Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:07

Vasárnap a Fidesz - az elnyert pozíciókat tekintve - akkora győzelmet fog aratni az önkormányzati választáson, amire nem csupán az 1990 utáni Magyarországon, de az 1945 utáni Nyugat-Európában sem nagyon találunk példát.  Nem lesz olyan eleme a választási rendszernek, ami ne borulna narancssárgába, szinte egypárti képet mutatnak majd a térképek. S miközben az első helyezettől fényévekre maradnak el a többiek, az értelmezési versenyben felértékelődhet a második helyért folytatott küzdelem. De mitől lesz valaki második?

(Fotó: Index)

Arról, hogy az egyes pártok számára mi számít sikernek és kudarcnak az önkormányzati választáson, még a jelöltállítás előtt írtam. Miután az ajánlószelvények gyűjtésében az LMP a fővárost leszámítva alapvetően elvérzett, világossá vált, hogy ezen a választáson csak az MSZP-nek és a Jobbiknak van esélye arra, hogy a domináns Fidesz mellett a helyi politika látható szereplője legyen. A két párt helyzete természetesen teljesen más: bármi is lesz a kettejük közötti harc kimenetele, 2006-hoz képest a szocialistákat óriási veszteség éri, míg a radikális jobboldali párt pozíciókat szerezhet, elindulhat a helyi beágyazódás útján. Az előzmények és ebből következően a belső reakciók tehát mások, ettől azonban a verseny még nyitott.

Biztos vagyok abban, hogy vasárnap nem születik olyan eredmény, ami után a második hely kérdése vita nélkül kihirdethető lenne. Mindkét politikai erő az első számú ellenzéki pártnak fogja hirdetni magát, s ebben a választási rendszer bonyolultsága és a sok részeredmény segíteni fogja őket. Ennek ellenére az elemzők tehetnek valamit azért, hogy a közvélemény tisztábban láthasson. Talán helyes, ha ehhez az értékeléshez előre rögzítettek a szempontok, a feltételek.

Miután a választás kapcsán nem lehet összesített pártlistás eredménnyel előállni (ne felejtsük el, hogy a 23 megyei jogú város közel másfél millió választója nem szavaz pártokra, csak személyekre), a sorrend csak az egyes elemek részletes áttekintése után lesz megállapítható. Erősen vitatnám, ha valaki az elnyert polgármesteri vagy képviselőtestületi helyek összesítése alapján akarna eredményt hirdetni, hiszen ezzel egyben azt is mondaná, hogy egy nagyvárosi és egy kisvárosi pozíció birtoklása politikai értelemben ugyanannyit jelent. Az ilyen egyszerűnek tűnő, ám valójában inkorrekt összesítésekkel szemben szerintem vasárnap este az MSZP-Jobbik párharcban inkább az alábbi dolgokra kell figyelnünk:

1. Budapest: a főpolgármester-jelöltek (Horváth Csaba és Staudt Gábor) és a két pártlista szavazataránya, összehasonlítva az áprilisi fővárosi eredményekkel (MSZP: 25.3, Jobbik: 10.8).

2. Budapesti kerületek, megyei jogú városok és egyéb városok: az elnyert polgármesteri pozíciók száma, a polgármester-jelöltek szavazataránya és a két párt képviselőtestületi súlya a 23 kerületben, a 23 megyei jogú városban és a további településeken.

3. Megyei közgyűlések: a két párt szavazataránya a 19 megyében, összehasonlítva az áprilisi eredményekkel.

Valószínűnek látszik, hogy a fővárosban az MSZP ismét megelőzi a Jobbikot, ráadásul a szocialistáknak arra is van esélyük – szemben a Jobbikkal -, hogy kerületi polgármesteri pozíciókat szerezzenek. A megyei jogú városokban is az MSZP reménykedhet inkább, s  minden bizonnyal itt is csak ők jelenhetnek meg egy-két helyen győztesként a térképeken. A többi településen már sokkal kiegyenlítettebb lehet a helyzet, s különösen Északkelet-Magyarországon a Jobbik fontos pozíciókat szerezhet, akár győztes polgármesterei is lehetnek. A megyei közgyűlésekben pedig – ahol az is előfordulhat, hogy néhány esetben a csak relatív többséggel bíró Fidesznek a két párt közül koalíciós (fontos ügyekben velük szavazó) partnert kell választania – nagy valószínűséggel a Jobbik összességében megelőzheti az MSZP-t.

Mint látható, a kép erősen vegyes, ezért is várható, hogy a második hely kérdésén vitatkozni fogunk. A könnyebb áttekinthetőség kedvéért a lenti táblázatba foglalva mondom el, hogy összesítésben milyen feltételek teljesülése esetén beszélnék egyik vagy másik párt – egymáshoz viszonyított - sikeréről. Nem állítom, hogy ne lehetne ennél alaposabb, mélyebb vagy más szempontokat tartalmazó értékelési rendszert alkalmazni, ennek nagy előnye azonban az, hogy kis kutatómunkával akár már október 3-án éjszaka eredményt jelezhet.

Ne feledjük: a politikai küzdelem jelentős részben percepciós verseny, a látványban az egyes elemek kiemelt jelentőséggel bírhatnak. Ha például az MSZP a sokak által elkönyvelt XIII. kerületi polgármesteri cím mellett begyűjt még egy-két fővárosi győzelmet, továbbá nyerni tud mondjuk Szegeden, második helye minden egyéb összesítés ellenére látványosan demonstrálódik. Ha viszont ezek a szocialista sikerek elmaradnak, de a Jobbik a megyék jelentős többségében másodiknak fut be, a fővárosi várt szocialista előny ellenére a radikális párt tűnik majd a második erőnek.

MSZP
Jobbik
ha Budapesten pártlistán és a főpolgármester-jelöltek versenyében is megtartja riválisával szemben az áprilisi fölényét
ha Budapesten pártlistán és a főpolgármester-jelöltek versenyében is csökkenti riválisával szemben az áprilisi hátrányát (további bónusz: ha sikerül megelőznie az LMP-t)
ha Budapesten a kerületek elsöprő többségében jobban szerepel riválisánál
ha Budapesten több kerületben is megközelíti riválisát
ha Budapesten egy-két polgármesteri pozíciót szerez
ha Budapesten riválisa sem szerez polgármesteri pozíciókat
ha a megyei jogú városok többségében jobban szerepel riválisánál
ha a megyei jogú városok többségében megközelíti riválisát
ha lesz olyan megyei jogú város, ahol polgármesteri győzelmet arat
ha nem lesz olyan megyei jogú város, ahol riválisa polgármesteri győzelmet
ha a többi településen riválisánál több polgármesteri győzelme lesz
ha a többi településen riválisánál több polgármesteri győzelme lesz
ha a megyei közgyűlési választásokon riválisa nem tudja egyértelműen megelőzni
ha a megyei közgyűlési választásokon egyértelműen megelőzi riválisát
 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr32330947

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2010. évi Önkormányzati Képviselő Választás - részvételi adatok éseredmények 2010.10.03. 13:08:55

Kedves Napközisek!Az utolsókat rúgjuk. Igyekezzünk az összes maradék szocit eltávolítani a közzel kapcsolatos minden döntés mellől. A részvételi arány - mondhatni szokás szerint - elmarad az előzőektől. Íme a 2010.10.03. 11:00-ás adatok, majd...

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.01. 12:47:43

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Trackback: Szavazófülke 2010.10.01. 09:06:14

Most, hogy a hétvégén újra az urnákhoz járulunk, itt az ideje felfrissíteni az ismereteinket egy tavasszal készült "oktatófilm" segítségével. Mit is kell tenni egy szavazófülkében? :) [A böngésződ nem támogatja az ún. IFRAME-et. Telepíts eg...

Trackback: Orbán teszi mássá a politikát? 2010.09.29. 08:58:59

Mai posztom címe eredetileg így hangzott: Matolcsy jó csatár, marad a kezdőcsapatban. Arról szerettem volna írni, hogy a napokban a sajtóban felmerült esetleges kormányátalakítást, Matolcsy menesztését nem tartom valószínűnek. Miközben azonban írtam ...

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.09.29. 07:23:25

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva bosszantó módon választási időszakban minden, hiába csúsznak a nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott Szocialista Párt ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.09.28. 23:15:48

Tudom, hogy a Szarvasi választás nem mérvadó a kicsi részvétel miatt, de azért érdekes, hogy pl ott lefelezödött a Jobbik.

Szerintem a Jobbik nagyon le fog égni..

Viktus 2010.09.28. 23:16:18

Szocik megelőzik sajnos a jobbikot ... a politikai elemzők nem nagyon követték miféle felülről induló belső bomlasztás volt a jobbikban a megyei vezetőségek sorban nyírták ki az alapszervezeteket féltékenységből. A nagy bukta után pedig megrendül az egész ...

bigapples 2010.09.28. 23:29:28

Átfutottam a táblázatot, ha ezt tekintjük kiindulásnak a második hely odaítélésénél, akkor szerintem a választás végeredménye ismeretében harcos értelmezési vita lesz a második helyezett személyéről. Gondolom mindkét pártban rossz szájízzel vívják majd meg ezt a propaganda csatát a narancsszínű Magyarország térképet látva.

Az LMP különben jobban látható lesz, mint a Pharosi világítótorony, ha a Fidesz nem tud abszolút többséget szerezni a fővárosi közgyűlésben és így a kis párt lesz a mérleg nyelve Budapesten. Erre most nem látszik sok esély, de a főváros mindig csalóka terep a polgári párt számára, akár ez a helyzet is előállhat.

bigapples 2010.09.28. 23:33:17

@Viktus: Szerintem nem lesz nagy bukta, de azt gondolom, a tagság jó része buktának fogja érezni, hogy nem sikerül előrelépniük a tavaszi eredményekhez képest.

SteveNo1 2010.09.28. 23:35:46

Vitatkoznék azzal, hogy soha nem látott arányú Fidesz győzelem lesz!

Nagy győzelmet aratnak majd minden bizonnyal, de láttunk már ilyet: a szocialisták 2002-ben szinte mindent megnyertek a 100 napos program után: Budapesten taroltak, 19-ből 16 megyét elvittek, a megyei jogú városokban alig nyert néhány helyen talán a Fidesz (Debrecen, Kaposvár).

A szocik 2002-es sikeréhet képest a Fidesz jóval kisebb arányú győzelmet aratott 2006 őszén (veszített Demszky ellen, és jónéhány nagyváros is a szocialistáké lett: Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely, Székesfehérvár)... Bár ezek elvesztése most nagyon fog fájni nekik!

bariga 2010.09.28. 23:42:37

A Jobbik hamar el fog tűnni, beleolvad a Fideszbe. A Fidesz persze most még túlnyeri magát, de miért is fontos, hogy ki lesz a második? A Fidesz sohasem fogna össze az MSZP-vel, természetes szövetségese a Jobbik.

török gábor 2010.09.28. 23:45:16

@SteveNo1: 2002-ben a Fidesz 6 megyei jogú városban nyert...

bigapples 2010.09.28. 23:53:11

@török gábor: Plusz Esztergomban is, ami a mai hírek alapján nemsokára megyei jogú város lesz.

Viktus 2010.09.28. 23:57:28

@bigapples:

Pedig nagy lesz már csak párat kell aludni ... nálunk pl. szétverte a jobbik arisztokrácia a szervezetet maradt 6 jelölt tagságnak meg kampányolni nulla forinttal ... vicc.

Ting Fu doktor 2010.09.29. 00:01:42

@török gábor: De ha jól értem ebből az is következik, hogy van az MSZP-nek esélye a feltámadásram ha a fidesznek innen sikerült.

Báááár....

Erősen átrendeződött a média piac.

freehckr 2010.09.29. 00:04:27

@bigapples:
„ha a Fidesz nem tud abszolút többséget szerezni a fővárosi közgyűlésben és így a kis párt lesz a mérleg nyelve Budapesten”

A Gallup legutóbbi budapesti mérése szerint az LMP a teljes népességben és a pártválasztókban veri a Jobbikot, viszont a biztos szavazó pártválasztóknál már a Jobbiknak magasabb a támogatottsága, illetve a párt szimpatizánsai között a részvételüket biztosra ígérő Jobbik szavazók majdnem duplája az LMP szavazóinak:
www.gallup.hu/Gallup/release/100923.htm

Lehet magasabb az LMP támogatottsága Budapesten, de itt most a részvétel számít majd. :) Mindenesetre izgalmas lesz, ilyen apróságokat kell kiszemelni és ezeket lehet figyelemmel kísérni a vasárnap esti sörözésnél, mert a Fidesz unalmassá teszi majd az eredményhirdetést. :)

Ting Fu doktor 2010.09.29. 00:08:54

@török gábor:

Kedves Gábor!

Láttad a ma esti Orbán interjút az M1-en?

Mi a véleményed róla elemzői szemmel?

Neked nem ütötte meg a füled Orbánnak ez a mondata:

""Azt gondolom, meg tudom győzni a kormány tagjait, és érzek magunkban elég erőt, hogy utána meggyőzzük a parlamenti képviselők legalább 50 százalékát erről"

Ting Fu doktor 2010.09.29. 00:09:33

@Ting Fu doktor:

Hol van a magabiztos 2/3-ad tudata?

freehckr 2010.09.29. 00:16:12

@Ting Fu doktor:
Bár nem láttam az interjút, de az ilyen kijelentések lehetnek kommunikációs trükkök is. Például az MSZP és az SZDSZ is ezzel trükközött éveken át, hogy ezt vagy azt a javaslatot sikerült a parlamenttel is elfogadtatniuk, és óriási viták előzték meg, satöbbi... holott ha benyújtottak egy javaslatot azt már maga a „frakciófegyelem” elfogadta, még a fogadóirodák sem fizettek volna túl sokat azért hogy nem fogadják el. :)

Ting Fu doktor 2010.09.29. 00:22:15

@freehckr: Neked legyen igazad. De emögött azért az is ott lehet, hogy nem lesz egységes a frakció és komoly érdeksérelmekre készül a Fidesz. És ezek az érdeksérelmeket nem az egyszerű kisemberek kárára akarják majd meglépni, hanem nagyon erős lobbierővel rendelkező, multinacionális tőkés csoportok kárára. És ez utóbbi sokkal veszélyesebb bármely képviselőre nézve. Nem beszélve a frakciófegyelemről.

Szerited az energia lobbi mennyi képviselőt tud kilóra megvenni?

algi 2010.09.29. 00:55:25

Az az érdekes, hogy az én szubjektív percepcióm szerint Bp. tele van jobbikos jelenléttel, az összes többi pártot alig látom. Úgy látszik, a jobbikos aktivisták lelkesebbek az lmp-seknél is. (Nem kétlem, hogy ez az a két párt, akiknek sok fiatal ingyen is kapmányol.)

Viktus 2010.09.29. 00:56:52

@algi:

Több munkanélkülije van a jobbiknak :P

Ordnassac 2010.09.29. 01:34:06

@ladislaus: de rég láttalak errefelé!

@algi: fene tudja, itt Zuglóban nemigen látszódik a Jobbik (igaz, nem jött össze nekik a pm-állításhoz szükséges cetli, pedig Staudt kampányfőnöke volt itt a jelölt), az MSZP viszont erősen látható, a Fidesz a szükséges mértékben (+ Janicsák, akinek a fizimiskája rengeteg óriásplakátról virít). Az LMP itt most kezdett el plakátolni (ugye a pénzhiány).

dzsugasvili 2010.09.29. 01:41:33

Nem tudom, mi ez a nagy LMP-zés még mindig. Elvileg országos, nem is annyira kicsi párt létére 26 polgármesterjelölt meg 4 megyei lista az hatalmas beégés. Kb. olyan lehet majd, mint egy speciálisan budapesti kis szervezet, ami máshol nem rug labdába, bár ott is csak 11 kerületben lett polg.m. jelöltje, és a főpolgármester-jelölt is marha nehezen sikerült (a Jobbiknál is nehezebben, pedig elvileg erősebbek). Ezután én nem nagyon vesztegetném rájuk a szót.

A Jobbik meg szerintem azzal arathat, hogy több keleti megyében juttathat majd több képviselőt a megyei önkormányzatba, és ott bizony néhol a Fidesznek kénytelen-kelletlen szóba kell majd állni velük, ami rohadt nagy égés lehet számukra (Fidesznek). Érdekes lesz Esztergom kérdése is polgármesterileg.

ssi 2010.09.29. 05:26:37

@bariga:
a 2. automatikusan a legerősebb ellenzéki párt - talán a leendő váltópárt is

@Ting Fu doktor:
én egyfolytában azt várom O.V.-től pl., hogy
- a gazdasági szakembereim számításai és érvei meggyőztek arról, hogy a kibírja a gazdaság a kisebb SZJA-bevételt, a kieső forrás pótlására ..... ezt és ezt tervezzük, de a gazdaság mielőbbi felpörgetése miatt szükségesnek tartjuk, mert .... ezt és ezt a folyamatot várjuk.

a jelenlegi helyzetben viszont számomra egészen másról szól a tervezett adócsökkentés: pl.
- egy nem számításokra épülő nagyon jelentős ígéret miatti jogos feszültség a kormány, a ME és a választók közt
- a háttérben zajló számítások miatti kormányon belüli feszültség: növeli a jövedelmi különbségeket (igazságtalan), mi lesz a min. béresekkel, honnan teremtik elő a kieső forrást

ssi 2010.09.29. 05:33:02

én két adatot fogok nagyon figyelni:
1. az összes szavazók száma @Ordnassac: kérlek, javíts ki, ha rossz az adat :-)
* tavaszi adatok:
Fidesz-KDNP 2.7millió fő
MSZP 0.9 mill. fő
Jobbik 0.7 mill. fő
LMP 0.3 mill. fő

2. területi megoszlásuk az országban

ssi 2010.09.29. 06:06:45

@kodó tamás: demokrácia-részletek nekem túl bonyolult :-)@Ting Fu doktor: a hogyan tovább? - megnő a jelentősége

- Jobbik programnak, hangnak van egy markáns, meghatározó, egyedi része a múltból, ami ráadásul sokáig aktuális is marad és mellette simán megfér, ha pl. támogatnak kormányjavaslatokat, - szavazói bázisukat meg tudják így is tartani, hűséges szavazók

- MSZP-nek csak markáns, sötét múltja van, először innen felállni kellene erkölcsileg és szakmailag is. Vannak kommunikációs helyzetek, de nem tudják kihasználni: pl. úgy kellene most reklamálniuk a nagy arányú adócsökkentés megvalósítását, hogy rögtön javasolnának egy igazságosabbat (pl. külföldön megemelték a magas jövedelműek SZJA-ját, nálunk el akarják törölni). Törzs szavazóik is elbizonytalanodtak

- LMP-t én még mindig nem tudom hová tenni, viszont biztos, hogy a dinamizmus, tettre készség, határozottság nem csak a radikálisok kiváltsága. Szavazóik egy része fantáziát lát bennük, a többiek kizárásos alapon szavaznak a többi párt ellenében rájuk

mig8 (törölt) 2010.09.29. 06:07:49

Én azt gondolom, hogy az MSZP-nek Budapesten komoly tartalékai vannak. Erre utal az, hogy a Fidesz jelentős támadásokat intéz a baloldali képviselők és polgármesterek ellen. Lehet, hogy ez nem jön át az országos médián, de helyi szinten látszik. Budapesten szerintem az számítana szoci győzelemnek, ha a 13. mellett megnyernék a 11. kerületet is. Persze emellett minden további is számítana, így pl reális lehet a 15. megnyerése, de ezek súlya / értéke jóval kisebb.

Ezen kívül Orbán szegedi megjelenése arra utal, hogy Szeged esetében a szocialistáknak lehet sikerélménye. Nem csodálkoznék, ha a kampány utolsó pillanatában is ott dúlna a harc.

A Jobbik esetében szerintem biztosan hozza az Észak-Magyarországi régiót (nem tudom, hogy meddig lesz még ez a kategória: a Fidesz nem szeretné), de ez csak lokálisan számít. Az ő esetükben sokkal nehezebb megmondani, hogy mi a jó eredmény.

Gábor, kíváncsian várom majd az első beszámolódat. Remélem, tudsz érdekes eredményeket mondani.

ampierre 2010.09.29. 06:47:46

@algi: (OFF) Minden pártnak INGYEN dolgoznak az aktivistái..
Van néhány jelölt, aki a zsebéből fizet egy csapat diáknak, kopogtató cédulánként, de a legtöbb jelölt ezt nem engedheti meg magának.. És az önkéntesek javarészt nem munkanélküliek.. Nem csak a JOBBIKnál, de FIDESZNÉL sem. Éppen ezért tehetik meg, hogy ingyen dolgozzanak.. (ON)

kodó tamás 2010.09.29. 06:50:54

a JOBBIK szétverhetetlen, az emeszpé meg szét eshet. ez a különbség csak. mindkettőnek jó hálózata van (egyik lett a másik volt). a TABU téma helyeken jobbik lesz. azaz nagyon sok helyen. de ez kit érdekel amikor narancs köztársaság van.
Annak leváltására nem kell majd párt. elég egy-két karakteres személy, aki a forradalom élére áll, mindegy hogy emeszpés vagy jobbikos, mert párttag nem lehet...

kodó tamás 2010.09.29. 06:53:42

@algi: @vampierre: ja ja. az elempének egyáltalán nincs önkéntes bázisa, de ilyen összehasonlítás nincs is hogy jobbik-elempé. az elempé az egy icipici párt... és az is marad 5% alatt vagy felett kb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.29. 06:55:43

@mig8: "Én azt gondolom, hogy az MSZP-nek Budapesten komoly tartalékai vannak. Erre utal az, hogy a Fidesz jelentős támadásokat intéz a baloldali képviselők és polgármesterek ellen. "

Igen, valószíleg erre vezethető vissza Molnár meggyanúsításának időzítése is.

kodó tamás 2010.09.29. 06:57:42

Nevetséges színjáték az egész. Kedves választó ön a játékszar.
www.mno.hu/portal/739205
két kérdés: 1. miért tartott 4 évig a pofon egyszerű nyomozás, miért szabotálták el a vizsgálatot
2. miért épp most gyorsultak fel az események?
nevetséges az egész. van aki még hisz a politikusoknak? vagy hivataloknak? intézményekben???? keresem azt az egy embert...

bigyibogyo 2010.09.29. 07:01:11

@kodó tamás: "a JOBBIK szétverhetetlen" szép dolog a vak hit :P

kodó tamás 2010.09.29. 07:01:34

@Fedor: sok a nyugger... másrészt
Ön ismersz olyan embert aki többet tett Újbudáért?
A fidesz plakátjavításokon Újbudáért áthuzva, helyette: "zsebre".
Szóval a fidesz izgul. Aki meg ismeri a politikát tudja hogy mindegy, eddig is együtt loptak. Egyértelmű. Ez csak játék, "kommunikáció", patyomkim események.

kodó tamás 2010.09.29. 07:03:16

@bigyibogyo: nem vagyok jobbikos, de igen ezt látom, hogy vak hittel vannak ÉS FIATALOK... az emeszpé választó ehhez képest az utolsó ikszeket rúgja a magyarokba, kommancs nyuggerek, plusz pár bites aki lopni ment oda, azoknak tökmindegy hol lopnak.

jjulie 2010.09.29. 07:37:26

@Ordnassac:

tavaly nyáron jártam a zuglói jobbik főhadiszálláson, sőt kezet is fogtam ott egy két emberrel, és vagy egy órát tartott a megbeszélésünk

hátborzongató élmény volt

az egész hely tele volt cseppfolyós tehetségtelenséggel, kudarc és irigység szülte kificamodott elképzeléssel

folytogató élmény volt, mindenre igent mondtam vagy nagyokat hallgattam, és tök megkönnyebülés volt átvenni egy adag jobbikos karácsonyi képeslapot mint ajándékot a távozáskor

még most is megvannak, szoktam mutogatni a barátaimnak őket

frusztrált, lecsúszott sikertelen tehetségtelenek mindig lesznek, a pártjukat most jobbiknak hívják

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.09.29. 07:42:14

biztosan a jobbik lesz a második befutó. de egy gondom van. több mint 100 napja toporog a fidesz, és nem történik semmi. csak azt látjuk, hogy mindenkit leváltottak, de a szegényekért, az országért nem látom, hogy dinamikusan tennének bármit is, ami nagy volumenű lenne. ha lenne valami értelmes alternatíva, akkor biztosan nem a fideszre, mszpre, és jobbikra szavaznának az emberek. de nincs alternatíva. sajnos.(most lehet törölni, ha nem tetszik a kommentem)

stargate 2010.09.29. 07:43:33

Tisztelt Gábor!

Kíváncsi lennék a véleményére, hogy az olyan magát függetlennek valló jelöltek (mond polgármester, mind képviselő) akik Mszp pártagok (mszp elnökök) vagyis , az ilyen " függetlenek" mire lehetnek képesek a választáson?
Mivel mindenhol csak a pártok közti különbségről hallunk, így kíváncsi lennék, hogy eleve hova sorolandó az ilyen függetlennség, mibe számít bele majd a pártok közti különbségbe vagy mondjuk a Fidesz-független különbséget is értelmezni kell-e majd a választások után?

kodó tamás 2010.09.29. 07:45:13

@jjulie: :) hihi
"frusztrált, lecsúszott sikertelen tehetségtelenek mindig lesznek, a pártjukat most jobbiknak hívják"
meg balliknak, meg emeszpének, meg elempének, zéknek, meg fidesznek, akik meg ott sem tudnak érvényesülni azok mennek rendőrnek, taxisnak stb.

Fittipaldi 2010.09.29. 07:46:18

@Ting Fu doktor: túrót...
50%-os törvényről van szó, csak ezért beszélt a képviselők 50%-áról. Azon túl persze, hogy kommunikációs fogás.

kodó tamás 2010.09.29. 07:46:36

@stargate: ha az emeszpé párt összes tagja függetlennek mondja magát (vagy civilnek) akkor NINCS IS MSZP...

kodó tamás 2010.09.29. 07:47:48

az én táblázatom:
MSZP = nyuggerek = mult
JOBBIK = fiatalok = jövő
minőségi különbség nincs...

jjulie 2010.09.29. 07:48:58

@mig8:

eléggé kezdő politikafigyelő vagyok, és ez a totális győzelenre való törekvés valamennyire furcsának tűnik

úgy tűnik mintha az eredmény egymillió:nulla helyett mondjuk egymillió:négy lenne, ez utóbbi már kudarc lenne

maradék nélkül kiiktatni minden ellenfelet okozna csak katarzist, és ha egy ellenfél is túléli a kezelést akkor baj van?

is 2010.09.29. 07:51:57

az ilyen, látszólag semmitmondó, technikai posztokat hívják a Jobbik emancipálásának. akkor rohadna le a kezem, ha egy ilyenbe belevágnék, de már akkor is, ha érdemben kommentelném.

kodó tamás 2010.09.29. 07:52:04

@jjulie: lesz ellenzék, mint orosz-ban. majd a fidesz csinál magának, mint putyin is. bár szerintem elég unalmas dolog... erre tartja az elempét... az a potenciális fidesz saját ellenzék, zsarolható, stb

kodó tamás 2010.09.29. 07:53:43

@is: én sem olvastam el a possztot, de a TG írások már az utóbbi 5-6 nagyon unalmas, és egy központból néz... elég a cimet elolvasni, semmit nem vesztesz.
viszont a kommentek nagyon jok:) egy párat én irtam:)

érdeklődő 2010.09.29. 07:53:46

Jelentkezzenek olyan áprilisi fideszesek, akik most az mszp-re fognak szavazni!

kodó tamás 2010.09.29. 07:57:46

@érdeklődő: egyáltalán a 2 706 292 emberből bárki, aki elmondaná mit gondol orbán-kósa-szíjártó-pintér-matolcsy nevű szakemberekről

nazer 2010.09.29. 07:58:50

egy biztos:én a Jobbikra fogok szavazni.

kodó tamás 2010.09.29. 08:02:37

@nazer: meg az is biztos hogy én nemes hagyományaim nem szakítom meg és nem szavazok:) az én ikszemre senki ne hivatkozzon amikor diktaturát épít...

lüke 2010.09.29. 08:07:03

@dzsugasvili:
Tölgyessy hétfőn reggel :LMP
megmaradt bp-i pártnak

SteveNo1 2010.09.29. 08:07:22

@török gábor: De nem a legnagyobbakban nyert (Debrecen kivételével), mint ahogy a 2006.-os választásokon sem tudott erős pozíciókat szerezni a legnagyobb városokban, és vesztett Budapesten! Így azért jelentős a különbség a 2002.-es és a 2006.-os választási győztes eredménye közt!

kodó tamás 2010.09.29. 08:12:14

@SteveNo1: csak van egy nagy különbség. azóta sok nyugger meghótt. plusz azóta nincs mszp, csak lassan süllyed... nagyhajó volt

Beefboneknock (törölt) 2010.09.29. 08:14:23

@kodó tamás: most már én is így teszek , én a jobbikra szavaztam de már azt mondom , hogy én nem ilyen lovat akartam. Más alternatíva nincs.

Kodomo 2010.09.29. 08:14:38

@is: ... ha érdemben kommentelném.

