Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:52

Az eddig is világos volt, hogy Gyurcsány Ferenc nem fogja feladni politikai ambícióit, a kérdés csak az lehetett, hogy mikor, kikkel és mivel indul majd újra harcba. Az áprilisi választás óta mindhárom elemmel kapcsolatban csak találgatásaink lehettek, most szombaton kicsit – de tényleg csak kicsit - okosabbak lettünk.

(Fotó: Népszabadság)

A volt és a mostani miniszterelnök helyzetének alapvető különbségéről pár napja már írtam, az összehasonlítás azonban nem csupán a bizalom elvesztésének útján lehet érdekes, hanem visszafelé, a megerősödés, a feltámadás irányában is. Orbán Viktor politikai jövője 2002-ben és még inkább 2006-ban sokak szerint reménytelennek látszott, idéztem már azokat a korabeli elemzéseket a Magyar Nemzetből, amelyek szerint a visszatérése „alighanem” elképzelhetetlen. Most Gyurcsány kapcsán mondja ugyanezt – csak sokkal hangosabban - a közéleti konszenzus, s én csupán azért nem csatlakozom ezúttal sem, mert a politika kapcsán számos példán megtanulhattam a legnagyobb közhely, a „soha ne mondd, hogy soha” igazságát.

A napokban elhunyt Wermer András kedvenc és gyakran idézett mondata szerint „ami egyszer bement a fejekbe, azt onnan Isten ki nem veri”. Valóban: Orbán Viktornak nyolc gyötrelmes évre volt szüksége, hogy a kormányzása során vele kapcsolatban kialakult - és persze az ellentábor részéről tudatosan kialakított - sztereotípiáktól legalább olyan mértékben megszabadulhasson, hogy esélye legyen a választáson többséget szerezni. Bármennyire is átformálta magát (külsőségekben és tartalomban egyaránt) a Fidesz elnöke a 2006-os választás előtt, s alakította nagy beleéléssel a korábbi kép éles ellentéteként nép egyszerű fia szerepét, a stabil törzstáborán kívül még nem bizonyult hitelesnek, választhatónak. Újabb négy év múlva azonban a korábbi előítéletek és elképzelések jelentősége – ezt minden felmérés igazolja – jelentősen csökkent, s a baloldal már képtelen volt arra, hogy Orbán-ellenes népszavazássá formálja a voksolást.

Orbán Viktor visszatérését egy valami, pontosabban egy valaki nagyban segítette: Gyurcsány Ferenc. Ha nincs a 2006-os hitelességi válság, ha nincs az őszödi beszéd, ha nem olvad el már az első hónapokban az MSZP támogatottsága, az sem biztos, hogy Orbán meg tudja tartani a pártvezetői szerepét (keveset tudunk a Fideszen belüli 2006-os belső mozgásokról, de amit tudunk, az bőven elegendő arra, hogy ezt gondoljuk). S mindaz, ami 2006 és 2010 között történt – a kormányzati kudarcok és botrányok sorozata -, napról napra vitte egyre közelebb Orbán Viktort nagy céljához, a dicsőséges újrakezdéshez.   

Nem kell hozzá különösebben éles szem, hogy észrevegyük: ahogy Orbán Gyurcsányra, Gyurcsány most Orbánra építi politikai jövőjét. A szombaton elmondott beszéd világossá tette, hogy a volt miniszterelnök ebben az ellenpontozásban hisz („Orbán a szabadság helyett vallásos hitének és pártjának uralmát ajánlja nekünk. Ahol mi Kertész Imrét látjuk, ők ott Wass Albertet. A '89-esek a '11-esek elvi ellenzékét alkotják és fordítva is igaz. Markáns választóvonal ez.”), s abban a tekintetben kétségtelenül igaza is van, hogy a baloldali-liberális tábor feltehetően arra a politikusra vár, akiről látja, hogy azonos súlycsoportba tartozik a kormányfővel - az ellenzék mai vezetőiről ez nem mondható el -, s akiről elhiszi, hogy adott pillanatban le is győzheti őt. Gyurcsány jó érzékkel állítja politikája középpontjába az alkotmányozást, amelyet a Fidesz – okkal - az egyik legfontosabb szimbolikus politikai eredményének szán, ám amely alkalmas lehet arra is, hogy az ellenzék vele szemben megfogalmazza saját magát. A politikusnak feltehetően abban is igaza van, hogy a visszatérés nem képzelhető el egy széles baloldali koalíció létrehozása nélkül („Ahhoz, hogy a '89-es alkotmányosságot megvédhessük, meg kell teremteni a '89-es demokraták politikai koalícióját. Ehhez meg kell szervezni az erős és felelős ellenzéki mozgalmat. Harmadrészt pedig rendszerváltásra van szükség az MSZP-ben is”), bár ennek gyakorlati teendőiről egyelőre semmit sem árult el.

2002-ben és 2006-ban úgy látszott, hogy a Fidesz legnagyobb erőssége és egyben legnagyobb versenyhátránya ugyanaz: Orbán Viktor. Közel s távol nem volt olyan politikai érzékkel rendelkező, a saját tábort integrálni és lelkesíteni képes ember a pártban, mint a volt kormányfő, ám a személyével kapcsolatos erős választói ellenérzések lehetőséget adtak az ellentábor összetartására és mobilizálására. 2010-ben hatványozottan igaz ez riválisára, ami a pártjából kiemelő politikai érzéket és az ellentáborban meglévő kiáltó ellenérzéseket illeti. Van azonban egy jelentős különbség: Gyurcsány közel sem képes olyan mértékben integrálni a táborát, ahogy erre Orbán még pályafutásának mélypontján is képes volt. Megerősödésének, visszakapaszkodásának kulcsa éppen ezért nem is annyira a sztereotípiák leküzdésében rejlik, bár áttételesen természetesen ez is segíthetné. Gyurcsánynak nem a közel három millió Fidesz-szavazó szimpátiájára lenne szüksége, ahogy Orbán sem azokkal nyert, akik korábban tudatosan szavaztak ellene. Gyurcsány számára az lehet a kulcskérdés, hogy a baloldali tábor - politikusi és szavazói szinten egyaránt - egy adott pillanatban elfogadja-e vezetőjének. A közhely igazsága miatt nem mondom, hogy ez elképzelhetetlen, még akkor sem, ha ma nagyon is annak látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr192290206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyurcsány-bukta: ezért nincs visszaút 2010.09.13. 08:29:29

Gyurcsányt jelenleg azért lehet nyugodtan leírni, mert pont az ellenkezőjét teszi annak, amit egy bukott politikusnak a visszatéréshez tennie kellene. Nem pozicionálja újra magát és tábora sincs. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc a „100 nap &nda...

Trackback: A szocialisták izmosítása 2010.09.13. 05:50:44

A helyhatósági választások után az ország nagy eséllyel narancsba borul. Az új választójogi törvény nagyban tett azért, hogy a helyi szervezetek, egyesületek, valamint a kisebb pártok rajthoz se állhassanak október 3-án. A mezőny némileg sz...

Trackback: Így vittek csődbe egy kerületet 2010.09.12. 15:40:01

A cikket az ujhegy.hu engedélyével változtatás nélkül közlöm:A választási kampány hevében a baloldalon mindenféle jelzők repkednek:„budai oligarchák, Fidesz bérenc, mutyizós budai milliomos” és még hasonlók. A kerületi MSZP minden erővel V...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2010.09.12. 12:11:43

törökgábor ne elemezzé! :)

még csak szeptember van! :)

kodó tamás 2010.09.12. 12:12:59

Ez így tul egyszerű lenne... bal, jobb, bal, jobb.... oldali vezető (királyokban) gondolkodni. Szerintem gyurcsány SOHA nem lesz többet kormányfő. A Viktor sem sokat huz ki. Nemcsak ilyen diktatórikus pártrendszerekben kell gondolkodni. Ezek válsága következik...

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.09.12. 12:14:44

Tanár r, két dolog jutott eszembe. Egyrészt Mesterházy Attila szemmel láthatóan alaposan megsértődött azon, hogy Gyurcsány Ferenc szerint "rendszerváltásra van szükség az MSZP-ben is". Durcásan visszavágott, hogy a rendszerváltás az ő megválasztásával megtörtént. E tekintetben Gyurcsány fellépése egyelőre inkább szakítja, mintsem egységbe forrasztja a baloldalt. Még akkor is, ha az MSZP-ben momentán messze nincs olyan szónoki képességű figura, aki egy súlycsoportban lenne Orbán Viktorral.
A másik, Wermer András gondolata kapcsán: Gyurcsány Ferenc valahol a félrement kollektív emlékezet foglya. Az őszödi beszédből mára sem az oka, sem az előzménye, sem az üzenete nem maradt meg. Csak a két szó: az elkúrták és a hazudtak. Bélyegként maradt ez a szocialistákon, és egy idő után már nem csak az ellenzék szajkózta, de maguk a szocik is elfogadták, vagy legalábbis beletörődtek. Az, hogy maga a böszmeség mit takart, az gyakorlatilag senkiben sem maradt meg, sőt: a közvélekedés éppen az ellenkezőjét véli: Gyurcsányt népnyúzónak, a zemberek elszegényítőjének tartják, miközben a böszmeség, amiről az őszödi beszéd nagy része szólt, az éppen az ellenkezője volt ennek: a túlzott jóléti kiadások. (Lásd: michaelknight.blog.hu/2010/05/27/mar_a_nosztalgia_sem_a_regi)
Mindenesetre a népnyúzó szerepet nagyon nehéz lesz levetköznie magáról Gy. F.-nek.

mréveiller 2010.09.12. 12:15:12

Szerintem októberben nullázni fogja magát az Mszp. Okok: kevesebb polgármerster-jelöltjük van mint a Jobbiknak és esélyük sincs megyei közgyűlési többséget szerezni akárhol is. szóval kár a gőzért GYF, ez a hajó már elment.

Ordnassac 2010.09.12. 12:16:22

Gyurcsánynál sokszor az a helyzet, hogy nagyívűen bejelent valamit, de sokszor adós marad a teljesítéssel. Lásd a kismillió programját vagy azt a fenyegetést, hogy milyen kíméletlen ellenzéke lesz OV-nak. Eddig egyszer sem szólalt fel az OGY plenáris ülésein.

Másrészt, ha integrálni akarja a baloldali tábort, akkor azt egy kiválással nehezen fogja tudni megoldani, míg az MSZP-n belül azért kb. annyian szeretik, mind ahányan utálják. Pl. a Szili-féle népnemzeti részleget (ahova most már az MSZDP is tendál) vagy a nagy öregek táborát is integrálnia kell, márpedig ott elég nehezen verhet gyökeret. Szóval elég képlékeny dolognak tűnik ez.

Psyman 2010.09.12. 12:17:32

Elképesztő, hogy Gyurcsány képes '89-es demokratákról beszélni. Ez az ember vagy tényleg beteg, vagy csak simán megölte a lelkiismeretét... Elképzelhetetlennek tartom, hogy épelméjű legyen és ne okádjon, mikor a tükörbe néz egy ilyen beszéd után.

Ordnassac 2010.09.12. 12:18:36

@Michael Knight: nem a túlzott jóléti kiadások, hanem az, hogy másfél-két évig nem csináltak semmit.

Kicsit jótékonyan értelmezed ezt az egyébként belső/zárt körben elmondott, titkos beszédet.

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.09.12. 12:19:13

@Ordnassac: Gy. F. nem nagyon sólalhat fel napirend előtt, ahhoz frakcióvezető-helyettessé kellene választani arra a napra - ezt meg a Mesterházy-vonal nem biztos, hogy akarja. Legfeljebb interpellálhat és azonnali kérdést intézhet, de nyilván ezt is egyeztetni kellene a frakcióval. Szóval sztem maga az MSZP nem ad neki megszólalási lehetőséget a Parlamentben.

lifelike 2010.09.12. 12:19:34

nagyon tetszik a poszt, bátor következtetéseket von le, és egyet is értek vele, gyurcsány nem ellenfél már hanem démon, olyan valaki akivel nem csak a fideszesek de az mszp-sek se szavaznák be az ország élére, politikailag már halott, csak még hangot ad ki

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.09.12. 12:21:14

@Ordnassac: Igen, a túlzott jóléti kiadásokból nem mertek visszavenni, a népszerűségvesztéstől félve. Az eredendő böszmeséget a hitelből finanszírozott jóléti kiadások jelentették. AMi súlyos hiba volt, ennek isszuk ma is a levét. De ebből az maradt meg a közvélekedésben, hogy népnyúzók voltak.

ILLED 2010.09.12. 12:22:59

A két ember helyzete (ellenzéki Orbán, és ellenzéki Gyurcsány) teljesen más:
Orbánra tényleg mondtak fűt-fát, de nem bizonyosodott be róla semmi egyértelműen, míg Gyurcsányt elkönyvelte mindenki egy gazembernek.
Mintha Orbán csak "gyanúsított" lett volna, Gyurcsány meg "elítélt" lenne. Hiszen ő gyakorlatilag meg is bukott.

kodó tamás 2010.09.12. 12:23:31

@Michael Knight: mesterházy mondta is rögtön utána: volt rendszerváltás az mszp-ben, ő lett az elnök...

Ordnassac 2010.09.12. 12:25:49

@Michael Knight: általános vita és részletes vita van, ott szabadon felszólalhat. Bár ez meg lehet, hogy derogál GyF-nek.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.09.12. 12:26:04

@Psyman: az amnézia a politikában általános jelenség (lásd pl. a 90-es évek eleji fidesz retorikáját), úgyhogy nem csoda, hogy Fletó is él vele

Amúgy érdekes lesz nézni, hogy lesz-e markáns ember az mszp-ben, aki felveszi a kesztyűt, és Gyurcsányhoz hasonlóan próbálja pozicionálni magát. Mesterházy egy langyosvíz figura, nehezen elképzelhető róla, hogy ő lesz a baloldal lánglelkű vezére. Mellette van tere előtérbe kerülnie egy rátermettebb figurának, ha lesz ilyen egyáltalán.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:27:38

Gyurcsány a duma embere. Rengeteg ideje, lehetősége és hosszabb időn át totális felhatalmazása (MSZP-SZDSZ) volt rá, hogy gyakorlatban is bizonyítson, de nem tette, mérhetetlenül alkalmalannak bizonyult, leszámítva az Orbán elleni verbális hadviselést (vastagbőr kontra vastagbőr). Végül maga is belátta - nem azt, hogy alkalmatlan, hanem - azt, hogy a helyzete tarthatatlan. Mások viszont azt látták be, hogy alkalmatlan.
Orbánnal kapcsolatban nem tűntek el az ellenérzések, talán nem is halványultak sokat nyolc év alatt, legalábbis a környezetemben levő Orbán-gyűlölőknél ezt látom. Viszont azt még ők is belátták a Gyurcsány-korszak vége felé, hogy Gyurcsány és a pártja teljesen alkalmatlan az ország vezetésére, annak ellenére, hogy mentőövként bejátszották és a bértollnokokkal rátermett szakértővé nemesítették a lopós-pislogó, viszont kevésbé szófosó törpikét...

világoszöld 2010.09.12. 12:28:17

Nem gondolom, hogy. Gy.F. visszakerülhetne még kormányzópárti hatalomba. Van két dolog, ami ugyan mellette szól, hogy karizmatikus egyéniség, és nálunk mindig vezérürüre van szüksége a népnek, aki jól tud szónokolni , lásd O.V. másrészt valóban sok híve maradt a baloldalon. De szerintem, ha ő valóban egy demokrata, el kellene gondolkozni kétszemközt otthon , hogy mennyit ártott a magyar baloldalnak és a magyar demokráciának. Nem vette észre időben, hogy a néphangulat milyen mértékben fordult ellene , és nem mondott le, amikor le kellett volna mondania. Ha ezt megteszi, megmarad a "tényleges " többpártrendszer, nem pedig szimbolikus, ami most van. Persze lesznek választások négy év múlva is, de pl. az alkotmányon , amit saját arcára formál a jelenlegi kormány, ki tudja, mikor lehet újra változtatni. Vagy Szalai Annamária / Cenzné és Ura/ 9 éves kinevezésén. Igenis szükség lenne egy korszerü baloldali pártra hazánkban, új arcokkal, és nem hiszem, hogy GY.F. az egyetlen ember, aki meg tudja szólítani a zembereket. Egyébként meg , ha jól tudom, Orbán Viktór bábáskodott a jelenlegi alkotmán kidolgozásánál, amit most ezerrel szid, Gy.F, viszont nem volt ott. Csak úgy érdekességképpen.

kodó tamás 2010.09.12. 12:28:19

Tökéletesen azonos utat jár be GYF. és OV. Az hogy OVi meddig "huzza ki" csak azon mulik, hogy hogyan sikerül "ellenkommunikálni", hogy bár ugyanugy rosszabb lesz a gazdaság, cenzura van, választás nincs, közbiztonság marad a régi, adócsökkentés az pontosításkor növelést jelent... stb. A rossz kormányzást kezdte ellenkommunikálni: fülkeforradalom, pálinkaszabadságharc, bankároktól függetlenségi harc stb

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.12. 12:29:10

Az MSZP is az SZDSZ sorsára fog hamarosan jutni.

kodó tamás 2010.09.12. 12:29:39

@világoszöld: nem értek egyet. nem kell oldalakban gondolkozni. nem bal és jobb, hanem fent és lent a valódi választóvonal.

kodó tamás 2010.09.12. 12:31:40

BRÉKÓ. meghallt a megkéselt szurkoló...

Doctor Klauße 2010.09.12. 12:32:11

Gyurcsány szerintem azon a képen akar javítani, vagy megfordítani, hogy a vitájukkal ellentétben hosszútávon legyőzte őt Orbán.
Ha viszont egyszer Orbánnak elfogy a támogatottsága(mert egyszer ez meg fog történni), akkor nem ő lesz az az alternatíva, ami az emberekben elsőnek megfordul az biztos.
Várjuk ki türelmesen mindennek a végét.( ) :D

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.09.12. 12:32:43

@Ordnassac: Az egy dolog, hogy esetleg derogál. Nagyobb gond neki, hogy azt nem közvetíti a tévé.

Ordnassac 2010.09.12. 12:33:13

@Michael Knight: hu.wikiquote.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc#A_teljes_balaton.C5.91sz.C3.B6di_besz.C3.A9d

Amúgy milyen jóléti intézkedések voltak 2004 és 2006 között? Amire nagyon is emlékszem, az az ötéves adócsökkentési terv volt, amit törvénybe is foglaltak, majd a választási győzelem után hirtelen hatályon kívül helyeztek. Egy jó nagyot belerúgva mind a törvényhozásba általában, mind a választókba.

kodó tamás 2010.09.12. 12:35:05

Pont az ilyen "Magaslabdákon" fog mulni (szurkolóhalál). vagy felhasználja arra, hogy a valós ÉRDEMI intézkedéseket megtegye, amiket mindenki pontosan tud, de 20 éve csak vár a stadionok környékén, vagy negatívan "rászárad" és az marad meg bennünk, hogy ilyen azért eddig nem volt, hogy hullanak a szurkolók... de az érdemi az nem olyan mint a "hajléktalanokat hazaküldjük". ezen a szitán tul sokan látnak át, sőt mivel az építési törvénybe írogatják, még szakmai felháborgást is kiválthat...

kodó tamás 2010.09.12. 12:36:02

@Ordnassac: ugyanez folyik most is...csak jobb a sajtójuk.

is 2010.09.12. 12:36:20

@ILLED: szóval nem bizonyosodott be Gyurcsányról se több, mint Orbánról (mert pl. a meggazdagodásuk mindkettőről bebizonyosodott, visszabérlés-szőlőbányák), csak az ítélet más.

@poszt: hiába minden párhuzam, tényleg megvan a különbség. egy általános iskolai osztállyal lehet legjobban szemléltetni: az osztályban a legtöbben mindig is az átlagosak lesznek. az lesz mindig is a tömeg. bárki, aki az átlag fölé lő, statisztikai törvényszerűen a kisebbséget fogja, ráadásul a jó tanulókat nagyon sok közösségben ki is utálják. Orbán jól belőtte magát a középszerre, mind választóban, mind káderben. a FIDESZ és Orbán a középszer apoteózisa Magyarországon. teljesítményét illetően is, ettől nem kevesen szenvednek a FIDESZ-ben is, és rengeteg példája van, amikor Orbán kíméletlenül lecsapott az átlag fölé lövőkre: Varga - svéd nyugdíjmodell; Mádi László - vagyonadó; Orbán Anita - Oriens kapcsolat, hogy csak az utolsókat említsük.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:38:08

@Ordnassac: azért ne feledd el az önjóléti intézkedéseket. Az a lényeg, a háttérben. A nép meg szopik és szomjúhozza a bálványai szavait...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.09.12. 12:39:01

Fecónak nem fog az menni, ami Vikinek! Nem azért mert rosszabb (19 contra 1 híjján 20), hanem mert nincs egy olyan pénzügyi, gazdasági és marketingbázis mögötte, ami "meg tudná ezt csinálni". Ám block, a balodal tele van olyan tehetségtelen, max. a középszer alját nyaldosó politikusokkal, akik mögött nincs egy marketinges csapat, akik "el tudnák adni az árut". De csak ez a marketingcsapat hiánya teszi őket mássá. A nulla osztása ugyan úgy megy a mostaniaknak is... A cocik, szerintem azt sem tudják, hogy holnap mit mondanak a népnek, nem hogy holnapután. Sem stratégia, sem tehetség, sem összhang. Bár ebben erősen hasonlítanak a jelenlegi nagyon népnemzeties pártunkra és kormányunkra!

kodó tamás 2010.09.12. 12:39:44

@Hepci: erre mondom: nem jobb és bal, hanem fenn és lenn

is 2010.09.12. 12:40:03

@Ordnassac: 2004-2006-ben a lakosság REÁLbére bőven 5% felett emelkedett GDP növekedés felett jóval (normálisan a GDP-növekedés fele lehet a reálbérnövekedés, a többinek a beruházásba kellene mennie). 2005, 2006-ban még két hét nyugdíjat adtak. gyurcsány meg is mondta 2006-ban: a felvett hitelek a nyugdíjakban vannak. emellé már további intézkedés nem kell. örülök, hogy frissíthettem az emlékezeted.

lüke 2010.09.12. 12:42:23

Gyurcsány nagyzol és nagyot mond:blöfföl.Ahogy OV patetikus, ez a stilusuk.Nagyot mondott Kertész- Wass párhuzammal, s magára vette az SZDSZ szerepet.
(ebböl, gondolom a bal oldal megmentöje lesz egy új pártban Kunczéékkel)
De Wermer megmondja a" tutit":
"néhány elbocsátott közül az egyik viszont dühében fogta a közelében lévő összes aktát, kivitte, és belevágta az első kukába. Na most akkor lehet rendezni egy éven belül a földnyilvántartást"
Nincs határ!Kiváncsi lennék, hol merné megengedni magának egy köztisztviselö.,következmények nélkül.
S nem hogy határ nincs, konzekvencia se:
blöff, minden oldalon.
S jöhet ide hottentotta vagy amerikai spindoktor is, nincs az külhoni , aki itt kiismeri magát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:46:20

@Michael Knight: még nagyobb a problémája azzal, hogy most nem szájalhat vezérszerepben. Ez az, ami igazán hiányzik neki, nem a tévé. Anno elmondta - kivételesen - nagyon őszintén, hogy fantasztikus fasza dolog miniszterelnöknek lenni, azért, mert attól qrva jól érzi magát.
Nem az ország, hanem ő. :)

Ordnassac 2010.09.12. 12:47:58

@is: a nyugdíj stimmel, köszönöm. Ami a reálbér-növekedést illeti, ott ellentmondásokra emlékszem.

Ettől függetlenül ne csináljunk már hőst GyF-ből. Amennyiben valaki nem küldi el a Magyar Rádiónak és Weyer Balázsnak (origo) a CD-t, erről lehet, hogy nem is hallunk. Történelmi hibája/bűne (megfelelő aláhúzandó), hogy ragaszkodott a székéhez, ezzel tönkre vágva a jobb sorsra érdemes baloldalt és egyengetve az utat a Fidesz kétharmadának. Másrészt az, hogy még ezt is el akarta mismásolni és voltak, akik bevették, hogy mecsoda igazságbeszéd ez (jaaa, zárt körben egyszerű).

lüke 2010.09.12. 12:48:40

@is
a gazdagodás az 5% életszinvonal emelkedés
természetesen az AFA-val, ugye ami 20% ról> 25-re emelkedett, arra gondolsz..........

világoszöld 2010.09.12. 12:50:02

@kodó tamás: o.k.ezzel a részével egyetértek, a 21. sz.-ban megváltoztak ezek a fogalmak, de akkor szerinted a mai politikában ki képviseli a "fent" / na azok sürün akadnak" de legfőképpen ki képviseli a " lent"???Persze a válasz az, hogy a fentieket kell támogatni ahhoz , hogy a lentiek munkához jussanak. Két új üzemről tudok / baráti társaságban mesélték/, mindkettő vidéken nyilt nemrég. Jó nagy állami támogatással. Az egyik egy üdítőital-gyártó, felvett 2, azaz kettő embert, egy kezeli a számitógépet, egy van a raktárban. A másik egy baromfifeldolgozó -üzem, ott már jobb a helyzet, 5 embert alkalmazott. Hova fog elfolyni a Széchenyi-tervből elosztogatott ujabb pénz:????

lüke 2010.09.12. 12:50:18

@ordi:
a magyar baloldal nem érdemes jobb sorsra
de a bal oldal általában jobb sorsot akar
"a zembereknek" , ahogy ti mondjátok

lüke 2010.09.12. 12:52:23

qordi:
a magyar bal oldal nem érdesem jobb sorsra,
de a bal oldal általában
jobb sorsot akar
"a zembereknek", ahogy ti mondjátok

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.12. 12:52:39

A "felelős ellenzék" MAJD ott kezdődik, ha nem bujkálnak ki a különféle felelősségrevonások alól...

lüke 2010.09.12. 12:53:02

bocs, gyors motoros vagyok:)

Kivlov 2010.09.12. 12:54:41

őrült ez a gyurcsány...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 12:57:15

@Ordnassac: ehhez már Nádas Péter kell, de legalább valaki, akit feltoltak az erkölcsi parnasszusra a spanok...
Gyurcsány egyébként ugyanazt a brutális külső eladósítást folytatta, amit a később általa tanácsolt és megpuccsolt Medgyessy még a cuculista időszak végén, aztán pedig kormányfőként is, és közte volt a Fidesz kormánynak is egy "jó" féléve, amikor már ez folyt.
Így eccerű jó királynak mutatkozni: felveszem a hitelt, szétosztom nektek, drága véreim, egy egészen picike részét pedig ellopikáljuk mi, a jótevőitek. Carpe diem, bár tudom, eccer kiderül, na akkor szar lesz, majd nyögtök, na és, utánam az özönvíz, alattam az egyedi gyártású merdzsó, szeretem a koktélt, a Szemlőhegyi utat meg a wagyu marhát. Csá nektek és dolcse és gabbana.

lüke 2010.09.12. 12:58:30

@doktor klauße
arra a számszaki vitára gondolsz?
hozok neked egy statiszkai évkönyvet és kikérdezlek............

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.12. 12:58:32

@Kivlov:
- sajnos "az az igazság, hogy 0.Viktor is BOLOND:
"Bevallom Önöknek, hogy néha én is nyomasztónak éreztem az előttünk álló feladatok súlyát. Az Önökkel folytatott beszélgetésekben is sok együttérzést kaptam Önöktől, amely építkezés leginkább arra vonatkozott, hogy az is bolond, aki ilyen munkát vállal. Az az igazság, hogy EZ KÉTSÉGKÍVÜL IGAZ, de ennek ellenére azért megvan a maga szépsége, tehát egyáltalán nem áll a helyzet olyan gyászosan, mint azt talán Önök közül néhányan gondolják. De annyit azért el kell ismernem - minden bátorság mellett is -, hogy néha én is nyomasztónak éreztem, és egyébként még most is annak érzem azt a hatalmas feladattömeget, amellyel nemcsak az elmúlt száz napban kellett megbirkózni, hanem amellyel meg kell birkóznunk a következő több mint három évben."

2010.09.12. 13:00:10

Megmondom mi lesz.
Ha lesz gazdasági növekedés és életszínvonal növekedés is, méghozzá legalább 1 választási cikluson belül, akkor Gyurcsány azért nem lesz újra miniszterelnök.
Ha nem lesz, akkor a radikális jobboldal fog további teret nyerni, vele szemben azonban a Fidesz a szokásos taktikával fog fellépni, azaz valójában sehogy. Hagyja, hogy mondják a magukét és igyekszik az ő kommunikációjuknak inkább teret engedni. Akit lehet és aki hajlandó azt integrálni, mert a közös érdekek a legjobb retorika moderálók.
Neki a bal-, ill. ballib. retorikára kell csak vigyázni és lehetőleg életbentartani az ország tönkretevői cimkézést minden fórumon, mert igazi veszély csak onnan fenyegetheti.
Tehát Gyurcsány megintcsak nem lehet miniszterelnök.
Ez a baloldal pedig jelenleg képtelen egy karakteres mozgalmat kiizzadni. Veszélytelen.

lüke 2010.09.12. 13:03:05

@Hepci
nem egészen!
Fletó merészebb volt, ö nem járt a securitátéban
ahogy az ókommunisták-y compris Kovács-
félnek,mert látták a Valgát:) meg a Csajkát

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.09.12. 13:05:46

@kodó tamás: @világoszöld:
- na, erre én is kiváncsi vagyok:)
Jól hangzó poszt-"posztmodern" szlogen ez a "fent és lent"...
Csak volt már ehhez hasonló ("nincs új a Nap alatt";), úgy hívták, hogy "ŰBER"mensch... (no és persze alattuk az "unter"-ek tömege:()

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:12:52

@lüke: Volgát? Azt láttam én is, belülről, apám sofőrje néha elvitt vele vidékre, a vállalati üdülőbe.

Szimba 2010.09.12. 13:13:14

Egy részletkérdés:

Akinek Kertész Imre és Wass Albert az irodalmi, de akár politikai mintakép, az enyhén szólva nem ért az irodalomhoz. A politikában pedig szélsőségekhez vonzódik.

lüke 2010.09.12. 13:13:28

@Hepci:
nem vagy egyedül:)

lüke 2010.09.12. 13:14:06

@szimba:
az az, cirkuláris:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:15:09

A blogmotor fejlesztőinek kellemes anális incidenseket kívánok, tisztelettel. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:17:13

@Szimba: miért, mit gondoltál, ki a példaképe annak, aki rendszeresen bérmálkozik? Belelapoz Kertészbe, osztán hirtelen bérmálkozik egyet. :)

Szimba 2010.09.12. 13:17:15

Ami Gyurcsányt illeti, az első próbálkozása nem volt túlságosan sikeres. Nem csupán a beszéd volt egy síma "ellenségképről" szóló gólemépítés, hanem korai is volt. A párton belül még forrnak az indulatok, és sokan látják magukat a jövő pártvezetőjének. Mesterházy is kezdi elhinni magáról, hogy "akinek az isten hivatalt adott, észt is adott hozzá".

