Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:45

Miután az elmúlt hetekben a Fidesz – a Jobbikkal szoros versenyben - minden alkalmat megragadott, hogy elverje a port a választásokat elvesztő és olykor megroppanni látszó szocialistákon, ma az ellenzéki párt államfő-jelöltjének kormánypárti meghallgatásán már-már nagykoalíciós meghittségben üldögélt egymás mellett Lázár János és Lendvai Ildikó. A románc ráadásul a szavakig is kitartott: a fideszes megszólalók egyenesen alkalmas jelöltnek minősítették az MSZP választottját; hirtelen nem is emlékszem, hogy ilyen utoljára mikor fordult elő. Hogy is van ez?

(Fotó: MTI)

Azt javaslom, hogy először is gondoljuk át, majd vessük el gyorsan azt a lehetőséget, hogy kizárólag a jelölt személye csalogatta elő az üléstermi békegalambokat. Bár személyes tapasztalataim ellentmondani látszanak a Fidesz mindig mindent tökéletesen megtervez és fegyelmezetten végrehajt toposznak, egy ilyen nagy figyelemre számító, médiaképes ügyben azért okkal feltételezhetjük, hogy nem a kiszámíthatatlan véletlen vagy a pillanat hatása dönt. Márpedig ha elfogadjuk, hogy a kormányzó párt tudatosan volt meglepően barátságos és szokatlanul kedves, akkor érdemes talán azt is átgondolnunk, hogy vajon mit szeretett volna ezzel a gesztussal üzenni.

Innentől a találgatások világába lépünk, mégis azt feltételezem, nem járok messze a valóságtól, ha azt gondolom, hogy a párt mai viselkedése összefüggésben lehet az elmúlt napok kritikáival és támadásaival. Ezekben az ellenzéki megszólalók - mindhárom párt soraiból - erőszakosságról, erőpolitikáról és túlhatalomról beszéltek, és felhívták a figyelmet a győztes mindent visz logika veszélyeire. S bár a kormánypárti reagálók rendre lesöpörték ezeket az érveket, nagyon úgy tűnik, ez nem jelentette azt, hogy süketek és vakok is lettek volna velük kapcsolatban.

Az előző bejegyzés kapcsán, amikor a Fidesz számára is hasznos gesztusok lehetőségéről írtam, többen naivitással és/vagy vágyvezérelt gondolkodással vádoltak. Lehet, hogy amúgy igazuk van, a párt mai viselkedése mégis azt az érzetet kelti, mintha a kétharmados többségben lévők is tudnák, hogy – ahogy ezt már korábban írtam - szűk az ösvény a határozottság és az érdekérvényesítés, valamint az erőszakosság és akarnokság között.  Természetesen szó sincs megváltozott politikáról vagy átértékelt viszonyról, egyszerűen csak a Fidesz is látja, hogy időnként jó egy kis lágyság is a keménység mellett. S ha tényleg ez kell, – a Fidesz nézőpontjából tekintve - valóban egyszerűbb egy délután megszeretgetni Balogh Andrást, mint megválasztani újabb öt évre Sólyom Lászlót.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr592102481

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aranyérmes államfő 2010.06.23. 12:56:35

Már éppen elhatalmasodott rajtam a Fidesz-fóbia és egy dörgedelmes írást akartam készíteni, hogy lássuk, hogy micsoda ördögtől való ötlet az, hogy köztársasági elnöknek a kormány jelöltjét szavaznák meg, amikor eszembe jutott, hogy ez általában így szo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomeczek · http://csomagmegorzo.freeblog.hu 2010.06.22. 23:59:19

A záró mondat nagyot üt. És – sajnos – nagyon igaz…

John C. Arvay 2010.06.23. 00:08:52

Ma megszeretgetni nyilván nem jelenti azt, hogy holnap megválasztani.

tölgyes 2010.06.23. 00:11:52

Kedves Török Gábor! Én azt gondolom, hogy az érdekei miatt kampánmyol Sólyom mellett, amit megértek, de nem tartom szerencsásnek..

Balogh: Balogha a maga szakterületén jelentősebb figura mint Sólyom. Kiváló diplomata.. magas szinten beszél 4 nyelvet..és jól még ki tudja hányat...? Megjelent önálló könyveinek száma 15 fölött van, akadémia doktor, egyetemi tanár és egy nagyon kedves jó humorú ember..Miért kéne őt bárkinek ütni-vágni???Az a nagy baj, hogy a szocik nem csináltak belőle külügyminisztert már 94-ben.. vagy 2002-ben.

Nem lesz elnök.. de az elnökségre épp úgy méltó mint Sólyom

török gábor 2010.06.23. 00:22:10

@tölgyes: az elképzelhetetlen Önnek, hogy valaki az értékei miatt tesz valamit? :) Balogh András egyébként tanított az egyetemen, szerintem is méltó lenne az elnökségre, ha nem haragszik, akkor egyetértenék Önnel.

beme1 2010.06.23. 00:26:12

A FIDESZ most nagyon gyorsan belekezdett. Amikor győztek, azt gondoltam, alkotmányt fognak módosítani, mégpedig úgy, hogy Viki lehessen a közti elnök, és helyette valaki /Navracsics/ a kormányfő. Szerintem most is ez zajlik. Már rég minden le van osztva, különben az elmúlt 2 hét törvnyeit és módosításait nem tudhatták végrehajtani.
De: mire ez a smúzolás Balogh Andrással, akit még a politika követő sem ismer??! Arra, hogy lássuk, ők megpróbálták, de nem ment. Volt kb. egyeztetés, de nem ment, pedig milyen jó lett volna, mert mi Viktort úgy egyenesben mégsem akrtuk.

teevee 2010.06.23. 00:32:18

Kedves Gábor! Tényleg, mit akart üzenni a Fidesz ezzel a cinikus színjátékkal?

beme1 2010.06.23. 00:34:20

@Tomeczek: Igen, és The Oscar Goes To: Shmidt Pál, vagy Áder János!! Ez csak egy járatás volt.

Ting Fu doktor 2010.06.23. 00:49:00

Kedves GÁbor!

Hallgattam Balogh-ot és állítom, hogy Fideszeskén nagyon szimpatikus volt.

Ha lenne esze a fidesznek, akkor egy nagyon váratlan húzással megválaszthatnák ezt az ember. Rövid távon okozhatna fejfájást, de hosszú távon rengeteg előnye volna. Leginkább kommunikációs szempontokból. Márpedig ez a politika egyik lényegi eleme.

Szóval szurkolok a csodának és annak, hogy a fidesz megszavazza Baloghot. Mégha ez most teljesen hülyeségnek tűnik is.

Szerinted?

freehckr 2010.06.23. 01:10:30

Altatás... a médiának szólt a nyali-fali... meg annak akit érdekel a belpolitika, most lehet egy kicsit rágódni rajta. Aztán úgy fogja megszavazni a Fidesz-KDNP többség a saját köztársasági elnök-jelöltjét mint a pinty... majd csak úgy süvít át a parlamenten... Balogh meg megy a levesbe... :)

Ordnassac 2010.06.23. 01:18:46

@Ting Fu doktor: ilyet utoljára Görögországban lépett meg a jobboldal, amikor a regnáló kormánypártok a baloldali Karolosz Papuliaszt jelölték (aki mellesleg szintén diplomata és többször volt külügyminiszter).

Nekem is inkább úgy tűnik, hogy ez egy kedveskedés volt olyan ember felé, aki ellen sok kifogásuk nem lehet.

@tölgyes: Sólyom nem annyira jelentéktelen figura (főleg Baloghhoz képest nem) a saját területén. 2005-ig egyetemi tanár, 1981 óta az MTA doktora (39 évesen lett az!), 2001-től az MTA levelező tagja. Jogtudományi jelentősége kevéssé vitatható és nemcsak alkotmánybírósági szerepe miatt.

viaggiatore 2010.06.23. 01:19:27

Kedves Gábor,

külföldön mennyire gyakori az, hogy hasonló helyzetben túl lépnek a formális tiszteleten, és hasonlóképpen már-már méltatóan nyilatkoznak politikai ellenfelek jelöltjeiről? Saját külföldi hírkövetéseimből nem igazán rémlik hasonló, bár tény,hogy a tisztelet-minimum azért -sajnos, az itthoni stílustól eltérően- rendszerint megvan.

Ordnassac 2010.06.23. 01:30:16

@viaggiatore: most pont Németországban, Joachim Gauck esetében teszi ezt a jobboldal (egyes liberális küldöttek rá is fognak szavazni, holott a baloldal jelölte őt). Meg a már említett Görögország, ahol balos jelöltet választottak meg jobbos vezetés alatt.

panelburzsuj 2010.06.23. 01:34:06

@teevee:

Hogy akár a lovát is jelölhetné konzulnak, de lám, ehelyett milyen udvarias és méltányos ...

panelburzsuj 2010.06.23. 01:39:44

@panelburzsuj:

... és időt áldoz még erre a kissé megszeppent derék bácsira is, sőt még rá is biccent: tauglich.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 05:45:14

@panelburzsuj: És nem is gágogtak. Azt meg kell hagyni, hogy nagyvonalú kormányunk van.

Khayness 2010.06.23. 05:55:47

@beme1: Mézesmadzag elhúzása után jobban fáj a pofon.

Khayness 2010.06.23. 05:59:19

Na, hogy ne csak cinikus legyek:

Eddig a Fidesz könyv szerint kartellpártként viselkedett, nem hinném, hogy pont most fogna vissza a lendületből. 2 hét múlva már a kutyát se érdekli majd a köztársasági elnök csere körüli ármánykodás, a közvélemény el is felejtette már a Kósa-Szijjártó megnyilvánulást, ennek se lesz nagyobb visszhangja.

bigapples 2010.06.23. 06:22:37

Itt nem egyszerűen Sólyomról van szó, illetve ez csak a probléma egyik eleme a Fidesz számára.

Adva van egyrészt a jobboldalon kedvelt KE, aki az ország relatíve legnépszerűbb politikusa. A Fidesz számára az első feladat elfogadtatni a tényt, hogy új jelöltet állít. Ez nem volna gond, ha egy a Fidesztől többé-kevésbé függetlennek tűnő, tiszteletreméltó tudományos/szakmai munkássággal rendelkező embert jelölnének. Pl. Vizi E. vagy Pálinkás jelölésével szemben nem lehetne kifogást emelni, valószínűleg részben az ellenzék is támogatná a megválasztását. A társadalomban szereti idealizálni a tudománnyal foglalkozókat.

A gond az, hogy úgy néz ki, egy direkt pártkatona lesz jelölve és emiatt a fidesz támadhatóvá válik. Elő lehet majd szedni Schmitt kádári sportvezetői és Astoria hotelbeli ügyeit, a Samaranch vezette NOB vesztegetési botrányát, nagyköveti nyomulását és elő lehet venni támadó hangú fideszes megszólalásait, amikre hivatkozva bizonygathatja az ellenzék, hogy micsoda megosztó pártembert jelölnek a posztra. Schmitt nem egy tiszteletre méltó akadémikus, nem ilyen köztársasági elnök lesz, sokkal inkább egy limitált intellektusú Luxemburg grófja típusú elnök.

Az átlagember nem igazán törődik az ÁSZ elnökének személyével vagy alkotmánybírákkal, mert nem tartja fontos kérdésnek. Nem látja a demokrácia veszélyeztetését "komcsi" vezetők rapid lecserélésekor, mert látták mi ment 8 évig.
Ezzel a köztársasági elnöki jelöléssel viszont hatásosan lehet támadni a Fideszt. Schmitt jelölésén keresztül láttatni lehet az átlagember számára a hivatásos rettegők által vélt fideszes túlhatalmat és hatalmi arroganciát. Ezt a várható támadást akarhatta tompítani a tegnapi bűbájoskodás.

