Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:20

„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában” – válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának arra a felvetésére, hogy a függetlennek mondott média testület élére a miniszterelnök javaslatára és a kétharmados kormánytöbbség támogatásával minden bizonnyal ő kerül majd. Az emberek akaratára való állandó hivatkozás kommunikációs fogásnak egyelőre megfelel, arra azonban nagyon vigyáznia kell a Fidesznek, hogy legalább saját magát ne csapja be vele.

A 2010-es választás valóban példátlan felhatalmazást adott a győztesnek. A közel 53 százaléknyi támogatás a választási rendszer aránytalanságai miatt a kétharmadosnál is nagyobb parlamenti mandátumarányt eredményezett, aminek következtében a Fidesz – még pontosabban a párt vezetője - szinte teljesen szabad kezet kapott arra, hogy a következő négy évben intézményeket alakítson át, politikai pozíciókat foglaljon el és megvalósítsa szakpolitikai szándékait.  Arra már akadt példa a magyar politikában, hogy egy koalíciónak ehhez mérhető többsége volt, de arra még nem, hogy ez a politikai bázis szinte egyetlen központból, egyetlen politikus akarata által legyen mozgatható. Horn Gyulának meg kellett küzdenie a miniszterelnököt folyamatosan korlátozni kívánó koalíciós partnerével, sőt, időnként saját pártjával is, Orbán Viktor esetében ilyesmiről egyelőre nem beszélhetünk.

A politikai színtéren meglévő példátlan és tartósnak látszó egység és többség azonban nem jelenti azt, hogy a kormány minden döntését automatikusan lelkes támogatás övezi a választók részéről. Áprilisban a szavazók többsége nem valaki mellett voksolt, hanem elsősorban a kormánnyal – és kisebb részben a teljes politikai elittel – szembeni utálatát kívánta kifejezni. Ezért is érezhette jól azt a Fidesz, hogy a választók nem várják el tőlük a kormányzati programjuk részletes bemutatását, bőven elegendő, ha Gyurcsány nevének sűrű emlegetésével világossá teszik, hogy ők mindent elleneznek, ami az elmúlt években történt. Ezért is tehette meg a legnagyobb ellenzéki párt, hogy csak elvétve közölt konkrétumokat terveiről, s engedte, hogy mindenki azt lásson bele a programjukba, amit éppen szeretne. A Fidesz elsősorban ennek a nagyon erős tiltakozó - mást kívánó hangulatnak köszönheti hatalmas győzelmét; s nem annak, hogy a választók minden tervüket jobbnak, szebbnek és kívánatosabbnak tartották riválisaikénál.

Mindezek után a Fidesz óriási hibát követne el, ha elhinné saját propagandáját; azt, hogy az emberek 2010-ben olyan forradalmat hajtottak végre a szavazófülkékben, amely minden későbbi kormányzati cselekvést majd úgyis igazol előttük. Lehet, hogy a kormányzó párt óriási előnye a közvélemény-kutatásokban tartós lesz, ez a helyzet azonban nem magától, automatikusan jöhet létre, hanem keményen meg kell dolgozni érte. „A miért teszik ezt?” kérdésére egy darabig hatásos válasz lehet az emberek akaratának emlegetése, de ha nem vált időben a kormányzó párt, és kezdi el érdemben indokolni, magyarázni cselekedeteit, egy idő után a sokat hivatkozott emberek akár felül is vizsgálhatják korábbi döntésüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr672195255

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit akartak az emberek? 2010.08.04. 07:34:01

Áprilisban a szavazók többsége nem valaki mellett voksolt, hanem elsősorban a kormánnyal – és kisebb részben a teljes politikai elittel – szembeni utálatát kívánta kifejezni.

Trackback: A háló szabadsága 2010.08.03. 19:42:58

Az internetes orgánumok, közlések jogi egyenrangúsítása a nyomtatott sajtóval pont olyan igazságos ám lehetetlen feladat, mint az orvosi paraszolvencia bevonása az adózás hatókörébe. Írás és felelősség Miért mondom, hogy igazságos

Trackback: Már Mádl és Sólyom embereit is kirúgják 2010.08.03. 12:43:39

A Fidesz nagymértékű tisztogatást végez a közigazgatásban. Eddig a legszebb példát Illés "dózer" Zoltán környezetvédelmi államtitkár jelentette, aki tíz felügyelülőség-igazgatóból nyolcat eltávolított. Amikor az indokról érdeklődtek, akkor kö...

Trackback: Nemzeti minimum 2010.08.03. 12:32:30

Az összefogáshoz nem elég politikai nyilatkozatokat készíteni és az Országgyűléssel legitimáltatni azt, hanem illik megfogalmazni a Nemzeti Együttműködés konkrét céljait is. Persze ezeknek a céloknak nem kell feltétlenül földhözragadtan reálisnak

Trackback: Szalai: Nem lesz pórázon a média 2010.08.03. 12:28:02

Az elmúlt időszakban rövid pórázon tartotta a hatalom a médiát, de rövidlátó politika az, ha valaki azt gondolja, hogy azt pórázon kell tartani - nyilatkozta a fideszes politikus a Ma Reggel című műsorban.

Trackback: Nemzeti minimum 2010.08.03. 12:17:48

Az összefogáshoz nem elég politikai nyilatkozatokat készíteni és az Országgyűléssel legitimáltatni azt, hanem illik megfogalmazni a Nemzeti Együttműködés konkrét céljait is. Persze ezeknek a céloknak nem kell feltétlenül földhözragadtan reálisnak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyünyüge 2010.08.03. 11:23:57

off
"Szalai Annamária, kedvesen mosolyogva" ??
Felénk a "Mosolyogjon rád Szalai Annamária!" mondat határozott rosszkívánságnak számít:).
on

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.08.03. 11:29:01

A sokat hivatkozott emberek nagyon nem fogják felülvizsgálni a döntésüket. Nem is nagyon tehetik - legfeljebb 4 év múlva..

senkifalvi 2010.08.03. 11:38:25

non remélem,h az LMP tartja a vonalát...akkor 4 év múlva lehetnek még változások.

AkarkiJ 2010.08.03. 11:44:00

szép jövő elé nézünk, ha mindenre ez lesz a válasz

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.03. 11:49:02

Az emberek nem a Fideszt akarták, hanem az MSZP-SZDSZ-t nem akarták. Nagy a különbség a kettő között.

chabba (törölt) 2010.08.03. 11:55:56

az emberek akaratára (vagy más autoritásra, istenre, Rómára, stb.) való hivatkozás akkor szokott előjönni, amikor a racionális érvek nem elegendőek, vagy nincsenek.

"Kár", hogy az emberek akarata nem egységes és nem is állandó, így képtelen tartós autoritás-forrásként funkcionálni.

gauche caviar 2010.08.03. 12:04:54

sokkal óvatosabban kéne ezzel a kinek a nevében dologgal....
mert aztán jönnek holmi DJ-k és csinálnak olyan nótákat amikbe belebukik a rezsim.
www.youtube.com/watch?v=3vx-a-uwmCQ

minden egyes hivatkozás egy feladott magaslabda, és ahogy TG is írja, ezek a labdák egyre magasabbra mennek, idő kérdése, hogy elkezdjék csúnyán lecsapkodni őket.

bigapples 2010.08.03. 12:05:10

Nem igazén értem miért kell a választási rendszer aránytalanságaira hivatkozni. 89-ben az akkori politikai erők döntötték el, hogy a listás és az egyéni képviselő választásos rendszer hibridjét hozzák létre. Lényegében ez nem változott semmit, ha csak azt nem tekintjük aránytalanságnak, hogy a választókörzetekben a lakosság számának változása miatt különböző számú választó küld egyéni képviselőt a parlamentbe.

Legalább itt ezen a blogon ne kezdjük ismételgetni a szocialista
mantrát. Világosak voltak a szabályok és a szabályok szerint játszva ért el 2/3-ot a Fidesz. Nem hiszem, hogy Angliában a választási rendszer aránytalanságira hivatkozva próbálná meg egy politikai elemző kisebbíteni a kormányzó erő felhatalmazásának mértékét.

Azzal is vitatkoznék, hogy vajon a Fidesz szavazatokban valóban a protest szavazatok lennének többségben. A Fidesz kb 400.000-rel szerzett több szavazatot, mint 4 éve. Nyilván ennél nagyobb volt a fluktuáció, mégis egyértelmű, hogy a Fidesz szavazók többsége 4 éve is ide szavazott. Masszív, tudatosan értékválasztó és elkötelezett szavazóréteggel rendelkezik a párt, ne próbáljuk egyszerűen protestszavazónak beállítani 2,7 millió embert.
Sokkal inkább az LMP-ben és a Jobbik É-magyarországi szavazóiban keresném én a protest ex-baloldali szavazók többségét.

Az is figyelemreméltó, hogy a 2/3-os felhatalmazást szerző jobbközép pártszövetséggel szemben csak egy ideológiailag és politikai célokat tekintve megosztott, 20% alatti támogatottságú pártokból álló ellenzék áll. Lehet, hogy néha feleslegesen vagy indokolatlanul hivatkozik egy Fideszes politikus a választóktól kapott egyértelmű felhatalmazásra, ettől ez még tény, nem érdemes ezt kisebbíteni.

sztd 2010.08.03. 12:07:01

Nekem elég egyértelműnek tűnik, hogy a Fidesz nem félreértésből kapott több, mint 2/3-dot, hiszen a folyamatosan ezzel fenyegették a népet, mégis megszavazták. A választások előtt folyamatosan jöttek az elemzések (néha még bal oldalról is), hogy milyen, jó, ha valaki végre 2/3-dot kap, és akkor nem fogja az alkukényszer akadályozni.
OV kijelentette a HírTV-ben, hogy azokkal az emberekkel akik eddig működtették az országot, ő nem tud változást elérni, ezért cserél le, akit tud (és tudjuk, hogy sok mindenkit tud).

Szóval nem gondolnám, hogy a Fidesz offenzívája meglepő, inkább csak az szokatlan, hogy a szavaknak (egyelőre még csak a kellemetlen szavaknak) tényleges (sokak számára érzékeny) jelentése van.
A Fidesz törzsszavazó pedig szerintem el is várta, hogy dobjanak ki annyi vezetőt, amennyit lehet, a média élére pedig Szalai Annamáriát tegyék. :)

Akárhogy is, szerintem a Fidesz kormányt is az eredményei fogják igazolni, vagy nem igazolni, és ha nem stabil rendszer jön létre, akkor csak idő (mégpedig rövid idő) kérdése, hogy a Fidesz napja is leáldozzon.

török gábor 2010.08.03. 12:13:08

@bigapples: bocsánat, de az arányosság-aránytalanság nem egy értékítélet, hanem egy tény. ajánlom figyelmébe az arányossági együtthatót: www.visionpolitics.hu/index.php?page=oldal&cikk=672&lang=
ebből az is látszik, hogy nem 2010-ben produkálta a választási rendszer a legaránytalanabb végeredményt.

don07 2010.08.03. 12:13:49

@senkifalvi: milyen vonalat? eddig semmi nem látszik abból, mi is a szándékuk. populista nyilatkozatok, szdsz-t idéző felszólalások, bevándorlók betelepítése...egyenlőre ennyit látok.

Egyébként véleményem szerint a FIDESZ vezetősége tudja, hogy 4 évig képtelen lesz fenntartani azt az előnyt amit az MSZP biztosított számára. Épp ezért helyezi kulcspozícióba minden téren/szinten a saját embereit. A legnagyobb fegyvere a médiába beépített káderek kezében fog öszpontosulni, hisz a választók tömegeit lesznek képesek manipulálni úgy, hogy az ellenzéknek (mindegy melyik párt) kevés lehetőséget fognak biztosítani. Az internet "cenzúrázása" meg egyértelműen a Jobbik ellen irányul, ahol semelyik párt nem tudja felvenni a versenyt a radikálisokkal.

gauche caviar 2010.08.03. 12:14:34

@bigapples: ez valami fizetett hirdetés volt? :)
a 89-es "rendszerváltó kerekasztalt" tagjait pontosan ki is választotta meg, ki bízta meg őket, hogy a Zemberek nevében járjanak el? Senki? Önhatalmúlag, totálisan antidemokratikusan csücsültek oda és nevezték ki magukat? Hmm..
kibulizottorszag.net

"Masszív, tudatosan értékválasztó és elkötelezett szavazóréteggel rendelkezik a párt"
Haha :) Pontosan mire is voksoltak akkor ezek a tudatos emberek? A Fidesz programjára? :)))))))))))))
A politikai vitákban olyan meggyőző érveléseikre?
Az ellenzéki munkásságukra? :))))
Arra amit letettek az asztalra?
Ugyan már. Nyilván nem minden szavazó protestből tolta oda az ixet, de ennyi "hithű" fidesz szimpatizáns nincs az országban, a népek egyszerűen benyalták amit itt ígértek, pl AZONNALI és nagy arányú adócsökkentést, egymillió új munkahelyet (akkor még nem mondták még az apróbetűsben sem, hogy ez 10 évre értendő) meg elszámoltatást és nem csontvázbizotsságot. Esetleg ha megkérdik a nmépeket, hogy akartok-e 295-ös eurót, mert mi majd olyat fogunk csinálni, akkor is bizonyára ugyanez a masszív és értékalapú szavazás játszódott volna le.
A 2/3 protestszavazatokból állt össze, ezt tagadni kb ellenkezni a gravitációval.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.08.03. 12:16:56

Én nem szavaztam senkire. Direkt. Hol vannak az üres székek a Parlamentben, amelyek súlyos hallgatással felelnek minden szavazáson? Egyből nem kétharmad, ugye?

Szimba 2010.08.03. 12:20:22

Nagyon valószínűnek tartom, hogy máris elhitték, hogy mindenki őket akarta. A Fidesz ugyanis , de minden nagy többséggel hatalomra kerülő párt, ember igen hamar átesik azon a változáson, hogy a kezdeti félelem, izgatottság, és önvizsgálat után elhiggye (mert el akarja hinni), hogy alkalmas arra, amire megválasztották, ahová akár véletlenül, vagy más célból, akaratból került.

Ez kell az önbizalomnak, kell önigazolásnak, és minél több a felelősség, minél több a döntési lehetőség, annál inkább hárít egy vezető minden kritikát.

Ezt kisebb cégeknél is meg lehet figyelni. Aki bekerül valamilyen pozícióba, az valóban úgy érzi, hogy "akinek az isten hivatalt adott, annak észt is adott hozzá".

Inkább az a kérdés, hogy a tévedéseikkel, hibáikkal képes lesz-e a három kis párt ügyesen, taktikusan, és hatékonyan szembesíteni őket!!!!

- MSZP - jelenleg hiteltelen, és csak szólamokat hangoztat, élesen támad - ez nem szimpatikus sokaknak,

- Jobbik - hasonló módszerekkel él, éles kritika, de józan érvelés kevés

- LMP - nagy rajtuk a felelősség, igyekeznek is, de még szerintem nem találták meg a megszólalási formákat a parlamenten kívül. Korrekt, érvelő, világos megnyilvánulások kellenének, és tömegekhez szóló üzenetek is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.03. 12:21:42

Láttam az interjút, ez a mondat eléggé felbosszantott. Mintha ez felhatalmazás a demokrácia-ellenes intézkedésekre is kiterjedne...

Szimba 2010.08.03. 12:22:54

Szalai Annamária mellől már csak egy masnis fehér, cuki cica hiányzik.:)))

Így néznek ki a bájos diktátorok:)))

Szimba 2010.08.03. 12:25:40

@Fedor:

Harcos üdvözletem Fedor et.!:))))

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2010.08.03. 12:26:07

Tisztelt Török úr. Gondoltam, hogy jobb, ha még idejében szólok: azt hiszem nem sokára az EMBEREK nem szeretnék, hogy ilyen posztok jelenjenek meg. Szalai úrhölgy majd jól bezáratja az egész blog.hu-t és az Emberek is megnyugszanak még azelőtt, hogy ilyen igazságverziókkal terhelnék őket.

Rá Dios 2010.08.03. 12:29:44

"Akarta a fene!"
...válaszolta Arany János, amikor egy hízelgője versének szándékolt közlendőjéről kérdezte...

pana_fz18 2010.08.03. 12:30:17

A leg"zseniálisabb" húzás a fidesz-vezetés részéről az ogy létszámának 2014-es csökkentésének megszavaztatása volt - saját frakciójával.

Ennél jobban összetartani a frakciót, semmilyen más módszerrel nem lehetett volna. Ki fogja megkockáztatni, hogy "kifelé szavazzon", ellenvéleménnyel legyen bármilyen kérdésben?:) A listáról bejutottak semmilyen formában nem fognak lépni - nekik egyértelműen a túlélés a cél 2014 után is, akik egyéniként jutottak be, szintén sakkban vannak: körzetek átrajzolása, saját pártjuk vajon indítaná-e őket. Ráadásul ne felejtsük le, hogy a 2010-es listát is szinte az utolsó pillanatban véglegesítette OV.

Egyedül, talán, az "álláshalmozó" ogy/önkormányzati képviselők/polgmesterek vannak bizonyos "biztonságban". Érdeklődéssel várom előre is 2014 után hogyan és miként "oldja meg" a fidesz káderjeinek ejtőernyőztetését!:)

Ordnassac 2010.08.03. 12:33:23

@Szimba: SzA bájos? Háááát...

Malachi 2010.08.03. 12:35:05

@oatBXL: léteznek külföldi bloghelyek is, azokat pedig még maga a nagy Viktor sem tudja jól bezáratni. meg aztán jöhetnek majd a szamizdatok újra, satöbbi. a gerilla újságírás eljövendő fénykorát vizionálom.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.03. 12:37:27

Török Úr!

Elnézést, egyet 2-szer trackbackaltem, mert nem láttam, h átment.

Bocs, lécci törölni!

Szalainak az a baja, h kettősmércével méretik az internet és a nyomtatott sajtó. Kár, h nem látja, lehetetlen az egységesítés:

szenzor.freeblog.hu/archives/2010/06/30/A_halo_szabadsaga/

"Mindezek után a Fidesz óriási hibát követne el, ha elhinné saját propagandáját"

Ugyanez az önmagát szellemi karanténba záró politikai attitűd számtalan politikus vesztét okozta már, ugyanakkor ha mondjuk Orbán folyton az ellenzék sajtóját és - az általa alig ismert - netet olvasná, elbizonytalanodna, elkezdene konfúz módon kapkodni.

László56 2010.08.03. 12:38:00

Nagyon szép délutánt kívánok Mindenkinek

Mit akartak az emberek ? Jó és spekulációs kérdés az elemzőtől mert megválaszolhatatlan. Hiszen minden választónak más elképzelése volt és mást akart. Ilyen esetben nincs egységes akarat. Ezért Szalai Annamária válasza sem fedi le a valóságot. Közvetve lehet ugyan értelmezni a választók akaratát. De tényleg csak közvetve. De nem is ez a lényeg. Hanem azon van a hangsúly ahogy az elemző is írja: „ A 2010-es választás valóban példátlan felhatalmazást adott a győztesnek. „
Ezt nehéz tudomásul venni a veszteseknek. Ebben az esetben az elemzőnknek is.

Hiszen a 2/3 állandó szajkózása nem a kormánytól és annak a pártjától jön, hanem a az elemzőnk által favorizált MSZP -től. Az MSZP -s médiák mással sincsenek tele mint a kétharmad szajkózásától. Azt hívén hogy evvel megrendítik a választókat. A kormány nem csinál mást, mint megerősíti mindezeket a hivatkozásokat. Az MSZP barátoknak most meg ez sem tetszik Most az a baj hogy nem ők mondják hanem a kormány és képviselői. Ennek az ellenzéknek nem lehet eleget tenni. Éppen ezért szava hitetlen. Minden baj, meg annak az ellenkezője is. Mert nem ők mondhatják és nem ők csinálhatják. Ez nem kritika amit csinálnak, hanem siránkozás az elvesztett választások miatt. Csinálják csak és még többet veszítenek.

A FIDESZ –t félti az elemzőnk. Igencsak mosolyognom kell. Ha az elemzőnk gyerekes álmodozásait szembe állítjuk a kormány kő kemény intézkedéseivel, akkor láthatjuk csak igazán hogy kit is kellene féltenünk. A kormányt egész biztosan nem. Hihetetlen gyorsan és szakszerűen veszi a kanyarokat. A cél világos, az út előre meg van szabva. A kutya ugat, a karaván halad. A gazdasági intézkedések az új Szécsényi tervel meg szinte lélegzetelállítóak. Ha a kormány így halad tovább akkor nem kétharmada lesz, hanem az egész ország mögötte áll.

Mindez azt jelenti hogy minden rendben van ? Ahhh dehogy. Hiányzik egy szavahihető szakszerű ellenzék. Pedig nagy szükség lenne rá. Az igazán nem a kormánypártok hibája ha az ellenzék leépítette önmagát. A másik fele az ellenzéknek meg még nem építette fel magát. De ezt a kormánypártoknak felróni, bizony szakszerűtlen és nevetséges. Nem illő egy politológushoz.

gauche caviar 2010.08.03. 12:38:29

@Fedor: nem is az, hogy felhatalmazás, hanem, hogy mintha ettől már nem kéne megmagyarázni semmit amit tesznek, hanem egy ilyen jolly jokerrel bármit el lehet ütni. Csak enneka cuccnak a szavatossági ideje le fog járni, valamint nem végtelen számú felhasználásra van.

Motherhacker 2010.08.03. 12:39:34

Tök egyszerű Szalai Annamária által mondottakat megcáfolni: a Fidesz most dönthet úgy, hogy pl. duplájára emeli az adókat, a fizetéseket viszont csökkenti a felére. Viszont az emberek nem ezt szeretnék, és nem ezért választottak így.

Mivel a Fidesznek nem volt részletes programja, ezért semmi konkrét intézkedésre nem mondhatják, hogy az emberek ezt választották. Az emberek a Fideszt választották, a kormány tevékenységéről pedig majd elmondják a véleményüket 4 év múlva (vagy esetleg hamarabb, ezt nem kívánom).

CSENDES 2010.08.03. 12:40:04

Jól olvastam, hogy Szalay Annamária volt az a személy, aki 1998-ban az internet hozzáférés korlátozását indítványozta???

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.03. 12:40:04

@poszt

"Horn Gyulának meg kellett küzdenie a miniszterelnököt folyamatosan korlátozni kívánó koalíciós partnerével"

Ez nem éppen egy szerencsés mondat, hiszen a koalíció nem volt kényszer, bármikor kiszórhatta volna a Bokros-csomag után a szadistákat. (Emlékeim szerint 54%-a volt.) Nem is értem, miért nem tette.

fogatlan_provokátor 2010.08.03. 12:40:42

A manipulálási technika része, hogy mindig a hatalmas szavazóbázisukra, támogatásukra hivatkoznak, nem mert elhiszik, mindenki egyetért velük. Szerintem.
Ki nem akar a többséghez tartozni? Ezért, inkább hallgatnak akik nem értenek egyet velük, és nem mondják, nem ezért szavaztunk rátok, vagy, nem mentünk el szavazni ellenetek.
Kb, ezért vesztett 2002-be a Fidesz, és azért nem tudták elhinni, az emberek hallgattak akkor is. Csak a szavazófülkékben nyilvánítottak véleményt.

ssi 2010.08.03. 12:41:37

most valami új feltételrendszerének kialakítása folyik, s ez a kommunikáció is fontos része ennek
de meddig tart ez a szinte mindent megváltoztatunk, s ez biztosítja-e majd a jobban is működik-et?

@bigapples:
2/3 felelősségére jogosan hivatkozhat
a teljes társadalom támogatására nem

@sztd:
előzőek hibái kb. egyértelműek, így a konkrét elvárások is egy új kormánnyal szemben
a mostani kormánylépések egy része viszont minden képzeleten felüliek

222. Mit akartak az emberek? "... nem jelenti azt, hogy a kormány minden döntését automatikusan lelkes támogatás övezi a választók részéről..." - ezt honnan lehet tudni az egyszerű hétköznapokban, s van-e ennek súlya?

genyamagyar 2010.08.03. 12:41:47

Szalai Annamária? Egy hülye zalai tyúk - mondják egyébként a zalaiak! De reménykedjünk, hogy ezután majd lesz ingyen hardcore porno este 6-tól 10-ig, mert hát Szalai Annamária a pornóiparban kezdte a szakmát...

panPeter 2010.08.03. 12:42:43

Rá Dios: pontosabban: "gondolta a fene !"
TG: A konkrét választási program helyett sokkal lényegesebb, hogy a politizálás a nemzeti, vagy a multinacionális érdekek mentén történik-e.

CSENDES 2010.08.03. 12:47:01

@László56: Nem olvastam végig, mert annyira felidegesít a hülyeség. Magam olvastam a FIDESZ honlapján (Itt az idő felirat alatt), hogy a választók 80 %-a a FIDESZ-re szavazott. Mi a fenéről beszélünk? Az MSZP szajkózza? Azt is, hogy már ez alatt a 2 hónap alatt is megtudhattam, hogy a választók mi mindenre adtak felhatalmazást? A választók felhatalmazása a képviseletre szólt (ezért hívják képviseleti demokráciának). A kormányalakítási felhívást a KE adta meg, mert a parlamenti többség a FIDESZ-KDNP-é lett.

Egyszóval, túl azon, hogy nem az MSZP szajkózza azt minden idióta intézkedésre, hogy a 2/3-os többségre a választók 80 százaléka adta a felhatalmazást, a tököm van már tele az állandó egyoldalú és érték nélküli nyilatkozatokkal (illetve kinyilatkoztatásokkal)

AkarkiJ 2010.08.03. 12:48:16

@malacz69 rettegéselemző:

"Nem is értem, miért nem tette. "

Mert nem tehette meg. Ahogy nélkülük nem is volt szabad kormányt alakítania. Az utódpártnak, 4 évvel a rendszerváltás után? Túl nagy kockázatot jelentett volna a "nyugati" világnak.

nyünyüge 2010.08.03. 12:48:37

@Ordnassac:
Ezek szerint a Nemzeti Együttműködés jegyében német középfokú nyelvismeret elegendő lesz a média! csúcsszervezet vezetéséhez 2010-ben Magyarországon.
Klassz.
(Amúgy a kinevezésével kapcsolatos mai őszinte megjegyzéséért - miszerint igen nagy meglepetés lenne, ha nem őt jelölnék - még kaphat némi dádát.)

Squid 2010.08.03. 12:48:42

„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában”

Ez a mondat egyszerűen annyira hihetetlenül pofátlanul brilliáns, hogy bár fokcsikorgatva és nagyon mély ellenszenvvel, de el kell ismerjem.

Adott a Fidesz aki kvázi még egy tévés vitára sem volt hajlandó elmenni a kampány során, és semmi konkrét tervet nem tett le a választásokig. Megkapták a kétharmadot a választóktól akik azt sem tudták mit szavaznak meg.

Most pedig a fidesz minden személycserére és egyéb lépésre ráhúzza az "emberek akaratát" akik ugye semmit nem tudtak a Fidesz terveiről és kvázi adtak a Fidesznek egy biankó szerződést az aláírásukkal.

Egyszerűen zseniális kihasználása a helyzetnek, de mindeközben annyira végletesen és mindenkithülyéneknézősen gusztustalan amire nem lehet mit mondani.

Plusz pontot ér a "tudomásul kell venni a demokráciában" rész ami olyan szinten szembeköpése a szónak tekintve a jelenlegi parlamenti helyzetet, hogy az szinte leírhatatlan. Az MSZP az LMP és a Jobbik mehetne a parlamenti büfébe sajtosrolót majszolni 4 évre tekintve, hogy semmi de semmi ráhatásuk nincs többé a magyar politikai életre 2014-ig, mert a Fidesz mindent megold frakción belül.

Ringlósztár 2010.08.03. 12:50:45

Lehet, hogy a 2010-es játékszabályok szerint le lehet a következő választáson váltani a fideszt, de abban ne legyetek biztosak, hogy erre a 2014-es szabályok is alkalmasak lesznek.
Azt értem, hogy mindenkinek el kell fogadnia, hogy 53% egyenlő forradalom, de azt hogy nyelik le azok az emberek, akik a rend iránti vágy miatt szavaztak rájuk, amikor a rendpárti fidesz törvényt szeg (pl. alkotmánybírók kiválasztása, jelölése stb.)?
Gyakorlatilag a hatályos törvények azokra, akiknek Orbán Viktor ezt megengedi, nem vonatkoznak.

porfelhő 2010.08.03. 12:52:41

@malacz69 rettegéselemző:
Pontosan így van, az alkotmány átirása is güződhetne az ő nevéhez.

genyamagyar 2010.08.03. 12:55:30

@Ringlósztár: "Lehet, hogy a 2010-es játékszabályok szerint le lehet a következő választáson váltani a fideszt, de abban ne legyetek biztosak, hogy erre a 2014-es szabályok is alkalmasak lesznek."

Boritékolni lehetne ezt a verziót....

CSENDES 2010.08.03. 12:59:50

@Ordnassac: Lesz itt hamarosan egymillió új munkahely:-)))))

porfelhő 2010.08.03. 13:01:02

@CSENDES:
Ne idegeskedj. Ugyis minden poszthoz megirja.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.03. 13:01:09

@Rá Dios: - nekem meg ez az "akarat" ugrott be:
Pap: Jeremy, kívánod-e Amandát hites feleségedül fogadni?
Vőlegény: Igen.
P: Amanda, kívánod-e Jeremyt hites férjedül fogadni és megölni, miután párzottatok?
Menyasszony: Igen.
P: Akkor az isten által rám ruházott küldetés sz…
V: Elnézést! Elnézést. Hogy mondta az előbb?
P: Mikor?
V: Az előbb mintha azt mondta volna, hogy “megölni, miután párzottatok”.
P: Ja, igen! A nőstény imádkozó sáska mindig megöli a hímet az első együttlét során. Maga ezt nem tudta?
V: Hát ezt nem.
P: Ne aggódjon. Ez a természet rendje. Biológiai törvényszerűség.
V: Jah, értem. Bocsánat...
(+a slusszpoén: "De hát a kedves édesapja nem mondott magának erről semmit?";)))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 13:02:20

Rákerestem a Fidesz 2010-es választási programjában (Nemzeti ügyek politikája) a "média" szóra, sehol sem találtam. Nem csoda, hiszen jól emlékeztem, sehol szó nem volt médialkotmányról, szupermédiagururól, szalaiannamáriáról. Aki tehát a fideszre szavazott, ab ovo nem szavazhatott arra, amit ezek a szalaimarik nyökögnek. Úgyhogy üzenem (most éppen ennek) a mariskának, lesz szíves befogni cuki pofáját, és nem beszélni hülyeségeket, ha nem muszáj.

bigapples 2010.08.03. 13:02:43

@török gábor: Gábor, én értem, hogy az aránytalanság, ahogy használod a politológusi szakmai nyelv része, de hasonlóan a zsákmányelv fogalomhoz, más jelentéstartalommal csapódik le az emberekben. Az elmúlt 60 napban többször hangzott el a választási rendszer aránytalanságának érve, mint az elmúlt 20 évben. Általában azzal a jelentéstartalommal, hogy ez alapján nincs meg valójában a fidesz felhatalmazása .

A magyar választási rendszer a maga unikális formájában szerintem nagyon jól kiegyensúlyozott. A 2/3-os törvényekhez kötött alkotmánymódosítás és a 2/3-os törvények széles köre nagyon sok európai országban nincs meg, ezek ott sima feles törvénnyel módosíthatóak. A választási törvényünk részben ehhez igazodik. Ha egy valós, erős alternatíva lenne jelen a Fidesszel szemben, akkor a szavazatainak száma nem lett volna elég a 2/3-hoz. Ehhez, hasonlóan 1994-hez, az kellett, hogy ne legyen reális alternatíva, csak megosztott, sokfelé húzó kis pártok. Tehát világos és egyértelmű a választó akarat, hogy milyen irányban induljon el az ország.

Ilyen helyzetben nyílik csak lehetősége egy kormányzó erőnek, hogy szélesebb körben nyúlhasson hozzá a törvényekhez. Ahogy írod, most lett a "legaránytalanabb" a végeredmény. Pedig csak annyi történt, hogy annyira nyilvánvalóan csak egy kormányozni képes erő van az országban, hogy a választási rendszer a maga 20 éves logikája szerint ezt a 2/3-os mandátumaránnyal jutalmazta.

Nem hiszem, hogy negatív dolog lenne, vagy akár indok a kormányzó erő felhatalmazásának kétsége vonására, ha a mi hibrid választási rendszerünkben az egyértelmű pártközi erőviszonyok miatt az egyéni képviselőjelölteknél érvényre jut, hogy csak egy kormányképes erő van az országban. Én persze nem hiszem azt sem, hogy a pártlistás rendszer magasabb rendű lenne az egyéni képviselős rendszerrel szemben, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. (lehet, hogy itt tér el a véleményünk?)

Gábor, arra szeretnék választ kapni, tényleg úgy gondolod, hogy a Fidesz választók döntő, vagy akár csak a feles többsége egyszerűen leírható azzal a fogalommal, hogy protest szavazó?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:09:33

@RAMBO: te se szavaztál senkire? Alakítsuk meg a Nihilista Pártot. A program összehangolásánál még lesznek gondjaink, khmmm, a Dunakanyarban...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 13:12:55

Vaze, tudok jobbat:

"A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 2002 után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A PSZÁF, a KSH és a Magyar Energia Hivatal vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a szocialista kormány felfogása a jogállamiságról. Szász Károly, Mellár Tamás és Kaderják Péter hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton."

Ugye, hadd ne mondjam, honnan idéztem? LOL!

bigapples 2010.08.03. 13:13:39

@manyike: "@bigapples:
2/3 felelősségére jogosan hivatkozhat
a teljes társadalom támogatására nem "

Ezzel nagyjából egyetértek, azzal kiegészítve, hogy nyugodtan hivatkozhat arra, hogy egyértelmű társadalmi felhatalmazást kapott.

@gauche caviar: 4 éve 2,3 millió szavazatot kaptak, most 2,7 milliót. Tudom, egyszerűbb úgy tekinteni az emberekre, mint agymosott droidokra, akik csak benyalták az ígérteket, de a valóság szerintem nem ez. A Fidesz szavazók többsége 4 éve is ide szavazott. Ha valaki tud olyan kutatást, ami ezt cáfolja, kérem jelentkezzen :)

genyamagyar 2010.08.03. 13:13:40

@bigapples: "...arra szeretnék választ kapni, tényleg úgy gondolod, hogy a Fidesz választók döntő, vagy akár csak a feles többsége egyszerűen leírható azzal a fogalommal, hogy protest szavazó?"

Én is hadd válaszoljak: IGEN, protest szavazó, mert nem is lehet más! Ugyanis a fidesz a választás elött semmiről sem mondott semmit, így nem is lehetett a programjukra szavazni, csak a szoci ellen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:13:41

@Ordnassac: miért ne lenne bájos? A Lendvai Ildikóhoz meg Dávid Ibolyához képest simán...
A Kováts Adéllal persze nincs pariban, de ezt nem is várják tőle.

ssi 2010.08.03. 13:15:32

@László56:
igazad van, nem a Fidesz szajkózza a 2/3-ot - ők a 3/3-ot, sajnos

ha a Fidesz téved, egy egész ország bánhatja - a féltés az utóbbinak szól

genyamagyar 2010.08.03. 13:15:52

@bigapples: ", egyszerűbb úgy tekinteni az emberekre, mint agymosott droidokra, '" állitást igazolja ez az állításod: "A Fidesz szavazók többsége 4 éve is ide szavazott"

Pontosan ezért droidok, mert elég ha látják a szavazólapon hogy "fidesz", gondolkodás nélkül rájuk szavaznak.

porfelhő 2010.08.03. 13:18:18

Ugy gondolom az emberekre való hivatkozás egy idő után nem lesz meggyőző érv, éppúgy mint a múltba való visszamutogatás.
Az emberek a törvényalkotási dömping mellett valami életminőség változást is várnának. Attól, hogy most éppen Szalai A. mosolyog a studióban mint egy jól fizető poszt várományosa, és éppen ő mondja meg mi a demokrácia, még nem fog javulni az életszínvonal.

