Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:15

2004. május 10-én – közel egy hónappal az első hazai európai parlamenti választás előtt - Orbán Viktor követ dobott az állóvízbe, amikor kijelentette: „emberileg és erkölcsileg vállalhatatlan dolgok történnek Irakban”. A Fidesz elnöke szerint „a világméretű terrorizmus elleni küzdelemnek és Iraknak már nincs köze egymáshoz, Irak már nem erről szól, hanem valami másról”. A magyar katonák iraki szerepvállalása kapcsán kialakult korábbi parlamenti konszenzus – amelyet az MDF kivonulást sürgető felhívásai már amúgy is kikezdtek - egy pillanat alatt megingott, ám amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan le is került a napirendről a téma.

(Fotó: Hetek)

Emlékszem, a Hír TV-ben akkor rendszeresen jelentkező elemző műsorunkban (Visszhang) Kóczián Péterrel és Giró-Szász Andrással egy pillanatra lelkesek lettünk, mert az orbáni mondatok azt a reményt keltették, hogy a magyar politika a közjogi javaslatcsomagok és a nemzeti petíciózás mellett érdemi, valódi kérdésekkel is elkezd foglalkozni. Függetlenül attól, hogy mit gondoltunk az iraki szerepvállalásról (könnyen lehet, hogy nem ugyanazt), mind a hárman egyformán jónak tartottuk volna, ha ebben az ügyben a közvélemény végre megismerkedhet az érvekkel és az ellenérvekkel.

Valami el is indult: másnap Orbán Viktor már arról beszélt, hogy „ha ma kellene dönteni az iraki magyar szerepvállalásról, akkor a Fidesz nemet mondana, személyes álláspontja szerint pedig minél hamarabb jövünk onnan haza, annál jobb”. Ugyanekkor Kovács László “arra kérte a Fidesz vezetőit, hogy ne használják választási kampánycélokra az Irakban történteket, s emlékeztetett rá, hogy néhány hónapja a magyar parlament mindössze négy ellenszavazattal döntött az iraki katonai részvétel mellett”. A várt valódi vita azonban elmaradt: pár nap múlva a Fidesz már megelégedett egy parlamenti nyilatkozat kezdeményezésével, négypárti egyeztetések kezdődtek, s az ügy – még mielőtt a választók a lényegről hallhattak volna – átadta a helyét a kommunikációs ötleteknek és egyéb választás előtti látványelemeknek. Amikor pedig 2004. június 17-én egy ivóvizet szállító magyar katonai konvoj járművei mellett pokolgép robbant, megölve egy 27 éves szakaszvezetőt, a hazai pártok már az EP-választás eredményeivel és következményeivel voltak elfoglalva.

Gondolom, könnyen kitalálható, hogy miért idéztem fel éppen most ezt a hat évvel ezelőtti momentumot. Irak és Afganisztán két külön történet, annyiban mégis hasonlítanak, hogy a magyar választók legfeljebb szörnyű fogolykínzások és magyar katonahalálok kapcsán hallanak az ott történtekről – s teszik fel esetleg magukban a kérdést: miért is vagyunk mi ott? A politika a válaszok megtalálásában ugyanolyan érdektelen most is, mint korábban volt. A miniszterelnök nem szólal meg, a honvédelmi miniszter szerint az elhunyt magyar katona „az afgán nép fejlődését és jólétét támogatta munkájával”, az MSZP források rendelkezésre bocsátásáról beszél, a Jobbik közleményében csapatkivonást emleget, az LMP pedig a vizsgálat nyilvánosságra hozatalát tartja fontosnak.

Rutinpolitika, értékelhető érvek nélkül. Remélem érthető: nem még több kiküldött magyar katona vagy a katonák azonnali hazarendelése hiányzik, hanem az értelmes, lényegi vita. A válaszok a miértekre. Hogy a zsigeri és érzelmi reakciókon túllépve tudjuk eldönteni, helyesen teszi-e a mindenkori kormány, amikor - lelkesen vagy csendesebben - kiáll a magyar szerepvállalások mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr862248082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Miért is vagyunk mi ott?" - Most komolyan? 2010.08.28. 20:18:50

 Olvassuk  a "politikust":A Jobbik országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben a magyar katonák Afganisztánból történő azonnali kivonását kéri a kormánytól....Magyarországnak semmilyen érdeke sem fűződik az afganisztáni ...

