Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
08:55

Sokat hallunk mostanában határvonalakról, a magyar politika megújításáról, az 1989-1990-ben alapított rendszer felváltásáról, ami a dolog logikája alapján csak a korábbi politikai elit háttérbe vonulásával együtt történhet meg. Nem szeretem azokat a megközelítéséket, amelyekben a változás önérték; az elmúlt években már megtapasztalhattuk, hogy mindig van rosszabb. Az MDF és az SZDSZ újjászületésnek nevezett szétesése, néhány fiatal politikus minden értéket nélkülöző gátlástalan nyomulása megmutatta, hogy a változást érdemes leíró fogalomként kezelni.

(Fotó: 168 Óra)

Vannak persze más példák is. Az LMP és a Jobbik parlamentbe kerülésével néhány karakteres új politikus is megjelent a törvényhozásban, az idő majd eldönti, hogy tartós vagy csak átmeneti szereplői lesznek-e a magyar politikának. A Fidesz három leginkább ígéretes, a jövőben akár első számú vezetői pozícióra is esélyes politikusa, Lázár János (35 éves), Navracsics Tibor (44) és Rogán Antal (38) a kilencvenes évek első felében még távol volt a Kossuth tértől. Az MSZP vezetéséért küzdő szocialisták közül Mesterházy Attila (36), Molnár Csaba (34) és Botka László (37) még középiskolába járt a kilencvenes évek elején, de az Orbán Viktor (47) korosztályához tartozó - és a fentebb említettekkel szemben politikailag már erősen elhasználódott - Gyurcsány Ferenc (49) sem nevezhető a rendszerváltó elit tagjának.

Az 1990-ben a parlamentbe jutott hat párt körül az FKGP, az SZDSZ és az MDF már nem szereplője a magyar politikának, bár utóbbi még ad életjeleket. Torgyán József 2002-ben, Tölgyessy Péter 2006-ban, Kuncze Gábor, Pető Iván, Magyar Bálint és Dávid Ibolya 2010-ben búcsúzott. Néhány politikusuk azonban még bírja: az 1990-es MDF-ből Balsai István, Salamon László és Lezsák Sándor (utóbbi csak 1994-től lett képviselő) ma a Fideszt erősítik, Mile Lajos pedig 2010-ben az LMP színeiben tért vissza a Házba.

Az MSZP 1990-es 33 tagú frakciójából a nagy nevek közül Pozsgay Imre 1990 végéig, Nyers Rezső és Békesi László 1998-ig Szűrös Mátyás 2002-ig, Kósáné Kovács Magda 2004-ig, Horn Gyula és Gál Zoltán 2010-ig volt tagja a törvényhozásnak. Az állandóságot még két politikus képviseli a szocialistáknál: a húsz éve folyamatos mandátummal rendelkező Vitányi Iván és az öt és fél év kihagyás után újra itt lévő Kovács László. Mielőtt azonban nagy megújulásra gondolnánk, fontos észrevenni, hogy a mostani frakcióban meglepően sokan (Szili Katalintól Puch Lászlón és Szekeres Imrén át Veres Jánosig) 1994 óta folyamatosan parlamenti képviselők.

A KDNP 1990-es 21 képviselőjéből már csak Lukács Tamás tagja a törvényhozásnak. A rendszerváltáskori vezetők legkésőbb 1998-ban eltűntek a politikából, kivéve a kiváló Isépy Tamást, aki 2002 után is - 2004-es haláláig – maradt.  

A Fidesz 1990-es 22 fős frakciójából Áder János, Deutsch Tamás, Szájer József ma már Brüsszelben dolgozik, Fodor Gábor hosszan várt, ám kudarcba fulladt SZDSZ-es elnökösködése 2009-ben az EP-választással ért véget. Kósa Lajos és Varga Mihály változó pozíciókban, változó perspektívákkal még tartják magukat, mint ahogy Kövér László is, aki éppen most lett a parlament elnöke.

Mindent összeadva azonban egyértelműnek látszik, hogy az 1990-es parlamentből mára mindössze egy ember maradt, aki a politikusok természetes „kopása” ellenére is folyamatosan, példátlanul, húsz éve vezető, meghatározó szereplője a magyar politikának - és feltehetően még jó pár évig az is marad. Orbán Viktor a nyolcvanas évek vége óta állandóan reflektorfényben éli az életét, s bár mostanában szívesen beszél az átmenet zavaros időszakáról, minden kétséget kizáróan ő az egyik emblematikus alakja a mögöttünk lévő két évtizednek.  Ha egyszer majd ő is távozik a politikából, akkor búcsúzik végleg a rendszerváltó nemzedék Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr142229298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Különkiadás - Fidesz FC vs. MSZP SC 2010.08.20. 01:25:27

A két legnagyobb parlamenti párt prominensei közkívánatra nem a kopogtatócédulák tengereiben és a parlamentben intézik el politikai viszályaikat, helyette inkább a szupermodern rögbi-kézilabdasportban mérkőznek meg egymással. Vajon ki győz és milyen ki...

Trackback: ELHUNYT SIXX! ANYÁDAT IS NYUGGENREK HÍVOD? 2010.08.19. 10:20:11

 Az idült internettfüggő, hírhedten mocskolódó troll nem tudta abbahagyni a kommentekbe foglalt tömény gyalázkodást, még annak ellenére sem, hogy vércukorszintje vészesen leesett, majd inzulinos kezelésre szoruló cukorbetegségén...

Trackback: Orbán Viktor kultusz 2010.08.18. 10:39:48

Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!... Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga! ... és hasonló kultikus megállapítások. A politikai dakota közmondások nagymestere és ihletője, azaz Orbán Viktor k...

Trackback: Alig élünk jobban, mint 20 éve 2010.08.18. 09:39:34

A blogban már esett szó az életszínvonal alakulásáról, legalábbis annak a vásárlóerő paritáson mért GDP-vel való jellemzéséről. A megállapítás lényege szerint a mai 27 uniós tagország átlagát 100%-nak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.18. 09:23:09

20 év az 20 év, akárhogy is nézzük, az lenne a furcsa, ha ennyi dő nem történt volna semmi változás a Parlament összetételében.

Viszont ebből a szemszögből nézve különösen vicces, amikor a fideszesek ezt az időszakot en bloc szidják :-)

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 09:31:44

Szívesen megkérdezném Orbán Viktort, hogyan képzeli politikai pályájának befejezését.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.08.18. 09:33:23

"mára mindössze egy ember maradt, aki ... folyamatosan, példátlanul, húsz éve vezető, meghatározó szereplője a magyar politikának - és feltehetően még jó pár évig az is marad."

Ja, volt már ilyen:

"Mindenki távozhat, s jöhet egy másik,
hátha az új seprő jobban beválik,
no persze, kérem, csak lassan a testtel,
mivelhogy van pótolhatatlan ember,

igaz, hogy nem sok, csak egyetlen, kérem,
de az ne mozduljon, maradjon szépen,
ott van az ő helye, mindig is rá vár,
a neve nem titok, úgy hívják: ..."

- vagyis aktualizálva:

(ott van az ő helye) a hatalom ormán,
(a neve nem titok, úgy hívják:) ...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.08.18. 09:34:08

@Zoltchy: gondolom EU-elnök szeretne lenni, vagy ilyesmi

tlac 2010.08.18. 09:35:49

csak a változás állandó.
amúgy a politika a hosszútávfutók sportága.
Fletó ezt is elqrta. Bár.. Amilyen hirtelen jött, ahhoz képest egész sokáig tartotta magát a felszínen.
teraszt építget..

mxplanet 2010.08.18. 09:39:26

végezhetne már. nem hiányozna

☉ ☾ 2010.08.18. 09:40:37

"Gyurcsány Ferenc (49) sem nevezhető a rendszerváltó elit tagjának" - miért is nem?

Jaffar 2010.08.18. 09:42:14

Már rég el kellett volna búcsúznia (vele együtt minden politikusnak, aki BÀRMILYEN szerepet vállalt, pl egyszerü kisz-tagság, az elmúlt rendszerben) és akkor nem itt tartanánk.

lorantka_a_gall 2010.08.18. 09:42:33

Szimbolikusan mondhatjuk, hogy Orbánra vár a feladat, hogy befejezze a rendszerváltozást (ahogy ők tekintik), aztán lekapcsolja a villanyt és becsukja az ajtót.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.08.18. 09:42:42

@1.szolo - 2014;): Istenem, erre van, aki még emlékszik?! Gyermekkorom tükörcserepei... :DD

halihalo 2010.08.18. 09:47:13

brezsnyevi és kimirszeni magasságokba ért az ember, aki sosem hazudott. És nagyjából annyira tett jó a magyar közéletnek, mint az említettek saját országukénak.

Grigorij 2010.08.18. 09:48:40

Kedves Gábor!
Jól becsapja az olvasóit, hiszen kezdi, hogy:
"Hol vannak a rendszerváltók?"
majd a cikk legvégén
"az 1990-es parlamentből mára mindössze egy ember maradt"

Ja, ha csak így nem nézzük...

Mert a rendszerváltók közül - sokak bánatára - ugyancsak aktív - és pár millió fidesz-zombi által gyűlölt - Demszky Gábor is, aki Orbánnál lényegesen többet tett a rendszerváltásért, vagy pár napja még ugyancsak a közélet aktív (túl aktív) részese volt Sólyom úr is.

(vagy Dercze Tamás? Ö is aktív a mai napig, igaz már nem szabadságharcos, csak fideszes független...)

Szóval, ha az elején leírja, hogy a PARLAMENTI emberkéket vizsgálja, akkor az ember kevesebb bosszankodással olvassa végig a tartalmas írását!

Trotter 2010.08.18. 09:48:47

@agyvihar: Az EU soros elnökének lenni? Nem hinném, hogy O.V. ezt mint a politikai pálya Csimborasszóját élné meg. Pláne miután párszor megpróbálta az EU-tól való függésének mértéket minimalizálni, és magán az EU-n is egyre több repedés van.

Úgy hiszem, (a Kádári retorikához való hasonlatossága miatt) ő tényleg komolyan gondolja, hogy a nemzet atyja szeretne lenni, és hosszú éveken keresztül miniszterelnök. Esetleg a végén, levezetésnek nyolc évig még államfő. 2034-től 2042ig.

karolyist 2010.08.18. 09:49:19

Azért egy párszor rezgett alatta is a léc.
Az, hogy még mindig ő a vezér, csak a párttársai gyengeségét mutatja.

Grigorij 2010.08.18. 09:49:41

Apropó!

Kövér László?

Ő már nem is ember?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.18. 09:52:22

@.ılı.ılı.: ""Gyurcsány Ferenc (49) sem nevezhető a rendszerváltó elit tagjának" - miért is nem?"

Nem volt aktív részese a kerekasztal tárgyalásoknak, és nem volt tagja az első demokratikus parlamentnek, semmilyen hatással nem volt a rendszerváltásra. Vagy te emlékszel a nevére abből az időből? A KISZ megszűnése után nem sokkal évekre felhagyott a politizálással.

Idet 2010.08.18. 09:52:53

@halihalo: Nem ártana nekünk egy kis Kim Ir-szen, hogy megtanuljuk becsülni, amink van. Vagy csak egy kis retro Rákosi-éra.

Dr Kangörény 2010.08.18. 09:52:59

@.ılı.ılı.: Mert neki a világon semmi köze nem volt a rendszerváltáshoz, a második vonalból figyelt és onnan startolva csippentett fel némi vagyont.

Idet 2010.08.18. 09:58:40

@Fedor: Gyurcsány leginkább Rastignac-i módon politizált, ha ezt politizálásnak lehet nevezni egyáltalán.

halihalo 2010.08.18. 10:02:33

@Idet: Azt hiszem, mind Észak-Korea, mind Kuba pl. szívesen fogad kirakatembereket, vagy akár csak egyszerű állampolgárokat. Hajrá!
Amúgy meg, egy demokratikus országban olyan valaki, aki kétszer ilyen csúnyán saját hibája miatt elbukott választást, már rég nem lehetne a politika közelében. Csak ebben a következmények nélküli banánköztársaságban itt Európa közepén. Ebből a szempontból az oly lenézett MSZP és SZDSZ is sokkal demokratikusabb. Aki bukott, az bukott a pártban is. Persze Magyarországon sosem volt demokrácia, és ahogyan haladunk, egyre messzebb kerülünk attól, hogy a ma élők életében legyen. Pedig, ha 20 éve elkezdődött volna egy folyamat, akkor már csak pár tíz év lenne hátra belőle. Így még a kezdetét sem látni, mert épp most temetik be az alagút túlsó végét, nehogy látsszon, merre kell menni.

Kalmár 2010.08.18. 10:03:28

@.ılı.ılı.: Attól eltekintve, hogy egy tolvaj, gazember, azért, mert ő nem a rendszerváltásért küzdött.
Az ő célja végig az volt, hogy a változás közben kifossza amit csak lehet.
Elég jól csinálta. Ő ezt, az eredeti tőkefelhalmozás időszakának nevezte.........
Én hatalom átmentésnek és a nemzet kifosztásának.

andzsin 2010.08.18. 10:04:17

@Birtalan Balazs: várjál az eleje lemaradt, ezt fejből tudom:)))

"Ahogy a bútort a panelházba,
tologatod faltól falig mászva,
variálják ugyanúgy a sok posztot,
az aki főnök, holnap beosztott.

Aki miniszter volt tegnap délben,
holnap mint első titkár megy vidékre,
és akit kineveztek ő helyette,
tavaly még nagykövet volt dél-Jemenben..."

írta: Verebes Pista

andzsin 2010.08.18. 10:06:00

inkább az a kérdés: hol vannak az ősfideszesek O. körül??? mára már csak a talpnyalók maradtak.

Netuddki. 2010.08.18. 10:07:53

Már nem tudom melyik posztban :) olvastam, az egyik hozzászóló találóan a fideszt "orbán viktor zsebhokijának" titulálta. Szerintem rövidebben, tömörebben nem is lehetne összefoglalni. :(

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:08:06

igen..
es a legerdekesebb az, hogy ez az elso igazi valasztyasi gyozelme a 20 ev alatt, tehat

- vagy valami nagyon komoly adatbazissal rendelkezik a parttarsairol, akik nem merik megbuktatni, mert akar bortonbuntetes is kinezhet a viselt dolgaik miatt(?)
- ennyire hulyek a fideszben es a folyamatos buktak es malacchaton parlamentbelovaglasok ellenere elhiszik, hogy viktor es a fidesz sikeres(?)

ezt az egy valasztast most megnyerte orban. de elotte veszitett negyet es a 98as is csak ugy lett meg, hogy egy falubolondja odatartotta neki a segget csokra - teny, hogy ezert a csokert a bolondnak veresen meg kellett fizetnie kesobb:-)

gauche caviar 2010.08.18. 10:10:07

@Grigorij: tudnék ajánlani egy szövegértési gyorstalpalót... fuhh.. minek olvassa az ilyen az írást ha semmit nem képes felfogni belőle?
nem kötelező ám kommentelni csak azért mert ingyen van...

is 2010.08.18. 10:13:32

@Kalmár: ja, ha igy nezzuk, akkor is Orban a nagyobb gazember, hiszen egy egesz partot grundolt, evi sokmilliard forgalommal, hogy a hatalmi ambicioit kiszolgalja. persze nem vette nevere a cuccost, de Simicska, Pinter, Fellegi, Stumpf, Jarai stb. urak nevei eleg sok milliardot takarnak, ami Orban szolgalataban all.

teged siman beszopattak, hogy itt Gyurcsany lopta a legtobbet, meg hogy mas dolga sem volt. napokig lehet mondani, hogy ez hol nem igaz, kezdve mondjuk az egeszsegugyi reformmal 2006-bol, Molnar Lajossal karonfogva.

is 2010.08.18. 10:14:35

@poszt: az utolso mondat (persze biztos csak belemagyarazom) egeszen ohaj szintunek cseng az en fulemben...

Idet 2010.08.18. 10:14:47

@halihalo: Kirakatemberek, hmmm... és kirakatpolitizálás. Szerinted a Lajtán túli vidéken valódi demokrácia virágzik? A klaszikus? (nem a görög, mert ugye ott is úgy volt, hogy csak a nép bizonyos csoportjaira volt a dolog érvényes, nők, rabszolgák, idegenek nem ihattak egyaránt a szabadság kútjából...), tehát a kb. 200 éves nyugatira gondolok. Multik, bankok usw., akiket senki sem választott meg, de mégis országnyi népek sorsáról döntenek...
Tudom, hogy a harmadik út bizonyos értelemben lejárt lemez, de nem lehetséges mégis, hogy Európa azon felén, ahol mi egzisztálunk, az eltétő történelmi múlt miatt másféle módon kell léteznünk, másféle eljárásmódokban? És ha sikerül kialakítani, az is lesz olyan jó, mint a preferált Lajtán túli modell.

Idet 2010.08.18. 10:16:04

@Idet: Bocs, klasszikus. A gépem nem mindig hajlandó a dupla betűre.

Diocles 2010.08.18. 10:17:14

@az igazi Sipi:

vicces vagy.
talán kövesd Orbán példáját, mondjuk megmutathatnád, h milyen a semmiből bekerülni a P-be, majd aztán totális média-ellenszélben megnyerni egy választást, majd végül bukások után, még nagyobb ellenszélben feltápászkodni, és megszerezni a kétharmadot.

és miután ezt bemutatattad, én itt majd jól lefikázlak, h ugyanmá', hiszen nem nyerted meg az összes választást...

BGM 2010.08.18. 10:19:15

@wmiki: "önálló gondolkodással is rá lehet jönni a válaszra."
/wmiki-igazmondo.blog.hu/

kM 2010.08.18. 10:19:37

Nekem csupán egyetlen kérdésem lenne, hogy kerül a rendszerváltók közé az MSZP illetve Gyurcsány Ferenc?

A terminus technicus szerint ők a leváltottak seregét erősítik, akárhogy is nézzük.

Sok szerepük nem volt a rendszerváltásban, maximum annyi, hogy erőfölényükkel, a pártállami titkosszolgálat irányított és tudatos bevetésével szétzilálták a rendszerváltó mozgalmak egységét, így teremtve meg a békés átmenet és az elszámoltatás-mentes fordulat lehetőségét, na meg a teljes vagyonmenekítés gyakorlatát.

Vagyis az MSZP-t, a csatolt részeit (KISZ) rendszerváltóknak nevezni teljes fogalmi zűrzavar. Értelemszerűen az elűzöttek, ill. az elűzésre kijelöltek nem lehetnek "váltók".

Kalmár 2010.08.18. 10:20:38

@halihalo: "MSZP és SZDSZ is sokkal demokratikusabb. Aki bukott, az bukott a pártban is."
Közben te külföldön töltötted ezt a pár évet???
Fletó ismerős valahonnan?

kM 2010.08.18. 10:20:56

Nekem csupán egyetlen kérdésem lenne, hogy kerül a rendszerváltók közé az MSZP illetve Gyurcsány Ferenc?

A terminus technicus szerint ők a leváltottak seregét erősítik, akárhogy is nézzük.

Sok szerepük nem volt a rendszerváltásban, maximum annyi, hogy erőfölényükkel, a pártállami titkosszolgálat irányított és tudatos bevetésével szétzilálták a rendszerváltó mozgalmak egységét, így teremtve meg a békés átmenet és az elszámoltatás-mentes fordulat lehetőségét, na meg a teljes vagyonmenekítés gyakorlatát.

Vagyis az MSZP-t, a csatolt részeit (KISZ) rendszerváltóknak nevezni teljes fogalmi zűrzavar. Értelemszerűen az elűzöttek, ill. az elűzésre kijelöltek nem lehetnek "váltók".

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:21:31

@Idet: a demokracia nem azt jelenti, hogy megszuletsz, egybol csocs az arcba, iskolaba jarsz, eguybol tudsas a fejbe, eleg egesz eletedben nyaladzva vigyorogni, mert meglesz rogton a csocsos szoke, plazma tv, nagy lakas, kulfoldi ut.

sokan kevberitke a verfertozesbol szuletett nyalcsorgato idiota barogyerek eletet a demokraciaval.

a demokraciaban nem joleted van, hanem lehetoseged a jolet megteremtesere. ha egy utolso tetves csovesnek alkalmas valkaki a hozzaallasa, a munkabirasa, stb akkor az barhol egy mocskos csoves lesz, new yorkban, delhiben, moszkvaban.

a kihivasok, a buktatok teljesen normalisak. aki annyira hulye, hogy eladoisitja magat, vagy konektorba hugyoziik, az meg is erdemli. amit te szeretnel, amikor is kizarod a bankokat, befektetoket a vilagodbol, akkor te vagy a diktatorikus, ugyanis azok az emberek, akik bankoknak, befektetoknek dolgoznak, vagy konkretan az initezmenyek tulajdonosai is teljes jogu allampolgarok. tehat ninc sjogod elvenni a megelhetesuket, aajogukat avallalkozashoz es a vagyongyujteshez.

ha eladosodsz es kiszolgaltatott leszel az nem a bank, hanem egyes egyedul a te hibad.

es ebbol fogsz tanulni. egyszeruen vannak emgberek, akiket veresre kell az eletnek rugdosni parszor ahhoz, hogy annyi agyuk legyen mint egy atlagembernek...

hihetetlen kulonben, hogy milyen gerinctelen, ongondoskodasra keptelen, frocsogo idiotakkal van tele az orszag, akik mindig masokon akarjak leverni a sajat hulyesegeik kovetkezmenyeit...

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 10:22:40

@andzsin:

"... mára már csak a talpnyalók maradtak ..."

... továbbá azok az ős/nem-ős fideszesek, akik a vezérük hátán kívánnak felmászni a csúcsra.
Van már néhány jele (pl.: Rogán Antal) annak, hogy nem teljesen egyértelmű és vitathatatlan a Főnök tekintélye.
Kíváncsi vagyok, mikor - és főleg miért - kapja az első nyilvános, kemény kritikát. Az lesz a vég kezdete.

REM: Gratulálok ehhez a cikkhez Török Gábornak. Eddig is tetszett a stílusa, de ennek a bejegyzésnek az utolsó bekezdése egyenesen szépirodalom!

Publius Decius Mus 2010.08.18. 10:22:46

Orbánon kívül két még fontosabb politikusa volt a rendszerváltásnak. Horn, aki létrehozta a 20 évet domináló MSZP-SZDSZ-t. Ez az IMF hitelek, a végtelen infrastruktúrális privatizálás és a dinamikusan növekvő eltartott inaktív rétegekre épülő rendszer volt. Gyurcsány pedig a kimerülő rendszert úgy megpörgette még egyszer utoljára, hogy össze is omlott.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 10:24:17

@wmiki:

Te ilyen fiatal vagy, vagy csak most költöztél Magyarországra?

