Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
00:58

Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos – tehát elméletileg beazonosíthatatlan – szavazáson egyetlen parlamenti képviselő sem viselkedett másként, mint ahogy a frakciója kérte/utasította. A Fidesz-KDNP minden politikusa – köztük maga Schmitt Pál is – megszavazhatta Schmitt Pált, a szocialisták mind egy szálig Balogh Andrásra voksoltak, míg a Jobbik és az LMP egyiküket sem kívánta. Ezen is túl vagyunk, de mi jön most?

(Fotó: hvg.hu)

Politikai értelemben a válasz egyértelmű: az önkormányzati választás. Ennek időpontját akár a távozó, akár az új elnök is kitűzheti (ne feledjük, hogy a választási eljárási törvény módosításával 72 napról 60-ra csökkent a „legkésőbbi” időpont), az államfőnek azonban legfeljebb annyi dolga lesz, hogy október öt vasárnapja közül válasszon – az alkotmány ugyanis csak ebben a hónapban engedi megtartani a voksolást. Sokan feltételezték, hogy az alkotmánymódosító hangulatban a Fidesz esetleg előbbre hozza (vagy lényegesen későbbre halasztja) a szavazás időpontját, erre egyelőre nem került sor, és most már valószínűleg nem is fog. Mindent mérlegelve azonban nem lenne nagy meglepetés, ha az államfő a legelső alkalmat, azaz október 3-át tartaná ideálisnak – így viszont már csak három hónapig kell megtartania a Fidesznek a parlamenti választás óta töretlen előnyét, hogy az önkormányzatokban is elsöprő, eddig nem látott győzelmet arasson.

Az elmúlt hetek történései, de a csordogáló közvélemény-kutatási adatok is azt mutatják, hogy április óta az ellenzék pártjai többé-kevésbé bénult, legfeljebb reagáló szerepben vegetálnak. Az MSZP-t padlóra küldte a választási vereség, s ez akkor is így látszik, ha abban igaza van Tölgyessy Péternek, hogy esetükben a szakadás elkerülése is eredménynek számít. A Jobbik – bár a parlamentben meglepően szorgalmas munkát végez – mintha nem találná a hangját, s láthatóan nem döntötte még el, hogy a Fideszt meg-, vagy inkább legyőzni szeretné. Az LMP a hosszú távú építkezés és a rövid távú célok dilemmájában őrlődik, aminek következtében hol jobbra, hol balra kacsingat, s ugyan lenne esélye az első számú ellenzéki pozíció elfoglalásához, az ehhez szükséges bátor döntéseket még nem tudta meghozni. Ebben a helyzetben a Fidesz valóban csak magát verhetné meg; ha a következő három hónapban nem követnek el komoly hibát, a módosított önkormányzati választási rendszerrel (amely a győztest még inkább megerősíti) a hátuk mögött szinte teljesen narancsba boríthatják a helyhatóságokat.

S bár a 2006-os önkormányzati választásra úgy emlékszünk – nem alaptalanul -, mint amely a 2002-es szocialista sikernél is nagyobb fideszes győzelmet hozott, a mostani feltételezett kormánypárti előretörés még ennél is komolyabb lehet. Könnyen előfordulhat, hogy nem csupán a fővárost foglalja el történetében először a Fidesz, de nem marad egyetlen olyan megyei jogú város sem, amely ellenzéki irányítás alatt áll.  2006-ban Szombathely, Székesfehérvár, Dunaújváros, Pécs, Szeged, Miskolc és Nyíregyháza szocialista polgármestert választott, és a fővárosban is számos kerületnek MSZP-SZDSZ-es vezetője maradt. Ha nem történik olyan esemény, amely katalizátora lehetne valamiféle választói kompenzációs – értsd: ellensúlyt teremtő – igény megjelenésének, ráadásul az ellenzéki pártok között sem alakul ki érdemi együttműködés, a Fidesz ötven százalék körüli országos támogatottsággal is szinte mindent vihet. A zsákmányelv mostani diadala ellenére ebből a későbbiekben akár még gondja is lehet majd a pártnak, ma azonban még az látszik, hogy a Fidesz októberben az elnöke által forradalomnak nevezett hatalomátvétel teljes győzelmére készül: valószínűnek tűnő sikerével szinte minden létező pozícióba kormánypárti politikusok kerülhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr312119877

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Kedves Négerek!" 2010.07.01. 08:08:06

Schmitt Pál megválasztása sok aggályt okozott a politikai spektrum mindkét(!) oldalán. Az index szerint Kövér „Sámson” László körmeszakadtáig harcolt a Nemzet Palibájának megválasztása ellen, bár figyelembe véve, hogy a komenistákat dús lob...

Trackback: Most akkor integrál vagy megoszt, Pali bá' ... ? 2010.06.30. 13:25:31

Jól van, értem én a felhördülést, lopják a demokráciát, nekem is fáj nagyon, para van, de legyünk már realisták. Ha te lennél a Fidesz, akinek mindent szabad, te kit választanál, ha nem Schmitt Pált? Sőt, tovább megyek, úgy ált...

Trackback: Szíveskedjenek végre intézkedni! 2010.06.30. 12:32:07

Most már türelmetlen vagyok. És a svájci frank árfolyamát látva egyre türelmetlenebb. Ezt persze önmagában ki nem szarja le... Viszont a jelek és az árfolyamok szerint a nemzetközi pénz- és tőkepiacok szereplői is egyre türelmetlenebbek Orbán Viktor ko...

Trackback: A jogállamiságról a köztársasági elnök választása kapcsán 2010.06.30. 11:05:51

 A köztársasági elnökválasztás nem rázza meg a magyar közvéleményt, és a kapcsolódó ismeret hiánya is jelentős annak ellenére, hogy a kettős hatalomgyakorlás egyik legfontosabb intézményéről van szó: „csak viszonylag keveseket foglalkoztat ...

Trackback: Riport Schmitt Pállal 2010.06.30. 11:04:01

Vendégünk Schmitt Pál, Magyarország újonnan megválasztott köztársasági elnöke.   KR: Elnök úr, ön azt mondta a Parlamentben tartott kortesbeszédében, hogy, idézem: „Amikor az országgyűlés az alkotmányt kívánja módosítani, akkor a köztá...

