Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
17:34

A Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje elsőként gyűjtötte össze a jelöltállításhoz szükséges közel 30 ezer ajánlószelvényt - olvasható a szervezet közleményében. Bár a választási bizottság honlapja alapján még egyetlen indulni szándékozó sem nyújtotta be a fővárosban az ajánlásokat, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy - a megnehezített jelölési feltételek ellenére - a párt budapesti, hetedik kerületi és szegedi jelöltje is rajthoz állhat október harmadikán. Hogy lehetséges ez?

(Fotó: Facebook)

Nem kell túl nagy elemzői éleslátás ahhoz, hogy észrevegyük: ahogy a világ más tájain (lásd a sokat emlegetett izlandi és egyéb eseteket), úgy nálunk is elsősorban a választói kiábrándulás, csalódás és közöny, azaz a hivatásos politikával szembeni sajátos tiltakozás hívja életre ezeket a szervezeteket. Ebben az értelemben a politikai rendszer diszfunkciójáról szólnak elsősorban sikereik, amelyekhez persze szükség van kreativitásra, munkára és vállalkozó szellemre is.

Bár a politikaellenesség nem ma kezdődött Magyarországon, nálunk eddig a polgárok a szavazófülkékben már nem látszottak fogékonynak az ilyen típusú sajátos politikai beintésekre. A szavazz ezzel-azzal mozgalmaknak ugyan akadtak lelkes támogatóik, de 2010-ig erősen és okkal tarthatta magát az a sommás vélekedés, hogy a magyar választók sem az élet más területeiről érkező úgynevezett sztárokra (hiszen még Zámbó Jimmy is elbukott...), sem a komolytalanságra nem vevők, ha a politikáról van szó.

Ha azt keressük, hogy mi változott meg, ami miatt idén akár észrevehető mennyiségű támogatottságra is esélyesek lehetnek egy, a politikából nyíltan hülyét csináló szervezet jelöltjei, akkor megítélésem szerint a már régóta létező politikai rosszérzéseken túl elsősorban a pártrendszer átalakulását érdemes említenünk. 2010-ben a választásokon az úgynevezett baloldali-liberális tábor, azaz a Fidesztől balra álló politikai erők teret vesztettek, vagy teljesen összeomlottak. Jelentősen meggyengült az MSZP, eltűnt az SZDSZ, pislákol az MDF, miközben egyelőre még csak a helyét keresi a romokon kisarjadó – és ezekből a változásokból amúgy sokat profitáló - LMP.

Természetesen nem azt akarom sugallni, hogy a Kétfarkú Kutya Párt kizárólag ezen pártok volt szavazóit vonzza, hiszen bizonyára akadnak szép számmal mások is a támogatóik között - ahogy a facebook oldalukon a fideszes Loppert Dániel együtt kedveli őket Magyar Bálinttal, Bőhm Andrással, Schiffer Andrással és Ungár Klárával. Összességében azonban nekem úgy tűnik, hogy a KKP az indulási szándék bejelentésével jól időzített, ráérzett arra a politikai szituációra, amelyben nagyon sok szavazónak választható alternatíva hiányában egyszerűen könnyebb, vállalhatóbb viccet csinálnia az egészből. A párt jelenléte és látható népszerűsége ezért nem csupán a magyar politika karikatúrája, hanem annak az aszimmetrikus helyzetnek a következménye, amelyben egy ilyen szervezet lelkes támogatása menekülési út lehet mindazoknak, akiknek ma nincs jó szívvel választható pártja.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr222244350

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutyapárti szoboravató - Mandiner TV 2010.08.25. 15:31:03

  Bár, úgy tűnik, még Török Gábor is beszopta a sajtóközleményt, miszerint a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak sikerült összegyűjtenie 53.409 vagy 153.000, esetleg 250.000 ajánlószelvényt, a hír nem igaz, a hajsza a cetlikért tovább fol...

Trackback: Hogy bírja a farka? 2010.08.25. 14:13:04

Nem kell túl nagy elemzői éleslátás ahhoz, hogy észrevegyük: ahogy a világ más tájain, úgy nálunk is elsősorban a választói kiábrándulás, csalódás és közöny, azaz a hivatásos politikával szembeni sajátos tiltakozás hívja életre ezeket a szervezeteket. Tör…

Trackback: A Kétfarkú Kutya Párt tényleg indul a választáson - interjú az alapítóval 2010.08.25. 01:05:11

A Kétfarkú Kutya Párt tényleg indul a választáson és várja az ajánlószelvényeket. De mielőtt előrerohannánk, elmesélem, hogyan is született meg életem első interjúja. A város telis-tele van a Kétfarkú Kutyáék ígéreteivel. Ingyen sör, örök élet! Elkezde...

Trackback: ELHUNYT MOGÁCS DÁNIEL 2010.08.24. 22:14:45

Tegnap váratlanul elhunyt Mogács Dániel (†60, †36, †28 és †20), a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7. kerületi polgármesterjelöltje. Halálának körülményeiről nem ad tájékoztatást a Rendőrség, de kiszivárgott hírek szerint a Politi...

Trackback: ÖV 2010: Kétfarkú Kutya Kulturális Közhasznú Egyesület 2010.08.24. 21:27:50

 Az Önkormányzati Választások közeledtével felbuzgott bennem a tettvágy: a "legkisebb rossz" jellegű választási lehetőségek helyett szeretném megmutatni, hogy értelmesen is leadhatjuk a voksunkat.Ímhol az MKKP KKKKE!"Szeretne örökké...

Trackback: A fasznak nincs tétje 2010.08.24. 19:25:59

 A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) lehetne a 2010-es őszi önkormányzati választások fasza. Ez most lehet, hogy egy kicsit meredeken és talán sértően is hangzik, pedig ha jobban belegondolunk, akkor a párhuzam nem is olyan elvetélt.   A 20...

Trackback: Besti Flokkurinn 2010.08.24. 19:16:02

Az Index cikke alapján azt hihetné az ember, hogy Izlandon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ottani megfelelöje nyerte a (reykjaviki helyhatósági) választást.Erösen rokonszenves lenne a számomra a dolog ebben a formában, de úgy tünik, a hír némileg túloz. B...

Trackback: A szabad és az alkalmazkodó államalapítás különbsége 2010.08.24. 19:09:49

  Az érték- és érdekközösséget képviselő Magyar Államot a hét rokonsági és területi egységet alkotó 108 nemzetség, a közszabadság elvét érvényesítve a Szabad Magyarok Államalapító Szerén hozta létre, 894 és 898 között. Ezen állították maguk közül ...

Trackback: Politikusok 2010.08.24. 17:53:57

 A politikusok nagy része tolvaj, hiszen mindent ellopnak, ami nincs lebetonozva. Talán a cigányokhoz tudnám hasonlítani őket. Ebből logikus gondolkodás mellett annak kellene következnie, hogy a legjobb politikusok romák. A romákból persze ritkán ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reader613 2010.08.24. 17:41:51

bocs Gábor, a Jimmy-t szerintem hülyeség volt belekeverni. A többi megáll.

Ora Lis · http://irrumatio.blog.hu 2010.08.24. 17:52:17

Azt hiszem azért van létjogosultságuk, mert sokan látják valahogy így a politikusokat. Persze ez irónia, de mégis. irrumatio.blog.hu/2010/08/22/politikusok_3

is 2010.08.24. 17:54:23

mint ahogy a Jobbik is ilyen menekulesi utvonal volt, meg a FIDESZ is. a FIDESZ azota nem egy, nem ket farkat jutattot mar mindenfele allami, kormanyzati, elnoki, tanacsadoi, alkotmanybiroi pozicioba....

kodó tamás 2010.08.24. 17:58:54

"egy ilyen szervezet lelkes támogatása menekülési út lehet mindazoknak, akiknek ma nincs jó szívvel választható pártja"
na én ilyen vagyok, először és utoljára 1990-ben OGY-n szavaztam. Na most sem fogok megmozdulni. miért választanám a kétfarkút? ok viccnek jó, élvezem is. ez szokott a felismerés első jele lenni, a gúny, vicc, cinizmus.
IGEN ÁM, DE ez pozitív megoldást nem ad, csak tagadja a többit ugyanúgy mint eddig a többi "hullámlovas"

kodó tamás 2010.08.24. 17:59:54

"egy ilyen szervezet lelkes támogatása menekülési út lehet mindazoknak, akiknek ma nincs jó szívvel választható pártja"
na én ilyen vagyok, először és utoljára 1990-ben OGY-n szavaztam. Na most sem fogok megmozdulni. miért választanám a kétfarkút? ok viccnek jó, élvezem is. ez szokott a felismerés első jele lenni, a gúny, vicc, cinizmus.
IGEN ÁM, DE ez pozitív megoldást nem ad, csak tagadja a többit ugyanúgy mint eddig a többi "hullámlovas"

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.08.24. 18:04:31

@kodó tamás: Később adhat pozitív megoldást. Pl a többi párt rájön, hogy elég széles az a réteg is, aki nem vevő a mostani politizálásra...

fingerbangs 2010.08.24. 18:06:11

sok helyen a város érdekeivel ellentétes eredmények születnek mert a polgárok nem polgármester választanak hanem pártot... ennek mi értelme van?

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2010.08.24. 18:10:20

@kodó tamás: "...DE ez pozitív megoldást nem ad..."
Én nem tudom elképzelni, hogy az ingyen sörnél mi pozitívabbat adhatna.

kopeti 2010.08.24. 18:10:59

Remélem azt vette, Török úr , hogy tréfából jeletették be, hogy összegyüjtötték volna a kopogtató cédulákat. Nyilván nem fognak tudni 26000 cédulát összegyüjteni 5 aktivistával.

kodó tamás 2010.08.24. 18:11:25

@Tyson925: a pártok már rájöttek.
más kérdés, hogy nem tisztességes eszközökkel "kezelik" a helyzetet. ez következik a szervezetükből...
a nagy kérdés nem ez.... hanem a szavazók.
hát arra meg nem jó. az értelmiség már rég tudja. azok még jol elviccelődnek.
ha lagzi lajcsi, vagy győzika mondaná ugyanezt, na akkor azt soikan hallanák...

Warrent (törölt) 2010.08.24. 18:12:51

Azért az elég kemény lenne, hogyha a Kétfarkú kutyapárt megelőzne Horváth Csabát október 3-án :).

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2010.08.24. 18:12:58

@kodó tamás: "...DE ez pozitív megoldást nem ad..."
Én nem tudom elképzelni, hogy az ingyen sörnél mi pozitívabbat adhatna.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.08.24. 18:13:54

@is: A jobbik és a fidesz mint nenekülési út? Szerintem ez nem állja meg a helyét.

Kicsit se!

Egyébként pontosan akkora esélyt látok az MKKP programjának beteljesülésére, mint az összes többi induló esetében. Sajnos ez a szomorú.

Link Elek 2010.08.24. 18:14:03

a viccpartok szerintem ott sikeresek, ahol a valasztasoknak nincs tetje.
izlandon azert nem volt, mert akkora "szarban" volta, hogy a politikusoknak nem volt valasztasi lehetoseguk. azt kellett csinalni, amit a penzugyi szakertok javasoltak.
az emberek nem szeretik, hogy akarhogy is dontenek, ugyanaz tortenik. ha mar ez elkerulhetlen, akkor mar legyen inkabb vicc az egesz.

Italo Balbo 2010.08.24. 18:16:23

Azért mekkora alázás lenne, ha a KKP jelöltje nyerne és lemondana (ahogy ígérték) a második, vagyis Tarlós javára :)

forgodssake 2010.08.24. 18:16:36

jó ha nemsikerülne a kutyának a budapest, még mindíg lesz esélye bukott főpolgármesterjelöltség után a köztársasági elnöki székre majd néhány év múlva. ahogy ezt "scmitt" már bizonyította h lehet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.24. 18:19:23

@Tyson925:
Igéretes, legalábbis.
Van programja.
Szépen tálalja a programját.

Aki olvasta Tarlós programját, mint én, az meg tudja becsülni a kétfarkúak munkáját.

Amit csinálnak, azt legalább jól.

És, hogy mire adtuk a felhatalmazást, azt úgyis utólag tudjuk meg, mint a Fidesztől is.

Rászavazunk, aztán megtudjuk.
Én kiváncsi vagyok.
Szép, hogy van már két új pártunk, de még lehetne több is.
A rendszerváltókra már nem vagyok kiváncsi.

kodó tamás 2010.08.24. 18:20:52

ezek kétfarokkal verik a csalánt...
egyébként még mindig jobb mintha kétlyukúak lennének...
igyis van elég kutyaszar budapesten....

freesleep 2010.08.24. 18:22:08

azért a kétfarkúak döntően az lmp kárára fognak csóválni

kodó tamás 2010.08.24. 18:24:11

lmp? az mi?
L, mint liberális?
M, mint macska?
P, mint? hm ezt hagyjuk

forgodssake 2010.08.24. 18:25:12

@freesleep: hehe. az lmp az én szavazatomat az egelyvel vesztette el. más nem marad csak a kutya ahogy látom

2010.08.24. 18:27:15

Hajrá MKKP! Tiétek a jövő!:)

török gábor 2010.08.24. 18:35:55

@kopeti: igen, vettem :) de nem tartom kizártnak, hogy sikerül nekik.

Karnamantra 2010.08.24. 18:38:19

Az LMP egyébként már ráncolja a szemöldökét, mert tudják, hogy az MKKP ajánlócédulások elsősorban őelőlük viszi el a szavazókat. Engem is meggyőztek (én bokros-szavazó voltam), már leadtam az ajánlómat. Nagyon remélem, hogy lehet is majd rájuk szavazni.

Waspy 2010.08.24. 18:38:46

Szerintem a MKKP jelenléte és támogatottsága világos jele annak, hogy igenis van igény a választói rendszerben a NOTA szavazási lehetőségre.
(NOTA= none of the above, fehér kocka, egyik sem tetszik, stb.)

Aki eddig nem tudott választani pártot, az nem ment el, viszont szerintem a választói véleménynyilvánítás során igenis van igény, hogy az egész választható rendszerrel való elégetetlenséget kifejezni kívánók meg tudják magukat jeleníteni és főleg megkülönböztetni az érdektelenektől.
A részvételi arány erre a megkülönböztetésre képtelen.

Így kedvenc kutyáink önkéntesen bevezették a fehér kockát, ha már a választási rendszer nem engedi.
Hívhatnák magukat "A fentiek közül egyik sem" pártnak is.

Az külön bónusz, hogy még viccesek is :)

nem1rem1 2010.08.24. 18:41:21

Igen, jól időzített a Kétfarkú Kutya.

2006-ban kezdték a kampányt, azokkal a jelszavakkal, amik most értek közismertté: Örök élet, ingyen sör, adócsökkentés! Ez a 2006-os választások idején, mikor mindenki-mindenkire ráígért, ütött, és összhangban volt a hasonló virtuális humorkezdeményezésekkel. Emlékezzünk a "Kevésbé élünk, mint 60 millió éve", vagy a Chuck Norrisos "Elszámoltam végtelenig. Kétszer. Igen, megcsináltam!" - e-mailen keringő plakátötletekre.

A Kétfarkú Kutya ezután elcsendesült, visszatért eredeti funkciójához, a politikamentes street arthoz.

Mostanra érett meg a heyzet arra, hogy a mindent elkúró-elkorrumpáló szocik után sem a szavazófülkékben végrehajtott forradalom, sem A REND, sem a más politika lehetőségének ígérete nem bizonyult megváltásnak: Megnyerték, egymást fojtogatják, konszolidálódtak, töketlenkednek. Abból következik, hogy mind HATALMAT akart, hogy megváltsa - a saját ingyen sörét, no meg a választóit, ha ráér.

A Kétfarkú Kutyában az igazán őszinte másságra garancia a humor: Ez hatalmi pozícióban nem működik. Még a dakota-közmondások, meg a Kunczeiádák élének méltányolásához is szükséges némi elkötelezettség.

A Kétfarkú Kutyák meg teli szájjal kiröhögnek mindenkit. Elsősorban önmagukat. Miközben a lehető leghatékonyabban muattják icipicpt, de csak icipicit görbe tükrükben minden pártnak és ezek minden rajongójának a csillogó szemek mögötti bornírtságot.

kodó tamás 2010.08.24. 18:41:52

@török gábor: nem akarok tamás kodó lenni.
DE SZERINTEM TUTI, HOGY NEM SIKERÜL nekik...
Fogadjunk, ha meglesz nekik én fizetem a sört (ingyen lesz)
ha nem akkor én kapom a sört :)
30ezer cédula? hihi a választók 2,5%-a kb fogja és beküldi? van 30ezer vicces tudatos választó? kizárt. ott még nem tartunk. pár száz pattog a blogokon... de azok se teszik meg (tisztelet a kivételnek)

nem1rem1 2010.08.24. 18:43:46

Ja, egyébként Victora Zsolt, a KKP főpolgármester-jelöltje ma reggel jelentette be, hogy még nem jött össze a harmincezer, csak véletlenül a jövő pénteki sajtóanyagot tévedésből korábban adta ki. :)

forgodssake 2010.08.24. 18:45:53

@kodó tamás: számoljunk. én meg az asszony az 2. szóval már csak 29998 szvazat kell nekik

quantumboy 2010.08.24. 18:46:42

Szerintem a MKKP sikere annak is köszönhető, hogy mostanra már igazán jól megerősödtek az internetes közösségek.
-Az interneten az emberek egymást bátorítják az "ellenállásra". Ha azt látod, hogy sok ezer ember "lájkolja" a MKKP online megnyilvánulásait, sokkal bátrabban fogsz nyitni feléjük.
-Az ilyen kis "pártok" az utcán, a TV-ben, rádióban nem nagyon tudnak jelen lenni, ugyanakkor óriási lehet az internetes jelenlétük, főleg, ha a megnyilvánulásaik erős MÉM-ként terjednek mindenhova (blogok, facebok, stb.)

kodó tamás 2010.08.24. 18:47:42

@forgodssake: beküldted postán? milyen címre? kutyaól? ellopják a farkaskutyák, meg a skótjuhászok...

forgodssake 2010.08.24. 18:49:28

Kétfarkú Kutya Egyesület 1022 Budapest, Zilah u. 4. a megoldás a kopogtatóra

herrmann 2010.08.24. 18:50:53

Nem csak arról van szó h viccet csinálnak a politikából, hanem arról h bárki legyen is megválasztva, nem lehet alkalmatlanabb, korruptabb stb. mint az eddigiek. Én legalább is ezért szavaznék a KKP ra, same shit de legalább viccesek.

huncut 2010.08.24. 18:52:28

Balra hajló liberálisként (ha van ilyen) én úgy érzem, a fidesztől jobbra állok. :-)
És nem tudok jó érzéssel egyik jelöltre vagy pártra sem szavazni. A kétfarkú kutyára sem. A választás nem vicc, komolyan kéne venni, és ha azt gondolom, a szavazatomnak értéke van, akkor inkább nem adom senkire. :-(

Warrent (törölt) 2010.08.24. 18:58:02

Nézzétek meg, hogy milyen ütemben növekszik a Facebook csoportja!!!!

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Magyar-Ketfarku-Kutya-Part/14792493292?ref=ts

Óránként több mint 100-al, azt nem tudom mennyivel többel, de már most 24,776. Ez hatalmas szám, több mint az összes párt facebook csoportja külön külön és majdnem több mint együtt....

életfa · http://polgarmesterpilisszanto.blog.hu 2010.08.24. 18:58:31

Lassan megérik az idő és a választói akarat a Szent Korona Értékrend pártnélküli rendszeréhez.

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:00:23

A választásra a Kétfarkú kutyapárt csoportja akár 40,000 tagú is lehet ha igy folytatja! Van ám erejük az már biztos!

