Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
10:06

Talán már kiderült az eddigi írásokból, hogy megítélésem szerint a politikai eseményeket érdemes több oldalról is megvizsgálni, s ha nem a mindent elárasztó lelkesedés vagy a vak gyűlölet hajt minket az értelmezésben, akkor általában ennek az átgondolásnak a vége sem lehet kizárólag fehér vagy fekete. Természetesen így van ez Orbán Viktor „frakciólátogatásai” kapcsán is, most azonban kivételesen mégsem csak a sokszor tárgyalt hasznokról és veszteségekről beszélnék.

(Fotó: Népszabadság)

Amikor a miniszterelnök elfogadta előbb az LMP, majd a Jobbik meghívását, megfontolásai mögött számos politikai érdek meghúzódhatott. Mutathatta elkötelezettségét, demonstrálhatta készségét a párbeszédre, továbbá ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét. A 2010-es választás után létrejött új pártrendszerben a miniszterelnöki értelmezés – a „változást akaró” LMP-ről, a „szélsőséges” Jobbikról és a „vállalhatatlan” MSZP-ről – hangsúlyozása kiemelt érdeke a kormányzó erőnek.

A tiszta politikai érdekeken túl azonban – akár akarta Orbán Viktor, akár nem – ezek a találkozások egy fontos általános célt is elérhettek: megmutathatták, hogy minden ellenkező látszat ellenére a magyar politikában továbbra is jelen van a véleménykülönbség, vagy másképp megfogalmazva: az alternatíva. A kormányfő jelenlétével és szavaival egyértelműen legitimálta ezt a helyzetet, saját szavazói és az ellenzéki pártok támogatói számára is azt üzenve, hogy elismeri az ellenzéki politikai törekvések létjogosultságát, helyét a magyar parlamentben. „A fennálló lényegi véleménykülönbségek ellenére is lehetséges bizonyos együttműködés” – fogalmazott az LMP-s találkozó után. „A véleménykülönbség a megbeszélés végén is fennmaradt” – mondta a Jobbik képviselőivel való megbeszélést követően.

Biztos lesznek olyanok, akik azt mondják: demokratikus körülmények között szánalmas és nevetséges örülni annak, hogy a politikai részérdekeket, az ellentétes véleményeket tiszteletben tartják. Akkor ebben nem értünk egyet: szerintem nem az.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr12155035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bankok Hilton 2010.07.18. 20:25:44

Bankok Hilton   „ha a gazdagot éri sérelem a szegény javára, tisztességesebb, mintha fordítva történnék”   A bankok nem végeznek semmilyen érdemi munkát. Nem hoznak létre kézzelfogható hasznot. Pénzt adnak ki kamatra, ráadá...

Trackback: Narancs riasztás - Orbán Viktor szomszédol 2010.07.16. 16:21:36

Orbán Viktor szomszédol. (Látszólag) váratlanul bezörget az LMP-hez, barátkozik egy kicsit, aztán, ha már úgyis a lábán a csizma, a Jobbikhoz is átballag. Egy hozzá fogható bölcs vezér ritkán szokott „csak úgy” kujtorogni - felmerül a kérdé...

Trackback: Találkozgatások 2010.07.16. 12:41:21

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan veszi a NER-t és saját magát. Legalábbis a gesztusok szintjén biztosan, hiszen sorra randevúzik az egyes pártok frakcióival. Ha különösebb eredményük nincs is ezeknek

Trackback: Találkozgatások 2010.07.16. 12:37:59

Úgy tűnik, Orbán Viktor komolyan veszi a NER-t és saját magát. Legalábbis a gesztusok szintjén biztosan, hiszen sorra randevúzik az egyes pártok frakcióival. Ha különösebb eredményük nincs is ezeknek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

innovation 2010.07.16. 10:16:56

"szerintem nem az" - szerintem sem

Ordnassac 2010.07.16. 10:17:12

A végszót egy kicsit másképp (kérdéssel) világítanám(?) meg: szükség van-e egyáltalán annak hangoztatására, hogy vannak véleménykülönbségek vagy elég-e természetesnek venni, nem különösebben forszírozva a szót rá?

sárkányfő 2010.07.16. 10:17:19

Mióta is hisszük el, amit a különböző pártok vérgagyi kommunikációs csapati kitalálnak?

Hű de nagyon meleg van...

trusty 2010.07.16. 10:36:20

Teljesen mindegy kinek mi volt a célja ezekkel a találkozókkal,
a Parlamentnek erről kell szólnia; a tárgyalásokról és a perspektívák megindoklásáról.
Így a kedves állampolgár is eldöntheti, kiknek és milyen véleményével tud azonosulni..

golb 2010.07.16. 10:37:11

Azt hiszem egyet kell értenünk T.G.-al abban, amit talán az előző postnál is írtam. Az jó, ha alapkérdésekben egyetértünk, többek között abban is, hogy nem kell mindenben egyetértenünk. :) Ezt a látogatássort szvsz. lehet "NENY-kezdősor értelmező rendeletnek" venni, hiszen nem feltétlen kell a legyen egyetértést úgy kisarkítani, hogy nem lehet más véleménye senkinek. Természetesen bötű szerint így is kifacsarható (és sokan ki is facsarják), de talán nem ez volt a szándék. Szokták volt mondani: értsd jól. :)

Én speciel örülök annak, hogy (ha esetleg perpillanat pusztán csak érdekből, és csak látszólag) meghallgatják egymást, és elfogadják a másik véleményét. Már csak azért is, mert ha ez a közvéleménytől pozitív visszaigazolást kap, akkor talán szokássá is válik, és előbb-utóbb tényleges tartalommal is megtöltődhet. Bárhogy is, de kimozdítja a holtpontról a klasszikus "szadista és a mazochista szeretkezik" szintű vitakultúrát. Arra is jók ezek az alkalmak, hogy karakteresebbé tegyék az egyes pártok arcát, helyzetét, szerepét, egymáshoz való viszonyát.

Ez LMP-Fidesz relációban nem szövetségesi, de esetenkénti korrekt együttműködési viszonyt sugall, Jobbik-Fidesz viszonylatban ellenfeleket mutat, akik azért a haza érdekében összefoghatnak (l. demográfiai kérdéskör).
Az MSZP pedig a homokba dugta a fejét, amiben persze kicsit benne volt az is, hogy Orbán nem tette egyértelművé, hogy elmenne ha hívnák. Az MSZP akkor járt volna jól szerintem, ha még ez előtt a kijelentés előtt megejti a meghívást, hadd fájjon O.V. feje. Így inkább az jön ki belőle, hogy mégsem akarnak konstruktív ellenzék lenni. :) Így leginkább úgy tűnik, hogy a MSZP-Fidesz relációban a kormánypártok nem foglalkoznak az MSZP véleményével, mintha nem is lennének.

szbi 2010.07.16. 10:48:09

A látogatások, azt hiszem a Fidesz politikusoknak is szóltak. Sőt, a Fidesz választóközönségnek. Személyes tapasztalatom szerint, egyes aktivisták és aktív választók mindhárom ellenzéki pártot közel azonos hőfokon gyűlölik. Háborúban természetes ez, senkit sem lehet lelőni megértő módban, márpedig a háború az ellenség/ellenfél megsemmisítéséről szól. Elpusztításáról. Most pedig éppen, ha nem tetszettek volna észrevenni, a győzelem utáni konszolidáció folyik. Az agyon nem csapott utolsó patkányt nem szabad sarokba szorítani, mert végső ellenállása beláthatatlan helyzetet okozhat; mehet vissza a lyukába - és jöhet a patkányméreg.
Míg egyfelől az ellenzék demonstratív elismerése zajlik, másfelől eléggé következetesen, lassan-lassan gyökerekig hatolva megy előre a maffia felszámolási folyamat, a szoci - ? - érdekkör totális kiszorítása. Most látjuk csak, milyen mélyen kiépült a teljes társadalmat átfogó gengszter-oligarchia. Balkániasodásunknak ez is jele, nem csaj a kabóca és a lóorrú szúnyog megjelenése a faunában a mérője.
Hasonló politikai gesztusokra - és háttértárgyalásokra is! - bőven számíthatunk a közelebbi jövőben.
Számomra amúgy Simor bankelnök ügye lesz a markáns jelzés: ha sikerül körön kívülre tenni belátható időn belül - és úgy tűnik, igen - az egyértelműen a tisztogatás sikerét mutatja majd.
Az ellenzéknek - a szocikon kívül - még középtávon sem érdeke az utcapolitikai feszültség fenntartása, s az ő belső konszolidációjukat is segíti az orbáni kapcsolat-politika.

lorantka_a_gall 2010.07.16. 10:56:12

@golb: a hsz-ed nagy részével egyetértek. Annyival még megfejelném, hogy azután, amit fletó mondott az mszp leendő ellenzékiségéről, a nem-foglalkozás a legjobb, amit tehetnek. Ugyanez áll egyébként a többi ellenzéki pártra is. Megbocsáthatatlan bűn lenne újra kiengedni az mszp-t a karanténból.

bioLarzen 2010.07.16. 11:07:54

@Ordnassac: abszolút egyetértek, pontosan ugyanezt akartam írni.

bio

golb 2010.07.16. 11:18:58

@Ordnassac: Szerintem pusztán azért kell felhívni a figyelmet arra, hogy vannak véleménykülönbségek, mert a korábbi kétoldali felállásban az ember úgy érezte a két nagy párt észre sem veszi a másik véleményét, és az abban esetleg rejlő okosságot csak simán, zsigeri alapon elbeszél a másik mellett.
Ha kimondom, hogy vannak véleménykülönbségek közöttünk, de ez nem probléma, az legalábbis feltételezi, azt kommunikálja kifelé, hogy meghallgattam a másik felet, sőt talán fel is fogtam belőle valamit... :) Ez pedig nem kis különbség!

Medvegyev 2010.07.16. 11:19:37

@szbi:
Háború volt?
Konszolidáció folyik?
Hiszen magad írod, hogy ez egy egyszerű tisztogatás.

Szerepzavaros szöveg.

Szimba 2010.07.16. 11:20:01

Teljesen igaz, ezek a tárgyalások akármilyen különbségeket, azonosságokat erősítenek a pártok programjában, mégis az a legfontosabb, hogy demokratikus módszerrel zajlanak.

Az is szimpatikus gesztus, hogy az LMP-vel leültek, és az is, hogy kiálltak a Jobbikkal is, és bizonyos dolgokban állást foglalt a Fidesz. Pl. a gárda ügyében világosan nyilatkozott OV.

És itt számomra lényegtelen, hogy esetleg (sőt) külföldi nyomásra teszi mindezt. Ugyanis már az is bizonyos politikai kulturáltság jele, ha valaki a belföldi sikerei mellett képes elfogadni a külpolitikai helyzet más igényeit, és el tudja helyezni az ország érdekeit legalább a kontinens érdekei között.

Más!:)) OV és Vona közel azonosan alacsonyak!
A jobboldal kis, mokány, sötétbarna, sűrűvérű vezértípusa erősen különbözik az értelmiségi (inkább értelmiségi és fiatalos) LMP vezetőitől.

Fodor G., Magyar B., és még a mackós Kuncze, a rettenetesen óriásegér kinézetű Kóka nagyon magasak.

No, ebből nem jön ki semmiféle tanulság, de nekem feltűnt:)))

Zoltchy (törölt) 2010.07.16. 11:20:44

Teljesen rendben van, hogy vannak véleménykülönbségek.
Azzal is egyetértek, hogy egy miniszterelnök, a nemzeti együttműködés jegyében, megpróbál egyeztetni az ellenzéki pártokkal.
Csak egyetlen kérdés merült fel bennem: Miért pont most?????
Miért nem 12 évvel ezelőtt, ahelyett, hogy "a Parlament ellenzék nélkül is működik"?
Igyekszem én és próbálom követni
Csak az a nyolc év, azt tudnám feledni!

tlac 2010.07.16. 11:22:06

TG, javaslat újabb nagyobb (?) témára a nyárra: ÍGY, ebben a formában vége-e az MSzP-nek, illetve az "emeszpéség"-nek? Csak pár jel:
1. gerentológia - Kádár népe lassan csak emlék, fő bázis 55+ éves
2. anyagi bázis mintha kicsúszott volna, nem tudni jeletősebb mecénásról
3. szektásodás jelei, összevissza beszélés
4. "értelmiségi holdudvar" teljes talajvesztettsége, ill. náluk is kritikus a 2. pont
4. média átrendeződés, internet feljövése, off line média bulvárosodása, kádárista médiamunkások elfáradása
5. a legutóbbi csodafegyver, a Gyurcsányizmus szinte teljes bukása, már csak Táncsics Alapítvány ez egyetlen bázisuk.
6. Úgy általában a "baloldaliság"
stb., szocdemség kiürülése nemzetközi téren is, Európában már szinte csak a déli államokban erő.
7. gyenge káder állomány, gyengülő szervezettség, beágyazodottság
ez csak egy tipp. Októberben az LMP Budapesten (!) erősen ráverhet az MSzP romjaira , vagy reménytelen helyzetben le is vehetik Horvátot.

Vagy az MSz(M)P örök? Mindig lesz?

Ordnassac 2010.07.16. 11:22:17

@golb: valahogy azért tartok attól, hogy megmarad a mindenkori kormányoldal további "jó szokása", hogy ellenzéki törvényjavaslatokat szépen elhasaltatnak már a bizottságokban. Szóval pusztán kis média-PR-ről lehet leginkább szó. (Az ellenzéki jogok tekintetében nem jeleskedett eddig különösebben a kormányoldal a nemzeti együttműködés jegyében.)

Szimba 2010.07.16. 11:23:24

A Fidesz ebből a túlerőből megteheti ezeket a gesztusokat, megteheti, hogy bizonyos dolgokkal egyetértsen, ami természetesen önmagukat erősíti, és amit elutasít, az is népszerűvé teheti.

Egyszóval nyerő helyzetben lehetnek demokratikusak, vagy annak látszók.

Mindenképpen jónak tartom. Ha másért nem, éppen az előbb említett külföldi megítélés miatt.

lorantka_a_gall 2010.07.16. 11:24:07

@Szimba: azért arra felhívnám a figyelmed, hogy pl Schiffer is elég alacsony, márpedig akármi is a tényleges helyzet, jelenleg őt tekintik az LMP tényleges vezetőjének.

Lehet, hogy a magasak a "magukfajták"? XD :D XD :D

Zoltchy (törölt) 2010.07.16. 11:24:48

@tlac:

Óvatosan a javaslatokkal!
Érik dinnye, aztán a szőlőt is meg kell kapálni...

AnnaKarenina 2010.07.16. 11:28:40

Ki fogok ragadni valamit, mert nagyon tetszik és igaznak is tartom: "...ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét." :) Hát már ezt is? Ki lesz-e függesztve?
Szerintem a meglátogatott pártok odatartották az orcájukat a fentiek jegyében, amit a Fidesz demokratikus gesztusként könyvelhet l magánál. LMP persze kicsit más, jól jöhetnek ők a önkormányzati választásnál.
(Az MSzP gengszterpártként való azonosítása és karanténolása szerintem túlzás, főleg az állami vállalatok ipari kamerák lekapcsolása mellett történő lekommandózása fényében, stb.)

golb 2010.07.16. 11:28:42

@Szimba: hm... Ebből ugye az következne, hogy a balos lenézi a jobbost. Na ez még stimmel is.. A másik fele már nehezebb, mert ugye a jobbosnak fel kellene nézni mondjuk az Óriásegérre. :) Ezen az óriásegeren röhögök már egy ideje, nem kéne ennyire vizuális típusnak lenni... Veszélyes helyzeteket teremt néha egy váratlan röhögőgörcs...

Szimba 2010.07.16. 11:29:20

@Ordnassac: Ez igaz, ez a gyakorlat, de a felszín legalább kompromisszumkésznek, demokratikusnak mutatja a Fideszt.

8 évvel ezelőtti megbeszéléseikről szivárgott ki a hír, hogy ha ismét hatalomra jutnak, akkor az alapokig minden közintézményi embert menesztenek. Akkor úgy látták, hogy a minisztériumok és más intézmények középvezetői, és az alattuk álló tisztviselői garnitúra ellenük dolgozott.

Úgy látszik nem felejtettek, és az elhatározást most tettekre váltják.

AkarkiJ 2010.07.16. 11:29:31

"Biztos lesznek olyanok, akik azt mondják: demokratikus körülmények között szánalmas és nevetséges örülni annak, hogy a politikai részérdekeket, az ellentétes véleményeket tiszteletben tartják."

Már bocsánat, de itt azért van némi kis bökkenő. Ugyanis perpill az ellentétes vélemények jelenleg nem "tiszteletben vannak tartva" (off: azért ez csúnya így, beismerem), hanem közölte a vezér, hogy tiszteletben vannak tartva. Azért elnézve a gőgös viselkedést hatalmas a különbség a két dolog között :) Majd az idő eldönti, hogy valóban tiszletben tartották (és esetleg még figyelembe is vették, akár lényeges dolgoknál is).

golb 2010.07.16. 11:32:04

@Ordnassac: igen, ez a veszély fennáll. Ezért is írtam úgy ha megfigyelted, hogy bármi is az indíttatása, motivációja (sőt az egyes résztvevőknek ez nem is feltétlenül azonos háttérrel) ha látszólag bejön a népnek, akkor szokássá válik, intézményesülhet. Úgy meg már van rá halvány esély, hogy később tartalommal is megtöltődik. Valahogy el kell kezdeni, meg kell tenni az első lépést... Lehetséges, hogy ez túlzott idealizmus a részemről. :)

Szimba 2010.07.16. 11:32:35

@lorantka_a_gall:

Dajcs is magas!:))

Nem szeretnék itt magasság szerinti "fajelméletet" vagy mást kihozni a fotóból!

Lenézést különösen nem. Inkább az akceleráció jutott eszembe, meg az, hogy egyszer olvastam, hogy a hormonokkal telinyomott csirkék okoznak magasságbeli növekedést a gyerekeknél.

Lám, a jó disznókolbász miatt OV nem nőtt az égig!:))))

Szimba 2010.07.16. 11:33:59

@golb:

És még hogy fogsz röhögni, ha megtudod, hogy éppen az SZDSZ-esek találták ki ezt a nagyon jó hasonlatot.

golb 2010.07.16. 11:34:02

@AkarkiJ: de ha a slepp tiszteletben tartja, hogy a vezér szerint tiszteletben kell tartani, akkor lehet többen is tiszteletben fogják tartani. :) L. amikor az első ülésnapok egyikén O.V. egyetlen intéssel utasította csendre a teljes, hőbőrgő frakciót.

[nick] (törölt) 2010.07.16. 11:34:37

ezeket a találkozókat nem belpolitikai érdekek motiválják, hanem a külső környezet presszionálja. azaz jelenleg nem a magyar választók, nem a belföld, hanem sokkal inkább külföld igényli ezt a kirakat politikát mind az lmp, mind a jobbik esetén. az mszp szintén külpolitikai megfontolásokból utasítja el orbánnal a külön találkozót. a magyar választók többségét perpillanat abszolút nem érdeklik ezek. a kérdés, hogy lesz-e imf megállapodás. majd akkor felkapják a fejüket.

golb 2010.07.16. 11:37:51

@Szimba: nézd az önironia szerintem pozitív tulajdonság. Roszmájúan azt is mondhatnám, hogy akkor egyet már találtam bennük ami szimpatikus. Annyira azért mégsem lehet ez jó nekik, mert valami azt súgja, hogy nem Kóka mondta magára, hanem a belső ellenzéke...

Avatar 2010.07.16. 11:38:17

Azért az érdekes, hogy "Tiszteletben tartja, hogy 800 ezer ember szavazott a Jobbikra, megadja a tiszteletet a párt képviselőinek, de ez nem jelenti azt, hogy egyet is ért velük.", de a még mindig egymillió szavazatot begyűjtő MSZP meghívása esetén "mélyen gondolkodóba esne", hogy elfogadja-e.

„A Jobbik a politika résztvevője, ha tetszik, ha nem.”
Az MSZP is. Ha tetszik, ha nem.

Szimba 2010.07.16. 11:39:26

@[nick]:

Tulajdonképpen örülhetünk, hogy Európa közepén vagyunk. Így annyira nem szabadulhat el a balkáni típusú politika.
Nálunk a diktatúrák is elég krémesen könnyűek:)

AkarkiJ 2010.07.16. 11:40:32

@golb: lényegtelen, hogy a slep tiszteletben tartja-e vagy sem, OV a karmester

Ordnassac 2010.07.16. 11:40:49

@[nick]: a nyugati külföldön rasszista, antiszemita és xenofób széljobbnak tekintett Jobbikhoz történő látogatást a külföld igényelte?

golb 2010.07.16. 11:41:23

@[nick]: a Jobbik esetében még értem, hogy a külföldnek is meg akar felelni, szalonképesnek akarja magát mutatni. Az LMPnek erre szerintem jelenleg semmi szüksége, kintről nézve egy semleges kémhatású kispárt. Nem hinném, hogy az IMF foglalkozna velük. A Fidesznek pedig ugyan valóban érdemes kifelé is javítani az önképén (amit legtöbbször maga húz le), de ez befelé is hatásos és szükséges.

Szimba 2010.07.16. 11:42:00

@golb:

Az SZDSZ az utóbbi években nem annyira önírónikus volt, mint inkább a mindenki-mindenki ellen taktikát játszotta.

Egymást is aprították rendesen.

Szimba 2010.07.16. 11:43:14

@Ordnassac:

Azt nem, viszont OV nyilatkozatát, amit a látogatás után tett, azt igen.

Ordnassac 2010.07.16. 11:43:36

@golb: a kinti megítélést (ha valóban figyelték) a Jobbiknál tett látogatás nem biztos, hogy emelte (max. a Gárda ellen tett kijelentései javítottak a helyzeten).

Ordnassac 2010.07.16. 11:44:25

@Szimba: azt máskor is megtette és máskor is megtehette volna, nem volt ehhez szükség a Jobbiknál tett látogatás.

Szimba 2010.07.16. 11:44:36

@Szimba:
A gárda kapcsán hangzott el, hogy "nem akarunk kivonulni a civilizációból", és ez erős, jelentős üzenet volt nyugatnak.

Ordnassac 2010.07.16. 11:46:25

@Szimba: a dezertőrös megnyilvánulás, a kiszivárgott "két pofon", a közbiztonsági csomag Gárdára vonatkozó része is elég erős jel volt már erre. ;-)

is 2010.07.16. 11:46:36

hat vessetek ram a kovet, szerintem azt sem kell pozitivnak megelni, hogy ma sem tolta le a gatyajat egy kepviselo sem, es nem szart a padsorra. nagyon eltorzult az elmult 15 evben a magyar kozgondolkodas, ha TG ezen az allasponton van. hogy egy viccel illusztraljak:

Egy szadista megy az utcan, es latja, hogy egy masik szadista egy gyereket a feje felett, a labanal fogva korba-korbe porget. a gyerek ordit.
- Mit csinalsz, baratom?
- Oromet okozok a gyereknek
- Dehat hogyan?
- Figyeld majd, ha elengedem...

Szimba 2010.07.16. 11:48:25

@Ordnassac:

Nem tehette meg addig, amíg a választások el nem kezdődtek, taktikai okokból. Akkor kezdték aprítani a Jobbikot, amikor látszott, hogy erős támogatottságra számító ellenzék lett.
A hatalomra kerülés után azért kellett az az első látogatás külföldön, és gondolom, hogy ez a meghívás is jobb alkalom, mint csak úgy a parlamentben elítélgetni.

Ráadásul minden módon aprítják a Jobbik embereit. Az MSZP "lógjon" kifogását sem utasította el senki.

A Fidesz is szeretné leszalámizni a Jobbikot, de finomabb eszközökkel, úgy, hogy a híveik egy részét közben sikerüljön megnyerniük.

CSENDES 2010.07.16. 11:49:34

"Mutathatta elkötelezettségét, demonstrálhatta készségét a párbeszédre, továbbá ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét. " (TG szöveg második bekezdése).

Miért is csodálkozunk meghatottságtól könnyes szemmel arra a puszta tényre, hogy a kormányfő eleget tett annak a kötelezettségének(kutya kötelessége ), hogy párbeszédbe "bonyolódjék" az ellenzékkel. A mindenkori ellenzék (parlamenten belüli ellenzékről beszélek) ugyanúgy legitimitással (választói akarat) rendelkezik, mint a választók akaratából a kormányzópárt. Az ellenzék szerepe (fogalma szerint), hogy
- számon kérje a kormányprogram megvalósítását,
- hogy szakpolitikai kérdésekben a kormány által előkészített törvényjavaslatokra vonatkozó kidolgozott ellenjavallatot tegyen,
- hogy az alkotmánybíróság részvétele mellett a törvényhozás demokratikus ellenféke legyen.

Mindezt lehetetlen párbeszéd folytatása nélkül. Iy módon tehát, mivel OV. saját véleménye szerint is tisztelettel viszonyul a választói akarathoz, mely a Jobbikot a parlamentbe juttatta, tisztelettel kell viszonyulnia az Mszp-t bejuttató baloldali választók akaratához is. Egyszóval tetszik, vagy nem kötelessége bármely ellenzékkel leülnie, ha az felkéri.

Zoltchy (törölt) 2010.07.16. 11:49:52

@AkarkiJ:

Erről a különbségről eszembe jutott egy idézet, amit a Városháza parkban láttam, ahol ki van függesztve oda A Nyilatkozat és mellé üres papírok ahova, a nemzeti konzultáció jegyében, mindenki odaírhatja a véleményét.
Az idézet:
"A demokrácia és a diktatúra abban különbözik, hogy a demokráciában leírhatod, hogy szabadság van, a diktatúrában pedig kötelező leírnod."

Szimba 2010.07.16. 11:50:51

@Ordnassac:

Igen, de OV azért tudja, mikor, hogyan lehet külföldnek (belföldnek is) jól üzenni.

Amit említettél nem biztos, hogy annyira eljutott mindenkihez. Ez a nyilatkozat viszont, igen.

golb 2010.07.16. 11:52:45

@Avatar: Igen az MSZP is része. De hívták? Nem hívták. Pedig meg lehetett volna adni az esélyt, hogy gondolkodóba essen és hibázzon egyet OV.
Ha ui. nem megy el, annak belpolitikailag lehet h még jó a fogadtatása, de kintről nézve erősíti az antidemokratikusságot. Ha elmegy a belső tábor kezd morogni, és ellentmondásba kerül önmagával... Gondolom itt volt a gondolkodni valója O.V-nak és szerintem ezzel az MSZP egy számára előnyös fricskát kihagyott...

[nick] (törölt) 2010.07.16. 11:56:22

@Szimba:
a magyar diplomácia megítélése szerintem nagyjából olyan, mint amilyen a szlovák volt meciar idején.

Ordnassac 2010.07.16. 11:57:57

OFF

Már az előző posztban is linkeltem, de akkor itt is: www.parlament.hu/irom39/00764/00764.pdf <--- a várható új OVB-tagok.

ON

Szimba 2010.07.16. 11:59:01

@golb: Igen, az MSZP beleesett abba a hibába, ami miatt a Fideszt is bírálták a 8 év alatt.

Nem tartották együttműködő, konstruktív ellenzéknek, mint ahogy nem is volt az a Fidesz.

Most viszont a megújulni készülő MSZP egy az egyben ugyanolyan tenyérbemászóan hisztériás, és mindenben hibát kereső, tiltakozó, mint volt az ellenzéke.

Hiába határozzák el - már későn -, hogy vörösrózsás polgári köröket hoznak létre, hogy jobb kapcsolatot építenek ki a híveikkel, ezt már későn próbálják utánozni. És nem is illik hozzájuk. A szimpatizánsaik nem fognak polgári körökbe, legfeljebb nyugdíjas klubokba gyűlni.:)

Semmiféle gyakorlati ellenzéki elképzelésük nincs, pedig anélkül senki sem fogja őket észrevenni.

A járműves kulcstartóik, amik a kampányra készülnek, meg az ingyenjegyes marhaságuk csak röhögést vált ki.

AkarkiJ 2010.07.16. 11:59:42

@golb: az mszpsek azért nem hívják meg, mert nem tudják, mit mondjanak neki :)

mert ha belegondolsz, az mszp-sek igaziból szinte semmit nem tudnak a szemére vetni, mert kapásból tud kontrázni - a 8 év azért ad bőven municiót ehhez OVnek :)

Szimba 2010.07.16. 11:59:59

@[nick]:

Nem olvastam sok külföldi elemzést.:(((

Ordnassac 2010.07.16. 12:00:47

@[nick]: az látogatás nélkül is ment volna szerintem, amúgy stimmel.

[nick] (törölt) 2010.07.16. 12:05:03

@golb:
orbán szerintem most kifelelé akar megfelelni. belpoltitkai szempontból egyáltalán nem érdeke magára húzni az lmp-t, amelyik nem is olyan kis párt mondjuk budapesten. a fidesz nyilván egyedül akarja majd a fővárost vezetni. de nem biztos, hogy ennek örülne a külföld. és ezért mutatják, hogy ők készek együttműködni.

Ordnassac 2010.07.16. 12:06:03

@[nick]: nem tudom, hogy mennyire érdekes az a külföld számára, hogy Budapestet milyen összetételű közgyűlés és milyen színű főpolgármester vezeti.

Szimba 2010.07.16. 12:06:40

Nem kezelem OV "együttműködését" túlzott elvárásokkal.
Nem fog megváltozni egy perc alatt a stílusa, és a fidesz szimpatizánsoké sem.

Nekem már elég, ha formálisan, a látszat kedvéért betart bizonyos szabályokat, és demokratikus módon beszél.

A cselekvés nagyrésze még úgyis hátra van.

Arra vagyok kíváncsi, hogy miként oldja meg az únió elvárásait.
A görögök is megléptek egy halom megszorítást. Nálunk sem lehet nagyon mást tenni:

- nyugdíjkorhatár emelése (65 évre)
- adó bevezetése, és nem a bankoknak (!)
- szociális támogatások megnyirbálása
- a gazdaság beindítása, munkahelyek teremtése, akár külföldi cégek beengedésével is.

No, azt várom, melyiket, és miként oldják meg.

porfelhő 2010.07.16. 12:08:11

Ugy gondolom ezek a frakciótalálkozások inkább arról szólnak, lássa a nép a gesztust a kormány részéről. Nem kellene ahhoz külön látogatást tenni OV-nak, hogy figyelembe vegye az ellenzéki pártok véleményét, arra ott lenne a parlament.

golb 2010.07.16. 12:08:54

@AkarkiJ: Igen, de ez ugye megint csak az MSZP egyéni szocialista (sic) problémája. Gyanítom nekik nem megy csak az erőpolitizálás, szokni kell még ezt az ellenzéki létet... Pedig kérdezni, sarokba szorítani a visszás döntésekkel ez lenne a szerepük. És nem mondhatják, hogy "dehátkérem a Fidesz olyan jól és demokratikusan kormányzott eddig, hogy nincs is mit a szemére vetnünk!", mert sajnos kaptak annyi magas labdát, hogy ihaj. :(

Szimba 2010.07.16. 12:09:34

@Ordnassac:

Hú, de makacs vagy!:)))

A történelmi pillanat megragadása a politikus erénye.
Minden apropó nélkül nyilatkozni a sajtónak nem annyira hangsúlyos.

Szimba 2010.07.16. 12:11:34

@golb:

Amit, ha leütnek, kapnának némi hidegzuhanyt a korrupciózással, meg tolvajozással a Fidesztől.

Nem kell minden pofont kiprovokálni!:))

golb 2010.07.16. 12:14:26

@[nick]: igen, ebben is van ráció. Azt hiszem több forgatókönyv is létezhet, és lényegi belpolitikai változás nem lesz itt a választásokig. Az LMP pedig Bp-en ténylegesen nagyobb erő mint a Jobbik, és lassan simán átlépik a szocialistákat is.

[nick] (törölt) 2010.07.16. 12:14:41

@Ordnassac:
budapest a kelet-közép európai régió központja. és akinek itt van a pénze annak szerintem fontos.