Trackback: Csak a Fidesz? 2010.06.30. 10:38:36

Ezekben a napokban valószínűleg csak kevesek ingerküszöbét érte el - az árvízi védekezés és a 29 pontos gazdasági csomag által uralt hírkörnyezetben - hogy az Ország Házában a demokrácia közeljövőbeli minőségéről is folyt a diskurzus. Bár ez utóbbi szó...

Trackback: Forradalom - újratöltve? 2010.06.30. 09:07:01

Az ellenzék pártjai többé-kevésbé bénult, legfeljebb reagáló szerepben vegetálnak.

Trackback: ELHUNYT BEDE MÁRTON 2010.06.30. 08:47:42

Budapest belvárosában tegnap a késő esti órákban,  bestiális kegyetlenséggel, egy IFA féltengellyel verték agyon Bede Márton internetes újságírót. Kollégája, Tóta W. Árpád az alábbi, rendhagyó nekrológgal emlékezik meg indexes főmunkatársáról:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malachi 2010.06.30. 20:59:53

@Diocles: hehe, ez jó. :) én akkor is sajnálom.

porfelhő 2010.06.30. 21:03:41

@manyike: Teljesen igaz amit leirtál. Nem lenne az olyan nehéz, hiszen nem most kezdtek politizálni. Kellene egy normális vezér, talán az már lesz, még a választások előtt el kellett volna határolódni a korrupt embereiktől, sokkal bátrabban kellene nyitni ujra a nyilvánosság felé, stb.Minél előbb megszólitani azt a réteget akik arra várnak, hogy valaki őszintén kinyujtsa feléjük a kezét. Én nagyon messze élek a fővárostól, hivatásomnál fogva találkozom szegény-, és mélyszegény sorban élő emberekkel, akik már azért is hálásak ha rámosolyogsz, és normálisan beszélsz velük. Csak ezt a réteget emberközelbőlk kell megszólitani, nem a szórólapokon, vagy más kommunikációs eszközökön kersztül. Szili kilépése volt a válaszomban másik fő téma, arra nem irtál semmit.

porfelhő 2010.06.30. 21:09:57

@Ordnassac: Nem mondod. Én akkor tévedtem. Azt hittem, hogy Molnár Cs. Mesterházy -hoz hus inkább. Köszönöm, látod mindig tanulok. Juhászról valami hasonlót gondoltam, de azt nem mertem állitani, hogy alkalmatlan.

Szimba 2010.06.30. 21:17:14

@porfelhő:

Csak a Győzikét meg ne szüntessék, mert akkor 1 millió szavazót veszít a Fidesz!:)

Ordnassac 2010.06.30. 21:24:56

@Diocles: bocs, de nekem nem érv az, hogy legalább az egyik rossz eltűnt. Nem érv az, hogy nem baj, legalább a hozzám közelebb álló rossz jött helyette. A rohadt gyümölcs akkor is rohadt gyümölcs, függetlenül attól, hogy narancsról vagy piros almáról van szó.

Egyre inkább az az érzésem, hogy a Fidesz-főnökök fejébe szállt a kétharmad... ami sajnos annyira veszélyes lehet, mint Fletó ámokfutásai.

porfelhő 2010.06.30. 21:30:46

@Szimba: Nagyon jó! Akkor azt biztosan nem szüntetik meg.

Diocles 2010.06.30. 21:32:36

@Ordnassac:
négy év múlva visszahozhatod Gyurcsányt.

ez az egy választásod van, és ezt te is tudod, és azok a balosok is tudják, akik most álszent módon számonkérnek mindent, amit ők háromszor ekkora intenzitással csináltak (kezdve Berkecz Mária elhíresült testüregmotozásaival... a gumilövedékekig...)

mindenre van prezedens, mégpedig a legdurvább formában.
ha megbukik a Fidesz, akkor sem változik semmi, legfeljebb újra megmotoztatják majd Berkecz Máriát az akkori balos főnökök... és így tovább...

porfelhő 2010.06.30. 21:33:24

@nyünyüge: Arra gondolok, hogy Batiz A- -sal volt szóvivő László Boglár szóvivő. De lehet, hogy nagyot tévedtem.

nyünyüge 2010.06.30. 21:36:31

@Diocles: nem lesz veszélyes előbb-utóbb ez a "Háromszor veri vissza kenden Ludas Matyi" féle játék?

(Sajnos hirtelen nem jutptt eszembe egy olyan mese, amelyikben két Döbrögi van.)

Ordnassac 2010.06.30. 21:37:59

@nyünyüge: gyanítom Demcsák Zsuzsáról van szó, TV2 Mokka. Egy magántévénél szerintem totál mindegy, hogy ki vezet műsort egyébként, ha Csintalan Sándor, Ókovács Szilveszter és Pörzse Sándor is vezethet(ett) műsort (amúgy miért ne?), akkor Demcsák is teheti.

Más köztévéknél könnyen megoldják, hogy a lehető legpártatlanabb legyen a műsor (akár olyan konstrukcióval is, amiről én írtam, hogy két ellentétes világlátású ember vezet közösen műsort), nálunk ez azonban senkinek sem érdeke.

nyünyüge 2010.06.30. 21:40:40

@porfelhő: És melyikük van most az mtv-nél? Én sem ismerem a mostani játékosokat, de asszem Betlen, Süveges és Jeges-Tóth vannak reggelente.

porfelhő 2010.06.30. 21:44:11

@nyünyüge: Bocsi. szép kerek mondatot sikerült irni.

Diocles 2010.06.30. 21:50:07

@nyünyüge:
igen, ők hárman szintén azért maradhattak, mert köztudottan fideszesek.

szegény Süveges azonban megpróbál mindig "közszolgálati" módra viselkedni, mondhatnám, túlkompenzálni, pedig ezzel nem töri meg ezt a logikát, ha a Fidesz bukik, ő fog először repülni... Sőt, mivel "elárulta" Gyárfást, valószínűleg nem úszná meg egy egyszerű kirúgással sem...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.06.30. 21:53:40

A Krizsónál azért túlkapás lenne valamely oldali meggyőződést látni. Ő egyszerűen odaáll, ahol a hatalom van. Amikor Fidesz volt, fideszes szimpatizánsként viselkedett, talán van még, aki emlékszik.

