Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:01

Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló választásra kerül sor, nem lesz könnyű dolgunk, minden segítségre szükségünk lehet. A blog kommentjeit - ha tehetem - időnként a stúdióból is igyekszem majd követni, s most azt is elmondom, hogy mi elsősorban mire figyelünk majd.

(Fotó: Facebook)

A nagypolitika számára is fontos helyek közül izgalomra az alábbi helyeken számítok:

1. A budapesti közgyűlési választáson, ahol a négy induló lista versenyében egyrészt kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Fidesznek sikerül-e megszereznie a mandátumok abszolút többségét (amivel mindenfajta koalíció vagy eseti együttműködés nélkül tudja irányítani a fővárost), másrészt a pártok politikájára komoly hatással lehet, hogy a győztes mögött milyen sorrend, milyen eredményekkel alakul ki. Utóbbi igaz a főpolgármester-jelöltek versenyére is, ahol a győztes kiléte aligha kétséges, de a szavazatok aránya azért izgalmas lehet.

2. A 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város közül elsősorban azokon a helyeken, ahol az indulók között találjuk a hivatalban lévő nem kormánypárti polgármestert. Megadhatók természetesen további szűkítő feltételek is (például: ne legyen LMP-s, de legyen jobbikos induló), illetve nem kizárt, hogy helyi okok miatt olyan településeken is az átlagosnál valamivel gyengébbek – ez persze még mindig elég lehet a sikerre! - a Fidesz esélyei, ahol nem a regnáló polgármester az ellenfelük (Dunaújváros, Tatabánya, Nyíregyháza, IV., XIV., XVIII. és a XXI. kerület). Összességében azonban leginkább ez az úgynevezett "inkumbens" hatás tűnik alkalmasnak arra, hogy néhány helyen keresztbe feküdjön az országos politikai hangulatnak. Éppen ezért szoros eredményt - messze nem azonos valószínűséggel - Budapesten a VI., a XI., a XIII., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, továbbá esetleg a IX., a X. és a XV. kerületben (utóbbi háromban kevésbé, hiszen a hivatalban lévő nem-fideszes polgármester mellett van szocialista induló is), vidéken pedig Miskolcon, Szegeden és Szombathelyen tudok elképzelni. Fontos lesz a polgármester mellett a képviselőtestületek összetételére is figyelni, hiszen ezeken a helyeken akár a társbérlet (ellenzéki polgármester – kormánypárti többségű testület) is esélyes lehet.

3. A megyei közgyűlési választások közül néhány helyen, ahol a Fidesz a mandátumok arányát tekintve az ötven százalék körül végezhet. Messze nem mindegy ugyanis, hogy akadnak-e olyan megyék, ahol a kormánypártnak a döntéshozatalban együtt kell működnie valamelyik politikai erővel, vagy az ellenzéknek minden megyében a biodíszlet szerepe marad.

4. A tízezer főnél nagyobb települések közül ott, ahol valamilyen helyi sajátosság okán esetleg borulhat az országos papírforma. Többek között ilyen lehet a polgármester személye miatt Edelény, Gödöllő és Esztergom (előbbi kettőben hozhat, utóbbiban vihet az első ember), a jobboldali belharcok miatt Fót és Vác, a Jobbik magas támogatottsága miatt Ózd és Tiszavasvári, vagy egy váratlan új induló miatt Paks.

A lista egyáltalán nem teljes, ráadásul nem is csupán a győztesek lehetnek érdekesek, hanem az is, hogy az egyes településeken a 2006-os őszi és a 2010-es tavaszi választáshoz képest hogyan módosultak az erőviszonyok. Ennek áttekintése egy választási műsorban lehetetlennek tűnő vállalkozás, de ha itt a blogon kapunk jó ötleteket és érdekes eredményeket, azoknak talán - akár ott, akár később - utána tudunk járni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr302340449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában 2010.10.03. 19:19:55

A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában augusztus-szeptemberben, a hírversenyt viszont Tarlós István nyerte. Az LMP jelentősen az előzetes elvárások alatt teljesített. A Brandmonitor az elmúlt két hónap (2010.07.31-2010.09.30...

