Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:29

Nem lepett meg, hogy a ma hajnalban történt szörnyű alsóörsi lövöldözésből politikai vita keveredett. Gyorsan megszólalt az MSZP és a Jobbik is, előbbi meglepő állítása szerint az, ami történt, „nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt”, utóbbi pedig egyenesen úgy vélte, hogy „a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni”. A belügyminisztérium egyetlen mondatos közleményben reagált: „A szocialista párt jobban tenné, ha a részvétnyilvánításon túl mélyen hallgatna.”

(Fotó: Belváros)

Nem először lett politikai téma egy borzalmas bűncselekményből. Aki szereti olvasgatni a régebbi újságokat vagy a parlamenti naplót, már a kilencvenes évek vitáiban is felfedezheti azokat a mondatokat, amelyekben a mindenkori ellenzék egy-egy hasonló eset kapcsán a kormány orra alá dörgöli tehetetlenségét és felkészületlenségét. Elég utalni az 1997-1998-as évek alvilági leszámolásaira, amelyek sokat segítettek az akkori ellenzéknek abban, hogy sikeresen tegye kampánytémává a közbiztonság kérdését. Vagy gondoljunk Fenyő János vállalkozó 1998 februárjában – a választási kampány kellős közepén - történt meggyilkolására, amely után nem csupán az ellenzék bírálta erőteljesen a kormányt (Két példa:  Torgyán József és Pokorni Zoltán felszólalása), hanem maga a miniszterelnök, Horn Gyula fogalmazta meg a Kuncze Gábor által vezetett belügyminisztériumnak szánt kritikát: „Ami ma Magyarországon van, az nem közbiztonság, nem az, amit elvárnak az állampolgárok”.

A sor hosszan folytatható lenne, de mindig és mindenhol ugyanazt találnánk. Talán egy viszonylag friss példa még tanulságos lehet: tavaly novemberben, a pécsi ámokfutó borzalmas tette kapcsán Simicskó István érezte fontosnak, hogy megszólaljon. A politikus akkor így fogalmazott: "egy normális országban, egy tisztességesen működő kormány a rendet és a biztonságot garantálja az ott élő állampolgárok számára". A kormány részéről Szollár Domokos szóvivő válaszolt, butának, erkölcstelennek és gusztustalannak minősítve Simicskó megszólalását.

Hogy mi ezekből a tanulság? Egyrészt talán az, hogy a politika már csak így működik: az, akinek érdeke kihasználni egy ilyen helyzetet, általában meg is teszi, majd később kormányra kerülve felháborodik, ha pontosan ugyanolyan politikai számítás alapján kap támadásokat, mint amilyen megfontolások miatt maga is megszólalt korábban. Másrészt, hogy érdemes jól meggondolni, okos ötlet-e a közbiztonsággal kampányolni, és olyan várakozásokat kelteni, ígéreteket tenni, amelyek teljesítése jelentős részben nem az adott politikai erő szándékain múlik: nincs az a rendőrségre fordított összeg és figyelem, amely meg tudna akadályozni egy-egy nagy közfigyelmet keltő bűncselekményt. Ezen a téren a hangzatos nyilatkozatok helyett az aprómunka nem csupán kívánatosabb, de hosszabb távon még politikailag is hasznosabb. S végül harmadrészt az, hogy – bár az ember időnként hajlamos fanyalogni – egyáltalán nem kell félni, vagy a demokráciát félteni az ilyen vitáktól. Nem lenne jó, ha eltiltanánk a politikai szereplőket attól, hogy tegyék a dolgukat, és az eseményeket – bármiről is legyen szó - a saját valóságmagyarázatuk alapján próbálják meg értelmezni. A választók majd úgyis eldöntik, hogy az ellenzék támadásait ilyen események után jogos kritikának vagy ízléstelenségnek minősítik-e inkább.

x x x

Találós kérdés. Ki mondhatta ezeket a mondatokat?

"Tényleg az ember legszívesebben nevetne, ha nem lenne ennyire szomorú, hogy vannak olyan politikusok, akik még ilyen helyzetben is, amikor szerintem példamutató társadalmi összefogás valósul meg, azt keresik, hogy ezt az összefogást milyen módon rombolhatják le, milyen módon léphetnek fel a kormány ellen, milyen módon támadhatják a rendőrséget. A rendőrség végzi a dolgát, megjegyzem, hogy egyre jobb eredményekkel minden területen."

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr622199181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.08.16. 11:46:17

Az őszi választáson támogassátok a KKKE Bp.-i és Szegedi jelöltjeit:TUDNIVALÓK: kutyopressz.blog.hu/2010/08/13/kopogtatocedula       MI pedig szeptembertől Máris Ujra KezdjüK:Indul az IDE (Illegális Demokraták Eg...

Trackback: Alsóörsi gyilkosság: homoszexuális dráma? 2010.08.05. 14:21:02

Az áldozatot és a tettest is jól ismerő személyek azt állítják, szerelemféltés volt az oka az alsóörsi rendőrgyilkosságnak: a főtörzsőrmester és a gyilkos között szerelmi kapcsolat állt fent, ami azonban rövid ideje megromlott.

Trackback: novák előd, a pokémon 2010.08.05. 09:53:36

      fel kéne már nőni nem? mi ez? dragon ball-poszter? ha csak a kezében tartaná az ostort, és lógatná szerényen, még jó is lehetne, de suhintatni vele pokémonos. és hol a szemüvege a klark ke...

Trackback: novák előd, a pokémon 2010.08.05. 09:48:09

      fel kéne már nőni nem? mi ez? dragon ball-poszter? ha csak a kezében tartaná az ostort, és lógatná szerényen, még jó is lehetne, de suhintatni vele pokémonos. és hol a szemüvege a klark ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.08.04. 19:41:05

Most meg fogsz utálni, de ajánlott olvasmány a 122. számú bejegyzésed a felvetett téma egy részéhez. ;-)

török gábor 2010.08.04. 19:44:11

@Ordnassac: az nem a politikusokról szól, hanem azokról, akiknek nem kellene a politikai érdek alapján viselkedniük, mert elméletileg nem ez a működésük logikája.

lorantka_a_gall 2010.08.04. 19:51:11

Ennek az ügynek a politikai vonatkozásai szerintem súlytalanok.

Ordnassac 2010.08.04. 19:54:48

@török gábor: ezért mondtam, hogy egy része, nem teljes egésze és ezért mondtam csak ajánlottnak. :-)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.04. 19:59:36

"A választók majd úgyis eldöntik, hogy az ellenzék támadásait ilyen események után jogos kritikának vagy ízléstelenségnek minősítik-e inkább."

Én eldöntöttem: amit az mszp mondott az nemcsak szemenszedett hazugság, de végtelenül ízléstelen politikai hullarablás is.

Ordnassac 2010.08.04. 20:01:12

Hogy a témához is hozzászóljak:

A politika kétségtelenül így működik, hogy amiből politikai hasznot tudunk húzni, azt meg is lépjük. A kérdé itt inkább a mértéken van. Mi az a határ, ameddig ez betudható normál politikai műveletnek és mettől kezdve ízléstelenség. A határ persze nem éles és igen nehezen húzható meg.

Közbiztonsági vitáknak természetesen kell lenniük a politikában is, sőt, kívánatosak is! Csak kérdés, hogy mennyire hasznosak, ha azok olyan felfokozott körülmények között történnek, mint egy választási kampány során történt bűneset. Mivel közel az önkormányzati választás, még ebből a történetből is kikerekedhet valami (persze ez egyáltalán nem biztos).

Tudom, ezzel most jól megaszondtam a tutit, de ez elég gondolkodtató téma.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.04. 20:14:26

@Ordnassac:

"Közbiztonsági vitáknak természetesen kell lenniük"

De ezeket inkább statisztikai tényekre alapozva, általános tendenciákat szem előtt tartva, nem pedig egyedi tragédiákat kihasználva gusztustalan módon.

Ordnassac 2010.08.04. 20:20:48

@malacz69 rettegéselemző: erre akartam utalni a határ kérdésével.

AkarkiJ 2010.08.04. 20:21:41

@Ordnassac:

nálunk a mérték a "közvetlen maffia ráhatás" határán van - gyakorlatilag nincs olyasmi, amit ne lépnének meg, a közvetlen ellenfél "kiiktatáson" kívül - az tőlünk keletebbre van

de kb. semmi se szent a hatalom és a relatív népszerűség (az ellenfelet utálják jobban állapot) érdekében...

vastag a (most éppen narancs)bőr

az emberek nagyon gyorsan felejtenek, érzelmek és indulatok vezérlik a gondolkodást és a döntéseket is és nagyon nehéz befogadni egymásnak ellentmondó dolgokat, ezért tudnak sokmindent megcsinálni a politikusok

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.04. 20:22:05

Kedves Török Úr!

Én azért nem lettem volna ennyire óvatos, politikailag egyenlő távolságra törekedve, mert itt egyes nyilatkozatok nem politikailag értékelendők, hanem morálisan.

török gábor 2010.08.04. 20:27:34

@malacz69 rettegéselemző: lát különbséget a mondatok között? Simicskó tavaly, MSZP és Jobbik most.

Ordnassac 2010.08.04. 20:31:54

@AkarkiJ: amit az érzelmi gondolkodásról írsz, egyetértek. Persze azt hangsúlyozni kell, hogy 100%-osan racionális döntést nem lehet hozni, az emóció mindig elő jön és ez rendjén is van, csak megint a mérték kérdése...

AkarkiJ 2010.08.04. 20:32:24

@török gábor:

szerintem más irányból közelítik meg a dolgot, de mégis ugyanarról beszélnek - az állam 100%-os garanciát nyújtó szerepéről

egyébként a "korábbi kormány alatt nem volt jellemző" duma picit álságos a megszólaló részéről, mert szerintem korábban is voltak hasonló dolgok

tölgyes 2010.08.04. 20:33:13

KEDVES TÖRÖK GÁBOR! EZ MEGINT EGY KICSIT SUNYI ÉS ELFOGULT ÍRÁS..AZT IS MEGMONDOM MIÉRT.
1.98-ban egy ciklus végén voltak a gyilkosságok, robbantások az A.kéz utcai merénylet.. amit megelőzött Kuncze bölcselkedése a megélhetési bűnözésről.. ami nem is olyan nagy baj..:(
2.Most a ciklus elején voltaképp az folytatódik, ami megint csak az MSZP alatt erősödött fel.. Az MSZP kormány pedig nem hogy a rendőrt nem tudta megvédeni attól, hogy rálőjenek, de még a rendőrpalotát se tudta megvédeni.. se a lövéstől se attól, hogy az egyik tábornok levizelje...:(
3. 98-ban a kormányváltás után viszonylag hamar sikerült konszolidálnia Pintérnek a helyzetet...Csak négy évet kellett korrigálni..:( Most ez nehezebb lesz, mert nagyon sok a baj.

Egy dologban volna igaza ha igaza volna: ilyen fatális esetek bármikor előfordulhatnak..csakhogy nálunk kezdett rendszerszerűvé válni a baj.. ezt megváltoztatni nem lesz könnyű.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.08.04. 20:33:21

A politika erősen beavatkozott a rendőrség megítélésébe. 2006 nem múlt el nyomtalanul. Először hagyták őket sz@rrá verni, majd velük verették sz@rrá a tömeget. Az első esetben megalázták, másodikban megutáltatták őket. Most beérett a gyümölcs. Lehet szüretelni...

török gábor 2010.08.04. 20:34:44

lett egy találós kérdés a bejegyzés végén :)

bigapples 2010.08.04. 20:37:20

@Ordnassac: Mivel a blogmotornak hála elszállt a hozzászólásom, ezért inkább csak annyit írok, hogy egyetértek.

Számomra a mostani reagálás a 2 ellenzéki párt részéről átlépte a határt és azt hiszem inkább kontraproduktívak az ilyen megszólalások. Lusta vagyok rákeresni, pontosan mit mondott a pécsi eset kapcsán Simicskó. Ha hasonló hangnemben nyilatkozott, akkor az is helytelen volt.

Én mindenestre nem állítanám úgy párhuzamba a politikusi reakciókat, ahogy a bejegyzésben szerepelt. A pécsi eset és a mostani nagyon más az olajügyekkel összefüggő leszámolásokhoz képest. Ott a 4 éves ciklus végén történtek a gyilkosságok, merényletek, amelyek megtörténtéhez részben hozzájárult a kormányzó erő tevékenysége is. Elszabadultak a közállapotok és fegyveres maffiaszerűen működő csoportok hadakoztak egymással. Lehetne citálni Draskovits ügyét vagy hogy ellenzéki politikusok lakásai, a parlament és templomok ellen is követtek el merényleteket. Ott sokkal indokoltabb volt a közbiztonság hiányának emlegetése. A mostani és a pécsi eset kapcsán sokkal inkább tűnik úgy, hogy egyedi tragikus bűnesetekből akarnak politikai hasznot kovácsolni, nem túl nagy sikerrel.

Ordnassac 2010.08.04. 20:43:12

@bigapples: az első bekezdést köszönöm, a második bekezdéssel egyetértek. A harmadikon még gondolkodom. :-)

Ordnassac 2010.08.04. 20:46:08

@török gábor: téma alapján ez valamelyik igazságügyi-rendészeti politikustól származhat. Stílus alapján (példamutató társadalmi összefogás) pedig baloldali. Tippem: Avarkeszi Dezső (de maga Drazsé is lehet).

lüke 2010.08.04. 20:47:06

minden szinten, szinte minden,ami a bajt illeti, bárhova nyúlnak,
mindenütt zürzavar
s ezt fokozza a ködösítés, senki nem mer állást foglalni, tényállást ismertetni
a régi mechanizmusok élnek, ld a TG féle illusztráció

AkarkiJ 2010.08.04. 20:48:01

@Ordnassac:

valld be, te is kigugliztad a "megfejtést" :)

Ordnassac 2010.08.04. 20:51:35

@AkarkiJ: miért? eltaláltam? :-O

AkarkiJ 2010.08.04. 20:51:57

a poszt címéhez hosszászólva, hallgatni nem kellene, egyáltalán nem, de ha már megszólal valaki, akkor talán a társadalom érdekében kellene megszólalniuk, nem pedig a saját pártérdekeik szerint

Ordnassac 2010.08.04. 20:52:52

@török gábor: tényleg eltaláltam... Basszus, ha így tudnék lottózni!

AkarkiJ 2010.08.04. 20:53:39

@Ordnassac:

tg már adott egy linket, én egy másikon találtam meg avarkeszi dezsőtől a fentieket :)

Ordnassac 2010.08.04. 20:59:28

@AkarkiJ: láttam-láttam. Most kicsit tényleg meglepődtem magamon.

tölgyes 2010.08.04. 21:05:14

@JR69: Fontos és igaz dolgot írt..

török gábor 2010.08.04. 21:05:37

@malacz69 rettegéselemző: én sem látok, legfeljebb annyit, hogy egy politikus mondata kisebb jelentőségű, mint egy pártközlemény.

lüke 2010.08.04. 21:12:53

@török gábor:
nem hmm
hanem bravo:)
talált, süllyedt:)

Ordnassac 2010.08.04. 21:16:50

@lüke: gyanítom Gábor is abból indult ki, hogy kigugliztam, pedig nem.

lüke 2010.08.04. 21:19:36

@Ordnassac:
mindegy,
ha feladvány van, akkor cukli jár
sugar baby:)

Ordnassac 2010.08.04. 21:27:02

@lüke: tömör marcipántortát kérek! :-)

Fideszbirka 2010.08.04. 21:34:39

Szerintem alapesetben nem lehet egy kormányt két-három hónapos működés után csesztetni azért, mert történik néhány súlyos bűncselekmény, még ha ezeknek rendőráldozatai vannak is.
Jelenleg azonban nem az alapeset áll fenn, mert ugyan keveset tudhattunk meg a Fidesz terveiről a kampány idején, de a közbiztonság megerősítése (két hét alatt rend lesz) igen preferált vállalás volt, főként a Jobbik/Gárda tematizációs nyomás miatt.
Így pedig már, ahogy mondani szokás, más a leányzó fekvése.
Az MSZP szerintem mostanában gyakorlatilag mindegy hogy mit mond, de a Jobbik vélhetően komoly médianyomulásba kezd, ha nem javul a közbiztonsági helyzet.

És még igaza is lesz.

papi65 2010.08.04. 21:37:32

Az este egy régi kazettával próbáltam ki a fiam által "levetett" videómagnót./Jó lesz még a kertbe!"/ Meglepetten néztem, hogy azon az ECHO tv-n sugárzott, 3 részes Perczel Tamás,halála előtti
interjúja volt látható. Aki látta, az tudhatja ,hogy főleg Fenyő kivégzésének hátterével foglalkozott. Érdekes volt újra végignézni, mindenkinek ajánlom.

lüke 2010.08.04. 21:46:52

@Fideszbirka:
bizony beee:(
( felkértek szagértőnek, s valakit ajánlottam magam helyett- aki szerintem MO mindentudó eü reformere-azt mondták :nem jó,mert a jobbik árgus szemmel figyel, s ő liberális,
meg is sértődtek, mert megkérdeztem tudás vagy politika, ha így osztályzunk, akkor a" régi út")

blue moon 2010.08.04. 21:47:46

Nem hiszem, hogy a ma hajnali esetről a maszop 8 éves rémuralma tehetne. Ugyanakkor egyetértek azokkal, akik szerint mélyen hallgatniuk kellene.
Évekig azon iparkodtak, hogy hulladékot csináljanak az országból. Majdnem sikerült. A fidesznek a szemétdomb tetejéről kell most összeszedni nemzetünket.

ssi 2010.08.04. 21:48:34

hasonló bűneseteknél sosem a rendőrség jut először eszembe, hanem pl. a média, majd az értetlenség: csak én érzem úgy, hogy változott a világ és ha igen, mitől, miért ....

április 25-e óta figyelem az MSZP-t és hihetetlen a számomra: öregecske s semmi újat nem tud kitalálni, csak másolja önmagát, ill. másokat. Szívesen megnézném, ha pl. Bajnai-Oszkó féle stílusú páros lenne az élen, kommunikációjuk korrekten és ízlésesebben lenne-e ütősebb

AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2010.08.04. 21:53:00

@török gábor: azért ez nehéz feladat volt. biztos voltam benne, hogy maga ferenc mondta :)

Ordnassac 2010.08.04. 21:54:46

@panelburzsuj: ügyes. :-) Ettől függetlenül tényleg csak szövetértelmezés útján tippeltem. Ilyesmi ritkán szokott bejönni.

lüke 2010.08.04. 21:57:03

@blue moon:
kommentálhajtjuk,
de sokkal jobb lenne , ha a rendőrség adna ki egy kis kommünikét:
-nem tudjuk
-tudjuk
-is
mennnyivel nagyobb lenne a bizalom!
s kisebb az izgalom

Ordnassac 2010.08.04. 21:59:31

@Ordnassac: látom közben átmentem patológusban: szóval szövegértelmezés. :-)

lüke 2010.08.04. 22:00:47

@AG 2.0:
az asz(h)iszsi?
(bravo, aki a Plachuttát komálja, BP-től Münchenig a legjobb étterem,de a veltliner gyengusz)

Ordnassac 2010.08.04. 22:05:45

@lüke: esetleg Franco Nero, Liszt Ferenc vagy Nagy Feró. ;-)

Ordnassac 2010.08.04. 22:06:43

@lüke: szövetértelmezés inkább a patológus és a hisztológus dolga, nem a pszichóé. Igaz, Freud bácsi megszólalt volna? :-)

ssi 2010.08.04. 22:10:55

@Fideszbirka:
tetszett, amit írtál :-)
- néhány hónap kevés bárkinek a megítéléséhez
- fölösleges a "2 hét alatt rend lesz" szólam - önmaguk és a mi számunkra is
- Jobbik aktivitás növekedése közbiztonság ügyében - nem tudom megítélni
- talán a változó világunkban újszerű rend őrei kellenének

@blue moon:
- MSZP-nek nem hallgatnia kellene, hanem valami mást mondania - végre
- szoclibkormány se szándékosan ártott - se az országnak, se önmagának
- de végül a keletkezett kárban az ellenzék stílusa is benne volt - sajnos

panelburzsuj 2010.08.04. 22:17:04

@Ordnassac:

Talán rendőrbírónak kéne állnom.

Vagy domonkos inkvizítornak.

(Poszthoz: utóbbi területenkívüliséget élvez, nem a helyi államhatalom csavarja ... )

lüke 2010.08.04. 22:19:00

@panelburzsuj:
na ilyen kéne sok!
svéd csavar:)

Ordnassac 2010.08.04. 22:19:41

@panelburzsuj:

Panelus Bursuius Domini canis. ;-)

(Azt hiszem egy bizonyos homo latinus ezért kinyírna...)

Ordnassac 2010.08.04. 22:20:49

@lüke: svéd csavarhoz ajánlom PB és az én szívemhez közel álló autómárkát: Volvo. ;-)

Ordnassac 2010.08.04. 22:30:44

Halk kérdés: van igény egy üde nyári kommentertalálkozóra? :-)

lüke 2010.08.04. 22:32:06

@Ordnassac:
:)))
jó éjt
a svéd a jólétre és a függetlenségre vonatkozik(meg Lenin is svéd volt ,néma ,mikor átlépte az orosz határt 1917-ben)

Ordnassac 2010.08.04. 22:36:44

@lüke: a domonkos inkvizítorokat hívták Domini canesnak (Isten kutyái) és ha már ehhez hasonlította magát... ;-)

panelburzsuj 2010.08.04. 22:38:10

@Ordnassac:

A paradicsomi (vagy paradicsomos?:) házi nyelvnáci és főkönyvész?

panelburzsuj 2010.08.04. 22:40:20

@Ordnassac:

(Jöhet TG dialektikája: a "túloldalon" meg "sötét emberek" megjelölést kaptak ... )

panelburzsuj 2010.08.04. 22:56:46

@lüke:

Isten rottweilere, Darwin pitbullja ...

Kifinomult bagázs ám ez, nem holmi csaholó falka! :)

Ordnassac 2010.08.04. 23:09:59

@panelburzsuj: amíg nem Xenu palotapincsijeiről van szó... ;-)

panelburzsuj 2010.08.04. 23:24:05

@Ordnassac:

Hülyéskedünk itt, de igazándiból tényleg a posztban fölemlegetett hullarablókra kellene egytől egyig ráereszteni a kutyákat ...

Pártra tekintet nélkül.

És itt meg mélyen kellene hallgatni.

És nem még ki is plakatírozni, biztatásul: csináljátok csak, lám mennyire megéri, hisz még a méltán népszerű Török Gábor is ebből faragott posztot, és ezt rakta ki a kommentátor-etetőbe ...

tbb 2010.08.04. 23:24:10

@manyike:

"hasonló bűneseteknél sosem a rendőrség jut először eszembe, hanem pl. a média,"

A refexed sajnos kisebbségben van. Pedig annak kéne általánosnak lenni. Kevesebb lenne a büntény, és élhetőbb lenne az ország.

tbb 2010.08.04. 23:29:53

@Ordnassac:

Én viszont gratulálok hozzá.

Apropo, mi probléma volt a 122. jegyzettel? Én nem látok semmi ellentmondást.

Tita nick 2010.08.04. 23:45:45

Horn és az ólommérgezéses.

Indriq 2010.08.04. 23:54:06

Tetszenek ezek az összehasonlítások, 98ban ciklus végén volt.... ez jó védekezés? tehát cikuls végén lehetnek gyilkosságok, azért hibás a kormány, ciklus elején meg nem?
Pintér 2 hét alatt érezhető javulást ígért a közbiztonságban. Emlékszem a cikkre, ahol írák, hogy megjelentek a járőrök a falvakban. Tehát nekiállt dolgozni, de mégis jönnek az ilyen esetek. Ilyenkor azért ne takarózzon már senki azzal, hogy de még csak 2 hónapja vannak kormányon, vagy hogy de bezzeg a szocik. Mégis mennyi türelmi idő kell nekik? Új rendőrszázadokat akar ovisokból kiképezni, hogy 18 év múlva szuperzsaruk álljanak szolgálatba?

(mielőtt jönnek a büdös komcsi kommentek... igen, komcsi vagyok:))

Ordnassac 2010.08.05. 00:04:00

@tbb: nekem semmi, csak ajánlott olvasmányként aposztrofáltam, amire Gábor jogosan írta, hogy az nem egészen a politikusokról szól, ami igaz is, de érintőlegesen szerintem köze van a dologhoz.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.05. 00:05:32

Ez belügyér, ez közbiztonság?

Mondjon le és vissza az alvilágba!

Szende Aurélia 2010.08.05. 00:07:13

Rendkívül ízléstelen a MSZP közleménye. Mellesleg ez is része valamiféle kommunikációs stílusváltásnak, mert most nagyon agresszíven, de pokolian színvonaltalanul kommunikálnak.
szily.blog.hu/2010/08/03/48_oraja_kinoznak_egy_fiatal_lanyt_az_mszp_szekhazaban

tbb 2010.08.05. 00:07:14

@Indriq:

Ha 8 évig megfelelt, akkor most miért olyan sürgős?

sztd 2010.08.05. 00:08:42

Az a véleményem, hogy OV nem azt ígérte, hogy 2 hét alatt tökéletes közbiztonság lesz, hanem olyan helyeken is lesz valami fejlődés, ahol korábban a teljes reménytelenség uralkodott.
Mivel nem ilyen helyen élek, nem tudom megmondani, hogy ez így történt-e (szerintem azok, akik meg tudnák, nem nagyon rendelkeznek otthoni nettel), csak azt, hogy mindenki össze-vissza beszél az ügyben.

Ettől függetlenül ezeket a pártközleményeket én nem érzem ízléstelennek, mégha az MSZP-é szerintem kissé hazug is. Végül is mindkettőben hangot adnak a részvétnek, a véleménynek, hogy tenni kell valamit, és valamiféle támogatást is nyújtanának a kormánynak, ha tenne valamit az ügy érdekében (más-más formában megfogalmazva).

Szóval nekem ezek a nyilatkozatok még bőven beleférnek.

@Ordnassac:
Ha ez tisztán tipp volt, akkor gratulálok. Zseni vagy. :)

@Indriq:
Egyébként szerintem a ciklus közepétől már határozottan a kormány a hibás, ha rossz a közbiztonság, a ciklus elején pedig az előző kormány a hibás. Akkor is így gondolnám, ha a kettő ugyanaz lenne.

tbb 2010.08.05. 00:12:10

@Ordnassac:

Oké, oké, de valami utálkozást is emlegettél. Amire semmiféle okot nem találtam.

ki kicsoda 2010.08.05. 00:24:35

Avarkeszi Dezső v. nagyon jól tájékozott mindent értő teenagerünk Szende Aurélia

Ordnassac 2010.08.05. 00:39:50

@tbb: jaaaa, azt Gábornak írtam önironikusan, mert sokszor hozom fel a 122. bejegyzés témáját. Aztán lehet, hogy már unja. :-)

@sztd: volt néhány indikátor azért. A téma maga olyan, hogy igazságügyi/rendészeti téma. A társadalmi összefogást elsősorban baloldali politikusok szeretik hangoztatni. Érződött, hogy ez egy válasz volt valamire és hogy kormányról van szó. Ergo ez egy miniszter vagy államtitkár lehetett. Miniszterelnöki válaszhoz túl speciálisnak éreztem. Így maradt az IRM, de ilyen szöveget sem Petréteiből, sem Takács Albertből nem néztem ki. Így maradt Drazsé vagy valamelyik államtitkár. Juhász Gábor stílusához sem illet ez a szöveg. Így maradtam Avarkeszinél (és Draskovicsnál).

mréveiller 2010.08.05. 00:45:35

az mszpnek kuss a többi véleményt meghallgatom. amúgy érdekes mindkét gyilkosságnál Audit kerestek.

Ordnassac 2010.08.05. 01:01:05

Amúgy érdekes, hogy az LMP nem adott ki közleményt, legalábbis nem találok ilyet.

AkarkiJ 2010.08.05. 01:08:49

@Ordnassac:

minek adjanak ki közleményt? mit kellene mondaniuk? hogy a kormány hibája, hogy léteznek örültek a világon? vagy számonkérni a "2 hét alatt rend lesz" irreális igéretet?

max. annyit mondhatnának, ha már bele akarnak folyni ebbe az egészbe, hogy részvétüket nyilvánítják az elhunyt rendőrnek és családjának - ez emberközeli lenne, és más, mint amit a többi párt tudott makogni a témával kapcsolatban

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 01:09:01

@Ordnassac: az a normális. Miért adna ki közleményt egy normális párt egy normális országban, pár órával az eset után, amikor gyakorlatilag semmit nem lehet tudni.

Egyébként a rendőrségnél nyilvánvaló annak a züllési folyamatnak a hatása, ami az elmúlt években minden téren zajlott. Mit is keresett az a rendőr egyedül (egy rendőrnek nem számító tanuló társaságában) ott az úton éjfél után? Tán egy kis pénzt akartak maszekban begyűjteni? Persze lehet, ha ott van a szokásos 2 db rendőr, akkor most 2 halott rendőr van, de ez még nem menti a helyzetet.

Ordnassac 2010.08.05. 01:23:06

@AkarkiJ: csak arra akartam utalni, hogy amíg az MSZP és a Jobbik kijött egy pártközleménnyel (tehát nem arról van szó, hogy a két párt rendészeti szakpolitikusa mondott volna valamit), addig az LMP csöndben maradt. Egy szóval sem mondtam, hogy baj, sőt!

@Hepci: hát ezt nem biztos, hogy meg fogjuk tudni, de ettől függetlenül gyomorszorító érzés, amikor az egyik halott fiatalabb nálam...

Ordnassac 2010.08.05. 01:25:41

Ma a Ma reggelben TG háromnegyed 8-kor. :-)

AkarkiJ 2010.08.05. 01:28:46

@Ordnassac:

Persze hogy nem baj :) De nem találom érdekesnek a dolgot, inkább normálisnak :) De megértem, hogy érdekesnek látod, mivel van egy rakat párt, aki már baromi unalmas, valóságtól elszakadt klisékkel dolgozik, erre egy új párt meg nem csinálja ezt kapásból.

Nem velük van a baj, hanem a környezettel körülöttük. A helyükben részvétet nyilvánítanék, és kérném a többi pártot a kommunikációs önmérsékletre.

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 01:31:01

@Ordnassac: az MSZP ráállt erre a gagyikommunikációra, megirigyelték a Szijjártó "sikereit". Nyilván azonnal mondaniuk kellett valamit, összeült hozzá kb. 100 íkú, 3 főre elosztva.
Már a Nyakó se volt egy lumen, hogy finoman fogalmazzak. Ez a mostani sajtóskicsilány meg (ld. a pernahajder Szily általi savazását), aki az exszexlapos fószer keze alá dolgozik, übergáz.

Ordnassac 2010.08.05. 01:43:13

@AkarkiJ: az érdekes a mondandómban inkább idézőjeles akart lenni. Szerintem is ez a normális. A környezetről és a politikai kultúráról szerintem napokon át lehetne beszélni.

@Hapcedli: a probléma: Nyakó még mindig a párt szóvivője. A hölgyemény pedig a sajtófőnök...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 01:54:59

@Ordnassac: és ki az egykori Hustler-szerkesztő pacák? Az a kommunikációs prokonzul?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.08.05. 01:55:58

@malacz69 rettegéselemző: Én meg úgy gondolom, hogy aki azt mondta nála majd nem lesznek ilyen bűncselekmények, azon számonkérhető ez az ígéret. Elsősorban a korábbi esetek során tett megnyilvánulásai okán.

A "Mi azt mondtuk sok ilyen nem egelőzhető, ti azt mondtátok a választóknak, majd ha ti nyertek, attól a naptól nem lesz ilyen. Most mégis lett. Nem tudtátok megelőzni. Csak nem hazudtatok?" Csak nem az történt, hogy mégis azoknak volt igaza akik szerint nem megelőzhetőek a súlyos bűntények.

Ezt nem lehet csak statisztikákra építve elmondani, hiszen tudjuk, nincs olyan ország ahol ne lennének súlyos bűncselekmények, a tény, hogy Magyarországon is vannak nem meglepő.