BISMARCK 2010.08.18. 10:24:49

www.youtube.com/watch?v=e3YGGO9D-XM

Szomorú dolog ez, annak ellenére, hogy én is rájuk szavaztam. Csupán ebből megélni a magyar politikában ennyi ideig. Ez a "szereplés" hozta meg neki a "temetési beszédet" Az pedig a következő húsz vagy ki tudja hány évig a felszínen maradás lehetőségét, a hitelességet, a hivatkozási alapot.

Kalmár 2010.08.18. 10:25:52

@is: Aha, igazad lehet. Egészen jó kis 8 évet produkáltak.
Orbán a gonosz. Kár, hogy nem maradt Fletó aki sokkal becsületesebb. Te persze birtokában vagy minden infóról Orbán rejtett vagyonáról. Előtted nem marad titok.
Fletó pedig csak azért rendelkezik hivatalosan is 4 milliárd kötüli vagyonnal, mert becsületes és bevall minden pénzt amit keres. Ezt is napszámmal gyűjtötte össze, mert a mama is csak a hálóban fűtött a nehéz időkben.

Így volt.
Engem meg beszopattak.

Netuddki. 2010.08.18. 10:26:13

@Diocles: Az igazán vicces, hogy ov SEMMIT nem tett ennek a választásnak a "megnyeréséért". Sőt, inkább azon munkálkodtak, hogy az emberek ellenszenvét minél jobban kivívják a ténykedésükkel. Persze nyilván nem mindenkinek ellenszenves amit az utóbbi 12 évben tettek és nyilván ő sem így gondolja.
De mivel más választás nem volt és a maszop ellenszenvesebb volt az embereknek hát jó sokan rájuk szavaztak. E miatt jó sokan csalódni is fognak...

Idet 2010.08.18. 10:27:41

@az igazi Sipi: A véresre rugdosás nem használ az agynak. Ne dühöngj, kérlek.
Amikor a bankokról beszélek, nem a devizahitelesekre gondolok. És végiggondolhatnád, amikor véded őket.
Külföldről írsz?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 10:27:41

Kíváncsi lennék már egy olyan Orbán beszédre, amikor a "russzkik haza ", akkor valóban bátor felszólítás után elhangozna a "pápisták haza" vagy az elvtársak vége plakát alapján lenne olyan FMPSZ plakát, hogy klerikáli finis. Akkor valóban fel tudnék nézni Orbán Viktorra, hogy ez egy jelentős magyar államférfi és valóban a magyarság és Magyarország érdekeit védi és szolgálja.

A vatikáni ránk erőltetett ideológia ugyan is semmivel sem jobb a ránk erőltetett ruszki ideológiánál. Vatikán és tanácsadói eltartása legalább akkor a tehet az adófizetőknek, mint a ruszki itt állomásozó hadsereg eltartása.

bioLarzen 2010.08.18. 10:27:48

@Zoltchy: "Szívesen megkérdezném Orbán Viktort, hogyan képzeli politikai pályájának befejezését. "

Szia,
gondolom, a halálával. Félreértés ne essék, nem én kívánom neki, de szerintem Orbán Viktor most már addig a magyar politika szereplője marad, ameddig az egészsége ezt megengedi.

Én legutóbb 1990-ben szavaztam a Fideszre - és akkor nem csak generációs okból. Az akkori liberális Fidesz nagyon tetszett szívemnek-lelkemnek. Sajnos, én maradtam a szabadelvű-vonalon, ők nem :)

Én amúgy mindig is mondtam, hogy Magyarországon, úgy látszik, két ember képviseli az állandóságot: OV és Thürmer Gyula - ők, bármi van, ott vannak a pártjuk élén - akár formálisan is, akár "csupán" gyakorlatilag. Persze, a két eset ég és föld.

Én anno, mikor még Torgyán doki is színen volt, arról vízionáltam, hogy mi lenne, ha a "nagyokat" egyszer rá lehetne venni, hogy mindannyian egy irányba dolgozzanak. Képzeljük el feleym, mi minden lehetett volna, ha Torgyán, Orbán, Horn, Medgyessy, sőt, később Orbán és Gyurcsány összedolgoztak volna úgy, ahogy az országnalk a legjobb... Mert igenis, Orbán, Torgyán, Medgyessy, Horn, Kupa, Gyurcsány (meg, persze, még egy rakás csúcsnév, Antalltól Dávid Ibolyán, Kunczén, Fodoron át nem is tudom, kiig...) mind-mind roppant tehetségesek voltak egy-más téren. És ezt kamatiztatni tudták volna az ország érdekében. Tudom, hogy ez roppant demagóg nézőpont, de akkor is...

Na, mindegy, visszakanyarodva a cikk témájához, az ellenségeimsem mondhatják rám, hogy Orbán-fan vagyok, de, hogy valamit nagyon jól csinál, az tény. A hívei szerint a politikát, a kevésbé-hívei szerint pártbéli konkurensei hidegre tételét - nem tudom, mi az igazság, hogy tudhatnám... Én csak azt remélem, hogy most majd az is kiderül, hogy az ország vezetését is jól csinálja, hisz teljhatalmat kapott, immár egy esetlegesen akadékoskodó köztársasági elnök is eltűnt a radarról. A választások előtt azt mondtam, hogy ha Orbán győz (és ez akkor már, persze, rég több, mint biztos volt), onnantól kezdve drukkolok neki, mert ez a saját érdekem is - mint Magyarország állampolgára. Egyelőre nagy csalódás, amit eddig tett (Nem abban az értelemben csalódás, hogy váratlan, hisz pont az egyik lehetséges forgatókönyvet, a hatalom abszolút bebetonozását és megszilárdítását, minden stratégiai pont elfoglalását láthatjuk megvalósulni - a reményeimhez képest csalódás), de tudjuk, hogy a közgondolkodásban és a politikában 3-3 és fél év rengeteg idő, én mindenesetre a szekunda-gyanús kezdés ellenére tovább reménykedem - mi mást tudnék csinálni...

bio

Kivlov 2010.08.18. 10:28:04

Voltak rendszerváltók?
A legnagyobb népbutítás, hogy az megtörtént Magyarországon…

Netuddki. 2010.08.18. 10:28:20

@Kalmár: Ne gyere már megint elő ezzel a ki a nagyobb tolvaj eszmefuttatással. A tolvaj akkor is tolvaj, ha csak egy gyufát lopott a boltban. Innentől kezdve miről is beszélünk?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:29:36

@Diocles: nem vicces

egyszeruen normalis orszagban orban mar nem lenbne regen a fidesz tagja, vagy ha igen, akkor valami sulytalan pozicioban lebegtetnek szanalombol, mint "a ven hulyet".

ugyanis orban egyszeruen nem alkalmas vazatesre. hulyitesre igen. manipulalasra. de effektiv vezetesre nem. nem is veletlen, hogy egy gazdasagi vilagvalsag segitette a ketharmadhoz. ilyenkor ugyanis az emberek mindig az eszuket vesztik egy kisse es hajlamosak hulyeseget csinalni.

orban annyit tud, hogy a rosszindulatat es a hazugsagait igen jol adagolja. az egyetlen amit fel tud mutatni, az az orszag megosztasa es a magyar, mint jelzo lassan szegyenletesse valasa.

szoval ha orban egyeni karrierjet vesszuk alapul, akkor egy tehetsegtelen, amde igen kitarto emberrel allunk szemben, aki _minden_aron_ - es ez a kesobbiekben meg komoly jelentoseggel fog birni - a sajat vizioi megvalositasat helyezi eloterbe.

kar, hogy ezekbol a viziokbol a tehetsegtelenseg es a felkeszuletlenseg sut...

es kar, hogy annyira meg van gyozodve a sajat felisteni magasztossagarol, hogy hulyekkel rakja korbe magat a kormanyban, hogy nehogy veletlenul valaki okosabb legyen nala. ez sikerult is, az egyetlen okosabb ember a kormanuyban pinter, dehat ugye o megkerulhetetlen, anntival tartozik a fidesz a szervezetenek, valszeg "baleset" erne oket es csaladjaikat ha nem pintyo lenne a bm:-)

Publius Decius Mus 2010.08.18. 10:29:48

@az igazi Sipi: Sok mindenben igazad van Sipi, de: azért a tömegeknek tényleg szükségük van irányításra, segítségre, mert a kapitalizmusban gyakori az átverés, elhallgatás, a rendszer olyan, hogy könyörtelenül kisemmiz, ha egy fontos dolgot nem veszel észre. Mivel nem érdeke senkinek, hogy saját hibájukból tönkrement tömegek gyújtogassanak és raboljanak, ezért az államnak igenis igyekeznie kell megakadályozni, hogy tömegek kerüljenek rossz helyzetbe - akár a saját hibájukból.

bioLarzen 2010.08.18. 10:30:59

@Birtalan Balazs: Nekem még tán a mai napig megvan kazettán, a rádióból felvéve - egy csomó kabarét vettünk föl anno :) Erre kifejezetten emlékszem, rosszul volt bemikrofonozva a színház, alig lehetett a rádióban hallani, ahogy a sor végén a közönség nagy kelletlenül "beordítja", hogy Kádár...

bio

BGM 2010.08.18. 10:33:24

@kM: Igazad van.
Az MSzP,mivel az egypártrendszeri MSzMP jogutódja volt nem volt rendszerváltó párt.Az MSzP akkori "politikusai" nem voltak rendszerváltó politikusok.Egy fiataltól bocsánatos bűn lenne ez az összemosás,de Török Gábortól???
Rossz a címadás!Minimum.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:33:38

@Idet: mi a szaron duhongjek? azon, hogy NEKED nincs fogalmad arrol, mi is a demokracia es mi a is az ongondoskodas?:-)

es hogy nem vagy tisztaban azzal, hogy a demokracia megkoveteli az ongondoskodast es felelossegvallalast? hogy demokraciaban a te felelosseged eldonteni, hogy milyen hitelt veszel fel milyen kondociokkal es a hatalomnak ebbe ninc sbelepofazasa, eppen ezert demokracia es jogallam?

ezen legfeljeb te duhonghetsz, nekem ez igy teljes mertekben megfelel:-)

es az agynak bizony kell, hogy az embert neha veresre rugdossa az elet.

meg ha te nem is ertesz egy ilyen bonyolultabb szokepet, mert az elvont gondolkodas nem eros oldalad;-)

dehat ugye ezzel csak magad teszed nevetsegesse, itt mar megint nincs miert duhongenem:-)

Idet 2010.08.18. 10:34:11

@Diocles: Ő az egyetlen politikusunk ezidáig, Antall Józsefet leszámítva, aki a hatalmat nem a hatalomért önmagában, vagy/és meggazdagodásra óhajtja használni.
Nem iszik bort, mikor másoknak vizet prédikál: 5 gyerek...
Azonkívül csakugyan úgy van, hogy vereségből fölállni az igazi teljesítmény. Mindenki hibázik, mert emberből vagyunk, de az elkövetett hibákból tanulni kevesen képesek.

roxxtar 2010.08.18. 10:34:36

@Grigorij: Fuss ennek neki mégegyszer szerintem..

Netuddki. 2010.08.18. 10:36:08

@bioLarzen: Felettébb optimista vagy. :)

Civil kontroll nélkül politikusra pénzt bízni, kezébe hatalmat adni egyenlő a "kecskére káposztát" mondással.

Sokadszorra: semmi nem fog itt változni, ha mi adófizető állampolgárok nem teszünk semmit. :(

kM 2010.08.18. 10:37:23

@az igazi Sipi: ostobaság ostobaság hátán, csak 3 indikátort nézz meg '98-02 és '02-10 között.

Az Áht. hiány alakulását, a GDP növekedésének ütemét, valamint az államadósság grafikonjának görbéjét.

Majd mindenképpen jelezd, ha a számok az ostobaságaidat támasztják alá.

Idet 2010.08.18. 10:39:34

@az igazi Sipi: Igen, a fogalmi gondolkodásom nehezen veszi le a fröcsögő szóképeidet.
Egyébként két malomban őrölünk, én egy szót sem szóltam az öngondoskodás, a felelősségvállalás vagy a demokrácia ellen. Tartok tőle, hogy te nem látsz tovább az orrodnál, a tulajdon világodnál. Azt hiszem, inkább neked vannak hermeneutikai problémáid. Én ebben a hangnemben nem folytatnám tovább.

Netuddki. 2010.08.18. 10:39:38

@Publius Decius Mus: Csakhogy az állam vezetése is emberekből áll akik nem az állampolgárok, hanem a saját jól felfogott érdekük szerint cselekszenek (ami mellesleg erősen bűncselekmény kategória). Félő ez addig így is lesz amíg valóban nem lesznek zavargások (ami szintén bűncselekmény).

Diocles 2010.08.18. 10:39:40

@Publius Decius Mus:

hm, nagyon jó észrevétel.

de éppen emiatt nem is lehet igazi határvonalnak tartani '89-et, mert ma már teljesen egyértelmű, h az valóban átmenet, a posztkommunista korszak folytatása volt, a régi elit szinte változatlan uralmával.

ezért nem tartom visszásnak (Török Gábor fricskája ellenére, aki nem mulasztja el megjegyzi, h Orbán mindvégig vezető volt), h Orbán az átmenet zavaros viszonyairól beszél, hiszen visszatekintve tényleg egy zavaros átmeneti kor, és az sem vitatható el tőle, h ebben a húsz évben szinte mindvégig a rendszer (a sokat emlegetett "késő-kádárista struktúrák" (Tölgyessy) ellenzékeként tevékenykedett, még amikor kormányon volt is.

(nem vitatom Horn tehetségét, de az MSZP gyors regenerálódása akkor is bekövetkezett volna, ha - mondjuk - Kovács László, vagy Nagy Sándor akkor az MSZP elnöke.

Orbán nélkül - és ez most tényleg nem seggnyalás akar lenni - kérdés, h valaha is összejött volna ebben az országban egy versenyképes jobboldal, mert a dávidibolya-kaliberű "jobboldali" politikusokat úgy szalámizta és vásárolta volna föl az MSZP-elit, ahogy nem szégyellte.)

halihalo 2010.08.18. 10:40:19

@Idet: "másféle módon kell léteznünk"
Hát, másféle módon létezünk. Lezüllött, koszos országban, őserdei törvényeket követő emberekkel (nézz körül az utakon), és az összes ellensúlyt jelentő hatalmi ágat a zsebében tartó kormánnyal. Valóban, ez másféle mód, mint amire én gondolok demokrácia alatt. Sajnos, vagy inkább törvényszerűen, a politika is lement az emberek IQ szintjére, és az átlag 60-as IQ a célpont. Ott nem számít, hogy hány milliárdot lopnak fen, csak az, hogy neki is ígérjenek belőle pár ezret mondjuk gázárkompenzáció címén, és leöntsék némi magyarkodó szósszal. Mert, ugye: "nem lehet, hogy nem igaz, hiszen a saját szememmel láttam a tévében..."
@Kalmár: Voltam külföldön,megtapasztaltam, milyen egy civilizált országban élni hosszabb ideig. Ezért különösen fájdalmas, ami itt folyik. (Tudom, visszamehetek, ez szokott a válasz leni.)
Ha jól emlékszem, GYF nem az MSZP elnöke (vagy mégis??), mint ahogy Horn sem és Kovács sem. És Medgyessy sincs sehol. Akik megbuktak vezető poszton, azkat nem választották meg 100 százalékkal újra. Egyébként, ha már ez felmerül, ismered a fidesz belső felépítését? Mert az közelebb van a keményvonalas kommunista pártokéhoz, mint bármi máshoz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:40:30

@Publius Decius Mus: nem kellene megakadalyozni, hogy rossz helyzetbe keruljenek sajat hibajukbol...

nekem itt all meg az esz. igenis, keruljenek rossz helyzetbe a sajat hibajukbol. igenis, essen le a gyerek a maszokarol, verje ki ket tejfogat es tanulja meg, kapaszkodni kell. alljon bele biciklivel a falba, mint a gerely es tanulja meg a biciklit kezelni.

ez igy mukodik. a keresztenyseg azon bukott el mint tarsdalami ero, hogy nincs pokol. a rossz helyzetbe kerules ezzel szemben letezo negativ pelda es bizony mint olyan, motivacios tenyezo ugy az egyen, mint a tarsadalom fejlodeseben. nem mindenaron rossz helyzetbe kell lokni az embereket. hanem hagyni kell, hogy kilakoltassak, elvegyek az autojat ha tulvallalta magat. ebbol fog tanulni. legkozelebb mar azzal atudassal es tapasztalattlal lesz felvertezve, amit a sajat boren szerzett, tehat mindenkeppen sokkal ertekesebb, mint amikor kiall valami megmondoember es bemondja a tutit a kamerakba. nincs nevelesi erteke. nincs hatasa.

mar azon kivul, hogy kinevel tobb generacionyi idiotat, akik semmire nem jok, mert ha nehez helyzetbe kerultek mindig mas oldotta meg helyettuk.

most is sokan vannak mar az ilyenek. tul sokan...

kadar 35 eve nagyon sok ilyen hulyet nevelt ide magyarhonba.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:43:09

@Idet: es meg is koszonnem, ha leszallnal rolam, miutan te kezdted a kotozkodest.

meg azt is megengedem, hogy a nem letezo felsobbrenduseged fitogtatva szemelyeskedj par szo erejeig mikozben bekenhagysz:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:46:21

@kM: hallottal mar a bokros-csomagrol, baratom?
abbol konnyu volt melldongetni. ahogy most a bajnai altal megsporolt penzt akarjak a fiuk partkasszafeltoltesre es "hangulatjavito intezkedesekre" - ertsd haszna loszar, sot, de lehet a nepet egyben tapsoltatni, mint a komcsiknak majus elsejen - elkolteni.

meg szerencse, hoguy az imf es az eu ugy fogja pofanvagni oket, hogy az eget is nagybogonek nezik;-)

AutosVilli 2010.08.18. 10:46:28

Ki olvassa el ezt a sok ostobaságot amit itt irtok?
Én?

Ordnassac 2010.08.18. 10:47:40

@BGM: mivel a Nemzeti Kerekasztal-tárgyalásokon az MSZMP emberei is részt vettek, így akár az a nézet is elfogadható, hogy ők is rendszerváltók.

@Grigorij: Demszky és Derce most vonul vissza a politikától, szóval nem a legjobb példák... és lehet, hogy Gegesy Ferenc megy velük.

halihalo 2010.08.18. 10:47:41

@Idet: "Ő az egyetlen politikusunk"
Az évezred vicce! :))) LOL

avionics 2010.08.18. 10:49:23

@az igazi Sipi: hogy te miket hordasz itt össze... azt tudod ugye hogy egy TG blognál nagyon méltatlan hogy ilyen zavaros hozzászólások tarkítsák... lerontod a színvonalat
milyen normális országról beszélsz te? olyanról amiben te akarod osztani az észt? még arra sem vagy képes hogy beállíts egy magyar billentyűzetet a gépeden...
csak olvasd el az első mondatodat mégegyszer
nevetséges vagy...

Devil 2010.08.18. 10:49:52

Miert, volt itt rendszervaltas?
Hat nem latszik... az elvek, a modszerek ugyanazok maradtak, csak at lett cimkezve.
Tehat OV nem rendszervalto, valojaban jo neki a Kadar-rendszer meg a szemelyi kultusz (hiszen a sajat partjaban is azt epitette fel) az ellenfel teljes elutasitasa (ezt is a szemelyi kultusz nagy mestereitol tanulta, csak most a nevek es a jelszavakl masok) a parbeszed helyett.
MOn akkor lesz rendszervaltasm ha az ilyen megelhetesi politikusok mint OV eltunnek. Lehet hogy erre mi mar hiaba varunk, maradunk Europa hulyegyereke meg egy eberoltonyi idore.

P.mester 2010.08.18. 10:50:06

Hát hogy ez megint mélyenszántó poszt volt.
Török Gábornak megint sikerült feltalálnia a melegvizet.

l.x. 2010.08.18. 10:51:07

@.ılı.ılı.: ' "Gyurcsány Ferenc (49) sem nevezhető a rendszerváltó elit tagjának" - miért is nem? '

Mert ő a rendszer-megsirató szerepet választotta a KISZ-ben.

Devil 2010.08.18. 10:51:42

Ha azt kerdezed hol az igazi rendszervaltok: a valasz az hogy ebuktak, a rendszer gyozott. Aki me a politikaban meg benne van az vagy szelmalomharcot viv, vagy beallt a rendszert szolgalni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:52:14

@avionics: ellenervet, baratom, ellenrvet.

az, hogy "ez itt nem szokas", meg az, hogy "nincs ekezeted" az nem ellenerv.

mit nyert orban viktor a sajat erejebol az elmult 20 evben?

kM 2010.08.18. 10:53:36

@az igazi Sipi: ha elfogadom a terminológiád, hogy a fiúk a Bokros-csomiból éltek, akkor 4 év alatt - a rossz, alkalmatlan, gyenge vezetéssel, ahogy föntebb írod - tökéletesen szétbarmolhattak volna mindent, mégsem ez történt, a lejtmenet 2002-től kezdődött meg, majd a Gyurcsány-Bajnai megszorítások zakóra tették a reálgazdaságot.

Itt az EU meg az IMF már senkit nem fog pofánbaszni, az IMF szépen elkullogott, az EU meg nem nagyon fog pattogni, a hiánycél az egyik legjobb az Unióban.

Szóval nem nagyon értelek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:54:09

@halihalo: nem..
az ev vicce az, hogy egy vesztes attol lesz gyoztes, mert fel tud allni a veresegeibol..:-))))))))

Devil 2010.08.18. 10:55:56

@Diocles: A totalis media-ellenszel azt jelenti hogy a "befektetoi"alatolnak par ujsagot megy egy komplett TV adot?
Legy mar realista, Orbant a mogotte allo penzemberek nyomtak be a Parlamentbe!

Publius Decius Mus 2010.08.18. 10:56:41

Szerinted idióta az, akinek az egész családja szakmunkás végzettségű és amikor felveszi a devizahitelt, amilyen a szülei korában még nem is létezett, akkor nem gondol az amerikai ingatlanalapok miatt bekövetkező lehetséges világválságra, illetve a Gyurcsány által eltitkolt magyar gazdasági összeomlásra, ami egyszerre emeli meg az árfolyamokat-ezzel a törlesztőrészletet, triplázza a rezsiköltségeket, szinte leállítja a hazai építőipart néhány év alatt? Pusztuljon mi? De amikor a fia roncsolt életével és lopott gázpisztolyával csoportos erőszakot követ el a lányodon, akkor majd azt mondod biztos; hulljon a férgese, az én lányom meg nem tudta megvédeni magát! Ez van..

bioLarzen 2010.08.18. 10:57:36

@az igazi Sipi: "ugyanis orban egyszeruen nem alkalmas vazatesre. hulyitesre igen. manipulalasra. de effektiv vezetesre nem."