Vedd észre, hogy eddig a Fidesz-MSZP témákban kommenteltélt, most pedig egy Jobbik-MSZP témához szóltál hozzá, ha nem is érdemben. Később majd fogsz érdemben is. :)

lüke 2010.09.29. 08:14:50

@jjulie:
fojtogató (a bostoni) és
a panta rhei: folyik, mint a Duna
s hogy mi folyik a jobbiknál ,ha egy königsegget adnának ,akkor se mennék el megnézni

stargate 2010.09.29. 08:21:05

@kodó tamás: Igazad van erre nem is gondoltam:))
Persze nyílván indúlnak nem csak mszp-ek is függetlenként, de ha arányt állítunk fel akkor azért igencsak a "független mszp-ek" viszik a prímet.
Ezért lesz érdekes, hogy az ő eredményeiket hova sorolják majd az elemzők, hisz függetlenként pl az mszp eredményeit gyengítik vagy ettől függetlenűl még az elemzésekben az mszp-re száll az eredményük?

Kodomo 2010.09.29. 08:24:23

@kodó tamás: ... bárki, aki elmondaná mit gondol orbán-kósa-szíjártó-pintér-matolcsy nevű szakemberekről

Azt gondolom, hogy semmit sem tanultak 8 év alat.
Mint az elefánt (nehezen tanul, semmit sem felejt) a porcelánboltban.
Ha leültek volna egyeztetni, kooperálni stb. mára nem lenne MSZP. Bár akkor néhány széken nem haver ülne.

lüke 2010.09.29. 08:25:14

@kodó tamás:
és fog még ,az isteni egészségügyben és szociális
hálóban

jjulie 2010.09.29. 08:29:04

@lüke:

nem tudtam az elinduláskor, hogy a helyszínnek lesz egy ilyen "érdekessége", meg az embernek is

de ha már ott voltam, nem csukhattam be a szemem

oké, felpakoltatok ide egy helyesgépelést ellenőrzőt, mivel csak helyesírni tudok önerőből

Holesov 2010.09.29. 08:29:49

Az eddigi tapasztalatok alapján mindkét párt győztesnek fogja hirdetni magát bármi történjék is. Szerintem a jobbik fog inkább tarolni, noha ennek nem igazán örülök, de most ez van.

lüke 2010.09.29. 08:30:32

off
index.hu/belfold/2010/09/28/kende_megint_vesztett_nemeth_miklos_ellen/

elképesztő,
a tárgy , az ítélet frappáns
s lehet, hogy ez is időzített, olyan gyorsan mennének a dolgok, vagy nem?

Videofon 2010.09.29. 08:30:56

@jjulie:
Rendületlenül folyik a leprások szépségversenye. Mintha nem lenne mindegy, ki győz. Úgyis lerohad az arcuk.
Szánalmas az orbánizmus erőlködése a győzelemért. És szánalmas Török Gábor elemzése is. Nem a szépségverseny ugyanis a lényeg, hanem a leprajárvány.
Az ország olyan állapotban van, hogy lényegtelen, melyik politikai maffia győz. Egyiknek sincsen sem ereje, sem programja az ország rendbetételére.

lüke 2010.09.29. 08:33:23

@jjulie:
jól teniszezek:)
nem kell elszámolnod, ok, tudatlankám:)
nekem az a megdöbbentő, hogy fiatal emberek beszélnek olyat, amiről fogalmuk sincs, s talán még a nagyszüleinek sem
a többit priviben megírom, mert személyes

AkarkiJ 2010.09.29. 08:33:50

A jobbikos főpolgimester jelölt miért nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon? Tudja valaki?

ssi 2010.09.29. 08:35:26

@bigyibogyo: belátható időn belül lehet stabil a Jobbik, - h utána mi lesz?

@kodó tamás:
- van remény-jövőkép a szoci hívekben is, nem gond a "független" jelölt
- kormánylendület van, ellen-kórus nincs (takarodj! mondjon le!)

@is: helyzet és lehetőség megint, magát csapja be, aki a gondtalanság, tökéletesség reményét elhiszi, s előre készülni pl. egy értékelésre, olyan technikai tudás, ami sok más élethelyzetben is hasznos

@jjulie: ha a 4 év működésben mégis lesznek kis csalfaságok, az egzisztenciális félelem lesz az erősebb, vagy valami etikai norma, egy kis jó érzés, s lesznek-e anonim árulkodók?

bariga 2010.09.29. 08:36:13

@ladislaus: teljesen nyilvánvaló a cselekedetek alapján, már a Jobbik -Fidesz viszonyt kérdezed

bierkamp 2010.09.29. 08:38:33

Jó dolog szájat tépni, elemezni, ( s ezért még pénzt is kaszíroznia):D ...szánalmas dolog Gábor! -ez igaz
de a közvéleménykutatók többsége csak fizetett megrendelésre dolgozó hazug adatokat mond ( tárkis Századvég, szonda,---ezek a közölt adatok befolyásolják a buta embereket hogy azt mondják: ÁÁÁ Úgyis le van már játszva , nem megyek el szavazni--és ezzel a diktatúrás Fidesz és a gonosz törpét, meg a Tapló Istvánt segítik. EMBEREK a HAZUGSÁG A KÖZVÉLEMÉNYKUTATÓK ADATAI! -olyan hazugok, minta ORBÁN és a bandája!

Balt 2010.09.29. 08:41:48

@Ting Fu doktor: Szerintem esélytelen innen feléleszteni az MSZP-t, a "zifjúság", pláne az első szavazók között lámpással se találni MSZP szavazót. Viszont abban talán reménykedhetünk, ha nem kap ki látványosan (azaz vitathatatlanul a jócskán lemaradt második befutó lesz), akkor Gyurcsány kénytelen lesz pártot szakítani... 2 db <5%-os MSZP meg mégiscsak jobb, mint egy >10%. :))

bierkamp 2010.09.29. 08:44:18

Persze most a Matolcsy is és a Gonosz törpe Orbán is gyorsan szaladnak most még a választás előtt "blablázni" a TV-be és mondogatják, hogy lesz egykulcsos adó(ami ugyan a szegényebbeknek rossz s csak a harácsoló gazdagoknak jó), --(-persze nem lesz), csak a választás előtt korrigálják azt amit az államtitkár elpötyögött, hogy csak 2013 ban lesz.
Félnek a szemét Orbánék, hogy szavazatot vesztenek. Persze aztán okt.4 után bejelenti a kis macskajancsi, hogy nem sikerült meggyőzni a Fidesz 50 százalékát--és tényleg talán csak 2013 ban lesz. S benne maradnak a hazugságban! HAZUG ORBÁN BANDA!! NE HIGYJETEK NEKIK!

Videofon 2010.09.29. 08:45:03

@Ordnassac:
"Az LMP itt most kezdett el plakátolni (ugye a pénzhiány). "
Ezt viccnek szántad?

bierkamp 2010.09.29. 08:47:55

..én mindenesetre várom hogy igaza legyen a Pintérnek, ( csak én kimondom amitől a Fidesz és Pintér is tart-,----hogy lesznek megmozdulások , sőt utcai harcok, és egy igazi forradalom, (mert a nép rájön a hazugságra, a korrupcióra és csak szegényedik , a a gazdag meg gazdagszik---és ilyenkor jön a forradalom, de az igazi és elzavarja a kormányt!!!!

kicsijuti 2010.09.29. 08:48:01

@is: de rólad úgyis tudja mindeki hogy szerelmes vagy az mszpbe, ugyhogy érdemi kommentet nem is várunk.

Balt 2010.09.29. 08:50:41

@kodó tamás: "és az is marad 5% alatt vagy felett kb." [LMP]

Ez nem túl egzakt... :)

Balt 2010.09.29. 08:53:28

@kodó tamás: a"z emeszpé választó ehhez képest az utolsó ikszeket rúgja a magyarokba"

:))) Ez jó, felírtam! :)

walker57 2010.09.29. 08:54:26

Elovastam, értelmeztem.

Kedves és általam nagyra értékelt Török Gábor!
Azért, hogy megállapíthassuk, miszerint vagy az MSZP vagy a Jobbik lesz a második helyezett, valamint hogy tudjuk lehet itt az egyik, ott a másik szerez részpozícikat, kár az időért és a blogért.

Nem tudosk szabadulni a gondolattól, hogy ezzel a blog írója is így van és a lényeges mondandó a majdnem propaganda értékű: már az ABBA is megmondta The winner is takes it all.

Az egész blog célja, az első mondatban foglaltak közlése és akkor ez itt a reklám helye???

kodó tamás 2010.09.29. 08:55:10

@Kodomo: egyébként a magyar SZAVAZÓNAK nem az eszére (mszp, lmp), nem az érzelemire (fidesz) hatóan lehet megfogni, hanem mint a mondás is mondja: a HASÁN. azaz pintérnek igaza van jönnek az éhség lázadások, akkor mindegy lesz a cirkusz, mert cirkusz+kenyér egyszerre kell. akkor jön a JOBBIK. lesz ellenzék, az utcán.
@Videofon: "leprások szépségversenye" :) egyetértek, fogalmatlan, alkalamatlan, tisztességtelen banda (populista vok= elitellenes)
@Beefboneknock: hát igen, inkább lottón ikszelek, ott több esélyem van 5alkalmas számot eltalálni mint itt egy tisztességeset. Bár ESZTERGOM az kivétel... meg a kis települések is...
@AkarkiJ: fegyver volt nála... vagy műlába van. de lehet hogy buzi.

kodó tamás 2010.09.29. 08:56:47

@walker57: itt annak a sulykolása folyik hogy a fidesz nyer... bértolnok TG. de minimum elkötelezett, vagy elfogult.
valójában nem érdekes ki a második. és tényleg nem is érdekel senkit.

kodó tamás 2010.09.29. 08:58:18

@Balt: még jobb ha kiegészítem, hogy vagy pont 5% is lehet :)
de a kb arra utalt hogy kicsivel:) alatta vagy felette...

Balt 2010.09.29. 08:58:19

@is: "akkor rohadna le a kezem, ha egy ilyenbe belevágnék, de már akkor is, ha érdemben kommentelném."

Nem @is vártuk... :))

Balt 2010.09.29. 09:00:24

@kodó tamás: "a TG írások már az utóbbi 5-6 nagyon unalmas"

Ezzel vitatkoznék: A "jubileumi" 250. (a tévéostromos) az eddigi egyik legjobb szerintem.

kodó tamás 2010.09.29. 09:01:37

@Balt: helyesbítem, tökéletesítem:
"az emeszpé választó ehhez képest az utolsó ikszet rúgja a magyarokba"
ugyanis az iksz többes száma azt sugalta, hogy sokat él az mszp szavazó nyugger, mert ugye áthallásos.... tényleg nagyon jo.
Jogdíjat kérek nem baj ugye? sőt eladom kubatovnak, megszíj ártó péternek...

Balt 2010.09.29. 09:02:33

@kodó tamás: és helyette a Gyurcsány-Veres-Draskovics-Szilvásy tandem vált a kedvencévé... az jelentkezzen.

kodó tamás 2010.09.29. 09:05:11

@Balt: hm a véleményem volt, ne vitatkozz vele:)
szar volt. nem kellett volna az 56-szerű hősforradalmár képet elővenni.
miért nem másnap mesélte el...
a középtávon CSAK választás előtti politikai haszon miatt írta TG.
hosszútávon megint lesz értelme... majd 20 év mulva.
elévülés után pár perccel, de nem történelmi távlatban... nincs értelme FELBÜFÖGNI.
Csak beállt a hivatalos fidesz kommunikáció echo-jába (2 706 292 embernek irom: visszhang)!

Balt 2010.09.29. 09:05:43

@Kodomo: "Vedd észre, hogy eddig a Fidesz-MSZP témákban kommenteltélt, most pedig egy Jobbik-MSZP témához szóltál hozzá"

:)) Végül is: subát a subával, gubát a gubával. :))

kodó tamás 2010.09.29. 09:07:47

a jobbik csatát nyert! az OVB kimondta, van cigánybűnözés... a fidesznyik-libsi-bolsi média összecsuklott :)
nol.hu/belfold/20100929-a_velemenynyilvanitas_hatarai

Balt 2010.09.29. 09:11:19

@bierkamp: Már ez valami, ha a Sanda "végre" hazudik... :))

Balt 2010.09.29. 09:14:40

@walker57: A lényeg a következő (posztokban és hetekben, hónapokban): hogyan hat az eredmény az MSZP-re, Jobbikra és LMP-re. (A Fidesz kevésbé kérdéses, vitathatatlan.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 09:16:44

@Balt: ki látott már olyat... kizárt... azon a szakmai-erkölcsi szinten...

Balt 2010.09.29. 09:18:38

@kodó tamás: "itt annak a sulykolása folyik hogy a fidesz nyer... bértolnok TG. de minimum elkötelezett, vagy elfogult."

A Fidesz összesen kétszer említtetik a cikkben... TG legalább annyira elfogulatlan, mint Tölgyessy - bár igaz, ős volt Fideszes képviselő (is). Ezzel együtt azt hiszem, magas mérce, a szerző pedig azon kevesek közé tartozik, aki pedig felér ezekbe a magasságokba.

kodó tamás 2010.09.29. 09:18:53

@Balt: mszp O-S-Z-O-L-J !
jobbik U-C-C-Á-R-A
lmp: fidesz segget lehet nyalni... vigaszágon

walker57 2010.09.29. 09:20:57

@Balt: egyetértek, de apolitikában soha nem mondjuk azt, hogy soha.
Ezért nem lehet semmi sem kevésbé kérdéses, vagy vitathatatlan.

Mindenre érzékeny füllel kell reagálni, mint pl. hogy O.V. kissé titokban rohant végig Szombathely Fő terén mert necces a várható eredmény ezért kell a jelenléte, de két olyan képviselőjelöltje van, aki most nagyon komoly korrupciógyanúban tapicskol.
Ezért volt egy Mátyás Királyi jelenség: Jöttem is meg nem is, mondtam is, meg nem is.

Ha ebből a posztból te megtudtad hogyan hat majd a bekövetkezendő eredmény a két érintett pártra, légyszi oszd meg velem is.

kodó tamás 2010.09.29. 09:21:53

@Balt: ja. nem említi a fideszt. nem tudom mert nem olvastam. de azzal, hogy ki a második nem egyértelmű hogy szerinte a fidesz a nyerő?
pedig ez nem is olyan egyértelmű pl bp-en sem, esztergomban pl tuti nem. és egy "senki" veri meg ott pl. a nagy elefántot a kisegér... egyébként a nagy elefánt nagyon nagyot tud zuhanni... a saját sulya miatt döglik meg...

Balt 2010.09.29. 09:22:10

@kodó tamás: Szerintem a napi aktualitás (a parlamenti vizsgálóbizottság és 4. évforduló) íratta a tévéostromos cikket. Külön örülök, hogy a 205., bár ez vsz. véletlen. :)

kodó tamás 2010.09.29. 09:24:09

@walker57: mint említettem a poszt célja csak a fidesz első helyének sulykolása... pedig sajnálom értelemes pali a TG, szerintem függetlenül is megélne...

Balt 2010.09.29. 09:25:33

@walker57: Nem ebből a posztból, majd a következő(k)ből fogjuk megtudni.

kodó tamás 2010.09.29. 09:26:27

@Balt: igen ezt mondtam. a parlementi bizottságot a fidesz politikai céllal indította, vagyis az egész témát. aha a 4dik évforduló:)
és ebben a vuvuzella kórusban fúj TG is...
ezért nem itélem el. lehet naivitás is, vagy butaság. nemfeltétlen szándékos... bár az előbbiek rosszabbak neki.

Balt 2010.09.29. 09:28:37

@kodó tamás: "egyébként a nagy elefánt nagyon nagyot tud zuhanni... a saját sulya miatt döglik meg..."

Úgy sejtem, ez jószerivel minden élőlényre igaz ha nincs szárnya és van ideje felgyorsulni, míg a nehézségi gyorsulás és a közegellenállás egyensúlyba nem kerül. :) Az elefánt legalább jó nagy felület, sőt, talán olyanról is hallottál, hogy Jumbo(-jet). :))

walker57 2010.09.29. 09:29:12

@Balt: szerintem meg az eredményből mi is tudni fogjuk, aztán majd a posztok vagy megerősítenek minket, vagy mi tudjuk jól és kész :)

kodó tamás 2010.09.29. 09:30:57

@Balt: a repülő hasonlat még jobb. felszálltak. már repülnek. csak még nem gondolkoztak a leszállás mikéntjén... ebből a tapasztalatból, más kárán tanulhattak volna... egyelőre nyomják a padlógázt és egyre magasabbra egyre nagyobb suly repül... nem lesz ennek jo vége.
én nem ülök fel nekik:)

Balt 2010.09.29. 09:31:33

@kodó tamás: :)) "Sajnos" ez a helyzet, hogy a Fidesz április után fél évvel is kb. 2/3-on billeg (a pártot választó aktív népesség körében), ezt nem lehet nem tudomásul venni.

walker57 2010.09.29. 09:32:43

@kodó tamás: ezt éreztem én is és életbe lép a vonatszerelvény effektus, azaz szeret mindenki a győzteshez tartozni.

Kár érte még akkor is, ha amúgy nagy valószínűséggelk igaza is va, ugyanis egy információnál nagyon fontos a forrás. És őt sokan hiteles forrásnak tekintik, tehát ha ő mondja tuti ugy is lesz, hajrá emberek a FIDESZ nyer rohanjunk mi is, majd tarthatjuk a markunkat a tolongó tömegben, hogy énisénisénis rátok szavaztam.

kodó tamás 2010.09.29. 09:33:01

@Balt: nem igaz.
azt is lehetne elemezni, hogy hogyan és mit fog veszíteni a fidesz... mert fog:) sokat és sok helyen...
de rossz erről beszélni. elfogultaknak meg fájdalom is.

Balt 2010.09.29. 09:35:04

@walker57: :) Úgy valahogy. Az nagy kérdés, hogy hogyan hat az eredmény a láthatóan aktivizálódó Gyurcsányra. Továbbra is kivár, vagy megpróbál megint az MSZP élére keveredni. (Ezt csak egy vártnál is nagyobb bukta idézheti elő, ha pl. a Jobbik megelőzi az MSZP-t - erről szól a cikk.) Esetleg pártot szakít. Jaj, már alig várom! :)

kodó tamás 2010.09.29. 09:35:31

@walker57: jaja. a pénz + a média erősíti egyre jobban fujja a gömböcöt. ez a fidesz taktika része. tavasszal is az volt egyszerűen hogy ők a nyertesek. ezt kellett sulykolni. most szerényebben (és több veszteséggel) újra bejön nekik...

Videofon 2010.09.29. 09:38:13

@kodó tamás:
"Függetlenül" megélne. De a valóságot kimondva, leírva mindent elveszítene. Egyetemi állást, médiaszereplést, megbízásokat. Szánalmas, de jövedelmező a semmit elemezni. Perverz politikai rendszereket tisztességes ember nem elemez, hanem harcol ellenük.
Öncélú politikát csak megélhetési céllel érdemes elemezni. Egy ország sorsát ugyanis hosszú távon a valós társadalmi folyamatai fogják meghatározni, nem a maffiamódszerekkel hatalomra jutott elitje. Tisztességes politológus ezért maffiaidőkben a társadalmi folyamatokkal foglalkozik, nem a hatalmi elit maszturbatív kéjérzéseivel.
De Török Gábornak is élnie kell valamiből, ezért megértem, hogy nem meri átlépni a szürke semmitmondás határait. Tisztelni azonban nem tudom érte. Lehet másból is élni, nem csak politológiából.

Balt 2010.09.29. 09:38:36

@kodó tamás: Törvényszerű. Ha érdekel, szedd össze a 252 posztból, volt bőven erről önálló cikk és félmondatnyi felvetés is. Egy biztos - hogy Horn Gyufát idézzem (amiben persze '94-ben igaza is lett volna) -: nincs alternatíva.

Balt 2010.09.29. 09:41:01

@Videofon: Ez olyan szép és (osztály)harcos, hogy akár Marx bácsi is írhatta volna...

walker57 2010.09.29. 09:41:01

@Balt: valóban az a kérdés, hogy a tényleges eredmények a pártok törésvonalaiban milyen változást idéz elő.
Mivel az MSZP a teljes buktán kívül másra nem játszhat, náluk ez akkora konfronmtációt, ami robbanást idézne elő szerintem nem várható. Gy.F-nek idő kell bármilyen legitimációhoz, mert az mostan nincs neki.

A vesztes a Jobbik lehet, amely a választások óta már töredezik, nem találja helyét nem tud mit mondani és főleg újat nem tud.
Akik eredményt továbblépést vártak tőlük, azok távolodnak, a kemény mag lázadozik.
Az öltöny nyakkendő és a politikai etikett befogta a szájukat.
Valamikor a németek tették ezt a zöldekkel- bevették őket a kormányba és ott már más volt a leányzó fekvése.

itt az a rész lesz érdekes, ahol valóban a mérleg nyelvévé válik a jobbik egy testületben. Felvállalható e, elhallgatható e, legyinthető e kormányzatilag rá, hogy semmi közünk hozzá, az helyi közügy.

ladislaus 2010.09.29. 09:42:53

@Ordnassac: Jo reggelt :) Bizony reg, elkapott a munkahév :)
Nah de most kicsit kiengedek, johet egy kis szaftos politika :D

Balt 2010.09.29. 09:43:31

@walker57: Na, ez máris a következő poszt vázlata lehet. Hogy a "zingyenélő" egyetemi tanároknak ne köjjön annyit gondó'kodni. :))

AnnaKarenina 2010.09.29. 09:44:06

A TG szerinti táblázat alapján persze össze lehet majd hasonlítani az eredményeket, csak van-e bármilyen értelme a "második erő" hangoztatásának, ha összességében az ellenzék teljességgel alulmarad a Fidesszel szemben.
Nyilván az az egyértelmű győzelem, ha az önkormányzatban többséget tud vmelyik párt érvényesíteni. Bár én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy az önkormányzati választás -leszámítva a nagyobb városokat- nem annyira politikai harc, hanem a személyi alkalmasság próbája, ilyen szempontból összemosásnak érzem a téma felvetését is. Így annyira nem kellene erőltetni az összehasonlítást, bár ez nyilván a Fidesz érdeke, hiszen a többség az övé lesz + érdeke, hogy a szocikat (továbbra is) a földbe döngölje.
Ha nem is annyira illik a témához látszólag, meg hát azért nagy a bizonytalanság, hány év alatt is lehet egy egyszeri adócsökkentést bevezetni:), azért mégis idehoznám: index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/29/kik_es_mennyit_buknak_az_uj_szja-szabalyokkal/
Ha a Fidesz mind a 2,7 millió szavazója az átlagkereset feletti emberek közé tartozik, akkor hajrá, de ha nem, azért gondolkodjon kicsit. Az eddigi arányosabb teherviselés helyett, ti. a magasabb jövedelem többet adózott, most jön a nagy egyenlőség, amikor a nagyobb jövedelmek kevesebbel fognak hozzájárulni az állami bevételekhez, a csökkenő adóbevételeket pedig valószínűleg elsősorban a szociális kiadások, kötelezettségek csökkentésével fogják ellensúlyozni, de éppúgy sorra kerülhet az önkormányzatok támogatásának csökkentése is.

tommerman 2010.09.29. 09:45:19

a hozzászólások kb. 50%-ának a modoros blogon lenne a helye.

én kedvelem TG elemzéseiben, hogy tárgyként kezeli a politikát, olyan tárgyként, amit akár tudományos, akár egyéb érdeklődéssel érdemes megfigyelni.

Sajnos sokan nem így cselekszenek, és ezzel a (bármilyen célú) elemzés lényege veszik el. (politika, mint önkifejezés, politikai elemzés, mint egy vélt világkép a valóságra húzása, stb.)

a cikkben leírt gondolatmenet utólag is elővehető, elemzés építhető rá, noha egy elég egyszerű sémára épül. ez a következetesség lehetővé tesz egyfajta tudományosságot egy olyan "tudományterületen", ahol minden bebizonyítható, s annak az ellenkezője is.

felépített következetesség akkor is, ha a majd 2035-ben a Jobbik mérsékelt jobbközép néppártként alkudozik a "szélsőséges" Sziriuszi Magyarok Szövetségével.
az elemzés stratégiája, és nem a tárgya a lényeges.

Videofon 2010.09.29. 09:45:53

@Balt:
Mi benne az osztályharcos? Küldjek szótárat? Vagy csak jól hangzott, hát leírtad?

walker57 2010.09.29. 09:46:16

@kodó tamás: most azért csöndesebb a buli. Ezért is feltünő egy ilyen volumenű szakíró vehemenciája.
Az átalakítás előtt álló közigazgatás önkormánmyzatok esetében nem hiszem,hogy a FIDESZ sok olyan megszüntetésére vágyik, ami saját kutya kölyke.
Fontos a főváros,a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok.
A többit szerintem szivesen hagyná.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 09:47:24

@Videofon: próbállak értelmezni: "inkább kapálnál, TG, b+"
Kérdés, kapálásból lesz-e jó autó?
Egyébként örülök, hogy sok jelentős gondolkodó biztos benne, TG bértollnok. De vajon ki bérli?
Homo(i)usion.

walker57 2010.09.29. 09:48:48

@Balt: akkor máris copyright stipistopi szellemi terméknek nyílvánítom :)

Balt 2010.09.29. 09:50:01

@AnnaKarenina: "Az eddigi arányosabb teherviselés helyett, ti. a magasabb jövedelem többet adózott"

Ezek egyelőre találgatások, ami fix, hogy - ahogy a cikk fogalmaz - "az biztos, hogy a több gyerekes közép- és felsővezetők örülhetnek a leginkább az új szja-nak". Márpedig ez még nem a hi-society, mert azok (lehetőleg off-shore cégeken keresztül) kivett osztalékból élnek, nem bérjövedelemből...

Balt 2010.09.29. 09:52:16

@tommerman: Egyetértek, hona dilettánsként nem várható el a kommentelőktől (inkluzíve jómagam) a zsinórmérték-tartás. :)

Balt 2010.09.29. 09:55:07

@Balt: Az jól látszik, hogy a Fidesz - ahogy az ezredfordulón is - a (gyermeket nevelő!) középosztályt részesítené előnyben, nem pedig a "szélsőségeket", márpedig társadalmat erre a középosztályara lehet építeni...

Balt 2010.09.29. 09:55:40

@Balt: hona=hona :) pardon!

ssi 2010.09.29. 09:56:30

@Videofon: @kodó tamás:
ha T.G.-nek lenne egy mindig a poszt elején megjelenő mottója, szerintetek mi lenne az?

szerintem:
"én csak sokszempontú szempontokat adok bárkinek véleménye beírásához, de a saját véleménnyel nem befolyásolok"

ladislaus 2010.09.29. 09:58:52

@dzsugasvili: fopolg. mesteri szelvenyeknel is tuti kamuztak mikor azt mondtak hogy nincs meg nekik elegendo. Szerintem mar hamarabb megvolt csak titkoltak. Mert persze utolso utani pillanatban meg befutottak budapesti szdsz hoppá bocsi lmp szimpatizansok... hat persze. :)

@kodó tamás: ha diktatura felepul akkor meg is fogsz szunni letezni. emlek sem lesz beloled :)))

@jjulie: kitapetazod veluk a lakast karacsonykor? :)))))

kodó tamás 2010.09.29. 10:01:30

@Videofon: gerinctelenség. ebből lesz hiánycikk az igazi forradalom után. a gerincesekből. bár igaz mostmár szinte lehetetlen tisztességesen élni. de a saját életem megpróbálom azért "úgy".
egyébként a hivatalok-intézmények-jogrend működésképtelensége miatt az ilyen emberek vagy külföldre mennek, vagy minimális "költségvetéssel" vegetálnak és várnak (ugye adózni nem érdemes, csalni pedig akkor is bűn ha büntetlen marad)
ennek köszönhető, hogy a megyei kórházak patológiai osztály vezető főorvosai (átlag 55 évesen) mind elmentek svédországba (a helyük pedig üres itthon).

ssi 2010.09.29. 10:02:45

@AnnaKarenina: okt.3-án este kiderül, ha sok, szinte ismeretlen ember kerül pozícióba a régiek helyett, akkor a pártszimpátia erősebben hatott

kodó tamás 2010.09.29. 10:03:46

@Balt: akkor pedig farkast (vagy pókot) kellene kiálltani, mert ha NINCS VÁLASZTÁS= akkor NINCS DEMOKRÁCIA

kodó tamás 2010.09.29. 10:05:41

@manyike: kb mottónak jo lenne:
"a lényeg a sorok között: nincs" (nincs előtt áthuzott vant javaslok)

Balt 2010.09.29. 10:06:05

@manyike: Így igaz. Nagy néha enged meg magának olyan kitételt, mint az első posztok egyikében, tavaly novemberben: hogy tkp. kívánatos a 2/3 az optimális cselekvőképességhez. Most lusta vagyok megkeresni, de ez is több oldalról megvilágítható: Gyurcsánynak is jól jött volna a "reformációhóz", ebbe bukott bele, ti. a "kisebbségi" kormányzásba, de engem is hájjal kenegettek.:) Lehet, hogy TG azon nyomban megbánta ezt az óvatlan megjegyzést, de ez is tárgyilagos, semmi részrehajlót nem lehet még ebbe sem belemagyarázni.

ladislaus 2010.09.29. 10:06:57

@kodó tamás: ez kicsit off, de nem ertem mi van azokkal a sved (jelen esetben) orvosokkal akik helyett ezeket felveszik?