Ellenben egy sokkoló súlyosságú helyzetnél (ahol több rendőr is meghal egy hónapon belül) szembesíteni a kormányt azzal, hogy mégsem sikerült megszüntetni az ilyen eseteket. Sőt a hatalmatokat sikerült szélesíteni, a rendőrök eszközeit önmaguk és mások megvédésére viszont nem, mi is volt a prioritás... Na az már működik.

És ugye ez várható is. És akár elvárható is, hiszen az ellenzék ebben is kontrollt jelent, szembesíti a kormányt az ígéretekkel. És bizonyára az MSZP szavazók kis részének ellenszenves ez, de az is tény, hogy sok FIDESZ szavazót vezet rá arra a kérdésre: Aki az ilyen esetek kivédhetőségét ígérte az vajon tudatosan hazudott?

Ha az Öszödi beszéd után elhangzott, aki hazugságokkal szerez szavazatot az nem legitim, akkor most megkérdőjeleződött pl. ennek az ügynek kapcsán a kormány legitimitása?

Ha akkor "szabtálni" kellett az intézkedéseket, akadályozni kellett a kormányzást akkor most mit kell tenni?

Ha kellően sok esetben merül fel ilyen kérdés, és ez a FIDESZ szavazók, bizonytalanok jelentős részére hat, de egy kis MSZP szavazót zavarja a megoldás, akkor is többet nyer az MSZP mint amennyit veszít.

AkarkiJ 2010.08.05. 02:02:32

@TheElf:

én szerintem nem ilyen alkalmakkor kell "támadni"

Harpilla 2010.08.05. 02:18:36

Különösebb politikai vita??? Teljesen természetes hogy ilyenkor minden párt mondja a maga szövegét. Sőt az a furcsa ha erre a pártok nem reagálnak.
Kötelességük, hogy minden hasonló esetben számonkérjenek.

Csak egyik nyilatkozatban sincs, hogy pontos felderítést akarnak.

nestrot10 2010.08.05. 04:41:31

a Rohadt kis Nemzeti gonosz törpe, Rákosi Orsós Viktor, terrorelhárítókkal védeti magát....mert érzi, hogy a Nép fegyverrel fogja elvenni tőle a hatalmat!!!!! és jól seggbe lesz lőve a Fityisz bandájával együtt!

nestrot10 2010.08.05. 04:44:43

Olajmaffiás milliárdos belügyminisztertől mit lehet várni...egy vén 70 en felüli ember----- ki tudja ,mennyi van neki hátra,:))).. viszont biztos sok " vajat" tudhatott a kis Rákosi Orsós Viktor gonosz törpéről s ezért kapta a Belügyminiszteri poziciót,...

gpetersz 2010.08.05. 05:43:26

@malacz69 rettegéselemző: Olvasd el a cikket még egyszer! Vedd le a narancs szemüveget és láss!

Köbányai proli múltam sokkal erősebb szavakra ragadna, de tisztelem a blog gondozóját.

Ja, Jobbikra szavaztam (mielőtt komcsizol).

?aztaaa? 2010.08.05. 06:21:43

Az aki egy rendor halalat politikai celokra hasznalja fel, egy patkany.

Az viszont igaz hogy az elmult ket evtized mindenrol szolt csak a rendrol nem. Politikusainkat lehet azert okolni hogy jelenleg itt tartunk. Politikai nezettol fuggetlenul.

Van egy rendor ismerosom, O meselte multor a tortenetet:
palyaudvaron odamennek az egyik feltunoen hadonaszos nem eppen kekszemu allampolgarhoz. Mondjak neki: iratokat kerem. Erre az a valasz hogy a "norveg" gyerel levagja a foldre az iratait, es annyit mond: ha kell, vedd fel.

Szoval en nem lennek alkalmas rendornek. Mert ugy p...nbasztam volna gumibottal hogy helyben ossz..ossa magat.

Gondoljunk csak bele: mit tesz egy ilye IQ huszar ha fegyvere van?

?aztaaa? 2010.08.05. 06:23:13

amugy meg Torok Gabor irasai egesz jok. Csak igy tovabb !

flort 2010.08.05. 06:41:41

@?aztaaa?: tévedsz, szerintem. Aki egy ember (zember?) halálát bármire, akár politikai, akár nem-politikai célokra felhasználja, patkány.
Ám így könnyen belátható, hogy sokan (és mondjuk minden politikus) patkány.

Más: ha már statisztikázunk, rémlik valami, hogy évek óta csökkenek az életellenes bűnesetek, csak egy-egy "sztory" nagyobb médiavisszahngot kap, így jobban felajzza a közvéleményt.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.08.05. 06:56:09

csak szájtépés, de az ellenzék valamiért nem akarja, hogy a népnek jó legyen. de vajon miért nem akarják???

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.08.05. 07:08:36

Ez a jobban tenné, ha mélyen hallgatna kiszólás szerintem durvább, mint amit a maszop mondott.

Pintér megígérte, hogy két héten belül rend lesz.
Ehhez képest a maszop finom volt.

bariga 2010.08.05. 07:19:17

www.mno.hu/portal/601424
több fideszes is mondott minden adandó alkalommal ilyen elképesztő hülyeségeket, különösen szegény Szíjjártó, meg szegény Navracsics, a fő beszélők anno.
Ez már akkor is felháborító volt és most is az. A mostani ellenzéknek azt tanácsolom, hogy ne viselkedjen olyan bunkó módon, mint a Fidesz. A zemberek előbb utóbb rájönnek, hogy ők nem is akarnak bunkók lenni és bunkókra szavazni.

Jaffar 2010.08.05. 07:32:20

" talán az, hogy a politika már csak így működik: "

Innen kimaradt egy szavacska! A mondat helyesen :

....talán az, hogy a politika MAGYARORSZÁGON már csak így müködik.........

Ne általánosítsunk, mert létezik élet a Kárpát-medencén kívül is.

bigapples 2010.08.05. 07:40:03

@Indriq: 97-98-ban dúlt a maffiaháború, amikor a szervezett bűnözői csoportok gyilkosságok sorát, robbantásos merényleteket hajtottak végre, a kormányzat pedig (cinkos) tétlenséggel hagyta idáig fajulni az eseményeket és képtelen volt megfékezni a szervezett bűnözői csoportokat. Ehhez képest teljesen más, ha egy fegyverbuzi valamilyen vélt vagy valós konfliktusa miatt besokall és lövöldözni kezd, mint a pécsi és valószínűleg a mostani esetnél is történt.

index.hu/belfold/horn6316/

@panelburzsuj: A bulldog nem pitbull, a kutyafáját!

Húsleves 2010.08.05. 07:42:03

Az teljesen igaz, hogy ilyen botrányos esetek kormánytól függetlenül mindig is lesznek. Ettől függetlenül a FIDESZ valóban rendpárti, az MSZP pedig valóban nem. Az MSZP-SZDSZ kormányok idején folyamatosan azon dolgoztak, hogy csökkentsék az igazságszolgáltatás eszközeit, szerepét és lehetőségeit. Ilyeneket sulykoltak a fejelkbe, hogy "a büntetésnek nincs visszatartó ereje". Az ATV-n nemrégiben éppen arról filozofáltak Kálmán Olga műsorában, hogy a bűnöző az elkövetés pillanatában nem mérlegeli, hogy "ha 10 év a büntetés, akkor még elkövetemn, ha 20, akkor már nem".

bigapples 2010.08.05. 07:48:15

@TheElf: Orbán Viktor azt ígérte: kormányon 2 hét alatt rendet tesznek az ország olyan pontjain, amelyek "ma még reménytelennek tűnnek".

Alsóörs a Balaton parton van, én nem gondolom, hogy ott az ÉK-magyarországi kisfalvakhoz hasonlóan reménytelennek tűnő a közbiztonsági helyzet a vagyon elleni bűncselekmények hatalmas száma miatt, de lehet hogy ebben eltér a véleményünk.

anyad2 2010.08.05. 07:48:42

"Két hét alatt rendet teszünk."

is 2010.08.05. 07:49:34

@Húsleves: "Ettől függetlenül a FIDESZ valóban rendpárti, az MSZP pedig valóban nem."
nem ezek a nemrendpártiak vetették be 2006-ban a rendőrséget? esetleg néhány tény, történés, ami erre utal? vagy csak eldöntötte már Virág elvtárs, már csak egy jó tanú kell?

"csökkentsék az igazságszolgáltatás eszközeit"
Polt Péter után van képed ilyet leírni?

"a büntetésnek nincs visszatartó ereje"
a büntetés MÉRTÉKÉNEK nincs visszatartó ereje, nyilván 3 szó már túl bonyolult, hogy egyben megjegyezd.

hááááát 2010.08.05. 07:49:40

A MSZP felvette a FIDESZ retorikáját, de nem áll jól neki.Az a réteg aki rájuk szavazz és nem egy posztkommunista nyugdijas, nem ezt várja tölük.Ha lemennek erre a demagóg színtre veszitenek még egy 5-6%-ot, ami egyértelmüen az LMP-hez vándorol.Ami nem lenne baj, csak az LMP nem elég erős ahoz, hogy egy FIDESZ szintű pártnak ellenfele lehessen.

AJOBBIK-tól meg nem is várok mást.Ugat mint a veszet kutya ennyi.

is 2010.08.05. 07:51:19

@tölgyes: tehát ha nem FIDESZ kormány alatt történik, akkor a nem FIDESZ kormány a felelős. ha FIDESZ kormány alatt történik, akkor is a nem FIDESZ kormány a felelős. akár van rajta sapka, akár nincs. köszönjük az érelmes hozzászólást.

is 2010.08.05. 07:52:27

@török gábor: google a jó barátunk, Kontrát vs. Avarkeszi, 2009. november.

is 2010.08.05. 07:55:45

@bigapples: "Ott a 4 éves ciklus végén történtek a gyilkosságok, merényletek, amelyek megtörténtéhez részben hozzájárult a kormányzó erő tevékenysége is."

jaj, hát megjött a pártközpontból a módszetani útmutató. persze, a ciklus vége! most ezzel kell indokolni. és persze, ez most augusztusban történt, és nem februárban, tehát csak az MSZP lehet a hibás! és még a cipőméret is más, meg a halott életkora, hát vegyük már észre a különbséget, elvtársak!

László56 2010.08.05. 08:06:49

Szép jó reggelt Mindenkinek

Sajnálatosak az események az alsóörsi lövöldözés kapcsán. Az áldozatok családjainak kijár az őszinte részvétnyilvánítás. Ilyen gengszterakció azonban minden kormánnyal és minden társadalomban előfordulhat. Ki ebből azonban politikai előnyöket szeretne kovácsolni az saját magát minősíti. Az áldozatok és családjaik is olyan társadalmi örökségben éltek és élnek ahol az erkölcs sárba van tiporva és az eddigi kormányok a korrupcióikkal csak rosszabbítottak a közbiztonság helyzetén. Evvel az örökséggel kell a mostani kormánynak is élnie. Évtizedek barbárságát egy kormány sem tud, -még a legjobb akarat mellet sem-, egy pár hét alatt megváltoztatni. Na akkor verjük el a port az előző kormányok mulasztásai miatt, ezen a kormányon ?
De, ha már az elemzőnk minden áron a politikai oldalát akarja nézni, akkor miről is van szó ?

A polgárok védelme minden ország elsődleges feladata lenne. De a közbiztonság pénzbe kerül. Nem kevésbe. A korábbi kormányok állami korrupciója viszont generációkra eladósította az országot. Ebben az utolsó nyolc év kormánya jelentős szerepet játszott. Az ellenzék kommunista vezetőinek a védelmére viszont még ebben a rossz gazdasági helyzetben is hihetetlen összeget fordít az állam. Persze hogy nem érzik a nép közbiztonsági gondjait. Szava hitetlen ha most az aki az országot kirabolta és közbiztonsági organizációját szétverte, arról panaszkodik hogy a jelenlegi, -hatvan napja kormányon lévők-, még nem teremtettek rendet. Így nézve érthető a jelenlegi kormányunk felháborodása, ami a hallgatásra szólítja fel a legnagyobb ellenzéki pártot.
De akkor mi lenne a megoldás ?

A legnagyobb ellenzék a műfelháborodása helyett, inkább konstruktív javaslatokat tehetne. A probléma ebben hogy sem értelmük, sem tudásuk nincs meg hozzá. Így marad a megmondtam én mentalitásuk. Az ellenzék szakszerűbb részének lenne megoldási javaslat, ami rögtön és azonnal segíthetne, de azt a korábbi kormány betiltatta. Betiltatta, de helyette nem tudott nyújtani semmit. A tényleg primitívek, tipikus esete. Ma már senki nem tudja megmondani, hogy ennyire eszetlen, rosszindulatú és végetlenül kapzsi emberek hogy lehettek nyolc évig kormányon. A jelenlegi kormányunk megígérte hogy rendet tesz. Rövid idő alatt. Akkor még nem tudhatták hogy mekkora kuplerájt fognak örökölni. Sejtették ugyan, de ennyire rosszat még álomban sem lehetett elképzelni. Így aztán tovább tart a rendbetevés. Mélyen kellene hallgatni a legnagyobb ellenzéknek ? Igen ! Nagyon mélyen.

bigapples 2010.08.05. 08:11:30

@is: "is", tényleg nem érted mi a különbség a szervezett bűnözők közötti leszámolási merénylethullám, 1000 milliárdos kárt okozó olajügyek és egyedi bűncselekmények között (mint a pécsi és a mostani), amikor egy fegyverbuzi elkezd lövöldözni?

sanyisanyi 2010.08.05. 08:14:01

Vajon véletlen lenne, hogy valahányszor pintér nevű a belügyminiszter, az alvilág hirtelen megerősödik?
Persze ez csak mocskos összeesküvés elmélet, de a tények e mellett szólnak.

barikad.hu/node/58740

Persze a rendőrségnek van fontosabb dolga is, mint a bűnözők elfogása...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.05. 08:20:27

A nevetés, jót tesz az egészségnek! Micimackó, és a N.E.Ny. (Nemzeti
Együttműködési Nyilatkozat)

Egy napon, mikor Orbán Viktornak, semmi dolga nem akadt,
Eszébe jutott, hogy írni kéne, valami nagyon fontosat.
Elment tehát, Schmitt Pajához, hogy megmondja, mit tegyen,De
Palikáék, lakást néztek, fent a magas Várhegyen!Így hát leült, egy
papír elé, amelyre sűrűn hullt a szó,S arra gondolt, hogy amit most
ír, népének lesz látnivaló.S hogy jól sikerüljön, szavalgatta, s jó
messzire nézett,S a hatásra való tekintettel, szónokolni kezdett!Minél
inkább nemzeti, annál együttműködőbb,Minél együttműködőbb, annál
inkább nemzeti!Nemzet is, és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt,Nemzet is,
és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt!Ismert nemzeti körökben, az az
általános nézet,Hogy Orbán Viktor, a madzagokon, szereti a mézet!És Ő,
nem csak afféle szerény földi lény,Hanem, szép feje körül látható a
fény, a fény, a fény!Ezért, mikor sötét van, és nem látszik a fehér
ló,Kell, hogy legyen, a közhivatalban, kitéve látnivaló,Így aztán, ha
a Zembereknek, pici lelke megéhezik,Olvassák, a tace-paot, s
feltöltődnek fenékig.Minél inkább nemzeti, annál együttműködőbb,Minél
együttműködőbb, annál inkább nemzeti!Nemzet is, és együtt, Orbán
Viktor meg-gyütt,Nemzet is, és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt!Orbán
Viktor a barátom, és gyakran szónokol nekem.Azokról, a dolgokról, mik
őszerinte jók nekem!És tanultunk, egy N.E.Ny.-et is, és most már
kívülről tudom,Ha nemzet együttműködik, én mindig ezt
dúdolgatom.Hogy:Minél inkább nemzeti, annál együttműködőbb,Minél
együttműködőbb, annál inkább nemzeti!Nemzet is, és együtt, Orbán
Viktor meg-gyütt,Nemzet is, és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt!Minél
inkább nemzeti, annál együttműködőbb,Minél együttműködőbb, annál
inkább nemzeti!Nemzet is, és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt,Nemzet is,
és együtt, Orbán Viktor meg-gyütt! ......

stars7726 2010.08.05. 08:45:49

a szentendrei földhivatalban kint van a nyilatkozat.nem hiába elég beteges egy intézmény az ott.
engem az érdekelne hogy ez most akkor nem mutyiország továbbra is?

index.hu/belfold/2010/08/05/a_felrobbant_petardaraktar_vezetoi_felugyelnek_a_biztonsagra/

nyünyüge 2010.08.05. 08:52:42

@Ordnassac:
Hát még szoknom kell ezt az új közszolgálati tempót egy ideig:).
Úgy általában nem volna ellenemre, ha a riportereknek lehetne kimondott álláspontja a dolgok állásáról, de ha ez abból fog állni ezentúl, hogy a riporter finoman elmondja, hogy szerinte mi volna az adott témában a riportalany és a világ többi szereplőjének helyes és konstruktív álláspontja, az kissé unalmas lesz.

is 2010.08.05. 08:54:29

@bigapples: de értem. a milliárdos olajszőkítési ügyről csak annyit, hogy Pintér benne egy keresztapa, és hallgattatak is el bűnbábót a maffiából. ne csodálkozzunk, hogy 1998 után nem volt balhé.

gondolkodj el a következő példán: gyerekek az oviban a homokozóban homokvárat építenek. van egy gyerek, aki a csapatkapitány, aki megmondja, hogy milyen vár lesz, hová kerül torony, árok stb. namost a gyerekek megválasztanak valakit. ekkor egy gyerek durcásan azt mondja: én akarok lenni a kapitány. és az egész várépítést ott rombolja, ahol tudja. az egész várépítés káoszba fullad. a durcás gyerek meg mutogat: látjátok, nem tudtok várat építeni. és addig erőszakoskodik, meg löki ezt a dumát arról, hogy más kapitány nem tud várat építani (miközben ő rombolja), míg szerez elég gyereket, aki csak unja, hogy káosz van, és megválasztatja magát kapitánynak. onnantól megszűnik a rombolás, és veri a mellét, hogy rendet csinált.

néhány adat:
- 1995 tandíjtüntetés
- 1998-as maffialeszámolások
- 2006-os Molnár Lajos-féle kórházracionalizálás ellehetetlenítése
- Gaskó
- Éger
- 2008-as hülyenépszavazás
- tegnap 4 BKV-s szakszervezet beperelte a fővárost, hogy legyen per az önkormányzati választások előtt, tűnjön a BKV még káoszosabbnak

szívesen veszem a fenti dolgok másképp való megindoklását. de csak együtt, és csak koherensen.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 08:54:33

a szocik a náci retorikával próbálkoznak. szerintem ez ennyi.

Commandante Jayasuriya 2010.08.05. 08:58:51

Talán jobb lenne, ha a belügyminisztérium felügyelete alatt álló rendőrség korrekt, kimerítő tájékoztatást adna az ügyről. Felelős rendőri vezetőt a lövöldözés óta eltelt 33. óra után sem hallottunk nyilatkozni, csak egy semmitmondó szóvivői tájékoztatót tartottak.

Tehát belügyéruraim, tegyék azt ami a dolguk, és utána mélyen hallgassanak!

Kivlov 2010.08.05. 09:00:30

a vörösöknek hallgass a nevük a 19%-ukkal. akkor okoskodtak volna, mikor 8 évig kormányozhattak...

okostojgli (törölt) 2010.08.05. 09:00:54

"kormányra kerülve felháborodik, ha pontosan ugyanolyan politikai számítás alapján kap támadásokat, mint amilyen megfontolások miatt maga is megszólalt korábban. "

Bocsi, de a mindenkori mszp-s belügy-, akarom mondani igazságügyminisztere mikor tett olyan kijelentést, hogy 2 hét alatt rendet teszünk, pláne az eltelt két hét után nagy pofával kijelentve, hogy rendet is tettünk? A mostani mszp-s hozzászólás Pintér elvtársnak szólt, megy úgy általában az eddig nagypofával ígérgető narancsos idiótáknak szólt.
Mindeközben az okostojás politológus meg azt hozza ki ebből, amit.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.08.05. 09:05:46

"Nem lenne jó, ha eltiltanánk a politikai szereplőket attól, hogy tegyék a dolgukat, és az eseményeket – bármiről is legyen szó - a saját valóságmagyarázatuk alapján próbálják meg értelmezni."

Ha betű szerint értelmezem ezt, akkor ok. Egyébként nem: azt nem kéne senkinek megengedni, hogy érzelmi alapon eltorzítsa a valóságértelmezést. Az nem fogadható el, még az ellenzéktől sem, hogy mindent kritizáljon, csak azért, mert a másik oldal mondta.

Zoli 29 2010.08.05. 09:07:52

Legyen szó a romagyilkosságokról, a Cozma-gyilkosságról vagy éppen Kiskunlacházáról, amikor ezek az esetek történtek, az MSZP-SZDSZ-tandem már legalább másfél ciklus óta vezette az országot; márpedig egy 6-7 éve hatalmon lévő kormánytól talán nem ördögtől való dolog számonkérni a közbiztonság érezhető romlását.

Ezzel szemben most van egy két hónapja hivatalban lévő kabinetünk, amelyre az elődje ráhagyta 8 év örökségét, illetve egy olyan tárgyévi költségvetést, amelyen legalább 200 milliárdos lyuk tátong.

Aki nem látja a nyilvánvaló különbséget a két szituáció között, az vagy ostoba, vagy egyszerűen homokba dugja a fejét.

ssi 2010.08.05. 09:10:03

Nekem úgy tűnik ....

T.G. írásai azért jók, mert a sorai között és mögött is sok a gondolat ... :-)

2010 P.V. a választók nemcsak az akkorit kormány, de az akkori ellenzék stílusa ellen is szavazott (MSZP mostani stíluskeresése)

a mostani kormányintézkedések kritizálható tartalmi sajátosságait ellensúlyozza a felszíni kép: lendület, optimizmus, rend igénye stb.

ha sokan részvétet nyilvánítanak - emberi
ha a pártok politikai üggyé teszik - fölöslegesen van mindenhol ott a politika
ha a részvéthez ízléses szakmai megjegyzés társul - valakinek sikerült végre a múlt beidegződésein felül emelkednie

kukahontas 2010.08.05. 09:11:53

@Fideszbirka:
ja, ha nem azt mondták volna, hogy ha Ők kormányoznak, másnaptól jobb lesz a közbiztonság.
Hazug embert hamarabb, mint a

Zoli 29 2010.08.05. 09:13:16

@manyike:

"de az akkori ellenzék stílusa ellen is szavazott"

Az 52%-os listás eredményből és a 176-ból 173 helyen elnyert egyéni mandátumból ezt hogy sikerült levonnod?

ssi 2010.08.05. 09:13:17

@Zoli 29:
"Aki nem látja a nyilvánvaló különbséget a két szituáció között, az vagy ostoba, vagy egyszerűen homokba dugja a fejét."

én akkor vállalom a jelzőidet
és Te? - sikerül felül emelkednek saját mércéiden?

lüke 2010.08.05. 09:15:07

@kukahontas:
MO-n mindenki sánta kutya

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.08.05. 09:17:51

a gonosz törpe egy szar, aki azt hiszi mindent megengedhet magának, de akkorát fog lassan bukni mint még senki soha. Orbán Castro Rákosi Viktor, Itt az idő elhúzni

Zoli 29 2010.08.05. 09:18:24

@manyike:

Mire gondolsz?

Ismétlem: Akkor volt egy 6-7 éve kormányzó elitünk, most van egy 2 hónapja hivatalba lépett, az elődje gazdálkodása miatt azonnali kormányzati megszorításokra kényszerült kabinetünk.

Az igazságérzetem nem engedi, hogy a kettőt azonos mércével mérjem.

Tündimami 2010.08.05. 09:20:17

A találóskérdés megoldása: Dr. Avarkeszi Dezső ( MSZP) igazságügyi és rendészeti minisztérium államtitkára parlamenti válasza egy hasonló( csak fordított) szituációban lezajlott Fideszes felvetésre.
Nincs új a nap alatt, csak a pozíciótól/helyzettől függő nyilatkozatok/vagdalkozások, újra és újra, még ha az ellentétes a régiekkel akkor is...
Nem szeretek ebbe belegondolni, mert mindig elszomorít.
Ezt kaptuk, ilyen országban élünk...

stars7726 2010.08.05. 09:20:50

@Zoli 29: az elmúlt évek,azok igen,valóban sz@rok voltak.
csak ugye pintér elvtárs mondta azt hogy itt két héten belül rend lesz.hát nem lett.a 200mköltségvetési hiányról pedig azért nem érdemes nekünk vitatkozni,mert a kreatív könyvelést mindenki úgy alkalmazza ebbe az országban ahogy tudja.úgysem fogjuk megtudni az igazat soha.és ez mind a két fél hibája!
de ami igazán zavar, az tudod az ,hogy,milyen jövő lehet,lesz aminek a vezetői,volt mszmp tagok,ügynökök,kb tagok,pártitkárokból állnak?és a legnagyobb király napjainkban pedig egy bankvezér...és már mlsz elnök is.
mi változott?az hogy most nem a szoci körök kapták a poziciókat ,hanem a fideszesek?

világoszöld 2010.08.05. 09:21:16

@Zoli 29: közbiztonság romlása? Vihar a biliben! Legujabb hírek szerint egy alternativ sexuális beállítottságu rendőrt lelőtt az elhagyott szeretője. Ebben mi a politika. ? Legfeljebb, hogy honnan szerezte a kis köcsög a fegyverarzenált.

ssi 2010.08.05. 09:22:13

@Zoli 29:
a számok mögött pl. választási törvényi szabályok is vannak ...

az ország érdekeit néztem akkor is és most is

szemüveges vagyok én is, de olvasásra és a világ, az események nézésére használom - pártoldaltól függetlenül - hasznos, látni vele a jót is és a hibákat is

azAttis 2010.08.05. 09:23:49

A rendőrök kint vannak az utakon és fellépnek a bünözés ellen. Örülök annak is, hogy az mszp maffiának fáj hogy végzik a dolgukat az ügyészek is. Remélem még sok fájdalmat okoznak nekik.

Aktatologatással és békés tüntetőkkel szembeni erőszakkal könnyebb papíron eredményt elérni de a közbiztonság attól nem javul.

Nagyon sajnálom mindkét közelmúltban szolgálatteljesítés közben meggyilkolt rendőrt és a családjukat is. A szememben igazi hősök voltak akik értünk a közért adták életüket. Ne feledjük és ha lehet segítsük a kollégáik munkáját akik minden nap ugyanezt kockáztatják. Megbecsülendő, hogy ennek ellenére fellépnek, ott vannak, dolgoznak!

világoszöld 2010.08.05. 09:24:17

Viszont a Fenyő gyilkosság elképzelhető politikai szálon indult el. De nem is akarták kideríteni . Csak azt kellett volna kinyomozni, ki adta le a drotot a székházból, hogy "elindult a főnők", és az talán elvezetett volna a megbizókhoz.

lüke 2010.08.05. 09:27:03

látom a hangnem fokozódik, mint a nemzetközi helyzet:)

ssi 2010.08.05. 09:27:19

@Zoli 29: nem önreklám ... a szakmai megoldások híve vagyok
manyike 2010.08.04. 21:48:34
hasonló bűneseteknél sosem a rendőrség jut először eszembe, hanem pl. a média, majd az értetlenség: csak én érzem úgy, hogy változott a világ és ha igen, mitől, miért ....

április 25-e óta figyelem az MSZP-t és hihetetlen a számomra: öregecske s semmi újat nem tud kitalálni, csak másolja önmagát, ill. másokat. Szívesen megnézném, ha pl. Bajnai-Oszkó féle stílusú páros lenne az élen, kommunikációjuk korrekten és ízlésesebben lenne-e ütősebb

manyike 2010.08.04. 22:10:55
@Fideszbirka:
tetszett, amit írtál :-)
- néhány hónap kevés bárkinek a megítéléséhez
- fölösleges a "2 hét alatt rend lesz" szólam - önmaguk és a mi számunkra is
- Jobbik aktivitás növekedése közbiztonság ügyében - nem tudom megítélni
- talán a változó világunkban újszerű rend őrei kellenének

@blue moon:
- MSZP-nek nem hallgatnia kellene, hanem valami mást mondania - végre
- szoclibkormány se szándékosan ártott - se az országnak, se önmagának
- de végül a keletkezett kárban az ellenzék stílusa is benne volt - sajnos

manyike 2010.08.05. 09:10:03
ha a részvéthez ízléses szakmai megjegyzés társul - valakinek sikerült végre a múlt beidegződésein felül emelkednie

tlac 2010.08.05. 09:27:24

@török gábor: Gábor kezd a blog bulvárosodni.. Nyár van? :)

orica 2010.08.05. 09:28:28

Igazolódott TG óvatossága, amit én amúgy nem nagyon kedvelek, mert semmiben nem szeretem a langyost . Az élet a legnagyobb rendező. Ha igaz a szerelemféltésből elkövetett gyilkosság, akkor ezt bárhol, bármikor elkövette volna. Ilyesmit 1000%-os közbiztonság esetében sem lehet kivédeni. Van persze ilyen vonzata is az ügynek, honnan és miért volt annyi fegyver, lőszer valakinél? Egyetértek, a pártok populistán ráugrottak, elég primitív szöveggel, és most pironkodhatnak (ha egyáltalán).De amit a média művel ezekkel az ügyekkel, az hánynivaló. Nem hittem a fülemnek-szememnek, hogy Kálmán Olga mit össze erőlködött egy szakértő(?) közreműködésével a találgatások, vélekedések terepén. Szánalmas volt.

török gábor 2010.08.05. 09:28:46

Műsorajánló: ma f11-től a Klubrádióban a blogról beszélgetünk.

Zoli 29 2010.08.05. 09:33:37

@stars7726:

"csak ugye pintér elvtárs mondta azt hogy itt két héten belül rend lesz"

Nem, ő azt mondta, hogy érezhető javulás lesz, ami nem egyenlő azzal, hogy nem lesznek bűnözők, és a bűncselekmények száma nullára csökken.

"200mköltségvetési hiányról pedig azért nem érdemes nekünk vitatkozni,mert a kreatív könyvelést mindenki úgy alkalmazza ebbe az országban ahogy tudja"

Pedig egyszerű matematika; a kormány 3 fő lépést tesz idén, ami komolyan érinti a költségvetést:

1. Társasági adó csökkentése (kb. -70 milliárd)
2. Bankadó (+ 200 milliárd)
3. Kormányzati megszorítások (+120 milliárd).

A három lépés egyenlege +250 milliárd, és a Költségvetési Tanács szerint ha ezek megvalósulnak, azzal éppen hogy tartható lesz a 3,8%-os hiánycél. Ha ebből még levonjuk a gázártámogatás idei évi meghosszabbítását (11 milliárd) és egyéb csip-csup kiadásokat, akkor nagy jóindulattal azt mondhatjuk, hogy ha Orbánék nem tettek volna semmit, akkor legalább 200 milliárddal túlléptük volna a 3,8-as hiánycélt.

"és a legnagyobb király napjainkban pedig egy bankvezér"

Rajtad kívül eddig még senkitől nem hallottam, hogy ő lenne a legnagyobb király, vagy akár csak ehhez hasonló megjegyzést. Ő lett az MLSZ-elnök, az általa vezetett bank pedig a legnagyobb részletét fizeti be az idei évi bankadónak. Pont.

lüke 2010.08.05. 09:34:39

az ördögöt meg rossz helyen keresitek:)
voila' célkeresztben:)
www.youtube.com/watch?v=iLq_4HzJ6T0

egerészölyv 2010.08.05. 09:35:59

Közröhej partikuláris bűnesetek miatt kormányokat hibáztatni. Jellegzetes bűnesetek ezrei miatt természetesen indokolt. A választópolgár élt is a jogával.

Ha az (egyik) áldozatról szabad tudni, hogy rendőr, akkor az elkövető rendőri mivoltáról miért csak suttogások terjednek?