Trackback: Miért is vagyunk mi ott? 2010.08.26. 12:48:43

Irak és Afganisztán két külön történet, annyiban mégis hasonlítanak, hogy a magyar választók legfeljebb szörnyű fogolykínzások és magyar katonahalálok kapcsán hallanak az ott történtekről – s teszik fel esetleg magukban a kérdést: miért is vagyunk mi ott?…

Trackback: Miért is vagyunk mi ott? 2010.08.26. 09:26:03

Nem még több kiküldött magyar katona vagy a katonák hazarendelése hiányzik, hanem az értelmes, lényegi vita.

Trackback: Tízmillió alatt a magyar 2010.08.26. 08:22:33

A napokban több helyen hallható volt a médiában, hogy Magyarország népessége továbbra is csökken, heteken belül a lélektani tízmillió fő alá esik. Sokan nemzeti tragédiának, fenntarthatatlan állapotnak tekintik a népességszám csökkenését. De miért...

Trackback: Magyar Honvédség: sodródunk tovább 2010.08.26. 07:47:08

Az alapoknál kellene kezdeni: jó volna végre tudni, hogy mit is akarunk a Magyar Honvédséggel. Az ilyen szintű víziótlanság és sodródás legfeljebb az egészségügyre jellemző még. (Fotó: AFP/origo) Tegnap támadás ért egy magyar katonai konvojt Afganisz...

Trackback: Afganisztán, az értelmetlen halál földje 2010.08.26. 07:08:37

Ha már szerencsétlen fiatalasszony hősi halált halt Afganisztánban, talán kereshetnénk arra magyarázatot, hogy mit keresett ott.Mármint természetesen azon kívül, hogy ahogy egy jó katonához illik, végrehajtotta a parancsot, az élete árán is. Hogy kerül...

Trackback: Magyarisztán 2010.08.26. 01:23:37

Meghalt egy magyar katona Afganisztánban. Az Index szerint a jó oldalon állunk, mások szerint nem. Török Gábor az értelmes vitát hiányolja – joggal, bár nem ez az első eset, hogy nálunk ez elmarad. Szerintem nem honvédő háborúra nincs mentség, pl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimba 2010.08.27. 16:38:19

@nyünyüge:

Úgy emlékszem, már volt róla szó.

pad78 2010.08.27. 16:45:08

@Ordnassac:
Köszi, kicsit belerágtam magam. Azért ritka zavaros és nagyon gáz ez a sztori: ha jól értem, azok, akik Deutsch nyomására bejutottak az önkormányzatba, szembefordultak Deutsch-sal, majd a Fidesz kirúgta őket, azok kezdeményezésére, akik még náluk is korábban szembefordultak Deutsch-sal, és ezért nem lettek önkormányzati képviselők. Na hát ezért örülök, hogy most ezeknek az embereknek egyike sem indul jelöltként - nyilvánvaló, hogy csak helyezkedni és egymás haját tépni tudták. Közben megnéztem a jelenlegi erzsébetvárosi képviselő-testületet, és látom, hogy a második körben fellázadt Deutsch-ellenesek, akiket az első körben fellázadt Deutsch-ellenesek indítványára rúgtak ki a Fideszből, most egytől egyig a SzEM színeiben indulnak. Remélem, vissza a civil életbe.

Ugyanakkor már csak azért is reménykedem, mert ebből az egész visszataszító bagázsból most senki sem indul Fidesz-színekben - márpedig az az érzésem, hogy a Fidesz jóval nagyobbat fog szakítani jóval, mint a SzEM (ha egyáltalán). A Fidesz-jelöltek meg tényleg egytől-egyig újoncok Vattamányt leszámítva, meg is lep, hogy a jelenlegi Fidesz-frakció másik két tagja nem indul. Persze arról fogalmam sincs, hogy esetleg a listán rajta lesznek-e, mert az erzsébetvárosi Fidesz-honlap még mindig Kecskés Gusztávval indít egy egyébként tök üres oldalon.
erzsebetvaros.fidesz.hu/index.php?MainCategoryID=1743

Szóval azért az, hogy ennyire megújultak (ezt most nem informatikailag értem:) ), így is meglepetés nekem. És különösen kellemes meglepetés, hogy nem úgy újultak meg, hogy visszajöttek azok, akik kirúgatták az egyébként erre valóban rászolgáló Kecskés-bagázst. Nem tehetek róla, jobb híján még bízom ezekben a friss, egyelőre be nem sározódott fiatalokban. Bár túl régóta figyelem ahhoz a politikát, hogy már előre félek a csalódástól. :(

Mindenesetre köszi az infókat!