Trackback: Az igazság pillanata: Jávor és Tarlós győzött! 2010.10.03. 19:13:35

Mi is meglepődtünk, hiszen nem fogadtunk volna az LMP-s Jávor Benedek győzelmére. Persze, Tarlós sem szerepelt rosszul… Heti szavazás-összesítőnk. (Fotó: javorbenedek.blog.hu) A Véleményvezér blog olvasói megszokhatták, hogy minden írásunkh...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.03. 19:08:04

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.03. 19:05:07

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: 2010. évi Önkormányzati Képviselő Választás - részvételi adatok éseredmények 2010.10.03. 13:08:55

Kedves Napközisek!Az utolsókat rúgjuk. Igyekezzünk az összes maradék szocit eltávolítani a közzel kapcsolatos minden döntés mellől. A részvételi arány - mondhatni szokás szerint - elmarad az előzőektől. Íme a 2010.10.03. 11:00-ás adatok, majd...

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.03. 11:40:51

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Trackback: Mire figyeljünk vasárnap este? 2010.10.03. 09:59:02

A budapesti közgyűlési választáson kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Fidesznek sikerül-e megszereznie a mandátumok abszolút többségét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2010.10.02. 23:16:42

Badacsonytomajon a fidesszel korábban jó kapcsolatot ápolt polgármester és a fotóival feltűnést keltett fideszes jelölt, akiről a Gábor is írt?

Michael Corleone 2010.10.02. 23:17:51

Jobbik-Mszp verseny a megyei közgyűlések 2. helyéért

Treuga Mei 2010.10.02. 23:17:58

Azt hiszem, lesz mit nézegetni Erzsébetvárosban (VII. kerület) is... ((-:

Villy 2010.10.02. 23:18:07

@pannonfunk: Az az esztergomi alpolgármester.

AkarkiJ 2010.10.02. 23:21:55

hogy ontopic is legyek részben, egyrészt sok sikert a műsorhoz, remélhetőleg most tartalmasabb lesz mint tavasszal, másrészt meg engem személy szerint az fog érdekelni, hogy a független polgik hogy fognak aránylani a fideszhez, azaz hogy képes lesz-e "ellensúlyként" (ki találta ki ezt a fogalmat a mostani értelmezésében, retettenet egy kifejezés) létezni a választói "szabad akarat", a fidesz úthengerrel szemben

Már ha lehet egy tömbként a függetleneket kezelni.

Villy 2010.10.02. 23:22:44

Ja, és DOROG tízezer fölött! Valszeg ott az MSZP felmossa a padlót a semmiből jött fideszes jelöttel, aki Meggyes bábúja. Tittmann 94 óta viszi Dorogot. Ott tavasszal is az MSZP-s Winkfein több szavazatot kapott, mint a fideszes Meggyes Tamás, pedig Winkfein még csak nem is dorogi.

török gábor 2010.10.02. 23:26:44

Felcsút is érdekes lehet. Indul egy fideszes jelölt a hivatalban lévő polgármesterrel szemben :)

Villy 2010.10.02. 23:29:50

Még érdekes: Mosonudvar, ahol fél éve újsághirdetésben kerestek polgármestert, most választják meg az elsőt EVER.

Meg még vicces lehet Budaörs, ugyanis az ország leggazdagabb településén is a változás szlogenjével nyomult a fidesz. :)))

bigapples 2010.10.02. 23:39:59

Dunaújváros, Tatabánya, Nyíregyháza? Ahogy néztem 18-22%-ot vert az egyéni fideszes jelölt tavasszal a szocira. Meg lennék lepve, ha ezek az erőviszonyok jelentősen megváltoztak volna, még ha mások is a jelöltek.

török gábor 2010.10.02. 23:44:44

@bigapples: "– ez persze még mindig elég lehet a sikerre! -"

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.10.02. 23:49:10

Ne feledkezzünk majd meg az est első bombameglepetéséről, a 34%-os részvételi arányról sem.
:)

bbandi 2010.10.03. 00:06:22

Makón is érdekes a helyzet. A hajdani fideszesek most függetlenként indulnak, akik a helyükre kerültek, személyükben közel sem olyan népszerűek, de mögöttük áll a fidesz.

