Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:43

Még két napig gyűjthetik a pártok az októberi önkormányzati választáson a szavazólapra kerüléshez szükséges ajánlásokat. Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők számára is látható nehézségekkel járnak. Miközben a Fidesz mellett az MSZP és a Jobbik viszonylag jól áll, az LMP helyzete jelen pillanatban meglehetősen reménytelennek látszik.

A választási honlap ma esti adatai alapján készített táblázat egyértelműen mutatja a négy parlamenti párt közötti jelentős különbségeket. A Fidesznek egyedül közel annyi jelöltje van már, mint a másik három pártnak együttesen. A kormányzó párt elsősorban azzal tarol a mennyiségi mutatókban, hogy elemi erővel jelenik meg ott is, ahol korábban a pártok nem vagy csak alig tudtak: a tízezer fő alatti településeken. A közel háromezer egyéni listás jelölt (ami már most meghaladja a 2002-es és 2006-os mértéket) azt jelenti, hogy a Fidesz tudatosan törekszik a kisebb települések meghódítására is. A pártnak amúgy már minden fontosabb helyen sikerült a jelöltállítás: Budapest 23 kerületben és szinte az összes nagyvárosban – viszont három megyei közgyűlési listáját még nem nyújtotta be.

Az MSZP a jelöltállítási küzdelemben meglepően jól tartja magát, bár a 2002-es 7065 és a 2006-os 6769 indulóhoz képest komoly visszaesésben van. Különösen a tízezer fő alatti településeken látható a változás, 2002-ben 2044, 2006-ban pedig 1722 „kislistás” indulója volt, most 323-nál tartanak. Ellenben Budapesten és a nagyobb városokban magabiztosan léptek túl az első szelekciós ponton, s még a választás azon elemében is hibátlanok (megyei közgyűlési listák), ahol valószínűleg a legnagyobb pofon vár rájuk – ne felejtsük, hogy a megyei jogú városok lakói (ahol a kutatások és a feltételezések alapján az átlagnál erősebb a párt) nem szavazhatnak a megyei közgyűlési listákra.

A Jobbik tartja a lépést az MSZP-vel, bár a két párt eltérő jellege már ezekből az adatokból is kiolvasható. A radikális pártnak egyelőre nincs még főpolgármester-jelöltje, mindössze öt budapesti kerületben mutatta be polgármester-jelöltjük az ajánlószelvényeket, számos megyei listájuk hiányzik, viszont a szocialistáknál lényegesen jobban állnak a kisebb településeken. Különösen Borsodban és Szabolcsban erősek, utóbbi helyen már 133 egyéni listás jelöltjük van.

Az LMP adatai egyelőre katasztrofálisak, parlamenti párttól teljesen szokatlanok. Ha az utolsó két napban nem következik be valamilyen radikális fordulat, ez a választás részben a fiatal párt kudarcáról szólhat majd. A pártnak még sem a megyei jogú városokban, sem a budapesti kerületekben nincs polgármester-jelöltje, mindössze 23 darab egyéni listás indulót mutathat fel, ráadásul csak egy megyei közgyűlési listát adott le (Borsod). Emlékeztetőül: 2006-ban az amúgy észrevehetetlen Jobbik összesen 518 jelölttel és öt közgyűlési listával rendelkezett, míg az inkább sikertelen, de azért látható MDF-nek 3156 jelöltje és tizenkilenc közgyűlési listája volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr162265710

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cédula-cunami az LMP-nél, lejárató kampány az MSZP-nél 2010.09.02. 21:37:17

"Kérjük tisztelt utasainkat készítsék elő ajánlószelvényeiket..." Utánajártunk a mai LMP-s gyűjtésnek. Tényfeltáró anyag következik. Egy negyvenes csávó vajszínű öltönyben számolta a stand mögött az arasznyi nagyságú kupacot. 10-15 percig áll...

Trackback: Fej-fej mellett az LMP meg a Civil Mozgalom 2010.09.02. 15:48:58

Valamikor érzek késztetést, hogy a Török Gábor elemez episztoláira reflektáljak. Valószínűleg ez nem normális.:) Ez a paranormális késztetés most két dolog miatt tört elő belőlem elemi erővel: egyfelől pont tegnap néztem meg én is az eddigi jelölte...

Trackback: Rendőrkézen a kőbányai cédulaárus 2010.09.02. 11:12:34

Kedd délután az Lehet Más a Politika képviselőjelöltjének segítségével a rendőrség őrizetbe vett egy férfit Kőbányán, aki ajánlócédulát akart eladni. Kedd délután fél hatkor a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki ajánlócédulát akart eladni Tóth Bal...

Trackback: Adófizetéssel arányos szavazati jogot! (százhatvankilenc) 2010.09.02. 10:45:12

Mintha a kibicek mondanák meg, hogyan licitáljanak a póker világbajnokságon a versenyzők. Ugye, hogy aki beteszi a pénzt, csak az emelheti a tétet? Tehát szavazni is az szavazhasson, aki adót fizet!1. KategorizálásKategória: HivatalosAlkategória: Ajánl...

Trackback: Hogy állnak az ajánlószelvényekkel? 2010.09.02. 08:54:01

Az LMP adatai egyelőre katasztrofálisak, parlamenti párttól teljesen szokatlanok.

Trackback: Hogy állnak az ajánlószelvényekkel? 2010.09.02. 08:12:20

Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők számára is látható nehézségekkel járnak. Miközben a Fidesz mellett az MSZP és a Jobbik viszonylag jól áll, a…

Trackback: Gárda Baba 2010.09.02. 06:48:20

    Vegyen ön is Gárda Babát!   ajánlott bejegyzés: Novák előd a pokémon!   egy normális háztartásból nem hiányozhat A Gárda Baba®    rendeljemegmost!          hamarosan kapható a Táncoló...

Trackback: Még két nap... 2010.09.01. 23:57:31

A FIDESZ demokrácia-romboló húzása az ajánlószelvény-gyűjtés körül érdekes fejleményeket látszik hozni, és lehet, hogy talán még öngólnak is bizonyul. Az lassan már közhely, hogy az új szabályozás, mely szerint négyszer annyi cédulát kell összeszedni ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:03:00

Kedves TG!

Emlékezhetsz az ogy-választásra is, de még az EP-n is hasonlóképpen az utolsó napok hajtásának köszönhetően álltunk fel és -helyt, pedig akkor is folytak a hasonló temetések.

Jávorral óriási véghajrá zajlik, mindehol ott vagyunk, szó szerint éjjel-nappal. ;)

A hétvégén mindenki hazajött a nyaralásból, elkezdődött az iskola, a határidő a nyakunkon.

Bízz a választókban, és tartsd szárazon a szórólapot! ;)

szöllősi 2010.09.01. 23:04:55

Majd csak megjön a pénz Sam bácsitól!

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2010.09.01. 23:07:16

Én, bár fideszes törzsszavazó volnék (a fővárosban), és Tarlóst mindenképp támogatni fogom, az egyik szavazatomat ezúttal szeretném az LMP-nek adni, hogy legyenek pozícióik a budapesti közgyűlésben.
Emiatt érdekelne: előfordulhat-e, hogy az LMP-nek nem is lesz fővárosi listája? Egyáltalán, ez mitől függ, hiszen van főpolgármester, polgármester és körzeti képviselő jelölt számára kitölthető ajánlószelvény? De melyiket veszik figyelembe a fővárosi listák esetében?
(Ha volt már a kérdés, elnézést kérek.)

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:08:25

@szöllősi dr: Sam bácsi azzal van elfoglalva, hogy gyengítse a forintot, és cs*szik támogatni egy ökopártot.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:11:09

@Köztévédrukker: a fővárosi lista akkor áll fel, ha az adott pártnak a kerületek legalább felében (vagyis 12-ben) lesz felállt listája, márpedig várhatóan mindenhol lesz listánk. (a kerületi lista feltétele az egyéni választókerületek legalább felében induló jelölt, pl. Újpesten a 14-ből 7. Készen állunk mind a 14-gyel. ;) )

szöllősi 2010.09.01. 23:16:00

@lorantka_a_gall: Hát én végig böngésztem a törvényjavaslatokat
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_lekerd?p_fotip=null&p_fotip=T&p_tip=null&p_atip=f&pi_atip=&pi_iralp=I

de nemtaláltam ökopártra utaló jeleket, az LMP egy virtigli Liberálisok Magyarországi Pártja

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2010.09.01. 23:16:21

@lorantka_a_gall: Köszönöm! :) Ezek szerint a kopogtató cédulákat is sikerült szándékaim szerint jól megosztani, mert az egyéni választókerületi szelvényt az LMP-nek adtam.
A másik kettő ment a talicskára. ;)

freehckr 2010.09.01. 23:19:52

@Köztévédrukker:
„Én, bár fideszes törzsszavazó volnék”
„az egyik szavazatomat ezúttal szeretném az LMP-nek adni”

Gratulálok, tegyél csak alá a Fidesznek, hajrá. :D Mikor tudhatnád hogy a fővárosban a tavaszi választáson az országos átlagnál jóval gyengébben szerepeltek... meg egyébként is a fővárosban mindig gyengébbek mint az országban.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:24:30

@Köztévédrukker: Jávornak a főpolgármesteri még nagyon jól jött volna.......

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:26:13

@freehckr: most aztán jól betett a Fidesznek :D Ne parázz már, a Fidesz a felmérések szerint még Budapesten is 50% fölött áll.

Michael Corleone 2010.09.01. 23:26:33

biztos, hogy jó ötlet korábbi választásokhoz hasonlítani az LMP szereplését, amikor más volt a jelöltállítás feltételrendszere, és nem feltétlenül az augusztusi szabadságidőszakban kellett gyűjteni a kopogtatókat?

pancsa47 2010.09.01. 23:28:49

A személyes megjelenés kis falvakban - ahol tán még sosem járt "nagy fideszes" és mindenki mindent tud a másikról - belép a győzteshez húzás és bizonyos fokú félelem is. Inkább odaadják a szelvényt, minthogy kockáztassák a kiközösítést vagy a megélhetést. A "Kubatovlista" erősen bekerült a köztudatba... Úgy látszik tudják ezt a fideszben is.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:40:09

@szöllősi dr: Látom, személyes ismeretek nem korlátozzák az LMP-ről alkotott mélyenszántó véleményedet.

OvibanKenobi · http://ovibankenobi.blog.hu 2010.09.01. 23:44:06

@freehckr: Nem féltem őket. De igazad van, kicsit alá teszek a pártomnak. Ha el lennék ájulva az első három hónaptól, akkor életem és vérem a Fideszé lenne, mint eddig. De nem vagyok elájulva, több józanságot várnék el, és ezt ilyen formában tudom jelezni.
Tarlóst viszont alkalmas, jó szakembernek tartom, mindenképp őt akartam ajánlani és őt is fogom megszavazni városvezetőnek.

lorantka_a_gall 2010.09.01. 23:53:00

@Köztévédrukker: valamelyest belátom én is ennek a realitását. Jávornak van (szerintem) a legjobb programja, ellenben Tarlósnak 16 évnyi városvezetés van a háta mögött, plusz 4 év fővárosi közgyűlés.
Budapesten pedig katasztrófahelyzetet kell kezelni.

Ingyencsabi, Bozótgábor és a Bélpokolgép mellé pedig eszembe sem jutna ikszelni. Semmilyen körülmények között.

Viktus 2010.09.01. 23:59:19

@lorantka_a_gall:

Mennyiért veszitek a kopogtatót? :P

Viktus 2010.09.02. 00:02:03

@Köztévédrukker:

A zöldséges pártban te hol láttál józanságot? :D akik az Audit pl. egy gaz meg egy bogár miatt akarják elzavarni :D viccpárt egy nagy méda brahi amely kifingott, mert a kutyásokat tolja a média.

hunor76 2010.09.02. 00:33:24

Török Gábor a blog címével ellentétben nem elemez, maximum mesél egy kicsit pár nyilvánosan hozzáférhető adatról.

Egy elemző mondjuk elgondolkodhatna azon, hogy vajon miért van az, hogy "A kormányzó párt elsősorban azzal tarol a mennyiségi mutatókban, hogy elemi erővel jelenik meg ott is, ahol korábban a pártok nem vagy csak alig tudtak: a tízezer fő alatti településeken."

Milyen rendszert vetít ez előre? Miért érzik hirtelen a legkisebb falvakban is szükségét az emberek, hogy Fidesz színekben induljanak? Lehet, hogy pl. köze van ahhoz is, amit az ember a kormányzati intézményekből hall: aki teheti dörgölőzik, aki nem az meg retteg?

Meg hogy miért jó a kormányzó pártnak, hogy a szabályok önkényes, egyértelműen egyszeri használatra tervezett átszabásával szervezi meg magának az "ideális" (értsd: veszélytelen) ellenzéket, ami szinte kizárólag az MSZP-ből és a Jobbikból fog állni? Meg hogy nem csak a kis pártok, de pl. az eddig helyi szinten elég aktív civil szervezetek sem fognak tudni bejutni a közgyűlésekbe, hogy ott a helyi hatalmat (ami persze okt. 3. egyáltalán nem az "önkormányzásról", hanem a pártközpont utasításainak végrehajtásáról fog szólni) legalább jelenlétükkel ellenőrizhessék?

Talán azért nem gondolkodik el ezeken a dolgokon Török Gábor, mert a következtetések esetleg nem illenének töretlen optimizmusához, miszerint Magyarországon április óta nem a demokrácia masszív leépítése folyik…?

pancsa47 2010.09.02. 00:52:28

@hunor76: örülök, hogy ez másnak is eszébe jutott:
"Milyen rendszert vetít ez előre? Miért érzik hirtelen a legkisebb falvakban is szükségét az emberek, hogy Fidesz színekben induljanak? Lehet, hogy pl. köze van ahhoz is, amit az ember a kormányzati intézményekből hall: aki teheti dörgölőzik, aki nem az meg retteg?"
Ilyesmit próbáltam én is érzékeltetni. (Egyébként ez itt BPen sincs másképp)
Azt hiszem TG nem elemzett, hanem beszélgetést provokált:)

lorantka_a_gall 2010.09.02. 00:55:11

@pancsa47: figyelembe véve a posztjai átlagos kommentszámát, egész jól műveli ezt. :D

medlock 2010.09.02. 01:57:18

A cikkbe bele lehetett volna még venni a ma kiderült közvélemény-kutatásokat és én is hiányoltam az elemző, továbbgondolós részt.
Kedves Gábor! Érdekelne, hogy mit gondol arról, hogy olyan sok a bizonytalan. Szerintem ez a tavasz óta elbizonytalanodott Fidesz szavazók miatt van. Ön szerint? Az MDF-ről eddig kevesen beszéltek, tényleg eléggé összeomlott, de most valami pislákol náluk. Normális jelölt, mérhetővé váltak. Mit gondol róluk? Az LMP szüzességét 'mennyire' venné el a Fidesz egy budapesti koalícióval?
Mások véleményét is szívesen veszem.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 02:47:02

@medlock: a madöf újjáéledését néhány óriásplakátból vizionálni szerintem túl van az optimizmuson... Koalíció a Fidesszel nem lesz. További kérdés? :)

ogremano 2010.09.02. 02:57:29

inkább lehetne arról szó. hogyan lett az LMP-nek 1 nap alatt 6000 kopogtatócédulája, úgy, hogy (lekérdezve) 10 budapesti központi helyen, ahol rendszeresen (megjegyzem, minden híreszteléssel szemben,ó a legnagyobb békében) gyűjtenek a LEMP-esek a jobbikossokkal egy területen, durva, felfelé kerekítő becsléssel 50 ember adott le ( összesen) kopit. Az oké, hogy több helyütt Jobbik szimpatizáns egyetemisták gyűjtöttek, a pénz miatt a Lengyel Munkáspártnak, még éjjelente is, de ebből lehteetetlen ennyit gyűjteni. Valószínűbb, hogy a narancsos haverok tolták bicikliseket a szegfű lájkolókkal szemben, ami azért valljuk be a magukat narancsosnak vallók nagy részénél kiveri a biztosítékot (nem hiába, hogy mióta nyilvánvaló a dolog). A konzi, antiliberális fideszesek őrjöngenek is is, hogy Kubatov apó erre adta ki az ukázt a kérdéses kerületekben.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 03:15:40

@ogremano: kedves ogremano, olyasmiről nyilatkozni, amiről lövésed sincs, szocitempó. Ráadásul tudatosan hazudni, az szadeszes.

Az ősz első napja, 1 budapesti központi hely, 1 délután kaptam (személyesen, egyenként-kettesével) cirka százötvenet. Emellett voltunk kopogtatni kb tízen, fejenként jópár cetli, Jávorostul. (1 kerület) Ráadásul nem csak a "központi" helyeken lehet leadni, újabb pár tíz. Számolj utána. Ha nem megy, íratkozz be végre általános iskolába.

Mellesleg, kedves rágalmazó: lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/5559/az-lmp-rendorkezre-adta-a-cedulaarust/

Mellesleg mi bajod van azzal, ha nem köpjük le a jobbikosokat, csak azért, mert pár méterre állunk tőlük és viszont? Igen, lehet más. Azt, hogy ez meghaladja a kétbites felfogóképességedet, nagyon sajnálom.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 03:24:48

@lorantka_a_gall: a "kétbites"-t visszavonom. Lehet, hogy valamivel több. A többi áll.

porfelhő 2010.09.02. 06:03:09

Az MSZP-s képviselők mindenhol sikeresen összegyüjtötték a szelvényeket, sok körzetben sokkal jobb eredményt értek el, mint amit a kétkedők vártak a párttól. Olvasható egy közleményben.
A Fidesz mindig jól értett a kisebb települések bevételéhez, a népek vakitásához. Jól látható, hogy a jelöltállitásban most is vezetnek. Számomra nagyon meglepő az LMP. eredménye. Amilyen könnyen bejutottak a parlamentbe most annyira rosszul szerepelnek. Hová lett a szavazótáboruk.

porfelhő 2010.09.02. 06:09:56

Nem tudom elveszett az előző kommentem igy ha mégis előjön kettő lesz belőle.
Tegnap este nem volt internet kapcsolat a gépemen ezért gondoltam megnézem mi újság a poszton. Látom nem maradtam le semmiről. Ha én így szórakoznék itt a férfiak idegeivel, hogy ilyen szépeket irogassanak elsüllyednék szégyenemben még így ismeretlenül is. Nem tudom, hogy sirni kell-e vagy nevetni, vagy éppen szánalmas.
Bocs, hogy ideirtam, ezt az aprócska megjegyzést.

bigapples 2010.09.02. 06:10:48

@pancsa47: A párezres településeket nem lehet sommásan "nagyon kis falu"-nak nevezni. Nem a félelem és nem a dörgölőzés az oka, hogy a Fidesz a 10000 fő alatti településeken is nagyon erős a jelöltállításban. Sokkal inkább ez az oka :

"Vidéken hatszor annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re" (Szonda-Ipsos)

Ahogy a Fideszt Budapest-ellenesnek tartották a kormányzása alatt, az elmúlt 8 év alatt a szocik sikeresen kiharcolták maguknak a vidékellenes jelzőt. Ha ezeken a vidéki kistelepüléseken kialakul az a nézet, hogy a kis- és középtermelőket, a falusi iskolákat, postákat, a települések közlekedését, a közbiztonságot, általában a vidéki életmódot a Fidesz védi és programjával támogatja, akkor természetes folyamat, hogy a helyi közösségért tenni akaró emberek a Fidesz fele orientálódnak. A politikai pártok természetes viselkedése, hogy ha vannak helyi szervezeteik, aktív helyi tagjaik, akkor jelöltjeik is lesznek. Én ezt nem nevezném "tudatos hódításnak", szerintem ez természetes folyamat.

bigapples 2010.09.02. 06:29:31

@porfelhő: Igen, meglepő az LMP eddigi eredménye, bár gondolom az utolsó pillanatban még sok jelöltjük befut, nem látunk bele, hány helyen van meg nekik már most is szükséges kopogtatók 80-105%-a. Mindenesetre ez komoly jel, hogy a párt jelenlegi szervezettségével komoly bajok vannak. Ettől függetlenül a szavazóik megvannak a kv. kutatások alapján.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.02. 07:12:33

@bigapples: Hát ez így van. A Fidesz támogatja a kisfalusi életmódot.
Ezzel kéne kampányolnia Budapesten is.
Legyünk a maroknyi tanyák országa.
Budapest - oszolj !

porfelhő 2010.09.02. 07:28:06

@bigapples:
Én a tavaszi választások előtt nem nagy figyelmet forditottam rájuk, mármint az LMP-re , ezért nem is tudtam szinte semmit róluk. Nekem egy "titokzatos" párt, még nem fogtam fel mit képviselnének, ill. milyen irányvonalat. Bizony komoly jel a szavazóiknak is.

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2010.09.02. 07:30:49

Hozzám egy lélek se kopogott be:)

Szimba 2010.09.02. 07:31:16

Mi újság a cigány pártokkal? Ők hogyan állnak kopogtatócédula ügyekben?
Változott náluk valami?

