Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:59

Tegnap este a hazai „legmagasabb intelligenciájú emberek klubja”, a Mensa HungarIQa meghívására vettem részt egy beszélgetésen. A közel három órás élve boncolás során – meglepetésemre – komoly érdeklődés mutatkozott aziránt, hogy vajon hogyan szerzi az információit egy politikai elemző. Hátha mást is érdekel, megosztom itt is, amit elmondtam.

Úgy tapasztaltam, hogy az elemzőknek alapvetően két csoportja van. Az egyik típus szinte bent él a politikában, számtalan helyen tanácsadó, folyamatosan politikusokkal érintkezik. Bizonyos szempontból inkább nevezhető maga is politikai szereplőnek, semmint kívülálló elemzőnek vagy értelmezőnek. Életmódja is a politikusokéra emlékeztet, folyamatosan úton van, tárgyal, belehelyezkedik egy-egy megrendelő szempontrendszerébe. Nincs ideje, de talán szüksége sem arra, hogy a politikai eseményekről a médián keresztül tájékozódjon, a híreket első kézből kapja, s miután a politika világa az egyik legpletykásabb közösség, számtalan dezinformációnak az elszenvedője, miközben azért a fontos eseményeket sokkal előbb tudja meg, mint azok, akiknek csak a tévék, a rádiók és az újságok hírei maradnak. Így aztán gyakran mosolyogva néz a többi elemzőre, akik megpróbálják „kitalálni” egy-egy cselekmény mozgatórugóit, ő ugyanis jobban informált, többet tud – az egyik politikai tábor esetében egészen biztosan.

A másik tudatosan vagy csak kényszerből valóban kívül áll a politikán, az eseményeket a média szűrőjén keresztül követi, s az íróasztal mellől próbálja meg értelmezni. Időnként lehetősége van információs háttérmorzsákat felszedni, de ezek gyakran inkább félrevezetik, semmint segítik. Bizonyos értelemben könnyű prédája a politikai manipulációnak, más megközelítésben azonban éppen a kívülállása óvhatja meg attól, hogy befolyásolható legyen. Két nagy hibát követhet el: ha olyat is belelát a politikába, ami a valóságban nincs benne, vagy ha éppen az információk hiánya miatt nem vesz észre lényegi változásokat. Távolságtartása arra mindenképpen alkalmassá teszi, hogy a politikai szereplőkkel megbízói kapcsolatban lévőknél önállóbban, - jó értelemben – felelőtlenebbül mozogjon, ugyanakkor a tűztől messze kerülve nincs módja olyan résztvevői megfigyelésekre, amelyek rettentően hasznosak lehetnek a politikai elemzésben.

Meggyőződésem, hogy mindkét szerep egyaránt legitim, más országokban is ismert, legfeljebb az lenne jó, ha a nyilvánosságban megjelenő elemzőkről tudni lehetne, hogy tisztelhetünk-e bennük, mögöttük valakit. Többször elmondtam már, hogy ebben az értelemben az én lelkiismeretem sem lehet teljesen tiszta: a pályám elején sokkal többet tehettem volna a saját átláthatóságomért, mentségem legfeljebb az lehet, hogy akkor még ez a követelmény egyáltalán nem volt ismert és követendő a kilencvenes évek első felének gyakran megszólaló politológusai között. Amióta világos lett számomra, hogy nem elég nem titkolni, hanem egyenes magunknak kell kezdeményezni – ha már a sajtó erre láthatóan alkalmatlan – a politikai kapcsolatok nyilvánosságra hozását, amit tudtam, megtettem ebben az ügyben. Párhuzamosan ezzel azonban egyre inkább meggyőződésemmé vált, hogy – ha legitim is a pártoknak dolgozó elemző szerepe – annak, aki nem befolyásolni és meggyőzni, hanem értelmezni és megérteni szeretne, nagyon megnehezíti a dolgát minden megbízáson alapuló politikai kapcsolat. 2006 után ezért egy kivétellel már egyetlen politikai szereplőtől sem kértem vagy fogadtam el megrendelést; az, hogy 2010 nyaráig Sólyom László tanácsadó testületének voltam a tagja, számomra inkább értékválasztást jelentett, semmint klasszikus értelemben vett tanácsadói munkát. (Tudom, hogy sokan találgatnak ma is - még fontos politikustól is hallottam erre vonatkozó feltételezést -, kinek vagyok a titkos tanácsadója, de egyet ígérhetek: ha egyáltalán lesz ilyen, az nem lesz titkos.)

A politikai megrendelések elutasítása vagy elkerülése azonban könnyen odavezethet, hogy az elemző előtt az információs utak is bezáródnak. Máig fülemben csengenek Pokol Bélának az egyik doktori kurzuson mondott szavai a politikai tudás sajátos jellegéről: ez olyan szakma, ahol időnként ki kell menni a rétre a bogarak közé. Bár Pokol professzor később egy rövid időre maga is bogárrá vált, felhívásának igazsága vitathatatlan. A politikáról a legtöbbet  talán nem is az egyetemen, hanem sokkal inkább akkor tanultam, amikor huszonévesen módom volt a parlamentben dolgozni, vagy később, amikor különböző tanácsadói szerepekben láthattam, hogy hogyan gondolkoznak a hús-vér politikusok. A kapcsolattartást – minden fontos vagy érdekes szereplővel - ezért ma is kiemelten fontosnak tartom, s tulajdonképpen a bejegyzés elején említett két típus egyfajta kombinációjaként rendszeresen törekszem arra, hogy háttérbeszélgetéseket folytathassak politikusokkal. Gyakran meglepődnek, amikor kiderül, hogy „hagyományos értelemben” semmit sem akarok, csak kérdéseim vannak, mert szeretném, ha az elemzéseim megalapozottabbak, a lényeghez közelebb állók lennének. A kapott információk, látásmódok egy elemzőnek kincset érnek, s bár közvetlenül természetesen soha nem használom fel őket, de arra nagyon jók, hogy az íróasztalom közelebb kerüljön a valósághoz.

x x x

Szolgálati közlemény: ha minden igaz, akkor ma este  18.20 és 19.50 között Kuncze Gábor első tévés (ATV) műsorának vendége leszek Hack Péter és Ungvári Tamás társaságában. A három pontnak itt van létjogosultsága...

Szolgálati közlemény 2: Nem is gondoltam volna, hogy mennyire... Miután 150 km-t autózva megérkeztem az ATV stúdiójába, kiderült, hogy a meghívás során félreértés történt, és miután túl sokan lettünk volna négyen három székre, finoman eltanácsoltak. Újabb jó érv arra, amiről a 0. bejegyzésben írtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr872272832

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IDEfigyeljenek E-mberek! 2010.09.06. 23:14:41

Unásig ismételgetik - leginkább önigazolásul - azt a mondást, hogy: A demokrácia nem jó, de még nem találtak ki nála jobbat... Én meg azt mondom, hogy tényleg "nem jó", de amíg nem találnak ki egy jobbat, addig is javítsunk valamennyit ...

Trackback: MEGSZŰNT A CENTRUM PARKOLÓ KFT. 2010.09.06. 11:27:37

A Fővárosi Bíróság, mint Felszámolási Bíróság jogerősen kimondta a Centrum Parkoló Kft. (†14) felszámolását és egyben elrendelte törlését a cégnyilvántartásból.– Pótolhatatlan veszteség érte a konszenzuson alapuló, ésszerű megállapodások á...

Trackback: Politika - tudomány 2010.09.05. 17:07:01

Sokan kérdeznek arról, hogy most, hogy elindultam a választáson, eldőlt-e, hogy politikus leszek. Azt is kérdezgetik barátaim, hogy a politológus identitásommal hogyan tudom ezt összeegyeztetni. Ma Török Gábor politológusi szerepfelfogásokról ír a...

Trackback: Mit csinál az elemző? 2010.09.05. 15:58:05

Úgy tapasztaltam, hogy az elemzőknek alapvetően két csoportja van. Az egyik típus szinte bent él a politikában, számtalan helyen tanácsadó, folyamatosan politikusokkal érintkezik. A másik tudatosan vagy csak kényszerből valóban kívül áll a politikán, az e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.09.05. 13:11:52

Ez nekem túl szép :D Emelett egyébként nekem semmi bajom sincs az egyszerre kétféle irányú politikai munkával, ha az adot ember eltudja választani a két dolgot egymástól. Szerintem pl itt erről van szó.

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.05. 13:22:59

"... ő ugyanis jobban informált, többet tud – az egyik politikai tábor esetében egészen biztosan."

Ezzel csak 2 gond van:
1. a többiekről fingja sincs... (legfeljebb DEZinformációkat kaphat tőlük!:)
2. a SAJÁT táboráról viszont HIÁBA tud mindent a legjobban - de épp az elkötelezettsége folytán NEM írhatja meg az igazat! - csak csupa szépet és jót...

clownfish 2010.09.05. 13:33:21

@1.szolo - 2014;): ezzel -még ha némi fenntartással is- egyet tudok érteni

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.05. 13:34:47

Gyönyörű szakma.

Piaci alapon - értsd nem közpénzből - a politikai elemzők sem élnének meg.

Meg az ATV sem.

Bizonyára gyönyörű műsor lesz.

Kalmár 2010.09.05. 13:37:22

Bár nem sok újdonságot tartalmazott jó látni így összehasonlatva a 2 stílust.
A független elemzőket sokszor látom nehéz helyzetben, mert nem "nekik való" érdéseket kapnak.
Egy bizonyos dologról kérdezik a véleményét, de mint elemző gondolom nem ez a fontos, hanem az, hogy a közszereplők miként viszonyulnak az adott témához és ebben mi a mozgató rugójuk.
Majd a közvéleményre gyakorolt hatását ismét elemezni lehet a kommunikációs stratégiák fényében.
De, hogy konkrétan mit gondol személyesen, azt helyes ha nem teszi nyilvánossá.
Az egyik politikai elemzés.
A másik érték választás.

török gábor 2010.09.05. 13:38:42

@Akitlosz: milyen igaz. s még mennyi szakma esetében: tanárok, ügyészek, bírók, ápolónők, rendőrök, tűzoltók, régészek, könyvtárosok... :)

sárkányfő 2010.09.05. 13:51:48

"láthattam, hogy hogyan gondolkoznak a hús-vér politikusok."

nagyon kíváncsivá tettél engem (és valszeg másokat is) Gábor...

persze nekem eléggé kiforrott elképzelésem van arról, hogyan gondolkodhatnak a magyar politikusok, de ha írnál erről, biztos érdekes lenne :)

lorantka_a_gall 2010.09.05. 14:05:11

Vannak az ilyenek, meg vannak az olyanok, meg van TG, a mindenség közepe... :)

(nem gondolom sem ironikusan, sem komolyan. valahol a kettő között ;) )

lüke 2010.09.05. 14:07:53

MO-n a politikus kar sok-sok letűnt pártkatonából lett, akik vsz .más sajátosságok szerint működnek,mint a profik .Talán konspirálnak ! A profi politikus prototipusa maga Orbán Viktor ,aki rövid MEM Továbbképző karrierje után egy évet Angliában töltött és azóta csak politizál. Nyilván más pártokban is vannak hasonló fiatalabb politikusok.
Remélhetöleg ez szakma lesz, s majd elválik a pártkatona posztja a szakemberétöl, ami nagyon fontos lenne.

algi 2010.09.05. 14:10:12

USA-ban teljesen normális, hogy lehet tudni a véleményalkotókról, hogy melyik politikai oldalnak drukkolnak. Kár, hogy nálunk ciki bármelyik oldalhoz is tartozni. Persze ez lehet, hogy magukat az oldalakat minősíti.

kpityu2 2010.09.05. 14:10:48

Hihetetlen hogy miből meg nem tudnak élni emberek. Persze biztos vagyok benne, hogy mindnyájan előállítják a ruhájuk, az ennivalójuk, vagy az autójuk ellenértékét a társadalom számára.

Rock me Amadeus 2010.09.05. 14:15:31

A Török szerintem szoci.

szbi 2010.09.05. 14:19:27

@török gábor: már ami a régészeket és könyvtárosokat illeti, azok sehogyan sem élnek meg.
Egy órája láttam egy régészkollégát a televízióban, remekül beszélt, kivételesen a kérdező is felkészült volt - felkészítették... ki/kik? -, s a tíz perc hírtelt /= "informatív"/ és szórakoztató volt.

Kíváncsi vagyok, mennyit kapott a fellépéséért a tudós. Volt egyáltalán honor? Magam évek óta készítek heti egy órában, hasonló közegben, rádióműsorokat - még egyszer sem maradt el honorhiány miatt. Mert ugyanis kérni senkinek sem volt "elég esze". De ez OFF.

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.09.05. 14:28:24

Csak én gondolom azt, hogy az első típus Giró-Szász Andrásról szól? :) Nekem egyből ő jutott eszembe.

Az a közös műsor máig hiányzik...

török gábor 2010.09.05. 14:28:41

@kpityu2: az is kérdés, hogy társadalmilag hasznos-e, vagyis van-e szükség egy társadalomban olyan emberekre, akik szakismeretükkel a közvéleményt segítik abban, hogy értsék, mi történik a politikában, vagy elegendő, ha ezt a feladatot a pártok politikusai és szóvivői töltik be. a nem válasz is indokolható sztem.

@szbi: ugye, nem gondolja azt, hogy a politikai elemzők pénzt kapnak a tévés és rádiós szerepléseikért? tudomásom szerint ez csak választási műsorok és rendszeres (heti) megszólalások esetén létezik a magyar médiában.

Terniak 2010.09.05. 14:45:58

@török gábor: kérdés, hogy miben áll pontosan ez a szakismeret. Kevés olyan dolog van, amit egy alkotmányjogász ne tudna pontosan leírni a politika világában úgy mint egy politológus.

Az elsőként lefestett elemzők egyébként nem abban segítenek, hogy elmagyarázzák, hogy mi történik objektíven a politikában, hanem mivel maguk is részben politikusok, ahogy azt maga a poszt is tartalmazza, érdekvezérelten meggyőzni akarnak egyik vagy másik párt igazáról. Na erre a típusra szerintem kár közpénzből egyetemi oktatást pazarolni, ezt a fajtát tenyésszék ki maguk a pártok.

Terniak 2010.09.05. 14:48:39

@Politikazabáló: Nekem a Mráz Ágoston Sámuel...

kpityu2 2010.09.05. 14:52:47

@török gábor: Valóban. Sajnos ritkán találkozni érdemleges felvetésekkel. Mi a véleményed mondjuk a kormány gazdasági stratégiájáról? Taktikázik-e a kormány a magánnyugdíjpénztárakkal? Van-e szerepe ebben Csányinak és az OTP-nek?

Terniak 2010.09.05. 15:00:33

@ó jaj: a magyar politikus jellemrajza: mindenben az érdekérvényesítés lehetőségét látja és kutatja, mindene a befolyás és a befolyásszerzés, és nem érti, hogy más miért nem így gondolkodik.

Számára a szakmaiság szitokszó, valamiféle technokrata méreg. Nem is érti igazán, hogy mi az. Megtűri, amíg a céljait szolgálja vagy legalább nem megy vele szembe, de lesajnálja és kukackoskodának tekinti, amint a céljaival és érdekeivel szembemegy. Ilyenkor inkább választja az úgynevezett "mutyit".

Alapvető életösztöne a pénz megszerzése iránti igény, vagy bármilyen a pénzzel egyenértékű hatalom megszerzése és megtartása.

Alapvetően családon belül keres magának utódokat, kedvelt zsákmányterülete a közszféra és az állami vállalatok vezetői pozíciói.

cambridge.on 2010.09.05. 15:33:55

@kpityu2: Van nekik?
Az komoly stratégia,hogy 10 év múlva egymillióval több munkahely,20 év múlva megelőzzük az Eu átlagát? Vagy nem de az biztos! Energia árak befagyasztása a választásokig?

Az első típusú elemzőről nekem azonnal Stump István ugrott be.
Az ő "pártatlansága"fel sem merülhetett.
Lengyel Lászlóval tökéletesen ellensúlyozták egymást.
Számomra elfogadhatóbb TG "hiányos" információra alapozott elemzése, mint az elesőcsoportba tartozók időnkénti tudatos ferdítése.

Diocles 2010.09.05. 15:53:31

én nem nagyon hiszek a "független" elemzőkben, nem is gondolom, h azok feltétlenül jobbak lennének, mint akik benne vannak, voltak a dolgok sűrűjében.

akit érdekel az amerikai politika, (engem az Obama-jelenség idején nagyon érdekelt, és sokat néztem az amcsi tévéket), nos, az tudhatja, h ott alapból kiírják szinte minden elemző, politológus, újságíró neve mellé, h "demokrata", vagy "republikánus" érzelmű, még akkor is, ha nem párttag az illető...

Mégis, egy Kissinger, egy Karl Rove, egy Newt Gingrich elemzésének értékét az aligha fogja csökkenteni, ha netán párttisztséget is töltöttek/töltenek be, mert ott az elemzők (is) nyilván messze jobban adnak magukat.

(Kicsit Tölgyessy Péterhez hasonlítanám ezt a jelenséget, aki fideszes képviselőként is nyilvánvalóan messze nagyobb objektivitásra volt képes, mint a "független" Lengyel László, aki mára a közröhej kategóriává vált.)

Tehát, ahogy a mondás is tartja, Magyarországon kétféle újságíró, politológus van, a "független" és a "jobboldali"...

Török Gábor persze nyilván nem úgy "független", mint Lengyel László, vagy Bauer Tamás, hanem - és ez tényleg értékelendő - képes volt reagálni az idők változására, akár olyan formában is, h idetolja az arcát, tűri a kritikát, az észrevételeket, nyitott mások érveire, megismerésére, ha mások is így tennének, tettek volna, akkor jobb, kevésbé intoleráns ország volna ez.

szbi 2010.09.05. 15:57:22

@török gábor: Akkor tehát a politológusokat is besorolom a könyvtárosok és régészek mellé. És meglehetősen értetlenkedem. Ha ugyanis fölmerül a liberális (-nak mondott eszme), hogy mindenért fizetni kell, "nincs ingyen leves", viszont van tandíj, vizitdíj, árán fizetett tömegközlekedés stb,; akkor a tévés szereplőknek, akik az esetek túlnyomótöbbségében értéket "állítanak elő", miért nem fizetik ki az érték árát. Ugyanakkor a felkészületlen és buta műsorvezetők - Önt is láttam már szenvedni mélyhülye riporter csapásai alatt, ez esetben nem honor, hanem fájdalomdíj járt volna - egész szépen pénzelnek a dologból. Sőt, a láthatóságuk által szerzett celebtőkét nem akármilyen áron értékesítik a piacon; divatbemutató, műsorvezetés stb.
Igaz, ha (volt) politikusként politikai tárgyú szövegeket adtam közre, jómagam elutasítottam a díjazást. Mert az máshol megfizetett (már amikor) munkám része volt.
Igen, tudom, bizonyos esetekben, sőt, nagy részükben, maga a nyilvánosság megadása a fizetség. Ám a világ ezen rendje akkor sem jó. Az ATV-t most Ön miatt nézem meg, s ezért az ATV pénzt kap.

Ordnassac 2010.09.05. 15:58:16

@török gábor: ritka nagy off következik, de

1. lehet, hogy már volt szó róla, de összegyűjtöttem a polgármester-jelöltként induló országgyűlési képviselőket, lásd: spreadsheets.google.com/ccc?key=0AtfsT_NEWhZJdEJSb25GZ3RGZFcyeHZ6em1EamFCbkE&hl=hu&authkey=CLrgnsQC

Használd/Használjátok egészséggel! Megjegyzés: vastagbetűs kiemelés a hivatalban lévő polgármestereket jelöli.

2. Frissítettem "a listát", bár látom, te is megtetted az előző posztban. :-)

3. Újra itt vagyok. :-)

ON

tbb 2010.09.05. 16:12:36

@algi:

Nem az a kinos, ha egy politológus valamelyik oldalhoz tartozik. Hanem hogy emiatt a nyilvánosság elött általában nem politológusként, hanem pártkatonaként viselkedik. Na most hogy lehet vitatkozni a pártkatonákkal? Sehogy. Ezért nehéz dolga lesz ma este Gábornak. Lesz 2 pártkatona ellenfele, a Kuncze meg az Ungvári, akik ellentmodást nem tűrő kinyilatkoztatásokat szoktak tenni. Udvariasan nehéz az ilyeneket helyre tenni.

Hackkel viszont egy érdekes vita alaklulhatna ki. Ha nem lenne ott a másik kettő.

jjulie 2010.09.05. 16:13:18

@Diocles:

kihagytad a totális média elfoglalási parancskihirdetést, mint példás tolerancia gyakorlatot

vagy már nem is olyan fontos?

jjulie 2010.09.05. 16:18:16

@tbb:

gondolod, a kissinger bajban lenne a kuncéval, meg az ungvárival szemben?

akit a kunce meg tud enni, azt megeszi mi ebben a baj?

ja hogy a gábor nem egy kissinger ?

Terniak 2010.09.05. 16:18:17

@Diocles: Tölgyessy Pétert nem politikai elemzőnek mondanám. Ha van olyan jogász, akinek a neve alatt a képernyőn megjelenhet ma az ALKOTMÁNYJOGÁSZ kifejezés, akkor az Tölgyessy.

