Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
júl 10
11:06

„Régóta készülök a felügyelet vezetésére, és a személyekkel is egyeztettem már” – mondja a Figyelő legutóbbi számában közölt érdekes interjúban Szász Károly, a PSZÁF egykori és mostani elnöke. A hat év után visszatérő vezető azt is elmeséli, hogy 2008 tavaszán, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból, és „reálisan felmerült egy előrehozott választás”, tudatosan jött haza Szerbiából, hogy gyorsan képbe kerülhessen. Szász Károly esete messze nem egyedi: számos más helyen is érvényesült a kádermegmaradás törvénye.

(Fotó: Facebook)

A PSZÁF elnöke mellett egyébként most kinevezett alelnökei is visszatérők a felügyeletnél. Érdemes megnézni az elmúlt hetek személycseréit összefoglaló listákat: nagyon sok helyen nyolc ellenzékben töltött év után ugyanazokkal a nevekkel találkozhatunk, ha nem is mindenhol ugyanabban a pozícióban. Nem csupán a minisztériumok vezérkarában, hanem ilyen-olyan háttérintézményekben, állami vállalatoknál és egyéb helyeken. Tapasztalt, kipróbált, megbízható és hűséges emberekkel, akik képesek voltak két parlamenti ciklust várni az újabb közszolgálatért.

Sokat beszélünk a Fidesz sikerének titkáról, ez az aspektus azonban viszonylag ritkábban kerül szóba. Pedig lényeges szempont: a párt a kormányzati hatalom elvesztése után tudatosan törekedett arra, hogy azokat is maga körül tartsa, akik nem tartoztak a hivatásos politikusok közé, de szakértelmük vagy más okok miatt fontosak voltak a Fidesz számára. Mire volt ehhez szükség? Odafigyelésre, gondoskodásra és természetesen reményre, a visszatérés reményére. Utóbbit a szocialisták megoldották: a 2006-os - sorozatban második - választási vereséget követően, amikor ebben a körben leginkább úrrá lehetett volna a csalódottság érzése, s ebből következően felmerülhetett volna akár a dezertálás lehetősége is, nagyon hamar kiderült, hogy legközelebb már nem veszíthet a Fidesz.

Ez azonban önmagában kevés lett volna, a személyzeti politika, az összetartás részét képezték a rendszeres találkozók (a sajtó is beszámolt arról, hogy az Orbán-kormány volt államtitkári karával időnként szinte formális megbeszéléseket tartottak), a gyakori szakértői feladatok (lásd például a Századvég éves közpolitikai munkáit és ezek szerzőit) és a „kibekkelést” megkönnyítő elhelyezkedési lehetőségek. Érdemes lenne egyszer alaposan megnézni, hogy a most visszatérők hol töltötték az elmúlt nyolc évet: egy részük bizonyára magától is könnyedén talált magának jól fizető állást, de akadnak arra utaló jelek, hogy kiépültek azok a kapcsolatok, létrejöttek azok az intézmények, amelyek segítségével a párt háttérvilága többé-kevésbé intakt maradhatott az elmúlt években.

Nem emiatt nyert a Fidesz, de a hosszú távú berendezkedéshez fontos adalék lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr632142582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan ágyazzunk meg a korrupciónak? (I. lecke) 2010.07.13. 02:53:03

Kezdjük a mellékessel ma is! A Tisztelt Ház kétharmada egyszer sem hagyja magára holdudvarának nagyjait. Hál' Istennek! Szegény Zsigájuknak (a Járainak) nem kell kinyögnie a bankadót, amivel sanyargatnák, ha túl régen alapította volna bizto...

Trackback: Lex Borkai 2010.07.12. 17:08:51

Előre jelzem: alapvetően teljesen mindegy, hogy mennyi. De nagyon nem mindegy, hogy miért és hogyan. Igen, egy újabb alkotmánymódosításról van szó, a Lex Borkairól. Egy olyan ügyről, amiről maga Borkai Zsolt tehet a legkevésbé.Történt pedig, hogy Lázár...

Trackback: Mit tud a Fidesz? 2010.07.10. 19:30:02

A párt a kormányzati hatalom elvesztése után tudatosan törekedett arra, hogy azokat is maga körül tartsa, akik nem tartoztak a hivatásos politikusok közé, de szakértelmük vagy más okok miatt fontosak voltak a Fidesz számára.

Trackback: Személyi döntések hete 2010.07.10. 19:09:54

Bár a hét elején minden blog a nemzeti együttműködési nyilatkozat kifüggesztésétől zengett, történt fontosabb is.A nemzet tacepaója persze elég beszédes. Ha Orbán Viktor azért függesztette ki a kormányhivatalok falára, mert kell az ingyenes reklámfelül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

widor844 2010.07.10. 11:19:13

Nem értem ezt a bejegyzést. Minden valamirevaló politikai alakulat így csinálja. Persze, hogy visszahívták a jól bevált szakembereket. Hajrá Szász Károly!

Szimba 2010.07.10. 11:20:22

Ezen nincs mit vitatkozni. Ez így igaz.
A Fidesz maga is megfogalmazta, hogy szoros kapcsolódási pontokat akar. Szinte személyes kapcsolatokat épít akár a polgári körökkel, akár a belső körökhöz kapcsolódó szakemberekkel.

Minden intézményben és minden szinten a saját embereiket szeretnék elhelyezni. Az öncélúnak tűnő leváltások sem öncélúak, hiszen jó pozíciókkal jutalmazzák a hűséget.

Ordnassac 2010.07.10. 11:20:26

Szász Károly 2004 és 2007 között az OTP elnöki főtanácsadója volt, majd 2008-ig az OTP Srbija elnöke.

Vukovich Gabriella a Demo-Stat Iroda igazgatója volt (ha jól tudom, ez is a KSH-hoz tartozik).

Bakondi György (OKF ig.) ügyvédként dolgozott.

Balogh László (PSZÁF-alelnök) az MNB vezető tanácsadója volt

Hirtelen ennyit találtam a 2009-es Ki kicsodában.

Ordnassac 2010.07.10. 11:22:36

@Szimba: OFF

Csak én vagyok vak vagy tényleg nem volt sehol Szőcs Géza?

ON

Szimba 2010.07.10. 11:23:25

@widor844:

Igaz, de a Fidesz ténylegesen érzelmileg is igyekszik lekötelezni a híveit, amihez jól illeszti az egzisztenciális, anyagi pozíciók osztogatását.

Messze profibbak ebben, mint a többi párt.
(Talán az LMP választásokat megelőző időszaka volt hasonlóan felépítve, de azóta náluk is néma csend van.)

Szimba 2010.07.10. 11:24:00

@Ordnassac:

Nem, én sem láttam.:((
Rossz infót kaphattam?

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.10. 11:41:53

Amennyiben tényleg jó szakemberek kerülnek a helyekre, akkor ezzel nincs probléma. Probléma azokkal az esetekkel lesz, amikor valaki azért kerül oda, mert politikailag hűséges, de szakmailag elmarad az előző vezetőtől.

Ordnassac 2010.07.10. 11:58:46

OFF

Azt tudja valaki, hogy mikor véglegesíti a Fidesz a polgármester-jelölti listáját? Szeretnék majd egy összehasonlítást végezni, hogy hány ogy. képviselőből avatnak önkormányzati vezetőt.

ON

Ordnassac 2010.07.10. 12:47:43

@Szimba: ez nekem is megvolt, de van néhány nempesti kérdőjel.

panelburzsuj 2010.07.10. 13:01:17

@widor844:

(Jó dolog az, amikor már az értelmezőt is értelmezni kell ... Egy kísérlet:)

Török Gábor kérdesei (amire válaszolni is próbál...)

1. Mikor és mire jó a "vesztes csapaton ne változtass" taktika?

2. Hol a Fidesz naftalinja? (Azaz: tulajdonképpen hány olyan pártunk van, ahol a legfontosabb káderek megélhetéséről még ellenzékben is leginkább a párt(kapcsolati háló) gondoskodik?)

tölgyes 2010.07.10. 13:12:02

Kedves Török Gábor!

Nekem három megjegyzésem van.
1. Szász Károlyt ezzel együtt jól megverték.. és jól kirúgták.. de sarat nem találtak nála.. ezért kicsit ízetlen a káder nem vész el fordulat... ugyanis épp az ő személye mutatja: ez nem a vesztes csapat.
2. A fidesz megoldott egy fontos problémát: hogyan lehet megtartani és megszervezni a kirúgott emberekből egy ütőképes elemző csapatot... egy olyan csapatot, amelyik az új kormány bázisa lehet.. Vagyis a fidesz az MSZP-vel szemben (mellett) felépített egy alternatív kormányzóképes erőt.
3. Valamennyire olvasva és ennek alapján ismerve a Századvég köteteinek szerzőit: azok egy része szó szerint független. A fidesz munkáját éppen úgy hajlandóak lennének szakmailag elemezni, he felkérnék őket.. sőt ahogy látom jó részüknek még kormányzati ambíciója sincsen.. de még csak kliens se akar lenni.

Italo Balbo 2010.07.10. 13:12:10

@panelburzsuj: Valóban van jópár gyenge poszt, de akad olyan is, ami "nem középiskolás fok"

Italo Balbo 2010.07.10. 13:17:12

@Italo Balbo: Pl "A dolgot önmagát?". Nah én azt függesztetném ki mindenhova, nem a Fidesz propagandairatát

török gábor 2010.07.10. 13:27:15

@widor844: pont erről beszélek, hogy ezt jól csinálják, tanulhatnak tőlük a többiek.
@tölgyes: nagy baj, ha egyetértünk?

latte · http://midterms.blog.hu 2010.07.10. 13:42:26

Kérdés, hogy az MSZP egy ilyen vereség után mit tud kezdeni a kádereivel. A Fidesznek 2006 után legalább az önkormányzatok ott voltak.

panelburzsuj 2010.07.10. 13:48:12

@Italo Balbo:

Naigen. Csakhogy pont azon lamentáltunk itt, hogy ugyan hol van az a magyar társadalom, amely a pártok "hódoltató kalapjai" elutasításaként intézményi "függetlenségi nyilatkozatok" sorát függeszti ki.

Például a háromezer+ települési és kisebbségi önkormányzat.

panelburzsuj 2010.07.10. 13:53:12

@Ordnassac:

Röviden: legyünk már tárgyszerűek.

A települési önkormányzati képviselői helyek elsöprő többsége nem elegendő a főállású megélhetéshez. A "kádertárolási kérdésre" tehát más válaszokat kell keresni.

panelburzsuj 2010.07.10. 13:55:59

@panelburzsuj:

(Önmagában nem alkalmas. Pont az a poszt témája, hogy ha a politikai poszt betöltése önmagában nem megélhetési forma, akkor hogyan válik/válhat azzá a tisztség betöltése során felhalmozott politikai befolyás.)

szbi 2010.07.10. 13:57:01

A Fidesz káderpolitikája az előző kormányzati időszakban katasztrofális volt. Bukásuk egyik oka.
Káderpolitika alatt most a széles értelemben vett közszolgálati helyek ügyét értem.
Nyilvánvaló: ha nincsen klasszikus köztisztviselői réteg, akkor egy jól élhető államban ki kell építeni. Az első menetben megpróbálták; a szocik kinyírták a csapatot. Nem volt idő a meggyökerezésre.
A szocik zsákmányelven küldték be általában rossz minőségű segédcsapataikat az erődítményekbe - ráfáztak. Meg mi is. ne feledjük, a korrupciós ügyek jelentős részében valamiféle "közszolgák" voltak a főszereplők.
A Fidesz politikai jövője azon (is) áll vagy bukik, hogy milyen mélyen kapál; valójában a középvezetői réteget kell nagyon erősen kigyomlálni. Lesz-e váltócsapat? Bizonyos esetekben kétkedő vagyok - pl. kultúra, környezetvédelem.
Amúgy a Fidesz "csapatgyűjtése" és kapcsolatrendszere nem volt elég mélyre nyúló, bőven találkoztam igen rossz helyzetbe került, a szociknak "gyanús" és kirúgott, megnyomorított emberekkel, akik semmi segítséget sem kaptak. No nem valami zsíros állásra gondolok, hanem pusztán a tisztes megélhetésre.
A pártbeli káderpolitika már korántsem tetszik. Nem látok elég "államférfi-képző" helyet, se "államnő-képzőt" - ez tragikus lehet. Túl sok a nímand és a mameluk. Valamint az érdekkijáró; bár néhány pofa eltűnésének örülök.

Az ország/nemzet jövője szempontjából az összkép mindennek ellenére jónak tűnik.

Ordnassac 2010.07.10. 14:00:59

@panelburzsuj: tárgyszerű voltam: az MSZP számos alkalmazottjától meg fog válni, ezt már lebegtették.

hetivalasz.hu/data/cikk/3/5/33/cikk_30533/pozicioveszto_szocialistak.jpg

Ordnassac 2010.07.10. 14:04:44

@panelburzsuj: ennyi embert nem lehet az MSZP háttérszerveibe vagy ideológiailag közel álló szerveibe (Szabad Sajtó Alapítvány, Táncsics Mihály Alapítvány, Kossuth Kiadó, Demos stb.) bepakolni.

2010.07.10. 14:08:25

Ha én főnök lennék, akkor én is a "saját", jó kipróbált és tehetséges embereimmel tölteném be a pozíciókat. Szerintem normális az, hogy akiben bízom, az lesz a kinevezettem arra a funkcióra, ami bizalmi státusz. Lehet persze pofára esés is (lsd. Rogán-Orbán), de ezt is lehet kezelni...Az, hogy a boszorkányüldözés vissza is üthet, ettől az elkövetkező 4-8-12 évben nem kell félni...

Nem értettem anno Szász megveretését, mert ezzel az attitűddel csak mártírt és felkent hőst csináltak belőle. És lám a hős visszatért, és a szocipártra üt vissza az egész.

@Ordnassac: sokat "pofázott" olyan jelentőségű dolgokért, ami a karrierjébe került. A Balassi Intézet átalakításának következményeihez sokszor "asszisztáltam", segítettem, szép, szép hogy kiállt mellettük, de pl. ez egy tipikus olyan intézmény, aminek a működtetését mindig megoldották, s ezentúl is megfogják. Egyébként és virul:
www.origo.hu/itthon/20100707-szocs-geza-kulturalis-allamtitkar-vagyona.html

Személyesen egy okoskodó vigécnek tartom...semmi helye komoly helyen, mert a habitusával csak kárt okoz.

panelburzsuj 2010.07.10. 14:09:23

@Ordnassac:

Tudom én, hogy a "Szúrjuk Szíven a Szakmai Renomét!" (CCCP) kontraszekciós mozgalom nem halt ki, csak alámerült és kibekkel.

No de te is fiam, Ordi? :(

A belinkelt táblázat szerint pozíciót vesztő szocialisták közül mennyi a "pártalkalmazott"?

2010.07.10. 14:11:28

@Ordnassac: végre! Reméljük tényleg a ballansztól fog megszabadulni, nem pedig akik előre vinnék a pártot.

panelburzsuj 2010.07.10. 14:16:36

@Letícia:

ballanszt

Ez egy rfejtéllyel teli szó. Arra fgondolsz, hogy szocik végre feladhatnák a "mindenkinek egy kicsikét" osztogatósdit (balansz), vagy arra, hogy kirúghatnák végre a töltelék/muzeális kádereiket (ballaszt)?

Ordnassac 2010.07.10. 14:17:24

@panelburzsuj: ott van: kb. 2000 fő, amiből kb. 800 marad. A különbség kiszámítható. A leépítéssel erre utaltam.

Nem pártalkalmazottak, de kádernek tekinthetőek a fejlesztési tanácsok tagjai, a különböző igazgatósági és fb-tagok, a médiakurátorok, stb. Az ő elhelyezésük is nehézkes lesz az MSZP számára. Ez azért súlyos holdudvari érvágás. Kérdés, hogy a magánszféra mennyit tud felszívni ezekből és megint más kérdés, hogy egy esetleg MSZP-s feltámadásnál a párt számíthat-e majd azokra, akiknek nem tudott "kibekkelési lehetőséget" biztosítani.

Mi ez, ha nem káderleépítés?

panelburzsuj 2010.07.10. 14:23:19

@szbi:

Ugye azzal tisztában vagy, hogy félemetesen cinikus és nihilista gondolat az, hogy a közigazgatási állások minél szélesebb körű betöltése "természetesen" legyen/maradjon csak a pártok privilégiuma?

(Mert mégis mi a pokol ez, ha nem a vegytiszta párttállam?)

2010.07.10. 14:28:50

@panelburzsuj: a második: ballaszt...:) köszi!:)

panelburzsuj 2010.07.10. 14:31:36

@Ordnassac:

Édeszisztenem ...

Ők építik le? Maguktól kisétálnak? Nem pont arról van szó, hogy ezek az "állások" mennyiben állások, és mennyiben "választásfüggő" politikai tisztségek, és mire jó mindez a pártok, és mire "a zország" szemszögéből?

Hogy nem az-e az összefoglaló kérdés, hogy mi a fenének ezek a stallumok egyáltalán azon túl, hogy legyen hová bedugdosni a politikai pereputtyot?

nyünyüge 2010.07.10. 14:32:46

@Ordnassac:
Nekem a legnagyobb magyar bank tanácsadói székéből átültetni valaki a PSZÁF élére kicsit necces, de nyilván én vagyok túl kényes.
De általánosságban is aggályosnak tartom ezt a káderpolitikát - annak ellenére hogy az értékesnek tartott emberek egybentartása önmagában pozitív.
Szerintem 8 év igen nagy idő, és igen furcsa helyzet lehet, amikor egy PSZÁF méretű szervezet élére visszakerül a régi főnök saját sleppjével és az annakidején kényszerűen abbahagyott elképzeléseit elkezdi megvalósítani próbálni egy egészen más világban (ugye közben beléptünk az EU-ba pl.).
Pszichológiai szempontból is igen nehéz helyzet, nem hiszem hogy bármelyik vezetési tanácsadó ezt a megoldást ajánlaná.

(egyik poszt végén megírtam már erről a véleményem, de most nem sikerült megtalálni - lehet valahogyan célzottan keresni saját vagy mások hozzászólásai között?)

nyünyüge 2010.07.10. 14:36:13

@Letícia:
sosem bizonyosodott be, hogy Szász megverését a politikai ellenfelei? szervezték meg.

lüke 2010.07.10. 14:38:01

@nyünyüge:
azért mert független a magyar bíróság

lüke 2010.07.10. 14:39:34

@panelburzsuj:
na ja
FR o-ban pl mindenkit leváltanak egy bizonyos szintig
Németo- ban maradnaka közhivatalokban
választások után
igaz nem 10M-n vannak

lüke 2010.07.10. 14:40:06

Nem kell dohogni, kis ország vagyunk, mindenki visszakerül:) ,ha nincs jobb.
Kevés a nyelveket beszélő, kevés a szakember s még ennél is kevesebb a nem párt érdem! sicc! alapján a közhivatalokban ülő.
/GYF is megmondta a párttagok 1/2 -2/3-a hivatásos:) /

lüke 2010.07.10. 14:41:24

@szbi:
"A szocik zsákmányelven küldték be általában rossz minőségű segédcsapataikat az erődítményekbe "

ez mit jelent?

Diocles 2010.07.10. 14:42:12

@Ordnassac:

ja, szegény Budai Bernadettet is leépítették, mert sajnálták rá a pénzt :)

Apropó, erről jut eszembe, h az új kormányszóvivő meglepően jó. Van vele egy interjú a hvg-ben, és egyetlen mondatába nem lehet belekötni. Messze nem a Szijjártó-féle pártbrossúra, vagy a Budai Berni-féle pártautomata.
A képzettsége is elsőrangú, még ballib lapoknál is dolgozott rovatvezetőként.

lüke 2010.07.10. 14:44:04

@Ordnassac:
3400X 400 ezer megtakarítás:)
évente pár milliárdocska

Ordnassac 2010.07.10. 14:44:35

@panelburzsuj: az 1200 közvetlen pártalkalmazotti helyet nehezen építheti le más, mint az MSZP. Az megint más kérdés, hogy ezt nem önként és dalolva teszik, de mégis saját "hatáskör". Ami a többi "káderhelyet" illeti: ott igazad van, az külső hatás miatt szűnik meg.

Másról nem értekeztem, csak arról, hogy az MSZP-nél kevesebb káderhely marad és gondjai lesznek az így vagy úgy kipottyanók elhelyezésével. Persze egy részét fel fogja szívni a magángazdaság, de nem mindet. Ebből lehet problémája a pártnak.

Ami a különböző helyek szerepét, értelmét illeti, arról egy szót nem ejtettem, mert a kiinduló kérdés nem ez volt, hanem az, amit latte írt: "Kérdés, hogy az MSZP egy ilyen vereség után mit tud kezdeni a kádereivel." Csak erre reagáltam. Az megint más, hogy teljesen jogos felvetés, hogy ezek a stallumok mire jók, de az egy másik kérdéskör.

Ordnassac 2010.07.10. 14:47:07

@Diocles: Nagy Anna tényleg jó húzás volt, többet kéne őt szerepeltetni Szijjártó helyett.

lüke 2010.07.10. 14:48:49

@Ordnassac:
nincse Schröderük, aki elmehet a Nabuccoba
legfeljebb majd énekelhetnek:
www.youtube.com/watch?v=XttF0vg0MGo

2010.07.10. 14:50:21

@nyünyüge: ja, de hogy nem derítették ki, így minden visszahull a szocikra...

A Csányi jó politikus, az összes tartalékosnak helyet csinált bármilyen oldalról odahullott prominensnek...Biztosítja magát minden oldalról. Tanulni lehet tőle, igazi Talleyrand. Nekem nagyon tetszik, amit csinál!:)

lüke 2010.07.10. 14:54:59

@Letícia:
remek és már focizik is, nemcsak vadászik:)

panelburzsuj 2010.07.10. 14:57:24

@Ordnassac:

Az az érzésem, hogy akkor a "káder" szó körül vannak a bonyodalmak. Az 1200 fölöslegessé váló MSZP-alkalmazottban ugyanis a kazánfűtőtől a portáson át az irattár kezelőjéiig mindenki benne van. És ezeket a funkciókat ugyanúgy "kádernek" titulálni, mint a - még egyszer mondom - sok esetben csak minimális kölltségtérítéssel vagy azzal se honorált tízezer főnél nagyobb települések képviselői helyeit - enyhén szólva is a tökéletes jelentésvesztésig terjedő túláltalanosítás.

2010.07.10. 14:57:53

@lüke: ja, isteni a bora, s a téliszalámi is az övé...ritka egy fazon, az bizonyos, igazi, de okos tatár(bocs kun, illetve jász):)

lüke 2010.07.10. 15:00:48

@Letícia:
minden az övé- rajtam kivül-
szép karrier egy volt PM -s kis tisztviselönek, aki pénzügyi föiskolát végzett:)
ugyan ilyen a pandantja Erde( aki nem dicsekszik a vagyonával, s ö is csak pénzü. föisk. végzett)

panelburzsuj 2010.07.10. 15:05:11

@panelburzsuj:

Hogy ne csak kritizáljak, javaslom a MIKUKÖ (Más Kutyájának Kölyke) és bevezetését:

ej,

mikukő Tyúkanyó,

kend

mi szobánkban

lapul még bent?!?

lüke 2010.07.10. 15:05:34

@panelburzsuj:
szerintem minden pártban ez a müködés alapja,
-igaz egyben se voltam még-

Diocles 2010.07.10. 15:06:07

@Ordnassac:

a heti válasz még alá is becsüli a káderveszteséget, pl. a közismerten zsíros és vérkorrupt budapesti közüzemi cégek ilyen-olyan kinevezettjei nincsenek is benne.
ez önmagában több száz főt jelenthet.

lüke 2010.07.10. 15:10:25

@panelburzsuj:
pontosítsuk a modern közfelfogást, s hagyjuk el a rákosista
nómenklaturát
de.wikipedia.org/wiki/Kader

Ordnassac 2010.07.10. 15:11:41

@panelburzsuj: ez jogos, a HV a következőt írja:

"Az MSZP országos, megyei és helyi szervei, frakciói által közvetlenül alkalmazott személyek."

Ezt én (lehet, hogy tévesen) úgy értelmeztem, hogy itt a szakértőket, tanácsadókat, külső bizottsági tagokat (mivel erről külön elem nincs a táblázatban) stb. jelenti. Aztán persze lehet, hogy ebbe a titkárnő is beleszámít.

panelburzsuj 2010.07.10. 15:13:16

@lüke:

Szal úgy gondolod, hogy a poszt veleje az egyiptomi húsosfazekaktól a babiloni füzekre akasztott lantokig ívelű út modernizált felgyorsulása?

lüke 2010.07.10. 15:13:22

@Diocles:
GYF szerint a 38 ezer párttag felének / kétharmadának
pártmunkahelye van
ez cca 14 ill 21 ezer ember
GYF-i egzaktsággal

Ordnassac 2010.07.10. 15:13:36

@Diocles: ők nem tartoznak bele a 810 főbe? Bár persze kérdés, hogy mit értünk állami vállalat alatt (magyarul az önkormányzati tulajdon hova számít).

lüke 2010.07.10. 15:14:54

@panelburzsuj:
ja,
csak ennyire nem szárnyal:)

Diocles 2010.07.10. 15:16:31

@Ordnassac:

no + arról sem feledkezzünk meg, h csókosként nem feltétlenül kell állami alkalmazottnak lenned, sőt, a legjobban úgy lehet kifolyatni a pénzt, hogy az állami vállalat "kiszervez" tevékenységeket, megbíz haveri cégeket, ügyvédi irodákat, stb., ezek is sokszor politikai alapon mennek, úgyhogy ténylegesen meg sem lehet becsülni, h hányan élnek a politikából, mondjuk az MSZPből konkrétan.

Az biztos, h messze többen, mint akik formálisan is politikai pályán vannak.

panelburzsuj 2010.07.10. 15:18:16

@Letícia:

Tanult valamit Prinz Gábortól a bankszakma lényegéről?

Ordnassac 2010.07.10. 15:18:57

@lüke: Csányi a PSZF után elvégezte a közgáz pénzügy szakát is 1980-ban, sőt, egyetemi doktori címet is szerzett. :-)

lüke 2010.07.10. 15:20:24

@Ordnassac: jól van:)
ezt ismerjük
vót szakérettségi is:)

lüke 2010.07.10. 15:21:22

@panelburzsuj:
PG-t csak ne becsüljétek le!
mindenkinek adott, ezért kitörték a nyakát

panelburzsuj 2010.07.10. 15:24:43

@Diocles:

(Csak ki kell várni: lám, veled is tudok közel száz százalékben egyetérteni! :)

Szóval én is úgy gondolom, hogy közvetlenül a pártemberrel betöltött "állásokra" töredékét fizetjük annak, mint amennyi pénz mozgását ezek a "munkatársak" a "megfelelő helyre" kormányozzák.

lüke 2010.07.10. 15:26:35

@Ordnassac:
a nyelvismeretet hiányolom:)

Ordnassac 2010.07.10. 15:27:29

@Diocles:

OFF

Megvan neked a tegnapi Magyar Nemzet? Amennyiben igen, meg tudod nézni nekem, hogy a szociknál kik merültek fel zuglói polgármester-jelöltként a szociknál? Van külön cikk a szocik fővárosi pm-jelölti gondjairól. (Eredetileg Hepci ígérte nekem, hogy megírja, de úgy tűnik kint maradt a teniszakadémián. :-)

Előre is köszi!

OFF

Ordnassac 2010.07.10. 15:29:21

@Diocles: @panelburzsuj: csatlakozom harmadiknak. :-) Persze itt is kérdés, hogy a kiszervezések haszonélvezői mennyire függenek/függtek ezektől a megrendelésektől. Aki kevésbé, annak kevéssé gond, aki nagyon, ott zűr lehet.

Diocles 2010.07.10. 15:35:27

@Ordnassac:
nem járatok országos lapot.
egy kivétel van, a Mancs, mert szeretek arról olvasni, h épp min (mű)rettegnek a libsik :)

panelburzsuj 2010.07.10. 15:35:30

@lüke:

A "vesztesen ne változtass" csak akkor jön be, ha az ellen tutira legább olyan hülye, mint mi magunk, csak pillanatnyilag neki kedvezett jobban a szerencse. (Évtizedes Orbán-Gyurcsány (Fidesz-MSZP) "párharc".)

És persze alapfeltétel, hogy az együtt megkaparintott "közös piacunkat" egyesült erővel és foggal-körömmel megvédjük minden "kívülállótól".

Szóval én enem féltem annyira az MSZP-t a Fidesz "bosszuló karjától", mint amennyire tartok a Fidesz LMP és Jobbik felé nyújtogatott "együtműködésre hívogató" mancsától.

panelburzsuj 2010.07.10. 15:43:25

@Ordnassac:

Mennyire függnek?

Botrányosan nagy hányaduk botrányosan nagy mértékben.

panelburzsuj 2010.07.10. 15:44:14

@panelburzsuj:

A kakaóbiztos teknikától a fűnyírásig bezárólag.

Ordnassac 2010.07.10. 15:44:17

@Diocles: ebben az esetben természetesen tárgytalan. :-)

Ordnassac 2010.07.10. 15:45:36

@panelburzsuj: ezt gyanítom én is és ebben a pillanatban felmerül az újabb kérdés: mi van, ha benyújtják a számlát. A szó szoros és átvitt értelmében is. Az MSZP forrásai azért erősen megcsappantak.

lüke 2010.07.10. 15:46:28

@panelburzsuj:
az MSZP úgy áll, mint 89-ben a +M,kezében vannak az anyagi javak, s a volt sejtek:)
persze vannak Csányik, Szélesek akik nem tudják hová tartoznak

hiába zsugorodott a párt, az csak a választók óhaja volt, hogy leváltották öket
s a választóknak eleget tenni sikerül -e ,ez a nagy kérdés

lüke 2010.07.10. 15:50:35

@lüke:
s ettöl függetlenül , a politikától ,a gazdaság megy tovább

panelburzsuj 2010.07.10. 15:53:14

@lüke:

@Ordnassac:

Na most bedugult a készülékem: egyik megjegyzést sem értem, még megközelítőleg se ...

lüke 2010.07.10. 15:57:35

@panelburzsuj:
@Ordnassac:
a számla benyujtást én se...........

az MSZP mellett rengeteg tökés/töke van

porfelhő 2010.07.10. 16:14:44

@Ordnassac: Megtették az első lépést a megújulás felé. A küldöttek 87 százaléka támogatta Mesterházyt, remélem felébrednek most már és újra megerősödnek.

Ordnassac 2010.07.10. 16:14:53

@panelburzsuj: @lüke: akkor egyértelműsítek: az MSZP pénzügyi eszközei az állami támogatás csökkenése (szavazási eredmény, meg a 15%-os elvonás), valamint a párttagok lassú elszivárgása (ergo kevesebb tagdíj) miatt jelentősen megcsappant. Ami a párt melletti "tőkéseket" illeti: amint látják, hogy a párt izolálódik és belátható időn belül semmi esély arra, hogy javuljon a helyzet, elég valószínű, hogy a másodperc törtrésze alatt otthagyja a pártot. Valamit azért szeretnének kapni a pénzükért.

Ami a számlabenyújtás átvitt értelmet illeti: a mostani időszakban szerintem elég bizonyos, hogy többen szeretnék megtartani megbízásaikat, amit a párttól kap (más lehetőségek hiányában). Mivel a teljesítés során azért nem biztos, hogy minden tisztán ment, megnőtt a zsarolási potenciál is ("ha én egyszer kinyitom a számat"). Ami az MSZP-nek most nagyon nem kell, azok újabb korrupciós ügyek. Ez azonban csak az egyik része a dolognak. A másik az, hogy egyes MSZP-s politikusok menekülőútvonala szokott lenni a háttérintézménybe vagy támogatói cégbe történő elhelyezés. Mivel sokan vannak/lesznek, akik gondolkodnak ilyen úton, lehet, hogy feltételhez kötik majd ezt az adott társaságok/intézetek.

Ordnassac 2010.07.10. 16:16:15

@porfelhő: kiderül, elég sok hang van a háttérben, miszerint Mesterházy és Balogh csak ideiglenes megoldás. A 2012-es tisztújítás érdekesebb lehet. Ott már egzisztenciára is megy a dolog.

lüke 2010.07.10. 16:27:56

@Ordnassac:
ügyesek voltak a vezetök elökapásával:
M. fiatal nem kompromittált, az öreget meg jól elökapta a
Kovács bácsi:)

Diocles 2010.07.10. 16:36:44

@lüke:
Mesterházy szerintem öngól. Tehetségtelen pöcs.
(Nem az elfogultság beszél belőlem, Lendvait pl. nagyon tehetséges politikusnak tartom.)

A mostani vezetés meg megy a vágóhídra, Gyurcsány - ha van esze - már azon dolgozik, h miként verje rájuk a vereséget az önkormi bukásért.

tölgyes 2010.07.10. 16:38:10

@török gábor:

Nem, hogy nem baj..de még örülök is neki, bár nem tudom miben értünk egyet...:)
Ha az MSZP-nek volna egy kis esze, akkor ő se hisztizne, hanem az emberek javát elhelyezné a kliensek intézményeiben.. egy más részük számra létrehozna egy szervezetet, hogy ott végezzenek számukra elemző munkát... amiből, ha elég ügyesek és elég jók meg is lehet élni..Ráadásul az alkalmas emberek számára is jó gyakorló terep.. De ezek most is Orbánt szidják.. no azzal messzire nem fognak jutni.. még a sarki kricsniig se.

panelburzsuj 2010.07.10. 16:41:20

@lüke:

Ilyen pontosságú megállapítással valóban nehéz lenne vitába szállni ... :)

Azt azonban nem kellene elfeledni, hogy 1989 elején még nem az MSZMP m e l l e t t állt "rengeteg tőke", hanem az országban föllelhető "közvagyon" elsöprő többségének hasznosítása és sorsa f e l e t t rendelkezhetett a párt.

Közvetlenül, vagy állami/tanácsi áttételeken keresztül.

De ha csakis a közvetlen "pártvagyon" alakulására tekintünk (pl: ingatlanok), akkor is célszerű belátnunk, hogy nagyságrendileg nem ugyanaz a helyzet, mint huszonegy éve.

(Itt helyben a járási/városi pártbizottság épületéből kisegítő iskola lett, az egyik "fiókpártházból" három orvosi rendelő, a másikból fodrász, patika, iskolakönyvtár. A MSZP helyi szervezete egyetlen, száz négyzetméter alatti üzlethelyiség-szerűséget birtokol (leginkább bérli a várostól, nem tudom biztosan), amelyben hol tartózkodik egy darab kontaktszemély, hol nem tartózkodik. Mindehhez az utóbbi húsz évben döntően szoci városvezetés volt, és az előző parlamentben már jegyzőségig vitte a "migyulánk". Szóval eza város semmiképp se tekinthető a komcsivezetés által páriasorsra ítéltnek, sőt-sőt: egyik "legsikeresebb" pályázó kisváros volt, afféle szoci kirakatvároska.

Szóval óvatosan a nagyléptékű kijelentésekkel.)

Ordnassac 2010.07.10. 16:41:46

OFF

Szávay nyert. :-)

ON

jjulie 2010.07.10. 16:43:52

@Diocles:

nem az elfogultág?

fideszparasztozzak egy kicsit ?

porfelhő 2010.07.10. 16:45:07

A Fidesz egy nagyon jól kiépitett hálózattal rendelkezik vidéken is. Támogatóik, vagy ha úgy tetszik mühelyeik folyamatosan "dolgoznak". Megtalálják azokat az embereket akik a szinpatizánsaik, vagy azok lehetnek a választásokon és ezt nem csak kampány időszakban teszik, hanem folyamatosan. Tehát nem egy kicsi közösségben maguk között léteznek. OV. erős akaratu pártvezér, szerintem a fegyelmet maximálisan megköveteli a pártjában. Igy tudnak egységben dolgozni. A siker titka maga Orbán V. és az ő előadói képessége, ahogyan a szinpatizánsait megszólitja, ahogyan a pártját összefogja a fővárosban és vidéken egyaránt.

