Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:57

Mint talán már kiderült, nem tartozom azok közé, akik szerint Schmitt Pál elnökké választásával – bármilyen értelemben - radikálisan új irányt venne a magyar demokrácia. Ezzel együtt is igaz, hogy egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási ceremónián elhangzott, jól megírt és hatásosan előadott, első államfői beszéd alapján elég világosan kirajzolódott, hogy mire számíthatunk Schmitt Páltól – és természetesen az is, hogy mire nem.

(Fotó: MTI)

Öt évvel ezelőtt Sólyom László a haza, a tisztesség és a hűség fontosságáról beszélt, miközben világossá tette, hogy álláspontja szerint „a hatalom a népé, és nekünk, akik ezt szolgálni vagyunk hivatottak, úgy kell ezt a kötelességünket teljesítenünk, hogy mindig az emberek szabadságát, a szabadságjogukat tartsuk szem előtt”. Az amúgy az államfői székben is politikusként viselkedő, ráadásul oda az egyik oldal támogatásával kerülő Sólyom László első beszédéből mindenfajta pártpolitikai utalások hiányoztak.

Ehhez képest Schmitt Pál ma a kormányzó pártok valóságértelmezésére építette mondandóját, a szövegben folyamatosan megjelentek a Fidesz politikájában hangsúlyos elemek. Az államfő „húsz esztendős demokráciánkban egyedülálló” felhatalmazásról beszélt, nem feledkezett meg a forradalom szó említéséről („a forradalmakat kevesek vívják meg sokak nevében, sokak érzéseit, vágyait képviselve”), hitet tett az új alkotmány megalkotása mellett, amelyhez aktív segítséget ajánlott, sőt rögtön javaslatokat is tett („alaptörvény előszava tartalmazza a kereszténységet és a Szent Koronát”).

Voltak már olyan időszakok az elmúlt húsz évben, amikor az államfők támogató-bátorító-szimpatizáns szerepfelfogás alapján viszonyultak a hatalmon lévő kormányokhoz: Göncz Árpád 1994 és 1998 között a Horn-, Mádl Ferenc 2000 és 2002 között az Orbán-kormánnyal kétségtelenül ebben a modellben működhetett együtt. Politikai értékviláguk és elkötelezettségük alapján mindketten meglehetősen baráti viszonyt ápoltak a végrehajtó hatalom birtokosaival, de arra mégis vigyáztak (talán Mádl valamivel jobban és Göncz valamivel kevésbé), hogy legalább a látszat szintjén megőrizzék önállóságukat. Schmitt Pál már az első munkanapján túllépett a korábbi mintákon, és világossá tette, hogy megválasztásával ebben az értelemben valóban új időszámítás kezdődött.

Újra hangsúlyozom: a kormány lelkes támogatójának elnöki modellje nem antidemokratikus, nem veszélyezteti a jogállamiságot, ráadásul nem is ismeretlen a nyugati demokráciákban. Attól, hogy idehaza még nem volt rá példa, egyáltalán nem kizárt, hogy a korábbiaknál is népszerűbbé teszi az államfői pozíció birtokosát. A szerepnek kétségtelenül akadnak azonban veszélyei (elsősorban magára a köztársasági elnökre nézve), ezek azonban igazán csak akkor válhatnak láthatóvá, ha változik a közhangulat, ha a nemzeti egység kifejezésével megbízott államfőnek azt kell tapasztalnia, hogy az a politikai erő, amelynek programjával azonosul, már nem bírja a választók elsöprő többségének támogatását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr572203402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tud-e a bohóc hérosszá válni? 2010.08.06. 19:44:25

Alul, kicsiben Mától hivatalosan Schmitt Pál a Magyar Köztársaság elnöke. Az a Schmitt Pál, akit már megválasztása előtt heves kritika ért, és aki sokak számára egyszerűen nem tudja majd a nemzet egységét megjeleníteni. Göncz Árpád, Mádl Ferenc é...

Trackback: People people 2010.08.06. 19:35:06

Amerikai marketingtanászok szerint arculattervezéskor két szlogent kell elkerülni. Az egyik a People (emberek) a másik meg a Care (törődés). A tankönyv szerint pontosítani kell. Milyen emberek, mit akarunk velük? Tehát gondos emberek, tudatosak, igazia...

Trackback: Minden szentnek... 2010.08.06. 19:16:15

Hát ezen is túlvagyunk. Pali bácsi ünnepélyes keretek között beiktattatott. Megadták a módját, amolyan Ungarische gulasch jelleggel. Vass Alberttel és csárdással, bizonyára vaníliás karikával, a tudósítások szerint szentkoronás és sportos alkotmánnyal,...

Trackback: Sólyom után Schmitt: mire fogunk emlékezni elnökségéből? 2010.08.06. 15:19:17

Sólyom László karakteres elnöksége után az utódnak is fel kell tudnia mutatnia valamilyen saját témát. Ilyen lehetne például a sport. (Fotó: MTI) Sólyom László elnöki mandátuma ma lejár, holnaptól Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Vajon ...

Trackback: Kinek az elnöke? 2010.08.06. 15:02:01

A kormány lelkes támogatójának elnöki modellje nem antidemokratikus, nem veszélyezteti a jogállamiságot.

Trackback: Köszöntjük Schmitt Pált! 2010.08.06. 14:31:23

Sportoló emberként természetesen gratulálok Schmitt Pál köztársasági elnöki beiktatásához. Két videót alapján azonban nem igazán választottam volna meg. 1. Remélem ennyit azért elnökként nem fog "bakizni" (nyugdíjasok munkahelyteremtésétől, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.08.06. 13:06:59

Nos, azt hiszem első!:)

Ordnassac 2010.08.06. 13:11:32

"Attól, hogy idehaza még nem volt rá példa, egyáltalán nem kizárt, hogy a korábbiaknál is népszerűbbé teszi az államfői pozíció birtokosát."

Gyanítom, hogy nem erre akarták kilyukadni, de felmerült bennem a kérdés: vajon a köztársasági elnököt tényleg a népszerűség határozza meg?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.06. 13:11:38

Nekem akkor is csalódás, h Sólyom nem ment el, mert egy dolog a nem tetszés, és más dolog az udvariasság.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.06. 13:12:20

" Attól, hogy idehaza még nem volt rá példa, egyáltalán nem kizárt, hogy a korábbiaknál is népszerűbbé teszi az államfői pozíció birtokosát."

A politikusok között inkább az autonóm személyiségek szoktak népszerűek lenni, a szervilisek kevésbé, mert velük nem szívesen azonosulnak az emberek. Schmitt az eddigiek alapján egyértelműen az utóbbi kategóriába fog tartozni.

Ordnassac 2010.08.06. 13:13:08

@malacz69 rettegéselemző: ezt meg lehetne kérdezni a szervezőktől is, hogy az ellenzéket miért egy nappal az esemény előtt hívták meg...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.06. 13:13:16

Schmitt ma is bizonyította, h kezes bárány lesz, nem mintha Göncz nagyon tiltakozott volna Bokros alkotmányellenes törvényei miatt. Mindet átengedte, most pedig így lesz ez fordítva.

Hogy jó ez nekünk? Majd kiderül, és 4 év múlva véleményezzük.

gauche caviar 2010.08.06. 13:13:54

Orbán Viktor megmondta annak idején, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a népnek kellene választania.
Na, én ehhez tartom is magam.
Schmitt Pali not my president.

gastro vazze 2010.08.06. 13:14:35

ezt a Szent Koronás őrületet magyarázza már el nekem valaki, hogy miért jó? igen elolvastam róla, hogy mi ez, de ezt nekünk miért kell forszirozni? ez olyan, mint a felszólitás az összefogásra szerintem. semmi értelme, ha nem belülről jön...

Ordnassac 2010.08.06. 13:14:45

@agyvihar: látom nem csak nekem tűnt fel ez a mondat. :-)

gastro vazze 2010.08.06. 13:15:25

Csodás idők jönnek! Majd megérjük azt is, hog nem a miniszterelnök megy vizitre a közt. elnökhöz, hanem a Schmitt fog előszobázni a Viktornál....a napi parancsért...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.06. 13:15:59

@gauche caviar:

"Orbán Viktor megmondta annak idején, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a népnek kellene választania."

Linket kérek, pls!

@Ordnassac:

Jó kérdés. Talán azért, h legyen mire hivatkozniuk, h miért nem mennek el. Nem hiszem, h hiányoztak OV-éknak.

Ordnassac 2010.08.06. 13:16:02

@gauche caviar: ööö... OV soha nem volt a közvetlen elnökválasztás kifejezett híve. A négyigenes népszavazásban a Fidesz is vastagon benne volt.

gauche caviar 2010.08.06. 13:16:10

@malacz69 rettegéselemző: már ha lesznek még 4 év múlva választások. Vagy esetleg végre rájövünk, hogy ami Bölcs Vezérünk még nálunk is jobban tudja mire van szükségünk és a nemzeti forradalmi egység keresztényi szentségében fogantatva eltörli a választást s az azzal járó nyűgöket.
Esetleg egy kubai típusú választási felhozatal jön majd létre.
De szerencsére ennek nem gátja hanem motorja lesz SP.

Terniak 2010.08.06. 13:19:00

@malacz69 rettegéselemző: ha igaz az origo.hu-s összeállítás a Schmitt jelölésével összefüggő körülményekről, én ezt egy diplomatikus jelzésnek tartom a nemtetszés kifejezésére.

Ordnassac 2010.08.06. 13:19:50

Ami igazán negatív, az az, hogy Schmitt még csak meg sem próbálkozik függetleníteni magát most már ex-pártja paneljeitől. Hiszen "baráti" köztársasági elnökei voltak már ennek az országnak, de ahogy Gábor is írta, próbáltak valamennyire szuverének lenni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.06. 13:21:54

"Schmitt Pál: sportot, és Szent Koronát az alkotmányba!" - írja a Hírszerző cikkének címe.

Kompromisszumra számítok:
a Szentkorona benne lesz:o)))

Ordnassac 2010.08.06. 13:24:17

@malacz69 rettegéselemző: a sport az Alkotmányban arra lenne csak jó, hogy kb. az lenne egyfajta "jogi parancs" egy sporttörvény létrehozására. Sok szükség nincs rá. Sajnos az az érzésem, hogy kicsit sokan vannak ott, akik az Alkotmányra még mindig mint egy deklarációhalmazra tekintenek...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.08.06. 13:24:20

@agyvihar:

LOL, Sólyom volt a legautonómabb és egyúttal legnépszerűtlenebb (legkevésbé népszerű).

Nem gondolod, h ez ellentmondás?

Vanek B. Eduard 2010.08.06. 13:31:59

Nem voltam nagy göncz-fun, de úgy láttam, a kezdeti adósságtörlesztés után viszonylag függetlenítette magát az szdsz-től. Ezt az elszakadási hajlandóságot nem nagyon nézem ki a mi Palinkból, tán csak akkor (vagy még akkor sem), ha új nyalandó segg emelkedik ki az iszapból.

Ordnassac 2010.08.06. 13:33:13

@Vanek B. Eduard: nem fun, hanem fan. Előbbi szórakozást jelent, utóbbi szurkolót, kedvelőt. ;-)

Fideszbirka 2010.08.06. 13:33:57

Szerintem semmi gond nincs azzal, ha egy elnök nem hepciáskodik állandóan. Az valami idióta magyar téveszme, hogy az elnöknek ellensúlynak kell lennie.

Göncz Antalléknak ellensúly volt. És?
Mádl Orbánékkal haver volt. És?

Szerintem az elnöknek elsősorban kifelé kell megmutatnia a nemzeti egységet, és ha úgy vesszük e téren Sólyom csúfosat bukott a szlovák határon.
Szóval engem egyáltalán nem zavar, és nem izzítja be a demokráciáért való aggodalmaimat ha Schmitt Pali egy a Fidesz politkusai közül. Orbán is pártpolitikus, oszt ő vezeti az országot.

Schmittet egyébként mint embert, igazán nem kedvelem, de mielőtt ekézném, megvárom hogyan kezd mint elnök. Pár hónapja a bölcsek itt már előre nekiugrottak hogy hú meg há de szar házelnök lesz belőle, oszt nem volt vele semmi gond.

Gauche caviar mielőtt hülyeségeket vizionálsz a kubai választási rendszerről, próbáld meg rendesen összerakni az általad előcitált, nem túl bonyolult angol mondatot.

"Schmitt Pali IS not my president."

tölgyes 2010.08.06. 13:35:17

SP feltűnően jó szinvonalú beszédet mondott akkor is amikor házelnök lett. Ez a beszéd is jó..Az meg nagyon helyes, hogy nem akar ellensúly lenni. Erre az elnököt nem hatalmazza fel az alkotmány. Az egyensúly megteremtésére igen.

Fideszbirka 2010.08.06. 13:37:02

@Vanek B. Eduard: ??????????????????????????????

Göncz utóbb függetlenítette magát????
Mikor utóbb? Mikor alkotmánysértő módon vett részt a médiaháborúban, évekig?
Vagy mikor (saját fülemmel hallottam) a rádióban 1998-ban konkrét kortesbeszédet mondott a baloslibsi kormány mellett mint regnáló elnök????

Nemtom milyen lesz Schmitt Paja, de Göncz alá menni, na az művészet lesz részéről.

(Árpi bácsi vaze, istenem, alig patkolt el kádár, oszt már itt is volt Árpi bácsi istenem az idiótáknak sose elég a jóból.)

Ordnassac 2010.08.06. 13:37:10

@tölgyes: mit értesz egyensúly alatt?

tölgyes 2010.08.06. 13:43:27

@Vanek B. Eduard: A csuda tudja. Göncz az első ciklusban SZDSZ-esként az alkotmány semmibevételéig ment el.. A második ciklusban - amikor az SZDSZ kormányon volt - akkor se szólt, amikor szólnia kellett volna. A nemzet nagypapája szerepet a média gyártotta le.. ehhez sok nem kell..Kell néhány kedves és szép gyermek, akiket megcirógat az elnök és közben mond néhány banalitást.

Az én személyes tapasztalataim nem erősítik meg ezt a kedves nagypapa, nemzet atyja magatartást... amolyan kedélyeskedő, de rideg embernek tűnt, aki durván és fitymálóan beszélt még azokról a párttársairól is, akik akkor éppen háttérbe szorulóban voltak..Pedig azok többet tettek mint ő.

Vanek B. Eduard 2010.08.06. 13:43:36

@Ordnassac: hű, igazad van, ezt el[sz|k]úrtam, nem kicsit :).

lüke 2010.08.06. 13:44:46

SPaja nem kezes bárány,hanem bájgúnár,
s ha államfőként a felfogása olyan lesz ,mint a magán életében
akkor a haza, hűség, tisztességből csak az egyes pontra koncentrálhat

Ordnassac 2010.08.06. 13:45:20

@tölgyes: reméljük Schmitt megismeri ezt a vénáját is, nem mintha nagy demokráciaféltő lennék, de egy kis függetlenedés nem árt. :-)

lüke 2010.08.06. 13:46:40

@Ordnassac:
bekostólni az milyen szó
az újságíró iskolában az igekötőket nem tanítják?

Fideszbirka 2010.08.06. 13:48:20

A legszimpibb elnök Putyin.

Csak olyan nekünk nem jut.

lüke 2010.08.06. 13:49:18

@Fideszbirka:
Updike új műveit biztos, hogy nem fogja fordítani
en.wikipedia.org/wiki/John_Updike

Malachi 2010.08.06. 13:49:57

@Ordnassac: kiegyensúlyozottan bólogat minden törvényjavaslatra és az Alkotmány átalakítására. tényleg, minek az a sok izgalom, egészség legyen a többi nem számít.

mikor pihen már le végre Kádár szelleme, nem tudom. de én aznap bontok majd pezsgőt.

lüke 2010.08.06. 13:53:13

@Fideszbirka:
igen!
igazi macho, csak férfi társaságban fényképezik, igaz csak egy ötven így jó a proporció a fotózásra,
s KGB -s is volt:)
/s arról nem is beszélve jól siel/
egyszerre
- paralel- építi a kapitalizmust és a kommunizmust

Vanek B. Eduard 2010.08.06. 13:54:11

@tölgyes: Mint írni próbáltam, nem vagyok göncz-FAN, és hogy "idővel" és "viszonylag" függetlenítette-e magát, az szubjektív megítélés kérdése ennyi év távlatából. Lehet, hogy engem is befolyásolt a média nagypapa-képe? Mindenesetre karizmatikusabb figurának láttam, mint bármelyik utódját (beleértve SchP-t is).

lüke 2010.08.06. 13:54:30

modjátok ez a fotó Csehországban, Hollandiában vagy
a grande nationnál készül
piros- fehér - KÉK

gastro vazze 2010.08.06. 13:56:08

@lüke: lehet Kőbán Ritának újra terem majd babér :)

Terniak 2010.08.06. 13:56:50

@tölgyes:
az AB nem így vélekedik: 62/2003. (XII. 15.) AB határozat

Ő bizony egy ellensúly. És amikor valamelyik államfő ezzel ellentétesen nyilatkozik, Alotmányt sért.

Az Alkotmány 26. §-ában meghatározott államfői jogkörök az
Országgyűlés törvényhozási tevékenységének ellensúlyát
képezik a hatalommegosztásnak az Alkotmány által szabályozott
rendszerében. A hatalommegosztás alkotmányos elve
érvényesülésének egyik biztosítéka, hogy az Alkotmány 26. §
(3) bekezdése szerint az Országgyűlés köteles a köztársasági
elnök észrevételeinek megfontolására és az észrevételek
keretein belül, azok alapján – a törvényalkotásra vonatkozó
eljárási szabályok szerint – a törvény érdemi
újratárgyalására. Az újratárgyalás intézménye a
hatalommegosztás elvét konkretizálja. Az Országgyűlés akkor
is köteles a visszaküldött törvény érdemi újratárgyalására,
ha a köztársasági elnök észrevételei nem tartalmaznak új
érveket és szempontokat.

ssi 2010.08.06. 13:57:19

S.P. beiktatás: "Tavasz óta tudjuk, hogy Magyarországon nagyon-nagyon sokan gondolják és akarják ugyanazt – mindenki nevében."
T.G. 222. poszt "Fidesz óriási hibát követne el, ha elhinné saját propagandáját"

Terniak 2010.08.06. 13:57:54

Ugyaninnen:

Az Alkotmány 2. § (1) bekezdése a demokratikus jogállam
elvét fogalmazza meg. A demokratikus jogállam követelménye a
hatalommegosztás, illetve az Alkotmányra visszavezethető
eljárási szabályok megléte, és azok feltétlen betartása. A
hatalommegosztás elvének megfelelően a hatalmi ágak egymás
tevékenységét kölcsönösen ellenőrzik, ellensúlyozzák,
érdemben korlátozzák; hatásköreik gyakorlása során az
Alkotmányban meghatározott esetekben a hatalmi ágak
együttműködésre kötelesek és tiszteletben kell tartaniuk az
elválasztott hatalmi szervezetek döntéseit és autonómiáját.
Az Alkotmány 29. § (1) bekezdése a köztársasági elnök
alapvető feladataként határozza meg azt, hogy őrködik az
államszervezet demokratikus működése felett. A köztársasági
elnök feladatát az Alkotmányban meghatározott jogosítványokon
keresztül teljesíti.

Ordnassac 2010.08.06. 13:58:15

@lüke: Luxemburgban, túl világos a "kék" hozzá. ;-)

lüke 2010.08.06. 13:58:22

@gastro vazze:
b. koszorú
_ kedvelem KR-t,

lüke 2010.08.06. 13:59:15

@Malachi:
csatlakozom!
szerencsére picike a "csökevény ", mert KJ nem volt nagy szellemiségű:)

Fideszbirka 2010.08.06. 13:59:42

@lüke: Mármint én nem fogom? Hát nem. Attól még a létige kellett oda.

Ami meg Putyint illeti, szerintem pont ilyen vezető kéne ideis. Oszt akkor lehetne vinnyogni naphosszat, hogy ihistehenehem hová lett a dehemohokráhácihia.

Szimba 2010.08.06. 14:00:50

Isten különös kegyelméből elnökünk beköltözött a főlegvárba.

Kelt, mint lent

Az, hogy nekem, mint legkisebb (bár túlsúlyos) alattvalójának nem teccik Schmitt Pali, sem az ő motorkerékpárja, az magánügy.

Terniak 2010.08.06. 14:00:56

@tölgyes: @Fideszbirka: ha mást akarunk, tessék alkotmányt módosítani. (újra)

Szimba 2010.08.06. 14:03:07

@Fideszbirka:

Az oroszok egészen más nép. Ma is "cárok" alatt élő emberek ők, hihetetlen nagy lélekkel, és még hihetetlenebb alázattal.

Fideszbirka 2010.08.06. 14:03:14

@Teremszolga: ez a mókás törvénycikkely annyit ér, hogy az elnök visszaküldi ami nem tetszik neki, a parlament meg újra megszavazza, oszt jó szerencsét.
Ha már ellensúly, akkor inkább az alkotmánybírósági kontroll kérése, az még belefér.
Amúgy remélem, hogy ezt az egész súlyozgatást kivágják az új alkotmáníból, mert nem mechanika lecke kicsiknek, hanem alaptörvény.

ironic_man 2010.08.06. 14:03:44

SP egy tipikus köpönyegforgató ember, aki mindig arrafele nyal, amerről a szél fúj. Szomorú, hogy egy ilyen mintaképet állítanak a mai kor magyar emberei elé...