Szia,még egyszer hangsúlyozom, hogy a lehető legfinomabban szólva sem vagyok Orbán fan, de azért a tényeket tiszteljük már...

bio

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 10:58:42

@kM: valoban nem igy tortent, mert 2 ev alatt barmoltak szet mindent..

az elso ket evben tartottak magukat a szoros koltsegvetesi politikahoz, majd 2000-2001 kornyeken beindult a kadari osztogatos. es aztan meg sem allt az ostobasag lavinaja bajnai megerkezeseig. na most az van, hogy megint azok vannak kormanyon, kaik elinditottak a lavinat..

csak a jelek szerint most nem lesz ket normalis evuk sem, egybol osztogatni akarnak, holott az elmult 10 evbol kivaloan latszik, mi lett belole.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.18. 10:58:51

Ellopták a rendszerváltásunkat!

Ez a 20 év csak nekik volt jó.

Csak új, hiteles, meg nem fertőzött emberekre kell szavazni.

Orbán diktátorsága, kitartása, szerencséje miatt hullott az ölébe a hőn áhított hatalom.

Ő is a szocikon szocializálódott, többet ártott mint használt az országnak.

Egyénileg ő is vagyonos lett a politikából, bár sosem dolgozott, a pártja és az ország tartja jólétben.
Felesége a 20 év gyes alatt is igen gazdag lett!!

Így megy ez a rendszerváltó politikusoknál.

Ahogy a nép mondja, ORBÁN TAKARODJ!

Publius Decius Mus 2010.08.18. 10:59:56

Fábry mondta 2008-ban: Ha nem lett volna rendszerváltás ki lenne a miniszterelnök? Hát természetesen Gyurcsány Ferenc. - Na ezen gondolkozzatok egy kicsit.

tlac 2010.08.18. 11:00:14

@.ılı.ılı.: "elit" - nézd meg a szó eredeti jelentését!
utána Fletót!

Sparhelt 2010.08.18. 11:00:18

A tiszta laphoz távoznia kellene Orbánnak. De ahogy a hatalomhoz való viszonyát láthatjuk, valószínűleg itt marad örökre.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:00:33

@bioLarzen: akkor kiegeszitenem:

demokratikus vezetesre nem alkalmas.

egy orszag, sokfele emberekbol osszeallo, sokfele igenyekkel es sokfele erzekenyseggel rendelkezo csoport vezetesere nem alkalmas.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:01:45

@Sparhelt: dehogy marad orokre:-)

szerencsere orban is halando:-)

de hogy halalaig ragaszkodni fog a hatalomhoz, az teljesen nyilvanvalo.

Viktus 2010.08.18. 11:02:11

Hol volt rendszerváltás? államforma váltás volt itt csupán. Rendszerváltás után szokott lenni olyan apróság, mint felelősségrevonás ...

Spiro 2010.08.18. 11:02:24

Milyen érdekes lenne a (parlamenti) szavazás, ha az is megkérdeznék, hogy a választó a felsorolt nevek közül, kinek adna kölcsön (függetlenítve a személy jelenlegi anyagi helyzetétől), kire merné rábízni gyerekét.

Az a gyanúm rendkívül rövid lenne a lista, ha rendszerváltó valaki, ha nem.

Sajnos nem is vagyunk tisztában mi a választásunk következménye, vagy nem szembesülünk az esetleges következményekkel..

Rive 2010.08.18. 11:03:32

Rendszerváltók?

Politikai rendszerváltás maj' akkor lesz, ha az utolsó aktiv 'rendszerváltó' szentek is deszakralizálódtak.

Szóval ha már csak OV maradt, az nagyon jó: még pár év és megmozdulhat valami.

Aztán persze maj' dolgozni kell egy kicsit, mire gazdasági rendszerváltás lesz a dologból, dehát nekünk Mohács kell, tudjuk...

Idet 2010.08.18. 11:03:34

@az igazi Sipi: Egy utolsó: a saját vélemény megformálása és a válaszadás kötözködés? Ez nagyon demokratikus!

halihalo 2010.08.18. 11:03:59

@az igazi Sipi: Ez roppant szép és nemes dolog az egyéni sportokban, ahol saját magad testi épségét kockáztatod. Itt sajnos nem erről van szó. Egy picit nézd meg, mi történik a a családok és az ország gazdaságában az elmúlt pár hónapban, és ha ez így megy tovább, mi fog még. Ugyanis a politika nem csak az ideálokról szól, hanem a gazdaságról. Aki ott megbukik, az minden másban is meg fog. Egyelőre 30 forinttal emelkedett a CHF az elmúlt 3-4 hónapban, és az államadósság pályája is az elmúlt 3-4 hónapban átállt. Az első harmadévben elemzői közmegegyezés volt, hogy idén lesz a legmagasabb az államadósság aránya, aztán csökken. Nos, sikerült elérni az elmúlt 3 hónapban, hogy ez kitolódott 2012-13-ra. tudod, mit jelent ez?

kM 2010.08.18. 11:05:09

@az igazi Sipi: demokratikus vezetésre nem alkalmas?

A fejemet rázom és a szemöldököm az égben. Mégis hogy szervezett maga meg a pártja mögé ilyen szavazati többséget?

Ráküldte a fogmegdjeit a zemeberekre, hogy vagy rámszavazol vagy tarkónlövés? Vagy mégis hogyan?

Neked barátom magával az általános választójoggal van problémád. Mármost ebben a rendszerben az nyer, aki képes többséget szerezni. Nincs alternatíva? Nincs versenytárs? Teljesen széthullott és töketlen az ellenzék? Komolytalan és végletekig hiteltelen az MSZP?

Ezért Orbán lenne a hibás? Éseztmégishogy?

andzsin 2010.08.18. 11:05:28

az egészben inkább az a szomorú, hogy az elmúlt 20 év semmi másról nem szólt és jelenleg is arról szól, hogy ki tud több pénzt pumpálni a sleppnek és rajta keresztül visszaszivárogtatni mindenkinek, aki a hatalom közelében van. erről szólt ez az egész.

példa: épp a napokban beszélgettem egy világcég volt főnökével, aki főhivatalnok is volt az első Orbán-kormány alatt és azt mondja egyszerűen annyi a "zs", ami az unióból jön, hogy nem tudják hová tenni, őt is megkínálták, már az X. céget hozza létre a több száz milliós "független pályázati pénzek" elnyeréséhez.

na erről ennyit. ez így megy oldaltól függetlenül. és ennél durvábbakat is tudok mondani.

másik példa: van szerencsém ismerni az előző éra egyik miniszterét, aki mondta, hogy ő tisztességesen akart eljárni az uniós pályázati pénzekkel és oda akarta irányítani, ahol arra szükség van. erre megjelent a párt 2db erős embere, leültek vele, és elmondták neki hová menjenek a pénzek. így megy ez.

haverok, buli, junta. Viva La Bolivia!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:05:28

@Idet: ha demokratikus lenne, szavazhatnal rola..:-)

de nem nagyon all jogodban...:-DDDDDD

Idet 2010.08.18. 11:05:29

@halihalo: Az lehet, de igaz! Mondj másikat! Többet is, ha lehet!

Publius Decius Mus 2010.08.18. 11:05:42

@az igazi Sipi: Te neked megerőszakolta Orbán a húgodat, hogy ennyire színezgetsz? 2001-2-ben a demokráciákban szokásos választási költségvetését produkált a kormány. Ilyen a demokrácia. Az már más amikor Megyó rögtön a "jóléti rendszerváltással indított és az inaktív rétegek juttatásait szinte duplázta... Fecó pedig már hamisította is a statisztikákat, csak hogy folytathassa a szünetmentes költekezést.

halihalo 2010.08.18. 11:06:33

@bioLarzen: Sipinek abban igaza van, hogy az ember, aki még sosem hazudott egyfajta vezetésre jó csak: lelki kenetet adni, naftalint hinteni. Effektív, a gazdaságot is értő, modern országot építő vezetésre nem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:06:58

@kM: az, aki 20 ev bukta utan meg mindig az elen all egy teljesitmenyorientalt vilagban az nem lehet ott demokratikus modon.

egyszeruen nem.

halihalo 2010.08.18. 11:07:50

@Sparhelt: Szóval te is azt gondolod, ő az isten?

Idet 2010.08.18. 11:08:02

@halihalo: Nem a CHF a mérvadó.

Dr. Cica75 2010.08.18. 11:08:19

@Idet: "Ő az egyetlen politikusunk ezidáig, Antall Józsefet leszámítva, aki a hatalmat nem a hatalomért önmagában, vagy/és meggazdagodásra óhajtja használni."
MUWHAHAHAHAHAHA!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:08:33

@Publius Decius Mus: en a fidesz 94ben cserbenhagyott liberalisa vagyok..:-)

inkabb a hugomat dugta volna meg, mint engem baszott at ilyen ocsmanyul es csunyan:-)

Devil 2010.08.18. 11:08:58

@kM: A demokracia es a tobbseg megszerzese nem ugyanazt jelentik, barmennyire is szeretne a Fidesz sajtokozpont igy beallitani a dolgot. Tobbseget jo mediaval es jo propagandaval lehet szerezni. Ehhez nyilvan kellenek kepessegek, de egyaltalan nem a demokratikus vezeto kepessegei.

Devil 2010.08.18. 11:12:04

@Idet: Nem, hanem az hogy "2/3"-os tibbseggel eppen azokkal a reformokkal nem csinalt semmit amit o kovetelt az ellenfeleitol a leghangosabban. Helyette elterelte a figyelmet minden massal, es amivel valojaban foglalkozott az MO nemzetkozi periferiara szoritasa es az allampart megteremtese.

halihalo 2010.08.18. 11:12:28

@Idet: Rosszul (fideszesen) fogalmaztál. Így kellet volna: SZERINTEM igaz.
Bocs, mit kellene többet mondanom??

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 11:12:34

@Publius Decius Mus: Gyurcsány és Orbán ugyan úgy KISZ tehát Kommunista Ifjúsági Szövetség vonalon nyomultak.

Orbán létrehozta a FIDESZ-t, (Fiatal Demokraták Szövetsége) amit akkor nem csak ők, de mi is KISZ 2-nek tekintetünk.

Gyurcsány létrehozta a DEMISZ-t, (Demokratikus Ifjúsági Szövetség) ami szintén KISZ 2 vonulat.

Mit tettek? Mindkettő lecserélte névből a kommunistát demokratára.

Devil 2010.08.18. 11:13:17

Erti valaki hogy TG miert csusztat folyton a Fidesz javara???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:13:58

@halihalo: valamibol meg kell az embereknek tanulni, hogy a szavazatuk, donteseik felelosseggel jarnak es minden korulmenyek kozott rajtuk csattan...

ha egy karikassal pattogtato betyarlegenyt tesznek az orszag elere, aki fuggo helyzetben van - ami termeszetssen az o felelossege - az nagyot fog szivni. ebbol ket dolgot is megtanulhat;

1. a karikassal pattogtato betyarlegeny egy diszfasz. kocsmaba valo mulattattni, milliok sorsarol donteni nem

2. nem eladosodni. semmikeppen. nincs az a csabito lakas, auto, utazas, drog, luxuskurva, plazmatv, ami elcsavbit arra, hogy hosszu evekig adossagot nyogjek.

andzsin 2010.08.18. 11:14:27

És ha már Orbán Viktor, ajánlok TÖRÖK GÁBORNAK egy újabb posztot arról, hogy hogyan lettek semmivé pártok az elmúlt 20 évben. Ezeket bizony Orbán szalámizta föl.

Nézzük csak:
MDF nincs.
SZDSZ nincs.
FKGP nincs.
MIÉP nincs.
KDNP egy faroknyúlvány.
MSZP romjaiban.

Az ellenfelek eltakarítását sikeresen elvégezték.

A két új szereplővel még nem tudni mi lesz.

Devil 2010.08.18. 11:14:37

@kM: et te total hulye vagy mar megbocsass. A realgazdasagot eloszor is a nemzetkozi hitelvalsag tette lejtmenetre es a Bajnai-csomag (meg az IMF) mentette meg.
Gyurcsany pedig rossz politikus volt, ez teny.

ati27 2010.08.18. 11:14:41

Uraim... Uraim, és Hölgyeim..:)

Látom tipikus "magyar betegség" fanyalogni valakinek a sikerén. De nézzük csak, mi a bajotok Orbánnal? Nézzük logikusan(kb ahogy Gábor): 20 éve a reflektorfényben van? "karizmatikus" vezető? Nem volt megfelelő konkurencája a Fideszen belül? (ha lett volna akkor már nem ő lenne az 1-es számú) Nézzük csak a választásokat: egy 8%-os pártból nőtte ki magát a jelenlegi elsöprő többségig. Ha megnézzük a szavazatok arányát akkor szinte minden választáson növelte. Egyedül 90-94 között esett 8,98-ról 7.88-ra (wiki). Szóval nem értem.. Kérdem én az okoskodókat, mégis mi lett volna, lenne a jobb scenárió? Ha mindig a fidesz nyert volna? Akkor az lenne a baj? Mi a bűne Viktornak? Hogy mindig ő vezette a "céget"? Most gondoljatok bele, ha pl cég 20 év alatt "garázsból" piacvezetővé válik az jó...?? És ha mindezt 1 ember irányítása alatt teszi az már rossz? Nem értem. Másrészt még mindig tanuljuk a demokráciát, nem gondoljátok? Persze hogy vannak hibák, meg különböző stratégiák. Most nézzük a többi pártot: Szocialisták 90 után egész jól visszakapaszkodtak. El kell ismerni. 2002 és 2006-ban elég kétes kampánnyal nyertek. (persze bizonyos elemeket átvett a fidesz 2010-ben, elismerem.) Meg is lett az eredménye. (most pont a Fidesznél áll fent a túlzott elvárás, amiről részint maguk is tehetnek). Lehetne így is nézni a dolgokat..

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.08.18. 11:14:53

"Ha egyszer majd ő is távozik a politikából, akkor búcsúzik végleg a rendszerváltó nemzedék Magyarországon."

nem valószínű, hogy megérem, de ha mégis, pezsgőt bontok, és úgy berúgok, mint még soha - pedig nem kevés tapasztalat van a hátam megett...

Publius Decius Mus 2010.08.18. 11:15:42

@az igazi Sipi: Én is liberális voltam, ingadoztam a Fidesz és az SZDSZ között inkább az utóbbi javára. Engem az SZDSZ vert át akikre előzőleg szavaztam amikor összeállt a volt állampárttal. Előbb indultam el jobboldali irányba mint a Fidesz és gyanítom ez tömegekkel fordult elő. A Fidesz ezt csak lekövette. Most is liberális vagyok, de nem MSZP-SZDSZ-LMP módon.

kM 2010.08.18. 11:17:56

@Devil: a demokratikus vezetői képességről csak annyit, hogy Kovács Árpád, az ÁSZ korábbi elnöke került az MNV Zrt. Felügyelőbizottságának élére - mi ez, ha nem demokratikus vezetői képesség?

Kovács autonóm, elismert és önvallása szerint baloldali értékrendű ember - mégis az állami vagyonkezelőt felügyelő cégcsoport belső felügyelői posztjára kerülhetett.

Ilyen önkorlátozó-képesség után egyszerűen teljesen hiteltelen Orbán vezette diktatúráról ábrándozni.

Devil 2010.08.18. 11:17:56

@andzsin: Sok baja lesz me azzal hogy a szalonkepes ellenzeket felszamolta es a sok szalonkeptelen ezert uj partot alakitott (Jobbik). Es mivel az MSZP ellen az egyetlen ultima ratio erve az volt hogy ok "kommunistak" (milyen alszent dolog, nezzen mar korul a sajat partjaban is) ezert az uj partok (az LMP csak az elso lesz meg ilyen) ellen mar nincs municioja.

andzsin 2010.08.18. 11:19:39

@ati27: azt nem lehet demokratikus pártnak nevezni, ahol:
ad.1. ellenőrzik ki kire szavaz mondjuk egy KE választásnál.
ad.2. a főnököt 99,6%-os szavazataránnyal választják a párt élére.

ilyen a diktatúrákban szokott lenni. persze teljesítmények teljesítmény, csak mondjuk nem a demokráciát szolgálja, hanem valami mást.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 11:20:37

@bioLarzen:

Orbán a politikát csinálja jól. Mármint politikát: az ő értelmezésében. Egyszer jó időben volt jó helyen, ez bejött neki.
Az elmúlt 20 évben mást sem csinált, mint igyekezett jó időben, jó helyen lenni. Voltak a Parlamentben nem jó idők, akkor ő nem volt ott. Közben pedig szorgalmasan fényesíti a saját szobrát.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:20:49

@Publius Decius Mus: nna..
en a fidesz javara voltam liberalis a 90es evek elejen. aztan egyszeruen ott alltam, elhagyatva, meglove, akiktol eddig azt hallottam, hogy sszekularis allam, meg terdre csuhasok hirrtelen feszulettet riszaltak a seggukben.
az szdsz kenyszerpalya volt utana - fodor gabi, az orokkevalosagig uvoltson a lelked a te poklod tornacan:-D - , most meg nincs kire szavaznom.

az lmp nekem mar annyira balos, hogy szinte faj.
szerintem semmi kozuk a liberalisokhoz, sokkal inkabb valami szocdem - szocailisan demagog:-) - vonalat visznek ok.

Ted Striker 2010.08.18. 11:21:51

Hozzám az elmúlt 20 év összes politikai csoportosulása közül még mindig a '90-es Fidesz áll a legközelebb - sajna rájuk nem szavazhattam, azóta meg a legkisebb rossz alapján vagyok kénytelen válogatni a palettáról...

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 11:21:51

@idelle:

Mármint berúgási tapasztalat? :-)

kM 2010.08.18. 11:22:06

@Devil: ha jól emlékszem már a Medgyessy-féle enyhe megszorítások & adóemelések is fékezték a gazdaságot, erre jött még a gyurcsányi túlköltekezés, majd az eszeveszett vágás, majd a világgazdasági válság ami satuba fogta a gazdaságunkat.

Csak mielőtt lehülyézel, már a gyurcsányi gazdasági növekedés (kövér 0) is csak az erőltetett állami infrastruktúra-beruházásoknak volt köszönhető.

Idet 2010.08.18. 11:22:09

@halihalo: Hogy rosszul, az igaz. Szerintem. Bocs. De valahogy a többiek is elég sommásan ítélkeznek, ha a FIDESZ-ről vagy OV-ról van szó. Mindenki tudja a tutit. Én is tudom - szerintem.

Ted Striker 2010.08.18. 11:22:47

@az igazi Sipi: Hívd segítségül SP-t aki úgy is motor akar lenni, nem liftaknában szaladgáló ellensúly :-)

halihalo 2010.08.18. 11:24:08

@Idet: Mivel az ország háztartásai és vállalkozásai hitele 90 százalékban abban van, igenis az a mérvadó jelenleg. arogáns tóni és kósa államcsőd lajos kis pártkasszás shortolása 200 milliárddal emelte az ő adósságukat. Összességében pedig 800 milliárddal emelkedett az forintban fizetendő adósság az elmúlt pár hónapban. Szerintem ez azért nem kevés, és van jelentősége.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 11:25:05

@Idet:

Mindenki tudja a tutit, szerinte.
Egy fórum erről szól.

Devil 2010.08.18. 11:28:01

@andzsin: Az egesz a parfinanszirozas atlathatatlansagabol ered. Nem tudni a partok milyen penzekbol koltenek, mire es mennyit. A korrupcios penzek meg szepen visszaszivarognak a partok fekete kasszajaba amibol ellenorzes nelkul kolthetnek amire csak akarnak.
Na es melyik part allt elo a partfinanszirozas atlathatova tetelevel? A Fidesz? Nem. Nekik jo igy...

stars7726 2010.08.18. 11:28:13

@Devil: túl nagy képzelőerő nem kell hozzá...

avionics 2010.08.18. 11:29:58

@az igazi Sipi: ellenervet, baratom, ellenrvet.
az, hogy "ez itt nem szokas", meg az, hogy "nincs ekezeted" az nem ellenerv.
mit nyert orban viktor a sajat erejebol az elmult 20 evben?

Rossz a kérdést tettél fel, ez nem póker...
Mit nyert Magyarország OV-al.
Hát elmondom szerintem mit.
Ha most visszatekintünk az 1998-2002 közötti időszakra,
mindjárt más képet kapunk. Ma már nincs 80-20%-os arány a hazug szoclic média javára. Ma hála istennek reggel 6-tól nem a 168 órás velejéig romlott műsorvezetőket nézi az egész ország, hanem kiegyensúlyozott tájékoztatást kap. Az unalomig hangoztatott orbánszőlőbányaezüsthajóstb fogalmak helyett itt vannak az igazi többszáz milliárd lenyúlásos ügyek . Szóval 1998-2002. Igazából kiegyensúlyozott volt a gazdasági növekedésünk, a hazai beruházók nem voltak a sor végén saját hazájukban, közel volt az euro bevezetése és jó volt élni Magyarországon. Az "el lehet menni" jellegű fogalmaknak nyoma sem volt. Sajnos voltak nehézségek, így a Kisgazdákkal viselt koalíció szorítása, de ez ma 2010-ben már nincs jelen. Ha most nem mutatja meg OV hogy mit tud, akkor már jogos lesz a kritika. Az eddigi munkát igenis elismeri a szakma, nehogy azt higgye itt bárki is hogy a sok "ifjúkommunista" blogoló véleménye egy kicsit is számít. Mindenki tudja jól hogy milyen örökséggel kell megbírkóznunk, ne áltassuk magunkat nem lesz könnyű.
Tudom ebben a mai világban nem divat pl. normálisan megnyílvánulni, de a sok "kurvaország", "leszarom", "elkúrás" és sorolhatnám napestig akár az INDEX címlapján is megjelenő mocskos kifejezéseket, nekem felüdülés ha pl. OV sokezredszer is így kezdi: "Tisztelt Hölgyeim és Uraim"
Ez lenne az a Viktatúra?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 11:30:33

@andzsin:
Nem írtad a listádba, hogy bizony már Fidesz sincs. Mert nincs, ahogyan MSZMP sincs már. Mindkettő megtartotta a pártvagyont, de átalakult. Átalakulással megszűnt és más pártok vannak helyette.