VIKUNYA 2010.08.24. 19:00:51

t. g. beszopta a vicces kutya mindkét farkát. hogy lehet egy ilyen hírnek bedőlni??? :)))

korxi 2010.08.24. 19:03:11

Az természetes érzés, hogy a jelenlegi kormányzó párt komoly hívei úgy vannak vele, hogy végül is helyükre kerültek a dolgok, összességében tehát mégiscsak jól működik a rendszerváltás utáni demokrácia - éppen ezért elutasítóan viseltetnek azzal a valakivel szemben, aki a rendszert magát figurázza ki.
Más blogok vagy oldalak kommentjeiből ugyanis nekem az jött le, hogy a KKP-t útálók többsége fideszes. Viszont, ha most a maszop nyert volna, akkor éppen ezért most tőlük jönne a KKP kritikusok zöme, ebben biztos vagyok.
@Waspy: Ebben teljesen veled értek egyet, és nem a postolóval. Tehát nem arról van szó, hogy "ügyesen" észrevették a fideszel szembeni pártok összezuhanása/gyerkcibőben járása miatti űrt. Nem innen van nekik a fő terepük, hanem onnan, hogy Magyarországon nem létezik az ezek közül egyik sem rubrika.

Egyébként nem hiszem, hogy ilyen taktikai megfontolások vezérelték őket az indulásban.

kodó tamás 2010.08.24. 19:05:31

@Warrent: ja ha igy folytatja a nyomatásukat a zsindex

2010.08.24. 19:07:07

@kopeti: figyi, így, most jó reklámmal megküldik neki nagyon sokan. Én eddig 6 emberről tudok a környezetemben...:) TG meg nem vádolható sem kormánypártisággal, sem ellenzékiséggel...:) Ravasz, nagyon ravasz!:D

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:08:14

@korxi: te látod mennyire növekszik a 'támogatottságuk' a facebookon? Én szoktam ilyesmit követni és elképesztően gyorsan nő, percenként olyan 3-6 ember csatlakozik...

2010.08.24. 19:08:33

@Warrent: hát igen, tudjuk, hogy az erősebb kutya... ....:D

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:08:51

@kodó tamás: én nem vettem észre, alig irnak róluk, vagy valamit nem vettem észre?

kodó tamás 2010.08.24. 19:09:15

@Letícia: kétirányba tudja csóválni a farkát egyszerre

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:10:07

Én erre még a animal-sex fanok is szivesen fognak szavazni! Ők ugyanis szeretik a Kutya farkát haha :)))

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:11:05

És erre még a zoofilok is szivesen szavaznak majd. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy ők nagyon szeretik a kutya mindkét farkát :)))

kodó tamás 2010.08.24. 19:11:33

@Warrent: hihihihi MINDENNAP legalább egy, amiota kopogtatógyűjtés van...
valakinek nagyon fontos
EZ IS OTT LINK

kodó tamás 2010.08.24. 19:14:09

@Warrent: valami (egyfarku) NAGYKUTYA áll a háttérben

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:14:25

@kodó tamás: lehet nem szép dolog 'futtatni' igy egy pártot egy hirportálnak, de én birom az Indexet :).

kodó tamás 2010.08.24. 19:14:49

@Warrent: ja rég nem olvasok nyomtatott sajtót, tv nuku, unatkoznék
csak a hvg és net (választás óta index kezdőlappal)
nincs más

2010.08.24. 19:15:10

@kodó tamás: na látod, ez például, ez hallatlanul fontos az életben...:D

Jut eszembe, nekem az tetszik nagyon, hogy azt ígérték, hogy örökké fogok élni...ez olyan, de olyan szép! És nekem ez pl. nagyon tetszik!:D

(Azért szkeptikusan megjegyzem: nem tudom, hogy most bújtatott keresztények vagy bújtatott hinduk, azaz megváltást ígérnek vagy reinkarnációt?:DDD)

kodó tamás 2010.08.24. 19:17:28

@Letícia: tudod hogy fog kinézni az arcod 200 év mulva? hm...

budapest23 2010.08.24. 19:17:29

írod, a párt jelenléte és látható népszerűsége "ezért nem csupán a magyar politika karikatúrája..."

nem. a párt jelenléte és látható népszerüsége a magyar politika KRITIKÁJA.

ezt a politikai közéletet egyébként úgy uszkve 99 óta a látszólag semlegeskedö, ellentétben a kétfarkúakkal a (bármely oldalról elkövetett) szart sosem nevén nevezö, a politikusaink silány hazudozásait és következetlenségeit ellúgozó, szereptévesztett politológusok hada is alakította.

bocs, de a fenti "elemzésed" megint csak egy blabla.
karakterre fizetnek? ha igen, csak a szó tipológiai értelmében.

nem1rem1 2010.08.24. 19:17:39

@korxi: Korrekt. A vicc, a humor volt a fő vezérlőelv az indulásnál.

Mindenkinek jár 15 perc optimizmus!

Warrent (törölt) 2010.08.24. 19:19:43

@kodó tamás: HVG-nek nem minden rovatát szeretem. Nagyon zsigerből Fidesz-ellenes. Én azt mondom meg kell adni nekik az esélyt, aki máris azért 'küzd', hogy ne legyen sikeres a kormányzásuk az az országnak árt, nem a Fidesznek.

Hajrá MKKP ( LMP ) :)!

nem1rem1 2010.08.24. 19:20:26

@kodó tamás: Üdvözöllek, mint a Kétfarkú Kutya legelszántabb ellendrukkerét! Ez a 200 év, ez tényleg elgondolkodtató. Már dolgoznak a probléma megoldásán...

Várják a további kampány-ötleteidet is! :o)

bogel 2010.08.24. 19:23:15

T. Török Gábor!

"a változásokból amúgy sokat profitáló - LMP"
Az Egely ügy azért sokat árthat az LMP értelmiségi bázisának.
Erről tervez írni, vagy nem tartja jelentős hatású eseménynek?

Viktus 2010.08.24. 19:42:25

Andor elég überelhetetlen konkurenciának látszik a kategóriában ...

okos? 2010.08.24. 19:51:59

Véleményem szerint nem adódhat komoly bázis, de egy jól körülhatárolható rendszerkritikai/politikakritikai szubkultúra összejöhet.:) Kicsit úgy érzem, hogy Ők is így gondolják. Nem több és nem kevesebb mint felhívni a figyelmet az anomáliákra. Ezekre mindíg vannak vevők, nem gondolom, hogy komoly politikai kommunikációs vonatkozásai lehetnek, vagy ha igen, akkor nagyobb baj van mint amire fel próbálják hívni a figyelmet.

irónika 2010.08.24. 19:55:59

Már több helyen elmondtam ...
IQ-tesztet minden szavazólap mellé és az eredmény súlyozza a szavazatot. A 70-80-as IQ-jú befolyásolható, együgyű, balga szavazata ugyanannyit ér, mint az MTA elnökéé. Miért? Ki ne találjuk már, hogy ugyanannyit nyom latba az ország sorsát illetően? Ha pedig nem, akkor az ország sorsát jelentősen befolyásoló szavazás esetén miért nem vesszük erősebben figyelmeb azokét, akik nem csak annyit látnak, hogy magasabb lesz a családi pótlék, meg a nyugdíj!
70-es IQ alattiak nem szavazhatnak, a 70-es ér egyet a 71 kettőt, a 130 meg (ha jól számoltam) 61-et. Máris nem lenne elég 1.000.000 félkegyelműt meggyőzni a hülyeségemről, mert 12.000 értelmiségi leveri őket!
Várom az ötletet nagyon elvetők szidalmait.

lüke 2010.08.24. 20:13:28

@irónika:
szerintem politikus mellé

Warrent (törölt) 2010.08.24. 20:18:38

Oké, 60 perc alatt 56 szimpatizánst szereztek. Jelenleg 24 854-en vannak a facebook csoportjukban. Ha ez igy halad az MKKP megkerülhetetlen politikai erő lesz és végleg felkerül magyarország politikai térképére blablabla :)

kodó tamás 2010.08.24. 20:20:49

@Warrent: egyáltalán nem fidesz ellenes... én objektívnek látom...
@nem1rem1: ez nem igaz. nem vagyok ellendrukker. kívánok nekik sok szavazót. sőt a NAGY KÜLÖNBSÉG: ŐKET NEM UTÁLOM.... sőt szórakoztató, üde szinfolt szürke életünkben
az más kérdés hogy nem is adnám szavazítom rájuk (sem)

kodó tamás 2010.08.24. 20:25:02

@irónika: más javaslatom van. ez bonyolult.
1. nyugdíjasok nem szavaznak, nekik már ugyis mindegy.
2. a gyerekek nevében a szülő szavaz mert nekik ugye fontos (mielőtt cigányoztok, ugorjatok a 3as pontra)
3. az apeh adja ki a "szavazat szorzót" az adócsekkek befizetése után (ez a négyéves befizetések alapján pontszámgyűjtő akcios)

pad78 2010.08.24. 20:27:38

"a párt budapesti, hetedik kerületi és szegedi jelöltje is rajthoz állhat október harmadikán. Hogy lehetséges ez?"

Akkor egy sokkal rosszindulatúbb indoklás: a mi hetedik kerületi házunkban a jelölőszelvények postázásának napján feltörték a postaládák felét. Ehhez képest a pártok részéről egyedül a Fidesz embere érdeklődött eddig kopogtatócetli után, rajta kívül a kutya se, sem egy-, sem kétfarkú. Ha a kétfarkúak valóban jól állnak a hetedik kerületben a számomra felveti a gyanút, hogy kik voltak azok a bűnözők, akik szétbarmolták a postaládánkat, hogy még talán a postánk egy része is eltűnt. Gratulálok nekik a kreativitásukért, de inkább a kocsmában humorizáljanak!

lüke 2010.08.24. 20:32:02

@Warrent:
két farka van, duzzadhat

lüke 2010.08.24. 20:32:32

@kodó tamás:
a 3. pont isteni
népgazdaságilag jelentös:)

Tamás, nem más 2010.08.24. 20:43:34

@irónika: 61 ilyen hozzászólás nem nyom annyit a latban, mint egy értelmes.

kodó tamás 2010.08.24. 20:45:19

@Warrent: 1 ember (vagy kutya) / percenként
az azt jelenti 60*24*365= 525 600 kutya / év
azaz 2 706 292 szavazót 5,15 év alatt szednek össze
akkor lesz 2/3-uk... kicsit korán indultak...

vagy mégiscsak gyorsabb lenne győzike+lagzilajcsi
kampánystábbal dolgozni (+a király poszt humusz)

mrs. white 2010.08.24. 20:45:21

A humor feltételez némi inteligenciát is. Az izlandi párt is viccnek indult de amikor nyertek komolyra fordult a dolog és próbálnak a felelősségnek megfelelni. Minden sikertörténet eredete, hogy a megfelelő időben és helyen keletkezzék. Kkp ebből következően jól láthatóan több éves multja miatt most érkezett abba a periódusba amikor egyáltalán szóba kerülhet választásokon. Nyílván nem kevesen vannak azok akiknek az elmúlt nyolc év után (vagy húsz) a mostani pár hónap sem tetszik. Gyakorlatilag tét nélkül (mert egy önkori választás valljuk meg nem a csúcsok csúcsa) nyomhatnak egy fricskát a politikusoknak. Ez sokkal kifejezőbb mint a nem szavazással tüntetni, vagy összefirkálni, megenni a szavazó cédulát ami még ha you tube-ra felteszik, még akkor is csak egy egyszerű súlytalan performance. Az viszont igen látványos lenne, ha pl. a kkp egy jelöltje megközelítene egy parlamenti pártot szavazataival. Nem mintha kétségem lenne abban, hogy ez egy vérbeli politikust nem kényszerít kínzó önmarcangolásra és véleményének változtatására. Ha pedig kkp programjának súlyát nézzük, ugyanaz a kategória mint Horváth Csaba belvárosi övezete. A vicc az hogy az egyik nyílvánvalóan ezt nem gondolta komolyan míg a másik azt állítja, hogy igen.

lüke 2010.08.24. 20:46:55

off
a blogfenntartó öreg embereknek:)

ajánlom
A Tér-idő Aki nincs ellenünk, az velünk van – avagy a konszolidálódó Kádár-korszak című négyrészes sorozatának első része a rendszer gyors és sikeres
mr1 hangtárból................

pad78 2010.08.24. 20:47:41

@pad78:
Ja, mielőtt valaki felvetné, hogy "hülyeség őket ennyire komolyan venni, poénból senki sem tör fel postaládát", annak jelzem, hogy a hetedik kerületet valóban nagyon nyomják, több százezer forint értékben plakátolták körbe - elég végigmenni a körúton, a többi pártnak együtt sincs ennyi plakátja, mint nekik. (Mennyisége miatt akkor is nagy pénz, ha csak fekete-fehér fénymásolt papírok a plakátjaik.) Márpedig én azt gondolom, hogy akinek százezreket megér egy geg, az már nem gegnek tekinti azt. És az már sok minden sötétségre képes. Mindenesetre én nem bízom bennük.

kodó tamás 2010.08.24. 20:48:18

@nem1rem1: kampány ötlet is egyből:
Jimmy Él! a kétfarkúak titkos tanácsadója...
ő volt az első aki megkapta a zörökéletet

lüke 2010.08.24. 20:49:11

@kodó tamás:
meg az örök szépséget

kodó tamás 2010.08.24. 20:55:03

@forgodssake: én meg adtam nekik 5000 et
plusz igértem 15000 et még és szoltak több kell
így megemeltem 25000 re, így meg is van elvben

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.24. 21:00:20

A 20 évünket ellopó, elcsesző pártoknak nincs helye a magyar politikában! / fidesz-szoci-mdf-szdsz / Majd rá fogsz jönn et marha magyar szavazó!

Csak az újaknak adj bizalmat!

pl. így simlizik a fidesz!
Csaló közvélemény-kutató kérdezősködik Gödöllőn
Jogszabálysértő közvélemény-kutatást végzett Gödöllőn egy cég, megsértve egyebek mellett a választás tisztaságára vonatkozó törvényi előírásokat, mondta ki határozatában a helyi választási bizottság (hvb).
hirdetés

A gödöllői önkormányzat közleménye szerint a város fideszes polgármesterjelöltjéhez köthető kérdezőbiztos csaló, aki szándékosan tévesztett meg többeket.

A hvb egy helyi lakos bejelentése nyomán kezdte vizsgálni a városban folyó, kampánycélokat szolgáló közvélemény-kutatás körülményeit. Kiderült, a kérdőíveket az Elektro Party 2000 Bt. kérdezőbiztosa az Independent Research Group Kft. megbízásából töltette ki több helyi állampolgárral, miközben a gödöllői polgármesteri hivatalra (mint megbízóra) hivatkozott. A megtévesztés a választási törvény több pontját is sérti, ezért a hvb eltiltja a céget a további jogszabálysértéstől.

A gödöllői helyhatóság szerint a debreceni székhelyű Independent Kft. ügyvezetője nem más, mint Beke Sándor, aki a fideszes Kocsis Máté kampányfőnökeként tevékenykedett a Józsefvárosban. Ugyanez a Beke Sándor állítólag kommunikációs tanácsadóként segíti Boros Andreát, a Fidesz jelenlegi gödöllői polgármesterjelöltjét.

kodó tamás 2010.08.24. 21:17:56

nagyon kevés ajánlószelvényük lehet a kétfarkuaknak, mert már 4 link van a zsindexen...

GMÁTÉ 2010.08.24. 21:18:26

Egy szavazat elvesztegetése, mitől menekülési út? Kedves politológus? Ebből megélni komolyan...

Ordnassac 2010.08.24. 21:19:10

Ahogy elnéztem, az (M)KKP elsősorban három "mentalitástól" szerez szavazókat:

1. "az egész politikusi garnitúra egy nagy fos és az is marad".

2. "nincs más, akire szavazhatnék, pedig egy normális jelöltnek örülnék".

3. "ez mekkora poén!"

Ordnassac 2010.08.24. 21:21:38

@kodó tamás: ő nem nestrot10, más a stílusa. Nestrot hol MSZP-, hol Jobbik-troll, míg Orbán Castro Chavez pedig LMP-troll (már ilyen is van...).

Ordnassac 2010.08.24. 21:23:40

@GMÁTÉ: gyakorlatilag jelen állás szerint minden nem Tarlósra leadott szavazat "elvesztegetett". Azonban még így is vannak olyanok, akik szerint az egész kínálat sz*r, holott lehet, hogy korábban szavazott valaki másra, de tetszik neki, ahogy a kétfarkúak hülyét csinálnak az egészből. Ezáltal van kire szavazni, elmenekülhet a többi, általa alkalmatlannak tartott jelölttől.

Jelzem: nem fogok az MKKP-ra szavazni.

Dr. Klein Imre · http://subnormalia.blog.hu 2010.08.24. 21:31:46

@pad78: Bakker! Letölthetőek a "plakátjaik" a kutyopressz.blog.hu-ról... Fogták a népek, oszt nyomtattak belőle csomóan tízet-tízet... Százezrek, mi?! :)

pad78 2010.08.24. 21:42:11

@Klein Imre:
"Fogták a népek, oszt nyomtattak belőle csomóan tízet-tízet..."

Szépen arányosan oszlanak el ezek a népek a körúton. Minden hirdetőoszlopra éppen három plakát jutott, de ha jól emlékszem, a környéken egy se nagyon maradt ki. Valami hihetetlen, hogy milyen jó érzékkel találták ki az emberek, hogy kiknek kell közülük azt a tízet-tízet kitenni a házuk előtti oszlopokra. :)

NemoKapitány 2010.08.24. 21:45:36

A kutyapártra szavazóknak valóban azt kívánom, hogy a kutyapárt határozza meg a sorsukat.

Az ország lakosságának a nagy része sajnos sötét a végtelenségig mind a politika, mind a pénzpiac működésével kapcsolatban. Néha az az érzésem, hogy szándékosan nincs megfelelő oktatás az állampolgári ismeretekből és a pénzpiac működéséről.

A sok buta ember dögivel vette fel a kölcsön(öket), azt se tudva mi a THM vagy az árfolyamváltozás és 2006-ban szaladt a kommunistákat még egyszer megválasztani, amire azok is csak a szájukat tátották; utána pedig loptak, mint a güzü.

Ezen a sötétségen, ami itt is árad a megjegyzésekből csak oktatással lehet(ne) majd segíteni, ez azonban nem lesz könnyű.

A kutyapárt jelszava az is lehetne: Az emberek azt akarják, hogy csapjuk be őket, tehát csapjuk be őket.

jjulie 2010.08.24. 21:54:12

na, vége az uborkaszezonnak, mégsem leszünk meg az imf nélkül

érdeklődve várom a szijjártót, hogy hazugozza és hozzánemértőzi le az orbánt

jjulie 2010.08.24. 21:59:11

@NemoKapitány:

ez majdnem úgy hangzott mintha egy fidesszavazó sem bebukná be a hitelét

bigapples 2010.08.24. 21:59:18

Nekem inkább az az érdekes ebben a kutyapártban, hogy hirtelen mennyire sok és jobbára támogató jellegű tudósítás jelenik meg róluk a baloldali és a jobbik közeli médiában. Gondolom nem véletlenül.

Ez a viccpárt leginkább az LMP potenciális szavazóit célozhatja meg, olyan fiatal-középkorú szavazókat, akik pártválasztásában az elmúlt 20 év politikagyakorlásával szembeni protestszavazás fontos elem és akik nem fogékonyak a Jobbik szélsőjobbos/radikáljobbos nézeteire.