Nem vagyok fideszes 2010.09.12. 13:20:39

"rendszerváltásra van szükség az MSZP-ben"

Ugyanmár. Sikerei/hatalma csúcsán is megpróbálta már, a régi káderek ellenállásán elvérzett, pedig baromira drukkoltam neki. Sajnos egészen biztos vagyok abban, hogy a mai MSZP-ből lehetetlen egy modern, európai szoc. dem. pártot csinálni, amíg a megszokott öreg kommancsok egészen naturálisan fogalmazva ki nem halnak.

lüke 2010.09.12. 13:21:34

@szimba:
aki pénzt és hatalmat kap ,
úgy látszik megörül:)
nincs hosszú ö a tasztin
de örülhet is neki ,felölem:)

Szimba 2010.09.12. 13:21:36

@Hepci:

Halálos veszély esetén megkaphatja a bérmálás szentségét az illető.:-))

IT-JohnSmith (törölt) 2010.09.12. 13:23:03

GYF nincs politikai jövője ennyi elég lett volna a cikkben. 1 sor. Akik csalódnak a fideszben sem fognak visszamenni a retard maszophoz, mert annyi eszük sincs mint egy raklap lepkének. Keresnek más alternatívát.

lüke 2010.09.12. 13:23:05

off
milyen az idö Pesten?
esik?

Szimba 2010.09.12. 13:24:00

@lüke:

Értem! És igazad van. A pénz, ami egyben hatalom is, erőteljesen megváltoztatja az embereket.
A hirtelen jött vagyon sokkal jobban, mint a fokozatosan összegyűjtött. (A Lottó nyertesek általában pillanatok alatt elszórják, és még boldogtalanok is lesznek.)

lüke 2010.09.12. 13:24:27

retard maszop
nem rossz
mondom én!
milyen spindoki érti ezt?

Szimba 2010.09.12. 13:24:55

@lüke:

Ma nem, de tegnap, meg azelőtt annyi eső esett, hogy máskor egész nyáron sem esik ennyi.

Kotto · http://efonyomda.hu 2010.09.12. 13:25:08

A múlt kori TG cikkből: "amely minden bizonnyal 2014-ben is sorsdöntő lehet: a teljesítmény, illetve annak percepciója, választói megítélése"
Ez a lényeg. Ha OV teljesít (és itt kökeményen a gazdaságra gondolok), akkor egyetlen pártnak se lesz esélye.
Ha ez nem megy akkor kezdődik minden előről és akkor sajnos Fletónak is van esélye.
A gond az, hogy "mindössze" ezeket a problémákat kell rendbe rakni: egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, államadósság, foglalkoztatás, gazdaságélénkítés.

lüke 2010.09.12. 13:26:06

@szimba
a magyar politika is egy lottó, vagy nyersz, vagy nem
kimenetele a kombinatorika törv-it is felülírják

Szimba 2010.09.12. 13:26:32

@Hepci:

Ahejett, hogy lemetélné magának...?:-))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:26:48

@lüke: nem, csak borús. Gondolkodom, felmegyek a Várba a borfesztivál nevű össznépi lehúzásra (főz ott pár szakács haverom).

lüke 2010.09.12. 13:27:05

sziasztok:)
nem ijesztgetlek benneteket ,mint Fletó, de majd visszajövök.............

Szimba 2010.09.12. 13:27:07

@Szimba:

Uram irgalmazz!!!
Ahelyett

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 13:27:47

@lüke: haloperidol, azt adtak be maguknak (nem a tökükbe, fyi)

Nem vagyok fideszes 2010.09.12. 13:30:26

Elnézést a komolytalankodásért, de amikor felmerül. hogy OV és GYF egymás ellenpontjai, mindig ez jut az eszembe:

www.youtube.com/watch?v=b-3wuKcqhO8

Szimba 2010.09.12. 13:37:39

@Lófasz Hadnagy:

Milyen igaz!
Mégis, amikor azt mondom, hogy a parlamenti közvetítést egy kis pörimogyival felvértezve nézem, mindenki cinikusnak nevez.
Pedig ez az egyetlen helyes hozzáállás ehhez a politikai vircsafthoz.

Ordnassac 2010.09.12. 13:50:50

@Szimba: mindkettőtől olvastam már könyvet és még tetszettek is. Akkor melyik szélsőséghez tartozom? :-P

Az ahelyett elírásáért meg óriási dádá!

kodó tamás 2010.09.12. 13:54:36

@Szimba: pontosítanám. pár óra alatt esett tegnap annyi (80) mint irakban 1,5 év alatt (50-55/év)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.09.12. 14:00:29

Két dologgal vitatkoznék: marhára nem érdekel, mit írt a Nemzet 2002-ben meg 2006-ban, mivel az (szerintem minden józanul gondolkodó számára) nyilvánvaló volt, hogy Orbán marad. Ezek szerint a Nemzet nem minősül józanul gondolkodónak; annyi baj legyen. A másik, hogy majd a Gyurcsány ugyanígy visszajön. No, ez viszont kizárt. Az ugyanis a különbség a "jobb" meg a "bal" oldala között, hogy jobb oldalán hisznek, balén meg tudni vélnek. Azaz Orbánéknál van ez a hit dolog: (sok minden mellett) hisznek a vezérben. A másik oldal szeret így meggyőződni, ilyen bizonyítékokat akar, és ha megbizonyosodott, hogy valaki alkalmatlan a vezérségre, az elbukott. Gyurcsány vesztett, ennyi volt. Orbán vesztett (2002, 2006), de hisznek benne, hogy "eljön az ő királysága". Hát, eljött. És innen már csak mégjobbfele nyílik út tovább. És hogy ez elkerülhetetlen, az a szomorú...

Várúr 2010.09.12. 14:04:48

Úgy vélem, "az mszp-n belüli rendszerváltás" nem Gyurcsánnyal kezdődött, legfeljebb beteljesítette a párt végzetét. Valamit sejthettek belőle az akkori vezető eeetársak, nem véletlen favorizálták vele szemben a tokás apparatcsik Kiss Pétert. Az mszp-s "rendszerváltás" önjelölt messiásának méretes bukása, majd a miniszterelnök kereségélés bohózata és egyebek, tegnapi fapados alapítványi szónoklata (fapados a szó minden értelmében, előadóstul, mindenestül) Gyurcsány politikai feltámadását legalábbis pártján belül minimalizálják. A sikertelenül démonizált Orbánnal szemben ember akkorát még nem taknyolt a magyar politikatörténetben, mint Ferenc. Gründolhat új pártot, de kikkel? Debrecezenivel, Bauerrel, az agg Vitányival, Horváth Csabival, Vágó Istvánnal? Senkinek nem tűnik fel, hogy egyetlen mszp-vezető, egykor fajsúlyos liberális sem volt jelen a szűkkörű produkción? Hogy Gyurcsánynak már a hadaró, összefüggéstelen, átkozódó Horváth nevű hebrenccsel, az szdsz-ből is kikopott Bauerrel, a körbemosolygott Debreczenivel kellett közösködnie? Török tekintetes úrral együtt én se mondom, hogy soha, de ennek a társaságnak ezzel a bután gyalázkodó szellemi sivársággal esélye a visszatérésre középtávon sincs. S addig sok víz lefolyik a Dunán, a Rajnán, a Szajnán, a Potomacon, és így tovább. Hatalmon kívül ez a társaság különösen gyorsan kopik. Tudós, szakértelmiségi, jelentős művész, sportoló támogatója alig van (ha van), legfeljebb pár reményvesztett, fáradt ballib firkász, azok hitele és mikroszkopikusan szűkkörű.

Várúr 2010.09.12. 14:10:43

@Szimba:
Erről eszembe jut Furcsány örökbecsű, egyháztörténeti jelentőségű kijelentése: "Többször is bérmálkoztam". Meg egy másik teológiai alapvetés, mikor a Dohány utcai zsinagógában egy zsidó ünnepen a Megváltót emlegette.

jozicsenko 2010.09.12. 14:12:51

@Doctor Klauße: jaja, egyetértek - Orbán kihivója pedig 4 év múlva (rossz gazdasággal) Vona Gábor lesz, 8 év múlva (egy türhető gazdasággal) pedig pl Schiffer András

ugyanis a két új párt válthatja le a régieket

s ebből most az lmp tünik befutónak, ha jól pozicionálnak, az mszp legfontosabb ellenfele/riválisa lehet belölük...

kodó tamás 2010.09.12. 14:14:29

@Várúr: ez nem hazugság, ez max tévedés. de akár igaz is lehet. szerintem 1990-ben több vallást is elindított párhuzamosan, mert nem tudhatta melyik az "igaz hit". ugye a metrializmus után nagy ŰR volt benne... (nem a fejében, a szivében)

jjulie 2010.09.12. 14:14:46

@jozicsenko:

ne nyiss josoldát, nem élsz meg belőle

kodó tamás 2010.09.12. 14:15:51

@jozicsenko: ja . ha pártokban tudsz csak gondolkodni akkor igen. csak 1-2 év mulva ne felejtsed a 8 millió dühös embert...

kodó tamás 2010.09.12. 14:16:48

@jozicsenko: szóval lehet még előrehozott fülke(borogató)forradalom

kodó tamás 2010.09.12. 14:19:08

@kodó tamás: mivel a szavazófülkék nem visszahívhatók...

kodó tamás 2010.09.12. 14:21:50

nol.hu/gazdasag/20100911-szohuszarok

idézet:
fortin | 2010. szeptember 11. | 17:17:49

FIDESZhithűeknek:
Igen, Gyurcsány bűnösen elrontotta.
Igen, korruptak, alkalmatlanok, morális törpék a szocik.
Igen, valószínűsíthetően (és szerencsére) ebben a formációban többé nem térnek vissza.
Igen, az elkerülhetetlennél lényegesen nagyobb nemzetközi pénzügyi függőségbe taszították az országot.
Igen, sújtsa őket megvetés és ha indokolt, bűnvádi eljárás, börtön stb.

Ha ezekben egyetértünk, akkor talán el lehetne kezdeni az értelmes beszédet: megfelelő lépésekkel válaszol-e erre a helyzetre a jelenlegi kormány? És innentől nincs Gyurcsány-név, nincs szociszörny, csakis a haza üdve van, a polgárok érdeke, a nemzet jövője. Ami olyan hétköznapi valóságokon áll vagy bukik, mint a hitelezőkkel kialakított normális viszony, a pénzügyi egyensúly megőrzése, a felelőtlen költekezések leállítása, az oligarchák (inkl. Csányi, Demján, Simicska, Fellegi) teljesítmény-visszanyomó uralmának felszámolása, a politikai osztály alkalmatlanság-algoritmusú verbuválódásának megállítása stb. Onnantól kezdődne a konzervatív, polgári etikájú politikai beszéd, amikortól ilyen maximákon kezdenék mérni a történéseket. És felfognák végre, amit Orbán Viktor a kilencvenes évek közepétől gyakran elmondott: a világ számára nincsenek magyar kormányok, csak Magyarország van.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 14:22:41

@kodó tamás: ugyan már, birkák. A magyar végtelenül toleráns és béketűrő fajta, legfeljebb a Vásárhelyi Mária híreszteli az ellenkezőjét, és még ez se volt elég ahhoz, hogy legalább őt valaki sheggbe rúgja.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.09.12. 14:26:49

@Humperdickk: Némi igazságod mindenképpen van, én csak azt jegyezém meg, hogy Gyurcsány megbukása és a "bizoyosság felismerése" között eltelt 3 év... Így aztán mindkét oldalon a hit tartja meg a vezért. Illetve az egyikben megtartja, a másikban mesterségesen lélegezteti amíg lehet...

Anti Anyag (törölt) 2010.09.12. 14:29:37

Gyurcsánnyal összehasonlítani Orbánt nem igazán lehet. Gyurcsány alapvetően tehetségtelen, mentálisan sem teljesen normális ember. Az MSZP azt sem tudná, hogy létezik, ha a pénzével nem szállna be.

Szimba 2010.09.12. 14:34:23

@Ordnassac:

Nem azt mondtam, hogy olvashatatlanok. Azt sem, hogy rosszak.
Közepesek. Amolyan jó, jó, élvezhető.
De nem válogatnám be abba a 100 könyvbe (tetszés szerint 10-100ig), amit a példa szerinti lakatlan szigetre magammal vinnék, mint a világirodalom legjobbjait (meg persze szubjektív módon a kedvenceimet).

A j fogalmam sincs hogyan lett. Ez nem elütés, nem is tévedés volt, ez valami paranormális jelenség lehetett!!!! Ennyire azért még kómában sem szoktam hülye lenni.

Mondjuk kapkodtam, mert állandóan kilép a gépem valami hüle vírus miatt. (+ y !)

Szimba 2010.09.12. 14:36:20

@Várúr:

Nem létezik, a Megváltóról beszélt az echte izraelitáknak?:-)))
Gondolom, mit röhögtek rajta később.

kodó tamás 2010.09.12. 14:40:44

@Szimba: Gyurcsány itt sem tévedett. Gondolom kiforgatják a szavait. "Eljöttem hozzátok, mint a megváltó..." na ugye hogy ez félre érthető... én értem

Szimba 2010.09.12. 14:41:31

@kodó tamás:

OK. Elfogadom!:-))))
Jordániában is csepegtető mezőgazdaság van. És a hajnali harmatot fogják fel medencékben. A banáncserjéknek meg nejlon takarja a földjét, hogy el ne párologjon az a néhány csepp víz. Ezzel együtt fantasztikusan működnek az ültetvények.
Igaz, a sivatag is:-))
Néha szeretnék a Negev sivatag legelhagyatottabb részén sátorozni legalább 1 hónapig.

Ting Fu doktor 2010.09.12. 14:42:11

Megondom én, hogy szerintem mi a markáns és alapvető különbség Orbán és Gyurcsány között.

Gyurcsány kormányon az ellenzék ellenzéke volt és nem tudott kormányozni. És mivel nem kormányzott, csak kommunikált, ezért semmiféle jelentős sikert nem tud felmutatni. Ellenben a nevéhez kötődik egy olyan beismerés, ami sok minden egyébb mellett arról is szól, hogy tudatosan rosszul kormányzott mert nyerni akart.

Orbán kormányon valóban kormányoz. Sőt! Túlontúl kormányoz. Mondják is balról, hogy milyen diktatórikus. De egy biztos. Teszi a dolgát, megy előre és nagyon-nagyon reménykedik abbna, hogy 4 év alatt sikerült valami sikert felmutatni, amit kommunikálhat.

Ebből kifolyólag Gyurcsánynak esélye sincs a visszatérésre. Arra van esélye, hogy csináljon egy stabil 10%-os pártot magának. Lehet az az MSZP vagy egy új saját párt. Ő már nem ellenfele Orbánnak.

És akkor a C kategóriás Mesterházyról tényleg nem is beszéltünk..

jjulie 2010.09.12. 14:43:30

@Szimba:

a zsidók várják időtlen idők óta, mi a baj?

Szimba 2010.09.12. 14:43:42

@Szimba:

Az csak Dávid házából való izraelita vallású lehet!
Úgyhogy, ha ezt mondta, akkor még jó, hogy nem kergették ki a zsinagógából.:-)

kodó tamás 2010.09.12. 14:44:29

@Szimba: a tegnapi téma. a nabuccó, meg déliáramlat stb cucc nekünk nagyon jól fog jönni amikor ugyanazon mi kifelé küldünk jó pénzért vizet a közel keletre... és akkor mi fogunk sportkocsikkal a harods áruházunk előtt parkolni (pontosabban csányi, de mindegy)

bigapples 2010.09.12. 14:44:49

Gábor elemzésével nem tudok vitatkozni, jó bejegyzés lett megint.

Nagyon kétlem, hogy jól átgondolt lenne Gyurcsány elképzelése, miszerint SZDSZ-es gazdaságpolitikai irányt akar elfogadtatni a szocikkal. Értem én, hogy ettől várja az enervált szadeszos és Bokros fan MDF-es szavazók aktiválását, de nekem úgy tűnik a szocik inkább a jól bevált recepthez nyúlnának: szociális demagógia, törvényjavaslatok benyújtása az inaktívok védelmében, a Fidesz ostorozása a megszorításokért, a "devizahitelesek életének tönkretételért", etc.

Ha Gyurcsány ezt a játékot el akarja venni szociktól és az általuk gyűlölt SZDSZ-es gazdasági tálibok eszméit akarja rájuk erőltetni, az megkönnyíti a mostani MSZP vezetés dolgát Gyurcsányék leszerelésében.

Marad számára egy új párt alapítása? Egy Gyurcsány-SZDSZ (GYDSZ?) tovább atomizálná a baloldalt a Fidesz nagy örömére. Ráadásul a megszokott árokásó eszmeiséggel (Wass vs. Kertész), a neoliberális gazdaságpolitikával és a saját végletesen megosztó személyiségével szerintem nem tudna egy 10-15%-os pártnál komolyabb erőt létrehozni.

@Hepci: lololol

Várúr 2010.09.12. 14:45:05

@Szimba:
Háááát... a Szombat nevű izraelita hetilap gennyesre röhögte magát, egy zsidó felekezet, a lubavicsi Furcsányt visszaküldte az elemi iskolába, a dohány utcai zsidó vezetők kínosan kussoltak, a többi történelmi egyház halkan, tapintatosan köhintett. Én csupán elcsodálkoztam, hogy ez az ember nemhogy Magyarország miniszterelnöke lehet, de középiskolai érettségije van.

Szimba 2010.09.12. 14:45:21

@sanyix:

Na, és? Egy politikus mi legyen? Kataton depressziós?

earlyrat 2010.09.12. 14:46:36

várúr kollégával (bocs) egyetértek. itt már nincs tovább. ennyi.
az idő megzabálta az mszp-t. volt 20 jó évük, örülhetnek, hogy 90-ben nem mentek egyből a levesbe, mint a cseheknél.
ráadásul durván megszedték magukat, 20 év alatt mindent elloptak, a teljes állami vagyont + a felvett hitelek 20%-át biztos, a többit meg kiosztották a nyugger szavazóknak.

gyf, viktor párhuzam nem jó, viktor mögött végig egy jól szervezett, erős párt volt, 1-2%-os vereségekkel, de ezeket itt most tönkreverték, hírmondó se maradt. majd jön valami lmp, vagy hasonó, mszp-nek vége, 10% körül vegetál majd addig, míg az uccsó ex-munkásőr szavazó meg nem hal.

bigapples 2010.09.12. 14:48:15

@Várúr: "Senkinek nem tűnik fel, hogy egyetlen mszp-vezető, egykor fajsúlyos liberális sem volt jelen a szűkkörű produkción? "

Néztem a HírTV-s vágóképeket, ott voltak a megszokott Gyurcsány hű szocik. A frakción belül komoly erőt képviselnek!

Ting Fu doktor 2010.09.12. 14:48:32

@Vitáz van Bánegressy:
Sok igazság van abban amit írtál! Egy biztos. Az MSZP egy darabig nem lesz kormányon.

Várúr 2010.09.12. 14:48:34

@jjulie:
Épp ezért te nagyon tudatlanka... A zsidók Jézust hamis prófétának tartják. Zsinagógában a Megváltót emlegetni annyi, mint nagyon büdöset fingani egy illatszerekre szakosodott drogériában, ráadásul a tulaj vendégeként.

Szimba 2010.09.12. 14:50:57

@bigapples:

Az Alkotmány szavazása is meddő kritika volt tőle. Ki a csuda akar az alkotmányról szavazni? Ugyis a fideszes szavazók lennének többen.

Gyurcsány nem akarja észrevenni, hogy az MSZP és vele ő is nagyon-nagyon mélyre került.

Orbán és a Fidesz viszont a bukásuk után nem volt annyira mélyen, mert a híveiket azért nem veszítették el, csak az ingázó szavazókat. És mondjuk OV hihetetlenül makacs típus, nem adja fel.

GYF viszont sokkal labilisabb, ha akad egy jó kis úniós pozíció vagy egyéb számára, akkor el fogja hagyni a politikai színteret.

Várúr 2010.09.12. 14:51:10

@bigapples:
Csak épp Meseházy prezident és csapata nem, sőt, az újdonsült elnök durcáskodott is egyet, hogy aszongya: épp az ő elnökké választásával történt meg a rendszerváltás az mszp-n belül.

kodó tamás 2010.09.12. 14:51:44

Szerintem gyurcsány megváltó izraelitaságán nincs mit csodálkozni. Amikor a pufajkás Duda Gyulánk, a királynőt (UK) "madam"ozta... ezek a Szarv Gyula féle Urak, bocs et.-ak nem kézet csókoltak korábban... amikor utoljára kezet fogot, azt el is törte... felfelé nyelv, lefelé géppisztoly

kodó tamás 2010.09.12. 14:53:59

@earlyrat: helyesbítek. nem viktor mögött (mert maga mögé sose enged senkit...), helyett viktor ALATT... van piramis pártszerkezet

Szimba 2010.09.12. 14:56:19

@kodó tamás:
Jó is lenne, csak előbb tározókat kellene építeni, meg vezetékeket.

jjulie 2010.09.12. 14:59:19

@Várúr:

amióta zsinagóga van, azóta emlegetik ott a masíah-t, na meg finganak is persze

a messiásvárás központi eleme a zsidó vallásnak

"várják mint zsidók a messiást"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.12. 15:02:45

@Szimba: szerintem tévedsz, ő nem akarja elhagyni a politikai színteret, egészen beleszeretett abba, hogy ő egy nagy politikus. Még talán lopni se akar (na jó, akar, de nem ez a legfontosabb szempont), esetleg áldozna is rá, hogy újra VALAKI legyen. Ha nem sikerül, ami elég valószínűnek tűnik (különösen, ha elnézem a támogatóit), súlyos frusztráció lesz a vége, nem unijjós állás...

kodó tamás 2010.09.12. 15:02:47

@jjulie: de ez a mondás azt jelenti itthon: "na azt várhatod", mint a portugál-spanyol: manyána.
pl alkalmazható GYF és OVi messiás eljövetelét igérik, a választási kampányokban... aztán várhatjuk.

cambridge.on 2010.09.12. 15:06:27

"Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét,"
Részlet az őszödi beszédből.
Ez a kulcsmondat Gyurcsány bukásához.

Hiába ostorozza párttársait, mozdulni kell, cselekedni, mert a tespedés biztos bukás.
Hiába volt ezer ötlete, ha a slepp nem értékelte.
Szemére vetették,előre szaladt a pártot magára hagyva.
Mindkét fél óriási hibája, hogy félreértékelte a helyzetet.
Azt hitték ha időközben megszabadulnak tőle, mint egy kolonctól,újra felemelkedik a párt. Történhetett volna így is,ha nincs Zuschlag,Hunvald, Hagyó. Ha más a nemzetközi gazdasági helyzet, ha korábban történik a váltás,ha nincs2006 ősze.
Fénykorában sem volt képes összefogni a szocialista pártot,most fényévekre van tőle.
Értem én, sok csalódott baloldali érzelmű ember érzi úgy,hogy őt nem képviseli senki sem a politikai palettán.
Mesterházy nem képes megteremteni egy baloldali váltópártot.
Kényszerű a váltás, de ma,nem Gyurcsány látszik a lehetséges alternatívának.
Erősen emlékeztet Napóleonnak a Szent Ilona-szigetről történt visszatérésére. Rövid ideig lehet próbálkozni, de még nagyobb csalódás a vége.
A visszatérés esélyéről a véleményem:párszor leírtam,hogy ha.
Ezeket megismétlem:hahahaha

jjulie 2010.09.12. 15:06:41

@Várúr:

amúgy zsinagógába járni vivóedzésre, neked hogy ízlik?

jjulie 2010.09.12. 15:12:09

@Hepci:

azt írtad, hogy ültél sofőrös volgában

hitted mondjuk 82-ben hogy 10 éven belül bevagonírozzák a krasznaja armija cuccait, és mindenestül elmennek napkelet irányában?

mire is vehetsz mérget manapság?

lüke 2010.09.12. 15:15:45

hüha,
megjöttem a Freud Zsiga bácsit is magammal hoztam

kodó tamás 2010.09.12. 15:17:47

@jjulie: ja ja. azt csak viktor tudhatta előre... főlrg amikor 1990-ben kiverte őket. a SZÓ VESZÉLYES FEGYVER. megijedtek, huztak el.... osztjonapot

dukeekud 2010.09.12. 15:18:49

"Gyurcsányból nem lesz Orbán?"

Ez butasag, a Gyurcsany egy kozveszelyes elmebeteg. Tobb pszihiater is megallapitotta mar, hogy pszihopata. A Gyurcsanynal ez annyira nyilvanvalo, ennek a felismeresehez nem is kell orvosi diploma.
Nekem nagyon tetszene, ha Gyurcsany ujra atvenne a vezetest a Mszp-ben, mert akkor 100 %, hogy 4 ev mulva mar nem jutnak a parlamentbe.

jjulie 2010.09.12. 15:20:53

@Hepci:

itt gyakran olvasni magabiztos bölényektől, hogy nincs az orbánnak ellenfele

aki nyert már ellene döntöt, mégpedig hátrányból, az a gyurcsány

lehet itt még általános orbánhányinger, hivatalelfoglalások ide vagy oda

lüke 2010.09.12. 15:21:49

jjuliekém, hepci kb 10 éves volt akkor, s azt hitt amit akart
a mesékböl
nem volt olyan nagy fiú ,mint te:)
de remek ez a mosóporos Werner cikk itt, amit idéz TG, nem hiába Gyürei Vera filmesztéta, volt a magyar tanára

Ordnassac 2010.09.12. 15:25:54

@Szimba: tévedés. Ajánlom Molnár Lajos könyvét, érdekes leírás van benne Gyurcsányról és az uniós állásról, ami sosem érdekelte, mert ő Magyarország miniszterelnöke akar(t) lenni, semmi más.

Amúgy szerintem ez most sem változott.

Blogger Géza 2010.09.12. 15:27:27

@is: Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy feleség által birtokolt kisebbségi üzletrész egy pitiáner Kft-ben (amelyet ráadásul haszon nélkül értekesítettek is később) összehasonlítható azzal, hogy valaki ingyen "elprivatizálja" (magyarul ellopja) a kormányüdülőt. Más az, ha egy családtag a meglévő földterületét hasznosítani akarja, mint az, hogy nulla befektetéssel enyém lesz, magyarul lenyúlom a választópolgárok közös vagyonát. Szőlőtelepítési támogatást bárki kaphatott meghatározott feltételekkel, de ingyen kormányüdülőt nem osztogattak, csak 1 (azaz egy) embernek. Gyurcsány hasonló módszerekkel megszerzett vagyonának éves jövedelme több, mint Orbán teljes vagyona. És akkor még a családi fészek felújítására gründolt kamu társaságról ne is beszéljünk.

Ilyen vagyonosodási múlttal normális országban nemhogy miniszterelnök, de még falusi önkormányzati képviselő se lehetne senki.

cambridge.on 2010.09.12. 15:28:54

@kodó tamás: na ennek fussál neki még egyszer.Nézz utána mikor járt Magyarországon a királynő?
A keresztnév Gy betűs de Györgyöt takar!Hülyeség amit írtál.
Ide vezet az elvakult GYűlölet!

jjulie 2010.09.12. 15:29:09

@dukeekud:

igen igen, a pszihiater kósa, és a pszihiater szijjártó is megállapította már, hogy a gyurcsány elmebeteg

az egyetlen épelméjű pedig te vagy aki bekajálta mosóporral elkeverve

Anti Anyag (törölt) 2010.09.12. 15:32:12

@cambridge.on: Egyetértek: Szerintem ez olyasmi, mintha 2001-ben mondjuk Csurka István Gábor jövőbeni jelentőségéről beszélünk.

Az MSZP az önkormányzati választásokon maradék forrásainak és ezzel hasznos embereinek további nagyrészét is elveszti. Gyurcsányról bebizonyosodott, hogy ha jelentős források állnak a rendelkezésére, sem képes hasznosítani, akkor mit várhatunk, ha főleg saját pénzét kellene költeni.

Itt sokan azon vitatkoznak, hogy egy ideális esetben alkalmatlan ember alkalmas e nem ideális esetben.

senkifalvi 2010.09.12. 15:35:27

@sanyix: tévedsz:bipoláris zavar-állandó hypomán állapot

kpityu2 2010.09.12. 15:38:05

Az hogy Gyurcsány frontember legyen még egyszer elég valószínűtlen. 2006-ban annyira leamortizálódott, hogy nincs az a lakatos aki ki tudná kalapálni. Az hogy a háttérben mit kavar, pedig csak pénzkérdés. Elsősorban kellene egy utánpótlás válogatott, de ők éppen el vannak foglalva. :D Egyenlőre még a kritikáik sem jelentenek semmi, mivel nyolc évig voltak kormányon és épp most okosodtak meg?

Szimba 2010.09.12. 15:38:14

@Ordnassac:

De még változhat!?

Én sem akartam dolgozni, amikor 3-4 éves voltam, aztán mégis...:-((( Meg hittem Jókai Mórnak úgy 10 évesen, hogy a jóság elnyeri jutalmát:-)))

Amortozálhatja az élet még Ferit is.

jjulie 2010.09.12. 15:40:11

@Blogger Géza:

a történelem nem 1990-ben startolt

a mosóporfogyasztás közben nézz utána néhány vagyonosodási sztorinak, ha nem félsz némi ismeretanygtól

pl. nézd meg, hogy is jött össze az a vagyon, aminek tulajdonosáról a tüköry utca van elnevezve

nem mindenki tehetséges annyira, hogy pénzt adjanak a tudományáért, úgy mint pl. ennek az embernek:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1lm%C3%A1n_Imre

Szimba 2010.09.12. 15:40:51

Az előbb majdnem 5 percig sütött a nap!!!!!!
Lehet, hogy lesz még blogfenntartó öregasszonyok nyara az idén?

lüke 2010.09.12. 15:41:38

ordi, szimba ,hepci elküldtem nektek a messiást:)

kodó tamás 2010.09.12. 15:41:45

@jjulie: ezt majd DR orbán eldönti, kit zárat be OPNI ba, vagy más hova.... mert elvibaja van valakinek

jjulie 2010.09.12. 15:43:59

@kpityu2:

pityu drága, miféle elméleti ismereteid és gyakorlati sales tapasztalatod van?

a wermer fideszmosóporeladása gondolod, hogy egyszeri és megismételhetetlen sales teljesítmény?

Ordnassac 2010.09.12. 15:44:39

@lüke: olvastam, valóban érdekes olvasmány volt! :-)

lüke 2010.09.12. 15:45:55

küldjétek tovább jjulienek,ha tudjátok
légyszi:)

Napkutya 2010.09.12. 15:46:06

Nos, elgondolkodtam.... A kommenteken is...

Habár, magam sem vagyok feltétlenül Gyurcsány rajongó, a jelenlegi helyzetben a legnagyobb gondot abban látom, hogy Medgyessy, Gyurcsány, ÖRÖKÖLT egy mozdíthatatlanul tekintély és befolyáselvű struktúrát, amikor hatalomra jutott, -és amikor megpróbálta ezt részben szétszedni akkor kitört a nyaka. Mindkettőnek.

Ugyanakkor Orbán épp egy ilyet ÉPÍT.

No, ez gond. Ez a dolog, úgy tűnik, az utóbbi három-négyszáz évben, NEM megy le a nyakas magyarok torkán.
Száz nap után, nyolc év után visszatérve, még Nemzeti Összefogással sem hajlandóak egy embert "szeretni".
Valamiért az az érzésem, ha valamiből az országnak komoly kárt okozó, belső konfliktusai lesznek, az éppen ez.

Miért gondolom?

Orbán, ma úgy tűnik, csakis olyan embereket válogat maga alá, akik semmiképp sem fenyegetik a hatalmát,- ez viszont szükségszerűen kontraszelekció az amúgy is gyenge magyar politikus készletből.
A nemzetközi összeghasonlítások is ezt erősítik meg. (Nem fűznék be linkeket, mert aki el tudja őket olvasni annak nem kell, a többieknek meg felesleges.)