Mindenesetre a frakcióülés meghitt fraternizáló hangulata összevetve szegény Feri tegnapelőtti mártírsorsot felvállaló egzaltált kirohanásával igencsak groteszk képet fest fel a szocikról.

rlaur 2010.06.23. 06:37:26

A Fidesznek az az érdeke, hogy Schmitt Pál "nemes versenyben", egy másik kiváló jelöltet is megelőzve győzzön.

nestrot10 2010.06.23. 06:45:47

Az öreg májfoltos Schmidt bármit megtesz egy pozició betöltésért, bármelyik pártnak és rendszernek,..kinyalja, kinyalta a seggét. Neki boldogság ha két évre közt. elnök lesz...utána boldogan adja át a helyet a gonosz törpe főnökének:)
ROHADT EGY BANDA A FITYISZ!

nestrot10 2010.06.23. 06:46:36

Ez a Balog meghallgatás egy nagy színjáték!!! Rohadtak!

lüke 2010.06.23. 06:56:25

mszp.hu/tagok/balogh-andras-1
hmmm csak szeretgetik
lehet ,hogy a régi megegyezés értelmében az ellenzék soraiból választanak?
" 1976-83 között az MSZMP KB Külügyi Osztályához kapcsolódó külügyi konzultáns. 1994-99 között a Magyar Külügyi Intézet főigazgatója, ebben a minőségben Magyarország Uniós és NATO csatlakozását segítő munkálatok egyik résztvevője. 1996-1999 között az uniós csatlakozást előkészítő, kormány mellett működő Integrációs Stratégiai Munkacsoport külpolitikai és nemzeti kisebbségi koordinátora. 2002-2004 között a miniszterelnök külpolitikai stratégiai főtanácsadója."

s melyek a nyelvek?

lilike13 2010.06.23. 06:57:01

Ravaszak, mint a róka. Csak néha túl közel vannak a tyúkok, és akkor megmutatják, hogy voltaképpen milyen a valós természetük!

lüke 2010.06.23. 06:58:26

@bigapples:
Samaranch hogyan jön ide, ápr. -ban elhunyt

somogyi83 2010.06.23. 07:01:21

Sajnos az egész csak egy színjáték.
A FIDESZ jópofizk kicsit az MSZP-vel, hogy lám-lám, tudtok ti is olyan javaslatot tenni, ami esetleg számunkra is elfogadható, de majd remegő szájjal és könnyes szemmel közlik, hogy bocsi, de a mi jelöltünk alkalmasabb, és ne haragudjatok, de nem választjuk meg a Baloghot.

Szerintem is az egész arra megy ki, hogy Orbán legyen a köztársasági elnök, bebetonozza magát x évre. De nem a jelenlegi "protokoláris" minőségben, hanem úgy, mint a franciáknál, ő legyen az első ember.

Az egészben Baloghot sajnálom a leginkább, egy abszolute alkalmas ember renoméját rombolják le a földig egy sikertelen megválasztási kísérlettel.

jjulie 2010.06.23. 07:27:41

@lilike13:

igen ravaszak, ravasz parasztok, de egy köruti zsebtolvajtól félnek mint a tűztől

Rá Dios 2010.06.23. 07:36:39

Persze, hogy Orbán Viktor lesz a módosított, erősített hatalmú köztársasági elnök, talán még ebben a ciklusban, a 2/3 biztonságában.
Lassan odajutok, hogy - egy jó szerkezetű kormányt feltételezve - ez nem is baj.
Schmitt lesz az első elnök, aki nem szolgálja végig az öt évet. Esetleg lefújják majd valami időjárásálló spay-vel és kiállítják a szoborparkba. Van ott hely.

László56 2010.06.23. 07:38:53

Szép jó reggelt Mindenkinek

A FIDESZ jobb politikai kultúrát is ígért. Evvel a politikai ellenfelek normalizálását európai módra. Senki nem figyelt rá, senki nem akart hinni ebben. Én sem. A kormányváltás óta egyre több jel mutat arra hogy az új politikai kultúra nem csak szóbeszéd volt, hanem igyekeznek a realitásba is átültetni. A bizalmatlanság, a szkepszis azonban irtózatos nagy. Megy a szokásos keresés hogy mi van mögötte. Milyen új trükkről lehet itt szó ? Az szinte lehetetlen hogy két eddig teljesen ellenséges párt hazánkban normális viszonyokat folytasson. Itt valami disznóság van mögötte. Ez valami politikai trükk.

Pedig csak egy próbálkozás a választási ígéret megvalósítására. Ami megint szokatlan eseménynek tűnik hazánkban. Egy választási ígéretet megvalósítani ? Hol élünk mi ? Ez nem a mi hazánk, gondolják sokan. Mint ahogy az elemző is feltételezi: ez biztos a kritikák és támadások hatása. És evvel nagyobb jelentőséget ad saját magának meg a kritikusoknak mint ami tényleg ezeknek van. Az elemző azt is írja hogy szó sincs megváltozott politikáról vagy átértékelt viszonyokról.

Fatálisan téved az elemző. Mert éppen hogy a megváltozott politikáról, politikai kultúráról és teljesen átértékelt politikai viszonyokról van szó. Mindehhez azonban kettő kell. A másik oldal és partnerek nélkül nem megy. Egy új politikai kultúra azonban nem minden politikai résztvevő érdeke. Még ugyanazon a párton belül sem. Úgy hogy sokat fogjuk még hallani. Megmondtam én. Látjátok ? Ez csak egy trükk volt.

Egy jobbra fordult politikai kutúra és a megváltoztatott társadalmi viszonyok azonban nem azt jelentik hogy a politikai különbségek kisebbek lesznek. Ez csak azt jelentheti hogy ellenségekből ellenfeleket akarnak csinálni. Európai módra. Kulturáltan. A különbség ellenfél és ellenség között a politikában leírhatatlan. Ennek a különbségnek az összemosásával próbálják majd megtorpedózni ezt a próbálkozást az új politikai kultúra ellenfelei. Mert ellenfelei vannak bizony. Nagyon sokan vannak. Hiszen ha megvalósul akkor egyre nehezebb lesz a zavarosban halászni.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 07:43:27

nyilván nem szerették volna ha a szoci értelmiség is kiáll sólyom mellett. és ezért azt sugallják, hogy nagyon sok alkalmas jelölt van, de ezek közül schmitt pál a legalkalmasabb. szerintem teljesen jelentéktelen, hogy ki lesz az államelnök feltéve, hogy a jogkörei nem változnak.

bár van olyan találgatás is, hogy most ideiglenes államelnököt választunk két évre, és igazából orbán akar átköltözni a sándor palotába. könnyen lehet.

az unió soros elnöksége lesz szerintem a kormányzás lakmuszpapírja, ez a közeljövő legfontosabb eseménye, az önkormányzati választásokon túl. és szerintem orbánt leginkább ez érdekli. orbán a fidesz. eddig úgy tűnik, hogy a pártelnök miniszterelnök finoman szóval sem egy megingathatatlan tekintély brüsszelben. nincs jóba merkel angélával, se sarkozy miklóssal, és cameron dáviddal se. sok tekintetben próbál nekik megfelelni, szerintem túlságosan is, így könnyen lyukra futhat a bankadóval például. szóval a lényeg, hogy orbánt az uniós karrierje érdekli leginkább, és ebből a szempontból sem jó, ha diktátoroznak a szocik. tehát akkor kellenek valamiféle megállopodások, vagy látszólagos egyezségek. persze csak szimbolikus kérdésekben. például abban, hogy ki legyen az államelnök.

belpolitikai kérdésekben lendvai ildikó messze nem olyan veszélyes, mint gyurcsány. ő lehet parner. külpolitikában pedig szily katalinnal lehet egyezség, aki köztársasági elnökválasztásban nem tudja exponálni magát, mert számára az egy kudarctörténet. de mondjuk a "határon kívüliek" kérdésében vele lehet tárgyalni. ez gyurcsány további elszigeteléséhez vezet. minden eddiginél nagyobb esélyt látok arra, hogy gyurcsány ki fog válni a szocialista frakcióból. az egyetlen problémája szerintem az, hogy nincsenek tízen. de szerintem mesterházy gyengülni fog, mert az mára már világos, hogy ő nem képes a parlamentben átütő beszédeket mondani, mint ahogyan vona sem képes, se schiffer, se lázár. ordnassacnak szerintem érdemes előtanulmányoznia az uniós parlamentet. meg az uniós erőviszonyokat. ott dől el most minden. meg persze töröknek is ezt tanácsolom.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 08:01:25

@László56: De miért változtatnának a fideszesek a "Lógni fogtok" stíluson, amikor ezzel tudtak kétharmadot nyerni ?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.23. 08:11:10

Orbán nyaral árvíz, belvíz, elnökjelöltség idején, fordítva hogy tépné a száját.
De jó hogy nincs itthon, máris egész normális, emberi a fidesz reakció egy "másfajtáról".
Ne is jöjjön haza, kéri a kétharmad nem rá szavazó.

A gonosz törpe készül közt. elnöknek az nyilvánvaló.

Úgy ravaszkodik, csűri csavarja az alkotmányt, hogy csak 160 cm mély, 5 gyerekes, O. V kezdőbetűs felcsúti oligarcha lehet az elnök természetesen örökre!

[nick] (törölt) 2010.06.23. 08:11:49

@simonmondja.:
mert ezt mondja az unió. szerintem brüsszel még a személyzeti politikába is bele fog szólni. szóval én egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy szalay annamária lesz a hírközlési hatóság élén, mert erre a piacnak rá kell bólintania. és ha a valutalappal akarnak tárgyalni, akkor sem jó, ha az állami számvevőszék élén egy párttitkár áll, szóval az olyan, mintha az ász élén nem lenne senki se. az orbán kormány működését szerintem minden eddiginél jobban a külföldnek való megfelelés határozza meg. a határon túl orbán ma már végtelen szervilis. és ez az uniós megfelelés van hatással a belpolitikára. a személyzeti politikára is. ez a balog az unióban elég sok embert ismer, mert az uniós csatlakozásokat részben ő vezette, vele jóban kell lenni. nagyjából ez volt a pártutasítás.

ssi 2010.06.23. 08:12:08

@Khayness:
KE-színjáték és a görögös-riogatás szerintem sokáig téma lesz, mert az élet megy tovább: KE ezután fog bizonyítani, s a devizahiteleseknek túlélni kell

@bigapples:
- KE "örök" legnépszerűbb, akárki az, népóhaj, semlegességi igény?
- S.L. támadható (múlt, jövő). Kormány rutinos a "süket fülek" stílusban, s nem vár viszont gesztust; pottyantottak egy kis látszatgesztusmorzsát (szoci jelölt meghívása, alkalmasnak tartása) - közhangulat jelzésére
- valóságosan Gy.F. nem = MSZP, kormány taktikai terve formálódik még

@somogyi83:
- szerintem is a kormánytervek sorozatnak csak egy töredékét ismerjük
- O.V.-álmok megvalósulása nem bír el tudatosan bevállalt nehézségeket
- Fid(=demokratikus)esz más lett a 20 év alatt, s nemcsak anyagiakban
- mire jó, vagy mire kell a 2/3?
1. övék a többségi felelősség, ezért főleg saját elképzeléseiket szavazzák meg, de a 4 évenkénti eddigi hagyományos megmérettetést vállalják?
2. kevés a parlamenti megszavazás biztosítása, cél: elérni a többször 4 évet maguknak, majd egy tollvonással egyszer visszarendezni?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 08:24:01

@[nick]: Én nem vagyok jártas, de mióta rovancsol minket évente kétszer az EU ?

Kovácsovics László, mosógépszerelő 2010.06.23. 08:26:42

A legszánalmasabb színház volt. Lufira öntött cukormáz.

nestrot10 2010.06.23. 08:27:42

Csak fegyverrel lehet majd a hatalmat elvenni a gonosz törpe és bandájától!!!!!!!!! Készül az IGAZI FORRADALOM!

ssi 2010.06.23. 08:28:00

@László56:
"Ez valami politikai trükk"-tegnap pont arról írtál, hogy a trükk a politika lényege

"Fatálisan téved az elemző"- és már megint ő és a kommentelők nagy többsége. ha a saját tévedésed lehetősége fel se merül benned, legalább udvariasságból, vagy pusztán a látszatért kérlek, fogalmazz feltételes módban

"megváltozott politikáról, politikai kultúráról és teljesen átértékelt politikai viszonyokról van szó" - ebben teljesen egyet értünk, csak másik optikushoz járunk szemüvegért

"Mindehhez azonban kettő kell. A másik oldal és partnerek nélkül nem megy"
- Kedves László! Az elméletet mi is tudjuk, de a valóságot - döbbenet!! - ennyire másként látni!! A kormány szerinted partnernek tekinti az ellenzékét?

"megváltoztatott társadalmi viszonyok" - bocsi, de tegnap még csak cél volt, mára már meg is valósult?

További szép napot! Üdvözlettel

QQCS 2010.06.23. 08:28:47

@Orbán nyaral pártautóval, itthon vészhelyzet! Szép:

Nem pártautóval nyaral, hanem a családjával!

Miután hazajött, megoldja a vészhelyzeteket!