Szimba 2010.07.16. 12:16:44

"Londoni elemzők úgy vélik, hogy a görög válság miatt nehezebbé válthatnak az új magyar kormány tárgyalásai is a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val. Az Eurasia Group nevű vezető londoni gazdasági-politikai kockázatelemző és tanácsadó csoport értékelése szerint "egyértelműen csak kezdeti alkupozíciónak", és nem végső döntésnek tekinthetők a 4,5-6,5 százalék közötti idei államháztartási hiánycélról szóló nyilatkozatok. Az MNB elnöke körüli helyzetről a cég megállapítja: Simor András jogi státusa meglehetősen szilárd, és a jegybank vezetőjét nem lehet eltávolítani az EU és az euróövezeti központi bank (EKB) előírásainak megsértése nélkül."

hvg.hu/vilag/20100506_megszavazta_megszorito_csomag_gorog_parla

Evehid 2010.07.16. 12:18:03

Amit eddig olvasni lehet az utóbbi találkozóról, az alapján nekem úgy tűnik, sokkal normálisabb volt a hangnem, mint amire előzőleg számítottam. Szerintem ennek lehet és kell is örülni.

Szimba 2010.07.16. 12:19:08

@Evehid:

Így van, egyetértek!!!

golb 2010.07.16. 12:19:42

@Szimba: bizony. Látod azt hittem azért nőttek olyan nagyra, hogy elérjék a magas labdákat is, de most már (tudnak) mernek (tesznek) kicsik lenni. :) Ezt a korrupciózós-tolvajozós nyelvet meg megszoktuk, szerintem már meg sem rebben az emberek szeme ettől. Belföldön ettől a szolialisták nem fognak fogyni, már elriadt tőlük akit ezzel el lehetett riaszatni.
Egy OV általi ilyen visszavágás max. kifelé előjeles (negatív) üzenet -- már ha él az a forgatókönyv, hogy kifelé is kommunikál ezzel a Fidesz.

teevee 2010.07.16. 12:19:50

"... ezek a találkozások egy fontos általános célt is elérhettek: megmutathatták, hogy minden ellenkező látszat ellenére a magyar politikában továbbra is jelen van a véleménykülönbség, vagy másképp megfogalmazva: az alternatíva..."

A napi gyakorlat fényében (amikor ész nélkül dózerolják az útjukba eső akadályokat) ez a show meglehetősen cinikus.

AkarkiJ 2010.07.16. 12:21:09

@Evehid: Az elmúlt jópár évben picit sok volt már a duma és a szimbolizmus. Lényeges dolgokról nincs duma, nincs egyeztetés, véleménykérés. Döntések kellenek, azok számítanak. De azok nincsenek...

szbi 2010.07.16. 12:22:40

@Medvegyev:

A háború a választás volt.
Most konszolidáció folyik; minden pártban.
Ezt írtam.

A "tisztogatás" az elfoglalt terület megtisztítása. Ez volt a hadjárat egyik célja. Helyeslem.

Ezt állítom, s azt, hogy az Orbán-látogatások - volt néhány korábban is - a konszolidáció részének tekinthetők; egyebek mellett a Fideszben is.

Mi ebben a szerepzavaros?

Zoltchy (törölt) 2010.07.16. 12:23:50

@Evehid:

Kezdetben az ÁVH-s kihallgatásokon is normális volt a hangnem.

(fú, de rosszindulatú vagyok!)

Ordnassac 2010.07.16. 12:25:15

@Szimba: most elképzeltem, ahogy Sarkozy elmegy Le Penhez, Merkel Udo Voigt-hoz, Feymann meg Heinz-Christian Strachéhoz és úgy határolódik el tőle...

Ordnassac 2010.07.16. 12:26:11

@szbi: hogy még csak látszat-békeszerződés sem volt. Vagy az lenne a nyilatkozat?

golb 2010.07.16. 12:26:14

@AkarkiJ: érdemire szerintem őszig ne számolj... :(

Ordnassac 2010.07.16. 12:27:38

@[nick]: akkor pont, hogy egyszínű vezetést vár, mert akkor csak egyfelé kell beszélni, nem?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.16. 12:27:41

"A fennálló lényegi véleménykülönbségek ellenére is lehetséges bizonyos együttműködés"

a mondat folytatása: "...ha az LMP-s képviselőtársak - bocsánat, hogy nem mondok neveket, de fogalmam sincs, kik ezek a kis köcsögök, akik négy év múlva már úgysem lesznek a parlamentben - szépen megszavazzák a javaslatainkat."

„A véleménykülönbség a megbeszélés végén is fennmaradt”

"...de ezt csak a nyújorltelavivtengely zsidajai miatt volt szükséges megemlítenem, viszont továbbra is számítunk Gáborék radikalizmusára - amit mi már nem nagyon mondhatnánk ki, megteszik ők, szívességből".

Evehid 2010.07.16. 12:27:55

@AkarkiJ: azért nem vagyok abban biztos, hogy akár az LMP-s, akár a jobbikos találkozónak minden témájáról szó esik a sajtóban is. Mi van, ha a csukott ajtók mögött konkrét javaslatokról, ötletekről, netán még a problémákról is szó esett?

Evehid 2010.07.16. 12:30:56

@idelle: viszont nem részletezte - jó, egy sajttájon nem is nagyon lehet -, miben maradt fenn a véleménykülönbség? A Gárda ügyében niylván, de ez nem jelenti feltétlen, hogy az öszes felmerült kérdésben.

golb 2010.07.16. 12:33:13

@[nick]: Jó kérdés, nem tudom az [origo] forrása mennyire számít gazdasági, pénzpiaci körökben mértékadónak? Az említett cikk záróbekezdése szerint ugyanis "A Société Générale elemzése nem hagyott nyomot a forint piacán. Csütörtökön ugyan 280 forint fölött is járt az euró árfolyama, de utána ismét 279 környékére tért vissza a kurzus..."

Az mindenesetre bíztató, hogy Matolcsyt kicsit hátrébbtolták, és Vargát tették előbbre. Lehet racionálisabb alapokon, most már bővebb információk birtokában gyorsabban lesz valamilyen megállapodás. Legalábbis V.M. nyilatkozatát így is lehet érteni.

AkarkiJ 2010.07.16. 12:34:32

@golb: Én nem számítottam rá, hogy lesz bármi is az önkori választásig. Pontosabban cirkusz, az lesz, kenyérre meg ilyen melegben úgy sem vágyik senki.

Ez a látogatás sorozat is csak a cirkusz része, a vezér elment az ellenzékhez, mint állatkertben a kisállatsimogatóba, megnézte őket, beszélgetett velük, megsimogatta a buksijukat. Az LMP olyan kis cuki, a jobbik csúnya, az mszp meg szartól bűzlik, úgyhogy azt most kihagyja, meg ők se vágytak rá, hogy nyakig szarosan fotózzák a sajtósok őket. Majd kijött a simogatóból, és közölte, hogy a kisállatok védelme fontos. Majd ment tovább pakolni a selejtes embereit a gépezetbe.

És ennek tapsikol egy tapasztalt politológus. (TG, nem bántás, de nevetséges, hogy még te is megeszed ezt a showt)

Szimba 2010.07.16. 12:35:35

@Ordnassac:
Volt már ilyen. A látszat kedvéért összeültek tárgyalni, aztán megszakították a tárgyalásokat vagy utána fújtak egymásra, és a másikat okolták az eredménytelenségért.

AkarkiJ 2010.07.16. 12:37:01

@Evehid:

Ha bármi ötlet zárt ajtó mögött elhangzott, és még esetleg jó is, azt jövő héten valamelyik fidesz laják benyújtja saját javaslatként. Az ellenzék se hülye, ha meg valamit tényleg meg akarnak dumálni, ahhoz nem kell ez a show...

szbi 2010.07.16. 12:40:55

@Ordnassac:

Volt békeszerződési javaslat - a nyilatkozatban nem sok kivetni valót találok; bár nem békeszerződés.

Hadviselés után vannak győztesek és vesztesek, s normális esetben ki-ki a maga helyzete és érdeke szerint viselkedik. Mint most. De, hogy tudják-e megfelelő módon csinálni, az más kérdés. Az LMP igen; a másik kettő nem; bár a Jobbik fél év alatt működőképes politikai csapat lesz. Az MSZP már nem számít.

szbi 2010.07.16. 12:42:24

@AkarkiJ:

Nem érted a demokráciát. A kisebbségi terror nem az. Lásd: bolsevikok.

Szimba 2010.07.16. 12:43:09

@Evehid:

Azt viszont a másik fél elmondja. Ill. titkos megegyezések is születhetnek egyes témákban.

De nem érzitek, hogy ha a forma demokratikus, akkor azért érez némi gátat a Fidesz????

Utálom, ha mindenáron diktátort akarnak látni benne az MSZP-sek. Szerintem ennél már árnyaltabb a külpol helyzet is, és a belpolitikai is.

Mondjuk ez nem OV személyiségén múlik!:)))

AkarkiJ 2010.07.16. 12:43:30

@szbi: ???

Én téged nem értelek teljesen, ezt elismerem.

szbi 2010.07.16. 12:44:13

@idelle:

A hasonló szövegek ássák el egyre mélyebbre a hazai "bal+liberális" oldalt.

Csak így tovább, kéjjel hallgatom a vinnyogást!

golb 2010.07.16. 12:44:22

@AkarkiJ: folyékony kenyér azért jól esik ilyen melegben. :)
A politológus meg csak azt a helyzetet tudja elemezni ami van, nem ő tehet róla. Ha elkezdenek konkrét szakmai kérdésekkel (értsd. pl. a töketlen fecskék maximális repülési sebességének korlátozásáról, vagy a csokoládé mágneses magrezonanciájának élettani hatásait kutató intézet finanszírozásáról) foglalkozni, akokr a politológusnak is kevesebb dolga lesz, akkor ui. jó esetben szakmai vitákat kell folytatni (fecskelógussal és csokilógussal), és nem a napi cirkusz rejtett mozgatórugóit keresgélni. :)

Kivéve persze ha a szakpolitizálás éppen a politikai berendezkedést érinti...

Szimba 2010.07.16. 12:44:59

@AkarkiJ:

Te sem leszel politikus!:)))))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.07.16. 12:46:45

Az mszp hatalmas öngólt lőtt azzal, h nem hívja meg Orbánt, ugyanis

a) ha nem menne el, lehetne megint gyávázni; lehetne azt mondani, h NER-ről beszél, köben meg nem akar együttműködni az ország egyik felével, stb... (szokásos)

b) ha elmenne, kénytelen lenne szembesülni a parlement legrutinosabb politikusainak számító frakcióval. Ott ülne vele szemben gyurcsány, Molnár Cs. és a többiek, és nem létezik, h a 4-5 eddig elkövetett baklövése kapcsán ne tudnák sarokba szorítani, ezzel megmutatva, h van erejük, van ellenállási képességük.

AkarkiJ 2010.07.16. 12:47:29

@Szimba: Soha nem is lennék, mert ez undorító, ami itt folyik politika címszóval.

Emberek képviselete? A Haza képviselete? Ugyanmár, hátproblémákkal küzdő csapatok mézzel leöntött birkózása a pénzesbödönben...

Szimba 2010.07.16. 12:47:54

@golb:

Jelentkezem csokilógusnak!!!!

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.16. 12:47:56

Kedves Török Gábor Úr!

Erősen bízok abban, hogy Ön nem csupán "write only" módban vezeti a blogját és hajlandó néha elolvasni is amit a köznép leír a bejegyzéseihez, hozzászólás formájában.

Majd' minden bejegyzését az Ön pártatlanságának bizonygatásával kezdi, ennek ellenére az esetek többségében könnyen kitalálható, hogy éppen hová húz a szíve. Erre tökéletes példa a jelenlegi bejegyzés is, amelyhez ezt a kommentárt beküldöm.

Egy szakmailag korrekt és valóban pártatlan politológus mikor kijelenti, hogy a kormány hajlandó meghallgatni az ellenzéki pártok véleményét illetve javaslatait, akkor hozzáfűzné azt a kitételt is, hogy a meghallgatás nem jelent semmit.
A rossz diák is meghallgatja a tanár szidását, csak éppen figyelmen kívül hagyja. A kormányunk is így végzi a munkáját. Az ellenzéki pártok sorban nyújtják be a törvénymódosításról szóló javaslatokat, amelyek közül még egy sem jutott el az Országgyűlés elé. Ezt is le kellene írnia, tisztelt Török Úr! Lássunk egy számadatokkal teli bejegyzést, amely feltárja, hogy az ellenzék hány javaslata jutott el az Országgyűlés elé!
Vagy úgy véli, hogy az ellenzéki pártok által benyújtott összes törvényjavaslat és módosítási indítvány jogosan bukott meg a bizottsági vizsgálatokon? Szerintem az emberek többsége ezt nem fogja elhinni.

Régóta olvasom az Ön blogját és rendre azt tapasztalom, hogy a pártatlanság leple alá bújva kitér a komolyabb politikai kérdések elemzése elől, így például nem emlékszem, hogy írt volna arról, hogy a Fidesz hány ex szocialista politikust foglalkoztat, illetve juttatott vezető pozícióba.

Egy politikai elemző úgy vélem már régen górcső alá vette volna az fentebb már említett tényt, hogy a Fidesz rendre visszautasítja az ellenzék minden javaslatát.

Jelen bejegyzésében is alternatívának nevezi Orbán Viktor látogatásait, holott még a politikában járatlanabb olvasók is rájöttek rögtön, hogy ezen gesztus csupán annak a látszatát kívánja kelteni, hogy a kormány hajlandó az ellenzékkel tárgyalni, csak hát azok éppen alkalmatlanok rá. Orbán Viktor cselekedete azoknak a Fidesz-szavazóknak szólt, akik kezdték megelégelni a kormány hegemoniáját. A helyhatósági választások előtt ez nem volt más, mint egy egyszerű kampányfogás.

Szeretném megkérni Önt, tisztelt Török Gábor Úr, hogy a pártatlanság égiszének megtartása végett ne írjon olyan bejegyzéseket, amelyek nem adnak többlet információt az olvasók számára. Írjon konkrét tényeket, jogos felvetéseket, mint pl. arról is könnyedén Index főoldalra alkalmas cikk kerekedhetne, hogy a Fidesz szavazóinak döntő többsége elítélte az izraeli kémrepülők magyar légtérbe történő behatolását, ennek ellenére Orbán Viktor kijelentette, hogy hazánk az EU-s Izrael-politikát fogja követni.
Írjon erről, Török Gábor Úr! Írjon arról, hogy a nép arra hatalmazta fel Orbán Viktort, hogy végre az ország a saját útját járja, nem pedig azt, amelyet ex kommunista, szocialista pártkáderek kijelöltek. Mindezt meg lehet tenni pártatlanul. Már amennyiben Ön valóban az.

Üdvözlettel: Imre László

Szimba 2010.07.16. 12:48:51

@AkarkiJ:

Hááát, így is lehet mondani.

De mennyivel elegánsabb egy politológus elemzése!!!:)

Ordnassac 2010.07.16. 12:49:40

@szbi: a nyilatkozat szerintem egyszerűen csak egy álszent önünneplés (ha a szocik adták volna ki, ugyanaz lenne a véleményem). Vicces, hogy az elmúlt 20 "zavaros" évben mindvégig aktív rendszerváltó OV ítéli el ezt az időszakot (ahogy vicces lenne ez egy szoci miniszterelnöktől). Ez szimplán álszent önmegtagadás.

Alan 2010.07.16. 12:51:23

Nos, valóban nem értünk egyet, kedves Török Gábor! De más miatt nem.

Mégpedig azért nem, mert szerintem a magyar demokráciát, annak jövőjét és működését illetően vajmi keveset számít, ha két eleddig nem létező ellenzéki politikai pártnál a miniszterelnök tiszteletét teszi. Hacsak valami fantasztikus nagy szervezkedésbe nem kezd a két párt, a következő parlamentbe már éppenhogy csak bejutnak majd. Ha az LMP nem bizonyít, akkor be sem jut.

Viszont az sokkal fontosabb a jövőre nézve, hogy Orbán Viktor a legjelentősebb ellenzéki pártról, az MSZP-ről azt nyilatkozta, hogy nem menne el, ha meghívnák. Tehát a nyíltan alkotmánytagadó, alkotmányellenes Gárdát támogató párthoz elment, és tárgyalt velük. Merthogy fontos a véleménykülönbség. Viszont a Magyarország második legnagyobb frakcióját adó, tehát elvileg legfőbb versenytárs (akármilyen nagy most a különbség, pl. 2006-ban majdnem annyian szavaztak az MSZP-re, mint most a Fideszre) pártnak még csak nem is reagálna.

Akkor mit számít, hogy hova máshová jár el? Már a demokrácia minőségét tekintve: semmit!

Lassan már annak is örülhetünk, ha a miniszterelnök szóba áll a mozigépészek egyesületével, vagy épp a keresztény dalköltők egyletével? Persze, az LMP és a Jobbik parlamenti frakcióval bírnak. De a társadalmi támogatottsága talán a mozigépészeknek is lehet még akkora, mint négy év múlva nekik.

Szimba 2010.07.16. 12:51:58

Már látom TG kék csíkját!:))) Imre László hozzászólására reagálva.

ssi 2010.07.16. 12:53:54

O.V. + 2/3 ellenzéki párt a parlament épületében, de nem a parlamenti ülésen konzultált

eddig: parlamenti üléseken a kormány visszaélt a 2/3-ával az ellenzékkel szemben

- ellenzéki pártoknak keresni kell az érdekérvényesülési lehetőségeket, de ezekből a találkozókból én nem csinálnék rendszert, máshol erősítenék:
* LMP-reakció : meghívta O.V.-t - lehet más a politikába belefér a kísérlet
* Jobbik utánozta: gárda miatt indokolt, de O.V. mellett más is kellett volna
* MSZP-elutasítást helyeslem, de az indoklást nem: nem azért nem kell, mert O.V.-t ismerik, mint a rossz pénzt, hanem a sorrend miatt: elsőbbsége a parlamenti demokráciának van.
www.fn.hu/belfold/20100715/mszp_nem_hivja_meg/

- ez, a parlamenten kívüli megoldás nem volt benne a pakliban
- O.V. nem utasíthatta vissza, bizonyos információk meg így kiderültek
- legjobban O.V. tudott belőle kijönni, NER-jegyében reprezentált
- MSZP érvelésén fog múlni, hogy vesztes-e, vagy elvmeghirdető-e

- hogy a pártoknak más a véleményük - ez is nem is kérdés - lehet, hogy a Fidesz és a KDNP se ért mindenben egyet
- az MSZP-jövő egyik sarkalatos pontja szerintem, ha nem azonnal és nem csípőből tüzelnek, s el tudnának vonatkoztatni O.V.-től, a Fidesztől és csak a az adott témára koncentrálnának bizonyos stabil elvek mellett

Ordnassac 2010.07.16. 12:54:00

@Szimba: TG-nek ezekkel a Lászlókkal csak "baja" van. ;-)

szbi 2010.07.16. 12:54:32

@Ordnassac:

Önkritika. Nem érzem álszentnek a szöveget, bár magam nem fogom sorvezetőnek használni.

Hátha komolyan gondolták?

Ezen nem töprengett el, kedves uram?

Szimba 2010.07.16. 12:55:39

@Ordnassac:
Igen. Azért érzi elengedhetetlennek, hogy válaszoljon nekik.
(Én nem tenném.)

Sebaj, én leszek a jó zsaru, TG meg a rossz zsaru.:))))))))

Ordnassac 2010.07.16. 12:57:01

OFF

Közben benyújtották azt a Házszabálytól való eltérést, amely alapján Novák Előd egy percben bocsánatot kérhet a napirend előttiek után a lógós beszólása miatt.

Miért van az az érzésem, hogy NE ezt az egy percet a bocsánatkérésen túl még valami fricskára is fel fogja használni? A tévedés jogát persze fenntartom.

ON

Evehid 2010.07.16. 12:57:41

@AkarkiJ: :)))) A megfogalmazás tetszik. Bár nem feltétlen értek egyet vele. Szerintem az LMP-ben, a Jobbikban, sőt, lehet, a két nagyobb frakcióban is ül jópár olyan fazon, akit, ha vmi olyan ötlete van, ami az országnak jó, nem nagyon érdekelne, h. az ő neve alatt, v. máshogy, de megvalósul az elképzelés/intézkedés.

Szimba 2010.07.16. 12:58:58

@Alan:

Az MSZP nem hívta meg OV-t. Nyakó jelentette be ezt hivatalosan, amire OV is tett egy kis gúnyos megjegyzést.

Szimba 2010.07.16. 13:01:24

@Ordnassac:

Szerintem is, de gondolom a kezdeti ütközések után megtanulnak "politikusan" megnyilatkozni

Szimba 2010.07.16. 13:03:22

@Ordnassac:

Én biztosan nyelvtani oldalra fordítanám a dolgot: függesszük fel? - lógasszuk fel!:)))

Ordnassac 2010.07.16. 13:04:50

@szbi: (bocsánat, a Netikett jegyében maradok a tegeződésnél)

Szóval, ha valóban önkritikának szánták, azt a nyilatkozat körüli vitában sokszor kifejezhették volna, hogy ők ezt így értelmezik, helyette társadalmi szerződésről beszéltek, meg szidták az MSZP-t (többségében persze joggal). Lényegesen kevesebb szájtépés lett volna körülötte, ha az önkritikai részt emelik ki. Ezért merek kételkedni benne.

Ami a komolyan gondolást illeti: ez lehetséges, csak a baj az, hogy pontos, kézzel fogható definíciót, illetve értelmezést nem adtak hozzá, csak egy patetikusan pátoszos szöveget. Ami nem baj, de nem ártott volna köznyelvre is lefordítani. Amennyiben az együttműködés köznapi értelmezését nézzük, akkor abban nem sokat látok megvalósulni (képviselői beadványok, így megkerülve bármilyen egyeztetési kényszert; az ellenzéki jogok csorbítása egyes alkotmányos ellenőrző szervek vezetői állásának betöltésénél; tárgyalási erő helyett konokság az IMF-fel és az EU-val történő tárgyalásokon).

Félre ne érts, örülnék, ha ez a kormány sikeres lenne. Azonban ez nem jelenti azt, hogy kritikátlanul elfogadom minden lépését.

Evehid 2010.07.16. 13:06:23

@Ordnassac: :) Jóslástant nem vállalsz a Roxfortban? Egész jó lennél... :D
Amúgy azt hiszem, akik szeretik Novák Elődöt, azok azért szeretik, mert ő "a" Novák Előd. Különben tök értelmes fiatalember. Kétségtelen, h. a stílusa nem mindenkinek tetszik, de akinek igen, annak ált. eléggé.

Ordnassac 2010.07.16. 13:06:24

@Szimba: kár, hogy nem fogom látni, mert nem leszek itthon (nyaralás jövő szombatig).

golb 2010.07.16. 13:08:16

@Ordnassac: Úriember biztosra nem fogad. :) Ezzel a helyes kis nyakkendővel meg csak úriember lehetsz :)

Szimba 2010.07.16. 13:08:36

@Ordnassac:

Inkább egy normális alkotmányt várnék tőlük, nem egy operett librettót falra akasztva.

[nick] (törölt) 2010.07.16. 13:09:43

@golb:
valamilyen megállapodás biztos lesz.

Ordnassac 2010.07.16. 13:09:59

@Evehid: nálam NE egyszer verte ki a biztosítékot, amikor egy jogtudományi vitában kioktatta Salamon Lászlót, aki mindentől függetlenül egy jó alkotmányjogász. (Novák Elődnek meg csak érettségije van.)

Themisz 2010.07.16. 13:11:59

Kedves Ordnassac! Mint hozzáértő személy kíváncsi lennék a véleményedre Stumpf István alkotmánybírói jelölésével kapcsolatban
www.origo.hu/itthon/20100716-stumpf-istvant-es-bihari-mihalyt-jeloli-alkotmanybironak-a-fidesz.html

Szerintem borzalom!

[nick] (törölt) 2010.07.16. 13:12:13

@Ordnassac:
lemaradtál arról, hogy stumpf alkotmánybíró lesz.

Ordnassac 2010.07.16. 13:12:28

index.hu/belfold/2010/07/16/stumpf_istvan_alkotmanybiro_lehet/

Naneee... Tanított, jó tanár, meg érti is a politikai szocializációt, na de alkotmánybírónak?

Ordnassac 2010.07.16. 13:14:50

@Themisz: @[nick]: most linkeltem, az előbb meg nem ment át a komment.

Themisz: Stumpf jogelmélettel kezdte, majd átvándorolt a politológiába. Politikai szocializáció a spec. területe, jártam órájára, kifejezetten érdekes volt, de vele valahogy az az érzésem, hogy lemaradt a jogtudomány bizonyos újabb részeiből. Stumpf legutóbb csak az elnöki rendszerrel foglalkozott, amivel az AB-nak nem tudom mennyi dolga lesz.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.16. 13:15:09

@Ordnassac: Ha Warvasovszky Tihamérből lehet ÁSZ alelnök, akkor lehet a Stumpf Istvánból alkotmánybíró.

Evehid 2010.07.16. 13:17:02

@Ordnassac: mert te vájtfülűként hallgattad. Szerintem a srác sikere ezen alapul: időnkénti hibáktól eltekintve aránylag sikeresen ötvözi a polgárpukkasztó alter fiatalos sódert, a közérthető szöveget és a progresszív témafelvetést. Természetesen az általa preferált területeken.A korosztályod többsége feltehetőleg kevésbé hagyomány-, vagy szokásjogtisztelően áll ehhez hozzá, és a többség sokkal kevesebbre becsüli az elmélyült szakmai tudást nálad.

flort 2010.07.16. 13:17:14

@poszt: "... a miniszterelnök ... ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét."

ennél a félmondatnál aláhanyatlottam. Mostanság úgyis sok semmitmondást vélek felfedezni az írásokban, de ez, így, egy 8 (nyolc) éven át ellenzéki politikusról, nem tűnik helyénvalónak. Ő primitív módon (egy német lap szerint Európa legbutább ellenzékeként) hisztériázott, arra a kövér kiscsávóra emlékeztetve, aki a homokozóban szétrúgja a homokvárat, majd bele is pisil. Vagy a hájas seggfejre, aki rosszindulatú vigyorral a képén
mindig a csipkebokorba rúgta a focilabdát.
Most tényle ő fogalmazhat meg bármit is?

Szimba 2010.07.16. 13:17:31

@Ordnassac:

Juj, de irigyellek!
Jó nyaralást! Az sokkal jobb, mint egy bocsánatkérést elemezni!!!!

golb 2010.07.16. 13:17:40

[nick] 15mp-et sikerült ráverni Ordnassac-ra. Élesedik a hírverseny? ;-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.07.16. 13:17:44

@szbi: "A hasonló szövegek ássák el egyre mélyebbre a hazai "bal+liberális" oldalt."

olyan már nincs, nem tudtad? mindenki jobboldali, mióta NER van.

Ordnassac 2010.07.16. 13:18:07

@Imre Laci: persze, nem is azért mondom, de korábban volt szó Péterfalvi Attiláról és Marosi Ildikó bíróról is (utóbbi pl. nem lett volna rossz megoldás, hosszú ideje nincs már gyakorló bíró az AB-n).

Themisz 2010.07.16. 13:18:47

@Ordnassac: És pl egy részrehajló politológusi pálya meg az RTL Klub résztulajdonosi státusa hogyan egyeztethető össze egy (elvileg független) alkotmánybírói feladattal??

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.16. 13:20:12

@Ordnassac: Ugyanakkor Stumpfnak legalább van köze a joghoz. Warvasovszkynak nincs közgazdasági diplomája. Annyira ért a pénzhez, hogy 10 milliárdos adósságba verte Székesfehérvárt.

De cserébe az ÁSZ-os székért nem indul a polgármester választáson, így a Fidesz ismét tarolhat majd. Hát nem gyönyörű a politika?

Szimba 2010.07.16. 13:21:59

@Evehid:

Szerintem inkább Minerva McGalagonyra hasonlít (nem külsőre!!!).

Ordnassac 2010.07.16. 13:22:46

@Themisz: előbbit le lehet vetkőzni. Sólyom László az MDF-ben kezdte, Zlinszky János a KDNP-ben. Egyiket sem lehetett alkotmánybírói tevékenysége során kifejezetten pártosnak tekinteni.

Az utóbbi más szempontból érdekes kérdés: mennyire lehet aktív az üzleti életben egy alkotmánybíró?

Még egy féloff adalék: Bihari Mihály két és fél év múlva betölti a hetvenet (ezért tartom masszívan értelmetlennek a jelölését). Holló András meg másfél hónapra rá. Így 2013-ban megint jelölhet két alkotmánybírót a jelenlegi kormánytöbbség. Az meg pletykaként forog, hogy Trócsányiból párizsi nagykövetet akarnak faragni.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.16. 13:23:14

@Themisz: Úgy, ahogy Schmitt Pálból lehet köztársasági elnök. Ő pedig pártpolitikus, nyíltan. Mégis lehet. Tudom, hogy közhely, de üdv Abszurdisztában!

CSENDES 2010.07.16. 13:23:19

@Ordnassac: "Az alkotmánybírókkal szemben támasztott szakmai követelményeket fogalmazza meg az a szabály, amely szerint kiemelkedő elméleti tudású, vagy legalább húszéves szakmai gyakorlattal rendelkező jogász választható az Alkotmánybíróság tagjává."(Wikipédia)

Az a húsz év szakmai gyakorlat, vagy a kiemelkedő elméleti tudás fogja odajuttatni Stumpf Istvánt????

Szimba 2010.07.16. 13:24:47

@flort:

A politikában ezt ellenzéki"stratégiának" nevezik!:))

porfelhő 2010.07.16. 13:25:10

@Szimba:
A nyugdijkorhatár felemelése már az előző kormánynál is napirenden volt. Szerintem mindenképpen fel fogják emelni. Az adó bevezetésén nem tudom mit értesz, mert már annyi adót fizetnek a vállalkozások, hogy azt terhelni már nem lehet. Aki "fehéren" müködteti a kisvállalkozását, vagy kényszervállalkozó már lassan csak azért dolgozik, hogy éhen ne haljon.
A mostani adócsomag bevezetése , érdekes téma lesz.
A szociális támogatásokat már az mszp is megnyirbálta azt hiszem az ut a munkába programban aki nem vállal közmunkát még segélyt sem kap.
Munkahely teremtés, ami kampány igéret is volt. Ebben a témában is sok komment iródna, honyan lehetne ujra munkába állitani a munkanélküli réteget, főleg vidéken, mert ha jön is külföldi cég az nem az ország elmaradott részein fog letelepedni, ahol még normális út sincs.

Ordnassac 2010.07.16. 13:35:25

@CSENDES: a kiemelt elméleti tudás pontosítva azt jelenti, hogy vagy egyetemi tanár vagy az MTA doktora. Utóbbi nincs meg (csak kandidátusi cím politológiából). Az egyetemi tanári cím nem biztos, hogy megvan neki (bár habilitált). Így marad a 20 év szakmai gyakorlat.

porfelhő 2010.07.16. 13:35:44

Nem tudna valaki tanácsot adni? mert az én gépemen nem látszanak folyamatosan a kommentek, és mindig lemaradok.

Ordnassac 2010.07.16. 13:37:44

@Ordnassac: az egyetemi tanári dolognál azért vagyok bizonytalan, mert úgy tudom, hogy beadta egyetemi tanári pályázatát.

Terniak 2010.07.16. 13:40:06

@Ordnassac: "Még egy féloff adalék: Bihari Mihály két és fél év múlva betölti a hetvenet (ezért tartom masszívan értelmetlennek a jelölését). Holló András meg másfél hónapra rá. Így 2013-ban megint jelölhet két alkotmánybírót a jelenlegi kormánytöbbség. Az meg pletykaként forog, hogy Trócsányiból párizsi nagykövetet akarnak faragni."

Pont ezért van értelme. 2013-ban a mostani kormány minimum 9, de lehet az új Alkotmány alapján 12 évre újra a saját embereit jelölheti, azokra a szűk esztendőkre, amikor már lehet csak feles többséggel fognak kormányozni.

CSENDES 2010.07.16. 13:41:34

@Ordnassac: Az életpályáját áttekintve, a 20 év szakmai gyakorlat a szociológiát és politológiát takarja, nem a jogot.

Ordnassac 2010.07.16. 13:47:12

Az alkotmánybírósági törvény:

5. § (1) Az Alkotmánybíróság tagjává minden olyan jogi végzettségű, büntetlen előéletű magyar állampolgár megválasztható, aki 45. életévét betöltötte.

(2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan munkakörben kell letölteni, amelynek ellátásához az állam- és jogtudományi végzettség szükséges.