Fidesz már nincs! Felfalta önmagát is.

vilagnezet.blog.hu/2007/04/26/fidesz_mar_nincs_felfalta_onmagat_is

Idet 2010.08.18. 11:30:47

@ati27: Még a magyar betegségekhez: csőlátás és cimkézés. Liberális, ilyen-olyan: feliratok a Politika nevű kocsma üvegein. A tettek számítanak, nem a címkék, meg a parttalan duma arról, hogyan kellene megtenni, amit nem tesznek meg. Ez időnként még a FIDESZ-re is jellemző. Emberből vannak ők is.

halihalo 2010.08.18. 11:31:43

@andzsin: Azért bármennyire is ízlésem ellen való az ember, aki még sosem hazudott politizálása, az MSZP mélyrepüléséhez nem csak ő járult hozzá, hanem saját maguk piti és primitív, "majd elsimítjuk a haverokkal" mentalitása is. Az már csak a mi szerencsétlenségünk, hogy egy ilyen az ember, aki sosem hazudott-fajta használta ezt ki. (Ezzel nem azt mondom, hogy neki nincs benne része, mert mondjuk lehetett volna együttműködni bizonyos kérdésekben, de nem kizárólagos.)
Itt korábban felmerült már az együttműködés. Csak egy szerény kérdés: nem a fidesz-kdnp által oly sokat emlegetett keresztényi alázat és segítőkészség, no meg a nemzeti együttműködés megnyilvánulása lenne, ha mondjuk a haverok és az saját azonnali kasszatömését félretennék, és az ország érdekeit néznék. Mert mondjuk újra elveszik minimum fél év az októberi választásokig csak azért, mert ők ott is kétharmaddal akarnak nyerni, és nem elég az egyszerű többség. Ez nem hazaárulás, hogy semmibe veszik az ország érdekeit? (Bocs, több kérdés lett... :) )

Devil 2010.08.18. 11:31:54

@kM: MUHAHAHAHA! Regen nem nevettem oszinten ilyen jot! Gondolom te is kuncogassal kuzkodve irtad soraid :) Ha legalabb Solymot meghagyta volna elnoknek egy paprikajancsi helyett... hogy a tobbszaz egyeb poziciorol ne is beszeljek.
Na de nezd meg csak a Fidesz felepiteset hogy megertsd mi is az a szemelyi kultusz.

halihalo 2010.08.18. 11:33:16

@ati27: A wiki mint forrás... :) minden másnak is ilyen komolyan nézel utána? :))
(Bocs, ezt meg kellett jegyeznem...)

Idet 2010.08.18. 11:34:04

@avionics: Szívemből szóltál, köszi!

l.x. 2010.08.18. 11:35:41

@andzsin: Nagyon megtisztelő lehet a zorbánnak, hogy neki tulajdonítod az MDF és az SZDSZ eltüntetését, de mélyen belül tudja, hogy önmagukat és egymást süllyesztették el az MSZP körül keringve, ahogy az MSZP pedig sajt magát.

A MIÉP pedig... nyilván a zorbán zsarolta a választókat, hogy ha megint rájuk szavaznak, akkor öngyi lesz.

Idet 2010.08.18. 11:35:44

@halihalo: Nem tudom, Ordnassac mit szólna erre...

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 11:35:44

@IGe:

A nép fejében még van Fidesz és van fiatal, dinamikus, demokrata vezetősége is.
Még világszínvonalú, magyar futball is van és 64 vármegyénk is van.
Fejben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:35:59

@avionics: en jo kerdest tettem fel..
az mas, hogy neked nem illeszkedik a betanult propagandaszovegbe...

tehat a kerdes jo, ebbol kovetkezoen a valaszod hamis;-)

arra valaszolj, amirol kerdezlek. ne mellebeszelj. pont ezert nem leszek soha resze az egyseges orbani magyarorszagnak, mert ne nem eszem meg az altalad felsorolt suletlensegeket. en tudom, hogy en vagyok orban viktore kenyerado gazdaja es nem o az enyem. en tudom, hogy o koteles jelenteni nekem es nem pedig en neki.

tehat en kerdezek. es mindig az en kerdesem a helyes amire valasozlni kell.

halihalo 2010.08.18. 11:37:48

@ati27: "De nézzük csak, mi a bajotok Orbánnal?"
Önfejű, képtelen a kompromisszumokra, nem veszi figyelembe mások véleményét, csak olyan embereket tűr meg maga körül, akik bólogatnak neki, azt hiszi, mindenhez ért, és ami még nagyobb baj, ez alapján cselekszik, csak "lefelé" (saját vidéki választói) érti az emberek nyelvét és játékszabályait, amint nemzetközi játéktérre ér, olyan, mint az elefánt a porcelánboltban, bosszúálló és alattomos. És még lehetne sorolni.
Két pozitívuma van: szerény, és még sosem hazudott... :))))))

Devil 2010.08.18. 11:37:55

@kM: "majd a Gyurcsány-Bajnai megszorítások zakóra tették a reálgazdaságot" - na ez az ordas tevedes amit meg kellene vedened, es nem Medgyessyvel...

l.x. 2010.08.18. 11:38:14

@andzsin: Hja, a KDNP... az már akkor volt semmi, amikor a Fidesz még semmi volt.

A KDNP, na az tényleg a zorbán számlájra írható. Sajnálatos, hogy nem írható már Antalléra.

ati27 2010.08.18. 11:38:55

@andzsin:

Igen.. Mondasz valamit. De amint mondtam, mindennek meglesz a következménye. Ha valahol valami túl diktatórikus, akkor előbb utóbb borul a bili. Erre mondtam, hogy tanuljuk még a demokráciát. Másrészt mi a demokratikus? Hogyan határoznád meg? Milyen egy demokratikus párt? Pl hogyan lehet vezteője? Mert pl az lenne a demokratikus, hogy minden kérdésben megkérdeznek mindenkit beleértve az egyszerű pártagokat is, és ők szavaznak meg minden egyes kérdést? Hm? Ugye ez nem működik. Most képzelj el egy ilyen full demokratikus pártot egy vitában. Választanak egy képviselőt, és a riporter feltesz egy kérdést: ááá várjál erre a kérdésre ki kell kérnünk a véleményt (mondjuk a facebookon) eltelik 10 perc.. ÁÁ a tagság 40% ezt mondja 20% ellenkezőjét 40% nem érhető el. Ezért sajnos nem tudok válaszolni a kérdésre... Elég vicces szitu nem? Éppen ezt mondom.. Párton belül is ki kell jelölni a vezetőket, és bizonyos dolgokat rájuk bízni. De egí másik kérdés. Ugye az MSZP, is egész eddig olyan "karizmatikus" vezetőt keresett aki felveheti a versenyt Viktorral. Ferenc személyében ezt ideig óráig meg is találták. Milyen boldogok is voltak ezzel. Aztán tartott ez az állapot 2-2,5 évig. Majd kiderült hogy zsákutcába vezette a pártját. Kérdés: az MSZP most akkor "demokratikus" párt? Mert vannak benne "platformok"??

halihalo 2010.08.18. 11:39:20

@kM: Ábrándozik a fene az ember, aki sosem hazudott vezette diktatúráról!!!

Ordnassac 2010.08.18. 11:40:30

Magához a poszthoz:

Amennyiben kibővítjük a dolgot az Antall-Boross kormányra is, akkor említhető még Latorcai János, aki azóta is aktív.

Kicsit más megvilágításban: azért gyakorlottabb demokráciákban nem ritkák ezek a parlamenti hosszúságok. Németországban a leghosszabb ideje hivatalban lévő parlamenti képviselőt Wolfgang Schäublénak hívják. 1972 óta ül a Bundestagban és jelenleg szövetségi pénzügyminiszter.

A briteknél Sir Peter Tapsell a Father of the House (a legrégebb óta az alsóházban ülő képviselő). 1966 óta folyamatosan tagja, sőt, előtte már 1959 és 1964 között is bent volt.

Lehet, hogy egyszer valaha OV lesz az első ilyen mérhető magyar politikus a közelmúltból?

kM 2010.08.18. 11:41:25

@Devil: Horn Gyula ÁVÜ-s vezérigazgatója paprikajancsi?

Olvastál te ÁSZ-jelentést az elmúlt 12 évből?

Én elég sokat. Igen kemény mindegyik, nincs cicoma, akár baloldali vezetésű a vizsgált célterület, akár jobboldali, mondjuk fideszes nagyváros vagy megyei önkormányzat.

Ti teljesen el vagytok tévedve az emberek megítélésében. Csak hogy képbe kerülj:

www.asz.hu/ASZ/www.nsf/index.html

Devil 2010.08.18. 11:41:46

@halihalo: Egy modern es szabad Magyarorszag helyett egy idejetmult, alszent, elmaradott, kepmutato, provincialis, periferiara szorult, kiszolgaltatott, regi konfliktusain ragodo, kiskiralyok es propaganda altal uralt valamit epit amitol hanynom kell.

bioLarzen 2010.08.18. 11:42:21

@Idet: " Ő az egyetlen politikusunk ezidáig, Antall Józsefet leszámítva, aki a hatalmat nem a hatalomért önmagában, vagy/és meggazdagodásra óhajtja használni."

Szia,
ezért remélem, tisztában vagy azzal, hogy nem kevesek szerint ez nemcsak, hogy nem teljesen igaz, hanem pontosan az ellenkezője áll fenn? Vagyis, hogy Orbánt pontosan a hatalom görcsös és mániás imádata tartotta fönn?

Elgondolkodtál-e már azon, miért gondolják ezt mások így? Hogy milyen jelek, milyen tények, események, megnyilvánulások alapján szűrték ezt egyesek le?

bio

(UI: mielőtt bárki hozzám vágná, persze, ez nemcsak OV esetében igaz, jópár más politikusról is így vélekednek, nem egy esetben magam is.)

Idet 2010.08.18. 11:44:21

@halihalo: Biztos, hogy ugyanarról az emberről beszélünk? Esetleg plusz-minusz sávozott szemüveget viselsz?

bioLarzen 2010.08.18. 11:44:33

@kovi1970: "Felettébb optimista vagy. :)"

Mi mást tehetnék? :)

"Sokadszorra: semmi nem fog itt változni, ha mi adófizető állampolgárok nem teszünk semmit. :( "

De teszünk: négy évente elmegyünk szavazni. Rajtunk múlik, kit választunk meg. Tudom, hogy demagógnak hangzik, de mit tegyek, ha egyszer ez a demaokratikus rendszer lényege?

bio

Devil 2010.08.18. 11:44:37

@kM: Schmittrol beszeltem... "Ha legalabb Solymot meghagyta volna elnoknek egy paprikajancsi helyett..."
Pls elobb olvass aztan valaszolj.
Es mtartom hogy 1 fuggetlen ember (akit lehet kirakatban mutogatni hogy lam vannak fuggetlen emberek) - raadasul nem is az ASZ elen - nem lesz akadalya az antidemokratikus partallam letrejottenek.

halihalo 2010.08.18. 11:44:47

@Devil: Ezért volt álszent lépés például a pártok pénzeinek csökkentése. Így még többet kényszerülnek lopni. Tisztább lenne, ha többet kapnának, viszont szigorúan és könyörtelenül ellenőriznék és szankcionálnák őket. De ez senkinek nem érdeke, aki szavazhat róla.
Ugyanez a helyzet a képviselői fizetésekkel. Demagógia, hogy sokat keresnek. Nem. Adjanak nekik havi 1-2 milliót akár, viszont tiltsák el őket minden egyéb mellékes bevételt jelentő tisztségtől. Persze ez nem lenne népszerű a "nép" körében, mert ők nem értik a logikát mögött, csak azt látják, már megint többet kapnak.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.08.18. 11:45:03

@Diocles: "h milyen a semmiből bekerülni a P-be" Semmiből... Muhahaha....

Úgy érted, a KISZ-ből, nem? :-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 11:46:43

@bioLarzen: ennyi

szepen meghuzodunk "illegalitasban" e smajd 4 ev mulva "robbantunk":-DDD

a hidelazaras, csalassal hazalas a csurhe ismerve:-)

kiraaaaa 2010.08.18. 11:47:32

Ezek nem is igazi rendszerváltók, szerintem.

bioLarzen 2010.08.18. 11:48:09

@az igazi Sipi: "akkor kiegeszitenem:

demokratikus vezetesre nem alkalmas."

Hát, ez már valóban finomodik, de mit értünk pontosan "demokratikus vezetés" alatt?

bio

Devil 2010.08.18. 11:48:52

@bioLarzen: Nem feltetlenul. Ez ugy mukodik hogy az embereknek velt vagy valos igenyeik vannak erre jonnek politikusok akik ezeket az igenyeket kiszolgaljak.
Most az igeny: (hamis) biztonsagerzet, allam gondoskodas igenye, erre valasz reszben a Fidesz reszben a Jobbik. Nemzeti identitas (Trianon meg mindig...) igenye, erre van a jobboldal.
Ha igeny lesz civil kontrollra, es ez hangot, publicitast kap, lesz part aki ezt az igenyt fogja hiteles modon kepviselni.

bioLarzen 2010.08.18. 11:50:43

@Orbán Castro Chavez Rákosi Viktor itt az idő húzz:

"Ahogy a nép mondja, ORBÁN TAKARODJ! "

Szia,

a nép ezt egyelőre nagyon nem mondja. A választás, a közv.kut-ok, és feltehetőleg az őszi önkormányzatik majdani eredményei sem ezt mutatják.

Azt viszont gyanítom, hogy jóval többen gondolják így, mint ami e 3 adathalmazból sejthető lenne...

bio

halihalo 2010.08.18. 11:50:59

@ati27: Nagyon nem a lényegről beszélsz. A párt felépítését nézd meg.
amúgy a demokrácia persze, hogy úgy működik, hogy a választások után nyertes dönt a következő választásokig. De nem mindegy, hogyan került a megválasztott oda, ahol megválaszthatták. No, itt jön be a fidesz, mint párt felépítése, ahol egyetlen ember dönt az indulókról.

kM 2010.08.18. 11:52:21

@Devil: a köztársasági elnökön lovagolni teljesen felesleges, feladata protokolláris, jogköre gyakorlatilag nincsen, ellentétben a széles felhatalmazással és kemény irányítási jogkörökkel fölhatalmazott mindenkori miniszterelnökkel, aki a végrehajtó hatalom feje.

Egyszerűen nincsen értelme a KE-n lovagolni, ugyanis az Alkotmány értelmében sem lehet a KE a végrehajtó hatalom ellensúlya, Magyarországon ugyanis a hatalomgyakorlás nem elnöki, hanem parlamenti és azon belül is a mindenkori miniszterelnökre szabott.

Kovácsot kirakatembernek tartani az MNV FB-élén teljes szűklátókörűségről tanúskodik.

Ilyen 12 évvel, gondosan fölépített, autonóm szakmai helytállással a háta mögött majd gondolod pikk-pakk besimul az épülő narancsszínű pártállamba, ugye?

bioLarzen 2010.08.18. 11:52:46

@Zoltchy: Hát, a jó időben jó helyen levés - ráadásul mindezt 20 évig... - azért már eleve sejtet némi politikai kvalitást, nem? Már csak abból kiindulva is, hogy feltehetőleg minden politikus ezt próbálja, aztán valahogy mégse sikerül a legeslegtöbbjüknek...

bio

halihalo 2010.08.18. 11:53:10

@Idet: Én arról beszélek, aki most Magyarország miniszterelnöke. Te is?

lanyi 2010.08.18. 11:53:53

Csak azon csodálkozom, mennyi lökött mszp-s van még...

frontember876 2010.08.18. 11:54:00

@Grigorij: DEMSZKY GÁBOR???? DEMSZKY GÁBOR???

Orbán Viktor is sokat ártott Magyarországnak, de Demszky Gábor konkrétan európa egyik virágzó, vezető nagyvárosából egy élhetetlen, poshadt, velejéig korrupt szemét szar várost csinált, amiért élete végéig börtönben lenne a helye. Én szdsz szavazó voltam úgy 15 évig, de Demszky Gábor vezetésével több ezer milliárd Ft tűnt el Budapest és környékének lakói kezéből, környezetéből, életéből.

Demszky Gábort ma bármilyen pozitív kontextusban emlegetni önmagában arrogancia, azt gondolom. Ha körülnézek a kátyúktól, hullámos utaktól, ellopott hidaktól, metrótól, BKV-tól, szennyvíz-tisztítótól, komplett Belvárostól az elcseszett nagykörutakon és 20 év alatt meg nem épített M0-án keresztül a teljes elővárosi vasúti közlekedés hiányáig, a parkolási anomáliákig, a nagykörúton belüli százéves, lezüllesztett belvárosi házakig, a méltatlan közlekedésig, és még napestig sorolhatnám, hogy meddig.

Demszky Gábor egy tisztességes temetést sem érdemel meg, nemhogy azt, hogy bármilyen érdemeiről szót emeljünk.

Idet 2010.08.18. 11:54:06

@bioLarzen: Hát, nem lehet nem tisztában lenni vele, ha az ember a kommentek túlnyomó többségét tekinti.
Ha valamit sokan mondanak, attól még nem lesz igaz.
Az a politikus, aki nem akarja a hatalmat, és ha megszerezte, nem ragaszkodik hozzá, menjen inkább hot dog árusnak vagy kutyasétáltatónak. Annak mondjuk nem válna be, mert a kutyáknál is tudni kell főnöknek lenni.
A kérdés az, mire használja a hatalmát, amit egyébként demokratikus, törvényes, szabályos választáson szerzett meg, ha nem csal az emlékezetem. Semmi csalás, semmi puccs, semmi hatalmi csikicsuki.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 11:55:00

@Zoltchy:

Magyarán a FIDESZ egy illúzió. Ezért is dörgölődik a hasonló illúziókra és hallucinációkra épülő ideológiához a kereszténységhez.

FMPP és FMPSZ van, ami majdnem úgy hangzik, mint az MSZMP.

Sokan leírták, hogy Orbánnak csak egy gondja volt a kádár rendszerrel, hogy nem ő volt Kádár János. :-) Nos most ő a főmufti, igazán megmutathatná, hogy talán tévednek a kritizálói, aki magam is valék.

Spiro 2010.08.18. 11:55:30

Milyen rendszerváltók ezek?
Az lenne a rendszerváltás, ha a költségvetés összes fejezete egyensúlyban lenne (sőt most már sufficitesnek kellene lennie), és nem folyamatosan eladósodnánk, a szocialista ellátó rendszerünk miatt (kapitalizmust hirdetve).
A kormányzás egy betanított munka, amit egy herélt majom is el tud végezni, ha érti azt, hogy annyit költs, amennyi bevételed van. (ha végre valahára az alkotmányba lenne rögzítve a GDP arányos költségvetés maximuma (és az alrendszerek egyensúlyi követelménye is), nem kellene üres ígéretekkel kampányolni)

Rendszerváltó az, aki:
- Kimondaná, hogy a 2200MRD nyugdíj járulék bevételből nem lehet 3000MRD Ft nyugdíjat fizetni. 1997 óta ~8000MRD Ft-ba került a nyugdíj kassza egyensúlytalansága (ennyivel nőtt az államadósságunk - a jelenlegi államadósság 40%-a).

- Kimondaná, hogy az EU átlagot 10-szer meghaladó (~700.000fő) korhatárt el nem érő, vagy rokkantnyugdíjas nyugdíja eltartása, mai árakon évi 500MRD Ft-unkba kerül (hitelből finanszírozva). Ha az EU átlagnak megfelelő lenne a számuk, azaz a többi aktív lenne, és nem a korhatárt elérő nyugdíjasok pénzétből kellene őket eltartani, akkor 15.-16. havi nyugdíj is lenne.

- Aki kimondaná, hogy a nyugdíjaknak van felső maximuma, hiszen a rendszer csak így finanszírozható a fogyó aktívak által (amelyik nyugdíjasnak van vagyona, azzal lehetne életjáradéki szerződéssel keretében növelni a járandóságot, akinek nincs az valószínűleg eddig is átlagos nyugdíjat kapott (hiszen keresete nem tett lehetővé felhalmozást, és magas nyugdíj elérését sem) és ha nehezen is , de boldogult).

- Aki kimondaná, hogy jelenleg a „munkanélküliek” száma a korhatárt el nem érő nyugdíjasokkal, és a gazdaságilag „inaktívakkal”, 35%-a a munkaképes korú lakosságnak. Azaz ennyien nem finanszírozzák a rendszert, sőt ezek többsége finanszírozott.

- Aki kimondaná, hogy a 3174 Önkormányzat fenntartása miatt kell SZJA-t fizetni (t.i.:. a költségeik egyenlők az SZJA bevételekkel.

- Aki kimondaná, hogy a TB bevételek nem elegendőek a jelenlegi ellátó rendszer finanszírozására (vagy innentől minden betegséget aszpirinnel kezelünk).

- És még oldalakon keresztül sorolhatnánk…

bioLarzen 2010.08.18. 11:55:46

@az igazi Sipi: Jaja, lemerülünk és kihbekkelünk - ez valakinek már bejött :D

Amúgy, hogy lásd, mennyire javíthatatlanul naív/optimista vagyok, én még mindig reménykedem, hogy 4 év múlva eszembe sem jut majd msra szavazni, mint a Fideszre - és nem azért, mert nem akarok meghalni, vagy nem lesz más jelölt :) - hanem, mert addigra kiderül, hogy remekül menedzselik az országot...

Tudom, bili-kéz...

bio

bi2025 · http://civilkurazsi.blog.hu/ 2010.08.18. 11:56:28

Ezt újra belink, mert annyira jó!!!

www.youtube.com/watch?v=e3YGGO9D-XM

Próbáljon meg most valaki hasonló akciót! :-)

Úgy fog járni, mint Budaházy, az fix.

Azután tisztázzunk valamit, nem rendszerváltás sokkal inkább, módszerváltás történt.

A rendszerváltás szó, csak a " politikai elitty" meg a puha pöcs politológusok szavajárása. Gyöngébbek kedvéért forradalom a fülkékben. Anyád.

A másik dolog, a sok leköszönt, kipotyogott politikus között, vajon hány van, aki emelt fővel nézhet bele a tükörbe?

Félek tőle, az egy kezem is sok, ezek megszámolására.

Rendszerváltás?

Az elmúlt rendszerben hány (db) meztelen csiga csúszott-mászott a parlamentben, és most hány tekereg ugyan úgy?

Egyre többen lettek.

Rendszerváltás, rendszerváltók?

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

bioLarzen 2010.08.18. 11:57:04

@az igazi Sipi: Jaja, ott a Népfront jelöltje :D

Amúgy Orbánnak többször is volt kihívója... Wachsler, Fodor... :D :D :D :D

bio

ati27 2010.08.18. 11:57:21

@halihalo: Azér csak a számokat leirják jól nem? De megnéztem az ovi lapján. Ott is ugyanazok az arányok.. Akkor miről beszélünk? Vagy neked mi a hiteles? a népszabó? Magyar Nemzet? Kuruc info? Süd Deutche??

csak ezeket ne 2010.08.18. 11:57:33

"Ha egyszer majd ő is távozik a politikából, akkor búcsúzik végleg a rendszerváltó nemzedék Magyarországon." Istenem, barcsak mar ott tartanank! Tuleletuk Kadart, Antallt, Hornt, Medgyot, Fletot es Orbant, csak epp eltelt az egesz eletunk anelkul hogy egyetlen percig is eltunk volna nyugati tipusu demokraciaban.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 11:58:45

@bioLarzen:

Eltekintve attól, hogy nem volt 20 éven keresztül mindig jó helyen, egyetértek veled.
Igen, ezt sejtet némi politikai kvalitást. Amennyiben a gátlástalan karrierizmust tekintjük politikának.
Igen, minden politikus (definíció fent) ezt próbálja és valóban nem sikerül mindenkinek.