Jó látható mi a szavazás tétje Budapesten: milyen többsége áll majd a fővárosi közgyűlésben Tarlós mögött. Sem a baloldalnak, sem a jobbiknak nem érdeke, hogy a a Fidesz az LMP-vel hátéralkuk vagy direkt koalíció keretében vezethesse a várost. A szocik és a Jobbik számára is nagyon jó lenne, ha zsarolási pozícióban kerülnének és a Fidesznek velük kellene alkudoznia. Azt hiszem, nagyon nem véletlen, hogy a Vastagbőr blogtól a Népszabadságig sorra jelentek meg a szinte reklámozó tudósítások a kétfarkúakról. Én úgy érzem, hogy "Ami a vetélytársunkat gyengíti az minket erősít" gondolkozás is ott van a kétfarkúak médiasikerében. Ha esetleg elindulnának Szegeden vagy Pesten, akkor bizonyítottnak fogom tekinteni ezt az összeesküvés elméletemet, miszerint a kutyapárt futtatása részben anti-LMP lépés :)

Taplopó 2010.08.24. 22:00:46

Minden hatalom kétszer jelenik meg a történelem színpadán, egyszer tragédia, egyszer pedig komédia alakjában. A liberalizmus tragikus leszereplése után most visszatért komédiaként

jjulie 2010.08.24. 22:02:15

@bigapples:

elfelejtetted leírni, hogy a jobboldal hátrányban van a médiában, és meg kellene szállni, de nagyon és sűrgősen

felejtesz?

jjulie 2010.08.24. 22:09:11

@Taplopó:

összekeverted a liberalizmust az szdsz-el?

hány szijjártóosztályt végeztél?

2010.08.24. 22:11:14

@kodó tamás: kit érdekel? Sajnos már most is hiába izgatom magam miatta...szóval nem vagyok egy Barbibabe és tudom, hogy minden kornak meg van a maga szépsége...a 200 évest meg szeretném magam megtapasztalni!:DDD

Ordnassac 2010.08.24. 22:12:08

@bigapples: attól még, hogy Victora Zsoltra szavaznak főpolgármesterként, még a közgyűlési listán szavazhatnak az LMP-re, ugyanis olyanja a KKP-nak nem lesz.

@jjulie: az nem Diocles volt?

bioLarzen 2010.08.24. 22:12:35

Saját szerény véleményem szerint a Kétfarkú jópár éve volt az igazi - de azóta semmit sem fejlődött, ugyanazt nyomják, mint akkor, ami a humorban, a szatírában is nagyon ritkán jön be. Egy jó viccen az ember röhög, teszik neki, ha ugyanarra a vázra a 2., 3. ,4., X. poént próbálják meg ráfeszíteni, egyre kevésbé eredeti, és ezért egyre kevésbé "igazi". Anno a "Kisebb Magyarországot!" plakátjuk félelmetesen bejött nekem, de meg kéne újulniuk - illetve, sajna leginkább meg kellett volna...

Persze, lehet, hogy Szegedhez sok szállal köződő, egy ideig ott élő emberként csak nekem - illetve nekünk - nem új már a dolog, és Bp. most az az újszülött, akinek minden vicc új?

bio

jjulie 2010.08.24. 22:15:48

@Ordnassac:

nem számít, ő is szürcsölt

kodó tamás 2010.08.24. 22:16:03

@Letícia: mindegy az én látásom lesz már olyan éles, meg a tapintásom se... nem fogom érzékelni mi a ráncosabb

Ted Striker 2010.08.24. 22:17:28

@jjulie:

SZP, hivatásos: Emlékezzenek vissza,a kormány anno ellenzékben a gyurcsánykapitalista-vadtőkések kordonját, majd Bajnai Gordonját is lebontotta, most viszont a gazdasági szabadságharc, és önállóság jegyében a minket gúzsba kötő hitel-korlátot igyekszünk lebontani az IMF segítségével.
Pannónia mégsem az IMF ellen visel háborút, Pannónia ellenfele a GyúrcsányKormány, az IMF szövetséges hatalom, mindig is az volt!

IMF: igyekszünk lebontani a korlátokat a magyar kormánnyal
2010.08.24 21:39

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar hatóságokkal együtt abban, hogy lebontsuk a még megmaradt nézeteltéréseket - jelezte szűkszavú közleményében ma este a Nemzetközi Valutaalap washingtoni szóvivője a Reuters tudósítása szerint. Az IMF szóvivője azt követően adott ki közleményt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a gazdaságpolitikai tárgyalások őszi folytatásának, illetve egy megállapodás megkötésének tervét közölte ma.
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=137604&is=1

bigapples 2010.08.24. 22:17:37

@Ordnassac: Ez már biztos?

jjulienak mindegy ki volt, ha fidesznyiket gyanít, akkor odacsap :)

dzéta 2010.08.24. 22:18:04

A protest szavazók 2/3-ra emelték a fideszt... most pedig ugyanezek a protest szavazók megfricskázzák az orrát...

Nem több ez ennél.

budapest23 2010.08.24. 22:20:05

@Taplopó:
a fidesz második eljöttét is remélem ennek jegyében értékeled :)

Banonym 2010.08.24. 22:26:48

Gábor, jópáran eddig is értelmes választás nélkül voltunk kénytelenek szavazni, most annyi a különbség, hogy a végén meglátjuk mennyien vagyunk így.
Legalábbis a nem túlságosan konzervatív része... :)

Ordnassac 2010.08.24. 22:26:50

@bigapples: persze, hiszen ahhoz legalább 12 kerületben kompenzációs listát kellene állítaniuk, azt meg sosem tervezték.

(2010. évi L. tv. 10. § (2) A fővárosi közgyűlés tagjainak megválasztásánál Budapesten fővárosi listát az a jelölő szervezet állíthat, amely a fővárosi kerületek több mint felében kompenzációs listát állított.)

Jablaka 2010.08.24. 22:30:16

Döglény for prezident

2010.08.24. 22:32:42

@kodó tamás: hmhm, ez elszomorít, de lehet, hogy jobb is!;)

De követlejük, hogy hatalomra kerülésükkor ihassunk az Élet vizéből, amit a MKKP remélem követelésünkre kifejleszt varázsütésre, különben szétkergeti az Akadémiát!:D

Mindenre van megoldás!:D

tepes 2010.08.24. 22:35:15

@Ordnassac: Én már korábban is szavaztam volna rájuk, mert nincs a lapon "Egyik sem" négyzet, így legalább mérhető válik majd az "elit" elutasítottsága. Kicsit most elégtétellel tölt el, hogy elindultak, hiszen hónapokkal ezelőtt, többször is szorgalmaztam ezt náluk.
Egyáltalán nem anarchikus céllal, hanem azért, hogy az eredmény jelzés lehessen új szerveződéseknek, hogy érdemes elkezdeni, hogy legyenek majd, akik középtávon átfordíthatják az egész politikai felállást, hogy ne lehessen még egyszer a Kádár-nosztalgián lovagolva visszajönni, vagy épp program nélkül, "Szavazz ránk-Mi majd megoldjuk" módon a népet éhes-dühös birkákként kezelve 2/3-ot összeterelni.

ijontichy 2010.08.24. 22:41:58

Remélem bírja! Mármint a kétfarkúé. Itt volt az ideje - ha már ez a gyáva politikusbagázs retteg egy explicit "Egyik se!" kategóriát rápingálni a szavazólapokra - hogy valami hasonló legyen. Talán így lesz.

bigapples 2010.08.24. 22:43:04

@Ordnassac:
Akkor csak indirekt módom működhet ez az anti-LMP hatás. Mindenesetre nekem fura, hogy a LMP-t többször határozottan támadó szoci és jobbik közeli média milyen megértően viszonyul az KKP-hoz. Persze vannak médiumok (pl. az Index) amiknek minden ilyen anti-establishment mozgalom tetszik, legyen akár a ballib-zöld LMP vagy egy mindent kigúnyoló viccpárt.

2010.08.24. 22:44:01

@Kokszos_Karesz: hajrá, imádom Döglegyet!:)

@kodó tamás: ez sokat sejtető cím...tán az égig ér? Hűha!:DDD

Ordnassac 2010.08.24. 22:45:00

@tepes: ez is egy érv a támogatásukra, kétségtelenül. :-)

kodó tamás 2010.08.24. 22:49:38

@ijontichy: csinálj egy "EGYIK SEM" pártot
szerintem nyernél
csak jóban kell lenni a kopogtató miatt a zsindexxel

ijontichy 2010.08.24. 22:52:50

@kodó tamás: Nem rossz... mennyi is az állami apanázs? ;-)

Abdani 2010.08.24. 22:52:52

Én egyszer olyat szeretnék hallani amikor az m1-re kapcsolok, hogy "Szervusz Gyuri, mi lesz ma nálatok az Estében?" "Szia Kriszta, jelenleg a Kétfarkú Kutyapárt vezet a közvélemény-kutatások szerint a főpolgármesteri székért folytatott harcban. De vajon mit szólnak ehhez a parlamenti pártok jelöltjei? Vendégünk a stúdióban Giró-Szász András és Török Gábor politikai elemzők." :DD
Kérdés persze, hogy a Tanár Úr elmenne, ha hívnák ez ügyben.

bigapples 2010.08.24. 23:00:32

@Ordnassac: Én inkább a
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/lemondott-simor.html
oldalt olvasnám már el végre az origón :)

Függetlenül attól, hogy ki mit gondol a Fidesz gazdaság politikájáról vagy Simor tevékenységéről, olyan mértékben rossz a viszony a kormányzat és a jegybank elnöke között, hogy ez mára súlyos nemzetgazdasági kockázattá vált (lásd Simor mai megnyilatkozása)

kodó tamás 2010.08.24. 23:06:16

@Abdani: hát lassan mindenhonnan a kutya izéje folyik...
egyáltalán nem lesz más programjáról szó...
de ne is legyen.
Tarlós: ha lesz pénz lesz 4 es metro... gyalogos híd a haller meghosszíbbításában
nem sokat tudunk de amit igen, azt se érdemes.

pl igérhetne a BKV nak 3 gyereket+4 kereket...
meg hagyó+zusi+wiesztnek 3 szobát (külön)

tepes 2010.08.24. 23:21:02

@Ordnassac: ...mondjuk négyzet és kétfarkú kutya most is csak akkor lesz, ha rajzolok, mert hogy a közel 30e ajánlószelvény nem jön össze még az erős média- és utcai jelenlét mellett sem, szinte biztos vagyok. Ha mégis összejön, akkor viszont 30e többszöröse is lehet majd a tényleges voksok száma.

@pad78: Nem ők lopták el, tavasszal is feltörték a VII.ker-ben a postaládákat, pedig akkor nem is indultak. Így leginkább alvilági bandák "gyűjtenek", aztán eladják a legtöbbet ígérőnek.

Ordnassac 2010.08.24. 23:25:22

Már az előző posztban is linkeltem, de ezt láttátok:

www.youtube.com/watch?v=WD90_EkaIGc ?

:-D

kodó tamás 2010.08.24. 23:26:11

@tepes: ha 30ezer összejön az a szavazók több mint 2% a vagyis szavazáskor, 50% os részvétel miatt az már közel
5%-os eredmény!!!!! persze ha csak főpolgármester jelöltjük van (lista nincs) akkor a tarlós 70%-hoz képest nem tűnik soknak...

Ordnassac 2010.08.24. 23:26:25

@tepes: 28 150, hogy pontosak legyünk.

Amennyiben igaz a feltevésed, akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem adják akkor oda a cetlit nektek?

Ted Striker 2010.08.24. 23:32:57

OFF

Brékó, brékó gazdasági szabadságharc visszavonva: a Magyar Hírlap jelenti, mostmár nem megszakadt tárgyalás hanem "lezárult egy tárgyalási forduló" volt az elmúlt hónapban

"A Nemzetgazdasági Minisztérium a Bloomberg kérdéseire adott válaszában nem részletezte a tárgyalások folytatódásának körülményeit - azt, hogy mikor és milyen keretek között -, csupán arra emlékeztetett, hogy júliusban nem megszakadtak a tárgyalások, hanem lezárult egy tárgyalási forduló."

ON

Abdani 2010.08.24. 23:34:30

@kodó tamás: Ez inkább csak ilyen költői kérdés volt tőlem a helyzet poénossága miatt. :D
De ha már itt tartunk, még nem nagyon hallottunk semmit a többi párt jelölteitől sem, de sanszos, hogy olyan sokat nem is fogunk.

kodó tamás 2010.08.24. 23:35:06

@Ordnassac: nagyon jooo, a kis smukk jobb mint a kétfarkú
én majd elolvadtam: szerelmet és dalt ígér nekünk...
jo lenne ez is, semmivel nem foglalkozni, csak kint lófrálni....

Gáborom 2010.08.24. 23:41:51

@kodó tamás: Veled értek egyet, lehet,hogy szimpik (én pl évek óta látom ezt a kutyát (logót) Szeged villanyoszlopain amikor épp Szegeden járok, még le is fotóztam több más szellemes ragasztmánnyal, most értem el a " jé, hát ők azok?" állapothoz ), de nem szavaznék rájuk sem.
Mert egy dolog szájalni,viccelődni és facebook-on mozgalmárkodni, és más kormányozni a valóságban.
Márpedig mi a valóságban döglődünk és a facebook-ra (és társaira) menekülünk....

kodó tamás 2010.08.24. 23:45:43

@Ordnassac: azért a smukkot meg kéne lesni... lehet hogy kétfarkú csak álruhás... bár csak egy csaj volt mellette
szerintem őt is ugyanaz a NAGYKUTYA nagy töke nyomja hátulról

2010.08.24. 23:46:47

@kodó tamás: benne vagyok! Gyerünk Tomi, légy az első egyik sem (ESP)!:DDD

kodó tamás 2010.08.24. 23:49:12

@Gáborom: hm. most mindegy...
elmehecc , nincs tétje. tarlósnak nem mindegy hogy 55 vagy 80% ot kapnak... az ujrendszerben szerintem tutti 70% körüli lesz.
gyakorlatilag mindegy ki mit csinál... nagy választás...
esztergomi helyzet pedig csak nagy utálatból lett volna, de nem "uralkodott", tehát ez kizárt volt.
már az se számít az "ajánlási rendszer" miatt, hogyha addig tarlósról derül ki, hogy 3 farku
gyakorlatilag nem tud veszteni (pontosabban más nyerni)

Hüvely Matyi 2010.08.24. 23:52:51

Megígérem, hogy elhiszem az igéreteiket, ha megigérik, hogy nem tartják be az igéreteiket.

Straight 2010.08.24. 23:55:23

És mekkora reklám ez nekik most!!
pár nap alatt egy országos hírportál egy nagy olvasottságú blog és nem tudom a többi médi (tv, rádió) leaddta e.
Ezzel most bekerültek a köztudatba.
A facebook csoportjukról meg annyit hogy ők szegeden már nagyon régóta vannak és mindenki ismeri őket.onnan simán ősszejön a negyvenezer elég nagy hányada ezenkívül egy fideszes simán csatlakozik a kkp csoportjához de a fideszéhez nem mert nem érdekli annyira a politika.

Ordnassac 2010.08.24. 23:56:36

@kodó tamás: a főpolgármester választása a jelölési procedúrán kívül nemigen változott, mitől szerezne 70%-ot? Szerinted ennyien nem tudják összeszedni a cetliket? (Meglepne, ha a négy parlamenti párt nem tudná.)

tepes 2010.08.24. 23:57:06

@Ordnassac: Csak pár gyűjtőpont van, házalni egyáltalán nem fognak, néhány száznál nem hinném, hogy többen küldik el postán, így a gyűjtőhelyeken kígyózó sor kellene, hogy legyen ekkora mennyiség összeszedéséhez, sok érvénytelen lesz az MKKP név miatt stb stb. Mondjuk ezek csak a fővárosi benyomásaim, Szegeden lehet, h más a helyzet.

Szóval a válasz: az esetleges szavazók kényelmessége miatt :-S

sárkányfő 2010.08.24. 23:59:57

mióta itt hagytak minket megy a szabadságharc-blabla, erre tessék:

www.hirszerzo.hu/cikk.osszel_ujra_szoba_allnank_az_imf-fel.163746.html

tepes 2010.08.25. 00:02:14

@Gáborom: @Hüvely Matyi: Már itt írta vki, hogy ha győznek, lemondanak a következő javára. Azért ez más, mint Izlandon.

kodó tamás 2010.08.25. 00:05:14

@Ordnassac: szerintem a fidesz és a jobbik tuti... ugyebár
az mszp és az lmp necces (még egyszer mondom és lassan hogy mindenki értse: a választásra elmenő szavazók 5%-áénak cetlije kell!!!) horrribilis cetli szám, ez aurópa legszigorúbbjánál kb 30-50szer több...
pláne a 15 nap... szabadság stb...
bár az elempé nyomja lét bele sok egyemista pénzér...

de nem is erre gondoltam, haenm a kompenzációs listák radikális csökkenésére pl zuglóban... ugye ez 50% os (mint OGY!) eredménynél 70-75% ot is adhat... ugye mertn megnyeri az összes! egyénit...

bigapples 2010.08.25. 00:10:25

@ó jaj: Most csodálkozol, mikor Simor ma elkezdett keménykedni és esésbe küldte a forintot. Ez a kormányzati kommunikáció a piacok megnyugtatására szólt, a szabadságharc korábban meg itthoni használatra.

Ezt olvastad?

www.fn.hu/belfold/20100816/kovacs_arpad_orbannak_vegre_van/

Ordnassac 2010.08.25. 00:19:53

@kodó tamás: az MSZP a több kerületben már leadta az egyéni jelöltek cetlijeit (pl. pont Zuglóban, ott lakom :-) ), szóval annyira nem áll siralmasan rosszul.

A Jobbik Pesten 1000%, hogy nem erősebb az MSZP-nél. Hisz tavasszal még az LMP is felülmúlta!

pad78 2010.08.25. 00:33:49

@tepes:
OK, én sem állítottam soha, hogy éppen ők lopták el; nálunk az a pletyka járja, hogy jelenleg a cédulák 1000 forintos árfolyamon mozognak, ezért már bármelyik utcakölyöknek megéri kockáztatni, pláne ha a házunkban felnyitott postaládákban talált összesen egy tucatnyit is. Inkább azok miatt vagyok dühös, akik megveszik, mert ugye ha nincs kereslet, hamar elhal az ipar. És ez az a pont, ahol képbe kerülnek a kis pártok: kizártnak tartom, hogy bármelyik parlamenti párt lopott cetlikkel szórakozna, mind a négy simán hozza Erzsébetvárost. Maradnak a kicsik. Nálunk ezek közül kettő nyomul nagyon: a Szövetség Erzsébetvárosért és a kutyapárt. Ha a tisztesség kedvéért adok 5-5%-ot a négy nagynak is, akkor is 40-40%, hogy e kettő valamelyike használja fel végülis a cédulámat. (Na jó, arról fogalmam sincs, hogy mik nálunk az MDF tervei, esetleg még ők harcba szállhatnak, akkor a kicsik esélye 26 2/3%-ra csökken. Persze ezzel, a növekvő versenyben, nagyot ugrana egy lopott cetli értéke is.)