Balt 2010.09.29. 10:07:20

@kodó tamás: Választás van, hiszem 4 nap múlva is lesz. Választék nincsen. Most mit tegyünk, ha mindenki gombafejű? :))

kodó tamás 2010.09.29. 10:07:30

BRÉKÓ: Viktátor épp mondta: nemcsak egymillió munkhely, egymillió gyerek is hiányzik...
mama: - mit mond?
- bevezetik a gyerekmunkát!

Balt 2010.09.29. 10:09:46

@ladislaus: Én pl. az utolsó nap adtam oda Jávor részére az ajánlószelvényemet (azzal együtt, hogy nyilván nem szavazok rájuk), pedig még életemben nem adtam oda senkinek, megvan mind 1990-ig visszamenőleg. (Hátha egyszer valaki számonkéri... :)))

kodó tamás 2010.09.29. 10:09:58

@ladislaus: hihihiihiiiiiii
semmi, azok nincsenek orvosaik.
pl norvégiában 10-15 éve egyáltalán nincs orvosképzés:)
azta ezt nem tudtad!!!
kurva drága orvost képezni. skandinávék meg spórolósak és nem engedik meg maguknak ezt a luxust :))))))))
és egyszerűen gondolkoznak... a primitívek, ők nem tudnak ilyen cirkalmas nemzeti valóság-realitás beszédeket mondani...

kodó tamás 2010.09.29. 10:10:58

@ladislaus:
"ladislaus 2010.09.29. 10:08:36
@kodó tamás: miert nincs valasztas?"
bocs ET! szerintem telefonálj haza és megtudod!

Balt 2010.09.29. 10:11:29

@ladislaus: Őket kell boncolni. :)

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.09.29. 10:11:37

Már csak 5-öt alszunk, és KEZDŐDIK!
A fideszesek már nem is alszanak. :P

kodó tamás 2010.09.29. 10:12:22

@Balt: én meg a választási listáról is töröltetem magam bibi... az én adataimmal nem él vissza kubatov. nem fogják adni venni stb...
sőt az adó és tb rendszeren is gondolkozom. most számolgatok még....

Balt 2010.09.29. 10:12:48

@kodó tamás: :)) Na tessék, lám hogy hat az indián Dzsonsz!

kodó tamás 2010.09.29. 10:13:42

@Balt: "választás van, hiszem 4 nap múlva is lesz. Választék nincsen. Most mit tegyünk, ha mindenki gombafejű? :))"
pont egy gombafejűkép jött... :
A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.09.29. 10:11:37

Balt 2010.09.29. 10:14:31

@kodó tamás: Csak jelzem: Svédországban most jutott be a parlamentbe egy kb. Jobbik-szerű képződmény...

Ordnassac 2010.09.29. 10:15:36

@ladislaus: "utolso utani pillanatban meg befutottak budapesti szdsz hoppá bocsi lmp szimpatizansok..."

Persze jó dolog a bekategorizálás és rengeteg dolgot leegyszerűsít, de most azt veszem észre magukat liberálisnak valló, korábbi SZDSZ-szavazó ismerőseimen, hogy jobban utálják az LMP-t lassan a Jobbiknál.

kodó tamás 2010.09.29. 10:16:02

@manyike: @Videofon: azért TG nek nincs sok opcio. a politológus "szakmával" nem mehet külföldre, ilyen szerintem csak oroszországban van:) ha nem tud oroszul marad a taxizás, ha gerinces akarna maradni...

Balt 2010.09.29. 10:16:17

@kodó tamás: Ez nem gomba, már bocsi: választékos (van választéka), hát nem látod? :))

Ordnassac 2010.09.29. 10:16:57

@jjulie: a helyi főembert még a párt szimpatizánsai is csak úgy becézik, hogy "bunkó"...

ladislaus 2010.09.29. 10:17:40

@kodó tamás: :))) Hat azert nem teljesen igy van, hisz Norvegiaban pl tuljelentkezes van orvosi szakokra es az allam fizeti nekik a kulfoldi tanittatast es az allasokert amolyan varolista van amire fel kell kerulni. Nekem valami ilyesmit magyarazott ket szoke norveg ikerpar akik a szomszedaim voltak Dublinban. Szoval ha tuljelentkezes van egyetemre, akkor miert kulfoldrol hoznak embereket? En tudom hogy ez van csak a miertje nem vilagos. Igen, tudom olcsobb... De ezek az orszagok nem szenvednek penzhianyban...

@Balt: ne magadbol induj ki kerlek :D

kodó tamás 2010.09.29. 10:18:15

@Balt: ott is 16%-kal????? :) száz párt közül egy. tudom meg vicc párt is szokott.
ott nem tul szinesek a pártok: középszürke, halványszürke stb
a végletek között nincs különbség.
sőt a minisztérimokat nem cserélik pártkatonákra, ott magasabb szintig "marad szakmai" a döntés és végrehajtás apparátusa.

Balt 2010.09.29. 10:18:30

@Ordnassac: :) Helyes! Jól is van ez így, bár félek, előbb-utóbb csak kitüremkedik egy 5% körüli Ungár vagy Fodor. (Érdekes, mindkettő a Fideszből indult, "a többi néma csend"... A Gyucsány-díszlet Bauer nem számítva.)

Ordnassac 2010.09.29. 10:19:14

@kodó tamás: tévedés, Nyugaton is vannak politológiai tanszékek, politikatudományi kutatások és hozzá kapcsolódó intézetek. Bár mondjuk Németországban nem szokták mindenkire azt üvölteni, hogy bértollnok, illetve a munkáját tök fölöslegesnek ítélni.

Ez olyan jó magyarosch gőg és lenézés, ami időnként itt megy.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 10:19:18

"ne felejtsük el, hogy a 23 megyei jogú város közel másfél millió választója nem szavaz pártokra, csak személyekre"

Jogilag személyekre szavaznak, gyakorlatilag ízlés kérdése.
O. V. Veszprém Megyei Naplónak adott interjúja szerint az emberek a kormányzati politika támogatásáról fognak szavazni (mert hát mi másról is szólhatna mostanában egy szavazás?).

kodó tamás 2010.09.29. 10:22:10

@ladislaus: okoskám. elmondtam azért képez szinte nulla orvost, mert kurva drága egy év 16milla itthon, akkor ott a hatév mondjuk 200 milla ft ban, e helyek száma ezért kevés.
persze kurvára szeretnének orvos lenni, ingyen szépen kijárni utána jol keresni.
külföldre azért egyszerűbb ösztöndíjat fizetni, mert még mindig sokkal olcsobb.
megjegyzem az orvosképzésünk (+mérnök) világ első volt. ezt lehetett volna nyomatni.... most a fordítottja van. jól képzett orvosaink röppenek...
fordítiottja jobb lenne, idejárna összes skandináv orvosira, mert 5 forinttal olcsobban magasabb szinvonalat kapott volna...
de ez már késő...

walker57 2010.09.29. 10:22:30

Isteni ez a blog.
Lassan 3 órája kommentelnek és még sehol egy bolsi zsidó cigány megszólítás... :)

kodó tamás 2010.09.29. 10:23:37

@Ordnassac: szervusz. de azt belátod hogy a narancsokat max ukrajnában tudná isteníteni...

sajna most el kell mennem egy korrupciós gyanus ügyet intézni, majd holnap benézek:)

kodó tamás 2010.09.29. 10:24:47

@walker57: a cigánybűnözés polgárjogot nyert... mai hir volt én idéztem... mostmár mondhatjuk, akár tvben is
és egyet is értek ezzel...

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 10:26:21

@kodó tamás:

A szocializmusban erre külön osztály volt. Tonhauser László tudna róla mesélni.

Balt 2010.09.29. 10:28:22

@kodó tamás: 5,7%-kal. (A Jobbik frakcióaránya Mo. is "csak" 12,17%)

Sőt, a svéd parlament meg egy ufó maga. :)
t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRDLpTteTtzlP8SLNSeW7iRMl3GaWg3qnd19Exfx5JYfvQ0JE&t=1&usg=__ziYGPt2-_XNlaKQvoPLO4UlxENU=

"sőt a minisztérimokat nem cserélik pártkatonákra, ott magasabb szintig "marad szakmai" a döntés és végrehajtás apparátusa."

Ja, ha nem lett volna 2002ben, de főleg 2006-ban a hozzáértés feletti szempont a pártelkötelezettség a közigazgatásban (na ja: "szakállam"titkárok), akkor most nem kellett volna visszacsinálni.

kodó tamás 2010.09.29. 10:29:16

@Zoltchy: a korrupció és /vagy cigánybűnözés?

ja és az oktatási törvényen hagyott a fidesz egy "kis"kaput:
most minden cigus "magántanuló" hihihiihiihi

ugye mert ha van cigánybűnözés, akkor beszélhetünk cigány iskolakerülésről is...

CSENDES 2010.09.29. 10:31:14

@lüke: :-)) Ez Ordi feladatköre, hatásköre és felelőssége..

kodó tamás 2010.09.29. 10:31:37

@Balt: hm szerintem 1990-től folyamatosan süllyed bele a politika a szakmákba... persze időnként gyorsabban, néha lassabban
azaz változó sebességgel...

Balt 2010.09.29. 10:33:39

@CSENDES: Attól még egy "muszály"-t muszáj javítani. :)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 10:35:56

@kodó tamás:

A cigánybűnözés. Akkor rájöttek, hogy vannak olyan bűncselekmények és elkövetési módok, amelyek kizárólag a cigányokra jellemzőek.
pl.: a köztéri fémtolvajlás, a családi összefogással történő elkövetés vagy az, hogy kiszámolják, ki milyen büntetést kapna és az viszi el a balhét, aki a legolcsóbban megússza.
Annak idején úgy gondolták, hogy eredményesebb lehet a felderítés, ha nem ugyanazokkal a módszerekkel nyomoznak ilyen ügyekben, mint a többiben. Ezt próbálja megértetni az országgal Vona Gábor, eddig sikertelenül. Aztán, ki tudja, lehet, hogy ezt csak a mesebeli farkas hátsó lábának gondolja.

ssi 2010.09.29. 10:38:58

@Ordnassac: @Balt: @kodó tamás: @Videofon:
mi a jobb, mi az elvárásotok: egy konkrét véleményt és annak szűkebb érvrendszerét elemezni, vagy "csak" több oldalú szempontok mellett saját véleményt alkotni, figyelve a többi hozzászólót?

annyiféle vállalkozás és felelősség van
minden kezdet nehéz, s idő, amíg föl- és kiépítjük a rendszert
az elején megfogalmazott szempontok is módosulhatnak a visszajelzésekre
türelem, bizalom, párbeszéd stb. - első benyomásra, vagy időt adunk neki?
indulat, kritika stb. kiről szól inkább (a másikról, vagy rólunk)?

ladislaus 2010.09.29. 10:39:01

@kodó tamás: Nos igen, igy már értem a képletet...
korrupciogyanus ugylet pedig un. adobefizetes? :)

kodó tamás 2010.09.29. 10:39:02

@Zoltchy: lincselés...
plusz a 12 éves gyerekek amikor az óráról "levágják" az öreget késsel, mert az zavarná őket az uj órájuk viselésében

elég távoli "kultúrákról" van szó,
bár lassan az lesz a többségi...

kodó tamás 2010.09.29. 10:42:08

@manyike: @Ordnassac: @Balt: @kodó tamás: @Videofon:
hm. a tégla is a rendszer eleme... klasszikust idéznék: az egypártháló egyik apró pontja... végülis elítélem...

SanLeoKea · http://sanleokea.fw.hu/ 2010.09.29. 10:45:44

üdv !
Most már úgy vélem elég sokáig hallgattuk meg olvasgattuk az ún "politológus" meg "elemzői" irományokat, melyek lényegében, tisztelet a nagyon kevés kivételnek, a kádári agit-prop agymosás egyenes ágú folytatásai.
S amelyek egyrészt nagyon gyorsan feledhetők. 5 perccel az elhangzás után már senki sem emlékszik rá, legközelebb már szerzője sem, és ha "nem jön be" amit "szakértett" , vállrándítással, és szó nélkül, vastag bőrrel jön a következő felülről elvárt nagy szöveg.

Az ún "politológusok" -at nem szokás számon kérni, de ez még csak hagyján. Nem tudhatjuk azt sem honnan jöttek, kifélék mifélék, ki bízta meg őket, kiket képviselnek.

Egyet azonban elmondanék azoknak, akik ezt meg a többi irományt is olvassák, ha jó szándékot, ha korrekt és közvélemény óhaja szerinti információkat, elemzéseket várnak, akkor tévednek.

Ezt bátran ki merem jelenteni, mert egy olyan tisztázatlan körülmények közötti, komcsi hatalomátmentett országban, ahol a nyakunkon ülő komcsi nómenklatúra azt fizet meg akit akar, és az eféléknek pár garas is elég, ne gondolja senki, hogy a tovarisok csak tétlenkednek, és nem fogadnak olyan erkölcsi szinten álló figurákat, akik erre kaphatóak.

S most pár szót ennek a figurának az írásairól.
"szakad a Jobbik" ezzel a paranccsal, mármint hogy ezt kell szajkózni, kiküldték ezeket a csahosokat nemrég. A disznók kutyahada (Orwell) ehhez képest smafu. Aztán mára jött a fent említett vállrándítás.
De a pénzt megkaptad ugye fentről ? Esetleg vállveregetést ?

Ezen cikk is a kenyéradói elvárásokat tükrözi, de persze tele van a szokásos butaságokkal is, mivel komolyabb embereket nem tud felfogadni a komcsi nómenklatúra.

A teljesség igénye nélkül, pár nagy ostobaságot innen.

Azt írja hogy : "Erősen vitatnám, ha valaki az elnyert polgármesteri vagy képviselőtestületi helyek összesítése alapján akarna eredményt hirdetni, hiszen ezzel egyben azt is mondaná, hogy egy nagyvárosi és egy kisvárosi pozíció birtoklása politikai értelemben ugyanannyit jelent." -- Ez egy komcsi megrendelői elvárásra tett agit-prop üzenet a járatlan olvasónak. Nagyon egyszerű cáfolni, mert a szerző nincs komolyabb képességek birtokában. A pozíciók mögött, ui. amiket említ, a leadott szavazatokat már lehet összesíteni, és akkor az "erős vitatásával" már egyedül, legfeljebb megbízóival marad a tollnok. Látja tisztelt olvasó ilyen egyszerű rávilágítani, ha valaki hazudik.

A fő népbutítás persze az, hogy : "Biztos vagyok abban, hogy vasárnap nem születik olyan eredmény, ami után a második hely kérdése vita nélkül kihirdethető lenne." Tisztelt olvasó, látja milyen nagy bajban vannak a komcsik, hogy ha annak reális veszélyét látják, hogy eredet-párjukat, a maszop-ot most megtapossa egy valóban nem komcsi párt, a Jobbik, akkor a bértollnokot utasítják, hogy ködösítsen.... hogy próbálják valahogy a néppel elhitetni, nem is bukás a bukás, nem lehet azt kiszámolni.
Dehogynem lehet kisöreg. Korrekt módon ki lehet számolni. Itt fent már írtam, de akit a kádári bolsevik agymosás, és mai napig ható örökösei nem kábítottal el, annak egészen nyilvánvaló, leadott szavazatok alapján, hogy mely párt jelöltjére hányan voksoltak, persze hogy lehet összesítést tenni.
Még azt is meg lehet tenni, hogy az ún. "független" jelöltek eredetét és kötődését megvizsgálja az ember, és arról is készít hasonló összesítést.

Természetesen nincsenek illúzióim a tekintetben, hogy lecenzúrázzák pártutasításra ezt az írást is innen, ahogy pl az MNO-n meg az Origo-n. De olvasható lesz honlapomon akkor is: sanleokea.fw.hu/

lüke 2010.09.29. 10:48:25

@CSENDES:
valahol van határ:)
amit nekem se kell tolerálni

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.09.29. 10:49:14

Relatíve sokat fog veszíteni a Jobbik tavaszhoz képest,de még így is kétszer annyi szavazatot fog kapni mint a dicső múltú szdsz anno, akik az oktatást,eü-t bitorolták hosszú évekig, a sok zsíros állásba betett káderről, csókosról nem is beszélve...vidéken rettentő gyengék a szervezetek,a nagyobb városokban még csak csak,de egyébként sok helyen -nincs jobb szó-vállalhatatlan.

lüke 2010.09.29. 10:50:04

@Videofon:
rajta
szervezkedj és mutasd meg:)

lüke 2010.09.29. 10:51:28

@Zoltchy:
ez volt a
harcos élcsapat:)
vagy ez volt Timur és csapata?

lüke 2010.09.29. 10:52:42

@kodó tamás:
ez revulóció>vissza hüllőkké
jjaj ez a bilógia olyan gyengén megy

Ordnassac 2010.09.29. 10:54:40

@manyike: nem látok ellentmondást a két dolog között.

lüke 2010.09.29. 10:55:04

@kodó tamás:
távoli?
ma fejlődés Ázsiában van, rajta, ezt is lehet utánozni

jönnek a csontvázak, Régész Máriusz:)
index.hu/belfold/2010/09/29/tomegsirt_tartak_fel_miskolcon/

lüke 2010.09.29. 10:58:51

@blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year:
szdsz sose bitorolta az eü-t -ill röviden- sose voltak annyira hülyék hogy ezt a lúzer ágat magukévá tegyék

lüke 2010.09.29. 11:00:56

a példamutatás
index.hu/video/2010/09/29/horvath_csaba_egyenranguva_tenne_a_biciklit_az_autoval/
remélem az ő jeepje is egy csepel bicajra zsugorodik,
ezt sok példamutatót

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 11:01:56

@SanLeoKea: mondtam én, hogy bértollnok a nyuszifejű. WTF, hogy kié, azt eldönthetnétek hajnalban a Vérmezőn. (Lusta vagyok felkelni, de várom a fotókat)

Ordnassac 2010.09.29. 11:02:03

@lüke: illetve két évig (Molnár Lajos + Horváth Ágnes)

lüke 2010.09.29. 11:03:00

@SanLeoKea:
kádári agit-prop agymosás egyenes ágú folytatásai
mert még nem láttál mást'! - sokakkal együtt-
kicsit nézz körül Koreában

tkarcsi 2010.09.29. 11:04:16

Kedves Török Gábor!
Csak hogy eljátsszam a nyelvtannáci hálátlan szerepét: a magyar nyelvben nincs tizedespont, csak tizedesvessző. Tehát helyesen: MSZP: 25,3, Jobbik: 10,8
Bocs. Egyébként nagyon jó bejegyzés, köszönjük.

Ordnassac 2010.09.29. 11:09:58

@lüke: az EU-é nehezen, Norvégia ugyanis nem EU-tag. ;-)

lüke 2010.09.29. 11:15:35

@Ordnassac:
most akartam beírni mielőtt okoskodtok
Európát jelenti
magyar radiol. prof-ja is van!

walker57 2010.09.29. 11:16:18

@kodó tamás: nem így értettem, hanem egymásal szembeni kontextusban

lüke 2010.09.29. 11:16:52

jelőlési nomenkl. fogok csinálni
Eu> jevropa
EU> unjó, jó lesz?

Ordnassac 2010.09.29. 11:17:44

@lüke: tökéletes. Viccen kívül.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 11:23:11

@lüke: nem is az ágat akarták magukévá (tenni), csak a zsét...
Tegnap megkérdeztem két orvos barátomat, mit tudnak az arcokról. Az Ágnes megházasodott, a Lajos meg alulmúlhatatlan. Na, ettől nem lettem okosabb. :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.29. 11:25:39

Ha Október 4-én jönnek a földönkívüliek és átveszik a hatalmat érdekelni fog valakit ez a szavazás? Mennyi esély van egy ilyen esemény bekövetkezésére?

lüke 2010.09.29. 11:28:15

@Ordnassac:
az EU legészakibbja Umea, annak is van magyar prof.ja!

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 11:28:59

@Myta:

Arra, hogy jönnek a földönkívüliek, vagy arra, hogy "okt. 4-én már kit fog érdekelni a szavazás"?
Az elsőre kevés, a másodikra ~100%.

Ordnassac 2010.09.29. 11:32:29

@Hepci: Molnár Lajost ismerem személyesen, szegény tényleg akart valamit újítani, de felőrölte a politika (többet között pont az SZDSZ teperése), emellett eléggé fura a stílusa, így persze sokan nem viselik.

Egyébként élőben meglepően más, mint amilyen miniszterként látható volt.

Ordnassac 2010.09.29. 11:33:17

@lüke: inkább az a kérdés, hogy melyiknek nincs magyar profja? ;-)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 11:35:00

@Ordnassac:

Élőben mindenki más. Állítólag Rákosi is egy végtelen kedves ember volt. Kádárt is szerette a nép.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 11:39:45

@Ordnassac: a barátaim szakmailag rettenetes véleménnyel vannak róla. A Szócska nevezetű urat meg alkalmasnak gondolják. Majd kiderül...

Ordnassac 2010.09.29. 11:40:06

@Zoltchy: lehet ML-t kritizálni, tettem már én is, azonban összehasonlítani őt két diktátorral, hát hogy is mondjam, igencsak hülye megoldás...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 11:41:23

@Zoltchy: Gyurcsány Kötcsén lakóként állítólag teljesen normális...

Ordnassac 2010.09.29. 11:43:02

@Hepci: nála azt vettem észre, hogy az orvosok egy része kedveli, míg a másik része baromira utálja.

Olyan, mint a Túró Rudi vagy az Unicum. Vagy imádják, vagy utálják, de semleges véleménnyel róla nemigen lehet az ember.

CSENDES 2010.09.29. 11:45:37

@Ordnassac: Csak nem haragszol? Én is éreztem késztetést, de azt gondoltam, Ordi úgyis fenn van a blogon, ezért nyilván már javította. Erre Lüke tette ezt. De látom, legalább az egyik elgondolásom bejött (fent van Ordi) :-)))

AnnaKarenina 2010.09.29. 11:46:10

@Balt: "Ezek egyelőre találgatások, ami fix, hogy - ahogy a cikk fogalmaz - "az biztos, hogy a több gyerekes közép- és felsővezetők örülhetnek a leginkább az új szja-nak". Márpedig ez még nem a hi-society, mert azok (lehetőleg off-shore cégeken keresztül) kivett osztalékból élnek, nem bérjövedelemből..."

A szintén a Fidesz által pedzegetett családi adózás megoldaná a többgyerekes közép- és felsővezetők adóügyeit. Amúgy ezek az emberek nem vállalkozók, akiktől a gazdaság motorjának beindítását várják, ez esetben csak a fogyasztás növekszik némiképp, na meg persze az érintettek közérzete javul.
A középosztályt (egyben vesszőparipát) nem felülről, támogatásokkal kellene létrehozni, mert ez egyelőre egyet jelent a szegényebbek és szegények támogatás-elvonásával.

Ordnassac 2010.09.29. 11:51:13

@CSENDES: haragudni? Dehogy! Csak elsőre nem értettem, hogy hogyan kerültem szóba. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 11:53:46

@AnnaKarenina: a munkanélküli, nagyon sok gyerekkel rendelkezők támogatását mindenképp meg kell szüntetni...

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 11:54:20

@Ordnassac:

Hát, ezt akkor nem értetted...

ladislaus 2010.09.29. 11:54:41

@Ordnassac: hát az a figura egy unikum az tuti :) ilyen f*sz nincs meg egy! :)

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.09.29. 11:58:56

Az LMP lesz a 4. A jobbik lesz a 3. Az mszp, pedig a 2.

nyünyüge 2010.09.29. 12:03:26

Néhány mondat a mai hírekből (nekem kissé bizarrak egymás mellett

"Sukoró: "Bajnai és Oszkó mindenről tudott"
Budai Gyula szerint a Bajnai-kormány a Gyurcsány-kabinet ****"hazug színjátékát"**** folytatta.

Navracsics Gödöllőn is a kormány szövetségeseit keresi

Vissza kell hozni Gödöllőt Magyarország térképére arról a szigetről, ahová a ****mindenkivel összevesző jelenlegi polgármester miatt ****került - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Liptákné Boros Andrea, a város Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjének kedd esti választási fórumán.

Navracsics Tibor kemény kritikával illette a 20 éve Gödöllőt vezető jelenlegi polgármestert, ****de a nevét (Gémesi György) egyszer sem mondta ki. *****

(forrás Hírszerző, kiemelések tőlem)

Navracsics módszere Kerpen Gáboréra emlékeztet, aki 2010 júliusában a 2 millió feletti végkielégítések megadóztatása tárgyában a kormányéval szembenálló véleményét úgy fogalmazta meg, hogy nem ért egyet az **** egykori ellenzéki **** -tal.

ladislaus 2010.09.29. 12:06:41

@nyünyüge: ezek a **** -k obszcén kifejezések? :)

Szimba 2010.09.29. 12:08:55

1. Telefonos közvéleményem kutatták. Legalább 2 %-al emeltem az LMP ismertségi mutatóját:-))

2. Szeretem az Unicumot.

3. Szeretem a Túró Rudit.

Akkor most szavazóképes vagyok, vagy a végsőkig elfogult?

Szimba 2010.09.29. 12:10:46

@walker57:

Mulatságos az avatarod!:-))
Hol szerezted?

László56 2010.09.29. 12:12:37

Egy nagyon szép délutánt Mindenkinek

MSZP vagy a JOBBIK a jobbik, kérdezi az elemzőnk. Jó a gondolatmenet hiszen hatalomtechnikailag nézve tényleg fontos kérdés lesz mind a két párt számára. De csak azok számára. A polgáraink számára nincs nagy jelentősége. Annak ellenére hogy a pártok szeretnék ha polgáraink ennek jelentőséget tulajdonítanának. Mindez nem változtat azon hogy az elemzőnk táblázata lényeges segítség a választások megítéléséhez. Ez viszont tény.

Tény azonban az is hogy az ország előrehaladása szempontjából teljesen lényegtelen hogy ki is a második. A lényegtelensége viszont csak a FIDESZ roppant előnyéből származik. Különben tényleg nem lenne lényegtelen. Így azonban hogy az MSZP teljesen leírja magát a politikából, teljesen mindegy a százalékkülönbség is. A választók akarata az MSZP eltűnése lesz és a választói akarat ellen nincs fellebbezés. Így nézve teljesen mindegy mit csinál az MSZP. Már most törpepárt lett belőle minden jövő nélkül. Lehet ennek örülni és lehet szánakozni. De eljött aminek jönni kellett. Ideje volt.

Ne igyál előre a medve bőrére, mondja egy barátom. Igaza lenne ha a medvét le akarnák a polgárok teríteni. Én azonban másképp látom. Mert a halott medve helyt ad egy olyan újnak amit szociáldemokráciának hívnak. Amíg azonban a medve él addig nem születhet meg a szociáldemokrácia. Tehát politikai halál a medvére hogy élhessen a szociáldemokrácia. Így nézve nem lehet eleget ünnepelni a medve bőrére.

ssi 2010.09.29. 12:19:01

@AnnaKarenina: adózás: sok a homály. Gazdagabb majd messzebb nyaral

@Ordnassac: egyként gondolkodunk - most is :-)

@SanLeoKea: eddig az esetek többségében T.G.-t fideszesnek állították be

@kodó tamás:
elvek: magán emberként nem vall szint, szakemberként sajátos és egy szint

AnnaKarenina 2010.09.29. 12:19:43

@Hepci: Remélem, ez nem egy jobbikos megoldás. A munkanélküliség létező valóság, egy normális társadalom nem hagyhatja éhen halni őket.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:21:50

@László56:

Szerintem, a szociáldemokrácia előbb halt meg mint a medve.
A szoc. dem. tömegbázisát a szervezett munkásság alkotta, ami mostanában, ugye, nem nagyon van.
Kiment a divatból az érdekcsoportonkénti tömörülés.
Most az a divatos, hogy:
- Mi az egész népet képviseljük!
- Nem, mi képviseljük a népet, ti csak hatalmat akartok!
- Nem, ti akartok csak hatalmat...!
- ... stb.

AnnaKarenina 2010.09.29. 12:22:53

@László56: A lényegtelenséggel egyetértek. De azzal, hogy a Fidesz = szociáldemokrácia, nem. Ld. érdekegyeztetés kezelése. Persze lehet, hogy ez valami távoli jövőkép, akkor rendben.

kodó tamás 2010.09.29. 12:25:22

@ladislaus: azért nem szenvednek a skandinávok pénzhiányban mert takarékosak és egyszerűek. nagyon normálisak. a közpénzt pedig nem divat lopni, azaz az is műxik...

Ordnassac 2010.09.29. 12:26:42

@Zoltchy: tudom, hogy poénnak szántad, de poénnak sem volt valami szerencsés.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:27:12

@Ordnassac:

Akkor még mindig nem érted. Nem poénnak szántam.