Tényleg szép! :))

Idet 2010.06.23. 08:30:07

Sólyom volna a legjobb. Nem olyan biztos, hogy annyira ellenére van a Fidesznek a karakánsága; valamint, mi van akkor, ha tényleg elég volt neki ennyi a közt.elnökségből? Menne vissza tanítani meg a tudományhoz.
Hát, Schmitt nem volna nagyon szerencsés választás, de holnap meglátjuk.

motoszka 2010.06.23. 08:41:48

A Fidesz által jelölt köztársasági elnökök idáig mind szépen sorra ellenszenvet váltottak ki az emberekből és az most lényegtelen melyik tulajdonságukkal. Lehet, így felelősséggel, bárkit is jelölniük? Például OV eléggé esélyesnek tűnik, na igazán az tenne be a mi kis demokráciánknak.

világoszöld 2010.06.23. 08:51:58

Hogy a FIDESZ megszavazza az MSZP jelöltjét?? A hiénától ne várjuk, hogy áttér a vegetáriánus étrendre. A Palika pont jó lesz, mert amikor ez a kormány megbukik, Palika lemond, és a jelenlegi miniszterelnőkből lesz az államfő, de már 15 éves mandátummal az új alkotmány szerint. És új /természetesen FIDESZES/ kormány alakítására ad megbizást.

QQCS 2010.06.23. 08:58:46

@motoszka: A Fidesz által jelölt köztársasági elnökök idáig mind szépen sorra ellenszenvet váltottak ki az emberekből.....

Ez egyszerűen nem igaz!

Szimba 2010.06.23. 09:07:54

Szépni szép a gesztus, de súlytalan.
Miután mindenki tudja/sejti, hogy így is úgy is Schmitt Pál lesz a közt. elnök, ennyit megengedhet magának a Fidesz.

Orbán hangvétele a választások környékén feltűnően visszafogott, szerény és "szolgálatkész" volt. Tehát tanult abból valamit, ami miatt annak idején ellenszenvessé vált sokak számára.

A báránybőrbe bújt farkas képe jut eszembe, ha nem is tartom azért oly nagyra, hogy farkasnak nevezzem:))

Az biztos, hogy némi diplomáciai tudást azért összeszedett a Fidesz.

TG-hez a kérdésem, hogy kiket értett a galambokon?:))
A héja hasonlat talán jobb lett volna.:)))

Szimba 2010.06.23. 09:10:55

@Szimba:

Sőt, a héják ültek a héjákhoz - még valósabb képet mutatna.:))

(József A. meg forog...)

nestrot10 2010.06.23. 09:12:56

A 2/3 ad már a másik oldalon áll...Jön a Forradalom..az IGAZI!....az a puskaporos....!!! Jól érezted gonosz törpe!!!!

Szimba 2010.06.23. 09:13:41

6 vagy 7 db alkalmas jelölt van.

Ám a kiválasztott 1 db Schmitt. Ez nem jelent semmiféle valódi engedményt, csupán szép gesztus.

Lehet, ennek is örülni kellene!?

Szimba 2010.06.23. 09:14:46

@nestrot10:

Jobbik? Szélső bal? Hová tartozol?

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 09:23:16

... és a jóságos Sztálin elvtárs visszaadta a gyerekeknek a labdát, holott le is lövethette volna őket.

QQCS 2010.06.23. 09:24:50

@nestrot10: "Jön a Forradalom..az IGAZI!"

Az eddigi 894 blogbejegyzésed nagy részében fegyveres forradalomról vizionálsz. Állj az élére hőscincér! A szöveged nagyon tökös! Te is az vagy?

Legfeljebb ha elbukik az ügyed, beülsz Hagyó elvtárs mellé a hűvösre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.23. 09:30:29

@László56: te mérhetetlenül idealista vagy... jobb esetben...
Én inkább azt nem értem, az MSZP miért ment bele ebbe a bohóckodásba, a nem éppen fraternizáló természetű botoxnéni vezetésével. Kaptak valamit cserébe, hogy kivételesen jópofizzanak pár órácskát, a szokásos rettegés meg ajvékolás/vonyítás helyett?
Pedig tudják, ez egy színjáték volt. OV ma - rövid - levelét megírja, nem Balogh András neve lesz benne.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 09:41:48

@simonmondja.:
amióta hitelez nekünk. orbán a válság idején azt mondta: ha magyarország nem kap segítséget brüsszeltől az olyan, mintha az afrikai unió tagjai lennénk.

szerintem itt az a dilemma, hogy pénzügyi értelemben inkább az unió irányába kellene elköteleződni, és nem a valutaalap irányába. mert magyarországnak a valutaalapra semmiféle ráhatása nincsen, noha az is egy nemzetközi szervezet, és annak mi is tagjai vagyunk, de magyarország gazdasági ereje csekély. az unióban meg mégis csak nagyobb a befolyásunk. csakhogy az imf jogosítványai erősebbek, mint az eu jogosítványai. ha megfigyeled az imf gyakorlatilag úgy generálja a pénzt, hogy a tagországoknak nem kell fizetni semmit. tehát annak a jelenben semmiféle fedezete nincsen, hanem majd az államok visszafizetik a jövőben. a monetárius unió meg garanciákat kér, meg tartalékokat. ennek intettek be a szlovákok. azt mondták, hogy egy centet sem fognak félre tenni most azért, hogy jó legyen a helléneknek. kezességet meg pláne nem vállalnak a görögökért. itt nagyjából két lehetőség van. az egyik, hogy az unió is meg fog kerülni minden szabályt, és fedezet nélkül fogja osztani a pénzt, amit a kormányok sehogy se fognak tudni visszafizetni, és akkor a monetáris unió szétesik, és a világ pénzügyi rendszere összeomlik. a másik lehetőség, hogy az unió egy centet se oszt az államoknak, szóval a görögök voltak az utolsók. ennek viszont a következménye, hogy az unió vissza nem térítendő támogatásai meg fognak szűni, ezt az unióba nettó befizető tagországok követelni fogják, mert a gazdagabb országok aligha nyelik le azt a békát, hogy csináljank egy megszorítást, és a többi tagországot is támogassák. a britek ezt régóta követelik. ekkor viszont az európai központi bankján keresztül valamiféle hitelezésnek kellene elindulnia. és a pénzügyi rendszert újra kell szabályozni.

legoneni 2010.06.23. 09:48:58

Ha egyedül dönt kormány v. a parlamenti többség, vagyis él a kétharmad adta joggal és lehetőséggel: arrogáns, erőfitogtató stb.
Ha meghallgatja az ellenzék véleményét ( ez esetben az ellenzék elnökjelöltjét), akkor: ravaszkodik, cinikus, mert úgyis a saját érdekei mentén dönt.

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 09:51:00

@legoneni:

Igen, igy van. Ez a nagy (felhatalmazott)ság átka.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.06.23. 09:51:36

detto Gönc Árpi "parsztos" bácsika. nem nagyon hiteles ember.

legoneni 2010.06.23. 09:55:11

@Zoltchy: ráadásul nem lehet belőle „visszaadni” egy keveset, hogy „jajj de ciki” ennyire túlnyernünk magunkat.

II.Briandrew 2010.06.23. 09:58:03

@tölgyes:

Szerintem egy picit eltévedtél, amikor olyan messze mentél a következtetésben, hogy TG a saját érdekei miatt kampányol Sólyom mellett. Egy valamit azért tisztázzunk. Nekem és nagyon sok magyar állampolgárnak nagyon nem mindegy, hogy egy bábu ül a köztársasági elnöki székben, vagy egy határozott és objektív elnök! Lehet itt szidni Sólyom Lászlót, de azt senki nem róhatja föl neki, hogy elfogult lenne, akár a jobboldal irányába is. Épp ellenkezőleg! A napokban is visszadobálta azokat a törvényeket, amelyeket károsnak és rossznak ítélt meg. Ha most beültetnek egy pártkatonát, mondjuk Schmitt Pált, akkor mikor meri ő majd visszadobni vagy elküldeni kontrollra a törvényeket? Mikor fog ő beszólni a Fidesznek és egyáltalán bárkinek? Megmondom, soha! Bár minden tiszteletem Schmitt Pálé, mégis teljesen alkalmatlan egy ilyen szerepre. Házelnök kellene maradjon egy ideig, aztán kapjon egy nyugis nagykövetséget valahol, ahol eléldegélhet békességben!

@török gábor:

Szerintem ne törődj az ilyen "kritikákkal", mert abszolút nélkülöz minden fajta realitást! :)

ursus artos 2010.06.23. 09:59:28

Nektek semmi se jó, basszátok meg.
Orbán: diktátor a gesztus meg színjáték.
De azért igénylitek az "árkok betemetését", de mégis hogyan, ha mindenben élből a gonoszt látjátok? Hülyék.

Diocles 2010.06.23. 10:00:25

@bigapples:

1. Sólyom népszerűsége csak látszólagos.
Dávid Ibolyáéhoz tudnám hasonlítani, magyarán minden fideszestől és nem MSZP-stől megkapja a maxpontot, mint elnök (Schmitt is ugyanúgy meg fogja kapni), mert az elnöknek ez szinte kijár, de messze nem jelenti azt, h számottevő rétegnek hiányozni.
(Néhány nyavajgó értelmiséginek persze igen.)

2. Egy olyan országban, ahol Kádár János még Mátyás királynál is népszerűbb, aligha tudod támadni Schmittet azzal, h jól megvolt a Kádár-korszakban is, pláne, ha az ellenzék az utódpárt.

QQCS 2010.06.23. 10:01:03

@legoneni:

Igy van, ahogy írod, sok esetben egy kommenten belül is előfordul ez az eset.
Ez tipikusan a „van rajta sapka, akkor azért, ha nincs rajta sapka, akkor meg azért” effektus.

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 10:01:36

@legoneni:

Elvileg lehetne. Egy ilyen gesztust, amilyet most tettek az MSZP-nek, fel lehetne fogni visszaadásnak, csak ehhez hitelességre lenne szükség.
Aztán ez a nagy barátkozás később oda is vezethet, hogy "ugye-ugye, nem tudnak mit kezdeni a kétharmaddal sem, mert tehetségtelen (alkalmatlan) kormány, most bezzeg hízelegnek nekünk".

II.Briandrew 2010.06.23. 10:05:13

@ursus artos:
Még szerencse, hogy te nagyon "okos" vagy és mindent olyan jól látsz! :))

rajnaig 2010.06.23. 10:08:51

@László56:
Ha annyira megváltoztak a fiúk, akkor miért dobálják sorra a parlament elé a még a párton belül sem egyeztetett törvényjavaslatokat? Miért mutogatnak állnadóan a komcsikra a széksoraikból? Ha megnézel egy híradást, vagy parlamenti közvetítést egyből rájösz, hogy a nagy békepártiság a kivétel, az arrogáns, kivagyi, nagynemzeti diktátorkodás pedig a szabály.

sárkányfő 2010.06.23. 10:08:57

Az Orbánpárt rettegett attól, hogy a szocikat csak sikerül rábeszélni, hogy Sólymot jelöljék.
Ez lett volna az egyetlen ütős politikai akció, amivel fel lehetett volna fújni az egészet szélesebb közönség érdeklődését is felkeltve, de még a kockafejű jobbos szavazókat is megzavarva, akik úgy tudták 5 évvel ezelőttről, hogy örülni kell a jobbos Sólyomnak, és milyen nagy diadal volt anno megválasztani. Sólyom jelölése mellett a kontraszthatás miatt pláne emberi-szellemi törpének tűnt volna a Pali.

De a szocik genetikusan kódolt bénaságában (és a korlátaikon való átlépésre való képtelenségükön) úgy látszik örökké lehet bízni. Azzal, hogy egy tök ismeretlen, ránézésre, khm, nem lehengerlő hatású, kedves, joviális, pocakos-bajszos bácsit vettek elő, gyönyörűen az Orbánpárt kezére játszottak. Az meg, naná, lecsapta a magas labdát egy gyenge kis színjáték keretében.

Egy jelentéktelen pártemberrel szemben egy jelentéktelen pártembert állítottak :)

Szerintem Európa összes kormányfője irigyli Orbánt, ki ne álmodna ennyire impotens ellenzékről? :)

Mindkét párt hozza a formáját: a szocik bénák, hülyék, impotensek, a gátlástalan Orbánpárt meg pofátlanul egy puhatestű kádert tesz meg - hé, jobbosok, ez titeket nem zavar? - az ország elméletben legnagyobb, legtekintélyesebb méltóságának, aki elvileg "kifejezi a nemzet egységét", hehe, meg független, hehehe, meg autonóm, és ellensúlyt képez a hatalmi megoszlásban, hahahaha.

II.Briandrew 2010.06.23. 10:10:35

Ahogy TG is leírta korábban, a baj az egésszel csak annyi, hogy méltatlan ehhez az intézményhez egy ilyen eljárás. Persze szép gesztus meghallgatni, sőt megdicsérni az ellenoldal jelöltjét, de ha annyira konszenzusos jelöltet akartak volna, mint mondjuk 2005-ben, akkor megszavaztatják a néppel. Ehhez képest most annyira látszik, hogy ezt kínosan kerülik. Még csak a látszatra sem adnak, hogy ez az egész eljárás kicsit méltányosabb legyen mind Sólyom öt éve, mind a hivatal, mind az ország érdekének figyelembevételével...
Ilyenkor valahogy nem örülök a kétharmadnak annak ellenére, hogy én is oda szavaztam...

