Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
sze 16
01:02

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében köszönetet mondott a bölcs és kitartó magyar választópolgároknak, akik „nem gondolják, hogy egy csapásra minden jóra fordulhat Magyarországon”.  Az utóbbi napokban az a politikus látott hozzá tudatosan és szisztematikusan a választói várakozások hűtéséhez, aki szinte pontosan egy évvel ezelőtt még a választások után végrehajtható „kisebbfajta csodát” helyezett kilátásba.

(Fotó: Facebook)

A kormányfő a parlamentben a továbbiakban így fogalmazott: „Bennünket magyarokat szoktak azzal vádolni, hogy csodavárók vagyunk, hogy illúziókat kergetünk, hogy délibábos vágyálmaink vannak, hogy csak lelkesedni tudunk, de a kitartó munka nem kenyerünk. (…) Szeretném tájékoztatni a Tisztelt Házat, hogy Magyarországon ma én semmi ilyet nem tapasztalok.” A technika pofonegyszerű, s éppen ezért esélyes is arra, hogy hatékony legyen: miközben a választókról szól, valójában saját politikáját próbálja meg sajátosan alulpozícionálni Orbán Viktor. Nincs szó valami különös magyar sajátosságról, a legtöbb kormányra került politikus törekszik arra, hogy - nevezzük így - folyamatosan menedzselje az elvárásokat. Valahogy úgy, ahogy a foci kapcsán is már bántóan sokszor láttuk: a nagy meccs előtt a lehetetlent nem ismerve lelkesíteni („ők is csak emberek”, „a labda gömbölyű”, „egyszer nekünk is sikerülhet”), majd az első félidő végén már a realitásokat kiemelve értelmezni („papírforma”, „senki nem gondolhatta”, „csodák nincsenek”).

„Nyolc év lejtmenet után némi időre van szükség” – mondja most hűvösen a miniszterelnök, szépen átvezetve a választások utáni forradalmi retorikát a hétköznapok türelmet igénylő szakaszába. A kérdés csak az, hogy ez az átvezetés mennyire lehet eredményes, vajon a „ha esik, ha fúj” szavazókon kívül megnyugtatja-e azokat a szimpatizánsokat, akik személyes jólétük tekintetében is sokat vártak és várnak a Fidesztől. Nekem úgy tűnik, hogy ezen a téren a korábban megszorításokra kényszerülő kormányokhoz képest a mostani többség számos tekintetben lényegesen kedvezőbb helyzetben van. Következetesebb a kommunikációja, nagyobb a belső fegyelme és összetartása, hatékonyabb a propaganda-gépezete, továbbá – s talán ez a legfontosabb – gyengébb és hiteltelenebb az ellenzéke.

A sikeres átpozícionálásban tulajdonképpen csak egy jelentős ellenfele lehet a Fidesznek: saját maga. Korábbi mondatai, erős kijelentései, magasra tett lécei és elmozdíthatatlanul levert cölöpjei. Orbán Viktor bizonyára nem szerzi meg azt az örömet riválisainak, hogy fordulatról, különösen nem, hogy az ellenzéki időszak állításaival ellentétes lépésekről beszéljen. A Fidesz retorikájában minden szervesnek, előre eltervezettnek és várhatónak látszik majd, a nagy átvezetés sikere pedig alapvetően azon múlhat, hogy az ellenzék és a nem kormánypárti irányítás alatt álló média képes lesz-e elég hangosan és hitelesen beszélni a korábbi szavak és a mostani tettek különbözőségéről. Ne feledjük, hogy a szocialista kormányzás bukásában - számos ok mellett - jelentős szerepe volt a Fidesz és a hozzá közel álló média kitartó, lelkes és következetes hitelrombolásának is (Semjén Zsolt: "Beszéljünk nyíltan. Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása. Ez százszázalékosan sikerült".)

Orbán Viktor – többek között éppen ellenfelei gyengesége miatt - jelenleg messze nem áll vesztésre ebben a küzdelemben, de az önkormányzati választások előtti – a politikai logika alapján akár korainak is tekinthető – nehéz mondatai egyértelműen jelzik, hogy megtanulta a leckét: a politikában a cikk-cakk csak akkor tűnhet egyenesnek, ha lassan és folyamatosan forgatjuk a kormányt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr612299488

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őszöd felé félútig 2010.09.16. 12:20:53

  Az MSZP-nek volt két súlyos tapasztalata, mit jelent visszalépni az ígéretekből. Az elsőt történetet Horn vezényelte le ’95 elején, miután jó fél évig próbálkozott, hátha kaphat az ország hitelt. Nem kapott, s ekkor odaengedte a kor...

Trackback: Ezt ígérte a Fidesz? 12 millás repülőút + nem árulják el mennyi 2010.09.16. 12:20:25

Az elmúlt 8 évben, amikor bárki érdeklődni merészelt, hogy a Fidesz mégis miből fedezné drága ígéreteit (azonnali, radikális adócsökkentés, 14. havi nyugdíj, villanyárcsökkentés), mindig megvolt a válasz. A kormányzaton kell takarékoskodni. Azt már tud...

Trackback: Ejtőernyős üstökös és Orbán Viktor róla való fiktív beszéde 2010.09.16. 12:10:22

Újabb légügyi dinasztia kialakulásának lehetünk tanúi. Az index.hu cikke szerint eddig fel nem fedezett zseniális tehetség robban be üstökösként a magyar államigazgatásba.Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezeték ki Petykó Zoltá...

Trackback: Egyenes beszéd, kisebb kanyarokkal 2010.09.16. 09:03:31

Mégsem lesz egykulcsos adórendszer - derült ki Orbán Viktor hétvégi, kötcsei megnyilatkozásaiból. Khmmm. Végre értelmes és világos beszéd, tényleg csak támogatni tudom. De hogy egyenes-e, arra az előzmények fényében azért nehezen mernék fogadni.De láss...

Trackback: Communication breakdown 2010.09.16. 09:03:01

A Led Zeppelin egyik legelső slágere jutott eszembe, a parlament gazdasági bizottságának üléséről szóló sajtóbeszámolókat olvasva. A jelek szerint ugyanis a Fidesz most momentán saját magával nem ért egyet a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány 2009-es kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2010.09.16. 01:27:23

Most csak futólag olvastam el, de lehet, hogy előkészület az önkormányzati választás utáni időszakra, amikor néhány valamivel keményebb dolgot is bejelentenek?

Persze mint mindig, most is fenntartom a tévedés jogát.

dzsugasvili 2010.09.16. 01:49:45

Szerintem hozni kéne tőle sok-sok idézetet a választások előttről, hogy mennyire is lesz itt az ő idején egycsapásra kolbászból a kerítés. Mekkora mocsokság már...8 éve foglalkozok napi politikával, de még mindig meglep az ilyenfajta csúcsvezetői pofátlanság.

Treuga Mei 2010.09.16. 01:51:36

A Fidesz a választások óta folyamatosan készíti elő retorikai és egyéb kommunikációs eszközökkel a terepet az elkerülhetetlen megszorításokhoz. (Olyannyira, hogy a hozzá közelálló katolikus egyház is megenged magának időnként egy-egy engesztelődési és szegénység-dícsérő misetémát manapság.) Ugyanakkor a párt és vezetője vissza-visszautal a választások előtti ígéretekre (időnként kurucos éllel). Ez egyrészt a fokozatos változtatás lehetőségét biztosítja, másrészt viszont a hiteltelenedés veszélyét akkor is magában rejti, ha most éppen "nincs alternatíva" a "centrális erőtérrel" szemben. Az önkormányzati választásokon még túlnyerheti magát egyszer, ugyanakkor a recesszióval sujtott, csodaváró rétegek egy részének komoly kiábrándulást hozhat a félfordulat. Amennyiben sem a kirekesztődő csoportok diskurzusba vonását, sem a gazdaságilag leszakadó rétegek benntartását nem tudja elérni - márpedig az eddigi jelekből láthatóan egyik sem áll szándékában -, könnyen ellene fordulhat egy új, erős mediális reprezentációjú tömeg, ha tetszik az új Kossuth-téri Tüntető, méghozzá jelentősebb számó résztvevővel, mint legutóbb. Ez ideiglenesen ugyan elfojtható titkosszolgálati és rendőri adminisztratív eszközökkel, de mind a megjelenése, mind az esetleges elfojtása komoly presztízsveszteséget eredményezhet, nagy támadási felületet adhat.
Főként abban az esetben, ha a társadalmi önmozgások a vesztenivaló nélküli csoportok megnövekedett méretére, így nagyobb súlyára és erősebb érdekartikulációjára engednek következtetni (ld. a hajléktalankérdés erősen megosztó, országunkban szokatlanul nagy arányú szolidáris csoportot láttató jelensége példáját).
Egyébként, rövidtávú, hatalombirtoklási szempontból alighanem a topicgazda megközelítése és álláspontja mérvadó. Nyilván a politológia mint tudomány rákényszerít arra, hogy elsődlegesen ezt a kérdéskört - a hatalmi mechanizmusokat megalapozó részrendszereket - vegye górcső alá. A diszciplina szabályai bizonyára megkötik a szerző kezét, tollát (valamint gondolati struktúráit).
Ezen éppúgy mindig érdemes elgondolkodni, mint a rendkívül szellemes és láthatóan sok befektetett szellemi munka eredményeként megszületett új és új posztok fölvetésein.

Treuga Mei 2010.09.16. 01:59:25

@Ordnassac:
A megszorítások aligha volnának elkerülhetőek, bárki is kormányozzon. Kommunikációsan már hetek óta ezt készítik elő. Az is észlelhető, hogy a kényes ügyeket - pl. a költségvetés beterjesztését - a választások utánig halogatják.
A megszorítások szerkezete komoly kérdés. Amennyiben a már most is nagy tömegben leszakadó alsó decilist terhelik - ami pl. adóterveikből sejthető -, az komoly feszültségeket teremthet. Amennyiben a kulturális integrációt továbbra is hanyagolják - ami érzékelhető -, szétszakíthatják, latin-amerikanizálhatják a társadalmat. Miközben gazdaságpolitikájuk nem nyilvános (újabb csendes megszorítás várható, volt már ilyen), addig a közép- és hosszútávon behozhatatlan kárt okozó társadalompolitikai elképzeléseiket már nyíltan megkezdték. (Megjegyzés: az előző kurzusnak történelmi bűne, hogy nem volt társadalompolitikája. Ennek - félő - nem ez lesz...)
Szóval: igen, alighanem jönnek a keményebb dolgok, és nem, aligha fogják bejelenteni őket!

ssi 2010.09.16. 07:20:28

@Ordnassac: gyanítom, hogy többről van szó a "megszorítások"-nál, de nem csak azért, mert tudatosan kerülik ezt a szót (porfelhő szavaival parasztvakítás). És nálam valóban nincs színe a kormánynak, felül tudok emelkedni a pártálláson, s képes vagyok csak a politika mindig sajátos alakulására koncentrálni, vagyis az emberi viselkedésre (piszok izgalmas)

@Treuga Mei: :-), sajátos, jó meglátások, egyetértünk

@poszt - tények ellen tényekkel a fejlődésünkért (gondolkodás, tettek)
- sorra jönnek elő a nagy lehetőségek sokak számára, de ki fog élni velük?
- O.V. 100 nap alatt tesztelte is a közhangulatot és az ellenfeleket is (szavak és a tettek hatása), tudatosan figyel, elemez és, ha szükséges, vált (ízlés dolga, hogy ez már sok, vagy még bele fér)
- az érdemi kritizálásnak is a stabil szisztéma, egy adott rendszer az alapja: témakörök és felelősei, követhetőség, ill. a megszólalások időzítése, stílusa

- én is "mérlegpárti" vagyok:
*nem az acsarkodásért, hanem az igazságért, a józan, reális meglátásokért, vagy ezen igényének kialakításáért - hogy tisztán lássák a zemberek a kormányt
* és azért is, mert a kialakított rendszerben jelenleg nincs más "fegyvere" a parlamenti és egyéb kritikusoknak - hogy tisztábban lássa a kormány önmagát
- az egyik serpenyőbe azokat a videó és újságcikk részleteket, melyek bizonyítják a kettős beszédet (gazdaság, demokrácia), meg az előző kormányt lejárató stratégiát, ill. a korábbi kormányzati hibák mellett a hibázási lehetőségeket (a jelenleg folyó elszámoltatások mellé tenni), - tényszerű, higgadt kommentálással
- a másik serpenyőbe - felül emelkedve a politikai státuszon - azokat a pozitívumokat, melyek a mostani kormányra jellemzőek, mert nagyon fontos a korrektség és nem utolsó sorban mindenki tanulhat ebből is

számomra józan ész igénye miatt, kíváncsian várom a folytatást:
- 8 év korrupciói és egyéb hibái - ha a szocik nem tudnak egy kicsit elébük menni, nem csak az ő hitelességük oda, s nagyon sok időre
- meghalt egy motoros rendőr, lúgot itattak egy kismamával stb. - egy váratlan elbocsájtás, s találgatások, hogy biztosan ezért van (konkrét tájékoztatás nincs)
- ha a mostani kormány ennyire kritikus az előzővel, önmaga felé is ilyen magas mércét kell állítaniuk, s biztosítani a követhetőségét

stargate 2010.09.16. 07:30:02

Kedves Gábor!

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mikor beszélt Orbán Viktor csodáról??
A linkelt cikkben is kizárólag arról van szó, hogy a GKI vezére próbálja ezeket a szavakat Orbán Viktor szájába adni.
Valóban az Mszp töbszőr hangsúlyozta, hogy hiába várnak csodát az emberek, de azért ez nem jelenti egyben azt, hogy valaki állította is, hogy csoda fog történni.
Környékünkön pontosan azzal kampányolt a Fidesz, hogy ne várjon senki csodát!
Pontosan egy elemzőnek szerintem arra illene odafigyelni, hogy ki mit mondott valójában...
(Ettől függyetlenűl fenntartom előző bejegyzéséhez tett hozzászólásomat, melyben valószínűsíteni kezdem független mivoltát, hivatkozva arra, hoyg jobbról és balról uyganúgy támadják írásait)

jjulie 2010.09.16. 07:31:23

továbbra is azt gondolom, hogy a fidesz most a rendszerváltás lezárását kell hogy végrehajtsa, ami nem más mint a társadalmi átrétegződési folyamat elfogadtatása

vagyis, hogy két három millió embernek le kell nyomni a torkán azt, hogy ők megszívták, nem nagyon lesz a jövőben különösebb alkupozíciójuk, bele kell törődniuk a nagy semmibe

másik két három millió billegőt pedig rá ébreszteni, hogyha hibázik, akkor vége, út lefelé könnyű, fölfelé meg kisebb fajta csoda kell

a fidesz meg kívánja erősíteni a saját középosztályát, föld, üzlet, és egyéb tulajdonnal rendelkezőket, ehhez alkupozíció nélküli menkaerő kell, amely réteg súlyát és erejét a saját a hivatalnok rétege teheti teljessé

lesz megint jelentős réteg amely akár koszt kvártélyért is kénytelen és hajlandó lesz dolgozni, és vége a puha zsákmányszerzés időszakának, fölfelé csak a nagyon tehetségesek, vagy szerencsések fognak tudni elmozdulni, a deklasszálódástól való félelmet el kell ültetni a fejekbe újra

ez a fidesz tennivalója

nincs ebben semmi különös, ide kellett hogy vezessen a rendszerváltás

jjulie 2010.09.16. 07:38:13

@stargate:

lehet e csodáról beszélni a csoda szó kiejtése nélkül?

persze hogy lehet

és ne gyere azzal az ócska trükkel, hogy ha egy szöveg szelleme erősíti az érdekeidet, akkor arra hivatkozol, ha meg a betűje akkor arra

ez ócska módszer

jjulie 2010.09.16. 07:45:17

@manyike:

józan ész

a józan ész uralkodásának réges régen befellegzett, a józan ész uralma kiszikkasztja a lelket, és az robbanást okoz

már vagy száz éve sem a politikus, sem a marketinges, sem a művész nem a józan eszedet veszi célba, hanem a lelkedet

az orbán viktor is ügyes manipulátor, az érzelemvezérelt ember nehezebben kiszámítható, és mégis, az orbán ebből a fajtából masszív nagy méretű klubot tudott építeni

stargate 2010.09.16. 08:15:55

Persze, hogy lehet mindig addig csavarni a szavakat, hogy aki kimondja annak kedvező legyen...
Pontosan ezt mondom én is.
Az, hogy a csoda szót használom csak arra vonatkozik, hogy következetes használta ezt Gábor is.
Az ócska módszer inkább a másik szavait értelmező szavait visszakonvertálni, mintha azt eredetileg a megszólaló modta volna.
Természetesen nem magukról a szavakról van szó.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 08:29:04

Nincs semmilyen csoda.

Egyszerű, hétköznapi, a legközönségesebb zsákmányszerzés, ami folyik.

Csak azért akarják, hogy még tiszteljük is őket érte, hogy ne legyen olyan ellenállás, mint a baloldal ellen.

A baloldal ellen ugyanis a tisztelet leépítésével politizáltak:
pl.:
sípoló nénikekommandókkal,
házaik köré szervezett csürhével,
romboló és tojással dobáló akciókkal,
lealjasító kifejezésekben a sajtójukban, médiában,

" a baloldal rátör nemzetére "
" a miniszterelnök beteges hazudozó "
" talicskával tolják a közpénzt "

Az kirablás ellen nem tesz semmit, aki szerint
" Isten a történelem ura "
forradalomtól kapta Vityánk a felhatalmazást és a
Nemzet Viktorunk maga, aki mostmár végre nincs ellenzékben...

Sőt.
Még küld neki pogácsát, hogy kitartson ezekben a nehéz időkben...

Diocles 2010.09.16. 08:31:42

az ellenzék és a nem kormánypárti irányítás alatt álló média képes lesz-e elég hangosan"

1. ez a kulcsmondat.
Nem is értem, h Mo-n a politológusok miért nem vizsgálják a média szerepét, hiszen az a legtöbbször pártosabb, elfogultabb, mint akár egy hivatásos pártpolitikus.

A legtöbb újságíró a mai Magyarországon egyértelműen (párt)politikai szereplő, pártszócső, nem tájékoztatnak, hanem politizálnak, a médiaviszonyok legalább annyira fontosak, sőt, mint a párt(erő)viszonyok.

2. a röhej az, h még az elvileg kormánypárti irányítású média felett sem dominál a Fidesz, lásd az MTV reggeli műsorát az élő MSZP-reklám Krizsó vezeti.

(csak szegény Süvegest sajnálom, és részvétem, ha olvassa ezt, mert totál nézhető és kedvelhető műsorokat csinált szólóban, de amióta Krizsó-dominával van párban, azóta csak szenvedés az egész. Nem tudom ki volt az a barom, aki kitalálta ezt a felállást.)

László56 2010.09.16. 08:33:14

Szép jó reggelt Mindenkinek

A csoda már megtörtént, csak még az elemzőnk nem realizálta. Az ország még soha nem volt ennyire egységes. Csak egy fél évvel ezelőtt az elemzőnk kinevetett volna mindenkit, ha ezt az egységet valaki is prognosztizálja. És most meg észre sem veszi a csodát.

Milyen igaza volt és van Orbánnak hogy miképpen is lát Európa minket magyarokat. Csodaváróknak- Illuzionistáknak. Délibábos vágyálmokkal rendelkező népnek. Gyurcsány óta sajnos nem megbízhatóknak és hazugoknak is. Rosszul esik az embernek és mégis szembe kell nézni a valósággal. Az országot úgy lejáratta a kommunista rezsim gondolkodásmódja hogy évtizedekbe fog telni amíg felépítjük azt a környezetet ahol az igazi énünket megmutathatjuk és bebizonyíthatjuk hogy mi nem azok vagyunk amit a kommunisták csinálni akartak belőlünk.
Látszik hogy Orbán Viktor, az elemzőnkkel ellentétben, országot és világot látott ember. Nem csak a könyvekből tanulta a politikát és annak hatásait.

Elemzőnk elmaradott gondolkodása most is állandóan a pesszimizmust és a csodára várást sugallja nekünk. Arra a csodára várva: mikor bukik le már az ország nemrégen megválasztott miniszterelnöke. Ahelyett hogy egészséges optimizmussal, az egység optimizmusával nézne a jövőbe, állandóan arról értekezik hogy miképpen lehetne megakadályozni ezt az embert és pártját. Csak végig kell nézni a posztjait.

Az országnak viszont nem erre van szüksége, hanem optimizmusra. Az egység lendületének a kihasználására. Olyan gazdasági körülmények megteremtésére amely az országot kihúzza az adóságcsapdából. Pesszimista, letargiás néppel ezt nem lehet megtenni. Kitől várja az ember, ha nem a politikában jártasoktól, hogy ezt megértse ? Igaz, ahhoz nem olyan emberek kellenek akik csak a könyvekből ismerik a politikát. Ki a politikát csak és kizárólag hatalomtechnikai okok alapján vizsgálja, az bizony könnyen tévútra kerül. Hiszen a politika az emberekért van. Csak az elmaradott kommunista tanítás áldozatait tanították az ellenkezőjére. Mutassuk meg az optimizmusunkkal hogy átléptük a kommunista primitivizmus küszöbét és visszaszereztük emberi méltóságunkat és önrendelkezési jogunkat. Akkor talán a most hibásan tanítók is megértik hogy mi is a politika lényege. Hiszen ki most hibásan tanít, az a jövő nemzedékét, az ország jövőjét rontja el.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 08:36:10

@László56:
Hát, most, hogy olvastalak, nem is pogácsát kell küldeni a heroikus népvezérünknek.
Talán bevezeti a békekölcsönt, mint Rákosiék.

stargate 2010.09.16. 08:44:06

@simonmondja.:
Már ne haragudj meg, de még valaki bedől ennek a filozófikus dumának?
"A baloldal ellen ugyanis a tisztelet leépítésével politizáltak"
A tiszteletet a baloldal leépítette gyönyörűen saját magáról, nem kellett ahhoz azt ki is mondani:)
Azért ha valamit kicsit körkörösen tálalsz az még nem lesz elfogadhatóbb, mintha szimplán leírod...

kodó tamás 2010.09.16. 08:44:49

@jjulie: ennél azért bonyolultabb. nem politikai, hanem gazdasági oldalról közelítem. ugyanis győzike-lagzilajcsi népét előbbi hidegen hagyja. az utóbbi pedig addig érdekli míg van csipsz és kóla a digitv előtt.
igen ám de az sem lesz.
1,5 millió versenygazdasági (nem csak termelő!, mert az ennek is kis része) munkahely van és 700ezer "köz".
Az előbbiekre érdemes figyelni.
Az adótartam 85-86%, pont mint a világ első Dániában.
A köz szolgáltatás cserébe, pont mint albániában, ami az utolsó...
Az olló miatt exponenciálisan terjed a "b...tok meg" elmélet.
Akkor NEM ADÓZUNK. Vagy (már az idősek is!!!) külföldre mennek, vagy a megélhetésen egyensulyozásig csökkentik a "termelésüket".
Itt kanyarodnék vissza győzike-lagzilajcsi népéhez. Nem lesz csipsz és kóla. Nem lesz iskola, nem lesz kórház, nem lesz semmi...
és akkor mi lesz??????? ezt majd megtudjuk 2-3 hónap mulva. De ezt nem a VV Viktor realitásából, hanem a VALÓSÁGBÓl, ami ugye a lehetőségekkel több mint a realitás...

kodó tamás 2010.09.16. 08:46:05

@simonmondja.: a hivatali-politikai rendszer lényegére világítottál rá. 8 évig a miniszteri stb székeket folyamatosan lehugyozták, leszarták. ÉS MOST BELEÜLTEK... hát lesz meglepi...

kodó tamás 2010.09.16. 08:48:34

@stargate: hagyjuk már. ugysem az számít hogy mit sorolok hány igéretet.... kérdezd meg fidesz szavazó barátaidat (2 706 292 minusz te), hogy mit mondanak: ADJUNK IDŐT, CSAK JOBB LEHET MINT a 8 VOLT.
Erre mondom én, adjatok én nem adok. De kénytelen vagyok várni... mert a 7,4 millió nemfidesz szavazóval együtt KISSEBBSÉGBEN vagyok, tehát elfogadom a többségi véleményt, döntést...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 08:48:57

@stargate: Akkor ne fogadd el.

Azért érdekes, hogy egyes években vannak sípoló nénikekommandók, aztán felszívódnak, mint szürke szamár a ködben.

Egyes években spontán háborodik a tömeg, más években meg sztoikus és megértő, mint az élő Buddha...

stargate 2010.09.16. 08:49:14

@kodó tamás:
Valóban igazad van, az összes volt kormánypárti mszp, szdsz-es politikus mást sem csinált mint leszarta, lehugyozta a miniszteri széket, úgy csúfolta meg a hivatali rendszert ahogy soha sehol senki.

kodó tamás 2010.09.16. 08:50:33

@Diocles: a gazdaság után a média másodlagossá vált... persze békeidőben első lett volna. ORBÁNIMÁZZSAL zsemlét rajzolni nem lehet...

kodó tamás 2010.09.16. 08:52:30

@stargate: nem ezt moindtam, az "ellenzék" szarta hugyozta KÖRBE, "kivülről".
nem mondtam hogy nem érdemelték meg. sőt nálam mindig is zérón álltak a politikusok és a hivatalok... (köz-, államiszféra)
csak mostmár a nagytöbbségnek is elmondta a fidesz...

stargate 2010.09.16. 08:54:02

@kodó tamás:
Hú tényleg bocsi mindig elfelejtem, hogy nem is a Fidesz kormányoz, hisz 7,4 millió nem is rá szavazott:))
Ez mekkora vicc:))
Meg aztán mihez nem adsz időt? Kicsit frusztráltnak tűnsz. Hát tényleg hagyjuk már...

radala 2010.09.16. 08:54:56

Én, mint "ha esik, ha fúj" szavazó nyilván nem lehetek mérvadó a kérdésben, de mindig csak azt tudom mondani, hogy minden összehasonlítás az előző időszakkal sántít.
Az akkori ellenzéki média a 70 ezres MN meg a 100 ezres HírTV semmit nem tudott volna tenni, ha nem lett volna meg minden oka a GyF kormánynak a teljes elhiteltelenedésre. Szerintem nem az történt, hogy az "ellenzéki média" (amit még én sem olvasok/nézek és pláne nem hiszem el minden szavát) el tudta hitelteleníteni GyF-et és csapatát, hanem talán annyi szerepe van a médiának, hogy még a balos média sem volt elég erős ahhoz, hogy megvédje (mert ha nem is sok, de azért valami hatása csak van a valóságnak).
Másrészt megvan az a nagy előnye az elmúlt 8 év ellenzéki médiájának, hogy ma már Mo-n senki nem hiszi, hogy a Népszabadság függetlenebb az MN-nél a Népszava a MH-nál a HVG a HV-nél. A baloldali média, ha kisebb mértékben is de szintén elhiteltelenedett.
Amúgy meg, amit OV csinál abban én (persze "ha esik, ha fúj" szavazó) nem látok semmi hazugságot semmi cikk-cakkot. Meg kell nézni mondjuk ezt fidesz-igeretek.blog.hu/
Nyilván volt az egyszeri nagyarányú adócsökkentés azonnal. Erre nyilván azt mondaná OV, hogy 19-röl 10-re vinni a társasági adót azonnal az nagyarányú is meg egyszeri is, szóval jónapot.
Nem is húzom tovább. A lényeg az az, hogy 2002-ig szerintem az volt a politikusok stratégiája, hogy nem hazudtak olyat, ami legalább bizonyos szempontok alapján nem lehetett volna akár igaz is (amit egyszer mondtam, hogy nem szabad akkorát hazudni, ami veszélyezteti a következő hazugságod célba érését). Ebben hozott újítást GyF, aki nem volt képes belátni, hogy az emberek nem teljesen hülyék, és azt hitte, hogy lehet korlátlanul hazudni, ami azért nem egészen igaz.
Szóval szerintem emiatt nem lehet semmiféle összehasonlítást keresni a közelmúlt és most közt.
Szerintem inkább Horn Gyulához kell hasonlítgatni.
GyF-et el kéne felejteni, mert ez egy mérési hiba.
Amúgy szerintem, az is egy különbség, hogy ha OV-ot vagy Kövért poligráfoztatnák nem jelezne be a gép, mert OV és KL nyilván azt gondolja (nagyjából őszintén), hogy a kettős állampolgárság, a pálinkafőzéshez való emberi alapjog, a trianon emléknap azok csodák. Amúgy tök mindegy, hogy ezek könnyű vagy nehéz törvények, ezek valóban csodák, ha mondjuk 90-re, 2004-re gondolunk. GyF valószínűleg, maximum azért verné át a poligráfot mert beteg, de szerintem nem beteg ennyire, szerintem egyszerűen elhiszi, hogy csupán hazugsággal is el lehet bármit érni.
Nagyon érdekes ez az egész, ahogy a pártok rossz következtetéseket vonnak le.
OV azt hitte MP azért nyert, mert egy balfasz, erre eljátssza, hogy ö is egy balfasz, holott 5 perc gondolkodással rájöhetett volna valaki, hogy egy született balfasz tűnhet őszintének, de egy új balfasz az csak balfasz.
GyF meg a fidesz néha kétségkívül ügyesen kommunikált kormányzásából azt a következtetést vonta le, hogy a kommunikáció a lényeg egyedül és, hogy bármit el lehet adni dumával. Csakhogy ez nem így volt a Fidesznél. Nyilván OV nagyon jó boltos lenne, aki bárkinek el tudna adni minden szart, mert tudja, hogy mit akarnak hallani, de annyi esze azért van, hogy nem akar szart árulni, mert minek ilyesmire pazarolni a tehetségét. Szóval a Fidesz szerintem nagyjából tudta mit szeretne, nagyjából tudta hogyan kell csinálni ezt és ehhez jött az, hogy azt meg nagyon jól tudta, hogy hogyan kell úgy elvenni, mintha adnék. De ez nem hazugság. Azt nem várja el senki egy Mercedes dílertől, hogy azt mondja a Toyota megbízhatóbb és jobb, még ha így is lenne. Az nem hazugság viszont, ha azt mondja, hogy az ö autója szebb, elegánsabb, kényelmesebb, nagyobb, gyorsabb, erősebb fene tudja milyenebb. Nagyon nem ugyanaz totálkárt eltagadni, mint az értékeidet kihangsúlyozni, sőt még a másik hibáinak egyoldalú kihangsúlyozása is nagyon messze ven a hazugságtól.

stargate 2010.09.16. 08:55:10

@kodó tamás: Te sem tudsz olvasni a sorok között:) Persze, hogy értettem, hogy mire gondoltál......

kodó tamás 2010.09.16. 08:55:34

@stargate: megkérhetlek hogy a rálátásbeli különbségek tisztázására csak anynit légyszives hogy milyen területen dolgozol? csak hogy köz- vagy verseny- ?
csak mert az állami rendszerek "stabilak", ott nem láthatod. azok a másik miatt dőlnek be nemsoká.

kodó tamás 2010.09.16. 09:01:16

@radala: értsük már meg. 60 éve (előtte nem gondolom át mi volt...) folyamatosan azt erősítik a "felkent" politikusok hogy CSAK-ŐK tudnak mindent megoldani... (lásd csak-a-fidesz). ez a zombivá nevelt választói klonhadsereg a választás (=büntetés) alkalmával visszavág mindig (előbb-utóbb)...
azért lettünk európa pöcegödre, mert nálunk mindig a szar van felül.

lüke 2010.09.16. 09:03:27

A Fidesznek egy ellensége lenne, saját maga? Ez nonszensz, igaz, fiatal koruk ellenére kicsit merevek,ezért nehezebb a döntéshozatal.Engem, a marxista két frontos harcra emlékeztet ez a megjegyzés. De a harc-" ez a harc lesz a"- sok frontos, sok oldalról támadnak, túl sokról, zéró vitakulturával.
Ezért is örülök Viviane Reding tegnapi bocsánat kérésének.
Itt is-lehet visszaszívni a 247 pontban leírtakból-,s a médiában is lehet példát venni.

golb 2010.09.16. 09:05:15

No, jó ideje nem jártam errefelé... :) Sziasztok!

@László56: az ország egységessége alapvetően látszat. Orbán szerintem inkább próbálja erősíteni a közösséghez tartozást, a táborszellem képét, és ezt érzik azok akik erre fogékonyabbak. Ezzel önmagában nem is lenne baj szerintem, hiszen az ember társas lény, általában igényli a közösség összetartását, stb. -- de nem szabad elfelejteni, hogy ez a kép nem feltétlenül valós.

Valódi egységre akkor lenne esély, ha nem eszetlenül odaikszelt volna a nép akármelyik párt mellé csak azért mert egy __másikat__ utál! A mostani mandátumarány alapvetően protest szavazatokból áll, ami messze nem azt jelenti, hogy a nagy többség egyetért a Fidesszel, csak azt, hogy nem ért egyet a választék másik felével.
Országot nem lehet építeni úgy, hogy az egyetlen közös bennünk az, hogy ugyanazokat utáljuk. :) Valódi építéshez meg kellene tudni hallgatni az ellenfeleket is, és akkor lehetne valóban közösen, egységesen fellépni. Addig egységről beszélni szvsz. botorság.

Valódi egység akkor lehetne ha tudnánk kire szavazott volna az aki nem ment el szavazni. Amikor az 1/3 szavazta meg a 2/3-ot szöveget hallom akkor mindig eltöprengek, hogy a képlet nem ilyen egyszerű. Egyrészt mert az el nem menteket (véleményt nem mondókat) is beleszámolják (ugye a választásra jogosultak százalékában nézi ez a számítás az eredményt), másrészt aki elment az nem csak listán szavazott hanem egyéniben is. Utóbbi részben (szerintem jelentős részben) pártszimpátián, és részben a jelölt személyén múlott. Összességében a hány ember ért egyet a Fidesszel teljesen értelmetlen kérdés. Ettől még persze mi adtuk a felhatalmazást, elvileg a választói rendszer ismeretében.

A lényeg az, hogy mihez kezd ezzel a Fidesz. Biztos vagyok benne, hogy október 4-én tudni fogjuk. :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 09:09:02

@golb:
Nem fogjuk tudni.
- a Fidesznek nem az az érdeke -
, ahogy a politológusok már évtizede mantrázzák.
Mindig azt tudjuk, ami átmegy a köztudatba.

Vagyis - az aktuális jelszavakat.
.

lüke 2010.09.16. 09:11:25

@stargate:
játék a számokkal
s messze a tárgyilagosságtól,
csak 8 M szavazó van
8-2,4=5,4
a bűvös cca 30%,
minden választoson, eddig mindenki ennyit szedett össze

lüke 2010.09.16. 09:12:50

@golb:
játék a számokkal
messze a tárgyilagosságtól

kodó tamás 2010.09.16. 09:12:52

@golb: ja ja ezek demagógiák... amik itthon vannak. megosztás, kamu.
valójában van 10 millió különböző ember.
A KORMÁNYZÁS= moderálás, azaz többségi döntések kikutatása, és azok hatékony végrehajtása... lenne

radala 2010.09.16. 09:14:49

@kodó tamás: Igazából nem hiszem, hogy csak a magyar szar úszna a vízen. Baromi sok baj van Mo-val, de nem vagyok csöppet sem biztos benne, hogy ez a politikusaink minősége miatt van így, ha már rosszabbak a politikusaink, akkor inkább fordított ok-okozati összefüggést vélnék fölfedezni. Mi vagyunk szarabbak ezért a politikusaink is. :-) Éppen ennek a nehezen elfogadható volta miatt én kerülném az ilyen összehasonlításokat, pláne a felelősség megállapításokat.
Kevés olyan igazságos dolog van, a világban, mint a politikusaink, az tuti, hogy minden ország megérdemli a sajátjait egy demokráciában legalábbis.

golb 2010.09.16. 09:15:55

@kodó tamás: "De kénytelen vagyok várni... mert a 7,4 millió nemfidesz szavazóval együtt KISSEBBSÉGBEN vagyok"
ez azért picit csúsztatás. Aki nem ment el annak a véleménye __nem ismert__, azt nem lehet rögtön hol az ellenzékhez csapi, hol meg a kormányoldalhoz, kinek-kinek a kénye-kedve pártállása stb. szerint. Fogjuk fel úgy hogy ez egy közvélemény kutatás volt, jóval nagyobb mintán mint a kutatóintézetek szokták csinálni. Egy erősen reprezentatív mintán végzett közvélemény kutatás. Így az el nem menteket ne számítsd se ide, se oda...

lüke 2010.09.16. 09:18:26

@radala:
Horn Gyulához?
ez egy radalai túlzás
Antall Horn Gy-t minden vitában megsemmisítette, ezt tudta OV, s tudatosan ezt követte

szbi 2010.09.16. 09:20:51

A kommunikációról: annak pusztán csak egyik fontos elem az akármilyen miniszterelnöki vagy pártfőnöki beszéd (akárkiről legyen is szó). Ma még - és mindörökké? - a "brossúra-marxizmus" a döntő.
-- kitérő: a népköztársasági korszakban a képzetlen pártkáderek nem olvastak vastag és bonyolult belvilágú marxengelsleninsztálin köteteket, hanem a Párt által kiadott "rövid tanfolyamokból" - Fogarasi Béla vagy Rudas László vagy Tóth Dezső által gyártott breviáriumi pontok ponyvaváltozatából - tájékozódtak a Vonalról; ezek egy része konkrétan meghatározta a következő cselekvéssort, másik része "elméleti/elvi iránymutatást" adott. A szajkózás - pl. a tsz-elnök és/vagy a párttitkár ünnepi beszéde és napi "nyakkendős dumája" - volt a bevésés.
A tettek kiváltója meg a határozott - általában párt- - utasítás. Nyakkendő le, parancs elő. Függetlenül a traktátusoktól és a szkolionoktól. //off: omikron vagy omega? Nincs kéznél a szótár. Segítséget várok! on// A mezei ideológusok feladata annak megmagyarázása volt, hogy a TETT összefügg az ESZMÉvel.
Ma már akárki szabadon érthet/értelmezhet, a többség mégis brossúra-marxista, És még sokáig az lesz; ha nem mindörökké. (nem új; lásd: a Breviáriumot és a bibliaolvasás tilalmát)
Tehát egy fontos vagy tényleg fontos szöveg legfőbb erénye az, miként értelmezhető ("kommunikálható"). Az Orbán-csapat ebben hol jó, hol nem. Sz. Péter szóvivő a korábbi helyzetben tökéletesen működött: az ötszavas üzenet minden fejbe bejutott. Hivatkozom Wermerre: kivenni már nem lehet, át kell tenni egy másik dobozba. Most ez folyik. Helyesen. Ilyen a világ.

OFF ?

T. TG! Közeledik a 250. sorszámú szövege. Lesz ünnepi szám? Számvetés a blogról? Pezsgő? Mentatea?

ON !