Ordnassac 2010.09.29. 12:28:10

@Szimba: az Unicumot és a Túró Rudit én is szeretem, ettől még szavazóképesek vagyunk. ;-)

Csak vannak ilyenek, amik iránt nem tud az ember semlegesen viseltetni. Orbán Viktor is ilyen.

Ordnassac 2010.09.29. 12:28:41

@Zoltchy: akkor tényleg nem értettem... Kérlek, magyarázd el!

Ordnassac 2010.09.29. 12:30:19

@ladislaus: akkor nem sok emberrel találkoztál még életedben...

tölgyes 2010.09.29. 12:30:34

Kedves Török Gábor!

A kérdés az, hogy mi a választások valódi tétje, különösen most, amikor a képviselői helyek száma úgy 30-40%-kal csökkent. Egyetértek azzal, akik amiatt bírálták, hogy rosszul választotta ki az elemzési szempontokat.

Vannak a választásnak szimbolikus pontjai, amelyek szépségflastromot adhatnak az MSZP-nek, de gyógyírt nem. (pl. Szeged megnyerése, vagy akár Bp-en az abszolút többség megakadályozása) Ezek az esetleges győzelmek az MSZP belső feszültségeit nem fogják csökkenteni.

A Jobbik és az LMP mindenképpen elégedett (lehetne)lesz, hiszen ők a semmihez képest teret nyernek...A fidesz pedig a képviselői helyek csökkentése ellenére lényegében megőrzi a korábban szerzett pozícióját, képviselői helyeinek számát.

A nagy vesztes mindenképpen az MSZP lesz. A NOl honlapján jelent meg egy összeállítás a képviselői helyek számának várható alakulásáról. Ők mintegy 1000 polgármesteri, képviselői hely elvesztését prognosztizálták. Ha ehhez hozzáadjuk a bizottsági szakértőinek, a kabinetek munkatársainak, a köztisztviselőként alkalmazott politikai megbízottaknak a létszámát is, akkor a párt úgy 2000-2500 fizetéssel tiszteletdíjjal honorált politika állást fog elveszíteni. Vagyis politika középgarnitúrája megfeleződik-harmadolódik. EZ A VALÓDI TÉTJE A VÁLASZTÁSNAK!!!

Én azt látom máris keresik a lehetséges bűnbakot, nehogy a pártelit pozícióját veszély fenyegesse. Erre alkalmasnak látszik Szanyi.. de az ő esetében nagy hangoskodásra lehet számítani Mesterházy is gőzerővel dolgozik saját pozíciói védelme érdekében.. és feltehetően azzal fog érvelni, hogy őt a párt érdekei gátolták meg abban, hogy a választások előtt néven nevezze a valódi bűnösöket... Balogh -akinek szerintem esze van, de érdemi háttere nincs a pártban- már többször megpendítette az előző 8 évtől való elhatárolódás elkerülhetetlenségét. Ha ez az irányzat győz, akkor lesz érdemi elitcsere a pártban. Mert azt bárki beláthatja, Hogy a 86. életévét taposó önmagát is túlélő Vitányival és politikai ideáljával, Gyurcsánnyal nem lehet megújulni... de Kis Péter és Szekeres, Lendvai és Lampert SE olyan nevek, akiktől talpra ugrik a nemzet... akkor pedig már jobb lenne még az is ha kevésbé ismert, de tiszta nevek kerülnének előtérbe.

Tehát a valódi tét megint csak a LÉÉÉÉÉ! Ha az állás nélkül maradt középgarnitúra fellázad, akkor lehet érdemi megújulás.. ha nem akkor marad a jelenlegi sz@rpaszírozás. Egyik nap ez mond valamit, a másik nap az..úgy tesznek, mintha nekik semmihez semmi közük se volna..a támogatók pedig szép lassan morzsolódnak, a szervezési bázis erodálódik

kodó tamás 2010.09.29. 12:31:17

@lüke: hány főt vesznek fel?
de lényegét tekintve igazam volt. egyébként nem a szakmám, csak közvetett infoim vannak:) utána nézni nem fáradok. de igy is eltaláltam nagyjából... a trend a lényeg
azt hiszem abban egyetértünk, hogy nem tul sok norvég egyetemen végzett skandináv magas szőke orvos flangál svédes akcentusú magyar beszéddel a magyar kórházakban...
viszont annál több magyar orvos van "kint" és annál több "bantu" van bennt...

kodó tamás 2010.09.29. 12:32:36

@ladislaus: ha nincs választék, akkor nincs választás. csak pont annyira van, mint azegypárt renbdszerben és ahzafias népfrontos időben... azaz nem te választasz hanem aki a jelöltet kiválasztja...

walker57 2010.09.29. 12:34:35

@Szimba:
Tudom hogy a bakancs kissé erős, de ez van :)
Sajnos a forrásra már nem emlékszem, de el van mentve a kép ha kéred :)

kodó tamás 2010.09.29. 12:35:16

@tölgyes: igen igen!
egyébként abszolut rossz téma felvetés. összehasonlítani egy felszálló ágban lévő jobbikot egy leszállóban lévő mszp vel.
teoretikus kérdés mikor metszik épp egyforma népszerűségen egymást... semmi értelme... még ha pontosan tudnánk is a dátumot, kit érdekel?

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:36:38

@Ordnassac:

Példákat hoztam arra, hogy "élőben" mindenki más.

<REM>
Következtetésedről néhai nagyanyám jutott az eszembe. Egyszer látott, amint egyik kezemben egy kalapács, a másikban egy bögre volt. Rögtön azt kérdezte, miért akarom összetörni a bögrét.
</REM>

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.09.29. 12:37:46

@Zoltchy: Hehe :) Az egyértelmű :) Orbán papáék.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:39:43

@Kozmokrator:

Papa? Hogy mondhatsz ilyet fiatal, dinamikus miniszterelnökünkre?

Szimba 2010.09.29. 12:44:47

@AnnaKarenina:

Pedig a Fidesz éppenséggel hirdet balos nézeteket: a bankok támadása, a multinac. cégek elleni támadásai meglehetősen baloldali nézetek. Ugyanakkor vannak nemzeti jelképeik is.
Sok minden keveredik (nem e szívben:-))), a Fideszben.

Az is tény, hogy a gyakorlatban azért beengedik a multikat (lásd autógyártás), mert állást teremteni nélkülük még nem tudnak.
Szerintem nem annyira az a baj, hogy nagy cégek jönnek hozzánk, hanem az, hogy hogyan (telek, épületvásárlások körüli korrupció), támogatjuk-e őket, és hogyan (adókedvezmény, állami támogatás), és hogy a nyereségüket kivihetik vagy inkább lehetővé tesszük, hogy itt fektessék be, sőt ebbe az irányba tereljük őket a jogszabályokkal, kedvezményekkkel, egyéb firlefánccal.

Közben nem ártana a hazai gazdaságot, vállalkozásokat is támogatni, hogy fejlődjenek, és legyen hasznuk, amit persze visszaforgatnak, és nem a Marson (sziget, város, falu neve tetszés szerint behelyettesíthető) vesznek rajta telket.

Ordnassac 2010.09.29. 12:46:04

@Zoltchy: erre reagáltam, hogy ilyen példát hozni nem túl szerencsés, mert bár ML nem volt valami jó miniszter, de hol volt/van ő Kádártól és Rákositól. Ezzel ugyanis akarva-akaratlanul párhuzamot húztál és ez félreérthető (most nekem sikerült halkan belelépnem).

Ordnassac 2010.09.29. 12:47:01

@lüke: jogos. Amikor ezt írtam, akkor a paradicsomos káposztára gondoltam, de közben eszembe jutott OV is és elfelejtettem átírni a mondatot. Köszi, hogy szóltál! :-)

lüke 2010.09.29. 12:47:31

@Ordnassac:
orvos egyetemeken jól állnak:)
ott, itt 40 alatt alig van orvos!

Szimba 2010.09.29. 12:49:26

@Zoltchy:

:-))) Nem lehettél túlságosan jó gyerek!:-))

Nagymamám is csudálatosan ítélte meg az embereket, főként a férfiakkal volt elfogult. A tévében ment egy krimi, amiben megjelent a gyilkos, akkor garantáltan megjegyezte: "milyen fess ember".

A TG típusú férfiakra pedig a "bájos ember", vagy bájos fiú" volt az értékítélete.

Rád biztosan azt mondaná, hogy huncut egy gyerek. Valami ilyet mondogatott rokonunk éjszakázó, alkoholizáló, lóversenyező, kártyás fiára is.:-)

lüke 2010.09.29. 12:49:28

@Hepci:
Lajosnak erdei vannak, s korábban rajta keresztül jött a kórházaknak sok apro cikk:),gondolom ez is megtartott, egy
stent cca fél milla-sőr több-,van akinek 4-t tesznek be egyszerre

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:50:03

@Ordnassac:

Tudom. Én az írok amit akarok, te meg azt érted, amit te akarsz. Leírtam két nevet egy mondatban, ebből következik, hogy összehasonlítottam őket.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 12:50:35

@Szimba:

Látom, te sem értetted a példát :-))))

lüke 2010.09.29. 12:52:11

@Ordnassac:
én is igy voltam, csak az unokám ebédeltettem:)
/ vágtam a fejes k-t és azt mondta ebből ő nem eszik, 2 éves/

Szimba 2010.09.29. 12:52:19

@Ordnassac:

OV-től nekem a hátamon feláll a szőr. Különösen, ha beszél.

Ettől még tehet jót is a politikában.

A gond az, hogy nekem GYF-től is hasonló biológiai tüneteim támadnak.

Szimba 2010.09.29. 12:53:52

@Zoltchy:

Ha az előítéletre gondoltál, akkor értettem. Csak elkalandoztam saját felmenőim irányában.

lüke 2010.09.29. 12:54:06

@Zoltchy:
ez milyen ragozás tárgyas vagy alanyi?

Ordnassac 2010.09.29. 12:55:26

@Zoltchy: mondtam, hogy nem írhatsz? Nem szokásom az ilyesmi. :-)

Ettől függetlenül elmondom, ha hátulütőt látok, te meg azt, ha épp hülye vagyok. :-)

lüke 2010.09.29. 12:55:30

@manyike:
egyként gondolkodni?
ez megy vagy 65 éve, ez nagy baj:)

lüke 2010.09.29. 12:56:51

@Szimba:
patetikus autoriter vs mutogatós pojáca:)

ladislaus 2010.09.29. 12:57:04

@kodó tamás: Hat az egy masik tortenelmen edzotott tarsadalom. Ez teny. De en bizom abban hogy Mo-on 30-40 ev mulva hasonlo lehet majd. Ez hosszabb okfejtest kivan... megprobalom majd leirni ezt amint munkam engedi.

@Ordnassac: hat ennyire elborulttal nem is :)

lüke 2010.09.29. 12:58:44

@kodó tamás:
nekem viszont ez a szakmám

Szimba 2010.09.29. 12:59:15

@Zoltchy:

Ja Kádár és Rákosi említése, mint akik magánemberként kedvesek voltak?
A kígyó is szereti a kicsinyeit, és nem falja fel azokat.

No, de a többiekhez való viszonya már nem egészen kedves!

Rákosi és Kádár is meglehetősen sok ember halálában bűnösök, és nem igazán mentek jó irányban a magyar történelem szempontjából.

Ha azt vizsgálnánk, hogy melyikük volt aranyosabb csecsemő, akkor is más lenne az értékelés. Csakhogy mindkettő politikai szereplő volt elsősorban.

tölgyes 2010.09.29. 13:00:55

@Szimba: A világ nem így működik. Legalább is azoknál a politikusoknál akikben van némi felelősség... Pozsgay még a 90-es években mondta egy neki feltett kérdésre: Ő államvezetési, emberjogi kérdésekben szabadelvű, szociális kérdésekben baloldali, a kultúra oktatás ügyeiben pedig nemzeti konzervatív.. Vagyis aki normálisan gondolkodik annak számára nincsenek tiszta modellek. Helyesen teszi a fidesz, ha óvatosan kezeli a nagytőkéhez, a nemzeti nagytőkéhez való viszonyát... és helyesen teszi, ha figyel az emberek jólétére a társdalom önmegújulási potenciáljának megőrzésére.. és helyesen teszi ha a kultúra ügyeiben őrzi a nemzeti tradíciókat, a cigányság ügyében előtérbe helyezi a kisebbségek védelmét és megőrzi a demokrácia alapelemeit.

Ordnassac 2010.09.29. 13:00:57

@ladislaus: akkor viszont én találkoztam sok emberrel az életemben...

kodó tamás 2010.09.29. 13:03:12

@ladislaus: 30-40 év:))))) hihihii pár száz év.
feudál-kommunista-vadkapitalista-putyinista MÚLT-tal? ne má.
Győzike-lagzilajcsi népe kicsit hátrább van.
Hozzávalók:
1. végy egy véres forradalmat (tessenek csinálni)
2. türelmesen nyomassad a közösségi, demokratikus elveket és gyakorlatot, de ne mellé dumában és látszatban...
3. aztán türelmesen várj párszáz évet és kész az ÉRETT DEMOKRÁCIA

kodó tamás 2010.09.29. 13:05:28

@lüke: sajnáljalak, vagy irigyeljelek?
és mér vagy itthon? annyira öreg vagy vagy nem értesz hozzá?
vagy a villanyt te kapcsolod majd le?
cinikusan tettem fel, de komolyan érdekelnek a válaszok (sőt előre elnézést kérek, de abszurdisztánban ez a valóság! vagy realitás?)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:06:12

@Szimba:

Nem, nem arra gondoltam.
Arra gondoltam, hogy mostanában a beszélgetés nem eszmecsere, hanem egy sajátos asszociációs játékká kezd válni. Valaki ír/mond valamit, a másik fél pedig nem az elhangzottakat értelmezi, hanem a szavak alapján eszébe jutt valami, amiről aztán azt gondolja, hogy az egyik azt akarta mondani és arra reagál.
Pl.: Egyszer egyik kezemben kalapács volt, a másikban pedig bögre. Ebből miért következik az, hogy "jó gyerek lehettem"?
Persze, egy blogon ez mindegy.

lüke 2010.09.29. 13:06:43

@lüke: nagyon rossz véleménnyel vagyok a norvég kollégákról, prepotensek, igaz mikor megtalálták az olajat, rapidan fejlődtek
cca 14 ezer orvos 4M lakosra!
ellentétben svédekkel, akki nagyon empátiásak és kommunikativak

AnnaKarenina 2010.09.29. 13:07:32

@Szimba: Ezt a keveredést én katyvasznak hívom. Erősen érdekorientált, hogy milyen lózungokat hangoztatnak, kiknek szánnak egy-egy kijelentést.
Mindenesetre az SZJA változás, az érdekegyeztetés semmibe vétele egyáltalán nem a szoc.dem jelleget erősítik. A Fidesz néppártisága a legjobb definíció, az elfed mindent, mindenkinek ígérnek valamit, de intézkedéseik azért jobbosak.

lüke 2010.09.29. 13:07:36

@kodó tamás:
minden stimmel
ma pl azért mert szabadnapos vagyok

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:07:47

@Ordnassac:

Mondtam, hogy mondtad, hogy nem írhatok? :-)

ssi 2010.09.29. 13:08:17

@lüke:
Ordival? egyes témákról? tök okés ... aki rosszra gondol, s nem csak 65 éve :-))

kodó tamás 2010.09.29. 13:08:22

@lüke: "egyként gondolkodni? ez megy vagy 65 éve, ez nagy baj:) "
ez a lényeg és ez oda is válasz:
@ladislaus:
aki azt mondja hogy egység kell (65 éve ezt halljuk) az pont a demokráciát csufolja ki... ugyanis a demokrácia pont nem egy vélemény mögötti felsorakozás, hanem sok vélemény többségi konszenzusa, amit a kisebbség is elfogad....
EZ A LÉNYEG! gratulálok Lüke!

lüke 2010.09.29. 13:10:35

@lüke:
s szakmai kvalitásaim és nacionálém szerencsére nem a személyeskedő virtuális szférában itélik meg

ladislaus 2010.09.29. 13:10:42

@Ordnassac: ugye azert erzed a hangsulyomon a cinikus hangvetelt? :)

@kodó tamás: Nos roviden hogy mire is gondolok...
az en generaciom (2 nap hijjan 29) egy jelentosebb resze kulfoldon el. Itt dolgozik. Es akarhogy is mondogatja a nagyresze hogy nem fog hazakoltozni, el fog jonni az a pillanat az eleteben amikor igenis haza fog koltozni. Nah, ez a generacio egyszer csak szepen beerik a tarsadalom minden szintjen. Legyen az politika, gazdasag, epitoipar, szolgaltatas szektor stb. Eze a generacioe lesz a "donto szo". Ha ez megvan szep fokozatosan akkor lehet valtozas a fejekben, viselkedesben. Ok lesznek ugyanis az iranyadok, iranymutatok. Gyozike felek kihalnak, tul egybitesek hogy felfogjak a valtozast.
Igen tudom sok fiatal most kulfoldre vagyik, de a langos/turorudi stb hianyzik majd es amint megszedte magat, kiutazgatta magat szepen visszater Hazajaba. Nem azert mert Vorosmarty szavai csengenek a fuleben a Szozatbol, hanem mert ez igy van. En 2 het mulva ilyenkor landolok Ferihegyen. Befejezven onkentes kulfoldi szamuzetesem.

ladislaus 2010.09.29. 13:13:00

@kodó tamás: az elso ponttal TOKELETESEN EGYETERTEK!

kodó tamás 2010.09.29. 13:17:45

@ladislaus: el kell hogy keserítselek. A hazai választók 95%-a agymosott zombi. persze lehetne jo irányban is befolyásolni. semmi más nem kell hozzá csak pénz+pénz+pénz+média+pénz...
azaz csak türelem, egyelőre visszafelé megyünk
az én receptem a gyorsító csomagom pedig akkor lesz reális, ha a gazdasági összeomlás megtörténik, ami esélyes:) hiszen matolcsy nap mint nap sokat tesz érte (bocs: vagy nem tesz)...

Szimba 2010.09.29. 13:18:39

@tölgyes:

Nem vitattam!!!! Sőt! Ma már más államokban is erősen keverednek a régebben különálló nézetrendszerek elemei.

A kérdés, hogy a lehetőségekhez mérten milyen arányban, és mely területeken mi a hatékonyabb, a jobb megoldás.

Az, hogy számomra a Fidesz kevercse sem szimpatikus teljes egészében + Orbán V. személye némiképpen ellenszenves, nem zárja ki, hogy az MSZP keverékét is rossznak tartsam. GYF személye szintúgy ellenszenves számomra.

Más súlyozással, más személyekkel/vezetőkkel tudnám elképzelni az optimális kormányt.

Nyilván, mindig a meglevőből kell a legjobbat kihozni. Jelen esetben minden jó léápésnek/döntésnek örülök, bárki lépi meg.
(A pakliban benne van az én szubjektumom, és bőven elképzelhető, hogy egy-egy lépést nem tudok helyesen megítélni.)

Szimba 2010.09.29. 13:19:56

@Szimba:

Ajaj, kezdek TG semlegességéhez közelíteni!:-((((

kodó tamás 2010.09.29. 13:21:47

@Szimba: ez naiv elképzelés hogy:
"Nyilván, mindig a meglevőből kell a legjobbat kihozni. Jelen esetben minden jó lépésnek/döntésnek örülök, bárki lépi meg"
a személyi stb kérdések politikai alkuk-zsarolások-kontraszelektív döntések stb végeredménye...
kis esély van hogy jo kombinácio jön ki... gyakorlatilag az is elég lenne ha a vezetők fele potens lenne, de most az 5% se az...

Ordnassac 2010.09.29. 13:22:14

@ladislaus: természetesen, gondolom te is az én ironikus hangvételemet. ;-)

Szimba 2010.09.29. 13:23:20

@ladislaus:

Nagyon sokan viszont külföldön kötnek házasságot, oda köti őket a gyerekeik, unokáik élete.
Évente 300 ezer fiatal megy külföldre dolgozni, ha ők mind visszatérnének, legtávolabb a nyugdíjukkal, az akkor sem sokat változtatna az 1 millió Győzike országán.

kodó tamás 2010.09.29. 13:24:59

@lüke: "jönnek a csontvázak, Régész Máriusz:)
index.hu/belfold/2010/09/29/tomegsirt_tartak_fel_miskolcon/ "
és ezt Varga csontbrigádja tudja már? igazi csontváz.... nagyon joooooo:)))

Szimba 2010.09.29. 13:25:58

Ha tudnátok miket találtam a postaládámban!:-))

Nyilván ugyanazokat a prospektusokat a pártoktól. Számos füzet az MSZP-től, meg a 100 nap eredményei a Fidesztől.

Régen ezeket átlapoztam, most egyenesen landoltak a szelektív gyűjtőben!:-))

Szimba 2010.09.29. 13:28:12

A TG blog napi rejtvénye:

Min különbözött össze Ordi és Zolti?

A helyes megfejtők között kisorsolunk egy gumimacit.

Várúr 2010.09.29. 13:29:09

@SanLeoKea:
'A leadott szavazatokat már lehet összesíteni..." Hát hogyne. Bazmegfalván és pár tucat vagy pár száz hasonló kistelepülésen leadott szavazat összesítve ér annyit, mint ugyanannyi Bpesten, Debrecenben, stb. Vagyis a Bazmegfalván megszerzett politikai hatalom összevethető monduk egy pesti gyárnegyed vagy üzleti negyed hatalmával. Számos okból tartom ostobának a Jobbik híveket és politikusaikat, ez az egyik - na meg a "vita"stílus és az az elképesztő demagógia, vagy naivitás, netán mindkettő, mely a netkorszakban kőbaltaként csapkod. "Lecenzúrázzák pártutasításra..." Látszik, hogy e derék kommentelő a nemzeti-bolsevik Jobbikban szocializálódott.

kodó tamás 2010.09.29. 13:29:12

@Szimba: :) "1 millió Győzike országa"
ez jo. egyébként nagyon vicces volt győzike amikor aszonta hogy meg akarja mutatni az 1millio cigusnak, hogy kilehet törni. ja egy az egymillióból, ugye mert ilyen szerencséje hogy a nulla teljesítmény alapján "sztár" na jo celeb legyen, az egynek adatik meg. ugyhogy az üzenet fordított de legalább a cigusokat büszkeség tölti el, hogy közülük való...

ilyen értelemben a lagzilajcsi jobb példa, mert szorgalmas sok munkával elérhet valamit...

a győzikék közé én nem csak a cigusokat soroltam, hanem még vagy 3-4 millió "aktivizálható" zombi szavazót, aki tv n nevelkedik nap mint nap, azaz az ország legalább fele... (optimistán)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:29:31

@kodó tamás:

Csontbrigád :-))))
Exhumálják a költségvetési fejezeteket?

mréveiller 2010.09.29. 13:29:44

szerintem egyértelmű lesz a helyzet, Pesten az MSZP, vidéken (főleg Észak-Magyarországon, Észak-Alföld régióban) a Jobbik lesz a második. a Szonda szerint Pesten a MaSzop akár 28-30 százalékot is kaphat! ez engem elkeserít, inkább szavaznának az Lmpre!

kodó tamás 2010.09.29. 13:30:15

@Szimba: van külön fidesz-, mszp-, jobbik-, és lmp gyűjtőd? :)

Szimba 2010.09.29. 13:30:37

@kodó tamás:

A személyi összetételről már ne is szóljunk!:-((

Ez a társadalom krémje. Milyen a közepe, és az alja?

lüke 2010.09.29. 13:31:28

@Szimba:
az helyes:)
ne pazalod az időd:)
egyszer ,pár éve hazajövén bekapcsoltam a tv-t , azt láttam Virág nyers húst eszik a pénteki főműsorban, annyira megsértődtem
a tudomány negligálásán:) hogy azonnal kikapcsoltam:)

Szimba 2010.09.29. 13:32:12

@kodó tamás:

Ennyire nem vagyok szelektív!:-)
Papír van, aztán mind bezúzzák!:-))

Videofon 2010.09.29. 13:34:44

@Szimba:
"Az is tény, hogy a gyakorlatban azért beengedik a multikat (lásd autógyártás), mert állást teremteni nélkülük még nem tudnak."
Kiszámoltad már, mennyibe kerülne egymillió munkahely Audi-léptékű támogatással?

tölgyes 2010.09.29. 13:35:03

@Szimba: Nem kell a politikusokat szeretni. Szeresse őket az Ő édes anyukájuk...:) Én egy egyszerű lélek vagyok. Én azt láttam, hogy Magyarországnak nagyon sokat ártott a szocializmusnak nevezett korszak. A fejlődése lelassult, a fejlett országoktól való lemaradása nőtt.

Azt is láttam, hogy az MSZP nem volt képes arra, hogy az ország teljesítményét megújítsa felgyorsítsa, pedig rendelkezésükre állt ehhez 12 év.

Azt is láttam, hogy a fidesz négy éve alatt a fejlődés kiegyensúlyozott volt és volt az országnak egy érzékelhető irányváltása. Az alapvető gazdasági mutatók úgy javultak, hogy közben egy kicsit az élet is áttekinthetőbb lett...

Én ezért támogatom a fideszt. Én nekik is adnék 12 évet, hogy megmutassák mire képesek.. ha hamar elkúrják akkor úgyis mennek a levesbe.

kodó tamás 2010.09.29. 13:35:12

@Szimba: elfelejtettem irni hogy nem kell válaszolni a kérdésre:)
egyébként igazad van én is egy helyre dobnám őket. nálam is egyenlőek... :) bár lehet hogy a normális papírok közé nem illik. égesd el biztos ami biztos. lehet rajta fertőzés is, hogy h1n1 vagy vmi oltást kelljen rendelned. szval a naivitás korának vége...

Szimba 2010.09.29. 13:35:15

@lüke:

Nem tatárbifsztek volt?
Vagy vámpírosat játszott?

Nem nézem Győzikét, mert elég volt az előzetes még régen. Amolyan végsőkig hülye újgazdag cigányt alakít az egész család, amibe a gyerekek bevonása szerintem kiskorú ellen elkövetett bűncselekmény.

tölgyes 2010.09.29. 13:36:16

@Videofon: Négy év alatt térül meg a támogatás a transzfer hatások nélkül.

Szimba 2010.09.29. 13:38:34

Valaki fogadja örökbe az 1 éves örökölt cirmos kandúrom!!! Egerészik, aranyos, ivartalanított, kívül-belül bolhátlanított, féregtelenített. Kutyamentes (vagy kisméretű, macskaszerető kutya mellé) kertes házba való.

Szimba 2010.09.29. 13:39:21

@Szimba:

Ez itt a reklám helye!

kodó tamás 2010.09.29. 13:40:29

@Videofon: azt nem számoltam ki, de ha HETENTE 2,5 ezer munkahellyel jön egy audi+opel, akkor pont meg lesz 10 év alatt!!! 10x52x2,5ezer= kb 1milla mhely

de egyébként 1 millio gyerek is hiányzik, ma mondta Viki
azaz ha ezt megoldja, akkor rögtön megduplázza a másik problémát... 2 millio munkahely kell rögtön.

szóval ha jön 520 audi+opel beruházás akkor OK lesz...

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.09.29. 13:41:15

hello. ez is egy vélemény: nincs ma alternatíva, így marad a fidesz. második a jobbik, és utolsó az msz(m)p

kodó tamás 2010.09.29. 13:42:46

@kodó tamás: bocs ha megoldja az egymillió gyereket akkor 1040 db autógyár páros is elég... hm van reális (vagy valós?) lehetőség...

lüke 2010.09.29. 13:44:49

@Szimba:
nem ismeri ki magát a nacionálékban:)

Szimba 2010.09.29. 13:45:34

@kodó tamás:

1 millió gyerek még hagyján, a probléma, hogy élete végéig segélyes, eltartott gyerek születik vagy legalább szakmával rendelkező, adózó fiatal.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:46:33

@Szimba:

Ha macskaszerető, akkor nem mindegy a mérete?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 13:47:43

@Zoltchy: ha elég kicsi, úgyis macskaszerető lesz...

Szimba 2010.09.29. 13:48:40

@Zoltchy:

Nem, mert a macska fél a nagy kutyáktól. A kicsikre viszont ráfúj, és kész. Eb hanyattvágja magát, és eloldalog. (Gyakorlatban már kipróbálva.)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:49:53

@Szimba:

Kutya-macska barátság egy politikai blogon...

Semmi. Asszociáltam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 13:50:10

@kodó tamás: a gyerekfronton bőven elég, ha másfélszeresére emelik a 12 gyermekes, mindkét szülő felől munkanélküli családok támogatását...

Szimba 2010.09.29. 13:50:19

@Zoltchy:

Harcimacska, nem tagadom.
Tölgyesnek: Gattameláta.

Szimba 2010.09.29. 13:51:17

@Zoltchy:

Viszont a kereslet-kínálat aránytalansága elkeserítő:-(

Szimba 2010.09.29. 13:53:38

@Hepci:

Naaaa!