Míg Gönczről, Mádlról és Sólyomról mindenki tudta, hogy melyik oldal felé húz a szíve, mindenki tisztában volt vele, hogy ezt az értékrendjét koherensen fenntartotta egész élete során, és nem úgy működött, hogy amikor Kádár-rendszer volt, akkor annak kiszolgálója volt, ha jobboldali kormány volt hatalmon, akkor a jobboldalhoz, ha baloldali kormány volt hatalmon, akkor a baloldalhoz dörgölőzött jobban (mint Schmitt Pál).

Gábor, ez a bejegyzés egy kicsit úgy tűnik, mintha Obersovszky Péter kritikájának akarna megfelelni, hiányoznak a korábbi saját gondolatok...

Ordnassac 2010.08.06. 14:03:44

@Teremszolga: hmmm... ugye jól emlékszem, hogy Bihari volt az ea. alkotmánybíró és hogy elég szoros volt a döntés?

lüke 2010.08.06. 14:04:09

@Ordnassac:
eb ura fakó
kifakult:)

Ordnassac 2010.08.06. 14:04:40

@Fideszbirka: milyen súlyozgatásra gondolsz?

Ordnassac 2010.08.06. 14:05:43

@Fideszbirka: maradhatott volna ennyi erővel Kádár is...

lüke 2010.08.06. 14:06:31

@Ordnassac:
:))) :(
majd feltámad:)

ssi 2010.08.06. 14:06:32

S.P. Jolly Joker O.V. számára, mert
- tökéletes a gondolatvilági ráhangolódás
- tökéletes az elmondás, kifejezés úgy, hogy közben más, egyéni
- törvények alkotmányos védelme helyett indokoltságuk magyarázata inkább?
- KE kedves az emberekkel, a kormányintézkedések meg súlyosak lesznek?
- az új Alkotmány lehet testre szabottabb ehhez a típusú KE-hez?
- hosszú távra tervező O.V. érthető, de ellenzékiként támadná-e?

gastro vazze 2010.08.06. 14:07:20

@Szimba: nekem maguk az oroszok mondták, hogy NEKIK kell egy erőskezű vezető, különben anarchia lenne azonnal! és elárasztanák Európát (mondjuk így is kezdik..)

Terniak 2010.08.06. 14:08:30

@Ordnassac: igen, sőt, még erősebb ellensúlyt akartak egyes bírák pont azért, hogy az újból elfogadott esetleg alkotmányellenes törvényt is vétózhassa.

tölgyes 2010.08.06. 14:10:06

@Teremszolga: Ez az egyik nagy baj. Annak idején még Sólyom, majd később több más határozat is túl terjeszkedett az alkotmány szövegén..Ezekből a koncepcionális túlterjeszkedésekből fakadt a kormán-elnök viták egy része...Akkor ezekről volt is vita. Alkotmányt nem kell módosítani.. mert az amit az AB ebben a kérdésben döntésként hozott nem volt benn az alkotmányba..Ha kívánja írok Önnek néhány példát.

Németh, Bihari? Holló annak idején bírálták Sólyom László bírói tevékenységét a láthatatlan alkotmány miatt.. Utóbb aztán ők is elkövették ezeket a hibákat.

Szimba 2010.08.06. 14:10:37

@lüke:

Látszik, hogy műveltebb országban élsz!:)))

Engem is zavar a be igekötő újfajta használata.
A bealszik, bevállal, beájul stb. elég randa. Ráadásul még növeli az e hangzó arányát, amiből amúgy is sok van a magyar nyelvben.

Igaz, hogy az el-, igekötő is elég gyakori, de legalább helyes.

Terniak 2010.08.06. 14:11:29

@Fideszbirka: ööö...kivághatjuk a mókás súlyozgatást: na azt tényleg úgy fogják hívni, hogy diktatúra, aminek az emlegetését szenvedélyesen gúnyolod itt, egyelőre joggal.

Egyébként bizonyos szempontból már az Aranybulla is tartalmazta a hatalommegosztás egy primitív formáját. Toqueville és Montesquieu szerint ahol nincs ez a súlyozgatás, ott nincs alkotmány...

ne menjünk már le kutyába, ahogy Orbán fogalmazott....

2010.08.06. 14:11:37

Sajnos nem ment át a nagyobb írásom, de a lényeg az hogy azért nem lesz népszerű, mert az emberek azt érzékelik, hogy nem történt itt rendszerváltás! Pont az az ember ül a rendszerváltás utáni legszimbolikusabb székbe, aki maga SEMMIT nem tett érte, sőt, kiszolgálta volna azt a rendszert tovább ugyan ilyen derekul, mint most!

Mindig is az került muszájszürösmatyi kivételével abba a székbe, aki sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen!

Ez meg jön a Szent Korona meg alkotmányosság stb. baromságokkal...

És pont az az Orbán teszi ebbe a székbe, aki a "ruszkik haza!" -t skandálta! És rá 22 évre ezt a nímadot teszi a nyakunkba, mint szimbólumot? Minek a szimbóluma? Hogy mindent kiszolgálsz, akkor tiéd lesz majd a megérdemelt jutalom? Menyit fizetett Paja ezért a székért?? Az, hogy a lelkét rég el adta, annak lesz a szimbóluma ez a szék! Ez mer Wass Albertet idézni? Arra se érdemes, hogy a nevét a szájára vegye...

tölgyes 2010.08.06. 14:12:40

@Vanek B. Eduard: Nem annyira szubjektív: amikor Antall volt hepciáskodott.. amikor Horn volt hallgatott.. de nem távolodott el.. A fúk rendszeresen bejártak hozzá.. Ráadásul mikor elment akkora rendetlenséget hagyott.. hogy aj-haj.. csak mindenki nagyon tapintatos volt.

OkoskaTo:rp 2010.08.06. 14:13:07

Csak nekem tragikomikus, amikor egy köztársaság elnöke a köztársaság alkotmányába egy királyi koronát akar berakatni?

2010.08.06. 14:14:30

@malacz69 rettegéselemző: nekem meg tetszett, sőt, a helyébe az átadást is mással csináltattam volna!

Szimba 2010.08.06. 14:14:45

@gastro vazze:

Nekem semmi bajom az erős kezű vezetővel, csak az erős kéz mellé erős esze is legyen, meg erős elhatározása, hogy jól, tisztességesen dolgozzon az ország javára, Európával és a világgal békére törekedve.

lüke 2010.08.06. 14:16:01

@Szimba:
lekorlátoz!
meg kell mondanom az osztrák újságírás elég tré a némethez képest
Rudas, Vécsei igy híjják a fővezéreket :)

Terniak 2010.08.06. 14:16:12

@tölgyes: nem tudom, hogy mennyiben terjeszkedtek túl. A hatalommegosztás szó valóban nincs benne az Alkotmányban. De az intézmények kialakítása ezt tükrözi, és alkotmányjogi szempontból helyes érveléssel le is vezették ezt a 38/1993 -as határozatukban is.

A vita az 1990-es évek elején nem abból volt, hogy Sólyom túlterjeszkedett az Alkotmány szövegén, hanem éppen a hatásköri vitákat kellett eldönteni az Alkotmány alapján.

Kíváncsi lennék az Ön levezetésére, hogy ha nem hatalommegosztás van ma hazánkban, akkor minek lehet ezt nevezni az ALKOTMÁNY alapján.

Relatív, hogy mi a túlterjeszkedés: annak idején a Marbury c. Madison ügyben a bíró túlterjeszkedett az Alkotmány szövegén. Lehet, de a jogok kiterjesztését szolgálta és az állampolgárok védelmét.

tölgyes 2010.08.06. 14:16:45

@Teremszolga: Akkor viszont csináljunk elnöki rendszert. Legyen politikai felelőssége az elnöknek, tehát válasszuk közvetlenül.. és mondjuk ki, hogy az elnök a végrehajtó hatalom feje..:( Az nem megy, hogy a miniszterelnöké a felelősség az elnök meg döntöget.. Ha érti miről van szó.

Szimba 2010.08.06. 14:17:07

@Letícia:

Ne már!:)))
És mégis ki adta volna át Sólyom hivatalát? A portás?

lüke 2010.08.06. 14:17:41

@tölgyes:
nem eltávolodnia,
hanem elhatárolódnia kellett volna
kinzóitól és megbízóitól

tölgyes 2010.08.06. 14:18:32

@Teremszolga: Hatalommegoszlás talán van, de az nem az elnök és a kormány között áll fenn, hanem a végrehajtó, törvényhozó és bírói hatalom között.

Terniak 2010.08.06. 14:18:42

@tölgyes: szerintem amit Ön hibának gondol, valójában az alkotmánybíráskodás természetéből fakad, sőt az olyan országokban, ahol a kodifikált jog kevésbé meghatározó, még a rendes bírósági gyakorlat is gyakran ELVEK szerint ítélkezik.

Gyönyörű joggyakorlatok kerekednek ebből, az AB volt az első ilyen szerv hazánkban, ezért sokak számára nem is igazán érthető a működése.

lüke 2010.08.06. 14:19:41

@Szimba:
nem a taki néni:)
ő mindent tud,nálunk a kórházban -BP- is ő volt a főnök, túl korán viziteltem, szólt a professzornak

tölgyes 2010.08.06. 14:19:58

@lüke: Én már az eltávolodással is elégedett lettem volna:)

Fideszbirka 2010.08.06. 14:20:55

Lehet nem fejeztem ki magam elég világosan, emberek.
A demokrácia attól demokrácia, hogy ha nem tetszik a vezetés, akkor el lehet hajtani a vérbe. Szabadon, a népfelség jogán, vér nélkül. Ez az alap. Ezért például ha kitalálnák, hogy miként lehet elmozdítani egy közutálatnak örvendő kormányt, amikor eljön az ideje, az sokkal közelebb vinne az áhított állapothoz, mint ha azon tökölődnek, hogy na most akkor a fékek meg az ellensúlyok meg a hasonlók...
Most komolyan, attól van demokrácia, hogy a közt. elnök még egyszer újratárgyaltethatja a törvényt? Pfff, hát akkor tovább üléseznek fél órával, és nagyobb lesz a Parlamentben a villanyszámla.
Vagy az marhára erősíti a demokráciát, ha a közt. elnök feddőleg összevonja a szemöldökét? Hah, Sólyom vonogatta, Gyurcsányék kiröhögték, ügylet letudva.

A kormány hülye lépéseit fékezze meg az alkotmánybíróság meg maga a civil társadalom. Mindenki arról sír, hogy fékek meg ellensúlyok, közben birka módra lenyel a nép minden szívatást. Franciaországban a tizedéért utcára megy kétmillió ember. Nem attól lesz demokrácia, ha Schmitt Paja majd tökösen nekimegy a Viktornak, hanem ha mi nem nyalunk be mindent.

Ha meg erős elnököt akarunk, akkor ne bohóckodjunk már fékekkel meg ilyenekkel, hanem teremtsük meg a prezidentális államot. Nekem különösen tetszene, mert onnan már csak egy lépés a királyság.

Letícia a Wass Albertre vonatkozó kifakadásod különösképp tetszett.

nyünyüge 2010.08.06. 14:21:43

@ironic_man:
Én azért kiolvasok a posztból némi malíciát. Mert pl. ezt a mondatot én nem tudnám dícséretnek venni:

"új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási ceremónián elhangzott, jól megírt és hatásosan előadott, első államfői beszéd ..."

Terniak 2010.08.06. 14:23:00

@tölgyes: csináljunk, de mondjuk ki egyértelműen és ne kerülgessük egymást. Orbán és Navracsics azt mondta: nem akarnak elnöki rendszert, parlamentárisat akarnak.

De akkor fogadjuk el ennek a törvényszerűségeit is. Schmitt Pált is ideértve, akinek az elnöki szerepfelfogása épülhet felőlem bármi köré, de amíg ez az ALkotmány van, ezt kell betartania.

ALkotmányjog vizsga kérdés:

mi történik akkor, ha kiderül, hogy az államfő annak ellenére nem küldött meg egy törvényjavaslatot az AB-nek, hogy alkotmányellenesnek tartotta?

Kalmár 2010.08.06. 14:23:09

Nem hiszem, hogy tudnánk mondani egy alkalmat, amikor egy köztársasági elnök, átmeneti késlekedésen kívűl bármilyen akadályt tudott a kormány elé görgetni.
Furcsa, hogy néhányan a demokráciát féltik.
Marhaság.
Sólyom egyenesen új választásokat és Fletó távozását sürgette. Teljesen hatástalanul.
Számomra ez jócskán túldimenzionált kérdés. Jelképes pozició, reprezentatív hatáskörrel.

lüke 2010.08.06. 14:23:15

@nyünyüge:
az amerikai elnöknk egész beszédíró hada van

lüke 2010.08.06. 14:24:08

@Kalmár:
egyelőre és szerencsére

ősirománszokás 2010.08.06. 14:25:29

Forradalmat max 21 éve lehetett volna említeni. Jah hogy SP (sok más mostani főforradalmárral egyetemben) akkor éppen kollaborált.

Terniak 2010.08.06. 14:25:33

@Kalmár: új ptk., új magánnyugdíjrendszer vétója, kinevezések megtagadása, kitüntetés megtagadása stb.

csabakirályfi 2010.08.06. 14:25:39

@tölgyes:
Alkotmánybíróság (62/2003): „Az (...) államfői jogkörök az Országgyűlés törvényhozási tevékenységének ellensúlyát képezik a hatalommegosztásnak az alkotmány által szabályozott rendszerében."

Ne csak Orbánt olvasgass!

lüke 2010.08.06. 14:26:27

@tölgyes:
rész és fél megoldások, ez volt a 20 év

ssi 2010.08.06. 14:27:03

Orbán: Schmitt Pál a legsikeresebb magyar politikus
www.hirado.hu/Hirek/2010/08/06/13/Orban_Schmitt_Pal_a_legsikeresebb_magyar_politikus.aspx

magán véleményeket tiszteletben kell tartani,
de egyértelműbbé is kell tenni, hogy arról van szó,
főleg bizonyos körökben,
a ME-től pedig különösen diplomatikus megfogalmazásokat várnánk

WLaci 2010.08.06. 14:27:34

OK, hogy Török úr Sólyom tanácsadójaként kompenzál, de szerintem egy paprikajancsi elnöksége igenis árt a demokráciának. Jó lenne írni arról is végre, hogy a jogállam és a modern demokrácia nem a többség, hanem a jog uralma, a többségre hivatkozva nem lehet mindent megtenni. Hogy mit lehet, annak változhatnak a határai, de a nyugati konszenzuson a jelenlegi kormány már túlment.

Schmitt tornatanárnál fontosabb az új GVH-elnök, aki egy átlagos ügyvéd, semmiféle versenyjogi tapasztalata nincs. Persze jó, hogy nem tornatanár, vagy cipész. De mit akarhat az a hatalom, ami egy ilyen embert ültet egy milliárdos üzletek sorsa felett döntő hivatal élére? És ami egy füst alatt leváltja a korábbi alelnököket is?

Kalmár 2010.08.06. 14:27:36

@Teremszolga: Semmi. Még vagy 100-an küldhetik. Pont, mint Göncz Árpi bácsi, mindenki Árpi bácsija a legjobb köztársasági elnök.......
Soha egy törvényt sem küldött vissza még a parlamentnek sem. Igazi pártszolgalélekkel elnökölt mégis szeretted, nem?
Ja igaz az másik oldal.

lüke 2010.08.06. 14:28:11

@ősirománszokás:
azt SPajtinak mit tudott volna forradalmárkodni?
en garde, parade retouche ,ezt tudta

AkarkiJ 2010.08.06. 14:28:32

@Szimba:

"Az oroszok egészen más nép. Ma is "cárok" alatt élő emberek ők, hihetetlen nagy lélekkel, és még hihetetlenebb alázattal. "

És rengeteg vodkával, ami segíti a problémák megoldását a fejekben :) Hmm, mintha itt is lehetne majd főzni otthon a probléma-megoldó csodaszert.

Terniak 2010.08.06. 14:28:37

@Teremszolga: azért az új Ptk. eléggé meghatározó lett volna. És lám, mindenki legnagyobb megelégedésére az államfő megakadályozta a "gyenge" eszközeivel a hatálybalépését.

Bejegyzett élettársi kapcsolat: hát eléggé kiherélt dolog lett belőle a vétó után.

Szóval elég más lenne most az élet, ha nem Sólyom van.

nyünyüge 2010.08.06. 14:29:33

@lüke:
Persze. Mindenkinek írják a beszédét.
Mégis általában úgy szokás fogalmazni, hogy jó beszédet mondott.

hááááát 2010.08.06. 14:30:03

Azt is geyük bele az alkotmányba, hogy a polgár és a jobbágy azt csinálja amit az ispán mond.

Egy F-1-es nyilatkozat jutott eszembe.Massa:-A Ferrari csapat érdekei úgy kivánják, hogy mindenben segitsem Schumachert.

Ugyan ezt monta Schmitt, csak ő ügyessebben formáza a szájával az o betüűt amikor Viktorra nézz.

Benyaltam az MSZMP-nek,2000-ben MSZP-nek,2003 óta meg a FIDESZ-nek.Egy gerinctelen féreg az államfő.

Magyarország igy nem szeretlek!

Terniak 2010.08.06. 14:30:39

@Kalmár: nem értem a hozzászólásod. Csak arra válaszoltam, hogy az államfő nem csak átmeneti akadály lehet. Hogy jön ide Göncz?

Szerintem az első és egyetlen alkotmányos államfő idáig Sólyom volt. Azt tette, amit tennie kellett.

2010.08.06. 14:31:02

@Szimba: hát azt is többre becsülöm, nehogy már kezet fogjon egy ilyen alakkal! De szerintem az pont a paja szintje lenne, ha már vécés nénit vagy csatornatisztitót nem tart a KEH! És ők is biztos becsületesebb emberek, mint ez a bohóc...bocsi bohócok!:S

Ppix 2010.08.06. 14:31:11

"Ehhez képest Schmitt Pál ma a kormányzó pártok valóságértelmezésére építette mondandóját ..."

Jah, valóságértelmezés, ez a kedvencem, bár a hamisítás szó jobban illene ide. A fidesz már 15 éve újbeszéllel küzd az egész világ átalakításán, kár hogy az a fránya valóság nem hagyja magát...
Szükség van eszmékre és magasztos célokra, de nem a szocializmus eszmei szinvonalán mélyrepülű NeNyi szintű hagymázas katyvaszra...

Meg felesleges ökörködésre. Gondolom majd megint úsztatják a koronát, mert az fontos.
Magyarország köztársaság. Független királyságként 500 éve nem üzemel. Úgyhogy lejöhetnének már erről a koronáról.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.08.06. 14:32:14

@malacz69 rettegéselemző: hm... akkor is hiányoltad az udvariasságot, amikor nem fogott kezet?

lüke 2010.08.06. 14:33:01

@manyike:
"sportolóként kétszer is a világ tetejére vitte"
biztos volt St Moritzban
"top of the world"
na ettől nem félek ,hogy ENSZ főtitkár lesz

ezmegmi?? 2010.08.06. 14:33:55

ha a keresztenyseget bele akarja vetetni az uj alkotmanyba, akkor nekem kapasbol nem melto arra, h a 21. szazadi politikusnak nevezzem.
nemcsak a keresztenyseg, hanem akarmilyen vallasnak sincs helye az alkotmanyban!

azt hiszem, ideje lesz elhuzni Magyarorszagrol.

lüke 2010.08.06. 14:33:56

@nyünyüge:
lehet,
majd TG megválaszolja

Fideszbirka 2010.08.06. 14:35:49

@Teremszolga: Sólyomnak át KELLETT volna mennie a Dunán. Addig ambivalens érzéseim voltak vele kapcsolatban. Utána simán utáltam.
Mitől fél hogy mi lesz? Elfogták volna, vagy visszafordították volna a nem is létező határon?

Nem, ez az egész a régóta jól ismert "ne sértsük meg a szomszéd népek érzékenységét" című hányinger műsor volt. A közt. elnök a személyében szimbolizál minket. Onnantól kezdve engem Sólyom nem szimbolizált.

samba pa ti 2010.08.06. 14:36:14

SP egy rossz vicc.egy nagyon rossz vicc.
semmi kedvem mosolyogni.
nehéz idők jönnek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.06. 14:36:15

SP elnöksége, mint probléma. Hümm, vihar a biliben.
SP nem lóg ki a magyar politikusok minőségének átlagából. Felfelé se, természetesen.

2010.08.06. 14:38:02

@manyike: hát ja, de azt mindannyian tudjuk, hogy Orbánt kezelik, szerintem nem vette be reggel a bogyóját...

Uramisten, hogy "mások tisztelete" az egyik fő érdeme Pajának, s meg is említi a Bölcs Vezérünk...Hát ebből élt világ életében, és ezért ő a legsikeresebb politikus??