Nagyon szeretem hallgatni, valahogy mindig egész más szemszögből képes megvilágítani a dolgokat, és valahogy - ahogy Te is mondod - annak ellenére, hogy Ő még képviselő is volt, a legobjektívabb közszereplők egyikének tartom.

jjulie 2010.09.05. 16:22:30

@tbb:

újra olvasva, látom te valójában már eredményt hirdettél

nem sokra tartod a gábort

kpityu2 2010.09.05. 16:23:31

@cambridge.on: Nyilván van. Amit felsoroltál, az nem stratégia hanem választási kampányszöveg. Ha pedig az elemzők ezeket csócsálják hetekig, akkor a jónép inkább nézi valamelyik bikicsunáj műsort. Legalábbis amikor az elvileg szakértő elemzők ezeken kezdenek el rágódni, mindig kényszeres ásítás tör rám.

jjulie 2010.09.05. 16:33:21

@kpityu2:

a hiba benned van, nem elégedsz meg az ingyen felszínelemzéssel

a politologus nem az ingyenes adománya a jóistennek, az a levegő, a szél, a napsütés, meg a hosszúcombú, nagymellű, szőke, kékszemű 18 éves lányok

olvasd a gábor fizetős oldalát, vagy vásárold a könyveit

az ingyen műsor csak a promoció, ne keverd a főételt a welcome drinkkel

az ingyenpolitológiánál persze, hogy jobb az ingyenbikicsunáj

Ordnassac 2010.09.05. 16:34:45

@Diocles: azért Newt Gingrich-csel (kell ide a kötőjel?) vigyáznék, erősen gondolkodik, hogy elinduljon 2012-ben az elnökségért, így már vagyok annyira biztos abban az általad említett értékben. Kissinger meg nem elemző, hanem elder statesman. Mint Helmut Schmidt a németeknél, Nelson Mandela Dél-Afrikában vagy Gro Harlem Brundtland a norvégoknál (itt stateswoman). Szóval ott más miatt figyelnek rájuk az emberek, nem feltétlenül végzettségük vagy jó fogalmazásmódjuk miatt, hanem a figyelmet épp betöltött politikai tisztségéből fakadóan kapja (illetve hajlott korától).

Ami azt illeti, az USA-t ilyen esetekben erősen rossz példának tartom. Azért az, hogy "demokrata" és hogy "republikánus" nem mond el ténylegesen mindent. Konzervatív demokraták és mérsékelt republikánusok is vannak.

kpityu2 2010.09.05. 16:36:26

Amúgy a korrekt tájékoztatást mintapéldáját láttam a héten a tévében (talán az m1-en). Miután bezuhant a forint (megint), a nap végére visszakorrigált valamelyest. A híradóban ez úgy jelent meg, hogy öles betűkkel kiírták a képernyő aljára: ERŐSÖDÖTT A FORINT. Végül is igaz. :D

Ordnassac 2010.09.05. 16:37:11

@jjulie: "az ingyenpolitológiánál persze, hogy jobb az ingyenbikicsunáj"

Ahhoz képest egész sokat lógsz itt. :-P

Ordnassac 2010.09.05. 16:39:18

@Ordnassac: @Diocles: *jav: "így már _nem_ vagyok annyira biztos abban"

lüke 2010.09.05. 16:40:30

qtbb:
Ungvári Tamás nem pártkatona, bulvár bohóc
s szerintem az ó Ungváry se, s fia Krisztián se
de.wikipedia.org/wiki/Kriszti%C3%A1n_Ungv%C3%A1ry

kpityu2 2010.09.05. 16:41:35

@jjulie: Ha a promóció nem győz meg arról, hogy érdemes a kemény melóval megkeresett pénzemet szájtépésre kiadnom, akkor nem sokat ér.

Diocles 2010.09.05. 16:43:21

@Ordnassac:

Üdv!

mint exnémetországinak, mi a véleményed a Sarrazin-ügyről?

most olvasom, h lazán kapna 20%-ot, ha saját pártot alapítana...

lüke 2010.09.05. 16:45:29

@ordi
azt hiszem jól írtad:)
respect,
vannak még ,akiket a politikájukért dicsöitenek:)
bár magyar politikus nem lehet, csak min. 2 századdal elöbbröl

jjulie 2010.09.05. 16:45:57

@Ordnassac:

nincs elég bikicsunáj

2010.09.05. 16:46:40

Nekem az egészről a mindentől való függetlenség, objektivitás mindenkori megőrzése, s erről pedig Voltaire jutott az eszembe, és eme két idézetével értek egyet:

"Bolondok csodálnak csak mindent egy közismert szerzőnél. Én magamnak olvasok; azt szeretem, ami nekem való."

"Veszélyes dolog igaznak lenni olyan dolgokban, amelyekben a hatalmon lévők tévednek."

:)

jjulie 2010.09.05. 16:48:37

@kpityu2:

ha kemény melóval szerzed, ne költsd politikára

az uri huncutság, te meg ígyisúgyis megszívtad, akár érted akár nem

tbb 2010.09.05. 16:52:44

@lüke:

Persze. Bulvárbohóc is. Egy intelligens bulvárbohóc. De a társadalmi/politikai kérdésekről kizárólag pártkatonaként nyilvánul meg. Majd figyeld meg ma esete.

Egyébként meg az a gyanum, kevered az Ungvárikat. A Krisztián az a Rudolf fia. Aki (mármint a Rudolf) szintén szadeszos. Korlátolt egy kicsit. Intelligenciában messze elmarad a Tamástól. Viszont nem cinikus. A Krisztián meg egy tisztességes történész.

jjulie 2010.09.05. 16:55:55

@lüke:

német cuccost linkelni nem trendi

ahol svejnstejgernek hívják a legjobb focistát és svejninek becézik, az ott használt nyelv nem trendi

ezért aztán angolul szólal meg minden német amikor belép az irodánkba

tbb 2010.09.05. 16:59:03

@Ordnassac:

Miért hangsúlyozta az Indexnekrológban az Index többször is, hogy amit írtak róla, azt a család állítja? Mások mást állítanak?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 17:03:55

@török gábor: "az is kérdés, hogy társadalmilag hasznos-e, vagyis van-e szükség egy társadalomban olyan emberekre, akik szakismeretükkel a közvéleményt segítik abban, hogy értsék, mi történik a politikában, vagy elegendő, ha ezt a feladatot a pártok politikusai és szóvivői töltik be. a nem válasz is indokolható sztem."

Azért van egy 3. csoport is.
A politika iránt érdeklődő értelmiség. Azok akik azzal foglalkoznak.
És itt előjön a hitelesség.

Bolgár György, Hack Péter, Bauer Tamás, Oszkó Péter nekem hiteles.
Egyértelmű hova húznak, de ÖNÁLLÓ gondolataik vannak, aminek hangot is adnak.
A jobboldalról ugyanez Tölgyessy Péter, Kóczián Péter.

Ugyan mennyivel értenek kevesebbet ezek az emberek a politikához, azoknál, akik semmihez sem értenek, csak az egyetemen hozzájuk vágtak egy politológusi diplomát?! (Néha én is okosabbnak látom magamat hozzájuk képest...)

A tévében meg a nevük alá írják, hogy "politikai elemző".
Vicc az egész.

Tehát akár a kérdésre is válaszolhatok.
Semmi szükség politológiai képzésre az egyetemeken.

török gábor 2010.09.05. 17:03:59

@Ordnassac: azért az érdekes, hogy a Fidesz-KDNP-ből közel 110-en indulnak polgármesteri posztért, és van is esélyük nyerni. Ez megnehezítheti a frakció összetartását.

tbb 2010.09.05. 17:06:25

@tbb:

Most látom csak, hogy túlbecsülted az IQ-mat. Hogy azonnal leesik, hogy az ó Ungváry az nem Ungvári. :(((( Tehát a tbb megfejtése: t a bután buta. :)))).

lüke 2010.09.05. 17:06:47

@tbb
:)
nem kevertem, ezt írtam

tbb 2010.09.05. 17:08:09

@jjulie:

Nem. Csak meglepő. Legalábbis nekem.

Átverés! 2010.09.05. 17:08:52

Elolvastam a megyei lapunknak vasárnapi számában adott interjut.

Tetszett, csak így tovább tejesen önmagát adta.

Ahogy a megyei települések polgármester jelöltjeinek névsorát nézem elenyésző számban vannak akik a párt hovatartozásukat is vállalják. A legtöbben függetlenek.

Az is megfigyelhető, hogy minél kisebb a település annál több a polgármester jelölt. Lehet, hogy munkahely hiányában szeretnék a poziciót elnyerni.

kenterbe 2010.09.05. 17:10:13

Tudja valaki, hogy Török Gábor szavazott-e vagy nem 2010 tavaszán a pártlistákra? Megosztaná velünk?

break 2010.09.05. 17:10:41

Szep es logikus elmeleti bejegyezes.

Majd a vegen, harom sorban fellebentodik a kapcsolati toke fontossaga a "fuggetlen" elemzo eleteben is.

Ordnassac 2010.09.05. 17:11:19

@Diocles: ezt a 20%-ot mondták már a hasonló témákat felvető Roland Schill egykori bíró pártjára is, de Hamburgban is igen gyorsan befulladt, máshol meg nem volt jelentős.

Németország egy meglepően toleráns ország (melegek, fogyatékosok, vallások terén), de valahogy bizonyos kulturális különbségeket nem tudnak feldolgozni. Ilyen az iszlám megértése, de akár egy lazább életmód (mint egyes balkáni népeké) is visszatetszést szülhet a németeknél. Persze már régen nem azok a poroszos lelkületűek. A problémakör többrétegű és épp ezért meglehetősen nehéz belenyúlni. Egyrészről ott van a tudat alatt érzett kulturális fölény (a költők és gondolkodók országa), másrészről az idegenkedés egyes nem megszokott, furcsa dolgokhoz. Harmadrészt pedig ott vannak a bevándoroltak, akik nem tudnak vagy nem akarnak integrálódni ilyen-olyan okok miatt.

Sarrazin pedig szimplán egy nagyképű hülye, aki el van telve magától, némi rasszizmussal "megáldva". Amennyiben tényleg megoldást akarna nyújtani e komplex problémakörre, akkor nem ilyen üres lózungokkal operálna. Egy szocdemtől ilyen szöveg azért eléggé paradox. Azonban hírverése lesz.

lüke 2010.09.05. 17:11:42

@jjulie
akarod a Liberationt:)
ahány nyelv annyi ember:)
komm mit mir nach Varazsdint
is
szép város Kolozsvárnak
fordítják:)

lüke 2010.09.05. 17:15:25

@ordi:
ezt az integrációs problémát R. von Weiszäcker is feszegette

2010.09.05. 17:15:43

@kenterbe: ez miért érdekel? Nem mindegy???

Eszem megáll! Ha valaki rá tudja TG-re sütni, merre szavaz és merre húz, annak gratulálok! És mielőtt belekezdene a címkézésbe, összefüggésében kérem levezetni, honnan veszi, mire alapozza! Köszönöm!

jjulie 2010.09.05. 17:16:13

@kenterbe:

most, hogy 21 évvel a kádár halála után ismét egyértelmű előny vagy hátrány a puha "diktatúra" pártjához való viszony, biztosan eljött az ideje, hogy a gábor nyiltan szavazzon

kutakodj a kurucon, hátha megvan nekik a lakcímével együtt

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 17:16:29

@kenterbe: "Tudja valaki, hogy Török Gábor szavazott-e vagy nem 2010 tavaszán a pártlistákra? Megosztaná velünk?"

Titkos választás van. Szerencsére.
Senkinek semmi köze, kire szavazott Török Gábor. Az ő dolga, megosztja-e bárkivel is.

Aki persze olvassa a blogot, annak lehet elképzelése.

Én elfogult Fidesz-szimpatizánsnak látom Gábort.
De a fülkében nem álltam mellette, amikor ikszelt. :)

Diocles 2010.09.05. 17:18:13

@Ordnassac:
hááát, ha nem kapnak észbe, akkor 2050-ben kirakhatják a Törökország2 cégtáblát, és Oszama bin Ladin komoly eséllyel fog indulni a berlini díszpolgársági címért...

Ny-Európa majd megtanulja (Franciaország már tanulgatja), h a iszlám és egyéb bevándorlóknak addig jó a fene nagy nyugati tolerancia, amíg többségük nem lesz.

lüke 2010.09.05. 17:19:40

@dio:
ezt mondja Sarrazin is..........

Ordnassac 2010.09.05. 17:21:12

@török gábor: apró megjegyzés: Dankó Béla azért szerepel a listán, mert elég esélyes, hogy megnyeri az időközi választást, amit Domokos László lemondása miatt kell megtartani Szarvason és környékén.

Amúgy a tippem az, hogy van valamiféle központi ukáz, hogy minél több OGY képviselő induljon polgármester-jelöltnek. Nem véletlenül cserélték le pl. Békés városában, Csornán, Orosházán és Baján a jobboldali polgármestert egy parlamenti képviselőre. Talán az önkormányzati reform miatt? Esetleg azért, hogy el legyenek foglalva a képviselők mással, így elkerülendő a morgást amiatt, mert nincs mit csinálni? Bár már az is eszembe jutott, hogy így akarják majd a 2014-ben kieső parlamenti képviselőket "átmenteni".

Persze ködszurkálás még a dolog itt.

Arról nem is szólva, hogy hányan lesznek alpolgármesterek...

lüke 2010.09.05. 17:21:35

söt Sárközy már csinálja
nagyon érdekes az osztrák
Sarkozi( felsööri- oberwarti- roma- bírálata

Diocles 2010.09.05. 17:22:57

@lüke:

Nincs igaza?
Persze a németek úgy szúrják magukat tökön, ahogy akarják, de az minket is eléggé magával fog rántani, ha belátható időn belül iszlám-török-arab többségű lesz Németország.

2010.09.05. 17:24:12

@Zolika1979: MIÉRT tartod annak? MIBŐL derült ki számodra??? TÉNYEKET, TÉNYEKET és TÉNYEKET. Köszönöm.

lüke 2010.09.05. 17:25:09

@leti:
én már itten:) írtam, hogy a szavazás titkos,puha fülkében
is, és legföképp magánügy:)
nem kell színt valllani, hogy ki, kire szavazott
elég két sort írni:)

Ordnassac 2010.09.05. 17:26:20

@Diocles: amúgy a legnagyobb baj pont a harmadik generációs törökökkel van, akik már bőven Németországban születtek, folyékonyan beszélnek németül, német állampolgárok. A korábbiak még próbáltak beilleszkedni így vagy úgy. Míg a most fiatalok általában szegénységben élnek (az első török munkások is inkább az alantasabb munkákat végezték), a németek előítéleteinek vannak kitéve, a katasztrofális német iskolarendszer nem segít semmilyen módon, a munkaerőpiacon lényegesen nagyobb hátrányuk van. Így kerülnek aztán közelebb más ideológiákhoz.

2010.09.05. 17:29:24

@lüke: egyetértek, hogy magányügy. De
1) Miért nem tartják tiszteletben?
2) Mi alapján süti rá?

Áhhh, megyek a dolgomra, jobb lesz úgy nekem...

jjulie 2010.09.05. 17:29:54

@Diocles:

mond meg nekik, hogy dugják meg rendesen az asszonyt, ahogy a törökök meg az arabok csinálják

bár nem kell erőlködni, megdugják a fatökű németek asszonyait is két mosogatás, vagy automosás között

lüke 2010.09.05. 17:31:00

@dio:
hmm ez egy nagy kérdés
fr.-knak> gyarmati örökség
a németeknek- ezt is megírtam itt már-
196?- 197? tartó ny- berlini betelepülés következménye
1962-ben tiz, ma 200 ezer török van Ny- Berlinben,
Németo -ban :1,76 M
de.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrken_in_Deutschland

lüke 2010.09.05. 17:36:27

@ordi:
nem véletlen most nyomatja a problémát,s ráadásul szoci!
- nagy munka nélküliség
- rossz gazdasági passz-bár állítólag javult
(az utolsó két hétben sok hazatérö török vendégmunkás halt meg a magyar utakon)

lüke 2010.09.05. 17:38:29

@leti:
mert nincs tisztelet,
semminek, senkinek
itt vendégeskedik a blogon, és szidja a blog fenntartót:)

lüke 2010.09.05. 17:39:18

@dio:
a tiz nem ezer, hanem tiz fö:)

Diocles 2010.09.05. 17:40:37

@Ordnassac:

ott van a hatalmas szívás, h a muszlim-török-arab kérdést még annyira sem lehet a szőnyeg alá söpörni, mint itt a cigányok khm... beilleszkedési nehézségeit.

a cigányok legalább nem fogják felrobbantani alattad a repülőt-toronyházat, amit egy magát kicsit is rosszul érző harmad-, negyedgenerációs török-arab simán megtesz, egyre nagyobb valószínűséggel.

igyugyaz 2010.09.05. 17:41:14

@török gábor: "van-e szükség egy társadalomban olyan emberekre, akik szakismeretükkel a közvéleményt segítik abban, hogy értsék, mi történik a politikában, vagy elegendő, ha ezt a feladatot a pártok politikusai és szóvivői töltik be"

Én azt látom, hogy legtöbbször ez az értelmezés megreked a kommunkiáció és a kommunikációs stratégia elemzésénél. Ha a tartalom és a motivációk boncolgatása hiányzik akkor az eredmény a közvélemény számára kevéssé hasznos.
Ha a politológus fél vagy nem tud belemenni ezekbe a témákba akkor a olvasó aligha tud meg többet arról mi folyik a politilában mintha csak szóvivőket hallgatna.

jjulie 2010.09.05. 17:47:28

@igyugyaz:

ha meg akarsz tudni mélyebb rejlő dolgokat, add meg neki a témát és rendelj hozzá határidőt, és kérj árajánlatot

ez a mélységi kirándulási módi

szbi 2010.09.05. 17:49:29

@jjulie: svejnstejgernek - helyesen: svájnstájgernek

Ordnassac 2010.09.05. 17:49:57

@lüke: problémanyomatás? Ez színtiszta populizmus, amit csinál. Mi nem tehetünk semmiről, ők a hülyék, az aszociálisak, a veszélyesek stb. Természetes, hogy vannak ilyenek is, de az integráció csődje nem csak az integrálandók hibája, hanem az integrálóké is.

Amíg mindenki a másikra mutogat, addig megoldás belőle sosem lesz...

kenterbe 2010.09.05. 17:51:13

Tisztelt Mindenki!
Nem azt kérdeztem, hogy kire szavazott Török Gábor tavasszal. Hanem azt kérdeztem, hogy szavazott-e 2010 tavaszán az országgyűlési választásokon a pártlistás szavazólapon. Igen vagy nem? Nem volt olyan hosszú a kommentem, hogy ne lehetett volna elolvasni és megérteni.
Tehát kérem, aki tudja a választ, ossza meg velünk.
Kösz.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 17:53:45

@Letícia: Némi túlzással maga TG írta le. :D Nem is nagyon titkolja! :)

Vegyük csak a mai bejegyzést!

"az, hogy 2010 nyaráig Sólyom László tanácsadó testületének voltam a tagja, számomra inkább ÉRTÉKVÁLASZTÁSt jelentett"

Tény, hogy benne van. :)

Szintén tény, hogy volt olyan bejegyzése, melyben volt képe leírni, hogy az Orbán-kormány sikeres volt.

És ezekre még csak nem is reagáltam.

Arra például már reagáltam amikor volt képe leírni, hogy az új választási elképzelése a Fidesznek, nem segítené a Fideszt. (Ezt még a Fidesz-közeliek sem gondolják komolyan.)

A "Mindenki nyer?" című bejegyzésben előforduló csúsztatására is reagáltam. Keresd meg ott! :)

Tavasszal meg csak az hiányzott, hogy kiírja: A Fideszre kell voksolni.

Én tiszteletben tartom hogy te Török Gábor rajongó vagy, és ezért nem látod az elfogultságot.

Te meg azt fogadd el, hogy én, és és a balliberális értelmiség jobboldali elfogultnak látja.

jjulie 2010.09.05. 17:54:02

@szbi:

melyik dialektust nevezted ki helyesnek?

lüke 2010.09.05. 17:59:59

@jjulie
szerintem svejni igy egyszerüen,nem mint az influenza:)
angolul: swineflu

jjulie 2010.09.05. 18:03:35

@Videofon:

az, hogy a germánok visszavesznek maguktól az arcukból, és megtanulnak újra mosogatni meg gyereketcsinálni

valamint villanypásztort húzni maguk köré

sárkányfő 2010.09.05. 18:04:40

"különböző tanácsadói szerepekben láthattam, hogy hogyan gondolkoznak a hús-vér politikusok."

Hát így gondolkodnak a magyar politikusok:
"A beszélgetésen elhangzottakból arról értesülhetünk, hogy nemcsak Kónyon, hanem az egész országban az ÁSZ-t használnák a Fidesz jelöltjei arra, hogy ellenfeleiket lejárassák, megzsarolják, és botrányt keltsenek."

stop.hu/articles/article.php?id=733598

botrááááááány! :) hangfelvétellel! :)

Van aki csodálkozik? Ha igen, magában keresse a hibát...

(istenem, már hogy unom előre azt a nagy gyurcsányozást és komcsizást amit most le fognak vágni a jobber trollok hogy a népbe sulykolják a szerintük együl helyes saját világfelfogásukat)

lüke 2010.09.05. 18:04:59

@zolika79:
sokat kell még fejlödnöd,
hogy elérd a demokráciát

igyugyaz 2010.09.05. 18:05:00

@jjulie:

A kérdés az volt, hogy van-e szükség egy társadalomban olyan emberekre, akik szakismeretükkel a közvéleményt segítik abban, hogy értsék, mi történik a politikában? Amit írsz az alapján nem osztják meg a mélyebben rejló dolgokat a közvéleménnyel (csak a megrendelőkkel) tehát nem segítenek abban, hogy az emberek értsék mi történik valójában a politikában úgyhogy ez alapján nincs szükség rájuk hisz csak féligazságokkal és dezinformációval tudnak szolgálni a köznek.

Diocles 2010.09.05. 18:11:08

@ó jaj:

Miért szégyellik a komcsik, h komcsik?