Nem lesz egy rövid folyamat. Akár így sikerül, akár úgy. Mindenesetre, Orbán, száz nap alatt gondoskodott arról, hogy ha fejeknek kell hullania, az semmiképp sem az övé legyen.

Orbánnak ma nagyon, nagyon jónak kell lennie. Bármit is tesz, az már nyilván kevés lesz, ha időnként lecsapatja egy-egy cserélhető Nagyvezíre fejét, amikor az ország háborog valamiért.

Az ország őket választotta. Teljesíteniük kell. Gyorsan. Jól. Az a fajta "száj karate" amivel eddig nyeregben voltak, itthon, Európában már biztosan kevés lesz.

Az ország népe is sokat tanult '89 óta. Ma már a legtöbb magyar a pénztárcáján és a rezsi csekkjein méri a haladást.

Lássuk jól, Orbán a következő ÉVEK-ben a létért küzd! Vannak kétségeim, de talán ez még jót is tesz az országnak. Vagy lerombol, vagy felépít egy álmot a karizmatikus vezérről és a magyar talentumról. Ami a miniszterelnököt illeti, neki egyszerűen muszáj magas rangú politikusnak maradnia.

Ha az őt megelőző miniszterelnökökhöz hasonlítjuk, nos, mindkettő tudott érvényesülni a politikai pályán kívül is.
Orbánnak ez sosem sikerült. Az egyetem óta "politikus" a szakmája. Remélem jól csinálja, mert ha nem, akkor nagy szarban vagyunk. Mindannyian. Ő is, meg mi is.

jjulie 2010.09.12. 15:49:02

@lüke:

nem fogom megkapni egy darabig, mert átpakolvalami új helyre a szerveres csapat a tárhelyemet, és a gyerekem még mindig nem nyomozta ki, hogy érhetjük el újra

lüke 2010.09.12. 15:49:14

@napkutya
majdnem napkirály:)
igen,
a létért küzdeni a legszebb

lüke 2010.09.12. 15:50:31

@jjulie
kár ,egy
Márai:
Messiás a Sportpalastban 1933/Berlin

világoszöld 2010.09.12. 15:51:47

@jjulie: nos, igen a politika meg a zemberek szimpátiája igen forgandó. Az első szabad választáson 1990ben a szocik sokkal rosszabbul szerepeltek, mint most, aztán 1994-ben már 50 % fölötti eredményt értek , az SZDSZ-es együtt megvolt a 2/3. Ezt ki hitte volna 1990-ben??????Úgyhogy mérget nem vennék semmire, arra se , hogy a FIDESZ marad 14-ben, de a JOBBLIK-ra meg az MSZP-re sem. Nekünk, zembereknek az lenne az érdekünk, hogy ez a kormány, amely tényleg hatalmas felhatalmazást kapott, éljen ezzel a felhatalmazással, és rakja rendbe a gazdaságot. Merjen hozzányúlni a nagy intézményrendszerekhez/ egyelőre csak embercserék történtek/, és dolgozzon kis egy gazdasági stratégiát. Ennek még nyomát se látom, talán októberben-novemberben végre megtudunk valamit. Persze, rengeteg törvényt és rendeletet alkotott a parlament, de ezek vagy szimbolikusankvagy a saját hatalmuk bebetonozását szolgálják, a gazdasággal kapcsolatos elképzelésekről NEM TUDUNK SEMMIT.

Viktus 2010.09.12. 15:55:36

Gyurcsány egy politika hulla mégpedig egy igen erősen bűzlő hulla, aki pedig mellé fekszik az is politikai halott ...

cambridge.on 2010.09.12. 15:56:08

@kodó tamás: Na mi van, nem megy a közelmúlt történelme?

jjulie 2010.09.12. 15:57:03

@Napkutya:

nem baj, hogy civilben nem ér sokat, ha most jóllakatja a pénzembereit, majd támogatja őt is valamelyik az emigrációban, mint portugáliában a horthyt a chorin feri....

bigapples 2010.09.12. 15:57:32

@Szimba: Én is Ordival értek egyet, a hiúsága nem engedné, hogy megelégedjen pl. egy fajsúlytalan biztosi pozícióval (amire nincs is esélye a Fidesz kormány alatt).

idézetek:
"Engem itt ma Ti meg fogtok tapsolni. Nem tudok olyan rossz lenni, hogy a végén ne tapsoljatok meg."

"amit én képviselek és amilyen vagyok, az jó ennek az országnak és a baloldalnak.”

Persze ha egész Európát kellene megmentenie, talán elcsábulna :)

--------------

Azt javasolhatnám, hogy nem menjünk át teljesen orvosblogba GYF motivációit illetően? :) Talán nem egy politikai blog témája TV-n keresztüli benyomások alapján diagnózis megállapítása.

lüke 2010.09.12. 16:01:32

@világoszöld
érdekesen dobálództok a számokkal!
mert tudtommal mindenki
cca 30% szerzett eddig, s többet nem ért el senki
legfeljebb a mandátum aránya volt más
összevissza beszéltek
hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok#Az_1994-es_v.C3.A1laszt.C3.A1s

kpityu2 2010.09.12. 16:01:42

@jjulie: Nincs az a PR amit ne lehetne űberelni a földön fekvő, vérző fejű emberek rugdosásáról készült fotókkal. Ha egy termékhez erős negatív érzelmek kötődnek, akkor az észérvek nem működnek. Imázst kell váltani. Még ha a dobozba ugyanaz is kerül.

jjulie 2010.09.12. 16:02:48

@világoszöld:

a gazdasággal kapcsolatos elképzelésekről nem tudunk, a realitásokról viszont sokat

egyetlen biztos biznisz a politika

a többi meg kurva kockázatos, és nem értünk hozzá, csak megyei kettő szinten

lüke 2010.09.12. 16:03:08

már írtam, visszajöttem Freud Zsigával s revideálom.)

kodó tamás 2010.09.12. 16:03:43

@Napkutya: Nem értek egyet abban, hogy bármit a akart volna GYF és Megyó, szerintem építette csak a saját magáncégét Óváron... meg offsóre, meg a bulgár kapcsolaton...
Ne hidd hogy másnak a javát akarná (hacsak nem "talicskával" átvitt értelemben).
A zorbán fideszpártrendszerről mondottak teljesen igazak. Hosszútávon (középen is) visszacsap a NEM SZAKMAI kiválasztás. Bár ennek is legalább 60 éves hagyománya van. Pont a legkevésbé szakmai (P. Sándor) kinevezéskor kellett erre hivatkozni, hogy "ő már bizonyított", teszem hozzá igen, csak nem szakmai szempontból.
"Az ország népe is sokat tanult '89 óta. Ma már a legtöbb magyar a pénztárcáján és a rezsi csekkjein méri a haladást."
Ez nem változás. Ez előtte is így volt. Azóta itt csetelgetek Veled és egyre többen "világosulnak fel." EGYIK KUTYA MÁSIK EB témában.

lüke 2010.09.12. 16:05:58

s megirom nektek
GYF mozgása atetotikus:)
többet kivülröl , ilyen felületes ecplorációval- amit ti diagnosztizáltok-nem lehet megállapítani
en.wikipedia.org/wiki/Athetosis

jó lesz BigA?

kodó tamás 2010.09.12. 16:06:16

@cambridge.on: bocs, hogy nem vitáztam. valószínű igazad van... sztem a pápa meglátogatás kézcsók téma zavart be nálam. visszafogom magam, lázas vagyok, megfáztam. nehogy neked essek mint MCS OVi-nak... oszt akkor megnézhetnéd magad. jol megzavartalak mi? azzal, hogy azt feltételezem Neked is lehet néha igazad... na ebből hogy vergődsz ki...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:07:04

Jól hallom, hogy meghalt a 17 éves fiú, akit a meccs előtt megkéseltek a drukkerek ?

Hát tényleg baszott nagy rendet tud tartani ez az Orbán.

jjulie 2010.09.12. 16:07:12

@kodó tamás:

a nem szakmai kiválasztásnak hányszor hatvan éves hagyománya van itten?

jjulie 2010.09.12. 16:10:43

@lüke:

felülbírálod a doktor kósa és a doktor szijjártó urakat?

ki vagy te?

jjulie 2010.09.12. 16:12:30

@simonmondja.:

ne ezt ne csináld

inkább a foci betiltását szorgalmaznád

kodó tamás 2010.09.12. 16:13:09

@jjulie: irtam, hogy legalább 60. előtte korábban sokat volt divat a születési. azt lehetne most is... pl a Honvédelmiminiszter lehetne most Keleti Györgyi. névjegyet sem kellett volna ujragyártani. egy kis közpénzt megfogtunk volna. Ha meg gyermektelen a posztülő akkor lehetne a kutyája is örökös. Szerintem előrébb lennénk sokall...

demagofób 2010.09.12. 16:13:44

Nagy pénzt nem tennék Gyurcsányra, hogy megint miniszterelnök lesz. Ahhoz kellenének értelmiségiek, akik terjesztik, hogy nekünk ez kell. De ez az értelmiség látja a kb 0% GDP növekedést a statiszikákban arra az időre amikor Fletó volt hatalmon.

Az más kérdés, hogy szerintem OV is hasonló utat jár be, mint Feri. Nagyokat mond majd az ellenkezője történik... Ne feledjük, jövőre 16% lesz az SZJA. Ezt külön megnézem magamnak :D

kodó tamás 2010.09.12. 16:15:01

@simonmondja.: futó versenyző volt... de egyébként ha ilyen van az jo lesz a rendteremtéshez... lesz ne mulass. elő is vehetik a dajcs, bocs dr. bespájzolta, raktáron lévő stadion beléptetőket...

jjulie 2010.09.12. 16:15:24

@jjulie:

vagyis a ficiutánzatot ami errefelé gyakorlat

kodó tamás 2010.09.12. 16:16:16

@demagofób: 2013-ban... már huztak egyet a madzagon... de ha lesz még csontváz akkor változhat ez is.

lüke 2010.09.12. 16:16:31

@jjulie
ki? talán mi:)
már irtam
ki féle, mi féle................
nem figyelsz
csak a fideszre figyelsz:)

jozicsenko 2010.09.12. 16:17:08

@jjulie: szerinted az mszp részéről ki lesz a kihivó? gyurcsány, akit max egymillió nyugdíjas fog támogatni? más az életben nem...
vagy mesterházy, aki most bukott el?
vagy gyf valamelyik klónja/szócsöve? (Molnár Csaba, pl?)
a fidesznek elég, ha dolgoznak, nem lopnak és a következő választást is megnyerik (itt is írták valahol)

@kodó tamás: ki lesz az a 8 millió dühös ember?ha meglesz az egykulcsos adó (ha meglesz...) elég lesz annyit mondani 2014-ben hogy jönnek a kommunisták és visszahozzák a 36-os Szja-t...
a bukásuk legfontosabb oka az volt, hogy boldognak és boldogtalannak osztották a pénzt, segélyt, stb, mindent az adófizetőkre terhelve: amikor meg nem volt elég az adóbevétel. szivfájdalom nélkül felvettek külföldi hiteleket, hogy folytassák: 12 ezer MRD Ft folyt el a semmibe, csak rájuk szavazzanak: kösz, inkább bárki más, csak ők ne...
(a devizahitelesek java meg nem most vette fel a kölcsönöket, hanem amikor még dübörgött a pannon puma...)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:17:16

@jjulie: Mi rossz van a fociban?

De ezek " ártatlan forradalmárok " mostanában szabadon portyáznak és gyilkolnak a jogvédők és az Orbán-kormány
szárnyai alatt.

Vigyázni kell, nehogy egy rendőr csúnyán nézzen rájuk.

jjulie 2010.09.12. 16:18:29

@demagofób:

az a múlt, marketeinges kell, meg sales manager, és salas csapat országos lefedettséggel

az értelmiség az más

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:19:38

@kodó tamás: Futó versenyző ?

A k...........g.
Ezt persze nem fogják a Hiradókba tenni, mint a Rémusz bácsi meséit.

jjulie 2010.09.12. 16:20:07

@simonmondja.:

nem kevered a fülkeforradalmat a kukaborogatással?

kodó tamás 2010.09.12. 16:21:20

@jozicsenko: a kommunistákra hivatkozni nehéz lesz. kivül már nem lesz egyse... mind benn lesz (van) a fideszben már. az egykulacsos adót leszarja mindenki.... csak pár (mondjuk 600 ezer) hőzöngő minimálbéres lesz... akit elvesztenek, de pluszba ettől nem lesz szavazójuk... ÉN A SÖRALÁTÉTET VÁROM.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:21:35

@jjulie: A 72 órás ultimátumos forradalmárhónapokat?
Kormányprogram, hogy jól kistafírozzák a molotovkoktélos atyafiakat.

kodó tamás 2010.09.12. 16:22:58

@jjulie: ez lesz összevonva év végén... FÜLKEBOROGATÁS lesz... szerinted mi másnak őrizgetik a vonalas telefonfülkéket? a visszahivhatóakat.

bigapples 2010.09.12. 16:23:24

@lüke: lol, neked ez a szakmád?

Szerintem nagyon félrevisz, ha (mi többiek) hozzá nem értőként belökünk ide a blogba betegségneveket és az alapján próbáljuk megérteni a politikát.

jjulie 2010.09.12. 16:24:27

@jozicsenko:

miből gondolod, hogy mszp-nek fogják hívni a az orbán ellenszérum forgalmazót?

majd lesz valami fantázia neve az orbánellenszérumnak, és ha a tervezett megtérülési mutatók kiélégítik a befektetőket, piacra fogják dobni a terméket

kodó tamás 2010.09.12. 16:25:20

@simonmondja.: egyébként a rongál tóni ezért csinálta a belvárosi burkolást. azok a kövek nem 5-10 kilósak sokkal többek. és lassan jönnek fel. viszont eldobni rendőr felé nem tudod, csak barikádnak lesz jo... vagy valami kőhajító gépet is kell vinnünk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:27:24

@cambridge.on:
A triatlont pont néztem a tévében és élőben is. Nagyon szép volt a képeken a budapesti látkép.

De most arról leszünk híresek, hogy itt ezek a hordák azt késelnek, aki épp arrajár.
Morvai Krisztina és a másik jogvédő majd jól megvédi az ártatlanokat.

gerebje 2010.09.12. 16:28:03

Ez még szabadlábon? Na mindegy, nem sokáig...

Jamesboci 2010.09.12. 16:28:04

Fletó és OV közötti különbség kb annyi, mint a 100 napos előadások nézői között: professzorok kontra Gréci Bolgár Vágó.....

demagofób 2010.09.12. 16:28:19

@kodó tamás: "2013-ban... már huztak egyet a madzagon... de ha lesz még csontváz akkor változhat ez is. "

Hé, dehát én csak ezért szavaztam rájuk! Akkor engem becsaptak?

jjulie 2010.09.12. 16:29:24

@kodó tamás:

jelenleg 88 százaléknyi magyar lakik a saját tulajdonában

a következő választásig még tiz százalák el fogja veszíteni ezt a lehetőséget, ezt az apróságot is le kell vezényelnie a kolbászkerítéses csapatnak

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:30:55

@kodó tamás: Nem rombolom a városom. Arra ott vannak a vidékiek.

Jamesboci 2010.09.12. 16:31:27

@jjulie:
no problem. a baj akkor lenne, ha a f@szkalap Fletó megint próbálkozna. arra ott van neki Klárika..

bigapples 2010.09.12. 16:32:30

@simonmondja.: Remélem meglesz az elkövető, mert ez az eset szurkolótáborok közötti leszámolásokat robbanthat ki. Ritka idióta volt az újpesti klubvezetés, amikor lehetővé tették a Fradi szurkolói keménymag számára, hogy közölük félezren, komolyabb ellenőrzés nélkül jegyhez jussanak.

Nézegettem a Nemzeti Sport weblapját, zsüli semmi azokhoz a fradista hozzászólókhoz képest, akik Orbánt és a Videorbánt kórusban szidták a meccs miatt. Kétélű dolog politikusként nagyon belefolyni a futballéletbe.

kodó tamás 2010.09.12. 16:32:56

@demagofób: téged már be... én meg várom a NAGYARÁNYÚ DRASZTIKUS CSÖKKENTÉST. meg a SÖRALÁTÉT is izgat... de még várok... ugye az "azonnali" az relativ, ki mit ért rajta...
@jjulie: 92% magántulajdonú lakások aránya (ezen felül 4% önk, 4% egyéb bérlakás), de nem akarok TamásKodó lenni...

Jamesboci 2010.09.12. 16:33:18

@kodó tamás:
azért a 8 éven nem lehet ilyen megengedően átballagni...
pont ez a logkája Demszkájnak: minden választással ujrakezdődik az időszámítás.
Hát egy "lószart , mama"..

jjulie 2010.09.12. 16:34:12

@simonmondja.:

nagyon szép, és messze a legolcsóbb ingatlanokat foglalja magában, bukarest, pozsony, prága varsó összehasonlításban

és még ebből az olcsóból sem tud bevásárolni az orbán sleppje

pedig erre való a kétharmad, vagy mi a szösz?

kodó tamás 2010.09.12. 16:34:27

@simonmondja.: nem kell felszedni már évvégén... csak rakásba rakni, aztán forradalom után lehet elszállítani. lealapozni az utat és a burkolatot ujra rakni. EZ ESETBEN nem ROMBOLÁS HANEM ÉPÍTÉS!

Jamesboci 2010.09.12. 16:37:15

@bigapples:
Bigácska, ez mán nem futball.....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:37:32

@bigapples:
Nem szurkolót öltek meg.
Egyszerű járókelőt.

Ez nem a kezdet, hanem az eredmény.
A hordák támogatásának eredménye.

kodó tamás 2010.09.12. 16:37:41

@jjulie: na ezt hagyjuk... szerintem szépen vásároltak, ott van V. ker rogán, vagy VII. hunvald... pont hogy a korrupció 80%-a építés-ingatlanügy... ez nem tűnt fel?

jjulie 2010.09.12. 16:39:15

hi@Jamesboci:

mely nemzetközi porondon működő tréningcégek milyen típusú sales és marketing tréningjein vettél részt az elmúlt 5 évben?

hány év multiknál töltött sales gyakorlatod van, és ebből mennyi manager?

kodó tamás 2010.09.12. 16:41:01

@simonmondja.: na ő már nem volt ÉLŐ adásban... de ez rossz vicc felejtsd el. ha nem lenne gusztustalan azt is ideírnám: az első futó fordulót elvesztette.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:42:24

@jjulie: A Gellérten nyüzsögtek a túristák - trópusi idő van.

kodó tamás 2010.09.12. 16:43:20

@simonmondja.: na jo akkor diszkrétebben. szerencsétlen nem tudta, hogy hordák járják a várost. Vagy ha azokkal nem találkozik, esőben egy gumi nélküli motorosrendőr is elüthette volna. jobb otthon várni a lakásban a rendteremtést... és néha kinézni periszkóppal a leszögelt ablakon. nem kell hinni a tv hiradóban dr. P.Sándornak, legalábbis nem minden szavát.

jjulie 2010.09.12. 16:43:26

@kodó tamás:

ők nem igazán vásároltak be, csak tartották a markukat a gazdagéknál, mint a jó hivatalnokok

vásárolni nem tud az orbán sleppje, ahhoz kurva csórók

ha megvenné valamelyik pl a tözsde palotát a balettintézettel együtt, az már valami lenne

ezek csak nyálcsorgató csórók

a kigyóudvar épületét is csak eladni tudja a rogán, nem megszerezni

lüke 2010.09.12. 16:43:31

jjjulienek ne ajánld a foci be-, le- eltiltást
szájmon
Bobby Charltontól ször bekenig mindenki haver:)

kodó tamás 2010.09.12. 16:47:19

@bigapples: mondtam. elő kell venni dr.dajcs Sportminiszter (tényleg az mér nincs, az személyesen amin.elnök? vagy a KE?, Vagy rosszhírű a cusi+GYF miatt?) STADION BELÉPTETŐIT, na ja csak akkor is a biztonsági cégek miatt nem hagyta P.Sándor felszerelni. Ugye ha ott a cucc (+kamera) akkor nem lesznek biztonsági cég üzletek. Vagy tévedek?

jjulie 2010.09.12. 16:50:03

@jjulie:

és persze ahhoz hogy ilyet vegyenek nem is a pénz hiányzik, hanem a projekt

ha az lenne, lenne pénz is dögivel

projrktszegénységben szenved az orbánpárt és a kontraszelektált birkanyája

a projekt fidesz módra csak a hivatalelfoglalásról van

kodó tamás 2010.09.12. 16:51:12

@jjulie: ez igaz. De hunvaldnak többszáz nm ingatlan tulajdona van a Garay tér közepén a legfelső szinteken (szerintem ez az évszázad cinizmusa továbbra is Garay térnek hívni... gondolom a "0" házszámot kapta). OVI "csak" polgári módon tudott ebben részt venni. legalábbis saját nevén már nagyon kell vigyáznia. vszínű offsor csinálja má. de eredetileg "érték egyeztetéssel" egyre nagyobbra cserélte a pici pesti lakásból talán 4-5 szörre lett budai nagy ingatlan...

lüke 2010.09.12. 16:55:47

@bigapples
az amatör eü értök, doktorok csak úgy hemzsegnek itt
pláne ,ami GYF és OV elmeállapotát illeti
na meg a nagy magyar eü-t
amihez nem tudom, ki fog hozzáfogni
átszervezn
, mert amit barkácsoltak rajta az egy amerikai veterán kórház színvonala

jjulie 2010.09.12. 16:58:33

@lüke:

melyik századi amerikai veterán kórházra célzol?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 16:59:12

@kodó tamás: Nem, nincs rendben.
A Fidesz-kormány támogatja a 2006-os tüntetők "kárpótlását", büntetné a rendőröket.
Hát elszemtelenednek a hordák.
Félrenéznek a rendőrök.

A 2006-os puccskisérlet első áldozata.
Tiszta sor.

jjulie 2010.09.12. 17:00:53

@lüke:

nincs körülötted egy 10 év körüli koru gyerek, hogy megkérdezd tőle hogy kell a "válasz erre" jelre koppintani?

kodó tamás 2010.09.12. 17:03:41

@simonmondja.: külföldi segédcsapatokat küldtek a forradalmi erőinkhez? hm érdekes... kicsit tartok tőle, hogy "simán" színes bőre volt. (Ekvádori 48, XLVIII éves)
A koráról is nyithatnánk blogot. először 38 éves (XXXVIII) volt... sokat öregedett pár óra alatt. vagy simán a rendőr a fordított dátum miatt megzavarodott? Egyébként nem tudom ekvádorban latin betűt, illetve arab/római számot használnak-e...

kodó tamás 2010.09.12. 17:05:00

@simonmondja.: ezzel jár ha a szélsőjobb szelet is kifogjuk.... most 14 bátor fradi szurkolóval több szavazójuk van...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 17:07:48

@kodó tamás: Én már semmin sem csodálkozom. Holnapra végelgyengülés lesz a halálok.

kodó tamás 2010.09.12. 17:08:11

@simonmondja.: pedig ha tényleg megpróbálnának kormányozni is (felőlem a diszkrét lopás mellett is) akkor igérem elmennék akár már okt 3-án is... fideszre szavazni. sőt elvinném ismerőseim, családtagokat, barátokat. szerintem 14-nél többet összetudnék szedni. de sajna már csak pár hét. és én igéreteket nem fogadok, csak konkrét intézkedések érdekelnek... hacsaknem az intézkedés, hogy a boltban beválthatók készpénzgyanánt az ígéretek is...

aeidennis 2010.09.12. 17:08:23

Nem tudom kinek tűnt fel a Gyurcsány beszéd kapcsán, hogy a volt kormányfőnek fogalma sincs arról, jelenleg hányadik köztársaságban él. Szerinte a harmadikban, de ha összeszámoljuk, akkor nem jutunk kettőnél tovább. 1918 NÉPköztársaság, 1946 köztársaság, 1948 NÉPköztársaság, 1989 köztársaság. (Nem mellesleg a nép sohasem mondta, hogy köztársaságban akar élni, népuralmi rendszereinket mindig felülről-kívülről erőltették ránk)
Másrészt meg mikor kérdezték meg az embereket az alkotmányról? 1948-ban, 1989-ben? Most miért kellene?...

Ordnassac 2010.09.12. 17:08:34

@kodó tamás: "Egyébként nem tudom ekvádorban latin betűt, illetve arab/római számot használnak-e..."

Latin betű, arab szám. ;-)

jjulie 2010.09.12. 17:08:38

@kodó tamás:

kicsit értékeld át az ingatlanvagyonról alkotott véleményedet

több száz nm a garayn, mint ingatlanvagyon?

a weiss manfréd az első háború vége felé minden héten vett egy vidéki uradalmat, neki volt ingatlanvagyona

lüke 2010.09.12. 17:08:53

jaj jjuliekém:)

ezt mindig eljátszod, mindenki tudja
hogy innen nem lehet:)
már 3x szóltál, sacc per kb
nem gondolod hogy könnyebb lenne úgy- nekem is-,
istenem elöbb gondolkodj azután írj:)
de pár 80 éves sklerotikus van, behíjjam:)

kodó tamás 2010.09.12. 17:09:30

@simonmondja.: főbe lőtte magát és közben egy késbe esett... hm és titkosítják 80 évre... vagy terrorista volt... végülis szept 11-én történt!!!!

lüke 2010.09.12. 17:10:30

ez a zaraB szám ,hány pontos:)?
Fibonacci
ez hány pont itt?

kodó tamás 2010.09.12. 17:11:52

@jjulie: azért szép veteránaztóparkot (ingó vagyon) is tartott... nem akarok kekeckedni de a netto 600ezres fizetéséből a szerzemény értéket visszaosztva 100 évig kellett polgármesterkednie... hm inkább azt mondanám FIZETÉSKIEGÉSZÍTÉS. igazad van a fogalmakat illetően...

jjulie 2010.09.12. 17:11:58

@Ordnassac:

"A római számokat a 14. században elkezdték kiszorítani az arab számok."

persze vannak latin betük is

mi köze ennek a hítvitákhoz ami itt zajlik?

jjulie 2010.09.12. 17:14:08

@lüke:

mondom, hogy 10 év körülit keress, az majd megmutatja hogyan lehet

kodó tamás 2010.09.12. 17:16:00

@aeidennis: de tényleg. nekem van erről egy írásom. tényleg időben csak egyszer szakadt meg. 1989-ben nem szakadt meg. NÉP-et csak eltörölték. de emiatt korábban sem számoltak ujat...(ergo ha nem második, akkor sokkal többedik, mint három).
A rendszerváltozás fogalom jó, mert GAZDASÁGI RENDSZERT VÁLTOTTUNK. szoclistáról (vad) kapitalizmusra (najo ők placcgazdaságnak híjják)

Ordnassac 2010.09.12. 17:16:15

@aeidennis: visszakérdezek: most miért ne?

A mostani alkotmánynál is sokan felvetették annak legitimációs problémáit. Akarjuk majd a 2011-esnél is?

kodó tamás 2010.09.12. 17:17:44

@demagofób: becsaptak téged is, mert a többség véleménye a tiéd is... attól, hogy Te eleve nem hittél nekik, az egy kisebbségi vélemény, ami VESZTETT A VÁLASZTÁSON.

Ordnassac 2010.09.12. 17:18:22

@jjulie: Kodó Tamás kérdezte, hogy Ecuadorban hogy írnak. Erre válaszoltam, semmi másra.

kodó tamás 2010.09.12. 17:20:07

@jjulie: van köze, azt nyomoztuk hogy tévednek, vagy hazudnak a fidesz államigazgatásban... vszínű eddig, hogy mindkettő...

Ordnassac 2010.09.12. 17:20:25

@aeidennis: Sőt, olyanok is vannak, akik szerint ez a negyedik (szerintük a Kossuth-féle volt az első).

Amúgy az 1918-as népköztársaság =/= az 1949-es népköztársasággal...

jjulie 2010.09.12. 17:21:53

@Ordnassac:

ordi, tudod, ez felesleges kockázat a forradalmi felcsuti kormányzónak

minek, aki népszavaztatni akar, az a fidesz érdeke ellen vét, ami pedig az ország érdeke, tehát aki népszavaztatni akar az az ország érdekét támadja, az a hazaáruló

kodó tamás 2010.09.12. 17:21:57

@Ordnassac: és azok nem számítanak köztársaságnak???

jjulie 2010.09.12. 17:23:27

@kodó tamás:

ja, ehhez nem kell nyomozni

lüke 2010.09.12. 17:24:04

a veterán kórházt meg más században igy hítták
en.wikipedia.org/wiki/Lazaretto
az elsö Velencében volt, de az általad kedvelt Napóleon is szépet csinált az invalidusainak, ahol el is van temetve

nyünyüge 2010.09.12. 17:27:58

@simonmondja.:
országimázs a köbön:(((.

de Pintér csak a hülye "két hét múlva rend lesz" c. mondásban bűnös. nem felel az éjszakai késelésekért

bigapples 2010.09.12. 17:29:24

@simonmondja.: Én ezt olvastam (nb1.hu)

"Amint arról honlapunk elsőként beszámolt: egy ifjú újpesti drukkert megkéseltek az Újpest-Ferencváros bajnoki mérkőzés előtt. A 17 éves szurkoló azonnal elájult, mentőt hívtak hozzá, majd az Árpád-kórházba szállították súlyos sérülésekkel."

Mindenhol azt olvasom, hogy túl van az életveszélyen. Tudsz linket adni arról, hogy meghalt? Nem a megkéselt triatlonistával kevered?

@kodó tamás: Igen, kellenek beléptetőkapuk, fényképes igazolvány, meg szigorú előírások a vendégszurkolók jegyhez juttatására. Meg kell oldani a szurkolói erőszak problémáját, van rá példa, Angliának sikerült.

Csányira lehet sok mindent mondani, de a sok balfék MLSZ elnök után személyében egy tapasztalt, jó vezetői tulajdonságokkal rendelkező ember került a szövetség élére, remélhetőleg pozitív változás lesz a szurkolói rendbontások terén

@lüke: Félek, hogy amíg nem indul be a gazdaság, addig az egészségügyben és az oktatásügyben is marad a barkácsolás.

Kis vigasz, hogy most legalább olyan emberek kezébe kerül a barkácskészlet, akik nem akarják befalazni a bejárati ajtót és az ablakokat, mint tette a jó Molnár doktor.

Jamesboci 2010.09.12. 17:30:10

@jjulie:
olyan könyvvizsgáló cégem van, amilyenről te csak álmodozhaccc. tréningestül.

kodó tamás 2010.09.12. 17:30:10

@nyünyüge: mér már lemondott??????? hogyhogy nem felel? gondolom a halottat a rendőrei lebeszélik könnyen a feljelentésről... és így nem lesz rossz a statisztika...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 17:33:11

@bigapples:
Dehogynem.
Biztos, hogy azzal keverem, mert nem is tudtam, hogy két késelés is volt.
Hát, hiába, hétvége. Gyünnek az atyafiak pöstre.

kodó tamás 2010.09.12. 17:34:13

@bigapples: -"akik nem akarják befalazni a bejárati ajtót és az ablakokat", akarni nem akarják, de kénytelenek lesznek...
-"Angliának sikerült". senki számára nem kérdéses, hogy 50 "kemény"szurkolót meg lehet "oldani... az érdekek mások. senki nem akarja. pl azok akiknek általános iskola nélküli ork hadseregei vannak... itt vissza is értünk...
-szerintem két késelés keveredik...

bigapples 2010.09.12. 17:34:18

@kodó tamás: Kevertek ti itten mindent.

index.hu/bulvar/hirek/2010/09/12/meghalt_a_nagymezo_utcaban_megkeselt_ferfi/

index.hu/bulvar/2010/09/12/tizennegy_embert_allitottak_elo_az_ujpest-fradi_meccs_utan/

Az ecuadori lehetett simán rablás áldozata, nem lennék meglepve, ha a rendőrségi videók megtekintése után a hírt a kurucinfo kapná fel nyilvánvaló okok miatt.

jjulie 2010.09.12. 17:34:24

@Jamesboci:

sales, az nem könyvvizsgálás, nagyon nem

de tényleg ábrándozom róla

Ordnassac 2010.09.12. 17:34:35

@jjulie: tudom, hogy OV nem akarja, ezzel nem mondtál újat, de attól még megkérdezhetem mástól, aki esetleg előállhat valami újjal. Bármikor előfordulhat.