Fideszbirka 2010.08.06. 14:38:22

@ezmegmi??: Szerinted ha a nem a kereszténység, akkor mégis mi Magyarország ezredéves ideológiai alapja?

ssi 2010.08.06. 14:38:45

@lüke:
oké, h O.V.-nek példakép, másnak meg más és másért - ez szabad zóna, kérjük szabadon hagyni

samba pa ti 2010.08.06. 14:39:03

@ezmegmi??:

mint egy igazi templomos lovag.
rabolni rabolt már eleget.

lüke 2010.08.06. 14:39:19

@Hepci:
ez jó megfogalmazás, de degradáló is
volt sportoló létére több nyelven- ami hiánycikk- beszél, szerintem ez az egyetlen pozitivuma

Kalmár 2010.08.06. 14:39:33

@Teremszolga: A Ptk és a magán nyugdíj ügyben bárki az alkotmánybíróság elé küldheti. Nem kell ehhez köztársasági elnök, csak pár ellenzéki képviselő. Megakadályozni még az ebédidő módosítását sem tudja az államfő. Visszaküldi párszor utánna köteles aláírni.
Ez van.
Az állami kitüntetésekről annyit, ha emlékszel köteles volt átadni, de kifejezendő az ellenérzését nem fogott kezet valakivel. Még azt a kitüntetést sem vétózhatja meg amit ő ad át. Egyébként ha megtehetné sincs egy kitüntetésnek a demokrácia deficithez semmi köze. Jelentéktelen gesztus ebből a szempontból.

AkarkiJ 2010.08.06. 14:39:52

@Fideszbirka:

"Szerinted ha a nem a kereszténység, akkor mégis mi Magyarország ezredéves ideológiai alapja? "

A kapzsiság és a szűklátókörűség.

AkarkiJ 2010.08.06. 14:40:42

@lüke:

"volt sportoló létére több nyelven- ami hiánycikk- beszél, szerintem ez az egyetlen pozitivuma "

Naja, de minek, ha még egy eclestone-t se bírt lerendezni :)

AkarkiJ 2010.08.06. 14:42:46

@Fideszbirka:

"Szerinted ha a nem a kereszténység, akkor mégis mi Magyarország ezredéves ideológiai alapja? "

Lemaradt a harmadik, hogy meglegyen a szentháromság: irigység.

tölgyes 2010.08.06. 14:44:38

@Teremszolga: Nem csak én gondolom hibának, hanem a jogész szakma is.. Mint említettem: Németh János, Bihari Holló (korábban Schmidt Péter és mások) erősen bírálták Sólyom gyakorlatát.. Németh és Bihari elnökként meg is hírdette, hogy Ők aztán nem.. aztán mégis..

Nézze az alapjogok tekintetében talán van tér a mozgásra, hisz azt a jogelvek uralják.. de az államot, a hatásköröket érintő kérdésekben ez tűrhetetlen. AZÉRT, MERT AZ ELNÖKNEK NINCS POLITIKAI FELELŐSSÉGE..Tehát, ha ellensúlyként bekapcsolódik, akkor úgy vonnak el a kormánytól jogkört, hogy azért nincs aki viselje a felelősséget.
Pl. Kitüntetés. A miniszterelnök ellenjegyez.. tehát vállalja a felelősséget. Az elnök átad...Az elnöknek nincs joga megtagadni az átadást.

Vagy: kegyelmi jog. Egy anya beteg kislányának fürdőkádjába bedobja a hajszárítót. A kislány meghal. A bíró elítéli, az elnök kegyelmet akar adni, de a miniszter nem jegyzi ellen.. mert egy gyilkosságért nem hajlandó vállalni a felelősséget..

Ha az elnök vállaja a felelősséget, akkor át kell alakítani a rendszert.. de hisz attól rettegnek az elvtársak!

ssi 2010.08.06. 14:44:55

@Letícia:
S.P., mint KE a kormánykomplexum egyik tudatosan meghatározott fontos eleme,
majd kiderül, hogy mi miért és hogyan

Várúr 2010.08.06. 14:45:49

@OkoskaTo:rp:
Csak neked komikus, hogy a köztársaság köztársasági címerén látható a Szent Korona? Hogy ezek után egy mondattal szerepelhet az alkotmányban is? Veres csillag inkább odaillő volna?

Terniak 2010.08.06. 14:45:53

@Kalmár: 1. igen utólag, csak éppen elég más a helyzet, ha már egy hatálybalépett és a jogviszonyokat alakító törvényt kell kiütni utólag, mintha hatályba sem lép.

Pl. nem mindegy, hogy tönkremégy-e a 98%-os adóba é majd két év múlva visszamneőleg kárpótolnak, vagy mondjuk folyamatosan tudod fizetni a hiteleidet.

2. megint nincs így. Érdemi megtagadási joga van, ahogy Horn Gyula esetében tette. 47/2007. (VII. 3.) ABH

A köztársasági elnöknek az Alkotmányban meghatározott
kitüntetés-adományozási hatásköre tartalmi, érdemi döntési
jogot foglal magában, amely a Magyar Köztársaság alkotmányos
értékrendjének érvényre juttatásán, illetve az alkotmányos
értékrendet sértő előterjesztések elfogadásának megtagadásán
keresztül fejeződik ki. A Magyar Köztársaság alkotmányos
értékrendjébe ütköző kitüntetési előterjesztés kapcsán a
köztársasági elnök joga, hogy — indokai közlésével — az
előterjesztést ne írja alá, a kitüntetés adományozását
megtagadja. A kitüntetés-adományozás, illetve –viselés
engedélyezésének megtagadása ebben az esetben a Magyar
Köztársaság alkotmányos értékrendjének a védelmét szolgálja.

Ordnassac 2010.08.06. 14:46:12

@AkarkiJ: elnézést, de beindult a névhelyesírási szenzorom: Ecclestone. ;-)

lüke 2010.08.06. 14:46:46

minek..........
Ecclestone magát adta
az ő világában Vuitton, Rolex, La Boutin hamisitványait hordják,ezt verbalizálta

kiváncsi lettem volna angol létére tudta-e ,hogy a londoni parlament alapján tervezte Steindl a magyart?
( s előzőleg a Schmidt Architektbüroban dolgozott Bécsben,azért vannak a lépcsők,mit a bécsi Rathauson)

Fideszbirka 2010.08.06. 14:46:55

@AkarkiJ: Ezek nem ideológiai hanem etikai dolgok.

AkarkiJ 2010.08.06. 14:47:47

@Várúr:

Hát, vicces ország vagyunk, köztársaság vagyunk, de azért korona van a címerben.

Ha királyunk is lenne, akkor viszont megutálnánk a koronát és sírnánk a demokráciáért.

Várúr 2010.08.06. 14:48:08

@Kalmár:
Rosszul tudod. Alkotmánybírósági döntés szerint a köztársasági elnök az állami kitüntetést megvétózhatja. Sólyom megvétózta Hornét, Gyula bá' nem is kapta meg.

AkarkiJ 2010.08.06. 14:48:24

@Ordnassac: bocs, az F1God jobb lett volna :)

Crowz 2010.08.06. 14:48:40

ez a bejegyzés semmi újat nem mondott! Viszont tényleg ellensúlynak kellene lennie! már csak az Alkotmánymeghatározás miatt is! Az meg, hogy részt akar venni, az új alkotmány elkészítésében, egy ivcc! Fogalma nincs sincs róla!
De reméljük a legjobbakat...

tölgyes 2010.08.06. 14:50:11

@Teremszolga: Viszont az elnök nem visel politikai felelősséget.. ezért elvileg rossz a döntés..Nem véletlen, hogy a bírók jó része nem támogatta... a javaslatot. Magamban én se, miközben nem értettem egyet azzal a kitüntetéssel, ami az ügyet kirobbantotta... De még egyszer mondom: legyen elnöknek joga, de akkor viseljen politikai felelősséget...Az nem megy, hogy az elnök jogot gyakorol a felelősség meg a kormányé..Mindenki a saját farkával verje a csalánt.

2010.08.06. 14:50:17

@lüke: Nem mondom meg! De nem mindegy? Nem kerek és kész...

Várúr 2010.08.06. 14:50:35

@AkarkiJ:
Te vagy vicces. A korona az államiság ezeréves jelképe, nem a pár évtizedes államformáé. A különbség: mintha a te jelképed a kopaszodó fejed búbja volna, nem eddig leélt életedé.

lüke 2010.08.06. 14:52:07

@AkarkiJ:
hány monarchia van EU-ban, s mégis közt . van
angol, sp, dán, svéd, holland, norvég......

AkarkiJ 2010.08.06. 14:52:36

@Fideszbirka: nem, ezek kőkemény gyakorlati ideológiai elemek, amik már többszáz éve meghatározzák az ország közgondolkodását...

a kétfarkú kutya párt tényleg indít főpolgármester jelöltet? :)

tölgyes 2010.08.06. 14:53:13

@Kalmár: Igen, de vannak eljárásjogi különbségek. Ha az elnök küldi - mert hirdeti ki, tehát nem lép életbe.. Az Ab soron kívül tárgyalja ..Míg ha Ön küldi, akkor majd sorra kerül.. Tekintettel az ügyhátralékra.. az majd egyszer valamikor lesz... mert hogy évek óta hiányzik 2 bíró...és sok az ügy.. mert ott is vannak mániákus beírogatók.

Terniak 2010.08.06. 14:53:43

@tölgyes: ez így túlzás. Vita van az aktivista alkotmánybíráskodásról. Azt hiszem itt sokan le lennének döbbenve, hogy pl. a francia Alkotmánytanács vagy Államtanács mennyie elszakad, gyakran szembemegy (!) az írott szöveggel. Volt már erre példa, nálunk 1949 előtt a közigazgatátási bíróság éppen emiatt nem volt szimpatikus az akkori hatalomnak.

A kegyelmi jogról a véleményem, hogy egy feudális maradvány, régen ki kellett volna dobni, egyébként a franciák inkább tekintik a bíráskodás részének mint államfői jogkörnek.

Egyébként annak idején alkotmánymódosítással előzetes normakontrollt akartak adni a Kormánynak, ha a parlament olyat rakna a törvénybe, ami alkotmányellenes. Ha Ön emellett van, mert a hatalommegosztás csak ezen hatalmi ágak között képzelhető el, akkor gondolom ez jobb lenne mint az államfő ilyen jogköre.

Viszont nem került be az ALkotmányba 2003-ban. Az egyik párt akkor nem támogatta. Azt hiszem kitalálható, melyik. Ja, egyébként akkor dőlt el, hogy új jogalkotási törvényünk sem lesz. Mert akkor azt sem támogatta a Fidesz...Pedig még őszödi beszéd sem volt akkor....

lüke 2010.08.06. 14:54:11

@Letícia:
a világ nem kerek, csak föld

AkarkiJ 2010.08.06. 14:54:55

@lüke:

ehh... ahol monarchia van, ott nincs köztársaság :)

alkotmányos monarchia, mint ez lenne a pontos megnevezés

lüke 2010.08.06. 14:57:01

@AkarkiJ:
ez, de demokráciaként funkcionál
szeretnék egy kis svéd nyugdijat
vagy dán munkanélküli segélyt

tölgyes 2010.08.06. 14:57:08

@csabakirályfi: Ez az amit a jogászok jó része vitat és helytelenít.. Megismétlem: az elnöknek nincsen politikai felelőssége.. Ha jogot adunk neki, akkor felelősség is kell. Vagyis legyen az elnök közvetlenül választható..:) Az az út nem jó, hogy felelőssége nincsen, de össze vissza döntöget.:)Abból csak felesleges konfliktusok lesznek.

AkarkiJ 2010.08.06. 14:57:31

@Várúr:

sokat érünk az ezer éves államisággal, ha semmit nem tanulunk belőle

Spiro 2010.08.06. 14:57:42

@post

Szerintem rossz a cím. A helyes az lenne:

Minek köztársasági elnök???

Lehet, hogy primitív személyiségem nem teszi lehetővé annak a trivialitásnak percepcióját, hogy a köztársasági elnök személyét, illetve annak hivatalának fenntartását, milyen másképpen orvosolhatatlan igény, szükséglet indokolja, évi néhány MRD-ért.

(Természetesen a szentkorona nevében, és isten kegyelméből érvek előtt meghajlok)

2010.08.06. 14:59:39

@lüke: finoman fogalmaztál!:)

AkarkiJ 2010.08.06. 15:00:17

@lüke:

nem azt mondtam, hogy rossz dolog, ha király van :)

én azt mondtam, az lenne rossz, ha ITT lenne király :)

Dr Kangörény 2010.08.06. 15:00:48

@Várúr: Te nem érzed úgy, kicsit ciki az az egybites gondolkodás, amit művelsz?
Szerinted tényleg csak két lehetőség van; kommunistaként vörös csillag, vagy jobboldaliként szent korona?

Terniak 2010.08.06. 15:01:03

@Teremszolga: ja egyébként arra szintén voltak törekvések az elmúlt években, hogy legalább röviden indokoljon az elnök a kegyelmi kérvények esetében, hogy a diszkrimináció árnyéka se vetüljön rá. mondanom sem kell, mi lett velük...

lüke 2010.08.06. 15:02:57

@Letícia:
politológiát fogok tanulni,ha 40 év után a magyar állam nyugdijat ad:)
készülök:) és PhD-zem:)

AkarkiJ 2010.08.06. 15:03:00

@Várúr:

egyébként az én szememben a szent korona, a királyság intézménye mind a nép lerablását és elnyomását szimbolizálja - de persze nem a "tárgyak" tehetnek erről, hanem a tettek, amiket ezek mögé - és ezekre hivatkozva - tettek.

lüke 2010.08.06. 15:04:14

@AkarkiJ:
ja:)

református nem lehet- ezt anyám mondta mindig-
hiányoltunk:)

tölgyes 2010.08.06. 15:06:12

Én megértem azt, ha a kormánynak nincs előzetes normakontrollja:) Ez maga az abszurditás. A kormánynak többsége van, tehát érvényesítse a jogalkotásban.

)8 után Orbán az IM-ben működtetett olyan részleget, amelyik a törvényeket előzetesen megvizsgálta alkotmányossági szempontból... Javult is a törvénykezés színvonala... Ha akarja akkor ezt felfoghatja előzetes normakontrollnak is...én inkább a jogalkotási folyamat természetes részének tekintem.

Azt pedig elhiszem, hogy a kegyelem csökevény..de a lényeg itt nem ez volt, hanem az, hogy a miniszter (Dávid Ibolya) nem volt hajlandó vállalni a politikai felelősséget egy elnöki döntésért... MERT, HOGY AZ ELNÖKNEK NINCSEN POLITIKAI FELELŐSSÉGE.. EZ VOLT AZ AMIT AZ AB ILYEN OLYAN OK MIATT ROSSZUL KEZELT AZ ÖN ÁLTAL IDÉZETT HATÁROZATBAN, AMELYET NAGYON SOK TEKINTÉLYES BÍRÓ BÍRÁLT.

2010.08.06. 15:06:46

@AkarkiJ: hogyis mondta Madách?

"Ember, küzd és bízva bízzál!"

Pont ezért írta...mert sajnos nem, nem tanulunk.

@Spiro: Így van!:)

tölgyes 2010.08.06. 15:07:03

@Teremszolga: Én megértem azt, ha a kormánynak nincs előzetes normakontrollja:) Ez maga az abszurditás. A kormánynak többsége van, tehát érvényesítse a jogalkotásban.

)8 után Orbán az IM-ben működtetett olyan részleget, amelyik a törvényeket előzetesen megvizsgálta alkotmányossági szempontból... Javult is a törvénykezés színvonala... Ha akarja akkor ezt felfoghatja előzetes normakontrollnak is...én inkább a jogalkotási folyamat természetes részének tekintem.

Azt pedig elhiszem, hogy a kegyelem csökevény..de a lényeg itt nem ez volt, hanem az, hogy a miniszter (Dávid Ibolya) nem volt hajlandó vállalni a politikai felelősséget egy elnöki döntésért... MERT, HOGY AZ ELNÖKNEK NINCSEN POLITIKAI FELELŐSSÉGE.. EZ VOLT AZ AMIT AZ AB ILYEN OLYAN OK MIATT ROSSZUL KEZELT AZ ÖN ÁLTAL IDÉZETT HATÁROZATBAN, AMELYET NAGYON SOK TEKINTÉLYES BÍRÓ BÍRÁLT.

lüke 2010.08.06. 15:07:20

@AkarkiJ:
rosszul látod:)
itt :) igen
mikor a lányommal Londonban elmentünk a Buckinghambe,
azt mondta:
- ez ilyen kicsi?
-gazdag és nagy országban igen, nem rabolják ki az alattvalókat-válaszoltam

tölgyes 2010.08.06. 15:09:39

@lüke: Békés rendszerváltás..:)

Fideszbirka 2010.08.06. 15:09:55

@AkarkiJ: Miért lenne rossz, ha király lenne?

A néplerablás mint kicsit gyenge. Nem is Gyurcsányékra utalok, de élből Rákosira meg Szálasira, mindenféle király nélkül. (Tudom, negyvenhatig királyság voltunk, de Szálasi szerintem ezt pont leszarta.)

Normális királyunk is volt már egy pár a sok lúzer közt, pl. Luxemburgi Zsigmond.

Normális elnök/min.elnök?

A nemzetvesztő Károlyi, a hülyére vett kisgazdák a háború után vagy a reménytelenség 1990-t követő lovagjai?

AkarkiJ 2010.08.06. 15:10:26

@lüke:

én a magyar szent koronára és a magyar királyi rendszerre gondoltam :)

Ordnassac 2010.08.06. 15:12:41

Akit érdekel: confinder.richmond.edu/confinder.html

Itt utána lehet keresni szinte minden ország alkotmányának (gyakorlatilag mindegyik szövege megvan angolul), meg lehet nézni, hogy az ottani preambulumok miről szólnak. Érdemes megnézni a létrejöttük évét is.

AkarkiJ 2010.08.06. 15:12:42

@Fideszbirka:

mert királyra nincs szükség, nem lesz tőle semmi se jobb - a szent korona tant is totál felesleges belerakni az alkotmányba, mert hiába van benne, ha a mostani törvényeket is leszarják rengetegen

ezek a dolgok mind külsőségek, és nagyon kevesek a tömeges - eredményre vezető - agymosáshoz

is 2010.08.06. 15:12:45

@tölgyes: senkit nem hatalmaz fel ellensulyra. ha erre hivatkozol felre akarsz vezetni masokat. az ellensuly egy iratlan demokraciakovetelmeny, es tankonyvekben kell megtalalni.

tölgyes 2010.08.06. 15:13:55

@Teremszolga: Ja és még valami: mindezzel együtt az alkotmányos intézmények közül az AB adta a legtöbb értékes elemet az elmúlt két évtizedben.. még akkor is ha ez nem jelenti azt, hogy ne követett volna el súlyos hibákat is... És ha nem vette volna észre, akkor én most elég keményen kritizáltam egyes alkotmánybírók szerepét.

Terniak 2010.08.06. 15:15:36

@tölgyes: nem magának a Kormánynak. lehet, rosszul fogalmaztam. hogy a kormány is megküldhesse az AB-nak. indítványtételi jog.

csak azért gondoltam, mert ön írtam, hogy ne más ***val verjék a csalánt. Bizony előfodulhat, hogy a parlamenti többség nem kezesbárányként viselkedik. Na akkor ez jól jöhet.

lüke 2010.08.06. 15:15:36

@AkarkiJ:
az olyan volt, mint az ellentengernagy tenger nélkül
Buda vissza foglalása utántól, 1686-tól

is 2010.08.06. 15:15:38

@Fideszbirka: kiraly van, foleg, miota Orban a maradek akadalyokat is villamgyorsan takaritja el. a miniszterelnok a kiraly. Antall is kiraly volt, Horn is, Orban is, Medgyessy is, Gyurcsany is. az eddigiek alkotmanyos kiralyok voltak, a mostani abszolut monarchiat epit. alkotmanyos monarchia van mindenutt, akar van kiraly, akar nincs. abszolut monarchia mar sehol sincs. Orban a tuzzel jatszik.

AkarkiJ 2010.08.06. 15:16:33

@tölgyes:

ellensúlyként akkor kellene tevékenykednie, ha az aktuális kormány túlzottan kilengene

persze, jogi eszköze nem feltétlenül van sok, de egy KE, aki tényleg képes képviselni a nemzet tagjait, a szavaival is tud hatni a közvéleményre, közgondolkodásra, tematizálni tudja a médiát, ezáltal közvetve többé-kevésbé kormányra

szerintem így tud az egyensúly felett őrködni, ahol ha kell, közbeszól

de ezt nem nézem ki sp-ből, bár lehet, tévedni fogok, és akkor jobb lesz kicsit mindenkinek

tölgyes 2010.08.06. 15:17:09

@is: Már megint butaságokat tetszik mondani.. Már hogyne lenne ellensúly, ha a jogköröket és a függelmi viszonyokat úgy osztják el.. de nálunk ezt az alkotmány nem teszi meg az elnök esetében nem ad olyan jogköröket.. és nem ad politikai felelősséget a jogkörhöz, ezért nem is ellensúly. Nem a másik serpenyőben ül, hanem ugyanabba!