(3) Az Alkotmánybíróságnak nem lehet tagja az, aki a választást megelőző négy évben a kormány tagja vagy valamely párt alkalmazottja volt, valamint az sem, aki vezető államigazgatási tisztséget töltött be.

R\'hard 2010.07.16. 13:48:47

Udv!

Ennek a kommunikacionak nem a Parlamentben lenne a helye?

R

CSENDES 2010.07.16. 13:50:01

@Ordnassac: "1994-ben visszatért az ELTE ÁJK-ra, ahol a politológia tanszék adjunktusa, majd 1996-tól részfoglalkozású docense lett. 1996-ban védte meg a politikatudományok kandidátusi értekezését. 2008-ban habilitált az ELTE-n politikatudományokból."

ssi 2010.07.16. 13:51:49

ellenzéki pártok
- parlamenti üléseken jogaik csorbítottak - az érdemi munka helye
- azon kívül bárkivel barátságosan konzultálhatnak - de kivel érdemes?

Ordnassac 2010.07.16. 13:52:30

@Ordnassac: szóval a 20 év gyakorlat sem áll fenn Stumpfnál. Nem is az MTA doktora. Ergo marad az egyetemi tanárság...

Ordnassac 2010.07.16. 13:52:58

@CSENDES: Stumpf wikicikkét én írtam. A fotó is tőlem van. ;-)

Szimba 2010.07.16. 13:54:02

@manyike:

Pl. velem. Irtózatosan udvariasan tudnék mondani nekik néhány tanácsot.:)

Szimba 2010.07.16. 13:55:14

@Ordnassac:

Ez a siker, amikor visszamondják neked a saját szöveged, mint hivatkozási alapot!

CSENDES 2010.07.16. 13:55:53

@Ordnassac: Látod, használom, szeretem:-))

Jó nyaralást, most én is útra kelek. (persze csak hazamegyek úgy másfél óra autóval További jó csontrágást. Mindenkinek

Ordnassac 2010.07.16. 13:57:21

@Szimba: már hozzászoktam. Rábukkantam már több hírportálon a saját magam által írt szócikkekre (persze forrásmegjelölés nélkül). ;-)

golb 2010.07.16. 13:58:01

@porfelhő: kövesd a radar-on. :) A Komment küldése gomb alatt pipáld be a checkboxot ha nem lenne (de alapból be van) és bökj a linkre: blog.hu/radar ezt frissítsd időnként. Ott könnyen elolvasható a friss anyag amit még nem olvastál.

Szimba 2010.07.16. 14:01:55

@porfelhő:

Igen, igen. Ezért vagyok kíváncsi, hogy ezekben az ügyekben mit tud kitalálni a Fidesz. Heszen ezeket ígérte. Jól tudjuk választások előtt mindenki ígér, választás után pedig nem teljesít, de azért mégis csak kell valamit tenniük, mondaniuk.

Néhány adót eltöröltek, viszont, ha azt akarják, hogy megfeleljenek az IMF kívánalmainak, akkor valamit ki kell találniuk. Pl. a nyugdíjak befagyasztása, a bérek csökkentése?! Nem tudom, mit, de valahonnan pénzt kell keríteniük, nem?

A munkahelyemen már a válság első említésére 10 %-os fizetéscsökkentés lett, aztán elmaradtak a külön juttatások, aztán iziben elküldtek néhány embert nyugdíjba, aztán azokat is elküldték, akik még nem voltak a nyugdíjhoz közel.
Aztán már nem fizették az egészségbiztosítást, majd a számlákra a fizetéseket sem. És úgy egyáltalán!:)

Igaz, a görögök is tüntetnek, de egyszer csak abbahagyják?!

Szimba 2010.07.16. 14:05:32

Huh, nem elég a kánikula, elkezdték fúrni az utat.:((((

Várúr 2010.07.16. 14:08:32

@Alan:
Orbán azt nyilatkozta: ha a szocik meghívnák, "mélyen elgondolkodna rajta". Szó szerint így. Erre Nyakó eeetárs: eszükbe sincs a miniszterelnököt megívni. Folytatják a bunkerharcot. Szerencsére kutya se kíváncsi rá. Elég baj, hogy a (közel)múlt csirkefogói Elqró Ferenccel, Lendvai anyóval, stb. a parlamentben ülnek.

golb 2010.07.16. 14:10:23

@Szimba: melyik párt volt az? És volt előtte egyeztetés? A Lenin utat vagy az Index utcát építik éppen? Na én is lassan kikapcsolódok innen -- szép hétvégét mindenkinek. :)

[nick] (törölt) 2010.07.16. 14:35:12

@porfelhő:
2013-ben hatályba lép egy új nyudíjtörvény. évente fél évvel emelkedik a korhatár egészen 65 évig. az előrehozott öregségi nyugdíj korhatára is emelkedik, illetve csökkentett összeggel kerülnek kifizetésre.

szerintem amúgy nem a nyugdíjrendszerrel van a probléma. az egy cca. 3000 milliárd forintos tétel. nagyon sok pénz persze. de ha 5M munkavállalalót veszünk évi 2000 munkaórával, akkor egy munkaórára vetíve 300 forintos, azaz 1 euro körüli járulékterhet jelent. ami szerintem mindenki számára elfogadható és méltányos lenne. és ezt az összeget csökkenteni is lehetne valamelyest, ha mellette lennének önkéntes befizetések egy állami alapba. a probléma, hogy 4M munkavállaló van, vagy annyi se. ezzel együtt szerintem óránkénti 1 eurós fix összegű járulékbefizetést meg lehetne csinálni. ez értelemszerűen minimálnyugdíjat biztosítaná az új belépőknek. és mellette működhetne egy állampapír alap, és az önkéntes magánpénztárak.

ez a magasabb keresetűek jövdelmi pozícióit tovább javítaná, ezért indokolt lenne a vagyonadóval ellensúlyozni. viszont ezzel az élő munka terheit tovább lehentne csökkenteni. szóval nem volna olyan nagy kunszt az adóreform, fix összegű járulék, flat tax, és vagyonadó az ideális kombó szerintem.

Ordnassac 2010.07.16. 14:36:17

Jut eszembe, ha Stumpfból alkotmánybíró lesz, akkor tagja marad OV alkotmány-előkészítő tanácsadó testületének? (Már csak a függetlenség jegyében is.)

török gábor 2010.07.16. 14:37:04

@AkarkiJ: tényleg nem lehet megérteni, hogy a következményről és nem a szándékról beszélek?

török gábor 2010.07.16. 14:39:21

@Imre Laci: köszönöm szépen a javaslatokat, igazán megtisztelő, hogy átgondolta, miről kellene írnom. de ha nem veszi rossz néven, a jövőben is arról írnék ebben a blogban, ami engem érdekel, foglalkoztat.

orica 2010.07.16. 14:43:52

Nincs időm végigolvasni a kommenteket, ha valaki már feltette volna, akkor bocs. Minek is kell örülni? Ha kifejtette volna TG, akkor szólna is valamiről ez a szösszenet.

Ted Striker 2010.07.16. 14:55:46

@Ordnassac: Szijjártó egyenesen az ellenkezőjével magyarázta a jelölést, azért Stumpdf mert benne van az új tákolmányozó csapatban:

"Stumpf Istvánról szólva - aki az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere volt - Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök egy tanácsadó testületet kért fel az új alkotmány koncepciójának kidolgozására; a testület tagjai, köztük Stumpf István is gyakorlati oldalról találkoztak az alaptörvénnyel. A szóvivő szavai szerint ezek után született meg az a döntés, hogy őt javasolja a kormányfő. "

tbb 2010.07.16. 14:58:39

"Mutathatta elkötelezettségét, demonstrálhatta készségét a párbeszédre, továbbá ezeknek a médiaeseményeknek köszönhetően megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét. "

Szerintem a mondat második fele lehet OV leglényegesebb szempontja. Azaz csak majdnem. Azzal a különbséggel, hogy szerintem nem az ellenzéki politika Orbán Viktor-i lényegét akarja megfogalmazni, hanem a sajátjáét. Ami a liberális, szociális, nemzeti és keresztény elemei ellenére mégis alapvetően különbözik a hasonló eszméket hirdető többi pártétól. És mivel pont a különbségek miatt teljesen más mint a többi, ezekre rámutatni az ilyen találkozók igencsak alkalmasak. Ott van ugyanis a másik nézet mint bencsmárk, tehát komplikált körülirások nélkül lehet rámutatni az eltérő értelmezésre.

Ordnassac 2010.07.16. 14:59:00

@Ted Striker: olvastam, ettől függetlenül kellékhiányos... bár ebben a helyzetben ez nem érdekel senkit...

[nick] (törölt) 2010.07.16. 15:07:35

@török gábor:
ezeknek a találkozóknak semmiféle belpolitkai előzménye nem volt, és semmiféle belpolitikai következménye nem lesz. mire gondolsz. a választók aligha változtatják meg ezek után bármiről a véleményüket, a választókat abszolút nem érdekli az egész, legfeljebb a vájtfülűek elemeznek most. a jelenlegi pártokat elutasítókra megint csak nem hiszem, hogy hat ez a dolog.

szerintem ez a külföldnek szól, csak bénán csinálják. magyarán nem angolszász, hanem szovjetorosz mintára rendeződik be a politka. a magyar politikai kultúra nem is annyira románhoz, hanem egyre inkább ukránhoz kezd hasonlítani. szóval ez a ruszki modell, nem a lengyel, nem a francia, hanem a szovjetorosz, ahol mindig el kell dönteni, hogy a miniszterelnök most befelé, vagy kifelé beszél. és ez most kifelé. szerintem.

Szimba 2010.07.16. 15:10:17

Kéék csíkoookat lááátok!:))))))

(Én vagyok a jós!:))

ssi 2010.07.16. 15:11:18

radala egyik kedvenc elvárása a "tiszta helyzet"

ami kialakult, az nem az, sőt megy a pusmus:
- a találka után a média az LMP-t összemosta a Fidesszel, ezért, vagy nem (?) meghívták Mesterházyt is
- a média most találgathatja, hogy O.V. miért ment el a Jobbikhoz, de miért nem menne a szocikhoz esetleg
- amúgy meg szűk körben mi minden hangozhatott még el

számomra szerencsésebb megoldás lett volna:
- 3 ellenzéki párt szakpolitikusai közösen megfogalmazzák kifogásaikat a kormány törvényhozási gyakorlatával szemben
- a parlamentben ismertetik a kormánnyal és választ kérnek
- Jobbik a parlamentben szóba hozza a gárdát, a kormány pedig válaszol rá

Ordnassac 2010.07.16. 15:16:35

A KDNP-nek is volt saját jelöltje Dienes-Oehm Egon személyében, de végül belementek a Fidesz javaslataiba. Nocsak, nocsak...

ssi 2010.07.16. 15:32:51

O.V. lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa a NER nélkülözhetetlen:
- parlamentben szorgosan dolgozó, felelősen mindent irányító, eldöntő
- azon kívül pedig mily emberi, s mekkora összekötő kapocs

panelburzsuj 2010.07.16. 15:45:36

@manyike:

Erre mondja TG, hogy addig örüljünk, amíg OV együttműködtetőst (is) akar játszani, és nem kizárólag csak "Mert megtehetem!" - et.

panelburzsuj 2010.07.16. 15:51:49

@panelburzsuj:

(Bár a két látogatásnak mindenkép van egy kis macska-egér "játék" bája ... Egy hasonló MSZP-s buli meg meg talán inkább macska-hörcsög talit idézne fel, amiben mindkét fél szerezhetne azért karcolásokat, úgyhogy ezért aztán mindkét fél inkább savanyú szőlőnek titulálja a másik felet.)

Zoltchy (törölt) 2010.07.16. 15:57:37

"... megkapta azt a lehetőséget, hogy a széles nyilvánosság előtt maga fogalmazhassa meg az ellenzéki politika lényegét."
De, hát ezt eddig is megtehette volna, ott volt a nyilvánosság.
És ha összevetjük az egyik korábbi blogbejegyzésben foglalt
"... úgy látszik, nem való neki az ellenzéki szerep ..." megjegyzéssel, akkor van min lamentálni.

Tisztában van vele, mi az ellenzék dolga, csak neki ez nem való?

Ki akarja oktatni az ellenzéket arra, hogy kell működni? Miért? Nem szeretné, ha a Jobbik vagy az LMP olyan nulla, vacak, szánalmas ellenzék lenne, mint amilyenek ők voltak?

Azt akarja nekik elmagyarázni, hogy kell viselkedniük ahhoz, hogy neki jó legyen?

Még mindig fél az MSZP-től és így akarja elszigetelni?

Az nem hiszem el, hogy megtért. Egyszerűen azért, mert egy másodperc őszinteséget nem nézek ki abból az emberből.

tbb 2010.07.16. 16:02:03

@Medvegyev:

Jól látod. A konszolidáció a takarítással kezdődik. Akárcsak otthon.

panelburzsuj 2010.07.16. 16:10:49

@tbb:

Kicsit sánta a kép. Az otthon kitakarítása magyar nyelven nem a családtagok egy részének elkergetését jelenti.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.07.16. 16:15:46

"demokratikus körülmények között szánalmas és nevetséges örülni annak, hogy a politikai részérdekeket, az ellentétes véleményeket tiszteletben tartják"

Nem szánalmas: veszélyes. Örülni az ajándéknak szokás. Az extra juttatásnak. Ami természetes elvárás, annak teljesülésekor nem örülünk, csak bólintunk.
Tehát, aki örül az ellentétes vélemények tiszteletben tartásának, az elismeri, hogy az nem természetes, hanem megvonható bónusz.
Örüljünk, hogy még nem vonták meg?

nyünyüge 2010.07.16. 16:19:38

@Ordnassac:
Stumpf is majd beletanul. Ahogy Domokos a számvevésbe.
A nagy hozzáértésből amúgy is csak baj lehet - ütközhet az elvárásokkal :(.

Ordnassac 2010.07.16. 16:22:42

@nyünyüge: engem azért érdekelni fog, hogy milyen kreatív jogértelmezéssel verik át Stumpfot...

panelburzsuj 2010.07.16. 16:24:53

@Álszentfazék:

TG a maga csöndes - (mondhatnám: olykor balladaian homályos, mert lépéseket kihagyós szerkesztésmódjával ... :) - modorában pont arra hívja fel a figyelmet, hogy az utóbbi években kifejlett OV részéről korántsem "természetes viselkedésmód" az ellenvélemények meghallgatása.

(A "tiszteletben tartást" én is kicsit erősnek tartom, egyelőre inkább megtűrésről, a létjogosultság elismerésének deklarálásáról van szó.)

panelburzsuj 2010.07.16. 16:27:49

@Ordnassac:

Nem azért vannak többen, hogy legyen köztük azért hozzáértő is, aki adott esetben a szakterületre kooptálás útján odatévedteket is fellármázza?

Ordnassac 2010.07.16. 16:32:46

@panelburzsuj: a többen alatt mit értesz? Több alkotmánybíró vagy több tag a jelölőbizottságban?

nyünyüge 2010.07.16. 16:33:08

@Ordnassac: Nyilván a tudományos munkásság oldaláról fogják megközelíteni, az puhább. És ahogyan a torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/29/203_ugyanarra_gondolnak -ben láttuk, 'tudományos" munkákkal tele a padlás.
Vagy simán módosítják a törvényt. Ezt javasolja a nol-on egy hozzászóló, is, némi iróniával:

"A Fidesz helyében nem cicóznék, megváltoztatnám az 1989. évi XXXII. törvényt
az Alkotmánybíróságról úgy, hogy annak csupán a legelső paragrafusa maradna meg. Ennek szövege hozzávetőlegesen úgy szólna, hogy a 2010 áprilisában a választási forradalom során megkötött társadalmi szerződés alapján és a Nemzeti Együttműködés Rendszerének értelmében az alkotmánybíróság feladatkörét a törvény kihirdetésének napjától a mindenkori Fidesz-frakció gyakorolja."

Ordnassac 2010.07.16. 16:39:35

@nyünyüge: csütörtökig már nem lesz idő rá, még sürgősségivel sem. Az ellenzék meg nem hiszem, hogy belemenne egy Házszabálytól való eltérésbe.

A hatályos törvényszöveg az alábbi módon fogalmaz: 5. § (2) Az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok (egyetemi tanárok, illetőleg az állam- és jogtudomány doktorai), vagy legalább húsz évi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja. A szakmai gyakorlatot olyan munkakörben kell letölteni, amelynek ellátásához az állam- és jogtudományi végzettség szükséges.

Az utóbbi elméleti feltétel nincs meg (politikatudományból van kandidátusi fokozata), a szakmai gyakorlat sem (sem a MISZOT, sem az egyetem, sem a Századvég nem kizárólagosan jogi végzettséggel megy). Marad az egyetemi tanárság, esetleg az, hogy az elméletnél értelmezik kreatívan a zárójeles részt...

panelburzsuj 2010.07.16. 16:43:28

@Ordnassac:

Miért vesuztegetnék szót a jelölőbizottságok funkcióiról a nemzeti együttműködés keretében? :)

A jóemberekkel feltöltött Alkotmánybíróságra gondoltam. Hogy csak lesz azért olyan is köztük, aki legalább pitiáner lebőgés elleni védelmet csak képes lesz majd nyújtani a "taláros testületnek".

Ordnassac 2010.07.16. 16:45:57

@panelburzsuj: az AB legendásan kerül minden olyan (szűken vett hatáskörén kívüli) tevékenységet, amivel politizálhatna. Így max. háttérben szólnak, de abban sem vagyok biztos.

Ordnassac 2010.07.16. 16:48:05

@panelburzsuj: Éhen Gyula, ejjj, de beszélő név... :-D

panelburzsuj 2010.07.16. 16:54:15

@Ordnassac:

Más vágányon haladunk. Én úgy látom - legyen AB vagy bármi más testület - hogy a dolgok affelé tendálnak, miszerint elég néhány érdemi döntést hozó emberke, a többi helyet meg nyugodtan fel lehet tölteni jólnevelt dísztökökkel.

Hogy mindezt részleteiben hogyan lehet megvalósítani - nos, innentől onnantól kezdődik a szakma ... :)

panelburzsuj 2010.07.16. 16:59:15

@Ordnassac:

(A "cikk" headline-törzs arányai is megkapóak, nem? Az Éhen nadrágban rejlő kolbászok mellt ... :)

nyünyüge 2010.07.16. 17:38:15

@panelburzsuj:
(Kis)városi legendák szerint az osztrák-magyar határon annakidején az asszonyok többrétegű szoknyájuk alatt csempészték a szalámirudakat.

porfelhő 2010.07.16. 18:11:25

@Szimba: @golb: Nagyon kedvesek vagytok köszönöm szépen a jó tanácsokat.

porfelhő 2010.07.16. 18:31:16

@[nick]: Bocsánat, hogy ilyen későn reagálok. Nagy érdeklődéssel olvastam a nyugdijról a kommentedet. Valóban kevés a munkavállaló, sok a nyugdijas, kevés ehhez viszonyitva a befizetés. Nem tudom korábban én arról olvastam, hogy a kormány államositani akarja a magánnyugdij pénztárakat. Aztán elveszitettem a szálat, hogy ebből lesz-e valami. Nyilván az is a költségvetés kozmetikázására lett volna jó. Nem tudom mi lenne a jó megoldás, de az biztos hogy ez az állapot lassan fenntarthatatlan lesz, olvasva az elemzéseket. Mert nem csak öregségi nyugdijas van, hanem lényegesen több fiatal rokkant nyugdijas mint régebben, ők pedig ugy gondolom nagyon keveset fizettek be a nyugdijpénztárnak.

Ordnassac 2010.07.16. 18:45:39

Most elköszönök egy hétre, jövő szombaton megint leszek. Addig max. csak egy-egy este benézek elolvasni a legfrissebb elemzéseket. Jó szórakozást nektek addig is!

porfelhő 2010.07.16. 18:49:37

@Ordnassac: Jó pihenést, és jó időt Neked!

panelburzsuj 2010.07.16. 18:50:17

@Ordnassac:

(Hahá ... egy álló hétig cincogunk, ahogy a csövön kifér! ... :)

Viszont jókat!

[nick] (törölt) 2010.07.16. 19:14:26

@porfelhő:
a nyugdíjrendszer korábban felosztó kirovó rendszerben működött. azaz a kifizetéseket mindig a jelenkori munkavállalók befizetésekből eszközölték. ma már sokan magánnyugdíjpénztár tagok, és ebben az esetben nem állami alapba kerül a pénz, hanem egy pénztárhoz. ezek jelentős részben állampapírokat vásárolnak, tehát a pénz egy része visszavándorol az államhoz, de a nyugdíjalapból hiányzik. és ez okozza a problémát.

a megoldás szerintem az lehet, ha állami nyugdíj alapba újra mindenki fizetne, nem az összes járulékot, hanem egy fix összeget, és mellette természetesen bárki lehetne magánpénztári tag. a magánpénztárakat részben, de vissza kellene államosítani.

porfelhő 2010.07.16. 19:14:45

@Szimba: Bocsánat tőled is, hogy a kommentedre későn reagálok. Értem a lényeget amiről irtál. Én is végtelen kiváncsi vagyok honnan lehet még pénzt megvonni. A közszféra biztos adófizető réteg. A bérek befagyasztása nem a pénzügyi világválság hirére történt, hanem évekkel ezelőtt. A "hirre" a juttatások megvonása, stb. Valahol egyébként tudomásul is vettük. Most arra leszek még kiváncsi hogyan akarják még ezt a réteget szorongatni. Az a választások előtt is tudott volt, hogy az IMF nem fog engedményeket tenni, nem lesz nagy mozgástér.
Nincs más, mint várjuk az eseményeket.

porfelhő 2010.07.16. 19:30:08

@[nick]: Értem mit irsz, és logikus is, " magánpénztárakat részben, de vissza kellene államositani". Jó amit irsz, már csak azért is mert amikor a nyugdijról van szó, akkor általában a mindenkori kormányt szidják, mert a befizetések utját, hova vándorolnak a pénzek az emberek nem tudják többségében, csak aki foglalkozik ezzel a témával.

tölgyes 2010.07.16. 20:34:04

Kedves Török Gábor!

Kölcsönözve az Ön kedves fordulatait én kicsit másképpen fogalmaznék. Orbánnak sikerült az együttműködés keretei között poziciónálnia a kormányzó többségnek az ellenzékhez való differenciált viszonyát. A liberális hagyományokkal rendelkező fidesz hajlandó elvi különbségek fenntartása mellett együttműködni a liberális kötődésű LMP-vel.. A Jobbikkal szemben a véleménykülönbség nem csökkent, de a szavazók előtt nyitva az ajtó.. Kiváncsian várom, hogy miként fogalmaz majd az MSZP-vel való tárgyalás után.

Videofon 2010.07.16. 20:34:57

@porfelhő:
"A közszféra biztos adófizető réteg."
Ugye ezt viccnek szántad?

AkarkiJ 2010.07.16. 21:08:37

@török gábor:

"tényleg nem lehet megérteni, hogy a következményről és nem a szándékról beszélek? "

Mármint, hogy minek a következménye a frakciólátogatás ("kisállatsimogatás"), vagy hogy ennek a látogatás("sorozat")nak mi lesz a következménye?

Nem tudom, mert nekem a posztból egyik se jött át igazán, mint lényeg, hanem inkább az, hogy egy pici fókusztévesztés (bocs a megfogalmazásért, nem negatív akar lenni) történt a szemléletmódban, és túl közelről szemléled a dolgot. Mintha bizonyos tényezők a látómezőn kivül kerültek volna, amik nagyban befolyásolják egyébként a dolgot és értelmezhetőségét.

Szép dolog a látogatás, biztos van nyomás OV-n, hogy letudja ezt a demokratikus szerepet, de ettől még minden megy tovább a maga (szerintem elfogadhatatlan) orbáni módján. Önmagában pedig nem értékelhető pozitívan szerintem ez a dolog, mert valahol ez egyfajta minimum kellene hogy legyen, hogy kommunikál az ellenzékkel. A pampogásom oka is ebből fakad, hogy - véleményem szerint - abszolút tekintetben totál hiteltelen OV és igaziból az ő részéről az ilyen cselekedetek pusztán show elemek, súly nélkül. És ez szerintem nagy baj, ellenben az elemzésben azt éreztem, hogy valahogy úgy tekintesz az egészre, hogy van súlya a dolognak.

peace

porfelhő 2010.07.16. 21:20:08

@Videofon: Nem értem miért lenne vicc? Ird már meg mire gondolsz. A keresetekből biztosan hogy levonják az adót és járulékokat. Én azt nem irtam, hogy más nem fizet adót ha erre gondolsz.

jjulie 2010.07.16. 21:24:19

@tölgyes:

na mi szar van, a liberális szó szalonképes lett egy elvakult fidesznyik szótárában 2010 nyarán?

beszarás

jjulie 2010.07.16. 21:27:45

látom, a menü állandó része lett a zsebrevágott kéz tszelnök módra

tényleg forradalmi változást élünk meg

jjulie 2010.07.16. 21:30:18

@porfelhő:

az adóból képzett adó és tb tényleg biztos bevétel

szbi 2010.07.16. 21:38:39

Herr/Frau Cassandra, O. márki/né

"(bocsánat, a Netikett jegyében maradok a tegeződésnél)"

Maradjon. A Netikett nincs kifüggesztve a közintézmények falára.

"ha valóban önkritikának szánták, azt a nyilatkozat körüli vitában sokszor kifejezhették volna,"
A nyilatkozatot nyilván nem önkritikának szánták, bár van benne némi önkritikai sodrás.

"Ezért merek kételkedni benne."
Ha jól értem a tiszta szándékban és az őszinteségben. Javaslom, hagyjuk a salátát és nézzük a szöveget magát.

"egy patetikusan pátoszos szöveget"
Ízlés kérdése. Én másként írtam volna meg. Ők így, mert ilyenek. Nem baj.

"pontos, kézzel fogható definíciót, illetve értelmezést nem adtak hozzá"
Arany János sem írta meg előre verseinek kritikai kiadásához a lábjegyzeteket; sem semmiféle szkóliont. Ez az olvasók dolga. Igaz, Szabó Lőrinc másként járt el.

"együttműködés köznapi értelmezését nézzük"
Sajnos a mai magyar észjárás szupergagyi -- mint maga e kifejezés -- nem az az együttműködés, ha a megválasztott többség azt teszi, amit a mélyen tisztelt kisebbség óhajt. Tetszettek volna megnyerni a választást. Korábban itt már idéztem a bolsevikokat, a kisebbséget. Ha 2/3 van, 2/3 van. A Fidesz a választás előtt nyíltan megmondta a választóknak, hogy azt akarja megszerezni, és azt is, miért - és megszerezte. Némileg demokratikusnak tűnik a dolog.

"képviselői beadványok, így megkerülve bármilyen egyeztetési kényszert"
És a bizottsági tárgyalás? Az ellenzéknek akkora az ereje, amekkorát a választók juttattak nekik. Mit kellene velük egyeztetni? És mi okból? Orbán amúgy jó politikus -- elég jó; Magyarországhoz elég jó -- nem fogja eltömni a szelepeket.

"az ellenzéki jogok csorbítása egyes alkotmányos ellenőrző szervek vezetői állásának betöltésénél"
A most betöltendő két alkotmánybírói hely 2008 óta nem volt betöltve. Miért? Mert Orbán élt az ellenzéki jogokkal? (Ja.) És a kormányzat kollektív államférfiúi bölcsessége ezalatt hol volt? Válasz: ott, ahol ők befogadták és napirendre vették az ellenzéki (Fidesz) javaslatokat. A Nihil utcában.

"tárgyalási erő helyett konokság az IMF-fel és az EU-val történő tárgyalásokon"
Orbán szarvashibákat követett el nemzetközi téren. Pl.: ukrán alapszerződés; szervi hibás EU-csatlakozási feltételek, stb.
Most viszont jó a konokság. A világ pénzuralmi rendszere ugyanis szépen esik szét, s még egy ilyen kis stratégiai pont, mint hazánk, is élhet fölnagyítódó erejével. Az kormány látja az áramlatot, és él annak erejével is. Az Európai Bank Simor-fizetési nyilatkozata mutatja a pénzügyes társaság alacsony színvonalát; Srauss-Kahn nem véletlenül nézeget hazafelé -- ám ő okos ember.

"Félre ne érts, örülnék, ha ez a kormány sikeres lenne. Azonban ez nem jelenti azt, hogy kritikátlanul elfogadom minden lépését."
Nem értem félre. Egészen értem; amúgy a kormányt csókoltatom, az ország és a nemzet érdekel. A sikeresség üres szó. A mai vezető csapatban sincs igaz államférfi. Egy sem.

tbb 2010.07.16. 21:43:54

@panelburzsuj:

Miféle családtagokról beszélsz? A rosszhiszemű lakásbérlőket nevezed azoknak?

porfelhő 2010.07.16. 21:47:31

@jjulie: Már látom ezt a mondatot nem kellett volna leirnom.

tölgyes 2010.07.16. 22:16:37

@jjulie: Csak arra ügyeljen, hogy ki ne csorogjon a gatyájából a lába szárára...:::)))

Videofon 2010.07.16. 22:18:20

@porfelhő:
Az a gond az ilyen kijelentésekkel, hogy általánosan elterjedtek. A téves feltételezésekből pedig csak téves következtetést lehet levonni.
A közszféra rengeteg pénzbe kerül az országnak. Amit a versenyszféra állít elő.
Amikor a közszféra dolgozói úgy állítják be, hogy a vállalkozók adócsalók, bezzeg ők minden fillér adót megfizetnek, akkor mindössze arról feledkeznek meg, hogy az ő adóikat, járulékaikat és a fizetésüket is az adócsalóknak tituláltak finanszírozzák.
A közszférában mindössze azért van szükség az adók és a járulékok látszólagos levonására, hogy a jogodultságokat (pl. táppénz, nyugdíj) egyértelműen nyilván lehessen tartani, továbbá a vegyes foglalkoztatottak (akik a közszférában és a versenyszférában is dolgoznak egyszerre) közterheit igazságosan lehessen megállapítani.

bariga 2010.07.16. 22:31:42

most érkeztem haza egy kellemes kirándulásról. bekapcsoltam a minden gépet, hallgattam, olvastam híreket és rohadt nagy hányingerem támadt. Ha lehet valahová csatlatlakozni, mondjuk mentsük meg Magyarországot, amig nem késő, vagy hasonló .. kérek szépen értesítést, köszönöm!

bariga 2010.07.16. 22:35:39

a legelképesztőbb, hogy most ez gyökér M1 -en beszél gyökeres változásról. Ez már mindennek a teteje, itt már nem lehet türelemmel lenni!!

tölgyes 2010.07.16. 22:47:17

@szbi: A bírói, stb székek azért nem voltak betöltve, mert az MSZP nem rendelkezett 2/3-os többséggel és a szükséges kompromisszumkészséggel se.
A fidesz az alkotmánybírók esetében elfogadta volna a korábban kinevezett bírókat (Bihari-Kukorelli), de Gyurcsánynak nem kellettek.. a fidesz elfogadta volna Kovács Árpádot ÁSZ elnöknek, de az MSZP-nek ő sem kellett..Most a 2/3-ad birtokában a megváltozott erőviszonyok más döntési lehetőségeket hoznak...Ilyenkor látszik, hogy az MSZP elit milyen korlátolt volt.. ők tényleg hittek a győzelmükben....:::((

jjulie 2010.07.16. 22:50:55

@tölgyes:

ebből kimaradt a liberális szó

kaptál közben egy mailt?

porfelhő 2010.07.16. 22:59:54

@Videofon: Egyetértek azzal amit irsz, és volt egy sejtésem, hogy erre gondolsz. Izekre lehetne szedni az adózási témát, sok-sok komment születne. De gondolom abban egyetértünk, hogy nem azok a közalkalmazottak kerülnek iszonyatosan sokba az országnak akik száz-százötvenezer bruttóért dolgoznak. Már ma valahol irtam, hogy milyen adóval terhelnék még a vállalkozókat, mikor már egy részük szinte mindennapos megélhetési gondokkal küzd, mire mindent kifizet. Gondolok itt azokra akik kényszerből vállalkoznak, hogy ne munkanélküliek legyenek, és keményen adóznak, az senkit sem érdekel, mi marad, csak fizessen.
Gondolom abban is egyetértünk, hogy vannak olyanok is akik folyamatosan megtalálják a kiskapukat, és messze nem a bevételüknek megfelelően fizetnek. Olyat is hallottunk, hogy a köz. munkahelyemen intézem a versenyszférás ügyeimet is és mégis én vagyok a legtisztességesebb. De ezt hagyjuk. Összefoglalva én egy percig sem gondolom, hogy más mindenki adócsaló,aki nem a közben dolgozik, és nem is állitom hogy vannak ilyen emberek.

ssi 2010.07.16. 23:22:09

@AkarkiJ: és @panelburzsuj: megint kiütöttél :-)))

"TG a maga csöndes - (mondhatnám: olykor balladaian homályos, mert lépéseket kihagyós szerkesztésmódjával ... :)"

csúcs: T.G., mint az egyik balladai kellék remek alkalmazója, nagyon tetszik :-)

már többen írtuk, hogy a posztokban nem T.G. álláspontját, hanem azokat a megközelítéseket lehet felfedezni, amin el lehet indulni, vagy pont nem

tölgyes 2010.07.16. 23:28:00

@jjulie: Látom a maga agyát elborította a liberalizmus, ahogy az előbb a nadrágját a sz@r..:) A liberalizmus is csak egy ideológia, amelyik önmagában nem ad megoldást semmire.. arról nem is beszélve, hogy a magukat liberálisoknak nevezőkből itt Magyarországon leginkább a liberalizmus hiányzott... ezért is kerültek fő politikai képviselőik a történelem "szemétdombjára".. nem egyszerűen vereséget szenvedtek, hanem megsemmisültek.. de mielőtt az agya teljesen elborulna: ez az ideológiát nem érinti... mert az csak ideológia

flort 2010.07.16. 23:36:50

Ő
Öőőőő,

azt hiszem, provinciálisnak nevezik azt a beszűkült nézetet, mely jegyében folyik már régóta itten a közbeszély.