CSENDES 2010.08.03. 13:20:42

@bigapples: Nézd meg a Kubatov Listát, s akkor tudod igazolni, hogy ugyanaz a 2, 3 millió szavazott (+ 0,4 millió hozzácsapódott a populista megnyilvánulások miatt)

gauche caviar 2010.08.03. 13:22:11

@qwertzu: hát, ebben teljesen igazad van. akkor csak számomra nem volt ez egyértelmű. hát, hülyeséget beszéltem.
(és természetesen magyar szoksá szerint innentől minden szavam automatikusan hülyeség is lesz :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 13:22:35

jaj, most mit kell ezen rugózni: van a fidesznek kétmilla szavazója, az mindig elmegy, ha esik, ha fúj. Az a béközép, eszjulájkit. A többi meg hol elgyön szavazni, hol nem. Most elgyött, mert szarok voltak a szocik, a szadesz meg lenullázta magát, és szavazott fideszre, jobbikra, elempére. Ez a legendás kétharmad.
Nem kéne nemproblémából problémát tolni, szvsz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:22:41

@malacz69 rettegéselemző: a H. Gyula attól félt, hogy a művelt nyugat egyszer csak varázsütésre (lol) elkezdené emlegetni a pufajkás múltját a határbontó képességei helyett, ha jól megérdemelt légi útjukra bocsátja a szabad madárkákat.

ssi 2010.08.03. 13:22:43

@bigapples:
szeretnék megnyerni a 2.7 millión kívüli szavazók bizalmát is? - érthető

jog szerinti demokratikus győzelmi többség akarata - érti a (8-2.7)=5.3Mfő is

a kettő viszont nem azonos

mizrolist 2010.08.03. 13:25:18

@agyvihar: egy bizonyos százalékban ez biztosan igaz.

@oatBXL: erre valók a külföldi szolgáltatók, és utána lehet huzakodni velük. Vagy a magyar ISP-kkel... de az már kissé gyanús lenne szerintem az EU-nak is, ha Fehéroroszországhoz vagy Kínához hasonlóan tiltanának be egyes oldalakhoz való hozzáférést.

@Ringlósztár: na ja. A 2014-es játékszabályokat talán még a Fidesz vezetése sem találta ki... de hogy nekik nem lesz hátrányos semmiképpen (a mai ellenzéknek meg igen), abban szinte biztos vagyok.

gauche caviar 2010.08.03. 13:25:37

@bigapples: miért minek neveznéd azokat az embereket akik mindenféle nyilvános vita, program nélkül behúzzák az ixet a nem is tudják mire? devizahitelesnek?

egyszerűen azért nem lehet a fidesz szavazók 100%-ra azt mondani, hogy tudatos döntés votl részükről mert nem volt mi alapján tudatosan dönteni.

CSENDES 2010.08.03. 13:26:34

@CSENDES: Egyébként, amennyiben elfogadod azt a kimutatást, hogy a FIDESZ szavazóbázisának iskolázottsági mutatói megváltoztak ( kevésbé iskolázottak aránya növekedett) - s felteszed azt a gondolatot, hogy nem a diplomások veszítették el a diplomájukat, akkor rájöhetsz, hogy nem feltétlenül ugyanaz a 2,3 millió + 0,4 millió szavazott rájuk

Terniak 2010.08.03. 13:27:28

„A miért teszik ezt?” kérdésére egy darabig hatásos válasz lehet az emberek akaratának emlegetése, de ha nem vált időben a kormányzó párt, és kezdi el érdemben indokolni, magyarázni cselekedeteit, egy idő után a sokat hivatkozott emberek akár felül is vizsgálhatják korábbi döntésüket."

Én már felülvizsgáltam.

ssi 2010.08.03. 13:27:36

@Szimba:
((OFF 40 év - nagyszülői, vagy bejáró női segítséggel, teljesítmény arányos bérrel, vagy kiszolgáltatottan ... nagyon összetett helyzet)

Balek 2010.08.03. 13:28:41

Egyszerűen csak őszintébb lenne a "mert az emberek erre szavaztak" helyett a "mert megtehetjük" válasz. Na de ennek milyen visszhangja lenne :-)

is 2010.08.03. 13:28:50

de mar keszul az uj valasztasi torveny, az uj valasztokorzetekkel, ahol az emberek hiaba is vizsgaljak felul a dontesuket, a FIDESZ 30%-kal is abszolut tobbseget fog szerezni. legkozelebb mar nem kell ketharmad.

nincs mitol felni. a FIDESZnek.

Terniak 2010.08.03. 13:29:00

@László56: azt hiszem a múltkor is Ön volt, aki a kormány szakszerű lépéseire hivatkozott.

Hát...

Inkább mondjuk úgy, hogy a választótábor számára politikailag megfelelő lépésekről van szó.

De ne bántsuk meg se a jogász, se a közgazdász szakmát...

genyamagyar 2010.08.03. 13:29:06

@porfelhő: A dolog nem ilyen egyszerű! Gyurcsány alatt 30%-al nőtt az életszínvonal, de a "zemberek" nem érezték azért, mert szinte vallási szuggesztióval sulykolta fidesz hogy ilyen szar és olyan szar az élet. Ennek fordítottja fog következni, az életszínvoanl csökken, de annyira nyomják majd az igét a médiában - pl. Szalai nyomására is - hogy a "zemberek" el fogják hinni, hogy neki most sokkal jobb! Érzelmileg fog hatni rájuk a fidesz és tényleg el fogják hinni mennyivel jobb nekik, hiszen pl. megszabadultak a "népnyúzó komcsiktól", lélekben összeborulnak a ht.magyarokkal, megleckéztették az IMF-et, miegymás. Lesz ezer más dolog, ami kompenzálja az alacsonyabb életszínvonalat. V.ö.: Orwell, 1984

Terniak 2010.08.03. 13:30:02

@Teremszolga: vagy még pontosabban: ezt az alacsony színvonalat ne azonosítsuk a szakszerűséggel.

is 2010.08.03. 13:30:53

@Humperdickk: @Teremszolga: lassatok elozo kommentemet (@is: ). ezert keso a felulvizsgalat, es ezert kell rajta rugozni.

Ordnassac 2010.08.03. 13:31:11

@mizrolist: ez épp most az ogy. választási törvényjavaslata a Fidesznek: www.parlament.hu/irom39/00018/00018.pdf

(Erről szólt Gábor 173. számú bejegyzése is)

Persze kiderül, hogy az eseti bizottság munkája után mi sül ki (illetve, hogy a Fidesz önhatalmúlag nem farag rajta), bár az eddigi kommunikáció az volt, hogy ha nem jön ki semmi a bizottságtól, akkor a fentiről fognak szavazni.

qwertzu 2010.08.03. 13:31:55

@gauche caviar: Tudod mit adok egy lehetőséget a törlesztésre: nem tudsz 2010-es linket adni az azonnali, nagyarányú adócsökkentés ígéretére. Mert ugye a 2006-os ígéretek nem számítanak.

dzsaszper 2010.08.03. 13:32:15

Szalaira még számítani lehetett.
Nálam a KEH munkatársak lecserélése verte ki a biztosítékot.

is 2010.08.03. 13:32:46

@László56: igazi humoreszk volt, jot rohogtunk rajta. ilyen fapofaval ilyen marhasagokat leirni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:33:10

@bigapples: a párom szemez velük, remek a programjuk (hegyet Szegednek, plusz 99 nap évente minden magyarnak, stb.).

Terniak 2010.08.03. 13:33:33

@is: és az az érdekes, hogy a csalódásom indoka nem az, hogy mást csinálnak. Hanem, hogy éppen ugyanazt csinálják, amit a korábbiak.

Nem azért váltottunk, hogy ugyanazt kelljen néznem narancsszínben.

Terniak 2010.08.03. 13:34:29

@dzsaszper: ez mindig így szokott történni, Sólyom is új embereket hozott. Ezen ne húzd fel Magad.

Fideszbirka 2010.08.03. 13:36:22

Kedves Gábor, természetesen a fidesz a Bandwagon effektust használja ki akkor, amikor állandóan a hatalmas győzelemre, az emberek egyöntetű támogatására, hihetetlen mértékű, forradalmi változásra meg a többi hasonlóra hivatkozik.

(Amatőrebbeknek, akik még nem hallottak róla:
en.wikipedia.org/wiki/Bandwagon_effect)

Természetesen ez nem elégséges muníció négy esztendőre, de amint jönnek az első sikerek, le lehet cserélni az irányt a "teljesítjük a programunkat" című opuszra, oszt jól van.

....

Innentől a köznek:
A másik tény, hogy már orbánista diktatúra van, ami onnan tudható, hogy úgy nagyjából tíz-tizenöt kommentelő ebben a blogban (is) agonizál a demokráciáért, három műszakos munkarendben.
Külön gépészmérnök szak is indult a különféle Index-közeli blogokban, járműtervező szakiránnyal. Legalábbis erre utal a "Fékek és ellensúlyok" című első évfolyamos tananyag állandó nyúzása. (Gondolom az uv-k miatt kell így nyáron ezt erőltetni, felkészülés gyanánt.)

Na most nekem csak az a kérdésem, hogy ha itt a blogban már ezerszer és még egyszer bebizonyosodott, hogy diktatúra van, a jelen a legsötétebb rákosizmus mocsarát idézi, a jövő pedig csak a végítélethez lesz fogható... akkor miért kellene Orbánnak (ismertebb nevén: a Sátán) foglalkoznia a nép véleményével?

Hiszen szavazás úúúúgysem lesz, nem? Megírtátok hogy diktatúra van, tubicáim, nem? Fentebb már valamelyik agyhalott személyesen Szalai Annamáriát is diktátornak látta, nem?

Vagy akkor még sincs diktatúra? Vagy négy év múlva nem lesz? Ha diktatúra van, nem mindegy, hogy a közvéleménykutatók, már akik még szabadlábon lesznek, mit mondanak a Párt népszerűségéről?

Ha meg mégsincs diktatúra.... nem, abba belegondolni is rossz, mert akkor azt kellene hinnem, hogy csak néhány fotelellenzéki múlatja kedélyesen a napját azzal, hogy különféle blogokhoz kommenteket fűzve nyivákol fékekért meg ellensúlyokért, és ábrándozik fekete autókról. Akkor nyomorult senkinek kellene tekintenem a tisztelt közönség jelentős részét, aki itt éli ki a beteges rettegési hajlamait.

Szóval tuti, hogy diktatúra van.

Ringlósztár 2010.08.03. 13:36:43

Azonnali, nagyarányú adócsökkentés.

Terniak 2010.08.03. 13:38:09

@Fideszbirka: nincs diktatúra. ugyanaz a posvány van, mint volt.

Fideszbirka 2010.08.03. 13:38:46

@Teremszolga: Nem, az nem úgy van.

Ne hozzon a smittpál új embereket, sőt ő se jöjjön, mert nem elég demokratikus.

Ki kell hirdetni, hogy innentől megint a Haza Bölcse, dicsőséges Göncz Árpád lesz az Elnök, amíg el nem patkol, meg még utána is ezer évig, poszthumusz.

És akkor végre demokrácia lesz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:38:53

@genyamagyar: ezt a 30%-ot honnan szoptad (be)? Ilyet még maga a legendásan igazmondó Ferenc se állított, sőt, talán Gréczyzsóti se.

Ringlósztár 2010.08.03. 13:38:56

@Fideszbirka:
Miért, foglalkozik?
Szerintem ezek csak művészi happeningek, ahol időrő-időre bedobnak valami értelmetlen baromságot, aztán röhögnek a zemberek rökönyén.

qwertzu 2010.08.03. 13:39:00

Nincs hangom. Az azonnali benne van?

gauche caviar 2010.08.03. 13:40:26

@qwertzu: oké tudom, hogy nem pont a legokésabb a forrás, de mégiscsak mozgókép...

vagy ilyesmi ér?

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20100506-magyar-nemzet-drasztikus-lehet-az-idei-adocsokkentes.html

egyébként furcsállom a dolgot, mert konkrétan emlékszem, hogy májusban tudtam linkelni egy előtte-utána típusú ígéretet a fidesz.hu-ról, de most meg sehol a llink...

Fideszbirka 2010.08.03. 13:40:46

@Teremszolga: Dehogy nincs diktatúra!!!!!!!

Ennngemmm is figyelnek!
Mindenkittttt figyelnek!!!!!!!!

El is megyek sírni a helsinki bizottságnak vagy valami más egyét tetűfészek hazaáruló rohadék ballib ganély bandának, ha ráérek holnap délután és még nem vittek el.

genyamagyar 2010.08.03. 13:41:23

@Hepci: Látod hogy te is hogy beszoptad a fidesz mantrát????

gauche caviar 2010.08.03. 13:41:39

@qwertzu: csak az van benne. "Lesz idén nagyarányú és azonnali adócsökkentés?" Orbán válasza tömören annyi: "Lesz."
Utána még eljátszanak az ismételgetésekkel.

Terniak 2010.08.03. 13:42:53

@Fideszbirka: Őszintén? az elmúlt rendszerben betöltött állami tisztsége miatt tényleg lehetne más. Azt hiszem Kövér Lászlónak igaza van ebben. (plusz bebizonyosodott a hajlékony gerince fő sportdiplománknak, amikor kedélyeskedve válaszolt Bernie-nek).

genyamagyar 2010.08.03. 13:42:55

@Fideszbirka: te tényleg egy beteg fideszes droid vagy! Orbán képe az ágyad felett és arra vered? :-))))

Fideszbirka 2010.08.03. 13:43:26

Az viszont szerintem is pofátlanság, hogy azt mondták ezek (mármint a diktátorék) hogy az adó csökkenni fog, és erre nem lett az adó azonnal egy százalék csak jövőre kezdik bevezetni az egykulcsosat.

Én kimondom... összegyűjtöm a bátorságom és kimondom... a Ferenc alatt jobb volt!!!!!!!!!
Hozzon nekem valaki narancsot a börtönbe.

mizrolist 2010.08.03. 13:43:38

@Ordnassac: most ;) De még van 3 évük átszabni az egészet. 2014-ben változtatni nem lenne elegáns.

Más (off is): ezt pl. biztosan nem akarták... index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/03/a_forintgyengules_jol_betett_a_devizahiteleseknek/

Fideszbirka 2010.08.03. 13:44:32

@genyamagyar: Ha már a szexuális szokásaim szóba kerültek: nem tudnál linkelni egy képet az egyeneságú nőnemű felmenődről ha jó csaj?

(Jelzem, megint nem én kezdtem az alpáriskodást.:PPP)

qwertzu 2010.08.03. 13:44:42

@gauche caviar: Csak azért forszírozom, mert a görög helyzet kialakulásával (és a választás közeledtével), folyamatosan hátráltak ki ebből az ígéretből.

CSENDES 2010.08.03. 13:45:11

@dzsaszper: Nos, ezen nem kell rágódni, mert állítólat SL kinevezését követően is ugyanilyen arányú cserék voltak. Hanem a hangnem és a kommunikálása, azaz, hogy új KE szóvivője szerint a legmélyebb megbecsüléssel vannak a régi KE és munkatársai munkája iránt (ezért is rugdossák ki őket), de a "zemberek" óhaja miatt új KE felfogást kell érvényesíteni.

genyamagyar 2010.08.03. 13:45:38

" Orbán például tavaly novemberben az ATV-nek adott interjújában azt mondta, lesz 2010-ben egyszeri, nagyarányú adócsökkentés, ha a pártja kerül kormányra."

Várjuk, várjuk.....

tölgyes 2010.08.03. 13:45:52

Úgy látszik TG bekapcsolódott -már régen - a hivatásos (fizetett) aggódók táborába..Minden (jó-rossz) nyilatkozat után előre vetíti a fidesz bukásának lehetőségét. Végül is olyan nagyot nem téved..:) Hiszen ez a támogatottság biztosan el fog veszni, csak azt nem tudjuk, hogy mikor és miért.. Az aránytalan 2/3-ot biztosító többség nem jön izgalomba a média átalakításától sem. Ez a kérdéskör egy nem túl széles, a jelenlegi médiaviszonyok fenntartásában érdekelt, ámde hangos és könnyen-sokat nyilatkozó csoport problémája. Nagyjából azoké akik valamilyen szálon mégis csak kötődtek az előző rendszer pénzosztó, kliensműködtető mechanizmusaihoz. Ez az elégedetlenkedők a hivatásos aggódók esetében szinte tételesen kimutatható. Én azt gondolom, hogy a harc esetén, ezek a kimutatások komoly érvként és reklámfegyverként állnak majd a fidesz szolgálatára...És ezeket a fegyvereket szerintem be is fogják vetni.

Én úgy ítélem meg, hogy az elmúlt 20 évben a ballib média diktaturája folyamatosan érvényesülni tudott. 2006-ig a balllib diktatúrához még hegemónia is társult. 2006 őszén azonban valami megpattant. A ballib média meghatározó intézményei és személyei elszámították magukat. Nem vették észre, hogy a feltörő társadalmi elégedetlenség őket is érintheti. Megpróbálták elhallgatni bagatellizálni az elégedetlenséget.., megpróbálták megmagyarázni a megmagyarázhatatlant és felmenteni a hatalomgyakorlókat. Véleményem szerint ezért lesznek nagyon kevesen fogékonyak a jajveszékelésükre.

Az valószínűnek látszik, hogy a fidesz lényegében megőrzi fölényét az önkormányzati választásokon. Ez azzal fog járni, hogy a ballib szócsövek mozgástere tovább fog szűkülni. Azok a vidéki, nagyvárosi források, amelyek eddig őket támogatták megszünnek Ezért majd szemtanúi lehetünk néhány látványos pálfordulásnak.. Sokan mondják majd a táborba tartozók közül, hogy ez felháborító.. de könnyű lesz őket emlékeztetni arra, hogy amikor kiváltságosként a lehetőségek közepén ültek, akkor kevés érzékenységet mutattak mások nehézségei iránt.

Fideszbirka 2010.08.03. 13:45:55

@Teremszolga: Teljesen oké minden.

Csak így, hogy bejelentettétek a diktatúrát, kicsit félek.

Egyébként a smittpál tényleg ne legyen elnök. Legyen Kövér Laci, én bírnám.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:46:45

@genyamagyar: dehogy, kirésel egy narancsot, felhúzza rá és úgy veri. Mármint a Fbirka.

genyamagyar 2010.08.03. 13:46:56

@Hepci: hogy ezt csak a szocik mondják.

tölgyes 2010.08.03. 13:47:25

Úgy látszik TG bekapcsolódott -már régen - a hivatásos (fizetett) aggódók táborába..Minden (jó-rossz) nyilatkozat után előre vetíti a fidesz bukásának lehetőségét. Végül is olyan nagyot nem téved..:) Hiszen ez a támogatottság biztosan el fog veszni, csak azt nem tudjuk, hogy mikor és miért.. Az aránytalan 2/3-ot biztosító többség nem jön izgalomba a média átalakításától sem. Ez a kérdéskör egy nem túl széles, a jelenlegi médiaviszonyok fenntartásában érdekelt, ámde hangos és könnyen-sokat nyilatkozó csoport problémája. Nagyjából azoké akik valamilyen szálon mégis csak kötődtek az előző rendszer pénzosztó, kliensműködtető mechanizmusaihoz. Ez az elégedetlenkedők a hivatásos aggódók esetében szinte tételesen kimutatható. Én azt gondolom, hogy a harc esetén, ezek a kimutatások komoly érvként és reklámfegyverként állnak majd a fidesz szolgálatára...És ezeket a fegyvereket szerintem be is fogják vetni.

Én úgy ítélem meg, hogy az elmúlt 20 évben a ballib média diktaturája folyamatosan érvényesülni tudott. 2006-ig a balllib diktatúrához még hegemónia is társult. 2006 őszén azonban valami megpattant. A ballib média meghatározó intézményei és személyei elszámították magukat. Nem vették észre, hogy a feltörő társadalmi elégedetlenség őket is érintheti. Megpróbálták elhallgatni bagatellizálni az elégedetlenséget.., megpróbálták megmagyarázni a megmagyarázhatatlant és felmenteni a hatalomgyakorlókat. Véleményem szerint ezért lesznek nagyon kevesen fogékonyak a jajveszékelésükre.

Az valószínűnek látszik, hogy a fidesz lényegében megőrzi fölényét az önkormányzati választásokon. Ez azzal fog járni, hogy a ballib szócsövek mozgástere tovább fog szűkülni. Azok a vidéki, nagyvárosi források, amelyek eddig őket támogatták megszünnek Ezért majd szemtanúi lehetünk néhány látványos pálfordulásnak.. Sokan mondják majd a táborba tartozók közül, hogy ez felháborító.. de könnyű lesz őket emlékeztetni arra, hogy amikor kiváltságosként a lehetőségek közepén ültek, akkor kevés érzékenységet mutattak mások nehézségei iránt.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 13:47:28

nem láttam a műsort, de szalai annamária felteszem megüzente, hogy az mtv reggeli műsorainak vezetői jobban teszik, ha munkába menet előtt egy zabszemet dugnak a fenekükbe. és ha ez kényelmetlen nekik, akkor meg lehet távozni, mivel ez a népakarat. és nem hiszem, hogy a fideszben fognak török gábor okoskodásaira hallgatni. mert úgy gondolják, ezért vesztettek egymás után kétszer. és most amikor meg, amikor nem hallgattak semmiféle "demokratikus" okoskodásra meg pont nyertek. ráadásul világcsúccsal. ahogy kósa lajos a választások éjszakáján kicsit kapatosan a nép elé tárta. nem az volt a kérdés, hogy nyerünk, hanem csak az, hogy megugorjuk-e (sic) a világcsúcsot, mint iszimbajeva. a baj csak az, hogy a megye kettőben ugrották meg a világcsúcsot. szóval kósa-szijjártó tandem az európai mezőnyben már leszerepeltek. de ez a fidesz prominenseket láthatóan nem érdeklik. szóval szalai annamáriát se hiszem, hogy érdekelné az európai kultúra, vagy akár a távközlés, viszont tisztában van azzal, hogy egy főhatóság élén kereshet annyi pénzt, hogy nem csak a kócos haját egyenesítheti ki a fordásza, de még a ráncait is kivasalhatja a kozmetikusa. amihez egyébként illett volna gratulálni. szóval szerintem ez a helyzet. hogy az unió, a nagykövetek, meg az ebesz egy ideig problémáznak majd, aztán meg azt mondják, hogy pont nem érdekli őket észak balkán. de pénzügyi körök is így lesznek ezzel. magyarország elveszett ország lesz európában.

mizrolist 2010.08.03. 13:48:25

@gauche caviar: vagy rosszul emlékszel (előfordulhat), vagy a fidesz.hu-ról szedték le azóta az ominózus írást. (mondjuk ha emlékszel belőle valamilyen szövegrészletre, a Google Cache segíthet kitalálni, hogy törölték-e onnan az anyagot...)

Fideszbirka 2010.08.03. 13:49:11

@Hepci: Gratulálok a mélyliberális demokráciáért aggódó kis csapatnak a nívóhoz.

Amúgy mi a panasz tárgya? Ha a ti kutyátok kölke, a julika engedi el úgy magát ahogy én az előbb, akkor egyetértő kussolás van, nemde?

[nick] (törölt) 2010.08.03. 13:49:49

megugorgyukat írtam elébb, aztán nem akartam parasztozni kósát azért maradt ott az okoskodó "sic".

Ordnassac 2010.08.03. 13:50:11

@mizrolist: gyanítom 2011-ben vagy 2012-ben túlesnek ezen is, talán az új Alkotmánnyal együtt.

Rocky 2010.08.03. 13:50:12

1.
Nem gondolnám, hogy bárkinek is, aki négy (nyolc, tizenkettő) év után NEM ment el szavazni, bármifajta köze lenne a többiek játékához...

Ugye emlékszünk rá, amikor kedves ferencünk és a "baloldali értelmiségi" kórusban harsogta 2006-ban, hogy nem az utcán kell hangoskodni, hanem a szavazófülkében szavazni... aztán majd 4 év múlva újra... addig gyakorlatilag: KUSS!

Tehát mivel képviseleti demokráciáról beszélünk, a Fidesz teljesen jogosan értelmezheti a parlamenti többségét, arányát, a teljes népességre vetített elfogadottságának és nem 53 %-nak!
(a parlamenti szavazásokon sem kezd el senki lamentálni azon, ha a tartózkodók-nem jelenlévők is szavaztak volna, akkor az eredmény milyen lett volna...volnavolnavolna)

2.
Valaki ellen vagy valami mellett?

A tavaszi választás igen is arról szólt, hogy az ország nagy része, még hisz a demokráciában, hisz egy élhető országban, hisz egy, az emberek érdekét, értékeit képviselő kormányzatban, parlamentben!

Bármennyire is nehéz ezt elképzelni, de valószínűleg ez különbözteti meg a "jobboldal" szavazótáborát, a "baloldaliak+" ide-oda lengő, nemleszgázáremelés-ért, nyugdíjasajándékkosárért szavazó, felelőtlen nyugdíjasaitól, szokásból oda szavazóitól.
Akik igen, most annyira kiábrándultak, hogy még közülük is sokan a Fideszre szavaztak!
Jellemzően ők 60 év felettiek, alacsonyabb iskolai végzettséggel...

3.

Kutyapárt

Ami számomra sokkal elkeserítőbb, az az "értelmiség" válasza illetve eleve elrendelt "baloldalisága" erre az egész Orbán, Fidesz kérdésre...
Még csak az esélyt sem adják meg a bizonyításra, a munkára!
(100 nap pl.)

Nyilvánvalóan rengetegen a zsíros állásaikat féltik, teljesen jogosan, mert érzik, hogy eddig valami olyan munkáért kaptak, olyan sok (köz)pénzt, amiért nem igazán dolgoztak meg, vagy ha igen, azt nem a köz javáért tették, hanem az uralkodó elit pénzszivattyúinak a működtetése céljából!

Akinek pedig 20 év Demszky kutyáskodás után -a saját városát gyökeresen érintő ügyekről- a totális cinizmus a megfelelő válasz, az ne csodálkozzon azon, ha az őszi választások után, az önkormányzatokban is létrejövő totális Fideszes többség fog diktálni...

De talán nem is baj ez!
Értsük már meg végre, hogy a politika nem játék, hanem a közös ügyeink legéletbevágóbb színtere! Ahol élet-halál harc folyik, mindenféle szinteken!

...aztán 4 év múlva ki kell mondani az ítéletet a szavazatunkkal, aki pedig otthon marad, az utólag ne akarjon beleszólni!
Utólag ne legyen hivatkozási alap (47%)!

Üdvözletem!

Fideszbirka 2010.08.03. 13:51:51

@Rocky: Én teljesen egyetértek, de ez nem számít, mert te is hülye fideszes birka vagy és menjél a szíjjártóhoz tanulni - fogja mindjárt bégeni a nyáj.

genyamagyar 2010.08.03. 13:54:25

@tölgyes: Pálfordulás a jobboldalon lesz, ugyanis lassan elkezdik Orbánnak benyújtani a számlát (az eddigi klientúra), ez az egyik dolog, a másik az, hogy Orbán retteg attól, hogy megfúrják, ezért minden tehetséges embert elmar maga mellől. Csakhogy most többen úgy érzik, hogy eljött az idejük, kéne valami konc nekik is - de nincs, mert Orbán fél tőlük. (Most éppen Gémesi nyevákolt, hogy baj van, mert a fidesz ellene indít jelöltet.) És amikor a csalódottak száma elér egy kritikus tömeget, akkor kezdődik majd hajcihő. A szocik meg kérnek egy kávét... :)

tölgyes 2010.08.03. 13:55:13

@Fideszbirka: Tegnap nem tudtam Önt viszont köszönteni! Most megteszem: Minden jót Önnek.

porfelhő 2010.08.03. 13:56:03

@genyamagyar:
Pontosan igy van ahogy írod. Az biztos, hogy sok embert nagyon meg lehet győzni , azokat akik nem igazán foglalkoznak a mindennapi politikai eseményekkel. Egy picit jobbnak érzik, vagy gondolják az életüket, és valóban elhiszik, hogy jobb. De azért én nem általánsitanék. Ugy gondolom a többség előbb utóbb rá fog jönni, ha a beígért dolgok nem teljesülnek.

dzsaszper 2010.08.03. 13:56:55

@CSENDES: @Teremszolga: Schmitt és a Fidesz helyében (legalább a látszatra ügyelve) azoknak az embereknek a nagyját megtarottam volna, akik a törvényjavaslatok aláírását/alá nem írását készítik elő...
Így kicsit hiteltelennek tűnik a Schmitt nyilatkozat, hogy jottányit sem enged abból, hogy az alkotmány őre legyen...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 13:58:06

@Fideszbirka: már bocs, te ölég hüle vagy figyelmetlen lehecc, ha engem mélyliberálisnak találsz. Szíves figyelmedbe ajánlom, Pburzsuj pl. ócska udvari nyaloncnak nevezett. :)
Nem vagyok se ilyen, se olyan; fentebb írtam, el se mentem szavazni.

CSENDES 2010.08.03. 13:58:17

@tölgyes: Köszönjük EMESE (már a duplázást)

lüke 2010.08.03. 13:59:08

Mit akartak az emberek?Megszabadulni a bank oligarchia terheitől ,a hazugságoktól és a káosztól
s a szétvert szociális hálót és társ egyenlőséget- ha van- visszakívánják.
Nem a Fidesz mellett ,hanem a korrupt MSZP-SZDSZ ellen- ami a legnagyobb baj- voksoltak.Ezt a Fidesz jól felismerte, s kellőképpen konspirált.
S hogy nincs fülke forradalom és 12 pont része-NER- valamint gazdasági szabadságharc az nyilvánvaló.
Ez csak OV patetikus világa.
A Fidesz ,ha gazdaság élénkítésére nem tesz lépéseket , elveszett.
S nemcsak a Fidesz, hanem az istenadta nép is, amely a nyomor küszöbén áll.
A Fidesznek olyan sok frontos harcot kell majd folytatnia, ill sok fronton nem müködö államot örökölt- közigazgatás ,közoktatás, egészségügy ,infrastruktura stb- hogy a bukás is benne van,ami természetes.Minden ép elméjű gondolkodó tudja.De ne szurkoljunk ab ovo ellene.Kinek jó ez? 24 év recessziót semmilyen gazdaság nem fog elviselni

genyamagyar 2010.08.03. 14:01:07

"A tavaszi választás igen is arról szólt, hogy az ország nagy része, még hisz a demokráciában, hisz egy élhető országban, hisz egy, az emberek érdekét, értékeit képviselő kormányzatban, parlamentben!"

Egy szart! A tavaszi választás arról szólt, hogy a "zemberek" buták mint a tők és szeretnek panaszkodni és hinni a csodákban. A magyar tsd egy 8 éves gyermek szintjén van mondjuk egy amerikai, egy svéd vagy hollandhoz képest.

Fideszbirka 2010.08.03. 14:01:17

@tölgyes: Tölgyes úr, remélem jól telik napja.

Retteg már a diktatúrától?

gauche caviar 2010.08.03. 14:02:26

@mizrolist: ez itt viszont érdekes (ez a legépéelt része az imént idézett videónak)

"Hogyha már az adót és a vállalkozásokat sújtó adókat említette, ami valóban az egyik talán legnagyobb bajunk. Minden gazdasági problémánk egyik gyökere. Szóval eddig nagyarányú egyszeri adócsökkentést emlegetett Ön is politikustársai is. Ma már mást mondott, illetve nem mást, csak ennek egy másik részletét az adó egyszerűsítést. A kettő együtt jár. Akkor beszéljünk az egyszeri nagyarányú adócsökkentésről. Ha 2010-ben a választók jóvoltából Ön kap felhatalmazást, akkor lesz 2010-ben egyszeri nagyarányú adócsökkentés?
- Lesz.

- Hány százalékos?
- Hát az attól függ, hogy hány csontvázat találunk a szekrénybe és az itt elmondott 1300 milliárd forintból mennyi hiányzik a kasszából. Tehát, hogyha ezek a számok igazak-e, amiket most mondunk.

- Decemberre kész a programjuk, azt mondta. Hát abban mi szerepel?
- Az irányok szerepelnek a programban.

- Még mindig csak az irányok és akkor a számokat nem tudjuk meg?
- Számokat akkor tudunk, amikor tudjuk a magyar gazdaság választás utáni pontos állapotát."

Ami viszont itt nagyon érdekes, hogy "számokat majd választás után fogunk tudni".
Na, elméletileg hónapja ott fekszik Orbán Viktor fiókjában a hírhedt csontvázjelentés, megvolt az átadás-átvétel, elvileg most már ismerik a számokat.
De nem mondják.
Mert bizonyára valami IMF-EU pókerben nem akarják kiteríteni idő előtt a lapjaikat.
Csak ugye elég egyértelmű, hogy ezt a partit nem az IMF-EU-val játszák, hanem a magyar választókkal, az "idő" pedig az önkormányzati választások.
(Mondjuk azért arra is kíváncsi leszek, hogy tényleg mindent elhoz a fidesz? hiszen 4 éve a legtöbb helyen narancsosok tolják, és hát jópár helyre azért most ki lehetne írni, hogy rosszabbul élünk, mint 4 éve.... a kánaán-projekt legalábbis elmaradt)

porfelhő 2010.08.03. 14:04:22

@genyamagyar:
Csak várjad nyugodtan a nagyarányu adócsökkentést. Nem tudod melyik napra esett, ha volt már, mert ebben a nagy melegben nekem már elég a munkámra koncentrálni?!

Fideszbirka 2010.08.03. 14:04:42

@Fideszbirka: A te értelmezésedben a "kis csapat" néven téged jegyezlek?
Ez nem egy nevesített csoport. Ami meg burzsuj úr véleményét illeti... én nem tudok rá haragudni míg Kárpátiákat linkel be.

tölgyes 2010.08.03. 14:04:45

@genyamagyar: Nyugodtan álmodozhat. Most Az Ön számára a cselekvés helyett az álmodozás időszaka köszöntött be... A fideszben is lesznek elégedetlenkedők: bizony lesznek, bár Gémesi soha nem volt fidesz.. Sajnos ő túl sokáig ült Ibolyka szoknyáján, amiről aztán Ibolyka úgy rázta le, ahogy a morzsát szokás étkezés után...A kávéra még várni kell:)

CSENDES 2010.08.03. 14:04:51

@gauche caviar:
Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány ebben az évben nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók e terhei a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.

Na most. Erre mondta OV, hogy de lesz idén egyszeri, nagyarányú adócsökkentés.