Terniak 2010.08.06. 15:18:06

@tölgyes: a Dávidi eset pontosan a hatalommegoszttás egyik legszebb példája. függetlenül attól, kinek volt igaza...

AkarkiJ 2010.08.06. 15:18:38

@lüke:

"református nem lehet- ezt anyám mondta mindig-
hiányoltunk:) "

ezt nem teljesen értettem :)

Ordnassac 2010.08.06. 15:18:44

@Fideszbirka: és ki lenne a király? A Habsburg-ház feje, Karl von Habsburg (Ottó rátestálta már a dolgot), esetleg az öccse, Habsburg György? :-P

AkarkiJ 2010.08.06. 15:19:32

@Teremszolga: abban az esetben végül kegyelmet kapott az anya?

is 2010.08.06. 15:19:52

@lüke: de az angol kiralynonek van meg 5 masik, joval nagyobb palotaja/kastelya. hulyeseget beszeltel a lanyodnak,a Buckingham sokkal tobbe kerul, mint a magyar kozt elnok, kormanyfo stb. koltsege. igaz, turisztikai oldalon visszaterul, mert magyarok mennek megnezni, az angolok meg meg Schmittre sem kivancsiak :-).

Ordnassac 2010.08.06. 15:20:18

@tölgyes: "Javult is a törvénykezés színvonala..." <--- nem törvényhozást (vagy törvényalkotást) akartál mondani?

AkarkiJ 2010.08.06. 15:20:46

@Ordnassac:

"és ki lenne a király? "

ki, hát sp - hisz olyan fess ember, király meg még nem volt

bár ov megmondta, hogy ke-ként a pályája csúcsára ért :)

is 2010.08.06. 15:21:22

@tölgyes: a szo "ellensuly" nincs leirva senkinek sehol, semmilyen szerepkorben. arra hivatkozni, hogy a kozt. elnoknel nincs leirva, es ez barmit is indokol, ez marhasag. olvasni is tudni kell, kedves uram.

AkarkiJ 2010.08.06. 15:21:32

@is:

nem igaz, volt egy angol, aki kiváncsi volt rá, de gyorsan menekült volna a találkozó után :)

Terniak 2010.08.06. 15:23:25

@tölgyes: annak a részlegnek legendásan rossz híre van közjogi körökben: mert nem csinált semmit sem kodifikációs, sem alkotmányjogi tekintetben. A jogszabályalkotás színvonala nem javult, az a korszak még a kodifikáció őskora.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.08.06. 15:23:42

Engem se a mostani, se a következő alkotmány nem érdekel.

Viszont ha Schmitt Pál ilyen beszédeket fog mondani, akkor tényleg beköltözik a vidámság oda, ahol az Elnök jár.

Ordnassac 2010.08.06. 15:23:50

@Teremszolga: kegyelmi joga a német államfőnek is van, nem magyar Unicum.

A francia Államtanács frankofón találmány, máshol nem hiszem, hogy használható. Most képzelj el egy ilyet Magyarországon... (Amúgy ezért is bukott meg az Alkotmányjogi Tanács, azonkívül, hogy OGY-szerv volt.)

Fideszbirka 2010.08.06. 15:24:22

@AkarkiJ: Ebben az esetben látnod kell, hogy a köztársasági elnök is külsőség (főleg Paja) és ha már külsőség, akkor szerintem jobban néz ki egy király mint egy elnök. Ha már értelmet nem hordoz legalább adjuk meg a módját.

@is: áhhhh, rá fog ő ébredni hogy nem király. Ha mákunk van, akkor magától.

AkarkiJ 2010.08.06. 15:26:23

@Fideszbirka:

és a funkció nélküli királyt 5 évente a parlament fogja megválasztani?

egyébként meg ennyi külsőség talán még belefér, és ha hiteles, a szavainak súlya lehet, egyfajta utolsó vészkapcsolóként, ha nagyon behülyül az aktuális miniszterelnök és támogatói

Fideszbirka 2010.08.06. 15:27:22

@Ordnassac: Szerintem egyelőre senki, mert nem lenne általános az egyetértés. A korona+min.elnök+királyt helyettesítő valamicsoda (kormányzó?) megfelelő felállás lehetne, ha az idióták nem sikoltoznák tele az étert a horthiaggodalommal.

Ordnassac 2010.08.06. 15:27:44

@AkarkiJ: úgy hírlik, hogy indít, már meg is van állítólag a Budapest-programja a honlapjukon. ;-)

@tölgyes: "mert ott is vannak mániákus beírogatók." <--- ne is mondd, amíg a Főtitkárságon voltam, foglalkoznom kellett dr. F. J. és dr. G. K. közös (vagy családtagjai) irataival, kifogásolnak ők mindent utólagos normakontrollal, mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenességgel, népszavazási kifogással, stb.

Nem beszélve J. Cs. hülyeségeiről...

tölgyes 2010.08.06. 15:27:58

@Teremszolga: Már milyen értelemben?

Göncz kegyelmet akart adni, de mert ehhez önállóan nem volt joga nem adott..Nem ez arról szólt, hogy Dávid nem vállalta fel Göncz döntésének politikai következményeit.. De ha Dávid felterjeszt egy kitüntetést, akkor Göncz nem tagadhatja meg... mert megint csak nincs hozzá joga, mert nem visel politikai felelősséget.

Mert az elnök politikailag felelőtlen..döntéseihez a kormány ellenjegyzése kell... vagyis kell valaki, aki a döntés felelősségét magára vállalja.

Ez azt mutatja, hogy az elnök reprezentatatív..

Ha születik egy törvény amibe hiba csúszik, akkor az elnök szól.. gyerekek hiba van.. de még az is előfordult, hogy a kormány szólt: elnök úr itt hiba van, kérlek küldd vissza.. Vagy ha az elnök nem tudja megítélni, akkor elküldi az AB--nak, hogy nézze meg.. de itt sem ellensúly, hanem a folyamat része. Ugyanabban a serpenyőben ül.

Fideszbirka 2010.08.06. 15:28:31

@AkarkiJ: "és ha hiteles, a szavainak súlya lehet, egyfajta utolsó vészkapcsolóként, ha nagyon behülyül az aktuális miniszterelnök és támogatói"

Mint azt láttuk Gyurcsány esetében.

lüke 2010.08.06. 15:28:32

@is:
hülyeséget,mint a nevem is mondja,de megértette
s gondolod nem tudta ,hogy van Balmoral,Kew etc, sőt a Commonwelth- ben is
az 1-1ben átszámítás meg érdektelen
nem hasonlitható MO egy gyarmattartóhoz

tölgyes 2010.08.06. 15:28:59

@Ordnassac: Laikusként laikusoknak írok.. de azért remélem érti:)

tölgyes 2010.08.06. 15:30:41

@Ordnassac: Én ilyen mélységig nem ismerem a dolgokat, mert nincs közöm az AB-hez.. de az ügyhátralékból.. és az ügyek egy részéből jól látszik..:)

hollario 2010.08.06. 15:31:17

Augusztus 6.

Először Hirosima, most meg Schmitt...

Terniak 2010.08.06. 15:33:04

@Ordnassac: nem az intézmény a kérdés, hanem az ítélkezés szemlélete. Az intézmény frankofón, az ítélkezés szemlélete kicsit angolszászos. Egyébként a hazai szakirodalom újabb vonaulata is egyre inkább ebbe az ítélkezési stílusba tolódik, vagyis legalábbis követeli.

nem azt mondtam, hogy unicum, hanem, hogy a véleményem, hogy egy igazolhatatlan jogkör, azok után, hogy a bíróság mindent mérgelre téve valahogy ítélkezett. És ez független attól, hogy az USA elnökének is van, meg szinte mindenhol.

lüke 2010.08.06. 15:33:11

@is:
13 db UK használatban,nem 5

tölgyes 2010.08.06. 15:33:50

@Teremszolga: Csak nem T.Csibinek tetszik lenni... mert őt sokan ismerik, mint a közigazgatás megújítóját..:::)) Na azért volt az elmúlt 8 évben ilyen nagy a jogalkotásban a faeces.

Terniak 2010.08.06. 15:34:40

mindenkinek kellemes délutánt, kellemes szakmai vita volt :-)!

bariga 2010.08.06. 15:35:33

Én csak azt szeretném tudni, hogy mennyibe kerül évente a köztársasági elnök Magyarországnak

Leroi 2010.08.06. 15:36:12

Magyarország kersztény államként született meg és keresztény állam, mindig is az lesz.
Az, hogy bizonyos körök ezt tagadják és ennek ellenkezőjét propagálják, többek közt ezen a honlapon, rég ismert.
Orbán bebizonyította, hogy nem Cristoph Rosenbergék (IMF) fogják Magyarországot irányítani, és ezt jó, ha tudomásul veszik C.R. itthoni kistestvérei is.
Úgyho ideje lesz kikeresztelkedni, haverim.

lifelike 2010.08.06. 15:36:35

szerintem szánalmas ami itt folyik (az országban, politikailag, gazdaságilag) és ennek komoly következményei lesznek
:(

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.08.06. 15:38:49

kedves Gábor, kíváncsi vagyok, neked mikor fog leesni, hogy itt valami igen nagy szar készülődik...?

tölgyes 2010.08.06. 15:38:57

@bariga: Kevesebbe mint annak idején Kádár.

[nick] (törölt) 2010.08.06. 15:39:50

@Fideszbirka:
azért azt ne felejtsük el, hogy sigismund főállásban német-római császár volt.

Ordnassac 2010.08.06. 15:42:32

@Teremszolga: most az Államtanács tagságára gondolok, nem is az ítélkezésére (emiatt is tartom Magyarországon bevezethetetlennek, ugye az elnöke az Államtanácsnak a miniszterelnök...), másrészt nem igazán alkotmánybíráskodás a szerepe, hanem legfőbb közig. bíróság. Nem ugyanaz, arról nem is szólva, hogy nagyobb a tanácsadó szerepe.

@tölgyes: nem gond a laikusság, de van egy-két fogalom, amit illik helyesen használni, nehogy hibás alakban terjedjenek el.

tbb 2010.08.06. 15:43:15

@Fideszbirka:

"Vagy az marhára erősíti a demokráciát, ha a közt. elnök feddőleg összevonja a szemöldökét? Hah, Sólyom vonogatta, Gyurcsányék kiröhögték, ügylet letudva."

Hagy emlékeztesselek arra, hogy Gyurcsányék nem csak a KE szemöldökösszevonását, de a Kossuth téri performancet is kiröhögték. És miért tehették meg? Mert a fékek és ellensúlyok akkor is ki voltak iktatva. Sőt, magára a Kossuth téri performanszra is azért került sor, mert a fékek és ellensúlyok nem müködtek. Illetve müködtek, csak szoci módon. Ahogy Kádár idejében.

Most persze a szocik aggódnak a demokráciáért. Lett volna rá 8 évük, hogy megerősítsék. De majd hülyék lettek volna. Hát most ennek isszák a levét. A fidesz is ennek fogja, ha nem váltanak időben. Ami még hagyján. De mi is szívni fogjuk rendesen. Te is.

Spiro 2010.08.06. 15:46:15

@bariga:

2009-ben a költségvetésben I. fejezetében 1,25MRD froncsi volt betervezve.

Gondolom most kicsit több, és ráfröccsentenek még egy keveset, a most megszavazott 100 milkás/régi elnöki apanázsok (titkárság, kocsi, lakhandi,....).

Na ez tök felesleges pénz kidobás, szerintem (ha csak a fenti polémiát vesszük alapul, hogy mit tehet és mit nem a köztársasági elnök – kis túlzással ez egy olyan munka aminek legnagyobb részét egy majom is el tudna látni (hommage dr. House))

tbb 2010.08.06. 15:48:59

@AkarkiJ:

És ez benne is van az Alkotmányban. A mostaniban. Ideje kiszórni.

tölgyes 2010.08.06. 15:51:06

@Ordnassac: Jajjjjjjj Hová gondol!!!!:(

Ami a fogalmakat illeti: én meg használom ahogy eszembe jut.. Ön meg majd javít...::)))

Fideszbirka 2010.08.06. 15:54:59

@[nick]: Nyilván nem véletlenül.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.06. 15:55:25

Szépen meghívták az ellenzéket.

Szánalmas egy forradalmi handabanda banda!

Ordnassac 2010.08.06. 15:56:00

@tölgyes: csak azért gondoltam rá, mert ő volt ilyen nagy reformer [lásd az Alkotmány 24. § (5) és a Jat. körüli dolgokat].

Fideszbirka 2010.08.06. 15:56:11

@tbb: Akkor legyen erős elnök, hajrá, én támogatom.
Az már majdnem király.

tölgyes 2010.08.06. 16:00:00

@AkarkiJ: Nem tud úgy működni, hogy a kormány kilengését gátolja!

Sólyomban volt akarat..de semmit sem tudott tenni Gyurcsány kilengései ellen... Nem kell az elnöktől olyat elvárni, amire nincsen jogosultsága.

Őszöd után mondott egy beszédet.. de azért az embereket még megverték okt. 23-án.. erre megint mondott egy beszédet. Ez lenne az ellensúly????Legfeljebb az nemzet egységének őre: gyerekek ne verekedjetek..és erre a sok gyerek úgy elszégyelli magát...:(

tbb 2010.08.06. 16:02:30

@AkarkiJ:

A Szent Koronához nem kell király. Csak egy felemelt fejű Magyarország.

tölgyes 2010.08.06. 16:03:41

@Ordnassac: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ De hogy!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.06. 16:06:44

Összehangolt, országos akció látszik kialakulni az ország egyes közintézményeiben kifüggesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata című dokumentum nevetségessé tételére.

Mint ismert, egy kormányrendelet szerint a központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei által feladatuk ellátása során használt középületekben a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetője által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelő jól látható helyen ki kell helyezni a nyilatkozatot.

Az Orbán-kormány egyik alapdokumentuma a bal- és a liberális oldalon már nyilvánosságra kerülésekor kiverte a biztosítékot: az LMP és az MSZP a parlamentben is tiltakozott annak terjesztése ellen, egyes aktivisták pedig a nyilatkozat nevetségessé tételére szólítottak fel.

A "mozgalom" immár Pécsett is követőre talált: szerdán az APEH ügyfélszolgálatán kifüggesztett Nyilatkozatot firkálta össze egy (volt? jelenlegi?) SZDSZ-tag, a roma nevelési programok egyik kidolgozójaként is ismert Heindl Péter történelemtanár. Az akciót egy tanártársa (a szintén ex-SZDSZ-es Baracs Nóra) lefényképezte, s a facebookon tették közzé a fotót (lásd fent).

Mindenki saját környezetében tegyen a fideszes-obáni diktatúra ellen!!

Ordnassac 2010.08.06. 16:07:19

@tölgyes: lehet egy indiszkrét kérdésem: mondtad, hogy laikus vagy: miben nem vagy az? :-)

tbb 2010.08.06. 16:10:39

@AkarkiJ:

Igen. Ez tényleg nem lenne jó.

_izée 2010.08.06. 16:10:49

látom tetszik neked ez a szép új világ

Zoltchy (törölt) 2010.08.06. 16:12:28

Schmitt Pált nem megválasztották, hanem kijelölték. Sőt, kijelölte!
Ezek után semmi esélye arra, hogy bárki is pártatlannak gondolja. Ha a Fidesz mellett szólal meg, mindenki bólogatni fog, hogy persze-persze, ha meg ellene - (ha egyáltalán szorult belé ennyi gerinc - akkor meg összezavarodnak.
Ő lesz a nagy, nemzeti vigyor!

porfelhő 2010.08.06. 16:17:30

@bariga:
Szerintem SP beiktatása pontosan olyan volt mint a megválasztása, egyoldalu. A nyilvánosság kizárásával.Tetszik nem tetszik ez van. Rájátszottak arra, hogy az ellenzéki pártokban tudatosuljon, nincs rájuk szükség a ceremónián.
Nem kellett kordon, igy bontani sem kellet volna, mivel teljesen elbarikádolva zajlottak az események. Persze hogy nem lesz ellensúlya a kormánynak, hogyan is lenne mikor ő a törvényalkotások motorja lesz, ő az emberek embere. Totális egyoldalu hatalom, ami most van kialakulóban, vagy már kialakult.

stars7726 2010.08.06. 16:17:59

Diplomájának megszerzése után a Hungarohotels Vállalatban kapott állást szállodai munkatársként. 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgatóhelyettesévé. A turisztikai szakmából 1981-ben került ki, amikor a Népstadion és Intézményei (NSI) főigazgatójává nevezték ki. Ezt a tisztségét 1983-ig töltötte be.
A Magyar Olimpiai Bizottságban első fontos tisztségét 1983-tól töltötte be. Ekkor választották a testület főtitkárává. 1989-ben a testület elnöke lett, amely tisztségét a mai napig betölti.

1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban.

Diplomáciai pályafutása 1993-ban kezdődött, amikor kinevezték madridi nagykövetnek, később 1995-ben akkreditálták Andorrába is. 1997-ben, négyéves megbízatásának lejártával hívták vissza mindkét helyről. 1998-ban megbeszélést kezdeményezett a Magyar Szocialista Párttal, felajánlva, hogy a párt képviseletében indul a budapesti főpolgármester-választáson.[7] Még ebben az évben kiküldték Bernbe, úgyszintén nagyköveti rangban (1999-ben akkreditálták Liechtensteinbe is). Kovács László akkori külügyminiszter 2002-ben hívta vissza.

2003-ban bejelentette, hogy belép a Fideszbe, majd ugyanebben az évben megválasztották a párt egyik alelnökévé. A 2004-es EP-választáson pártja listavezetője volt, az Európai Parlament tagjává választották és a Fidesz EP-delegációjának vezetője lett.

valószínűleg ez az új jobboldal,és több ,mint valószínű,hogy a jövő elkezdődött.
de,a lényeg hogy nem a régi káderekkel...

Ordnassac 2010.08.06. 16:19:19

@porfelhő: azért a tisztességhez hozzátartozik, hogy eredetileg nyilvános lett volna a beiktatás, csak jött a ma reggeli zuháré, ami tényleg durva volt.

Ne keressünk ott kivetnivalót, ahol nem biztos, hogy van. Lehet találni bőven máshol.

tbb 2010.08.06. 16:20:13

@Ordnassac:

Nálam is szinonimák. Nálad nem? Akkor mondj a törvénykezéssel egy olyan mondatot, amiből ez kitűnik.

Ordnassac 2010.08.06. 16:20:25

@stars7726: milyen jó viszontlátni a többségében általam írt szöveget a blogon. :-D

Ordnassac 2010.08.06. 16:23:39

@tbb: egyszerű:

A törvényhozás/törvényalkotás az Országgyűlés egyik fő jogköre, a törvénykezés a bíróságoké. Amikor az Országgyűlés elfogadja a békatenyésztésről szóló törvényt, akkor törvényt hoz/alkot; amikor a bíróság peres ügyet bírál el, akkor törvénykezik. :-)

sárkányfő 2010.08.06. 16:26:30

Pintérnek is jó napja volt: "Pintér volt cége kapta meg az MVM őrzését is"

hvg.hu/itthon/20100806_mvm_pinter_volt_cege_vigyaz_kozbiztonsagr

sárkányfő 2010.08.06. 16:27:09

Amúgy meg Caligula lova nekem aztán nem elnököm.

porfelhő 2010.08.06. 16:27:43

@Ordnassac:
Bocsánat ezt elfelejtettem reggel óta, mert hozzánk még most ért a vihar. Nincs semmi kivetni való abban, hogy igy zajlódtak az események. Mielőtt bárkit megbántanék minden szép és jó.

tölgyes 2010.08.06. 16:27:57

@stars7726: Most mondja meg őszintén: Tehet a szerencsétlen arról, hogy 1942-ben született.. ezért se 45 előtt se 56 ban nem lehetett hős partizán.. ráadásul volt némi esze, megtamnult egy csomó nyelvet, meg még jól sportol is..ezért még párton kívüliként is érvényesült...

Nem emlékszem, hogy valaha is fanyalgott volna Horn pufajkája, Nyers 58-as KB tagsága, Gyurcsány feljelentgetései miatt..:::9 Amit nem tud felróni Schmitt Pálnak..Ja hogy három idegen nyelv ismeretével en klozettpucoló lett..A 70-es években már kellettek az ilyen emberek mert a nyelveket beszélő elvtársak -akik ezt még nagypolgári családjuktól sajátították el - kiöregedtek..:) Ilyenkor jól jött aztán egy-egy olimpiai bajnok..