Persze, vannak olyan emberek is, akik a köz érdekében próbálnak meg tenni valamit, de őket elnyomják az igazi politikusok.

lanyi 2010.08.18. 11:59:51

@az igazi Sipi:

Igen.
Az szdsz már a politika szemétdombján heverészik.

Az LMP és a Jobbik nem kormányépes.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:00:00

@frontember876: az van, hogy tul sok pesten a videki...:-)

1.7 millio lakosa van hivatalosan bp-nek, ennek ellenere 2.5 millio el itt allandoan. nekem 10 kollegambol 8 videki varosokba van bejelentve lakcim szerint. de evek ota pesten el. a burokracia meg nem azt nezi, hanyan elnek valoban a varosban, hanem mennyi a bejelentett. 1.7 millio embernek ennyi jar. penzben, szolgaltatasban, stb.

jahogy van masik 800e, akik utan mas onkormanyzat kapja a lovet..?

nem akarom vedeni demszkyt, mert nincs miert, de neha nem artana a sikoltozoknak belegondolni, hogy OK szemelyszerint megis mit tesznek a fovaros tisztasagaert, rendjeert? legalabb annyira hajlandoak, hogy setalnak 100 metert egy szemetesig a cigarettacsikkel? felszedik a kutyajuk utan a szart, ha mar mindenaron allatott akarnak kinozni a sajat szorakoztatasukra?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:01:02

@lanyi: hat ez egy igen egyszeru vilagkep..

az igaz, hogy hazug, de legalabb jol atlathato:-DDDD

kiraaaaa 2010.08.18. 12:01:57

@lanyi: meg mennyi lökött narancsrajongó..
Attól függ, mit akarsz látni.

Ordnassac 2010.08.18. 12:03:16

OFF

www.hirszerzo.hu/cikk.lenyomtak_schmuckot_az_mszp-ben.162893.html

Nocsak, ezek szerint Szanyi értette a figyelmeztetést?

ON

banurr 2010.08.18. 12:03:26

@avionics: Szerencsére az elszámoltatás ki fog terjedni Páty-ra, Sávoly-ra és a két országos kereskedelmi rádió frekvenciáinak újraosztására is. Ugye jól gondolom??

halihalo 2010.08.18. 12:03:30

@bioLarzen: A választás (szabad!) csak egy része a demokráciának. Ne fetisizáljuk már, vagy tegyük kizárólagossá. Van egy másik rendszer, ami nagyon fontos a demokráciákban. Az angol úgy nevezi: checks and balances. Kb. súlyok és ellensúlyok. No, ez az, ami nálunk egyáltalán nincs meg, és a maradékait is éppen mostanában darálják be. És van még egy dolog: a szabad és független média. Ez nem azt jelenti, hogy minden egyes média független, hanem azt, hogy összességében az, senki nem akarja mindenféle médiahatóságokkal ellenőrizni még a teletext adásukat is. A másik meg az információhoz való hozzáférés egyenlősége. A Budapesten és Pest megyében élők jó helyzetben vannak. Nézd meg, hány rádióadó fogható ott. Szerintem legalább 20, de lehet, hogy több. Ha elmész az ország valamelyik más részére, ez máris lecsökken 4-5-re jópár helyen. No ez már megint csak igenis számít.

lanyi 2010.08.18. 12:03:42

@az igazi Sipi:

Sorold fel légyszi az LMP majd a Jobbik kormányát.

Én is röhögni akarok.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 12:04:07

@IGe:

Emlékszem a Fidesz első (legalábbis nem túl sokadik) kongresszusára, ahol mindenki saját magát képviselte.
Ehhez képest mára az egész párt Viktor homokozója lett.

ati27 2010.08.18. 12:05:09

@halihalo:
Oké szerinted ilyen.. És milyen forrásból tudod? Ha már lecsesztél a wiki miatt? Ugye napi kapvsolatban vagy vele? sokat beszélgettek négyszemközt? Ha? Ugye most te viccelsz? :) Hozta az eredményeket? Igen. Ha ilyen rosszak a modszerei akkor előbb-utóbb bukik. De már 20 éve pozícióban van. Ennyi idő alatt csak lett volna gondja, ha ilyen "kiállhatatlan"

Idet 2010.08.18. 12:05:22

@bioLarzen: Jaja, jól bejött. Bele is halt, rapid módon.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:06:46

@lanyi: te valami nagyon kenyszeres vilagban elsz...

kepzeld el, vannak emberek, ,akik az egesz bolhacirkusz lenapalmoznak a francba. orbannal kezdenek es a fidesszel, ez teny, de ettol fuggetlenul menne a tobbi majom is utanuk.

neked meg kellene nezned a south park idevago reszet, amikor is a szarosszendvics es a gennyestus kozul kellett volna valasztani..:-)

bar lehet, neked tul osszetett lesz majd kyle dilemmaja, hogy miert is kell mindenaron valasztani, meirt nem lehet azt mondani, hogy _egyik_sem_kell_

halihalo 2010.08.18. 12:07:19

@lanyi: Ez előítélet, és mint ilyen, csúnya dolog. Olvasgasd István király intelmeit... vagy ő is üldözendő, mert versenytárs lehet a "ki a legnagyobb király?" versenyben? :))

Ordnassac 2010.08.18. 12:07:44

@lanyi: sorold fel a Fidesz 1990-es lehetséges kormányát. ;-)

Itt jelzem: soha nem szavaztam az MSZP-re.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 12:08:17

@ati27:

Egy normális pártban már bukott is volna, csak a csacsenerjei folyton fenntartották.
És nem hozta mindig az eredményeket.

sfi 2010.08.18. 12:08:36

"Ha egyszer majd ő is távozik a politikából, akkor búcsúzik végleg a rendszerváltó nemzedék Magyarországon."

Ámen.

lanyi 2010.08.18. 12:09:12

@kiraaaaa:

Aha biztos lökött az a választó aki nemet mondott, a következőkre:

Merjünk kicsik lenni.
23 millió román.
államadósság egekbe emelése.
Állami nagyberuházások külföldieknek adása.
állami vállalatoknál történő panamázások.
Miniszteri széket mindenkinek (pl társadalmi kapcsolatok minisztériuma)

Sorolhatnám estig a negatívumokat.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 12:10:18

@sfi:

Ugye, milyen költői ez a mondat?
Nekem nagyon tetszik.
Tisztára, mint egy lélekharang!

halihalo 2010.08.18. 12:11:12

@frontember876: Demszky sok mindenben sáros, de speciel az M0 és a 4-es metró építésének késedelme nem feltétlen az ő hibája. Elég ha az M0 ellen tiltakozó önkormányzatokra gondolsz, no meg a metró ellen minden követ megmozgató polgári körökre. Ettől persze még a pénzügyekben lehettek visszaélések, de a késlekedés a rendszer hibája (is), ahol pár száz ember megakadályozhat sok százezer érdekében végzett fejlesztéseket.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:11:51

@bioLarzen: mondjuk ami engem kicsit megijeszt az az, hogy meg andreotti sem tette meg a titkosszolgalaotk es a rendorseg teljhatalmu uranak egyik keresztapat sem...

halihalo 2010.08.18. 12:12:37

@Idet: "A kérdés az, mire használja a hatalmát"
No, ez a lényeg. És jelenleg ott állunk, hogy semmi olyanra, ami előre vinne. EZ A BAJ!!!

belekotty 2010.08.18. 12:13:09

@IGe: "Orbán létrehozta a FIDESZ-t, (Fiatal Demokraták Szövetsége) amit akkor nem csak ők, de mi is KISZ 2-nek tekintetünk."

Akkor nem ismerted az akkori Fideszt. Hülyeségeket beszélsz.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:14:47

@belekotty: haaat..

osszevalogatott kadergyerekekbol alakult politikai ero az akkori belugyminiszter vejenek felugyelete alatt egy ifju partmunkassal megerositve a kb-bol...

szerintem te nem ismered az akkori fideszt:-)

bioLarzen 2010.08.18. 12:15:08

@Devil: Hát, elméletben, illetve egy ideális világban ennek tényleg így kéne működnie...

De egy ideális világban a blog.hu blogmotorja se lenne ez az ocsmány, minősíthetetlen hulladék, nemde? :D

bio

lanyi 2010.08.18. 12:16:04

@az igazi Sipi:

Láttam azt a részt:)
Mondjuk az "egyvideós " rész a kedvencem:)

Félre a viccet, az egészben az a vicces, hogy a demokrácia így működik. Vagy gennyestus, vagy szarosszendvics.
Választani kell,mert a demokráciától még nem találtak ki jobbat.
Magyarul ha a szarosszendvics keserű, de a gennyestusba beledöglesz akkor tudnod kell mit válassz.

halihalo 2010.08.18. 12:16:04

@Spiro: Valóban hosszan sorolható lenne, hogy mit kellene tenniük, ha már ilyen hatalmat kaptak az ország lakosságának 28 százalékától. A baj, hogy SEMMIT nem teszek. Mert ha a legfontosabb 29 lépés közé az otthoni pálinkafőzés belefér, akkor ez azt jelenti, hogy szerintük inden rendben. No, de ha minden rendben, akkor miről beszéltek az elmúlt 8 évben, amikor a kormány ellen beszéltek???

belekotty 2010.08.18. 12:16:09

@frontember876: "Demszky Gábor konkrétan európa egyik virágzó, vezető nagyvárosából egy élhetetlen, poshadt, velejéig korrupt szemét szar várost csinált, amiért élete végéig börtönben lenne a helye. Én szdsz szavazó voltam úgy 15 évig, de Demszky Gábor vezetésével több ezer milliárd Ft tűnt el Budapest és környékének lakói kezéből, környezetéből, életéből.

Demszky Gábort ma bármilyen pozitív kontextusban emlegetni önmagában arrogancia, azt gondolom. Ha körülnézek a kátyúktól, hullámos utaktól, ellopott hidaktól, metrótól, BKV-tól, szennyvíz-tisztítótól, komplett Belvárostól az elcseszett nagykörutakon és 20 év alatt meg nem épített M0-án keresztül a teljes elővárosi vasúti közlekedés hiányáig, a parkolási anomáliákig, a nagykörúton belüli százéves, lezüllesztett belvárosi házakig, a méltatlan közlekedésig, és még napestig sorolhatnám, hogy meddig.

Demszky Gábor egy tisztességes temetést sem érdemel meg, nemhogy azt, hogy bármilyen érdemeiről szót emeljünk. "

Maximálisan egyetértek. A volt maoista agitátorka. A muszlim világban egy döglött kutyával temetnék el, ki ne vesse a föld.

kiraaaaa 2010.08.18. 12:17:44

@lanyi: mondom, nézőpont kérdése minden.

Te ezeket láttad, én mást. Ezek meg szlogenek, mikre kapásból lehetne ellenválaszt skandálni.

fidesz friend 2010.08.18. 12:17:55

sokáig én is zsigerből üvöltöttem, amikor azt hallottam, hogy nem is volt rendszerváltás. mert közvetlen emlékem az a folyamat, amit a maga idejében közmegegyezéssel rendszerváltásnak neveztünk el.

de mint oly sok minden, ez is definíciós probléma: mit nevezünk rendszerváltásnak? ha a korábbiak (= a kádárista szocializmus működése és szemlélete) meghaladását, akkor ma úgy látom, hogy az 1989-ben politikai és gazdasági síkon megkezdődött rendszerváltási folyamatot két nagy visszarendeződés torpantotta meg, és – jelentős mértékben – sajnos felül is írta.

1 a kezdetektől (1989) negtív kísérőjelenség hogy alacsony (és most már a nulla felé tendál) a rendszerváltás megvalósult részének, a módosult tulajdonviszonyok társadalmi következményeinek elfogadása (azaz fennmaradt az állam ellátó és gondoskodó szerepével kapcs. masszív elvárás) - ez okozza a hazai magángazdaság fejlődésének alacsony szintjét

2 társadalmi következmények elutasítására a politika a rendszerváltás eredeti (tervezett - már volt terv egyáltalán?) céljaival ellentétes irányba mozdult el, azaz (konfliktuskerülés és szavazvásárlás célájból) vissza a szocialisztikus szerepvállalás felé

ez a kettő folyamatosan vetette vissza a gazdaság fejlődését, amiből - immár más alapokon is - még tovább erősödtek az állam ellátó és gondoskodó szerepével kapcsolatos, a társadalmi és gazdasági teljesítményt lefelé nivelláló elvárások

negatív spirál, ami visszavezet a kiinudlóponthoz: ezért uralja a fideszt a retorika és a hatalomtechnika szintjén egyaránt az immár egyértelmű neoszocialista-neokádárista berendezkedés.

most, hogy ritkábban mutatkozik, és a fontos elvtársakat tolja előtérbe, OV már Kádár vezetői szerepfelfogását is átvette. nagyobb léptékű, konkrét intézkedésekre sem számíthatunk: a kádárizmusban is megpróbáltak mindent előbb a retorika szintjén elintézni, és csak tettek peratív lépést, ha már nagyon muszáj volt.

ha az nyugat-európai típusú demokácia és gazdaság, azaz az 1989-ben nagyjából megfogalmazott cél elérése jelenti a rendszerváltást, akkor az nem következett be, és a kilátások is igen rosszak.

mind az mszp, mind a fidesz ezt áldozta be a hatalom megragadásáért.

halihalo 2010.08.18. 12:18:17

@ati27: Ebben az esetben a valasztas.hu. De látom, az irónia kezelésre már nincs programod... :( Bocs, nem próbálkozom vele többet.

lanyi 2010.08.18. 12:19:58

@Ordnassac:

A helyzet teljesen más, akkor jóformán egyik politikai erő sem volt kormányképes.

Már nincs idő pártot építgetni.

Az LMP-nek a Jobbiknak és az mszp-nek 3 éve van hogy bizonyítsa a váltópárti képességét.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.08.18. 12:20:54

Orbán a múlt embere, nem tudom mit keres még ma itt. Az elmúlt 20 évhez tartozik (politikai értelemben), úgyhogy gyorsan húzzon a fenébe.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:21:50

@fidesz friend: ehhez annyit tudok hozzafuzni, hogy mi valassztottuk meg oket magunk kozul es mi adtuk a kezukbe hozza az eszkozt...

fidesz friend 2010.08.18. 12:22:44

elnézést, hogy megismétlen, de sok elütés került bele

sokáig én is zsigerből üvöltöttem, amikor azt hallottam, hogy nem is volt rendszerváltás. mert közvetlen emlékem az a folyamat, amit a maga idejében közmegegyezéssel rendszerváltásnak neveztünk el.

de mint oly sok minden, ez is definíciós probléma: mit nevezünk rendszerváltásnak? ha a korábbiak (= a kádárista szocializmus működése és szemlélete) meghaladását, akkor ma úgy látom, hogy az 1989-ben politikai és gazdasági síkon megkezdődött rendszerváltási folyamatot két nagy visszarendeződés torpantotta meg, és – jelentős mértékben – sajnos felül is írta.

1 a kezdetektől (1989) negtív kísérőjelenség hogy alacsony (és most már a nulla felé tendál) a rendszerváltás megvalósult részének, a módosult tulajdonviszonyok társadalmi következményeinek elfogadása (azaz fennmaradt az állam ellátó és gondoskodó szerepével kapcs. masszív elvárás) - ez okozza a hazai magángazdaság fejlődésének alacsony, és a központi elvonás magas szintjét

2 társadalmi következmények elutasítására a politika a rendszerváltás eredeti (tervezett - már volt terv egyáltalán?) céljaival ellentétes irányba mozdult el, azaz (konfliktuskerülés és szavazvásárlás célájból) vissza a szocialisztikus szerepvállalás felé

ez a kettő folyamatosan vetette vissza a gazdaság fejlődését, amiből - immár más alapokon is - még tovább erősödtek az állam ellátó és gondoskodó szerepével kapcsolatos, a társadalmi és gazdasági teljesítményt lefelé nivelláló elvárások

negatív spirál, ami visszavezet a kiinudlóponthoz: ezért uralja a fideszt a retorika és a hatalomtechnika szintjén egyaránt az immár egyértelmű neoszocialista-neokádárista berendezkedés.

most, hogy ritkábban mutatkozik, és a fontos elvtársakat tolja előtérbe, OV már Kádár vezetői szerepfelfogását is átvette. nagyobb léptékű, konkrét intézkedésekre sem számíthatunk: a kádárizmusban is megpróbáltak mindent előbb a retorika szintjén elintézni, és csak akkor tettek operatív lépést, ha már nagyon muszáj volt.

ha az nyugat-európai típusú demokácia és gazdaság, azaz az 1989-ben nagyjából megfogalmazott cél elérése jelenti a rendszerváltást, akkor az nem következett be, és a kilátások is igen rosszak.

mind az mszp, mind a fidesz ezt áldozta be a hatalom megragadásáért.

lanyi 2010.08.18. 12:22:58

@kiraaaaa:

Most komolyan mert érdekel.

Légyszíves írj pár pozitívumot az elmúlt nyolc évből ami a kormányhoz köthető.

bioLarzen 2010.08.18. 12:23:00

@Zoltchy: Sajnos ez, úgy néz ki, így van.

bio

halihalo 2010.08.18. 12:24:33

@az igazi Sipi: Budapest és Pest megye 3 millió lakosa adja az ország GDP-jének több mint felét. Az egy főre jutó GDP Budapesten 3-szorosa az országos átlagnak. BP és Pest megye nem is jogosult már az EU támogatásaira bizonyos esetekben. Ha ez alapján osztanák el az adókat, akkor Bp nem itt tartana (persze, lehet, de kevéssé valószínű). Viszont van szolidaritás, ami jogos, de az nem, hogy valaki úgy követel bizonyos dolgokat, hogy ő maga nem tesz érte semmit. Mert ő "megérdemli."

lanyi 2010.08.18. 12:25:25

@az igazi Sipi:

Mondhatod.

Attól még választanod kell.

ati27 2010.08.18. 12:26:25

@halihalo: Asszem én is ironikus voltam, bocs, ha megsértettelek vele. Én csak érveket hozok fel neked. :) És elismerem a nézeted. Ne aggódj! Azért még gondolatszabadság van. :) Azért még nem tűnsz olyan elvakultnak. :) Szerencsére ezt a blogot kerülik a droidok.. Többnyire. Szal írj csak nyugodtan. :) Én elolvaslak :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:27:46

@lanyi: nem kell

pontosan ez a szep a demokraciaban, hogy azt is valaszthatod, hogy nem valasztasz semmit, mert egyik sem tetszik:-)

halihalo 2010.08.18. 12:29:01

@ati27: Szerencsére nem vagyok vele napi kapcsolatban.

"Ha ilyen rosszak a modszerei akkor előbb-utóbb bukik."
Már megbukott, nem is egyszer, de megint itt van.
Igen, most éppen hozta az "eredményeket". Vagyis inkább megkapta az mszp-től.

bioLarzen 2010.08.18. 12:30:14

@az igazi Sipi: Figyu, az igazi "rendszerkritika" illetve "elitkritika" a tényeken alapul. Lehet hülyeségeket, illetve nem bizonyított vádakat mondani, de egy kritikára valóban "érett" vezetés kitermeli a valóban, tényszerűen kritizálható pontokat. Gyurcsányt millió váddal illették regnálása alatt (meg utána is, a mai napig, és még fogák is, jó ideig), ezek közül egy csomó hülyeség, illetve eltúlzott baromság volt - nomeg, persze, nagyon nem kevés jogos érv, kritika is. Ez utóbbiakra volt érdemes odafigyelni, a "vérszívó, hazaáruló, minden pénzt ellopó, diktatúrát kiépítő, trágárul beszélő, kommunista, stb"... lózungokra nem. most is ez a helyzet. OV-ra sok mindet lehet mondani - mondanak/mondunk is - de súlya csak azoknak a szavaknak lesz (lesz?), amelyek valós tényeken alapszanak. Mivel én úgfy látom, hogy OV, illetve a Fidesz - sajna - épp elég ilyen "szilárd alapot" biztosít, teljesen felesleges és kontraproduktív (lásd "nistro10", vagy hogy hívják szerencsétlent) - inkább szánalmat kelt, mint provokál. Neked is azt javasolnám, hogy akkor kritizálj, ha van konkrét - és valós - kritizálni valód.

A gyanúm az, hogy nyersanyagban nem lesz hiány... :(

bio

widor844 2010.08.18. 12:30:25

@Trackback: Orbán Viktor kultusz:

Ez már nagyon unalmas és gáz. Arról nem is beszélve, hogy egy szimpla plágium a csák norrisz korszakból.

Idet 2010.08.18. 12:31:51

@halihalo: Mi vinne előre? És mi az, hogy előre? Előttünk szakadék is lehet, hegycsúcs, mocsár, minden. Mi van, ha a kerülőút a jó út? Aszfalt helyett makadám, rázós, de oda visz, ahová menni akarunk?

halihalo 2010.08.18. 12:39:12

@ati27: Nem sértettél meg. :) És TERMÉSZETESEN nem vagyok elvakult... :)
Egyszerűen azt szeretném, hogy a gyermekeimnek ne az legyen a választási lehetősége, hogy Anglia vagy az USA, esetleg Németország. Hanem hogy itt maradhassanak. Jelenleg nem látom, mi az, amit mondhatnék nekik azért, hogy érdemes legyen itt maradniuk. És a legidősebb már 6 év múlva olyan helyzetbe kerül, hogy döntenie kell, hol kezd dolgozni.
Amíg az országot vezetők körében az a kérdés, hogy melyik baráti csapatnak mennyi pénzt osszunk, meg milyen baromságokat ígérjünk, aztán a következőnek meg ehhez még az is hozzájön, hogy hogyan szabályozzuk a legapróbb részletig az emberek hétköznapjait a saját ízlésünk szerint, miközben a legfontosabb kérdésekkel nem is foglalkoznak (lásd egészségügyi, nyugdíj-, oktatási rendszerek), addig nem látom, mi adhatna okot az optimizmusra. Hol az együttműködés, az ellenfél tisztelete és nem ellenségnek nézése? Mi ez a zsigeri gyűlölet mindenki iránt, aki nem ugyanazt fújja, mint ők? No, ez a baj.