Atti1979 2010.09.16. 09:21:40

OV mondta: a választási ígéretek, arra valók, hogy a választást megnyerjük. Tudtuk, hogy a két hét alatt itt közbiztonság lesz, meg minden faluban rendőr, stb... ez mind csak duma. De azt senki nem állíthatja, (legalábbis a fidesz szavazók közt nem) hogy nincs bennük valamiféle csodavárás, csak egy kis türelem kell még. Megszorítások jönnek, mint ahogy a mainál sokkal nyugodtabb gazdasági környezetben is ez történt. Kipukkad az fidesz-lufi ha tetszik, ha nem.

kodó tamás 2010.09.16. 09:21:43

@golb: hát ne fogjuk igy fel. ez NAGYON ERŐS csúcstatás lenne. hogy csak-a-fideszeseket kérdezzük meg (azok mentek el), hogy mi a véleményük.
ha ezt komolyan mondtad, akkor tudom miért van a köv.
@radala: j aja. csak magyarország nem utolsó egyszerűen... már azon is tul vagyunk. csuklik össze... ez köszönhető a teljes elitnek beleértve demszkájt, OVi t vagy GYF et stb)
eddig a versenygazdasági kreatív, alakotómunka tartotta felszínen az országot. ez megszűnt 2008-ban, itthon 3-4 éve tenyerelt bele teljesen a politika (persze ez is hosszu folyamat volt, 20 év, szinte az indulástól kezdve)

radala 2010.09.16. 09:24:44

@dzsugasvili: Parancsolj itt szépen össze vannak gyűjtve, hogy hol és hányszor mondta a Fidesz, hogy kolbászból lesz a kerítés.
fidesz-igeretek.blog.hu/

Érdekes kérdés, hogy mi a nagyobb hazugság azt mondani, hogy kolbászból lesz a kerítés vagy azt mondani, hogy valaki azt mondja kolbászból lesz a kerítés.
Olyan ez, mint mi a nagyobb geciség antiszemitának lenni vagy azt mondani, hogy a másik antiszemita. Nagy kérdések ezek:-)

golb 2010.09.16. 09:28:53

@lüke: biza játék a számokkal. Ezt elméletileg sem lehet tárgyilagosan, egzaktul mérni. Nem lehet minden apró kérdésben minden embert megkérdezni, és ezután minden igény szerint eljárni. Ez fizikai képtelenség lenne. Nem is matematika, ez már inkább kvantumfizika :P

@radala: az a baj, hogy ha összehasonlítani nem akarsz akkor nem tudsz viszonyítani semmit. Nincsenek abszolút értékek, amelyek mindenkire igazak. Volt annó az East-nek egy száma, amiben Einstein azt mondja: "Hogy itt minden milyen relatív!"

stargate 2010.09.16. 09:32:30

@kodó tamás: A versenyszférában. A miheztartás végett te is áruld már el, hogy és te?

kodó tamás 2010.09.16. 09:33:38

@golb: nagyon érdekes kérdéskör amit pedzegetsz, sőt az a lényeg. a DEMOKRATIKUS KORMÁNYZÁS lényegét ragadtad meg.
"Nem lehet minden apró kérdésben minden embert megkérdezni, és ezután minden igény szerint eljárni."
két fele van a mondatnak
1. a döntéshozás: de lehet jó közelítést keresni a többségi véleményhez... pl internettípusú hálózatokkal...
2. nem kell utána minden igényt követni, hanem hatékonyan kell "csak" végrehajtani a többségi döntéseket.

stargate 2010.09.16. 09:34:30

@kodó tamás: Tán te külföldön élsz?
Egyébként meg attól nincs nagyobb demagógia, hogy: "ez is csak Magyarországon lehet"

radala 2010.09.16. 09:34:56

@kodó tamás: Ez egy hülyeség, ha az ország csuklik össze akkor az azért van mert a magyarok szarok. Ki választotta ezeket a faszokat? A magyarok. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Miért van az, hogy az osztrákok nem csuklottak össze sem a szociktól, sem a nagykoaliciótól sem a fasisztáktól (FPÖ)?
Nem hiszem, hogy Schröder/Faymann jobb politikus lett volna mondjuk HGy-nél KL-nél, Merkel/Schüssel OV-nál. Ezek nevetséges dolgok, nehogy már Starche bármivel pozitívabb faszi legyen, mint Vona. Nehogy már Gyurcsány ne legyen legalább olyan jó politikus, mint Slota.
Nem a politikusok tehetnek mindenröl, mi magunk tehetünk, esetleg a kommunizmus meg a sors meg tudomis én. De ez van, ebből kell minél többet kihozni. Igazából bár én nagy elszámoltatásbarát vagyok és most pont magamnak mondok ellent látszólag. De tök mindegy már ki miről tehet. Kéne adót fizetni, kéne gyalogost átengedni a zebrán kéne jegyet venni a villamoson, nem szemetelni, nem fúrni vasárnap oszt csak jobb lenne egyszer.
Ha mindenki így viselkedne, akkor egy két barom politikus nem tudna kárt okozni senkinek. Sok korrupt politikus van mindenhol demagóg tán még több. De egy normális országban egy politikus csak aprócska károkat, sőt inkább csak elmaradt hasznokat tud okozni szerintem.

kodó tamás 2010.09.16. 09:36:32

@stargate: én is... és 40-50 embernek adtam megélhetést. de az utóbbi 2 évben ennek az ötöde. ezen is gondolkodom fenntartsam-e.
-adózás
-cégek fizetési fegyelme (kinnlévőség hatalmas)
-a protekcionista pályázatok és jogszabályok miatt nagyon torzult a környezet
-megjegyzem köz-höz (közpénzes megbízáshoz) sose volt közöm... tehát közszféra még áttételesen se!

kodó tamás 2010.09.16. 09:37:28

@stargate: éltem külföldön... 2x1 évet... skócia, ill svédo

golb 2010.09.16. 09:38:06

@kodó tamás: "hát ne fogjuk igy fel. ez NAGYON ERŐS csúcstatás lenne. hogy csak-a-fideszeseket kérdezzük meg (azok mentek el), hogy mi a véleményük. ha ezt komolyan mondtad, akkor tudom miért van a köv."
Valószínűleg nem figyeltél rám, vagy én mondtam rosszul. A közvélemény kutatós hasonlat akart lenni, és mint minden hasonlat ez is sántít. :) Épp arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ez a szavazás és az ebből kihozható számok csűrhető, csavarható értékek erre is, ara is -- tehát ne tegyük. Pl. az is nagyon erős csúsztatás, hogy csak a fideszesek mentek el. Pár millióan felvállaltan nem oda tették az X-et.

Nem ez a lényeg. A tett a lényeg. Azt meg fogjuk tudni okt. 4-én, hogy lesz munka végre, vagy azt, hogy megint elmarad, függetlenül hogy ezt mennyire nyíltan teszik, és mennyire kommunikálják. Ilyen értelemben szerintem most kicsit nehéz kihámozni a kampányzaj alól a hátteret.

Mint egy zajos kép, amin minket a jel érdekelne, de elnyomja azt a termikus zaj. Majd ha kicsit lehűlnek a kedélyek, akkor kiderül, hogy van-e képalkotó jel, vagy nincs semmi. Persze a mai politikának elemi érdeke, hogy a tevékenységét jótékony homályként fedje a zaj...

kodó tamás 2010.09.16. 09:38:58

@radala: nem értek egyet. ez az ELIT részben tudatos, részben az elindított rossz rendszerek kényszere... (pl a kontraszelekció önfenntartó... ugyebár)

lüke 2010.09.16. 09:41:30

@golb:
möchte gern:
kvantumfizika

radala 2010.09.16. 09:42:21

@golb: Lehet összehasonlítgatni, csak mit?
Szerintem még MP-t is be lehet venni az összehasonlításba, de az elmúlt 4 évet semmiképp. Már csak azért sem, mert akkor mindenben nyer OV az meg kinek lenne jó. Az elmúlt 4 év alulmúlhatatlan.
Képzeld el, hogy a rendőrség munkáját hasonlítjuk össze és soha nem derül ki, hogy most is ugyanolyan szarul csinálnak mindent, mert annyira üdítő, hogy nem lövik ki jelvény nélkül a szemünket. Minek behozni egy ilyen összehasonlítást, ez csak a Fidesz érdeke lehet, hogy GYF-et benthagyjuk a rendszerbe. Vegyük ki, mondjuk azt, hogy nem volt és utána sokkal objektívebb lesz az egész.
Nem emlékszem, hogy Antallt Némethez hasonlítgatta volna bárki, persze lehet, hogy nem figyeltem.

stargate 2010.09.16. 09:42:27

@kodó tamás: Nos az már valóban viszonyítási alap...

lüke 2010.09.16. 09:45:10

@stargate:
nincs:)
MO-n hottetntották élnek, s nem értik őket meg sehol, már Trianonban se!
Apponyi 2x mondta el a beszédet, fejből:
először németül ,majd franciául, mert az Antant nem értette
(ma nincs ilyen politikus)
ők magukat se értik egymást, mert az egyik a balsípot fújja a másik a jobbot más más frekvencián,

golb 2010.09.16. 09:46:21

@kodó tamás: egyetértünk, közelíteni lehet és közelíteni kell is, jó is, hasznos is. De a döntést akkor is meg kell majd hoznia valakinek. Azt hiszem a gépi döntéshozatal még nem áll olyan szinten hogy megoldja a királynőt megölni nem kell félnetek dilemmákat... A végén még kijönne eredményként hogy 42 és pislognánk az egerünkre. :)

No és a vélemény kinyilvánítása legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb -- hiszen ebben a rendszerben éppen az lenne a döntéshozás alapja. Ehhez viszont részt kell venni benne, és itt van az ideális megközelítésében a nagyobbik probléma szerintem.

kodó tamás 2010.09.16. 09:49:48

@golb: azt tanítani kell(ett volna). és nem középiskolás fokon.
nyugaton évtizedek kérdése. pl isi felvételinél az önéletrajz 3részből áll: szakmai, sport és közélet... pár évtized és itt sem lesz gond. csak el kellene kezdeni...

stargate 2010.09.16. 09:53:09

@kodó tamás: No akkor kb látod én miért szavazok a Fideszre.
2002-ig felszállóágban volt a cégem,aztán onnantól , se támogatás, se rugalmasság,2 éve meg aztán a béka segge feljebb van (itt már valóban a gazdasági válság is benne van), de még más országok egy szinten kapták a nyakukba a válságot,addig közben mi már zuhanórepülésben voltunk.
Nálunk érezhető, kézzelfogható volt, hogy Orbánék kormányzása alatt mint vállakozó létezhettem és nem utolsó sorban az alkalmazottakat még premizálni is lehettt, fejleszteni is engedtek, amihez segítséget is nyújtottak. 2002 után a nagy semmi. Szóval mivel a legtöbb szavazó (bárhogy is magyarázzák) a saját bőre miatt megy választani, ezért az nemfog eltéríteni, hogy az Mszp arról csacsog, hogy nem lett csoda, holott semki nem mondta, hogy az lesz.
Ja és a mostani váalsztások óta élénkülés tapasztalható a vásárlóerőben is, ha ez csak azért van mert többen úgy érzik, hogy nem kell a dilettáns baloldali politikusok hülyeségeivel foglalkozni vagy egyszerűen lecsitultak a kedélyek, nos az már mindegy, a számok akkor is ezt mutatják...

Szimba 2010.09.16. 09:59:01

Feltételezem, hogy minden alkalmat megragad a Fidesz arra, hogy amolyan "cirkusz a népnek" típusú eseményeket jól felhasználjon a lelkesítésre.

De, ha csak ezek a látványos dolgok kerülnek terítékre (Nyenyi, új alkotmány, meg tüzijáték stb.), akkor számíthatnak a szimpátia elvesztésére.

Az oktatás, az egészségügy, a nyugdíjkorhatár kérdése, a munkahely teremtés ügye most fontosabbak. Ha ezeken a területeken nem mozdul semmi, akkor nekik annyi.

A közbiztonság is fontos, de a cigánykérdés nem a megfélemlítéssel egyenlő.

kodó tamás 2010.09.16. 10:00:38

@stargate: tudom. látom. körülöttem is van 3-4 megszállott fideszes... nagyon VÁRJÁK A CSODÁT.
A többségi kissebség pedig szkeptikusan meg kell várni míg ezek a fideszesek is EGY UTOLSÓT CSALÓDNAK...
egyébként a gazdaságról is ugyanezt mondják, pont. csakhogy olyan dolgokat kötnek össze (ennek oka pusztán az IMÁZS vagy kommunikáció...) amik nem függnek össze... nem a fiesztől volt jó, hanem A FIDESZ ELLENÉRE VOLT JÓ A GAZDASÁGI KÖRNYEZET...

golb 2010.09.16. 10:04:41

@kodó tamás: igen, sajnos a közönynek ez is az oka. kultúrális és valahol jóléti kérdés is. Mert amíg a gyerek éhes nem foglalkozok mással csak a magam megélhetésével. A politika meg elméletben, perdef a közügyekkel foglalkozna... Amik nyilván részben az én megélhetésemet is érintik.

Reménykedjünk, hogy az idő segít, de ehhez tényleg kellene egy oktatási szemléletváltás. Jó hír(?) hogy ez nem elsősorban pénz kérdése. Nem csak politikailag, gazdaságilag is ez van. Alapvető piaci fogalmakat sem ismernek széles néprétegek, és velük akarják megértetni a piaci döntéseket. Persze az elitnek érdeke is a nép vakon hagyása. És igen, megszoktuk, hogy mások döntenek helyettünk, hogy nem veszünk részt a saját dolgainkban...

radala 2010.09.16. 10:05:04

@kodó tamás: Szerintem igazából egyetértünk, csak ne hívjuk őket politikusoknak, hanem elitnek. Erről épp úgy tehet Friderikusz, Fábry, Gyárfás, Eszterházy, Csoóri, Csányi, Leisztinger, Demján...
De még az általános iskolai tanár is. Azaz mindenki.
Nekem általános iskolai táborban azt tanította a tanárnő, hogy ne mossunk föl, csak itt ott vizezzük be a padlót és így megnyerhetjük a gyorsasági versenyt. Milyen ország ez? Ugyanebben az iskolában az igazgatónő engem kioktatott, hogy nem karácsony, hanem fenyőünnep, Április 4-én sírt a meghatottságtól, majd az öcséméknek ugyanő már azt mondta, hogy megszületett a Megváltó ezért érdemes élni. Nehogy már GyF meg OV tehessen erről is.:-) A politikusok csak tünet (nagyon sajnos, mert, ha nem így lenne sokkal jobb lenne mindannyiunknak. Milyen egyszerű lenne, ha csak egy okos rátermett vezetőt kellene találnunk. Legalább 10 000 okos rátermett becsületes potenciális vezető van szerintem egy 10 milliós országban.

lüke 2010.09.16. 10:06:49

@Szimba:
-mennyi az az annyi?
-annyi

lüke 2010.09.16. 10:08:22

@radala:
remek ötlet
( épp most megy a Liszenko sorozat az mr1-n)
a genetikusok térképével keressék ki őket!

Idet 2010.09.16. 10:08:34

@lüke: Kvantumfizika-ügyben a "Stuttgart 21" sem semmi! Kár, hogy a mi drága médiumaink a saját beltenyészetükön, a magyar politikai homokozón és Amerikán kívül szinte semmivel sem foglalkoznak.

golb 2010.09.16. 10:08:38

@kodó tamás: mondhatjuk úgy hogy a fidesztől függetlenül?
Nem miatta, de nem is ellenére. Néha úgy érzem, hogy egyetértünk, de néha erős nyomatékkal mégis a magad csalódott aspektusából értelmezel mindent. Amúgy ez teljesen érthető emberileg, csak érdekesen ellentmond az amúgy ennél jóval nyitottabbnak tűnő gondolataidnak.

egerészölyv 2010.09.16. 10:09:55

@kodó tamás: mondják a szakértőek? FAZ? Népszava?

stargate 2010.09.16. 10:09:55

@kodó tamás:
:))) Valaki nagyon kimosta az agyadat " többségi kissebség" :))
1. Légy szíves ne KIABÁLJ
2. Olvass figyelmesebben
3. Pontosan azt mondom, hogy nem várok csodát, ezt nem is ígért nekem senki. Amit elértem nem annak köszönhetem, hogy csoda történt. Csalódni már csalódtam,amikor 2002 után még egy-két vállakozóknak hasznos dolgot sem vitt át az Mszp vezette kormányzat.

golb 2010.09.16. 10:11:17

@Szimba: A nyenyi az egy kicsit más, de szintén értelmetlen dolog. Kérdezd a könyvelőket. :D A Nyemzet egyetértene ebben szvsz.

CSENDES 2010.09.16. 10:17:45

@László56: N tisztelt 56. Említettem már hogy hányok Öntől???
De tényleg. Miért kell ez a rizsa??? Nincs ez a társadalom és főleg tagjai eléggé elhülyítve?

sárkányfő 2010.09.16. 10:17:53

@stargate:
"A linkelt cikkben is kizárólag arról van szó, hogy a GKI vezére próbálja ezeket a szavakat Orbán Viktor szájába adni."

Ezzel szemben a linkelt cikkben kerek-perec ez van leírva:

"Orbán Viktor a napokban a Hír TV egyik műsorában beszélt arról: ha föláll az új kormány, hatályon kívül helyezi a költségvetést, s „kisebbfajta csodát” fog tenni."

Amúgy nem csak a csoda nincs sehol, de még gazdasági koncepcióik sincsenek, a pótköltségvetést meg már ne is említsük, hisz az épp a koncepciótlanságból fakad...

jag3 2010.09.16. 10:18:37

Tudom, hogy a politikai elemző nem feltétlenül ért a közgazdasághoz. Node azért azt figyelembe kellene venni, hogy a Fidesz egy időzitett bomba felett elnököl.

Az igazi depresszió kulcseleme a cégek dominószerű összeomlása. Ennek az előfeltétele megvan idehaza: az X ezer (legutóbb 4 ezer milliárdot olvastam) milliárd forintos, de svájci frank alapú céges hitelállomány. Mechanikája: bedől egy sor, hiteleit a belső kereslet, azaz bevételei visszaesése miatt törleszteni képtelen cég, viszi magával az állásokat, _azaz_ csökken a fizetőképes kereslet, ami miatt bedől egy sor cég... közben meg bedől egy sor bank is. Pontosan ez történt 1929-ben (és 1993-ban is egyébként).

Az, hogy ezt elkerülhessük szinte teljes egészében az ország "finanszirozási" képességén alapul. Azaz azon, mennyi új hitelt képes bevonni az állam. Ugyanis a legnagyobb fogyasztó épp az állam, igy ha az állam nem tud költeni, akkor a lavina megindul.

1993-ban (és azóta is) mindezt úgy kerültük el, hogy rengeteg hitelt vettünk fel.

Érdemes arra gondolni, hogyan próbálják egyes hitelminősitők, az IMF és az EU megszoritások felé terelni a magyar Államot. Ha leminősitik a magyar szuverén adósságot, akkor pontosan a "finanszirozási képesség" kerül veszélybe. És ehhez csak egy leminősités kell, amit bőven meg lehet igérni zárt ajtók mögött egy diplomáciai tárgyaláson.

Orbán Viktornak azért kellene a csodán dolgoznia, mert csoda kell ahhoz, hogy ebből a helyzetből megszoritások nélkül kikeveredjen.

Ami viszont a cikk alapgondolatával ellentétes: miszerint a csodavárás "menedzselhető". Persze tényleg az: külső tényezők hiányában.

sárkányfő 2010.09.16. 10:21:42

@CSENDES: ez a laci tényleg tök hülye. viszont nincs egyedül ezen a blogon. sajnos az értelmesebbek (pl. [nick]) egy része eltűnt, a hülyék persze meg kitartóan nyomják a süket rizsát.

lüke 2010.09.16. 10:21:44

@Idet:
ja
az mr1-n a riporternő se értette, be is írtam nekik:)
hogy nem ártana tájékozódni mielőtt riportot készít
de tényleg!
gömböc-lufi, mindenhez ért kvantumfizikai szinten,
s 1% beszél idegen nyelvet,ők meg előadják magukat:)

lüke 2010.09.16. 10:22:26

@ó jaj:
iegen
a pontatlan mindent tudást

is 2010.09.16. 10:24:03

@stargate: rossz hirem van: az, amit Orban Viktor csinal 15 eve (elso tandijtuntetes 1995), az minden retorika tankonyv 'tomegmanipulacio' fejezetenek pontos, preciz eloadasa. ket alappillere van:
- az emberek hulyek, es egyaltalan nem elvhuek, tehat lehet harom havonta akar a szoges ellentetevel etetni oket, vagy a memoriajuk rovid, vagy a buszkeseguk nagy
- az embereket akolba lehet terelni, mert a csoportkepzes atavisztikus, es szuksegszeru is a tuleleshez.
ez a ket alappiller nem megvaltoztathato, Gyurcsany hulyesege az volt, hogy megkerdojelezte az elso alappillert, es Oszodon lebarmozta a kepviselocsoportot, akiknek a buszkesege tul nagy volt. Orban bune viszont az, hogy ezt a ket alappillert kihasznalja, es gatlastalanul manipulal. a 2008-as nepszavazasnal nagyobb bizonyitek pedig erre nem kell.

termeszetesen minden politikusnak ismernie kell a 'tomegmanipulacio' fejezetet, csak rombolasra (akar az ellenzek rombolasara) hasznalni erkolcsileg tilos. aki ezt a hatart atlepi, az erkolcsi hulla, es a tarsadalom szintjet mutatja, hogy mennyire kepes ezt felismerni, es magabol az ilyen erkolcsi hullakat kivetni. hat a magyarnak meg nem megy.

CSENDES 2010.09.16. 10:24:58

@simonmondja.: Ez itt a László56 szerinti nagy nemzeti egység képe. Ne rontsd már le:))

is 2010.09.16. 10:26:51

@stargate: rossz hirem van: az, amit Orban Viktor csinal 15 eve (elso tandijtuntetes 1995), az minden retorika tankonyv Tomegmanipulacio fejezetenek pontos, preciz eloadasa. ket alappillere van:
- az emberek hulyek, es egyaltalan nem elvhuek, tehat lehet harom havonta akar a szoges ellentetevel etetni oket, vagy a memoriajuk rovid, vagy a buszkeseguk nagy
- az embereket akolba lehet terelni, mert a csoportkepzes atavisztikus, es szuksegszeru is a tuleleshez.
ez a ket alappiller nem megvaltoztathato, Gyurcsany hulyesege az volt, hogy megkerdojelezte az elso alappillert, es Oszodon lebarmozta a kepviselocsoportjat, akiknek a buszkesege tul nagy volt ehhez. Orban bune viszont az, hogy ezt a ket alappillert kihasznalja, es gatlastalanul manipulal, meg a sajat partjan belul is. a 2008-as nepszavazasnal nagyobb bizonyitek pedig erre nem kell.

termeszetesen minden politikusnak ismernie kell a Tomegmanipulacio fejezetet, csak rombolasra (foleg az orszag rombolasara) hasznalni erkolcsileg tilos. aki ezt a hatart atlepi, az erkolcsi hulla, es a tarsadalom szintjet mutatja, hogy mennyire kepes ezt felismerni, es magabol az ilyen erkolcsi hullakat kivetni. hat a magyarnak meg nem megy. a 2008-as nepszavazasnal nagyobb bizonyitek pedig erre nem kell.

Szimba 2010.09.16. 10:26:56

@lüke:

:-)

Arra gondoltam, hogy 4 év múlva már nem lesz 2/3-uk. De még elképzelhető a győzelmük. 8 év nekik is kell, hogy amortizálják magukat.
Aztán jöhetnek a különböző számú farokkal rendelkező kutyák!

stargate 2010.09.16. 10:27:01

@ó jaj:
A napokban ó jaj nevű felhasználónk beszélt arról, hogy csak 5 kiló kenyeret fog venni...
Valszeg beszéltél kenyérről is a napokban csak nem így.
Ha ennnyire lovagolsz ezen nézd már vissza a hírtv archívumát pár napra visszamenőleg aztán próbálj meg erre a beszélgetésre rátalálni.
Ezen kár rugózni.
Ha meg annyira azt akarod hogy mindenképpen pattogjunk a CSODÁN, olvasd el előző hsz-met. Vásárló erő megélénkűlt, tessék egy kisebbfajta csoda...

tölgyes 2010.09.16. 10:30:10

Kedves Török Gábor!

A fene tudja így van-e ahogy írja. Szerintem kevéssé. Orbánt azzal vádolták végig az ogy választások kampányában, hogy nincs programja, hogy nem ígér semmit, vagy csak nagyon keveset, azok is általánosságok. Inkább a bírálatai tűntek ígéretnek. A választók kevésbé tudatos része az ígéreteket éppen úgy hajlamos elfelejteni, mint azt, hogy a kialakult helyzetért ki a felelős. Ha meggondolja: 1990 októberében már szinte senki se emlékezett arra, hogy az MSZMP-MSZP lényegében csőddel adta át Antallnak a kormányt... és a példák sorát ki-ki kedvére szaporíthatja.
Számomra ezért is fontos a mindenkori helyzet rögzítése. Jelen esetben az, hogy az adóinkon felül Gyurcsányék elkúrtak 18.000 milliárd forintot. Nagyjából ennyibe került a pekingi olimpia tokkal vonóval..Ennyi pénzből már meg lehetett volna indítani egy gazdasági szerkezetváltást, modernizációt.. ráadásul még az idő - 8 év - is rendelkezésükre állt. A pénz elfolyt, eredmény pedig édes kevés...A 18.000 milliárdot pedig vissza kell fizetni.
Ezért van-lesz - ki tudja mennyi ideig -Orbánnak hitele, mert a választók jelentős része gyors és határozott lépéseket várt és nem azonnali eredményt. Ezt meg is kapta.. köztük nem egy olyan, az emberek igazságérzetét kielégítő lépéssel, mint a bankadó, amit érdekes módon éppen azok támadtak a legerőteljesebben, akik a 18.000 milliárd elkúrásában élen jártak. Ráadásul egyre inkább úgy tűnik, hogy Magyarország nem marad egyedül a bankadójával a térségben. Vagyis mintha ez is bejönne Orbánnak.. Tehát azt gondolom, hogy a kegyelmi állapot ezért maradt fenn és még azért, mert az MSZP a túl korai felejtésben bízva túldimenzionálja mozgásterét a felelősség áthárításában. Ahhoz, hogy ebben eredményes legyen először Gyurcsányt kéne eltakarítania, de úgy érzik, ha ezt megteszik, akkor az utolsó reménységüket zárják ki a pártból.

kodó tamás 2010.09.16. 10:31:55

@radala: pont ez az. ha már vonalat akarsz huzni, akkor a VERSENYGAZDASÁGOT működtető KREATÍV-ALKOTÓ emberek felelőssége a legkisebb nekik csak anyni, hogy amig csendben dolgukkal babráltak, nem vették észre hogy mindent elönt és visz a közszféra...
@golb: nem vagyok csalódott. nem is értem miben csalódtam volna. nem vártam senkitől semmit soha... csak messzebb látok mint te. a saját dolgaim kifejezetten előnyösnek látom. az ország jövöje nagyon sötét.
@stargate: erre azt mondom igaz, mszp semmi vállalkozóbarát dolgot nem tett. de inkább a fidesz se tett volna. a támogatási pályazati rendszerek csapnak vissza most. lehetett INGYEN PÉNZT kapni... ez nem gazdaság építés.
AZ akkor lett volna ha PIAC és VERSENYKÉPESSÉG (hatékonyság stb) javítást támogatnak. nem beruházásokra stb

sárkányfő 2010.09.16. 10:32:03

Napi kis Fideszes kisszínes:

2010. szeptember 8. - Matolcsy: "október 15-én feláll a Nemzeti Eszközkezelő Társaság"

mti.hu/cikk/499191/

Ma, Matolcsy: "október 15-ig kell kidolgozni a devizahitelesek megsegítését szolgáló eszközkezelő koncepcióját (...), majd a következő néhány hónapban áll fel az intézmény."

www.mr1-kossuth.hu/gyengenlatoknak/hirek/itthon/matolcsy-nehany-tizezer-devizahitelesen-segithet-a-kormanyzat.html

radala 2010.09.16. 10:32:11

@lüke: Azt hiszem azt már nem hívnák demokráciának:-), és valószínűleg rosszul fogalmaztam, azt akartam írni, hogy majdnem mindegy ki a vezető. Rossz vezető elbaszhatja az ügyeket, de a Jóisten sem teheti rendbe, ha mi nem akarjuk. :-)

stargate 2010.09.16. 10:33:07

@is:
Nekem is rossz hírem van:
Nem elvből szavazok.
Nem érdekel, hogy ki hol hibázik, nem érdekel a mélyenszántó politikai mögöttes gondolat, csak annyiból foglalkozom vele, hogy mint a vilgon mindenhol, így nálunk is mindent átsző a politika és így kikerűlhetetlen tényező.
Az sem érdekelt volna, hogy mennyire saját zsebüket figyelték a Mszp és Szdsz politikusai, ha egy kicsit is közben foglalkoztak volna az országgal, egy kicsit is figyeltek volna (saját esetemben) a kisvállakozókra. Ebben az esetben még mindig ők kormányoznának és ennek semmi köze a gazdasági válsághoz és ahhoz, hogy milyen retorikát követtek...

ssi 2010.09.16. 10:33:58

@stargate:
-van olyan embert, akit csak elfogadnak?
- T.G. kívülről néz, s csak a politika szereplőinek viselkedést próbálja követni (a saját pártállásán felül tud emelkedni, ez is a célja)
- 2002-ig állami megrendeléseid voltak? egyébként nem értem a visszaesést

@jag3: mikor egy párt váltópárttá lesz, nincs tisztában az ország kb. helyzetével? győzelmi taktikázása a realitáson alapuló meggyőzés, vagy amit a választók hallani akarnak?

@jjulie: hát, most mondd! az a hülye rögeszmém, hogy józan eszet akarok kialakítani magamnak (meg persze másoknak is), de főleg megtartani, vagy legalább az igényét (amúgy igazad van :-) -sajnos)

@kodó tamás: :-)), mint "túlsúlyos" kisebbség @szbi: @szimba @is:
figyelnek a választók egyáltalán a szavakra? vagy csak az a fontos, ki mondja? ha a beszéd elsősorban a nemzet, hazaszeretet, függetlenség, forradalom, egység, összefogás stb. lelket melengető hangzatokra épül, a gazdasági-társadalmi feladatok lényege háttérbe szorul... ezt folytatják, vagy változik a retorika? @radala: google-ban is érdemes több infót is megnézni (nem csak 1-et)

@golb: :-) okt. 4. - kormány nagyon ügyes a lehengerlő kislépések taktikával:
sok intézkedésre szükség is van, lendületet is mutat, de el is takar

@lüke: @szimba
- pl. az elszámoltatás és a személycserék indoklása kapcsán is felállított magas mércét önmagukkal szemben is fenn tudják-e, akarják-e tartani. Zárt rendszerükben csak a belső kritikák fognak tudni hatni (egyéb kontrollokat leépítettek), milyen hibák lesznek majd, mert a makacs tények önmagukért beszélhetnek
- ha váratlan hiba becsúszik (az élettel jár), a kormány a saját embereit is olyan könnyen és gyorsan leváltja majd, mint ezt teszi, most a régiekkel?
- biztonságra törekvés, hogy régi kádereit hozza vissza (szakmailag kevesebb betanulási idő, emberileg kisebb kockázat az összeszokás)
- egyszemélyi vezérlés: kívülről nem látható, de mégis annak érzékelhető, - stabil-e?

éjszaka leszek megint

Idet 2010.09.16. 10:34:54

@lüke: Olvastad a "Fehérruhások"-at? Von Vlagyimir Dugyincev. Ez is a fiókba rejtett könyvek közé tartozik, és Liszenkóékról meg a korabeli tudományos életről szól. Naggyon tanulságos!

sárkányfő 2010.09.16. 10:36:25

@stargate: hű de gyenge. a linkelt cikket nem vagy képes elolvasni, hőbörögsz, majd amikor idézem a kulcsmondatot, ami cáfol, kínodban "5 kiló" (???) kenyérről kezdesz hablatyolni? Így viseli az agyad, ha a valósággal ütköznek a hülyeségeid, vagy mi ez?
Ha azt is beidézem, hogy Orbán új költségvetésről rizsázott 2010-re, akkor már 10 kiló kenyérről fogsz félrebeszélni?

CSENDES 2010.09.16. 10:36:43

@golb: Azért érdekes lenne az a közveéleménykutatás, amely úgy kezdődne, hogy a megkérdezettek legalább 50 %-a nem volt hajlandó válaszolni a kérdésfelvetésre sem. Nem gondolod??

lüke 2010.09.16. 10:37:29

@Szimba:
csak rendeződnek a politikai sorok, de ez a kisebbik baj
a gazdasági válság a nagyobb baj, ami folytatódik, 2011-re is
rossz a prognózis
s a legnagyobb baj :
az összevissza beszéd
itt is, a sajtóban is, a pártokban is
tudás alapú társ. , az hol van

stargate 2010.09.16. 10:37:51

@ó jaj: Bocsáss meg ah nem vagyok méltó ellenfeled...

sárkányfő 2010.09.16. 10:39:59

ezeken a megfogalmazásokon is jókat lehet röhögni (szintén Matolcsy, de már Orbán is fogalmazott ugyanígy):

"Beszélt arról, hogy az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadót mindenképpen bevezetik jövőre, "tehát Magyarországon 2011. január elsejétől új világ lesz a személyi jövedelemadózásban", csak az a kérdés, hogy egy, két vagy három lépésben vezetik-e be. "

:)

kodó tamás 2010.09.16. 10:40:14

@jag3: nagyon egyetértek. +a bizalom "elillanása" (üzleti is)
OVI lehet hogy félisten, de csodára nem képes... a gazdaságban
@is: igen ehhez ért, tömegmanipulációhoz, kérdés elég-e ez a varázslat...
@Szimba: ehhez nem fog 8év kelleni. OVi gyorsabb lesz. Nem véletlen volt első dolguk a választási és "független" (2/3-os) rendszerek megszállása...

lüke 2010.09.16. 10:41:06

@Idet:
te olvasol el mindent,barátnéd
Ilda is megmondta
nem sajna:)

sárkányfő 2010.09.16. 10:41:31

@stargate: dehogy nem, fel ne add! már olyan jól kezdted... csak írd be hogy 10 kiló kenyér, és te nyertél, az mindent visz!

radala 2010.09.16. 10:41:39

@tölgyes: Nagyjából egyetértek, de azt nem hiszem, hogy az MSZP GyF-ben reménységet lát. Biztos van egy pár beteg GyF rajongó, de leginkább nem a pártban. Egyszerűen GyF gazdag és nagyon jók a kapcsolatai az Apró klán okán (ezt szigorúan csak gondolom, fogalmam sincs, hogy tényleg így van-e illetve ez valóban elég ok-e). Szóval szerintem GyF-et nem érdekből vagy szeretetből vagy reményből tartják egyszerűen csak nem lehet megszabadulni tőle.
Amúgy biztosan növelne valamit ez a mozgásterükön, de azért normális ember nem hiheti, hogy Lendvaival, Szekeressel a tűzvonalban hitelesebbek lehetnének. Én a helyükben becsuknám a boltot vagy újra eljátszanám 88-at pénzt megtartanám és elvennék még egy betűt a pártból. Csak azt nem tudom a szocialista vagy a magyar-e az a szó, amit el kéne hagyniuk. Szerintem igazából a szocialista, mert magyarnak a szó rossz értelmében nagyon is magyar.

Vanek B. Eduard 2010.09.16. 10:41:45

"Ez egy politikai feladat is volt: Gyurcsány Ferenc amortizálása."
Ja, és a cél szentesítette az eszközöket, az ország is amortizálódhat, ha másként nem megy...
Az oka pedig nem öszöd (az ürügy a tömegnek), hanem mert megsértette a Vezetőt: lelárifárizta! És veszélyes ellenfélnek tűnt egy időben...

Mielőtt legyurcsányistáznátok: a másik fél sem jobb: addig kapaszkodott a hatalomba, míg tényleg szétamortizált maga körül mindent.

stargate 2010.09.16. 10:42:32

@manyike:
- ebben van valami
- célját kezdi elérni
- inkább nem kezdem kifejteni, hogy hogyan is működik egy kis/mikrovállakozás, főleg úgy ha megnehezítik akár a fejlődését akár a beszerzését, akár a forgalmazását...

ssi 2010.09.16. 10:47:01

@stargate: vállalkozás - ismerem belülről, csak a 2002-es fordulat mi?

stargate 2010.09.16. 10:48:10

@ó jaj: Megkövetlek, felületes voltam,elolvastam teljesen a valóban 1 évvel ezelőtt készűlt cikket. Sajnos még mindig nem érzem a súlyát annak, hogy csodavárással hitegettek volna és ebből semmi nem lett.

Szimba 2010.09.16. 10:48:14

@radala:

Végre még egy ember, aki tudja, hogy a tömeg (nép) szellemi, érzelmi, erkölcsi színvonalát egyetlen vezető sem tudja túllépni. Sőt, mindig magának megfelelő, az ideáljait megtestesíteni tudó vezetőt választ.

Idet 2010.09.16. 10:52:06

Miért baj az, hogy OV a kampányról (ami, ugye elmúlt) áttér a hétköznapi cselekvésre, és ezt a megfelelő retorikával kommunikálja?

A kampányban előadta a stratégiát, most a stratégiának megfelelő taktikai lépések jönnek.
Volt egyszer négy évük, amikor bebizonyították, hogy a megfelelő kerékvágásba zökkentették az országot. Ami több évtizednyi "szocializmus", öröklött bajok és egy pár pocsék tulajdonságunk miatt nem volt könnyű, akkor sem, és most sem lesz az.
Hála Istennek, a választók többsége azért tudja, mit akar, és mit nem.

Úgy látom, Orbán Viktorral kapcsolatban csak a "nincs sapkája, az a baj, van sapkája, az a baj" jön szóba.
No, de sebaj, a kutya ugat, a karaván halad.

lüke 2010.09.16. 10:52:32

@Szimba:
azért kettőnél töben vagytok:)

golb 2010.09.16. 10:52:45

@CSENDES: nem volt hajlandó?
Nem értesz: más dolog elmenni és odatenni egy ...-t, és más dolog otthon maradni. Előbbi egyértelmű véleménynyilvánítás, utóbbi értelmezhetetlen. Lehet csak nem ért rá de határozott pártválasztó lenne, lehet nem is érdekli, lehet az is, hogy nem tudta kire és mégsem akar obszcén rajzot készíteni a szavazólapra, lehet millió oka hogy nem ment el... És ez teljesen rejtett dolog, így persze bárki azt mondhatja hogy az a sok ember amúgy igazából az ő pártján állna -- mert ez ellenőrizhetetlen.

