Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
01:24

„Az ügy kirobbantásának információink szerint Keller Lászlóék részéről politikai indítéka volt, Sík Zoltánon keresztül Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőt, illetve a Fideszt mint pártot akarták gyanúba keverni és elmarasztalni” – olvashattuk 2003 nyarán a Magyar Nemzetben. A 2002-es választás után a szocialista Keller László feladata lett, hogy közpénzügyi államtitkárként feltárja az első Orbán-kormány hivatali ideje alatt elkövetett visszaéléseket. Keller működése jogi és politikai értelemben is teljes kudarccal végződött: a feljelentések elhaltak, az eljárások csak arra voltak alkalmasak, hogy a korábban gyanúsnak gondolt ügyek szereplői ártatlanságukat igazoló papírhoz jussanak. Most az akkor megvádolt egyik politikus, Papcsák Ferenc próbálkozik azzal, amibe Keller két ciklussal korábban belebukott.

(Fotó: Mandiner)

Az elszámoltatás kérdése nem csupán pártérdek: ha valóban bizonyítható, hogy törvénytelenségek történtek, az egész politikai közösség számára alapvető fontosságú, hogy az igazságszolgáltatás megmutassa, van következménye a politikusok bűnözésének. Nem lett jobb vagy tisztább Magyarország levegője, amikor egy évtizeddel ezelőtt elindult a Székely-, majd a Szabadi-ügy, vagy amikor idén az év elején a Hagyó-eljárás került címlapokra, annyi hatásuk azonban mégis lehetett, hogy láthatóvá vált, nem minden tisztességtelenség marad megtorlatlan. (Nem véletlenül fogalmazok így, hiszen a választók érzete ezen ügyek nyomán nem az „egy megbotlik, máris elkapják”, hanem sokkal inkább a „mindenki korrupt” fordulattal volt leírható.)

A politikusok tisztességes átvilágítása, döntéseik számon kérhetősége kulcskérdés. Miközben a politikát körülvevő világban nap mint nap hallani döbbenetes korrupciós esetekről, precízen kidolgozott, már-már részvényesi eljárásban működő pénzgyűjtő és pénzelosztó rendszerekről, rutinszerűen kiutalt láthatatlan összegekről, pártokat átívelő, háttérben megkötött megállapodásokról, szinte hűbéresi struktúrában üzemelő gazdasági birodalmakról, a történeteken szörnyülködő - és a naivitás vagy túlképzelés dilemmájában szenvedő - emberként egyszerűen nem tudok másban bízni, mint abban, hogy az igazság legalább időnként kiderül. Akár egy elvesztett választás után a politikai ellenfélnek köszönhetően, akár évekkel később, egy vallomásból, egy beszámolóból, vagy valamilyen banális véletlen folytán. Ne feledjük el, hogy a legokosabban kigondolt törvénytelenségek egy része is valahogy, valamikor napvilágra került, olykor korábban köztiszteletnek örvendő emberek megítélését is átértékelve – gondoljunk csak szegény Helmut Kohl esetére.  

Ennyit arról, hogy miért fontos egyáltalán ez a téma, s akkor nézzük a pártszempontokat! A választásokon győztes Fidesz ezen a téren nagyon magasra tette a lécet – annál is magasabbra, ahová a szocialisták helyezték 2002-ben. Az MSZP akkor nem beszélt az Orbán-kormány frontpolitikusainak jogi felelősségre vonásáról, bár a sokszor emlegetett ügyek (Ezüsthajó, Happy End és társai) kapcsán egyes választókban akár ilyen várakozásokat is kelthetett. A Fidesz viszont most egyértelműen azt üzente, hogy nem elégszik meg a kishalakkal, és kormányra kerülése esetén bíróság elé állítja az előző ciklus politikai vezetőit. A választói elvárás ezek alapján evidens, a Gyurcsány Ferenc elleni (sikeres) eljárás szinte minimumkövetelmény. Ha a Fidesz valamilyen ok miatt nem tudja teljesíteni ezt a kiemelt választási ígéretet, és Papcsák végső soron Keller sorsára jut, az a korábbiaknál is nagyobb csalódást okozhat a jobboldal táborában, miközben a 2002-eshez hasonló menlevelet ad a célkeresztbe került személyeknek.

Sokan mondják, hogy a helyzet most radikálisan más: akkor egy minimális parlamenti többséggel és folyamatosan megkérdőjelezett legitimitással rendelkező kormány mellett a Fidesz korábbi képviselőjelöltje által vezetett ügyészséget találhattunk, míg most egy kétharmados többségű, jelentős hatalmat koncentráló politikai centrum hamarosan lehetőséget kap arra, hogy a már amúgy is hozzá közel álló ügyészség élére is saját emberét ültesse. Nem állítom, hogy nincs jelentőségük ezeknek a különbségeknek, az összehasonlítás mégis abból a szerintem téves elképzelésből indul ki, hogy az igazságszolgáltatás politikai erővel irányítható. Természetesen nem tehetem tűzbe a kezem az összes ügyészért és bíróért, mégis azt képzelem, hogy ezen magas presztízsű szakmák belső logikája főszabályként nem teszi lehetővé a szakmai szempontok folyamatos és erőteljes felülírását. Biztos vannak olyanok, akik különféle előnyökért hajlandók a piszkos munkákra, ám ezen szervezetek tagjainak már csak saját jól felfogott érdekükben is ellenállónak kell lenniük az ilyen típusú beavatkozásokkal szemben. Aki hosszú távon tervezi szakmai karrierjét, az egy olyan rendszerben, ahol esélye van a politikai váltógazdálkodásnak, nem építhet kizárólag a politikai hátországra, miközben porig rombolja saját szakmai hitelét.