Ordnassac 2010.09.05. 18:14:23

@Videofon: nem vagyok sem politikus, sem pedagógiai szakértő, azonban abban biztos vagyok, hogy Sarrazin vetítése nem fog segíteni a problémakör megoldásában, sőt, még ronthat is rajta.
Főleg Németországban álszentség ez, hiszen pont nekik volt szükségük vendégmunkásokra.

Abban viszont biztos vagyok, hogy mindkét félnek önvizsgálatot kellene tartania, mert az okok mindkét fél oldalán megtalálhatók.

Volt szerencsém átélni Németországban a lenézést és a fennhéjazást tőlük, hisz én csak egy frissen felszabadított szegény kelet-európai gyerek voltam. (Legdurvább esetem az volt, amikor egyik osztálytársam anyukája konkrétan megtagadta neki, hogy játsszon velem.) Azonban a tolerancia és megismerni vágyást is átéltem (szintén osztálytárstól, illetve az osztályfőnökömtől). Bár én akkor csak egy 7-9 éves gyerek voltam, de a nálam 15 évvel idősebb bátyámnak is hasonló élményei vannak.

Túl színes lett már a világ ahhoz, hogy néhány jellemzővel egy teljes csoportot le lehessen írni. Rengeteg az előítélet (mindkét félről), ami nehezíti a helyzet társadalmi szintű kezelését. Lehet, hogy itt lenne érdemes elindulni?

sárkányfő 2010.09.05. 18:14:39

@ó jaj:

Ingyenes Naivitás-Teszt a torokgaborelemez.blog.hu blog olvasói számára!

Kérem válaszoljon az alábbi kérdésre!:
Csodálkozik, ha kiderül egy magyar pártról, hogy ha saját káderét nevezi ki egy független intézmény élére, akkor azt azért teszi, mert meg akarja szüntetni függetlenségét, és gátlástalanul fel akarja használni saját pártpolitikai céljaira?

Válaszlehetőségek:
1. Igen.
2. Nem.

Megoldási kulcs:
Amennyiben a a 2. választ választotta, örömmel üdvözöljük a realisták táborában. Amennyiben az 1-est választotta, sajnos az Ön szabad kilátását a valóságra rózsaszín illúziók akadályozzák, ha lehetősége van rá, kérem számoljon le velük.

Üdvözlettel,
torokgaborelemez.blog.hu - Naivitás-vizsgáló Központ

Diocles 2010.09.05. 18:16:32

@Videofon:

@Videofon:

Nincs megoldás.
Egy lengyelt, egy csehet, egy magyart tudnak integrálni, asszimilálni a németek, egy muszlim törököt soha.
Még ha tökéletes karriert is futna be az illető (tehát mondjuk akár főmérnök, főorvos lesz), akkor is ott lesz az, h török és iszlám, még generációk múltán is, tehát "igazi" német nem lesz soha.

Egy Németországba bevándorolt - mondjuk akár lengyel, cseh, magyar - vendégmunkás gyerekéről, pláne unokájáról viszont senki nem mondja meg, h az nem volt mindig is német.
(Kevesen tudják, de tény, h a mai Németország keleti felén szinte csak szláv törzsek éltek, akiket szépen-lassan asszimiláltak. Tehát a mai németek többsége sem "árja", ezért is volt eleve hülyeség a náci fajelmélet, hiszen az echte németek fele is szláv eredetű.)

Elcseszték ezt a muszlim-importot, és rámegy az országuk.

sárkányfő 2010.09.05. 18:17:48

@Diocles:
Nem egészen értem, pontosan mihez is kapcsolódik a kérdésed?

Amúgy nem látom, hogy a komcsik szégyellnék magukat (akár a fideszben, akár az mszp-ben ülnek). Sőt, semmilyen politikus nem szokta magát szégyellni ebben az országban, pedig okuk az lenne bőven.
De hát te egy politikára figyelő ember vagy, mindezt te is tudod nagyon jól, miért játszod nekem a naivat?

nyünyüge 2010.09.05. 18:18:27

"Szolgálati közlemény: ha minden igaz, akkor ma este 18.20 és 19.50 között Kuncze Gábor első tévés (ATV) műsorának vendége leszek Hack Péter és Ungvári Tamás társaságában. A három pontnak itt van létjogosultsága..."

???????

Most hallom, hogy Kovács Zoltán a harmadik vendég.

????????

Diocles 2010.09.05. 18:19:13

@Ordnassac:

ott tévecc, h magadat hasonlítod egy törökhöz.
te tucc asszimilálódni, a gyerekedről már senki nem mondaná meg soha, h nem volt mindig is echte német, a muszlimnál ez totál másképp van, még akkor is, ha szakmailag tud boldogulni.

tehát a problémát nem tudják megoldani, ill. igen, kábé úgy, mint Sarkozy.

kpityu2 2010.09.05. 18:19:25

@jjulie: " ha kemény melóval szerzed, ne költsd politikára

az uri huncutság, te meg ígyisúgyis megszívtad, akár érted akár nem"

Hát azt rögtön megértettem, hogy miért tartunk itt. :D

szbi 2010.09.05. 18:20:00

NA MI A HELYZET?

Kuncze műsorvezető egy perce vezette fel úja ATV-műsorát, s a vendég között Ungvári és Hack mellet Kovács Zoltánt, az ÉS főszerkesztőjét említette - TG nem lesz,

Mi ez itt?

kényszerbagoly 2010.09.05. 18:21:44

Sajnálom, de erről a blogról a következők jutnak eszembe:

1.Mindenki vegye tudomásul, hogy én még a LIEK(???) tagjait is képes vagyok képezni.
2.Az én helyzetem a létező legideálisabb (nem tettem le arról a tervemről, hogy egyszer még köztársasági elnök legyek)
3.Azért annyira nem vagyok független, hogy előre ne mosakodjak egy kicsit.

parancsmegtagado 2010.09.05. 18:23:24

Mégse lesz Török Gábor az ATV-n ma?? Kuncz nem mondta!

jjulie 2010.09.05. 18:26:09

@Diocles:

melyik komcsi szégyenli, fideszkomcsi?

a thürmer nem szégyenli

szbi 2010.09.05. 18:27:21

Most a teljesen hiteltelen P. Mária Zita beszél a tévében. Egy perc és elzárom.

Ordnassac 2010.09.05. 18:32:16

@Diocles: akkor mégiscsak benne van, hogy az integráló is hibás?

Mellesleg hozható sok ellenpélda is arra, hogy integrálhatóak a törökök, csak sokszor hol itt, hol ott hiányzik a hajlandóság... Persze az eltérő kulturális gyökerek miatt lényegesen nehezebb dolog, ez nem vitás.

nyünyüge 2010.09.05. 18:34:00

@Ordnassac:
Egyszer olvastam egy elemzést arról, hogy valamiért - pszichológiai magyarázat rémlik - a második generációk érzik/veszik át a nagyapáik sérelmeit.

Persze lehet, hogy ez nem pszichológiai, hanem szociológiai kérdés. Az első generáció még örül hogy él, próbál alkalmazkodni, kevéssel is beéri, a második meg fellázad vagy kukát borogat, mert úgy látja, hogy az egész úgy ahogy van reménytelen.
És hogy milyen igazságtalan, hogy a generációjának egy másik része a készben ücsörög.

jjulie 2010.09.05. 18:37:25

ettől a kunczétól féltette valaki korábban a gábort?

török gábor 2010.09.05. 18:49:33

felhívom az érdeklődők figyelmét a bejegyzés lévén található szolgálati közlemény 2-re :)

Diocles 2010.09.05. 18:52:00

@török gábor:
kár.
úgy láccik Kovács Zoltán (ÉS) haldokló lapjának kell egy kis ATV-reklám...

kényszerbagoly 2010.09.05. 18:59:33

"jó értelemben vett- felelőtlenebbül mozogjon" Hagyjuk meg a szavaknak az eredeti jelentését!!
Üdv: Orwell

☉ ☾ 2010.09.05. 19:07:41

Nincsenek hozzászólások.

cambridge.on 2010.09.05. 19:09:16

@Ordnassac: Olyanokat nem lehet integrálni akik nem hajlandóak a befogadó ország értékrendjét elfogadni.A törökök körében minden tiltás ellenére mindennapos jelenség a becsületbeli gyilkosság a családon belül!
Rendszerint az idősebb fivér a végrehajtó, de nem felindulásból követi el, hanem ítéletet hajt végre.
Lehet csak az volt a bűne a lánynak, hogy szóba állt iskolán kívül egy fiú osztálytársával.
Amíg ott éltél, jártál-e törökök által lakott kerületben?
Kisvárosban, ha végig megy az ember az utcán a terület állapotából meg lehet mondani hol laknak a német és hol a török lakosok.
Hiába Németország, hasonlít a magyar cigánytelepekre.

@kpityu2: Egyszóval nincs nekik. Én is erre gyanakodtam.

cambridge.on 2010.09.05. 19:17:10

@török gábor: Nem hiszem, hogy különösebben sajnálod... Legfeljebb az elpocsékolt időt az utazásra.
Javaslat: Meglátásaid itt közzéteheted az elhangzott kérdésekkel kapcsolatban, amennyiben valamelyik kérdés felkelti az érdeklődésed.
Legfeljebb, itt nem fog senki sem a szavadba vágni.

jjulie 2010.09.05. 19:18:18

"A Fidesz-kormány idején a kormányzati országimázson munkálkodó Happy End és Ezüsthajó tevékenységéről, a megbízási díjakról, az azokhoz tartozó teljesítésekről és személyes kapcsolatokról számos cikk született a HVG-ben és a sajtóban 1998 óta. A Happy Endet 2005 végén fizetésképtelenné nyilvánították, felszámolás indult ellene, amely 2008-ban zárult le, érvényes, de be nem hajtható 925 milliós tartozással az APEH-nek. A Happy End visszás ügyei miatt indult büntetőeljárások rendre kézzelfogható eredmény nélkül zárultak le."

nem lett meg az egymilliárd, végülis ez hány nokiás doboznyi állami pénz?

kpityu2 2010.09.05. 19:23:59

@cambridge.on: Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Esetleg mindkettő. :D Nem hinném hogy van valahol egy páncélszekrényben egy tuti terv, amit lépésről lépésre végigcsinálva eljön a kánaán. Aki ilyesmit keres csalódni fog.
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy mindenki lelkesen szajkózza hogy ezt nem így kell, meg ez nem jó így meg nem jó úgy. Ehhez nem kell sok ész.

2010.09.05. 19:25:01

@török gábor: ????? Komoly szervezés van az ATVben!:S Aki szervezte, az nem hallotta mit zengedez Kuncze? És nem lett volna egy telefon, aki felhívja a t. vendéget, hogy sztornó? Vagy arra játszottak, hogy 4-ből 3 csak el jön?? Égés, és kommentálom erősen! Minimum le kellett volna ültetni a 4. vendéget.

@Zolika1979: asszem kicsit paranoid vagy!:) Én sem vagyok fidesznyik, de nem tudtam felfedezni semmi részrehajlást. Sőt. A fideszes, ide kommentelő barátaim sem. De mindegy is, mert csak ha azért jársz ide, hogy TG elemezd, akkor eltévesztetted a házszámot...Itt TG elemez és mi kommentáljuk. És "rajtacsíolektegazember" (Erich Berne) játszmát egymással, és nem a bloggazával játsszuk!! Csak szólok, hogy tudjad!

6.Lenin 2010.09.05. 19:27:51

Vén kecske 18+ Ordítva vagy némán
Ha visszaemlékezem, szerintem a velem legnagyobbat élvező nők leginkább csendben voltak.

Mandiner Homók-heterók: 1:0
Ha a szervezőknek és résztvevőknek az a céljuk, hogy a lehető legtöbb ember kedvét elvegyék a pinától, akkor jó úton járnak.

Török Gábor Mit csinál az elemző?
Ha a nyilvánosságban megjelenő elemzőkről tudni lehetne, hogy tisztelhetünk-e bennük, mögöttük valakit.

Teljesen másra számítottam, az előző címek után,de azért ezt is élvezettel olvastam.

Jó az index.

kpityu2 2010.09.05. 19:29:24

@jjulie: Korrekt. Sajnos áprilisban nem volt nagy választék.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 19:43:14

@Letícia: "Sőt. A fideszes, ide kommentelő barátaim sem."

Na igen. A fideszesek szokták felismerni, ha valaki elfogult a Fidesz irányába. :)

"De mindegy is, mert csak ha azért jársz ide, hogy TG elemezd, akkor eltévesztetted a házszámot..."

Természetesen Török Gáborral kelek és fekszem. Más dolgom sincs, mint őt elemezni.

Jelzem, a TE KÉRDÉSEDRE feleltem. Kulturáltan, nem megkerülve azt.

"És "rajtacsíolektegazember" (Erich Berne) játszmát egymással, és nem a bloggazával játsszuk!! Csak szólok, hogy tudjad!"

Én pedig TG-ral játszom a játszmát.
Ki-ki a szellemi képességének és a felkészültségének megfelelően választ játszótársat. :)

Cantona 007 2010.09.05. 19:43:41

Sajnálom, hogy hiába autóztál. De azt azért hozzátenném, hogy nem sokat vesztettél. Gyenge moderátor, részrehajló meghívottak. Persze igaz, ezt is vártam, a névsorolvasás után. Nem kerül a kedvencek közé.

2010.09.05. 19:47:29

@Zolika1979: ja, értem, bocs, hogy hozzád szóltam, és nagyon megtiszteltél, hogy egyáltalán válaszra méltattál, mint egy nálad alacsonyabb szintű játszótársat...!:P

cambridge.on 2010.09.05. 19:53:29

@Letícia: Azért TG sem 100%-ig tökéletes.Teszem hozzá, szerencsére!
Az előző blogok egyikében volt egy félmondata.KB így hangzott:
De hiszen én erről nem is írtam semmit ...
Ami eszembe juttatta a mára már közhelynek hangzó szavakat:De kérem, én nem hazudtam!Csak nem bontottam ki az igazság minden részletét...

buddha 2010.09.05. 19:56:10

Török Gábor!japán a kocsi?Mazda?Toyota?

egyébként ennek a felcsúti bohócnak nem a frankkal kellene foglalkoznia,és nem a focival meg a lecsóval???

2010.09.05. 19:59:09

@cambridge.on: ki tökéletes?? Az szörnyen unalmas! :) Én azt gondolom, hogy a gondolatok a fontosak és fórum, ahol beszélgetni tudunk. Vendégségben sem illik kritizálni háziasszony főztjét, ha rendszeresen ő lát el élelemmel, ráadásul ingyen! Ha nem ízlik, akkor nem kell az asztalhoz ülni, jönni...

tbb 2010.09.05. 20:09:46

@jjulie:

Hogy én hirdettem eredményt? Szerintem inkább az ATV. Mert még azt a rizikót se merték bevállalni, hogy 3 libsi vajon bir-e egy 1 normálissal. Aki még csak nem is egy tbb, hanem csak egy közismerten szolid elemző.

tbb 2010.09.05. 20:12:49

@jjulie:

Kunze nem félne Kissingertől. Hanem kinyalná a seggit.

nyünyüge 2010.09.05. 20:19:07

@török gábor:
Ez is félreértés?

"Budai Liberális Klub
Időpont: 2010. szeptember 13., hétfő 19 óra
Helyszín: Bp. II., Margit krt. 48., I. em.

A Fidesz-kormány első 100 napja - a 2010-es politikai változások értelmezése

Vendégek:
Oszkó Péter volt pénzügyminiszter,
Török Gábor politológus,
Hankó Faragó Miklós volt képviselő

Más lett a politika - őszi ébredés: kötelezően kifüggesztett NENYÍ, hatszor módosított alkotmány, új médiaszabályozás kilencéves kinevezéssel, pártpolitikusok az ÁSZ, a megyei közigazgatási hivatalok, és más közhatalmi szervezetek élén, politológus az Alkotmánybíróságban, a közszféra szervilissé (kormánytisztviselővé) tétele, gyors, radikális lefejezése, az önkormányzati választásokra jogszabályban biztosított narancshenger, a köztársasági elnök kormányfői beosztottá tétele, 220 forintos frank, 290 forintos euró, veszekedés az IMF, az EU és a világsajtó vezetőivel. Vagy: a nemzeti egység megteremtése, egy irányba tartó akarat megnyilvánulása, hatékony és jól irányítható közigazgatás, kevesebb önkormányzati képviselő, az első polgár végre nem tudós, értelmiségi, hanem az emberek embere, nemzeti önrendelkezés, gazdasági szabadságharc.
Az új rendszer pillérei, vagy a bukás felé vezető út téglái?
"

Fell Bandi 2010.09.05. 20:27:57

Kedves Gábor! Kár, hogy ilyen tág (másfél órás) időintervallumot adott meg a Kunczéval való beszélgetésre (nem rovom fel az Ön hibájának). Ennyi időre nem akartam azt a majmot nézni, így erről lemaradtam. Sebaj, majd legközelebb....

jjulie 2010.09.05. 20:29:50

@tbb:

"Ezért nehéz dolga lesz ma este Gábornak. Lesz 2 pártkatona ellenfele, a Kuncze meg az Ungvári, akik ellentmodást nem tűrő kinyilatkoztatásokat szoktak tenni. Udvariasan nehéz az ilyeneket helyre tenni. "

ez mi ha nem a féltés?

"...nehéz dolga lesz...."
"....nehéz az ilyeneket helyretenni..."

mi ez ha nem előre eredményhirdetés?

jjulie 2010.09.05. 20:35:20

@tbb:

a gábort meg megenné kenyér nélkül?

tbb 2010.09.05. 20:41:10

@jjulie: Ez kérlek szépen csak egy esélylatalgatás. Mint amikor azt mondom, hogy nehéz dolga lesz a lokinak a sampdoriával.

Azóta láttuk a meccset is. Unalmas, langyos, nyálas szarság volt. Gábor örülhet, hogy kihagyták belőle.

jjulie 2010.09.05. 20:49:17

@tbb:

féltetted, érthető

a műsor szar volt valóban, de nagyon, tényleg szerencséje volt hogy nem maradt neki szék

nem kellett volna félteni

tbb 2010.09.05. 20:56:11

@jjulie:
Egymagában biztos nem. Na de háromszoros túlerővel, már elképzelhető. Látva azonban a fejleményeket már ez sem biztos. Hisz még ekkora fölényben sem vállaltak be egy esetleges vitát. Viszont flottul helyeseltek egymásnak. Színvonalas beszélgetés volt.

De egyszer is sok volt megnézni.

tbb 2010.09.05. 21:00:48

@jjulie:

Azt mondod, hogy nem kellett félteni? Akkor te nem vagy tisztában azzal, hogy egy közös szereplés Kunczéval mekkora presztizsrombolásssal járhat.

porfelhő 2010.09.05. 21:01:28

Megnéztem a műsort, most látom miért nem volt ott Török G.
Összességében tetszett, nekem Kuncze G. mint politikus pártelnök mindig színpatikus volt. A müsor első része jobban lekötötte a figyelmem. Végül is az elemző sem tudott újat mondani, azon kivül hogy egy csokorba szedve hallhattuk a kormány száz napos tevékenységét. Mennyire "szárnyal" a gazdaság, semmi jó nem várható. OV. Kötcsén mondott "tarka, barka, szóvirágos" beszédében lényegi nem volt, kivéve ugye az elmaradhatatlan szocikra való visszamutogatás.
Egy nagyon fontos dolog, három öngól száz nap alatt a kormány munkájában. Nem meglepő a miniszterelnök nagy foci rajongó és támogató.

jjulie 2010.09.05. 21:02:38

@tbb:

miből gondolod, hogy nem ő lett volna a negyedik helyeselgető?

mit mindhatott volna a gulagot megjárt zsidóról?

a többi témát nem tudom felidézni annyira felejthető volt

jjulie 2010.09.05. 21:06:59

@tbb:

miért is?

mert a szijjártó azt mondta?

basszus, te is mosóporevő vagy?

a gábor belevágott volna, ő nem tudhatott erről a presztizsrombolódásveszélyről?

tbb 2010.09.05. 21:11:11

@Letícia:

Te megértetted mit írt? Elismerésem.

ssi 2010.09.05. 21:12:57

ugyanarról a témáról is szívesen olvasnám a valamely pártokhoz kötődő, meg az íróasztalnál elemző, meg a politikusokat kérdező, meg a ... elemzőt is

mindegyik típusú elemzőtől feltételem a tudatosságot, s feltételezem, hogy én, az olvasó is egyre tudatosabban ismerem fel az ő szándékaikat, észjárásukat

szívesen olvasnék sokféle elemzőt, de valóban olvashatóak legyenek (stílus!)

tbb 2010.09.05. 21:15:16

@jjulie:

Ja. Ő lett volna a negyedik helyeselgető. Nézd, van akinek szüksége van arra, hogy Kunczéék megbizható tercelőnek tartsák, van akinek meg nincs.

tbb 2010.09.05. 21:20:53

@jjulie:

Mit mondott a szijjártó? Szomorú, hogy tőled kell megtudnom, de hát te hallgatod őt áhítattal.

Hogy mosópor evő vagyok-e? Hát ha intelligens, miért ne?

Gábor meg valószínűleg nem vágott volna közbe. Mert ő udvarias.

2010.09.05. 21:21:10

@tbb: Valahogy kapisgáltam...persze nem érek fel hozzá, szóval lehet, hogy nem!:)

2010.09.05. 21:30:44

Szép további estét!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.09.05. 21:34:55

Én is végigszenvedtem a mai műsor elejét. Addig bírtam, amíg be nem vágták ugyan azt az összeállítást a híradóban, ami előtte pár perccel a műsorban ment le. Igaz, az újrahasznosítás itt is működik: Bauer Tamásból is elemző lett. Azt már talán mondani sem kell, hogy a másik véleményalkotó Ágh Attila volt...