Szimba 2010.09.02. 07:32:09

@porfelhő:
Középbalos ökopárt.

porfelhő 2010.09.02. 07:35:48

@simonmondja.:
Nem a kisfalusi életmódot támogatja, hanem ígérgetéseivel félrevezeti, éppen azokat akik ide-oda inognak, a szavazáskor, mert várják a jobblétet, a munkahelyek teremtődését.
A vakítás következtében lesznek szijjártótanítványok, de biztosan rájönnek, hogy megint félrevezették őket.

porfelhő 2010.09.02. 07:40:54

@Szimba:
Középbalos. Vagy jobbos lesz.

lüke 2010.09.02. 07:53:46

@simonmondja.:
ez a BP oszolj nagyon helyes lenne,bár ez nem torna óra
környezetvédelmi, településfejlesztési, élhetőségi,gazdasági
etc szempontból megszünne a BP centrikus ország
s nem emlékszel a 60-s évek bejelentkezési stopjára, nem lehetett csak úgy felköltözni!

lüke 2010.09.02. 07:56:34

@porfelhő:
a nem stabil, ingó(bingó) választókkal könnyű elbánni, ez nemcsak magyar sajátosság,hogy az utolsó percben az érdekek mentén átállnak
Haider is így győzőtt anno Ausztriában ,a GYES-hez hasonló bevezetésével

lüke 2010.09.02. 08:02:32

@bigapples:
a minap a Sifók- Pécs vonalon utaztam, autóval,( már korábban írtam a botrányos Veszprém-Győr útról)
nemcsak az út minősége, hanem az elzártság és szegénység is szembeszökő, minél messzebb vagy az agglomerációtól- tehát munka sincs- annál több a viskó és a putri
pedig ez a Dunántúl

porfelhő 2010.09.02. 08:03:30

@lüke:
Ne haragudj újra kezdem. Pontosan igy van. A tavaszi választások előtt hangoztatták, hogy Viktor majd hozza a jobblétet, meg a munkahelyeket, nem gondolták, hogy abból nem lesz semmi. Legalább is belátható időn belül nem. Főleg a kistelepüléseken, ahol hatalmas a munkanélküliség.
Bocs. de belépett a főnököm és véletlen küldtem el.

sashimi 2010.09.02. 08:14:27

TG: "Az LMP adatai egyelőre katasztrofálisak, parlamenti párttól teljesen szokatlanok. Ha az utolsó két napban nem következik be valamilyen radikális fordulat, ez a választás részben a fiatal párt kudarcáról szólhat majd."

Gratulálok Gábor, most is sikerült úgy irnod, hogy a kisebb pártok boritékolható kudarcának legfontosabb okát nem említsed! Vagyis ne szólj arról, hogy a fidesz a választási törvény átalakitásával lényegében eleve kizárta őket a versenyböl. Vagyis OV-t kellene dícsérneg hogy bölcs előrelátásáért: jobb nem kockáztatni, inkabb ne is induljanak meglepetésre képes pártok.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.02. 08:18:23

@lüke: Nem emlékszem, egyrészt, mert meg sem születtem, másrészt, mert már a nagyszüleim is Budapesten nevelkedtek.
Szóval amondó vagy, hogy a röghözkötést is be kéne vezetni.

teevee 2010.09.02. 08:19:23

@lorantka_a_gall: "...olyasmiről nyilatkozni, amiről lövésed sincs, szocitempó. Ráadásul tudatosan hazudni, az szadeszes..."
Véletlenül nem a volt szoci és szadeszes szavazók céduláját várja az LMP?

török gábor 2010.09.02. 08:25:19

@sashimi: a második mondat kimaradt? "a megnehezített jelölési feltételek..."

bigapples 2010.09.02. 08:25:48

@lüke: Igen, sajnos így van. Amikor Bajorországban vagy Ausztriában autózik végig az ember ilyen kisfalus régión, akkor látja, hogy ennek nem szükségszerűen kellene így lennie...

Ráadásul Belső-Somogy és Baranya kilóg a dunántúli átlagból, arrafelé vannak olyan települések, amelyek ÉK-Magyarország legnehezebb helyzetű régióit idézik.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 08:33:46

@teevee: nekik _IS_ jobb alternatívát kínálunk. Nyilván nem azért "volt" szavazók, mert annyira meg vannak elégedve a pártjaik tevékenységével, teljesítményével.

teevee 2010.09.02. 08:48:21

@lorantka_a_gall: A választók között sokan vannak olyanok, akik a korábbi kedvencükben való csalódásukat azzal gyógyítják, hogy átpártolnak ahhoz, aki azokat a legjobban rugdalják, de ők már mind a Fidesz zsebében vannak.

Aztán vannak még, akik úgy gondolják, hogy a korábbiak alkalmatlannak bizonyultak és alkalmasabbat szeretnének találni. Azok szemében a korábbi pártjaik leprázása nem jó pont, mert azok jól-rosszul, katasztrófálisan, időnként sehogysem, de valahogy mégis képviselték a számukra fontos értékeket.
(Bakker, ez a sok politikatechnológus pasi, mintha fogalmuk sem lenne a választók lelkivilágáról.)

Másrészt, ha az LMP-ben jellemző, hogy a potenciális választóikat így jellemzik, mint te, akkor igazából nem látom, hogy miben is más nálatok a politika.

pannonfunk 2010.09.02. 08:53:37

@lorantka_a_gall: Én inkább nevezném kóklernek, mint ökonak azt a pártot, amelyik Egely-féle hókuszpókuszokból akar alternatív energiaforrásokat hasznosítani... :S Attól, hogy pár könyvtár-ruhatár szakos leül a kocsmában, hogy "de szép is az ökogazdálkodás", még nem lesznek ökopárt...

lorantka_a_gall 2010.09.02. 08:56:35

@teevee: szerintem félreértetted a dolgot.

"a potenciális választóikat így jellemzik" - te hol találtál a kommentemben ilyesmit, kérlek idézd.

"igazából nem látom, hogy miben is más nálatok a politika" - www-lehetmas.hu Itt nagyon sok mindent találsz a témában.

teevee 2010.09.02. 09:01:12

"...olyasmiről nyilatkozni, amiről lövésed sincs, szocitempó. Ráadásul tudatosan hazudni, az szadeszes..."
Ezt nem te írtad, egy itteni kommentelőnek? Ha nem, akkor bocs.

vlaca55 2010.09.02. 09:02:16

OFF
Elnézést kérek az offolásért /bár szerintem ez is megér egy blogbejegyzést :) /, de szeretnék érdeklődni, hogy melyik az a televíziós csatorna, amelyen objektív (vagy legalább közel objektív) híradót lehet hétköznap esténként nézni. Én eleddig az MTV esti híradóját és az Esté-t néztem (tudom-tudom, de nem találtam jobbat), de mostanában elég narancsszínben mutatja a világot az érkezett HírTV-s erősítéssel. Nos: nem szeretnék lemondani belpolitikai tájékozottságomról, de párt TV-kkel (atv, HírTV, echo) nem szeretném szennyezni az agyamat. Marad tehát a kérdés: mit lehet nézni, ami közel objektív marad a közeljövőben? Vagy már nincs is ilyen TV?
Kedves Török Gábor! Önt is kérem: adjon ötleteket nekünk laikusoknak. Köszönettel: LaC
END OFF

lorantka_a_gall 2010.09.02. 09:09:50

@pannonfunk: Egely jelölése a történtek fényében balfogás volt. Azt pedig szerintem te sem gondolod komolyan, hogy ezennel ő határozza meg az LMP gazdaság- és energiapolitikáját... :D

Pl. ajánlom figyelmedbe: www.solo-duo.hu/
(magánvélemény, hogy támogatandó a dolog)

pannonfunk 2010.09.02. 09:18:34

@lorantka_a_gall: Nem balfogás volt, hanem lehet, hogy végzetes hiba. Az LMP energiagazdasági szakpolitikusainak ki kellene állnia a nyilvánosság elé, és deklarálni, hogy nem mágneses energiacsakrával kell kiváltani a fosszilis energiákat. Ha léteznek egyáltalán az LMP-nek energiagazdálkodási szakpolitikusai.

Amíg ez nem történik meg, az LMP = kétfarkú kutyapárt. Mindkettő brahiból, protestre támaszkodó viccpárt. A kétfarkúak annyival jobbak, hogy ők ezt meg sem próbálják letagadni.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 09:24:36

@pannonfunk: ja, és amíg Orbán Viktor nem határolódik el személyesen és naponta háromszor a magyargárdától, addig náci. (kb hasonló baromság amit mondasz)

lorantka_a_gall 2010.09.02. 09:25:51

@pannonfunk: Egelyt, ha jól tudom, nem gazdasági miniszternek jelöltük. Akkor jogos lenne a dolog.

lorantka_a_gall 2010.09.02. 09:33:24

Na mentem KC-zni. Drukkoljatok, hogy meglegyen a Jávor! :)

fvipera 2010.09.02. 09:48:43

@lorantka_a_gall: halálra rémülnél, ha értenéd, milyen kevés választja el ingyencsabit az lmp törekvéseiről.

az elmúlt hónapokban az lmp megmutatta, hogy nem értékek mentén politizál (pedig ezért küldték oda a választók), hanem kizárólag saját magát építi. ha az lmp most nem jutna be, az a zemberek egészséges kritikai érzékére utal

éppen ezért a kopogtató cédulát a valóban rendszerkritikus pártra érdemes adni (ez pedig nem a jobbik).

Örök élet, ingyen sör, nagy arányú adócsökkentés

esef 2010.09.02. 09:50:02

Pont semennyire nem érdekel, hogy a Lehet Más az SZDSZ összegyűjti-e a papírfecniket...
Ez a Jávor gyerek úgy néz ki, mint egy kábítószerfüggő közel-keleti homokos. Az MSZP-s Horváth Csaba egy idióta hülye, a "független fideszes" Tarlós meg egy tulok. A Jobbikosról mit kell tudni? Kire szavazzak?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 10:03:00

@vlaca55: miért, objektív újságot tudsz olvasni? Na látod. :)

stratez 2010.09.02. 10:04:22

Kétségtelen, túl azon, hogy megnehezedtek a jelöltállítási feltételek, az LMP valamit nagyon elkúrt, hogy egy klasszikust idézzek. A tavaszi választások után szépen üldögéltek a babérjaikon, és a pártépítés terén semmit sem csináltak, még azután sem, amikor megváltozott a választójogi törvény. Ez bizony több, mint bűn, hiba. Hogy egy másik klasszikust is idézzek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 10:05:56

@esef: az meg talán pederaszta. Jól passzol a közel-keleti homokos, az idióta és a tulok mellé. :)

banurr 2010.09.02. 10:06:33

Tegnapelőtt a TV-hiradók lehozták, hogy a paraszt 100 ezer ajánlószelvényt tolt be parasztmód a választási bizottsághoz.
Tegnap erre felbuzdulva az LMP a Mokszva téren kapott kb 500 db ajánlócetlit. Elméletileg a 2. kerületben megvan a jelöltjük induláshoz szükséges ajánlása. Még sok ilyent csinál a média és a LMP elér valamit. Agyonhallgatni őket is mint Seres Máriát!!! Hát nehogy már valaki a FIDESZ-MSZP nagykoalíción kívül beleszóljon az fosztoszkodásba!!!

dzsaszper 2010.09.02. 10:11:07

update: a menetközben engem tegnapelőtt este megtalált papíros szóróanyag végre emleget valami helyi programféleséget, de a program online továbbra sem elérhető, sem a szóróanyagon megadott URL-en, sem a lehetmas.hu-n, sem a Google általt talált két weblapon (ami nem az, ami a szóróanyagon szerepel), ráadásul a szóróanyagon szereplő email-cím nem él.

Meggyőztek róla, hogy nem érdemesek rá, hogy az ajánlószelvényemet nekik adjam: ha egy ilyen kampányt nem tudnak szevezni, hogy vezetnék a várost?

silverwol 2010.09.02. 10:21:00

Azert engem kifejezetten zavar, hogy mennyire le akarjak jaratni az LMP-t a mediaban. Mondtak rajuk mindent, hogy SZDSZ szarmazek, hogy nem az, hogy zsidok, hogy penzt kapnak mindenkitol, stb. Ha van sapka, ha nincs... erzesem van. Ezek utan nem csodalom, hogy rosszul allnak. Raadasul az emberek lustak es sokkal egyszerubb a menu Fidesznek adni a kc-t, mint gondolkodni es valtoztatni a szokasokon.

walker57 2010.09.02. 10:27:07

Azért hajrázik jól az LMP, mert az utolsó pillanatra készülnek el a spéci kopogtatócédulák.

Videofon 2010.09.02. 10:33:03

@lorantka_a_gall:
A nagy pofa valahogy nálatok sem más, mint a többi hatalomnvágyó formációnál.
Mire ekkora az arcod? Mivel tudsz te többet, mint más kommentelők?

cambridge.on 2010.09.02. 10:34:54

@esef: Pontosan leírtad miért van szükség a Kétfarkú Kutya Pártra. Szavazz rájuk!
LMP-sek, nyugalom!A nagy testvér most is kisegít majd, mint a tavaszi választások előtt.
A mostani nehézségetek összefüggésben van a választások óta elvégzett munkával.
0 teljesítmény= 0 támogatottság
További szép (kincstári optimizmusból fakadó) álmodozást!

is 2010.09.02. 10:41:14

@török gábor: bocs, hogy beleszolok, retorika ora: nem kimarad, hanem elsikkad. a felvezetes (tezis) egy mellekes felmondatara mutatni, mint ami kiegyenliti az elemzes (antitezis) egy bekezdesnyi mondanivalojat, hat az nem elegans. nem tetelezem fel, hogy direkt, de jelzem, hogy Orban Viktor 15 eve ezzel operal: mond egy feloras beszedet, ebben 29 percig az egyik iranyba beszel nyomatekosan, 1 percben a masikba mellekesen. aztan ha fordul a szelirany, akar egy heten belul, maris a masik iranyba beszel 29 percet, es mutogat, hogy o mar a mult heten is mondta. sot, mindig is azt mondtak. es tomegek felejtik el az elozo heti 29 percet, mert el akarjak felejteni. az idevago bolcsesseg:

Az emlekezet azt mondja, megtortent. A buszkeseg azt mondja, nem tortenhetett meg. Es a buszkeseg addig dumal, amig az emlekezet meghatral.

pannonfunk 2010.09.02. 10:41:36

@lorantka_a_gall: Egely az LMP budakeszi polgármesterjelöltje, egész hétvégés index címlap volt, hogy akkor ő most lmp-s lesz, és az lmp energiapolitikája az ő agymenéseit fogja követni.

is 2010.09.02. 10:44:06

@stratez: ejnye, ejnye. ratekertuk a spanyolcsizmat, o meg nem eleg ugyesen probalt kiszabadulni belole. nezd mar, milyen hulye, maganak koszonheti...

appa68 2010.09.02. 10:51:25

Szegény gall lórika izzadt itt egyszemélyben...
Kicsit átlátszó a sztori. Az, aki már összegyűjtötte a szükségest és meg akarja segíteni az LMP-t, az úgyis át fogja adni a KC-t nekik. Ilyen a rendszer...
Én összegyűjtöm aztán válogatok az ellenfelek közül.
Nem véletlen határolódott el hirtelen a médiában egy kopogtatócédula-vásárlástól a LMP. Ócska trükk. Elhatárolódunk egy kisügytől, a háttérben meg mi is kapunk abból, ami leesett a talicskáról...
A kicsi zöld emberkék kezdik hülyének nézni a többieket.
A teljesítmény az KC-ügyben amit a Jobbik művelt. Ekkora ellenszélben, ekkora mocskolódás közben...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 10:54:06

@Videofon: láttál már szerény, zuzmószerű pártaktivistát? Lórántka egyáltalán nem rí ki közülük. Attól még éppen lehet az átlagnál értelmesebb vagy jobb szándékú.

fillérbaszó vadász 2010.09.02. 11:04:30

@lorantka_a_gall: Jobbik szimpatizánsként mondom, teljesen őszintén, hogy drukkolok hogy összejöjjön Jávor Benedek kc-i. Amíg ő indul addig szavazatot vesz el Horváth "ingyen BKV" Csabától.

lüke 2010.09.02. 11:14:46

@bigapples:
igen , pont ezt akartam mondani, hogy az elártság ide vezet, a leszakadáshoz

lüke 2010.09.02. 11:16:01

@porfelhő:
de azt nem mondták, hogy 3 hónap alatt, ezt várták 90-ben is,
s ma , jó ha nem afrikai éhezés lesz

lüke 2010.09.02. 11:20:39

@simonmondja.:
aha ,az enyémek egy kicsit jobb helyen:)
Pozsonyban és Bécsben , s a Károly egyetemen Prágában

én nem mondtam, Kádárék csinálták
ezt bécsi dialaktusban úgy hivják Wortverdreher,de csúsztatással ejtik

kalapácstollú 2010.09.02. 11:25:39

Valóban gyenge az LMP eredménye, de ebből nem következik kisebb támogatás. Hiszen ezúttal fele annyi hidő alatt, helyenként 2-4x annyi kc-t kell összegyűjteni, mint 4 éve. Ez egy kisebb párt esetén azért persze, hogy nehézséget okoz. Az LMP kc-gyűjtésben most tart ott, mint tavasszal egy hónap elteltével. Ez viszont például előrelépés.

Publius Decius Mus 2010.09.02. 11:29:59

Mi az, hogy magyar ökopárt? De most komolyan mit számít egy fogyatkozó 10 milliós populáció mit csinál, miközben máshol 7 milliárd robbanásszerűen szaporodik, máshol hozzák meg az a föld energetikai döntéseit és 99,9999999999 %-ban mások szennyeznek? Aki ezen akar itthon erőlködni annak nincs ki a négy kereke.

Legfeljebb annyi számít, hogy ne szemteljünk magunk alá, meg köré, nade erre külön pártot alapítani? Nevetséges.

porfelhő 2010.09.02. 11:35:21

@lüke:
Visszatérve az előző kommentedre nem bocsájtkozom okfejtésbe, annyit tudok Haidler-ről, hogy szélsőséges politiaikai nézetei miatt a nemzetközösségben nem volt elfogadott, és meghalt autóbalesetben. Biztosan észrevetted, hogy csak egy részére reagáltam idő hiány miatt.
Te mit várnál a politikától, ha szegénységben vagy mélyszegénységben élnél, és minden politikus csak igérget a választások előtt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 11:36:58

@Publius Decius Mus: mit számít egész Magyarország meg a kárpát medence ebben a qrva nagy világban? Mi a túrónak erőlködnénk itt bármivel? Hugyozzunk magunk alá és együk a teszkóvirslit, miközben fogyatkozunk. Aztán - mikor már a Balaton húggyal van tele - menjünk világot látni. Hurrá!

Spiro 2010.09.02. 11:37:50

Pusztán matematikai okokból egy LMP – Smuck összefogás nem lenne rossz.

Más aspektusból ez az LMP-ből hiányzó idős szavazókat, és a Smuckéktől hiányzó fiatalokat hozná össze.

Helótageci 2010.09.02. 11:46:59

Kedves Gábor, a lead ellenére ha azt vesszük akkor sikerült több cédulát gyűjteni a gond csak az, hogy ez nem elég az induláshoz.

porfelhő 2010.09.02. 11:49:20

@lüke:
Ja, még annyit, én azt nem mondanám, és nem is írtam, hogy itt afrikai éhezés lesz.

vlaca55 2010.09.02. 11:49:50

@Hepci: OK, de újságímekből már tudok következtetést levonni és legfeljebb nem olvasom el. De arra nincs időm, hogy este több híradót végignézzek. Ezért kérek segítséget.

Kalmár 2010.09.02. 11:59:01

@Publius Decius Mus: Szép világnézet. Ha ez így van fogj egy kötelet baktass le a pincébe és.....

2010.09.02. 12:01:21

Na ehhez én nem tudok hozzászólni. Napok óta akarom elvinni az ajánlómat, hozzám nem jött senki...:(((

De a közvélemény kutatókat direkt megzavartam, juszt se árultam el nekik, kire szavazok, illetve mást mondtam, nyomtam az automatahangjára, mint gondolok. Hogyisne, aztán beletesznek egy rendszerbe. Tegyenek bele a nemtudom, nemválaszolok fakkba, abból bajom nem lehet...:) Remélem...

Robinzon Kurzor 2010.09.02. 12:08:06

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy választás 1985-ben.

Akkoriban már úgynevezett többes jelölés volt, de nem ajánlószelvényeket kellett gyűjteni, hanem úgynevezett jelölőgyűlést tartottak, és akit ott a helyszínen megjelent választópolgárok arra alkalmasnak tartottak (talán elég is volt 1/3?), az lett jelölt.

A jelölőgyűléseket az MSZMP pártonkívüli fiókszervezete, a Hazafias Népfront szervezte meg és bonyolította le.

Természetesen gondosan kellett ügyelni arra, nehogy olyan jelöltek is felkerüljenek a szavazólapra, akiket nem az MSZMP óhajtott ott látni. Ahol tehát ennek lehetősége felmerült, ott a Népfront a meghirdetett időpont előtt sok órával dugig töltötte a termet kifejezetten erre a célra kivezényelt tömeggel (párttagok, munkásőrök stb.)

Ez történt az V. kerületben is, ahol Rajk Lászlót indította volna az akkori ellenzék.

Jelen volt azonban egy joghallgató is, aki a demokrácia lejáratásáról, a választójog kiüresítéséről, vagyis arról a jó kis bolsi módszerről, hogy akadályozzuk meg az ellenfelek indulását a választáson, szóval erről az egész kutyakomédiáról írt remek cikket egy Kollégiumi Értesítő nevű kis lapba. A szerzőt -- bár ennek tényleg semmi jelentősége a poszt témája szempontjából -- egyébként Orbán Viktornak hívták.

Szeretném kifejezetten jelezni, hogy bárminemű hasonlóság a választhatóság korlátozásának akkori komcsi módszerei és a jelen politikai helyzet között, nos, természetesen és nyilvánvalóan csak a véletlen műve lehet.