A politikai logika alapján tiszta a képlet: a Fidesznek nagyon kellene az előző kormányok emblematikus tagjainak büntetőjogi felelősségre vonása. Az is könnyen kiszámítható, hogy az elszámoltatás sikere vagy kudarca milyen politikai következményekkel járna, kinek ártana és kinek használna. Abban pedig őszintén hiszek, hogy túl a politikai szólamokon, fenyegetéseken és ellentámadásokon, egy ilyen eljárás vagy annak hiánya elsősorban nem a politikáról, hanem az igazságról (óvatosabban: a jogosról és a jogtalanról) szólna. Ha nem így lenne, akkor valóban okkal búcsúzhatnánk a jogállamtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr262183900

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Perel az Index a Papcsák-listáért 2010.08.13. 16:21:01

Peres eljárásban akarja megszerezni az Index a Papcsák-listán szereplő cégek állami szerződésével kapcsolatos információkat, miután az egy egységes adatbázissal rendelkező Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szerint ezeket a szerződéseket megkötő állam…

Trackback: Átadták a Gyurcsány elleni bizonyítékokat 2010.08.04. 12:51:01

Budai Gyula két olyan hangfelvételt adott át az ügyészségnek, mely szerinte Gyurcsány Ferenc, illetve Bajnai Gordon felelősségét igazolja Sukoróval kapcsolatban.

Trackback: A hatalomátmentés kisérletének lelepleződése 2010.07.30. 08:26:58

A média-nyilvánosság teljes kizárásával folyik a harc az idegen hatalom helytartói és a szabadság visszaszerzéséért küzdők között. Ezt a helyzetet az utóbbiak részéről a „Barátaimtól védj meg Uram engem, ellenségeimmel magam is elbánok!” kö...

Trackback: A civilizáció ára 2010.07.30. 00:27:52

Le a korrupcióval! Le a korrupcióval!A közpénzek magánzsebekbe vándorlását a legegyszerűbben úgy lehet megakadályozni, ha kevés adó révén kevés a közpénz. E premisszától eltelve üdvözülten hajthatnánk le fejünket békés álmainkat finoman s...

Trackback: Csak a Jobbik! 2010.07.29. 15:22:11

Egy villanyszerelőnek több esze van, mint a Fidesz vezérkarának. blogen kommentbajnok. blogen 2010. 07. 25. 12:34Csóri jaffások hogy nyomták a választások előtt a propagandát, hogy ők az ész és aki a józan észt választja meg a hozzáértést a falusi ...

Trackback: Viktoriánus korszak - nálunk 2010.07.29. 10:33:36

 Szeretjük a diktatúrát és ha nincs, hát képzelünk magunknak egyet, mert ott érezzük jól magunkat. Szeretjük azt érezni, hogy csak összekacsintva lehet mondani valamit, ha a rendőrség brutálisan lép fel, és egyébként is: szeretjük az egész miliőt....

Trackback: Mire jó az elszámoltatás? 2010.07.29. 08:33:02

A Fidesz viszont most egyértelműen azt üzente, hogy nem elégszik meg a kishalakkal, és kormányra kerülése esetén bíróság elé állítja az előző ciklus politikai vezetőit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ssi 2010.07.31. 18:39:55

@lüke: cikk kb: Kádár káderképzése - nem a gyereknemzése

lüke 2010.07.31. 18:45:55

@manyike:
:)
de a cimet ellentmondásosan erösiti? meg az ujságíró a konkluzióban
"Nem akarok egyenlőségjelet tenni Kádár és Orbán közé, de ma Magyarországnak külpolitikai és külgazdasági szempontból egyirányú a kiszolgáltatottsága, ami megítélésem szerint más típusú politizálást igényel. ...
az igazi kérdés éppen az, hogy mit tud e téren a magyar miniszterelnök a közeli jövőben elérni."

lüke 2010.07.31. 18:50:01

@lüke:
Kádár irányítható, mérsékelt ,megalkuvó politikus volt, a szerzö épp ellenkezöleg nyilatkozik OV-ról.
Kádár nem volt teljhatalmú ,az oroszok nagyon befolyásolták.OV épp nem ilyen,egy kézben tartja a szálakat.

Szimba 2010.07.31. 18:53:58

@manyike:
:))))))))))))))))))))))

Sikerült elrontanunk! Hurrá!:)

panelburzsuj 2010.07.31. 19:16:15

@Szimba:

Ennyire hebehurgyán? Nem-nem ...

Szelíden:

Nem szólok én, hogy Brutusnak beszédét
Cáfoljam: azt mondom csak, mit tudok.

panelburzsuj 2010.07.31. 19:18:55

@panelburzsuj:

Én szónok, milyen Brutus, nem vagyok.
Hanem miként ismertek, egyszerű,
Őszinte ember, aki szeretém
Barátomat, s ezt jól tudák azok,
Kik róla nyilvánosan szólni hagytak.
Sem szóm, sem elmém, sem tekintetem;
Sem a beszéd hatalmát nem birom,
Hogy vért keverjek. Én csak egyenest
Beszélek. Mondom, ami tudva van.

lüke 2010.07.31. 19:33:50

@panelburzsuj:
Barátaim, rómaiak, földijeim
Figyeljetek rám.
Temetni jöttem Caesart, nem dicsérni,
A rossz, mit ember tesz, túléli őt
A jó gyakorta sírba száll vele

ssi 2010.07.31. 19:36:40

@lüke:
- a cikk személyekben, eseményekben, talányos fordulatokban gazdag
- kis hercegi ábrázolástechnikával Kádár, ill. O.V-ék
* hullámosan vonagló kígyó?
* farkába harapó?
* perecformájú?
* paragrafus-jel alakú?

lüke 2010.07.31. 19:41:52

@manyike:
de gustibus non est disputandum

tölgyes 2010.07.31. 19:44:46

@Videofon: Arról a 18,000 milliárdról, amit Gyurcsány és bandája az elmúlt 8 évben a szélbe szórt az adóinkon felül.. s amiből nem maradt más mint a nyakunkon lévő adósság.. amiért is (vagy ami miatt) szuttyogtat bennünket akinek csak kedve van hozz.

tölgyes 2010.07.31. 19:48:47

@manyike: 2006 tavaszán az MSZP még azt remélte, hogy gyurcsány hozta létre az MSZP hitközségét.

lüke 2010.07.31. 19:51:20

@lüke:
nekem nem tetszik, egyetlen jó: világos a nyelvezete, közérthetö
-egy letünt korszakot nem kell már hasonlítani, lehet hogy az ujságíró erre emlékszik, csak a szépre:)
- személyeskedik, ismeri OV-t ,elemzés szempontjából mindegy
engem nem emlékeztet Exupery-re

panelburzsuj 2010.07.31. 20:04:28

@lüke:

Visszatérve az alapkérdésre:

"Mire jó az elszámoltatás?"