Javaslom a műsor címét lecserélni ezek után biodíszletre, esetleg bólogató Jánosokra. Hiszen kiderült, semmi újat nem tudnak mondani, csak a korábbi dolgokat szajkózzák benne. Egy heti magazinnak nem az lenne az értelme, hogy valamivel többet nyújtson?

Másrészt érdekes volt látni, ahogy egy volt politikus kérdez alá a szakértőnek. Pedig most lenne lehetősége bemutatni, egy liberális mit csinálna másként a gazdaságban. És itt nem az előző évek ámokfutására gondolok, hanem valódi alternatíva kifejtésére.

jjulie 2010.09.05. 21:46:13

@nyomasek_bobo:

minek az alternatíváját lehetne kifejteni?

csak nem a fidesz gazdasági programjának az alternatívájára gondolsz? ilyen nem lett nyilvánoságra hozva, tehát itt alatarnatíva ismertetés még nem lehet

vagyis meg kéne előznie a kocsinak a lovakat, erre gondoltál?

tbb 2010.09.05. 21:49:19

@Diocles:

Ne bántsd szegényt. Szerintem rosszabbul járt mint Faragó Vilmos anno. Ő is ÉS-es volt, ő is az Ungvárival szerepelt egy tv müsorban. Utána nem győzte magát exkuzálni.

porfelhő 2010.09.05. 21:58:40

A ma esti músor közbeni hiradóból:H Rózsika beszólása: "A magasabb bért követelő pedagógusok ostobák, vagy bohócok.
Kitérő: fel is hívtam a lányomat, hogy ő melyik kategóriába sorolja magát.

tbb 2010.09.05. 22:01:25

@nyomasek_bobo:

"most lenne lehetősége bemutatni, hogy egy liberális mit csinálna másként a gazdaságban."

Te, annyira még nem hülyék, hogy 30 évre bebetonozzák a fideszt.

tbb 2010.09.05. 22:03:48

@porfelhő:

Na és mit válaszolt?

Ordnassac 2010.09.05. 22:04:04

@cambridge.on: mondtam én mást? Írtam is valahol, hogy van, akit nem lehet. Azonban az integráció általában zűrös, pont a megértés, ismételten jelzem, _kétoldali_ hiánya miatt. Legitim dolog elvárni, hogy illeszkedjen adott társadalomba, ahova megy, azonban nem kellene mondjuk segíteni ebben, főleg, ha igényünk van adott ember(ek)re? Másrészt, mi is szeretnénk, ha a saját kultúránk fontos elemeit azért gyakorolhatnánk külföldön is.

Kirívó és elítélendő esetek természetesen vannak, ezeket nem is vitattam, jár is a felelősség érte, de kell is mindjárt kollektivizálni egy egész csoportra? (Sarkítok:) mitől jobb ez, mint Slota magyargyűlölete? Pl. van egy érdekes cikk a Spiegel honlapján arról, hogy a török férfiak mennyire nem tudnak mit kezdeni azzal az elvárással, amit rájuk illesztenek akár német, akár török oldalról. A linket igyekszem előbányászni. Ez is egy érdekes, ám még kevésbé megvilágított kérdése az integrációnak.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.09.05. 22:06:38

@jjulie: a válság kezelésének alternatíváját, főleg, hogy már lassan kezdünk kikecmeregni a nagy szószból. Vajon tényleg nagyobb hiány kell-e, vagy újabb megszorítások, esetleg valami más?

@tbb: számomra a liberális nem egyenlő az szdsz-szel, sőt. Pl. amit az oktatással műveltek, az kész katasztrófa. De ha a jobboldal ugyanúgy elcseszi, csak keresztény mázzal leöntve, akkor koránt sem lennék biztos a 30 évben.

porfelhő 2010.09.05. 22:06:58

@tbb:
Anya , én pályatévesztett vagyok.

tbb 2010.09.05. 22:16:09

@nyomasek_bobo:

A liberális szerintem sem egyenlő a szadesszal. De Kuncze szerint viszont igen. És hát végülis, tőle vártad volna az alternatívát.

tbb 2010.09.05. 22:18:21

@Ordnassac:

Te jóisten! tényleg? Na majd ezentúl vigyázok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.05. 22:22:56

@Zolika1979: jajj, Zolika...
Most akkorát verbáloztál, hogy Alsóbösztörpusztán is megrezzentek az ablakok intellektusod fénypászmáitól.

tbb 2010.09.05. 22:23:12

@porfelhő:

És csak most jött rá? Hány év után?

De hát jobb későn, mint soha. Most képzeld, ha nincs H. Rózsa, hamis illuziókban ringatná magát míg nyugdíjba nem megy.

Balt 2010.09.05. 22:24:53

Remélem, a tapasztalatszerzés elégséges lesz a következő Kuncze-felkérés helybőli visszautasítására... :)

Balt 2010.09.05. 22:27:43

Milyen blama ez már az ATV-nek! Ezt a 240. posztot nem tűzik a kalapjuk (azaz svájci sapkájuk) és a CHF mellé... :))

porfelhő 2010.09.05. 22:31:18

@tbb:
Bizony, bizony, így legalább eldöntheti hova sorolja magát a sok-sok ezer pedagógussal együtt. Mert ugye egy ostobának, vagy bohócnak mi köze lehet a pedagógusi szakmához. Ezért pályatévesztett. Majd megírom mire döntött. Hány év után. De kis kíváncsi vagy. Nem írom ide.

tbb 2010.09.05. 22:32:13

@6.Lenin:

Sőt: gugli.

Kunce Gábor: 1600 találat, Kuncze Gábor :34000 találat.

Ordinak pechje van. Mennyivel eccerübb lenne 1600-t korrigálni, mint 34000-t.

Michael Corleone 2010.09.05. 22:35:54

ez elképesztő, az ATV már nem tud hova süllyedni!

tbb 2010.09.05. 22:47:55

@porfelhő:

Na most csak zárójelben jegyzem meg: HR nem a peagógusokat nevezte ostobának vagy bohócoknak, hanem:

"Ma 12h40 perckor a Kossuth Rádió vitaműsorában HR oktatási államasszony ostobáknak vagy bohócoknak minősítette a Pedagógusok Szakszervezete tanári fizetés-emelést követelő tárgyalótagjait."

Ha a lányod ezt magára vette, akkor vagy szakszervezeti funkci vagy tényleg pályát tévesztett.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.05. 22:50:18

@tbb: ez a pedagógusok nemdemokratikus szakszervezete?

tbb 2010.09.05. 23:02:23

@Hepci:

Szerintem a demokratikus. Az Orbán diktaturákban azok szoktak tökösök lenni.

Ordnassac 2010.09.05. 23:03:36

@tbb: mindegy kinek mondta, egyszerűen bunkóság ilyet mondani. Pont. Még ha valóban irreális követelés. (Hogy én is elmondjam a véleményemet.)

@Hepci: nem, ez nem a Kerpen-féle (ha rájuk gondoltál), hanem a másik.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.05. 23:05:37

@tbb: Én eddig azt hallottam, hogy azokat nevezte a fenti módon, akik béremelést követelnek a tanároknak. (Amit talán meg is ígértek.)
Nekem új, hogy leszűkítette a szakszervezet tárgyalótagjaira.

De lehet tévedek. Ez a hír nem verte át az ingerküszöbömet, így nem figyeltem annyira.

porfelhő 2010.09.05. 23:18:14

@tbb:
No jó hogy megláttam hogy irtál. Örülök hogy ennyire rátapadtál a témára. Ha kérhetlek, akkor a Török G. posztjához szóljál hozzá. Én megpróbáltam normális stilusban válaszolni, de úgy látszik már itt ezen a blogon is a "vadabb stilus" kezd eluralkodni. És amikor valaki beválaszol a másiknak akkor már egyből hülye, komcsi, meg minden ami még mellé tartozik.

porfelhő 2010.09.05. 23:25:09

Az ingerküszöbről meg csak annyit, az effajta kijelentés HR. től, bunkóság. Annyit kell mondani, nincs pénz és kész. Nem bohócozni és ostobázni.

Húsleves 2010.09.05. 23:26:09

Képzelem, milyen színvonalas lehetett Kuncze "pártatlan" értékelő műsora a kormány első 100 napjáról a szektatévén. A vidám vasárnap után kitűnő szellemi felfrissülés zombiknak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.05. 23:31:19

@porfelhő: OFF
Speciális érzelmekkel viseltetsz Jjulie iránt?
ON

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.05. 23:36:20

@Húsleves: remekül összehozta a beszélgetőtársakat (sokszínűség, kiegyensúlyozottság, stb.). A Bolgárgyuribácsit látatlanban is hiányolom, de Mihancsik Zsófia vagy Mester Ákos is sokat emelt volna a dolog színvonalán.
TG igazán nem hiányzott közéjük. Azért remélem, a benzinpénzét kifizették (ha nem, törökgábortszopatják = TGSZ).

tbb 2010.09.05. 23:43:38

@Zolika1979:

Nem tévedtél. Ahány hír, annyiféle intepretáció. Csak egy közös bennük.

A főcím 30-as betűmérettel vatagon szedve: "Hoffmann Rózsa ostoba bohócnak nevezte a tanárokat"

Alatta kisebb betükkel, de még mindig kivastagítva az alcím, egy árnyalattal pontosabban: "Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatási államtitkára ostoba bohócnak nevezte a tanárokat a Kossuth Rádió egyik csütörtöki műsorában" Tehát itt már az mszp szerint.

Majd a szövegben: "Az MTI által meghallgatott felvétel szerint Hoffmann Rózsa a béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan". Hozzátette: nagy fájdalom a számára, hogy ezt neki kell mondania, mert mindig azt képviselte, és képviseli ma is, hogy fel kell emelni a pedagógusok bérét.

tbb 2010.09.05. 23:51:43

@porfelhő:

Oké. Nem gondoltam, hogy Szili Katikásra veszed. Az is hogy kétségbe volt esve, hogy ez rusnya Kövér fel akarja őket akasztatni

tbb 2010.09.05. 23:57:07

@török gábor:

Valóban? Ennyire faszarágiak? Megleptél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 00:01:38

@török gábor: remélem, elmondtad nekik, melyik elemző szervedet részesíthetik orális kényeztetésben...

tbb 2010.09.06. 00:01:53

@Ordnassac:

Mit kell mondani azokra, akik irreális követelésekkel lépnek fel?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.06. 00:05:04

Zavarjuk el a forradalmi, nemzeti, handabanda kormányt üzenik a frankhitelesek több helyen.

Kezdődik...

Ordnassac 2010.09.06. 00:31:28

@tbb: hogy irreálisak a követelményeik. Ennyit. A címkézés egy rossz SZDSZ-es szokás volt. Muszáj ezt átvenni?

dos Santos 2010.09.06. 00:54:13

Örülök, hogy legalább itt (még ha offként is) előkerült ez a Sarrazin-téma. Én csak annyit tennék hozzá: számomra nagyon meglepő és pozitív, hogy milyen normális módon állt a kérdéshez a német sajtó és a politika. Természetesen Sarrazint - úgy tűnik - leírták, de a legtöbb helyen csak azt olvasom-hallom, hogy mostantól nincs mese, nyíltan kell beszélni az integrációs problémákról, a talkshow-nézőket most már nem lehet hangzatos szófüzérekkel megetetni stb.
Tehát tudják, elismerik, egy percig sem tagadják, hogy a probléma létezik, és a társadalmat sem nézik hülyének, nem hiszik azt, hogy néhány jelző, ill. címke Sarrazinra és a hozzá hasonlóan gondolkodókra való aggatásától, valamint az elhatárolódásoktól egy csapásra megoldódik a probléma, és a társadalom is egyből más színben látja a bevándorlókat.

Na, ezt kellene nekünk még itthon megtanulni, mert nálunk jó régóta teszik lehetetlenné bizonyos kérdésekről az értelmes párbeszédet.

Ahogy az egyik újság írta: Sarrazin maga nagy árat fog fizetni ezért, de a problémát többé már nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Persze ott, nem itt.

Ordnassac 2010.09.06. 01:05:55

@dos Santos: ha nem a szokásos populista baromsággal jött volna elő, akár még óriási politikai karriert is befuthatott volna, csak hát TS is az odamondogatós stílust választotta...

LAKSZ 2010.09.06. 01:19:35

Tisztelt Török Gábor!

Ha egyre többen próbálnák magukat a pártpolitikától (és a pártok embereitől) függetleníteni, és csak a valóságos tényeket, teljesítményeket értékelni, akkor ma nem itt tartana az ország. (Talán a korrupció is csökkenne ...)

Sajnos ezt a függetlenedést az Ön írásai kommentelőinek többsége sem tartja fontosnak.
Mindenesetre - ha nem is értünk egyet az írásaiban megjelenő minden véleményével - jó, hogy legalább Ön megróbálja.

Ignéczi Tibor

Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége

dos Santos 2010.09.06. 01:19:37

@Ordnassac: Engem egy-egy politikus - legyen az akár német, akár magyar - személyes karrierje kevéssé érdekel. Viszont ott úgy tűnik, külön tudják választani a két dolgot: az odamondogatós, helyenként vállalhatatlan véleményt, és magát a problémát. Az előbbiért kiosztják a büntetést, ez nagyon is rendben van, a másodikról pedig elkezdenek nyíltan beszélni, ez is nagyon rendben van. Nálunk az a baj, hogy egy probléma léte vagy nem léte annak függvénye, hogy ki mondja. És a válaszodon is azt érzem (bocs, ha tévedek), hogy egy-egy véleményt, és az azt képviselő egyént rögtön elhelyezzük a saját pártpolitikai koordináta-rendszerünkben, így a véleményét is eszerint ítéljük meg, sőt, ez alapján döntjük el, hogy a problémáról PC-e beszélni vagy sem.

Úgy vettem észre, bírod a német nyelvet, ezért beszúrom ezt az idézetet, nagyon tanulságos:
"Verschreckt nehmen die Parteien in Deutschland zur Kenntnis, dass Thilo Sarrazin auch jenen Bürgern aus dem Herzen spricht, die weder rechtsextrem noch fremdenfeindlich sind." (Welt am Sonntag)

Elnézést azoktól, akiknek a fenti idézet kínai. :)

Ordnassac 2010.09.06. 02:39:40

@dos Santos: nem beszólásként mondom, valszeg nem olvastad végig a vitát itt, de nézd meg az ebben a vitában tett megjegyzéseimet. Egyáltalán nem akarok PC-módon beszélni az ügyről, amire én akarok állandóan kilyukadni az az, hogy a valóban létező bevándorlók/migrációs háttérrel rendelkező emberek integrációs problémái, kudarcai mellett szerintem az integráló ország társadalmát és felzárkóztatási törekvéseit is vizsgálat alá kellene vonni. Ugyanis hiába akar valaki beilleszkedni, ha az előítéletek hálójában landol. Amúgy ez fordítva is igaz: hiába akar valaki megérteni valakit, ha a másik fél elzárkózik.

Szerintem pl. Németország nem tett meg mindent az integráció elősegítéséért, pedig élenjáró szerepet kellene betöltenie (persze ilyen lépésektől nem fog mindenki hirtelen beilleszkedni egy társadalomba, integrálhatatlan emberek akkor is lesznek). A társadalmi vita erről kell, azonban mind a populista idegenellenesség, mind a túlzott és indokolatlan PC árt ennek a vitának, amit le kell folytatni.

porfelhő 2010.09.06. 05:52:27

@Hepci:
Még nem. Majd szólok. Ha TG. engedi ide ki fogjuk írni a blogra.

porfelhő 2010.09.06. 05:58:45

@tbb:
Eszembe sem volt olyan írni, hogy Kövér rusnya.Az lett volna az elegánsabb, ha Te megírod egyszerúen, tudom-e hogy utána elnézést kért HR. De nem tetted meg, hanem már határokat surolva kivesézted a témát. Nincs belőle semmi rpobléma.

porfelhő 2010.09.06. 06:03:58

@tbb:
Bocs "olyat" írni akartam.

porfelhő 2010.09.06. 06:27:45

Egyébként kikérem magamnak, nem szoktam a magánéletben sem a politikusokat gusztustalan jelzőkkel illetni, nem hogy itt a blogon. Van véleményem, a politikáról , de nem "útszéli" stilusban szoktam hangot adni neki és még a jót is láthatom egy-egy politikusban, függetlenül politikai hovatartozásától.
Szép Napot!

nyünyüge 2010.09.06. 06:36:02

@tbb:
Hoffmann Rózát nem kell félteni, vérbeli politikus és nő.
Lehet, hogy ezt a mondatát kiemelték kontextusából, stb., de ő azonnal tudott hasonlóan "árnyaltan" kezelni egy hasonló esetet.

Tegnap egy Infos interjúban azt mondta, hogy az előző oktatási miniszter pl. idiótának nevezte azokat a tanárokat, akik nem értettek meg valami aktuális reformkezdeményezést.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.06. 07:28:37

Na, ha valaki régebben olvasta a véleményemet a balatoni rendőrgyilkosról, akkor most láthatja, hogy lassan kibontakozik az én verzióm és felhagynak a - "férfiszerelem" kacsa - erőltetésével végre.
Egyszerű, szokványos balatoni maffiaháború volt a tippem és hát, ugye nem tudok tévedni.
www.hirszerzo.hu/cikk.elkepzelheto_hogy_szocs_balint_bergyilkos_volt.165315.html

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.06. 07:40:38

@porfelhő: Kommunikációs hiba.
De a média ügyesen eltusolta.
Azt kellett volna mondania Hoffmann államtitkárnak, hogy a pedagógusok már megkapták a beigért 100%-os béremelést.
A pedagógusok kevesen vannak, a tévénézők-rádióhallgatók meg sokan, úgyhogy ezzel egy újabb igéretről tudta volna meg a nép, hogy teljesült.
Úgyis úgy tudják, hogy a nagyarányú adócsökkentésen túl vagyunk már, mert ugye kevesen adóznak, a tévét meg sokan nézik.

porfelhő 2010.09.06. 07:41:22

@tbb:
A Katikásról, meg annyit, - a tegnapi TV. műsorral kapcsolatban is- a műsor második része nem a téma miatt nem kötött le, mert a kommunizmus búneit mélyen elítélem, hanem maga a meghívottak személye.

porfelhő 2010.09.06. 07:45:47

@simonmondja.:
Köszönöm, hogy kisegítettél. Lehet, hogy ez lesz a nap lejobb kommentje. Gratulálok.

email 2010.09.06. 07:52:43

@buddha:
Ha nem tévedek egy Volvo van a képen. És ha tippelni kéne, akkor azt mondanám, hogy ez egy S40.

László56 2010.09.06. 07:56:40

Szép jó reggelt Mindenkinek

Szórakoztató olvasni ahogy az elemző a tudtunkra adja, milyen „előkelő” társaság hívta meg őt egy beszélgetésre. Dagadó keblekkel és kicsit gyerekesen elmeséli nekünk is a véleményét hogy miképpen is lehet információt szerezni. Nekem az az érzésem hogy úgy meséli el, ahogy ő gondolja és nem úgy ahogy történik. Én hálás vagyok érte, mert sokat mond önmagáról és a saját világáról. Jobban mondva inkább arról, ahogy ő maga a saját világát látja. Ami nem feltétlenül kell az elemzők világának lennie.

Annak ellenére hogy én sokkal több elemzői információs lehetőséget látok mint az általa említett két csoport, a meglátását úgy egyszerűsíteném le. hogy vannak akiket elismer a politika és vannak akiknek még küzdeni kell az elismerésért. Ő az utóbbi csoportba sorolja be magát. Igaza is lehet. Hiszen amilyen gyerekességgel meséli el nekünk az élményét, olyan gyerekességgel próbálja elmosni a politikai hovatartozását is. Büszke rá, mert azt hiszi hogy sikerült. Pedig ki a politikával foglalkozik az úgy átlát rajta mint az üvegen. Ezáltal tűnik gyerekesnek is. Szórakoztató ugyan, de nem növeli a szakmai hitelességét.

Ugyan elemző szakma nincs. Politológus mint foglalkozás viszont van. De akkor hogyan lesz a politológusból elemző ? Azáltal hogy elismerik és egyre többen kíváncsiak a véleményére. Ahhoz azonban hogy a véleményét ki tudja nyilvánítani, először is elemzeni kell neki. Én magam is kíváncsi vagyok a véleményére. Hogy miért ? Mert tanít. És az komolyan érdekel hogy mit is tanulhat tőle a jövő politikai nemzedéke. Amit eddig láttam nem éppen kielégítő. A politikai hovatartozás elmosása, a neki nem tetsző vélemények ignorálása, nem éppen az ami a jövő politikai generációjának az előnyére szolgálna. Én nem járnák hozzá hallgatónak. Annak ellenére hogy szívesen szórakoztatom magamat az írásaival, és nem is unszimpatikus nekem. Sokszor még élvezem is.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.06. 08:01:12

smittpali okosságok, járna a smittpali díj!

A Zsolnay mint diszkoszvetőgép ,mondták Pécsett a Zsolnayban!

Schmitt Pál és Szőcs Géza együtt nyitották meg a rendezvényt. Előbbi beszédét akkor kaphatta kézbe, és mielőtt a Zsolnay manufaktúra egyik fontos alkotójának, a lengyel származású Sikorski Tádénak az emléktábláját felavatta, azt mondta, hogy ez a "magyar lélekből és magyar tehetségből" gyúrt siker. Arról is beszélt, hogy milyen csodálatosan áll a kulturális negyed, de megértjük, mert mindenhol redőnnyel takarták el az építési területeket. Szőcs Géza saját szövegét olvasta fel, amelyben a Zsolnay porcelánokat szétszórt kártyalapokhoz hasonlította, sőt képeslapokhoz, amelyeket ha összekötnénk, és világítanának, akkor az egész glóbuszt átfognák. A kedvenc hasonlatomban a költőből lett államtitkár azt mondta, az üzem mint diszkoszvetőgép veti szét a repülőcsészealjakat, a tetőcserepeket. Ha nem jön Sikorski Antónia, hogy egy gyerekkori rajzon mutassa be családját, az egész megnyitó komolytalanná vált volna.

ssi 2010.09.06. 08:37:22

240. Mit csinál az elemző? - elemeznek, fő kérdések: kinek, minek, hogyan?

.. és a hogyan tovább? az lenne az igazán hasznos - a kölcsönhatások markáns hatásai miatt, ha minél több választó képes lenne az elemzők elemzésére...

tbb 2010.09.06. 09:08:11

@porfelhő:

Kedves porfelhő! Nagyon sajnálom, hogy megbántottalak. Bocsáss meg.

emő27 2010.09.06. 09:12:12

Verőfényes Szép Napot Mindenkinek!