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.08.27. 16:46:13

@radala: Az első 6 gaz imperialista, a többi meg seggnyaló :D
Vitára pedig: kuruc.info/r/7/64956/

porfelhő 2010.08.27. 18:13:35

@nyünyüge:
Már volt cikk róla, mikor eldöntötte Hack P. hogy indul az őszi választáson. Úgy tűnik meggondolta magát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 19:46:16

@Ordnassac: ez a Mándi ritka nagy tulok. Indulhatna éppen kétfarkúéknál is, de talán elhasalt a felvételin...

6.Lenin 2010.08.27. 20:23:39

@pad78:

"Persze juli azért mindenképpen más kategória, ...."

Ő a mi kutyánk kölke.

@JR69:

A belinkelt cikken valóban érdemes lenne vitázni, de minek.A lényeg az, hogy ne legyen vita.

ssi 2010.08.27. 21:11:15

" Ordnassac 2010.08.27. 11:18:10
@stargate: Szanyi kapitány...kiadták neki ukázba, hogy minden nap mondjon valamit, ezzel bent maradva a hírekben. Bár kinézem belőle azt is, hogy magától ilyen"

de legalább a Ft-árfolyam nem ingadozik tőle :-)

ssi 2010.08.27. 21:20:34

@porfelhő: szintén végig olvastam. bár tudtam, de hogy itt is helye lenne ...? Neked a szemeid kerekedtek ki ...; eddig az érdeklődésemre csak azt szoktam mondani: mindenevő, de eztán óvatosabb leszek :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 21:25:56

@Letícia: fegyverkezni kellene... Gömbös viszont erősen véleményes...

porfelhő 2010.08.27. 21:29:53

@manyike:
Igen Manyike, pedig nincs tul kicsi szemem, de még tágabbra nyitottam.

2010.08.27. 21:36:08

@Hepci: ne hülyéskedj? Miből akarsz te fegyverkezni, kinn van a seggünk is a gatyából!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 21:41:04

@Letícia: én már felfegyverkeztem, inkább az országon a sor. Az nem működik hosszabb távon, hogy belépünk egy szövetségbe, és nem teljesítjük semmilyen vállalásunkat, sőt, még kísérletet se teszünk rá. Minden normális országnak van hadserege.
Biztos emlékszel még a suliból, a kis korcsokat, akik ráadásul deklarálják, hogy minden pofon után egy kürtőskalácsot adnak vissza, halomra szopatják.

2010.08.27. 21:48:23

@Hepci: majd az Uzziddal vagy a Parabellumoddal, amivel hadonászol a barikádon s ezért te vagy a gárda szeme fénye, majd betojik az ellenség? Moooooosssssssssstttttttt ezt nem komolyan gondolod ugye? A gyerekek meg éheznek az iskolában, meg a szülők nem tudnak megélni a fizuból?

Mi lesz itt?? Észak-Korea?Jó, d(v)iktátorunk már van/lesz...:(((

jaegtoer 2010.08.27. 21:51:36

@pad78:

"(...)Ha perverz is, de legalább egyéniség. "

Aha. Értem. Akkor mindjárt minden más. Akkor az adócsalás is, meg a hazudozás is csak az egyéniségéből fakad. ...és ha az egyéniségből fakad, az már mingyá jó? No dejszen NyakóPityó is egy egyéniség. Nem kéne kitüntetni? Ööö ö Hunvaldot is? Ha már Gergényi megvót.

Kedves Pattársam, a posztos életbe! ne akarjon mán beakasztani a morálnak. Persze mindegy is. Szabad országban él.

porfelhő 2010.08.27. 21:52:45

@jjulie hol van, szabadságon?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 21:59:08

@Letícia: te összetévesztesz valakivel, a MOHOSZ az egyetlen szervezet, aminek tagja vagyok...
Amúgy meg ne haragudj, de butaságokat beszélsz. Ha belépsz egy klubba, ott illik betartani a játékszabályokat. Ezért vagyunk Afganisztánban is, nem azért, mert az olyan qrva jó lenne nekünk. Viszont gyakorlatilag semmi mást nem tartottunk be, amit a NATO részére vállaltunk.
Persze, lehet a szekeresi útra is lépni (Linder Béla nyomán), de az semmi jóra nem vezet.

jaegtoer 2010.08.27. 22:01:14

@Letícia:

Letícia, Drága, akiben ennyi erő, lendület, energia van, annak nem kellene aggódnia. Vagy csak szorgalmas önzetlenségből teszi?

kézcsók

J.