Ted Striker 2010.06.30. 21:54:25

Na itt az új Kocsis István is:

"Kalmár Istvánt nevezte ki Vida Ildikó, az APEH elnöke szerdán az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé. Kalmár az előző Orbán-kormány idején is ezen a poszton dolgozott. A dolog azért meglepő, mert Kalmárt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága június 24-ei határozatában a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnökévé nevezte ki. "

bariga 2010.06.30. 21:58:21

@Diocles: na jó de sok gyermeke van

Diocles 2010.06.30. 21:58:53

@Ordnassac:
azért Ókovács meg Demcsák nem ugyanaz a kategória... ez elég övön aluli volt tőled, hiszen Ókovács az egyik legképzettebb magyar újságíró, nem holmi bájos arcú tucatpropagandista.

Demcsákot mondjuk Révész "Mártíriusszal" lehetne összevetni, és gondold el, h micsoda hatalmas ricsaj volna, hány tüntetést tartana a Demokratikus Charta, hányszor tiltakozna az Európai Újságírószövetség, ha Révész Máriusz vezetné ugyanazt a műsort, amit most Demcsák...

Ordnassac 2010.06.30. 21:59:19

@Diocles: nézd, sosem vallottam ezt a fekete-fehér gondolkodást. Pont emiatt a fekete-fehér gondolkodás miatt is állunk ilyen rosszul, nem csak gazdaságilag, de morális/mentális szinten is. Ebből kéne végre kijutni és fejlődhetne végre hosszú távon ez az ország. Ez is lehetne egy történelmi küldetése a Fidesznek (sőt, kellene lennie!), de jelenleg csak azt látom, hogy szoci módszerekkel operálnak.

Ahogy egy régi római jogi regula mondja: Iniuria non excusat iniuriam. Igazságtalanság nem igazol igazságtalanságot. (Szokták jogtalanságnak is fordítani, ami pontosabb). A mondandóddal gyakorlatilag azt jelentetted ki burkoltan, hogy Magyarországon csak a pestis és a kolera létezik, azonban mivel a kolera sokkal rosszabb, akkor inkább legyen a pestis.

Jól van ez így?

Ui.: nem akarom négy év múlva Gyurcsányt, semmikor sem. A Jobbik és az LMP megjelenése amúgy is kezdi megdönteni azt, hogy van az MSZP és van a Fidesz, oszt ennyi.

jjulie 2010.06.30. 22:01:46

@Diocles:

a médiáhosz ész kell, meg pénz, meg fantázia

akiknek ilyen cuccosai vannak annak van médiája

a fülkeforradalmár skozofrén nemzetimicsodásoknak nemigen vannak eleresztve ilyenekből

ne csodálkozz ha piciny szeletke jut nekik a médiából, reklamálni nem most kell, hanem észért meg fantáziáért sorba kellett volna állni

Ordnassac 2010.06.30. 22:05:50

@Diocles: oké, ebben igazad van, ezért elnézést. Szerintem pont, hogy nem lenne felháborodás, ha Révész M. vezetne egy műsort egy kereskedelmi tévében. Csintalanon sem robajozott senki, pedig a HírTV nézettebb, mint a TV2 (hála a kábeltévé terjedésének), ahogy azon sem, hogy a volt miskolci MDF-es frakcióvezető (Gulyás István) vezetett műsort egy Stumpf István nevű állandó vendéggel az ECHO TV-n.

A digitális átállás után meg aztán végképp minden jelentősebb csatorna fogható lesz országosan. Szóval egy magántévénél problémázni, hogy kivel vezet műsort, szerintem túlzás. Aki nem tudja, hogy Demcsák milyen oldalon áll, az meg is érdemli. Engem az sem zavar, hogy Csintalan vezet műsort, pedig nem rajongok érte (jelzem, pl. Orosz Józsefért sem).

A közszolgálati más helyzet, de szerintem nem megoldás, hogy az egyik oldalnak elkötelezett újságírót lecserélem a másik oldalnak elkötelezett műsorvezetőre. Avagy foglalkoztatom mindkettőt. Amúgy meg nem minden újságíró elkötelezett.

Szimba 2010.06.30. 22:08:22

@jjulie:
Széles Gábornak van. (pénze, esze, meg médiája is).

porfelhő 2010.06.30. 22:08:47

@nyünyüge: Most azt kell irnom. Nem tudom. Mint exszóvivők ezek jutottak az eszembe. De irtam, lehet nagyot tévedek. TG-t kellene megkérdeznünk.

bariga 2010.06.30. 22:10:05

@Ordnassac: "szoci módszerekkel operálnak" lehet, hogy nem értem pontosan mire gondolsz, de a gazdaságban csak a szoci módszerekkel lehet most operálni és haladni előre, reményeim szerint Európa felé. Most az is sokat segítene az országnak, ha a zavaros ideológiák helyett mentenék a gazdaságot, arra pedig nincs alternatív zagyvaság. ha ezt nem értik, akkor annyi. Ha a nehéz évek után végre kilábalás lesz, akkor megint lesz tér a demagógiának, utána pedig jön talán valaki, aki megint helyre hozza, és Viktor herdálhat ismét.

jjulie 2010.06.30. 22:13:24

@Szimba:

igen ez egy szeletke amiről említést tettem, a fantáziájáról amivel ezeket, mármint a pénz szerezte, pl a videotont nem tűnik egy médiagurunak

fillérbaszó vadász 2010.06.30. 22:15:33

Krizsó 2002-ben került az MTV-hez, és annyira elfogult volt a ballibekkel szemben hogy a 168 óra is meg irigyelhette volna. Nem értem miért csodálkozunk ha repül a köztévétől? Lehet hogy 2008 után ezek az MSZP szócső emberek disztingváltak (karrier az karrier), de a Fidesz jól csinálja ha kibassza őket. Aki meg tisztogatásról beszél az meg gondoljon arra hogy 2002-ben a komcsik sem sokat szaroztak, egyből kivágták a fideszeseket a köztévéből (Pl: Siklósi Beatrixot, Matúz Gábort...).

Ordnassac 2010.06.30. 22:22:58

@bariga: lehet, hogy megnézem az első műsorokat, hátha kellemesen csalódom.