Zoli 29 2010.08.05. 09:36:40

@manyike:

Nincsenek azok a választási szabályok, amikkel meg tudod magyarázni, hogy a tavaszi választási eredmények miként értelmezhetők a Fidesz ellenzékiségével szembeni kritikaként.

andzsin 2010.08.05. 09:37:56

@török gábor: amíg még van klubrádió:(

moncayo 2010.08.05. 09:40:20

@László56: Na, megszólalt a kormányszóvivő asszony is, László56 álnéven.

Zoli 29 2010.08.05. 09:41:30

@manyike:

Bocs, de gőzöm sincs, mit akartál ezekkel az idézetekkel bizonyítani.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 09:42:37

@Zoli 29:
oké, de nem is érezhető a javulás a közbiztonságban. szóval ezek lózungok a buta embereknek.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 09:42:45

@Zoli 29:
oké, de nem is érezhető a javulás a közbiztonságban. szóval ezek lózungok a buta embereknek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.08.05. 09:44:52

„nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt”

nem tényleg, csak a cigányokat ölték halomszámra, dehát mit számít ez az mszp-nek.

ssi 2010.08.05. 09:45:01

@Zoli 29:

akkor vegyük az egyszerű paraszti logikát:

ha az ellenzéki Fidesz szimpatikusabb lett volna,
a 8 Mfő választásra jogosultból nemcsak 2.7 Mfő szavazott volna rájuk

További szép napot mindenkinek!

Zoli 29 2010.08.05. 09:45:24

@[nick]:

A két hetes ígéret Orbántól hülyeség volt, máig nem tudom, mi volt az értelme (különösen annak, hogy még a választások után is hangoztatta).

A ciklus végefelé viszont már indokolt lesz mérleget vonni, hogy tényleg sikerült-e változást elérni ezen a területen.

Korcs · http://mztrophy.blog.hu 2010.08.05. 09:48:42

Gondolom volt már, de azért csak leírom: Dezső mondta az Avarkeszi

Diocles 2010.08.05. 09:49:56

Csak tanulság- és érdekességképpen; így hazudik a Népszabadság c. szoci pártlap:

TG nagyon korrekten kiemeli azokat a mondatokat, amelyek erősen vitathatóak.

Nézzük meg, h miképp jön le ugyanez a pártlapban:

"Szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szocialisták – miközben osztoznak a hozzátartozók fájdalmában, gyászában – úgy fogalmaztak: a rendőrségnek a legteljesebb tisztelet kellene járjon, ebben a kérdésben nem lehet pártosodás. Egyben emlékeztettek rá, hogy bár a Fidesz szerint „60 nap alatt megerősítette a biztonságot”, ez idő alatt két rendőr halálával kell szembesülni. A Jobbik részvétét fejezi ki az elhunyt rendőr családja felé, és várja a közbiztonság helyreállítása érdekében a kormány és a rendőri vezetés határozott, a rendőrség állományának védelmét és a békés állampolgárok érdekeit szem elé helyező lépéseit. Közleményük szerint az Orbán Viktor miniszterelnök által rendteremtésre adott két hét ugyan már letelt, rend helyett azonban sikerpropaganda tapasztalható. A rendőrök békés demonstrálókra rontanak, de a rendőri vezetés a saját állományának életét, biztonságát sem tudja garantálni – írták. A Belügyminisztérium csak a szocialisták nyilatkozatára reagált egy szokatlanul éles, egymondatos közleménnyel, miszerint: „A szocialista párt jobban tenné, ha a részvétnyilvánításon túl mélyen hallgatna.” A szocialisták válasza: „A Belügyminisztérium jobban tenné, ha az ellenzék fenyegetése helyett elfogadná annak segítségnyújtását, és tenné a dolgát, hogy ilyen tragikus esemény lehetőség szerint soha többé ne forduljon elő.”
nol.hu/lap/mo/20100805-ongyilkos_lett_a_gyilkos_

Magyarán, be sem idézik a vitatható mondatokat, majd adják a hülyét, h egyáltalán mit kifogásol a Belügyminisztérium, amikor nincs itt semmi probléma, végül természetesen lehozzák válaszként a "sértett" MSZP újabb közleményét.

Ui.: Amikor persze Simicskó tett ugyanilyen vitatható nyilatkozatot, akkor persze hetekig ment ellene a kampány a balsajtóban. Ha más nem is, ez különbség.

Zoli 29 2010.08.05. 09:50:37

@manyike:

A 20 év alatt soha egyetlen pártra nem szavaztak olyan sokan, mint most áprilisban a Fideszre; soha meg sem közelítették azt a mennyiségű egyéni mandátumot, amit a Fidesz-KDNP besöpört.

Persze abban igazad van, hogy lehetett volna 99%-os részvétel mellett is ugyanilyen arányban nyerni, és ez nem sikerült a Fidesznek. De ebből elég vicces azt a következtetést levonni, hogy áprilisban a Fidesz ellenzékisége ellen is szavaztak az emberek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 09:53:53

@is: "a büntetés MÉRTÉKÉNEK nincs visszatartó ereje, nyilván 3 szó már túl bonyolult, hogy egyben megjegyezd"
Gratulálok, van eszed. Rengeteg.

lüke 2010.08.05. 09:56:12

@Diocles:
bár Pintér nem a kedvencem:)- a múltja miatt se a szociálizmusban- de lakonikus rövidsége remek
a 65 éve hablatyoló szociknak

lüke 2010.08.05. 09:57:06

picit nem lehetne szerényebben és
érzelem mentesebben:)

Szimba 2010.08.05. 09:58:12

Ordi memóriájából kölcsönkérnék egy falatnyit, és máris eldobhatnám a Bilobilt!

Panel gyöngyeit meg alkalomadtán felfűzöm, és a nyakamba akasztom.

Ami pedig a kirívó bűneseteket illeti, azt hiszem, talán még a kemény katonai diktatúrák idején sem akadályozhatók meg (persze, ami a lakosságot illeti, mert a rendőrségnek, katonaságnak ezen alkalmakkor a gyilkolás alapfeladat).

egerészölyv 2010.08.05. 09:58:54

@Diocles: a módszer régről ismerős...

lüke 2010.08.05. 10:00:28

@Szimba:
reméljük, megfelelően fogja kamatoztatni
nemcsak itt

[nick] (törölt) 2010.08.05. 10:01:20

@Zoli 29:
tulajdonképpen azt mondod, hogy soha sem volt olyan párt, amelyik ilyen élesen megosztotta volna a közvéleményt. az ország miniszterelnök képében egy pünkösdi királyt választ csak magának.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 10:01:20

@Zoli 29:
tulajdonképpen azt mondod, hogy soha sem volt olyan párt, amelyik ilyen élesen megosztotta volna a közvéleményt. az ország miniszterelnök képében egy pünkösdi királyt választ csak magának.

Szimba 2010.08.05. 10:05:59

Biszku Béla exkluzív interjúja ma este nyolc órától a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában!

Biztosan ez is izgalmas lesz.

Zoli 29 2010.08.05. 10:12:21

@[nick]:

Fogalmam sincs miről beszélsz.

Szimba 2010.08.05. 10:22:11

Megjegyzem, hogy a rendőrpalotára lövöldöző emberről egyet lehetett tudni szinte 100%-os bizonyossággal, hogy a foglalkozása rendőr volt:))

Azóta sem került elő. Furcsa is lett volna.

A politikai célú provokáció módszere azóta bevett lett minkét nagy pár fegyvertárában.

Szimba 2010.08.05. 10:24:36

@Szimba:

Francba, ez tegnap volt! És nem láttam.:(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 10:26:29

@Diocles: mit vártál tőlük? A szellem változatlan Rákosi óta, a módszerek sokat finomodtak. Az első nyilatkozatukat meg talán már szívesen visszaszívnák.
Már nem is várom, hogy egy ilyen tragikus esethez a legminimálisabb, normális emberek között elvárható módon álljanak hozzá a magyar politika és közélet szereplői. De annyit már megtanulhattak volna a számos öntököndöfésből, hogy nem kellene azonnal kifosni magukból az adekvát, primitív-primer haszonszerzési célú "gondolatokat". Elég csak a nindzsa harcosra gondolni, aki ledöfte a kisebbségi társát a buszon, az egész ballibbant "értelmiségi" spancsürhe meg azonnal elkezdett ajvékolni és tüntetést szervezni az iszonyú rasszistafasiszta terror ellen.

Aladár69 2010.08.05. 10:36:50

Irtó nagy baromságnak tartom, hogy a pártok - kivétel nélkül - az ilyen eseményeket politikai célokra használják fel. Az MSZP ráadásul bután is kommunikál (mint mindig) hiszen most az általános puffogtatás helyett egyből célba lehetett volna venni Pintér belügyminiszter "urat", aki beiktatásakor két héten belüli látványos javulást ígért. Azóta erőszakos cselekmény hatására meghalt két rendőr, néhány polgári személy, volt kézigránátos robbantás, stb.

Ha már a közbiztonságnál tartunk, számomra éppen Pintér ígérete teszi különösen furcsának a XII. kerületi önkormányzat (Pokorni vezette kerület) tervezett fejlesztését, miszerint a romló közbiztonság teszi szükségessé a Városmajorban 300 millió (!) forintért kerítés építését. Ebből a pénzből 4 rendőrt lehetne mintegy 20 évig fizetni (ennyi idő alatt a kerítést is tönkreteszik) hogy őrizzék az érintett területet. Miért nem fordul a kerület inkább Pintérhez?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 10:42:59

@lüke: ilyet már egyszer írtál nekem [lábszag :)]...

[nick] (törölt) 2010.08.05. 10:46:01

@Zoli 29:
arról, hogy orbán nem egy történelmi személyiség, hanem egy közönséges megosztó figura. egy pünkösdi király, mint gyurcsány, vagy horn gyula.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 10:55:41

@török gábor:
miért van az, hogy magyarországon a tévéműsorok jelentős része (a beszélgetős műsorok) rádióműsorok valójában, a rádiók meg egészen egyszerűen olyanok, mintha a vásárcsarnokot kihangosítanák. illetve van még a betelefonálós. és a blog meg a rádió, a vásárcsarnok, és a betelefonálós keveréke.

angyalföldi partizán 2010.08.05. 11:03:05

Hááát Gábor,még ezért van az oldalad a kedvencek között.Öreg partizán róka vagyok,de még mindig nem tudom hol állsz.Ez maradhatna igy.Az sose baj.

Zoli 29 2010.08.05. 11:05:28

@[nick]:

Oké, ez a te véleményed. Csak azt nem értem, hogy ennek alátámasztására miért a Fidesz választási eredményét tartod a legalkalmasabbnak; az ugyanis éppen az ellenkezőjét látszik bizonyítani, már ami Orbánt, a "megosztó személyiséget" illeti.

lüke 2010.08.05. 11:06:40

@Hepci: igen, meglep, ha valaki az jó éttermeket referálja-ambiente-
és így ír:)
dehát ,
így írtok ti...............

@[nick]:
Horn sokáig osztotta, sőt pufajkában is osztotta ,
meg nélkül

sárkányfő 2010.08.05. 11:08:30

Sziasztok,

akinek van egy kis sütnivalója, az már hónapokkal ezelőtt is pontosan tudta ezt, amit most már nyíltan vállalnak is:

"Úgy tűnik, 2012–2013 előtt nem indít érdemi reformot a második Orbán-kormány."

Azt meg talán még a kevésébe politika-figyelők is tudják, hogy választási évben, de még az azt megelőző évben sem indít a világ egyetlen populista pártja sem komolyan vehető reformot. A reformok reális ideje a 4 éves ciklus első felében van, mint közismert, mert a reformok rövid távon nem szoktak hasznot hozni, ellenben sok feszültséget, vitát, konfliktust hoznak, a haszon évekkel később jelentkezik. 2014-ig tehát nem lesz itt semmilyen reform. Talán utána sem.

Ürügy persze, mint mindig, mindenre, most is van, és mint mindig, most is harmatgyenge.

Mindegy. Újabb 4 év telik el érdemi változás nélkül, újabb 4 elvesztegetett év lesz. Szerintem ez elég fontos dolog, én még külön posztot is szánnék rá.

sárkányfő 2010.08.05. 11:10:29

@ó jaj: a link lemaradt:
www.fn.hu/belfold/20100805/kesnek_reformok/

Orbán számára végtelenül egyszerű a képlet: semmitevés (persze kommunikációs blablával) = stabilitás, hosszú hatalom. Reform, érdemi lépesek = kockázat, rövid hatalom. Ennyi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 11:14:25

@lüke: mérhetetlenül irritálnak a politikusaink (ökumenikusan) és az értelmiségnek nevezett - nagyjából - csürhe. Annak meg sok értelmét nem látom, hogy mindig minden kupac szart úgy próbáljak definiálni, hogy nemrozmaringillatú, kicsiny, barátságos színű halom.

bigapples 2010.08.05. 11:16:07

@angyalföldi partizán: TG vad MDF-es, ezt mi már itt márciusban kiszúrtuk

Mensikov 2010.08.05. 11:17:27

A Fidesz nem ígérte hogy az ámokfutókat megállítja lsd. alsóörsi eset. A gázolót meg elkapták és ott fog élete végéig rohadni.
Viszont mintha nem hallanánk annyi botrányos esetről Borsodban vagy Szabolcsban.
Az MSZP tényleg jobb lenne ha hallgatna és jobban tette volna megszavazza a három csapást. Ja, megnyíltak a korábban bezárt dutyik.

tölgyes 2010.08.05. 11:19:31

@bigapples: Ne gondolja! TG már sokfelé kereste az útját:) ez egy fiatal ember esetében nem rendkívüli...Lehet persze, hogy volt egy MDF-es szakasza is.. de akkor az már inkább SZDSZ-es volt:)

panelburzsuj 2010.08.05. 11:19:58

@török gábor:

Kunczemaci miért akarta olyan kitartóan karaktergyilkolászni az elemző bloggert?

(Pl: szerintem az eddigi kérdések is jók voltak ... )

(Pl: gratula a gyereknek, hiszen ő hozta a sikert (az éjszakai sírással, amitől TG apuka inkább blogol, mint alszik)... )

Szóval érdekes lenne egy poszt a riporternek (általánosabban= médiamunkásnak) álcázott politikai/ideológiai indíttatású terminátorokról ...

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:21:43

@Zoli 29:
orbánra nagyjából ugyanannyi szavazott, mint ellene. a saját táborát egyesítette, az ellenzéket pedig megosztotta. horn gyula ugyanezt csinálta, vagy gyurcsány ferenc.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:21:49

@Zoli 29:
orbánra nagyjából ugyanannyi szavazott, mint ellene. a saját táborát egyesítette, az ellenzéket pedig megosztotta. horn gyula ugyanezt csinálta, vagy gyurcsány ferenc.

panelburzsuj 2010.08.05. 11:23:38

@panelburzsuj:

(És enek fényében érdemes lenne alaposabban is átgondolni, hogy mit nyerhet és veszíthet egy politikus, ha - pl. blog - formában közbvetlen kapcsolatokat épít ki a "néppel" - kiiktatva a közvetítők nehezen átlátható, de annál gusztustalanabbul átütő rejtegetett motivációit.)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.08.05. 11:26:58

@Mensikov: Jaja!
Amióta kormánybarát a Hírtv, meg Szélesé a retekklub, meg úgy általában fosik a média a médiaalkotmánytól, azóta valóban elapadtak az efféle hírek.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:27:29

@panelburzsuj:
egy politikusnak a netet nagyjából így kellene használnia:

twitter.com/barackobama

tölgyes 2010.08.05. 11:28:27

@is: Ez az Ön logikája.. Egy év múlva már a fideszé a felelősség. Most még nem.. Bezzeg Ön még a kormányzás 8. évében is a fideszt tette felelőssé Gyurcsi elkúrásaiért.

nestrot10 2010.08.05. 11:29:29

Háát! Török Gábor , megnéztünk ma az MTV-n a Ma Reggel ben. Feszélyezetten mosolyogtál mint a vadalma, alázatosan ismételgetted, hogy: " tökéletesen egyet értek és , igaza van..." annak az unszimpatikus nyomulós Fidesz seggnyaló riporternek ( akit a Fidesz Tv-ből szalajtottak ide)....aki ( mértem az időt!!!! 11 és fél percből 9 percet Ő bizonygatta, hogy mennyire jó ha az önkormányzatokban mindenűtt a Fidesz a többség...és TE CSAL 3 és fél percet beszélhettél...bólogathattál....:)
Persze a szalagcímen ment a riport előtt hogy Török Gábor elemzi a kormány 60 napját.......na ez elmaradt..Ennek fejében ez a disznó riporter pofázott a Fidesz seggét nyalta...( ezért rakták tele az MTV-t Fidesz seggnyalókkal) s egyáltalán nem érdekelte amit Te mondani akartál....
Most te is láthatod, hogy milyen állatemeberek ezek a Fidesz Droidok.... Te nekik már semmi vagy, csak ürügy hogy ők pofázhassanak...ezért hívtak.........Jó lenne ha észrevennéd és nem nyalnál arrafelé....most láthatod, hogy (amit vitatott ez az unszimpatikus baromarcú riporter, hogy az egész pályás letámadás folyik...)---ez a szín igazság amit Te nem mertél elismerni és pofájába vágni ennek a szarembernek!
Ezektől semmi jót ne várj, de minden rossz kitelik!!!!

Ordnassac 2010.08.05. 11:31:33

@panelburzsuj: erről, ha emlékszel még, már volt egyszer hosszabb ideig szó, akkor néhányan kötelezővé tették volna a dolgot (ezt akkor elleneztem és teszem most is). Amúgy önkéntes politikusi blogok egész jók lennének, több LMP-snek van is (meg ugye Fletónak...).

Amúgy van egy másik - nem egészen rossz megoldás -, ami pl. a németeknél van: www.abgeordnetenwatch.de/abgeordnete-337-0.html

lüke 2010.08.05. 11:32:44

@Hepci:
na ja, de aki ordenáré elveszti a vitaképességét is
sőt ,a partnerek ignorálhatják

Ordnassac 2010.08.05. 11:32:53

@török gábor: feltöltöd valahova ezt a beszélgetést? Sajnos nem voltam otthon, amikor ment a dolog.

tölgyes 2010.08.05. 11:33:00

@[nick]: Aki nem Orbánra szavazott az ellene szavazott???? Ez így merész következtetés..:)Szerintem Viktor ennyire nem fontos.

Ordnassac 2010.08.05. 11:34:02

@stars7726: a földhivatalban kötelező kitenni.

lüke 2010.08.05. 11:34:07

@panelburzsuj:
kidőlt fát nem kell fűrészelni

lüke 2010.08.05. 11:35:50

@tölgyes:
MO-n csak:) ellenszavazók vannak
hol él kedvesem Sidney- ben?

nestrot10 2010.08.05. 11:36:12

@kolbászoszsömle: Nem a Szélesé a retek klub, hanem a Stumpf-é a századvéges barom alkotmánybíróé:)
A Széles az echo Tv. ..innen és a Hír Tv-ből rakták tele a közszolgálati TV-t a sok Fidesz seggnyalókkal!

bigapples 2010.08.05. 11:37:03

@tölgyes: csak ironizáltam az MDF-fel :), komolyra fordítva a szót, 100-120 bejegyzésének elolvasása után nyilván van szilárd elképzelésem, hogy TG milyen értékvilág mentén gondolkodik.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:37:39

@Ordnassac:
ha pártelnök lennék, akkor twitter lenne kötelezővé. a politikusokat lehet követni, és a politikusok (stábja) viszont követheti a választókat. lehet beszélgetni, viszont nem lehet direktben beszólni. elég jól ki van találva. mondhatnám azt is, hogy erre van kitalálva. meg persze a celebvilágra.

panelburzsuj 2010.08.05. 11:37:46

@Ordnassac:

Érdekes egybehangzásom van nestrotty kollégával: fölfedeztük a médiavágóhíd jelenségét.

(Látszólag szolidabb metaforával: a pártközpontból távirányított médiapókhálót ... )

nestrot10 2010.08.05. 11:37:49

@sanyisanyi: na jah a Rendőrségnek az a dolga hogy terrorelhárítók védjék a gonosz törpe Rákosi Orsós Viktort, mert előbb utóbb valaki jól seggbe lövi:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.08.05. 11:37:57

@tölgyes: Nem mond már, hogy nem a maszopé a felelősség, ha az új főpintér szinte mindenkit kibaszott a főrendőrök közül, és ő, mint atyagatya megígéri, hogy rend lesz, meg jelenlét, és ez miatt a helyszínelő jár ki ellenőrizgetni az útra EGYEDÜL, egy suhanc tanulóval éjszaka...

Oszt ezért a maszop a hibás...
Na ne!

lüke 2010.08.05. 11:40:36

@panelburzsuj:
csak ne azonosulgass!
de ez isteni ez a média pókháló,nagyon plasztikus

Szimba 2010.08.05. 11:41:12

@panelburzsuj:

Nincs ideje egy politikusnak megírnia, sem figyelnie a reakciókat egy blog esetében.

Ha meg helyette írják, átírják a szövegeket, majd összesítik neki, az kb. ugyanaz, mint amikor a munkatársai teszik elé a "hangulatjelentést".

WLaci 2010.08.05. 11:42:01

@nestrot10: Rokonszenves a törökgábori professzionalizmusra törekvés - de itt és most nincs tere. Itt ugyanis most tényleg a közjog rombolása folyik, és tényleg kirúgnak mindenkit, aki nem pártember (lásd KEH). Persze, az ember magának is bizonygatja sokáig, hogy jó ez, mert szeretné, ha jó lenne. De mára kiderült, hogy nem az.

nestrot10 2010.08.05. 11:42:21

@[nick]: ha a szocik a náci retorikával próbálkoznának akkor már rég ráléptek volta a Te metélt farkadra is...DDDD

Potyoló 2010.08.05. 11:42:33

Azt gondolom, hogy nemcsak az MSZP-nek kellene mélyen hallgatnia, de minden pártnak.

Az, hogy a rendőröknek semmi tekintélye, alapetően a magyar országgyűlésnek köszönhető. Ugyanis megszavazták az 1996. évi XLIII. törvény 245/D. § (1) pontját, mely szerint:
"A hivatásos állomány tagja a vezetői beosztásából indokolás nélkül azonnali hatállyal felmenthető, illetve arról az érintett 30 napos határidővel indokolás nélkül bármikor lemondhat."

Ezért bánnak olyan kesztyűs kézzel a bűnözőkkel a rendőri vezetők. Ha ők, vagy beosztottjaik fellépnek a "megélhetési bűnözés" ellen, akkor repülnek. Ha valamelyik helyi kiskirály (politikus és/vagy maffózó) érdekkörét sértik, repülnek. Ha (kormánypárti) országos politikus után kezdenek nyomozni, repülnek. Ha felhívják a figyelmet a rendőri vezetők által elkövetett korrupcióra, visszaélésekre, ha panaszkodni mernek a munkakörülményekre, a benzin-, lőszer- és létszámhiányra, repülnek.

Ennyi, a mindenkori hatalom pórázon vezeti a rendőröket.

Szimba 2010.08.05. 11:44:50

@panelburzsuj:

Te, ezt én 1989 előtt hosszú évekig ismertem a gyakorlatból!:((((

lüke 2010.08.05. 11:44:55

@WLaci:
mint 1947 óta ismétlődően

stratez 2010.08.05. 11:45:57

A szocik a tegnapi közleményükkel, mely szerint a Zorbán alatt hullanak a rendőrök, mint a legyek, jelezték, hogy még korántsem érték el azt a morális mélypontot a bukásukkal, amint azt a gyanútlan állampolgár gondolná. Náluk mindig van lejjebb. Még annyi eszük sem volt, hogy legalább várjanak egy-két napot, amíg kiderül, hogy egyáltalán mi történt. Ugyanis egyre nyilvánvalóbb, hogy ennek az ügynek nem sok köze van a közbiztonsághoz, magánéleti leszámolásról van szó. Nem, a feltételes reflexeik azonnal működésbe léptek, és gondolták, itt a jó alkalom az őszi önkormányzati választások előtt egy kis voksszerzésre. Ehelyett minden jel szerint jól lábon lőtték magukat, és voksszerzés helyett alighanem jókora pofára esés lesz. Most is, és ősszel is.

panelburzsuj 2010.08.05. 11:47:24

@kolbászoszsömle:

(Ez a kérdés magva: mire volt alkalmas ez a szolgálat, ebben a formában? Mit érhet el egy biztosítás nélkül, egyszál magában intézkedő rendőr az éjszakai országúton? Lejárt jogsik, kopott kerekek után szedi a sápot? És ha szerencsétlenségére valódi veszélytényező útjába kerül, akkor ...

További kérdések: politikai ("rendőrt akarok látni!"), szakmai (szolgálati szabályzat), vagy vezénylési/fegyelmi hiba miatt vesztették életüket az áldozatok? )

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:48:28

@tölgyes:
kossuth nem arra bazírozott, hogy a nép utálja széchenyit, és megfordítva. ennek ellenére kossuth és széchenyi jobban gyűlölték egymást, mint orbán és gyurcsány. a nép viszont szerette mindkettőt. ezért van elnevezve róluk a rádió, meg tér.

orbán meg nem ez a kategória. egyharmad szeretni, egyharmad semleges, egyharmad meg nem szereti. és azzal nyert, hogy az utóbbi harmad szétszavazott, az ellentáborát sikeresen megosztotta, a sajátját meg egyesítette. és pontosan ugyanezt csinálta horn gyula, és gyurcsány ferenc is.

és erre mondom, hogy vannak a királyok, és a pünkösdi királyok.

Szimba 2010.08.05. 11:49:43

@WLaci: Annyira van létjogosultsága, amilyen arányban a minőséget kereső olvasók nagy tömegben olvassák (és itt ne operáljunk a kommentelőkkel, mert az egy speciálisan netfüggő, hyperaktív réteg:))).

Ordnassac 2010.08.05. 11:51:31

@[nick]: a Twitterrel sem lenne semmi bajom, csak kérdés, hogy 160(?) karakterben hogy írhatja le az ember a gondolatait.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 11:53:26

@Ordnassac:
lehet linkelni is. szóval 160 karakter csak az összefoglaló.

lüke 2010.08.05. 11:55:00

@stratez: vagy van, vagy nincs
de a morális mélypont jó meglátás, nagyok még az amorális rezervek, volt majdnem 100 évük

Ordnassac 2010.08.05. 11:56:40

@[nick]: csak kérdés, hogy akkor egy fajta "lapszemlének" vagy "nézzétek meg, érdekes!" jellegű dolgok legyenek (amire egyébként a Facebook is alkalmas, sőt, oda még képeket is feltehetsz) vagy legyen valami tényleges kapcsolat is választó és politikus között. A másik, ami felmerül: azért azokat, akiket ráállít az ember a követők követésére, általában fizetett munkatársak. Azért az költség, ami az USA-ban megoldható, na de itt?

Szimba 2010.08.05. 11:57:37

@panelburzsuj:

Nem volt egyedül, és csupán rutin ellenőrzést végzett.

Ilyen támadásoktól soha, sehol nem lehet megvédeni senkit. Lásd a fenyő kivégzést.

A rendőrség munkájának minőségét, szerintem a bűnözés visszaszorításában, mennyiségi csökkentésében látnám. Az apró lopások kezelésétől, felderítésétől egészen addig, hogy a kábítószermaffia, a védelmi pénzeket szedő maffia, a színesfém maffia, stb. eltűnjön, vagy jelentősen csökkenjen a működési területe.

A békés állampolgárnak pedig ne is legyen dolga a rendőrökkel, csak ritkán, akkor is inkább a segítés, tájékoztatás szintjén.

lüke 2010.08.05. 11:58:45

találgathatunk,
nekem kicsit hasonlit a roma gyilkosságokhoz:
fekete autó, éjjel, sorozat lövés,védtelenre

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.08.05. 11:59:39

@panelburzsuj: Ez ugyanaz a kategória, mintha tennék egy betarthatatlan ígéretet, majd az embereimet ráuszítanám a dologra, hogy menjenek, és csináljanak úgy, mintha dolgoznának, fényesítsék a csavarokat, olajozzák a láncokat, hogy látsszon az igyekezet, mindezt erőn felül, aztán, amikor leharapja a lánc a kezét, akkor meg széttárom a sajátomat, hogy hát, ez rettenetes...

Az, hogy kinn boszantja a poszt az autósokat, molesztálja a fiatalokat, az egy népszerű és látványos dolog.

Bevonnak xszáz jogosítványt, kiosztanak yszázmillió büntetést, lehet vele kampányolni, hogy elkezdődött.

De bazeg, nincsenek meg a minimális feltételek a biztonságos munkavégzéshez!
Csak a parancs, hogy a munkát el kell végezni.

Nincs egy viselkedési kódex, hogy kinek mit kell csinálnia egy igazoltatás során!
Hogy ki kell száll, vagy nem, hogy állítsa le az autót, vagy sem, hogy valami.

NYENYIRE van esze, de arra, hogy ezt, ami fontos lenne, ezt összeüssék, az már magas.

Szóval ultraprofesszionális egy amatőr banda a fidesz.
Mintha egy amatőrök által működtetett céget látnék: megy a csőd felé.
Pedig lehetne jól is csinálni.

Szimba 2010.08.05. 12:00:15

@Ordnassac:

A facebookra szavaznék én is. Több benne a lehetőség.
Bár elég sok a vírus mostanában.

lüke 2010.08.05. 12:00:18

@Ordnassac:
miért ,ott üldözéses verseny van?

Ordnassac 2010.08.05. 12:02:36

@lüke: választási kampány idején mindenképp a jelöltek között. Orbán FB-aktivitása is csak addig ment, amíg kampány volt, illetve kormányzásának első napjaira szorítkozott, azóta gyakorlatilag leállt.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:03:03

szóval egy politikusnak (vagy egy celebnek) nem bloggolni kell, hanem mikrobloggolni.

mert ha obamát szabadon lehetne kommentelni, akkor ott előbb utóbb olyan beszólások lennének, amiket nem tenne ki az ablakba. ha meg nem lehet, mert ezeket kihúzzák, akkor a dolog legfeljebb a sajtónak érdekes. viszont innentől kezdve a blog ugyanaz, mintha a párt sajtóközleményeket adna ki.

a twitter viszont elég univerzális eszköz. egyrészt sajtóközleményt is lehet rajta kiadni, 140 karakter a lead, vitázni is lehet rajta, megint csak úgy, hogy linkeled az ellenérveidet, másrészt személyes dolgokat is lehet rajta közölni, ekkor nincs link, hanem csak leírja, hogy finom volt az ebéd, vagy vett egy új nyakkendőt.

Ordnassac 2010.08.05. 12:03:45

@Szimba: ezt úgy kéne, ahogy TG blogja is szerepel FB-n. Tehát nem XY politikus mint személy található meg (sok politikus egyébként így is fenn van), hanem külön felállítható politikusi/közszereplői profillal.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:05:29

@Ordnassac:
nyilván nem obama írja ezeket, hanem a stábja. de itt a méret nem számít, szóval ez szerintem működik egy hercegségben, és egy kontinensnyi országban. szóval a pápa is twitterezhetne akár.

Szimba 2010.08.05. 12:06:40

@lüke:

A követő az, aki olvassa, hozzászól az adott ember vagy szervezet beírásaira, az ilyen követőket lehet követni, de ez már valóban rendőrségi munka (is) lehet, ill. lenyomozhatók, hogy milyen rétegből, ismeretségi körből, szakmából, életkorból kerülnek ki.

Ordnassac 2010.08.05. 12:10:05

@[nick]: de a stábját fizetik, rendes fizetéssel.

Most gondolj bele abba, hogy a kormánytagok, államtitkárok, vezető Fidesz-politikusok többsége stábbal nézeti és íratja a bejegyzéseket. Ez pénz, kérdés, hogy van-e ennyi, amivel ezeket az embereket lehet fizetni. Annak is van egy határa, hogy hány emberrel foglalkozik egy stábtag.

panelburzsuj 2010.08.05. 12:12:09

@Szimba:

Oktalanul, értelmetlenül meghalt két fiatal.