2010.08.27. 22:09:29

@Hepci: hát, én inkább az oktatásba invesztáltatnék pénzt, mint a fegyverekbe....

@jaegtoer: Drága J.! Nem szerénykedem, pont ezért féltem magam. Most a megalkuvás, a színlelés időszaka jön el, és abban nem vagyok jó, mert iszonyú nehéz visszafogni magam...:( És nem, nem vagyok önzetlen annyira...néha semennyire sem...:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:15:38

@Letícia: számtalan lélegeztetőgépet is lehet venni egy vadászgép árából, csak azokkal nehéz légivadászni...
Az oktatás rossz példa, a MBálint digitális tábláit még fel se szerelték a bivalybasznádi nemszegregált iskolában, ahol már mindenki sírva féli és tiszteli a másságot...

jaegtoer 2010.08.27. 22:15:45

@Letícia:

Kedvesem, ha már egyszer kézen fogva elvezettem az Ősember barlangjába, és nem szakadt le az ég, gondolja, hogy lenne félnivalója a közelemben, vagy hagynám hogy akár a tűsarkúján is egy karcolás essék? Tessen ne kétségbe esni, hanem vidáman, és bátor elszánással kiáltani a szélbe: Éljen a Szabadság!

Ordnassac 2010.08.27. 22:17:09

@nyünyüge: nekem is új.

Amúgy nem bánnám ilyen formáció létrejöttét. Amennyiben nem olyan kioktató és pökhendi, mint az SZDSZ volt, miért ne? Bár a gazdasági liberalizmus bizonyos szinten távol áll tőlem, de szeretem a sokszínűséget.

jaegtoer 2010.08.27. 22:20:06

@6.Lenin:

Szia Lenin!

Olyan ritkán látlak, lassan külön keresőprogit kell íratnom a hsz-eidre!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:24:52

@Ordnassac: Ungár Klára is gründolt már egy SZEMA nevű liberós szervezetet. A Mancsban most nyilatkozta, hogy jó esélyt lát Tarlós ellen. Meg azt is, hogy mindenki tudja, hogy barátnője van, és ez nagyon jó dolog (a kontextusból sajnos nem világos, hogy a tény vagy annak publikáltsága nagyon jó, vagy esetleg mindkettő).

porfelhő 2010.08.27. 22:24:55

@6.Lenin:
Értem. Gyakorol, már tegnap is gyakorolt, mert nem láttam itt. Most irhatna is úgy látom, lenne mit.

2010.08.27. 22:26:45

@Hepci: na ne is emlegesd bálintot, mert azt kéne a légvédelmi rakétákból jó messzire kilőni...illetve kellett volna vagy 20 éve a bandájával együtt! És annyira átestek a ló túlsó oldalára azzal, hogy a másság tisztelete csak maguk felé volt követelmény, de a "nemmásnak" semmi jog nem maradt...

Én a finn modellre gondoltam pl...

@jaegtoer: ööö...szoktam emlékezni (mert jó a memóriám és/vagy nem olyan sokra kell) ki hova vezetett. Hát, erre a sztorira nem emlékszem, zavarban vagyok most nagyon!:/
De nem, nem, több emlékeztető részletet ne itt, csak privátin, ha kérhetem!;)

Ordnassac 2010.08.27. 22:27:57

@Szimba: Egei Antal és Horváth Zsolt két álnév. Amennyiben megnézed a két linket a jegyzet elején, akkor láthatod, hogy honnan kerültek elő.

Most azt nem tudom, hogy megegyeznek-e a Magyar Nemzetes cikkírókkal vagy csak kölcsönözték a nevet.

ssi 2010.08.27. 22:30:16

Miért harcolunk Afganisztánban?
atv.hu/belfold/20100827_miert_harcolunk_afganisztanban

a világban hol vannak még hasonló gondok? Milyen megoldásokkal lehetne eredményre jutni? Mit értékelhetnénk egyáltalán eredménynek? Mi a szempont: mi a helyi nemzeti bűn és országhatáron belül marad-e?