Ha a metróban megkérdezi egy kérdezőemberke, hogy eszel-e zsömlét és nem válaszolsz akkor ez mit mondott el a pékárú fogyasztási szokásaidról mások számára? Lehet lisztérzékeny vagy és ennél de nem teheted, lehet utálod a zsömlét, lehet inkább kiflit ennél de nincs a sarki boltban, de az is lehet hogy szoktál zsömlét enni...

stargate 2010.09.16. 10:54:19

@manyike: Hát ha ismered belülről akkor nem kell bemutatnom, hogy pl. a Széchényi tervben addig vállaható, tartható pályázatok voltak, utána ezeket lekaszálták és beszűkítették... a 2002-03-es év volt a választóvonal (hónapra és napra akkor sem fogom a választások napját beazonosítani)

Idet 2010.09.16. 10:56:44

@Ordnassac: Christa Wolf Kasszandráját ajánlanám becses figyelmedbe, ha még nem olvastad volna...

c 2010.09.16. 10:57:12

A lényeg az, hogy Viktorunk a 4 év alatt nem rázza gatyába az országot (adócsökkentés; gazdaság, nyugdíj, eü rendbetétele), akkor ő is megy a levesbe.
A polgárok türelme elfogyott. Nincs több 10-20 év.
Ha a langyos pisi országa maradunk, akkor itt csak a hülyék meg az öregek maradnak.

Szimba 2010.09.16. 10:57:22

Arra vagyok kíváncsi, hogy a nőknek ígért 40 év munkaviszony után járó nyugdíjat tudják-e tartani. Ez annyira szembemegy minden európai tendenciával, hogy elképesztő.

Nem arról van szó, hogy ellenezném, vagy nem tartanám jónak, egyszerűen arról, hogy maguknak, a gazdaságnak ártanak, ha megint nagy összegű nyugdíjkifizetéseket vállalnak be. Már csak az, hogy mostanában mennek nyugdíjba a Ratkó-gyerekek, az is elég nagy teher.

Miből fizetik a nyugdíjakat?
Mit csinálnak a nők nyugdíjasan?

Talán ezzel akarják kiváltani a bölcsődék, óvodák létrehozását, építését? Utóbbi nem lenne rossz gondolat, ha azok a nők mennének nyugdíjba, akik valóban tudják is nevelni a gyerekeket.

Tartok tőle, hogy megint kapkodás folyik, meg a hülye ígéretek megtartása bármi áron.

kodó tamás 2010.09.16. 10:58:19

@Idet: mert dolgozni kéne, nem dumálni...
@stargate: hm akkor nem csoda hogy összezuhantál. akit pályázattal felfujt a fidesz... utána ott marad a fenntarthatatlan tulajdon, épület vagy kapacitás stb... mi csak 2008-ban huzódtunk össze (válság)...

kodó tamás 2010.09.16. 11:00:20

@Szimba: az ördög a részletekben van. nem mondták még: egy feltétel lesz: szűlniük kell évente egyet.
@c: a négyév türelmi idő már nem lesz szerintem...

Szimba 2010.09.16. 11:00:31

@lüke:

Bocsánat!:-)))
De a legtöbb kommentelő azt hiszi, hogy a választott vezető akkor is meg tud mozgatni tömegeket, ha nincs meg hozzá a megfelelő és sürgető tömegakarat, a történelmi, gazdasági helyzet. (Van szerepe a marketingnek, reklámnak, de ha nincs igény, akkor az nem hat igazán.)

lüke 2010.09.16. 11:01:01

@kodó tamás:
dolgozni hát, idet azt csinálja
@Szimba:
pl Ausztriában is így van

radala 2010.09.16. 11:01:50

@manyike: Na ja, de a google sem szűr hitelességre.
A lényeg kb. az, szerintem amit már tegnap írtam. Majdnem mindegy, hogy hazudott-e a Fidesz vagy nem, ha hazudott, akkor sem olyat, ami megszüntetné a hitelességüket. Eddig is minden normális embernek voltak kétségei, ha bárki bármit mondott, most is vannak ez nem új. Szerintem a normális politikus kínosan ügyel arra, hogy csak akkorát hazudjon, amit még ki lehet magyarázni. Öszödöt a kutya nem hiszi igazságbeszédnek, hiába tett meg ezért mindent a baloldal majd minden véleményformálója. Az 1300 mrd hiány, meg a nagy arányú adócsökkentés ígérete mind olyan hazugság, amit, ha nagyon megfeszül valaki meg tud védeni. Mindenki látta, aki akarta, hogy hogy jön ki az 1300 mrd. A szám igaz volt (már, ha egy szám tud igaz lenni:-) ) a kiszámítása kicsit választási időszakos. Ehhez nem kell még annyira elfogultnak sem lenni, mint nekem, hogy ezt elnézze valaki valakinek, ha amúgy teszi a dolgát. A csoda, az adócsökkentés stb. Biztos mondott ilyet OV, de mást is mondott meg más is mondott mást, azt is el lehet nézni valakinek, hogy a tőle független körülmények változnak, azt is ha túl optimista volt, szóval ezek a dolgok is többnyire védhetők. Igazából nem várja el senki azt, hogy mindig igazat mondj, azt várják el, hogy legyen egy irány és haladjunk is valamennyire láthatóan abba az irányba.
Azt hiszem, hogy nagyon téves ellenzéki taktika lenne, ha a Fidesz választási ígéreteire helyeznék a hangsúlyt. Az sokkal helyesebbnek tűnik nekem, ha inkább az irányt kritizálják (nem kellően liberális) illetve a sebességet, mi az, amit lehetne sokkal jobban csinálni.
Szerintem ezt megteheti és meg is teszi mind a Jobbik mind az LMP. Az MSZP meg jobban tenné, ha azon gondolkozna, hogy mi az új neve és ki nem jöhet át az új pártba. Mondjuk, ha engem kérdeznek, akkor talán Szanyi az egyetlen, aki nem teljesen hiteltelen.

CSENDES 2010.09.16. 11:01:55

@ó jaj: Igazolom, ma reggel TV2 az idézett megszólalás (Matolcsy)

Szimba 2010.09.16. 11:02:04

@kodó tamás:

Jaj!:-)))))))))

@lüke:

Tényleg? Nem tudtam.

lüke 2010.09.16. 11:03:00

@Szimba:
nem kapkodnak
aki 18 éves kora óta dolgozik, 40 éve, 2011-ben mind nyugdijban mehet
az előző törv. alapján

lüke 2010.09.16. 11:04:17

@lüke:
ezért semmi változás nincs, s könnyű meghozni

bigapples 2010.09.16. 11:05:04

Nem tartom fairnek, sem túl megalapozottnak, hogy egy tavaly őszi félmondat alapján (vagy akár nyilatkozat alapján) arról beszéljünk, hogy a Fidesz milyen magasra állította a lécet és most innen lavíroz vissza. Ilyen alapon Gábor beidézhetted volna a 2006-os 14. havi nyugdíjról szóló ígéretet is.

Közben volt az év elején egy görög válság. A Fidesz már a kampányban visszafogott volt ígéreteiben. Csak a két forduló közötti ATV interjúban kényszerítette bele Dominolga Orbánt, hogy újra azonnali adócsökkentésről beszéljen.

A kampány alatt a Fidesz fő üzenete az volt, hogy változást hoz, hogy rendet rak az országban, a gazdaságtól a közpénzek felhasználásán át a közbiztonságig, és ehhez kér erős felhatalmazást. Szó sem volt ígéretözönről, ledöngölt ígéretcölöpökről. Ha már Gábor beidézte a Figyelőt, nézzük mit írtak a kampányban a Fidesz ígéreteiről:

"Gazdaság: konkrétumok nélkül
Teljes egészében nélkülözi a programszerű elemeket (ígéret, költség/haszon, határidő) a Fidesz „Itt az idő, hogy talpra állítsuk a magyar gazdaságot!” címet viselő, Matolcsy György által jegyzett gazdasági programja"

Erre szerintem nehéz azt a foci hasonlatot írni, hogy:

"lehetetlent nem ismerve lelkesíteni "

Nem vitatom, biztosan jópár választóban kialakult az az illúzió, hogy a kormányváltás után minden azonnal jobb lesz, nem vitatom, hogy a Fidesz kommunikáció tudatosan kezeli a mostani helyzetet, azaz hogy nagyon kis mozgástérrel rendelkezik a kormány. Azt azonban vitatom, hogy itt olyan mértékű átpozicionálásról lenne szó, ami a csodavárásból próbálja átvinni a választókat a "csodák nincsenek" állapotba.

A Fidesz nem a csodák beígérésével nyert, ráadásul Őszöd után a választók nem vevők a csodaígérgetésre. Nézzük csak meg, hogyan lett közröhej tárgya Horváth Csaba ingyenes BKV ötlete.

radala 2010.09.16. 11:05:37

@lüke: Ja meg a 3 féle áfa is szembe ment a Európával, meg a 13, 14 havi fizetés, meg a sok nagy létszámú önkormányzat, meg minden szembe ment. Hihetetlen volt rádöbbennem, hogy Ausztria mindenben szembe megy Európával, illetve Mo-n kívül nincs is egyetlen európai ország:-)

CSENDES 2010.09.16. 11:06:58

@golb: Nos, nem értek egyet veled, mert a közvetlen környezetemben is volt olyan személy, aki azért nem ment el, mert nem volt számára választható párt, s ezért sértődötten úgy gondolta, hogy távollétével tüntet. Bár ez korlátozott látásmódra vall, és lényegében butaság volt.

stargate 2010.09.16. 11:07:51

@kodó tamás: Felfújt???
Mégis mekkora a céged?
Minimális beruházásokról,pályázatokról van szó.

Szimba 2010.09.16. 11:08:08

@lüke:

Nem, jelenleg az 59 éves korhatár van érvényben.
Legalábbis ismerősöm ezen kesergett, és ezért várja a Fidesz új törvényét.

CSENDES 2010.09.16. 11:08:46

@golb: Látszik, hogy nem igazán értesz a (normális) közvéleménykutatáshoz. Hagyjuk hát ezt a példát, vegyük úgy, hogy ez egy igen rossz példa volt.

kodó tamás 2010.09.16. 11:10:43

@radala: hahhahhahhaa. kényszerítették OVi-t hogy adócsökkentést igérjen... hihihiihiihiiiii nagyon joooo
bárcsak arra is kényszerítenék hogy meg is valósítsa...
kényszerből hazudott. ez nagyon joooo. ez a nap kommentje...

Szimba 2010.09.16. 11:10:53

@Szimba:

Akkor ugrik a majom az akármibe, ha közben kiveszik az egyetem idejét vagy a gyes, gyed idejét a 40 évből!

Ez rosszindulatú gyanakvás a részemről, de már annyiféle hazugságot éltem át, hogy engedjétek meg a bizalmatlanságom.

golb 2010.09.16. 11:13:00

@kodó tamás: a pontos részleteket nem ismerjük, így ne ítéljünk előre. Bár tudom én nem látok olyan messze mint Te ;-), de lehet pl. ha félbemarad egy beruházás akkor az ugye okozhat gondot. Vagy akkora vétek egy állami vállalkozásélénkítési pályázatról erőforrást beszerezni?
Amire Te célzol, hogy fennmarad valami üzemeltethetetlen cucc akkor jön elő ha eleve rossz volt az üzleti terv, és a pénzt nem értelmes, megtérülő célra kapja a pályázó... ez azonban tök független a támogatást nyújtó kormány színétől (annyiban nem, hogy szűrni kéne mit támogatnak) szerintem.

@Szimba: pl. a 2. világháborút a tömegek eleve akarták, vagy addig manipulálták a tömeget, hogy kitermelődött az igény? :) Azért nem ennyire tiszta a kép, hogy tömegigény kell hogy valami eladható legyen. Gondolj pl. a divatra mint olyanra.

radala 2010.09.16. 11:13:39

@Szimba: Szerintem igazából ezt mindenki tudja, csak nem esik jól bevallani. Illetve, hogy pontos legyek azt még csak csak bevallja az ember, hogy a többiek megérdemlik.:-)
Én pl sokáig azt gondoltam, hogy egyedül a németek azok akiknek jobb vezetőjük van, mint amit megérdemelnek (Kohl), de egyrészt kiderült, hogy nem is volt olyan nagyon jó, meg az is kiderült azóta számomra, hogy azért ezek a nyugati emberek tesznek is azért ezt-azt, hogy kiérdemeljék a vezetőiket:-)
Persze könnyű annak, akit nem arra tanítanak az iskolában, hogy elég, ha csak bevizezi a padlót. (komolyan mondom a pedofil tesitanárunk sem volt sokkal kártékonyabb:-) Mondjuk babettával követni a futókat az sem biztos, hogy az, amit a gyereknek látnia kell.
De most is ez van. A gyerekeim magyar óvónői pizzát rendeltek maguknak, ha szar volt az ebéd és ott ették meg az orruk előtt, rendszeresen hozattak maguknak gesztenyepürét... No ez az, ami szembe megy Európával, nem a 13. havi fizetés meg a kedvezményes Áfa. :-)

Szimba 2010.09.16. 11:14:47

@Szimba:

És a férfiak 65 éves korukig fognak dolgozni?
Hadd hulljon a férgese!?

kodó tamás 2010.09.16. 11:15:03

@stargate: jaa közbeszerzési pályázat? az nálunk nincs. mondtam csak tisztességes elégedett megrendelőim vannak.

golb 2010.09.16. 11:16:17

@CSENDES: ok hagyjuk. A példa lehet hogy rossz volt, tényleg nem vagyok közvélemény kutató. Ettől még lehetne talán érteni amit a hasonlattal sem sikerült megvilágítanom. Én már csak egy ilyen rövidlátó, fogalmazni képtelen alak vagyok -- de legalább belátom a hibámat... Mára azt hiszem Te leszek (gyk. csendes :)

sárkányfő 2010.09.16. 11:17:45

@stargate: semmi gond öregem, sokan olvassák azt amit látni szeretnének, van ez így, emberek vagyunk, sokan meg elfogultak. és hogy te mit mennyire érzel súlyosnak? hát az a te ügyed.

téged annyira nem ismerlek, de itt jópár mélyfideszesnél amúgy ez szokott lenni, ha valami infó zavarja meg világképüket, akkor a következő folyamaton mennek végig:
1. a tény tagadása
2. ha ez már nem megy, bagatellizálása
3. ha már ez se megy, relativizálása
4. ha ez se megy jön a legcsúnyább, az artikulálatlan komcsizás, hisztéria, illetve személyeskedés azzal a szarházival aki be merészelt idézni vagy linkelni az eredeti témát.

istenem, milyen uncsi is ezeket rendszeresen végignézni.

Más: jó kis hangfelvétel önkormányzati korrupcióról:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=347137

ugye senki nem hiszi, hogy - pártszíntől függetlenül - nem ez megy az egész országban mindenhol 20 éve? :)

cambridge.on 2010.09.16. 11:18:54

@László56: Remélem te nem tanítani akartál ezzel a szösszenettel.
Kommunista uralom '89.ig volt, azóta nem kerültek be a parlamentbe.Mivel Magyarországon a Parlament a legfőbb hatalom,érthetetlen kommunista uralomról beszélni.
A politika nem az emberekért van.
de.wikipedia.org/wiki/Politik
Azért németül, hogy nehogy azt mond a magyar kommunisták találmánya.

Egy kisebbfajta csoda már megtörtént, amikor Matolcsy elismerte: a Bajnai kormány jó munkát végzett.
Ez felért egy arculcsapással, de derekasan állták.
Ennek a folytatása lesz, hogy az általuk megkezdett úton fognak haladni, kivéve, most nem lesz megszorítás.Most alatt értem a 2011-es költségvetést.
Csak átcsoportosítás.
Ismerős valahonnan, a tervek elrejtése a választásokig.
"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk, és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt."
Remélem más is rájött.
Tavasszal már csak a "ha esik,ha fúj"hívek lesznek a Fidesz mögött.
Nagyon sokan túlértékelik a média szerepét egy-egy párt megítélésében
Életkörülményeiből mindenki levonhatja elégedett-e az épen kormányzó erővel.

Mo-n vadkapitalizmus van.Ennek kiépítése '90-ben kezdődött, és még mindig tart.

Egyetértek azokkal akik azt mondják az emberek nem várnak csodát.Ugyanis az a többség véleménye:egyik sem jobb, mint a másik.

sárkányfő 2010.09.16. 11:20:03

@CSENDES: köszi az igazolást, szomorú, hogy lassan már tényleg ott tartunk, hogy ami nincs legalább háromszorosan leigazolva, azt is elhazudják :(

Szimba 2010.09.16. 11:20:15

@golb:

Persze! Vannak folyamatok, amik eleinte még megakadályozhatók lennének, de nem ismerik fel az emberek, hová fog vezetni. Ilyenkor, különösen a háborúk esetében bizonyos ponton túl nincs megállás.

Viszont erre egészen más törvényszerűségek vonatkoznak: a katonai rögtönítélő bíróságok, a másféle törvénykezés, a kötelező bevonulás miatt.

@radala:

Jézus, Mária! Melyik óvoda ez? Régebben azért volt kötelező az óvodában étkezni az óvónőknek, hogy a gyerekek között ülve a saját példájukkal neveljék szép, egészséges étkezésre a gyerekeket. Ha az óvó néni is a kis asztalnál ül és késsel, villával eszik, akkor az nagy hatással van a kicsikre, hogy utánozzák. Ezt tanították is a képzőkben.

Ezért nem szabad a gyerekek előtt cigarettázni sem.

Rémálom.

kodó tamás 2010.09.16. 11:20:29

@golb: igen vétek a köz-zel üzletelni. persze pillanatnyi előnyt jelent. de hosszu távon a versenyképességed nagyban romlik. nekem is lenne a kapcsolataim alapján lehetőségem. (addig míg nem vagyok benne addig hívhatom korrupciónak).

stargate 2010.09.16. 11:22:10

@kodó tamás: Nem közbeszerzés!!!
Hát nem igaz hogy csak egy vonalon tud járni az agyad...
Hihetetlen, hogy tényleg az ember fogékony lenne másra is várja hogy elmagyarázzák és ha kell igazat ad, de ha valaki csak egysíkon tud gondolkodni azzal nem lehet mit kezdeni.
pl.:Informatikai fejlesztések (szájbarágósan:nyomtató , személyiszámítógép a boltba, vonalkódleolvasó rendszer)
Ezek nem közbeszerzések voltak és nem is milliós nagyságrendek csak egyszerűen segítették a munkát, na ezek némelyike megszűnt ,némelyik pedig átalakúlt,vállalhatatlan feltételek lettek stb.

sárkányfő 2010.09.16. 11:23:00

@bigapples: érvelhetnék, de neked? minek? szóval csak ennyi:

:DDD

Szimba 2010.09.16. 11:25:50

@cambridge.on:

Igen, azt szoktam mondani, "egyik 19, a másik 1 híján 20".

stargate 2010.09.16. 11:26:00

@ó jaj: Persze nincs gond öcsém.
Teljesen igazad van, azonban szerintem ne húzd rá ezt a mélyfideszesekre, mert azért ahogy olvasgatok most már vissza azért ugyanilyenek a mélymszpsek és mélyszdsz-esek is.
Ha annyira kívűlálló vagy azért ismerd be ezt is.
Személy szerint én be tudom ismerni ha hibáztam, vagy felületes voltam.

lüke 2010.09.16. 11:26:55

@Szimba:
az egyetemet Ny-EU-ban már kivették, utólag megvásárolhatod az éveket
a gyermk gond. nem fogják, az nyugdij termelő népgazd. szempontból

aki 18+40 ,az 2011-ben 59 éves
nesze semmi ..............

kodó tamás 2010.09.16. 11:27:23

@ó jaj: valamelyik nap felsoroltam (pénztárnokostul) pár önkormányzati fidesz panamát... felesleges nekik erről beszélni.
@cambridge.on: a fideszesek várnak csodát! őket kell bevárni, míg nekik is "leesik"
"vadkapitalizmus van" ezt pontosítanám: gazdasági-politikai oligarchák monopol rabszolgatartó gazdasága...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 11:29:07

@ó jaj: Kihagytad a pontok közül azt, hogy

- ha már nem lehet tagadni a tényt, akkor az egy szabadságharc volt
- ha már nem lehet tagadni a tényt, akkor az így volt helyes,

( mert lehet, hogy néhánymillióan tönkremennek tőle, de a társadalom egésze ettől fog felvirágozni...)

kodó tamás 2010.09.16. 11:29:57

@stargate: akkor tényleg nem értem miért épültél le. magán megbízók? megrendelők? pont a boltok (élelmiszer kereskedelem) nem fog drasztikusan zuhanni (hacsaknem ruha bolt, vagy autó, vagy iparcikk stb)

radala 2010.09.16. 11:30:29

@kodó tamás: Nem az én kommentem volt, nem nézek TV-t szóval nem tudhatom, mibe kényszerítették bele OV-t.
De mint mondtam, tökéletesen mindegy, hogy mi mindent mondott OV, mondott sokfélét, az a lényeg, hogy most mit fog csinálni.
Van-e felelőssége annak, aki elhiszi, amit mondanak neki? Pláne, ha sok különbözőt mondanak neki? Szerintem van. Azt gondolom, ha engem átver valaki szoktam gondolni, hogy hülye voltam.

kodó tamás 2010.09.16. 11:32:20

@stargate: a fidesz új szécsényi kártyát ismered? a régit csináltuk... EZ JO VOLT. MŰKÖDÖTT.
az uj meg CSAK IMÁZS. SENKI NEM TUDJA valójában használni. olvasd el a feltételeket és megérted mér. vagy ha mégis van vki az szoljon legyen szives.... (fehér holló kft néven...)

kodó tamás 2010.09.16. 11:34:12

@radala: van felelőssége. annak is aki egy banánért adja el az ikszét vagy 5000 forintért a kopogtatócetlit. az ne szólaljon meg ha jogsértés éri.... vagy csak simán hosszabb távon rossz neki...

radala 2010.09.16. 11:35:21

@Szimba: Szeged. Volt, hogy valami anyuka el akarta küldeni a pizzafutárt, mert nem hitte el neki, hogy oda vitte a pizzát:-) Ez egyébként teljesen mindennapos volt.

komment2010 2010.09.16. 11:35:35

Üdv Mindenkinek!
Bizonyára sokakban felmerül majd a kérdés és minimalizálva a támadási felület nagyságát itt közlöm hogy új reges vagyok de az nem azt jelenti hogy nem követem mi zajlik itt-ott.
Csak azért regisztráltam ide, hogy elmondhassam én is a véleményem! (éljen a szólás szabagsága legalább is addig amig csak lehet...).
Nem vagyok szocialista párti de több felmérés/elemzés alapján is inkább bal közepes vagyok. Ezt is fontos leszögezni, bár hamar kitűnik majd az irásomból hogy "nem kedvelem" a fideszt.
Ennek legfőbb oka a sokak által is kofogásolt a fideszesek által meg egyenesen istenitett párt retorika. Gyomorforgató amit ezek kommunikáció szintjén művelnek....
Nekem leginkább egy bárpúltnál ülő begerjedt amberkére hajaz, aki valakit mindenképp puskavégre akar kapni. Mert ez a célja és a cél szentesiti az eszközt ugye. Szóval elindul a verbális kommunikáció ami ugye mint tudjuk egy nőnél elég sokat számit... Na itt jön a csavar. A beszélgetést mindig abba az irányba kell terelni, hogy az esély maximalizálva legyen az esti numerára... Ha az előző mondatra jött visszajelzés alapján a lányka utálja divatot de mi ezerrel dicsértük akkor jön a tompitás, átértelmezés stb.
Ahogy a process-t oly tökéletesen megfogalmazta "ó jaj" kolléga.
A baj az hogy a csajon rénézésre nem mindig lehet megállapitani melyik taktika jön be. Mondjuk ugye egy vérprofi "örömlányt" aki ismeri a játék minden procikáját és valamilyen módon más érdekek is hajtanak nem olyen könnyű kidumálni a bugyiból mint egy kezdőt. Itt a személyek helyébe kéretik behelyettesiteni az alábbiakat: magyar választó, IMF vagy más külföldi orgánum illetve a fidesz.
Az meg hab a tortán hogy egyesek istenitik orbán viktort (szigorúan csupa kisbetűvel...) ezért a fajta kommunikációlrt!
Nem arról beszélünk hogy ő és a fidesz egy prosti-e hanem már csak az árfolyamon vitatkozunk!
Az meg hogy a földműves emeberek szemének fotonokkal való elárasztása nagyüzemben folyik az meg ezt a szegény megtépázott országot minősiti meg a benne lakók túlnyomó részét!
Köszönöm a lehetőséget!
Értelmes kérdés esetén állok rendelkezésre, szitkozódásra nem válaszolok!
Szép napot mindenkinek!

radala 2010.09.16. 11:36:17

@kodó tamás: No ugye, hogy egyetértünk mi mindenben:-)

Idet 2010.09.16. 11:36:27

@c: Mi az, hogy a polgárok türelme elfogyott?!
Hát talán rajtuk nem múlik ez az egész katyvaszból kimászás? A polgárok nem ebben a dimenzióban élnek? Ülnek, és nézik, hogy az ő érdekükben ki tesz vagy nem tesz, és éljen-abcúgolnak?
Na, többek között ezért tartunk ott, ahol tartunk.

kodó tamás 2010.09.16. 11:38:34

@radala: csinálj saját ovodát, saját civil biztonságot, saját egészségügyet, saját nyugdíjat.
na pont erről írtam a LEGELSŐ hsz emben...

kodó tamás 2010.09.16. 08:44:49
@jjulie: ennél azért bonyolultabb. nem politikai, hanem gazdasági oldalról közelítem. ugyanis győzike-lagzilajcsi népét előbbi hidegen hagyja. az utóbbi pedig addig érdekli míg van csipsz és kóla a digitv előtt.
igen ám de az sem lesz.
1,5 millió versenygazdasági (nem csak termelő!, mert az ennek is kis része) munkahely van és 700ezer "köz".
Az előbbiekre érdemes figyelni.
Az adótartam 85-86%, pont mint a világ első Dániában.
A köz szolgáltatás cserébe, pont mint albániában, ami az utolsó...
Az olló miatt exponenciálisan terjed a "b...tok meg" elmélet.
Akkor NEM ADÓZUNK. Vagy (már az idősek is!!!) külföldre mennek, vagy a megélhetésen egyensulyozásig csökkentik a "termelésüket".
Itt kanyarodnék vissza győzike-lagzilajcsi népéhez. Nem lesz csipsz és kóla. Nem lesz iskola, nem lesz kórház, nem lesz semmi...
és akkor mi lesz??????? ezt majd megtudjuk 2-3 hónap mulva. De ezt nem a VV Viktor realitásából, hanem a VALÓSÁGBÓl, ami ugye a lehetőségekkel több mint a realitás...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 11:39:24

@ó jaj:
ó jaj, majdnem kihagytam:
- ha nem lehet tagadni a tényt, akkor komcsi ármány volt és provokáció, aminek a nép ártatlan fidesznyikei csak bedőltek...
- ha nem lehet tagadni a tényt, akkor az csak vicc volt...

Szimba 2010.09.16. 11:40:40

@lüke:

Értem. Tényleg így van. Ez nagy trükk!:-))

(aztán majd évente növelik 1 évvel a nyugdíjazás lehetőségét, és már ott is vagyunk, ahol a mádé honpolgár...:-)))

lüke 2010.09.16. 11:43:19

@simonmondja.:
ettől független 65 éve virágzik
nem jön jobb csak más( ez szeretőre is igaz)

CSENDES 2010.09.16. 11:43:23

@komment2010: "Az meg hogy a földműves emeberek szemének fotonokkal való elárasztása nagyüzemben folyik "

= PARASZTVAKÍTÁS??? Hmmm :)))))

buddha 2010.09.16. 11:43:44

kedves Gábor,
már ne haragudjon,de ez a bejegyzés annyira nem szólt semmiről,mint általában Viktor beszédei

stratez 2010.09.16. 11:44:48

Ez a politika már csak azért is sikeres lehet, mert az ellenzék meghatározó politikusai, Mesterházyval az élen egyszerűen nincsenek egy súlycsoportban Orbánnal. A hétfői parlamenti szezonnyitót, aki nézte, az tudja miről beszélek. Megalázó volt az a vereség, amit Orbán mért elsősorban Mesterházyra a verbális csatában. Ilyen teljesítménnyel a szociknak még csak esélyük sincs a következő hónapokban az erőviszonyok megváltoztatására, de még csak az a személy sem látszik, akivel Mesterházyt helyettesíteni tudná az MSZP.

kodó tamás 2010.09.16. 11:45:42

@stratez: ja ezt túl is tárgyaltuk már. mszp lmp zéró. CSAK-A-JOBBIK.

stargate 2010.09.16. 11:46:01

@kodó tamás: Előrelépés nem lévén a vitában ettől a témátólbúcsúzom...

lüke 2010.09.16. 11:46:01

@Szimba:
első perctől mondom,
szemfényvesztés
lesz itt egy pár meglepetés

bigapples 2010.09.16. 11:47:55

@Szimba: "A körülbelül hárommillió nyugdíjashoz, vagy méginkább a 3,7 millió foglalkoztatotthoz képest valóban nagyon kevés embert, körülbelül "hatezer hölgyet érint évente az intézkedés" - tudtuk meg a Fidesz nyugdíjügyi szakpolitikusától. Valójában nagyon kevesen mentek nyugdíjba eddig 40 év szolgálati idővel, a jelenlegi nyugdíjasok által ledolgozott munkaévek átlaga 33 év.

A terv legfeljebb az 1953 és 1957 között született nők egy részének kedvezhet, akik jövőre 54-58 évesek lesznek. Ebben a korcsoportban gyűjthették össze néhányan a 40 szolgálati évet, feltéve, hogy az általános vagy a középiskola után azonnal elkezdtek dolgozni és azóta nem szakadt meg túl hosszú időre a munkaviszonyuk (ugyanis a munkanélküli segély folyósításának időszaka még szolgálati időnek számít). "

nem1rem1 2010.09.16. 11:48:12

@László56: A zország, ha valemiben egységes, akkor csak abban, hogy így nem mehet tovább. Meg abban, hogy nem szeretné, ha fájna.

Ez már többször győzelemre vezetett pártokat: Már 1990-ben a Nyugodt erő győzött, amelyik - a komenizmussal való leszámolás mellett - azt állította, hogy kevésbé fáj, ha a rossz fogat nem kirántják, hanem lassan, óvatosan csavargatják... Nem akarom sorolni, de lényegében - 2006. kivételével, amikor az ellenzékkel szembeni antipátia döntött elsősorban - mindig a változás és a "magasabb szintű fogyasztás" igénye döntött.

A mostani 2/3 három vonatkozásban különbözik a korábbiaktól: egyrészt a legnagyobb rivális, a balliberális blokk ("kis" segítséggel) kinyírta magát. Másrészt, a rendszerváltás során kialakult konszenzust - mondjuk úgy - a méltányos politikai magatartásról a Fidesz szétfeszítette, méghozzá szándékosan. Ha még valaki emlékszik a "Több, mint kormányváltás..." 1998-as jelszavára. (Nem ma találta föl Orbán Viktor a forradalmi retorikát...). És harmadrészt, az immár harminc éve repedező állami elosztási rendszer végképp tarthatatlanná vált, és ennek az átalakítása láthatólag fájdalmas lesz.

Ezen 2+3 tényező mentén alakult a gyors 2/3. És - mint ahogy 1956-ban is - mindenki mást ért "változás" alatt, és távol sem mindenki van meggyőződve annak az útnak/célnak a helyességéről, amin/amifelé a kormány elindult. Nem a rendszerváltás befejezése, hanem éppen egy új rendszerváltás körvonalazódik.

Most viszont a vonzalom alapjai rengenek. Attól tartok, hogy akármilyen finoman is tekeri a vezető azt a volánt, bármennyire is nem dőlünk a kanyarban a szomszédunk ölébe, egy idő után fel fog tűnni az utasoknak, hogy nem Bécsben vagyunk...

A gyorsan jött támogatás gyorsan olvad. A kérdés, hogy a sokmilliónyi egyéni vízióból megmarad-e a többség. Ha a csodavárók kiszállnak, meg tud-e tartani - a "tűzön-vízen" törzsközönsége mellett, mely mindenképpen kisebbség - más támogatókat is szómágiával?

Én egyelőre azt látom, hogy Orbán Viktor az elmúlt száz napban a különböző kisebb választói csoportok között kacskaringózott. És már a második-harmadik vonal is, láthatólag nehezen követi naprakészen...

Kevésbé látom stabilnak ezt az egységet, mint te. és amennyiben ez az egység nem közmegegyezéssel jött létre, hanem gyakorlatilag egy vezető mögötti feltétlen felsorakozással, kevésbé tartom kívánatosnak is.

A nemzet, vagy a zország egysége alapjának szerintem alapvető célok és alapvető normák, megegyezéssel való közös elfogadása, és követése kell, hogy legyen. Ez volt tudniillik maga az 1990-ben befejezett, eddig első rendszerváltás alapja...

newcy67 2010.09.16. 11:48:53

Régi mondás, de igaz: b...ni + szűznek maradni egyszerre nem lehet!

lüke 2010.09.16. 11:49:16

@stratez:
mint már itt -ma- írtam
ezt csinálta Hornnal is-antalli örökség-
csak GY-al nem tudta, abban a bizonyos tv ME párbajban, mert egyetlen számból se volt felkészülve
s Fletó dobálta a számokat és százalékokat
ezzel nyert, anno, de jól számolt, legfőképp magának

radala 2010.09.16. 11:49:52

@komment2010: Szép komment. Azt hagyja csak figyelmen kívül, hogy a politikusoknál munkaköri kötelesség, hogy szót tudjanak érteni a szűzlányoktól az örömlányokig mindenkivel.
Igazad van többé kevésbé amúgy, csak az a kérdés, hogy a bugyiból kibeszéltnek van-e felelőssége abban, hogy kibeszélték a bugyiból. Valamikor mondtam egyszer, hogy szerintem nem a gyűlölet beszédet kellene tiltani, hanem annak a hallgatását bizonyos embereknek. Nem szeretném mentegetni OV-t, de ö egy tünet. Ha ö jó vezér, akkor az azért van mert a "nép bölcs", ha ö egy diktátor populista, akkor az azért van mert a "nép ostoba". Nem tudom Kálmán Olga kényszerítette-e OV-ot arra, hogy kolbászból ígérjen kerítést, de az valószínű, hogy OV Lévai Anikón Gáspáron meg Ráhelen kívül nem sokakat kényszeríthetett erővel arra, hogy rá szavazzanak, még talán Győzőbácsit:-).
Most ez van, ami van. Kicsit sem kell szeretni, néha komolyan nehéz is. De majd meglátjuk mi lesz. Az Orbán nem szeretőknek azt tudnám javasolni, hogy legyen sok gyerekük neveljék őket toleránssá, becsületessé és ettől majd a nép bölcsebb lesz és jobbat választ. Esetleg mi magunk is próbálhatnánk becsületesebbek, toleránsabbak lenni és akkor még hamarabb bölcsebb lesz a nép:-)
Ha meg OV akar valami diktatúrát csinálni, akkor majd közösen menjünk a barikádokra és ne csürhézzük egymást, mondjuk engem sem, aki korábbi Orbánfanból megyek majd oda:-)

fingerbangs 2010.09.16. 11:50:10

én nem értem hogy a túróba lehet az, hogy igérgetéssel nyer mindenki, de nem hajtjuk, hajtják be rajtuk sose
kiábrándító az egész, csalódtam a fideszben, menjenek a picsbe

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.16. 11:51:23

@stratez: Ezt a verbális fölényt valahogy nem csillogtatta Orbán az elmúlt évtizedben.

" Kétharmadnyi fix-szel
A Viktor könnyen sittel..."

lüke 2010.09.16. 11:52:19

@newcy67:
régi ,régi
el is sütötte a magyar kolléganőm az osztrák kórházigazgatónak
aki elképedt, mert ilyet nem hallott még egy nő szájából
-hát ebben különbözünk a nyugattól!

jag3 2010.09.16. 11:54:17

@manyike: természetesen egy politikus mindig azt mondja, amit a választók hallani szeretnének, kivéve, ha már végképp nem megy. A rációt elmondta néhány politikus a közelmúltban: most majd három évig nem lesz nagyobb kampány. Ezért is csúszik minden igéret 2012-re.

Magyarán a magyar politikus abban reménykedik, hogy majd csak kihúzzuk valahogy a következő választásig (hitelből, miből másból?) és akkor majd megint mellébeszélünk.

1993 óta ez minden alkalommal bejött. Azaz majdnem két évtizedes gyakorlattal küszködik a magyar poltiikai gárda. Két évtizedes gyakorlat ellenében kellene megértetni a poltiikusokkal, hogy ébredjenek már fel, a románok, görögök, lettek sem jókedvükben végeztek megszoritásokat.

Egyébként én egyetértek abban Orbán Viktorral, hogy nem a megszoritások jelentik az ország jövőjét. Azzal is, hogy fel kell futtatni a belső termelést. De nem hiszek abban, hogy Orbán Viktor ezt komolyan gondolja.

Ami pedig a választások előtti őszinteséget illeti: ami az elmúlt száz napban történt azt a www.jobbklikk.hu-n folyó vitákban egy Rabban nevű, félig-meddig alighanem a belső fideszes (politikai) álláspontot képviselő illető jó előre leirta. Azaz mindenki, aki akarta tudhatta, hogy szó sincs itt semmiféle "világmegváltásról". Hanem arról, hogy ha lehet, húzni kell az időt négy éven át.

Az már az értelmiség vétke, hogy hagyja a poltiikusokat ámokfutni. Persze a főnök ellenében nehéz.

radala 2010.09.16. 11:56:41

@Szimba: Nos, ha ezt megteszik, akkor elvesztik a 98-ban is Fideszre szavazókat, a "polgárokat". Szerintem ilyet nem tesznek, de ha tesznek majd, akkor az még nekem sem fog tetszeni.
Amúgy ez a 40 év munkaviszony nem tűnik nagyon szimpatikusnak nekem, de ahogy én elképzelem, hogy mi kell ahhoz, hogy a 40 év munkaviszony előbb teljesüljön, mint a 60-62 év, nem tűnik úgy, hogy ez a réteg nagyon megterhelné a nyugdíjkasszát és pláne nem tűnik úgy (bocsánat a durvaságért), hogy ők olyan nagyon hiányozhatnának a munkaerőpiacról.

sárkányfő 2010.09.16. 11:56:54

@stargate:
"ugyanilyenek a mélymszpsek és mélyszdsz-esek is.
Ha annyira kívűlálló vagy azért ismerd be ezt is."

látszik hogy új fiú vagy, én a többi pártbuzin is röhögni szoktam, ez közismert. azért jöttem a fideszes példával, mert most a fideszdroidoknak van szezonja, a többi szinte eltűnt, épp csak mutatóba akad egy-két példány.

azt meg respektálom, hogy tényleg képes vagy elismerni a hibád, de tényleg!