És ön mit alkotott?? Van egy tánciskolája és két újraoltási bizonyítványa?? Ön hős partizán volt 57-ben??.. Ezt csak azért kérdem, hogy mire fel vágta magát ítélkezési pózba.?

sárkányfő 2010.08.06. 16:28:35

Orbán Viktor a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"ez olyan kérdés, amiről meg lehetne, és meg is kellene kérdezni az embereket, függetlenül attól, hogy a köztársasági elnököt egyébként a parlamenti képviselők választják"

mréveiller 2010.08.06. 16:31:19

míg a keresztény utalást kihagynám, a Szent Koronát mindenképp be kell írni az alkotmányba. Ne felejtse senki az ezeréves múltat, vannak olyan népek amelyek irigykednek erre.

tölgyes 2010.08.06. 16:32:25

@ó jaj: "VOLT CÉGE".. akkor bezzeg nem hápogott, amikor Gyurcsány saját cégeivel üzletelt.. és csinált az állammal 6-800.000 milliós árbevételt.. Akkor elfogadta, hogy lemondott az ügyvezetésről.. de ha jól értem Pintér ezt a cégét el is adta.. és nem ő kötötte az üzletet..:)Se megbízó se megbízott nem volt.

nestrot10 2010.08.06. 16:33:09

Török Gábor, remélem olvastad, amit tegnap írtam arról hogy láttunk a Reggel-ben az MTV- a Fidesz Tv-ről átültetett unszimpatikus riporterféleséggel való beszélgetésedről?...láttuk ahogy a 11 és fél percből csak ez a fideszbérenc méltatta hogy milyen jó hogy minden önkörmányzatban Fidesz lehet,...és te feszélyezetten bólogattál zavartan mosolyogtál..és hajtogattad, hogy " teljesen egyet értek...ez így igaz " stb. A baromarcu riporterféleség 9 percet beszélt te meg mint meghívott összesen 3 és fél percet. ( mértem az időt)...Amiért meg meghívtad, hogy " Török Gábor elmezi a kormány 60 napját, arról szó sem esett---na ilyenek ezek a Fidesz Droidik!
Na így "igazodj" ezekhez!

tölgyes 2010.08.06. 16:34:06

@ó jaj: Az MSZP miért nem kérdezte meg?? Orbán mögött 2/3-ad áll.. Őket erre felhatalmazták a választók... pár hónapja volt a választás.

stars7726 2010.08.06. 16:34:42

@tölgyes: ember.ezek a tények.ezt nem én találtam ki.az elmúlt 4 elnöknek volt hasonló múltja?igen v nem?
egyébként ez állítólag egy demokrácia,ahol szabad vélemény nyílvánítás van....
had ne essek hasra smitpál előtt.

nestrot10 2010.08.06. 16:34:59

Sok sok embernek ez a kis gonosz törpe Rákosi Orsós Viktor nem min. elnöke, mint ahogy ez a "Gumigerinc,..szélkakas, állás és pozició hajhászó barom Schmitt sem közt. elnöke.
Ez csak a fityisz banda tag mindkettő!

nestrot10 2010.08.06. 16:36:28

Nagyon sokba kerül az adófizetőknek ez a Fityisz bábú Schmitt...
ORBÁN TAKARODJ!!!!!!---

Ordnassac 2010.08.06. 16:36:45

@tölgyes: és papír alapján miben nem? :-)

porfelhő 2010.08.06. 16:37:15

@ó jaj:
Akkor még a miniszterelnök is így gondolta, már nem hive a népszavazásnak. A mostani hatalommal nem volt nehéz megválasztani a köztársasági elnököt. Ugy gondolom bizonyos dolgokban felesleges is népszavazást tartani, főleg olyan kérdésekben amiben az emberek nem elég tájékozottak.
Ebben a mostani választásban kicsit tulzás, hogy a parlamenti képviselők választják, mert teljesen mindegy volt, hogy az ellenzékiek kit szeretnének.

2010.08.06. 16:37:52

@tbb: ja, azt a Magyarországot akar fejemelésre biztatni, akit egy minden rendszert kiszolgálók exkomcsi vezet a rendszerváltás szimbólumának székéből? Elmész te a...

@stars7726: döbbenet...

Komolyan, ma gyásznapot tartok...a rendszerváltásnak semmi értelme nem volt, ezt komolyan mondom. Most mások gazdagodtak meg, de a törzs megmaradt. Ennyi.:(

tölgyes 2010.08.06. 16:38:23

@stars7726: Sólyom benősült a pártelitbe, egyesek szetrint ezért mehetett az NDK-ba demokráciát tanulni.. de ő is tehetséges volt.. Mádl akadémikus lett TMB elnöke volt.. Ehhez is szükség volt a politikai megbízhatóságra...ha tudja mi az...Gönczről meg mindenféléket mondanak, ami vagy igaz, vagy nem... de hát ők is régen születtek és itt éltek.

stars7726 2010.08.06. 16:38:47

@Ordnassac:köszönjük a forrást!!!!!

tölgyes 2010.08.06. 16:39:17

@Ordnassac: A papír az mindent elbír:::)))!

nestrot10 2010.08.06. 16:39:29

Szakértői kormány kell! Schmitt a közutált! 2010.08.06. 16:06:44
"Mindenki saját környezetében tegyen a fideszes-obáni diktatúra ellen!! "

egyetértek, de ..én tovább fejlesztem HA KELL FEGYVERREL IS!

nestrot10 2010.08.06. 16:40:41

Schmittet nem választottuk..kijelölték ( a gonosz törpe jelölte ki)

nestrot10 2010.08.06. 16:42:04

Schmittet nem választották, hanem a kijelölték ( a gonosz törpe jelölte ki)

Ordnassac 2010.08.06. 16:42:39

Egy off érdekesség:

A nyári szünetig összesen 70 kormánypárti (68 Fidesz, 2 KDNP), illetve 15 ellenzéki (10 MSZP, 5 Jobbik) képviselő nem szólalt fel egyáltalán. Ismertebb kormánypártiak: Demeter Ervin, Farkas Flórián, Illés Zoltán, Iván László, Kubatov Gábor, Molnár Ágnes, Tarlós István, Völner Pál. Ismertebb ellenzékiek: Baja Ferenc, Gyurcsány Ferenc (ennyit a kíméletlen ellenzékiségről), Juhász Ferenc, Molnár Csaba, Puch László, Vitányi Iván; Murányi Levente.

on

tölgyes 2010.08.06. 16:44:33

@nestrot10: Maga a köz.. nagyszerűűűűűűűű! Egy önmagával kitüntettt köz-röhej.:)

stars7726 2010.08.06. 16:44:48

@tölgyes: na jó,komolytalan vagy.egyet azért szögezzünk le.
smitpalinak komoly múltja van a szocializmusban.
és nem baj ha neked ez nem tetszik. ezen te sem tudsz változtatni.ezek a tények,ez ma már történelem.
és tudod hogy itt ,most a fidesz alatt,egy ilyen múlttal ez az ember köztársasági elnök lehet,azt hiszem az mindent elmond...
de én két dolgot kérdeznék tőle: athénban miért nem állt ki a magyar sportolók mellett?
és még azt hogy: hol a jegyünk pali???????

Ordnassac 2010.08.06. 16:45:22

@tölgyes: el, de valami azért mégis mutat. ;-)

sárkányfő 2010.08.06. 16:45:51

@tölgyes: hápog a jó édes anyád.

szánalmas ahogy magázódásba kapaszkodva próbálod a méltóság látszatát összekaparni magadnak, de közben vastagon személyeskedsz, nagybetűkkel üvöltesz, és persze hazugság-rekordot döntesz.

tegnap megszégyenültél, fél éves hazugságsorozatod lepleztem le, de mivel még fideszes mércével mérve is extra-vastag bőr van rajtad, gond nélkül kavarod tovább a szart, és még büszke is vagy rá.

hazugság persze az is, hogy nekem bármilyen szoci mutyi tetszett volna, tudod ezt is jól, hisz már százszor leírtam, de azért hazudsz tovább ezerrel.

beteges ahogy téged zavarnak a szoci mutyik, de az ugyanolyan fityeszes mutyikat tiszta erőből véded, és ha valakinek nem tetszik kapásból neki mégy alpári stílusban és hisztériázol hogy az illető biztos szoci... szánalom, ez vagy.

sárkányfő 2010.08.06. 16:47:17

@porfelhő: 2005-ben a fidesz megkérdezte az embereket, így lett Sólyom az elnök. nem drága népszavazás volt, hanem országos felmérés.

de tök mindegy, schmitt a talpáig nem ér fel sólyomnak.

sárkányfő 2010.08.06. 16:48:09

Orbán Viktor a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"az államfőnek a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek"

haha

porfelhő 2010.08.06. 16:49:13

Egy kommentben korábban irtam, hogy ugy gondolom a köztársasági elnök "valamiféle ellensuly" kell legyen. Akkor volt aki támogatta, volt aki cáfolta. Most már nem tudom. Legyetek szivesek megirni, aki jobban érti mint én. igen vagy nem. köszönöm.

Spiro 2010.08.06. 16:49:25

off

Üzenném Matolcsynak, hogy a jövőre várható 3%-körüli GDP növekedés az ez évihez képest nominálisan ~400MRD extra mozgásteret (többlet bevételt) jelenthet a költségvetésnek, ezért a szentkorona nevében legyen már 3%- alatt a hiány (bár én sufficitet javasolnék inkább) és ne mesterkedjen további költekezésben, az isten áldja meg.

Vezesse be az Eurót minél hamarabb (erős HUF árfolyam mellett), az isten szerelmére, hogy a devizahitelesek végre nyugodtan alhassanak.

Ne tervezzék állandóan alul az inflációt (régi jó szokásuknak megfelelően), illetve ne tuningolják azt, a Ft árfolyamon keresztül bikicsunáj kommunikációval.

Ha Bankadó helyett, a banki THM-et maximalizálnák, akkor a hitelesek által éves 300MRD Ft-tal túlfizetett eredeti törlesztő részletek nem a Bankok eredményét növelnék (ezért nem kellene Bankadó), hanem ennyivel több lenne a fogyasztás. Aminek ~120MRD adó-, járulék bevételi következménye lenne (érdekes pont ennyit kellene fizetni majd a Bankoknak, hiszen 4%-kal 300MRD-dal csökkent a kisker. forgalom éves szinten, ami ilyen adó-, járulék kiesést okoz) és ez még a GDP-t is 0,4%kal növelné (ez további 100MRD-os költségvetési mozgásteret generálna azonos %-os hiány elvárás esetén).

A külker egyenleg 2008 óta pozitív, és a gazd.-i adatok szerint az ipar is hasít, csak a fogyasztást kellene gatyába rázni (és ahhoz még adót sem kellene csökkenteni, csak a THM-ket maximalizálni (max. LIBOR+3% a legalább 150%-k fedezetű hitelek esetében))

A feltuningolt MNB tartalékból (hiszen a közhiedelemmel ellentétben nem került elköltésre az IMF, EU hitel, csak ide áramlott át) simán visszafizethető a hitel, de ne vesszünk már össze mindenkivel (akármennyire is hiszünk abban, hogy isten a történelem úra, ő nem finanszíroz senkit)

Zoltchy (törölt) 2010.08.06. 16:50:14

@ó jaj:

De most nem kell megkérdezni az embereket semmiről, hiszen a FELHATALMAZÁS mindent hitelesít.

Bambano 2010.08.06. 16:51:30

szekularizált államban szent koronát írni az alkotmányba...
tényleg kár volt a Lipótot bezárni.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.06. 16:53:02

Köszönjük a fostos, szánalmas, magyarkodó, álszent, hamis kormánynak, hogy nem hívta meg a MAGYAR ellenzéket a pojáca beiktatására.

Ez a ti nemzeti egységetek!

Hányinger!

sárkányfő 2010.08.06. 16:53:30

Semjén Zsolt a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"A KDNP szerint a köztársasági elnök személyéről nem lehet pártpaktumok alapján dönteni"

:)

tölgyes 2010.08.06. 16:53:48

@stars7726: Miért??? Sólyom nem nősült be és nem így jkerült ki az NDK-ba??? Mádl nem lett akadémikus.. vagyis bekerült oda, ahonnan egy Bibót kizártak, ráadásul a TMB elnöke lett, vagyis döntött arról, hogy ki lehet kandidátus és nagydoktor stb...Gondolja, hogy bárki lehett kandidátus?? Hiszen azért rendszeres apanázs járt..:) Azt az elvtársak ingyen nem adták...
Árpi bácsiról pedig saját rabtársai mondanak mindenféle rosszat...akik lehet, hogy tévednek, de mégis csak közelebbről ismerték a nehéz években mint én vagy Ön...

Ezek az urak mindenféle rendszerváltó kormány alatt lehettek elnökök.. Schmitt ezektől politikai szeplőt illetően semmiben sem különbözik..Nem tud mondani olyan sportolót akit s: meggátolt volna a sportolásban politikai okok miatt.. Másban sem gátolt meg senkit semmiben..akkor meg mi a baj??? Az nem tetszik, hogy dolgozott és tapasztalatot gyűjtött.. Másnak meg azt róják fel, hogy az egyetemről egyenesen az OGY-be került..:)
Én szeretném ha Önnek csak megközelítően olyan múltja lenne mint Schmittnek.

tölgyes 2010.08.06. 16:54:40

@Ordnassac: Legfeljebb a magyar felsőoktatás igénytelenségét mutatja...:)

nestrot10 2010.08.06. 16:56:07

Nemzeti Gumigerinc ez a Schmitt Pál!

Zoltchy (törölt) 2010.08.06. 16:57:40

@nestrot10:

Tiltakozom a "gumigerinc" jelző ellen!
Annyira azért nem kemény a srác...

rockjano_ 2010.08.06. 16:59:36

Én nem tudom kinek az elnöke Schmidt pali az biztos hogy az enyém nem. Ez a bájgúnár pont annyit ér mint ami szerepet rászabdtak azok akik odaültették, semennyit.

Mádlt nem szerettem és Solymot sem nagyon de őket azért lehetett tisztelni, ezt a pasit nem...ennyi

nestrot10 2010.08.06. 17:00:03

Ma Rákosi Orbán Viktor miatt a Jó Isten ránk küldte Sodoma- Gomorát.., ítéletidőként figyelmeztetésként kicsiben.... hogy megtisztuljon a gonosz Fityisz droidoktól Magyarország!--jön az igazi Sodoma Gomora..vagy egy jóképű IGAZI FORRADALOM!

nestrot10 2010.08.06. 17:00:59

@Zoltchy: igazad van Schmitt Pálnak nincs gerince...le is szophatná magát:)-olyan hajlékony:)

Ordnassac 2010.08.06. 17:02:06

@rockjano_: Schmitt Pál és Schmidt Mária. Amennyiben kritizálunk valakit, legalább a nevét írjuk le helyesen. ;-)

porfelhő 2010.08.06. 17:02:11

@ó jaj:
Igy igaz.

@Zoltchy:
Most nem csak az embereket nem kell megkérdezni, még a többi képviselő véleménye sem sokat számit.

stars7726 2010.08.06. 17:03:56

@tölgyes: emlékezzünk arra amikor smittpál a 2004es olimpia előtt azt mondta,ha csak egy magyar sportolóról is kiderül hogy doppingolt,akkor ő bizony lemond.
hát nem mondott le.
helyette a queen maryn jól érezte magát ...

tölgyes 2010.08.06. 17:04:35

@ó jaj: Köszönöm anyám jól van. Szép kort megért.. de nagyon jól bírja magát

Ami pedig az ügyeket illeti: Nekem volt egy cégem, amit eladtam Önnek.. majd ezzel a céggel az állam egy cége köt egy megállapodást, hogy végezzen el egy munkát. Maga elvégzi. HOL ITT AZ ÜGY!!

Mert ugye az egy kicsit mégis más: Nekem van egy cégem.. nem adom el, de megbízom az egyik havert hogy ügyvezesse.. majd szerződést kötök a haverral...A haver fizetést kap, a cég nyeresége az enyém.."Gyurcsány évi 85 milliós nyereségét nagypolgári életvitelének fenntartására költötte..".. miközben az állammal kötött szerződésállománya meghaladta a 800.000 milliót!

Én több más fórumon javasoltam Gyurcsánynak tegyen úgy mint Reagan.. mikor elnök lett eladta a cégeit (marmoládéban utazott).. de miután eladta a hadsereg adott megrendelést a régi cégeknek, csak abból az elnöknek már nem volt semmi haszna.. sőt közte se..!!
Gyurcsány azonban kikérte magának és nem adta el a cégeit. Pintér pedig kinevezése előtt eladta.VAGYIS ÚGY TETT MINT REAGAN.. és erre még az USA-ban is csettintenek: Igen, ez a demokratikus megoldás...

tölgyes 2010.08.06. 17:06:24

@stars7726: Majd ezt követően Gyurcsány minisztériuma nem volt hajlandó a doppingszűrésre rendelkezésre álló pénzt átadni a NOB-nak, hanem az ellenőrzést saját hatáskörben tartotta...

Tudja ez Olyan: én kefélek, maga fizeti a gyerektartást..:)

tölgyes 2010.08.06. 17:07:49

@Ordnassac: Persze.. ez mindig így volt.. Hiszen hallott róla: Elvtársak legyenek kíméletesek ma Gyurcsány elvtárs vizsgázik..:) És mindenki értett a szóból..:)

nestrot10 2010.08.06. 17:07:55

@tölgyes: persze..ezért milliárdos a Pintér...az Olajmaffiás drogbáró:)

stars7726 2010.08.06. 17:11:33

@tölgyes: tehát akkor megkérdezem mégegyszer.
lemondott smitpál vagy nem?
lemondott?
nem nem mondott le!
ember hol él maga?egy olyan alak miatt jártja le,és csinál magából hülyét itt a neten,aki mindig a széljárásának megfelelően fordult...és pont leszar mindenkit.
egy volt káder szájából wass albertet hallgatni,hát tudja ez a gerinctelenség ne továbbja.

[nick] (törölt) 2010.08.06. 17:11:36

@Fideszbirka:
a királyok mind nemzetközösségi létformát akartak. luxemburgi zsigmond nagyjából úgy volt magyar, mint verne gyula.

sárkányfő 2010.08.06. 17:13:19

@tölgyes: beteg vagy... leleplezem a hazugságodat, erre elkezdesz gyurcsányozni... belinkelek egy tipikus magyar politikai mutyit, ahol nyilvánvalóan stróman viszi a miniszter úr cégét, ahogy ez lenni szokott, erre elkezdesz gyurcsányozni...

mikor kérsz már bocsánatot inkább? amiért több mint fél éve hazudozol itt mindenkinek a nem létező 18.000 milliárdról? nem szégyelled magad? anyád erre tanított? a gyűlölt ellenségnek felszorozni a bűneit, az imádott párt bűneiről meg beszélni se lehessen, azonnal megtámadni azt, aki beszélni mer róla, és azonnal felhánytorgatni a másik bűneit? mert az talán legitimál? mától kezdve szabad lopni-csalni-hazudni, mert a szocik is ezt csinálták? te beteg vagy.

tbb 2010.08.06. 17:13:47

@Ordnassac:

Abszolut jogos, ha a jogászok aggályosan ügyelnek a terminológiájuk helyes használatára. De a köznyelv képlékenyebb. Ezért szerintem nyugodtan tolerálható pl. az alábbi mondat:

"A sok interpelláció miatt a törvénykezés elhúzódott." Hidd el nekem, mindenki megérti, és csak jogászok fogják kifogásolni. Tán még a Grétsy sem.

tölgyes 2010.08.06. 17:17:10

@nestrot10: Reagan is nagyon gazdag lett miután eladta a cégeit..Itt nem a gazdagság a kérdés...Gyurcsány is gazdag lett volna ha eladja a cégeit..Neki se kellett volna Öntől soha többé kölcsön kérni..:)

Az MSZP-nek volt 12 éve, hogy bebizonyítsa azt amit Ön állít.. nem látom az eredményt.

Azt azonban tudom, hogy Gyurcsány hogyan kezdte. Ön is tudhatja.. mindenki olvashatta, hogy elévült bűncselekménnyel kezdődött. Lényege: megveszem az Ön házát fél áron, ha Ön rákölti a vételár tízszeresét, majd kibérli tőlem a piaci ár duplájáért 10 évre...Na kötünk ilyen üzletet..???:::)))

sárkányfő 2010.08.06. 17:18:52

@stars7726: nagyon komolyan mondom, hogy tölgyeshez képest egy átlagos fidesz-troll maga a becsület, gerinc és igazmondás. ne húzd fel magad rajta, én sajnos már megtettem.

mindent szocikkal szembeni gyűlöletéből és orbán-imádatából vezet le. pl. a blog indulása óta harsogja, ha szóba kerül valami fideszes mutyi, hogy gyurcsány 18.000 milliárdos adósságot csinált az országnak. ez nála mindenre ellenérv. ez persze nem igaz, kb. a szűk kétharmad lehet igaz, meg azt is leszarja hogy a közben világválság volt, stb. az ő fejében a fidesz nem szavazta meg a 100 napos progikat, nem ígért ugyanolyan demagóg szarságokat pl. a nyugdíjasoknak mint a szocik, stb. hiába közismert rólam, hogy egyformán utálom a két nagy pártot, leszarja ezt is, és közli hogy szoci vagyok. talán hiszi is őszintén, nagy súlyos eset. lehetne még sorolni bőven, de hagyjuk...

tölgyes 2010.08.06. 17:18:53

@stars7726: Miért kellett volna lemondania??? Mert Gyurcsány nem adta oda a vizsgálatokra szánt pénzt, a vizsgálatokat pedig nem végeztette el rendesen??? Gyurcsánynak kellett volna lemondania. Amikor a pénzt magánál tartotta, a felelősséget is átvállalta.

rockjano_ 2010.08.06. 17:19:56

@Ordnassac: Bocs igazad van, de ez a lényegen nem változtat, egy súlytalan hatalom súlytalan embere...kesztyűsbáb.