@kodó tamás: a klasszikus köztársasági fogalomnak sem az 1949-1989 között fennállt népköztársaság (tudomásom szerint mindig is próbálták elkülöníteni a szocialista népköztársaságot a nyugati köztársaságoktól), sem a Kossuth-rendszer nem igazán felel meg. Utóbbi egy nehezen meghatározható valami, hiszen Kossuth kormányzó-elnök volt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 17:35:23

@simonmondja.: Bocs, ezek a primér előitéleteim.
Az őszi-téli hétvégi randalír mindig kihozza belőlem.

Ordnassac 2010.09.12. 17:35:49

@bigapples: örül is a fideszes orvoslobbi. :-P

Ordnassac 2010.09.12. 17:37:08

@lüke: sőt, a Máltai lovagrend kórházai sem voltak semmik. Sőt, ott külön szobák voltak a muzulmán betegeknek.

Jamesboci 2010.09.12. 17:38:02

@jjulie:
tudom, nem azért irtam. ne légy ennyire elfogult, jobb lenne az eszmecsere is.
te kezdtél el személyeskedni., elnézést ha megsértettelek.

nyünyüge 2010.09.12. 17:38:22

Az egész nagyeszű politikai elit bűne, hogy olyan önkormányzati törvényt alkottak majd hagytak életben, amelyikben elvben az önkörmányzat rendelkezett olyan tulajdonokkal, amelyek működtetéséhez, fejlesztéséhez sem szakértelemmel, sem megfelelő tőkével nem rendelkezett.

Jamesboci 2010.09.12. 17:39:01

@jjulie:
azért Chorinra emlékezni.. le a kalappal.

lüke 2010.09.12. 17:40:41

@bigapples
Molnár doktor higénikus, szovjet turbó-felcser kart végzett
s mikor eljött a bécsi WGKK-hoz
éjnek leple alatt hazatoloncolták
de szó szerint

jjulie 2010.09.12. 17:41:48

@bigapples:

"amíg nem indul be a gazdaság,"

kedvenc fideszidióta szövegem

ez olyan, mint amikor a sivatagban várják az esőt?

vagy ahogy a hajótörött a szigeten sóhajtozik

lüke 2010.09.12. 17:42:20

@Jamesboci
ez a huszonharmadik notáció
Chorinról
de egy új bocinak..............

Jamesboci 2010.09.12. 17:43:07

@jjulie:
látod ez se fideszes szöveg kizárólag. várta itt már Fletó és Bajnai elvtárs is, nemcsak ov elvtárs.

kodó tamás 2010.09.12. 17:43:44

@jjulie: :)))) "amíg nem indul be a gazdaság,"
legalább próbálkoznának, betolással, vagy bebikázással

Jamesboci 2010.09.12. 17:44:10

@lüke:
ráadásul Dzsémszboci!!! :DD

jjulie 2010.09.12. 17:44:18

@Jamesboci:

mondom, hogy álmodozom a könyvizsgálásról

de csak néha vizsgálok könyveket

aki megsértődik, annak meg úgy kell

lüke 2010.09.12. 17:44:59

@ordi:
azt hittem csak a fr. számozzák a köztársaságot
hát nem
fr.wikipedia.org/wiki/Deuxi%C3%A8me_R%C3%A9publique

tbb 2010.09.12. 17:47:48

Szerintem Gyurcsány minden további nélkül képes lehet egy erős Orbánellenes frontot létrehozni. Akár innen a blogról is.

jjulie 2010.09.12. 17:47:52

@lüke:

ilyen genya nem lehetsz, ezzel aratok ezer éve, mindenhol beválik, erre lebuktatsz

Ordnassac 2010.09.12. 17:50:01

@tbb: gondolod, hogy kormányfőt adni képes erőt?

nem nemsiker_s 2010.09.12. 17:53:02

Budaházit miért nem engedik már ki ?

jjulie 2010.09.12. 17:53:47

@tbb:

nem nagy ügy, az orbántól a fél országnak kiütése van

lüke 2010.09.12. 17:54:16

@jjulie
:)))
kü`dök neked egy nápolyi/t
dalt:)
de innen, azt se tudok
holnap

jjulie 2010.09.12. 17:54:17

@jjulie:

ez a vallásalapítók sorsa

bigapples 2010.09.12. 17:54:41

@kodó tamás: próbálkoznak a bebikázással, de az IMF-nek nem tetszik, helyette azt akarnák az bankvilág urai, hogy toljuk be a kocsit behúzott kézifékkel hegynek felfele. :)

lüke 2010.09.12. 17:56:34

@tbb :))))))))))))))

lüke 2010.09.12. 17:57:26

@ mindenki:
vitás estet kivánok:)

kodó tamás 2010.09.12. 17:59:39

@bigapples: ezt ugyis le lehet írni, hogy felteszik szállítokocsira. felvisznek mi megköszönjük... és aszondjuk bocs azért volt iylen magas a hitel kockázati felár, mert kockázatos hitelfelvevők vagyunk. na bejött... nem fizetjük vissza. felszámoljuk magyarországot, csinálunk egy új céget (ha lehet ofsóher). osztjonapot.
a vicc, hogy nem vicc...

jjulie 2010.09.12. 18:01:17

@bigapples:

milyen bebikázással bigi, ne komolytalankodj

a bebikázás, az egy nagy külső energiaplussz, merhogy belül hiján van a rendszer

milyen nagy külső energiavételezéssel probálkoznak a szektád főpapjai mesélj

bigapples 2010.09.12. 18:03:08

@tbb: Mondjuk Zsüli simán kenterbe verné Molnár Csabát vagy
Debreczenit. És most nem Zsülit dicsértem...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 18:03:23

@tbb: Én nem gondolom.
A sajtóhoz még hozzá se fogtak, de Szijjártó már előkerült.

Jamesboci 2010.09.12. 18:05:33

@jjulie:
hát ezaz..
Fletótól pedig 80 % okádik.
jól nézünk ki.

6.Lenin 2010.09.12. 18:05:58

Bp. 2014.márc. 8.

Kedves Nézőink!
Híreket mondunk.

Ezt az emlékezetes napot választotta Gyurcsány Ferenc a 2014-es választás kampány nyitójának.

Részlet a beszédből.

Kedves barátaim!

Én már 2010-ben megjósoltam, Orbán bukni fog. Itt az alkalom, hogy mi, én és Ti öten, ezt valóra váltsuk.
Azt a jólétet, gazdasági csodát, amiben 2010 előtt éltünk, csak én vagyok képes megvalósítani. Becs szóra.

Ekkor a nagygyűlés 5 részvevője közül, 3 nyugger rosszul lett az örömtől, 1 sajnos a kórházba szállítás közben elhunyt.
A többi résztvevő, mind a 2-en, óriási tapssal fejezték ki támogatásukat a feltámadni látszó politikusnak.

További híreink, a volt MSZP székház előtt esett, 1 nagyot MA,de a sérülése nem komoly. Állítólag Az idős Kovács L'bá is villantott 1-et, de mivel nem volt ott senki,ezt a hírt nem tudjuk megerősíteni.

Az időjárásról:

Alsó-Bütyökfalván a Kossuth u. 42/a előtt nem esett, el Lajos bá mert elfelejtett elmenni a cshóba, így nem volt ittas. Köd sem volt, mert állítólag tisztán látta, hogy GYF-el valami lesz, hogy mi, azt már nem látta, mert közben elaludt.

A következő műsorunkhoz jó szórakozást.
Következik, JJulie, a nőnevű férfi és Dembinszky lova Vígdráma 3 felvonásban.

jjulie 2010.09.12. 18:06:42

@bigapples:

mesélj inkább a bebikázásról bigi ne kunyizz mosóport

kodó tamás 2010.09.12. 18:06:44

@tbb: én sem hinném. ha csak GYF önmaga nincs benne. ugy igen... a haza ellenzékben van...

-lyla- 2010.09.12. 18:07:39

kedves Gábor,

"hogy a baloldali tábor - politikusi és szavazói szinte egyaránt -"

a szinte helyett nem szintje pászolna ide inkább?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 18:07:41

@bigapples:
Szkanderboj leseggelt.
Azért ez még nem a vég.

bigapples 2010.09.12. 18:08:13

@jjulie: A Bayerische Landesbank, Intesa Sanpaolo etc megadóztatása lenne az aksi, a kézifék kiengedése pedig a 3%-os hiánycél előírás lazítása legalább a 3,8%-os szintre.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 18:10:54

@6.Lenin: Csővázka Lenin !
A négycsöcsűben mióta nyuggereznek a nyuggerek?

jjulie 2010.09.12. 18:12:56

@bigapples:

bigi, definiáltam a bebikázást: külső forrásból energiavételezés

az említett cégek megadóztatása nem opció, csak a magyar leányaiké, ez nem plusz külső energia hozzáadása a rendszerhez, ami a bebikázás lényege

kezd újra, de ne szijjártóul

tbb 2010.09.12. 18:13:13

@Ordnassac:

Szerintem lehet rá számítani. Az ország érdekében még erre a hatalmas áldozatra is képes lesz. Hogy elvállalja a kormányfői tisztséget.

jjulie 2010.09.12. 18:13:32

@6.Lenin:

reggel óta ezt gépeled?

jjulie 2010.09.12. 18:16:29

@tbb:

az ország érdeke az nem orbán szöveg? vagyis szerinted lehet belőle orbán?

Jamesboci 2010.09.12. 18:16:36

@jjulie:
a kinai rokonok adnak 20 milliárd dollárt, ajándékba a szegény feketehun rokonnak. ez bikázás?

Viktus 2010.09.12. 18:17:27

Feri v.ha politikásdit akarna játszani elég lenne, ha lenyomnák az elkúrós felvételt, és kb. vége is a nagy visszatérésének ... :D

6.Lenin 2010.09.12. 18:17:50

@simonmondja.:

Mióta én is nyugger vagyok. Én kezdtem. Először megvertek, de azóta ez elfogadott megszólítás. Úri a közönség, meggyőzhetőek.

Jamesboci 2010.09.12. 18:18:30

@Viktus: de ott ül mellette a Molnár-klón: dd

tbb 2010.09.12. 18:20:02

@jjulie:

Nem nagy ügy? Már akinek. Ha csak a százada a zsebembe lenne, amennyit a szocik belefeccöltek ebbe a karaktergyilkolásba, szőrőstül bőrőstül felvásárolhatnám az Indexet, blogostul, mindenestül.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.09.12. 18:20:46

Gyurcsány és Orbánt ne hogy már össze hasonlítsuk! Gyurcsány nyert választást, és sokat tett az országért, sok fejlesztés történt. Orbán sok választást elbukott, sose dolgozott csak a pártján és a népen élősködik.

kodó tamás 2010.09.12. 18:22:45

@Orbán az ország hiénája!!!: hihihihi ez nagyon jooo a munkás gyurcsány. a hét kommentje. eddig ez másban nem merült fel. tényleg hogy ő értük mennyit dolgozott, mi meg hálátlan nép vagyunk....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 18:23:04

@Viktus: Ja, szerintem is.
Tudod, kerestem régebben a 2002-es Testnevelési Főiskolai beszédét Viktorunknak, mert a fiatalság érdeklődött.
Valahogy nem volt meg.
Ezek a nagy mondások valahogy elvesznek, meg előkerülnek.
De mindig pont jókor.

6.Lenin 2010.09.12. 18:23:30

@jjulie:

Nem. Kirándulni voltam, de komoly témákra rögtön beindulok.

Jamesboci 2010.09.12. 18:25:08

@Orbán az ország hiénája!!!:
de nagy marha vagy te, édes fiam. Ki az apád?

tbb 2010.09.12. 18:25:12

@kodó tamás: Mit nem hinnél? Nem egészen világos.

jjulie 2010.09.12. 18:25:14

@Jamesboci:

igen az lenne a bikázás, de a sikeréhez az is kell hogy a külső erő a kurblit egy működőképes motorban forgassa meg

ha az defektes, nem lesz pöfögés, csak a kurblizás

kodó tamás 2010.09.12. 18:25:16

@simonmondja.: 2010.09.12. 16:43:06
@kodó tamás: "Baszod, nekem fiaim vannak... "
Elegen vannak? Javaslom nevelj egy orvost, egy rendőrt, meg egy papot (ha csak 3 gyereked van...).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.12. 18:25:32

@6.Lenin: Zenegép megvan még?
Mikor mérgembem fölszámoltam a blogom, csak aztán rítam, hogy elvesztek a zenéid.

Jamesboci 2010.09.12. 18:27:31

@jjulie:
minket mán meg se bikáznak:DD

kodó tamás 2010.09.12. 18:29:03

@tbb: tbb 2010.09.12. 17:47:48
"Szerintem Gyurcsány minden további nélkül képes lehet egy erős Orbánellenes frontot létrehozni. Akár innen a blogról is. "
erre én,
kodó tamás 2010.09.12. 18:06:44
"én sem hinném. ha csak GYF önmaga nincs benne. ugy igen... a haza ellenzékben van... "

jjulie 2010.09.12. 18:29:12

@tbb:

az index melyik oldalról piszkálja a szegény orbánt?

lehet hogy körkörös védelemre kellene berendezkednie?

aszekelyek 2010.09.12. 18:31:53

Szerintem kedves T.G. GYurcsányból nem lesz Orbán. lehet belőle, az az szdsz-es támogatói által egy médiahisztéria és suttogóban parasztvakítás által elkövetett pártelnökség elorzása. Az szdsz lenyúlja a z Mszp-t. VAgy kivásárolja. Inkább. Akármennyire is jobboldali szavazó vagyok, nem kívánom ezt az mszp sorsául. Az országnak se kívánom mégegyszer az ilyen elqrásban tehetséges miniszterelnököt bármilyen felelős pozícióba.Ahol még árthat. lehet, hogy van aki hamar felejt. Gyurcsányi a neoliberális politika és gazdaság frontembere volt, nem szocialista.Azért mert ő azt mondta magáról. "oo6-ban pedig éppenhogy csak kaptak egy -két %-kal többet, mint a jobboldal. Az szdsz kellett a kormányalakításukhoz. Nos az szdsz annyira leharcolta magát az mdf maradék pártjával együtt, hogy Bauer ide, debreceni oda, göncz kinga meg pláne, többséget mostanában nemigen.hiányolom az írásából, pontosan mit mondott arendezvény címéről gyurcsányi? Kit csaptak be a 1oo nap alatt és mivel?Soványat se találtam sehol. már olyat, ami valóban fontos és éertékelhető lenne. Ezen felül az, hogy egy miniszterelnök becsapta a választóit nála, gyurcsánynál sem volt ok sem lemondásra, sem bukásra. Egyenlő mérce még nem lett meg? pedig az ő esetében még sok cifrább dolog is történt. Nem az mszp választói óhajtják vissza gyurcsányit. bauer, szdsz, debreceni MDF CG ügyben elhíresült és gyurcsány könyv író megélhetési gyurcsány támogató az, aki szerint senki más, csak.gyurcsányi. Szerintem a jó cím ennek az írásnak és a mostani mozgolódásuknak inkább az lenne........, -Meg tudja-e megint puccsolni a gyurcsány-szdsz lobby az mszp elnökét és megkaparintani a pártot.Újra betolakodik-e az ajtón kihajított szdsz az ablakon? Alcímmel. Szerintem erről van ugyanis szó.

tbb 2010.09.12. 18:37:08

@simonmondja.:

Őrülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy Szíjjártóról. Megjegyzem én is. De ez egy másik pálya.

kodó tamás 2010.09.12. 18:40:00

köszi dr.O.Viktor! Látom az ötletem felkaptátok 40 perc alatt:
"kodó tamás 2010.09.12. 17:59:39
@bigapples: ezt ugyis le lehet írni, hogy felteszik szállítokocsira. felvisznek mi megköszönjük... és aszondjuk bocs azért volt iylen magas a hitel kockázati felár, mert kockázatos hitelfelvevők vagyunk. na bejött... nem fizetjük vissza. felszámoljuk magyarországot, csinálunk egy új céget (ha lehet ofsóher). osztjonapot. a vicc, hogy nem vicc... "
még hogy nem figyelik a commenteket!!!!!
www.mfor.hu/cikkek/Bukott_angyalla_valhat_Magyarorszag_a_hitelminositoknel.html

Jamesboci 2010.09.12. 18:41:20

@aszekelyek:
Házmesterházyt megpuccsolni? bármikor.

aszekelyek 2010.09.12. 18:41:55

@kodó tamás: otthon fogsz maradni családostul. Ugyanis nincs miből neked boltravalót tömni a zsebedbe. Ami van, azt az elqró hitelfelvételeinek kölcsöntörlesztése miatt az IMF- EU-nak kell adni. Tudod. MAjdnem 3 ezer milliárdot. Te csak haragudjál nyugodtan azért is Orbánra. Nem lehet mindenki se okos, se igazságos. megyó osztogatta utoljára úgy a pénzt. Jóléti kiadásokra több hitelt felvenni pedig ugyanaz a szarvashiba lenne, mint amit a szoci kormányok hosszan elkövettek. persze a nagy a jólét előttig. Utána már csak kiigazításra, megszorításra tellett. Szerinted hová megy el az Ország jövedelemadója meg még sok? Igen,. Gyurcsányi végletekig felszedett kölcsönei visszafizetésére. Ha akarod, még többször leírom, hogy a nincsből nem lesz neked zsebtömés. Köszönőlevelet a gyurcsányinak ne feledd. Ő akkora tehetség volt a pénz két kézzel szórásában, hogy Angela Merkel is megemlékezett róla. Egy részeg matróz minősítéssel. Szerinte úgy szrta a pénzt. Szerinte is. Az országon ugyan ez nem látszott.persze voltak neki segédei. Pld kóka autópálya ügyeire? amiért lemondatta az EU? Jól van, ha te csak arra szavazol, aki pénzt töm a zsebedbe, akkor is ha nincs, ha hitelből menne, akkor meglesz nélküled a többi, akik nem haszonlesésből szavaznak.

6.Lenin 2010.09.12. 18:43:52

@simonmondja.:

A zene örök, és összeköt. Menetes a gyűlölettől.

A Blues, különösen.

www.youtube.com/watch?v=C4afNFjJyCQ

tbb 2010.09.12. 18:44:10

@kodó tamás:

Így olvastam én is. És így nem világos. Hogy rajtad kívül nem hiszi még? Az pedig hogy GYF benne lesz, az 2x2. Hogy ez neked miért kérdéses, az szintén rejtély.

6.Lenin 2010.09.12. 18:46:34

@6.Lenin:

bocs, nem menetes, mentes.

JAS39 2010.09.12. 18:47:31

A kérdésre a válasz: NEM

Miért?: Mert Gyurcsány már bizonyított, nem kicsit!
A lényeg pedig az, hogy a napi politika iránt nem erősen elkötelezett társadalmi rétegek miként vélekednek róla. Azt pedig tudjuk, h vélekednek.

Magyarán oda akarok kilyukadni, h Orbánnal szemben neki már nincs esélye. Annál inkább egy a politika mocskától érintetlen kvázi független jelöltnek. Itt azonban fontos kérdés, h mi legyen az mszp-s billoggal? Emiatt én úgy látom, h egy LMP-s civil mozgalomból jövő erős karakter lehet csak Orbán kihívója, akit hallgatólagosan az mszp, netán a Jobbik is támogat, vagy legalábbis nem lép ellene.

A fidesz sikere pedig azon múlhat, hogy mit tesznek és azt hogyan kommunikálják. Ha nem sikerül a kormányzás, akkor pedig egy esetleges Orbán lemondással és egy fiatal felépítésével könnyen nyerhetnek.

kodó tamás 2010.09.12. 18:47:49

@aszekelyek: jaja ez mind igaz. ugrott a pannon puma. és most? a dr.matolcsy fellendülés? nekem aszonták: söralátét, radikális azonnali adócsökkentés, kéthét alatt rend, 1millió munkahehely stb. nekem nem kell semmivel több... én nem akarok pálinkát főzni, sem kertészt tartani, sem gyárat hagyni illetékmentesen a fiamra (ezt szeretnék, csak...) na stb...
nekem anyni is elég lenne ha nem lehetne dt, szlovák, német rendszámmal szabálytalankodni, ha kevessebet lopnának, ha meg tudnánk rendezni egy futóversenyt és egy meccset (először próbáljuk csak 3000 nézővel).
ezekre nem is kéne pénz... kicsivvel is beérem... amig van mit ennünk

aszekelyek 2010.09.12. 18:49:06

@6.Lenin: Most kaptuk a hírt. Az MTI-hez eljuttatott közleményben gyurcsány ferenc, a jós miniszterelnök közölte, elgondolkodott már azon, hogy talán mégis kéne szakszervezet a gyárába. Mert ha ő hiteles szocialistának akar látszani még két idős szemében, lehet, hogy kéne mégis az a szakszervezet. Meg betartani a törvényeket. Döntéséről lapzártáig nem érkezett közlemény.

kodó tamás 2010.09.12. 18:50:02

@tbb: gyurcsánnyal innen a kommentelők között egy oldalra max 2-3 embert tudsz felmutatni.... mindenkinek büdös. ergo a zorbán semlegesebb pl ha fizecc (jol meg) akkor melllé állok, azt nem látom anynira cikinek, még elvileg sem...

Terniak 2010.09.12. 18:51:35

@Ordnassac: sőt olyan is van, aki szerint ez már az V. Köztársaság. Vagy az volt a NER előtt.

aszekelyek 2010.09.12. 18:52:43

@nyünyüge: Ez kiszolgáltatott helyzetnek lehet értékelni. Annyira tele is volt fékekkel és ellensúlyokkal az az ideiglenes alkotmány, hogy semmi nem garantálta, vissza ne élhessen vele az a hatalom, amely éppen akar és akart.

tbb 2010.09.12. 18:55:16

@jjulie:

Mikor honnan. A körkörös védelem a szunyogok ellen nem sokat ér. Csak a pocsolyák felszámolása.

cambridge.on 2010.09.12. 18:55:45

@bigapples: Csányi elhivatott, futballnak élő ember imázst akar kialakítani magáról.
Nekem pedig eszembe jut, amikor leállította a Bozsik programot, megvonván a támogatást.
Bemutatta mennyire szívén viseli a focipalánták sorsát!
Mennyi tehetséges gyerek kallódott el időközben?

A szocik sem törték magukat, hogy másik szponzort találjanak a gyerekek sportolása érdekében.
De a fő bűnös Csányi aki politikai meggondolásból tönkretette még a gyerekek játékát is.

Terniak 2010.09.12. 18:57:06

@bigapples: remélem kizárják mindkét csapatot a ligából. De legalábbis komoly büntetést fognak kapni. Remélem ez holnap téma lesz a Parlamentben, hihetetlen, hogy mindent szétvernek ezek az emberek.

aszekelyek 2010.09.12. 18:58:19

@Orbán húzz, míg szépen kérünk!: Menjél ki a z utcára és kérdezz meg valakit, ki nyerte idén a választást. Aztán írkálj. Inkább ne, mert nagyon rossz fényt vetsz gyurcsányra....

Terniak 2010.09.12. 18:59:45

@Teremszolga:

A szombati Üllői úti Fradi-meccs 64. percében a Diósgyőr 3:1-es vezetésénél a szurkolók először dobtak petárdát a pályára. A rohamrendőrök felvonulása nem segített. Az eset megismétlődött, és le kellett fújni a mérkőzést. Ebben a Fidesz is egyetért a miniszterrel.

Szijjártó Péter, szóvivő, FIDESZ Magyar Polgári Szövetség: - A következő kormány egészen biztosan ezt a kérdést az elsők között kívánja majd megoldani.

premier.mtv.hu/Hirek/2009/11/03/07/Botrany_a_lelaton_a_palyan_es_vizsgalat_a.aspx

aszekelyek 2010.09.12. 19:01:15

@nyünyüge: Két hét alatt is lehet akár. Egészen pontosan ezt mondta pld. Orbán, a miniszterelnök. Ha pedig bármit is tett és tett annak érdekében, azonnal rátámadtak, akik letagadják, hogy tett valamit is. Szép, nagyon szép.... büszkék lehettek magatokra a, akéár tagadók, akár az nem jó , amit tesz kurjongatók vagytok. Annyit megjegyzek, a miniszterelnök dönti el, mit aka és mit nem. vinnyogni pedig szabad.

bigapples 2010.09.12. 19:03:50

@kodó tamás: A cikkhez tartozó diagram a legkeményebb vádbeszéd Gyurcsány ellen, aki szimplán a 2001-2003-as időszakot jelöli meg, mint ahol elszabadult a GDP arányos államadósság. 2004-ben még 60% alatt voltunk. A 2005-ös költségvetés már Gyurcsány sara, ott kellett volna megfogni a dolgokat, de jött helyette a 100 lépés program és az esztelen sikerpropaganda.

outside.mfor.hu/mfor/images/chart_id_230_2010_09_12t18_24_44_02_00.png

aszekelyek 2010.09.12. 19:06:26

@bigapples: No de megmondta az IMF, hogy az fogja vissza a gazdaságot, a z általuk követelt hiánycél tartás. Ők nem engednek. Tehát ők nem akarják, hogy beinduljon a gazdaság. Valamiért. Szerinted? A mengelica is jó kűműves inasa volt neki. Ő például volumenkorlátokat is épített be a bejárat elé..)

tbb 2010.09.12. 19:06:28

@kodó tamás:

Ha fizetnek? Nem fizetnek. Hanem tisztességes feltételeket kinálnak a boldoguláshoz. Bármily szomorú is, de ez nem egy biztosan nyerő opció a mai Magyarországon.

Terniak 2010.09.12. 19:09:36

Ami a poszt témáját illeti.

Valóban valószínűleg a "soha ne mond, hogy soha" tételével lehetne jellemezni a helyzetet. CSak a szűkebb környezetemben többen vannak olyanok, akik a hátuk közepére sem kívánják a Miniszterelnök Urat és pártját, de most tavasszal rájuk szavaztak. 2002-ben vagy akár 2006-ban ez elképzelhetetlen lett volna. Más kérdés, hogy szerintem ez a réteg az, aki hamar elfordul, ha nem lát gyors és konkrét eredményeket a szimbolikus politizálás mellett vagy még inkább helyett.

Én most teljesen kizártnak tartom, hogy bármikor is Gyurcsányra szavazzak. ENnek oka egyébként nem az amivel sokan vádolják, hogy mit tett, őszödi beszéd stb., hanem éppen az, amit nem tett meg. Valaki itt már írta, hogy volt kismillió programja, de mindig meghátrált, és megállt a nagy dolgok véghezvitelében. (egyébként ez sem igaz teljesen, lásd pl. gyógyszerész lobbi legyőzése) Egyszerűen nem alkalmas vezetőnek és miniszterelnöknek. Lehet, hogy teoretikusnak jó, ezt nem tudom.

aszekelyek 2010.09.12. 19:09:50

@jjulie: Már beindította a nagy tehetségű gyurcsányi ? esetleg nem elqrta de sok évre? Közgazdaságból elégtelen voltál gondolom.

bigapples 2010.09.12. 19:16:52

@cambridge.on: Nem Csányi állította le a programot, hanem Kisteleki. Az OTP a támogatását állította le. Nem véletlenül, hiszen olyan új vezetés került az MLSZ élére, akik finoman szólva nem garantálták, hogy rendben mennek majd tovább a dolgok. Elég csak a legendás haverikutyás ügyvédet megemlíteni, hogy lássuk, milyen személyi összetétel jellemezte az előző futballvezetést.

@Teremszolga: A kizárás nem megoldás, át kell venni az Angliában bevált módszereket, még akkor is, ha ez sok mezei szurkolónak nem tetszik.

Terniak 2010.09.12. 19:19:05

@bigapples: a szankciók együttes alkalmazása a legjobb megoldás. Zárják ki a klubokat, tiltsák el az összes rendbontót egy életre a pályákról és környékéről. És minden olyan megoldás, ami végre véget vet ennek.

Terniak 2010.09.12. 19:21:31

@bigapples: zéró tolerancia. A közlekedésben is kezdett beválni.

bariga 2010.09.12. 19:25:05

Orbánból annyiban lesz Gyurcsány, hogy a főként a saját emberei fogják megbuktatani, szerintem kb. 2 év múlva. Addigra beleszoknak a jóba, a korlátlan pénzpatakokba a csókosok, de esni fog a népszerűség és meg kell keresni a feketebárányt. Na most a hibás természetesen nem lehet más, mint Orbán, mivel egyszémelyes hatalma van,mindenben ő dönt , ez az ő viziója. És nem fog tudni neki segíteni még a testőrhadsereg sem.

aszekelyek 2010.09.12. 19:25:28

@tbb: Ami van, azt nem kell létrehozni:) Ennyien voltak az előadáson is.... @bigapples: Ez a tény nem zvarta őket, vauert különösen nem, már régóta. Tőle hallom már sokadszorra, az szdsz neoliberális gazdaságpolitikai főideológusától azt, hogy a FIDESZ már 2oo1 ben elindította az adósság növekedést, pénzszórást kezdett... Ami azért is erősen kétséges, hogy eredője annak, ami ma van, mert közvetlenül utána ennek a kedves bauernek a pártja került hatalomba és az mszp-vel karoltve, 2oo4 nyarára totál kiürítették a kasszát. VAlószínüleg nekik-szdsz- éppen megfelelt, hogy akkor ragaszkodtak gyurcsányi miniszterelnökké tevéséhez, hogy maradjon a kormány koalíció és tudtukkal és beleegyezésükkel tovább hazudjon még gyurcsány másfél-két évet. Az kizárt, hogy nem tudtuk és beleegyezésük mellett zajlott mindez. A z államadósság növekedésével együtt.Bauer sokkal később lépett ki az szdsz-ből. Még akkor is osztotta az igét, amikor már komoly és erős hangok voltak a démosz irányából az ellen, amit ő csak nyomott a z szdsz többi tagjával együtt és persze gyurcsányival keresztülverve a szocikon. Akik meg hatalomban akartak maradni. Akár ezen az áron is. Az adósság meg csak nőtt és bauer csak nem szólt rá fletora. Egészen addig, míg már nem hitelezték MAgyarországot. ennek fényében miért is kellene egy szavát is komolyan venni a gyurcsány-bauer duónak. Debreceniről nem is szólva. Molnár csaba megg sameszna is csapnivaló. Gyengébb, mint mesterházy. Nyakó jöhetne az mszp élére. Benne van annyi. Amíg magukra találnak.

Ordnassac 2010.09.12. 19:28:01

@Teremszolga: a közlekedést a focihoz hasonlítani kicsit erős azért...