Szimba 2010.08.18. 12:40:43

@Ordnassac:

Ha le nem lövik, akkor igen!
Orbán nem az a könnyen legyőzhető típusú politikus.

Nagyon sok embernek az elképzelését tölti ki, a "jó, igazságos, erős nép atyjáról". Kiválóan játszik érzelmi húrokon, és a tömegeknek szóló beszédei célba találnak a hallgatóságánál. Ügyes manipulátor, símán kijátssza egymás ellen a többi fideszes társát. Büntet és jutalmaz, egy politikai keresztapa.

Ha a halálát vagy visszavonulását várja valaki, akkor még igen messze van a rendszerváltás.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.08.18. 12:42:18

@Zoltchy: "Mármint berúgási tapasztalat? :-) "

mármint mi más??? ;-))

bioLarzen 2010.08.18. 12:43:26

@Idet: "Ha valamit sokan mondanak, attól még nem lesz igaz.
Az a politikus, aki nem akarja a hatalmat, és ha megszerezte, nem ragaszkodik hozzá, menjen inkább hot dog árusnak vagy kutyasétáltatónak. Annak mondjuk nem válna be, mert a kutyáknál is tudni kell főnöknek lenni.
A kérdés az, mire használja a hatalmát, amit egyébként demokratikus, törvényes, szabályos választáson szerzett meg, ha nem csal az emlékezetem. Semmi csalás, semmi puccs, semmi hatalmi csikicsuki. "

Szia,
ezzel mind egyetértek.

Arról, mondjuk, nem szól az írásod, hogy Orbán hatalommániás vagy sem. Én attól tartok, igen, te úgy gondolod, nem. Nem tudjhatuk, melyikünknek van igaza, mindketten úgy gondoljuk, amit tapasztalunk, alátámasztja a véleményünket. Ez van.

bio

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 12:43:55

@az igazi Sipi: "hallottal mar a bokros-csomagrol, baratom?
abbol konnyu volt melldongetni. "

Ne irjál már baromságokat! 98-ban a fidesz avval kezdett hogy a bokros-csomag intézkedéseinek nagy részét eltörölte, és a bokros-csomag másik felét meg z Alkotmánybíróság vont vissza. Tehát a bokros-csomag intézkedéseinek kb. a 10%-ka maradt meg amiből nehéz lenne olyan gazdasáégot létrehozni hogy nyugodtan "mell döngethetnek" a fiúk. Tudod. Az MSZP "trükkök százait bevetve", "hazudott éjjel, nappal meg este", tehát nem kell ám elhinni mindent amit mondonak. ;)

"Kedves" MSZP-sek: Ez a "orbán 2002-ben azért ugrállhatott mert volt a bokros-csomag" szöveg a legfeljebb a bivalybasznádi kocsmában vállhat be az ott lévő illuminált társaságnak, de ezt a faszságot ne próbáljátok lenyomni a gondolkodó emberek torkán.

"meg szerencse, hoguy az imf es az eu ugy fogja pofanvagni oket, hogy az eget is nagybogonek nezik;-)"

IMF-nek szurkolsz a Magyar kormány ellenében? Igen. MSZP-sek. Ilyen dolgok miatt vagytok ti idegenszívűek. Gondolom páran már alig várjátok hogy bedöljön a gazdaság, hogy lehessen az Orbánt meg a Fideszt fikázni. Szánalmas egy banda.

ati27 2010.08.18. 12:47:54

@halihalo:
Sajnos pedig most csak az a választási lehetőségük van. Vagyis annyira nem sajnos. Én pl abban látnám a jó esélyt, ha a fiatalság jó része kimenne 1-2-3 évre külföldre ösztöndijjal, vagy dolgozni. Sok sok jó ötletet át lehetne venni, meg nagyon sokat lehet tanulni. Persze ez akkor jó, hogyha hazatérve lehetne érvényesülni. Ma sajnos nincs így. Én is leléptem 2007-ben. És egyenlőre eszem ágában sincs visszamenni...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:50:03

@bioLarzen: igen, tudom, jogallamban az a bunos akineknek bunossege minden ketseget kizarolag bebizonyosodik es a fuggetlen birosag jogeros hatarozatban eliteli.

ha nem olvastam volna a 90es evekben pinter es felesege viselt dolgairol es nem lett volna teljesen nyilt titok, hogy alig-alig rejtegetett dolgaikat (sepsike, clodo kapcsolat, elohelyszineles, karambol az alvilag prominenes kepviseloinek tarsasagaban egy grand cheerokeeval, stb) csakis politikai es rendorsegi kapcsolataiknak koszonhetoen usztak meg, akkor valoszinuleg birnek annyira pc lenni, mint te..:-)

de teny, hogy ezek nem nyertek soha bizonyitast sem nyomozohatosag, sem birosag elott.

na__most__akkor 2010.08.18. 12:50:15

Hol vannak a rendszerváltók?

Elbújtak, azok mögé, akik magyarként, egy Magyarországon működő magyar nyelvű blogon nem képesek egy rohadt k!3@$20tt ékezetes betűt leírni. Lehet hazudni, hogy én most külföldről, meg kölcsöngép, meg oprendszer meg vindóz meg mak meg alma. A lényeg, hogy leszarják a nyelvet, és leszarják azt, aki még magyar.

Hányingerem van tőlük. Pártfüggetlenül.

Van még magyar a blogok gazdái között? Ha van, moderáljátok ki az összes nemmagyart. Ha nem teszitek, elvész a nyelvünk.

Pedig amúgy egy szép nyelv lenne.

Lenne.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:51:47

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): nem igazan erdekel ki magyar es ki nem. az ilyen jatekszabalyok mar elmultak.

a jozanabbul gondolkodohoz huzok.

magyarnak lenni ugyanis allapot, jozanul gondolkodni erdem.

mizrolist 2010.08.18. 12:51:53

@lanyi: és attól nem szavazhatok rájuk? Speciel az MSZP-től hányingerem van, a Fidesztől meg köphetnékem, a Jobbikot hagyjuk.

Igazából az a gond, hogy az előző Parlamentnél még azt gondoltam, hogy kb. 350 köztörvényes ül benne; a mai Parlamentnél ez az arány valószínűleg - nem jobb. Akkor viszont ott tartunk, hogy jó szívvel nincs kit választani.

Artie 2010.08.18. 12:52:37

@avionics: "OV-al?"

Három általános megvan?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:53:12

@ati27: "Én pl abban látnám a jó esélyt, ha a fiatalság jó része kimenne 1-2-3 évre külföldre ösztöndijjal, vagy dolgozni."

valami ilysemit mondott fleto is par eve, amikor a fidesz ellenzekbol azt bogte, hogy gyurcsany el akarja uldozni a fiatalokat az orszagbol..:-))

na__most__akkor 2010.08.18. 12:53:56

@az igazi Sipi:
magyarnak lenni ugyanis allapot

Állapot.

cellimega 2010.08.18. 12:54:11

Fura érzés olvasni itt a hozzászólásokat 1989-1990 kapcsán. Szerintem a legjobb dolog, ami az utóbbi 300 évben történt Mo-gal, az a diktatúra bukása és az oroszok kivonulása (1991) volt.

Hihetetlenül mázlista nemzedék(ek)be tartozunk, és kesergünk. Gondoljatok bele, milyen élete volt az 1900, 1920 vagy 1940 körül született magyaroknak!

Életem egyik legnagyobb élménye volt az az időszak: hogy már nem kell félni a rendőrtől, a határátlépéstől, a Párttól; lehet tüntetni menni a szovjet laktanyához, pártszékházban irodát foglalni a vörösöktől, nem kell dobszóra alakzatban menetelni az iskolai ünnepélyeken nyolcéves gyerekeknek.

Most egyébként hasonlít a helyzet a 20 évvel ezelőttihez: az internetnek köszönhetően a mindenható budapesti média uralma alól szabadul fel (elsősorban a vidéki) Mo.

na__most__akkor 2010.08.18. 12:55:41

@az igazi Sipi:
"ellenzekbol azt bogte"

Ellenzékből.
Bőgte.

Nehéz megtanulni?

Magyar szavak.

bioLarzen 2010.08.18. 12:56:01

@halihalo: Igazad vn, a demokratikus politikai rendszer számos "lábon" áll, amelyek közül akárcsak egy nem-megléte is fatális - legalábbis a rendszer demokratikus voltára néve. Maga a rendszer attól még állhat vígan - ha pölö az "átkos" valahmiképp igen magas életszínvonalat biztosított volna az átlagpolgárok számára, a keleti blokk 99%-a szarta volna le - már elnézést a kifejezésért -, hogy amúgy nincs demokrácia, hogy egy jelöltből kell választani. hogy bizonyos dolgokról nem szabad beszélni, hogy nem lehet bármikor bárhova utazni, stb... A rendszer nem lett volna demokratikus, de stabil lett volna - mert nem lett volna változásra szomjazó tömeg.

bio

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:56:33

@na__most__akkor: mi van?:-)

bocsanat a kerdes egyszerusegeert, de annyira, de annyira kialt erte a nicked..:-DDDDDD

mizrolist 2010.08.18. 12:57:13

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): ha a magyar kormánynak az a célja, hogy növelje a költségvetési hiányt és így Magyarország eladósodottságát, akkor én annak szurkolok, aki ellenük dolgozik; a kormány színétől függetlenül. Ez ugyanígy vonatkozik az önkormányzatokra, amelyek szintén durván eladósodtak, csak ez még a legtöbb embernek nem tűnt fel...
A hiánynak csökkennie kell - és ezt reálisan a leggyorsabban a kiadások csökkentésével lehetne elérni. Azokhoz viszont eddig nem sok kormány nyúlt (hirtelen Bokros és a Bajnai-Oszkó duó ugrik be...).

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 12:58:44

@na__most__akkor: ah!

egy nyelvtannaci...

sajnos nem vagyok hajlando ekezetes biullentyuzetet vasarolni azok kedveert, akik nem kepesek felismerni az altalam irt szavakat ekezetek nelkul, mert nincs meg bennuk a megfelelo problemamegoldo keszseg es/vagy egyszeruen arra recskaznak, hogy baszogathatnak miatta;-)

sot, kulonosen elvezem, hogy provokalhatom a hozzad hasonlokat, ezzel is bizonyitvan a blogkozonseg elott, mennyire kepmutato, felszines, sekelyes es demagog emberek az ilyen nyelvtannacik igazabol:-)

bioLarzen 2010.08.18. 12:58:45

@az igazi Sipi: Igen, ez sajnos ilyen játék. Van olyan, amiről szinte biztosan "tudni", hogy igaz - de korrekt vitapartner akkor is csak a tényeket hozza fel érvként.

bio

na__most__akkor 2010.08.18. 12:59:27

@az igazi Sipi:
bocsanat a kerdes egyszerusegeert

Helyesen:
bocsánat a kérdés egyszerűségéért

Nehéz?

Szimba 2010.08.18. 13:01:32

@bioLarzen:

Nagyon sok hatalommániás él ebben az országban, mégsem lesz mindegyikből miniszterelnök.
A miniszterelnököt először a pártja, menet közben pedig a VÁLASZTÓI teremtik meg.

Milyen elképzelései, vágyai, sztereotípiái vannak a többségnek? Pontosan olyanok, mint az autokrata, erős, hazafias, nemzeti szólamokat hangoztató, középpolgárságot, vidéket támogató, rendre vágyó, trianoni határokat elvető, "forradalmi"többségnek. Magyarország nagy része most jutott el a Jókai-féle romantikáig.

Azok a pártok, politikusok, akik ezt nem ismerték fel, elbuktak. Lásd SZDSZ, aki csak a főváros szűk rétegeire alapozott (joggal), ámde irritálóan agresszíven. Az MDF nem tudott a Fidesszel sokáig versenyben maradni. Az MSZP pedig kissé túlságosan is magáévá tette a neokapitalista és a szabad piac mindenhatóságát hirdető szemléletet. Ráadásul saját zsebre dolgozott.

Ezek után az LMP csupán a nevével tudott aratni. Akik a programjukat is megismerték, tudják, hogy egy zöld, visszafogottabban (normálisan) liberális párt jól illeszkedhetne a politikai palettáre.

Nálunk azonban egyedül a KKP az egyetlen komolyan vehető párt, éppen azért, mert vicc párt.

bioLarzen 2010.08.18. 13:01:52

@na__most__akkor: Vigyázz, mert a bumeráng visszatalál... A te nickedben pölö többszörös szóközök szerepelnek, az emnnyiben magyarosabb?

:P

bio

Szimba 2010.08.18. 13:03:34

@az igazi Sipi:

A gond, hogy nem jönnek vissza! A tehetségtelenek esetleg.:(

mizrolist 2010.08.18. 13:03:38

@na__most__akkor: próbáltál már olyan angol billentyűzetről írni, amin nincsenek fent a magyar ékezetes karakterek a gombokon? Egyszerűbb hanyagolni az ékezet írását ilyen esetben. Főleg, mert ha hagyod angol kiosztáson, akkor megtalálod az írásjeleket is, amiket egyébként percekig nyomozhatnál...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:04:20

@na__most__akkor: marminit neked megerteni, hogy ha fulon porogsz es arcon csuszol, akkor sem fogok ekezteket hasznalni?:-)

viszont legalabb szorakoztatsz:-D

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:05:03

@az igazi Sipi:

Nem tudom, még nem beszélgettem vele erről.

halihalo 2010.08.18. 13:05:09

@Idet: Lehet így lovagolni a szavakon, de az előre alatt azt értettem, hogy: olyan intézkedéseket hozni, amik kiemelik az országot abból a nihilből, ahol már vagy 25 éve van. Mert mos nekik senki nem tehet keresztbe a korábbi ciklusokkal ellentétben, senkire nem lehet mutogatni, hogy ők nem engedték. Olyan intézkedéseket, melyek eredményeképpen FENNTARTHATÓ fejlődés indul el, nem csak a következő pár hónapra oldják meg az ország finanszírozását. Mert egyelőre csak rövidtávú, és ráadásul szerintem a jövőbeli esélyeket rontó intézkedéseket hoztak csak. (Fentebb írtam már a nevetséges pálinkarendeletről is, mint a legfontosabb (?) 29 pont egyikéről.) A kérdés az is, miért? Azért, mert tényleg csak ennyire telik tőlük, és nincs kapacitás többre (a nyolc éve alatt nem volt ember és idő rá??), vagy azért, mert szemét módon (erre nincs más szó, csak ennél durvább, ha tényleg ez a magyarázat), fontosabbnak tartják az őszi mindent viszek-et, mint az ország előre vitelét, és a saját pártérdekeiknek feláldozzák többek között a devizahitelesek családonkénti 10-15 ezer forintját havonta. Mert másokéval könnyű a csalánt verni.

na__most__akkor 2010.08.18. 13:05:29

Bármilyen billentyűzeten lehet bármilyen ékezetes vagy nemzeti karaktereket írni.
Csupán egy olyan agy kell, amelyik több, mint egy bites. Meg a szomszédot is meg lehet kérdezni, hátha ...

kepmutato, felszines, sekelyes es demagog emberek

Helyesen:
kÉpmutatÓ, felszÍnes, sekÉlyes És demagÓg emberek

Bizony, vannak ilyenek.
Bizony, bizony.

Sajnos, ők is magyaroknak hiszik magukat.

gabóvitéz 2010.08.18. 13:05:41

@az igazi Sipi:
én meg használok ékezetes betűket, megtanulok magyarul írni, és csak utána cseszegetem a másikat. proli vagy!

Szimba 2010.08.18. 13:05:52

@az igazi Sipi:

"Magyar, aki vállalja..."- Illyés Gyula

Ha Pákó vállalja, akkor igen.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.08.18. 13:05:53

Orbánt köztársasági elnőknek kell legközelebb választani :)

halihalo 2010.08.18. 13:06:56

@ati27: Oh, akkor ez azért sok mindent megmagyaráz. Ha nem érint az itteni ámokfutás, akkor könnyű jót írni róla... :)

halihalo 2010.08.18. 13:08:07

@na__most__akkor: lenne érdemes ezt abbahagynod....

ati27 2010.08.18. 13:08:08

@mizrolist:
Svéd billentyűzetről nem is beszélve... :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:08:36

@mizrolist: Nem kell percekig nyomozni, én mindkét billentyűzeten eléggé jól tudok gépelni, még így, angolon is magyar kiosztással. Mint a fent mellékelt ábra is mutatja, a betű elérése sem gond, pedig ezen rajta sincs :-) De az angol egyszerűen kényelmesebb. Gyorsabb.

de konyorgom, itt most nem hivatalos leveleket irunk, vagy a nagymamat tudatjuk a hogyletunkrol, hanem webkettozunk...

bioLarzen 2010.08.18. 13:08:53

@gabóvitéz: "én meg használok ékezetes betűket, megtanulok magyarul írni, és csak utána cseszegetem a másikat. proli vagy! "

Csak épp a mondatok elején nem használsz nagy kezdőbetűt...

:P

bio

na__most__akkor 2010.08.18. 13:09:02

@mizrolist:
"próbáltál már olyan angol billentyűzetről írni, amin nincsenek fent a magyar ékezetes karakterek a gombokon?"
Naponta. A munkahelyemen ilyen van.
Otthon meg magyar klaviatúra. Mindkettőről írok magyar és angol szöveget. Néha németet is.

Érdekes, mi?

halihalo 2010.08.18. 13:10:56

@az igazi Sipi: GYF nem ezt mondta, az csak egy legenda. Azt mondta (Szlovákiára utalva), hogy aki nem akar rendesen adót fizetni itt, azok nyugodtan menjenek el. De ez már csak így fog maradni. Viszont jó példa arra a reklámszakmában ismert tényre, hogy nem az a lényeg, mit mondasz, hanem az, hányszor...

halihalo 2010.08.18. 13:12:28

@Zoltchy: Ez poén, vagy komolyan mondod? Mert nincs szmájli...

ati27 2010.08.18. 13:12:28

@na__most__akkor:
Na azért a nyelvtani érvek igencsak gyengék egy ilyen vitában, nem gondolod? Attól hogy valaki nem egy helyesíró bajnok, lehetnek gondolatai, nem? És igen gyenge voltam helyesírásból, meg nyelvtanból. És nagyon nem is szerettették meg velem..@halihalo: Hidd el érint az otthoni ámokfutás. Egyrészt azért léptem le. És nehogy valaki azt higyje, hogy könnyű (volt) maradjunk ennyiben..

bioLarzen 2010.08.18. 13:12:35

@Szimba: Régi igazság, hogy választásokat vaódi politikai programmal nem lehet nyerni... Sajna, az átlag választó az alapján ítél, amit hallani szeretne. A demagóia, amíg a világ forog, a politika szerves része, sőt, nagyágyúja lesz...

bio

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:14:55

@az igazi Sipi:

Gondoltam. Én is informatikus vagyok és ismerek olyan rettentően profi informatikusokat, akik ékezetek nélkül írnak, sőt, kézírásban még a dátumban is áthúzzák a nullát, nehogy valaki o betűnek nézze.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:15:27

@halihalo:

Nem véletlenül nincs szmájli, komolyan mondtam.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:17:13

@halihalo: nemnem.
ez ket kulon moka. az egyiknek az a pontos sztorija, hogy amikor ment az egyeztetes a nagy cegek vezetoivel az adorol, akkor - talan szeles? nem vagyok benne biztos - azt mondta, hogy ha kimennek szlovakiaba akkor sokkal kedvezobb adofelteteleket kapnanak es ezt akar meg is tehetik. erre felto felfujta magat, mint a pulyka es idegbol odamondta, hogy "tessek, el lehet akkor menni, ha nem tetszik"

a masik sztori meg az volt, amikor ez elott a tortenet elott nem sokkal valahol azt mondta, hogy a fiataloknak el kellene menni kulfoldre es ott dolgozni par evet es az ott szerzett tapasztalatokat hazahozni. az ellenzek viszont ebbol csak annyit emelt ki, hogy gyurcsany szerint a fiataloknak el kellene hagyni az orszagot. de ez a kampany nem volt annyira eletkepes es utana rogton jott egy magasabb labda a cegekkel, ugyhogy ezt hagytak a fenebe elhalni es raugrottak az e;hiresult "el lehet innen menni, ha nem tetszik" bulira:-)

halihalo 2010.08.18. 13:17:13

@Zoltchy: Akkor fejtsd már ki, milyen is a magyar világnézet!

na__most__akkor 2010.08.18. 13:18:30

@az igazi Sipi:

MAGYAR embereknek MAGYAR oldalon magyarul illik írni.

Még ha kényelmetlen is.

Ha észrevettétek volna, ebben a kiba___tt világban nagyon sokszor kényelmetlen dolog magyarnak lenni. Akkor most hagyjuk abba a magyarságunkat?
Nyevtannáci vagyok? Lehet. Ha valaki valaki megpróbál magyar maradni ebben a googletranslation - setlanguage - searchwithinasite világban, az már nyelvtannáci?

Lásd www.kfki.hu/tudtor/tudos1/martians.html

halihalo 2010.08.18. 13:18:36

@az igazi Sipi: Oké, csak nem akartam ennyire részletezni. De köszi a pontosítást.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:19:20

@Zoltchy: hehe

en is at szoktam huzni, amikor papirra jegyzek fel valamit:-D

ha postai csekket toltok ki, vagy hasonlo, ott nem, de ha valaminek a serialjat, akkor mindenkeppen.

meg nem gondoltam bele, de vajon ez beteges?:-)

mizrolist 2010.08.18. 13:19:54

@na__most__akkor: én mondjuk embernek hiszem magam elsősorban.

halihalo 2010.08.18. 13:21:15

@ati27: Valószínűleg nem könnyű. bár amikor én éltem hosszabb ideig külföldön, akkor itthon még konszolidáltabb volt a helyzet. A mai állapotok viszont sokkal könnyebbé tennék a távollét elviselését, de most meg más okból nem lehet.