Malachi 2010.10.03. 00:20:35

azért jó, hogy vannak akiket ennyire izgalomba hoznak a holnapi eredmények, tized és egész százalékok. :)

engem sokkal inkább az érdekel, mihez kezd a nagy csapat a teljhatalommal, lássunk már végre valamit, rajta. de a tévéműsort azért követni fogom persze. sok sikert hozzá!

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.10.03. 00:23:44

Szerintem nevetséges pénzkidobás az egész szavazósdi. Miért nem jelöli ki a kormány a polgármestereket meg a képviselőket? Minek vacakolnak még a demokrácia látszatával? >:-|

Hóember 2010.10.03. 00:23:54

Itt Baranyában annyi az érdekes, hogy az LMP mellett van egy "civil" lista is, a Bokor Béla féle.

bepe 2010.10.03. 00:23:58

Tiszaföldvárt is a figyelmedbe ajánlanám Gábor (JNSZ megye, 10ezer fölötti város), ahol a jobboldalnak összesen 5 jelöltje is akad, míg az MSZP egyedül van a balon, s a fideszes jelöltnek erősen negatív ismertsége van a településen (hogy ezek valós vagy valótlan dolgokon alapulnak, nem tudni biztosan), a jelenlegi (eredetileg fideszesből lett) MSZP-s polgármester pedig nem indul újra.
Esélyesnek látok egy szocialista polgármester - fideszes testület felállást...

Üdv: Péter

Gaabor 2010.10.03. 00:42:34

Remélem nem a 13. kerület lesz az egyetlen a 23 kerületből és 23 megyei jogú városból, ahol az MSZP-s polgármester mellett a közgyűlés is MSZP-s többségű lesz...

Lapat 2010.10.03. 00:52:21

Érdet se felejtsük ki, megyei jogú város és korántsem biztos a fideszes polgi győzelme, elég negatív a megítélése.

Zuzupetaz 2010.10.03. 03:24:17

Egyértelműen PÉCS!! 4 PM mester jelölt!!Egyéni jelöltek 19 körzet / 4 párt!!
Baranya megyei közgyűlés- 5 szervezet!!

bierkamp 2010.10.03. 04:08:27

NA A KÉT PARAZITA FIDESZ SEGGNYALÓ megint a képen ez a Századvéges, Stupf alkatona:) Gíró Szász! Elemeznek? --na de ilyet? Mé' nem mennek el dolgozni?

Gíró a nagy budai villájában pöffeszkedik a seggnyalásból jól megél, a Kóka villától 200 méterre.

bierkamp 2010.10.03. 04:12:18

NA A PARAZITA FIDESZ SEGGNYALÓ megint a képen ez a Századvéges, Stumpf alkatona:) Gíró Szász! Na és te T.G....gusztustalan egy elfoglaltság a tiétek.
Elemeznek? --na de ilyet? Mé' nem mennek el dolgozni?

Gíró a nagy budai villájában pöffeszkedik a seggnyalásból jól megél, a Kóka villától 200 méterre.
Elmegy tanácsot adni,hogy: a Fidesznek adjátok a pénzeteket "az az igazi befektetés....-és ezért kapja a sok pénzt--beszarás!

cambridge.on 2010.10.03. 07:41:19

Azt hiszem megengedhető egy kicsit megtörnöm a kampány csendet.
Még tegnap feltettem a kérdést ki tud valamit erről a pártról:Demokratikus Keresztény Királyság Párt
Utána néztem.lelkes amatőrök,idealisztikus programmal.

www.dkkp.hu/?q=node/2

Viszont országosan 3 pm.jelöltet tudtak állítani.

Azt még mindig nem tudom,honnan akarnak beszerezni egy I.István karakterű királyt?

ubul2000 2010.10.03. 07:41:25

@bierkamp: Nézd vcsak az atv-n kálmán olgikát, az való neked. Vagy keress valahol heti hetzes ismétlést

nikknikk 2010.10.03. 07:45:47

Fiúk, ma van az ominózus nap amikor saját döntésem alapján NEM megyek el szavazni!
Nem fog a cseppnyi jóindulatommal senki sem visszaélni.