Ordnassac 2010.08.25. 00:40:41

@pad78: arról a technikáról nem hallottál, hogy szimplán ellopják, de nem adják el a cetlit? Ezzel csökkentve a lehetséges kiskihívók esélyeit. Nem állítom, hogy ez történt, de ilyen is lehetséges.

kodó tamás 2010.08.25. 00:44:07

@pad78: miért nem azokra haraxol akik ezeket az elképesztő szabályokat hozták...
miért nem emailben és bárkit, akár több pártot, jelöltet is...
miért van mellette az összes adatod, amiket TE ugyis tudsz...
ha mellette van akkor miért nem rögtön az ajánlásra nyomták... (hogy mobilabb legyen a kereskedés)
ha ellopták akkor miért veszted el automatikusan a jkelölési jogodat (hisz szinte 100% hogy az adataid már rendszerben lesznek, ergo a kettőzés miatt keiesel)
ha pótlod a jegyzőtől és le is adod, akkor a kettőzés esetén miért nem nézheted meg melyik a tiéd...
vagy miért nem nyilatkozhatsz jegyző előtt hogy NEKED mia a választói szándékod...
miért nem kérdezheted meg hogy a te szelvényed melyik párt adta le...
ha a fentieket megválaszoltad és jol, akkor kérdem, a jegyzők mér kapnak kb 10% nyi szelvényt pótnak... azzal mi történik...
egyelőre több kérdésem nincs

kodó tamás 2010.08.25. 00:47:03

@Ordnassac: hihihi, tök értelmetlen verzio, kockáztat (nem sokat de vmit) és nem teszi pénzzé... azért nehigyjük hogy személyesen a kis smukk töri fel a ládákat. szerintem feltünő lenne.
ez egy olyan jól prosperáló iparág, mint a bodza, vagy a lomi, vagy a fém...

ja és az előbbihez egy kérdés+ a bank kiküldi a pinkódot és a kártyát együtt? akkor megint csak az állam ilyen balfék? hm

pad78 2010.08.25. 00:48:57

Ha már Erzsébetváros: nekem rejtély a helyi LMP kampányfilmje (tartalma alapján egyszerűen nem tudom másnak minősíteni, mégha origo fedőnévvel tették is fel):
videa.hu/videok/hirek-politika/erzsebetvaros-lehet-mas..-fidesz-kampany-kepviselo-rtRI7iYSjwmGfRk0

Ami döbbenetes, hogy Ripp Ágnes (a felvételen "Ágika") helyi szoci képviselő és egyben -jelölt nyomatja őket ezerrel. Annyira hülye azért nem lehet, hogy komolyan gondolja azt, amit mond, hogy nem riválisok: alig hiszem, hogy a hetedik kerületben (is) éveken át Orbán-fóbiára kondicionált korábbi szocialista szavazók most tömegesen korábbi pártjuk és a Fidesz között vacillálnának. Valójában ha valaki, hát épp az LMP lehetne nekik konkurrencia. Innen viszont csak egyetlen dolgot tudok elképzelni, azt, hogy mégis készülnek összebútorozni októbertől. Ez viszont az LMP eddigi, e tekintetben elég következetes kommunikációját tekintve nagyon abszurdnak hangzik.

bigapples 2010.08.25. 00:51:55

@kodó tamás: Hát igen, ez a kopogtatócédula rendszer a mai formájában nem jó. Maga az elgondolás alapvetően szerintem jó, azaz, hogy a pártok élő kapcsolatot alakítsanak ki a választókkal az induláshoz szükséges ajánlások megszerzése érdekében és így növeljék a választási hajlandóságot plusz segítsék a választók döntéshozatalát. Szóval én nem vagyok a híve a kauciónak vagy más hasonló megvásárolható indulási jognak.

Ordnassac 2010.08.25. 00:54:33

@pad78: te, biztos vagy ebben, hogy ez egy kampányfilm? Ott nem szoktak interjúk lenni. Az origo szokott így kimászkálni kerületekbe.

A zuglói LMP egy-két emberét ismerve, a legtöbbjük azonnal kilépne a pártból, ha összeállnának az MSZP-vel és nagyon örülnek, hogy az SZDSZ eltávozott.

kodó tamás 2010.08.25. 00:56:11

@bigapples: hihihihihi
élő kapcsolat... nagyon jo.
amikor a nyugdíjas házakban, iskolákban stb összeszedi a vezető és "szállítja" a polgármesternek
aszta ez a személyes kapcsolat
vagy 1 cédula = 1 mátyás személlyel kerül kapcsolatba

Ordnassac 2010.08.25. 00:57:23

@bigapples: az ajánlószelvények rendszere a rendszerváltás egyik akkor indokolt terméke, hogy elkerülje fű-fa-virág elindulását a választáson. Azonban ez mára elavult. Talán egy központi aláírásgyűjtő íves kitöltés, mint a népszavazásoknál?

kodó tamás 2010.08.25. 00:57:47

@Ordnassac: javítom: az szdsz ÁTVÁLTOZOTT
biztosan elirtad

Ordnassac 2010.08.25. 00:59:22

@kodó tamás: itt Zuglóban igen, legalábbis igen erősen gyanús ez a ZÉK nevű formáció, de hogy a helyi MSZDP emberei mit keresnek rajta...

pad78 2010.08.25. 01:01:29

@kodó tamás:
"ha ellopták akkor miért veszted el automatikusan a jkelölési jogodat (hisz szinte 100% hogy az adataid már rendszerben lesznek, ergo a kettőzés miatt keiesel)"

Most ez tényleg így van? Tehát ha megjelenik a rendszerben két cédula két különböző kézírással, eltérő aláírással, akkor senki sem gondolja, hogy az egyiket hamisították, hanem eleve stornózzák mindkettőt? Ennyire hülye azért a magyar választási rendszer sem lehet, ugye?! Nyugtassatok meg!

Mellesleg: már az előző posztnál megírtam radalának, hogy szerintem semmilyen értelmetlen körülmény nem jogosít fel senkit arra, hogy bűncselekményt kövessen el ellenem vagy bárki más ellen. Nem érdekel, hogy milyenek a törvények, akkor se törje fel a postaládámat, ha ezért a kerületi jegyző személyesen tünteti ki a térdszalagrenddel. És akkor se vásároljon lopott kopogtatócetlit, ha ez az egyetlen módja annak, hogy polgármester legyen. Nekem ne védd, lécci, a bűnözőket ilyen érveléssel!

(Az más kérdés, hogy abban igazat adok Neked, hogy a törvényi szabályozást szükséges lenne, ahol lehet, olyan irányba mozdítani, hogy inkább akadályozza ezeket a bűncselekményeket. De azért hadd legyen szabad mégiscsak elsődlegesen a bűnözőkre haragudnom, ha nem sértelek meg vele!)

Ordnassac 2010.08.25. 01:01:52

@kodó tamás: ja igen, annak meg nem örülnek (mármint a ZÉK-nek). A mai Zuglói Lapokban Hörömpöli az egekbe dicsérte Janicsákékat, szóval még egy erős jel...

Ordnassac 2010.08.25. 01:04:53

@pad78: hmmm... hogy akarja a választási bizottság megállapítani, hogy a két nevedet és adataidat viselő cédula között melyik a hamisított? Közhiteles kézjegy-nyilvántartás nincs.

kodó tamás 2010.08.25. 01:08:15

@pad78: hahhahhaaa ez koppant...
nagyon jó te vagy az országban kb 124-dik aki rájött...
már csak 10 003 764 embert kell elérni...
AZ ADATAIDAT UTÁNA MÁR T-Ő-L-E-D VÉDIK :)
qva jooo igaz? :)

pad78 2010.08.25. 01:10:25

@Ordnassac:
"te, biztos vagy ebben, hogy ez egy kampányfilm?"

Nem, formáját tekintve nem tűnik kampányfilmnek. Ahogy a "Függetlenek Erzsébetvárosért" sem tűnik politikai pártnak, mégis a helyi MSZP-s polgármesterjelölt mellett kampányolnak (még a nevük is szerepel a plakátjain). Akkor most ők tényleg függetlenek?

Nézd meg az egész szpot felépítését: mindenki az LMP-t dicséri, Csiba Katalin pedig programbeszédet mond. Ő senkit sem szid, mert pozitívan áll hozzá a dolgokhoz, de aztán a következő interjúalanyok, az "utca emberei" elmondják, hogy á, a fideszre és a szocikra tiszta lelkiismerettel nem szabad szavazni. Milyen érdekesen sikerült összevágni! Most komolyan, ilyen egy riport, még ha akár csak a kiegyensúlyozottság látszatára törekszik is? Ez műfaját tekintve klasszikus kampányfilm, független jelmezbe öltöztetve.

kodó tamás 2010.08.25. 01:10:50

@Ordnassac: ezt ugy lehetne
HAMÁR befáraccc cetli helyett a jegyzőtől nem kérsz ujat, hanem
MEGMONDOD kit akarsz ajánlással támogatni...... hihihi
egyébként is itthon csak ez menne... hogy cetli helyett mindenki besétál...
élvezem, ahelyzetet most esett le, hogy aki gondolkozik mennyivel előrébb jár
csak egy ország van, be kell várni a többieket...
szerény voltam ugye?

pad78 2010.08.25. 01:16:07

@Ordnassac:
"hogy akarja a választási bizottság megállapítani, hogy a két nevedet és adataidat viselő cédula között melyik a hamisított?"

Hát pl. állok rendelkezésükre, ha nem is mutatják meg nekem a cédulát, akármikor aláírok nekik, hasonlítsák össze a két cetlivel. Azért megbocsáss nekem, Ordnassac, a kopogtatócédula hamisítása nem számít bűncselekménynek?! Ilyenkor nem lenne feladata az ezzel szembesülő hatóságnak, hogy utánajárjon, ki követte el? Ha ez így van, az tényleg nagyon durva! Az állam, mint a bűnözők cinkosa! Félelmetes!

kodó tamás 2010.08.25. 01:16:28

@pad78: "szerintem semmilyen értelmetlen körülmény nem jogosít fel senkit arra, hogy bűncselekményt kövessen el ellenem vagy bárki más ellen."
"És akkor se vásároljon lopott kopogtatócetlit, ha ez az egyetlen módja annak, hogy polgármester legyen. Nekem ne védd, lécci, a bűnözőket ilyen érveléssel!"

hahahhahaha ez a második nagy koppanás (ugyértem leesett)
PONT ERRŐL VAN ITT nagyba SZÓ
a politikus és a rendes ember közötti különbséget fogalmaztad meg pontosan
ÉPP EZÉRT ILYEN A RENDSZER
EZ SENKI (normális mebernek) ESZÉBE SE JUTNA

KICSIT MÁS SZABÁLYOKKAL JÁTSZANAK....

na ez vicces nem a kétfarkukutya...

kodó tamás 2010.08.25. 01:17:56

@pad78: nem jooooo
ezért irtam neked a megoldásokat
persze elsőre mindenkinek ez jut eszébe

de akkor a családét mind magamnak tölteném ki, aláírnám összevissza, odaadnám LMP nek mszpnek stb és besétálnék, hogy az mind hamis...
és választási csalást kiáltoznék...

pad78 2010.08.25. 01:19:33

@kodó tamás:
Állítólag már kevesebben vagyunk, mint 10 millió. :( (Gábornak jelzem, hogy nincs motorom, és nem szoktam 100-zal áthajtani településeken. Úgyhogy őszintén sajnálom ezt a tényállást.)

U.i. A szavazásra jogosultak alig 8 millióan vannak.

kodó tamás 2010.08.25. 01:23:15

@pad78: ok akkor csak 8 millio 150ezernek kell elmondani...
hogy két játék folyik
és a naivakat a "kutyák" kihasználják
dehát olvasson mindenki orwellt...
mivel demszkáj azzal szaladgált (persze ellenőrzött módon és ő nem bukott le)
ezért kezdem azt gondolni hogy az elit "szakácskönyveit" írta orwell, aki elolvassa rögtön pártot csinál...
a seres marika is nagyon tudja:)

Ordnassac 2010.08.25. 01:26:01

@pad78: bejelentetted a megfelelő helyeken, hogy ellopták a cédulád? (Rendőrség, jegyző.) Rákérdezhetsz, hogy mi a helyzet, ha valaki a neveddel akar cédulát leadni és ettől függetlenül te is szeretnél. Ez egy kis utánajárás.

Az origo magánkézben van, olyan interjúfilmet csinál, amit nem szégyell. Másrészt itt Zuglóban is hihetetlenül csendben van a Fidesz, lehet, hogy valami központi ukáz, hogy lehetőleg ne legyenek nagyon izgágák?

A civilszervezeteknél meg erősen figyelni kell. Itt helyben pl. a ZÉK (Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete) a helyi MSZDP embereit indítja és a régi helyi SZDSZ-grandok gyerekei is alapítók. A ZUPE (Zuglói Polgárok Egyesülete) elnöke akiről nem lehet tudni, hogy indul-e most, pedig tavaly belépett a KDNP-frakcióba.

pad78 2010.08.25. 01:28:06

@kodó tamás:
"ÉPP EZÉRT ILYEN A RENDSZER"

Akkor hadd ismételjem el: én épp azért nem a politikusokra haragszom elsődlegesen a postaládám feltöréséért, hanem a bűnözőkre, mert meggyőződésem szerint semmilyen rendszer nem jogosít fel senkit arra, hogy másokat megkárosítson. Én ilyen ókonzervatív vagyok, de az én szememben a rossz szabályozás nem menti fel azt, aki visszaél vele! Ha Neked ez nem érthető, akkor nagyon eltérő erkölcsi alapokon állunk, ami persze nem baj, csak így eleve borítékolható, hogy nem jutunk egyhamar közös nevezőre. És akkor még egyszer hadd szögezzem le, ha továbbra sem értenéd: felsorolhatsz nekem még rossz törvényeket százával, akkor is azt fogom elsődlegesen hibáztatni, aki a bűncselekményt elköveti!

kodó tamás 2010.08.25. 01:28:47

@Ordnassac: ezt már sokan próbálták... az adataid védelme miatt nem mondják meg hogy melyik "cég" adta le a cetliadataid...
azért érdemes ujat leadni, mert akkor legalább kiejted a "másik" sajátodat...
akkor van peched ha pont az a párt vásárolta meg az adataidat, akiknek te is adtad utána ingyen, na az duplán rossz, mert 2 őt adtál volna nekik, de egyse lesz...
elég bonyolult
átláthatatlan és szándékos...
egy tuti ebben a rendszerben csak a naiv tiszta szándék nem érvényesül....

kodó tamás 2010.08.25. 01:31:03

@pad78: a POLITIKUS A BŰNÖZŐ
akit megválasztanak a "véres cetliddel"
visszaél azzal, hogy vannak emberek akik egy banánért megölik a másikat az ajánlószelvénéyért, hogy egy banánt adjon a politikus...
te őszintén a 12 éves cigánygyerekre haraxol? te tudod..

Ordnassac 2010.08.25. 01:32:46

@kodó tamás: az ajánlószelvényes megoldás rém elavult és le kéne cserélni másra, az biztos. Ebben egyetértünk.

AkarkiJ 2010.08.25. 01:37:35

Meglepett, hogy 25.000 kkp-s rajongó van facebookon - főleg ahhoz képest, hogy ov csak 10e-el többel büszkélkedhet.

Egyben elkeserítő is, mivel így nem lesz meg a 30e kopogtató cetli :(

Mondjuk én már leadtam nekik :)

Ordnassac 2010.08.25. 01:39:07

@AkarkiJ: a másik kettővel mit csináltál (polgármester-jelölti, kivéve persze, ha hétkeres vagy és az egyéni jelölttel)? Ugyanis az nincs nekik.

AkarkiJ 2010.08.25. 01:39:11

@pad78:

persze, hogy haragudni kell arra, aki a bűncselekményt ténylegesen elköveti, de ettől még a rendszert fenntartók is hibáztathatóak, annak tükrében pedig, hogy milyen súllya is van a dolognak, a tolvajjal egy kategóriába kerülnek, vagy még rosszabba

kodó tamás 2010.08.25. 01:40:03

@Ordnassac: hihihi
mi 2-3 an, de
egy politikus se...
nem véletlen ezt találták ki 1990-ben
emlékezz a Magyar Október Párt ra...
ők voltak az egyetlen "igazi új erő"

persze modtam korábban eu ban a lkegszigorúbb is
30-50-szer könnyebb...
hollanadia 100 email ajánlás kell
nagyrészt az sincs hogy egynek adhatsz támogatást...

a magyarorszag.hu alkalmas lenne...

de az átlátható tiszta rendszerrel "rendes emberek" is bekerülhetnének, ez nagy KOCKÁZATOS
jobb a nulladik fordulóban, verseny előtt lenyomni víz alá,
vagy emléxel a gladiátorra... végül is ugy szép nyerni...

AkarkiJ 2010.08.25. 01:40:11

@Ordnassac:

a polgisat leadtam egy nekem szimpatikus polgira, a harmadikat meg széttéptem, mert nem érdekelt

pad78 2010.08.25. 01:41:56

@Ordnassac:
"bejelentetted a megfelelő helyeken, hogy ellopták a cédulád?"

Holnap megyek az önkormányzatra. Igazából nem akarok én egyetlen pártnak se adni kopogtatócédulát, inkább azért vagyok dühös, mert a lopás azt jelzi, hogy erre van kereslet, és esetleg valaki éppen azzal válik jelöltté, hogy megvásárolja azt a kopogtatócédulát, amit tőlem loptak. Tehát azért lesz jelölt, mert bűnt pártol. Attól nem félek, hogy a rendőrség összetörné magát ebben az ügyben, vsz. kisujjukat sem fogják mozdítani. Inkább a nagyobb pártokat fogom megkeresni (őket ellenérdekeltnek gondolom ebben a buliban), ha jól tudom, az ő bizottsági embereik átnézhetik a cetliket. Jelzem nekik, hogy ha az én nevemmel vagy a feleségemével találnak egyet, az hamis, és bűncselekmény következtében került az adott párthoz. Ha egy kisebb párt éppenhogy csak összevásárolta a szükséges mennyiséget, akkor nekik minden darab számít. Ráadásul ha már megvan a hunyó, akkor "szerencséjére" más károsultakat is tudok prezentálni a környékről. Azért küzdök, hogy véletlenül se indulhasson, aki így akar jogot szerezni erre! Ha a nagy pártok szövetségeseim lesznek ebben a harcban, akkor lehet valamit tenni. És most baromira nem sajnálom, ha szűkül a demokrácia - ezen az áron káros a sokszínűség, menjenek a börtönbe, ne a városházára!

AkarkiJ 2010.08.25. 01:42:01

@Ordnassac:

blogmotor megette az előző választ

a polgisat leadtam egy szimpatikus polginak, a harmadik lapot meg széttéptem...

kodó tamás 2010.08.25. 01:42:20

@pad78: gondolj arra, hogyha egyszerűen azt mondaná a törvény hogy le kell vágni annyi végtagot amennyi "hamis" cetlit felhasznál a politikus, meg szűnnének a visszaélések,
tényleg emberek között járna...
milyen vicces lene ahogy smukk és gyurcsány csengetget....
de nem is értem miért nem tudjuk ezt elképzelni
SOK ORSZÁGBAN ERRŐL SZÓL

kodó tamás 2010.08.25. 01:45:31

@pad78: "a nagyobb pártokat fogom megkeresni (őket ellenérdekeltnek gondolom ebben a buliban"
eszméletlen NAIV vagy...
de én veled vagyok, támogatlak... erkölcsileg
és nagyon kíváncsi vagyok, hátha NEKED sikerül... hátha

Ordnassac 2010.08.25. 01:48:11

@AkarkiJ: hmm... mennyire ismered az új rendszert? A polgármester-jelölted pártja/szervezete biztosan indíthat mindenhol jelöltet? Ugyanis ettől fog függeni, hogy lehet-e kompenzációs listája vagy egyáltalán képviselete a testületben.

kodó tamás 2010.08.25. 01:49:46

@pad78: egyébként csak hogy tudd....
már OGY-n is óriási gond volt a fidesznek is összeszedni (szemben a pr ral, a valóság az volt, hogy az emberek őket is elküldték a francba...)
MOST ANNYIRA MEGSZIGORÍTOTTÁK, HOGY NEKIK IS LESZ GOND!!!
nagy meglepetések lesznek... pár helyen ők is kiesnek a nulladikban...

másrészt a nagyok nem is csak ezért gyűjtik az összes cetlit... de erről majd sörözésnél:)

AkarkiJ 2010.08.25. 01:53:34

@Ordnassac:

nem, ez egy független, helyi polgi - esélye nincs sok

kopogtatót mondjuk még soha senkinek nem adtam le, de a kkp meggyőzött, és ha már leadom a cetlit, akkor a polgis papírhoz is kerestem valakit, akinek leadom

egyébként meg nem teljesen értem a kopogtató rendszert :) pld. azt sem, kiindulva az ogy-s fideszes esetből, amikor 2m cetlit gyűjtöttek (állítólag), a szükséges kb. 180e helyett - hogy ha egyszer megvan a szükséges, akkor miért gyűjthet tovább cetlit?