Inkább a mindkét fél dolgozik, és legalább középiskolát végzettektől felfelé levő családok kapjanak teljes adómentességet, az 5. gyerektől.

lüke 2010.09.29. 13:54:28

@Hepci:
azért ennyire cinikus ne légy,mert sajna ez újratermelődik,nem termelő erőként

Szimba 2010.09.29. 13:55:43

@Zoltchy:

Kínáltam egy db macskát, és ki akarja örökbefogadni????
Hol itt a kereslet?
(Az alapítványok százszámra ajánlják a gazdátlan ebeket, macskákat, ott is elég kevés a jelentkező.)

kodó tamás 2010.09.29. 13:56:12

@Szimba: na pont ez az. lagzilajcsi-győzike NÉPE az minőségi fogalom... a szellemi szinvonalat jellemzi. a tv ző zombik... aza az ország 2/3 a. ez nem ugyanaz a 2/3:) a fidesz szavazók az mind polgárosult értelmiségi sokgyerekes stb:)

ezsoezso 2010.09.29. 13:57:14

@tölgyes: "Én ezért támogatom a fideszt. Én nekik is adnék 12 évet, hogy megmutassák mire képesek.. ha hamar elkúrják akkor úgyis mennek a levesbe."

Egyszer már bizonyíthattak 4 évig, nem tették! Ha az ebbernek több élete volna, talán beleférne a 12 év, de sajnos csak egy van.
Olyanokra, akik az első 20 évben leszerepeltek biztosan nem szavaznék.
A Fidesz a mostani választásokat megnyerte és idáig az igéreteiből, szinte semmit nem tartott be.
Persze senki nem várja, hogy 4 hónap alatt csodát tegyenek, de ők, csak a hatalmuk bebetonozásával és az emberek agymosásával foglalkoznak. Vessétek össze, miit igértek "azonnalra" és mit tartottak be a fideszesek.
Gyakorlatilag semmit!
Ezeknek adtunk/adunk teljhatalmat?!

Én soha nem voltam jobboldali érzelmű, de most mégis a Jobbikra fogok szavazni, mert több baloldali értéket látok a jobbik programjában és cselekedeteiben, mint az Mszp, vagy a Fidesz programjában.
Ezen kívül a Jobbik az egyetlen meg viszonylag "tisztakezű párt".- Ha nem jól csinálják 4év múlva mehetnek a levesbe, de részemről egy lehetőséget megérdemelnek.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:57:35

@Szimba:

Ha ezt beprogramoznák a számítógépbe, az lenne az eredménye, hogy ebben az esetben megnőne a megélhetési érettségizettek és a megélhetési okok miatt dolgozók aránya.

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 13:59:08

@Szimba:

Így már értem.
Hát, a macska valóban nem egy kurrens cikk.

Szimba 2010.09.29. 13:59:14

@walker57:

Nem kérem, de tényleg vicces. :-)

Szimba 2010.09.29. 14:00:36

@Zoltchy:

:-))))))
Bár így lenne!

Szimba 2010.09.29. 14:02:38

Minden pártot a "levesbe" szántok?
Milyen leves lesz az? Pártleves vagy képviselőleves?

Borzalmas:-)))

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 14:03:12

@Szimba:

Ismered a példabeszédet a sztrájkoló munkásokat alakító statisztákról?

kodó tamás 2010.09.29. 14:04:28

@ezsoezso: nem mi adunk teljhatalmat, hanem A ZOMBI választók hada (győzike-lagzilajcsi népe)
te a fanyalgó értelmiségi kisebbség vagy... csendbe tűrj.
ez a demokrácia hátránya. példaként ha a tömeg áll a szakadék szélén és egy kisebbség akik látják maguk alatt a szakadékot nem tudja meggyőzni erről a többséget akkor bizony zuhanás következik, mert ez a többség akarata...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.09.29. 14:04:50

Januárban hogy fogtok sírni fideszre szavazók, de már csak ilyenek vagyunk.
Legalább az ellenőrzés , a kontroll lenen meg!

kodó tamás 2010.09.29. 14:06:19

@Szimba: kőleves. vagy nem kő leves?
de nem lesz benne semmi.
csontleves tuti nem...
ugye hofi után... a csupasz csiga hozzájuk képest gerincoszlop...

kodó tamás 2010.09.29. 14:07:32

@ezsoezso: egyébként rendes vagy:) az egy ikszeddel hogy adsz nekik egy lehetőséget a 2 706 292 iksz után... hm nagyvonalu vagy

peetyboy 2010.09.29. 14:12:22

Interjú Tóth Csabával, a Republikon Intézet stratégiai igazgatójával, az önkormányzati választásról! policity.eu/index.php/interjuk/165-interju-toth-csabaval-a-republikon-intezet-strategiai-igazgatojaval

EnTeO 2010.09.29. 14:15:24

"(MSZP: 25.3, Jobbik: 10.8)" Tizedesvessző lesz az!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.29. 14:16:46

@lüke: fentebb már céloztam rá, hogy kezdeni kellene vele valamit...
Talán a legfontosabb probléma, amivel szembe kellene nézni, és bevezetni valami olyan szabályozást, amit a Vásárhelyi Mária természetesen fasisztának fog gondolni.

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.09.29. 14:19:25

A második hely csak presztízskérdés szerintem a két (Bp-n talán három) párt között. Az igazi tét, hogy mire jutnak vele! Ez főleg a fővárosban kérdés, mivel itt a legesélyesebbek a Fidesz ellen, de egyben itt a legkomplikáltabb is a szitu, hiszen itt van LMP is. Megyei közgyűlésekben statisztálni fognak, mint a parlamentben is teszik, a polgármesteri posztokon lehetnek érdekességek, de azok csak helyi szinten lesznek igazán érdekesek. Legyen az egy fehér erőd É-Magyarországon vagy vörös D-Magyarországon..

Budapest a kérdőjel: ha lesz Fidesz 50+%, abban az esetben is itt lesznek legerősebbek az ellenzéki pártok (főleg az MSZP és LMP) és a Jobbik is tudni fogja az eredmények láttán, hogy miben lehet az ő esélye itt. Ha nem lesz Fidesz 50% akkor pedig az a majdnem egyedi eset áll elő, hogy valahol lesz az ellenzéki pártoknak szava, olyan ami valódi súllyal bír! Ez pedig mind az újradefiniálandó MSZP-nek, mind az "újoncoknak" fontos a saját maguk politikai énképének meghatározáshoz és - egyikük - későbbi váltópárttá fejlődéséhez.

A második helyért a ciklus alatt lesz majd igazán verseny...

ezsoezso 2010.09.29. 14:25:44

@kodó tamás: Úgy hiszem nem egyedül vagyok az országban, akik hasonlóképpen gondolkodnak.
Legalább is remélem...............

kodó tamás 2010.09.29. 14:27:55

@ezsoezso: aha:) 10 000 000 - 2 706 292 -pár kiskorú fidesznyik családtag, szóval lehettek ugy 7 millioan is akár... de ezt nem tudjuk mert a szavazáson nem volt olyan rubrika, hogy: adok nekik 4 évet. hoppá nem pont erről szólt a szavazás? :)

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 14:29:10

@kodó tamás:

A demokrácia már csak ilyen. Mindenki eldönti, mit szeretne, ezt bedobják egy közös kalapba, aztán kiszámolják, mi az, amit a legtöbben akarnak.

kodó tamás 2010.09.29. 14:29:34

egyébként a Viktor azért akar 1millió gyereket pluszban, hogy a sok szép uj stadion ne legyen üres kb pont ennyi kell az NB1 hez...

nyünyüge 2010.09.29. 14:47:30

off
A Corvin sétány lett Európa legjobb városfejlesztési projektje

www.epiteszforum.hu/node/16992

on

Vili bácsi 2010.09.29. 14:58:27

Szegény Magdianyus ha élne, azt mondaná erre: - Úgy kell ez nekünk, mint üveges tótnak a hanyattesés.

nyünyüge 2010.09.29. 15:02:29

@Szimba: Így nem ér, túl nehéz! Tessék alternatívákat felajánlani:

1. Zolti elvette Ordi kislapátját
2. Ordi csúnyát írt Zoltiról a WP-ben
3. ....

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 15:03:45

@nyünyüge:

De csak azért, mert Ordi elvette a vödrömet.

ladislaus 2010.09.29. 15:09:22

@Szimba: igaz lehet - remelem nem lesz :)
De nezzuk meg a potencialt ebben, hogy egy teljesen mas szemleletmodot kepviselhetnek azok akik jartak a vilagot, mas kulturaban szocializalodtak.
Mint Szechenyi utazasai soran. Anglia - mint haladas, fejlodes fellegvara, Torokorszag - mint elrettento pelda.
Az uj kornak ezek a generaciok lehetnek a "Szechenyijuk" - ha ertitek...

Szimba 2010.09.29. 15:15:04

@Zoltchy:
Nem ismerem. Mondd el!

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 15:16:01

@Szimba:

A sztrájkoló munkásokat alakító statiszták kijelentették, hogy ha nem kapnak több pénzt, akkor dolgozni fognak.

Videofon 2010.09.29. 15:39:41

@ladislaus: Nincs abban semmi potenciál. Az euroatlanti társadalmi minta döglődik.

ladislaus 2010.09.29. 15:44:25

@Videofon: nem, nem a tarsadalmi minta. Hanem a dolgokhoz es leginkabb egymashoz valo hozzaallas! Kicsit mas gondolkodas, a dolgok jo oldalat nezven...

Treuga Mei 2010.09.29. 15:46:14

Kiváló elemzés. Hadd kérdezzek bele: milyen üzenete van a Jobbik és az MSzP számára, ha a budapesti közgyűlésben egyik sem növeli tavaszi támogatottságát, ugyanakkor a Fidesz nem szerzi meg az abszolut többséget? Mi a politikai üzenete annak, hogy egy-két kerületben a Jobbik legföljebb egy kompenzációs listás helyet szerez, a szocialistákat mégis megelőzi a frakcióméretben egy másik erő? Milyen üzenete van annak, ha a _relatív többséget_ sem szerzi meg a régi pártok egyike sem bizonyos kerületekben?
Nem érdemleges szempont-e, hogy mely településen hány választót képvisel egy-egy képviselőtestület? Mennyiben összevethető pl. Győr Budapesttel, Sárvár Győrrel, Felsőpakony Sárvárral?
Ezt mint abszolut dilettáns kérdezem, aki érdeklődik a politológia tudományának vizsgálati tárgya iránt...

tölgyes 2010.09.29. 15:49:00

@ezsoezso: Ön ezt nem jól látja.
Először is 4 év 40+12 évvel szemben nem ad alapot az Ön minősítésére. Másrészt a fidesz alatt 98-2002 között a GDP arányos hiány és az infláció 9%-kal a munkanélküliség 2,7% kal csökkent a növekedés pedig az orosz, és keleti válság ellenére az eus átlag duplája volt.

Ön persze arra szavaz akire akar. Ha Bp-en él és a Jobbikra szavaz, akkor a dolgok jelenlegi állása szerint a szélbe szórja a szavazatát...de még egyszer mondom ez az Ön joga.

kodó tamás 2010.09.29. 16:11:09

@ezsoezso: @tölgyes: a fidesz az impotensségét folyamatosan bizonyítja megyei jogú és megyei önkomrányzatokban. 100% lopás:) semmi gond BIRKA NÉP. 100 szor át lehet cseszni.... akár ugyanazzal is. ezért jo magyarnak lenni kiszámítható minden... csőlátás ellen javallok kis kúrát :) dikta-

kodó tamás 2010.09.29. 16:15:16

@ladislaus: az új széchenyik :)
1. azok keletről jönnek, tehát inkább körösi csomák
2. széchenyinek a vagyona volt a félország, azaz demján+csányi+futó triót kéne elküldeni sta mariával távol keletre...

kodó tamás 2010.09.29. 16:20:28

@ladislaus: szóval a fejlődés és a világ ázsia után kullog... kína india stb

Zoltchy (törölt) 2010.09.29. 16:23:00

@tölgyes:

Érdekes, hogy 20 év demokrácia után még mindig annyira nem természetes, hogy mindenki arra szavaz, akire akar, hogy majdnem minden esetben, amikor előkerül a kérdés, valaki mindig biztosítja róla a vitapartnerét, hogy elismeri ezt a jogát.

ladislaus 2010.09.29. 16:24:17

@kodó tamás: nem a penzrol beszelek en, hanem a gondolkodas, felfogasrol... es ezek apro dolgok a mindennapokban, de javunkra valhat.

kodó tamás 2010.09.29. 16:29:38

@ladislaus: :) jaa
szerinted Viktor kisztitkár et. hol tanult...
javunkra vált nagyon... nem ettől függ

majd ha 7-8 millio győzike-lagzilajcsi zombit kiküldesz tanulni...
vagy itthon kezdesz demokráciát (tanítani is kell) akkor utána vársz pár száz évet és kész.
ne hidd hogy technikailag hátrányban lennénk.... más probléma van.
az bizonyára feltűnt ha angolszásziában jártál, hogy az egyetemek, gimik felvételije: 1. szakmai 2. sport 3. közösségi részből áll
és nem kamuból, hanem tartalommal, értelemmel...

kodó tamás 2010.09.29. 16:37:57

@ladislaus: de ne keseredj el attól, hogy reménytelen

a felelősséged annyi, hogy a környezetedben átadd a tisztességes, demokratikus dolgokat, mintákat.
a társadalom kis sejtekből építkezik, ezek hálója az egészséges végeredmény...

értelmiségiként vszínű nagyobb "hatásköröd" is van... ladssan kezdjed magad körül, akkor a párszáz évből pár évet megspórolhatunk...

cambridge.on 2010.09.29. 17:24:09

Török Gábor, a kép szenzációs!Mennyi ideig tartott kiválasztani ezt az illusztrációnak szánt képet?
A kényszeredett mosoly az egyik,és a kezet fogok,de akkor akarlak látni amikor a hátam közepét a másik féltől.

A siker szempontjai közt nem értem,miért sikere a Jobbiknak ha az MSZP nem szerez polgármesteri helyet a nagyvárosokban, vagy budapesti kerületben?
Az a Fidesz sikere nem a Jobbiké!
Fordítva is igaz lehet?
index.hu/belfold/2010/okvalasztas/botka_vezet_szegeden/

A századvég szerint a Jobbik NEM kerül be a Bp.-i közgyűlésbe.
Ez a szocialisták sikere lenne, ha bejön?
Ebben az esetben a Jobbik nem kommunikálhat sikerről,még akkor sem ,ha néhány Pm pozíciót nyer Szabolcsban.
Ha a Nagy Faluban betliznek, az óriási vereség lenne a Jobbiknak!

Tegnap TG radala kérdésére közölt néhány számadatot.
Azt gondolná az ember fia, hogy elvagyunk itt elvitatkozgatunk
szűk körben.Szembesültem a ténnyel,hogy naponta több ezer ember olvashatja a blogot és a hozzászólásokat.
Kissé hátborzangató.
Ehhez képest van, aki ennyi ember előtt kijelenti nem olvasta a
TG által leírtakat,de hályogkovács biztonságával oktat ki mindenkit a témában.

leokea san!Gratulálok, így beszél egy igazi szamuráj!

ladislaus 2010.09.29. 17:28:36

@kodó tamás: errol szol az egesz amit mondani akartam. a tarsadalom kis sejtjeiben kell kezdeni. En bizom a 30-40 evben :)

nyünyüge 2010.09.29. 19:10:19

@török gábor, @cambridge.on:
a képválasztások kiválóságát már én is szóvá akartam tenni.
A kötcsei ősfás parkban távolban beszélgető párosról készült kép többet elárul számomra a NER lényegéről mint akárhány ellenzéki, a kormányzási módszerek ellen ágáló nyilatkozat.

bariga 2010.09.29. 19:46:22

www.origo.hu/itthon/20100929-ujra-behivta-az-ugyeszseg-a-gyanusitott-molnar-gyula-szocialista-polgarmestert.html

ez most demokratikus, vagy független? és mi lesz , ha még a teljesen független Polt is visszajön. Ő például hogyan tud elszámolni a lelkiismeretével és mit lát, amikor a tükörbe néz?

bariga 2010.09.29. 19:53:54

na , ezt ki mondta?
"Nem akarok megszorításokra épülő gazdaságpolitikát folytatni. Közép-Európa, aztán majd később egész Európa legversenyképesebb gazdasági rendszerét szeretném Magyarországon látni” –
Ez most populizmus, vagy kormányprogram, ha program, akkor hogyan???

Rowar Atkinson 2010.09.29. 20:09:22

@bariga: A nepszava.hu-ról nincs valami jó kis linked, olyan kiváncsi vagyok!

ati27 2010.09.29. 20:11:37

Lehet, hogy másképp kellene hozzálátni az ország rendbetételéhez.. Pl. Mi lenne ha önkormányzati szinten sokkal több múlna, sokkal nagyobb részt vállalnának az ország életében.. Egyrészt könnyebben "számonkérhetők" a vezetők.. Az állami szférát meg igencsak leépíteni.. Max pár dolog maradna országos szinten. Pl Svédben is az önkormányzatok a dominánsak, az adózás is érdekes: kb 35000 koronáig csak az önkormányzati adót fizeted. Az efeletti rész megy az államnak! Gondolom innen lehet kompenzálni az elmaradottab, vagy nem súlyponti területeket.. Mekkora lenne már, ha egy elsöprő FIDESZ győzelem után hirtelen bevezetnék ez a modellt.. :)

bariga 2010.09.29. 20:20:02

@Rowar Atkinson: ha Te azt olvasod, akkor nem kell segítség gondolom.

cambridge.on 2010.09.29. 21:03:52

@Rowar Atkinson: Közkívánatodra:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=351686

Téma:Azt, hogy a cég dolgozója beszél a fideszes politikusoknak szánt pénzvisszaosztásokról, mind az önkormányzati cég, mind a kormánypárt érintett képviselői tagadták korábban. Az ügyben bizonyítékokkal előálló informátor tegnap hiába próbálkozott az ügyészségnél, a felvételeket végül a rendőrségen tudta átadni.

Átverés! 2010.09.29. 21:08:14

.A Fidesz nagyon ügyesen csinálja a kampányát. Általában nem beszélteti a polgármester jelöltjeit, hanem ismert politikusokkal, méltatja azokat. Nem bízzák a véletlenre ráér a nagyérdemű a győztes választás után is megismerni,hogy kire szavazott. Valóban fáradságot nem ismerve csinálják a kampányt.
Láttuk OV-t tegnap az estében ő is arról beszélt. És milyen emocionális volt, teljesen a békés, bölcs államférfiui szerepet játszotta.

Mifelénk a Jobbiktól, kapjuk a legterjedelmesebb és néha egészen szinvonalas kampány újságokat.
Az egyikben pl, Volner János hosszasan ír Papcsák elsz,bíztos munkájáról.Szerinte a Fidesz csak abban vizsgálódik amiből kimaradt.Ilyen apparátussal, ilyen vehemenciával sokkal nagyobb eredményeknek kellene lenni.A nagy beruházásokat általában Mszp és Fidesz közeli cégek közösen végezték, ott nem szabad kutakodni.
Varga Mihály a választások előtt több száz milliárdos csontvázakről beszélt, most meg kell elégedni egy,két, tizmilliós törpékkel is.Szerinte a bizottság eddigi tevékenysége kizárólag a kampány része. Levadászás folyik, de ezt is ügyesen csinálják.

2010.09.29. 21:12:24

Na narancs szüret lesz, és valszeg szerintem is Jobbik lesz a 2. befutó. Indikátor ott lesz, ahol erősnek hiszi magát a fidesz, hogy a szavazók kit hoznak be helyzetbe velük szembe.

Pl. se Mesterházy, sem Horváth nem egy karizmatikus egyéniség, sajnos tucatnyi embereknek minősülnek. Horváth Csaba meg egyenes ijesztő küllemmel bír, valamikor szép manöken gyerek volt, de most!! Riasztó nagyon. Semmilyen egyéniség. Ezekkel nem lehet nyerni! Indulni se szabadna..

2010.09.29. 21:13:58

@cambridge.on: ez egy szennylap...amit kérdeznek se igaz benne...

tölgyes 2010.09.29. 21:18:04

@kodó tamás: Ez egy olyan állítás, amit nem bizonyít semmi..Nem is tudok vele mit kezdeni. Azt nem gondolom, hogy az MSZP ezt pártolta volna.

tölgyes 2010.09.29. 21:20:29

@Zoltchy: Ön többet olvas ki a szavaimból mint ami benne van. A biztatás azt jelenti: én nem akarom rábeszélni semmire, csak a véleményem más mint az övé. Sokan, sokszor ezt nem így élték meg.

2010.09.29. 22:09:20

NA befáradtatok?

6.Lenin 2010.09.29. 22:17:04

@Letícia:

Csodálkozol?

Van 1 biztos befutó
1 aki robog lefelé a lejtőn
1 szép lassan kapaszkodik felfelé
+ 1 lufi

Emberek, menjenek nyugodtan haza, nincs itt kérem semmiféle csoda.

2010.09.29. 22:20:05

@6.Lenin: Nem, én nem csodálkozom...De sokan fognak még csodálkozni...és sokan belefognak ebbe roppanni.

2010.09.29. 22:22:47

@Letícia: bele fognak...sorry. Szép álmokat!

cambridge.on 2010.09.29. 22:58:29

@Letícia: Rövid,lényegre törő @6.Lenin: megállapítás.

cambridge.on 2010.09.29. 23:05:19

@cambridge.on:Leninre hiába várva,elküldtem. Szörnyűségemre előbukkant a legrosszabb helyen.Még ilyenkor is akadékoskodik.

@Letícia: Rövid ,lényegre törő megállapítás.

@6.Lenin: Nekem is az a véleményem, hogy pillanatnyi állás szerint optikai csalódás a két pártot egymás mellett látni.
Felülről nézve lehetnek egymás mellett,de a haladási irányuk jelenleg nem azonos.

tölgyes 2010.09.29. 23:29:56

Megint jól szórakoztam. A NOL-on egy urgepásztor Eörsi Istvánt méltatja.. és idézi néhány öntömjénező írását...:) Nem bírtam megállni,hogy ne kommentáljam: Mondok Eörsi legjelentősebb írásműve az volt, hogy magyarra fordította Lukácsot..:) Ezen kívül dicsőítette Rákosit (ezt más is megette:) Úgy tisztelgett a magyar irodalom, nyelv és kultúra előtt, hogy a magyar nyelv egyik legnagyobb géniuszát Aranyt prűdnek nevezte:) Izgága természete akkor nyugodott meg amikor Vackor fültövön csappintotta.. azután békén hagyta Vas Pistát és barátait. ..ahogy azt olvashatjuk Kormos Vackor című mese-vers folyamában..és ahogy hallhattuk a történetet Márkus Laci hangján...:::))Hozzátettem, hogy egyébként nyugodjon békében.. No mit gondolnak mi történt ezután a liberális és szabadelvű lapban???:::)))

No ennyit ér és így minálunk a liberalizmus.

Straight 2010.09.29. 23:47:14

A fidesz a legnagyobb köpönyegforgató az egész kompániában de ez nem biztos hogy baj. Én pl úgy gondolom hogy mostanra igen nagy bajban lennénk ha az összes ígéretüket betartják. A teljhatalomról pedig háát... nem igazán tudom mit gondoljak. Mellette is nagyon kemény érvek szólnak. A mellette szóló érv pedig pont az amit a fidesz csinált az elmúlt sok évben. Ha tényleg (!) meg akarják csinálni és értenek is hozzá akkor sokkal könyebb úgy rendberakni egy országot hogy nincs ellenzék. Gondoljatok csak bele. A fidesz java az öszödi beszéd után egyszerűen megszűnt dolgozni, utánna pedig egyszerű negáló gépként működtek. Mérlegelés nélkül az mszp vel ellentétest nyomni és bármiféle vitában évekig a legfőbb érv a "monnyon le". Ilyen ellenzék nélkül tényleg egyszerűbb.

Én személy szerint kb ezt vártam (leszámítva néhány okos nyilatkozatot) és még adnék nekik mostantól 2 évet hogy valamit beváltsanak az ígéreteikből.

Hmm... Nem tudom eldönteni. Ez alapján a post alapján fidesznyik leszek vagy kommunista? :)

Ordnassac 2010.09.30. 01:47:43

Inkább kapcsolódik egy korábbi poszthoz, de részben van relevanciája itt is:

nol.hu/velemeny/20100929-jobbik__a__mersekeltek__lazadasa_

ssi 2010.09.30. 05:41:35

@Straight: .-)))))))))))))))))))) erre mondják: miből lesz a cserebogár

"A fidesz java az öszödi beszéd után egyszerűen megszűnt dolgozni, utána pedig egyszerű negáló gépként működtek. Mérlegelés nélkül az mszp-vel ellentétest nyomni és bármiféle vitában évekig a legfőbb érv a "monnyon le". Ilyen ellenzék nélkül tényleg egyszerűbb."

porfelhő 2010.09.30. 06:26:10

Az őszi választásokon a nagy városokban a második erő az MSZP. lesz, mig a kis városokban, ill. a kisebb- nagyobb településeken /a mezőn/ nagy esély van rá, hogy a Jobbik, mivel egyik alapillére az Alföld, igy ott jelentős helyeket szerezhet meg, főleg Békés m-ben ahol nagy hangsulyt fektetnek a kampányra is, külön kis szórólapon "szebb jövőt Békés m." olvasható. Ugy gondolom a tavaszi választásokhoz viszonyitva kicsit tarkább kép fog kialakulni, ugy a pol.mesteri, mint a képviselő helyek megszerzésében.

bierkamp 2010.09.30. 07:15:27

Alakul nálunk az Észak Korea!---tetszik mi? Buta magyarok?

bierkamp 2010.09.30. 07:36:02

Zsolt igazat írt!:
A Fidesz annak minden következményét is magára veszi vasárnap estétől, hogy bármi rossz történik az országban, Orbán lesz a hibás. Mivel mindenhol az ő emberei ülnek majd, a kimaradó tévéműsorért, a kátyús útért, az elmaradt műtétért, a rendelőben a sorban állásért, az elsőben megbuktatott gyerekért, a Videotonnak megadott, a válogatottnak meg nem adott tizenegyesért, a villamos vezetékszakadásért - és így tovább - őt fogják szidni.
Hatalmi gőgjében a kormány már ott tart, hogy aznap jelentik be az ügyészség kormány alá rendelésének képviselői indítványát, amikor egy négy éves nyomozás lezárásaként négy nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsítanak meg egy alpolgármestert és idéznek be egy győzelemre esélyes szocialista kerületi vezetőt. Meglehet, az ügyészséget már a kormány, vagyis a Fidesz alá rendelték?
Ami történt, egészen elképesztő. Volt szovjet tagköztársaságok világa ez.
De az ügyészség nem nem talált gyanúsat az Orbán-filmek, a Millenáris, az Ezüsthajó, a Happy End, a csődbe vitt állami nyomdák, a szőlőbirtokok, a kőbányák, az állami gazdaságok, a szerverfeltörés, a beléptetőrendszer, Ibrahim és Tot urak világában. Arról azonban hetente többször sajtótájékoztatót tartanak, hogy egy szakvélemény szerint kárt okozott egy földcsere (más vélemények szerint nem) és hogy minő gyalázat, hogy két miniszterelnök is tárgyalt, ezáltal tudott egy befektetésről. Egy harmadik is tárgyalt, mint kiderült azóta, de ez nem érdekli az ügyészséget. Zuschlag ügyében kérdezik Gyurcsányt, Deutschot azonban nem, aki még a választási vereségük után is belenyúlt a pályázati pénzek elosztásába. A Szabadi-perben hiába kérte az ügyvéd Orbán tanúkénti meghallgatását a bíróságtól, az sem történt meg. Várhegyi esetében az ügyészég a büntetés enyhítésére tesz javaslatot, Zuschlag annyit kap ötven millióért, mint egy többszörös gyilkos.
Mi folyik itt?

bierkamp 2010.09.30. 07:38:56

Diktatúra: A Polt Péteresített ügyéség mentette és menti meg a Fidesz banditákat!

...... az ügyészség nem nem talált gyanúsat az Orbán-filmek, a Millenáris, az Ezüsthajó, a Happy End, a csődbe vitt állami nyomdák, a szőlőbirtokok, a kőbányák, az állami gazdaságok, a szerverfeltörés, a beléptetőrendszer, Ibrahim és Tot urak világában.
SZÉP MI? --Erre a Rohadt bandára szavaztok??????

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 08:02:50

Tarlós = Torgyán
csak nem annyira vicces, amennyire tenyérbemászó.

Torgyán magáról :

-A sas nem kapkod legyekre...

Tarlós magáról :

-A Real Madrid nem játszik falusi kis csapatokkal...
.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 08:06:38

Ja, és azt a Ferencvárost, amelyik - 1 forintért - volt eladó, és senkinek sem kellett,
meg akarja vásárolni Budapestnek és visszavásárolni nekik az "elveszett ingatlanokat".