Az angol módszert jobbak találom én is.

shwarcz bácsi 2010.09.12. 19:31:04

@bigapples: ahhoz képest a kommunista korszak alatt ugye az u20as válogatott igen sikeres lett,és ezt a generációt se csányi nevelte ki.
de ahhoz volt érzékük,hogy az u21 csapat két legfontosabb selejtező mérkőzése előtt elhozzák a kapitányt ,plusz a legmeghatározóbb játékost.mondjuk,nem is jutottunk ki.

Terniak 2010.09.12. 19:31:51

@Ordnassac: a lényeg a szabálykövetés elérésében és a szankcióktól való félelemben van.

Ebből a szempontból édesmindegy, hogy sofőr vagy egy ultra a címzett.

jjulie 2010.09.12. 19:34:05

a stadionokból hajléktalanszállókat kellene csinálni, és közmunka keretében lebontani őket, a helyükön pedig állami bérlakásokat építeni

versenysportba 0 állami pénzt, fociba főleg semmit

ha valaki tud belőle üzletet csinálni, csináljon, akinek meg a hobbija, fizesse meg

a többi kamu

aszekelyek 2010.09.12. 19:34:24

@tbb: Felvesz még IMF hiteleket, osztogat, simornak odaadja a 8 milkát és a sleppjének is, hisz anyósa barátnőkéről van szó és akkor már el is illan az a naaagy kocjázat az országról... Éppen csak a nyugdíkaakat csökkentik annyival , mint Romániában és még a közalkalmazottak bérét is megkurtítkkkkkják. Megint lesz 16 miniszter és a sleppje. 9o államtitkár és pogácsaevő, teleszájjal beszélő figyeli milliókért megint sajtót. Megint lehet lopni 2o ezerig, nem lesz senki bezárva, aki lop, ranol. Az szdsz megint szétlophat amit akar, a Fővárost is. Isteni lesz gyerekek, ha megint jön a gyurcsányi azzal a KÜLSŐSEgítséggel... Ami ufgye az IMF hitel eufémizmusa.....

Diocles 2010.09.12. 19:36:45

A poszt nem arról szól, ami a kérdés, mondhatnám - ami TG-re egyébként nagyon jellemző - szokás szerint megkerüli a kérdést.

A kérdés szerintem az, h bele mer-e vágni új párt alapításába, és ennek mekkora sansza van, lenne.

Amit TG feszeget, mondván arra hívja fel Gy. és hívei figyelmét, h próbálkozzanak a párton belüli elfogadottságuk növelésével, az szerintem kizárt.
Ha Gyurcsány a hatalma csúcsán sem tudta befolyása alá vonni az MSZP-t, akkor miért tudná most?
Az Orbánnal való összevetés ezért sem állja meg a helyét, nem azért, mert Orbán úgymond okosabb, vagy jobbak a személyes tulajdonságai, ebbe most nem is mennék bele, hanem mert a két párt teljesen más.

bariga 2010.09.12. 19:38:29

@aszekelyek: vigyázz légy szíves a vérnyomásodra, nehogy valami baj legyen. ha néha nagy levegőt veszel. az szokott segíteni.

Terniak 2010.09.12. 19:39:49

@jjulie: jogos, ezzel egyetértek.

WiZe 2010.09.12. 19:40:19

Érdekes amiről Gábor ír. Nem értem, hogy miért kéne ambíciókról beszélni, mikor kedves Ferencnek a börtönben volna a helye.

Nem inkább a bírósági tárgyalásáról kéne szólnia a híreknek? Mondjuk a Nemzet tönkretételéért.

6.Lenin 2010.09.12. 19:40:25

@bariga:

Tegyük fel 2 év múlva bukik Orbán.

Ki jöhet utána?

A Fideszben rajta kívül nem látok senkit, aki egyben tudná tartani a pártot.

Előrehozott választás.

Nyilván a bukás oka, gazdasági válság. Nem tudta rendbe tenni a gazdaságot.

Lesz 1 óriási elégedetlen tömeg. Kire szavaznának?

az MSZP-re? Kétlem. Az sem biztos, hogy 1 őszi választás után 1-ben maradnak.

GyF addigra,de soha nem fog tudni 1 5-10%-o pártnál nagyobbat összehozni. Ennél több amnéziás nincs Mo-on.

LMP? Hol lesz már addigra? Most sincs tömeg mögötte. Nem is lesz. Fővárosi réteg párt.

Egyetlen esélye 1 a Jobbiknál is radikálisabb pártnak lesz megnyerni a tömegeket.
Kinek jó ez? Ezt tudják az Unióban is. Nekik se jó, ha beindul 1 hasonló folyamat több országban is. Így se valami rózsás a helyzet.
Nagy szarban van az Unió is.

Szóval ne álmodozz !

jjulie 2010.09.12. 19:40:36

@Diocles:

"mert Orbán úgymond okosabb, vagy jobbak a személyes tulajdonságai, ebbe most nem is mennék bele"

volt egy párosmérkőzésük, ki nyerte?

aszekelyek 2010.09.12. 19:42:03

@kodó tamás: Nevetséges, vaéóban. Szóval mit is dolgozott ez a szegény ke, aki milliárdoska, és kiért?Valami ilyesmit mondott, hogy ő imádott miniszterelnök lenni... Az nem lehet munka, mert Orbán is volt minielnök és az nem volt munka. HA akkor jó is volt a gazdaság , nem infúzión voltunk.. Tényleg, bruhahahaha. Beírónak mondták és akkor úgy is van.szerinte.A búzaégető, mondott pld. olyat, hogy milyen nagy munkabírása van.9 amikor mlg nem olvasta, mit volt neki is kötelező aláírnia. EÜ törvényben.

Ordnassac 2010.09.12. 19:42:41

@Teremszolga: a kizárással szerintem ez nem érhető el. Sőt, talán még hergelné is a szurkolókat az amúgy sem túl népszerű MLSZ ellen.

Ordnassac 2010.09.12. 19:44:42

@jjulie: aztán ma a miniszterelnököt mégis Orbán Viktornak hívják és Gyurcsány Ferenc egy mezei ogy. képviselő, akit valszeg a saját frakciója nem enged felszólalni...

Szóval lehet egy ilyenen kapaszkodni, de hiába nyersz meg egy vitát, ha utána eltolod a kormányzásodat...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.12. 19:45:38

Azonnal mondjon le a Pintér nevű b.miniszter.

A motoros rendőrhalál a gumi miatt, késelés a belvárosban....!

Sokkal rosszabb a helyzet , a közbiztonság!

Diocles 2010.09.12. 19:45:57

@jjulie:

nah belémkötött a blog házitrollja :)
ezt lehagytad: "nem azért, mert Orbán úgymond okosabb, vagy jobbak a személyes tulajdonságai, ebbe most nem is mennék bele"

Szövegértelmezés: érdektelenek a két politikus személyes tulajdonságai, Gyurcsánynak ugyanis nem az a baja, h úgymond hülye (én sem tartom hülyének), hanem azért, mert a pártja gúzsba kötötte.

bariga 2010.09.12. 19:48:16

@6.Lenin: Nekem jó a Fidesz is, ha normális gazdaságpolitikát csinál. Ezt még nem látom, de még van idő a korrigálásra, október 3. után meg is fog történni. Szerintem sincs most más váltópárt, ezért vagy kinevelődik mégis valaki Orbán mellett, vagy a Fidesz közeli oligarhák adnak egy bábot, Csányi, vagy Demján esetleg. De feketebárányra szükség lesz, ez törvényszerűség, bár lehet, hogy szegény Szíjjártó viszi majd el a balhét.

S2000 2010.09.12. 19:48:33

Én is úgy gondolom, hogy négy év hosszú idő, 2014-re újradefiniálhatja magát Gyurcsány és a baloldal. Orbán kétszer is bukott, egyszer kormányról 2002-ben, 2006-ban meg ellenzékből, így Gyurcsány esetében is teljességgel elképzelhető a visszatérés, az újbóli megerősödés. Gyurcsány - ha jól építi fel a kommunikációt - simán kovácsolhat tőkét az öszödi beszédéből is: igen, az MSZP mélyre süllyedt, és anno ő volt, aki ezt nyíltan megmondta. Ezt el is kezdte az MSZP-én belüli rendszerváltós retorikájával. Jó stratégiai kommunikációval, és a Fidesz elleni ellenszenv csírák locsolgatásával bármi lehetséges lehet Gyurcsánynak 2014-ben.

6.Lenin 2010.09.12. 19:49:05

@jjulie:

"volt egy párosmérkőzésük, ki nyerte?"

Ordi megelőzött.

Orbán jelenleg ME, Ferit meg leváltották, bukott politikus (ME).
Manapság,álmodozik.

Ordnassac 2010.09.12. 19:52:33

@S2000: ahhoz Orbánnak nagyon, de nagyon el kell kúrnia (elnézést) a kormányzását. Főleg, hogy Gyurcsány a párton belül is erősen vitatott. Ezt Orbánról soha nem lehetett így elmondani. 2006-ban ingott valamennyit a széke, de az őszödi beszéd "megmentette"...

jjulie 2010.09.12. 19:53:36

@Diocles:

te lennél a a blog házi mosóporhintője?

dió, ha lesz igény az orbán külsős cseréjére, a gyurcsánynak van gyakorlata benne, a párt összetákolható, lesz befektető is

aszekelyek 2010.09.12. 19:53:51

@kodó tamás Attól nem lesz több pénz ebben az országban, ha nem szavazol rájuk. Aki netezik, nem hal éhen.

6.Lenin 2010.09.12. 19:56:27

@bariga:

Látom nem érted, itt sokkal nagyobb a tét, mint szijjártók, török zsoltok.
Az Unió nagy része a szakadék szélén táncol. Amennyiben valamelyik bukik, bukhat az egész.
Ezért próbálkozott Orbán is.
Ez még nem lefutott meccs.
Az Unió is próbálkozik.

jjulie 2010.09.12. 19:57:25

@S2000:

valami tévedés lebeg a levegőben:

az orbán nem csak balról, vagy szélsőjobbról generált hányingert

mivan a jobbközépliberálisokkal, vagy valami ilyesmikkel, akik mögött ott a lé is, meg az ész is?

aszekelyek 2010.09.12. 19:59:46

@jjulie: Az a hazugság lett volna a nyerés, hogy ráfogta Orbánra, ő akar hazugsággal nyerni, amikor pontosan tudta, be akar itt mindent vezetni, sőt, keresztülverni rajtunk. Az szdsz akaratából. Az egy sportszerűtlen, kizárásra érdemes övön aluli ütés volt. Egy boxmeccsen úgy leléptették volna, hogy többet be nem áll egy ringbe sem. Az a mocskos képmutatás neked nyerés volt? Bexsapta az országot, a bösz,me felét legalábbis. Akik elhitték, Orbán nem mondja azt, amit rájuk vár a z elqró kezéből. mert ugye kissé naívak és megvezethetők. Tudod ki nyerte? Orbán . Idén tavasszal.

aszekelyek 2010.09.12. 20:00:37

@nemsiker_s: Kérdezd a z ügyészségtől. Másik hatalmi ág. Köze nincs Orbánhoz.

jjulie 2010.09.12. 20:02:07

@6.Lenin:

a párosmérközést 2006 tavasszal rendezték, nem az orbán nyerte, a papírszónok orbán leszerepelt

ez volt a párosmérkőzés

a csapatverseny az más, te arról beszélsz, de hát a szijjártózsugorította, mosóporette agyacskádban nem tehetek rendet

jjulie 2010.09.12. 20:06:35

@aszekelyek:

azt a meccset kurvára elbukta, nem is mer kiállni azóta egyetlen ellenfél ellen sem, csak a sajátjai elé

elbukta, nevetségesen elbukta

6.Lenin 2010.09.12. 20:08:43

@jjulie:

1-ről mindig elfeledkeztek.

A választást a "mosoporos agyu" választók többsége dönti el.
Természetesen egál közeli helyzetnél lehet 1 kicsit csalni is.
Nagy eltérésnél, nuku csalás. Tudomásul kell venni. Persze lehet utána kekeckedni, akár be is jöhet, de nagyon macerás.

A nem szavazók, meg nem döntenek. Csak vannak.

6.Lenin 2010.09.12. 20:11:42

@jjulie:

A politika nem 90 perces játék.

S2000 2010.09.12. 20:11:55

@jjulie: Nem azt írtam, hogy csak a Gyurcsány győzheti le a Fideszt 2014-ben, hanem azt, hogy a Gyurcsány is.

Ezzel együtt nagyon remélem, hogy igazad lesz, és 2014-ben lesznek más alternatívák Orbán és Gyurcsány mellett.

jjulie 2010.09.12. 20:18:26

@6.Lenin:

a választás eredménye tudomásul van véve - részemről

aki ezt nem tudta megtenni, az a "haza nem lehet ellenzékben viktor" és a mosoporevő birkái

most sem történik más, mint a begyakorolt szerep, a viktor teríti a port, ti meg nyaljátok

ez a katarzis?

hazai ellenzék nem kell, arra ott vannak az indexek, azok tartják kordába a viktort

persze a mosópor vakít is, megértem

aszekelyek 2010.09.12. 20:20:09

@Diocles: Új párt az sokba van. Nekik az kell, ami a szocikból maradt, a konc. Lenyúlni a másét. Nem belefeccölni időt, pénzt, energiát.... Lenyúlni és kész. hatalmas a gyakorlatuk benne.Úgy kezelték az országot, mint a saját részvénytársaságukat. Hadd emlékeztesselek.

jjulie 2010.09.12. 20:20:42

@6.Lenin:

és ki mondta, hogy az?

az orbáni életmű teljes?

tbb 2010.09.12. 20:22:44

@bigapples:

Egy csapatban jáccanak. Miért verné őket kenterbe?

6.Lenin 2010.09.12. 20:23:43

@S2000:

Igen, a Jobbikból és az MSZP maradékából alakuló valóban szélsőségesen radikális párt. Akik a bankárokat, az EU-t, .......kat fogják hibáztatni az ország romló helyzetéért.

Rétegpártok jó ideig nem rúgnak labdába Mo-on.
A tömegek döntik el a választásokat, nem álmodozók.

Amennyiben bukik a Fidesz, sajnos nagyon nagy lesz az elszegényedett réteg, akinek nem sok veszteni valójuk lesz.
Bocs.
Ilyen helyzetben nem apró viccpártok szoktak nyerni

aszekelyek 2010.09.12. 20:24:12

@kodó tamás: Presszionálják a kormányt ezek a gazemberek.Nulla lapja van annak, hogy ezt a hisztériát keltsék mesterségesen.Fujj... A görög válság előtt bezzeg kussoltak. Akkor mérnem huhogtak?

6.Lenin 2010.09.12. 20:30:39

@jjulie:

"az orbáni életmű teljes? "

Ahhoz még fiatal.

A Ferinek már befellegzett. Azt elhiszem, hogy szeretne visszatérni.

Én is szeretnék átugrani a kerítésen, mint régen, de a nyitott kapun is nehezen tudok már bemenni.

aszekelyek 2010.09.12. 20:33:09

@Teremszolga: Valami nekem azt súgja ezek az elkövetők ugyanazok lehettek, akiket fradi szurkolóknak nevezett a média másnap reggel, amiután a Tv székházhoz vezényelték őket rendet nontani, mert tereptárgyakat, értékeket. Életükben nem jártak ott azelőtt se, utána se. megint kaptak egy kis lét, hogy randalírozzanak.Az angolok már régen megoldották ezt.- Úgy kell csinálni. Kitiltani őket és sittre velük.

tbb 2010.09.12. 20:34:53

@WiZe:

A nemzet tönkretételéért nem jár börtön. És ez így van rendjén.

jjulie 2010.09.12. 20:35:34

@6.Lenin:

igen, még fiatal az orbán, mit gondolsz nem végzi úgy mint a dagadt barátja a helmut?

szeretnél te olyan befellegzett lenni mint a ferenc

Ordnassac 2010.09.12. 20:38:30

@tbb: annyira nem játszanak egy csapatban. Annyi a közös bennük, hogy utálják Orbánt.

Jjulie megszólalásait is ez vezérli, de elé régóta vagyok itt már ahhoz, hogy tudjam, jjulie nem szoci, csak hihetetlenül rühelli Orbánt valamiért.

tbb 2010.09.12. 20:38:50

@jjulie:

Na és? A Barca sem győz mindig.

6.Lenin 2010.09.12. 20:41:34

Na, mára elég volt Fletóból, még a végén rémálmaim lesznek,vagy röhögni fogok álmomban. Egyiket se szeretem.

By!

www.youtube.com/watch?v=F4OXrmxDp44&feature=related

aszekelyek 2010.09.12. 20:43:10

@Ordnassac: lehet morogni, ám a törvények rájuk is vonatkoznak. addig van a szabadság, míg nem rombolnak-tombolnak. Onnan kitiltás van. A viselkedés változását csak kényszerítő körülmények eredményezhetik. Megkérni őket szépen, hogy ne mááár,??? nem vezet sehová. Meg a felfüggesztett. Úgy vélem egyetlen rendbontónak sincs joga eévenni sem a játék lehetőségét a csapatoktól, sem a többi néző jogát a meccs zavartalan megtekintésétől, amiért mindenki fizetett is. Ezt a vattába pakolását a tomboló garázdáknak be kell fejezni.

jjulie 2010.09.12. 20:43:18

@Ordnassac:

ez lehet hogy csak az orbán pechje, ő volt az első politikus akire odafigyeltem 43 éves koromban

annyira hülyének nézett és olyan erőszakosan nyomult a faszságával, hogy azóta sem bocsájtottam ezt meg neki

biztosan van egy sereg hasonló szar alak, de engem ő kínzott meg először

shwarcz bácsi 2010.09.12. 20:44:06

@6.Lenin: én őszintén remélem,hogy az orbáni életmű teljes,és itt le is zárul.

Ordnassac 2010.09.12. 20:46:59

@aszekelyek: ömmm... kizárás alatt a csapat kizárását értettem. Annak nem látom értelmét.

jjulie 2010.09.12. 20:48:18

@tbb:

nyilván hogy nem, de a jelenlegi barca hozott valami eredetit, újat, ami katarzis

az orbán a szar középszert akarja katarzisnak elfogadtatni

tbb 2010.09.12. 20:50:58

@Ordnassac: Juli persze hogy nem szoci. Hanem szadeszos. Egy a kemény magból. De azért ők meg szocik egy csapat.

shwarcz bácsi 2010.09.12. 20:51:10

@Ordnassac: orbánt több mindenért lehet rühellni.bőven adott rá okot.

aszekelyek 2010.09.12. 20:51:56

@tbb: Hanem? Kap az elkövető az ölébe egy kissé lesoványodott mszp-t és engedélyt a további tönkretevésre? Az jár érte?

shwarcz bácsi 2010.09.12. 20:56:26

egyébként szerintem teljesen mindegy hogy jjulie szadeszos,v mszps,szimplán lehet csak,hogy más a véleménye.azért mert sokan nem értenek egyet orbánnal,és a nagy mozdulatával,attól még nem kötelező szocinak ,v szadeszosnak lennie.és ,már bocs fiúk,de orbán a az mszp kivételével szinte mindenkivel összejátszott,csakhogy a hatalom közelében maradhasson.
ennek mi lehet a valódi oka?nem jjulie itt a kérdés,hanem orbán...

tbb 2010.09.12. 20:57:12

@jjulie:

Középszert? Azt nevezed középszernek, hogy nem hajbókol a globáltőkének?

jjulie 2010.09.12. 21:02:56

@tbb:

az orbán épített egy kultúrát, szóhasználatot, érzésvilágot, viselkedési-öltözködési kultúrát, és elterjesztette

tömeget akart megszólítani, és egy vidéki elsőgenerációs diplomás csapatból mixelt valami magyarkodó keresztényi középszert

ennek semmi köze a globáltőkéhez, az nem két mondatos téma

aszekelyek 2010.09.12. 21:04:44

@jjulie: IOdézem a hazug elqrót, aki cslcsalt folyvást, a tv vitában is. Egy csalót dícsérsz itt fel??? téged minősít. Ki akar itt bevezetni vizit díjat, dobozdíjat? na ki akart? a gyurcsány. Ezzel a hazugsággal is nyerni akart. Ráfogta persze Orbánra. ez a te morális szégyened, ezt nyerésnek minősíteni. Ez szándékos megtévesztése volt a vita nézőinek és az egész országnak. Egy hazug csaló az nem nyertes. Orbán pedig úriember volt. Még a hazug szemétláda i ezzel élt vissza. Olyan ordenáré gazemberségre kényszeríteni se lehet, amit a képünkbe röhögve elkövetett az imádott ferenced. Szó sincs róla, hogy Orbán elbukta volna. Egy ideig fenntartotta a látszatot a ballib kézben lévő össz média. Ám ez a látszat abban a percben megdőlt, amikor kisült, hogy bizony be akarja vezetni. Kivétel nélkül mindet. azért kpott akkora sallert a népszavazáson. A magyar választók , akik képesek felfogni , mi történik és szavaznak, nem díjazzák az olyan álszent hazug szemeteket, mint gyurcsány.

tbb 2010.09.12. 21:05:30

@aszekelyek: Hát ha hülyék vagyunk, akkor igen. Az nem úgy van, hogy a választóknak nincs felelősségük, csak a kormányoknak. Mindenki tudhatta, hogy mire lehet számítani a szoci-libsi tandemtől. Ennek ellenére 2x is megválasztottuk őket. Azt kaptuk, amit kivántunk. Egy szavunk nem lehet.

Ordnassac 2010.09.12. 21:07:34

@shwarcz: sokan adtak okot erre a magyar politikában, nem csak OV...

tbb 2010.09.12. 21:13:12

@jjulie:

Lehetséges, hogy egyelőre az még csak egy magyarkodó keresztényi középszer. De majd kinövi magát magyar keresztény középosztállyá.

jjulie 2010.09.12. 21:18:54

@Ordnassac:

engem beoltottak politika ellen a gyerekkoromban, de az orbán olyan módon politizál, ami ellen nem volt védettségem

ő egy végtelenül nagy csalódás, a kilencvenes években annyit hallottam róla, hogy ő az új hullám, nem a 89 előtti gennyzsákok közül való, és amikor 2001 decemberben meghallgattam őt, hihetetlen csalódás volt,

alapjában véve annyiban különbözik a 89 előttiektől, hogy jóval képzettebb és ebből eredően nagyobb magabiztosabb néphülyítő mint azok, és nem is rejti véka alá, és nem tudom lenyelni, hogy ő mint az újvilág embere a múlt leggenyesebb eszköztárával operál

tbb 2010.09.12. 21:20:20

@jjulie:

Igaz, végül is 3 a magyar igazság. Megvolt, és ezzel remélhetőleg kifújt.

jjulie 2010.09.12. 21:25:04

@tbb:

kihagytad a vidéki jelzőt

vidéki magyarkodó keresztényi középszer

kettő lépés hátra a törzsfejlődésben, keleteurópai vidéki félperifériába

Ordnassac 2010.09.12. 21:30:23

@tbb: muszáj annak a középosztálynak pont kereszténynek lennie? Nem halálosan mindegy milyen vallású, csak legyen középosztály?

6.Lenin 2010.09.12. 21:30:23

@shwarcz:

Természetesen jogod van azt remélni, amit akarsz, azt választani, akit akarsz. Nekem is, mindenkinek.

Jogában áll JJulienek is utálni Orbánt, mosoporozhat is, saját magából csinál hülyét, ehhez is joga van.

Viszont, miért kellene bárkinek is hozzá, vagy hozzád alkalmazkodni?
Amennyiben Ti szeretnétek besorolni másokat, aszerint kit imád vagy utál, pontosan azt csináljátok, ami Ti diktatúrának neveztek. Ehhez viszont nektek sincs jogotok.

Nehéz ezt felfogni?

tbb 2010.09.12. 21:32:38

@jjulie:

A balkáni korrupcióból a vidéki középszer két lépés hátra? Még mindig jobb mint 2 lépés előre.

shwarcz bácsi 2010.09.12. 21:34:20

@Ordnassac: de 20 éven keresztül csak ő volt reflektor fényben,mint azt tg egyik irásából,megtudtuk.úgyhogy a legnagyobb felelősség az övé.

Ordnassac 2010.09.12. 21:36:19

@shwarcz: Kovács László is húsz éve abban van (igen, számomra az 5 év EU-biztosság is annak számít), Demszky Gábor is (bár ő most lép le), Kövér László is, sőt, tavaszig Dávid Ibolya is az volt.

Szóval ez a "felelősség" is többrétű.

shwarcz bácsi 2010.09.12. 21:37:33

@6.Lenin: hozzám nem kell alkalmazkodnod.besoroltad te magadat,ahogy látom.vmint azt is hogy itt nagyon nem szeretik a más véleményt.kimondottan nem.

shwarcz bácsi 2010.09.12. 21:40:40

@Ordnassac:orbánhoz képest mindegyik kismiska....

tbb 2010.09.12. 21:43:18

@Ordnassac:

A "keresztény" ebben a szóösszetételben nem vallást, hanem kultúrát, identitást, értékrendet jelent. Szerintem addig van esélyünk, amíg ragaszkodunk hozzá. Olvasgass Huntingtont.

jjulie 2010.09.12. 21:45:01

jártál már istambulban?

ismersz istambuli középosztálybelieket?

hát én ismerek, a vidéki magyarkodó keresztényi középosztály soha sem fogja beérni őket

nem arra gyúr

miért kell középszerű mintákat követni és isteníteni?

6.Lenin 2010.09.12. 21:45:14

@shwarcz:

Oda sorolom be magam, ahová akarom, ha ezzel nem sértem mások jogait. Nem én mosóporozok itt. Amennyiben elolvasod még 1x, amit írtam, talán rájössz, nem ítéltelek el a reményeid miatt, sőt. Mások mit írnak, azt ne rám kend, ha lehetne.

jjulie 2010.09.12. 21:53:58

@tbb:

volt már hozzá ragaszkodás, aztán meg panaszkodás, hogy a zsidók elfoglaltak mindent, ipart, kereskedelmet, sajtót, bankokat, egyetemi férőhelyeket, orvosi ügyvédi gazdasági pályákat

mihez való ragszkodás a vidéki keresztényi magyarkodó középszer?

tbb 2010.09.12. 22:03:44

@jjulie:

Nem jártam Isztambulban. Nem ismerek isztambuli középosztálybelieket. Így elhiszem neked, hogy a magyarkodó középosztály soha nem fogja beérni őket. Már csak azért is, mert nem arra tartanánk.

Az pedig nem számít, hogy ki mire gyúr. Az számít, hogy a társadalom kit mire gyúr.

A középszerben való gondolkodás elterjedtségén 40 év komcsi és 16 év szoci-libsi hagyományok után meg nincs mit csodálkozni. De majd alakul.

Videofon 2010.09.12. 22:04:25

@jjulie:
Nevezzük nevén a dolgot: a vidéki középszer nem a kereszténységhez ragaszkodik, hanem az oligarchikus viszonyokhoz.

jjulie 2010.09.12. 22:04:39

@6.Lenin:

ha megetted a mosóport, viseld a hatást férfiasan

milyen érzés tudni, hogy csak mosóporra szavaztál politikus helyett? és hogy bemértek mennyire kell lemenni övön alulra, hogy kiénekeljék belőled a szavazatot?

tudták rólad ki vagy, és könnyedén kihasználtak

tbb 2010.09.12. 22:08:50

@jjulie:

Jól mondod. A középszer panaszkodik, a középosztályba meg a zsidók is beletartoznak.

Ordnassac 2010.09.12. 22:09:42

@tbb: és mi ennek a tartalma?

jjulie 2010.09.12. 22:11:18

@tbb:

guglizz rá, mikor kezdődőtt az az út, amin ide értünk

ez a vidéki középszerűek gondolkodása: 40 + 16 évet ismernek a múltból ennyit tanított meg nekik a szíjjártó

elárulom neked, sokkal előbb kezdődött a múlt, és a wermerfideszmosoporba rengeteg korábbi ízt kevert bele az orbán, amit már többször elsütöttek errefelé, de az orbán pontosan tudta hogy be lehet újra adni a politikai újszülötteknek, nem fog lebukni

6.Lenin 2010.09.12. 22:23:52

@jjulie:

Az már igaz, szívós 1 ürge vagy, de rém unalmas már ez.
Azt elismerem a hülyeséged néha beindítja a fantáziám, még akkor is, hogy tudom, reménytelen eset vagy.
A gyűlöleted nem ismer határokat. Ez a Te ügyed. Nem zavar és ha unatkozom, még válaszolgatok is.
Van, hogy szórakoztat, de nagyon 1 síkon mozogsz, próbálj már valami újabbat kitalálni.
Törd át azokat a fránya korlátokat.

tbb 2010.09.12. 22:24:44

@Ordnassac:

Ide hosszú. Meg én sem vagyok annyira avatott szakértője, hogy most kapásból kirázzam neked a kisujjamból. De a legalapvetőbb jellemzőjét azért megemlítem: Ami egyszerűen csak annyi, hogy a konfliktusos helyzeteket win-win alapon igyekszik rendezni. Ennek a keresztényi mentalitásnak köszönheti Európa hogy liberális Európa lett.

jjulie 2010.09.12. 22:27:22

@6.Lenin:

inkább mesélj, milyen érzés tudni, hogy olyan dumákra gerjedtél amiket szerény képességűekre méreteztek?

jjulie 2010.09.12. 22:32:25

@tbb:

európa liberális lett

így egészében és múltidőben?

Innin 2010.09.12. 22:36:07

@jjulie: A múlt leggennyesebb eszköztárával Gyurcsány és MeH-es stábja operált (amihez már Megyó sem adta a nevét, bár utazó nagykövetként egy ideig szépen húzott rajta). Igaz, nem szimplán 89 előttiekkel, hanem alkalmasint 56 utániakkal. Ez utóbbiak nyilvánosságra kerülését ugyan Ön már nem fogja megérni (70 évre titkosított?). És az új idők új eszköztárát is bevetették: tudja, ami a lap alján, nagyítóval olvasható, melynek értelmében a zemberek mindig, mindannyian "a farok rossz oldalán állnak" ...
A (mosó)porhintés ellen ne akarjon megvédeni az, akinek - az immunitás mellékhatásaként - hályog van a szemén. Erősen megkérdőjelezem, hogy ma az átlag magyar értékrend szerint az volna a tisztes győzelem, amit a nemtelen hazugságokból, ellenfele méltatlan meghurcolásából építkező ripacs 2006-os TV performanszán tapasztalhattunk. Ha mégis így volna - csak a sportszerűség jegyében - azt kívánom, hogy a zOrbán helyett kínozza a kólika - az legalább gyógyítható :)

tbb 2010.09.12. 22:36:27

@jjulie:

Rágugliztam, de sehol semmi.

A 40+16 évnek meg mi köze van Szijjártóhoz?

A wermeri mosópor meg szerintem is kíválóan alkalmas a szennyes megtisztitására. Mert intelligens. Nem csodálom hogy ennyire ágálsz ellene.

tbb 2010.09.12. 22:38:18

@jjulie:

Úgy nagyjából igen.

6.Lenin 2010.09.12. 22:39:44

@jjulie:

-Papa, miért csesztet Téged JJulie?
-Pszt! Nehogy meghallja, tudod kicsim ,1x rádőlt a Dembinszki lova, talán akkor megsérült. Szerinte Orbán váltotta ki nála. Nem tudom.
-Most már így marad?
-Nem tudom kicsim, még fejlődhet a tudomány. Ne vedd magadra, a papát szórakoztatja. Érdekes eset.