Diocles 2010.07.10. 16:50:30

@Ordnassac:

számomra rejtély, h egy ennyire színtelen, unalmas és rosszul kommunikáló ember, mint Simon Gábor miként maradhat bármelyik pártban választmányi elnök...
(vagy pont ezért? annyira jellegtelen, h senkit sem zavar, és akkor már jobb tartani a status quo-t?)

panelburzsuj 2010.07.10. 16:51:23

@Ordnassac:

Ha jól megfigyelted, a "korrupciós" ügyek jelentős hányada hűtlen kezelés. Ilyeneket - nem túlzok - ezerszámra lehetne kreálni, mindenféle színű párt és még több simán csak mohó cég és megkentje ellen, kimutatva, hogy "fölöslegesen" sokat költött valamire az adott közpénzkezelő.

De ugyanakkor azt gondolom, hogy sokkal több pénz forgott "reménytelenül" szabályosan lepapírozva ott, ahol nem a "lopás" mértéke a kérdéses, hanem "csak" az, hogy pont erre az árura és beszállítóra volt-e a legégetőbb szükség.

Korrupció ellen nem lehet "másikpárttal" védekezni: az egyedül hatásos eszköza legszélesebb nyilvánossság. Amivel most a tőlünk kulturálisan hátramaradott tótok kísérleteznek ...

porfelhő 2010.07.10. 16:55:39

@Ordnassac: Hogy akarnak igy megerősödni, megújulni. Állandó tisztujitásokkal. Mire eldöntené a táboruk akarja támogatni az MSZP-t folyamatosan, akkor kideről, hogy vicc az egész. 2012 -ig nincs sok idő, főleg az ő esetükben. Balogh és Mesterházy ideiglenes megoldás? Most ez a nap vicce, vagy komoly.

jjulie 2010.07.10. 16:57:05

@porfelhő:

hatalomtechnikai hálózatépítés

(volt már ilyen errefelé, pl. a gömbös is mestere volt a titkos társaság témának)

jjulie 2010.07.10. 17:00:12

@Diocles:

most akkor ennek örülsz, vagy sajnálod?

aggódj inkább a saját parasztjaidért, és gondolkozz a címben lévő kérdésen......

porfelhő 2010.07.10. 17:02:50

@panelburzsuj: Nem nekem szólt a kommented, de nem tudom szó nélkül hagyni, neked teljesen igazad van. Én pontosan igy látom a dolgot ezekkel az ügyekkel kapcsolatban.

panelburzsuj 2010.07.10. 17:03:07

@porfelhő:

(Ehhez képest "nálunk" a Fidesz-tagság egy része a szoci polgármestert a Hírtévével karöltve lebuktató képviselőt szerette volna képviselőnek (egy ideig még a függetlenként indulásssal is zsarolgatta saját szervezetét a derék férfiú), majd jólcsengő névként szóba került Papp Lajos (gyerekkorában ide internálták családostul egy pusztára), végül - nohát! - OV favoritja, az időközben polgármesterré már megválasztott harmadik muki lett a befutó. (Majd hatvan éves, de csak 200X óta Fidesz-tag ... ) Aki trónra lépve rögtön állást adott a Városházán a helyi Fidesz-elnöknek.

Így megy ez kicsiben.)

szbi 2010.07.10. 17:04:13

@panelburzsuj: Nem világos kedve Barátom, hagy akkor hogyan történjék a betöltés? A felelős kormány azért van, hogy kormányozzon. S ezen belül a felmerülő feladatokra kiválassza és kinevezze a megfelelő embereket. Tanácselnököt lehet választani, gyámügyi előadót csak kinevezni lehet. A szocialisták nem voltak képesek jól működő közigazgatást fenntartani -, s ez tökéletesen független holmi pártprogramoktól és ideológiáktól -, mert nem értettek hozzá. Tehát pártállamot csináltak, amit Ön oly velős krokodilkönnyekkel sirat. Én nem.

T. Barátom!

Az Ön kontinuus demagógiája üde színfolt e fölpörgő világban! Csak így tovább! Ne adja meg magát a józan észnek!

Ordnassac 2010.07.10. 17:04:56

@panelburzsuj: PV nem volt valaha kisgazda?

jjulie 2010.07.10. 17:05:02

@panelburzsuj:

a fidesz egyetlen pénforrása az egyharmadnyi szavazat segítségével szerzett kétharmaddal 100%-ban elfoglalt ösvényeken való vámszedés

ez a korrupcióellenes helyzet felsőfoka, vagy tévedek?

panelburzsuj 2010.07.10. 17:09:58

@Ordnassac:

(Arról nem tudok. Állami gazda - sági KISZ-titkár volt. De az kicsivel régebben.)

jjulie 2010.07.10. 17:10:34

@szbi:

megnézted a címet?

porfelhő 2010.07.10. 17:11:52

@jjulie: Azért még megpróbálok egy kis reményt kelteni magamban a megerősödésükkel kapcsolatban.

lüke 2010.07.10. 17:12:36

@panelburzsuj:
pontos nem pontos
vedd elö a 100 gazdag kiadványt és jelöld meg
hány a fideszes

lüke 2010.07.10. 17:13:26

@lüke:
és hány fideszes volt a 89- 95ig a privatizációban

László56 2010.07.10. 17:14:16

Nagyon szép hétvégét kívánok Mindenkinek

Érdekes dolgokat feszeget az elemző a FIDESZ -re kivetítve. Egy párt személyzeti dolgait és azok okait. Félszemmel tekinget a neki szimpatikus pártra, az MSZP -re, és a FIDESZ -en keresztül szeretné bemutatni, hogy bánjon az MSZP az ellenzéki éveiben avval a személyzettel, amelyik nem az elbutított pártkatonával egyenlő, hanem a sokkal értékesebb vezető személyzethez tartozik. Hiszen a vakká tett pártkatonákat egy pár értéktelen ígérettel mindig vissza lehet csábítani,, nem úgy azonban a gondolkodó rétegeket. A párthoz eddig közelálló polgári vezetőséget.

A kérdés azonban az, hogy van e az MSZP -nek polgári vezetősége ? Normál esetben egyszerű lenne a kérdést megválaszolni. Van, de. Inkább volt. Csak el lett cseszve. Hiszen csak a rablásból és zsarolásból élhettek és éltek is. Az MSZP szisztémája a becsülettel rendelkezőket már rég kiszorította a vályútól. Így azonban csak egy erkölcs nélküli banda lett belőlük, amely a párt védelme nélkül még a saját megélhetését sem tudja biztosítani. Kétségtelen a FIDESZ -nek is volt ilyen bandája. A különbség csak annyi hogy a FIDESZ -nek volt és az MSZP -nek van. Így marad az a kérdés, miképpen lehet egy becstelen párt tagjaiból, becsülettel rendelkező emberek. Megérti e az MSZP hogy a becstelenségnek nincs jövője. És ha megérti, akkor hogy tudja eltüntetni a kommunista becstelenségben felnőtt embereit. Mert a saját lelkiismerettel rendelkező embereit már rég elvesztette az MSZP. Maradt a korpa. Mely egy sorral hátrébb lépve is ugyanolyan értéktelen, mint az élén voltak. Így azonban csak a gazemberséget lehet megújítani. Ahhoz meg a vakká tett pártkatonák is jók.

Érdekes módon azonban ez adja a FIDESZ országépítő lehetőségeit. Az MSZP évek óta háttérbe szorított becsületesebbje. Kik nem akartak megalkudni hogy csak az MSZP erkölcstelenségével lehet megélni. Kik látták és látják hogy ez hová vezet, de olyan kisebbségben voltak és vannak ami nem engedhette meg nekik a vezetőség és módszerei eltávolítását. És most is kisebbségben vannak. Mert a becstelen vezetőségük megint, pont a mai napon rázta át őket, mint azt a bizonyosat a palánkon. A becstelenség megint győzött. Amit a megváltozott FIDESZ könnyűszerrel ki tud használni az ország átalakításához. Ha ezt az átalakítást a FIDESZ komolyan gondolja. Az eddigi intézkedések reményteliek, de nem többek. De mi lenne velünk remény nélkül ? Mert mit is tudhat a FIDESZ ? Reményt adni az erkölcshöz és becsületességhez.

lüke 2010.07.10. 17:15:31

@Ordnassac:
off
GYF és DK pedig részt vett a meleg felvonuláson
GYF-nek a pártmentéshez coming outolnia is kellene
off

panelburzsuj 2010.07.10. 17:16:18

@jjulie:

Próbálja meg őket valaki erről az egyetlen igaz útról letéríteni - vagyis korrumpálni. Mindjárt látni fogja, mi az igazi elvi rendíthetetlenség.

(Hitelezőjüknek azért nyilván kell lenni, de hát épp ezért van tétje minden apró helyecske feletti rendelkezésnek. A befektetők kívánságai eléggé uniformisak és kiszámíthatóak: adós, fizess.)

mréveiller 2010.07.10. 17:18:11

MSZP megújulás 2010: alelnök Kovács László.
no comment. remélem az LMP megveri őket BPn.

panelburzsuj 2010.07.10. 17:19:09

@lüke:

Ezért hülyeség a Fideszt a nagytőkével azonosítani.

Tipikusan kispolgári párt. Kulák - kupec - kocsmáros.

Szóval a piramisnak nemcsak teteje van.

Ordnassac 2010.07.10. 17:19:43

@lüke: a stockholmin pedig részt vett a jobboldali miniszterelnök, pedig nem meleg.

lüke 2010.07.10. 17:21:35

@Diocles:
dehogy,
azt csinálnak vele ,amit akarnak
Lendvai remek szinész&rendezö

porfelhő 2010.07.10. 17:21:41

@panelburzsuj: Én már semmin sem csodálkozom. Tudom hogyan mennek a dolgok, vagy legalább is sejtem. Én azt próbáltam érzékelteni a fenti cikkel kapcsolatban, hogyan tudnak talpon maradni és megpróbáltam nagyon finoman fogalmazni.

Ordnassac 2010.07.10. 17:21:51

@lüke: azért változófélben a helyzet. Ha nem lennének politikusok, akkor Fellegi Tamás és Pintér Sándor is benne lenne a Top100-ban.

Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy nem mind ideológiailag elkötelezett, szóval ők elszivároghatnak a párt mellől.

@panelburzsuj: nagyjából egyetértünk.

nyünyüge 2010.07.10. 17:23:35

@porfelhő:
A fidesz hálózatára egy példa, hogy a választás előtt kaptam egy levelet OV-től, mint "gazda". Egy kedves tájékoztatás volt arról, hogy mennyire jobb lesz nekem mint magyar gazdának egy fidesz éra alatt. Tekintve hogy foglalkozásomból, a telefonkönyvből, sehonnan sem derülhet ki, hogy "gazdája" vagyok egy mezőgazdasági területnek, vagy a helyi önkormányzat vagy a hegyközség adta ki a Fidesznek a nevemet címemet (vagy a Földhivatal, de az még rosszabb).

(egyébként milyen csöndben vannak a gazdák mostanság - pedig ilyen rossz évük tényleg régen volt).

lüke 2010.07.10. 17:23:45

@panelburzsuj:
ki azonosította?

@Ordnassac: ott más a szó értéke
-meg az emberé, a pénzé, a becsületé, a hivatásé etc-
nem beszélve a jelenlétröl

lüke 2010.07.10. 17:24:54

@Ordnassac:
erre írtam Szélest és Csányit
ök nem mindig tudják ,hogy hova tartoznak

panelburzsuj 2010.07.10. 17:24:54

@szbi:

Köszönöm a bókot: nem vártam! :)

lüke 2010.07.10. 17:26:19

@lüke:
és Erdeit, hogy nem dicsekszik a vagyonával és pártállásával
(bár régen pártállásban volt)

jjulie 2010.07.10. 17:29:24

@porfelhő:

a fidesz hatalomgyakorlási izmosodásában reménykedsz?

Diocles 2010.07.10. 17:31:02

@lüke:
szerintem a 100-ból egyedül a Wallis maradhatott szoci, mint híres-hírhedt szoci cég.
mások, ha szociként is indultak, pl. Demján, már régóta nem azok.
de azért elég sok ott már a fideszes is, Schmidt Marcsa, Nobilis, a borászok, Spéder

Ordnassac 2010.07.10. 17:34:56

@Diocles: gyanítom lüke olyanokra gondolt, mint Leisztinger, Kapolyi és Fletó.

Ordnassac 2010.07.10. 17:36:25

@jjulie: Erdei Tamás, az MKB első embere.

lüke 2010.07.10. 17:37:32

www.szazadveg.hu/files/kutatas/1.pdf
hát ez igen:)
megint naggyá teszik az ellenség
GYF:par-exellence postkommunista manager politikus

lesz még itt GYferihegy:)

@jjulie:
www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/mportrek/20030528menedzserportrek.html

nyünyüge 2010.07.10. 17:38:14

@jjulie:
gondolom Bankszövetség, Mkb. Bayerische Landesbank.

panelburzsuj 2010.07.10. 17:39:44

@lüke:

(Így szó szerint talán manyike. De nem akarom se ráfogni, se keresgetni. Azt tudom, hogy senki nem ugrott: micsodaaa?? A Fidesz, mint a nagytőke szekértolója?

De Csányi, Demján és Széles állandó emlegetése is ebbe az irányba mutat.)

lüke 2010.07.10. 17:42:04

@Ordnassac:
meg Várszegi, Demján,Fenyöné azután az útépítök, a vegyiparban lévök, söt a mezögazd.-szok se
és sorolhatnám
de mindegy is a személy,
kérdés ,hogy ki kapja a munkát, s mit ad ezért

s Ungár se volt fideszes az Andris, a Klári is csak fiatalon:)

Ordnassac 2010.07.10. 17:44:25

@panelburzsuj: hmmm... ez vehető önkritikának is? ;-) (Bocs, magas labda volt! :-) )

ssi 2010.07.10. 17:46:18

- van O.V. és az ő személyisége, meg életútja, meg a csapatjátéka
- jó vidéki szokás szerint jóban van/marad az emberekkel
- mikor elvesztette a választásokat nem akart magányba bújni, sőt!
- káderpolitikája épp úgy a rendszere része, mint a NENy
- kifüggesztés nem tetszett, régi embereinek kinevezése elfogadott ?
- mit csináltak 8 évig? - még fontos infó lehet (ismerősnél / tégla volt?)
- ha esetleg jól kereső állásuk volt, miért éri meg váltani?
- kik finanszírozták a kapcsolatfenntartást (megvendégelések, telefonok stb.)
- mik hangozhattak el ?
1. célunk a szoci-kormány lejáratása és a győzelem?
2. mi mindig hálásak vagyunk a hozzánk hűekhez?
3. a maga területén ki mit tud tenni a a győzelemig?
stb.
- építkezésükben a szakmaiság az elsődleges szempont, vagy a hűség?
- nem kockáztat, nem fiatalít, igényli maga körül a sleppet, de tesz is ezért
- oligarchia nem így biztosított?
- sajátos kölcsönösség a kinevezett illető és a kormány közt
- 1. állás, hírnév, kapcsolatok, infók - 2. erős, működő kormány látszata
- mi a fontos? a kiszámítható egység és csapat a kormány mögött, mellett
- pozitív, vagy negatív?
* maga a csapatszellemiség pozitív
* 2/3 felelősség mellett saját emberek beépítése elfogadott
* ha a szükségesnél több előnyben lesz részük, romboló - de ki felügyel?
- ha nincs kontroll, van a gyanú, hogy ezért lett ilyen a kádercsere
- kinek árthat? többi pártnak hatalomban, a többi embernek pénzben

@Ordnassac: "többen szeretnék megtartani megbízásaikat" az MSZP-vel szemben - vagyis egyeseknek igen fontos lehet az Önk. Vál. jó eredménye?

@agyvihar: :-) egyetértünk
jókor volt jó helyen, vagy jó hogy jó helyen van, mert jó?

@panelburzsuj: :-) egyetértünk
támogatók, támogatások sok félék ... s mi kerül többe a polgároknak: az illetők fizetése, vagy valami más?

lüke 2010.07.10. 17:46:20

@panelburzsuj:
ök az ingó burzsujázija

lüke 2010.07.10. 17:47:49

@Ordnassac:
mé nincs benn a wikiben?

jjulie 2010.07.10. 17:48:53

@lüke:

ez egy vagyonos ember?

tudod mennyit keres a Yaya Touré hetente az új szerződése szerint?

panelburzsuj 2010.07.10. 17:49:29

@Ordnassac:

(Ha véleméyncsndőrködni kezdek, menetrendszerűen megjelenik Lenin elvtárs ... Szóval keskeny az az ösvény! :)

ssi 2010.07.10. 17:50:09

@panelburzsuj:
((((halkan mondom: sportolni voltam, de nem focizni))))

rejtvényedet viszont nem értem
"(Így szó szerint talán manyike. De nem akarom se ráfogni, se keresgetni. Azt tudom, hogy senki nem ugrott: micsodaaa?? A Fidesz, mint a nagytőke szekértolója?
De Csányi, Demján és Széles állandó emlegetése is ebbe az irányba mutat.)"

tölgyes 2010.07.10. 17:51:56

@Ordnassac: Ezért volt nagy csapás számukra a 2006-os önkormányzati vereség. Akkor a másod-harmadvonal emberei közül úgy 5-6000 pártember szenvedett súlyos anyagi veszteségeket.. ehhez jön az a csökkenés amiről Ön beszél.. és még nincsen vége.. Mert az önkormányzati választások után további csökkenés várható.. Ha a fdidesz csak megismétli az OGY választások eredményeit, már akkor is nagy lesz a veszteség.. ha ehhez hozzáadja a képviselői helyek megfelezését...akkor látható, hogy a pártkádereknek az MSZP-ben végképp lealkonyul..

panelburzsuj 2010.07.10. 17:52:19

@lüke:

Mert róluk írnak a zujságok. Meg még pár tucatról. A maradék párszáz/párezer kiugróan gazdag figura kötődéseinek természetéről meg lila gőzünk sincs.

Ordnassac 2010.07.10. 17:52:47

@lüke: üzletemberrel általában addig nem foglalkozom, amíg be nem lépnek a párt- vagy kormányzati politikába. Hogy a többiek miért nem foglalkozott vele, azt nem tudom. :-)

(Bár Csányi szócikkének kipofozása foglalkoztat.)

@jjulie: magyar viszonyok között vagyonos. Erdei több mint egy évtizede az MKB főnöke, több évig a Magyar Bankszövetség elnöke volt, szóval befolyásos és szegénynek sem mondanám.

panelburzsuj 2010.07.10. 17:54:18

@panelburzsuj:

(És ne mondd, hogy "de például", mert a párszáz is sokkal több annál, amit depáldáullal akár megközelítően is le lehet írni.)

ssi 2010.07.10. 17:57:15

@nyünyüge: "(egyébként milyen csöndben vannak a gazdák mostanság - pedig ilyen rossz évük tényleg régen volt)."

s nemcsak a gazdák ...
- ha nincs az a nagy ellenzéki ellenhang - én nem bánom (de tanulságos)
- ha a kifogásokat racionális rendezik és szót emelnek érte - előrelépés lenne

Diocles 2010.07.10. 17:58:58

@tölgyes:

De akkor is megmarad még a médiájuk!
az MSZP akkor marad kispárt, ha a Fidesz a médiájukat is szétveri.
ami nem volna nagy dolog, néhány törvénymódosítással könnyen kicsúsztatható az MSZP kezéből a Népszabadság, a Klubrádió... meg az országos kertévék frekvenciáinál is észnél köll lenni...

Ordnassac 2010.07.10. 18:05:38

@Diocles: a TV2 most sasszézik jobbra. Nem véletlen, hogy OV a kampánycsend előtti utolsó interjút pont nekik adta. Az RTL meg egyre inkább politikamentessé kezd válni (alig van közéleti műsora, aztán most Stumpf és Fellegi utódja meg is vette). A Híradójukban gyakorlatilag a Független Hírügynökség híreit olvassák fel.

A Népszabadságot egyre kevesebben olvassák, másrészt nem lenne nehéz megoldani, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány helyett egy MSZP-közeli cég vigye a Népszabót vagy a Ringier teljesen felvásárolja. Ahogy most Liszkayék viszik a Magyar Nemzetet/Hír TV-t/Lánchíd Rádiót.

Szóval az legendás médiafölény is tünedezőben.

lüke 2010.07.10. 18:05:48

@jjulie:
ez az az álneved, nem?
de én semmit sem akarok tudni például:)

jjulie 2010.07.10. 18:05:52

@Diocles:

kicsi kis diocles, mint elfogulatlan fidesznyik: a média a szabadpiacról olyan pénzeket képes összeszedni, amihez a te vidéki nemzeti parasztjaid tök hülyék

hogy a szarba is tudnák szétverni?

a te parasztjaid csak egy nézhetetlen hirtv-t tudtak csinálni

a médiacsinálás nem parasztszakma, törödj bele, ha kell média, ne maradj paraszt, ha parasztnak szurkolsz, ne álmodozz médiáról

tölgyes 2010.07.10. 18:07:14

@Diocles: A média-hatalom egy összetettebb kérdés.A médiához ember is kell. A fidesz ma ebben még a leggyengébb.. az MSZP-SZDSZ még mindig a legerősebb... Az ellenzéknek egyébként ha jól csinálja elég egy-két fórum.. a fidesznek se volt több mint a HírTV.. Igaz ott néhány fiatal nagyon jól csinálta és Borókai se ügyetlen.

panelburzsuj 2010.07.10. 18:08:10

@manyike:

Lükének írtam:

"Ezért hülyeség a Fideszt a nagytőkével azonosítani."

Ő meg visszakérdezett:

ki azonosította?

És erre írtam válaszul, amiről faggatsz.

Töredelmesen megvallom, hogy úgy emlékszem, valamelyik páros összehasonlítódban szerepelt olyasmi, hogy a Fidesz a (nagy)tőkéseket támogatja. De nem emlékeztem mikor, hol, ezért mondta, hogy ne akarom rádfogni, ám keresgetni sincs kedvem.

Ha így volt, ha nem: a "hülyeség" kitétel akkor is túlzás volt részemről. Csak újra meg újra kimegy a biztosítékom, amikor teljesen egyedi példákból amúgy okos emberek hihetelenül széleskörű következtetéseket vonnak le. Én ezt a közgondolkodás súlyos minőségromlásaként élem meg.

tölgyes 2010.07.10. 18:08:55

@jjulie: Azt látnia kell, hogy az elmúlt 6-8 évben az MSZP-SZDSZ a média területén is súlyos vereségeket szenvedett.. pedig a lehetőségei nem csökkentek.. csak a fidesz lehetőségei nőttek egy kicsit.

Ordnassac 2010.07.10. 18:09:06

@tölgyes: Borókai vagy hat éve nincs már Hír TV-nél. (A Borókai-féle Hír TV azért más volt, mint a Liszkay-féle.)

jjulie 2010.07.10. 18:12:16

@lüke:

és mit gondolsz, aki heti 180 000 fontot fizet a Yaya Touré-nak, az mennyit keres rajta?

na az már egy vagyonos ember, de ez az erdei?

lüke 2010.07.10. 18:12:23

@jjulie:
hát igen ,úrnak születni kell:)

Ordnassac 2010.07.10. 18:14:31

@jjulie: az almát a körtével összehasonlítani sosem volt valami nagyon hasznos dolog.

Nem Glaserhez, Abramovicshoz, Bill Gates-hez, az Albrecht-testvérekhez vagy egy emírségekbeli olajsejkhez kell hasonlítani a magyar TOP100-at, hanem a magyar viszonyokhoz. Sokkal reálisabb képet kapunk.

tölgyes 2010.07.10. 18:14:38

@Ordnassac: Viszont csinálja a Heti Választ, amelyik így az írott sajtóban adott válós választási lehetőséget... én erre gondoltam.. nem gyanítottam, hogy

Ordnassac 2010.07.10. 18:19:25

@tölgyes: lemaradt a mondat vége. :-)

Ami a HV-t illeti, örülnék, ha a Hír TV is ilyen lenne.

ssi 2010.07.10. 18:26:12

@panelburzsuj: ok

annyiban jól emlékszel, hogy
- nekem a 29 pont inkább szól a középfelsőtől fölfele, én nem ezt a kezdést gondoltam, s nem értem még az innen indított gazdasági növekedést

nagytőkések közül teljesen nyíltan sok magyar szimpatizál a kormánnyal,
de ennél sokkal többen vannak

@Szimba: Szimbácska! ezt írta leendő minisztered, s megértem
Panelburzsuj írta: "kimegy a biztosítékom, amikor teljesen egyedi példákból amúgy okos emberek hihetetlenül széleskörű következtetéseket vonnak le"

ilyenkor érdemes inkább vallatóra fogni az illetőt, mert az indulatok, vélemények mögötti igazi okok az igazán tanulságosak

s nem magánban szeretném néha, ha valakiről kategorikusan azt írod, h egy f@sz, akkor árnyaljuk egy kicsit, járjuk körbe, boncolgassuk az embört, mert a lényeg, amit majd megtalálunk, hasznos lehet

jjulie 2010.07.10. 18:30:15

@Ordnassac:

abba a vonulatba kapcsolódtam bele, hogy nem kérkedik a vagyonával a luke szerint

az hogy a magyar top100-t miért nem szokás természetszerűleg elhelyezni mondjuk a keleteurópai ranglistán, meg az európain, meg a világranglistán, az ugyan olyan faszság, minthogy a belpolitikai témákhoz nem a nemzetközi és történelmi kontextusban a természetes
közelíteni automatikusan

a Yaya Touré gazdái a nemzetközi szabadpiacon adják el a tudományukat, na ezért tényleg nem szabad egy erdei szintű alkalmazottat hozzájuk hasonlítani.....

török gábor 2010.07.10. 18:34:07

@László56: Kedves László, ígérem, hogy utoljára szólítom meg ilyesmivel, de meg kell kérdeznem: ha leírja ezerszer, hogy nekem az MSZP a szimpatikus párt, gondolja, hogy valóban így is lesz, vagy csak olyan jó érzés, függetlenül a valóságtartalmától? :)

flort 2010.07.10. 18:37:30

@poszt: most, hogy mindenki túltette magát az eredeti kérdésen, visszakérdeznék: mit nem tud a Fidesz, hogy nyolc év elteltével sem képesek új arcokat felmutatni? A fentebb dícsért káder-foglalkoztatókban egyetlen egy szalonképes ürge/ürgelány sem tűnt fel?
Biztos én vagyok cinikus, de a nyolcvanas évekre emlékeztet ez a személyzeti a rendszer: már unalmas volt mindig ugyanazokat a neveket hallani. Bizonyos Németh Miklósig.

lüke 2010.07.10. 18:38:34

@jjulie:
s itt jön az alma&körte:
a focistának cca 10 jó éve van ,akkor kell megkeresnie amit lehet
a bankár 100 évesen is bankár
csak ennyi a különbség:)

lüke 2010.07.10. 18:39:29

@flort:
megöregedni:)
azt nem tud ilyen gyorsan

bariga 2010.07.10. 18:47:21

Hát most megint nem leszek túl népszerű, de nem hiszem, hogy a mondat e része teljesen igaz lenne "egy részük bizonyára magától is könnyedén talált magának jól fizető állást". Az igaz és megbízható híveket vagy a Fideszt támogató oligarchák!! vagy a fideszes önkormányzatok alkalmazták, vagy fizették, mint tanácsdókat. A saját alapítású cégekről már nem is beszélve, illetve ezek megrendelőiről!! Ezekről az állásokról csak azért nem tudjuk, mert a bénázik és tisztességeskedik a másik oldal médája. Semmi oknyomozás, semmi adatkikérés, semmi feljelentés, semmi apró hazugság, ami igaznak hangzik.
Pedig például azt is érdekes lenne megtudni, hogy ki és milyen pénzből finanszírozta a lakitelki káderképzőt. Pedig az országnak ez most élet/halál kérdés milyen színvonalú és milyen ideológiájú képzést kaptak, mert lehet hogy rajtuk múlik a felemelkedés, vagy balkanizálódás. Tulajdonképpen zseniális, ahogy pikk-pakk rendelkezésre álltak az anno vesztes kormány emberei, minden szinten szinte mindenki.!! Én mindenesetre szurkolok, hogy ne a 19. hanem a 22. század nyerjen, mert nincs több elvesztegetni való európai időnk! Legyen ez modern, progresszív négy év!! Hajrá Magyarország!!!!!!

Ordnassac 2010.07.10. 18:47:22

@török gábor:

OFF

Uruguay vagy Németország? ;-)

ON

jjulie 2010.07.10. 18:49:47

@lüke:

namost, a focista keresheti a kezdeti pénzét a fociból, keresheti a dupláját párhuzamosan a sponzori bevételeiből, majd rábízhatja olyan vagyonkezelőre, amely jobban bánik vele mint egyik másik bankár a sajátjával

szóval a te erdei féle bankárodból egy csokorra valót vehetne a beckham......

a focista beckhamra gondoltam, vagy nézz utána a del piero befektetéseinek....

a vagyonával annak érdemes kérkedni, akinek kérkedni való nagyságú vagyona van, és a kérkedés vagyongyarapító hatású

Ajtony 2010.07.10. 18:52:06

@Diocles: Kedvet csináltál az olvasáshoz! :-)

2010.07.10. 18:54:07

@lüke: ez jó, én sem vagyok az övé..:D Erdei értelmes pasi, nekem ő is nagyon szimpi.

@panelburzsuj: Princztől? Nem tudom, mit kellett volna neki egy maffiózótól tanulni?:)

2010.07.10. 18:58:16

@László56: muhahaha, méghogy a fidesz=becsületesség pártja! Szociknak sem attól lesz belátásuk, hogy ne lopjanak, mert magukba szálltak, hanem az, hogy nem lesz mit lopni...!:)

jjulie 2010.07.10. 19:01:05

@lüke:

apropó tudod, hogy az alex ferguson megy aktív chelsea focisták pénzével együtt pörgette meg a sajátját az aréna pláza kapcsán?

lüke 2010.07.10. 19:04:37

@jjulie:
sajnos mind Bekentöl, mind a feleségétöl súlyos hyperemezisem van
így se a pénze,se a befektetései sem érdekelnek,
úgyanúgy mint Erdeié se
pl Bekenböl egy cm2 tattut se vennék:),
nemhogy egy kiörgedett focistát

lüke 2010.07.10. 19:05:45

@jjulie:
nem, csak
a leukémiák FAB szerinti felosztását

jjulie 2010.07.10. 19:12:26

@lüke:

ez csak arról szólt, hogy miféle pénzszerzési potenciál van a fociban

amit te egy rossz mondattal elintéztél.....

az erdeinek a vagyonához való viszonyát nem te vetted elő mint számodra érdektelent....?

nem elég úr neked egy Sir Beckham?

amúgy a szegények börgyógyászatát is már abbahagytad?

jjulie 2010.07.10. 19:13:39

@lüke:

többet kerestél vele, mint ők az aréna plázán?

jjulie 2010.07.10. 19:16:36

@lüke:

és azt hányan tudják még rajtad kívül a világon?

többen mint szt, amit a yaya touré?

nyünyüge 2010.07.10. 19:37:14

@flort:
Jó kérdés, miért nem mernek beújítani.
Valószínűleg ugyanolyan bizalmatlanság ill. biztonságra játszás lehet mögötte, mint amilyen a nyolcvanas évek végén volt az állampárti politikusok között.
A most visszahozott káderek garantáltan elkötelezett harcostársak, bizalmi emberek, akik kiérdemelték ezeket a posztokat. (És valószínűleg igen rossznéven vennék, ha nem kapnák vissza a helyüket.)

lüke 2010.07.10. 19:37:35

@jjulie:
arra fürdöbugyira gondolsz?

2010.07.10. 19:41:21

@Ajtony: nekem is, mert látom pangás van...:(

jjulie 2010.07.10. 19:42:11

@nyünyüge:

8 éve a viktor bukott meg nem ők

Szimba 2010.07.10. 19:48:23

Puff! Az MSZP is polgári köröket fog szervezni.:)))

Másrészt nem kell félteni a kirúgott tisztviselőket, legalábbis középvezetőig, rengeteg háttérintézmény szívja fel őket.
Néha jobban járnak anyagilag is, ha kikerülnek a minisztériumból.
Erre van egy jó példám az Okt. Min.-ből. A Fidesz bukása után az államtitkári posztott váltotta egy oktatási cégre, s ma milliomos a fiú.

Feltételezem, hogy teljesen hasonlóan működik minden pártnál a dolog. Bár most sok az MSZP-s ejtőernyős, de elég sok a mentőővként működő magáncég, amiket időközben kiépítettek, és a megbízásokkal szépen éltettek.

Azok, akik meg nem tulajdonosok, vezetők, középvezetők, hanem a dolgozni tudó, és szakmailag is jó rabszolga, azokat még akár meg is tarthatják, hacsak nem kell a mi kutyánk kölykének egy állás.

2010.07.10. 19:52:06

@Szimba: igen, ez igaz, csak egyet kel nekik, DOLGOZNI. Na ezzel lesznek bajban...:)

tbb 2010.07.10. 19:52:17

A szoci politika egyszerűen vállalhatatlan a magunkfajtának.

Ordnassac 2010.07.10. 19:53:16

@Letícia: hamarosan kezdődik a meccs, szóval az is benne lehet a pakliban.

tölgyes 2010.07.10. 19:54:56

@Ordnassac: Valóban lemaradt..
Ha minden olyan lenne mint a Heti Válasz.. az SE lenne jó!:)

jjulie 2010.07.10. 19:55:11

@tbb:

ez nem baj, csak a vállaltal ne legyen baj!

2010.07.10. 19:55:25

@tbb: mert? Mennyiben más alapokon nyugszik, mint a fideszé?:)

2010.07.10. 19:57:16

@Ordnassac: ez igaz. Ki nézi majd? Ill. ki nem?:)

jjulie 2010.07.10. 19:58:32

@Letícia:

ki tudja, hogy a fideszé most éppen milyen alapokon nyugszik?

vagy holnap milyenen fog

vagy holnap után

jjulie 2010.07.10. 20:02:18

@Letícia:

a kukorelli azt mondta nem rég a tvben, hogy 90 percből csak ötöt kell teljes erővel nézni, a többire elég a periférikus látás..

szerinte 9-re kéne csökkenteni a játékosok számát, bevezetni a tiszta játékidőt, és a folyamatos cserét, és akkor nem lenne elég a periférikus látás, mint a hokiban, kossárlabdában, stb....

Ordnassac 2010.07.10. 20:02:49

@tölgyes: persze, de arra ott az Echo és a Magyar Hírlap. ;-)

Szimba 2010.07.10. 20:03:35

@Letícia:

Nem annyira! Ne félj!
Egyetlen minisztériumot ismertem jobban, és jópár háttérintézményt. Csupa vezető, és aki dolgozik, az külsős vagy a szamárlétra legalja.
Természetesen a bedolgozók filléreket kapnak, míg a "főnökök" meg osztoznak a nyereségen.

A könyvkiadóknál is minimális a honorárium (egy-két sztár vagy pártember kivételével), és a vízfejű kiadói szerkesztők, vezetőség meg szépen gyarapszik.

Ordnassac 2010.07.10. 20:03:55

@jjulie: mármint az LMP-s Kukorelly Endre?

Szimba 2010.07.10. 20:05:46

És mit szóltok a NEMSZP-hez?!
Újra szeretnék szervezni a baloldaliakat.

szbi 2010.07.10. 20:06:42

@Ordnassac: a Népszabadság nemsokára kiszabadul a kényszerhelyzetéből, a tulajdonos beavatkozásának korlátozása igen hamar lejár. Talán már jövőre, nem emlékszem.

S ettől jobb lesz-e? Szakmailag ma is a legprofibb, tartalmilag a legrafináltabb. Ha mindehhez jó erkölcs is járul akkor OK!

Ordnassac 2010.07.10. 20:11:13

@Szimba: a gond az, hogy a háttérintézmények közül nem egy az adott pártból él meg.

Most egy kicsit sokan esnek majd el a húsos fazéktól, a pártnak is jelentősen megcsappantak a pénzügyi lehetőségei. Szóval ez ne lesz ennyire egyszerű.

tbb 2010.07.10. 20:11:49

@Letícia:
Sokban. De a legkarakteresebb különbség, hogy a szocik politikájába bele van kódolva az ország elslumosodása. Kiváltképp, amikor a szadit is igénybe veszik hozzá.

jjulie 2010.07.10. 20:13:28

@szbi:

a legjobb ujság a metropol

az egyik reggel metróztam, és 10 megállóig kitartott.....

jjulie 2010.07.10. 20:15:44

@tbb:

slumosodás

ebben minden betű a helyén van?