A támadó gyakorlatilag semmiféle közvetlen kockázatot nem vállalt azzal, hogy a küszöbön álló lebukás veszélyét "áthelyezte" a távolabbi jövőbe.

(Hadd ne vitatkozzam megint értelemetlenségekkel: ha az út túloldalán állt volna két-három géppisztolyos, és a támadónak csak minimális esélye lett volna mindkét csoportot egyszerre lekaszabolni, akkor is a menekülésnek ezt a módját választotta volna?

Az általános jókívánságaiddal egyetértek, de pontosan az ilyen általános ("politikai") sóhajtozások hajszolják bele hülyeségekbe a politikusokat. Nem csak neked szól - de neked is érdemes átgondolnod ...)

Szimba 2010.08.05. 12:12:34

Azoknak jelzem, akik végigkövették a paradicsom beporzási kísérletem: már 10 db paradicsomkezdemény nő a bokraimon.:)))))

Műméhecske

Szimba 2010.08.05. 12:14:36

@Ordnassac:

Ne legyél már te is oly prűd! Nagyon jót nevettem!:))))

ssi 2010.08.05. 12:15:54

@Zoli 29:
ezt írtad ma 10 körül: "A 20 év alatt soha egyetlen pártra nem szavaztak olyan sokan, mint most áprilisban a Fideszre; soha meg sem közelítették azt a mennyiségű egyéni mandátumot, amit a Fidesz-KDNP besöpört."

tények: különbözet 34.919 fő
2010 kapott szavazatok Fidesz-KDNP 2.710.000 fő
2002 kapott szavazatok MSZP-SZDSZ 2.675.081 fő
www.gondola.hu/cikkek/68356

is-is - írtam én és kérlek, ne másítsd el

T.G. írta az előző posztban: "Áprilisban a szavazók többsége nem valaki mellett voksolt, hanem elsősorban a kormánnyal – és kisebb részben a teljes politikai elittel – szembeni utálatát kívánta kifejezni."

egyetértve ezzel, skb. ugyanez másként a mostani posztnál
manyike 2010.08.05. 09:10:03 Nekem úgy tűnik ....
2010 P.V. a választók nemcsak az akkorit kormány, de az akkori ellenzék stílusa ellen is szavazott

panelburzsuj 2010.08.05. 12:16:44

@[nick]:

Azért én nem Obamát venném mintapéldánynak, mert ilyen erővel azt is mondhatnánk, hogy a plébánosoknak se célszerű a nyáj közé ereszkedni, merthiszen a pápa őszentsége se járogat ki alkonyatonként a korzóra fagylaltozni, beszélgetni ...)

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:20:06

@Ordnassac:
a facebook olyan, hogy ismerőseid lehetnek.

illetve van a facebook csoport, ami olyasmi, mint a twitter csoport. egy politikust azon követni lehet, de nem látszik, hogy ő kit követ viszont. hanem legfeljebb azt mondhatja, hogy "igen, köszönöm", vagy azt, hogy "nem, köszönöm". de ez nem túl érdekes, azon túl, hogy van aki örül annak, hogy egy ismert ember azt mondta neki: "helló". a blog is ilyen egyébként. "igen, egyetértek". "ezzel, nem értek egyet". előbbi nyilván arra jó, hogy megerősítsen, utóbbit meg nyilván akkor kell mondania, ha neki tulajdonítanak valamit, de azzal valójában nem ért egyet. tehát a félre értések elkerülés végett.

politológusnak jó is a blog, de politikusnak szerintem jobb a mikroblog.

Ordnassac 2010.08.05. 12:22:51

@Szimba: prűd? én? Gondolod, hogy akkor belinkeltem volna? ;-)

Szimba 2010.08.05. 12:23:23

@panelburzsuj:

Oktalanul, értelmetlenül nagyon sok fiatal hal meg fürdés közben, discobalesetben stb.

Melyik támadó vállal közvetlen, azonnali kockázatot? Mindegyik abban reménykedik, hogy ügyes, és megússza a lebukást. Azokban az esetekben, amikor pedig bosszúról, leszámolásról van szó (esetleg terrorista akcióról), szinte kiszámíthatatlan, hol csap le a támadó.

Gondolod, hogy minden rendőrnek géppisztollyal, golyóállómellényben kellene hármas csoportban igazoltatni egy autóst? Sőt megelőzésként az út túloldalára is állítani egy csapatot , hogy fedezzék őket?

A politikusnak tudnia kell, hogy milyen szinten áll az a terület, ami miatt "sóhajtozik" az átlagpolgár, és azt is tudnia kell, hogy mi hogyan fejleszthető, mire van pénz, lehetőség. Eszerint kell cselekdnie.

A tömegeknek meg ennek megfelelően és érthetően kell elmondania a tényeket.

Az, hogy a szocik most politikai céllal támadnak ugyanolyan ostobaság, mint amikor a Fidesz támadott ellenzékből.

És az a párt, kormány, amelyik hagyja magát belekergetni valami marhaságba, az nem alkalmas arra, hogy kormányra kerüljön. Ugyanis a választók nagy része jachtot és magas nyugdíjat szeretne valamint marcipántortát. Fuf!:(

szőketisza 2010.08.05. 12:23:59

@Zoli 29: "20 év alatt soha egyetlen pártra nem szavaztak olyan sokan, mint most áprilisban a Fideszre" Szerintem ez nem igaz. Egyébként meg két pártról (FIDESZ-KDNP) kellene beszélni.

Szimba 2010.08.05. 12:25:38

@Ordnassac:

Nem akartalak megsérteni!:)))

panelburzsuj 2010.08.05. 12:26:10

@[nick]:

Na és hányan követnék Avarkeszi Dezső twitter-kolompját, és hányan állnának vele szóba egy blogon? (Amit nem kell feltétlenül olyan lóhalálában frissítgetni, ahogy TG csinálta tavasszal: heti egy bejegyzés már jelzi, hogy élő a kapcsolat.)

panelburzsuj 2010.08.05. 12:28:19

@Szimba:

Mára elég a szofisztikából, köszönöm, hogy jelen lehettem.

Szimba 2010.08.05. 12:28:42

@Ordnassac:

A rengeteg tüntetésről persze most egy szó sincs. Igaz, ez az MTI.

ssi 2010.08.05. 12:29:12

@Potyoló:
egyik pártnak sem kellene hallgatnia (és másoknak sem)

csak végre mást és másként mondania

s nemcsak önmaguk, hanem miattunk is

panelburzsuj 2010.08.05. 12:29:35

@panelburzsuj:

(A biztosításról meg kérdezd meg a rendőr ismerőseidet.)

Ordnassac 2010.08.05. 12:29:52

@Szimba: csak leközöltek egy közleményt.

lüke 2010.08.05. 12:33:09

@Szimba:
akkor megette a fene
milyen jó, hogy nem engedett belépni:)

török gábor 2010.08.05. 12:33:49

@panelburzsuj: szerintem csak vicces kedvében volt :)

Szimba 2010.08.05. 12:35:29

@panelburzsuj:

Amennyiben Szókratész értelmezésében használod a szofisztikát, akkor köszönöm a válaszaid.

"- induktív érvelés –> beszélgetőpartnerét igyekezett rávezetni a helyes fogalomhasználatra. Örül, ha a kérdezett válaszol, de egy-két kisebb pontatlanságra is rámutat és partnerét ennek kijavítására ösztönzi.
- Dialektikus okoskodásaival nem beszélgető társai tudatlanságának leleplezésére és megalázására törekedett, hanem az igazsághoz való eljutásra, melyben az élet megjavításának eszközét látta.
- Nem pusztán színlelte a tudatlanságot, hanem őszinte öniróniával szemlélte saját tudását.
- Vallotta az erkölcs taníthatóságát..."

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:38:00

@panelburzsuj:
na, de a twitter éppen arról szól, hogy a pápa is kijárhat a korzóra beszélgetni.

tehát az úgy van kitalálva, ha valaki azt mondja beni bácsinák, hogy ön egy waffen ss tag, és mondjon le, akkor ez nem jelenik meg a pápa twitter csatornájában. hiszen ezt nem beni bácsi nyilatkozta, hanem róla nyilatkozza valaki.

a blogban viszont direktben ott egy komment csatorna, ami mondjuk egy politikus tekintélyét általában a romokba dönti, hacsak nincs moderáció. ez esetben viszont az egész olyan, mintha sajtóközleményeket adna ki.

a twitter viszont lehetőséget ad arra, hogy beni bácsi kiválaszt a nyájából valakit, és megdícsérheti, illetve másokat akár meg is dorgálhat. ezen túl permanensen követhetnek akárkit. a saját táborából, vagy az ellentáborokból. tehát beni bácsi követheti az ortodox pópát is akár, vagy egy másik főmuftit. de éppenséggel követhet egy befolyásos közírót, vagy épp ellenkezőleg befolyással nem rendelkező tagokat is. itt persze már véletlen a kiválasztás, de az olyan a stáb számára, mint a közvéleménykutatás. szóval a twitter egy elég univerzális eszköz.

tulajdonképpen egy olyan irányított gráf, aminek a magjában egy kapcsolati háló van, a gráf végpontjai (a héja) pedig rövid szöveges üzenetekből áll.

porfelhő 2010.08.05. 12:39:56

@Szimba:
Én ott tartottam, hogy kattő tövön nem volt termés. Akkor már sok panasz nem lehet szimbácska, jön a "jobblét".

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:40:40

a facebook ugyanilyen, csak ott a mag irányítatlan. az a kölcsönösségre épül. és azért jó magáncélra. hogy kirakom a fényképet a családról, és akkor az ismerősök, és az ismerősök ismerősei esetleg valamikor megnézik. de ez a politikusnak nem jó. neki real time követés kell. szóval az ő játékszere a twitter. meg általában a celebeké.

panelburzsuj 2010.08.05. 12:41:49

@Szimba:

Az eredeti értelmezésben használom, és nem a kivétel alapján:

Olyan gyakorlati készségek kialakítására törekedtek, amelyek mások meggyőzésére akkor is lehetőséget nyújtanak, ha nincs igaza

A hasznosság kezdett jelentőssé válni, a retorikából (szónoklattan) erisztika (vitatkozás művészete) lett, ahol már a győzelem a fontos, és ennek elérése érdekében minden eszköz megengedhető.

Ordnassac 2010.08.05. 12:46:08

@török gábor: feltöltöd valahova a beszélgetést? :-)

panelburzsuj 2010.08.05. 12:50:23

@[nick]:

A beszélgetés fogalmához az én olvasatomban leválaszthatlanul hozzátartozik az interaktivitás.

Őszentsége észosztani és hódoló pillantásokat besöpörni jár a korzóra, ha twitterezik, és nem beszélgetni.

Ami nem baj, csak szerencsés világosan tisztázni, hogy mi mire alkalmas, és mire nem.

A népszerűségnövelés eszközei diverzek, és napról-napra egyre többfelé ágaznak. A kommunikációs tanácsadás meg nem véletlenül komplex szakma, és nem "ez mindennek a teteje" Besenyő-nagypapis agyalás.

(Ha csak játszásiból agyviharkodunk, az persze más ... :)

lüke 2010.08.05. 12:52:50

@Szimba: @panelburzsuj:
ha angolból magyarba vitt értelmezésben, akkor legalább 18 szinonimája van, s azt csak a kontextus dönti el,
ezért nehéz a magasabb :) angol

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 12:54:44

@lüke: nem szoktam írásban ordenáré lenni - természetesen - szerintem, legalábbis értelmes partnerekkel. Aki ignorál, az ignorál, az ő dolga, én nem ignorálok senkit, legfeljebb elküldöm a pébe. :)

angyalföldi partizán 2010.08.05. 12:56:19

@bigapples: Júúj ,ezt nem tudtam.Most tájékozatlan vagyok,vagy hülye?Ne világosíts fel,majd eldönteném magam....

lüke 2010.08.05. 12:57:33

@Hepci:
mindenki magából indul ki, s ezen nehéz túllépni
(prsze szerencsés, ha Ters. Józsi Jenő az ember, akinek már rég három énje volt,mikor J.Attilának még csak kettő)

[nick] (törölt) 2010.08.05. 12:58:04

@panelburzsuj:
na, de a twitter interaktív.

A: hello.
B : @A hello.
A: @B mi újság. (ez válasz B-re)

és folytatódik a beszélgetés.

ebben az esetben

A: hello.
B: @A anyád!

akkor a beszélgetésnek vége szakad. és A csatornáján nem jelenik meg semmi.

Ordnassac 2010.08.05. 13:01:22

@panelburzsuj: teljes mértékben egyetértek.

panelburzsuj 2010.08.05. 13:04:53

@[nick]:

És a sok-sok hellóra visszasimogatni mennyivel kevésbé megterhelő, mint egy blog-kommentfolyamba vagy beleszólni, vagy nem?

(Ilyen értelemben persze, interaktív. Pontosan úgy, mint a csápoló kezekbe belecsapni, de csak óvatosan és mértékkel, nehogy lerántsanak a színpadról ... )

[nick] (törölt) 2010.08.05. 13:08:20

@panelburzsuj:
és mellette lehet kinyilatkoztatni, észt osztani. ebben az esetben van kifelé mutató link. amikor a 140 karakter a lead.

meg lehet személyes dolgokat is mondani. ekkor nincs link egyáltalán.

és mellette lehet a beszólást címkézni. így jön létre az össznépi real time csatorna. például lehetne egy #parlament csatorna.

www.youtube.com/watch?v=WRkYmx4A9Do

Diocles 2010.08.05. 13:09:26

@Ordnassac:

most olvasom, h a WAZ, amely tulaja a hvg-nek és a hírszerzőnek, tehát a libsi médiának, kivonul egész Kelet-Európából.
nol.hu/gazdasag/romaniai_reszesedest_adott_el_a_waz

Namármost Magyarország is Kelet-Európának tekintendő német szempontból, vagy Középnek?

Ha az előbbi, akkor Fellegi (ex)cége már fene a késeket :)

Ordnassac 2010.08.05. 13:15:56

@Diocles: Bodo Hombach Schröder első kancelláriaminisztere volt. :-)

Magyarországot a német sajtóban Kelet-Közép-Európához szokták sorolni.

Érdekes:

www.wuv.de/nachrichten/medien/axel_springer_will_kraeftig_in_osteuropa_investieren

lüke 2010.08.05. 13:22:10

@Diocles:
pénteken az egyik román bankvezér- osztrák- épp azt mondta, kihátrálnak
a románok mögött a fr+olasz tengely ott áll.

Diocles 2010.08.05. 13:24:53

@Ordnassac:

az Axel Springer ká-európában egyesült a Ringierrel, Magyarországon viszont túl monopolhelyzetben lennének, ezért a korábbi infók alapján minimum a Népszabadságot el kell adniuk, h rábólintson a frigyre a GVH.
Eladhathatnák persze még a Blikk-ket is, de az nyereséges, a Népszabadság meg full veszteséges.
(Hacsak meg nem veszik kilóra a GVHt, esetleg netán - ha szoci pártkatona a GVH-vezetés, amire van esély, hiszen ott még nem volt csere - rá nem bólint, h megtarthassák a Népszabadságot.)

a WAZ kivonulása is alapjaiban boríthatja föl a médiaviszonyokat, hiszen nem mindegy, h hova kerül a hvg+hirszerző heccpáros, ha innen is kivonul a WAZ.
(a cikk azt írja, h egész Kelet-Európából, tehát érdekes lesz, h innen is-é.)

panelburzsuj 2010.08.05. 13:27:26

@[nick]:

Nem vitattam, hogy fanklubok képzésére kiváló eszköz. "Imádjuk együtt Répássy Róbertet!"

De erre a Kubatovnak sokkal masszívabb műszerei vannk.

bigapples 2010.08.05. 13:28:51

@török gábor: Csak március óta olvasgatom többé-kevésbé rendszeresen a blogot, korábbi elemzéseidre való hivatkozástól nem kell tartanod.

Most néztem meg, kik írnak ide az első bejegyzés óta:

malacz69, balt, "is", ó jaj, lüke

Csak tudnám Ordnassac hogy a csudában maradt le az első blogbejegyzésről? :)

panelburzsuj 2010.08.05. 13:33:04

@panelburzsuj:

(Szóval összesében szerintem visszalépés a hálózati modelltől a hierarchikus modell felé. Hány vezér (személy, esemény, idea) többé-kevésbé állandó támogatására/imádatára van kapacitása egy-egy twitterezőnek? )

Ordnassac 2010.08.05. 13:33:33

@Diocles: a GVH-vezetés nem túl vészes. Nagy Zoltán 1998 óta elnöke a testületnek. Wallacher Lajos nem tűnik túl pártosnak, Gadó Gábor meg elmegy.

Ordnassac 2010.08.05. 13:34:06

*jav.: mármint elnöke a hivatalnak, nem testületnek.

Ordnassac 2010.08.05. 13:35:49

@bigapples: későn bukkantam rá az Index-címlapról. ;-)

Szimba 2010.08.05. 13:54:17

@porfelhő:

Jobblét? abban az értelemben, hogy szenderülök?:)))

Szimba 2010.08.05. 13:59:01

@panelburzsuj:

Ejnye!

Ezzel együtt szeretek veled vitatkozni. Nem akarlak meggyőzni, akkor ki a búbánatossal tudnék marakodni?:)

Szerelemféltésből ölt a rendőrgyilkos, és volt fegyveres gyakorlata, a legújabb hírek szerint. Az ilyen dolgok szerintem nagyon nehezen előzhetők meg.

Amúgy a rendőrségről nincsenek információim (biztosítás, fizetés, színvonal), csak a közkézen forgó sztereotípiák, meg a tapasztalat.

Szimba 2010.08.05. 14:01:13

@lüke:

:))))))))))))))))))))

Szimba 2010.08.05. 14:01:53

@Ordnassac:

Nem. Én is itt vagyok.:)

Szimba 2010.08.05. 14:14:14

@Ordnassac:

Ez olyan homokozós "bee, nem is játszom veled" sértődés.

Nem kaptak meghívót?! LMP meg nem is megy el?!

Sokkal jobb lett volna, ha úgy reagálnak, hogy Köszönik szépen, aztán elküldik a legfiatalabb, legkevésbé jelentős emberüket, hadd lásson ő is valami szépet!:))

Vagy megköszönik a meghívást, gratulálnak, de nem képviseltetik magukat. Majd megmagyarázzák, miért nem tartják jónak Sshmittet a posztra, vagy nem szólnak semmit.

Nem kell mindent kivinni politikai csatatérre.
A titkárnők lassúságát , meg a fene tudja milyen protokoll listák elkészülését - kicsinyesség.

mamacok 2010.08.05. 14:19:52

Offolnom kell, mert aggaszt... Arról mi a véleményetek, h OV morális kérdésekre akarja szűkíteni a népszavazás lehetőségét? Na, csak súgva: mi NEM morális, ha úgy veszem? A konstruktív bizalmatlansági indítványnak is lőttek. Na ja, ezek tán az utolsó lehetőségek a nagy vezér megbuktatására. Most már kezdem érteni, miért kell kommandónak védenie...

Ordnassac 2010.08.05. 14:22:43

@mamacok: az Schöpflin György véleménye, nem Orbáné. Pozsgaynak erről más a véleménye. Mindkettő tagja az alkotmányozó ötösfogatnak.

Kelecse 2010.08.05. 14:24:48

@török gábor: Én is megnéztem TG-t, igaz a neten. Obit már az Echo-n sem bírtam. Egy okoskodó talpnyaló. Mindent megmagyaráz és csak annyit kér az interjú alanytól, hogy helyeselje az ő elméletét. A Fidesz gyönyörűen alakította az őszi választást. A 10.000 feletti településeken teljes biztosítás. A kicsik meg nem is annyira érdekesek. Mert mindig csak retorikában vidékpárti. A megyei közgyűlések élére is legtöbbször a megyei jogú városok adják az elnökjelölteket, pedig ők nem is szavazhatnak a saját listájukra. Tényleg! Ha valaki nem szavazhat valahol, az még választható??????

Ordnassac 2010.08.05. 14:26:11

@Szimba: halkan jelzem: a parlamentben képviselettel rendelkező pártok meghívása az egyik első lépés szokott lenni ilyen jellegű program esetében (a diplomáciai testület tagjainak, illetve más országok államfőinek meghívásán kívül). Egy ilyen esemény előkészületében a meghívókat nem egy nappal előtte küldik ki. Az időpont (aug. 6.) meg nem tegnap vált ismerté.

Normális helyen ezért a protokollfőnök masszív büntetésre számíthatna...

mamacok 2010.08.05. 14:26:37

@Ordnassac: Bocs, akkor pontatlan voltam. A tényen, azonban, nem változtat, hovatovább tényként hangzik el, és akkor, általában, jól meg is szavazzák a pártközpontban.

Ordnassac 2010.08.05. 14:28:21

@Kelecse: ha jelölik valamelyik listán, akkor igen. Igaz, adott illető nem szavazhat majd magára, mivel olyan helyen szavaz, ahol nincs megyei közgyűlési szavazólap.

Ordnassac 2010.08.05. 14:29:12

@mamacok: kiderül. Schöpflinnel más témával kapcsolatban pl. Balsai István nem értett egyet (konstruktív bizalmatlansági indítvány megszüntetése).

mamacok 2010.08.05. 14:32:18

@Szimba: Hát, az a terrorelhárító bagázs

panelburzsuj 2010.08.05. 14:33:05

@Szimba:

Nem volt egyedül - mondod.

"A rendészeti szakközépiskolásnak nem volt fegyvere."

www.alsoors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=604:lovoldozes&catid=2:frisshirek

Hányszor kell kérdeznem: mekkora biztonsággal intézkedhet egyetlen rendőr az éjszakában az országút szélén?

Kelecse 2010.08.05. 14:39:28

@Ordnassac: Köszi a segítséget! Ezt sem tartom egy fair játéknak. Ha valahol nem szavazhat, akkor ne legyen válaszható sem! De hát én akkor szeretem a világot ha kerek!

Szimba 2010.08.05. 14:44:51

@Kelecse:

Az tetszett, amikor azt mondta TG, hogy joga van rosszul látni!:)

Kelecse 2010.08.05. 14:47:19

@Szimba: Nem kell neki bemutatni Obit! Gábor meg szelíden mondta a magáét.

Ordnassac 2010.08.05. 14:48:19

@Szimba: @Kelecse: Obersovszky nem volt a helyzet magaslatán ma, de azért láttam már nála alapjáratban rosszabb újságírót is...

Szimba 2010.08.05. 14:51:50

@panelburzsuj:

Ha lett volna fegyvere, akkor sem tudott volna mit tenni, sőt, feltehetően, amikor előszedi, őt is lelöbi a támadó.
Gépfegyveres támadás volt ugyanis, és sorozatokat lőtt ki az illető férfi, aki később öngyilkos lett.

Nem igazán értem, hogy miért kérdezed a rendőr biztonságát akár nappal, akár éjjel, és akármilyen terepen. Ugyanis ezért mehetnek jóval korábban nyugdíjba. Ez ugyanúgy, mint a tűzoltóé, a fertőző osztályon dolgozó ápolónőé, orvosé és még sok más szakmáé nagyon veszélyes.

Ezért kapnak kiképzést, ezért hordanak fegyvert, és felteszem, hogy erre felhívják a figyelmüket.

Ha arra gondolsz, hogy Magyarországon nincs elég rendőr, nem kapnak megfelelő fizetést, nincs a rokkantságuk, haláluk esetére komoly pénzbeli végkielégítés a családjuknak, akkor arra nem tudok válaszolni, mert csak feltételezem, hogy ez , sajnos, így van.

Írdd inkább, mit hiányolsz, hadd okosodjak!:)

Szimba 2010.08.05. 14:55:03

@Ordnassac:

Ez is igaz. Ha a protokollfőnök fegyelmit kapna, vagy elbocsátanák, az megoldaná a helyzetet. Tartok tőle, hogy ez nem fog megtörténni.

Mindenesetre, nem hiszem, hogy Fideszék azt a korty pezsgőt akarták megspórolni a saját politikusaiknak!?

Szimba 2010.08.05. 14:58:34

@Szimba:

írd (dupla felszólító módot alkalmaztam:))

Szimba 2010.08.05. 15:00:53

@manyike:

Már láttuk, hallottuk.

Egy megjegyzésem van még: TG süni haja elöl mintha ritkulna. Ez szerintem a kommentjeinktől van.

Ordnassac 2010.08.05. 15:08:45

@Szimba: a normál esetre arra akartam utalni, hogy fene tudja, hogy ez most normális eset volt-e. Lehet, hogy igen és a protokollfőnök akart így bevágódni a főnökeinél, de sajnos azt sem tartom kizártnak, hogy ennyire fontos az ellenzék jelenléte ezen a rendezvényen a mostani vezetésnek...

Ordnassac 2010.08.05. 15:12:28

@Szimba: magyarul nestrot10, kündü és az állandóan valamely kormánypárt/beli politikus nevével machináló kommentelő lenne TG titkos fodrásza? :-P

ssi 2010.08.05. 15:16:22

még a szakemberek véleményes is erősen megoszlik - ebben is
talán célszerű az arany középút és biztos tartalék, mozgástér és biztonság

"Nem ragaszkodik mindenáron a jövő évi 3 százalékos államháztartási hiányhoz a kormány - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter nyilatkozatából.. ..ha az unióban átlagosan 7 százalék körüli az államháztartási deficit ..."akkor nem fogunk megszakadni, hogy 2,8 százalékos hiány legyen jövőre"(Hír TV)
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=113262

@Szimba: nem mindenki látta-hallotta + fotó, élőkép itt a blogalbumban :-))

Szimba 2010.08.05. 15:17:08

@panelburzsuj:

index.hu/bulvar/2010/08/05/lehet_hogy_volt_kapcsolat_a_rendorgyilkos_es_aldozata_kozott/?rnd=57

Ez az általam olvasott utolsó hír. Egy 48 éves férfi lőtte le a rendőrt szerelemféltésből.

Ezt nem lehet kivédeni fényes nappal a belvárosban sem.
Az, hogy a kocsiban űlő fiatal férfi is meghalt, a többiek megsérültek, a gépfegyverből leadott sorozatnak köszönhető.

Ez a rosszkor, rossz helyen tipikus esete.

Szörnyű.

Szimba 2010.08.05. 15:19:56

@Ordnassac:

Én magamat sem vonnám ki ebből a műveletből:)
Szinte látom, amint TG olvassa sorra a hozzászólásokat, és minden off-nál egy szál haja csendesen kihull.

Fideszbirka 2010.08.05. 15:21:47

@Ordnassac: Kormánypárt nevével machináló...

:DDDD

Átverés! 2010.08.05. 15:26:43

@nyünyüge elolvastam a cikket valóban jó és érdekes.
Azt a tanulságot szűrtem le belőle, hogy Mo.-on csak egyetlen személy lehet "hajlathatatlan".

Mindenki másnak kuss!

Ordnassac 2010.08.05. 15:27:20

@Fideszbirka: nem így gondoltam! :-) Arra gondoltam, aki Pintér, Bánki Erik, OV és még nem tudom kiknek a nevével szórakozik...

Ordnassac 2010.08.05. 15:28:20

@Szimba: valahol írta, hogy egész jól szórakozik az offokon. Amennyiben nem, akkor a fő bűnös én vagyok. :-D

Ordnassac 2010.08.05. 15:29:00

Amúgy ebből a protokollbakiból lesz még szerintem apró politikai csetepaté...

Fideszbirka 2010.08.05. 15:30:25

@Ordnassac: Az király, hogy Matolcsy ki akar tartani a pénzügyi függetlenség mellett, de ezzel kapcsolatban azért nekem volna két észrevételem.
- Ha a pénzügyi függetlenséget prioritásnak tekintjük, akkor el fog jönni az a pillanat, melyet Bogár László már megjósolt nem egyszer. Körülbelül a felvett hiteleink ősszegénél egy nagyságrenddel nagyobb törlesztést fizettünk már vissza, és még mindig van tizenhétmilliárd a nyakunkon. (Fejből idézek, lehet nem teljesen egzakt.)
Ha ezzel nem kezdünk valamit, az életben nem lesz pénzügyi függetlenség. Soha.
Mielőtt pedig bárki felhorkanna hogy úristen, a lengyelektől Dél-Amerika pár országáig egy sor helyen megoldották már ezt a problémát, csak nálunk szent tehén.
Mondjuk világos, hogy ennek nem lehet nekimenni addig, míg a nemzeti jövedelem leszivattyúzására szolgáló másik két mechanizmus (bankok, multik) nincs megnyugtató, mindkét fél számára elfogadható, hosszú távon is stabilnak tekinthető módon rendezve. (A "mindkét fél számára megnyugtató módon" kitétel egyben burkolt felhívás is, hogy ne tessenek má' sivalkodni ho' elmenekül a külföldi tőke, kösz.)
- Másik észrevétel: Milyen alapon beszélünk egy olyan országban a pénzügyi függetlenségre való törekvésről, ahol államilag kanonizált cél a pénzügyi (monetáris) függetlenség megszüntetése az Euro mielőbbi bevezetése útján??????
Vagy az jelent valamit, hogy Orbánék erről oly sűrűn nem szólanak? (Remélem igen.)

panelburzsuj 2010.08.05. 15:32:50

@Szimba:

"Egy 48 éves férfi lőtte le a rendőrt szerelemféltésből."

A cikkben világosan benne van, hogy helyben és a sajtóban is megindultak a vadabbnál vadabb feltételezések, magyarázatkeresések, pletykák. Amelyekből egy az általad itt már kész, igazolt tényként közölt szerelemféltési história.

Tényleg nem látsz érdemi különbséget a "így is lehetett" és a "biztosan így volt" között?

Megrettentesz.

Fideszbirka 2010.08.05. 15:38:52

@Átverés!: Ha kialakul az az autokratikus rendszer, mely miatt naponta aggódtok egy kicst hogy megkönnyebbedjetek, és Dicsőséges és Szeretett Orbán Viktor rosszul kormányoz, akkor Dicsőséges és Szeretett Orbán Viktort egy forradalom (nem fülkés, valódi) fogja elkergetni.
Szóval nemtom mit kell aggódni. A nép végül ledobja láncait, mint Monica Bellucci a textílt, hogy öröm nézni.
Ha meg nem alakul ki az elnyomás, és kiderül hogy a jajongás meg a rettegés freudi frusztráció volt a kedves kommentelők részéről, akkor meg hol a gond?

Bent a buksiban? Hmmm.

Fideszbirka 2010.08.05. 15:51:58

Nem feltétlenül a rendőr halála kapcsán említem (mielőtt valaki kegyeletsértéssel vádolna) hogy nem volt az buta elképzelés szerintem, mikor még a világ egy sor fegyveres ereje, pl az amcsi hadsereg is úgy működött, hogy a homokosokat nem vették be, mivel kockázati tényezőt jelentenek.
Ez nem abból adódik, hogy ők kivel szeretik és hogyan, mert attól még el tudja egy hapsi húzni az elsütőbillentyűt, hogy nőkkel szexel, férfiakkal, esetleg fülesbaglyokkal, ez indifferens.

Ellenben a homoszexuálisok kapcsán közismert tény, hogy nagyobb fokú náluk a promiszkuitás mint aheteróknál, sűrűbb a partnercsere és rövidebbek az ún. tartós kapcsolatok. ez alapvetően az ő dolguk, de ebből adódóan
- több zűrös ügyük lehet (féltékenység stb.)
- könnyebben zsarolhatók

Természetesen nem azt javaslom, hogy a homokosokat (szándékosan nem írom hogy meleg, mert a meleg az a tirrén tegenpart például) tiltsuk ki a fegyveres erőkből, de tán bele kéne venni a szolgálati szabályzatokba azon olyan dolgokat, mint a tisztességes és tisztelhető magánélet, a házastársi/partneri hűség, a mundér kapcsán elvárható, feddhetetlen magánélet stb.
Aki nem felel meg, annak meg köszi, és éljen meg a versenyszférában.
(Természetesen ez vonatkozik heterókra is, nem illik pl szexre kényszeríteni a titkárnőt meg a kantinos puncit a laktanyában stb.)