Kommentgenerálásra. Pölö.

ssi 2010.07.31. 20:22:13

@panelburzsuj: :-)
T.G. épp bevallotta, könyvet írt - én meg épp egy könyvajánlót olvastam ..ennyi
nem kerestem benne semmit - még a semmiről is mindig firkálgatok ..ennyi

ssi 2010.07.31. 20:23:50

@panelburzsuj: bocsi @lüke: -nek szántam
T.G. épp bevallotta, könyvet írt - én meg épp egy könyvajánlót olvastam
nem kerestem benne semmit - még a semmiről is mindig firkálgatok

jjulie 2010.07.31. 20:37:57

@tölgyes:

és mit tett közben az ellenzék, hogy megakadályozza?

fogalmuk sem volt, hogy mi zajlik, vagy ők is megkapták belőle a részüket?

panelburzsuj 2010.07.31. 20:38:16

@manyike:

(Te meg a mai nap legnagyobb beszólását generáltad ki Szimbából a kijelölt textushoz csöndesen ragaszkodó makacsságoddal ... :)

2010.07.31. 21:00:22

Na, Matolcsy - indokolás nélkül holnap - ki lesz rúgva?

www.stop.hu/articles/article.php?id=712814

Erről ez jutott az eszembe:

nol.hu/sport/20100730-buntettefocistait_a_kedves_vezeto

jjulie 2010.07.31. 21:49:03

erre gondol a fideszes -jobbikos kórus amikor a politikusbűnözésről beszél?

index.hu/kultur/media/2010/07/30/az_uj_mediatorvennyel_vedtek_meg_a_classt_es_a_neo_fm-et/

Videofon 2010.07.31. 21:59:53

@tölgyes:
Ha ilyen hülyeségeket irogatsz, ne csodálkozz, ha mindenki csak egy orbándroidnak fog tekinteni egy idő után. Honnan vannak ezek az ostoba számaid? A páttaggyűléseken fanatizáljátok ilyenekkel egymást?

tbb 2010.07.31. 23:19:35

@lüke:

"de engem jobban fizetnek a munkám után,mint ,amit ott kapnék"

Elhiszem. De ki beszélt itt munkáról?

pannonfunk 2010.07.31. 23:22:52

@Videofon: Az a helyzet, hogy ezt egyszer már kiszámoltuk ezt itt a blogon, és nagyságrendileg kijött. Tessék utánakeresni.

tbb 2010.07.31. 23:25:56

@panelburzsuj:

Persze. Ennyit egy címeres kommentelő megérdemel.

tbb 2010.07.31. 23:41:50

@mamacok:

"A TÉSZ-ekkel kapcsolatban komoly aggályaim vannak,"

Abszolut jogosan. Mint mindenben amit a szocik menedzselnek. Itt is csak annyi a különbség a valódi szövetkezetek és a TÉSZ között, mint a régi viccben a demokrácia és népi demokrácia között. Azaz mint a baszás és a kibaszás között.

lüke 2010.08.01. 07:05:47

tk ez az utolsó bejegyzés lehetne schlusswort is:)az elszámoltatásra

nemcsak a vulgaritásánál fogva- PB szerint viccet nem kell/lehet magyarázni - hanem a szóhasználat is a new hungarian vonalba illik, ahol degresszio van:
lenyúlni, alázni, karaktergyilkosság etc

Szimba 2010.08.01. 08:18:47

@panelburzsuj:

(beborultam a billentyűzetbe!:)

Szimba 2010.08.01. 08:28:44

@manyike:

Egy kígyó, amelyik lenyelte az Emeszpé nevű nyulat.

Videofon 2010.08.01. 09:19:39

@pannonfunk:
Keressen utána az, aki hisz a mesékben.
Akárhányan hisztek egy mesében, attól az még mese marad. Ugye, nem gondoljátok komolyan, hogy egy olyan gazdaságot, amiből kivonnak (vagy kilopnak) háromnedeg évnyi nemzeti jövedelmet, egy 300 milliárdos orbáncsomaggal rendebe lehet hozni? Az önhipnózis csodákra képes, ti is ennek segítségével építitek hiedelemvilágotokat, de nem alkalmas a nemzetgazdaság stabilizálására.

Videofon 2010.08.01. 09:20:21

@Videofon:
...háromnegyed évnyi...

jjulie 2010.08.01. 09:43:05

@Videofon:

nem is ez az igazi célja, mármint a rendbehozatal...

azt csak úgy mondja.....

hatalomtachnikai parasztvakítás, rászoktatta őket, most nem hagyhatja abba csak úgy

ssi 2010.08.01. 09:51:01

@Szimba:
1. nem olvastaaaaaad el ? :-(
a még készülő T.G.-könyv helyett egy már kész könyv ajánlója
2. fóbia jelek? - most épp nem kell az MSZP-re vizionálni :-)
3. találgass tovább! - kezdeti próbálkozásod nem reménytelen :-)))

atv.hu/belfold/20100731_teved_orban_amikor_kadart_masolja

ssi 2010.08.01. 10:04:31

@Videofon:
nagyon jót kérdeztél, sajnos :-)
de ez nem mese, nem lehet O.V. mese, ha egy országról szól
nem vagyok rettegőnek (politikailag), sőt alapból optimista, ha hagyják

s mit nevezel "300 milliárdos csomagnak"?