Ezzel szemben, a vállalakozók nyereségadójának csökkentett százalékkulcsát kiterjesztették 500 millió forintra ( ez egyébként nem jelent sok vállalkozót)
A munkáltatók járulékterhéhez egyáltalán nem nyúltak, s a munkavállalóké pedig majd jövőre, mert egyelőre a legfontosabb, hogy a takarítók (bejárónők) és a nörszök után csak minimális terhet kelljen fizetni.

lüke 2010.08.03. 14:04:54

@humperdinck
ja ja:)
most melyik vagy ?a plizrilizmiletmigos?
vagy a Jancsi és Juliskás
you like it azt a Miki Jäger énekli

genyamagyar 2010.08.03. 14:06:18

@bigapples: @bigapples: már megbocsáss, ebben a cikkben egy szó sem esik arról, hogy mennyire növekedett a magyar életszínvonal. Az hogy az Eu-s átlaghoz képest mennyit, az semmit nem mond arról, hogy önmagához mennyit.

lüke 2010.08.03. 14:06:30

@fideszbirka:
te sokat hallgatódzol:)
nem valami agens/t vagy?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 14:06:33

@CSENDES: arról kivételesen nem Tölgyes (meg a Fidesz) tehet, hogy ez a blog.hu egy rakás szar...

Rocky 2010.08.03. 14:06:33

@genyamagyar:

"A magyar tsd egy 8 éves gyermek szintjén van mondjuk egy amerikai, egy svéd vagy hollandhoz képest. "

tsd = ? = hülye vagyok?

Nyilván ez is a merjünk kicsik lenni "projektnek" a része:
az amerikai, svéd, holland "pógár" sokkal-sokkal okosabb és ügyesebb a magyar birkánál...

genyamagyar 2010.08.03. 14:07:00

@porfelhő: Orbán megigérte! És ha ő valamit megigér....

macesz 2010.08.03. 14:07:59

lesz még itt tetszettek volna kérem szépen...

Fideszbirka 2010.08.03. 14:08:09

tök jó, hogy itt emberek várakoznak a nagyarányú adócsökkentésre.

Azt tudom mondani, mint tapasztalt várakozó, hogy kitartás, srácok.

Én már vagy öt éve várom hogy ugorjon az a tetvedék pannon puma meg nagy legyen a jólét ahogy a FERENC mondta, oszt sehol semmi.
Gondolom nektek eddig minden bejött és csak most jött el a várakozás időszaka. Hát, szopás.

Olganéni 2010.08.03. 14:08:32

És ha még a kevés megmaradt gaz vadkapitalista kizsákmányoló külföldi tőkét is kizavarják kis hazánkból, ami még ittvan, meg a külföldi befektetőkkel eldobatják az állampapírjainkat, amik eddig így vagy úgy fedezték az állam költését, akkor rövidesen nem 1millió új munkahely lesz, hanem 1millió új munkakereső...

tölgyes 2010.08.03. 14:08:34

@Fideszbirka: Önnek is minden jót!

Furton fúrt rettegek a fidesz diktatúrától.. Képzelje milyen pocsék lesz, ha ezeknek megint bejön.. és megint nem kúrják el:)

vic 2010.08.03. 14:09:51

a hatalomra kerülő másodvonalbeli emberek most kezdenek eltávolodni a földtől, és a legnagyobb baj az lehet/lenne ha komolyan elhiszik azt amit mondanak...

A kommunikáció egy dolog, de legalább saját magukban kéne tisztán látniuk, hogy mennyire forradalom és mennyire alkotmányozó kétharmados felhatalmazás az, hogy a szavazni elmentek 53-54%-a rájuk adta a voksukat...
továbbá a voksokból mennyi a korlátlan bizalom voksa, és mennyi a megelőlegezett bizalom amelyet hatékonyan erodálnak a hasonló arrogáns, lényegi lépéseket nélkülöző, választói akaratot félre értő (vagy tudatosan félremagyarázó) lépések...

politologus számára (szerintem) a kérdés az, hogy ezt követi-e felismeri-e valaki vagy önmaguknak is megmagyarázzák a tutit...

konkrét véleményem szerint a média törvény Sláger/Danubius rádiót kitúró 4 szavas last minute módosítása -szerintem- pürroszi győzelem lesz... jogilag megvédik a Class-ot/Neo-t (ha megvédik), de hihetetlen károkat okoz... ezt a kártyát nagyobb, fontosabb dologra (pl eü) kellett volna eljátszani...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 14:10:01

@genyamagyar: ugyan, kérlek, ne írj ekkora ostobaságokat. Kedves unokaöcsém kiköltözött Ámerikába bő 10 éve, úgy elbutult, mint a tök.

Fideszbirka 2010.08.03. 14:10:22

@lüke: Tegnap már bejelentettem hogy az agentT nick temporarily out of order - de a hallgatózást nem annyira értem.

genyamagyar 2010.08.03. 14:11:32

@Hepci: A kedves unokaöcséd itthon vajon nem butult volna el?

AkarkiJ 2010.08.03. 14:11:36

@Rocky:

"z amerikai, svéd, holland "pógár" sokkal-sokkal okosabb és ügyesebb a magyar birkánál... "

hát, ha az életszínvonalat nézzük összehasonlítási alapnak a kérdés eldöntéséhez, akkor igen :)

CSENDES 2010.08.03. 14:11:51

@dzsaszper: Engem nem kell meggyőzni a hiteltelenségről, mert én nem tartoztam a "zemberek" közé, akik az Ő "másfelfogású" elnökösködését várták.
Sajnos már régen nem szimpatikus nekem, így hitelességén sem gondolkodtam el.

tölgyes 2010.08.03. 14:13:38

@Olganéni: Ha multik eldpbják, akkor nagyon jó lesz Önnek: felszedheti.. de ne aggódjon: nem lesz ingyen ebéd. Dolgozni kell. (mellesleg az IMF kiimporítása után megélénkült a kereslet a magyar állampapírok iránt...:) Ők már tudnak valamit???

Fideszbirka 2010.08.03. 14:13:40

@Olganéni: Olga néni tisztelettel csókolom a kis kezét, merre tetszik élni hogy menekül a tőke, Pakisztánban?

Nálunk itt a debreceni Csapó utca térségében csak az elmúlt hónapban nyílt két új bankfiók. Biztos mert olyan rossz nekik itt.

lüke 2010.08.03. 14:15:20

@rocky
ha magyar nyolc, akkor az amerikai 2,5
amit nem lehet hasonlítani a felnött Ny-EU-hoz, s nem beszélve Svédo-ról, ahol hány éve/százada nem volt
háború?

persze ,a dollár konvertibilis

Fideszbirka 2010.08.03. 14:16:32

A minap olvastam egy felmérést, mely szerint amerikai középiskolások között végeztek egy felmérést, és a tanulók jelentős csoportja volt meggyőződve afelől, hogy az eszak-déli háborút az angolok és a németek vívták.

Bocs, de én nem akarok ilyen fejlett lenni.:DDDDD

[nick] (törölt) 2010.08.03. 14:18:44

@Humperdickk:
a gazdaságon múlik minden. washingtont elzavartuk a sunyiba, velük nem tárgyalunk, ez eddig tiszta sor. kérdés, hogy londonnal, és brüsszellel mi lesz. szerintem ez:

www.youtube.com/watch?v=JN5mQ7WQzN0

szóval velük kiegyezünk döntetlenben. kínai recesszió, vagy egy perzsa háború, vagy egy urdu járvány lenne itt problémás. szóval pekingi, teheráni, vagy karacsi történések ma relevánsabbak a magyar közpolitikában annál, hogy mit mond szalai annamária. az üzemanyagárakon múlik a fidesz támogatottsága. a lakosság adósságállománya a forint árfolyamon múlik, a szponzorok vagyona pedig a budapesti értéktőzsdén. a vissza nem térítendő támogatásokat meg majd lenyúlják a haverok, ez eddig is így volt, csak most legfeljebb valamelyest módosul a kör. ettől függetlenül brüsszel meg fogja vágni a támogatásokat, csak az okokat keresik.

az ellenzék érdektelen. nagyjából ez az lmp és jobbik története:

www.youtube.com/watch?v=tAmQ8ujsLjs

lüke 2010.08.03. 14:18:59

@tölgyes
keresem a magyar állampapírokat
gagner, verdienen vagy earn?

talált:)

alessandri 2010.08.03. 14:19:22

Szalai Annamária "kedvesen mosolyogva". Utoljára a Juraban a Tyrannosaurus Rex mosolygott így. Utána azonnal harapott.

genyamagyar 2010.08.03. 14:21:23

@vic: "politologus számára (szerintem) a kérdés az, hogy ezt követi-e felismeri-e valaki vagy önmaguknak is megmagyarázzák a tutit..."

Nézd, a hatalom a gyenge emberek személyiségét erősen torzítja. Orbán gyenge ember ést komplexusa van, ez teljesen egyértelmű. A fidesz vezérkara alapvetően egy buta társaság. Lázár? Aki ellop... bocsánt, élt a lehetőséggel - a költségtéritést? Navracsics, akinek nincs egy saját gondolta, de még igy is kétszer annyi van, mint Pelcznének, vagy Pokorni, akinek torkán akadt a turul, esetleg Varga "jótanuló" Misike? Hogy a "fogalmam sincs semmiről de lesz bankadó" Matolcsy? Vicc az egész bagázs...

Olganéni 2010.08.03. 14:21:46

@Fideszbirka: háát ebből azért elég húzos messzemenő következtetéseket levonni mélyen tisztelt birka úr, időnként nem ártana belepislantani némely kimutatásba, amiből pl. látható, hogy aktuelle mennyi magyar állampapírt birtokolnak külföldi befektetők, meg ilyen apróságok, nem pedig elájulni, hogy a vérünket szívó bankok már megint új fiókokat nyitottak, mint az életszínvonal és a gazdasági fejlődés legjobb indikátorait (amitől áttételesen megintcsak a szolgáltatásaik lesznek drágábbak)...

tölgyes 2010.08.03. 14:23:12

@AkarkiJ: Vagy csak nem volt 40 éves orosz megszállás..és nemjutott nekik Gyurcsányékból se.. Én szívesen odaadnám nekik mind a kettőt.. aztán lássuk mire mennek:)

genyamagyar 2010.08.03. 14:23:39

@Fideszbirka: És azt a riportot láttad, amikor a Blahán márc.15.- előtt megkérdezték, hogy mit ünneplünk március 15.-én? Tudod mit feleltek az okos magyrok? Hogy az 1956-os forradalmat! Bruhahaha! :-))))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:24:04

@lüke: értem én ezt? ja, egyik sem, merhogy nincs benne n betű. Így valami egészen mást jelent. :)

Olganéni 2010.08.03. 14:24:24

@tölgyes: persze hogy megélénkül a kereslet, ha nagyobb kamatfelárat kell fizetnie a kedves magyar államnak, hiszen jobban jár a T. befektető, persze kicsit magasabb kockázattal. De ez többe kerül. Az államnak is, így neked is. Ez nem olyan bonyolult. Az meg, hogy a multi ellopja, az az ország hibája, hogy hagyja, nem a multié, az geci, ott lop, ahol hagyják.

genyamagyar 2010.08.03. 14:26:50

@lüke: Nem volt háború a svédeknél? Okos nép... Érdekes, hogy mi mindig belekeveredtünk.. Mintha mindig sikerült volna csőbehúzni ezt az okos népet. Azt a kutyafáját...

Ja és mi is van a németekkel? Ja hogy ott volt háború és mégis Európa egyik legfejletebb országa? Ezt most hagyjuk... :-)

Rocky 2010.08.03. 14:29:40

Annyira jó titeket olvasni :DDD

TEHÁT, akkor az alábbi lépéseket vártátok, az alábbi módon:

1. Adócsökkentés, de úgy, hogy közben ne nőjön a hiány vagy máshonnan ne vonjanak el miatta pénzeket!
okos!

2. Az emberek érdekeit képviselő köztisztviselők, közszolgák megjelenése, de úgy, hogy közben "antidemokratikusan" nem vonják felelősségre a régi garnitúrát, nem küldjék el őket, ne vegyék vissza a több milliós végkielégítéseket, sőt az óriás fizetések is megmaradjanak!
okos!

3. A média ugyan irányított és korántsem oknyomozó, tényfeltáró, sőt kifejezetten "baloldali" kötődésű, ez változzon meg, de nem "antidemokratikus" módon (SZ.A., új médiatörvény)!
okos

4. Szabályozzuk végre a bankokat, biztosítókat, az nemzetközi pénzhiénákat, de nem bankadóval, ne szigorításokkal, ne azzal, hogy bebizonyítjuk, hogy mo. az IMF-től függetlenül is tud létezni!
okos

5. Javítsunk a közbiztonságon, de ne úgy, hogy börtönbe zárjuk a (fiatalkorú) bűnelkövetőket, ne a rendőrség megtisztításával...
okos

És mindehhez egy rettentő cinikus és pesszimista hangulatot hozzáadva, a külföldi haverunk vállára támaszkodva röhögünk a maradék magyarok küzdelmein!

BRAVÓ!

(én úgy gondolom, hogy ti ezeket nem komolyan és nem a józan észt követve mantrázzátok, hanem komoly politikai érdekből és (eddigi) anyagi támogatásotok reményében, ami az újfajta hatalom megjelenésével eltűnni látszik...)

tölgyes 2010.08.03. 14:32:10

@Olganéni: Itt a messzemenő következtetéseket maga vonja le.. Máris vizionál összeomló menekülő külföldi tőkét utcára dobált állampapírokat:)

Fideszbirka 2010.08.03. 14:32:43

@Olganéni: Olga néni kérem ne stresszelje agyon magát.
Még megárt.:))))
Inkább kérem szépen legyen kedves szólni, amikor MAJD menekül a tőke, hogy figyeljek. Mert amíg még NEM menekül a tőke, addig inkább nem érdekelnek a népszava ízű hangulatkeltések.

Caprica99 2010.08.03. 14:33:21

@tölgyes: hát ezt meg honnan veszed?
Érdekes, én a New York Times-ban egészen mást olvastam....

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:34:11

@[nick]: vannak itt már emberek, akik komolyan azt hiszik (vagy azt hiszik, hogy a zorbán azt hiszi), hogy majd a kínai (arab, orosz, undzovájter) tőke (LOL!) fogja majd megfinanszírozni a habzsidőzsit, merhogy nekünk az eu meg az ájemef neadjon, mer beleugat mindenbe. Mermajd a ruszki nem fog. Nem szokása az neki, ezért is kellett kizavarnia a Vikinek őtet annó.

De vissza a topikhoz: a fidesz nem mondta a progijában, hogy szalaiannamária, meg 9 év, ecetera. Asztat meg mondta, hogy mocskos szoclibsik, kirúgták a szászkarcsit. Szal akkor nem erre szavazott a kétharmad, ergó a szalaimarik ne pofázzanak, nyalom a szájukat, alássan. QED.

Fideszbirka 2010.08.03. 14:35:46

@genyamagyar: Figyelj, ha neked úgy jobb, hogy a magyarokat segghülyének tartod, az amerikaiakat meg vérokosnak, akkor ezzel legyél boldog.:))))))
Engem az sem hat meg különösebben, ha azért érzel így mert a Szent Kiválasztottak Csőrösorrú Népéhez tartozol. Ebben az esetben meg tradicionálisan kötelező a magyargyűlölet, a tradíciók meg szép dolgok.:)))

Fideszbirka 2010.08.03. 14:37:52

@Rocky: Nem, többségükben vér komolyan mantrázzák, és még büszkék is magukra érte:)))))))))

Biztos majd valamikor kapnak érte partizán érdemcsillagot vagy mi a retket, ha úgy hozza (ne adja a jó isten) a történelem.:DDDDDD

genyamagyar 2010.08.03. 14:37:56

@Rocky: Bizony a sok buta fideszdroid, ezt amit leírtál, mind elhitte. Rájuk is szavazott. Most meg csak néznek...

Ordnassac 2010.08.03. 14:38:00

@lüke: gyanítom nem Halda. ;-)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:40:29

@Fideszbirka: bocs, de tökmindegy, okos-e az amcsi, hüjeje a magyar. Neki van pénze meg kurva nagy hadserege, a magyarnak meg nem van. Ergó ha pénz vagy védelem kell, hozzá fogunk fordulni. Szopás, de ez van: én pl. kocsimra sem a 80 éves nagyimtól kértem, hanem a banktól. A kurva anyámat, mi?

Szimba 2010.08.03. 14:41:09

@Ordnassac:

Ez nálam a gúny jele volt!:))
Gondolj Dolores Umbredge-ra!

Fideszbirka 2010.08.03. 14:41:58

@Humperdickk: Melyik habzsidőzsi is?

Még mindig ott tartunk, hogy a magyar alkosság túlfogyaszt?
Ha ezt akartad izenni, akkor inkább ne felelj csak bólints, mert ebben az esetben nincs miről beszélni. Uramisten.

.........

Mindenkihez:
ti láttatok már pártprogramot választás előtt?
Mi az, h nem volt beleírva a szalaiannamária?
Esetleg azt is bele kell írni, hogy melyik állami gyárba vesznek fel villanyszerelőt?
Iiiiiiisten az égben...

Caprica99 2010.08.03. 14:42:54

@Fideszbirka: most komolyan!
Mit jöttök folyton ezzel a "rettegéssel"?
Ki retteg? Szerintem ti - mert folyton ezt emlegetitek!

Semmilyen normális érvetek nincs, semmilyen vitakultúrátok nincs, ha bárki meg meri kérdőjelezni OV terveit, elképzeléseit, tetteit, azonnal csak a rettegéssel tudtok tromfolni!
Meg jöttök az elmúklt 8 évvel!
A maszop nem volt 2/3-os többségben! Ti voltatok a legnagyobb ellenzéki párt!
Miért hagytátok hogy idáig fajuljanak a dolgok?
Miért nem léptetek közbe - ti megtehettétek volna?!

Persze, sokkal kényelmesebb volt játszani a sértődöttet, kivonulni az ülésekről, mintha rátok nem is tartozna az
egész - meg így könnyebb volt különféle sporteseményeken megjelenni külföldön, vagy nyaralgatni a tengerparton, felmarkolni a nem kevés képviselői fizut a semmiért!

Olganéni 2010.08.03. 14:44:22

@Fideszbirka: én nem érezném húdenagy biztonságban magam pusztán attól, mert elkapkodtak egy csomag diszkont kincstárjegyet 3 hónapos!!! lejárattal, lényegében ez már a spekulatív tartomány határa. Reméljük nem lesz leminősítés!

Fideszbirka 2010.08.03. 14:44:32

@Humperdickk: Anyukád foglalkozásával nem tisztem törődni, ha igaz amit írtál, hát nehéz kenyér az.

ami meg az USA nagy hadseregét meg gazdagságát illeti, ne keverjük már a dolgokat. senki nem mondta, hogy nem gazdagok, vagy akár hogy nem jó katonák, voltam velük hadgyakorlaton.
Az viszont tény, hogy jelentős részükben nem rendelkeznek akkora lexikális tudással, mint egy magyar nyolcadikos. Ezen szarozhatunk, csak nem tudom minek.

Fideszbirka 2010.08.03. 14:45:16

@Olganéni: mhm, reméljük. Megegyeztünk.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:47:11

@Fideszbirka: beírtam ide pár sort, a fideszprogramból ollóztam ki. Óvassá vaze, nem árt, nemsbíti a lelket.

Habzsidőzsi: pazarló, rosszul működő elosztórendszerek, állami vállalatok, egészségügy stb.

Rocky 2010.08.03. 14:47:58

@Humperdickk:

Látod milyen "okos" vagy...

"kocsimra sem a 80 éves nagyimtól kértem, hanem a banktól"

Értelmes ember nem vesz fel kölcsönt kocsira, tv-re, utazásra stb...

Lakásra is csak akkor, ha az "rövid" (5-10év) időn belül meghozza az árát (többet fog érni, mint amennyiért vetted+kamatok)!

Na kocsi garantáltan kevesebbet fog érni!

Gyűjts egy évig kocsira, aztán olyat vegyél, ami abból kijön!

És akkor nem kell aggódnod az árfolyamon, hogy ellopják, hogy mennyit veszt az értékéből az első két-három évben!

Még szerencse, hogy amikor mi vettünk lakást, akkor a szüleinktől kértünk kölcsön és nem egy banktól...

Szimba 2010.08.03. 14:48:23

@Ordnassac:
Boszorkány!:))))
De nem is a szépségéért nem szeretjük, hanem a cenzori álmai miatt!!!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:49:19

@Fideszbirka: és ha buták? Akkor majd igazad lesz, és nem kell a pénzük meg a katonai erejük? Mi van?

Fideszbirka 2010.08.03. 14:49:26

@Caprica99: most komolyan ne basszál már föl agyilag.
Én rettegek? Én a ferencetek uralma alatt se ríttam tele a világhálót, barátom:)))

Olvass már vissza egy picit, csak ebben a blogban, a korábbi cikkeknél, hogy hány szegény sorsüldözött ballib szerencsétlen bőgte tele napi szintem a száz darabos papírzsebkendőt, hogy jahhahhahahajj istenkém oda a demokráciaaaa a gonosz orbán jahahhahahaaajjj e lvette a fékeket és az ellensúlyokat, Stumpf alotmánybíró lesz úúúúristen, Smitt elnök lesz úúrristen, azt a szegény derék simort meg báhánjáhák úristeeeen

Én rettegek, mi rettegünk??? Ezek a lelkibeteg nyomorult szerencsétlenek rettegnek, mert már csak attól áll fel a cerkájuk vagy tényleg nem tudom már követni, hogy mi okból.

andzsin 2010.08.03. 14:50:43

Rómában is mindig a nép érdekeire hivatkoztak, aztán mi lett belőle. Orbán egy született Cézár. Sikeresen alkalmazta a 20 év alatt a Divide et impera-t, és most Augustusként tetszeleg. Hamarosan hónapot neveznek el róla, ha így halad.

Ordnassac 2010.08.03. 14:52:21

@Szimba: tudom, én is annak szántam. ;-)

Fideszbirka 2010.08.03. 14:52:31

@Humperdickk: te tényleg nem bírod felfogni amit mondok? Ki beszélt itt az amerikaiak pénzéről? Ki beszélt az amerikaiak katonai erejéről?

ezzel az erővel arról is beszélgethetünk, hogy miért szoktam az USÁnak meg Kanadának szurkolni jéghokiban. Az is van ilyen releváns.

herbert 2010.08.03. 14:53:02

@bigapples: "Masszív, tudatosan értékválasztó és elkötelezett szavazóréteggel rendelkezik a párt"
:))
Erről a kuruc edelényi képriportja ugrik be a Fidesz jelöltjének választási gyűléséről. Azért szép próbálkozás volt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:53:16

@Rocky: Olyan helyen lakom, ahol kocsi nélkül kurva kemény az élet, és jött a gyerek, a régi 25 éves verda meg szétrohadt. És nem egy évig kellett volna kocsira gyűjtenem, hanem 3-4 évig. És nem luxuskocsit vettem, hanem kétmilláért egy asznált szuzukit. Tudom, szarul keresünk az asszonnyal. Ketten 5 diplomával, 4 nyelvvizsgával meg is érdemeljük.

andzsin 2010.08.03. 14:53:23

@Fideszbirka: kár ezen élcelődni. Próbáld meg elképzelni, hogy Merkel a saját volt kancelláriaminiszterét jelöli AB bírói székbe, a saját pártjának alelnökét jelöli köztársasági elnöknek és mindezt úgy, hogy valahonnan a távolból küld egy jelet a Bundesratnak mit is szeretne látni. A németek egyenként fognának fegyvert...Ilyenkor látszik csak igazán milyen csökött ez a magyar jogállam, ami már régen nem az , aminek lennie kellene.

Ordnassac 2010.08.03. 14:53:31

@Fideszbirka: "most komolyan ne b*sszál már föl" <--- tudod, inkább föl, mint meg, nemde? ;-)

Fideszbirka 2010.08.03. 14:53:53

@Humperdickk: Ami meg a habzsdőzsit illeti, már megtörtént a kevesebb képviselős választások megpendítése, ne legyen annyi léhűtő képviselő stb.

Válasz balról: Uuuurammisteeeeennn a demokráciaaa.

Ordnassac 2010.08.03. 14:54:02

@Fideszbirka: "Az is van ilyen releváns." <--- és még lehet, hogy érdekesebb is. :-)

andzsin 2010.08.03. 14:54:12

@Fideszbirka: kár ezen élcelődni. Próbáld meg elképzelni, hogy Merkel a saját volt kancelláriaminiszterét jelöli AB bírói székbe, a saját pártjának alelnökét jelöli köztársasági elnöknek és mindezt úgy, hogy valahonnan a távolból küld egy jelet a Bundesratnak mit is szeretne látni. A németek egyenként fognának fegyvert...Ilyenkor látszik csak igazán milyen csökött ez a magyar jogállam, ami már régen nem az , aminek lennie kellene.

Caprica99 2010.08.03. 14:54:15

@Fideszbirka: te piszokul el vagy tévedve!
Neked van Viktorod, nekem viszont nincs és soha nem is volt ferencem!

Látod, most is csak "rettegni" tudsz!
Össze sem számolom, hányszor írtad le ebben a pár sorban a "rettegés" szót!

... és látod?
Az érdemi részre most sem válaszoltál, mint amennyire ez jellemző is rátok!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:55:05

@Rocky: ja: lakáshitelt nem vettem fel, mert nekem nem adtak. ezért kellett a kocsi, mert saját pénzemből, saját erőmből építettem házat oda, ahova a kutya se akart. Arr volt pénzem.

Rocky 2010.08.03. 14:55:25

@Caprica99:

"Miért hagytátok hogy idáig fajuljanak a dolgok?"

Ha jól értelmezem a mi (többes sz. 2 személy kategóriát), akkor te a TI táborába tartozónak definiálod magadat! - mármint a MI szemszögünkből!

Akkor ebben az esetben szeretném neked és főleg NEKTEK megköszönni az elmúlt 8 évben kifejtett nagy sikerű munkátokat, amivel sikerült az ország életszínvonalát szinten tartani, azaz:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/30/nyolc_eve_egy_helyben_toporgunk/

???ezek után van képetek megszólalni???
???szemére vetni az akkori ellenzéknek bármit???

gyomromforog...

Ordnassac 2010.08.03. 14:55:31

@Fideszbirka: túrót, beadtak ők is egy javaslatot. Ha már izélgetünk valakit (nagyrészt jogosan), akkor legalább olyasmiért, amiért valóban lehet...

@andzsin: "a saját pártjának alelnökét jelöli köztársasági elnöknek" <--- ez Christian Wulffal meg is törtét.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 14:56:14

@Fideszbirka: hadd ne számoljam ki, mennyit spórolunk a kevesebb kpéviselőn, és csak a máv mennyit kap konszolodációba évente. Nagyságrendek vannak itten.

Caprica99 2010.08.03. 14:56:58

@Rocky: szerinted is csak két párt létezik Mo-n?
Hihetetlenek vagytok!!!

Fideszbirka 2010.08.03. 14:57:43

@Caprica99: Ha nem bírod feldolgozni lélekben, hogy nem az én rettegésemről van szó, hanem a ballib nyivákolásról bolgárgyörgytől acéelndréig, érintve az itteni siratóasszony kommentelőket például, akkor sajnos nem tudok segíteni.

Szimba 2010.08.03. 14:58:48

@manyike:

Hallgatás beleegyezés! (Vagy közömbösség.)

Nem lehet erre hivatkozni a választások kapcsán. Más kérdés, hogy a 4 év alatt fel lehet dühíteni a nem szavazókat is, és fordítva, maga mellé állíthatja azokat, akik eddig nem szavaztak.

És ebből még mindig nem következik az, hogy 4 év múlva a most nem szavazók elmennek a választásokra.

Fideszbirka 2010.08.03. 15:00:34

@andzsin: Mhm, meg mondjuk a franciák is rendszeresen fegyvert fognak, mikor jobboldali elnök mellett jobboldali kormány dolgozik. Meg az amerikaiak is fegyvert fognak, mikor az x párti elnöknek x párti szenátusi és képviselőházi többsége van, x ideológiai elkötelezettségű emberek kerülnek be a legfelsőbb bíróságba, és még az ötven tagállamból harmincötöt is x párti kormányzó vezet.

Ja.

török gábor 2010.08.03. 15:00:58

@bigapples:

1. az egyik arányosabb, a másik aránytalanabb (többségi), ezt nehéz másnak nevezni - én például nagyon értékelem a kevésbé arányos rendszereknek azt a következményét, hogy stabil kormánytöbbséget eredményeznek.

2. nem, dehogy, viszont a kétharmadhoz kellettek a protest szavazatok is.

Caprica99 2010.08.03. 15:01:17

Ez így most minden fidesznyiknek:

NEM csak maszoposok meg fidesznyikek léteznek ám a világon!
Ha valaki vitát kezd veletek, rögtön lekommunistázzátok!
Elképesztően szűklátókörűek vagytok!

Fideszfan létedre zindexes cikket idézel nekem - ami köztudottan (szerintetek) maszopos portál!
Muhaha....

Caprica99 2010.08.03. 15:01:59

@Fideszbirka: most is csak félrebeszélsz!
Nem vagy te vitapartner!

Rocky 2010.08.03. 15:02:16

@Humperdickk:

"Tudom, szarul keresünk az asszonnyal. Ketten 5 diplomával, 4 nyelvvizsgával meg is érdemeljük. "

Nem tudom milyen diplomátok van és hány -nekem csak egy - de mind1 is.

Nyilván mindenki úgy érzi, hogy neki jár a lakás, a kocsi, a nyaralás stb...

A reklámok ellenére -rossz hírem van- de nem jár!

Nem kellett volna megszakadni a családiház építésben, hanem megelégedni egy bérlakással és akkor nem lenne ez a helyzet(ed)!

5 diplomával azért az beszédes, hogy nem tudtok jól fizető (>nettó 200e/fő) állást találni...
De ha nem, hát nem.
Nem ezen kell keseregni, hanem pénzt keresni!
Nem fogja megoldani se kádár, se Orbán helyetted!

Szimba 2010.08.03. 15:02:59

@manyike:

Igazad van, de erre sajnos semmiféle nyugdíjrendszer nem tud tekintettel lenni. Az élet ilyen. Van, aki 4 ingatlant is örököl és tapsol el pár év alatt, mások semmiről indulnak és sehová sem jutnak, és vannak, akik a semmiből is aranyat tudnak csinálni.

Viszont egy demokrácia nagy, általános jogi, törvényi rendszere mindezt nem igazán tudja figyelembe venni.

Fideszbirka 2010.08.03. 15:03:13

Értitek Caprica felháborodását ugye? Nem mi lettünk lebirkázva ezerszer, ők lettek megbántva szegények.

/me szélesen röhög

Caprica99 2010.08.03. 15:04:39

@Fideszbirka: hát te szimplán hülye vagy!
Ennyi.....

Ordnassac 2010.08.03. 15:05:26

@Fideszbirka: Franciaországban a kormány színe a parlamenti többségtől függ. Chirac több éven keresztül szocialista miniszterelnökkel dolgozott, mert nekik volt többségük (kohabitáció).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 15:06:29

@genyamagyar: annyira talán nem, hogy megkérdem tőle, mi a faxnak vettél még egy kocsit, amikor semmi gempád nincs, azt válaszolja: mer' ingyen adták.

Ordnassac 2010.08.03. 15:07:47

@Fideszbirka: Franciaországban a kormány színe a parlamenti többségtől függ. Chirac is több éven keresztül dolgozott együtt egy szocialista miniszterelnökkel (Lionel Jospin), mert nekik volt többségük.

Mondjuk Stumpf szimplán és egyszerűen törvényileg nem felelt meg az alkotmánybíróvá választásnak (attól függetlenül, hogy Stumpf tanított engem és szerettem az óráit).

Ordnassac 2010.08.03. 15:08:43

@Ordnassac: éljen a blogmotor, azt hittem, hogy nem ment át az előző üzenetem...

Caprica99 2010.08.03. 15:09:17

@Rocky:

"..hogy nem tudtok jól fizető (>nettó 200e/fő) állást találni..."

Azt ugyan nem tudom, hogy Humperdickk hol lakik, de írta, hogy csak kocsival megközelíthető a hely (tehát nyilván nem Pesten).
Ne a pesti bérekből indulj ki!
Gyere pl. Békéscsabára és próbálj csak meg itt találni nettó 200 ezerért állst!
Asszem, keresgélhetnél pöttyet!

Fideszbirka 2010.08.03. 15:09:53

@Caprica99: Mert te vitapartner vagy. Mhm.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:09:58

@Rocky: tanárként 90 ezer forintot lehet keresni. Bérlakás 8-10 millióért vásárolható vidéki városban. Hol élsz te, kisbarátom?

A házat egyébként félmillióért vettem és 1 millióért építettem lakhatóra. (Vaze!!! Kicsit tudok!)

Ja: akartunk kérni a szüleinktől, de egyrészt meghaltak, másrészt meg nem volt nekik. Szar ügy.

Ordnassac 2010.08.03. 15:10:03

@Fideszbirka: hogy ne légy egyedül a jó szórakozásban. ;-)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:10:33

Bocs: LAKÁS várásolható annyiért. Az albérlet megáll havonta egy százasból.

Caprica99 2010.08.03. 15:11:18

@Fideszbirka: figyelj, eddig bármit mondtam vagy
kérdeztem - lekomcsiztál!

Van ám még ellenzéki párt!!!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:12:16

@Caprica99: csak most, csak neked: déldunántúl, zártkert, szőlőhegy, présházból átalakított. És kösz a segítséget! :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.08.03. 15:12:33

...ez egy szokatlanul józan megnyilatkozás Gábor részéről.

Legtöbbször amolyan kincstári optimizmus cseng a gondolataiból, arról, hogy minálunk rend van, meg demokrácia és a választási adatok azt mutatják, hogy a x z y párt ilyen meg olyan felhatalmazást kapott.

Én a blogomban szemmel tartom a mandátum képzés kultúrájának alakulását.

Habermass után fogalmazhatunk úgy, hogy leginkább az életvilág oldalon.

De azért a struktúra eléggé betüremkedik ebbe a térbe... így aztán a civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia viselt dolgairól is szoktam írni... :)

reszvetelidemokracia.blog.hu
kultukor.nolblog.hu
munkahelyteremtes.hu

Fideszbirka 2010.08.03. 15:13:37

@Ordnassac: te bocs, de tudok arról, hogy Franciaországban szokott társbérlet lenni.:)

Ami meg Stumpfot illeti, szerintem ha megfelelt törvényileg ha nem, ennek kapcsán elkezdeni bőgni mint a pávián, hogy leépült a demokrácia, akkora nevetséges blődli giccs, hogy csak ebben az országban történhet ilyen.
(Pláne hogy a balosnak tartott/számító Bihari mihály is pajzsra lett emelve közben. gondolom mintegy fékként és ellensúlyként.)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:13:52

de most már kellően szét lett itt offolva a cucc: a lényeg, hogy TG-nek igaza van, csak azt mulasztotta el hozzátenni, hogy nem erre szavazott a nép, hiába szajkózzák. Unom már megint elmondani...

genyamagyar 2010.08.03. 15:14:00

@Rocky: Miért terelsz a linkkel? A magyar életszínvonal emelkedett. Pont.

Tudod, a különbség száz és százhúsz között húsz. Namármost ha a százból száznegyven lesz, a százhúszból százhatvan, akkor a különbség szintén húsz, tehát nincs közeledés, de emlekedés az van!

Á, bonyolult, úgysem érted....

Fideszbirka 2010.08.03. 15:15:34

@Caprica99: Hol komcsiztalak le? Törekszem arra, hogy ne szúrjak ki magamnak itt egyéneket. Általánosságban szoktam fogalmazni, ha felvetted, te bajod.

Rocky 2010.08.03. 15:15:55

@Caprica99:

Drágaszág!