@porfelhő: :-) o o

@Ordnassac: |>o<| 23-szor :-)

@Szimba: LMP-nek milyennek kellett volna lennie az elmúlt hónapokban, hogy most több ajánló szelvényük legyen?

Ordnassac 2010.08.27. 22:30:54

@Ordnassac: masszív öntököndöfködés verbálfinggal [(c) by Hepci]?

index.hu/belfold/budapest/2010/08/27/toth_jozsef/

Ordnassac 2010.08.27. 22:32:34

@manyike: 24. ;-)

@Hepci: tudom, hallottam már felőle. Bár szerintem Hack egy kicsit másképp gondolja a dolgot, mint Ungár.

jaegtoer 2010.08.27. 22:32:40

@Letícia:

sic transit gloria mundi :-)

jjulie 2010.08.27. 22:37:04

@6.Lenin:

mit ittál már megint, a te kutyád kölke a szijjártó, semmiképpen se keverj össze vele

jjulie 2010.08.27. 22:41:29

@porfelhő:

csináltam egy kis pénzmagvat az elmúlt napokban, de nem mondom el mennyit, nehogy a jaegot megegye a sárga irigység, a múltkori pofont is alig heverte ki

2010.08.27. 22:42:24

@Ordnassac: ez nagyon jó duma! Hepci pl. WP magyar szleng szerkesztőjeként?:D

@jjulie: szasz, porfelhő épp hiányolt!:) Gyúrtál ma a blogra? Front volt/van!:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:42:38

@jjulie: na, megjött az önjelölt birkapásztor...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:46:54

@Ordnassac: erre abszolút passzol az egyre ismertebb klasszikus...

2010.08.27. 22:47:20

@jaegtoer: Nihil obstat, imprimatur. :)

6.Lenin 2010.08.27. 22:49:08

@jaegtoer:

Szia!

Eleinte izgi volt, hogy az utolsó néhány hsz-ból megpróbáltam kitalálni, mi is lehet a poszt témája.
Meguntam.
A vége mindig az, kiderül, a 2. unoka, a nagymama törvénytelen apjának a sógornője tulajdonképpen, és OV 1 szemét diktátor.
JJulie pedig Dembiszkivel valamilyen titkos szervezetben, közösen készülnek Viktor uralmát megdönteni.
Majd a választás idején lesz némi izgalom is, talán.

porfelhő 2010.08.27. 22:51:41

@jjulie:
Jól van. Gondoltam, hogy itt vagy csak még nem irtál. Valóban hiányoltalak, látom Leticia meg is jegyezte.

jjulie 2010.08.27. 22:51:53

@Hepci:

látom van itt egy két kóbor jószág...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:52:48

@jjulie: nosza, próbálj kolompot erőltetni a nyakukra, sőt, ha nem rúgnak thökön, talán nyírás is szóba jöhet...

jjulie 2010.08.27. 22:53:17

@porfelhő:

ja látom, a leticia külföldiül pasizik

2010.08.27. 22:54:20

@Hepci: azaz? Mondjad léci, szeretek tanulni...:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:55:43

@jjulie: úrinő így mongya, hogy nihil obs...
Az alemberek között: húzd le a bugyim nyugodtan...
(pardőz)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 22:58:28

@Letícia: az enklasszikusra gondoltam, Tóth József kontextusában... Olyan kicsi Maszop logót nyomtattak, hogy szegény emberek nem vették észre az plakáton, és bejelentést tettek a pártközpontban. Erre üstöllést összehívtak egy sajtótájt, ahol némi némi verbálfingok kieresztése öntököndöfésbe konkludált.
Leírhatnám empatikusabban is, de minek. Meg nem is én lennék.

jjulie 2010.08.27. 23:03:36

@Hepci:

a kolompjuk az már az orbánszamár nyakában van..

2010.08.27. 23:06:26

@jjulie: mi van?? Latinul mondogatjuk meg egymásnak a magunkét, nem csajozás- és pasizásról van szó!:P

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 23:06:27

@jjulie: vigyázz a szamárral, kiismerhetetlenebb, mint a birka...

jjulie 2010.08.27. 23:08:01

@Letícia:

olyan lapos labdákat adott a héten a gábor, a szimbának is inkább szexelhetnékje támadt tőle......