Sőt, talán még a hasonlóság sem létezik, hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszerében kifejezetten cél, hogy minél szélesebb körű, minél színesebb képviselőtestületek jöjjenek létre, ezzek biztosítva, hogy minél több érdek egyeztetése mentén alakuljanak a helyi politikák.

Publius Decius Mus 2010.09.02. 12:09:06

@Kalmár: Akkor nem sokat értettél abból amit írtam. Ez a lényeg, hogy a lényeges kérdésekre kell koncentrálni, nem pedig arra, hogy pusztulnak a halak a tengerekben, mert az USA, NY-EU, meg Ázsia túlhalássza, meg, hogy mi van a bantu négerek emberi jogaival, mert egymást irtják. Le van szarva, nagyon nem jó, de nincs közünk hozzá és nem tudunk rajta változtatni sem. Az itthoni dolgokkal kell foglalkozni, itthon meg ezek résztémák jelenleg.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 12:09:15

@Letícia: tegnap érdeklődött egy szimpatikus hangú elempés lány a kaputelefonban, ő volt az első fecske. A többiek úgy látszik, eltettek rólam, bekerültem a "nem együttműködő" fakkjukba. :)

bryan 2010.09.02. 12:10:58

Az LMP több mint 23 ezer ajánlószelvényt gyűjtött Budapesten
www.mti.hu/cikk/2010/09/02/az_lmp_tobb_mint_23_ezer_ajanloszelvenyt_gyujtott_budapesten-497928
Meg lehet ez még...

netuki 2010.09.02. 12:15:37

@török gábor: Nem maradt ki, persze. De ez a mondat se, amely a poszt konklúziója:

"a az utolsó két napban nem következik be valamilyen radikális fordulat, ez a választás részben a fiatal párt kudarcáról szólhat majd."

Ebből látszik, hogy mennyire (hogy udvariasan fejezzem ki magam) fideszközeli elemző Török Gábor. Mert ez a választás részben sem a fiatal párt kudarcáról, hanem kizárólag a Fidesz demokráciafelszámoló hadjáratáról szól. Ahogy az Németországban zajlott 1933-tól.

egerészölyv 2010.09.02. 12:16:46

Meglehet, hogy a pártok teljesítménye és működése pocsék, de ugyanez nem mondható el Török Gáborról: igazi független, tárgyilagos, nagy tudású szakértővé nőtte ki magát. Szinte az egyetlenként.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 12:23:16

@netuki: gondolom, már azt is tudod, mi lesz a vége.
Nem-e a Bauer Tamás-e vagy (-e)?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.02. 12:27:44

A gyerekem és barátai Pécsett több napja gyalog, busszal, néha kocsival rója az utcákat és lelkesen gyűjtik a cédulát. Éjjel összegeznek, készítik a másnapi tervet. Szinte alig esznek, emberfeletti munkát végeznek.
Van céljuk, látják értelmét a demokrácia védelmének.
Az orbáni diktatúra kontroll, ellenőrzés nélküli világa torz irányba viheti a demokráciát. / Lásd, szocik miket tettek a viszonylag korlátlan - nem kétharmad - hatalmuk mellett /

T. beírók!

Fel sem merül Önökben , hogy esetleg lehet normálisan , tisztességesen is valamit megcsinálni, valamiért küzdeni. Mert ezek a srácok ezt csinálják!

Akiknek jó a régi rendszer persze rájuk szavaz mert érdekelt lehet valami stikliben.

Így gépen keresztül vádaskodni, lejáratni, rágalmazni aljas dolog, de a 20 év alatt a kormányzó pártoktól megszokhattuk.

Ezért legyen és LEHET MÁS A POLITIKA!

egerészölyv 2010.09.02. 12:29:59

@Kell a kontroll,a választás add cédulád az LMP-nek: aha, lehet más, a Gödörben pl., amikor a képviselőtök azt kajabálta a mobiljába a haverjának, gyere bulizni, a számlát közpénzből fizetjük. Baromira más, mint Hagyó Muki...

És hagyjuk ezt a "srácozást"... Agg teknősbékák vagytok, ne gyere ezzel a demagóg kaptációval. :(

lüke 2010.09.02. 12:33:15

@porfelhő:
sokat tudok Haiderről- sőt személyesen ismertem-bár soha nem szavaztam volna az FPÖ-re
azt hiszem a mélyszegénység nem érv a várakozásra

egerészölyv 2010.09.02. 12:34:07

Eltűnnek az LMP-t bíráló kommentek? Nagyon furcsállnám.

lüke 2010.09.02. 12:35:06

@Hepci:
hát azért igen,de nem magyarul írják, csak magyaros/ch/an

van még jó zsurnalizmus

egerészölyv 2010.09.02. 12:35:35

@egerészölyv: bocs, a fórummotor önkényeskedett.

nyünyüge 2010.09.02. 12:35:43

@Robinzon Kurzor:
"Sőt, talán még a hasonlóság sem létezik, hiszen a Nemzeti Együttműködés Rendszerében kifejezetten cél, hogy minél szélesebb körű, minél színesebb képviselőtestületek jöjjenek létre, ezzek biztosítva, hogy minél több érdek egyeztetése mentén alakuljanak a helyi politikák. "

Tényleg nincsen semmi hasonlóság.

A Nép a tavaszi választásokon döntött: a Fidesz-KDNP pártszövetség kezébe adta a felhatalmazást MINDENRE, AKÁRMEDDIG.

Íyg többek között arra is, hogy megszabja helyette, hogy mennyire legyen korlátozva a választhatóság, mennyire legyenek színesek a képviselőtestület, hogy a Nap keljen-e előbb vagy a kakas, stb.

Úgyhogy nem is értem, miről beszélsz:).

lüke 2010.09.02. 12:36:06

@Hepci: Bauer-e:)
ez kimaradt

2010.09.02. 12:36:48

@Hepci: :D:D:D:D:D

Szegény Gábor...:)

@netuki: Én meg azt mondom, hogy a jobbikos!!!!!

Flúgatlan 2010.09.02. 12:37:59

Nem tudok egyetérteni azokkal, akik szerint az LMP a megszigorított kopogtató-cédula gyűjtés áldozata lesz (esetleg), és hogy ez a szigorítás valami diktatúra-előkészítés volna.

Régebben, amikor kevesebb cédulát több idő alatt kellett összegyűjteni, akkor a szükséges számot épp összegyűjtők közül:
a) alig valaki ért el érdemleges eredményt a választáson
b) voltak olyan emberek, akik csak arra mentek, hogy jelöltek lehessenek, és a kapott pár tízezer Ft-nyi "kampánypénz"-re utaztak.

A mostani követelt kop.céd. számok sem olyan nagyok. Aki ezt nem tudja begyűjteni, az tényleg nem rendelkezik olyan szervezettel, olyan ismertséggel, helyi közösségbe való beágyazottsággal, hogy azt mondhatná magáról, hogy én akarom képviselni a kerület/város/falu lakosságát.

Az LMP egyszerűen üres szólamokat pufogtat nagyrészt és ennek köszönheti alacsony népszerűségét. (Sokáig szimpatizáltam velük, olvastam írásaikat, programjukat.) No meg Egely Györgynek és annak a komolytalan lelkületnek, ami pl. Egelyvel való kapcsolatot megengedte.

A cédulaszám-növekedésről meg annyit: egy határ közelében mozgó pártnál nem gyanakodnék feltétlen csalásra csak azért, mert az utolsó napokban megtöbbszöröződik a leadott cetlik száma. Ez természetes folyamat révén is kialakulhat, hisz az aktivisták nyilván nem adnak le 10-20 cédulát, hanem gyűjtik-gyűjtik és az utolsó 1-2 napban viszik be a saját központjukba, ami továbbítja.

Az aktivistáknál talán nagyjából időarányosan gyűlnek a cetlik, de a leadás üteme természetes módon csúcsosodik ki az utolsó két napon, ha valaki az utolsó pillanatig kénytelen a "terepen" dolgozni. Mivel az aktivistáknál levő cetlik számáról nincs statisztika, ezért megjósolhatatlan, mi lesz.

egerészölyv 2010.09.02. 12:38:32

@nyünyüge: te is rettegj!!! Fegyelmezetten, vigyortalan képpel! Úgy hiteles!!!

egerészölyv 2010.09.02. 12:39:42

@Flúgatlan: az LMP annak köszönheti a népszerűségvesztését, hogy kínosan hatott, amikor a szavazói térképét egybevetették a néhai SzDSz-ével...

lüke 2010.09.02. 12:39:57

@egerészölyv:
ki? Haider> okos
mi? a találkozás? >kellemes, a Wőrthersee-nél
www.youtube.com/watch?v=7Hty7HAP5HY

porfelhő 2010.09.02. 12:42:18

@lüke:
Nem érv igazad van. JH-ról halála után tudom, sok vélt-, vagy valós hír keringett , mást nem igazán tudok. Igaz rákereshetnék a neten.

egerészölyv 2010.09.02. 12:42:58

@lüke: És nem volt ott egy tábla? Hogy Wörthersee rövid ö???

dzsaszper 2010.09.02. 12:49:11

@banurr: *$#!<@?%
Az lmp számára tényleg csak Budapestből áll Magyarország?!

egerészölyv 2010.09.02. 12:51:58

@lüke: made in China? Nem ott csináltak egy műtavat?

lüke 2010.09.02. 12:55:20

@porfelhő:

a demagógia óriási fegyver, hasznos és nagy célcsoportja van: a tudatlanság
s a szegénységet nem lehet politikával etetni
egy liberálisnak kellene feltenni ezt a kérdést, mert ők verik a mellüket a szabad piacért- lehetett most D- Afrikában látni- én a szoc. piacgazd. híve vagyok

netuki 2010.09.02. 12:56:25

A választásokat nem csak a feltételek jogi eszközökkel történő manipulálása árnyékolja be, hanem az is, hogy 10 milliárdos költséggel megalakult a kormányzópárt rohamcsapata.

lüke 2010.09.02. 12:56:32

@egerészölyv:
ne plagizáld Börnie Ecclestone-t

manes 2010.09.02. 12:59:39

Majd a Kóka megint besegit az utolsó pillanatban mint tavasszal:))Nekem mindenesetre nem kell szdsz utódpárt.

lüke 2010.09.02. 12:59:44

Hepcikém a "rohamcsapattal", tényleg Bauer:)

pusztairénszarvas 2010.09.02. 13:02:59

@lorantka_a_gall:
Atyaisten. Itt olvasom a hsz-eidet. Tényleg azt hiszitek, hogy ti lesztek a legvidámabb zöld a nemzeti erőtérben? Attól lesz más a politika? Tulajdonképpen ez mindegy is. De hogy miért nem látszik az indulat mellett a gondolat? Eh, el vagyok képedve.

lüke 2010.09.02. 13:04:40

@egerészölyv:
nnincs , elvette a fél vagyonát a jugó felesége

tölgyes 2010.09.02. 13:06:49

Kedves Török Gábor!

MSZP -Ennyit jelent a szervezeti erő és a terep ismerete..no meg a nagy tét.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.09.02. 13:20:32

@manes: hülye vagy. Sőt, anyád. Annak segített be a Kóka tavasszal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 13:29:27

@netuki: hűha, hol kezdik a rohamot és hol lehet csatlakozni? 10 milliárdért beszállnék én is, pl. ennék a szent czél érdekében, elsőre 10 ezerért: maceszgombócleves-Budapest bélszín-gulab jamún.
Mondjuk rohanni nem tudok utána, de talán lomhábbakat is bevesznek a csapatba, lényeg, hogy hardcore fasiszta (rövidítve: harfaszta) legyen.

pannonfunk 2010.09.02. 13:33:52

@Kell a kontroll,a választás add cédulád az LMP-nek: Aki annyira töketlen, hogy nem fedezte fel, hogy a parizeres zsömlét gyaloglás közben is lehet enni, az meg is érdemli....

porfelhő 2010.09.02. 13:35:11

@lüke:
Bizony, bizony nagy fegyver ezért van ott a politikusok kezében is.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.02. 13:37:06

A régi kormányzó pártok tudjuk milyenek / fidesz-szocik-mdf-szdsz/ loptak csaltak, hazudtak felváltva 20 éven keresztül.

Nem tudnak és akarnak megváltozni, tudjuk mit várhatunk tőlük.

Az LMP nem csalt, lopott, hazudott, miért ne adnék nekik bizalmat?

Éljen az egypártrendszer, éljen Kádár János és hű követői, a forradalmi??? kormány!

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.09.02. 13:39:00

azon gondolkodtam, hogy nem tudom felidézni az LMP semmilyen politikai megnyilvánulását, ötletét, arcát, gesztusát, programját. Egy nagy semmi van bennem őket illetően.

Szimba 2010.09.02. 13:39:39

Ez nem lehet igaz! Már nem is a Fideszen, hanem az LMP-n gyűlölködtök?

Ha azt mondom, csiribiri zabszalma, akkor is egymásnak estek?

Rá kell jönnöm, hogy a hozzászólás a neten csupán agressziókezelési gyakorlat.:-((

lüke 2010.09.02. 13:40:18

@porfelhő: nem azért, hanem hogy visszaéljenek vel,
rendes ember nem is megy politikusnak:)

lüke 2010.09.02. 13:42:21

@Hepci:
:))))
én q. jól csinálom a maceszgombócot, szólj csak!
mert a beszerzés nehéz, a szlovákok gyártják, magyar nincs is már!

lüke 2010.09.02. 13:43:47

@Szimba:
de igaz:)
oltári a hangnem , már rohamcsapat is van,nemcsak élcsapat........
azok vasalnak:)

cellimega 2010.09.02. 13:45:42

Nem tudom, másutt mi a helyzet, de nálunk (10.000 feletti kisváros) az MSZP nem indul a választásokon, hanem egy civil szervezetet kreált a helyi vörös báró, és ebbe a báránybőrbe bújva próbálnak minél több pozíciót megtartani a szocik.
Rövid távon hasznot hozhat (képv. helyek a "civileknek"), de középtávon ez butaság az MSZP részéről. Ha nem vagyok látható, elfelejtenek.

Szimba 2010.09.02. 13:47:33

Még 4900 körüli kopogtató kell Jávor Benedeknek.
Ez 2 nap alatt csak összegyűlik?! Nem?

porfelhő 2010.09.02. 13:51:15

@Szimba:
Én szurkolok nekik, már csak miattad is. Nehogy kikerüljünk egymás "emlékkönyvéből".

pannonfunk 2010.09.02. 13:53:41

@Kell a kontroll,a választás add cédulád az LMP-nek: Pl. azért ne adjál az LMP-nek bizalmat, mert Egely Györgyben látják az alternatív energiagazdálkodás megoldását.

Ha választani kell főnököt, és a következő alternatívák vannak:

- Biztos munkát ad, de állítólag beleeszik az ebédedbe, amit beteszel a hűtőbe
- Állítólag nem eszik bele az ebédedbe (de ez is csak pletyka, nem tapasztalat), viszont ránézésre komplett hülye, és amikor leültél vele beszélgetni, öt perc alatt levetted, hogy ez olyan zizi, hogy seperc alatt gallyra forja vágni a céget

akkor melyik főnököt választanád?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 13:55:37

@cellimega: most olvastam a Mancsban, hogy Komáromban valami szittyakürtös indíttatású jobbos (a lovasszínház feje) lett a Maszop polgármester-jelöltje. A városi szervezet szoci politológus tagja ezen kesereg egy egész oldalon.
Amúgy megalol.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 13:58:12

@lüke: már csak valami pályázatot kellene benyújtanunk, amit az ejrópaunó (copyright: Horn Gyula) támogat, a pénzből meg gyakorlatilag te megetetsz engem. Sőt, még marad is. :)

2010.09.02. 14:00:53

@Szimba: mert? Ezt eddig nem tudtad?:))) Jobb itt, mint boxolni!:)))

Szimba 2010.09.02. 14:01:33

@porfelhő:

Nem is tudom, hogy mennyire szeretném az LMP-t sikeresnek. Igazából azért drukkolok nekik, mert még próbálok reménykedni, hogy lehet más (egy kicsit) a politika.

Kellene egy friss erő. Bár most még nem igazán látszanak sem erősnek, sem nagyon karakteresnek.
De kialakulhat belőlük még egy fiatal, de normális párt.

Ne félj politikán sohasem veszek össze, vagy negligálok valakit. Annyira nem vagyok ütődött. Ez a férfiak sportja.:-)

Szimba 2010.09.02. 14:04:04

@lüke:

Én viszont tudok sólettet készíteni! Igaz, nem kemencében csak római tálban, de elég kóser!:-)))

2010.09.02. 14:06:32

@pannonfunk: hát igen, Egely felvállalása kivágott sok biztosítékot...már csak Lui Padre hiányzik onnét, meg az auralátó jósok, szóval ez nagy baklövés volt.

Szimba 2010.09.02. 14:06:53

@pannonfunk:

Nem indították Egelyt!!!

Ha nincs munkád, akkor mindegy, milyen a főnök, az állást el kell fogadni. Kivéve, ha nem fizet, és még az ebéded is megeszi. (Utóbbit rabszolgatartásnak nevezik, és erre is van példa nálunk.)

lüke 2010.09.02. 14:10:14

@Hepci:
nem jó: erópa unjó
azt nem mondhatja ejrópa, mert az németes, jevropa oroszul
'eropa' így mondá:)
és pala' men'

@Szimba:én ha főzök- ritkán - az nagyon kóser:)

lüke 2010.09.02. 14:11:25

@Hepci:
nem vagyok én politikus!
hogy etesselek:)

G. Wolf 2010.09.02. 14:15:08

Nem csodálom hogy így állnak... nem rég nézegettem amerre járok csak tőlük nem láttam most kopogtató leadó helyet... Vagyis ha pontos akarok lenni akkor tőlük láttam most a legkevesebbet... Meg most őket látom legkevésbé aktívnak közterületeken is...

Gondolom a lelkesedés meg az aktivisták elfogytak... bár jó lenne látni őket pár fővel a fővárosi közgyűlésben!

G. Wolf 2010.09.02. 14:17:46

mármint az LMP-sek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 14:19:33

@lüke: én a másik verzióra emlékszem, de már nem tudjuk tőle megkérdezni. Azért nem gondoltam annak idején, hogy - a szoci utódaihoz képest, relatíve - jó hazafiként és igaz emberként fogok rá emlékezni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 14:20:55

@G. Wolf: Moszkva téren gyűjtenek, tegnap is láttam

G. Wolf 2010.09.02. 14:23:56

@Hepci: csak én délpesti vagyok :) és erre fele nézegetem köki-határút stb... persze lehet hogy vannak kint csak most én kerültem el őket...

pannonfunk 2010.09.02. 14:26:17

@Szimba: Ettől még az LMP hivatalos, Facebookos állásopontja ez:

Lehet más a politika! - Politics can be different Márton, ez egy helyi választás, ezt nem a központban döntötték el, hogy ő jelölt legyen. Vannak tanult emberek, mérnök is akad jó pár :).
augusztus 23., 10:57 ·

ennek függvényében tök mindegy, hogy indul-e Egely vagy nem. Ez olyan, mintha az mszp azt mondaná, hogy az a fasza gyerek, aki minnél kevesebb jogot adna a munkásoknak, vagy a KDNP azt mondaná, hogy az ateisták sokkal jobbak, mint a hívők, vagy a Jobbik azt mondaná, hogy ezentúl csak a zsidók és a cigányok álláspontját fogja figyelembevenni, és a magyarokét nem.

Egyszerűen egy őrült nagy fiaskó. Nem kevésbé látszik, hogy mennyire veszélyes decentralizált pártvezetést létrehozni. Helyi hülyéken bukhat az egész párt. Valamint látszik az is, hogy egy decentralizált pártra bárki ráfoghatja, hogy gyakorlatilag nem is létezik, hiszen a helyi hülyék kényük-kedvük szerint duruzsolhatnak. Azaz, az egész LMP olyan semmilyen, annak megfelelően el is fog tűnni a süllyesztőben.

pannonfunk 2010.09.02. 14:27:58

@Szimba: btw, nem igazán értetted meg a hasonlatomat. Főnök-jelölt éppen tömegesen akad. Ebből az egyik az lmp, ők voltak a kóklerek az allegóriámban. Bár tök ciki, hogy ezt magyarázni kell...

Szimba 2010.09.02. 14:29:50

@lüke:

Én is így értettem!:-)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.02. 14:33:30

@pannonfunk:
Mi a baj azzal az Egelyvel?
Úgy láttam, alternatív nézetei vannak a fizikáról.

Ami elmondható minden istenhívő emberről is.
Kissé alternatívan fogják föl az anyagmegmaradást.
Attól még nem biztos, hogy teljesen zizik.
Legalábbis közügyeket szoktak intézni.

Szimba 2010.09.02. 14:35:07

@G. Wolf:

Deák tér, Moszkva tér, Őrs vezér, és talán Kispesten is vannak.
A Kökin, és a Határ úti Metrónál én sem láttam őket. Szerintem hiba.

@pannonfunk:

A lehetmas.hu oldalukon volt fenn, hogy visszahívták Egelyt. Hiába jó helyi politikában, meg tevékeny, ezzel a hírnévvel nem lehet bevállalni egyik pártnak sem.

Nem kell magyaráznod, értettem a példát, csak közben a munkanélküliség felé eltértem.

Nézd, az LMP-nek azért még megvan a hímpora, még elég szűzek a régi amortizált pártok mellett.