Mennyire jó, hogy vannak szép tervei.
Lopni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen...

ssi 2010.09.30. 08:29:39

ha lennének könnyen elérhető adatok, érdekes elfoglaltság lenne önállóan is elemezgetni 1-1 témakört
pl.
- hányan vannak bejelentve 1-, ill. 2-szeres minimál bérre?
- közülük mennyien szoktak osztalékot kapni és kb. mennyit?
- milyen egyéb juttatások léteznek és mennyi Ft?
- cégeken belül milyenek a jövedelmi arányok?
- egyes nettó jövedelmek alakulása a már elfogadott Bajnai 2011-es terv szerint (szuper bruttó, 5MFT-ig 17%, afölött 35%, kedvezmények)?
- ugyanezen jövedelmek alakulása majd az idén elfogadásra kerülő szabályok szerint (szuper bruttó?, 16%, kedvezmények)

- milyen kivételek léteznek pl. nyugdíjazásban?
- nyugdíjak és nyugdíjasok megoszlása?
- mennyien dolgoznak nyugdíj mellett, hány évesek és mennyiért?
- a leszázalékoltak mértéke, kora, összege és hányan, mennyiért, mit dolgoznak mellette?

kodó tamás 2010.09.30. 08:51:34

@ladislaus: "@kodó tamás: ha diktatura felepul akkor meg is fogsz szunni letezni. emlek sem lesz beloled :))) "

na ez igy nem igaz. sok csendes rendes zombira van szüksége a diktaturának. és hogy több szabad pénze legyen, hatékony olcsó fenntartású rendzser kell (keveset kelljen fegyverre költeni, többet lopni). azaz az értelmiséget elhallgattatják. Pl a tesóm Kodó Gondol az mejd nem kap munkát és száműzetésbe lesz, azaz az agyat nem elszívják, hanem elfújják.

bariga 2010.09.30. 08:56:56

Az sem volt semmi, amit ma reggel a "Közszolgálati" TV-ben Navracsics többek között csak úgy mondott. Kb. annyit, hogy ő Gödöllő csak az mondta, hogy azért kell a Fidesz jelöltjére szavazni, mert a kormány vele jobban tudna együttmüködni, meg a Gémesi politikai nézetei mások.
Civilizált országoknam egy kormánytag ilyet nem mond, de ha mégis, és felfogja mit tett, másnap már le is mond.

kodó tamás 2010.09.30. 08:59:40

@simonmondja.: adni-venni, privatizálni reprivatizálni, vissza államosítani, újra eladni, kisajátatani stb
mindegy csak legyen pénzforgalom...
amig nincsenek építőipari beruházások vagy ingatlanforgalom addig ez megy...

kodó tamás 2010.09.30. 09:05:08

"Keresztes Ildikó mellett a képernyőn maradhat a választásokig a Heti hetes is, amelynek több szereplője tűnt már fel baloldali politikai rendezvényen az elmúlt években"

Fordítom:
az RTL elkezdett erősen politizálni.
az RTL megszűnteti a heti hetest is

index.hu/kultur/media/2010/09/29/tarlost_reklamozza_az_x-faktor/

Ha tarlósra szavazok akkor megkapom a nőt?

kodó tamás 2010.09.30. 09:08:07

@bariga: ez a nyílt fenyegetés mosolyba burkolva. egyébként igaz amit mondott. ha fidesz a kormány és az önkori akkor jobban tudnak együtt... lopni. a lebukás veszélye nélkül.

a cinikus mosolya eszméletlen. amikor Gergő kérdezte, hogy okt 4-e után mi fog következni, miket fognak bejelenteni.
arra azt mondta hogy jön utána okt 5, majd 6-a
ja és a választóknak joga van tudni mit terveznek, de költségvetés még csak most készül, micsoda pech...

Szimba 2010.09.30. 09:08:59

@tölgyes:

Nem csak Kormos I. kényszerült a gyerekirodalomba akkoriban.
Arany J. valóban szemérmes volt. És ezt nem nevezném prüdségnek. A kor erkölcsi viszonyai sem engedtek túl sok ledérséget, Arany pedig nem volt különösebben lírai alkat. Ezzel együtt volt némi szerelmi szál közte és Teleki Julianna között, a Tisza családban töltött nevelősködése idején feltehetően egymásbaszerettek.
Csakhogy ez nem kaphatott nyilvánosságot, mint ahogy korábbi tanítványa, Rozvány Erzsébet tránti érzelmei sem. Arany a művei női alakjaiban írta meg ezeket a történeteket, és a szomorú szakításokat.

A NOl pedig valóban váltott, megszüntette a nyilvános fórumát, helyette kommentelni lehet. Ez sem éppen a szabad vélemyénnyilvánítás alapján megy. Vannak cikkek, amiket nem lehet megvitatni, vannak, amiket lehet, de újabban cenzúráznak.
Ezért mint LIBERÁLIS, elhagytam a NOl (titokban, magaánpénzből fenntartott belterjes) fórumát, és a cikkekhez nem szólok hozzá már.

Szimba 2010.09.30. 09:11:51

@simonmondja.:

Hogy ez milyen ismerős nekem!:-))

Aquila non captat muscas!
A sas nem kapkod legyek után!

kodó tamás 2010.09.30. 09:13:31

pintérnek meg üzenem, hogy szedje össze magát. mert a zuglói lakásomba betörtek.
bár javítom a statisztikát mert feljelentést nem teszek...
bár ha megígéri, hogy néhány trafipax-lovagot visszahiv és nyomoznak valóságban is (vagy realátás?) akkor bejelentem...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 09:13:51

@bariga:
Másokkal nem áll szóba a fideszes.
Erre kapták a felhatalmazást...
Sípolásra,
megdobálásra,
kivonulásra,
kezet nem fogásra...

Tényleg nehéz velük beszélni, ha valaki nem fideszes.
A süket képviselők emblématikus figurák a fideszben.

Szimba 2010.09.30. 09:14:10

@Hepci:

Törölték a kommentjét.

Szimba 2010.09.30. 09:17:44

@kodó tamás:

Részvétem. Ha bejelented a rendőrségnek, akkor egy napig állhatsz kinn a kertben, utcán, mert nem engednek be a nyomszakértők. (Ez nem az NCIS!)
Aztán a továbbiakban nem történik semmi.

kodó tamás 2010.09.30. 09:27:48

@Szimba: tudom ezért ajánlottam kompromisszumotm, megegyezési lehetőséget sanyibának. sajna a cigánybűnözés. bár lehet fehérgalléros ingben voltak...
sőt nem is hajtok gyorsan, nincs is szükség a trafipaxos rendőrre...

lüke 2010.09.30. 09:31:04

@Szimba:
s a Wohl Jankáék?
cenzuráznak, nahát

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 09:33:15

@Szimba: Ez valami büntetés, ha valahová nem szólsz?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 09:34:04

@Szimba: a tartalom miatt? Megáll az eszem...
(Tölgyes biztos nem írt olyat, hogy dugjanak fel maguknak egy hétágú menórát. ÖNÖK.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 09:36:00

@kodó tamás: van neki egy gitáristája... te csak nihilista vagy... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 09:38:17

@kodó tamás: mindenkiből zombi lesz, ha a hatalom közelébe kerül. Még emlékezhetünk, anno Navracsics szigorúan megmondta, csak egy évre vállalja...
Hol van már a tavalyi hó.
Bár Navra még elzombulva is szimpatikusabb, mint pl. Draskovics alapból.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 09:41:24

@Szimba: dehogynem. Én pl. megtudtam, hogy igazi sztárbetörő járt nálunk, a Pókember. Elmesélték, hogy videóra vette valaki legutóbb, de így se tudják elfogni, ha meg mégis siekrülne, a videó nem bizonyíték. Azt is megtudtam, ha véletlen időben hazaérek és azt csinálok a pókkal, ami először eszembe jut, komoly erőkkel sújt le rám (is) a jogállam.
Majd lezárták a nyomozást. :)

Szimba 2010.09.30. 09:45:03

@simonmondja.:

Ez nézőpont kérdése!:-))

De ölég kínos, ha egy lap kizárólag a saját híveinek dicshimnuszát engedi megjelenni.

..a vélemény szabad?????

Szimba 2010.09.30. 09:47:30

@Hepci:

Lehet, hogy mégis. Azt írhatta, hogy önök. Ezt súlyos sértésnek vette a szerki.:-))

lüke 2010.09.30. 09:51:04

@Hepci:
csak azért ,mert féltékenyek voltak,hogy ők nem tudják!
s amit nem tudunk, az nincs

Szimba 2010.09.30. 09:52:44

@Hepci:

A Pókember? Személyesen???????

porfelhő 2010.09.30. 09:58:53

Hol van a kommentem.!?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:03:47

@porfelhő: a nyuszifejű lenyelte, mert bértollnok.

Szimba 2010.09.30. 10:04:57

@lüke:

A Népszabó hosszú ideig tartotta magát. A Ringier szerintem a tartalomba nem szólt bele jelentősen. A formátum, a bulvár stílus adaptálása, a tördelés alakult sokat.

Aztán a sok elbocsátás után egyszercsak a minőség romlása is érezhetővé vált.

Sajnálom, mert baloldali lapra szükség lenne.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:06:12

@Szimba: igen, így híjják sündőrségi körökben. Olyan nekik, mint a Bors Máté a darutollas kirekesztőknek: örökké üldözik, sose kapják el.

Szimba 2010.09.30. 10:06:36

@Hepci:

Ez a "nyuszifejű" már az epitheton ornansa lett TG-nek?
Egyszer oroszlánná változik, vigyázz!:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:07:19

@Szimba: kivonták a kakaót, betették a szójalecitint.

porfelhő 2010.09.30. 10:07:27

@Hepci:
Miért nyelte le, egyáltalán nem irtam olyat ami nem ide való. Tegyétek vissza a kommentemet! Mindent lopnak már! Csak én nem tudok lopni semmit!
Nem azért irtam már reggel korán, hogy eltünjön. Nem is értem!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:08:25

@Szimba: mégse írhatom rá, hogy hókarú...
Ha egyszer nyuszifejű...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:09:48

@porfelhő: biztos azt írtad, hogy "jó reggelt, Jjulie!"
A nyuszifejű meg kipöckölte.
Csak így lehetett.
Ne virágozzék minden virág, mer' káosz lesz.

Szimba 2010.09.30. 10:11:01

@Hepci:

Legyen nyuszifülű! Az legalább kedves.
Vagy direkt sértegetni akarod?
Zelk Z. Három nyulak verse jut eszembe!:-))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 10:11:31

@Szimba: Szabad? Ez a szó asszem már tiltott, mint a reform és a megszorítás.
Mostanság már együttműködési rendszerről beszélünk.
Az együttműködők maradnak a rendszerben...

porfelhő 2010.09.30. 10:12:35

@Hepci:
Nem irtam! Valaki biztos belekotorászott a gépembe. Nem is irtam még azt sem hogy jó reggelt.

Szimba 2010.09.30. 10:13:49

@simonmondja.:

Azért ezt hagytam volna a Magyar Nemzetnek!:-(

porfelhő 2010.09.30. 10:14:58

@jjulie

Hol vagy ?
Add vissza kommentemet. Ne csak olvassál, ha nem irjál is. Ird ide miért vetted le! "szellem, dallas"! Estére itt legyen a kommentem!!

tocibacsi 2010.09.30. 10:15:35

@EnTeO: ki nem szarja le?! Nekem az oprencere m is át van konfigolva, tekintve h jópár alkalmazás belefingik ebbe az idióta magyar (bár nem egyedi) vesszőzésbe...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:15:46

@Szimba: na de nem csapófüle van... :)
Dehogy akarom sértegetni. Olyat a Gréczy Zsolttal szoktam tenni, meg a Debreczenivel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:18:12

@simonmondja.: te úgy teszel, mintha minden rossz áprilisban kezdődött volna.
Én még emlékszem dolgokra a múltból. Hosszú volt kibírni 8 évet, miközben gyakran gondoltam arra, hogy ezekhez képest Horn Gyula profi volt és hazafi is egyben...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:21:24

@kodó tamás: drukkolok, hogy találjanak 7 embert, aki aláír egy petíciót az érdekükben...

tölgyes 2010.09.30. 10:27:36

@Hepci: Most megint beírtam..látogatóként..Egyszerűen törölték a szöveget... Kétszer már törölték..Kíváncsi leszek, hogy hány percig hagyják fenn..Bezdonnüj(jehu) blogjára írtam!Nem volt benne semmi durvaság, de még valótlanság sem.. Egyszerűen nem bírják elviselni az övékétől eltérő véleményt.. vagy az övékétől eltérően idézett tényt.. Ez az ami nekem a Szabó E. ügy kezelésében se tetszik..

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 10:31:22

@Szimba:Kordonok közé zárnád az együttműködést?
Minden fórumon húsz éves fiukák moderálnak, szerintem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:33:55

@tölgyes: a normális emberek mindig a viselkedésükkel szoktak kitűnni, nem szavakban. Analógia: az eddigi leginkább intoleráns párt melyik is volt Magyarországon a rendszerváltás óta? Eltaláltuk: az SZDSZ.
Mindig azt látom, hogy azok a legnagyobb ghecik, akik a legtöbbet beszélnek erkölcsről. (Ez a hivatásosakra - papok, etc. - persze nem vonatkozik.)

kodó tamás 2010.09.30. 10:34:00

@simonmondja.: lányok nem? nemi megkülönböztetés...

Szimba 2010.09.30. 10:35:21

@Hepci:

Azért örvendetes, hogy nem a "nyúlszájú" jutott eszedbe.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:37:18

@Szimba: olyanja nincs neki...
Szerintem a nyuszifejű nem tragikus jelző. Kb. olyan, mint amikor a párom nagyhasúként emleget, mostanában.

Szimba 2010.09.30. 10:37:31

@simonmondja.:

Ez igaz, ki a fene vállal ilyen borzalmas munkát?!

tölgyes 2010.09.30. 10:40:45

@Hepci: 4 percig hagyták fenn a szöveget!!

@Szimba:

Kedves szimba! Itt most nem is Aranyról, nem is Kormosról van szó.. Hanem arról, hogy Arany Jánost ha jellemzzük, akkor nem az jut eszünkbe, hogy szemérmes prűd volt, Adyt ha jellemezzük nem arról értekezünk, hogy mindig új nőben ébredt fel, újban..Móriczról se válásai és szerelmei alapján értekezünk még akkor se ha tudjuk, hogy az élet egésze kell a műhöz.. hanem a műről beszélünk. Eörsi nem volt hülye.. ő a műveiben tartotta prűdnek Aranyt..::) Miközben az általam figurázott írásában a magyar irodalom és nyelv géniuszairól értekezik. Nem gondolom, hogy Aranynál a nyelvünknek volt nagyobb géniusza. Költője volt, de a nyelvünk talán legnagyobb mestere ő volt.(Elismerem a verseny szoros, másnak lehet más érve). Ha van akkor törlik.. de akkor mi a fenének nyitnak blogot?? hogy Jehu fenekét nyalja erlauer és fordítva???

A bajt én abban látom, hogy a magyar ballib ma fenntartja magának a másokról való véleményformálás jogát... és ez az amit én Szabó Ervin esetében is elutasítok.

Szimba 2010.09.30. 10:42:17

@tölgyes:
linket adj, így követhetetlenek az események. Meg aztán feltehetően a géped már felismerik, és teljesen mindegy, mit írsz, törölnek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:44:28

@tölgyes: ki ez a két pendejo, a Jehu meg az Erlauer?
(nem olvasok NOL-t)

tölgyes 2010.09.30. 10:44:45

@Hepci: Az SZDSZ soha se volt liberális.

lüke 2010.09.30. 10:46:58

@Szimba:
mér' mind ki leszünk tiltva?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:48:36

@tölgyes: ebben tévedsz. A "ma" nem stimmel a mondatból. :)
Bár mostanság összedőlőben az önfelkentek és a kölcsönösen kinevezett "nagy írók" véleménymonopóliuma, Mucsa feljövőben van. Ráadásul a kiemelkedő intellektusaink felett korábban folytonosan állomásozó pénzeső-felhők is ritkulni látszanak, ezért a szokottnál is idegesebbek lehetnek...

Zoltchy (törölt) 2010.09.30. 10:49:08

@tölgyes:

Én egyszer írtam fidesz fórumba, még a topikot is törölték...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 10:49:30

@tölgyes: Ezt a Rákosis dolgot már itt is olvastam tőled.
Tényleg Eörsi hatvan évvel ezelőtt már publikáló véleményformáló volt?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:51:39

@lüke: bértollnok így működik. Felbérlik a viktátor kegyencének, akkor kidobja innen a demokratikus erőket, mint Simon. esetleg a népi demokratikusokat (Jjulie) is. ha meg jön a gyurcsányista fordulat (a bérlésben), Tölgyes önözése csak elhalóan hangzik, utoljára (öööö).

tölgyes 2010.09.30. 10:51:52

@Szimba: Kedves szimba!Olyan nagyon nem érdekel.:)Én csak tesztelem őket.. és ezt a tényt most 100 helyre be fogom írni.. mert nem távol maradni kell, hanem TUDATOSÍTANI KELL, HOGY MILYENEK IS VALÓJÁBAN!! VÉGÜL IS MI TARTJUK FENN AZ ÉRDEKLŐDÉSÜNKKEL EZEKET A KÓCERÁJOKAT..:)Még ezt is. (Így hát egy se ment oda, Meg is szűnt az iskola..:)
@Hepci: A FENE TUDJA. ÉN NEM SZOKTAM SENKI UTÁN NYOMOZNI. A véleményalkotáshoz az is elég, ha elolvasom azt amit ír... de az erlauer egy vad szdsz-es-nek tűnik.. a másik meg csak jelentéktelen... de ha jól emlékszem nagyon balos...)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 10:52:23

@Zoltchy: ez olyan, mint a Gréczy Zsolt. Ott a nickemet sóval vetették be. :)

Szimba 2010.09.30. 10:53:22

@tölgyes:

Nem vagyok hülye, értem, hogy miről van szó.

Erlauer alanyi költőt meg teljesen felesleges hergelni. Nem fog elfogadni soha az életben más véleményt.

tölgyes 2010.09.30. 10:57:01

@simonmondja.: Az István, aki meghalt.. nagybátyja volt a E. Mátyásnak. Véleményformáló akkor még nem volt, csak bégetett a nyájjal.. Nem csak ő.. ezt azért el kell mondani! Az ő legnagyobb érdeme Lukács lefordítása volt...az ő köréhez tartozott... íróként megmaradt rétegírónak.

porfelhő 2010.09.30. 10:58:43

Török Gábor nem bértollnok. Lehet, hogy a kommenteket a blogmotor nyelte el! Majd a jövőben meglátjuk. jjulie nem lett törölve, ilyenkor olvas, majd később ir, blogdiétán van. Ha a blogmotor nyeli akkor bocs.

tölgyes 2010.09.30. 10:59:06

@Zoltchy: A fidesz fórum egy pártfórum.. a NOL pedig egy nyilvános lap.. továbbá a fidesz nem hi@Szimba: rdeti magáról, hogy liberális.

Átverés! 2010.09.30. 10:59:58

@manyike
Nagyon fontos dolgokat szeretnél elemezni, de sajnos ki kiváncsi most ezekre.. Nincs szükség finom hangolásokra.
Valahol titokban csak történnek ilyen számítások, vagy ki tudja?
Ahogy a napokban is hallottuk a költségvetés összeállítására is egyetlen ember van aki mindent tud azzal kapcsolatosan ö igaz azt is majdnem menesztették, mivel azt merte sugallni, hogy a Bajnai kormány költségvetése megalapozott volt.

@bierkamp-nak üzenem, hogy jók a meglátásai depillanatnyilag, úgy néz ki, hogy erre nem kiváncsiak.

Szimba 2010.09.30. 11:01:09

@simonmondja.:
Nem a Mátyás, az István.

tölgyes 2010.09.30. 11:02:13

@Szimba: Más is olvassa nem csak Ön.

tölgyes 2010.09.30. 11:03:20

@Hepci: Igaza van. Ma is, tegnap is és holnap is.

tölgyes 2010.09.30. 11:05:18

@simonmondja.: Mert a 90-es évek elejére vezérbégető lett... Ekkor már a többi számára is ő (és még néhány) adta meg a hangot... és ma is nagyjából ezt bégetik

Szimba 2010.09.30. 11:06:46

@Hepci:

Rémisztő szerelmes klapanciákat ír.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 11:09:41

@tölgyes: na, azért Eörsi tartott némi távolságot az SZDSZ mindig politikai/anyagi haszonszerzést célzó fordulataitól és emlékeim szerint annyiszor talán nem is ordibált antiszemitizmust bárkire, aki nem ők, mint a leggusztustalanabb alakok a csapatban.

Szimba 2010.09.30. 11:10:47

@lüke:

Dehogy, ez mostanában lett divat a NOL-on.
Simon jobban tudja, ő írogat oda.

Ordnassac 2010.09.30. 11:11:02

@Szimba: Erlauernek egy versét szeretem, azt meg is zenésítette Dinnyés József:

www.youtube.com/watch?v=h7XPfmjgJFM

tölgyes 2010.09.30. 11:13:19

@Hepci: Persze..Eörsi I-nek voltak erényei.. Ő megmaradt egyfajta baloldalinak... Én csak azt gondolom, hogy a helyén kell ŐT kezelni.. az írás amihez annó a NOL-on hozzászóltam belekezdett a magasztalásba. Nem volt ő se nagy gondolkodó, se nagy író, se nagy jellem..bár különb volt mint bármelyik méltatója.

tölgyes 2010.09.30. 11:15:01

@simonmondja.: Kösz még nem. Majd elolvasom de most dologra fel.. Vár a kötelesség. Ha elolvastam majd reagálok Önnek. Üdv

tölgyes 2010.09.30. 11:16:14

@Hepci: Maguk nagyon ügyesek..:) és érdeklődőek..:) Én most el. Üdv

Szimba 2010.09.30. 11:17:39

@Ordnassac:

Így zenével tényleg jó. Amúgy nem az a különösen tehetséges. De van pár elfogadható verse.

Ordnassac 2010.09.30. 11:17:55

@Hepci: nem. Hell (Nagy) Istvánról van szó.

porfelhő 2010.09.30. 11:19:55

@Szimba:
Ugye nem én vagyok rémisztő? még a multkor azt irtad jó lelkű vagyok.

ssi 2010.09.30. 11:20:18

@Átverés!: :-) köszi, ... én hiszek az apró, elejtett kérdések kis nyomaiban is

@Szimba: @tölgyes: csak tesztelni akarta a NOL-t ... s csak igazságokat írt ....
MN-ben nem cenzúráznák egy másik párt lelkes igazságosztóját?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 11:20:47

@Szimba: Most ezzel már másodszor jössz.
Nem hiszem, hogy élménybeszámolót akarok tartani a netes kalandjaimról.

Szimba 2010.09.30. 11:22:38

@porfelhő:

Nem.
Csak nem írsz Te is verseket???

porfelhő 2010.09.30. 11:26:28

@Szimba:
Nem, nem irok verseket. Még nem, habár már van mikor rémeket látok. Arról irhatnék. Nincs időm verset irni. Aki a" rendszerből "élt, az ugy megszedte magát mint én. Munkaidő után még szoktam gépelést vállalni. Nagyon jól gépelek, "vakon irok" és gyorsan. Szóval vers irásra még nincs időm.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 11:27:36

@Ordnassac: no, most már végleg megkeveredtem...
Hell ír Erlauer néven blogot és verseket is? Vagy verseket saját néven ír?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 11:30:43

@Szimba: egész rövideket. Jjuliehez.
(bocsánat, Porfelhő, alantas lelkemnek!)

Ordnassac 2010.09.30. 11:33:36

@Hepci: verseket saját néven. Netes neve az Erlauer.

Ordnassac 2010.09.30. 11:34:31

@Szimba: messze nem.

A dalt egyébként hamarabb ismertem, mint ahogy tudtam volna, hogy ki írta és ki zenésítette meg. :-)

Szimba 2010.09.30. 11:35:08

@Hepci:
erlauer.nolblog.hu/

Ez egy blog, de van sok cikke, és verses oldala is.
Szerintem folyamatosan ír. Azért oly sápadt, és ősz.

Szimba 2010.09.30. 11:36:21

@Ordnassac:

Nem egészen azonos a vers a dallal. Valamelyik verses blogon meg is jegyezte, mármint Erlauer/Nagy,Hell...

Fedő nevem:
Fedő

porfelhő 2010.09.30. 11:45:24

@Hepci:
Ne légy már ilyen. Én még nem írtam verset. Csak azt írtam, hogy az én "kedveltem" Bocsánat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 11:49:14

@Szimba: benéztem, meg Jehuhoz is. Fájdalmas.
Idézek Jehutól:
"Még valami: a "könyörtelen humanizmus" látszólagos oximoronjára hiú módon büszke vagyok..."
Kicsit lentebb:
"És ezért bejelentkeztél, baszki..?"

Döncsd a tököt, ne sirálykoggy.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 11:51:01

@porfelhő: szemlátomást érzékeny lélek vagy. Bocsánat!

Ordnassac 2010.09.30. 11:51:57

@Szimba: tudom, épp ezért mondom, hogy messze nem a kedvencem. :-)

Bár amúgy is inkább a prózát szeretem jobban, de ha mindenképpen vers, akkor Ady.

porfelhő 2010.09.30. 12:01:55

@Hepci: ,
Nem kell bocsánatot kérni, nincs miért.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 12:03:01

@Szimba: Na, most az egyszer...
De tényleg volt valami, amit leszűrtem.
Bármikor felkerülhetnék a Nol címlapra, de sohase kerülhetek föl az Index címlapra.
Na, ez volt a nagy tapasztalatom.

porfelhő 2010.09.30. 12:04:28

Török G.-nak a Facebbok-on mindjárt tízezer kedvelője lesz, ill. a blogjának!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 12:05:13

@simonmondja.: miért tennének fel Index címlapra? Csak saját blog.hu blogokat látok ott.

Szimba 2010.09.30. 12:06:49

@simonmondja.:

Így van. Ez is igaz.
Mégiscsak vannak tapasztalataid!:-)

porfelhő 2010.09.30. 12:07:49

Bocs. Facebook-on. mig Ordi ki nem javit.

Szimba 2010.09.30. 12:11:45

@Hepci:

Ezt úgy mondják, hogy több műfajban is otthon van:-)

Ordnassac 2010.09.30. 12:13:29

@Szimba: abban mindenevő vagyok, kifejezett kedvenc íróm nincs. Volt egy időszakom, amikor Nobel-díjas írók munkáit olvastam, mert kíváncsi voltam, hogy miért kapták meg. Ajánlom Ivo Andrić Híd a Drinán, John M. Coetzee A barbárokra várva és V. S. Naipaul A nagy folyó kanyarulatában c. könyvét.

Most Kukorelly Endre egyik regényét olvasom (TündérVölgy).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 12:13:33

@Hepci: Volt nekem. Nem tart semeddig akárhova földobni egy blogot. Kipucolni meg egy mozdulat.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 12:18:17

@porfelhő: ne piszkáld, szegény már alig mer nyelvőrködni, asziszi, az nem menő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 12:21:04

@simonmondja.: na ja, persze, de ha nem vagy span, nem rakosgatnak ki, csak ha valami ordító fasságot vagy képes írni bulváros címmel (pl. "Leszopta egy aligátor Bendegúzt, a borderline szindrómás jánossomorjai váltóőrt")

porfelhő 2010.09.30. 12:26:44

@Hepci:
Dehogy bántom! Tetszik mikor nyelvőrködik.

Szimba 2010.09.30. 12:34:42

@Ordnassac:
Nagyratörő típus vagy.

Szimba 2010.09.30. 12:36:53

@Ordnassac:

Csak nyelv örköggy!

Tudod, mi a zakuszka?
Kolozsváron fesztivált rendeznek neki:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 12:37:31

Ez meg érdekes (az ember, aki sokat tud és sokakkal üzletel sokmindenben, valamint pont alkalmas volt Arnold Draskovicstól elárvult helyére, vagyis az alkalmas ember az alkalmas helyen, a legjobbkor):

www.magyarhirlap.hu/online/bencze_a_rendorseg_tudja_ki_lott_a_szekhazra.html

kodó tamás 2010.09.30. 12:39:10

off (kicsit)
www.mr1-kossuth.hu/hirek/onkormanyzati-valasztas-2010/orban-a-kormany-munkajat-is-ertekelik-a-szavazok.html

kár így feltenni a kérdést. ezt nyögöm, hogy ez visszaüthet... ha igy teszi fel a kérdést akkor sokan másképp szavaznak helyben...

Szimba 2010.09.30. 12:41:48

@Hepci:

Mér pont a jánossomorjait?????

Szimba 2010.09.30. 12:47:52

@Hepci:

Az osztályharc fokozódik!:-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.30. 12:56:07

@Szimba: a cserszegtomaji jutott még eszembe, de aztán a másik mellett döntöttem. :)

Szimba 2010.09.30. 12:59:34

Még 61 ember szavazata kell TG-nek!
Ne vásároljunk neki lájkolásokat pl. a Burdától?:-)

nyünyüge 2010.09.30. 13:17:12

@Szimba:
komolyan érdekel a zakuszka mibenléte vagy Ordit froclizod csak:)?

Zoltchy (törölt) 2010.09.30. 13:22:57

@tölgyes:

Miben különbözik egy Fidesz pártfórum egy NOL fórumtól, ami miatt jogos lehet az eljárásuk?