Szimba 2010.07.10. 20:20:09

@Ordnassac:

Igaz, de sok embert láttam, ahogyan menet közben kiépítette a saját kft.-jét és egyáltalán a sok lábon álló magánvállalkozását, és abból csupán az állami támogatást élvező háttérintézmény az egyik volt.

Nyilván nem mindenkinek sikerült egészen jól, de mindig azt láttam, hogy egyesek minden kormányváltást túléltek, hol kevesebb bevétellel, hol többel.

A "szociális háló" a párttagok, és a szakmai tudást eladó szimpatizánsok iránt minig működött.
Az én munkahelyemen volt 4-5 "dolgozó" hangya, és a többi a sok pénzért nem annyira dolgozó pártkötődésű ember volt. Kötelességünk volt segíteni, tanítani őket.

Egy idő után csak belejönnek a munkába, vagy abba, hogyan képviseljék magukat, és jobb helyre továbbmennek.

Igaz, hogy a szocik alsó rétege bajban van, mert a titkárnők, és a nomenklatúra alsó, működőképes része mehet, amerre lát, de szerintem még mindig tudnak számlásként egy-egy falatot szerezni a nagyobb és stabilabb munkahelyekről.

Rá Dios 2010.07.10. 20:21:04

Ha a Fidesz a számára, hogy úgy mondjam, az üzletvitelhez szükséges kádereket el- és meg tudta tartani, akkor most ugyanezt kéretk az országgal is jól végigvinni.
Nem uralkodni, hanem vezetni, irányítani.

Ordnassac 2010.07.10. 20:21:54

Az MSZP elnökségi tagjai (Mesterházyék nélkül):

Bárándy Gergely, Csabai Lászlóné, Harangozó Tamás, Herczog Edit, Katona Tamás, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes, Puch László, Szanyi Tibor és Teleki László.

Szimba 2010.07.10. 20:22:57

@Ordnassac:
Valamelyik híradóban láttam, amint tüntettek az MSZP ellen. Nem igazán jöttem rá, kik ők, de biztosan benne lesz valahol a hírekben a neten is.

jjulie 2010.07.10. 20:24:04

@Rá Dios:

a kettő messze nem ugyan az

Ordnassac 2010.07.10. 20:27:10

@Szimba: csak a te ismeretségi körödben lévők esetében nem egy totális vereség után kellett másfelé nézni, illetve nem többezer embernek. Persze, vannak, akik el tudtak helyezkedni a magángazdaságban, de nem biztos, hogy általános. Kiváló példa erre a különböző politikaielemző-cégek. Amelyek vaskos pártmegbízással rendelkeznek, ott folyik a pénz, a magángazdaságban célt elérni kívánó cégek meg nem futnak feltétlenül olyan jól.

Ismételten a HV táblázata (és ekkor még nem is szóltunk az ilyen-olyan megrendelésekből élőkről): hetivalasz.hu/data/cikk/3/5/33/cikk_30533/pozicioveszto_szocialistak.jpg

Ez azért lényegesen több embert jelöl, mint ahogy egy ilyen típusú cserélődésnél megszokhattuk.

Ordnassac 2010.07.10. 20:28:55

@török gábor: legalább nyugodtan nézheted a meccset. :-)

2010.07.10. 20:30:49

@jjulie: ki tudja? Az ÉRDEK az, ami mindent összefog jobb- és baloldalon...Nincsenek örök barátságok, csak örök érdekek...:)

@tbb: hát tudod, vagy a szadi=semjénzsóóóti, azaz mindegy, púp az mindkettő a háton, szóval ne legyen valakinek egyik se a ballasztja...

@Szimba: én nem félek. II. János Pál és Bibó is megmondta...:)

porfelhő 2010.07.10. 20:31:49

@jjulie: Nem. Az MSZP. megerődödésében reménykedem.

Ordnassac 2010.07.10. 20:32:38

@Letícia: azért az Orbán-Kövér-barátság (valóban) üde kivételnek tűnik.

jjulie 2010.07.10. 20:32:59

@Ordnassac:

ne viccelj, olyan mint a politikaelemzők cége az csak egy projektcég, ha vége a projektnek, vége a cégnek

a legjobbak, mint a törökgábor is csak a hidegvízrevalót keresik meg vele, ezért vagy jól nősülnek, van vagy van tisztességes kenyérkereső foglalkozásuk, amúgy is csak mellékesen elemeznek

2010.07.10. 20:33:42

@Ordnassac: Elkeeeeeeeeeezzzzzzddddddőőőődööööööött!:))

Szimba 2010.07.10. 20:35:57

@Letícia:

A rendszerváltás óta a tapasztalatom, hogy jó káder nem vész el csak átalakul.

2010.07.10. 20:36:58

@Ordnassac: na ja...épp Erdélyben, Csíkszentdomokosban méltatták Kövért (jó okuk van, de nem árulom el, miért!:D), és aznap éjjel olvastam, hogy Kövér durcizott Tökpajaközelnök ellen...Méltattam és méltatom én is Kövért és ezért nem is árulom el őt...Szóval így is lehet politizálni és IGAZA van KÖVÉRNEK...Vitya hallgathatna rá többször is...

Szimba 2010.07.10. 20:38:54

@jjulie:
Azért, ha a párt, állami, úniós bő forrásból valaki nem tesz félre, nem hoz létre egy saját válalkozást, akkor meg is érdemli, hogy felkopjon az álla.

De a többség tudja, mit kell tennie.
TG-t se féltsd, nem hideg vízen él.

Videofon 2010.07.10. 20:40:29

@Letícia:
Szerintem nyilvános, amiről írsz, de a biztonság kedvéért én sem árulom el. :)

jjulie 2010.07.10. 20:42:28

@Szimba:

itt nemrég ki lett dobolva a vezető cégek árbevétele

na jó, langyos vízre is telik belőle.....

Szimba 2010.07.10. 20:49:47

@Ordnassac:

Igaz, sokkal nagyobb a számuk, és a valóságban még inkább nagyobb, sokan lesznek vesztesek. De éhenhalni nem fognak.

A Környezetvédelmi M. egyik háttérintézményét vagy projektjét éppen megszüntetik, és sok embert küldenek el szeptemberig.
Ez egy nagyon apró részlet, de régi ismerős állása is megszűnik. Ő az MSZP színeiben kezdte a rendszerváltást, majd Fidesz szimpatizáns lett, az utóbbi években viszont kicsit elgaloppírozta magát és hangoztatta is, hogy a Jobbikra akar szavazni.

Most repül.:)

Viszont még a régi MSZP-s ismeretségek révén úgy látszik lesz helye az egyik szakszervezetnél.

Túlélő túra indul!:)))

Szimba 2010.07.10. 20:51:49

@jjulie:

Háát, én csak gyanakszom, mert ezek az emberek álláshalmozók. Többnyire. És többféle megbízásból, több helyről azért csak csurran cseppen.

porfelhő 2010.07.10. 20:52:16

@nyünyüge: Most nem küldtek még levelet, hogy nagyon rossz év lesz az idei. Mert még most gyümölcs sem lesz. Éppen most voltunk a kertben, már a fán romlik a gyümölcs, de a szúnyog az összecsípett. Valóban csendben vannak, nem tudom mi az oka.

tölgyes 2010.07.10. 20:53:00

@Ordnassac: Ha meg olyan lenne, akkor annak örülne, ha az Echo is olyan lenne..)) Mert Önnek az tetszik..::))

Ordnassac 2010.07.10. 20:55:42

@tölgyes: bár logikus az érvelés, de nem feltétlenül volnék így vele. Szeretem a sokszínűséget, ezért idézgetek itt a Magyar Nemzettől az Infórádión át a Népszabón keresztül az Indexig sokfélét.

Ami miatt örülnék, ha a Hír TV olyan hangvételű lenne, mint a HV, mert akkor lenne egy ilyen tévécsatorna is.

Szimba 2010.07.10. 20:56:24

@porfelhő:
A gazdák Fidesz szimpatizánsok. Nem tüntethetnek, amikor még várják a támogatásokat.

Pedig most valóban nem tudom, miből támogatja őket a Fidesz.

jjulie 2010.07.10. 20:57:39

@Szimba:

szóval úgy gondolod, hogy több helyen is eladják ugyan azt?

az ordi szerint meg siratni kell őket....(ő pedig legalább olyan jól értesült, amilyen pofátlanul fiatal)

most akkor kinek higgyek?

Szimba 2010.07.10. 20:59:26

@Ordnassac:

Az Echo hangvétele annyira elfogult, hogy nem vagyok képes hosszabb ideig figyelni, az embereik hihetetlenül rossz stílusúak, mintha a múlt századból, nem is, még régebbről kerültek volna elő.

Ez a népnemzeti szóhasználat, még a rémes reklámok is a Tolnai Világlapra emlékeztetnek.

2010.07.10. 21:00:34

@Videofon: nekem nem az...:) És köszi, hogy Te se...:)

Szimba 2010.07.10. 21:02:55

@jjulie:

Én csak az elmúlt évtizedek tapasztalatáról beszélek.
A jövőbe nem látok.:)) Lehet, hogy most nagyobbat buknak az MSZP-sek, főként a magasabb pozícióból lebukók, de én nagyon szkeptikus vagyok. Már érdekből is megmentik egymást.

Ordinak még lehet igaza, ő másik szeletét látja a világnak.

Ordnassac 2010.07.10. 21:03:02

@Szimba: a régi Tolnai Világlexikonából megvan nekünk 4 kötet, egyik rokonunktól kaptuk ajándékba. Érdekes kiadvány. A Címzés szócikk kortörténeti dokumentum (pl. hogyan kell az apostoli magyar királynak küldendő levelet megcímezni).

nyünyüge 2010.07.10. 21:03:14

@Szimba:
A jó nősülés a megoldás?
Szólhattatok volna 35 évvel ezelőtt :)!

jjulie 2010.07.10. 21:03:25

@Szimba:

néha öt- tíz percig el-elnézegetem őket, tök viccesek

Szimba 2010.07.10. 21:04:02

@jjulie:

Ja.:)) Sok helye van már annak a bankadónak!:))

Ordnassac 2010.07.10. 21:05:24

@jjulie: @Szimba: siratni nem kell őket, csak sokkal nehezebb lesz elhelyezkedni, mert több természetes kibekkelési lehetőség (önkormányzatok, háttérintézmények, vállalkozói megbízások, pártkassza) így vagy úgy radikálisan lecsökken. Ergo másfelé kell nézni és számszerűleg több embernek.

jjulie 2010.07.10. 21:06:54

@Szimba:

be kell osztani

(ha nem elég, kérni kell repetát)

Videofon 2010.07.10. 21:08:43

@jjulie:
Ordi tájékozott gyerek, de qrvára rosszul értesült.

jjulie 2010.07.10. 21:10:03

@Ordnassac:

a politikai elemzés az szezonmunka, mint az eperszedés

Szimba 2010.07.10. 21:10:21

@Ordnassac:

Nekem volt két bekötött évfolyamom a lapból, zseniális volt. A hirdetéseken órákig lehetett nevetni.
Aztán elajándékoztam.

No, most megy a tévében ismét az új szocialista mozgalom.

@nyünyüge:

Nekem sem ártott volna, ha valaki szól!:)

@jjulie:

Nézőpont kérdése. Engem zavar.
Én vidéki színházban röhögtem végig tragédiát, mert a színészek annyira rosszak voltak, hogy az már jó volt.

tölgyes 2010.07.10. 21:11:54

@Ordnassac: A Célpont - minden hibájával együtt - a maga nemében itt a legjobb.. kimagaslóan a legjobb.

jjulie 2010.07.10. 21:12:31

@Videofon:

miért mondod, mindent tud ami a neten elérhető

Videofon 2010.07.10. 21:14:03

@jjulie:
Mert a lényeg a neten sohasem elérhető.

jjulie 2010.07.10. 21:15:12

@tölgyes:

na, az izlésficamoddal sűrgősen látogasd meg a baleseti sebészetet, amíg nagyobb baj nem lesz...

jjulie 2010.07.10. 21:18:37

@Videofon:

ne cikizzük, nem érdemli meg

Szimba 2010.07.10. 21:19:40

@jjulie:

Ne bántsátok!!!! Én az ő korában semmit sem tudtam, még az is meglepett, hogy szoc. diktatúra van az országban. Majdnem összevesztem a tanárral ezen.

Könnyű annyi viharos év után bölcsnek lenni! (én mondjuk inkább szenilis kezdek lenni:((()

Ordnassac 2010.07.10. 21:19:52

@Videofon: :-)

Ez van, nem mozgok a politikában, max. kerületi szinten, de ott is kifarolóban. Vállalom, de szívesen veszem, ha felhomályosítanak. :-)

jjulie 2010.07.10. 21:20:14

@jjulie:

persze ma, hibázott, nem ismerte a kukorelly foci szabálymódosításos elképzeléseit....

Szimba 2010.07.10. 21:21:25

No, most ki kit véd meg?:))

Ordnassac 2010.07.10. 21:24:46

@tölgyes: ez részben igaz és remélem, hogy tartja magát ehhez a mostani új vezetés hasonló ügyeivel is.

Szimba 2010.07.10. 21:25:23

Úniós forrásból fizetnék a gazdák kárát. Kérik a kifizetések előrehozását az úniótól.
Akkor ez is megoldódott.

Megyek is megenni a jégkrémem. Ma is sokat sikerült tenniük a pártoknak:)))
Elégedett vagyok.:)

Szimba 2010.07.10. 21:28:35

Még Manyike orra alá dörgölöm, hogy GYF és neje résztvettek a melegfelvonuláson.
Viszont a filmrészletből teljesen normálisnak tűnt az akció. Idén nem vonultak transzvesztiták és az éjszakai élet ismertebb tagjai, vagy egyszerűen nem öltöztek/vetkőztek polgárpukkasztóan.

2010.07.10. 21:30:34

Jó kis meccs ez...:) És a rókagombából isteni a pörkölt...:)

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.07.10. 21:33:47

Engem az érdekelne inkább, hogy mit tud ez sok régi káder, mire lesznek képesek, mi többre, mint anno? P.H. féltudású cikkei alapján nem sokat.

2010.07.10. 21:38:37

@bonebear: szerinted? A régi káder ha új ideát talál, előveszi a..ööö...a nyelvét, ha észt nem hord a tarsolyában. No most, vagy bejön neki, vagy nem. Általában bejön, lsd. szürösmatyi, pozsgayimi, demeterervike, schmittpaja stb....:)

Góóóóóóóóóóóól!:) Ej, de szép volt ez!!

jjulie 2010.07.10. 21:39:41

@bonebear:

egy dekával sem lesznek jobbak, viszont a követelmények sokkal keményebbek

borítékolható az eredmény

nem is akar rést hagyni a gazdájuk, mindenkit fölküld a pályára, hátha a létszámfölény segít rajtuk

nyünyüge 2010.07.10. 21:39:54

@Szimba:
Ha jobban belegondolunk a nősülésbe

Stumpf jól nősült.
OV jól nősült.
GYF jól nősült.
...
...

2010.07.10. 21:42:05

@nyünyüge: ez jó!:) Sajnos, az én apám világ életében tisztességes volt és büszke is erre...:DDD

jjulie 2010.07.10. 21:42:51

@nyünyüge:

na azért a viktor feleségének hozománya nem mérhető a korábbi legyőzőjéhez

jjulie 2010.07.10. 21:43:55

@jjulie:
illetve annak feleségéhez

jjulie 2010.07.10. 21:53:19

@nyünyüge:

az apukája hibázott, nem gazdag lányt vett el

Sherpa_1 2010.07.10. 21:57:59

Emlékeztek még a részeges Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokra? Akit fél éven belül háromszor hullarészegen kapcsoltak le a rendőrök? Február elején egy órán belül kétszer is, legutóbb pedig március végén, amikor járóke ...tovább »lők találtak rá vérző fejjel, hiányos öltözetben, mezítláb.
Ugyan ő volt, aki 1998-ban levizelte e Teve utcai rendőrpalota épületét, december 31-én menesztették is.
2007. november végén, mint a Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányság parancsnoka, részegen több parkoló autót összetört, majd azt hazudta, hogy egy alteregója lopta el az autót, ezért hitték, hogy ő volt.
Ellene ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőper idén márciusban.
Nos, már biztosan emlékszünk rá.
Pintér Sándor ezt az embert főtanácsadójává tette, rangjait visszakapta. No ezt se comment

jjulie 2010.07.10. 22:01:45

@Sherpa_1:

no lám, még sincs meg az összes régi káder?

jjulie 2010.07.10. 22:07:07

@jjulie:

vagy csak az orbángazda jó pintére mégsem olyan kezes?

már másodszor okoz gondot a gazdájának?

tagja ez a pintér egyáltalán a fidesznek?

(amúgy tényleg lehetnek kételyek azzal a pisilőssel kapcsolatban, egy jó rendőrtábornoknak jobban kéne bírnia a piát)

2010.07.10. 22:08:22

@nyünyüge: úgyhogy, nem lettem politikus feleség...:D

jjulie 2010.07.10. 22:13:22

@Letícia:

gazdag vagy, és nem adott egy csóró politikushoz?

Átverés! 2010.07.10. 22:15:42

@bariga
Nagyon jók a meglátásai a nyolc évvel ezelőtti szakemberekkel, kapcsolatosan.Nem is tudom, hogy melyikük volt annyira kiváló.Arról is lehetne b eszélni,hogy teljesen más kihivásokkal fognak találkozni, mint 2002-ben..
Akkor még az az EU-nak sem voltunk a tagja. A kiválasztás legfontosabb feltétele a párthűség.
Az ország érdeke valóban az, hogy sikerüljön nekik egy progressziv utat találni a fejlett Nyugat felé.
De egyelőre ez az egész még egy hatalmas nagy zsákbamacska.
OV olyan csodálattal néz Csányira mint a világ megváltójára.
Ugy gondolom, hogy ide nagyobb megváltóra lesz szükség.

nyünyüge 2010.07.10. 22:16:44

@jjulie:
öreg hiba - ha igaz - még akkor is, ha Kiss Ernő "botlásairól" valószínűleg nem teljesen hitelesen értesültünk.

Mindenesetre Kiss Ernő bizonyára nem fog vitát nyitni azon, hogy helye van-e NENYI-nek a rendőrpalota irodáiban. És máson sem.

Ordnassac 2010.07.10. 22:17:09

@jjulie: nem tagja a pártnak, ahogy Réthelyi (és ha minden igaz, Fellegi) sem.

2010.07.10. 22:17:33

@jjulie: nem panaszkodom, de egy semmirekellő politikus eltartásához kevés...s a gyomrom sem volt meg hozzá, szóval magam erejére kell támaszkodnom magamnak is, viszem a büszke családi tradíciókat...:D

Na ki győz szerintetek?

Ordnassac 2010.07.10. 22:17:47

@nyünyüge: az amúgy is Hatala József hatásköre és ott nincs felkérés, ott kötelező tudtommal.

2010.07.10. 22:19:39

@jjulie: ja, nem volt gazdag, de okos. És azóta is boldogan élnek...;)

Ordnassac 2010.07.10. 22:20:42

Na, igaza volt Paulnak, a polipnak. A németek nyertek.

2010.07.10. 22:21:12

Szóval én hiába szorítottam a németeknek...elcseszték....:(

jjulie 2010.07.10. 22:23:44

@Letícia:

szóval belezúgtál, csak elszerették?

2010.07.10. 22:25:32

@Letícia: mármint a világbajnokságot...én rájuk fogadtam...

Szép álmokat!:)

jjulie 2010.07.10. 22:25:51

@Ordnassac:

sajna, ez a német féle foci utánzat nem nagy katarzis, különösen ennyi idegenlégiósal

2010.07.10. 22:27:15

@jjulie: ezt nem értem...holnap majd megtárgyaljuk!?)

2010.07.10. 22:29:45

@Ordnassac: azt hittem, ők lesznek az aranyosok...

porfelhő 2010.07.10. 22:29:51

@Szimba: Igen tudom, hogy velük szinpatizálnak. Még nem tüntetnek, lehet kivárnak. Még várják a jólétet. Elégedetlenek voltak, pedig mindig megkapták a téritésüket minden formában. Legalább is az én tudomásom szerint.Van ismerősöm nem egy aki mindig elégedettlen, ha jó termés volt, megkapott minden támogatást akkor is.

Ordnassac 2010.07.10. 22:37:52

@jjulie: igazi idegenlégiós csak egy van a németeknél, a többi török, ghánai, tunéziai származású már Németországban született és ott nőtt fel vagy gyerekkorában Németországba került.

porfelhő 2010.07.10. 22:39:02

@Szimba: Látod, mire megirtam a választ meg is oldódott a támogatás kifizetése. Valóban eseménydús volt ez a mai nap a pártok teljesitményét tekintve.

jjulie 2010.07.10. 22:44:06

@tbb:

rágugliztam, nem ismertem, nem tudod milyen eredetű?

porfelhő 2010.07.10. 22:47:47

Az MSZP. tisztujitó ülésével egyidőben, Új Szocialista Mozgalom, politika a megujulásért ökoszociális piacgazdaság mellett demostrált.Hangoztatva az MSZP. nem egyenlő a magyar baloldallal. Még életemben nem hallottam, hogy vannak./Ja elfelejtettem irni valamiféle szervezet./

tölgyes 2010.07.10. 22:47:49

@jjulie: Önnek biztosan nagyon szar érzés lehetett látni ahogy sorban buktatja a maszopos, szadeszos haverjait.. de ön most -hiszen olyan nagyon tehetséges - majd megszervezi a fideszeseket lebuktató oknyomozó műsorokat.

tbb 2010.07.10. 22:48:43

@Letícia:

Szvsz elég sok különbség van semjén zsóti és a szadi között. Amelyek közül a legjelentősebb, hogy semjén a MEGFELELŐ helyen van. Így szóba se jöhet, hogy puppá váljon.

gitáros 2010.07.10. 22:48:48

@Sherpa_1:
Adjál már egy hiteles linket erről a Kiss-dologról... Már úgy értem, ami nem blogkomment, hanem annál valamivel komolyabb. Ami nem úgy kezdődik, hogy "emlékeztek még..."

Vagy esetleg te magad vagy a "forrás"?

tölgyes 2010.07.10. 22:49:50

@Ordnassac: Ha lesznek ilyen ügyeik..de én azt gondolom, hogy ezeket a leleplező műsorokat majd a baloldali médiának kell megszerveznie... ezt mégse bízhatja csak a Célpontra..:)

Georgiana (törölt) 2010.07.10. 22:54:15

@nyünyüge: Most gondolkodóba ejtettél. Épp tegnap keresett meg az MKB, hogy lépjek át.
Erdei vagy Csányi - ez itt a kérdés. Melyik biztosabb bank?

jjulie 2010.07.10. 22:57:31

@tölgyes:

lassan megérkezel egy egyszerű jobbikos szintjére aki csak abból ért ha símán es sallangmentesen el van küldve a picsába

Ordnassac 2010.07.10. 22:59:18

@tölgyes: egyik oldal sem csak szentekből áll. ;-)

Ordnassac 2010.07.10. 23:01:29

@porfelhő: ez a TGM-féle csoportosulás?

jjulie 2010.07.10. 23:02:09

@tölgyes:

ja a fideszes tolvaj jó tolvaj, mint ahogy a fideszes exkomcsi jó komcsi, hogy szólna róla a hírtv

panelburzsuj 2010.07.10. 23:05:26

@Ordnassac:

Gugli a haverod:

További információ:

dr. Nagy Marianna, a mozgalom szóvivője

06-20 472 7001, ujszocialista@gmail.com

Ordnassac 2010.07.10. 23:07:10

@panelburzsuj: közben utánanéztem én is. Van köze a TGM köré szerveződő neomarxista csoporthoz, de nem TGM-é.

tbb 2010.07.10. 23:14:37

@Átverés!:
"Ugy gondolom, hogy ide nagyobb megváltóra lesz szükség."

Okos gondolat, tartsd mindig szem elött. Ugyanis MI leszünk a megváltók. Ez a fideszpolitika lényege.

jjulie 2010.07.10. 23:15:11

@panelburzsuj:

a gugli szerint az orbán az újszocialista

panelburzsuj 2010.07.10. 23:17:00

@tbb:

"Ugyanis MI leszünk a megváltók. Ez a fideszpolitika lényege."

Tőrülmetszett keresztyéni gondolat.

jjulie 2010.07.10. 23:18:23

@tbb:

mi is keresztre leszünk szegelve?

panelburzsuj 2010.07.10. 23:23:49

@jjulie:

Az igényes guglizó praktikusan kikopizza porfelhő kommentjéből az Új Szocialista Mozgalom keraktereket, bekopizza a keresőablapbe, és még macsakörmöt is rak előre-hátra.

És akkor ilyennek köll előgyönni:

www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=%22%C3%9Aj+Szocialista+Mozgalom%22&btnG=Google+keres%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&oq=%22%C3%9Aj+Szocialista+Mozgalom%22&gs_rfai=&fp=668cf288d7938751

Vladimir Ashkenaczyt és Kohn Ézsaiást bátren figyelmen kívül lehet hagyni, a haradik helyen meg már jön is a szőke radikális.

Negyedik meg nincs. Úgyhogy viszonylag egyszerű kiguberálni a helyes megoldást ...

panelburzsuj 2010.07.10. 23:25:48

@panelburzsuj:

(valamér rosszul fog a kíbordom ... hogy kell tintát cserélni benne? )

jjulie 2010.07.10. 23:27:24

@panelburzsuj:

a lusta guglizó meg beírja, hogy újszocialista, és lám az első oldal címeiből a nagybetüs szavakon végigfutva, egyértelműen orbán az újszocialista....

panelburzsuj 2010.07.10. 23:32:45

@jjulie:

Az mind MDF ráfogás.

(Hülyeség is. Mitől új?)

jjulie 2010.07.10. 23:34:45

@panelburzsuj:

ez nem jó újszocializmus

csúnyább még a lendvainál is, és megcsak nem is zsenge korú

tbb 2010.07.10. 23:36:01

@panelburzsuj:

Tévecc! Alapvetően. Ez ugyanis egy eretnek gondolat.

jjulie 2010.07.10. 23:36:37

@tbb:

ja, én is megtaláltam, nem hagyott nyugodni, kiokosítottam magam slum-ból

panelburzsuj 2010.07.10. 23:37:51

@tbb:

Inkább káromló. Sztem.

Ordnassac 2010.07.10. 23:38:23

@panelburzsuj: már csak azért is, mert Új Szocialisták Mozgalma a szervezet neve. ;-)

tbb 2010.07.10. 23:38:55

@jjulie:

Rajtunk múlik. Ha helyzetbe hozzuk farizeusokat, akkor igen.

jjulie 2010.07.10. 23:40:14

@tbb:

azt nem lehet választani, hogy csak a latrokat?

panelburzsuj 2010.07.10. 23:41:40

@Ordnassac:

Ha én azt előre, fejből tudom, akkor nem guglizok.

Se kopizva, se pötyögve.

tbb 2010.07.10. 23:44:19

@panelburzsuj:

Káromló? Csak a bigottaknak.

panelburzsuj 2010.07.10. 23:44:43

@Ordnassac:

(Egyébként úgy rémlik, hogy ezzel a jjulie által kóstolgatott slum-dologgal valami izgága figura már kifigurázta a kedvenc projektedet ... :)

jjulie 2010.07.10. 23:45:30

@panelburzsuj:

igaz, nem új, miniszterelnőknek is használt, akár a káderei

ssi 2010.07.10. 23:47:06

... talán olyan a világ most, hogy az üzleti világnak cikis a szocialisták....

EU-tagállamok közül mindössze 5-ben van szoci kormány

- Járai, Martonyi stb. MSZMP-ből ment jobbra
- Csányi - mikor Gy.F. "csak" 35milliárd Ft bankadót tervezett - azt mondta, hogy akkor az OTP külföldre megy

ha komcsi múlt rányomható valakire, s az utána már nagy teher és gát, mire számítson az MSZP, ill. merre induljon?

ha az üzleti világ koncepciójához közelebb áll a jobboldal, mit is várnak el egymástól?

jjulie 2010.07.10. 23:47:57

@panelburzsuj:

gettósodik az ordi? miről maradtam le?

tbb 2010.07.10. 23:48:04

@jjulie:

Lehet. De biztosabb, ha a latrokat magad rendezed el.

panelburzsuj 2010.07.10. 23:48:46

@tbb:

A semjénzsóti szakvéleményét azér meghallgatnám.

Tuti fogás lenne: vagy rábólint a káromlásra, vagy bigott ...

jjulie 2010.07.10. 23:52:05

@manyike:

el is ment az otp külföldre, bukott is rajta rendesen

a csányi nem lesz elszámoltatva? hogy kuporgatott össze átlagban havi egy milliárdot ?

Ordnassac 2010.07.10. 23:52:15

@panelburzsuj: valami nekem is rémlik. ;-)

panelburzsuj 2010.07.10. 23:54:42

@jjulie:

Van ugye a Wikipédia. Ahogy ő mondja magáról: The sum of human knowledge.

Valami nagyképű idióta meg beszúrt egy l-betűt. Pedig olyan klassz legények is szerkesztik, mint az Ordi. Mondjuk lehet, hogy ő ott kisebbségi ...

jjulie 2010.07.10. 23:57:40

@tbb:

igen, a tölgyessel nemsokára végzek

porfelhő 2010.07.10. 23:59:19

@Ordnassac: Nem tudom milyen csoportosulás, a Hir TV. cikke, folytatva a fent irtakat Nagy Marianna szóvivő jelentette be, tudatni akarják ők is jelen vannak.

tbb 2010.07.10. 23:59:35

@panelburzsuj:

Rosszul látod. Ez ugyanis nem vagy-vagy helyzet. Hanem ha... akkor..... Tehát ha rábólint a káromlásra, akkor bigott.

Egyébként nem hinném, hogy rábólintana.

jjulie 2010.07.11. 00:02:25

@panelburzsuj:

namostmár biztosan nem fejtem meg

porfelhő 2010.07.11. 00:02:28

Látom mire én válaszoltam már utánna néztetek. Kiestem a sorból, mert át kellett a másik gépet szerelvényezni. Irjátok már akkor Ti meg milyen csoportosulás.?

panelburzsuj 2010.07.11. 00:05:47

@tbb:

Rosszul olvasod. "A rábólint a káromlásra" magyarul annyit tesz, hogy helyesli az általad elővezetett gondolatot. (Ami attól még azér káromlás marad - szerintem.) Ha ő is káromlásnak ítéli, akkor bigott - szerinted.

Szóval a zsóti nem jöhet ki jól a dologból, csak kettőnk közül az egyik.

jjulie 2010.07.11. 00:06:06

@porfelhő:

az utóbbi időben a jobb keveredett össze a ballal, most meg az új a régivel

már csak az előre és a hátra, valamint a lent és a fent tuti

vagy már az sem, és igazuk van a kölyköknek, hogy fölösleges suliba járni és bármit is megtanulni

panelburzsuj 2010.07.11. 00:06:58

@porfelhő:

Kicsike. Így messziről nézve legalábbis.

jjulie 2010.07.11. 00:09:02

@porfelhő:

taszító

a merketingesüknek elromlott a körzője meg a vonalzója, hibás a szerkesztés

porfelhő 2010.07.11. 00:11:32

@panelburzsuj: Nagyon jót mosolyogtam. Ne haragudjatok, de nekem fogalmam sincs erről a csoportról, ugy gondoltam Ti jobban tudjátok és megirjátok nekem is. Elnézést, hogy nem tudtam semmi információt hozzáfüzni, ugy gondoltam tudatom Veletek mit olvastam.

porfelhő 2010.07.11. 00:15:08

@jjulie: Megpróbálom értelmezni, jobbos-balos valamiféle csoport.

panelburzsuj 2010.07.11. 00:17:26

@jjulie:

Szegényebb maradsz egy élménnyel. Persze a vébé két utolsó meccse között TG-t kommentelve, tölgyessel víva már így is szinte habzsolod az adrenalint.

Ordnassac 2010.07.11. 00:18:56

@porfelhő: szélsőbal, az amúgy erősen széttöredezett, de TGM (Tamás Gáspár Miklós) és társasága körül formálódó neomarxista és militáns antifasiszta csoportosulás egyik tagja.

Ordnassac 2010.07.11. 00:19:53

@jjulie: "belső poénokkal" az ember így szokott lenni, ha kívül van.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.11. 00:20:02

@Ordnassac: OFF
Csak most bírtam megnézni a tegnapi MN-t (szoci polgármesterjelöltek). Nem volt benne sok izgalom. Állítólag eldőlt Botka L. (Szeged), Káli S. (Miskolc), Tóth Bertalan (Pécs), Ipkovich Gy. (Szombathely), Nagy László (Nyíregyháza) indulása. És állítólag nem próbálkozik újra Újbudán Molnár Gyula.

Ordnassac 2010.07.11. 00:21:58

@Hepci: más pesti kerületekről semmi? (Pl. Zugló)

porfelhő 2010.07.11. 00:27:30

@Ordnassac: Köszönöm szépen. Tudtam, hogy Ti megfejtitek, és kisegitetek, mint mindig.

tbb 2010.07.11. 00:35:13

@jjulie:

:))). Egyébként jól meggondoltad? Mert így mártír lesz belőle.

tbb 2010.07.11. 00:48:42

@panelburzsuj:

Hogy mit jelent a "rábólint a káromlásra", az a szövegkörnyezettől függ. Ez új neked?

panelburzsuj 2010.07.11. 07:09:16

@tbb:

Abszolúte. De jó ötlet, úgyhogy el is határoztam, hogy a vasárnapra tekintettel csinálok is egy kis környezetet a szövegednek. Mert most olyan kis árva:

www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=%22mi+lesz%C3%BCnk+a+megv%C3%A1lt%C3%B3k%22&btnG=Google+keres%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&oq=%22mi+lesz%C3%BCnk+a+megv%C3%A1lt%C3%B3k%22&gs_rfai=&fp=668cf288d7938751

Pedig igazán jó szöveg. Frappáns, lényegkiemelő, és ritka őszinte válasz arra a kérésre: "Mit tud a Fidesz?"

Szóval megér egy kis gondozást és népszerűsítést.

nyünyüge 2010.07.11. 07:37:00

@Georgiana:
Előrebocsájtva, hogy nem vagyok pénzügyi tanácsadó (gondolom Te meg nem a Déli Áramlatot akarod finanszíroztatni): a biztonsággal egyik esetben sincs gond, az otp-t a magánügyfelek milliói, az mkb-t a bajor nemzeti bank megfelelő biztonságban tartják. Tekintve a tekintendőket az otp-nek jobban áll a zászló az elkövetkező jónéhány évben, de hogy ennek lesz-e közvetlen hatása a magánügyfelekre, azt nem tudom megjósolni.
Saját tapasztalataim szerint (mindkettőnek ügyfele vagyok régóta), az mkb sokat romlott az utóbbi pár évben, de még így is jobbnak tartom az otp-nél.

lüke 2010.07.11. 07:41:32

@panelburzsuj:
´gondolat gondozó
ez valami új irányzat?
ez érdekes lesz...................

lüke 2010.07.11. 07:44:53

@Hepci:
Ujbudán Molnáréknál sok a baj,minden döntéshozás áll pillanatnyilag
s a fidesz is eszi egymást

ssi 2010.07.11. 07:49:16

van, aki köztudottan jobbról balra igazolt?

a két oldal ideológiája, gazdaságpolitikája ma már nem két szélsőség

balról jobbra fordulók igyekeznek a múltjukat titkolni

korrupció, oligarchia stb. aktív léte nem oldalfüggő, de egyelőre sikerül elhitetni, sőt lehet rá építkezni is

@jjulie: Csányi
azért jó nagy pofika kell, hogy valaki ennyire szélsőségesen megnyilvánuljon

ssi 2010.07.11. 07:53:00

@lüke:
Molnár Gy. gondolkodik a nemnduláson - kerület működősére hivatkozva

régi XI. kerületi fideszesek gyúrják egymást a posztért, erre O.V. Simicskót jelölné pol.mesternek (semmi köze a kerülethez, s sok helyen volt amúgy már ejtőernyős)

László56 2010.07.11. 07:57:38

@török gábor:

Szép jó reggelt Mindenkinek,
Szép jó reggelt Török Gábor,

Köszönet a megtisztelő megszólításért kedves Török Gábor. Nekem azonban nem érdekem úgy írni ahogy mások szeretnék magukat látni. Én csak azt tudom írni ahogy én látom a dolgokat. És a jövőben is azt fogom írni ahogy én látom, hiszen mindegyikünknek az lenne a dolga hogy a saját meglátásait írja le. Csak így tudjuk azt a társadalmi fejlődést szolgálni ami az országunk fejlődéséhez kétségtelenül szükséges. Lehet köztünk nézeteltérés a politikáról ugyanúgy mint a társadalmi fejlődés szükségességéről. Van is gondolkodásbeli különbség köztünk, de Ön soha nem lesz az ellenségem. Én magamat sem hagyom valakinek is az ellenségévé tenni. Ezáltal azt is magam szeretném eldönteni hogy mit írok, mikor és kinek.