2010.08.27. 23:09:50

@Hepci: ja, ne is legyél más...csak tiszta forrásból!:)

@jjulie: hát én nem így gondolom...Orbán akasztott jó nagy kolompot nekik, oszt bégetnek erősen...Én inkább a magányos farkas/hiúz/cibetmacska/párduc stb.=predátor lennék, ha lehet...:D

2010.08.27. 23:10:58

@jjulie: helyes, fogy a magyar, csak gyakoroljon!:D Látod, igazi hazafi a lelkem, gondját viseli nemzetének..:D:D:D:D

porfelhő 2010.08.27. 23:12:10

@jjulie:
Aha. a pénzmagvad összegét ne is ird meg, mert az megint felkavarja a kedélyállapotot.

jjulie 2010.08.27. 23:13:00

@Letícia:

nana, nem sokra mész a jaeggel, kicsit még fiatal

nem megy neki még a tegezés sem....

jaegtoer 2010.08.27. 23:14:42

@6.Lenin:

Lenin!

Nem lesz izgalom, sőt! Nagy a veszélye annak, hogy érdektelenségbe fullad.

Amitől mindig is tartottam, mármint kételkedtem abban, hogy ezek a fideszes a pr fiúk képesek lesznek a bürokráciát a javukra fordítani - nos úgy látom csak a szövegelés megy. Van néhány elem, ami jó, de azért nem az a duracell menet.

A csúcsminisztériumban egy hónapja kóvályognak, mert senki nem tudja mi merre hány méter, ki kiadmányoz, meg ilyenek...
Ez gáz. és még büdös is. Mert azt jelenti, fongjuk nincs, nem is volt hogy egy ilyet (SZMSZ) hogyan lehet gyorsan, rapid módon meglépni. Még a végén előásnak egy elvtársat a 111-esből, hogy ugyan írgya má meg hétfűrű keddre.

No, a legjobbakat. Szerencsére a fröccs még mindig jó, és a női divat alakulása még mindig biztató.

Üdv. jóccakát.

J.

jjulie 2010.08.27. 23:15:02

@Letícia:

gyakorolni jó vagy? és igaziból?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 23:17:31

@porfelhő: felvett kb. 2 millát egy délután, természetesen számla nélkül. Rögtön megforgatta, vett egy birkanyájat, ÁFA nélkül. Most kolompokat öntet, swarcban, természetesen.

jjulie 2010.08.27. 23:21:56

@Hepci:

két millát felvenni az néhány másodperc, már ha leesett

láttál már egyben annyit?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 23:23:28

@jjulie: egy délután(nyi munká)ra gondoltam.
Ja, szoktam látni. Nem nagy csomag.

2010.08.27. 23:23:50

@jjulie: ne keverj bele semmibe!:P Nem akarok én semmit se tőle! Ha meg fiatal, akkor meg pláne! Nem vagyok én tantó néni...:)

@Ordnassac: na ezt kigugliztam, bevallom. Fúj de rondákat láttam!

jaegtoer 2010.08.27. 23:25:54

@Ordnassac:

Egy ellenségkép mindig kék ... úgy láccik... Úgy még sose ment, hogy valami mellett, mindig csak valaki, vagy valami ellen.

Vagy Lacinkra rátört a nagy sejtés...

Ordnassac 2010.08.27. 23:26:16

@Letícia: az Alien vs. Predator nem volt ismerős neked? :-)

@jaegtoer: hát, a HVIM vezetője egy bizonyos Zagyva Gyula. Az elég is indoknak, nem?

2010.08.27. 23:26:50

@jjulie: te meg mit ittál? Te vagy az apukám?? Ne érdekeljen az téged, hogy velem mi jó és kinek!:P

jaegtoer 2010.08.27. 23:28:22

@jjulie:

Rossz, aki rosszra gondol.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 23:30:56

@Letícia: Zsüli szívesen oltalmába venne, nyilván. :)

Ordnassac 2010.08.27. 23:31:01

Na tessék, a mélytoroktól eljutottunk odáig, hogy kinek hogy jó...

A törökgáborelemezen kialakult egy belső blog: kommentelőkszexuálistanácsadnak. :-P

Néha egész üdítő. :-D

porfelhő 2010.08.27. 23:31:33

@Hepci:
Ó! Te meg már világgá is kürtölöd milyen ügyesen forgatja a pénzét. Milyen birkanyájat vett szerinted? és hány db van egy nyájban? Hogy milyen birkanyájra gondolok nem merem leirni. A multkor irtam egy kommentet, eszembe sem volt megbántani, mert attól jobban kedvelem Őt, és olyan ideges lett, hogy szerintem egy jól irányzott lendülettel legszivesebben agyoncsapott volna.