@kodó tamás:
igen, ez az egyes pont: "tények tagadása" :)

@simonmondja.: :)
még lehetne amúgy gyűjtögetni a pontokat... pl. hirtelen kezdjünk el beszélni valami teljesen másról... és tegyünk úgy, mintha a nem tetsző infó nem is létezne, hátha sikerül elterelni róla a figyelmet :)

kodó tamás 2010.09.16. 11:58:13

@fingerbangs: mér? szavaztál rájuk áprilisban? mikor és miért csalódtál?

stratez 2010.09.16. 12:00:13

@simonmondja.: Mi volt az elmúlt évtizedben, az egy dolog, én a jelenről beszélek, a szoci politikusi garnitúra, ami az egyéni képességeket és az általános amortizációt illeti, soha nem látott mélyponton van, és az utánpótlásnak se híre, se hamva.

lüke 2010.09.16. 12:00:39

@radala:
igen
Ausztria feltupírozott Balkán
ez tőlm Metternichet tovább fejlesztve
de ha már AFA:
A- 20% élelmiszer csak 10%!
SK- 18 %
D- 19 % élelmiszer 8%!
MO- 25 % mindenre, ne is csodálkozzatok
www.linker.ch/eigenlink/mehrwertsteuer_deutschland.htm

tölgyes 2010.09.16. 12:00:41

@radala:

Kedves radala!

Az MSZP esetében is szét kell válogatni a dolgokat. Van a pártelit, van a tagság és vannak a választók. A választókra nézve nagyon igaz az amit ír. A tagság nagy részére is igaz.. de a pártelit kétlelkű ebben a dologban. Szemükben megtestesít valamit Gyurcsány, ami számukra vonzó, de egyben látják, hogy sok kárt okoz. Gondolja meg: még bőven Őszöd után is közel 90%-kal választották pártelnöknek.Emlékezzen vissza arra, hogy milyen örömtele, keserű volt ez az elit, amikor Mesterházyt megválasztotta...A lelkük- szívük még mindig Gyurcsányért dobogott.

Az MSZP pártelitje ma is döntően a régi MSZMP KB és az állami elit munkatársaiból áll. Igaz ez Lendvaitól, Kovács Lászlótól Kis Péteren át Szűcs Erikán keresztül Balogh Andrásig és Vitányi Ivánig. Az ő értékrendjüknek - személyes okok miatt eltérő módon - nagyon is megfelel Gyurcsány. Azt fogalmazza meg fejezi ki, amit ők is éreznek gondolnak. Legfeljebb az zavarja őket, ha Gyurcsány az egzisztenciájukat fenyegeti.. és itt most erről van szó.. Ugyanakkor azt: mégis a Ferinek alapjában igaza van.. A mostani önkormányzati választás valódi tétje az, hogy elég mély lesz-e a megrázkódtatás ahhoz, hogy ezt a köteléket elvágják.. Másképpen fogalmazva: eljutnak-e a felismerésnek arra a fokára, hogy belássák; Gyurcsánnyal nem lehet megújulni. Szerintem inkább nem.. bár szívesen tévednék ebben a dologban.

Atti1979 2010.09.16. 12:02:46

@stratez:
Mesteházy? Ő azon kevesek egyike, akinek bejött az OV által vizionált új ország! Sőt, olyan, mintha mindennap újra születne, mert egyik nap azt mondja, hogy az mszp hitelessége a korrupción bukott el, másnap azt, hogy építési törmelék maradt hátra, Viktor szerint sitt! Viktornak meg csitt, amíg az elszámoltatásban nem lesznek igazi "nagyágyúk" lesittelve, mert a kishalakat kell visszadobni, nem a milliárdos bűnözőket!

radala 2010.09.16. 12:03:48

@stratez: Nem biztos, hogy igazad van, MP többet nyert a vitán, mint OV anno, pedig MP alulteljesítette MA-t.
Nyilván egy ideig élvezik az agyagbadöndölést, de egyszer csak szimpátiát ébreszt. Valamikor volt szó itt a legelején még az underdog hatásról, persze ehhez szerintem kellene a minimális hitelesség, ami egy szociban nem lehet ma benne. Az emberek ritkán szeretik azokat, akik kiemelkedőek valamiben.
Ezért szokták azt gondolni, hogy a szép nők buták, a jósvádájúak hazugok. Pedig ismerhetné mindenki Mendel 3. törvényét, hogy a tulajdonságok függetlenül öröklődnek:-)

Kalmár 2010.09.16. 12:06:21

Fel lehetne már nőni.
Aki a választási igéreteket, percről percre követeli betartani, az hülye.
A választások előtt azt vártuk a Fidesztől, hogy töredékére csökkenti a korrupciót.
Ez nem 2 perc és a sikere csak hosszú idő után látszik.
Megszünni nem fog, aki ezt kéri számon szintén kiskorú agyban.
Azt vártuk, hogy az ész nélküli megszoritások helyett, költenek pénzt a gazdaság élénkítésére, hogy ebből IS tudjunk törleszten, ne CSAK az újabb hitelekből.
Szintén vicces, ahogy valaki hazugságot vízionál, ha hitelt vesz fel a kormány.
Azt meg, hogy kampányban optimistább munkában megfontoltabb egy politikus....nahát.
Tessék leülni egy padra és csodálkozni.
Azt hiszem nincs is ilyen ember.
Aki a választások előtt utálta a fideszt az most eljátsza a felháborodott, csalódott választót.
Kicsit szánalmas.
1-2 év és eldől, valóban csökken e az államadósság, nő e a foglalkoztatás, nőni kezd e a gazdaság?
Nem csip-csup ügyek határozzák meg a teljesítményt, hanem ezek a tényleg fontos dolgok.
A bulvár politizálás reméljük, lassan kifullad.

ati27 2010.09.16. 12:08:50

@radala:

igen teljesen jól látod. pl. óvónők! Ha csak 1-2 "nem odavaló" van az óvodában már mehet a levesbe. Én mint gyakorló apuka, látom, ha véletlen valami olyat teszek, ami nem következetes, akkor hosszú-hosszú hetekbe telik az "eredeti" állapot visszaállítása. Ebben benne van az is, ha a gyerek mástól lát olyat ami nem megengedett, itt "szűkebb családi körben". Nekem s volt töritanárom aki nyomatékosan kijelentette: hogy nem krisztus előtt, hanem "időszámításunk előtt".. Mindezt egy falusi iskolában az "átkosban" ahol még kb a tanulók 1/3 járt hittanra. Ja és a legújabb kor 1918-ban kezdődik a Nagy Októberi Szocialista Forradalommal. Pár év múlva meg az első sorban nyomta a templomban..

tölgyes 2010.09.16. 12:09:12

@Atti1979: Ez az elszámoltatás nem olyan egyszerű. Hiszen épp ez a baj az alkotmánnyal és a magyar jogrenddel, hogy a visszaélések tömege, a magyar jog szerint lehet akár még jogszerű is. Az aki idejében felvette a 100 milliós végkielégítést még meg is úszhatja a visszafizetést, hiszen rá nem vonatkozik a 98%-os arány amit akár eredményesen is lehet támadni az AB előtt, mert sértheti a jogbiztonság stb. elveit.:( Nem véletlen, hogy Gyurcsány épp ennek a 89-es jogrendnek a védelme mellé akar mozgalmat szervezni:)

Spiro 2010.09.16. 12:10:42

Az ellenzéki pártok azért láthatatlanok, mert maga a kormányzó erő is az.
Hiszen nincs mihez hozzászólni, mert az Önkormányzati választásokig még nem történhet semmi.

Az ellenzék jelenleg azt nem ismerte fel, hogy hosszú távon azzal ehet fogást találni a Fideszen, ha annak várható programjait, illetve a problémákra várható megoldásait, ők maguk előbb saját ötletként kommunikálnák.
Kvázi megelőznék a kényszerből jelenleg hallgató Fideszt, és a jövőben megteendő szükségszerű kormányzati lépések idején hangosan üvöltenék, hogy ez az én programom.

Véleményem szerint ebben még az a kockázat sincs benne, hogy ez az ellenzék esélyeit rontaná az Önkormányzati választásokon, hiszen itt csak a Fidesz veszíthet.

Másrészről azt lehet most ellenzékként elővezetni, hogy a kormány jelenlegi hallgatása csakis annak tudható be, hogy valami jelentős érdeksérelmet okozó változásokra készül az önkormányzati választások után, ami miatt nem meri ismertetni programját, ezzel kockáztatva Magyarország megítélését, illetve így próbálja (pl.: 9 évre) biztonságba helyezni kádereit, ami nem szolgálja a köz érdekeit.

nem1rem1 2010.09.16. 12:10:55

@radala: "Az emberek ritkán szeretik azokat, akik kiemelkedőek valamiben.
Ezért szokták azt gondolni, hogy a szép nők buták, a jósvádájúak hazugok."

A vonzó külső károsan befolyásolhatja a személyiség-fejlődést. Ezért szokják aztat gondolni.

Persze, ez semmilyen összefüggésben sem áll azzal, hogy a zemberek aztat szeretik gyakran, ha valaki úgy kiemelkedő valamiben, hogy nem arrogáns, kérkedő.

bigapples 2010.09.16. 12:10:55

@tölgyes: Szerintem a párelit arra a következtetésre már eljutott, hogy Gyurcsánnyal csak lefele visz az út. Csak ez a szoci pártelit még Kádár kori módon vívja meg a belső hatalmi harcokat. Nem nyílt szembefordulás, hanem a lassú kivéreztetés, ahogy Kutuzov bánt el Napóleonnal.

lüke 2010.09.16. 12:11:14

@radala:

aki 14 évesen szakmát tanul, az 54 évesen mehet, ha nő
18+ 40 , 58 év, de csak nőknek

ha később végeztél nem 23 évesen, s az egyetemet nem számítják bele, amire uniós harmonizáció lévén sor kerül majd
23+40=63
nem nagy durranás
/ma sokan 25-30 évesen végeznek, nincs gond ezzel/

ati27 2010.09.16. 12:11:15

Közben a suliban tukmálta a gyerekeket, hogy aki nem jár hittanra, meg minden héten templomba, az már milyen ember..

radala 2010.09.16. 12:11:33

@tölgyes: Ebbe a mélységbe én képtelen vagyok belelátni. Baromira nem értek ehhez, lehet, hogy GyF közelről egy szerethető figura, de ezt nehezen hiszem. Azt meg pláne nem, hogy olyan dörzsölt rókák, mint az mszp krémje ne látná át, hogy GyF-et nem lehet újraépíteni. A szocik állati jók a vezéráldozatokban. És ezek mindig nagyon sikeresek is MA esetében ez nem igaz (de most az mszp annyira el van gyengülve, hogy egyszerűen már ez sem segített), de még Bajnaira is igaz volt szerintem a trükk óriási volt és be is jött, ahol bejöhetett.
Az meg megint nem világos nekem, hogy mi jelenthetné az mszp számára azt, hogy GyF-et el kell felejteni. Ha nagyot buknak, akkor a GyF hívők azt mondják ennél még GyF is jobb volt, ha kicsit buknak, akkor meg elfér a pártban. Mondjuk mivel kevesebb mszp=több demokrácia több Gyurcsány=kevesebb mszp ezért én szurkolok GyF-nek:-)

Diocles 2010.09.16. 12:14:35

@ó jaj:

nem tudom ki vagy, és nyilván mi sem áll távolabb tőled, h felfedd magad, mert a legkényelmesebb inkognítóban lefikázni mindent és mindenkit, nyilván ezért is jársz ide, de eléggé visszaélsz a helyzettel.

nekem mindenesetre szimpatikusabb, ha valaki felnőtt emberként rendelkezik egy szilárd világnézettel, bízik a jövőben, vannak elképzelései, kilátásai, és nem kiégett roncsként fikáz le mindent és mindenkit.

tölgyes 2010.09.16. 12:15:13

@bigapples: Lehet, hogy Önnek igaza van. Balogh az ATV-ben egy konferencia kapcsán elmondta: ő nem egy politikus díszleteként kíván párbeszédet folytatni...Ez nem is burkolt bírálata Gyurcsány politikai mozgásának.

bigapples 2010.09.16. 12:18:21

@lüke: sőt, a mostani helyzet:

"jelenlegi nyugdíjasok által ledolgozott munkaévek átlaga 33 év.
"

nem1rem1 2010.09.16. 12:20:32

@bigapples: Még a nyolcvanas években olvastam Megyesi Gusztávtól egy tévéjegyzetet, A buta gnú címmel. Ez egy természetfilm kapcsán íródott az oroszlánokról. Akik próbálják terelgetni a gnú csordát valamilyen ösztönből. De az egységük a legröhejesebb: Ha az egyik jobbra megy, a többi is. Ha a másik balra, a többi követi.

Megyesi szerint ezek az oroszlánok csak akkor veszélyesek, ha a gnú-csordából egy buta egyed kiválik a tömegből: Azt széttépik az oroszlánok.

Az MSZP (tényleges) vezetésében szerintem pont az a riadalom és az ideges reakció oka, hogy Gyurcsány elkezdte újraépíteni magát. Ezek, a Szekerestyutyu, a Kisspéter meg a többiek, olyan jól elmarakodnának-egyezkednének egymás között, kergethetnék a farkukat, de ez a Fletó...

Egyelőre én az MSZP-nek más esélyt nem látok a megerősödésre, mint Gyurcsány. Akár örülök neki, akár nem. Persze, nem nagy kunszt látni...

tölgyes 2010.09.16. 12:23:33

@radala:
Kedves radala!

Lehet, hogy Önnek van igaza... de Gyurcsány mégis megtestesít valamit az elit számára, amit az értéknek tart. Egy értékrendet jelenít meg, amit hatékonyan hatásosan tud kommunikálni... Ez az egyik elem. Aztán van egy másik elem: Gyurcsány nem bízta a dolgokat a véletlenre: ő utólag elkezdte átépíteni saját támogatóira leváltani az elit középső rétegeit... Azok még benn csücsülnek a pártban. Ma már kisebbségben vannak, de szerintem még megkerülhetetlenek.
Ha az MSZP nagy vereséget szenved, akkor abban Gyurcsány még bűnbak lesz..mert nem tudta visszafogni hiperaktivitását... De ezek jósolgatások és nem tudom, hogy nem a "vágyaimat" vetítem-e ki. Minden esetre ez is meg más is benne van a dologban. Majd meglátom mi jön ki belőle. Én minden esetre egy Balogh típusú vezetőt szívesebben látok az MSZP-ben, mert neki nem csak dumája van, hanem esze is.

lüke 2010.09.16. 12:24:02

@bigapples:
na csak lassan!
hol van itt Kutuzov meg Napoleon?
Pápa más mint Korzika
majd neked is bocsánatot kell kérned, mint Viviáne!
Redingnek, legfeljebb tőlem!:)

Diocles 2010.09.16. 12:25:11

OFF

kezd ritka tenyérbemászó lenni ez az LMP...

mandiner.hu/cikk/20100915_lmp_nem_rendeszeti_kerdes_a_hajletalanok_ugye

mandiner.hu/cikk/20100916_omoljon_ossze_az_mszp

érdemes elolvasni a kommenteket is

- a kampányszámlánál kicsit vicces, h nem ám ők maguk adnak pénzt a hajléktalanoknak, hanem MEGNYITJÁK, h más pártok is adakozzannak
- totál az ún. 68-as újbaloldali gondolkodásmód jellemzi őket minden társadalompolitikai kérdésben, így a hajléktalankérdésben is: a hajléktalanoknak joguk van talpig szarosan-szutykosan mászkálni-kéregetni a buszon, aluljárókban, de azt nem veszik észre, h a járókelők jogaira is kéne figyelnie az államnak
- Jávor Benedek mindenkinek fölényesen beszól, aztán majd csodálkozik, ha egy adandó alkalommal az összes párt visszaadja a kölcsönt...

tölgyes 2010.09.16. 12:25:45

@radala:
Olvassa el nem1rem1-et! Tanulságos annak szemléltetésre, amit leírtam.

tölgyes 2010.09.16. 12:27:53

@Diocles: Hát persze.. az SZDSZ utódpártja.. azok is mint újbaloldaliak, maoisták kezdték.)

lüke 2010.09.16. 12:29:30

@nem1rem1:
nem hát!
valaki itt okosan mondta:
az ókommunista elvársaknak ki kell halni
reménykedni lehet............
de a kórusokat nem lehet túlkiabálni

bigapples 2010.09.16. 12:35:41

@nem1rem1: Ha várt volna legalább 4 évet csöndben, ellenzékben, míg rendeződik kicsit a helyzet és elkezd kopni a fidesz. Nem blogolva, nem Bauerek és Debreczenik élén szeánszokat tartva, hanem csendben várnia a feledésre, hogy Őszöd emléke és az azt követő évek ámokfutása elhalványuljon, akkor lenne alapja, hogy újra bejelentkezzen a baloldalon. így csak rombolni tud, leszakít pár egyedet a gnúcsordából, hogy aztán mind a leszakadottak, mind a régiek az oroszlánok könnyű prédái legyen.

@lüke: 2008 tavasza óta a felperzselt föld taktikáját folytatja a szoci pártelit Gyurcsánnyal szemben. Csak erre vonatkozott a hasonlatom, bocsánat, :P

AkarkiJ 2010.09.16. 12:38:23

"A sikeres átpozícionálásban tulajdonképpen csak egy jelentős ellenfele lehet a Fidesznek: "

A forintárfolyam, illetve a gazdaság egészének helyzete. :)

Ha nincs világválság, és a hazai gazdaság megroggyanása, akkor lehet ugyan, hogy fidesz kormányzás van, de az ellenzék vezérét úgy kétszer ennyi képviselővel a háta mögött gy.f-nek hívják...

A devizahitelesek megsegítésének (és közvetve az egész gazdaságnak) egy alacsonyabb, de stabil árfolyam segítene a legtöbbet. Az, hogy a bedölt hitelest nem lehet kilakoltatni, meg hogy szarabb feltételű forinthitelre átváltja az állam a hitelt, és úgy kell fizetni, na, az nem segítség egy középosztálybeli hitelesnek, akinek van munkája, keresete, családja, de elszaladt a törlesztőrészlet egy "csöppett".

tölgyes 2010.09.16. 12:45:08

@bigapples: Csakhogy addig Vitányi nem várhat.. meg Bauer se, Debreceniről nem is beszélve.. hát maszirozzák a Ferit..ez így egyszerre túl sok egy gyenge szívnek..:)

ati27 2010.09.16. 12:49:41

@bigapples:

Gyurcsány és a csend? :) Tegyük fel, hogy csendben marad.. Akkor a Mesterházy-félék "kigolyózzák"! Nem, szerintem ez egy bújtatott hatalmi harc az MSZP-ért, ami nyílvánosan játszódik, csak kevesen látják a fától az erdőt! Gyurcsány nagyon jó érzékkel ugrott ki a süllyedő hajóról, feltéve a kezét: jó, jöjjenek a "fiatalok"! Persze tudta, hogy még csak a lejtő kezdetén vannak. Sajnos ugyanez igaz az ország ügyeire is. Belelökte a szakadékba a szekeret, majd lelépett. 4 év múlva meg majd jön, "látjátok a FIDESZ sem bírt a válsággal!" Addig pedig kavarja a pocsoját!

nyünyüge 2010.09.16. 12:50:06

@bigapples:
Ezt a "csak hatezer nyugdíj előtt álló hölgyet érinthet" c. kitételt nem értem kezdetektel fogva.
Az lehet, hogy 6000 dobhatja el a kaszát, kapát, tollat, bármit adott esetben a törvény életbelépésének napjával, elvileg.

De a jövőben is lehetnek ilyen hölgyek, akiknek jövőre meg azután telik le a negyven év?

Vagy ???

ampelmann 2010.09.16. 12:51:20

ki latta a maszop oldalan a szavazast az elmult 100 naprol?
apropo, megyo hozta be ezt a 100 napos hulyeseget? jelent ez valamit?

ampelmann 2010.09.16. 12:54:22

@bigapples: Igy van. Édesanyám pont ez a kategoria, es masfel eve munkanelkuli es abban bizik hogy januartol nyugdijas lehet.

szőketisza 2010.09.16. 12:56:44

@radala: "tökéletesen mindegy, hogy mi mindent mondott OV, mondott sokfélét, az a lényeg, hogy most mit fog csinálni."
És ez csak a kis törpére igaz? Ő hazudhat össze-vissza? (Bár ő azt HAZUDTA, hogy ő még soha sem hazudott!!)

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.09.16. 12:57:33

most nézem (újra) az elnök emberei sorozatot.
ott bizony dominálódik, hogy az elnöknek szinte nincs is gondolata, hanem a stáb úgy fabrikálja össze a szavakat, hogy az mindenkinek, vagy legalábbis a többségnek tetsszen.
Tehát amit Viktor mond, azok nem az ö szavai, hanem a beszédíróké. ez van, mindenki benyeli

ampelmann 2010.09.16. 13:01:03

@www.Bisex.hu: es ezt egy amerikai tv sorozatbol szedted. Annyira okos vagy :)

rushman 2010.09.16. 13:06:09

Következetesebb a kommunikációja? Vicces.

bigapples 2010.09.16. 13:09:47

@nyünyüge: igen, minden évben párezer nőt érint a rendelkezés.
Ennél sokkal lényegesebb a nyugdíjkassza szempontjából, hogy a "nyugdíjasok által ledolgozott munkaévek átlaga 33 év". Ezt a 33 évet kell feljebb tolni, nem a 40 év szolgálati idővel rendelkező nőket kell mindenáron tovább dolgoztatni (akik segíthetik részben megoldani a bölcsődei/óvodai helyek hiányát).

Ha a 33 éves átlagon akarunk javítani, akkor hozzá kell nyúlni a korkedvezményes nyugdíjazásokhoz, rokkantnyugdíjazásokhoz és növelni kell a foglalkoztatottságot.

gonosztojás (törölt) 2010.09.16. 13:18:32

@www.Bisex.hu:
Na ja...
Állandóan olvassa a beszédeit, két mondat idejér nem tud felnézni.
Pedig Fidel Castro vagy Lenin is órákig tud-tudot beszélni papír nélkül. Meg Kádár is.
Csak azért említem eme úriembereket mert ahogy elnézem és hallgatom a Fidesz programterveit, és tekintve az eddigi káder és seggnyalóklientúra pozícióba helyezését,nemsokára felépítik az új kommunizmust. Még szerencse hogy navracsics talált egy sereg leninképet meg szobrot.Nem kell újat venni.
Apropos: kérdezze meg már valaki Navracsicsot, hogy amikor ők volta kormányon, a minisztériumokban négy év alatt nem mentek le a pincébe??!?

kodó tamás 2010.09.16. 13:23:48

@Kalmár: :) ja, ok várunk 2030-ig.
a korrupciót nem értem miért ne lehetne pár hónap alatt? megszüntetni (ha akarnák és nem a mélyítése folyna...) tudnék mesélni...
@lüke: 14+40=54 is létezik, nem volt ritka 1980-ban ladagyárban 14 évesen dolgozni.
@Diocles: ez is hajléktalan: epiteszforum.hu/node/16807

lanyi 2010.09.16. 13:33:46

Kedves Török Gábor egyre gyengébbek az írások.

Izzadságszagú ahogy az mszp irányába egyre inkább elkötelezett.(ezt egyébként nem értem)

Attól tartok Ön is elkedzi a " patásorbánozást "

sárkányfő 2010.09.16. 13:41:08

@Diocles: miről beszélsz összevissza te félnótás? :DD

Milyen inkognitóról beszélsz a neten? Láttál már internetet közelről? Te talán saját névvel társalogsz? Mi mögé bújok el és mivel élek vissza? :D
Teljes joggal fikázok mindenféle droidot, bármelyik pártnak is a szerelmese, ugyanis épp attól doridok, hogy elvtelenül, vakon és hülyén követik az igencsak gyarló, sokszor hazug, manipulatív, korrupt, stb. pártjaikat.

Ja, hogy csak nem magadra vetted a "pártdorid" jelzőt? :D Pedig ezt most tényleg nem is neked írtam, erre se jártál még amikor ezt írtam...

A világnézetem miatt meg nem kell aggódnod, hidd el szilárd épp eléggé, annyira biztosan, hogy nem csinálok magamból hülyét egyik ócska párt miatt sem.
Édes istenem egyem azt az érzékeny kis lelked, hogy fáj neked hogy valaki kritizálni merészel... :)

radala 2010.09.16. 13:49:39

@szőketisza: Nem mennék bele ennek a fejtegetésébe, természetesen nem csak a törpére vonatkozik.
Elmondtam párszor, hogy szerintem nagy különbségek vannak a különböző hazugságok között. Szerintem Orbán igyekszik olyanokat hazudni, amik nem teljesen függetlenek a valóságtól, létezik általában olyan olvasatuk, amiben igazak lehetnek. Szerintem ez a fajta hazugság ha nem is támogatható, de tűrhető.
Nagyon nem ugyanaz bevonni a költségvetésbe a Máv, BKV stb. adósságát, mint Áfát csökkenteni 5 hónapra.
Nem volt olyan ember a világon, aki ha akarta nem nézhette meg, hogy mi a turpisság az 1300 mrd-ben. Ugyanakkor nem volt olyan ember, aki elhitte volna, hogy az ÁFA csökkentés csak egy ideiglenes trükk. Nem ugyanaz nem átugrani egy lábat a 16-oson belül, mint lefizetni a bírót. Ettől még nem szép a műesés, de maximum egy sárga jár érte. A bíró vásárlásért meg minimum leküldik az egész csapatot a második ligába. Szerintem nincs egyetlen Fidesz szavazó sem, aki azért szavazott a Fideszre, hogy holnaptól csoda lesz. Én nem találkoztam még ilyennel, valószínűleg valóban nincsenek, mert egyelőre nem mérhető a kiábrándulásuk. Ehhez képest majd 1 milla szoci szavazó átbaszva érezte magát már szeptemberre. Ennek talán lehet valami oka, talán van aprócska különbség a hazugságok mértéke között. Persze lehet, hogy a törpe egy varázsló, GyF meg simán egy őszinte becsületes ember, akinek pechje volt. Az emberek meg csürhe, aki nem tudja mire van szüksége. Ez is egy olvasata a világnak, akár az is lehet, hogy helyes olvasata, bár én most még nem látom ennek komoly bizonyítékát.

sárkányfő 2010.09.16. 13:51:41

@Diocles:
nézd dio, ennek a kiégett roncs, fikázós, bizonytalan világképű, sötét jövőképű vastagbőrnek nem tetszik hogy egy 27 éves fidesz-leányka hirtelen főosztályvezető-helyettes lett:

vastagbor.blog.hu/2010/09/16/hazaarulozas_vagy_apuci_karrierek_a_fidesznel

Hozzáteszem költségvetési és gazdálkodási főosztályról van szó, khm. Nem is értem mi a baja ennek a feltehetően züllött világképű vastagbőrnek?

És mindezt nicknév mögé búja, a helyzettel visszaélve teszik, egész biztos jellemtelen, kétes, léha társaság! de reméljük együtt, hogy hamar lecsap majd rájuk a szalai-kommandó! fene a pofájukat, megérdemelnék!
:)

antiquark 2010.09.16. 14:19:34

@lanyi: "Izzadságszagú ahogy az mszp irányába egyre inkább elkötelezett."

Ez érdekes hozzászólás. Nekem TG elemzéseiből inkább Ovi és a Fidesz folyamatos mentegetése cseng ki. Valahogy mindég azt érzem, bakizik nemzetünk megmentője , de ezt el kell néznünk nekik mert...

Ordnassac 2010.09.16. 14:24:02

Annyira imádom, amikor egy-két bejegyzéssel korábban valaki azzal vádolja Gábort, hogy benyal a Fidesznek, most meg hirtelen a szocik iránt elkötelezett.

Univerzális egy személyiség ez a TG... :-D

Diocles 2010.09.16. 14:28:31

@ó jaj:

LOL
hát téged totál eluralt a Fidesz-fóbia.

csak, hogy az arányokat lásd, csak egy mai hír szerint Fekszi Márta és köre nem csupán a 20 milliárdos moszkvai ingatlant lovasította meg, hanem szépen (nagy)kanalazott a DunaTV kasszájából is.

namost ezzel szemben itt van ez a leányka, közgáz végzettséggel a háta mögött, akit benyomtak egy hivatalba, ahol keres havi nettó kétszázat. és most ez a húdenagy világbotrány.
érzékeled az arányokat, ugye? máskor ütősebb sztorit hozz.

azon persze nem lepődöm meg, h az indexnek az utóbbi volt a hír, és kivételesen kirakták az általában szilenciumra kárhoztatott Vastagbőrt is.

sárkányfő 2010.09.16. 14:49:22

@Diocles: kit érdekel a sztori, te butuska? és a te kis egybites világodban még mindig az van, hogy aki kritizálja a fideszt, az komcsi? :) hát te sose tanulsz? hiába magyaráztuk el 1000x, hogy nem így, csak hajtod a magadét? :) hopeless...
csak azért írtam be, hogy mutassam, a lényeg azon van, amit te állítasz: aki kritizál, az kiégett roncs, ingatag világképű, stb... tulajdonképpen mindenki egy emberi roncs, aki nem fideszes, ha pedig kritizálni is mer, akkor aljas is :)

ja, és köszönöm, hogy önként, magadtól hoztál bizonyítékot a 11:17-kor írt listámra, melyben a droidok módszerei közé soroltam a bagatellizálást, relativizálást, személyeskedést... de kár volt fáradnod, személyes példád nélkül is világos volt ez mindenkinek :)

sárkányfő 2010.09.16. 14:53:50

@Diocles: jaaa, és most jut eszembe, te voltál az, aki velem együtt követelted a lusztrációs törvényt, ugye? :) és aztán kiderült a stabil világnézetedről, hogy - hoppá, hoppá, mit tesz a véletlen - pont ott húznád meg a határát a törvénynek, hogy miniszter még épp ne lehessen politikus, de miniszter-helyettes, azaz Schmitt "zemberek zembere" Pál az már a te kőkemény elveidtől nyugodtan lehet közt. elnök is. :)

Úgy irigylem az elvszerű elveid és hajlíthatatlan gerinced :)

Diocles 2010.09.16. 14:56:09

@ó jaj:

mondtam én, h a vérjobbos Vastagbőr komcsi? látod, megint csúsztatsz. Szegényeknek néha fideszezniük is kell, máskülönben sosem kerülnének fel az Index-címlapra. :)
na majd máskor folytatjuk, most el vagyok havazva.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.16. 15:00:31

@Ordnassac: egy politológus egy időben általában egy párt hátsójában lelhető fel. No most, ez a jafinált TG egyszerre bújt bele mindenki sheggébe. :)
László56 is leleplezte ma (is), de már várjuk Zolikát (1979), aki keresztényi és egyben szadeszos szemszögből megmondja a tutit róla és egyértelműen megsemmisíti érvei nyílzáporával, ámen.

subtotal 2010.09.16. 15:02:59

Én hiszek abban, hogy OV meg akarja erősíteni a középosztályt és végre meg akarja szüntetni az alacsony bevallott jövedelmet premizáló állami újraelosztási rendszert (aminek jórészét Bokrostól és Bajnaitól copypaste-elik, csak leöntötték mázzal meg félrebeszéléssel).
De 'ó jaj', 'simonmondja' és 'is' kolléga ahelyett, hogy kivárná, míg a Fidesz meglépi ezeket a lépéseket, előre leleplezi őket, ezzel kitaszítva a megvezetett tömegeket OV mögül, amelynek nem lesz így ereje a változtatásokhoz. :DDD
1 év múlva meg az lesz a duma, hogy a Fidesz ugyanazt tette, amit az MSzP-nél akadályozott és ezt majd a fidesz-fan barátaink cáfolják, tagadják, relativizálják.

sárkányfő 2010.09.16. 15:10:44

@Diocles: nem a vastagbőrre mondtad hogy komcsi te nagyon eccerű, hanem te magad hoztad fel ellenpéldának az egyik komcsi ügyét. kifejezetten nekem címezve.... mit számít a másik banda balhéja? és fidesz-lány balhéja sem azért számít (bár jellemző, hogy ráharaptál) amiért hitted, csak mutattam neked a szánalmas személyeskedésed fonákját.
tényleg nem vagy képes felfogni? hogy mekkora idiótizmus amit művelsz, hogy roncsozod, stb. azt aki kritizálni merészel?

de mondom, köszi hogy alátámasztottad személyes példáddal a 11:17-es mondókámat :)

jobb is hogy hirtelen "elhavazódtál", nem tudnál már ebből jól kijönni...

bigapples 2010.09.16. 15:23:04

@Hepci: Tudom, Gábor ars poeticája az, hogy hogy neki mindegy, hogy a kacsafarkú szender jobbról vagy balról kerüli meg a fűszálat. Azért én kíváncsi lennék, hogy ez a tudatosan választott pártatlan politológusi szerep és az ezért kapott bírálatok néha nem viszik-e kísértésbe, hogy kompenzáljon egyet ide-egyet oda módra.

Diocles 2010.09.16. 15:24:39

@ó jaj:

nem a kritika a baj, hanem az, h a te kritikád nem vezet sehova, a célja a nihil, a semmi, egy kiégett ember fikázásai.

ez köztünk a különbség, én hiszek valamiben, hiszek abban, h kimászhat az ország a szarból, és ezért teszek is, te nem hiszel semmiben, a kritikáid céltalanok, lógnak a levegőben.
(ez nálam nem jelent kritikátlanságot, csak értékelkötelezettséget, de ezt egy nihilista ember nem értheti meg.)

mit ér azzal, h becsődöl ez a kormány is? mit érsz azzal, ha eképpen bebizonyítod, h minden párt kutyaütő, és semmi megoldás?
jobb lesz attól neked? boldog leszel?

sárkányfő 2010.09.16. 15:37:20

@Diocles: nocsak, mégsem vagy elhavazódva? :) pedig már tisztára elhittem :)

"a te kritikád nem vezet sehova, a célja a nihil, a semmi, egy kiégett ember fikázásai."
ez nagyon jóóó :D

na ha már ennyire kötöd az ebet a karóhoz, nyomod a "kiégett-ember-fikáz" dumát, akkor nosza, támaszd is alá valamivel, had röhögjek tovább az eszement hülyeségeiden :)
Halljuk, a 11:56-os hozzászólásomra reagáltál először, hogy derül ki abból, (vagy más hozzászólásomból), hogy én nihilista volnék, és ugyan a komplett hülye pártdroidok kiröhögése miért is nihilizmus? :) Eddig csak sikerült ezt az érdekes infót visszatartanod, most már igazán megoszthatnád velünk :)

vagy netán a te pici világodba a fidesz kritizálása = nihilzmus? :) ennyire be vagy szűkölve a saját kis világodba? :)

és mesélj, miért is vagy te különb ember a fene nagy hiteddel? miből is gondolod hogy én nem hiszek semmiben, te nagyon okos, a neten át belém látó és kiismerő géniusz? :) ugye nem attól vagy különb, hogy te nem röhögsz a fidesz vagy más párt zombijain? :) mert eddig ez az egész csak erről szólt, bármit is akarsz beleerőltetni.

és azt az eszement baromságot honnan veszed hogy a kritika egyenlő azzal, hogy a kormány becsődölésének(?) drukkolok, ami amúgy egyrészt nem teljesen esélytelen, másrészt viszont a hazámat és családomat is meglehetősen rosszul érintené? Ezt az agyatlan hülyeséget miből veszed?
És miből gondolod, hogy a kritikámnak mögöttes célja van? hogy attól nekem jobb? talán magadból indulsz ki? hát nagyot tévedsz, ha valami rossz, akkor én arról leírom, hogy rossz, és nem fogok úgy tenni, mintha jó lenne. ezt csak a droidok teszik így...

atyaég, milyen buta vagy.

Ordnassac 2010.09.16. 15:45:10

@bigapples: Szexmunkás-_performance_? :-D

lüke 2010.09.16. 15:58:25

@nyünyüge:
te kerested cigányok létszámát
öreg,de jó, unjós, olasz
www.gfbv.it/3dossier/sinti-rom/de/rom-de.html

@kodó tamás:
ott van
@tölgyes:
magácskának mint blograngidősnek
is ajánlom
www.gfbv.it/3dossier/sinti-rom/de/rom-de.html

lüke 2010.09.16. 15:59:10

@Hepci:
Prinz Gabi -PG-is erre fizetett rá:)
nem sokat , 3M-t

lüke 2010.09.16. 16:03:43

@Ordnassac:
szájmon
" Kétharmadnyi fix-szel
A Viktor könnyen sittel..."
tovább fejl. változatát:
vikszel
remélem te legalább megértetted:)
ha már ilyen vulgár szamár vagyok

tölgyes 2010.09.16. 16:11:11

@lüke: Nem tudom én követni az Ön szárnyaló intellektusát.:)

lüke 2010.09.16. 16:19:59

@tölgyes:
de remek kis öf az európai cigányságról
kár hogy öregecske

lüke 2010.09.16. 16:22:20

@Ordnassac:
kösz czczczczc
pedig anno elhatároztam, hogy kap egy taslit
bemegyek a törzshelyére, Ladtmann Café
www.landtmann.at/
és durr

subtotal 2010.09.16. 16:33:45

@Diocles: bocs a közbepofázásért, de azért hadd köszönjük meg, hogy hangosan szidtátok a Fideszt a 'Ne a zemberekkel fizetessék meg' szlogen hangoztatásáért.
Hamár nihil...

tölgyes 2010.09.16. 16:36:47

@lüke: Én a cigányügyektől nem igen jövök nagy izgalomba. Nagy gond, de ahhoz józanság kell, nem izgalom.

bigapples 2010.09.16. 17:06:06

@ó jaj: hát persze el lehet menni, csak az a kérdés hova.