Én nem hinném hogy nagyon népszerű lesz ez csak Göncz-nek sikerült de akkor még nagyon az elején voltunk azóta a romantika kihalt a politikából.

Palinál egyértelmű hogy kinek az embere a politikán felülállás fel sem merülhet nála. Van benne valami álságos és taszító.

Ha jól megy az embereknek népszerű lesz ő is és pártja is ha nem akkor ő sem. Nem önálló entitás, az eddigi elnökök többé-kevésbé azok voltak. Schmitt sosem lesz az emberek nagypapája...havernak meg inkább ne :-))). Nem más ő mint egy újabb fék kivétele a rendszerből Orbán számára...

tölgyes 2010.08.06. 17:21:34

@ó jaj: Tehát Gyurcsány és az MSZP az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárdot.. a GDP arányos hiányt 53%-ról 80% köré növelte, a munkanélküliséget megduplázta, a növekedést előbb harmadolta, majd minuszba vitte?? Mi ezzel a baj?? Ja hogy az Ön hitével nem egyeztethető?? Ez csak azért van mert régi maszopista.. de nincs is ezzel semmi gond..Mindenki abban hisz amiben akar..:::))

parttalan 2010.08.06. 17:21:56

Csúti és Csitt: szép vezetői párosa van országunknak az okos, dicső magyar nép jóvoltából.

Nikx 2010.08.06. 17:21:58

Véleményem szerint Schmitt Pál sportérdemei vitathatatlanok, de eddigi politikai tevékenységei és politikai életútja alapján nem köztársasági elnöknek való. Mint önmaga sokszor kihangsúlyozta, a sportban elért sikereit csapatban érte el és köztársasági elnökként is csapatban kíván együttműködni. Hát nem tudom, de nekem vannak kétségeim és úgy gondolom, hogy a megfelelő szakmai hozzáértés sem lenne hátrány egy ilyen tisztség betöltése során. Végül pedig a Köztársasági Elnök az országot képviseli, testesti meg és ezért nem árt egy olyan embert erre a tisztségre emelni, aki minden területen megfelel a rá váró feladatoknak és nem csökkenti az intézmény "nívóját".

sárkányfő 2010.08.06. 17:22:20

Orbán Viktor a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"kérdezzük meg az embereket arról, hogy kit vagy kiket tartanának alkalmasnak köztársasági elnöknek"

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=36540

duma

tbb 2010.08.06. 17:22:49

@Letícia:

SP-t nevezed exkomcsinak? Mert ha igen, akkor jobb ha itt kommentelgetsz, mintha visszamennél az egyetemre észt osztani.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.06. 17:22:52

Orbán Viktátor hogy jutott a pesti belvárosi lakásához és mennyit kaszált annak eladásán?

Orbán felesége a 20 év gyes alatt hogy tudott ilyen vagyont összeszülni?

Pintér belügyminiszternek látszó " jó oligarcha" hogy tudott közrendőrből 4 milliárdossá válni, ez napi mennyi is?

Bánki Erik Pécs Király utcai ingatlanpanamáit meddig tusolja még orbán és a fidesz?

stb.....stb......................

lüke 2010.08.06. 17:23:31

@tölgyes:
jaj tölgyeském, ne okítsa már őket-kár- hogy mi volt egy moszkvai aspirantura s hozzá egy Natasa:)
elmúlt,
szerezzenek PhD-t , persze ne anyázással

stars7726 2010.08.06. 17:23:53

@tölgyes: azért kellett volna lemondania mert azt mondta hogy lemond,ha kiderül hogy vki doppingolt.
nem azért nem mondott le mert a gyurcsány nem adta oda a pénzt.nem azért,hanem mert nincsen gerince.

lüke 2010.08.06. 17:28:04

@stars7726:
sőt
a Fazekas-Annus edzői által szekesztett pihent agyu remekművet:
a rektális rezervoárt
Ajánnal beköpték a WADA-nak

tölgyes 2010.08.06. 17:29:26

@stars7726: Az a baj, hogy Ön a lényeget nem érti: a demokráciában az mond le, akié a felelősség és nem az aki ígéri.. Ezen az alapon a politikai ellenféltől könnyű volna szabadulni..

Pl. Én adok pénzt erre meg erre, te pedig megígéred, hogy megoldod.. ha nem lemondasz.. Ugye ez egy korrekt alku!!

Ezt követően Én nem adom a pénzt, maga nem tudja megcsinálni.. majd én követelem hogy Ön mondjon le, hiszen megígérte..!
ÖN SZERINT EZ A BECSÜLET??? ENNYIRE OSTOBA AZÉRT MÉG ÖN SEM LEHET!!!:)

Ordnassac 2010.08.06. 17:30:03

@tbb: hmmm... szerintem egy szakkifejezés helytelen köznyelvi használata még nem mentesít a helyes használattól.

A bíróságok esetén nem beszélünk törvényhozásról. ;-)

kicsi11 2010.08.06. 17:30:06

A legszomorúbb az egészben, hogy én még se jobb, se bal oldalon nem találkoztam senkivel (ideértve a kommentelőket), aki a köztársasági elnök urat becsülné, tisztelné. Az eddigi elnökökkel is volt kinek-kinek problémája, de legalább akadtak, akik alkalmasnak találták őket a posztra. Most Schmitt Pál személyében egy "celeb" költözött a Sándor-palotába.

Ordnassac 2010.08.06. 17:31:28

@tbb: 1998-ban még az MSZP főpolgármester-jelöltje akart lenni a hírek szerint. Másrészt a vélemény szabad, akár a helytelen is. :-)

tbb 2010.08.06. 17:34:12

@tölgyes:

Gönczöt azokért nem nekünk kell megítélnünk. Ha nekünk valamiért, akkor az az, hogy miután a szadi kiharcolta a gyenge KE intézményt, azt a szadi intenciói szerint hajlandó volt erodálni.

sárkányfő 2010.08.06. 17:37:22

@tölgyes:

hazudsz.

mint mindig.

az adósság csak nálad hit-kérdés. a normális emberek világában ez ténykérdés.

az államadósság 2002 május végén 8.280 milliárd volt.
az államadósság 2010 május végén 19.933 milliárd volt.

A valós szám tehát a te hazudozásaiddal szemben: 11.653 milliárd.

Ezek a tények.

Meg az is tény, hogy több mint fél éve hazudsz mint a vízfolyás.
Ahogy ismerlek nem hogy bocsánatot nem fogsz kérni az orbitális hazudozásaidért, de még csak el se fogod ismerni, leszarva a tényeket, a linkeket, a valóságot.

források:

www.akk.hu/ktgvetesadossag.ivy

docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:QfKT-_A0hwgJ:www.akk.hu/object.7dd4a4c3-994f-4451-b660-cf4992ec66cc.ivy+%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+2002+in:akk.hu&hl=hu&gl=hu&pid=bl&srcid=ADGEESgXVh_BVR0q4AJJK7X9Vv6CCL70c0n7n6_52U06oABLVgHZrUuiQMiZOWSWHEkU1e9iyVP7xKOwNOyPIIpKQa5oCtjLxNL0frAvduRH3Goxk17WsKTxBhcauVAXtJmml96M-ecY&sig=AHIEtbQ5mAvKhj8OeW9S42lrSrFu-TuB6w

www.riznerjozsef.eoldal.hu/cikkek/valsagban-_valsag-van_/a-magyar-allamadossag__te-jo-eg_

sárkányfő 2010.08.06. 17:40:34

Semjén Zsolt a köztársasági elnök választásról, 2005-ben:

"Az ellenzéki politikus tragikusnak nevezte, hogy az MSZP világossá tette, "pártzsákmánynak tekinti a pozíciót"."

Ordnassac 2010.08.06. 17:40:49

@ó jaj: ööö... kár, hogy itt nem lehet apró betűkkel írni, de biztos, hogy egy kazincbarcikai önkormányzati képviselő honlapját kell idecitálni? Az Államadósság-kezelő Központ már oké.

tbb 2010.08.06. 17:41:36

@tölgyes:

Ennyire tök felesleges őrizned az inkognítódat.

kicsi11 2010.08.06. 17:41:43

@ó jaj: De hát megkérdeztek. A szavazólapon volt egy olyan kérdés, hogy "Ön kit választana köztársasági elnöknek?"
És 60% beikszelte a FIDESZ nevű köztiszteletben álló sportdiplomatát.

tölgyes 2010.08.06. 17:41:47

@Ordnassac: Kitartó kedves érdeklődésére válaszolva: Nagy idétlenségnek tartom, ha valaki az iskoláira hivatkozik. Mindenki azt ír, amit akar..:) Csak az számít amit leírt.. azért lehet őt anyázni, dicsérni, kijavítani.. itt nincsenek sérthetetlen tekintélyek. Aki ezt ne fogadja el, az ezt ne csinálja. Én ezt így gondolom.. ezért van az, hogy én se respektálok senkit.. és azt nem is várom el mástól.. Jól szórakozok azon, ha anyáznak...:)..bár én ezt a hangnemet nem nagyon használom. A szokásokkal ellentétben magázódok.. mert a magánéletben is csak a legszűkebb családommal és barátaimmal tegeződök.. még velük se mindig.. mert hogy van olyan barátom, akivel magázódva kezdtük és később jött a barátság és ma is magázódunk..: de ez semmiben sem zavar.. stb..Az azonban nem zavar ha letegeznek.. no de minek a sok locsogás ilyen felesleges dolgokról..:)

Kelecse 2010.08.06. 17:41:49

@tölgyes: Ennyire nem lehet elfogult és elvakult. Olimpiáról olimpiára egyre gyengébben muzsikálunk. Most is az okos lányt játssza. Lemond a MOB elnökségről, de mint NOB tag tagja marad a MOB-nak is.

pré post 2010.08.06. 17:43:53

Nem értek egyet Török Gáborral abban, hogy SP kinevezése nem jelent új irányt. Több szempontból is azt jelent.

Egyrészt Göncz úgy lett államfő, hogy az MDF kormányzott és az SZDSZ-hez kötödő Göncz ezzel szemben ellensúlyt képezve (ez akkor nyilvánvaló volt) lett államfő.

Schmittet pedig egy ember jelölte ki erre a feladatra. A jelölés módjából (bulgáriai nyaralásból, levélben) és a kevés nyilvánosságot kapott Fidesz reakcióból nyilvánvaló, hogy semmiféle testületi javaslat, döntés ez ügyben nem volt.

Ezzel szerintem OV nyilvánosan megalázta saját támogatóit (hasonlóan az alkotmánybíró jelölésekhez), de ez egy más történet, megérdemlik.

Abból a szempontból is új irány (különösen úgy hogy az ún. polgári oldal jelöltje), hogy az előző rendszer kegyeltje, haszonélvezője került ilyen pozícióba. Személyes véleményem, hogy ezek az emberek játszották az előző diktatúrában a legundorítóbb szerepet, hiszen az ő tündöklésük volt hivatott eltakarni mások nyomorát és kiszolgáltatottságát. (A 84-es Olimpia szép példa: amíg azok a szerencsétlen sportolók, akik 4 évet készültek rá, itthon maradtak, addig Schmitt persze kiutazott Los Angelesbe kaviáros szendvicset zabálni és bizonygatni, hogy ez a keleti blokk azért nem olyan rossz hely).

A blogot olvasva sokszor az az érzésem, hogy TG sokszor pusztán formai alapon hasonlít össze dolgokat, a tartalmi vonatkozásokat nem vizsgálja (csak egy példa, mire gondolok: TG gondolkodásmódja alapján azt mondhatjuk, hogy a zsidótörvényekkel semmi probléma nem lehetett, mert hiszen egy legitim parlament, a normál ügymenetben (javaslat, módosítók, vita, szavazás, kihirdetés) tárgyalta meg és hagyta jóvá. Attól ez a törvény még egy szégyen, hogy szabályosan fogadták el.

lüke 2010.08.06. 17:45:32

@Ordnassac:
SPaja kell ide,
en garde, touché

sárkányfő 2010.08.06. 17:45:56

@Ordnassac: kigyűjtöttem a témához kapcsolódó linkeket egy txt fájlba, és egy sorral többet másoltam ide be, mint kellett volna... de tök mindegy.
tudom hogy szar meló, és senki nem vállalja fel, de nekem elegem volt. ha senki nem állítja meg ezt az idiótát, itt fogja tovább sulykolni az agyrepesztő hazugságait. na de ettől kezdve valahányszor hazudik, én szembesítem a tényekkel. őt ez nem fogja zavarni, de legalább mindenki más meg tudja ki ez a tölgyes.

tölgyes 2010.08.06. 17:45:58

@ó jaj: És kérem adja hozzá az eladott elherdált állami vagyont is..:).. A PPP konstrukciókban ma még nem látható kötelezettségvállalásokat..:::))) Az itt ott, így úgy vállalt garanciákat..:(

tbb 2010.08.06. 17:46:24

@stars7726:

Mert VALÓBAN doppingoltak. Ráadásul nagyon hülyén buktak meg.

sárkányfő 2010.08.06. 17:49:58

@tölgyes: fél éven át államadósságról beszéltél, ne hazudd azt, hogy nem így volt. az államadósság annyi, amennyit leírtam. pont tehát nem annyi, amennyit te hazudsz folyamatosan.

és mik azok a kötelezettségvállalások, amik bár láthatatlanok, de te látod őket? linkeket kérek, számokkal, tényekkel. egyúttal ha kiterjeszted a merítést, tedd meg ugyanezt a fidesznél is...

lüke 2010.08.06. 17:50:46

@pré post:
SP mint NOB tag, a NOB pénzén ment
mert ugye vannak a különböző nemzetközi szervezetekben szabályok ,
s ezek a tagjaira is vonatkoznak,bárhogy is bojkottál K- EU
s ez nem a sandwichről szól, ha valaki tisztséget visel

csak a rend kedvéért, s nem SPaja védelmében

sárkányfő 2010.08.06. 17:52:26

Orbán a köztársasági elnök választásról, 2005. április 13.

"Pártérdekek felett álló személységet kellene választani"

2001-2006.orbanviktor.hu/hir.php?aktmenu=2&id=2098

tölgyes 2010.08.06. 17:53:18

@Kelecse: Ennek megvan az oka, amiért legkevésbé a NOB a felelős..Ha az utánpótlás nevelés leáll (nem a NOB dolga).. ha az egyesületek befuccsolnak (nem a NOB dolga).. ha az iskolai sporot szétverik, a testnevelési órák számát megfelezik...:(Amikor én iskolába jártam volt heti 3 tesi óra. Volt városi foci, kézilabda,kosárlabda, atlétikai, sakk bajnokság.. de lehetett vívni egyesületi szinten. Ma egyik sincs.. Volt a városban 2 NB2-es, 3 NB-3-as focicsapat.. ma van egy.. stb.És ez csak egy város.. de volt megyei országos középiskolai atlétikai bajnokság.. Ma hol van???

Na most ezért a SP-t szidni és nem azokat a kormányokat, amelyek nem folytatták Antall tornaterem akcióját...

Ordnassac 2010.08.06. 17:55:28

@tölgyes: hmmm... a címzett rossz. :-) Engem nem különösebben érdekel, hogy kinek milyen papírja van, illetve annyiban igen, hogy bizonyos kérdésekben érdeklődöm a véleménye után, de készpénznek attól még nem veszem.

Igaz, ott a mérhetetlen kíváncsiságom. :-)

2010.08.06. 17:57:26

@tbb: hát ha olyan hülyék vannak ott is, mint Te, szívesen maradnék!

@Ordnassac: köszi, a fentebb lévő agykasztrált és nem tud olvasni...

A NOB meg MOB egy profi banda, a tiszteletre méltóak...és kőgazdagok. Miből, kérdem én?:)

tölgyes 2010.08.06. 17:58:18

@ó jaj: Állandóan azt mondom.. hogy 18.000 milliárdot kúrtak el az adóinkon felül....és nem azt, hogy ennyivel növelték az államadósságot...továbbá a GDP arányos hiányt 53%-ról 80% köré emelték.. No ez már erre utal!!!Ha Ön olyan ostoba, hogy nem érti miért írom ezt így egymás után.. akkor azt sajnálom.. Akkor kérdezze meg.. majd elmondom.. de azt hittem, hogy aki ide ír, annak van annyi esze..:) Egyébként csak nyugodtan átkozódjon.. Engem nem zavar.. és attól még mégis csak az a helyzet, hogy gyurcsányék elkúrtak az adóinkon felül 18.000 milliárdot..:)aminek az eladott vagyon is része.. meg a PPP is része..és a többi!

stars7726 2010.08.06. 17:58:56

@tölgyes: én nem vagyok ostoba.sokáig azt hittem maga egy hülye idióta.de nem rájöttem,a hülye én vagyok,hogy leállok magával vitatkozni az ön útszéli elvakult stílusában.

tölgyes 2010.08.06. 17:59:34

@Ordnassac: Megkérdezte..:)Nem tudtam, hogy azért kérdi, mert nem érdekli..:)

lüke 2010.08.06. 17:59:38

@tölgyes:
ez melyik város?
ugye nem München, mert ott van ma 5 foci csapat
s középiskiolás bajnokság van, ha lenne unokája tudná

okostojgli (törölt) 2010.08.06. 18:00:45

"Újra hangsúlyozom: a kormány lelkes támogatójának elnöki modellje nem antidemokratikus, nem veszélyezteti a jogállamiságot, ráadásul nem is ismeretlen a nyugati demokráciákban. "

Csak egy újabb csepp abban a bizonyos pohárban.

elfelejtette 2010.08.06. 18:01:01

A sok pro es kontra ervek kozott tkp. nem talalok olyat, ami ugy igazan Schmitt ellen szolna. A legutosebb ellenevek kozt pl. az, hogy nem elegge jogaszforma, nem tekintheto ervnek. Az, hogy partember, hat josagos szakkallas telapo Gonczpapabacsi vajon mi volt, fuggetlen mervado SZDSZ alapitokent? Vagy az nem szamit, mer o olyan aranyos? Megy itt a nagy vita a nagy semmirol.

pré post 2010.08.06. 18:01:19

Szerintem SP jelölésének van egy másik nagy kockázata is (nevezhetnénk D209 kockázatnak is).

Évtizedeken keresztül töltött be pártonkívüliként (vagy párttag volt?) bizalmas állásokat.

Élek a gyanúperrel, hogy nem egy utazási beszámolón, hangulatjelentésen lehet ott az aláírása. Sok kép készülhetett róla meghitt november 7-i ünnepségeken.

Ez szerintem előbb utóbb ki fog bukni. (ezért sem célszerű az előző rendszer levitézlett elemeit újra a magasba emelni)

lüke 2010.08.06. 18:01:40

@Letícia:
tudod hol vannak ezek bejegyezve
FIFA ,NOB etc

Kelecse 2010.08.06. 18:02:29

@tölgyes: szerintem nem nekem válaszoltál. Pont a fidesz nem foglalkozik a tömegsporttal, a gyerekek sportolásával. A heti ötöt is visszavonták. De hogy ennek mi köze, ahhoz, hogy SP megtartotta a NOB tagságát és ezzel a MOB tagságot is, azt nem tudom.

okostojgli (törölt) 2010.08.06. 18:04:32

Ja, nem beszélve a kibaszott kereszténység és a dunánúsztatott Szent Korona Alkotmányba foglalásáról.

Még hogy nem veszélyezteti a jogállamiságot. Török úr, ekkora baromságot leírni!

stars7726 2010.08.06. 18:05:18

@pré post: politikus körökben ez nyílt titok...

tölgyes 2010.08.06. 18:05:30

@lüke: Ez egy dunántúli város.. és ma mindez nincsen.. se ott se másutt... akkoriban 40.000, ma úgy 60.000 lakossal...

kicsi11 2010.08.06. 18:05:55

@elfelejtette: én a kutyámat sem bíznám rá, amíg nyaralok.

lüke 2010.08.06. 18:06:14

@lüke: a NOB Lausanne-ban bocs

tölgyes 2010.08.06. 18:07:14

@Kelecse: Nem a fidesznek kéne a gyereksporttal foglakozni.. egyébként a fociakadémia mi, ha nem gyereksport....a Bozsik programot kik indították és kik szüntették meg.. Továbbá az elmúlt 20 évből 4 évet a fidesz 12 évet az MSZP kormányzott.

moncayo 2010.08.06. 18:07:44

A 80-as években még az MSZMP seggét nyalta, mint államtitkár és szállodai "információszállitó". Majd Horn segge következett, majd Meggyessy-é (mint nagykövet) végül felajánlotta "függetlenségét" a FIDESZ-nek. Szerintem, ha egy önálló KNDP győzött volna, ajánlkozott volna főesperesnek, ha az SZDSZ, akkor feszes bugyiban rázta volna a seggét a melegparádén.
Bár végül is ebben a hazai politikai szemetesládában nem tűnik ki.
Csak az a bárgyú vigyor ne lenne mindig az arcán. Az rettenetes.