Én olvastam, hogy Gábor nem lesz ott az ATV, ezért szépen us opent néztem helyette. Pedig a Kuncze Klub rádiós beszélgetései tudnak nagyon élvezetesek lenni, de tegnap nem volt lelkierőm hallgatni őket.

Az engem is jobban érdekelt volna a posztra visszatérve, hogy hogyan történik a konkrét elemzés folyamata.
Ami számomra mindég furcsa volt, pedig tanultam közvélemény-kutatást, hogy miért gondolják, azt, hogy a telefonos kutatásból hogyan mernek levonni következtetéseket? ugyanis magamat is ismerve volt, hogy tök mást mondtam, mint amit gondolok?
Vagy azt sem értem, hogy honnan választják ki azokat, akiket felhívnak, és ugye lehet, hogy nem is az beszél a telefonba,(nálunk pl anyum nevén van a telefon, és jellemzően én válaszolok és nem mindig kérdezik meg, hogy hány éves vagyok, vagy mi a végzettségem, pedig a kutatási eredményekben sokszor ezek is osztályképzés alapjait jelentik.) akit ők eredetileg hívtak és így tök fals eredmények születnek.
Tehát ez a része is nagyon érdekel. Meg hogy honnan tudják, hogy kit kell hívni, hogy megfelelő legyen az arány, hogy ténylegesen lehessen korosztályokat alkotni.
Szóval engem ezek a dolgok is érdekelnek és gondoltam ez az a fórum, ahol gyakorlati válaszokat kaphatok, tőletek illetve Gábortól.

Remélem a kuszaságból kitudjátok hámozni a lényeget. Bocs, de még korán van és hétfő is van:)

TH 2010.09.06. 09:16:52

@Zolika1979: "A "Mindenki nyer?" című bejegyzésben előforduló csúsztatására is reagáltam. Keresd meg ott! :)"

Megkerestem. A posztban nem volt csúsztatás. Csak egy találós kérdés. Nem volt belemagyarázva semmi. Ezt te valóban csúsztatásnak vetted.
Ez téged minősít, valamit politikai témákban az agyműködésed problémás működését jelzi csak, de nem TG elfogultságát mutatja.

tbb 2010.09.06. 09:20:21

@nyünyüge:

Én nem Hoffmann Rózát féltem. Csak utálom a sanda csúsztatásokat. És akkor beszólok. Ez nálam reflex.

tbb 2010.09.06. 09:34:32

@simonmondja.:

Szóval azt mondod, hogy életszerű, hogy egy bérgyilkos, miután teljesíti a megbízást, öngyilkos lesz? Vagy a tette végrehajtását akadályozó rendőrt lelövi, majd utána végez önmagával? Vagy hogy a rendőrség képtelen megkülönböztetni az idegenkezűséget az önkezüségtől? Ez az utolsó opció nem sok jót igér.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 09:37:51

@tbb: "Majd a szövegben: "Az MTI által meghallgatott felvétel szerint Hoffmann Rózsa a béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan"."

Ergo: Tényleg leostobázta és lebohócozta a fizetésemelést kérő tanárokat!
(A saját magad által betett idézetnek talán csak hiszel.)

"Nem tévedtél. Ahány hír, annyiféle intepretáció."

Na na. A te kommentedben lévő szöveg volt az első, amely leszűkítette a szakszervezet tárgyaló tagjaira.

tbb 2010.09.06. 09:38:13

@simonmondja.:

"Azt kellett volna mondania Hoffmann államtitkárnak, hogy a pedagógusok már megkapták a beigért 100%-os béremelést."

Nem vetted észre, hogy HR nem a Hiller Pifti államtitkára?

emő27 2010.09.06. 09:48:23

Tudom nem szép dolog, de Hoffmann Rózsa számomra nem hiteles.

Nem érzem benne azt, hogy az igazat is elmondaná. Csak azt hallottam tőle a Hír tv-s beszélgetésben is, hogy ő ilyen jóba, olyan jóba van a pedagógusokkal ( bár ezt a szót is csak néhány száz tanár képesítésűre merném mondani). Meg, hogy milyen boldogan és a kormány ötleteivel egyetértve mennek oda a fórumok után hozzá. Ki lenne a saját maga ellensége? Persze majd még hőbörögni fognak, hogy nem én nem akarok több fizetést. Pedig jelen gazdasági helyzetben szerintem nem az a legfontosabb, hogy a pedagógus 300.000 körüli fizetést kapjon, mert mintha valami ilyet összeget hallottam volna emlegetni.
És azt sem hiszem, hogy ebből rövidtávon lehetne valami, mert amíg az ország nem emelkedik fel legalább kicsit, és nem indul be a gazdaság addig nem lesz keret, amiből ezt megtegyék.

És mellesleg a tanár verésekre is kitérve kicsit, nem hiszem, hogy a rendelkezésekkel változna a helyzet. Gondoljuk végig a folyamatot: tanár megszidja a diákot-diák hazamegy árulkodni-szülő bemegy és megveri a tanárt-jön a rendőr elviszi( kis faluban ahol 70-30 a roma és a nem roma arány) és elviszi a szülőt, aztán majd jönnek a szülő rokonai és azok verik meg a tanárt. Lehet, hogy túl negatív vagyok, nyugodtan cáfoljatok meg.
Persze nem vagyok boldog ettől a helyzettől és jó volna változtatni rajta.

A másik problémám a NAT módosításával kapcsolatban. Nem hiszem, hogy attól h ők most változtatnak a 8 évvel ezelőtt módosított terven, -ami szerintük nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, mert ugye mindennek egyből azonnal kell látszatának lenni- jobban fognak tanulni a kis nebulók.

Az nem érdekes, hogy nem az mszp ideje alatt lett több a funkcionális analfabéta, hanem folyamatosan termeltük ki őket. Gondolom, a fidesz álláspontja szerint 1998-2002 között mindenki okos volt, azán sitty-sutty elvágták és mindenki meghülyült.

Attól, hogy megkötik, hogy miből kell tanítani jobb lesz az oktatás? Több ideje lesz a tanároknak egy-egy gyerekre, ha az lemarad?
Inkább a mostani egyetemen tanuló jövő pedagógus jelöltjeit kellene egy kicsit megtanítani együtt érezni ,kreatívan tanítani, úgy hogy élvezze hogy tanít és át tudja adni a tudását.

Ha a diák látja a tanárán, hogy nem érdekli a diák, csak az, hogy leadja az órát és rohanjon ki a teremből, akkor ő sem fogja komolyan venni a dolgokat. Ja és nem utolsó sorban a szülőknek is társnak kell lenni ebben az egészben.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett.

tbb 2010.09.06. 10:00:30

@emő27:

Vannak rá statisztikai módszerek. Pl ismerik a telefonos hívások torzítását a teljes reprezentációs panelekéhez képest. A felmérést indikátornak használják, hogy mekkora az elmozdulás egy korábbi felméréshez képest. Vagy 1 politikai intézkedés hatására. Megkülönböztethetők a korosztályos válaszprofilok, ami alapján megbecsülhető a minta korosztályos megoszlása. Szóval vannak kifinomult módszerek. Az újságok aztán a kapott eredményekből csipegetnek. Amiről úgy vélik, hogy a mondanivalójukat alátámasztja.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 10:05:34

@tbb: igen, Simon ezt mondja. Meg az ő Hírszerzője. Roppant hiteles forrás mindkettő. Legalább annyira, mint Pintér tábornok és az ő rendőrei...

sárkányfő 2010.09.06. 10:06:02

@simonmondja.: 100%

@László56: "Dagadó keblekkel és kicsit gyerekesen elmeséli nekünk is a véleményét hogy miképpen is lehet információt szerezni."

Hát te hülye vagy.

@evribadi: a médiában ilyen hülyeség, hogy elszerveznek valamit, majd eszükbe se jut annyit mondani, hogy bocs, ez mindennapos. Vannak még sokkal cifrábbak is, és ezekhez még rossz szándék sem kell. Nem mentegetni akarom, sőt, csak azért senki ne higgye már, hogy ez valami különös dolog. Amúgy saját tapasztalataim szerint ez egy ilyen ország, közöny, figyelmetlenség, igénytelenség, trehányság. Nap mint nap. Egy nagy csomó ember csak akkor válaszol egy emailre, ha az neki valamiért érdeke, egyébként tojik rá.

tbb 2010.09.06. 10:07:37

@Zolika1979:

Zolika drága. Van értelmező szótárad? Nem ártana ha lenne, mert akkor utána tudnál nézni, hogy mecssoda különbség van a kérés és a követelés között.

emő27 2010.09.06. 10:10:15

@tbb: Esetleg van valahol valami ilyen neten fellelhető anyag erre vonatkozóan, amiben tájékozódhatok erről? Tényleg érdekel.

tbb 2010.09.06. 10:17:54

@Zolika1979:

Ja és még valami:

" A te kommentedben lévő szöveg volt az első, amely leszűkítette a szakszervezet tárgyaló tagjaira."

Lehet hogy az első, de nem itt. Mivel a szöveget az Index fórumról ollóztam. Beírtam az gugliba hogy Hoffmann Rózsa bohóc, és ezt is kiadta. Megjegyzem, most is relevánsnak tartom.

sárkányfő 2010.09.06. 10:19:10

@tbb: ne erőltesd, nem megy ez...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 10:24:50

@emő27: Hoffmann Rózsa nem szereti vállalni a felelősséget, ennyit hallottam róla valakitől, akinek volt már vele konfliktusa a kinevezése óta. Persze, ha igaz ez a tulajdonsága, nem fog vele kilógni a politikusaink közül, a Hiller Piftit és a Magyar Bálintot pedig csupán ezzel lehetetlen alulmúlni.

tbb 2010.09.06. 10:26:08

@emő27:

Egészen biztosan van. Kutakodnod kell. Én amit írtam, azokat az ujjamból szoptam. Pontosabban azt írtam meg, hogy én hogy állnék neki, ha közvéleménykutató lennék.

tbb 2010.09.06. 10:30:33

@ó jaj:

Kösz, hogy aggódsz értem, de felesleges.

emő27 2010.09.06. 10:36:09

@tbb: Talán Gáborunk tud majd ajánlani valami szakirodalmat, mondjuk ráér vele, mert most épp a szakdolgozatommal küzdök.
Ahhoz is szívesen veszem a segítséget, ha valaki tud a közbeszerzés belső dolgairól, csapatalkotásról, munkafolyamataitokról pár infót, az nyugodtan jelezze. :)

@Hepci: Nem tudom, hogy tud e majd csinálni is valamit, vagy csak egy báb lesz, akit majd utálni lehet, ha valami nem úgy működik, mint kéne, ahogy annó Horváth Ágnes is be lett áldozva az mszp idejében az egészségügy terültén.. Bár gondolom őt nem fogják lehúzni a sárga földig, mert hát ugye nekik van 2/3 uk, és nem fognak a saját farkukba harapni.

sárkányfő 2010.09.06. 10:36:49

@tbb: nem aggódok én érted egy cseppet sem... úgy látom HR szavai után az én szavaimat sem tudod értelmezni...

arra utaltam, hogy kár erőltetni ezt a szerecsenmosdatást, mert elég reménytelen misszió, ráadásul kínosan erőltetett... HR egyértelműen fogalmazott... nem fog menni a belemagyarázás... tudunk magyarul, és tudunk olvasni is.
de tudod mit? próbálkozz tovább. hátha sikerül. kitartás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 10:38:40

@emő27: Horváth Ágnest nem "áldozták be", ő tökéletesen alkalmatlan volt.

tbb 2010.09.06. 10:48:59

@ó jaj:

"mert elég reménytelen misszió"

Nekem is van egy olyan érzésem. Ahol Török Zsolti az écesz géber, ott nekem nem sok babér terem. Rövidtávon legalábbis. De Isten malmai azért őrölnek. Ha lassan is, de apróra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 10:58:28

@tbb: Törk Zsolti hogy került elő? Emlegette itt valaki azt az evolúciós zsákutcát?

sárkányfő 2010.09.06. 11:01:36

@tbb: hogy jön ide török zsolt? és ki az?

emő27 2010.09.06. 11:06:19

@Hepci: Lehet, hogy igazad van. Csak most ő jutott eszembe, aki amolyan bábú volt a rosszhoz. H.R a fidesz által jónak tartott dolgokat próbálja előadni-eladni, majd meglátjuk hogy történik e valami, vagy csak figyelemelterelés ez az egész.

Más téma ként be kell dobjam (ha jól tudom van egy pár focibarát) a futballokos szót. O.V ugye azt mondta, hogy lehet, hogy a matek képleteket, egyenleteket nem tudja a focista megcsinálni, de a pályán megmutatja milyen intelligens. Lehet, hogy ezt a vonalat kéne fejleszteni. A tankönyvekbe focival kapcsolatosan kellene megalkotni a tananyagot. pl. Ha egy focista 5 perc alatt 5 jó passzt ad, akkor hány jó passzt ad 45 perc alatt?
Vagy írjanak fogalmazást a foci témakörében tapasztalható változásokról, foci történelemről. ehhez könyvtárazni is kell, vagy legalább neten kutakodni. De legalább élvezettel csinálnák. És talán valami jó is kisülhet belőle.
Ez szerintem akár működhetne is, hiszen a rossz tanulok nagy százaléka fiú( bocs a kivételektől), őket általában érdekli a sport és ha lehet miért ne használnánk ki ezt a lehetőséget.

TH 2010.09.06. 11:15:29

@László56: Te magadtól írsz ekkora baromságokat, vagy valaki segít ebben? De látom, hogy minden poszthoz csak egy-egy hasonlóan értelmes hozzászólást sikerül odavetni, tehát nem tudom, hogy válaszra mennyire számíthatok.
Mindenesetre vö.

"Hiszen amilyen gyerekességgel meséli el nekünk az élményét, olyan gyerekességgel próbálja elmosni a politikai hovatartozását is. Büszke rá, mert azt hiszi hogy sikerült. Pedig ki a politikával foglalkozik az úgy átlát rajta mint az üvegen. Ezáltal tűnik gyerekesnek is. Szórakoztató ugyan, de nem növeli a szakmai hitelességét."
"A blog, -vörös színezete ellenére"
" Félszemmel tekinget a neki szimpatikus pártra, az MSZP -re"
Ezeket írod te.

És ezt írja más ( @Zolika1979: ):

"Szintén tény, hogy volt olyan bejegyzése, melyben volt képe leírni, hogy az Orbán-kormány sikeres volt.

És ezekre még csak nem is reagáltam.

Arra például már reagáltam amikor volt képe leírni, hogy az új választási elképzelése a Fidesznek, nem segítené a Fideszt. (Ezt még a Fidesz-közeliek sem gondolják komolyan.)

A "Mindenki nyer?" című bejegyzésben előforduló csúsztatására is reagáltam. Keresd meg ott! :)

Tavasszal meg csak az hiányzott, hogy kiírja: A Fideszre kell voksolni.

Én tiszteletben tartom hogy te Török Gábor rajongó vagy, és ezért nem látod az elfogultságot."

Ha ENNYIRE egyértelmű, hogy TG elfogult, akkor döntsétek már el, hogy melyik párt elkötelezett híve!!!

tbb 2010.09.06. 11:21:13

@Hepci: @ó jaj:

Török Zsolt egy tiszta fennkölt ember. Az utolsó igaz ember a vártán. Aki elszántan harcol a Hoffmann Rózsás bunkóságok ellen. És mellesleg persze a pedagógusok tisztességéért.

Beírjátok szépen a gugliba, hogy "Török Zsolt Hoffmann Rózsának", és önti majd.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 11:23:02

@emő27: a HR körüli dolgokat kivételesen ismerem, van valaki a barátaim között, akinek a rokona számottevő pozíciót tölt be a Fidesz oktatási kabinetjében.
No, ha képes vagy elhinni, az a helyzet, hogy HR nem teljesen a Fidesz koncepcióját valósítja meg, hanem a sajátját (vagy a pártjáét), a hozzáállása bizonyos dolgokban markánsan eltér a Fidesz oktatáspolitikusainak preferenciáitól. Viszont az erőviszonyok úgy alakultak, hogy ő kapta a posztot, szakmailag nem tartották alkalmatlannak, így lesz, ami lesz.

sárkányfő 2010.09.06. 11:24:06

Az ember azt hinné, ez az Orbán az egész magyar jobb oldalt maga alá gyűrte, tokkal vonóval, mindenestül. De nem, el kell ismerni, vannak kivétele, még ha oly kevés is. Van aki inkább gondolkodik, a saját eszére hallgat, és nem gagyogja vissza amit Orbán a személyes szóvivőjén keresztül (bizony Szíjjártó nevű ember) kiad napiparancsba. Most pl. itt ez az Urbán fiú, aki emígyen szóla:

"Téves a gazdasági szabadságharc fő célját abban meghatározni, hogy növeljük mozgásterünket a nagyobb arányú eladósodás érdekében: a nagyobb hiány ugyanis ezt jelenti"

"Urbán László megjegyezte: vissza lehet szerezni a hitelességet a megállapodás nélkül is, csak hosszabb ideig tart, és drágábban tud hitelt szerezni közben az ország."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/06/urban_uj_megallapodas_kell_az_imf-fel/

Ez az Urbán fiú láthatóan hallgat a józan észre, és fontosabbnak tartja a hazája érdekét a párt érdekeinél. Gondolom hamarosan le is lesz árulózva...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 11:25:48

@TH: igazad van, össze kell hozni itt egy Zolika1979-László56 szellemi párbajt. Egyenlő erők, változatos esélyek. :)

tbb 2010.09.06. 11:26:47

@TH:

"tehát nem tudom, hogy válaszra mennyire számíthatok."

Nagyon hiányzik? :))))

TH 2010.09.06. 11:27:44

@Hepci: Igen érdekes és tanulságos lehetne. Engem az érdekel, hogy vajon képesek lennének-e a témáról érdemben és értelmesen vitázni, és vajon rádöbbenének-e egy picit arra, hogy saját csőlátásuk miatt jutottak tökéletesen ellenkező véleményre? Félek, hogy a válasz nem, de azért érdekes lenne egy kísérlet. :)

lüke 2010.09.06. 11:28:21

@Ordnassac:
visszatérve Sarrazinra:
sokan támogatják, tegnap láttam a ZDF-n mennyien kiálltak mellette, s a banki döntés is bíróságra kerül
Populizmus ide vagy oda, a problémával foglalkozni kell, s megoldást kell találni,
s nem grekohungarogallul megoldani

sárkányfő 2010.09.06. 11:28:44

@tbb: közben lassan leesett ki ez az ember. egy újabb selejt a bőséges felhozatalból a magyar politika színpadán.

na most mi köze tzs-nek ahhoz, hogy te megpróbálod kimagyarázni a kimagyarázhatatlant?

TH 2010.09.06. 11:29:04

@tbb: nem, nem, csak úgy mondtam...:)

lüke 2010.09.06. 11:29:59

Hasonló a mese 98-ból, mint TG-é,
Baló eü reformról szóló műsorába Selmeczi -kiflis- Gabi nem érkezett meg, Baló lefújta a műsort, azzal , hogy tőlük kapja a a kiflit(kenyeret)

lüke 2010.09.06. 11:30:50

@Hepci:
KUnczét kérjétek fel rá:)

TH 2010.09.06. 11:31:12

@tbb: a tanárok részéről a követelés nem irreális. Nem az ő feladatuk és felelősségük a költségvetés elosztása. De teljesen jogos és normális, ha sírnak, ha nem jönnek ki a fizetésükből.

emő27 2010.09.06. 11:32:25

@Hepci: Hiszek neked. De te is kell, hogy tudd, hogy engem igazság szerint nem érdekel, hogy kinek a koncepciója, a lényeg a pozitív irányba történő elmozdulás. Ha az illetőt Hoffmann Rózsának hívják úgy is jó, ha Kis Miskának úgy is, csak lépjünk előre.