Szimba 2010.08.05. 15:52:17

@panelburzsuj:

Nyilvánvaló, hogy ez még nem a nyomozás eredménye. De mégis miért lőtte volna le más azt a nyomorult fiatal rendőrt? Politikai okokból?
Nevetséges.

Ha mégis, akkor ki fog derülni (remélem).

Egyébként nem értem, mi a bajod ezzel az üggyel.

A rendőrség felkészültségéről, felszereltségéről, hatékonyságáról nagyon sokat lehetne elmondani, ami nem éppen kedvező.

Ugyanakkor a hatékonyságukat nem egyes, különleges esetek alapján kellene felmérni. Nyilván ez is jellemző, de talán nem általános az egész állományra?

Az MSZP-nek sem kellett volna ebből az alkalomból a Fideszt számonkérni, de a Fidesznek is túl nagy volt a mellénye, amikor marhaságokat mondott arról, hoyg hány hét alatt tesznek rendet.

Az ilyesmi pénzkérdés is, a rendőrkiképzés minőségének a kérdése is, és a vezetők szervezőképességének, hozzáértésének, bátorságának is a függvénye. És nem lehet hetek alatt eredményeket elérni.

panelburzsuj 2010.08.05. 15:53:05

@Fideszbirka:

Elnyomás? Riszálás.

A kalapját fönnhagyhatja a Dicsőséges és Szeretett.

www.youtube.com/watch?v=WJ5aNftth5I

Ordnassac 2010.08.05. 15:58:09

@Fideszbirka: Spártában pedig egy hadtestbe rakták őket, mert a szerelmükért többet voltak hajlandóak megtenni.

Ami az amerikai hadsereg és a homoszexuálisok kapcsolatát illeti: a "Don't ask, don't tell" szabályt biztosan ismered. Na, ezt fogják hamarosan feloldani. Az amerikai hadsereg vezetése szerint semmilyen hátrány nem éri a hadsereget ezáltal.

Fideszbirka 2010.08.05. 15:59:33

Ja, és ha már a rendőrök, akkor egy rohadt nagy OFF következik:

Debrecenben, a Főnix csarnok mögötti területen került megrendezésre az elmúlt két napban a rendőrmotorosok találkozója. ez abból állt, hogy le voltak rakva bólyák, kifeszítve szalagok, és a motorosok meg néhány autós is, szlalomozgatott meg ilyesmik. Akiket én láttam a szolgálunk és védünk csapaton túl: németek, oroszok, lengyelek, svájciak, osztrákok, talán szlovákok, hollandok biztosan, meg britek ahogy emlékszem. Komolyan, annyiféle rendőr volt a környéken, hogy szerintem elköltöztek a megyéből a bűnözők egy időre.

Na mit gondoltok, ki biztosította a rendezvényt, ki őrizte a parkolót, ki csekkolt a beléptető pontnál?:)
A Magyar Rendőrség?
Neeeeem.:)

Kiadták a melót egy biztonsági cégnek privibe. Ott mozgott vagy tíz ország yardja ki-be, és azt látták, hogy a helyi testvérszerv arra nem képes, hogy lebonyolítsa a rendezvényt.
Van ilyen ország még a földön?

Fideszbirka 2010.08.05. 16:07:51

@Ordnassac: Spártát felejtsd el. A spártai nevelési rendszerben az állam direktben támogatta homoszexualitást, az ifjaknak harminc éves koruk környékéig kb esélyük nem volt nőhöz jutni.
Mindenki Athént cikizi h vérbuher volt, oszt a nagy hős spárta se volt különb.:))

Ami meg az USÁ-t illeti, egy olyan országban, ahol perbe lehet fogni a Washington Redskins nevű amcsifoci csapatot, merthogy állítólag rasszista a neve (egyébként a nevet egy harmincas évek-beli, indián edző kedvéért vették föl, tiszteletből) egy olyan országban, ahol ha előre engeded a nőt az ajtóban, akkor bajod lehet szexuális megkülönböztetésért, nos egy ilyen országban miként merné tartani magát a sereg az elveihez?:DDD

Majd akkor nézd meg, mikor Amerika kiheveri a manapság divatos Political Correct téboly utóhatásait.:)

Fideszbirka 2010.08.05. 16:08:52

@panelburzsuj: Megtekintettem Kim Basingert (megint).

Ha egy mód van rá, én ugyanezt a Viktor előadásában soha nem szeretném látni:)

sárkányfő 2010.08.05. 16:09:37

www.hirszerzo.hu/cikk.matolcsy_magyarorszag_nem_ragaszkodik_mindenaron_a_28_szazalekos_deficithez.161450.html

"Matolcsy: Magyarország nem ragaszkodik mindenáron a 2,8 százalékos deficithez"

Remek. A mai nap másik fontos nyilatkozatából azt is megtudtuk, hogy a reformokhoz sem ragaszkodnak... pompás.

Országot vezetni, pláne modernizálni nem tud és nem is akar Orbán, de egyvalamihez kétségtelenül jól ért: a legnagyobb baromságokat is elhitetni csőlátású híveivel. Most pl. képes "szabadságharcnak" beállítani azt, hogy növelni akarja a hiányt, azaz növelni az államadósságot, azaz növelni a függőséget. Ugyanis aki adós lesz, szolga lesz, ezt már a nagymamám is tudta, de hát IQ 50 fölött ez amúgy is elég evidens mindeninek.
Ez az önsorsrontás szabadsága, az eladósodás szabadsága, a függetlenség további csökkenésének szabadsága, az az idiotizmus szabadsága.

Fideszbirka 2010.08.05. 16:14:21

@lüke: Mhm, fasza országok lehetnek.

És ott is úgy megy mint nálunk, hogy bent ül a baka a laktanyában gépkarabéllyal az ölében, a bejáratnál meg gumibotos biztiőr posztol, mert egyszer valamelyik HM-es nagykutyának jó buli volt kiszervezni az objektumvédelmet?

Én mikor ezzel először találkoztam, fél napig röhögtem. Kínomban.

Ordnassac 2010.08.05. 16:21:24

@Fideszbirka: a DADT nem egészen elv, hanem politikai realitás volt, amikor behozták 1993-ban. Érdekes lenne megnézni, hogy mennyiben változott a hadseregbe jelentkezők száma.

Persze mindig alkalmas "Totschlagargument" az amerikai helyzet egyes durva kilengéseit felemlegetni, azonban ezekből az ügyekből (néhány kivételtől eltekintve) nem lesz a végén semmi. A Redskins-ügynél is elkéstek a pert kezdeményezők (akik amúgy maguk is indiánok voltak, a vezető pl. cheyenne indián volt).

lüke 2010.08.05. 16:24:04

@Fideszbirka:
miért ?szerinted ki megy katonának?
s az Uraltól keletre, mi van?
s az Oderától?

tölgyes 2010.08.05. 16:25:53

@ó jaj: Mi az hogy modernizálni?? Bár az elmúlt 8 évben csak megközelitően ennyire vezették volna az országot.

Szeretném ismét felhívni becses figyelmét arra, hogy az MSZP és Gyurcsány az adóinkon felül 18.000 milliárdot kúrt el.. és a GDP arányos hiányt 53%-ról 80 % köré emelte..Vagyis úgy 27%-kal növelte a gazdaság teljesítőképességéhez képest az adósságot.. vagyis úgy 27%-kal nőtt gyorsabban az adósság mint a gazdaság.. Ehhez képest jó volna ha csendesebb lenne, akkor nem derülne ki, hogy az 50-es IQ a maga számára csak megközelíthetetlen édes..édes álom.

Ordnassac 2010.08.05. 16:26:38

@ó jaj: biztos én vagyok a figyelmetlen, de nem 3,8%-ról volt szó? Vagy az csak az idei évre vonatkozott?

tölgyes 2010.08.05. 16:29:38

@Ordnassac: No és mi lesz azzal a 20-22 állammal, ahol még ma is büntetik az azonos neműek együttlétét, még akkor is ha azt a saját lakásukban elsötétített szobában csinálják.

Fideszbirka 2010.08.05. 16:37:00

@Ordnassac: A hadseregbe jelentkezők száma azért is változott, mert manapság már orrba-szájba toboroznak, utcákon meg iskolákban meg mindenhol,hogy legyen elég tagja az expedíciós erőknek.

A Redskins üggyel még futnak a fleperesek egy kört, tehát még nincs döntés asszem, pedig nagyon rühelleném ha a kedvenc NFL csapatomat Washington Native Americans néven kéne emlegetnem.:))

Ordnassac 2010.08.05. 16:38:21

@tölgyes: mármint az USA-ban? Vagy a világban? Utóbbiban tudom, hogy van talán hét olyan ország, ahol halálbüntetés jár érte. Remélem egyszer ennek is vége lesz.

Mielőtt felmerülnek kérdések: heteroszexuális vagyok.

Ordnassac 2010.08.05. 16:38:59

@Fideszbirka: nem, a Legfelsőbb Bíróság már elutasította a kérelmüket.

Fideszbirka 2010.08.05. 16:40:01

@lüke: ??
Ki megy katonának?
Hát gondolom aki érez rá elhivatottságot.
Pl én mennék szívesen, ha még bírná a terhelést a térdem.
Vagy szerinted katonának hülyék mennek?:)
Egyébként ha a kormányt egy kicsit is érdekelné a nemzetvédeelem, akkor pl belengetné hogy szolgálati lakás, oszt tízezrek jelentkeznének, gondolom.

Fideszbirka 2010.08.05. 16:40:42

@Ordnassac: Erről nem tudtam, de hála istennek.

Ordnassac 2010.08.05. 16:44:09

@Fideszbirka: csak hát miből?

Te jobban belelátsz: még mindig olyan legendásan elavult a fegyverzet, mint ahogy katonaviselt ismerőseim mondják?

sárkányfő 2010.08.05. 16:45:38

@tölgyes:
Nemcsak ezen a fórumon, de tán az egész interneten nincs még egy ember, aki annyit hazudozna, gátlástalanul, mint te. Nestro10 meg Stratez legalább csak beírja minden poszthoz a hülyeségeit és tovább áll, de te, trollherceg, te 7/24 ontod mániákusan a hazugságaid. És még büszke is vagy rá, pedig inkább süllyednél el szégyenedben.

Már sokszor kértem korábban, amíg olyan hülye voltam, hogy komolyan vegyelek, hogy adj linkeket, amelyek igazolják az állításaid. persze nem adtál. kerestem én, nem találtam.hazudsz ahogy a csövön kifér. sulykolod mit egy mániákus a 18.000 milliárdod, de linked az nincs rá, de ha lenne is, mindenki tudja,hogy egy adat önmagában nem mond semmit, tehát aki egy adatot emel ki, és hangoztatja folyton, az csak manipulálni akarhat. sulykolod, hogy felment X%-kal az adósság, ami persze nem annyival ment fel, de részben igaz, de közben magasról leszarod, hogy közben európa összes országában ment fel az adósság, mivel egy olyan csekélység, int az elmúlt 80 év legnagyobb világgazdasági válsága, betett.

igen, a medgyesi-gyurcsány kormányok is elkúrták, ahogy ezt neked 5 percenként ki kell írnod magadból, mert beteg vagy. na és? így van, ez is bejátszott. megjegyzem orbánék is megszavazták az ősbűnt, a 2x 100 napos progikat, meg ígértek 14. havi nyugdíjat, ott fúrták a eü reformot ahol tudták, stb, szóval morális felelősségük egy cseppet sem kisebb.

ha neked őszintén az államadósság fájna, és nem csak ürügyet keresnél beteges vágyadra, hogy szidhasd a komcsikat, szóval ha ha valóban fájna, akkor most te tiltakoznál a leghangosabban a fidesz adósság-növelő tervei ellen. persze kurva nagy kussban vagy, sőt, még mindig a régi nótád szajkózod katatón módon.

de mindez tök mindegy,mert arról írtam,hogy jövőre növelni akarják az államadósságot, és ennek már semmi, de semmi köze medgyesihez meg gyurcsányhoz, legfeljebb olyan beteg elmében, mint a tied. pláne, ha figyelmbe vesszük bajnai eredményeit, aminek köszönhetően, orbán által is elismerten stabil és kiegyensúlyozott gazdaságot kapott orbán, európa egyik legkisebb hiányával. ja, ezt nem hajtogatod naponta 100x, mert akkor nem kapnál fizetést.

az 50-es IQ-t meg ne emlegesd te szerencsétlen agyhalott barom, ugyanis akár én írom le, akár más, a több adósság az bizony nagyobb függőség, ezt mindeni tudja, mivel elég evidens, kivéve téged, aki beleőrültél a komcsi-gyűlöletedbe és orbán-imádatodba.

sárkányfő 2010.08.05. 16:47:30

@Ordnassac: idénre akarták kiharcolnia a 3,8%-nál nagyobb hiányt, ami nem sikerült. jövőre a 2,8% volt betervezve bajnaiék által - és jóváhagyva brüsszel által -, de ebből is folyton ki akartak/akarnak bújni.

tepes 2010.08.05. 16:48:57

@Ordnassac: Az csak az ideire. A nyilatkozat arról szólt, hogy nem szakadnak meg a 3%-os jövő évi hiány tartása érdekében.
Miután becsúszott 280 alá a Ft/EUR, éppen itt volt az ideje egy újabb verbális intervenciónak...

Ordnassac 2010.08.05. 16:50:49

@ó jaj: @tepes: köszönöm a válaszokat, így már világosabb a számháború. A következményeket meglátjuk.

porfelhő 2010.08.05. 16:54:51

Úgy gondolom, nem kellene a pártoknak politikai csatározást vivni e sajnálatos ügy kapcsán. Azt találom furcsának, hogy egymagában járőrözik a rendőr a balatoni éjszakában. Meg egyáltalán bárhol az országban. Miért nem viselnek golyóálló mellényt. Ezek a fegyverrel felszerelkőzött magányos gyilkosok talán a legveszélyesebbek.

Fideszbirka 2010.08.05. 16:55:01

@Ordnassac: Amit vesznek az nem elavult, csak alig vesznek valamit.
A honvédelmet le lehet szarni minden kormánynak, mert azt észreveszi a pógár ha nincs áram, nincs orvos vagy nincs kenyér a boltban, de hogy a sereg semmit nem ér az nem derül ki a következő háborúig, csak néhány NATO feddésből, ezt te is tudod.

Magyarországon speciális módját választották az elavult haditechnika megoldásának - kijelentették, hogy maguk a fegyvernemek avultak el. Tehát nem kell többet ágyú, tank meg aknavető, ez vezetett odáig, hogy szép hazánkban van összesen kettő darab ún. könnyű vegyes dandár. Ez kb a szárazföldi haderő. Ez durván húsz kilométer széles arcvonal lefedésére elég, ha tehát az ellenség elég fifikás és harminc kilométer széles frontot nyit, akkor helló.:))))

(Kérés: NEEEEEEEE!!!!!!!! Előre is könyörgöm a tisztelt kollektívához, hogy ezeket a "majd a NATO megvéd" izéket neeeeeeeeeeeee!!!)

lüke 2010.08.05. 16:55:42

@Fideszbirka:
lengesse nagy flepnin: 40 éves korban a nyugdijat
és a Szilvásy féle főorvosokkal jó ellátást!
s tőlem még a Nato kiképzést is Máltán vagy Olaszo-ban, sőt az USA közepén
oszt rajta:)

Ordnassac 2010.08.05. 16:59:07

@lüke: Málta... istenem, életem legjobb nyaralása volt ott. Elnézést a magánoffért! :-)

Fideszbirka 2010.08.05. 17:01:21

@porfelhő: A tépőzáras, elviselhető súlyú kevlár elég drága. Ha minden rendőrnek vesznek egyet, akkor kevesebbet lehet sikkasztani.

tölgyes 2010.08.05. 17:03:19

@Ordnassac: A jövő évről van szó.. akkorra 2,8%-ot írtak elő.. amit azonban az euban senki sem tart be..:)

lüke 2010.08.05. 17:07:09

@tölgyes:
csak milyen GDP-nél, s milyen minőségű gazdaságnál
sok hűhó semmiért, előre

[nick] (törölt) 2010.08.05. 17:07:34

@panelburzsuj:
oké, de a visszasimogatás egyik módja a twitteren követés. ha valaki folyton azt mondja egy politikusnak, hogy "jaj, te vagy a kedvencem", akkor legfeljebb követi, és kész. és ha elmondja, hogy jaj, őt követi a híres ember, akkor ezért egy másik is udvarol a politikusunknak, akkor legfeljebb azt is követi. és teheti ezt mindaddig, amíg nem mondják azt elég sokan, hogy ez a fazon mennyi birkát követ. de azért nem mondják, mert a twitter a nyájösztönre épít, de a politika is arra épít. de egy politikusnak ez legyen a legnagyobb baja, hogy túl sokan udvarolnak neki.

szóval amikor kijött a twitter, akkor nekem az ugrott be, hogy a politikusnak ideális. ő a szellemi vezető, és akkor kövesse a nép. brutál fasiszta eszköz. persze lehet viszont követni, ettől azért mégsem annyira fasiszta. szerintem 80/20 follower/following arányt érdemes tartani a jobboldalon, a balosoknál meg 50/50 arány kell. szóval lendvai ildikó lennék, akkor twittereznék, és viszont követnénk boldog-boldogtalant. mutatnám, hogy milyen jó fej vagyok. és minden nem bántó felvetésre válaszolnék, persze a stáb.

a facebook szerintem hülyeség direkt politikára. lájkolják orbán viktort 10 ezren, és akkor mi van. a real time követés esetén ez a szám már brutál erős, mivel általában azok használnának ilyesmit, akik pletykásak, és tovább adják. orbán viktor azt mondta a twitteren, hogy bakfitty, akkor azt elég sokan tudják meg, mert a követők pont ilyenek, hogy erre rá vannak mozdulva. és ebbe a körbe esik a média ugyebár, aki ebből él, hogy megírja: bakkfitty.

szóval a leghatékonyabb netes kommunikációs eszköz a mikroblog szerintem. a blog inkább információ közvetítésre jó, szóval ebből a körből inkább médiapolitológusnak való. a komolyabb elemzéshez persze hülyeség a blog, mert ahhoz megvásárolható e-book kell, szóval most már azért egyre inkább jön a micropayment, és az, hogy cikkenként fizess, vagy fizess elő. és akkor itt is az aktív előfizetéses modell a nyerő, tehát a szerzőnek írhatsz mailt, és akkor válaszol.

szóval ez a kulcsa annak, hogy ténylegesen online fizessenek. mert hiába írna török egy politológia könyvet pdf formában nem venné meg senki, vagy alig valaki. ha az annyira szuper a könyv, akkor nyilván torrenten, rapidshare, vagy akármilyen fájlmegosztó oldalon fenn lenne. és ezért. ha meg mégse olyan jó a könyv, akkor meg azért. szóval az e-book ebben a passzív modellben ráfizetés. nem is szeretik a kiadók. add ki papíron, azt nem lehet könnyen lemásolni. viszont ki vesz ma már papír könyvet.

szóval nyilván itt az exkluzív tartalomért lehet pénzt kérni, azért, hogy maga a szerző válaszol az előfizetőknek, és az már tetszik a népnek, és ezért fizet pár dollárt. és egyébként a szerzőnek is jó a feedback. most persze erre azt szokták mondani, hogy a magyar piac kicsi. kétnyelvű könyvet kell írni, magyarul, és angolul, és utóbbit nem árt lefodíttatni németre, vagy spanyolra. már ha nyugatra ír az ember. amerikának, és latin amerikának érdemes írni.

most persze itt az van, hogy építőipari vállalkozás azért olvassa törököt, mert úgy spekulál, hogy így majd jobban fekszik az állami megrendelésnél. szóval itt a média nem direktben az üzletről, és a piacról szól. szóval ezért van az, hogy itt csak a nézettség fontos. a jenkinél az is számít, hogy kik a nézők.

szóval a nézőszámot nem maximalizálni kell szerintem, hanem optimalizálni. minden társadalmi réteghez eljusson az üzenet. persze közvetve tud csak eljutni. szerintem a politikában is ez van. optimalizálni kell a szavazótábort, minden társadalmi rétegből kellenek támogatók.

Fideszbirka 2010.08.05. 17:07:42

@lüke: A magyar katonák jelenleg Cipruson misszióznak egy páran, az éden pl Afganisztánhoz képest.
Szerintem az se lehet olyan bitang rossz:)

Ordnassac 2010.08.05. 17:08:13

@tölgyes: igen, közben már felhomályosítottak. :-)

tölgyes 2010.08.05. 17:08:13

@ó jaj: Ön arról értekezik, hogy a kormány növeli az államadósságot....háborog. Ön azonban nem háborgott akkor amikor 8 éven át a kormány valóban növelte az államadósságot.. és most mi azért vergődünk, hogy valamiképpen kimásszunk abból a gödörből ahová az szdszizmus és gyurcsányizmus lökött bennünket.. Mert, hogy Ők löktek bennünket ebbe a gödörbe az tény.
Én elhiszem, hogy mint szenvedélyes maszopista nem szívesen olvassa, hogy az MSZP 53%-ról 90% köré vitte a GDP arányos hiányt, a munkanélküliséget megduplázta, a növekedést harmadolta és már a VÁLSÁG ELŐTT VÁLSÁGBA VITTE AZ ORSZÁGOT...Remélem 2-3 év elegendő lesz a rossz tendenciák megfordításához.

lüke 2010.08.05. 17:11:03

@lüke:
s jövőre már mindenki elfelejti, ezt a sok marhaságot
-mint a szlovák cirkuszt- s új előírások jönnek, új szreplőkkel
(vagy, mint a kuplerájban: kidobják matracot és a kurvák maradnak)

lüke 2010.08.05. 17:12:28

@Fideszbirka:
ENSZ rendfenntartónak is mindig mentek, a nagy lóvéért
Vietnam, Goln stb

tölgyes 2010.08.05. 17:12:36

@Ordnassac: Ja és azt tudja, hogy azonos nemű férfiak nem helytelenkedhetnek őfelsége hajóin???Az utasszállító hajókon se..:) A leszbikus szerelem szabad.. Háááát nincs igazság..:::)))

lüke 2010.08.05. 17:14:48

@tölgyes:
nem baj
az USA, Fr, Olaszo gazdasága hasonló a magyarhoz?

tölgyes 2010.08.05. 17:14:50

@tölgyes: Javítva: 53%-ról 80 % köré vitte a GDP arányos hiányt

lüke 2010.08.05. 17:15:39

@tölgyes:
a hajón nem, csak a Buckingham palastban

Fideszbirka 2010.08.05. 17:16:25

@tölgyes: Tölgyes úr, ne tegyen már tönkre lelkileg!!!!

Hát ha életében látott már videót, melyen a férifiak ... izé ... melegednek, illetve olyat, mikor két kellemes szőke cica... azért van különbség nnna.

Szerintem ha a Royal Navy az utóbbit nézi elnézőbben, az fejlett esztétikai érzékre vall.:DDDD

(Piros tizennyolc:))

tölgyes 2010.08.05. 17:16:46

@lüke: Az USA nem tagja az eu-nak.. az azonos mérce pedig sohasem árt..hiszen a jelenlegi rendszer úgyis a fejlettebbeknek kedvez.

tölgyes 2010.08.05. 17:18:03

@Fideszbirka: Akkor sincs egyenlőség!!! A fiúk már megint el vannak nyomva!:)

sárkányfő 2010.08.05. 17:23:26

@tölgyes: te szerencsétlen idióta vadbarom, ne hazudozz már rólam tovább mert úgyse hagyom, ha nem lennél saját paranoiáid és beszűkült egybites világod foglya, akkor már rég eljutott volna a látóidegedtől az agyadig az infó, hogy nem vagyok maszopista, mivel már ezen a fórumon is ezerszer szidtam őket, sőt kifejeztem óhajom hogy ne jöjjenek vissza, de persze egy olyan eltorzult agy, mint a tied nem képes felfogni, hogy ha valakinek nem tetszik a fidesz, akkor nem szoci. rettenetesen hülye vagy, kezeltesd.

agykárosodásod másik jele, a sok közül, hogy totális szoci-gyűlöltedben nem vagy képes felfogni, hogy attól még, hogy a medgyesy-gyurcsány kormányok elkúrták, attól még most nem lenne kötelező növelni a hiányt és az államadósságot, mivel bajnainak köszönhetően nincs vészhelyzet, sőt eu-i szint viszonylag kicsi a hiányunk, ha kicsit is, de nő a dgp, lassan - a világgal szinkronban - kezdünk kikecmeregni a világgazdasági válságból.

eközben te, akinek úgy fáj a korábbi adósságnövelés, orbán ugyanilyen terveire egy hangod sincs, és még csak nem is sül a bőr a képedről.

persze mindezt te úgyse fogod felfogni, mert alkalmatlan vagy rá.

lüke 2010.08.05. 17:27:57

@Fideszbirka:
nem kell Royal navy
csak Royal palast,Margaret hercegnő
meg a royal TG blog:) publikuma..........

tölgyes 2010.08.05. 17:31:19

@ó jaj: Látom kedves MASZOPOS BARÁTOM!!! már hozza a szókincsét..:)Nem szegyen maszoposnak lenni, nem kell tiltakozni.. Álljon ki értük mint a kémény..:)

No de a GDP arányos hiányt mégis csak a maszop növelte 53%-ról 80 % köré.. Régebben is hülyézni szokott amikor ezt leírtam és most is ezt tesz... de nem cska a GDP arányos hiány nőtt, hanem a munkanélküliség is megduplázódott.. a növekedés pedig előbb harmadára csökkent, majd mínuszba fordult..

Továbbá Orbán nem óhajtja a növekedést.. csak itt az a kérdés: Ön fizeti-e meg a z adósságot.. vagy az erőteljesebb növekedéssel lassan kinőjük az adósság növekedését.. de ez Önnek már 6 éve is túl bonyolult volt.:)

tölgyes 2010.08.05. 17:34:18

@tölgyes: javítva Pontosabban: Orbán sem óhajtja a hiány növekedését. Itt most az a kérdés, hogy a lakosság (Ön, én) fizeti-e meg a hitelt, vagy az erőteljesebb fejlődéssel lassan kinőjük.

Ordnassac 2010.08.05. 17:36:14

@lüke: royal TG blog? Akkor ezek szerint TG:

Gabriel Török, 1st Viscount Török of Szombathely in the County of Vas? ;-)

lüke 2010.08.05. 17:41:05

@Ordnassac:
jaj istenem magácska mindent
szó szerint vesz
te mondtad ennél sokkal rémesebb hangnem is van:)
de azért szép, hogy a Fideszbirka társunkat pont
aug. 2-n egy royal angel küldte ide:)

Ordnassac 2010.08.05. 17:42:15

@lüke: tudod, hogy ilyen magas labdákra lecsapok. ;-)

sárkányfő 2010.08.05. 17:43:47

@tölgyes: tudom,hogy beteg vagy, de érdekel egy beteg elme logikája, ezért kérlek magyarázd el nekem, hogy jön ki abból,hogy én azt állítom, hogy utálom a szocikat, és elkúrták a kormányzásukat és nem akarom őket többé kormányon látni,szóval ebből hogy jön ki az olyan agyhalottnak, mint te, hogy én maszopos lennék?

a hiányról: hazudsz, hazudsz, hazudsz.... íme egy cikk, amelyik szépen sorra is veszi:

www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100225-a-fidesz-es-az-mszp-az-elmult-nyolc-evrol.html

ebből a cikkbőlkiderül, hogy 18.000 milliárdról, amit te itt már vagy féléve elénekelsz, hazugsági világrekordot döntve, na erről még a fidesz sem beszélt soha. ők ezt állították:
"az ország adósságállománya 2002-ben 7965,4 milliárd forint volt, 2010-ben 20668,2 milliárd forint."

ez testvérek között is kb. 12.700 mrd, szóval te megszoroztad még a fidesz hazugságát is úgy 50%-kal. de még ez se igaz így ebben a formában persze, a többi a cikkből kiderül, nem is szólva arról, hogy ez csak egy adat a sokból,magában nem mérvadó. és persze: a világgazdasági válságot, bármennyire is fáj nyomorult fejednek, el kell ismerni, de azzal vigasztalhatlak, hogy meg ezzel együtt is nyugodtan tovább gyűlölheted őket.

"Továbbá Orbán nem óhajtja a növekedést" <- na ezt hol írtam, te hazug? biztos akarja, ki ne akarná, igaz refromálni már gyáva hozzá. azt írtam,hogy az adósságot akarja növelni,mert így is van, berakjam nyolcadjára a linket?

neked persze semmi linked, semmi érved, csak engem maszopozol, hát nagy barom vagy az tény.

Terniak 2010.08.05. 17:45:33

@Fideszbirka: "Kiadták a melót egy biztonsági cégnek privibe. Ott mozgott vagy tíz ország yardja ki-be, és azt látták, hogy a helyi testvérszerv arra nem képes, hogy lebonyolítsa a rendezvényt."

Hát igen, bár mindenki hajlamos megfeledkezni arról, hogy kb. 120 000 vagyonőr van ma hazánkban, és ha összeadom a rendőrség és a hadsereg létszámát, alig több mint a felét kapom ennek a számnak. Mindenki beszél a létszámhiányról, miközben huszonéves tapasztalat nélküli rendőrököt lőnek le, a tapasztalt öreg rókák dupla annyi fizetésért plázák biztonsági főnökei...

Ezen remélem változtatni fognak. Pl. a rendőrségi nyugállományba vonulás szabályainak módosításával...

[nick] (törölt) 2010.08.05. 17:48:43

@Fideszbirka:
rendőrök 40 évesen nyugdíjba mehetnek. mindenkinek biztonsági cége van. a rendőrszékházat is külső cég biztosítja, és egyébként a laktanyákat is.

sárkányfő 2010.08.05. 17:48:55

"A kormány nem töri össze magát, hogy jövőre 3 százalék alatt legyen a költségvetési hiány, jelezte a nemzetgazdasági miniszter"

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/05/matolcsy_folytatja_a_gazdasagi_szabadsagharcot/

több hiány az magyarul: nagyobb államadósság.

Ordnassac 2010.08.05. 17:49:11

@ó jaj: commons.wikimedia.org/wiki/File:Budvar-mug.JPG

Ki hűsítő nyugtató. Ér ez az egész annyit, hogy anyázz, mint hiányos fogsorú vendég a Mónika Showban? ;-)

sárkányfő 2010.08.05. 17:53:55

@Ordnassac: eh, igazad van, tudom magamtól is. hagyom magam provokálni egy hazudozó troll által, eh :(

máskor ne sört küldj, azt nem szeretem, inkább valami enyhe gyömölcsbort ;)

Terniak 2010.08.05. 17:57:28

@tölgyes: "Nem szegyen maszoposnak lenni, nem kell tiltakozni.. Álljon ki értük mint a kémény..:)"

Egyébként tényleg nem. Ha már az a post címe, hogy mélyen kell-e hallgatniuk. Az elmúlt 8 évben is rengeteg hasznos dolog történt, más kérdés, hogy politikailag nyilván ezek sokat vesztettek az értékükből sokak szemében.

Terniak 2010.08.05. 17:59:33

"saját valóságmagyarázatuk"

hát igen, az mindegyiknek van, jócskán...

Terniak 2010.08.05. 18:02:23

@[nick]: én ezeket egy fiatal piacgazdaság kezdő hibáinak tudom be. Lassan le fog ez tisztulni.

Nyilvánvaló, hogy egy közigazgatási szerv alaptevékenységét nem lehet kiszervezni. Különben minek a szerv? Nonszensz, hogy ügyvédi irodák írnak jogszabályokat (ezt egyébként a fidesz is fejezze be), nonszensz, hogy a katonák nem képesek ellátni őrszolgálatot stb. Egyszerűen nem mondtak ki alapvető elveket az elmúlt két évtizedben. Más országoknak évtizedek kellettek, hogy eljussanak ide, mi is el fogunk jutni.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 18:02:26

@tölgyes:
hülyeség ez a 18.000 milliárd. a pénz egy része nem lett lehívva, másik része meg tartalékolva van, illetve adósság lett belőle menedzselve.