Ordnassac 2010.09.30. 13:32:58

@Zoltchy: hogy 10e lájkolója legyen a blognak Facebookon

Szimba 2010.09.30. 13:33:55

@nyünyüge:

Bocsánat, de ebédeltem.

A zakuszka tulajdonképpen olyasmi, mint a csalamádé, csak többféle zöldséget tesznek bele. Pl. babot is , mármint fuszulykát, aztán vinete, murok, gogos stb.:-)))

Nagyon sokféleképpen készítik, minden székelynek saját receptje van.

pulpitus.hu/?View=entry&EntryID=520

kolozsvar.info/13502/zakuszka-fesztival-2010-kolozsvaron

Ordnassac 2010.09.30. 13:34:41

@Szimba: @nyünyüge: a zakuszka nem zöldségkrém-típus?

Szimba 2010.09.30. 13:41:45

@Ordnassac:

Az hát! Csak Erdélyben szinte mindenkinek van valami saját, régi, nagymamától örökölt receptje. Nagyon sokféleképpen készítik, ízesítik.

Ordnassac 2010.09.30. 14:03:04

@Zoltchy: ezt már Szimbát kérdezd. ;-)

golb 2010.09.30. 14:05:50

@Ordnassac: @Szimba: azért jellemzően sült és kipaszírozott padlizsánból készül, és ez van különféle úton módon mindenféle más zöldségekkel megbolondítva.

Szimba 2010.09.30. 14:07:13

@Zoltchy:

Mert az már elég sok. De a 100 e még jobb:-))

nyünyüge 2010.09.30. 14:08:05

@Szimba:
nem egészen ill. nem csak.
Az oroszoknál a zakuszka általában mindenféle előételt és sör- vagy borkorcsolyát jelent

Szimba 2010.09.30. 14:08:33

@golb:

Nem mindegyikben van padlizsán.
Van olyan, amelyik csak paprikából készül valamilyen ízesítéssel (mézzel, stb.)

Szimba 2010.09.30. 14:12:07

@nyünyüge:

Nyünyögovics Nyünyüge, bátyuskám, az azért egészen más. Az orosz borkorcsolya lehet sós hal, füstölt hal vagy csak egy kis sós uborka is!

Ordnassac 2010.09.30. 14:18:36

@Szimba: az nem Nyünyügovna Nyünyügova?

nyünyüge 2010.09.30. 14:32:47

@Ordnassac: anyai nagyanyám volt nyügüge, a többit kalkuláljátok ki:)

golb 2010.09.30. 14:59:18

@Szimba: Na padlizsánmentesen méág nem ettem, az nálam már lecsó. De abban is égetik/sütik a paprikát nem? :)
Amúgy a legtöbbnek van egy jellegzetes lecsós alapíze. Részemről szeretem, párom csinálja is elég gyakran nagyobb adagban is, de valahogy mindig pillanatok alatt elfogy... Nyamm... :)

aszekelyek 2010.09.30. 16:12:03

@Hepci: A kedves eörsi szerint igazán nem érti a zembereket, mert a mengelica egy tündéri nő ! Kissé korlátolt ugyan -volumenkorlátolt , ám az biztosan a jobb ellátást szolgálja! ez is egy oximoron. Hosszabb várólistás jobb ellátás. Ha valaki tudni akarja, mennyire is volt eörsi uram messze a mitől.... Olyat nem hallottam azért tőle sem, hogy ettól elhatárólódott volna. Hallgatólagosan esetleg.....Ami a másik oximoron, hallgatólagosan elhatárolódni.

aszekelyek 2010.09.30. 16:17:51

@simonmondja.: A lendvai és a horn unokahúg sem volt az, sőt flcsúti sem, mégis azt állítják fasiszta csőcselék volt az utcán 56-ban. Sokan beszélnek olyasmiről, amiről az előző generációtól hallottak. A horn unokahúgy is elmondta, neki megmondták, hogy az édesapját..... ami nem biztos, hogy szentség. Azoknak a véleményformálóknak , akik a megtorlásokat 56 után tevőlegesen végezték és a véleményt is megszabták hozzá, merhanem... akkor irgumburgum volt, Ma is elég sok leszármazottja ténykedik a véleményformálás forrásaiban. Mintegy második generációs hangosbemondó.Másként gondolkodni pedig bűn. Mintha nem is lett volna rendszerváltás....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 16:54:56

@kodó tamás: Már linkeltem.
Marhajó rész, amikor azt mondja, hogy a ferencvárosi képviselőjüknek minden házhoz van kulcsa,
mint egy börtönőrnek.
Amelyikhez nincs kulcsa, annak tudja a kapukódját...
Mindenkiről jegyzete van a kis füzetében és tudja róla azt is, hogy kire szavaz.
A szavazóbizottságban ülnek a rokonai és szólnak neki, hogyha egy szavazója nem ment el, hogy elugorhasson érte.
Nem izgul a szavazásnál, mert előre leápolta azt az ezer szavazót, aki kell neki és tutira hozza a körzetét.

Ez olyan megnyugtató.
Ha elhagyom a kulcsot, beugrok én is a Rétvári Bencushoz, hogy nyissa ki az ajtót.
A hülye szomszédom a múltkor lakatost hivatott.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 17:05:05

Azért ez a - börtönőr - hasonlat elgondolkodtató.
Fideszesek járják az utcákat, kezükben a házaink kulcsát csörgetve.
A rendvédelmi táborok akkor minek is ...

kodó tamás 2010.09.30. 17:18:03

@simonmondja.: utca bizalmi...
ez az igazi társadalmi beágyazódás...
figyelnek hogy az állampolgár él e a választójogával, szinte már kötelesség...
GONDOLKOZNI SE KELL
szép uj világ

kodó tamás 2010.09.30. 17:20:08

én tényleg levetetem magam a választási listáról

nem feltétlen jó, hogyha a házunkhoz van kulcsuk.
pl amikor majd aza adatok már nem futnak be, azaz véletlen elveszti (vagy a választást)
akkor majd a kulcsokat és az infokat fogja árulni, "politizálás" helyett

bigapples 2010.09.30. 17:27:50

@simonmondja.: Azért ne általánosíts, Kubatov a 2002-es választás kapcsán egy túlbuzgó ix. kerületi aktivistáról anekdotázott a fiatal hallgatóság előtt, akiknek K. imponálni akart azzal, hogy ő milyen fontos ember.

Ez az egész adatbázispara túl van lihegve.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 17:38:48

@bigapples: Hát, gondolom az is lehet, hogy nem igaz az egész.
Viszont ha igaz, akkor büszkék a rendszerükre és a fiatalokat is erre tanítják.
Igaz-nem igaz ... nem tagadják.
Kiszivárogtatják, hogy ehhez tartsuk magunkat...

bigapples 2010.09.30. 18:11:02

@simonmondja.: Ez valami aktivisták előtti előadáson hangzott el, ahol előtte a Fidesz nagyágyúi tartottak beszédet. Elég egyértelmű nekem a hanganyagból, hogy Kubatov nagyotmondással akart imponálni a hallgatóságának.

Ne legyünk naívak, minden pártnak van adat bázisa és nem feltétlenül minden a legszabályszerűbb ezekben. A Zuschlag perből is kiderült, hogy amikor már nagyon ugráltak a helyi ügyészek, akkor Cusiék elővigyázatosságból elégették a korábbi választásokon a szociknak leadott kopogtató cédulákról készült fénymásolatokat.

Meg persze van adatbázis egy csomó cégnél a vásárlási szokásaidról és az internetes oldalak is gyűjtik az adatokat, hogy mikor mit nézel, vásárolsz. Ha egyszer meglátná egy átlagos felhasználó, hogy pl. az olyan népszerű alkalmazások, mint a facebook vagy a google+gmail mi mindent gyűjt össze róla, akkor nagyon-nagyon elborzadna.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 18:51:12

@bigapples: Hát, biztos sokmindenkinek megvannak mindenféle adatok, de azok nem alkotmányoznak, nem hoznak törvényeket és nem birtokolják az igazságszolgáltatást és a titkosszolgálatokat meg az erőszakszervezeteket, mint egy pártállam.

tölgyes 2010.09.30. 19:41:27

@manyike: Én nem osztottam semmiféle igazságot, csak leírtam, Hogy Eörsi legjelentősebb munkája Lukács magyarra fordítása... Most ezzel mi a baj??? És azzal mi a baj, hogy írt Rákosit dicsőítő verset.. ott is megjegyeztem, hogy más is tett ilyet... Ezzel mi a baj?? És azzal mi a baj, amit fennen hirdet a tábor, hogy Arany az prűd és nem is nagy költő.. nem része az "aranyhídnak": Csokonai-Petőfi-Ady-József Attila.. Még azt is hozzátettem, hogy nyugodjék békében..Ön szerint ezzel a szöveggel mi a baj, mi az ami ellenséges, mi az amit egy LAP!!!!!AMELYIK MAGÁT BALOLDALINAK ÉS LIBERÁLISNAK TARTJA NEM VÁLLALHAT FEL.???.. Arról szól a mese, hogy a NOL mára se nem baloldali se nem liberális.... ezek az urak akik ott blogoznak meg milyenek?? Ennyi... Egyébként én ott rendszeresen szoktam korábban írogatni, ott se voltam durva.. nem anyáztam senkit mégis hamar kipenderítettek... Az mno-ra csak néhányszor léptem fel.. mint ahogy itt se sokszor írok annak akivel azonos a véleményem.

nyünyüge 2010.09.30. 19:53:36

@aszekelyek:
hogy sokan beszélnek olyasmiről, amit csak másod- vagy sokadkézből hallottak és egyáltalán nem biztos hogy hiteles info, az mindenre és mindenkire igaz.
A háború előtti dolgokra, a háborúra, a 46-47-ben történtekre, az ötvenes évekre, 56-ra.
Sokadkézből halljuk, ráadásul olyan élményekről, benyomásokról, traumákról szólnak ezek a beszámolók, amelyeket már az első elmesélő is csak saját szemszögéből ismerhetett.

tölgyes 2010.09.30. 20:05:24

@simonmondja.: Elolvastam a hírszerzőben, vagy hol írt csacsiságot. Kiváncsi a véleményemre????
1./Kezdjük a végén. Az, hogy mit írt Pozsgay 1957-ben, az ma érdektelen...Ráadásul ő 1989 januárjában szembe helyezkedve a teljes politikai vezetéssel kiállt 56 mellett.. kockáztatva sok mindent..!! nem említem annál is inkább mert mondjuk Nyers -direkt nem említem Biszkut, Aprót..- politikai értelemben tevőlegesen részt vett az 56 utáni perek előkészítésében.. és őt mégse szokták a kollaboránsok közt emlegetni.. se az SZDSZ se a hírszerző hasábjain.. Itt az szúrja az elvtársak szemét, aki a régi elitből a legkorábban és a legkövetkezetesebben lépett fel a rendszer megváltoztatása mellett.
2. A visszamenőleges szabályozás általában a népellenes és háborús bűnök esetében szokott megvalósulni... az most is indokolt lenne.
3.A kommunista bűnökkel pedig nem az a baj, hogy ilyen-olyan eszméket vallottak.. (Hitlerrel se az a fő baj, hogy megírt és hirdetett ezt-azt, hanem hogy kiirtott több millió embert)A kommunisták is kiirtottak több millió embert...(direkt nem írok számokat, mert nem óhajtom az estét számháborús játékkal eltölteni..)és 56-tal se az a baj, hogy most minek nevezzük, hanem hogy miként ítéljük meg ártatlanok legyilkolását... mert ha ellenforradalom akkor ugye a gyilkolás "jogos" volt...(pl. egy kiskorú esetében pártunk és kormányunk megvárta míg nagykorú lesz.. és akkor akasztotta fel, mert hogy a törvények akkor is tiltották kiskorú kivégzését.. és senki se foglalkozott azzal az "aprósággal", hogy a "bűncselekmény" elkövetésekor (ha az volt) még kiskorú volt..:(Éppen ezért a kommunista bűnök tagadása egyben az elkövetett gyilkosságok jogosságának elismerését is jelenti..Én úgy gondolom, hogy ezért büntetés jár. AZ EMBERI ÉRTÉKEK ÉS A HUMANIZMUS VÉDELME ÉRDEKÉBEN.

tölgyes 2010.09.30. 20:09:25

@Zoltchy: Nekem nem azonosak az elvárásaim egy pártfórum és egy függetlennek mondott napilap fórumától.. Ha rálépek egy pártfórumra, akkor tudom, hogy ott a párt elvárásait kérhetik rajtam számon.. ha belépek egy újság fórumára, akkor ott függetlenül gondolkodók eszmecseréjére számítok... Az MSZP fórumán talán 2-szer szólalhattam meg és máris kizártak, pedig ott se anyáztam senkit, csak feltettem néhány kérdést. Válaszoltak. Kizártak...:)

Lacibácsi57 2010.09.30. 20:13:36

Elég baj az! Ez lesz a veszte az országnak végleg, hogy narancsba borúl! két maffia csoport áll szemben, csak politikaipárt név alatt.

tölgyes 2010.09.30. 20:16:05

@Lacibácsi57: Javasolni fogom, hogy Ön legyen a főbíró.. hiszen keni vágja a dolgokat..Úgy itélkeziik mint a pinty..:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 20:28:58

@tölgyes: Kimerítő választ kaptam, bár én inkább arra voltam kiváncsi, hogyha egy már rég eltemetett Eörsi István fordulása úgy kiborította kegyedet, akkor mit fog szólni az épp alkotmányozó munkálataiba merült Pozsgay élénk személyiségfejlődéséhez...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.09.30. 20:32:05

@tölgyes: Bosszú... Indíts náluk blogot és zárd ki őket könyörtelenül, ha bekérdeznek...

ssi 2010.09.30. 20:38:19

@tölgyes:
1. bocsánat, más témára következtettem
2. talán mert nem így tanítják a suliban, talán nem is véletlenül ...
3. a MN bevállalta volna ezt a beírását?

aszekelyek 2010.09.30. 20:49:01

@nyünyüge: A halálraítéltnek ezt azért talán mégse mondjuk.... és még talán Göncz és Mécs urak se nagyon örülnének neki. Mindenre kiterjeszteni inkább azt lehetne, hogy érdekei szerint adja elő mindenki és mindent. Az, hogy kötelező volt 56 után egyetlen módon megnyilvánulni az "októberi sajnálatos eseményekről" - semmi forradalom,... ellenforradalom volt a kötelező megnevezés még az előzőn kívül, tankönyvekben és nyilvánosan is. érdekből. Annak a megtorló hatalomnak az érdekében, mely azt vérbefojtotta és megtorolta. Külső segítséggel. ezek tények, nem relativizálhatóak. Eleve megfosztották Magyarország túlnyomo többségét az önrendelkezéstől.

nyünyüge 2010.09.30. 20:53:06

Választási kampány, 2010

,,,,Az MTI birtokába került szórólap címe: „Támogatjuk a toleranciát és a másság tiszteletét Gödöllőn!”. A lap bal felső sarkában Gémesi György fotója, jobb oldalon a város címere látható (ami a polgármester szerint eleve jogsértő). A szöveges részben egy állítólag nemrég alakult egyesület, a „Gödöllői Melegek Társasága és a Meleg, Leszbikus, Biszexuális és Transznemű Kulturális és Szabadidős Egyesület” ecseteli: nyíltan kiállnak a sokat támadott Gémesi mellett, aki az elmúlt években nagyon sokat tett a melegek fokozottabb megbecsülése érdekében. Hozzáteszik egyebek mellett: itt az ideje, hogy London vagy Berlin után Gödöllőnek is joga legyen büszkén vállalni polgármestere nemi identitását.,,

www.fn.hu/belfold/20100930/gemesi_feljeleni_ragalmazoit/

aszekelyek 2010.09.30. 20:55:37

@tölgyes: Mindkettőben ismertetik a moderációs alapelveket. Mit tolerálnak és mit nem.A népszabi meg még az újraoltási igazolványszámát kéri a gyerekkori kutyámnak a regisztráláshoz. Tudok még olyan fórumot mondani, ahol sem a fórumrombolást -mint itt- sem a személyeskedést , sem a trágárságot nem díjazzák . Ez viszont közzé van téve. Ha kihajítanak, még rá is szolgálhattál....

aszekelyek 2010.09.30. 21:04:28

@nyünyüge: E atért is neveztem meg olyanokat, akik tényként állítanak szubjektív értékeléseket. A hatalom, az erőszakos, minden ellenvéleményt csírájában szeret elfojtani. Az ugye már tény. A másként gondolkodás nem tolerálása. Azok fasiszta nácizása, akik nem úgy vannak informálva, ahogy a másik fél. Esetleg mást gondolnak egy adott történelmi eseményről. Szabadságjogokról, urambocsá....Önjelőlt vagy megszállók által jelölt hatalomról. Netán csaló hatalomról. Ma már az sem legenda, nem kimondottan tisztességes úton jutott a hatalomba az MKP.

nyünyüge 2010.09.30. 21:14:55

@aszekelyek:
Nem a tényekről van szó. Meg az sem kérdés, hogy a hatalom milyen megnyilvánulásokat várt el 56-tal kapcsolatban.

Az viszont kérdés (és dolog természetéből adódóan szubjektív), hogy az egyén hogyan emlékszik a saját maga, környezete helyzetére, szerepére ezekben az időkben. Akár a halálraítéltek, akár az elítélők között volt.
Főleg, mert e két szélsőség között és éltek milliók. Vesztesként, alkalmazkodóként, együttműködve, hangadóként, árulóként,,..., akár többféle szerepben ezek közül életük különböző szakaszában, területén.

aszekelyek 2010.09.30. 21:15:13

Azt megírhatná már Török Gábor, hogy miért nevez majd mindenki, ő is, egy finomítással- szinte- egy kényelmes többséget egypártrendszerszerűnek. Ha pl. kovács lászló és fleto blog előadásában vesszük a parlamenti választások eredményét, a szavazók nagy többsége, szerintük ugyanis nem a többség:) -mert számszerűen nincsenek mondjuk ötmillióan, akkor erős túlzás is az. Ebből levonják az ellenkező következtetést is, hogy egypártrendszer az, akárki láthassa és nem is demokrácia. Az az eredmény, jelzem, amit a minden szavazásra jogosult és hajlandó állampolgár összehozott. Ami megint nem igaz. Mert egy demokratikus választáson másik három párttal együtt választották meg a mai kormánypártokat. Mi az ördögért kell még itt is ezt a lebegtetést csinálni? Egypártrendszerben egy kádár jánosra lehetett szavazni. Alternatíva pedig a fogda volt , ha távolmaradt valaki, igazolatlanul.Politikai elemzőtől elvárná az ember, hogy -szinte- ne is lehessen ilyet olvasni a tollából... -klavijából.

lüke 2010.09.30. 21:17:18

@Hepci:
fel vagy el?
"kapitális volt a hiba" naná

lüke 2010.09.30. 21:18:11

@simonmondja.:
kevered a bosszúst és a bosszút

lüke 2010.09.30. 21:20:53

@Szimba:
ez a to bee or not to bee
gyengére sikerált

aszekelyek 2010.09.30. 21:25:49

@nyünyüge: Szerintem a ténykről van szó, amikor egy kormánypárt elnöke és tagja nagy nyilvánosság előtt állít ! ilyesmit egy történelmi eseményről. Az alkotmánnyal, 89-essel:) ! szöges ellentéteben. Lendvai esetében ez történt. véleményformálás. 5o év múlva is. Nem azt mondta, -lehet, hogy még frakcióvezető volt, egye fene, hogy személyes hallomásaim alapján esetleg még lehettek olyan alakok is az utcákon. Magánemberként azt mond, amit akar de hivatalában már nem. Politikai felelősség e van ugyanis. Elméleti, persze és nem vállalt. Abszurdisztánban. Azzal tisztában vagyok, hogy milliók éltek a két szélsőség között. A szüleim a sűrűjében.... Köztársaság térnél. Szabolcsban is a rokonaim. Ám az összképet tekntem és a tényeket. Objektíven. A tényekről kell beszélni. Nem a gyeregnek mondott meséről.... Az Élet szép-ért megérdemelten kapott OScart is a rendezője. Mi már felnőttünk és úgy is kéne viselkedni. Az említett hölgyeknek. Mert még azt találom hinni, regresszív állapotban leledzenek:)

2010.09.30. 21:37:31

Szép estét!:)

Mi a pálya fiatalok?:)

tölgyes 2010.09.30. 22:01:57

@simonmondja.: Nem borított ki csak leírtam róla néhány tényt.. A NOL-t borította ki.. mert nem tűrik az olyan véleményt és tényeket, amelyek nincsenek összhangban az ő mondanivalójukkal... Látom jobban zavarja, hogy mit írt le Pozsgay 23 évesen.. mint az, hogy Nyers Nagy Imre kivégzése ügyében "tőle szokatlan aktivitást mutatott ":(Huszár Tibor szavai)Az ő és mondjuk Horn személyiségfejlődése látom teljesen kielégíti.

Mellesleg megjegyzem Pozsgayt a 70-es évek elejétől úgy tartotta számon a közvélemény mint a legkövetkezetesebb reformert..akivel az MSZMP-nek épp ez volt a baja...:)

Bosszúvágy pedig nincs bennem.. csupán BEMUTATTAM, HOGY MIKÉNT MŰKÖDIK A MAGYAR BALLIBERALIZMUS..

tölgyes 2010.09.30. 22:09:21

@manyike: Eörsit még nem tanítják.. gondolom nem is fogják tanítani.. Ha pedig Ön Aranyra gondol akkor megjegyzem: Arany jelentősége messze felülmúlja Szabó Ervinét.. _talán ebben egyetértünk - ámde Aranyt mégis lehet prüdériával, mucsisággal provincializmussal vádol - a fogalmak tartalma nehezen körülhatárolható -, de ha Szabó Ervinről leírják, hogy anarchoszindikalista volt.. akkor az maga a tragédia::(( Vagyis egyesek stigmatizálhatnak, deheroizálhatnak.. mások meg nem..mert még működik a régi szocializmusbéli elv: vannak egyenlőek és egyelőbbek.. majd mi megmondjuk, hogy ki kicsoda.

Egyébként nem tudok arról, hogy E.I-nek blogot nyitottak volna az mno-on. Nem is olyan fontos ember, hogy nyissanak neki.:).. bár én több fordítását is olvastam...igaz Lukács könnyebben érthető németül, mint magyarul.

2010.09.30. 22:11:39

@nyünyüge: ez döbbenet, mit akarnak már? 78 %-ot vagy 100%? Miért pocskondiáznak nagy múltú embereket??? Akik ráadásul sokat tettek azért, hogy a jobboldalnak valódi hitele legyen? Undorító...

tölgyes 2010.09.30. 22:12:34

@aszekelyek: Egyik se volt. ..:9 Egyébként a kiimporításom (moderálásom) jó érzéssel tölt el. Minden úgy működik, ahogy működnie kell... A liberális nem bírja elviselni a tőle eltérő véleményt..:) Van ennél szebb, amikor ezt láthatja saját szemével.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 01:52:47

@tölgyes: Pozsgay azért fáj különlegesen a Hírszerzőéknek, mert utóbb a Fidesz mellé csapódott. Pár napja is pont róla hazudott orbitálisat a Tokfalvi Elek nevű tökfilkó.
Aki már felnőtt fejjel élt akkor, az tudja, a magyar komenista brancsból magasan a Pozsgay volt a legnormálisabb, a Népfront lapja (MN) meg messze olvashatóbb volt, mint a hardcore Népszabó.
Na ja, Pozsgay nem állt be a sorba, hogy egységesüljön a libsibolsi oldal a rémesen horthysta és múltba révedő (lol) Antall ellenében (vagyis a Cölöpverő és csapata összefogjon a roppant magasröptű Hungarovalentinnal). Sőt, még azt is mondta korábban, a nagy eredeti szabadrablás lebonyolításakor, hogy az alakuló MSZP-nek el kellene számolni az MSZMP vagyonával.

bierkamp 2010.10.01. 02:46:04

@kodó tamás: Keresztes Ildikó , nagyon passzol orbánhoz,...Orbán a az orsós , keresztes meg a szőrőstalpú ránk szabadított román ronda banya!!!!! MINDEKETTŐ REMÉLEM NAGY SZENVEDÉSŰ RÁKBAN FOG ELHULLANI!

bierkamp 2010.10.01. 02:49:35

A Fidesz aktivísták megpróbálják megvezetni az öreg szavazókat, hogy nem jó helyen szavaznak, majd elviszik őket.....
Tanultam tőlük: én meg a nagyon öregeknek elmagyaráztam, hogy ha a Fideszre akarnak szavazni, akkor a leggyorsabb út ha a szavazatukat a WC be dobják be, mert az is már a Fideszhez van bekötve....:D

bierkamp 2010.10.01. 02:51:36

na megyek én is WC-re , "ki teszem a Fideszt":) csak ezért ébredtem fel:D

bierkamp 2010.10.01. 03:14:37

TAPLÓS István elment az óvodákba ijesztgetni a kicsiket a vizenyős tekintetével ..és monoton krákogó hablatyolással. Vén hülye beteg ember!
Olcsó átlátható seggnyalás a voksokért---RÖHEJES!!!!!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 06:12:27

@tölgyes: Csak szerényen érdeklődtem, hogy mi a kérdés

AKTUALITÁSA ?

.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 06:41:05

@Hepci:
Nem csapódott a Fidesz mellé, Hepci.
Kutyát sem érdekelné manapság Pozsgay haverkodása.

A Pozsgay épp az a jó kommunista elvtárs az MSZMP Központi Bizottságából, aki az új Alkotmányunkat fogalmazza...

Vagyis Orbán Vitya kommunista rendszert alkotmányoz.
Egyébként, ez elég röhejes 2010-ben, de micsinájjunk...?
Erre adtak felhatalmazást a választók.

jjulie 2010.10.01. 07:20:22

@Hepci:

minek csűröd csavarod, régóta közismert, hogy a fidésznépfrontidiótamarketingkommunikáció szerint kommunizmus bűnös, a komcsik bünösök, kivéve jókomcsikat, akiket arról lehet felismerni, hogy az orbánnal fotózzák együtt, és az orbán pozicióba juttatja őket, ők a fideszkomcsik, vagyis a jókomcsik, csak a többi a rossz komcsi

és ez így van rendjén, ki nem tudja ezt hepci?

nem kell emögött keresni semmit, meg gondolkodni rajta, az orbánt kell csak figyelni, és kész

Szimba 2010.10.01. 07:23:09

Hajnalban, hajnal előtt, rózsafa nyílik a házam előtt...

"Szabadság, egyenlőség, testvériség" ügyben az emberiség soha az életben nem fog megegyezésre jutni. Nem ilyen a természete.

Vannak a tudományban kutatói feltételezések arról, hogy miért nem találunk értelmes életet, miközben tudjuk, hogy a világegyetemben számtalan hasonló adottságú bolygó található, mint a Föld.
Egyes tudósok szerint az ok csupán az, hogy minden bolygón igen hosszú idő kell az élet fejlődéséhez (évmilliárdok), míg az értelmes és más bolygókkal kapcsolatott kereső időszak csupán igen rövid (pár század), ugyanis az értelmes lények rövid időn belül, fejlődésük csúcspontján elpusztítják magukat (nukleáris enerfia, környezet elpusztítása, stb.)

Így ezek a kapcsolatra alkalmas időszakok csupán rövid felvillanások, és szinte lehetetlen, hogy egy időben 2 bolygó lakói pont egymásrataláljanak.

Jutott ez eszembe a "cseppben a tenger" analógiájáról: fog valaha eljutni egy gondolat egyik kommentelőtől a másikig?

Szimba 2010.10.01. 07:24:41

energia
(az enerfia jelentése az enervált férfi fiú utódja:-)

Szimba 2010.10.01. 07:26:20

@jjulie:

Ha Istvánt (a királyt) fotózhatták volna, nem ugyanez lett volna a helyzet?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 08:09:26

Hogy mi az aktuális...
Gondolom, Tarlós az aktuális.
Jövendő helyettese nyilatkozott a budapesti kerületi rendszer kérdésében :

" Ezeknek a falvaknak nincsen már se papjuk, se iskolájuk, se postájuk, legalább azt a jogot meg kell hagyni nekik, hogy a településük ügyeiről maguk dönthessenek. Ugyanígy lehetőleg meg kell őrizni az iskolákat, óvodákat azokon a településeken, melyek még rendelkeznek ilyen intézményekkel. "

Valami járásokat javasolt...