Mindennek ellenére, vagy éppen ezért, szeretném személyes köszönetemet is kinyilvánítani a blogja üzemeltetéséért. Országunkban kevés ilyet talál az ember. Ugyan más mint amit én szeretnék, de pont az adja az én számomra az érdekességét és a tanulás lehetőségét is. Hiszen pont a másképp gondolkodók gondolata lehet a legjobb segítség a saját gondolatok formálásához is.

Elnézést kérek ha én nem tudok az Ön szájíze szerint írni, mert másképp gondolkodom mint Ön, és ahogy nézem, ez a közeljövőben sem fog változni. Hiszen a gondolkodásunk olyan különböző mint ég és föld. Amiről azonban a neveltetésünk is sokat tehet. Más az életutunk és mások a tapasztalataink is. Ezért az csak természetes hogy sok mindent másképp látunk. Kérem hogy nézze el ezt nekem, ugyanúgy ahogy én is elnézem mindezt Önnek és másoknak is.

ssi 2010.07.11. 08:08:30

@László56:
itt a blogon valamit sokan megtanultak már tartalom- és a személytiszteletről:

- nem azt írják, hogy T.G. MSZP-párti, hanem, hogy ők úgy gondolják, vagy így látják, de ha mégis határozottan állítanák, tudnak korrigálni
- s, ha az érintett jelzi a tévedést, akkor az illető figyelembe veszi ezt a továbbiakban

Neked is sok sikert ehhez a tanulási folyamathoz

jjulie 2010.07.11. 08:29:54

@László56:

amikor téged olvaslak, nem tudom, hogy örüljek vagy sírjak

a fideszkultúra egy jól meghatározható terméke vagy, a csökkent verbális inteligenciádra vadásztak, rádtaláltak, és adtak a lelkednek táplálékot

gondolkodj el hogy mi a különbség a vélemény nyilvánításhosz való egyenlő jog, és a vélemények egyenlő értéke között, vagy azon, hogy a véleménynyilvánítási jogegyenlőség megteremtette-e valaha is vélemények egyenlő értékét is egyuttal?

ragaszkodni egy véleményhez csupán azért, mert az enyém, lehet, kérdés van e hasznod belőle?

a fideszvallásiközösség adta ezt neked, vagy gyárilag képes vagy erre?

ne hagyd befolyásolni magad

egy jótanács: ne változtass környezetet, rosszat tenne neked

jjulie 2010.07.11. 08:34:12

@manyike:

ezuttal neked is ajándékozok egy tiszteletbeli gyogypedagógusi diplomát (és egyben bevallom irigységemet az gyógypedagógusi türelmed iránt)

Szimba 2010.07.11. 08:35:25

"Jó reggelt Balog Ádám, bársony süveges!
Jó reggelt hű Borbála, táncban az ügyes!
Sárga karmazsin,
díszes baldachin,
gyöngyös kaláris,
galambom fiskális,
bársony tafota,
tedd ide-oda!
Ez ám legény!"

Cseh Tamással üdvözlöm az éjfél körül már kómában netezőket!:))

Szimba 2010.07.11. 08:39:53

@manyike:

Íme TG pedagógusi hozzáállásának gyimilcse:))

A személyeskedő, rosszindulattal bíráló avagy butus hozzászólást (nem a hozzászólót) figyelmen kívül kell hagyni. Viszont a jót meg kell erősíteni (piros pont?:)))

Dehát hinthetem én a borsót, meg a pedagógiai kultúrát a blogra:((((

Szimba 2010.07.11. 08:43:16

Né, már, mindenkit kivetett az ágy ilyen korán? Pedig azt hittem, Manyikével mélylélektani búvárkodásba kezdhetek lelkem setét oldalán!

ssi 2010.07.11. 08:46:27

@jjulie:
ajándék diplomádat köszönöm,
megtiszteltetés.
printelésre küldtem
kértem: 5*7cm-ben, normál papíron, nemzeti színű háttérrel

(kisember lévén a két nulla /50*70/ és a "jó mínőség" elhagyatik)

ssi 2010.07.11. 08:54:54

@Szimba:
László56-tal sokadszorra próbálok cseverészni tartalomról és stílusról bárkiről, bármiről van szó

sokadikként és sokadszorra méltatom a blogot és a benne rejlő lehetőségeket,
s ennyi jutalom és öröm kielégítő, egyéb színes jelképecskék nem szükségesek

ssi 2010.07.11. 09:03:27

@Szimba: Szimbácska! tegnap ezt írta leendő minisztered, Panel:
"kimegy a biztosítékom, amikor teljesen egyedi példákból amúgy okos emberek hihetetlenül széleskörű következtetéseket vonnak le"

s nem magánban szeretném Veled néha, ha valakiről kategorikusan azt írod, h kb. egy f@sz, akkor árnyaljuk egy kicsit, járjuk körbe, boncolgassuk az embört, mert a lényeg, amit majd megtalálunk, hasznos lehet mindenkinek. az indulatok, vélemények mögötti igazi okok az igazán tanulságosaki. leszel-e a játszótársam?

most elmentem sportolni

Szimba 2010.07.11. 09:05:55

@manyike:

Nem rád gondoltam most, hanem Lászlóra. Mi a nyavajának kell mindig helyreigazítania TG-nek az övéhez hasonló csipkelődéseket? Csak olaj a tűzre.

(A gyógyi diplomát azért örömmel elfogadtad! Kell a sikerélmény, ne tagadd!:)))

Szimba 2010.07.11. 09:15:25

@manyike:

Panelnek igaza volt. Vettem is a kritikát.
Mégsem szégyenkezem túlságosan (ez lehet a túltengő önbizalmam miatt is), mert az egyedi példa gyakran túlmutat az általánosra.
Másrészt tudok részletes elemzést is, meg körüljárni egy-egy ember személyiségét vagy politikai párt jó és rossz oldalait, ellenben akkor már blogot kellene nyitnom, és politikai elemzővé kell átalakulnom. :))

Sokkal kényelmesebb kis provokatív mondatokkal megmozgatni az állóvizet. A nekem célzott személyes bírálatok nem számítanak, viszont a cáfolatok és a másféle vélemények izgalmasak. Ezért nem nagyon díjazom az önkéntes moderátori tevékenységet. Korlátok közé szorítja a nyílt ellenvéleményeket, az ordenáré, ámde a lényeges szempontokat megmutató egyéni irányultságok okait.

Lehet, hogy perverziónak tartod, de nekem izgalmas az is, ha nem az értelmiség krémje mondja el símára fésült véleményét.

Mit sportolsz???? Mit????

porfelhő 2010.07.11. 09:15:35

@Szimba: Nagyon jó a versike. Sokáig neteztem én is.

Szimba 2010.07.11. 09:26:21

@porfelhő:

Láttam. Végül csak kiderült, hogy az Új Szocialisták bírálták az MSZP-t. Azelőtt nem hallottam róluk. Először azt hittem, hogy Thürmerék.
Hurrá, van szélsőbalunk is!:)

porfelhő 2010.07.11. 09:32:44

Követendő példát állitott a Fidesz. Polgári körök muntájára olyan szervezetet hozna létre az MSZP. , amely tömöriti az baloldallal együtt gondolkodókat. Mondta Lendvai. /ma reggeli hir/.

Videofon 2010.07.11. 09:35:42

@Szimba:
Nem kötekedésből mondom, de az értelmiség krémjének nem egy reprezentánsát hallottam már úgy beszélni, mint a "kocsist".

Videofon 2010.07.11. 09:39:04

@porfelhő:
Nem mai hír, de hamvába holt ötletnrk látszik. Azért ahhoz kell némi idiotizmus, hogy nyilvánosan arról beszéljenek, mikor kívánja bekebelezni a párt a "demokratikus köröket".

Szimba 2010.07.11. 09:39:44

@jjulie:

1. nem KELL olvasni,
2. ha olvasod, nem kell személyeskedő és az embert bíráló ugyanúgy személyeskedő kritikát oly élesen kinyilvánítani,
3. ellentétes véleményét elmondhatja, és te is.
4. a hozzászólás stílusát, szókincsét mindenki a saját készletéből veszi/veheti, ezért nem kellene elmarasztalni,
5. kizárólag a személyeskedő, becsületsértő hozzászólókra és hozzászólásokra kell rászólni, akár a bloggazdának kizárni
6. más szemében a szálkát, sajátodében a gerendát...
7. túl sok "rendteremtési" indulat van bennetek

Szimba 2010.07.11. 09:41:18

@porfelhő:

Ez még tegnap esti hír!:)) Ezeken a baloldali polgári körökön ámultam este.

porfelhő 2010.07.11. 09:41:29

@Szimba: Ne is mond, már a végén szégyeltem magam. Leirtam a hirt, de már alátámasztani nem tudtam. Közben "bedöglött " a gépem, és nem is láttam, hogy reagáltak rá. De nagyon aranyosak vagytok, hogy nem róttatok meg. De ők mármint a blogozó társak, kedvesen tájékoztattak a végeredményről. De szerintem ilyen máskor is elő fog fordulni velem. Köszönöm, hogy Te sem "teszel félre" ezért.
Van szélsőbal legalább ezt is tudjuk.

Szimba 2010.07.11. 09:42:07

@Videofon:

Mert gazdag a szókincsük!:)

Szimba 2010.07.11. 09:44:12

@porfelhő:

Senkinek sincs joga megróni!!!!
Ráadásul csak jól jönnek az információk, a kiigazítások, és a hivatkozások is.

Szimba 2010.07.11. 09:48:48

Manyike utálni fog!:))
Lendvain nagyon mulattam, amikor csokoládéval kínálta az újságírókat.
Már kávéra, kristályvízre sem telik? Mert sajtóreggelire biztosan nem fog egy ideig. De ez a csoki annyira nőies, személyes, és barátkozó (mondhatni érzelmileg zsaroló) gesztus volt, hogy következtetni lehett belőle, hogy valóban minden áron, akár leereszkedéssel a pórnép közé, és udvarolva a sajtónak megpróbálják a Fidesz "le a nép közé" módszerét.

Minden mindegy alapon.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 09:50:30

ha én lennék a király, akkor a parlamentben annyi állandó bizottság lenne, ahány minisztérium. és mindegyik élén ellenzéki elnöke lenne. mert nagyjából ez kell a cselekvő kormányzáshoz, és a konstruktív ellenzékiséghez.

amúgy a pénzügyi szervezetek állami felügyelete szerintem teljesen fölösleges. mivel a bankrendszer nagyjából az uniós szabályozás működik, veri magát egy tagállam a piactól nagyon eltérni nem lehet, lásd bankadó. a fiókoknak pedig a városi felügyelet kell. szóval az ügyfeleket a fiókokban éri sérelem, a fiókhálózatot a városoknak kell ellenőrzésük alá vonni. de ez a szokásos dolog, hogy gazdasági kérdésekben nincs szükség állami beavatkozásra. nemzeti liberális (unionista) gazdaságpolitikát kell folytatni.

amúgy meg nyilván arról van szó, hogy szász károly alkalmas lesz a fidesz közeli bankok, takarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok mutyizása fölött szemet hunyni. vélhetően ki fogja lógatni a nemzeti együttműködés nyilatkozatot, és aligha fog tiltakozni a lex járai miatt. szóval megint csak az lesz, hogy a szocik beadványokkal fordulhatnak az unióhoz, feltéve, hogy lesz hozzá szakemberük. a politika most leginkább a tőkepiacról, és a reálgazdaságról szól. amelyik párt mögött felkészültebb közgazdász, jogász, mérnök csapat van az nyer. és ez most kétségkívül a fidesz. de a léc szerintem nagyjából a küszöbre van téve. szóval a fidesz kormányzatot szakpolitikai kérdésekben nagyon nehéz alulmúlni. ilyen az, amikor szijjártó péter és nyakó istván vetélkednek.

jjulie 2010.07.11. 09:52:40

@Szimba:

szakszerű és tök kíméletes voltam

porfelhő 2010.07.11. 09:55:40

@Videofon: @Szimba: Én reggel olvastam, nekem azért hir, Ti meg tudtátok, de nem baj. Én a Lendvai mondatait úgy értelmeztem, hogy nem bekebelezni akarnak köröket, hanem megtalálni azokat az embereket, akik a szinpatizánsaik és felvállalják az MSZP-t. A Fideszre azért hivatkozott - gondolom én- mert náluk a vidéki szervezetek, irodák sokkal hatékonyabban tevékenykednek mint az MSZP. /ők bezárkóznak néhány emberükkel, sok helyen alig lehet hallani róluk/. Az is lehet rosszul értelmezem. Végül is nem tartom halvaszületett ötletnek, ha sikerül megvalósitaniuk, új körök létrehozását.

Szimba 2010.07.11. 10:04:51

@porfelhő:

Igen, a saját szimpatizánsaikat szeretnék polgári körökbe szervezni, hogy tudják, kik a szavazóik, kik mozgósíthatók, kikel kell először véleményt cserélni, megerősíteni stb.
A Fidesz köreit eleinte kinevették, kigúnyolták, mert nem látták meg benne azt, hogy a nevesített kör, és a tagok érzelmileg is önbizalmukon/fontosságukon keresztül jól megfoghatók, és megtarthatók.

@jjulie:

Nyáhuhu!!!:)))))

Szimba 2010.07.11. 10:09:44

@[nick]:

Árpádházi vagy Habsburg?

porfelhő 2010.07.11. 10:11:46

@Szimba: Igen. Ahogy az előbb is irtam, még kiegésziteném, hogy ugy nem lehet tábort még megtartani sem most már ahogy az MSZP, csinálja. Egyes helyeken nem is lehet hallani róluk, a választások előtt is a kampány a nullával egyenlő, egy irásos anyagot vagy valamit egész évben nem adnak ki, hogy egyáltalán léteznek. Az hogy a honlapra mit tesznek ki édes kevés, mert van akinek még internete sincs. Lehet hogy felébrednek?

Szimba 2010.07.11. 10:14:17

@porfelhő:

Különben végük. Fel kell ébredniük.

porfelhő 2010.07.11. 10:28:58

@Szimba: Ha a két hozzászólásomat összevetjük, meg a Tiédet valahol találkozik a véleményünk.
Még azt szerettem volna irni, hogy szerintem TG. akkor "szól közbe", ha tetszik neki a hozzászólás, vagy nagyon nem tetszik. És ez igy van jól. Te jobban kell hogy tudjad, van olyan oldal ahol meg sem jelentetik a hozzászólást , még ha elfogadható akkor sem.

nyünyüge 2010.07.11. 10:29:43

@porfelhő:
hát-hát-hát.
Ugye a polgári kör lényege és sikere azon múlott, hogy helyi ügyekben mozgosítson embereket és ezen keresztül teremtsen közösséget.
De a dolog természete (felülről szerveződése okán) politikai, ideológiai elkötelezettséget is jelent(ett).
Én figyelemmel kísértem egy kis Balaton melléki faluban, hogyan kezdték a polgári körök a 71-esen való tüntetéssel (már nem emlékszem miért), folytatták a strand mint a falu tulajdona és a kemping, mint a vállalkozók birodalma közötti területi vitával, a rendszeresen falubeli rendezvényekkel - falunap, főzőverseny, stb.), a buszmegállók rendbehozatalával (tisztántartás, virágosítás), stb.
Namármost ugyanezeken a terepeken nem fér el másik "civil" mozgalom, a falusi tanítónő, dadus, stb. nem tud hol itt, hol ott állni.
Nagyvárosi viszonylatban meg, mondjuk egy lepukkadt lakótelepi környezetben, az eddig passzívakat megszólítani, hát?!?! . Mert az aktívak ott meg jó eséllyel már a Jobbik mellett állnak.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 10:32:27

@Szimba:
leginkább anjou lajos lennék. ;-)

tölgyes 2010.07.11. 10:46:07

@jjulie: Ne legyen elkeseredve én az ilyen szóból "el lesz küldve a picsába" akkor se értek, ha olyan "fontos" és "önmagával kitüntetett" ember alkalmazza mint Ön. Egyébként nekem ott nincsen helyem, hiszen Ön OTT minden kis heleyet kitölt...:)

tölgyes 2010.07.11. 10:49:18

@Ordnassac: Én azt nem is gondolom.. de itt a kérdés nem a szentekről szól... hanem arról, hogy mi történik azokkal akik nem szentek..Azt kevéssé tartom valószínűnek, hogy sokáig eltűrne Orbán maga körül egy Hagyó-Demszky kettőst...:)Vagyis gazemberek mindkét oldalon vannak, de az MSZP körül a gazemberségből rendszer épült... ez pedig nem azonos a gazemberekkel.

Ordnassac 2010.07.11. 10:54:27

@manyike: az újbudai Fideszt már fel is oszlatták (a Schneller-Kupper-vita miatt). Az újjászervezéssel Simicskót bízták meg (és gyakorlatilag fix, hogy ő lesz a pm-jelölt). Amúgy érdekes, hogy Budapest három legnagyobb lakosságszámú kerületéből kettőben ejtőernyőst indít a Fidesz (Újbuda, Zugló).

Ordnassac 2010.07.11. 10:55:59

@tölgyes: OV azért nem fog mindenre rálátni és várhatóan valószínűtlenül sok önkormányzatot fognak vezetni, szóval szükség lenne olyan műsorra, ami figyeli azért őket.

lüke 2010.07.11. 10:58:53

ujbuda egy is nagy korrupcio
-hengermalom
-Spitz= Kopaszi gát

jelenleg semmi ,de semmi ügyet nem végez az ÖK,
egy tollvonást se húz!
kivár

porfelhő 2010.07.11. 10:59:13

@nyünyüge: Igen. ezért kellett volna kicsit hamarabb felébredniük. Arra gondoltam, mikor irtam, nem tartom teljesen halvaszületett ötletnek, hogy azokat lehet még megszólitani, akik esetleg ide-oda inognak. Met azt tudjuk, minden pártnak van egy tartós szavazótábora, mindegy hogy nyer, vagy bukik. Azokat nem kell győzködni. Aztán az hogy egyszer elfogy-e a tábor az a jövő kérdése.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 11:03:06

@lüke:
a szociknak szerintem nagyjából ugyanazt kellene csinálni most is, mint régen. csak parlamentáris keretek között. szóval ellenzékben be kell vinniük a parlementbe a "kisemberek" konkrét problémáit. a felsőcsolcaiak ügyét. az illegális öregotthonok ügyét, stb. ehhez pártirodák kellenek, és képviselői fogadóórák. tulajdonképpen minden kereskedelmi híradós tudósítás mellé prezentálniuk kell egy parlamenti sajtótájékozatót. kormányon meg szociális intézményeket kell vezetniük, egy mintaállamot kellene létrehozniuk.

szóval itt hibázott gyurcsány. hogy ő az egészségügyi ellátórendszer egészét akarta megreformálni. és nyilván elég lett volna létrehoznia egy mintakórházat. és azt mutogatni. egyszerűen meg kellett volna különböztetnie a közkórházat a magánklinikától. vagy például az egészségpénztárt és a betegbiztosítótól. gyurcsány nem jött rá például, de nem ismerek olyan egészségügyi szakértőt, aki rájött volna, hogy a gyógyító kasszát nem nagyon lehet privatizálni, mert nagyon nagy a szórás, hogy egy emberre mennyit kell költeni. a megelőzést viszont lehet, mert ott elő lehet írni egy nagyjából konstans költést. hanem két véglet volt. privatizálni mindent, és nem szabad privatizálni semmit se. szóval nyilván kell social security, állami keretek között, ez a szocialisták legnagyobb vívmánya, de mellette meg kell engedniük, hogy az egyház fenntartású közintézményeket, és a városi intézményeket. és ezek mögé kell tenni az uniót. szóval a kommunisták ezt pont fordítva csinálták. nem akartak se egyházi, se városi autonómiát, és a szovjeunió az államok fölött állt. a szocialistáknak vissza kellene nyúlniuk a tradíciókhoz, és például azt mondani, hogy szabad királyi (uniós) városok kellenek a polgárosodáshoz. és azért kell az állam, hogy segítsen a szegényeken. a parlamentben képviselje a konkrét ügyeket. a kincstár pedig nyújtson kiegészítő normatívát nemzetiségi keretek között. a jogalkotáshoz, és rendeletalkotáshoz viszont nem kell az állam. a szocialistáknak a jogállamiságot szerintem el kell utasítaniuk. a baloldal lényege, hogy nem jogokat kell osztani, hanem igazságot. szóval ez a szélsőbalos államfelfogás hiányzik szerintem. amelyik azt mondja, hogy legyenek uniós normák, és liberális városok, konzervatív közintézmények. és mellettük (és nem fölöttük) működjön egy gondoskodó állam. gyermekjóléti például.

lüke 2010.07.11. 11:10:03

az eü-t nincs az az ember aki megreformálja
1, sok a kórház
meglepö, de pl. az összes dunántuli szülészetet be lehetne zárni
2, kevés a személyzet- ápoló,segéd szem
3, kevés a müszerpark
4, a szociális dolot le kell választan
elfekvö, ápolás
szerintem nem privatizáció kérdése,
persze lehet lehet drága ,de szakmailag szart privát biztosítóban is létrehozni

szerintem kompetens, szigoru- a szakmai szabályok és elöírások betartásával-felügyeletet kell létrehozni
ld. Telki

Ordnassac 2010.07.11. 11:12:15

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-365621

"A mostaninál rövidebb alkotmányt, valamint kevesebb, de könnyebben megváltoztatható sarkalatos törvényt szeretne az új alaptörvény kidolgozásában résztvevő szakmai testület egyik tagja." (Szájer Józsefről van szó.)

Így is a magyar alkotmány Európa egyik legrövidebbje. Mit akarnak még rajta rövidíteni? (Ergo úgy tűnik felejtős, hogy komolyabb legyen a gazdasági alkotmányosság terén.) A kétharmados törvényeknek meg úgy tűnik annyi. Mondjuk ez valamennyire várható is volt.

"Schöpflin György néppárti európai parlamenti képviselő szerint át kell alakítani a konstruktív bizalmatlansági indítvány intézményét, figyelembe kell venni az Alkotmánybíróság határozatait, le kell rövidíteni a kormányalakítási határidőket, és rögzíteni kell Magyarország alapértékeit."

Pár napja még úgy volt, hogy a kbi-t meg akarná szüntetni.

jjulie 2010.07.11. 11:27:40

@lüke:

az orvosi lobbit kifelejtetted

meg pl. az egészségügyi eszközbeszerzéssel együttjáró jelenséget (valami k betűvel kezdődik a jelenséget leíró szó, és talán orrupció-val folytatódik)

csak a hagyó féle korrupcióig jutottál, a kórháziig nem?

ja, persze úrnak születni kell, doktor úrnak....

tölgyes 2010.07.11. 11:27:56

@Ordnassac: Én nem gondolom, hogy Orbánnak egyedül kell lennie a főcsősznek.. Én csupán azt gondolom, hogy a mai magát ellenzéknek nevező csoportoknak is meg kell szervezniük a maguk nyilvánosságát, a maguk tényfeltáró csoportjait.. nem számíthatnak a fidesz önleleplező mechanizmusaira...
Egyébként azt is gondolom, hogy a z MSZP is tudott a disznóságok egy jó részéről.. de nem csinált semmit. A vesztét ez okozta.. Demszky akkor is védte Mesterházyt amikor már nem kellett volna. Az MSZP akkor is védte Hagyót amikor nem kellett volna.. Vagyis a rossz döntéseikkel teret adtak a tényfeltáró újságírásnak..állandó témát szolgáltattak nekik.. Gondoljon arra, hogy a HírTV találta meg Veres üzlettársát.. aki egy állami intézményben bujkált a letartóztatás elől..:::))).. és hány, de hány ilyen ügy volt.

török gábor 2010.07.11. 11:31:47

@Szimba: nekem más a tapasztalatom. és igazán azokkal érdemes beszélgetni, akik másképp látják a világot.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 11:37:21

@Ordnassac:
ebben a szellemben folyik az alkotmányzás.
az egyik akotmányozó fidesz "szaktekintély":

atv.hu/cikk/20100622_boross_peter

szerintem úgy egyént uniós alkotmány kell. és patetikus nemzetiségi preambulumnak amit boross péter is akar tökéletesen megfelelne a himnusz. szóval a preambulum ebben a felfogásban költészet. ha ennek kétharmada van, akkor legyen. az alkotmány előszava legyen a himnusz. a teista, az ateista, a gnosztikus, és agnosztikus felfogásnak is megfelel.

szóval el nem tudom képzelni, hogy a kormány alakítási határidőket miért kellene meghosszabbítani, vagy lerövidíteni, és ez miért nem működhet ez a szokásjog alapján. szóval miért kell ehhez pont az alkotmány. jogfilozófiai szempontból nem értem. vagy ha a paralementi többség szembefordul a kormánnyal, akkor a kormányfő miért ne mondhatna le megint csak a szokások szerint. mert úgysem fog tudni egyetlen határozatot se hozni. a parlament pedig miért ne oszlathatná fel magát egyszerű határozati javaslattal. ha a képviselők többsége megszavazza, akkor új választást kell kiírni. szóval ehhez elég lenne a házszabály. nem kell hozzá alkotmány.

a fidesz szaktekintélyek beleírják az alkotmányba, hogy ha a jó erkölcsbe ütközik egy kifizetés, akkor másként kell adózni, mintha nem. ugye ez azért vicc, mert ha egy szerződés a jó erkölcsbe ütközik, akkor az semmis. de ezt mindig a bíróság mondja ki. a fidesz szaktekintélyek szerint ez a kormány dolga. és ezt a passzust rögzíteni kell az alkotmányban. szóval ez navracsics tibornak nagyjából az elképzelése. szóval itt a jogállami keretek esnek szét. ami szerintem nem nagy baj, ha a helyükbe uniós normák lépnek.

jjulie 2010.07.11. 11:37:49

@tölgyes:

ja igen, és a hírtv találta meg a forradalmárokat egy bizonyos őszi estén egy bizonyos egykori palota előtt, amiben tőzsdésdit játszottak valaha...

mint oknyomozó minta tv

Ordnassac 2010.07.11. 11:39:11

@tölgyes: ami az ellenzéki nyilvánosság kiépítésének szükségességét illeti: ott egyet is értünk.

Az meg nem baj, ha van tér a tényfeltárásnak. :-) (Persze ideális az lenne, ha nem is kellene tényfeltáró újságírás, de nem ideális világban élünk.)

panelburzsuj 2010.07.11. 11:49:12

@Ordnassac:

A hatásos alkotmányok rövidek és velősek. Pl:

1. Aki két lábon jár, az ellenség.
2. Aki négy lábon jár, vagy szárnyai vannak, az barát.

(stb.)

tölgyes 2010.07.11. 11:50:33

@jjulie: A Téli Palota ostromáról Eisenstein csinált remek filmet Lenin októbere címmel.. az nem a HírTv volt...:::)))A forgatás után mondta is az öreg portás: Amikor tíz éve erre jártak, akkor nem csináltak ekkora felfordulást...:::))

Máskülönben én megértem, hogy még mindig nem dolgozta fel a vereséget.. de ezzel nincs egyedül.. Az esemény és gondolatokban dús MSZP kongresszus után a NOL-on is mindenki azt számolgatja, hogy Orbánnal még hány napja van hátra..:::))) Az optimistábbak nem adnak neki többet mint egy-két hetet..:::)))

jjulie 2010.07.11. 11:52:22

@tölgyes:

ja és az oknyomozó hírtv kitartó munkájának lett az eredménye, hogy felhívta a figyelmet a bankok devizahitelezési ármánykodására a szoci periódus alatt, és megakadályozta, hogy a magyar pénzügyi analfabéta populáció deviza alapú hitelekben adósódjon el, és mivel nyilvánosságra hozta, hogy a banki hitelszerződések egyoldalú szerződésmódosítási lehetőséggel hatalmazzák fel a bankokat, amely eredményeként extranyereséget érhetnének el még egy esetleges pénzügyi és hitelválság világméretűvé duzzadása közepette is, ezért ma szerencsés helyzetben van az alacsony pénzügyi kulturáltságú magyar népesség

tévedek, oknyomozókám?

tölgyes 2010.07.11. 11:55:11

@[nick]: Csakhogy az Eu önálló nemzet-államok uniója, amit Önnek még nem sikerült feldolgoznia..:)

tölgyes 2010.07.11. 11:57:21

@jjulie: Én elhiszem, hogy butaságokon kívül semmit se tud mondani.. de mégis csak a Gyurcsányék támogatták állami forrásokból a devizahiteleket... Ezt jobb lesz ha lassan tudatosítja magában..:)

panelburzsuj 2010.07.11. 11:58:06

@jjulie:

Valami krucifixet ígérgettél.

Nincs időnk ám egész nap itt bámulászni ...

Szimba 2010.07.11. 12:02:38

@török gábor:

A tapasztalat elég meggyőző érv.
Az "és" utáni mondattal tökéletesen egyetértek.

tölgyes 2010.07.11. 12:06:08

@panelburzsuj: Hiba!!! jjjjjjjjjjuuuuuúúúllie méltó az egész napos bámulásra.

jjulie 2010.07.11. 12:07:10

@tölgyes:

az oknyomozó mintatévéd meg leleplezte a haza meg a vele egyenlő orbán javára, ahogy megírtam

vagy tévednék, és akkor most nem lenne bankadózsebpénze a szentorbánnak?

keressek egy linekt a csányimester bankjának egyoldalú szerződésmódosításának eredményre gyakorolt hatásáról?

ja persze az más, hogyha a bankokkal van beszedete a zs majd robin orbán hood meg megsarcolja őket...

jjulie 2010.07.11. 12:08:34

@tölgyes:

elvesztek a nagybetűk a klaviatúrádból?

jjulie 2010.07.11. 12:12:31

@panelburzsuj:

ja, mégsem szegelem fel sehova, figyelmeztettek, hogy még megdicsőülne...

panelburzsuj 2010.07.11. 12:14:39

@tölgyes:

Setét Lajos nem bámulásra van kitalálva, hanem egyéb setétek állományapasztására.

2010.07.11. 12:18:06

Hogy nektek mindenről "csak az" jut az eszetekbe...:D Azért mert másképp gondolkozik valaki, illetve finomítok: más csatornába ágyazták be a gondolatait, nem biztos hogy gyógypedagógusra érett. Megjegyzem: nem irigyelem a diplomát senkitől.

Inkább mediációra van itt szükség, ha meg akarják egymást érteni a felek. Én úgy látom, megy ez itt rendesen, ösztönből...:)

panelburzsuj 2010.07.11. 12:18:14

@jjulie:

(A gugli jósolni is tud. Beírtam: lator krucifix, erre kijött egy csomó later ...

www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=lator+krucifix&btnG=Google+keres%C3%A9s&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=668cf288d7938751

Szóval kell az a macskaröm, mint puskára a távcső.)

panelburzsuj 2010.07.11. 12:20:43

@Letícia:

Hogyne menne.

Csak arra nincs senkinek haználható tippje, hogy mi legyen azokkal a felekkel, akik túlságosan is érthetőek.

tölgyes 2010.07.11. 12:21:58

@panelburzsuj: Így már értem.. ! Ön most éppen apad..:)

2010.07.11. 12:23:03

@jjulie: ja, állítólag az Auróra sem sült el azon a viharos 1917. november 7-én, csak jól hangzott a PR-nak. Nekünk meg forradalmunk volt a szavazófülkékben! Ezen most is hahotázva röhögök, olyan szemérmesek vagyunk, hogy egy függönyt magunkra zárva, titokban vagyunk a setétbenbújkálóforradalmár...Na ja, a bátor e nemzet...

És sajnos ez nem vicc, hanem maga ez az Élet...:(

Georgiana (törölt) 2010.07.11. 12:24:27

@nyünyüge: Köszönöm szépen, nagyon értékes volt a válaszod! :)

(Ez az egyik legjobb blog nálam, az ötből. Informatív, okos hozzászólásokkal. Engem a gazdaság érdekel, és az, hogy ne kelljen félnem, ha mást gondolok vagy mondok, mint a bármelyik , aktuális fősodor. Egyébként a Szabadelvű Pártot szeretném vissza :)

tölgyes 2010.07.11. 12:24:35

@jjulie: Ne aggódjon már annyira szegény bankokért..:::)) Maga nem kap úgyse a pénzükből hiába ácsingózik.

2010.07.11. 12:24:58

@panelburzsuj: ja, azok ki fognak halni, mert nem elég "rejtélyesek" és nem lehet semmit se belemagyarázni, mit akarnak...velük...ha emlékszünk még erre: "Egyszer majd fogunk kérni magától egy szívességet, Pelikán elvtárs!":(

tölgyes 2010.07.11. 12:25:41

@panelburzsuj: Jaa és ha a Négyszögletűre gondol, akkor nem Setét, hanem Szörnyeteg..:)

tölgyes 2010.07.11. 12:28:03

@Georgiana: Olyan nem lesz.. mert szerintem Ön saját magától fél..:) olyan ez mint Kafka Odú-ja.

jjulie 2010.07.11. 12:32:20

@Letícia:

lehet hogy volt forradalom a fülkékben, csak a vezér még nem tette közzé az orbánmagyar értelmezőszótárt, csak a 29 pontos tartalomjegyzéktervezetét

[nick] (törölt) 2010.07.11. 12:33:18

@tölgyes:
de melyik a nemzetállam? a magyar biztos nem, hiszen a nemzetiségek jelentős része a "határokon kívül" él. szóval ebben a videoban is boross hazudozik össze-vissza. vagy szerintem minimális történelemismeretei nincsenek. a korabeli haladó jogfelfogás ugyanis nem az volt, hogy a nemzet helyezze az uralkodó fejére a koronát, hanem az, hogy a nemzetségfők, a nememesek. mivel a hun királyság területén több nemzetiség is élt. és a nemesek egy jelentős része egyáltalán nem beszélte a magyart. ennek megfelelően a tripartitum latinul íródott. meg persze azért is, hogy a parasztok ne nagyon szóljanak bele az úri huncutságokba. szó nem volt nemzetállamokról.

szóval az unió úgy jött létre, hogy a németek, és a franciák rájöttek, hogy a nemzetállam egy hülyeség. nem lehet a nemzetiségeket demarkációs vonalak mögé zárni. tehát minden államhatár ideiglenes háborús határ. és ebből a felismerésből jött létre az unió. a magyarok és a szlovákok meg még nem jöttek rá ezekre. ugyan megszavazták az uniót, de nem értik, hogy az micsoda. persze ezért az unió intézményrendszerét kell okolni, és nem a népet.

szóval a probléma az, hogy az európai alkotmányos rend lassan körvonalazódik. de az világos, hogy itt valamiféle konföderációt kell létrehozni, főleg gazdasági ügyekben. egységes belső piaci szabályozás kell úgy, nagyjából úgy, ahogy egy angol, és egy skót természetfilozófus kitalálta. gazdasági kérdésekben nincs szabályozó szerepe az államnak. hanem az unió alkotja a törvényeket, és a városok a rendeleteket. és az államnak ez ügyben nincs szerepe. azaz fel kell számolni a feudális rendet. szóval ez az unionista felfogás ma még nem elég erős. de mondjuk, ha megfigyeli a szlovák köztársasaságban a magyar nemzetiségűek többsége egy unionista pártra szavaz. a többség úgy gondolja, hogy a helyhatóságokat a szlovákoknak és a magyaroknak közösen kell vezetniük. és nem kell föléjük se a magyar, se a szlovák nemzetállam. ezekből nem kérnek, mert ezek jelentlik a problémát.

szóval azt kellene megérteni, hogy a történelmi nagy hunország olyan volt, mint nagy-britannia. csak itt a felföldön nem a skótok éltek, hanem a szlovákok. ami ott wales volt, az itt erdély. és olyan nemzetségek éltek itt mint a szászok. szóval az ezeréves nemzetállam egy hazugság. boross péter is végig hazudja a fenti interjút.

jjulie 2010.07.11. 12:35:28

@tölgyes:

azt hittem hogy az mszp-ért aggódom, most meg kiderül hogy a bankokért is

és mindezt ingyen megtudtam, jó napom van

tölgyes 2010.07.11. 12:37:24

@jjulie: Azokért is..Végül is egy tőről fakadt két virág az MSZP és a BAKOK.