én úgy emlékszem, hogy 2011-2012-ben 500-500 milliárd körüli összeget kell majd kamatként visszafizetni, tehát durván 1000 milliárdba került az államcsőd elkerülése, és az imf azért érezte magát nyeregben, mert úgy gondolta, hogy ilyen megszorítást úgyse vállal be kormány. orbán meg úgy van vele, hogy ennek a pénznek a felét beszedi bankadóként (két évig tart még), a másik felével meg növeli a hiányt, és akkor az lesz 5%. és az imf-nek azt mondhatja, hogy húzzanak haza.

az eu meg azt mondja, hogy milyen 5%, a konvergencia programban jövőre 3%-ot hazudtunk. erre azt mondja orbán, hogy oké, de azt egyrészt az előző kormány hazudta, másrészt meg nyugaton is magasabb a hiány. és itt két eset lehet. az egyik, hogy ezt az érvelést az eu elfogadja, és akkor leminősítések, és kamatemelés mellett fogja az állam a piacról finanszírozni a hiányt. erre spekulál orbán. a másik, hogy az eu beint, hogy nincs betartva a tervezett hiánycél, és megnyirbálja a támogatást. erre spekulál brüsszel. hogy pont jól jönnek a hülye magyarok, a kifizetéseket lehet csökkenteni. és szerintem a románok is ebbe a körbe lesznek, hiába állapodtam meg a valutaalappal, szóval szerintem ők is meg fogják szívni.

Terniak 2010.08.05. 18:04:17

@Fideszbirka: a két kellemes szőke cicára szavazok :-).

Bár, ha megkérdezed a nőket, ők lehet mást fognak mondani Neked a témáról...

Terniak 2010.08.05. 18:05:53

@Teremszolga: ami meg nem történt meg az elmúlt nyolc évben, azzal összefüggésben mindkét nagy párt vezetőivel elbeszélgetnék egyszer, hogy mi ki miatt állt le egyszer-kétszer...

Ordnassac 2010.08.05. 18:06:55

Volt ma már szó a GVH-ról:

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-370924

Tud valaki valamit Juhász Miklósról?

[nick] (törölt) 2010.08.05. 18:09:06

@Teremszolga:
szűcs erika 5 misiért követte az út a munkába program sajtóját. azt gondolná az ember, hogy ez a hivatal dolga.

Szűcs Erika a Magyar Nemzetnek azt mondta: kreatív újdonságokat hozó szellemi munkát végzett. Arra a kérdésre, hogy nem tartja-e magasnak a megítélt összeget, a korábbi miniszter azt mondta: "Egy szervizben 5000 forintos órabérért dolgoznak, én 5850-et kaptam".

és nincs bíróság, amelyik annulálná ezeket a szerződéseket. a fidesz is csak szövegel, mert ők ugyanígy talicskázzák ki a pénzt a kincstárból.

Terniak 2010.08.05. 18:09:13

még a posthoz.

Talán rosszul emlékszem, de annak idején Mór kapcsán is volt valami politikai vita, hogy lám-lám elment a kormány, a szocik idején rögtön előbújik a bűnözés.

sárkányfő 2010.08.05. 18:09:37

@Ordnassac: ne ez már alakul ;)

@[nick]: tetszik a szóhasználatod. a politikában abszolúte igaz Dr. House tétele: mindenki hazudik. (persze nem csak a politikában...)

tölgyes 2010.08.05. 18:11:10

@[nick]: Már hogy volna hülyeség a 18.000 milliárd..Nagyon is reális.. Ez nem csak a lehívott összeget jelenti, hanem azt is amit már korábban elkúrtak.. meg az eladott állami vagyonból befolyt és ugyan csak elkúrt bevételeket...Csak szépen nézzen utána és járjon a végéra.. és azt fogja mondani: nagyon visszafogott vagyok:)

Terniak 2010.08.05. 18:12:37

@[nick]: abban nem vagyok biztos, hogy "nincs olyan bíróság" amelyek ezeket semmisnek nyilvánítaná. Egyébként van, lényegében ezért teljesen felesleges az alkotmánymódosítás is a 98%-os büntetőadóval, mert a jó erkölcsbe ütközés miatt ezeket sikeresen lehetne perelni. EGyébként az ügyészség is felléphetne.

tölgyes 2010.08.05. 18:13:11

@[nick]: Ja és annak az államcsődnek az elkerülése kerül majd pénzbe, amit ők hoztak létre..azzal, hogy 2008 őszére már sikerrel elkúrtak 13-14.000 milliárdot.

panelburzsuj 2010.08.05. 18:14:36

@Ordnassac:

"Sólyom László szívén viselte a környezet védelmét és a nemzet egységesítését"

Egy einstandoló látható, egy gleischaltoló láthatatlan?

Sólyom mint nemzetegységesítő: ez valami tudatos ráfogás, vagy csak szimpla "leszarom, mit beszélek" ?

Diocles 2010.08.05. 18:15:33

@Ordnassac:

igen, és visszatérve a témára, szerintem a GVH döntése a Ringier-Springer fúzió ügyében legalább akkora botrányt, ill. feltűnést fog kiváltani, mint mondjuk a rádiófrekik ügye.
Azért nem mindegy, h mit kéne eladnia a közös cégnek, avagy megússzák.

Az volna a kérdésem, h - feltéve, h a szoci által kinevezett GVH-vezetés - lemutyizza, h a Ringiernek mégse kelljen eladnia a Népszabadságot, akkor milyen lehetőség van aztán?
Külön pikáns, h erről épp akkor fognak dönteni valszeg, novemberben, amikor a GVH elnöke távozik...

Lehet, h az lesz az uccsó döntése, h a közös cég megtarthat minden, noha egyértelműen monopolhelyzete van?

2010.08.05. 18:18:27

Pintért akarják a társai az alvilágból megbuktatni...annyira egyszerű! És persze, öngyilkos lett, akit megtaláltak...aha. Mert megijedt. Aha. Mert szerelemféltett. Aha. Hogy menjen minden hülye a 3,14csába, aki ábrándokat kerget arról, hogy van lelkiismerete egy maffiózónak, aki embereket öl!

Sólyom meg láthatatlan elnök lesz. sajnos, mostanában 1 éve is az volt...meg hogy lelkiismeretét Schmittnek is feléleszti...Na ez se kerek, még hogy Schmittnek van lelkiismerete...Muhahaha!

Szép estét egyébként!:)

Ordnassac 2010.08.05. 18:18:42

@Diocles: a GVH mostani elnökét Orbán Viktor nevezte ki még 1998-ban. ;-)

Amúgy láttad a neked linkelt Index-cikket? Ott azt mondta a helyi főnök, hogy marad a WAZ itt.

Ordnassac 2010.08.05. 18:19:14

@Ordnassac: pontosabban Orbán jelölte és Göncz Árpád nevezte ki.

sárkányfő 2010.08.05. 18:19:47

@tölgyes:
mire alapozod a 18.000-et, amikor még a fidesz is csak 12.700-at állított (mely szám is csúsztatás ráadásul) ?

Ordnassac 2010.08.05. 18:20:10

@Letícia: "sajnos, mostanában 1 éve is az volt..." <--- miért is?

Terniak 2010.08.05. 18:21:24

@tölgyes: mármint mi hat év alatt?

A bírósági perre gondol? Lehet, de viszonylag egyszerű megítélésű ügyekről van szó, ellentétben a Tocsik-üggyel, ahol alig volt precedens, mára letisztult a fogalom.

Plusz egy nagyon fontos érv. A mostani differenciálatlan szabályozás olyanokat is a hatálya alá von, akiknek semmi közük Szalainéhoz. A bírósági eljárásban éppen az a jó, hogy egyéniesít, a jogalkotás erre ilyen mértékben képtelen.

Terniak 2010.08.05. 18:22:40

@tölgyes: egyébként nem tudja véletlenül, hogy valahol elérhető már a Varga Mihály-féle csontvázjelentés?

Kerestem a fidesz honlapján, de ott nem találtam.

Fideszbirka 2010.08.05. 18:24:38

@Teremszolga: A 120000 vagyonőrrel kapcsolatban annyit, hogy nekem is van szép, keményfedelű biztonsági őr/testőr/vagyonőr szakmunkásbizim.
Tudom is, hogy mennyit ér a képzés.

Ami még ennél is többet ér: a fegyvervizsga. Ezen alkalommal először kitöltesz egy tesztlapot, aztán válaszolsz szóban elméleti kérdésekre (három perc), majd gyakorlati vizsgát teszel, ami abból áll, hogy lősz hármat a PA-val. Úgy előrefelé a lőtéren valamerre, ugyanis céllap nincs kitéve, mivel a feladat NEM értékelhető lőeredmény elérése, hanem a fegyver biztonságos kezelésének bemutatása. Magyarán hogy nem esik ki a kezedből, bele tudod tenni a tárat, el tudod húzni az elsütőbillentyűt, nem szarsz be a hangjától stb.
Komolyan, ennyi a feltétel, és ha ez a két dolog megvan, továbbá kiváltod a yardon a biztiőr igazolványt és belépsz a biztiőr kamarába, gyakorlatilag mehetsz mondjuk fegyveres pénzkisérőnek vagy őrnek, bankfiókba.

Szóval ha bankban vagy és rablás történik, az őrre figyelj mindenképp a szemed sarkából. Amíg van lőszere, nem vagy biztonságban.

És ilyen felkészült szakemberek őrzik a laktanyákat meg a rendőrpalotát. hihetetlen.

(A korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy a bizticégek kötelesek a munkatársaikat negyedévente lőgyakorlatra küldeni. Lehet, hogy ott el kell találni valami célt, nem tudom. De vannak kételyeim, azt kell mondanom.)

Diocles 2010.08.05. 18:25:51

@Ordnassac:

láttam, mégis mit mondanának az állásukért reszkető helyi főnököcskék? :)

Szerintem a német központ nyilatkozata az irányadó, miszerint minél hamarabb kivonulnak K-E-ből, persze megfelelő árajánlat esetén.

Ez felhívás keríngőre, ha mondjuk Fellegi akarja a hvg-t, viheti.

Ordnassac 2010.08.05. 18:26:16

@panelburzsuj: gyanítom Schmitt itt Sólyom határon túli magyarokkal kapcsolatos tevékenységére gondolt, mint nemzetegységesítésre. Ennyit még én is kinézek Schmittből, hogy ilyenkor legalább valamennyire érdekli, hogy mit mond. :-)

Ordnassac 2010.08.05. 18:26:59

@Teremszolga: tudomásom szerint nem hozták nyilvánosságra.

Fideszbirka 2010.08.05. 18:27:20

@Teremszolga: Természetesen én is a szőke cicákra szavazok:)))

sárkányfő 2010.08.05. 18:28:02

@Teremszolga: a fideszes csontvázjelentés épp olyan mint a szoci eü-i program.

talán hallottad a molnár lajos által leírt sztorit: tárgyaltak a szocik az szdsz-szel az eü programról, a szocik nem engedtek, a saját programukra hivatkozva. és mutogattak az asztalon egy vastag dossziéra... az szdsz-esek kérték, hogy akkor had lássák, legyen miről tárgyalni. na, azt nem... aztán az egyik szünetben egyik szdsz-es odament, kinyitotta, és belelapozott... üres A4-as lapok voltak :)

na ugyanez a fideszes csontvázjelentés is. van valamink, amire nagyon hivatkozunk, de nem mutatjuk meg... aha, üres papírlapjaitok vannak...

2010.08.05. 18:28:31

@Ordnassac: mert egy kanyi hangja nem volt a diktatúra ellen...és most sincs...:( Láthatatlan elnök majd ő lelkiismeretet ébreszt! Hogyan? Felhívja telefonon, hogy te Pali elmesélem, miből lettél te gazdag és hány szeretőd van/volt a hites asszonyod mellett, ha nem utálod el a x vagy z törvényt? Nem veszi észre, bár Pali fiatalabb mint ő, de egy szenilis pojáca, akiben a csip új vezérel, Vitya mit diktál? Komolyan, még elegánsan sem tud eltűnni se...Én konkrétan nagyon beteg lettem volna, és nem tudtam volna fogadni szeginy Paját...kezet nem fogtam volna vele, nímandokkal nem kezelek.

Terniak 2010.08.05. 18:31:03

@Fideszbirka: sajnos foglalkoznom kellett már a személyvédelem kérdésével ismerem a helyzetüket, meg a "személyi állomány" összetételét is.

Ordnassac 2010.08.05. 18:31:18

@Diocles: a hírek szerint Horvátországból (sőt, még Bulgáriából) sem vonul ki. Amit eddig összeszedtem, az eddig Szerbia és Románia.

Fideszbirka 2010.08.05. 18:31:56

@lüke: Ha rémesebb hangnem engemet takar, akkor köszönöm a megtiszteltetést.:))
Akik örülnek a 12. óta tartó regnálásomnak, azok köszönjék meg juli nicknek a folyamatos, gusztustalan birkázását mindenkinek, aki akár csak halkan, óvatosan mert valami jót mondani a kormányra.:))))))

Fideszbirka 2010.08.05. 18:33:56

@Letícia: Csókolom a kezét, kis túlzással hónapok óta nem volt szerencsém Önhöz. Hogy van?

panelburzsuj 2010.08.05. 18:37:28

@Ordnassac:

Ha érdekelné, akkor nemzetegyesítést mondott volna, nem?

(És tiltakozna, ha a sajtó ferdít, vagy bénázik.)

Vagy olyan mindegy, úgysincs már semmi érdemi tartalma a politikai szereplőkből és udvartartásukból áradó szövegeknek?

2010.08.05. 18:39:06

@Fideszbirka: ?:) Nem kis túlzással, hanem őszintén: fogalmam sincs, kit tisztelhetek Önben. Egyébként remekül vagyok, köszönöm figyelmes kérdését!:)

Diocles 2010.08.05. 18:39:50

@Ordnassac:

ja, mondják a helyiek.
nyilván nem úgy fognak nekiállni a kivonulásnak (gondolom én), h most aztán dafke, ha törik, ha szakad, itthagyjuk Ká-Európát, hanem úgy, h a német központ jelezte a preferenciákat, az első helyen Németország áll, ha egy ká-európai céget el lehet adni elfogadható áron, akkor eladják.

ettől még a helyiek nyilván cáfolják, h róluk van szó, ráérnek akkor is bejelenteni, ha megfelelő ajánlat jött.

Ordnassac 2010.08.05. 18:41:21

@Letícia: Schmitt négy hónappal fiatalabb Sólyomnál. ;-)

Szüleim megélték az ötvenes éveket, szóval, ha nekik diktatúráznál, szerintem (bocsáss meg, de) hülyének néznének, pedig ők sem Fidesz-rajongók. (A családban volt olyan, akit összevertek az Andrássy út 60-ban.)

Fideszbirka 2010.08.05. 18:43:37

@Letícia: Míg a sors útjai más irányt nem vettek, korábbi időkben agentT néven múlattam itt napjaim, néha váltottunk pár szót, és azért üdvözöltem mert már akkor is lenyűgözött a kifinomultságával. Örülök, ha jól van.

Fideszbirka 2010.08.05. 18:44:26

@Ordnassac: Letícia asszonynak még a diktatúrázás is jól áll.

Ordnassac 2010.08.05. 18:45:05

@Diocles: csak kérdés, hogy ez novemberig megtörténik-e.

Ordnassac 2010.08.05. 18:45:59

@Fideszbirka: láttam már élőben, valóban csinos és megnyerő személyiség. :-)

2010.08.05. 18:46:54

@Ordnassac: lesz még verés, nyugi...és nem zavar, hogy hülyének néznének, így megbocsátom!:) Weimarban sem hitték el anno, hogy az lesz belőle...Minden diktatúra nem diktatúrának tetszőként kezdődik.

2010.08.05. 18:50:15

@Fideszbirka: Ó, már akkor tudom kiről is van szó, hiányoltam is!:) És köszönöm, irulok-pirulok!:)

@Ordnassac: Ó, köszönöm, de zavarba hozol!:)

Ordnassac 2010.08.05. 18:52:02

@Letícia: gondolod, hogy egy ilyenbe az EU belemegy? Az egész gazdasági programja a Fidesznek az EU-s pénzekre megy rá. Amennyiben az EU úgy dönt - példastatuálás céljából -, hogy megvonja tőlünk a pénzt, mert EU-s alapértékekre hány fittyet Mo., akkor OV izélheti bármilyen "diktatórikus" álmát, ha van ilyen.

Mivel nem vagyunk nagy befolyású ország, mint Franciaország vagy Lengyelország, de olyan kicsik sem, mint Málta vagy Luxemburg, így egész jó példastatuálási eszköz lehetünk.

Diocles 2010.08.05. 18:53:31

@Ordnassac:

a novemberi dátum az nem a WAZ vonatkozik, hanem a Springer-Ringier fúzió elbírálására.
Szóval mi van akkor, ha a GVH-elnök egy ilyen horderejű ügyet az utolsó pillanatban elbírál, pláne, jóváhagy?

(a WAZ most csak kidobolta, h gyertek, ká-európai oligarchák, nekem Németország a fontos, hagyom ezt a sutyok helyet, ha van pénzetek mindek eladó. Szóval meglepődnék, ha a ciklus végére nem változna semmi itt a WAZ-nál.)

Diocles 2010.08.05. 18:54:38

Szóval mi van akkor, ha a GVH-elnök egy ilyen horderejű ügyet az utolsó pillanatban elbírál, pláne, jóváhagy?"

mármint a régi GVH-elnök, a lelépése előtti uccsó percben.

Diocles 2010.08.05. 18:56:38

@Ordnassac:

igen, itt a cikk, olvasd csak:
index.hu/kultur/media/2010/07/21/nem_elado_a_nepszabadsag/

(a cím ne tévesszen meg, látod, itt is azt mondja a főnök, h nem eladó a Népszabadság, holott ha a GVH betartja és betartatja a szabályokat, akkor EL KELL ADNIUK, nincs mese.)

porfelhő 2010.08.05. 18:57:11

@Fideszbirka:
Nem tudom akkor hogyan akarják erősiteni a közrendet. Az a minimum lenne, hogy megfelelő felszerelésük legyen, és a kritikusabb helyeken megfelelő számban legyenek jelen. Ezzel a szerencsétlenül járt rendőrrel is ott volt egy fegyvertelen, gyakorlatlan fiatal. Már bocsánatot kérek, ez olyan mintha elvinném /ha lesz/ az unokámat magammal, és azt várnám, hogy ő cselekedjen helyettem, mondjuk egy megoldásra váró helyzetben. Egyébként a mellénytémára visszatérve, valakinek a valakije legyártaná, vagy beszerezné és már mindjárt meg van a haszon.

Fideszbirka 2010.08.05. 18:57:18

"Sólyommal szemben, aki ötéves működése alatt huszonhat törvényt küldött vissza a parlamentnek -, ő nem ellensúlyozni, inkább kiegyensúlyozni szeretné, ezért nem lesz a kétharmados parlamenti többség törvényalkotási lendületének gátja."
:DDD LOL

Nemtom linkelte-e már valaki

www.origo.hu/itthon/20100805-uj-vezetok-kerulnek-a-koztarsasagi-elnoki-hivatal-elere.html

Cservák öcsém...

Most akkor írjak ellenzéki kommentet???????

2010.08.05. 19:03:19

@Ordnassac: Régen rossz, ha már nekik kell itt intézkedni...És nem véletlenül nem írta alá senki az elfogadott törvényeket, mert félnek, hogy az alkotmányossági próbáját se állnák ki. Visszaható hatály adójogilag például a sarctörvénynek! A világon nincs így visszaható hatály, csak ha az alanyra kedvezőbb! Csak a római jog tankönyvét kellett volna valamelyik okoskának kinyitni...Láttam a törvény indokolását - előterjesztését - teli volt AB határozatokkal, amik tiltják. Mintha az előterjesztés készítője mentegetőzött volna, hogy ő megmondta előre. De nem, elfogadták. Az, aki februárban felvette a 56 éves közalkalmazottként a végkielégítést, s azóta elköltötte - gyerekének lakásra - és most fizesse majd vissza...??Ő maga soha nem fog tudni ott elhelyezkedni - megszűnt az iskola - így most pl. mi lesz vele?? És sokan vannak így...

Fideszbirka 2010.08.05. 19:04:24

@porfelhő: A közbiztonsággal kétség kívül tenni kell valamit, mert ha nem, akkor négy év múlva a Jobbik kiírja az égre hogy cigánybűnözés, aztán kormányt alakít.
Ezt a Fidesznél is tudják, meg a közbiztonság azért elég jó terep a látványpolitizálásra... szóval szerintem előbb-utóbb kell felvenniük rendőröket meg vételezni normális felszerelést.
Ellenkező esetben a Gárda fog őrjáratokat szervezni. Azt meg nem szeretnék.

Bevallom nemtom gyártanak-e jó minőségű mellényt Magyarországon. Lehet, bár nem rémlik.

2010.08.05. 19:08:14

@Fideszbirka: aha, most Kőbán Rita helyett ez a Szabó Edinával kavar...Az "emberek embere"...nem merem le írni, mit érzek, mert utaltál a kifinomultságra, s nem botránkoztatnálak meg...:)

panelburzsuj 2010.08.05. 19:15:09

@Fideszbirka:

Ha van is, fejre leadott lövés ellen nemigen véd.

ssi 2010.08.05. 19:19:49

@Ordnassac:

2010 hiánycél: 3.8% a világ mellett O.V. is elismerte, hogy ekkora lefaragásban világbajnokok voltunk
2010 május Brüsszel Barroso egyértelművé tette, hogy nem lehet több

2011 célirány 2.8%
2010 IMF tartatni akarta, sőt, reformokat is, kormány nem - inkább leválunk
sőt, kiderült, hogy reformokat is csak 2 év múlva akarnak

ha nő a hiány - több a kiadás - nem biztos, hogy mind szükségszerű, jó!!!!
a többi országban nagyobb a hiány, nekik még nem sikerült a 3%

elméletek a válságból való kilábalásra, ill. a következő elkerülésére: megszorításokkal először kis hiány elérése, vagy nagyobb hiánnyal tudatos gazdasági növekedés - nem eldöntött, de van, aki a biztonságra megy

Mo. jó a hiány, de magas az eladósodottságunk (GDP-hez), ezért vagyunk eleve jelenleg is kockázatosabbak, + meg nem eurósok is

porfelhő 2010.08.05. 19:20:30

@Fideszbirka:
Nem szabadna, hogy akadály legyen ha itt nem gyártanak, be lehet azt szerezni külföldről is. Ez lenne a minimum, hogy minden rendőrnek viselnie kellene. Jó terep a látványpolitizálásra.. csak nem szabadna, hogy a rendőrséget, a közbiztonság megoldását kampánytémaként kezeljék. Azt valóban erősiteni kellene. Mondja már meg nekem valaki egy vagy két rendőr mit tud csinálni kritikus helyzetben mondjuk egy Balaton parti szórakozóhelyen,
annyi még egy falusi kocsmában is kevés.

Ordnassac 2010.08.05. 19:26:59

@Letícia: alkotmányellenes törvényeket mindig hoztak. Mivel Stumpf csak egy a 11 közül, ezeket még ki is lövik. Azért mindenki félti ott a szakmai renoméját. Ami a kreatív jogértelmezést illeti (legitimitás-legalitás kérdése), sajnos azt látjuk, amit a szocik is műveltek nem olyan rég... Akkor nem zengett a diktatúrázástól a sajtó (néhány elvetemült jobbos publicistát kivéve).

Ordnassac 2010.08.05. 19:30:18

@Fideszbirka: már csodálkoztam, hogy a jobboldal kedvenc alkotmányjogásza eddig nem kapott semmit.

2010.08.05. 19:34:22

@Ordnassac: ennyire nyíltan nem csinálták a szocik...szerintem. Jó, valóban, ki nem állhatom a patást, így valóban érzelmek miatt túlzok is egy kicsit...de ez a Caligula lova (SP), ez kiverte a biztosítékot nálam, Stumpf annyira nem is...

Ordnassac 2010.08.05. 19:36:31

@Letícia: azért, mert nem tehették volna ennyire nyíltan a szocik, nem volt kétharmaduk.

Schmittet én is rettentően rossz választásnak tartom, de a világ nem fog összedőlni. Torgyánt is túléltük, Schmittet is túl fogjuk.

tölgyes 2010.08.05. 19:39:50

@Ordnassac: Az AB döntési mechanizmusa, ha nem is szünteti meg jelentősen csökkentheti a bírói hibákat.

2010.08.05. 19:40:31

@Ordnassac: Torgyán sosem volt olyan fontos pozícióban, mit ez a majom. Már bocsánat a majmoktól!:(

Ordnassac 2010.08.05. 19:41:38

@tölgyes: így van. Elég sokat foglalkozom az AB-val, a szakmai gyakorlatomat is ott töltöttem, tanulságos hat hét volt.

Ezért jó, hogy 11-en vannak.

Ordnassac 2010.08.05. 19:42:47

@Letícia: de erőteljesebben. Legnagyobb koalíciós partner és földművelésügyi miniszter. Nagyobb pénz és hatalom volt a kezében, mint Schmittében lesz.

sárkányfő 2010.08.05. 19:44:09

@Teremszolga: nekem is rémlik valami ilyesmi mór kapcsán.

@Ordnassac: így van.

@tölgyes: várom a bizonyítékot.

sárkányfő 2010.08.05. 19:46:26

@Letícia: sose felejtem el, sokáig úgy volt, hogy tárgyán lesz az elnök... dajcs tompika egy interjúban már védeni is kezdte, szokásos blablával... de orbánnak még időben sikerült kinyírnia a kisgazdákat... mondjuk ezt kivételesen jól tette.

2010.08.05. 19:46:41

@Ordnassac: értem. Akkor is úúúúútálom!:)

[nick] (törölt) 2010.08.05. 19:46:47

@ó jaj:
nézd, a történelemkönyvek is hazudnak. úgy színeznek minden sztorit, hogy legyen tanulsága. ebből következik, hogy a történelmet folyton újra kell írni.

én a két világháborút az európai polgárháborúnak tartom. európai ölt európait. tehát polgárháború volt, ami meghozta a nyugat európában az egységet, és létrejött az unió. és ez analóg az amerikai történelemmel. ott is az unió a polgárháború hozta létre.

de ez hazugság abban az értelemben, hogy nagyapám, aki a háborúban részt vett egyáltalán nem az európai egységért harcolt, hanem azért fogott fegyvert, mert muszáj volt, és azért lőtt, hogy őt ne lőjék le. fogságba esett, munkatáborba került, és onnan évek múlva jött csak haza, de mindezt nem az európai egységért tette. mégis én így magyarázom. hogy a 20. század első felében egy polgárháború folyt, amiből aztán létrejött a nyugat európai egység. létrejött az unió. és utána kelet-európa függetlenségi háborút vívott. na most a kádár rendszer minden volt, csak nem függetlenségi háború. 56 talán az volt. de inkább klasszikus polgárháború volt. de azt függetlenségi háborúként lehet inkább magyarázni, hogy kerek legyen a sztori.

szóval a kérdés, hogy egy jelenségből mit ragadsz meg lényegként. és a probléma, hogy az igaz, a szép, és a jó a legritkább esetben esik egybe.

a logikában fontos az igazság, a mesében meg a jóság. a politika meg elvben a kettő között van. félig igaz, félig mese, de nem igaz a fele sem. szerintem ott mindent szépnek kellene látni, vagy ha nem tetszik valami, akkor csúnyának. de helyette valamiért mesét gyártunk ezekből, és mindent jónak, vagy rossznak (gonosznak) állítunk be. és ebből egy óriás médiaóvoda lesz a közélet.

2010.08.05. 19:48:52

@ó jaj: egyetértek! Ez a Tompika nagyon ráragadt dajcstompira!:D

Ordnassac 2010.08.05. 19:49:40

@Letícia: meg is tudom érteni. :-)

Ordnassac 2010.08.05. 19:52:38

@Letícia: @ó jaj: az is jól jött a Fidesznek, hogy az MDF ódzkodott Torgyán doktor ellen. Így volt mire hivatkozni nekik.

porfelhő 2010.08.05. 19:54:24

@Fideszbirka:
.....törvényalkotási lendületének gátja,...inkább a motorja kiván lenni nyilatkozta kinevezése előtt. SP.
A pártatlanság kritériumait megsértő müsorvezetőket le kellene tiltani a képernyőről. irja a cikk. Ez a mondat nagyon megragadta a figyelmemet. Most lehet hogy beállt a képzavar, nem tudom összerakni, a multkor meg azt olvastam, hogy erősiteni kell a jobboldali TV-t. a baloldallal szemben. Gondolom majd idővel összeáll a kép, és felfogom, ha elolvasom valahol a kritériumokat.
Minden mondani valóban van valami "csavar" nehogy az emberek könnyen megértsék.

2010.08.05. 19:55:23

@Ordnassac: ez tetszik, köszi! :)

2010.08.05. 19:58:53

@Ordnassac: figyelj, ez az ország lázadt volna, hogyha Torgyán kerül be a Sándor Palotába...!!!

sárkányfő 2010.08.05. 20:06:57

@[nick]: még ezen a fórumon is szinte üdítő kivétel az önálló gondolatokból felépített rendszer...

azzal mélyen egyetértek, hogy a politika hazugságok hálózata, és a történelem, bár másképp, de szintén torz.

az európai polgárháborúval nem értek egyet, ha úgy érted, hogy az egységes európához vezető egyik fontos állomás, akkor igen, igaz, és talán pár száz év múlva lesz is egységes európa, de a polgárháború definíciója nálam tartalmazza, hogy azonos nemzeti identitású emberek harcolnak egymás ellen, ilyesmi pedig még sincs európai szinten, nemhogy régebben. és nincs európai identitás, legfeljebb földrajzi-kontinentális értelemben, meg az EU értelmében, de azt inkább hagyjuk is. ráadásul a világháborúk világháborúk voltak, nem lehet pusztán európai kontextusban értelmezni.

Arra is jó esélyt látok, hogy a kontinensek versenyében az impotens európa még jobban lemarad, leértékelődik, és ez gazdasági stagnálással/hanyatlással is jár majd, ami meg nem tesz jót az egységes európának, az aszályos időkben általában kiéleződnek a nemzetiségi és egyéb ellentétek.

persze ez nem biztos. akárhogy is, több ezer éves reflexeket, miszerint azok az enyéim, azokkal vagyok egy közösségben, akikkel egy nyelven beszélek, ezt nem lesz könnyű felülírni.

56: az nem volt semmilyen háború, az egy pikk-pakk vérbefojtott forradalom volt. ha már hazugság: sokat hazudunk magunknak is, nemzeti szinten is. 56 és szép és dicső és tiszta forradalom volt, de azért azt is ki kéne mondani,hogy egyben nyílt öngyilkosság is volt, ugyanis több esélye van egy vak analfabétának lottó ötösre, mint nekünk akkor nyerni. egyedül semmiképp, ha talán kirobbantottuk volna a III. világháborút, akkor,de az akkori nemzetközi helyzet ettől is fényévekre volt.

ami az aktuálpolitikát illeti, még a hazugságok minősége, és folyamatos ellentmondásai is pocsékok. lehet, hogy lenne egy elfogadható mértékű hazugság, de ami itt folyik, az ennek a sokszorosa.@[nick]: még ezen a fórumon is szinte üdítő kivétel az önálló gondolatokból felépített rendszer...

azzal mélyen egyetértek, hogy a politika hazugságok hálózata, a történelem, bár másképp, de szintén torz.

az európai polgárháborúval nem értek egyet, ha úgy érted, hogy az egységes európához vezető egyik fontos állomás, akkor igen, igaz, és talán pár száz év múlva lesz is egységes európa, de a polgárháború definíciója nálam tartalmazza, hogy azonos nemzeti identitású emberek harcolnak egymás ellen, ilyesmi pedig még sincs európai szinten, nemhogy régebben. és nincs európai identitás, legfeljebb földrajzi-kontinentális értelemben, meg az EU értelmében, de azt inkább hagyjuk is. ráadásul a világháborúk világháborúk voltak, nem lehet pusztán európai kontextusban értelmezni.