2009.inforadio.hu/hir/kulfold/hir-308825

lüke 2010.09.16. 17:22:48

@tölgyes:
ki mondta, hogy izgalom
összefoglalalás
ir a tudatlanságomra..........

ghilea 2010.09.16. 17:24:49

Hogy én mennyire egyetértek ezzel a poszttal! Amit a Fidesz csinál, azt tanítani lehetne, nagyon profik!
Elolvastam tavasszal az összes induló párt programját. Elképesztő, hogy milyen sok oldalt írtak tele a semmivel. Szóval attól nem lett senki okosabb.
Amennyire módomban állt, követtem a nyilatkozataikat. Mindből egyetlen dolog sugárzott: most majd jönnek ők és mindent egy csapásra meg fognak oldani, karácsonyra már a 14. havi adómentes fizetésemből fogok ajándékokat venni. Persze így konkrétan nem volt kimondva.
De minden Fidesz-párti, akivel beszéltem, ezzel érvelt. Ezért szavazott rájuk. Hogy majd ők itt csodát tesznek, megváltják a népet.
Egy idő után már nem is mondtam el, hogy szerintem egyszerűen fizikai képtelenség ezt megtenni. Ez csak választási fogás, amitől majd ügyesen visszatáncolnak, azzal érvelve, hogy nem állt rendelkezésükre kellő mennyiségű adat, ezért súlyosabb a helyzet, mint remélték. Mert akárkinek érveltem ezzel, csak lehurrogott. Egy idő után már csak annyit mondtam: térjünk vissza a témára karácsonykor - és ne legyen igazam.

Fiatal vagyok, most próbálom megalapozni a jövőm, megteremteni az egzisztenciám. Én lennék a legboldogabb, ha kiderülne, hogy itt örömboldogság lesz most már. Még nemfideszszavazó-adót is hajlandó lennék fizetni, csak jöjjön el az a Kánaán, amit ígértek, pontosabban sugalltak.
Ehhez képest naponta azt hallom a főnökömtől, hogy a cég jövője egy hajszálon függ, elég egy komolyabb megrendelő, aki nem fizet és mehetünk az utcára.
Ha nem érintene ennyire erősen ez a helyzet, lassan kedvem lenne odaállni az ismerőseim elé, hogy "nalátod". De így már lassan túl fájdalmas lenne a helyzet. Veszítek vagy veszítek. Köszönöm. Nem ezt vártam.

Átverés! 2010.09.16. 17:25:07

Elszomorít, hogy okos, értelmes emberek,csak ugy tudnak vítatkozni, hogy te komcsi Mszp-és és te Fidesznyik. És ezek a minősitések most már olyan dehonosztálóak, hogy reménytelen a közeledés.

Csak nagyot hibázott itt a 20 év alatt valaki, vagy valakik, hogy ennyire kibékíthetelenek ezek az álláspontok. Pedig mindenki egy jobb, békésebb, gazdagabb országban szeretne élni.

Vítázni arról kellene, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, de együtt gyülölködés nélkül.Mig ezt nem próbáljuk meg csak lefelé csúszunk a lejtőn.

Nem állunk mi olyan nagyon rosszul a hozzánk hasonlóakhoz képest.
Legutóbb amikor a nemzetközi versenyképességünkről ol vashattuk, hogy 6 helyet javultunk az is jó hir Ha tényezőket nézzük pl az is jó hogy az egy főre jutó GDP érték alapján a 46. helyen állunk.
Az, hogy a jogi környezet alapján a 112. a politikusokba vetett bizalom alapján pedig a 128. helyen vagyunk a 139 ország között.Ez már szégyen.Józan ésszel ezeken a mutatókon lehetne legkönnyebben javítani.
Nem tudom, hogy van e ennyi képzett jogász a lakosság számára vetitve a környező országokban? Miért utáljuk ennyire egymást mindannyian, de legfőképpen a politikusok.

Ezekről is lehetne vitázni.

Ma reggel is azt hallom Csaba László egy. tanártól, hogy mivel beindult a gazdasági növekedés, szinte minden megszoritás nélkül teljesülhet 2o11-ben a 3 % alatti hiánycél.

Ilyenekről nem beszélünk, csak az egymás pocskondiázásáról.

Szputya 2010.09.16. 17:33:05

Képzeljétek, én mint "fidesz-utáló balos komcsi" a fideszre szavaztam tavasszal. Hogy megmutassa, mit tud. Mert ha ki tudja rángatni kis hazánkat a pocsolyából, akkor oké. Persze, most nem játszhatja el, hogy ha valami nem tetszik, akkor "konstruktívan" inkább kivonul, most építő ötletek és valódi (nem csak reális) reformok kellenek... hol voltak az építő ötletek és javaslatok az elmúlt 8 évben?

radala 2010.09.16. 17:38:31

@nem1rem1: kizártnak tartom, hogy a vonzó külső negatívan befolyásolja a személyiséget. Inkább a negatív személyiség befolyásolja negatívan a vonzó külsőt. Én mindig azt szoktam gondolni, hogy azok, akik szép kisgyerekek szép fiatal felnőttek voltak azoknak nagyon könnyű kedves aranyos toleráns frusztrációmentes embereknek lenniük. Sokkal gyakoribb szerintem, hogy a nem túl vonzó külső befolyásolja nagyon negatívan a személyiséget, mert fölösleges frusztrációkat okoz.
Amúgy én szigorúan csak az előítéletekről beszéltem, akiket az ember ismer azok már teljesen más tészta.

subtotal 2010.09.16. 17:40:51

@Szputya: építő ötletek már megvannak, kimásolták az útálatos Lajos (nem a Kósa, a bajszos) programjából őket, a kommunikációs csapat pedig gőzerővel keresi a mázat adó szavakat.

nyünyüge 2010.09.16. 17:59:16

@lüke: köszönöm, majd elolvasom. Jó hogy nem olaszul van.

kodó tamás 2010.09.16. 18:19:26

off
ilyen ország ez. feudál-mélykommunizmus.
felelsősség zéró. törvények zéró. hivatalok zéró.
www.stop.hu/articles/article.php?id=741146
nem is értem... nemcsak fotok vannak, hanem egy rakás tanu.
de a rendőr nem szándékos volt hanem "ügyetlen"
ja majd karácsonykor amikor őket verik akkor is így értjük...
on

kodó tamás 2010.09.16. 18:35:13

off
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/megtiltottak-a-mozgober-kifizeteset-az-apeh-nel-es-a-vpop-nal.html

az apeh és vpop dolgozók nem tudják, hogy hónapok óta nincs is pénzügyminisztérium? mert akkor tényleg nem érdemlik meg a jutalmakat!

legalább kevésbé igyekeznek majd betartani a "terveket"
on

jjulie 2010.09.16. 18:47:36

@radala:

biztosan nem ismered azt a jelenséget amelyet már ezerszer leírtak egyes megfigyelők, miszerint előfordul, hogy szép emberek szimplifikálódnak azon egyszerű okból, hogy sokkal könnyebben érnek el sikereket a szépségük segítségével, mint a kevésbé szépek, akiknek szofisztikáltabb lehet az egyéniségük a nehezebben kiharcolt érvényesülés miatt, szóval a külső hatással lehet az egyéniségre, de egy igazi igazhitő fidesznyiket ez nem akadályozhat meg semmi féle zagyva iromány létrehozásában, mert a fideszvallás több prófétája a fideszkultúra széles körben elfogadott eszenciájává tette ennek a gyakorlását

neked pedig a "ha esik ha fúj fidesszavazónak", köteletően el kell mormolnod valamennyi mindennapi fideszzagyvaságimát a fideszlelkiiegyensúly érdekében

szép kerek világ, wermer andrás maradandót alkotott

lüke 2010.09.16. 18:52:28

@nyünyüge:
egy fr-latinosnak az is megy

lüke 2010.09.16. 18:54:43

@radala:
amerikai elnök jelöltnek:
dús hajúnak,
fessnek kell lenni- ez alapkövetelmény, kopasz nem lehet

nyünyüge 2010.09.16. 18:55:38

@kodó tamás:

Szerencsétlenségemre az elmúlt két hónapban jónéhányszor megfordultam különböző rendű-rangú Apeh hivatalokban.
Mit mondjak: annak ellenére, hogy a szükséges 0 igazolást egyetlen megjelenés alatt el lehetett volna intézni (ha nem lett volna 10 hónapos hátralékban a T.Hivatal) - legtöbbször úgy jöttem el, hogy még én sajnáltam őket.

Ennyi frusztrált, ijedt, sajnálatra méltó ügyintézőt még sehol nem láttam. Pillanatok alatt a sírógörcs határára kerültek, ha pl. a számítógépes rendszer "nem engedelmeskedett".

lüke 2010.09.16. 18:55:58

@jjulie:
ugyan ugyan
miben maradandót?
a tutit bemondta, az biztos

radala 2010.09.16. 19:03:31

@jjulie: Szerintem kár ilyenekben fidezsnyikezni, mert sokat levon egy hozzászólás értekéből plusz OV nem is egy szép ember szerintem. Mondjuk, ha Fidesz berkekben maradunk DT/ex DFT mondjuk szép és igaz rá, amit mondasz. Ennek ellenére, enm az olvasmányaim, hanem inkább a személyes tapasztalataim alapján az erős és/vagy szép emberek gyakran állati normálisak is esetleg jó vezetők, pont azért (gondolom én), mert megkímélte őket a sors attól, hogy kénytelenek legyenek mások eltiprásával följebb kerülni. Tuti van ellenpélda is szép számmal, most hirtelen nem látom be, hogy kevésbé van igazam, mint annak akik szerint a szépek szükségszerűen buták is.
@lüke: Ez tök más ez annak a bizonyítéka, hogy az emberek hülyék:-)
Amúgy nagyon szép kopasz emberek vannak a világban. Nem mellesleg minden ME is hajas volt bőven. (nehogy valaki szegény Antallal jöjjön, mert az nem lenne nagyon vicces).
Jut eszembe, ugye normál háziorvos lehet gyerekorvos Ausztriában, ha akarja? Mondjuk ad be oltást?

nyünyüge 2010.09.16. 19:04:03

@lüke: hát a középiskolai latin tanulmány ehhez kevés.
A mondatszerkezetet jó esetben felismerem, esetleg az alanyt is, de hogy hozzák, vagy viszik, azt nemigen.

Aztán még a végén úgy járok vele, mint egy angliai vendéglőben egyszer: amikor a pincér bejelentette, hogy hozza a "fiche-t", tiltakozni kezdtem, hogy én nem szeretem a halat:).

radala 2010.09.16. 19:05:04

@török gábor: De nyilván igen:-)
Egy kérdésem azért ehhez van nekem is. Többször átolvasod, amit írsz és átfogalmazol mondatokat semlegesebbre, vagy születetten szürkén fogalmazol?

jjulie 2010.09.16. 19:08:29

@tölgyes:

még a végén kiderül, hogy számolsz a gyurcsánnyal, mint azzal aki "nem fél az orbántól", és "értéket képvisel"?

mi a szösz

jjulie 2010.09.16. 19:11:09

@radala:

félreérthető ez a mondatrészed?

"kizártnak tartom, hogy a vonzó külső negatívan befolyásolja a személyiséget. "

radala 2010.09.16. 19:12:29

@jjulie: Föntebb kérdeztem, hogy ki a genyább, aki hazudik, vagy aki másról azt állítja, hogy hazudik, aki antiszemita, vagy aki antiszemitáz.
Ki az elfogultabb, aki fidesznyik, vagy aki mindenhol fidesznyiket lát.
Mondjuk én tudom a választ:-) Szerintem, ha valaki tudja, hogy milyen irányban elfogult, és mennyire az sokkal jobban képes elfogulatlan lenni, mint aki azt sem tudja magáról, hogy elfogult.
Olyannyira így van ez, hogy szemben veled és ó jaj-jal én soha nem köcsögkommunistázlak le benneteket, pedig legalább annyira vagytok ti azok, mint én fidesznyik. Persze lehet, hogy ez a különbség az én polgári neveltetésemből adódik:-)
Wermer András meg szerintem azon kívül, hogy isten nyugosztalja különben sem nagyon érdemel sok kritikát és nem csak azért, mert ilyenkor már nem szokás, hanem azért, mert messze nem egy fidesznyik geci volt.
www.ufi.hu/index.php?site=cikkr&c0id=1214

kodó tamás 2010.09.16. 19:14:41

magyar narancs (A tanú)
"Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó.
A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön.
A széles tömegeket?
Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot,
de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek.
Az imperialistákat?
Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén.
Nem szeretnék most a helyükben lenni!
Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs.
Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."

jjulie 2010.09.16. 19:14:55

@jjulie:

azt vajon kitől tanultad, hogy írsz valamit, majd idővel az ellenkezőjét?

ez nem valami orbán nevű szokása?

pont ezt tanultad el tőle? vagy nem is tőle lested el?

radala 2010.09.16. 19:19:03

@tölgyes: Én sokkal többre tartom azért ennél az mszp elitet. Szerintem 06-ért hálásak voltak, de azért nem hülyék. Azt elhiszem, hogy szerintük jól beszél és a szívükből szól, de az maximum 1 órát tartó eufóriát okoz, este lefekvés előtt be kell látniuk, hogy legyen bármilyen faszagyerek ez a Feri vele nem megy.
@jjulie:Gyurcsány semmitől sem fél, ez kétségtelen. De ez egy érték? Mert szerintem inkább a korlátoltsága és önhittsége. Nem hiszem, hogy HGy/KL/TJ félt volna OV-tól.
Kár, hogy soha nem volt TJ OV vita. TJ lenyomta volna mégy GyF-nél is jobban:-)

lüke 2010.09.16. 19:19:22

@nyünyüge:
hát ez jó
én meg az első viziten- 12 év DDR cseregyerekség után- egy szót se értettem:)
a vizitet vezető oberöst. főorvos dialektusából
- azután megtanított görögül és latinul, osztrákul- én meg őt magyarul

lüke 2010.09.16. 19:20:39

@jjulie: te magaddal levelezel?

jjulie 2010.09.16. 19:21:40

@radala:

a polgári neveltetéseddel mit keresel egy vidéki jobboldali magyarkodó zászló alatt?

eltévedtél, vagy az a polgári neveltetés igényel magyarázatot?

lüke 2010.09.16. 19:22:00

@radala: elláthat gyereket
adhat ojtást:)
3 hónap gyermek o. gyakorlat kell a jus practicandihoz

jjulie 2010.09.16. 19:22:29

@lüke:

yes, láttál már ilyet?

lüke 2010.09.16. 19:24:13

@nyünyüge:
na én igy vagyok a nyugdij int-el
50 levelet irtam elektronikusan,mindet uj számra iktatják, igy azután nem találnak semmit

jjulie 2010.09.16. 19:24:46

@radala:

néhány napja írta a tölgyes, hogy a 2006-os gyurcsány győzelem oka valójában az volt, hogy nem félt az orbántól

erre utaltam vissza

radala 2010.09.16. 19:25:26

@jjulie: Fasz vagyok. Soha semmi nem kizárt. Kizártnak tartom, hogy a vonzó külső szükségszerűen negatívan befolyásolja a személyiséget.
Így most OK?
Bár igazából azért az elsö mondatomat jobban szeretem, mint ezt az óvatoskodót.
Tény, hogy nem értem DT-t például, mert én mindig azt hittem, hogy a kényszeres nöfalás csak a ronda férfiak sajátja, vagy az egykor ronda férfiaké, márpedig DT folyamatosan szép gyerek volt. Szóval nem tartom kizártnak, azért, hogy lehet a vonzó külső rossz hatású, de mint "kutató" én itt egy ismeretlen faktorra gyanakodnék inkább.
Mondjuk a szépségversenyen indulókat rögtön ki is szórnám a kísérleti alanyaim közül, mert ők már alapból rossz természetűek.
No jó nem fontos ez.

lüke 2010.09.16. 19:26:43

@jjulie:
hát persze, ezért cikizem a bécsi sátánt
(from Nabokov)

tölgyes 2010.09.16. 19:28:22

@jjulie: Ennek nem én tulajdonítok jelentőséget, hanem az mszp elit.

lüke 2010.09.16. 19:28:22

@radala:
Alikám ez multifaktoriális
mind a spondylosis ankylopoetica:)

nyünyüge 2010.09.16. 19:30:59

@nyünyüge: (folyt.)
... amiből azt a következtetést vontam le, hogy bizonyos szituációkban a tudás inkább hátrány, mint előny.

jjulie 2010.09.16. 19:31:55

@radala:

miért nem írsz inkább vicceseket, ha csak szórakozásból kommentelsz?

vagy a polgári nevetetésed során az blokkolva lett, mint az átlagfideszpolgárnál, akik gyászhuszárnak öltöznek és az áder arcát öltik magukra?

kodó tamás 2010.09.16. 19:32:56

@nyünyüge: @lüke:
tudnék mesélni az építési kérelmekről... na olyan (csobánka) amit leadtunk kb 8-9 éve és semmi... persze a ház legalább annyi ideje áll...
vagy tavaly szept kérelem, áprilisban ír az előadó hogy elindítja, hiányt potoljunk és van 22 napja, másjura pótoltuk. azóta megint se kép se hang.
a leggazdagabb budapest melletti városban egy hónapja kérelem, most jött levélben 3 végzés: 1 elindítja, 2. megy helyszínre, 3. meghosszabítja a letelt 22 napot...

nem itt meséltem? hogy pont gazoltunk a telken, de most tudtam meg az előtt pár nappal (kb hat hete) feljelentett a második szomszéd. a hivatal most jelentkezett (sima iktatás és szignálás stb)... mondtam a kertésznek üzenem az öregnek, már most adja be hogy feljelent mert nem takarítom a havat...

ha vkit érdekel annak mesélek:)

egyébként a hivatalokat ius guzsbaköti a rossz szabályozás, azaz ha ők akarnak vmit akkor védekezni és szabotálni könnyű. akkor van gond ha vki tőlük akar vmit elérni...

radala 2010.09.16. 19:33:51

@jjulie: A hűség polgári erény én a volt polgári pártra szavazok. A vidékizés azt hiszem az a dolog, ami a legtávolabb esik egy polgártól:-)
Amúgy szerintem nem hamisabb az én képem a Fideszről, mint a tied. Nem állítom, hogy középen lenne az igazság, mert ez az a mondat, amit én soha nem írok le/mondok ki:-) De még az is lehet, hogy így van.
tölgyes szerintem azt írta, hogy az mszp-ben azért lett sikeres, mert nem félt Orbántól, de nem emlékszem, de mivel tölgyes értelmes ezért gondolom ez a kijelentés csak így hangozhatott el.
Nem azt jelenti, hogy GyF bátor, hanem hogy az mszp volt betojva. De persze nem vagyok tölgyes nem tudom mire gondolt, de én ahogy emlékszem így értettem.
Ma már az mszpnek nincs semmitől félnivalója:-)

tölgyes 2010.09.16. 19:35:35

@radala: Tudja működik náluk egy furcsa kettős tudat. Tudják, hogy bajt okoz nekik, de valahogy mégis fontos számukra mert megtestesíti mindazt, amit szeretnének..Jó példa erre Vitányi: Gyurcsány a lelkéből beszél.. és emiatt Vitányi elveszíti a fejét, pedig úgy a 70-es évek táján nem látszott ostobának.

jjulie 2010.09.16. 19:35:49

@tölgyes:

mivel te írtad, és nem az mszp elit idezeteként, mindössze, ebből gondoltam

persze te is eltanulhattad az orbántól a "mondhatok bármit aztán meg az ellenkezőjét" fideszkulturálságot

radala 2010.09.16. 19:37:03

@lüke: köszönöm:-)
beojtatom a faluban inekcióval:-)

komment2010 2010.09.16. 19:37:34

Kedves radala,
Érdekes észrevételek és még érdekesebb megközelitések... Alapvető bajom a jelenlegi fidesz kommunikációval nem az hogy azt mondják amit hallani akarnak a hiszékeny emberek, hanem az hogy ez a hitegetés milyen gyorsan és milyen mértékben vált irányt. És másokkal ellentétben ebben semmi szándékosságot vagy előrelátást nem látok sokkal inkább kapkodásnak tudon ezt be és nem előre megtervezett "tesztelik a piacot" magatartásnak.
Annyira nem okosak ezek mint inkább arcátlanok....
De megtehetik hisz jelen esetben hatalmas mozgásterük van, az ellenzék igen erős fideszes aknamunkával megtámogatva saját magát amoztizálta nullára!!! Nagyon jól tudta a fidesz hogy ennek még nagy hasznát veheti majd a későbbiekben: mert mindent és még ami azon túl is van a mocskos szociknak köszönhetünk! Ebben van is igazság nem is kevés, de a baj ott van hogy erre nagyon erősen rájátszik a fidesz és már a köpönyegforgatásukkal azonos szinten járnak az elődükkel.
Van egy idevágó idézetem egy vigjátékból:
A nagy formátumú emberek beismerik ha tévednek, - modta a csóka a filmben amikor valaki felhivta a figyelmét egy hibára. Majd röhögve folytatta: Ám, én nem vagyok nagyember!!! :)
A fidesz is ezen a vonalon halad, csak ők azt súlykolják mindenhol minden hibájuk mellet hogy ők nagy emberek ergo tévedhetetlenek és miden hiba mellé csatolnak egy story-t miért is lett igy. Na többek között ezért hiteltelenek!
Ami pedig az "aki nem velünk van az ellenünk" és a "magukfajták" meg mocskos kommunisták kijelentések után fenhangon újra és újra az egymásba kapaszkodást hangsúlyozza pedig ő osztotta meg az országot az több mint szánalmas!!! Ja hogy most ő kormányoz: akkor senki ne vonuljon ki a parlamantből mint ő anno hanem mindenki dogozzon! Ezen dolgok mellet nem lehet elmenni!
Ami meg a megbékélést és a gyereknevelést illeti ezeknek én nem nevelek becsületes állampolgárt mert úgy kilopják a szemét mint nekem!
2 lehetőségem maradt: nevelek egy rafinált, taplraesett gyereket akit minden trükkre megtanitok... (szándékosan nem irtam gazembert mert ezt a posztot a mai politikai és vállakozói elit már birtokolja és odáig nem akarom sűlyeszteni a gyerekemet) vagy más országban keresek magamnak új lakóhelyet. Eddig a második áll nyerésre!! :)
A végére meg egy másik vicc: (érteni fogja azt hiszem)
Mi a különbség a mókus meg a patkány között?
Semmi csak a mókusnak jobb a marketingje!

Szép estét Önnek és a többi kommentelőnek is!

tölgyes 2010.09.16. 19:42:51

@jjulie: Az utcában lévő pitbull terriertől se félek mégse számolok vele.. és nem adnék érte egy forintot se pedig van aki számára értéket jelent.:) Az a baj, hogy Ön még mindig nem érti azt amit elolvas.. az a bizonyos probléma megint előjött, amit már többször említettem Önnek. Olvasási szövegértési nehézségekkel küzd.. és emiatt elmagyarázni se érdemes.

jjulie 2010.09.16. 19:45:02

@radala:

a hűség létezett akkor is amikor a polgár még nem, és hűség van ott is ahol nincs polgár

a fidesz vidéki jobboldali párt

Pl a lengyeleknél van erős vidéki jobboldali, és erős városi jobboldali párt is

nekünk csak vidéki jobboldali pártunk van erős

vajon a lengyel polgár melyikre szavaz?

a magyar polgár pártja a vidéki jobboldali?

radala 2010.09.16. 19:47:20

@komment2010: Határozottan nem azt mondtam, hogy rafinált gyereket nevelj. Rafinálttal tele a padlás, soha nem jutunk elöre a rafináltsággal.
Egyébként természetesen a hangsúlyokkal nem értek egyet, nem látom be, hogy az LMP-MSZP Jobbik-MSZP szakadék kisebb lenne,m mint ezen két párt és Fidesz közti szakadék, söt szerintem a valóságban a legkisebb szakadék az LMP-Jobbik közt kéne, hogy legyen, csak hát mind a ketten prüdek. Szóval az ellenzék megosztottsága abszolút magától adódik. Ennek ellenére azért egyet tudok érteni azzal, hogy nehéz lehet boldogan szemlélni ezt az egész Fidesz bulit, ha az embernek nem volt eleve rettentő pozitív a hozzáállása.
Most képzeld el mit gondoltam én, aki a másik oldalhoz vagyok hasonlóan negatív 2006 október 23-án:-)
Nem egyszerű az élet, no. De azért annyira nem is nagy a baj.
Szerintem tölgyes az egyetlen önöző a fórumon, plágium lenne, ha más is használná ezt a formát:-)

jjulie 2010.09.16. 19:47:42

@tölgyes:

szóval elégedetlen vagy a fideszmagyar-magyarmagyar fordításaimmal?

radala 2010.09.16. 19:50:00

@jjulie: Azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem nem fair a mondataimon és szavaimon egyesével lovagolni. Fárasztó is számomra. Természetesen vicceltem, hogy a hűség polgári erény lenne. A hűség az egy erény. A polgár meg erényes:-)
így most jó?:-)

jjulie 2010.09.16. 19:55:10

@radala:

mivel ez nem egy fideszpolgárikör, vagy valami hasonló, ezért ne lepődj meg, ha nem tudsz fidesz-fidesz kommunikációt folytatni

nem fair nem fairnak nevezni, ha nem folytatok veled fidesz-fidesz kommunikációt

radala 2010.09.16. 19:56:55

@tölgyes: Sajnos ehhez nem vagyok elég bölcs, de Vitányi valóban megdöbbentő. Annak ellenére, hogy itt az ellenkezőjét szoktam hajtogatni és mélységesen hiszek abban, hogy lehet használni az ember eszét. Olyan sok az okos ember, aki hülye (minden oldalon), hogy az valami elkepesztő. Én is egészen biztosan sokkal okosabb vagyok minden más területen, mint a fociban és a politikában. Wermer András iszonyat okos ember volt. "annak ugyan racionalitásra épülő területek – elsősorban a szakmai és tudományos munka –, de a hétköznapok világában nincs időnk racionális döntéseket hozni."
Megdöbbentően érzelmi dolog kell, hogy legyen a politika, különben iszonyat okos emberek hogyan lehetnének olyan bután elfogultak ahogy. Nem akarom szidni mondjuk Makoveczet, de azért amiket ö mond azok is iszonyat távol állnak mindentől, ami racionális. Nem tudom minek mondom ezt talán csak azért, hogy elmondjam, hogy semmi ellentmondás nincs aközött, hogy Vitányi okos és szereti GyF-et.

radala 2010.09.16. 20:00:18

@jjulie: OK, akkor azt mondom, hogy engem nem szórakoztat az, hogy szavanként elemezzük a kétségtelenül pongyola megfogalmazásaimat.
Abban megegyezhetünk, hogy az itteni jelenlét célja a szórakozás? Vagy ezt is megvitassuk.

jjulie 2010.09.16. 20:02:06

@radala:

mit gondolsz, hova szavaz a lengyel polgár? a vidéki jobboldalra?

jjulie 2010.09.16. 20:02:46

@radala:

egy polgár pongyolában?

lüke 2010.09.16. 20:11:24

@jjulie:
ezt írta a Márai:slafrokk

nyünyüge 2010.09.16. 20:11:49

@radala:
Nem ennyire bonyolult ez (pl. Makovecz esete).
Az, hogy valaki a szakmájához ért, akár zseni abban, nem jelenti azt, hogy mindenben okos. Nem is jó szó az okos, talán az intelligens a jobb kifejezés. Vagyis hogy egy egész másik területén a világnak megérezze, hogy mi a jó álláspont.

Ráadásul az ember hajlamos arra, hogy bizonyos sérelmeit ne racionális módon vezesse le (a magánéletben, akár a politikában egyaránt).

ssi 2010.09.16. 20:50:47

@jag3:
a Fidesznek nem volt kimondottan választási programja, de már akkor kampányolt és ígért, mikor az elmúlt években megtorpedózta a kormány elképzeléseit, szinte mindent rossznak kikiáltva, s számtalanszor azt sugallva, vagy épp kimondva is, hogy ők ezeknek pont az ellenkezőjét fogják tenni

az emberek szeretik a kívülről jött csodákat - úgy általában, de nem tudok jelenleg elképzelni egy olyan rendszert, mellyel a többség valóban elégedett lenne - célszerű lenne ennek is elébe menni, előre tisztázni, megfogalmazni

én hiszem, hogy a választó lehet önjáró, hogy először elgondolkodik a politikusok szavain, utána néz dolgoknak, hogy az erős szimpátiába is belefér a bírálat

pl. baloldali szimpatizánsok nem örülnek annak, hogy Horváth Csaba díjmentes közlekedésről, meg hitelkamat elengedésről beszél, Szanyi kormány gúnynév pályázatot indít stb. - a sikerhez más világ kell már

pl. sok "apróság" is növelte adósodottságunkat, ami nem csak 1 kormány hibája: 2001 jelentős lakástámogatási rendszer indult, sok fajta SZJA-kedvezmény stb., sokan visszaéltek a gázártámogatással, stb., stb.

tölgyes 2010.09.16. 21:29:21

@nyünyüge: Egyetértek Önnel és a Makovecz példát is jónak tartom Vitányi pedig arra példa, hogy olyan ember aki egyébként politizál és ért is elvileg a politikához mégis elveszítheti az önkontrollt.

sárkányfő 2010.09.16. 21:37:12

@radala:
"szemben veled és ó jaj-jal én soha nem köcsögkommunistázlak le benneteket, pedig legalább annyira vagytok ti azok, mint én fidesznyik. "

Helló radala, kötözködsz? :)

Hát jó. A vádad olyan fals és abszurd, hogy a fal adja a másikat. Ha valaki, akkor te pontosan tudhatnád, mivel állandó tag vagy itt, hogy mennyire utálom a köcsög komcsikat. Akár cocikomcsik akár fideszkomcsik az utálat tárgyai :)

Sőt, láthatóan jobban, őszintébben, hitelesebben utálom őket, mint egyes fideszesek, akik valójában csak azért komcsiznak, mert ez egy remek fegyver a fideszes harcban, míg én bármiféle pártérdek nélkül, nem álszenten, nem érdekből, hanem elvi alapon komcsizok. Napi szinten ez csakugyan nem kerül szóba, mert ezen a fórumon főleg fidesz-zombik hemzsegnek, most ennek van szezonja, de attól még néha szóba kerül, szóval tudhatnád, hacsak nem csukod be direkt a szemed - bár ez is reális lehetőség.

Erre jó példa a ma már előkerült lusztrációs törvény, amiről az itteni vitákban kiderült, hogy igazából csak én gondolom komolyan, a fideszeseket csak addig érdekli amíg lehet vele pár aktív szocit szivatni, és passz, sőt hajszálpontosan csak eddig érdekli őket, és nem tovább, mert jól tudják, ha tovább mennek, máris érintené a fideszkomcsikat.

Na ezért mondom én azt, hogy sok fityeszesnek még a komcsizása is hazug. Ez náluk csak pártlogikából fakadó pártérdeket szolgáló eszköz, nem elvi alapon megy.

Szóval csak nyugodtan próbálkozz engem le köcsögkomcsizni, magadból csinálsz hülyét, bár ez nálad nem ritkaság :)

Felvetésed álszentségét az is mutatja, hogy ugyanezt már (talán pont neked is?) már leírtam, nem is egyszer.

Más: nagyon komolyan mondom, az életben is ritkán találkozni olyan emberrel, mint te, akinek gyakorlatice minden egyes megnyilvánulása önáltatás. Vegytisztán. Sejtelmed sincs mennyire átlátszó vagy, sose fogod ezt elhinni. Lehet van a lelked mélyén valami nagy bizonytalanság, ezért van szükséged erre a folyamatos kényszeres önigazolásra, nem tudom.
A logikád nem a valóság tényeinek elemzéséből jut el a következtetésig, hanem igazi hívőként a meglévő elérni kívánt következtetéshez igazítod a valóságot.

Nap mint nap szembesülsz azzal, amit a pszichológia "kognitív disszonanciának" hív, azaz hogy a valóság és a fejedben lévő valóságkép nem fedi egymást (sőt, épp ellentmond), és ez pszichés feszültséget okoz.
A pszichológia tudománya szerint a kognitív disszonanciát két módon lehet feloldani: az egyik, hogy az ember felvállalja az önkritika fájdalmas, és pszichés energiákban számolva drága folyamatát, belátja hogy illúziókban ringatta magát.
Az ember minél többet fektetett bele hamis hitébe időben, lelkesedésben, hitben, bármiben, annál nehezebben válik meg tőle, annál fájdalmasabb belátni és elismerni tévedését. Ez nem csoda, teljes meghasonláshoz is vezethet egyeseknél, akik éveket és egész személyiségüket tették bele teljesen valami talmi ügybe, emberbe, hitbe, bármibe.

A feszültség feloldásának másik módja természetesen a valóság tagadása, átértelmezése, a zavaró tények bagatellizálása, önámítás, stb. Ez pszichésen olcsóbb, mert ezen az öncsalós módszeren keresztül fenn lehet tartani a lelki komfortérzethez szükséges "mégiscsak igazam van" érzést. (Van is egy kínai mondás: egy ember annyira erős, amennyi igazságot képes elviselni.) Persze a valóság nap mint nap is termelheti ki az ellentmondó infókat, így nap mint nap vagy kénytelen elénekelni a szokásos versikéket, hogy fent tarthasd a számodra oly fontos illúziókat. Sajnálatos, és végtelenül uncsi, de te ezt a fórumot használod önáltatásod színteréül, pedig lehetne itt értelmesen is beszélgetni.

Bár úgy látom lefelé tendál itt úgy általában is a csevej szintje. ha valaki, akkor én próbáltam értelmesen vitatkozni, érvelni itt emberekkel, de egy ideje már csak a fröcsögést kapom, egyesek egészen megutálnak mert bántom, gúnyolom a kis béna önhazugságaikat, és ma is a hülye dio már egészen primkó szinten kezdett személyeskedni. Szóval egyszerűen nem érdemes érvelni. Ez a tanulság. Nincs rá se igény, se fogadókészség.
Olyanokkal, akik még nyíltan is felvállalják, hogy nem az eszmecsere, hanem a harc a céljuk, azokkal meg... ugyan kérem.

Összegezve: jjulineak van igaza: kár az értelmes szót vesztegetni süket füleknek. Birkákkal birka módra kell bánni. Ez a blog - gábortól tök függetlenül, ő teszi a dolgát rendesen - megbukott abban az értelemben, hogy nem lett az értelmes politikai közbeszéd egyik, vagy egyetlen netes szigete. pedig lehetett volna, amikor indult úgy tűnt az lesz, és sokáig az is volt talán. de egy fecske nem csinál nyarat. a kommentek már rég nem lógnak ki a gyenge netes átlagból. ez egy balkáni ország, és nem lehet oázist csinálni a sivatag közepén. lassan ezért én is visszavonulok majd, nyilván sokat örömére.

tölgyes 2010.09.16. 21:45:35

Érdekes: a magyar forint árfolyamát az befolyásolta, hogy a svájci jegybank hogyan döntött a frank kamatairól.. No ennyit arról, hogy ki hogyan befolyásolja a forint árfolyamát.

6.Lenin 2010.09.16. 21:52:17

Végre elolvastam, miről is szól a poszt. Amit kiragadnék belőle:

"Orbán Viktor – többek között éppen ellenfelei gyengesége miatt - jelenleg messze nem áll vesztésre ebben a küzdelemben, ..."

az ellenfelek gyengesége adja Orbán nagyságát.

Lószart, mama!

A " legerősebb" ellenzéki párt soha nem volt erős, csak nagy és gátlástalan. Pontosan kormányon volt a leggyengébb. Sem 94-ben, sem 2002-2010 között nem tudta kihasználni parlamenti többségét, talán mert nem volt elképzelése sem arról, mit is szeretne. A cél ad erőt,de pont ez hiányzott.
Gyenge volt, mert még önmagával szemben is gyenge volt.
A bukás csak idő kérdése volt és törvényszerű. A gyorsabb bukástól csak a nagysága mentette meg eddig. Mára már annak is vége.
Gyurcsány nélkül talán hosszabb lett volna a haláltusa, az ő munkássága dicséretesen hozzájárult a szétesés felgyorsítására.

Hozsanna Néked Drága Nagy Vezetője a tosz tudja minek.
89-es? Megváltója a baloldali kapitalizmusnak? Liberális? Az igazi szemkilövetős demokrata? Az őszödi igazmondó bajnok?

Visszavágyik, de minek? Vannak támogatói? Igen. Oszt mekkora vizet zavar?

Ébredjetek milliárdos proletárok! Veszélyben a baloldali kapitalizmus!

www.youtube.com/watch?v=xF8c0-t9_IU

Tényleg, okt 4-én lesz amnesztia a fogdában sínylődő elvtársaknak?

6.Lenin 2010.09.16. 22:08:17

Bocsi, elcsesztem, az előző a 94-es proletárok nótázása volt.

Itt az újabb, kicsit idősebbek, gazdagabbak és 1-el többen lettek, már Bajnai is ott éhezik, és nézi reménykedve, hátha nem szakad le a plafon. Ekkor még megúszták.

www.youtube.com/watch?v=Gn-UTwaY_Tc

Érdemes Bajnai arcát nézni! Nagy és ritka élmény!

Videofon 2010.09.16. 22:43:39

@tölgyes:
Annyiszor írtam már, hogy neked az ideológia való, nem a közgáz. :)

kodó tamás 2010.09.16. 22:56:04

Hofi:
"Az elvtársak nem terveznek áremelést... jobb lett volna ha tervezik, mert akkor úgy sikerül, mint a többi."
"Találós kérdés: Na mi az? 30 kilós és legel? ... januártól te!"
"Egyébként amikor kinevezték, én már láttam, hogy lopni fog."
"Ilyen ami most van... mi ez a pánik? Minden tv hiradó, minden újság, kinyitom, meghallgatom; na ma ki lopott?"

szbi 2010.09.17. 00:13:24

@manyike: Becsszóra nem értem, hogyan kerülök a kontextusba!

porfelhő 2010.09.17. 05:52:23

Orbán V. beszédei kapcsán általában nem mond konkrétumokat, de mégis sejtethető mit akar üzenni az embereknek, nem volt ez most sem másként. Úgy gondolom azt sugallja a beszédében, semmi jóra nem kell számitani, legalább is egyelőre nem. "Ha esik ha fúj" szavazókon kivül azok az emberek mégis csalódni fognak, akik a csodaváró hangulatban mégis mást hallottak ki a miniszterelnök mondani valójából, azok a szegény,- mélyszegény rétegek, akik nagyon várják már, hogy az életminőségükben valamiféle javulás történjen, hogy a szakadék ne mélyüljön tovább egyes társadalmi rétegek között.
Az OV. nagy igéreteket a választási beszédében sem tett, nem igérte azt a bizonyos "kolbászkeritést" sem. Azt a Bajnai mondta egy interjuban. "ne gondolja senki, hogy majd kolbászból lesz a kerités".
Nem lesz egykulcsos adó egyelőre. az is a magasabb jövedelmüeknek kedvezne. Már az előző kormány által bevezetett adózási forma - ami jelenleg is van - is homályositás volt, mert ott is a magaskeresetüek jártak jól.
Azt is gondolom, továbbá, hogy mégis lesznek megszoritások.

lüke 2010.09.17. 06:36:12

@szbi:
nem?
a con az mán mindegy,
én a textust se értem

lüke 2010.09.17. 06:37:33

@kodó tamás:
hmm Hofi egy más világban élt
még a bankok is megbízhatók voltak

ssi 2010.09.17. 06:46:17

@szbi: "Becsszóra nem értem, hogyan kerülök a kontextusba! "

és így? :-)

" szbi 2010.09.16. 09:20:51
"A kommunikációról: annak pusztán csak egyik fontos elem az akármilyen miniszterelnöki vagy pártfőnöki beszéd (akárkiről legyen is szó). Ma még - és mindörökké? - a "brossúra-marxizmus" a döntő....
..meghatározta a következő cselekvéssort, másik része "elméleti/elvi iránymutatást" adott. A szajkózás ... - volt a bevésés... mezei ideológusok feladata annak megmagyarázása volt, hogy a TETT összefügg az ESZMÉvel...
...Ma már akárki szabadon érthet/értelmezhet, a többség mégis brossúra-marxista, És még sokáig az lesz; ha nem mindörökké..
Tehát egy fontos vagy tényleg fontos szöveg legfőbb erénye az, miként értelmezhető ("kommunikálható"). Az Orbán-csapat ebben hol jó, hol nem. Sz. Péter szóvivő a korábbi helyzetben tökéletesen működött: az ötszavas üzenet minden fejbe bejutott. Hivatkozom Wermerre: kivenni már nem lehet, át kell tenni egy másik dobozba. Most ez folyik. Helyesen. Ilyen a világ...."