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:22:14

@az igazi Sipi:

Nem beteges. Ez simán csak pózolás.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:25:21

@na__most__akkor: hat en mar jartam erre-arra europaban, de leszartak, hogy magyar vagyok.

arra voltak kivancsiak, hogy mit csinalok meg es hogyan. mivel a munkamra jellemzoen nem volt panasz, igy nem ereztem magam egy percig sem kenyelmetlenul.

es igen, egeszen pontosan ez a nyelvtannaci definicioja:-)

nyugodj meg baratom, ha hivatalos levelet fogalmazok meg, akkor azt ekesszoloan es helyes magyarsaggal teszem. megfelelo ekezeteket hasznalva a megfelelo helyen, nagybetuvel kezdve a mondatokat es tulajdonneveket.

de a hetkoznapokban szlenget hasznalok, ha forumban, e-mailben, cseten, messengeren kommunikalok valakivel, akkor bizony megy a hunglish es nincsennek ekezetek, sem nagybetuk. sot. soxor meg ilyeneket is teszek.

az ember viseljen szmokingot unnepi alkalmakkor. kulonben meg jarjon abban, ami kenyelmes...

kvadrillio 2010.08.18. 13:25:31

igen, ha majd ő is eltávozik a politikából.
De nem !
Ő nem távozik egyhamar a politikából se itthon, se külhonból.
%, ÖT, gyermeke van.
Nekik még kell lakás, mindegyiknek, telek, mindegyiknek, kocsi mindegyiknek és majd jönnek az unokák is, mindegyiktől !
Sok-sok pénzt kell még keresnie ebben a világban, mert nagy a család !!! :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:28:01

@Zoltchy: voltal mar olyan helyzetben, hogy egy kezzel irt papirrol kell az 5x5 karakter serielat bepotyognod es nem tudtad, az vajon ott 0 vagy o?:-)

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:31:12

@az igazi Sipi:

Igen, voltam.
Éppen ezért nem tévesztek össze egy 5x5-ös szériaszámot egy blog-hozzászólással.

halihalo 2010.08.18. 13:31:23

Sajnos itt is érvényes az amerikairól és az angol gyepről szóló vicc tanulsága. Talán nem kell 400 évig nyírni (művelni a demokráciát), hogy szép legyen itt is, de még 2-3 generáción át biztosan, hogy itt is demokrácia legyen. Érdekes, a németeknek sikerült 20 éven belül. Ha mi olyan jók vagyunk, nekünk miért nem??

Zoltchy (törölt) 2010.08.18. 13:32:50

@halihalo:

Azért, mert mi nem egy demokratikus MSZK-val (Magyar Szövetségi Köztársaság) lettünk újraegyesítve.

mréveiller 2010.08.18. 13:35:01

@.ılı.ılı.: mert abban az időben gyurcsányék 1 forintokért vették meg a pártingatlanokat abból harácsoltak maguknak vagyont!

halihalo 2010.08.18. 13:35:05

@Zoltchy: Most a háború utáni NSZK-ra gondoltam. Az 1989 utáni Németország az más dolog.

Szimba 2010.08.18. 13:35:46

Nyelvvédők és városvédők az MTA megfelelő oldalain vitatkozzatok!:)

na__most__akkor 2010.08.18. 13:37:54

@az igazi Sipi:

"nyugodj meg baratom, ha hivatalos levelet fogalmazok meg, akkor azt ekesszoloan es helyes magyarsaggal teszem. megfelelo ekezeteket hasznalva a megfelelo helyen, nagybetuvel kezdve a mondatokat es tulajdonneveket."
Csak minket szarsz le nagy ívben itt, ezen a blogon. Értem én, jól értem.

A fenti mondat helyesen:
Nyugodj meg barÁtom, ha hivatalos levelet fogalmazok meg, akkor azt ÉkesszÓlÓan És helyes magyarsÁggal teszem. MegfelelŐ Ékezeteket hasznÁlva a megfelelŐ helyen, nagybetŰvel kezdve a mondatokat És tulajdonneveket.

A többi magyar nevében is remélem, hogy tényleg így van.
Tulajdonképpen én bízok az emberekben. Az emberek alapvetően jók, szeretik egymást, csak jót akarnak.

ati27 2010.08.18. 13:38:27

@Zoltchy:
Szerintem halihalo pont az NSZK-ra gondolt.. :)

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 13:38:55

@widor844:
Orbán Viktor kultusz
vilagnezet.blog.hu/2010/07/13/orban_viktor_kultusz

Olvasd el mi a gyűjtemény és válogatás definíciója! Ami nem lehet plágium, hiszen eleve az a sajátossága, hogy más műveit gyűjti és válogatja össze valakinek az elvei szerint.

Ja hogy nem vetted észre, hogy gyűjtemény és azt sem, hogy megneveztem a forrásokat???? Biztosan elterelte a figyelmedet a nemzetiszínűre rohadt narancsos kép, ami alatt leledzik.

Ordnassac 2010.08.18. 13:39:56

@Szimba: elsők még Schmitt Pállal is konzultálhatnak, nemde? ;-)

na__most__akkor 2010.08.18. 13:41:34

@Szimba:
"Nyelvvédők és városvédők az MTA megfelelő oldalain vitatkozzatok!:)"

Sajnos, akiktől védeni kell a nyelvet, nem jönnek oda.

Szimba 2010.08.18. 13:42:23

@halihalo:
Mert nem a meglevő jó dolgokra építkezünk, azokat folytatjuk, hanem előbb hűbelebalázs módjára mindent kidobunk, megszüntetünk, lebontunk, aztán kezdhetjük 0-ról az egészet. Azt is elnagyolva, hányavetin.

Az angolok egy téglát nem engednek lebontani, a hagyományaikra büszkék, ott módosítanak, ahol valóban elengedhetetlen. És azt is okosan, jól.
A németek meg kitartóak a munkában, nem kapkodnak össze-vissza.

Az oktatásban a 20 év alatt már annyiféle irányzat indult, annyi módosítás volt, hogy, ha arra egy pedagógus figyelne, havonta másként kellene a gyerekekkel foglalkoznia. És még millió felesleges, és pénzt pazarló baromság van az országban.

Nagyzoló völgyhíd hegy nélkül, alagút a síkságon stb. -- a másik oldalon meg az emberek nem jutnak egyről-kettőre, akkor sem, ha kreatívak, okosak, szorgalmasak.

cellimega 2010.08.18. 13:42:50

@kvadrillio: tisztában vagy vele, hogy egy politikus milyen szarul keres egy sztárügyvédhez vagy egy felsővezetőhöz képest? ha Orbán meg felesége jogászok maradnak, szerintem gazdagabbak lennének, mint most.

ati27 2010.08.18. 13:42:51

@na__most__akkor:

Erőlködj csak.. Ezek akkor sem érvek. Ha valaki nem akar valamit megérteni, akkor nem kell megérteni. Vagy esetleg diszleksziás vagy? Amugy az írás elég redundáns. Nekem fel sem tűnik ha valaki angol billentyűzetről ír. Mert az agyam egyből korrigál..

halihalo 2010.08.18. 13:43:37

@Zoltchy: Továbbra is várom a választ! Érdekelne igazán!

Szimba 2010.08.18. 13:43:56

@Ordnassac:
Nem ajánlom, de ha gondolják!:-)
(Nem neked szólt a beírásom, gondolhatod.)

Kalmár 2010.08.18. 13:46:20

@IGe: Ez egy mocsári béka köpködése, ami nem éri fel a fák ágait.
Ettől a kis mocsok még idegbetegebb ezért tele brekegi a mocsarát.
Legalább saját nyálad lenne, de még azt is mástól szívtad.
Gratulálok az firkálmányodhoz.

dzéta 2010.08.18. 13:46:42

Azt nem értem, hogy a "na_most_akkor" stílusú kommentelők, miért nem a posztra reagálnak?
Ez valami mazohista nyelvtan fétis lehet, mert ha nincs véleménye a posztról, akkor egyszerűen kiléphetne...
csak hát az a magyar virtus ugye..
Marakodni márpedig muszáj!
:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.08.18. 13:47:31

@na__most__akkor: a nyelv koszoni szepen, jol van.

reagal a vilagra es valtozik, ahogy annak lennie kell:-)

bioLarzen 2010.08.18. 13:47:59

@cellimega: Gondolom, te meg azzal vagy tisztában, hogy egy politikusnak, amennyiben hajlik az erkölcstelenségre, a fizetése a legjelentéktelenebb bevételi forrása...

bio

halihalo 2010.08.18. 13:48:10

@cellimega: Hááát... egy küldetéstudatos ember nem lehet jó ügyvéd. Ott nem lehet makacsul a saját elképzeléseimhez ragaszkodni inden esetben, még ha bele is pusztulok/pusztulunk, hanem kompromisszumokat kell kötni. Erre meg képtelen.

szőketisza 2010.08.18. 13:51:51

@az igazi Sipi: "ami engem kicsit megijeszt az az, hogy meg andreotti sem tette meg a titkosszolgalaotk es a rendorseg teljhatalmu uranak egyik keresztapat sem..."
A polgári titkosszolgálatok irányítása végül a külügyminiszterhez került (brit mintára, bár ők még a hírszerzés létezését is tagadják), de a "keresztepa" jelzővel messzemenően egyetértek.

cellimega 2010.08.18. 13:57:52

@halihalo: 1998-2002 között elég sok kompromisszumot kötött emlékeim szerint.

A belepusztulástól elég messze áll (53%). Idén az SZDSZ és az MDF múltak ki, a két médiapárt. Ahogy erősödik a net hatása, úgy gyengülnek a balos média által életben tartott pártok, politikusok. Szerte a nyugati világban ez történik: Obama és McCain is a neten volt népszerű, nem a tévében (a tévék Clintont nyomatták ezerrel).

halihalo 2010.08.18. 13:59:53

@Szimba: Abban egyetértünk, hogy nem biztos, hogy pénzhiány van (vagy volt, mert most lehet, hogy már van), hanem struktúra a hibás. Már írtam fentebb erről, hogy a szerkezet a rossz. Át kell alakítani az:
- egészségügyet (kevesebb, de jól felszerelt kórház, normális bérekkel, közel az európai színvonalhoz),
- az oktatást (nem minden kicsi faluba rossz iskolát, hanem jól felszerelt iskolákat megszervezett napi szállítással),
- a nyugdíjrendszert (nem állapot, hogy 2 millió ember tart el mindenki mást, ráadásul most a szükséges korhatár-emelés helyett a nőket még előbb elengednék nyugdíjba, újabb évi sokmilliárdos kiadást okozva)
- az önkormányzatok rendszerét (elég lenne a mostani 3000 feletti helyett kb. 4-500 önkormányzat. Az 51 milliós Angliában kb. ennyi van.)
- az adórendszert (fogyasztási adókra téve a hangsúlyt a bérre terheltek helyett)
... és még lehetne sorolni.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:00:42

@cellimega: ezek a fránya emlékek, állandóan megcsalják az embert. balos média??? ha-ha-ha

cellimega 2010.08.18. 14:00:49

@bioLarzen: azt hallottam (nem tudom, igaz-e), hogy Bp-en sok bíró megvesztegethető.
Egy másik, amit biztos forrásból hallottam: tiszta cégek súlyos pénzeket fizetnek újságoknak, hogy ne hozzanak le kompromittáló anyagokat róluk.
Szóval nem kell ahhoz politikusnak lenni...

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:02:22

@dzéta: mint ahogy te sem azt teszed! vagy ez nem tűnt fel?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 14:03:20

@Kalmár: Valláskritika az igazi szakterületem és több száz blogbejegyzésemből csak 5 foglalkozik Ovi-val.

vilagnezet.blog.hu/tags/orb%C3%A1n_viktor

Ezek szerint nem olvastad a blogom felvezetőjét, mert bosszankodsz. Meg nagyhon komolyan veszel. Hát meg is érdemled:-)

"Világnézet egy szabadgondolkodó vallás alapítója szemszögéből. Aki Isten teremtőjének a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttynak a prófétája. Itt a nevetés a legfőbb szentség mert a Bölcs és a Biztos eltűri. Aki meg nem elég bölcs hozzá, azt remélem bosszantom. Elsődlegesen egyes vallásokban és ideológiákban lévő gyűlöletek, gyűlölet keltések, önellentmondások és butaságok ellen emelem fel a szavamat. Ismeretterjesztéssel és sok humorral iróniával."

halihalo 2010.08.18. 14:04:02

@cellimega: Jaj, azért ne tegyük meg minden dolgok kezdetének és végének az embert, aki még sosem hazudott. Nem az ő belepusztulásától félek, az nem igazán érdekel. Az országéról és a lakosság nagy részééről beszéltem. Ugyanis semmit nem tesz azért jelenleg, hogy bármi is változzon ebben a posványban pozitív irányban, pedig most már igazán nincs, aki bármiben is meg tudná akadályozni. És ez egyben a rossz hír is számára: NINCS TÖBB KIFOGÁS. Ha nm javul semmi, azt már nincs kire kenni.

cellimega 2010.08.18. 14:04:08

@Tim Pedersen: persze, hogy balos. Olvass utána. Amerikában készülnek közv.kutatások újságírók körében. Hatalmas a balos fölény.

halihalo 2010.08.18. 14:05:23

@cellimega: Bocs, még egy. Kérlek, említs pár kompromisszumot, amit megkötött az ellenzékkel előző kormányzása alatt. A pártfinanszírozás homályban tartása és a székházmutyi nem ér. Olyat, ami előrevitt.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:05:34

@cellimega: papíron biztos gazdagabbak lennének, de a valóságban nem. nekem mindig magasabb volt az adózott jövedelmem, mint vikinek papíron, még sincs akkora vagyonom, mint neki. ez hogy lehet?

halihalo 2010.08.18. 14:07:26

@cellimega: Ez zavaros. Ha tiszta a cég, milyen kompromittáló anyag lehet róluk?

halihalo 2010.08.18. 14:09:25

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Nem akarsz elmenni innen? Sok más bloggal ellentétben, itt eddig viszonylak lehetett beszélgetni.

cellimega 2010.08.18. 14:09:33

@halihalo: Meg tudjuk akadályozni, hogy folytassa, ha szarul kormányoz: 2014. Ez a demokrácia. Ha nem jó, leváltjuk.

Már amennyien maradunk. 2011-től rengetegen fognak elköltözni sztem (Au, Németo munkaerőpiaci nyitása).

dzéta 2010.08.18. 14:09:35

Itt ahol én élek az emberek 80%-a visszasírja a múltrendszert...
Ők érzik azt, hogy rendszerváltás történt..

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:11:32

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): nem csak beteg, de szánalmas is vagy. Majd viszek neked kocsonyát.

cellimega 2010.08.18. 14:12:35

@Tim Pedersen: úgy tudom, a feleségével együtt készíti a vagyonbevallását, és a felesége örökölt. Meg van pár tízmillió adósságuk is, azt vond le a vagyontárgyai értékéből. Ha utánaszámol az ember, lehet ekkora vagyona vkinek ennyi idősen ennyi fizetésből.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:14:46

@cellimega: sorold fel balos mediákat a bal oszlopba, a jobbosokat a jobboldaliba. melyik a hosszab oszlop?

Kalmár 2010.08.18. 14:17:49

@cellimega: Nyelvtudás nélküli tömegek? Nem lesz itt semmilyen népvándorlás. Sehol nincs munka.

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:18:15

@cellimega: már utánaszámoltam és nem lehet. 5 gyereket meg minimálbérből nevelnek fel?

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 14:20:19

@halihalo: Tudod mi az előzmény amire ezt írtam, te mentálisan retardált? Tim Pedersen haverod ok nélkül lebetegezett, ha el akarsz küldeni valakit akkor kezd vele. Vagy neked a beszélgetés ilyen Tim Pedersen-fél, óvódás színvonalú, "beteg vagy, menj orvos" szerű hozzászólásokból áll?
Amúgy meg ki vagy te hogy elküldözgetsz innen?

Ordnassac 2010.08.18. 14:21:55

OFF

Megvan gyakorlatilag az összes budapesti polgármesterjelölt (legalábbis a négy/öt parlamenti párté és néhány más szervezeté) a táblázatban. :-)

spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdGhQUjZRemR1M2ZuM3FCX1MyVHBSSXc&authkey=CIHm0fcM&hl=hu#gid=0

ON

halihalo 2010.08.18. 14:22:35

@cellimega: Nem vagyok optimista ebben a tekintetben több okból sem.
Egyrészt, a "magyar lélekben" mindig is volt egy felsőbb gondoskodás iránti vonzalom. Aki azt mondja, hogy majd én gondolkodom helyetted, és megadok mindent, amire szükséged van (még ha nem is képes rá), az mindig sokkal népszerűbb, mint aki azt mondja, hogy légy a magad ura, csak a lehető legkisebb mértékben szólok bele abba, hogy mit csinálsz. Ugyanis az emberek nagy része nem képes saját maga ügyében sem racionális döntéseket hozni. Amíg az ország lakosságának kb. 45 százaléka részere gondot okoz egy dokumentum értelmezése, addig ne is számítsunk másra.

Másrészt pedig erős és érthető alternatívára lenne szükség ahhoz, hogy ezt a nyomulást valaki legyőzhesse. Ha megnézed, mit csináltak az önkormányzati körzetekkel, és mit fognak (ugyanezt) a parlamenti körzetekkel, akkor látható, kevés az esélye bárkinek is. Nem is beszélve arról, hogy jelenleg senki nem tekinthető alternatívának. Van egy baloldalinak nevezett BALf@sz (bocs), egy fél (vagy teljes) fasiszta jobbik, egy kaotikus dolgokat egybehordó lmp. egyikből sem néz ki semmi jelenleg. Legfeljebb a protest-szavazatok hozhatnak valakinek eredményt. De akkor meg ott vagyunk, mint most. Már megint nem valakire, hanem valaki ellen fognak szavazni. Az pedig sosem hozott még eredményt, legfeljebb olyat, mint most. Olyan párt kapott kétharmados többséget a parlamentben, amelyiknek még csak programkezdeménye sem volt a választásokra, annyira sem vette emberszámba a választókat,hogy pár alapvető dolgot elmondott volna arról, amit csinálni fog. mondjuk nem is csinál semmit, lehet, ez volt az oka.

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 14:23:43

@Tim Pedersen: Ha már ez lett itt a divat én is beszállok. Nem akarsz elmenni innen? 16 hozzászólásod van, megjelentél, és hoztad az ovis szintű mentalitásodat. Eddig itt értelmes vita folyt. A te érvrendszered, csupán nagyképű, egoista, kioktató dumából áll, általában tartalom és érvrendszer nélkül.

cellimega 2010.08.18. 14:23:53

kitalált ügyek. Ha meg is nyered a sajtópert, a jó híred csorbult.
Éppen erre éreztek rá aljas firkászok (vagy a piaci konkurencia?), hogy ha tiszta vagy, a teljesítményednek köszönhető a hírneved, akkor van vesztenivalód, tehát tejelsz.

Egy "piszkos" cégnek nem olyan fontos a jó hírnév, tehát kevésbé zsarolhatóak. Ha nagy a gáz, bedönti, és alapít egy újat a tulaj.

Konkrétan a Magyar Nemzet gazdasági rovatáról hallottam, hogy ilyen módszerekkel "dolgozik". De a két vh közti Mo-ról is írta ezt egy kortárs, de most nem ugrik be a neve.

halihalo 2010.08.18. 14:23:55

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): "te mentálisan retardált"
Azt hiszem, erre nincs mit mondani. IGNORE ON!

dzéta 2010.08.18. 14:24:23

Kár, hogy ez már rég nem arról szól, amiről szólnia kellene...
Ócska személyeskedéssé degradáltátok..
Ti látjátok a párhuzamot a megkritizált hatalom és közöttetek, ebben az esetben?
Úgyanígy nem a lényegre fókuszálnak... 20éve...
Folytassátok csak:)

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:27:50

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Ja olvasom a te érvrendszered: "Kurva anyád a beteg, te paraszt! "
no comment
de legalább megy fel benned a pumpa, hátha egy jó kis stroke befigyel, vörös már a fejed?

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 14:30:18

@dzéta: Nézzd meg az előzményeket hogyan kezdődött!
Írtam vmit témával kapcsolatban. Tim Pedersen nevű meg csak fikázott, erre reflektáltam, halihalo meg ezért el akart küldeni. Én szeretek érdemben vitát folytatni, de azt utálom ha annyi a válasz hogy "beteg vagy, menj orvoshoz". Nem hiszem hogy az egész ügyben én lennék a fórum szempontjából destruktív. Én ok nélkül nem anyázok senkit sem.

cellimega 2010.08.18. 14:31:19

@Kalmár: Ha a brit szigetekre kiment több tízezer magyar 6 év alatt, mennyien mennek majd ide a szomszédba?! Tőlünk 1 óra a határ. A fizetés többszöröse az itthoninak.

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 14:33:01

@Tim Pedersen: Nem vagyok ideges! Ezt avval jeleztem hogy tettem egy hangulatjelet a hozzászólásom mellé. Stroke!? Kicsi vagy te ahhoz. Max 1 számmal ment fel a vérnyomásom. ;)
Amúgy jó esik hogy ennyire foglalkoztat az egészségem.

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 14:34:11

@Tim Pedersen: Javaslom fejezzük be a személyeskedést. Kár szétoffolni a hülyeségeiddel a topicot. Vita részemről lezárva!

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:35:16

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): majd az ápolóknak elmutogatod a stroke után, hogy mit szeretnél, addig meg szarjál sünt!

szőketisza 2010.08.18. 14:36:47

@Bence87: "gyurcsányék 1 forintokért vették meg a pártingatlanokat abból harácsoltak maguknak vagyont"

Emlékszel a FIDESZ székház-ügyére? Nos többek között ez alapozta meg Orbán-vezér vagyongyarapodását (ma már közel milliárdos vagyonnal rendelkeznek, Ő és "háztartásbeli" felesége.)
Egyik kutya, másik eb

dzéta 2010.08.18. 14:37:06

Én leginkább csak olvasó vagyok. Ritkán írok, mert szívesebbel olvasom nálam okosabbak véleményeit, amivel aztán vagy egyetértek, vagy nem...
Ha most okosabb lennék, mint amilyen vagyok, vagyis inkább tájékozottabb, a mezőgazdaságról írnék valamit a rendszerváltással kapcsolatban... és azokról az emberekről, akik az ország húzó ágazatából szemétdombot csináltak.
Ám, mivel nem vagyok sem megfelelően tájékozott, sem megfelelően kiművelt a témával kapcsolatosan, innentől talán maradnék jószokásomhoz híven inkább csak olvasó.
peace
:)

Kelecse 2010.08.18. 14:37:39

@az igazi Sipi és @ na_most_akkor: Nagyon élvezem a magyar nyelvezet feletti vitátokat. Erre a megjegyzésedre: "a francianal nincs gazosabb" - küldök Neked egy fűnyírót. Érted már, hogy miről beszélünk? Talán azemberekemberéhez kellene fordulnotok békítő tárgyalásra, hiszen legfőbb célkitűzése erre a ciklusra a magyar nyelv védelme. Na most talán figyelmeztethetné, hogy túl sok a germanizmus a beszédében. :)

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2010.08.18. 14:38:23

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): elöször kurvaanyázol utána meg "Javaslom fejezzük be a személyeskedést."? hiába írod, hogy nem vagy ideges, fröcsög belőled a gyűlölet és az ideg.

Ordnassac 2010.08.18. 14:43:38

@Tim Pedersen: akkor vedd úgy, hogy én mondtam. Mindkettőtök szövege tele van személyeskedéssel. Tényleg ideje, hogy bekapcsoljátok egymásra az ignore gombot.