Én tisztelem és tisztelni is fogom azt ,aki megoldja a mostani helyzetet Hál istennek én nem vagyok az a türelmetlen típus, én nem várom el, hogy ma változtatunk valamin, akkor holnap már látszódjon az eredmény, én kivárom a végét, csak lássam az irányt és a lépéseket.

lüke 2010.09.06. 11:32:47

@Hepci:
miért áldozták volna, ö Somodi- Pharmavit- embere volt, hozta a lóvét

TH 2010.09.06. 11:33:07

@lüke: elfogulatlan moderátornak? :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 11:33:46

@lüke: pedig mennyivel jobb egy Balóval beszélgetni, mint egy Kunczével...

lüke 2010.09.06. 11:37:13

@Hepci:
ha érted az angol intonációt,
de Baló valóban képzett
Kuncze kuncogó vicceihez képest
@TH:
mindegy, gálansak voltak, Baló jó riporter

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 11:37:34

@lüke: no igen, lehet, hogy az is vállalhatatlan volt egy idő után ott egyeseknek, hogy Somodi "a gyufátsefizetemkihaátutalásraisodaadják" Imre érdekeit képviselte...

emő27 2010.09.06. 11:37:57

@TH: Jogosnak jogos, de azt nekik is be kell látni, hogy a semmiből, vagy még inkább a mínuszból, nem lehet sokat adni. Most nekik is türelmesnek kell lenni, ahogy más munkavállalóknak, akik kiszolgáltatva dolgoznak minimálbérért 3 műszakban, vagy az ország túlsó végében távol a családjuktól.
Tudom, hogy régóta várat magára a fizetésük rendbetétele, és jogos, hogy kérik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 11:38:34

@TH: hát, önálló oldalnak még ebben a mezőnyben is gyönge lenne...

lüke 2010.09.06. 11:40:04

ez a mesés Hoffmann nekem Bismarckot idézi,poroszosan beszél:)
igaz B. megoldotta ,hogy az elemiben mindenki egyforma volt!!!! és megtanulta a 2x2-t ,meg a der,die dast

TH 2010.09.06. 11:41:16

@emő27: ennyi, és nem több. Ettől még nem bohócok, és nem ostobák. Az teljesen érthető, ha kérésük nem talál azonnali meghallgatásra, ez nyilvánvaló. Viszont fontos felszínen tartani a kérdést, mert ha mindenki csendben vár, akkor jó eséllyel úgy ítélődik meg a kérdés, mint valami lényegtelen dolog, és nem kap kellő prioritást.

lüke 2010.09.06. 11:41:33

sziasztok, du tudósítok:) tovább

emő27 2010.09.06. 11:46:36

@TH: Azt a félmondatot valóban benézte, de hát ő is csak ember, nem hibátlan. :)

TH 2010.09.06. 11:51:43

@emő27: kétségtelen. Nekem mondjuk amúgy is borzalmasan ellenszenves nőszemély, de ez egyéni szoc.problémám. :)

emő27 2010.09.06. 11:58:49

@TH: nem vagy ezzel egyedül. Nekem sem a szívem csücske. :)

szbi 2010.09.06. 12:18:37

@ó jaj: Fontos ponthoz érkeztünk. A magyar politikai rendszer legforróbb alkatrésze az önkormányzatiság. Mai formája politikai alkuk és mutyik eredménye - de immár mutyizásra sem jó. Ugyanakkor pártszempontból - minden párt szempontjából - fontos politikai kifizetőhely; s nem korrupciós értelemben. Ugyanakkor a mindenkori kormányzat legnehezebb irányítandó terepe.
A mostani létszám és választás-technikai változások nem sokat jelentenek, arra azonban jók, hogy (vész)jelzésként szerepeljenek; illetve néhány elfogadhatatlan figura eltávolítását eredményezzék - no és persze némi kebelbeli vendetta is megesett. A Fideszben gyönyörűen látszik ez - egy-két elfogadhatatlan figura ki lett törölve; s a helyi kocsedók - pl. Bp. XI. - tisztábbá teszik az erővonalakat.

T. TG! Készül-e írni a önkormányzati rendszerünk bajairól és lehetséges jövőjéről? Magam igen várom.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 12:19:07

@emő27: várom a fejleményeket, tömegek akarják-é majd vissza Hiller Piftit és (M)agyar Bálintot...
Annyi problémát látok ezzel a nővel egyelőre, hogy nem sok humorérzéket sikerült benne felfedeznem. Bár ez itt a magukat hóttkomolyan vevő hülyék országa, szóval keveseknek fog feltűnni. :)

TH 2010.09.06. 12:23:57

@Hepci: Ez nem valószínű, nekem pl. mindhárom rohadt ellenszenves. Az egyik szétbarmolja az oktatási rendszer egyes részeit, a másiknak az elképzelései a helyes rendszerről meg félelmetesen khm, hogy mondjam finoman - butuskák.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 12:30:02

@TH: a HPifti eccerűen lusta, mint a föld. Legszívesebben heverne egész nap, néha kelne csak fel mutyizni kicsit. A MBálint meg jó példa arra, hogy a küldetéstudattal megáldott, magukat übermenschnek képzelő idióták milyen veszélyesek.
Egyébként mindenki veszélyes, aki nem rendelkezik humorérzékkel. Ezért aggódom némileg HR ténykedésével kapcsolatban.

tbb 2010.09.06. 12:30:16

@ó jaj:

Hát csak annyi, hogy a tzs-vel egy platformon levők közül senkit sem lehet meggyőzni.

tbb 2010.09.06. 12:35:29

@TH:

Persze hogy jogos. De miért nem addig kérték a pénzt, amíg talicskával hordta boldog boldogtalan?. Miért most kérik, amikor már üres a kassza?

TH 2010.09.06. 12:41:55

@tbb: a tanárok - tudtommal - igen régóta, és folyamatosan sírnak a fizetések miatt. Ki hordta talicskával a pénzt az oktatásügybe?

@Hepci: "MBálint meg jó példa arra, hogy a küldetéstudattal megáldott, magukat übermenschnek képzelő idióták milyen veszélyesek."
És pont ugyanezért félek HR-től is.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 12:48:28

@tbb: "Zolika drága. Van értelmező szótárad? Nem ártana ha lenne, mert akkor utána tudnál nézni, hogy mecssoda különbség van a kérés és a követelés között."

Remélem te is érzed, hogy a politikus e kijelentése kapcsán azzal "érvelni" hogy van különbség a kérés és a követelés közt, minimum vicces.

Ez kb. az a szint amivel a Fidesz próbálkozott a bánya-ügyben meg a szőlő-ügyben.
Pert nyerni lehet vele, de attól még a lopás lopás marad.

Ne menjünk már le pofátlanságban és cinizmusban egyes politikusok szintjére.

A sértegetést pedig mellőzd kérlek.

"Lehet hogy az első, de nem itt. Mivel a szöveget az Index fórumról ollóztam. "

Nyugi. Láttam hogy más honnan idéztél.
Azért fogalmaztam úgy, ahogy.

emő27 2010.09.06. 12:48:39

@tbb: Mert akkor sem az oktatásügybe hordták a talicskával a pénzt. Ők ahhoz kisemberek. Amit meg mégis az oktatás felé hordtak az sem a tanároknak ment. Meg volt a hely ott is ahova hordták. Nem az oktatásügyre lett az fordítva, hanem fejesek zsebébe.

tbb 2010.09.06. 12:53:26

@TH: Az oktatásügybe senki. Na de miért nem? Miért nem csaptak az asztalra, hogy nekik is kell néhány Nokiás doboz? Hogy az nem csak a rektoroknak, meg a különböző tanulmányíróknak jár.

sárkányfő 2010.09.06. 12:56:39

@tbb:
na jó, eddig játszottam ezt a szar játékot, hogy úgy tettem, mintha nem tudnám pontosan mire akarsz kilyukadni, és bíztam benne, hogy talán benned van annyi korrektség, hogy legalább finoman kiigazítod magad.
persze tévedtem. nemhogy nem korrigáltad magad, de még lementél kutyába is.

az ugyanis egy ezerszer lejáratódott vérgagyi hétmérföldes ökörség, hogy mondasz egy hülyeséget, majd ha ez valaki cáfolja, akkor gyorsan komcsizol egyet, vagy megpróbálod egy platformra terelni egy vállalhatatlan figurával.
ez az aljas, primitív, személyeskedő technika amúgy ősi zsigeri reflexe a fityeszesnek, már milliószor láttuk, már csak erről is fel lehet ismerni őket, jó messziről.

bár tudod jól te is, de azért leírom: természetesen semmi közöm tzs-hez, és nem vagyok semmiféle közös platformon sem vele, sem egyik párt ócska szar politikusával sem. arról nem tehetek, ha tzs véletlenül igazat mond, ilyen még fideszes és jobbikos tagokkal is előfordul néha. pl. a jobbik az egyetlen párt amely komolynak tűnő lusztrációs javaslattal állt elő, amit szívből üdvözöltem, de attól még iszonyat kínosnak és vállalhatatlannak tartom a jobbikot, főleg mióta elálltak a táborosdival. és akkor még nem is említettem fityeszes példákat.

na de ez mind evidens. mint ahogy az is, hogy HR meg elég világosan beszélt, de te persze kínnal-keservvel is véded és magyarázod a semmit. meg törökzsótizol... igazi szíjjártó-tanítvány vagy, a vak is látja.

na jó, ha ennyire tartod magad, mehetsz te is az akolba. juli itt vagy? itt egy újabb önként jelentkező.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 12:58:27

@TH: a küldetéstudatot látom nála is, de ez nem feltétlen baj. Kérdés, idióta-e és netán még übermenschnek is képzeli-e magát? Ezek kombinációja azért nőknél tapasztalataim szerint elég ritka.

tbb 2010.09.06. 12:58:51

@emő27: Így van. De mi köze van ennek Hoffmann Rózsához?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 13:01:30

@TH: Először is köszönöm, hogy másnak is megmutatod a hozzászólásomat, és azzal érvelsz.

"Ha ENNYIRE egyértelmű, hogy TG elfogult, akkor döntsétek már el, hogy melyik párt elkötelezett híve!!!"

Ez viszont már cinizmus.

Attól még hogy egyes zsideszezők kommunistázzák a Fideszt és baloldalizzák a Hír Tv-t, attól még ezek nem lesznek kevésbé jobboldaliak.

És vannak szélső-balosok akiknek az ATV jobboldali...

Látványos, de erkölcstelen és hazug az az érvelési technika amit használtál.

Politikusok és pártkatonák használnak ilyen eszközöket.

sárkányfő 2010.09.06. 13:02:24

@szbi: a neten vannak videóra felvett falusi önkormányzati ülések. hajmeresztőek... az a hang, az a stílus, meg egyáltalán... persze én csak párat láttam.

szerintem egyszerűen semmi értelme 100-200 fős falvaknak önálló önkormányzat és polgármester, találkoztam már egy-két ilyennel, halálra unják magukat.

de még jobban zavar a megyerendszer, ami még a műút, a net és telefon előtti kor maradványa, szerintem pazarló luxus fenntartani, bőven elég lenne pár régió.

tbb 2010.09.06. 13:03:25

@ó jaj:

:))))))). Megértelek, hogy ki vagy akadva. De hát régi igazság, hogy család nincs orvosság.

emő27 2010.09.06. 13:04:12

@tbb: Ezt most nem értem. Mi a problémád? Felvetődött, hogy miért nem kértek akkor, amikor amúgy talicskával hordták a pénzt mindenhova. Vagy te most nem erre reagáltál?

Én erre az írásodra reagáltam: (12:35 kor írtad.)
Persze hogy jogos. De miért nem addig kérték a pénzt, amíg talicskával hordta boldog boldogtalan?. Miért most kérik, amikor már üres a kassza?

tbb 2010.09.06. 13:04:30

@tbb: Helyesen: család ellen nincs orvosság

emő27 2010.09.06. 13:07:23

@ó jaj: Teljesen egyetértek veled! Teljesen felesleges a sok önkormányzat. Szerintem jobban működhetne az ország régiókkal, mint a sok pénznyelő önkormányzatoknál.

Ha nem is 5-7 régióval, de kb 10 régióra osztva jobb volna.
Sok országban működik, egy próbát megérne.

emő27 2010.09.06. 13:08:16

Bocs elírtam: önkormányzatokkal akart lenni a mondat vége, csak közben máshova koncentráltam.

Ordnassac 2010.09.06. 13:11:24

@lüke: egyetértek, hogy foglalkozni kell, csak Sarrazin módszerét rossznak tartom.

sárkányfő 2010.09.06. 13:13:38

@tbb: ezzel a családozással még mindig ezt az vérgáz törökzsótizást akarod erőltetni, vagy valami másra akarsz utalni, szíjjártóbirka?

és szerinted is ostobák meg bohócok a tanárok? csak bátran, keményen, fel lehet ezt vállalni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 13:16:24

@Zolika1979: te meg László56 szerint is bértollnok TG, csak mások zsoldjában áll. Valami baj csak lehet. Veled, Lászlóval vagy a bloggazdával...

tbb 2010.09.06. 13:17:25

@emő27: Tudom, hogy arra reagáltál, hogy a fejesek zsebébe vándorolt a pénz. Egyetértettem vele. És meg megkérdeztem, hogy mi köze van ennek Hoffmann Rózsához. Mit nem lehet ezen a kérdésen érteni?

És most rájöttem, hogy mi is az igazi baj Hoffmann Rózsával. Hogy most már nem fog a fejesek zsebébe pénz vándorolni. Felháborító, valóban.

Ordnassac 2010.09.06. 13:19:22

@emő27: szerintem nem a megyéket kellene buherálni (attól még megmaradnak a kisönkormányzatok), hanem kialakítani kistérségeket/járásokat egy olyan választási rendszerrel, ahol minden kistérséghez/járáshoz tartozó településből kell lakosságarányban tagokat választani. Persze a megyei jogú városok maradnának külön egységek.

tbb 2010.09.06. 13:23:07

@ó jaj: A családozással bizony-bizony arra.

A tanárok meg szerintem se nem ostobák, se nem bohócok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 13:25:50

@tbb: na, az jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne, meg hogy ezentúl mindenhol mediumra süssék nekem a kacsamellet. Tartok tőle, picit bonyolultabb a helyzet...
A korrupció belopódzott mindannyiunk bőre alá és nem is igazán viszket már, annyira megszoktuk. Legfeljebb az tűnik el, ha 100 egység zséből 80-at lopikálnak el. A fordítottja mindössze standard/norma.

tbb 2010.09.06. 13:26:14

@ó jaj: válaszoltam, de blogmotor elnyelte. Azt hogy a családozással bizony arra. A tanárok meg szerintem nem ostobák és nem bohócok.

tbb 2010.09.06. 13:31:21

@Hepci: Tudom hogy nem ilyen eccerű. De hogy most a korrupcióban élenjárók hergelik a tanárokat, azt nehezen veszi be a gyomrom.

tbb 2010.09.06. 13:37:50

@ó jaj:

Apropó! Egy szimpla kis kérdésecske: A szijjártóbirkázás mennyivel elegánsabb, mint a törökzsótizás?

Ted Striker 2010.09.06. 13:39:51

@tbb: ennyire netanalfabéták ne legyetek már!

Itt lehet meghallgatni az ominózus hoffmanni elszólást:

www.mr1-kossuth.hu/archivum/becsongettek-%E2%80%93-uj-tanev-uj-iranyokkal.html

sárkányfő 2010.09.06. 13:42:14

@tbb:
Látom, te őszintén hiszed, sőt hirdeted, hogy ha valamit törökzsóti állít, akkor annak automatikusan az ellenkezője igaz, továbbá van benned elég aljasság a szocikat közismerten utáló vitapartneredre is papagáj módjára hajtogatni, hogy de bizony ő egy platformos a törökzsótival, stb.

Na most ahhoz, hogy ideáig süllyedj, a Szíjjártó személyesen műtötte ki az agyad, vagy te saját magad verted kalapáccsal a fejed jó sokáig?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 13:44:32

@tbb: csak azt adhatják, mi lényegük (lopás és/vagy verbálfingok eregetése).
Btw, Törökzsóti egy phallosz. Szijjártó meg egy másik.

sárkányfő 2010.09.06. 13:48:31

@tbb:
ez nem elegancia kérdése, hanem igazság kérdése. én normális hangon jeleztem neked, hogy amit csinálsz a színtiszta szerecsenmosdatás, mert hogy teljesen nyilvánvalóan az is. erre kiléptél a ráció, az érvelés világából, lementél kutyába, és nekiláttál bőszen törökzsótizni. erre válaszul pontosan azt kaptad, amit megérdemeltél, szóval a tükörben keresd a hibást, bár szerintem nem vagy képes ilyesmire.
ja és még mindig csak hajtogatod, hogy de a hoffmann nem ostobázott... szánalmas vagy.

tbb 2010.09.06. 13:57:30

@Zolika1979: @Ted Striker:

Zolika! Van egy szomorú hírem. Hogy nem én szűkítek, hanem az mti. A népszabiról már nem is szólva. A török zsótik meg szót sem érdemelnek. Klikkelj rá tedstrájker linkjére, menj a 9-ik percre és hallgasd kb 3 percig. Abból egyértelműen kiderül, hogy HR nem tanárokat bohócozta le, hanem a köveledző szakszervezeti funkcikat.

Jöhecc egy mea culpával.

emő27 2010.09.06. 14:00:12

@tbb: Most már értelek.

Ha ezt eléri Hoffmann Rózsa, akkor már megérte odahelyezni, de azért jó volna az oktatásügyet is rendbe rakni.

tbb 2010.09.06. 14:05:24

@ó jaj: Hallgasd meg te is. 9-12 perc között. És utána kiváncsian várom, hogy a meghallgatás után is olyan elánnal mered-e állítani, hogy a te szöveged van közelebb az igazsághoz és nem az enyém.

emő27 2010.09.06. 14:06:25

@Ordnassac: Rég beszéltünk egymással, örülök, hogy megint egymásra akadtunk.

Az tuti, hogy valamit kéne tenni. Ha kistérségekkel/járásokkal oldható meg nekem mindegy. A lényeg, hogy azokat a pénznyelőket szüntessük meg, mert tényleg semmi értelme annak, hogy a 600 fős és a 3000 fős településeken ugyanúgy vannak önkormányzatok, amikor lehet, hogy 10 percre van a másik esetleges nagy település, ahova úgy is átmegy Rózsi néni/Józsi bácsi, tehát ügyintézés céljából is át tudna menni.

tbb 2010.09.06. 14:06:47

@Ted Striker: Neked meg kösz a linket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 14:13:33

@tbb: meghallgattam, középgáz mondat. A szoci szakszervezetek dolga mindig az, hogy védjék a dolgozók érdekeit - amikor nem ők vannak kormányon.
A HPiftin érezni, hogy felcsillan lomha szeme és úgy érzi, gyöngyszemre akadt, meg is ismétli az ostoba-bohóc kombinációt kétszer. Már nyilván a szeme előtt lebegett, ebből talán össze lehet hozni egy Kövér köteléhez hasonló sztorit, a Törökzsótik és a médiaspanok kitartó vuvuzelázásával.

tbb 2010.09.06. 14:14:17

@Hepci:

Ne légy szigorú velük. Ez náluk munkakör. Ők az 1 bitesek felé kommunikálnak. Inkább az a meglepő, hogy itt is sokaknak oraculumnak számítanak.

tbb 2010.09.06. 14:23:00

@Hepci:

És mint látod, Hiller Piftiéknek megint sikerült. Az egész sajtó rámozdult. A csapból is ez jött. Közben meg Vásárhelyi Mariska siránkozik a jobbos media túlsúly miatt :))))).

A denunciálásokban utólérhetetlenek. Ha jobbos sajtó bírná velük az iramot, én sem tépném itt a szám.

sárkányfő 2010.09.06. 14:27:22

@tbb:
1. A vita alapja nem a később előkerült hangfelvétel volt, hanem a te eredeti (és később többször megismételt) állításod, itt 23:43:38-kor. Ezt írtad, hogy az MTI szerint: Hoffmann Rózsa a béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan".

Nos ezt kár kiforgatni, ez egyértelmű. Gáz ezt védeni, nagyon gáz.
Pont olyan, mint a "tagok gyűlése volt, nem taggyűlés!".

2. A hangfelvételt nem hallgatom meg, nem óhajtom szennyezni a fülem ennek a nőnek a hangjával. Ha az általad idézettől eltérőt mondott HR, akkor írd le ide szépen szó szerint mit mondott. És ha a hanganyag valóban eltér attól, amit 23:43:38-kor idéztél te magad az MTI-től, akkor kapj már észhez, hogy más alapján reagálsz, mint amit te magad irkáltál be korábban... megtéveszted az embereket, és még neked áll feljebb, ha sikerül? beteg... de ezzel együtt nagyon csodálkoznék, ha az MTI valami nagyon mást írt volna, mint ami a valóság.

3. A fentiektől független, hogy a törökzsótizásod mindennek a legalja, mivel jól tudod hogy mi a véleményem a szocikról. mégis nyomod...

sárkányfő 2010.09.06. 14:28:55

@Hepci:
"meghallgattam"
"meg is ismétli az ostoba-bohóc kombinációt kétszer"

Köszi, nekem nincs gusztusom hallgatni ezt a nőt.

TH 2010.09.06. 14:34:39

@Zolika1979: nem érveltem semmi mellett.
Te azt írod, hogy TG Fideszes. László56 szerint MSZP-s.
Erre mondtam, hogy sakkozátok már le egymás között.
Mi mellett érveltem???
Szöveget értelmezni tudsz-e?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 14:37:38

@tbb: "Van egy szomorú hírem. Hogy nem én szűkítek, hanem az mti."

Ha így van, akkor ez nem szomorú hír, hanem örömhír. :)
Én nem háborúzok. Nem legyőzni akarlak vagy hasonló.

Az államtitkár asszony általánosságban beszélt!
Az előtte lévő mondatban meg a szakszervezetről.
Így aztán lehet egy parttalan vitát folytatni, hogy hogyan értette...

Ám hallgassuk tovább is a felvételt!

14 perc után maga az államtitkár asszony mondja, hogy NEM a tárgyalópartnereit minősíti, hanem MINDENKIT, aki "lehetetlen helyzetben olyat követel ami lehetetlen".

Tehát te jöhetsz egy mea culpával.

De én nem tartok rá igényt.

Én rendes leszek az államtitkár asszonnyal IS. :)

Nekem bőven elég a bocsánat kérése, amit megtett 15. perc köröl.

Bárcsak ez lenne a 2. Orbán-kormány legnagyobb problémája.