- a múlt kísért...
- a múltból tanulni is lehet ... ki így, ki úgy
- alapigazságok, vagy pont változtatásra szoruló zsákutcák ...

nyünyüge 2010.09.17. 06:57:49

@tölgyes:
Jesszusom. Gyorsan visszanézem, valamit nagyon elírhattam:)!

Szimba 2010.09.17. 08:31:57

@lüke:

Az a magyarországi 800 ezer cigány, az, aki annak vallotta magát a népszámláláskor. Aki meg magyarnak, az még legalább ugyanennyi.

Lehet, hogy mélyszegénységben "csupán" 800 ezer él.

Szimba 2010.09.17. 08:32:50

Zsüli már magával is vitatkozik?
Ez azért komoly tünet!:-)))

Szimba 2010.09.17. 08:54:04

@6.Lenin:

Minden alkalommal élmény megnézni. Bajnai az Armani öltönyében a mennyezetet figyeli, mikor szakad rájuk:-))
Gyurcsány elbújik a második sorban, de egyre vörösödik a feje. Szerintem erre nem számított.

Az éhes proletárok bendője úgy látszik megtölthetetlen.:-))

Szimba 2010.09.17. 08:57:04

Jól elvagyok itt reggelente egyedül, de mégis van egy kis hiányérzetem.

Ezen a nyáron nyár nem volt.
A választásokon forradalom nem volt.
Az OV által beígért rendszerváltás elmaradt.
Közbiztonság, oktatás, egészségügy maradt, amilyen volt.

Egyedül csak eső, meg árvíz van, igaz, az aztán doszt.

Szimba 2010.09.17. 09:30:54

Az MSZP választási plakátjai is megérnének egy TG elemzést!
Tünetei egy párt identitásválságának:

index.hu/belfold/2010/okvalasztas/lilaba_borult_az_mszp/

cambridge.on 2010.09.17. 09:33:58

@Diocles: Szép dolog, hogy hiszel valamiben.
Miért vitatod el a jogot mástól, hogy ő is higgyen valami másban?
Rögtön támadsz,te és a hozzád hasonlóan gondolkozók!
Nem a hit tárgyát támadod, hanem az embert.
Fiatal koromban szerettem, ha engem támadnak nézeteim helyett, mert az azt jelentette nem tudnak érvelni ellene.
Ma már nem érdekel,nem veszem magamra.
Kivéve, ha fidesznyiknek hívnak, mert az sértés.
Vallás sem csak egyfajta van.
Az utóbbi nem igazán jó példa, mert a vallás nevében háborúzni,és ölni is szoktak. Remélem azért odáig nem fajul a dolog.

Kénytelen vagyok megint a kurucról linkelni, mert máshol
nem találtam meg, pedig nem kis dologról van szó.
kuruc.info/r/52/66245/
A Jobbik a szocialistákat is a közrendvédelmi táborokba zárná a cigányok mellé!
Utána pedig a nem jobboldalra szavazók következnének?

Általában szidni szoktam az impotens kormányt, de ha van valami jó akkor azt el kell ismerni.
nol.hu/archivum/20100917-_donteshozok_helyett_vegrehajtok_kellenek_
Ebből az interjúból egy részlet:"Csak olyan vezetők maradhatnak a posztjukon, akik nem azért követik az utasításokat, mert muszáj, hanem azért, mert egyetértenek azzal a stratégiával, amit meghirdettem."
Szóval nem elég jól dolgozni, lelkesedni is kell ?
A három Nemzeti Park igazgató,akit leváltottak nem elég lelkesedéssel állt a kormány mellé?
Az elismerés,nem ennek szól, hanem a rangerek tervezett beállításának.
Az újság ugyan sugallja nemtetszését: Fegyvereseket küld a miniszter a Nemzeti Parkokba.
Szerintem már régen kellett volna! Nem lopták volna el az erdőket,kevesebb vadorzó lenne szabadon.
Kíváncsi leszek az LMP reagálására, zöldek lesznek, vagy liberálisok ebben a kérdésben.
Bod Péter Ákos szerint hozzá kell nyúlni a szociális segélyezéshez, a munkanélküli ellátáshoz és az intézmények rendszeréhez.
Na ez az amit várhatunk többek között az önkormányzati választások után, a gázáremeléssel együtt.

cambridge.on 2010.09.17. 09:37:40

Már hozzászólást is lopnak?Röptében?

cambridge.on 2010.09.17. 09:47:27

Egyszerre jött meg mindkettő.Feljelentés visszavonva, lopás nem történt.
Az utolsó mondat helyesen:Na, ez az amit várhatunk többek között,az önkormányzati választások után, a gázáremeléssel együtt.

lüke 2010.09.17. 10:32:03

@cambridge.on:
csak?
-gabona 20%
-gyapot> ruházat

radala 2010.09.17. 11:13:41

@ó jaj: Szerintem az, akiről a hozzászólás elolvasása előtt lehet tudni, hogy bármi is legyen a téma a Fideszt OV-t fogja fikázni, arra pont úgy illik a köcsögkommunista (függetlenül attól, hogy egyébként mi a viszonya a kommancsokhoz), mint rám a fidesznyik, akinek a hozzászólása elolvasása előtt is tudható, hogy szocikat fog kritizálni, vagy Fideszt OV-t mentegetni.
Lehetne persze árnyalni a fölosztást, ha engem nem fidesznikeznétek le állandóan akkor esetleg erre fogékony is lennék. De nem nagyon van értelme. Mert egy LMP-s nem utál mindent, ami a Fidesztől jön egy Jobbikos nem utál mindent, ami a Fidesztől jön. Más párt meg, mint a kommunisták nincs akire ráillene az, hogy előre tudható, hogy csak negatívan viszonyulhat bármihez.
Nem érdemes egyébként a nomenklatúrán vitázni, nyilván a valóságban egyáltalán nem gondolom, hogy bármelyikőtök köcsögkommunista lenne. Egyszerűen szeretem az egyszerű dolgokat:-)
Nem vettem észre a lusztrációs törvény témát, de szerintem nem tud olyan szigorú lusztrációs törvényt kitalálni senki, amit én biankó nem támogatnék. Szerintem, aki 3 hónapot járt Foxi-maxira az out, ahogy a cseheknél.
Engem nem zavar csöppet sem, hogy ebbe bele esik-e Martonyi, Stumpf akárki. Ha Schmitt Pál esik bele annak pláne örülök. Megbeszéltük már, hogy nincs ebben igazam, be is látom, de nem érdekel:-), hogy minden párttag szarember volt.
Azt hiszem újra kellene beszélnem erről Ordnassac-kal, mert mindig visszaáll az agyam az alapbeállításra, hogy minden párttag szarember. Hiába a neveltetés nagy úr, az ilyen mémeket nem könnyű kiverni az ember fejéből.
De én konzekvens vagyok ebben nagyon régóta, mert Nagy Imre is egy féreg nekem még Straub F. Brúnó sem nagyon smakkol.
Szóval szerintem én nyerek minden antikommunizmusban:-)
Amúgy, ha emlékszel én többször említettem, hogy a Fidesz leggusztustalanabb vonása Szűrös meg Pozsgay istenítése. Szerintem van bocsánat, ha valaki megszaggatja a ruháját, de az, hogy ma már másképp látom, az lófasz, nem bocsánatkérés. Nagy Imre is kicsit keveset tett azért, hogy a padlássöprést kompenzálja, azt hiszem.

tölgyes 2010.09.17. 11:14:24

@Videofon: Oszt miért gondolja. Okot is írjon ne csak lózungokat:)

lüke 2010.09.17. 11:16:02

@radala:
pedig Brunó bá letolta a Liszenkót:)

tölgyes 2010.09.17. 11:16:14

@nyünyüge: ÁÁÁÁÁÁ de hogy! Az történt, hogy az ocsú között szemre leltem!:)

lüke 2010.09.17. 11:19:34

index.hu/belfold/2010/valasztas/jogasz_ibolyaval_teremto_lajossal_kampanyol_az_mdf/

a rádió pedig bemondta
Ibolya/1955 és Magyar Bali/1952
idő előtti nyugdijazását kéri.............

radala 2010.09.17. 11:26:57

@ó jaj: Amúgy szerintem mi majd mindenben egyetértünk a világról, azt az aprócska kis eltérést nem számítva, hogy szerinted a létező legrosszabb a Fidesz én mag azt gondolom, hogy a lehetőségekhez képest a legelfogadhatóbb.
Biztos vagyok amúgy abba, hogy az én OV imádatom semmivel sem gyakrabban okoz nekem diszkomfort érzetet, kognitív disszonanciát, mint neked kéne, hogy az egyoldalú OV utálatod okozzon.
Természetesen sokkal hálásabb feladat valamiről kimondani, hogy rossz, mint valamit megpróbálni mentegetni.
Egészen biztos vagyok benne (persze ez nem lehet másképp, szóval semmit nem bizonyít), hogy nem létezne teszt, amiben az derülne ki, hogy jobban el van homályosulva az éleslátásom, mint neked.
Az lehet, hogy soha nem volt olyan éles a látásom, mint a tied, ebbe most ne menjünk, bele. De, hogy a szememen lévő hályog nem vastagabb, mint bárkinek itt a blogon abban maximálisan biztos vagyok. Ordnassac mondjuk a kora miatt lehet kivétel, vagy csak "majmolja tg-t":-)
De nem nagyon hiszem, hogy ennek a köztünk 50. alkalommal lezajlott vitának, hogy van-e ember, akit a józan ész vezérel a politikában van értelme. Mivel én úgy tudom, hogy ilyen nincs engem legalábbis nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről.
Amúgy az, hogy te sem vagy hajlandó még csak egy tapodtat sem közelebb jönni az én álláspontomhoz, az számomra azt bizonyítja, vagy arra utal, hogy bizony a te józanész hited is csak egy vakhit.
De teljesen mindegy ez, az biztos, hogy épületesebb ilyeneken vitázni, mint azon, hogy szó szerint mi mindent is jelenthet egy mondatom, amit az emberek 90% úgy ért, ahogy én mondani szerettem volna, de kétségtelen, hogy kis akarással lehet teljesen hülyeség is.

radala 2010.09.17. 11:30:58

@lüke: Ja Brúnó bát megnéztem a wikipédián és lehet, hogy revideálni kellene a nézeteimet vele kapcsolatban, mert az érdekes, hogy 56 után már nem lett MSZMP tag. Többet kéne róla tudnom. Mindenesetre MKP MDP tagság 56-ig az meglehetősen lusztrációért kiált. Szándékosan mondtam Brúnót mert azt hiszem ö kétségtelenül a kommunizmus egy hasznos tagja volt. Össze nem lehetne Pozsgayval akkor sem hasonlítani, ha MSZMP-ben is nyomult volna.

lüke 2010.09.17. 11:34:11

@radala:
Liszenkot elintézni, nem volt kis dolog-egyébként most megy
a rádióban mr1,a hangtárban meghallgathatod-
Brúno progressziv:)

radala 2010.09.17. 11:39:16

@6.Lenin: Hihetetlen, hogy nincs betiltva az Internacionálé Mo-n.
Kurva sürgősen be kell tiltani.
Hihetetlenül föl vagyok háborodva. Tuti, hogy engem ezt hallgatva sokkal kellemetlenebb érzések kerítenek hatalmukba, de legalább olyanok, mint bármelyik zsidót, ha holokausztot tagadnak.
Kurva anyját ennek a sok féregnek. Azt hiszem ma ezután, engem nem lehetne meggyőzni arról, hogy nem az összes párttag szarember.
Ép ésszel nem lehet fölfogni, hogy ez nincs betiltva ez egy uszító agresszív az alkotmányos rend erőszakos megdöntését propagáló szenny.
Hol kell följelenteni valakit, ha engem az emberi méltóságomban sérelem ért?
Azt a büdöskurvaanyjátasokmocsokkommunistának.
Tiltsák be az mnszp-t most.
Komolyan átmegyek jobbik szavazónak, ha ezek a gecik elindulhatnak még egy választáson:-)

Szimba 2010.09.17. 11:42:04

@lüke:

:-)))))

Az idősebb korosztály meglehetősen agresszív tud lenni. Nem belőlük kellene kommandósokat képezni?

radala 2010.09.17. 11:42:52

@lüke: Tökéletesen elhiszem, az szbk-t ö alapította és bár egy despota volt állítólag, de egy felvilágosult despota. Az tuti, hogy a magyar tudomány sokat köszönhet neki.
56-ig a párttagság az szerintem messze nem ugyanaz a szaremberség, mint 56 után. Azt be lehet tudni lustaságnak, lassan eszmélésnek. Én el tudok képzelni egy "erkölcsös" ávóst, aki azt hiszi, hogy jó, amit csinál. 56 után ilyet nem lehet elképzelni. Szóval sürgősen el kell mélyednem Brunó életében

radala 2010.09.17. 11:49:09

@radala: Eszembe jutott hirtelen, hogy ezt én annak idején is láttam már. Tegnap meg komment2010-zel próbáltam megértő lenni, hogy valóban nehezen szerethető ez az OV.

Most komolyan, mit kellett átélni nekünk szegény Orbánimádóknak 4 éven keresztül. Arra nincs szó:-)
Mi egy NENYI ehhez képest? Követelem, hogy a metróra is tegyék ki a NENYI-t. Jaj mennyit szenvedtem én 2006-2010 között:-) Szenvedjenek most mások is:-)
Nem mellesleg sokkal kevesebben vannak, mint mi voltunk akkor, szóval a TV-ben is minden nap olvassák föl a NENYI-t, hogy egyensúlyba kerüljön végre a jobb/bal összboldogtalanság:-)

lüke 2010.09.17. 11:49:12

inforadio.hu/hir/belfold/hir-379864
ha már volt ,bocs

@radala:
ő vezette be a multiple choice-t !korán, a hatvanas évek végén, a kémia vizsgán, el is törölte az új rektor
s ha nem tévedek? Lenhossék oldalág
www.kislexikon.hu/lenhossek.html

lüke 2010.09.17. 11:50:36

@Szimba:
:))))))))))))))
lehet hogy Vona tudja!

Ordnassac 2010.09.17. 12:16:01

@radala: és ezzel sikerülne Vitányi Ivánt kilőni az OGY-ból. Egy 85 éves ember miatt aztán érdemes ilyen típusú lusztrációs törvényt és egy hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítást hozni... Ugyanis más ex-MDP-tag nincs a politika környékén. Akik még fiatalként léptek be az MDP-be is bőven 70 év felett vannak már, nem túl valószínű, hogy vissza akarnának térni, esetleg be akarnának lépni a politika világába...

Szimba 2010.09.17. 12:19:56

@radala:

Nem lehetne inkább az Így írtok ti c. Karinthyből felolvasni???

Nem vagyok szado-mazo. (Amiért is elnézést kérek!:-))

Olvastam az előbb, hogy a Soroksári úton megtalálta a barátját az eutója csomagtartójában egy szado (amolyan füles plasztik ruhában, mint a Batmann) felszerelésben egy férfi, aki láss csodát, éppen a szado-mazó bolt tulajdonosa.

A férfi halott volt, mert kicsit agyonverték. Felesége, két gyereke van amúgy. Szerintem a család jól járt.

A szado pasi meg így járt...
(Vajon hány férfi perverz?)

radala 2010.09.17. 12:30:44

@Ordnassac: Nem azt akartam mondani, hogy ehhez kéne a lusztráció. Csak mivel épp korábban szó volt róla így fogalmaztam meg az erkölcsi aggályaimat SFB-vel kapcsolatban.
Szerintem sokkal kevésbé erkölcstelen MKP tagnak lenni, mint mszmp tagnak. Az egyik lehet tévedés is.

radala 2010.09.17. 12:32:52

@Szimba: Az nem okoz boldogtalanságot senkinek. Olyan kell, ami igazából örömet nem okoz csak boldogtalanságot.
Ilyen az Internacionále meg a NENYI.
Persze, ahogy vannak szado-mazok, úgy lehetnek NENYI és IN rajongók is, de általánosságban elmondható, hogy az ilyesmi a normális embereknek csak fájdalmat tud okozni:-)

Ordnassac 2010.09.17. 12:34:06

@Szimba: és főleg: vajon hány nő az? :-P

Szimba 2010.09.17. 13:18:28

@radala:

Aha. Akkor te vagy szadista!?:-))))))

@Ordnassac:

Kinek a pap, kinek a papné:-)))

Szimba 2010.09.17. 13:20:58

hetivalasz.hu/uzlet/mar-biztos-kemeny-megszoritasok-jonnek-a-nyugdijkorhatar-kerdeseben-31903/

Sarközy 62 évre emeli a nyugdíjkorhatárt, igaz lassan, mert 2018-ig tervezik a megvalósítást. És ami sokkal érdekesebb, hogy a magas jövedelmeket és a magas nyugdíjakat is megadóztatják. (40-ről 41%-ra emelik a legfelső sáv adóját.)

Nálunk ez nem valósítható meg?

Szimba 2010.09.17. 13:24:36

Szerintem cseréljük ki OV-t Sarközyvel!
Csak 62 év lesz a nyugdíjkorhatár, és a cigányokat is kitoloncolná (hová?), valamint a kendő viselésének tilalma az iskolákban egyáltalán nem okozna felháborodást nálunk:-))))

Ov meg küzdjön a franciákkal.
Meg vonuljon át a diadalívek alatt oda-vissza minden ünnepükön:-)))

naneee3 2010.09.17. 13:31:39

@stargate: Kiváncsi lennék, mi a véleményed, mennyire érintett a nagyarányú minimálbér-emelés 2001-2-ben, mert szerintem az ősbűn ez volt, ettől kezdve minden kormány csak a tüzet oltja

Ordnassac 2010.09.17. 13:45:54

OFF

Vannak heraldikával foglalkozó kommentelők itt? Láttátok a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapját? A koronás címert két angyal tartja.

Mondjuk erről írt a Kettős Mérce-blog is, de csúnyán eltévesztette a Kossuth-címert a koronás címerrel...

ON

Ordnassac 2010.09.17. 14:03:23

@Szimba: igen, ez volt a Monarchia címere? (Bár a Horthy-korszakban is dívott a két angyal.)

Kérdés: a két angyal most is szerepel a középcímerben?

Egy kevés heraldikát tanultam, de érteni láthatóan nem értek hozzá.

Szimba 2010.09.17. 14:03:57

Angyal lehet, de a címer nem lehet a nagy Magyarország-féle, amelyiken a tagországok címerei is rajta vannak.

Másrészt, legalább a sasos osztrák címerest nem tette fel!:-))
Bár sokan örülnének neki!

Szimba 2010.09.17. 14:06:36

@Ordnassac:

Én sem értek hozzá. Az angyalok nem osztanak, szoroznak.

A címerben levő jelek érdekesek. Dalmácia meg a többi címer nincs belefoglalva, így használható koronával vagy anélkül.

Csak az eredetit ne tegye a fejére (koronát), mondjuk a sast se.

Szimba 2010.09.17. 14:14:23

@Ordnassac:

Ajánlom a Wikipédiát:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_c%C3%ADmere#A_hat.C3.A1lyos_c.C3.ADmer

A törvény szerint angyalok nélküli koronás címer a hivatalos. Nem tudom, hogy dekorációként az angyalok mennyire törvénysértők?:-))))

Személy szerint nekem a Kossuth címer a szimpatikus. 56-ban is azt használták.

(Akasszátok föl a királyokat - mondta Petőfi is:-))

Szimba 2010.09.17. 14:16:25

Jól nézünk ki, már a Schmitt Pali is csak az angyalokban bízik!:-((((

radala 2010.09.17. 14:30:42

@Szimba: Nem vagyok szadista, csak szeretném, ha a világ egyensúlyba kerülne. Simán csak igazságos vagyok, olyan magyarul igazságos (dögöljön meg a szomszéd)
:-)))

Mondjuk ez az interbnacionálé valóban kiverte nálam a biztosítékot. Nem értem, hogy hogy nem szégyenlik emberek, hogy ilyet énekelnek. Mert a neonácikat értem, azok hülyék, de ezekről az ember nem hinné, hogy ne kellene tudniuk, hogy amit énekelnek az a legocsmányabb dolgok egyike a világon. Pfujj, mindjárt hányok, témát is kellene váltani. Komolyan mondom akkor már inkább a latexruhás szado-mazokról hallok, mint ezekről. :-)

radala 2010.09.17. 14:37:56

index.hu/belfold/2010/09/17/gyurcsany_kiallt_orban_mellett/

Úgy tűnik GyF valóban vissza akarja foglalni az MSZP-t.
Mondjuk érdekes kérdés, hogy a 23 milla román meg a köteles beszéd atyja, milyen alapon oktat ki bárkit korrektségből. Szóval gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy az mszp két tűz között van. Milyen érdekes ez, hogy a két legnagyobb spíler gyalázza szegény kis MSZP-t. Mindjárt be underdogeffektülök:-)

lüke 2010.09.17. 14:41:40

@Szimba:
hát...magában jobb is, ha nem:)

radala 2010.09.17. 14:46:46

index.hu/belfold/2010/09/17/mi_rotyog_vajon_a_fidesz_vegykonyhajaban/

Kár, hogy nincs DeDI blog, szerintem jobb, mint tg:-) Legalábbis sokkal viccesebben ír. Meg DeDi-val azt hiszem eddig még mindig tökéletesen egyetértettem.

radala 2010.09.17. 14:57:39

@radala: mandiner.hu/cikk/20100917_kovacs_gyurcsany_helyeben_azonnal_lemondtam_volna

Mi volt előbb ez az interjú vagy GYF Orbán-védése/mszp cikizése...
Remélem még jobban egymás torkának esik ez az internacionálé éneklő bagázs

Ordnassac 2010.09.17. 15:04:20

@radala: DeDi = az Index valamely újságírója...

radala 2010.09.17. 15:32:00

@Ordnassac: Tudom most tán épp Gazda Albert

jjulie 2010.09.17. 16:08:41

@radala:

mivan, megölted a blogot ezzel a fideszvidékipolgárikör stilussal?

jjulie 2010.09.17. 16:33:43

SZS: Gyurcsány Ferenc énképe az volt, s azt mondta a szocialistáknak: azért vagyok én a ti vezéretek, mert én tudok harcolni Orbán Viktorral. Ezért militánsan lépett fel. Neki abból lett volna politikai haszna, ha Orbán Viktorral tud megküzdeni. De nem ért el hozzá; mert ott voltunk mi, Navracsics Tibor és én. Közben persze kaptunk sebeket. A gladiátor sebeket kap.

hát igen, az orbánnak ki kellett térnie a gyurcsány elől, és fedezékből ráküldeni a vérebeket

nincs ennek a meccsnek még vége, csak most az előny az orbánnál

jjulie 2010.09.17. 16:34:59

@jjulie:

lemaradtak a macskakörmök, tessék odagondolni őket

radala 2010.09.17. 17:00:57

@jjulie: Semjén hülye, nem gladiátor. Navracsics például egyetlen sebet sem kapott, ebből az következik számomra, hogy Semjén saját maga amortizálta le saját magát.
Amúgy a meccsnek réges régen vége Öszödnél vége volt. Van egy pár GyF fan leginkább idősebb hölgyek és Debreczeni, Bauer, de ez nagyon kevés ahhoz, hogy valaha is olyan pozícióba kerüljön még az életben, hogy bárkivel bármikor vitatkozhasson.

radala 2010.09.17. 17:28:09

@jjulie: Söt hülye vagyok, a meccsnek akkor volt vége, amikor GyF azt mondta, ""Ami pedig a lényeget illeti, elnök úr, kérnék öntől valami szívességet most itt: ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet. Önnek van befolyása, akkor én most mondom önnek: ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampányt, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed."
Kb. ez volt a kegyelemdöfés GyF-nek. Már, ha az ember tud magának kegyelemdöfést adni:-)

Átverés! 2010.09.17. 17:40:07

Tegnap délután is bele néztem a blogba és egy kicsit elszomorodtam a hangulat miatt. Sok volt a támadás. Ma mintha a vita felé menne el a diskurzus. Nem szabad hagyni hogy itt is közönségessé pikirté váljon a viszony.
Nagyon jó amit @ó jaj a a kognitiv disszonanciáról ír.Ez most népbetegség nagyságrendű, és legalább olyan veszélyes is mint valami járvány.

Az is nagyon jó mondás - nem hiába kinai - "Az ember annyira erős amennyi igazságot képes elviselni."
Ha két dolog között korreláció lenn e hátha többen próbálnák az igazságot elviselni.

Nagyon jó a @Komment 2o1o. írása is. Logikusan érvel, és ez is egy vélemény, a világ nem csak fekete és nemcsak fehér.

Többször lehet találkozni azzal a véleménnyel, hogy ami 2006.okt.23-án történt azt nem lehet Gyurcsánynak megbocsájtani.

Ahogy vissza lehet emlékezni az eseményekre,a délelőtt nagyon felemelő volt.Az a sok kormányfő, elnökök, uralkodók Európából és a világból eljöttek és fejet hajtottak a forradalom és Magyarország előtt.Nem tudom elfelejteni.

És ami utána következett az már egy borzalom volt.Kinek jutott ez eszébe, hogy mostanra ídőzitse - az egész megemlékezést sárba típorja - azzal a rendzavarással.
Nem kellett volna fellépni ellenük?

Ha ez Gyurcsánynak az érdeke - legalább is azt mondják - akkor valóban nem szabad emberek közé engedni.
Én azonban ebbe n kételkedek, csak nem olyan bolond, hogy élete legnagyobb, legfennköltebb eseményét ilyen módon gumilövedékekkel, és vizágyúval fejezze be.

Holnapra nagy szabadtéri eseményre készülődött a városunk, de sajnos zuhog az eső.

radala 2010.09.17. 17:56:50

@Átverés!: A kognitív disszonancia nem egy betegség, hanem egy egyszerű dolog egyszerű leírása. Egyszerűen nem gondolhatod magadat egy pöcsnek, ezért igyekszel úgy látni a világot, mintha igazad lenne, helyesen döntöttél volna. Nincs ember, aki nem kerüli a kognitív disszonanciát. Te például azt képzeled, hogy 2006 okt 23 szépen indult. Ha nem így lenne beleörülnél abba, hogy gyilkosokra szoktál szavazni és persze azóta is ezt teszed. Én téged ostobának kell, hogy képzeljelek, mert, ha nem így lenne akkor én lennék ostoba.
Nincs mód az objektivitásra semmi:-)
Olvass Aronson Társas lényt és akkor nem fogod betegségnek hinni a kognitív disszonancia kerülését.
Amúgy érdekes, hogy komment2010-et te logikusnak látod, én hihetetlenül érzelmesnek. De ez már sajnos örökre így marad. Talán annyit lehetne fejlődni a két oldalnak, hogy belátja, hogy soha nem láthat semmit azonosan. Ez már nagyon jó kiindulás lenne, mert egy dolgot (ezt, hogy úgysem látsz semmit azonosan) már azonosan látnánk.:-)

török gábor 2010.09.17. 18:14:41

@radala: születetten vagyok ilyen unalmas, középszerű és szürke, igen.

radala 2010.09.17. 18:16:29

@Átverés!: Amúgy meg az a tulajdonság, hogy kerülöd a kognitív disszonanciát nem veszélyes plán nem káros csöppet sem. Enélkül soha senki nem lenne képes egyetlen döntést sem meghozni. Tisztában kell lenni azzal, hogy az ember ilyen és elgondolkozni rajta, hogy nem ezért látom-e úgy ahogy látom. Mondjuk a politika reménytelen kísérlet szerintem. De az autóvásárlásnál már érdemes elgondolkodni azon, hogy nem csak azért hiszem-e, hogy jól döntöttem, mert kurvasok pénzt áldoztam rá...
Amúgy 2006-ban teljesen mindegy ki mit csinált, ki mit kezdett (annak ellenére, hogy én iszonyat összeget mernék tenni arra, hogy ez fullgyurcsány akció volt)
Szóval tök mindegy mi volt.
A rendőrökön lennie kellett volna jelzésnek, nem használhattak volna viperát, nem lőhettek volna fejmagasságba stb.
Kuncze Gábor nem mondhatja (tök mindegy mi történt), hogy Révész Mártíriusz. Ilyet ember nem mond csak utolsó férgek. Gergényit kitüntetni pedig mindennek a teteje volt.
Persze te ezeket nem értheted meg, ahogy én sem érthetném meg az ellenkezőjét.
Te megutálod azt, aki ezt mondja neked, én nem utálok meg senkit, de hülyének tartom, ha nem így látja ahogy én...

jjulie 2010.09.17. 18:21:03

@radala:

más dumálni, meg elképzelni dolgokat, és megint más megélni

nekem pl. úgy 15 évvel ezelőtt azt mondta a török gábor városában egy 26 éves lány, hogy "budapest, én oda soha", majd két év múlva úgy hozta a sors, hogy budapest lett a lakó és munkahelye és az itt eltöltött két év után " vidék, vidékre én nem megyek" hagyta el a száját

más dolog elképzelni és megélni dolgokat, egy kis levegőváltozás nálad is csodát tehetne

nagyon aranyos ez a biztonságos menedék keresésed, amivel meg akarod állítani a világ forgását

radala 2010.09.17. 18:23:13

@török gábor: Nagy istenáldása ez a tulajdonság:-)
Persze mondjuk fociedzönek nem lennél jó.:-)
Szóval inkább az a nagy szerencséd, hogy illik a szürkeséged a munkádhoz.
Igazából ez a szürkeség, bár vicces így nevezni, de nagyon nem igaz, mert te egy élénk-szürke vagy. Szóval az unalmas az kicsit sem igaz.:-)

jjulie 2010.09.17. 18:27:19

@radala:

a polgári neveltetésedet orbán viktortól kaptad?

elhitted neki, hogy minden vélemény egyenlő értékű?

Ordnassac 2010.09.17. 18:27:30

@török gábor: azért a Szürke Kardigán Díjra ugye nem hajtasz? ;-)

jjulie 2010.09.17. 18:28:47

@radala:

most akkor sikeresen kimenekültél?

sárkányfő 2010.09.17. 18:38:41

@radala:
nem volt semmi értelme írnom neked, ahogy azt előre meg is jósoltam... kár beléd a karakter.

csak tömören válaszolok mert úgyse érted, úgyse fogadod el, csak hajtod tovább a magadét.

az, hogy már képes vagy azt leírni, hogy a "köcsökomcsi" jelző azt jelenti, hogy valaki utálja a fideszt, még ha egyébként antikomcsi, akkor is, az már konkrétan elmebaj, de hát láttunk már téged saját pszichédre átszabott szóértelmezéssel (hitler, stb). van amit te nem tudsz kimagyarázni?
az amúgy egy ősi stratégia, hogy ha valaki rendszeresen keményen kritizálja a fideszt, arra ráfogni hogy végletesen utálja a fideszt, és így hitelteleníteni. nem tudom mi a rosszabb, ha őszintén hiszed ezt, vagy ha tudatosan vagdalkozol bármivel ami az eszedbe jut. amúgy mélyfideszes hívők biztos védjegye ha valaki nyilvánvaló értelmetlensége dacára is fújja a komcsizást. szánalmas.

úgy tenni, mintha mi tükörképei lennénk egymásnak, miközben én mindkét pártot utálom, te meg, de ezt tudjuk jól, na ez is szánalmas, és hogy mégis képes vagy magaddal ezt elhitetni, na de pont erről írtam korábban, a te önámításodról.

a lusztárcióba meg tök kár volt így belemenned, eleve nem azért írtam le, ahogy te értetted, egy bohózat "ki a nagyobb antikomcsi" versenyt hirdetni, de úgyse érted, hagyjuk.

az meg külön vicces, hogy tényként közlöd, hogy senkit nem vezényel a józan ész. ja, ha te full elfogult vagy, akkor az normális, mert konkrétan az egész világ is az. és mindenki szembe hajt az egyirányú utcában is, ugye?

talán(?) a mélypont: "Amúgy az, hogy te sem vagy hajlandó még csak egy tapodtat sem közelebb jönni az én álláspontomhoz, az számomra azt bizonyítja, vagy arra utal, hogy bizony a te józan ész hited is csak egy vakhit."
bármilyen abszurd, de tisztára úgy tűnik ebből, hogy számodra az lenne valamiféle józanság bizonyítéka, hogy valaki a te álláspontodhoz közelít? jaj... (itt most töröltem egy hosszabb részt, hagyjuk, fölösleges, nem akarok evidenciákat magyarázni)

ha csak egy picit is árnyaltabban nézelődnél, az is feltűnne.... (ide is írtam egy hosszú bekezdést, de utólag töröltem, nincs semmi értelme)
a te fixa ideáid - akár rólam, akár a politikáról, és talán másokról is - lebontani lehetetlenség.

sárkányfő 2010.09.17. 18:50:20

@Átverés!: A KD valóban népbetegség, mi magyarok az önsorsrontás egyik eszközeként használjuk, egészen végletes nagyságrendben.

Van is most egy ehhez kapcsolódó (kissé hosszúra nyúlt) publicisztika:

www.hirszerzo.hu/cikk.az_isten_hata_mogott.166718.html

Ebben a focista levele kapcsán írnak erről, de általában is igaz:

"Huszti közleményében meglepő pontossággal és szokatlan őszinteséggel került megrajzolásra világverő futballunk nem egy nyavalyája: a kollektív öncsalásra való hajlam,"

"az általa megpendítettek nagyon is magyarázhatók azokkal a tulajdonságokkal, melyeket már Széchenyi is a fő nemzeti bűnökként tartott nyilván: a hiúságból fakadó önáltatással (...)"

6.Lenin 2010.09.17. 19:42:37

@manyike:

"- a múlt kísért...
- a múltból tanulni is lehet ... ki így, ki úgy
- alapigazságok, vagy pont változtatásra szoruló zsákutcák ..."

Azt hiszem pontosan ezekért szeretnék a fényestekintetűek a múltat végképp eltörölni.

A Ferinek is ez jelenti a legnagyobb gondot: a múlt kísért.

jjulie 2010.09.17. 19:47:44

@6.Lenin:

a múlt, amikor letolta a szimpadról a kamerák előtt a felcsuti vallásalapítót, aki kelletlenül de visszaült emiatt a kispadra?

Videofon 2010.09.17. 19:49:59

@radala:
Arra még nem gondoltál, hogy a magyarok félreértik a politika szerepét? Tudom, kognitív disszonanciát okozna benned, ha elfogadnád: kádárista politikafelfogása van a magyar politikai elit és a magyar szavazásra jogosultak 90-95 százalékának.
Egy gondolatkísérlet erejéig próbáld átélni egy olyan politikai rendszer működését, ahol nem a más politikai nézetű emberek meg- és legyőzése a mozgatórugó, hanem célok és értékrendek politikai képviselete. Egy ilyen rendszerben is kényszerűnek látod a kognitív disszonancia létrejöttét?

jjulie 2010.09.17. 20:09:31

@Videofon:

nem kérsz egy kicsit nagy ugrást?

"Az alárendeltek még nem is olyan régen beszolgáltatták az általuk megtermelt javak nagy részét uruknak, ingyen dolgoztak neki, mindig a rendelkezésére kellett állniuk, esetleges gazdasági lehetőségekért (kocsmatartás, őrletés, disznóvágás) fizetniük kellett neki, hozzájuk szállásolták be – akár hónapokra és ingyen – a csapatokat, csak ők fizettek adót, hosszú évekig kellett katonai szolgálatot teljesíteniük, nem volt szavazati joguk, és többnyire az egyszerű fizikai helyváltoztatásuk se volt szabad. Politikailag uruk képviselte őket, és jogilag uruk bíráskodott fölöttük. Az úr fogdmegjei rendszeresen bántalmazták őket. Feleségüknek és lányuknak a följebbvalók szexuális igényeit zokszó nélkül illett kielégíteniük. Ha kellett, szegényes javaikat minden további nélkül elszedték tőlük, vetésükön átgázoltak a lovas vadászok, miközben hajtókként nekik kellett fölverniük a vadat. A panaszkodásért pofon járt vagy korbácsütés.
Így éltek őseink, ezek azok az ezeréves, nemes hagyományok, amelyeken a konzervatívok annyira elérzékenyülnek. A magyar történeti publicisztika (a hivatalos) még az 1930-as években is helytelenítette a jobbágyfölszabadítást. Az volt a romlás kezdete – írták a porladó kollégák. "

cambridge.on 2010.09.17. 20:29:32

@Szimba: Kíváncsi vagyok mikor jelentek meg az angyalok Smitttnél, a Pápa látogatás előtt vagy után?
és főleg arra lennék kíváncsi mennyi vhishky kell egyy angyalhoz:
6 Lenin egyenesen az Urat látja néhány után.

6.Lenin 2010.09.17. 20:30:36

@jjulie:

Volt ilyen.

Keresztre feszítették a kiválasztottak, aztán már 2 ezer éve reményt ad, milliárdoknak .
Nem összehasonlításként, példaként. Mondjuk várják is azóta, mert megígérte.
A patás meg nem csak ígérte, már itt is van. Úgy látszik megbízhatóbb 1 fószer.

cambridge.on 2010.09.17. 20:32:33

@jjulie: Nem szabad ennyire a lelkükbe gázolni!

cambridge.on 2010.09.17. 20:38:26

@6.Lenin: A múltkor említetted, hogy nehezedre esik már átmenni a kapun is.
Próbáltad már függőleges helyzetben?
Szerintem ,úgy a legkönnyebb! Még a kocsmából haza térve is.

jjulie 2010.09.17. 20:45:10

@6.Lenin:

nem szólsz hozzá a kognitív disszonancia témához?