Arra is jó esélyt látok, hogy a kontinensek versenyében az impotens európa még jobban lemarad, leértékelődik, és ez gazdasági stagnálással/hanyatlással is jár majd, ami meg nem tesz jót az egységes európának, az aszályos időkben általában kiéleződnek a nemzetiségi és egyéb ellentétek.

persze ez nem biztos. akárhogy is, több ezer éves reflexeket, miszerint azok az enyéim, azokkal vagyok egy közösségben, akikkel egy nyelven beszélek, ezt nem lesz könnyű felülírni.

56: az nem volt semmilyen háború, az egy pikk-pakk vérbefojtott forradalom volt. ha már hazugság: sokat hazudunk magunknak is, nemzeti szinten is. 56 és szép és dicső és tiszta forradalom volt, de azért azt is ki kéne mondani,hogy egyben nyílt öngyilkosság is volt, ugyanis több esélye van egy vak analfabétának lottó ötösre, mint nekünk akkor nyerni. egyedül semmiképp, ha talán kirobbantottuk volna a III. világháborút, akkor,de az akkori nemzetközi helyzet ettől is fényévekre volt.

ami az aktuálpolitikát illeti, még a hazugságok minősége, és folyamatos ellentmondásai is pocsékok. lehet, hogy lenne egy elfogadható mértékű hazugság, de ami itt folyik, az ennek a sokszorosa. egyszerűen balkán vagyunk, sajnos, mást hinni önámítás.

Ordnassac 2010.08.05. 20:07:19

Továbbra sem találok semmit erről a Juhász Miklósról. A 2009-es Ki kicsodában ilyen nevű ember nem szerepel. A neten pedig egy nyugalmazott egyetemi oktatót (biológia), egy miskolci festőt és egy kiskunfélegyházi önkormányzati képviselőt találtam. Egyik sem valószínű, hogy GVH-elnök legyen.

sárkányfő 2010.08.05. 20:10:33

@ó jaj: na ilyen se volt még, egy hozzászóláson belül küldtem el 2x :)

nyünyüge 2010.08.05. 20:11:11

Remélem Sólyom Lászlónak tényleg van humorérzéke (csak eddig ügyesen titkolta), mert ez a bajnoki Schmitt nyilatkozat kicsit lealázó volt /vagy ennyire hülye a lelkem?/

fillérbaszó vadász 2010.08.05. 20:11:15

@Letícia: Ha jól rémlik, 2005-ben a komcsik az álszent Szili Katalint akarták köztársasági elnöknek, ahhoz képest SP (itt most nem Éder Krisztiánra gondolok:)) egy tökéletes választás.

Ordnassac 2010.08.05. 20:12:17

Na, közben találtam egy cikket, miszerint egy ügyvédről van szó, csak a teljes cikk nem jelenik meg.

vallalkozoi.negyed.hu/szolgaltatasok/20100805-orban-viktor-juhasz-miklost-jelolte-a-gvh-elnokenek.html

2010.08.05. 20:28:42

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Az, hogy azt a balesetet (bal-eset:D) szerencsésen megúsztuk, nem jogosítja fel a fideszt, hogy egy jobb horgost bevigyen nekünk egy újabb álszent, de jobberrel. (Az Éder Krisztián meg iszonyú, nem tudom kinyomja, de nagyon gáz...)

Ordnassac 2010.08.05. 20:30:56

@Letícia: "(Az Éder Krisztián meg iszonyú, nem tudom kinyomja, de nagyon gáz...)" <--- Mi más, mint a VIVA...

2010.08.05. 20:33:03

@Ordnassac: nem értem őket, van egy csomó remek jogász erre pl. Dienes-Oehm Egon alatt, akik ezzel foglalkoztak. Egon egyébként nagyon rendes ember, szerettem nála vizsgázni és jól is tanított... Már bánom, hogy nem maradtam az egyetemen...:(((

Ordnassac 2010.08.05. 20:34:43

@Letícia: Dienes-Oehmből lehet, hogy alkotmánybíró lesz, miután Trócsányiból párizsi nagykövetet akarnak csinálni...

2010.08.05. 20:35:02

@Ordnassac: ja, ott láttam...hát, döbbenet, szegény fiatalok...:( És ez még nyert is valami hazai zenei díjat, ahol sok jobb ember megsértődött.

Ordnassac 2010.08.05. 20:35:27

@Letícia: nocsak, maradhattál volna nála?

2010.08.05. 20:36:55

@Ordnassac: hát nem választották most meg? Szerintem jól járnánk vele...Te hogy látod? Jó, szarkasztikus humora van, de nagyon kedves és úriember.

2010.08.05. 20:40:01

@Ordnassac: nem, nála nem, de miután annyira nincs most emberük sehova se, valahova jó lettem volna...:DDD

Ordnassac 2010.08.05. 20:43:00

@Letícia: Vele az a bajom, hogy 2015. január 2-án betölti a 70. életévét. Most komolyan a megbízatási idő felére megválasztani valakit. (Biharinál is ez a bajom, két és fél év múlva mehet nyugdíjba...) Dienes-Oehm jogtudósi munkásságát kevéssé ismerem.

2010.08.05. 20:48:26

@Ordnassac: nem vagy egyedül...ezért utalok rá, hogy ha kicsit benn maradok Ph-zni, jó kapcsolatokat szerzek, még 1-2 könyvet megírok, én is landolhatnék ott...:)

Ordnassac 2010.08.05. 20:55:44

@Letícia: vagy légy kiváló gyakorlati jogász. ;-)

[nick] (törölt) 2010.08.05. 21:06:33

@ó jaj:
az amerikai polgárháborúban is különféle nemzetiségű emberek vettek, és ezek az emberek több államban éltek. unionisták győztek. az én felfogásom szerint az usa ezáltal lett egységes, hogy a déliek eltörölték a szolgaságot.

Terniak 2010.08.05. 21:13:25

@Letícia: "Az, aki februárban felvette a 56 éves közalkalmazottként a végkielégítést, s azóta elköltötte - gyerekének lakásra - és most fizesse majd vissza...??Ő maga soha nem fog tudni ott elhelyezkedni - megszűnt az iskola - így most pl. mi lesz vele?? És sokan vannak így..."

vidd el strasbourgig az ügyet.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 21:14:24

@Ordnassac:
lefogadom, hogy tudod, török mikor született :-)

panelburzsuj 2010.08.05. 21:15:37

@ó jaj:

"több ezer éves reflexeket, miszerint azok az enyéim, azokkal vagyok egy közösségben, akikkel egy nyelven beszélek"

Én úgy látom, hogy az egy nyelven beszélés talán ha 200-300 éve kezdett elsődleges identitásmeghatározó keretté válni.

Előtte vagy nagyobb (birodalmi), vagy kisebb ("uradalmi") léptékben azonosították a "rendszerek" alattvalóikat.

Pál apostol római polgárságára apellál, és nem zsidó etnikumára, a "német nép" felét kiirtó harmincéves háború meg minden volt, csak nem az "egy nyelvet beszélők" tömbjei közötti összeütközés.

Attila vagy Szulejmán hadai ...

Ordnassac 2010.08.05. 21:16:49

@[nick]: hogyne, van is róla WP-cikk (nem én írtam). Keményen fél évvel fiatalabb bátyámnál. ;-)

2010.08.05. 21:24:24

@Teremszolga: úgy lesz!:) Európai Bíróság előbb.

@Ordnassac: gyakorlati jogász vagyok, de ha rákapcsolok, noname jogász jó kapcsolatokkal, kb. 20 év...Bár a "nyelvem" sosem volt az erősségem...

2010.08.05. 21:25:41

@[nick]: ezt én is tudom...augusztus 11, oroszlán! Az az igazi!:D

Ordnassac 2010.08.05. 21:27:45

@Letícia: mindkét nagyapám ezen a napon született. :-) (Isten nyugasztalja őket!)

Ordnassac 2010.08.05. 21:32:08

@Letícia: tudom, hogy gyakorlati jogász vagy. ;-) A PhD-t szerintem még most is megpróbálhatnád, akár Radnaynál a PPKE-n, esetleg Gyulavári Tamásnál az ELTE-n (ő még EU-s dolgokkal is foglalkozik). Nem néz ki az rosszul egy életrajzban és szerintem még jobban tartanál szemináriumot, mint mondjuk Kollonay Csilla. :-D

[nick] (törölt) 2010.08.05. 21:32:12

@panelburzsuj:
ez az, ami nagy kérdés.

szóval mondjuk itt van bánk bán "hazám-hazám" áriája:

www.youtube.com/watch?v=xUn6GiwJ4mA

csakhogy ez a bánk pozsonyi nádorispán volt, és banco néven horváth bán. nekem úgy tűnik, hogy a középkori törekvés az volt, hogy a nemzetségfők (a nemesek) válasszák meg az uralkodót. és el akarták zavarni az idegent (nem hunországból jövőt), mert úgy gondolták, hogy hunországot még úgy ahogy össze lehet tartani. persze mátyás német római császár is akart lenni, szóval egyáltalán nem akart semmiféle nemzetállamot, mint ahogyan egyetlen uralkodó sem akart, az árpád háziak se. istván se. ez teljesen nyilvánvaló. és a középkori városlakók se akartak, nem is akarhattak, hiszen többnemzetiségű volt a legtöbb város. de a parasztok szerintem meg végig nemzetállamban, vagy valami hasonlóban gondolkodtak. nem a 19. századtól, hanem nagyjából a kezdetektől.

sárkányfő 2010.08.05. 21:39:17

@[nick]: Amerika kapcsán már többször kihangsúlyoztad itt, hogy államszövetség. Oké, de attól még egységes. Egy amerikai amerikainak tartja magát, nem montanainak vagy floridainak. persze, annak is, de a fő identitásképző az hogy amerikai.
hogy ez mikor hogy alakult ki, azt nem tudom, ennyire nem ismerem a történelmüket.
az is igaz, hogy a polgárháborújukban sokféle nemzet vett részt, pl. angolok, franciák is, de azért ez nem volt meghatározó. a mohácsi csatában is meghalt vagy 10.000 cseh, a mi oldalunkon, de attól az még magyar esemény volt, a magyarok sorsára lett hatással, náluk csak leírtak 10e embert és kész.

@panelburzsuj:
igen, a nacionalizmus csupán alig 200 éves eszme a mai formájában, de azért szerintem a középkori, sok nemzetet egyesítő országok nem a népek barátságára épültek, hanem a nyílt elnyomásra meg az akkori politikai és jogi keretekre.

lehet hogy lesz egységes identitású európa egyszer, amikor egy mai portugál, magyar, lett, ír és olasz honfitársainak tarják egymást, de egyelőre ennek nyomát se látom. tény, a háborúk megszűntek, ez nagy előrelépés.

Szimba 2010.08.05. 21:39:40

Ennek az elemzésnek a legnagyobb tanulsága az, hogy éhes Fideszbirka szőke cicákkal álmodik.

2010.08.05. 21:41:23

@Ordnassac:
Hát, friss jogászként nem volt kedvem havi 25e-t fizetni még 3 évig a doktori suliban. Inkább a szakvizsga meg a szakjog volt a fontos...Majd meg látom. Radnay szegényke nagyon rozzant...:( Majdnem 90 éves! 1927-ben született!) Ha tenném, jogfilozófiából tenném Varga Csabánál. Ez érdeket akkor is a legjobban..:)

2010.08.05. 21:43:42

@Szimba: honnan jutottál erre a következtetésre? Pl. ki a szőke?

Ordnassac 2010.08.05. 21:46:17

@Letícia: a mai kommentáradatban szóba került a homoszexualitás kérdése is és Fideszbirka megjegyezte, hogy inkább nézne két szőke cicababát, mint két úriembert. :-)

2010.08.05. 21:49:21

@Ordnassac: értem!:)

Szép álmokat!:)

tölgyes 2010.08.05. 21:58:50

@ó jaj: Többek között akkor, alakult ki az amerikai tudat, amikortól minden reggel, és minden délben minden iskolában esküt tesznek az amerikai zászlóra..:::))

tölgyes 2010.08.05. 21:59:49

@ó jaj: Mire várja a bizonyítékot!?

tölgyes 2010.08.05. 22:00:46

@Ordnassac: A perverz..:)Ahelyett hogy harcolna a férfiak egyenjogúságáért.

tölgyes 2010.08.05. 22:01:57

@Ordnassac: Na és mi lenne, ha LB venné át jogkörét???

[nick] (törölt) 2010.08.05. 22:02:49

@ó jaj:
az amerikai identitás jelentős részben ezzel a háborúval jött létre. az amerikai polgárháborúban államok harcoltak, és az államhoz való tartozásnak döntő jelentősége volt. persze államszövetségek voltak: az unionisták, és a szecesszionisták harcoltak egymással. de ez analóg a szövetségesek és a tengelyhatalmak szembenállásával. tehát államok harcoltak egymással, és különféle nemzetiségű emberek. és a végén létrejött valamiféle egység. a függetlenségi háború célja a leválás, a polgárháború eredménye meg többnyire az egyesülés.

Ordnassac 2010.08.05. 22:10:42

@tölgyes: nem örülnék kifejezetten neki. Kell az ilyen absztrakt alkotmányossági kontrollhoz a tudományos rálátás. Ez az LB-n nincs meg. Ez nem zárja ki azt, hogy legyenek gyakorlati szakemberek az AB-n. Azonban a másik oldal felé ez nem megy.

Másrészt a bírói karban még mindig sokan vannak, akik nem tudnak mit kezdeni az alkotmánnyal.

Szimba 2010.08.05. 22:12:09

@Letícia:

Átfutottam a hozzászólásokat, és többször is előkerült a "két szőke cica" , akikre igencsak vágyakoznak itt a kommentelők:)))

[nick] (törölt) 2010.08.05. 22:14:06

@Letícia:
ha ez jelent valamit: én is oroszlán vagyok. :-)

Szimba 2010.08.05. 22:19:55

Panelnek jelentem, hogy újabb feltételezés is van a rendőrgyilkossággal kapcsolatban!
Méghozzá az, hogy a rendőrök azon a bizonyos útszakaszon fegyverkereskedőt kerestek.

Aki lőtt, az volt a svájcban dolgozó fegyverkereskedő. Viszont elég furcsa, hogy akkor miért lett öngyilkos (ha öngyilkos lett)?

Az egész rendőrgyilkosság sorozatból nekem nem a rendőrség alkalmatlansága a tanulság. Szerintem az ilyen nagykaliberű vagy végletekig elszánt emberek minden körülmények között gyilkolnak, és szinte kivédhetetlenek.

Valamelyik vicceskedvű (idióta bunkó) újságíró azon poénkodik, hogy Orbán lőtte le a rendőrt. Ilyen eseményből gusztustalan politikai ütőkártyát gyártani, még a Nol cikke volt ezen a téren a legnormálisabb, amelyik a gyászra, és a csendre hívta fel a figyelmet az áldozatokkal kapcsolatban.

Szimba 2010.08.05. 22:20:59

@[nick]:

Nocsak!:))
(Én meg ember, de nem akarok utálatos lenni!:))

[nick] (törölt) 2010.08.05. 22:26:02

@Szimba:
én is szoktam csodálkozni például azon, amikor valaki "kínait" akar enni.

sárkányfő 2010.08.05. 22:27:09

@[nick]: nézd, az én felfogásomban az a polgárháború, ha már egy kialakult, egységes identitású nemzet jut el a belső ellentétek háborúvá fajulásáig.
a wiki szerint: "A polgárháború a politikai hatalomért vívott háború egyazon kultúrához, társadalomhoz vagy nemzethez tartozó csoportok, pártok között."

Amit te leírsz, az inkább úgy tűnik, hogy egy államszövetség legyőzte a másikat, majd utóbbi beolvadt az előzőbe és átvette identitását is. de azért ez nem pont így volt, mert a háború nem eleve két független oldal között zajlott le, hanem a déliek akartak kiválni, tehát az északiak joggal mondták, hogy polgárháború. nem egységesült semmi, hanem megakadályozták a kiválást.

ha pl. holnap amerika megtámadná kanadát, és legyőzné, és bekebelezné, attól ez még nem lenne polgárháború, még akkor sem, ha 500 év múlva a mai kanadaiak már virtigli amerikaiként határoznák meg magukat, ugyanis a harc idejében szó sincs egységes identitásról.
de ha holnap ki akarna válni alaszka, és ezért harcot folytatna, akkor azt lehetne polgárháborúnak hívni.

@tölgyes: hű de fárasztó vagy... pontosan tudod miről ment köztünk délután a komment, mégis teszed a hülyét...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 22:29:58

@Szimba: a homár-vonulat tűnik a legvalószínűbbnek abból a szempontból, hogy viszonylag koherensnek tűnő magyarázatot ad a furcsaságokra. Egy vérprofi gyilkos aligha mészárolt volna így igazoltatás közben, ha nincs benne valami egészen extrém indulat. Milyen gondot okozhat egy géppisztolyos pacáknak diszkrétebben kivégezni egy baleseti helyszínelőt, akkor is, ha az odafigyel? És egy hivatásos egy ügy elintézése után öngyilkos se lett volna.
Ez a fegyverkereskedő szál aligha hiteles. Annyira talán nem lehet hülye a rendőrségünk, hogy fegyverkereskedőt akarnának fogni éjfél után egy mezei baleseti helyszínelővel meg egy tanulóval, összesen 1 db pisztollyal...

lüke 2010.08.05. 22:32:58

a sztori tetszik az A4-s lapokról-biztos Kökény irta-,bár
a Kuncze Gabi protezsé Molnár szájából kétesen hangzik
de egy nagy remekmű van a kezükben , a Csehák féle, az amerikai irodától, ami nem is rossz
de az A4, a tabula rasa:) , egy hit, lehetne így is csinálni,
ilyen fehér lenne a magyar eü?
aki majd nekifog a változtatásnak ,annak ingyen is adnék tanácsokat:)

Szimba 2010.08.05. 22:39:07

@Hepci:

Szerintem is, de talán kiderül. Az idén nagyon összejöttek a rusnya bűnügyek.

Ordnassac 2010.08.05. 22:39:57

@lüke: pedig Kökényből ki is nézem. :-P

lüke 2010.08.05. 22:44:20

@Szimba:
bonyolított zűrzavar
z El Al elleni bécsi merényletet is így kommentálták, anno
-mikor Boncz Géza megsérült-

porfelhő 2010.08.05. 22:48:46

@Szimba:
Jelentem, ha ez igy van nekem megáll az eszem. Fegyverkereskedőt keresnek és egy ellenőrző pontra kiállitanak egy szál rendőrt. Ugy gondolom ez nem lehet hiteles információ.

[nick] (törölt) 2010.08.05. 22:51:02

@ó jaj:
én azt tippelem, hogy amerika, és latin amerika is egy unió lesz. és ezt úgy fogják magyarázni, hogy észak és dél között egy hideg polgárháború zajlott, de végül összeforrt amerika. de a jenkiknél is vita ez, hogy most dél vívott függetlenségi háborút, vagy egy polgárháború még inkább összekovácsolta az uniót.

szóval egy háborúnak ez a két kimenetele szokott lenni. az egyik a szakadás, a másik az egyesülés. ezen kívül még van a törzsi háború, ahol az egyik fél teljesmeg akarja semmisíti a másikat. szerintem a világháború egy hülyeség. olyan nincs, hogy a világ túlnyomó része háborúzik egymással. az emberiség hülye, de ennyire azért nem.

Szimba 2010.08.05. 22:56:36

@lüke:

Igen, eléggé zűrös az ügy. És nem az első, Mór volt talán a legbotrányosabb tévedéssorozat.

Szimba 2010.08.05. 22:57:52

@porfelhő:

Mielőtt Panelburzs. leteremt engem, ez is csak feltételezés!

Még hivatalosan nem adtak ki semmit az ügyről.

lüke 2010.08.05. 22:58:04

@Fideszbirka:
naja, a SOTE-n is kötelező volt évente, sőt az NDK-ban a lányoknak is- Gauck kislánya megtagadta-

lüke 2010.08.05. 23:01:04

@Szimba:
igen
a szokásos dezinformálás
minél zavarosabb,annál jobb halászni

porfelhő 2010.08.05. 23:06:52

@Szimba:
Gondoltam, ill. értettem a kommentedből, hogy feltételezés.

lüke 2010.08.05. 23:09:51

a massziv blogfenntartóöregasszony elköszön:)
hol van jjulie ma
és hoplita, ez már majd költői kérdés

Ordnassac 2010.08.05. 23:11:19

@lüke: Hoplita nyári melón. Majd ősszel lesz megint, ahogy Ubul2000 is.

panelburzsuj 2010.08.05. 23:13:12

@[nick]:

Világháború: definíció kérdése.

Ha úgy érted, hogy mindenütt öldöklés, hullák, fegyverzaj, nincs egy békés zug, úgy nincs világháború.

Ha úgy, hogy adott időben a világ népességének több mint fele hadviselő állam polgára, úgy meg volt legalább egy. (Hadigazdálkodással, sorozással, sok és kiterjedt hadszíntérrel, polgári lakosság elleni hadviseléssel.)

Ha meg a klasszikus definíciót nézed - (szövetségi rendszerek több világrészen egyidejűleg folyó fegyveres küzdelme) - úgy pont kettő volt.

Szóval az emberiség drabonként annyira talán tényleg nem hülye, de kollektíven, pláne kollektívák "képviseletében" azért megtébolyodhat annyira, hogy az emberiség nagyobb hányadát is magával rántsa, vagy belekényszerítse a fegyveres pusztításba.

porfelhő 2010.08.05. 23:13:26

@lüke:
Éppen most gondolkodtam azon, hogy ki irta blogfenntartóöregasszonyt, aztán meg @panel, banyának titulált, engem végtelen kedves modorral.Ma biztosan szabadnapos volt jjulie.

Ordnassac 2010.08.05. 23:17:08

@lüke: @Ordnassac: Idet és namitirok is nagyon eltűnt. Colosgirl meg még régebb óta.

[nick] (törölt) 2010.08.06. 00:34:00

@panelburzsuj:
nem tudom hogy számolják, de az usa egésze sohasem állt még hadban. és a polgári lakosság se volt még arrafelé totálisan megfenyegetve.

S2000 2010.08.06. 07:01:31

@Ordnassac: Ja, én is pont be akartam linkelni.

Sok olyan pont van benne, amit mi is kiveséztünk itt:
- Orbán Putyin stílusú rendcsinálása (a beígért és valódi reformok helyett hatalomkoncentráció beleértve a médiát is)
- Forintbedöntés a tárgyalási keret tágítására a hiánycéllal kapcsolatban (bukta)
- Határozott elutasítás az egyébként Orbánnal jó viszonyban lévő Baroso és Merkel részéről
- Orbán stílusa (nem feltétlenül az a gond, amit csinálnak, hanem ahogy ezt kommunikálják).

Az a mondat nagyon telibe talált, miszerint még Orbán támogatói sem biztosak benne, hogy Orbán érzékeli és érti az új játékszabályokat: a legutóbbi kormányzása óta EU tagok lettünk meg majdnem csődbe mentünk 2008-ban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 07:25:28

@Hepci:
Nekem meg feltűnt, hogy újabban - kereszténykurzus - mindig a homárvonulat ad magyarázatot a furcsaságokra.
Mintha minden bűnügyben ez lenne a magyarázat.

Egy ilyen egyszerű géppisztolyos merénylethez én nem keresnék homárt, az biztos.

Ha kivesszük a dezinformációkat a történetből, akkor mi marad?

Balatonkörnyéken...
Nyílt utcán...
Géppisztolyos merénylet...
Rendőrök és civilek ellen...
Akik egy kereszteződésben álltak...
Egy főbelőtt férfi egy fegyverekkel zsúfolt kocsiban....
Aki svájci-magyar kettős állampolgár...

Ha csak a tényeket nézed, ez egy balatoni maffialeszámolás így első látásra.
Valami bandaháború...
Talán kábítószer...

De keressük a homárokat a szóbeszédek miatt, akik nagyon szerelmesek szoktak lenni így ideruccanva Svájcból.

2010.08.06. 07:40:25

@[nick]: Isten éltessen (nem rég vagy hamarosan) akkor téged is!:)

@lüke: az nem Boncz Gézi volt, hanem Szegedi Molnár Géza:
kulturport.hu/tart/cikk/f/0/7179/1/kultura/Elhunyt_Szegedi_Molnar_Geza_eloadomuvesz

Jó reggelt!:)

lüke 2010.08.06. 07:42:59

@Letícia:
kösz ,igaz,
hülyülök, ahogy öregszem,s pláne:rá lehetett volna guglizni
@porfelhő: hát ki más, mint jjulie

lüke 2010.08.06. 07:44:26

@Ordnassac:
idet 2 hónapot a Balatonon van,mondta

2010.08.06. 07:46:48

@lüke: annyi stimmel, hogy Boncz Géza is Szegedhez köthető, szóval a hír igaz: "néhai Géza/Szeged/humorista". Csak nem mindegy, milyen összefüggésben!:)

További szép napot!:)

lüke 2010.08.06. 07:51:20

@Ordnassac:
nem ,nem érti,halál bonyolult-austerity- ebben nőtt fel minden magyar 1947 után-
ez fölényeskedő, hülynek néző, mint a magyarok
a NYT-ban a fehér orosz származás pedig olyan oroszosan cinikus volt: deine Sorgen möcht' ich haben-

lüke 2010.08.06. 07:54:28

@Letícia:
géza=géza
nem a hír volt érdekes, hanem a zűrzavaros kommunikáció,
1985-ben is így beszéltek,a tények mellőzése nélkül ,s apait anyait belekavartak

ssi 2010.08.06. 07:58:51

223. Mélyen kellene hallgatni?

rendőrgyilkosság kapcsán vetődött fel most a kérdés, de általánosítva is jogos: nem kell hallgatni, de jó lenne másként beszélni: kinek, mit, hogyan, mikor

- az egy ideig el/le/megfojtott gazdaság (megszorítások) bár csökkentik a hiányt, de visszafogják a gazdasági mutatókat egy időre
- ha hirtelen lélegzetvételhez jut ez a gazdaság, lehetnek erősen javulóak a paraméterei - de csak átmenetileg, ha nem egy távlati koncepció része

lüke 2010.08.06. 08:12:25

ime SPaja rősíti azejrót:

Az ezüstös elnök - Schmitt Pál útja a Sándor-palotáig
280 alatt az euró a pénteki kezdésben

lehetne így is,
ahogy más gyengíti: a potentát magyar vidéki
polgár mejstro

porfelhő 2010.08.06. 08:40:24

Ma lesz SP. beiktatási ceremóniája. SL., az LMP. és MSZP. nem vesz részt a beiktatáson.

Tovább bonyolódik az alsóőrsi ügy. Már azt is tudni vélik a regeli hirek szerint, hogy egy fa mellől lőtt a gyilkos, mindössze 30 méterről.

Szép napot Mindenkinek!

lüke 2010.08.06. 08:43:53

@porfelhő:
még egy pár nap és mellette állt

porfelhő 2010.08.06. 08:45:11

Bocsánat! kettős front van, már van helyesirási hibám. /reggeli/

Szimba 2010.08.06. 08:46:32

@porfelhő:

A finoman szólva is "idős" prosz taták csak a 20 évesek után szoktak forgolódni!:))
A saját korosztályuk nőtagjait negligálják (érthető biológiai indíttatásból).:))

Ez megbocsátható!!!

[nick] (törölt) 2010.08.06. 08:48:40

@Letícia:
viszont kívánom minden emberszabásúnak.

Szimba 2010.08.06. 08:49:22

hvg.hu/gazdasag/20100805_allamhaztartasi_hiany

Ez a cikk a HVG-ből sokkal jobban megrázott, mint hogy ki lesz ott Schmitt Pali beiktatásán, és ki nem. Sőt Alsóörsöt is keresztülhúzta nálam!

Eddig közel ezermilliárdos a hiány - ez a címe a cikknek.

Jaj.

Szimba 2010.08.06. 08:52:34

@simonmondja.:

Igen, ez is jó megközelítés. Sőt!

Nekem is eszembe jutott, csak ne jelenne meg mindenféle félrevezető feltételezés!:(((

Másrészt, ha homoszexuális kapcsolat volt, számomra az nem különösebben érdekes. A fegyverhasználat módja sokkal elképesztőbb.

porfelhő 2010.08.06. 08:54:11

@lüke:
Lehet, mert a vezető hirek egyik cikke szerint, egyre közelebb ment, közben kilőtte a rendőrautó kerekét is. Egyébként ez is elképzelhető, mivel ellenfele nem volt már akkor. Én még mindig ott tartok, hogyan járőrözhet egy szál rendőr. Azokat a szerencsétlen fiatalokat is mind lelőhette volna. Elképesztő.

Szimba 2010.08.06. 08:55:55

@lüke:

Mit is ír a hogyishívják?:))
Nem tudok németül. Mi van az Axel Springerrel?
Röviden megírnád magyarul? Köszönöm!!!

Szimba 2010.08.06. 08:58:25

@porfelhő:
Nálunk úgy tűnik csak 1 front van, és nem a Népfront!:) Sötét van, dörög távolról, de még nem esik semmi. A szél kezd fújdogálni.

Szimba 2010.08.06. 09:00:20

@lüke:

Nálunk a kisnyugdíjasok adakoznak többnyire. Az árvízkárosultaknak is főként idősek küldtek adományt. Tőlük a pár ezer Ft is sok.

Szimba 2010.08.06. 09:05:29

@porfelhő:

Gépfegyverrel adott le sorozatot a támadó. Ha 3 rendőr is van ott, mire előkapják a pisztolyukat, már halottak.

Állítólag ez a módszere a fegyvercsempészeknek. Ha igazoltatások közé kerülnek, akkor kilövik a rendőrt, és az autót is, hogy ne tudják követni. Így a rendszámuk sem olvasható le.

A kérdéses pont az, hogy miért lett öngyilkos a támadó, ha egyszer sikerült kibújnia az igazoltatás alól, és szabad útja lett volna?
Nem találgatok, semmit sem tudok az ügyről.

Kelecse 2010.08.06. 09:10:22

A Magyar Nemzetben tegnap még címlapon volt egy Nissan, ma meg Skoda Fabiáról írnak. Vagy két autót is vezett egyszerre az öngyilkos gyilkos? Kommunikációs káosz a javából!

lüke 2010.08.06. 09:10:46

@Szimba:
na még fenn se tudnak összefogni
jellemző,hogy ki adakozik, nem a prepotens újgazdag

lüke 2010.08.06. 09:12:49

@Kelecse:
holnap Trabantban ült, és 1m-ről lőtt, szerelmes volt és
hasist szívott
s az unokatestvére kalauz a szentendrei HÉVen

porfelhő 2010.08.06. 09:13:20

@Szimba:
Igen egy front van. De az időjós azt mondta kettős lesz. A lányom hivott az előbb Bp-en hatalmas vihar van. itt lent még süt a nap.

lüke 2010.08.06. 09:15:14

@lüke:
de hát mit is várunk, ha 8 osztály elég a rendőrséghez, s az ott végzettek 30%-a nem tud értelmezni

lüke 2010.08.06. 09:16:30

@porfelhő:
igen és D- ről jött az eső, ami ritka

Szimba 2010.08.06. 09:29:05

@porfelhő:

Zuhog még, de nem esett jég, és szél sem volt jelentős. Viszont dörög és villámlik.

lüke 2010.08.06. 09:30:21

@Szimba:
kösz,ezt csak az öregassszonyok értik
akik meg nem , ők: igy írnak:) ma
(bev>trágyálás > bef., a konklúzió meg rossz)

lüke 2010.08.06. 09:35:45

@Szimba:
a Springer átugrott dróton:)

Szimba 2010.08.06. 09:37:15

@lüke:

Olvastam, köszönöm!!!

Mary Zsuzsát meg hallgatom!:)))

Szimba 2010.08.06. 09:41:12

Az alsóörsi tragédiához még annyit, hogy én biztosan nem veszek fel csuklyás pulóvert és védőmellényt, ha utána főbe lövöm magam.