Ordnassac 2010.06.23. 10:11:11

@Idet: ilyenkor egy köztársasági elnök bejelenti, hogy nem vállal további öt évet. Ahogy Mádl Ferenc tette.

sárkányfő 2010.06.23. 10:11:53

2005, Orbán Viktor:

"az államfőnek a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek"

:)

Ordnassac 2010.06.23. 10:12:49

@Diocles: Sólyom leváltása (főleg Schmittre) pont a Fidesznek jelenthet gondot, no nem az ellenzék miatt, hanem mert nagyon sok saját szavazója sem rajong az ötletért.

MACISAJT 2010.06.23. 10:13:00

" Végül a Tsiui-szigeten, mielőtt visszafordultam volna, éreztem: elég! Betelt a mérték! Minek mennék haza a kannibálok közül? Békében, nyugodtan maradhatok itt. Így is lett. Jól aludtam, nagyszerűen éltem. És híztam. Ez lett a vesztem. A kannibálok kezdtek szemérmes mosollyal nézegetni. Ajándékokat és ínyencfalatokat hoztak. Sejthettem, hogy az ünnepekre hízlalnak, és meghívókat küldenek vidéki rokonaiknak rám való hivatkozással? Egy délelőtt a főnök kínos zavarban és elnézésemet kérve közölte, hogy este elkészítenek, és szívesen teljesítik az utolsó kívánságomat: ha akarom, spékelten, ha akarom, pácolva tálalnak fel, de ha tetszik, tűzdelhetnek is, mondották, mivel e törzset nem jellemzi a kegyetlenség. Hiszen ők titokban spékelve szerették a földrajzkutatót, csupán előzékenységből ajánlották fel a választást".

Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép.

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 10:16:18

@ó jaj:

Ezt még ellenzékben mondta. Azóta lezajlott egy forradalom a szavazófülkékben.

legoneni 2010.06.23. 10:17:48

@Ordnassac: ez nekem akkor jutott először eszembe, mikor Pokorni elszólta magát. Azóta többször is.

Ordnassac 2010.06.23. 10:18:01

OFF

index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/23/szasz_karoly_visszater_a_pszaf_elere/

Most már csak az érdekel, hogy ezt miképp akarják megoldani. Lex Farkas?

ON

panelburzsuj 2010.06.23. 10:21:09

@Ordnassac:

Gyűjtögetőknek :)

"De szintén felmerült Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnökének neve."

www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/balogh-andras-lehet-az-mszp-koztarsasagielnok-jeloltje.html

lüke 2010.06.23. 10:24:41

@Orbán nyaral pártautóval, itthon vészhelyzet! Szép:
azt hittem Horváto-ban
Gyurcsány 3db A6-sal jár fodrászhoz
az opera mögé
láttam, tavaly,péntek reggel fél nyolckor

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.23. 10:26:28

@ursus artos: az árkok betemetését nem ilyen marketingakciókkal lehetne kezdeni, hanem például azzal, hogy nem egy pártnímandot (aki ráadásul jogilag támadhatatlanul - persze, sokakkal egyetemben, lol - elszámolta magának az adómentes zsét, uszkve 15 millácskát) ültetnek fel az ÁSZ tetejére.
Ezt természetesen tudja OV csapata. Meg talán te is. Ha nem vagy hüle.

Ordnassac 2010.06.23. 10:26:55

@panelburzsuj: Lomnici felesége volt a földrajztanárom.

Lomniciről inkább nem mondok semmit.

Ordnassac 2010.06.23. 10:28:09

Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy nem veszi ki jól magát, hogy a köztársasági elnök jelölésekor a jelölő (OV) nyaral és levélben "jelenti be", hogy kit kell "megfontolnia" a Fidesz és a KDNP frakcióinak.

lüke 2010.06.23. 10:29:17

@ó jaj:
nem impotens ellenzékről
hanem 2/3 többségről,
arról álmodnak sokan tőlünk nyugatabbra is:
Strache , Le Pen etc

www.youtube.com/watch?v=bmYVyGBeHzc

ssi 2010.06.23. 10:30:17

@Hepci: azért ment bele, mert ez a normális. MSZP is meghívta elbeszélgetésre a kormány KE-jelöltjét. Elfogadják, hárítanak?

@ursus artos: van némi igazságod. A fenntartásainkat és kétségeinket pontosabban kell ezentúl megfogalmazni, hogy ne is legyen egyoldalú elítélés, még a látszata se. Én hagyom magam meggyőzni, de ha valaki nem egyértelműnek tűnik, azzal óhatatlanul óvatosabbá leszek

@II.Briandrew: T.G. - szerintem - többszempontú gondolkodásra sarkall, s amit leír, egy forgatókönyv a sok közül. T.G.-középen állása kiket zavar jobban itt a blogon? Amúgy mindig vannak a kategorikusan kijelentők és a mások másfajta véleményére kevésbé nyitottak

@Diocles: hasznos lenne összegyűjteni, hogy törvényileg mi a feladata és konkrétan ki mit vár egy KE-től, akkor egyértelmű az elvárás és a minősítés. Aki ért hozzá, elkezdhetné, megköszönném

@Zoltchy: engem, ami zavar a 8 évnyi ellenzéki politizálásuk után:
- konkrétabb kampányprogram hiánya
- közép- és felső osztály támogatásának prioritása
- a 4 évenkénti eddigi hagyományos megmérettetés helyett a több, mint 4 évre történő berendezkedés bebiztosításának jelei

[nick] (törölt) 2010.06.23. 10:31:27

@Ordnassac:
viszont ezért nem fog átszavazni a szocialistákra. ebből a középtávon új pártok lesznek, vagy lehetnek. szóval nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a sólyomisták csinálnak egy új pártot. és ott van a liberális értelmiség. annak sincs pártja. meg a szocialistának sincs. szóval parlamenti néppártok vannak, amiknek igazi ideológai arcélük. mindenféle választót meg akarnak győzni, és csak épp erre nem a elegendő gazdasági muníció. csakhogy most nem nagyon képzelhető el a szokásos váltógazdálkodás, mert nehéz elképzelni, hogy 4, vagy akár 8 év múlva újra mszp kormánya legyen az országnak. tehát akkor egy új szocialista párt kell. és ez megindíthatja a lavinát, szóval alakulhat mellé egy új konzi, és egy lib párt is.

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 10:37:50

@Ordnassac:

Ki mondta, ha a frakciónak meg kell fontolnia azt, amit a Vezér leírt? Nem megfontolásra küldte, hanem végrehajtásra.

CSENDES 2010.06.23. 10:38:06

@ó jaj: "Azzal, hogy egy tök ismeretlen, ránézésre, khm, nem lehengerlő hatású, kedves, joviális, pocakos-bajszos bácsit vettek elő, gyönyörűen az Orbánpárt kezére játszottak."

Már megbocsáss, de a pocakos bajszos bácsi az MTA doktora, történész professzor. Ennyit a kinézésről.
területe: a 20. század egyetemes története.
Hát ennyit a kinézetről.

Ordnassac 2010.06.23. 10:38:55

@Zoltchy: csak Lázárt idéztem, ő beszélt "megfontolásról".

lüke 2010.06.23. 10:39:05

@Ordnassac:
akkora lista lesz hogy rá se fér a papírra:)
az előszzonban jár nyaralni mindig OV,a sok gyerek miatt

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 10:40:23

@manyike:

Engem meg az zavar a legjobban, hogy 8 év gondolkodás után mindössze annyi telik tőlük, hogy "kerüljünk oda akárhogy, aztán majd meglátjuk".

ursus artos 2010.06.23. 10:42:14

@II.Briandrew: na meg emlékszem. (Igen, igen: kajaibrahimra is.)

Ordnassac 2010.06.23. 10:42:41

@lüke: ezt mondjuk a KE-választás után is intézhette volna...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 10:42:50

@manyike:
Szerintem Viktor megmondja majd a köztársasági elnöknek, hogy mit vár tőle.
Másnak meg a véleménye - kívül esik a nemzet egységén.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 10:43:34

@CSENDES:
balogh andrás ezzel együtt nem egy nagy spíler belpolitikában. szóval el nem tudom képzelni, hogy "jó" köztársasági elnök lenne. ugyanolyan semmilyen lenne, mint schmitt pál, és akkor már inkább legyen ő. ráadásul egyáltalán nem ismeri az úgynevzett nép. ez nagyjából itt is lemérhető:
www.google.com/images?q=balogh+andr%C3%A1s

lüke 2010.06.23. 10:44:18

@CSENDES:
na ja
majdnem veri az én tiumvirjeimet:
Suchmann, Nagy Sándor, Prinz Gabi

csak még nem tudom milyen és hány nyelven beszél
mert nem mindegy:)
orosz , vietnami, kínai, arab
vagy német ,angol ,francia, sp
vagy angol ,spanyol, olasz, francia

mert mind más kor, miliő és ideolóógia( sorrendileg is)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 10:45:34

@lüke: Az I.Viktorkormány alatt nemzett egy új gyereket.
Szerintem ebben a négy évben férjhezadja a lányát.

ursus artos 2010.06.23. 10:45:35

@Ordnassac: Orbán nyaral? Az iskola idő után? Hallatlan. Úgy látszik Orbán Viktor hatalmi őrjöngésében már a bulgár tengerpartot is magáénak akarja tudni. Lehet, hogy a koronát is magával vitte?

Diocles 2010.06.23. 10:46:21

@Diocles:
Schmitt Pált javasolja államfőnek Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP frakció számára - jelentette be Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

ssi 2010.06.23. 10:46:25

Fidesz hagyományosan nagy burkolt közvélemény tesztelő, pl. svéd nyugdíjmodell

hogy nem Sólyom, már rég eldőlt
hogy ki, talán most a héten is változott

én számítok a nagy meglepetésre:
- ha mégis S.P. lesz, az
- s, ha nem ő, az is

teljesen fölösleges a túlbonyolítás: titkolt jelöltek, utolsó pillanatra hagyni
felmerül: más ügyeket is így fognak intézni, s miért?

CSENDES 2010.06.23. 10:47:08

@[nick]: Szerintem Sólyom Lászlót sem ismerték azelőtt

CSENDES 2010.06.23. 10:47:37

@lüke: orosz, spanyol, angol, francia

Michael Corleone 2010.06.23. 10:47:48

Sztem a Fidesz látja, hogy az elmúlt 8 évben működő automatikus sárdobálásra (a szocik leugatására csak azért mert szocik) már nem vevők a választók, új pártokhoz fordultak. Ha folytatta volna a megszokott kommunistázást, ész nélküli beszólást az MSZP-nek, az az LMP-nek és talán a Jobbiknak kedvezett volna - a két réginek biztos nem. Sztem annak a tanúi vagyunk, ami írtál egy korábbi bejegyzésedben, hogy az új pártok megjelenése a régiekre is kedvező hatással van néha, megpróbálják bizonyítani, hogy ők is lehetnek mások

lüke 2010.06.23. 10:49:29

@CSENDES:
na ja
Angola&Mozambique
mint Kupa
nadon Fidel Castroval:)

Ordnassac 2010.06.23. 10:49:46

@ursus artos: khm... nekem semmi bajom azzal, hogy nyaral Orbán. A bolgár tengerpart pedig még állítólag szép még. Azonban ezt lehet, hogy nem a köztársasági elnök jelölésekor kellene megcsinálnia, amikor a párt alapszabálya szerint ez az ő joga. Egyszerűen rosszul veszi ki magát.

Ordnassac 2010.06.23. 10:50:36

@Diocles: ezt a meglepetést...

Csak minek kellett akkor kemény másfél hónapra OGY-elnököt csinálni belőle?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 10:50:39

Meggyütt a levél.

Schmitt Pál neve van benne.

Távirányításos demokrácia.

lüke 2010.06.23. 10:52:08

@Michael Corleone:
ez jó meglátás
mindenkinek ajánlom
/ még magamnak is, csak az a baj ,hogy még nem jött el értem az alcim, nem felejtettem, s mindenre emlékszem/

lüke 2010.06.23. 10:53:19

@simonmondja.:
igen, és hány karakter?

[nick] (törölt) 2010.06.23. 10:53:43

@CSENDES:
nem is volt "jó" államelnök. szóval szerintem az a minimum, hogy egy államelnökről tudja a nép, hogy kicsoda, ha már nem választhatja meg közvetlen. most persze az még kevés, hogy ismert, a másik szempont, hogy legyen elismert. a harmadik, hogy a pártok felkérjék, és a negyedik, hogy el is fogadja a jelölést. na most olyan személy, akik ezeknek mind eleget tesz nem nagyon van, de ez néhány elemzőn kívül senkinek nem okoz problémát. szóval a népet egyáltalán nem érdekli, hogy ki lesz a köztársasági első polgára. már csak ezért is fölösleges és idejétmúlt az államelnök személye és intézménye.

lüke 2010.06.23. 10:54:25

@Ordnassac:
hogy megismerje és gyakorolja az alattvalók nevét

QQCS 2010.06.23. 10:54:37

@Ordnassac: ...hogy nem a köztársasági elnök jelölésekor kellene megcsinálnia, amikor a párt alapszabálya szerint ez az ő joga.