2010.09.02. 14:37:55

@simonmondja.: hát kicsit alternatív az nem kifejezés. Alapvető tényeket, összefüggéseket tagad. Afféle sámán-fizikus ő: hu.wikipedia.org/wiki/Egely_Gy%C3%B6rgy

Szimba 2010.09.02. 14:38:13

@simonmondja.:

Újabban a fizikáról másoknak is alternatív nézeteik vannak.
Ott van a nagy hadron ütköztető pl. Aztán a fizikusok szerint az elemi szinten vizsgált részecskék állandóan átalakulnak energiává, meg semmivé, és teljesen kiszámíthatatlanul viselkednek, ellentmondva a fizika minden törvényének.

Ehhez képest Egely konzervatív amatőr.:-))

fvipera 2010.09.02. 14:40:14

@egerészölyv: Török Gáborról majd akkor mondhatjuk el, hogy független, ha elmaradoznak a megrendelései és a médiaszereplései. Mert lássuk be, egy ECHO tv-től igazolt szerkesztő nem hívhat meg független elemzőt a műsorba még a közszolgálati televízóba sem.

KOMMENTELÉS HELYETT, DOLGOZZON!!! (köszönettel: Sz 2010.09.02. 14:43:39

Török Gábor tavasszal az LMP-re szavazott.
Láttam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 14:47:22

@fvipera: akkor nem függetlenebb lesz szerencsétlen, csak éhes. Itt lesz fent a KÉSZ Csoport reklámja helyett, hogy: "Bozótirtást és fűnyírást vállalok"

2010.09.02. 14:48:04

@KOMMENTELÉS HELYETT, DOLGOZZON!!! (köszönettel: Sz: én meg azt láttam- mer ott vótam - hogy a jobbikra! Na! Erre varrj gombot ÖcsiSajtZ!

Szimba 2010.09.02. 14:48:24

@Szimba:

Ezt a játékot kipróbálnám, mert én is a szememnek hiszek, mert egy földhöz ragadt ember vagyok:

velvet.hu/poronty/2010/04/09/aggyal_iranyithato_a_labda_az_akadalypalyan/

(Nem Egelytől lopták az ötletet?)

Szimba 2010.09.02. 14:50:08

@Hepci:

:-)))))))))))))
Szerintem nem is ment el szavazni!

sashimi 2010.09.02. 14:53:37

@török gábor:

Inkább te üzted elemzésed egyetlen jelzős szerkezetébe az LMP és más kisebb pártok katasztorfális szereplésének valodi okát. Legalább OV bölcs előrelátását illett volna dícsérned.

A "megnehezített jelölési feltételek" fordulat engem egyébként a klasszikus "sajnálatos oktoberi események" eufémizmusra emlékeztet.

pannonfunk 2010.09.02. 15:01:12

@Szimba: Ember, jó reggelt! Igen, vannak agyhullámok, mérhetőek is, mérik is (EEG). Más ezt a hullámot mérni, és azzal vezérelni, és más ebből energiát akarni kinyerni.

Nem az a baj, hogy Egely fizikus létére hülyeségeket beszél erről. Nem is az a baj, hogy indítani akarják az önkormányzati választáson. Még csak az sem a legnagyobb baj, hogy az LMP hülledezik, hogy "hááát, mi nem is tudjuk". A legnagyobb baj az, hogy nem veszik észre magukat, hogy ennyire kóklerek. Hogy nem veszik észre, hogy mi a különbség a mérhető és a felhasználható mennyiség között. Tökéletesen jól lejáratják magukat.

nem1rem1 2010.09.02. 15:01:22

@cambridge.on: A Kétfarkú Kutyákat a Medián Budapesten már 2%-on méri! (Megjegyzem, hogy a párt hivatalos közvélemény-kutató cége, a Kutyóstat 97%-ot mért, de ez nem hivatalos.:))

Itt hadd jegyezzem meg, hogy az MKKP-t gyakran éri az a vád, hogy más pártok, elsősorban az LMP támogatóit "nyúlja le".

Bár nagyrészt olyanok támogatják az MKKP-t, akik amúgy kidobták volna az ajánlószelvényüket, tényleg van igazság a két szavazótábor közötti átjárásban. De szerintem az a szavazó, akit egyetlen csettintésre meg lehet győzni, hogy az "Örökélet + 20 év" programot ígérő pártra szavazzon, az nem támogatta korábban a másik pártot, hanem jobb híján szavazott rá, vagy eddig csak "nagyobb rossz" ellen voksolt, vagy amúgyis csalódott.

Nem pártok (programok, alternatívák) között választunk, hanem imidzsek, valamint törzsek között. Vagyis szinte semmi köze már a tartalomhoz a választásnak: Ezt mutatja leginkább a legutóbbi parlamenti választás során a programtalan Fidesz, pusztán a nevével hódító LMP és részben Jobbik, valamint a mély gyökerekkel rendelkező törzs, az MSZP esete.

Megjegyzem, hogy pozitív programja Budapestre és Szegedre, és ezen programok szélekörű kommunikációja a mostani kampány során is csak a Kétfarkú Kutyákat jellemezte. Nem véletlenül ugrott meg az indulás elhatározása, kb. 6 hét óta a támogatottságuk...

sashimi 2010.09.02. 15:13:35

@pannonfunk:

Egely a kóklerség esszenciája. Inditasa valoban abszurd es lejaratja az lmp-t. Sok támogatót, jóindulatú szemlélőt visszarettent.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.02. 15:16:02

@Letícia: @Szimba:
Én azt nem értem, miért nem jó egy újító a közigazgatásban..?
Félnek, hogy máshova tolja majd a kisasztalt?

Szimba 2010.09.02. 15:20:30

hvg.hu/velemeny/20100829_liberalsi_hack_demszky

Hack liberális pártot szeretne alapítani 2014-re!

Mik lesznek még itt?

Szimba 2010.09.02. 15:22:45

@simonmondja.:

Képzeld el, hogy kimondja:

"Múkoggy!" (mint Uri Geller), és tényleg elkezd működni az önkormányzat!:-))

Nagyon ciki lenne ez a többieknek.:-)

Szimba 2010.09.02. 15:25:54

Nem azon csodálkoztam, hogy vannak agyhullámok, hanem azon, hogy ezzel már egy játékot is készítettek.

Másrészt abban néha kételkedem, hogy egyáltalán van agya némelyik politikusnak!

2010.09.02. 15:26:33

@simonmondja.: Például..vagy kitalálja, hogy nem azt mondják a politikusok, amit gondolnak!:)) Vudutól félnek, biSZtos..:)

radala 2010.09.02. 15:38:05

Hajrá LMP!
Nagyon szégyelni fogom magamat, mint Fidesz szavazó, ha az LMp nem fog tudni elindulni.
Persze talán egy kicsit az LMP is szégyellhetné magát, ha a Jobbik meg nagyon könnyen indul mindenhol.
Mondjuk, ha se a Jobbik se az LMP nem tud FPMJ-t indítani akkor a Fidesz valóban elmehet a picsába és elmondhatjuk, hogy a nagy hatalomkoncentráló igyekezetükben rúgtak maguknak egy akkora öngólt, mint a fene. Ha sikerül az LMP-nek Jobbiknak is, akkor meg igazából a rettegők mehetnek el a picsába.
Én mindenesetre nagyon szurkolok az LMP-nek.

Jut eszembe, tulajdonképpen a témához csak annyiban csatlakozik, hogy az LMP népszerűségének hiányát én a magyarok köcsögségére vezetem vissza:-)
Szóval tg egyszer háborgott azon, hogy vannak magyarok, akik bőgetik a motorjukat és az általános magyarszidásban szerintem én voltam az egyetlen, aki azt az álláspontot képviselte, hogy a magyarok nem alávalóbbak senkinél, csak a körülmények tesznek bennünket antiszociálissá.
Ma voltam Sopronban és az egész élettől elvette a kedvemet egy CBA-s elárusító picsa. Vettem 12 mákospatkót és láttam, hogy igen jelentős méretkülönbségek vannak közöttük és még szóltam is a kis ostoba kurvának, hogy szépeket szeretnék (hozzátartozik, hogy én egy baromi kedves faszi vagyok és soha nem vagyok bunkó egyetlen boltossal sem). Volt egy egészen nyomoronc mákospatkó is figyeltem, hogy ha beteszi kinyírom. Egy pillanatra nem néztem oda, hát betette basszameg.
Nos szerintem ilyen élményem a lassan 4 év Ausztria alatt egyszer sem volt. És szerintem soha nem is lesz. Amikor átbasz egy dinnyés az út mellett akkor azt mondom oké neki lesz belőle haszna. De ez a kis ostoba picsa, aki nem is a kommunizmusban született, semmi nem nyomoríthatta meg, tök mindegy neki, hogy milyen MP-t ad el nekem. És képes a 4 kislányos magyar családdal kibaszni akkor, mikor ebben a városszéli CBA-ban csak köcsög osztrákok vannak. Nem mondom, hogy velük ki kell cseszni, de egy négygyerekes családdal talán végképp nem.
Szerintem ezek a férgek mind magyarok, ilyen emberek máshol nincsenek is:-)

lüke 2010.09.02. 15:39:23

@KOMMENTELÉS HELYETT, DOLGOZZON!!! (köszönettel: Sz:
titkos a szavzás tudtommal,
benn voltál a forradalmi fülkében?
ne leselkedj, s titkokat ne fecsegj ki

megtanulhattad volna:
hangosversek.blogspot.com/2010/02/jozsef-attila-tudod-hogy-nincs-bocsanat.html

lüke 2010.09.02. 15:41:59

@radala:
nahát
nem fognak a kisgyerekek meggyógyulni az RB-ből soha, ha mérgelődsz

Robinzon Kurzor 2010.09.02. 15:43:36

@Kell a kontroll,a választás add cédulád az LMP-nek:

Az a (tragi)komikus, hogy 1990-ben még a Fidesz is így működött, alig tudták összekaparni a kopogtatókat, lényegében az a lelkesedés vitte be őket a Parlamentbe, ami most az LMP körül is van.

Annyi a különbség, hogy most a társadalom sokkal cinikusabb és közönyösebb.

2010.09.02. 15:43:44

@lüke: tudod, ő volt a golyós...toll fülkében!

lüke 2010.09.02. 15:45:36

@Szimba:
na ez lesz az
e l k ú r t u k párt Fletóval,
csúcsvezetők :Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Pető Iván

lüke 2010.09.02. 15:47:01

@Letícia:
sok a golyós meg a tollas is:)
mi is, hogy itt fújjuk a rezet:) meg a tutit:)

porfelhő 2010.09.02. 15:51:49

@Szimba:
Az agyi dolgokban én is sokszor kételkedem. De hogy előzőekre irjak, vigasztalni akartalak, hogy esetleg még is csak produlálnak valamit, mert ugye a remény hal meg utoljára.
Az LMP. lehet, hogy bp-i párt akar lenni, mert nem is lehet hallani róluk vidéki városokban, a falvakban meg egyáltalán nem. Lehet, hogy majd tényleg jobbra húz, és úgy lesz más a politika.

radala 2010.09.02. 15:56:01

@lüke: Én tőlem ugyan egy gyerek sem gyógyul meg RB-böl soha:-)
De azért majd lehiggadok. De amikor észrevettem a dolgot sokáig gondolkoztam rajta, hogy vissza kell mennem és kiöntenem a szívemet, mert ilyen egyszerűen nincs. Én mindig meg szoktam védeni a magyarokat, hogy milyen bölcsek is, hogy azt szeretnék, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, mert ugye mennyivel kevesebb munka kevés tejet drágán eladni, mint sok tejet olcsón. De azt kell mondanom, hogy az öncélú rosszindulat és sunyiság az egy igazi magyar tulajdonság. Ráadásul ilyen fiataloknál. Ha egy keserű 60-as pénztárosnő, akkor is azt mondom, hogy ok szegényt tönkretette a diktatúra. De ez tuti 90 után született, semmi menti föl. No mindegy nem puffogok, de szerintem ez sokkal súlyosabb történet, mint a motoros, már csak azért is mert velem esett meg:-) Hogy utálom én a magyarokat:-)

Szimba 2010.09.02. 15:56:32

www.stop.hu/articles/article.php?id=732147

Túlzó bulváros cikk, de azért érdekes a Jobbik iránya.

Szimba 2010.09.02. 16:02:48

@radala:

Sütök nektek mákospatkót, csak ne mérgelődj!
Egyébként ismerem a típust.
Én azt utálom, amikor az eladó a szalonnából vagy a szalámiból a végét adja, de nem vágja le a félméteres 5 dkg-os spárgát, sőt az egész 15 dkg vacakot két darab papírba is becsomagolja, hogy nyerjen rajtam pár forintot.

Arra nem jön rá, hogy többet nem vásárolok nála,és többet veszít.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.02. 16:03:27

@Szimba: @Letícia:
Félek, hogy csak ez a mi kis Indexünk csinálta ki az elempés feltalálót.
A sajtósoknak mostanság annyiszor kell behajolni, hogy már acsarkodnak arra, aki nem csicskázik senkinek.

Szimba 2010.09.02. 16:03:50

@porfelhő: Köszönöm, rámfér a vígasz!:-))
Nem jobbra, inkább balra tartanak. Legalábbis ezt mondják.

Szimba 2010.09.02. 16:08:24

www.stop.hu/articles/article.php?id=732158

No, ez sem egy dicsőséges dolog.
Választási csalással vádolják Farkas Flóriánt.

porfelhő 2010.09.02. 16:09:38

@Szimba:
Ezt nekem küldted Szimbácska! Kommentelés helyett holnap dolgozni fogok sokat. Legalább van min nevetni. No! azért ma is dolgoztam, csak szabad volt a "pálya" .

Szimba 2010.09.02. 16:12:59

@lüke:

Mi az az RB (retinoblastomát találtam csak).

radala 2010.09.02. 16:14:14

@Szimba: Az még ok, lenne ha a saját boltjában baszna át, mert pl bosszút tudnék rajta állni és lenne is remény, hogy ez a tulajdonság kihal. De ennek a lánynak semmiféle érdeke nem fűződött az egészhez. Tényleg az egyetlen mentsége az lenne, ha valamiért utált volna engem, de én valóban az a fajta nyálas pöcs vagyok, akit szeret minden konyhásnénei meg boltosnéni. Ez a lány meg nem lehetett olyan intelligens, hogy utálja ezeket a kedves fajtákat. No mindegy egy szó, mint száz ez egy hungarikum.
Nem mellesleg meg hajrá LMP, nagyon nem szeretnék szégyenkezni pártunk és kormányunk miatt, már így is cikinek érzem egy kicsit, bár az is igaz, hogy ezek nélkül az erőpróbák nélkül soha nem lenne valódi párt az LMP-böl. Szóval lehet, hogy OV-t csak az atyai szeretet vezérli. Amúgy volt is erről valamikor valahol valami, hogy csak Schifferrel beszél OV normálisan, tisztelettel. A Fidesz nem bántani akarja az LMP-t csak próbára tenni:-) Kb, mint az Isten azokkal akiket szeret:-)

Helótageci 2010.09.02. 16:16:09

@egerészölyv: Ezt meg tudnád mutatni, hogy hol volt pontosan. Nem nem arra gondoltam.

radala 2010.09.02. 16:16:28

@Szimba: Akkor meg is találtad.

radala 2010.09.02. 16:18:39

@radala: De nem kell tovább IRL-ezni. Pláne lükétöl nem szép. akinek már írtam privát levelet tehát az esetében nem nagyon bonyolult rólam valódi információk birtokába kerülni.

Helótageci 2010.09.02. 16:21:00

@radala: Csak a fidesznek kell szégyenkeznie. Ha megnézed akkor adott idő alatt nyolcszor annyi cédulát kell gyűjteni mint a törvénymódosítás előtt.

Ha nem lehet az lmp-re szavazni a kissebb részben lesz a ő hibájuk.
De majd lehet nyekegni amikor "mészárszék" lesz ősszel. Öröm lesz nézni amikor a lelkes fidesz aktivisták repülnek a közszférából és nem fogják érteni, hogy miért. Muhaha.

Szimba 2010.09.02. 16:38:25

@radala: De mi ez? Tünetek, Más nem volt róla, csak hogy genetikai betegség.

radala 2010.09.02. 16:56:29

@Szimba: nekem igazából semmi közöm a retinoblasztómához (mit betegséghez), ez egy sejtciklus fehérje, ami van növényekben is. A nevét meg egy gyermekkori szemrákról kapta, mert a hiánya/mutációja ezt okozza. De most már a fehérjéhez sincs közöm, csak lüke látott egy publikációt a nevemmel meg a retinoblasztóma szóval és mivel ö orvos és ez érdekli azt hiszi, hogy valami érdekeset vagy fontosat kutatok, pedig nem is:-)
@Helótageci:Nem tudom, hogy kell-e szégyellnie magát a Fidesznek, vagy elég, ha veri a fejét a falba, mondjuk olyan hülyék nem lehettek, hogy ne tudják, hogy ezzel az LMP-vel az egyetlen (rajtuk kívüli) normális párttal csesznek ki.
Ha akarom én el tudom fogadni a Fidesz úthengert, mert bár nem tetszik olyan nagyon az ilyen, de "képes vagyok belátni", hogy ez az ára a "demokráciának". Viszont ha ez az úthenger pont a demokratikus alternatívát gázolja el, ami nem lehet a valóságban még a Fidesznek sem hosszú távú érdeke az baj. Mert én attól tartok, hogy, ha az LMP-t kinyírják, akkor mégis lesz lehetősége az mszp-nek a föltámadásra, ami minden opciók legrosszabbika.

tbb 2010.09.02. 17:06:21

Gábor! Az lmp helyzete nem katasztrófális. Hanem más. Ahogy igértek.

radala 2010.09.02. 17:17:14

@tbb: :-)
Ne légy cinikus, bár jó vicc volt kétségtelenül. Amúgy azt írja JB, hogy meglesz már csak 5000 kell

tölgyes 2010.09.02. 18:20:01

@radala: Én nem nagyon hiszem, hogy valakit akarata ellen meg lehet menteni..Ez az LMP-re is igaz. Az LMP máris elfáradt.. és én ugyan remélem, hogy mégis meglesz nekik a jelölés, de abban nem hiszek, hogy hanyagul lustán meg lehet védeni a demokráciát, vagy bármi mást.

leviske 2010.09.02. 18:55:02

Nem értem az LMP-t. Ha megfelelően nagyra nyitották volna a szájukat, akkor az összes párttól tudtak volna szavazókat rabolni.

lüke 2010.09.02. 19:05:04

a valóság visszáján beszélni
érdekes............
sőt ezt lehet fokozni
nol.hu/lap/allaspont/20100902-dolnek_a_falak

2010.09.02. 20:49:28

Na, mi a pálya fiatalok?:)

emő27 2010.09.02. 20:59:09

Mi történt itt, már több, mint másfél órája sehol senki? kivéve persze téged Letícia. Mert h te természetesen
nem vagy senki. Valami közös bulin vannak a többiek amiről mi nem tudunk, vagy mindenki lmp-nek gyűjti a kc-ket, vagy az lmp virrasztásra mentek?

2010.09.02. 21:08:29

@emő27: én is csak féllábbal vagyok itt!:))

tbb 2010.09.02. 21:22:05

@lüke:

Tecc. Nagyon tecc. Ahogy kenetteljesen méltatlankodnak. Miután tönkrevágták az országot és végighazudták a 8 évet. Hogy uram isten, mi lesz most a demokráciával? Most hogy ők nem szólhatnak bele semmibe?

török gábor 2010.09.02. 21:30:04

Ma esti számok:

Fidesz 1 + 0 1042 3843 1583 92 19 7519
MSZP 1 + 0 187 416 1435 93 19 3030
Jobbik 0 + 0 183 1090 1309 67 12 3139
LMP 0 + 0 14 35 476 12 2 601

2010.09.02. 21:48:42

@török gábor: ez a heti lottó+joker, vagy Keno??:DDD

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.09.02. 21:57:17

Ha az LMP csinált tavasszal címlistát, hol fogadják őket pozitívan, akkor nem lehet más a politika,

ha nem csináltak listát, akkor a szopacs várható volt.

Ha én párt lennék, egy-egy címet három csoportba sorolnék a szerint, mit csinálnak:

1. odaadták a kopogtatót,
2. nem voltak otthon, vagy nem voltak elutasítóak, de másnak adták már előzőleg,
3. totálisan elutasítóak

Ha tavasszal ezt így....., akkor most hatékonyan tudtak volna gyűjteni.

A Fidesz elkúrta a törvénymódosítással, mert ha végül csak Horváth marad Tarlós ellen, rosszabb Tarlós esélye, mintha indulna Jávor is.

6.Lenin 2010.09.02. 22:05:33

A számokat figyelve, szép lassan bejön a tavaly őszi jóslatom.

Mo-on 3 párt lesz meghatározó erő a jövőre nézve.

A Fidesz.Jelenleg nincs olyan erő, akik kívülről megvernék.

Az MSZP.Tulajdonképpen már csak szavazóik vannak.Párt nincs.
Mélyek a gyökerek.

A Jobbik.Még nem rendeződtek a problémák, amik létrehozták.
Hosszútávon ebben a formában nincs jövője.

Kis pártocskákra jelenleg Mo-on nincs számottevő igény.

Természetesen választások előtt megjelennek mindenféle viccpártok, komoly és komolytalan kezdeményezések, aztán szépen csendben elhalnak.

Van 8 millió választásra jogosult, ebből kb 5-6 aránylag stabil választani is akaró.
A maradékból, néhány tíz vagy száz ezer bármire kapható, megfelelő megdolgozással.Ebből a maradékból nem lehet tömeg pártot, de még komolyabb közép pártot sem felépíteni.
Szerintem.