Mindazonáltal, tehátakkor:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/16/bekemenyitett_az_imf_es_az_eu/

kit érdekelnek holmi frakciók, miniszterelnöki média-lehetőségek és alkotmánybírák?

bariga 2010.07.16. 23:38:29

@6.Lenin: szia Lenin! Kire gondoltál, mert én Orbán elvtársra és Szíjjártó elvtársra. Tettek és modorosság tekintetében verik az összes elvtársat a nagy októberi, akarom mondani a mostani nagy áprilisi forradalom óta. Vagy Te mást hallasz?

bariga 2010.07.16. 23:40:06

@tölgyes: Az ideológia szabadon választott, teljesen magánügy. A bunkóság pedig születési hiba. Bocsánat, ha kissé nyers lettem volna

porfelhő 2010.07.16. 23:40:43

@bariga: Ha valaki hallott már olyat, hogy jobblét- vagy nyugalom szigete szóljon legyen szives, mert én odamennék.

tölgyes 2010.07.16. 23:43:55

@bariga: Ugyan! Nincs miért bocsánatot kérnie..Engem már hozzászoktattak a bunkósághoz..:)

tölgyes 2010.07.16. 23:46:46

@bariga: Az a fontos, hogy Ön aztán átlát a szitán.. magát egy Orbán nem tudja megtéveszteni.. maga egy másik tévedésnek a rabja..amitől aztán tisztán lát.

bariga 2010.07.16. 23:52:30

@tölgyes: Igen, Ön tisztán látja, hogy én mit látok, logikus gondolkozás, éleslátás, gratulálok!

Videofon 2010.07.16. 23:53:50

@tölgyes:
Orbán elvtárs hibát hibára halmoz. Hiába szerelmes Ön ebbe a jeles férfiúba, attól még minden foglalkozásnak megvannak a maga szabályai. A miniszterelnökinek is. Orbán elvtárs az ön vakhite ellenére hitvány miniszterelnök.

tölgyes 2010.07.17. 00:12:16

@Videofon: Lehet.. de lehet hogy mégsem. Én azt tudom, hogy a kormány még nem kormányoz két hónapja se...de Ön máris tisztán lát.. az elmúlt 8 évben is tisztán látott.. ezért tartott ki az elkúrós mellett.

Ha Orbán rosszul fog kormányozni akkor meg fog bukni.. akár már négy év múlva.. ha .

Ön szerint milyen szabályokat rúg fel Orbán akkor, amikor elmegy és tárgyal az ellenzéki pártokkal? Nem kéne tárgyalnia??

porfelhő 2010.07.17. 00:14:36

@flort: Hüha! Már korábban olvashattunk több cikket, hogy az EU. és IMF nem enged, folytatni kell a Bajnai által megkezdett utat, és tartani kell a hiánycélt. Senkinek sem jó a hir, de mit szól ehhez "Mari" néni a faluvégén, aki várta a mindenféle jólétet. Én nem vártam, mert gondoltam, hogy nem lesz, mert máshol sincs most Európában, csak reménykedem, hogy egyszer jobb lesz.

tölgyes 2010.07.17. 00:15:11

@bariga: Ön mint említettem a szitán lát át, azon aztán tisztán.... Vagyis Ön már látja a lukat.. mármint a szitán lévő lukat.. sok sok pici lukat..:)

tölgyes 2010.07.17. 00:17:05

@porfelhő: Az a baj, hogy azon az úton Bajnai sem ment.. ezért fogyott el a tervezett hiány 80%-a...Most ezt épp úgy mi fizetjük meg, mint azt a kb. 18.000 milliárdot, amit Gyurcsány és Bajnai az adóinkon felül elkúrt.

porfelhő 2010.07.17. 00:23:13

@tölgyes: Elhiszem Önnek. De azért mert sokkal szélesebb látókörü Ön, mint Én, abban egyetérthetünk, hogy a választások előtt is világos volt a nempolitikusnak is, hogy nagy mozgástere a kormánynak nem lesz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 00:26:18

@Videofon: volt itt 3 hitvány miniszterelnök 8 év alatt, az egyiknek biztos helye lett volna a börtönben normális országokban (nem a Fletóra gondolok, hanem a sorozatos cégcsődöket produkáló utódára, inkluzíve család). Orbán az előző ciklusában nem volt hitvány miniszterelnök, ha a szoci utódok nagyjából hozták volna az ő szintjét, most nem lenne a kormány keze gazdasági ügyekben megkötve.
Szóval, pici türelem, csinált már jelentős szarságokat pár hét alatt, de majd jövő ilyenkor lehet hitványnak nevezni, legelébb.

Videofon 2010.07.17. 00:29:25

@tölgyes:
Honnan veszi azt az ostobaságot, hogy kitartottam Gyurcsány mellett? Honnan veszi a bátorságot, hogy feltételez rólam bármit is? Honnan veszi ezt az idióta magázós stílust?
A Jókai utcából?

Videofon 2010.07.17. 00:40:19

@Hepci:
Orbánt nem elődei teljesítménye alapján ítélem meg. Orbán hibát hibára halmoz, ahogy Gyurcsány is tette. Egy miniszterelnököt azonban elődjei dilettantizmusa nem jogosítja fel a rossz kormányzásra.
Orbánt nem is előző kormányzása alapján ítélem meg. Azt már megítélték 2002-ben a választók. Elküldték nyolc évre a kormányzati hatalom közeléből.
Orbánnak nem adok se két évet, se négy évet. Adjanak neki a vakhitűek, a rajongók, a csicskások és az orbán-szerelmesek. Meg tudom ítélni ennyi idő után is a kormány teljesítményét, teljesítőképességét, tehetségét, rátermettségét. Meg tudom ítélni, hogy Orbán alkalmatlan a miniszterelnöki feladatra.
Orbán hitvány miniszterelnök.

porfelhő 2010.07.17. 00:47:32

Nem szeretném a kommentező társaimat megsérteni, de én meg úgy gondolom, hogy minden ember azzal a párttal szinpatizál amelyikkel akar. És szive-joga kitartani mellette jóban-rosszban, ha ugy gondolja. De azért még el lehet ismerni ha a másik jobban politizál, ill. kormányoz, és lehet véleményt mondani akkor is ha rosszul csinálja. Nem kellene ezért egymást támadni.

dzsugasvili 2010.07.17. 02:23:16

Szerintem Orbán urunk csak a foga fehérjét mutatta ki ezekkel a látogatásokkal. Az általa és a Fidesz által szinte soha nem bírált, SZDSZ nyomdokain létrejött, egyelőre nem túl vad liberális LMP-t vállalhatónak nevezte kb., akivel el tud képzelni együttműködést, míg az egyetlen parlamenti (valamennyire) jobboldalinak nevezhető pártot szélsőségesnek bélyegezte, és a gátakon segédkező, bűncselekményt soha el nem követő, alkotmányellenesen betiltott és üldözött Gárdát gyalázta a sajtótájékoztatóján. Így az újabban magát már csak forradalminak nevező Fidesz-kormányzat hivatalosan is elvesztette a maradék jogát is, hogy jobboldalinak, konzervatívnak, kereszténydemokratának, vagy bármilyen más hasonlóan elcsépelt, ősrégi szerveződésnek nevezze magát, és visszavdlett a kezdeti liberális párttá.

Személyes véleményként pedig nagyon remélem, hogy a szavazóik törzstábora (szerintem 1.5 M fő), akik még legutóbb is beszopták, hogy ez még mindig a 2002-es "nemzet", "polgári", "plebejus", "konzervatív" Orbán és Fidesz, gyorsan észre térnek, és magára hagyják ezt a köpönyegforgató, kizárólag a saját emberek pozícióba juttatásával elfoglalt bandát. És nem, nem kell a Jobbikhoz pártolni, tőlem csináljanak egy igazi jobboldali, akár közép/mérsékelt "jobboldali" pártot, mert szerintem sok jószándékú van a fideszes elitben, sőt a képviselőik között is, de Orbánnal az élen bizony csak valami nagyon rossz sülhet ki a dologból, és nem ártana ha minél hamarabb megszabadulnának tőle.

jjulie 2010.07.17. 07:17:25

@porfelhő:

igen a szív joga, orbán varázsló viktor is a szívre hajtott, mivel amíg az emberek eszére épített, 5-7 %-os pártja volt

ezután kezdett bele eszetlenségek hadoválásába, miknek ésszel felfoghatató ertelme nincs, viszont a dallama édes, szívnek meg léleknek kedves, igy lett fülig szerelmes a mi tölgyes pajtásunk is a varázslatos viktorunkba, mégpedig örökre és halálosan, és boldogan élnek amíg meg nem halnak

nyünyüge 2010.07.17. 07:19:15

Ők legalább előre megmondják, mire számíthat a honpolgár :)!

Óriási útvesztő épült Kiszombor határában
A teljes útvonal hossza 4,5 kilométer, ami jelentősen megnyúlhat, ha valaki letér a kijárathoz vezető helyes ösvényről...

index.hu/kultur/showbiz/2010/07/16/oriasi_utveszto_epult_kiszombor_hataraban/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 07:23:56

@Videofon: nézd, te nyilván remekül meg tudtad ítélni a jelen Orbán kormány teljesítményét már akkor is, amikor még a kormány névsora se volt ismert (Bolgár Györgyhöz és Debreczeni Józsefhez - broáf - hasonlóan). Vagyis neked feleslegesen fáradoznak az ura(cso)k bármilyen kormányzással. Ha mondasz egy fószert áprilisban, aki neked tetszene köztársasági elnöknek, majd Orbán azt a nevet írja a levelében, az se lenne jó.
Sokan vannak így magyarok. Csak azt nem értem, mi a túrónak járnak még szavazni? Mert kötelesség és erre buzdítanak a politológusok (lol) és "a demokrácia se tökéletes, de még nem találtak ki nála jobbat"?

László56 2010.07.17. 07:54:48

Szép jó reggelt és hétvégét Mindenkinek,

Orbán Viktor házhoz megy. Nyalni. Mondja az egyik. Dehogy is, a nemzeti együttműködést demonstrálni, mondja a másik. Mondják, anélkül hogy észrevennék, saját magukról állítják ki a bizonyítványt. Hiszen a politikában semmi sem egyértelmű, ezáltal mindennek többféle jelentősége van. A politikuson kívül senki nem tudhatja hogy az ezer -féle lehetőségek közül melyik a döntő jelentőségű a politikus fejében. Ezért nagyon is természetes, hogy az elemzők találgatásokra vannak utalva. Itt hozzá kell tenni hogy nem csak az elemzők, hanem a politikuson saját magán kívül, mindenki más. Ezáltal sehol nem igazabb az a mondás hogy: a tényekből vezesd le az igazságodat. De még akkor is csak a saját igazságod marad és ezáltal nem általánosítható.

Orbán Viktor házhoz megy. Orbán Viktor már többször kinyilvánította hogy egy új politikai társadalmi rendet akar. Egy új társadalmi rendhez azonban társadalmi résztvevők is szükségesek. Ezeknek az egyetértése, megértése nélkül lehetetlen új társadalmi rendet felállítani. A feladat emberfeletti. Hiszen egy ördögi kört kell valahol áttörni. Mert hogy lehet valakinek egy új rendet megmagyarázni amikor régi vágású tanítása és tapasztalatai vannak. Eddig azt tanulták, mert csak azt tanulhatták: lopásból áll a világ és erkölcstelenségből a politika. Így élt az egész ország. Jól, rosszabbul. A politikai résztvevők inkább jól. A nép és a jövő nemzedékek rovására. Kik még a mai napig nem fogták fel hogy mennyire kirabolták őket.

Orbán Viktor házhoz megy hogy demonstrálja: „A fennálló lényegi véleménykülönbségek ellenére is lehetséges bizonyos együttműködés” hivatkozik rá az elemző és a kommentálók meg versenyt üvöltve kiabáljak. Farkas, Farkas. De mindegyik mást ért alatta. Pedig a nemzeti együttműködés nem arról szól hogy az ellenzék vezeti az országot. Annak ellenére hogy sokan azt várják ettől a fogalomtól. De ha nem arról, akkor miről is van szó ?

Az ország felvette a kesztyűt a pénzügyi gyarmatosítása ellen. A népünk jólétéért egy olyan vállalkozásba kezdett ami bizony egy EU -nak is, de még az USA -nak is egy emberfeletti feladatot jelent. Ezt csak egy egységes néppel a kormány háta mögött lehet elkezdeni. Egységes a politikában azonban nem azt jelenti hogy mindenkinek ugyanazt kell gondolnia és mondania. Egységest jelent ebben az esetben hogy nem lövünk a kormányunk hátába. Az országunkban már ez is nagy szó lenne. Hogy az MSZP primitívségétől ezt nem lehet elvárni az már lassan mindenki tudja. De ma már más pártjaink is vannak, -melyeknek azonban a hibás tanításuk és tapasztalataik miatt-, ezt még meg kell értenie. Ezért megy házhoz Orbán Viktor. Magyarázni. Még ha nem is várhatja hogy rögtön megértsék.

CSENDES 2010.07.17. 07:57:22

Szép jóreggelt mindenkinek! (bár ez László56 által bevezetett indítás)Nos olvasva pro és kontra hozzászólásokat így éhgyormorra, vegyük számba a 2 hónap nagysze3rű kormányzási tetteit.
1. Megtudtuk, hogy fülkeforradalom zajlott le a választással.
2. Ennek megfelelően a kormányfő tudta, mi a teendője, s megalkotta a NER-t, majd ennek tudatosításaként a NENYI-t, melyet azután kormányhatározattal kötelezően kifüggesztendőként írt elő, hiszen a széleskörű társadalmi támogatók (mint azt a FIDESZ honlapján közzétett kormányfői nyilatkozatból megtudhattam a szavazók nyolcvan százaléka) amnéziásak, s esetleg elfelejtik a nemzeti együttműködés feltételeit.
3. Közvetelenül ezelőtt a Nemzeti együvé tartozás napját is kijelölte, továbbá a kettős állampolgárságról is intézkedett. (ugyan rossznyelvek szerint ez bizonyos külhoni magyaroknál is kiverte abiztosítékot)
4 Egyidejűleg farontot nyitott a jegybenk elnöke ellen, az IMF-nek és EU-nak megüzente, előbb a gazdasági növekedés (adóik csökkentésével), s majd utána a törlesztés és hiánycéltartás. (utóbb kiderült ez nem volt a legjobb lépés)
5. Irányt vett tehát, hogy megszorításokba (takarékoskodásba) kezdjen. Kisebb országgyűlés, kisebb önkormányzat, végkielégítések szabályozása, munkáltatló által nem indokolandó felmondás (nem örült a köztársasági elnök, nem baj, majd megfontoljuk, de most előpbb azért törvényerőre emeljük, mert ki kell rúgni és le kell cserélni a teljes garnitúrát). Ja mindezen intézkedéseivel az önkormányzati választások feltételeit is light-os lendülettel megváltoztatta.
6. Mindezenközben köztársasági elnöknek (az alkotmányos garancia fő zászlósának) megjelölte Paja bácsit. (ugyan ez már a legfideszesebbnek, Kövér L-nak is kiverte a biztosítékot).
7.Olyan vehemenciájú törvényhozásba fogott, hogy az alkotmányos garanciákat adó ellenzéket is időnként szinte kihagyta a törvénykezésből, hiszen a képviselők néha csak az utolsó percekben tudták meg, hogy egyátalán miről fognak vitatkozni és zárszavazni.
8. Közben nekiment(fogott) újabb modernizációs törekvéseinek, azaz hogy az alkotmánybíróságot "működőképessé" tegye (tehát megfeleő káderek kerüljenek a feltöltendő posztokra), ezt megelőzően minden fontos pozícióba ÁSZ, stb.stb.
9. Megalkotta csaknem (zárszavazás jövő héten) a lex Járait bankadó enyhítése ürügyén, lex Borkai-t az önkormányzati képviselő összeférehetetlenségével kapcsolatosan.
10. Legutóbb nekiment a szakszervezeti vezetőknek.
Kihagytam valamit? Nem baj.

Miért is fanyalgunk tehát e két hónap törvényhozási termékeitől???

jjulie 2010.07.17. 08:01:03

@Hepci:

ha jól ismert szamarakat indítanak a lóversenyen, nem tudható milyen jellegű eredmény várható?

milyen csodára vársz, leigázzuk kínát, az eut, az imf-t, és szlovákiát?

az orbán sikeres lesz a klientúra pozicióba juttatásában és az alkotmány átírásában

és ezt mindet a forradalom égisze alatt nyújtja át a szerelmetes birkáinak

porfelhő 2010.07.17. 08:06:44

@CSENDES: Gratulálok. Jó, és ebben semmi rosszindulat nincs, csak az események csokorba szedése.

CSENDES 2010.07.17. 08:09:26

@porfelhő: Pedig a nővérem Vitriolkának becéz.

porfelhő 2010.07.17. 08:28:22

@László56:
A világért sem akarom megsérteni, mert mindenki az ir a kommentekben amit akar, igy önön kivül is minden kommentelő.
A politika nem ördögtől való dolog, és attól sokkal jobb politikusok vannak az országban, mindhogy ördögi körökben szaladgáljanak, és nem tudnák hol van a kijára. Nos mivel demokráciában élünk senki sem lő a kormány hátába, hanem a parlamentben egymás szemébe mondják a" dolgokat." Milyen alapon itél Ön akármilyen pártot is primitivnek. Egyébként én személyszerint kikérem magamnak, hogy nem versenyt üvöltve kommentelek, csak a véleményemet irom le, és azt is elismerem ha egy kormány jól dolgozik. Ne Ön akarja már megmondani milyen kommenteket irjunk. Majd ha gondok lesznek a kommentekkel arra ott van TG.

bariga 2010.07.17. 08:45:56

@CSENDES: ez tényleg találó és igazad van, most már eleget sértegettük egymást, aminek persze semmi értelme, hacsak valaki itt nem Orbán személyesen, mert döntési helyzetben ma csak ő van Magyarországon. Valóban maximálisan kielégítette eddig a szavazótábor bosszúvágyát és a gyűlölt ellenség megtiprásának igényét is. Minden csoda azonban 3 napig tart, új táplálék kell hamarosan a népnek., mert hamar rájönnek, hogy az ő zsebük továbbra is üres, ellentétben az ígérgetőkével.Kérdés, hogy mi lesz az új demagóg kitalálmány.
De most próbáljuk összegyűjteni a kormánynak az ország gazdasága és az emberek jólétének javítása érdekében hozott intézkedéseit, illetve a terveket is. Ami eddig biztosnak látszik, az a korlátozott, de forradalmi pálinkafőzés és a szabad disznóvágás. Tud még valaki valamit?

Videofon 2010.07.17. 08:59:01

@Hepci:
Ha majd nem engem próbálsz minősítgetni, hanem a tényekkel foglalkozol, talán érdemes lesz válaszolnom a hozzászólásodra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 09:12:46

@jjulie: ismersz lovat is, akit el lehetne indítani a lóversenyen? Ha igen, ki a lójelölted?
@Videofon: igen egyoldalúnak látom a hozzáállásod, a tény ennyi. Hogy válaszolsz-é avagy nem válaszolsz, belátásod kérdése, egyik variációhoz se ragaszkodom.

porfelhő 2010.07.17. 09:25:06

@jjulie: Pontosan azért fogalmaztam, hogy mindenki azzal a párttal szinpatizál akivel akar. Én nincs joga neki sem, hogy "ezek-nek " nevezi a kommenelőket, és arra vadászik, hogy kit sértsen meg, mert éppen mást gondol mint ő.

ssi 2010.07.17. 09:45:48

@dzsugasvili:
- LMP: főleg külön a többiektől eleve nem kellett volna meghívnia O.V.-t
- ha a parlamenti üléseken jogtalanul mellőzik őket, akkor ott védjék a jogaikat először

@Hepci: olvasod a kommenteket? Sokan vállalják, hogy jól átgondolva a Fideszre szavaztak (az ország jövője miatt), és jól átgondolva képesek meglátni a hibákat is (nem vaksi O.V. imádók), s ezért tartja őket a másik tábor is érett, felelős vitapartnernek és szavazótársnak. Te kikhez szeretnél tartozni?

@CSENDES: :-) maradtak ki, pedig jó lenne egy teljes kronologikus táblázat, sőt, az elmúlt 20 év kormányaival összehasonlítva. Mániákusan hiszek a választói tudat fejlődésében, de csak korrekt infók alapján

@porfelhő: megtáltosodtál !/? :-)))

panelburzsuj 2010.07.17. 09:47:13

@tbb:

A Nagy Elbújós Revolúció (NER) úgy történt, hogy erre feljogosított zemberek besétáltak egy lepedő mögé, és közülük ott minden második a Fidesz-KDNP, minden ötödik meg az MSZP betűkombináció mellé tett két egymást keresztező vonalkát.

Nem tudok olyan ikszelésről -
a Szijjártó Süvi Péter történésmagyarázói iskolát leszámítva - amely arra jogosítaná fel a 2,7 millió választottait, hogy önmagukat fülkés takarítónak, az egymillió által kívántakat meg mocsoknak nevezze ki.

(Egyszerűbben: összevissza pofázni könnyebb, mint ésszerűen kormányozni.)

2010.07.17. 09:47:47

T. Török Gábor! Mikor lesz alkotmánybíró?;)

nyünyüge 2010.07.17. 09:57:58

@Letícia:
Amikor már jogász diploma sem kell majd hozzá.
Meg amikor elveszti józan eszét /ő is/ :).

panelburzsuj 2010.07.17. 10:01:30

@László56:

"Orbán Viktor már többször kinyilvánította hogy egy új politikai társadalmi rendet akar."

Megkérnélek arra, hogy mutasd fel azt a dokumentumot, amelyben Orbán Viktor a választást megelőzően pontosan ezt mondja a döntés előtt álló szavazóknak: én, Orbán Viktor új politikai társadalmi rendet akarok.

Az nem baj, ha nem szó szerint ez a szöveg. De az azért jó lenne, ha "ráutaló célozgatásnál" valamivel megfoghatóbb lenne.

tölgyes 2010.07.17. 10:19:08

@Letícia: Stumpf jogot végzett. TG nem végzett jogot.

tölgyes 2010.07.17. 10:21:41

@porfelhő: A mozgástér mértékét nem lehetett tudni, hisze a kormányváltás idejében jött a görög válság, amelyik új helyzetet teremtett... Nem mindegy, hogy a mozgástér 0, vagy 4-5%... ez utóbbi sem sok, mégse mindegy.

ssi 2010.07.17. 10:24:17

"212. Orbán Viktor házhoz megy" 2-3-hoz, vagy jelképesen (és szándéka szerint) mindenkihez?
- 1988/89 nyomon követhettük a rendszerváltozás széleskörű előkészítését
- 2010 utólag tudjuk meg, hogy az akkori fordulat egy nulla, de van másik

szakszervezet tiltakozik, ki lehet függeszteni?
www.szef.hu/hirek/tiltakozunk-20100712

O.V. mondta és új példákat teremtett:
1.
"félelemérzet az elmúlt nyolc évben felerősödött, amiért ... az előző politikai vezetést tartja felelősnek" - viszont lettek új félelmek (pl. elbocsájtások stb.)
2.
„Az ország vezetői által gerjesztett züllést az emberek megelégelték, és a rend pártja mellé álltak „alkotmányos forradalmat” megvalósít" - a forradalom bár nagy változás, ettől még nem biztos, hogy az eredménye jobb (pl. jelölések, törvényjavaslatok megvitatásának, megfelelő személyek kiválasztásának eddigi demokratikus formáinak megváltoztatása stb.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 10:28:26

@manyike: a kommenteket - tőlem telhetően - olvasom.
Politikai értelemben senkihez se szeretnék tartozni, a felelősséget nem érezve évek óta nem járok szavazni se. Nagyon örülnék, ha ebben mind többen követnének.
Egyébként felelősen hajlamos vagyok elgondolkodni bármiről és bárkiről, ha ez egy ilyen kívülállótól egy politikára izguló blogon elfogadható.

tölgyes 2010.07.17. 10:30:19

@Videofon: Én nem gondolom, hogy megsértem Önt vagy bárki mást azzal, hogy magázom. .. Ha mégis.. akkor szabad megsértődni... Egyébként

Az Ön megítéléshez a bátorságot onnan veszem, hogy elolvasom azt amit ír..abból jól látszik az amit gondol.. ha csak nem ír mást mint amit gondol...

Én azonban remek és bölcs megnyilatkozásából még mindig nem jöttem rá arra, hogy milyen hibát követ el Orbán, amikor elmegy tárgyalni az ellenzéki pártokkal.

2010.07.17. 10:30:38

@nyünyüge: @tölgyes: jó, én is benéztem, illetve nem néztem ki Stumpfból hogy jogot végzett, de leesett, hisz így voltak ők egy kollegisták a nagyvezírrel.

Úgyhogy bocsánat, és nem feltételeztem, hogy TGnél elmennek "otthonról", ahogy Stumpfnál, csak provolkálni akartam, hogy mi a véleménye s véleményetek róla...Már bánom, hogy nem láttam Orbánt...Leninből, Kun Bélából és Rákosiból ugye már eleve kimaradtam, egy újabb nagyvezír jó jött volna még...

Hajaj, én vagyok a hibás, mert hogy én miért hittem azt, hogy sosem lesz már e nevezettek után szeretett vezérünk, csak szakpolitikus miniszterelnökünk?;)

tölgyes 2010.07.17. 10:36:39

@Hepci: Kedves hepci! videofon megítélésében nagyjából egyet értek Önnel.

Ha Ön nem izgul a politikára - ami dicséretes dolog - akkor mi az ami tűzbe-vízbe-lázba hozza?????:::)))

tölgyes 2010.07.17. 10:48:12

@Letícia: Orbán 1963-ban született, Stumpf meg 1957-ben, tehát nem voltak együtt kollégisták, évfolyamtársak stb...
Én szeretem a másikat piszkálni, de ha már, akkor megnézek néhány dolgot róla.. ha nem tudnám, hogy az illető kiféle, miféle..

Egy szó mint száz...Stumpf jogot végzett.. és még nem ismerte Orbánt.. aztán tanított az egyetemen, innentől már ismerhette Orbánt, de még nem volt Orbán más csak egy tehetséges egyetemista..aztán megalakult a Bibó kollégium, ami akkoriban ha nem is volt skandallum, de örömforrás se.. szóval megalakult.. ott azonban már biztos ismerték egymást, de útjaik még mindig elágaztak...

Időközben Stumpf kandidátus lett, járt a Harvardra, kapott más USA ösztöndíjakat, mert Önnel ellentétben tehetséges volt..

Jó alkotmánybíró lesz-e?? Nem tudom.. az nem mondható róla, hogy a feltételeknek ne felelne meg. A kvalitásai jobbak mint a bent lévő bírák többségéé...Azt is gondolom, hogy rángatni se lehet őt.. tehát ez a pártkatonaság se igazán hiteles...Én már hallottam olyan pletykát is, hogy azért lett bíró, hogy Orbán így kapcsolja ki a véleményformáló politikusok közül. Na erre ugye, hogy nem gondolt.. ::)) Szerintem ilyesmit TG is hallott!

ssi 2010.07.17. 10:50:56

@Hepci: megleptél. nem jársz szavazni? a blogon viszont vehemensen kiállsz itt és lehordasz ott ....

Miért van szükség a volt KE-k még több anyagi támogatására? Ez nem pazarlás? Lesz, aki visszautasítja majd?
www.origo.hu/itthon/20100716-elethosszig-tarto-autohasznalatot-es-ketfos-titkarsagot-adna-a-volt-koztarsasagi.html

Jobbik erősíteni akar Bp-en. Személyes találkozás nélkül is tudható volt a kormány álláspontja és szándéka?
hirextra.hu/2010/07/17/nehanyuknak-megjott-a-jobbik-esze/

Kormány rendet, sőt új és erős rendet akar (ami rendszert is jelent, nemcsak fegyelmet)
- ellenzéki pártok megfelelőnek tartják a parlamenti munkát?
- baráti elbeszélgetések lehetnek eredményesek? helyettesít valamit?
- a kettő kiegészíti egymást? intézményesíteni kellene? rendben van így?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 10:58:31

@tölgyes: tűzbe-lázba? Pl. egy műcsalis süllőzés.
@manyike: esetleg vehemensen kiállok a hülyeség ellen, meg rühellem a kétlábú férgeket. Azt nem látom, hogy itt bárkit is lehordtam volna a hozzászólók közül, egyedül a házigazdát neveztem nyuszifejűnek meg valami idiótát fasztuloknak, de az utóbbi értett a jó szóból és nem láttam azóta...

panelburzsuj 2010.07.17. 10:58:46

@tölgyes:

"1983 szeptemberében ugyanis a 64 férõhelyes, a Bibónak máig otthont adó Ménesi úti, akkor még félkész épületbe költözött a szakkollégium. Az igazgató ekkor már Stumpf István volt, az õ neve fémjelzi a Bibó István nevét 1985-ben felvevõ kollégium fejlõdésének elsõ szakaszát, a "hõskort", ami a Fidesz 1988-as megalakulásáig tartott."

bibo.elte.hu/tortenet

megnézek néhány dolgot róla.. ha nem tudnám, hogy az illető kiféle, miféle..

2010.07.17. 11:00:14

@tölgyes: A válaszát elfogadom, tévedtem belátom.

"Időközben Stumpf kandidátus lett, járt a Harvardra, kapott más USA ösztöndíjakat, mert Önnel ellentétben tehetséges volt.."

????? Ezidáig azt hittem úriember. Tévedtem. Ezentúl válaszra se méltatom se pro, se kontra. S nem kell hogy, észre vegyen. Köszönöm.

2010.07.17. 11:01:16

@Letícia: észre se vegyen...a "se" kimaradt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 11:11:25

Nagyon úgy tűnt, egy időben Stumpf kegyvesztett lett OV-nál. Hogy ez mostanában megváltozott-e vagy másféle gondolat a kinevezés indítéka, számomra homály fedi. Egyben vagyok biztos: mindnnek van valami oka, ennek is. Az még kevésnek tűnik, hogy Szíjjártó elgurgulázhassa: két kiváló jogászt jelölnek, akik közül az egyik - OV új politikai rendszerének esszenciáját demonstrálandó - a szoci ájerből érkezett.

panelburzsuj 2010.07.17. 11:13:58

@Letícia:

"Micsoda törpéket szült az elmúlt század.
Sok bogyozó nyulat, aki sosem lázad.
Lesből szart dobálnak, húgyszagú narancsot.
Névtelenül írják a sunyi parancsot.