Olyannyira, hogy már élt is vele! :)

ursus artos 2010.06.23. 10:54:48

@Ordnassac: Igen. Azután pedig lehet, hogy nem a vb-döntő előtt kéne nyaralnia, majd nem az ukrán helyhatósági választások előtt és meg kéne várnia az orosz-fehérorosz gázháborút és a szlovák kormány megalakulását no meg a krumplibogár szezon végét.

lüke 2010.06.23. 10:55:40

@Ordnassac:
feljavított DDR, feljavított üzemi koszttal

Diocles 2010.06.23. 10:56:24

@Ordnassac:

gondolom, h bemutathassa, h alkalmas jelölt, h ismeri a protokollt, tud mosolyogni, hajlongatni, reprezentálni.

népszerű és jó elnökünk lesz.

sárkányfő 2010.06.23. 10:56:29

@CSENDES:

Nem érted miről beszélek, Csendes pajtás :)

Értelmezed a "kinézet" szót.

Lehet hogy ez az ember a "jancsibásis" külső alatt egy Gandhihoz / Churchillhez / Mátyáshoz fogható rendkívüli történelmi léptékű kaliber, de ez most tök mindegy.

Arról a tényről bezséltem, amit ismeretlensége és látványa kivált az emberekből. Nagyjából olyan hatása van, mint a Palinak. Hogy titokban milyen képességei vannak, annak semmiféle politikai jelentősége nincsen.

(Zárójelben: ez az örök hivatkozás MTA-tagságokra, diplomákra, meg beszélt nyelvekre, stb. - nem csak most, hanem máskor, másoknál is - ez bakfitty. Vizi E. is nagy koponya, de nyilván full alkalmatlan lenne elnöknek. Pali is beszél sok nyelvet - ha igaz... - de egyrészt nála ez hátrány, mert a hülyeségeit és teljes ürességét így csak több irányba tudja kifejezni, másrészt a nemzetközi diplomáciában ismerik a tolmács műfaját, és alkalmazzák is, ezen sok nem múlik. És több száz MTA- tudós van, kötve hinném hogy többségük megállná a helyét egy ország elnökeként, bármi is a szakterülete. Szóval ezek a címkék rangok épp úgy üres formaságok, mint mondjuk a piaci szférában egy állás megpályázásánál. Papírokat lehet gyűjtögetni, de a képességeken múlik minden.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 10:57:15

@lüke: Szerintem egy ennyire nemzeti embert elég három karakterrel leírni:
sch

CSENDES 2010.06.23. 10:57:20

@Ordnassac: Biztos szép a bolgár tengerpart, de én nem láttam szépnek, mert utálom a teljesen beépített (hatalmas szállodák, és üdülőházak) környezetet. Magam részéről görög-párti vagyok.

lüke 2010.06.23. 10:57:48

@ursus artos:
és mi lesz a szúnyog írtással
dr bubó, a művész:)

Ordnassac 2010.06.23. 10:58:32

@ursus artos: azzal nekem semmi bajom nem lenne, ha a KE-választás után menne nyaralni (bár, ha rendkívüli ülésszakot tolt az OGY-ra...), ennyit Orbán megérdemel (már csak az öt gyerek miatt), de itt azért mégis Magyarország első emberéről van szó...

fvipera 2010.06.23. 10:59:15

@Ordnassac: mert a békát lassan kell főzni, különben kiugrik a fazékból. a békák mi vagyunk. ezért kellett pl. két lépésben bejelenteni, hogy pintér belügyminiszter lesz és mellé megkapja az NBH felügyeletét is. és ezért kellett először schmidt palit házelnöknek megtenni. hogy szokjuk.

gyáva dolog, hogy viktor éppen ilyenkor nincs személyesen jelen.

ursus artos 2010.06.23. 11:00:00

@simonmondja.: ez kirekesztés, megbélyegzés, gyűlöletbeszéd, uszítás!

ursus artos 2010.06.23. 11:01:42

@Ordnassac: a választásra itthon lesz. Felesleges kötekedés amit csinálsz.

blacklord 2010.06.23. 11:02:13

@László56: ne haragudj, de ez röhejes. Ha igazad lenne abban, amit a politikai kultúra minőségének javításáról írsz, akkor legalább a fontosabb kérdésekben meghallgatnák az ellenzék véleményét is, nem mozgatnának meg minden követ, hogy 1.5 napok után a törvény felvezetése után már meg legyen minden szavazva, ráadásul úgy, hogy volt már, hogy berekesztették az ülést, hogy "túl későre nyúlt". Nem tetszik ez nekem, pedig Fidesz-szimpatizáns volnék amúgy. Egyszerűen csak nem értem, hogy miért nem képesek arra, hogy hagyjanak egy hetet az új elképzelések megemésztésére, utána meghallgatni, hogy mit mond az ellenzék, ha esetleg netán van benne értelmes gondolat, az beemelni, és aztán gyorsan megszavazni. Ez max. 2 hetes késedelmet eredményezne, és minőségi ugrást a megítélésükben. Ám sajnos újra jelét adják, hogy igazából nem érdekli őket a magyar demokrácia minősége, csak az, hogy "ők megcsinálják". Jók a szándékaik, de igazából nem értik, hogy ezzel mennyit ártanak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 11:03:23

@lüke: A nők szerepét még átgondoljuk.
Attól függ, hogy hogy viselkednek a nyaralás alatt.

Ordnassac 2010.06.23. 11:03:43

@CSENDES: személy szerint még sem Bulgáriában, sem Görögországban nem jártam, csak ismerősi élményekre hagyatkozhatom. :-)

@Diocles: mondom, egy jobboldali Göncz... GÁ is OGY-elnökként kezdte, ő is pártja vezető egyénisége volt. Népszerűnek népszerű volt, na de, hogy jó elnök? Biztos bennem van a hiba, de szerintem a köztársasági elnöknek nem a "nemzet nagypapájának" kellene lennie.

@QQCS: mecsoda meglepetést okozva...

panelburzsuj 2010.06.23. 11:04:14

@Ordnassac:

Nem is kell mondani róla semmit.

Csak szépen felírni az exceltáblába, kábé nyolcadiknak. Meg tovább Tőkést, Pálinkást, Roskát.

Minél több a jelölt, annál tisztábban látszik, hogy a fél ország a zsebében hordja a marsallbotot. A nagy hemzsegésben meg egyre jobban feloldódik Sólyom alakja. És minek is kéne ragaszkodnunk egy ilyen kicsit durci, kicsit kockás, kicsit ómódi alakhoz, aki betűrágó szakbarbárként láthatólag még a nemzeti együttműködés nagyszerűségét sem képes felismerni?

És ha az excel tábla le nem fagyott volna, és én mesém is tovább tartott volna.

blacklord 2010.06.23. 11:04:25

@nestrot10: téged banneljen már ki valaki a picsába, a tököm tele van már az áldásos "baloldali" kommentgépségeddel, amit kb. minden közéleti blogban kifejtesz hónapok óta...
Érvek? Az minek, nem ért abból senki, inkább egy kis fröcsögés, az kell nekünk! Ember, ez nem a sarki kocsma, húzzál már el valahova!

sárkányfő 2010.06.23. 11:05:32

Na itt a hír, Palika lesz az. Én vidám ember vagyok, de azért most egy pillanatra elszomorodtam. Mégsem járja, hogy egy buta, majdhogynem bárgyú, gerinctelen exkomcsi lesz a hazám elnöke, akinek nem csupán bel- és külföldi érdekérvényestére képtelen, azaz gyengíti az országot, de létezésének egyetlen oka, hogy hajlandó magából Orbán Viktor ölebét csinálni. Ez a minden határon túli szervilitás joggal vált ki undort minden egészséges emberből.
:(

Pali a budira sem megy ki Viktor engedélye nélkül.

Jobberek! Ettől kezdve Pali _minden_ hülyesége arra fog visszahullani, aki elkövette azt a szégyent, hogy Magyarország elnökévé tette.

Szimba 2010.06.23. 11:09:23

@ó jaj:

Olyan vagyok, mint egy kifárasztott gombóc:)
Nem ráz meg a hír.

CSENDES 2010.06.23. 11:09:35

@Ordnassac: 1994-ben voltam először Bulgáriában, akkor még szép volt. Másodszor 2007-ben, s nagyot csalódtam. Pénzéhes, erőszakos társaság zaklatott folyton, hogy vegyek-kölcsönözzek valamit (napernyőt, nyugágyat), mert különben nem maradhatok a tengerparton.

Korfun ez nem volt jellemző, s elhagyatott tengerparti (nyílt tengerre néző) részt is találtunk. Igaz, hogy az is cca. 13 éve volt.

Ordnassac 2010.06.23. 11:11:18

@panelburzsuj: már mindegy, az Excel-tábla első helyén álló jelölt nyert: Schmitt Pál.

QQCS 2010.06.23. 11:12:30

@ó jaj: "...Pali _minden_ hülyesége arra fog visszahullani, aki elkövette azt a szégyent, hogy Magyarország elnökévé tette."

JOBB lesz neked is, ha szép nyugodtan elfogadod ezt a döntést. Minden más alternatíva (kapálózás) értelmetlen. :))

ursus artos 2010.06.23. 11:13:42

@ó jaj: a legközelebbi magyar olimpiai aranyérem megszületésekor kéretik nem eltölteni nemzeti büszkeséggel és örömmel a lelked, hanem jusson eszedbe "ölebpalika".

Ordnassac 2010.06.23. 11:15:05

Felmerült bennem egy kérdés: ugye az elnökválasztás titkos szavazással fut le (ergo nem kényszeríthetik, hogy megmutasd, kire szavaztál), így most az lesz az izgalmas, hogy Schmittnek meglesz-e már első körben a szükséges többség (erős kétharmad)?

ursus artos 2010.06.23. 11:16:01

Ezt a vityenkázós, sólyomkázós, palikázós cinikusságot jó lenne abbahagyni, mert egyrészről ez nem árokbetemetés, másrészről 2006-ban követeltétek Gyurcsány tiszteletét, a betöltött tisztsége okán.

Homeoffice 2010.06.23. 11:16:07

@Ordnassac:

Benned ez a kérdés felmerül? lol

CSENDES 2010.06.23. 11:16:25

@Ordnassac: Egyébként, én nem látok abban semmi rosszat, hogy OV nyaral, s éppen a KE jelölés idején. Miért, mi köze ehhez neki kormányfőként? Pártelnökként pedig van ügyvezető elnöke, aki a formális szavazást lefolytassa. Éppen hogy demokratikusnak tekintem, hogy "nem erőlteti" a jelöltjét a pártjára:))))))

CSENDES 2010.06.23. 11:18:35

@Ordnassac: Ez tévedés, mert éppen az előző elnökválasztáskor volt ilyen herce-hurca a név szerinti szavazás körül, s megfigyelők lesték a szavazókat (illetve cetlijeiket), s akinek nem olyan volt, azt visszafordították, hogy a tévedését kijavíthassa.

QQCS 2010.06.23. 11:20:03

@CSENDES:

OFF
Korfu családunk egyik kedvenc helye, gyönyörű!
ON

Ordnassac 2010.06.23. 11:20:44

@CSENDES: így is lehet "komolyan venni" egy ráruházott feladatot... Szerintem egyszerűen szerencsétlen lépés többezer kilométer távolságban "megüzenni" a saját pártomnak, hogy kit jelölök köztársasági elnöknek. Addig sem zavarnak.

Nem azt mondom, hogy arrogáns, de akár annak is tűnhet. Amúgy, ha Fletó csinált volna hasonlót, mindjárt nem lenne ilyen megértő az itt kommentelők egy része (megjegyzem: teljesen jogosan).

Ordnassac 2010.06.23. 11:21:33

@CSENDES: igen, ez is igaz, hogy a Fidesz nagyon fogja a saját embereit...

panelburzsuj 2010.06.23. 11:22:07

@Ordnassac:

Ha a parlamenti büfébe nem csempész be a Gyurcsány hashajtót, akkor meglesz ...

Ordnassac 2010.06.23. 11:22:12

@Gunther: fel, de nem túl valószínű forgatókönyvként.