Álmok, vágyak kergetése ilyenkor megengedett.Színesíti a hétköznapokat.

2010.09.02. 22:11:50

@malacz69 rettegéselemző: na ja, nálam nem volt senki. És nálad? :)

Diocles 2010.09.02. 22:24:38

@malacz69 rettegéselemző:

ha kell a Fidesznek ez a Jávor, akkor befújja a szél a cédulákat...
valahogy a Mókáspárt is el tudott indulni mindig, pedig hát...

én örülnék neki, ha mégse tudnának elindulni, annyira nem képvisel semmit ez az LMP, hogy csak na.
(A Jobbik legalább a cigánytémára felhívja a figyelmet, ha úgy-ahogy is. Az MSZP meg a nyugdíjasoknak osztogat - igaz, hitelből.)
Jávornak most is csak annyi a "programja", h bejutnak, és legalább a Fidesznek nem lesz többsége. A városról, metróról, beruházásokról - semmi.

6.Lenin 2010.09.02. 23:07:30

Hát igen, kíváncsi vagyok a Jobbik miként oldja meg ezt a kérdést:

www.youtube.com/watch?v=KsKiNZP_aYA&feature=related

Jó éjt!

6.Lenin 2010.09.02. 23:22:18

@6.Lenin:

Bocs, ezt már 1x elkaptam, de meglett a másik CB is:

www.youtube.com/watch?v=vmsYfMtF6mQ

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.02. 23:28:26

Valaki elmagyarázhatná nekem, miért oly rettentő nehéz összegyűjteni 28000 db kopicetlit Budapesten egy olyan pártnak, aminek van mérhető támogatottsága. Mert azt értem, hogy most dupla annyit kell gyűjteni fele idő alatt, és ez baromi szar, de magát a számot nem érzem olyan kozmikusnak.
Ha valaki azt írná elő, hogy adjanak el 28000 db Csendes Dont, na, az necces lenne.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.03. 00:04:41

"Az MSZP a jelöltállítási küzdelemben meglepően jól tartja magát, bár a 2002-es 7065 és a 2006-os 6769 indulóhoz képest komoly visszaesésben van."

Ebben csak az a meglepő, hogy ez Török Gábornak meglepő.

Vajon mekkora visszaesést várhatott? :-)

blz42 2010.09.03. 00:52:42

Jávor Benedeknek, az LMP főpolgármester-jelöltjének kb. 1000 cédula kell még. Ha szerinted is szükség van az ókonzervatív, a hagyóista és a szélsőjobboldali jelölt mellett egy zöld alternatívára, ha szerinted is fenntartható fejlődésre van szüksége Budapestnek, add le az ajánlószelvényed délután 3-ig a főbb közlekedési csomópontokon (Deák tér, Moszkva tér, Nyugati tér, Blaha Lujza tér stb.)!
Csak rajtad múlik, hogy lesz-e jó választás október 3-án!

Themisz 2010.09.03. 01:13:28

És ha valaki szerint Jávor Bence szimplán jó pasi, az is leadhatja :))
www.youtube.com/watch?v=R3elW3ds1X0

ssi 2010.09.03. 02:15:12

érdekes lenne okt.03.
előtt: 4-5 főpolgármester-jelölt,
alatt: a 4 parlamenti párton kívül mások eredményeit is követni,
után: (párt)színes közgyúlések

tbb 2010.09.03. 03:11:28

@Akitlosz:

Tényleg, vajon mekkorát? :))))

tbb 2010.09.03. 03:19:54

@Hepci:

Az infrastruktura hiánya miatt. Ez a különbség az amatőr és a profi között. És egyre inkább úgy néz ki, hogy az lmp az amatőr megoldásokat nevezi más politikának.

porfelhő 2010.09.03. 05:42:24

Az esti adatok alapján a Jobbik szorosan ott van az mszp. nyomában, ami nekem egyáltalán nem öröm.
AZ LMP. továbbra is nagyon gyenge, már kezdem azt hinni, csak azért indultak a tavaszi választáson, hogy jobboldalt erősitsék, elvegyék a szavazatokat az mszp-től.

porfelhő 2010.09.03. 05:53:38

@6.Lenin:
A sötétben tapogatózva megtaláltad a megveszekedett CB-ket. Igaz nagy nehézségek árán kétszer sikerült ugyanazt előkeresni.
Legközelebb világosban keresd. Áldozatos kutakodásoddal gondolom a szijjártótanitványokat akarod hozzásegiteni a szórakozáshoz.

porfelhő 2010.09.03. 06:15:15

@Szimba
Ma kommentelés helyett dolgozom!üdvözlettel: J.
Szorítok cédula gyüjtőknek.

jjulie 2010.09.03. 07:08:30

@porfelhő:

helló, csak olvasgatok, mert a blogelvonókúrámban most ez van

most itt a szavazósdiról van szó, és az nem az én témám, nem csinálok ilyesmit

csak olyan drukker vagyok aki mindig a gyengébbnek drukkol, kivéve ha a barcáról, vagy a brazilokról van szó, merthogy a művészeket szeretem

egy olyan alaktól meg mint a tarlós kiráz a hideg brrrrr....

jjulie 2010.09.03. 07:10:31

@porfelhő:

kezdesz belejönni, jólvan...

jjulie 2010.09.03. 07:39:10

@Diocles:

ez a budapest nevű sokadalom nem kényszerből jött letre, hanem azért mert egyszer csak elég szándék, meg vágy, meg erő volt arra, hogy emberek elkezdjenek nagy tömegben ide vándorolni, megtelepedni, munkálkodni, gyereket csinálni, meg gondolkodni azon, hogy lehet ezt még vonzóbbá tenni, hogy még több tetterő és vagyon vándoroljon ide, és képződjön itt

lehet ezt utálni, de ez létrejött, lehet ugatni, gyűlölni, de széthordani nehezebb lenne mint ahogy ezt összehordták

budapest erős, a közelébe sem ér egyetlen település sem magyarországon, és a sok kispöcsü veled együtt utálkozhat ezért, meg szurkolhat egy parasztnak akit tarlósnak hívnak, és érthetetlenkedhet azon, hogy lehetett itt a demszkyt ötször megválasztani

a demszky meg lett szavazva ötször, a kispöcsüeknek meg lehet talácskájuk, akkor is csak talicskáskispöcsüek

radala 2010.09.03. 08:35:27

@tölgyes: Már csak 1500 ajánló kell. Szerintem meglesz. Nem akarja senki az LMP-t akarata ellenére megmenteni. Javaslom megnézni ezt a linket www.youtube.com/watch?v=DFOVMkZKPlM&feature=player_embedded

Szerintem nem úgy néz ki JB, mint aki lusta lenne. Szerintem az mdf-szdsz összeborulásnál mi egyetértettünk abban, hogy ez azért történik meg, mert az adatbázisok mindennél többet érnek. Az LMP nem lusta, hanem szép. Igazából, bár elismerem, hogy pártot építeni elismerésre méltó tett, de azért nem hiszem, hogy egy "értelmiséginek" létezhet párt, ami tetszik. A párt az egy hadsereg, ahol az ember a közkatonákat hergeli a saját sikere érdekében. Nem vagyok naiv (vagy nem nagyon), képes vagyok belátni, hogy ez kell. De azért az, hogy ez valakiknél hiányzik az azért nem egy negatívum. Szerintem meglesz JB-nek az elegendö KC és így az LMP akár hálás is lehet a Fidesznek, mert ami nem öl meg az megerősít.
Egy viszont biztos, ha az LMP nem ugorja meg a lécet, akkor a Fidesz ezt elszúrta, mert ez nem lehet cél számukra sem. Ők sem akarhatják, hogy akkor se legyen alternatívájuk, ha szarul kormányoznak, azt meg végképp nem akarhatják, hogy újra az mszp legyen az alternatíva. Egy demokratikus erö semmiféle még közvetett segítséget sem adhat az mszp túléléséhez. Magyarország számos problémája közül ma a legnagyobb, hogy Kovács László, Lendvai Ildikó, Szili Katalin, GyF, Hiller István és még másik negyvenpár ember ott ülhet a parlamentben, ahelyett, hogy másutt ülne:-)

lüke 2010.09.03. 08:38:04

@nyünyüge:
majdnem olyan ez a cikk, mint a marxizmus, ami hegeli dialektikát megfordította
már a címe is ordenáré: geronto
ebben az országban mindenki gerontofób, pedig mindenki megöregszik, s az öregotthonban remek lesz!

lüke 2010.09.03. 08:42:56

@Hepci:
én ezt fodítva látom,
a" pénz beszél kutya ugat" alapján
a Solohovot megvennék, egyszerűbb, mint dönteni

lüke 2010.09.03. 08:48:35

@jjulie:
igen nehéz lesz széthordani
a húsz év alatt se sikerült, főleg azt ,amit monarchiában csináltak
a húsz alatt: nemzeti+ Müpa,meg pár üveg palota
mint Münchenben anno a Glaspalast
de.wikipedia.org/wiki/Glaspalast_(M%C3%BCnchen)
47-90közt:
Népstadion- omladozik- + Kongresszusi KP
más nagyberuházás nem volt,mivel a háborús újjáépítés még ma is folyik a bp-i eladott bérházakban

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 08:49:49

@lüke:

Nekem se tetszik a cím.

Igazából Gerontokrácia lenne a téma.

Az agyhalott újra száguld, ha tolják.

A fiatalok nagyon beszopták ezt a - Mindenki hozzon még egy embert ! - dolgot.

lüke 2010.09.03. 08:55:55

@simonmondja.:
igen,de ezt már azt hiszem megírták
eszembe jutott Mao, mikor Teng felváltotta,
így ment/megy a fiatalítás
minden szinten ez van !
pl az egyik pesti klinikán minden fiatal orvos elment, 60 felettiek,csak férfiak vannak,
csókolom bácsik- igy köszönök nekik:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 09:15:55

@lüke: Na, hát így kezdődött.
300 forintért adták el a jövőjüket a fidesznyik kisklambók.
És bekopogtak mankóikon a kommancsok.

radala 2010.09.03. 09:27:00

@Hepci: Szerintem nem 2x KC 0.5x idő, hanem ráadásul 4x KC.
De nem olyan nehéz, menni fog, csak az LMP szimpatizánsok pl nyaralnak, szóval nincsenek otthon sem azok, akik adnák sem azok akik gyűjtenék.
Egyszerűen kevesen vannak, ha van minden kerületben egy 20 fős pártod, akkor 23x20 mindenkinek csak 60 KC-t kell begyűjteni és gondolom az elsö 20 összejön a családból szóval az könnyű. A lényeg hogy 100-at gyűjteni nem kétszer olyan nehéz, mint 50-et hanem sokkal nehezebb:-)

Szimba 2010.09.03. 09:39:53

@radala:

Értem, köszönöm a magyarázatot.
(Félájultan tisztellek.:-))

Szimba 2010.09.03. 09:46:27

Ez itt a reklám helye:

Már csak 1000 cédula kell Budapesten, hogy ne csak a Fidesz-re és az MSZP-re
lehessen szavazni, hogy Jávor Benedek elindulhasson!

- Deák tér: non-stop péntek 15-ig
- Moszkva tér: non-stop péntek 15-ig
- Békásmegyeri hév aluljáró: 7,30-12-ig
- Blaha Lujza tér szökőkút: 6-15-ig
- Blaha Lujza tér metró: 6-15-ig
- Kőbánya-Kispest metró: 6-13-ig
- III.ker. Szentlélek tér: 8-15-ig
- Újpest közp.metró: 7-13-ig
- Ferenc krt. metró: 7-13-ig
- Móricz Zs. körtér: 7-13-ig
- Örs vezér tér: 7,30-14-ig
- Ferenciek tere: 7-15-ig
- Mexikói út: 7,30-14-ig
- Bosnyák tér: 7-14-ig
- Oktogon: 7-15-ig
- Nyugati: 7-15-ig
- Astoria: 6-15-ig
_______________________________________________

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 09:54:53

@nyünyüge: tipikus Hírszerző írás: oltári csúsztatások vannak benne.

radala 2010.09.03. 09:56:55

velemenyvezer.blog.hu/2010/09/03/az_uj_magyar_alapito_atyak#more2268300

Ez merőben off, de már többször volt róla szó. nem is értek mindennel egyet, Stumpffal nekem a világon semmi bajom nincs, szerintem pont ö lehetne az, aki valóban hozzászól a dologhoz, de mindegy is ez.
Mit gondolhatunk egy olyan bizottságról, amiben 3 ember megkérdőjelezhetetlenül tökéletesen illik Schöpflin, Szájer, Pálinkás. 1 komolyan kérdéses, de talán érthető az üzenete (Pozsgay). És van egy akinél bárki jobb lenne Boross. Üzenetnek én még azt is jobban elfogadnám, ha GyF lenne ott. Boross a létező legrosszabb.

Szimba 2010.09.03. 09:57:59

Most látom, hogy kikerült az oldalra a Goldenblog díj!
"Szerethető" az oldala.:-)))

Szeretjük, és teljesen szétziláljuk.

radala 2010.09.03. 10:09:47

@Szimba: Igazából azt kell mondanom, hogy szerencsére tg és az index is átlátja a történelmi felelősségüket és azért csak nyomják azt a kicsi, aranyos LMP-t.
Nagyon helyes ez így.
Most olvastam a VV-n egy véleményt az alkotmányozó bizottságról és nagyon meggyőzött. Azt mondta, hogy ebből a bizottságból az látszik, hogy OV a múlt embere és baromi jó ország lehetnénk, ha OV 94-ben vagy 98-ban kap 2/3-ot, de most már van 10 év lemaradása.
Nem tudom ez igaz-e, de nagyon hihető.
Mindenesetre tarok tőle, hogy az LMP is fog vagy 10 évet késni a hatalomból.

2010.09.03. 10:11:08

@Themisz: hát a mezítlábas poszterja bennem visszatetszést keltett, bár szép a pasi lábboltozata, azaz nem lúdtalpas...:) Egyébként nem gyerebe, simlis fazon, csak vagy még rajta egy fajta kisfiús/kamaszos báj, de egyébként egy kemény és konok pasi.

@Szimba: képzeld, milyen lehet a többi blog!:)

radala 2010.09.03. 10:15:35

@Letícia: Nem tudom mit jelent a simlis, de szerintem JB nem az. Az tény, hogy a látszat ellenére szerintem is vannak ambíciói, de ha a simlis hazugot vagy ilyesmit jelent akkor az szerintem nem igaz.

lüke 2010.09.03. 10:16:53

@Hepci:
már az oldal neve is paranoid:) nem?

nem tudom hol él/élt a kedves zsurnaliszta ?

lüke 2010.09.03. 10:21:30

@simonmondja.:
300? miért pont ennyi?
s kinek adták el

László56 2010.09.03. 10:23:58

Egy csodálatos szép napot Mindenkinek

Erősen kétlem az elemzőnknek azon feltételezését, hogy a „megnehezített jelölési feltételek” azok amelyikek a törpepártok ajánlószelvény gyűjtését megnehezítik. Ugyan, ezt tudatosítja bennünk a közmédia és ugyanezt szajkózza szüntelenül az elemzőnk is, annak ellenére hogy ez nem fedi le a teljes valóságot. Folyik a népbutítás minden csapból. Mert miről is van szó ?

A törpepártok, -az MSZP -t is beleértve, hiszen azzá tette magát-, sírnak a megnehezített helyzetükről és közben nem veszik észre hogy reménytelen helyzetüket a főpolgármesteri szék küzdelméért saját maguknak köszönhetik. Indítanak főpolgármester jelöltet, annak ellenére hogy tudják, a jelöltjüknek semmi esélye sincs. Evvel felégetik a jelöltjüket, nevetségessé teszik a saját programjukat, saját magukról nem is beszélve. Hiszen hogy lehet egy politikai pártot komolyan venni, -amikor mindenki számára láthatóan-, a realisztikus előrelátás kiveszett belőlük. Ha egy párt ilyen unrealisztikusan viselkedik akkor hogy akar egy olyan realisztikus politikát folytatni ami az ország előnyére lenne.

Saját magukat járatják le és a kormánypártot szidják érte. Hiszen ki a kopogtatócédulákat nem tudja összeszedni, az hogy akar főpolgármester lenni, ahová a kopogtató cédulák tízszeresére lenne szükség. De az elemzőnknek mint kibicnek semmi sem drága. Elhinti a népbutításhoz szükséges posztokat tudva tudván hogy népünk még messze távolról sincs azon a magas politika fokon hogy észrevegye ezeket az alantas trükköket. Megetetem még ezt a népet, mondhatná, ha készakarva csinálná. Én inkább azt hiszem hogy ő maga sincs még azon a fokon hogy megértse a népművelés feladatát, továbbá a politikai folyamatok országunkra való kihatását. Úgy is mondhatnánk hogy ő maga is a magyar népművelés terméke.

Pedig igen fontos lenne hogy sok sok jelölt legyen akik között választani lehet. Hiszen az lenne demokrácia alapja. De ehhez olyan jelöltekre van szükség kik nem csak áljelöltek, hanem képesek is úgy a jelöltségért mint a politikai posztért magáért esélyesen küzdeni. Ami most folyik az színjátszás az adófizetők pénzéből. Pontosan ezt akarja megszüntetni a kormány. A magyar nép becsapását olyan választásokkal amelyek csak a színjátszást szolgálják és ezáltal a demokráciát lejáratják. Ehhez azonban művelt ellenzék is kell. Hogy a politikai elemzők műveltségéről már ne is beszéljek.

Ted Striker 2010.09.03. 10:26:20

@László56: Önt a hozzászólásai okán felterjesztem a "DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK EZÜSTÉRME” kitüntetésre :-)))

(Az a baj hogy ez nem vicc:
www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk10139.pdf)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 10:29:43

@lüke: ezek már elég rég láttak hírt, amit nem "szereztek"...
Mint ez a Tökfej Elek és dicső társai...
A hír nem szent, hazudni meg ugyebár állampolgári jog.

2010.09.03. 10:31:10

@radala: a simlis azt jelenti nekem, hogy nem biztos hogy olyan ember, mint amit láttatni akar. Nem tudom, hogy hazug vagy egyéb sumákságot tett-e, nem is tudhatom, így ezt semmiképpen nem akartam még sugallni se. Inkább karrieristának mondanám, szerintem egyáltalán nem olyan kis szöszi ari ártatlan fiúcska, mint ahogy elakarják adni. Tartogat még meglepetéseket a hívőknek...:)

nyünyüge 2010.09.03. 10:35:50

"Kitüntetést alapított Schmitt Pál

A Köztársasági Elnökének Érdemérmét és a Köztársaság Elnökének Díszoklevelét azok a magyar és külföldi állampolgárok kaphatják meg kaphatják meg, akik életútjukkal szakmai tevékenységükkel az elesetteket vagy az ifjúságot támogatták, vagy kimagasló művészi tevékenységet folytatta.
Az érdemérem 6 centiméter átmérőjű, aranyozott ezüst anyagú érem. Előoldalán a Magyar Köztársaság címere címertartó angyalpárral, hátoldalán a *****"DR. SCHMITT PÁL KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÉRDEMÉRME" felirat látható.**** Az érdemérmet díszes adományozó levél kíséri, melynek szövegezése mindig egyedileg készül.

gusztusos:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 10:36:25

@László56: mi lenne, ha minden nagyobb városban (mondjuk 100000 lakos felett) polgármesternek a Fidesz jelölne 5 embert és azok közül lehetne választani? A többiek meg mehetnek a pébe, meg lehet oldani az alkotmányban.
Nekem egyébként tetszene és növelné a demokráciát (a párton belül). Természetesen OV jelöl(het)né mind az ötöt mindenhol, vagyis az ő jogai se csorbulnának.
TG meg mehetne kapálni, természetesen. Nyilván megszereti azt is, mint a teniszezést.

2010.09.03. 10:38:38

@nyünyüge: na ez a díj az, amit én sosem fogok megkapni!:))))

2010.09.03. 10:42:23

@Hepci: szerintem meg menjen ki Vitya, Ati, Bandi (LMP), Gabi (Jobbik) a hóra és játsszák le ők!:D Vagy pl. szkanderrel döntsék el, ki lesz a főnök, oszt kész! Mit kell itt cicózni ennyit?:D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 10:44:06

@lüke: Nem én voltam. A kutya vóót.
Én már megfogadtam 2008-ban, hogy azt a számot sose fogom többet leírni.
Kegyeleti okokból.

Nagypéter és a Görény 2010.09.03. 10:44:52

FELOSZLOTT A KISPÁL
ÉLJEN SOKÁ SCHMITT PÁL!

2010.09.03. 10:45:37

@nyünyüge: hogy mennyire nem változott itt semmi...vazallus ill. hűbérurak kinevelése, jobbágy és zsellérsors, füstadó és kapuadó...kész középkor!:)

radala 2010.09.03. 10:48:16

@Letícia: Ez igaz lehet. Nem mondom meg honnan:-) de ismertem egy jó ideig és most, hogy találkoztam vele újra nagyon pozitív csalódás volt számomra. Az kétségtelen tény, hogy senki soha nem lett még politikus ambíciók nélkül. Mindenesetre, aki egy drága, barátságos, nem törtető embert lát bármelyik politikusban is az megérdemli, a csalódást, ami éri.
Nehezen hiszem, hogy a csúcsra jutott már ember anélkül, hogy valakin át ne gázolt volna.
De ettől még az szerintem igaz, hogy az LMP őszintén jót akar. JB nem képzeli még magát politikusnak (ez is kb. biztos), meg az is igaznak tűnt nekem, abból amit beszéltem vele, hogy ö, ha nem lesz már ökopárt az LMP akkor visszamegy az egyetemre.