Jó éjt!
Mindenkinek.

Mára, meguntam.

tbb 2010.09.12. 22:40:22

@jjulie:

Épp azt mondta, hogy nem gerjed rád.

ssi 2010.09.12. 22:42:02

nem tartottam jó vezetőnek Gy.F.-et, s óriási hiba, hogy Öszöd után nem mondott le

- viszont, szertem a politikába a baloldal és pártja helyzete miatt jöhet vissza
- neki még idő kellene, hogy megújuljon, de a párt már nem vegetálhat
- párton belül bűnbak, rivális, veszély - és esetleg a nélkülözhetetlen is - feloldatlan feszültség ez házon belül!!!
- ha kimarad a politikából, cserben hagyja a gyengélkedő baloldalt, mert nincs, aki hatna legalább a törzsszavazókra
- személyes ambícióit háttérbe tudja tenni, de a baloldalt nem - milliomos
- szertem megelégedne a tanácsadó szereppel, de látja: lépni, tenni kell
- múlt hibáiból okulhat, pártérdek befolyásolhatja, de ME-ért nem lesz pl. új frizurája, s előnye lehet a közgazdasági szemlélete
- egyik korlátja önmaga (túl erős), a másik a pártja(túl sokszínű), Fidesz fegyelmezettebb, zártabb!! - a 3. a parlamenti ellenzék mellőzése

- 20 év: 2 párt még megvan, s az ő ME-ei ismételnek csak
- nem az ellenzék gyengeségének tartom, sőt, nagyon örülök neki, hogy most nincs a pl. Pintér mondjon le, pl. VB versenyző megölése miatt
- a választókat értem most kevésbé:
* Öszödön kiderültek tények, s összedőlt a világ, a kormány titkolózik, s óriási a bizalom
* ha valamit most az idő elhalad-ért kell változtatni, azért is a szocik a hibásak, meg az árfolyam ingadozásért is ...meg a ... stb.

Ordnassac 2010.09.12. 22:50:29

@manyike:

1. Őszöd (hosszú ő-vel), nem Öszöd. ;-)

2. Ahhoz túl hiú személyiség, hogy egy szimpla tanácsadó szereppel megelégedjen. Főleg, kinek a tanácsadója lenne? A fél MSZP a legszívesebben kicsapná.

3. Orbán után és előtt csak közgazdász végzettségű miniszterelnökök voltak (Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai). Szóval ez a közgazdász-fetisizmus nem biztos, hogy célravezető.

4. Azt nem sikerült kihámoznom a mondandódból, hogy Gyurcsány visszatérése (hova is?), mennyiben segítené a baloldalt.

jjulie 2010.09.12. 22:52:09

@tbb:

elment szavazni, és csak az utóbbi időben fogta vissza ai igehirdetést

jjulie 2010.09.12. 22:58:52

@Innin:

nem mersz tegezni?

ha téged boldogít az hogy a gyurcsány szarabb politikus, mint az orbán nekem édesmindegy

ettól még az orbán az aki, egy eszes, ravasz parasztgyerek, akinek mindigis leszarták a farkát a belvárosban, így aztán visszament a falujába nagyfiunak

tbb 2010.09.12. 23:14:55

Ahonnan meg visszajött az ország élére. Mire a belváros befosott. Így szok ez lenni.

Innin 2010.09.12. 23:30:48

@jjulie:

A belváros alatt a jelenlegi tulajdonos izraeli befektetőcsoportokat érti?

Ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik.

jjulie 2010.09.12. 23:31:19

@tbb:

"Mire a belváros befosott."

ezt a szijjártó küldte neked sms-ben?

ha igen, hidd el

ssi 2010.09.12. 23:37:55

@Ordnassac: T.G.-sen, nem szimpátiából, hanem kívülállóként írtam,
de próféta se vagyok : -)

- általában nyughatatlan, energikus típus - ők eleve nem szerénynek tűnnek
- stabil, sikeres pártban a kellően értékelt tanácsadó is rang
- közgazdasági szemlélet nem a végzettség, de a nemzet, Isten stb. szemben máson van a hangsúly
- beszéde: külsősök felkérésére
- aki visszavárja - örül, hogy megmutatta magát, aki nem - esetleg találgathat, hogy mi lesz ezután
- a párt (és önmaga) érdekében szól keveset, s ha néha igen, pl. a kormányhibák sikeres bemutatásával próbál szakszerűnek tűnni

Kelma 2010.09.12. 23:39:33

Sztem ez az Öszöd egy kicsit túldimenzionált. Az hogy egy politikus hazudik (sajnos) nem nagyon lep meg ma már senkit. Ha valóban el tudták volna érni, ami miatt annyit hazudoztak előtte, vagyis 2006 és 2010 között rendbe rakták volna az országot, senkit nem érdekelne, hogy hogy nyerték meg annak idején a választásokat... Finoman szólva nem ez történt.
Bár jjulie zsigeri ellenérzéseit OV-vel kapcsolatban maximálisan osztom, ami engem illet nekem már soha (többet) nem lesz alternatíva Fletó.

jjulie 2010.09.12. 23:39:39

@Innin:

még mindíg nem mersz tegezni?

a belvárosban csinos lányok szokták leszarni az arratévedt parasztlegények farkát

ilyen legény az orbán

az izraeli befektetők-orbán viszonyt nem ismerem, és nem is fogom megismerni

te ismered?

Innin 2010.09.12. 23:39:43

@tbb: Kinek a kólika, kinek a fosás.... :)Aktív ma a perisztaltika...

Crowz 2010.09.12. 23:43:15

"Ahol mi Kertész Imrét látjuk, ők ott Wass Albertet. A '89-esek a '11-esek elvi ellenzékét alkotják és fordítva is igaz. Markáns választóvonal ez.”)" ennél nagyobb baromságot keveset hallottam GYF-től!
Amúgy ha rendszerváltást akar az MSZP-ben, akkor magával kezdje! Érdekes, hogy Mesterházy is ezért került előtérbe, most mégis Gyurcsány nyilatkozik "egységes baloldali koalícióról"!
Szerintem a baloldalnak az lenne a leghasznosabb, ha ő eltűnne a politikából, mégpedig sürgősen, mert az Ő "égisze" alatt nem valószínű, hogy bármi is lehet egy ilyen összefogásból! Inkább valami hitelesebb figura kéne, aki még nem égette le teljesen saját magát!
Megint az antiszemitizmus kártyával akar játszani, de talán lemaradt bizonyos "jobboldali változásokról" :)

jjulie 2010.09.12. 23:47:35

@Crowz:

az a legszebb amikor egy fideszdrukker megsaccolja mi lenne a legjobb lépés a másik térfélen

magyarkodó vidéki keresztény középszer

Crowz 2010.09.12. 23:53:18

@jjulie:
miért vagyok Fideszdrukker? Mert nem istenítem Gyurcsányt?
Egyrészt ez nem magyarkodás, nem vagyok vidéki, nem vagyok megkeresztelve, a középszer meg a te véleményed
Azért azt te is nehezen tagadhatod, hogy az öszödi beszéd alátámasztásként szolgált a Fidesz "korrupicós nyomozásaira"!

Innin 2010.09.12. 23:53:30

@jjulie:

Nem tegeződök.

Okos, rátermett, keményfarkú parasztlegény pedig, ha a "belvárosi csinos lányok" (?) farkonszarják, hát gondol egyet, s felmegy Budára. Majd' elvál-lik mibe fájnak azok a szaros kloákák....

Jó éjszakát.

Crowz 2010.09.12. 23:54:40

@jjulie:
a másik pedig, hogy miért kell rögtön egy komment alapján pártállást saccolni? Bölcs döntés ez? :)

Kelma 2010.09.13. 00:00:19

@jjulie: Ha azt hiszed, hogy a baloldalon nincsen olyan, akinek (bár fenntartásokkal) Wass Albert szimpatikusabb, mint Kertész Imre tévedsz.
Sztem is iszonyú butaság ilyen alapon "markáns választóvonalak"-ról beszélni, és szerintem sem lesz többé GYF választható alternatíva.
Számomra legalábbis biztosan nem...

porfelhő 2010.09.13. 00:05:28

@jjulie:
Hosszú volt ez a nap. Én inkább már reggel irom meg a kommentemet. Azért óvatosan megjegyzem, a tanárral együtt bukik a tanitvány is.
Jó éjt!

tbb 2010.09.13. 00:35:05

@Kelma:

Az az igazság, hogy nekem is egy nagy rejtély az öszödi retorikai csúcsteljesítmény fogadtatása. Mert a jobboldal számára egy csepp újdonság sem volt abban, hogy végig csak a hazudozás ment. Kiakadni ezen inkább a lelkesen csacsenoló balos médiahengernek kellett volna, már csak a látszat miatt is, mivel a miniszterelnök coming out-ja őket is hiteltelenítette. Fehéren feketén. Ezzel szemben a napnál is világosabban megmutatkozott, hogy nálunk már a látszatra sem kell adni. Na ezzel kezdődött a szocik mélyrepülése.

tbb 2010.09.13. 00:47:09

@jjulie:

sms nem volt. Csak egy törökzsoltis komment itt fenntebb.

lüke 2010.09.13. 01:27:54

nem tudjátok ,járt erre a hottentotta spindoktor?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 02:29:50

@simonmondja.: ez most komoly vagy ilyen a hírszerzők ősi virtusa?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 05:47:32

@6.Lenin: Na, asszem maradok.
A többi ősbottyán meg a tótavén nyomul.

porfelhő 2010.09.13. 05:59:57

Gyurcsán F. politikai pályafutása a 2006-os öszödi beszáde után kettétört, hitelét vesztett politikus lett. Pártja kihátrált mögüle, a pártban két tábor alakult ki gyurcsányisták és mások. Gyurcsány nem fogja feladni, megpróbál újra előtérbe kerülni, és nem csak röpiratokat irogatni. Azt bebizonyitotta, hogy pártvezérnek és miniszterelnöknek nem jó politikus. Négy év hosszu idő, az is lehet hogy visszatér.

Szombaton egy civil rendezvényre voltam hivatalos, ahol szóba került a politika, többek között Gyurcsány és OV. Voltak vélemények, szinte minde párt szavazótáborából. Durvábbak és gyengébbek. A nap végén mégis egymást tiszteletben tartva köszöntünk el. Tegnap eszembe jutott érdemes-e nekem ide irogatni, erősebb vagy finomabb hangvétellel, érdemes-e beárnyékolni a napjaimat, megbukni, vagy esetleg félni. Bocs. Szép napot!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 06:00:24

@Hepci:
Populista demagóg rágalomhadjárat - fujjj.
Azért a Hirszerzőt nem kéne rólam megitélni, mert oda pont úgy slattyogtam be, mint ide.
És nincs moderálás, úgyhogy szabad a kard és ahány uzer, annyiféle - kivéve a fidesznyikek.

porfelhő 2010.09.13. 06:04:54

Ja, nem @Lászlót akartam megelőzni, csak ma sürü napon lesz.
bocs.

porfelhő 2010.09.13. 06:09:13

@lüke:
Én jártam itt az egyik nick nevemmel, három van, egyet nem használok csak más blogokon. Bocsánat ha én is kicsit maximalista voltam. Szép napot. Sok rosszat ne irjál rólam, mert nagyon szomorú leszek.

porfelhő 2010.09.13. 06:12:05

@Ordnassac:
Csak egy kommentelő, aki ide irogat, akit még nem kért meg Török G. hogy elég volt.

porfelhő 2010.09.13. 06:14:42

Még nem hagyom ki.
@jjulie szép napot! /egy tanitvány/.

ssi 2010.09.13. 06:20:33

a belinkelt Gy.F. beszédet mindenki elolvassa, vagy csak az eddig kialakított skatulyánkban tudunk gondolkodni?
önmagunkkal szemben megvan az önkritika esélye és a fejlődés igénye, ill. az ehhez társuló türelem? ... és ugyanezt a lehetőséget bármelyik embertársunknak is megadjuk? - a hazának ugyanis nem mindegy, milyen ellenzéke van

@Crowz: "miért vagyok Fideszdrukker? Mert nem istenítem Gyurcsányt?"
ebből az következik, hogy O.V.-t isteníted? aki erős baloldalt szeretne általában, nem személyekben gondolkodik, hanem csak egy ellensúlyt tart egészségesnek egy éppen jobboldalinak mondott kormánnyal szemben, a tartalmi értékeket pedig az a környezet határozza meg, amiben élünk, de szélsőségek nélkül, mert az a stabilitásból félre visz - s ehhez az elváráshoz éppen van egy is párt, amely volt nagy is és még lehet erős is, ha tud tanulni, okulni és tud a kihívásokra jól reagálni - én nem mernék jósolni, hogy mire képesek

@Ordnassac:
- már régen egyértelműen látszik értékítéleted, amit Gy.F.-ről (Bajnairól) gondolsz - ha lesz számodra náluk is "rosszabb", változik-e majd?
- Gy.F. mostani beszéde főleg ideológiai:
* 89-ben nagyobb szabadságot szántak az embereknek, mint most O.V. (forradalam, NER stb. alapján - így igaz is lehet)
* a 89-esek vegyes társaság (még a Fideszben is lehetnek olyanok, akik nem értenek egyet O.V. ideológiájával és annak prioritásával - még ez is igaz lehet)
* a mindenkori ellenzék az emberek érdekeikért áll ki, s elvileg azt mondhat, amit akar, de kormányon már a haza érdekei lesznek az elsők, s ez nagyon nehéz feladat - igaz, általában is
* a 20 év tapasztalatának birtokában a mostani ellenzék viselkedhet tudatosabban is, mint eddig - miért ne lehetne igaz?
* ha egy kormányt a választók leváltanak, végül is bukás - ezt eddig senki nem úszta meg, így O.V. se fogja - ez is így igaz, s bár Gy.F. bukása nem egyszerűen csak ennyi volt, de most nem erről beszélt, hanem a mindenkori ellenzékek lehetőségeiről

@porfelhő: szép hajnalt! engem megelőztél, én már késésben vagyok
"érdemes-e nekem ide irogatni, erősebb vagy finomabb hangvétellel"
ha csak olvasod, csak Rád hatunk, ha írsz is, Te is hatsz ránk

"érdemes-e beárnyékolni a napjaimat, megbukni, vagy esetleg félni."
ezt nem értem

- Gy.F. mögül a pártja kihátrált - szertem a párttal nagyobb a baj, mint vele
- szertem se jó vezető, de nem azért mert nem jó politikus, hanem mert nem véletlenül létezik az un. vezetéstudomány - ezt is meg kell tanulni

porfelhő 2010.09.13. 06:38:32

@manyike:
Megelőztelek, de már igy is el fogok késni a munkahelyről. Félni-vagy nem félni. ! Ide irogatni avagy nem irogatni. Félve- vagy szabadon. ! Ez a nagy kérdés. De én bizom benne, hogy demokráciában szabadon!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 07:03:06

@porfelhő:
Az Index mostanában elég sok írásban figyelmeztette a közönségét, hogy tegyen lakatot a szájára.
Biztos nem véletlenül.
Gondolom, a cél, hogy a közbeszéd olyan legyen, mint Csintalan műsora.

László56 2010.09.13. 07:48:53

Szép jó reggelt Mindenkinek

Nem nehéz megjósolni hogy elemzőnkből sem lesz már sokáig tanár, nem hogy Gyurcsányból legyen Orbán, mint ahogy kérdezi. Orbán tanul a hibákból, amíg elemzőnk Gyurcsánnyal együtt ignorálja azt. Ki azonban nem tanul, az lemarad és elveszti a tanításhoz való jogát is. Hiszen ennek a két politikusnak az összehasonlítása önmagában sértés és nonszensz.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/09/08/242_orbanbol_nem_lesz_gyurcsany/fullcommentlist/1#c10957203

A körülményeik összehasonlíthatók, ez a két politikus nem. A Gyurcsányi körülmények viszont nem fedik annak a lehetőségét hogy a visszatéréséről lehessen beszélni.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/02/80_mikor_robban_az_mszp/fullcommentlist/1#c8914538

Az MSZP vagy szétesik darabjaira, vagy megszűnik teljesen. De ebben a formában már nem fog létezni. Nem nehéz kitalálni, hiszen hiányzik már létjogosultsága.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/07/08/208_mi_tortenik_az_mszp_ben/fullcommentlist/1#c10404972

Lehet mindennek örülni, lehet sajnálkozni vagy éppen jó magyar módra káromkodni. Teljesen mindegy azonban hogy melyik kifejezési formát választja a polgár, tudomásul kell venni: egy történelmi éra megszűnésének lehetünk a tanúi. Gyurcsány Ferenc követi Gorbacsovot mert a kommunista gondolkodás nem reformálható és aki későn jön azt az élet is megbünteti.

lüke 2010.09.13. 08:01:12

@szájmon
pont ezt akartam bekopizni:)
tegnap valaki felvetette már, vannak NBH-s olvasók?
akkor a sztori:
Makk K. Moszkvában tartózkodott, és nehéz volt hazatelefonálni, ha sikerült kattogott a telefon
belekiabált:
- alezredes elvtárs lépjen ki!
hát ´lépjen.............

jjulie 2010.09.13. 08:01:53

@László56:

el szent orbántól

hányszor kell még elmondani?

lüke 2010.09.13. 08:05:53

ime egy érdekesség:
index.hu/belfold/2010/09/12/soros_eu-elnokseg_idejen_nem_illik_alkotmanyozni/
ordikám , nézz már utána ,légy szi!
ez megint egy nagyivü blöff a magas lovon
vagy van valóság alapja

tbb 2010.09.13. 08:11:27

@porfelhő:

Három nickneved van? Na és jókat szoktál vitatkozni magaddal?

ssi 2010.09.13. 08:19:58

- jövő emberei a színen: Lázár J. - Mesterházy A., de nem azonos kaliberűek
- jövő emberei a háttérben: Navracsics, + ? - Bajnai, Molnár Cs., Oszkó + ?
(nem szabad előre elkoptatni őket)
- Tarlós "temperamentuma" mellett jól megférnek az ellenzéki jelöltek
- Gy.F.-nek lehet szándéka párton belül, h szépítsen "bűnein" s segítsen is
(az irányított figyelem, ill. annak elterelése - fontos taktikai lépés lehet)

@Ordnassac:
- ha O.V. idő előtt, de jókor vált, nem lesz bukott politikus
- mikor kiépített rendszerét a választók leszavazzák, már lehet más a védjegy

2010. 09.13. ????????????
porfelhő írta: "Ide irogatni avagy nem irogatni. Félve- vagy szabadon."
simonmondja. írta: ki_kemkedik_utanunk_a_neten/
László56 írta: "Nem nehéz megjósolni hogy elemzőnkből sem lesz már sokáig tanár"

tbb 2010.09.13. 08:22:03

@lüke:

Te Herczog Editet megkérdőjelezed? Hát ez már tényleg a vég kezdete. Még belegondolni is rossz, hogy előbb-utóbb még Gyurmai Zitára is sor kerülhet. És akkor nem marad senki aki a demokráciát védje. Csak Gyurcsány, de az meg el szokja qrni.

lüke 2010.09.13. 08:22:39

TBB:
elment már

szép az öszinteség, vagy nem?

lüke 2010.09.13. 08:26:31

www.nytimes.com/2010/09/13/world/13weapons.html?hp
hát persze, mi más kurblizza a gazdaságot,
nincs bucsu a fegyverektöl

tbb 2010.09.13. 08:26:51

@manyike:

Nocsak! Valaki lacikát komolyan veszi. Hogy mik vannak!

cambridge.on 2010.09.13. 08:29:24

@László56: Az MSZP vagy szétesik darabjaira, vagy megszűnik teljesen. De ebben a formában már nem fog létezni. Nem nehéz kitalálni, hiszen hiányzik már létjogosultsága.
Milyen igaz!
Ezért mindenki szavazzon a Fideszre!
ÉLJEN A PÁRT! ÉLJEN SZERETETT VEZÉRÜNK!
Így gondolod?
Ilyesmire én emlékszem régről, akkor sem meggyőződésből kiabálta mindenki.

lüke 2010.09.13. 08:29:56

Ö:
Az MSZMP-nek 1985-től, az MSZP-nek megalakulásától, 1989-től tagja.

tbb 2010.09.13. 08:32:52

@lüke:

én ma még nem :))))).

Szép, szép. Csak az a helyzet, hogy amikor azt hallom, hogy őszíntén mondom...., no akkor az éberségem azonnal bekapcs.

ssi 2010.09.13. 08:37:55

@tbb: tartalmat nem tudom, a hangulatkeltés is elég komoly dolog - szertem

lüke 2010.09.13. 08:39:23

a vereség méltóságteljes viseléséröl szeretnék
egy posztott TG-töl
ti 2002-ben azt harsogták OV nem fogja elviselni,
s ez lesz meg, az lesz: polgárháború, meg hasonló prejudikáció volt
most GYF veresége után megint nagy blöffölés van:
az unióból támadnak, ami szerintem de jure nem helyes
-Göncz Kinga, aki megkérdöjelezi uniós elnökség alkalmasságát, s most Herczog Edit
mondja meg, hogy nem lehet alkotmányt változtatni az uniós elnökség allatt, mint iratlan szabályt
ez is megérne egy posztot.

cambridge.on 2010.09.13. 08:39:46

@lüke: Die staatlichen Kontrolleure sind machtlos
Ez válasz lehet a Fidesz törekvésére is, az internettel kapcsolatban.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 08:41:22

@manyike: Ez mi ez?
Olyan, mint egy keresztrejtvény.
Melyik a függőleges és a vízszintes?

lüke 2010.09.13. 08:42:42

annyit nem tudnak olvasni:)
hacak nem idetet veszik fel:), ö sokat tud!
én is ,de én gyors olvasó vagyok :)
az nem jó nekik

lüke 2010.09.13. 08:53:05

@szájmon:
azért retvény , hogy kitaláld!

tbb 2010.09.13. 08:53:29

@manyike:

Ja. Kövér akasztat, Kósa bedönti a forintot és lehetne sorolni vég nélkül.

tbb 2010.09.13. 08:57:17

@lüke:

Minél rosszabb, annál jobb. Ha nem elég, rásegítünk. Alapvető lenini maxima. Ezek meg jó tanítványok.

2010.09.13. 09:27:26

Gyurcsány nem csapatjátékos, mint a Patás, és van benne egy olyan fajra arisztokratikus gőg (holott proli), vagy talán rangjának alulinak érzi, hogy a népet hülyítse, agymosással szerintem nem foglalkozik. Vagy belátják, hogy igaza van és akkor teszi a dolgát, vagy nem, és akkor tehetnek neki egy szívességet és megy a dolgára, van más normális cél is az életében, mint a hatalom. Bár ez utóbbi biztos megfertőzte, sőt betege ő is neki...

Hát meglássuk mi lesz.

2010.09.13. 09:36:59

@tbb: egyébként nem Fletó kúrta el, hanem az elvtársak, a matuzsálemek és a székükhöz ragaszkodók, hogy hazudjanak még egy kicsit...Most látszik, hogy rövidtávú volt a hazugság. Fletó meg csak kimondta, nem akar tovább hazudni ennek a bagázsnak és főleg ezért a bagázsért!! És igaza volt. Mesterházy Atival elbabáznak, és látjuk hova jutnak vele...Hajrá MASZOP Jackson!

Kelma 2010.09.13. 09:38:42

Én asszem, hogy a szavazók döntő többsége másképp gondolkodik, mint mi itten. Pont nem érdekli őket ez a sok kifinomult taktika, meg hogy ki mikor mit nyilatkozik az mszp-ben. Erre az elemzők csettintenek csak a nyelvükkel, hogy milyen jó mondat volt, vagy szörnyülködnek, hogy hát ez nem volt a legjobb időzítés... A pógár az látja, hogy mennyi minden el lett ba...va - és nem csak a vérlázítóan pofátlan rablás, mert arra lassan sajnos lassan immunissá válunk, de lehet sorolni a szakképzéstől a köztévéig.
GYF-nek, sőt sztem az egész MSZP-nek ezért nincs esélye a közeljövőben. Idő lesz mire ezt a 4/8 évet elfelejtjük. Addig meg a magamfajtának marad az Alma a fb-ról, esetleg a Kétfarkú kutya

Ordnassac 2010.09.13. 10:09:12

@Letícia: na, még egy szerecsenmosdató. Csak halkan utalnék arra, hogy erről az egész őszödi beszédről fogalmunk sem lenne, ha nem jut ki valahogyan a sajtóhoz... Hisz Fletó ezt nem nyilvánosan mondta, hanem a párt- és frakciótársainak.

Ordnassac 2010.09.13. 10:13:54

@manyike: Gyurcsány szempontjából igazad van, Bajnainál nem. Utóbbinál nincs gondom a kormányzását illetően, ott csak az értelmiség általi kvázi-szentté avatása zavar.

Őszintén? Szerintem ritka nagy pofátlanság, hogy ő beszél '89-ről, amikor azidőtájt a Demisznél próbálkozott és a rendszerváltáshoz túl sok köze nem volt. (Amúgy azt is pofátlanságnak tartom, hogy OV szembeköpi saját magát ebben a kérdésben.)

Az ellenzék hiába próbálkozik bármivel, ahhoz túl gyenge [ne felejtsük, két új parlamenti pártunk és egy megroggyant (ex-?)néppártunk van]. Amennyiben GyF kiválik, még töredezettebb lesz.

ssi 2010.09.13. 10:54:50

@Ordnassac:
- kivételes nem értünk egyet, de semmi gond :-) mondandód elmentettem
- sajnos az anyukád lehetnék - korban
- az élet piszok kemény lecke
- iszonyú sokat kell megújulni, átértelmezni pl. az otthonról hozott mintát, az elhúzódó éretlenségünkből adódó hülyeségek tömegét, a csak késve érkező felismeréseket, bölcsességeket stb. ... szertem Te sem úszod meg :-))), de jó tanulni, megvilágosodni, okosodni - sőt, életünk végéig (ebben pont Veled egyeztem meg egyszer)
- később még inkább férfi leszel, így eleve más lelkizést várok Tőled, mint a nőktől (saját közvetlen tapasztalat :-))
- én mindig megvédem a komolytalan huszonéveseket is - általában, az élet lehetőségei, esélyei még csak most jönnek, s bizonyíthatnak, változhatnak
- a tudomány azt mondja: minél idősebb valaki, annál erősebb a személyiség a környezeti hatások rovására - általában (pl. az örökbe fogadottak esetén kutatták)

tbb 2010.09.13. 10:56:03

@Letícia:

"van más normális cél is az életében, mint a hatalom. Bár ez utóbbi biztos megfertőzte, sőt betege ő is neki..."

Brávó! Így kell ezt. Dialektikusan.

tbb 2010.09.13. 11:07:04

@Letícia:

Szerintem a fidesz kurta el. 2006-ban nyernie kellett volna. Mert akkor öszöd is elmaradt volna, mi is beljebb lennénk 18 mrd-dal, a 4-es metró is futna, Jobbik se volna, meg gárda se. A szoci-szadesz tandem meg épen maradt volna. És nem utolsó sorban Hagyó, Hunvald, Cuslág, Mesterházi Ernő stb. is szabadlábon erősíthetné a Pártot.

ssi 2010.09.13. 11:07:26

@Ordnassac: javítás, bocsi: csak részben nem értünk egyet

- nekem a politikába való visszatérés az is, hogy ogy-képviselő
- ME nem lesz már, talán pártelnök még igen (X.Y. pártban?)
- kipróbált, sajátos politikus - túl sok vezetői hiba, népszerűségi csúcsa a múlté

baloldal elkötelezett híve, ha a pártja helyett őt ostorozzák, vállalja -szertem

Szimba 2010.09.13. 11:09:10

@Ordnassac:

Egyetértek abban, hogy Gyurcsány meglehetősen hiú, ugyanakkor nem tartom kitartónak. Nem fog úgy ráharapni a szerepekre, mint OV. (Nem az a szájzáras típus.)

Másrészt sem az MSZP tagsága, sem a választók nem fognak felujjongani 4 év múlva, ha ő lesz az alternatíva.

Nem tartom erősnek, mint Manyike, sőt inkább nagyon is hullámzó a teljesítménye, és ha most támadja az alkotmányt, akkor mi tartotta vissza, hogy már régebben tegyen kísérletet a megalkotására?

Szélhámos típus, no!:-))

Elég sok kétes pénzügyi családban volt benne, ez nem tagadható.

A pszichológusok szerint az ember kb. 4 évre előre tud tervezni, addig terjed az előrelátása, emlékezete.

Ez sem kedvez a 4 év múlva várható választásokon az MSZP-nek, Gyurcsánynak meg végképp.
Bajnairól már ne is szóljunk!

Szimba 2010.09.13. 11:10:10

csalásban (család???:-))

tbb 2010.09.13. 11:10:16

@Ordnassac:

Igaz. Ennek ellenére erős a gyanum, hogy maga fletó szivárogtatta ki. Rosszul mérte fel a hatását. Ennyi.

Szimba 2010.09.13. 11:14:50

@manyike:

Gyurcsány és az MSZP már réges régen nem baloldali párt. Neokapitalista, neoliberális a csapatával együtt.
Kivéve az ősbölényeket.
Thürmer pártja talán még szocialista, de ők meg idejétmúlt eszméket hirdetnek, amire nem vevők a tömegek.

A sokféle baloldali irányzatból pont a szocdem vonal hiányzik nálunk..

radala 2010.09.13. 11:16:11

Most sem olvasom el a hozzászólásokat.
GyF-böl nem lesz Ov többek közt azért, mert OV-ból nem lesz GYF.
De ha OV bukik is GyF-nek akkor sincs semmi esélye (függetlenül attól, hogy nyilván a Fidesz (egyetlen párt sem már) nem ostoba és tanult az előzőkből és a hitelét vesztett politikusát lemondatná.
De ez mindegy is. GyF egyszerűen buta. A 89-es alkotmányt a kutya nem akarja megvédeni. (nem azért mert nem lenne az jó, én pl védeném engem is irritál a vallásosság is meg a konzervativizmus is meg a nacionalizmus is)
Egyszerűen nincs ma ember, aki 89-re igazán pozitívan tekint kivéve öt és a brancsát.
A "polgári magyarország" az még mindig sokkal eladhatóbb barnd, mint a 89-es alkotmány. Lehetne ezt liberalizmusnak hívni (89-et), az talán eladható lenne. 89 nem jó név.
Amúgy meg szerintem Az is nagy különbség OV és GyF közt, hogy OV képes volt 4 évet kussban maradni, soha a szájára nem vette a szocikat, amíg volt még olyan ember a világon, akiben ellenérzést válthatott ki, az, hogy ö szid valakiket.
Akit ma GyF szid, az hitelesül. Tökéletesen kontraproduktív, amit tesz. Engem az LMP képes lenne csendben a Fidesz ellen hangolni, ha ök mondanák, hogy több liberalizmust, diszkrétebb hazaszeretetet, liberálisabb oktatást, akkor szépen lassan le tudnának szakítani, a sajnos nagyon nem az én világomat építő Fideszről. De, ha GyF azt mondja vallásosság rossz, akkor holnap megyek adakozni az egyháznak, akkor az fog eszembe jutni, hogy az osztrákoknál minden évben újra be kell jelenteni az iskolába, hogy te nem akarsz katolikus hittanra járni és mit szeretnél helyette. Akkor azt fogom gondolni, hogy bár a vallásosság kicsi irritál, de ha ez az ára annak, hogy vasárnap ne lehessen dolgozni, akkor igenis legyen vallásos mindenki, amennyire bír.
GyF egyszerűen egy tehetségtelen, buta, beteg ripacs.
GyF nincs is a valóságban. Amúgy ezek ketten GyF meg OV az igazi veszélyek a hazára. GyF nélkül OV már most sem lenne sehol és GyF nélkül lehetne valódi alternatívája neki szépen lassan. De ha valaki üvöltve mondja azt, ami szépen halkan hiteles lehetne, akkor hiába mondja valaki (a legrosszabb) szépen halkan.