Szimba 2010.06.30. 22:24:17

@jjulie:
Nem is az, a gyerekének vette:))) Biztosan kommunikációszakos volt a drága.
Csak annyira szerencsétlen a párjával együtt, hogy kénytelen volt Széles kézbe venni a dolgokat. Egyébként a legújabb és legjobb felszerelés van a tévéjében.

Más kérdés, hogy a szócső az szócső. Képtelen vagyok nézni, hallgatni a közéleti műsoraikat, de még a reklámoktól i8s idegrohamokat kapok.:(

bariga 2010.06.30. 22:24:40

@Szimba: "Széles Gábornak van. (pénze, esze, meg médiája is). "BOCS, DE HONNAN VAN PÉNZE?? Igy született, vagy örökölte? Elszámoltatást!! Mi lehet a véleménye erről a vagyonról a volt Ikarus és Videoton dolgozóinak??

Szimba 2010.06.30. 22:27:43

@porfelhő:

Nekem mint exszóvívő, a Daróczi Joci jutott eszembe.:(
Szerencséje, hogy már nem él a nyomorult.

Szimba 2010.06.30. 22:30:08

@bariga:

Drága szívem, már késő! 89-ben úgy kapták szét az állami vagyont, hogy nyoma nem maradt. És Széles kezén legalább gyarapodott, míg ezrekén tönkrement, vagy már a sokadik külföldi tulajdonos facsargatja belőle a forintokat.

bariga 2010.06.30. 22:32:44

@Szimba: mi gyarapodott?? és kinek???

bariga 2010.06.30. 22:35:43

@Ordnassac: látszik, hogy fiatal vagy, ugyanis ők csináltak már valamikor műsort, bár a remény hal a meg utoljára, szurkolok Neked, hogy legyen egy kellemes élményed, de tényleg

Ordnassac 2010.06.30. 22:38:34

@bariga: Bajnai módszere nem volt kifejezetten MSZP-s módszer, a gyurcsányi nem létező gazdpol. eredménye meg nem valami fényes...

Ordnassac 2010.06.30. 22:40:06

@bariga: láttam A Hetet vele, de esélyt mindenkinek adok. Ennyit megérdemelnek.

Viszont kérdés, hogy Balóval mi lesz?

ssi 2010.06.30. 22:47:46

@porfelhő:
Szili marad a frakcióban, csak a mozgalma önálló embereket indít már az Ö.V.-on - bevallom, nem is értem ezt a szitut

bevallom, hogy nem vagyok híve a különcködésnek, főleg ha nagy a baj - ilyenkor nincs az a a jó szándék, ami ne ártana, ami kifele ne azt közvetítené, hogy nincs egység

maximálisan megértem, hogy kicsúszott a talpuk alól a talaj, s önbizalom hiányosak - csak emberből vannak ők is

én talán abba hinnék, ha egy újítani képes vezér mögé egységben felsorakozva szisztematikusan felépítenék magukat 3 év alatt

Diocles 2010.06.30. 22:51:02

@Ordnassac:

sem az LMP, sem a Jobbik nem töri meg ezt a "ki kit rúg ki" - logikát.
1. a Jobbik ugyanis még kíméletlenebb elszámolást követel.
2. az LMP pedig lassacskán fel fogja adni a szüzességét, lásd, TG már most azt írja, h célszerű volna együttműködniük MSZP-vel.

Ha pedig visszajön az MSZP - akár koalícióban az LMP-vel - akkor a mostani kinevezettek a legmegalázóbb körülmények között fognak repülni.
Megjegyzem, önző szempontból ez a fenyegettségérzés még jó is a Fidesznek, hiszen minden most kinevezett káder, újságíró tudja, h mire számíthat az MSZP-től bukás esetén, és az MSZP most kirúgott csatlósaitól.

Videofon 2010.06.30. 22:51:11

@bariga:
"Kérem jöjjön már valaki, aki érti a problémát és progresszív!!!!!!"
Az alapvető probléma, hogy a hatalomvágy fordítottan arányos a szakértelemmel, tehetséggel, szorgalommal.
Hiába értik sokan a problémát, ha viszolyognak a hatalom birtokosai közé kerülni. Egy szakmájában, tudományágában sikeres embernek szüksége van arra a gusztustalan, hazug és álságos környezetre, amely a hatalomban körülvenné? Ki az a hülye, aki felad sikert és jövőt azért, hogy az aktuális vezér talpnyalójaként létezzen, hogy dilettánsok heréljék ki törekvéseit, programját?

Videofon 2010.06.30. 22:53:35

@manyike:
Az egység mögé azért az is kellene, hogy valami mögé egységesen be lehessen állni. Te látod ezt a valamit?

ssi 2010.06.30. 23:04:52

@Videofon: se a valamit, se a valakit - egyelőre
Balogh A. kapcsán jutott eszembe, hogy valami véletlen segíthet majd

Ordnassac 2010.06.30. 23:09:19

OFF

Azért megnézném Pintért a Wartburgjában. :-D

ON

ssi 2010.06.30. 23:13:54

@Diocles:
feltételezzük fel: 2/3 maga dönt és intéz mindent, gazdasági eredmények elmaradnak
- Jobbik nem tud kilépni a múlt üldözéséből, marad számára a főbűnös: szocik
- LMP elégedetlen a demokráciával és a gazdasággal
- MSZP szintén
- civilek szintén

kormány + Jobbik teremt egy légkört - s a többieknek mik a lehetőségeik?

Ordnassac 2010.06.30. 23:17:26

@Diocles: a két új párttal csak arra akartam utalni, hogy 4 év alatt még újabbak is kialakulhatnak (lásd Szili mozgolódását és ki tudja, hogy egy ekkora mamutfrakciót lehet-e négy évig vezetni, stb.). Persze ez egyáltalán nem biztos, csak lehetséges.

Kérdés, hogy az MSZP-ben tényleg van-e még ennyi életerő, hogy vissza tudjon térni. Hiszen már arról terjednek a hírek, hogy az LMP szintjére esett le.

bariga 2010.06.30. 23:22:15

@Ordnassac: Baló már parkol nem? És Antónia, ő aztán nem OK a papa miatt

Ordnassac 2010.06.30. 23:23:28

OFF

itthon.transindex.ro/?cikk=11914 <--- magyar elnöke lett a román rádiónak.

ON

bariga 2010.06.30. 23:24:03

@Videofon: de csödben a háttérben nem mondhatná meg a tutit?