CSENDES 2010.06.23. 11:23:31

@Ordnassac: Úgy látom az iróniát (vitriolt) jelenleg nem igazán vetted észre.

panelburzsuj 2010.06.23. 11:26:12

@Ordnassac:

Az nem lehet, hogy épp azért szaldt olyan messzire, mert már tele volt feje a sját párbélijei ajánló duruzsolásával? Ahány sarkon befordult, annyi új üdvöske támogatója toppant elé ... :)

Ordnassac 2010.06.23. 11:29:36

@ursus artos: halk megjegyzés: sosem követeltem Gyurcsány tiszteletét, sőt, nagyon is örülök, hogy nem ő Magyarország miniszterelnöke (az OGY-ból is eltűnhetne). Soha nem is szavaztam az MSZP-re. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kritikátlanul elfogadok mindent, amit a Fidesz csinál...

Ugye fel lennél háborodva, ha fordított esetben az MSZP mondjuk Kovács Lászlót jelölné köztársasági elnöknek? Schmitt Pállal többes gond is van: az közt. elnöki tisztséghez nincs kellő szuverenitása, felmerül a probléma, hogy jobboldali Göncz lesz, ergo a saját pártja érdekében fog cselekedni. Az OGY-elnöki szerep szerintem Schmittnek lényegesen jobban állt. Ott is reprezentálhat (azt kétségtelenül tud), azonban senkinek sem szúr szemet, hogy pártszemélyiség.

Annyi megfelelő jobbos értelmiségi lett volna, akit megtehettek volna KE-nek (Vizi E., Pálinkás, Roska, Borhidi, Náray-Szabó), de még jogász is.

ssi 2010.06.23. 11:29:38

@ursus artos:
én sem értem, miért bújt a kisördög kommentelő társaimba, ma süt a nap, és nem bírnak magukkal. nem mindig ilyen cikizősek

igazad van, másként is elmondhatnák, ha nem tetszik nekik:
* a KE-választás sajátos előkészülete
* a jelölt
* a ME miniszterelnöki magatartása
az viszont nem árokbetemetés, ha ezeket egyszerűen szó nélkül hagynák

sárkányfő 2010.06.23. 11:30:10

2005, Semjén Zsolt:

"A KDNP szerint a köztársasági elnök személyéről nem lehet pártpaktumok alapján dönteni"

QQCS 2010.06.23. 11:30:17

@panelburzsuj: "Az nem lehet, hogy épp azért szaldt olyan messzire, mert már tele volt feje a sját párbélijei ajánló duruzsolásával? Ahány sarkon befordult, annyi új üdvöske támogatója toppant elé ... :)

Logikus amit írsz! Lehet, hogy én is így csináltam volna! :))

Ordnassac 2010.06.23. 11:30:45

@CSENDES: elnézést, csak a döntés hatása alatt vagyok még...

ursus artos 2010.06.23. 11:36:34

@manyike: nyilvánvaló. Én is elmondom, mi nem tetszik a Fideszben, a politikájukban, de azt nem itt, nem így, hanem telefonon, amikor Viktor felhív.

CSENDES 2010.06.23. 11:36:52

@Ordnassac: Nem állítasz kevesebbet, mint hogy megdöbbentél? nem lehetsz ennyire naiv.:))))

Ordnassac 2010.06.23. 11:37:02

Hogy valami dicsérőt is mondjak a Fideszre (nem lesz ma sok):

www.mno.hu/portal/720795

Ez jó.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 11:37:15

@ó jaj:
a pártpaktumok ideje lejárt. hiszen hallhattad, hogy van egy társadalmi szerződés a nép és orbán között. az egyeztetés pedig elitpaktum. levélben közölte. nem ez az első, és nem is az utolsó eset, hogy orbán hülyét csinál a párttársaiból.

Ordnassac 2010.06.23. 11:37:50

@CSENDES: dehogy döbbentem meg... Sőt, ezt vártam! Azonban a legvárhatóbb döntés is tud okozni ilyeneket.

Diocles 2010.06.23. 11:38:40

@Ordnassac:
fordítva van a sorrend.
először az MSZP akart pártkatonát Szili személyében, aztán a Jobbik Morvai személyében, így aztán Schmitt hozzájuk képest fel sem tűnik.

ráadásul az MSZP most sem egy független embert, hanem a Táncsics Alapítvány volt elnökét (jelenlegi elnöke Fletó, tehát ez enyhén szólva erősen pártpolitikai poszt) jelölte.

szóval hitelesen egyetlen politikai szereplő sem tud ellene fellépni, ilyenkor szokja azt a Népszabadság csinálni, h kivételesen helyet ad néhány jobbos naívának a hasábjain, akik a szerkesztőségnél hitelesebben tudják betámadni a jobboldali jelöltet...

De, javaslom, ne az ideális állapotból indulj ki te sem, és más sem, hanem abból a politikai közegből, ami most van.
Ha az MSZP választhatott volna, akkor szinte biztosan Kovács László lett volna (Balogh csak azért lett most, mert a szoci vezírek aligha vállalták volna be a biztos bukást), hozzá képest Schmitt - aki a belpolitikában soha nem vett részt komolyan - jóval kevésbé vitatható.

Diocles 2010.06.23. 11:38:40

@Ordnassac:
fordítva van a sorrend.
először az MSZP akart pártkatonát Szili személyében, aztán a Jobbik Morvai személyében, így aztán Schmitt hozzájuk képest fel sem tűnik.

ráadásul az MSZP most sem egy független embert, hanem a Táncsics Alapítvány volt elnökét (jelenlegi elnöke Fletó, tehát ez enyhén szólva erősen pártpolitikai poszt) jelölte.

szóval hitelesen egyetlen politikai szereplő sem tud ellene fellépni, ilyenkor szokja azt a Népszabadság csinálni, h kivételesen helyet ad néhány jobbos naívának a hasábjain, akik a szerkesztőségnél hitelesebben tudják betámadni a jobboldali jelöltet...

De, javaslom, ne az ideális állapotból indulj ki te sem, és más sem, hanem abból a politikai közegből, ami most van.
Ha az MSZP választhatott volna, akkor szinte biztosan Kovács László lett volna (Balogh csak azért lett most, mert a szoci vezírek aligha vállalták volna be a biztos bukást), hozzá képest Schmitt - aki a belpolitikában soha nem vett részt komolyan - jóval kevésbé vitatható.

ssi 2010.06.23. 11:41:37

@ursus artos:
mi itt egymást "tanítjuk" is, ismereteket adunk át egymásnak
kérlek, mit gondolsz a Fideszről? - ha már itt vagy közöttünk

[nick] (törölt) 2010.06.23. 11:42:43

@Diocles:
ez az érvelés akkor volna érvényes, ha nem azzal jött volna a fidesz, hogy a forradalomban másképp lesz. mondjuk ilyen megüzenés még nem volt. szóval parlamenti képviselőcsoport a saját pártelnöke által ilyen szinten még nem volt megalázva.

ursus artos 2010.06.23. 11:45:18

@manyike: azt, hogy 1998-ban elkövette azt a hibát, hogy nem tisztította meg a sorait a jellemtelen, bűnöző emberektől.

panelburzsuj 2010.06.23. 11:46:17

Pro memoria: a poszt találós kérdése nem az, hogy kit jelöl OV államelnöknek, hanem hogy államfőválasztás ürügyén "Galambok ültek a verebekhez?"

Józsefattilásan talán így is leghet mondani.

(But) áj tink, disz iz a bigining of bjutiful frensip.

www.youtube.com/watch?v=gqRE6woJDoY&feature=related

ssi 2010.06.23. 11:47:48

@ursus artos:
akkor most a Fidesz-tábor tele van "jellemtelen, bűnöző emberek"-kel?
és mi következik ebből a Te véleményed szerint?

legoneni 2010.06.23. 11:48:16

Megköszönném, ha valaki okosan elmagyarázná nekem, hogy mi értelme volt a kb egy hónapos OGY elnökségnek??? Szegény Schmitt P. kénytelen volt erre a rövid időre bevágni a OGY működését meg a szabályokat :-)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 11:48:22

@ursus artos:
Affenébe én elfelejtettem megmondani neki, amikor áprilisban felhívott, hogy menjek szavazni.
Na, nem baj, majd ősszel jól eligazítom a választások előtt, amikor hívni szokott.
Tudod : Üdvözlöm, Orbán Viktor vagyok...

ursus artos 2010.06.23. 11:49:34

@manyike: tábor és párt nem ugyan az.
Nem tele van, hanem van.

ursus artos 2010.06.23. 11:51:20

@simonmondja.: nekem azt mondja szevasz, mi a pálya?

Ordnassac 2010.06.23. 11:52:14

@Diocles: attól, hogy mások hülyék voltak korábban, nem kell a Fidesznek is arra a szintre süllyednie vagy ez kötelező? Nem az mutatja valaminek/valakinek a kiválóságát, hogy kevésbé rossz(at jelölünk) a potenciális rosszabbak helyett.

Persze önnyugtatásnak egész jó megoldás: "még mindig kevésbé rossz, mint Kovács L. és Morvai lett volna" <--- bár ennek amúgy realitása sincs jelen körülmények között.

Annyi lehetőség lett volna megfelelőbb embert keresni erre a jobboldalon, ez pedig akár a mostani közegből is kijöhetett volna.

ursus artos 2010.06.23. 11:52:48

@legoneni: például az, hogy az országgyűlésnek kell, hogy legyen elnöke. Ez így működik.

Ordnassac 2010.06.23. 11:54:20

@panelburzsuj: fogalmazzunk így, az események felülírták a poszt tematikáját. ;-)

Amúgy az általad idézett mondatot tartalmazó képkockák megvannak magyarul is valahol a YouTube-on. :-)

Ordnassac 2010.06.23. 11:55:03

@ursus artos: lehetett volna már ab ovo mást jelölni. Pl. Kövért. ;-)

ursus artos 2010.06.23. 11:56:44

@simonmondja.: hát ez örökre titok marad.

Ordnassac 2010.06.23. 12:00:48

Vajon mit csinál a Jobbik és az LMP kedden?

CSENDES 2010.06.23. 12:04:03

@Ordnassac: Szerintem pedig nem szabad elveszíteni a reményünket. Pl.Szíjjártó nem azt mondta, hogy OV megüzente, S.P. lesz a KE, hanem azt, hogy SP-t javasolja KE-nek.
Egy demokratikus pártban az ajánlás és az utasítás más kell hogy legyen.

Csak van/vannak olyan személy(ek), akik nem teljesen hülyék?

Hiszen a frakcióvezető pont tegnap mondta, hogy nem akarják tehetségtelen pártkatonákkal feltölteni a posztokat. Vagy netán hazudott, uram bocsá tévedett??

ssi 2010.06.23. 12:07:19

@ursus artos:
oké, bocsánat
akkor a Fidesz pártjában vannak "jellemtelen, bűnöző emberek" is

ezzel nincsenek egyedül, ilyen a világ

azt írod: "1998-ban elkövette azt a hibát, hogy nem tisztította meg a sorait"

azóta eltelt jó 20 év, az emberek sokat változnak ennyi idő alatt
ezek szerint, akikre Te gondolsz, vagy ismered is őket, azóta se változtak?
azért tartod hibának, mert van hatalmuk is, vagy erre nyomulnak?
megosztod velünk, hogy számodra mitől jellemtelenek és bűnözők?

Ordnassac 2010.06.23. 12:07:30

@CSENDES: Lázár azt is mondta már, hogy a Fidesz frakciója Orbán frakciója.

Amúgy meg ez a naivitás. ;-) Gondolod, hogy szembemennek majd a saját elnökükkel?

török gábor 2010.06.23. 12:08:40

vajon miért nem jelentek meg még közvélemény-kutatások a jelöltek támogatottságával kapcsolatban? vagy elkerülte a figyelmemet?

CSENDES 2010.06.23. 12:08:43

@CSENDES: Merthogy e személy pártkötődése és tehetségtelensége számomra nem kétséges. Még egy MOB-ot sem tudott elnökként képviselni.

panelburzsuj 2010.06.23. 12:08:46

@CSENDES:

Te tévedsz. Palibá mér lenne tehetségtelen pártkatona?

Nagyon is tehetséges pártkatona. Különben vitte volna ennyire?

legoneni 2010.06.23. 12:10:45

@ursus artos:
persze, persze, de gondolom Schmitt már akkor is esélyes volt, egyszerűbb lett volna, ha mást (aki most következik) választanak már akkor OGY elnöknek

panelburzsuj 2010.06.23. 12:12:38

@török gábor:

Mert megrendelés híján el nem készült felmérést nem való közzétenni.

Ott még nem tartunk a történetben.