2010.09.13. 11:17:06

@Ordnassac: nem mosdatom. Csak arról van szó, hogy a TG kérdésre válaszoltam és ez is hozzátartozik. Hogy nem tudott csapatban játszani...Ordi, nem vagyok mosdató!:P

radala 2010.09.13. 11:21:50

@radala: Nem nagyon tudok magyarul
"De ha valaki (a legrosszabb) üvöltve mondja azt, ami szépen halkan hiteles lehetne, akkor hiába mondja valaki szépen halkan. "
Egyrészt.
Másrészt iskolában. Az ö betűkről nem igazán tehetek:-)

Szimba 2010.09.13. 11:31:21

@radala:

Tényleg nem olvastad el a régebbi beírásokat!:-)))

Nem baj, a Véleményvezér cikke, ha nem is tökéletes, de igaza van.

radala 2010.09.13. 11:37:19

@Szimba: Annyiban jó, hogy nem olvastam el, mert az én véleményem annyival, több, mint a VV, hogy GyF szerintem még árt is az ügynek. És a VV sem hívja föl arra a figyelmet, hogy OV 2-6 közt nem dumált. Szerintem, ha akkor nekiesik MP-nek, akkor soha nem lett volna belőle újra OV és MP népszerűsége is kitartott volna 2006-ig. GyF és OV sokat köszönhetnek egymásnak:-)

Szimba 2010.09.13. 11:44:55

@radala:

Nagyon egyetértek!

GYF-nek nagyon korai volt előlépnie. Ráadásul rossz módszerrel.

ssi 2010.09.13. 11:45:32

@Szimba:
jobb-baloldal - már nem kimondottan tartalmi kérdés (több posztban téma volt)
Gy.F. erős = karakteres, megosztó személy - szertem ebben egyetértünk :-)

- én elnézőbb típus vagyok másokkal, mint Te (pláne önmagammal!! :-))
- kritikáimban max. feltételezem (pontos ismeret nélkül is), hogy számos embertípus és körülményi nehézség létezik, sose keresem a tökéletest másban, csak a jót, egyedit, működőt, lehetőséget stb.
(az meg tök jó, hogy a magam tökéletlenségét még kb. is alig látom :-))

tlac 2010.09.13. 11:48:51

"nem ezt mondták Feri.."

ssi 2010.09.13. 11:55:15

@radala:
- beszéd tartalmának részigazsága is van számomra, de nem izgatott fel :-)
- beszéd elmondója árt-e, vagy használ-e most a szociknak? - fogalmam sincs

csak egy beszéd volt, vagy konkrét üzenet?
a sok bizonytalan szavazó mire várhat?

Szimba 2010.09.13. 11:58:48

@manyike:

Én is elnéző típus vagyok. Kivéve a közszereplőkkel, akik arra tartanak számot, hogy szeressék, kövessék őket stb.

Aki népszerű akar lenni, annak vállalni kell a nemtetszést és az ezzel járó kritikát is. Ide tartoznak a művészek, és a politikusok is többek közt.

(Akadtak sokan, akik Egely jelölése miatt - joggal - gúnyolódtak, megbotránkoztak, az egész pártra, az egész LMP-re vonatkozóan vontak le nagyon elítélő véleményt. Pedig már Einstein relativitáselmélete óta "lehet más" a fizika, nem szólva a kvantumelméletről!:-)))

Diocles 2010.09.13. 11:59:30

OFF

"A nemzetgazdasági miniszter szeptember 20-án 14 órára összehívta az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülését - közölte a tárca. De sem a munkaadói, sem a munkavállalói oldal nem kapott egyelőre hivatalos tájékoztatást az OÉT összehívásáról, így annak helyszínéről és tervezett napirendjéről sincs információjuk."

Namost érti ezt valaki? Ekkora baromságot!

A kormány hosszú késlekedés után összehívja a sokszor vállaltan MSZP-szövetséges szakszervezeteket az önkormányzati választás előtt pont egy héttel, h azok országos nyilvánosságot kapva jól beolvashassanak neki?
Adnak egy ingyen kampányeseményt az MSZP-nek?

nyünyüge 2010.09.13. 12:05:06

"Amúgy meg szerintem Az is nagy különbség OV és GyF közt, hogy OV képes volt 4 évet kussban maradni, soha a szájára nem vette a szocikat, amíg volt még olyan ember a világon, akiben ellenérzést válthatott ki, az, hogy ö szid valakiket."

Azért ez így egy kicsit erős.

Inkább azt mondanám, hogy sokkal ügyesebben csinálta. Ő többnyire általánosságban, szebben mondva "értékalapon" szidta az aktuális berendezkedést, míg a konkrét, akár mocskolódás szintű kritikára megvoltak a gyakorlott, gátlástalan talpasai.

De ha jobban ráérnék, keresnék konkrét ellenpéldákat is az állításodra.

radala 2010.09.13. 12:06:49

@manyike: Ja, az ügy számomra nem a szocik visszatérése, hanem a "liberális" Mo megtartás.
A szociknak szerintem most semmi nem árt és semmi nem használ. Szerintem nekik végük van.
Gyurcsány a "liberalizmusnak" árt. Persze hirtelen nem tudom ki használhatna annak. Nyilván nem várható el senkitől, hogy belássa árt mindennek, amihez hozzáér. Ezt valószínűleg én sem lennék képes megérteni, ha én lennék ilyen helyzetben.
Mondjuk azt viszont egy felnőtt ember képes általában fölfogni, hogy mikor nem kell megszólalni.
Mondjuk ez a Kertész Wass szembeállítás ez szerintem bíróságért kiált.

lüke 2010.09.13. 12:10:20

@Letícia:
úriember nem prolizik, nem parasztozik
meg nem is zsidózik
azt mondta a nagypapám

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:13:35

@Letícia: GyF önmaga egy beteges hazudozó, hazugság a léte is, totális zavarban van önnön identitásával kapcsolatban, miszerint ő rendszerváltó lett volna. Miközben pusztán lopott a közösből a KISZ-vezéri törzsi előjogainak megfelelően. Még még annyit se tett a változás érdekében, mint a legendás Horn Gyula, aki szintén hazudta a saját szerepének nagyobbik felét.
Ezekután GyF "tanácsolta" Medgyessyt, majd amint lehetőség adódott, rögtön elfűrészelte őt. Hogy később zárt körben mit hazudott azoknak, akik szintén össze-vissza hazudoz(t/n)ak bármikor bármiről, viszont némileg akadályozták őt kizárólag verbális hazajobbító és sokkal gyakorlatiasabb hatalmi terveinek megvalósításában, gyakorlatilag mindegy. Egy bibi volt: kikerült az egész. Vagy azt is maga csinálta, csak elszámította magát, vagy nem. Ettől függetlenül idióta, jellemtelen, machiavellista ripacs.

ssi 2010.09.13. 12:13:41

@Szimba: talán egyértelműbb mérce kellene a közszereplőknek ...
tudom, az LMP-re szavaztál s szidod a többit, - LMP-vel elégedett vagy, vagy csak kivársz?
(éjjel folytköv)

@radala:
- én nem írom még le a szocikat, az antipatikus nem mindig ostoba
- a szólás- és véleményszabadságot ne csak az egyik oldalnak (és magadnak) nézd el

lüke 2010.09.13. 12:14:53

@Szimba:
a hiúság nagy úr
és a hottentotta tanácsadók nem tudom hol vannak

lüke 2010.09.13. 12:28:59

@Diocles:
hottenták a spindoktorok

lüke 2010.09.13. 12:31:38

@Szimba:
abszolút, MO-n nics ilyen

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 12:35:12

@Letícia:
Szerintem nem arisztokratikus és nem is gőg.
Valahol ott a különbség, ahol Szathmári látta a Kazohiniában.

mek.oszk.hu/01000/01071/html/index.htm

A nemzetikereszténykultúrharcosok örjöngő rongyrázása és a békés hinek fejlesztő-hasznosító utópiája közt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:36:10

@lüke: köszönöm, megkaptam! (adok egy másik mailcímet, azt gyakrabban nézem, mint a fríít)

Szimba 2010.09.13. 12:37:48

@radala:

Igen, a Kertész Wass szerintem is nagyon gusztustalan volt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 12:38:23

@Hepci:
Hát, látom, élvezitek, ti fidesznyikek, hogy ilyen kóser a bloggazda és csak az Orbánozókat moderálja ki.
Nagy dolog ám a véleményszabadság, ha csak egypárti.

lüke 2010.09.13. 12:38:32

@Hepci:
klassz nem?
jjulie-nek is el akartam, tiltakozott >Chorin örülne.)
ok

lüke 2010.09.13. 12:40:55

@Szimba:
lehet hogy egyiket sem olvasta
Kertésznek 2 fordítása volt
egyik az NDK-ban a Sorstalanságról
-olvastam, nagyon rosszul sikerült-
erre csináltak egy másikat!
ami hozta a Nobelt
mindjárt megkeresem

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:42:43

@simonmondja.: az arisztokratikus (olyan Antall volt és Sólyom, pl.) tényleg nem stimmel, most kivételesen csatlakozom. I. Ferencz, a Nagy Demokrata inkább narcisztikus, emellett legalább annyira imádja a hatalmat, mint OV. Talán az ellenvéleményeket jobban tolerálja, pontosabban nem azonnal tekeri ki az őt nem bálváyozók nyakát, hanem némi spéttel. Bár ezt inkább akkor lehetne megítélni, ha el tudott volna jutni a pártjában abba a megkérdőjelezhetetlen vezérszerepbe, mint OV. Gyurcsány esetében ezt természetesen nem a szándékai, hanem a képességei gátolták meg...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 12:43:10

@lüke: És biztosra nem fogad, valamint nem beszél pénzről.
Sok mendemonda kering arról a valaha élt úriemberről.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:45:26

@simonmondja.: hol moderálta ki az orbánozókat? Itt még egyetlen normálisan viselkedő embert se moderált ki a bloggazda. Az a Gréczy Zsoltnál divat.
De tégy próbát, írd be, hogy TG egy nyuszifejű fidesznyik köcsög, sőt, szijjártótanítvány és OV személyes főtanácsadójának szerepére ácsingózik...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 12:46:39

@Hepci: Látom, nem olvastad a nekedszólót.
Ha ezt az aljaszöveget nyomod az elmebetegségekről, lécci legalább ne nekem címezd.
Játszódjál a kis......al.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:46:40

@lüke: még nem olvastam, csak láttam, megjött. Tegnap bort kóstoltam és kissé még fáradt vagyok...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 12:48:24

@Hepci: Azt a fickót, aki a te szinteden állva orbánozott, kivágták, mint a taknyot.

Szimba 2010.09.13. 12:49:04

@manyike:

Amíg az emberek saját mércéi nagyon különböznek, addig nincs közmegegyezésen alapuló közös mérce sem.

Másrészt az, hogy az LMP-re szavaztam, adódott egyrészt abból, hogy már régen kiment alólam a párt (nem a szoci, hanem a liberális). Az LMP egyrészt új volt, másrészt van ökoprogramja, amit én nagyon fontosnak tartok egy ország életben maradása szempontjából (ökológiai katasztrófa, időjárásváltozás, környezetszennyezés, természetvédelem stb.), másrészt értelmiségi párt, és programjuk is van (ha nem is tökéletes), ugyanakkor vállalják a cigányság felemelését (nem kirekesztők, mint a Jobbik, nem sumákolják el, mint az MSZP és a Fidesz), és ez is az ország megmaradásának feltétele.

Tehát látok bennük némi lehetőséget.

De NEM mellettük állva támadom a többi pártot. Ha kell, akkor az LMP-t is bírálom, sőt!

Nem mondom, hogy olyan független akarok lenni, mint TG. , mert nem akarok független lenni. Szeretném, ha lenne egy közeg, egy párt, amelyikre szavazva nem a kényszert érzem, hogy valami más ellen szavazzak. Szeretném, ha nem kellene 4 év múlva a Kétfarkú Kutyára szavaznom, de ha kiábrándulok, akkor marad a protest szavazás.

Aztán lehet, hogy már egyáltalán nem megyek szavazni, bár nekem nincs aranyember-féle szigetem:-))

A rendszerkritikai izé

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:49:28

@simonmondja.: hol nyomok aljaszöveget elmebetegségekről? Léci, jelöld meg! Vagy azt hiszed, a narcisztikus és az idióta jelzők (elme)orvosi szakkifejezések?
Ejnye, Simon, mán' megin' szerzed a hírt...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 12:52:34

@simonmondja.: az a barom nem orbánozott, hanem fröcsögött, az orbánozás ennek mindössze megjelenési formája volt. Szerintem azt is kivágná, aki ugyanezeket a hulladék szövegeket írná be ide kizárólag, csak az Orbánt behelyettesíti Kunczéval vagy Gyurcsánnyal, esetleg a pislogó törpikével.
De próbáld ki nyugodtan, próba, szerencsi.

Szimba 2010.09.13. 12:53:38

No, esmeg elérkezett a szarvasbőgések ideje.

Megyek is, végre nem esik az eső. Az utcán sincsenek pocsolyák bennük krokodilokkal, meg vízilovakkal.

lüke 2010.09.13. 13:05:43

@Szimba:
nem is lehet
nem az Adakálé volt?
/amit elöntött a vaskapu erömü /

lüke 2010.09.13. 13:11:20

@simonmondja.:
minden p- vel kezdödöröl nem beszél!
de ez a magyar modor a Lajtán túl nem megy el
s egész Svédországig nibncs is becsülete:
ezzel a szöveggel, ld. tegnap esti magas röptü és mélye szántó dialógusokat, mentalitással
és egymás fumigálásával

-egyébként Wermer A nagyon jól mondja az idézett cikkben-

radala 2010.09.13. 13:13:53

@manyike: Igazad van az én számon is kiférhetne ez a Wass/Kertész, csak nem vagyok bunkó, no meg sem Wass sem Kertész.
De mindegy ez. Azért nagyon nem ugyanaz, ha radala ír valami hülyeséget, mintha GyF nagy nyilvánosság előtt a faszom tudja mit csinál. Mindenesetre ez a Kertészezés ez valami iszonyat, főként, mert sem OV sem GyF nincs azon a szellemi piedesztálon, hogy kíváncsi legyek, hogy mi a faszt olvasnak.
Felőlem amúgy azt mond GyF, amit akar és minél többet dumál az annál jobb a Fidesznek, szóval én akár örülhetek is. Az egyetlen probléma, hogy már most is nagyon jó minden a Fidesznek, ha még jobb lesz nekik, az már nagyon valószínűtlen, hogy még mindig jó az országnak:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 13:18:14

@radala: az a két faszi biztos olvas sok fasságot, de két hízott faszt tennék rá, hogy komolyat nem, ha mégis, faszt se értenek belőle...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 14:24:07

Milyen nyugi van... Simon pl. tán lázasan keresgél, hol lelhetne valami bizonyítékot arra, hogy "fidesznyik" vagyok, "aljaszöveget nyomatok elmebetegségekről", valamint a sorsüldözött Nesztrotty - akit TG a végletes fideszes elfogultsága jeleként "kivágott, mint a taknyot" -, az "én szintemen orbánozott".
Nehéz kenyér lehet a hírszerzés...
Muhaha...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.13. 14:37:29

Gábor , Gábor...

"Újabb négy év múlva azonban a korábbi előítéletek és elképzelések jelentősége – ezt minden felmérés igazolja – jelentősen csökkent, s a baloldal már képtelen volt arra, hogy Orbán-ellenes népszavazássá formálja a voksolást."

Ez már megint hazugság.

2006-ban az MSZP nem Orbán-ellenes népszavazássá formálta a választást!
Én sem OV-ellen szavaztam az SZDSZ-re, és az MSZP sem Orbán Viktor ellen kampányolt!

"MONDJ IGENT!" - Emlékszel?! (Hol itt az Orbán elleni népszavazás?)

Az NEM PROTEST szavazás volt! (Az idei igen!)

Amivel te vádolod az MSZP-t azzal a Fidesz élt többször is!
Önkormányzati és népszavazásokról hazudták azt, hogy ha ők nyernek, akkor a kormány már meg is bukott!

AMIVEL AZ MSZP-T VÁDOLOD, AZZAL A FIDESZ ÉL RENDSZERESEN!
(Már most Gyurcsány Ferenc visszatérésével riogatnak!)
ELTÉVESZTETTED A HÁZSZÁMOT.

Újra ugyanaz a módszered.

Egy viszonylag korrekt elemzésbe beleraksz egy mondatot - ami súlyosan hazug, elfogult, fidesznyik - ami fölött az olvasóid elsiklanak, ám a fejekbe sikeresen bevésődik...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 14:41:24

@Hepci: Ne reménykedj Hepci. Nem vagy klasszikus, hogy idézgesselek.
Ha úgy érzed, sért a fidesznyikezés, akkor nem kell a bejáratott kampányszöveget nyomni a beteges hazudozóról...
De most épp Vityát hallgatom, mert megint felfedezett egy új szókapcsolatot.
A következő okosság, amit hajtogatnak majd a sameszok:

a - történelmi bűn - , amit persze a mások követtek el...

Hát, nem tudom, hogy lesz ebből az a legendás - jobban kormányzás.
Ez még mindig csak szijjártózás ezerrel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 14:48:28

@simonmondja.: nem sért a fidesznyikezés, sőt, nevezhetsz pendejónak, keresztényköcsögnek, vagy aminek csak akarsz. Mindössze azt kértem, valamivel támogasd meg a különféle állításaid. Mármint azon kívül, hogy ezeket Simon mondja...
Biztos ismered azt a folyamatot, hogy valaki annyi marhaságot állít az elfogultságaiból fakadóan, hogy már a többi mosóporügynök se tudja komolyan venni, nemhogy az értelmesebbje...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 14:51:53

@Zolika1979: ne ordítozz, Zolika, ezt a sok baromságot le lehet írni csupa kisbetűvel is, szellemed és igaz keresztényi léted (csak azért írom, mert pár napja hivatkoztál rá, bocsesz) fénye semmit nem halványul tőle...

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.13. 14:55:26

OV viszontválasza sokkal hosszabb mint maga a beszéde. És erre a sok lózungra még 8-8 percben sem lehet reagálni a parlamentbe.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 14:55:43

@Hepci: Simonmondja...így is van.
Szivem szakad meg, ha elvesztek egy olvasót, de az idő majd begyógyítja a sebeket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 15:00:48

@simonmondja.: akkor kibeszéltük: magad is úgy látod, hazudtál. Okés.

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2010.09.13. 15:02:29

@Hepci: Az én számítógépem nemhogy ordítani, de még beszélni sem kezdett el, a nagybetűk láttán.

A betűméretnek egyszerűen kiemelő szerepe van. Hasonlóan a tagoláshoz.
Megszínezni, megvastagítani, megdönteni sajnos nem tudom a szavakat.

Az pedig jelent valamit, hogy nem a tartalomba, hanem a formalitásba kötöttél bele...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.13. 15:10:30

@Zolika1979: nézd, a tartalmat egy szóval minősítettem, annál nem gondolom, hogy az elemzése több erőfeszítést érdekelne...
Bár biztos örülnél, ha Török Gábor lemerészkedne a szintedre és elkezdené magyarázni, hogy az a mondata nem is "súlyosan hazug, elfogult, fidesznyik". No most, én nem gondolom TG-t egy hatalmas akvilának, de még a kisebbje se kapdos... muscat...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 15:35:24

@Hepci: Nem. Én úgy látom, hogy a - beteges hazudozó - , amit mondtál fentebb, és a pszichologizáló körítések, mind kampányszövegek egy régen zakatoló Orbán féle kampányból.

És hogy mit gondolok, azt ne írd le, mert én azzal is megelégednék, ha magad gondolnál valamit ahelyett, hogy ismételgeted ezeket az ezerszer leírt mondatokat.

Na, most nyugodtan fosd tele a kommentlapot a hülyeségeiddel, mert itt fogyott el a rád szánt időm.

tölgyes 2010.09.13. 17:38:56

Kedves Török Gábor!
Ez az elemzés szerintem nem sikerült... mondhatnám mintha félreértené a helyzetet. Megpróbálom röviden leírni, hogy miért.

1. Induljunk akkor Gyurcsányból. Gyurcsány most azt mondja, hogy védjük meg 89-et. No de hol volt Gyurcsány 89-ben??? Amikor Pozsgay bejelentette, hogy 56 nem ellenforradalom, hanem népfelkelés volt, akkor Gyurcsány megjelentetett egy írást, amelyben kifejtette: ő azért tagadta meg az apját, mert nem volt hajlandó ellenforradalomnak tekinteni 56-ot. Vagyis Gyurcsány 89-ben az ortodox vonalhoz csatlakozott. Gyurcsány az átalakulás kezdete előtt a KISZ-ben hajtóvadászatot indított saját évfolyamtársnői, majd a KISZ KB titkáraként az ellenzékiek ellen. EZEK UTÁN 89 HAGYOMÁNYÁNAK LETÉTEMÉNYESEKÉNT MEGJELENNI.. IDIÓTASÁG. Ezt róla túl sokan tudják ahhoz hogy hiteles legyen.
2. Gyurcsány azt a 89-et akarja megvédeni, amit -ezt jól láttuk a választás előtt is - a társadalom többsége elutasít. Az un. 89-es értékek az elitek között népszerű lehet, de 89-es vesztesei szemében nem. Márpedig bizonyos értelemben 89-nek a magyar társadalomnak talán nagyobb része vesztes, mint nyertes.. vagy legalább is így élik meg.(elveszett a létbiztonság, elherdálták a nemzeti vagyont, általános értékválság tombol stb)Ennek a 89-nek a védelme nem lehet népszerű az országban.
3. Gyurcsány a miniszterelnökségbe, majd a párt élére, palotapuccsal került. Úgy lett ő a párt vezetője, hogy őt igazából se a párttagság, de még a tágan vett pártelit se ismerte. Őt elfogadta az SZDSZ.. ezzel kormányt és hatalmat tudtak menteni 2004-ben, ezért lenyomták Gyurcsányt az elit és a tagság torkén. A pártban aztán szert tett a dumájával egyfajta elismertségre..de sikereinek valódi oka az volt, hogy "nem félt Orbántól"
4. A 2006-os választáson azzal tudott nyerni, ami vesztét okozta. Úgy is lehetne mondani hogy Orbán és az MSZP pártelit sikerhajhászása összefogva Gyurcsány felszínes handabandázásával olyan helyzetet teremtett, ami egy választási sikerhez még elég volt, de a hatalom megtartásához már nem. A kiélezett verbális harcban Gyurcsány olyan szavakra ragadtatta magát, amire Orbán nem reagált.. Sokan azt mondták, hogy Gyurcsány legyőzte. Lehet.. de én valószínűbbnek tartom, hogy Orbán hetedik érzéke megsúgta: nem ér annyit a győzelem, hogy Gyurcsányra rálicitáljon...Gyurcsányt pedig elkapta a hiperaktívok lelkesedése és olyan szavakat használt, amelyek könnyen megjegyezhetőek voltak, s amelyekre a hívek és ellenfelek könnyen emlékeztek.. Mindkét oldalról emlékeztek tehát méghozzá nagy érzelmi töltéssel."ELNÖK ÚR! ÖN HAZUDIK. SENKI NEM AKAR VIZITDÍJAT BEVEZETNI. KÉREM VONJA VISSZA.. NEM IGAZ ÉRVEKKEL VÁLASZTÁST NYERNI NEM IGAZ ORSZÁGHOZ VEZET.. stb.Ezek a szavak boldog büszkeséggel töltötték el az MSZP híveit és felkorbácsolták Orbán híveinek érzelmeit.. Majd a választás másnapján jött a "Ne féljetek, nem fog fájni.." cinikus mondata.. ami után az őszödi Hazudtunk éjjel, reggel és délben..stb. már csak a refrén volt.Ekkor a támogatók büszkesége megroppant, az ellentábor indulatai pedig az egekbe csaptak.

5./Vagyis Gyurcsány már akkor elveszítette szavazóinak döntő többségét, amikor Őszöd még ki se derült..Erre a zuhanásszerű népszerűségvesztésre erősített rá az őszödi beszéd. Bármilyen furcsa: Gyurcsány megerősödését és párton belüli szervülését legjobban az szolgálta volna, ha tisztes vereséget szenved 2006-ban..de mert ő az Orbán elleni indulatot végsőkig szítva győzött.. későbbi hiteltelenedésével elkezdte megalapozni - még a saját táboron belül is - Orbán hitelét.
6. Orbán párton belüli helyzetét is tévesen értékeli TG. Most nem megyek bele a részletes és Gyurcsányétól alapvetően eltérő helyzetének ismertetésébe, csak egy megjegyzést teszek. Orbán pozícióját azért nem lehetett megingatni 2006-ban sem, mert legitimációját Orbán nem a pártelittől, hanem a minden korábbinál nagyobbra duzzadt támogatóktól kapta.

stargate 2010.09.13. 18:14:38

Gábor!
Most már kezdem valóban (ugyan még fenntartásokkal) elfogadni semlegességedet. Mondom ezt annak apropóján, hogy az előző bejegyzésedre érkező válaszok között volt egy aki baloldalra tologatna téged (jobbról szidott) ebben a bejegyzésben adott válaszok között pedig van aki pont hogy jobbra tólna:)))
Bár nem tudom ez annak köszönhető-e, hogy nem értelmezik rendesen a leírtakat vagy csak azt magyarázzák bele amit akarnak, vagy valóban túl semlegesek az írások:))
Mindenesetre ez most rövid időn belül két ellentétes megítélésed volt:))

kodó tamás 2010.09.13. 20:02:39

@radala: lényeges kommunikációs különbségre mutattál rá. Orbán csapatának ha valós munkában nem is, de kommunikációban jól felosztott szerepek vannak. amig Viktor kussolt, nem szidta a szocikat, addig ez SzíjPeti feladata volt pl. meg "magasabb szinten" Navracsiccsé. A kommunikációban fidesz erős. Gyurcsány egy balfasz.
Azt is leszögezhetem hogy valós kormányzásra egyik sem képes. A szürke-szakmai alázatos tudásra pedig a birka népünk sose fog szavazni... a birka a bikára akar hasonlítani, arra megy ahol harsányabban rázzák a rongyot...

kodó tamás 2010.09.13. 20:08:10

@Szimba: ja ja ezt írtam, hogy a fidesz kommunikációja milyen jó, nagyon erősen bevezették a SZAVAZÁS=BÜNTETÉS elvet. már szeritnem a szavazásról mindenki azt hiszi, hogy nem goind, megválasztjuk, ha nem jó utólag megbüntetjük... valójában eszméletlen primitív és dekonstruktív dolog. ez akkor lenne igaz, ha a pártok neve mellett olyan négyzet is lenne hogy NEM és IGEN. akinek nincs választható, az sehol nem tesz igent, aki tagad egyes pártokat és kizár, oda nemet tesz. szerintem ezt a fidesz elvet lehetne legalizálni. csak nekik jobb igy manipulatívan...

porfelhő 2010.09.13. 20:25:53

@lüke:
Vettem az üzeneteket. Komolyan mondom jó orvos vagy. Ird meg a rendelőd címét és elmegyek egy vizsgálatra.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 21:14:21

@radala: Én nem hagytam volna ki a történelmünkből ezt a nyolc évet.
Kár lett volna.
Ha belegondolok, hogy tíz éve mi volt?
Ellenzéket még mutatóban sem láttam.
Elrendeltek valamit, én meg szentségeltem.

Ez az Orbán végigzongorázta velünk az egész történelemkönyvet.
A hatalomszervezés és az ellenállás módjait, amit nem tanultam meg rendesen annakidején, de most mind megtaláltam a törikönyvben.
Gyurcsány meg olyanokat mutatott, amire nem is gondoltam.
Hogy például hiába fizettem be a sok tébét, mert sose nézték meg, hogy fizetem-e.
Vagy hogy gáztározót kell építeni, mert szarban vagyunk, ha elzárják.
És már az internet és az autópályák miatt is gondolom, hogy tíz éve el voltunk zárva a világtól.
A tévék meg hol tartottak?
Valami jósok varázsoltak és valóvilág meg ilyesmi, slussz.
És a - Fidesz visszaállítja...

jjulie 2010.09.13. 21:18:53

@tölgyes:

hát ez a török nem egy nagy talentum....

viszont ezt honnan vetted: "sikereinek valódi oka az volt, hogy "nem félt Orbántól""

mit gondolsz, most fél tőle? és ha ez egyszer elég ok volt akkor újra az lehet?

tölgyes 2010.09.13. 21:19:38

Úgy hallom, hogy Gyurcsány már az ATV-ben se kell.

tölgyes 2010.09.13. 21:20:49

@jjulie: Tőle.. és híveitől.

tölgyes 2010.09.13. 21:24:46

@jjulie: Nem vagyok biztos abban, hogy Török örül annak, hogy Ő éppen úgy nem kell mint Gyurcsány.. ahogy azt maga sugallja és amivel én nem értek egyet.

török gábor 2010.09.13. 21:27:10

@jjulie: mielőtt komoly elemzést építenénk erre az állításra, szeretném óvatosan jelezni, hogy Kálmán Olga hívott a választási műsorba, de miután korábban már elígérkeztem az MTV-be, nem fogok tudni elmenni.

tölgyes 2010.09.13. 21:31:14

@jjulie: Na látja, hogy nem örül.:)

Ordnassac 2010.09.13. 21:31:33

@Szimba: amióta az MSZP jelölte Tökölön Terry Blacket, a KDNP
(!) Abonyban Magyar Gábor ősmagyaros-jurtás háziorvos-előadóművészt, a Jobbik pedig Toroczkai Lászlót a csongrád megyei közgyűlési (ezt így kell írni?) lista élére, azóta Egely nálam már nem akkora égés...

Ordnassac 2010.09.13. 21:32:39

@török gábor: Giró-Szász Andrással leszel az MTV-ben?

jjulie 2010.09.13. 21:33:33

@török gábor:

bemelegítés nélkül léptem pályára

rögtön le is sérültem.....

Ordnassac 2010.09.13. 21:33:41

@manyike: "nekem a politikába való visszatérés az is, hogy ogy-képviselő"

Gyurcsány 2006 óta OGY képviselő.

jjulie 2010.09.13. 21:37:36

@tölgyes:

értem

- gyurcsány nem kell, annyira értékes?

- török nem kell, annyira értéktelen?

jjulie 2010.09.13. 21:43:27

@tölgyes:

"de sikereinek valódi oka az volt, hogy "nem félt Orbántól""

szerinted félt?

2010.09.13. 21:46:48

@tbb: így van, ez egy reális álláspont!:) Öszödről is a patás tehetT:)))))

@simonmondja.: ez is lehet. Sőt. Én meggyőzhető vagyok. Megjegyzem: nálam a terrorista focistáknál elvágta magát. A többi csak ráadás. Von Haus semmi, na. Pénzzel ezt helyettesíteni nem lehet. Bezzeg a Bajnai..:)))

@lüke: valóban, ám a gyökerek nagyon sokat jelentenek egy ember jellemében, és mivel a kérdésre a válasz egyik - szerintem igen jelentős gyökere ott van -, ezért írtam ezt. Mert elfelejtette honnan jött...Érhető egyébként így a labilis identitástudata.