Ordnassac 2010.08.25. 01:55:11

index.hu/belfold/budapest/2010/08/24/en_lohaton_fogok_bemenni/

Interjú az MDF főpolgármester-jelöltjével. Ehhez nem igazán tudok mit mondani...

Ordnassac 2010.08.25. 01:57:20

@AkarkiJ: mert nincs semmi, mi megtiltsa, hogy tovább gyűjtsön. Másrészt, ha még nem adta le a megfelelő helyen...

Hmmm... Budapesten vagy? Melyik kerületben?

pad78 2010.08.25. 01:57:31

@kodó tamás:
"a POLITIKUS A BŰNÖZŐ
akit megválasztanak a "véres cetliddel""

Tényleg nem érted, amit mondok? Vagy csak szimplán nem akarod érteni?
Ezt írtam:
@pad78: "Nem érdekel, hogy milyenek a törvények, akkor se törje fel a postaládámat, ha ezért a kerületi jegyző személyesen tünteti ki a térdszalagrenddel. És akkor se vásároljon lopott kopogtatócetlit, ha ez az egyetlen módja annak, hogy polgármester legyen. Nekem ne védd, lécci, a bűnözőket ilyen érveléssel!"

Ebben benne van, hogy egyaránt bűnöző az, aki ellopja, meg aki a lopott cetlit megveszi. Ezzel szemben Te azt írtad, hogy azokat kellene hibáztatnom, akik a törvényeket hozták ("miért nem azokra haraxol akik ezeket az elképesztő szabályokat hozták..."), nem azokat, akik a bűnt elkövették.

Igen, egyetértünk, ha arról van szó, hogy elítélem azt a politikust, aki lopott cetlit használ fel. De ez nem jelenti, hogy a politikusokat általánosságban elítélném. Szerintem ez a felelősség elkenése: senkit semmilyen törvény nem jogosít fel arra, hogy másokat megkárosítson! És tudom, hogy ezért naivnak fogsz tartani: azt gondolom, hogy itt-ott még vannak becsületes politikusok is! Nekem a bűnözőkkel van bajom, nem a bűnbaknak megtett politikusokkal!

Az meg külön felháborít, hogy nagyokat röhögsz itt más kárán! Gratulálok! El is megyek inkább aludni, Te meg szórakozz máson!

Ordnassac 2010.08.25. 01:59:44

@kodó tamás: Pesten mindenhol meglesz. Annyi hű fideszes mindenhol van.

Inkább a Jobbiknál látok gondot, hisz Budapesten több helyen nem túl erős. A második és az ötödik kerületben nem is indítanak egyáltalán polgármester-jelöltet. Igaz, polgármester-jelölteknek mindenhol meglesz Pesten, de néhány egyéni evk. azért eleshet.

AkarkiJ 2010.08.25. 02:01:02

@Ordnassac: 5.ben az se biztos, hogy mszp-s polgijelölt lesz egyáltalán :)

kodó tamás 2010.08.25. 02:06:04

@pad78: bocs ha bántottalak, nem volt szándékom.

igen, azt mondom, hogy nem nagyon akad... minél inkább párttag és minél feljebb van annál kevésbé akadna ilyen...

jóccakát!
ja és szép álmokat!
egy tökéletes országról!

Ordnassac 2010.08.25. 02:07:16

@AkarkiJ: Pásztor Tibike ennyire szarul áll? Máshol azért lényegesen jobban megy a szociknak. Zuglóban már mindenhol leadták.

AkarkiJ 2010.08.25. 02:09:12

@Ordnassac:

tóni lekaszál mindent - szeretik, mert van szép új utca, meg ingyen bkv bérlet meg fűtéstámogatás mindenkinek - az meg hogy miből van ez fizetve, kit érdekel, hisz a tóni ad, tónit szeressük

dzsugasvili 2010.08.25. 02:11:00

Ez annyira, de annyira gáz ez az kétfarkú állatság. Nem tudom őszintén, hogy kinek a szekerét tolják, de valamiért az összes média ezerrel tolja őket. Most remek, hogy a budapesti liberó körökben sokan viccesnek találják őket, az értelmiségi, indexet olvasó körökben különösen, de érthetetlen, hogy mit gondolnak, mi történik majd, ha tízezrével szavaznak erre a holdkóros viccmájszter csoportra. Mert bekerül a végén valami képviselőjük, esetleg több valamelyik kerületi önkormányzatba, aztán rögtön vége a poénkodásnak, hogy örök élet meg ingyen sör, stb. Nem tudom utána mit virítanak. Biztos az is vicces lenne. Kíváncsi lennék arra is, Izlandon röhögnek-e még a hülyeségükön...

Ordnassac 2010.08.25. 02:11:12

Szimbának: nol.hu/archivum/20100824-a_tuzhelytol_a_hradzsinig

Mondjuk a cikk szépen elfelejti, hogy a Bajnai-kormánynak sem volt női tagja...

Ordnassac 2010.08.25. 02:13:38

@dzsugasvili: összesen három polgármester-jelöltet indítanak (Bp, Szeged, Bp. VII. ker.), egyéni képviselőket és listákat nem.

Azt meg bejelentették, hogy ha valami csodánál fogva nyernének, visszalépnek.

Mellesleg ez egy nagy fokmérője lesz annak, hogy mekkora az "egyik sem" tábora.

Itt jelzem: nem fogok rájuk szavazni.

Ui.: Loppert Dániel amúgy mióta liberális? (Ő is tagja az MKKP Facebook-csoportjának)

AkarkiJ 2010.08.25. 02:15:18

@dzsugasvili:

miért, a fidesz mit kezd a pozícióval, az mszp mit kezd vele, a jobbik mit kezd vele?

nyerni nem fognak, de már a tény, hogy lenne egy kocka nekik, hatalmas pofon lenne a többi pártnak

AkarkiJ 2010.08.25. 02:15:53

@Ordnassac: miért nem szavazol rájuk? :)

AkarkiJ 2010.08.25. 02:20:29

blogmotor drága, ha lehetne, kiköpné a kommentem?

Ordnassac 2010.08.25. 02:54:20

@AkarkiJ: mert van olyan komoly párt, amelyre tudok szavazni.

neurotikk! (törölt) 2010.08.25. 04:08:32

Szeretem az elemzoi stilusod, de sajnos erre az esetre, es a mostani szituaciora nem mukodik. Meg ha a lenyegi mondanivalo stimmel is, de az egesz gondolatmenet, az valami teljesen diszjunkt vilagnezet.
Egyszeruen nem lehet a klasszikus politikai tapasztalatokkal leirni ezt a jelenseget. Mivel ez mar nem klasszikus politika?
(a kerdojel csak alszent dolog, egyebkent, egyesek azt mondanak koltoi kerdes, de szerintem nem, szerintem csak hatasvadaszkodas)

neurotikk! (törölt) 2010.08.25. 04:09:18

Szeretem az elemzoi stilusod, de sajnos erre az esetre, es a mostani szituaciora nem mukodik. Meg ha a lenyegi mondanivalo stimmel is, de az egesz gondolatmenet, az valami teljesen diszjunkt vilagnezet.
Egyszeruen nem lehet a klasszikus politikai tapasztalatokkal leirni ezt a jelenseget. Mivel ez mar nem klasszikus politika?
(a kerdojel csak alszent dolog, egyebkent, egyesek azt mondanak koltoi kerdes, de szerintem nem, szerintem csak hatasvadaszkodas)

nestrot10 2010.08.25. 05:09:40

Gábor! A hülyeség elvonja a figyelmet a fejlődő terror viktatúráról!!! Miért nem erről beszéltek?
EZ A FIGYELMEZTETŐ HÍR! -nem a kétfarkú kutya vicc....
Az NBH és a rendőrség terrorellenes csoportot hoz létre!!!!!!!!! tízmilliárdos beruházás új kocsikat, fegyvereket, technikát és komplett mentőszolgálatot jelent.Csak Pintér alá tartozik! ( nem a rendőrség alá)

Megalakult a FIDESZ ÁVÓ.....mondjuk ki bátran. Fél a gonosz törpe és bandája egy igazi FORRADALOMTÓL!!!!!!

jaegtoer 2010.08.25. 05:56:04

@nestrot10:

Elképzeltem, ahogy a 10-es IQ-dtól és a 0 EQ-dtól egymás kezét fogva, összebújva retteg a fidesz vezérkara.

nestrot10 2010.08.25. 06:03:16

ORBÁN MÁR AZ IMF SEGGÉT KELL HOGY NYALJA.....
( nincsen ellopható lóvé)

nestrot10 2010.08.25. 06:07:07

.Mégis kell az a 10-20 milliárd az IMF-től?
( nincsen ellopható lóvé a kasszában , na meg a Fidesz klientúra is toporzékol már a lóvéért?)

Amióta ez a banda van kormányon azóta a forint csak emelkedett! -

nestrot10 2010.08.25. 06:10:35

@jaegtoer: háhá.:)..Leck Mich am Arsch Wenn ich lasse es...!---igaz ezt nem érted, a -100-as Fideszes IQ -al hát,... kibővítve lefordítom...."Te csak nyald a seggem ha hagyom,...de jobb ha a Fidesz és a gonosz törpéét nyalod.....tovább hátha csurran egy kis lopott pénz:)

jaegtoer 2010.08.25. 06:34:37

@nestrot10:

Csak felszínre tör a tudatalatti:-) Hajrá!

Kalmár 2010.08.25. 06:37:18

@nestrot10: "mondjuk ki bátran. Fél a gonosz törpe és bandája egy igazi FORRADALOMTÓL!!!!!!"

Ja, és az ufóktól. Olyan forradalom lesz itt, hogy Tarlós lesz a főpolgármester.
Jól látod, olyan Fidesz ellenes a hangulat, hogy minden megye Fideszes lesz.
Mi lesz a sok buta jóslatoddal, hogy az embereknek elege van Viktorból?
Itt fogsz égni a blogokon ismét egy totális konzervetív győzelem után.

NemoKapitány 2010.08.25. 06:42:18

Ennyi hazáért aggódó művelt embert nem találni sehol, mint itt.

A társadalom alja azt hiszi itt, hogy ő a társadalom tartóoszlopa. Szavaznának ezek az ökrök Ciccolinától elkezdve bárkire, fő hogy ne ismerjék, mert nyilván az a jó. Kutyáknak kutya való, így igaz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 06:48:20

@Straight:
És Szegeden kaptek legalább a közgyűlésben valami helyet?

NemoKapitány 2010.08.25. 06:49:46

Hagyjátok

nestro10-et

nem látjátok, hogy kőhülye? A doktor bácsi úgyse hagyja sokáig kommentelni, mert lassan le kell kötözni a kórházi ágyára.

lüke 2010.08.25. 07:17:10

@jaegtoer:
a tudatalatti igen,
de a szórend hibás:)

lüke 2010.08.25. 07:19:41

@Ordnassac:
volt már ilyen:)
Nagykovácsiból.................

Szimba 2010.08.25. 07:22:15

@lüke:

Bizony, ez már elég régóta így van, csak nem nagyon híresztelték. Sajnos, a cigány tanulók nagy hányada tartozik ide. De természetesen más halmozottan hátrányos helyzetű gyerek sem tanul tovább a 8. osztály elvégzése után, és az elégséges bizonyítványuk általában az értő olvasás hiányát takarja.

kodó tamás 2010.08.25. 07:26:37

@Szimba: ja ja.
arról se nagyon van szó hogy minden percben mennyivel nő a cigányok száma... nincs számláló ózd főterén
állítólag már millás nagyságrend

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.08.25. 07:31:14

nevetséges ez az egész. olyan érzésem van, mintha a socik direkt akarnának ezzel a manipulációval szavazatokat elvenni a fidesztől

Szimba 2010.08.25. 07:31:40

A Kétfarkú Kutya Párt pedig zseniálisan humoros dolog, Kovács gergely a kitalálója, és valóban Szegeden kezdett a gúnyos, vicces, meglepő falragaszaival.

kutyopressz.blog.hu/

Ez a Kutyópressz, és nagyon vicces!

index.hu/belfold/2010/08/02/a_ketfarku_kutyapart_indul_a_szegedi_polgarmestersegert/

Éljen a KKP!:)

lüke 2010.08.25. 07:33:38

@Szimba:
most már nyugodtam irogatok, egyharmad úgyse érti:)

Szimba 2010.08.25. 07:34:21

@Ordnassac:

Melyikre, melyikre???????????

jjulie 2010.08.25. 07:42:35

@bigapples:

bigi, amikor a kószaszijjártó nyilatkozat forintgyengütés volt, akkor az volt a fideszegyenkommentszöveg, hogy nemá, nemá, ezek nem akkora ászok, hogy egy nyilatkozatuknak ilyen hatása legyen, az bukkanó a forinttal más miatt van

most azt kell fideszegyenkommentelni, hogy a roszzsimor nyilatkozat okozta ezt a buktát?

ha ez így van akkor a kósa és a szijjártó együttesen is csupán jelentéktelen piti lúzerek, akik nem tudom mi a szarnak is nyilatkozgatnak bármit is, a média mi a szarnak is figyel oda bármilyen szarpitikósaszijjártóidiótadumára, viszont a simor nem az, a simor az egy valódi hatalom, egy létező guru, már a puszta szavai mozgatják az árfolyamokat

ha ez így van, márpedig így van, akkor tényleg nem érdemes figyelnem arra, hogy a diocles dumája miatt téged cikizlek e vagy fordítva: fidesznyik a periférikus látó mezőben, durr belrúgni, úgy is tudja miért kapta

Viktus 2010.08.25. 07:46:01

Andor komoly konkurencia a kutyásoknak ...

mréveiller 2010.08.25. 07:56:22

az már a vég kezdete ha népszerű egy viccpárt.

nem1rem1 2010.08.25. 07:59:29

@Ordnassac: Eztet szeressük leginkább ezekben a komoly politikusokban: Hogy megteszik, ami nem tilos. Oszt ha az ellenfeleikben, (akiket egyébként a győzelem után ugyanúgy vezetni kell,) hányingert keltenek, hát kit érdekel? A GYŐZELEM a fontos, ahhoz nem meggyőzni kell a választókat, és betartani alapvető, még a futballban is használatos sportszerű elveket, hanem egyszerűen lenyomni, megfojtani minden ellenfelet. Fél év múlva meg ki fog emlékezni már a részletekre? Csak a győzelmi himnuszok élik túl a történelemkönyv-írókat...

Naív ez a budapesti zember: Azt feltételezi, hogy a politikai pártok küzdelme versenyt jelent, és nem aljas, elszabadult háborút. Azt hiszi, a politikai győzelem célja a közjó elérése, és nem a hatalom bebetonozása. Azt gondolja, hogy a képviselők őt képviselik, és nem a pártvezéreket (ilyen-olyan, vagy idegen-kozmopolita, vagy nemzetiszínű-mélymagyar oligarchákat, érdekcsoportokat).

Nos, ha ez így áll, hát miért ne hinne a Kétfarkú Kutya mindenkinél szebb ígéreteiben? Csak azért, mert nem az a célja a KKP-nak, hogy ha megnyeri a választást, a kopogtató-cédula küszöböt a 4/3-os támogatásával nem akarja egymillióra emelni?

Ez még nem elég érv ellenük, hogy nem tennének meg bármit "A Szent Nemzeti Cél", vagyis a saját hatalmuk érdekében!

Szimba 2010.08.25. 08:01:33

piroslapok.blog.hu/2010/08/16/interju_a_ketfarku_kutyapart_alapitojaval

Ha nyernének, lemondanának, mert nem akarnak hatalmat.

És nyilvánvaló, hogy egy viccpárt akkor lehet népszerű, amikor az emberek elég nagy része teljesen kiábrándult a politika hatékonyságából, a politikusok tisztességéből.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 08:10:29

@Szimba: Vagy az is csak vicc, hogy lemondanának.
Nem látom, be, hogy miért ne tudna kormányozni egy új párt...
Antallék és Orbán-Torgyán polgárkormányunk is marhaságokkal került hatalomra.
Antallék azzal, hogy ők a nyugodt erő - aztán szétdúlták a gazdaságot.
Orbánék azzal, hogy hallgass a szivedre, meg narancs - aztán koronával kezdték a hatalomgyakorlást.

Szimba 2010.08.25. 08:12:41

A kis tréfás politikaelemzést figyelembe véve, küldök egy érdekes kis dalt 1910-ből:

gramofon.nava.hu/listen.php?track=1865215326

Hosszan fetrengtem rajta.

Szimba 2010.08.25. 08:14:22

@simonmondja.:

Neked sincs érzéked a humor, az írónia, a gúny iránt?

nem1rem1 2010.08.25. 08:15:46

@simonmondja.: Kovács Gergő, szegedi polgármester-jelölt pl. teljesen demokratikusan átadná a város kormányzását a polgároknak. Így négy év alatt mindenkire jutna kb. 8 perc polgármesterség.

nyünyüge 2010.08.25. 08:22:52

off kétfarok

index.hu/belfold/2010/08/24/egy_het_mulva_indul_a_magyar_ctu/

Mennyire megszokott megoldás a világban, hogy a miniszterelnök, a KE védelmét más szervezet látja el, mint a többi kiemelt személyét?

on kétfarok

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 08:25:16

@Szimba:
Semmi.
De úgy hallottam, az nem tanulható.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 08:28:19

@nyünyüge:
Tízmilliárdot megér akárkinek, hogy Orbán nyugodtan aludjon.

nyünyüge 2010.08.25. 08:30:07

És megint a sajtó felelőssége: mi ez, ha nem @keverés? A legfontosabb tények hiányoznak a cikkből, ennek ellenére megjelenik valahol, onnan mindenki tovább idézi, egyre blikkfangosabb címekkel, ...

Kérdések:
1. az illető magyar állampolgár (is)?
2. van magyar állandó lakhelye?
3. egyáltalán szokás ideiglenes lakhelyre "kopogtatócédulát" kézbesíteni?

nol.hu/belfold/20100825-kopogtatocedulat_kapott_egy_francia_allampolgar_debrecenben

Szimba 2010.08.25. 08:31:34

@nyünyüge:

Úgy látszik, nem bízik a régi őrökben (NBH). Ezt mondjuk megértem.

Akiknek a cigánygyilkosságok elkövetői között volt egy beépített emberük! No, hallod!:(((

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 08:31:53

@Szimba:
Képzeld, múltkor is láttam egy dokumentumfilm-sorozatot, amiben volt egy kétfarkú kutya.

Szimba 2010.08.25. 08:33:54

@simonmondja.:

Én meg az utcán szoktam látni rengeteg 2 farkú kutyát.:)))

Az enyémek 1 farkúak. Így aztán hogyan szavazzak a KKP-ra?

nyünyüge 2010.08.25. 08:34:09

@Szimba: a kormányőrség az NBH-hoz tartozik?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 08:36:53

@Szimba: Lehet, hogy két egyfarkú még határeset.

Szimba 2010.08.25. 08:38:51

@nyünyüge:

Te ajánlottad a cikket:
"nyugati mintákat követő szolgálat átvesz több feladatkört az NBH-tól (új nevén Alkotmányvédelmi Hivataltól), a Nemzeti Nyomozó Irodától és a Köztársasági Őrezredtől. "

Én nem értek hozzá! (Még sohasem őrzött semmiféle őr).