Ordnassac 2010.06.23. 12:13:03

@török gábor: annyit találtam, hogy a Medián legutóbbi felmérésében Schmitt is szerepelt már:

www.median.hu/object.2756bd5b-76fe-4b03-95b9-2cc21601b1b1.ivy

CSENDES 2010.06.23. 12:13:51

@Ordnassac: Jó, akkor elveszítem a csüggedésemet is....:)))

Ordnassac 2010.06.23. 12:14:15

@Ordnassac: idézet a kutatásból:

"A huszonöt legismertebb vezető politikus listája élén (a miniszterelnököt megelőzve) Sólyom László áll 64 százalékos támogatottsággal. Az államfő legnagyobb részben éppen a Fidesz szavazóinak köszönheti népszerűségét (80 százalékuk szívesen látná őt fontos politikai szerepben)."

CSENDES 2010.06.23. 12:15:46

@panelburzsuj: Szerintem a tehetségtelen nem a pártkatonaságra vonatkozott és pártkatonabeli-tehetségét én nem vontam kétségbe.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 12:17:07

@török gábor:
Mert szóbeszédre nem dolgozhatnak a közvéleménykutatók.
Mostmár meggyütt a levél, bevésik a legnagyobb rublikába a Schmittet és holnapra lehozhatják a lapok.

ssi 2010.06.23. 12:19:16

ha sok a taktikázás a világban, minden gyanús lesz

közvélemény-kutatás: alternatívák, de amúgy fogalmam sincs a háttérről
- kormánypártiak eredménye lesújtó lett
- a nem kormánypártiakat ki szokta felkérni?
hogy működnek egyáltalán?

lüke 2010.06.23. 12:21:59

@CSENDES:
ezt osztom
bár a demokráciához nincs köze a nyaralásnak

lüke 2010.06.23. 12:27:03

@simonmondja.:
s te s mi
már ma:)
ez a demokrácia

lüke 2010.06.23. 12:27:50

@QQCS:
meg a habsburg királynőké, mert olaszos

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.06.23. 12:31:17

@lüke: Mostanában olyan sokmindent hívnak demokráciának, hogy csak úgy kapkodom a fejem.

lüke 2010.06.23. 12:33:01

@panelburzsuj:
mintha egy családból lennénk:)

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 12:37:34

@török gábor:

Ki adna pénzt azért, hogy megtudja, hogy az lesz, amit a Felhatalmazott akar?

panelburzsuj 2010.06.23. 12:38:09

@CSENDES:

Ne szívd mellre. Palibá tökéletesen alkalmas lesz arra, amire a megbízói szánják.

A becitált HetiVálasz cikket nem sokan olvashatták a t. jelenlevők közül, az ugyanis nagyon világosan kifejti, hogy a forradalmi kétharmad minden további nélkül akár teljesen kiüresíthette volna az elnöki jogosítványokat, és az így abszolút díszpintyesített funkcióba jelölhetett volna kevésbé megbízható polgártársat is - akár még a most megunt favoritot is.

Azt már én teszem hozzá, hogy bolond lenne a Fidesz egyetlen olyan poszt "erejét" is csökkenteni, amit kétszeresen is tud hasznosítani: praktikusan erővel elfoglalja, formálisan meg demokratikus fügefalevélként viseli.

lüke 2010.06.23. 12:39:45

@Ordnassac:
hallgass a szívedre szavazz a fideszre:)

Zoltchy (törölt) 2010.06.23. 12:40:08

@simonmondja.:

Demokráciának azt nevezik, ami a nyilatkozó politikai érdekeinek megfelel. Sok, sok, persze, de hát többpártrendszer van. Azelőtt csak egy dolgot neveztek demokráciának.

Ordnassac 2010.06.23. 12:41:04

@lüke: ez volt ugye az 1990-es szlogenjük? ;-)

[nick] (törölt) 2010.06.23. 12:42:47

@panelburzsuj:
a konspirációs teóriák gyártói szerint schmittet két évre választják, és utána orbán fog átülni. a soros elnökségben akar csak részt venni. és utána államelnök akar lenni.

lüke 2010.06.23. 12:45:35

@[nick]:
csak?
arra a kis időőre----------minek ez a cécó

bigapples 2010.06.23. 12:46:24

@Ordnassac: Schiffer a legnépszerűbb ellenzéki? szegény Demszky, nem fair, most, hogy Gyurcsányt és Kókát levették a listáról, rögtön az utolsó helyen áll.

@lüke: Samaranch nimbuszát anno egy "vesztegetési" botrány tépázta meg, az olimpia helyszínek kijelölésekor ajándékokkal, NOB tagok gyerekeinek adott amerikai egyetemi ösztöndíjakkal, néha direkt módon pénzért vették meg NOB tagok szavazatait. Schmitt ekkor szorult "háttérbe" a NOB-on belül és lett valamilyen jelentéktelen ágazat felelőse, esélytelenül, hogy NOB elnök lehessen, pedig bevallottan ez volt a célja.

@Diocles: Nem az a gond, hogy a kádári rendszerben nyomult Sőt nekem az sem gond (bár nem tartom szerencsésnek), ha egy fideszes pártembert jelölnek KE-nek. De az akkor legyen már fajsúlyos emberileg és politikusként is. Nekem Schmitt egy operettdiplomatából lett operettpolitikus akiből most operett köztársasági elnököt csinálnak. Én már a 2002-es főpolgármesteri jelölését is hibának tartottam.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 12:47:49

@lüke:
két hónapra házelnök, két évre államelnök. schmitt "mindentvállalok" pál imidzsébe ez tökéletesen beleillik. ez persze csak egy konspirációs elmélet. ami vagy igaz, vagy nem.

porfelhő 2010.06.23. 12:48:32

Ha a hír igaz, és SP. lesz a közt. elnök akkor a tegnapi kommentemben nem is tévedtem olyan sokat. Legyen szíves mondja már meg valaki, hogy demokrácia van?

lüke 2010.06.23. 12:48:45

@Zoltchy:
az én életemben MO-n mindig így volt:)
népit is hozzátették:)
mázli ,ha láthatsz mást is:)
de az autoriter vezető sajna megmarad,
demokrácia ide vagy oda
és ezt sokan elfeljtik

lüke 2010.06.23. 12:50:27

@bigapples:
nekem mondod(Sp.o szegény ország)
majd nézd meg a Schmitt lányok iwiwes képeit..................

lüke 2010.06.23. 12:52:42

@bigapples:
szegény:)
na ja ,már ,ami a képességeit illeti :
a Váliban is ez volt a hír, meg a JTK-n is:)

legoneni 2010.06.23. 12:52:58

Orbán Viktornak csak akkor érné meg átváltani a közt. elnöki posztra, ha az nagyobb respekttel és hatalommal járna. Pillanatnyilag a min. elnökség jobb pozíció.
De, a kétharmad elég ahhoz is, hogy átírják a szerepköröket??? Hogy nálunk is pl. amerikai típusú elnöki rendszer legyen?

panelburzsuj 2010.06.23. 12:53:32

@[nick]:

Ez az államfőség is csak ugyanolyan fényerőszabályzós állás, mint az összes többi kétharmaddal vezérelhető poszt. Megfelő embernek a megfelelő helyet. Palibácsinak pont jól áll ennyi tennivaló, Orbánnak majd följebb csavarjuk a potmétert.

Diocles 2010.06.23. 12:53:42

@Ordnassac:

hm, vagyis Schmitt már most is a harmadik legnépszerűbb magyar politikus a Medián szerint, annak ellenére, h Sólyom befolyásos szekértolói nem győzték lefikázni a sajtóban az elmúlt hetekben.

lesz ez még jóval magasabb is, ha a női lapokban bemutatkoznak a lányai, a sportlapokban az unokái, stb.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 12:54:08

@porfelhő:
ez a nemzeti együttműködés rendszere. ;-)

ez a vicc jut erről eszmbe:
két ember ül a vonaton, az egyik megkérdezi:
-- ez itt már dunakeszi?
mire a másik kinéz az ablakon és ezt feleli:
-- nem ez még duna füszért.

lüke 2010.06.23. 12:56:23

@legoneni:
igen
csak nincs elég dúshajú
Kövéren kivül:)

fulemule9 2010.06.23. 13:04:26

@Ordnassac: A képet megnézve rájöttem, hogy nem is annyira a a köztársasági elnök lesz a nagy szégyene az országnak.

porfelhő 2010.06.23. 13:05:47

@török gábor: Mit kutakodnának, ha már előre eldöntötték, nem kell SL. nem kell más sem, SP. lesz. És kész.

fulemule9 2010.06.23. 13:05:56

@török gábor: Ó, Gábor! Mrázék bármikor előrántanak egyet!

bigapples 2010.06.23. 13:06:13

@Diocles: igen, értem én is, hogy lehet belőle egy népszerű celebet csinálni KE-ként, a Fideszes Árpi bácsit. De őszintén szólva én többet várok el a magyar államfőtől, mint hogy az ország kedves sportos nagypapája legyen.

Ordnassac 2010.06.23. 13:07:19

@Diocles: Szili is elég népszerű volt (a többihez képest) OGY-elnökként.

Az meg szerintem nem feltétlenül szükséges, hogy egy köztársasági elnök népszerű legyen. Hiteles legyen inkább. Ez Schmittnél azért megkérdőjelezhető...

fulemule9 2010.06.23. 13:08:59

@panelburzsuj: A feladat végrehajtásához nincs is szükség a poszt kiüresítésére. Így is lehet távirányítással működni.

panelburzsuj 2010.06.23. 13:16:49

@fulemule9:

Egészen pontosan úgy nézett ki a helyzet, hogy a Fidesz szabadon turkálhatott az étlapon, hogy kiüresített posztra akar-e "függetlenebb" államfőt, vagy a mostani felszereltséghez egy "együttműködőbbet".

Technikailag nyilván sokkal egyszerűbb beülteni a kész helyre egy megfelelő "palit", mint hosszas procedúrával kiszavazgatni a törvényekből a nemkívánatos államfői jogokat.

Az meg talán evidens, hogy több fügefalevél jobban takar.

Hóember 2010.06.23. 13:20:46

Hehe... én a címről egyből arra asszociáltam, hogy ezek a galambok tőlük szokatlan módon még a héten sólymot fognak enni vacsorára! ÉS lőn! :)

panelburzsuj 2010.06.23. 13:22:35

@Ordnassac:

Megnézted a népszerűség definícióját?

"szívesen látná fontos politikai szerepben"

Nkem erős kétségeim vannak, hogy keresztrejtvényben erre a meghatározásra tömegek kezdenék pont az körmölni, hogy: n- é - p- s- z- e- r- ű- s- ...

ssi 2010.06.23. 13:23:44

OFF OFF
A Tál család.

Egy templom hirdetőtábláján a következő olvasható:
Tudjátok, hogy a Tál család hány tagja tartozik a
gyülekezetünkhöz?

Először is az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar,
aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton
ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.

A húguk, Irri Tál,nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul
Tállal és Molesz Tállal együtt.

Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége,
Vege Tál várni akar vele még egy évet.

Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogya mi
gyülekezetünk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.

Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan
Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbál új tagokat csalogatni a
gyülekezethez.
De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál testvér
például kifejezetten segítőkészen intézi az egyházi ügyeket.

A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi
hozzájárulására mindig lehet számítani. A remek politikai
érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a
közösség ügyeit diplomáciai körökben . Az elkötelezett Agi
Tál nővér élen jár a térítésben. Medi Tálhoz bármikor
fordulhat átgondolt és megnyugtató tanácsért, a
szertartásokon az egyházi énekeket pedig Kán Tál dalolja, zenész fivére
Trombi Tál (a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel vele.)

Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben
lettünk:
két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál áttért
más vallásra, a kilencven éves Exi Tál néni pedig
végelgyengülésben elhunyt."