Okádják a mocskot, akár a kanális
Nekik ez az élet és ez lesz a halál is."

www.youtube.com/watch?v=Hc1FpIwU1NI&feature=related

tölgyes 2010.07.17. 11:32:30

@Hepci: Na! Ha én vízpartra ülök kilométeres körzetben nem fog halat senki!:) Hiába no... a halak pártján állok..:::))

tölgyes 2010.07.17. 11:36:36

@panelburzsuj: Én ugyan nem másoltam ide az adatokat, de mást se írtam mint Ön...A Bibó fontos esemény volt a magyar felsőoktatás, Orbánék és Stumpf életében is... talán ekkor formálódott a régi pártelittel való szembefordulása.

tölgyes 2010.07.17. 11:38:06

@Letícia: Miért a sértődékenység??? Talán bizony járt a Harvardra?? Megvolt(van) Önben a tehetség arra, hogy oda eljusson??? Szerintem még az IMO-ra se lett volna esélye.

2010.07.17. 11:47:08

@panelburzsuj: nincs új a nap alatt...:)

2010.07.17. 11:50:30

@Hepci: ja, még örültem is, hogy Stumpf egy értelmes ember, és szembe mer szállni. És elég korrekt volt végig, sőt, ha jól emlékszem ő kezdte a 2006-os kudarc után mondani először, hogy szembe kell nézni a kudarc okaival és a személyi konzekvenciákat le kell vonni.

2010.07.17. 12:05:23

@tölgyes: @tölgyes: nem értem, hogy jövök én Stumpfhoz? Hogy vetítette rá az, hogy én az ő helyébe akarnék lenni?? Rosszul aludt talán, vagy összevészett a feleségével? Vagy maga éppen a Stumpf, hogy így magára vette?

Nem fogom a nevem kiadni magának e-mailban se, de ne legyen a sötétségben és ha érdekli, Ordi igazolja: reálszakos pedagógus vagyok, elvégeztem a jogi egyetemet, jogfilozófiából jártam speckollra 3 évig (ugyanannál, akinél Orbán is), szakvizsgáztam, és európai uniós szakjogász vagyok. Az, hogy hova jártam még, fedje jótékony homály...

Szépen kérem, foglalkozzon mással és ne személyeskedjen. Köszönöm.

Videofon 2010.07.17. 12:11:04

@tölgyes:
Ha mindez így van, akkor Ön egyszerűen rettentően ostoba.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.17. 12:12:14

@Letícia: Tölgyesnél nem lehetsz okos, ha nem kedveled eléggé a Fideszt, bár remélhetőleg nem a Vásárhelyi Mária vagy (grhhh). Nekem még van sanszom, a felcsúti minidúcsét valamivel többre tartom, mint a pápai pszichopatát. :)
Egyébként jártam egy genetikai spec. szakkörre, Vida Gáborhoz. Jelenleg a pergető süllőzést tanulmányozom elmélyülten, mindjárt indulok a Dunára. Egyéb képzettségeimet fedje homály...

2010.07.17. 12:17:05

@Hepci: éljen a biológia és társtudományai...!!Jó utat, jó süllőzést!:)

2010.07.17. 12:18:17

@Videofon: :) Roppant szokatlan ezen a blogon ez a földbedöngölős hangvétel.

porfelhő 2010.07.17. 12:32:45

@tölgyes: Köszönöm a választ. Nem nulla mozgásteret irtam, hanem hogy "nagy mozgástere nem lesz a kormánynak". Ez sem mindegy. Egyszer tudnék már olyat irni amit jóváhagy. No majd legközelebb.

jjulie 2010.07.17. 13:22:58

@Hepci:

amikor a ninkedre kattintok, akkor azt azért teszem, hogy az aktuális mondókádhoz hozzászóljak

ismered ezt a módszert?

nincs kedved kipróbálni?

CSENDES 2010.07.17. 13:48:14

@tölgyes: Na, és itt a lényeg Tölgyes ÚR! NBem elegendő, hogy jogvégzett, mert ezesetben NAVRA is lehetne alkotménybíró. Szükésges egy professzionális tudás (lehetőleg jogból). Ezen felül már nem volt időm Ordnessac-ot megkérdezni, de nem igazán értettem, hogy az egyetemi magántanár (habil.) megfelel e a szokásos professzori címnek. Szvsz nem (de én nem értek hozzá)

CSENDES 2010.07.17. 14:03:55

@Letícia: A mondat se nélkül volt jó. Nem kívánom, hogy észrevegyen. Egyébként OK:-))), mert ha az alkotmánybírói posztbaqn gondolkodunk, nem ártana némi jog gyakorlat. Ilyen nem volt az életében, tekintve hogy rögtön átváltott szociológiára, majd politológiára. Azt sem lehet rá mondani, hogy nagy formátumú elméleti jogásszá vált volna, mert nem jogból kandidált. A Harwardot pedig más is megjárta már.

CSENDES 2010.07.17. 14:07:30

@Letícia: Ó, györnyörű volt Letícia drága! jólesett.....:-))))))

CSENDES 2010.07.17. 14:11:03

@porfelhő: Nem vagy még vérprofi. Nincs legközelebb, nincs olyan....

CSENDES 2010.07.17. 14:11:58

@CSENDES: Azaz, olyan nincs a sifonérban......

nyünyüge 2010.07.17. 14:22:02

Hoppon maradt fideszesek: akik leszorultak a csoportképről
- interjú Kéri Lászlóval

kieg. azóta kiderült, Stumpf sem maradt hoppon.
Azt meg, hogy Schmidt Máriának "kifinomultabb, sokrétűbb és messzebbre tekintő szempontjai" lehetnek, azt meg inkább nem kommentálom.

www.168ora.hu/itthon/hianylista-58269.html

2010.07.17. 14:23:47

@CSENDES: jó, akkor legyen úgy, se nélkül.!:) A többivel meg teljesen egyetértek. SI szerintem jó politológus, de semmiképp nem jogász! Nem elegáns a legmagasabb bírói körben bírói gyakorlat nélkül "észt osztani". Annyi embernek van csupán csak jogi diplomája., egyébként meg kiváló szakember a maga területén, mégis aki jogban járatos nem merné a bírói gyakorlatot lebecsülni, hogy az nem számít! A bírói gyakorlat - ahogy az ügyvédi is - tapasztalás, a megélt esetek kezelése, az esetek kapcsán megnyíló lehetőségek mérlegelésének a megtanulása, annak - pszichés ! és - szakmai kezelése nem egyszerű. És azt is meg kell tanulni, hogy bár a bennem kialakított érvrendszer ellen érvel a másik, de akár igaza is lehet, sőt ha erre rájön, ezt el kell tudni fogadni. Szóval türelem, tolerancia és nagy tudás jellemzi a tapasztalt nagy tudású bírókat. S az a a szabatos sajátos fogalmazásmód is, amit a köznép utál és nem szereti, de hát mégis csak egy olyan szakmai nyelvről van szó, amit már a rómaiak is míveltek és fogalmi rendszere - többek között - tartja össze Európát! SI kellemetlenül fogja érezni magát, és udvariasak lesznek vele (mert mégis csak a nagyvezír barátja), de lenézik majd maguk között, a háta mögött jókat legyintenek és röhögnek majd rajta...S lesz aki finoman ki is osztja, mert pl. ezt mesterien művelik egyesek... Ez kell neki? Ráadásul a szakmát, az AB szerepét súlyosan leértékeli.

2010.07.17. 14:28:31

@CSENDES: mi is? Igazad van...:))))

tölgyes 2010.07.17. 14:29:14

@CSENDES: Bibó István is egyetemi magántanár volt.. ha ez megnyugtatja.

Videofon 2010.07.17. 14:59:09

@nyünyüge:
Schmidt Mária ismeri a teljes magyar elitet oda-vissza. Mint a rossz pénzt. Bölcs nő. Kivár.

szbi 2010.07.17. 15:11:48

@CSENDES: "Miért is fanyalgunk tehát e két hónap törvényhozási termékeitől??? "

Azért mert jók és hatékonyak.

2010.07.17. 15:22:57

@szbi: ugye most csak ironizálsz?

2010.07.17. 15:40:19

@panelburzsuj: ja, de igazad van, lazítok...;) Mert: "Minden nagyon szép, minden nagyon jó." és "A krumplileves meg legyen krumplileves..."

Éljen és virágozzék a magyar NER!:)

www.youtube.com/watch?v=oEvBta9Wulo&feature=related

nyünyüge 2010.07.17. 16:01:43

Nyelvészeti kérdés:

A "kipécéz" vajon miből származik?

CSENDES 2010.07.17. 16:04:23

@Letícia:
Egyetértek, mert valamelyik nap halottam az első női alkotmánybírót (sajnos a nevét nem jegyeztem meg) arról az útról, ahogyan alkotmánybíróvá vált. Nem irigyeltem.

CSENDES 2010.07.17. 16:05:35

@tölgyes: Nem, nem nyugtat meg T. Tölgyes Úr/űr.

2010.07.17. 16:09:14

@CSENDES: Dr. Tertyánszkyné dr. Vasadi Éva: pénzügyjogot tanított. Utáltam a tantárgyat, de nagyon rendes volt mindig.

CSENDES 2010.07.17. 16:10:11

Tisztelt T.Úr! Bibó az MTA tagja volt, hát kérem, hogy ne akarja Stumpf Istvánt vele hasonlítani, csupán azért,mert megszervezte a kollégiumot, s a pártot, melytől azután elzárkózott.

2010.07.17. 16:12:40

@nyünyüge: pécéz
‘kijelöl’: Fogta, a gyepen egy kis helyet pécézett (Arany), ‘‹ki- igekötővel› kiszemel ‹kellemetlen feladatra, gúny vagy szidalom céltáblájául›’.

Bizonytalan eredetű szó. Talán hangfestő eredetű (a pecek, pedz családjából), vagy a hasonló eredetű péce (‘határjelző pózna’) származéka.

www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=p&qsearch=&qdetail=8560

CSENDES 2010.07.17. 16:17:41

@szbi: Igen, hát Ten agyon H vagy, ha ezt olvasod ki belőle,mert a lényeg sajnos más.Ez pedig (a lényeg) sok szinten mutatkozik.Szarok rá,hogy pártvonalon lecserélik a fejeket,mert ha nem bízik az új vezetés a kinevezettben ezzel egyet tudok érteni. De leváltanak pályázat útján megszerzett pozíciókat is, ahol nem a politikusi véna a lényeg, hanem a szakmaiság. Oroszországi mezőgazdasági attasét váltanak le politikai kedvencre, aki még oroszul sem tud (Kenedi Ákos). Miért is???? Miért kell mellé 1-2 ember, hogy egyáltalán értsék? Akkora szaktekintély?? Nem hiszem. Az oroszok jobban bíznak abban az emberben, aki a nyelvüket beszéli, tapasztaltam.

CSENDES 2010.07.17. 16:28:34

Elnézést, elragadott a hevület. Nem tartalak nagyon hülyének, csak naivnak. De azok a dolgok, amiről írok, sajnos igazak. Egyes szakmai felelősöket (pályázati úton nyert szerződés után és nem ún, kormány kinevezést követően ) az összepakolás utÁN,KÖZVETLENÜL A KIKÖLTÖZÉS ELŐTT, DE VOLT AKINÉL A KIKÖLTÖZÉS UTÁN, VISSZAHÍVTAK, S KIRÚGTÁK INDOKOLÁS NÉLKÜL EZEK A MUNKAVÁLLALÓK PERTÁRSASÁGOT FOGNAK ALAKÍTANI, S MEGNYERIK MAJD A MUNKAÜGYI PERT.
Ezek olyan költségek,amelyek előbb-utóbb a polgárokra hárulnak,mint a bankadó.. Nem mehetünk el ilyen hülyeségek mellett szó nélkül .

panelburzsuj 2010.07.17. 16:34:07

@nyünyüge:

A jól körülhatárolt célcsoport szövegeiben a politikailag túlságosan korrektnek ítélt részeket erőteljesebb kifejezésekre cseréli asztali számítógép segítségével.

nyünyüge 2010.07.17. 16:40:07

@Videofon:
A bölcs és a rafinált szinonímák?

nyünyüge 2010.07.17. 16:45:30

@panelburzsuj, @Letícia:
:))
Én is ízelgettem ezeket a változatokat, de Letícia magyarázata szakszerűbbnek tűnik (bár mint tapasztaljuk, az életben vannak a szakértelemnél lényegesen fontosabb szempontok is)

CSENDES 2010.07.17. 16:47:48

@porfelhő: Tényleg mi is nem vagy???? Nem értem....

CSENDES 2010.07.17. 16:52:03

@porfelhő: Ja,így utóbb átnézve vérprofi..., aki tudná, hogy egyes fás tájakkal pl. tölgyes semmi esélye,mert nagyon nagy lombsátorhoz, nagyon nagy gyökérzet társul,ez pedig megingathatatlan tárggyá teszi ez utóbbi növényt.

porfelhő 2010.07.17. 16:53:00

@CSENDES: Azt irtad, hogy nem vagyok még profi. Én meg azt akartam irni, hogy nem vagyok profi a kommentelésben. Szerintem arra értetted, hogy irtam @tölgyesnek, hogy legközelebb talán egyet tudunk érteni. Igazad van.

2010.07.17. 16:59:46

@nyünyüge: igen, igen, pl. a barátság, vagy a fül mögötti vaj...:)

CSENDES 2010.07.17. 17:00:39

@porfelhő: Igen, értettem (így utóbb),de szerintem túl magasra tetted a lécet, mert vele soha nem lehet egy platformra helyezkedni, mert szerintem annyira csúsztatott az elmélete,melyet azzal fedez,hogy "maga nem érti ezt az egészet, mert maga túlontúl hülye,stupid, gyökér, képzetlen ahhoz, hogy a lényeget megértse. Csak Ő érti meg a lényeget, tekintve, hogy a lényeget csak Ő tudja megérteni (ennek okát azonban még nem részlelete)

CSENDES 2010.07.17. 17:02:41

@CSENDES: Ó, remélem, kiváltottam a népharagot az OVI-sok között

2010.07.17. 17:07:55

Mindenkinek további szép estét!:)

jjulie 2010.07.17. 17:10:13

@CSENDES:

ez jó, a tölgyesünk nem is gyökér, hanem egyenesen gyökérzet?

bár néha inkább egy méretes karógyökér

vagy talán csak tuskó?

porfelhő 2010.07.17. 17:22:49

@CSENDES: Nem tettem én sehova a lécet. Ha az én kommentemre nem reagál senki ugy is jó. Csak ha reagál akkor elvárnám, hogy érhetően irja meg az ellenvéleményt - ugy ahogy a legtöbb kommentelő tásam teszi -. Nem azért ir egyikünk sem kommentet, hogy a másik ne érthető érvekkel reagáljon rá, vagy éppen csak spontán beleköt. Ha engem kijavitanak, mert éppen nem jól érelmezek egy témát meg szoktam köszönni. Elfogadom az ellenérveket is.

panelburzsuj 2010.07.17. 17:25:45

@jjulie:

Érdemes utánanézned az orosz "dub" szó jeletésárnyalatainak.

tbb 2010.07.17. 17:30:10

@panelburzsuj:

Nem kellett ahhoz semmiféle kinevezés.

panelburzsuj 2010.07.17. 17:52:01

@tbb:

Elég lett volna téged megkérdezni.

nyünyüge 2010.07.17. 17:53:24

@jjulie:
off
írtam neked egy privát kérdést, megkaptad?
on

tbb 2010.07.17. 18:01:19

@Letícia:

Aranyom, Nem maradt ki.

CSENDES 2010.07.17. 20:19:18

@jjulie: Nos, nem erre gondoltam, hanem arra a hajathatatlanságras, ami csak egy tölgye(s)t tud jellemezni. Én tölgyesbe járok gomázni. Nem vdászom, nem tudok lőni, az állatokat csak messziről (vagy egészen közelről) csodálom. Szeretek vés tiszteloek minden állatot. Nem tehetek róla. Ez azonban nem vonatkozhat egyetlen blogíróra sem. Ebben nem ismerek tréfát, bár mindenkit kedvelek a stílusa miatt, ami néha nem egészen irodalmi. Persze a trollok kivételek. Ilyenkor felhorgad bennem az indulat, de mikor látom kivel állnak szemben, általában megnyugszom, itt elég sokan meg tudják védeni magukat, illetve álláspontjukat.

szbi 2010.07.17. 20:22:02

@Letícia: nem, szó sincs róla; komolyan gondolom

szbi 2010.07.17. 20:23:42

@CSENDES: Legyen mindenkinek!

Kínos, mi, hogy működni kezdenek a dolgok!

CSENDES 2010.07.17. 20:25:42

@CSENDES: Nos ilyen béna hozzászólásom még nem volt szerintem. Ennek oka, hogy remek igyenye hozzáférésem van laptopos, me3ly nagyon idióta hozzáférést biztosít, de legalább van ilyenem. Nem vagyok hálátlan tehát a 3G T%mobil ingyenes lehetőség miatt, legfeljebb megkűzdök vele..

szbi 2010.07.17. 20:26:52

@CSENDES: Talán van csak valami ok a háttérben? A Fidesz az orosz kapcsolatokat nyilván másként méri, mint az előző három kormány.

Kérdés: Balogh András nagykövetnek hogy megy a thai?

CSENDES 2010.07.17. 20:29:17

@szbi: Mire gondolsz, azzal, hogy mukodni kezdenek a dolgok, Te sze3rencsétlen. Tán varázslATRA GONDOLSZ? mUKODJ!!!!

tölgyes 2010.07.17. 20:38:44

@CSENDES:

Kedves Csendes úr! Bibó István egyetemi magántanár IS volt..Magántanárrá történő kinevezését Horváth Barna javasolta a szegedi egyetemre. Horváth Barna ugyanott rendes tanár volt, s többek között Hajnal István mellett Bibó szellemi atyja. Máskülönben minden rendben.

CSENDES 2010.07.17. 20:39:45

@szbi: Te drága nagyon hozzá nem értő! Nem hittél azon hozzászólásomnak, hogy szarok a nagy és az új kr4mány ve3zetési koncepciójából adódó változásokra. Láőssu7k be, új kormány, új koncepció, ezért elfogadhatóü, hogy a politikai helyeket az új kormány nyilván olyan személyekkel tölti fel, akikben megbízil. De mi van a szakmai résszel?? Muszáj -e mindenkit lecserélni, aki nem kinevezés , hanem pályázat útján került állásba???? Szerinem nem, szerinted ezek szerint tök mindegy. Jó, ha egy köcsög, hozzá nem értő kerül oda, mert az a tolmácson keresztl könyebben kontrollálható

tölgyes 2010.07.17. 20:49:32

@szbi: Balogh azon kevesek közé tartozik akinek nem voltak nagykövetként nyelvi problémái. a thai nyelvet is beszéli, de beszéli a hindit és a szuahéli nyelvet is...ráadásul még diplomatának is kiváló volt..Én mindig is csodálkoztam, hogy a külügyet egy Kovács vezetheti, mikor ott van közöttük Balogh is.. akit mellesleg Gyurcsány és köre zavart el külföldre.

CSENDES 2010.07.17. 20:53:09

@tölgyes: T. Tölgyes Úr!
Soha nem elégített még ki egyetlen mondat ily módon, mint az Öné.. Még soha, egytlen ember sem nézett fér4finak, s Önnek isw számtalanszor megnyilvánultmna,k de és ellenben mégsem vett észre hogy nő vagyok?K?? Ó é s ezzel a szeaméllyel nincs mit kezdenie? Bizonys számtalanszor leírtam, hogy fiam politilógusnak tanul, azóta 3 jelessel diplomált, a gyönyörű lányom nyomozó rendőrtiszt lesz, bár ezt magam nem támogatom.
Viszont az Ön hozzászólásait szívem teljes melegével el kell utasítanom.

jjulie 2010.07.17. 21:24:47

@Videofon:

remélem a szijjártó írja

hogy érthető legyen

Videofon 2010.07.17. 21:28:35

@jjulie:
Ő az egész világnál okosabb. Akárcsak a fönöke.
Ő még ezt a diplomácia udvarias nyelvén is megalátzó kioktatásdömpinget is forradalomi retorikával fogja értelmezni.

tölgyes 2010.07.17. 21:43:18

@CSENDES:

Kedves Csendes úrhölgy!

Őszintén megírom Önnek, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy kislány-e avagy kisfiú.. kizárólag az érdekel amit ír... bár blogírói munkásságáról sincsen átfogó képem..Az sem nagyon érdekel, hogy fia lánya mit csinál, bár örülök annak, ha jól tanulnak..Mégis.. ha a gyerek politológiát tanult és diplomázott is akkor akár még tudhatná is, hogy Bibó magántanár IS volt..:) Ha a gyerek bemegy az OGY. könyvtárába és kikéri Horváth Barna anyagait, akkor a kéziratok között meg fogja találni azt az ajánlást, amit Horváth írt Bibó magántanári kinevezéshez.. sőt megtalálja ugyanitt az elfogadásról született döntést is..:)

Tekintettel arra, hogy nem a véleményével vitatkoztam, hanem tájékoztattam egy egyszerű tényről: Bibó is volt magántanár - nem tudom, hogy mi az amit elutasít...Egy tényt utasít el, ami Öntől függetlenül létezik????? Feltehetően azt kívánta jelezni, hogy engem utasít el...::))Ezt viszont már csak azért sem veszem zokon, mert a legkisebb szándék se volt bennem arra, hogy Önhöz közel kerüljek...Erre talán elegendő bizonyíték az Ön számára az, hogy még az sem érdekel, hogy fiú-e vagy lány...Í:)

panelburzsuj 2010.07.17. 21:52:03

Képhez:

Farkast kiáltani oktalanság.

Farkast énekelni jó.

Így:

Even bad wolves can be good.
I'll try to be satisfied just to walk close by your side.

www.youtube.com/watch?v=cdVVLbe1rfY&NR=1

jjulie 2010.07.17. 21:52:05

@tölgyes:

téged, szőröstül bőröstül, az összes lexikális ismereteddel együtt, mert egy címeres fasz vagy

mi az istent nem értesz?

nézd meg ezt, fogadjunk hogy öszerinte is egy fasz vagy

netherlands.worldcupblog.org/background-stories/cor-coster-hollands-most-famous-father-in-law.html

igaz, nem mondhatja el, meghalt

tölgyes 2010.07.17. 21:56:14

@Videofon: A szöveg alapján a magyarázat nem túl bonyolult. AZ IMF hivatalnokokat küldött, akiknek nincs felhatalmazása arra, hogy a főnöki utasításoktól eltérjen. A magyar kormány pedig nem fogadta el azt az álláspontot, amit a felhatalmazás alapján képviseltek... ezért most hazautaztak új felhatalmazásért, amit vagy megkapnak vagy nem. A történet arról szól, hogy a magyar kormány keményen védi az ország érdekeit. Az majd kiderül, hogy ezek a védelmezett érdekek valósak-e.

Átverés! 2010.07.17. 22:00:47

Már többször írtam arról, hogy a kormány teljesítményének a mérése még hátra van és főleg a külföld megítélése -EU, IMF. -
Eddig még csak az törté nt, hogy a 2/3-ad birtokában minden fontos pozicióba berakta a leghűségesebb embereit.
Még ezek teljesitményét sem ismerjük.
Meghozott egy pár szimbólikus, és a hatalmát erősitő törvényt, jogszabályt.

Már az is sinen van, hogy ha Schmitt Pál ha csak 2 évig lesz köztársasági elnök,élete végéig járnak a juttatások. Több hitbizományi ajándék levél kitöltésre került.

Az sem nagy eset, hogy szóba állunk kisebb frakciókkal,az OGy_ben ugy is erőből szavazunk.

Az összes eddigitől nyugtalanitóbb azonban az, hogy pillanatnyilag megszakadtak a tárgyalások a két fontos intézménnyel.
Ne ugy legyen, de ugy gondolom erre a pénzpiaci reagálások nem fognak elmaradni.

tölgyes 2010.07.17. 22:06:57

@jjulie: No, de hogyan jön ide ez a cikk???

Videofon 2010.07.17. 22:07:14

@tölgyes:
Ön továbbra is ostobaságokat ír. Az orbánizmus az önkormányzati rendszer kisajátítására tör. Erről van szó, nem a tárgyalódelegációk felhatalmazásáról.

tölgyes 2010.07.17. 22:09:39

@Videofon: Minősítgetni bárki tud.. Ahhoz még olyan kevés ész sok, mint ami Önnek van.

tölgyes 2010.07.17. 22:18:51

@jjulie: No de mit számít az, hogy miként tárgyaltak egymással a hollandok 100 éve??

porfelhő 2010.07.17. 22:37:36

@jjulie: Jelentem én meg nem tudom elolvasni a cikket. A másik cikket tudtam csak elolvasni amit @videfon linkelt be. Ó jaj, pedig mennyire kiváncsi lennék. Igaz az utóbbi cikk is elég"érdekes" volt első olvasatra. Ejnye már ez az IMF. is mit kotorászik az ország dolgaiba bele, nehogy már ők mondják meg mennyi legyen a deficitterv az idén, meg jövőre. Utazgat a delegáció itt be-ki az országból, nincs jobb dolguk azoknak sem. A kommentelők meg csak kiabálják itt a farkasokat és meg is zenésitik. Kérem szépen egyáltalán nincs rend.

tölgyes 2010.07.17. 22:39:57

@jjulie: Már ne haragudjon: A beszélgetésünk szempontjából ebben a cikkben nincsen releváns információ.

tölgyes 2010.07.17. 22:45:26

@porfelhő: Nagy nehezen megszabadult az ország az IMF gyámsága alól 2001-re. Az MSZP most megint a nyakunkra ültette őket azzal, hogy elkúrta, hogy az adóinkon felül a szélbe szórt 18.000 milliárdot. Ezt vissza kell fizetni.. de valahogy az országnak életbe is kéne maradni..Nagyon helyes, ha a kormány nem fekszik le az IMF-nek az első füttyszóra...vagyis alkudoznak, keményen tárgyalnak.. végül is nem ők kúrták el..

ssi 2010.07.17. 22:53:57

mszp.hu/belfold/bovebben/a-jo-erkolcsnek-van-e-partszimpatiaja

"Idő előtt hazautazott a Valutaalap és a Bizottság delegációja, mert most áthidalhatatlan ellentétek feszülnek köztük és a kormány között"

"tárgyalások félbeszakadása miatt hétfőn vélhetően gyengülni fog a forint és megugranak az állampapírhozamok, drágulni fog az állam finanszírozása"

" IMF közlemény ... nehéz intézkedéseket kell hozni a bevételi és a kiadási oldalon is...mentőkötelet kell nyújtani a legsebezhetőbbeknek, de a támogatásnak átláthatónak és célzottnak kell lennie."
" EU küldöttsége felszólította a magyar kormányt: tartsa tiszteletben a jegybank függetlenségét. Brüsszel kevesli a kiigazító lépéseket, és piactorzító törvényjavaslatok miatt is aggódik."

www.hirszerzo.hu/cikk.k_o_brusszelbol_kurdarcba_fulladtak_a_targyalasok_az_imf_az_eu_es_a_magyar_kormany_kozott.159106.html

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/17/megszakadtak_a_targyalasok_az_imf-fel_es_az_eu-val/

tölgyes 2010.07.17. 22:56:42

@manyike: Az elmúlt 8 év és a görög válság miatti rugalmatlanság nehézzé teszi a tárgyalásokat...Érdekes módon az IMF félti a bankok nyereségét, de nem félti az ön pénztárcáját.:)

jjulie 2010.07.17. 23:00:42

@tölgyes:

nagyon is van, csak kereatívabban, mint a: lábhoz! ül! fekszik! típusú közlésekben

keresgesd

Videofon 2010.07.17. 23:07:02

@tölgyes:
Ma este Önből dől az ostobaság. Ez nem minősítés, hanem tényközlés. Aki nem tud számolni, az ne írjon le számokat. Ilyen egyszerű.

porfelhő 2010.07.17. 23:09:51

@tölgyes: Ó, hát akkor visszajött az IMF? Gyurcsány mondjon le! Mit képzel az MSZP. is magáról hogy visszahivta őket, elkurtak husz évet, ja, igaz tizenkettőt kormányoztak. Nem sokat tévedek hogy itt egyáltalán nincs rend. Ön mindig olyan jókat ir. Ezt a l8 ezer milliárdot meg ne irja már legyen szives nekem naponta százszor. Mondja meg a kormánynak a véleményét, tegyen nekik javaslatot, / habár gondom nem igénylik/ és sziveskedjen nem belekötni minden kommentbe. A kormány ön nélkül is tud üzenni a népnek jót vagy kevésbé jót. Ne tolmácsoljon már állandóan helyettük.

tölgyes 2010.07.17. 23:12:31

@jjulie: Nincs benne semmi releváns információ.. mondhatnám a cikk számomra teljesen érdektelen.

panelburzsuj 2010.07.17. 23:14:03

@Videofon:

("Aki nem tud számolni, az ne írjon le számokat" = mélyen egyetértek. Ám mivel politikai célszerűség is létezik, most csak zárójelben jegyzem meg.)

tölgyes 2010.07.17. 23:15:17

@Videofon: Mint említettem: lehet bután minősítgetni..ehhez sok ész nem kell.. de én nem is várok Öntől eszes megnyilatkozást..ez azonban a tényeken nem változtat: az elkúrt 18.000 milliárdot vissza kell fizetni.. de nem mindegy hogy ez milyen módon történik. ..

ssi 2010.07.17. 23:19:43

@tölgyes:
Róna Péter javasolta: a Magyarországon lévő bankok nemzetközi adatokhoz mért extraprofitjukkal (csak az átlagon felüli rész) csökkentsék a díjaikat, vagyis ez az extraprofit a konkrét banki ügyfeleknél maradjon, az ő pénztárcájukban

a 8 év, meg a görög válság, meg a mostani kormány ... teszi nehézzé a tárgyalást

még hiányzik az államkasszából 200milliárd, viszont a 29 pont erre épül

tölgyes 2010.07.17. 23:20:58

@porfelhő: 2001-re megszűnt az IMF felügyelet. Eltakarodtak.. és úgy tűnt nem lesz az ország újból rövid pórázon.. aztán jött az MSZP és megint rövid pórázra vették az országot... mert azu a bizonyos 18.000 milliárd mégis csak elfolyt az adóink felett a semmibe...Sajnos a problémát Gyurcsány távozása oldotta meg, mert ő ugyan ment de az adósság az maradt... azt majd vissza kell fizetni.. ráadásul megkaptuk a nyakunkra az IMF-et is, amelyik nyilván a saját érdekeit fogja szem előtt tartani... azt azonban még akkor is leírom ha Önnek nem tetszik: most folyik a romeltakarítási kísérlet.

tölgyes 2010.07.17. 23:27:06

@manyike: Én is javaslom nem csak a Róna Péter.. és akkor mi van? A bankok nem fognak lemondani semmiről.. még az USA-ban se tették meg..haragudtak is Obamára, amikor rablóbandához hasonlította őket..
Érdekes módon: amikor a bankok vagy más cégek nagy nyereségekre tesznek szert akkor azt mondják: mi ügyesek voltunk, az állam pedig nem szólhat bele a dolgainkba. Amikor baj van, akkor azonban rögtön az állam segítsége kell. Így volt ez most is..Nálunk is megkapták a bankok a kölcsönt, de azt nem helyezték ki -pedig azért kapták -, hanem betették az MNB-be kamatozni..:)

Egyébként pedig nem a könnyű tárgyalópartner a jó tárgyalópartner.

porfelhő 2010.07.17. 23:32:23

@tölgyes:Köszönöm. Csak nagyon szépen megkérem ne irja már ma többször le. Irjon már valami más. Irja azt, hogy néha tetszik Önnek a kommenem. Azt meg nem hinném el.

porfelhő 2010.07.17. 23:33:40

@tölgyes: bocsánat "mást" akartam irni.

panelburzsuj 2010.07.17. 23:35:47

@tölgyes:

Nem kell ahhoz banknak lenni, hogy jó időkben szarjunk az állam és eltartottjai fejére, rossz időkben meg segélyért nyígjunk.

Kőművesek és kukoricatermelők ugyanezt a játékot játsszák.

Csak hát míg nálunk több a kőműves meg a kukoricatermelő, mint a bankban kisrészvényes, addig a bank a praktikusabb mumus.

Úgy-é, fényestekintetű Fejenegy?

ssi 2010.07.17. 23:40:24

@tölgyes:
pl. most hoznának egy törvényt, hogy visszamenőleg megemelik az SZJA-t és mindenki fizesse vissza a különbözetet...?

pl. a társasházakban közlik a lakókkal, hogy a jövő évi kiadásokra több közös költséget kell befizetni, de nincs pénzügyi terv, hogy miért is...

stb.