Te pedig el tudod képzelni, hogy nem vagyok Fideszes, csak rájuk szoktam szavazni!
És teszem ezt addig, ameddig nem lesz jobb választás náluk.
Amint lesz jobb választás, akkor arra fogok, lehet ez akár egy liberális vagy egy baloldali párt is. (nem LMP vagy mszp)

Tehát:
-amennyiben lesz hitelesebb politikai párt (és most ne menjünk bele, hogy ez neked hiteles...) akkor rájuk fogok szavazni
-nem tekintek Orbánra istenként, egy olyan miniszterelnökként tekintek rá, aki az eddigiek közül magasan a legelkötelezettebb (a nép mellett) és leginkább alkalmas volt a posztra!
-nem olvasok szinte "jobb" oldali médiát, sőt direkt belemerülök a "baloldali" média sötét bugyraiba (ATV, Index, fiala, népszabadság), megértendő a gondolkodásmódjukat!
Ami igazándiból számomra nem gondolkodásmód, hanem a posztkommunista uralkodó elit hatalmának fenntartása érdekében jó pénzért tett szolgálat, manipulatív ideológiákkal!

Magyarul vitáznék én, de érdekekkel nem lehet!
Gondolatokkal lehet vitázni, érdekképviselettel, manipulatív belemagyarázásokkal nem!

Caprica99 2010.08.03. 15:16:04

@Humperdickk: dél-dunántúl mégsem a viharsarok! :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:17:03

@Fideszbirka: csak most, csak neked, ripléj:

"A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 2002 után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A PSZÁF, a KSH és a Magyar Energia Hivatal vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a szocialista kormány felfogása a jogállamiságról. Szász Károly, Mellár Tamás és Kaderják Péter hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton."

(Forrást tudod...)

avogado1 2010.08.03. 15:17:47

"A Fidesz ..... ennek a mást kívánó hangulatnak köszönheti hatalmas győzelmét; s nem annak, hogy a választók minden tervüket jobbnak, szebbnek és kívánatosabbnak tartották riválisaikénál." -- Annál is inkább, mert olyan tervük, amit megosztottak volna a választókkal nem volt, így az szebb és kívánatosabb sem lehetett. Ha viszont vakon kapták meg a felhatalmazást, akkor igazán büszkék lehetnek: "bármit megtehetünk, mert vakon bízik bennünk a választók többsége". Valójában ez adja az elbizakodott hatalmi gőg ideológiai hátterét, csak ezt így nem túl elegáns kimondani.

Caprica99 2010.08.03. 15:17:54

@Rocky: de a nemi identitásoddal azért nincs gond, ugye?
A "drágaszág" miatt kérdem... :D

Ordnassac 2010.08.03. 15:18:16

@Fideszbirka: :-)

Bihari meg két és fél év múlva nyugdíjba megy (betölti a 70-et), ergo az ő megválasztásának se volt kifejezetten sok értelme... még ha törvényileg ő megfelel.

Halkan kérdezem: ha az MSZP pl. Vastagh Pált vagy Draskovics Tibort tette volna meg alkotmánybíróvá (feltételezve egy kétharmadot náluk), akkor is ez lenne a reakciód? (Szerintem ugyanolyan felháborító lenne, főleg utóbbié.)

Fideszbirka 2010.08.03. 15:21:17

"nem erre szavazott a nép"

Komoly elvi kérdésem volna, kedves barátaim:
Mire szokott szavazni a nép?

A programra?
Azon túl, hogy a választók többsége azt se tudja a programot eszik-e vagy isszák, ha elfogadjuk, hogy a nép a programra szavaz, akkor a 2006-ban hazudozással nyerő és a programjából semmit meg nem valósító kormányt a most demokráciáért aggódó kedves kommentezők miért nem zavarták el a halál retkes...

Vagy a miniszterelnökre szavaz a nép?
Akkor Medgyessyt hogyan lehetett megpuccsolni? Bajnait hogyan lehetett beemelni? Őket ki választotta?

Vigyázzunk erre a "nem erre szavazott a nép" dumára az elmúlt nyolc év tükrében, asszem, ott balra lent.

Rocky 2010.08.03. 15:21:47

@genyamagyar:

"@Rocky: Miért terelsz a linkkel? A magyar életszínvonal emelkedett. Pont.

Tudod, a különbség száz és százhúsz között húsz. Namármost ha a százból száznegyven lesz, a százhúszból százhatvan, akkor a különbség szintén húsz, tehát nincs közeledés, de emlekedés az van!

Á, bonyolult, úgysem érted.... "

Na ez az előbbi hozzászólásomhoz egy ékes példa!

Ha szerinted pont, akkor ott a pont! :DDDD

Emelkedett?

Akkor tulajdonképpen te azért is szavaztál újra a komcsikra, mert úgy érezted, hogy emelkedett!

Drága Barátom!

Rossz hírem van, az ország 2/3-a pedig úgy érezte hogy nem emelkedett!
Pedig a KSH nagyon rajta volt, hogy a számok emelkedést mutassanak, de az emberek ítélete az volt, hogy:

EZ NAGYON KEVÉS!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:23:04

@Caprica99: ja, de ugyanolyan szarok a mutatók. Asszem, de ezen már tényleg ne vitatkozzunk! Hogy ki a nyomorultabb!

Rockynak: a Viharsarokban és Dél-Dunántúlon is laknia kell valakinek. És oda is kelllenek tanárok, óvónők, ápolónők. És ők szarul keresnek. És le vannak szarva. 20 éve. Nem, NEM 8 éve.

Az egyszem meggyesi emelt egy nagyot 2002-ben, azt se a saját pénzünkből, hanem hitelből. De ha nem emelt volna, a középiskolai tanárok ma 55 ezer forintot keresnének. Nem vicc, és bele van számítva az infláció is. (Azóta nem volt komolyabb béremelés.) Ezt akarod? Ki keres ma 90 ezer forintot a tanárokon, ápolónőkön kívül? Még a minimálbéres segédmunkás is többet kap zsebbe !

andzsin 2010.08.03. 15:23:52

@Rocky: te jól vagy barátom??? nettó 200eft/fő??? 5-en vagyunk, az nettó egy millió/per hó. Szerinted hány család él ezen a színvonalon Magyarországon? Nem sok. Úgyhogy ne gyere ezzel a köcsög dumával. Ezt az országot nem én baxtam el, nem te, hanem a korrupt és hataloméhes senkik.
Át lehet menni Szlovéniába megnézni, mi ott a helyzet. Ugyanonnan indultak. Vagy a csehekhez.

Rocky 2010.08.03. 15:23:53

@Caprica99:

miért homofób vagy?

(a lényeget látom megértetted)
(ha nincs esély vitatkozni, akkor tegyünk cinizmus megjegyzést)*

*Pártutasítások ügynökök számára:
1. fejezet, 3 pont
(csak belső használatra)
(mszmp 1983)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:25:45

@Fideszbirka: papa, nem mi mondjuk, hogy nem erre szavazott a nép, hanem a szalaimarikák, hogy de. Ezért van ez a blogposzt. Érted, ugye?

Szimba 2010.08.03. 15:26:16

Felesleges leírnom, de mégsem bírom ki:

Az Arany Jánosnak tulajdonított szállóige, nem az övé, és nem is egészen úgy hangzott.

"A Budapesti Szemle 1878. szeptember–októberi számában Tolnai Lajos Tompa Mihály költészete című tanulmányában ez áll: „Tompa úgy tett, mint Arany, kiről szépen írja Erdélyi, megvárta az időjárást, míg hozzá föláradt a víz, hogy elbocsáthassa csónakát.”

Erre jegyezte meg Arany a lapszélen: „Várt a f… valamit.” A szemérmes Arany még itt sem írta ki a fenét."

Másik, mai városi legenda a " baloldali médiatúlsúly".

Meg kell nézni az impresszumokat, és a tulajdonosok nevét. Már nincs szó baloldali előnyről, legfeljebb a jobb oldalon aránytalanul elfogultabb, és borzalmasabb újságírók működnek. Nem mintha a baloldal elérné azt a szintet, amit pl. Ady, vagy bármelyik magyar író/újságíró állított fel 1-2 százada.

Fideszbirka 2010.08.03. 15:26:50

@Ordnassac: Azért azt te sem érzed úgy, hogy a volt tanárodat emberileg és szakemberileg egy napon lehetne említeni ezzel a két izével, akiket felsoroltál?:)

Rocky 2010.08.03. 15:28:22

@Humperdickk:

nagyon sajnálom azokat a tanárokat akik hivatásuknak tekintik a tanári pályát!

azokat pedig nem, akiknek jó bulinak tűnt a bölcsészkara jelentkezni, mert oda szinte felvételizni sem kellett...

miattuk kerestek ennyit

ha harmad ennyi tanár lenne, és nem lopnák szét az államot, akkor lenne pénze a tanároknak is

valahogy megoldják ezt tőlünk nyugatabbra...

a bérlakást pedig bérelni kell, nem megvenni!
(kérdezz meg egy "jól" kereső holland tanárt, hány százalékuknak van saját lakása, háza)

Szimba 2010.08.03. 15:28:35

@Humperdickk:

Az ápolónőnek is dugnak a zsebébe!

A tanár legfeljebb krétadarabot csórhat:((((

Fideszbirka 2010.08.03. 15:29:20

@Humperdickk: Az egy nyávogás volt a fidesz részéről. akkor sem értettem egyet vele. Aki jön, kirúgja az adminisztráció felső vezetését, amely az előzőeket szolgálta. Ennyi.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:31:25

Már kétszer beírtam a fideszprogramból azt a pár sort. Figyelitek, mekkora a reagálás reá? (Nulla, mondjuk.) Na, ez lesz itt nemtomhány évig? Ami kellemetlen, azt nem mondja be a rádió? Volt már ilyen: hetekig ettük a radioaktív salátát, mer a rádijóban nem robbant fel a csernobil. Fasza egy időszak volt, nekem például volt piros nyakkendőm is. Nagyon vártam a kiszt is, de közben feloszlatták, valami gorbacsov miatt... (Nem, NEM az orbán miatt...)

andzsin 2010.08.03. 15:31:43

@Humperdickk: Már 1000x leírtam te leírom 1001x. Már rég ki kellett volna törnie az X. Magyar Polgári Forradalomnak, elsöpörnie az útból ezt a sok léhűtőt és új társadalmi szerződést kötni.
Csak hát az van, hogy amíg napközben a hipermarketek előtt nincs parkolóhely, addig kurva jól megy ennek a népnek. És azért megy jól, mert mindenki a zavarosban halászik. Kádári szocializáció. Az emberek keveset keresnek, megkeresik máshol feketén. A hatalom gyenge, hogy ellenőrizze a nem legális jövedelmeket, nem is nagyon akarja, mert a saját sleppje is így él és dolgozik (?). Jól el vagyunk a mi kis szarunkban itt Közép-Európában.

Rocky 2010.08.03. 15:32:06

@andzsin:

a gyerekek nem szoktak pénzt keresni (vagy őket is dolgoztatnád? :)

200e nettó / felnőtt kereső személyre gondoltam

Ha azt vesszük, hogy a tanárok nem dolgoznak nyáron és évközben sem 8-12 órát, akkor bőven marad idejük, bébiszitterkedni, különórát adni stb., szóval lehet ám mellékesben is gondolkozni...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:34:41

@Rocky: amikor én felvételiztem, nem volt még olyan könnyű bekerülni a bölcsészkarra. De attól még mindig van 3 nyelvvizsgám, biztos nem azért, mert könnyű volt bekerülni a bölcsészkarra.
Bérlakás: egyikőnk fizetése elmenne rá, a mésikból négyen nem élnénkmeg, és ráadásul nem tudnék mit hátrahagyni a gyerekeknek, ha megrohadok végre. Tudod, amerikát is a telepesek építették fel, nem a lakásbérlők...

Fideszbirka 2010.08.03. 15:34:45

@Humperdickk: Nem?
Nem te mondtad, hogy nem erre szavazott a nép?
Akkor ki monda, szó szerint, 15:13:52-kor?????

Hú ez egy kibaszott nagy megamegaLOL, kedves függetlenül gondolkodó barátom.

Szimba 2010.08.03. 15:34:47

@Rocky:

Magyar életszínvonal kinek emelkedett??? (kérdőjel)

Kicsi, vékony réteg az, amelyik mindig, minden helyzetben jól él, a tömegek nem élnek jól a volt szoc.országokban. Nyilván , egyeseknek sikerül hosszú idő alatt összespórolni valamennyi pénzt, hogy vegyen valamit, aztán a használt tévéje, meg mosógépe miatt azonnal ráfogkják, hogy nőtt az életszínvonala.

Azért, mert aránytalanul sokat dolgozik alapvető eszközökért, lakásért, közlekedésért, a gyerekek felneveléséért valaki, az nem az életszínvonal növekedése, hanem a ráfordított energia öngyilkos megemelése.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.03. 15:36:01

Már Mádl és Sólyom embereit is kirúgják

A Fidesz nagymértékű tisztogatást végez a közigazgatásban. Eddig a legszebb példát Illés "dózer" Zoltán környezetvédelmi államtitkár jelentette, aki tíz felügyelülőség-igazgatóból nyolcat eltávolított. Amikor az indokról érdeklődtek, akkor közölte, hogy az indoklás "nem törvényi kötelezettsége". Ez igaz, ugyanis a köztisztviselők indoklás nélküli kirúgásról szóló törvényt épp most fogadta el a Fidesz...

Azonban most új rekord született. Amikor Sólyom Lászlót beiktatták, a szintén jobboldali, Mádl Ferenc utódjaként, akkor a Köztársaság Elnöki Hivatal (KEH) dolgozóinak nagy részét megtartotta. Nem így Schmitt Pál, aki most KEH-nek nemcsak a vezetőit rúgta ki, hanem a szakmai dolgozók 90 százalékát is. Új embere Kiss Norbert szakmailag nagyrabecsülendőnek nevezte az eddigi munkát és a következő magvas indoklást tette:

"a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársai ... érhető okokból új emberek, és azok a munkatársak, akik eddig Sólyom László munkáját segítették a későbbiekben ugyanebből az okból kifolyólag nem tudnak munkát vállalni a hivatalban."

Tehát a kirúgás indoka az, hogy új emberek lesznek. Akikre azért van szükség, mert... "érthető okokból".

ÁLLÍTSUK MEG A VÁLASZTÁSOKON A FIDESZES ÁMOKFUTÁST!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 15:36:04

@Szimba: hihi, Ady és pl. Bolgár György. Jó meglátás, tényleg nem ér fel az utóbbi az előbbivel. :)

andzsin 2010.08.03. 15:36:22

@Rocky: Elárulom neked ebből se nagyon lehet kijönni. nem tudom, akik kevesebbet keresnek hogyan csinálják. Kevesebbet esznek. Mi a nejemmel nem járunk sehová, nem dohányzunk, nem iszunk, nincsenek költséges hobbyjaink, csak szeretnénk tisztességesen felnevelni 3 gyereket. És még ennyiből sem lehet. Minden hónap végére 0-ra elfogy a pénzünk.

Laár András mondta a múltkor, hogy ő sem érti, hogyan csinálják az emberek. Neki azért több jut egy kicsivel, mint másoknak, de azért amikor hónap végén az utolsó 5000-est tankolja el, akkor elgondolkodik. Csak azt ne mondjátok, hogy nem kellett volna annyi kolbászt enni Besenyő Pista bácsi:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Szimba 2010.08.03. 15:37:32

@Rocky:

Nem vagy eszednél! Tudod, mennyit dolgozik egy tanár??? Mennyit idegeskedik egész évben?
Nem lehet kipihenni azt a nyári szünetben, ráadásul ott a napközis tábor, és az év végi, év eleji adminisztráció. Az órára való felkészülés nem is fér bele napi 8 órába. Különösen, ha valaki lelkiismeretes.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:37:41

@andzsin: ugye, nem velem vitatkozol? Egy szóval sem mondtam, hogy szarul élek, de ha lenne lakáshitelem/albérleti költségem, már szarul élnék.
Egyébként evásként van egy kis mellékesem is, asszonynak dettó. Csak számlával dolgozunk. Vannak még hülyék...

andzsin 2010.08.03. 15:37:53

@Szimba: Erre találták ki a Big Mac indexet. Nálunk majd 1 órát kell dolgozni érte, a fejlett nyugaton meg jó ha néhány percet.

Ordnassac 2010.08.03. 15:38:12

@Fideszbirka: de ugyanúgy elkötelezettek egy oldal mellett, de oké, akkor legyen más: Petrétei József (egyetemi tanár, Pécs Alkotmányjogi tanszék).

Fideszbirka 2010.08.03. 15:38:44

@Bánki Erik pécsi ingatlanpanamái igen jelentősek!:

"Már Mádl és Sólyom embereit is kirúgják"

És?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.03. 15:40:31

A polgárok kétharmada nem szavazott a Fideszre!

A pár hónap alatt többet ártottak az országnak, mint a szocik 8 évig.

Orbán húzz a fenébe és vagy a p.csába!

Fideszbirka 2010.08.03. 15:40:48

@Ordnassac: Nem petrétei volt a rendészeti miniszter a Gergényi féle ámokfutás idején?

Nekem semmi bajom az elkötelezett emberekkel, ugyanis elég régóta tudom, hogy aki arról zizeg, hogy ő milyen független, az rohadt nagy kamugép.
De az ilyen szintű égettség, az gáz.
Mondjál tiszta balost, és rábiccentek:))

andzsin 2010.08.03. 15:41:15

@Szimba: Most azért azt legyen szabad bedobnom a köztudatba, hogy egy egyetemi tanársegéd fizetése 107.000ft nettó. Nem sajnálom én a többiektől a pénzt, de azért 20 év tanulás után, az ország elitjét képző egyetemeken ennyire becsülik meg a munkaerőt, azért ez enyhén szólva arcpirító. Nem nagyon komálom a Horthy-rendszert, de azért ott egy egyetemi oktató fizetése min. a 3x volt az átlagnak. Ugyanez Ausztriában 2500 euro, tessék számolni.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 15:41:30

@török gábor:
most meg éppen azon problémázol, hogy az aránytalanságból következően túl stabil a többség. és hogy szalai annamária gondolkodjon el ezen.

Fideszbirka 2010.08.03. 15:42:07

@Orbán- Schmitt- Kövér a 3 csapás!!: A polgárok kétharmada nem szavazott a fideszre, továbbá a polgárok kb kilencven százaléka nem szavazott az MSZP-re. akkor ők hová húzzanak? Nekem volna ötletem, de bezárták a táborokat egy ideje.

andzsin 2010.08.03. 15:42:22

@Humperdickk: ja úgy könnyű élni, hogy se albérlet, se lakáshitel. Csak ha az ember felnő, akkor vagy kurva gazdag seggel születik és bele tud ülni a készbe vagy fizeti az előbbi kettőt, ha független akar lenni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:42:38

@Fideszbirka: na, fussunk neki még egyszer. A szalaimari mondta, hogy erre szavazott a nép, mi meg itt többen, hogy erre biztos nem, mert esztet nem mondták. Tehát: ha ő nem beszél, én se szótam vóna. Érted? Biztos?! Ne csessz ki, ide nem lehet rajzolni!!!

ssi 2010.08.03. 15:42:43

általában:
saját embereik beültetése ahová csak lehet: híveiket tartósan lekötelezetté tenni, és saját program ellenállás nélküli átküzdése

konkrétan:
- érthető - a felelősséget is vállalni fogják, de csak így, teljes cserével
- elegánsabb lenne: a nem ránk szavazók bizalmát is szeretnénk elnyerni

még konkrétabban: optimista szemüvegben is sokan bizonytalanok:
- stílus "tévedhetetlen atyáskodó" szerű bel-külföldön - még szokjuk
- intézkedések többsége kiadásnövelőnek tűnik és sokan (ki)várnak

Ordnassac 2010.08.03. 15:42:44

@Fideszbirka: Stumpf jogászi szakemberségét nehezen tudom értékelni, mert nem nagyon van, ami meg van, azt évtizedekkel ezelőtt írta. Hiába jó a munkássága Stumpfnak a politikai szocializáció, az ifjúságkutatás és a választói viselkedés területén, de alkotmánybíróként nem feltétlenül ezek kellenek...

Várúr 2010.08.03. 15:43:10

Török tekintetes úrnak igaza van. Létezik egy réteg, amely igényli, hogy az adott intézkedéseket ne csak kommunikálják - indokolják is. A fölemelő duma fölemel, de meg nem tart. Támaszték is kell.

Szimba 2010.08.03. 15:43:34

@Rocky:

Nem ugrottad át a vitaküszöböt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:45:22

@andzsin: ne baszogass, nem érted, mi van. Nekem lakáshitelt nem adtak, mert nem tudtam felmutatni se kezest, se másik ingatlant jelzálognak. (Anyámét, mondjuk.) Ezért vettem egy kis lófaszt szar helyen, felépítettem, és most ottan lakok, ócsóér. (10k a villany, évi 100k a tüzifa, osztjónapot.) Erre telik. Teccikérteni?

shannon 2010.08.03. 15:46:38

Az 53%-os támogatottság szerintem egy kicsit sántít... Ne feledkezzünk el arról, hogy az egyéni körzetekben 98%-ban nyertek. Így talán már nem is olyan aránytalan a mandátum eloszlás.

Fideszbirka 2010.08.03. 15:47:14

@Humperdickk: fentebb érdeklődtem, hogy mire szavazott a nép, emlékszel? Ez egy filozófiai árnyaltságú kérdés.
A programra?
Az a fidesznek nem volt, azon ríttak a balosok egy fél évet, három műszakban. A nép mégis megszavazta.

Akkor most mit tetszenek számon kérni?

Szimba 2010.08.03. 15:47:17

@andzsin:

Egyetértek.

Viszont azt is tudni kell, hogy az átlaghoz képest szinte mindenhol (Amerikától Jordániáig) sokkal kevesebbet keresnek a tanárok, vagy inkább a tanárnők, mert a pálya éppen a rosszulfizetetsége miatt elnőiesedett.

(Utóbbi súlyos gond a fiúk megfelelő nevelésében, iskolai megítélésében)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:50:29

@Fideszbirka: nem, nem érted, vaze, feladom. Betonfallal kurva nehéz vitatkozni.

andzsin 2010.08.03. 15:50:52

@Humperdickk: respekt. ezt is lehet. én se a Rózsadombon lakom.

Kelecse 2010.08.03. 15:51:46

Tegnap kaptam kézhez a MÁK határozatot, miszerint augusztustól már nem jár semmi családi pótlék. A harmadik gyerekem leérettségizett, ősztől nappali tagozatos egyetemista lesz. Már kettő egyetemre jár. Mivel nincs több családi pótlékra jogosult kisebb gyerekem, ezért nem kapok már az elsőéves nappalis után sem. Úgy látszik aki már megszülte a gyerekeket és tisztességgel taníttatta (mindezt egyedül), azoknak már nem kell támogatás, csak akik még ezután szülnek. Éljen a családbarát kormány!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.08.03. 15:51:48

@andzsin: na, azé. :)

részemről csá, megyek haza. Busszal, mielőtt valaki megkérdezi. :)))))

Fideszbirka 2010.08.03. 15:52:27

Tisztelt egybegyűltek, nekem négytől melóm van.

Remek volt önökkel, köszönöm a lehetőséget.

A demokráciáért aggódó csapat ügyeletesét hadd figyelmeztessem (bárki is az), hogy 16:00-tól a délutános műszak következik kommentelésre, nehogy elfelejtsék.

Holnap is jövök.:)

Szimba 2010.08.03. 15:53:12

@Humperdickk:

Ilyenek ezek a mai pajdagógoszok!:)))

Türelem, személyre szabott törődés, komplex ismeretátadás, integráció, más nevelési igényűek segítése, felzárkóztatása, pedagógiai optimizmus????:))))

[nick] (törölt) 2010.08.03. 15:54:03

@Humperdickk:
viszont a zorbán azt mondta, hogy a forintgazdaságra fog építeni, és a forintban likvid magyar bankokra, és a forintbiztosítókra. és erre szavaztak leginkább a parasztok. városban is, és vidéken is. előre, fel a budi tetőre, mert mink magyarok vagyunk. szóval erre a balkánra.

www.youtube.com/watch?v=Qg44qKSbsdQ

most az egy dolog, hogy ez az urbánus értelmiség szégyene. szóval, hogy ennek nem tudott alternatívát mutatni. és nem képes bizonyítani, hogy a gazdasági liberalizmus, és a kultúra konzervativizmus (aka népi kultúra), az urbanizáció és a regionalizáció nem ős ellenségek, hanem ezeknek kéz a kézben kellene járniuk. és az etatizmus megfér balszélen, és jobbszélen az unionistáknak kell megvívni a harcot a globális pénztőkével, akik csak részben a zsidók, hanem van köztünk mindenféle nemzetiségű szerencselovag. csak ne nagyon mosolyogj a grúzokon, vagy az azerieken. abban persze igazad van, hogy azok se szeretetszolgálat.

európának a transzatlanti együttműködésen szüksége van ázsiára, ami orszoroszággal kezdődik. szóval ez az eurázsiai modellben is van fantázia. valahogy így:

www.youtube.com/watch?v=x8PXACQKEiw

csak ehhez magasan képzett zenészek kellenek. és ez az, ami hiányzik a fideszből. mert az megye kettőben edződött senkikből áll.

Szimba 2010.08.03. 15:54:23

@Fideszbirka:

"Holnap is jövök.:) "

Jézus, Mária! Fusson, ki merre lát!:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 15:55:48

@Ordnassac: a Petrétei szerintem elmegy, a Vastagh szintén (szódával). A Draskovics az olyan lenne, mint mikor megválasztották a Magyar Kertészeti Tanács (vagy ilyesmi) etikai bizottságának elnökévé azt a fószert, aki már másfél éve tartozott másfél millával egy barátomnak. De ezt te is tudod. :)

gmsb 2010.08.03. 15:58:51

@Fideszbirka: Barátom, a kisebb létszámú parlamentről, még az előző ciklusban fogalmazot meg gondolatokat a maszop, de akkor valahogy a fityesznek nem igazán akaródzott elfogadni. Szegényeknek a biztos győzelem tudatába kellett a sok hely, hogy biztos erősek legyenek, most, hogy nyertek mindent úgy módosítanak, hogy négy év múlva ismét a topon legyenek.
Kérdés, hogy a sok igéretből mi lesz az önkormányzati választások megnyerése után. Félek, hogy semmi, és attól is, hogy akkor patakvér fog folyni. Önként én még nem láttam birkát vágóhídra menni, és az elkeseredetség szörnyű dolgokat tud kihozni az emberekből. Ne nekem legyen igazam.

Szimba 2010.08.03. 16:01:44

@[nick]:

A Bubamaráért örök hálám, régen röhögtem ennyire szívből (bár bőgni is lehetne).:))))))

lüke 2010.08.03. 16:02:56

most egy helyben toporgunk ?
vagy nöt taz életszinvonal meg a jövedelmek, mint itt valaki okos megjegyezte 30%-al

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 16:05:48

@lüke: megjegyezte valaki, de nem volt okos. :)

Ordnassac 2010.08.03. 16:07:36

@Hepci: Vastagh nálam már kevésbé, már csak KB-tagsága miatt. Draskovicsnál egyetértek, ennyire univerzálisan alkalmatlan embert még nem láttam... Petréteivel nekem sem lenne különösebb gondom, sőt, még Martonyival sem lett volna.

Amúgy szerintem OV-nak egy hirtelen ötlete volt Stumpf, így legalább 9 évig nem fog politikai témákban hozzászólni és adott esetben kritizálni OV és pártja működését (ahogy azt időnként tette).

lüke 2010.08.03. 16:07:46

túlteljesitettétek a mai normát:)
pedig tegnap azt hittem , nem lehet fokozni

lüke 2010.08.03. 16:09:38

@hepci:
nem-e?
ennyire szó szerint nem kell azért értelmezni, mondtam én tbb -nek
egy doktorátus ide nem elég:)

lüke 2010.08.03. 16:12:29

na még egy okos
hány doktorátusa van ordi?
koczianpeter.blog.hu/2010/08/03/orban_es_mucsa

TG is kömmentálta

Ordnassac 2010.08.03. 16:16:43

@Ordnassac: persze az is hozzátartozik, hogy sem Petrétei, sem Martonyi nem tartozik álomjelöltjeim közé...

Ami nagyon hiányzik az AB-nak, az egy-két gyakorlati szakember (egy gyakorló bíró pl. egész jól jönne), illetve egy pénzügyi jogász. Persze személy szerint Dezső Mártának és Somogyvári Istvánnak is nagyon tudnék örülni.

lüke 2010.08.03. 16:18:02

és a konkluzió megint isteni:
kihasznál.....
istenem , erös ellenfelet szeretne OV!
bár akkor a politika jó irányba fejlödne..........
megj. ,volt neki 2006-ban a Gyurcsány Feri,aki számokkal megette/
s a választókat megetetette
rossz volt nézni,
s még egyszer ide írom: nálam jobban csak TG volt elképedve a TV-ben:)
de jjulie -nknek ez a kedvenc TV müsora

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 16:23:05

@lüke: :)
A Kócziánt megnéztem, de túl hosszú ahhoz, hogy ennyit tőle elolvassak. Az utsó bekezdésen megakadt a szemem, abból úgy tűnik, KP az értelmiséghez sorolja magát. Ez jelentős(en túlburjánzott) önbizalomra vall az ő esetében.

lüke 2010.08.03. 16:24:57

@hepci:
oh!
ha csak neki lenne túlburjánozva:)

tlac 2010.08.03. 16:26:33

megtanultuk, hogy választáskor majd eldöntik a zemberek mire adtak felhatalmazást előtte.

Ordnassac 2010.08.03. 16:27:27

@genyamagyar: hmmm... Horváth J. nem számít kifejezetten a fideszes holdudvar tagjának, szóval itt inkább hülyeségről lehet szó...

[nick] (törölt) 2010.08.03. 16:28:26

@lüke:
nőtt a jövedelem is, és az adósságunk is. a lakosság megszűnt nettó megtakarítónak lenni. ami azt jelenti, hogy az államháztartási hiányt nem lehet belföldről finanszírozni. onnantól kezdve a tőkepiac diktál, illetve lehet menni a valutaalaphoz, ami egy non profit pénzügyi szervezet. olcsón hitelez, csak megköti a kezed. a tőkepiac szabad felhasználású hitelt ad, de megszámítja az árát. és most azon megy a sopánkodás, hogy a magyar lakosság hiába törleszti adósságát, mivel az árfolyam véletlen módon erősödik, vagy gyengül, ez továbbra is egy kiszámíthatatlan klíma. ehhez még hozzájárul az, hogy orbán 19-re lapot kért. mert az még nem három harmad, az még nem 21.

is 2010.08.03. 16:31:56

@Rocky: ebbol a kommentbol megmondom neked, hogy soha az eletben nem lesz szamodra jobb part. egyszeruen Orban eleg hiteles neked, megha hetekig is sorolja valaki, hogy mi a baj vele. pont hogy semmilyen erv nem lesz eleg, hogy megingasson, es erre pont az mutat, hogy ezt ennyire hangsulyozod. valojaban a tobbi part nemszeretete vezerel, amit Orban fejleszt ki benned, es ezert, miutan elhitted neki, hogy a tobbi rossz, mar nem teszed meg, hogy ne szavazz ra.

lüke 2010.08.03. 16:35:21

21:)
körülbelül erröl beszélgetünk,
mint a celebek nyugdij listája
nem tudom ki merné Angliában leírni - s minek- ,s ki hinné el Sir Paul McCartney: 100 fontos havi nyugdíját
a hülyeség + álszentség meg ennek terjesztése
majd csak megszünik

AkarkiJ 2010.08.03. 16:37:39

@tölgyes:

"Vagy csak nem volt 40 éves orosz megszállás..és nemjutott nekik Gyurcsányékból se.. Én szívesen odaadnám nekik mind a kettőt.. aztán lássuk mire mennek:) "

Kifogás kifogás hátán - csehek nem véletlenül vannak olyan állapotban, amilyenben, pedig ott is voltak ruszkik és még az ország egy jelentős részét (szlovákia) le is választották róluk.

Amíg a kifogást keressük, hogy miért is nem kell teljesíteni, nem jutunk sehova - pontosabban, csak tönkre, mert hitelből nem lehet fenntartani az illúzíót örökre

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 16:38:06

@genyamagyar: hehe, megint mellélőttél. Az a fászi szimplán annyira simlis volt, hogy még Bajnainak is kivágta a biztosítékát. Segített elsinkófálni egy komoly céget a tulajdonos tudta nélkül, egy doboz gyufa áráért. Az újságírók meg leírták róla - nagyjából - a tényeket. Most neki áll feljebb.
Naná, Kunos Péter is mondta anno, hogy őt lovaggá kellett volna ütni. Nyilván a Rejtővel együtt. Ők lennének a Terepasztal lovagjai.

Rocky 2010.08.03. 16:39:24

@is:

Ember!
Nem arról van szó, hogy Orbán tökéletes-e!

A szavazat nem olyan dolog, amit CSAK annak adunk, aki igazán megérdemli, egyébként senkinek!

Választás a kínálatból!
Ha ez a kínálat, akkor abból kell választani!
Ebből jelenleg a Fidesz és Orbán magasan a legjobb választás!
Ennyi!

gwe 2010.08.03. 16:40:40

Részben egyetértek a cikkel, de lehet, hogy TG egy kicsit túllépett a politikai elemző mivoltján. ;)

LAKSZ 2010.08.03. 16:43:52

Tisztelt Török Gábor!
Azért ez a sorrendiségi állítás a közvélemény kutatók által sincs alátámasztva. Nem vitatható, hogy a korábbi Kormány tehetetlensége, alkalmatlansága, az állami-önkormányzati szektorban elhatalmasodó nyílt korrupció és a sógor-koma osztogatása, valamint a nemzetközi pénzhatalmakkal való bratyizása, mind hozzájárultak az ellenzéki Fidesz nagyarányú győzelméhez, azonban azt nem lehet kijelenteni, hogy ez az ellenszenv volt a döntő a szavazáskor. A jobboldali csoportok (beleértve a Fideszt, a KDNP-t, a JOBBIK-ot) és részben az LMP olyan programutalásokat tettek, amelyet a választók már régen igényeltek, csak az MSZP (régi embereinek megrögzött butaságából következő) szürkesége és az SZDSZ korrupciós harácsolása //Lásd: Erzsébetváros, BKV, stb// nem engedte ezen programok Kormány színtű felvállalását.
Abban igaza van az elemzőnek, hogy a Fidesz „óriási hibát követne el, ha elhinné saját propagandáját”, illetve azt, hogy ez többségi szavazat minden cselekedetüket igazolja majd. Azonban, ha alapvetően megmaradnak azon elvárások teljesítésénél, amit a választóktól több éven át a konzultációkkal begyűjtöttek és átveszik az LMP és a JOBBIK azon programelemeit, amit demokrácia és a nyilvánosság kiterjesztésére, a társadalommal való folyamatos együttműködésre, valamint a korábbi rabló-kormányzás vizsgálatára javasoltak, akkor stabil többséget tarthatnak meg a ciklus végére is.
Sajnálatos, hogy a korábbi Kormányok a pártpolitikai baloldali elveket annyira lejáratták, hiteltelenné tették, hogy Magyarországon a tisztességes „baloldal” (vagy nevezzük munkásoldalnak) még legalább 10 évig nem lesz lényeges erő a pártpolitikai közéletben.