Ordnassac 2010.06.30. 23:24:19

@bariga: emlékszel még talán rá, hogy Balónak voltak időszakos interjúi OV-val. Ezért (is) kérdeztem rá.

ssi 2010.06.30. 23:27:24

@bariga: végre valaki, aki a gazdaságért aggódik, s még jókat is ír :-)
szerinted mitől fog a gazdaság felpörögni - a kormány szerint?

azt még értem, hogy kiknél akarnak több pénzt hagyni, de a többit nem

kamarti 2010.06.30. 23:27:48

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): jaj, köszönöm, mostanáig gondolkodtam, hogy is hítták azt az elviselhetetlen kis tök szemüvegest.
még fanyalogtam és hüledeztem a közpénzes andreán, a magyar televíziózás nagyasszonyán, és akkor most jönnek vissza a halász zsuzsák, siklósi beatrixek (jó nagy indulótőkével, bírósági ítélettel) meg matúz gáborok, és nyilván egy újabb generáció is velük együtt.
istenem, én tényleg azt hittem, ezek az emberek egyszer és mindenkorra eltűntek. de nem. és nem, nem az a baj halász zsuzsával, hogy pártszóvívő volt, vagy hogy pattogós a stílusa, hanem a szakmai nívó (már ha lehet így nevezni, amit képvisel). és persze, hogy nem tudnak még semmit. velük majd időben közli a gazda, aki viszont már nyilván tudja, csak nem mondja, mert nincs itt az ideje. majd küld egy lapot a vb-döntőről...

ami meg krizsót illeti: "„Krizsó Szilvia Pulitzer Emlékdíjjal, Prima Primissima-díjjal, a Kamera Hungária fesztivál díjával és számos más szakmai kitüntetéssel elismert televíziós újságíró, az MTV egyik legfontosabb műsorvezetője." - írja a tévé közleménye. gondolom, mindet rohadt bolsi, szoclib vagy nemtom milyen szoci segget nyaló banda ítélte oda, ugye? már mert hogy egyik sem állami kitüntetés ám....

ami meg a nemtomhány percnyi elfogulatlan háttérközéleti televízióst illeti, hát aki nézett mostanában ma reggelt, az érzi ebben az ellentmondást. vagy a cinizmust.
szuper. de legalább nem tartják meg a műsor címét, pedig az lenne csak az igazi dafke, fijúk!

kamarti 2010.06.30. 23:45:05

"Szerdán járt le a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat határideje, a déli határidőig ketten adták le pályázati anyagukat a Magyar Rádió Közalapítvány titkárságán - tudta meg az MT.
Április 14-ig hatan vásárolták meg a Magyar Rádió elnöki posztjára kiírt pályázat dokumentációját. Az elnöki posztért eredetileg indult Such György, a közrádió jelenlegi elnöke, Szayly József rádió-alelnök, Heal Edina, a Sláger Rádió volt vezérigazgatója, illetve Balogh Gábor ügyvéd, rádiós rendező. Az ötvenezer forintos pályázati anyagot két olyan személy is megvásárolta, aki nem járult hozzá nevének közléséhez."

na, ez a négy, akinek a nevét tudjuk, végül nem pályázott. holnap kiderül, kit fog kinevezni szalai annamari (vagyis OV) holnap kiderül, ki a tét titokzatos pályázó, már nagyon izgulok...

na, végül is volt már egy nagy tisztogatás a magyar rádióban is, emlékszünk. (bár talán az anno áldozatul esett mojra (és vele együtt nagyjából a vidéki stúdiók leáldozására) és egyebekre már nem sokan)

bariga 2010.06.30. 23:46:08

@manyike: tudom, hogy ez manapság nem népszerű, de a gazdaságot felpörgetni csak a multik tudják. Ugyanis ha tetszik ha nem ott van a pénz, a tudás és a technológia. Aki végre itt van, azt nem kellene üldözni. Lehet persze támogatni a KKV-ket, de az többnyire csak arra jó, hogy a kényszervállalkozó nem áll sorba segélyért. Sajnos a 29 pont nem egy gazdasági program, hanem zavaros gondolatok,rossz üzenetekkel, mint "az államnak semmi keresnivalója az adózott jövedelből fizetett takarítóná" és efféle baromságból van még vagy három. Semmi koherencia és szerkezeti átalakítás. Meg kell sajnos tanulni, hogy a tőkének, gyengébbek kedvéért "Kapital" vannak sajátosságai és törvényei. csak kicsit lehet eltéríteni az maga útjáról. Sajnos a fideszesek többsége hiányzott iskolából ennél a fejezetnél

Áverés! 2010.06.30. 23:47:38

@bariga
@manyika
@videofon
Nagyon jók az érveléseik.Már többször leirtam én is, hogy a baloldal gazdaságpolitikája inkább európai motiváltságú volt, mint ami jelenleg körvonalazódni látszik.
Feltétlen szükség lesz a baloldal megerősödésére
Nem szeretném, de ha nem sikerül a pénzügyi, gazdasági stabilizáció van itt még a másik oldalon elég erős szellemi kapacitás, ha pillanatnyilag nem is mutatkoznak.Ha nagyon nem fog az ország szekere menni a most félrehúzódó tisztességes, nagy tudású értelmiségiek kénytelenek lesznek színre lépni.

bariga 2010.06.30. 23:50:51

@Áverés!: "nagy tudású értelmiségiek kénytelenek lesznek színre lépni. "
Szerettel várjuk őket, siessenek!!

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.06.30. 23:51:45

@Diocles: @bariga: Mindig megdobban a szívem, amikor nyomtatásban látom a nevemet. :)

bariga 2010.06.30. 23:52:03

@kamarti: remélem nem Katainnak hívják

Ordnassac 2010.06.30. 23:58:15

@Áverés!: hmmm... ha most a Gyurcsány-időszak nem létező gazdpoljára gondolsz, akkor az nem volt se európai, se semmilyen... Amiatt is vagyunk taccson.