TH 2010.09.06. 14:38:15

@Hepci: hát az idiotizmust mutatják SZERINTEM az elképzelései az oktatásügyben szükséges változásokról. Mondjuk a buktatási rend visszaállítása alsóban az fontos és jó lépés volt, ez azt hiszem, nem igazán kérdés.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 14:42:37

@ó jaj: akkor hallgasd meg csak a HPiftit, kb. 13 perctől ő beszél. Egyébként nem értem, mi ez, hogy nincs gusztusod meghallgatni, attól még nem kapsz hasmenést. Én pl. néha olvasom a Bolgárgyuribácsit meg a Vágvölgyibéandrást, ezek is fájdalmasabbak, mint a farkad belelógatni egy síkköszörűbe. :)

sárkányfő 2010.09.06. 14:45:50

@Hepci: tudod, attól még, hogy te mazochista vagy, én nem követlek :)
de már nem is kell, meghallgattad, leírtad, kész, el van intézve. ha csak nem akar téged is megcáfolni tbb... :)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 14:48:46

@Zolika1979: "Bárcsak ez lenne a 2. Orbán-kormány legnagyobb problémája."

Juj, ez félreérthető.

Bárcsak ez lenne a legnagyobb probléma az Orbán-kormánNYAL.

Kb. ezt akartam írni az előbb is. :)
(A korábbi mondat is értelmes, csak más a jelentése.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 14:51:53

Kivételesen hozzászólnék a poszthoz is.
Mindössze annyi jutott szembe, hogy a legaljasabb phasz, akivel volt szerencsém találkozni eddigi életem során, állítólag tagja a Mensának.

TH 2010.09.06. 14:54:45

@Hepci: mivel az intelligenciának semmi köze az ember személyiségéhez/erkölcseihez/stb. (sőt, szerintem kifejezetten káros lehet, ha az ember nagyon okosnak érzi magát), ezért ez annyira nem meglepő, nem?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 14:57:47

@Hepci: @TH: Én próbálok igaz keresztény lenni.
És úgy érzem bűnt követnék el, ha úgy viselkednék veletek, ahogy ti velem.
Leírtam mi nem tetszik az ominózus hozzászólásban.
Ha ti azt erkölcsileg rendben valónak tartjátok, lelketek rajta...

TH 2010.09.06. 15:01:52

@Zolika1979: hogyan viselkedek veled? Egyszerűen nem értem a problémádat. Adott két kommentelő. Az egyik kommentelő szerint MSZP-, a másik szerint Fidesz-bérenc a blog gazdája. Én erre hívtam fel a figyelmeteket, meg mondtam, hogy érdekelne kettőtök vitája. Nem bántottalak meg szerintem semmivel, személyedet nem, maximum a véleményedet minősítettem (ami azt hiszem, nem gond).
Azon elgondolkodtál, hogy hogyan lehet az, hogy ugyanazt a személyt mindketten PONT a számotokra ellenszenves táborba tartozónak akarjátok beskatulyázni (mintha tényleg táborokra kéne osztani az embereket, gyerekes ötlet), és ez a két vélemény ellentétes egymással? Szerinted László56 téved? Vagy te? vagy mindketten? vagy egyikőtök sem?

És végül: milyen erkölcstelen dolgot írtam/mondtam/csináltam szerinted a fenti kommentjeimben?

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 15:37:13

@TH: Ha te nem érted az én 13.01-es hozzászólásomat, akkor talán nem neked kellene hatalmas arccal szövegértési problémákkal vádolni a másikat...

De oké, megpróbálom annyira szájbarágósan megfogalmazni, amennyire csak tudom.

Az az érvelési technika a látványos, de cinizmus és az aljas, hogy valamiről úgy akarják bizonyítani, hogy középen van, miszerint bemutatnak véleményt ami szerint baloldali, és mutatnak olyat ami szerint jobboldali.

(Ha tagadod, hogy nem ez volt a szándékod, akkor hazudsz és hülyének nézel itt mindenkit.)

Írtam, hogy így a Hír Tv-ről és az ATV-ről is be lehet bizonyítani, hogy pártatlan.

KB. ezt írtam én.

Most egy kicsit kibővítem annyival, hogy tőlem tényeket kért valaki arra, miért elfogult TG.
ÉS én soroltam a TÉNYEKET, amik nem lettek cáfolva azóta sem.
Hiszen pont ezért tények. :)

Azt meg kikérem magamnak, hogy az én tényeim, azonos súlyúak legyenek valaki más véleményével, aki csak annyit tud írni, hogy TG mszp-s. ha ha ha
Ezt akár te is megtehetted egy másik nicknév alatt.
Azt beírni, hogy én meg ő rendezze le egymás közt, szemétség.
Rendezze le vele a hóhér.

Én tiszteletben tartom hogy ti rajongtok Török Gáborért, és pártatlannak látjátok.
Ti meg azt fogadjátok el, hogy a balliberális oldal számára TG jobboldali. (Azt elismerem, hogy legtöbben annyira nem tartják elfogultnak mint én, de azért vitathatatlanul jobboldalinak látják.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 15:41:57

@Zolika1979: nem tudom, minek idekeverni az erkölcsöt, különféle technikákkal és szinteken lehet érvelni, meg van a pártszóvivő, aztán a gréczyzsolt (lejjebb nem tájékozódom).
Te fideszes bértollnoknak láttattad (nagyjából) TG-t, én meg ezt a véleményt marhaságnak látom. Btw, ha azt írnám, tökfilkó vagy, ez nem lenne túl keresztényi, meg jelen blog világához se passzolna, ezért nem írok ilyet [bár tőlem amúgy simán kitelik az ilyesmi :)].
László56 meg a visszájáról látja a dolgot, ez hasonlóan marhaság, bár lehet, neki a pártközpont mondja tollba a reggeli penzumot. :)

TH 2010.09.06. 15:51:26

@Zolika1979: Én alapvetően arra próbáltam rávilágítani, hogy - ha nem is KÖZÉPEN (ez mit jelent???) van TG, de semelyik párt iránti elfogultsága nem jelenik meg erőteljesen. Mi van akkor, ha egyik párttal sem szimpatizál igazán? Mi van, ha titkos LMP-rajongó? Nem mindegy? Az, hogy ő kivel szimpatizál, alapvetően nem érdekel, ugyanis az elemzéseiben nem húz egyik oldal felé sem. Ez nem azt jelenti, hogy KÖZÉPEN lenne, hanem egyszerűen függetlenséget jelent a pártoktól. Az általad beírt TÉNYek viccnek sem lennének jók.

"Azt meg kikérem magamnak, hogy az én tényeim, azonos súlyúak legyenek valaki más véleményével, aki csak annyit tud írni, hogy TG mszp-s."
Olvasd el a kommentjeit, legalább úgy érvel, mint te. Az meg, hogy a saját véleményedet a másik fölé helyezed, az viszont már nem a véleményedet, hanem téged magadat minősít.

"Ezt akár te is megtehetted egy másik nicknév alatt."
Igen, azért szóltam be neki...logikus!

"Azt beírni, hogy én meg ő rendezze le egymás közt, szemétség."
Ebben mi a szemétség? Két egymásnak ellenkező és eltérő vélemény. Ezeket ütköztetni SZEMÉTSÉG volna?

"Én tiszteletben tartom hogy ti rajongtok Török Gáborért, és pártatlannak látjátok."
Rajong érte a Náncsi nénikéd! Szívesen olvasom a cikkeit, mert jók és érdekesek, és szimpatizálok a móddal, ahogy a politikához hozzááll, mert hasznosnak tartom. De azt hiszem, ettől még nem vagyok RAJONGÓ. :D

"Ti meg azt fogadjátok el, hogy a balliberális oldal számára TG jobboldali."
Definiáld a "balliberális oldal"-t, kérlek. Én hova tartozom?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 16:00:47

@TH: lehet, hogy Zolika 1979 egy balliberális igaz keresztény. Fene tudja, láttam kísérleteket ennek a típusnak a megteremtésére (pl. a Magyar Narancs hasábjain), de az eredmény legalábbis véleményes.
Hozzáteszem - szemantikailg - gyengébbek kedvéért, a fenti két mondatom nem jelenti azt, hogy Semjénzsótit tartanám az igaz keresztény prototípusának. Ellenben őt is egy címeres ökörnek vélem. Egyáltalán, azok az arcok, akikben intézményesen össze(f)ér a vallás és egy politikai oldal kizárólagos képviselete, szinte kivétel nélkül és ökumenikusan gyanúsak a finnyás ízlésemnek.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 16:03:13

FIGYELEM!

Nagyon könnyen dobálóztok a szavakkal.

A BÉRTOLLOKSÁG SÚLYOS DOLOG.

Sosem vádoltam ezzel Török Gábort! (Ti egymást se vádoljátok ezzel!) Súlyos elfogultsággal igen.
De nagyon nem egy szint a kettő.

FÜGGETLEN (Amíg ki nem derül hogy cége kap valahonnan megbízást.) DE NEM PÁRTATLAN.
Ez megint csak két különböző jelentésű szó!

A Századvég vagy a Nézőpont politológusait már nem lehet függetlennek sem tekinteni...

Remélem érthető a különbség.

Semmi bajom Gábor személyiségével, semmi bajom a felkészültségével sem.
Azzal már van bajom, hogy pártatlannak is el akarja magát adni, nem csak függetlennek...

Holott az elemzéseiből kiderül, kivel szimpatizál.

Nem gondolom, hogy Török Gábor haragudna rám, a véleményem miatt. Szerintem még rosszul sem esik neki.

Sőt mintha magam is emlékeznék olyan mondatára, hogy függetlennek, de nem pártatlannak tartja magát.

Szerintem ti vagytok túl érzékenyek, ha bárki bírálni meri Gábort.

TH 2010.09.06. 16:05:02

@Zolika1979: persze, hogy nem pártatlan. De a véleményét ilyen kérdésekben alapvetően megtartja magának. De ha engem kérdezel, akkor én azt hiszem, hogy sem az MSZP, sem a FIDESZ irányában nem elfogult, ellenben pl. a Sólyom László-féle iránnyal szimpatizált (mint ahogy ezt írta is gyakorlatilag). Sólyomnak és a Fidesznek kevés köze van egymáshoz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 16:23:14

@Zolika1979: szerintem fuss neki még egyszer. Akadnak logikai ellentmondások a szövegedben...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 16:30:42

@TH: "persze, hogy nem pártatlan."

Hurrá, bravó. Kimondatott.
Ha az ember beszélgetni akar a másikkal és tiszteli a partnerét, akkor lehet "eredmény".
Ha a másik legyőzése a cél, akkor az sehova sem vezet...

"pl. a Sólyom László-féle iránnyal szimpatizált (mint ahogy ezt írta is gyakorlatilag)"

Ez is valami... (Mármint hogy elismered.)

"Sólyomnak és a Fidesznek kevés köze van egymáshoz..."

Annyira kevés, hogy a Fidesz-frakció államfőnek is megválasztotta...
MÉG A MEGVÁLASZTÁSÁNAK MÓDJA SEM ZAVARTA...
Ez ténykérdés.

Az meg vélemény, hogy olyan szinten nyalt a Fidesznek, hogy meggyőződésem volt, a pártközpontból irányítják kézi-vezérléssel.

Remélem azt még te sem vitatod, hogy a Fidesszel szimpatizált Sólyom László.
(Ha mégis, tépni fogom a hajamat.)

tbb 2010.09.06. 16:34:37

@ó jaj:

Az mti nem írt nagyon mást. Pont azt írta, szóról szóra ami elhangzott. Csak elhagyott valami olyasmi félmondatot: Hogy a szakszervezetek persze követelöznek, de hát.... és innen már ismered a többit.

Vajon miért hagyta el az ominózus félmondatot? Szerinted?

tbb 2010.09.06. 16:37:26

@Zolika1979:

Szerinted nem szomorú hír, hogy az mti nem korrekt? Még most sem? Szerintem pedig ez elég szomorú.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 16:41:09

@Zolika1979: szerintem összekeversz síkokat. Pl. Sólyom nyilván jobban szimpatizál a Fidesszel, mint az MSZP-vel, de a megválasztásának módja azért nem zavarta, mert hiú ember és úgy gondolta, neki igenis joga köztársasági elnökké válni, sőt, magánál alkalmasabbat nehezen tudott elképzelni.
Viszont nem lett belőle fidesznyik pártember, ennek ellenére a ballibber vuvuzelakórus tagjai folytonosan fikázták. Egészen addig, amíg kiesett a Fidesz maradék kegyeiből, akkor már fényezni igyekeztek ezek a hulladék "értelmiségiek", hiszen remek eszköz lehetett (volna) Orbán lejáratására. Viszont Sólyom volt oly józan és arisztokratikus, hogy nem tercelt a szarzsákoknak, akik megint csalatkoztak, hiszen nem tudták belengetni Orbánnal szemben a kulturált konzervatív politikus példájaként, mint szegény Antallt, holtában.
Mi az, hogy kézi vezérléssel irányították a pártközpontból? Az az Árpibácsi volt, a nemzet nagyapja forevör, összetéveszted a kettőt.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 16:42:31

Egyébként 2005-ben örültem hogy nem Szili Katalin nyert.
A hülye szocik csak maguknak köszönhetik, hogy nem tudtak hitelesen fellépni Schmitt Pál idei megválasztása ellen!
Látszott hogy rossz (és káros) precedenst teremtenek Szili Katalin jelölésével.

Az már Sólyom Lászlót minősíti, hogy úgy vélem, Szili Katalin kevésbé lett volna pártos, mint amit Sólyom László összehozott!

bigapples 2010.09.06. 16:48:14

@Zolika1979: Én nem hiszem, hogy pártatlannak akarja eladni magát. Egyszerűen az elemzői szerepből vizsgálja a dolgokat. Nyilván van határozott véleménye sok mindenről és én még azt sem vitatom, hogy ez néha ez átjön a bejegyzéseken.

És ez miért baj? Egyáltalán, szerinted mi az, hogy pártatlan? Akinek semmiről nincs saját véleménye vagy aki vonalzóval méri ki, hogy mindig minden kérdésben minden pártétól azonos távolságban levő álláspontot képviseljen?

Nem gondolom, hogy egyszerűen be lehetne (vagy kellene) tuszkolni mindenkit fideszes, szadeszes, sólyomista stb feliratú dobozokba és akkor kerek a világ, mert egyszerűen a dobozok egymáshoz való viszonyával leírhatóak az emberek. Felesleges ezt a címkézést erőltetni.

Különben nem te voltál az, aki tavasszal az MDF elleni hadjárattal vádoltad TG-t? Lusta vagyok előkeresni a régebbi bejegyzésekből, ugyanaz-e a nickname, a rajzfilm avatar ismerős.

lüke 2010.09.06. 16:55:08

@bigapples:
netalán koncepciós per készült?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 16:57:46

@Zolika1979: neked valami súlyosan deformált a - keresztényi? - világlátásod, Zolika. Érdemi kérdésben Szili Katalin a legutolsó időkig összesen egyetlen ment szembe nyilvánosan a pártja mindenkori álláspontjával, meg alelnök, házelnök és még ki tudja milyen funkciók birtokosa volt. Fontos jellemzője, hogy nemzeti sorskérdések felvetődése idején jóval empatikusabban tud nézni, mint Lendvai Ildikó.
Persze, kevésbé lett volna pártos, mint Sólyom. Gratula a lényeglátásodhoz! Indíthatnál lassan egy Zolikaelemez blogot...

TH 2010.09.06. 17:00:33

@Zolika1979: szóval Fidesz = Sólyom = TG = Fidesz.
Jó, feladom. Tépd a hajad nyugodtan.
Hogy lehetne valaki PÁRTATLAN egyébként? Csak azt mondtam, hogy TG nem érvel a Fidesz mellett, és nem ír olyat, amiből az derülne ki, hogy "drukkol" nekik - legalábbis nem jobban, mint másnak.

shwarcz bácsi 2010.09.06. 17:01:34

index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/06/orban_gazdpol_imf/
elkeserítő....
állítólag itt kész programok voltak.megint átb@sztak minket...

TH 2010.09.06. 17:03:41

@bigapples:
"Nem gondolom, hogy egyszerűen be lehetne (vagy kellene) tuszkolni mindenkit fideszes, szadeszes, sólyomista stb feliratú dobozokba és akkor kerek a világ, mert egyszerűen a dobozok egymáshoz való viszonyával leírhatóak az emberek. Felesleges ezt a címkézést erőltetni."
Ennyi a lényeg.
Nem mindenki támogat egy pártot, mert az "szimpi". Vannak emberek, akiknek van egy világrendjük, és - szerencsés esetben - találnak pártot, ami ezt nagyjából képviseli. Szerintem ma egyébként ez Magyarországon elég nehéz - mármint szimpatikus pártot találni (na jó, én szimpatizálok a kétfarkú kutyákkal, bevallom, szeretnék ingyen sört).

bigapples 2010.09.06. 17:04:44

:D nem, csak ilyen az emberi elme, Zolikáé dobozokba pakolna mindenkit a könnyebb azonosíthatóság érdekében, az enyém meg mintázatokat keres. Volt egy hasonlóan harcos hozzászóló tavasszal, aki állandóan TG pártosságát bírálta az MDF védelmében, rá emlékezetet Zolika stílusa.

TH 2010.09.06. 17:05:20

@Zolika1979: téged se vádoltalak bértollnoksággal, de a hozzászólásomra ( @TH: ) még mindig várom, hogy válaszolj.

TH 2010.09.06. 17:06:07

@Hepci: nem, az ingyen sör nekem elég, nincsenek nagy igényeim. :D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 17:07:02

@TH: nem is nagyra gondoltam, csak két közepesre... :)

TH 2010.09.06. 17:07:07

@bigapples: mindegy, a lényeg, hogy TG pártkatona. Még megy a vita arról, hogy melyik párt katonája, de az biztos, hogy valamelyiké. Olyan nincs, hogy valaki ne rajongjon egy pártért sem! :)

bigapples 2010.09.06. 17:07:36

@bigapples: Ez lükének ment válaszul.

TH 2010.09.06. 17:08:12

@Hepci: ebbe ne menjünk jobban bele, mert szétoffoljuk a topicot. :)

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 17:12:03

@tbb: Bevallom megleptél.
Azok után hogy legutóbb azzal jöttél, hogy ha meghallgatom a felvételt, mea culpát kell feléd csinálnom, elég váratlan most az, hogy az MTI volt inkorrekt, és állítólag nekem ez nem szomorú.

Te valami olyat írtál (számomra) szomorú hír hogy a felvétel téged igazol.
Én meg arra írtam, hogy öröm hír lenne, ha igazad lenne, és tényleg csak a szakszervezeti tárgyalókat sértette meg a politikus.
Kár hogy kiderült, nem csak a szakszervezetiseket sértegette. Hidd el én is sajnálom.

De az MTI eszembe sem jutott.

A világ leglustább embereként nem nézem vissza mit írtál az mti-ről, és hogy ők hogy hozták le.

Természetesen ha az MTI nem volt korrekt, akkor az szomorú dolog.

lüke 2010.09.06. 17:12:03

remélem, minden magyar orvos is csak a páciens egyik oldalát vizsgálja:)
persze ha situs inversus van, az baj:)

lüke 2010.09.06. 17:14:42

@bigapples:
azonosíthatóság -ot
hasznosíthatóságnak ! félre olvastam:)
már csak ilyen maradok, nem hiszek ebben a politikai paranoiában, dehát mindenki magából indul ki:)

lüke 2010.09.06. 17:19:22

@Hepci:
ezért talpsot kap(nál) tőlem, ha nem járatták volna le a tapsot a Rákosiék

lüke 2010.09.06. 17:19:55

@lüke:
na jó, örömömben ezt is elírtam
Sajtó Huba:)

lüke 2010.09.06. 17:21:00

íme a pesti dicsőség:
egyetlen befolyásos magyar politikus, aki úgy vonul vissza, hogy sohasem vesztett választást

index.hu/belfold/2010/09/06/demszky_gabor_tundoklese_es_bukasa/?rnd=123

tbb 2010.09.06. 17:21:23

@Hepci: És mit csinál közben a másikkal? Csóválja?

lüke 2010.09.06. 17:22:55

@tbb:
ne légy olyan kiváncsi, mert megöregszel

tbb 2010.09.06. 17:25:24

@Zolika1979:

Jól van zolika. Győztél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 17:25:44

@tbb: az attól függ. Volt egy szexmániás évfolyamtársam, aki állandóan arról álmodozott, csodákat tudna tenni, ha az övé villás lenne és elég hosszú.

lüke 2010.09.06. 17:28:52

@Hepci:
biztos járt Freud Zsigánál a Berggasséban, Bécsben
Hepcikém ,az a patás ördög:)

tbb 2010.09.06. 17:29:09

@lüke:

Látom te tucc valamit :)))))

tbb 2010.09.06. 17:31:52

@Hepci: Hátha elég hosszú a másik, még be is kaphatja közben. Na most próbálom ezt eképzelni....

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 17:32:18

@TH: @bigapples: @Hepci: Nehogy már tőlem kérjétek számon, hogy a TI álláspontotok megváltozott TG pártossága kapcsán!

Eleinte ő volt szemetekben a pártatlan, most meg azzal jösztök, hogy el sem lehet várni tőle, hogy pártatlan legyen...

Könyörgöm!

Szerintetek az írásaiból, elemzéseiből nem derül ki, hova húz.
Oké.
Én ezt tudomásul veszem!

Számotokra nem derül ki, számomra kiderül.
PONT.

Szerintem kb. azon a kompromisszumnál vagyunk ahol le lehetne zárni a vitát!

Ti tényleg verni akarjátok tovább a csalánt?! :DD

Nekem bőven elég, hogy elismertétek TG sem pártatlan.
Az hogy kiderül-e az írásaiból hogy hova húz, vagy sem az már az olvasó felkészültségén, elfogultságán is múlik.
Ebben úgysem tudnánk egymást meggyőzni.