2010.09.03. 10:51:10

@Nagypéter és a Görény: attól függ, mennyi az a soká?:D

radala 2010.09.03. 10:53:41

@Letícia: Szerintem akkor is 2/3 lenne Vityának attól tartok:-)

2010.09.03. 10:59:11

@radala: valóban, aki politikusnak megy, az mindenre képes (kiváló példája Élő Norbert, gimibenis utáltuk, mert egy handabandatömeg, s ez nem változott).

Hát jó, majd meglátja. Abban nem vagyok biztos, hogy az LMP csak és őszintén jót akar, minimum hatalmat inkább.

2010.09.03. 11:03:30

@radala: mert Vitya olyan erős? Vagy a többi olyan gyenge?:))) Mondjuk Bandi talán eléri a 170 cm-t, a többi max. 160 cm, azaz törpe, szóval lehet, hogy igazad van!:)

radala 2010.09.03. 11:04:31

@Letícia: Helyesbítek szerintem JB meg SA jó arcok, és ök azok, akik őszintén jót akarnak. Ahogy annak idején OV és Szájer és Fodor is jó arcok voltak.
Ez persze az idővel megváltozhat, mert nem csak a politikusok vannak hatással a jövőre, de sajnos a jövő is rájuk:-)

radala 2010.09.03. 11:07:17

@Letícia: Szerintem Vitya meglehetősen/meglepően erős (lehet), az a mokány magyar gyerek:-)

Szimba 2010.09.03. 11:07:52

A hatalom, a pénz majdnem mindenkit megváltoztat. Meg a hiúság is nagy kísértő.

radala 2010.09.03. 11:09:40

@radala: "
"Jó híreim vannak, októbertől beindítjuk a Táncsics-programot, lesz cella a polgármesteri hivatalban, hogy többé soha ne fordulhasson ilyen elő. Egy polgármesternek a hivatalában a helye."

Ezt ígéri Mogács Hunvaldnak. Ez a Táncsics program a legviccesebb dolog, amit valaha hallottam:-)

2010.09.03. 11:12:12

@radala: szerintem is kár!:(((

2010.09.03. 11:14:57

@radala: SA nekem nem jó arc, egyáltalán nem szimpatikus, olyan mint egy droid! Semmi érzelem, semmi ránc vagy barázda nincs az arcán, amire azt mondanám, hogy emberi. "Simaképű", ami nem túl jó benyomást ad nekem, nem hiszek neki el semmit na.

2010.09.03. 11:16:48

@radala: hát inkább nem írok ere semmit...mármint, hogy magyar!:D

Diocles 2010.09.03. 11:19:35

@radala:

Az LMP már most sem ökopárt, egyetlen zöld témájuk, vagy javaslatuk nincs, nem volt a P-ben, kábé az SZDSZ "fodorista" jogvédő részét, hagyományát viszik tovább a beruházásellenességgel vegyítve, amely utóbbi már saját szerzeményük. (Mert még az SZDSZ sem lett volna olyan hülye soha, h a győri Audi új high-tech üzemének megfúrásán dolgozzon, ennyiben tehát tényleg nem új SZDSZ, az SZDSZ gazdaságpolitikáját tényleg nem viszik tovább.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 11:29:56

@Diocles: ha jól látom, Demszkáj korszakában érte el ezt a tán nyugatit is meghaladó szintet az egy főre jutó budapesti pláza- és hipermarket-ellátottságunk...
A nyugati óriáscégeknek meg kedvenc szokásuk, hogy csekély forgalmi értékű, mert valamilyen védelem alatt álló területeket vásárolnak fel, majd "megoldják" az átminősítését.
Magam ökonáci lennék, vagyis éljen a homoki futrinka békében és lóphasz az Audi sheggébe. Építkezzenek 2 kilométerrel odább, van hely doszt.

radala 2010.09.03. 11:54:28

@Letícia: Én azért kedvelem SA-t mert egyrészt minden jogvédőt alapból kedvelek, másrészt meg az idejében kiábrándult szdszesek nekem a legkedvesebbek.
Lehet, hogy OV kicsit cigányos, de szerintem ö egy mokány magyar gyerek. Nálam ez egy kicsit sem pozitív kombináció, nem azért mondom. Jobban örülnék egy Szájer vagy Fodor típusú ME-nek, de ha ez van, akkor ezt kell szeretni:-)
@Diocles: Ez igaz lehet, ettől még JB nyugodtan hiheti azt, hogy ők egy ökopárt.
Amúgy meg én a fönntartható helybenjárás híve lennék szívem szerint, de belátom, hogy ez nem megvalósítható, meg azt is, hogy Mo meg nem az a hely, ahol érdemes elkezdeni helyben járni:-)

radala 2010.09.03. 12:09:07

Kurva ideges leszek, ha a Fidesznek azt sikerül(t) elérnie a törvénymódosításokkal, hogy az mszp legyen az alternatíva. Igazából ostoba korlátoltságuk bizonyítéka lenne ez számomra.
Illetve még finom voltam, ha ezt a következtetést vonom le. Még az is lehet, hogy azt kéne gondolnom, hogy a Fidesz meg az mszp tényleg egykutya...

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 12:12:01

@radala: SA esetében kissé riasztó, hogy humorérzék nyomait a legnagyobb tőlem telhető jóindulattal se tudtam felfedezni benne.
Bár nekem mindig csappan a szimpátiám, ha egy laza civil egylet párttá alakul. így volt ez a Szabad Kezdeményezések Hálózatával, a Demokrata Fórummal és mostanában az LMP-vel is, jobban tetszett volna, ha megmaradnak egyben Védegyletnek. Ezt a mai magyar politikát képtelenség megváltani, belefásulni és belesimulni viszont annál könnyebb. pár év múlva már meg se ismerik magukban az egykori énjüket, mint Demszky a benne elhunyt néhai demokratát (ha egyáltalán az volt, és nem spicli, mert utólagos röppályája már bármit megmagyarázhat).

2010.09.03. 12:21:00

@radala: nem akarok veled vitatkozni, de Szájerről is tudok egykétmást, Fodorról meg mindenki tudja, szóval inkább akkor a magyar kis mokány és igaz pasi!:DDDD

radala 2010.09.03. 12:24:48

@Hapcedli: Ebben mind egyetértünk, az összes különbség köztem meg az állandóan mindent kritizálók között (nem rád célzok csak úgy mondom), hogy nekem valószínűleg alkatilag szükségem van arra, hogy jónak lássam a világot.
Pont a legnagyobb lányom nevetett rajtam legutóbb, hogy én hogy tudok lelkesedni egy cementgyár szépségeiért is. És komolyan. Nekem kell, hogy a világot jónak higgyem. No meg persze, hogy egálba kerüljön a világ az is kell, hogy a szocikat teljesen ördöginek higgyem, mert különben fölborulna az egyensúly és nem működne a modell:-)

2010.09.03. 12:28:58

@Hapcedli: így van, semmi humora, sótlan egy ember, s fanatikus, mint Loyolai Szent Ignác. És az Isten mentsen meg minket a fanatikusoktól...

radala 2010.09.03. 12:31:11

@Letícia: Ja azt hiszem az nyílt titok, hogy Szájer más. Nyilván kicsit sznob vagyok, de én ezt pozitívnak tartom ilyen esetekben.
Csak arra céloztam, hogy nekem az ilyen érzékeny demokraták, akik "adnak a külsejükre" jobban bejönnek, mint OV, aki eltartja a kisujját a kávéscsészétől és három cukorral issza.
De nem vagyok olyan geci, hogy azt, ha valaki nem úri fiú megvessem, csak egyszerűen nagyobb bizodalmam van az "úrifiúk" irányában. Ennyi. Nagyon távol áll az ízlésem az Orbán családétól. Ettől én még tisztelem az ős erőt, a tehetséget, az ambíciót, nem is tartok tőle különösebben.

Diocles 2010.09.03. 12:31:14

@radala:

nem a Fidesz érte ezt el, hanem a látványosan töketlen LMP.
sajnos az a helyzet, h bármennyire is "elhagyósódott" pl. a fővárosi MSZP (szinte mindegyik polgi-jelöltjük Hagyó embere) az LMP annyira balfék, h képtelen volt ezt kihasználni, megszervezni magát, és nyitni a balosok felé.

sok szeretettel várja őket a klótyó.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 12:31:37

@Letícia: mit tudsz Fodorról, mesélj! Én annyit, hogy lusta és homár, ezeket kihagyhatod. :)

radala 2010.09.03. 12:37:15

Ez lehet, hogy csak nekem új.

"Emlékezetes: tavaszi választási győzelme után a Fidesz kilenc napra akarta zsugorítani a kopogtatócédulák gyűjtésére engedélyezett időt, ami talán az LMP-t érintette a legérzékenyebben a parlamenti pártok közül. Az akkori hírek szerint az LMP közölte a Fidesszel: ha véghez viszik tervüket, akkor pártjuk összefog az MSZP-vel. A törvény végül 15 napra növelte a gyűjtésre fordítható időt. Jávor Benedek az esettel kapcsolatos hírekre úgy reagált a Heti Válasznak: „Nem egészen így történt, de valóban tárgyaltunk a kormánypártokkal. Jeleztük: ha ellehetetlenítik az ellenzék tevékenységét, belekormányozhatják magukat abba, hogy demokratikus egységfront jön létre ellenük. Ha nincs más esély, nyilván minden opcióval számolni kell."

radala 2010.09.03. 12:43:02

@Diocles: Ne legyél már ilyen gyagya. Nem arról van szó, hogy az LMP nem tudja majd elszedni az mszp szavazóit, mert el fogja tudni szedni, hanem arról, hogy nekik technikai nehézséget okoz a választók direkt elérése.
A probléma az, hogy a Fidesz ahelyett, hogy minden erejével (ami az országmentésen túl marad:-) ) azon lenne, hogy kinyírja az mszp-t, ahelyett azon van, hogy az egész ellenzéket nyírja. A KC nehezítés totál fölösleges lépés volt. Abban sem vagyok biztos, hogy a Fidesznek valóban jó politikailag, ha többsége van a Bp közgyűlésben. Nekem tetszene, ha nem lenne minden a Fideszé. De tény, hogy én politikailag gyakran naiv vagyok.

2010.09.03. 12:43:32

@radala: egyetértek, nekem is nagyobb bizalmam van ahhoz, akinek a neveltetése az enyémhez hasonló. És pl. Szájer nagyon okos pasi. De hát mint más, támadható, ami nem túl előnyös a mai politikai helyzetben. Ám, amint látod, sokan vannak úgy, hogy öltönynyakkendőben gazemberkednek. És akkor inkább már a viharos hátterű OV.

@Hepci: hát ez nem elég?:))) És olyan a hangja, mint aki nem tudja eldönteni hogy nő, vagy ffi. Szóval aki a saját identitásával nincs tisztában, az hogy lesz az ország dolgaival? Ungár Klárát se értem, ez hol él? Na jó, egy sajátos szubkultúrában, de azért Magyarország nem San Francisco! (bizonyos szempontból hál" Istennek....:)

radala 2010.09.03. 12:46:06

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/03/matolcsy_2030-ra_lehagyjuk_az_eu-t/

Ez aztán ambiciózus 2030 nincs is messze. :-)

"Nyolc évig egy helyben álltunk
2002 óta mindössze egy százalékkal került közelebb az európai uniós átlaghoz az életszínvonalat is mutató, a vásárlóerő paritáson mért egy főre jutó magyar GDP. Ezzel bőven a leggyengébben teljesítő régiós ország vagyunk, az észtek tizenkét, a szlovákok tizennyolc százalékponttal kerültek közelebb az uniós átlaghoz."

Nehogy már ezek után nem kell dunábalőni minden mszp/szdsz képviselőt Szilitől Vitányiig...

Diocles 2010.09.03. 12:57:14

@radala:

és hogyan képzeli el majd Jávor?
az LMP-MSZP-Jobbik koalíció fogja irányítani Budapestet?
vagy jön a közgyűlés feloszlatása?

nem arról van szó, h minden legyen a Fideszé, felőlem irányítsa akár Jávor a várost, a háta mögött az LMP-MSZP-Jobbik koalával, ha össze tudja hozni, de azt tenni meg fő programnak, h gyakorlatilag béna kacsa legyen az új városvezetés, hát az egy kicsit sok...

felelőtlen handabandázók.

(félreértés ne essék, annak én is örülök, ha elvesznek voksot az MSZP-től, és ebben nyilván segítenie kéne nekik a Fidesznek, de más értékük nincs.
Még Hagyó is jobban elvezetné a várost, mint az ábrándozó Jávor. Az ilyen naív doktrínerek tudják a legtöbb kárt okozni.)

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 12:57:49

Az hogy az LMP-nek (23) közel ugyanannyi polgármesterjelöltjük van mint a Civil Mozgalomnak (19), ez, enyhén szólva ciki.

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 13:00:25

A jobbiknak több polgi-jelöltje van (203), mint az MSZP-nek (198). Ez is ciki, a Maszopnak. Bár azért itt hozzá kell tenni hogy sok MSZP-s gyorsan kreált egyesületben vagy függetlenként indul mert az MSZP neve eléggé lejáratódott az elmúlt években. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 13:01:53

@Letícia: nem lenne vele semmi bajom, ha homár/leszbikus miniszterelnök lenne, de a Fodort meg az Ungárt speciel nem szeretném ott látni. UK mellettem ült a Szamos Cukrászdában tavaly, elég ellenszenves volt. Ez a Fodor meg még nálam is lustább, az ismerőseim szerint általában délután tántorgott be a minisztériumba, ha egyáltalán dolgozott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 13:05:00

@Diocles: nana, ha valaki nem lop el mindent, az csak előrelépés a Hagyóékhoz képest. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy JB talpig becsületes, de azért vannak fokozatok.

Diocles 2010.09.03. 13:07:54

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP):

a jobbiknak ez jó kör lesz, LMP gyakorlatilag kilőve, az önkormányzatokban pedig akár az MSZP-vel egyenlő erejű párttá válhat.
(főleg, ha sok-sok polgármestere lesz a kistelepüléseken, mert egy polgármesteri poszt többet ér, mint egy jogosítványok nélküli ellenzéki képviselői poszt valahogy Budapesten.)

radala 2010.09.03. 13:08:28

@Diocles: Azért szerintem nem kéne JB-t Hagyóval egy mondatban említeni. Maradjunk annyiban, hogy nem tudunk erről semmit. Tény, hogy JB engem is fölbaszott párszor már, pl. amikor a fidesz demokráciaellenes 2 milla cédulájáról beszélt anno.
Az is igaz, hogy talán fontos, hogy a közgyűlés működőkepés legyen, de szerintem ha 1-2 fő hiányozna és ezért hol a Jobbikkal, hol az LMP-vel kéne egyeztetni az nem lenne nagy gáz.

Abban természetesen egyetértünk, hogy az egész választási hercehurca legfontosabb célja, hogy az mszp minél mélyebbre kerüljön:-)
Kevesebb MSZP = Több demokrácia! :-)

2010.09.03. 13:10:24

@Hepci: ja, Fodor az ápoltatlanság klasszikus példája, hajmosást nem ismeri..UK meg egy antinő, és a melegségének felvállalása óta egyenes borzadok tőle. Mindkettő egyébként abból a szellemiségből nőtt ki, ami nekem nem szimpi, és nem azért mert liberális, hanem azért liberális, mert haszna van belőle. Ez a "hangos libsi", de mögötte igazi elv, tartalom nincsen. Csak a hatalom.

2010.09.03. 13:18:34

@Hepci: egyébként meg nekem ne legyen a miniszterelnököm/vezetőm homár vagy leszbi. Én ebben konzervatív vagyok. Noooooooooooormális legyen, de más. És nem azért mert kirekesztem, hanem azért, mert ezeknek sosincs jó vége. És az, ha valaki zsarolhatóvá válik, annál rosszabb nincsen. Szóval legyen férje, felesége, szeresse is őt, ne kerüljenek elő különböző bárokban, rendezvényekben lekapott fotók, ne legyen élcelődés tárgya egy ilyen poszt. Így is nehéz jót és megfelelőt találni, nem hogy még egy ilyen púppal!

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 13:19:58

@Letícia: Ezt jól összefoglaltad. Nekem is hasonló a véleményem.

Videofon 2010.09.03. 13:20:39

@radala:
Ha politikusi pályára lépnék, valószínüleg Matolcsy mintája alapján tanulnám meg a nagypofájú semmitmondást.

2010.09.03. 13:20:58

@Letícia: a mondat helyesen és eredeti szándékom szerinti:
"Noooooooooooormális legyen, ne más."

aum 2010.09.03. 13:29:13

Az én cetlimet is ellopták/nem kaptam, így nem tudok élni demokratikus jogommal. Megjegyzem, az sem opció, hogy újat kérek, mert ha az enyémet felhasználták, akkor érvénytelen lenne mindkettő. Ez így kábé afrikai szintű demokrácia.
A mindenki által izgatottan lesett LMP-hajráról az a véleményem, hogy JB indulásától függetlenül az LMP köztéri és médiaszereplése inkább hasznára válik a pártnak.
Az LMP potenciális szavazótábora eddig jellemzően apolitikus volt, sokan még életükben nem választottak és azt se tudják, hogyan kell ajánlani.
A másik fele a célkzönségnek a kiábrándult liberális illetve protest szavazó.

radala 2010.09.03. 13:31:34

@Letícia: Mitől zsarolható egy ismerten/vállaltan homoszexuális ember?
Akinek van rejtegetnivalója az zsarolható. Nem csak a nemi élettel lehet valakit zsarolni, nem látom be, hogy bármi extra veszélyt jelenthetne egy homoszexuális.

2010.09.03. 13:42:59

@radala: ismerek egy társadalmi szervezetet, ahol a vezető nyíltan homokos. Na most állandóan napirenden a homokosok, a leszbikusok marginális problémáit veti fel, ami meg igazán lényeges és több embert érdekel, azzal nem foglalkozik. Intelligencia kérdése persze. De te el tudsz képzelni Magyarországon olyan másságú vezetőt, hogy besétál karcolások, anyázások nélkül a hatalomba?? Én nem, nálunk ennek semmilyen kultúrája nincs. Jelzem, ismert nemzetközi homokosok is kedvenc céltáblái a többségnek...és érdekes módon, korán és gyilkolászással halnak meg ezek az emberek és többnyire a "sajátjaik" is csak kihasználják őket...Céltábla meg ne ezért legyen. Mérjék le, hogy melózik, mit csinál értünk, és nem az, hogy "takaroggy buzi köcsög!". Képzeld el Zagyva úrat, ahogy ezt a helyzetet kezeli!! És sajnos belőle és az őket képviselőkből van a több...Hát ezért nem örülnék neki, a vita kultúra aztán tényleg csak a bányászbéka segge alatt lenne.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 13:43:50

@radala: állítólag a hetero átlagnál gyakrabban váltogatják a partnert homárék. Bár a heterók között is lehet találni, ugyebár, aki az átlagnál gyakrabban váltogatja a partnereit, és egy ilyen (félre)kúrógép nyilván rosszul veszi ki magát miniszterelnökként. Lásd Berluszkónibácsi.

2010.09.03. 13:45:24

@radala: ja, tényleg az. És több, mint érdekes...R.I.P.

radala 2010.09.03. 13:53:46

@Letícia: Soha nem gondoltam volna, hogy Wermer ekkora agy volt (mármint a CV-je alapján), Bár kétségtelen, hogy a 98-as Fidesz nagyon szuper volt PR tekintetben.

Mi az, hogy több, mint érdekes?
Ebben a korban a magyar férfi már igencsak halandó sajnos.

Ehhez a homokos dologhoz végképp nem értek. Nem azt mondtam, hogy hülye legyen az ME aki mással sem törődik, mint a homokosokkal, csak azt, hogy ez nem volna szabad, hogy faktor legyen.
Természetesen tudom, hogy a közeljövőben nyíltan homokos ME nem lesz ahogy nyilván cigány sem. Nem baj ez nekem, csak azt akartam elmondani, hogy attól, mert valaki homokos még e l v i l e g lehetne tökéletes ME.
Nyilván vannak promiszkuis buzik meg nem promiszkuis buzik. Alapjában véve jobban megbíznék egy monogám emberben, mint egy nem monogámban, mert aki a hozzá közelállókon is átgázol az mit tesz a "néppel", de gondolom ez sem kéne, hogy faktor legyen.

2010.09.03. 13:58:39

@radala: azért mert Debrecenben halt meg, holott pesti volt, több helyen külföldön is kezelték és nem tudok a családjáról (feleség, gyerek)...szóval csak ezért. És azért is, hogy a nagy művét nem látja beteljesülni...:(((

2010.09.03. 14:00:15

@radala: és ja, szerintem is e l v i l e g nincs baj a mássággal. De gyakorlatban több hátránya van, mint előnye.

bigapples 2010.09.03. 14:01:05

igaz, baloldali bulvár, de azt mondja, megvan az LMP-nek is a 28k.

stop.hu/articles/article.php?id=733461

radala 2010.09.03. 14:07:47

@bigapples: Szuper, gondolom a stop.hu gyászba borult:-)

Diocles 2010.09.03. 14:36:56

@bigapples:

Szerintem ez a lehető legrosszabb forgatókönyv az LMP számára.