Szóval általánosan a "baloldal" ilyenéről beszélni túlzás.

bariga 2010.06.30. 23:58:19

@Süveges Gergő: az Ön szakmájában ez nem veszélyes?

bariga 2010.06.30. 23:59:45

@Ordnassac: nem közgazda vagy ugye?

ssi 2010.07.01. 00:02:29

"204. Forradalom - újratöltve?
...ma azonban még az látszik, hogy a Fidesz októberben az elnöke által forradalomnak nevezett hatalomátvétel teljes győzelmére készül: valószínűnek tűnő sikerével szinte minden létező pozícióba kormánypárti politikusok kerülhetnek"

mit érhetnek el vele:
- kormány büszke lesz magára
- mivel ez nem egy egészséges konstrukció, jönnek majd a problémák
- ez önmagában nem garancia a gazdaság kedvező alakulására

ellenzék:
- ne adják fel az önállóságukat
- tisztességesen álljanak helyt
- egy ütős LMP-s jelölt mögé álló MSZP-s szavazók megszoríthatják T.I.-t
- jó-e ilyen közegben ellenzéki polgármesternek lenni?

Videofon 2010.07.01. 00:05:05

@bariga:
Nagyszerű ötlet az alkoholmérgezést pálinkával gyógyítani. A multik által okozott károkat valószínűleg a multik tudnák orvosolni. Ahogy azt Mari néni elképzeli.

Ordnassac 2010.07.01. 00:07:09

@bariga: ilyen diplomám nincs, de az egyetemen volt szerencsém két évig tanulni. Azt már korábban jeleztem, hogy nem vagyok óriás szakértő, azt azonban látni lehetett így is, hogy a gyurcsányi gazdaság- és pénzügypolitika rossz volt.

A 2008-ban indult világgazdasági válság előtt is rossz helyzetben voltunk (lásd a választás előtt meghozott, majd alig két-három hónapra rá visszavont ötéves adócsökkentési tervet, amikor a választások után hirtelen rájöttek, hogy ja, nincs pénz rá; az Isten tudja hány elhalt programot; a töketlen gazdasági minisztert; az euró bevezetési dátum teljes elfelejtése stb. <--- ezekért nem kifejezetten az akkori ellenzék tehető felelőssé.)

Máskülönben miért kellett volna Bajnai mint válságkezelő tűzoltó ennyire hirtelen, IMF-hitellel megspékelve?

török gábor 2010.07.01. 00:08:19

@Diocles: nem írja ezt, csak Ön valamiért mindig így olvassa :)

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.07.01. 00:09:25

@Ordnassac: Végre egy helyzet, amikor én látlak Benneteket, de Ti nem láttok engem. :):):)
@bariga: Mármint a szívdobogás vagy a négy gyermek? Mindkettő élethosszabbító körülmény.

kamarti 2010.07.01. 00:12:14

@bariga: hát, egyszer már behúzták mellé az ikszet a fijúk, na de ez után nem hiszem:
"Kondor Katalin a STOPnak azt mondta, hogy elbocsátását nem indokolták főnökei, de azt hallotta, hogy az a kifogás merült fel vele szemben, hogy civil rendezvényekre jár. "A hatalommániások nem tudják elviselni, ha hozzám hasonlóan vannak olyanok, akik nem tudnak talpat nyalni. Most úgy látszik, azok ideje érkezett el, akik mások fenekét nyalják - tette hozzá a tévés, aki szerint olyan, mintha visszatért volna az ÁVO.
Felvetésünkre, hogy nem volt-e Széles Gábornak is a keze benne abban, hogy kirúgták, azt felelte, mivel Széles a Fidesz fenekét nyalja, a kérés csak onnan jöhetett. "

mondjuk ez az ávózás és seggnyalósok pellengérezése kétségtelenül pikáns tőle....
vajon hol tévedt el ennyire ez a nő? már a múltkor se értettem.

Ordnassac 2010.07.01. 00:12:31

@manyike: "kormány büszke lesz magára" <--- szerintem már most is az.

"mivel ez nem egy egészséges konstrukció, jönnek majd a problémák" <--- annyiban igen, hogy mind benyújtja majd a számlát és mivel az önkormányzatok helyzete nem valami fényes, így biztos lesz, aki pórul jár. Ez kétségtelenül zavarokat okozhat.

"ez önmagában nem garancia a gazdaság kedvező alakulására" <--- nem is emiatt lényeges ez elsősorban (persze ez sem elhanyagolható szempont).

"ne adják fel az önállóságukat" <--- már miért tennék?

"egy ütős LMP-s jelölt mögé álló MSZP-s szavazók megszoríthatják T.I.-t" <--- vevők lesznek rá az MSZP-szavazók, amikor indul H. Cs. is?

"jó-e ilyen közegben ellenzéki polgármesternek lenni?" <--- ha Warvasovszky Tihamérnak hívnak, akkor lehet. :-P (Bocsi, magas labda volt!)

Videofon 2010.07.01. 00:13:29

@Ordnassac:
Fogod te még nagy mágusnak tartani Kókát, ahogy Matolcsyt elnézem. :)

Ordnassac 2010.07.01. 00:13:47

@Süveges Gergő: ez is egy érdekes nézőpont. ;-)

ssi 2010.07.01. 00:14:17

@Ordnassac:
Gy.F. közgazdasági szemlélete elég jó volt
Gy.F. vezetőnek nem volt jó
MSZP-tagság sem tudott váltani, felnőni a kihívásokhoz, áldozni érte
Fidesz-KDNP-AB-Jobbik: bizony sokat ártott

Ordnassac 2010.07.01. 00:16:47

@Videofon: meglássuk. Remélem nem lesz így (sőt, biztos nem lesz, max. egy szinten fogom kezelni őket). ;-)

Videofon 2010.07.01. 00:19:58

@manyike:
Ártott a fenét. A Gyurcsány csomag volt elhibázott. 2006-ban több tucatnyian leírtuk, hogyan teszik tönkre ezzel a gazdaságot. De ők ugyanúgy mindent jobban tudttak, mint ahogy most a fülkeforradalmárok.

Ordnassac 2010.07.01. 00:21:56

@manyike: mármint melyik szemléletére gondolsz? Az adót csökkenteni kívánó, majd adót növelőre vagy a félévenként tervet változtatóra? Ugyanis koherens szemlélet nem rajzolódott ki nála. Minden dolgáért ugyanúgy lelkesedett, holott totálisan mást tartalmaztak és még csak nem is tűnt megjátszottnak.