Szimba 2010.08.25. 08:40:49

@simonmondja.:

Majd összekötöm őket a farkuknál fogva. (Masnival.)

bigapples 2010.08.25. 08:50:56

@jjulie: Már megint valaki más szövegéért teszel felelőssé :) Én ilyet nem írtam Kósáról és Simor sem egymaga felelős a mostani forintgyengülésért. Mindenesetre ráerősített a kedvezőtlen trendre a nyilatkozatával, aminek egyes elemeiről az az érzésem , hogy azokat a szakmai álláspontja mellett részben a dac és a mostani pozíciójával össze nem egyeztethető érdekek is motiváltak. Ideje lenne vennie a kalapját.

sárkányfő 2010.08.25. 08:59:09

@bigapples: ja, persze, a hülye simor elhiszi, és kimondja, amit a fideszesek hetek óta hirdetnek, és erre rossz fiú lesz. hát persze.

az meg hogy a fidesz itt homlokegyenest az ellenkezőjét mondja, mint amit külföldön, az lehet hogy fideszmosott aggyal "kommunikáció" ilyen-olyan használatra, de bocs, én maradok annál amit a családomban megtanultam, és amit a józan paraszti ész és becsület diktál: hazugság.
és milyen minőségű hazugság már? :D a kétfarkú kutyapárt telezokogja mindkét párnáját hogy ilyen debil baromságot nem ő talált ki... csak ők nem veszik komolyan magukat, ellentétben a fidesszel... tényleg, mennyire nézi már hülyének a fidesz a híveit, hogy egy ekkora ostobaságot nyom le a torkukon?

lüke 2010.08.25. 09:37:43

ök se tudják, mit akarnak:)
www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=23973&Itemid=1
@simon:
minek nézed? én 20 ÉV ÓTA csak ritkán nézem

lüke 2010.08.25. 09:40:49

rájöttem ez a
kétfarkú
a széthúzást szimbolizálja- mert én még tudoka régi szerint értelmezni-
az uj szerint meg a: f@szságot

2010.08.25. 09:41:08

Szerintem jobb lenne, ha az ilyen kutyapárt és hasonló ostobaságok hívei, inkább tartózkodnának. Jobbat tennének nekünk is és önmaguknak is.

lüke 2010.08.25. 09:42:32

francia is kap kopogtatócédulát?
a férjem jó pár éve meghalt,de kap rendszeresen
- kopogtatót
-tüdöszürést
-szavazásit
csak a nyugdiját nem küldik

lüke 2010.08.25. 09:48:11

a hívöknek:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/25/a_veletlen_buktatta_le_az_evtizedes_csalasokat/

az egyok fö baj:
a nem fizető adósok állami védelméről szóló általánosító kormányzati megszólalás csökkenti a fizetési hajlandóságot - mondta Csányi Sándor
index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/25/csanyi-kritika_a_kormanynak/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 10:16:18

@lüke: időnként van kapcsolatom egy Csányi céggel. Nem fizet gyorsan, hogy finoman fogalmazzak.

Ordnassac 2010.08.25. 10:44:28

@lüke: önkormányzati választáson a Magyarországon bejelentett EU-s állampolgárok is szavazhatnak.

@Szimba: ez maradjon az én titkom. :-) Látom nem vetted észre ezt a kommentemet: torokgaborelemez.blog.hu/2010/08/24/233_hogy_birja_a_farka/fullcommentlist/1#c10812672

z666 2010.08.25. 10:56:58

A Kétfarkú Kutya úgy általában a demokrácia, mint rendszer karakatúrája. Ugyanannyi értelme van rájuk szavazni, mint a többi pártra. Nem csak itt, hanem mindenhol a világon.

Szimba 2010.08.25. 11:02:09

@Ordnassac:

Értem, Angela Merkel CDU-jára fogsz szavazni.
---------------

A nők egyenjogúsága nem abban áll, hogy kvótákat kell kiírni, hogy hányan kerüljenek be a politikai életbe. Minden területen legyen mindenkinek azonos lehetősége, ha alkalmas a feladatra.

Nyilván nem lesz sok óvó bácsi, és nem lesz sok női bokszoló. Egyszerűen csak legyen annak lehetősége, aki nem szokványos pályát, életcélt, életformát akar választani. Ne gúnyolják ki, ne nevessék ki emiatt.

A nőnemű politikus szerintem is kompromisszumkészebb, és humánusabb lehetne (bár sok tapasztalat ezen a területen még nincs:-)

Szimba 2010.08.25. 11:03:26

Ejnye! Hozzászólás jer elő!!!

Ordnassac 2010.08.25. 11:05:32

@Szimba: bizonyítsd be tenmagad! ;-)

Szimba 2010.08.25. 11:14:04

@Ordnassac:

Az én koromban már nem kell semmit bizonyítani.

www.youtube.com/watch?v=IEnCKP1qXLA

lüke 2010.08.25. 11:17:52

@ordi:
kösz

@szimba<.
morbid, de így dolgoznak
2x küldte el a lányom a halotti anyakönyvit

Ordnassac 2010.08.25. 11:19:27

@Szimba: Cseh Tamás, imádom! Életem egyik legnagyobb bánata marad, hogy egy koncertjén/fellépésén sem voltam. :-(

lüke 2010.08.25. 11:20:44

@szimba
a himnusz javaslatom is kútba esett:),mert
ma reggel hallottam mr1, nem a focit kellene elönyben részesíteni, mert csak fiúk üzik
pedig mennyi nöi focista van már -szegénykék:)
hajrá nöi politikusok
@ordi
önkorm. jelölt is lehetnék?

Szimba 2010.08.25. 11:26:23

@Ordnassac:

Tüneményes fiatalember volt. És rajzot tanított kezdetben Budapesten. Mindig úgy éreztem, mintha a testvérem lenne.
Én is nagyon-nagyon szeretem.

Diocles 2010.08.25. 11:26:43

@Ordnassac:

OFF

Mit szólsz a monoki polgi kezdeményezéséhez?
Vagy egy hete idéztem neked, mondván, h ezzel az ügyes trükkel megoldható a leendő új állampolgárok tömeges leszavaztatása (mert vélhetően sok követője lesz, akár a Jobbik is szerezhet magának ily módon akár 100ezer új szavazót is, h megszervezik a bejelentésüket és leszavaztatásukat), így akár tisztább ügy lenne, ha a P. megadná nekik a szavazati jogot, nem kéne így ügyeskedni...

Szimba 2010.08.25. 11:28:33

@lüke:

Attól függ, hol, melyik városban.:)))

Szimba 2010.08.25. 11:33:16

@Diocles:

A népszavazás ebben a kérdésben nem jó ötlet.

Viszont a szociális segélyeket nagyon erősen át kellene alakítani, hogy inkább húzóerő legyen a munka felé, ne pedig gyerekcsináló és munkanélküliségre késztető alamizsna.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 11:34:54

@Ordnassac: "az ajánlószelvényes megoldás rém elavult és le kéne cserélni másra, az biztos. Ebben egyetértünk."

Mit találnál ki helyette? Sokan nem szeretik ezt a rendszert, de szerintem ez eddig a legjobb. Ezt kéne tökéletesíteni. Hála Novák Előd buzgóságának (2009 februári, ferencvárosi, időközi választás), hamisítani már nem igazán lehet (vagy legalábbis k. nehéz).

Ordnassac 2010.08.25. 11:36:35

@lüke: nem vagy magyar állampolgár?

Ordnassac 2010.08.25. 11:38:19

@lüke: Alkotmány 70. § (2) A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú magyar állampolgárt és az Európai Unió más tagállamának a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező nagykorú állampolgárát megilleti az a jog, hogy a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek választásán választható és - amennyiben a választás, illetve a népszavazás napján a Magyar Köztársaság területén tartózkodik - választó legyen, valamint helyi népszavazásban és népi kezdeményezésben részt vegyen. Polgármesterré és fővárosi főpolgármesterré magyar állampolgár választható.

;-)

Diocles 2010.08.25. 11:39:05

@bigapples:

Sosem gondoltam volna, de Simor és a hozzá hasonlók végül némi igazságot adnak Csurkának, akit anno jómagam is egy vén hülyének tartottam.

Mert mit is lehet mondani egy olyan szitura, ahol az ország jegybankelnöke alig titkoltan az IMF-et képviseli a saját hazájával szemben, ahol a libbant média (index, pláne hvg-hírszerző) a forintbedőlésről ábrándozik, h móresre tanítsák a kormányt, amely némely kérdésekben nemet mert mondani az IMF-nek, és így tovább...

Képzelem milyen zsarolás mehetett a háttérben '90-ben, amikor ugyanezek a figurák Antall tökeit szorongatták...

Ordnassac 2010.08.25. 11:42:10

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): pl. az 1%-ot elért (vagy akár csak a parlamenti küszöböt túllépő) pártok alapból mindenhol, mindenféle ajánlás nélkül elindulhatnának. A többieknek pedig egy, a népszavazási kezdeményezéseknél hasonló aláírásgyűjtő ív, ahol el kell érni X aláírást és indulhatnak (akár úgy, hogy választókerületenként kell, akár úgy, hogy országosan).

Ez csak egy ötlet, de többféle megoldás létezik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 11:43:58

@Diocles: Simornak joga van maradni a székében. Viszont abban a székben Magyarország érdekeit kell képviselnie, a fizuja mennyiségétől függetlenül. Valamint elsődleges feladata a forint árfolyamának stabilitása a jegybanktörvény szerint.
Ha Simor nem tartja be a törvényeket, például fasságokat nyilatkozik, bármilyen eszköz indokolt lehet vele szemben.
Most egyébként nyilván a fizun túl is rosszul érzi magát, mivel hétfőn a monetáris tanács megakadályozta abban, hogy emelje a kamatlábat.

Szimba 2010.08.25. 11:44:09

@Ordnassac:

Lüke már főpolgármester asszony nem lehet Budapesten. De akar-e? Jó lesz neki Bécs is!:)))

Diocles 2010.08.25. 11:48:27

@Hepci:
Miért, szerinted Simor Magyarország érdekeit képviseli ott?
Épp tegnap döntette be a forintot, sokkal jobban, mint anno Kósa-
A lotyaszájú Kósára még lehet mondani, h hülye volt, stb., de Simor ne tudná, h mivel járnak a nyilatkozatai?

És mit tucc vele csinálni?
Semmit. Hülyére keresi magát, aztán lelép majd Ciprusra a nyócszázmilliójával.

tbb 2010.08.25. 11:48:38

@Bence87:

A kezdete? Szerintem az már a sűrűje.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 11:55:36

@Ordnassac: Amit leírtál, az aláírásos ajánlás, avval még inkább vissza lehetne élni. Nyílt titok hogy a pártoknak (még a piciknek is) van nyilvántartásuk. Pl. egy Seres Mária által indított népszavazási aláírásgyűjtésből származó adatokkal mennyi idő odabiggyeszteni az aláírást és az adatokat az ajánlási ívre? Az általad említett rendszerrel még a Torgyán-Kisgazda féle szalámi alakulatok is elindulhatnának a választáson.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 11:57:30

@Diocles: ha csak nyócszázmillája lenne, szegényember lenne a csávó. Annyira azér' nem csóró...
Amúgy én nem gondolom, hogy nem az ország érdekeit képviseli. Ha rá tudják venni, hogy sértődésből ilyet tegyen, simán kinyírják, ezt meg ő nem akarja, mert nagyon ragaszkodik a székéhez, szemlátomást.
A látszatoknak nem érdemes felülni. Se Kósa, se Szijjártó, még Simor se tudja bedönteni a forintot. Bedönteni legfeljebb a rossz gazdasági teljesítmény és annak nyilvánvalóvá válása tudja, mivel az a gyanúm, hogy jelenleg is felülértékelt. a nyilatkozatok pár napos pár százalékos hajcihőt tudnak előidézni maximum, amire aztán a különböző, ellenérdekelt, közgazdásznak csúfolt senkiháziak ráfoghatják, hogy most ez meg ez a politikus a nyilatkozatával "konkrétan" 5-6 vagy éppen 700 milliárd kárt okozott az országnak (és a devizahiteleseknek). A hülyék (úgy 7 millióan) meg beszopják, mint mindent. Leszámítva azokat a hülyéket (úgy 2 millió), akik annyira elfogultak valamely irányban, hogy semmi se zavarja őket.

Szimba 2010.08.25. 11:58:39

@Ordnassac:

Óh, ez is, ez is!

(Fáskerti elvtárs, legyen már olyan szíves...!)

Ordnassac 2010.08.25. 12:09:00

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): ezzel mi a baj?

Amennyiben van számottevő választói igény ezekre a pátokra, akkor miért zárjuk ki őket? Sokan a Jobbikot sem akarják látni még választások környékén sem, oszt mégis van rá igény.

Amennyiben meg tényleg meg akarunk szabadulni az ulibuli szervezetektől, lehet egy viszonylag magas számot megadni, hogy mennyit kell összegyűjteni. Mondjuk országosan 30 ezret. (EP-választáshoz 20e cetli kell.)

Plusz, csökkenne a ronthatóság. A jelölt nevének elírása, a jelölő szervezet nevének elírása, rossz rövidítés használata, személyi szám helyett személyi ig. számának leírása.

Persze meggyőzhető vagyok arról, hogy nem hatékony ez a megoldás. :-)

Ordnassac 2010.08.25. 12:14:06

@Ordnassac: @Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): illetve még annyi, hogy független jelöltek esetén lehetne ez olyan, hogy nekik is kell aláírás, de csak az adott választókerület lakosainál, mondjuk a választópolgárok X%-a. (Ez persze lehetne akár a többi nem automatice jelöltet állító szervezetnél.)

Diocles 2010.08.25. 12:14:45

@Ordnassac:

Ja, most nézem csak.
Tehát formálisan nem lehet bejelenteni az új állampolgárokat, de a gyakorlatban annál inkább. Főleg, h ezt lehetetlen tömegesen ellenőrizni.
Gondold el, mondjuk lesz minimum több tucat Jobbik-közeli településvezető, ők lazán meg tudják szervezni akár 100ezer "újmagyar" bejelentését és leszavaztatását.

Ordnassac 2010.08.25. 12:18:40

@Diocles: magyarul visszaélnek a joggal. Hmmm... ennyit a rendpártiságról?

Másrészt, vajon határon túl mennyire van igény erre?

Ordnassac 2010.08.25. 12:19:21

OFF

mno.hu/portal/732193

(Felfújható fegyverekkel harcolnának az oroszok)

:-)

ON

Fenehorizont 667 2010.08.25. 12:23:58

külföldön, jóléti demokráciákban a viccpártok azért tudnak érvényesülni, mert az emberek jódolgukban, a politikai ingerszegénységben a humort választják, és egyáltalán nem csalódottak.
magyarországon valóban beszélhetünk kiábrándultságról, csalódottságról, de ez nem ugyanaz, mint ami bezzegnyugaton történik. hogy ezt 'politikai elemzőként' nem látod, hát az katasztrófa.

ezenkívűl viccelődni a mai magyar politikai elittel hiba. nem viccelődni kell velük, hanem véresen, halálosan komolyan venni őket, és minden energiánkkal azon munkálkodni, hogy változtassanak a felfogásukon.
ha ez megtörtént, akkor lehet itt is viccelődni.
olyan 30-40 év múlva.

kodó tamás 2010.08.25. 12:28:59

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): erről ment a diskurzus éjjel itt ezen a blogon, szerintem el kellene olvasnod
de mindenképp ajánlom az összes többi eu országot ahol 30-100 szer könnyebb elindulni...

Szimba 2010.08.25. 12:29:36

@Ordnassac:
És az ólomkatonák már készülnek?
(Vizipisztolyra sem telik?:-)))

nyünyüge 2010.08.25. 12:31:38

@Ordnassac:
Addig is, amíg nem találnak ki valami okosabbat, vagy a társadalmi morál nem javul valami csoda folytán rohamosan, legalább ezt a "felhívás a keringőre" szituációt meg kellene szüntetni az ajánlószelvény és a választói névjegyzékbe való felvétel együttes postázával.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 12:33:58

@Ordnassac: Értelek én, igény az mindenre lenne, még a Leszbikus Anyák Szövetségére is, de a kérdés hogy mekkora? Gondolom te sem szeretnéd hogy a választásokon egy-két nagyobb párt meg az általuk gründolt szalámipártok indulnának. Jó a kopogtató cédulás rendszer, csak módosítani kéne rajta. Pl.: előre rányomni az adatokat (mint az értesítőre) plusz azt hogy melyik választókerületbe szól. Ami üresen maradna az az aláírás, Szig (vagy jogsi), a jelölt neve, jelölő szervezet neve. Így meg lehetne akadályozni azt hogy mondjuk egy angyalföldi kopogtató ferencvárosban landoljon mert ott "szarabbul áll a párttárs". Tudom hogy ez költséges, de a választás tisztaságáért mindent.
Az aláírásos rendszer visszaélésre sokkal jobban alkalmas mint a kopogtatós rendszer, bár kubatov-ügy mindegy, nem csak a fidesznek van adatbázisa, sőt lefogadom a kicsi MIÉP-ből kivált, Zsinka által fémjelzett TIP nevű asztaltársaságnak is. A 2010-es választás bebizonyította hogy nehezen hamisítható kopogtatóval (perforált MO. ábra, speckó festék) a szalámipártok (Torgyán Kisgazdák és társaik) szarban vannak. Ez igazságos is, mert választáson az induljon akinek vannak szervezetei, bázisa támogatottsága, és ne a Pista bácsi mert gyorsan csinált egy pártot mert megsértődött az eddigi pártjára. A kauciós (fizessen ki indulni akar, horribilist) meg mondanom sem kell mennyire igazságtalan.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 12:34:55

@kodó tamás: Lezárom a témát, de most nincs kedvem átolvasni több száz hozzászólást.

Szimba 2010.08.25. 12:37:57

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

Ez igaz, de ha megnézem a fotón azt a mulatságos kis fehér kutyát (az élőt), akkor úgy érzem, sokkal okosabb, mint némelyik képviselő a parlamentben.:-((

S2000 2010.08.25. 12:38:07

"... akiknek ma nincs jó szívvel választható pártja."

Na, én pont ebbe a táborba tartozom.

Ordnassac 2010.08.25. 12:43:18

@fenehorizont: Izlandon azért nem egészen emiatt nyertek...

Ordnassac 2010.08.25. 12:47:16

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): a szalámipártokra mondtam, hogy lehetne egy magasabb küszöböt betenni, amely az ilyen pártokat elindítaná. Amúgy pont ezért beszéltem számottevő igényről. A hangsúly a számottevő szón van.

Gondolod, hogy egy mezei fideszes szignálná bármelyik egyéb párt ajánlóívét?

lüke 2010.08.25. 12:51:05

@ordikám, kösz megnyugtattál
@szimbával együtt

Ordnassac 2010.08.25. 12:53:50

index.hu/belfold/budapest/2010/08/25/egely_lemondott_a_kepviselo-jeloltsegrol/

Valamiért az az érzésem, hogy jelezték neki a párttól, jobb lenne, ha visszalépne...

Fenehorizont 667 2010.08.25. 12:59:08

@Ordnassac:
az izlandi viccpártról nem sokat tudok, bár nem hinném, hogy az izlandi annyira csalódott nép lenne, ami a magyarokkal összehasonlítható.

a viccpártoknak sokkal nagyobb hagyományai vannak pölö az egyesült államokban. ott már vagy 40 éve indítottak sertést önkormányzati választáson, és michael moore is próbálkozott már egy fikusszal. :) ezek a dolgok ott relevánsak, mint állóvíz felkavarására alkalmas marhulások. itt nem állóvíz van, hanem egy nagyon durván zavaros pocsolya. most ebbe mi magyarosan még beledobjuk a kétfarkúakat is...
ráadásul törökgáborelemez azzal, hogy a zavaros pocsolyát és az állóvizet egy kalap alá veszi, még jól meg is téveszti az olvasót.

Ordnassac 2010.08.25. 13:00:38

Témához kapcsolódik:

Nézzétek meg a Hírszerző honlapján a szavazást!

Ordnassac 2010.08.25. 13:05:40

@fenehorizont: hogy a viharba ne! Őket jobban érintette a válság, mint minket. Szinte az összes helyi bank tönkrement, csak hogy egy példát említsek.