1. A legtöbb helyen még egyéni jelöltjeit sincsenek, mert mindent arra összpontosítottak, h Jávornak meg legyenek a cédulái.
Tipikus "presztízsberuházás", hiszen Jávornak nincs esélye.
Van egy jelöltjük akinek semmi esélye, és ezért beáldoztak mindent, ahol lett volna esélyük.

2. arra viszont valóban van esélye, h megakadályozza a Fidesz-többségét a főv. közgyűlésben, ami mind a városvezetésnek, mind az LMP-nek rossz
- a városvezetés ugyanis béna kacsa lesz (ez már nem Óbuda, ahol Tarlós mindent lemutyizott a haverokkal)
- ha az LMP kisegíti néha kívülről a Fideszt, akkor a közvélemény szemében "fideszbérenc" lesz

radala 2010.09.03. 14:45:29

@Diocles: Talán igaz, bár, ha igaz, hogy "Van egy jelöltjük akinek semmi esélye, és ezért beáldoztak mindent, ahol lett volna esélyük. "
Akkor nem fenyegeti semmi a Fidesz többségét, mert JB ebbe nem szól bele, feltéve, hogy értem a választási rendszert.
JB-böl nem képződik kompenzáció, ugye.

2010.09.03. 14:50:08

@Diocles: ezt bebukták...sajnálom, Benedek evvan!

lorantka_a_gall 2010.09.03. 14:53:11

@Diocles: "A legtöbb helyen még egyéni jelöltjeit sincsenek"

Hol nincsenek egyéni jelöltjeink? :)
(még ha 2-3 példát fel is sorolsz, az elég messze van a "legtöbb hely"-től)

radala 2010.09.03. 14:53:17

@Letícia: Szerintem mint írtam is ebből ez nem következik. Hogyan választják a bp-i közgyűlés tagjait?

Diocles 2010.09.03. 15:02:08

@lorantka_a_gall:

itt lett volna a nagy lehetőség az országos szervezet kiépítesége, ez nagyrészt elmarad, mert Jávorka presztízsjelölésére fordítottátok csekélyke erőforrásaitokat

ha pedig sikerül megakadályozni a Fidesz-többséget a Városházát, akkor két rossz közül választhattok:
- megbénul a közgyűlés, és új választás
- vagy beálltok "fideszbérencnek" Tarlós mellé, és ezt a szocik óránként elmondják a köv. négy évben.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:07:25

@Diocles: te jóságos atyaég! Van fogalmad az önkormányzati választásról?

1, magyarázd már el kérlek, hogyan lehet kampányidőszakban gyűjtés helyett (könnyen, merthogy a nagy lehetőség ezt jelenti) országos szervezetet építeni. Üldögélünk az irodában és várjuk a jelentkezőket?

2, A közgyűlés összetétele a főv.közgyűlés listás szavazásától függ, az pedig attól, hogy a kerületek felében áll-e a kompenzációs lista, az pedig az egyéni jelöltek felének meglététől függ, ennek a követelményeit régesrég (egy hete kb) teljesítettük.
A főpolgármester-jelölteknek ehhez semmi köze.

2010.09.03. 15:08:49

@radala: nem tudom, nem vagyok Ordi!(((

Diocles 2010.09.03. 15:14:37

@lorantka_a_gall:
látod, te magad is belátod, h Jávor indítása értelmetlen presztízsberuházás volt, amely máshonnan, pl. vidéki városokból vont el erőforrásokat, figyelmet, stb.

Videofon 2010.09.03. 15:15:42

@lorantka_a_gall:
Te jóságos atyaég! Ilyen felfuvalkodott stílust, mint amit előadsz, legutóbb a szadeszosoktól láttam. Lehet más a liberális arrogancia?

radala 2010.09.03. 15:21:15

@lorantka_a_gall: Ezt gondoltam én is köszönöm a "nem szándékolt" választ.
JB nagyon jó, hogy van. Jól értem, hogy van egy lista ahol a fővárosi kgy-re szavazol? Pont, mint a listás szavazás az OGyV-n?
Az mondjuk jó kérdés amúgy, hogy az LMP-nek nem az lenne-e a jó, ha a Fidesz meglenne és nem kellene "kompromittálódnia" mert az nagyon az mszp malmára hajtaná a vizet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:22:01

@lorantka_a_gall:
Ha kihajtjátok a Tarlósból a négyesmetró megépítését, akkor tettetek valamit a város levegőjéért.
Ha nem, akkor kár volt zöldpártot alapítani.

radala 2010.09.03. 15:26:00

@Diocles: Igazából nem egyértelmű számomra, hogy mondjuk többet ér egy-két képviselő Szegeden Debrecenben, Pécsett, mint Bp-n 1-2-vel több.
Az embereknek kell, hogy legyen FPMJ, mert különben komolytalan a lista.
Van logika, abban amit írsz, de nem az egyedül logikus lehetőség.
Szerintem vidéken azért maradnak kis szervezetek, akikkel lehet majd 14-ben szövetkezni, szóval szerintem logikus az erőket Bp-re koncentrálni.
De meglátjuk, hogy mit hoz okt 3. akkor derül ki, hogy jó volt-e ez a taktika. Szerintem le kell, hogy nyomja Bp-n az LMP az mszp-t, ha nem az nagy kudarc a demokráciának:-)

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:27:39

@Diocles: odaballag százhúszezer ember, aki tavasszal ránk szavazott, és ott látja a lapon Tarlóst, Ingyencsabit, meg esetleg a Staudtot. _Értük_ kellett küzdenünk a végsőkig. És győzni. Presztízsveszteség lett volna nem összeszedni a cetliket, és győzelem h összejött. A nehezítések ellenére is. Tavasszal bő duplaennyi idő alatt jött össze huszonkevésezer KC-nk. Most 30. Szerinted nem építkeztünk? Hónapokig kint voltunk az utcán, vártuk, kerestük a segítőket. Jöttek is, persze nem annyian, amennyivel simán meglett volna most a KC.
Fogalmad sincs, hogyan működik a választási rendszer, nem tudod, hogy mi zajlik az LMPben/körül, és magyarázol. Gyere segítőnek, szívesen várunk.

@Videofon: én pl NEM vagyok liberális. A stílusom sem felfuvalkodott, mindössze napok óta alig alszom, és akkor jön Dió, és beszól, hogy "hú de hülyék vagytok, hogy főpolgi KC-t gyűjtötök építkezés helyett" :D Szerinted a főpolgi KC-k mellé nem jön egyéni jelölti és polgármesteri pl? Szerinted gyűjtés közben nem találkozunk olyanokkal, akiknek szimpatikusak vagyunk és esetleg pár perc/óra beszélgetés után nekiáll segíteni is? Mi az építkezés, ha nem ez?

Diocles 2010.09.03. 15:29:09

@radala:
az LMP az önkormányzati választással formálisan is BELVÁROSI párttá válik, SOKKAL INKÁBB, mint az SZDSZ valaha is volt, hiszen az SZDSZ vidéken is számos szervezete, polgármestere, képviselője volt, még a véghajrá idején is.

érdemes megnézni a térképen, vidéken még a rajtkockához sem állnak fel.

Diocles 2010.09.03. 15:32:01

@lorantka_a_gall:

még egy kérdésre válaszolj, lécci:

tehát az most a célotok, h a Fidesznek nem lesz többsége a közgyűlésben. Kivel fogja akkor Tarlós megszavaztatni a város évi büdzséjét, áremeléseit, anyámkínját?
Melyiket választjátok?

- új választás, a közgyűlés feloszlatása működésképtelenség miatt

- beálltok Tarlós mellé, ami gyakorlatilag a párt halálos ítélete.

Na mi a Nagy Stratégia?

radala 2010.09.03. 15:32:08

@simonmondja.: Az mi, hogy kihajtották? Kikényszerítették, vagy eltávolították belőle a gondolatot. Tudtommal a 4-es mertó egy soha meg nem térülő ergo nem zöld beruházás.
index.hu/belfold/budapest/11m4rfz/

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:36:08

@radala: négy szavazatod van. (BP-n)
1 a főpolgármesterre (relatív többség nyer)
1 a fővárosi közgyűlésre (listás szavazás alapján 34 képviselő)
1 a kerületi polgármesterre (relatív többség nyer)
1 az önkormi képviselőre (relatív többség nyeri az egyénit, a többi megy kompenzációs listára)

Van benne vmi, hogy működőképesség szempontjából jó lenne a Fidesz-többség (ha ők nyernek), de az is jó lenne, ha erős frakciónk lenne bent. :)

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:37:10

@Diocles: előző kommentemben megválaszoltam a kérdésed. Mi nem a Fidesz-többségért dolgozunk. Azért melózzanak ők.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:38:43

@Diocles: az LMP az országgyűlési választáson akkor is bejutott volna a Parlamentbe, ha egy fia szavazatot sem kap Budapestről. (5%+ lett volna akkor is)
Ennyit a belvárosiságról.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:39:31

@radala:
Ja, hát ez a fidesznyik csapásirány.
Tudom.
Ezért nem őszinte Tarlós mosolya.
Egyébként meg a felszini közlekedést tehermentesíti a felszin alatti, ami tehát nem szennyezi a levegőt a zsúfolt városban.

De annyira nem bízom a zöldekben, mert a Védegylet még a vizierőművet is lebontatta, ami se nem füstöl, se nem szemetel és megújuló energia.

Úgyhogy csak szóltam...

radala 2010.09.03. 15:40:41

@Diocles: Ez talán kétségtelen, de mit tudnának csinálni, ha nincs szervezet és nem akarnak utódpárt lenni. A Fidesz sem hiszem, hogy jobban csinálta annó, csak 98-ra megszerezte az MDF aktivistáit. Emlékszem 98-ban mennyivel forgalmasabb hely volt az MDF székház Szegeden, mint a Fidesz. Akkor még lehetett jóérzéssel közösködni az MDF-fel, de most kire támaszkodjon ez a szegény kis párt. Ugye te sem szeretnéd, ha a Gergényifan szdszesek gyűjtenének nekik KC-t.
Nyilván nagyon messze vannak a sikerestöl, de legalább életben maradnak ez sokkal több, mint a semmi.
Nem tudom mi van Szegeden mondjuk, de kurva mindegy, hogy ott van-e LMP a lényeg, hogy bukjon ha lehet Botka, erre az LMP-nek nem lenne hatás, maximum árthatna az ügynek. De mondom, hogy majd meglátjuk.

Diocles 2010.09.03. 15:41:10

@lorantka_a_gall:

Dehogynem, ez a ti döntésetek lesz, rossz és rossz között.
Na melyik rosszat választjátok? Vagy Jávor úgy beszél a levegőbe, h fogalma nincs, h mi a második lépés?

- új választás, a közgyűlés feloszlatása működésképtelenség miatt

- beálltok Tarlós mellé, ami gyakorlatilag a párt halálos ítélete.

Na mi a Nagy Stratégia?

radala 2010.09.03. 15:43:34

@simonmondja.: Ezt én a józan ész csapásirányának gondoltam, de mint fidesznyik nyilván tévedhetek. Szemben veled, aki ugye nem. :-)
A 4-es metro mellett egyetlen érv szólhat, ha szólhat, sok pénzt elbasztunk már rá. (persze ez csak a fidesznyik csapásirány)

vastagbor.blog.hu/2008/01/16/index_veke_dbr_szamhaboru_kinek_van_igaz

És még egy kis adalék a 4-es metró barátainak :
Vörös Attila egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszékének tudományos főmunkatársának elemzése szerint elemzése szerint a metró 400 milliárdos árából a következő beruházások lettek volna megvalósíthatóak:

"• 4 db új budapesti Duna-híd (a hozzákapcsolódó úthálózattal) = 150 Mrd
• 5 km alagút (a hegyvidék és a pesti Belváros összekapcsolása) = 50 Mrd
• a budai alsó rakpart négysávosítása (É–D-i irányú tranzitforgalom biztosítása,
budai kerületek tehermenetesítése) =20 Mrd
• a fővárosi autóbuszpark kétharmadának cseréje (kb. 1000 jármű) = 50 Mrd
• villamosjárműpark és -pályák korszerűsítése
(az UV-k kivonása a forgalomból) = 50 Mrd
• a rossz minőségű utak felújítása (500 millió/km-rel és 100 km-rel számolva) = 50 Mrd
• a Moszkva tér átépítése = 20 Mrd
A rendelkezésre álló összeget még el sem költöttük, mégis látványos forgalomcsökkenést tapasztalnánk a városban. Ha ehhez hozzáadjuk az M0-ás befejezését, amivel a tranzit-teherforgalmat kizárjuk Budapestről, ugyan kicsit meghaladjuk a keretet, de az esetenkénti útfelújításokon kívül nem találkoznánk dugókkal, a közlekedési zaj kikerülne a gyérebben lakott külső városrészekbe, sőt még a tömegközlekedés helyzetén is javítottunk."

Diocles 2010.09.03. 15:44:41

@Diocles:

remélem Török úr is ír majd erről, mert szerintem ez a választás legizgibb kérdése, ami miatt komoly lehetőség egy új választás kiírása is a fővárosban.

Tehát ha ennek a hülye Jávornak (aki láthatóan két lépést nem gondolkodik előre) bejön a célkitűzése, h ne legyen Fidesz-többség, akkor az LMP-nek ez a két lehetősége lesz.

Azaz kábé annyi, h pisztollyal lövik magukat főbe, vagy késsel vágják fel az ereiket...

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:45:53

@Diocles: a Nagy Stratégia ugyanaz, mint a Parlamentben. Ha egy szavazásra beterjesztett kérdés egyezik az LMP álláspontjával, akkor megszavazzuk, ha nem, nem. Egyeztetni lehet, de mással is. Miért gondolod, hogy fel kellene oszlatni a közgyűlést, ha nincs meg a Fidesz-többség? A Tarlós sokat gyakorolta a többség nélküli városvezetést. Ha valaki, akkor ő alkalmas erre.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:46:43

@radala:
Vagy kijöhetett volna a 4-es metró 400 milliárdjából

- egy fél Gripenflotta.

Milyen kár, hogy ilyen kevés Gripent vett Viktor, ugye?

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:48:07

@radala: bingó. Az egyetlen dolog, ami a Demszky-vonal megépítése mellett szól, az az, hogy böhömsokba került, és akkor legalább a kármentés legyen meg, h kapunk is érte valamit, még ha nem is ér annyit, amennyibe került.

radala 2010.09.03. 15:48:13

@lorantka_a_gall: Értem, szóval a 34 hely totál arányos. Akkor jó eséllyel nem lesz meg a Fidesz többség, nem értem ezt miért nem alakították át.
Igazából szerintem az igazi cél az lehet az LMP számára (ha nem számítjuk BP meg az ország érdekeit:-) ), hogy a lehető legközelebb legyenek az mszp-hez, vagy pláne előzzék meg. Ugyanakkor az jó lenne, ha nem kényszerülnének együtt kormányzásra a Fidesszel, mert az csak BP-nek meg az országnak jó, no meg az mszp-nek. Soha nem hittem volna, hogy létezik olyan opció a Földön, ami egyszerre jó az országnak meg az mszpnek:-))))

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 15:50:40

Most akkor előzetes számítások alapján Tarlós, Horváth, Jávor és Staudt indul a főpolgármesterségért?
Többi jelölt elvérzet? Ungár, Schmuck, Kétfarkú Kutya, MDF ...?

Diocles 2010.09.03. 15:51:08

@lorantka_a_gall:

Az még Óbudán volt, ez szinte kisvárosi politika, Tarlós mindent lemutyizhatott a haverokkal.

A Főv. Közgyűlés viszont ORSZÁGOS politika, a jelentőssége és nyilvánossága a P-tel vetélkedik.

A kérdés úgy fog felmerülni, h az LMP megszavazza-e mondjuk a jövő évi fővárosi költségvetést, amely nyilván tele lesz ezernyi megszorítással, spórolással, áremeléssel... vagy pedig működésképtelenség miatt fel kell oszlatni a közgyűlést, és új választás...

Hát nem irígyellek Titetek, mert Tarlós ezt még kimagyarázza, pl. rátok veri az egész balhét, de ha ilyen helyzetbe hozzátok Bp-t, akkor Ti ki lesztek végezve - már politikailag persze. :)

radala 2010.09.03. 15:51:11

@simonmondja.: Ja persze, mindig elfelejtem, hogy egy fidesznyik vagyok. Amúgy gondolom egy félévi nyugdíj is kijön belőle:-)
Egy negyed F16 flottára is lehet, hogy elég lett volna:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 15:51:17

@simonmondja.: annak a vízierőműnek a valamikori államközi szerződésére még KB-tagok is azt mondták, hogy hazaárulás.
Szóval nem az volt vele a baj, hogy nem füstöl. Síkon csak idióták szoktak ekkora tározóval csúcsrajáratós erőművet építeni, miközben a határfolyót átterelik a szomszéd államba.

fillérbaszó vadász 2010.09.03. 15:52:41

MDF. Érdekes hogy százezreket költhettek "Hangoljuk jobbra" reklámjaikra, és nem is lesz egy kurva polgármester jelöltjük BP-en. Országos szinten is csak 4? Akkor megérte kidobni azt a sok pénzt reklámra.

radala 2010.09.03. 15:54:02

@Hepci: hülye fidenyik vagy:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 15:54:03

@lorantka_a_gall:

Lófaszt bingó.
Ezekre a marhaságokra sose adott volna támogatást az EU.
Pedig a metró sok-sok EU pénzből épül.

Egyébként meg - volt a Fidesznek négy éve, hogy építsen négy Duna-hidat, meg alagutat és buszparkot Budapestre.

Hát istenem, nem költ ilyesmire.

Úgyhogy bingózzál csak fideszéknek, sok sikert.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 15:56:38

@Diocles: miért pont ránk? Megegyezhet a Jobbikkal és a szocikkal is.

sárkányfő 2010.09.03. 15:57:31

@Diocles: csak a szemem káprázik, vagy tényleg azt vagy képes számonkérni egy lmp-stől (vagy jobbikostól, mszp-stől, mindegy), de már vagy nyolcadjára, hogy miért nem a fidesz többségre hajt? :)

és azt is jól látom, hogy szerinted az lmp kb 5-6 képviselőjén fog múlni bp működése? :D

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:00:17

@ó jaj: ne csodálkozz, azt sem tudja, miről és hogyan szavazunk.

Diocles 2010.09.03. 16:01:15

@lorantka_a_gall:

a szocik és a Jobbik nem fognak Tarlóssal egyezkedni (a Jobbikkal a nemzetközi és egyéb visszhang miatt is necces lenne), tehát mindenki Tőletek fogja várni, h MEGSZAVAZZÁTOK újra és újra Tarlós költségvetéseit... vagy ha nem, akkor ki kell írni az új választást, amit mindenki a Ti nyakatokba fog varrni...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:01:29

@Hepci: Hú, ha KB-tagok mondják, akkor az már nagy dolog.

Meg is győztél.
Az égetőmű zöldebb.

Diocles 2010.09.03. 16:03:52

@ó jaj:

miért, ki máson?
az MSZP-től és a Jobbiktól senki sem várja ezt el, az LMP számít afféle "konstruktív" pártnak.

ha nem lesz költségvetés (merthogy a szocik és a Jobbik nem fogja megszavazni, arra mindenki ráteheti a nyakát), akkor az LMPre lesz ráhúzva a vizes lepedő, főleg, h Jávor már most a kampányban deklarálta, h a városvezetés többségének megvétózása a cél..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 16:09:12

@simonmondja.: ha van olyan hulladék anyag, amit legcélszerűbb elégetni, természetesen zöldebb, mint kétbalatonnyi területen megoldhatatlan környezetvédelmi problémákat generálni. Bár tudom, te mindenhez roppantul értesz, nyilván ehhez is.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:11:24

@Diocles: a közvélemény-kutatási adatok szerint ennek a "veszélye" (mármint h nem lesz meg a többség) nem nagy.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:12:37

@Hepci: Ó, hát ez a megoldás...
Veszünk sok Tesco cuccot, aztán a csomagolást elégetjük a szemétégetőben és kész is az ország áramellátása.
Hát értem én, ha időt szánsz rám.

sárkányfő 2010.09.03. 16:14:46

@Diocles:
:D

te valami álomvilágban élsz... már látom ahogy bedől a tarlós vezette bp, és a tömegek elkezdik az lmp-t kárhoztatni.... :D

és miért is kéne egy a fidesz elképzeléseit nem osztó pártnak olyan programot és embert támogatni, amelyik szerinte nem jó?? te képes vagy felfogni a demokrácia lényegét?

te hány éves vagy? hallottál már kisebbségi kormányzásról? a világ sok helyén van, már nálunk is volt, többször is, és bizony működik. ja, hogy akkor nem lehet úthenggerrel szétlapítani az ellenzéket? ja hogy akkor nem lehet őskomcsikat fidesz-sárgára festve kinevezni mindenhová? ja, hogy akkor esetleg valóban _együttműködni_ kell, ahogy a nenyi is írja? hogy akkor kompromisszumot kell kereseni? ja, hogy tárgyalni kell? ja, hogy nem egyszemélyi vezetés van? ja, hogy dolgozni kell? istenem, a szívem vérzik...