CSENDES 2010.08.06. 09:46:43

@Kelecse: Skoda Octavia volt, ahogyan a TV-ben láttam a tréleren.

lüke 2010.08.06. 09:46:56

@Szimba:
pontosan:)
összefüggéstelen szövegelés
rossz helyre lőtt :nem tudta, hol a feje,
vagy rosszul öltözött fel, nem a fejére húzta a golyó állót?
elképesztő !nem ?, s közben pár ártatlan meghalt

lüke 2010.08.06. 09:47:53

@CSENDES:
a TV mindig más ,mint az élet

CSENDES 2010.08.06. 09:48:33

@lüke: Csak érettségivel vesznek fel a rendészeti szakközépiskolába.

Kelecse 2010.08.06. 09:54:01

@CSENDES: De az sem Nissan! Mi már túl vagyunk a viharon, süt a nap! Fél óráig pislogtak a lámpák és időnként a szünetmentes sípolt.

lüke 2010.08.06. 09:56:03

index.hu/belfold/2010/08/06/csak_schmitt_volt_lojalis_a_kadar-rezsimhez/
itt van megint

a rémhír terjesztés, és rezümé

GÁ értelmiségi, jogász Pázmány, a régin, , majd az ötvenes években Gödöllőre
s munkád a pol. üldözöttsége miatt volt
hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6ncz_%C3%81rp%C3%A1d

Mádl
bár egyszerű paraszt csal. származik, az ötvenes évek káder képzésében vesz részt

Sólyom
sima ért. pálya
hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3lyom_L%C3%A1szl%C3%B3
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1dl_Ferenc

hihetetlen, miket kovácsol a dezinformált média

lüke 2010.08.06. 09:58:18

@CSENDES:
s az utcáról rendőrnek...........
igen ?ez érdekes,
mert a közgazd.(műszaki etc)szakközépbe, 14 évesen a 8 ált is elég

porfelhő 2010.08.06. 10:00:41

@Szimba:
Aha! 20 évesek után forgolódnak. hát az még megengedett az "ifju" kommentező társainknak. Azt nevettem magamban, mikor megjelent a kommentben a blogfenntartóöregasszony, egyből válasz is érkezett @jjulie-nek, panel is tett rá egy lapáttal, nagyon kedvesen. Ők meg szerintem azon mulattak, egyből kiderült ki a női kommentező.

CSENDES 2010.08.06. 10:07:00

@lüke: Igen, de ez egy két éves képzés (most már másfél) az érettségit követően (mintegy technikum)

lüke 2010.08.06. 10:15:37

@CSENDES:
ok, az érettségi követelmény is nagyon gyenge,ma
ugye nagyapáim korában más volt,
anyám 46-ban érettségizett ,szerinte nem volt követelmény
a háború után,
én 70-ben, két foxi-maxi tanárnál:magyar+ tört
a lányaim Bécsben-ott egyénileg összeállitott érettségi van, nem központi, a tanár küldi be az okt. min-ba-
s gondolom, ma még kisebb a követelmény, annyival amennyivel több az ismeret anyag

CSENDES 2010.08.06. 10:20:52

@lüke: Nem fogok vitatkozni ezen, valóban nem színjeles érettségivel vesznek fel rendészeti szakközépiskolába, de mondjuk a rendőrtisztire színjeles kellett és egy nyelvvizsga a túljelentkezés miatt, továbbá azért, mert van aki másik egyetemről jelentkezik át. Ezen túlmentően a fizikai állóképességhez kell futás, fekvenyomás, helyből távolugrás, és felülés.
Plusz kell egy pszichlógiai alkalmassági, és egy orvosi alkalmassági (totál átviszgálás)

lüke 2010.08.06. 10:30:21

@CSENDES:
34 éve vagyok orvos, ismerem az alkalmasságot
nem vitatkozom ,mert csak a tudásra van rálátásom, ami nagyon gyenge

érdekes a különböző nyelvek rendörjének argo megnevezése
a bécsiben Kiberer:) ami Kübel, kübli, vödör szóból jön
az angolban cop
ask.yahoo.com/20000315.html
a magyart nem kell kommentálnom,
a zsaru pl a zsandár fr. -ból jön,ami osztrák közvetítésen keresztül jött át MO-ra

lüke 2010.08.06. 10:43:58

@CSENDES:
s a nyelvizsgában sem hiszek,
( a papírok halmazása egy magyar specialitás, nincs még egy ország ,ahol ezt kérnék, igazazokban jobb a nyelvtudás)
a nyelvet csak akkor tudod, ha naponta olvasol-könyvet, ujságot -szótár nélkül, ezt minden nap gyakorlod, , akkor van passziv nyelvtudásod
s aktiv ,ha minden nap beszéled
a többi néma csend

Ordnassac 2010.08.06. 11:06:56

No, épp NGT beszél mint a "házigazda" I. kerület polgármestere.

Amúgy mi ez a legújabb divat, hogy kisgyerekekkel énekeltetik a himnuszt?

Ordnassac 2010.08.06. 11:09:14

@lüke: tudom, én is írtam neki. :-)

Ordnassac 2010.08.06. 11:10:05

@lüke: azért egyik KE sem töltött be jelentős pozíciót az állami vezetésben a rendszerváltás előtt. Göncz érthető okokból nem, Mádl és Sólyom is csak prof. volt.

porfelhő 2010.08.06. 11:10:34

@Ordnassac:
Most közvetiti a TV. a ceremóniát?

Szimba 2010.08.06. 11:16:21

@Ordnassac:

Nem új! Régen a Rádió Gyermekkórusa énekelte mindig, ha ünnep volt.

lüke 2010.08.06. 11:16:37

@Ordnassac:
nem,
de az NDK-ba se mehetett akárki!
de jó pozicióban voltak, Mádl tudásáért- nagy tisztelője vagyok-
egyetlen MSZMP kivűli prof volt a jogon

s Solyomot se üldözték,
a spotolókból meg ész embert csináltak, s ha volt, el is juthatott valahova

s ez a melósozás egy blöff, régi mechanizmusok

na itt a másik jön a blöff:
www.hrportal.hu/c/elonyt-jelenthet-a-kivalasztas-soran-a-sportoloi-mult-20100806.html
weder ung. noch deutsch/ Nyilasi, Rácz/

lüke 2010.08.06. 11:17:33

@Szimba:
igy van, iskolai kórusok is mentek üzemekbe
régi mechanizmusok, gyűjteni fogom

Ordnassac 2010.08.06. 11:17:57

@porfelhő: igen. A királyi tévé, a Duna TV és a HírTV is.

Ordnassac 2010.08.06. 11:19:52

@lüke: tudomásom szerint Sólyom sem volt párttag, de lehet, hogy rosszul tudom.

Amúgy ahogy észrevettem, az előző rendszerben két módon lehetett boldogulni a tudományos életben: vagy jó elvtárs voltál vagy nagyon tehetséges tudós voltál.

lüke 2010.08.06. 11:22:04

@Ordnassac:
igen de SPajanák se volt akkora poziciója
csak prof.nak lenni,nem kisebb
legalább is az én intellektuális- aki nem lett Nobel dijas- nézőpontomból

lüke 2010.08.06. 11:23:47

@Ordnassac:
a tehetség feltartóztathatatlan
még a pártokban is:)
de aki egyszerűen jó volt és pol. nem felelt meg ,annak pechje volt, és ez baj

Ordnassac 2010.08.06. 11:27:47

@lüke: hát, az OTSH elnökhelyettesi tisztsége miniszterhelyettesi beosztás volt akkoriban (MOB főtitkár sem lehetett azért akárki). Ez azért elég tisztes apparatcsik-állás.

Kelecse 2010.08.06. 11:29:21

Halálra röhögtem volna magam, ha az erkélyről integetve üdvözli NÉPÉT SP. Szerencsére volt valakinek annyi esze, hogy szólt neki. Úgy el van ájulva magától. Az ellenzéki pártok nem férnek a buliba, csak Gyurika (Kárpáti).

2010.08.06. 11:33:14

@Ordnassac: valóban nem volt, de a felesége a nagyhatalmú baranyai megyei pártitkár leánya volt...és nem vették fel elsőre filozófia szakra, és egy év múlva mint melós lett aztán joghallgató, mert csak oda vették fel...szóval neki sem volt egyszerű, de egy jó feleséggel az oldalán már "sima" élete volt, még Jénába és azontúl is kimehetett...!:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:33:33

Na, már kezdtem hiányolni a forradalmi kommunikációt...

Ordnassac 2010.08.06. 11:34:22

@Letícia: nem beszélve könyvtárosi kilengéséről. ;-)

Ordnassac 2010.08.06. 11:36:11

Na, Schmittel jelentik be, hogy lesz utalás a kereszténységre (gyanítom Istent megnevezve) és a Szent Koronára az alkotmány preambulumában. Amennyiben csak ennyi lesz, hát istenem, még túl lehet élni.

Ordnassac 2010.08.06. 11:39:40

@Letícia: Jénába amúgy Mádl segítségével jutott ki. Sokszor kellett egy főnök, aki kedvelte és védőburkot tett adott személy fölé. Sólyom esetében Eörsi Gyula is ilyen volt az MTA JTI-ben. (Vagy Kornai János esetében Friss István.)

Kelecse 2010.08.06. 11:40:14

@Ordnassac: És akkor ne feledjük az Astoria Szállót és a Fórumot. Ott azért a vezetők sok titok tudói voltak. Mindig simulékony volt és kellően ambiciózus, és persze imádja az élet napos oldalát. Sosem volt mentes a nagystílű hobbiktól és szórakozásoktól. (Szegény Katica) De nála legalább van tartalom is, nem úgy mint a kommunikációs hivatalvezető Norbikánál. Az egy üresfejű, felfújt hólyag. A fehérváriak tudnának mesélni róla. SP követi a főnököt és a személyzeti politikája nem tökéletes. Cservákkal szerintem még meg fog gyűlni a baja. Reméljük legalább a kommunikációban Edina fog dirigálni!

2010.08.06. 11:42:32

@Kelecse: ja, ott a helye Gyurikának, mint a III/III-sok doyenjének...őt is minden rendszer elnyomta...

Sólyomnak grat, hogy nem ment el a ló avatására...jut eszembe, Caligula ott van? Gratulál-e a lovának, vagy megint levélben küldi el most épp a horvát tengerparttól, hogy "Pali vazze, figyellek ám!":D

2010.08.06. 11:45:05

@Ordnassac: na ja...:) No promblem, kiváló képességei voltak, vannak, és Mádl egyébként egy nagyon nagy formátumú tudós, ember és pedagógus, kár, hogy előnytelen megjelenése miatt ezen értékei nem olyan dominánsak a köz előtt, mint pl. Göncz Árpádnak a szintén méltán elismert nagysága...

Na de ez a ló...szégyen...:(

Ordnassac 2010.08.06. 11:45:45

@Letícia: ott van, aranyszínű nyakkendőben.

@Kelecse: őszintén? Cserváktól nem esek hanyatt.

lüke 2010.08.06. 11:46:55

@Kelecse:
mint anno Szűrös ,meg Horváth Balázs

Ordnassac 2010.08.06. 11:47:52

@Letícia: Mádllal leveleztem egyszer WP-s ügyben. Átnézte a róla szóló szócikket. A kijavított cikk mellé kaptam egy hivatalos levelet a Miniszterelnöki Hivataltól (szép aranykeretezés), ahol megköszönték, hogy elküldtem. (Gróh Gáspár aláírásával.)

lüke 2010.08.06. 11:48:23

@Letícia:
ő mindenütt ott volt,kicsi gumi labda
, megöregedett nagyon

2010.08.06. 11:48:43

@Kelecse: Edinában meg Palit tisztelhetjük vajon, mint ügyeletes "kisegítő"....(Szegény Katica!)...?:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:49:40

@Letícia: bizonyították, hogy III/III-as volt? Úgy tudom, hogy nem tudták teljes mértékben bizonyítani. Persze, ha Szabó Istvánból lehetett hőst faragni...

Kelecse 2010.08.06. 11:50:41

@Ordnassac: Cservák elkezdi szakmailag megmagyarázni a dolgokat és SP hanyatt vágja magát tőle. Csaba jogi nyelvhasználata, amit egy külsősnek még erősen el is tud túlozni, olyan mintha kínaiul beszélni. Ráadásul annyira szakértő akar lenni, hogy ezen lesznek ütközések. Szerintem.

lüke 2010.08.06. 11:51:12

csak közvetitsétek:)
mert én meg nem nézem:)

Ordnassac 2010.08.06. 11:52:27

@Kelecse: mint joghallgató, értem, hogy CsCs mire akar általában kilyukadni, de egy kicsit inverz Halmai Gábornak tűnik nekem... Tudományos munkássága oké, de sajnos elhalványul politikai meggyőződésük mellett.

Ordnassac 2010.08.06. 11:53:14

@lüke: már vége van. Schmitt elmondta a beszédét, Miklósa Erika elénekelte a Szószatot (azt valamiért nem bízták egy kisgyerekre a Himnusszal ellentétben) és vége.

Kelecse 2010.08.06. 11:53:26

@Letícia: Edinát ennél okosabbnak tartom.

2010.08.06. 11:53:44

@Ordnassac: na, nem merte megtenni, hogy nem megy el...Kövér vajon ott van-e? Remélem annak van annyi esze, hogy jobb dolga is akadt, s már rég a Csíkban múlatja az időt. Ki nem állhattam szegényt, de hogy SP ellen - még a saját sarzsija/széke ellenében is kiállt - megnőtt a szememben. Ez egy okos pasi/jó taktikus?/, egyre megy, karakán és én azt nagyon komálom!:)

2010.08.06. 11:55:42

@Ordnassac: na látod...és ha Gyurikának többek között egy igazi politikai kalandor, immár köztársasági elnök a barátja...szerinted? Ez egy csapat, csak most narancssárga mezt húztak..

Ordnassac 2010.08.06. 11:56:20

Nocsak, nem lehet felmenni a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapjára. Felhasználónevet és jelszót kérnek. Ezek szerint most alakítják át.

Ordnassac 2010.08.06. 11:57:54

@Letícia: ott volt Orbán, Kövér, az összes többi közjogi méltóság (így Paczolay és Baka is), a négy történelmi egyház vezetője, a kormány tagjai és az államtitkárok többsége, Gyöngyösi Márton (Jobbik), Boross Péter, Pálinkás József, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő stb.

2010.08.06. 11:59:47

@Kelecse: akkor talán szerencsénk lesz...hogy neki is, azt nem tudom. Ezeknél a sportolóknál sosem lehet tudni...:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:00:09

@simonmondja.: ez nem "géppisztolyos merénylet rendőrök és civilek ellen". Ahhoz egy Boros Tamás kellett (másra nem is emlékszem), hogy válogatás nékül mészároljanak. És olyat hol láttál, hogy a profi(bér)gyilkos öngyilkos lesz (vagy lelövik), rögtön a tette után? Gondolod, ez a szerencsétlen - homár vagy nemhomár - rendőr alvilági csúcsszereplő volt? Ugyan már. Ez a gyilkosság - ideiglenesen - megbomlott elme műve.
BTW, arra milyen tények szolgáltatnak alapot, hogy a homár szálat keresztény kurzus idején szeretik belekeverni a bűnügyekbe?

Panel Ti Best 2010.08.06. 12:02:21

Mélyen kellene hallgatni?

lüke 2010.08.06. 12:03:14

@Kelecse:
a kinaiak is fideszesek?

2010.08.06. 12:03:43

@Ordnassac: fúha...de kinyalják neki...vagy csak a látszat? Undorító....:(((((

lüke 2010.08.06. 12:04:08

@Hepci:
magácska többet tud ,mint a rendőrség:)

2010.08.06. 12:05:13

@Letícia: Jaj, bocsánat...hamarabb nyomtam meg a küldés gombot, elnézést kérek...(nem mintha nem azt gondolnám, de így nyomtatásban nem akartam!:S)

lüke 2010.08.06. 12:05:15

@Ordnassac:
csak mi nem:)
a demokrácia igazi szószólói:)

Ordnassac 2010.08.06. 12:11:27

@Letícia: általános az ilyen. Az ember már illemből is elmegy (ha időben elhívták), még ha nem is túl szimpatikus az illető, akit beiktatnak.

2010.08.06. 12:21:54

@Ordnassac: na ja, el kellett menniök, ez érthető. (Kövéren azért csodálkozom. ) Szegények végig szenvedik a nyökögését az öreg vezérménjüknek, amit feltehetően magyarul jobban artikulálva tud elmondani, és felolvasni papírról, ha már a fejében 10 mondatot megtartani nem tud...Kétségtelen, olyan szép barokkos körmondatokat, amivel szintén ő is fényesíti másokét, nehéz lesz szegénynek megjegyezni eben a korban, hogy hány elvtárs/polgártárs is van, akinek köszönetet akar mondani...Kőbán Rita is ott van?:D:D:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:28:38

@lüke: amit elmondanak... és amit nem... sokat elmond...
Amikor egy tele autót vizsgál két rendőr éjjel, sose állítanak meg mást...

2010.08.06. 12:45:31

@Hepci: szerintem nincs mit elmondani hivatalosan. Pintérfuché jól ismeri az alvilágot, valakit (biztos nem a nagymamáját) keresett a Balatonon, ráállította a bandáját és a másik oldali banda tett neki egy szívességet, egy bérgyilkossal ugyan kevesebb, de egy rendőrrel, meg egy szerencsétlen fiatalemberrel is. Népharag nem a maffiózókra haragszik ugye, hanem szegény rendőr+fiatalember, meg a tűrhetetlen közbiztonság stb. Fuché fejét követelik előbb-utóbb a kollegái is, ez a célja az alvilágnak. Szerintem. Ennyi a történet, se nem több, se nem kevesebb, csak meg van a népnek zenésítve...

2010.08.06. 12:49:25

@Hepci: szerintem nincs mit elmondani hivatalosan. Pintérfuché jól ismeri az alvilágot, valakit (biztos nem a nagymamáját) keresett a Balatonon, ráállította a bandáját és a másik oldali banda tett neki egy szívességet, egy bérgyilkossal ugyan kevesebb, de egy rendőrrel, meg egy szerencsétlen fiatalemberrel is. Népharag nem a maffiózókra haragszik ugye, hanem szegény rendőr+fiatalember, meg a tűrhetetlen közbiztonság stb. Fuché fejét követelik előbb-utóbb a kollegái is, ez a célja az alvilágnak. Szerintem. Ennyi a történet, se nem több, se nem kevesebb, csak meg van a népnek zenésítve...

Ha újrázik, az a blogmoci hibája és én kérek elnézést...

Ordnassac 2010.08.06. 12:49:32

Hmmm... Cservák nyilatkozott a Barikádnak. Ez nem túl jó pont...

Ordnassac 2010.08.06. 12:52:35

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-371067

Lezsák Sándor aláírta a július 22-én elfogadott törvényeket

2010.08.06. 12:53:38

Szent Korona meg alkotmány! Hát ennek a lónak már elment az esze, oszt csak most került új istállóba:

index.hu/belfold/2010/08/06/zart_korben_iktatjak_schmittet/

Döbbenet! Ordi, még jó, hogy tegnap megnyugtattál, nagy kárt nem tud csinálni, mert nincs mivel...:( Agya az nincs, szóval ettől nem kell tartani...

Terniak 2010.08.06. 12:55:45

Alapvetően nekem mindegy, hogy szerepel-e Isten az Alkotmányban vagy sem. Megrögzött kálvinista hívőként azt mondom, felőlem még bele is tehetik a preambulumba, bár szerintem egy állami dokumentumban érdekesen mutat, másrészt meg a hit kérdését személyes ügynek tekintem, olyannyira, hogy egyházra sincs szükség szerintem...

A kérdés, hogy minek? A preambulumnak jogi kötőereje nincs, legalábbis egyelőre. Szimbolikus? az. De ettől nem fognak az emberek templomba járni, imádkozni stb. Vagyis mit akarunk elérni ezzel?

A sport külön érdekes. Annak idején láttam egy alkotmánytervezetet, amiben még a mezőgazdaságról is szó volt, meg a növényvédelemről. Azt, hogy mi értelme van, senki nem tudta megmondani.

Külön vicces a Szent Korona. Elképzelem, ahogy Stumpf István levezeti majd, hogy a 98%-os adó nem ütközik az Alkotmányba, mert már Werbőczy Tripartituma is tiltotta a jó erkölcsbe ütköző kifizetéseket. (hogy mennyire nem vicc, egyszer egy ösztöndíj kifizetéses vitában egy jogász professzor 5 évvel ezelőtt a Hármaskönyvre hivatkozott...)

Jól mutat természetesen a sport is, de a gyakorlatban mit fog ez jelenteni, az kérdés.

Én úgy érzem,hogy megint a lényegtelen dolgokról fog folyni a vita.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 12:56:10

@Letícia: nincs túl hízelgő véleményem Pintér úrról és a viselt dolgairól, de ez nekem erős. Hasonlóan Simonmondja "érveihez" (kb.: kereszténykurzus). Nem árt néha átlátni a gyűlöleten és megvizsgálni legalább azt, ami biztosnak látszik az információkból.

2010.08.06. 12:56:54

@Ordnassac: vajh mi gátolta ezt a tettét a múlt héten, vagy a hét első napján? Elfogyott a penna és újat kellett venniök?

Megyek is inkább csiszolni, dohogok majd munka közben...:S

Terniak 2010.08.06. 12:58:26

Szerintem még most döntsék el: végrehajthatatlan deklaráció-gyűjteményt, vagy egy az élet számára megfelelő jogilag kikényszeríthető valódi Alkotmányt akarnak-e.

2010.08.06. 13:04:06

@Hepci: én nem gyűlöletből írtam. Sőt. Csak nem misztifikálom a tényeket. Ennyi. Pintért szeretik a kollegái, ami nem túl jó hír az alvilágnak. Tesznek ellene, hogy ne szeressék. Tessék hideg fejjel gondolkodni, és megnézni egy-két dokumentum filmet vagy ahhoz hasonlót ebből az iparágból. Pl.

www.port.hu/szigoruan_piszkos_ugyek_wu_jian_dao/pls/fi/films.film_page?i_film_id=58905

stb...

Ordnassac 2010.08.06. 13:06:35

@Letícia: meg fogsz utálni, de ha a Szent Korona a preambulumban olyan kontextusban jelenik meg, hogy "Történelmünk felelősségének tudatában, tanulságait levonva – amelyeket megtestesít a Szent Korona, a polgári forradalmak és 1956 – vállalva a demokratikus jogállam, a szociális piacgazdaság és az európai egyesítés irányát, figyelemmel a magyarság egészére, az Országgyűlés a nép felhatalmazása alapján a következő Alkotmányt hozza meg", még le is tudnám nyelni a dolgot.

Ordnassac 2010.08.06. 13:08:57

@Teremszolga: "Én úgy érzem,hogy megint a lényegtelen dolgokról fog folyni a vita."

Ez akár még jó is lehet, mert a lényegesebb dolgoknál még maradhat valami szakmaiság is.

tölgyes 2010.08.06. 13:56:16

@Ordnassac: Vannak olyan országok, ahol az LB tölti be ezt a szerepet.

Én úgy látom, hogy az elmúlt 20 évben az alkotmánybírók egy részére elmondható volt az, amit Ön az LB-re most mond. A tapintat nem engedi, hogy neveket írjak.

Azzal azonban egyetértek, hogy az AB-én jelentős szellemi tudás és tapasztalat halmozódott fel, még akkor is, ha a törzskarok és a törzskarokban dolgozók felkészültsége igen különböző lehet.. én mégse ismerek más olyan szerveztet, ahol a bírókkal és a törzskarok tagjaival együtt annyi nyelveket jól beszélő, a közjogban jártas, tudományos munkára kész és képes ember volna mint az AB-én.

tölgyes 2010.08.06. 14:00:56

@Ordnassac: Egyetértek Önnel A történelmi alkotmány része a magyar hagyománynak. Ezt Rákosiék kiiktatták... 1949-ben.Hiba volt, hogy 89-ben az Ön által említett módon nem került be az alkotmányba.

tölgyes 2010.08.06. 14:03:18

@ó jaj: Hát ez az! Ott nem hangzott el semmi olyan, amit bizonyítanom kéne.. de ha Ön mégis tud valamit, akkor írja le..:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 14:19:47

@Letícia: akkor mi is a reális szcenárió szerinted (Pintérfusé - akit szeretnek a kollégái, egyik banda, másik banda, bérgyilkos, szívesség, szerencsétlen fiú és rendőr). Ki kit, miért, kivel, hogyan, kronológia...
Biztos roppant buta vagyok, de sajna, nem értem...

2010.08.06. 14:22:33

@Ordnassac: nem kövezlek meg, mert tisztellek és elismerlek..:) És biztosan tudom, hogy ismered a Szent Korona tant és az ahhoz köthető mozgalmat. Nem akarnám, NEM AKAROM, hogy az alkotmánya bárhogy is bekerüljön! A Bizáncban készült, Szent István által nem is látott koronát egy mai alkotmányba???

Uram Jézus, ezzel erővel Habsburgok is itt maradhattak volna...:(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 14:50:00

@Hepci: Bocs, Hepci, de egyáltalán nem biztos, hogy az erdőszéli hulla profi bérgyilkos, de az sem, hogy öngyilkos lett, az sem, hogy ő lett volna a gyilkos és az sem, hogy ezután lőtték volna le...
A tény az, hogy találtak egy főbelőtt hullát az erdőszélen egy kocsiban.
A másik kérdés, hogy mi köze a kereszténykurzusnak a homárvirtschafthoz.
Fogalmam sincs. Csak fura, hogy röpke néhány hónap alatt ez a homo-leszbi szerelem téma már harmadszor magyarázat a véres eseményekre.
Talán okulnunk kéne belőle, hogy a homárok milyen rossz emberek...csak egy tipp.

2010.08.06. 14:55:00

@simonmondja.: jé, ezt a homo-leszbi a szálat nem is fedeztem fel...mondjuk ez a szál sem érdekel, nem vagyok benne érintett...:)

Ordnassac 2010.08.06. 14:56:44

@tölgyes: tudom, hogy vannak olyan országok, ahol az LB a főnök. Jómagam is tudok olyan alkotmánybíróról, akit a legszívesebben elüldöznék onnan (még tanított is, úgyhogy én sem mondok nevet).

Amit az AB-n felhalmozott közjogi tudásról írtál, egyetértek.

Azt azért hozzá kell fűznöm, hogy nem vagyok nagy rajongója annak az ötletnek, hogy a Szent Korona mint olyan vagy Isten szerepeljen az alkotmányban (már csak az állam és az egyház kétoldali elválasztása miatt is), azonban szerencsésnek tartanám, ha valamilyen szinten a múlt is benne lenne a preambulumban, a tanulságlevonással együtt. A törzsszövegben viszont ódzkodnék bármiféle ilyesmitől.

Ordnassac 2010.08.06. 14:59:45

@Letícia: a Szent Korona-tant ismerem, tanultuk magyar alkotmánytörténetből (Mezey B.), azonban a Szent Korona említése a preambulumban (mint a történeti alkotmányt megtestesítő valami, amit elődje, de nem folytatása; ezt a Jobbik készül éppen megerőszakolni), még ha nem is repesnék az örömtől emiatt, még nem egyelő a Szt. Korona-tannal.

Igaz, ha a törzsszövegbe is bekerülnek utalások (Boross Péter nagy támogatója ennek), az már nálam is kicsapja a biztosítékot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 15:08:47

@Letícia: És az se tűnt föl, hogy az érthetetlen támadásoknak évenként más magyarázatot ad a rendőrség és a sajtó?

Az egyik évben mindent az uzsorások csinálnak...
A másik évben kuruzslók és jósok hatására családirtanak...
A harmadik évben mindent a zakkant futóbolondok...
A következőben mindent homo szerelemféltésből...

Legalább váltogatnák a hülye magyarázatokat...

2010.08.06. 15:13:18

@simonmondja.: na ezt figyeld:

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=32469

Háááááát, én nem jutok szóhoz...

Ha így van, mea culpa Fuché!

2010.08.06. 15:19:31

@Ordnassac: Így a Tripartitumot is lehetne említeni, meg az Aranybullát stb.! S még lenne legális alapja, a Szent Korona tan olyan mint a Grál, csak ez itt megmaradt!:S

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.06. 15:35:52

@Letícia: Ja, és a cigánygyilkosságoknál is volt már néhány halott és több sebesült és még mindig ragaszkodtak ahhoz a hülye újságírók, hogy uzsorások tizedelik a faluszéli házakat, mert a " helyiek azt mondták, meg a rendőrök is".

2010.08.06. 15:45:27

@simonmondja.: tudod, szörnyű, hogy gondolkodunk!:S És mivel boldogok a lelki szegények...

tölgyes 2010.08.06. 15:48:16

@Ordnassac: Nem is gondolom, hogy máshová belekerülne.. a Szent Korona.. meg a történelmi alkotmány.. No de vannak olyan országok, ahol nincs külön alkotmány, hanem történelmi alkotmány van. Az adott ország elég jól működik.. emlegetik Istent, de attól még secularizált az állam működése..

Én azt hiszem, hogy ezt a dolgot nálunk túllihegik.. Nem képesek megérteni, hogy az ateizmus is csak egy világnézet.. semmivel sem magasabb rendű mint más viálgnézetek..:)Nem gondolom, hogy ártana az ítélkezés elfogulatlanságának, ha a tanuk a bibliára tett kézzel esküsznek..Én ebben a marxizmus látens továbbélését látom..mint amolyan marxista fóbiát.. miközben ha valaki kezébe veszi Marx műveit akkor feltűnően sok bibliai idézetet fog olvasni.. No de hát már régen se vették a kezükbe az elvtársak.

tölgyes 2010.08.06. 15:55:02

@Letícia: Ahogy látom a felsoroltak egyikét sem ismeri..::)) Valamit hallott az általánosban.. és úgy maradt:::))))

2010.08.06. 16:04:19

@tölgyes: ne okoskodj kisöreg, mert a sámánod teli tömte a fejed! Tudományos munkákat olvassál, ha egyáltalán tudnál olvasni fidesz csasztuskákon kívül mást is! Kóstolgassál már mást te, vén kekeckedő majom!

tölgyes 2010.08.06. 16:20:10

@Letícia: Okoskodás ide-oda ez azonban nem jelenti azt, hogy Ön tudná, hogy melyikben mi van és mi a jelentősége...Így aztán csak írogatja a butaságait..:)

Pitnér Sádnor 2010.08.07. 13:55:35

@lüke 2010.08.06. 10:15:37
Fogatlan prókátora lettem itt CSENDES -nek.
Gratulálok az igénytelen hozzászólásaidhoz. Te aztán jól rálátsz arra, hogy az összes rendőrnek gondja van a tudásával.
Hogy jön ide a bécsi, az angol és a magyar argó?
Látom neked muszáj a kákán is csomót keresni. Mert ha valahova kérnek nyelvvizsgát az csak papírhalmozás.
A kutyát nem érdekli, hogy te miben hiszel, senki nem állítja, hogy egy középfokú nyelvvizsgával valaki úgy beszél egy idegen nyelvet, mint egy anyanyelvű.
El kell, hogy keserítselek, jó pár országban ismerik a nyelvvizsga rendszerét és adott esetben kérik is.
A magyarok nyelvtudásáról meg annyit, hogy itt 40 évig az oroszt írták elő, amit kb. annyira is vettek komolyan.
Azóta szerintem nagyon erősen javul(t) az idegennyelv tudás. Mindazok ellenére, hogy egy magyar anyanyelvű számára a magyar nyelv sajátos szerkezete miatt minimun kétszer akkora erőfeszítést igényel egy idegen nyelv tanulása.

Pitnér Sádnor 2010.08.07. 14:03:54

@lüke: A fenti az első kommentem, most látom, hogy a Válasz erre linket kellett volna használnom. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.09. 02:42:24

@Letícia: hümm, akkor vetted észre a homár szálat, amikor már hetet-havat bekevertél, Fusétól az Aranybulláig és az aranybuláig?
Lassan szólj, tovább érsz...
süti beállítások módosítása