általános elvek miatt van a nézetkülönbség, de általában másban kellene

Videofon 2010.07.17. 23:42:16

@tölgyes:
Az elmebeteg tárgyalópartner általában nem könyű tárgyalópartner. De attól mérg nem jó tárgalópartner. Csak elmebeteg.

tölgyes 2010.07.17. 23:51:30

@panelburzsuj: Ezért is írtam, hogy "a bankok vagy más cégek".Azt gondolom ugyanakkor hogy az állam a kukoricatermelővel és kőművessel szemben mindig könnyebben érvényesíti az akaratát mint a bankokkal szemben... - még akkor is ha nálunk ma még kevesebb a kisrészvényes..- a bankoknak jobb az érdekérvényesítő képessége mint a mezőgazdának...nem csak a magyar, de bármelyik állammal szemben.. nem véletlen, hogy erősödik a bankok megregulázásának szándéka...az USA-ban jobban mint nálunk. ugye kedves Harangláb.

tölgyes 2010.07.17. 23:54:42

@Videofon: Látom munkál az előítélet..most épp elmebeteg.. Vagyis Önben csak tovább él a "fulladjon meg Orbán Viktor lehetzőeleg máma még " mozgalom hevülete.

tölgyes 2010.07.17. 23:57:04

@porfelhő: Szóval zavarja a 18.000 milliárd, amit elkúrtak az adóinkon felül Gyurcsányék...Ha zavarja, akkor ne olvassa azt amit írok.Nekem elhiheti, hogy nem fogom Önt erre kényszeríteni..::))

tölgyes 2010.07.17. 23:58:59

@manyike: Nem értem ezt a társasházi ügyet. Én nem élek társasházban.

Videofon 2010.07.18. 00:08:47

@tölgyes:
Dávid Ibolya sem értett a focihoz.

tölgyes 2010.07.18. 00:10:33

@Videofon: De a kalapokhoz értett... meg a vadésztársaságokhoz is.

ssi 2010.07.18. 00:21:10

@tölgyes:
- a konkrét összegű bankadót 2011-12-re is betervezte a kormány, mint forrást, de nincs hozzá olyan pénzügyi terv, amivel meg tudják indokolni az okát
- mint a háztartási pénz beosztása: ha előre tudom, hogy jövőre cserélni kell a kazánt, akkor azt is, hogy mennyi forrás kell hozzá összegyűjteni, vagy kölcsön kérni

pár napja olvastam:
- Mo. már újabb hitelkeret nélkül is működne
- viszont egy rendelkezésre álló hitelkeretet javítja a nemzetközi megítélést

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 00:58:59

@jjulie: 2010.07.17. 13:22:58
Ezt tulképpen miért írtad nekem? Csak úgy osztani akartad, amiből sok van neked vagy volt valami konkrétum mögötte?

@Videofon: ha tudsz valami konkrét diagnózist OV állapotával kapcsolatban, ne tartsd meg magadnak. Milyen elmebetegség, milyen gyakorisággal újul ki, kik és milyen módon kezelik, mik a betegség eszkalálódásának további perspektívái...

bariga 2010.07.18. 01:11:46

miért kell betegesen félni az IMF-től? Az adósság akkor nő. ha sokkal többet költ az ország, mint amit megtermel. Nincs akkora gond, csak be kell vallani a 8 éve várakozó belfideszeseknek, hogy nem lesz annyi lenyúlni való, a szavazóknak meg, hogy kissé felelőtlenül ígértünk fűt meg fát.
Ennek a demagógiának csak külső kényszerítő hatással lehet véget vetni. Épp ideje lenne, hogy végre komoly munka kezdődjön, nem kell már összevissza nyilatkozni, Péter szóvivő soha nem megy szabira? Ha lehet hétfőn NE mondjon semmit !OK?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 01:42:10

@bariga: és ki választ meg egy olyan kormánypártot, amelyik deklarálja az esedékes választások előtt, hogy most rászánunk 10 évet, hogy ledolgozzuk az adósságunkat, és addig folyamatosan jóval kevesebbet fog mindenki költeni, mint amit megtermel?
Nyugaton mit látsz, hungarikum lenne a probléma? Vagy majd őket is gatyába rázza az IMF?

Szimba 2010.07.18. 08:27:26

@manyike:

Úgy tűnik az idén még lesz bankadó, de jövőre már nem engedélyezi az IMF.

Átverés! 2010.07.18. 09:08:41

Ma reggel hallottam az ATV-n TGM-től, hogy most még a népnek nem számit semmi - ha ki is vonulunk a demokráciából -mert azt képzelik, hogy ezektől az intézkedésektől jobb lesz anyagi helyzetük.
Szerinte ez biztos, hogy nem következik be.

Most elég jól fogalmazott igaz?

A választási propaganda még működik egy darabig.

A átlag ember, a tömeg nem ilyen és hasonló kommentekből szerzi az információt.

ssi 2010.07.18. 09:31:52

@Szimba:

www.szabadfold.hu/aktualis/nagyon_durva_hetfo_var_rank

www.boon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/kozcelokra-kolthetnenek-a-volt-allamfok---rtl-hirado/cn/haon-news-charlotteInform-20100717-0715352989

- a küldöttségek nagyon óvatosan, diplomatikusan fogalmaztak (talán nem is egészen úgy, ahogy szerettek volna) - nemzetközi következmények miatt. kormányintézkedések belföldön se osztatlan siker + EU-normaellenesek
- holnaptól: hogyan alakul az árfolyam?
- jövőhét: törvénycsomag elfogadása (pl. banki különadó, Simor fizetése)
- ősz: hogyan folytatódnak-e a tárgyalások: aktuális hitelkeretünk van
- év: 3.8%-os hiánycél tartása - ezt a kormány is megígérte
- jövő év: 3% alatti hiánycél - ez is évek óta ismert

"Matolcsy György mintha nem is ugyanazon a tárgyaláson vett volna részt......nemzetgazdasági miniszter közleményben reagálva hangsúlyozta: a kormány folytatja a strukturális reformok politikáját" - a szakemberek szerint a strukturális reformok még nem kezdődtek meg, az eddigi intézkedések nem sorolhatóak ide

ssi 2010.07.18. 09:36:38

@Átverés!:
- mostanában én nem értem T.G.M.-t
- abszolút harmadik utas lett (se a Fidesz-féle, se a Bajnai-féle út)
- igazából, amit akar, azt nem értem, nem tudom értelmezni, befogadni
- én legalábbis nem - egyelőre

Szimba 2010.07.18. 09:46:19

@Átverés!:

Nem lesz ismétlés? Szeretem TGM-et.
Nagyon sok dologban van igaza.

Szimba 2010.07.18. 09:47:04

@manyike:

Én is harmadik utas vagyok. És feltehetően nem vagyok egyedül.

Szimba 2010.07.18. 09:48:43

@manyike:

Durva hétfő - francba, miért nem hagytam euróban a pénzem???:(((

ssi 2010.07.18. 09:52:00

@Szimba:
nem értem, hogy miért akar többet költeni a kormány a volt köztársasági elnökökre és ez miért most fontos

www.boon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/kozcelokra-kolthetnenek-a-volt-allamfok---rtl-hirado/cn/haon-news-charlotteInform-20100717-0715352989

www.origo.hu/itthon/20100716-elethosszig-tarto-autohasznalatot-es-ketfos-titkarsagot-adna-a-volt-koztarsasagi.html

vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/bajban-a-koltsegvetes-322097

Izgalmas lesz az árfolyamalakulás: ha nem romlik, más országoknak is példa, ha romlik, kormánynak intő jel, a lakosságnak lesz főleg rossz
www.szef.hu/hirek/tiltakozunk-20100712

ssi 2010.07.18. 09:57:52

@Szimba:
sok féle 3. út van. T.G.M.-é helyett én most egy másik 3. mellett voksolnék

ezek szerint Te egy boldog ember vagy: :-)
- vagy itt vagy a blogon
- ha nem vagy itt, az euródat és a forintodat váltogatod ide-oda?
- és nincs hiteltartozásod

2010.07.18. 09:58:24

@Videofon: ja, és van egy olyan mondás, ne vitatkozz hülyével, mert előbb utóbb nem tudod, ki a hülye...;) Illetve ezt most találtam: "Ne vitatkozz hülyékkel, úgyis legyőznek a rutinjukkal"!:D

Szép jó reggelt!:)

2010.07.18. 10:02:07

@manyike: 1) mert megtehetik;
2) befogják a szájukat 3) ez volt az alku Sólyommal, hogy mindent aláírjon...

Szép új világ, köszönjük polgártársak!:(

Szimba 2010.07.18. 10:02:54

@manyike:

Ezt a közt. elnök dolgot én sem értem. (Talán meg kell fizetni Snitt Palit?)
Szerintem romlani fog - az IMF nagyon be tud tartani, hogy végrehajtsák a követeléseiket.
OV-nek szerintem ezt tudnia kellett. Lehet, hogy a tárgyalása is csupán ürügy volt, hogy később elmondhassa, külföld, az EU kényszeríti, muszáj megszorításokat tennie.

nyünyüge 2010.07.18. 10:03:59

@manyike:
volt KE -k 100 milliós kerete:

Szvsz. Sólyom László és a mögötte levő mindenféle civil szervezetek megvásárlásáról van szó ill. előremenően adott esetben Schmitt ugyancsak igen hatékony munkát végezhet majd - amikor pár év múlva gyengéd búcsút vesz a köztársasági elnöki poszttól -, ha a tömegsport környékére szépen felpántlikázott pénzeket juttat.

Szimba 2010.07.18. 10:07:25

@manyike:

Mi va'?:))

TGM-nek nem tudom, mi az útja, de abban egyetértek vele, hogy sem a Fidesz, sem az MSZP nem alkalmas a gazdasági, politikai stb. élet normális reformjára, a munkára.

Mivel 3 hónapra van lekötve (azért ne gondold, hogy valami irdatlan összeg!:)))), és azért nem tudom felhasználni, mert a tatarozáshoz kevés. Váltogatnám, de sohasem jut időben eszembe!!!!:(((((

Hiteltartozásom nincs. Ahhoz túlságosan öreg vagyok.

nyünyüge 2010.07.18. 10:07:47

@manyike: szegény Mádlról megfeledkeztem, rá ugyanígy igaz - szerencsésen más lehet a célközönség.
A Göncz Árpádnak juttatott rész ebből a szempontból veszteséges, de betegsége miatt sajnos jó eséllyel nem is ő diszponál majd róla.

ssi 2010.07.18. 10:14:46

@nyünyüge: a "volt" KE, az a S.L. előtti korszak is, minden régebbi is

forint.blog.hu/2010/07/18/ket_ferfi_egy_eset_2

ha nem is LMP-re szavaztak sokan, de a lehet más a politikára biztosan. régi párttal lehet más? talán érdemes lenne először megfogalmazni, hogy mi is lenne az, hogy legyen mihez igazodni?

"Tegnap hazautazott "az IMF meg az EU", megelégelve a kormány és a nemzetközi szervek közötti álláspontok áthidalhatatlan különbségét. "Ne csinálj nagyobb hiányt", "ne csinálj lex Járait", "ne izmozz a jegybankkal" - túl sok ez egy olyan kormányzati erőnek, amelyik szemlátomást azt hiszi, hogy a közgazdaságtan törvényei is kétharmadosak.

Csak hogy lássuk, mennyire nem újkeletű ez, iderakok két nyilatkozatot (persze a szövegösszefüggeikből csúnyán kiragadva):

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, 2010. július 17., az IMF és az EU távozására reagálva:
"A magyar kormány az IMF és az EU küldöttségével folytatott tárgyalásai során őszintén és nyíltan feltárta az első félévi elhibázott költségvetési gazdálkodásból fakadó súlyos problémákat. Az IMF és az EU küldöttségei mindezek alapján elismeréssel méltatták az új kormánynak a korábbi hibák kiigazítása érdekében tett tekintélyes lépéseit, amelyek a bankadó, a végkielégítéseket terhelő különadó és a költségvetési szférában érvényes fizetési korlátozás bevezetésével növelték az állam bevételeit..."

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, 2005. december 6., a Fitch hitelminősítő intézet magyarországi leminősítésére reagálva:
"Az, hogy kedden a legnagyobb európai hitelminősítő rontott Magyarország besorolásán, azt jelenti, hogy Magyarország további ösztökélést és bátorítást kapott a kormány által megkezdett változtatások átfogóbb és mélyebb bevezetéséhez... a Fitch értékelése is elismeri, hogy a magyar gazdaság stabil... a kormány komoly intézkedéseket foganatosított, például a fémhulladék-hasznosítóknál az inverz áfarendszer bevezetése.""

néhány órára eltűntem, szép napot!

ssi 2010.07.18. 10:21:16

@Szimba: Kedves Szimbácska! Poénkodtam (tudod labdamániás vagyok) "."
- nem tudod váltogatni: mások szoktak jókor jó helyen lenni
- valakitől olvastam, hogy könnyen meg lehetne nézni, hogy a Kósa-Szíjjártó kijelentésekből ki tudott nagyon jól kijönni
- itt a blogon a középkorúak sincsenek hátrányban + 1 ok a szeretésére

jjulie 2010.07.18. 10:27:30

ez az imf meg eu dolog nagyon kellemetlen lehet

milyen királyság az ahol idegenek parancsolgatni próbálnak?

2010.07.18. 10:28:45

@nyünyüge: ez jutott nekem is az eszembe...de szomorú ez..:( Megyek is a piacra, jól bevásárolok...

panelburzsuj 2010.07.18. 10:36:06

@Letícia:

Ez a rutinhülye egy széles körben elterjedt alapállás találó megfogalmazása. Tipikusan olyan helyzetekben jön elő, ahol a vitának nem annyira problémamegoldó, hanem sokkal inkább személyiségvédő funkciója van. Érdemes éppezért kiegészíteni azzal, hogy minél elvadultabb nézetet/nézetrendszert védelmez a vitázó, annál gyorsabban bekapcsol a hülyeségautomata.

(Aki már megkísérelt Jehova tanúival "racionális vitát" folytatni akár ateista, akár felekezeti alapról, az hamara felimeri ezt szituációt más helyzetekben is.)

Szimba 2010.07.18. 10:38:57

@manyike:

Tegyük fel, hogy egy iskolai osztályban van egy Emeszpé nevű gyerek és van egy Fidesz nevű gyerek, aztán természetesen még vannak néhányan más neveken is.

Az egyik a szófogadó, eminens gyerek, aki túlságosan is lojális a tanító nénivel (IMF, EU), és lihegve igyekszik túlteljesíteni a kéréseit. Aztán ott a másik, amelyik a haverokkal ért egyet, és megpróbálja kikerülni a felsőbb irányítást, pl. egészen mást akar csinálni, mint amit a tanító néni mond.

Mégis, mi lehet ennek az eredménye?

Mindkét esetben az osztály (az únió) egésze fog szívni, ezért megverik mindkettőt.

Ezért kellene egy olyan párt, amelyik szeret gondolkodni, tud cselekedni, és nem a hívek ájult csápolásáért, hanem azok érdekeiért ki tud állni belföldön, külföldön egyaránt, és van némi raffináltság is bennük.

Felismerik, meddig lehet elmenni az IMF, EU elvárásai miatt, és amit viszont az ország javára meg tudnak lépni a belpolitikában, azt meglépik vagy legalább elindítják.

- És itt egyetértek az MSZP által cselédtörvénynek nevezett marhaság azonnali elfelejtésével, mert árt a munkavállalónak, valamint csökkenti az adót. (fekete munka kifehérítése?!)

- A pálinkafőzés is baromság, mert jó minőségű pálinkát főzzenek azok, akik értenek hozzá. A többiek meg titokban úgyis megfőzik a maguk kismennyiségű italát. Aki meg engedély, adózás nélkül eladásra termel, azt büntessék meg.

- Az egykulcsos adó sem tetszik, mert kizárólag a nagyon gazdagoknak kedvez. Ezekben az esetekben elkelne a 40%-os adó, legfeljebb azzal a lehetőséggel, hogy ha itthon fekteti be a bevétele nagyobb %-át, akkor csökkentheti az adóját (akár 20%-ra is (a befektetés mértékétől függően).

- A Fidesz kénytelen lesz bizonyos megszorításokkal élni, és nem mindegy, melyek lesznek azok. A szegényeket, a széles tömegeket, a középosztályt vagy a milliomosokat érintik ezek?
Esetleg a külföldi befektetőket szorítják ki a belföldi piacról? A saját áruk javára, vagy kénytelenek lenyelni, hogy külföldi bankok, cégek itt gazdagodjanak, és vigyék ki a nyereséget?

Nem látom még a Fidesz további terveit.

Szimba 2010.07.18. 10:41:34

@manyike:

Aha. Igazad van, nem vagyok jó helyen:((((
Sem a blogon, sem bankügyekben.
És még a megígért eső sem esik!

panelburzsuj 2010.07.18. 10:50:54

@jjulie:

Eladósodott királyság.

(Kívácsi lennék, melyik városunkat lenne hajlandó zálugul elfogadni az IMF vagy az EU küldöttsége ... )

Szimba 2010.07.18. 10:51:21

Az oktatással is vannak ellenérzéseim.

- a felügyeleti rendszer bizonyos fokú visszaállítása ötvözve a szaktanácsadással (segítés) jó is lehet
- a buktatás visszaállítása azonban nem segíti a gyenge tanulók felzárkózását, az pedagógiai tapasztalat

Ugyanígy a fiatalkorú bűnelkövetők börtönbe zárása is rossz megoldás, mert tovább erősítik bennük a bűnözői attitüdöt, "sokat", főleg rosszat tanulhat a börtönben.

A cigányságra kihegyezett büntethetőség a gyerekek által elkövetett és kisösszegű lopások miatt más megoldást kíván.

Pl. a gyerek helyett a szülőt kell felelősségre vonni. Közmunkával, vagy a lopott holmi visszadásával, új vásárlásával, a csuda tudja, mikkel kellene ezeket megszüntetni. De ez elsősorban pedagógiai megfontolást igényel, másodsorban törvényit, rendőrségit.

Szimba 2010.07.18. 10:52:19

@panelburzsuj:

Ajánljuk fel Borsod megyét!:))

porfelhő 2010.07.18. 10:53:49

@Szimba: Te nagyon jó helyen vagy itt a blogon. A megigért eső meg délutántól fog esni, az előrejelzés szerint.
Szép napot.

Szimba 2010.07.18. 10:56:37

@porfelhő:

Ki jelezte előre? Tegnap kb. minden csatornán, minden meterológust meghallgattam, és azt mondták, hogy hajnalban jégeső, zivatar, szél stb. jön a Duna vonaláig.

Lehet, hogy még a túlparton áll????

porfelhő 2010.07.18. 11:01:34

@Szimba: A neten a hosszutávu előrejelzésben.

Én is akarok kommentelni 2010.07.18. 11:09:42

@porfelhő:
Itt már szakad egy ideje az eső, viharos szél mellett. (Nyíregyháza)

panelburzsuj 2010.07.18. 11:10:51

@Szimba:

(Tanulságos lenne, ha egy Borsod-Sáros-Máramaros vármegyék által határolt Felsőtiszai Protektorátust összeadna a négy állam: nesztek főokosok, itt meg lehet mutatni a fejlesztőtudományotokat. Székhelynek meg megtenni Tokajt, hogy legyen húzónév ... )

Szimba 2010.07.18. 11:14:32

@panelburzsuj:
:)))

Tokajt nem adom!!!!!

Szimba 2010.07.18. 11:18:15

@Szimba:

Legyen inkább Szabolcs-Szatmár-Bereg!:)

jjulie 2010.07.18. 11:20:20

@panelburzsuj:

ezért aztán az új király és bolondjai nem nagyon beszélnek a pénzről, ne hogy elillanjon a varázslat légköre

zálogba csak olyat adhatunk ami a miénk, talán az új királyt kellene felajánlani, ő a miénk

(bár erről is vannak viták, egy vagy kettő esetleg három harmadban a miénk)

jjulie 2010.07.18. 11:25:59

@Szimba:

ok, fűrészeljük el

panelburzsuj 2010.07.18. 11:41:22

@jjulie:

De hát az már le van vajazva: fél évnyi bérelt helye van a brüsszeli főszínpadon!

Szimba 2010.07.18. 11:46:25

@jjulie:

Melyik részére gondolsz? Alsó vagy felső 2/3 legyen?:))

panelburzsuj 2010.07.18. 11:47:07

@panelburzsuj:

(A sok savanyú víziburgundnak is legyenek vidám percei ... )

jjulie 2010.07.18. 11:49:16

@panelburzsuj:

most te a királyra, vagy a bolondjára gondolsz?

porfelhő 2010.07.18. 11:49:22

@Szimba: Délután tudok kommentelni, megjöttek a lányomék.

jjulie 2010.07.18. 11:55:01

@Szimba:

az arany focista lábai?

na ne, mégis vigyék az egészet

Én is akarok kommentelni 2010.07.18. 11:58:02

No jelenleg a parkoló csatornázottságának hála a kocsihoz jelenleg csak úszva lehet eljutni :o És még most is szakad az eső. Bár tegnap délután is esett 3/4 órát (igen, több mint 2/3 órán át esett), és este 9kor már újra száraz volt az aszfalt szinte mindenütt, csak ott nem, ahol megállt a víz a gödrökben. Reggelre azok is eltűntek.

Amúgy ha azon múlik én is felajánlom Viktorunk 2/3 részét.
(megjegyzem most örülök, hogy nem a lakáshitel törlesztő vonása előtt 2-3 nappal küldik mélybe megint a forintot, remélem 2 hét elég lesz egy kis visszakapaszkodásra)

Én is akarok kommentelni 2010.07.18. 12:02:19

Apropó, tudom, lerágott csont, de kicsit lemaradtam az utóbbi időben. Schmitt Pál azért alkalmas KEnek, mert jól néz ki. Stumpf alkotmánybírónak azért felel meg, mert elmúlt 45 éves (más kritériumnak ugye nem igazán). Én milyen posztra lennék jó? Magas vagyok :o Az IMFnek és EUnak is tudom azt mondani, amit a régi viccben is hallottunk: "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve." :)

panelburzsuj 2010.07.18. 12:31:54

@jjulie:

Az EU-elnökség ugyan formálisan csapatsport, de minden valamirevaló teamnek van ugye kapitánya, afféle Legfőbb Mozgatója.

Szimba 2010.07.18. 12:46:49

@jjulie:

Mellszoborjellegű 2/3-ra gondoltam.

Szimba 2010.07.18. 12:49:14

@Én is akarok kommentelni:

Istenem, itt süt a nap. És tegnap este locsolnom kellett, mert minden növény a földön fetrengett.

panelburzsuj 2010.07.18. 14:03:11

@Szimba:

Hátizé ... Matekalapú kétharmados mellszobor centire meg kilóra se igazán jön ki ...

Mellszobor-"jelleget" annál könnyebb alkotni. Hazánkban is régóta ismert, a legutóbbi időkben ismét az állampolitika rangjára emelt módszer a nemzetközi közösségben NSP (None Shall Pass) néven számontartott tárgyalási stratégia:

www.youtube.com/watch?v=mjEcj8KpuJw&feature=related

Átverés! 2010.07.18. 14:16:38

Mostmár egyre jobbaka kommentek.Arról szólnak ami a jellenlegi probléma./EU. IMF.árfolyam stb./
Eleinte sok volt a személyeskedés, évődés, okoskodás. Persze annak is helye van.

Bajnai és pénzügyminisztere emlékszünk még rá, hogy milyen szoros kapcsolatban, személyes részvétellel vettek részt a nemzetközi pénzügyi tárgyalásokon.

Most még azt sem nagyon lehet tudni hogy ki képviseli a pénzügyminisztert. KI az aki tudja a tutit az ország pillanatnyi pénzügyi helyzetéről. Lehet, hogy az IMF is igy látta?

TG védelmére mondom, hogy szerintem helyesen irja a cikkeit, nem is kell neki egyértelmű állásfoglalást tenni egyetlen pol.irányzat mellett sem.
Egy életre elásná magát ha konkrétan nyilatkozna egyik, vagy másik párt javára.

A kommentelőknek könnyű név nélkül bármit is mondani, írni.

A gondolatokat viszont ébreszti látjuk a sok száz hozzászólásból.

2010.07.18. 14:20:01

@panelburzsuj: na ja...én a Jehovákat egyébként tisztelem, mert abban a világban, amiben élnek, nagyon elégedettek é szelíd, békés egy népség.

Én az agresszív hülyéktől mászok a falra, akik azt hiszi, nála van a bölcsek köve, s csak az az igaz, amit ő állít vagy hisz. Pedig csak egy fusztrált szocio/pszichopata...:(

2010.07.18. 14:24:39

@Átverés!: Mi vagy Te, egy kommentelőket ellenőrző és jóváhagyó korrektor? Tutit megmondó egy csávó vagy te is...Köszönjük, hogy jóváhagyod a kommentjeinket!:P

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 14:36:07

@Átverés!:
" Most még azt sem nagyon lehet tudni hogy ki képviseli a pénzügyminisztert. KI az aki tudja a tutit az ország pillanatnyi pénzügyi helyzetéről. Lehet, hogy az IMF is igy látta? "

Tényleg nem lehet tudni?
Mert az elég ok lehet a sarkonfordulásra, ha nem találtak maguknak tárgyalópartnert.

nyünyüge 2010.07.18. 14:46:29

hvg.hu/velemeny/20100718_imf_EU_kudarc

"Felfüggesztett tárgyalások – mi lesz a forinttal?

A magyar kormány és az IMF/EU küldöttség között csaknem két hete folyó tárgyalások meghiúsulásáért valószínűleg mindkét fél hibáztatható. A kormány a 29 pontos programmal kész helyzet elé állította a hitelezőket, az IMF és az EU viszont nagyfokú intranzigenciáról tett tanúbizonyságot. Pedig a tét nagy: hivatalosan az októberben lejáró 20 milliárd eurós készenléti hitelkeret felülvizsgálatát végezték, valójában a hitel decemberig történő meghosszabbításáról, illetve - bár ezt az IMF cáfolja - egy 2011-től esedékes elővigyázatossági hitelről tárgyaltak.

nyünyüge 2010.07.18. 14:49:05

@nyünyüge:
magamnak is:
intranzigencia: hajlíthatatlanság, szigorú következetesség; engesztelhetetlenség

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 14:52:50

@nyünyüge: "elővigyázatossági hitel"
Az elővigyázatosabbak ilyet se vesznek igénybe.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 14:54:45

@nyünyüge: "intranzigencia"
Az IMF meg a szigorú következetesség. Megalol.

2010.07.18. 14:56:06

@simonmondja.: hát ha ez így volt, akkor ez elég gáz! Kohn bácsik nem viccesek azért, ha a lóvéról, ill. a lóvéjukról van szó...Szívni fogunk megint...:(????

nyünyüge 2010.07.18. 15:01:27

@Hepci:
Pár hete még szeretett volna ilyen új kormány. Azóta óvatosabbak lettek?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 15:06:37

@nyünyüge: nem a Szíjjártó vagyok...
Okos ember nem vesz fel hitelt, inkább összehúzza magát. Elővigyázatosságból.

ssi 2010.07.18. 15:09:18

Mo. az EU tagja és az IMF egyik támogatottja
Bármilyen (nemzetközi) szervezethez tartozás azt is jelenti, hogy el kell fogadnia a szabályait is.
Nem kötelező hozzájuk tartozni, de mérlegelni kell, hogy milyen viszonyok, körülmények közt akar valaki független lenni, s egyáltalán akar-e akárhová, vagy valahová is tartozni.
Ki lehet-e lépni most? Lehet-e előzetes egyeztetés nélkül a közös szabályok ellen tenni? Ha az egyik tag nyomásának engednek, mi a garancia, hogy a többiek hasonló hozzáállással nem próbálkoznak majd? Mi van, ha a többi tagnak nem okoz gondot a szabálykövetés, s Mo. próbálkozását elítélik?
Lehet-e úgy tárgyalni, hogy határozott vagyok és persze reális is, de a kötött nemzetközi szervezeti, hierarchikus formákat tiszteletben tartva, ugyanúgy,mint ahogy saját, országos belső területén elvárja?

Szakemberek Ft-gyengülésre számítanak
www.hirszerzo.hu/cikk.zuhanhat_a_forint_az_imf-kudarc_miatt_-_devizahitelesek_keszuljenek.159156.html

"MSZP felszólítja Orbán Viktor kormányfőt, hogy ne veszélyeztesse Magyarország pénzügyi stabilitását"
www.fn.hu//belfold/20100718/mesterhazy_orban_ne_veszelyeztesse/

!!! JOBBIK a nemzetközi szervezetek elleni ellenállás mellett áll ki !!!!!!
jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/jobbik_az_imf_es_az_eu_delegaciojanak_hazautazasarol_es_a_targyalasok_megszakadasarol

már külföld is foglalkozik az üggyel
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=112232

LMP nyilatkozatot még nem találtam

2010.07.18. 15:12:26

@Hepci: így van. Inkább szűkösködnék, mint a mai világban hitelt vennék fel...

2010.07.18. 15:20:47

@Hepci: ezt nem láttam, amikor @Letícia: ezt megírtam. Természetesen egyetértek veled...:D

nyünyüge 2010.07.18. 15:22:43

@Letícia: @Hepci:
Utólag könnyű okosnak lenni.
Meg aztán lehetnek olyan kényszerhelyzetek, amikor nincs más megoldás, mint a hitel.
És ónem biztos, hogy csak saját nagy eszünkön és mértékletességünkön múlik, hogy elkerüljük-e.

ssi 2010.07.18. 15:22:46

Ha romlik a Ft, és/vagy egyéb negatív következmény lesz, én őszintén nagyon szomorú leszek. Az nem érdekel, hogy hogy hívják a kormányt, de Mo. és embertársaim sorsa igen. Ha egyértelműek a szabályok, egyértelmű az elvárt rend is, ha nem, az új rend sem biztonságot fog eredményezni

@Átverés!:
:-)

azt is nehezményezik, hogy O.V. csak a vége felé jelent meg egyszer - a hírek szerint,
de főleg azt, hogy az eddigi szabályoktól való eltérést nem jelezték és egyeztették előre (ahogy az itthoni törvénykezés is folyik most)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 15:23:40

@manyike: vannak egy szervezethez csatlakozásnak normális elvei/pontjai, amiket tényleg illik betartani.
Viszont az, hogy a szarzsák MNB-elnök fizuját ne engedjék csökkenteni az unijjós spanok, nem tartozik ezek közé. Mi a phasz közük van ahhoz, hogy mennyi egy országban valakinek a fizetése? A közalkalmazottak fizetése a mindenkori kormány hatásköre, a mindenkori helyzetnek megfelelően. Ennek semmi köze a jegybanki függetlenséghez. Meg különben is, mitől kell annyira függtelennek lennie a jegybanknak? Az adott ország aktuális körülményeitől is? Mi a jegybank? A szent phallosz, ami lebeg felettünk?
Ha most véletlen Járai lenne az MNB elnöke, nyilván nem lenne ekkora szükségszerűség a csökkentés, de ettől függetlenül még ebben az apróságban a kormánynak van igaza.

2010.07.18. 15:25:43

@manyike: leht, hogy az a cél, hogy jó legatyásítsanak minket, mert úgy könnyebb az ostort bevetni? Éljen Ki mir Szen, illetve éljen és virágozzon Észak-Korea?

nyünyüge 2010.07.18. 15:30:03

@Hepci:
Nyugodj bele, hogy Járai fizetésének EGYOLDALÚ módosítása ellen is kiállnának. Merthogy ntranzigensek. A jegybank függetlensége azt jelenti (és minden más szervé is), hogy nem hozok rá nézve szabályokat úgy, hogy előtte nem ülök le vele tárgyalni. Nem arról van szó, hogy a jegybank elnökének nem lehet kétmillió a fizetése. Hanem arról, hogy erről nem a kormánynak kell dönteni. Hanem a jegybanknak. Adott esetben a kormánnyal folytatott tárgyalások hatására.
Ez nem fér Orbán kormány fejébe, mert úgylátszik fejükbe szállt a kétharmad, idő előtt.