Amennyiben az AB-s megjegyzésed a háromszáz forintokra vonatkozik: ha komolyan azt gondolod, hogy emiatt van ilyen helyzetben a gazdaság, akkor erősen kezdek csodálkozni...

bariga 2010.07.01. 00:23:40

@Ordnassac: jogos, az IMF hitel azért kellett, mert kissé túlköltekezett az ország. Vagyis elköltötte szociális juttatásra, segélyre, oktatásra, egészségügyre, gázártámogatásra, kedvezményes hiteltámogatásra, béremelésre, Gyesre, Gyedre és még lehetne sorolni a szocializmusból ránk maradt és híven védett kiváltságokat.. szóval azt a pénzt, amit az ország nem keresett meg , vagyha mégis azt nem adózta le. Talán ismerős ebből néhány téma, amit a a korábbi ellenzék demagógiával, vagy népszavazással taccsra tett. Gyurcsány valóban hibázott, amikor meghátrált. Orbán meg azzal nyert, hogy mindent, még a sültgalamb visszarepülését is megígérte. Talán írtam, már, hogy a szavazók kijózanodnak, amikor rájönnek, hogy csak mennyei mannával és emléknapokkal fizetik ki őket. Ar EUR-ról talán most nem kellene regény írni. Viszont lehet példát venni az EU tagállamok takarékossági intézkedéseiről és Orbán szépen kiállhat és bevallhatja, hogy évekig hazudott.

ssi 2010.07.01. 00:26:37

@Ordnassac:
- hatalmi mámor- személyiségi kérdés - van, akit más tenne boldoggá
- egészségtelen konstrukció: hála, érdekek, irigység ... éhes száj, meg a mohó
- de bizony a gazdaság alakulása lesz a legfontosabb, ezért kapták a 2/3-ot
- T.G. írta gondolatébresztőnek: ha az "ellenzéki pártok között sem alakul ki érdemi együttműködés", akkor a Fidesz mindent visz - szertem, ha önállóan építik magukat tovább, talán jobb lenne egyelőre
- kommunikáció: T.I.-t megszorítani, vagy H.Cs.-vel nagyot bukni
- jó-e ilyenkor ellenzékinek lenni? - az idő talán mindenkinek dolgozik - hit is kell

ssi 2010.07.01. 00:30:54

@bariga: köszi a kifejtést :-)
egy húron (gondolaton) pendülünk, ha nem sértelek meg vele

bariga 2010.07.01. 00:32:08

bocsánat, de a mindent visz az egy nagy csőd lesz, ha nem kezdenek el végre komolyan kormányozni, sajnos Mtolcsyt SOS le kellene váltani, mert ő nem tud váltani

Ordnassac 2010.07.01. 00:33:17

@bariga: ne kezdd te is, hogy a két háromszáz forintos dolog és a be nem vezetett tandíj miatt ment taccsra a gazdaság, mert kitépem az összes hajszálam, főleg, hogy még a PM sem sírt különösebben miattuk.

Ami a szociális részt illeti: ott részben igazad van, DE ne felejtsük el, hogy Gyurcsányék ezt erőszakkal akarták lenyomni a társadalom torkán, amit nem vettek túl jó néven. Főleg azzal az arroganciával nem, amivel történt a dolog. Az ellátórendszerek reformja mindenhol többéves munka, nem rövidtávon elintézendő valami, amihez azért kellene egy bizonyos szintű társadalmi támogatás, ami az őszödi beszéd után elszállt.

Azért az hozzá kell fűzni, hogy a korrupció sem kis adag ebben a hiányban. Persze nem egy az egyben átváltható a hiány mértékére, de lehet, hogy kevesebbet kéne spórolni.

Ordnassac 2010.07.01. 00:35:53

@manyike: "de bizony a gazdaság alakulása lesz a legfontosabb, ezért kapták a 2/3-ot" <--- ezt most az önkormányzati részre értettem, hogy ott nem a lényeg a gazdaság (de nem elhanyagolható).

ssi 2010.07.01. 00:36:12

@Videofon: @Ordnassac: másként látom, mint Ti, pedig agymosóim voltak:
Közgázon Bod Péter Ákos volt az egyik gyakvezetőm
a szakközgázon tanított: Bokros, Járai, Botos Katalin, Száz János, Surányi stb.

bariga 2010.07.01. 00:39:52

@Ordnassac: igazad lehet, sok minden rejlik a részletekben, bár a kiváltságokat senki nem engedné el magától. A korrupció büntetendő!! Lopni tilos! A táradalmi támogatás meg akkor száll el, ha valaki sokat mondogatja, hogy szállj el. Soha nem lehet tudni, mikor , ki, és mit fog mondogatni a jövőben, hogy elszálljon, bár a forradalom még kitart egy egy ideig

Ordnassac 2010.07.01. 00:52:58

@bariga: Őszödnél azért ehhez nem kellett nagy sugallat, hogy elszálljon az a hátszél. Elég jó indikátor volt rá a 2006-ös önkó választás, amikor friss volt még az élmény. Amennyiben Gyurcsány akkor lemond, tényleg baloldali hős is lehetett volna belőle, aki idővel visszatér a baloldal élére (addig meg "kib*szottul jó könyveket írt volna a baloldalról") és még a reformok is jobban átmentek volna. Igaz, ez csak szubjektív "mi lett volna, ha", szóval csak gondolatjáték.

ssi 2010.07.01. 06:00:20

@Ordnassac: 2006-ban Gy.F. lemond - ez lett volna a legjobb, s utólag tiszta, hogy ez mennyire fontos lett volna

nyünyüge 2010.07.01. 07:18:48

@manyike: hát igen, most már egyértelmű. Akkor nem így láttam. És nagy adag politikai bölcsesség kellett volna hozzá Gyurcsány részéről, aminek hijján volt.
Talán ha nincs ultimátum OV részéről, akkor az mszp kifarolt volna mögüle, így nemigen tehette.
OV mindent túlspiráz.

Videofon 2010.07.01. 07:43:21

@manyike:
Mindig is úgy gondoltam, hogy a közgáz tanulmányok kigyomlálják az emberből a józan paraszti gazdasági szemléletet. A közgáz olyan tudomány, mint a pszichológia. Semmit sem tud, de mindent megmagyaráz.

Áverés! 2010.07.01. 09:17:06

Van két jó magyar közmondás!

-Választás előtt:

A bolondnak fapénz is jó, ha elveszíti, sem kár.