- szertem a 200mrdFt bankadó nem fog befolyni
- jelenleg főleg többletköltségeket érzékelek: börtönök, hivatalok, vasút stb.
- Szécheny kártya forrásait ne is látom
- lehet, hogy nem vagyok elég modern, de az ÚSzT 7 kiemelt területe nem gazdasági koncepció - kormány ad pénzt, az emberek meg maguk oldják meg a népgazdasági arányokat, de igyekszem felnőni az új kihívásokhoz

lüke 2010.08.01. 10:05:19

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=95846&type=22&_v=Weber_Attila_Metamorfozisok_A_magyar_jobboldal_ket_evtizede

barakata 2010.08.01. 10:11:19

Kedves Török Gábor!

"...majd írok, ha történik valami"

Történt ám, amihez hasonló az első amerikai lakáshitelek bedőlése, a Lehmann csődje óta nem. Az EU politikája a következő hónapokban csak erről fog szólni.
Tehát: a görög tankautó sztrájk következménye a görög turizmus összeomlása, azaz Görögország összeomlása lehet, nemcsak az ottragadt turistáknak okozott múló kellemetlenség. (Hogy az összeomlás mit jelent, azt pontosan senki nem tudja, de a káosz közeledte nyilvánvaló. Görögország reloaded!
Ha pedig az EU kulcsproblémája ismét a görögök lesznek (hogyan mentsük meg őket, ha egyáltalán?), akkor vajh a mi kis kakasunk meddig kukorékolhat?
Lehetséges válaszok: két pofon az elején, és kuss, vagy mész vissza a szemétdombodra, és ott kapirgálj, ahogy akarsz.

Végképp OFF:
Azt hiszem, hogy Európa figyelmét Görögországról csak egy jó kis háború terelné el, ami meg ifjabb Bush nyugdíjba vonulása után nem valószínű. (Apropó, a Bushok: idősebbik visszazavarta az irakiakat Kuvaitból a határaik mögé, és megállt - akkor nem is értettük, hogy miért. Az ifjabbik meg bevonult.) A tanulság igen sokféle asszociációt megenged.

Figyeljük nagyon az eseményeket, érdekes lesz.

ssi 2010.08.01. 10:19:57

@barakata:
"Figyeljük nagyon az eseményeket, érdekes lesz. " - inkább nagyon-nagyon szomorú, a jelek alapján, ... s hogy majd tanulságosak-e? nem tudom, mert nem tudom, mekkora szabályosságok, törvényszerűségek vannak a gazdasági-politikai rendszerekben

s lehet, hogy valóban vannak olyan korkihívások, mikor alacsonyabb forgalmi, kiadási szinten kell minél nagyobb tartalékot, garanciákat, biztonságot megteremteni a túléléshez átmenetileg

lüke 2010.08.01. 10:23:02

@barakata
majd a törökök elintézik

TyToo 2010.08.01. 10:23:53

" Az elszámoltatás kérdése nem csupán pártérdek: ha valóban bizonyítható, hogy törvénytelenségek történtek, az egész politikai közösség számára alapvető fontosságú, hogy az igazságszolgáltatás megmutassa, van következménye a politikusok bűnözésének."

Azonban politikai bűnözés mind a két oldalon van. Így a politikai közösség számára az a legjobb, ha mindenkinek eltusolják az ügyeit. A "kishalak" (Zuschlag stb.) pedig már mindenkinek kellemetlenek voltak...

lüke 2010.08.01. 10:27:53

@ manyike:
ó jaj:)
volt már ciprusi konfliktus,most akarják a muzlimokat felvenni a halódó EU-ba, D.Cameroun bekiabálta- naná egy brit volt gyarmattartó csak örül-, miközben Merkel meg Szarko a fejét fogja
majd mi s lekerülünk a napirendröl, hamar,
s az IMF-töl se kell úgy megijedni, mumus ugye mindig kell, mert ez a felfogás nem szünik(kisértet járja be...)
(ahogy a szlovákok állampolgársági felbolydulása)

lüke 2010.08.01. 10:29:28

@alessandro fabbro:
tus, touche, Deloitte- Touche
mint egy zenekarban

lüke 2010.08.01. 10:31:43

s a kis halak senkinek se kellemetlenek, söt rajtuk statuálják a példát
mindenki örül nekik,igy kifogják a szelet a vitorlából

ssi 2010.08.01. 10:42:26

@lüke:
oké :-)
ezentúl magamban károgok csak,
de nem külsősök, vagy más országok miatt

na, azért annyi s nem politikai magyarázat magam védelmében, hogy bár
a hiánycél az egyik fő sarkalatos szám, az eladósodottságunk mértéke viszont a másik s szintén kis mozgásteret biztosító adottságunk - másokhoz képest is

s egy kisebb árfolyam ingadozás is sokaknak (pl. teljes lakosság és nemzetgazdaság) nagyon fájó már itt nálunk ... rájuk gondoltam, de
nem dramatizálom túl, csak figyelek :-)

További szép napot mindenkinek!

ssi 2010.08.01. 10:44:53

"Svájc azért nem tagja még mindig az Európai Uniónak, mert ott nem a politikusok, nem alkotmánybírák döntenek a nép sorsa felett - hanem maga a nép. Ott egy szűk elit, értelmiség sohasem ragadta el tőle a hatalmat. (Ennek visszaszerzése lehet az orbáni forradalom egyébként.) Svájc azért szuverén, mert demokrata. A nép - mint a szuverenitás hordozója - "
mandiner.hu/cikk/20100731_miert_irigyeljuk_svajcot_1055_resz

nem nemsiker_s 2010.08.01. 10:48:47

A Horn kormány idején történt és a Gyurcsány cégein keresztül lefolytatott állami ingatlanokkal kapcsolatos mutyikba bármelyik nyugateurópai politikus belebukott volna.
De korrupciós ügyek miatt ha jól emlékszem Japán politikus is megbukott.
Nálunk sajnos más a dolgok folyása. Itt legfeljebb a választásokon válthatunk.
Ha a fidesz most komolyan gondolja a számonkérést, azzal nyilván önmaga számára is magasabbra tenné a lécet, már ami a tisztább kormányzást illeti. Éppen ezért én bátor, és előremutató lépésnek tartanám, ami hosszú távon is (ciklusokon átívelő módin) tisztulást jelentene a kormányzati munkában.