2010.07.18. 15:35:51

@nyünyüge: én úgy vélem, előre gondolom ki, mert mi van ha nem úgy alakul ? Lehet gyáva vagyok? És persze, vannak olyan helyzetek, amikor nincs más, és csak hitel, ismerek én is ilyet. Inkább szerencsés voltam eddig, mint okos...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 15:36:22

@Hepci:
Hát nekem meg van egy olyan érzésem, hogy egy fidesznyik a jegybank élén, az inflációt fog hozni.
Egy régi bevált módszer a nyugdíjak és fizetések csökkentésére, ha elinflálják.
Szám szerint nem tűnik föl, hogy változna, viszont a bevásárláskor már csak havonta egyszer telik húsra, és ezért persze a boltos, meg a multi lesz a hibás és senkinek eszébe se jut majd a kormánypárti jegybankelnök.
De ne legyen igazam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 15:47:31

@nyünyüge: ha te vagy a (jegy)bankelnök és nem óhajtasz beleegyezni a fizud csökkentésébe (emlékezhetsz, ezt Simor deklarálta, persze, az "elvekre" hivatkozott, btw én eddig csak egy elvet figyeltem meg Simornál, hogy imádja a zsét), mégis, mi tehet a kormány? Vagy úgy gondolod, a jegybank az IMF szerve és nem Magyarországé?
Ezért kérdeztem, mégis szent phallosz-é az MNB, ami lebeg a Kékestető felett valahol, vagy ott magyar emberek dolgoznak, akikre vonatkoznak azok a szabályok, amiket egy magyar kormány (tetszése szerint, önkényesen és akárhogy) átnyom a parlamenten?

panelburzsuj 2010.07.18. 15:48:02

@Hepci:

"A Magyar Nemzeti Bank elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása."

Azaz: ellenállás mindenféle pénzrontó intézkedésnek, mesterkedésnek, töketlenkedésnek. Amely pénzhígító intrikákban mindig és mindenhol a legnagyobb adósok, azaz a kormányok járnak az élen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 15:51:49

@simonmondja.: egy fidesznyik az MNB élén (is) természetesen csak a Fidesznek meg magának a fidesznyiknek lenne jó. Viszont ettől még megmarad az a tény, hogy eddig minden kormány gátlástalanul kiebrudalta az előzőtől örökölt MNB-elnököt, és ehhez a jelenleginek sincs az eddigieknél kevesebb joga az értelmezésemben. egyedül az Antall-féle társulat tartotta tiszteletben az MNB-elnök (Surányi) személyét, amíg az nem tett a státuszával összeegyeztethetetlen deklarációkat.

panelburzsuj 2010.07.18. 15:56:21

@panelburzsuj:

"Amúgy jogos a kérdés: miért jó az általános pénzhígítás a kormánynak? Röviden azért, mert növeli a költségvetés bevételeit; az ebből származó plusztétel az inflációs adó. Ami ugyan átmenetileg jó a büdzsének, ám rossz nekünk. A szegények adója ugyanis számottevő társadalmi költséggel is jár, miután ez a szándékos jövedelem-újraelosztás a gazdaság egészének szociális veszteséget jelent, és különösen hátrányosan érinti a kiszolgáltatott társadalmi rétegeket. A gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy az infláció emelkedését lassan követik a fizetések, a nyugdíj, a munkanélküli-segély."

Kelt mindez 2006 júniusában, méghozzá emitt:

www.mno.hu/portal/365968

(Jöhet TG univerzális kérdése: akor is ezt mondanád, ha átkerülnél a "másik" oldalra? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 15:57:07

@panelburzsuj: ez így nagyon okés lenne, ha a jegybankelnököt a Jóisten szemelné ki az ország élére. Mivel nem így történik, aligha lehet nagyobb relevanciája ezirányú tevékenységének a gyakorlatban, mint a választásokon felhatalmazott kormánynak.
És mennyire is független a jegybank elméletben? Ha rosszul gazdálkodik, ki fogja pótolni a veszteséget? Az aktuális elnök és csapata? Vagy ez tipikusan egy olyan pozíció, ahol az emberre csak hullik a pénzeső, felelőssége meg semmi?

ssi 2010.07.18. 16:07:47

@Hepci:
- igazuk van a többieknek, nagyon szakszerűen írták :-)
- az emberek többsége az érzelmeire hallgat, de nem néznek utána
- MNB státusza minden országban erős, s nem a pártok eszköze
- MNB-vezér fizuja
* ne áltassuk magunkat - először személy szerint Simort támadták
* a csökkentés mértéke, módja most ez lenne egy párteszköz

@Letícia: a kölcsön léte: szükségszerű, vagy irracionális
több ismerősöm van, aki
- pénzhiány miatt kölcsönből vett plazmatévét
- vagy saját szükségleteinél jóval nagyobb autót, vagy lakást

panelburzsuj 2010.07.18. 16:09:17

@Hepci:

Beszélgetni óhajtol, vagy fújni a demagógiát? :)

Azt döntsd el, hogy melyik felállás a sérölékenyebb, instabilabb? Ahol két ellentétes érdekű - amúgy gyakorlatilag "elszámoltathatatlan" - intézmény egymást sakkban tartva kénytelen valamiféle optimum körül kergetőzni, vagy ahol egyik a másikának teljesen alá van rendelve?

Videofon 2010.07.18. 16:11:50

@panelburzsuj:
Még rövidebben:
A demokráciák bevált hatalmi felépítését kívánjuk megvalósítani, vagy a diktatúrákét?

panelburzsuj 2010.07.18. 16:18:34

@manyike:

Nekem meg olyan ismerőseim vannak, akiknek beszart a kazánja, a kétszobás lakásba lebabázott a leánya, csődbe ment a legfőbb megrendelője. Stb - szép hosszú sorban. És ilyen okokból volt kénytelen pár százezer forintos jelzáloghitelekhez fordulni ...

nyünyüge 2010.07.18. 16:19:00

@Hepci:
Tényleg nem érted, hogy egyáltalán nem arról van szó, hogy Simor szereti-e a zsét, és hogy miben egyezik meg, miben nem?
Csak simán arról, hogy a kormánynak le kellett volna ülnie tárgyalni az mnb-vel, hogy csökkentsék a fizetésüket. Egy kis szkanderezés után mondhatnák az EKB-nak, hogy sajnálják, de az MNB nem volt hajlandó részt vállalni a költségcsökkentésben.

Ehelyett a kormány úgy gondolja a kétharmados választói felhatalmazásra hivatkozva, hogy akármi jut az eszébe, akármit tesz akármilyen formában, arra a többi szereplőnek egyetlen legitím válasza lehet. Hogy engedélyt kér a meghunyászkodásra.

Éppen ideje volna hogy felfogja: a kormányon kívül vannak még más játékosok is a pályán itthon és külföldön, ráadásul a játékszabályokat sem csak a magyar kormány és a parlament határozza meg.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 16:19:35

@Hepci: Jegybankelnököt nem minden kormány ebrudalt.
Bár elég sok politikai nyilatkozatot tett, de Járait pont ugyanennyi fizetéssel nem ebrudalta ki a Megyó, sem a Gyurcsány.
Kitöltötte a mandátumát minden hónapban szépen felvéve a nyolcmiláját.
És hát valszeg most is ő lesz, mivel nagyon bevált elvtárs.
A fizetést meg majd megoldják okosba, ahogy köll.

panelburzsuj 2010.07.18. 16:19:45

@Videofon:

A hierarchia még nem definíciószerűen diktatúra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:19:55

@panelburzsuj: miért fújnék demagógiát, ki kényszerítene rá?
Azt szeretem, ha a dolgokat a nevükön nevezik. Eddig se volt a jegybank független egyetlen magyar kormánytól se, hiszen az előző kormány kinevezettjeit valahogy mindig p*csán rúgták rövid idő alatt. Most akkor miről beszélünk? Pont az Orbán ne thesse meg, akinek az eddigieknél is nagyobb felhatalmazása van?
Miért gondolod, hogy két ellentétes érdekű intézménynek kellene sakkban tartani egymást jobb esetben? A kormánynak és a MNB-nek jobb esetben azonos lenne az érdeke, vagyis az ország érdeke lenne a közös metszet. Ez a valóságban kissé sérül, mert a bankelnöknek a zsé a legfontosabb, gy átlag magyar kormányfőnek meg a spanjai helyzetbe hozása és a zsebeik megrakása, de az se lenne jobb a jelen helyzetben, ha az MNB elnökét - mondjuk - a legnagyobb ellenzéki párt jelölhetné.
A pártok legyűrtek mindent, minden szarba beleártják magukat és megszüntettek/megszüntetnek minden tőlük függetlennek bizonyuló tekintélyt. Ez szomorú, de nem a Fidesz az egyetlen bűnös benne.

2010.07.18. 16:19:56

@manyike: ilyet én is ismerek...hitelből kocsi, mindjárt kettő... és ha már kocsi van, akkor tele legyen a tankja, s a hóvégére egy vasuk se marad...s ezek panaszkodnak legjobban a rendszerre...:)

mizrolist 2010.07.18. 16:24:15

@Hepci: Járai Zsigmond 2002-2007 között MSZP-kormányzás alatt volt jegybankelnök; pedig ez hosszabb időtartam, mint egy kormányzati ciklus.

2010.07.18. 16:25:06

@panelburzsuj: kivéve, ha tudjuk ki van a csúcsán...

Igazából ha képet jól megnézitek OV és VG méretét és azt is, hogy alig éri fel Mesterházy is a szövegtartó pulpitust, a többi magasabb mameluk meg szambázik mögöttük, szóval minél kisebb valaki, annál erőszakosabb...?:D

jjulie 2010.07.18. 16:25:38

@Hepci:

okos ember okosan vesz fel hitelt

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:27:16

@simonmondja.: igazad van, Járait "mindössze" megbénították a tanács - rettentő elegáns - bővítésével, a zsét vihette haza boldogan. Nem hiszem, hogy őt akarják újra Fideszék, elfoglalta magát alaposan egyéb bizniszekkel...
Surányi viszont meglepően jóban van OV csapatával mostanában és a kreatív energiái sincsenek lekötve...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:28:46

@Letícia: azért vannak kivételek, pl. ott a pápai nyurga...

ssi 2010.07.18. 16:32:01

@Hepci:
olyan rossz, amikor sokan úgy tesznek, mintha mindenhez értenének
több szakmai ismeret kell az MNB feladatának megítéléséhez, bocsi
amúgy csak hangulatkeltésre jó, de arra minek
elég rossz helyzetben van az ország amúgy is

@panelburzsuj:
manyike 2010.07.18. 15:22:46
Ha romlik a Ft, és/vagy egyéb negatív következmény lesz, én őszintén nagyon szomorú leszek. Az nem érdekel, hogy hogy hívják a kormányt, de Mo. és embertársaim sorsa igen. Ha egyértelműek a szabályok, egyértelmű az elvárt rend is, ha nem, az új rend sem biztonságot fog eredményezni

Letivel a többiekről ejtettünk meg egy mondatot, bocsi

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 16:32:26

@panelburzsuj: Hát baj esetén hitelt felvenni, az marhaság.
A hitel arra jó, hogy ha nincs baj, akkor megvegyük belőle az aranytojást tojó tyúkocskát és a tojásokból kifizessük az árát.
Vagy vegyünk egy olyasmit, amit megvehetnénk a következő évi spórolásainkból, de megvesszük most és addig is használjuk.
Bajra hitelt én soha nem vennék fel.

jjulie 2010.07.18. 16:36:07

@simonmondja.:

baj és baj között is lehet különbség

jjulie 2010.07.18. 16:39:30

@Hepci:

olvastad ezt?

vagy csak fújod a demagógiát?

panelburzsuj 2010.07.18. 15:56:21

van a végén egy kérdés, szólj hozzá két demagógia között

panelburzsuj 2010.07.18. 16:42:31

@Hepci:

A demagógiád gyökere az, hogy van egyértelműen kiszámítható "ország érdeke".

Ha tényleg lenne ilyen, a mai számítási kapacitások mellett a (párt)politika már csak döglődne, a politológus meg a kihalás szélén tántorgó vöröskönyves faj lenne ...

A konkrét kérdésben: a kormány a jegybank technikai közreműködésével hitelbe költekezik. És innentől máris adott két ellenérdekelt fél: egyik felül az állami értékpapírokba befektetők (kül- és belföldi, intézményi és privát), velük szemben pedig az adósok serege, élén a kormányzattal.

A jegybank feladata az, hogy két ellenérdekelt fél - hitelezők/adósok - közötti egyensúlyt a hosszútávú működőképesség érdekében fenntartsa. Hogy mindig legyen elegendő olyan pénztulajdonos, aki érdemesnek látja a Magyarország nevezetű társadalmi-gazdasági szerkentyűbe tölteni a napi megélhetéshez momentán nem szükséges pénzeszközeit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 16:42:33

@Hepci: Hát, ahogy így mondod, szinte könnyem hullik szegény Járaiért.
Ahogy áll ott megbénítva.
Megértem, hogy ezt az ingerszegény életmódot nem vállalhatta havi nyolcmilánál kevesebbért.
De miért hat-hét évig?
A gyilkosok nem kapnak ekkora büntetést.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:46:43

@manyike: nem lehetetlen, hogy az ember picit kevesebb pénzből gazdálkodik nagyobb függetlenségért cserébe, és végeredményben jobban érzi magát. Kérdés, ez országos méretben működik-e, vagy ez már lehetetlen/illúzió.
Kérdés, állandóan a dzsídípínk alakulásának kell-e a vezető hírnek lenni, vagy aki nem így óhajt élni, már csak Rousseau-ként létezhet, vállalt magányban? Kérdés, egy politológusnak mindig a politikai szereplők költség/haszon viszonyainak alakulását kell-e vizsgálni, vagy valamiféle elemzést a közjó alakulása is megérhet?

jjulie 2010.07.18. 16:47:51

@panelburzsuj:

te valahol lemaradtál, persze hogy kiszámítható az "ország érdeke" és ki is számították és ki is dobolták, és gyakorolatban látható is, csak még törvénybe nem teljesen foglalták

az ország érdeke a fidesz

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:49:29

@jjulie: szerintem hagyd meg nekem, hogy ahhoz szóljak hozzá, amihez kedvem tartja. Egészen picikét meguntam már azt a klasszik magyar liberális archetípust, akitől bármit mondhatok, ha neki tetszik (vö. Magyar Bálint és Tsai Co. Ltd.)

panelburzsuj 2010.07.18. 16:49:31

@simonmondja.:

Legfeljebb nem fűtesz. Minek is az?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 16:51:08

@simonmondja.: te lemondtál volna a helyében (a kiüresített posztról meg a millákról)?

jjulie 2010.07.18. 16:53:13

@Hepci:

közjó alakulásáról beszélni költség/haszon viszonyainak alakulásának követése nélkül?

fejtsd ki lécci

panelburzsuj 2010.07.18. 16:57:22

@jjulie:

(Az eredményhirdetést azt látom, de mögötte kevesebbet érzek a "kiszámítás" matekos felfogásából, és többet az inkább pejoratív "számító" értelmű fogalomból.)

jjulie 2010.07.18. 17:02:54

@panelburzsuj:

ja, csak a számítók számítása számít

ezt hitték a butusok

csak kimaradt a képletből az imf meg az eu

jjulie 2010.07.18. 17:10:23

@jjulie:

meg azt hitték, ha kilövik az mszp-t övék a pálya, erre meg kétharmaddal a kezükben nem látszatpolitizálhatnak a kedvükre, becsületes magyar emberhez méltatlan koszos kölcsön - meg valami költségvetési ügyletekkel piszkálják őket

panelburzsuj 2010.07.18. 17:17:55

@Letícia:

(Nekem rémlik egy olyan plakát, ahol Demszky, Rajk és Magyar Bálint masíroznak ballonkabátba burkolt teljes langalétaságukban.)

2010.07.18. 17:24:27

@panelburzsuj: hozzáképzelem F. Gabriellát is...bbbbrrr, a bukováriak erőszakosak voltak, csak vissza ne jöjjenek!!!!

Na, jó, nyertél...:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 17:32:30

@jjulie: 2010.07.18. 16:53:13
Ha picit értelmesebben megfogalmazod a mondatod, kifejtem. Bár már inkább csak mozi után.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.07.18. 17:42:07

@Hepci: Ilyen nehéz időkben, mikor látszatszerződésekre felvett milliókért is elviszik a rendőrök az embert,
---nem is tudom.
Még a végén rámfogná valaki, hogy talicskával toltam ki a közpénzt.

jjulie 2010.07.18. 17:43:26

@Hepci:

értelmesebben?

ha szijjártóisabbra gondolsz, az nem megy nekem, meg a szájbarágósdi sem

a kommentedből vettem a szavakat és úgy raktam össze belőle a mondatom, hogy nyilvánvaló legyen az ellentmodás, ami a kommentedben elsikkadt (olvasd újra magad magad)

2010.07.18. 17:47:47

@simonmondja.: mert? Toltad? Nem szólok senkinek se, ha felezünk..:D:D:D

nyünyüge 2010.07.18. 17:49:01

@jjulie: Pár hete. Ma tettem egy újabb próbát.

jjulie 2010.07.18. 17:49:18

@simonmondja.:

azt csak a komcsiknak tilos, az ország érdeke a fidesz érdeke, tehát amit a fidesz csinál az jó, mert az az ország érdeke, tehát a fidesz talicska az ország érdeke, és az jó talaicska, mint ahogy a fidesz exkomcsija jó komcsi, csak az mszp exkomcsi rossz komcsi, mert az nem az ország érdeke, mert az mszp az nem a fidesz érdeke

tudhatnád, hogy ha fordul a kocka, akkor az eddigi dumák nem érvényesek, ez egy politikai jellegű blog

jjulie 2010.07.18. 17:52:52

@nyünyüge:

sorry, az előzőt kiselejtezhettem

nem

tölgyes 2010.07.18. 18:53:50

@simonmondja.: Horn viszont kiaebrudallta Bod Péter Ákost... Orbán nem ebrudallta ki Surányit..de nyilvánosan még nem is támadta.. Igaz nem voltak offshor-ügyletei.

tölgyes 2010.07.18. 18:55:19

@manyike: Tudja én majd felveszek egy halom kölcsönt, majd, magával fizettetem az egészet és amikor szuttyogtatják, akkor dörzsölgetem a kezemet.

jjulie 2010.07.18. 18:58:30

@tölgyes:

az egyik demagóg elszelelt, erre jössz te

tölgyes 2010.07.18. 18:59:37

@manyike: A Bajnaiék által felvállalt 2,8% oknak elegendő... a bankokat legalább nem éri meglepetés.. fel tudnak készülni, a racionalizálásra... Ha nem ONNAN fogják, akkor Ön fog fizetni:(

tölgyes 2010.07.18. 19:01:10

@jjulie: Úgy döntöttem hogy mocskos szájú-trágár ostobákkal a jövőben nem tárgyalok..:::)))

jjulie 2010.07.18. 19:12:03

@tölgyes:

te eddíg sem tárgyaltál senkivel sem

fel szoktál sorolni néhány dohos gondolatot, néhány szijjártós demagógiával frissítve.....

2010.07.18. 19:15:29

@jjulie: ez ám a tuché!:)

jjulie 2010.07.18. 19:23:17

@Letícia:

az undorító cinikus énem csúcsteljesítményeit birizgálja elő belőlem....

Szimba 2010.07.18. 19:59:16

@simonmondja.:

Bizony, ne legyen igazad!:(((
De én is ettől tartok.

Mondjuk jórészt vega vagyok, de mostanában a gyümölcs is ugyanolyan drága, mint a hús. És hiába nem akarok vásárolni semmit, meg "fényt eszem", akkor is nő a rezsi.

A csatornadíj pl. kétszerese lesz.

tölgyes 2010.07.18. 20:04:15

@jjulie: Döntésem végleges! Mocskos szájú, trágár ostobákkal nem tárgyalok..:::)))

Szimba 2010.07.18. 20:05:21

Egy Nokiás dobozra vágyom!

Kíváncsi lennék egy külpol elemző véleményére, mert nem tudom felmérni, hogy mennyire lehet packázni az IMF-el.
Vagy egyáltalán mit jelent a tárgyalások abbahagyása?
Azt jósolják, hogy hétfőn az euró legalább 290 Ft lesz.

Holnap meglátjuk.

TG is összeszedhetné az eszét, és megírhatná, hogy faképnél hagyták Orbánt vagy csak cserben?:)

Szimba 2010.07.18. 20:06:30

@tölgyes:

Mély lélegzet! Kifúúúúúj.... oooooooopommmmmmm!

(Belőled sem lesz könnyen Buddha)

Szimba 2010.07.18. 20:19:24

hvg.hu/gazdasag/20100718_bloomberg_imf_felbeszakitas

No, most akkor jó az nekünk vagy rossz, hogy a Bloomberg is foglalkozik velünk????

"át kellene alakítani a veszteséges állami cégeket, miközben a bankadó érintené a növekedést és a hitelezést"

Ez eddig nem tűnik rossznak, de mi van mögötte???
A veszteséges állami cégeket adjuk el külföldi monopóliumoknak? Maradjanak, de tegyük nyereségessé?

Mi a frász van????

És mi az hogy a bankadó "érintené"????

jjulie 2010.07.18. 20:20:49

@Szimba:

az imf -el való viszony külpolitika ?

a külügyben tárgyaltak a külügyiekkel?

2010.07.18. 20:23:19

@Szimba: ja, ja...frász kerülget engem is, hogy mi lesz még itt?:(

Szimba 2010.07.18. 20:25:20

@jjulie:

Hát, mi?????

Nem belföldi intézmény a valutaalap.

tölgyes 2010.07.18. 20:26:30

@Szimba: Miért isakarnék én önmagamon kívül bárki más lenni?.. Egyxébként semmi izgalom.. A hivatalnokok elmentek haza, hogy megkapják az instrukciókat...Róna Péter pedig már régen megmondta: a magyar gazdaság érdeke a 320-350 forintos euro volna.:(

panelburzsuj 2010.07.18. 20:27:15

@Szimba:

"idézi a Magyarországon már szombat este óa ismet IMF-megállapodás az amerikai hírügynökség"

Ha a fordítás is ilyen kicsiszolt, mint a hvg ideidézett saját "szövege", akkor nem biztos ám, hogy a te fejed nehéz a feladathoz ...

Szimba 2010.07.18. 20:29:37

@Letícia:

Szerintem rákényszerítik a kormányt, hogy hajtsa végre a megkezdett megszorításokat.

Stratégiának jó lenne, hogy a Fidesz dacoskodik kicsit, mert akkor lehet szidni az EU-t, meg a külső körülményeket.
Aztán széttárják drámai arccal a kezüket, és azt mondják, hogy ők tiltakoztak, de nem tehetnek semmit. És jönnek az adók.
Aztán a nyugdíjasok önként és dalolva felajánlják a nyugdíjuk megadóztatását, és a közalkalmazottak versenyezve vásárolnak államkötvényt.?((((

jjulie 2010.07.18. 20:35:17

@Szimba:

az van, hogy a politikai hatalmat meg lehetett kapni nagy fölénnyel, mert ezer millió éve nem foglalkozik gazdasági kérdésekkel érdemben magyar politikus

ez hagyomány, a politika uri huncutság erre felé, az uraknak meg nem kell, sőt szégyen a pénzzel foglalkozni, azt csinálják csak zsidók, a svábok, meg egyéb alantas népek, egy magyar úr meg politizál, mert arra született

namost az orbánmagyar csapat is csak ezt a hagyományt követi némi kádári hozzáértéssel, nulla gazdasági programmal, ami persze nem csoda, kurva nagy a probléma

most ezl az imf téma arról szól, hogy szembefordítják a problémával az orbánt, akár hogy is halogatja, vagy próbálja elsumákolni, időt nyerni, hogy elfoglajon előbb minden fontosnak tartott pozíciót, megjutalmazva, kifizetve a kádereket

nem szivesen teszi, nem ért hozzá, és a csapata sem, ráadásul az eddigi dumáikkal, sugallataikkal kellene szembe menni, és ezt amit most csinálnak most majd megpróbálják nemzeti érdek védelmének beállítani, magukat pedig hősöknek feltüntetni, az helyzet okozói pedig a komcsik az szdsz-el

vita meg nem lesz arról, hogy milyen megoldási variációk vannak, és valójában mi a nemzeti érdek

kiváló terep, helyzet a nemzeti populisták számára

panelburzsuj 2010.07.18. 20:36:36

@tölgyes:

Róna elég sokat dumál ahhoz, hogy sokak találjanak nála a saját heppjükre igazolást. Pl:

"Az ország szétesettsége abból fakad, hogy mi mindennel meglehetősen felületes és elégtelen módon próbálunk ezermester módjára foglalkozni."

hvg.hu/velemeny/20100517_rona_adocsokkentes_euro_gazdasag/2

(Ügyrendi: ha kellően zaftos kifejezésekkel küldelek pihenőre, amikor téged ideesz a rossebb népbutítani, én is számíthatok a fogadalmad betartására?)

Szimba 2010.07.18. 20:36:40

@tölgyes:

Miért lenne jó nekünk, ha az euró 350 ft lenne????

jjulie 2010.07.18. 20:41:42

@Szimba:

persze hogy nem külpolitikai kérdés

nettó magyar-magyar ügy

mizrolist 2010.07.18. 20:42:07

@Szimba: a veszteséges cégek, mint a MÁV és a BKV a Kádár-rendszerbeli szervezetben működnek még mindig, így egyrészt racionalizálni kéne a felépítésüket, másrészt meg a működésüket.
Ha megsarcolják a bank profitját, akkor elképzelhető, hogy ő cserében nem oszt hitelt. Vagy legalábbis jóval nehezebben, mint eddig. Csakhogy hitel nélkül a vállalkozások nem fognak tudni nőni és fejleszteni, és akkor nincs fellendülés sem.
(a 350 Ft-os euró az exportra termelő gazdaságnak lenne jó, nem feltétlenül a lakosságnak)

nyünyüge 2010.07.18. 20:45:09

@Szimba:
Az a baj ezzel, hogy az IMF meg az EKB nemcsak velünk tárgyal egy adott időszakban, hanem több nehéz helyzetben levő országgal. És minden ilyen tárgyalás és annak eredménye. eredménytelensége, üzenete nemcsak nekünk szól, hanem az összes többinek. Sőt azoknak is, akik még reménykednek az IMF hitel elkerülésében. Meg persze az IMF mögött álló erőseknek.
Úgyhogy lehet itt izmozni, csak nem érdemes.

@tölgyes: hogy a gyenge forint jót tenne az országnak hosszabb távon? Ez még igaz is lehet. Csak nekem úgy rémlik, hogy a Fidesz az elmúlt 8 évben az erős forint ígéretével hülyítette a polgárokat.

Szimba 2010.07.18. 20:46:09

@jjulie:

Erre gondoltam én is. Talán tudják, hogy mit kellene meglépni, csak valóban nem akarják október 3. előtt.

@mizrolist:

Értem. (A francért vagyok én lakosság?)

Szimba 2010.07.18. 20:49:05

@nyünyüge:

Főleg most, amikor a görögök is borzalmas megszorításokat voltak kénytelenek hirdetni.
Csak a meleg miatt nem tudnak tüntetni a nyomorultak:(((

jjulie 2010.07.18. 20:50:50

az erős forint a kádári idők dallamvilága, persze hogy használja a fidesz

Szimba 2010.07.18. 20:50:54

Másrészt a Jobbik támogatása úgy kellett a Fidesznek, mint üveges tótnak a hanyattesés.

Kavarodik minden, de nagyon.

Egyszer azt mondta OV, hogy amikor ők győznek, akkor mindig árvíz van. Ez tényleg nagyon bejött.

2010.07.18. 20:50:54

@Szimba: a közalkalmazottak??? :)) Csóró egy társaság, ráadásul a felét elküldik 98%-os adóval...:S

jjulie 2010.07.18. 20:52:29

@Szimba:

a megszorítás csak tüneti kezelés, ennél sokkal összetetteb problémát kellene megoldani

jjulie 2010.07.18. 20:53:57

@Szimba:

ez jó hír, akkor nem lesz többé árvíz?

Szimba 2010.07.18. 20:54:56

@Letícia:

No, de a magánszektorra nem hozhatnak már újabb adózási rendeletet (törvényt, bármit - amit csak Ordi tud).

Amikor azt olvasom, hogy cégek közvetítik ki a fekete munkásokat, pl. cigányokat, akik a minimálbérnek éppen megfelelőt keresik pl. baromfifeldolgozóban, és 12 órákat húznak le. Közben persze a "közvetítők" keresnek rajtuk. És senki sem jelenti fel őket, nem leplezi le, nincs igazságszolgáltatás!

Lassan mindenki stanicliban kapja a bérét, hogy a cégeknek ne kelljen fizetniük egészségügyi ellátást stb. a munkások után.

Szimba 2010.07.18. 20:56:32

@jjulie:

Te csak ne reménykedj!:)))

Szimba 2010.07.18. 21:00:22

Most jut eszembe, hogy nem számoltam be a sün visszavadításáról!:)
Annyira jól érezte magát a kutyakaján, hogy egész nap csak aludt, sőt éjszaka is, az oldalán feküdt, kinyúlva. Ha nagyon dörömböltem körülötte, akkor összerándult, de már nem is gömbölyödött össze.

A fiam fuvarozta ki a való világba. Hosszan szemlélődött, míg végre elrohant egy bokorba.

(Én meg egy napig mostam Domestossal a fürdőszobát.)

Szimba 2010.07.18. 21:01:26

@jjulie:

Mi nem tüneti kezelés? Írd már meg röviden.
Hadd tanuljak.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:02:34

@Szimba:

Nincs "nekünk".

A devizahitelesek beledöglenének, az exportőrök viszont szárnyakat kapnának.

Pont az lenne a "nagypolitika" dolga, hogy az ilyen feloldhatatlan csapdák kialakulását megelőzze. De magyar viszonyok között ennek minimum két komoly akadálya van:

1. Időben föl kéne tudni fogni a kiformálódó problémák jellegét és súlyát.

2. Időben fel kellene vállalni a problámák hatékony kezelésésével járó elkerülhetetlen konfliktusokat.

A magyar "politiaki elit" jó tizenöt éve letért a felelősségvállalás útjáról, határkőként nagyjából Bokros menesztését lehet megjelölni.

Az azóta sokpárti kalákában szőnyeg alá dugdosott szarkupacok nagyjából mostanra álltak össze akkora hegyekké, amiknek a szagát már Szijjártónyi méretű verbális parfümadagokkal se lehet elnyomni.

jjulie 2010.07.18. 21:05:00

@Szimba:

amíg nincs termékünk meg szolgáltatásunk amit mi állítunk elő és kiviszünk külföldre és jó nagy haszonnal eladunk, addíg csak tovább nő a lemaradásunk

na meg a hazai piacin értékesítők

nézd meg mit művel itt a provident, miért nem egy magyar cég csinál egy ilyen egyszerű műveletet?

ez a magyarország nevő izé már csak a politikai síkon létezik, gazdaságilag nem

nem is tudom igazából létezett e valaha

6.Lenin 2010.07.18. 21:22:09

@jjulie:

Lesz Mo.
Már nincsenek, akik megakadályoznák.
Csak idő kérdése.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:27:58

@Szimba:

Akkor jön a szöveges feladat:

Ha egyetlen sün néhány nap alatt úgy összerondít egy fürdőszobát, hogy egy álló napba telik a kisúrolása, akkor egy romlott elit emberöltőnyi regnálása után hány vagon VIM szükséges egy ország tisztára sikálásához?

(Pótkérdés: adjunk-e takarításvezénylési monopoljogot a legbuzgóbb kosztermelők egyikének?)

jjulie 2010.07.18. 21:28:53

@6.Lenin:

politikailag van, lesz

a kormányok dolga meg az lesz, hogy fenntartsa a rendet, meg az infrastruktúrát, hogy a munkaerő pontosan megérkezen a munkaidő elejére, meg legyenek elemi iskolák

a többit meg a multik intészik, mint bármelyik banánköztársaságban

panelburzsuj 2010.07.18. 21:31:52

@6.Lenin:

"Lesz Mo."

Nofene ...

Kikeresztelkedtél Széchenyire, csak elfelejtetted lecserélni a névtábládat?

panelburzsuj 2010.07.18. 21:45:50

@jjulie:

A tiéd az optimista változat.