Na, ez aktuális.
Vasárnaptól Tarlós , aki " a fidesz gondolkodói köréhez tartozik", és ez a kistelepülésmentő helyettes, fel lesz hatalmazva, mint a pinty.

kodó tamás 2010.10.01. 08:16:57

@bierkamp: örülök, hogy ilyen kedves emberek vannak közöttünk... én mindenesetre kívánok Neked jó egészséget és hosszú életet!

kodó tamás 2010.10.01. 08:20:32

@Hepci: hát Molnár(mszp)+Lakos(szdsz)+fidesz= szétlopjuk a kerületet egyesület az közismert a XI. ben. Együttes erővel szövetségben könnyebb. Akit meg meghat ez a látszatháború az HÜLYE. Ez csak a BIRKA NÉPNEK szól. Ugye nem gondolja komolyan valaki hogy bukta lesz? Akkor a fidesz is ülhetne. Csak tartok tőle továbbra sem a hűvös oldalon, hanem a naposon fognak ülni...

porfelhő 2010.10.01. 08:21:38

@Szimba:
Ügyes vagy ! Már majdnem tudsz verset is irni!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 08:35:02

@kodó tamás:
A XI. kerületet nem kell félteni. Ennek a kerületnek már elúszott a pénze egyszer egy bankbotránnyal. (vagy kétszer?)
Az új fideszes polgármesterjelöltünk pedig nagyon profin kezeli a vagyont.
A rendszerváltáskor épp a lakásosztóbizottságban volt, aztán vagyongazdálkodott, az I. Orbán adminisztrációban PHARE pénzeket kezelt, aztán megint vagyongazdálkodott, majd egészségügyi bizottságozott.

Szimba 2010.10.01. 08:46:38

hetivalasz.hu/itthon/gondban-a-jobbik-bajban-az-lmp-32136/

Választás előtti helyzetkép. Mindenki szerint szürke.

Mondtam, hogy a Kétfarkú Kutya Pártot kellett volna bejuttatni a szavazólistára!:-)))

Szimba 2010.10.01. 08:47:37

@porfelhő:

Szerencsére, csak majdnem!

porfelhő 2010.10.01. 08:57:33

@Szimba:
Tetszett a kommented igy pénteken reggel.!!
Minden "szürke" , majd jön a felvilágosodás. ez van és kész.

cambridge.on 2010.10.01. 09:20:14

@kodó tamás: Önkormányzatiság Fidesz-módra:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=352550

Fideszesnek a vádemelés is halasztható:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=352566

Két cikk az ellenséges oldalról.
Ha elolvasod, és átalakulsz gondol- Kodo Tamássá,rájössz nem a mindig a napon múlik ki csücsül a hűvös(ön)ben!
Molnárt,ha bűnös már tavaly el kellett volna vinni, megérdemelt pihenést biztosítva neki, de legkésőbb Hagyóval együtt.
Így nagyon kilóg a lóláb,és az megdöbbentó, hogy a hatalmonlevők,vagy segítőik már a látszatra sem adnak!

@Szimba: Örülök, hogy a rózsád helyrejött!
A Szimba értelmező szótár hány címszavat tartalmaz?
"Jutott ez eszembe a "cseppben a tenger" analógiájáról: fog valaha eljutni egy gondolat egyik kommentelőtől a másikig? "
Nem azért vagyunk itt.Még a hasonló elveket vallók sem értenek mindenben egyet.
Itt szinte mindenki fel van vértezve a másfajta gondolatok elleni védelemmel.

Orbánék egész éjjel keresték a Bajnai kormány által eldugott
100 milliárdot.Kíváncsi leszek hol fogják megtalálni.
Egy lakásban is nehéz egy rejtett dolgot megtalálni.
Hát még az országban.
Lehet,hogy átalakul csontvázzá?
index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/30/orban_nem_stimmel_a_2009-es_koltsegvetesi_hiany/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 09:50:55

@bierkamp: ilyeneket azért ne írj, te mállott lelkű faszkalap.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 09:54:48

@cambridge.on:
Ha azt a 100 milliárdot keresik, akkor van tippem, hogy hova tűnt.
50 milliárd a vagyonadó eltörlésével tűnt el,
50 milliárd pedig a kamatfelár tartaléka volt, amit a fideszkommunikáció elfüstölt.

Az Állami Számvevőszék márciusban már számolt ezekkel.

hirszerzo.hu/profit/145230_asz_idozitett_bombat_hagy_utodjara_a_bajnai#comments

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 09:56:03

@simonmondja.: végleg ki kell, hogy ábrándítsalak, nekem lényegesen jobban tetszik, ha Pozsgay fogalmaz alkotmányt, mintha Pető Iván és Horn Gábor tennék ezt, Halmai Gábor segítségével.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 09:58:48

@jjulie: akárhogy csűröd-csavarod a birkázást, még emlékezhetsz rá a cuculista időkből, hogy Pozsgay alapvetően rendes ember. Nem véletlen, hogy a Szadesz mindent megtett, hogy megakadályozza az elnökké válását, így lett nekünk Árpi bácsink. Akkor még szavaztam is, mellettük, én marha.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 09:59:15

@Hepci: Akkor biztos kommunista vagy...
A többi név is fölmerült Vityánál?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 10:00:47

@simonmondja.: Hát ezt nem tudom, miért a commenteknél fogta meg a cikket, de lényeg az ÁSZ jelentés.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:05:37

@kodó tamás: én nem ismerem őket meg a mechanizmust, annyit viszont tudok, egy háromtagú újbudai önkormányzati bizottság egy engedélyért (ami jár, amúgy) 3 millát kért egy barátomtól - feltehetőleg ökumenikusan. Nem adta, erre vagy 2 évig szabotálták a téma napirendre tűzését.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:07:20

@simonmondja.: biztos...
Veled ellentétben viszont képes vagyok arra, hogy a személyek cselekedeit önmagában szemléljem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 10:13:25

@Hepci: Dicséretes az önmagában szemlélés.
De most akkor miért írtál négy személyt ?
Ilyenkor megnehezíted az önmagában szemlélést.

Szimba 2010.10.01. 10:13:29

@cambridge.on:

Most olvasom, hogy a Vízműveket 25 évre bérbe adták, de a szerződés titkosítva van.

Kész vagyok.

Szimba 2010.10.01. 10:16:31

TG.! Ide is kéretik feltenni az "elemez"-díjat!:-)))
Mikor, miért, kitől...stb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:21:10

@simonmondja.: négyet is meg lehet szemlélni önmagában, nem? Osztán rapidan értékelni (3 seggfej, 1 szódával elmegy).
Szerinted kinek kellene az alkotmányt írni, ha már éppen alkotmányozási láz van?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:24:28

@Szimba: nehogy már felzaklasd magad ilyen apróságokon... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:27:57

@cambridge.on: most áll bíróság elé az izlandi miniszterelnök, nagyrészt a költségvetés általa elért állapotáért.
Ez mikor fog megtörténni Magyarországon? Egy ufo előbb tesz engem a magáévá, a köldökömön át.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.01. 10:29:30

És most elmentem horgászni...
Üdv mindenkinek!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 10:29:44

@Hepci: Hát Viktorunknak személyesen.
A nagy államalapítók a kisujjukból kirázzák az új Alkotmányt.

ssi 2010.10.01. 10:32:52

T.G. "szinte egypárti képet mutatnak majd a térképek." s működésben?

8 mill. főből kb. 2.5 mill. miért a kormánypártokra voksoló?

sok szavazó csak érzékeli a világot, nem mélyül el a politizálásban, s a programtalan pártra voksolás után a fejük feletti döntés, sorsuk mások általi irányítása a múltból hozott, míg mások igen tudatos kapcsolatokat építenek

ha pl. az eladósodott hiteles elhiszi, hogy helyzetéért csak a bankok és az előző kormány a hibás, miért ne hinné el, hogy az elszámoltatás csak az egyik oldalt találja vétkesnek

a meghirdetett rend általános lehet-e, vagy csak szelektív, s akkor rend-e?
(pl. ha az MNB-elnök fizetéscsökkentését Járai idején aláírt szerződés értelmében előtte egyeztetni kellett volna, miért nem lehetett megtenni? amúgy vannak állami vezetők, akik most többet keresnek 2mill. Ft-nál)

Szimba 2010.10.01. 10:34:08

@Hepci:

Jó vicc. Budapest vízellátása padlón van. Szennyezett a víz, ihatatlan. Ugyanakkor a palackos vizet árulók meg gazdagodnak. Miközben az a víz sem tisztább.:-((
Én is palackost iszom, miközben fizetem az ívóvíz áron adott vízdíjat. (Amiben lassan fürdeni sem ajánlott!)

CSENDES 2010.10.01. 10:42:23

@simonmondja.: A vagyonadót 2010-re vezették volna be, a költségvetési hiány pedig a 2009 évi zárszámadásból adódik, ami miatt a 2010 év kiinduló adatai módosulnak állítólag. A kamatfeláron nem tudom mit értesz.

CSENDES 2010.10.01. 10:45:27

@Hepci: Majd akkor, ha alkotmányban rögzítik.

Szimba 2010.10.01. 10:46:58

@manyike:

Te kis MSZP szimpatizáns!:-)))))
Mit nem szeretnél? A nem szavazók érdekeit is képviseljék??????

A hitelek felvételében ki a hibás szerinted?

- bankok,
- MSZP,
- Fidesz,
- mindhárom,
- a hitelt felvevők, mert tájékozatlanok voltak,
- minkét fél: a bankok és a hitelesek is,
- más?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 10:56:52

@CSENDES: Hát nagyon aggasztó, hogy előző évi 100 milliárdos hiányt még márciusban nem vett észre az Állami Számvevőszék.
Még jó, hogy leváltották azt a vaksit.
Szegény Viktorunk meg majd ingoványra építi a hazát...
Ha ezt tudta volna, biztos 300 milliót kér a bankoktól.

ssi 2010.10.01. 11:00:21

@Szimba:
"Te kis MSZP szimpatizáns!:-)))))" - néha még Te is tévedhetsz :-)))

"A nem szavazók érdekeit is képviseljék??????" - őket meggyőzni a csak saját önös érdekeik képviselése helyett? így nem is jutott eszembe, de elgondolkodtató :-)

"hitelek felvételében ki a hibás szerinted?" - "pszichológiai elemzést folytatok" :-) az ismerőseim körében, hogy aki hiszi, hogy pl. a 4 éve jobbos önkoriknál minden csak tiszta lehet, pl. gyakran szidja a kollégáit, a főnökeit, élete párját stb., de önmagát általában áldozatnak tartja-e...

nem csak az éremnek van 2 oldala, ezt tudjuk, a többit tanulni kell, de legfőképpen nyíltan kimondani, hogy tanulni kell

CSENDES 2010.10.01. 11:01:49

@simonmondja.: Nos, nem tudom, hogy az Ász nem vette-e észre, vagy most éppen a zárszámadás megszavazása előtt, mikoris már egyszer készült egy jelentés a 2009-ről, hogy az milyen f-sza volt (s nem győzték a Fidesz potentátok "helyrerakni"), most mégis találtak Csontvázat (lásd MNO.hu)

Szimba 2010.10.01. 11:04:54

@manyike:

"a meghirdetett rend általános lehet-e, vagy csak szelektív, s akkor rend-e?"

Erre van válasz, több is, de legérzékletesebb JA verse (Világosítsd föl - Manyikét:-)))))

"mivelhogy rend kell a világba,
a rend pedig arravaló,
hogy ne legyen a gyerek hiába
s ne legyen szabad, ami jó."

Szimba 2010.10.01. 11:05:24

@Szimba:

Miért nem lehet itt kurziválni???????

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 11:11:35

@CSENDES: Szerintem ez valami bujócska.
Van hiány - nincs hiány - van hiány - nincs hiány .... kukucs.

Már megfigyelted, hogy hány nap telik el egy újabb bejelentésig?

Szimba 2010.10.01. 11:11:56

@manyike:

Ma állandóan melléfogok! Jobbikos vagy, értem.:-))

A kivetítés témánál tartasz ezek szerint.:-))
Az emberek valóban nagyon sokféle módját kitalálták, hogyan szabadulhatnak meg a saját felelősségüktől. És a csalódás, tévedés stb. nyomán minden frusztráltságukat igyekeznek másokra hárítani, vetíteni. Mégiscsak jobb, ha nem "én", hanem valaki más a bűnös.

És sajnos, a szabályok (az élet szabályainak, a törvények, rendeletek, az apróbetűs részek stb.) nem ismerete senkit sem old fel a következmények alól.

ssi 2010.10.01. 11:12:55

@Szimba:
ki programjában rendet hirdet,
s erre hivatkozik tetteiben,
s az ő saját rendjét engedi-e,
hogy ellenőrizhető legyen,
vagy csak neki lehet
vizsgálgatni egyeseket?

nagyon szeretem a verseket (én a tiszta reál), keress erre a mondandómra is, köszi, köszi :-))) (de majd este leszek)

Szimba 2010.10.01. 11:13:04

@Szimba:

Innen ered a szólás: a tudás hatalom:-)))))
Ha én a rendszerváltás előtt tudtam volna...

Szimba 2010.10.01. 11:15:40

@simonmondja.:

Teeeee!:-)))
Fettelni sem lehet!

ssi 2010.10.01. 11:21:03

@Szimba:
"Jobbikos vagy, értem.:-))" - kis huncut, a nyulamat nem adom (kiugrasztani a bokorból) csak folyamatosan jobb szeretnék lenni

rám ül kiegyensúlyozott lelkem,
a hangoskodó taszító,
középről szemlélem a világot,
nem az ítélet, az ok vonz

"hogyan szabadulhatnak meg a saját felelősségüktől" - már oviban tanítanám a kudarckezelést és a relaxálást, a gyerekek meg a szüleiket, s végül már egészen új generáció lehetne

Szimba 2010.10.01. 11:30:37

@manyike:

Vas Istvánnak másik versét kerestem, de ezt találtam csak. Ez is elég jó, mármint válasznak a kérdésedre.
Három császárszobor

A Kapitólium terén
Marcus Aurelius-szobor:
Ércfilozófus érclovon.
Lehet-e? Volt idõ, mikor
Bölcsesség meg a hatalom
Egyesült birodalmakat
Teremteni, megmenteni?
Vagy talán ez is csak a mi
Legendánk, kései vigasz,
Történelem... mit tudom én,
Ebbõl mi igaz, nem igaz,
Mit tud a regényes-makacs,
Javíthatatlan képzeled?

De ezt a letört kõfejet,
Konstantin kolosszus-fejét,
Ezt ismerem. A bölcsesség
Az illyr arcból kimaradt,
Csak összefogó akarat,
Mely csal és öl és fenyeget,
Barbár, alattomos erõ,
Az élteti e holt szemet,
Hozzá a megújult idõ
Hatalmi eszköze, a hit,
A megtért és a térítõ,
Mely megvakul és megvakít.

A császár egyik kõkeze
Is megmaradt s most látható,
Külön. A megnyúlt mutató-
Ujj mintha éppen intene –
Talán a világnak javallt
Valami újat, eszmeit.
Mellette még egy lényeges
Kõtag: az óriási talp,
Mely tapos, és ha kell, kitart:
Az eszmének érvényt szerez.

S a harmadik! Constantius penészes
Zöld vasfeje.
Itt nincs erõ már, csak erõszak. Õs
Bizánc. Jaj, ez is milyen ismerõs!
Modern Bizáncok mestere
E fej s meredve vallja az egészet:
A hazugságot, borzadályt,
Kenetteljes szemforgatást,
Képmutatássá vált hitet,
Eunuchokat, spicliket,
Zsinatot, máglyát, hitvitát,
Császári döntést, intrikát,
Gyáván gyilkos tekintetet,
Összeroppant gerinceket,
A jámbor ölni-buzdulást
S az észrevétlen pusztulást.

A Lukácsnak szánt vitáját, meg, hogy ezek az olaszországi szobrokról, épületekről szóló versei az 1947-ben Olaszországban tett utazása nyomán készültek, azt majd Tölgyes úr kommentálja bővebben.

Szimba 2010.10.01. 11:32:06

@Szimba:

Ja, és már tudom, milyen a rejtőzködő szavazó!!!:-))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 11:35:48

@manyike:
Húsz éve már nagy vita volt az óvodásokról, hogy most akkor rendszerváltás van és a jelszó, hogy aki kapja marja,...és akkor most mire neveljük a gyerekünket?
Arra, hogy üssön és vegye el, ami kell neki, vagy arra, hogy legyen jó és ne erőszakoskodjon, de akkor meg - áldozat lesz belőle...
Leginkább arra jutott mindenki, hogy a jobb az, ha nem lesz áldozat.
Ebből lettek aztán a kissé agresszív fiatalok mára.
Amit nem kapnak meg, azért szivesen felkoncolnának valakit.
Nem tehetnek róla.
A szüleik túlélésre nevelték őket.
Fogd a pénzt és fuss...

tölgyes 2010.10.01. 11:39:43

@simonmondja.: Azért aktuális, mert Önt kérdezett.. én meg válaszoltam.:)Mifelénk így szokás.:)

Szimba 2010.10.01. 11:48:15

@tölgyes:

A mifélék, meg a magukfélék...?

CSENDES 2010.10.01. 11:48:58

@simonmondja.: És talán még annyit, hogy 2010 szeptember 1-én ez a zárszámadás még megfelelt az új ÁSZ-nak is. "Bár a 2009. évi költségvetés zárszámadásának normaszövege és mellékletei egymással összhangban állnak és megfelelnek az államháztartási törvény vonatkozó előírásainak az Állami Számvevőszék szerint a jelenlegi gyakorlaton tovább kell lépni - állapította meg szerdai sajtótájékoztatóján Domokos László, az ÁSZ elnöke. " Ugyanez Pelczné Gál Ildikó honlapjáról elérve tök más. S szeptember 30-ával már csontváz is van, mégpedig 130 milliárd. Tehát egy hónapon belül, kezdve szeptember 1-vel eléggé megváltozott.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 11:58:36

@tölgyes: Én iszom az összes szavadat Tölgyes.
Harcolsz a balliberális véleményterrorral.
De mivel nem találod sehol,
odemész helybe a blogjára.
Az aktualitása pedig az az ügynek, hogy épp ma hatvan éve írt verset a balliberális médiaterror Rákosiról.
Na, látod, hogy figyelek...

tölgyes 2010.10.01. 12:04:23

@Hepci: Pozsgayt emberi és politikai kvalitásai messze a rendszerváltó elit fölé emelik.
1./A libsi oldal számara a főbűne az volt, hogy elment Lakitelekre, a lakitelki nyilatkozatot nyilvánosságra hozta. Az SZDSZ ezt úgy értékelte, hogy a népi tábor mellé állt és őket nagy előnyhöz juttatta.. Vagyis P-t okolták, hogy hiába Palmer segítsége mégse ők nyertek 90-ben.
2./ Ráadásul Pozsgay 1975-től az Aczél-Kádár vonal ellenlábasának számított, ami 1980-ra nyílt konfliktussá vált. Ő 1981-ben elmondott egy beszédet a KB ülésen, amelyikben súlyosan hibáztatta a magyar gazdaságpolitikát az eladósodás miatt. Volt egy szállóigévé vált mondása"Úgy csorgott át Magyarországon több milliárd dollár, hogy nem hagyott maga után mást mint adósságot. A gazdaságfejlődéshez semmivel sem járult hozzá." Gondolja meg milyen kemény szavak ezek.. és voltaképpen ugyanez volt gyurcsányék bűne is.. Felvettek egy csomó pénzt, azt elszórták a szélbe..abból gazdasági fejlődés nem lett.
3./ Ezen kívül sok "apró" konfliktusa is volt. Pl. amikor az adósság fejében a Szépművészeti Múzeum képeit el akarták adni.. ő nagyon keményen nekiment Marjai-Fekete elvtársaknak... , de azt is meggátolta, hogy külföldi folyóiratok ezreit mondják le.. - mondván: nem lehet a magyar szellemi elitet elszigetelni a világtól...így csak százait mondták le, vagy amikor a Vigadó felújítása miatt tervtanács elé idéztek, akkor bevitt egy kimutatást, amelyikben bebizonyította, hogy a Szekszárdi Húskombinát beruházásán több pénz folyt el, mint amennyit az oktatás-kultúra területén eszközölt összes beruházásra fordítottak..Ráadásul úgy lettek konfliktusai Acéllal, hogy ő nem ment bele a balról előzés játékába, és a magyar értelmiség egy részét maga mellé állította. stb.
4. A Népfrontos tevékenyésge végleg kiverte a biztosítékot..minden ellenzéki csoporttal tárgyalt, mindenkit támogatott akit csak lehetett.. ezért is haragudott rá a libsi vonal: Ők csak a saját támogatásukat tűrték volna el.. nem elégítette ki őket Aczél támogatása.
5. Antalnak is gondot okozott. Hozzá inkább az MDF népi szárnya állt közel, az antalli dzsentri újjászületést ha nem is ellenezte, baloldaliként nem nem választotta. Antallnak a saját pártján belüli hatalmát jobban szolgálta egy gyenge Pozsgay, különösen azok után, hogy a paktum miatt a saját képviselőinek becsületesebb része is szembefordult vele.
6. Az aztán végképp zavarta a politikai ellenfeleket, hogy Pozsgay teljes körű vagyonleltárt, az adósság felülvizsgálatát, alkotmányozó nemzetgyűlést, a kádári rendszer bűnöseinek elszámoltatását követelte...Ezek a követelásek pedig az én számomra azt jelzik, hogy 89-90-ben egyedül Pozsgaynak volt koncepciója az ország bajainak hosszú távú megoldására. Most is ezekkel a meg nem oldott bajokkal küszködünk.

tölgyes 2010.10.01. 12:05:33

@simonmondja.: Kéne időnként olvasgatnia és akkor nem írna ilyen csacsiságokat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 12:14:32

@tölgyes:
Kegyed relativizálja a kommunizmus bűneit.
Egy MSZMP KB tagot jó színben tüntet fel, pedig az a rendszer, amit vezetett, milliók haláláért felelős.
Tudja kegyed, hogy az ilyesmi manapság háromtól nyolc évig terjedően büntetendő ?

tölgyes 2010.10.01. 12:26:32

@Szimba: Nem tudtam átvinni az értelmet.

tölgyes 2010.10.01. 12:29:36

@simonmondja.: Látja így gondolkodik egy olyan ember, aki nem gondolkodik.. ez az a szemlélet amelyik azért pusztította el Eszterházy Jánost, mert egyedüliként szót emelt a szlovák parlamentben a zsidók üldözése ellen...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 12:51:11

@tölgyes: Hát pedig a törvényt nem én hoztam.
Talán a kétharmados felhatalmazottakon kéne számonkérned.

tölgyes 2010.10.01. 13:06:10

@simonmondja.: Csak nem érti amit olvas... Ezt sajnálattal nem először látom.. Vegyen elő egy szövegértési feladatgyűjteményt és kezdje pótolni a hiányait:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.01. 13:15:47

@tölgyes: Na, most az egyszer elengedem a számonkérést, de csak a csekély társadalmi veszélyességre való tekintettel.
De még egyszer ne fusson bele ilyen könnyen a relativizálás bűnébe, mert a Magyarságellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság könyörtelenül lesújt.

tölgyes 2010.10.01. 13:31:24

@simonmondja.: Tudja ez a baj. (a szövegértési nehézségeken túl:)hogy Ön még mindig a kollektív bűnösség elvéből indul ki, és ezzel nem tud szakítani.
Monbdok egy példát. Nem tagadja a holocausztot az, aki szerint voltak olyanok, akik a nácik alatt is mentették a zsidókat... Sőt, az ő kivételes viselkedésük bizonyítja a holocauszt bűneit.. hiszen, ha nem lett volna holocauszt, nem lett volna mit menteni..
A kommunizmus bűneinek tagadása se jelenti azt, hogy ne lássuk: voltak olyan tagjai az előző rendszernek, (még a vezetésben is)akik annak érdemi megváltoztatásán dolgoztak, a megváltoztatás érdekében kockázatot vállaltak és eredményesek is voltak.. Ennek megítélése mindig bírói mérlegelés és értékelés kérdése... Pozsgay esetében egyszerű lesz a bíró dolga elég lesz elolvasnia mondjuk Romsics Ignácnak a rendszerváltásról írt könyvét.:) Önnek is el kéne olvasnia.:)!

tölgyes 2010.10.01. 13:31:59

@simonmondja.: Még jó, hogy nem Ön az elnök:)

Szimba 2010.10.01. 13:45:46

@tölgyes:

Morvai Krisztina magukfélék kiszólását nem ismerné?

Szimba 2010.10.01. 13:57:04

@tölgyes:

Hűű! Pozsgaitól tudnék idézni mindkét pártnak (Fidesz, Mszp)!

Csak kettőt. Ezt aZ MSZP-nek:

" Akkor remélhetünk változást, a haza sorsának javulását, ha a politikai mozgásteret nem hagyjuk változatlanul, amelyben ugyanazok az elitek taszigálják, lökdösik egymást a hatalomgyakorlási eszközök birtoklásáért."

A következőt pedig a Fidesznek:

" Meggyőződésem, hogy nem lehet eléggé sietni a politikai reformokban..., mert tragikus késésben vagyunk, és iszonyatos konzervatív erőkkel kell megküzdeni a haladásért. Nem igaz, hogy a szabadon felszálló gondolatok anarchizmust teremtenek ebben az országban. ...Kossuth Lajossal értek egyet, aki azt vallotta, hogy a szabadság felé haladásban az anarchia mindig csak epizód. Ő azt mondta, hogy nem az anarchia, hanem az önkényhez való visszatérés szokott tartós lenni."

(Követelem a bold, kurzív lehetőséget!:-((()

tbb 2010.10.01. 14:05:29

@jjulie:

Végre valami amiben egyetértünk. Ilyen eccerű ez. Pláne, hogy most helyre állt a világ rendje. Mert az helyre szok állni. A sarkából kifordult pozitura ugyanis elég kényelmetlen.

tölgyes 2010.10.01. 15:50:58

@Szimba: Morvai nem is kapott lapot.

tölgyes 2010.10.01. 15:59:32

@Szimba: A helyzet az, hogy inkább a fgidesz közeledett Pozsgayhoz mint Pozsgay a fideszhez.
1989-90-ben más volt a fidesz és Pozsgay viszonya a nemzethez. A fidesz később elfogadta Pozsgay patriotizmusát. Az egyházhoz való viszonyban is P. álláspontjához közeledtek.. A 90-es évek elején a fidesz a radikális privatizáció híve volt..Pozsgay nem volt ennek híve. Számára ez a nemzeti vagyonleltárral és a szakszervezetek ellenőrzése mellett volt csak elfogadható.. A stratégiai ágazatok külföldi eladásával P. nem értett egyet.. ebben is a fidesz közeledett az ő véleményéhez..de hasonló közeledés következett be 2002-re az oktatás a föld stb. kérdésben is.

Én ebben kivetni valót nem találok. Jobb ha valaki a realitásokhoz közeledik az idő előrehaladtával, mintha elveszíti az eszét.

aszekelyek 2010.10.01. 17:51:42

@tölgyes: Természetesen ezért lett kicsinálva. Amit itt felsorolt. Azok által, akik most tolldísznek titulálják egyetlen baloldaliként a FIDESZ kalapján. Ezt minap lendvai botox elvtársnő nyilatkoztatta ki, bagatellizálva azt, aki az ő aczéli múltjába nem fért jól el. Pedig amiatt van az alkotmányozók közé választva. Pontosan. Államminiszterként várományosa volt pedig annak az Antalli széknek, míg a fejünk felett el nem kaszálták és be nem töltötték a máig fosztogatók a helyét.akik csak úgy ültek le egyáltalán tárgyalni, pld kósáné, hogy semmiféle elszámolás...Azt majd széthordjuk és ti meg fozetitek az adósságokat, amit majd továbbra is csinálunk, mert lopni fogunk tovább. Nektek majd lesz valami , amivel betömjük a szátokat. Gorenje. meg útlevél.

aszekelyek 2010.10.01. 17:55:38

@Szimba: Hosszú is volt a szoci éra, 89 után.... ahol még az anarchiát is lebutították,... békés átmenetre.... Az önkény, amely ugyanaz az elit volt és taszigálta egymást. MSzp-szdsz... A FIDESZ idejében levált róluk. Azért innák a vérüket. Mert más nem férhet a hatalomhoz... szerintük.

aszekelyek 2010.10.01. 18:00:29

@simonmondja.: Nem létező pénzt betervezni a költségvetésbe, csak jóindulatú dolog lehet. Mindkettő olyan bizuonytalan volt, mint a kutya vacsorája. A vagyonadón lehet segíteni. Az igazi nagy vagyonok megadóztatásával. Nem a 7 bőre már lehúzott kisemberek lakására kivetve. Úgy, hogy hasraütve döntik el, ki fizet és mennyit. Az úgy volt rossz, ahogy volt, amit be akartak vezetni. A vagyont azt lehet adóztatni. Véleményem szerint azt is direkt csinálták olyan rosszra. Nehogy már ők nyúljanak zsebbe. A gyártulaj motimosok....

aszekelyek 2010.10.01. 18:05:07

@manyike: @tölgyes: Érdekes, hogy azt, hogy az szdsz összeállt a szocikkal nem nehezményezik. Nem gondolja?

aszekelyek 2010.10.01. 18:07:15

@simonmondja.: Mondta is még választás előtt VArga úr és mások is. Ezek fiktív számok, amik oda vannak írva.No de az EU őket nem piszkálta.

tölgyes 2010.10.01. 19:51:55

@aszekelyek: Már ki az aki nem nehezményezi?

tölgyes 2010.10.01. 19:53:24

@aszekelyek: Ezzel nagyjából egyet is értek.
süti beállítások módosítása