JAVASLOM, ZÁRJUK LE A TÉMÁT! :)

Egy-egy választ mindhármótoknak írok még a következő hsz-be.
De az már nem ennek a folytatása lesz.

bigapples 2010.09.06. 17:35:09

@Hepci: Ezt a villás dolgot a kenguruk már rég megoldották, de nem lettek vele valami nagyon sikeresek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 17:36:23

@tbb: na látod! Vagy mindkettőt bedugja a konnektorba és a fejét lehet közben használni vibrátorként.

lüke 2010.09.06. 17:37:40

off
a triatlon vb-t a műjégre tervezték,
képzeljétek, akkor robbantak volna a bombák

sportgeza.hu/sport/2010/09/06/tiriatlon-vb_beharangozo/

tbb 2010.09.06. 17:38:02

@bigapples:

De attól még lehet nekik jó. Úgy látszik ez is olyan mint a buzulás. Evoluciós haszna nem sok van, de a résztvevők élvezik.

lüke 2010.09.06. 17:39:31

@Zolika1979:
mond csak, nem unalmas ez?
már mindenki szólt, hogy
the end.............

tbb 2010.09.06. 17:40:26

@Hepci: Hát kétségtelenül kretivabb a fantáziád mint az enyém:))))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 17:40:43

@Zolika1979: már miért változott volna az álláspontom? Gondolod, azért járok ide, hogy a pártatlanság bűvös szektájának totemállataként tiszteljem TG-t?

TH 2010.09.06. 17:43:09

@Zolika1979: én soha nem mondtam olyat, amit TG ne mondott volna magáról, miszerint vannak neki is szimpatikusabb, és kevésbé szimpatikus pártok.

"Az hogy kiderül-e az írásaiból hogy hova húz, vagy sem az már az olvasó felkészültségén, elfogultságán is múlik."
Inkább az agymosottságán.

én feladom. olyan hülyeségeket írsz, amivel már vitába sem tudok szállni.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.06. 17:43:15

@tbb: Nem győztem. :) És köszönöm szépen a korrekt beszélgetést.

@TH: Mire nem válaszoltam?

@Hepci: Kérlek, a vallásosságomat, hitemet ne keverd ide. Főleg ne sértegess.
Szívesen beszélgetek veled arról is, de ezzel ne traktáljuk a többieket.

@bigapples: "Különben nem te voltál az, aki tavasszal az MDF elleni hadjárattal vádoltad TG-t? Lusta vagyok előkeresni a régebbi bejegyzésekből, ugyanaz-e a nickname, a rajzfilm avatar ismerős."

Természetesen én voltam. :)
Spirálként vagy Bakuraként cseréletem gondolatot Török Gáborral és az olvasóival.
Remélem a Zolika névre nem fogok ráunni. :)
Rajzfilm rajongó vagyok, de azért nem minden hasonló avatárú nicknév az enyém. (Erre azért majd figyelj.)

tbb 2010.09.06. 17:43:50

@Hepci: Miért miért? Mert zolika mondta. És akkor úgy van. És pont.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.06. 17:54:30

@Zolika1979: nem sértegettelek. Mindössze megállapítottam, hogy - az én szemszögemből úgy tűnik - súlyosan deformált a világlátásod.
Ezt sajna, nem tudom visszavonni, hiszen önvallomásod szerint meg vagy róla győződve, hogy a Szili Kati pártatlanabb elnök lett volna, mint a Sólyom.
Azt se értem, hogy pont egy igaz kereszténynek tűnik súlyosan jobboldalra elfogultnak a nyuszifejű politológus házigazda, de végülis sehol sincs megírva, hogy egy embernek feltétlenül összeillő mozaikokból lehet csak kirakva a személyisége.

bigapples 2010.09.06. 18:13:23

OFF

"Több tucat fegyvert és több száz lőszert hagytak felügyelet nélkül a rendőrök a tévéostrom idején az akkor szolgálatban lévő egyik rendőri vezető szerint. Majoros Zoltán ezredes a 2006 őszi eseményeket vizsgáló parlamenti bizottság előtt azt mondta, a rendőrök azért nem kaptak extra felszerelést azon az éjszaka, mert a raktárosok hazamentek, és náluk volt a kulcs."

Összeállt a kép, a raktárosok tehetnek mindenről...

nyünyüge 2010.09.06. 19:18:15

@bigapples:
kezd az az érzésem lenni, hogy a nyilatkozó rendőröknek és a meghallgatásokról beszámoló újságíróknak is elment az esze.
Ha a raktárosnak lejárt a munkaideje, akkor nincs fegyvervételezés, a Jóisten segített mindenkit, hogy nem történt nagyobb baj, stb.

Ezek szakemberek nyilatkozatai? Mert inkább hasonlítanak egy civil háborús élménybeszámolójára.

www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/_a_halalra_keszultek_a_rendorok_a_tv_ostromnal_90902

sárkányfő 2010.09.06. 19:25:19

@tbb:
"a szakszervezetek persze követelöznek"
:D

tbb, te tényleg ebbe kapaszkodsz? :) ebből akarsz felfújni valamit? :) és konkrétan mit?
áruld már el nekem, hogy ha a szakszervezetek "követelőztek", akkor az most cáfolja azt a tényt, hogy HR ostobázott? Vagy ha nem cáfolja akkor indokolja? Vagy ha nem indokolja, akkor felmetést ad rá? Vagy mégis hogy? Netán még az is kiderül, hogy még igaza is van HR-nak? :)

tbb 2010.09.06. 20:11:18

@ó jaj:

Drága ójaj, Nem abba a félmondatba kapaszkodom. Hanem az egészbe. A félmondatba meg a folytatásába. Ami valahogy így hangzott: "Olvasom az újságban, hogy egyes szakszervezetek erőteljes béremelést kövelnek, amire csak azt tudom mondani, hogy aki az állakincstár ennyire üres állapotában azt hiszi hogy ez teljesíthető az vagy bohóc, vagy bolond."

Nos, nem akarok semmit sem felfújni. Egyszerűen egyetértek HR-rel.
Tehát a kérdésedre:
az hogy a szakszervezetek követelőznek az nem cáfolja, hogy HR ostobázott.
Szerintem indokolja is, én sokkal keményebben szóltam volna be nekik.
Felmentést adhatunk-e erre. Én adok, te nem.
Netán még kiderül hogy igaza is van? Bizony így van, a napnál is világosabb hogy igaza van.

De mindezek szubjektív álláspontok, amiken lehet vitázni. Még az is lehetséges, hogy neked van igazad, és nem nekem. Egy valamin azonban nem lehet vitatkozni. Hogy Hoffmann Rózsa kiket bohócozott és ostobázott le. Hát nem a tanárokat, ahogy te állítottad. Ez tény, azok pedig makacs dolgok.

TH 2010.09.06. 20:14:59

@tbb: "aki az állakincstár ennyire üres állapotában azt hiszi hogy ez teljesíthető az vagy bohóc, vagy bolond"
Sztem ezt bárki magára veheti, aki úgy érzi, hogy teljesíthető követelés a pedagógusok bérének emelése...

TH 2010.09.06. 20:18:02

@ó jaj: a brutális és elkeserítő ebben alapvetően az, hogy ez nyilván nem egyedi példa, és pártoktól is független. Bár pont az ÁSZ talán nem volt bevethető fegyver korábban, de azért jól mutatja a pártok módszereit nagy általánosságban, és az általuk képviselt erkölcsi mércét. :-(

TH 2010.09.06. 20:21:53

@Hepci: mondjuk szerintem pont az istenhitnek nincs sok köze a politikához. Amúgy is magukat kereszténynek mutató és mondó emberek részéről láttam eddig a legdurvább törtetést, a legkevésbé megbocsátó viselkedést másokkal, és a maximálisat magukkal szemben...szóval hit és politika nem függ össze.

TH 2010.09.06. 20:23:01

@Zolika1979: Nem tudsz olvasni?
De jó, pl erre:
"Definiáld a "balliberális oldal"-t, kérlek. Én hova tartozom?"

tbb 2010.09.06. 20:39:49

@TH: Mindenki? Te is? Te is azt hiszed, hogy egy üres kincstárból teljesíthető a bérkövetelés? Mert akkor te is válaszhacc, hogy melyik opció a hizegőbb rád nézve.

6.Lenin 2010.09.06. 20:52:14

-Papa, mik azok az elemzők, amik elemeznek.Duracellel mennek?
-Először is, nem mik, hanem kik.Nincs bennük duracell.Vannak bácsik is, meg nénik is. Tudod vannak politikus bácsik meg nénik, akik mindenféle marhaságot összehordanak, hogy azt álmodhassák, hatalmasak. Az elemzők meg attól függően, kit szeretnek, ezeket a marhaságokat elemzik és megetetik a választókkal.
-A választók ezt megeszik?
-Van olyan is aki igen, van aki nem.
-Tudod ez úgy van, akit szeretnek az igazat mond, szerintük, a másik meg hazudik, aztán a választók közül sokan, pontosan így kezdenek gondolkodni. Nekik igazuk van mindenben, a másik meg sík hülye.
-És olyan, aki senkit nem szeret, csak elemezni szeret?Mondjuk független, olyan nincs?
-Olyan nincs, kicsim, de vannak néhányan akik ezzel döngetik. Mondjuk nekik macerásabb, mert nagyon kell figyelni, nehogy elcsesszék, összekeverjék, mikor mit kell mondani. Viszont ügyesebbek is, mert minden oldalról kapnak lóvét. Az 1 bites, az csak 1 oldalról. Meg ők buknak is a kedvenccel együtt. A független meg túl él mindenkit, ügyesebbek.
-Te melyiket olvasod, Papa?
-Mindegyiket, kicsim.
-És melyiknek hiszel?
-Hinni? Én az IT-ben hiszek (Intelligens Tervező).
-Ő is elemez?
-Nem, Ő tervezte ezt a rakás szart, amit Universumnak hívunk. Igaz, mi jól elvagyunk, jelenleg.
-A tomaszos vonatot is ez az IT tervezte?
-Nem, kicsim, azt 1 másik fószer.

tbb 2010.09.06. 20:55:39

@ó jaj:

És végül azért annyit még megjegyzek, hogy kész röhej, hogy egy ilyen szarságból mekkora ügyet tudtok fújni. Nem az üres államkincstárból, nem a tönkrevert oktatási rendszerből, hanem hogy bohócózott az államtitkár. No, ennek a mentalitásnak köszönhető az elmúlt 8 év. Aminek meg természetes folyománya, hogy nincs pénz a szegény pedagógusok béremelésére. Így kerek a világ.

TH 2010.09.06. 21:02:20

@tbb: mondom, "mindenki, aki azt hiszi, hogy"...
de nem, én nem gondolom, hogy ez egy rövid távon megoldható probléma. Ettől még lehetek ostoba is, bohóc is.
most te nem érted, amit én mondtam? :(

tbb 2010.09.06. 21:04:33

Ja, és most este végighallgattam a teljes félórát. Hoffmann Rózsa perfekt volt benne, sőt, Hpifti is elfogadhatóan kekeckedett csak. Aztán megnéztem a hirtv-s beszélgetést is HR-rel. Abbban is meggyőző volt. Szóval én egyelőre bizakodom.

tbb 2010.09.06. 21:25:12

@TH: Igen. Azt hiszem nem értettem. Nem azt amit mondtál, hanem azt, hogy miért mondtad. Mert egyrészről 2x2, mászrészről viszont az előzményeket is tekintve csak volt egy kis oldalvágás jellege. Na, ezt nem tuttam mire vélni.

Egyébként meg mindnyájan, akik itt magunkat hótkomolyan véve kommentelgetünk, ahelyett, hogy valami értelmeset csinálnánk, bolond bohócok vagyunk. Legalábbis egy kicsit. :))))

porfelhő 2010.09.06. 21:42:32

Nem gondoltam, hogy azzal a párt soros kommentemmel ennyire felborzolom a kedélyeket. Most látom egész nap arról irogattatok, elemezgetve, kimetszegetve belőle az én mondataimat. Teljesen tönkre tettétek a napomat, az estémet, de még a holnapot is. Nem hiszem el! Teljesen összeomlottam. Köszönöm Nektek. Én is tudnék sokkal keményebb, cinikusabb lenni, de úgy gondoltam, hogy minden név mögött egy ember van.

Ordnassac 2010.09.06. 21:48:54

@porfelhő: ööö... nem vetted egy kicsit túlságosan magadra ezt az egészet? Végig követtem valamennyire a vitát, de a neved az utóbbi időben nem jelent meg egyszer sem (szerintem eszükbe sem jutottál nekik), hanem magáról az egyébként érdekes témáról beszéltek, hogy Hoffmann Rózsa mit is mondott és hogyan.

Bocsáss meg, tudod jól, hogy nem szokásom a sértegetés, ez sem az, de szerintem most túlreagálod a dolgot...

TH 2010.09.06. 21:50:41

@tbb: csak úgy megjegyeztem, nem akartam többet belelátni.
egyébként meg teljesen egyetértek veled abban, hogy nem kell egy ilyen félmondatot túlreagálni, attól függetlenül, hogy nekem nem szimpatikus a nőci.

Nem csak hogy bolond, te túl sok fölös idővel rendelkező bohócok is vagyunk. :)

Ordnassac 2010.09.06. 21:54:18

@TH: @tbb: igaz, a bloggazda jót szórakozhat rajtunk. ;-)

6.Lenin 2010.09.06. 22:02:41

Továbbá, mint a filmek végén.
...és még sokan mások, is.

tbb 2010.09.06. 22:04:52

@tbb:
" Nem az üres államkincstárból, nem a tönkrevert oktatási rendszerből, hanem hogy bohócózott az államtitkár. No, ennek a mentalitásnak köszönhető az elmúlt 8 év."

Ez indokolja, hogy a TG féle elemzőkre is nagy szűkség van. Aki nem olyan problémákon filózik, hogy helyes-e ha bért emelnek/vagy nem emelnek, hanem hogy bárhogy is döntenek, a kommunikációja mennyiben segíti a program megvalósulását. Mert bizony a politika is egy szakma.

Egy probléma van azonban. Hogy valszeg TG is csak post fact okos.

tbb 2010.09.06. 22:10:49

@porfelhő:

:(((((. tbb most szomorú. Nagyon.

porfelhő 2010.09.06. 22:12:57

@Ordnassac:
Nem reagáltam tul semmit úgy gondolom. Nem vettem sértésnek amit írtál.

porfelhő 2010.09.06. 22:22:39

@tbb:
No ezen meg mosolyogni kell. El tudom képzelni mennyire szomorú vagy. Nagyon. Talán Neked is rossz napod van? a kommenteléstől? Ne legyen. Holnap újra kezdődik az "összecsapás" vgy folytatódik. Én meg nagyon talpon tudok maradni és nem adom fel a blogot sem.

porfelhő 2010.09.06. 22:23:43

Bocs. kihagytam "vagy"

tbb 2010.09.06. 22:41:06

@porfelhő:

Mosolyogni kellett? Reméltem is.

Egyébként én is azt mondom, mint Ordi. Az itt elhangzottakat nem szabad mellre szívni.

sárkányfő 2010.09.06. 23:06:12

@tbb: kerek a te hülye fejed tbb, az. magasról, ismétlem magasról leszartam volna ezt az egész ügyet, és le is szartam, amíg nem kezdtél erősködni, hogy de akkor is így megy úgy. addig meg se nyitottam az ilyen cikkeket, mert annyira pitiáner az egész, csak aztán ahogy láttam hogy erről folyik a csevej, na gondoltam lássuk mi ez. ha valamit viszont valóban jól modellezz ez a sztori akkor a fideszes elvaklutságot, kérlelhetetlen konokségot, lenézést és persze agresszivitást. oszd el szépen a jelzőket önmagad és HR között, bár lehet közösen igaz mindkettőtökre az összes.
mint valami katatón dilis, jössz elő ezzel a 8 évvel megint, hát igen ez megy minden fideszesnek és mszp-snek, ezt tudjátok nyomni, a másikat szidni ha a saját sara kerül szóba, ez megy, és ha haramdik fél mondja, akkor meg úgy tesztek, mintha mégse létezne harmadik fél, szánalmas.
aztán meg szóba se került, hogy van-e pénz vagy sincs, itt egy államtitkár civilizációs minimumáról volt szó, arról, hogy pont az a nő bukik el a jólneveltség abszolút minimumán, aki meg akarja itt határozni hogyan működjön az oktatási rendszer, de persze ezt te nyilván nem fogod fel, szerinted teljesen jogos bohócozni, sőt még kevesled is, hát igen, ez az igazi fideszes svung. ráadásul ez egy keresztény nő, ja, mint a tömjén, csak úgy árad belőlük a meghitt szeretet és keresztényi türelem, meg a nyál, igen persze sokan bevesszük hogy ezek a keresztény eszme hiteles képviselői. és ilyen nevetséges érvvel bohócozni hogy nincs pénz, ezzel ettől kezdve mindig minden munkavállalót le lehet bóhocozni, mert pénz sosincs, vagyis van, de csak arra akinek szán a hatalom, pl. a cégadót érdekes el lehet felezni, mínusz 70-80 milliárd, sebaj, de ha valaki a beígért nagyarányú adócsökkentés elmaradása után legalább fizetséemelést kér, vagy követel, az persze bohóc. arról már nem is szólva, hogy egy szakszervezetnek kötelessége keményen képviselni a tagjait, a kérést meg se hallja senki, mint közismert, más szakszervezetek még sztrájkolni is szoktak, bizony, mert leesett nekik, hogy csak a legkeményebb érdekképviselet éri el a politika ingerküszöbét, de még az se mindig. és ezt jól tudja mindenki rajtad kívül, tehát csak egy gyenge átlátszó ürügy kellett ennek a nőnek hogy jól belerúgjon a tanárokba (ja, persze csak a képviselőibe, naná, mert a képviselők csak magukat képviselik, az igazi tanárok nem akarnak több pénzt, ez a kettő tök független), a nyilvánosság előtt is lealázza őket, és megmutassa milyen a hoffmannos stíl. de te zabáld, neked tetszik.

tbb 2010.09.06. 23:44:27

@ó jaj:

Jól van zsótika. Elmondtad a magadét, most már megnyugodhatsz.

Ordnassac 2010.09.07. 00:42:54

@török gábor: még hozzá Századvég, ejha.

Bár Kumint nem bántom, tőle kaptam meg Mádl Ferenc és Sólyom László egy-egy szabadon felhasználható képét a WP-re, ettől függetlenül kicsit szerencsétlennek tűnik a dolog. Igaz, ami közvetlenül érinti, arról nem nyilatkozik, ez is valami.

TH 2010.09.07. 00:47:40

@Ordnassac: csak én látom úgy, hogy Demszky teljesítményét sem elemzi annyira rosszul? Nyilván vannak benne véleményes dolgok, de azért eléggé szilárd tényekre épít, ahogy én látom.

török gábor 2010.09.07. 00:48:10

@Ordnassac: félreértettél, én nem a századvéges állása miatt linkeltem be, hanem a beszélgetésben megjelenő információs bázis miatt ("városi legenda").

török gábor 2010.09.07. 00:48:58

@TH: Feri sztem nagyon jó és korrekt elemző, örülök, hogy visszatért.

Ordnassac 2010.09.07. 00:57:11

@török gábor: ja, az csak mellékmegjegyzés volt, nem erre akartam kihegyezni a kommentemet. Elnézést a félreérthető megfogalmazásért.

Csak arra akartam utalni, hogy egy ilyen poszt betöltése után belemenni egy elemzésbe, nem biztos, hogy a legszerencsésebb megoldás (személy szerint én megvártam volna az év elejét a tévés szerepléssel, persze Kumin Ferenc =/= Ordnassac), bár azt kétségtelenül meg kell hagyni, hogy korrekt megszólalás volt.

Ordnassac 2010.09.07. 01:03:33

@TH: azt írtam, hogy korrekt volt, csak az időzítést tartottam szerencsétlennek, de ez persze magánvélemény.

@török gábor: hmmm... a városi legenda igen erős és jelentős tényező (bár ezzel azt hiszem, nem mondtam újat), bár én megkülönböztetném a városi legendát az anekdotáktól. Előbbinél max egy apró alap stimmel, a többi kitaláció, míg utóbbi lehet akár igaz is. Ami igazán érdekes, hogy milyen makacsul megmaradnak ezek (akár egyik vagy másik), sőt, egész elméletek épülhetnek rá és még komoly elemzésekbe is bekerülhetnek.

TH 2010.09.07. 01:07:05

@Ordnassac: sztem felesleges lenne várnia. Ez a megszólalása szerintem bizonyítja ezt.

@török gábor: az interjúról jutott eszembe, hogy azt hiszem, nem én lennék az egyetlen, aki ugyanerről a témáról (Demszky 20 évéről) ezen a blogon is szívesen olvasna. :-)
Az index mai cikke is elég érdekes volt a témában szerintem.

TH 2010.09.07. 01:08:53

@Ordnassac: szerintem a "városi legenda" a fenti interjúban nem szó szerint értendő, csak mégis jobban hangzott annál, mint hogy "Demszkyt jól ismerő kollégái azt pletykálják a háta mögött, hogy...". :-)

Ordnassac 2010.09.07. 01:13:46

@TH: gyanítom én is, hogy erre gondolt, ezért vettem külön az anekdotát (ezt is mondta, szerintem inkább erre akart utalni) és a városi legendát. Ettől függetlenül mindkét típus jelentős tényező.

szbi 2010.09.07. 01:17:01

@Ordnassac: mi az a WP, HA SZABAD KÉRDEZNEM?

pelikán* 2010.09.07. 17:47:00

"kiderült, hogy a meghívás során félreértés történt, és miután túl sokan lettünk volna négyen három székre, finoman eltanácsoltak."

Baszki.
Valamiért azt érzem, hogy itt nem a behozható székek száma, hanem a műsorkészítők intelligenciája volt a szűk keresztmetszet.
Nemhiszemel.
#ilyenországpedignincs #atvmondjonle
süti beállítások módosítása