És OVnek hatalmas előny, életre kiható muníció: teljes családban nőtt fel.

@Hepci: ő teljesen elhiszi, amit mond. Magának vetít elsősorban. Sajnálom, kevesebbet beszélt volna, jobbat tett volna magának. Ő az Okoska a törpöknél, hozza is a szerepét...:))))

Ordnassac 2010.09.13. 21:49:44

@Letícia: Őszöd, hosszú ő-vel, nem röviddel! ;-)

2010.09.13. 21:50:22

@tbb: nem, ha már tippelünk, szekeres volt.

jjulie 2010.09.13. 21:52:38

@Ordnassac:

a helyiek rövid ö-vel használják

ki önti el melyik a helyes?

Ordnassac 2010.09.13. 21:55:22

@jjulie: jómagam maradnék a Helységnévtár által megadott alaknál. Az a hivatalos. A fővárosiak egy jelentős része Budapestet is szimplán Pestnek hívja, pedig ugye ott van Buda is.

2010.09.13. 21:57:51

@Ordnassac: az hülyeség! Nekem az őszöm szép és nyugodt, köze sincs fletóhoz!:P

porfelhő 2010.09.13. 21:59:09

@jjulie:
Én, hogy döntöttem el, vagy nem?

Ordnassac 2010.09.13. 22:00:05

@Letícia: pedig róla beszélsz most és meteorológiailag már ősz van. ;-)

A falut meg így hívják, van ez így.

jjulie 2010.09.13. 22:00:34

@Ordnassac:

1873-ban adták ki az elsőt, abban hogy szerepelt?

2010.09.13. 22:03:42

@Ordnassac: abcug Őszöd!:P Jóvanna...

Ordnassac 2010.09.13. 22:05:04

@jjulie: amennyiben kell, szerintem egyik ismerősömnek megvan, rá tudok kérdezni. ;-)

bigapples 2010.09.13. 22:05:45

"Őszöd : Elnevezése: valószínűleg az Ősz személynévből származtatható. Várkonyi Imre: Somogy megye helységneveinek rendszere című munkájában valószínűsíti, hogy az ősz melléknévből származik, melyből -d képző hozzáadásával személynév alakult. A Balaton- előtagot 1914-ben kapta a község, a tó mellékére utalva.

Első írásos említése Euschud formában egy 1082-ből szármató oklevélből ismert. Egy későbbi, 1229-es oklevélben Euseed névváltozatban szerepelt. A középkor során a székesfehérvári káptalan birtokolta, templomos hely volt"

2010.09.13. 22:06:53

@török gábor: milyen kár!:) De mindegy is, mire odaérsz, megint csak 2 szék lesz, mert a csókosaik bejelentkeztek a szerkesztőnél, s lestoppolták a helyedet, Olga meg majd sajnálkozik...:D

2010.09.13. 22:10:06

@bigapples: köszi, totál képben vagyok!:)

@ó jaj: na itt a felmentő sereg!))

Szép álmokat!

jjulie 2010.09.13. 22:11:21

@Ordnassac:

a falut öszödnek hívják

és őszödnek írják

tbb 2010.09.13. 22:13:38

@tölgyes:

Elnézést, hogy belekotyogok, de az én olvasatomban ez a blog nem Gyurcsány szövegelésének igazságtartalmáról, hanem lehetséges vagy nem lehetséges visszatéréséről szól.

sárkányfő 2010.09.13. 22:17:05

Széplelkek és álszentek ne kattintsanak a következő linkre, a többiek viszont csak bátran. A Belga énekel a magyar politikusokról - trágár stíl, igaz tartalom:

www.youtube.com/watch?v=D4-Mli0G4ZI

sárkányfő 2010.09.13. 22:21:27

@ó jaj: mármint a kommenteléshez való hozzáállásodban.

cambridge.on 2010.09.13. 22:23:10

Török Gábornak az előző blogban volt egy megjegyzése,hogy ha az alapvető dolgokban nem tudnak(tudunk) megállapodni úgy nehéz lesz.
Olvasgatom a ME parlamenti beszédéről készült híranyagot,és van ahol a javára írják,hogy nem vitatkozik a szocialistákkal.
Biztosan élénken él az emlékezetében az 1996-os vita,ahol bizonyos Gyurcsány a szocialista pártból a földbe döngölte.
A mimóza annyira megsértődött, hogy azóta nem vitatkozik a szocialistákkal.Megjegyzem, van aki erényt csinált ebből a cselekedetből.
Ő mutat példát híveinek,akik még túl is tesznek rajta a gyűlöletben.
Mit lehet mondani mást arra a jelenségre,ha valakik következetesen a baloldaliak nevét kisbetűvel írják.
Kicsinyes bosszú.
A nemzeti együttműködés deklarációja kevesebbet ér mint a papír amire írták.
Igaza van Gábornak.
Így nehéz lesz.

tbb 2010.09.13. 22:24:41

@Letícia: Kár hogy nem fog kiderülni az igazság.

tbb 2010.09.13. 22:28:47

@jjulie:

Én is rövid övel mondom. Ráadáasul sosem hallottam hosszú ővel mondani.

jjulie 2010.09.13. 22:31:44

@tbb:

megírta azt is:

"de sikereinek valódi oka az volt, hogy "nem félt Orbántól""

láthatóan most sem fél, ergó megint sikerülhet

jjulie 2010.09.13. 22:34:10

@tbb:

egy vagy a nem egész 10 millóból

ha megnézed a netes előfordulásait, nem tudod eldönteni melyik nyert a gyakorlatban

nocsak a helyesírás is mozgásban lenne?

Ordnassac 2010.09.13. 22:35:37

@cambridge.on: mármint 2006-os.

@jjulie: akkor Budapestet is Pestnek hívják és csak Budapestnek írják?

Ordnassac 2010.09.13. 22:37:11

@tbb: furcsa, én viszont viszonylag gyakran hallottam hosszú ő-vel mondani.

tbb 2010.09.13. 22:38:41

@jjulie:

Minden további nélkül. Én csak azon csodálkozom, hogy a szocik nem képesek egy normális fazont találni maguknak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 22:39:25

@jjulie: Tököm tele a Gyurcsány dumájával. Nem kell sikerülni semminek. Ami sikerült, az a fülkeforradalom.
Ennyit tudunk, a többi szájkarate, mint ma a parlament.
Kár volt belenéznem.
Kibaszott zsarátnok, meg csendőrpertu.

cambridge.on 2010.09.13. 22:41:37

@Ordnassac: Jó lenne 10 évet visszamenni az időben, de ez lehetetlen.Így neked van igazad a helyesbítéssel.
Az angolok is valami hasonlóan ejtenek írott szavakat.

6.Lenin 2010.09.13. 22:41:59

@tbb:

Már bocs, de aki normális, az nem szoci.

6.Lenin 2010.09.13. 22:45:48

@Ordnassac:

A sztráda mellett a táblán ,Őszöd van írva. Nemrég jártam arra.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 22:47:55

@6.Lenin: A sok normális kétharmados visítva röhög,
a gógyisgyerek a leégett hazáról szónokol két vicc között.
Biztos valaki szerint ez így normális.

6.Lenin 2010.09.13. 22:53:55

@simonmondja.:

Magas labda volt, nem volt nehéz leütni.

jjulie 2010.09.13. 22:57:45

@Ordnassac:

amitől budapest budapest, az pest

buda pedig egy jelkép, óbuda meg egy falu a hegyek meg kiránduló és üdülőhely volt, amikor pest már igazi város

pesten voltak a kávéházak, a kuplerájok, a szinházak, na meg a pénz és politikacsinálás

nyilván aki budapestre gondolt, elég volt annyit mondania, "pest" és mindenki értette

persze, pestnek hívják, budapestnek írják

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.13. 23:01:26

@6.Lenin: Ma nézegettem a törökök két acsarkodó pártvezérét.
Meglepett, hogy milyen komoly arcok.
Az ellenzék olyan, mint Gandhi.
Alkotmányos kérdésekről népszavaztatnak 47 millió szavazót.
Hatalmi ellensúlyokról meg nyolc évről...

tölgyes 2010.09.13. 23:02:26

@tbb: Mint ahogy az én hozzászólásom se Gy szövegelésének igazságáról, hanem visszatérésének lehetőségéről szól.

Ordnassac 2010.09.13. 23:02:39

@jjulie: semmi, csak kérdeztem. Bár mondd ezt egy újbudainak (mégiscsak Budapest legnépesebb kerülete).

Ordnassac 2010.09.13. 23:03:25

Közben új poszt született.

6.Lenin 2010.09.13. 23:03:33

@jjulie:

Itt meg mindenki ír.

Ezért kell Őszödnek írni.

tölgyes 2010.09.13. 23:04:22

Azt gondolom, hogy Gyurcsány nem tud visszatérni.. és ha erőlteti annak az MSZP fogja meginni a levét.

jjulie 2010.09.13. 23:05:51

@tölgyes:

namost akkor fél az orbántól, vagy nem fél?

jjulie 2010.09.13. 23:09:03

@tölgyes:

baszod, a kérdés nem az, hogy a gyurcsány az mszpvel térhet e vissza

mi van akkor ha az mszp már csak történelem, a gyurcsány meg újra leugatja az orbánt egy más nevű formáció élén?

6.Lenin 2010.09.13. 23:15:56

@jjulie:

2010. aug. 19-én és 23-án még Ő-vel volt írva.

6.Lenin 2010.09.13. 23:30:42

@jjulie:

El kell ismerjem, van benne logika.

Az Univerzum Géniuszát Fletónak hívják.

Leírva (végleg), Gyurcsány Ferencnek.

2010.09.14. 06:36:36

@6.Lenin: jó, de melyik univerzumban?:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 06:46:09

@Ordnassac: Alvóváros újbuda. Békés zöld sziget.
Annyi lakossal, mint Debrecen.
Ezért támogatom a metrót, mert innen mindenért át kell menni a Dunán és az érdiek, meg a többi környezők is egyre többen vannak, akik mind át akarnak menni rajtunk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.14. 06:59:51

@Letícia: Bajnait kiutalom Neked postán.
Gyurcsány meg csak lehetne technokrata, de beáll a rongyrázócsürhe közé sokadiknak.

lüke 2010.09.14. 07:37:07

@porfelhő:
miért ,melyik Krankenkassénél vagy?
de nem neked kellene itt bizonygatnod, akinek fogalma sincs, ebben a minöségben nem találkoztunk

aszekelyek 2010.09.14. 08:23:13

@radala: Megosztani jó ezzel a dumával. Kevés magyarul olvasható könyve van Kertésznek. Annyit biztosan olvasott a fleto? még azt se hiszem... Inkább Playboyt, CKM-et. Öregecskedő feleségek mián... elmondanám, hogy lelkes kömyvmoly vagyok és mindkettőt olvastam, nem is egyet. Ami a magyar átlag felett van messze. Ez is csak egy eszköz..., bújtatott , körmönfont nácizás. Már a Wass Albertet olvasókra. az egykönyveseknek szól. meg akik a nem kimondottan magas kultúra élvezői. Hanem bulvár és divatkönyv fogyasztók. Nem is lehet igazán véleményük a másik irodalmárról, ha egyszer nem olvassák. Bármelyikről is legyen szó. Azt mondta nekik valaki, hogy az fúj, kakás? Az 5 éves értelmi színvonalig megy el, szódával. Hat évesen már kéne kicsit fejlődni. Olvasott szöveget értelmezni tudni...Teljesen hamis állítás ez amit erről a két íróről itt előadnak. Aki olvas, nem pártfeladatból, hanem mert akar és szeret olvasni, valamint van saját véleménye, ezeket nem kajálja be. Ez a két láb rossz, négy láb jó- Orwelli mű részlet irodalmi változata. Oszdd meg és uralkodj elven.

aszekelyek 2010.09.14. 08:39:10

@Zolika1979: A suttogóban meg a ment zorbánozás... , uszítás, rémiszgetés , fityesznácizás, fasisztázás... Nem volt olyan, amiért ne támadták volna Orbánt. Depressziókampány??? megvan??? mialatt pontosan tudták, hogy sokkal rosszabbul élünk, mint 4 évvel előtte, csak még tagadja a kormánypárt. Mert igazat nem mondhat, az tuti bukta. Még a mélyen lenézett szavazóik is elfordultak volna tőlük.HA tudják az igazat. VAlóban, a semmit nem mondunk meg de mondj igent volt a kampány jellemzője a zorbánördög csúfolása mellett. Még azt a hazugságot terjesztették , dübörög a gazdaság, ugrándozik a pannon puma és minket irigyel európa.A mondj igent lánykérésnél esetleg randevúnál használatos.Olyankor viszont valami konkrét dologra, házasságra, vacsorára, szórakozásra kell igent vs nemet mondani. Ám itt az égvilágon semmi konkrét nem volt. Mire kellett igent mondani? Még véletlenül se komolyan vehető ígéretekre, amit választáson egy olyan alak, mint megyó és fleto simán lenyomnak. Előbbi jól elkapkodta, kiürítette az államkasszát 2oo2-ben erre mondtak igent? sztem nem.Utóda a puccs után pedig hazudozott erről saját bevallása szerint másfél két évig. Hitelből.Erre se mondtak igent. Határozott nemet viszont mondtak többször is a választók 2oo6 nyarától kezdve. Amikor minderre fény derült.Azután már csak a képviselők tartották hatalomban fletot és az szdsz-t és az mdf-et hozzávásárolták.

aszekelyek 2010.09.14. 08:54:40

@tölgyes: A naaagy demokrata, aki 56 -ot ellenforradalomnak tekinti. és meg akarja akadályozni a népszavazást..... ez gyurcsányi. A gazdasági szélhámosságát meg sem említve. CSak a politikait. lássuk be., hogy isztes lemondás szóba se jöhetett, hisz az SZDSZ -nél volt akkor is a gyeplő.Emlékszem, amikor botrányos körülmények között imitálta a lemondását, egy hónapnál tovább is lebegtetve azt, mintha bajnain kívül mást is elfogadna az SZDSZ--- Még később sem lehetett szó tisztes lemondásról. Akkor sem, amikor az SZDSZ összekötő horngé kijelentette, nem azt mondták, feri, azt mondták menj te a p...ba Most sem mondanak mást.

aszekelyek 2010.09.14. 08:56:49

@Zolika1979: Jó régi SZDSZ-es trükk. Átkenni a FIDESZ-re minden sarukat... ögyes csak marhára unjuk.

aszekelyek 2010.09.14. 08:58:45

@stargate: Így kell szondázni. Ő se kinn, se benn... A hozzászólókat meg szépen, fapadossal szondázzák. Íg a legolcsóbb... Őn is tudja.

aszekelyek 2010.09.14. 09:01:56

@Zolika1979: ezt a dolgot nem rőfre mérik...Akinek jó és frappáns a beszélőkéje, egyszóval odavaló, elegendő a két perc.

aszekelyek 2010.09.14. 09:03:54

@Zolika1979: Figyu! Még a taknyosok is tudják, hogy a neten a nagybaeűk használata ordítás értékű.

aszekelyek 2010.09.14. 09:08:22

@tölgyes: ma ott bauer osztotta a neoliberális igét.... a feri tájolni megy.. Zártkörű válogatott meghívottaknak nyomja..... még.Az atv-ben meg sulykolja a bauer a szárnysegéd-vagy főnök:) hogy az egyedüli jó a neoliberális gazdaságpolitika. Mindenből vegye ki az állam a közpénzt és adja oda a hitelezőinek és az export mindenekfelett. Semmi magyar vállalkozóknak erősítés, hogy abból adóbevétel és esetleg mozgástér, meg teljesített hiánycél legyen. Nehogymár azorbánnak sikerüljön, meg a magyar vállalkozóknak! Odavész a rengeteg befektetett ellehetetlenítési igyekezetük....

aszekelyek 2010.09.14. 09:11:24

@kodó tamás: De érdekes, utoljára azért Orbán jól kormányzott bár szerinted nem alkalmas. Ő nem qrt el semmit. "oo2-ben remekül álltunk. Aszongya a bauer, juj, ma MAgyarország leszakad... merazorbán... Nem. Múlt időben, bauerkám. Már akkor leszakadt erősen, mikor még ti kormányoztatok. Még ál-ellenzékben is.

aszekelyek 2010.09.14. 09:14:57

@simonmondja.: A kereskedelmi tévékben mi a nyavalyát állít vissza te képzelgő? Azok maguk alakítják a műsorpolitikájukat. Ki is vomnult egy pár cseh, szlovák központokba a minap. Ilyen ostobaságot terjezsteni, azt tudsz....

aszekelyek 2010.09.14. 09:16:40

@török gábor: Oda se neki. Bauer épp ráért...., majd ő megmondja a tutit. Mint eddig. Attól koldulunk.Persze az államadósság folytonos növekedését egyáltalán nem tartotta fontosnak megemlíteni:)

radala 2010.09.14. 09:19:09

@simonmondja.: Ebben tökéletesen egyetértünk. Még az autópályákban is. Arról nem is beszélve, hogy GyF valóban egy nagyon fontos személyiség a történelemben, no ez szerintem nem az ö érdeme, de tök mindegy. Olyan ez, mint ha az ember lánya valami genya hazudós nőcsábászba szerelmesedik bele és ezáltal megtanulja, hogy nem lehet mindenkibe megbízni. Fontos ez a felnőttévalás során, tán még megspórolni sem lehet. Ettől még a genya hazudós nőcsábász nem lesz egy szimpatikus jóravaló fiú, nem kell neki hálásnak lenni, de kétségtelenül épülhet belőle az ember. Egy súlyos balesetnek is vannak olykor a személyiségfejlődésre áldásos hatása.
Nincs baj az elmúlt 8 évvel tanulság szempontjából, sőt hatásai is talán inkább pozitívak, mint negatívak. Az szdsz-mdf halála Jobbik LMP létrejötte pozitív minőségi cserének tűnik nekem. Ha az mszp is jobblétre szenderül az valóban megnyithatja az utat a "normális Magyarország" felé.
Abban csak bízom, hogy a Fidesz képes korrigálni az útját. Egyébként szerintem mondjuk OV fejböl beszélve nem tűnik olyan ijesztőnek közel sem, sőt demokratának tűnik. De kétségtelen, hogy ha hagyják gondolkozni, akkor sokkal hülyébb, mint kapásból.
index.hu/video/2010/09/13/orban_viktor_konnyen_sittel/
@aszekelyek: Sajnos én nagyon műveletlen vagyok a Kertész/Wass kérdésekben. Egyiket sem olvastam soha, ami nyilván hiba részemről, de mostanában ez már így fog maradni, egyrészt kb 5 félbehagyott könyvem van elszórva a lakásban és ezeket kéne befejeznem. Másrészt nem tudom, hogy K vagy W-vel kezdjem és, mint középen álló:-) nem szeretnék elköteleződni egyik irányban sem:-)
Igazából nem tudom van-e történelmi előképe ennek a K/W szembeállításnak, de nem hiszem, hogy mondjuk Szállasin kívül volt Mo-n akkora bunkó, aki ilyen mélységekbe ment volna. Pláne nehezen hiszem, hogy ez az irány a liberalizmushoz lenne közel. Ha valaki Wass Albertezik jobbról és Kertészt gyalázza, azt el tudnám nézni neki, mondván ez kb. koherens. Szerinte minél magyarabb valami annál jobb. Ez kb konzekvens, lehet nem igaz, de legalább belefér a rendszerbe. Az, hogy valaki a tolerancia nevében "könyvet éget" az nem csak gusztustalan, de még a saját rendszerébe sem fér bele.
GyF ha nem lenne ki kellene találni. Ha ő egy irodalmi alkotásban szerepelne, azt mondanám, hogy szar az író, mert ilyen negatív figura nincs is.
Ritka kombinációja és koncentrációja van benne a hiúság, butaság, nagyképűség és arroganciának. Ha bármelyik tulajdonság hiányozna belőle, akkor nem is lenne ez az egész olyan kontraproduktív. Nyilván OV is hiú, nagyképű és arrogáns, de nem buta...
Szerintem Torgyán hasonlít legjobban GyF-re, de TJ sokkal kevésbé volt arrogáns és talán buta sem ennyire.

aszekelyek 2010.09.14. 09:22:47

@jjulie: erre határozottan emlékszem. A suttogóban azt terjesztették, hogy Orbán fél gyurcsányitól. Azért őt küldték rá.Mert jól tudták, nem úriember. Gátlástalan hazug. Övön alul játszik. minden aljasságra képes. Úriemberen meg csak egy ilyen jellemfogytékos tud valamit hozni.... Jól írta tölgyes, Orbán felismerte, ebbe majd beleszalad a nagypofájú hazug.Bele is szaladt. Orbán jól tudta, hogy ezt akarja az SZDSZ, a vizitdíjas lenyúlásosdit. Nem a levegőből vette. Azt is tudta, hogy ez nagyon hamar ki fog derülni.

aszekelyek 2010.09.14. 09:25:04

@tbb: Az egyikből következik a másik. A szövegelése határozza meg, hová térhet....

aszekelyek 2010.09.14. 09:36:22

@radala: Azért a Tartuffe -ot olvasd el, ha akarsz hasonló alakot a világirodalomban találni. Abba is bukik bele, amit felsoroltál. A végén. Moliére nagy író volt. klasszikus , nem megosztó. pedig akkoriban egyházfiakról ilyet írni nem volt éppen kevéssé kockázatos.Még a papi hivatás is stimmel. Fleto két évig papnak készült. Akkoriban nyilván nagyon istenes volt. Csak valaki ráígért.....:D Egy névrokona. Luciferko

radala 2010.09.14. 09:46:03

@tölgyes: 1.
Szerintem, ha ez igaz is, azoknak, akiknek tetszeni akar azoknak ez nem számít, azok még nála is rosszabbak.
2-végtelenig. Mindenben egyetértek.
Talán azzal, nem, hogy Ov valami x-dik érzék miatt nem ment bele a vitába GyF-fel. Szerintem (illetve ezt remélem én) simán csak baromi rossz stratégiát követett, ez szerintem egy véletlen hiba volt, ami később nagyon hasznos lett a számára. Szerintem Ov nem annyira nagy stratéga, inkább jó döntő. Azt hiszem nem messzire lát, hanem jól látja, hogy a következő lépés épp mi legyen és, ha rossz az a lépés, akkor is látja, hogy merre maradt még út.

tölgyes 2010.09.14. 10:34:11

@aszekelyek: Én azt gondolom, hogy egy tisztes vereség 2006-ban.. az szolgálta volna Gyurcsány és az MSZP érdekeit.. de így se egy politikus, se egy párt nem gondolkodik. Azt követően már csak az enyhített volna a bajaikon, ha 2006 őszén Őszöd után új választást iratnak ki. Ez még használt volna Gyurcsánynak is, de különösen az MSZP-nek. Senki sem vonhatta volna kétségbe demokratikus elkötelezettségüket.. Én ezt akkoriban is leirogattam, most is ez a véleményem... ahogy múlott az idő, úgy nőtt Gyurcsánnyal és az MSZP-vel szembeni népharag.. és nagyon valószínű, hogy egy általa vezetett szocialista párt a 2010-es választásokon bőven 10% alatti eredményt produkált volna.

Bauer is bukott ember.. hiszen ő már évek óta terhes volt doktréner semmire se való liberalizmusfelfogásával még az SZDSZ-nek is... Amit a válaztók az SZDSZ-ben nem szerettek, azt legmarkánsabban Bauer képviselte.. nem is beszélve a család negatív hozadékáról. Ez utóbbiról ugyan nem tehet, de az, aki ilyen családba születik, annak számolnia kell a po9litikájában is viselkedésében is a következményekkel.

tölgyes 2010.09.14. 11:17:28

@radala: 1. Egyetértek Önnel. Én azt szoktam mondani, hogy Gyurcsány a régi pártnomenklatúra kedvence. Ő nem jobb és nem rosszabb náluk. Ő is tagja ennek a nomenklatúrának. Testül-lelkestül, szöröstül-bőröstül.
2. Én Orbánnal kapcsolatban azt látom, hogy őt épp stratégiai érzéke emelte a többiek fölé. Ő még bibósként összebalhézott Kéryvel, aki más irányba akarta őket terelgetni.. aztán a taxis blokád idején elkezdett eltávolodni az SZDSZ-től. Nem engedte magát belerángatni se a Chartába, se az MSZP-SZDSZ koalícióba. Ezután lassan elfoglalt egy nemzeti-liberális-konzervatív pozíciót és hagyta hogy kenyértörésre kerüljön sor a Fodor-Ungár-Molnár vonallal stb. Ezek mindegyike stratégia döntés volt, bár az i9s igaz, hogy ezeket a döntéseket jó taktikai érzékkel hozta meg: " az idő alkalmatosságához szabta magát".

Ami 2006-ot illeti: lehet hogy hiba volt, végül is hibákat Orbán is elkövet.. de én abban nem vagyok biztos.. lehet, hogy volt benne megérzés.. mert a politikához intuíció is kell.

2010.09.14. 11:27:33

@simonmondja.: köszönöm!:))) Rendes gyerek vagy te, Szájmon!:)

radala 2010.09.14. 11:36:23

@aszekelyek: Nehezemn hiszem, hogy létezik olyan két évig papnak készülö valaki, aki hetente bérmálkozik és az ùjszövetségröl beszél egy zsinagógában. Nem azt mondom persze, hogy GyF nem mondta, hogy papnak készült, de mondjuk nagyon fölkészült azért nem lett:-)
Tartuffe-ot olvastam, valóban vannak hasonlóságok.:-)
@tölgyes:Igaza lehet ezekben. való igaz, hogy a taxis blokád mondjuk egy stratégiai döntés, nyilván az irányváltás is az.
Igazából azt akartam ezzel a nem stratéga dologgal mondani, hogy nem "csak" stratéga. De nem szívesen írok pozitívakat OV-ról, mert az amúgy is csökkent renomémat tovább amortizálja.
Nehezen hiszem, hogy mondjuk a 300 Ft népszavazásosdi egy stratégia volt szerintem csak sikeres apró lépések tömege. De az ellenkezőjét is elhinném.
2006-ot is elhiszem persze, de azt gondolom, hogy ha a legkisebb mértékben is igaz, hogy nem akart nyerni, akkor azért tuti pokolra jut és ezt meg senkinek nem kívánom.
Azt elhiszem, hogy olyan szerepbe kényszerült/tették/tette magát, amit utált és ezért nem akart igazán győzni. Mindenesetre 2002 április 7 és a GYF/OV vita tuti életem két legszomorúbb politikai pillanata volt.
Mondjuk azt már soha nem fogjuk meglátni, ahogy GyF-fel retorikai szinten is fölmossa a padlót, mert (sajnos) nem vitázik szocikkal. (Mondjuk talán ez egy érthető taktika, stratégia)

tölgyes 2010.09.14. 22:35:19

@radala: Nem gondolom, hogy Orbán nem akart nyerni a választáson.. de nem feltétlenül akarta megnyerni azt a szócsatát... a hazugságról.
Egyébként stratégia döntés volt a polgári körök ügye, a fidesz taglétszámának megsokszorozása, amelyik új, más dimenzióba helyezte a fideszt.. és megteremtette egy gyökeresen új párt alapját. Ez persze azzal járt, hogy a korábban kulcsszerepet betöltő pártvezetők szerepe átértékelődött, hiszen már nem volt elég az üdvösséghez a korábbi szűk párttagság megnyerése: új pályán kellett játszaniuk, új közönség előtt, új politikai dimenzióban.Ennek volt aki nem örült de a fidesz megerősödésének mégis csak ez volt a feltétele.

Aztán van egy dolog, amit az Ön szomorú pillanatához írok: nem mindig vannak úgy a dolgok, ahogy kinéznek, amilyennek látszanak. Erre az ember és a benne szerepet vállaló szereplők sincsenek mindig tudatában. 2006-ban az MSZP tombolt a győzelmi mámortól.. aztán azzal a győzelemmel alapozták meg azt, hogy a párt nem fogja tudni megőrizni a pozicióit.. talán a megsemmisülés közelébe is el fog jutni..

radala 2010.09.15. 09:20:48

@tölgyes: Igen ez mind igaz, sok-sok egyértelműen egyértelmű stratégiai döntés fűződik Orbánhoz ezen kár is vitatkozni. Nyilván arról is szó van, hogy azért igyekszem objektívnek látszani (annak ellenére, hogy a valóságban tudom, hogy az objektivitás még csak elvi szinten is képtelenség nem hogy a gyakorlatban), és ez az álobjektivitás késztet például arra, hogy OV-t inkább ügyesnek, mint valóban zseniálisnak lássam. Mindegy is ez.
Az én "szomorú pillanatom" nehezen hasonlítható a szocik szomorú pillanatához. Mert míg ők elnyerték méltó büntetésüket sőt, ha nincs túlvilág és pokol, akkor szerintem soha nem is nyerhetik el:-) addig április 7-én valami nagyon igazságtalan történt, amiröl 8 év után még sokkal élesebben látszik, hogy mennyire igazságtalan is volt. A GyF/OV vita az teljesen más tészta, az igazából nem szomorú (csak pongyolán fogalmaztam) az inkább nekem volt kellemetlen, hogy ennek ellenére OV-ra kell szavaznom. Az inkább kínos volt. Szóval ápr 7 az olyan mint a Fradi-FC Köbenhavn 1-1 11-esekkel kiesés. A GyF/OV meg olyan, mint a 6:0 az Újpest ellen:-)

radala 2010.09.15. 13:20:32

@tölgyes: Még annyi, hogy szerintem (nagyon remélem) az a vita egy kisiklás volt a MP/OV vita hihetetlen furcsa hatásának a félreértelmezése. Valószínűleg Ov-ék azt hitték, hogy MP azért "nyert" mert olyan béna volt, hogy megesett rajta az emberek szíve. De nem így volt, hanem olyan béna volt, hogy azt hitték őszinte. Nyilván egy OV kaliberű "szónok" hiába csinál akármit azért őszintének soha senki nem látja, akkor sem, ha véletlenül az. Ha egy "sikerest" aláznak meg, annak mindenki örül, ha egy szerencsétlen hülyét, mint MP volt, akkor az ébreszt bizonyos szánalmat.
Igazából nem tudom hányasa lehetett szociálpszichológiából annak, aki kitalálta OV szerepét 2006-os vitára, de szerintem leginkább be sem járt. Egy új ember eljátszhat akármit, de OV 16-17 év ismertség után nem adhatja el magáról, hogy őszinte csak hülye. Mondjuk OV is megérdemelne egy jelentős dorgálást, hogy elhitte, hogy ö bármit el tud játszani. Az sem mentesíti egyébként, hogy végül talán pozitívan végződik az ügy. Az sem mentesíti, hogy valószínűleg egy GyF féle kalandorral szemben nincs mit csinálni, az sem, hogy ilyen kalandorok szükségszerűen (gondolom) megjelennek egy kezdeti demokráciában.

12fa 2010.09.16. 16:25:57

megmondom a tutit. valakinek vissza kell jönnie majd. az meg elég egyértelmű, hogy az egyetlen figura az mszp körül, akitől nem kap hányingert minden magyar, az bajnai gordon. ahogy írtad, valami orbánnal egy súlycsoportban lévő arc kell, aki hiteles is. 3 év alatt nem tudnak kinevelni mást, gordonka meg mivel csak lapul a fűben nem fogja elveszteni a hitelességét.
süti beállítások módosítása