Kis olvasnivaló: index.hu/kulfold/2010/05/30/megnyerte_a_valasztast_az_izlandi_viccpart/

online.wsj.com/article/SB10001424052748704382304575276592216165962.html?mod=googlenews_wsj

kodó tamás 2010.08.25. 13:07:22

@S2000: nem vagy egyedül, ugy 5,3 millioan vagyunk, na ez az igazi 2/3

Szimba 2010.08.25. 13:09:11

www.hirszerzo.hu/cikk.53_409_de_lehet_hogy_153_000_-_ennyi_ajanloszelvenye_van_a_ketfarku_kutya_partnak_-_videoval.163566.html

Ha nem most zajlana ez a cédulagyűjtés, meg viccpárt jelölés, lehet, én is csóválnám a fejem. De most, annyi csalódás, és politikusi hazugság, meg vicc számba menő korrupció, nagyotmondás, hazugság után kimondottan ártatlannak, és szerethetőnek látom ezt a kutyás pártot.

Ordnassac 2010.08.25. 13:10:20

@fenehorizont: az, hogy Michael Moore miért akarta a fikuszt indítani nem biztos, hogy megegyezik azzal, ahogyan a támogatók tekintettek rá.

Ahogy elnézem a viccpártok szavazói többségében pont azért teszik oda az ikszet, mert így mondanak egy "nyasgemet" a politikusoknak avagy így jelzik, hogy bár szívesen szavaznék valaki normálisra, de olyan épp nincs.

Mellesleg, az MKKP nem zavarta meg az állóvizet? ;-)

Szimba 2010.08.25. 13:11:58

@Ordnassac:

Szívemből szóltál.

Pocsolyát, pocsolyát zavarta fel:-)

Warrent (törölt) 2010.08.25. 13:15:13

FIGYELJETEK! Nagyon érdekes dolgot vettem észre.

Beszéltem nektek a Kétfarkú kutyapárt facebook csoportjáról, hogy mennyire gyorsan nő és most vettem észre, több csinos külföldi nevű lányra kattintva, hogy mind most csatlakozott és mind ugyanahhoz 'I love Nyár' és a kétfarkú kutyapárt csoportjához.
Valaki folyamatosan készit új facebook profilokat, hogy növelje a csoport létszámát, nem semmi :)))).

Szimba 2010.08.25. 13:16:31

A parlamentben egy jópofa kutya cuki, egy fikusz megnyugtató látvány, és feltehetően nem készítenének Nenyit.

Ez már megérné, hogy bekerüljenek a parlamentbe!:-))

Ordnassac 2010.08.25. 13:16:42

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-374745

(Csizmadia Ervin: Az önkormányzati választás felülírhatja a parlamenti erőviszonyokat)

kodó tamás 2010.08.25. 13:18:19

brékó
index.hu/belfold/budapest/2010/08/25/egely_lemondott_a_kepviselo-jeloltsegrol/

elempések mehetnek vissza ellempéhez... nem kell kutya
egely visszalépeett, csak vicc volt az örökmozgó, leleplezték

Ordnassac 2010.08.25. 13:19:18

@Szimba: ahhoz előbb azért párttá kéne alakulni, most csak egyesület.

kodó tamás 2010.08.25. 13:24:32

@Ordnassac: ja bocs...
Lehet Más a Fizika:):)

Szimba 2010.08.25. 13:33:59

@Ordnassac:

Csizmadia most nem mondott újat, ami a kis pártok erőviszonyait, helyzetét illeti, az , hogy Gyurcsány visszatér, vagy pártot alapít nagy optimizmusra utal. Nem csupán Csizmadia részéről, de Gyurcsányéról is.

Csizmadia, úgy tudom, liberális, ugye?

Szimba 2010.08.25. 13:37:26

@Ordnassac:

Ők sem gondolják komolyan ezt. Bár, ahogyan alakulnak a dolgok, lehet, hogy hamarosan párttá alakulnak. A következő választásokon azt hiszem óriási érdeklődés kísérné az MSZP és a KKP harcát!:-D

Amikor a politológusok elemeznék az esélyeket, torkomon akadna a röhögéstől a pörimogyi. Merthogy első perctől az utolsóig végigélvezném a nagy választási közvetítést.

kodó tamás 2010.08.25. 13:39:42

@Szimba: ezért kell adni ajánlót a KKP nek, hogy
legyen tarlóssal vitájuk...
na az lenne a nagyszám...

Fenehorizont 667 2010.08.25. 13:42:05

@Ordnassac:
nadehát mondhat a magyar nyasgemet a politikusnak, azt pont nem érdekli. az átlag választópolgár jelenleg itthon szerintem nincs olyan helyzetben, hogy nyasgemezzen, mert egy pénisszel a szájában ül a munkahelyén, ahova nincs bejelentve, és még keveset is kap. nyasgemezni a politikus tud, miután elutalta svájcba az aktuálisan lopott 20-30-40-100 millát, és beül a szolgálati autóba.

valamint nyasgemezni még a bezzegkülföldi átlag választópolgárnak lehet, mert az életszínvonala párttól függetlenül jó marad, és ezt tudja.

Ordnassac 2010.08.25. 13:44:16

@Szimba: arra esetleg nem gondoltál, hogy mit csinálnának az OGY-ban? ;-)

Szimba 2010.08.25. 13:46:57

Dehogynem! Feltehetően óriási marhaságokat. De feltűnő lenne ez?:-)

Az Index szavazása:

index.hu/belfold/budapest/2010/08/23/kinek_adja_virtualis_kopogtatocedulajat/

Ordnassac 2010.08.25. 13:52:08

@fenehorizont: tévedés: a német életszínvonal az utóbbi években valamelyest csökkent, a munkanélküliség jelentősen nőtt. A németek egy része jajveszékel is miatta (nem véletlen, hogy a Baloldal nevű párt már a régi NSZK-ban is tényező).

A választás a fülkében titkos, még akkor is, ha forradalmat kommunikálnak belőle, így lehet egy halk nyasgemet mondani.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 13:52:56

@Ordnassac: ő nem, de ha van adatbázisod akkor meddig tart "összegyűjteni" a kellő ajánlást?

Ordnassac 2010.08.25. 13:55:22

@Szimba: jó tudni, hogy ennyire nihilista vagy (bocsáss meg, de ez az...) :-(

Ordnassac 2010.08.25. 13:57:22

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): az ajánlószelvénynél ez mitől más? Ott lehet reménykedni, hogy a választópolgár olyan hülye, hogy elír valamit?

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 13:57:25

Témánál maradva. Kutyapártiak. Eddig volt szimpatikus a Kutyapárt amíg nem döntötték el hogy indulnak. Amúgy csak főpolgármester jelöltjük lesz vagy lesznek képviselőjelöltjeik is? Ha az utóbbi akkor mennyi esély van arra hogy átlépik az 5%-ot? Ha bekerülnének valóban jó-e, hogy dilettáns bohóc(ok) döntenek egészségügyről, bkv-ról, milliárdos beruházásokról ... ?

tepes 2010.08.25. 13:58:44

@pad78: Szerintem éppen, hogy az MSZP vásárolhat halomra kopogtatót. Eléggé megroggyantak aktivista létszámban is, ráadásul pénzük is nekik van.
Te pl mernél végigmenni bárhol MSZP-s céduláért kopogtatni. ...
na látod, ők se mindenhol! :)
A Fidesz valóban nincs rászorulva, ők viszont be is gyűjtik keményen, amit érnek, mint tavasszal.
@Ordnassac: Azért gyűjtik tovább, hogy kiszorítsák a kicsiket (uis sokan nem foglalkoznak vele,odaadják szívesen az első kopogtatónak). A legnépszerűbb pártnak ez érdeke, mert arányaiban még nagyobbat nyernek, ha már a rajthoz sem állhat a kicsi. Szép, demokratikus megoldás...

Ordnassac 2010.08.25. 14:01:41

@tepes: érdekes, hogy tavasszal kopogtatott nálunk a Fidesz, most már nem. Pedig volt a háztartásban, aki nekik adta.

Ordnassac 2010.08.25. 14:02:18

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): főpolgármester, Szeged és hétker. Csak polgármester-jelöltek. Képviselőket nem indítanak.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 14:02:36

@Ordnassac: Nem mondom hogy ez tökéletes, de azért az aláírásgyűjtésnél jobb, nem? Legalább is kevesebb kiskaput nyit meg a csalásra. Ha te egy párt prominense vagy, van adatbázisod, akkor mit csinálsz az ajánlószelvényes rendszerben? Ha szerzel üres ajánlószelvényeket (amit nagy számban szerezni nehéz), akkor nyert ügyed van, de ha nem akkor meg gyűjtögethetsz. Ha van a pártodra igény sima ziccer összegyűjteni. Nézzük a másikat az aláírósat. Van adatbázisod, megkéred a Feri, Tibi, Sanyi, Orsi spanjaidat hogy segítsenek már aláhamisítgatni az adatbázis alapján az ívet.
Biztosan olcsóbb megoldás lenne ez az állam részéről mint a kopogtatók gyártása kiküldése st, de szar rendszer lenne.

tepes 2010.08.25. 14:02:57

@Ordnassac: Különben meg, biztos vagy benne, hogy ha egy párt nem csinál semmit, csak tart egy kiegyensúlyozott költségvetést, nem csinál kisebb kárt, mint bármelyik eddigi kormány?

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 14:03:09

@Ordnassac: Akkor így rendben van, mert esélyük sincs. :)

Ordnassac 2010.08.25. 14:05:25

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): ez viszont jogos ellenérv.

Nyünyügének volt egy jó ötlete, ami bár kicsit költségesebbé teszi a dolgot, de a visszaélések ellen hathat: külön időben kézbesíteni az értesítőt és az ajánlószelvényt, így ha fel is törik a postaládát, csak a kettővel együtt mennek valamire.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 14:06:00

@tepes: "MSZP vásárolhat halomra kopogtatót. Eléggé megroggyantak aktivista létszámban is"

Hát nem biztos. Állítólag 25 ezer tagja van az MSZP-nek (2006-ban még 38ezer volt, a hirtelen fogyás gondolom Fletóék remek politizálása miatt volt :)), és bár ha ennek oroszlán része nyugger, szerintem akkor sincsenek szarban kopogtatócédulagyűjtésben. LuMPenék lehet hogy nagyobbat szopnak ezen a téren.

Ordnassac 2010.08.25. 14:07:41

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): itt Pesten a Jobbik sem áll valami fényesen, ami az emberanyagot illeti. Itt nálunk pl. még nem jártak.

tepes 2010.08.25. 14:12:24

@Ordnassac: Még mehetnek, de amúgy sem bizonyít se pro se kontra.
De most talán tényleg nem gyűjtenek annyira túl(önkorm.-i választás), na és persze az új törvényük miatt már eleve jobban érvényesül a kiszorító hatás.

fillérbaszó vadász 2010.08.25. 14:12:27

@Ordnassac: Ellenszenv index miatt megy nekik lassan a gyűjtés. Most még senki nem csengetett kopogtatóért nálunk (bár lehet nem voltunk itthon). Az EP választáson (2009), MSZP és MDF jött (meg mentek is üres kézzel). Az országgyűlésin hozzánk MDF-es jött és Jobbikos, senki más. Pedig van még kopogtatóm.

tepes 2010.08.25. 14:15:10

@Ordnassac: A Jobbikért se tenném tűzbe a kezem a vásárlások miatt, akármit is mondanak, de pad78-re reagáltam, aki a nagypártokról írt és nem hiszem, hogy rájuk is gondolt (persze jó kérdés, h az MSZP ma mennyire nevezhető nagynak...).

Ordnassac 2010.08.25. 14:18:21

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): EP-re már nem emlékszem, tavasszal Fidesz, MSZP és Jobbik. Most ősszel eddig még senki...

@tepes: ezt nem is vitatom, de tavasszal elég korán itt jártak, ezért csodálkozom. Oké, hogy kertes házas vidéken vagyunk, de vannak újépítésű társasházak is.

Ordnassac 2010.08.25. 14:19:33

@tepes: tudom, épp ezért ment a válaszom Lopjunk Mi is Pénzt kommenttársnak, ő vetette fel ugyanis az LMP-t. Amiben igaza is van (hogy sok emberük úgy tűnik nincs), de ez itt Pesten a Jobbikra is igaz.

tölgyes 2010.08.25. 14:38:00

Tehát hamar sikerült leadni a jelölt nevét...pedig a pártnak nincsen kiépített széles szavazóbázisa...:) Tehát mégse omlik össze a demokrácia a választási harc leszűkülésétől.. Pedig már annyira izgultam..:) Ezek szerint az MSZP-nek is lesz esélye begyűjteni a megfelelő számú cédulát..:)

Ordnassac 2010.08.25. 14:53:07

@Diocles: <provokatív>Miért? Nincs igaza? :-P</provokatív>

kodó tamás 2010.08.25. 14:57:35

@tepes:
"amit nagy számban szerezni nehéz"
szerinted miért törik a ládákat, ütik le a postásokat (700 db), szerinted minek van 10% (többezer tartalék a jegyzőnek...)
nehéz szerezni.... pénz és
azaz "társadalmi beágyazottság kérdése"

"ha van a pártodra igény sima ziccer összegyűjteni"
szerinted melyik párt aktivistájára nem eresztenek kutyát?
ha azt mondod párt, akkor nem nyitnak ajtót, mondgyák "leadtam már"
egyik pártnak sincs komolya bázisa...
a kutyáknak meg nincs emberük (fizetett) hogy járjanak
MOST MÉG A FIDESZNEK IS GOND LESZ...
a pártutálat+nyár, nyaralás stb és nagyon szigorú lett...
sőt az intézményeik a ő terepük is zárva van... meglátjuk 3.-án
a PÁRTLISTÁK mégjobban bezárják az ajtókat (kubatov stb)

"Jobbikért se tenném tűzbe a kezem a vásárlások miatt"
javaslom neked egyik miatt se próbáld ki a tüzet...

Diocles 2010.08.25. 15:00:37

@Ordnassac:

Ez az az eset, amikor még egy vérkorrupt párt, mondjuk az MSZP is messze jobb, mint egy ilyen lilaködös alakulat.
Ők legalább nem fúrják meg a beruházásákat azért, mert mondjuk pár fűszál bepiszkolódna. Mert érvet, ürügyet mindenre lehet találni, lásd, még egy ilyen high-tech beruházást is meg lehet(ne) fúrni, több ezer jól fizető munkahellyel.

Már a kampányban is a beruházás-ellenességgel nyomult az LMP, Sávolyt ugye gyakorlatilag ők fúrták meg (jó-jó, nem volt tiszta az az ügy sem, de számos munkahelyet és nagy turisztikai forgalmat hozott volna, és Sukorót valszeg szintén ők teszik végleg sírba.

Egyáltalán miből élnének az emberek egy LMP-kormány alatt?
Mert nem dolgozhat mindenki a Levegő Munkacsoportnál, meg a Transparencynál...

Szóval tipikus belvárosi gittegylet, jóllehet nálam senki sem szeretné jobban, h átvegyék az MSZP helyét.

lüke 2010.08.25. 15:01:29

hogy el félcéduláért is feltörik a postaládát
hol élünk?
azt értem, hogy a zsiros kis képviselöi helyért

lüke 2010.08.25. 15:04:32

@dio:
ami nem az enyém az minden rossz
-mindegy hogy mi-
ötlet, pozició, biznisz
ez a nihilizmus irányába vezet

Ordnassac 2010.08.25. 15:12:05

@Diocles: ez rendben van, de akkor legalább mondják meg, hogy a természetvédelem felejtős most, mert kell a beruházás. Legyenek nyíltak. Ja, hogy ez szavazatokba kerülhet?

Amúgy a környéken más terület nincs, ami nem Natura 2000-es terület? Ezt most komolyan kérdezem.

Sávolynál meg kérdés, hogy a MotoGP versenyen kívül lett volna valami más is? Ugyanis a Hungaroring is több évig nullszaldós volt. Arról nem is szólva, hogy ott sem volt minden tiszta.

Sukorónál meg ott van, hogy bejelentkezett Bábolna helyette, igaz, ott Budai Gyula ment is feljelentést tenni.

Ordnassac 2010.08.25. 15:15:43

@lüke: az LMP nem is lesz nagyon ezek közelében.

Ordnassac 2010.08.25. 15:17:27

@Ordnassac: mármint pozíció és biznisz közelében.

lüke 2010.08.25. 15:21:59

nem értem a postásokat:)
Ny Eu-ban a bankkártyákat is kiküldik, nem ajánlött levélben................

Szimba 2010.08.25. 15:53:01

@Ordnassac:

Nihi...??????? Én? Én a rendszerkritikai értelmiségi?:-D

Csupán tapasztalt és bölcs vagyok, aki nem veti meg a kínálkozó kis örömöket (pl. OGY megtekintése)

CSENDES 2010.08.25. 16:01:22

@Ordnassac: Nos, csak azért, hogy miért is sírunk az Audi terjeszkedése ellen/ért? csaknem fél órát keresgéltem, hogy megtudjam mit keresünk az AUDI üzleten. Szerettem volna megtudni, hogy mit jelent ez adóforintban (költségvetési bevételeben) az ország számára. Találtam árbevétel, és beruházás, továbbá létszám adatokat, de üzleti eredmény (társasági adóalapot) nem tehát még csak következtetni sem lehet, hogy ez adóbevételben mit jelent az államnak. Az azonban biztos, győriektől hallottam, hogy zsebében a város, már az oktatáspolitikát is ők akarják irányítani. Nyilván megteheti, hiszen legalább az iparűzési adó bevételt Ő adja az önkormányzat bevételeihez. De hogy ez valójában milyen állami adóbevételt jelent a sok kedvezmény (pl beruházási adókedvezmény) levonása után, az bizony nem nagyon következtethető ki. Hát óvatosan sírjunk, ha jogellenesen szerezte meg a területet. Gyanítom, hogy nem egy kiskaput ki tud nyitni, ha akar.

Szimba 2010.08.25. 16:02:27

@tölgyes:
Egy percre azért csak bepillantottál, hogy az MSZP-sek orra alá dörgöld a kis irónikus megállapításod!:-)

Szimba 2010.08.25. 16:07:04

@CSENDES:

Pontosan. Az a baj a külföldi tőkével, hogy csupán vinni akar, nem hozni. Az, hogy olcsó munkaerőre van szüksége, azt egye fene, majd húzzák az igát a magyarok. De, hogy szinte semmi adót nem fizetnek itt, és hogy mindenen csalnak, az biztos.

Én is dolgoztam multinál egy darabig, csak egy embere ült a cégen, de az kb. a levegővételt is megspórolta volna az embereken, viszont a nyereséget azt mind vitte. Egyedül az ügyvezető keresett jól, mert különben nem hajszolta volna az embereket.

Szimba 2010.08.25. 16:08:13

@Szimba:

És nem csak ennél a cégnél, hanem sokkal nagyobb külföldi cégeknél is megtanulhatod, milyen a fizetésed egy részét stanicliban megkapni.

tepes 2010.08.25. 16:25:15

@Szimba: Ajánlom a figyelmedbe ezt a cikket: www.fn.hu/hetilap/20100525/magyar_modell_bukasa/

@Ordnassac: Szimba védelmében ;-) továbbra is kérdezem, szerinted ha van egy olyan hatalom, ami nem csinál semmit, csak viszi a napi teendőket, tart egy kiegyensúlyozott ktgvetést és ügyvezet, tényleg nagyobb kárt tenne, mint az eddigi garnitúrák?

kodó tamás 2010.08.25. 16:28:36

hm kicsit elgondolkodtam mi lesz itt pár év mulva mikor a hatalmat átveszik a kétfarkuak...

amikor a világsajtónak bejelentik, hogy asör ára mától nulla.

szerintem nagy zavar lesz... kína lerohanja az usát. az oroszok fellövik az összes rakétájukat maguk fölé, stb

www.hirszerzo.hu/cikk.ujra_panik_matolcsy_megszolalt_zuhan_a_forint.163824.html

kodó tamás 2010.08.25. 16:40:46

"Simán hazaparancsolhatnák a magyarokat a világ második legkorruptabb államából (afganisztánból)"
gondolom az első meg magyarország,
lehetne a cikk címe: Második legkurruptabból az elsőbe (haza)
atv.hu/cikk/20100825_nogradi_gyorgy

lüke 2010.08.25. 16:45:44

Nógrádi György. Fedőneve: Raguza. Titkos megbízott

Biztonságpolitikai szakértő. 1981-ben (beszervezésekor) egyetemi oktató volt a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1989-ben jelentette meg Az NSZK biztonságpolitikája a '80-as években című könyvét. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.