Ignéczi Tibor
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

Rocky 2010.08.03. 16:49:45

Az a vicces, hogy mennek a sirámok, hogy "antidemokratikus" tisztogatás folyik stb...

Mintha azok akiket leváltanak, akik eddig "uralkodtak" egy-egy intézmény, hivatal élén, nem KŐKEMÉNY MSZP-s PÁRTKATONÁK lettek volna...

Eddig már nem jut el a nagy demokrácia féltésetek?
Eddig miért nem rinyáltatok az elvtársak uralma miatt?

(mintha most verné szét azorbán kispiroskalapáccsal a nehezen felépített demokrácia hófehér aranyborjúját...

aranyborjú azzal odáig nincs is baj, csakhogy nem a demokráciáé!

Ez a borjú az msz(m)p közpénzből síbolt állatkája!

vége elvtársak, idáig tartott a közpénzből történő kezdeti tőkefelhalmozásotok!)

Nem mellesleg ezeknek a leváltott pártkatonáknak köszönhetjük az elmúlt 8 év nyalánkságait, mivel ők voltak ennek a visszaosztó rendszernek a szorgos fenntartói és haszonélvezői...

Felakarjátok újítani a korrupt közös képviselő hibájából eladósodott társasházat, de a kk-t elküldeni, felelősségre vonni nem akarjátok...
(mutyiban vagytok vele?)
???vicc???

lüke 2010.08.03. 16:51:46

@Hepci:
hát igen:)
Kunos nem adott, leültették,
Princz mindenkinek adott ,3 M megbüntették

pont Paul nyugdíja

AkarkiJ 2010.08.03. 16:53:08

@Fideszbirka:

"Ami meg a habzsdőzsit illeti, már megtörtént a kevesebb képviselős választások megpendítése, ne legyen annyi léhűtő képviselő stb.

Válasz balról: Uuuurammisteeeeennn a demokráciaaa. "

Igen, a megpendítése. De még mindig nem kisebb a parlament, a kormány is szépen meghízott (hiába kevesebb a minisztérium), a képviselőket azonban szépen be lehet zsarolni ilyen trükkel, így nem az emberek képviselete történik jelenleg, hanem a nagyvezír utasításait követik birkaként.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 16:55:16

@Ordnassac:
látom még mindig azt hiszed, hogy itt érdekel valakit a római (uniós) jog, és abból fakadó különféle emberjogi, polgárjogi, és büntetőjogi elemek. ajánlom figyelmedbe:

atv.hu/belfold/20100609_pozsgay_imre

itt náci alkotmányozás folyik. (a náci a nacionalizmus becézve). szóval itt úgy képzelik a "szaktekintélyek", hogy az alkotmány célja a nemzeti érdekek védelme. ez a pozsgay nevű úgy képzeli el, hogy ha beleírják az alkotmányba, hogy "NEMZET", akkor a nemzeti érdekek védve lesznek. most persze azt nehéz eldönteni, hogy mi a jó a nemzetnek, az hogy van államvasút, vagy az, hogy nincs. hanem koncesszióban üzemelő regionális vasúttársaságok vannak, mint a gyesev. ebben van vita. a nácik állnak nyerésre, de a meccs nincs lefutva.

szóval a hatékony nemzeti érdekvédelem alapja szerintem az a szakértelem, amivel az uniós ágazati törvényeket befolyásolni tudjuk, tehát ehhez százával, ezréve uniós szakjogászok kellene képezni.

CSENDES 2010.08.03. 16:58:29

@Orbán- Schmitt- Kövér a 3 csapás!!: "Nemzetgazdasági érdeknek hívják a pályázattal állást szerző kirúgott személyek részére, ezt most úgy lehetne a KE szempontjából kommunikálni nemzeti érdekből, a legnagyobb megbecsülés mellett a legmélyebb tisztelettel mentek a PECSA-ba

lüke 2010.08.03. 17:01:52

na kezditek megint...........
igen, jön campagne:)
az vidék is franciául, de ki tud itt franciául...............

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.03. 17:01:56

@lüke: nem hinnéd el, Kunos hogy bonyolította a dolgokat. Azért ezt nem írom be ide.

Ordnassac 2010.08.03. 17:05:34

@[nick]: most azt mondtam, hogy mi kellene és nem azt, hogy mi van. Ezt meg te nem akarod megérteni.

Amúgy, ha feltűnt neked, az ötösfogatban sincs mindenben egyetértés a dolgokról. Pozsgay elképzelhetőnek tart egy népszavazást az alkotmányról (sőt, széles társadalmi vitát is), míg Schöpflin csak erkölcsi kérdésekben tartaná meg egyáltalán a népszavazás intézményét (szerintem ez a felfogás ritka nagy baromság).

Hasonló a dolog más intézményeknél is és itt nemcsak az ötösfogatnál. (Lásd konstruktív bizalmatlansági indítvány: Schöpflin megszüntetné és pl. Hack Péter sem tartaná meg, de Balsai István pl. igen.) Sajnos sok konkrétum nem látható (max. az, hogy Isten benne lesz a preambulumban), addig nem lehet igazán megállapítani, hogy valami mennyire "nemzeti" az alkotmány (bár egy ország alkotmánya az adott ország alaptörvénye, nem másé).

Amúgy halkan jelzem, az összes nemzeti kartális alkotmány ismer külön EU-s klauzulát, ami kétségtelenül módosítandó a mostani alkotmányban, ami a szükséges szuverenitás-átruházást elvégzi, ezt pontosítani kell. Azonban azon túl menni nem szükséges (mások se teszik).

Ordnassac 2010.08.03. 17:06:37

@lüke: be kell vallanom, Kósa András publicisztikáját több szempontból egész találónak érzem, mert néhol tényleg elég cinikus a Fidesz hozzáállása bizonyos dolgokhoz.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 17:08:42

@LAKSZ:
nézd, ez egy sima város-vidék ellentét. és a vidékiek a parasztok győztek. és többek között azért szavaztak a fideszre, hogy falun egy háztömbnyi, vagy akár egy lépcsőháznyi ember is alkothasson önkormányzatot, és követelhessen magának az önkormányzati hivatal mellé különálló postahivatalt, vasútállomást, és mindenféle egyébként nyilvánvaló blőd dolgot. amit járási szinten lehet csak megépíteni. legyen kistérségi posta, vagy postakocsikkal, vagy kapcsolódjon be a meglévő falusi hivatali, és bolt hálózatba. ez lett a parasztoknak felajánlva. de ők errre azt mondák: nem, nem, soha. mert akkor vége lesz a vidéknek.

és akkor ezek a települések elutasították a térségi igazgatást, várják, hogy a fidesz kormány tegyen csodát, és váltsa be a nyilvánvalóan hazug igéreteit.

CSENDES 2010.08.03. 17:09:57

Nos, Tisztelt TG! Itt egy remek felmérési lehetőség. Nem Századvég, nem Medián stb. Lehet megnézni, hogy hogyan változott (vagy nem) a választások előtt és azt követően a politikát követő és nem követő választók véleménye. Tudom, kicsit nehéz, mert erre egyszerű kérdőívet szoktak készíteni, de igazából itt lehetne kiszűrni, ebben a nem is kis mintában a változásokat.

Mert szerintem - ami a jelen posztot illeti - tényleg kiveri a biztosítékot néhány intézkedés. A nem egészen 320 komment a csaknem déli megjelenés óta, miközben nincs is parlamenti időszak.
S javaslom kiszűrni a napokban megjelent felek véleményét.

Talán oly módon, hogy akik az időszak alatt (ez a blog megjelenésétől számít) a 70-80 százalékban véleményüknek adtak hangot, azoknak hogyan változott a véleményük.

Átverés! 2010.08.03. 17:10:48

[nick] Igaza van, magas színvonalon adja elő a téziseit, lehet, hogy nem is értem pontosan de talán mégis. Én is ugy látom,hogy nagyot hibázott az értelmiség, hogy hagyta ide fajulni ezt az egész magyar politikai valóságot. Tanuí lehettünk szinte a redszerváltás óta, de leginkább az utólsó 8 évben, hogy nem szólt itt másról a duma, csak a politikai haszonszerzésről.

Soha nem alternatívák megajánlásáról szólt a kritika, csupán arról, hogy hogyan lehet a jelenleg regnáló pártot, pártokat megsemmisiteni, hogy mi jöhessünk.

Sajnos ez a teljes helyfoglalás előre látható volt, nekem egyáltalán nem okozott meglepetést.

Ahhoz, hogy jobban jöjjünk ki ebből a rendszerváltásból, valóban magasan képzett zenészek kellettek volna.

Szerintem lett volna itt szellemi kapacitás, csak olyan erős volt mindig a politikai elkötelezettség kivánalma, hogy jobb volt a háttérben meghúzódni, és közben szép kis országunk lejtmenetbe került.

A következő 4 évben még nehezebb lesz,nagyobb bátorság fog kelleni ahhoz, hogy a hozzáértők színre lépjenek okos go ndolatokkal. És nem is magányos farkasokra lenne szükség, hanem csoportosan előállni tudományosan megalapozott tervekkel, elméletekkel.

tölgyes 2010.08.03. 17:14:09

@Átverés!: Szép kis országunk igazándiból 1949-ben került lejtmenetbe. 1941-ben a magyar és japán egy fóre jutó GDP-je azonos volt. Hasonlítsa ezt össze 1989-ben.

tölgyes 2010.08.03. 17:16:07

@AkarkiJ: Kifogás??????????????????????????????Mintha az orosz megszállást választhattuk volna.. Na jó! Gyurcsányt már választottuk, de ott volt előzményként a 40 év.

Ordnassac 2010.08.03. 17:17:18

@CSENDES: azt azért valljuk be, hogy nem lenne sokkal reprezentatívabb minta, mint a Véleményvezér kérdései...

tölgyes 2010.08.03. 17:22:10

@török gábor: Ha nálunk az angol rendszer működne, akkor most 95%-os többségben lenne a fidesz... HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ az lenne ám csak az egypárt-rendszer:(

tölgyes 2010.08.03. 17:24:36

@CSENDES: Az Ön véleménye nem változott... már nem is tudom mióta..Csak a világ változott. Nem kicsit. Nagyot.

AkarkiJ 2010.08.03. 17:26:59

@tölgyes:

persze, hogy kifogás - mert lényegtelen, megtörtént - ebből kell épitkezni - és tanulni, hogy a múlt hibái ne forduljanak elő újra

persze, ehhez nyitotnak kell lenni és kritikusnak

kvadrillio 2010.08.03. 17:27:34

milyen "azemberek" ???

A MARSLAKÓK" ???!!! :o)))

Mifelénk azemberek azt beszélik, hogy Annamária megzakkant ! :D

Szimba 2010.08.03. 17:35:09

@andzsin:

Tényleg?:))) Big Mac index!!! Zseniális:))
Van valami linked erről?

Szimba 2010.08.03. 17:41:19

@Ordnassac:

Nyüsssz!:(((
Nem kételkedtem a létezésében. Csak szerettem volna egy összehasonlító táblázatot az egyes országok között.

tölgyes 2010.08.03. 17:43:50

@AkarkiJ: Én abban egyet is értek Önnel, hogy ebből kell építkezni.. de akkor nem kell a svédekre hivatkozni, mert ők meg olyan pályát futottak be...Vagyis lehet hasonlítgatni, csak nem ész nélkül

Szimba 2010.08.03. 17:48:29

@lüke:

h-val jobban kedvelném!:)) (Schampagne)

AkarkiJ 2010.08.03. 17:50:57

@tölgyes:

szóval, ahol 40 évig voltak ruszkik, ott szabad hülyének lenni?

ott szabad a józan észt kidobni a kukába?

ott szabad hinni az "il ferro" csodában?

lüke 2010.08.03. 17:54:49

@ordi:
szerintem nem cinikusak,inkább provinciálisak, fölényesek és szellemtelenek

Ordnassac 2010.08.03. 17:58:18

@lüke: ez is bőven lehetséges.

lüke 2010.08.03. 17:58:50

@szimba
bon journ
@hepci.
jól csinálta,nem hagyták
azt a hülye Prinzet hagyták, mindenki kebel barátja volt, s még a Deloitte- touche- nak is
ahonnan jönnek-mennek a minszterek

[nick] (törölt) 2010.08.03. 17:58:52

@Ordnassac:
na jó, de schöpflin ezt azért mondja, mert ő vár valamit a fideszben, pozsgay meg tudja, amit kapott annál többet nem várhat. hogy államjog kell alapvetően, vagy uniós jog, abban nem értünk egyet. nyilván azért, mert én nem járatam államjogi egyetemre, te meg mégis csak arra jársz.

tölgyes 2010.08.03. 17:59:52

@Ordnassac: Ez már csak így megyen. TG megírja.. az Index azonnal felteszi.. aztán a NOL duplikálja..a Hvg bekapcsolódik..majd aztán valahogy Kóczián is reagál.. Csak úgy pezseg az élet és a felháborodás.. a média minden szegmenséből dől a társadalmi elégedetlenség..:::)))Erre írtam én azt , hogy a fizetett és hivatásos jajongók és kliensek..akik már hónapok óta megjosolják: na ez már sok.. ez itt a vég kezdete.. lehet.. de biztos, hogy az..:::)) Az előző társasághoz való közvetlen anyagi kapcsolódás is könnyű szerrel tetten érhető..Gondolja meg.. most nem lesz új buli néhány évig.. ezen aztán már érdemes keseregni.:(
Ne izguljon! Ha mondjuk A. Sen, Akerlof vagy valamelyik hozzájuk hasonló írna egy fontos elemzést az országról.. enyhe pozitív kicsengéssel az nem lenne ilyen kapós...:::)))az nem dobogtatná meg Kóczián szívét..

lüke 2010.08.03. 18:00:20

@tölgyes:
Gyucsány is a 45 évböl bújt elö
aprócskán..............

Ordnassac 2010.08.03. 18:00:49

@[nick]: Schöpflin vajon 70 évesen mit várhat még EP-képviselőségen kívül? Külügyminiszterséget nem vállalt.

Szerintem nem zárja ki egymást egy adott állam alaptörvényének léte nemzetközi megállapodások létével. Hiszen ez megy ma is.

Netuddki. 2010.08.03. 18:05:25

"arra azonban nagyon vigyáznia kell a Fidesznek, hogy legalább saját magát ne csapja be vele."

Muhaha! Gábor itt most hirtelen átment naívába?
Nagyon is tisztában vannak ezek (a bűnözők?) azzal mi a valódi helyzet. Azzal is, hogy mikor mit kell mondani. A lényeg: a birkák tejeljenek...

Ordnassac 2010.08.03. 18:05:29

@tölgyes: itt most kicsit más a helyzet: TG kommentet írt Kóczián egyik posztjához és arra reagált KP:

[nick] (törölt) 2010.08.03. 18:07:04

@Szimba:
érdemes összehasonlítani. a legújabb távközlési brand kuruc és labanc tarifiáit:

redbullmobile.hu/angebot/tarife/simplyAll/
5490 forint havi díj: 200 perc, 200 sms, 200 mb internet adatforgalom

www.redbullmobile.at/tarife
19 euro (gyakorlatilag 5500 forint): 1000 perc, 1000 sms, 1000 mb (1 gb) internet adaforgalom

még egyszer teljesen egyforma a szolgáltatás, ugyanaz a brand. csak az egyik a forintgazdaságban, a másik az euro övezetben. itt nincs akkora verseny, tehát ötszörös áron kínálják ugyanazt.

Diocles 2010.08.03. 18:08:26

Persze, Szalai Annamária mondhatta volna azt is, hogy "Kedves Szilvia! Örülj, h még itt lehetsz, és nem rúgattunk ki azonnal. A szavazóink ugyanis ezt elvárták volna. A médiatörvény pedig a ballib sajtó visszaszorításáról szól, ezt a hülye is tudja. A törzsszavazóink ezt is erősen elvárják."

De miért adott volna fel Szalai ilyen magas labdát?
Igazából nem értem, h mi a gondja Török úrnak, valszeg kellett írnia valamiről valami cikket, és ilyen se hús, se halra sikeredett.

Kelecse 2010.08.03. 18:11:21

Jelenleg a kommunikációs embereknek van a legkönnyebb dolguk a Fideszben. Mindenre lehet azt válaszolni, hogy ezt akarták az emberek! MIT IS? De erre még az új KE mellett lézengő, alulképzett, műveletlen, törtető kommunikációs hivatalvezető is alkalmas. Csak nehogy valaki idegen nyelven tegyen fel neki kérdést egy sajtótájékoztatón!

tölgyes 2010.08.03. 18:12:49

@Ordnassac: No de KP-ből ugyanez a szöveg dől.. csak egy kicsit másképp.. aztán lehet a dolgokat cifrázni..vitázni egymással.. Nem O nem úgy hülye (diktátor..akarnok stb), ahogy te mondod, hanem úgy ahogy én.. erre megszólal MT az ATV-én és azt mondja:fiúk ti túl puhák vagytok. Engem figyeljetek.. majd lehányja az egész társaságot.. miközben BGY fészkelődik a széken..a párna alá tette az expó bevételét..:) AJ.. pedig izgatottan lóbálja a lábát.. merthogy nem ér le a földre a lába a fotelból...stb. sttb stb..:::)))

tölgyes 2010.08.03. 18:14:05

@Diocles: Végül is amikor 2002-ben az MSZP jött, akkor azonnal kirúgtak a TV-ből mindenkit és visszajött Gyárfás..:)

Diocles 2010.08.03. 18:14:08

@tölgyes:
Tulképp vicces, h a kormány támogatottsága az egekben, és még az ellenzéki voksolók fele is azért zabos, mert még nem vitték el bilincsben Gyurcsányt, de a média zöme a nap 24 órájában diktatúráról zajong.
Milyen "diktatúra" az ilyen?

A Kossuth-rádióban a kormány ellen uszulnak, az index naponta hírdeti ki a világvégét az IMF-tárgyalás elakadása miatt, és így tovább...

Még a kétmilliós végkielégítési határról is az jön le a sajtóban, h jajjj a szegény pedagógusok... mintha volna akár egy szem pedagógus, akit ez érintene...

De mindez még nem hat, még nem, de ha a kormány nem tesz semmit, akkor ugyanúgy kinyírják, mint Antallt.

lüke 2010.08.03. 18:16:30

welcome kovi és diocles
szivárog az értelmiség vissza

AkarkiJ 2010.08.03. 18:19:09

@[nick]:

"még egyszer teljesen egyforma a szolgáltatás, ugyanaz a brand. csak az egyik a forintgazdaságban, a másik az euro övezetben. itt nincs akkora verseny, tehát ötszörös áron kínálják ugyanazt. "

Annyit azért hozzátennék (azon túl, hogy valóban sokszor nem ugyanaz a színvonal itt, mint osztriában), hogy ezek a bevezető tarifák - 2-3 év után érdemes összehasonlítani a dolgokat.

Ordnassac 2010.08.03. 18:20:04

@tölgyes: hú, de kiráz a hideg Mészáros Tamáséktól...

@Diocles: @kovi1970: welcome back! :-)

Kelecse 2010.08.03. 18:20:52

@Diocles: De nem azért, amiért Antallt. Ahogy Bogár mondja, nem lehet két urat szolgálni. A többszázezres jövedelműeknek már kedvezett, a csórók várjanak sorukra. Ha túlélik. Az IMF-fel keménykedik, de meddig? Majd az Unióból egyszer csak az orrára koppintanak. Mindenkinek nem lehet megfelelni. Nekem nem is akarnak! :) Én csak egy szavazat vagyok.

lüke 2010.08.03. 18:25:40

várjátok meg az öszt:)
most telejs uborka szezon van, a sok media fenyegetö
még az utolsókat rúgja
szeptember után beállnak a sorba,
mintha mi se történt volna

lüke 2010.08.03. 18:27:36

@kelecse:
Bolgár nem mondott meg semmit,csak a simlit
,azt meg már egy olasz megírta

Diocles 2010.08.03. 18:29:55

@tölgyes:

Ismerős Ön a Dunántúlon? Nos, ott tudni kell, h gyakorlatilag nincs MSZP, az ott honos Springer-lapok (a dunántúli megyei lapok zöme) ennek ellenére gyakorlatilag a Népszava helyi kiadványaiként működnek.

Persze vannak helyi hírek is, de az első oldal (ez minden Springer-lapnál ugyanaz) híreinek kiválasztása és a hozzá való kommentár übereli a Népszavát.
És mindez most, 2010-ben, amikor új kormány van, amikor a Dunántúlon szinte nincs polgármestere az MSZP-nek.
És ennek ellenére nem lett tényező az MSZP, h a dunántúli megyei lapokban Népszava-szinte nyomják.

Kérdés, h meddig tart ez is.

lüke 2010.08.03. 18:30:31

@AkarkiJ
hasonlítsd, 2011-töl kipróbálhatod

AkarkiJ 2010.08.03. 18:34:05

@lüke:

illetve, azt érdemes még megnézni, hogy ezek az árak, amiket itt alkalmaz, hogyan viszonyul a többi magyar szolgáltató áraihoz - mert azért az is benne van a dologban (ha már eltér az osztrák díjaitól), hogy a magyar szolgáltatókkal kell versenyeznie, illetve magyar szolgáltató(k) biztosítják neki a roaminghoz a hálózatot (és a díjakat)

lüke 2010.08.03. 18:34:50

@diocles:
hmm
jul-ban a Balatonon voltam,minden reggel megvettem
DT , Veszp.napló,
Somogyi HL
nem harsogott a Fidesz ellen , csodálkoztam is,
ez az ok

lüke 2010.08.03. 18:37:44

@AkarkiJ
a T-mobil.at/Vodafon.at/ s mind
29 euroért egész Eu-ba 1000 perc telefont ad

nincs kérdés

Diocles 2010.08.03. 18:39:49

@lüke:
nézted, h miket válogatnak ki az országos hírekből, és milyen kommentár van hozzá?

nos, a múlt hét közepén volt az, amikor Mesterházy felszólította Orbánt, h kérjen mán bocsánatot az MSZP-től, mert lám milyen frankón rendberakták az országot, akkor ez volt a főhír, és a kommentár meg kábé az, h hát a csúnya Orbán csak azért nem kér bocsánatot az MSZP-től a jó munkáért, mert ezt politikailag nem tudná megmagyarázni a választóinak, pedig hát...
szerdai vagy csütörtöki szám, és ez csak egy példa.

lüke 2010.08.03. 18:40:29

ö?
de.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1szl%C3%B3_Bog%C3%A1r
ügyes volt , hogy 11 évesen már érettségizett

Ordnassac 2010.08.03. 18:40:42

@Diocles: ez érdekes, Németországban a Springer jobbosnak számít. (Axel Springer utolsó felesége, aki most viszi a kiadót pl. tagja a CDU-nak.)

AkarkiJ 2010.08.03. 18:41:58

@Ordnassac:

arra nem gondoltál, hogy esetleg így akarják lejáratni az mszp-t? :)

Ordnassac 2010.08.03. 18:42:18

@lüke: nem ki volt ez az ügyes, de kijavítottam...

lüke 2010.08.03. 18:43:11

@ordi:
nálunk minden fordítva van
még Paul McC.nyugdíja is:)

Ordnassac 2010.08.03. 18:44:47

@Ordnassac: *jav: nem tudom ki volt ez az ügyes...

Diocles 2010.08.03. 18:46:14

@Ordnassac:
ezért nem értem.
sőt, hogy durvát mondjak, asszem az alapító Spinger még SS-tag is volt, ennek ellenére nálunk szoci bástyák a lapjai, amelyek nem mellesleg a Fidesz-bástya Dunántúlon vannak.

AkarkiJ 2010.08.03. 18:46:36

@lüke:

ha magasnak találod a redbullmobil díjait, akkor tiltakozz és ne használd :)

itthon minden drága, mert mindenki lehúzza az embereket - akik bírkák ahhoz, hogy tiltakozzanak, inkább kifizetik a magas(abb) díjakat

rémlik egy központi nestlés emberke néhány privát mondata, amiben ecsetelte, hogy azonos termékek esetén ide a rosszabb minőségű terméket szállítják...

nyünyüge 2010.08.03. 18:56:08

@Ordnassac:

Na ezek a cikkek ill. politikusi akciók vetik fel szerintem az írástudó felelőssége c. témát, vastagon (most csak kipécézem ezt, de az elmúlt napok terméséből lehetne még találni számtalant.

A társadalom egyes rétegeit egymás ellen kijátszani hatalmi érdekből ill. ennek megfelelően újságírói babérokért...

Hát gratulálok.

Még szerencse, hogy van nyugdíjas, aki a gyerekei, unokái érdekeit is látja és viszont.

Várúr 2010.08.03. 18:57:29

@gauche caviar:
"Csontvázak".... te biztos előre tudtad pl. hogy a 60 milliárdos Alstom metrókocsik szart sem érnek, hogy a Margit híd felújítása a tervezett ktsg. ötszöröse, stb. Csak azon csodálkozom, mé' nem te vagy a pénzügyminiszter.

Ordnassac 2010.08.03. 19:03:40

@Diocles: az NDK-s propaganda volt. Springer alkalmatlan volt a besorozásra, így kimaradt a háborúból (nem beszélve arról, hogy első felesége félzsidó volt).

Ordnassac 2010.08.03. 19:04:32

@nyünyüge: ezt egy kicsit ki tudod fejteni? Nem vagyok biztos, hogy jól értem-e, amit gondolsz.

Kelecse 2010.08.03. 19:05:05

@lüke: Nem ő a hülye, hanem aki leírta

AkarkiJ 2010.08.03. 19:06:55

@Várúr: ezekhez mi köze a pénzügyminiszternek? illetve, hol hivatkozott ezekre pénzügyminiszter?

kodó tamás 2010.08.03. 19:10:18

@Kelecse: orbán irta alá? na ugye.
de ha focisták lesznek (gyorsan) akkor jol járhatnak

S2000 2010.08.03. 19:16:44

Pontosan úgy látom ezt a kérdést, ahogy Gábor leírta. Annyit tennék hozzá, hogy ez "Az emberek ezt szerették volna..." szöveg már az elején nagyon nem tetszett, és ahogy telik az idő, úgy válik egyre inkább irritálóvá. Tulajdonképpen megindokolni se kellene, hogy mit miért tesz a kormány, szerintem még ez is jobb lenne ennél a "zemberek ezt akarták" lemeznél. Ugyanakkor szeretném azt hinni, hogy 20 évvel a kommunista diktatúra (ott meg a proletár diktatúra paradigmában "akarták az emberek mindazt, amit a hatalom kénye-kedve szerint tett) bukása után fejlődött annyit a politikai kultúra, hogy nem éri be a kormány se ennyivel egy-egy lépés megindoklását. Már csak a saját, magával szemben támasztott elvárások miatt sem. A tévébe meg kár elmenni ezt lenyilatkozni sokadszorra. Elég lenne emailben meg weben egy-egy döntést kihirdetni, külön indoklás nélkül, a "zemberek ezt akarták" jeligére. Esetleg a mostanában kiakasztott nyilatkozat alá fel lehetne tenni ezt is bekeretezve: "Mert ezt akartátok" - minden döntés indoklásaként.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 19:17:37

@Ordnassac:
most akkor ugyanaz legyen az alkotmány a duna két partján, vagy sem. tehát az alkotmányos rend abból következik, hogy az egyik nemzetiségnek meddig sikerült kitolni a demarkációs vonalat, és kell magyar, és szlovák alkotmány, vagy ez a felfogás egy hülyeség, és a híd két oldalán ugyanaz legyen az alkotmány, csak legfeljebb a nyelvezetükben, és az irodalmi bevezetőben kell ezeknek eltérniük. de értelmükben azonosnak kell lenniük. és én azt mondom, hogy teljesen természetes, hogy uniós alkotmány kell, és az is, hogy azt minden nemzetiségnek szentesítenie kell.

tehát az alkotmány nem valamiféle náci-internáci paktum. hogy azt szentesíti az ensz. mert ez ugyanaz a felfogás, hogy van a nemzet, és a világ, és akkor ezek harcolnak egymással. szerintem ez egy hülyeség. kell egy nemzetközösség, amelyik alapvetően alkotja a jogot, az alkotmányt, a polgárjogi, és büntetőjogi kódexeket, és az ágazati törvényeket. megalakotják a főszabályt. és a városok ezektől a szabályoktól eltérhessenek, de az alkotmánytól meg ne lehessen. az legyen egységes. azt szentesítse minden nemzetiség. azaz legyenek közös normák.

a másik iskola, az államjogi meg azt mondja, hogy ez nemzeti hatáskör, tehát közös ne legyenek.

atv.hu/cikk/20100622_boross_peter

szóval itt a másik szaktekintély, boross ebben az interjúban eltagadja, hogy a tripartitumot latinul írták, többek között azért, hogy azt az összes nemzetségfő elfogadja, mivel azt werbőczy nem csak a magyar nemeseknek írta, hanem a nagy hun királyság területén élő összes nemzetségfőnek. boross péter meg abba a táborba tartozik, aki dalmáciát is beszínezi piros fehér zöldre, ahol magyarok sose voltak többségben. de ezzel együtt csak azt mondom, hogy borossnak kisebbségbe kell kerülni. szóval nem gondolom, hogy a politikában bármilyen tévképzetet be kell tiltani, hanema azt gondolom, hogy nyílt vitákban kell eldönteni, hogy kinek van igaza: az unionistáknak vagy a nacionalistáknak. szóval itt valaki hazudik. mert itt boross azt mondja, hogy a jogot a nemzetállamok alkotják már vagy ezer éve, én meg azt mondom, hogy alaptörvényt, és a legfontosabb közjogi kódexekt mindig is egy többnemzetiségű politikai unió alkotta. mert ezek mindig is arra kellettek, hogy egy birodalmat összetartsanak, és ezek a birodalmak mindig is addig voltak sikeresek, amíg demokratikusak voltak. török gábor ugyanezt gondolja a politikai pártokról. én meg enek majdnem az ellenkezőjét gondolom. szóval ha töröknek igaz lenne, akkor nem történt volna például ez.

www.youtube.com/watch?v=Hh30TEKatkk

szóval szerintem a politikát mindig öntörvényű fazonok vitték előre, és nem a demokratikus fazonok. demokrácia azért kell, hogy az öntörvényűeket a többség megfékezze, és ne sodorja a népet háborúkba. ezért kell demokrácia. és nem azért, hogy a pártok a népet vezessék. ahhoz majdnem diktatúra kell. csak azért itt azért a majdnem is elég hangsúlyos. a kérdés persze az, hogy orbán jó irányba vezeti a politikát, vagy sem. mert az, hogy a népakarat alapján vezeti az szerintem nem kérdés. szóval nekem ez a bajom török elméletével. hogy ők kikutatták volna 56-ban, hogy az emberek többsége forradalmat akart, meg azt is, hogy alig több mint fél év múlva elfogadták azt is, hogy az egy kontraforradalom volt.

tölgyes 2010.08.03. 19:21:35

@AkarkiJ: Kérem ne menjen le butába, mert nem ezt írtam. Ahol a ruszkik és a szocializmus uralkodott ott történt egy s más!
1. Felszámolták a magántulajdont..államosítottak, a kisipart pedig tudatosan elsorvasztották... az iparosokat zaklatták.. Az államosítás után 90-től privatizáltak.
2. A földet előbb kiosztották, aztán TSZ-be vitték, majd újból magánosították..

Ez azt jelenti, hogy az ország teljes vagyona 50 éven belül kétszer cserélt gazdát.. ráadásul az államosítás után a magántulajdontól eltérő módon működtették.. Arról már szó se essék, hogy mindenféle eszközzel provinciálissá tették az értelmiséget (Külföldön nem tanulhatott, külföldre nem mehetett, a tudományos eredményekhez nem vagy nehezen juthatott hozzá.
Az oktatást a marxizmus hegemonizmusa uralta stb... Ez nem azt jelenti, hogy lehet hülyének lenni, hanem azt, hogy egy folyamatot megtörtek...az elit egy részét kiirtották, egy részét elüldözték..Nio de ezt talán maga is tudja.. vagy nem???

tölgyes 2010.08.03. 19:22:50

@Ordnassac: No de azt nem mondhatja, hogy nem írtam le pontosan a mechanizmust.. amibe úgy látom, hogy TG is kezd betagozódni...:)

Várúr 2010.08.03. 19:31:05

@AkarkiJ:
Ne kérdezz hülyeséget öcsém. Biztos nem a metróvezető szerződött az Alstommal, de még csak nem is Demszky egyedül. Ez az egész trágyadomb az előző vezetés személyes és kollektív sara. Lehet a szerencsent mosdatni, egészen addig, míg úgy jár, mint Michael Jackson.

Ordnassac 2010.08.03. 19:34:03

@[nick]: először csak röviden: lehet, hogy az általad leírt nemzetközösség/város distinkció hatékony lenne, azonban számolni kell a realitásokkal.

Egy ilyen konstrukció felállításának rengeteg buktatója van: egyrészt az európai államok nem biztos, hogy nagyon bele akarnak menni szuverenitásukról való további lemondásba, illetve átadásába valamilyen szervezetnek. Arról nem is szólva, hogy az Európában fellelhető kulturális különbségek sem egyszerűsítenék a helyzetet: más egy spanyol, egy ír, egy máltai, egy lengyel, egy német, egy olasz vagy egy bolgár kultúra (értve itt a vallási, néprajzi, neveltetési és politikai kultúrát is).

Maradva a jogi vonalnál: a britek ódzkodnak bármilyen EU-s alapjogi szöveget elfogadni (még ha ott is tiszteletben tartják az emberi jogokat, de van, amit nem hajlandóak átvenni)- Hasonló a helyzet a lengyeleknél (itt már inkább vallási-kulturális okokból, lásd abortusz, melegjogok) és a cseheknél (történelmi, lásd Benes-dekrétumok).

Túl sok a különbség és ellentét ahhoz, hogy végbemehessen egy olyan folyamat a közeljövőben, ahol a mostani államhatárokat felbontják, avagy föderális állammá átalakítják az EU-t. Utóbbi esetében pedig végig tagállami alkuk sora fog végbemenni (ki visz milyen tárcát; hogyan épül fel a törvényhozás, főleg a felsőház; a kisebbségek kérdése így sem múlik el), előbbinél pedig a nemzettudat nem múlik el, amíg rá nem kényszerítenek erre a konglomerátumra egy egységes hivatalos nyelvet, aminek esélye 0.

Várúr 2010.08.03. 19:37:40

@Várúr:
Egyébként Szalai Annamariskáról volt szó. Amit mondott, helytálló, ha nem is elegáns. Nemigen nézek tévét, de akármit mondott a jóasszony, erkölcsnek, tisztességnek, színvonalnak nem a ker. tévék a mintái, sőt a királyi tévé sem. Csomó szarházi kalandor gyűlhelye, főképp az utóbbi nyolc év során. Ami engem illet, vasvillával takarítanám ki, bár tudom, a csótányok előbb-utóbb visszaszivárognának. Nincs egy magyar drámabemutató, emberszabású magyar tévésorozat, valóságfelmutatás, kisjátékfilm és saját gyártású doku, semmi. Sarkosan fogalmazok: a tévék, rádiók a médiaértelmiség szemetét foglalkoztatják (tisztelet a kivételeknek).

nyünyüge 2010.08.03. 19:38:29

@Ordnassac:
Csak annyit akartam mondani, hogy igencsak nem tetszenek az előnyugdíjjal, rokkantnyugdíjjal, nyugdíjastámogatással, stb. visszaélő, munkahelyet a fiatalok elől elfoglaló és az "ezeket" a nehéz gazdasági helyzet, a munkanélküliség mellett "eltartó" generációk indulataira hajtó kampányok.
Ahogy nyilván a fordítottja is csalárdság.