Kelecse 2010.08.18. 14:43:39

Már csak OV áll a vártán. Ezt jól megcsinálta. Még a koleszos társaknak is egy lépést hátra vezényelt. De az ifjú feltörekvők ennél sokkal kegyetlenebbek és gátlástalanabbak. Majd ha őt váltják, meglátjuk, hogy idáig csak egy tündérmese volt ez az egész!

cellimega 2010.08.18. 14:44:51

@halihalo: 1989-ben mi voltunk az elsők, akik a lengyelek példáját követve szembeszálltunk a diktatúrával, és azóta is gyakran váltottuk le a főnököt (Gyurcsány volt az első, aki hatalmon maradt, de őt is először választottuk meg 4 éve). Nem állunk olyan rosszul más népekkel összevetve szerintem.

Az önállótlansággal kapcs-ban írtakkal egyetértünk.

A parl. körzetekkel kapcs. meg is lehet fordítani:
2001 (népszámlálás) után módosítani kellett volna őket, hiszen kiderült, hogy Bp-enk és a volt szoc. iparvárosoknak jelentősen csökkent a népességük (balosok), míg a Bp-környéki övezetnek nőtt (jobbos többség).
Tehát valójában 2006, 2010-ben is a baloldal volt előnyben a vál. kerületek rossz határai miatt.

cellimega 2010.08.18. 14:48:03

@szőketisza: és te emlékszel?
Abban annyi volt az "ügy", hogy a Fidesz eladta az államtól kapott székházát, és ezt az akkor már fidesszel ellenséges sajtó erkölcstelennek ítélte, és felfújták az ügyet. Utána más pártok is megtették, de azt már nem kritizálta az akkori Magyar Hírlap és Népszabi, 168 óra, HVG stb.

halihalo 2010.08.18. 14:51:51

@dzéta: Való igaz, a fentebbi listámból (@halihalo: ) kimaradt a mezőgazdaság. Az első számú felelős az, aki az életképtelen kis birokokat kárpótlás címén létrehozta. Bizonyos földméret alatt a növények egy részét (szántóföldi) nem lehet gazdaságosan termelni. A magántulajdon fellegvárában, az USA-ban, vagon miért vannak szinte fél állam-méretű területek szövetkezeti tulajdonban, és úgy termesztenek búzát és kukoricát? Súgok: józan ész.
A magyar parasztnak meg traktor kellett (státusz-szimbólum - amit támogatással meg is vehetett), és aztán ott állt a több száz hektárt művelni képes traktorral a nadrágszíj parcellája mellett. Olvastam valahol 8-10 éve, hogy a magyar gazdák tulajdonában lévő traktorokkal az egész országot fel lehetne szántani tavasszal. Minek is ennyi?
Amire jó a kis terület (munka-intenzív termelés, melegágyak stb.) azt meg nem csinálják, pedig sok helyen pl. a fűtés is szinte ingyen lenne az ország nagy része alatt megtalálható termálvízzel. No, erre kellene ráfeküdni, támogatni, és OLCSÓN termelni. Jelenleg a magyar termékek szállítási előnyük és sokszor munkabér-előnyük ellenére is drágábbak, mint a külföldiek. És sajnos már az a mítosz is a múlté, hogy legalább jobb minőségű. Már nem.

Netuddki. 2010.08.18. 14:54:37

@www.Bisex.hu: "Orbánt köztársasági elnőknek kell legközelebb választani :)"

Nehéz lesz. Ő nevezi ki személyesen.
Orbán viktor a magyar csák norisz. XD

Netuddki. 2010.08.18. 14:55:29

@kovi1970: Akarom mondani a magyar politika Csák Norisza.

öregpóni 2010.08.18. 15:02:06

@www.Bisex.hu: Meglessz. Pali 2-év mulva megy nyugdijba, Viki köztársasági elnök lesz, Kormányoz Köteles Kövér, vagy Pokornyik!

halihalo 2010.08.18. 15:06:14

@cellimega: Azért, ha kicsit utánakutatsz, akkor láthatod, hogy a több nagyvárosban érdekes alakú választókörzetek születtek (pl. Miskolcon valamilyen "rejtélyes" okból a lakótelepek körzetei "felszeletelődtek", és csak kisebb csíkjaik kerültek a kertvárosi nagyobb övezetekhez. Vajon miért? Eltekintve persze attól, hogy a körzetek kijelölése hivatalosan a jegyzők feladata, akik (tán egytől eltekintve) minden megyében fideszesek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.18. 15:07:07

Phű, mi megy itt, tiszta stop.hu.
Picit körül kellene néznem, ki(ke)t illessek a decens "fasztulok" kitétellel, de túl lusta vagyok tájékozódni. :)

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 15:08:12

@öregpóni: Nem tudom! Közt. elnök inkább idősebb ember szokott lenni. Szerintem Orbán úgy gondolja hogy kormányoz úgy 12-16 évet, aztán majd elmegy köztársasági elnöknek. A kérdés az hogy majd a szavazók is ezt akarják-e.

mizrolist 2010.08.18. 15:08:24

@cellimega: és szerinted melyik magyar párt(ok) erősek a neten?

cellimega 2010.08.18. 15:26:28

@mizrolist: nem tudok határozott választ adni, csak benyomásaim vannak: mszp gyengébb a neten, mint a hagyományos médiában, a fidesz, az lmp és a jobbik erősebb. Ennek nyilván generációs oka is van (újságírók életkora neten fiatalabb).

De a lényeg nem a jelenlegi helyzet felmérése (az úgyis változik), hanem az, hogy a neten sokkal könnyebb új fórumokat (médiumokat) alapítani, mint a net előtti korszakban. Egészen mostanáig az irányította a közvéleményt, akié a néhány meghatározó (értelmiség véleményét formáló) újság volt, meg persze a tévék.
Most sokkal plurálisabb és változékonyabb a sajtó, kénytelen jobban figyelembe venni a tömegek igényeit, mint eddig, tehát demokratikusabb.
Az elmúlt 200 évben a baloldal a médián keresztül irányította a közvéleményt. Most már ezt nem tudják ilyen egyértelműen művelni. Köv.: 1. lépés: meggyengülnek (MSZP) 2.lépés: új baloldali pártok születnek (LMP), amelyek jobban képviselik az emberek valódi igényeit, mint az eddigiek

A harmadik lépésben talán jobboldalon is új pártok jönnek, és ez a fideszt is megújulásra készteti vlsz.

Demokratikusabb a közélet ma Mo-on, mint a kilencvenes években. A politikusok kénytelenek jobban figyelni az emberek igényeire, mint eddig (nagyobb a verseny), és a sajtó ellenőrző szerepe is erősebb, mint régen. Egy konkrét példa: 1994-1998 között a legtöbbet a TB-önkormányzatoknál loptak (többet, mint Pricz vagy pláne mint Gyurcsány és Tocsik), és soha senki nem írt erről akkoriban. Egy MANCSos újságíró azt mondta, azért, mert mindenki féltette az életét.
Most előbb-utóbb megírja az újság, amiről előtte sokan tudtak már biz. körökben (Hagyó korruptsága pl).

szőketisza 2010.08.18. 15:26:44

@cellimega: Ezzel végül is nem cáfoltál meg semmit! Eladták az ingyen kapott székházat, a százmilliókat pedig zsebretették.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.18. 15:27:39

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): majd kiderül, mit gondolnak a választók, de 12-16 még gombócból is sok, nemhogy kormányzásból. Bár ha rábízza a Navracsicsra, ő meg csak lilaságokon töri a fejét, akkor működhet. A Navra olyan szívós fajtának látszik, de legalábbis tuti meghaladja a munkakedve a Fodorgábor-Hillerpisti duó munkakedvének összegét.

halihalo 2010.08.18. 15:33:51

@cellimega: "Demokratikusabb a közélet ma Mo-on, mint a kilencvenes években."
Ez nem igaz, szerintem, és már írtam is erről fentebb. Budapesten és Pest megyén kívül alig van pl. rádióválaszték, főleg olyan, amik komolyan veszi a híreket is, nem csak zenét ad, hanem elemző, beszélgetős közéleti műsorokat. Az internet pedig éppen azokat nem éri el, akik stabilan szavazónak számítanak (értem ez alatt az idősebb, vidéki embereket). Egyszerűen nincs net náluk, és nem is érdekli őket.

"A politikusok kénytelenek jobban figyelni az emberek igényeire"
Erről is írtam, ez pedig kifejezetten hátrány. Nézd meg, mi történik, ha figyelnek az emberek igényeire: hülyeségeket ígérnek, és aztán, ami még rosszabb, be is tartják. A baj az, hogy az embereknek azonnali igényeik vannak,az már nem érdekli őket, mi lesz pár év múlva. Ebben, sajnos, megegyeznek a politikusok nagy részével.

halihalo 2010.08.18. 15:38:53

@Hepci: Van pár olyan ember a fidesz körül, akiket el tudnék képzelni fontosabb pozícióban úgy, hogy nem borzolnák az idegeket. Pl. bizonyos mértékig tetszik Tarlós pragmatizmusa, az, hogy nem zsigerből gyűlöli a túloldalon lévőket, hanem megnézi, lehet-e amögött valami, amit mondnak, nem utasít el zsigerből. Talán más stílus jön, ha őt választják meg. Pokorninak is voltak jó ötletei és lépései, és talán Rogán sem elveszett az időszakos hülyeségei ellenére. Csak ők nem a mainstream a fideszben éppen az ilyen hozzáállásuk miatt.

Kelecse 2010.08.18. 15:43:02

@halihalo: Na, pont a liberális vonalat vonultattad fel. Sokan, pont miattuk nem szavaznak a Fideszre. Főleg a tenyérbemászó Rogán...

mizrolist 2010.08.18. 15:50:47

@cellimega: én nem látom, hogy a Fidesz erős lenne. Olyan újságíróból/blogból, akik a Fideszt pártolják, jóval több van, mint mondjuk MSZP-sből, ezt nem vitatom; de hivatalos szinten a Fidesz ugyanolyan láthatatlan, mint az MSZP.
Nyilván ehhez köze van ahhoz, hogy Orbán (ha igazat adunk Kubatovnak) síkhülye ehhez a médiumhoz, viszont ez nem változtat sokmindenen.

halihalo 2010.08.18. 15:50:53

@Kelecse: Ízlések és pofonok... Amúgy meg, valamikor hajdanán a fidesz liberális párt volt. Sokkal radikálisabban az, mint az SZDSZ. Az SZDSZ ősében volt egy balos, szociálisan érzékeny mag is (SZETA - ha mond a név valamit), szerintem ezért sem igaz az esetükben akkora pálfordulásról beszélni, mint a fidesznél. Aztán az ember, aki sosem hazudott meglátta az üresedést a keresztény jobboldalon, hirtelen hívő lett. és átment oda a szavazatokért.

Kelecse 2010.08.18. 15:54:59

@halihalo: Minden szavaddal egyetértek. Tudom mi a SZETA. Már 85-ben szavaztam :)

Átverés! 2010.08.18. 15:55:12

Kicsoda is az,az Orbán Viktor.? Milyen tulajdonságai vannak, hogy 20 év óta ő a legokosabb, legbölcsebb, leg igazmondóbb,legforradalmibb csodája kis hazánknak.

Esetleg lehetne erről is vitatkozni. Jó, vagy rossz tulajdonság-e az ami miatt senki nem meri kritizálni? Vagy nincs is miért?

Jó az írány amerre vezet bennünket?
Látjuk, a 20 é v alatt mennyi csillaghullás volt. Ő az egyedüli állócsillag? Erről is beszélhetnénk. Igaz lehet, hogy korábban kellett volna.

halihalo 2010.08.18. 16:03:07

@Kelecse: Akkor gondolom ezek a nevek is ismerősek: Kemény István, Havas Gábor, Iványi Gábor, Solt Ottília. Amúgy Demszky is a SZETA alapítója volt 1979-ben.

szőketisza 2010.08.18. 16:10:57

@halihalo:
Tökéletesen igazad van!

"az ember, aki sosem hazudott meglátta az üresedést a keresztény jobboldalon, hirtelen hívő lett. és átment oda a szavazatokért"
Még sokan emlékeznek "a térdre csuhásokra" és a trianoni kivonulásra. De sajnos sokaknak rövid az emlékezete, vagy időközben felnőttek lettek az akkori kisiskolások. Az pedig visszataszító, hogy egy állítólag hívő református ember a fiait nem reformátusnak, lányait pedig nem katolikusoknak keresztelteti (lévén felesége katolikus), ahogy ezt a két magyarországi történelmi egyház megállapodása tartalmazza. Szerintem az ő hite egy hatalom-mániákus puszta képmutatása.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.18. 16:16:00

@szőketisza: az egyik barátom mindig arról győzköd, hogy OV tényleg megtért, a felesége hatására. Hát, nem tudom, az én pórias gondolkodásommal nehezen tudom elképzelni az ilyesmit. Ettől függetlenül bármiért is teszi, azért jobb, mintha mondjuk a szcientológusokat támogatná.

halihalo 2010.08.18. 16:22:30

@szőketisza: Az igazság az, hogy engem az ő vallásos hite nem igazán érdekelne (mindenkinek magánügye), ha az nem befolyásolná politikai döntéseit. Viszont mivel hivatkozik rá, meg elő akarja írni, és a kormányba is bevette a kdnp tömjén zsoltját és társait, innen már nem biztos, hogy ez csak magánügy. Ha jól tudom, az alkotmány 60. paragrafus (3) pontja kimondja, hogy: "A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik." No, most viszont már ott tartunk, hogy jelenleg kormányzati pozícióban vannak lelkészek.

Nyunyócska 2010.08.18. 16:23:42

Úgy gondolom, hogy ritka az az ember, aki harcban és békében is nagyszerű vezető. Mint látjuk, OV a forradalmi rendszerváltó hangulatban jó volt és mivel ma már nincs forradalom, hát csinál magának egyet. Merthogy békében kiderülne, hogy mégis megszorításokat kellene tenni, de így, ha forradalom lesz, az legitimál mindent, mert a forradalmat a nép akarta. :O

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 16:35:32

Én nem akarom Orbánékat megvédeni, tudom hogy kivonultak Trianon hallatán, "térdre csuhások" szöveggel illették a KDNP-seket, de feltenném a kérdést hogy melyik pártnak, vagy nagyobb kádernek nem volt pálforulása?

MSZP-s politikusokat megnézve kommunistából vadkapitalisták lettek, megváltozott a véleményük 89 után az USA-ról, EU-ról, piacgazdaságról.
SZDSZ: antikomcsikból lettek az posztkomcsik koaliciós partnere.
Ha ilyen Torgyán és Csurka féle embereket nézünk, akkor nekik sem volt régen annyira büdös a kommunizmus mint ahogy ezt 90 után előfordult.
MDF: Antall József valszeg agyfaszt kapna ha meglátná a 2006 utáni MDF-et.

Persze az újabb pártok (LMP, Jobbik) más kérdés, de egy két káderük biztos megváltoztatta a véleményét.

Tehát Orbánék pál fordulásával csak óvatosan, vagy aki ezt szajkózza az nézzen körül a saját háza táján is ebben a kérdésben.

nestrot10 2010.08.18. 16:39:17

Az ORBÁN Piktorrral szaródott el az 1990 es rendszerváltozás.
HA EZ AZ EMBERKE NEM SZÜLETIK A FÖLDRE, MÁR Magyarország rég a Németországi de legalább az Ausztriai szinvonalon lenne ..és a politika is:)

A Jó Isten büntetésból küldte ránk ezt a hatalomvágyó, semmihez nem értő, öntelt kis gonosz törpét és ezzel bünteti Magyarországot amiért nagyon buta a Magyar Nép, mert mindent elhisz, s képes egy kis barmot Istenként tisztelni.... (mint a Németek annak idején a Hitlernek.)

fillérbaszó vadász 2010.08.18. 16:42:39

@nestrot10: Bámulatos. Ugye te egy ún. görbetükör vagy az MSZP-seknek ugye?
Mert ha nem akkor sajnállak.

szőketisza 2010.08.18. 16:55:32

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): Ez egy nagyon rossz érvelés! Ezek szerint ha más megteszi, én is megtehetem? Ha más korrupt, én is az lehetek? Miért adnának felmentést bárkinek mások cselekedetei?

halihalo 2010.08.18. 16:58:34

@szőketisza: Jobban jársz, ha nem állsz le vele...

szőketisza 2010.08.18. 17:07:37

@halihalo: "Ha jól tudom, az alkotmány 60. paragrafus (3) pontja kimondja, hogy: "A Magyar Köztársaságban az egyház az államtól elválasztva működik."

Na csak várd ki a végét, készül a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG új Alkotmánya, Schmitt köztársasági elnök úr (kereszténység, szentkorona, sport) és Pozsgai elvtárs áldásos közreműködésével.

Videofon 2010.08.18. 17:09:10

@nestrot10:
A politikai folyamatok nem személyfüggőek. Ha nem lett volna Orbán, lett volna más populista vezér helyette.
El fog jönni majd az a politikus is, aki létrehozza a valódi "társadalmi szerződést". Ha itt lesz az ideje. Most a populizmus ideje van.

tbb 2010.08.18. 17:11:42

@halihalo:

Attól még az egyház és az állam egymástól elválasztva működik.

stars7726 2010.08.18. 17:12:15

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): a fidesz a megalakulása óta folyamatosan változik.

Publius Decius Mus 2010.08.18. 17:16:24

Látom sok balldali büszkén retteg és fikázik.

Én nem hinném,hogy valaha találni fogunk tökéletes pártot/poliikust, de nektek még 8 év sem lenne elég, hogy kinyíljon a szemetek. Szemetek.

halihalo 2010.08.18. 17:18:25

@tbb: Hát nem. Ahol az egyház állami zászlókat szentel, ahol papok töltenek be állami tisztségeket, ahol állami iskolákban hittant lehet tanítani, ahol választott állami vezetők hivatkoznak állandóan arra, hogy mi a jó hit és mi a nem jó hit, ott nincs elválasztva.

halihalo 2010.08.18. 17:18:55

@tbb: Ja, és ahol az állam ad az egyháznak pénzt, ott még annyira sem.

tbb 2010.08.18. 17:19:33

@szőketisza:

"Még sokan emlékeznek "a térdre csuhásokra" és a trianoni kivonulásra."

Az a helyzet, hogy akkor még erősen a szadi befolyása alatt álltak. Azért az valahol méltánylandó politikai éleslátásra utal, hogy másfél évtizeddel hamarabb szabadultak meg tőlük, mint az ország.

Ordnassac 2010.08.18. 17:21:41

@halihalo: jujj, lelkészek és hívők vannak a kormányban. Katasztrófa!

Norvégiának 1997 és 2005 között (egy másfél éves megszakítással) egy evangélikus lelkész volt a miniszterelnöke (Kjell Magne Bondevik), valamiért mégsem tört ki a lázadás ott. A német baloldal mostani köztársaságielnök-jelöltje, Joachim Gauck, szintén evangélikus lelkész. Mégis óriási népszerűségnek örvend (NDK-s polgárjogi aktivizmusa miatt). Az állam és az egyház elválasztásának kérdése fel sem merült ott.

Lehet kritizálni bizonyos egyházpolitikai dolgokat, de amíg egy lelkész politikai pályája során nem kaphat gyülekezetet (a reformátusoknál ez a helyzet), addig szerintem semmi probléma. Mondom mindezt úgy, hogy nem szeretem Semjén Zsoltot (aki nem is egyházi ember).

tbb 2010.08.18. 17:22:05

@Átverés!:

Hogy nem kritizálják? Hol élsz te? Annyi hideget és meleget még a böszme se kapott.

isti77 2010.08.18. 17:25:25

Nem Orbán az egyetlen "állócsillag", van még egy.
Aki 20 éve áll a főváros élén, 20 éve rombolja, pusztítja, teszi tönkre Budapestet. A pártja már elsüllyedt, de ő még itt van.

De remélem, másfél hónap múlva neki is annyi, és ugyanennyi ideig lesz rács mögött.

munkanelkuli 2010.08.18. 17:26:16

Igen. Egy, csak egy legény van. És?
De rendszerváltás-e volt? Vagy az csak most lett a fülkeforradalommal?
Rosszabbul-e élünk, mint 20 éve?

Ordnassac 2010.08.18. 17:32:46

@isti77: nem indul, úgyhogy másfél hónap múlva már nem főpm.

stars7726 2010.08.18. 17:34:57

engem az érdekelne igazándiból,hogy mi késztette a szerzőt eme cikk megírására?

halihalo 2010.08.18. 17:38:16

@isti77: Mivel nem indul, nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy kitaláld, nem lesz tovább főpolgármester.
Egyébként semmivel nem tett több kárt, mint a jelenlegi vezetés jó néhány prominense, csak az utóbbiak nehezebben forintosíthatóak.
@Ordnassac: Úgy gondolod, most válaszoltál az állam-egyház különválasztásáról szóló problémára?
Egyébként meg már fentebb is írtam, senki vallásosságával nincs bajom, amíg azt magánügyként kezeli. De abban a pillanatban, hogy ezt a közügyekbe és a politikába keveri, megszűnik magánügy lenni. És innentől kezdve ne csodálkozzon, hogy ezért támadják. Az lehet, hogy a palika-féle új alkotmány szerint majd csak lelkész vagy pap lehet állami tisztviselő, de jelenleg ez még nincs így.

stars7726 2010.08.18. 17:46:51

@tbb: igen annyira felismerték,hogy a liberális internacionáléból csak 2000ben léptek ki.előtte,azért még koalícióra léptek a kisgazdákkal,majd 2002 ben az mdfel indultak szövetségben,közös pártlistán,hogy aztán 2006ban ugyanezt tegye szövetségbe tömörülve a kdnp vel.
arról meg nem is beszélve,hogy a jelenlegi vezetés is tele van régi munkásőrökkel,ügynökökkel,párttagokkal,komcsikkal.
ennyit a felismerésről.
talán ideje lenne vállalni azt amit mondtak és tettek.
nem pedig megmagyarázni,és másra kenni.

tbb 2010.08.18. 17:52:35

@halihalo:

Az állam a szocik alatt is adott pénzt az egyházaknak. Akkor sem voltak elválasztva?

halihalo 2010.08.18. 18:00:54

@tbb: De nem ám! A szocializmusban sem (lásd a mai napig nem tisztázott (vajon miért nem?) besúgó papok hálózatát). Amíg pénzt kapnak valakitől, addig függenek is tőle. Bizonyos pártoktól való függést jobban szeretik persze, de ez a dolog lényegén semmit nem változtat.
Az egyházat tartsák el a hívői. A Vatikán a világ egyik leggazdagabb állama.