2010.07.11. 12:40:44

@jjulie: megcsúfolták a március 15. napi forradalmat...szegény Petőfi, és aradi vértanúk...azok nem befüggönyözve küzdöttek az eszméikért. Szóval beteg ez a függönyös forradalom nagyon. Ehhez nem szótár kell, hanem orvos...(húha, lehet, hogy találkozunk Recsken? Faludi kötetet hozzatok!:D)

tölgyes 2010.07.11. 12:43:01

@[nick]: Jó!!! Én azt tudom, hogy nemzetállam márpedig nincsen .. még akkor is ha Ön is tudja hogy valahol mégis csak van. Azt azonban Ön is látja, hogy a franciák mégis csak a francia, a németek a német.. a dánok a dán érdekeket képviselik.. és védik tűzzel-vassal stb.
A két állam pedig nem arra jött rá, hogy a nemzetállam hülyeség, hanem arra, hogy nem lehet többet háborúzniuk...és vannak közös érdekeik.. Mégis unió ige, unió oda keményen védik saját nemzetállami érdekeiket... A proletárok nem akarnak egyesülni se a nagy Szovjetunió .. se az Európai unió szárnyai alatt..:) Soros elvtárs már kongatja is a vészharangot és temeti az Ön ideáját.

panelburzsuj 2010.07.11. 12:43:08

@Letícia:

Én inkább blogszociológiailag szemléltem a kérdést: Valahogy így:

A betelefonálós szolgáltatóműsorban egy ijedt nő közli, hogy az alagsorban lapul egy bűzösborz. Hogy lehetne óvatosan kicsalni?

Szakértő tanácsa: A bűzborzokat ne ingerelje, inkább a falánkságukat használja ki. Egyszerű megoldás: kenyérdarabkákból kirak egy ösvényt, ami kivezet a házból, és a szkunkot saját mohósága fogja eltávolítani.

Egy óra múlva a nő megint: ... most már két bűzösborz van az alagsorban ...

Ordnassac 2010.07.11. 12:45:35

@Letícia: Faludi Ferenc és Faludy György. Nem mindegy! ;-)

nyünyüge 2010.07.11. 12:46:16

@tölgyes:
Továbba a SUTA (lásd még LMP) valamint a GIDA (lásd még ?).
És akkor a jobBIKÁról még nem is beszéltünk

:)

panelburzsuj 2010.07.11. 12:48:54

@tölgyes:

Már érdeklődtem a németül meg az arabul beszélők nemzetállami érdekeinek hathatós képviseletéről, de nem igazán kaptam eddig okos válaszokat.

A latin-amerikai nemzetekről se.

Ordnassac 2010.07.11. 12:49:09

@nyünyüge: vagy nézzük a másik oldalról a dolgot!

szűz = LMP
jobBIKA (a nyilas azért túlzás lenne)

A KDNP-re mi illik? Halak?

panelburzsuj 2010.07.11. 12:55:16

@Ordnassac:

Mozgásmódját illetően inkább a Rák.

Ordnassac 2010.07.11. 12:56:44

@panelburzsuj: én abból indultam ki, hogy élnek, mint hal a narancssárga Fidesz-vízben. ;-)

tölgyes 2010.07.11. 12:59:04

@panelburzsuj: Ezzel együtt mégse legyenek kétségei afelől, hogy a németek a saját érdekeket fogják képviselni a franciák még a franciákét..még akkor is ha vannak ott bretonok is.. és vannak olyanok, hogy akik az occitán-ok leszármazottai...:)

jjulie 2010.07.11. 13:03:13

@tölgyes:

...............és így került behozhatatlan hátrányba európa

panelburzsuj 2010.07.11. 13:03:44

@tölgyes:

Ez csak mackósajt-brummogás.

Ilyen tudós embertől ennél a satnya szofisztikánál többet érdemel ez a blog.

Szóval: miért nem egyesülnek egy nemzetté az arabok? (Pedig voltak ilyen próbálkozásaik, még a huszadik századben is.)

Georgiana (törölt) 2010.07.11. 13:07:25

@tölgyes: Szeretném megkérdezni, miből szürte le ezt a messzire menő következtetést? És milyen állatot szavaz meg nekem, mint odúlakónak?
De lehet, hogy félreértem...

panelburzsuj 2010.07.11. 13:09:43

@[nick]:

"hogy ebből a nyolcszáz éves európai hagyatékból, amiről beszélünk, éppen mi a nemzeti, azt csak a 19. században kezdték kitalálni"

Sebő Ferenc mond érdekeseket itt:

mozgovilag.com/?p=2850

2010.07.11. 13:25:51

@panelburzsuj: :DDD

@Ordnassac: mindkettő, de Faludi a jobb s idézném okulásul (magamnak): "Fortuna szekerén okosan ülj"...:)

Majd csak Recskben lesz ott egy új Faludy...Úgy látom, a sanyarú sors valahogy jobban kicsiholja a költőkből az igazi tehetséget...:D

Jézus szimbóluma a bárányon kívül a Hal, és úgy tudom, az a kereszténység szimbóluma a hal.

2010.07.11. 13:28:45

@panelburzsuj: hát ha a politikáját nézzük, a KDNP a horgony=(vas)macska? Ha a számonkérés sebességét és erejét nézem: skorpió...:D

2010.07.11. 13:35:05

@panelburzsuj: mert a világfelosztását nem akarják újra...nem azonosak az érdekek, azért.

2010.07.11. 13:36:13

Na mizu??? Megint meccs van?

nyünyüge 2010.07.11. 13:36:29

@Letícia:
Hát a nekem róluk sokkal csúnyább - apró kis vérszívó - állatkák jutnak az eszembe...

tölgyes 2010.07.11. 13:43:04

@Georgiana: F. Kaffkának van egy remek novellája Az a címe hogy odó. A novellából nem tudjuk meg, hogy milyen állat csak azt tudjuk meg belőle, hogy nagy gonddal építi fel védelmi rendszerét álfolyosókkal, labirintussal.. Aztán, ahogy idősödik rájön arra, hogy a nagy ellenség ellen ez a sok munka nem ad védelmet..Egyszer csak sejtelmes zajokat kezd hallani..Az alagútrendszerben hol itt hol ott keresi a támadót.. mígnem rádöbben hogy a félelmetes halált hozó hang a bensejéből ered..:(--- mindez reakció a "ne kelljen félnem"-re.
Olvassa el.. megleli a novellás kötetében.

tölgyes 2010.07.11. 13:44:16

@panelburzsuj: A blog még talán igen..báááár..:) No de ÖN::::)))??????Ugyan!

tölgyes 2010.07.11. 13:45:44

@jjulie: Lehet.. de győzze meg őket, hogy ne ezt csinálják..:( Egyébként lassan az USA is hátrányba kerül... Azt hamarabb megérjük, mint a föderatív Európát.

tölgyes 2010.07.11. 13:46:49

@panelburzsuj: Ja ! A nemzet és a liberalizmus európai keresztény találmány.

panelburzsuj 2010.07.11. 14:02:39

@Letícia:

Most éppen szkunkost játszunk. (Az a benn a farkas, kinn a bárány újvilági variánsa.)

Ki a fenének van kedve Szertesörte polgártárs röfögő dagonyázásához asszisztálni, ha csak picivel is kellemesebb elfoglaltságot tud lelni?

[nick] (törölt) 2010.07.11. 14:02:55

@tölgyes:
nézze, én a nemzetiségi parlament létrehozását pártolom. de az nem nemzetállam. szóval szerintem egyáltalán nem kell védeni a dán gazdasági érdekeket. vagy a magyar érdeket, mert az egy hülyeség. ezek az ön pártelnöke kifejezésével élve az oligarchák érdekei. szóval a forintgazdaság érdeke az, hogy megszűnjön. ez a helyzet. és azzal együtt az otp is meg fog szűnni, vagy legalább is nem lesz többé nemzeti vállalat.
mert az cég forintban likvid. forintban versenyképes. nem versenyképes az euro övezetben. mint ahogyan egyébként a mol sem. de nem azért, mert arrafelé védik a nemzeti érdekeket, hanem azért, mert nem védik. és a szabad verseny egyszerűen jobb bankokat hozott létre, mint amire csányi képes. az otp nem rendelkezik egy olyan szakközgazdász csapattal, amivel a nyugati bankok egy rész úgy, ahogy rendelkezik. szóval azért van a tőkepiac válságban, mert a bankoknál kevés az ágazati szakértő, kevés a szakközgazdász. ez a véleményem erről. szóval ahogy csányi irányítja a bankot, vagy a szalámigyártást az szerintem nem tartható. szóval az, hogy hülyeség legyen a pick, vagy a hertz magyar szalámi. olyan szalámi kell, amibe a termelők mindenfelé beszállíthatnak. és mellé kell csabai, meg gyulai kolbász, ami attól kurrens, hogy oda meg csak a város környékéről lehet beszállítani. mert így lehet a kolbászt számozott ládákban eladni aranyáron. és persze ebben az esetben békéscsaba, és gyula versenyeznek. hogy melyikük gyárt jobb kolbászt. de érti, hogy az egyik pont kívül esik az ön által óhajtott nemzetállamiságon, a másik meg pont belül marad.

szóval piacot kell védeni. hogy ne jöjjön be a marokkói paradicsom. feltételezem, hogy ilyesmit ért piacvédelem alatt. csakhogy árumegállító joga ezer éve a városoknak van. az elmúlt évszázadot leszámítva ezer éven úgy működött európa, hogy a városoknak jogukban állt rendeletekkel szabályozni a piacot. a mezővárosoknak is. közepén a piactér, és a templom. egymástól elválasztva a világi, és a vallási ügyeknek. hogy megoljdák a reál, és a humán problémákat. ez a mezőváros. a fővárosokat leszámítva a legtöbb európai város ilyen, egy piacváros templommal, vagy katedrálisssal. a nagyobb városok polgárainak futotta székesegyházra. de nem az állam szabályozta a piacot. hanem a város. felügyelte a piacteret. és megállította az árut, ha az érdekei úgy kívánták. és ezt én módfelett pártolom ma is. érti, nem lehet az államból kitiltani a marokkói paradicsomot, de egyes kistérségekből, ahol az emberek a paradicsom termesztéséből akarnak tömegesen megélni meg még is csak ki kellene. mert különben esélytelenek a marokkóival szemben. de az állam nem tilthatja ki. és a nacionalisták legnagyobb hazugsága az, hogy ezer éve az állam védi a piacot. a városok védik. szóval én nemzeti liberális vagyok ez ügyben. urbánus, és unionista. szóval az unió alkossa meg a főszabályt, és a városi rendeletekkel ezeket lehessen felülírni. az alkotmányos kereteken belül persze. és az állam legfeljebb ahhoz kell, hogy a városoknak mintákkal szolgáljon. tehát a kormány hozzon egy rendelet mintát. amit az önkormányzatok egy az egyben átvehetnek. vagy módosíthatják, de nem kötelező átvenniük, és nem kötelező módosítaniuk. tehát az állam nem áll fölötte a helyhatóságnak. mint ahogyan az unió sem, gondolom ez világos. ha te hozod a főszabályt, és én a kivételt, akkor nagyjából egyenrangúak vagyunk. szóval az unió és a városok viszonya lehetne ugyanez. miért ne lehetne. szóval az én történelmi ismeretimből ez az evolúciós lépés következik.

szóval én nemzetiségi parlamentet képzelek el. és magasról tojok arra, hogy mi lesz az mszp-vel, ha az unió minden magyar nemzetségű polgára pesti tartományi parlementben küldi a képviselőit. mert miért ne lehetne egy ilyen tartományi parlament, a "birodalmi" uniós parlament mellett. ha már a német császári modellt mintázzuk. szóval pont nem érdekel, hogy így az mszp kisebbségben marad. miért nem karolták fel a határon túli ügyeket. szóval nyilván ez tetszik önnek. de azt is gondolom, hogy ezek a nemzetiségi parlamentek nem nagyon tudnak másmilyen ügyeket felkarolni csak társadalmi ügyeket. meg legfeljebb kulturálisakat, a közös nyelvből következően. tehát egy nemzetség, vagy egy törzs nem tud okos gazdasági törvényeket hozni szerintem. a zsidók se tudnak. ezért nincs világkormány. hiába foglalják el a zsidók a világgazdaság kulcs pozícióit. folyton elbuknak. szóval a zsidók se állnak nemzetek felett. és a kommunisták se. ez mindennapi tapasztalat.

az it szektorról tudok érdemben beszélni. ott elég sok zsidó van. a google alapítói két zsidó fiú. egy moszkvai és egy michigani. a moszkvai szülei ráadásul kommunisták, csak a származásuk miatt elüldözik őket a lomonoszov egyetemről, amelyik az egyik legkiválóbb egyetem a világon, így kerül a google alapítója, egy ruszki zsidó gyerek sergey brin standfordba. a facebook alapítója mark zuckerberg zsidó. a microsoft, vagy az oracle igazgatósági elnökei steve ballmer és larry elisson szintén zsidók. de ez nem egy nagy leleplezés. szóval a mi szakmánban ezeket az embereket tisztelet övezi. ezek a kulcs vállalatok. ide csatlakozik be persze a hewlett-packard, vagy a dell. ezek szintén zsidó tulajdonú vállalatok. de nem tudják uralni a világot, hanem legfeljebb a felét. szóval a világ másik fele meg nem zsidó. a nokia, az apple, vagy a sony. de ezek között a vállalatok között tisztességes verseny van, abban az értelemben, hogy a globális versenyfutás a kölcsönös tisztelet jegyében zajlik. mint ahogyan a fehér futó tisztel egy feketét. én nem hiszek abban, hogy a feketék jobban futnak. az igaz, hogy a zsidók kapcsolataik révén versenyelőnyben vannak. de ez nem elegendő ok azért, hogy utáljam őket. szóval a politikában sokkal több esélye van egy zsidónak, mint egy nem zsidónak. ez nem kérdés szerintem. több esélye van egy fővárosinak, mint egy vidékinek. több esélye van egy férfinak, mint egy nőnek. több esélye van egy humán értelmiséginek, mint egy reálnak. erre mondom, hogy schiffer andrásnak több esélye van, mint seress máriának. szóval én furcsán nézem, amikor egyes mszp képviselők izraeli jelvénnyel a hajókájukon jelennek meg a magyar parlamentben. azért mert az én felfogásom szerint ez egy nemzetiségi parlament. menjenek a kneszetbe. de ettől még a budapest városvezetésben vehessenek, a fővárosi kultúrát erősítse a zsidó nép is ugyanúgy, mint a magyar. csak azt mondom, ha valaki a zsidóságot akarja képviselni az menjen a kneszetbe. egyébként izraelről is azt gondolom, hogy a zsidó állam ötlete egy hülyeség. ugyanúgy, mint a palesztin államé. egy zsidó-palesztin unió kellene. és nemzetiségi parlamentek. ez jelenthetné a békét. nem a nemzetállam. hanem az unió, a városok, a régiók, és a nemzetiségi parlamentek. és utóbbi a jelképezi az államiságot. van neki zászlaja, és himnusza. a nemzetiségeknek kulturális autonómiája van, és nem területi. érti ugye. nem lehet húzni egy vonalat, hogy eddig laknak a zsidók, onnan meg a palesztinok. mert ez mindkét félnek egy gettó, vagy egy rezervátum lenne. de ettől még a két nép kulturálisan lehet autonóm. a gazdasági törvényeket pedig hozzák meg közösen. ehhez kell az unió. és a városok. szóval a magyar városokat is közösen a zsidókkal kell irányítani. a terülében, és népességében is legnagyobb önkormányzat ma debrecen. debrecen legnagyobb vállalata a teva. az egy zsidó gyógyszergyár. és nem úgy zsidó, hogy a dolgozóknak nem tűnik fel. hanem úgy, hogy nagyon is észre veszik. év végén zsidó csecse-becséket kapnak. tehát debrecent nem lehet a zsidók nélkül vezetni. egyébként budapestet sem lehet. de amikor a magyar államiságot kell kifejezni, akkor meg nem kell zsidó jelvény. hanem magyar kokárda kell. szóval így vagyok a nemzetiségekkel.

szóval nem naivan tisztességes, hanem annyira, amennyire a világban a többség mégis csak az. szóval én nem hiszek a világkormányzásban. de azt gondolom, hogy a transznacionális vállalatok ural

a facebook

[nick] (törölt) 2010.07.11. 14:04:51

az utolsó bekezdést felejtse el. amikor írtam az it szektorról, akkor a felét kihúztam, és ott maradt belőle valami.

2010.07.11. 14:07:51

@Ordnassac: ja...hát jó! Köszi, megint képben vagyok!:D

Jó étvágyat!:)

2010.07.11. 14:09:27

@panelburzsuj: Szertesörte??? Az ki?:) Na ja, én is tudok kellemesebb elfoglaltságot...;)

jjulie 2010.07.11. 14:35:22

"A kormány két-három év alatt rendberakná a Malévot is"

egy a válasz a kérdésre

az "is" a kedvencem a hírben

Georgiana (törölt) 2010.07.11. 14:40:19

@tölgyes: El fogom olvasni. Kafkát valamennyire ismerve, most is lenne ok, hasonlókat írni. Ő hivatásos borongó volt.
Ezzel együtt a hozzászólásokból is kivehető, hogy sokan vagyunk akkor, akik tartanak ettől-attól, és a nyájtudat megnyugtat.

lüke 2010.07.11. 14:41:50

@panelburzsuj.
nem tudom milyen kulturától szabadul a magyar elit, nincs kulturája
mind mutogatós:)

jjulie 2010.07.11. 14:49:31

@jjulie:

" A miniszteri biztos furcsának tartja, hogy egy magyar társaság nem a magyar, hanem az angolszász üzleti jog szerint kötött szerződéseket a VEB-bel, és a felek londoni választott bíróságot kötöttek ki a vitás kérdések rendezésére. Részben sejthető az indok: a magyar jog alapján kivitelezhetetlen lett volna a konstrukció - tette hozzá Márton Attila."

ez lehetséges, mármint ez a részlet a fidesz elöl eltitkolható lehetett?

ssi 2010.07.11. 14:54:23

14.55 pl. MTV-n tenisz, Szávay Ági küzd majd az elsőségért !!!!!

@Georgiana: @jjulie:
- László56 megírja a maga szövegét T.G. ellenében, s ennyi
- Tölgyes is hajthatatlan, nagy lexikális tudása, lehengerlő stílusa sokat sérül intrikus hangvételével. Én nem értem őt, s nagyon sajnálom ezt (lehet, hogy most megint kapok tőle egy gorombaságot, meg, hogy én egy senki vagyok neki). Ő az egyik, aki még többet adhatna a tudásából, de nem így. Lehet persze, hogy eleve nem is akar, csak a masszív, zárt véleményeit közzé tenni. Kár. De ilyen az élet, vannak a kivételek és van a többség. Jó itt a blogon az utóbbiak közé tartozni

@Szimba:

szerencsére
- a mi párbeszédeink alig néhány % itt a blogon
- s néhány alaposabb elemezés se borítaná fel ezt az arányt

virtuális dicséretek számtalan formái felbukkannak itt a blogon, még senki nem utasította vissza

... érdekes lenne egyszer azt játszani, hogy egy ideig mindenkiben és mindenben csak a jót keresnénk, csak úgy szolidan, elegánsan

futottam

jjulie 2010.07.11. 15:07:01

@jjulie:

és az oknyomozó hírtvéd elől, tölgyeske ?

amit te oknyomozásnak nevezel, az a pártérdekből való ütemezett kiszivárogtatás

nézd meg a fideszmagyarfogalomtárban, mi a különbség a kettő között

jjulie 2010.07.11. 15:10:59

@lüke:

volt már kultúrától való szabadulási kísérlete a magyar politikai elitnek, pl.:

hdke.hu/files/Sportoloink_voltak.pdf

panelburzsuj 2010.07.11. 15:19:38

@lüke:

"nem tudom milyen kulturától szabadul a magyar elit"

Benne van a cikkben.

Szimba 2010.07.11. 16:00:14

@manyike:

Végigfutottam Tölgyes, Julie, és Panel epés évődését, és megállapítottam, hogy a SZűz itt én vagyok nem az LMP:((((

A kánikula hozta ki ezt a Heltai Jenő Setét Lajosától, az R-Go gidákon átívelő Lázár Ervin Szörnyeteg Lajosát és Kaffka Godóját is érintő biológia/asztrológia órát a kedves blogolókból?:))))))

ssi 2010.07.11. 16:06:40

@Szimba: "epés évődés..." időjárás független és gyakori

jjulie 2010.07.11. 16:08:03

@Szimba:

a hőség a szávai áginak lehet most igazán kellemetlen

Szimba 2010.07.11. 16:08:33

@[nick]:

Önnek aztán van izlése!:)

Szimba 2010.07.11. 16:10:37

@manyike:

Akkor nem is korlátozom a gonoszságom!:)))
Azért Tölgyes hozhatna még egy embert, mert így minden ostor rajta csattan.

Szimba 2010.07.11. 16:11:51

@jjulie:

Az ellenfele sem élvezheti nagyon.

Szimba 2010.07.11. 16:13:52

@Ordnassac:

Egy pillanatra azt hittem, hogy Budapest felvásárlására készül az Exxon.:))

Videofon 2010.07.11. 16:15:40

@Szimba:
Védhetetlen, amit Orbánék művelnek. Csak a vakhitűek próbálnak érvelni mellettük, lejáratva ezáltal magukat. Szegény Tölgyes még nem jött rá, hogy az erőpolitikát nem szokás intellektuálisan megvédeni. Azt könyörtelenül végrehajtani szokás, éppen az intellektus ellenében.

Szimba 2010.07.11. 16:17:00

@Videofon:

Jó, de azért nem kellene elvenni tőle a reményt!!!:)

jjulie 2010.07.11. 16:21:53

@Szimba:

tőle nem lehet elvenni, ha bele döglik akkor sem

Szimba 2010.07.11. 16:22:24

Mindjárt jön Ordi és felhívja a figyelmem, hogy Franz és Margit között van némi különbség.:((
Igen - fogom mondani, - 1 f betű.

Szimba 2010.07.11. 16:23:13

@jjulie:

De azért megpróbáljátok!:)))

Videofon 2010.07.11. 16:29:20

@Szimba:
Nem én fogom elvenni tőle a reményt, hanem a közvéleménykutatók.
Kisgömböcke azonnal ki fog pukkanni, ahogy megjelenik egy liberális demokrata párt. Mondjuk azt meg én nem értem, mi a francért nem jelenik meg. Voltak olyan hülyék, akik az LMP-t hallucinálták annak, aztán még józanodnak?

jjulie 2010.07.11. 16:38:44

@Videofon:

az egy városi fajta párt, abból meg nem sok van nekünk

most a vidéki elsőgenerációs értelmiségi populistáké a pálya, megszervezték maguknak a vidéket

jjulie 2010.07.11. 16:39:38

@jjulie:

mármint kultúrálisan is város városunk

porfelhő 2010.07.11. 16:41:24

@manyike: Nem kell ilyen kishitünek lenni. Tölgyesnek van egy stilusa, de nem hiszem, azért hogy senkinek kiáltana ki Téged, vagy más blogozókat. Biztos, hogy széles látókörü. Én sem értem sokszor, de Ő ilyen. Nem biztos, hogy az egyszerübb, kisebb látókörü embereket semmibe veszi.

ssi 2010.07.11. 17:13:02

@porfelhő: nem kishitűség, tapasztalat, s nemcsak 1.

ki lehet próbálni, hogy ki kivel tud kommunikálni. én már nem bonyolódnék bele az ő cinizmusába, szándékos bántásaiba, az a néhány alkalom, bőségesen elegendő volt. aki bírja vele a szó- és stíluscsatákat, űzze nyugodtan, így legalább néhány hasznos infó is bekerül a blogba. lehet, hogy ők még élvezik is, nekem még olvasni is brrrrrrrr.

2010.07.11. 17:15:29

@panelburzsuj: ??? Köszi, de nem ezt olvasom...:) Hanem ezt, ill. ilyesmit: www.hhrf.org/gyrke/ma/elete.html

Ordnassac 2010.07.11. 17:18:32

@Szimba: minek? Észrevetted magad is. ;-)

panelburzsuj 2010.07.11. 17:44:45

@Letícia:

„A hierachia feladata, hogy szavát felemelje, amikor az igazságot, vagy az emberi személyiség méltóságát és alapvető jogait támadás éri.” Vallotta: a püspök ereje papjaiban található. Értük kiállt, lelkipásztori munkájuk miatt ért bántalmazásokért vállalta a felelősséget. Szinte jelszóként ismételgette papjainak az esetleges hatósági emberekkel való ütközés esetére: „hivatkozzál rám!”

"Minibocsnak azonban valami nem tetszik Szertesörte apja haláláról szóló meséjében, ezért elindul, hogy maga győződjék meg az igazságról."

Köszönöm a linket. Nem gondoltam, hogy ilyen szép kis párhuzam jön ki belőle: két katolikus hívő az igazság melletti kiállásról - mégis nagyon másképp ...

ssi 2010.07.11. 18:00:11

Köszönjük Szávay Áginak, szép volt

ügye nemcsak a focit tervezik nagyon-nagyon támogatni?

én Hollandiának drukkolok este: ő a kisebb (területre)

Ordnassac 2010.07.11. 18:04:20

@manyike: van az OGY előtt egy fideszes képviselői javaslat a szponzoringgal kapcsolatban:

www.parlament.hu/irom39/00573/00573.pdf

2010.07.11. 18:07:52

@panelburzsuj: boldog békeidőket élünk!:)

@manyike: tényleg szép volt Szávay meccse is, és én is a tulipánosoknak szorítok, ha már a németek leszerepeltek...:)

porfelhő 2010.07.11. 18:14:15

@manyike: Még véletlenül sem akartalak megbántani, lehet a szóhasználat nem volt az igazi.

ssi 2010.07.11. 18:19:50

@porfelhő: megbántani? mivel?
nem tudhattad az előzményeket,
sőt, nem is feltételezted :-)
én csak meséltem egy kicsit Neked erről

panelburzsuj 2010.07.11. 18:21:31

@Letícia:

GYÖNYÖRŰT LÁTTAM

Gyönyörűt láttam, édeset,
elképzeltem egy gyenge rózsát.
Elbámészkodtam s rám esett,
mint nagy darab kő, a valóság.

Ám ez a kő is képletes.
A legjobb, ha mindent kimondok.
Igy oktatnak ügyeletes
és tanulságos napi gondok.

Lám, ösztönöm helyes nyomon
járt, amikor bejött az ember.
"Kikapcsolja a villanyom" -
ez zúgott bennem, mint a tenger.

A kés ott volt az asztalon
- éppen a ceruzám hegyeztem -
ha ezt az embert leszurom,
tudom, mindennel kiegyeztem.

El voltam keseredve. Hát.
Minden sötét és szomorú lesz.
Állat védheti otthonát;
hanem másfajta háború ez.

Fegyvert ragadni gyengeség:
megöl az ellenség és megver
s elszáll rólam a kedves ég.
Jogállamban a pénz a fegyver.

A hadviselés itt ma más.
A hős a kardot ki se rántja.
Bankó a bombarobbanás
s mint fillér, száll szét a szilánkja.

Igy okoskodtam s jónapot
kivánva elhuzódtam oldalt
s este a nyájas csillagok
rámnevettek a teli holddal.

www.youtube.com/watch?v=ZcBJdrj5XnA

masni55 2010.07.11. 18:27:19

@manyike: Talán még a mai napfogyatkozás játszhat bele.:)

[nick] (törölt) 2010.07.11. 18:28:08

@panelburzsuj:
sebő is azt mondja, hogy a népzene regionális, és van egy népies műzene, ami a magyar nóta. ez ahhoz kell, hogy két magyar anyanyelvű egyetemisténak legyen mit énekelnie. és ehhez kell a magyar nóta. a zöldre van a zöldre van a rácsos kapu festve.

www.youtube.com/watch?v=fPyednyBdo8

de ez nem a magyar kultúra, még akkor sem, ha ez kiegészül a népdalokkal, hanem az egyik fele. szóval ha ez nem egészül ki a városi kultúrával, akkor szerintem nincs magyar kultúra. akkor abból bikicsunáj lesz, de nem a liberálisok miatt, hanem a nacionalisták miatt. itt ugyanis egy nagy nemzeti kulturális állami alap van. holott a városoknak kellene létrehozni regionális alapokat. és a tájegységre jellemző népi kultúrához kellene kötni a városok kultúráját. és az államnak ezen regionális alapok között kellene újraosztást végezni. az uniónak pedig be kellene lépni a városok mögé. hogy a kulturális projektekhez tőkepiaci garanciavállalaás mellett hitelt nyújtjanak. és meg kellene engedni, hogy a regionális alapokba a családok, illetve a családi gazdaságok az adójukból közvetlenül befizessenek. és ezekből jöhetnének létre regionális kult fesztiválok, és akár nemzetközi koprodukciók is. szóval miért ne lehetne csinálni egy filmet a horvátokkal a pákozdi csatáról. nekik jellasics a hősük, nekünk meg móga. mondjuk a horvát bán nevét képtelenek vagyunk leírni, mivel az az akadémikus átításban jelacsity lenne, csak petőfi nem olvasta a helyesítási kéziszótárt, mentségére elég jó verseket írt. szóval miért ne lehetne ezt horvát-magyar koprodukcióban megcsinálni regionális alapon.

az állam feladata szerintem mindössze annyi, hogy ezeket a regionális pénzalapokat megadóztatva a leszakadók irányába újraosszon. és akár osszon a határon túlra is. szóval nyilván az lenne a jó, ha horvátország is az unióban lenne csakúgy, mint ukrajna. előbbi szerintem elég egyszerűen menne, utóbbi kicsit próblémás. de nem nagyon van az uniónak más lehetősége, mint ukrajnát, a balkánt, és törökországot a tagjai közé felvenni.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 18:29:10

ööö, nyilván magyar kultúra, csak nem a magyar kultúra egésze.

Ordnassac 2010.07.11. 18:32:58

@manyike: ha más nem, Czene Attila sportállamtitkár talán erősít az úszás terén. ;-)

2010.07.11. 18:37:23

@panelburzsuj: hm, ez de szép így együtt...kultúrblog ez a javából! :)

jjulie 2010.07.11. 18:40:06

@Ordnassac:

újra edzésbe áll?

a foci az egy nagy üzlet, nagyon komoly cégek a szereplői, felvenni a harcot a nagyokkal, olyan mint mondjuk holnap alapítunk egy céget felvenni a harcot a vodafonnal, vagy a nokiával

az orbáni állami focicsodagyártás része a parasztvakításnak, kíváncsian várom a mögöttes szándékot

2010.07.11. 18:40:53

@[nick]: ha már Sebőt emlegetted, álljon itt egy másik link Domokos Pál Péterről a'la Ordi:
hu.wikipedia.org/wiki/Domokos_P%C3%A1l_P%C3%A9ter

2010.07.11. 18:42:53

@jjulie: ja, gyúr arra, hogy mindennapi testnevelést bevezeti - foci nagyhatalom leszünk, és az edzett gyerekek kiváló katonák lesznek és cirka 12-20 év, és visszafoglaljuk a határon túli birodalmat...:)

Ordnassac 2010.07.11. 18:47:43

@Letícia: őszintén? A napi testnevelés szerintem nem hülyeség, pedig általánosban fel voltam mentve tesiből. Azonban ezt nem feltétlenül szertornával vagy gimnasztikával kellene megtölteni, hanem (terem)focival, kosárlabdával, kézivel stb.

2010.07.11. 18:52:00

@Ordnassac: szerintem meg hülyeség...fel nem voltam mentve, csak lusta voltam a végtelenségig. És a kitűnő bizinél legtöbbször a tesi 4-es tett be...

Mai napig is mozgok, nem tunyultam el, de ez az időre mássz, fuss, bukfencezz: na ez egy hülyeség.

jjulie 2010.07.11. 18:52:33

@Letícia:

a fociimádatáról mindig a gömbös jut eszembe, az is nagy focibolond volt

ez az esti egy szép döntö lesz

normál ember - ha nem hollandról vagy spanyolról van szó - nen lehet igazán szomorú a végén, itt mindenképp a foci fog nyerni

igaz ez még akkor is, ha nem ez a holland csapat az utóbbi 40 év legnagyszerűbb holland csapata, volt kettő is amely nagyszerűbb volt

Ordnassac 2010.07.11. 18:53:28

@Letícia: akkor valami hülye tesitanárod lehetett. Gimiben (ott már nem voltam felmentve) csak a tornaidőszakot kellett túlélni, amúgy kezdeti gimnasztikán kívül foci, kosár, elvétve floorball volt.

2010.07.11. 19:01:04

@jjulie: hogy a fociról gömbös!;) Ez jó!:)

@Ordnassac: ja, az volt...úgy vitt el versenyre, hogy sohasem edzettünk...a táv felénél leszakadt a vádlim. Nem mertem otthon elmondani, mi történt...mert nem is tudtam, hogy előtte edzeni kellett volna, s nem én voltam a hibás. Utált nagyon, felnőtt fejjel jöttem rá, milyen szemét volt velem. Gimibe jobb volt, azt a tanárt nagyon szerettem, de ott se voltam hajlandó kötelet mászni...:)

Ordnassac 2010.07.11. 19:02:15

@jjulie: *sóhaj* Tudom, hogy orbánficamod van, de ezek az összehasonlítások ritka ostobák és kb. annyira jó, mint hat pár rendőrcsizma használat után: semmire...

Ordnassac 2010.07.11. 19:06:48

@Letícia: a kötélmászás nálam annyi volt, hogy fenn kellett tartanom magam, "amíg egy krokodil átúszik alattam" (így fejezte ki a tanár). :-D

jjulie 2010.07.11. 19:09:19

@Ordnassac:

az nem baj ha van akár minden nap tesi, csak normális létesítmények és program kellene hozzá, meg egynormális állapot a sportot ki kellene venni a közvetlen politikai szférából és valami részben közjóléti másrészt tiszta üzleti szférába kellene átpasszolni

a tiz dolog amit utálok benned című film elég szépen mutatta az amerikai középisi sporthoz való viszonyát teljesen mellékesen, ez kellene hogy jó minta legyen, nem pedig a mentálisan sérült rákosista sportpolitikát kellene feléleszteni

panelburzsuj 2010.07.11. 19:10:19

@Ordnassac:

(Nem hülyeség, de a mosdó/zuhanyozó körüli naponkénti cirkuszokat, a minden nap cipelendő és tisztával újratöltendő tornazsákot azért elég sokan utálni fogják (gyerekek és szülők egyránt) - és vele a sportot, a mozgást is.)