lüke 2010.08.01. 10:49:02

@manyika:
-hiány van mindenütt,
-csak ilyen leromlott gazdaság és emberállomány nincs
-az árfolyam ingadozást se mi csináljuk,akkor se a kis porvinciális kelet-magyaro-i polgármester csinálta, hanem a svájciak, akik gyengítették az eurót,hogy erösödjön a frank
- s az uj gazd. kibontakozásnak, ha lesz ilyen,azért egy icipici bizalmat lehet adni
- a parasztvakítás meg önmagáért beszél,azt lehet vakítani aki elhiszi

lüke 2010.08.01. 10:52:30

ez az:) ne irigyeljük Svájcot!
hanem
"Bízzanak kevésbé a politikusokban, bízzanak jobban a polgárokban"
mondhatnám önmagunkban

lüke 2010.08.01. 10:55:10

bár a konkluzió megint sántít:
"Svájban lehet, hogy ez működik, de ahhoz, hogy ez máshol is működöképes legyen (mondjunk itthon), előbb kellene lefektetni valamilyen alapokat, olyan jólétet teremteteni stbstb. és a "
végére jön az irigység:) ,hogy nálunk nem müködhet,
a szegénység miatt?,
pedig akkor müködik legjobban az összetartás

Szimba 2010.08.01. 11:02:27

@manyike:

Olvastam a cikket.
A kígyón én a Fideszt értettem. (Amit eszel, az leszel!:)))

Viszont a Fidesz szerintem sem Kádár reinkarnációja. Az ellenben igaz, hogy a sok "váltásban" a konzervatív, jobboldali köpeny alatt vannak szocialista elvek is. OV sikeresen ötvözött mindent, ami tömegeket hozott lázba (Horthy korszak, kisgazdák, vallás, szocdem-ből is valami, a szoc. háló ígérete, ugyanakkor a kis-, és nagypolgárság támogatása, a kurucos, nemzetieskedő meg a vidéki Magyarország mitizálása stb.).

Csudálatos leves lett ebből, csak nem lesz könnyű megtartani a sokféle igényű, elkötelezettségű választót. A jókais romantikán felnőtt, és a József A. (félrevezető) proletáröntudatát magáénak tudó árnyalatok között sokféle igény húzódik meg. Nem csak elviekben, hanem az anyagi igényekben is (Nem szólva az erkölcsi, oktatási, vallási, történelmi, egyéb változásokra várókról.)

Ez azonban nem zárja ki, hogy a gazdasági ügyekben, a meglehetősen korlátozott politikai mozgástérben a Fidesz ne haladna jó irányba.

A sallangok meg lekopnak idővel, mint a koronaúsztatás hagyománya, meg hasonlók.

Átverés! 2010.08.01. 11:03:25

A feltett kérdésre válaszolva, kinek használ az embereknek, hisz megigérték az elszámolást, leszámolást. Addig a háttérben lehet a poziciókat teljes mértékben lehalászni. Még nem is lenne baj, ha a kontra szlekció nem működne ilyen mértékben.Az lesz a baj hogy a sok európa szintű leváltott képzett vezető kénytelen lesz elhagyni az országot. Nézzünk csak körül, hol milyen személycserék történnek.

A sukoróról a TV-ben megjelent képek alapján azt látjuk, hogy egy pár madár repdes, egy pár evezős próbálkozik a hinárok és fűzesek rengetegében. Tiszta "Tüskevári" hangulat.

Ezek a pejnahajderek pedig kaszinót, szórakozási központot kézeltek el.Meg is érdemlik, hogy a szabolcsi "sztár" ügyvéd példát statuáljon nekik.

A cseléd törvénynek nevezett egyszerü foglalkoztatást biztositó eljárás nagyon jól jön az uj földbirtokosoknak, szőlőtulajdonosoknak, hisz most van a munka dandárja.

Az emlitett törvény egyik előterjesztőjétől halottam egy síránkozó előadást a gazdakörök gyülésén, hogy milyen gondot okoz neki, hogy szőlőültevényén a sok munkás foglalkoztatása. Megoldották, nagyszerű.

Videofon 2010.08.01. 11:13:09

@Szimba:
"Ez azonban nem zárja ki, hogy a gazdasági ügyekben, a meglehetősen korlátozott politikai mozgástérben a Fidesz ne haladna jó irányba. "
Nem halad jó irányba.
Ha neked azt mondanák, hogy napi veréssel lehet legjobban nevelni a gyerekeket, melléállnál a gondolatnak?
Csak az hiszi el a matolcsyzmust, aki nem ért a gazdasághoz, orbánista vagy haszonélvező.
Mint ahogy csak az hisz a gyerekverésben, aki nem ért hozzá, aki szadista vagy aki korbács- és pálca agykereskedő.

Szimba 2010.08.01. 11:14:19

@Átverés!:

Menten sikítok!
A Velencei madárrezervátum értéke felbecsülhetetlen. Ha megszűnik, tönkreteszi egy zajos parti létesítmény a szennyvizével, vízi járműveivel, stb. akkor az soha többé ugyanúgy vissza nem telepíthető, madarak tömege marad költőhely nélkül, és pusztul ki számos madár-, és nöfvényfaj.

www.foek.hu/zsibongo/termve/tt/velence.htm

Épüljön kaszinó külföldieknek, de ne azon a részen!