A pesszimista az, hogy a világ kiszáll a magyar bizniszből - saját főztje, egye meg. És onnantól a "magyar nemzetnek" egyetlen dolga marad: kussoljon. Érdemeink elismeréséül annyi kiskapunk marad, hogy aki tud, megszökhet, aki nem, bennragad.

6.Lenin 2010.07.18. 21:46:33

@jjulie: @panelburzsuj:

Végül is, amit írtok,az adja a reményt, lesz Mo.
Most megvan az esély.
Ősszel kipotyognak a maradék kerékkötők és egyenes az út tovább.Lehet, hogy nem a Fidesz lesz, aki ezt megteszi (egyedül)
A múlt már nem fog visszatérni, szerencsére.

panelburzsuj 2010.07.18. 21:51:15

@6.Lenin:

Gondolod, hogy az oly sokak által elmaradtnak vélt rendszerváltást be lehet pótolni egy smasszerváltással?

Videofon 2010.07.18. 21:53:22

@6.Lenin:
Teljesen mindegy, hogy a kádárizmus vörös vagy narancs színű.

6.Lenin 2010.07.18. 21:58:18

@panelburzsuj:

Még 1x nem lehet elkövetni azt a hibát.
Kemény idők=kemény kéz.
Nem a jajveszékelők sipítozása az induló.Az csak zenei aláfestése a bukásuknak, háttérzene. 1-re halkabb.

jjulie 2010.07.18. 21:58:24

@6.Lenin:

arra a múlra célzol amikor magyar emberek megbízást adtak egy ilyen, magyarországon letelepült embernek

hu.wikipedia.org/wiki/Meinig_Art%C3%BAr

hogy tervezzen egy épületet, és ez lett az

fortemap.intermap.hu/Locations/Default/Modules/RendTerv/RendTerv.aspx?lat0=47.5061886066824&lon0=19.0497296332185&zl=20&prID=181288&mapCode=otker&ovrCode=otker_szabterv

ezek az emberek eltüntek, csak az épület maradt meg, és nem tér vissza az az energia, kezdeményező és szervező képesség, ami ilyet eredményezett sorjában

ha erre célzol, igazad lehet

jjulie 2010.07.18. 22:02:31

@6.Lenin:

a kemény kéz itt van, imf-nek és eu-nak hívják

hogy milyen kemények, az indexek holnap elárulják, a szijjártó nevű udvari bolond ír hozzá egy újabb verset neked, hogy boldog légy

panelburzsuj 2010.07.18. 22:06:03

@6.Lenin:

Már elkövettük. Alig pár hónapja.

6.Lenin 2010.07.18. 22:06:06

@Videofon:

"Teljesen mindegy, hogy a kádárizmus vörös vagy narancs színű. "

Ez 1 üres süket duma.Pontosan olyan, mint az, az MSZP baloldali, vagy az, liberális párt Mo-on.
Ezek itt nem jelentenek semmit.

6.Lenin 2010.07.18. 22:12:53

@jjulie:

Hát persze. Tönkre teszik ezt az országot és tapsikolni fognak, már nem csak Párizsban lövöldöznek.
Jön 1 igazi szélsőjobb.
Hát persze, nem látnak tovább az orruknál.

Ja igen, dobtad Dembinszkit?

Videofon 2010.07.18. 22:15:11

@6.Lenin:
Megteheted, hogy amit képtelen vagy felfogni, azt süket dumának nevezed. Ha nevetségessé akarsz válni, bármit megtehetsz. Az egész világ hülye, csak az orbánistáknak van eszük. Tudjuk. Ne fárasszuk vele egymást.

6.Lenin 2010.07.18. 22:17:03

@panelburzsuj:

Kik azok az elkövettükök?

jjulie 2010.07.18. 22:24:19

@6.Lenin:

kicsit erősebbet ittál a szokottnál

dobtam a dembinszkit?

a dembinszkit a kósa tesőd sztárolta a hozzád hasonló fideszparasztok meg boldogan röhögtek, én meg azonnal kommenteltem, hogy micsoda jó vicc egy nettó sikertelen embert jó példénak említeni

hogy érted hogy dobtam a dembinszkit?

a négycsöcsüben is észrevették már hogy elhülyültél?

6.Lenin 2010.07.18. 22:24:52

@Videofon:

Azért azzal nyugodtan fárasszál, mitől baloldali az MSZP?
Szeretek kacarászni.

Ellenben a fárasztásról beugrott, tényleg fárasztó 1 nap volt a mai. Megyek is hunyni.

Jó éjt, mindenkinek.

jjulie 2010.07.18. 22:30:04

@6.Lenin:

jobb is ha pihenteted a szemeidet, mert olvasni már nem tudsz

jjulie 2010.07.18. 22:31:23

@6.Lenin:

na írjál még egy szijjártó verset elalvás előtt

panelburzsuj 2010.07.18. 22:34:05

@6.Lenin:

Azok, akik békés otthonülés helyett nekiindultak hülyébbnél hülyébb listákra szavazni. Kényszeresen, mintha muszáj lett volna bármit is rendelni erről az étlapról.

És ilyen balgák voltunk legalább ötmillióan. Az már azért határozottan többesszám, nem?

ssi 2010.07.18. 22:41:47

[origo]|2010. 02. 10., 13:57
"...Surányi ..1998-as kormányra kerülése előtt is meglehetősen rossz volt a viszonya a Fidesszel...Járai 2002 után a szocialista-liberális kormány mellett vezette a jegybankot,... kemény szócsaták zajlottak a gazdaságpolitikáról...
MNB függetlenségét uniós szabályok sokasága védi: bármekkora többsége is van ugyanis egy politikai erőnek a parlamentben, nem nyúlhat szabadon a ... jegybanktörvényhez..." stb.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100208-orban-viktor-orszagertekelo-beszede-az-mnb-es-a-pszaf-megujitasa.html

Járai: hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1rai_Zsigmond
pénzügyminiszterként az a kritika érte, hogy alultervezte az inflációt, ebből a költségvetési törvényhez képest többlet állami bevételek keletkeztek és emiatt – meg a kétéves tervezési ciklus és az autópályakiadások költségvetésen kívül helyezése miatt – csökkent a költségvetés átláthatósága.
MNB-elnöksége alatt új jegybanktörvény is született, ami gyakorlatilag megteremtette az Európai Unió normái szerinti jegybanki függetlenséget

Róna Péter: www.privatbankar.hu/html/bef/cikk/hircentrum/orban_megbukhat_a_devizahiteleseken_36489?kommentar=36489&tol=13
Mo-nak a gyengébb Ft lenne jó gazdaságilag, viszont a sok deviza hiteles miatt nem lehet, s ez utóbbiba belebukhat a kormány is

@Hepci: politikusok oldalt választanak; politológusoknál ez nem mindig egyértelmű, de nekem bejön a T.G. blog többszempontú megközelítései, ill. a Panel féle megfogalmazás szerinti "balladai homály"; viszont elemzést és kimondottan szakmai állásfoglalást az adott szakemberektől várnék, s minél többet

6.Lenin 2010.07.18. 22:43:48

@panelburzsuj:

Amennyiben jól emlékszem, csak néhány % döntött rosszul, vagy inkább zsigerből.Mindig rosszul döntöttek, de megszokták, hogy csak rájuk kell (szabad?).Már nem sok vizet zavarnak, pedig van (víz) bőven.

ssi 2010.07.18. 23:00:27

Mi történik, ha a magyar kormány saját szakállára dönt? Tudja valaki?
"Matolcsy György vasárnap elmondta azt is, hogy a kormány úgy döntött: ha az a kérdés, hogy megszorítás vagy bankadó, akkor a válasz az, bankadó. Jövőre is ez lesz megszorítás helyett - tette hozzá."
www.hirszerzo.hu/cikk.matolcsy_gyorgy_inkabb_bankado_mint_megszoritas.159196.html

panelburzsuj 2010.07.18. 23:04:34

@6.Lenin:

Végtelenül kényelmes dolog lehet vénségesen is evilági tündérmesékben hinni.

Neked megadatott ez a képesség - én már kikoptam belőle.

Mégis úgy vélem, én lehetek a nyugodtabb és bizakodóbb, mert engem nem érhetnek már kiskamaszos csalódások, és nem törhet le az aktuális Megváltó Mikulásból kiábrándulás.

Aludj jól - tovább.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.18. 23:51:46

@jjulie: 2010.07.18. 16:53:13
Az a bizonyos mondatod - akármiből is raktad össze - teljesen értelmetlen. Ha úgy óhajtasz vitázni, hogy kiveszel a mondataimból szavakat és azokat random jelleggel összekutyulod, vitázz inkább a burundi testőrség tagjaival.

Szimba 2010.07.19. 06:50:58

@panelburzsuj: Jaj.

@jjulie: Jaj.

Így éhgyomorra nagyon meggyőzőek tudtok lenni.

Szimba 2010.07.19. 06:54:25

@panelburzsuj:

Ez a sünös példa nagyon elevenbe vágó, és fájdalmas.

(Be is kapcsoltam gyorsan a Recordíta armoniát Pavarottitól, hogy helyrerázzam a lelkivilágom.)

Szimba 2010.07.19. 07:09:36

@manyike:

Azt hiszem, hogy annak példamutató büntetését eszeli ki majd az IMF és az EU. Nincs több hitel, nincs úniós pénz, és lehet megenni a magyar termékeket.

A multik egy hirtelen kivonulással akkora munkanélküliséget és gazdasági válságot tudnak produkálni, hogy akkor feltehetően csak valamiféle diktatórikus erővel lehet viszonylagos rendet fenntartani az elégedetlenkedő országban.

Szimba 2010.07.19. 07:20:35

Az a bizonyos Szőcs Géza interjú tegnap 9-kor volt az Echo tévén a Repertoárban.

Szubjektív vélemény: Szőcs egy érzelmileg vezérelt alanyi államtitkár. Puha test, gyenge, nőies kezek, az az önjutalmazó fajta. Nem bírja a kritikát, lelkileg összeroppan, de azért még előbb csakazértis megmutatja.

Az interjú elsősorban róla szólt, érdektelen.

Másodsorban megerősítette, hogy "kompországot" akar, ezért is ment Ázsiába, azaz Kazahsztánba. Ez eddig jó. Viszont az innen származó kunok után kutat, és ragaszkodik a genetikai vizsgálatokhoz. A tudományos tabukat akarja ledönteni.

No, erre mondom, hogy "nem lógok a mesék tején".

Amolyan mikszáthi figura, kb. abból az urambátyámos korból.

Objektív véleményem:

Orbán művelődéshez nem értő akaratát fogja végrehajtani, azaz minden nem tetsző embert kiebrudal a nemzeti (!) intézményekből.
Pl. Alföldit. (akit nem különösebben sajnálok, nem az identitása miatt, hanem a beszédhibája, és a rendezői tehetségtelensége miatt)

László56 2010.07.19. 07:24:11

Szép jó reggelt Mindenkinek
A pénzvilág és Magyarország

Az IMF és az EU küldöttsége dolga végezetlen hazautazott. Olvashatjuk a hírekben. Felhúzták a vizet és az orrukat, mondaná a hétköznapi ember. Megsértődtek mondanák mások. Nincsenek hozzászokva hogy valaki is ellentmondhatna nekik. A pénzvilág elérkezett a saját krízise előtti állapotához. Az arrogancia legfelső fokán áll megint. Mintha mi sem történt volna, diktálná az országoknak hogy mit tehetnek és mit nem. Sajnos megtehetik, mert a világ politikai résztvevői megint letérdeltek előttük. A nemzetközi pénzvilág -szisztéma releváns- , mondják a világ politikusai és behúzzák fülüket farkukat. Igazuk van mert ellenük csak veszíthetnek, úgy az országok mint a politikusaik.

Igazuk van a bedőlő politikusoknak ? Rövid távon egészen biztos. Hosszabb távon azonban kiszolgáltatják magukat és országukat a pénzvilág további krízisinek. Vannak azonban háborúk amiket meg kell vívni annak a tudatában is hogy veszíteni fogsz. Ez egy ilyen háború. Méghozzá a legcsúnyább fajtából. Országunk azonban nem elég erős egy ilyen csatához. Különösen ha meggondoljuk hogy a földünk egy országa sem elég erős hozzá. A nemzetközi pénzvilág erősebb. De akkor hogy tovább ? A problémát országunkra lebontva, csak az előzmények ismeretében lehet érthetővé tenni.

Az IMF és EU hozzá van szokva. Ők diktálnak, a magyar politikus meg cselekszik és végrehajt. Tárgyalások csak a nevükben voltak azok. Tárgyalás helyett diktálás folyt, minden ellenállás nélkül. Ennek a folyamatnak az alapja, kommunistáink világszerte ismert, pénzharácsoló és korrupciós képessége volt. A hallgatólagos és soha ki nem mondott megállapodás az IMF -el és az EU -val. Annyit lophattok abból amit adunk amennyit csak akartok, amíg a magyar nép és mindenkori kormánya biztosítja nekünk a pénzünk és beruházásaink visszafizetését. Kamatostul, szőröstül bőröstül. Nem nehéz kitalálni hogy az amúgy is erkölcstelenségben felnőtt kommunistáinknak jobb feltételek nem is kellettek. Ők kasszíroznak, a néppel meg kifizettetik. Innen van az ország olyan nagyságú eladósodása, amiből már két Magyarországot is fel lehetett volna építeni. Mégis szegény maradt az ország. Annál gazdagabbak a kommunistáink és harácsoló pártja.

Közben megtörtént a csoda. Az országunknak egy olyan kormánya lett, amelyik nemet is tud mondani. Az IMF és EU -nak elakadt a szava hogy valaki is tárgyalni merészel vele. Az első magyar kormány amelyik politizálni merészel. Üres zsebbel és szakadt gatyával. Rohanni kell haza hogy megbeszéljük a nemzetközi pénzvilággal. Mert bizony itt már rég nem arról van szó hogy hány százalék a százalék. Itt csakis és egyedül a bankadóról és a pénzvilág eddigi magyar kiszolgálóiról van szó. Ezért a magyar kormány is tisztában van avval hogy nem az IMF és EU val tárgyal, hanem ezeken keresztül a nemzetközi pénzvilággal. Le a kalappal a kormány előtt. Mert az első kormány ki nem a népével akarja kifizettetni a számlát, hanem azokkal kik a világ pénzügyi krízisét okozták. A pénzvilággal magával.

És az MSZP ? A kormány ne játsszon velünk, mert a magyar néppel játszik, kiabálják. Fizessen és hajtsa be a népen ahogy mi csináltuk. Bohócot csinál belőlünk a FIDESZ.Bolondítja tovább a népet. Az MSZP primitívségének nincs határa. Mennyivel könnyebb volt ezekkel az IMF és EU -nak. Nem csoda ha visszasírják őket.

Szimba 2010.07.19. 07:32:04

index.hu/gazdasag/2010/07/18/okos_politikai_huzas_vagy_a_devizahitelek_bedontese/

Ez a cikk jól leírja a helyzetet.

Kicsit bővebben, mint én tegnap:)), de alapjában véve ugyanazt. (Kiderült, hogy "felzárkózópiac-elemző" vagyok! Hurrá!)

panelburzsuj 2010.07.19. 07:39:40

@Hepci:

"Ha úgy óhajtasz vitázni, hogy kiveszel a mondataimból szavakat és azokat random jelleggel összekutyulod, vitázz inkább a burundi testőrség tagjaival."

Ideidézem neked azt a bejegyzésedet, amelyet @manyike így kommentált:

"olyan rossz, amikor sokan úgy tesznek, mintha mindenhez értenének
több szakmai ismeret kell az MNB feladatának megítéléséhez, bocsi
amúgy csak hangulatkeltésre jó, de arra minek
elég rossz helyzetben van az ország amúgy is"

Teszem mindezt azért, mert meg akarlak kérni rá, hogy te magad segíts annak megállapításában, hogy ha nem üres demagógia, nem dezinformációk hintése, nem öncélú hangulatkeltés az, amit kommentelés címén űzöl, akkor pontosan micsoda? Vannak ugyanis olyan állításaid, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, és mondasz olyan véleményeket, amelyek teljesen helytállónak tűnnek. Szóval a kérdésen veleje igazából az, hogy hogyan tudsz hamis ténymegállapításokból helyes következtetésekre jutni? Vagy sokkal inkább inkább arról van szó, hogy gondulomformán, mondasz ilyet, mondasz olyat, akár egymást csúnyán keresztbeverő dolgokat is egyetlen nagyobb lélegzettel, és aztán attól függően csavargatod tovább a "gondolatmenetet", hogy a közönséged melyikre hogyan reagál, meg neked épp milyen hangulatod van?

Az analízisre érdemes hozzászólásod:

"@panelburzsuj: miért fújnék demagógiát, ki kényszerítene rá?

Azt szeretem, ha a dolgokat a nevükön nevezik. Eddig se volt a jegybank független egyetlen magyar kormánytól se, hiszen az előző kormány kinevezettjeit valahogy mindig p*csán rúgták rövid idő alatt. Most akkor miről beszélünk? Pont az Orbán ne thesse meg, akinek az eddigieknél is nagyobb felhatalmazása van?

Miért gondolod, hogy két ellentétes érdekű intézménynek kellene sakkban tartani egymást jobb esetben? A kormánynak és a MNB-nek jobb esetben azonos lenne az érdeke, vagyis az ország érdeke lenne a közös metszet. Ez a valóságban kissé sérül, mert a bankelnöknek a zsé a legfontosabb, gy átlag magyar kormányfőnek meg a spanjai helyzetbe hozása és a zsebeik megrakása, de az se lenne jobb a jelen helyzetben, ha az MNB elnökét - mondjuk - a legnagyobb ellenzéki párt jelölhetné.

A pártok legyűrtek mindent, minden szarba beleártják magukat és megszüntettek/megszüntetnek minden tőlük függetlennek bizonyuló tekintélyt. Ez szomorú, de nem a Fidesz az egyetlen bűnös benne."

Mindez szétszálazva - de nem random módon:

1. Jegybankelnökök sorsa:

"Eddig se volt a jegybank független egyetlen magyar kormánytól se, hiszen az előző kormány kinevezettjeit valahogy mindig p*csán rúgták rövid idő alatt. Most akkor miről beszélünk?"

Dr. Surányi György (1990. július 1. – 1991. november 30.)
Dr. Bod Péter Ákos (1991. december 9. – 1994. december 14.)
Dr. Surányi György (1995. március 1. – 2001. március 1.)
Dr. Járai Zsigmond (2001. március 2. – 2007. március 2.)
Simor András (2007. március 3.)

Most akkor miről beszélünk?

2. Pártok felhatalmazása:

"Pont az Orbán ne thesse meg, akinek az eddigieknél is nagyobb felhatalmazása van?"

"A pártok legyűrtek mindent, minden szarba beleártják magukat és megszüntettek/megszüntetnek minden tőlük függetlennek bizonyuló tekintélyt. Ez szomorú, de nem a Fidesz az egyetlen bűnös benne."

Most akkor miről beszélünk?

3. Intézmények függetlensége:

"Miért gondolod, hogy két ellentétes érdekű intézménynek kellene sakkban tartani egymást jobb esetben? A kormánynak és a MNB-nek jobb esetben azonos lenne az érdeke, vagyis az ország érdeke lenne a közös metszet. Ez a valóságban kissé sérül, mert a bankelnöknek a zsé a legfontosabb, gy átlag magyar kormányfőnek meg a spanjai helyzetbe hozása és a zsebeik megrakása, de az se lenne jobb a jelen helyzetben, ha az MNB elnökét - mondjuk - a legnagyobb ellenzéki párt jelölhetné."

(Itt annyi magyarázatot hozzáteszek, hogy kutyakeményen kormány-ellenzék, azaz "a pártok mindent visznek", még másképp egy szélsőségesen politikavezérelt zsákmányelv-felállásban gondolkodsz csak a kérdésről.)

Majd minderre fölteszed a koronát az alábbi számonkérő kérdéssel:

"Kérdés, egy politológusnak mindig a politikai szereplők költség/haszon viszonyainak alakulását kell-e vizsgálni, vagy valamiféle elemzést a közjó alakulása is megérhet?"

jjullie visszakérdez:

közjó alakulásáról beszélni költség/haszon viszonyainak alakulásának követése nélkül?

És innen már csak egy macskaugrásnyira vannak a burundi testőrök ...

Tényleg kérlek, hogy segíts! Szándékosan játszol, vagy valóban fogalmad sincs, hogy mennyire kaotikus katyvasz az, amire láthatóan oly büszke vagy, és aminek a megkérdőjelezésére egyetlen válaszod van: a kérdező lehülyézésével kombinált pökhendi elutasítás?

nyünyüge 2010.07.19. 07:41:00

Az előbb láttam egy bejátszást a TV-ben: OV sötétkét, csíkos ingben az IMF, EKB vezetőivel.

"Tartalomhoz a forma, Amfora".

Szimba 2010.07.19. 07:42:30

@László56:

"Laci te,
Hallod-e?
Jer ide,
Jer, ha mondom,
Rontom-bontom,
Ülj meg itten az ölemben,
De ne moccanj, mert különben.
Meg talállak csípni, ..."

Az ürgeöntés titkairól ne írj eposzt, mert nem passzol a műfaj az egyszerű politikai taktikázáshoz.
Orbán nem bátor, csupán annak szeretne látszani.

www.justsomelyrics.com/95270/Depresszi%C3%B3-%C3%89n-azt-%C3%BCv%C3%B6lt%C3%B6m-Lyrics

panelburzsuj 2010.07.19. 07:51:11

@Szimba:

Amíg vannak helyrerázó eszközeid, addig nincs olyan nagy vész.

panelburzsuj 2010.07.19. 07:57:05

@László56:

Az adófizetés ellen mikor fogsz ilyen gyönyörű verset írni?

Hidd el, még nagyobb közönségsikert aratnál vele.

Szimba 2010.07.19. 08:01:01

Jóóóóóóó reggelt Vietnááám!:)))))

Szimba 2010.07.19. 08:52:59

A KÉSZ csoport is Török Gábort olvassa!

Kész vagyok!:)

masni55 2010.07.19. 09:18:55

@Szimba: Megláttuk, és valóban!

Szimba 2010.07.19. 09:27:37

Hol az új elemzés?

TG is a hidegfront hatása alá került?:)))

Vagy előbb sajtószemlét tart?

ssi 2010.07.19. 09:31:20

@panelburzsuj: @Hepci:

Hepci voltál már magas beosztásban? Olyanba, ahová szükségesek az előtanulmányok, a szakmai tudás (egyszerre több is), és a szakmai tévedések mellett is emberi szorgalom, kitartás (pl. a napi 8 óránál több munkaidő miatt, a hirtelen adódó problémák gyors kezeléséhez stb.), csapat munka készsége, a folyamatos tanulási igény, a stresszhelyzetetek kezelése, a szakma szeretete ,,,,, Szerinted nagyon sokan elvállalnák? Ha Te azt látod, hogy Simor mindezt csak a pénzért teszi, akkor elég, ha egyszer leírod, s önmagad miatt ne ismételd el. Van egy benyomásod (akármiért), de megalapozott tapasztalatod nincs a kritikához. Panel döbbenetes türelemmel és emberséggel :-))) viszonyul hozzád; célszerű lenne rendezetten összeszedned, amit hiszel és amiket inkább megkérdeznél :-)

manyike 2010.07.18. 22:41:47

"Járai MNB-elnöksége alatt új jegybanktörvény is született, ami gyakorlatilag megteremtette az Európai Unió normái szerinti jegybanki függetlenséget"

"MNB függetlenségét uniós szabályok sokasága védi: bármekkora többsége is van ugyanis egy politikai erőnek a parlamentben"

nyünyüge 2010.07.19. 11:01:45

Handelsblatt:

"Ungarn probt den Aufstand gegen den IWF

Das hoch verschuldete Ungarn speilt mit dem Feuer. Das Land kommt den Sparvorgaben des IWF und der EU bisher nicht nach und riskiert damit, jegliche finanzielle Unterstützung zu verlieren...."

Gyors fordítás:
"Magyarország az IMF elleni lázadással próbálkozik
Az erősen eladósodott Magyarország a tűzzel játszik. Az ország nem fogadja el az IMF és az EU megtakarítási előírásait, és ezzel minden más pénzügyi támogatás elvesztését kockáztatja..."

porfelhő 2010.07.19. 11:12:29

Hahó!! Van uj poszt.

ssi 2010.07.19. 11:20:28

@Szimba: stílus + tartalom: pozíciók, jogszabályok, gazdasági intézkedések
1. Matolcsy gazdaságpolitikája lett nyerő O.V.-nek - másokkal szemben
2. O.V. 2/3-dal új rendet hirdetett új szabályokkal + új stílus, erős irányítás
3. belföldön lendületben az új kormánystílus - pozíciók, jogszabályok
4. külfölddel szemben akadozik már ugyanaz
5. Matolcsy megkapta, amit akart, de be is kell bizonyítania is, hogy jó
6. nehéz elfogadtatni Matolcsy gazd.polját: nagyobb hiány/banki forrás
7. szakemberek javasolják: 29 pont és bankadó részbeni visszavonása
8. O.V. nem enged belföldön, azt mondják, kell az önk. 2/3 is
9. O.V. Európa fenegyereke lesz?
10. nem csak párt, kormány, hanem egy egész ország sorsa már
11. látszat: egyeztetés nélkül akar új játékszabályokat
12. a külföld által elvárt stílus hatása a belföldire: csituló/ pont lázadóbb
13. reform kell, azt mondják lesz is, csak nem tudni még mi

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 11:43:07

@manyike: nem voltam magas beosztásban, legfeljebb a saját pici cégemnél, de aligha kell magas beosztás ahhoz, hogy valami vélemény kialakulhasson valakiben egyes magas beosztásban levő emberekről. Ez a bizonyos vélemény bennem kialakult Simor Andrással kapcsolatban. Az emberi minőségét nem tartom túl magasnak, több szánalmas megnyilvánulást láttam tőle, amikor a zsé iránti szeretet legyőzte a szakmai büszkeséget (ha van neki olyan is). A szakmai hozzáértését nem tudom kellő biztonsággal megítélni. Úgy sejtem, a háttérben már rég megoldhatta volna a huzavonát, ha azt mondja, rendben, legyen 2 millió, de aztán hagyjatok békében dolgozni. Remélhetőleg nem gondolod, hogy a politika kizárólag azokkal az eszközökkel működik, hogy kiáll a kormányszóvivő és deklarál valami faszságot.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 12:16:16

@panelburzsuj: ugye nem gondolod, hogy MNB-dolgozónak, de minimum közgazdásznak kell lenni ahhoz, hogy valaki gondoljon valamit az MNB-ről vagy annak elnökéről?
Mit űzök kommentelés címén? Leírok pár dolgot, ami a témáról eszembe jut. Engem roppant (zavaróan?) nehéz valahová besorolni, nem vagyok valamely párt vagy vezér esküdt híve vagy ellensége, sőt, annyira fontosnak se tartom az itteni kommentelést, hogy mindenki minden megszólalását elolvassam. Van jó pár nick, akinél már ennyi (kéthetes) gyakorlattal is előre tudom, mit fog írni. Logikátlan lenne a szövegem, ha az egyik mondatom fideszes érvnek tűnik (egy) Panelburzsuj szemében, míg a következő mondatban az MSZP/LMP/fasiszták "szekerét tolom"? Hát, ez a látszat számomra vállalható.
Demagógia: nyugodtan minősítheted így bárki mondatait, az enyémeket is. Ha jól láttam, a demagógia - egyik legfontosabb - értelmezése itt (is) annyi többek számára, hogy ezt mondják jobb híján, ha nem értenek egyet valakivel.
Dezinformációk hintése: ez a vád olyan stirliccesen hangzik, vagy ha egyszerűbben fogalmazok, nettó butaság részedről. Ha van valami érv (is) mögötte, örömmel hallgatom.
1. Jegybankelnökök: mindig minden kormány egyik első dolga volt, hogy kikezdte (v.ö. pi**ánrúgás) a regnáló jegybankelnököt. Abban tökéletesen igazad van, hogy ez a ténykedés nem mindig konkludált a bankelnök idő előtti elmozdításában, de ennek a ténynek semmi köze a kormányfő szándékaihoz. Az utóbbi két fószer - a törvények védelmében - egyszerűen bírta idegekkel a baxtatást hosszú hónapokon át, aztán a derék kormányfő meghátrált valamelyest, illetve alternatív eszközöket vett igénybe a jegybank függetlenségének csorbítására.
2. Pártok: nem látom a logikai ellentmondást. Van egy helyzet, ami nagyjából tény: a pártok maguk alá gyűrtek szinte mindent. OV viselkedése remekül reprezentálja a helyzetet: megteheti, hát megteszi (tudja, meri, teszi). Aki ez ellen sikítozik, nem gondolhatja komolyan, hogy az előző garnitúra mást csinált volna, ha van rá lehetőségük (2/3).
3. Intézmények: nem én gondolkodom zsákmányelv alapján, hanem a pártok. Kissé erőltesd meg magad (lépj túl a velem kapcsolatos ellenérzéseiden), magad is kiolvashatod a szövegből (szemantika).
Politológus: a kérdésem kérdés volt, számonkérés nélkül.
JJulie mondata: az nem egy értelmes magyar mondat, olvasd el újra gondosan.
Kaotikus katyvasz, büszkeség és lehülyézés: nyugodtan nevezheted kaotikusnak a látásmódomat. Büszke nem vagyok rá különösebben, de nem is szégyellem. Nem célom se itt, se máshol senki elismerését kivívni, a legszűkebb baráti körömön kívül, illetve ott se feltétlen és mindenben. Lehülyézni pedig csak nagyon hülyéket, nagyon ritkán szoktam.

Átverés! 2010.07.19. 13:15:38

Hiába ágálunk a hitelező pénzvilág ellen, tartozunk és kész, feléltük, befektettük.
Szeretnék már egy olyan elemzést látni, hogy mikor volt Mo-on olyan helyzet, hogy hitel nélkül is tudtuk bíztosi tani a lakosság széles körének, minden állampolgárának a szerény, de elfogadható lakhatását, megélhetését és egyéb szükséges javakat.

Szeretjük magunkat jobb adottságokkal, biró évszázados demokratikus hagyományokkal rendelkező országokhoz hasonlitani.
De sajnos nem ilyen adottságokkal rendelkezünk.
A negyven év a husz év próbálkozásai mindig arra irányultak -jól, kevés bé jól,- hogy valamit bepótoljunk.
Azért kellene végre egy nagyon komoly gazdasági tervvel előállni - nem pártpolitikusok által, hanem a legtekintélyesebb, legfelkészültebb, nemzetközi ismeretekkel rendelkező szakembereknek, hogy legalább ami megvan tudjuk megtartani, ne süllyedjünk a Balkán felé, vagy még rosszabb irányba.Minden felelős döntéshozó helyre a legképzettebb szakembereket kellene állitani.Hiába
hű pártkatona valaki, ha nem tudja feladatát a jelenlegi magas követelmények szerint ellátni.

Nagyon össze kellene szedni magunkat párt szimpátiától függetlenül, hogy konszolidált helyzetet teremtsünk, és ha javítani egyelőre nem is tudunk, de legalább a jelenlegi színvonalat megőrizzük.

Ne egymás ellen dolgozzanak a parlamentben a képvíselők, hanem valóban az emberek érdekében.

Ha így fog folytatódni, kilátástalanná válhat az ország helyzete.
Nem lesznek elnézőek velünk szembe de miért is lennének.
Vannak tőlünk sokkal szerencsétlenebb, rosszabb helyzetbe lévő országok is, és még azokon sem esik meg a szívűk.

Elnézést a kemény szavakért, de én így gondolom.

Tudom, hogy teljesen felesleges ilyen ábrándokat kergetni, hisz most minden a pozicíó harcról, az egymás sárbatíprásáról szól.De nehogy ez a nagy berendezkedés, csak pünkösdi királyság legyen. Nem szeretnénk!

panelburzsuj 2010.07.19. 13:46:41

@Hepci:

Akkor egyelőre maradunk abban, hogy a kommentelés részedről az céltalan önkifejezés és az öncélú hangulatkeltés közötti tartományban hullámzik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.07.19. 14:49:33

@panelburzsuj: ez nem tolerálhatatlan vélemény részedről. Elég sokan lehetünk/tehetünk így, téged is beleértve. :)

lüke 2010.07.19. 16:40:41

OV mindent komolyan vesz:
szeretet, béke, egyetértés még Kossuth Lajost is ,aki ellopta az árvák pénzét
süti beállítások módosítása