[nick] (törölt) 2010.07.11. 19:16:18

@Letícia:
erre megint csak azt lehet mondani, hogy a nemzetállam nem kedvezett a néprajzkutató embernek. mert ő a csíki, és a bukovinai kultúra érdekelte. és ez illett se a román, se a magyar állam koncepcióba. de ez is azt a percepciót, vagy prekoncepciót erősíti, hogy a kultúra regionálisan szerveződik. és ezek a kisebb-nagyobb régiók valójában a tájegységek. az uniós regióbeosztás egy hülyeség. tehát a balaton környékét kellene egy régiónak tekinteni. vagy a tiszántúlt, amelyik keletre kissé átnyúlik a román határon. a dél dunántúlnak horvátokkal kellene egy kulturális régiót (eurorégiót) alkotni. és mondjuk a középhegyek is elég szorosan kötődnek a felföldhöz, ami szlovákia. szóval ebből megint csak azt mutatja, hogy határmenti regionális együttműködés kellene. miközben persze azt sem nagyon értem, miért a nemzeti színház nem játsza ezerszer a bánk bánt: "hazám, hazám, te mindenem." szóval szerintem alföldi egészen kiváló rendező, de nem a nemzeti színházba való. mondjuk aki az új nemzeti szépnek találja annak is tudok gratulálni. szóval siklós mária kritikán aluli építész. nem értem, hogy a fidesznek miért kellett épp őt kijelölni. a hasonló kérdőjel számomra koltay gábor filmrendező.

2010.07.11. 19:17:32

@Ordnassac: :)

@panelburzsuj: na erről nem is beszélve...

Ordnassac 2010.07.11. 19:19:40

@jjulie: a sportnak az USA-ban van egy mellékfunkciója is: ösztöndíj-lehetőséget biztosít a baromi drága egyetemekhez. Erre itt nincs szükség (remélem nem is lesz).

Amit a létesítményekre mondasz: egyetértek.

Ami a sport és a politika viszonyát illeti, az egy komplexebb kérdés. Ahhoz többet kéne értenem a sportgazdaságtanhoz, hogy komolyan hozzá tudjak szólni.

jjulie 2010.07.11. 19:20:24

@Ordnassac:

nézd olvastam valamelyik vele foglalkozó könyvben, hogy felnőtt korában is imádott focizni, és volt egy esemény amikor nagyon keresték de nem találták, mert focizott a margit szigeten

focista miniszterelnök, vagyis az orbán focistasága a gömböst juttatja eszembe, én csak ennyit mondtam

lehet hogy nem ismered ezt a párhuzamot, nincs nyoma az interneten?

jjulie 2010.07.11. 19:22:58

@Ordnassac:

az élsport és politika szétválasztását gondoltam

Ordnassac 2010.07.11. 19:23:52

@jjulie: igen sok politikus szeret focizni. Sőt, az MSZP mostani elnöke és Bajnai Gordon is! Bajnairól is Gömbös jut az eszedbe? :-P

[nick] (törölt) 2010.07.11. 19:30:59

@jjulie:
városi sportiskolák kellenek. ami délelőtt befogadja azokat a gyerekeket, akik élsportolók szeretnének lenni. a délután pedig azokat, akik nem akarnak sportiskolába járni, de komolyan (versenyszereűen) akarnak sportolni. és esetleg élsportolók lehentek. még nem döntötték el, mert inkább közgazdászok, vagy jogászok lennének. de ezek mellett működni kellene a totál amatőr tömegsportnak. de itt megint csak az kellene, hogy diákigazolvánnyal lehessen használni a curling , a bowling, vagy a squash pályákat, szóval abszolút nem kellene egyetlen sportágat se kiemelni. ez a kormányzat, meg a tökfej csányi a focira vannak rámozdulva, mint rákosi elvtárs. mert abban van a pénz. és akkor persze nem a fociból fogják kiszedni a pénzt, hanem az államkasszából. és azt mondják, hogy világhíres labdarúgás lesz itt. szóval a spanyolok, vagy a hollandok nem egészen így csinálják. hanem azt mondják, hogy sportolj valamit, mindegy mit, valamit, és ha majd ügyes leszel, akkor a piac kiemel. a focisuli, vagy a tenisz akadémia. de az már teljesen profi, abban nincs állami dotáció. szóval pont fordítva csinálják, mint orbánék.

nyünyüge 2010.07.11. 19:31:35

...Míg a Fidesz ellenzékben volt, hibátlanul focizott, ami nem volna baj, ha a politika a focira hasonlítana. Például lennének szabályok, lenne bíró, és mindenki egyenlő eséllyel indulna a labdával szemben. Ha innen nézzük a dolgot, érthető, hogy Orbán, kormányra kerülvén, a szabályok megváltoztatásával és a bíró kiiktatásával igyekszik fenntartani ezt a nyomást. De kivel szemben? Hol az ellenfél?..

(Babarczy Eszter: Orbán hanyatlásának ívét ez az első hónao előre jelzi
nol.hu/belfold/20100710-a_palya )

Messzemenő következtetésnek tűnik elsőre

Ordnassac 2010.07.11. 19:32:25

@jjulie: bizonyos sportoknál az üzleti alap működne is, azonban mi van azokkal a sportokkal, amelyek kevesebb szponzort vonzanak, mert pl. nem túl látványosak vagy hosszúak (pl. sportlövészet) vagy ahol hosszabb ideje nem volt nagy sikerünk (pl. röplabda)? Az menne a "közjóléti" részlegbe? Miképp?

Ordnassac 2010.07.11. 19:33:24

@nyünyüge: nocsak, a Gömböc? :-) Matematikus vagy?

panelburzsuj 2010.07.11. 19:35:48

@[nick]:

Én nem tudom, mit olvastál, de a belinkelt cikkben Sebő olyasmiket mond, hogy az európai "népzenék" (egyáltalán: népi kultúrkincsek) igen jelentős része "magaskultúrából" ("szerzői mű") indult, és ha eléggé kapós lett, akkor évszázadokat és ezerkilométereket vándorolva bukkant fel hol itt, hol ott, töméntelen variációban. Szóval szó sincs semmiféle regionalizmusról, pláne nem helyi kultúrákról, éppenséggel egy majdhogynem kontinensnyi kusza szövedékről beszél, amelyet csak a 19-20. század nacionalista "tudósai" akartak mindenáron statikus, röghözkötött, a "genius locit" kifejező sajátosságokként földarabolni és ábrázolni.

(Nagyon hasonló Hoffmann Tamás "európai parasztok"-szemlélete is. És Sebőhöz hasonlóan ő is irdatlan mennyiségű egyedi adat ismeretéből szűri le a maga leszüreményét.)

Ordnassac 2010.07.11. 19:36:14

@nyünyüge: a tisztességhez az is hozzátartozik, hogy az ellenfél nem a másik csapat miatt gyenge...

jjulie 2010.07.11. 19:38:28

@Ordnassac:

na jó, nem a foci az egyetlen ami miatt a gömbös jut eszembe az orbánról, a focistasága miatt viszont mindig

a bajnai nagyon más kategória

a gömbös egy jómódú bécsi polgárcsaládba nősült a háború előtt, mint vezérkari tiszt, majd kb 20-ban megjelent a feleségének a bátyja a gömbösék pesti lakásán és hazavitte a húgát, mondván egy vezérkari tiszthez adták, nem egy csóró kalandor politikushoz, és vége lett a frigynek...

ez nem a bajnai karaktere

[nick] (törölt) 2010.07.11. 19:44:24

@Ordnassac:
azoknak városi keretek kellene működniük. mondjuk egy város felvállalja, hogy üzemeltet egy lövész sportpályát. és ha mondjuk onnan valaki olimpiai bajnok lesz, akkor a lelkére kötik, hogy mindenhol mondja el a város nevét, ahol ő lövöldözni szokott. szóval a sport ebben az esetben városmarketing. egyébként elég jó testvérvárosi kapcsolatokat lehet kialakítani a sportlövészettel is. ami éppenséggel befektetőt hozhat. mert a milliárdos szülő gyereke pont sportlövő. és ha azt a másik város támogatja, akkor esetleg ezzel tőkét tudnak bevonni. szóval ebben ez a ráció. de az egy hülyeség, hogy az állam támogassa a sportlövészetet. az államban mégis hol, és kicsoda. szóval ebből az szokott lenni, hogy a szövetség kap százmillliót, és azt eltapsolják.

jjulie 2010.07.11. 19:45:36

@Ordnassac:

nézz utána, hogy egy olyan csóró ország mint kanada mennyi pénzt tesz az élsportba

vagy miért nincs általában olimpiai aranya a hozzánk hasonló lélekszámú, viszont nagyságrendekkel gazdagabb belgiumnak?

ha valaki világbajnok akar lenni egy olyan sporágban ami nem látványos annyira, hogy üzleti alapon sponzorálásból eltartható lenne, ott a család dobja össze a pénz a nyugati világ nagyrészén

a közpénz meg megy pl az iskolai létesítményekre

panelburzsuj 2010.07.11. 19:45:48

@Ordnassac:

(Bajnai kapuskodik, Orbán meg csatárprimadonnát játszik. Meg lehet tenni a tippeket, hogy Gömbös vajon melyikük előképe ezen a palettán? :)

jjulie 2010.07.11. 19:47:13

@jjulie:

az orbán pártpolitikai tőkét próbál kovácsolni a fociból és a sportból

döntően állami pénzen

aljas parasztvakítás

Ordnassac 2010.07.11. 19:48:35

@[nick]: a kezdéshez induló tőke kell, az önkormányzatok (így a városiak is) meg erősen pénz híján vannak.

tölgyes 2010.07.11. 19:48:47

@[nick]:
Kedves Nick! Én ilyen hosszú szövegeket nem szeretek elolvasni. Mégis a Dán kormány védi a dánok érdekeit.. méghozzá keményen. Menjen ki és vegyen magának földet..Vagy menjen az USA-ba és a globalizáció központjában próbáljon mondjuk olajvállalkozásba kezdeni.. Úgy kivágják mint macskát sz@rni.. mert hogy védik a saját érdekeiket... Ettől Ön még harcolhat a nemzetiségi parlamentért, nincs ellene semmi kifogásom.

Ordnassac 2010.07.11. 19:54:58

@jjulie: ez szép, de ma Magyarországon igen kevés embernek adatik meg, hogy a családja finanszírozni tudja a sportolását. Más szociális helyzetnél még el is képzelhető a dolog, de itt nem igazán. Annak meg sok értelme nincs, hogy elsorvasszunk sportágakat. Az meg ne legyen már cél, hogy Belgium sikertelenségét érjük el...

jjulie 2010.07.11. 19:56:06

@[nick]:

a kisebbik gyerekem egy pici osztrák faluba járt suliba, ahol nyitott (nem bezárt) a falu által gondozott teniszpályák voltak, és az öltözöhöz annak a gyereknek volt kulcsa, aki kért

a szülők pedig örültek, hogy a gyerekem elcsábított teniszezni gyerekeket, és megetették, megitatták

panelburzsuj 2010.07.11. 19:57:58

@nyünyüge:

"Babarczy Eszter megtestesítője annak a magába zárkózó, méla és megejtően informálatlan fecsegőnek, aki számára a világ egy olyan színes forgatag, amelynek apropóján folytatható a valamelyik posztmodern folyóiratban megkezdett csevegés."

Faragatlan egy lovag ez a Hont András, nem? De valahogy neki is a "szabad asszociációs" trendkutatással szemben vannak markánsan megfogalmazott fenntartásai.

www.hirszerzo.hu/cikk.az_elveszett_alkotmany.157624.html

jjulie 2010.07.11. 20:01:28

@Ordnassac:

volt pekingben az olimpián olyan magyar versenyző, akinek döntöen a szülei finanszírozták az egész pályafutást

belgium gazdasági és olimpiai teljesítményét ne célozzuk meg?

milyen alapon megy a szponzort nem vonzó élsportba közpénz? miért van támogatva kiválasztott ember így? miért nincs ez így belgiumban és kanadában?

nyünyüge 2010.07.11. 20:05:18

@Ordnassac:
Igen.
Tkp. valami igazi nyünyügés avatart szeretnék, de egyelőre nem találtam.

Ordnassac 2010.07.11. 20:08:11

@jjulie: na ja, akinek van pénze... de ne ez legyen az alap. Nem biztos, hogy olyan jó öltet az, hogy néhány sport a gazdagok kiváltsága legyen.

Belgium gazdasági eredményeit érdemes elérni, az olimpiait és a politikait nem feltétlenül. Belgium olimpiai eredménye: 38 arany, 52 ezüst és 54 bronz. (Ebből 14 aranyat, valamint 11-11 ezüstöt/bronzot 1920-ban nyert, Antwerpenben, megcsappant résztvevői létszámmal.) Magyarország eredménye: 160 arany, 145 ezüst és 164 bronz. Nem mindegy.

jjulie 2010.07.11. 20:08:46

@tölgyes:

a megvásárolt könyveket azért veszed, hogy a billegő asztalláb alá tedd?

vagy az unokád feneke alá, hogy felérje az asztalt?

miért nem veszel normális és célszerű bútort?

hogy nem sokat olvasol, és azt sem érted azt értem.....a szövegeid láttán

Ordnassac 2010.07.11. 20:12:30

@nyünyüge: :-) Alkalmazott matematikus vagy "rendes" matematikus?

jjulie 2010.07.11. 20:18:15

@Ordnassac:

akinek nincs pénze, az ne élsportoljon, az egészség megörzéhez szükséges sporthoz fillérek elegendőek

ha valaki a megélhetését akarja biztosítani a sportból, akkor azt a piactól várja, ne a köztől

a mi aranyaink nagy része a piacon alig eladható sportágakból származik, vivás, vizisportok, birkózás, öttusa, stb és a bőven politikai okai vannak a megszerzésének

magyarországnak sokkal jobb lenne, ha egyetlen olimpiai érme sem lenne, viszon gazdasági teljesítményében verné annyira belgiumot mint olimpiai érmekben

én nem voltam felmentve tornábol, korosztályos magyar bajnok vagyok, öt évig edzősködtem főállásban, és négy évet töltöttem a tf-en

jjulie 2010.07.11. 20:27:34

@Ordnassac:

belgium politikai eredményeit nem érdemes elérni?

ezt komolyan mondod?

összehasonlatva a függetlenné válásuktól a mai, - felbomlás előtti - állapotig eltelt időben a mi politikai teljesítményünk jobb volt?

könyörgöm, szívd vissza

ssi 2010.07.11. 20:30:57

nekem szimpatikusabb lett volna, ha a kormány azt mondja: szeretnénk, ha
- a diákok minden nap mozognának
- mindenki találja meg az alkatilag neki való sportágat
- szeressék meg a gyerekek az edzéseket, hogy felnőttként is igényük legyen rá
+ és ehhez kérjük a szakemberek és mások javaslatait,
és minél gyorsabban induljon meg az országos mozgalom

a sok ígérgetésről (adókedvezmény, új stadion, igaz az új tornatermek nem igen hangzottak el stb.) nekem mindig egyetlen adat jut eszembe: hogy lesz meg így a 3.8% hiány? a teli stadionok már önfenntartóak? (futja már rezsire, személyzetre belőle stb.). mindenre elegendő a 200Mrd Ft bankadó, ha egyáltalán befolyik? Hihetetlen számomra ez a nagyfokú
bizakodás a gazdaság gyors és jelentős felpörgéséről.

Ordnassac 2010.07.11. 20:31:01

@jjulie: a vívás, a birkózás és az öttusa ippeg, hogy pénzügyi problémákkal küszködik, utóbbi pedig évek óta billegő sportág az olimpiai sportoknál, mert nem hoz annyit...

Szerintem a gazdasági siker és az olimpiai eredmény nem zárja ki egymást, sőt, nem kellene kizárnia egymást. Belgium számomra akkor sem jó példa, mert kb. megszűnőfélben van, oda meg nem akarnám Magyarországot juttatni. ;-)

Ordnassac 2010.07.11. 20:32:32

@jjulie: a mostani politikai helyzetre gondoltam. Azt nem kéne elérni. Amit politikailag amúgy elértek, azt más országok is elérték, így példaként jobbat is lehetne hozni. Pl. Ausztriát. ;-)

2010.07.11. 20:36:33

@nyünyüge: ez egy igen sikeres avatar!:)

2010.07.11. 20:38:42

Jó szurkolást, szép további estét!:) Hajrá Hollandia!:D

Csőváz!:)

[nick] (törölt) 2010.07.11. 20:43:27

@Ordnassac:
a piacba az államnak nem kellene beavatkozni. az államnak csak a közintézmény hálózaton belül kell újraosztani, mégpedig az élcsapat kárára, és a leszakadók javára. hogy jusson elég pénz edelénybe molnár osziéknak, ahol a romák aikidó edzést tartanak maguknak a cigánysoron. és akkor nyilván érdemes oda csinálni egy városi box klubot. az mégis csak civilizált. de ehhez molnár osziék pénzét ki kell pótolni, kell önrész is, gdp arányos, de mellé kiegészítő állami normát kell adni. szóval ezek a klasszikus liberális jogelvekból következnek, plusz ember jogi liberalizmusból. szóval tőlem ezt fogod hallani. nem a konzerv államjogot.

aztán majd eldöntöd, hogy kinek hiszel. hihetsz a professzoraidnak is. nem akarlak összezavarni. szóval van egy nemzeti liberális, unionista felfogás, ami azt mondja, hogy a gazdaság a városokban csúcsosodik ki, a kultúra pedig a régiókban. és ugye ebben a felfogásban a mezőgazdaság kultúra, agriculture. szóval ez egy angolszász iskola, amit angol, meg skót természetfilozófusok alapoztak meg. szóval a gazdaságfejlesztés központi fogalma az urbanizáció, a kultúráé pedig a regionalizmus.

és kérdés, hogy a sportágakat hová soroljuk. szóval amerikában a kosárlabda városok csatája. de errefelé ez a sport nincs olyan magas szinten, ezért a kosárlabdázás inkább a régiókban tud kicsúsodni. a dél dunántúlon körmend, zalaegerszeg, szombathely. és dombóvár is erős. szóval én nem jártam még a dombóvári sportcsarnokban, panelburzsuj majd felvilágosít, de egyszer beszélgettem egy kosarassal, és azt mondta, hogy nem szeret dobóváron játszani, mert nem hagynak időt a meccs előtt melegíteni, és direkt kinyitják a tornateremben az ablakot. szóval nyilván nincs rá elég pénz, de dombóvár se akar lemaradni. hja, és kaposvár. ez a regionalizmusban kicsúsodó magyar kosárlabda sport.

és még mellett ott van a szolnoki kosárlabda, ami akkor lenne erős, ha magasabb szinten működnének a debreceni, és nyíregyházi szakosztályok. de ebbe a városoknak, és a városi vállalatoknak kellene invesztálniuk. mint ahogyan régen a szolnoki olajbányász megtette. és igazoltak egy tatár gyereket, aki úgy tudott kosárlabdázni, mint errefelé előtte senki. szóval ha itt van itt szolnoki, akkor az nyilván abeljanovról ódákat zengene itt. de a magyar kosárlabdázás úgy lesz erős, hogy ez a csapatsport a nyugati, és a keleti régióban is kicsúsodik. és a sport a szomszédvárak csatája lesz. és a legjobb városi csapatok egyesülnek az unióban. és akkor azt úgy hívják, hogy euroliga. és annak a végső szakaszában az elődöntőt, és a döntőt megint csak egy város megrendezik. ez a final four. de ez megint csak egy városi döntő. az adott város rendezi meg, befektetnek a panziósok, a vendéglátósok, mert jönnek a szurkolók, és ebből csinálnak üzletet. meg a mez eladásokból, meg persze a játékosok igazolásából. olcsón próbálnak venni, és drágán eladni. de ennek semmi köze az államhoz. ehhez a városoknak van köze, és a piacnak még. állam azért kell, hogy ott is legyen kosárpalánk, ahol egyébként a városok nem ruháznak be ezekbe. mert lehet, hogy éppen ott születik a következő dávid kornél. nem tudom hogy viszonyul ez a sportjoghoz, tartok tőle sehogy se. de hátha össze tudod kapcsolni ezt a tankönyvekkel.

Ordnassac 2010.07.11. 20:52:11

@[nick]: meccs után válaszolok, ezt majd rendesebben el kell olvasnom.

jjulie 2010.07.11. 20:53:16

@Ordnassac:

ausztria? mint politikailag jó minta belgiummal ellentétben?

a németalföld elzavarta régesrég a habsburgokat, önálló polgári társadalmat alakított ki, míg ausztria meg az az ország amit "senki sem akart" a hagyományos nemesség hatalmát az első világháborúig sen sikerült teljesen megtörni, elbukott az osztrák császárság - ami önmagában is vicc- katonailag itáliábanmajd a poroszok ellen, miután elbuktak a magyarok ellen és az orosz cártól kellett segítséget kérniuk, majd a belelavírozták magukat egy vesztes háborúba, stb...

a náci időkről ne is beszéljünk, meg arról, hogy bécsben pedig már akkor szocdemek voltak hatalmon amikor nálunk a kún béláék még sehol....

aztán az hogy az oroszok elmentek tőlük 55-ben az az ő nagyszerűségük? meg hogy hány patinás cég önállóságát tudták megőrizni az eu csatlakozásuk után?

mennyi pénzt kellett adniuk a nemrégiben a lufthanzának, hogy hajlandó legyen átvenni a bebukott nemzeti légitársaságukat?

amikor a lauda ingyen átvette volna évekkel ezelőtt, akkor nem adták neki, sőt megátkozták

tölgyes 2010.07.11. 20:54:23

@[nick]: Ezzel szembe az állam beavatkozik a piacba.. Amit ír, úgy butaság ahogy van Szóval az állam beavatkozik, ha kell háborút visel.. lerombolja a másik állam gazdaságát.(Irak).. De ha az érdekei úgy kívánják, akkor a legdurvább eszközökkel avatkozik be..A többi meg süket duma..Álmodozni lehet, de semmit sem ér!

A mostani válság is azért robbant ki, mert az állam nem csinálta a dolgát..

jjulie 2010.07.11. 20:59:45

@jjulie:

a közelmúlt jörg haiderének ausztriája lenne a jó politikai példa?

Ordnassac 2010.07.11. 21:07:10

@jjulie: Idézet a holland himnuszból: "Den Koening van Hispanje heb ik altijd geëerd." <--- a. m. "a spanyol királyt mindig tiszteltem". Ez azzal magyarázható, hogy hollanduséknak nem a Habsburg királlyal volt a gondjuk, hanem a helytartójukkal.

Amúgy Belgiumban meg sorozatosak voltak a kormányválságok. Minden országban vannak sikertörténetek és kudarcok. Így Ausztria 1945 utáni politikai története szerintem siker (az előtte lévő nem feltétlenül). Belgium gazdasági története siker. Hollandiánál talán mindkettő. Lehet, hogy szerencsésebb nem egy országot magát, hanem adott időszakát kiválasztani.

Amúgy a most tárgyalt sport esetében szerintem szerencsésebb összehasonlítást lehetne végezni a gazdaságilag és a közelmúltbeli történelem alapján hozzánk közelebb álló országokkal (Csehország, Románia, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország). Ott mi a helyzet?

Ordnassac 2010.07.11. 21:13:19

@jjulie: az ÖVP sikeresen kiherélte az FPÖ-t és egy időre pacifikálta. Ez szerintem siker, arról nem is szólva, hogy nem sokkal utána szét is esett a párt, a BZÖ tekinthető egy erősen jobbkonzi pártnak, de nem kifejezetten szélsőséges. Az FPÖ – bár tisztes eredményeket ér el – nem olyan hű, de milyen tényező.

Belgiumban meg említhető a Vlaams Belang. Az se sokkal "européerebb" és közte van Flandria TOP3 pártja között. ;-)

jjulie 2010.07.11. 21:14:39

@Ordnassac:

követendő példaként, jó példákat érdemes választani, ha meg igazolni akarjuk hogy nem is vagyunk olyan bénák, vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy vannak nálunk bénábbak is

jjulie 2010.07.11. 21:22:52

@Ordnassac:

emlékszel e kiinduló bejegyzésemre: arról szólt, hogy nálunk gazdagabb országok nem költenek sponzoroknak elsózhatatlan sportágak élsportolóira közpénzt, úgy mint mi (példaként kanadát és belgiumot hoztam)

és még arra céloztam, hogy nálunk ez különböző politikai haszonszerzésből volt, a háburó előtt és után is, és az orbán most is ilyesmiben mesterkedik a gyanúm szerint

mi ezzel a dumámmal a hiba?

jjulie 2010.07.11. 21:26:21

@jjulie:

illetve, a háború elött is erőteljesen politikai célok is voltak az élsport mögött, a magánpénzek felhasználásakor is

jjulie 2010.07.11. 21:32:24

@nyünyüge:

az alkalmazottnak nem a vállalkozó az ellentéte (vagy a mukanélküli)?

[nick] (törölt) 2010.07.11. 21:33:26

@jjulie:
oké, de magyar faluba ilyen nem lesz. vagy tömegesen nem. mert a magyar falu ehhez nem elég gazdag. egy teniszpályát nem olyan bonyolult építeni, és nem túl drága üzemeltetni se, de általában lehetne sportlétesítményeket viszonylag olcsón építeni. és ha egy járás összefog, akkor szerintem már éppenséggel megvalósulhatnának ezek. az atlétikához nem kell sok pénz. lásd afrika. persze lehet erre is sok pénzt költeni. lásd amerika. nyilván valami középutat találhatna az európai atlétika. de ebbe nem lehet hirtelen ezer milliárdokat invesztálni, mert ez így non profit valami. de 200-300 városi sportiskolát lehetne építeni, illetve a meglévő infrastruktúrából ki lehetne alakítani. egy városi sportiskolai hálózatot. főleg úgy, hogy vannak uniós források. szóval most az a gond, hogy megépül egy járási sportcsarnok, és akkor az ott áll üresen. holott annak kellene lenni a helyi sportiskolának. és a gyerekeket lehetne a régióban, és az unióban versenyeztetni. regióban inkább az amatőrök, az unióban meg a profik találhatják meg a számításukat. és mellette városi tömegsport. illetve vidéken járási sport. a járás épít egy tucat tenisz pályát. szóval az államhoz szerintem leginkább a fogyatékosok sportját kellene adjusztálni, mert abból nem lehet csinálni városmarketinget, és nem lehet igazából bekapcsolni a tömegsportba sem, vagy mondjuk utóbbi nagyon nehéz. és akkor az államnak kell nyilván a hedikeppes gyereket felkarolni.

szóval az unió a jövőben szerintem a grandiózus projetketket fogja támogatni. és egyre inkább hitelek lesznek, mert a vissza nem térítendő támogatások soha nem térülnek meg. és akkor nyilván a fogyatékosok sportjához kell az állam. ez meg ugye pont az ellenkezője, amit a fidesz és csányi mondanak. szerintük az élsportba, és a látványsportokba kell az államnak beleavatkoznia. éppen azokba a területekben, amik a világon mindenhol üzleti alapon működnek. itt meg majd a kincstár finanszírozza ezeket. meglátjuk, hogy milyen eredménnyel.

szóval most ki lett emelve 5 sportág, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, és a jégkorong, és ezek finanszírozására jár majd adókedvezmény. mi lesz az atlétikával, vagy az úszással, amit alapsportágak. vagy mi lesz a kajak-kenuval, a vívással, az öttusával, és a birkózással, az ökölvívással, amik sikersportágak. ahol esélyünk van olimpiai éremszerzésre. az építséi vállalkozó nyilván érdekelt abban, hogy legyen súlyemelés. szóval ha rendelkezhetne az adójáról, akkor invesztálna ezekbe. szóval szerintem valami olyasmit kellene mondani, hogy szabadidő sportba, tömegsportba való befektetés után járjon adókedvezmény, legyenek városi sportiskolák, és a piac erre a bázisra építsen üzletet.

jjulie 2010.07.11. 21:40:36

@[nick]:

ez az egész a klientúraépítés eszköze orbánmódra

része a parasztvakítástechnológiának

Ordnassac 2010.07.11. 21:41:07

@jjulie: hozok fel megint példát. A Német Labdarúgó-szövetség elnöke a CDU tagja és két évig az egyik tartományi gyűlés (Rheinland-Pfalz) képviselője, majd 1991-ig területi megbízott volt az államban. Emellett ügyvéd-közjegyzőként tevékenykedett és így volt sportvezető. A DFB pedig példamutatóan, politikamentesen működik (kivéve a rasszizmusellenes kampányokat). Szóval lehet ezt politikusként is jól csinálni.

Amúgy Németországban az állam támogatja a sportot (elsősorban a tagállamok) és mégsem akarnak ott éhen halni az emberek és gazdaságilag is kezd újra felfele menni az ország. Átpolitizálva mégsincs a sport. A Német Olimpiai Bizottság elnöke pl. a mostani KE-választáson az FDP delegáltja volt, mégsem a párt érdekeit képviseli a sportban. Lehet, hogy a politikai kultúránkkal van inkább baj? Abban egyetértünk, hogy pártoktól függetlenül (ne felejtsük, Hagyó Miklós is volt pl. szakszövetségi elnök) visszaélnek ezzel.

Ergo többféle működő modell létezik.

ssi 2010.07.11. 21:41:40

@Ordnassac: egy kis segítséget kérnék, ha megoldható

ma TV2 19-kor Tények szavazás NENy-kifüggesztésről, 19.30 eredmény: 86% elutasította

egy hete Schmitt elfogadása, mint KE, de nem láttam az eredményt,
s hiába keresem, nem tudom megtalálni

köszi

Ordnassac 2010.07.11. 21:46:07

Hmmm... eddig nem valami nagy döntő.

jjulie 2010.07.11. 21:48:41

@Ordnassac:

a hollandok nem tehetnek mást, mint széttörni a játékot

nem szimpatikus a fociölő foci

[nick] (törölt) 2010.07.11. 21:52:04

@manyike:
ugyan nem vagyok ordnassac, de itt látható az eredmény:
tv2.hu/naplo/video/merlegen-a-valosag-2010-07-04
21,1% - 78,9% . a szavazók ötöde örül schmitt pálnak. igaz, a felmérés nem reprezentatív. de azért mégis török gábor teóriáját erősíti. hogy schmitt pál elég népszerű, de a többség államelnöknek egy kicsit karakánabb fazont akar, amilyen sólyomszem.

tölgyes 2010.07.11. 21:53:31

Ilyen durva és rosszul vezetett meccset nincsen kedvem nézni... ez nem foci.. Ha valakit következmények nélkül így mellbe lehet rúgni...akkor csak egy helyes reakció van - a magam számára - ki kell kapcsolni a TV-t.

Ordnassac 2010.07.11. 21:57:26

@tölgyes: de Jong sárgát azért kapott, ha minden igaz. (A többi sárga teljesen jogos volt).

jjulie 2010.07.11. 21:57:28

@Ordnassac:

ha jól értem egyetértesz, egy csomó adalékba rejtve

jjulie 2010.07.11. 22:00:04

@tölgyes:

jó szar világban élsz, nem neked való.....

talán ha megpróbálnál nyitni.....

jjulie 2010.07.11. 22:02:32

@tölgyes:

egyábként nem rúgás volt, csak lefékezte a spanyolt a melle elé helyezett talpával

(a spanyolnak meg se kottyant igazán)

tölgyes 2010.07.11. 22:03:10

@jjulie: NYISSAK????Úgy hogy arcul rúgjam magát?? Az lenne csak magának a frankó világ..:).. Én inkább maradok amellett, hogy a játék legyen ugyan komoly, de maradjon játék... Vagyis a foci is feleljen meg annak ami.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 22:03:12

@tölgyes:
strandröplabda az ön barátja. látványos, és nincs testi érintkezés.

Ordnassac 2010.07.11. 22:06:36

@jjulie: azzal igen, hogy a politika visszaél a sporttal. :-)

tölgyes 2010.07.11. 22:06:55

@jjulie: Ebből is látszik, hogy milyen ostoba Ön... Egy ilyen ütközésben (talppal mellbe a másikat) benne van a szegycsont eltörésének az esélye.. a törött szegycsont pedig kiszúrhatja a tüdőt és a szivet is...:( Borzalmas... Vannak dolgok, amivel nekem nincsen kedvem viccelni.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 22:08:16

@Ordnassac:
hagyó ha jól tudom a művészi tornaszövetség elnöke volt. jó, hogy nem kovit választották meg.

tölgyes 2010.07.11. 22:08:24

@Ordnassac: Azért a mellberúgásért piros jár. A piros pedig nagyon is jogos lett volna ekkora durvaságért.

jjulie 2010.07.11. 22:08:27

@tölgyes:

szar lehet neked, hogy nem arra megy a világ amerre te küldöd

nyiss egy iciri picirit....de ne csak a szíjjártó felé

tölgyes 2010.07.11. 22:10:09

@[nick]: A testi érintkezés és a durvaság között van némi különbség.

jjulie 2010.07.11. 22:10:31

@Ordnassac:

erről szólt a bejegyzésem.......

Ordnassac 2010.07.11. 22:10:31

A spanyol védelem második nagy bakija a meccs során.

tölgyes 2010.07.11. 22:11:09

@jjulie: Oké..!:) Ha találkozunk barátkozásképpen jól pofán rúgom..:) Hisz a világ Ön szerint erre megy..:::)))

Ordnassac 2010.07.11. 22:11:17

@jjulie: csak közben átmentünk az élsport és az állam viszonyáról. Ott mások az elképzeléseink. :-)

Ordnassac 2010.07.11. 22:11:54

@tölgyes: erről készítsetek majd felvételt. :-D

porfelhő 2010.07.11. 22:12:17

@manyike: Ejnye már de kis elégedettlen vagy. Milyen jólétről gondolkodol, tornaterem, adócsökkentés, stb. Főzheted otthol a gyümölcspárlatot.

jjulie 2010.07.11. 22:13:35

@tölgyes:

a viccelésről neked igyan olyan kificamodott elképzeléseid vannak, mint bármi másról

továbbra is javaslom, nyiss a való világ felé......

Ordnassac 2010.07.11. 22:15:04

@porfelhő: adómentes búfelejtő, kell ennél több? :-D (Kihagyhatatlan magas labda volt, elnézést!)

jjulie 2010.07.11. 22:18:36

@tölgyes:

nem hiszem hogy találkozunk valamikor is

egy másik bolygón élsz, én itt a földön

[nick] (törölt) 2010.07.11. 22:21:12

@Ordnassac:
szóval ezzel az összehasonlítással az a gond, hogy itt nincsenek tartományok. ha valamiféle verseny lenne, hogy az egyik tartmomány ennyit ad, és ebből ez lesz az eredmény, a másik meg annyit, és abból meg az lesz, akkor releváns lenne az összevetés. de itt nincsenek tartományi parlamentek, hanem egy országgyűlés van, és egy miniszterelnök, így nincs verseny. szóval persze lehet mondani, hogy orbánék az adókedvezménnyel versenyt akarnak, és ez igaz is, a probléma az, hogy mindösszesen 5 kiemelt sportág van, és kifejezettewn az élsport támogatását tűzték ki célul, pont azokat a területeket akarja követve dotálni az állam, amik a világban mindenhol tisztán üzleti alapon működnek.

Ordnassac 2010.07.11. 22:25:00

@[nick]: a megyei közgyűlésekre lehetne delegálni ezeket a feladatokat, ha a bevételek egy részét az állam célzott támogatásként küldené az összegeket, tehát csak a sportra költhetők el.

Emellett pl. lehetne egy széleskörű ösztöndíjazási rendszert is bevezetni egyéni sportolók támogatására, akár szociális alapon is.

Igaz, az elsődleges egy lelki paradigmaváltásnak kellene lennie, de az legalább még minimum 10-15 év, legalábbis tartok attól.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 22:31:14

@tölgyes:
nekem sem tetszik, hogy mellbe rúgják egymást. de értse meg, ennek a rúgdosódásnak kultúrája van. szóval a futball egy modern gladiátorjáték. a másik meg, amit értenie kell, hogy nem minden szándékos. perzse nem is minden véletlen.

ezt csak akkor nézze meg, ha lelkileg felkészült rá. egy uruguayi (véletlen) fejberúg egy hollandot:

sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/szetrugtak_a_holland_csereember_allkapcsat/

Ordnassac 2010.07.11. 22:31:32

Na, Fabregas itt túl önző volt...

Szimba 2010.07.11. 22:31:43

A Mit tud a Fidesz címén már a népzenét, a meseirodalmat és a vallási kérdéseket is szépen átvettétek, nem szólva a sportról.