- Választás után:

Szegény ember vízzel főz.

porfelhő 2010.07.01. 09:30:59

@manyike: No látod én is igy gondolom, erre irányult a mondanivalóm, az új mozgalommal kapcsolatban.

porfelhő 2010.07.01. 09:44:42

@Szimba: Jó reggelt! nekem is eszembe jutott, de ő már nyugodjon békében.

Idet 2010.07.01. 09:51:51

Még egy utánlövés Schmitt Pálhoz: Christian Wulff lett a német köztársasági elnök, aki a CDU alelnöke (Angela Merkel pártja), és Alsó-Szászország miniszterelnöke is egyben, amely tisztségéről természetesen azonnal lemondott.

ssi 2010.07.01. 17:30:56

@nyünyüge:
ha az életben ugyanazon helyzetek ismétlődnek, akkor sem mindig működik az ugyanaz a megoldás
a politikai váratlan helyzetekben pont akkor bölcsnek lenni, s kinek a javára, nagyon nehéz, az utókor eltérő értékeléseiből is kitűnik

@porfelhő: ma már mást írnak a hírekben a Szili-mozgalomról, de nagyon furcsa, hogy Lendvaival a médián át üzengetnek, informálnak

@Videofon:
-poénkodni akartam éjjel és fáradtan, agytágítás helyett lett az agymosás
- közgazdaság számomra szemlélet: hatékonyság, gazdaságosság, optimalizálás, szervezettség stb.). imádom, lenyűgöz az élet minden területén, s összhangban van a paraszti ésszel nálam
- igazad van, önmagában nem igazán szakma, én pénzügyre irányultam
- szerencsés időben tanultam: 86-ban végeztem, 88/89-ben a szakosító - rendszerváltás idején nagyon érdekes volt külsős szakemberektől is tanulni
- megértem a Te véleményedet is, mintha az egyetemista fiamat hallanám
- remélem, azért nem írtál le (nincs jelentősége, mérnöki diploma és néhány tanfolyam is becsúszott)

porfelhő 2010.07.01. 19:53:28

@manyike: Lendvai szerintem nem üzenget, kérdésre válaszolt mikor azt mondta automatikusan megszünik a párttagsága azoknak akik a Szili-féle mozgalomba átpártoltak. Mire Szili nyilarkozza , nem szembe mennek a párttal, hanem önálló jelölteket állitanak az önkormányzati választásokon. Furcsának találom miért nem a parlamenti választások előtt önállósultak ilyen mértékben. Lehet mi nem értjük, és igy segitik az MSZP. megujulását.

ssi 2010.07.01. 20:16:08

@porfelhő:
ok. Szili aztán nyilatkozta, hogy a média csúsztatott
Szili egyéni akcióit sose értettem

a kifele teljes egység, belül platformok konkrét feladatokkal, erre számítottam,
pl. a megújult vezetés mellett a régiek Gy.F.-múlt elemzés, Sz.K.- baloldali mozgalom, X.Y.-ok egyes gazdasági kérdések szakértőivé válása, fogalmam sincs mi zajlik belül, de a kommunikációjuk kifele félénk, s nem elég összerendezett, s azt sem tudják milyen elszámoltatásra és kormánytervekre készüljenek fel

Kelecse 2010.07.01. 20:57:12

A közszolgálatitól azt várom el, hogy ne essen hasra senki előtt. Kérdezze meg a fideszes politikustól, hogy mért tájékoztatják félre a nyilvánosságot a sajtótájékoztatón olyan eredményekkel, amire még meg sem hozták a jogi hátteret. Adjon megszólalási lehetőséget minden szervezetnek, aki a közéletben szerepet vállal - ha jelenleg nincs is a Parlamentben. A kereskedelmivel meg nem az a baj, hogy elfogult valamelyik párttal szemben. Ezt megteheti, legfeljebb nem nézem. Az viszont megengedhetetlen, hogy a mocskot, a népbutítást öntse a nyakunkba. Ha politikai műsorokban a HírTv Csintalannal elégíti a nézőit, lelke rajta. Az ATV-nek is joga van a maga embereihez. De a primitív, bunkó kultúra terjesztése magánpénzen sem megengedhető. Szerintem.

Kelecse 2010.07.01. 20:59:03

@nyünyüge: De csak szavakban. Ultimátum, következmény semmi.

papi65 2010.07.01. 21:38:59

@idelle: Csak most tudtam a géphez ülni. Nem kívánom a bejegyzését kommentálni, csak annyit, hogy Ön még gondolatban sem volt, amikor /1960 -ban / Móricz összes könyvét kiolvastam. Még szerencsém is volt, mert érettségin a Sári bíró c. írását kellett elemeznem. Az Ön stílusa miatt többet nem kívánok a bejegyzésére reagálni.

dzsugasvili 2010.07.02. 01:33:05

Szomorú módon egyetértek a cikkel. A szomorút a tartalmára értem persze. Megint egypártrendszer lesz? Viszont szerintem ezzel fideszék halálra is ítélik saját magukat. Ha egy párt egy parlamentáris rendszerben megszerzi a pincétől a padlásig az összes állami pozíciót, önkormányzatoktól a parlamentig, alkotmánybíróságig, előbb utóbb a Nemzeti Bankig, és az elnöki posztot se felejtsük ki, akkor már annyi különböző elvrendszerű, érdekű népet olvaszt magába, hogy a bukása vagy szétszakadása egészen közel kerül. És ezt még Orbán mester ügyes központosítása se tudja megmenteni, hacsak nem vezet be valami leplezetlen atomdiktatúrát, amit meg nem lehet ugye. A kérdés csak az, hogy mikor kezdődnek majd a balhék. Egyébként már ma is vannak jelek erre helyi szinten, talán az önkormányzati kéőviselői tesütletek létszámának csökkentése is a konfliktusok enyhítését szolgálja. De valószínűnek tartom, hogy ha ősszel valóban minden helyen gyzőnek, ahol pártok jelöltjeire lehet szavazni, akkor ez a szétbomlás rövid időn belül megindul.

tölgyes 2010.07.02. 19:38:21

@dzsugasvili: Szervezzen Ön is pártot és akkor máris lesz két párt..! Mi tartja vissza a lustaságon és a tehetségtelenségen kívül???
süti beállítások módosítása