Spiro 2010.08.06. 18:07:55

@ó jaj:

Nem szívesen szólok bele más polémiájába, de:

Azt azért érdemes lenne az államadósság számaihoz hozzánézni, hogy mennyi az MNB deviza tartaléka az adott időszakban, mert amennyiben az állam azért adósodik el, hogy az MNB tartalék hízzon, hogy ezzel bizalmat teremtsen, akkor nem sokat mond az államadósság változása (hiszen a jegybanki tartaléknak sok egyéb szerepe nincs, de emelkedése jelen esetben növeli az államadósságot).

Ergo mivel ma az MNB tartaléka közel 20MRD EUR-val (5600MRD Ft) több mint a válság előtt, így a deviza hitel törleszthető könnyedén (bár lecsökken a deviza tartalék a válság előtti szintre, de ezzel arányosan csökken az államadósság is.

Másrészről az államadósság jó része deviza eredetű, ezért a jelenlegi gyenge HUF árfolyamból ~1000MRD átértékelési vesztesség is fakad (ami nem realizált, azaz, ha a Ft visszaerősödik az államadósság is csökken arányosan).

A sokszor hangoztatott romló államadósság/GDP arányos mutató romlása részben a nevezőben szereplő GDP >10%-os csökkenéséből is fakad, ami a külgazdasági környezetünknek volt köszönhető.

Nem utolsó sorban az említett 8 évben Járai mester is vadul küzdött az infláció ellen magas kamatokkal, ami indokolatlanul drágította az adósság finanszírozását (ha érdekel 1995 óta közel 4000MRD Ft-ot fizettünk ki indokolatlanul magas HUF kamatszint miatt).
Ez a mindenkori jegybankelnökök, illetve a monetáris politika hibája.

Summa-summárum a helyzet az, hogy hiába magyarázzuk a különböző szemszögből a dolgokat a 2002-es hiány és a mostani hiány nagyságrendileg azonos, ha a különböző torzító hatásoktól megtisztítva vizsgáljuk, és nem elhanyagolhatóan mai árakon.

2010.08.06. 18:08:12

@pré post: nem véletlenül Kövér célozgatott ill. mondta meg a tuti frankót ezerrel, hogy "hülye vagy Viki, ebbe belebukhatsz"!:)

@lüke: ja, tudom.Te figyi, más: a nemzetközi raffia piacon nagyon szép fukszia szín jelent meg!;)

@Kelecse: kell, hogy valahonnan pénzt is kapjon...csak úgy, meg mert mond egy igent vagy nemet...

tbb 2010.08.06. 18:08:22

@porfelhő:

A KE semmiképp se legyen ellensúly. Arra vannak egyéb hivatott intézmények. (Ha jól müködnek). A KE vagy a tényleges első ember (ha közvetlenül választják), vagy az állami egységet szimbolizáló személy.

tölgyes 2010.08.06. 18:08:31

@Kelecse: Ja és még valami: Ön nem a fideszt, hanem SP-t említette.. hát ezekért nem a MOB felelős.. hanem az iskolai sport... azért meg az iskolai irányítás.

Ordnassac 2010.08.06. 18:09:19

@okostojgli: a német, az ír és a lengyel alkotmányban is szerepel a preambulumban Isten neve, azok nem jogállamok? Jómagam sem vagyok nagy támogatója a preambulumba való felvételébe, azonban a lényeg a törzsszöveg.

sárkányfő 2010.08.06. 18:10:03

@tölgyes:

hazudsz.

véletlenszerűen rákattintottam egy korábbi bejegyzésre, és....:

tölgyes:
"18.000 milliárddal megnövelt államadósság"
"Gyurcsányék 18.000 milliárddal növelte az államadósságot..."

torokgaborelemez.blog.hu/2010/06/04/186_most_mulik_pontosan?fullcommentlist=1#comments

de hol vannak már végre valahára a te linkjeid? mutass már egyet. hol és ki számolta ki a te általad harsogott számot?

az államadósság annyi, amennyi az akk.hu honlapon van, nem annyi, amennyit te hazudsz össze-vissza.

kicsi11 2010.08.06. 18:10:30

@Spiro: az államadósság csak egy szám. ez számos országban (Japán, Egyesült Királyság) sokkal magasabb

Ordnassac 2010.08.06. 18:11:01

@moncayo: Orbán első négy éve alatt is nagykövet volt, nem hívta vissza. Szóval ennyiben tényleg "független" volt.

bioLarzen 2010.08.06. 18:11:43

@Ordnassac: "Ami igazán negatív, az az, hogy Schmitt még csak meg sem próbálkozik függetleníteni magát most már ex-pártja paneljeitől."

Szia,
ha jól emlékszem, mikor Schmitt először indult az ezüstért a Bp-i főpolgmest-választáson, azt mondta: "Felajánlom függetlenségemet a Fidesznek." (Ezen már akkor sokan jót röhögtek, mert, ugyebár, úgy volt ő akkoriban is már független a Fidesztől, mint anno a népfrontos képviselőjelöltek az maszmp-től...). Namost, ha jól látom, ezt a függetlenséget most nem vette vissza...

@tölgyes: "Az meg nagyon helyes, hogy nem akar ellensúly lenni. Erre az elnököt nem hatalmazza fel az alkotmány. Az egyensúly megteremtésére igen. "

Node, mivel akkora túlsúlya van most a Fidesznek, az egyensúly megteremtéséhez pont ellensúlyként kéne viselkednie - a fizika és a politika törvényei szerint is... :P

bio

tölgyes 2010.08.06. 18:11:50

@stars7726: Na látja! Ebben egyetértünk.. Én nem állok puskával a hátra mögött és nem kényszerítem semmire.

elfelejtette 2010.08.06. 18:11:50

@kicsi11: Na most en ugye azt serelmeztem, hogy az ellenervek komolytalanok. Koszonom, hogy megerositette ezen velekedesemet a kutyas peldajaval.

lüke 2010.08.06. 18:11:53

@Letícia:
én csak fődszintet szretem

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.06. 18:14:34

Micsoda karrier! Kár, hogy pont Magyarországon csinálta!

Okádtál Draskovicstól? Forog a gyomrod Kocsis elvtárstól?

Akkor támogasd egy újabb polihisztor, újabb kinevezését!

Egy ember, akit közvetlenül soha semmire meg nem választottak.

Egy politikus, aki egy Demszkyvel szemben is tudott bukni (2002,

főpolgármesteri választás).

Egy sportdiplomata, aki minimum nem ellenezte egy nemzedéknyi magyar

sportoló pályafutásának kettévágását és akkori szerepére azóta sem

adott magyarázatot ('84 Los Angeles).

Egy szervezet vezetője, melynek lobbiereje és eredményessége 20 éve

fokozatosan csökken (MOB, '89 óta elnöke).

Egy ember, akinek a vezetése alatt a magyar sport olimpiai eredményei

lassan a semmibe és az emlékekbe vesznek.

Aranyak száma: Barcelona 11, Athén 8, Peking 3

Érmek száma: 30, 17, 10

Helyezésünk az éremtáblázaton: 8., 13., 21.

Pontszám: 207, 144, 91

Ponttábla helyezés: 7., 14., 20.

Egy elkötelezett jobboldali, aki Kádár alatt helyettes államtitkár,

Horn alatt nagykövet volt.

Egy fantasztikus diplomata, aki bár kineveztette magát nagykövetnek

Madridba (hogy közel legyen Samaranch-hoz), majd kineveztette magát

Bernbe is (hogy közel legyen a NOB-hoz), 2001-ben a dicsőséges 4

helyet tudta megszerezni a NOB-elnöki választáson, miután ekkor már

vagy 15 éve kevert a NOB különböző gittegyleteiben (asszem ennyien is

indultak, de ez nem egészen biztos).

Egy elhivatott demokrata, aki 1976-tól szolgálta lelkesen és odaadóan

a Kádár-rendszert (ekkortól az Astoria Szálló igazgatóhelyettese).

Egy férfi, aki a múlt rendszer harcos ellensége és mereven elutasítja

az állás- és pozícióhalmozást. 1983-ban például csak egyszerre volt az

OTSH elnökhelyettese, a NOB főtitkára és helyettes államtitkár. A

rendszerváltást követően volt már párt-alelnök, ogy-i képviselő,

EU-képviselő, OGY elnöke, úgy hogy sportdiplomáciai tisztségeit

folyamatosan megtartotta.

A doppingellenes harc elkötelezett katonája, aki úgy volt megzavarodva

az Annus-Fazekas botrány kapcsán, mint Don Quijote a szélmalom-parkban

(kiutazás előtt váltig bizonygatta, hogy a magyar csapat tiszta, s a

legkisebb doppingvétség esetén ő lemond a NOB vezetői tisztségéről).

Majd ugyanez a lovag végig asszisztálta (bár minden diplomáciai

tekintélyét latba vetette, he-he-he), hogy a két fehérorosz

kalapácsvető, akik Pekingben Pars Krisztián előtt végeztek, hiába

adtak pozitív(!) doppingmintát, megtarthatták érmeiket és

helyezésüket!

tölgyes 2010.08.06. 18:15:09

@bioLarzen: AAz egyensúl akkor teljesül, ha érvényesül a választásokon megnyilvánult választói akarat...Az alkotmány az elnök nem azért van, hogy ezt felülírja.)

Zoltchy (törölt) 2010.08.06. 18:15:22

@pré post:

Az, hogy mi a szégyen, mindig az aktuális erkölcsök alapján dől el.
Ilyesmit nem lehet visszamenőleg elítélni.

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:15:37

@elfelejtette:

Maga nem Magyarországról ír Magyarországról?

dr kíváncsivagyok 2010.08.06. 18:15:42

Szégyen, amit meg lehet tenni ebben az országban ! Egy volt kommunista-szimpatizáns lett a köztársasági elnök ! Szerintem ez az ember egy esetleges szélsőjobb kormány alatt is ott lenne a tűznél ! Gerinctelen helyezkedő , megélhetési politikus , akinek egyetlen valamirevaló SAJÁT véleménye sincs , mindíg azt szajkózza, amit az éppen uralkodó elit !!!!! Egy 0

stars7726 2010.08.06. 18:15:45

@tölgyes: a fociakadémia az pénzmosoda.

tbb 2010.08.06. 18:16:24

@tölgyes:

Nem olyan. Ő kefél és mi fizetjük.

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:16:25

@tölgyes:

Schmitt 68%-ban fideszes elnök lesz:o)

elfelejtette 2010.08.06. 18:17:12

@ó jaj: Ezek ugye nominalertekek? Mert azokkal nem lehet ilyen egyszeruen osszeadni-kivonni. Elobb jelenerteket kellene szamitani.

kicsi11 2010.08.06. 18:17:13

@elfelejtette: csak sajnos a mellette szóló érvek sem túl meggyőzőek, hacsak az nem, hogy "lehetne rosszabb is"

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:17:32

@Bambano:

"szekularizált államban szent koronát írni az alkotmányba...
tényleg kár volt a Lipótot bezárni."

A Szent korona a magyar államiság folytonosságának jelképe, még a komcsik is tisztelték.
Hülye.

sárkányfő 2010.08.06. 18:18:41

@Spiro: ez teljesen igaz, már én is írtam sokszor, hogy egy adatot nem lehet kiragadni, csak a szándékos manipuláció céljával, ahogy tölgyes teszi.

természetesen egy gazdaság állapotát sok szám együtt jellemzi. még az is számít, hogy az államadósságot a külföld vagy a belföld finanszírozza, utóbbi esetben sokkal stabilabb a gazdaság, lásd japánt az extrém nagy, de mégis stabil államadósságával. de fontos szám a külgazdasági környezet is, az ország növekedési kilátásai, versenyképessége, inflációja, meg sok más.

ráadásul jó ügy érdekében az adósság sem feltétlenül baj, pl. a kecskemétig elvitt autópályának köszönhető, hogy a mercedes oda épít gyárat, így jövőre ha beindil ez önmagában 1-1,5-kal fogja növelni a gdp-t, tehát megérte... (még akkor is ha szerintem tuti korrupt volt minden útépítés, amit szintén tisztázni kéne)

vagy most pl. a jegybanki alapkamat 5,25%, 2002 májusában 9% volt, ami szibntén egész más ugyebár..

de egy fideszes hazugság-gép ezeket sose fogja emlegetni, csak kiragad egy neki tetsző számot, és nyomja ahogy a csövön kifér. de még azt a számot felhazudja a másfélszeresére, egyelőre ezzel küzdök, aztán jön a többi, amit te is említettél.

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:18:45

@Kelecse:

"Olimpiáról olimpiára egyre gyengébben muzsikálunk. "

....és ezért Schmitt volt a hibás, mi?!
Hülye.

tölgyes 2010.08.06. 18:18:55

@ó jaj: Tehát újból: Gyurcsány és csapata 18.000 milliárdot kúrt el az adóinkon felül..:) 53%-ról 80%-ra növelte a GDP arányos hiányt... megduplázta a munkanélküliséget harmadolta, majd mínuszba vitte a növekedést...:( Ezért van most az ország nehéz helyzetben .. Én Ön bárhogy mentegeti őket.. mint jó maszopista ez így van!:)

tölgyes 2010.08.06. 18:19:58

@Don T. Boy: Valószínüleg csak egy maszopista.. vagy jobbikos:) Egy tőről fakadt két virág:)

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:20:09

@Az ellenzék is magyar, miért nem lett meghívva?:

"Köszönjük a fostos, szánalmas, magyarkodó, álszent, hamis kormánynak, hogy nem hívta meg a MAGYAR ellenzéket a pojáca beiktatására.
Ez a ti nemzeti egységetek!
Hányinger!"

Meghívták.
Hülye!

elfelejtette 2010.08.06. 18:20:52

@kicsi11: "csak sajnos a mellette szóló érvek sem túl meggyőzőek, hacsak az nem, hogy "lehetne rosszabb is" "

Hat, mar elnezest, de en semmifele hasznalhato ervre nem emlekszem 2005-bol sem. Mindenkinek megvolt a maga favoritja, csak a kormanypartok tultaktikaztak magukat, igy mondhatjuk, hogy a neveto masodik gyozott. Evekig ez volt az "iranyado" tema, az un. "Meltatlan Kinevezes", ez szinte a vedjegyeve valt Solyomnak, mivel a ballib media ezzel akarta kompenzalni partjai hulyeseget. Mostanra persze valtozott a helyzet, es ok is probaltak atfesteni a cegert, keves sikerrel.

kicsi11 2010.08.06. 18:22:14

Szerintem "tölgyes" egy szövegíró szoftver, amelyik bizonyos előre betáplált kulcsszavakkal folyamatosan mondatokat generál.

stars7726 2010.08.06. 18:22:40

@Don T. Boy: bocs,ki az elnök?
a gyurcsány?ebből is látszik hogy köze sincsen a posztjához,mert egy gumigerincű balfék.hogy van az hogy ezt az embert soha semmiért sem lehet felelőssé tenni?
pl:hol a jegyünk pali?hol a jegyünk pali?

elfelejtette 2010.08.06. 18:22:41

@Don T. Boy: A ballibeket jol lehet a Szent Koronaval heccelni, hisz tortenelmi ismeretuk kisse (nagyon) hezagos, maga meg elvenne toluk ezt a kis jatekszert? Hat van maganak szive?

tölgyes 2010.08.06. 18:22:49

@tbb: Megpróbáltam valami kis jót magamnak is kicsikarni. a sorstól.:)

tölgyes 2010.08.06. 18:24:10

@stars7726: Értem! A nagymamája pedig három kerekű bicikli..:)

tbb 2010.08.06. 18:24:14

@lüke:

Tényleg? Erről még nem hallottam.

stars7726 2010.08.06. 18:25:40

emberek kérdezzük meg kőbán ritát....

sárkányfő 2010.08.06. 18:26:09

@tölgyes:

ha jól látom, végre eljutottál odaáig, hogy elismered: folyamatosan hazudtál az elmúlt fél évben, amikor az állítottad - mint idéztelek is - hogy az államadósságot növelte gyurcsány 18.000 milliárddal.

viszont sehol nem látom, hogy az utólag általad nem hazugságnak, csupán csúsztatásnak beállítani óhajtott szám hogy jött ki neked, mire alapozod a vakhiteden túl?

amúgy anyád maszopos, hogy állandóan ezt emlegeted?

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 18:26:15

Kettős mérce!

A sokat dicsért, pártkatonából lett elnök, Göncz mindent aláírt Hornék alatt, miközben a Bokros-pakk számtalan eleme volt alkotmányellenes.

Schmitt pártkatona, nem vitás, de lehet még sokkal jobb elnök is, mint Göncz. Innen szép nyerni. Mit számít az értelmiségi elit ajvékolása, ha a zemberek elfogadják, megkedvelik.

Sólyom volt a legalkotmányvédőbb, legellensúlyosabb, mégis a legnépszerűtlenebb elnök. Semmi nem jelent semmit, csak az elvégzett munka minősít. Schmittnek van szakértője bőven, akik segíteni fogják a törvények értelmezésében, alkotmányosságának megítélésében, szövegírásban, stb.

Ja, és Sólyom a búcsúkor hátába szegezte szellemi kontrolljának brutális mordályát. Bármikor lőhet vele hírértékkel: bummm!

kicsi11 2010.08.06. 18:27:23

@elfelejtette: az előző elnököket a saját táboruk legalább elfogadta. Most a fidezses szavazók gyomra sem nagyon veszi be a "bájgúnárt" . Göncz, Mádl, Sólyom előző életében irodalmi/tudományos munkát végzett. Schmitt Pál. azon kívül bájosan mosolyog, tud még valamit, amit egy átlag, érettségizett magyar állampolgár nem?

Ordnassac 2010.08.06. 18:28:10

@Letícia: néhány ténybeli tévedéssel...

bobo55 2010.08.06. 18:29:23

Milyen beszéd ez,hogy maszopos,meg fideszopos,fletó,
meg orbánc s.t.b.Ezt tartjátok szinvonalnak?A stilus maga az
EMBER!Viselkedjetek!

Ordnassac 2010.08.06. 18:29:45

@Don T. Boy: egy nappal az esemény előtt, ami óriási protokollbaki...

stars7726 2010.08.06. 18:29:54

@tölgyes: te itt élsz ebben az országban?neked van vamiről fogalmad?egy volt kádárkommert megválasztani köztársasági elnöknek,ez a szentkorona és mária országa?
álszent faszok gyülekezete a az egész jobboldal.
pintér,járai,martonyi,stumpf,smit,mind komcsi !!!!!!
miről beszélsz te szerencsétlen?ez a szebb új jövő...

elfelejtette 2010.08.06. 18:30:12

@Don T. Boy: "A sokat dicsért, pártkatonából lett elnök, Göncz mindent aláírt Hornék alatt, miközben a Bokros-pakk számtalan eleme volt alkotmányellenes."

Az SZDSZ 1990-1991-tol kezdve egyre inkabb abba a politikai iranyba fordult be, hogy a regi eliteket vedje az MSZMP helyett. Nem tudom, hogy eleve ezt az iranyt akartak kovetni, es 89-90-ben az egesz elszamoltatosdi csak alca volt, mindenesetre Tolgyessy levaltasa es a Charta utan mar egyertelmuve valt a szandekuk. Ehhez jo eszkoz volt az akkori kozt. elnok is. Hogy utana a Horn era alatt mit csinalt, az mar szinte kovetkezett abbol, hogy a hatalomba is beszalltak tarsutaskent.

tbb 2010.08.06. 18:31:38

@Ordnassac:

Nem a törvényhozás szemantikáját értelmezzük, hanem a törvénykezését. Egyébként nem állítom, hogy igazam van, csak azt, hogy a nyelvérzékem hogyan sugallja.

Érdemes lenne egy nyelvész véleményét is kikérni.

elfelejtette 2010.08.06. 18:32:01

@kicsi11: "Most a fidezses szavazók gyomra sem nagyon veszi be a "bájgúnárt" ."

Egyreszt az en gyomrom beveszi, mas fideszes neveben nem nyilatkozok, harmadreszt Szili Katalinert emlekeim szerint nem mindenki rajongott. Hogy mast ne mondjak, a liberalisok peldaul nagyon nem rajongtak erte.

stars7726 2010.08.06. 18:34:10

ez egy kommunista bankárkormány.bukni fognak.ezt a fideszes gyomrok se fogják megemészteni egy könnyen.

tbb 2010.08.06. 18:35:18

@Ordnassac:

Nem vélemény volt. Hanem megállapítás. Amit egyébként a szoci polgármesterségre való jelentkezése se támaszt alá.

Ordnassac 2010.08.06. 18:36:55

@tbb: az értelmező kéziszótár a törvénykezés szóra a következő definíciót adja: "Peres, bírói eljárás folytatása".

Spiro 2010.08.06. 18:39:53

Hálásak lehetünk SP-nak, hogy megment minket egy Tőkés Laci (őt bezzeg meghívták a beiktatásra, én még várom a meghívót –biztos a postás elkeverte) féle köztársasági elnöktől, mert ha jól emlékszem ő is szóba került, anno.

nyünyüge 2010.08.06. 18:42:38

@tölgyes:
"Gyurcsány és csapata 18.000 milliárdot kúrt el az adóinkon felül."
Talán azért a folyamatos értetlenség ezzel az állítással kapcsolatban, mert az "elkúrás" kifejezés pontos magyarázatát nem találjuk a közgazdasági szakirodalomban.