Muszáj minden hazai értéket tönkretenni kevés bevételért?????

Szimba 2010.08.01. 11:23:54

@Videofon:

Gondolod, hogy az EU és az IMF nem fogja kordában tartani a Fideszt? Sőt, a szomszédos országok is azonnal rászólnak, ha valami sérti a belügyeiket. Külkereskedelem csökken, lépniük kell, ha a belső árupiac dől fel, akkor is lépniük kell.

A pénz azért nagy "nevelő" erő. Még egy kormánynak is.

Az meg, hogy mit hová akasztanak ki (NENYI vagy Alkotmány, isten vagy ördög kerül a jogi irataik élére) az hidegen hagyja külföldet.

Az emberek kiszipolyozása meg mindig volt, van, lesz. Mégis kik adóznak, dolgoznak? Ez majdnem azonos azzal, hogy kiket vernek.

Az átlagpolgár minden kormánytól csak megszorításokat kap, legfeljebb más néven.

(Füstadó helyett most van kéményadó. És bármennyire röhejes, hogy 3 db kémény van a házunkon, amiből 1-et használunk, mert gázfűtés van, azért a 2 használaton kívüliért is kell adózni!)

lüke 2010.08.01. 11:32:49

@szimba:
tegnap Illés nagyon autoriter módon megmondta nem lesz semmi, hihetetlen energßával és dirrel durral vcsinálja,
jó kis müsor volt este a mr1-n, mr1.hu
utólag is meghalltgathatod,

s tényleg igy van egy kavalkád ez a posztkommunizmus-majd letisztul-, persze minden inog s az öreg már nem érti a fiatal meg nem is akarja, mert nem érdekli, kivéve egy két agit. prop. pol. elkötelezettet:)

lüke 2010.08.01. 11:34:30

a korona usztatást
a nagyra nött Bernie Ecclestone egy kinai mosollyal elintézte:)

jjulie 2010.08.01. 11:34:46

@Szimba:

hol nincs védhető természeti érték?

Szimba 2010.08.01. 11:35:19

Egy tál lencséért mindent eladna sok felületes piac-, és külföldi befektetőmániás gazember.

Erre a madárrezervátumra rá lehetne telepíteni, jó messze a parttól egy vendégházat konferenciaközponttal a világ madárbuzijának (bocs.), természetvédőknek iskolásoknak stb.
Ott egy kisebb terráriumban, az élőhelyet utánzó üvegfallal elzárt környezetben lehetne bemutatni az úszónádas élővilágot.

De a part közelébe nem szabad engedni embert (EMBERT!:((((), mert veszélyes! Van ma is távoli madárfigyelő torony, ahonnan távcsővel megfigyelhetők a madarak.

Szimba 2010.08.01. 11:36:11

@lüke:

Mert az is bunkó, mint az őt vezető Schmitt Pali.

Videofon 2010.08.01. 11:37:50

@Szimba:
Amiről írsz, az csak a cirkusz. A valóság elfedésére szolgál. De a valóságról még túl korai beszélni. Majd akkor érdemes, ha a Fidesz meggyengül.

Videofon 2010.08.01. 11:39:19

@Szimba:
Hát akkor harcolj érte. Ötlete mindenkinek van. Tenni kevesen hajlandóak.

Szimba 2010.08.01. 11:40:41

@jjulie:

Engedd meg, hogy ne soroljam fel, megtalálni a neten az összeset.

A velencei Madárrezervátumot viszont már 1958-ban védetté nyilvánították, a Ramsari egyezmény szerint is természeti érték, védett terület.

Lassan már veréb sem lesz a földön, de a hülye ember a saját lakóhelyét feláldozná még egy liter benzinért, meg valami képzelt luxusért, amit úgysem ő kap meg (ebben az eseteben minden hasznot külföldre visznek.)

A kaszinóhoz helikopterrel hoznák a vendégeket. Ezek a tervek agyrémek. Gyurcsányt ezért sk. fojtanám a Velencei tó sekély vizébe, jó messze a madaraktól.

Szimba 2010.08.01. 11:41:57

@Videofon:

Nagyon sokan harcolnak érte. Külföldi természetvédők is. Az én támogatásomra nem sok szükségük van. De nyilván támogatom őket.

lüke 2010.08.01. 11:42:57

jellemzö módon abban a világában él, ahol csak snájdig Rolex órát meg Valentinot hordanak,
s sokan hamisat!
erre kérdezett rá ,annyira kellett röhögnöm:)
a fönököm óra gyüjtö, s van nki 600 legalább, de a hamisat is veszi ,direkt, bosszantani a többieket

jjulie 2010.08.01. 11:45:15

@Szimba:

úgy kb százötven évvel ezelőtt ki volt száradva a velencei tó, és huszárok gyakorlatoztak a viz helyén, mert az így létrejött puha rugalmas talaj kedvező a lovak lábának, patájának

nem tudod mit szóltak hozzá a madarak?

lüke 2010.08.01. 11:46:45

@szimba
a Fertö -tón igy van, távcsövel jön a madárlesök sokasága,tavasszal,ha nem látom el se hiszem. haláli csendben kukkolják

nálunk semmi se számit,Illés nagyon pipa volt

lüke 2010.08.01. 11:50:54

@jjulie:
azóta huszárosan az istállók vizét és a nyaralók csatornáját is beleengedték,meg a vegyszereket a környezö földekröl

-igaz ezt már megtiltották
minap:
ORF!-tv
a bécsi strandokat füvét!! megvizsgálták,s kiderült, hogy tele van alkilfoszfát maradékkal

Szimba 2010.08.01. 11:55:38

Másrészt még a Magyar Narancs is cikizte az egész King city beruházást, igaz főként azért, hogy fideszesek is szereztek ott némi területecskét.:))

Nagy panama folyik ebben az ügyben.