Diocles 2010.09.03. 16:16:14

@lorantka_a_gall:

de szerinted az LMP melyiket választaná?
a golyó általi halált, vagy az erek felvágását? :)

nekem mindenesetre teccene, ha teljesülne Jávorka álma (tehát nem lenne Fidesz-többség), megtanulnátok egyszer és mindenkorra, h milyen a kőkemény politika :) Pintér Sanyi bácsi emberei és a jobbos médiás karaktergyilkolász mesterek :)

Drukkolok nektek :)

radala 2010.09.03. 16:16:37

@Diocles: Ez igaznak tűnik. Az egyetlen alternatíva, hogy a Fidesz jól irányítja Bp-t és akkor az LMP kénytelen megszavazni a jó döntéseket:-)
Tuti jobb lenne az LMP-nek, ha sok képviselőjük lenne, de a Fidesznek meglenne az 50 %.
Őszintén szólva én azt kell, hogy lássam, hogy az új választási rendszer arra lett kihegyezve, hogy megvalósulhasson a "centrális erőtér". Magyarán, hogy vagy a Fidesznek legyen nagyon jó, vagy az mszpnek még mindig legyen egy kicsit jobb, mint másoknak. Nagy csalódás ez nekem, mert bár taktikailag zseniálisnak látszik, stratégiailag egy baromság. Mert a köcsög Fidesz el fogja érni, hogy föltámassza az mszp-t...

radala 2010.09.03. 16:19:12

@lorantka_a_gall: Nem értem a 34 az arányos, a Fidesz 40 %-on áll Bp-n. Az esély, hogy nem lesz meg a többség csaknem 1 ez alapján.
Vagy nem sima listás a BP közgyűlés sem?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.03. 16:19:48

@simonmondja.: nekem úgy tűnik, a te kedvenceid (már szétlibbentek, ajvé) regnálása alatt szaporodtak elképesztő mértékben a hipermarketek és plázák ebben a szép, nagy városban és a szélein. De javíts ki ha tévednék, mert vágyom a tanulásra, szomjazom a hírek szerzőinek szavait.

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:19:51

@radala: remélem, nem. De kiderül okt 3-án....

lorantka_a_gall 2010.09.03. 16:21:00

@radala: a Fidesz már tavasszal is 45%-on állt Peste, azóta nem gynegült, hanem erősödött. A legutóbbi felmérés szerint Pesten Fidesz 55%, Tarlós 58%

radala 2010.09.03. 16:22:56

@simonmondja.: Mi van akkor, ha van sok tescos zacskónk? Nem kell azt igazából venni. Nem is tudtam, hogy te ott Délbudán a szomszéd nénitől veszed a tejet kancsóban.
De mindegy ez, te annyival jobban értesz nálam mindenhez, hogy be kell lássam nem lehet igazam.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:24:26

@Hepci: Nekem Te vagy a kedvencem.
Fővárosban háztájit javasolok és vidéken annyi áramot, amennyit a szemétégetőből kapnak.
Remélem ez már ötös?

radala 2010.09.03. 16:28:00

@lorantka_a_gall: Akkor meg miről beszélgetünk?:-)
Ha ez így van akkor tökéletesen irreleváns, hogy mekkora lesz az LMP frakció, szóval hajrá LMP. Jávor Benö annak ellenére, hogy szimpatikus fiú tényleg tud néha faszságokat mondani, de én azzal szoktam magamat vigasztalni, hogy csak megmondták neki, hogy ezt mondja:-)
Szerintem az LMP akkor taktikázik jól, ha január 1-töl esik neki teljes erővel a Fidesznek, addig inkább marad legalább semleges.
Nem vagyok egy lélekbúvár, de szerintem, akik rettegnek a Fidesztől, azok már most is inkább az mszp-ben látják az alternatívát, szóval szerintem az LMP-nek inkább csak a nem szeretem a Fideszt-eseknél van esélye. Persze vágyvezérelt a gondolkodásom.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:29:58

@radala: Hát, van a Csendes Óceánon egy kontinensnyi szemétsziget.
Esetleg ha azt kitermelnénk.
Lehetne az olajmezőnk.

radala 2010.09.03. 16:30:37

@lüke: Igen ezt szoktam látni nálunk is a szeméttelepen. Persze lehet ezt szép zöld dolognak is látni.

www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

lüke 2010.09.03. 16:32:22

@radala:
alattam járt 2-vel a gimiben, az anyja meg az anyámmal

radala 2010.09.03. 16:36:14

@simonmondja.: Természetesen nem értek ehhez, de mintha azt hallottam volna egyszer, hogy egész bécsi távhő szemétégetésből van.
Nem mellesleg ugye nem gondolod, hogy Bős Nagymaros kiváltotta volna Paksot. Mondom nem értek hozzá, de szerintem nincs nagyságrendi különbség (vagy csak 1 nagyságrend) a meglevő szemetünk okos elégetése közt és a BNM-böl nekünk jutó energia közt. Arról nem is beszélve, hogy a szeméttel kell valamit kezdeni a Duna meg mintha jó lenne úgy ahogy van, illetve, ha kell vele valamit csinálni az hirtelen nem az erőműépítés. De persze lehet, hogy csak azért látom így, mert a fidesznyik voltom nem teszi lehetővé, hogy távolabbra tekintsek.

lüke 2010.09.03. 16:37:34

@radala:
én is zöldnek látom,éretlenség
vagy afrikai zöld,
mint Stefan Ruzowitzky ... Let's Make MONEY
filmjében

radala 2010.09.03. 16:39:19

@lüke: Én pl szeretem a gyenge forintot:-)

Szomorú énbennem csak most tudatosodott, hogy milyen "nagy ember" is volt. Szomorú.

Schmitt kezd végtelenül hasonlítani Borossra. Nem hittem, hogy alul tudja múlni a várakozásaimat.

lüke 2010.09.03. 16:41:02

@radala:
nem az egés,z csak Alterlaa-ban a lakótelepen, ahol teljes recycling van
én igy tudom

radala 2010.09.03. 16:41:56

@lüke: :-)
Mondjuk ez épp nem a mi szégyenünk. Nem szeretek ilyenkor magyar lenni a szeméttelepen, de tény, hogy ha nem ott laknék én is átguberálnám a szemetet mert szuper potenciális biciklik vannak. Múltkor haza is vittem egy polifoamot és nagyon jó volt a strandon:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 16:43:02

@radala:
Tudod, ez a bazinagy folyam itt folyik alattam, és hogy erre az őserőre volt egy erőmű, amit odaadtunk a szlovákoknak és még büntetést is fizettünk, azt nagyonnagy baromságnak tartottam mindig.
Hogy Budapesten lehet szemétégetni, az nem egy titok.
De hogy senki nem tudná a házát és a közvilágítást a saját szemetéből árammal ellátni - azt gondolom.

De tegyél egy próbát.
Kapcsolódj le a hálózatról és kezd el égetni a szemeted.

radala 2010.09.03. 16:43:45

@lüke: De ez azt jelenti, hogy az alterlaa-i lakótelep saját fütése a saját szemetéből van? Mert ha így van az nagyban árnyalja simonmondja szakértelmét a szemétben rejlő energiával kapcsolatban.

radala 2010.09.03. 16:48:06

@simonmondja.: Abban talán egyetértünk, hogy ha már megépült BNM akkor kár, hogy nem mi csináltuk. Olyan ez, mint a 4-es metró. De szerintem mi azt szerettük volna, hogy hagyják az egész Dunát békében. Kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy az általam termelt szemét elég lenne fűtésre, mert még a reklámújságok is épp csak a begyújtást könnyítik meg. De az hihetően hangzott számomra, hogy egy nagyváros szemete elég lehet a nagyváros távhőjére, ami ugye csupán töredéke az összes fűtésnek.

radala 2010.09.03. 16:55:27

Sokadszorra gratulálok az LMP-nek és egyben nagy kő esett le a szívemről, mégsem akkora geci ez a Fidesz. Szerintem jót tett ez a nagy harc az LMP-nek.

lüke 2010.09.03. 16:56:59

@radala:
igen,a lányom volt ott, s ő mesélte, de nem esküszöm rá, hogy 100% -ban mindent fedez a szemét

radala 2010.09.03. 17:01:11

Egyetlen dolog aminek nagyon örülök. Minden fórum attól hangos, hogy a Fidesz tolja az LMP-t, ez nyilvánvalóan nem igaz (sajnos). Mindenesetre ez azt mutatja számomra, hogy a pirosbögregyüjrtök is látják, hogy lassan nem lesz, aki kiossza nekik a bögréjüket.
Kevesebb MSZP= több demokrácia:-)

lüke 2010.09.03. 17:01:39

@radala:
tegnap kinn voltam a Budafokon a piacon, a tákolmányok az 1974-s canakkalei /TR piacra emlékeztetett-ma nem olyan vsz.-
a volt Szivárvány áruház,ömlesztett kinai bolt, s a másik
brit használtruha, szóval Közép -Ázsia

radala 2010.09.03. 17:02:21

@lüke: Igen azt nehéz lenne elhinni, meg azt sem tudom, hogy örülni kellene-e neki:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:03:26

@radala:
Ha a te szemeted nem elég a saját fűtésedre, akkor nyilván egy lakótelepi 50 négyzetmétert kifűtenél vele....?

Miért gondolod, hogy a városi lakásokban annyi szemét terem, amennyivel ki lehet őket fűteni?
Nyolcemeletes házaknak van két kukájuk naponta.
Kábé.
Ha azt begyújtod, mennyi meleget adhat mondjuk emeletenként négy lakásnak?
Szóval két kukával kifűtesz-e 32 lakást naponta?

Lóóógiga.

lüke 2010.09.03. 17:05:39

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/03/matolcsy_2030-ra_lehagyjuk_az_eu-t/
hmm csak le ne hagyjuk, mint az orosz vicc Amerika megelőzéséről

radala 2010.09.03. 17:06:58

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5KS_cauxXyoJ:www.bpp.neplap.net/node/745+b%C3%A9cs+t%C3%A1vh%C3%B6+szem%C3%A9t%C3%A9get%C3%A9s&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

"Míg Budapesten a fogyasztó számára 1 gigajoule hő ára nettó 3443 forintra jön ki, addig Bécsben ez 1900 forint - a különbség főként az erőművi termelői árakból származik. Az is igaz, hogy Bécsben az olcsó hő legnagyobb forrása részben a hulladék- és szemétégetés, ami más technológia, szemben a magyarországi gázüzemű kapcsolt energiatermeléssel."

Az a baj, hogy ehhez a mondathoz nekem kevés az intelligenciám.
"A legnagyobb forrása a részben..."-böl nekem nem világos semmi.

szbi 2010.09.03. 17:14:50

@radala:

Bevezetés: nem vagyok a négyes metró barátja - annak idején fővárosi képviselői működésemmel is bizonyítottam ezt.

Tárgyalás:

És még egy kis adalék a 4-es metró barátainak :
Vörös Attila egyetemi docens,
- "metró 400 milliárdos árából"
jelentősen több lesz

- a következő beruházások lettek volna megvalósíthatóak:
valamint ha a bankba teszi HCS giccsfő, akkor a kamatokból tényleg jó ideig utazhattak volna ingyen a polgárok
• 4 db új budapesti Duna-híd (a hozzákapcsolódó úthálózattal) = 150 Mrd
-- -- Az Erzsébet hidat le kell zárni a robbanómotoros közlekedés előtt, majd át kell szerkeszteni a kötött pályás közlekedést; s azokat a hidakat - egyet? hatot?? - kell felépíteni, amelyek ehhez szükségesek.
• 5 km alagút (a hegyvidék és a pesti Belváros összekapcsolása) = 50 Mrd
-- lásd fentebb; valójában a Nyugati és a Déli (Kelenföldi) pályaudvart kell a föld alatt, vasúti úrszelvénnyel összekötni.
• a budai alsó rakpart négysávosítása (É–D-i irányú tranzitforgalom biztosítása, budai kerületek tehermenetesítése) =20 Mrd
-- 4. metró, értelmetlen és gonosz ötlet. A rakpartokról ki kell tiltani a robbanómotoros közlekedést; a párhuzamos kötöttpályást mindkét irányban meg kell hosszabítani
• a fővárosi autóbuszpark kétharmadának cseréje (kb. 1000 jármű) = 50 Mrd
-- igen, de az autóbusz park abszolút számát csökkenteni kell, a csuklósokat néhány peremkerületi gyorsjáratot leszámítva, ki kell vonni, a villamosokat pedig visszaállítani -- pl. Rákóczi út
• villamosjárműpark és -pályák korszerűsítése
(az UV-k kivonása a forgalomból) = 50 Mrd
--- igen, de 150 milliárdot belefektetve + a körvasút kiépítése
• a rossz minőségű utak felújítása (500 millió/km-rel és 100 km-rel számolva) = 50 Mrd
-- a főutvonalak áteresztőképességét szűkíteni kell, a belvárosi mélygarázsokat bezárni, PR parkolólat az agglomerációs fejállomásokon! (pl. Vác)
• a Moszkva tér átépítése = 20 Mrd
-- már 15 éve is 30 milliárd fölött volt a becsára; a Moszkva teret városi térré kell tenni -- akár kétszintesen is -- minden végállomást megszüntetve
"az M0-ás befejezését, amivel a tranzit-teherforgalmat kizárjuk Budapestről
-- minden út közlekedést vonz; útkapacitás-növeléssel nem lehet közlekedési gondokat megoldani -- elemi iskola I. osztály tananyaga; az M0 vonala kész, Budán nem szabad "bezárni", sőt! A a robbanómotoros közlekedési csatornát radikálisan szűkíteni kell Észak-Budán, a HÉV legyen metró -- Berlin pl. barátom, Berlin!; a metró nem = földalatti! -

-- "sőt még a TÖMEGKÖZLEKEDÉS helyzetén is javítottunk."
-- EZ az elsődleges és nem MÉG

Mérnöktől nem azt kell kérdezni, mit csináljunk, hanem azt, hogyan
Az általam fölvetett javaslatokra mind nagyon szakszerő, ésszerű és pontos megoldásokat tudnának mondani. Vörös nyilván rendes ember, de semmit sem ért a várospolitikából. Nem is a dolga - akkor meg mit szól bele? Demszky rosszakat kérdezett, rossz válaszokat kapott. Most ugyanaz legyen?
ÉS: hol a bicikliút, a víziközlekedés - hány perc lenne a Dunán Káposztásmegyer - Belváros - Csepel? És mennyiért? És hol vannak a gyalogosok? És miért kell a fővárosnak finanszírozni a belterületi bevásárló központok iszonyatos szállítási igényét?

ÉS mennyi parkot/sétálóutcát/kulturális teret lehetett volna építeni a 4. metró költségének 5 százalékából? Valamint egy jó nagy börtönt a sikkasztó/lenyúló/"ingatlanfejlesztő egyedeknek.

radala 2010.09.03. 17:18:29

@simonmondja.: Nem vagyok teljesen buta, nagyon is igazad lehet, de mondjuk 365 nap szemetelsz és csak 180 nap fűtesz. meg nem is mondtam, hogy a szemét elég mindenkinek, hanem, hogy a távhőre.
Lényeg kb az, hogy olyat senki nem mond, hogy csak szeméttel fütsünk, olyat nem tudom mond-e valaki, hogy csak a dunából nyert energiával, de szerintem az pont ugyanakkora hülyeség lenne.

Utánanéztem én kérek elnézést nem egy törpe elvileg az a BNM.
No mindegy akkor sem kell:-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:20:50

@szbi:
Volt 800 felesleges milliárdunk Gripenekre.
Abból mindezt kétszer meg lehetett volna csinálni - szamárfüllel.
Ja, és négy év alatt.
Fideszünknek volt négy éve.
Miért Gripent vettek?

szbi 2010.09.03. 17:22:02

@simonmondja.: a visegrádi ( = nagymarosi; de a kommunisták imádnak hazudni) által termelt áram mondjuk Nagykőrös városának lett volna elég. A bősi ránk jutó rész, mondjuk két Nagykőrösnek.

Az erőműveket és a gátakat mielőbb le kell bontani.

Az energiaválság megoldása az energiahasználat korlátozása - mennyit eszik a számítógéped? Miért nem azt tiltották be a 100as izzó helyett?

radala 2010.09.03. 17:24:48

@szbi: Nio jó most már semmit nem értek én valami 720 MW-ot találtam BNM-ra, persze lehet, hogy az a csúcsra járatás. Az pedig nem kevés, ha Paks 1,6 GW

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:25:46

@szbi: Ja, hogy visszacsináljuk a villamosítást is, mert a kommunisták azt hazudták, hogy az jó.

Vissza a kőkorszakba.
Melyik pártban voltál budapesti képviselő?

szbi 2010.09.03. 17:28:40

@simonmondja.: erőszakellenes vagyok, nem pacifista. A magyaroknak meg kell védeni magukat egy fegyveres világban. És: EU tagok vagyunk - a Griff EU termék. Többek között a belőle termelődő haszon egy része jut vissza hozzánk EU támohatás képében. A valódi kérdés: miért G. és miért nem Eurofighter? A válasz legyen a katonáké.

És: jellegzetes bolsevik tempó másról kezdeni beszédet, ha az érdemi kérdésre nincs válasza. Azért (is) utasítok el minden nemzeti és nemzetközi szocializmust, mert egy jellegzetes embertípust vonz és emel fel. Le velük!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:32:53

@szbi: Az a nyomi Gripen még az izraeli kémrepülőt sem tudta elfogni.
Mitől tudna megvédeni minket?
Az sétál be rajtunk, aki akar.

Az svédek meg nem szegény rokonyok, hogy segélyezzük őket.

A jellegzetes bolsevik tempó és embertipus nekem se tetszik.
Örülök, hogy valamiben egyetértünk.

De díjazom, hogy egyik pártot sem járatod le azzal, hogy most megnevezed.

lüke 2010.09.03. 17:36:38

@szbi:
a közlekedés BP-n 30 évvel elmaradt a város fejlődésétől,
ne is reménykedjetek

lüke 2010.09.03. 17:37:49

@szbi:
retteget is tőlük Artur Kösztler

szbi 2010.09.03. 17:39:27

@simonmondja.: A Szabad Demokraták Szövetségében -- alapító tag voltam --, majd a Zöld Alternatívában.

Most megyünk a kőkorszak felé, csak bunkó nem lesz, mert mindet elégetjük addigra.

És: tessék idézni PONTOSAN Lenint a GOLERO-ról! Amúgy a kommunizmus, mint eszme, érdektelen és unalmas; a bizantinikus nagyoroszság a ba (itt, mifelénk). De nagyon. A szocializmus a józan, szabad ész megcsúfolása és pusztán hatalmi/társadalmi csoportok máza a gumiboton. Lásd: John Lukacs összes műve.

ssi 2010.09.03. 17:40:32

LMP és az Izaura-effektus (T.G. máshol alkalmazott régi megfogalmazása)

Jobbik csendben "bizonyított" - van szervezett háttér

Schmuck egy LMP-s hírveréssel 5.-ként ott lenne

szociknál önbizalom-erősítő a legkorábbi teljesítés

teljesen ismeretlen fideszes polgármesterjelöltek jobb eredményt érhetnek majd el, mint a közismert Tarlós
______________________________________________________

a kommunikáció lett az ellenzék szinte egyetlen hatásos eszköze: a mit és hogyan - szertem sok múlik majd ezen

- Jobbiknak bázisa van,
- LMP esélyt kap a választóktól,
- szocik felé esetleg várakozó a hangulat: náluk különösen fontossá lett a kommunikáció: vannak, akik nem sárosak, voltak eredményeik is, múltbéli hibáik korrekt magyarázata, a jelenlegi kormány tényszerű kritizálása, s helyes önhelyzet-értékelés a jelenlegi pártrendszerben (óvatosan a nyomulással, leszólással)

szbi 2010.09.03. 17:41:29

@simonmondja.: Önre gondoltam, mint embertípusra. A párt nem számít.

szbi 2010.09.03. 17:43:15

@lüke: A város nem fejlődött, hanem leépült.

porfelhő 2010.09.03. 17:43:51

@jjulie:
A blogelvonókúrád addig fog tartani, mig nem lesz egy olyan téma, vagy komment amit nem tudsz szónélkül hagyni. Miért nem érdekel a szavazás? Engem nagyon érdekel lesz-e újabb fülkeforradalom. T-tól nem csodálkozom, hogy kiráz a hideg, én látni sem bírom. Tanulok igen! a mindennapok kihívásaiból is.
Ja, elveszett a jegyzetem.

szbi 2010.09.03. 17:46:14

OFF

most egy órát szünetelek, más dolog van

Nem lógok el a vita elől.

ON

lüke 2010.09.03. 17:48:41

@szbi:
mint Demszky, ő is szenilis lett
nemcsak a város, a szellem, voila:
nol.hu/velemeny/20100903-_olvasoi_levelek_

lüke 2010.09.03. 17:53:45

@lüke:
de reggel már megírtam. a monarchiában épült minden,
"igen nehéz lesz széthordani
a húsz év alatt se sikerült, főleg azt ,amit monarchiában csináltak
a húsz alatt: nemzeti+ Müpa,meg pár üveg palota
mint Münchenben anno a Glaspalast
de.wikipedia.org/wiki/Glaspalast_(M%C3%BCnchen)
47-90közt:
Népstadion- omladozik- + Kongresszusi KP
más nagyberuházás nem volt,mivel a háborús újjáépítés még ma is folyik a bp-i eladott bérházakban

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.03. 17:55:03

@szbi: Úgy gondolsz rám, ahogy csak akarsz.
Ugrálhatsz is közben pároslábbal.

nyünyüge 2010.09.03. 18:23:54

új poszt a láthatáron.

2010.09.04. 12:37:01

@simonmondja.: miért miért? Mert tőlük kaptak pénzt vissza azért! Olyan abszurd kérdéseid vannak, hogy csak nézek ki a fejemből!:D

@manyike: egyetértek!:)
süti beállítások módosítása