Most már csak azt szeretném tudni, mi a firlefáncos nyavaját tud a Fidesz????

jjulie 2010.07.11. 22:32:22

@[nick]:

ennél rosszabb a helyzet

közpénzt pénz tesz egy reménytelen vállalkozássorozat beindításába

nem a német foci körül forog a mai világszinvonalú klubfoci, kb 10 éve bebukott a bujtatott finanszírozás ami egy médiacégen keresztül ment, ma pedig nem szerezhet külföldi részvénytöbbséget a német klubokban

szóval nincs állami pénz, és nincs szabadpiac az eredmény, az hogy a nem ők vezetik a klubranglitákat

Ordnassac 2010.07.11. 22:34:45

@jjulie: viszont egy élvonalbeli német csapat sem fenyegeti a csőd és az eladósodás.

Amúgy meg a vb legtöbb játékosát a Bundesliga adta. Az BL-döntőben idén volt egy német csapat és az Európa Liga elődöntőjében is. Nem olyan rossz az azért.

Ordnassac 2010.07.11. 22:35:21

@Szimba: megtartani a saját embereit. ;-)

Szimba 2010.07.11. 22:37:56

@[nick]:

Az amerikai fociról nem is szólva. Egyszer felpróbálhattam egy olyan rácsos sisakot, amit viselnek a játékosok. Félelmetes.
Egy percig úgy éreztem, hogy azonnal ütnöm kell, meg rúgnom, és legyőzhetetlen vagyok:))))
Szerncsére leszedték rólam a szerkentyűt.

Videofon 2010.07.11. 22:38:35

@Ordnassac:
Ez a 10-15 év meg a két generáció irtózatosan nagy hülyeség. A stabil rendszereket krízisek verik szét, nem folyamatok. A kádárizmus stabil rendszer hazánkban.

Szimba 2010.07.11. 22:39:12

@Ordnassac:

Így van, de ezért a válaszért kár volt TG-nek annyit írnia!:)))
Vagy az csak az ürügy, hogy páran jól beszélgethessenek?

Videofon 2010.07.11. 22:41:29

@Szimba: A Fidesz minden sikerébe képes belebukni.

Szimba 2010.07.11. 22:42:24

@Videofon:

A Fidesz próbálja stabilizálni, de 4 év múlva dől el, hogy erre mennyire vevők a választók. Szerintem nem annyira, mint hiszed.

Egy valódi liberális, vagy szocdem pártnak én is örülnék. De ez még korai, majd ha Ordi 40 éves lesz:))))

jjulie 2010.07.11. 22:43:21

@Ordnassac:

a a német klubfoci egy gyenge másolata a mai élvonalbeli focinak

sok, majdnem jó, és elég olcsó játékost tudnak venni, ezért volt német klubfocistából a legtöbb a vb-n

Ordnassac 2010.07.11. 22:44:47

@Szimba: szerintem Gábor már megszokta, hogy ott reagálunk a napi eseményekre és egyéb témákra is. :-)

Hogy valami legyen az alaptémához is ismét: a Fidesz háttéremberei több csatornán "élték túl" az elmúlt nyolc évet. 1. a magángazdaságban (vállalkozó, ügyvéd, bankár stb.), részben "baráti" cégeknél, részben máshogy. 2. különböző háttérintézményekhez kerültek (EP-stáb, pártalapítvány stb.). 3. bevette őket az OGY-frakcióba (pl. Matolcsy, Kontrát).

[nick] (törölt) 2010.07.11. 22:45:57

@Ordnassac:
egy baj van, hogy megyei közgyűlésben nincs benne megyei jogú város. a másik probléma, hogy a fejlesztésekhez különösen vidéken uniós források kellenek. és az unióban a kistérség a kifizetőhely. nem a megye, hanem a járás. ebből jön ki az, hogy a közfeladatok egy jelentős részét a közvetlen a városokhoz és a vidékhez kellene kötni. a járási, megyei, és országos szintű feladatokért a járási központ, a megyeszékhely, és a főváros felelne. és a járási központokba a környező falvak is delegálnának képviselőt. szóval a falvakat úgy kell felfogni, mintha azok a mezővárosok kiterjedt kertségei lennének. ebből jön ki a városias (urbánus) igazgatás. járási, megyei, és országos feladatokkal. és ugye világos, hogy állam azért kell, mert vannak szegényebb megyei jogú városok, vagy szegényebb járások. és akkor nekik kiegészítő támogatást kell osztani. ezt úgy szokta tőlem olvasni, hogy a városoknak viszonylagos önállóságot kellene élvezniük.

szóval ha megnézi az általános iskolás történelem könyvét, és elolvassa, hogy a középkorban a városok mennyit küzdöttek a szabad királyi városi rangért. azért, hogy függetlenedjenek a megyétől. vagy a hajdúvárosok harcoltak azért, hogy önálló törvényhatóságuk legyen.

szabad idejében olvassa el ezt.

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81prilisi_t%C3%B6rv%C3%A9nyek

Ordnassac 2010.07.11. 22:48:40

@jjulie: szerintem nem gyengébb, mint az olasz élvonal, a franciánál meg erősebb. Jó, nem egy angol vagy spanyol élvonal, de az angol Premier League tele van egy embertől függő klubokkal. Amennyiben valaki lelép, nagy-nagy gondok lehetnek annál a klubnál. A németeknél ilyen zűr nem állhat fent.

Németországban rendszeresen tele vannak a stadionok, ez pl. Olaszország és Spanyolország esetében nem mindig mondható el.

Szimba 2010.07.11. 22:50:01

@[nick]:

Remélem, ezt nem Ornassac írta!:)))

Ordnassac 2010.07.11. 22:52:52

@Szimba: de én írtam, hogy a sporttámogatásokat rá lehetne bízni a megyei közgyűlésekre célzott állami támogatásként.

@[nick]: ez elsősorban azért valljuk be, adóügyek miatt volt.

Ami a megyei jogú városokat illeti, persze őket külön kell venni (vagy egy önkormányzati reform során átalakítani a szerepüket). Pl. én levenném Budapestet Pest megyéről.

tölgyes 2010.07.11. 22:53:32

@[nick]: Nézze!!
1954-ben agyonrúgták Puskást. .. 1962-ben agyonrúgták Pelét, majd 1966-ban újból.. Ezután jött 1970. Szigorú játékvezetés mellett minden idők legjobb VB-je..Lehet választani. Az agyonrúgáshoz se tehetség, se sok ész nem kell..Én abban sok élvezetet nem látok.. ha rúgásokat és ütéseket akarok nézni, akkor megnézem a K'-et... Én focit szeretnék látni, amiben tévedésből előfordul szabálytalanság.. az elkerülhetetlen, de én ezen a meccsen a hollandoktól négy-öt olyan belemenést láttam 20 perc alatt, amelyik a másik lábára, testére irányult. Ez tűrhetetlen.. hiszen így épp azokat rúgják le, akik a játék szépségét adják..

Gondolja meg: egy Pelé, Puskás szintű játékost ezen az alapon még Ön is el tudna takarítani az útból.. de akkor meg minek az egész???

jjulie 2010.07.11. 22:55:42

@Ordnassac:

nem a német fociműhelyekben gyárják a topkategóriát a fociban már tíz éve

hányszor írjam le?

Ordnassac 2010.07.11. 22:55:51

@Szimba: nem te vagy az első a környezetemben, aki az Országgyűlésben lát középtávon...

Igaz, hogy Mécs Imre kiestével már nincs csokornyakkendős az OGY-ban (max. Szőcs Géza, de ő nem képviselő).

Ordnassac 2010.07.11. 22:56:57

@jjulie: Özil, Müller, Schweinsteiger nem topkategória?

jjulie 2010.07.11. 22:58:19

@Ordnassac:

nézd meg az árukat a szabadpiacon

tölgyes 2010.07.11. 22:58:25

@jjulie: Ha mégis pofán rúgja valaki a jövőben, akkor az én voltam..:)

jjulie 2010.07.11. 22:59:21

@Ordnassac:

melyik ér 70 millió eurót?

Ordnassac 2010.07.11. 23:00:18

@jjulie: majd a vb után megnézem. :-) Ne feledd, Müller és Özil nincsenek huszonhárom évesek.

jjulie 2010.07.11. 23:02:15

@tölgyes:

igen tévedtem, nem egy mezei fideszdrukker vagy, hanem egy igazi jobbikfan

Ordnassac 2010.07.11. 23:02:59

@jjulie: a több tízmilliós kategóriába tartozó Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, Kaká, Wayne Rooney stb. úgy leszerepelt most, hogy csak nézett ember. Hiába érsz ennyit, ha nincs csapat, ami mellett ki tudod használni.

[nick] (törölt) 2010.07.11. 23:03:35

@jjulie:
az a liberálisok által unos untalan idézett állam - piac kapcsolat problematikája. ezt kellene felváltani város - piac kapcsolatra. a városoknak kellene közbeszerezni decentralizáltan. az egyik ennyiért szerzi be a postásnak a biciliklit, a másik meg annyiért. és akkor filózik a polgár, hogy jobb a drága bringa, egyszeri nagyobb beruházás, de gyorsabb, kényelmesebb, és kevesebbet kell költeni a szervizelésre, mert az is benne van az árban, vagy nem éri meg, mert túl drága. és közvelten érdekeltsége van, mert gdp arányosan, de mégis csak a helyi adóból közbeszereznek.

ha az állam szerzi be egyszerre az összes postásbiciklit, akkor nincs igazi összehasonlítási alapja. szóval akkor nem csinálnak helyi bicikligyárat, hanem a miniszter anyósának a cége megveszi szlovéniából. meg a posta élére kinevezik az elnök unokatestvérét. szóval lehet szidni a liberálisokat perzse, de a liberalizmus hiánya okozza a legtöbb gazdasági problémát. hogy a városok között nincs igazi versengés.

Ordnassac 2010.07.11. 23:03:49

Spanyolország a világbajnok! Paulnak, a polipnak megint igaza volt. :-D

jjulie 2010.07.11. 23:05:14

@Ordnassac:

a messzi mennyit ért az ő korukban, és fognak e nemsokára annyit érni mint ő most?

vagy hasonlítsd a c ronaldóhoz őket

ők mégcsak nagy ígéretek, német mértékkel mérve

messi a top kategória, és nem német gyártmány

Szimba 2010.07.11. 23:06:14

Hé, senki sem rúg senkit pofán!!!!

Mi van ma, szarvasbőgés????

------------
Amúgy is dühös vagyok, meghalt egy 10 éves kisfiú, mert az apja annyira megverte.

Szimba 2010.07.11. 23:07:16

@Ordnassac:

Csak ezzel a blogozó csapattal vigyázz, el ne rontsanak!:)

Szimba 2010.07.11. 23:09:22

@Ordnassac:

Kérdezzük már azt a polipot, hogy a Fidesz mikor bukik, és hogy az MSZP lesz-e még 4 év múlva!:)

Ordnassac 2010.07.11. 23:13:34

@jjulie: C. Ronaldo nem ér 92 milliót a játéka alapján (bár tényleg nagyon jó játékos).

Messi egy zseni, ő nem topkategória, ő egy külön valami, ami húszévenként van egyszer.

jjulie 2010.07.11. 23:13:35

@Ordnassac:

ha mint csapatot nézzük a spanyolokat most, (vagy a majdnem azonos barcelónát,) akkor az látjuk hogy a te német csapatod már a pályára fömenetelkor összeomlott az elődöntöben ellenük, mint csapat ellen, ez a csapat és a barcelóna a focicsapat top csapat

hány százalékban uralták az elődöntöt a spanyolok ellen e németek mint csapat?

15 év lemaradásban van tőlük a német foci, mint csapat

jjulie 2010.07.11. 23:14:41

@Szimba:

a tögyfafej elszabadult

Ordnassac 2010.07.11. 23:15:09

@Szimba: szerintem elég hasznos itt az elbeszélgetés velük. Elég sok látásmóddal találkozik itt az ember, az meg sosem jön rosszul. Jó, nestrot10-et tudnám nélkülözni. :-D

jjulie 2010.07.11. 23:15:24

@Ordnassac:

annyit ér, amennyit adnak érte

Ordnassac 2010.07.11. 23:16:09

@jjulie: nem azt mondtam, hogy Németország az abszolút etalon, csak nem olyan középszer, mint ahogy mondod.

török gábor 2010.07.11. 23:16:49

@Ordnassac: megszokásnál többről van szó, kifejezetten kedvelem :) és örülök, hogy a spanyolok nyertek.

Ordnassac 2010.07.11. 23:18:16

@török gábor: én is örülök a spanyoloknak. A legjobb válogatott volt ezen a vb-n, ha a Svájc elleni meccset nem nézzük.

Na tessék, akkor máris jobban esik az offolás. :-D

Ordnassac 2010.07.11. 23:22:07

Azt meg kell hagyni, Hollandia fair vesztes, sorfalat álltak a spanyoloknak a kupa átadása után a pályára menet.

jjulie 2010.07.11. 23:22:21

@Ordnassac:

a német foci stabil iparosfoci, a játék művészei nem ők, nem is úgy állnak hozzá, tevesen kezdték el eltenulni, és azóta sem korrigálták az eredendő tévedést

Ordnassac 2010.07.11. 23:23:38

@jjulie: ez már filozófiai kérdés, amiről vitatkozni sok értelme nincs. Szeretem a spanyol focit, de a németet is. Akkor én most skizofrén vagyok? (Amúgy már rég nem az az iparosfoci, mint volt.)

ssi 2010.07.11. 23:24:51

@porfelhő:
így a kormányciklus elején
próbálok mindent elhinni, amit mondanak,
s keresem a logikát...

eleinte a hollandoknak drukkoltam,
aztán pedig a sportszerűbbeknek

Szimba 2010.07.11. 23:25:36

@Ordnassac:

Meg fogja még ezt a kijelentését bánni TG.:))

Ha én egyszer elkezdek az oktatásról meg a gyermekirodalomról beszélni!!!:))))

Ordnassac 2010.07.11. 23:28:53

Statisztikai érdekességek:

Ez az első olyan vébé, ahol egy európai csapat nyer egy másik kontinensen.

Spanyolország első világbajnoki győzelme, emellett most nyert először úgy csapat vébét, hogy első mérkőzését elvesztette.

Ez az első alkalom 1962 után, hogy az aktuális és az előző világbajnok ugyanarról a kontinensről van. (Akkor Brazília 1958-ban és 1962-ben is világbajnok volt.)

Szimba 2010.07.11. 23:29:15

@jjulie:

Oh, nem ismersz Te igazi fideszeseket! A NOL régi fórumán a jobboldaliak is néha egészen áttolódtak balra, ha némelyikük megszólalt.:))

Tölgyes igazán visszafogott.

Szimba 2010.07.11. 23:37:47

@manyike:

Szerintem a pénzt keresd, meg hogy kinek az érdeke. Hamarabb megtalálod a megoldást.

jjulie 2010.07.11. 23:39:45

@Ordnassac:

ez egy emblematikus német focista arca:

codrinmc.files.wordpress.com/2009/01/kahn.jpg

nem túl régről

Ordnassac 2010.07.11. 23:41:47

@jjulie: a ZDF-et nézem, ott Oliver Kahn a szakértő. ;-) Amúgy meglepően higgadt elemző.

jjulie 2010.07.11. 23:43:58

és 9 hónap múlva meg fog születni az inieszta generáció II. spanyolországban

(igaz, az első csak barcelona környékén született)

tölgyes 2010.07.11. 23:45:29

@jjulie: Ezzel együtt a 70-es VB-én volt két művészük a németeknek..:)Az angoloknak is volt kettő.. az olaszoknak is volt három.. a braziloknak meg volt 5...és egyiket se engedték agyonrúgni... 2-3 hentes két tucat művészt tud széttrancsírozni...de az nem foci, hanem vágóhíd.

jjulie 2010.07.11. 23:46:00

@Ordnassac:

látva a lemaradásukat, illetve hogy rossz vágányon vannak, van oka higgadtnak lenni

mit is mondasz, elemző lett belőle, úristen....

Ordnassac 2010.07.11. 23:46:56

Még valami: Thomas Müller az Aranycipős. 5 gólja mellett 3 gólpassza volt.

tölgyes 2010.07.11. 23:47:27

@jjulie: Nem én éltetem az erőszakot, hanem Ön.. én csak arra figyelmeztetem, hogy az erőszak már csak olyan, hogy Ön ellen is használható...mert nem mindig ön fogja a bunkó végit..:(

jjulie 2010.07.11. 23:48:04

@tölgyes:

láttam a 70-es vb- az olaszok elleni meccsüket, kit nevezel művésznek abból a német csapatból

illetve minek volt a művésze?

Ordnassac 2010.07.11. 23:48:15

@jjulie: Kahn rengeteget változott 2006-ban.

Filozófiai vitába meg továbbra sem megyek be. ;-)

porfelhő 2010.07.11. 23:48:24

@manyike: Nem kell elhinni semmit, csak ami a tény, akkor nem csalódik az ember. Én nem hiszek semmit, nem várok semmit, csak a munkahelyem maradjon meg.
Én nem drukkoltam egyik csapatnak sem. Győzzön a jobb csapat ugy gondoltam.

Szimba 2010.07.11. 23:48:44

@Ordnassac:

Találtam neked egy jó partit: Orbán V. 21 éves lánya, Rachel remek út lehetne a politikába!:)))

De ha önerőből szeretnél politikusi pályára lépni, akkor igyekezz! Minimum Szélest vagy Csányit kell megszerezned támogatónak. Viszont első szavazónak máris jelentkezem (ha még élek, úgyhogy igyekezz!).

Szimba 2010.07.11. 23:49:24

@porfelhő:

Munkahely! Brühűűű!:(((

Ordnassac 2010.07.11. 23:49:55

@Szimba: Ráhel tudomásom szerint már foglalt. ;-)

A politika olyan Hassliebe nekem. Érdekel, vonz a gondolat, hogy részt vegyek benne, de valami mindig visszatart.

Szimba 2010.07.11. 23:52:06

@Ordnassac:

Ki a szerencsés/szerencsétlen???
Mondjuk meg tudom érteni, hogy nem igazán szeretnél politikus lenni!:))

jjulie 2010.07.11. 23:52:11

@tölgyes:

én nem éltetem az erőszakot, mint ahogy nem vagyok mszp drukker, meg még valami faszságot sem csinálok amit ma szintén rámfogtál

ssi 2010.07.11. 23:52:54

@Ordnassac:
az ígéretek adómentesek
a terhek adóval is terheltek

@jjulie:
- álmodozol? már a csipkelődő tölgyeseket se tűrnéd meg itt a Földön?

@Szimba: posztcím
csapatot építeni és megtartani pénzzel és hálával - politikait, focisat stb.

Jó éjt!

Szimba 2010.07.11. 23:53:57

@Ordnassac:

Nem. Most fizették ki a tavaly novemberi munkám. Még 6 hónappal tartoznak. Most egy régi elvtárs rakja össze a jún.-júl. számot. A gaz sztrájktörő!:)))

Ordnassac 2010.07.11. 23:56:04

@Szimba: valahol olvastam.

Először szeretnék lediplomázni, minden más csak később jöhet. :-)

jjulie 2010.07.11. 23:58:03

@tölgyes:

miben és mihez képest voltak művészek azok 70-ben?

a győztes brazilokhoz képest, meg a még aktív peléhez képest?

ugyan már.....

Szimba 2010.07.11. 23:58:15

@Ordnassac:

Hiába "kommendálom" neked a jó partyt?!

tölgyes 2010.07.11. 23:58:25

@jjulie: "nem rúgás volt, csak lefékezte a spanyolt.... majd a strandröplabdával való élcelődés..:(Mi ez, ha nem az erőszakra való uszítás.. hiszen hülye az aki háborog a durvaságon.. nyitni kell a világ felé, amelyik..Persze.. nagyon jó ez erőszak, amig úgy gondolja, hogy a bunkó az Ön kezében van..:(

[nick] (törölt) 2010.07.11. 23:58:56

@Ordnassac:
egyszer nézz meg egy megyei közgyűlést. vagy tanulmányozz egy megyét. hajdúszoboszló egész mást akar, mint hajdúböszörmény. mert előbbinél van egy gyógyforrás, és arra akar építeni mindent. utóbbi meg nyilván mindent akar, csak épp fürdőzni nem. mert abban nem tud versenyezni. aztán a következő hajdúváros hajdúhadház. ahol romák aránya nagyon magas. létavértes a román határ irányába akar nyitni, berettyóújfalu pedig délre tekint. püspökladány vasúti csomópont akar lenni, polgár közúti. balmazújvárosnak a hortobány a fontos. és ez még mind hajdú bihar megye. eltérőek a prioritások. pedig egy nagy pusztán van mindegyik. a megye ugyan zömmel református, debrecen a kálvinista róma, de mondjuk hajdúdorog, hajdúnánás környékén elég erősen jelen van a görög keleti vallás. szóval erre találj ki közös stratégiát. szerintem nem lehet. szóval az nem véletlen, hogy a megyei közgyűlések egy emberöltő alatt semmi értelmessel nem tudtak előállni. nyilván azt kellene mondani, hogy minegyik fejlesszen a saját maga által kijelölt úton, abból a pénzből, amennyi rendelkezésre áll. és a polgárság döntse el, hogy mit akarnak. és perzse ezek a kistérségek egyesüljenek a régióban, és persze az unióban. szóval mondjuk hajdúböszörmény óvóképzésben jár élen, akkor lehet, hogy találnak az unióban egy skandináv várost, amelyik erre vevő. és akkor mindjárt tudnak a böszörmények konferenciázni. és esetleg büszkék lenni arra, hogy ők eredendően izmaeliták. csak valahogy idekerültek az árpád korban. de identitást adhat nekik bocskai, mert a szabadságharcban fontos szerepe volt a hajdúknak, és böszörménynek. de berettyóújfalu ezzel már nem tud mit kezdeni. mert neki van egy kórháza, és akkor neki meg az a fontos. szóval ez a probléma a megyei gondolkodással, hogy ha kiveszed a központját, akkor széthúzó települések vannak, és nem tudsz igazából stratégiát alkotni. ha meg visszateszed, akkor megint nem tudsz, mert akkor a megyeszékhelyhez kell mindenkinek igazodni, és igazából senki se akar. szóval ebből jön ki a városok viszonylagos önállósága. és a földrajzi közelség alapján a regionalizmus, a tevékenységek hasonlósága alapján pedig az unionizmus.

Emberke · http://ketely.blog.hu/ 2010.07.11. 23:59:25

T. G érdekes aspektust vett rövid elemzése tárgyául. Az abszolut lényeges elem, amire felhívja az érdeklődő olvasó figyelmét. A FIDESZ válastási győzelmében minden valószínűség szerint jelentős szerepet játszott az a tényező, hogy a kipróbált, lojális szakpolitikusok, szakértők mindigvégig a Párt mellett álltak, vártak türelemmel a soron következő Kormányváltásra. T. G. arra is kitér rövid esszéjében, hogy a FIDESZ vezérkara, illetőleg O. V. rendszeres időközönként találkozott ezekkel a potentátokkal. Vélelmezhetően egy sor aktuálpolitikai és szakmai kérdés részletesen megbeszéltek. Ezzel párhuzamosan pedig szakmai koncepciókat dolgoztak ki. Véleményem szerint, ezügyben nem teljesen korrekt T.G. e témában tett analízisa. Ugyanis, FIDSZNEK nincs kiérlelt szakmai koncepciója. E hiány szinten az összes területre érvényes. A párt szakpolitikáját jelenleg az esetlegessék, mint sem a kiérleltség vezérli. Amennyiben markáns szakpolitikai tervezett születik, mint pl.: a Médialakotmány-tervezet, abban az esetben pedig olyan szakmai koncepciókkal találja szembe megát ez egyszeri választópolgár, amely alapvetően a FDESZ hatalmának erősítését, intézményes megerősítését, bebetonozását kívánja elősegíteni.
A koncepciótlanságot jól páldázza a gazdaság és pénzügypolitika területén tett ügyetlen, üres és semmitmondó kommunikációja, illetőleg a szakpolitikai tartalomhiány. Szimbólikus döntésekből, jogszbályokból és egyéb tartalmatlan intézkedésből született egy sor.
Élek a gyanúperrel , hogy e megbeszélések, inkább a lojalitás fenntartátást és megerősítését szolgálták, illetőleg az érintett személyek lehetséges politikai jutalmának ígéreteiről szóltak leginkább. Mindent egybevetve, valószínű, hogy a FIDESZ jól tartotta meg a lojálisait, viszont ezt nem tudta szakpolitikai síkon előnyre konvertálni. Pusztán csupasz politikai síkon tud e tekintetben sikert felmutatni, ami nyilván nem kevés, viszont ez szakmai sikerrel eddig nem járt. A lojálisok ismételt helyzetbehozása csak O.V. lehetőségeit, ellenőrzési és döntési potenciálját növeli.

Szimba 2010.07.12. 00:00:37

@Ordnassac:

Van már a szék minden lába alá egy diplomám, öreg vagyok már ehhez.:(

Videofon 2010.07.12. 00:01:52

@Szimba:
Politikussá válni nem kívánság, hanem kényszer kérdése 2010-től.

tölgyes 2010.07.12. 00:02:23

@jjulie: Ön a német középszert fejtegette.. Overáth és Beckenbauer abból a csapatból művésze volt a játéknak, de Müller se volt kutya.. U Séler és Schelinger se..A braziloknak azonban volt 5 művészük..és mert ott Mexikóban nem tűrték a durvaságot győzött az öt művésszel felálló brazil csapat.. Ha Pelét, Gersont, Clodoaldót, Tostaót egyonrúgják a selejtezőn akkor nincs brazil győzelem..

Ordnassac 2010.07.12. 00:04:00

@[nick]: valahogy ez föderatív államoknál működik. Németországban egy-egy államban nagy különbségek vannak. NRW (Észak-Rajna-Vesztfália) a legnagyobb lakosságszámú állam, keverve evangélikusok/katolikusok, munkás- és bányarészleg (Ruhr-vidék), nagyvárosok (Köln, Düsseldorf), mezgaz. és kistelepülési területek (Kelet-Vesztfália), egyetemi városok (Köln, D'dorf, Duisburg, Münster, Bochum, Dortmund stb.), egy korábbi főváros.

Sőt, nem föderatívoknál is mehet. Persze egy önkormányzati reformra szükség van, de nem biztos, hogy a középszintet kilőném.

tölgyes 2010.07.12. 00:04:45

@török gábor: Végül is győzött az "igazság".. Nyert az aki jobbik és legalább nem kezdte a durvaságot..:)

Ordnassac 2010.07.12. 00:06:46

@Szimba: na igen, de ha ott tudsz maradni ösztöndíjas doktoranduszként, akkor lenne állás. ;-)

Amúgy Walleshausen Gyula agrártörténész-könyvtáros 75 éves volt, amikor kandidátusi címét megszerezte. Szóval a kor nem érv!

porfelhő 2010.07.12. 00:08:48

@Szimba: Ne nevess, ! Már annak is örülni kell ha van. Kicsi öröm, de jó.

Szimba 2010.07.12. 00:09:43

@[nick]:

A hajdúvárosok valóban érdekes példa. Hihetetlenül büszkék a saját településeikre, hagyományaikra, eredetükre, ugyanakkor részben még megvannak a szoci kiskirályok, és a másik oldalon meg a Fidesz emberei/hívei.
Debrecen kicsicsázta a nagy lapos főterét úgy, hogy egy izlésficam az egész. Viszont az egyetem színvonalas. (és vannak jó éttermei!:)))

Hajdúböszörmény óvóképzőjét még az előző igazgatók, pl. dr. Kovács tették naggyá. Megkövetelte, hogy a tanárai doktoráljanak, kutassanak. Ma viszont az egyetemmel összevonva teljesen tönkretették pont a pedagógiai részét a hallgatók felkészítésének.

Ráadásul ők is a mennyiségre mennek, nem egy bajúszos óvó vizsgázik, akik persze tűzoltók, katonák, meg vadakat terelő juhászok...

Ordnassac 2010.07.12. 00:11:15

@Szimba: az egyetem orvosi kara tényleg jó, de a jogi karról már nem merném ezt állítani.

porfelhő 2010.07.12. 00:11:37

@Ordnassac: Most láttam meg. Igen @manyike-t akartam vigasztalni, hogy ne legyenek nagy reményei, ez meg már biztos, mármint a bufelejtő.

Szimba 2010.07.12. 00:13:39

@Ordnassac: Nagyon aranyos vagy. De kitört belőlem az öntudatos munkás. Azért, hogy a tulajdonos zsebretegye az összes bevételt, azért én (bár mások igen) nem adom sem a tudásom, sem a kapcsolati tőkém ingyen.
Már a rabszolgatartásnál tart a vezetőség, mert minden gátlását elveszítette.

Csak a lapot sajnálom.

Ordnassac 2010.07.12. 00:15:18

@Szimba: ??? Ezt kifejtenéd nekem? Most a DD-ről beszéltél? Mi köze ennek a tudományos fokozathoz?

Ordnassac 2010.07.12. 00:16:31

Diego Forlán lett a torna legjobb játékosa.

Szimba 2010.07.12. 00:17:28

@Ordnassac:

Ja, a tudományos fokozathoz nincs köze!
De nem igazán vonz már sem cím, sem rang.

Videofon 2010.07.12. 00:19:06

@Szimba:
Ne sajnáld.
Ideje megszületnie az új gyermeklapoknak is. A megyei lapok példája mutatja, hogy ez csak a régiek kimúlásával lehetséges.

Ordnassac 2010.07.12. 00:19:32

@Szimba: csak az állás miatt gondoltam. Nem a cím miatt.

Szimba 2010.07.12. 00:21:56

@Videofon:

OK. De jelenleg nincs magyar gyermeklap. A Tappancsot ne említsd, mert izléstelen.
A többi pedig külföldről vásárolt, a nyelvtől, képi kultúránktól egyaránt idegen gagyi.

Szimba 2010.07.12. 00:22:37

@Ordnassac:

Az nem számít nálunk!

Ordnassac 2010.07.12. 00:24:12

@Szimba: nem a DD-s állásra, hanem arra, hogy az ösztöndíjas doktorandusz az egyetem kvázi-alkalmazottja.

[nick] (törölt) 2010.07.12. 00:24:12

@Ordnassac:
mert a főderatív államok mini uniók valójában. és a városok a föderáció, az unió alá vannak rendelve közvetlenül. tehát a tartományi parlamentek nincsenek a német egység, és a német városok közé feudálisan beékkelődve. mint ahogyan itt az ország és a városok közé be van ékelődve a megye. szóval a polgárság nem véletlen harcolt itt közel ezer éven át a szabad királyi városi rangért. csak az uralkodótól akart függni, a megyétől nem. viszonylagos önállóságot akart. magyarországon sose volt városállamiság, mint itáliában, de szabad királyi városok voltak. első körben ezeknek kellene valamiféle önállóságot adni. hogy csak az uniótól függjenek. és ne függjenek az államtól. vagy ha nem is a megyei városok, de legalább a régióközpontok. nem állítom, hogy mindegyik fellendülne, de szerintem fejlődne néhány. szóval az egy nagyon erős versenyhelyzetet eredményeznek a polgármesterek között. olyan versenyt, amit nem az állam dönt el. mert most a miniszterelnök kegyeiért folyik a verseny. és aztán meg csodálkozol, hogy miért kerül mindenhová pártkatona. azért, mert a kormányfő egyszemélyben dönt arról, hogy melyik város mekkora támogatásban részesül, vagy nem részesül. fellegi tamás személyesen dönt, hogy mely projtektnek enged szabad utat, és melyiknek nem enged. és ezt még a miniszterelnök felülbírálhatja, és amúgy az ipari miniszterét (tudom nem így hívják, hanem valami nemzeti izé) le is válthatja. akkor nyilván nem a szakmai előmenetel lesz a lényeges, hanem a politikai. szóval onnantól feudális rendben folyik a munka, és felvilágosult abszolutizmus van, állami szinten nem üldözik a zsidókat, a cigányokat, a melegeket, de ez gazdasági értelemben egy feudális, vagy félfeudális berendezkedés, és semmi esetre sem szabad versenyes kapitalizmus, ami nem kis mértékben a városok versenyére épül. tehát az általad felsorolt német nagyvárosok versenyeznek egymással, és közmegegyezés van abba, hogy ebbe nem szólnak szólnak bele a pártok. itt meg majdnem abban van egyetértés, hogy a pártok dolga, hogy a piaci versenyben kihirdesse a győztest.

Szimba 2010.07.12. 00:27:08

@Ordnassac:

Ja, értem. Ezt bármikor megléphettem volna.
Ez az én makacsságom.

Videofon 2010.07.12. 00:31:02

@Szimba:
Miért nem csinálsz egyet?
A saját szskmámban én is panaszkodtam egy ideig. Aztán rájöttem, hogy más nem fogja megcsinálni, ezért nekem kellett. Igaz, nem újságot, de ez lényegtelen.

porfelhő 2010.07.12. 00:44:31

@szimba. Egész jó praty ajánlatot tettél @Ord-nak ma éjjel. /OV lányára gondoltam/ A politikusi pálya is jó ajánlat. Képzeld el megalapitanánk a Blog Pártot, Ő lenne a vezér, TG. meg a politikai tanácsadó. Lehet , hogy jó kis csapat verbuválódna össze.

Jó éjt!

Szimba 2010.07.12. 00:46:09

@Videofon:

Iszonyatos összeg, és kb. 2 évre előre meg kell lennie a nyomdaköltségnek, mindennek, amíg fel tudod futtatni. Ráadásul a reklám manapság nagyon kevés, anélkül pedig nem működik egy lap.
A marketingről és egyebekről nem beszélve.

Szimba 2010.07.12. 00:49:22

@porfelhő:

Ugye?:)) És van egy halom lánya OV-nek, csak rá kell startolni.
Én már majdnem készen vagyok a virtuális árnyékkormányommal, csak a külügy és a pénzügy kérdéses:)))
Ordinak viszont a 3 dimenziós teret ajánlanám!
Akár az LMP-ben is kezdhetne!

[nick] (törölt) 2010.07.12. 00:51:49

@Szimba:
képzeld el, hogy egy város, aminek hagyományosan a református kollégiuma erős, a maga előnyeivel, és hátrányaival. ez ugye debrecen. és van egy másik, ahol meg dr kovács csinált szociális óvóképzést. ez hajdúböszörmény. ha ezeket egymásnak alárendelik, akkor az első nyilván ledúrja a másodikat. még a legnagyobb jó szándék esetén is. szóval az élet minden területén van, hogy különféle iskolák léteznek. és nem lehet eldönteni, hogy melyiknek van igaza. és akkor valamilyen mellérendelő kombó kell. legyen ez is, az is. aztán majd mindenki eldönti, hogy neki melyik a szimpatikus.

Ordnassac 2010.07.12. 01:04:14

@Szimba: "Akár az LMP-ben is kezdhetne!"

Azt mondod, hogy vegyek zöld csokornyakkendőt? ;-)

Szimba 2010.07.12. 01:07:36

@Ordnassac:

Módosult tudatállapotba kerültem.:)))) Hány dimenziót parancsolsz? Tér-idő kontínuum??? Miegymás.

www.dormogodomotor.hu/

És ez itt a reklám helye! (Bár csak a netes honlap, és mááár nincs hozzá közöm.:(()
Ne fizessétek elő, mert a fene tudja mi lesz vele! Így is hónapokat késik a köv. szám.

Szimba 2010.07.12. 01:10:08

@Ordnassac:

Az látod nem ártana!:)
Már van egy környezet-, és természetvédőjük, aki most végzi a jogot (Debrecenben, azt hiszem), a Sallai R. Benedek. De ő elsősorban a természeti károk ügyében akar pereket indítani, bőven elférnél mellette!

Ordnassac 2010.07.12. 01:10:36

@Szimba: ennyire zöldnek talán mégsem kéne lenni a dolognak. ;-)

Jó lesz a három is, csak először nem esett le, hogy mire gondoltál.

Szimba 2010.07.12. 01:11:23

@Szimba:

Budapesten amúgy is bajban voltak az országos lista összeállításakor. Gyere a kerületünkbe, és szórom a szórólapokat, meg minden!:)))))

Ordnassac 2010.07.12. 01:11:44

@Szimba: az alkotmányjogi vonal már megvan a Schifferrel, az EU-joginál ott a Szilágyi Péter. Aztán még ott a Dorosz Dávid is, aki egy évfolyammal járt felettem. Nem hiszem, hogy emlékezne rám.