Elvi-hazafias alapon szervezték be 32 éves korában, ifjúságvédelmi vonalra. A BM III/III-2-a. alosztály kezdte el foglakoztatni (Ez a részleg felsőfokú intézményekben folytatott belső elhárítást.) Beszervezője és tartótisztje Nagy Sándor r. hdgy. volt.

1987-ben átkerült a BM III/III-6-a. alosztályra. (A BM III/III-6. osztályon foglakoztak az ellenséges propagandaanyagok készítésének és terjesztésének elhárításával.) 1989. május 10. és június 16. között külföldön tartózkodott. Kiutazása előtt eligazítást kapott, hogy az NSZK kormányköreiben, illetve az ellenzéki pártok képviselőivel folytatott beszélgetéseiben hangoztassa aggályait a Nagy Imre-újratemetés politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Hangsúlyoznia kellett, hogy egy ilyen fordulat veszélyezteti az eddig elért eredményeket. Az intézkedési terv szerint "Raguza" rendszeres kapcsolatban állt a BND és a CIA képviselőivel. Az 1989-es iratokban titkos munkatársként említik, ami a legmagasabb fokozat volt a hálózati személyek közt.

kodó tamás 2010.08.25. 16:47:10

@lüke: ezekben azt írják, hogy matolcsi belefingott a nullás lisztbe?

lüke 2010.08.25. 16:50:18

abba is fogsz,
mert megy fel az ára

tbb 2010.08.25. 16:51:48

@Ordnassac:

A kutyapárt szerintem is sokat segíthet a politikai tisztulásban. Mivel a nyazsgem elsősorban a baloldali pártokat fogja érinteni. Legalábbis erre lehet következtetni a kutyapártért komolyan lelkesedők politikai szimpátiáit saccolgatva.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 17:01:36

A kutyapárt első lejáratókampánya...
kutyopressz.blog.hu/2010/08/25/a_margit_sziget_ugy

@tbb:
Hát nem mindegy, hogy kiket fog érinteni?
Úgyis itt van nekünk szeretett kétharmadosunk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:04:37

@Diocles: picit olvass utána a sávolyi (és pátyi) ügyletnek (pl. Bodoky Tamás blogján), megvilágosodsz. Még a maffiózók (MJ és KBJ, valamint embereik) személyes hozzászólásait is olvashatod.
Ha valaki valami nettó lenyúlást szeretne megvalósítani, azt tényleg jobb, ha nem valósítják meg.

Szimba 2010.08.25. 17:05:58

@tepes:

Nagyon jó a cikk. Egyetértek azzal, hogy neolib gazdaságpolitikát alakított ki, ezt preferálta az előző kormány is. Elismerem, hogy voltak kényszerek a rendszerváltáskor, de nem kellett volna mindent külföldnek eladni, hazai vállalkozókat kellett volna támogatni, és akkor lenne vagy legalább alakulna a hazai ipar, kereskedelem.
Arra senki sem gondol, hogy a magyar vállalkozó a jórészét csak itthon fekteti be, visszaforgatja a vállalkozásába, míg a külföldi monopólium könnyen változtat helyet, és keres másik olcsó munkaerőt nyújtó országot?

Ráadásul nem inge, nem gatyája neki ez az ország, nem fogja támogatni, hanem csupán kihasználni.

Szlovénia helyesen járt el, amikor 25%-ban fogad külföldi tőkét, de hazai gazdaságot is alakít, amiből több hasznot tud húzni nem csak a vállalkozó, a munkás, de az ország is (adó, stb.révén).

tbb 2010.08.25. 17:08:17

@simonmondja.:

Szerintem nem mindegy. Nagyon nem.

tbb 2010.08.25. 17:09:43

@tepes:

Meglepő a cikk. Mármint hogy hol jelent meg. Alakulnak a dolgok. Jó irányba.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:12:14

@kodó tamás: újabb gumicsont azoknak, akikről fentebb már szóltam volt (hülyék).

ssi 2010.08.25. 17:12:34

@lüke: csúcs :-) BKV-vezér(ma is?) országos jelenség, s nem oldalfüggő

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:16:04

@lüke: a liszttel akkor lesz az igazi baj, ha újra elkezdenek kenyeret gyártani lisztből, nagyüzemi méretben.

lüke 2010.08.25. 17:17:10

Dubrovnyik bocs
Rijeka =Fiume- folyó

lüke 2010.08.25. 17:20:31

@hepci:
a Fidesznek lesz baja a világpiac miatt
/MO azt hiszik hogy mi irányítjuk a világgazdaságot meg a Kolombuszt verbálfinggal:)/
Bécsben a 70 dkg rozskenyér- roggen pur- három hatvan!
kéthete még 2,8 volt!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:22:47

@lüke: na, ezen töprengtem (először Dubrovnikot írtam), megnézni meg lusta voltam, így elbxtam. :(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:24:49

@lüke: ha kiderül, hogy nem, még mindig bejöhet az öntökön...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.25. 17:26:42

@lüke: azt azért ne feledd, hogy egy bécsi rozskenyér ára - elvileg - sokkal jobban korrelál a liszt árával, mint egy budapesti kenyéré.

Szimba 2010.08.25. 17:41:43

Schmuck Andor kotonja, Horváth Csaba ingyen BKV-ja után a Kétfarkú kimondottan üdítően humoros.

VIKUNYA 2010.08.25. 17:52:44

@lüke: Dubrovnik, nem -nyik! Bazz.!

ssi 2010.08.25. 17:53:30

LMP komolyan próbált más-milyenséget, de nincs lehetősége, se látszata

KKP: több jelölttel több sikerük lenne, s nem a zemberek jókedve miatt.
ha "nincs kire szavaznod"-dal kampányolnának, talán több voksuk is

áprilisban 3.7 mill fő nem a szocikra szavazott s majd ennyi el se ment,
nőtt-e a tanácstalanok, közömbösök száma?

politika, az ország irányítása szertem se vicc, sőt, nehéz, bonyolult feladat,
konkrét kritika lehet, de senki nem tudja a tuti jót előre megmondani

pl. a kormány távolságtartó (nincs társadalmi és parlamenti párbeszéd), támogatóik kiváltságosak, a zemberek érzelmi befolyásolásának prioritása (kettős állampolgárság, Trianon, Isten, NER, NENy stb.)???
pl. milyen az ellenzék - sokféle és önön sajátosságaik a fő korlátaik????
pl. van-e civil-mozgalom, s pl. itt a MKKP tudna másmilyen is lenni?????

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 17:59:49

@Szimba:

És a sablonember?
Fidesznyik a köbön...

" Nekem ........ gyermekkorom legszebb élményeit jelenti. Egy otthont, ahová régóta tartozom, s ahová mindenhonnan hazavágyom… […] a politikusok ott rontják, el, hogy azt hiszik, egyedül is tudják, mi a jó az embereknek "

.........<- ottan van a helység neve.

ssi 2010.08.25. 18:15:17

Vicces kritikákra jobban felfigyelünk, de hatalomra kerülve mi változik?
(KKP) leleplezte az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát a Szabadság téren
nol.hu/belfold/az_ismeretlen_nokias_doboz_szobra

Felállítottak egy apró kerítésdarabot, amelyre műkolbászokat helyeztek
nol.hu/belfold/mukolbaszbol_epitett_keritest_az_lmp

Humortalan kritika
Egy otthont, ahová régóta tartozom, s ahová mindenhonnan hazavágyom… […] a politikusok ott rontják, el, hogy azt hiszik, egyedül is tudják, mi a jó az embereknek
www.hirszerzo.hu/cikk.sablon_szorolapok_a_fidesztol_-_az_mszp_kiakadt.163860.html

Szimba 2010.08.25. 18:23:30

Emberek! Nem akarom senkinek a kedvét elvenni, de a KKP nem akar igazi párt lenni, nem akar bejutni a parlamentbe, nem akar képviselőket állítani, és nem akarja, hogy a polgármesterjelöltjei politikusokká váljanak!!!!!!!!!!!!!

Figyeljetek oda, mit nyilatkozik az értelmi szerző!!!

Az egész csupán gúny, irónia, vicc!

Jézus Mária, itt senkinek sincs humorérzéke?

Szimba 2010.08.25. 18:24:56

Legyen akkor nekünk a Fidesz! Mert megérdemeljük!:-(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.25. 18:55:55

@Szimba: Példátlan incidens és randalírozás !

A kormányzati sajtótájékoztatón kérdésekkel zavarták a fidesznyiket a szöveg felolvasása után - vagy közben?

www.mti.hu/cikk/2010/08/25/egy_volt_mszp-s_kepviselo_jelent_meg_es_beszelt_budai_gyula_tajekoztatojan-496645

Durvul ez a kampány.
Szerintem terrorelhárítókat kéne alkalmazni hozzászólók ellen.

lüke 2010.08.25. 19:18:22

@vikunya
sajnálom, hogy nem tudod a horvát dialaektust
egyébként Raguza olaszul

lüke 2010.08.25. 19:21:39

@hepci
én is a poénod,s a szláv viccért meg lebaszarintást is adnak a beugrók:)
a kenyérböl még balhé lesz

nyünyüge 2010.08.25. 19:28:39

Csányi vagy Simicska?
Ki ma a legbefolyásosabb szereplő a magyar gazdaságban? Az elmúlt másfél évtizedben úgy tűnt, a kormányzat politikai színezetétől függetlenül ez a dicsőség Csányi Sándoré. Ám Simicska Lajos egykori Apeh-elnöknek – miközben eddig is fontos játékos volt – szintén robbanásszerűen tovább nőtt a befolyása. Melyikük szava érvényesül jobban? A Figyelő legfrissebb számában ennek jár utána.

www.fn.hu/cegek/20100825/csanyi_vagy_simicska/

lüke 2010.08.25. 19:36:40

Csányié az egész ország, mindenkihez dörgölödzött,s PM -böl ment a bankokba, majd AVÜ -s kapcsolatai révén mindent vitt
szerintem más -más a viszony:
-Csányi financiálisan szükkséges
-Simicska bizalmi ember

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2010.08.25. 19:52:51

Érdekes, hogy bár két kommentben is megpróbáltam fölhívni a figyelmet arra, hogy ez a poszt annak a gondolatnak az átvétele, ami a Bástya elvtárs nevű blogban már napokkal ezelőtt volt nem eldugott helyen olvasható, ezt senki nem tartotta reflexióra érdemesnek. Engem az ilyesmi zavar.

lüke 2010.08.25. 19:59:42

hmm
a kibulizott ország két fejedelme,
Csányi és Domján áll a bejegyzésed felett
sokakat a buli zavar:)

lüke 2010.08.25. 20:03:04

@A Nép - Te vagy
s mindenki önmegvalósító,
ezért érdektelen sok minden, pl a párbeszéd is:)
miképp te is:)

Andy Duphrense 2010.08.25. 20:45:50

A FIDESZ egy dolgot biztosan elért az utóbbi néhány évben. A politizálásból, és a kampányból totálisan eltűntek az érdemi, tartalmi elemek, és a politikát, a pártkötődést teljesen érzelmi (egy erősen túlfűtött érzelmi) síkra helyezték át. Ahol már nem kérdés, hogy ki mit gondol a munkanélküliség kezeléséről, a GYES-ről, az oktatásról, stb., csak a jó (mi) és rossz (ők) dichotómiában lehet gondolkozni. Nem volt érdemi kampány 2010-ben. Ezt egy ország nem vette észre.
És ebben a légkörben, amikor egy óriási hurrágyőztünk hangulatnak kellene uralkodnia, az emberek inkább a teljes nihilizmusba süllyedtek. És jó érzékkel felrázhatóak, rávehetőek arra, hogy protest szavazókká váljanak. Egy barátom ötlete szerint az "Egyik sem" pártot kellett volna még megalapítani, és a szavazólapon sokan behúznák ezt az opciót. Ennek analógiája a KKK, görbe tükröt állítva az elmúlt két évtized elé, pontosan ezzel villantva fel a józan ész lehetőségét, mint választást.
Lehet, hogy azokat, akik egyébként otthon maradtak volna tiltakozásul a jelenlegi politikai állapotokkal szemben (ami szintén nem jó döntés), azok egy részét meg lehet mozdítani.
Más kérdés, hogy milyen lehetőségei lennének egy KKK-s antipolitikusnak hosszútávon...

jjulie 2010.08.25. 20:55:40

nem láttam ma sehol a szijjártó nyilatkozatát arról, hogy az orbán egy dilettáns beteges hazudozó, aki azt mondta, hogy nem kell nekünk az imf, most meg mégis kell

hogy lehet ez?

6.Lenin 2010.08.25. 21:37:01

@Andy Duphrense:

"Más kérdés, hogy milyen lehetőségei lennének egy KKK-s antipolitikusnak hosszútávon... "

A kérdés az lehet, hogy miért fektetnek valakik pénzt minden választás előtt az ilyen formációkba? Mivel hosszútávon semmi esélyük, nyilván rövidtávú a cél.

Kb 8 millió választásra jogosult van Mo-on.Kb 5 millió él is ezzel a joggal.A maradékból pedig bármire kapható néhány ezer, némi pénzzel felturbózott hírveréssel.
Valójában nem is kellene velük foglalkozni, de azzal , hogy ekkora a hír értéke, talán következtetni is lehet a befektetők szándékára.
Majd elmúlik a választás után.

6.Lenin 2010.08.25. 21:44:51

Természetesen mindig voltak/vannak/lesznek akik nem találnak pártot, képviselőt, akire szavaznának.Az ilyen választók mindig kisebbségben voltak/vannak/lesznek.
Szerintem.

lüke 2010.08.25. 22:28:37

@jjulikém , aki keres az talál............

ssi 2010.08.25. 22:38:28

komoly témákban is hülyülhetünk, ha nem megy a tartalom rovására, sőt

néha komolytalan témákat se hülyülhetünk el, ha érdemi a következmény

a fricska önmagában kevés, ha nem nevezi nevén a problémát,
a probléma megnevezése viszont nem adja automatikusan a megoldást is

akik a KKP-ot támogatják, hogyan értelmezik a helyzetet:
jó móka, vagy elegük van (de miből is, és hogyan tovább?)

a valódi politikusoktól felelős viselkedést várunk, a hamisaktól nem,
a valóban voksoló szavazók jobban elgondolkodnak, s már megérte?

Ordnassac 2010.08.25. 23:58:27

@manyike: a kérdések: jók. A válaszok: nehezen adhatók meg. Szerintem.

Ordnassac 2010.08.26. 00:08:10

@simonmondja.: nem szeretem különösebben Török Zsoltot (óriási bunkó), de ez egy jól sikerült húzása volt szerintem. :-)

Ordnassac 2010.08.26. 00:12:53

@tepes: ennek mi köze az MKKP-hoz? Nekem azzal volt a bajom, hogy Szimba szerint nem lenne baj (még ha viccnek is értette), ha bent ülnének és nagyobb baromságokat mondana, mint a többi.

Jut eszembe: nem nagyon érződik az MKKP-nál, hogy miért is indulnak: l'art pour l'art vagy van valami komolyabb üzenet mögötte?

pad78 2010.08.26. 01:46:13

@kodó tamás:
Semmi baj, vsz. fáradt voltam, és ez az egész postaládás dolog elég érzékenyen érintett.

Én is úgy sejtem, hogy a politikusok között igen sok a becstelen, de azt általában véve nem fogadom el, hogy bármely foglalkozás - vagy akár vallás, nem, bőrszín - automatikusan megszüntetné a tisztességedet; ezalól talán csak a bérgyilkosok és a bankrablók foglalkozása a kivétel. Nyilván van olyan, ahol nehezebb ellenállni a kissertésnek, és van ahol könnyebb, de ez nem ment fel senkit, aki bűnöző lesz, és szerintem nem is kötelez senkit, aki nem akar azzá válni.

@tepes:
"Te pl mernél végigmenni bárhol MSZP-s céduláért kopogtatni."

Még a gondolatot is visszautasítom. Ilyen még legrondább rémálmaimban sem fordul elő.
OK, OK, néha írok hülyeségeket, de ennyire csak nem tűnhetek ostobának!? vagy mégis!? :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.26. 07:45:36

@Ordnassac:
Szerintem elég komoly üzenet, hogy tükröt állítanak a szégyenletesen hülye, mondanivaló nélkül kampányoló pártoknak.
Le is lépik őket hülyeségben.
És a minőségi kivitelezés is üzenet.
A többi pártok ehhez képest kőbaltás nyomorkampányt csináltak.
Az uszítás hiányát pedig szinte mindenki észrevette.
Ez az igazi lehetmásapolitika.

Igazából én azt hittem először, hogy a Jobbik is csak viccel és csak karikírozza a fidesznyikek fikszaideáit.
Még mindig lehet...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.08.26. 07:56:48

@Ordnassac:
Hát, az Elnök embereiben a sajtótájékoztató nem valami olyan hely, ahol karhatalommal távolítják el a bekérdezőket, vagy a bekiabálókat.
Nem mondom, hogy a fidesznyikek sípoló nénikéit és hazaárulózó újságíróit díjaztam,
de ha tájékoztat valaki, akkor válaszoljon már a kérdésekre is.
Én is hiába kérdezem, hogy a " befejezzük " ige melyik jelentését értsem Tarló-Orbán igéretei közben.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2010.08.26. 13:29:11

Hogy bírja a farka? Bírni fogja. Bárhogy is szerepelnek "kétfarkúék", ők csak nyerhetnek.

Egy vesztese biztos lesz a "kétfarkúak" megjelenésének. A fidesz.

Értem én, hogy választást nyerni populista és konkrétumot nem ígérő retorikával lehet. Így volt ez ogy választáson, és a fidesznek bejött. Értem én hogy amíg a helyhatósági választások nem jönnek el, addig marad fidesz a "kampány üzemmódban". Sok, szép, nem túl konkrét ígéret, jaj-jaj csak lehetőleg tyúkszemre nem lépni!

A gond a fidesz eddigi kevés tette alapján sejlik fel, mi szerint a populizmus maradni fog a következő 3-4 évben is és tettekben is.

Ha sejtésem téves, és fidesz a pártállami időkre emlékeztető hatalma birtokában valóban meglépi a szükséges lépéseket, azt mondom, megérte.

Ez a "kétfarkúak" előretörésének a kulcsa szerintem. Amit kétfarkúaktól is hiányolok, az ugyan az, amit minden párt és a medeja szinte teljes egésze hanyagol mint témát.

A demokratikus államrend fő céljáról hallgat mindenki, de nagyon.

A demokrácia lényege mi? Szerintem az, hogy a közpénzek elköltése is és a közvagyon működtetése is átlátható és hatékony legyen! Legelső sorban ezzel kell elszámolni, visszamenőleg is és folytatólagosan is.

jaegtoer 2010.08.27. 05:57:01

Azért az nem semmi, hogy a hófehérkét játszó Lehet Más a politika 100 milliós kampányba kezd, és ehhez 50 milliós hitelt vettek fel.

Gyönyörű. Mesés.

udvari bolond 2010.08.28. 22:30:38

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): mert eddig mik döntöttek? egyetlen állásnál nem kérnek semmilyen szakképzettséget igazoló papírt, önéletrajzot, stb.... go figure.
süti beállítások módosítása