2010.08.27. 23:34:47

@Hepci: ja, hogy erről van szó...rá se jöttem volna, köszi!:)

jaegtoer 2010.08.27. 23:36:13

@Ordnassac:

Még csak most tanulnak bele hogyan működik az Országgyűlés Zrt. Majd kikupálódnak.

A tisztakezű LMP is már 50 millió Ft. hitellel kerekítette 100 millióra a kampánypénzét. Közben mintha spórolni kellene. Vagy lehet, a spórolás most hogy bekerültek a Zrt-be, már rájuk nem áll, csak ránk a választókra?

Össze fognak csiszolódni. Előbb-utóbb. Nincs itt kockázat! Zrt-be? Ugyan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.27. 23:36:39

@porfelhő: fideszbirkanyáj, natürlich. Békésen legelnek, Zsüli nyírja őket, gombostűket szúrkál a fülükbe és közben Letíciára gondol. :P

2010.08.27. 23:38:11

@Ordnassac: nem, mert én ilyen baromságokat nem nézek. Csak úgy tudtam, predátor=ragadozó, na. Ez szokatlan?

Ordnassac 2010.08.27. 23:39:46

@jaegtoer: volt annak a Zrt-nek valaha egy FKGP, egy MDF, egy SZDSZ és egy MIÉP nevű részvényese is, valahogy mégis szétestek, nem biztos az a csiszolódás...

Ordnassac 2010.08.27. 23:41:17

@Letícia: nem, csak viszonylag ismert filmek, ezért kérdeztem.

@Hepci: micsoda (paraszti) idilli kép! :-D

jaegtoer 2010.08.27. 23:46:10

@Ordnassac:

Ez igaz, ellenben egyénileg nem szegényedtek el nagyon.

Ordnassac 2010.08.27. 23:50:14

@jaegtoer: ez még nem garantálja a csiszolódást, ahogy a példák is mutatják.

jaegtoer 2010.08.27. 23:53:21

@Ordnassac:

O.K. Meglátjuk. Vagy nem. Teringette! Lárifári!:-)

porfelhő 2010.08.27. 23:55:53

@Hepci:
Nem mondod! Ezért a "nyirogatós, gombostüs" kommentedért nem én fogok elnézést kérni Tőle. A fideszbirkanyájért meg főleg nem. Igy hát ha "balhé" lesz, annak elsimitása a Te feladatod.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.28. 00:01:04

@porfelhő: én biztos nem kérek elnézést, de holnap balhézni se érek rá, mert egész nap Debrecenben leszek. Szájkarate legelébb vasárnap reggel - khmmm, déltájt - lehetséges.

Ordnassac 2010.08.28. 00:02:39

@jaegtoer: Naná! Mi az, hogy! Nagyon is!

porfelhő 2010.08.28. 00:08:50

@Hepci:
Jó hétvégét Neked! Akkor nincs más Én kérek elnézést Tőle. Mert én már csak ilyen vagyok.

porfelhő 2010.08.28. 00:17:35

@jjulie

Jó éjszakát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.28. 00:22:19

@porfelhő: ne aggódj, Zsüli nem oly finom lélek, hogy egy kis savazástól a Dunának menne. Bár ha ettől jobban alszol, kérj tőle elnézést nyugodtan. Aztán az általa kinevezett/vélelmezett fideszbirkáktól és fideszfröcsögőparasztoktól is, helyette.

porfelhő 2010.08.28. 00:36:28

@Hepci:
A fideszbirkáktól és egyebektől nem kérek elnézést, mert hülye nem vagyok. Esetleg alkalmanként egyik-másik kérhetne tőlem elnézést. Azt gondolom, hogy a Dunának nem fog menni, de ha Ő nem bánt meg engem, akkor én miért bántanám meg. A vélelmezett szocizás, komcsizás, egyebek sem kevésbé bántóak.

pad78 2010.08.28. 01:43:46

@jaegtoer:
Ezek nekem új infók, azt nem tudtam, hogy juli hazudozik és adót is csal amellett, hogy szisztematikusan elüldözi az érzékenyebb lelkű fiatal hölgyeket és/vagy fideszeseket TG blogjáról. Valszeg nyaraltam, amikor kijött belőle ez a kámingáut. (Feltételezem, hogy nem itt a hozzászólásaiban hajtotta végre az adócsalás bűnét. Vagy Te adóellenőr vagy, aki rajtakaptad?)