Nagyon szomorú, hogy hagyjuk magunkat és kortársainkat .egyszer táppénzcsalónak, ingyenélőnek majd máskor, ugyanazokat! - a rendszerváltás áldozatainak minősíteni, és egyszer sem vágjuk a politikusok pofájába, hogy "HÁTRÁBB AZ AGARAKKAL, UGYANAZON DOLOG KÉT ASPEKTUSÁRÓL VAN SZÓ!"

[nick] (törölt) 2010.08.03. 19:48:42

@AkarkiJ:
oké, csak ide uniós számhordozás kellene. ami azt jelentené, hogy egy magyar számra megrendelhetnéd a tarifacsomagot bécsi tarifa szerint. és akkor nyilván nem lenne ekkora különbségek, illetve akkor nem lennének különbségek egyáltalán.

nyünyüge 2010.08.03. 19:55:11

@Várúr:
"akármit is mondott, igaza volt."

Fő a bizalom.
(vö: régi hülye vicc: "- Jean, mi rotyog a konyhában?
- Fő az egészség !")

Komolyra fordítva: az a néhány, egy kézen megszámolható kulturális műsor kerül többek között megszüntetésre éppen a köztévében. Amelyekkel nem az a baj, hogy nem kulturálisak, hanem az, hogy nem felelnek meg a kormány izlésének.

Tehát?

[nick] (törölt) 2010.08.03. 20:00:33

@Ordnassac:
az alkotmányban a közös normákat kell rögzíteni. ha ez üres halmaz, akkor nincs értelme beszélni az unióról. mert ahogy írod túl nagyok a kulturális különbségek. csakhogy én elővenném mondjuk leó pápa enciklikáit, hogy olvassák már el azok a szerencsétlenek, hogy abban miről van szó. ugyanis a pápa ott az abortuszt valóban a csecsemőgyilkossággal tette azonos kategóriába. csakhogy leó az emancipáció pártján állt, mert ő azt akarta, hogy a szeretőikkel nem itassanak szándékosan mérget a férfiak, csak azért, mert kedvük támadt félre kúrni. mert ebből nagyon sok retardált kisgyerek született, mert túl kevés mérget ivott a nő, és a magzat nem halt el, a másik esetben meg túl sok mérget nyomtak le a nő torkán, amiben a kismama is belehalt. és leó azt mondta, hogy ez így majdnem olyan, mintha a megszülető gyereket fejbe vernék egy péklapáttal.

tehát leó nem azt mondta, hogy a nő ne rendelkezzen szabadon a teste felett, hanem azt, hogy rendelkezhessen. és ez kerülne az alkotmányba. ettől még a lengyel városoknak jogukban állna az abortuszt helyben tiltani. és ebben az esetben a lengyel lánynak szégyenszemre el kellene mennie abortusz ügyben egy idegen klinikára, és ez lehet a lengyelországban erkölcsösebbé tenné a fiatalokat. vagy szerte az unióban. tehát a konzervatív hagyományok is érvényesülnének, éppen úgy, mint a liberális jogelvek.

2010.08.03. 20:03:43

Ez egy hülye és ráadásul - ami szintén megbocsáthatatlan - ronda nő. szerezzünk neki egy pasit, és mindjárt tényleg lesz média egyensúly!:D

török gábor 2010.08.03. 20:06:37

@tölgyes: én nagy támogatója vagyok az egyéni választókerületes rendszernek.

nyünyüge 2010.08.03. 20:17:12

@Diocles:
Nanana!
Fogalmam sincs, hogy jelenleg a ki a Kisalföld c. orgánum tulajdonosa.
De hogy ugyanúgy az aktuális Erő mellé állt - és nem csak kormányváltáskor, hanem már igen-igen régen, az biztos.

2010.08.03. 20:21:08

@tölgyes: és hogy örülnél neki, hisz ezt akartad!:P

@török gábor: na ne már, még elhisszük hogy állampártot akarsz! Csak sehogy se illene be a képbe...Ma mindenkinek rossz napja van?:I

Kelecse 2010.08.03. 20:25:14

@kodó tamás: Jó vicc! Ilyesmihez nem adja a nevét. A fociról meg lemaradtunk. Kétméteresek a fiúk. :)

nyünyüge 2010.08.03. 20:29:09

@nyünyüge:
(merthogy annakidején - a rendszerváltás előtti években - magát "fehér embernek tartó" nemigen olvasta)

Ordnassac 2010.08.03. 20:30:38

@Letícia: hát istenem, van, amivel Gáborral nem értünk egyet. :-) (Személy szerint a vegyes rendszer támogatója vagyok továbbra is.)

Ordnassac 2010.08.03. 20:34:34

Egy érdekesség: ha angol-amerikai-francia rendszerünk lenne (azaz csak egyéni választókerületek), akkor a 176 tagú Országgyűlés így nézne ki:

152 Fidesz
21 KDNP
2 MSZP
1 független

[nick] (törölt) 2010.08.03. 20:34:53

@Ordnassac:
szóval az unió a tartományi parlamenteket nem nyomná el. az, hogy vannak közös normáink nem azt jelenti, hogy ne lehetnének különbségek. szóval én éppen olyan fontosnak tartom, hogy legyenek nemzetiségi parlamentek, és azt hogy minden magyar képviselője évenként legalább egyszer gyűljön össze buda-pesten, de ehhez az államok területi integritását legalább időlegesen mégis csak fel kellene oldani. mert különben ilyen nemzetgyűléseket képtelenség összehívni.

szerintem még különféle regionális eseti tanácsok is kellenek, és ebben rendkívül fontos szerepe lenne a nemzetiségeket összetartó egyházaknak. szóval én nem tartamám lehetetlennek, hogy a pápát megnyerjem a regionalizmus ügyének. a régiók az érsekségeknek felelnének meg nagyjából egészében. és ezzel éppen a katolikus íreket, spanyolokat nyerném meg, ahol ezek a nemzetiségi háborúk (ira, eta) mindennaposak voltak, és a lengyel államhatárok menén is kiterjedt regionalizmusra volna lehetőség. szóval én nem venném el a nemzettudatot senkitől. lengyelország az, ami a lengyeleké. csak emlékeztetném a lengyeleket, hogy a történelmük során perszonálunióban éltek a magyarokkal, vagy nemzetközösségben litvánokkal, és akkor elég erős volt lengyelország. és amikor a nácik kerültek hatalomra, akkor mégis csak lerohanták őket.

szóval szerintem még klausnak is el lehetne ezt magyarázni. hogy ő kitűzheti a cseh zászló a hradzsin tornyára, sőt az ablakon kivetés joga is megilletheti a cseh városokat, ha ehhez ragaszkodnak, szóval a cseh városok kvázi szabad királyi rangot kapnának az uniótól. és ez esetben nem kellene követniük az uniós direktívákat, vagy nem mindenben kellene követni. az unió alkotná a főszabályt, de a városok mondhatnának kivételeket.

tipikus a termő földvásárlás. ami az unióban főszabály szerint szabad. de a helyhatóságok ezt helyben lakáshoz köthetik. vagy akár ahhoz is lehetne kötni, hogy az illető az árpád házi királyokat sorolják fel oda, és vissza, aminek kevés köze van a földhasználathoz, de ad abszurdum ez is beleférne az unió jogrendjébe. de ezt a szabályt nem az államnak kell meghozni, hanem a járásoknak, mert van ahol azt mondja a nép, hogy ide ne jöjjön befektetni senki, a másik helyen meg azt mondják, hogy jöjjön már valaki.

tehát az egy hazugság, hogy az a nemzeti érdek, hogy a magyar paraszt vagyona tized annyi legyen, mint egy hollandé, mert a föld ára tizedét éri itt, mint a németalföldön, a traktor és az üzemanyag meg ugyanannyiba kerül. de az is igaz, hogy a termőföld piacot nem kell totálisan liberalizálni. én azt mondom, hogy lehessen ez az uniós főszabály, de a járásoknak meg kell adni a jogot, hogy a termőföld használatot az alkotmányos kereteken belül szabályozzák. tehát nyilván a cigányok, vagy a zsidók fölhasználati jogát nem lehet korlátozni, de a spekultatív célú földvásárlást meg mégis csak lehet. szóval én vámunió híve vagyok, de a városok árumegállító jogát mégis csak visszadnám. hogy a városok maguk szabályozzák a piacot. tehát hirdetném a szabad kereskedelmet, ugyanakkor a városoknak meg lenne az a szabadsága, hogy ennek még is csak valamilyen gátat szabjon. ez egy ultraliberális álláspont szerintem. de ez majdnem az, amit a jobbik követel. csak épp nem nacionalista, hanem unionista alapokon.

a legfontosabb érvem az, hogy európa ezer éven át így működött. és ez az unionizmus adta az erejét, hogy szemben állt a nacionalizmussal éppen úgy, mint globalizációval. és helyette nemzeti liberális politikát folytatott.

Kelecse 2010.08.03. 20:41:41

@török gábor: Én is, de akkor a vk-t képviselje és ne a pártfegyelem alapján szavazzon! Már leírtam, hogy a jelen állapotok szerint elég lenne a pártok egy-egy jelöltjét a listára írni és utána leültetni őket egy kis szobába és szavazzanak.

Kelecse 2010.08.03. 20:45:39

@Ordnassac: Na, ez lenne csak a szép világ!

[nick] (törölt) 2010.08.03. 20:46:58

@török gábor:
az brutálisan polarizálná a politikát. szóval a kampánystábokat még inkább a személyek lejáratására ösztönözné. az országgyűlési választásokon.

mert szerintem az uniós parlament nem így működik. ha azt mondanánk, hogy minden megye küldhet 1 azaz egy főt az uniós parlamentbe, és ő képviseli a megyét, akkor furcsamód ez a lejárató kampány nem működne, vagy ha mégis, akkor is úgy érzem valahogy, hogy az jönne ki győztesen, aki állja a sarat, és nem az aki jobban hazudik. szóval szerintem az országgyűlésbe egészen másmilyen karaktereket szertne a nép, mint az unióban.

szóval bokrost a nép majdnem, hogy örömmel szavazta be az unióba, ott izmozzon a megszorításokkal, az országgyűlésbe etatista fazonok kellenek. mégpedig listákról. szóval egyéni rendszerben nem lenne listavezető például. az emberek többsége nem tudná hogyan is kell szavazni.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 20:46:59

@török gábor:
az brutálisan polarizálná a politikát. szóval a kampánystábokat még inkább a személyek lejáratására ösztönözné. az országgyűlési választásokon.

mert szerintem az uniós parlament nem így működik. ha azt mondanánk, hogy minden megye küldhet 1 azaz egy főt az uniós parlamentbe, és ő képviseli a megyét, akkor furcsamód ez a lejárató kampány nem működne, vagy ha mégis, akkor is úgy érzem valahogy, hogy az jönne ki győztesen, aki állja a sarat, és nem az aki jobban hazudik. szóval szerintem az országgyűlésbe egészen másmilyen karaktereket szertne a nép, mint az unióban.

szóval bokrost a nép majdnem, hogy örömmel szavazta be az unióba, ott izmozzon a megszorításokkal, az országgyűlésbe etatista fazonok kellenek. mégpedig listákról. szóval egyéni rendszerben nem lenne listavezető például. az emberek többsége nem tudná hogyan is kell szavazni.

tölgyes 2010.08.03. 20:50:51

@[nick]: Látom maga aztán megszüntetné az összes európai államot. Rossz gondolat. felejtse el...:::)))

2010.08.03. 20:56:33

@Ordnassac: én is...nekem kicsi jutott az állampártból, de nem vágyok rá ismét! Egykét kretén párttitkár megmaradt a maszopban, na meg besúgók tömege a fideszben, szóval ELÉG VOLT! Szerintem...

Ordnassac 2010.08.03. 20:56:47

@Kelecse: ha egyfordulós lenne, mint pl. a briteknél, akkor így nézne ki a dolog:

154 Fidesz
21 KDNP
1 MSZP

[nick] (törölt) 2010.08.03. 20:57:37

szóval mondjuk habsburg györgyöt is biztos beszavaznák az unió parlamentjébe, hogy valószínűleg van valami tekintélye ott, mert habsburg (ez persze nem igaz, de a nép így gondolná), de az országgyűlésben egy habsburg mégis csak hülyén venné ki magát, hiszen itt évszázadokon át a nép mást se akart csak azt, hogy a labancokat kipofozza valahogy. a példákat vég nélkül lehetne sorolni. ugyanúgy hülyén vette ki magát, hogy a budapesti zsidó szocialisták izraeli zászlócskával mentek a nemzetiségi parlamentbe. nem jeruzsálembe, a kneszetbe, hanem itt pesten. de ugyanezek a fazonok szerintem lehetnének uniós fővárosi képviselők, aztán beszéljenek a többi zsidóval. de az országgyűlést hagyják már meg magyarnak, szóval oda ne ültessenek egy bolond libanonit, mert azt a párt képes az orránál fogva vezetni. de például a helyhatóságban egy libanoni, ha jó orvos, meg éppen elfér. stb.

tölgyes 2010.08.03. 20:58:16

@török gábor: A fene tudja. 89-ben ez volt a kompromisszum. Az ellenzék félt, hogy az MSZP az ismertséggel mindent visz.. az MSZP félt, hogy mindet elveszít.. aztán mindenki a kormányozhatósággal érvelt..:)

Ordnassac 2010.08.03. 21:00:20

@tölgyes: utóbbinak volt igaza. Egyetlen MSZP-s lett volna az Országgyűlésben (maradva a 176 egyéninél): Szűrös Mátyás. Németh Miklós meg függetlenként mellette.

A kormányozhatóság meg végeredményben bejött. Tudomásom szerint (de lehet, hogy rosszul tudom) a hasonló német választási rendszernek is hasonló a magyarázata.

nyünyüge 2010.08.03. 21:00:29

torokgaborelemez.blog.hu/2010/08/03/222_mit_akartak_az_emberek?fullcommentlist=1#c10634264

Amikor ilyen nevekkel alakulnak cégek egy országban, akkor
ez
1. az államhatalom válsága
2. mérhetetlen cinizmus (a vállalkozók részéről)
3. liberális jogalkotás csődje
...
n. az újságírók által, félinformációkból keltett műcirkusz

?

[nick] (törölt) 2010.08.03. 21:02:37

@tölgyes:
hajaj, még lenne katalán autonómia is meg baszk. meg még székely parlament is lenne, ha úgy akarják. szóval az államok területi integritását adnám fel egy pillanatra. azért, hogy a nemzetiségek képesek legyenek országgyűlni. a magyarok például. szóval én az államok határát elmosnám. és azt mondanám: "magyarország az, ami a magyaroké". és a különbség közöttünk ez a két szó: "az, ami".

Ordnassac 2010.08.03. 21:03:55

@[nick]: ööö... a német, a francia és az angol parlamentben vannak azért számosan bevándorlók vagy gyerekei. (Arabok, törökök, szerbek, horvátok, indiaiak, stb.). Amennyiben megvan az állampolgárságuk (vagy hogy beleférjen az elgondolásodba: tartományi polgárságuk, esetleg városi polgárságuk), akkor miért zárjuk ki őket a lakhelyük szerinti parlamenti tevékenységből?

2010.08.03. 21:05:16

@[nick]: csak meg ne lássák! Rusnya és buta szegény, az apja nyomdokaiba se léphet...na jó, egy két Habsburg uralkodónknál azért okosabb....

jjulie 2010.08.03. 21:05:17

@Fideszbirka:

te birka, meg sem említettel, meg vagyok sértődve

mamacok 2010.08.03. 21:06:35

Örömmel konstatálom, h a Horn-féle 2/3-ra már mindenki emlékszik. Hogy ott mennyire korlátozott az SZDSZ, na arra nem vesztegetnék túl sok szót, egy, mindenképpen elismerendő hatása az ellenzéki pártnak a Bokros-csomag elfogadása. Ami csak a legutóbbi időben emlegethető kultúr körökben...
A Fidesz "mi nyertünk" ideológiája természetesen nem segít a következő választás megnyerésében. A kérdés nem is ez, hanem az, h ilyen alkotmányjogi átalakítások után lesz-e egyáltalán ÉRDEMI választás. Nekem a Fidesz eddigi fellépése azt valószínűsíti, h nem, olyan átalakításokat eszközöl, amelyek a rendeltetésszerű joggyakorlás mellett is az ő győzelmét teszi lehetővé. Így az a bíztatás, h a médiatv sem fogja rövid pórázra a résztvevőket, viccesnek tetszik, hiszen DE. A tv az tv, és ami abban foglaltatik, azt az államhatalom meg is valósítja.

tölgyes 2010.08.03. 21:10:55

@[nick]: Persze.. de arról ne akarjon már meggyőzni, hogy az a jó, ami most van: a magyarokat verik..idegeneket raknak a nyakukra, a baszkok robbantgatnak stb..Pedig ha összefognak rögvest világbajnokok lesznek:)

[nick] (törölt) 2010.08.03. 21:20:28

@Ordnassac:
a többi konkrétumot is végig lehetne zongorázni. ez az egész melegjogi kérdés egy műbalhé. állam tartsa nyilván a népet állandó lakcím szerint. aztán ha két fiúnak, vagy három lánynak van közös lakása, akkor az van. alapesetben vagyonközösségben élnek. közösen veszik a porszívót. jézus is vagyonközösségben élt 12 másik fiúval. ha a katolikusok meg akarnak követni, vagy ki akarják tekerni a nyakamat, akkor is ez a helyzet. ettől még persze a pap olyan párt ad össze, amilyet akar. szóval az egyháznak simán meg kell adni a jogot, hogy azt mondja, hogy két fiúra, vagy két lányra nincsen liturgia. szóval ilyenkor apátnak, és apácának kell állni az a tradíció szerint. de ez nem azt jelenti, hogy az egyháznak ki kell taszítani a melegeket, mert ez ez ezer éves hagyomány, hanem épp ellenkezőleg, az egyházi hagyomány ez ügyben is a befogadás.

és még a legszigorúbb zsidó törvények is a homoszexuálisnak heteroszexuálissal való kapcsolatát tiltották a férfiak között (a nőknél nem), ami egyébként a homofóbia alapja. szóval a mózesi törvény ez ügyben az: férfival ne hálj úgy, mintha asszonnyal hálnál. a nemek között kell különbséget tenni, és nem a nemi irányultságok között. szóval itt teológiai tévutak vannak, amiket úgy kell feloldani, hogy az egyház autonómiája is megmaradjon.

benes dekrétum maradhatna érvényben. énfelőlem a csehek azt tartanak büdösnek, akiket csak akarnak. mi köze van ennek az alaptörvényhez. ha a csehek égetik magukat ezzel, akkor tegyék meg, jelzem a benes féle elképzelés a nemzetállamról szólt volna, arról, hogy aki nem szláv az büdös. és amikor ilyen a szlávok akarnak, akkor felháborodik mindenki, de én úgy tudom, hogy mifelénk a cigányok kollektíven bűnösek, meg még a zsidók. nincs ilyen pdf érvényben, de a fejekben elég erősen ott van ez. talán még erősebben mint a cseh kobakokban.

jjulie 2010.08.03. 21:21:43

@Várúr:

változtasd meg a @nickedet fideszbirka5-re

a @fideszbirka2-ről lemaradtál, az a tölgyes nyerte el szoros versenyben a lászló56 elől, úgyhogy neki csak a @fideszbirka3 maradt

a @fideszbirka4-t úgy néz ki hogy a mai teljesítményével a bigapples érdemelte ki

FDMB
(fideszbirkaminősítőbizottság)

várom a következő jelentkezőket, a 10. értékes ajándékot is kap

Ordnassac 2010.08.03. 21:25:53

@jjulie: az nem FBMB akarna lenni? :-P

nyünyüge 2010.08.03. 21:26:50

@nyünyüge:
A lényeg - a provokatív cégnevek listája - lemaradt:
Lúzer Február
Agyő Március
Bedőlt 100222
Zsizí Pácban Lévő Kft,
Ajjaj 14 Kft.,
Bajvan Csütörtök Válságban Lévő Kft.
Sokasara Sárkány Válságban lévő Kft.
...
(forrás: index)

mamacok 2010.08.03. 21:32:05

@[nick]: Édes a defenestrationos érvelésed! Egyebekben egyetértek, azt gondolom, hosszú távon az EU ugyanazt az utat fogja bejárni, mint annak idején az USA. Ott sem egyforma, ott sem egyöntetű sem a jogalkotás, sem a jogalkalmazás. Na, persze, el is tartott pár évig, amíg gyilkolászás nélkül quasi működőképes lett.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 21:34:15

@Ordnassac:
nyilván ha egy bevándorló brit állampolgárságot kap, akkor felőlem ugyanúgy küldhetne képviselőt a helyi parlamentbe. mert ő oda be van fogadva. de ha mondjuk a törökök csatlakoznának az unióhoz, akkor az ott élő törökök gondolhatnák azt is, hogy ők mégis csak inkább sztanbulban, vagy ankarában szeretnének országgyűlni, és nem berliben. de persze mondhatnák azt is, hogy teljes egészében németnek érzik magukat. ez nyilván mindig az egyén döntése.

de például ettől még a németeknek és a törököknek a helyhatóságokban együtt kell működniük, hiszen egy városban élnek, özil ott focizik brémában, de éppenséggel mondhatná azt, hogy ő egy kicsit mégis csak török. szóval ez egy liberális koncepció. kissé náci, tudom, szóval nem is a kozmpolita liberalizmus, de nem is az idióta nacionalizmus, hogy eddig a vonalig élnek a magyarok, innen meg már románia van. a románok össze vissza éltek a történelemben. mindig is keveredtek, sose volt nemzetállam. és a többi nép esetén is ez a helyzet. szóval én a nemzetállam koncepcióját váltanám fel a nemzetiségi parlamenttel.

[nick] (törölt) 2010.08.03. 21:38:12

@mamacok:
jaja, ezt gondolom. szóval én az két világháborút európai hadszinterén történő eseményeit az európai polgárháborúnak tekintem. ami aztán elvezetett nyugat európai egységhez. és a kelet európa számára a hidegháború egy hideg függetlenségi háború volt, ami az unió bővülését eredményezte. szóval ez a felfogás az amerikai történetírással analóg.

bigapples 2010.08.03. 21:41:11

@mamacok: "h ilyen alkotmányjogi átalakítások után lesz-e egyáltalán ÉRDEMI választás. Nekem a Fidesz eddigi fellépése azt valószínűsíti, h nem, olyan átalakításokat eszközöl, amelyek a rendeltetésszerű joggyakorlás mellett is az ő győzelmét teszi lehetővé."

Ugyanez a vegyes rendszer marad meg kevesebb képviselővel, mint ami most van. Ha jól emlékszem, Ordi be is linkelte, hogyan fog a dolog kinézni. Attól tartok új érvet kell találnod, hogy tovább aggódhass a jobboldali diktatúra miatt.

Ordnassac 2010.08.03. 21:44:37

@mamacok: azért ne felejtsük el, hogy azért viszonylag egységes kulturális és nyelvi háttérrel rendelkeznek a tagállamok ott, viszont Európában nagyon sokszínű a dolog. Pl. nem hiszem, hogy egy összeurópai hivatalos nyelvet le lehetne nyeletni.

mamacok 2010.08.03. 21:48:12

@[nick]: Nekem erről az a véleményem, h a társadalomban a természetben zajló folyamatokhoz hasonlatos lépések zajlanak. Ha jól megnézed az emberiség történelmét, az jól az egyre integráltabb egész felé mutat. Család, nagycsalád, nemzetség, törzs, törzsszövetség, nemzetállam....Azt gondolom, az ésszerű fejlődés a mind nagyobb fokú integráció felé mutat. Konföderáció, föderáció ....az EU ebben a fejlődésben sztem teljesen ésszerű mozzanat. Mondjuk, egyik lépés sem volt egyszerű, hadd ne utaljak a magyar államiság kialakulására. Tehát konfliktusok özönén keresztül valósul meg, de úgy tűnik, ez az egyetlen járható irány az emberiség fönnmaradása szempontjából. Hiszen a problémák is globalizálódnak, valszeg csak globálisan lehet ezeket legyűrni.

jjulie 2010.08.03. 21:48:40

@Ordnassac:

az is lehetne.....

de mit gondolsz, hogy lehet az, hogy a massziv blogfenntartóöregasszonyseregből még csak a közelében sincs senki a fideszbirka megtisztelő cím várományosságnak?

nem sok jót sejtet ez a fülkeforradalmárjövőnek

mamacok 2010.08.03. 22:04:27

@jjulie: mer' én blogfenntartó öregasszonysereg oder was?

mamacok 2010.08.03. 22:06:09

mondjuk. a fideszbirka nem vonzzzzzzzz

nyünyüge 2010.08.03. 22:09:19

@jjulie:
"blogfenntartóöregasszonysereg"

!??!?!?!!??!?!?! !??!?!?! !??!?!?! !??!?!?! :)

[nick] (törölt) 2010.08.03. 22:12:53

@mamacok:
szóval én ebben a nagy globalizációval azért óvatosan bánnék. szóval volt itt egy fukuyama-huntington vita. fukuyama úgy képzelte el, hogy a globalizációval a történelem véget ér, mert a világ teljesen egységessé válik. és huntington volt, aki azt mondta, hogy ennek civilizációs korlátai vannak. szóval én huntingtonnak adnám ez ügyben a pontot, aki szeint a történelem egy civilizációs összecsapás (the clash of civilizations). ezzel együtt az európai unió nagyjából egészében egy civilizáció, szóval a balga belgákat, meg a hülye magyarokat nem volna olyan nagyon bonyolult egy platformra hozni. például ha azt kérdezzük tőlük, hogy mégis hogyan akarják megvédeni magukat, akkor szerintem eljutunk ahhoz, hogy mégis csak kellene valami összeurópai haderő a transzatlanti együttműködésen túl. de teljesen abszurd az állami haderő. szóval valamelyik attasétól kérdezték a kínaiak, hogy mekkora a magyar haderő. és mondta: 30 ezer. és a kínai azt mondta: náluk a néphadseregben ennyi a dezertőr. tehát magyarország legfeljebb egy hadtestet tud csak kiállítani, de egy komplett szárazföldi, légi, vizi hadsereget nem tud. akkor meg uniós hadsereg kell. de nem tud mindenről az unió dönteni.

szerintem a járásokban, a városokban, és a fővárosban eltérő módon kell a környezethez adaptálódni. ebből jön az, hogy ami a védett budai kerületben jól hangzó elmélet, az mondjuk borsodban nem feltélen az. de ezzel együtt szükség van közös normákra. amelyik ezt a civilizációt mégis csak összetartja.

jjulie 2010.08.03. 22:14:04

@Diocles:

hibáztam, mindenképpen a bigapplesénél előkelőbb @fideszbirkasorszámot érdeméltél volna

ssi 2010.08.03. 22:14:24

@jjulie:
"blogfenntartóöregasszonysereg" - na, na, Te ifjú Titán :-)

pl. "szeniorszépségek"? - de a végleges elnevezéshez várom a javaslatokat

amúgy kérdésedre néhány válasz most tőlem:
- aki nő és itt ragadt a blogon valamelyest érdeklődik a politika iránt
- aki érdeklődik a politika iránt, inkább a racionalitást keresi, mint az érzelmeket
- aki szenior hölgy, általában férfiedzett - vagyis megfontoltabb talán

jjulie 2010.08.03. 22:19:36

@nyünyüge:

ez pozitív dolog, és valamelyik tagjától kölcsönöztem a kor és családiállapot jelzőt

minden tagja előtt le a kalappal

(nem fogom többször használni, félreérthető)

mamacok 2010.08.03. 22:21:32

@bigapples: Azért ez nem ilyen egyszerű sztem. Önmagában abszolút baba, h kisebb lesz a Parlament, kevesebb a képviselő az önkikben. A lényeg nyilván nem ez, hanem az, h ennek kapcsán vagy örvén ÁTSZABJUK a választási körzeteket. Mondjuk,úgy, h nekünk kedvezzen. Én senkit nem szeretnék megbántani a pol. érzületeiben, de konkrétan hallottam olyan beszélgetést F. barátaim között, ami arról szólt, pont tudják, körzetükben ki kire. Mindegy, ez nem is mozgat, én továbbra is demokrata vagyok, csak azt állítom, át lehet úgy szabni a választó körzeteket, h az egy politikai erőnek kedvezzen. Aggódni aggódom, de, sajna, nagyon nem kell keresgélnem...bocs

[nick] (törölt) 2010.08.03. 22:31:02

@Ordnassac:
jogalkotáshoz ott a latin. meg úgy általában lehetne ez hivatalos nyelv az európai parlamentben. előbb csak törné mindenki, de nyilván lenne egyszerűsítés, és nyelvújítás. szóval egyszerűbb lenne, mint össze vissza fordítgatni.

porfelhő 2010.08.03. 22:32:53

@jjulie:
Óh micsoda bókot kaptunk!! "öregasszonysereg"?! Az elnök úr nagyon bátor kijelentést tett!!!

mamacok 2010.08.03. 22:35:24

@[nick]: Budai kerületi beszólást éreztem, nyilván, okkal. Magam is tudom, nehéz néha dolgokról beszélni, ha valakit az konkrétan nem érint, jól lehet dogmatikai szinten nyilvánulni meg, ha a konkrét probléma messze van tőlünk. Ezzel együtt a globalizációs cuccra ezt nem érzem, az mindenkit érint.Kétségtelen, h a történelem civilizációs összecsapás, de azt gondolom, részglobalizációk között fog lezajlani. Mondjuk, EU és Ázsia, vagy...mi itt az ellentmondás a gondolataink között, én nem állítom, h a folyamat lezárult, pusztán azt gondolom,, működik, és azt is, ez egyfajta törvényszerűség..

panelburzsuj 2010.08.03. 23:00:24

@porfelhő:

(Naugye mennyire más hatású ugyanezeket a banyákat "pályakezdő nagymamának" titulálni ... :)

[nick] (törölt) 2010.08.03. 23:04:50

@mamacok:
nincs nagy vita közöttünk. de az integrációban ne menjünk ennyire messzire. vegyük a roma integrációt. nem megy az olyan egyszerűen.

szóval esetenként még is csak szükség van arra, hogy az oktatási rendszerben a gyerekek mégis csak szegregáltan legyenek jelen, mert a kulturális vagy a társadalmi különbségek akkorák, hogy ezt valahogyan át kell hidalni. és szerintem erre az óvoda remek intézmény lehente. szóval mondjuk a roma játszóházakban még elkülönítve vannak a pisisek, de az iskolában meg már össze vannak keveredve. mert hogy ehhez már elég nagyok. de ez is olyan, hogy van ahol működne, és van ahol meg nem. szóval nem nagyon van univerzális megoldás. viszont valami közös norma meg mégis csak kellene. és erre mondom, hogy ezt alkossa meg az unió. viszont a helyhatóságoknak a jelenleginél nagyobb szabadságot kellene kapniuk.

mamacok 2010.08.03. 23:20:00

@[nick]: Egyre közelebb vagyunk. Azt gondolom, igen is jó lenne, ha az elején szegregált lenne az oktatás. Pusztán amiatt, mert eltérőek az igények és a lehetőségek, EZZEL NINCS SEMMI BAJ. Csakhogy ehhez egy normális társadalomban csatlakozna egy olyan ösztöndíjrendszerrel párosuló monitoring -hajaj, ez már nekem is bonyesz-, amely kiemelné azokat a gyerekeket, akiket taníttatna, mivel arra érdemesek, és ezáltal fokról fokra teremtené meg a valós integrálódás lehetőségét azon az úton, amit én járhatónak tartok: a saját értelmiség kialakításának útján. Kétségtelen, ez nem 5 éves ciklus, ez igen-igen hosszú távú folyamat, de csak ez működhet.

porfelhő 2010.08.03. 23:29:38

@panelburzsuj:
Már Te is !! No ugye azért már teszel rá egy lapáttal! Nincs részemről semmi probléma az blogfenntartóöregasszony jelzővel, és még a banyával sem, viccnek veszem, mert annak is szántátok. Naponta hallok ilyeneket a" szinténkoru "kollégáktól.
Ti blogozó ifju urak!!!
@jjulie kommentje a politikára vonatkozott, visszateheti a kalapját.

tbb 2010.08.03. 23:49:01

@sztd:

OV-nak annyiban igaza van, hogy minden fontos területet el kell foglalnia ahhoz, hogy olyan politikát csinálhasson amitől átütően javulnak majd az ország kondiciói. Másfelől azonban attól tartok, hogy ehhez 4 év még így is kevés lesz. Emiatt hiába javulnak majd a körülmények, félő hogy nem fogják ellensúlyozni a hatalomkoncentrálás okozta sérelmeket.

Ne legyen igazam!

tbb 2010.08.04. 00:01:14

@Ordnassac:

Ma még nem. De 50 év múlva?
Egyébként nem kell siettetni. Ki fog alakulni magától.

tbb 2010.08.04. 00:12:15

@jjulie:

Nocsak? Kinevezted magad minősítő bizottságnak? Ami azt illeti igazad van, pótcselekvésnek kiváló.

Ordnassac 2010.08.04. 00:12:19

@tbb: hááát, van némi szkepticizmus bennem, de még megélhetem, mire 75 leszek. :-)

tbb 2010.08.04. 00:29:59

@[nick]:

Nekem teccik a koncepciód. Majd elfilózgatok rajta. Egyébként nekem is van EU müködtetési fixa ideám, így lesz mihez hasonlítgatnom. A mostani valóshoz nem érdemes. Annál minden jobb.

tbb 2010.08.04. 01:12:49

@S2000:

"Pontosan úgy látom ezt a kérdést, ahogy Gábor leírta."

Helyes. Én is sok mindent úgy látok mint Gábor. De most azért megjegyezném, hogy ez esetben kivételesen rosszul ínterpretálta az interjuban elhangzottakat. Mert ott nem az hangzott el, hogy az emberek több mint 2/3-a akarja Szalai Annamáriát média tótumfaktumnak, hanem az, hogy a parlament kompetenciájába tartózó kérdésekben a fidesz 2/3 birtokában dönthessen. És ez bizony Krizsó Szilvia kérdésére adekvát válasz volt.

tbb 2010.08.04. 01:32:58

OFF

Nálatok is gyakran kiakad blogmotor? Mert nálam idegesítően sokszor ki kell belőle lépni és újra indítani. Ha igen, esetleg szólhatnánk az üzemeltetőnek.

ON

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 01:33:02

@tbb: Krizsó Szilvia helyében se lennék mostanában. Már megint a dilemma...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 01:35:08

@tbb: hehe, ez egyre csak szarabb lett mostanában. Kötve hiszem, hogy az üzemeltetők ne tudnának róla. Szerintem blog.hu-n csak az indít blogot, akit vonz az index címlap.

tbb 2010.08.04. 02:08:03

Basszus kulcs, már megint kiakadt. Abbahagyom.

S2000 2010.08.04. 05:17:10

@tbb: Nézd, a kétharmados parlamenti többség minden kérdésre adekvát válasz, ha úgy nézzük. De nem mindig a legjobb válasz.

Mondok egy példát: egy munkahelyi vezető is mondhatja minden egyes döntésére azt, hogy azért dönt úgy, "mert ő a főnök". Megteheti, de a beosztottjainak ez egy idő után édeskevés, és nem tekintenek rá úgy, mint egy igazi vezetőre, aki bevonja a beosztottjait a döntésekbe, figyelembe veszi mások szempontjait, stb. Na kicsit ilyen érzésem van a mostani kormánnyal szemben. Ahogy Gábor is írta, ennek az egyik nagy veszélye, hogy észre sem veszik (mert lefelé nem néznek), de egy idő után szépen elolvad alóluk a támogatottság.