Szimba 2010.08.01. 11:58:10

@jjulie:

Most nincs kiszáradva.
Másrészt épüljön mellettetek egy kaszinóváros, korcsolyapályával, meg mindenféle jó hangos sportlétesítménnyel, ahová a beszállítók már hajnalban houzák a holmit, éjfélkor meg még javában mulat az "úri közönség".

jjulie 2010.08.01. 11:58:55

@Szimba:

fel van sorolva, hol nincs természeti érték?

ugy mint a bugaci homokbuckák amik azért jöttek létre, mert több száz évi legeltetés tönkrevágta az erdőket, és csak a szúrós kökény meg a boróka maradt meg?

aztán már rég betiltották a legeltetést, monván milyen szép, és azóta a pionír fajok erőteljesen visszavették

ismersz még ilyen, ma természeti értéknek nyilvánitott flórát és faunát amely több száz évnyi emberi kártétel eredményeként olyan amilyen, és védetté lett nyilvánítva a kártétel eredménye?

szóval ha nincs az erdei legeltetés, ma nincs bugaci látványosság, és mivel nincs legeltetés már régóta a természetvédelem égisze alatt, megszűnőben a látványosság

tudtál követni?

amúgy a természet feltartózhatatlanul változik, a természetvédelem egy folyamat kontrolja, nem pedig a nemlétező állandóság biztosítása

jjulie 2010.08.01. 12:04:19

@Szimba:

az tök jó lenne, mert emelkedne a lakásunk értéke, nem úgy mint a velencei tó környéki értékcsökkenteké

amúgy megkérdezted a madarakat?

Szimba 2010.08.01. 12:04:52

@jjulie:

Nem vagy józan.
Nem vagy vitaképes.
Öngyilkos típus vagy.

jjulie 2010.08.01. 12:06:30

@lüke:

alkilfoszfát maradék

ez jó, vagy rossz?

és honnan maradt?

jjulie 2010.08.01. 12:10:30

@Szimba:

tök józan vagyok ez a baj, öngyilkos meg még nem lettem...

szóval sokféle nézőpont létezik, a politikaitermészetvédelem is egy a sok közül

jjulie 2010.08.01. 12:14:01

@Szimba:

a bugaci példámhoz mit szólsz?

mint nem vitaképeséhez

jártál már arra?

tölgyes 2010.08.01. 12:33:29

@Videofon: Tehát, hogy megértse: Gyurcsány és az MSZP az adóinkon felül 18.000 milliárdot kúrt el. A GDP arányos hiányt 53%-ról 80% ra növelte, a munkanélküliséget lényegében megduplázta, a gazdasági növekedést előbb harmadolta, majd minuszba vitte.
EMIATT ÉS KIZÁRÓLAG EMIATT AZ ORSZÁGOT KISZOLGÁLTATTA IDEGEN HATALMAK ÉRDEKEINEK..EZ MÉG AKKOR IS ÍGY VAN, HA MAGA FÖLDHÖZ VEREGETI MAGÁT..

AZ MSZP ÁLTAL ELKÖVETETT A GAZDASÁGI BŰNTÉNYNEK A FELSZÁMOLÁSÁRA KELL MAJD 4-5 ÉV...

lüke 2010.08.01. 12:40:12

www.umftgm.ro/farmacologie/VIR.pdf
jjullikém, hogy felébredj
a neurotranszmissziót bénitja, igy döglesztik a legyet:) is!

NEW BLOG

jjulie 2010.08.01. 12:41:42

@tölgyes:

három probléma van veled: mondandód, a stilusod és a stilusod

szoktál emberek közé menni?

a feleségeden kívül van aki elvisel?

lüke 2010.08.01. 12:52:15

@jjulie:
rossz vagy:)

mizrolist 2010.08.01. 12:55:40

@tölgyes: Orbán Viktor kormánya meg két hónap alatt 190-ről 350 bázispontra tornázta fel Magyarország CDS-felárát, ami így olyan magas, mint másfél éve a válság alatt volt - miközben már fellendülés van a világban.
No meg 260 Ft-ról 285-re vitte le az euró árfolyamát, emellett sikeresen gyengítette a forintot a dollárral és a svájci frankkal szemben is.

Amúgy mikor volt a magyar munkanélküliség 5%?

tölgyes 2010.08.01. 12:57:24

Kedves jjjjjjjjjjuuuuulilililililieeeeee!

Ilyet én is írhatok Önnek!! Egy baj van Önnel a stílusa, stilusa, stílusa!!!

De ha ezt írnám nem az igazságot írnám mert Önnek sok-sok-sok-sok sok baj van... "szava harcos, esze ehhez túl kevés".. hogy valami jót is idézzek!!!

Tehát, hogy megértse: Gyurcsány és az MSZP az adóinkon felül 18.000 milliárdot kúrt el. A GDP arányos hiányt 53%-ról 80% ra növelte, a munkanélküliséget lényegében megduplázta, a gazdasági növekedést előbb harmadolta, majd minuszba vitte.
EMIATT ÉS KIZÁRÓLAG EMIATT AZ ORSZÁGOT KISZOLGÁLTATTA IDEGEN HATALMAK ÉRDEKEINEK..EZ MÉG AKKOR IS ÍGY VAN, HA MAGA FÖLDHÖZ VEREGETI MAGÁT..

AZ MSZP ÁLTAL ELKÖVETETT A GAZDASÁGI BŰNTÉNYNEK A FELSZÁMOLÁSÁRA KELL MAJD 4-5 ÉV

tölgyes 2010.08.01. 13:04:56

@mizrolist: Róna Péter szerint az ideális árfolyam 320-340 forint között lenne... ezt majd a budin dumálják meg egymással!!!