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:12:35

@Ordnassac:
figyeld a valóságot is. és ne csak monitort bámuld. meg az újságokat. azokban hazudik mindenki. török gábor is hazudik a blogjában, és én is hazudok a kommentekben. az értelmiség folyton egy valótlan világot vetít maga elé, és azt írja le. próbálja becsapni saját magát, és ezekkel hiteget másokat is. de a professzorok is ezt teszik, és tulajdonkéépen a jog ezt a hazudozást emeli tökélyre. az alkotmányjog különösen. szóval ezek 2 dimenziós modellek. és a valóság ennél több összetevős. ezt ne felejtsd el. hogy valós kapcsolatok kellenek. túl fiatal vagy ahhoz, hogy folyton az internet előtt üljél.

Szimba 2010.07.12. 01:15:29

@Ordnassac:

Jogászból sohasem elég egy párt esetében. Ki fogja a paragrafusokat előszedni, amikor kétes ügyletekbe bonyolódnak, és különböző szerződésekkel leplezik a pénzek magánosítását?!

Át kell nyergelned a környezetvédelemre, aztán irány...Sukoró.

Ordnassac 2010.07.12. 01:15:48

@[nick]: nem panaszkodom, van életem így is az egyetemmel, t. k. az ottani instruktori tennivalóimmal. :-)

Ami a hazugságot illeti: inkább úgy fogalmaznék, hogy egy-egy ügynek egy bizonyos rálátását biztosítják. (Persze vannak tényleg hazudozók, de azért ennyire nem tragikus a helyzet.)

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:21:35

@Szimba:
egyszer láttam egy interjút csukással a tévében. és elég tanulságos volt, politológia szempontból. szóval az mondta csukás, hogy a dörmögő dömötörhöz, vagy talán egy másik gyereklaphoz kellett 50 millió forint. és ment a kultuszminiszterhez, aki görgey volt, hogy gábor, 50 millió kellene a lapindításhoz. és az egyik derék író mondta a másiknak, hogy persze pistám, ennyi pénzt ilyen nemes célra mindig van. pontosabban ennek a fele van. a másik felét majd az ifjúsági minisztériumból megkapod. ment csukás, ahol fogadta jánosi. elmondta neki, hogy 25 milliót már kapott görgeytől, és most már csak a pénz másik fele hiányzik. a jános azt mondta, hogy persze. a gyereklap jó cél. ennyi pénz van rá. örült is a csukás, hogy ez könnyen ment.

aztán telt az idő, és ezt olvasta az újságban. a kormány két tagja lemondott. a kultuszminiszter, és az ifjúsági miniszter. görgey és jánosi. pont, akikkel meg volt állapodva. és a helyükbe lépett két számára ismeretlen. hiller, és gyurcsány. be is ment a minisztériumba, és kérdezte hillert, hogy akkor a korábbi megállapodással mi van. hiller szétttárta a kezét, és mondta, hogy ő egyedül nem dönt el semmit. kérdezze meg gyurcsányt. majd csukás azt mondta. oké, de mire számítson, mit fog mondani ez az akkor még ismeretlen gyurcsány. és hiller azt felelte, hogy mindent nagyon szépnek, és jónak fog találni, de egy fillért nem fog adni, mivel ez pártcél. gyereklappal nem lehet választást nyerni. és így is lett. szóval ezt mondta csukás egy tévé interjúban. szerintem tanulságos.

Szimba 2010.07.12. 01:22:08

@Ordnassac:

Ez nagyon szépen hangzik! bizonyos rálátás:))

Láttam én is szépen fogalmazott, láttamozott szerződéseket, amik mögött éppen csak munka, teljesítmény nem volt. Amolyan "zacskó arany a csatlósoknak" stílusú pályázati elbírálásokról is igen elítélő véleményem van.

Egyszóval jól van az elrendezve, hogy amikor az ember megöregszik és kezd kinyílni a csipája, akkor félreteszik, meg elviszi a kaszás, hogy jöhessenek a friss, naív, még hittel teli fiatalok.

Szimba 2010.07.12. 01:24:52

@[nick]:

Csukás egy fergeteges figura. Dolgozott a Dörminek. Most a Balaton mellett él, és minimális nyugdíja van.
Magának sem tudott pénzt szerezni.

Ordnassac 2010.07.12. 01:28:47

@Szimba: idősebb emberek között nőttem fel, szóval látom "azt a végét is" a dolognak.

Tökéletes dolgok sosem lesznek, mindig lesznek visszaélések, hazugságok és más simlis dolgok. Klasszikust idézve: mi az hogy, nagyon is! Azonban lehet valamivel jobb, illetve jobban fel lehet deríteni ezeket. Ez szerintem reális cél.

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:30:14

@Szimba:
azt mondta, hogy a dörmögő dömötör újraindításakor volt ez. perzse lehet, hogy ez is csak mese volt, de szerintem elég tanulságos. szóval megjegyeztem. amikor hiller és gyurcsány beléptek a politikába, akkor egy csomó ilyen kis kulturális projektet felülírtak a pártcélok.

Szimba 2010.07.12. 01:36:16

@[nick]:

Rengeteg dologra nem volt pénz. Különösen nem támogatásokra. A gyermekirodalom és a gyermeksjtó csak vergődik. Persze vannak minőségi dolgok, pl. Horgas Béla Szitakötő c. lapja kisiskolásoknak. Vagy a Kincskereső, amire Rigó Béla valahogyan összekoldulta most a nyomás költségét.

Aztán vannak nagyon jó kis kiadók, amelyek a magyar gyerekköltők műveit is kiadják, és nem elsősorban a gyors meggazdagodás vezeti őket, mint Matyi Dezsőt, aki tönkretette a magyar könyvkiadást.

És nagyon jó az egyszervolt.hu , amelyik rengeteg mindent vállalt, nem csak a gyerekeknek nyújt filmet, mesét, játékot, hanem a szülőkkel is foglalkozik.

Ordnassac 2010.07.12. 01:37:39

@Szimba: édesanyám az egyszervoltos játékokat szokta játszani. :-D

Szimba 2010.07.12. 01:38:48

@Ordnassac:

Így van. És nem is árt ha valaminek vége van. Jönnek a tehetséges fiatalok, új szemlélettel és másféle igényekkel.
Én pl. találtam 2 utódot is, sajnálom, hogy nem kellettek. (merthogy fizetés nélkül nem igazán vállalták).

Szimba 2010.07.12. 01:40:29

@Ordnassac:

Mert jók!:))

Ezt elmondom az illetékesnek!:)) Örülni fog.

Zuhanok az ágyba. Nem szoktam netezni ilyen sokáig.

Jó éjt!

[nick] (törölt) 2010.07.12. 01:43:51

@Szimba:
szóval a piacon az égvilágon mindent jogilag, és műszakilag kell megalapozni. egy gyereklapot is. persze lehet, hogy azt fogod mondani, hogy én vagyok matyi dezső, aki tönkretette a könyvkiadást. de a helyzet az, hogy igazából nem nagyon lehet ma már könyveket önmagukban kiadni, gyerekkönyveket meg különösen nem. a gyerekeknek interaktív multiméida kiadványok kellenek, egyszervolt.hu.

ssi 2010.07.12. 06:12:28

@[nick]: megleptél ezzel a hazudik a világ kijelentéseddel

kb. mindig elolvasva - többiektől nagyon eltérő - nagyon hosszú írásaidat,
nem tudok rájönni, miért vélekedsz így magadról, de főleg másokról

szertem nagyon nem helyes, sőt bántó is lehet másra nézve, a kollektíven mindenkit hazugnak kinyilvánításod

a hazug embernek nem az a legrosszabb, hogy leleplezik,
hanem hogy nem tud bízni senkiben,
mert mindenkit hazugnak tart, mint amilyen önmaga is

mindenki magából indul ki, de attól még nem biztos, hogy olyan is a világ

porfelhő 2010.07.12. 06:16:04

@Szimba: Hogy jól induljon a hét csak éppen belekukkantottam a blogba. Jó lenne @Ordi-nak az LMP. valóban. Nekem is van kettő lányom.
Szép napot mindenkinek!

porfelhő 2010.07.12. 07:28:58

@szimba. Még kiegésziteném, igaz nem lenne annyira jó party@O-nak, mint az eredeti ajánlat, az egzisztenciális hátteret nézve.

ssi 2010.07.12. 07:55:06

@porfelhő:
Ordi egyelőre fejezze be a tanulmányait, építse föl saját magát, s bízzon abban, ha elég tudatos és nyitott, terem nekik babér valahol

szegényke, három pótmamája is lett ... remélem, elviseli, mert úgy látom, hogy mi élvezzük

@Ordnassac:
nem vagy egyedül, bár nem ti vagytok többen:
egész életed a tanulásról fog szólni, s a nem a világ, hanem önmagad miatt.
a lelki békédről ne feledkezz meg soha, de azért is tenni kell és nagyon sokat

@Szimba:
- nem vitatom a múltadat (sok tudás és tapasztalat)
- s a jelenedet se (állandó kíváncsiság, tanulás),
- de a jövődben - személyiségedet megtartva - optimistább szemüvegen át nézz
(olvaslak, s értem, hogy a világ sok szegmensében ott voltál már, s látod a gondokat, de szinte csak azokat, s meg is írod nekünk, de nem adsz mellé reményt, hogy lehet és lesz is ez még jó, jobb is, pedig a hiányosságok épp úgy életünk részei, de ezekkel együtt élni, sőt így fejlődni, az az igazi kihívás )

Videofon 2010.07.12. 08:00:54

@manyike:
65 éve ígérik az aktuálisan hatalmon levők, hogy jobb lesz. Unalmas már elhinni.

lüke 2010.07.12. 08:14:30

csak 65 ?
szerintem egy fektetett nyolcas:)

lüke 2010.07.12. 08:22:23

a két német zseni:)
de.wikipedia.org/wiki/Gerd_M%C3%BCller

és késöbb
de.wikipedia.org/wiki/Paul_Breitner
s megnézheted, hogy megy:)

Honess és Breitner elválaszthatatlanok voltak, s egymásnak segítettek
s a 70-s VB

en.wikipedia.org/wiki/1970_FIFA_World_Cup

some help for jj.

panelburzsuj 2010.07.12. 08:23:14

@manyike:

Nem olyan lehangoló ám, amit nick mond a hazugságról. Sőt! Nemhogy nem reménytelen, hanem kifejezetten az ellenkezője: sokal előrébb lehet jutni, ha tisztában vagyunk az ember voltunkból következő általános és a saját személyes korlátainkkal is.

"Az igazat, csakis az igazat, a teljes igazat."

Talán megbocsátható, ha nem állok neki fejtegetni, hogy miért teljesíthető nehezebben a sor vége, mint az eleje. Azt gondolom, hogy [nick] olyasmire utalt, hogy a "teljes igazság" ismerete kategorikusan kizárható, a "csakis az igazság" pontos lehatárolásra sem nagyon vannak eszközeink, így aztán gyakran megesik, hogy a leegyszerűsített (vagy épp: kiszínezett) modelljeinket tesszük nemhogy az igazság (az "értékelt valóság"), de a nyersen megformált "tényálladék" helyébe is.

A tudott és szándékos hazugság (ismert igaz dolgok manipulatív célú lecserélése hamisra) csak a látványos felszín, ahol ráadásul még a sánta kutya is versenyképes.

Az "értelmiségi hazudozás" ott kezdődik, amikor a "nem tudom" helyén feltünedeznek az első "így is lehet éppen" típusú megállapítások, valamint a "dolog helyes megközelítése" jellegű szimplifikációs, nézőpontrögzítős törekvések.

Hogy mindebben hol a reménység? Ha ki-ki maga igyekszik fölmérni, hogy mit is csinál a fenti "hármassági skálán" is megmérve, már nagyokat lépünk egy tűrhetőbb és élhetőbb világ felé.

(hú de megaszontam ... :)

panelburzsuj 2010.07.12. 08:28:25

@panelburzsuj:

(önszántából, becsületesen, rendszeresen megméri ... és nem csak akkor és ímmelámmal, amikor már nagyon szorul a kapcsa ... )

lüke 2010.07.12. 08:33:56

@panelburzsuj:
te is tudod, rendes ember nem megy politikusnak
s hogy igérgetni kell ez nem kérdés,
s hogy nem tartják be, ez már hazudozás

nem kell ebböl nagy ideológiát gyártani, azt csinálták 50 évig:)

ssi 2010.07.12. 08:38:53

@Videofon: @lüke: @panelburzsuj:
pl.
vannak a különböző kormányok
mindegyiknek saját programja
és egy nagy víziója az országról és saját történelmi küldetéséről

és nem tudnak mindenki kedvébe járni,
még akkor sem, ha amúgy megvolna a tisztesség és korrektség

és figyelve a bírálókat (a fizetett, vagy a sorsokat élőket)
tódulnak a kritikák,
akár a saját szemszögükből a jogosak is

jó-e nekünk, ha valamely szimpátiánk nyomására látjuk a világot?
jobb lenne-e nekünk, ha tudatosan keresnénk a jót is?
csorbulna-e ettől bennünk valami?
melyikből tanulnánk többet, melyikből merítenénk több erőt?
változhat-e a közhangulat? lenne-e idilli állapot, mikor a több a jobb?

"minél mélyebbre ásol a gondodban, annál közelebb kerülsz magadhoz"

hogy kinek, mi a gond, részben személyiségi kérdés is, de befolyásolható is

teljes igazság? - talán nincs is. Részigazság? - attól függ, kinek?

valami ilyesmire gondoltam, de most nincs több időm

Szép napot mindenkinek!

panelburzsuj 2010.07.12. 08:47:18

@lüke:

Politikusnak sokféle ember megy, sokféle szándékkal. Tartósan azok maradnak meg a pályán közülük, akiknek a működése többé-kevésbe egybeesik a vezetettek elvárásaival.

Ha Rákosit a nép űzte el, akkor Kádárt a nép tartotta meg.

Bonyolult? Szerintem egyszerű.

Szimba 2010.07.12. 09:09:59

@manyike:

Hiányolod az "optimista kicsengést"?:)
Hiszen kibírtam! Végigcsináltam egy életet. Minden problémát elfogadtam, tehetségem szerint megoldottam, vagy ha ez lehetetlen volt, akkor kivártam azt az időt, amikor lépni lehetett. Talán túlságosan is konfliktus kereső, és problémacentrikus voltam. (diplomatikusan persze:))

----------------
Most viszont megrekedtem!!! SOS! Éjjel az üvöltő kutyáim elől mentettem egy sünt. Jelenleg egy tál macskakaja mellett gömbölyödik a fürdőszobában.
Mit tegyek, hogy megszabaduljak tőle, de mégse küldjem a halálba???????

Ez meghaladja a problémamegoldó képességem, vagy csak nagyon fáradt vagyok.

Szimba 2010.07.12. 09:16:39

SÜN! SÜN! SÜN!

Hé, értelmiségiek, nem elbújni a konkrét feladat elől!

szbi 2010.07.12. 09:19:14

Egy jó példa a politikai médiamanipulációra:

Az f.hu oldalon megjelent egy elemzés a közigazgatási/intézményi "kirúgásokról". A cikk a szocik 2002-es eljárásáthoz hasonlítja a Fidesz mostani cselekedeteit.
Egy részlet:

"... most a Fidesz a 2/3 birtokában olyan független intézményekben is bebetonozza a saját emberit, ahol eddig ez aligha volt lehetséges. Ilyen az Állami Számvevőszék, a Nemzeti Média Hatóság vagy az Alkotmánybíróság, így ha 4 év múlva esetleg kihunyna a forradalmi láng, akkor is a fontos posztokon még maradnak a lojális döntéshozók."

V. T. szerző cikkének címe: "A kirúgások sebessége mindig állandó"
Bevezetőjének első mondatai: "Az elmúlt hetekben több tucat magas beosztású köztisztviselőnek kellett új állás után néznie, miután..." Ez igaz; de a cikk mégis hamisít.
A föntebb említett három, az országgyűlés által választott, tehát nem kormányzati kinevezésű tisztség ugyanis hosszabb ideje szerintem alkotmányellenesen - üresen állt. A korábbi kormányzó erők képtelenek voltak egyezségre jutni az ellenzékkel. Erre most a 2/3 miatt nincsen szükség; gyorsan léptek a vezető; - helyesen.
Ráadásul a cikket a sokat támadott Domonkos László portréja illusztrálja. Illusztrálja? Manipulálja az olvasót. Az ő általa elfoglalt helyről nem rúgtak ki senkit. Ráadásul az ÁSZ elnökhelyettesi posztját jó pár éve nem tudták betölteni. Most igen.

Akkor lesz igazán jobb az életünk, ha a hasonló piszkos manipulációk megszűnnek.
De mire is szolgálnak ma? Töprengjen, Kedves Olvasó.

/P. s.: mostani szövegem szempontjából érdektelen az új kinevezettek személye, minősége./

panelburzsuj 2010.07.12. 09:22:06

@Szimba:

Vidd el egy vászonszatyorban egy gazos, ápolatlan telekre. És onnantól megint sün őméltósága gondja a struggle for life.

panelburzsuj 2010.07.12. 09:27:54

@panelburzsuj:

(És vidd a sünnel az fn.hu újságíróját, meg szbi kommenttársat is, ha van még hely szatorban. (Zsákod van?))

Szimba 2010.07.12. 09:49:31

@panelburzsuj:

Ez jó! Egeret már szállítottam erdős, hajléktalanok lakta terepre. Most jön a sün.
Csak előbb lefotózom. Fergeteges hangja van. Morog, röfög, csámcsog, és szuszog. Kapott egy cserebogarat, de nem eszi. Kicsit lámpalázas.

Szimba 2010.07.12. 09:52:04

@panelburzsuj:

Van zsákom, de nem viszem az említett urakat sehová! Mi maradna neked, hogy naponta jól elszórakozz velük?:)

panelburzsuj 2010.07.12. 09:55:35

@Szimba:

(Egy egész süncsaládot etettünk egy nyáron át. Nem voltak rabok - egyszerűen beleszülettek a készbe (a kertünkbe). A picik imádtak a a sajtdarabkákat, talán az öreg is kedveli. Az sünétkezés valóban meglepően lármás. :)

ssi 2010.07.12. 09:56:49

egy gondolat erejéig beugrottam hozzátok

@Szimba: zajlik, nagyon zajlik az élet körülötted :-)

kormányról, politikusokról, munkahelyeidről, különböző szakterületekről osztottad meg velünk személyes rossz tapasztalataidat, vagy általános lesújtó véleményedet. annyi helyen ott jártál, vagy bekukkantottál, biztosan találkoztál szimpatikus emberekkel, megoldásokkal is.. ezeken elgondolkozni többet segítene, mint a mit ne tegyünk, - ha értesz engem? :-)

a jelenlegi kormány (a korábbival szemben) hirtelen óriási optimizmust, lelkesedést sugároz élen a ME-kel, a külsős jelentős támogatóival, ill. néhány szakpolitikusával. Szkeptikusan azt gondolhatnám, h valamit leplezni akarnak

mit tegyen az ellenzék? szertem rossz húzás lenne tőlük a markáns pesszimizmus. Úgy kell nekik is ebben részt venniük, hogy közben jogosan bírálnak. Mi adhatná meg az ellenzék súlyát? Hogy leteszik a saját javaslataikat, hogy mosolyognak, hogy szerveznek saját társadalmi akciókat az összefogásról, adakozásról, az élet szebbik oldaláról? az MSZP most építkezhet korábbi eredményeire is (utak, épületek stb.)?

panelburzsuj 2010.07.12. 10:00:03

@Szimba:

(Csak akad még a neten pár idilli hely, ha kötekedhetnékem támad, nem? :)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:06:34

@manyike:

A trónkövetelők startégiáját mindig a piacvezető legfontosabb jellemzői határozzák meg.

Ha Fidesz legfőbb jellemzője a hantázás, akkor arra kell rárepülni. Ha a lekenyerezés (utak, épületek stb.), akkor arra.

Az ellenzék már a nevében is hordozza, hogy nem önmagában valami, hanem valamihez képest. A parlamenti pártosdi színtiszta pozicionálás.

ssi 2010.07.12. 10:07:32

@panelburzsuj:
SÜN lakásba nem szoktatható be; tejet nem, vizet szabad nekik adni + pl. alma

EMBER meddig marad hálás, meddig tart az ideológiai gyűlölet/elfogultság?
a sok személycsere óriási bebiztosítás

GAZDASÁG terén nagyon várom a különböző mutatókat és bankadó sorsát

KORMÁNY 2 legyet egy csapásra: gazdaság és saját hatalom - e 2 erősíti majd egymást, vagy pont egymás ellen fognak hatni?

Szimba 2010.07.12. 10:09:19

@manyike:
Noná, hogy találkoztam. Rengeteggel találkoztam. Ezek a szimpatikus emberek egész életükben küzdöttek elszántan valami jobbért, rengeteget dolgoztak elismerés, magasabb pozíció, pénz nélkül.
Kidolgoztak programokat, és neveltek számtalan gyereket óvodában, iskolában, vagy tanítottak egyetemeken, főiskolákon, miközben irigység, gáncsoskodás érte őket lépten-nyomon.
Aztán a pedagógusoknak járó nagy kitüntetések átvételekor mindig láttam, amint megöregedve, elhasználódva, későn, mégis meghatódva remegő kezükbe vették a plecsnit tartó dobozt, a sovány borítékot - kb. ugyanannyi politikai szempontból hűséges, életművész csókos között.

És ezek az emberek ingyen is dolgoztak, és nem kérdezték, mennyi a honorárium. Szemben velük pedig mindig ott voltak azok, akik magasra jutottak a nagy semmivel (barátok, párttársak, rokonok stb.) és szóba sem álltak veled, ha nem ajánlottad a sokszorosát annak, amit megérdemeltek volna.

Rengeteg szorgalmas hangya, és jónéhány here - ez a társadalmunk.

ssi 2010.07.12. 10:11:08

@panelburzsuj: jó az elméleted :-)
lehetőség óriási: váltópárttá épülni valamelyiknek
láttunk már nagy esély elcseszéseket

ha az LMP független és ismert főpolgármester-jelöltet indít - érdekesebb lenne

panelburzsuj 2010.07.12. 10:11:44

@manyike:

(A sünebédlő nem lakásban volt, hanem egy bokor alatt.)

Szimba 2010.07.12. 10:13:16

@panelburzsuj:
Ojjé! Ajánlhatok néhányat!:)))

@manyike:

Annyit azért tudok a sünről. Nem is szeretném beszoktatni. A kisebb vadászkutyafélém most is próbálja az ajtón kívülről beinhalálni a sünt.:)) Nem kapott tejet, mert csak söröm van. Este elviszem, és szabadon eresztem egy kis erdős részen.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:17:34

@manyike:

(Nem az én elméletem, hanem a Jack Trout - Al Ries amerikai szerzőpáros élethosszig fejlesztgetett, világsikerű marketinszemléletének adott kérdésre alkalmazása.)

ssi 2010.07.12. 10:20:05

@Szimba:
rossz környezetben elszántak

s konkrétan miket tettek? ugyanis ezek segítenének pl. abban, hogy a szülő is tisztábban lásson, mert ez is borzasztóan fontos: ne legyen elfogult a gyerekével, hogyan segíthetné elő a beilleszkedést, hogyan foglalkozzon ő is a csemetéjével, hogy kiegyensúlyozottabb legyen, helyesen tudja értelmezni a pedagógus gondjait, együtt tudjanak tenni stb., stb.

az ilyen fajta közös tanulás jó a gyerekeknek (a jövőjüknek is), a pedagógusoknak is és a szülő akár a saját életében is tudja hasznosítani a tapasztalatokat (sok olyan felnőtt van, aki nemcsak a gyerekével kapcsolatban nem elég felelős, de a saját sorsával se)

Ordnassac 2010.07.12. 10:22:14

@manyike: eddig még bírom a sok pótmamát. :-)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:25:20

@manyike:

(Én úgy látom, hogy a közelebbi jövőben az LMP és a Jobbik nem legyőzni akarja a Fideszt, hanem szeretne betársulni a kormányzásba - a lehető legmagasabb árfolyamon eladva az együttműködést. Ehhez két dolog kell: a Fideszt 50 százalék alá kell szorítani, és mindeközben akadályozni a többi kisebb veresenytárs előretörését. Magyarán Orbánból előbb Ficót csinálni, majd nagykegyesen felajánlani a tizenakármennyi százalékunkat "nemzetegyüttműködtetési hasznosításra".)

panelburzsuj 2010.07.12. 10:28:48

@Ordnassac:

És a pótfater? Hát Panelbástya elvtárs már szart sem ér? :)

Szimba 2010.07.12. 10:33:45

@manyike:

1. sok az egyke, ezekben az esetekben inkább intézményt váltanak a szülők, és túlterhelik a gyereket, hiszen ez az egy "termékük" van. Minőséget akarnak belőle kihozni (közben elrontják, önzővé, antiszociálissá, frusztrálttá teszik).

2. A többgyerekes szülők esetében nincs különösebb gond a gyerek beilleszkedésével.

3. A pedagógiai programok hozzáférhetők minden kezdő, gyakorló pedagógus számára. Nem az elmélet hiánya miatt nem működnek, hanem az elkötelezett, jólképzett hivatástudattal rendelkező fiatalok hiánya miatt.

4. A pedagógusoknak tanítják ugyan a felnőttekkel (szülőkkel) való együttműködés mikéntjeit, a baj, hogy éppen azok a szülők nem partnerek, akiknek a gyerekei lemaradtak, hátrányos helyzetűek, más nevelési igényűek.

Pl. Egyedi példa, de nagyon elkeserített. Vidéki óvónő leírta egy pályázatában, hogyan fogadja a cigány gyerekeket, milyen élményeik vannak a 3-4 éves kicsiknek, hogyan kezeli ezt, miként segít a szülőknek (családlátogatástól, munkakeresésig, téli tüzelő megszerzéséig, csekk, kérvény megírásáig). Egyik-másik gyerek szerepjátékát, megnyilatkozását megfigyelési naplóban leírta, a kicsi nem ismerte az angol vécét, a pulóverébe törölte az orrát, eljátszotta a papa biciklilopását stb.

Erre a minisztérium romaügyi nagyokosai, meg a Romapage (ami egyébként egészen jó) megtámadta, hogy általánosításra okot adóan lejáratja a cigányságot, rasszista.
Zokogva telefonált a szerencsétlen óvónő, aki a lelkét kitette, 12 órázott, és szerette ezeket a gyerekeket.

Ekkor éreztem úgy, hogy kész, megyek nyugdíjba.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:34:07

@panelburzsuj:

(És mindennek már ősszel komoly tétje lesz, ugyanis a kooptált alpolgármestereket a testület joga elfogadni (megbízni), nem a külön megválasztott polgármesteré.)

Szimba 2010.07.12. 10:34:55

@Ordnassac:

Porfelhő is felajánlotta a 2 lányát!:))) Mit szólsz?

(Én nem ajánlom fel a fiam!::)))

panelburzsuj 2010.07.12. 10:41:32

@Szimba:

(Ilyen témákban valami főnökféle voltál, vagy inkább "szakértői holdudvar"? Szóval hivatalban, vagy alkalomszerűen volt lehetőséged "odahatni"? (Már amennyi, persze.))

Ordnassac 2010.07.12. 10:42:18

@Szimba: "(Én nem ajánlom fel a fiam!::)))"

Ne vedd rossz néven, de nem bánom. :-D

Szimba 2010.07.12. 10:43:39

@panelburzsuj:

Elég speciális. Is-is. De nem voltam főnökféle:))

Szimba 2010.07.12. 10:44:31

@Ordnassac:

Csak kiderült, hogy heteró vagy!:))))

Szimba 2010.07.12. 10:48:33

@panelburzsuj:

A főnökfélék mindig gátlástalanul beáldozták ezeket az embereket a saját céljaik, politikai játszmáik érdekében.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:48:40

@Szimba:

(Akkor neked azért biztos elárulhatom, hogy kisdoboskoromban a Joó Kati nénivel leveleztem: te nem magyarázod félre ... :)

Szimba 2010.07.12. 10:49:45

Akkor, balra el. Vár a sün, a vásárlás, és még nehány apróság.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:54:22

@Szimba:

Hát én pont azon töröm a fejemet már elég régóta, hogy a közvetítettséget hogyan lehetne hátrébb szorítani a "közérinkezésben". Mert az efféle "beáldozásra" akkor van igazán mód, ha a beáldozott maga van nem tud megnyivánulni a saját nevében (mert nincs hol, nincs fórum/agóra) - vagy nem meri felvállalni a nyilvános megküzdést.

Szóval én úgy gondolom, hogy még nagyon-nagyon mesze vagyunk az internet valódi erejének kihasználásától.

porfelhő 2010.07.12. 10:55:23

@manyike: Persze fejezze be a tanulmányait @Ordi, de azért viccelődni lehet egy picit.

panelburzsuj 2010.07.12. 10:56:39

@Szimba:

(Úgy emléksze, hogy aláírásként simán csak Joó Katalin szerepelt. Persze negyvensok éve, és "sorskövetéssel" aztán nem foglalkoztam.)

Szimba 2010.07.12. 11:02:25

@panelburzsuj:

Ebben a konkrét esetben az a stratégia segített, hogy nem magyarázkodott, és mindenki hallgatott, ill. szűkszavúan válaszolt.
(Közben találtak egy jobb célpontot, a rendőrség honlapján szereplő rasszista akármit, amit meg lehetett támadni. Biztosan hallottál, olvastál róla annak idején a sajtóban.)

ssi 2010.07.12. 11:03:49

@porfelhő:
én is annak szántam, pótanyuka társam :-)
főleg a kiházasítást :-)
bocsi, időhiány miatt kapkodok, az LMP kapcsán akartam utalni "a ráér még dönteni" megoldásra, még vicc szintjén is

Szimba 2010.07.12. 11:05:30

@panelburzsuj:

Az IWIW-en van egy óvónői klub mintegy 10 ezer taggal, van egyesületük. De ez nem mindig segít. Sőt!

Szimba 2010.07.12. 11:07:07

@manyike:

Ordi most megkönnyebbült!:))

panelburzsuj 2010.07.12. 11:13:14

@Szimba:

(Arról nem volt nehéz hallanom: a rendőrségi belső levelezést két helybéli figura tárta fel, itten közismert rendőrök mindketten ... Ittse biztos persze, hogy minden motiváció ki van plakátolva, mindenesetre elég kemény frontok lehetnek, mert a jobbikhoz húzó tettrekész rendőrök főnökasszonya is ebben a megyében áll(t?) szolgálatban.)

panelburzsuj 2010.07.12. 11:17:30

@Szimba:

A "közösségi oldalak" csak cimborálásra meg bandák szervezésére jók, értelmes, kontruktív tevékenységre alkalmatlanok.

ssi 2010.07.12. 11:24:52

@Szimba: "Ordi most megkönnyebbült!:)) "
a fiad-talan konstrukció miatt,
vagy mert tudja, jó kezekben (a mienkben) van?

süni család vonulása nálunk is nagy élmény: elől apuka, mögötte libasorban a többiek. a fiam nagyon akarta őket, ekkor kellett egy kicsit olvasgatnom a sünszokásokról

Ordnassac 2010.07.12. 11:40:26

@manyike: @Szimba: nálunk sünszinten az a helyzet, hogy a szomszédban ott van az alom. Esténként, ha a kutyánk meglát egyet, olyan koncertet csap, hogy ihaj. Emiatt hátra kell zárni és megvárni, amíg a sün odébb andalog. Rosszabb a helyzet, ha a sün átjön! A kutya el akarja kapni, de állandóan megszúrja a sün. Ilyenkor megőrül. Kutyát hátra kell csalogatni, elemlámpa és kesztyű fel. Sün felvenni és a szemben lévő templomkertbe lerakni.

panelburzsuj 2010.07.12. 11:51:01

@Ordnassac:

(Ezért vakarja a Jobbik annyit a fejét, mert a Fideszes csókák újra meg újra bemutatják, hogy milyen klafa jobbikosok is tudnának lenni, ha akarnának ... )

panelburzsuj 2010.07.12. 11:52:30

@panelburzsuj:

(És nem ám tenyeres-talpas módon, hanem kifinomultan ... )

lüke 2010.07.12. 12:16:57

@Ordnassac:
http://www.youtube.com/watch#!v=13olfeD026g

lüke 2010.07.12. 12:22:24

@Ordnassac:
mi a sünt szó szerint lapátra tettük:)
a mostani kutya odaadja a kajáját:)

lüke 2010.07.12. 13:00:19

@Ordnassac:
nem majd a kakasülöre ad helyet a FIFA:)
s hol volt Schmitt Pajti meg OV, nem láttam Zsófia és
Prinz Willem-Alexander között:)

Ordnassac 2010.07.12. 13:01:54

@lüke: Schmitt tudomásom szerint nem ment. OV-t a német tévé nem mutatta. ;-)

lüke 2010.07.12. 13:03:26

@Ordnassac:
pedig Rogge ott ugrált,
tetszett milyen sportos
a Pajti lemondott az alelnökségröl?

lüke 2010.07.12. 13:06:45

@Ordnassac:
Sepp Blatternak is van Bundesverdienstkreuz:)-ja!

Ordnassac 2010.07.12. 13:09:59

@lüke: Schmitt már 1999 óta nem a NOB alelnöke, "csak" protokollfőnöke. Arról meg kötelező lesz lemondania, ahogy a MOB-elnökségről is. A NOB-tagságot asszem nem érinti a dolog.

Szimba 2010.07.12. 13:21:35

@panelburzsuj:

No!:)))Kicsi az ország!:))
(Másrészt az illető hölgy sok munkatársával dolgoztam együtt. Ejtőernyősként vettek át más pozíciókat.)

lüke 2010.07.12. 13:22:09

derstandard.at/1277337860197/Neuer-Leitwolf-fuer-die-Sozialisten
szo sincs félistenröl
hacsak a a
vezér farkas
vagy a herkulesi feladat nem az

Szimba 2010.07.12. 13:23:41

@manyike:

Szerintem azért, mert elhalasztottátok a megnősítését.
Itt mindenkinek van süne???

lüke 2010.07.12. 13:28:17

@Szimba:
akinek PC-je van
csak annak:)

Szimba 2010.07.12. 13:36:14

No, nem saját kútfőből, de itt van néhány motívum OV fiatalkori megnyilvánulásairól:

- kb. 18 éve még harcos ateista, kinevette párttársaival együtt a vallásos embereket
- a kereszténydemokrata képviselőknek a felszólalásukkor azt kiabálta, hogy "csuhások térdre",
- a kisgazdákat "szalonnazabálóknak" nevezte,
- a nyugdíjasokról az volt a véleménye, hogy "felélik a fiatalok" jövőjét,
- kivonult az ülésteremből a 90-es években, amikor az Antall kormány Trianon emléknapot tartott,

A mostani megnyilvánulásait nem sorolom, elvégre megtérhetett, megváltozhatott a véleménye...

Szimba 2010.07.12. 13:39:33

@lüke:

pc játék vagy political correct?

Szimba 2010.07.12. 13:44:25

És ha a sünöm egy (hős)anya sok kis sünnel? Akkor elszakítom őt a gyermekeitől!!!!
Megvizsgálom nőgyógyászatilag, ha kigömbölyödik!:))

porfelhő 2010.07.12. 13:55:32

Hahó! Van új kommentelhető anyag. Most tette fel TG.

ssi 2010.07.12. 13:57:52

"Tömegoszlatási technikák
Rendőrségi csapatalakzatok

* sün: a rendőrök vállt vállhoz vetve, háttal a művelet alá vont személy felé fordulva körülveszik a védett (vagy elvezetni kívánt) célszemélyt, hasonlóan ahhoz, ahogyan a sün tüskéi védik az egyébként védtelen kis állat testét a támadótól. Így a belátott tér 360°-os lesz. Az alakzat széles körben ismertté vált, amikor 2009-ben felkerült az alkalmazásáról egy videó az internetre (lásd még: Sün!)."

ssi 2010.07.12. 13:58:57

@Szimba: O.V. ekkora változása - ámulok
süti beállítások módosítása