Fideszbirka 2010.08.04. 07:13:06

Jó reggelt, elvtársak!

Ma reggel megírta az Igazság Szócsöve, hogy a liszt már drágul.

nol.hu/lap/gazdasag/20100804-a_liszt_mar_dragul

Ez nyilván az Orbánék gonosz praktikája. Éheztetni kell a népet, és akkor kushad. Vége a demokráciának. Az jár el jól, aki a hipermarketben vásárol öt tonna lisztet, amíg még lehet kapni.
Orbánék sajnos nagyon profik, ezt jelzi az is, hogy a Magyar Hírlapban már elkezdtek hazudozni arról, hogy a liszt meg a búza már egész Európában drágul.

www.magyarhirlap.hu/gazdasag/kisse_csokkent_a_gabona_ara_a_piacokon.html

Egyébként meg mi az, hogy Európában drágul a búza? Ezért kapta Orbán a kétharmadot? A zemberek nem arra szavaztak, hogy Európában dráguljon a búza, ezért jó lenne ha a Fidesz abbahagyná a látványpolitizálást, és elintézné, hogy Európában ne dráguljon semmi.
(Csak amit mi exportálunk, de arra a magyar túristának legyen menlevele, hogy ő magyar állampolgár, szóval a magyar exportcikket ingyen viheti.)

Kimentem az előbb az udvarra és megnéztem a barométert. Narancs színű riasztást jelzett, ami egyértelmű jele annak, hogy már a korrekt meteorológiai műszerek szerint is narancsveszély van, hat higanymiliméterrel csökkent egyetlen éjszaka alatt a demokrácia.

Nehéz nap lesz, elvtársak.

Fideszbirka 2010.08.04. 07:17:09

@S2000: Ezt vezetéselméletből tanultad? Üdvözlöm a tanárod.

Az igazság az, hogy ha a vezető állandóan a demokráciát játssza mint egy debil ovónő, aki megkérdezi a gyerekeket kérnek-e uzsit, utána meg nem győzi megbarátkoztatni őket a gondolattal, hogy de igen, mégis kérnek, szóval az ilyen vezetés sokkal kevésbé hatékony, mint az autokratikus módszerek.

Az autokratikus módszerek egyetlen gyengéje, hogy az egerek cincognak ha nincs otthon a macska. Feladat: folyamatos ellenőrzés, nem lazítani a gyeplőn. Oszt ennyi.

porfelhő 2010.08.04. 07:35:14

@tbb:
Az esti órákban alig működik nálam a blog . Van mikor újrainditom a gépet, közben totálisan lemaradok. Arra gondoltam, hogy az internet szolgáltató hibája.

jjulie 2010.08.04. 07:43:37

@lüke:

nem a megoldandó problémák sikeres megoldása ellen való drukkolás van, hanem egy olyan stílus ellen amit az orbán testesít meg

az orbán egy önmagát folyamatosan meghazudtoló hatalomtechnikus szar alak, akinek egy szavára sem érdemes odafigyelni, akinek nagyon régóta minden kijelentése mögött egyetlen gondolat húzódik meg: "elég ebból hogy nem én kormányzok"

én miattam felvirágoztathatja ezt az országot, attól még ugyan az a liberálisból populistává lett szar alak marad, aki rájött hogy ő mégiscsak valójában egy rossz helyre született parasztgyerek akármilyen eszes is, úgyhogy nincs őneki másképp jövöje a belvárosban, csak ha visszafordul az övéi felé és az ő hátukon beviteti magát oda, és a maga képére formálja a belvárost

ismeri jól az övéit, mint elsőgenerációsdiplomásparasztgyerek, aki ezt a lehetőséget a kádárnak meg a rákosinak köszönheti, akinek lehetőséget adott a kádár kimászni a falujából és ahogy lenni szokott, egyszercsak káprázni kezdett a szeme, és ez máig tart nála

csináljon amit akar, meg amire a birkái felhatalmazzák, és azonosuljon vele aki akar

az ellendrukkolás a annak a szar alaknak szól, aki az orbán

jjulie 2010.08.04. 08:00:24

@Fideszbirka:

ha így folytatod, neked sikerül elérni amit én szerettem volna: szétszakítod a birkatábort

a tölgyesnek már láthatóan büdös vagy, nehéz lesz egy akolban maradnia veled

vagy ez közvetetten az én sikerem?

Átverés! 2010.08.04. 08:04:51

Részemről a legelgondolkodtatóbb írások [nick]-től számaznak.
De hol áll ettől a mostani mindenapi valóság? Istenem!!

Mindenütt a racionális gondolkodást kellene tanítani és akkor a fiatalok is jobban tisztába lennének a multtal, jelennel, és a jövővel.

Sok az elmélet!

lüke 2010.08.04. 08:38:39

massziv blogfenntartóöregasszonyseregből
csókolóm bácsik:)

lüke 2010.08.04. 08:42:16

@Átveres:
sok.....túl sok
ez megmaradt régröl: tettek helyett szövegelni, így is müködött a 20 év, miközben a szemfényvesztök szépen varázsoltak:)
legföképp a zsebükbe

pedig most még uborka szezon van ,mindenki a tengerben lubickol

lüke 2010.08.04. 08:46:39

lüleova, a massziv blogfenntartóöregasszonyseregből @jullie-nek üzeni ok,

lüke 2010.08.04. 08:50:33

@AkarkiJ
a redbullost- Mateschitz- én nem ,csak az EU támogatja
itt Ausztriában ö is kapja az állami+uniós támogatást
-hogy lássátok ilyen mindenütt-
más részt ilyen löttyöt ,hogy lehet meginni, Ed Hardy is kihozott ilyet: gyomormosásra alkalmas..........

lüke 2010.08.04. 08:54:29

@jjulie:
azért ,ha felvirágoztatná az országot
sokan nem örülnének,
mert itt- K- EU- a gazdagság kulcsa:
szegénységben tartani a lakosságot
ilyen volt a Horthy rendszerben, s az elmúlt 20 évben is,
söt a szociálizmusban is

Szimba 2010.08.04. 08:58:46

@lüke:

Inkább rendezz nekik egy prosztata szűrést, rájuk férne.

Szimba 2010.08.04. 09:03:01

Mit szóltok az aug. 20-i szilvagombóchoz? Ezt is le kell nyelni?:))

Csokival, marcipánnal "hull a szilva a fáról". Ez a cukrászremek kimondottan nemzeti:)) Még jó, hogy nem a miskolci kocsonya jutott valamelyik idétlen marketingesnek az eszébe.
És lesz "együttműködés" dal is.

Mert megérdemeljük!

Szimba 2010.08.04. 09:06:06

Hoffmann Rózsa, aki köztudottan nem ért az óvodához, sikeresen belelépett az óvodapedagógusok és pszichológusok lelkébe.

Félreérti az ÓN mondatát, és politikai meg ideológiai okokból, valamint némi homofób hangütéssel a gyerekek nemi identitását félti.

Mondjuk, ez legyen a legkevesebb tévedése.

ssi 2010.08.04. 09:10:06

222. Mit akartak az emberek? biztonságot, bizalmat, felelősségvállalást ...

kormánycselekedet megingatta az árfolyamot - ezáltal a devizahitelesek tartozásai nőttek - kormányelvárás: a bankok segítség ki a hiteladósokat: pl. közép árfolyamon számolják a törlesztéseket

a világ jelentős országai költségvetési szigorban, pénzügyi stabilitásban, vagy épp nyugdíjkorhatár emelésében gondolkodnak ...

ssi 2010.08.04. 09:18:27

@Szimba:
"miskolci kocsonya"-torta - szabadalmaztasd, mert lenyúlják, s aszpikbevonata még rezegne is, amúgy a répa- és a sajttorta se édes

"És lesz "együttműködés" dal is" - ez komoly, vagy a mai rémálmod?

ssi 2010.08.04. 09:22:00

@Szimba: melyik a jobb?
- szöveget kijavították, egyértelmű lett a mamás-papás játék
- indokolt a jelentős béremelés, de nem látni a forrását, így csak jelképes lesz

Szimba 2010.08.04. 09:27:23

www.meltanyossag.hu/node/1233

Bocsánat TG!

De ez a Jenei írás szerintem, egészen jó!

A Fidesz és az IMF közötti "harcról" gondolkodik (egyszerűsítve).

panelburzsuj 2010.08.04. 09:27:45

Mit akartak az emberek?

Na de Török Gábor!! Hát kegyednek ez tényleg csak falra hányt borsó? :

"Legyen béke, szabadság és egyetértés"

A XXI. század első évtizedének végén 46 év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.
A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.

A magyar nemzet 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. A győzelmet a magyar emberek a régi rendszer megdöntésével és egy új rendszer, a nemzeti együttműködés rendszerének megalapításával vívták ki. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a nemzeti együttműködés rendszerét.

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai. A nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar ember, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák a saját céljaikat.

Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

bariga 2010.08.04. 09:29:53

Szerintem egyre többen unják ezt a forradalmas, kétharmados szöveget, pláne, hogy a nép zsebébe eddig még nem igen került pénz vissza, inkább kifelé csordogál az összevissza beszéd miatt. Egyre több a népszavazás ötlet, amivel a Fidesz igéreteket akarják kikényszeríteni, végül saját fegyverét fordítják a főnök ellen.
Itt már a dalok nem tudják visszafordítani a népszerűségvesztő folyamatot.
Bár az emberek most már nem nagyon érdeklik őket, mert koncentrálniuk kell a belső ellenségre.
Egy csomó tag, vagy támogató, aki elég mondhatni szemtelen eszközökkel járult hozzá az elsöprő győzelemhez, nem kapja meg a jutalmat.
Ennyi zsíros állás már nincs, a szakértői szerződések ideje pedig lejárt, tényleg sikeresen harcoltak ellene.
A nyilvánosság kontrollja elől már nem lehet elbújni.

Szimba 2010.08.04. 09:32:16

@manyike:

www.origo.hu/itthon/20100803-az-augusztus-20i-unnepi-dal-bemutatasa.html

Itt a link, az előbb elfelejtettem bemásolni. Elnézést.
------------
A békás kocsonyatorta nem biztos, hogy sikeres lenne.:))

S2000 2010.08.04. 09:32:42

@Fideszbirka: Erőböl vezetni lehet, meg néha kell, de kizárólag ezt a módszert alkalmazni nem célszerű. Amire én utaltam az a buy-in, tehát amikor megnyered magadnak a kollégáidat. Ráadásul egy vezetőnek jellemzően nem csak beosztottjai vannak, hanem főnökei meg vele egyszinten lévő vezetők, ahol meg már egyáltalán nem működik az általad preferált erőből vezetés.

Nyilván a Fidesz 8 évig csak a kispadon csücsült és még nem jöttek bele az új szerepkörükbe, tehát érthetők az ilyen kommunikációs bakik, de erre vannak a profi kommunikációs, PR szakemberek...

Szimba 2010.08.04. 09:43:37

@manyike:

Az óvodás korúak először még minden játékkal örömmel ismerkednek, később a dalos játékok, a játékszerek és természetesen a gyerekek ösztönei adnak inspirációt ahhoz, hogy milyen szerepjátékot válasszanak. Semmi jelentősége nincs, ha egy kislány postást vagy rendőrt akar játszani, vagy ha egy kisfiú óvó néni akar lenni.

Hamarosan maguktól, minden pedagógusi irányítás nélkül egészen más szerepeket részesítenek előnyben a fiúk, és másokat a lányok. Az óvónők feladata az eszközök nyújtása, nem pedig az irányítás.

Beleszólni a szerepjátékba, vagy azt segíteni egészen más dolog. Ha állandóan elterelik a gyereket bizonyos játékoktól, amit a fejlődés során úgyis elhagyna, nem csupán felesleges, de korlátozó is lehet.

Miért ne berregjen egy kislány az autókkal, és játsszon közlekedési játékot? És miért kell elterelni egy kisfiút, ha a babaszobában a tűzhelyen szeretne főzőcskézést játszani?

Ettől nem sérül az identitása.

Az a gyerek, amelyik majdan kamaszkorában ráébred, hogy leszbikus vagy homoszexuális beállítottságú, annak teljesen mindegy, hogy óvodásként csak papát, rendőrt, katonát, bányászt vagy egyéb férfias játékot engedtek meg a pedagógusok vagy lányok esetében kizárólag szoknyácskában járatták, és babákkal vették körül.

Szimba 2010.08.04. 09:51:40

@Szimba:

Egyébként, aki mindkét nemű gyereket nevelt, az tudja, hogy a fiúkat kemény fegyelmezéssel sem lehet eltántorítani a fegyverek szeretetétől (ha mást nem akkor a kezével imitál pisztolyt, puskát), és a harcosabb, vetélkedős játékoktól, míg a lányok hamar megtalálják a babusgatós, ápolós, kommunikatívabb játékokat.

De pl. a fiam első útja 3 évesen a játék gáztűzhelyhez vezetett, mert otthon nem engedtem kipróbálni a nagyot (érthető módon). És boldogan játszott a "lányos" Pötyi kirakóval. Ezzel együtt meglehetősen férfias férfi vált belőle (szerintem kissé túlságosan is:))
Míg az állandóan focizó, autózó, szerelő kislány (apa autószerelő!) mára 2 gyerekes anyuka, és szexi nő lett.

Amikor eljön az ideje, minden gyerek azonosul a nemével, ezt a szülők amúgy is erősítik.

Szimba 2010.08.04. 09:59:31

@Szimba:

Arról nem szólva, hogy a szülők már az öltözékkel fejlesztik a gyerekek nemi szerepét, az óvodai dalos játékokban pedig egyenesen kijelöltek a fiú és lány szerepek.

ssi 2010.08.04. 10:02:55

@Szimba:
óvis hétköznapok a szokásos módon - a brossúrák a fiókban .... :-)

akkor zenében is pontosítsunk, ne csúsztassunk: dal az árvízkárosultakért :-)

aszpikos torta marcipános békákkal - felcsigázott, megcsinálom :-)

Jenei írás: ha sok lesz a lutri helyzet, fogadó irodákat lehet rájuk üzemeltetni :-(

Szimba 2010.08.04. 10:44:04

@manyike:

:))))))))))))
Vettem egyszer egy kézműves vásáron egy nagy zöld bögrét, aminek az alján egy ugyancsak kerámia béka néz felfelé.

Öröm látni, amikor a narancslét megisszák belőle a vendégek, majd elfehérednek!:))))

Egyszer főnöknek is adtam ajándékba, mondván: a békát le kell nyelni.

Szimba 2010.08.04. 10:45:32

@Hepci:

Olvastam, de ez egy gúnyirat, viccő, tréfli...

Ordnassac 2010.08.04. 11:01:17

@manyike: a marcipános békákból én is kérek! :-D

@panelburzsuj: mi a fene, a helyi Fidesz megkeresett? :-P

Szimba 2010.08.04. 11:04:41

@Ordnassac:

Felébredt a fiatalúr?:)))
És mindjárt édességre fáj a foga?:)
-----------
Én inkább igazi kocsonyát kérnék Manyikétől.
-----------

Panel megtért. Ha már imádkozik is, akkor hívjátok a mentőket!

tbb 2010.08.04. 11:10:56

@S2000: Szerintem is boritékolja a bukást, ha minden vezetői döntés indoklására az az adekvát válasz hogy én vagyok a főnök. Itt azonban a válasz nem a vezetői döntést indokolta, hanem a vezetői legitimáció finom megkérdőjelezését. Amire változatlanul úgy vélem, teljesen jogosan jöhetett a 2/3-ra való utalás.

Az viszont mindenképpen tanulságos, hogy e különbségtől adott esetben még TG is eltekint. A kommentelőkkel nagy egyetértésben. Na, ennek kezelése az igazi kihivás a fidesz kommunikáció számára.

ssi 2010.08.04. 11:13:38

@Szimba: @Ordnassac:
megrendeléseket vettem ...

Szimbácskára ráismerünk ám már :-)))))))))))
vendégeid elzöldültek. a békát viszont nem adtad, csak a sokkoló élményt
vannak törzsvendégeid is, vagy csak egyszer használatosak?

Ordi és az édes élet - csak ne mindig a fiatalságom jutna róla eszembe!!!

Szimba 2010.08.04. 11:17:09

@manyike:

Másodszor már nem kérnek! Fura, nem?

Boszorka
sk.

Szimba 2010.08.04. 11:19:11

@Ordnassac:

Mondtam, hogy ha a Fidesz bizonyos kérdésekben nem lép, nem mer lépni, akkor a Jobbik ismét visszanyeri a támogatottságát.

Szimba 2010.08.04. 11:20:23

@Szimba:

Ezt nem kellett volna! Ez az "én megmondtam, én megmondtam" típusú hivatkozás, nem egy szerencsés módszer.

(De tényleg megmondtam!:)))

Ordnassac 2010.08.04. 11:21:10

@Szimba: már egy ideje ébren vagyok. :-) Nem feltétlenül kezdem mindjárt itt a napomat.

/me marcipán-rajongó. Jöhet minden mennyiségben. Ellenben a kocsonyáért nem rajongok különösképpen.

Panel megtérésével kapcsolatban azért maradtak kételyeim. :-D

porfelhő 2010.08.04. 11:22:30

@panelburzsuj:
Nocsak. Ezt a cikket álmodtad meg az éjszaka? Vagy felétek is nagy vihar volt?

tbb 2010.08.04. 11:24:32

@porfelhő:

Nálam más jellegű a probléma. Egyértelműen a blogmotorra vagy a gépem valamilyen instabiltást okozó beállítására utal. Például a keresőére, mert azt már kifigyeltem, hogy a fiefox egy árnyalattal stabilabb, mint a Chrome vagy az IE. De sajnos csak egy árnyalattal.

Szóval nálam az szok történni, hogy indokolatlanul megszűnik a kommentelés lehetősége, ami még csak hagyján, de nem kinálja fel az újra belépés opciót. Csak ha kilépek böngészőből és újra kezdem az egész elérési procedurát.

Szimba 2010.08.04. 11:26:03

@Ordnassac:

Bocsánat, ezek szerint csak nálam kezdődik a nap kávéval +nettel?

Én is marcipánrajongó vagyok! Szamos Marci, mmmmm...!

A kocsonya egy nagyon undor dolog, amíg főzik. Mire készen van elmegy tőle az étvágyad. de, ha más készíti, akkor egészen más:))
És szeretem csirkéből is.
--------

Várjuk meg Panelt, ha isten áldásával kezdi, akkor kezdhetünk aggódni.

Szimba 2010.08.04. 11:27:33

@porfelhő:

Ugye! Szerintem is minimum villám csapott bele. Vagy egy gömbvillámmal egyesült az éji sötétben.:(

Szimba 2010.08.04. 11:53:07

@tbb:

Van, aki a kályhától, van, aki az akoltól tud csak elindulni.

"kanász marad, akinek a nevelője kanász" (Csokonai V. M.)

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 11:57:17

off:
Egy kicsit offolok. Emberek! Végre egy nagyon monumentális pillanat lesz október 3-a. Lényegtelen hogy a Fidesz túlnyeri-e magát vagy nem (egyébként igen). Egy dologban biztos vagyok az önk. választás kimenetelében. Mégpedig: LEDŐLNEK AZ SZDSZ UTOLSÓ BÁSTYÁI IS, ÉS VÉGLEG ELTŰNIK EZ A MOCSKOS KORRUPT BANDA A POLITIKA SZEMÉTDOMBJÁN. :)

háromszoros hiphiphurrá!!!!

bigapples 2010.08.04. 11:59:19

@tbb: Nálam mindkettőtök problémája előjön, néha teljesen elérhetetlen az oldal, máskor meg az általad leírt hiba. Én egyszerűen rákattintok egy régebbi TG bejegyzésre, akkor ált. ott visszajön a kommentelési lehetőség, ilyenkor visszakattintok az aktuális TG bejegyzésre és lehet újra kommentelni.

Lehet, hogy Gábornak érdemes lenne megfontolnia átvinni máshova a blogot, ahol technikailag jobb a háttér. Most, hogy a fél magyar sajtó idézi rendszeresen, nem lenne nagy probléma átmozgatni új helyre.

Tegnap hangosan felröhögtem a népszabadság online verzióját olvasva, az egyik hozzászóló már panaszosan siránkozott, hogy TG mikor megy már két hét szabadságra, mert mindenhol csak ő látható és olvasható.

ssi 2010.08.04. 11:59:30

222. Mit akartak az emberek?
gyor.epresso.hu/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1190%3Alegyen-beke-szabadsag-es-egyetertes-egyetertuenk-de-tiltakozunk&catid=115%3Aepresso&Itemid=68
************************************************************************************
TILTAKOZUNK!

2010.07.12., 19:25
A SZEF rendkívüli, kibővített Szövetségi Tanácsának nyilatkozata.

Mert az új Országgyűlés és az új Kormány sem tekinti fejlesztendő értéknek a közszférát, hanem tovább folytatja a sarcolás politikáját.

Mert a számunkra is kiemelten fontos együttműködést érdemi tárgyalások útján és nem egyoldalú nyilatkozatokkal kívánjuk megteremteni.

Mert a szociális párbeszéd Európai Unióban kialakult és a hazai törvényekben rögzített gyakorlatát semmibe véve, valós egyeztetés nélkül zajlik a jogalkotás, lehetetlenné téve ezzel az érintett munkavállalók számára is elviselhető kompromisszumok megtalálását, az indokolt változtatások elfogadtatását.

Mert az új Kormány hivatalba lépése óta nem tárgyalt a munkavállalókat képviselő szakszervezetekkel, - többszöri kezdeményezésünk ellenére - nem hívta össze az Országos Érdekegyeztető Tanácsot és az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot.

Mert a Miniszterelnök azt állítja, hogy „az állami alkalmazottak az elmúlt nyolc évben Magyarországon loptak, hatalmaskodtak, az állampolgárokat pedig alávetettnek tekintették."

Mert az Alkotmányban foglaltakat félretéve, nemzetközi szerződéseket figyelmen kívül hagyva tízezreket fenyegetnek az indokolás nélküli elbocsátás veszélyével.

Mert a társadalmat megtévesztő populista módon - tisztességesen dolgozó pedagógusokat, rendőröket, köztisztviselőket, orvosokat, mentősöket, művészeti, közművelődési és bölcsődei dolgozókat - a közszolgálat minden munkavállalóját 98 százalékos különadóval fenyegetik, miközben a végkielégítések alapját képező bérrendszerek a tisztes megélhetést sem biztosítják.

Mert az új Kormány az előzőkhöz hasonlóan azt a látszatot kelti, hogy a közszféra intézményeiben dolgozók nem végeznek érdemi munkát, de olyan, a „jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmek"- et kapnak, amelyek elvonásáért módosítani lehet az Alkotmányt.

Mert a szakszervezeti tagok egykori közös üdülővagyonából létrehozott Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt az alapító konföderációk megkérdezése nélkül alakítják át gazdasági társasággá.

„Legyen béke, szabadság és egyetértés!" (A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata)

EGYETÉRTÜNK!

DE TILTAKOZUNK!

Mert semmibe veszik a mi békénket, a mi szabadságunkat és felülről ránk kényszerített „jó akarattal" megfosztanak bennünket az egyetértés lehetőségétől.

A közszolgálatokban felkészült, törvénytisztelő, hazaszerető magyar emberek - a magyar emberekért - dolgoznak. Elvárjuk, hogy ennek megfelelően bánjanak velünk!!!

Budapest, 2010. július 12.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

Szövetségi Tanácsa

Ordnassac 2010.08.04. 12:03:41

@tbb: nálam elég Firefoxnál egy frissítés (F5).

tbb 2010.08.04. 12:03:57

@Szimba:

" Szamos Marci, mmmmm...!"

Erről jut eszembe, a szamos marcipán "regénye" is fincsi. Vagy legalábbis nekem nagyon tetszett. Érdemes elolvasni. Apám királysága a címe.

Ordnassac 2010.08.04. 12:04:25

@bigapples: neked is: szerintem elég a lap frissítése. Nálam működik.

tbb 2010.08.04. 12:06:04

@Ordnassac:

Hasonló hibára? Ki fogom próbálni. Kösz.

Ordnassac 2010.08.04. 12:06:33

@tbb: már évek óta meg akarom írni a Marcipán szócikket a WP-n és egyszerűen nincsen kézzel fogható és komoly forrás hozzá... receptkönyvekkel meg nem megyek semmire...

Ordnassac 2010.08.04. 12:08:19

@tbb: arra, hogy nincs kommentelési lehetőség. Eddig nekem mindig bejött.

Zoltchy (törölt) 2010.08.04. 12:12:07

„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában.”

Erről nekem egy filmjelenet jutott az eszembe, amelyben az egyik szereplő valami nagyon hasonlót mond:
"Nem tudom sajnálni őket ... A nép maga választotta sorsát ...
Nem kényszerítettük a népet ... Ő maga bízott meg bennünket."
A film címe: A bukás, a szereplő pedig Joseph Goebbels

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:12:26

@tbb: igen, hozzászólsz, eltúnik a kommentbox, F 5 és visszajön. Qrva lassan, amúgy, legalábbis nálam Ez a hiba elég speciális, más blog.hu blogoknál nem tapasztalom, csak azt, hogy a hozzászólások ideiglenesen vagy végleg eltűnnek.
TG valami zavart idéz elő az erőben (ami egyébként is ölég ványadt).

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 12:16:47

@Zoltchy: Többek közt ilyen hülyeségek miatt szar film a Bukás.
Amúgy nem tudtam hogy szerepelt a filmben Joseph Goebbels, azt hittem 1945-ben meghalt. :)

bigapples 2010.08.04. 12:20:02

@Hepci: @Ordnassac:

Hmm, nálam nem működik az F5. Lehet, hogy összeakad a blogmotor valamelyik Firefox kiegészítővel?

Ordnassac 2010.08.04. 12:22:13

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): az gyakorlatilag már megtörtént. Szinte az összes létező SZDSZ-es (al)polgármester kilépett már a pártból (talán egyedül Ikvai-Szabó Imre főpolgárhelyettes nem).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:23:23

@bigapples: nem tudom, de én is Firefoxot használok. Közben eszembe jutott, hogy nem egyedi, láttam ilyet máshol is (blog.hu), csak máshol ritkán időzöm huzamosabban.

Ordnassac 2010.08.04. 12:24:44

@bigapples: elképzelhető. Nem nagyon használok kiegészítőket. Egy másik megoldás még: Ctrl+F5.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:25:04

@Ordnassac: hehe, Demszkáj esetleg már előzetesben szamizdatol az önkormos választások idején. Elég életszerűtlen, hogy semmiről se tudott semmit (leszámítva a Touareget, amit kilízingelt a Főkefétől).

bigapples 2010.08.04. 12:26:24

Egy kevésbé off

Az a Bárándy szervezi meg a korrupciógyanúba került szocik ellen fellépő belső elhárítást, aki a legnagyobb (nyilvánosságra került) szoci panama szocialista szereplői esetében - Hagyó árvaként - nem éppen a párt mindenáron való megtisztítása mellett kardoskodott.

index.hu/belfold/2010/08/04/megerositik_a_belso_elharitast_az_mszp-ben/

index.hu/belfold/2010/valasztas/barandyak_a_bkv-botrany_ket_oldalan/

bigapples 2010.08.04. 12:31:48

@Ordnassac: Adblock Plus és jól beállított NoScript 2.0
használatának elmulasztása már büntetőjogi kategória :)

tbb 2010.08.04. 12:35:19

@Szimba:

Na ja. Az azonban a fáma szerint problémát szokott okozni, ha nincs káyha. Az akolosokat azonban egy cseppet sem zavarja az akol hiánya. Ők akkor is onnan indulnak el.

Zoltchy (törölt) 2010.08.04. 12:38:18

@Ringlósztár:

Nem is fontosak a 2014-es szabályok.
A demokrácia nem azt jelenti, hogy a nép megválaszt valakit, aztán az a valaki, a népre hivatkozva bármit megtehet amit akar, a nép pedig köteles mindent eltűrni.
A demokrácia arról szól, hogy a többség akarata a döntő. És ha a többségnek úgy dönt, hogy adott helyzetben felülírja a törvényeket akkor az is demokratikus.
Ez az, amit egy demokráciában el kell fogadni.

tbb 2010.08.04. 12:40:05

@bigapples:

Igen! Gábor tud valamit. Talán ő se tudja, hogy mit.

A tanácsokat meg köszönöm. Ki fogom próbálni mind.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:40:26

@tbb: annyira irritálóan überfasz-észosztó-intoleráns-magyargyűlölő kombót megjelenítő színtársulat nem lesz még egy.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:42:47

@tbb: lehet, a kattintásszámnövelésre talált ki valami specialitást TG. A blogja eccerűen csapdába ejti a gyanútlan hozzászólókat, azok feszt töltögetnek-frissítenek-rencertösszeomlasztanak, a kas(s)zagép meg csak csilingel. :)

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 12:42:50

@Hepci: Úgy legyen. A LuMPen párt máris elfogadhatóbb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 12:47:07

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): na ja, ezek legalább nem toltak egy igazi humorforrást (lol) az arcunkba, meg remélhetőleg valóban nem olyan bordából szőtték őket, bizonyos fenotípusos hasonlatosságok ellenére.
Kuncze és az ő humora, meg ahogy azt a médiában felépítették. Tananyag a PR-képzések "hogyan csináljunk békaseggealattigheciből szimpatikuspolitikust" kurzusán.

tbb 2010.08.04. 12:47:16

@Ordnassac:

Vedd fel velük a kapcsolatot. Az asszonyt keresd. Tudtommal ő intézi a PR-t. Nagyon megnyerő valaki, egyszer beszélgettem vele, tulajdonképpen e beszélgetés hatására vásároltam meg a könyvet.

Ordnassac 2010.08.04. 12:57:36

@bigapples: kölcsön-laptopon vagyok (bátyámé), ő már másképp megoldotta ezeket. Meg ne kérdezd, hogy hogyan. Bár a saját asztalimra lehet, hogy fel kellene pakolni ezeket.

török gábor 2010.08.04. 12:58:31

@bigapples: én folyamatosan szabadságon vagyok :)

tbb 2010.08.04. 12:59:12

@bigapples:

Attól még beválhat. Egy jó ügyvédnek sem okoz gondot, hogy melyik fél kéri fel. A szocikat ezek szerint most az a kérdés izgathatja, hogy a kis Bárándy jó ügyvédként vagy jó szociként fog-e eljárni.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 13:01:24

@Hepci: Kuncze. PF. Én is emlékszem hogy épített neki a média egy "hú, végre egy humoros, mókás képviselő a sok karótnyelt (főként jobbos) pöcs között" személyiséget. Pedig milyen fárasztó poénokat nyomott. Lemackózta Répássy Róbertet meg ilyenek. Szánalom a köbön hogy megpróbálták humorosnak eladni azt a pojácát. Meg a ciánkapszulás beszólását se feledjük. Ha olyat egy jobbos ember mondott volna akkor meg futottak volna sipítozni a külfödi elvtársakhoz, hogy a náci jobboldal meg akarja ölni a máskéntgondolkozókat. Szarházi, képmutató, hipokrita banda. Szerencse hogy az önkori választáson mindent elvesztenek.

tbb 2010.08.04. 13:08:54

@Ordnassac:

Jelentem tisztelettel, az F5 müködött.

Ordnassac 2010.08.04. 13:11:01

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): szerintem Ádernak több humora van, amúgy meg kell vallani, Vona Gábor sincs híján vele. Szerintem Kunczéé sem olyan rossz, de tényleg feltupírozták kicsit.

Ordnassac 2010.08.04. 13:11:33

@török gábor: ezt az egyetemen is így gondolják? :-P

tbb 2010.08.04. 13:18:50

@Hepci:

"a kattintásszámnövelésre talált ki valami specialitást TG"

Egészen biztosan. Aminek véleményem szerint az a motorja, hogy az eseményekre szeliden tesz egy nem lezárt értelmezést.

tbb 2010.08.04. 13:49:06

@Hepci:

Bizzunk benne. Alapvetően rajtunk múlik, hogy újra össze tudnak-e állni a szadihoz hasonló társasággá.

kündü 2010.08.04. 14:08:17

Gábor, tiéd minden tisztelet,

DE EZ A DUMA HATALMAS BAKLÖVÉS!

A Mandiner.hu citálja ezt a bejegyzést, ÉS OTT MEGKAPOD A MAGADÉT!

ssi 2010.08.04. 14:08:19

A Nézőpont Intézet, a Századvég Alapítvány, a Szonda Ipsos és a Tárki július második felében végzett kutatásai egyaránt a Fidesz-KDNP elsöprő fölényét mutatják
www.hirado.hu/Hirek/2010/08/04/13/Gorcso_alatt_a_partok_tamogatottsaga_Korkep_a_kozvelemeny_kutatok.aspx

Ordnassac 2010.08.04. 14:09:24

@tbb: a furcsaság a dologban az, hogy pl. korábbi szadis barátaim/ismerőseim többsége nem szereti az LMP-t, mert szerintük nem liberális párt.

kündü 2010.08.04. 14:12:45

Itt, a blog.hu-n TOVÁBBRA IS a zagyva identitású, tudatzavaros, deviáns, abnormális és antiszociális barmok vannak túlnyomó többségben.

Ez még csak NEM IS MINTÁJA a magyar társadalomnak!

Anarcho-lberális mamakedvencei: jöjjön a 24 hónapos sorkatonai szolgálat!

ssi 2010.08.04. 14:23:19

www.hirado.hu/Hirek/2010/08/04/13/Gorcso_alatt_a_partok_tamogatottsaga_Korkep_a_kozvelemeny_kutatok.aspx

............SZI...Tá...SZV....NP
*********************************
korm....37% 39% 46% 54%
MSZP..12% 20% 12%...6%
Jobbik...9% 11%...8%...8%
LMP .....3%...6%...6%...5%
---------------------------------
nem
tudja 39% 24% 28% 27%

ssi 2010.08.04. 14:30:24

kieg: 4 közvélemény-kutató int. fenti eredményátlaga (parl.vál)
kormány 44% (53%)
MSZP.....12.5% (19%)
Jobbik......9% (17%)
LMP.........5% (9%)
bizonytalan 29.5%

Ordnassac 2010.08.04. 14:32:39

@kündü:

Kedves Kündü!

Elöljáróban: soha nem szavaztam sem az MSZP-re, sem az SZDSZ-re, de azt remélem azért meghagyod nekem (és a többieknek), hogy ott kommenteljünk, ahol nekünk jólesik (ezúton jelzem, neked sem tiltja senki). Bár, ha te t. k. bigapplest, tölgyest, Dioclest, fideszbirkát és László56-ot (és még sorolhatnám) zagyva identitású, tudatzavaros, deviáns, abnormális és antiszociális baromnak gondolod (saját szemszögedből), akkor te nem olvastad el rendesen a kommentjeiket és csak előítélet alapján szólsz, ami személyedet minősíti (nem az értékrended). Mellesleg jelzem: a másképp gondolkodás nem deviancia és még csak tudatzavar sem. Nincs olyan hely, ahol mindenki ugyanazt gondolná, az ember már csak ilyen. Az meg már saját döntés kérdése, hogy ki hol fejti ki gondolatait.