(A világ melyik nyelve tud még ilyeneket?)

lüke 2010.06.23. 13:23:50

@fulemule9:
és a tv-ben tornásztatni

porfelhő 2010.06.23. 13:24:03

@[nick]: A vicc nagyon aranyos. Én meg már azt hittem valami nemzeti diktatura van kibontakozóban, de" ez a nemzeti együttmüködés rendszere" azon gondolkodom a kezdete vagy a vége.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 13:24:21

@panelburzsuj:
az államelnök intézményét teljesen fölöslgesnek tartom. miniszterelnök-helyettes kell szerintem. az meg már van. minek az államelnök.

szóval kezdetben göncz úgy ahogy volt valami ellensúly, de a jobberek közül sokan ma nem szeretik, mert pártkatonának tűnt azzal, hogy nem írta alá hankiss és gombár leváltását. ennyi volt a "bűne". szerintem elég világos, hogy se hankiss, se gombár nem voltak pártemberek, a mérsékeltek mdf ült a duna tévében, és a radikálok akarták az mtv-t. szóval göncz volt az utolsó, akik komolyan beintett a miniszterelnöknek. persze ezt is úgy tehette meg, hogy az akkori mdf nagyjából annyira volt elfogaott, és népszerű, mint ma az mszp. szóval csak a törzsszavazói támogatták, antall halála után meg azok se. göncz meg 80 ponttal vezette a népszerűségi listát, amikor antall 20 ponton állt. persze utána göncz már nem támadta horn gyulát, bár nem igen kedvelte, utána meg mádl teljesen szervilis volt, és szerintem sólyom is az volt, akárki akármit mond. most az oké, hogy schmitt pál várhatóan mindenkin túltesz, de utoljára göncz volt az, aki vállalt egy konfliktust, és szóval nem táncolt vissza, hanem következetes maradt. de akkor meg az a baj, hogy nem lehet kormányozni.

szóval minek kell vajon államelnök?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.23. 13:28:15

Hát, nem vagyok oda a gyönyörűségtől Schmitt Pál személyét és kiválasztásának módját illetően, de azt a szintet simán hozni fogja, mint az egész ország (?) Árpi bácsija. Megkockáztatom, tán még jellemesebb is, ha relativizálhatjuk ennyire ezt a fogalmat az összehasonlítás kedvéért. :)
Amúgy meg ír, olvas, késsel-villával eszik, nem fog fingani a himnuszok alatt és nem fog megvétózni különféle férctörvényeket. Mi a frászt akarhatnán(a)k többet egy köztársasági elnöktől?

fulemule9 2010.06.23. 13:35:29

@Hepci: Elfelejtetted, hogy itt forradalom volt! :) Ennél már lehetnénk egy kicsit igényesebbek is!

lüke 2010.06.23. 13:35:33

@Hepci:
ez a magyar közéleti elvárás,
nagyon magasra helyezted a mércét

lüke 2010.06.23. 13:39:09

off
felvidek.ma/
Ficó győzött, de lemond

panelburzsuj 2010.06.23. 13:40:22

@[nick]:

Például olyan célra, hogy legyen kit más államok fejeivel összereszteni egy-egy vacsorára vagy temetésre.

Mert ugyan vannak olyan politikusok, akik szerint ha őket kibillentik a hatalomból, akkor már rögtön a haza szorult ellenzékbe, a világnak azért még nem minden táján osztják maradéktalanul ezt a felfogást. És az ilyen helyekre célszerű olyan pofát küldeni, aki nem maga állítja magáról, hogy csakis ő lehet a nemzet egységének reprezentánsa, senki más.

Ez csak egy érv az államfőség intézménye mellett. De biztos találsz magad is még néhányat, ha néha kicsit kitekintesz a kedvenc gondolataid közül.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 13:43:23

@porfelhő:
magyarországon úgy került bevezetésre a gmk, hogy írtak egy levelet moszkvába, hogy a gyárakban meg kellene engedni, hogy a szocialista brigádok mellett alakuljanak közkereseti társaságok, hogy a dolgozók közvetlenül is érdekeltek legyenek a termelésben. mire moszkvából visszaüzenték, hogy ilyet nem lehet csinálni, mert ez már-már kapitalizmus.

és erre azt találták ki valaki (talán sárközy tamás), hogy nem közkereseti társaságnak kellene ezt hívni, hanem gazdasági munkaközösségnek. mert ebbe nem fognak belekötni. gazdasági, meg munka, meg közösség. és így lett a közkereseti társaság gmk. szóval kreatívok vagyunk abban, hogy mit minek nevezünk.

orbán a klasszikus korporációs államot akar, most azon túl, hogy a hivatásrendi államberendezkedés vélhetően nem fog fasizmusba torkollni. de mégsem mondhatja azt, hogy egy korporatív rendszer, mert arról minden műveltnek a fasizmus jut eszébe, és így lesz ez "kooperatív", így lesz a nemzeti együttműködés rendszere.

lüke 2010.06.23. 13:44:52

@panelburzsuj:
nem hiszem, hogy a NOB-ban magyarkod/hat/ott,
egyébként is a sportban nekünk:
game over

Ordnassac 2010.06.23. 13:45:41

@lüke: mármint visszaadja a kormányalakítási megbízást. Attól még marad pártelnök és ellenzéki vezér...

lüke 2010.06.23. 13:47:04

@manyike:
szerintem mindegyik, csak megfelelő mélységig kell tudni

lüke 2010.06.23. 13:49:23

@Ordnassac:
ja:)
de többsége volt,
csak nem léptt koalícióra vele senki(ld. MSZP)
úgy hogy magyarázni mindig lehet:)
ismered a Karinthys görbe tükröt:
innen nézed homorú
onnan domború

panelburzsuj 2010.06.23. 13:50:23

@lüke:

Nem is Schmitt az önjelölt haza.

Ordnassac 2010.06.23. 13:51:06

@lüke: persze, ettől még Fico nagyon is ottmarad a szlovák belpolban és messze nincs legyengülve, mint az MSZP:

[nick] (törölt) 2010.06.23. 13:53:12

@panelburzsuj:
protokolláris célra tökéletesen alkalmas a miniszterelnök helyettes. ha a miniszterelnök akadályozva van, vagy más dolga van, vagy nem olyan fontos a dolog. ő a második ember. szóval szerintem nem ilyen ellenzéki jogosítványok kellenek, hogy beleszólhatnak az államelnök személyébe, amire anno tölgyesy gondolt. (most persze nem is szólhatnak bele)

hanem például az, hogy az összes bizottság, a házbizottságot leszámítva legyen ellenzéki vezetésű függetlenül attól, hogy mekkora a kormánytöbbség. és ez látszólag rossz a mindenkori kormánynak, mert van egy erős ellenzék, viszont a politikai ellenfél konstruktivitásra van ítélve. szóval nem lehet azt megtenni, hogy mindenre azt mondják: nem. nem lehetnek destruktívak, legfeljebb obstruálhatnak. szerintem ez egy jobb módi, mint az, hogy ül a várban egy fazon, akinek meg kellene vizsgálnia, hogy most veszélyben van-e demokrácia, és akkor ennek a személyébe látszólag az ellenzék beleszólhat. kivéve, ha mégsem. szerintem maga az intézmény hülyeség. olyan, mintha a parlament öt évre választana magának egy öltönyös királyt.

lüke 2010.06.23. 13:55:11

@Ordnassac:
de nem is két ciklust vitt
igaz 29 helyett most 30 valamennyit vitt, érdekes
segítettünk neki
@panelburzsuj:
:)

lüke 2010.06.23. 13:57:27

@Ordnassac:
egy való:
ők se állnak jól a gazd.-gal
a görög segéllyel, a munkanélküliséggel,
lesz munkájuk

[nick] (törölt) 2010.06.23. 14:06:17

@lüke:
a korporatívat együttműködésnek fordítani szerintem elég furcsa. mert az a corpus azaz test szóból jön, amennyire tudom. tehát a korporatív magyarul testületi. a kooperáció pedig a latin operari igéből jön, ami ugye működés, vagy munka, a kooperáció magyarul együttműködés. de ezeknek más a jelentése, mert szerintem más a szótő. de hátha van itt egy latin szakos, vagy ugye kend orvos. mert lehet, hogy tévedek.

amikor a fidesz szövetséggé alakult, akkor kiváncsi voltam, hogy fogják őket hívni angolul. és mivel orbán anno a beszédeit közölte angolul is a honlapján elolvastam, hogy minek nevezi. szóval érdekelt, hogy mi lesz federation, alliance, coalition, union, mert ezek azért angolul mást-mást jelentenek. na most a hivatalos verzió végül az union lett. de mi szerepelt orbán beszédében?

lüke 2010.06.23. 14:08:17

@simonmondja.:
te meg az unjó támogatod
a többiek még nem tudják:)
Merkel, aki nem kormányoz, hanem sodródik az eseményekkel , most vonja el............

lüke 2010.06.23. 14:10:47

@[nick]:
orvos,orvos
de francia gimibe jártam
nem tanultam latint:)
csak azt akartam vele
hogy nem jól fordítanak sok-sok mindent,sőt politikára fordítják

tölgyes 2010.06.23. 14:10:54

@török gábor: Kedves Gábor! El tudom képzelni, hogy valaki az elveit követi. Még Önről is, de az "üzleti" kapcsolatok rontják a hitelességet.. Vagyis egy elnöki tanácsadó ne minősítsen.. ilyenkor jobb az önmérséklet.

Én a Baloghról szóló elismerő szavaknak azért örültem, mert méltó az elismerő szavakra. Személyisége pedig elnöknek alkalmasabbá teszi az elnökségre mint Sólymot Sólyom személyisége... Ha Ön mind a két embert ismeri, akkor nem kell elmagyaráznom, hogy miért... még akkor is ha nem ért velem egyet.

Még akkor is ezt írom, ha nem szoktam az elnököt anyázni.. ha politikai irányultságával jobban tudok azonosulni mint Balogh András baloldaliságával.

tölgyes 2010.06.23. 14:12:09

@Ordnassac: Mindkét urat jól ismerem. Nekem ez a véleményem.

panelburzsuj 2010.06.23. 14:12:11

@[nick]:

Pontosan olyan. Csak nem magának választja a parlament, hanem az országnak. És ezért nem célszerű egy napi kormányzási gyilkolászásba belemerült miniszternök-helyettessel letudni a dolgot. És pont protokolláris szempontból.

A demokratikus fékek-ellensúlyok egy másik tészta. Arra valóban sokan több megoldást ki lehet agyalni, mint egy államelnököt, mert a demokratikus kiegyensúlyozás belső szerkezeti megoldása sokkal kevesebb szállal kötődik a nemzetközi szokásjogokhoz.

Egyébként meg sehol nincs előírva, hogy ne lehetne akár sokkal többfelé is széttelepíteni ezeket a fékeket, vagy fordítva: kevesebb, de erősebb kézbe koncentrálni. Például egy közvetlenül választott államfőébe.

Te is tudod, én is tudom, és blog hűséges követőinek nagyrésze valószínűleg szintén tudja, hogy a magyar közjogi rendszer töméntelen esetlegeséggel terhelten alakult pont olyanná, amilyen. A Fidseznek most itt lenne a nagy lehetőség, hogy megcsillogtassa a rendszertevezői tudomyányát, de egyelőre úgy tűnik, hogy bőven beéri a talált állapotok lelegelésével.

Ordnassac 2010.06.23. 14:12:21

Közben új poszt született!

lüke 2010.06.23. 14:13:56

off
a bankoknak off:)
" svájci és a hongkongi központi bank vezére körülbelül kétszer többet keres Simornál. A fejlett országok jegybankelnökei közül az egyik legalacsonyabb az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed elnökének bére, Ben Bernanke fizetése kevesebb mint fele Simorénak.
in
Orbán Sztálingrádja
hogy a magyar újságírás miben gondolkodik:)
ki a ...nak jutna ez eszébe
www.hirszerzo.hu/cikk.orban_sztalingradja_-_nem_bir_a_fidesz_az_mnb_elnokevel.155966.html

tölgyes 2010.06.23. 14:14:20

@II.Briandrew: Bár eltévedtem volna.. azért az MNO hírei valamit megmutattak TG személyiségéből..Különbözőek vagyunk.

tölgyes 2010.06.23. 14:34:22

@török gábor: Nem olyan fontos az elnök..MERT NEM VISEL POLITIKAI FELELŐSSÉGET!

[nick] (törölt) 2010.06.23. 14:41:00

@panelburzsuj:
a miniszterelnök helyettes nem érdekelt ezekbe csatározásokba belemenni. szóval amikor navracsicsot megválasztották, akkor sokan mondták, hogy őt küldi majd orbán a csatába. csakhogy nem ezt történik, mert navracsics igazából ennek éppen az ellenkezőjében érdekelt. eljátszhatna egy belügyi diplomata szerepet. és ezzel komolyan ellensúlyozhatná a miniszterelnököt, persze tudván, hogy a miniszterelnök leválthatja. csakhogy ha nem konfrontálódik, akkor nincs miért leváltani. és a helyettestől megválni azért az nem olyan, mintha bárki mást küld el a kormányból, főleg akkor nem, ha ez a személy részt vesz a protokoll feladatokban. szóval a miniszterlnök helyettes szerintem éppen olyan lehetne, mint amilyennek az államelnöknek kellene lennie. és mellettes felelős lenne a parlamentnek, szóval lehet interpellálni. na, mindegy, ez ügyben vélhetően nem fogunk ennél előrébb jutni.

tölgyes 2010.06.23. 14:54:39

@[nick]: Egy normális seregben az alvezér nem vetélkedik a fővezérrel.. Maga az elképzelés is kimódolt és értelmetlen.

[nick] (törölt) 2010.06.23. 19:03:13

@tölgyes:
békeidőben a társadalom nem hierachikus, hanem hálózatos. az alá-fölé rendelő viszonyok helyett a mellérendelők dominálnak.
süti beállítások módosítása