(Magyarul: szerintem nem szerencsés érzelmi alapokon és szakértelem nélkül számokkal dobálódzni. Rosszul jöhet ki belőle az ember.)

Ordnassac 2010.08.06. 18:44:49

@tbb: vélemény alatt azt értettem, amit Letíciáról írtál. Egy vélemény, hogy minek tartok és emiatt mit tegyen. Ahogy az is vélemény, ahogy rád vagy őrá gondolok.

Ordnassac 2010.08.06. 18:46:25

@tbb: @Ordnassac: Freud bácsi megszólalt, szóval: "Egy vélemény, hogy minek tartod és emiatt mit tegyen."

bioLarzen 2010.08.06. 18:47:19

@tölgyes: "AAz egyensúl akkor teljesül, ha érvényesül a választásokon megnyilvánult választói akarat..."

Ezt honnan vezeted le?

Amúgy, ha elfogadjuk azt, amit mondasz, akkor most tulajdonképpen teljesen felesleges a köztársasági elnök, hiszen a Fidesz 2/3-dal gyakrolatilag azt csinál, amit akar - ezt kéne az elnöknek reprezentálnia?

bio

senkifalvi 2010.08.06. 18:48:05

(„alaptörvény előszava tartalmazza a kereszténységet és a Szent Koronát”).ezzel aztán igazán nem értek 1et,belevehetnénk ezzel az erővel a buddhizmust,at ateizmust is...

tbb 2010.08.06. 18:48:40

@Letícia:

Ezt javasoltam én is. Jobb ha itt maradsz.

CSENDES 2010.08.06. 18:53:32

Bocs, hogy itt belépek, de amiről vitatkoztok, annak a jelentése ugyanaz.

Tehát az ellensúlyozás lényege, hogy egyensúlyt teremtsen. Tehát, tök indifferens, hogy az új KE ellensúly vagy egyensúly akar lenni. Mint ahogyan az a balance (angol) szó értelméből ered (jelent egyensúlyt és ellensúlyt is). De ezt nyilvánvalóan a 4 nyelven beszélő színes-szinkronizált SP is tudja nemdebár?

Ordnassac 2010.08.06. 18:54:38

Kezdenek alacsonyan szállni a szóstukkerek, így inkább a szokásos lapszemle:

www.mti.hu/cikk/2010/08/06/elefantbebi_szuletett_a_becsi_allatkertben-493618

sárkányfő 2010.08.06. 18:55:23

@tbb:
Pali az OTSH elnökhelyettese volt, ez a akkoriban miniszterhelyettesi rangnak felelt meg. (Meg hát köztudott, hogy semmiféle komolyabb pozícióba nem lehetett bekerülni párthűség nélkül)

Tehát természetesen egy exkomcsi, mi más lenne?

CSENDES 2010.08.06. 18:59:28

@Ordnassac: Ja, és törpe víziló is, csak nem tudom melyik állatkertben. Fokozottan veszélyeztetett, pár száz él már csak szabadon. Egyébként a nyíregyházi állatkertben is van kettő (merthogy itt is született fogságban egy).

Ordnassac 2010.08.06. 19:00:10

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-371117 (Szanyi: fontos annak megakadályozása is, hogy Tarlós István legyen a főpolgármester)

www.inforadio.hu/hir/sport/hir-371103 (A Debrecen a Loveccsel, a Győr a Dinamo Zagrebbel játszik)

Don T. Boy · http://m69.freeblog.hu 2010.08.06. 19:01:09

@bioLarzen:

"tulajdonképpen teljesen felesleges a köztársasági elnök"

Csak annyira, mint a családi vázában a csokor rózsa.

Terniak 2010.08.06. 19:08:23

@tölgyes: látom még megszólítottak :-).

T. Csibi= Tordai Államtitkár Úr?

Megtisztelő, ha az ország legzseniálisabb alkotmányjogászát véli felfedezni bennem, de sajnos nem :-((

calamites 2010.08.06. 19:10:13

Jó estét kívánok! szeretném kérni a KFT Bábu vagy című számát, és küldeném Schmitt Pálnak, és mindenkinek aki szereti!!!

lüke 2010.08.06. 19:10:33

@Ordnassac:
pedig jöhetnének ide is:)
várom őket fukszia szinű nemzeti pántlikával:)

Ordnassac 2010.08.06. 19:11:52

@Teremszolga: na, ebben nem értünk egyet. Szerintem Tordai jó, de a zseniálistól nagyon messze van...

Nálam inkább Kukorelli és Pozsár-Szentmiklósy a nyerő. :-)

lüke 2010.08.06. 19:17:01

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100806-280-alatt-az-euro-a-penteki-kezdesben.html
annyira örülük, hogy nem a kelet-magyarországi provinciális
midlife krizisben levő motoros polgármester

lüke 2010.08.06. 19:18:34

kügyetek! mán egy képet az arany nyakkendőről
mert ,ma szinorgia van itt
én meg nem találom

Terniak 2010.08.06. 19:18:59

@Ordnassac: ha egyszer igazán mély és nem a szokásos alkotmányjogi vitákat akarsz hallani, ha lesz lehetőséged beszélgess Államtitkár Úrral.

Az Ő szintjét szerintem csak Tóth Gábor Attila éri el, és ne értsd félre, de Kukorelli lényegében neki köszönhette, hogy olyan jó volt.

sárkányfő 2010.08.06. 19:19:23

@Ordnassac: ilyen sors... ha biszku időben vált fideszesnek, talán pont ma nevezik ki köztársasági elnöknek, ehelyett tessék, most a börtöntől kell rettegnie... :)

to:rppapa 2010.08.06. 19:19:31

schmitt (sic!) úr-elvtársra nem is vesztegetnék szót...
Viszont gratulálok a fotósnak, akinek sikerült holland zászlókat fényképeznie a Sándor palotában ;) Úgy látszik az MTI megtalálta az alkalomhoz leginkább megfelelő szagembert a produkció dokumentálására.

tbb 2010.08.06. 19:21:15

@Ordnassac:

Mit kell azon problémázni? Meg szóvá tenni?

Ordnassac 2010.08.06. 19:23:16

@Teremszolga: Tordainál (aki már nem államtitkár, a nagybetűzés meg egyszerű helyesírási hiba :-P) azt nem szerettem, amit t. k. a Jat-tal és az alkotmány 24. § (5) bekezdésével művelt. Oké, hogy szemléletváltás volt a módosító törvényekkel kapcsolatban, na de azt visszaható hatállyal, a jogalkotói szándékkal ellentétesen véghezvinni, számomra erősen problémás.

TGA előtt le a kalappal, tényleg kiváló (bár még csak kezdő vagyok), azt is el is fogadom, hogy jó volt Kukorelli mellett, de KI szerintem magától is minőség. :-)

lüke 2010.08.06. 19:23:32

@to:rppapa:
nincs új a nap alatt
kék, főd, fukszia,arany
www.youtube.com/watch?v=sLGdvFtkso4

Terniak 2010.08.06. 19:24:09

@Ordnassac: a most a KeH-ből menesztett Bitskey Botond és Sonnevend Pál szintjén az ő kategóriájuk.

Sajnálom, hogy őket is elküldik, vagy elmennek, kevés ilyen ember van ma Magyarországon...:-(

porfelhő 2010.08.06. 19:24:46

@tbb:
Köszönöm a választ.

Terniak 2010.08.06. 19:25:57

"a módosító törvényekkel kapcsolatban, na de azt visszaható hatállyal, a jogalkotói szándékkal ellentétesen véghezvinni, számomra erősen problémás."

itt pontosan mire gondolsz?

Ordnassac 2010.08.06. 19:27:18

@tbb: nézd, jómagam sajnos azzal vagyok megátkozva (WP-s pályafutásom okán), hogy kritikát a legjobb esetben is igyekszem tárgybeli tévedések nélkül közölni, egyrészt a tisztesség okán, másrészt pedig azért, mert a kritika értékét ezek csökkentik. :-)

Egy kicsit ezotériás terepre víve a dolgot: csillagjegyileg szűz vagyok, ami az álmoskönyvek szerint is szőrszálhasogatásra tesz hajlamossá. :-D

Ordnassac 2010.08.06. 19:34:26

@Teremszolga: Alkotmány 24. § (5) bekezdés. Az akkori jogfelfogás szerint az ezt behozó alkotmánymódosításban szereplő önkilövés (1994-98-as parlamenti ciklus vége) nem csak a törvényre, hanem a módosított szövegre is vonatkozott. Ez a jogfelfogás változott meg Tordai államtitkársága idején (azaz az önkilövés csak a törvényre vonatkozik), amikor visszakerült az Alkotmányba a szöveg. Amennyiben a 2000-es évek elején kiadott Alkotmányt nézel, ott a 24. § (5) bekezdés üres.

Amikor Mátrai Márta az alkotmánybíró-választás mellett nevezett szakaszt is ki akarta lőni, akkor került elő ismét a téma. Érdemes elolvasni az országgyűlési jegyzőkönyvet. Salamon Lászlónak volt egy jó összefoglalója erről a jogtudományi vitáról. Emellett a hatályossággal kapcsolatban Salamon egy álláspontot képviselt pl. Kukorellivel és Somogyvári Istvánnal is. Míg Mátrai Márta Tordai oldalán állt a kérdésben.

Egyik alkotmányjogi spec. kollomon az első házi feladat pont a 24. § (5) bekezdés hatályosságának kérdése volt. :-)

Ordnassac 2010.08.06. 19:35:54

@Teremszolga: igen, őket én is sajnálom. Cservákhoz képest fényévnyi előnyben vannak.

Terniak 2010.08.06. 19:40:28

@Ordnassac: kétlem, hogy Mátrai Márta tudata átfogott bármit is ebben a vitában :-)))). Szerintem Tordainak van igaza, pont az AB gyakorlata alapján. Olvastam Kukorelli cikkét, kicsit is felhúztam magam rajta, olyan dolgokat várt volna el, amit maga se lépett volna meg szerintem közhivatalnokként.

Várúr 2010.08.06. 19:41:13

@Kangörény_:
Van egy harmadik lehetőség kan. Megalkotod a saját címered, közepén mondjuk egy ordító szamárral.

tbb 2010.08.06. 19:41:34

@Ordnassac:

A mostani. De lehet, hogy a 2020-asban már tágabban lesz értelmezve. Ezért lennék kiváncsi egy nyelvész véleményére.
Pl. hogy használható-e "törvénykezési gyakorlat" szókapcsolat. Mert helyes/nem helyes, elég gyakori. És általában törényhozói és nem itélkezési gyakorlat értelemben.

Ordnassac 2010.08.06. 19:41:56

@Teremszolga: az AB döntése Jat. ügyben nekem másra utalt. :-) (Mi az, hogy nincs egyértelmű szövege? - nagyon leegyszerűsítve)

Ordnassac 2010.08.06. 19:44:02

@tbb: hmmm... végül is, nem kerül semmibe. :-)

tölgyes 2010.08.06. 19:45:43

@Teremszolga: Tordaira gondoltam volna??? Nem hiszem..:) De Ön Tordait az ország legzseniálisabb alkotmányjogászának tartja..:::(((((( Ajajajjjj!:)

Ordnassac 2010.08.06. 19:46:30

@Teremszolga: ja, annyi még, hogy megértem a szemléletváltást és hogy valamennyire hasznos is, nekem inkább azzal van a bajom, hogy visszamenőlegesen oldották meg, ami még nagyobb zavart okozott, mint ami volt. Lásd Jat. esete.

2010.08.06. 19:49:27

@Várúr: az már foglalt...:( Ott van a Sándor Palotában, ma költöztették be!:)

art-isjus 2010.08.06. 19:50:40

Engem meglep,hogy felkészült politológusként Török Gábor nem látja át,mire ment ki ez az egész,hogy Pali bácsit választotta a Fidesz Közt. Elnöknek.
Minden történés mögött az áll,hogy a Fidesz minden akarat teljesüljön.
Ha esetleg(ahogy az eltelt hónapokban többször is)egyértelműen alkotmányellenes törvényeket akar a Fidesz keresztülverni,akkor ennek ne legyen többé gátja.Erre kellett Pali bácsi,és erre kell az új alkotmány,az új alkotmánybírók.
Ha bármi törvény,vagy törvénymódosítás eljutna Schmitthez,ő mint lojális Fideszes,aláírja...ha mégis előfordulna az,hogy elküldi az Alkotmánybírósághoz,ott sem lesz sok ellnállás már(hála a törvénytelenül megválasztott új Fideszes alkotmánybíróknak).De ezek a dolgok is még jobban leegyszerüsödnek majd,ha megszületik a Fidesz alkotmány,ami nyilvánvalóan az ő akaratukhoz lesz igazítva.

Schmitt Pál meg amúgy egy gerinctelen:amíg államilag bojkottált volt az 1984-es olimpia,és sok sportolótól az élete lehetőségét vették el Schmitték,ő addig diplomataként érdekes módon nem bojkottált,hanem ott volt.Aztán MOB elnökként később azt mondta,ha doppingoláson érnek magyar sportolót olimpián,ő lemond....persze hogy nem mondott le.Viszont nem is állt ki azok mellett,akiket meg vélhetően ártatlanul hurcoltak meg.
Egy igazi helyezkedő,nyalizó,gerinctelen és ostoba ember.

tbb 2010.08.06. 19:56:06

@Ordnassac:

Igen. Ezek vélemények. De nem ezekről volt szó.

ssi 2010.08.06. 19:58:02

...ha nekem annyi 100 Ft-osom lenne, ahányszor láttam leírva "18.000 milliárd Ft" !!!! .....
ordi marcipán tortát kapna
a többiek még nem nyilatkoztak

tbb 2010.08.06. 19:58:29

@senkifalvi:

Nem vagy egyedül. Sokan gondolják hasonlóképpen. Azért tartunk itt.

tölgyes 2010.08.06. 20:01:26

@ó jaj: Ugyan!!!! Ön beszél állandóan butaságokat.... A 18.000 milliárd amit az adóinkon felül elkúrtak az tény.. amit Ön nem akar megérteni.. de hiába cifrázza: még nagyon szerényen számoltam..Vagy Ön tudja, hogy mire költötték az AIRPORT eladásából származó bevételt??? Avagy nincs képe arról, hogy az autópályák PPP konstrukcióban való építésének mik a vonzatai..vagy a metro beruházás PPP vonzataival nincsen tisztában?? Ha pedig igen, akkor minek ez a nagy indulat..:)

ssi 2010.08.06. 20:02:22

@E_R:
T.G. úgy ír, ahogy ő szeretne, s amint olvasod, mi is :-)
T.G. attól izgalmas, hogy olvashatsz a sorai között és mögött is, vagyis nem állást foglal, hanem szempontokat ad, ahonnan indulhatsz Te is, vagy pont onnan nem. Törd a buksidat

tölgyes 2010.08.06. 20:04:23

@nyünyüge: Az elkúrás mint szakkifejezés a nagy magyar nyelvész szóhasználatából ered.. Ő mondta: elkúrtul.. Hogyan is merném én ŐT helyesbíteni. Klasszikust csak pontosan. Ő megmondta Elkúrtuk.. tehát akkor az úgy van!!

jeremy clarkson 2010.08.06. 20:05:31

annyira felhúztam magam Schmitt Pál mai szűzbeszédén, hogy átírtam neki egy roma slágert...
progressziv.blog.hu/2010/08/06/unnepi_dal

tölgyes 2010.08.06. 20:06:49

@E_R: Miért??? Ha nem SP-t választja, akkor nem teljesül a fidesz akarat??? Ugyan miben tudná bármiben meggátolni a fideszt Sólyom, vagy bárki más, mint köztársasági elnök?

Ordnassac 2010.08.06. 20:07:31

@tbb: tudom, csak Letícia és közted lévő évődésnek kevéssé nevezhető (ha mégis az, akkor szóljatok!) valamin egy kicsit elmerengtem. Letíciának már szóltam korábban, ezzel az udvarias megjegyzéssel szóltam most neked.

Figyelembe venni nem kell, de ettől még szólok. :-)

tölgyes 2010.08.06. 20:08:06

@jeremy clarkson: Felhúzta magát??? Oszt mire??? Ahhoz képest még egészen eleven..:)

Terniak 2010.08.06. 20:09:44

@Ordnassac: mit értesz visszamenőlegesen?

tbb 2010.08.06. 20:11:00

@ó jaj:

Te mondhatod, hogy exkomcsi. Mivel te nem gondolod, hogy akár az ELTE jogi karán is taníthatnál.

ssi 2010.08.06. 20:12:18

milyen lesz a jövő? ennek alapja, hogy miért jó O.V.-nek S.P.
például, mert O.V. álmaira S.P. rá tud hangolódni:
* tartalmilag: forradalom, mindenki nevében stb.
* stílusban: ugyanazt mondják, csak kicsit másként
* stílus: KE a kedves a néphez, a kormányintézkedések meg a súlyosak
* munkamegosztás: KE nem tv-t alkotmányoz, hanem indokoltságot magyaráz

Ordnassac 2010.08.06. 20:14:46

@Teremszolga: erre már utaltam az Alkotmány 24. § (5) bekezdésénél. Egyszer kiszedték az Alkotmányból, majd szemléletváltás után vissza. Az alkotmánymódosításnál a jogalkotói szándék pedig egyértelműnek tekinthető, hogy ezt a szabályt az 1994-ben kezdődött ciklus végéig gondolták csak megtartani. Akkor elég volt ez az önkioldás, ma már nem elég (itt jelzem, hogy nem baj az).

Ordnassac 2010.08.06. 20:19:03

@tbb: mi köze a kettőnek egymáshoz?

Navracsics Tibor és Szabó Máté Dániel (Eötvös Károly Közpol. Intézet) pl. egész mást gondolnak (lehet, hogy Schmittről is), oszt mégis tanítanak nálunk. Méghozzá nem is rosszul!

Terniak 2010.08.06. 20:19:54

@Ordnassac: ja, értem. Ez fáj annyira :-)?

Egyszerűen követték az AB alkotmányértelmezését. Ez senkinek nem von le az érdemeiből vagy az alkotmányjogi gondolkodásból.

Egyébként nem hiszem, hogy bármelyik értelmezés elfogadása óriási változásokat okozna a társadalomban.

tölgyes 2010.08.06. 20:20:12

@M&Ms drazsé: No én nem sokszor dicsértem meg még Török Gábort.. de hogy bárkit moderált volna azt még nem hallottam.. Mi az náci jelszavakat írogatott??? Mert akkor én is kitenném s szűrét!

Terniak 2010.08.06. 20:21:42

@Ordnassac: Navracsics gyűlöli a jogászhallgatókat. Hogy miér, fogalmam sincs. Kiküld mindenkit az óráiról. Nem tudom, hogy ez a szokása még megvan-e, nálunk emiatt nem is vette fel senki az óráját.

Mondjuk a politológusokkal kapcsolatos unszimpátia kölcsönös. Az ELTE-nek már régen ki kellett volna raknia őket.

2010.08.06. 20:23:40

@Ordnassac: nem hinném hogy évődik ez a kis tölgyes!:) Néha azt gondolom nicket váltva tegeződéssel, ám ugyanazt és ugyanúgy mondja...:)

Ordnassac 2010.08.06. 20:25:13

@Teremszolga: még mindig ez a helyzet. Jómagam Stumpfnál voltam poli alteren (ettől függetlenül nem örülök, hogy alkotmánybíró lett, már csak azért sem, mert nem felel meg a törvényi feltételeknek).

Ordnassac 2010.08.06. 20:26:56

@Teremszolga: nem fáj, hiszen így is, úgy is kivették. Csak nem tartom túlságosan szerencsésnek. Ezt nem mondtam, hogy Tordai rossz (sőt!), csak azt, hogy ezt nem hiszem, hogy így kellett volna megoldani. Igaz, a Jat. ennek is köszönhetően lett alkotmányellenes. (Jellemzően Bragyova-stílusú az a határozat.) ;-)

Terniak 2010.08.06. 20:27:25

@Ordnassac: vicc, hogy jogászoknak kötelező felvenni polaltert.

lüke 2010.08.06. 20:28:06

@Teremszolga:
jesszus..............
ez olyan, mikor az orvos utálja a betegeket

Ordnassac 2010.08.06. 20:28:47

@Teremszolga: engem nem zavart különösebben. Samu Mihály jogpolja annál inkább...

Terniak 2010.08.06. 20:29:47

@Ordnassac: a Jat. nem ettől lett alkel. Főleg, hogy az AB több helyen el sem fogadta a megállapított szöveget. Alkel lett volna ez anélkül is. CSak háromszor próbálkoztak új Jat. elfogadtatásával 2002 és 2009 között. Sikertelenül.

Most kiváncsian várom, hogy a már kidolgozott dogmatika mellé esetleg beleteszik a Szent Koronát a preambulumba, mert sok újdonságot hozzátenni nem fognak tudni.

tbb 2010.08.06. 20:30:18

@Ordnassac:

A Pörzsés/Zagyvás míről szól? A cikkből ugyanis nem derült ki.