6.Lenin 2010.09.17. 20:45:42

@cambridge.on:

Mi a szösz, megbántottalak és nem tudod feldolgozni?
Nem tudom mi lehet az ok, de inkább elnézést kérek, nem szeretném, ha lövöldözni kezdenél valamelyik plázában.
Ha humornak szántad, én azért még színeznék rajta,de kezdetnek nem rossz.

jjulie 2010.09.17. 20:51:42

@6.Lenin:

mi van a kognitív izéddel?

tölgyes 2010.09.17. 20:51:48

@jjulie: Azért volna célszerű, ha kicsi lábait beegyengetné egy valamire való könyvtárba, hogy ilyen csacsiságokat ne írjon. Figyelmébe ajánlom az egyetemes történeti forrásgyűjteményeket... Ezek ugyanis lehetőséget adnának önnek arra, hogy időbeli egymásmellettiségben tegyen összehasonlításokat... Vagyis a magyar múlton ne kérje számon a mai fejlett Nyugat jelenét..:)

6.Lenin 2010.09.17. 20:52:43

@jjulie:

Sajnos nem ismerem a szerb ételeket.

jjulie 2010.09.17. 20:56:05

@tölgyes:

és a te kognitív izéd hogy van?

jjulie 2010.09.17. 20:57:41

@6.Lenin:

összekeverted, ezt isszák

jjulie 2010.09.17. 21:01:58

@6.Lenin:

nem tudod hova tünthettek az öregasszonyok?

tölgyes 2010.09.17. 21:06:04

@jjulie:
Bennem nem okoznak feszültséget az olyan információk amelyeket most hallottam. Én ehhez szokva vagyok. Naponta olvasgatok eztet is aztat is így bizony óhatatlanul belebotlok olyan ismeretekbe, információkba, amiket nem ismertem korábban.

jjulie 2010.09.17. 21:15:28

@tölgyes:

szokva vagyok

tudtad hogy a marlboro női cigi volt a születésekor, és csak kb. 30 évvel később lett a férfiasság része?

bármi megtörténhet, csak legyen jó a marketing

a kognitív izédet azért megnézethetnéd

cambridge.on 2010.09.17. 21:21:58

@6.Lenin: Engem te nem tudsz megbántani!
Hetek óta próbálom megfejteni milyen drogot nyomsz?
Végül rájöttem, Fidesz néven forgalomban levő tudatmódosító szert használsz.
Én békés ember vagyok, még a vadászatot is ellenzem,aktív horgász létemre!
A halak nem sírnak,viszont élmény a fogásuk,és mennyei az ízük! Többet lehet beszélni a horgász élményekről, mint a politikáról.
Ez nagy szó!
A lazac horgászatról órákig tudnék mesélni.
Egyszóval, ennyi szadizmus szorult belém.

Az meglep, hogy a Jobbik főpolgármestere által táborokba zárni kívánt szocialisták, nem okozott senkinél megdöbbenést.
A többség elfogadhatónak tartja?!
És a jobb oldal ellen szavazók, azok megússzák?

jjulie 2010.09.17. 21:22:38

@tölgyes:

te sem tudsz a blogfenntartókról?

6.Lenin 2010.09.17. 21:27:06

@jjulie:

Milyen öregasszonyok?
Akik ezt a szerb izét isszák, vagy eszik, netán eccere, közben meg szexelnek is.

Tényleg, eladtad a lovat és most ez az izé lett a mániád?
Igaz tök mindegy, de hátha ez segít valamiben.

cambridge.on 2010.09.17. 21:29:39

@6.Lenin: Egyszer főztem dzscsuvec-t,ami szerb ételnek van elkönyvelve.
A szerbek azt mondták, nagyon finom ungarisch specialitét!
Amihez nem kanál kel, az nem lehet szerb étel, mondták.

jjulie 2010.09.17. 21:33:16

@6.Lenin:

tényleg eladtam a lovat, még 92-ben, de csak csikó volt

rászoktál az erősebbre: otthagytad az szíjjártót a zagyvagyuláért?

6.Lenin 2010.09.17. 21:36:37

@cambridge.on:

Szerintem ezt hagyjuk.

Az viszont tényleg érdekelne, mi a véleményed a két belinkelt videóról ( Fábry, Hankiss )?

porfelhő 2010.09.17. 21:36:37

@porfelhő:
Kedves jjulie öregasszonynak nevez, szerintem annyi idős mint én, vagy közel annyi.

tölgyes 2010.09.17. 21:51:25

@jjulie: A kognitiv izém nem gerjed a reklámra...a dohánytermékek ügyében pedig járatlan vagyok

ssi 2010.09.17. 21:54:06

@jjulie: kultúra programom volt :-) a többi csaj igazolatlanul hiányzik - nekem,
mi megy most a tévében?

@6.Lenin: "blogfenntartóöregasszonyok" = Kedves Hölgyek! - itt a blogon

múlt - nincsenek tiszta esetek, nem is lesz - soha,
van, akinek a nyakába varrják másét is, van, aki a valódi sajátját is rendesen maszatolja, van, aki csak magának bocsájt meg, a másét föltupírozza és kemény fegyverként be is veti ellene

@Ordnassac: elkezdjem kötni? még nem tudom melyik a vidám szürke, de majd ráfogom

@radala: az én biztosítékom veszélyben van általad - kezd kikészülni, s nem csak 1-1 jelződtől, mondatodtól ... de nem bírom ki, hogy ne olvassalak :-)

jjulie 2010.09.17. 21:54:42

@Ordnassac:

az orbán nem mond soha semmit véletlenül

meg akarja ajándékozni a már vagyonnal rendelkező, de még nem elég erős támogatói körét, ezt készítí elő

hülye lenne, ha nem tenné

jjulie 2010.09.17. 21:59:06

@tölgyes:

mindenki gerjed a reklámra, csak te tagadod

a mosóport is megvetted, pedig haszontalan

Ordnassac 2010.09.17. 22:07:44

@manyike: a Szürke Kardigán Díjat egy citromdíj, lásd:

szurkekardigan.blog.hu/

Hármat találhatsz, hogy ki volt az ihletője. :-)

cambridge.on 2010.09.17. 22:10:14

@6.Lenin: Megmondom őszintén, most zavarba hoztál!
Nem tudom Fábryt eszik-e, vagy isszák?
Nehogy már egy haknimannkin megmondja a tutit!
Belőle elég volt 10 perc,összehasonlítva az amerikai Lettermannel!.

Videofon 2010.09.17. 22:11:20

@Ordnassac:
Orbán is csak ember. Ha ő maga fantáziátlan, képtelen belátni, hogy másoknak még lehetnek jövőképeik (utópiáik).

6.Lenin 2010.09.17. 22:18:22

@manyike:

"@6.Lenin: "blogfenntartóöregasszonyok" = Kedves Hölgyek! - itt a blogon"

Ezt miért nekem címezted?

A múlt.
Igen, mindenkinek a sajátjával kellene foglalkozni/szembenézni.
Pontosan az probléma, mindenki a másikéval foglalkozik, a magáét mentve.

jjulie 2010.09.17. 22:20:03

Orbán: "A Fidesz, a magyarországi kormánypárt elkötelezett híve a sikeres valóság építésének Magyarországon és Európában is" - jelentette ki, hozzátéve, ha a valóság reményeket kínál, akkor az emberek inkább a valóságot választják, mint félrevezető utópiákat.

Fidesz és a sikeres valóságépítés: ennek van köze ahhoz a kognitív izéhez?

cambridge.on 2010.09.17. 22:22:30

@Ordnassac: Sólyom László alkotmányjogász?

ssi 2010.09.17. 22:24:12

@Ordnassac:
- Kéri nem lett volna benne a 3 tippembe (az első videót technikai okok miatt nem tudom megnézni)
- látom, helyettem mások kötik a kardigánt, és ciki viselni
- a szürke mellény Lengyelnél már foglalt
- vidám, meleg, értelmes szürke .... micsoda legyen T.G.-é? majd kialakul :-)
Szimbának biztos lenne néhány meghökkentő felvetése

@porfelhő:
szia!!! :-) de, jó nem vagyok egyedül, bár gépet kikapcs nálam, kb. 24 óra múlva leszek. JJulie-t (aki 52 évét vallotta be, ha jól emlékszem), ne hagyd sokat szóváltás nélkül, látod, elanyátlanodik

6.Lenin 2010.09.17. 22:24:38

@cambridge.on:

Nem lepett meg, amit írtál. Nem az elmondottak alapján, előítéletek alapján ítélsz/ítélkezel.

Nem véletlenül választottam Fábryt és Hankisst.

porfelhő 2010.09.17. 22:27:01

@jjulie:
No végre, hogy kifejtetted, most már megértettem ezt is, mit akartál mondani. Tudjuk, a fidesz a sikeres valóságépités.

Ordnassac 2010.09.17. 22:29:41

@cambridge.on: is, illetve polgári jogász is. Bár ő nem hiszem, hogy Szürke Kardigán-díjra esélyes... Lennének nála esélyesebb.

Az alkotmányjogász itt inkább az akként nyilatkozókra vonatkozik (Tölgyessy, Lövétei, Kolláth, újabban Hack Péter). Az már más kérdés, hogy elsőn kívül mennyire azok...

Mondjuk az egész díjkezdeményezés úgy öt éve elhalt, de erről TG többet tudna mesélni, mint politológus.

Ordnassac 2010.09.17. 22:30:30

@manyike: mind cambridge.onnak írtam, az egész díjötlet kb. 4-5 éve elhalt.

jjulie 2010.09.17. 22:31:01

@manyike:

mit tegyek, hiányoztatok

ssi 2010.09.17. 22:37:03

@jjulie "mit tegyek, hiányoztatok " - ellene? semmit! ez így totál rendben van :-)

@Ordnassac: akkor mégis kössek? pl. sálat?

legyetek jók, okosak és aktívak, jó éjt!

porfelhő 2010.09.17. 22:44:40

@jjulie:
Nincs semmi problémám az "öregasszonnyal" csak hangosan gondolkodtam. ugye nem sértettelek meg?

cambridge.on 2010.09.17. 22:54:29

@6.Lenin: Fábryval kapcsolatban nem előítélet a véleményem!
Meghívott vendégek csak az ő szófosásának alanyai.
Volt sok vitám,a feleségemmel miért nem az RTL csütörtökönként.
Ő fejlődőképes volt, ellentétben veled.
Azt hiszem,abban egyetérthetünk a fingós,szarosgatyás Fábry nem humoros!
Ha szerinted tévedek,elfogadom a színvonalad, és nem vitatkozom veled tovább erről.

tölgyes 2010.09.17. 22:55:32

@jjulie: Én szappannal mosok...és nem nagyon érdekel a kandírozott mandarinzselé-színű áramvonal...

porfelhő 2010.09.17. 22:59:05

@manyike:
Látod nem is válaszol. Egyébként én is úgy emlékszem, ezért gondolkodtam hangosan, hogy valószinü egyidősek lehetünk.
Biztosan megsértettem, de mejd megbékitem, egy két szép mondattal. Ne haragudj nem vettem észre, hogy irtál, mert vasaltam közben.

6.Lenin 2010.09.17. 23:02:44

@cambridge.on:

Én nem nézem sem a Fábryt, sem a Heti 7-est. Más hasonló műsorokat sem.
Nem erről kértem a véleményed.

cambridge.on 2010.09.17. 23:10:34

@Ordnassac:Felületes gyorsolvasás eredményeként, a díjat odautalók közül emeltem ki egyet:Az általad tisztelt személyt.
Továbbra is just guess: Kéri László?
Korábbi adatot nem találok.

cambridge.on 2010.09.17. 23:12:22

@6.Lenin: Mondtam,hogy megfogtál.
Mivel nem nézem az említett személyekkel készült műsort, véleményem sem lehet.

komment2010 2010.09.17. 23:17:33

@radala:
Kedves radala! Akkor azt hiszem a tegeződésnél maradhatunk... :) Megtisztelsz!
Ha érzelgősre sikerült a kommentem, akkor valamit nagyon elcsesztem. Csak szemléletessé próbáltam tenni, hogy miért is visszataszitó a fidesz médiagépezete illetve az hogy milyen módon használják ki a hatalmukat! Azt hiszem soha egy szóval nem irtam azt hogy ilyen vagy esetleg ezzel teljesen azonos nem történt az előző ciklusokban! De akkor ők most mennyiben jobbak az általuk mindennek elmondott baloldalnál? Szerintem semmivel...
Nem is tudom ki irta le valahol nagyon találóan a fidesz működési mechanizmusát: de az én megfogalmazásom szerint a kicsinyes arrogancia kombinálva a végtelen hataloméhséggel. Az abszolut igazságot csak mi tudjuk és ha mégis tévedünk akkor is kuss van mert én azt mondom.

Én bevallottan "nem szeretem" a fideszt, ami ugye nem azonos azzal hogy egyből komcsi is vagyok. Bár ezzel a beteges és hibás párhuzammal sok fideszes szeret élni mintha ennél nagyobb megszégyenités nem létezne.
Szerintem legalább annyi beteges fideszutáló van mint elvakult koncsigyülölő! Az az érzésem mig én az első táborba addig te a másodikba tartozol.
Nem is baj ez, soha nem akartam egy fideszest sem megtériteni. Igy kerek a világ hogy ahány ember annyi vélemény!
És örülök hogy jobban érzed magad a mostani helyzetben! Kell néha egy kis sikerélmény is mert különben elmegy az ember harci kedve, miattam meg ne aggódj nem kötöm fel magam! Kaptam ennél jóval nagyobb pofont is az életben...

Amúgy van olyan értelmes fideszes is akivel lehet politikáról is beszélgetni anélkül hogy vér folyna. Az ilyenekből is sokat lehet tanulni.
Szép estét!

Ordnassac 2010.09.17. 23:21:28

@Ordnassac: na, íme egy példa, hogy mikor NEM kell a mint előtt vessző, amit el is szúrtam... cöcöcö

@cambridge.on: valamikor 2004/05-ban alakult ki ez a díj, szerintem összesen egyszer osztották ki (volt is vita erről az egészről az MPTT-ben), de közvetve írt róla már TG a 203. bejegyzésben.

6.Lenin 2010.09.17. 23:22:16

@cambridge.on:

Igaz nem neked, ó-jajnak és átverésnek linkeltem be két videót 20:09 és 20:19 -kor. Fábry és Hankiss elmondják a véleményüket a jelenlegi helyzetről, gondoltam megnézted. Tévedtem.

indapas.hu 2010.09.17. 23:33:36

A következő blogbejegyzésre szeretném a harcoskedvű urak figyelmét felhívni.
A demokrácia csendes halála:
www.washingtonsblog.com/2010/09/silence-is-death-of-liberty.html
www.washingtonsblog.com/2010/09/government-using-anti-terrorism-laws-to.html
Mi is elkezdhetjük:
Ma jönnek a cigányokért..... én nem voltam az ...nem szóltam.
Ma jönnek a szocikért én nem voltam az.......nem szóltam
ma jönnek a gárdistákért nem szóltam.. nem vagyok az.
........
ma jönnek értem.... de nincs aki szólna értem.

A második linkből kiemelném a sok idézetből:
"A szabadság ára az örök éberség."
Thomas Jefferson
Érdekesség ha valaki veszi a fáradságot a versike minden sorához tartozik egy dokumentum vagy videó.
Nem a magyar helyzetre kihegyezve írtam ezt, de szeretném ha egyes harcias igazmondók is a fejükhöz kapnának amig nem lesz késő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.17. 23:51:45

Sokat harcoltok... a hölgyek már alig mernek diskurálni...
Én inkább fogtam egy süllőt.

Ordnassac 2010.09.17. 23:57:27

@Hepci: kezd nagyon Index-fórummá válni a dolog, ezért vagyok ilyen néma mostanában...

Nem harcolni jöttem ide.

cambridge.on 2010.09.18. 00:08:13

@Ordnassac: Nem lehet mindenki egy Sandra Bullock jellem.
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=348045
Azért érdekelne a Szürke Kardigán,elhalása mire vezethető vissza?
Saját érintettség okán, inkább nem szavaztak, ki a legesélyesebb,vagy a kollégák lelki üdvéért aggódók miatt hamvába halt kísérlet volt?
Tekintsd költői kérdésnek! Elgondolkodtató, de választ nem várok, tipikusan magyar.

"Szájtátva hallgattuk például Lengyel Lászlót, akinek valószínűleg kikönyökölt hajdani kardigánjai ihlették meg a díj elnevezőit "
Sokadik nekifutásra.
A blog hozzászólói újraéleszthetnék e fontos díjat!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.18. 00:22:04

@Ordnassac: én még Mandinert szoktam nézegetni, odáig azért nem fajultak a dolgok (érv: "szopj le egy batyu faszt, pendejo!"; riposzt: "feldugok a seggedbe egy hétágú menórát, rusnya zsidó!")...
Ha a békésebbje nem szól hozzá, akkor a harcosok [sőt: (h)arczosok] hangja hallik csak, végtelenített fideszes hittérítés/szíjjártótanítványozás formátumban...
Néha logikai és szemantikai öntököndöfésekkel súlyosbítva...

Ordnassac 2010.09.18. 00:25:50

@Hepci: Mandineren elvétve kommentelek, az esetek többségében még válaszra sem méltattak.

Az ellentettje pedig Tóta W., illetve a Véleményvezér. Kőkemény moderálás. Az sem az igaz, amikor fél nap kell, hogy két kommentem kimenjen...

cambridge.on 2010.09.18. 00:43:52

www.mn.mno.hu/portal/276961
Kapcsolódik az előbb elkövetett hozzászólásomhoz.Az idézetet is innen vettem.
Genetikailag hibásan,lévén hogy két bal oldallal születtem, egyetértek Seszták Ágnessel!
Saját véleményem szerint, félni kell a humortalan emberektől.

lüke 2010.09.18. 07:23:07

na `má`megin`
az öregasszonyok
off 40 éve halt meg Hendrix- aspirációs pneumoniában
-vigyázzatok a gyerekekre-
www.youtube.com/watch?v=rf-Mtd2A1DI
+
www.ulijonroth.com/sky/lux_artis/monika_1.htm

nyünyüge 2010.09.18. 07:48:15

@jjulie:
Ez a tegnapi Orbán mondat nekem is feltűnt. Az "utópiák kora lejárt" téma erősen kapcsolódik a poszt témájához is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.18. 08:37:46

@cambridge.on: mi lett ezzel a Politológus Védegylettel, felbomlott, mert néhányan inkább megalakították a Lehet Más A Politológus egyesületet?

jjulie 2010.09.18. 08:42:55

@komment2010:

a radalának ilyen későn hiába írsz, és hétfőn amikor a munkahelyén majd belép, nem fog ide visszazarándokolni

a radala kettős életet él, normál kedves jólnevelt fiu, aki ma már ereje teljében lévő családapa családapa, aki igéretes kutatói pályát is magáénak tudhat, de a politika az más.....munkaidőben amikor senki sem látja, itt elereszti magát, szijjártót megszégyenítő magasságokba emelkedve

hétvégeken a lányai, felesége ellensúlyozzák amit az orbán kihozott belőle, legalábbis gondolom, nem ez a családi hangnem

bár, ki tudhatja

Szimba 2010.09.18. 09:08:55

@radala:

Valóban, mert ha a gyes ideje beleszámít, akkor az új munkaerő már nyereség az államnak, és 58 éves kortól menjen nyugdíjba az illető.

Ha az egyetem, főiskola már nem számít bele az időbe, azaz a 40 évbe, akkor viszont minimum 63 éves korig kell dolgozni.
Ez látszólag kitolás a szellemi dolgozókkal, bár egy orvos, közgazdász, mérnök nem hiszem, hogy annyira bánná, ha még dolgozhatna pár évet.
Amennyiben marad az 5 évvel előrehozott nyugdíjbamenetel rendszere, akkor valójában ők is elmehetnek (esetleg kevesebb összeggel) 58 évesen nyugdíjba.

Ez ugyan a nőket kivonná a férfiak előtt a munkából, viszont sokat segítene az unokák gondozásában, az idős hozzátartozók ápolásában, amit mostanában szinte csak a kórházak, otthonok tudnak megoldani.

Azért nem ennyire egyszerű a helyzet, mert valamiféle szociális gondozói hálózat, vagy házhoz járó ápolónői hálózat azért kellene, hogy segítséget adjanak a kicsik ill. az idősek ellátásához. Mindezt olcsón, mégis szakszerűen. Ez a hálózat nem létezik, pedig szerintem sok nő, akár férfi is vállana hasonló munkákat. (Nem egyszerű fürdetni egy beteget, nem könnyű otthon ápolni, ha infúzióra is szorul, vagy fájdalomcsillapítókra stb.)

A 0-3 éves korig nagymamára bízott gyerekek fejlesztéséhez sem ártana némi segítség a védőnőktől, ugyanis a nagymamák sok újdonságról, játékról, lehetőségről nem tudnak, és nem biztos, hogy a fiatalok igényeit is kezelni tudják.
Az örökös veszekedés pedig nem éppen jó egy kisgyereknek (az elkényeztetés, és szigorúbb nevelés kettősségét nem is említve).

Szimba 2010.09.18. 09:52:16

@Hepci:

Ilyen esős, őszi időben a hölgyek olvasnak, dolgoznak, befőttet tesznek el, szüretelnek, és szundikálnak a süteménykóstolgatás után, esetleg szürke kardigánt kötnek a blogfenntartó vénembereknek, nehogy megfázzon az a rossz májuk.

És erősen óvakodnak a kognitív konzisztencia-izétől. Oly mindegy, mit választunk, a politikában legalábbis. Egyik kutya, másik eb. (Legfeljebb a farkuk számában van némi különbség.)

Szimba 2010.09.18. 09:54:05

@jjulie:

Most mondod? Máskor nem fárasztom magam a Radalának szóló válaszaimmal.:-((

jjulie 2010.09.18. 10:00:14

@Hepci:

én is fognék egy süllőt...

video.xfree.hu/?n=badabing%7C900d40c32f0dbb504890e099acf85e17

dobom is miatta a megan foxot

jjulie 2010.09.18. 10:05:24

@Szimba:

ez a radalabefőtt, eláll

Terniak 2010.09.18. 10:16:59

"a választói várakozások hűtéséhez"
"saját politikáját próbálja meg sajátosan alulpozícionálni"
"átvezetve a választások utáni forradalmi retorikát a hétköznapok türelmet igénylő szakaszába"
"sikeres átpozícionálásban"
"a nagy átvezetés"
"a korábbi szavak és a mostani tettek különbözőségéről"

Ennyire szépen és tudományosan levezetve, hogy egy politikus és politikai erő nagyot mondott (füllentett, hazudott, nem bontotta ki az igazság minden részletét stb.) még nem olvastam :-).

Az már biztos, hogy csoda, még kicsi sem, nem történt, az EU mégis a főnökünk lett, a forradalom pedig inkább lagymatag toporgásba fulladt. Meglátjuk mit hoz a jövő.

Szimba 2010.09.18. 10:28:28

@jjulie:

Ki ez a Dér Heni?

Az, hogy néhány bunkó a frászt hozza rá, az egy dolog. Ha velem tennék ezt a kandi kamerás tréflit, feljelenteném a stábot. Neki, gondolom, mindent megér egy tévészereplés.:-((

A fene bele, nekem meg miért kell megnéznem egy ilyen linket?!
Zsüli, egyszer még megverlek, meglásd!

lüke 2010.09.18. 10:28:34

jjuliekém gonosz is vagy:)
sok a munkahelyi kommentelö itt
(maintenant mois meme- alliterál)

lüke 2010.09.18. 10:30:37

az elözöhöz
régebben 10 éve mikor csak diri szobájában volt inernet odajártunk:
egy vasárnap benn ültem, bejött a diri,
bocsánatot kért és sarkon fordult:)
ilyen a "nem " gonoszság egy pár száz km-re,meg radala mh-n is!

lüke 2010.09.18. 10:31:54

@jjuklie
mit nem dugott a dér heni?
és ki az?
erre csörög a diót?

jjulie 2010.09.18. 10:33:35

@Szimba:

te tudsz kötni? újkoromban mindig elérzékenyültem, ha egy lány kötött nekem valamit, volt sapka, kesztyű és pulóver gyüjteményem, norvég és ír mintákkal

legjobb az volt amikor az aktuális javítgatta a kettővel korábbi által kötöttön az időközben keletkezett sérüléseket

igazából jobban szeretem az öregasszonyokat, mint a dér henit, ő biztos nem tud kötni....

tbb 2010.09.18. 10:33:52

Kétségtelenül érdekes, hogy OV-nek mi lehetett a célja a megváltoztatott retorikával. De még érdekesebb, hogyan fogadja a hangsúlyváltást a 2/3. Úgy látom, normálisan. Hiába erőlködnek a törökzsolti félék.

tbb 2010.09.18. 10:34:54

@tbb: Ez bizony még inkább elemzésre méltó.

lüke 2010.09.18. 10:37:47

@tbb:
nem kell ezt elemezni
mesének vége, akció jön, erös akció

Diocles 2010.09.18. 10:38:27

OFF

Mit szóltok az "európai roma stratégiához", amelyet a magyar kormány (formális) vezetésével fog az EU kidolgozni?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz politikai öngyilkosságra készül, mert ez a program aligha lesz más, ismervén az álságos nyugati hozzáállást, hogy "lökünk nektek egy kis aprópénzt, de minden erővel tartsátok otthon a cigányaitokat".
Vagyis gettósítják Kelet-Európát.

Szóval ha ez így lesz, akkor nagyon úgy néz ki, hogy a Jobbik akár váltópárttá is válhat...

Persze minden relatív, lehet, hogy Orbán úgy gondolkodik, hogy Magyarországnak így is, úgy is annyi, és az azonnali államcsődnél még az is jobb, ha egy ilyen programhoz adja a nevét, legalább a nyugati nagyok máshol engedményeket tesznek.
Mindenesetre ha valóban ez lesz a program, akkor a Jobbik nem is álmodhatna magának jobb tematikát.

cambridge.on 2010.09.18. 10:38:39

Tegnap említettem,a vallási alapon háború törhet ki,és reményem fejeztem ki Mo-n nem fajulhat el annyira a dolog.
Tévedtem, mint már oly sokszor embertársaim megítélésében.Van aki szó szerint veszi a választási harcot.Puskával felfegyverkezve indul a választási küzdelemre.
index.hu/belfold/hirek/2010/09/18/ralottek_a_tiszaburai_jegyzo_hazara/
HA, igaz a vélelmezett indíték,adjunk hálát a Fidesznek,hogy ennyire eluralkodott a gyűlölet a politikai ellenfelek(ellenségek?)között.

@Hepci: Az első díjátadást követő politikai botrány(!?)után a Védegylet kimúlt.
Ez körülbelül a Mohamed karikatúrák után kialakult "spontán"tüntetések színvonalát idézi.
A Védegylet munkáját egyetemisták folytatják,blogszerűen.
szurkekardigan.blog.hu/
A top 20-as névsort böngészve, akad jeles személyiség mindkét oldalról.
E blog gazdája nincs említve.
Megismétlem korábbi javaslatom,az itt hozzászólók is szavazhatnának, kit tartanak méltónak a Szürke Kardigán díjra.

Jut eszembe:egyetemisták-szürke kardigán-említette-Ordnassac.Hagytam magam megvezetni.

lüke 2010.09.18. 10:40:00

off
ez helyes!
Szalai biztos utban volt haza Szombathelyre:)
index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/09/18/animacio/
de D. Tóth K. a csapból is folyik, s nem érdekel! a magánélete

lüke 2010.09.18. 10:47:23

@cambrigdeon:
azért a 21. sz.-ban vallási háború ne legyen má`
de sokan szeretnék, s a hét elején a NYT-ben volt egy cikk -be is tettem ide-USA legnagyobb üzlete az utóbbi idöben: arab fegyverszállítás
hisz a 60-s évek elején kulminált a gazdaság ,két komponensböl
1, háb. utáni újjáépítés
2, hidegháborús fegyverkezés
(s a poén: Wernher Freiherr von Braun )

lüke 2010.09.18. 10:48:05

jjulikém holnap nyilatkozom, mert nem tudom itt megnézni, sajna:)

jjulie 2010.09.18. 10:49:03

@lüke:

a jáksónak is bejön a dér heni

lüke 2010.09.18. 10:51:21

@dio:
OV-s huszárvágás, épp elözö nap jelent meg róla a Spiegelben, hogy roma ellenes
szerintem meg remek,pofon
1, Göncznek ,amiért alkalmatlannak találja MO-t az elmökségre
2, s a bértollnokoknak,akik nyomják ellene a tollat,"idegen tollal ékeskedve"

jjulie 2010.09.18. 10:55:59

@Teremszolga:

men hallgattad figyelmesen a szíjjártót az elmúlt években, most magadra vess ha nem érted mi készül

lüke 2010.09.18. 10:57:33

@mindenki:
kerestetek,mi?
nem csoda:)
reggel má `küttem a Hendrixet magam helyett:)

Diocles 2010.09.18. 10:57:40

@lüke:

hm, lehet.
mindenesetre kíváncsi leszek arra a "közös EU-s roma stratégiára", remélem nem csupán arról lesz szó, hogy gettósítják, cigányosítják K-Európát, jelentősen korlátozván a szabad Nyugatra vándorlásukat, és cserébe a kelet-európai politikai elit kap egy kis zsebpénzt, hogy ezt lenyomja az alattvalók torkán...

Ez nagyon kényes téma, a Fidesznek nem kéne ennyire jelenteznie a balek-szerepért.

lüke 2010.09.18. 11:01:42

diokám
nincs más szerep nekünk...
már Merkelre is rálöcsölték a fr-k a cigány getto felszámolást
ha lesz egy kis idöm utánanézek,jobbra- balra a német sajtóban
a Donauinselen Bécsben , pünkösdkor van egy találkozójuk
merci, bmw, 8m lakókocsi és mühold´vevö a standard, sok-sok német van

Diocles 2010.09.18. 11:09:06

@lüke:

van más szerep, a románok exportálják a cigányaikat milliószámra.
igaz, van belőle gond - de nem Romániában.

szóval ha a Nyugatnak jók vagyunk piacként, szeméttelepként, munkaerőforrásként, akkor ne legyenek büdösek a problémás migránsaink sem, mert előbb-utóbb úgyis népvándorlás lesz Nyugatra, lévén mi, csóró k-európaiak nem tudjuk megtermelni a szükséges segííílyeket.

jjulie 2010.09.18. 11:11:19

@Diocles:

elfelejted azt az apróságot, hogy mindenkinek annyi a joga, amennyit kiharcol magának

Ordnassac 2010.09.18. 11:12:13

@Szimba: Dér Heni: www.youtube.com/watch?v=iDmnp6t8W4k (Sugarloaf énekesnője)

Amúgy meg mióta vagyok vénember? :-P

komment2010 2010.09.18. 11:12:35

@jjulie:
Köszi az információt! Nem kisérem figyelemmel a kommentelők életét, csak válaszolok ha valaki ir... :)
Ami meg az orbáni retorikaváltogatásról jut eszembe az egy jól sikerült nap a vidámparkban. Ha ez ember felszáll a körhintára és túl sokáig pörög vele, igen könnyen előfordulhat hogy ha kiszáll nem tudja merről is jött pontosan és merre is akart menni mielőtt túl sokat forgot ide-oda.
A igazságnak az elhallgatása, elferditése és az egyszerű hazudozás között igen keskeny a választóvonal... szerintem nem is igazán létezik. Igy az orbáni kommunikáció is pusztán hazugságokra épül....
Nem baj, meglátjuk hogy a választók mennyire toleránsak. Az igaz hogy a baloldal hülyeségeit nehéz lesz überelni, de szerintem nagy potenciál van a fideszben... bizonyitottak már ezek a szép emberek. Megcsinálják ezt is... :)
Adjunk még nekik időt! Ha meg jól csinálják megemelem majd a kalapom nekik!
Szép napokat!

Diocles 2010.09.18. 11:14:46

@jjulie:

Mik a megoldási javaslataid?

lüke 2010.09.18. 11:17:30

@ordi:
majd leszel, csak megelölegezték:)

sárkányfő 2010.09.18. 11:18:17

én is olvasom a cikkekben, hogy lehet a jövő félévebn a magyarok vezetésével dolgozza ki az eu a roma-politikáját. szegény eu :) ez már tényleg a vég... ha valami tök egyértelműen kudarcot vallott ebben az országban az elmúlt 20 évben, az a romapolitika... gondolom ez azon ritka kérdések egyike, amiről nálunk is pártok feletti nemzeti konszenzus van... ha valakiknek fogalmuk sincs arról hogyan lehetne ezt a problémát kezelni, akkor azok pont mi vagyunk. és ránk bízzák? :))

amúgy érdekes, de a kádár-korszakban az erőltetett teljes foglalkoztatottság egész komoly eredményeket ért el ebben a kérdésben, igaz évtizedek alatt (hamarabb úgy se megy), de a vége felé már nagyon ígéretes szintre jutott az integráció. talán nincs más megoldás, bár ez ma elképzelhetetlen, mert politikailag eladhatatlan.

lüke 2010.09.18. 11:21:09

@komment2010
mindenki erre vár, erre a "jól megcsináljuk"ra
1945 óta MO-n

lüke 2010.09.18. 11:24:54

ó jaj:
jajajjajajajajajaja
bizony, senki nem ért ehhez, s helyes támadni:
hisz Szarko szemifasiszta,Viviáné Reding igaz bocsánatot kért,
Merkel negligálja
láttuk Oberwartban, hoztak BP-re amerikai néger integrációs szakértöket
s mégis van szegregáció
s teória is:
- támadás,hogy nem jó, ahogy van
- vagy sírás

Ordnassac 2010.09.18. 11:25:53

@ó jaj: azért a rejtett (kapun belüli) munkanélküliség részben a cigányoknál merült fel. Szóval az éremnek itt is volt másik oldala...

sárkányfő 2010.09.18. 11:27:06

nem mondom, hogy vigasztaló, de hülye, és hülyén hazudó, természetesen ego- és hatalommániás politikusokból európa nyugati felében sincs hiány.

most épp ez a sarkozy (igaz, magyar származású... :)) csinált full hülyét magából az 5 másodperc alatt lebukó hazugságával, komolyan mondom mehetne a vitrinbe gyurcsány és orbán mellé.

aszondja hogy: "megjegyezte, hogy Angela Merkel német államfő is biztosította őt támogatásáról, sőt, arról is beszéltek, hogy Németországban is hasonló lépéseket terveznek az illegális romatelepek felszámolását illetően."

erre merkelék: "nyilatkozatban pedig közölték, hogy a két államfő találkozóján még csak nem is esett szó a németországi romákról, Guido Westerwelle külügyminiszter pedig úgy nyilatkozott, hogy hasonló lépések egyenesen ellentétesek lennének a német alkotmánnyal. "

és még pár éve ez a bohóc sakozy európa egyik reménysége volt... milyen lehet a többi?

Diocles 2010.09.18. 11:28:19

@ó jaj:

de a vége felé már nagyon ígéretes szintre jutott az integráció."

hát bocsi, h megint téged cseszegetnek, látszik, hogy még nem jártál Miskolcon.
(én sem vagyok honos, de hallottam rémtörténeteket.)
az integráció "sikere" a Kádár-rendszerben az volt, hogy a romák kapun belül nem dolgoztak, ez eléggé köztudott.

az iskolai integrációt is csak azok erőltetik, akik nincsenek a fronton.
valójában még 5 problémás gyerek teljesen tönkretesz bármilyen kiváló osztályt is, csak azt éred el, hogy még a jó képességű gyerekek jövőjét is elcseszed.
de ez is köztudott, csak nem PC.

Ordnassac 2010.09.18. 11:29:19

@ó jaj: az meg már csak részletkérdés, hogy Merkel baromira nem Németország államfője... de mindegy.

sárkányfő 2010.09.18. 11:36:38

@Ordnassac: persze, közgazdasági szempontból kész irracionalizmus volt, és sok-sok pénzt vitt el, de a roma-integrációt nagyon jól szolgálta. az országnak szörnyű lett volna természetesen, de megkockáztaom, hogy ha van még 40 év diktatúra, akkor a cigányság konkrétan integrálódik. mondjuk nem vagyok szakértő, szóval csak halkan mondom :)

@lüke: jaja, pont ezt a hülye sarkot írtam előbb :)
úgy általában szerintem nem csak azért nincs erre a problémára megoldás, mert nincs rá öltet, hanem igazából komoly igény, szándék sincs. hálátlan meló, egy politikusnak ebből nincs haszna, 4 éves cikluson belül nem lehet eredményt elérni, ez mindenkinek amolyan "nemszeretemnyűg", amit eldugni akarnak, eltüntetni, nem megoldani.
fog ez még jobban a körmünkre égni :)

mondjuk én 3 gyerek fölött konkrétan megvonnám a családi pótlékot, ha nincs fix egzisztenciája a családnak (származástól függetlenül, természetesen), az - általuk is sokszor felvállaltan - potyautas-életstílust tán nem kéne támogatni. de ez csak egy pici része az óriási problémának...

tbb 2010.09.18. 11:40:20

@lüke: Nem érdemes elemezni szerinted, hogy a 2/3 higgadtan veszi tudomásul, hogy a mesének vége, és jön az akció? Az erős akció. És hogy hergelni se nagyon lehet? Hát ha ezt se, akkor mit?

jjulie 2010.09.18. 11:40:27

@Diocles:

cigányügyi megoldásaim?

nincsenek

cigányok voltak, vannak lesznek, megtanultak életben maradni saját ország nékül, el kell fogadni hogy léteznek

ebben témában is csak az út létezik, és nincs megérkezés, lépések vannak, nem megoldás, különösen nem végső

tbb 2010.09.18. 11:43:05

@Diocles:

Szerintem meg pont a fidesz elnöksége a garancia, hogy a cigánypolitika a müködőképesség irányába mozdul el.

sárkányfő 2010.09.18. 11:44:03

@Diocles: rémtörténetekre alapozod a véleményed, és vitatkozol? :)
a kapun belüli munkanélküliség nem csak a romákat érintette, hanem milliókat, nekem a saját családomból vannak sztorijaim. hidd el, kamu-melót nyomott itt a fél ország, nem csak a romák :)

de eleve rossz vágányon haladsz, mert egyrészt nem írtam teljes integrációt, másrészt az intgerációnak nem egyetlen mércéje a valós meló, most gettókban élnek, gettó-életstílust folytatnak, munkahelyet még kívülről sem látnak és nem is keresnek, igaz hiába is tennék, stb., tudjuk jól mi folyik, gyakorlatilag teljesen külön párhuzamos zárvány-társadalom alakult ki, alig némi kapcsolódási ponttal hozzánk. ez a 20 év nekik nem semleges volt az integráció szempontjából, hanem mínusz, távolodtak a magyaroktól. ez bizony -20 év volt ilyen szemmel.
na ehhez képest volt sokkal jobb szinten az integráció, és akkor nem is ment a megélhetési gyerek.szülés pl., az elmúlt 20 év hozta, hogy - igaz hozzávetőleges - becslések szerint megduplázódott a roma lakosság, stb.

de ismétlem, a legszebb az egészben hogy az eu tán ránk bízza majd a roma-stratégia kidolgozását :) foci-ügyekben nem akarnak tőlünk tanácsot kérni? :)

Ordnassac 2010.09.18. 11:45:27

@tbb: mit értesz itt 2/3 alatt? A parlamenti frakciókat vagy a szavazókat ami 2,7 millió ember és nem annyira kétharmad?