Neked azonban erőst ajánlanék egy kis nyelvtani ismétlést. Szóval: a "de" egy egymással valamilyen szempontból ellentétes mellékmondatokat összekapcsoló kötőszó. Pl. "a rossz tanár, de kiváló ember" mondat nem azt jelenti, hogy mivel kiváló ember, azért majd a fiam gyorsan megtanul tőle deriválni; hanem hogy annak ellenére, hogy tanárként csapnivaló, elismerem, hogy emberként nagyszerű. A "zseniális zongorista, de rettenetesen sértődékeny" mondat esetében nem vitatom, hogy öröm hallgatni, amikor muzsikál, bár hozzáteszem, hogy nem túl egyszerű együttélni vele. No most ezt a logikát tessék alkalmazni a "perverz, de egyéniség" mondaton. A házi feladat javításában és értékelésében valszeg szívesen segít a "perverz, de szorgalmas tanáregyéniség". (Csak nehogy rosszul oldd meg, mert leíratja Veled hússzor, hogy "sokat hallottam a szíjjártót, de még nem tudok logikusan szöveget értelmezni" ellentétes összetett mondatot.)

Szimba 2010.08.28. 08:04:53

@Ordnassac:

Én is keresgéltem, de nem jutottam semmire. Az álnevet értettem, csak azt hittem van valami "belső" információd. Te mindig mindent tudni szoktál.

jaegtoer 2010.08.28. 08:34:15

@pad78:

1.
Az én olvasatomban vagy-vagy, vagy mindkettő.
A hsz-ében hivalkodott vele.
Mindazonáltal sem tartósan tartósan ismételgetve, sem hirtelen felindulásból nem szándékozom szóvá tenni, főleg nem szeretném sértegetni, csak amennyiben régi kibercimborá(i)mmal túl nagy az orcája, ebben az esetben is csak akkor, ha arcoskodása alaptalan, vagy sértő, vagy mindkettő, valamint erkölcsről vehemensen észt osztogat, iránymutatást ad, vagy erkölcsi piedesztálra szándékozik kapaszkodni.

2. Nyelvtani útmutatásodra:

Én holtig tanul édes magyar anya-apanyelv és remélem nem rövid idő.
A '_de_ ' kötőszó értelmezése tárgyában kifejtett erőfeszítéseidet messzemenően értékelem, és mély tisztelettel köszönöm, viszonzásul javaslom az irónia, a szarkazmus, és a gúny jelentésén is elmerengeni, hátha ezekben is összejön valami a szövegértelmezés fáradságos, ám hasznos tevékenysége során úgy az előbbiekben, mint a későbbiekben.

Béke neked, béke nekem, béke Mindenkinek (beleértve Jjulie-t is) és köszönöm a heveny, de mégis átgondolt soraimra fordított kitüntető figyelmedet, a jobbító szándékod pedig egyenesen letaglózott, aléltan hevertem eddig, most jutottam csak el addig, hogy kimondjam, bevalljam Tiéd a pálma, a dicsőség és a babérok babérja, kedves Padtársam itt a kibertérben és illanó időben.

Éltessen téged az Úr, maradok alázattal, tisztelettel, szerencsére kiokosítva, de azért nem nem a sarokban szepegve, hanem további jókívánságokat harsogva, úgymint ihass sok bort és sokáig, szorítson a p, ha fijjú vagy, ha csajszi, legyen passzoló szablyád, látogasson gyakran Fortuna, és bírd jól a lépcsőzést 90 évesen is.

J.

jjulie 2010.08.28. 08:48:27

@jaegtoer:

nyugi, nyugi, jól látom, hogy tegezted?

amúgy a leticia, jó csaj.....

jaegtoer 2010.08.28. 08:59:46

@jjulie:

Kedves Naccsád!

Jól látja.
Jó bizony.

jjulie 2010.08.28. 09:15:10

@jaegtoer:

kissé kevert a stilusod, de mire leérettségizel, biztos megtalálod a saját hangod

jjulie 2010.08.28. 09:17:45

@pad78:

"sokat hallottam a szíjjártót, de még nem tudok logikusan szöveget értelmezni"

zseniális, irígy vagyok hogy nem az enyém a szerzői jog

remélem megegyezünk a lizingdíjban.......
süti beállítások módosítása