Egyébként pedig legyen türelmes.. 98-2002. között is végig huhogtak aztán lám ma mégis a fenekünket vernénk a földhöz, ha az ország hozná azokat a mutatókat.. Tehát türelem.. NYOLC ÉV ELKÚRÁSAIT NEM LEHET ÉS NEM IS SZABAD 65 NAP ALATT ELTÜNTETNI:::)))

tbb 2010.08.01. 13:06:33

@lüke:

Jó ötlet. De hol vannak itt polgárok?

tbb 2010.08.01. 13:09:48

@lüke:
"előbb kellene lefektetni valamilyen alapokat"

Kiknek?

panelburzsuj 2010.08.01. 14:50:23

@tbb:

A polgárok a bányában dolgoznak.

nyünyüge 2010.08.01. 15:10:30

@tölgyes:

ÉV ELKÚRÁSAIT NEM LEHET ÉS NEM IS SZABAD 65 NAP ALATT ELTÜNTETNI!

Mámeg miért NEM SZABAD 65 nap alatt eltüntetni?

-Elszédülne szegény honpolgár, olyan gyorsan fordulna jobbra a sorsa? (btw melyik lesz az?)
-Meg kell várni az 56-os után a következő szimbólumértékű számot?
-Vagy ha túl gyorsan el lehet tüntetni, akkor még kiderülhet róla hogy nem is akkora méretes az elqrás?
-és ez utóbbi miatt csökkenthet a gyurcsányellenes propaganda hatásfoka?

tölgyes 2010.08.01. 15:11:39

@nyünyüge: Azért, mert akkor csak a nyílt diktatúra eszközei jöhetnek szóba.

mizrolist 2010.08.01. 15:29:08

@tölgyes: azt mondjuk nem értem, mi az isten haragjáért ordít - ez nem Spárta, ahol a leghangosabbnak van igaza.

nyünyüge 2010.08.01. 15:42:25

@tölgyes:
Végszónak megfelel.
Most MÉG nem él a kormány a nyílt diktatúra eszközeivel. Csak a burkoltéval.

(Ha jól viselkedünk - vö. NER, megfelelő helyen és minőségben kifüggesztett NENYI, azonnal laposkúszásban el, ha útban vagyunk egy pozícióban valakinek, megnyert pályázatból visszalépünk, ... - még megúszhatjuk épp bőrrel).

tölgyes 2010.08.02. 14:14:09

@nyünyüge: Ez az Ön rossz lelkiismeretéből származó előítélete. A hatalom gyakorlása nem diktatúra... a politikai akarat azonnali (65 napon belüli) érvényesítése csak diktatúrával lehetséges.
Egy politikai nyilatkozat közintézményben való kifüggesztésének semmi köze a diktatúrához. Önnek ha nem tetszik, majd nem olvassa el.

De ha mondjuk Hagyót letartóztatják majd rögtön ítélő bíróság elé állítják, elítélik.. 65 nap alatt.. akkor gyanakodhat.. még akkor is, ha valamennyien a gyors és határozott ítélkezés hívei vagyunk.

tölgyes 2010.08.02. 14:17:36

@mizrolist: Azért írok nagy betüvel:
1. Nem vagyok hivatásos gépíró, és még lusta is vagyok..Ezért ha mellé ütök és mindent nagy betűvel írok, akkor azt nem írom át..
2. A nagy betűt könnyebb olvasni, tehát talán megérteni is.

3. Ha nem tetszik a nagy betű, akkor ne olvassa.Én nem állok ott az Ön háta mögött és nem kényszerítem rá.

nyünyüge 2010.08.02. 20:58:55

@tölgyes:
Ez itt egy nyilvános blog, ahol politikai és társadalmi kérdésekről cserélünk eszmét.
Ezért kérem, hogy a jövőben a lelkiismeretemről meg le nem írt gondolataimról való véleményének közlésétől tartózkodni szíveskedjék.

mizrolist 2010.08.02. 22:10:15

@tölgyes: megismételném: a nagybetű ordításnak számít, és mint ilyen, rendkívül udvariatlan dolog. Ahogy mondani szokták, a szabályok nem ismerete nem mentesít a betartásuk alól; és ha Ön csupán lustaságból használja sokszor, akkor ez még igénytelenséget is jelent.

Kiemelésre is vannak bevett módszerek a formázás hiánya esetén is; de ezek közé nem szokás besorolni a nagybetűs írásmódot. Nem véletlenül.

A Sherman megsérült, végzünk vele 2010.08.07. 12:15:20

Ebbe a félmondatba a valóság tükrében könnyű belekötni: ,,a már amúgy is hozzá közel álló ügyészség".

Remélem nem hisz a Tamás Gáspár Miklóstól Bolgár Györgyig ívelő ,,szakértők" véleményének. Az, hogy az ügyészség jelenleg úgy tesz, mintha dolgozna, sajnos édeskevés. Az az ügyészség, mely nem vett észre egyetlen privatizációs bűncselekményt sem, mely semmit sem tett az igazságtételért, vagy az olajbűnözés ellen, mely ilyen személyi állományú, arról semmiképpen sem mondható, hogy közel állna a jelenlegi kormánypárthoz. Györgyi Kálmán előttről Kovács Tamásig világos az ív, melyet Polt Péter gyengekezűsége se változtathatott meg.

Általában a politikai osztállyal szemben nagyon elnéző az ügyészség. Ez persze érinti a fideszes ügyek kezelését is, de azért ez csak egy kis szelet.

tartoznak.hu 2010.08.22. 14:10:21

A volt parlamentben ha tíz olyan volt akiről nem lehetett tudni valamit... az sok.
DE hogy lesz? ezt meddig tűrjük a cérna mikor szakad el??!!
Adósság miatt a családok cégek mindenki megy tönkre ki ezért a felelős!
meg+ meg

fonó 2011.05.02. 11:58:16

Ennyire naiv lenne vagy csak igazodik Török? Egy pitiáner reptér - elnevezésben hogy rugták ki az ellene szavazókat??????A költségvetési tanács bizonytalan halvány kritikájára hogy oszlatták fel?????????Független birók ügyészek??? UD ügyben az az elitélt akire terhelőt gyüjtöttek!!!
süti beállítások módosítása