Diocles 2010.09.18. 11:45:44

Szerintem kétféle "megoldás" lehetséges, úgy pár évtizeden belül:

1. az egyik a dél-afrikai "megoldás", meg lehet nézni a dél-afrikai fehéreket.
tömeges elszegényedés, menekülnek az országból, és az már szerencsésnek mondhatja magát, akinek a családjából csak egy ember lett rablógyilkosság áldozata...
Magyarán, Európa Eurábia lesz, K-Európa meg Cigányia.

2. egy nagyon durva rendpárti fordulat, a "liberalizmus" meg a PC megy a kukásba.
nem kell hozzá nagy fantázia, hogy mi lesz később, ha most pár ezer roma is kicsapta a biztosítékot a franciáknál...

Egyik változat sem jó, de ezek lesznek, más út nincs szerintem.

Diocles 2010.09.18. 11:47:17

@ó jaj:

nem ránk bízza az EU, hanem ránk lőcsölte, ránk, balekokra.
kapunk egy kis pénzt, azazhogy a politikai elitünk és drága jogvédőink kapnak egy kis pénzt, h még egy darabig itt tartsák roma testvéreinket, és ne Németországot tarolják le...

jjulie 2010.09.18. 11:49:39

@Ordnassac:

mi a fene, azt hittem, a kétharmados matekszakkört én vezetem

jjulie 2010.09.18. 11:55:37

@Ordnassac:

amúgy a 2,7 millió kétharmad, elosztod kettővel, megszorzod hárommal, és rögtön megvan minek a kétharmanda

de ne számold ki, kognitív izéje lesz neki tőle

Ordnassac 2010.09.18. 11:56:19

@jjulie: vezeted továbbra is, a matekozás ilyen szintje nem izgat már, csak kíváncsi vagyok, mit ért itt 2/3 alatt.

tbb 2010.09.18. 12:06:19

@Ordnassac:

Azon szavazókat, akikre a 2/3-épül. Oszt hogy ez mennyi, az a szavanyú szölő kategória.

lüke 2010.09.18. 12:12:08

@ordi:
ebböl is látszik az olaszok milyen kreativak, rugalmasak, és védik a saját termékeiket!

lüke 2010.09.18. 12:16:49

a kapun belüli mn.
az
1947-89 ig tartott
s lehet ,hogy érintette a romákat- szerintem inkább nem- ,
mindenkit érintett:

a munkás- paraszt szövetséget
akikböl lettek a parasztok ,akiket vakítanak és a fidesz birkák
értelmiségi természetesen egy sincs,ugye?

lüke 2010.09.18. 12:17:41

a matek?
enyém , az enyém...........
én mindig bizonyitom
euklédeszien:)

lüke 2010.09.18. 12:19:27

@diókám
nagyon szélsöséges vagy!
de van az amerikás út is,csak hát kell az amerikás GDP hozzá

jjulie 2010.09.18. 12:24:05

@Ordnassac:

össze vissza bonyolítot, kétharmad az kétharmad és kész, ezt a szíjjártó beleverte, isten ki nem törli

hogy mit jelent? kit érdekel

jjulie 2010.09.18. 12:27:52

@lüke:

a diónak is hiányzik egy kezelés

miféle doki vagy, felírhatsz egy ilyet neki?

www.youtube.com/watch?v=LI4-RLJlIiE&NR=1

igazolt a csőlátásjavító hatása

jjulie 2010.09.18. 12:30:12

@lüke:

ez a kapun belüli-kívüli dolog már eldőlt

melyik a drágább, és melyik mire jó

jjulie 2010.09.18. 12:34:59

@jjulie:

elolvastam újra

ordi, helyesen írtam, vagy netán kérdőjelekkel kellett volna?

jjulie 2010.09.18. 12:42:40

@tbb:

tegnaptól nem így van

megmondta az orbán, hogy vége a kamuvilágnak, már csak a valóság számít, illúzionistáknak huss, az "utópiák kora lejárt"

az elvonási tüneteidre, tőlem:

www.youtube.com/watch?v=oEIvlihb2Ms

CSENDES 2010.09.18. 12:49:51

@ó jaj: Bizony, akkor jó pár Nemzeti DEMOKRATA járandóságait vonnád el. Mikor 1995-ben ideköltöztem (egy 3000 főt számlálóközségbe) megdöbbentem, mert az ingatlant értékesítő családnak 5 gyermeke volt, de nem voltak büszkék magukra, mert a helyi szobrászművésznek 8 gyermeke volt, telve mindegyik mély kereszténységgel és demokratizmussal. Akkoris felelőtlenségnek tartottam, s ma is, hiszen az élet kifürkészhetetlen dolgokat eredményez. Én sem akartam feltétlenül elválni két gyermek után. Mégis egyedül maradtam... Mi lenne velem 5 vagy 8 gyermekkel??? Hogyan tudnám felnevelni őket felelősen???

jjulie 2010.09.18. 13:02:30

@tbb:

ha nem fideszvidékipolgárikörben vagy, ne sértődj meg ha finoman jelzik, hogy ne fideszmagyaru beszélj

vagy te már ott tartasz, hogy a fideszmagyar a hivatalos nyelv?

tbb 2010.09.18. 13:27:07

@jjulie: Ha mi csökkentértelmű jobbosok képesek voltunk a szoci-libsi szövegeket magyarra fordítani, feltételeztük, hogy az észkombájn baloskák is képesek megérteni, hogy a NENYI azt jelenti hogy konyec.

jjulie 2010.09.18. 13:33:07

@tbb:

ki mondta, hogy képesek voltatok, és a nyenyi sem azt jelenti orbánmagyarul, hanem azt, hogy "elég abból hogy nem én kormányzok"

most néztem meg az orbánmagyar értelmező szótárban, a legfrissebb, 22 milliomodik, javított kiadásban

neked egy régi van meg

Szimba 2010.09.18. 13:41:17

@jjulie:

Zsüli, ne reménykedj! Nem kötök neked semmit, legfeljebb csokornyakkendőt, azt is jó szorosat.

Másrészt természetesen tudok kötni. A 3-4 éves fiamnak kötöttem mindenfélét, mert akkoriban jött divatba a kézzel kötött holmi. Még a Mark end Spencer is olyan géppel kötött pulóvereket árult, amik úgy néztek ki, mintha kézzel kötötték volna. Vettem is egyet, méreg drágán, amit látva, az összes kolléga megkérdezte, hogy "te kötötted?"

Azóta nem nyúlok kötőtűhöz.

jjulie 2010.09.18. 13:45:41

@Szimba:

most jó nagyot löktél rajtam a dér heni felé

www.mommo.hu/media/Der_Heni_meztelen

lüke 2010.09.18. 13:46:04

csak nem kezdtek el születést szabályozni is,
mint az ifj Gandhi meg a római pápa, meg a kínaiak
jjulikém adj egy javaslatot!

Ordnassac 2010.09.18. 13:48:21

@Szimba: hééé, a csokornyakkendő az én stílusom!

Előbb levénemberezel, most meg csokinyakit akarsz kötni jjulie-nek! Pfff!

*megsértődött*

Ordnassac 2010.09.18. 13:49:17

@Szimba: ha komolyan merted venni az előbbi hozzászólásomat. :-P

tbb 2010.09.18. 13:49:42

@jjulie:

Régi bizony. Az autentikus. A tied valami szar hamisítvány.

lüke 2010.09.18. 13:50:53

ójaj megvonja 3 felett
#Szarkóék meg 3 gyerek felett adják az óriási kedvezményeket
ilyen a világ
(egy rendes- nem munkás-paraszt szövetségen- vakított
fr. értelmiségi( férfi+nö) párnak is 3 gyermeke van, mert 3 gyerektöl jár a sok-sok kedvezmény)

Lacibácsi57 2010.09.18. 13:52:06

Nagyon sokan megbánták már azt a 2/3-ot! Akikről tudtam Fideszszavazók voltak a tavasszal! Most szidják!

radala 2010.09.18. 13:52:24

@komment2010: Nem érzelgőst akartam mondani, csak érzelmest. azaz nem szigorúan csak észérvekre épülőt.De mivel szerintem észérvek a politikában nem léteznek,de itt a fórumon nincs olyan akinek ilyen lenne ezért ez nem kritika.
Igazad van abban egyébként amit mondasz a Fideszről.Én viszont úgy látom,hogy te a messze messze nem tökéletest hasonlítod össze a velejéig romlottal. Teljesen igaz minden rossz a Fideszről, de a Fidesz csupán egy "euróopai értelemben vett" szar néppárt

jjulie 2010.09.18. 13:53:15

@lüke:

szülészetben gyenge vagyok, gyerekcsinálásban sem vagyok elég sokoldalú, csak fiut tudok

fiut akarók jelentkezését várom

nem hallottad, a dér heninek is jó lesz ha fiu?

Szimba 2010.09.18. 13:54:00

@ó jaj:

Ollé! Már évekkel ezelőtt is tőlünk kért tanulmányt, meg programot a cigányintegrációról egy holland szakember. Azt hittem visítok, hiszen nekik alig van néhány cigány családjuk az országban.

Nálunk meg ugyan rengeteg van csak éppen semmiféle korrekt integrációs program nem volt (óvodai volt, de az önmagában bakfitty).

lüke 2010.09.18. 13:54:19

@tbb
te Börnie Ecclestone vagy álruhában:)

Szimba 2010.09.18. 13:56:34

@jjulie:

www.youtube.com/watch?v=bFPfcnfckuQ

Legyen neked a Dér Heni! Látom , dalol a tündér.
Nekem az eredeti jobban tetszik, pedig aztán az Oroszlán Szonját sem tartom tehetségesnek.

lüke 2010.09.18. 13:56:56

@jjulie:
ez a kínai módszer
biztos jó lesz neki!
/ bár senki nevében nem igérem, hogy kinek lesz jó:)/

tbb 2010.09.18. 13:57:28

@Lacibácsi57:

Majd meglátjuk mennyire. 2 hét múlva.

Szimba 2010.09.18. 13:58:50

@Ordnassac:

Téged nem vénembereztelek le!!!
És nem írtad, hogy milyen színű csokinyakit szeretnél. Pirosat? Kéket, Lilát? Csíkosat, virágosat, skót kockásat?

Ne félj, nem veszlek komolyan:-P

jjulie 2010.09.18. 14:01:33

@Szimba:

a szonját már régen dobtam, most barátok vagyunk, és igen is tehetséges, igaz nem mellesleg

Szimba 2010.09.18. 14:02:26

@jjulie:

Kínában nagyon kapós lennél.
Bár mostanra már szinte nincs lány Kínában. Az egykézés mindig meghozza a várt hatást.
Rabolni kell a lányokat, és a sok éhes agglegény ott árválkodik, ha nem tud fizetni egy tajvani lányért.

tbb 2010.09.18. 14:03:58

@lüke:

Ja. zsüli meg tisztára mint shmitt paja :)))). Csak nem olyan elegáns, és az olimpiára is csak bm rezidensként jöhetett szóba.

Szimba 2010.09.18. 14:05:02

@jjulie:

Szonja tehetségét nem volt módomban kipróbálni. Meg aztán heteró vagyok.
De gratulálok, hogy neked sikerült kihozni belőle valamit.

jjulie 2010.09.18. 14:05:41

@Szimba:

akkor meg van hogy mire vevők, szállítunk nekik?

a metró pl dugig van csinos lányokkal, alig merek lemenni

lüke 2010.09.18. 14:07:15

@tbb
le style c est l homme
ezt még a paja is ki tudja mondani:)
bezzeg a Börnie,ö csak a hamis Vuitton,Rolex, Lamborghiniért rajong:)

lüke 2010.09.18. 14:08:57

@szimba
régen a japánok fizettek a szüzekért
ma a kínaiak egy hímpellérért

Szimba 2010.09.18. 14:10:12

@jjulie:

Pedig már próbálkoznak itt-ott a végsővel.

jjulie 2010.09.18. 14:10:22

@tbb:

megértem, hogy ez a vicc besült, a fideszmagyar kevés humoralkotásra alkalmas kifejezést tartalmaz

lüke 2010.09.18. 14:10:54

@ordi
nak üzenem ez humpeln igéböl van
mint a pökhendi a möchte gernböl

cambridge.on 2010.09.18. 14:14:22

@ó jaj: Nem tudom milyen idős lehetsz, de csak hallomásból ismered a szocializmusban "jól működő"cigány integrációt.
'80-as évek legelején történt. A céghez jött egy fiatal cigány dolgozni,aki akkor szabadult a börtönből.KMK-ért tartották fogva pár hónapig.
Kérdeztem tőle, miért nem dolgozik állandóan?Azt felelte dolgozzanak a hülyék, én a f..szomból megélek!Családi pótlék több volt ,mint a fizetése.
Volt munkahelyük?Adtak nekik egy lapátot, tartsák egész nap, nehogy eldőljön.
Semmi sem gátolta őket,hogy tanuljanak,beilleszkedjenek.
Kaptak családi házat,hogy komfortos körülmények közé kerüljenek a putriból.Az első évben eltűnt a kerítés, a második évben a parketta a szobákból.
Nem urbán legend! El kell menni Hernádnémetibe, és érdeklődni felőlük.
Velük kapcsolatban a Jobbik által javasolt, a gyerekek kollégiumi elhelyezését tartom a kivezető útnak.
Az a generáció felnőve,talán szakít a szüleik életmódjával.
Kb 40-50 év múlva eredménye is lesz társadalmi méretekben.
Ha a Fidesz nem csinál semmit, nagy baj lesz.

@lüke: Ne feledd a világ nem csak Európából és Amerikából áll.
Afrika nem mentes a vallási háborútól,csak úgy mint Ázsia.
Hab a tortán:Afrikai Közösség összefogva a Dél Amerikai Közösséggel megakadályozták, hogy az EU álláspontját az ENSZ-ben egy közös képviselő ismertesse.
Európa veszít vezető szerepéből.

tbb 2010.09.18. 14:17:30

@Szimba:

Hát mivel a keresztényi szellemet büszkén elveti európa, ezen nincs mit csodálkozni.

Szimba 2010.09.18. 14:17:57

@jjulie:

Neeem, csak buddhista, taoista és a szokásaikat követő nő jó nekik. A magyar lányok nem bírnák ki rovarokon, meg fakéregből készült kenyéren, és a Kínába szállított európai meg amerikai sugárzó hulladék sem tesz jót az egészségnek.

Inkább alapítok egy génbankot, és szállítom az örökítőanyagod. Rózsaszín tégelyben a lány utódra vágyóknak, kék tégelyben a fiú utódra vágyóknak való alapanyagot (a hagyományos színeket Tölgyes kedvéért venném be), hátha neki is kedve támad Kína népszaporulatát fellendíteni.

A homoszexuális babát kívánóknak izléses lila csíkos kémcsövet gyártatnék pl. Radalával (ő olyan vállalkozó szellemű, meg aztán kell egy kapcsolat a Fideszhez).

jjulie 2010.09.18. 14:19:53

@tbb:

ez sem vicces

az orbán kioperálta belőletek a humorérzékszervet, nehogy egyszer kiröhögjétek?

Szimba 2010.09.18. 14:22:49

@cambridge.on:

A közösségi házat is eladták téglánként. Ismerős történetek ezek.

De az biztos, hogy nem ingyen kell adni lakást, támogatást stb.-t, mert annak nincs értéke. Nem csak a cigányoknál, másnál sem.

Meg kell tanítani dolgozni, és abból élni. Nuku segély, támogatás a gyerekek után.

Ha meg kell dolgoznia az ennivalóért, mindenért, akkor megtanulja értékelni.

lüke 2010.09.18. 14:23:50

@ cambrigde
nem feledem, de gondolj csak az irekre, meg a jugókra
közel van ez!
veszít ,de lassan, Kinában termelödik majd az ész is

lüke 2010.09.18. 14:26:24

s még kiegészitve:
ahol nincs törvény s tisztelete ott nem ér semmit az emberi élet,s a háború könnyü,
ilyen meg csak E- Amerika, Európa és Ausztráliában van

Szimba 2010.09.18. 14:28:15

@jjulie:

Jáksó tud dugni??? Azt hittem, hermafrodita.

tbb 2010.09.18. 14:32:42

@jjulie:

Egyetértek. Nagyon nem vicces. Direkt haszon, hogy kezdesz rájönni, hogy annak fele se tréfa ami eddig volt.

tölgyes 2010.09.18. 14:44:25

@tbb: A keresztény eszmék elvetésével Európa a saját lényegét veti el... és ennek belátása nem hit, hanem némi ismeret kérdése. Európa a világ műhelye volt, a fejlődés motorja volt, a tudomány bölcsője és a tudományosság központja.. akkor amikor "szenvedett" a keresztény igában...Mégis a liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés önerőből csak ott tudott kifejlődni és megújulni, ahol a háttérben a keresztény tradició húzódott meg.

jjulie 2010.09.18. 14:56:10

@tölgyes:

akkor minálunk " liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés önerőből" elmaradását a keresztény tradíció gyengesége okozta

nem a
- magyar nemesség,
- későbbi keresztény középosztály
- majd a vörös hadsereg által okozott zsákutca,
- most meg a magyarkodó kersztény vidéki jobboldal

cambridge.on 2010.09.18. 14:57:51

@lüke: www.faz.net/s/Rub594835B672714A1DB1A121534F010EE1/Doc~E51CEF5B229BF448C9995B11A47F2F881~ATpl~Ecommon~Scontent.html
Németül nem beszélőknek a rövidített változat:index.hu/kulfold/hirek/2010/09/18/kemenyen_fellepnek_a_multi-kulti_ellen/

Ez komoly válasz azoknak akik Sárközyt szidják,és Merkel semmittevését istenítik.
Meg egyébként is, Németországban nincs cigány probléma,jelentéktelen számuk folytán nem jelentenek gondot.
Van viszont moszlim kisebbség,ellenük viszont fellép a német állam,ha nem integrálódnak.
Egy liberális csúsztatás lelőve!

szavazo26 2010.09.18. 15:09:40

index.hu/belfold/2010/09/17/torok_zsolt_meghekkelte_a_fidelitas_oszodi_emleknapjat/

Lehet hogy az mszp szét van esve de egyre többször rájuk eddig nem jellemző módon képesek humorosan reagálni bizonyos provokációkra, ebben a cikkben is egész jól lereagálták a fidelitas megemlékezését, biztos hogy hatásosabb volt mintha valamelyik kiállt volna a füttykoncertbe:D

cambridge.on 2010.09.18. 15:22:26

index.hu/belfold/2010/valasztas/horvath_csaba_kolcsont_adna_a_devizasoknak/
Horváth Csaba tényleg ennyire korlátolt, vagy csak nem megfelelő méretű zakót adtak neki is?
Mióta BP-i gond a devizahitelesek sorsa?Azt gondoltam országos ügy.Igaz a kínaiak szerint jó a magyaroknak, mert csak 10 millióan vagyunk,ezért mindenki ismer mindenkit.
Állami pénzből egy város lakosait a többség ellenére előnyhöz juttatni,,igazi program!Van aki ezek után komoly esélyt ad neki?
Szerintem a szűkebb környezete sem bízik a legcsekélyebb sikerben sem.
Mesterházy tanítani való vitastílusa,mint elrettentő példa,hogyan nem szabad vitába bocsátkozni.
Aki nem tudja, hogy az építési anyag nem törmelék!Kapott s(h)ittet ,megérdemelten.
Horváth sületlenségeivel rögtön ott van mellette.
Ezek a meghatározó arcok a szociknál?

tbb 2010.09.18. 16:09:46

@tölgyes:

"A liberális elveken alapuló demokratikus berendezkedés csak ott tudott kifejlődni ahol a keresztény tradiciók voltak a dominánsak."

Örülök, hogy ezt már ketten mondjuk. De majd Európa is rájön, amikor liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba.

jjulie 2010.09.18. 16:13:08

@tbb:

szerinted is a bajok a jobbágyfelszabadítással kezdődtek?

Szimba 2010.09.18. 16:15:53

@Ordnassac:

Olvasom!

Csak közben mindenfélét csináltam:-))

tbb 2010.09.18. 16:20:36

@cambridge.on:

"Egy liberális csúsztatás lelőve!"

Nő helyette 100 új. És amíg nem erősődik a középosztály, ez így is marad.

Szimba 2010.09.18. 16:21:36

@tbb:

A liberalizmus nem a pórnép ideológiája, pedig az övéknek kellene lenni. És a liberális pártoknak értük (is) kellene dolgozniuk.

Ezen kívül a liberalizmus nem tévesztendő össze a neoliberális, kozmopolitizmust szélsőségessé tevő nagytőkés érdekeket szolgáló, piacorientált ideológiai szélsőséggel.

Azt meg érdemes végigkövetni, hogy a XIX. század liberális célkitűzései hogyan épültek be, valósultak meg a nyugati államokban. Tulajdonképpen Magyarország törvényeinek jó része is tükrözi ezeket az eszméket, ideálokat. Szerencsére.

Viszont az ámokfutó SZDSZ-t kéretik nem azonosítani a liberalizmussal!

2010.09.18. 16:22:04

Nem is csoda, hanem hazugság. Elsősorban önmaguknak. Aztán lesz pofára esés. És az se lesz csoda...:)

Jó szurkolást, jó mérkőzést!:)

tbb 2010.09.18. 16:24:09

@jjulie:

Szerintem nem. Szomorú, de megint nem vagyunk egy platformon.

tbb 2010.09.18. 16:31:31

@Szimba:

Maximálisan egyetértek. Ezért a kommented inkább zsülinek kellett volna címezned. Hogy ő is okosodjon. Például annak tanulmányozásával ".... hogy a XIX. század liberális célkitűzései hogyan épültek be, valósultak meg a nyugati államokban."

Szimba 2010.09.18. 16:32:13

@tbb:

A liberalizmus elvei:

"...korlátlan uralkodói hatalom elvetése, az egyéni szabadság, amit a polgári szabadságjogok (szólás-, sajtó-, sajtószabadság, valamint a gyülekezés szabadsága), a törvény előtti egyenlőség, a parlamentarizmus, a népképviselet, az alkotmányosság és képviseleti demokrácia, az állami beavatkozástól mentes gazdaság ("laissez faire, laissez passer", a munka, vagyis a kereskedelem, az ipar szabadsága, szabad verseny), illetve a közteherviselés biztosítanak. Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre, viszont ezzel párhuzamosan a köz részéről minél kisebb beavatkozást tűr el az egyén életébe. ("Olyan kevés államot, amennyit csak lehet; s csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges.") Nem ismer el semmiféle vallási, származási, nemzetiségi hovatartozásbeli megkülönböztetést."

Ebből a gazdasági életre és a piacra vonatkozó elvek közben változtak. A többi viszont szerintem egyrészt megvalósult (jól, rosszul), beépült a demokratikus országok életébe.

A középosztály megerősödése nálunk még messze van. És ha megerősödne, akkor sem tudna mit kezdeni a cigánysággal, vagy a nyomorgókkal, hacsak nem liberális úton.

Azaz oktatás, nevelés, munkához juttatás, stb.

Az újgazdagok - ami nálunk a polgárság - jellemzője a hihetetlenül nagy közömbösség a szociális kérdések iránt, a tökéletesen erkölcstelen kereskedelem, minden kiskapu megtalálása, adócsalás, a beképzelt műveletlenség, a pénz hatalmának ájult tisztelete, minden felelősségérzet mások iránt nyomokban sincs meg bennük.

jjulie 2010.09.18. 16:35:05

@tbb:

neked is rendelhetne valaki a balázsnál egy kis átverést, ami kizökkentene a szijjártó okozta mániás verselésből

pl. pe lehetne tenni téged egy időgépbe, vissza kb 130 évet, és megtapasztalhatnád milyen az, ha bizonyos emberek szabadon megüthetnek, mondjuk amikor a 16 évet lehúzol huszárként valahol délvidéken, miután fiatal felnőttként napszámosként is megkaptad ugyan ezt a sorsot a falud melletti urodalomban, szavazati jogod nincs, és végignézet, hogy a fiatal felnőtt gyerekedet is megütik

mellette olvass el pár liberalizmusról szóló szócikket, amit gondolkodók írtak, nem pedig a szijjártó a birkáknak

lüke 2010.09.18. 16:42:07

@szimba
remek válasz
@cambrigde
ha le is van löve
E-Amerika még megmarad!
A török kérdés nehéz, hiszen a németek ösztönözték, nem a "szarpucolásért ", hanem Ny- Berlinért
Am-ban is kell integrálódni, ha nem beszéled a nyelvet nincs esélyed
A németeknél vannak cigányok, betettem pár cikket ma ,korábban
pl ezt a spiegelböl
www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,718085,00.html
kosovoi kérdéssé is degradálják!

game over, a bevándorlásnak,
(igaz USA -Mexiko határon is szögesdrot ! van)
ime
www.sueddeutsche.de/politik/elektronische-aufenthaltskarte-de-maizire-testet-datenchip-fuer-nicht-eu-buerger-1.1001873

lüke 2010.09.18. 16:43:23

@leticia:
aki magának hazudik,
az hülye
árnyaltabban: hiú és buta

jjulie 2010.09.18. 16:45:41

@tbb:

a jobbágyfelszabadítás liberális alapon történt, ami nálad: "liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba. "

akkor az lehet a nézetkölönbség oka, hogy a liberális elvek megszületésénel követődött el a hiba, már jóval a jobbágyfelszabadítás előtt

jól fordítom az orbánmagyarodat?

tbb 2010.09.18. 16:47:57

@Szimba:

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával maradtak adósok a liberálisok. És ez magyarázza, hogy a mai problémákra nincs jó liberális válasz.

Szimba 2010.09.18. 16:48:21

Parmezán! Ez nagyon mulatságos, de az is igaz, hogy a parmezán sajt finom.

Nálunk mit lehetne a bankoknak adni? Túró Rudit?

tbb 2010.09.18. 16:49:00

@Szimba:

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával maradtak adósok a liberálisok. És ez magyarázza, hogy a mai problémákra nincs jó liberális válasz.

jjulie 2010.09.18. 17:00:37

@tbb:

a liberalizmus túl nagy falat egy birkának,

nem fér bele a 3000 szavas aktív szókincsű, egy témára 2 percig koncentrálni képes fideszmarketing célcsoport ismeretanyagába, csak egy zanzásitott változat

az eredmény látható

tbb 2010.09.18. 17:05:19

"Ezen túlmenően célként fogalmazták meg az egyén minél nagyobb befolyását a közre"

Ennek mikéntjének megválaszolásával adósok maradtak a liberálisok. Emiatt nincs a legégetőbb mai problémákra se jó válaszuk.

tbb 2010.09.18. 17:08:19

@tbb:

A blogmotor tartotta annyira figyelemreméltónak a kommentemet, hogy 3-szor ismételtette.

tbb 2010.09.18. 17:12:18

@jjulie:

Igen az eredmény látható. 2/3.

tbb 2010.09.18. 17:18:47

@jjulie:

Az a helyzet keves zsüli, hogy téged ültettek be az időgépbe, és ezért azt hiszed, hogy a 130 évvel ezelőtti problémakezeléssel megoldhatók a mai problémák.

jjulie 2010.09.18. 17:59:48

@tbb:

most akkor kidobod mindenestül a liberalizmust, vagy nem?

"De majd Európa is rájön, amikor liberális alapon fut bele egyfelől az anarchiába, másfelől meg végső megoldásokba"

add meg ennek az orbánmagyarról történő fordítását

6.Lenin 2010.09.18. 18:24:33

@cambridge.on:

1992-ben, mint önk. képviselő, pontosan ezt javasoltam a testületnek megoldásként a helyi cigány kérdés megoldására.
Meg azt is, fizessük ki az étkeztetést, hogy legalább 1x naponta egyenek meleg ételt.
Elvetették az emberi jogokra hivatkozva, meg azért, mindenkinek szüksége van a segélyre, ki kell fizetni, aztán mindenki azt csinál vele, amit akar.
Hallottunk a megélhetési bűnözésről. Friss téma a tolvaj tinikről, micsoda szörnyűség bevinni őket. Aztán meg azon szörnyülködünk, amikor brutálisan agyonvernek 1 taxist, tini lányok.
Nagy károkat okozott az SZDSZ Mo-on.

6.Lenin 2010.09.18. 18:25:45

@6.Lenin:

Bocs lemaradt az idézet:

"Velük kapcsolatban a Jobbik által javasolt, a gyerekek kollégiumi elhelyezését tartom a kivezető útnak.
Az a generáció felnőve,talán szakít a szüleik életmódjával.
Kb 40-50 év múlva eredménye is lesz társadalmi méretekben."

tölgyes 2010.09.18. 18:37:15

@tbb: Én a liberalizmus elvi alapjain álló politikai demokráciát nem azonosítom a liberalizmus társadalmi elveinek megvalósulásával., Szerintem a művelődés, kultúra területén a konzervativizmussal, a szociális igazságot illetően a baloldali eszmékkel is összehangolhatónak gondolom a politikai szabadelvűséget... Ez csak a mi liberálisain számára tűnik lehetetlennek.

6.Lenin 2010.09.18. 18:46:07

Minden embernek szabadnak kellene születni
Mindenkinek egyenlő jogokkal kellene rendelkeznie

De!

Egyenlő esélyek soha nem lesznek

Ezért

Szükség van a szolidaritásra, egymás elfogadására, segítésére.

Ezt nevezhetjük akárminek, mondjuk ez a Tosz.
A Tosznak van csak jövője.

6.Lenin 2010.09.18. 18:48:27

@6.Lenin:

Ja, igen, ezek csak együtt működnek, külön szart sem érnek.

tölgyes 2010.09.18. 18:48:30

@jjulie: Mégis Magyarországon is kialakult a szabadelvűségnek egy erős szellemi irányzata. A megkésett fejlődésnek pedig számos oka volt.
Ha egy kicsit is képes volna tájékozódni a világ dolgaiban, akkor jobban megértené az elmaradások, előreszaladások okait és körülményeit. Próbáljon mondjuk ilyenekre gondolni mint hogy 1526 után az ország három részre szakadt, elveszítette szuverenitásának jelentős részét.. a török kiűzése után az ország ismét csak nem nyerte vissza szuverenitásának egészét...de mi még mindig jobb helyzetbe kerültünk mint a Balkán azon részei, ahol a töröktől való felszabadulás csak később következett be..

A lényeg azonban az, hogy többet kéne olvasnia, akkor meg is értené azt amit mondjuk Bibó is írogat a megkésett fejlődésről.. Én pl. tanácsolnám Önnek Szűcs Jenő munkáinak olvasását.. különösen azt, amit Európa történelmi régióiról írt.

jjulie 2010.09.18. 19:19:01

@tölgyes:

szóval ha megismerném a török idők háromrészre szakadását, meg újraolvasnám a bibót, illetve a szűcs jenőt, akkor élvezném a virtuális szájkarate kormányzást, és a velejáró parasztvakítást, és a jobboldalividékipolgárimagyarkodás akár még a radala stilusában is kedves lenne nekem, és nevetnék a kósa dembinszkys viccén

naja, biztos

tbb 2010.09.18. 19:39:55

@jjulie:

Nem orbánmagyarul mondtam hanem magyarul. Aki nem birka, az érti. Hogy a turbóüzemmódba kapcsolt cigánybűnözés sok helyütt eléggé anarchikus állapotokhoz vezetett. A cigányok lelövöldözése meg a végső megoldás előszele. És mindkettő a 8 éves libsi társadalomszervezés eredménye.

tölgyes 2010.09.18. 20:04:52

@jjulie: Önnek igaza van!!! Önnek nem érdemes olvasni. A leírt szó értelme a MEGÉRTÉS. ez Önnek nem megy...:) Ne strapálja magát...:::)))

2010.09.18. 20:10:35

@lüke: a lényeget kicsomagoltad, köszi!:) De mint tudjuk, kenyeret és cirkuszt!:)

jjulie 2010.09.18. 20:58:21

@tbb:

igazoltad a sejtésem, mi minden keveredett össze benned

jó az orbánmagyarod, nyugudtan büszke lehetsz rá

tbb 2010.09.18. 22:04:59

@jjulie: Na és mi minden? Hagy tudjam meg én is:

jjulie 2010.09.18. 22:29:46

@tbb:

az elmúlt 8 évet kevered úgy egészben a liberalizmussal

a liberalizmus sem csodaszer, merthogy csodaszer nincs

a konyhakéssel lehet embert ölni, de ettől még hasznos ha krumplit kell pucolni, vagy hagymár szeletelni, szóval nem a kés a probléma, hanem a használat

tbb 2010.09.19. 01:53:03

@jjulie:

Zsülikém drága, szenilisedel. Már arra se emléxel, hogy te tekintetted az elmúlt 8 évet a jobbágyfelszabadítás dicső folyományának?

De egy valamit a javadra kell írnom. Hogy az elmúlt 8 évnek szerinted se sok köze volt a liberalizmushoz. De azt tudod-e hogy miért nem volt hozzá köze? Megmondom. Mert a liberálisok csinálták.

tbb 2010.09.19. 01:56:36

@tbb: @jjulie:

Mert tudod, a liberalizmus komolyabb dolog annál, hogy a liberálisokra bizzuk.

jjulie 2010.09.19. 07:44:59

@tbb:

szép karrier, az orbánmagyar értelmező szótártók elértél a közhelyszótárig

hány év szijjártóakadémiai végzettség kellett ehhez?

radala 2010.09.20. 09:19:47

@Videofon: Nem hiszek a különböző népek különbözőségében, annak ellenére sem, hogy látom, hogy így van. Természetesen a kádár korszak jelentős és negatív hatást gyakorolt a magyarok politikai viselkedésére, de én gyakran szoktam politikáról beszélgetni németekkel, osztrákokkal, lengyelekkel, hollandokkal, olaszokkal és nem látom, hogy jelentősen racionálisabbak lennének, mint mi. Nem mellesleg én is sokkal visszafogottabban beszélek a magyar helyzetről külföldiekkel és még ennek ellenére sem látom a különbséget. Szóval, ha látnám sem jelentené, hogy van, de így hogy nem látom azért gyanús, hogy pláne nincs. Szerintem a politikában nem nagyon racionális senki. Amúgy nekem nem okoz kognitív disszonanciát annak a fölismerése, hogy komoly hatással van a gondolataimra a kognitív disszonancia kerülése. Elég sok mindent képes vagyok az objektivitáshoz közeli mértékben elfogadni vagy látni. Vannak kivételek. Ilyen 23/10/06. Ezt pl csak egyféleképpen tudom látni. Mondjuk része lehet ebben annak, hogy meg sem próbálkozom másképp látni, ahogy nem akarom megérteni különösebben Eichmann motivációit sem, pedig biztos vannak akik jól el tudnák magyarázni, hogy csak a munkáját végezte és szerette a precíz munkát:-)
Ja még annyi, hogy természetesen Mo-n és másutt is vannak normális emberek, akik helyén kezelik a politikát. Én azokról az emberekről beszélek, akiket érdekel a politika, akik mondjuk egy bloghoz hozzászólnak. Nos ilyen ember nincs szerintem olyan, aki képes lenne az objektivitásra. Igazából az objektív szó is egy hülyeség ezzel kapcsolatban. Hogy a francba lehetne valami objektív, ami csak az egyes ember szemszögéből értelmezhető? Politika nincs is csak az, amit az emberek látnak belőle, ez a priori csak szubjektív lehet, maximum a sok szubjektív hatás összege az, ami objektíven mérhető.
@Szimba: Kb egyetértek ezzel, már amennyire képes vagyok megérteni. A nagymamáknak szóló védőnői segítségről végképp nincs véleményem, de nagyon ókonzervatív vagyok gyereknevelés szempontból, nem hiszem, hogy a sok újdonság, játék lehetőség hiányozna a gyerekeknek 0-3 éves korig. Én egy olyan segítő nagymamát szeretnék, aki nem tudja bekapcsolni a tv-t:-)
Mondjuk nálunk senki nem tudná bekapcsolni, mert nincs. Amúgy én ezt a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjat simán csak minden hátsó gondolat nélküli gesztusnak, méltányosságnak gondolom.
Nem is tudom, hogy egyetértsek-e vele vagy nem. Mindenesetre szerintem ez a rétege a társadalomnak, sajnos kevés nyugdíjat kap, nagyon rövid ideig él és feltehetőleg már most is nagyon ramaty egészségi állapotban van. De ez csak egy feltételezés részemről. Egyszóval szerintem ez a döntés, ha jó ha rossz, majdnem irreleváns.
@manyike:Mi a baj, nem szép szín az élénk-szürke? Nekem nagyon tetszett ez az üde kis viccem:-) Nem mellesleg nagyon jól le is írja, amit gondolok tg-röl. Nem úgy szürke, hogy érdektelen, hanem csak igyekszik kiegyensúlyozott maradni, de ettől még lelkes.
@jjulie: Nem tudom mennyiben kettös élet az, ha valaki hétvégén nem az interneten bassza el az idejét.
Amúgy meg nem hiszem, hogy van olyan IRL ismerősöm, akit meglep, hogy szangvinikus vagyok és szeretek élesen fogalmazni. Egyszerűen viccesnek találom a leegyszerűsítéseket és azt képzelem, hogy sok különböző irányú leegyszerűsítés segítségével pont olyan jól közel lehet kerülni, a valósághoz, mint egy irányból végtelenül szofisztikáltan.
Van aki abban jó, hogy nagyon finomra csiszolja a véleményét én abban, hogy flexibilis marad, belátom, ha tévedek.
És vagy te, akinek egyik sem az erénye. Természetesen ez is egy jó taktika, valószínűleg igazából ez igényli a legkevesebb energiát az embertől, és ez okozza a legkevesebb frusztrációt is. Csak sajnos ehhez egy nagyon szilárd és megingathatatlan önértékelés kell, ami vagy van az embernek vagy nincs, én nem vagyok olyan tökéletesen megingathatatlan a tévedhetetlenségemben, mint te. Ez belátom rossz nekem.

mréveiller 2010.09.24. 14:26:27

@jjulie: liberalizmus: Törvény előtti egyenlőség: sose volt, sose lesz. Esélyegyenlőség : ez is megvalósíthatatlan (már születéskor eldől). Független bíróság, ügyészség: mindig az aktuális kormánypártot szolgálják.
akkor miről beszélünk??? ezek ideológiák, amiket az emberi természet miatt nem lehet megvalósítani!
süti beállítások módosítása