Halkan jelzem: a Mandiner és a Konzervatórium blogja is a blog.hu-n van, amiket egyébként én szeretek olvasni, még ha nem is értek sokszor egyet velük. Egy blogtól, mindegy milyen értékrendet képvisel, ne várjuk már el a magyar társadalom leképeződését. Igen, ezzel azt mondom, hogy egyik blog sem teszi ezt. Sem Török Gáboré, sem a Mandineré, sem a Véleményvezéré, sem a Konzervatóriumé, sem a Jobbklikké, sem a Magyarinfóé, Tóta W. Árpádé meg pláne nem.

Persze a vélemény szabad (remélem marad is), de ezzel együtt jár, hogy az ellenvélemény is az. Ettől még nem lesz senki az általad felsorolt negatív tulajdonságok hordozója. Azt meg lassan érdemes lenne felfogni, hogy ha valaki kritizál valamit, akkor az nem lesz mindjárt egyből az ellentétes oldal szószólója.

Ordnassac 2010.08.04. 14:34:04

@manyike: tudomásom szerint az LMP valamennyivel több mint 7%-ot szerzett tavasszal.

Más: ezek az adatok a biztos pártválasztókat jelölik?

mamacok 2010.08.04. 14:34:45

@kündü: Azért az ÓRIÁSI szerencse, h vannak ilyen jól kitisztult fejű bloggerek is, akik segíthetnek zagyvátlanítani a tudatot, meg jól szocializálni és normalizálni. Kicsit olyan vagy, mint a szovjet borotva, amelybe be kell illeszteni az arcot, és csak ELEINTE okoz problémát a fejek különbözősége.
A sorkatonaságot illetően: jómagam nerm tartom szerencsésnek állampénzen működtetni egy olyan cuccot, ami gyakszi arra jó, hogy a piára, cigire és egyebekre szoktassa rá a gyermekeket, tekintve, h épeszű elfoglaltságot nem tud adni. Nem is ez a célja, hanem a totális betörés és alázás, mivel ily módon állíthatóak elő a jól kezelhető állampolgárok. Ezért volt jó a komcsiknak, és nyilván ezért lenne jó OV-nek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 14:41:01

@Ordnassac: ne fáradj vele, Kündü egy barom. Illetve kündü.

barakata 2010.08.04. 14:42:06

Egy kicsit OFF:

Két új ártatlan áldozata van annak az 50-es évekből itt maradt gyakorlatnak, hogy a rendőrség indok nélkül megállíthat autókat. (És igazoltathat bárkit, bármikor.)

Nem hiszem, hogy ezt kívánják a zemberek.

Ordnassac 2010.08.04. 14:43:39

@Hepci: nem lepne meg, ha nem sülne ki belőle semmi, de egy esélyt mindenki megérdemel. Volt már kellemes csalódásom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 14:45:08

@manyike: elég jól jelzik a számok az egyes "kutatók" Fideszhez való (v)iszonyának szignifikáns különbségét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 14:47:26

@Ordnassac: csak láttam párszor a mandineren, bár mostanában új nevet öltött. Ott rendszeresen szokták egymás beleit verbálisan kiontani az ellenérdekelt entellektüelekkel.

tbb 2010.08.04. 14:50:19

@Ordnassac:

Nincs ebben semmi furcsa. A szadisok mindig is bolsevik módon értelmezték a liberalizmust. A társadalom befolyásolására is a bolsevik szisztémát tartották üdvözítőnek. Ettől azért elég jelentősen különbözik az LMP felfogása és gyakorlata. Remélhetőleg nem csak egyelőre.

Ordnassac 2010.08.04. 14:54:25

@Hepci: ahha. Valami ilyesmitől tartottam.

@tbb: azért belőlük nem nézem ki a bolsevizmust, csak ők gazdasági liberálisok is, ami az LMP-ről nemigen mondható el. Annak meg aztán végképp nincs köze a bolsevizmushoz.

zümmmi 2010.08.04. 14:56:29

barakata: pontosan mi? az, hogy jött a hülye harmadik?
ja és én azt kívánom, hogy igen lehessen szúrópróba szerűen ellenőrizni.
akinek nincs gondja, az nem problémázik miatta.

Szimba 2010.08.04. 14:57:11

@tbb: Julie-nek szántam a célzást!

tbb 2010.08.04. 15:00:05

@barakata:

Nincs összefüggés e dolgok közt.

Szimba 2010.08.04. 15:03:00

Az én gépem a fiam maradék alkatrészeiből és a kávéfőzőből lett összeállítva, de semmi problémám nincs a frissítéssel, vagy a bloggal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 15:03:10

@tbb: azért működőképes az LMP szadeszpótlékként is. A párom pl. végre eljutott odáig, hogy a szadi már vállalhatatlan, Ibikét is bűzösnek látta, így kikötött Schifferéknél. Ha kitartanak a zöld vonulat mellett (is) és nem alakulnak hardcore óhéber érdekvédő és észosztó ultratoleráns párttá (HÓÉÉUTOLP), nem lesz velük nagy baj.

Szimba 2010.08.04. 15:09:35

@tbb:

Részben hallottam a történetet. A rózsákkal kezdődött...
Imádom a Szamos Marci néhány bonbonját, de irgalmatlan áruk van.

Szimba 2010.08.04. 15:11:16

@Hepci:

Ne merd bántani az én kis zöld pártomat!:))

tbb 2010.08.04. 15:17:26

@Ordnassac:

Értem. És mond csak, a szadit liberális pártnak tartották? Mert ha igen, akkor megint csak nincs mit csodálkozni rajta. Mert akkor csak annyit mondtak ezzel, hogy az LMP nem olyan mint a szadi. És ebben egyelőre abszolut igazuk van.

És végül egy szerény megjegyzés. Én nem bolsevizmusról beszéltem. Hanem bolsevik módról. Azaz arról, amikor egy parányi kisebbség kikiáltja magát többségnek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 15:21:09

@Szimba: sajna az a helyzet, hogy jó marcipános édességet dán gyártmányban (Anthon Berg) jóval olcsóbban lehet kapni. Nem is értem.

Ordnassac 2010.08.04. 15:21:20

@tbb: nagyrészt igen, bár ők Kóka Jánostól a falra másztak... (amit meg is értek)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 15:25:08

@Szimba: nem bántottam, én is azt szeretném, ha zöldek maradnának. Meg részben ők nyomták be Sólyomot, aki nagy eséllyel a legjobb minőségű közt. elnök, ever, de legalábbis belátható időn belül.
A zsidókkal meg semmi bajom, csak a ghecikkel. Ezek közül a zsidókkal annyi a speciális gondom, hogy ha valaki aszongya, te bizony gheci vagy fiam, rögtön elkezdenek ajvékolni, hogy holokauszt meg antiszemitizmus és Dunába lövetés.

tbb 2010.08.04. 15:26:05

@Szimba:

Úgy láccik valami elfoglaltsága van. Mert különben már megpróbált volna valami elméncséget kicsiholni magából. Na de ami késik nem múlik.

Ordnassac 2010.08.04. 15:26:11

@Szimba: @Hepci: igazán finom még a lübecki nemesmarcipán is.

Nagy marcipánkészítési hagyománya Toledónak is van (mazapán) és Tallinn-nak is (kb. egyszerre nyílt ott az első marcipánmanufaktúra Lübeckével).

Amúgy a WP-cikk a marcipánról készen van, valaki megcsinálta már helyettem. :-)

Ordnassac 2010.08.04. 15:29:32

@Hepci: azért valljuk be, a "gheciség" nem vallás, nem, származás, stb. kérdése.

Szimba 2010.08.04. 15:32:06

@tbb:

Az SZDSZ végül inkább neoimperialista volt.

Ordnassac 2010.08.04. 15:32:16

Kis off:

www.mno.hu/portal/728739

"Bepereli a Wikipédiát az FBI" <--- pontosabban csak kilátásba helyezte a WP-t működtető alapítvány beperlését.

:-D

ON

tbb 2010.08.04. 15:33:11

@Hepci:

Attól függ, hogy valóban megcélozzák-e a kormányzati aspiranturát. Mert ha igen, akkor gyorsan kiderül, hogy nincs más politika.

Szimba 2010.08.04. 15:34:39

@Ordnassac:

Marcipán ügyekben - sajnos - nem vagyok szakértő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 15:34:40

@Ordnassac: pont erről van szó, mint fentebb kifejtettem.
Viszont a tény (gheciség) megállapítása ellen se érdemes védekezni ezekkel és a szolidaritásért kiáltással, mert az rögtön a kündüszaporulat emelkedését eredményezi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 15:37:57

@tbb: a minőség mindig kevesek kiváltsága. Merni kell kicsinek maradni. Csak tudnám, minek csináltak pártot a Védegylet helyett/mellett.

Ordnassac 2010.08.04. 15:44:09

@Hepci: a német Zöldek úgy lassan 30 éve vígan elvannak kis-középpártként. Ez kb. az ajánlatos út az LMP-nek is. Szerintem. Igaz, meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről.

Ordnassac 2010.08.04. 15:51:34

Stumpf András (akinek tudomásom szerint nincs rokoni kapcsolata Stumpf Istvánnal) is elővette e posztot:

hetivalasz.hu/jegyzet/ez-csak-bena-kacsa-kormanyzasra-eleg-31071/

török gábor 2010.08.04. 15:59:13

@kündü: szerintem kifejezetten mérsékeltek a hozzászólások.

tbb 2010.08.04. 16:11:19

@Hepci:

Hát mert látták, hogy a ballib oldalon most üresedés van. Ha rátermettek, most felépíthetnének egy erős szocdem pártot. De amíg nem ezirányba törekednek, marad a marginalítás.

Fideszbirka 2010.08.04. 16:17:08

@barakata: "Egy kicsit OFF:

Két új ártatlan áldozata van annak az 50-es évekből itt maradt gyakorlatnak, hogy a rendőrség indok nélkül megállíthat autókat. (És igazoltathat bárkit, bármikor.)

Nem hiszem, hogy ezt kívánják a zemberek."

Mert hogyan kellene megállítani az autókat, külön ügyészségi utasítás alapján?
Mi az, hogy indok nélkül? Volt indok, úgy hívják, hogy közúti ellenőrzés.

A hiperdemokratikus Amerikában nincs szúrópróbaszerű ellenőrzés, mert nem megy át, hogy az egyik embert megállítják a másikat meg nem, mert valamelyik köcsög jogvédő kitalálta, hogy ez megkülönböztetés. (Istenem.)

Azóta ez a dolog úgy megy, hogy a rendőrök az ellenőrizni kíván útszakaszt lezárják, létrehozzák a checkpointot oszt mindenkit ellenőriznek, kivétel nélkül.

Ha gyanúsnak talál, akkor persze mögéd hajt, és leszirénáz az út szélére, vacakolás nélkül. Ebben az esetben nagyon bölcs dolog, ha a kormányon pihenteted a kezed és tartózkodsz a kesztyűtartóban való matatástól, de főként az autóból való kiszállás kísérletétől. Ha ugyanis ezt teszed és a rendőr hisztis kedvében van, akkor lelő téged a vérbe a Magnummal az ajtón át, és még akkor se biztos hogy megbüntetik ezért, ha a helyszínelők nem találnak a közeledben lőfegyvert, vagy legalább egy bicskát vagy valamit.

Szerintem ez az egyik olyan dolog, amit simán át kéne vennünk Amerikától.
Egyszer összehaverkodtam egy dj-vel a Palace-ban Siófokon. Az arcnak volt valami gondja a magyar yarddal az autópálya-lehajtónál. Röhögve mesélte, hogy a viselkedéséért lehet kilőtték volna, de már megtanulta, hogy "American policeman has gun, Hungarian policeman has some papers".

A rendőreinkről meg annyit, hogy tessék, lehet srácok legénykedni. Akkor kell tökösnek lenni, mikor az egyik rohadt bűnöző áthajt a társatokon a Kelónál, a másik meg kilő egy közlekedési yardot az autópályán menetből.
Vagy ez komolyabb feladat, mint üldögélő gárdistákat gázzal pofán fújni harminc centiről, esetleg nyugdíjas tüntetőt összeverni a fidesz gyűlésen az Astoriánál?
Hát, szopás az élet, gyerekek.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 16:26:16

@Fideszbirka: Az USA-ban nincs is olyan hogy egy tucat cigány ki akarja rángatja a rendőröket a rendőrkocsiból, szerencsétlen rendőrök meg még a fegyvereiket sem vehetik elő. Jó dolgokat kell átvenni az Államoktól (pl.: szólásszabadság), nem a sok liberális, jogvédő maszlagot.

Fideszbirka 2010.08.04. 16:36:17

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): így van, nem a liberális baromságokat kéne átvenni. Ilyennek tartom például azt, hogy ha a melóhelyen megdícsérem Marikát, hogy jó segge van, akkor leültethet három évre szexuális zaklatásért. (Nemhogy örülne.)

Ami viszont tetszik, hogy az átlag amerikai felhúzza a zászlót a házi zászlórúdra, és szereti a hazáját. Elmondjam hány zászló volt kitéve márc. 15-én Debrecenben a Kassai úton a házakra? Nulla.
Ellenben megmosolyogták a kokárdámat a népek.
Szerintem aki nem szereti a hazáját, az simán és egyszerűen féreg.

tbb 2010.08.04. 16:37:09

@Ordnassac:

Azon filózom, Stumpfnak igaza van-e? Egyelőre még vacillálok. Mindenesetre figyelemre méltó a felvetése.

porfelhő 2010.08.04. 16:42:26

@tbb:
Nem voltam gépközelben, ezért bocsánat, hogy ilyen későn reagálok, ill. munkahelyről nem tudok. Pontosan igy van nálam is. Elküldöm a kommentemet, és aztán van mikor ujra kell kezdenem az egész belépést a blogra. Addigra a kommentek már rég "messze járnak" , igy van hogy válaszolni sem tudok. Ez főleg az esti órákban van, igy lehet hogy a kábel tulterheltsége miatt van, szolgáltatói hiba.?

Ordnassac 2010.08.04. 16:45:09

@Fideszbirka: szerintem meg álságos az, hogy a hazaszeretetet kitett zászlókban mérik... (Bár mi is kitesszük ünnepnapok idején, de nem ettől leszek magyar és nem emiatt érzem magam annak.) Hiába nagy zászlókitevő egy amerikai, ha a mellette élő feketét, latint vagy a hadseregben nem szolgált embert lenézi és nem tartja amerikainak (pedig ők is amerikaiak). Nem ritkaság ez ott.

A kokárdát meg valljuk be a Fidesz és az MSZP együtt nyírta ki... A Fidesz egyik legnagyobb hibájának tartom a 2002-es kokárda-őrületét, semmi köze márc. 15-nek ahhoz, hogy ki milyen pártot támogat. Az MSZP erre meg úgy rárepült, mint a pinty (persze ez is sokatmondó). Ettől függetlenül nagy baromság volt mindkét félről.

Ordnassac 2010.08.04. 16:46:02

@tbb: azért engem érdekelne, hogy a HV mit írt, amikor Majtényi lett az ORTT-elnök.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 16:56:16

@Ordnassac: "mellette élő feketét, latint vagy a hadseregben nem szolgált embert lenézi"

Nem kell ám minden hollywoodi sorozatban, vagy filmben látottaknak bedőlni. Nem nyomják ott el a feketéket, vagy legalább is nem annyira általános jelenség az. Nem muszáj elhinni azt amit Michael Moore ír a gonosz fehéremberről aki elnyomja szegény feketét.

Apropó Michael Moore. Emlékeztek a Fahrenheit 911 című filmjében arra a részre amiben kihozza azt hogy a hadsereg direkt a szegény feketék körében toboroz, hogy a szegény afrók menjenek Irakba ágyútölteléknek, ezért nagy a feketék aránya a Tengerészgyalogosok közt. Egyik ismerősöm volt USA-ban katona és mondta hogy a feketék aránya a seregben kb. ugyanannyi mint a feketék aránya a lakosságban. Latinamerikaiból van ott kurva sok, mert kell nekik az állampolgárság.

porfelhő 2010.08.04. 17:00:30

@Szimba:
Most aki nekem irt korábban mindenkitől elnézést a késő reagálásért. Igen @panel-lel nem tudom mi történt tegnap este óta. Előbb azt hittem nem Ő irta azt a bizonyos kommentet.

Ordnassac 2010.08.04. 17:08:23

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Michael Moore-t én sem szeretem és nem csak Hollywoodból tájékozódom. Van Dél-USA-ban élő ismerősöm, emellett elég sok amerikai oldalt látogatok. Persze én sem látom a teljes képet, de a nagy amerikai tolerancia sem óriási valóság.

Azt egy szóval sem mondtam, hogy elnyomnak bárkit is. A lenézés, valamint nem amerikainak tartás és az elnyomás között azért van különbség. :-)

Fideszbirka 2010.08.04. 17:16:50

@Ordnassac: nem, az az álságos, ha a hazaszeretetnek kell egyáltalán mérce, nem pedig természetes dolog. Csak egy ilyen országban nem természetes a hazaszeretet, egy olyan helyen, ahol bármi ami magyar, az ebből következően Mucsa, bármi ami magyar, ebből következően balkáni, giccses és lábszagú. Az úgynevezett rendszerváltás óta folyamatosan azt kell hallgatni, hogy itt minden milyen lepusztult, minden milyen ókori, az életben nem lesz ez a hely européér stb. meg amúgy is nácinyilasfasiszta bűnös banda vagyunk.

Soha nem leszünk elég modernek, haladók, progresszívek... csak azt nem értem, hogy aki annyira utálja Magyarországot hogy fasisztázza a történelmi zászlaját (azokra gondolok most, akik kitalálták ezt a marhaságot, nem arra a sok szerencsétlenre, aki benyalta), akinek annyira rossz itt, hogy állandóan rettegni kell a náci diktatúrától, az mi a halál retkes xxxx-ért nem takarodik haza a virágzó Közel-Keletre, ahelyett, hogy még a pereputtyát is ide telepítené, a lakóparkok valamelyikébe, szívni a vérünket.

Ordnassac 2010.08.04. 17:36:08

www.hirszerzo.hu/cikk.igy_meg_nem_latta_a_kaszasduloi_hev-megallot_.161332.html

Szimpatikus megoldás, mindez egy KDNP-s polgármester hozzájárulásával.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 17:39:23

@Fideszbirka: a mucsaizás/fasisztázás politikai hátországa eltűnőben van. Persze, ettől még a jól kiépített/megfizetett hálózat megmarad, de talán ott is lehet változás, mivel nehezebben lehet majd súlyos antiszemitizmust visszatérően vizionáló irományok megjelentetéséből remekül megélni. A józanság itt is sokat lendíthetne a helyzeten, a normális, döntő többségben lévő zsidó származású polgártársainknak is az az érdekük hosszabb távon, hogy azt a pár tucat díszpintyet kiközösítsék maguk közül. Azok pl. megküzdhetnének ketreces sztrítfájtban a kündükkel hetente egyszer, az le is vezetné a fölkös energiáikat. Et circenses, ha már a panem necces a córeszben.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 17:41:22

@Fideszbirka: Amúgy én a Jobbikra szavaztam, de a túlzott magyarkodást én sem bírom, és most nem a magyar zászlóra vagy a kokárdára gondoltam. Ismerek olyan embert aki szerint az nem magyar aki nem Nagy-Magyarországos pólóban jár, vagy nincs rajta valami nemzeti árpádsávos jelkép és nem ilyen Kárpátia szerű zenéket szeret. Aki ezeknek a kritériumoknak nem felel meg az neki már hazaáruló. Mondjuk szerintem te is megmosolyognád azt az embert akit az egyik Jobbik naggyűlésen láttam, ő sámánnak volt öltözve. Én utálom azokat akik mindig a magyarokat fikázzák (de persze ha a szövegükben a "magyar" szót kicserélnéd cigányra vagy zsidóra akkor te lennél a náci-fasiszta), de azért ez a másik véglet.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 17:50:14

@Hepci: Mucsaizásnak az elterjedését is kedvenc idegenszívű, posztkommunista MSZP-nek, és hű csatlósának az SZDSZ-nek köszönhetjük. Jajj, ez a "merjünk kicsik lenni" felfogás. Pf.

Fideszbirka 2010.08.04. 17:57:22

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Én egy olyan embert, akiről most értekezel azzal a szöveggel akasztottam ki hogy jeleztem, számomra nem bír különösebben komoly XXI: századi relevanciával (főként figyelembe véve az ezer éves vérkeveredést) hogy egykori őseim istenhercegek voltak-e Sumirban vagy a finnekkel pecázgattak valamerre.

Láttad volna az arcát.:))

tölgyes 2010.08.04. 17:57:50

@Ordnassac: Márpedig az a furcsa, hogy lehet valaki úgy amerikai, sőt hős amerikai hazafi, hogy közben lenézi a feketét és latint...Ez amerikai elvhűségén m it se változtat..:(Csakhogy ott ebből nem csinálnak elvi vitát.
Mondok egy példát Ön Tommie Smith 1968-ban csodálatos futással nyert 200 méteren. Felállt a dobogóra, felhúzta a fekete kesztyűt és összeszorított ököllel, nyújtott karral állt a dobogón. (ez volt a néger ellenállás köszöntése).. Azonnal kizárták a csapatból, de én nem felejtettem el csodálatos futását... Aztán örömmel olvastam, hogy ő lett a rövidtávfutók szövetségi kapitánya!Ha Ön csak ezt a kis dolgot poltikailag leírja és elemzi.. akkor máris kirajzolódik valami nagyon izgalmas kép...( Egyébként csodálatos futását láthatja a neten, ha beírja a nevét...:)

Fideszbirka 2010.08.04. 18:08:00

@Hepci: Az olyan gondolatok megfogalmazóit mint amelyekkel én szoktam előállani, e hazában izomból lenácizzák. szereném világosan kiemelni, hogy nem vagyok antiszemita. Az antiszemita ugyanis a következő kérdésre:
- Mondja polgártárs, ön szerint a Budapest VII. ker. xxx utca yyy emelet zzz szám alatt, egy negyven négyzetméteres garzonban egyedül, havi nyolcvanezer forintos nyugdíjból éldegélő Weisz néni Dunába lövése előmozdítaná-e a haza üdvét?
Szóval az antiszemita erre lelkes igennel válaszol. Aki erre lelkes igennel válaszol, az elmebeteg.
Ugyanakkor nem szeretném véka alá rejteni azt sem, hogy szerintem ha a megbánásról és a kulturált viselkedésről, meg a másik nemzet gyalázásának abbahagyásáról van szó, a labda nem a magyarság oldalán pattog.
Hanem bizony arról kéne elgondolkodni, hogy meddig kell még hallgatni a sok sirámot a zsidóktól, miközben a Spírójuk az Eszterházijuk meg a többi bölcsük minden mocsokságot megengedett már magának ellenünk.
El kellene gondolkodniuk azon, hogy meddig tart a türelmünk, ugyanis a főrabbijuk intelligens megszólalása óta (ha a magyar kultúrából kivonjuk a zsidó kultúrát nem marad más csak a fütyülős barack meg a parasztgatya) már sokkal durvábbakat is megengedtek maguknak.
Én pont leszarom, hogy azt gondolják magukról hogy ők a kiválasztott nép. Tanuljanak meg viselkedni, mert nem ők a többségi nemzet. Ez vonatkozik a cigányokra is. Ennyi.

Fideszbirka 2010.08.04. 18:11:12

@tölgyes: Üdvözlöm tölgyes úr. Értesültem fentebb jjulie felhasználótól, hogy Ön már alig hajlandó szóba állni velem. Szomorúan konstatálom ezt.

fillérbaszó vadász 2010.08.04. 18:18:20

@Fideszbirka: Erről eszembe jutott a Magyar Narancsos szélsőliberális, Vágvölgyi B. András, aki a Tarantino-s könyvében azt írja a Jackie Brown című filmben Robert De Niro által alakított emberről hogy Robert Gara-ról: (nem szó szerinti idézet) "Gara Róbert magyar. Aki ennyire balfasz annak biztos vannak ősei a Kárpát-Medencében".
Aztán ez papol a rasszizmusról.
Mondjuk ha azt írnám valakiről hogy "ez az ember annyira aljas és korrupt, biztos csörgedezik zsidó vér az ereiben", akkor én lennék a legszemetebb náci szaralak, de ha a magyart pocskondiázzák az milyen kreatív és vicces.

Ordnassac 2010.08.04. 18:42:13

@tölgyes: persze, az USA sokban más, vannak nagyon értékes vonásai is, csak mindig ódzkodom attól, amikor mindegy, hogy ki előjön azzal, hogy vegyük át onnan ezt vagy azt.

Persze van mit lelesni tőlük (pl. a politikai kultúra egyes természetességeit), azonban van, ami csak ott, olyan körülmények között működik.

Tommie Smithről édesapám is sokat mesélt. :-)

Fideszbirka 2010.08.04. 18:43:03

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Tudod meddig kreatív és vicces? Amíg hárommillió ökör képes röhögni azon a Heti hetest nézve, hogy őt magát megalázzák.

www.youtube.com/watch?v=SaawSnWk94o&

tbb 2010.08.04. 18:57:04

@porfelhő:

Itt azóta több tanács elhangzott e probléma kezelésére. Köztük orditól, hogy F5. Nálam bevált.

tbb 2010.08.04. 19:10:18

@Ordnassac:

Hát nézd meg. Ott a gugli. De ha ez reagálásod a kommentemre, akkor valami azt súgja nekem, hogy csak felületesen futottad át a stumpf cikket. Mert abban nem az volt az érdekes, hogy kiállt szalai annemari mellett, hanem.......

porfelhő 2010.08.04. 19:13:54

@tbb:
Köszönöm szépen. Közben rátaláltam a tanácsokra, F5-öt én is kipróbáltam, talán használ.

tbb 2010.08.04. 19:14:51

@porfelhő:

Szegény panel. Feleslegesen strapálja magát egy olyan közönségnek, amelyik nem érti az iróniát.

tölgyes 2010.08.04. 19:16:02

@Fideszbirka: Ó jaj! Volt olyan nekem címzett levele, amire nem válaszoltam???Ha így lenne, akkor az véletlen volt.. nem vettem észre. Nem volt időm arra, hogy megnézzem. Egyébként is kevesebbet beszél az ember ahhoz, akivel fő vonalakban azonos a véleménye. Annak nincs sok értelme, hogy ilyeneket írjunk egymásnak: Egy zseni lakik Önben.. Önben nem különben..:::))
Így hát üdvözlöm Önt..JJJJJJJ-t pedig a helyén kell kezelni...:)

tölgyes 2010.08.04. 19:20:44

@Ordnassac: USA és a politikai kultúra.. a fene tudja. Náluk nagyon szépen megfért a nagy alkotmányozók és az alkotmányuk a rabszolgatartással, az indiánok módszeres kiirtásával és gettóba zárásával.. az egyenlőség és az apartheid.. ami nálunk soha nem volt..::)))

TS. futása látható nézze meg ! Gyönyörű.. kicsit hasonlít Bolt-ra..Gyönyörű volt a mozgása.

Ordnassac 2010.08.04. 19:21:47

@tbb: az csak egy első gyorsreakció volt, a többin én is morfondírozok.

Ugyanis abban igaza van, hogy tényleg nem jó ez a 9 év miniszterelnöki kinevezéssel. A kérdés az az, hogy az mennyire jó, ha gyakorlatilag a mindenkori kormánytöbbséghez igazodik a médiafelügyelet mindenkori elnöke.

Ordnassac 2010.08.04. 19:22:51

@tölgyes: pontosítok: parlamenti kultúra. Talán így találóbb, hogy mire gondoltam pontosan.

Ordnassac 2010.08.04. 19:24:32

@tbb: azért többségében értettük. :-)

porfelhő 2010.08.04. 19:25:05

@tbb:
Ah! Dehogy! Értünk mi mindent @szimbával együtt, csak viccelődtünk vele. Gondolom olvastad, hogy @jjulie, és @panel is tegnap este hogy viccelődött?

tbb 2010.08.04. 19:30:51

@Ordnassac:

Az. Kiváncsi vagyok lesznek-e akik belekötnek. Azaz nem is ez a kérdés, hanem hogy hányan? És milyen vehemenciával?

panelburzsuj 2010.08.04. 19:34:34

@tbb:

Mát 7:6

www.immanuel.hu/biblia/biblia.php?konyv=40&fejezet=7&o1=1&o2=2&o3=3

Akinek van füle a hallásra, hallja. (Nenyitől - iróniáig ... )

(Poszthoz:

Mit akartak az emberek?

Blogmotor monnyonle! :)

panelburzsuj 2010.08.04. 19:35:44

(Poszthoz:

Mit akartak az emberek?

Blogmotor monnyonle! :)

porfelhő 2010.08.04. 19:49:53

@panelburzsuj:
Halljuk, látjuk, értjük. A bibliai forditásokat is.

tbb 2010.08.04. 19:51:27

@Ordnassac:

Igen. Ez a kérdés. Az ugye nyilvánvaló, hogy az optimális az lenne, ha független civilek alkotnák. Dehát ez nálunk még nem müködőképes. Így pedig nem igen van jobb megoldás a parlamenti erőviszonyok alapján történő 4 évenkénti delegálásnál.

tbb 2010.08.04. 19:58:14

@porfelhő:

Nem az kimaradt. Vagy átsiklottam fölötte. Mindenesetre mea culpa.

tölgyes 2010.08.04. 20:02:59

@Ordnassac: Annak működésébe pedig nem látunk bele.. azért az utóbbi időben készültek filmek, amik arra utalnak, hogy ott is nagy volt/van a baj.

Ordnassac 2010.08.04. 20:09:01

@tölgyes: no, ezekről lemaradtam. Milyen filmekre gondolsz?

Fideszbirka 2010.08.04. 20:31:25

Most volt időm komolyabban visszanézni a napi kommenteket.

Ez a kündü gyerek kicsoda?:)))))

Figyelj kündü barátom, ki szerint éljen a kétéves sorkatonaság.
Én is szoktam itt kommentelni, ezért gondolom a jellemzésed szerint én is mamakedvence liberál anarchista lehetek.:)

Hadd mondjam el, hogy mint mamakedvence annak idején elvittem három csillagig, voltam hegyi kiképzésen, Táborfalván a hk ringatón, égettem termitet, robbantottam trotilt, kaptam vegyi-sugár felderítő szakkiképzést, lőttem háromféle gépkarabéllyal, Dragonovval, géppuskával, RPG-vel, BMP toronyfegyverekkel stb.

Ezt nem azért mondom el, mert dicsőség, hanem hogy lásd, kábé van közöm ahhoz, amit mondok. Tehát, egy hadsereg harcértékének két fontos összetevője van:
- anyageszközök (fegyverzet és logisztika)
- emberanyag (eü állapot és harci morál)

Na most ha beterelsz egy sereg suhancot a laktanyába, akiknek rohadtul de rohadtul semmi kedvük az egészhez, akkor ennek az állománynak (ha ugyan ez állomány) két igénye lesz.

- minél gyakrabban hazamenni eltávra
- minél gyakrabban kidobizni a kerítésen, borért

Lehet persze kondicionálni őket, de sok értelme nincs. Minden normálisabb haderő a világon a professzionális, specializált, űbermagasan képzett katonák foglalkoztatására törekszik.
Még azok is, melyek országaiban van sorkötelezettség. Nézd meg a ruszki, az izraeli vagy a kínai haderőt (bár erről rohadtul keveset lehet tudni a többihez képest). Vannak az elit egységek, illetve a többi, a golyófogók.
Szerinted az oldaná meg az egyébként tényleg égető gondokat a magyar honvédelemben, ha ma is a laktanyákban tartanánk 10000 alkoholista tisztet meg 120000 nulla harcértékű, a babája után haza vágyakozó sorkatonát, negyven éves fegyverzettel, meg olyan harcjárművekkel, melyekből szakasz szinten egy-kettő indul el, ha jön a farkasriadó? (M zároltakról is beszélek)

Uhhhhh.

tölgyes 2010.08.04. 20:39:49

@Ordnassac: Nincs kedvem listát írni.. azt hittem időnként filmeket is néz..:)

tbb 2010.08.04. 20:46:08

@panelburzsuj:

:))).

Jó a passzusválasztásod. Alapos teológiai ismeretekre utal.

Ordnassac 2010.08.04. 21:09:24

@tölgyes: kettő is elég. :-)

Michael Moore filmjei nem számítanak, "enyhén" manipuláltak...

Ordnassac 2010.08.04. 21:10:14

@Fideszbirka: szép replika! Jobb mint az enyém. :-)

panelburzsuj 2010.08.04. 21:14:00

@tbb:

bibliaolvasás =/= teológiai ismeret

tbb 2010.08.04. 22:50:23

@panelburzsuj:

Igaz. De a passzus megválasztása, és az idézés módja intenzívebb bibliaforgatásra utal mint a szimpla olvasgatás. Emiatt általánosítottam ezek szerint tévesen.

Baromméter 2010.08.05. 09:04:11

"Áprilisban a szavazók többsége nem valaki mellett voksolt, hanem elsősorban a kormánnyal – és kisebb részben a teljes politikai elittel – szembeni utálatát kívánta kifejezni"

Pontosan, ez a lényeg. És miért a Fideszre zúzták az ikszet azok, akik csak azt tudták, hogy ne legyen emeszpé? Mert ők nyújtották az egyetlen tényleges alternatívát az emeszpé legyőzéséhez. Továbbmenve ebből a tényből egy nagyon súlyos és kevéssé hangoztatott dolog következik: a Fidesz kétharmados felhatalmazása csak formális és nem tartalmi. Azaz gyakorlatilag semmis. Minden olyan intézkedésük, amely ezt használja ki, ily módon a helyzettel való visszaélés.

Amíg kétpólusú demokrácia van, addig abban egy ilyen simlis országban, mint Magyarország, nagy korrupciós és egyéb veszély rejlik. Ilyen helyzetben a nem-szavazásnak igenis van létjogosultsága.

1) A Fidesz

tölgyes 2010.08.05. 17:40:15

@Baromméter: Akkor ne szavazzon!! Senki se kényszeríti szavazásra.-

tölgyes 2010.08.05. 17:41:46

@Ordnassac: Általában manipuláltak.. nem dokumentumfilmek.. csak azt jelzik: a baj ott sem kicsi, csak z embereknek a bajokat nem kötik az orrukra.. megy a nagy álomhajó..:)

mizrolist 2010.08.05. 18:32:23

@tölgyes: a "nem megyek el szavazni", az "érvénytelenül szavazok" és a szavazólapon hivatalosan jelen levő "Egyik jelöltet sem támogatom." nagyon különböző dolgok.

tölgyes 2010.08.05. 19:34:31

@mizrolist: Bizonyára. Egyik sem befolyásolja az eredményt...és Ön azt tesz, amit akar.

mizrolist 2010.08.05. 19:54:50

@tölgyes: "nem megyek el szavazni" = nem érdekel a dolog
"érvénytelenül szavazok" = egyik jelöltet sem tudom támogatni, de nincs ilyen opció; vagy olyan hülye vagyok, aki ezt is elrontja
"Egyik jelöltet sem támogatom." = érdekel a szavazás, részt is akarok rajta venni, de nincs támogatható párt/jelölt, amit a szervező állam tudomására is akarok ezzel hozni.

Persze ehhez kell egy olyan szabály, hogy ha az "egyik sem" elér egy küszöböt, akkor az adott forduló érvénytelen és újra kell játszani az egészet; esetleg azzal a kiegészítéssel, hogy ebben az esetben a jelöltek nem indulhatnak újra és másnak kell indulnia.

2010.08.06. 13:09:36

az embereknek annyi eszük van választáskor mint egy békának
süti beállítások módosítása