Ne bántsd Gábort bierkamp
(miért nem bierkampf, annak legalább van jelentése:)
legalább segíti az agytisztítást amire igencsak akad rászoruló errefelé:(

Villy 2010.10.03. 07:56:53

Az esztergomi részvételi adatokat térképre dobtam. Szokásos menetrend. Fideszes körzetek elöl, de most nem Pilisszentlélek az első, ami szerintem még nem is fordult elő. A baloldali Kertváros a végén, Tábor még úgyahogy aktív volt 7-kor, de mindig visszaesik nap köben. A fideszes Szentgyörgymező sincs annyira az élen, mint szokott lenni

jjulie 2010.10.03. 07:57:14

@regent s:

a nemszavazás az egyetlen normális reakció a jelen helyzetben is

jjulie 2010.10.03. 08:07:53

@jjulie:

hogyha 30 % körül maradna a budapesti részvétel az lenne a normális

ennyi birka itt is van

jjulie 2010.10.03. 08:11:00

@Villy:

ezzel bekerülsz a tvbe estére

joggal

cellimega 2010.10.03. 08:16:26

@jjulie:
akkor én abnormálisan viselkedem? Nem vagy valami kedves a MÁSokkal.

BigBlueI 2010.10.03. 08:16:49

Vigyázó szemetek Esztergomra vessétek!

jjulie 2010.10.03. 08:20:18

@cellimega:

lehet, igazén érdekelne mi vesz rá hogy elmenj szavazni

lüke 2010.10.03. 08:23:16

látom élesedik a demokrácia
s majd begyüjtjük a dicsöséget!

porfelhő 2010.10.03. 08:25:40

@jjulie:
Itt olyan nagy köd van, lehet nem találok oda a szavazóhelyiséghez, ha este nem leszek itt eltévedtem. Menjek, vagy maradjak?

jjulie 2010.10.03. 08:28:02

@porfelhő:

potyogtass borsószemeket, azok segítségéval visszatalálsz

Zigi 2010.10.03. 08:30:54

Salgótarjánra is érdemes figyelni, ahol négy éve úgy nyert a jelenlegi fideszes polgármester-asszony, hogy megosztódtak a szavazatok a korábbi polgármester (2002-ben szocialistaként, de 2006-ban már függetlenként induló) és a szocialista megyei közgyűlési elnök között. Ha nincs szavazatmegosztás, akkor 51-40-re nyertek volna a szocialisták. Most csak az utóbbi indul a jelenlegi polgármesterrel szemben.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 08:31:05

@jjulie: De mikor olyan izgi, hogy egy vasárnapi sétával beírhatjuk magunkat a történelembe.

Talpra magyar !
Hí a Haza !
Itt az idő, most, vagy soha !
Rabok legyünk, vagy szabadok,
Ez a kérdés, válasszatok !

Vívjuk meg a magunk - 2010-es Nagy Fülkeforradalmát - még egyszer !

(a tavaszi nagy sikerre való tekintettel)
egyszer még mesélhetjük az onokáknak, hogy mi is partizánok-nemzetőrök-pesti srácok voltunk

porfelhő 2010.10.03. 08:34:27

@jjulie:
Azt meg előbb venni kellene. Bocsánat! helyesirásellenőrzéselmaradása már megint. Tessék jobban figyelni, igaz én képolvasok is.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.10.03. 08:51:09

Nah ma beteljesedik rabszolgatartóink minden álma :)
Levehetjük a határoknál a Magyarország táblát.
A holnapi nap lesz az érdekes, de már késő lesz...

cellimega 2010.10.03. 08:57:00

@jjulie: Celldömölkön élek már jó pár éve (Vas m). Lassan jövök rá, hogyan működik egy ilyen nagyobb falunyi (11.000) kisváros.
A helyi hatalmasságok sokkal nagyobb nyomást tudnak gyakorolni az itt élő emberekre, mint egy nagyobb városban. Szerintem ezért ilyen erős a Gábor által említett inkumbens hatás falvakban és kisvárosokban. Egyszerűen félnek az emberek (korántsem csak a szegények és kiszolgáltatottak).

Nálunk éppen ez a helyzet. Civil színekben indul az MSZP megyei első embere. Már 8 éve polg.m., de egy karakter nélküli, önállótlan ember. Valójában egy ravasz milliárdos hölgy (exMSZP-s) vezényli őt nem is a háttérből, hanem egyre inkább látható módon.
Van, akit megtévesztenek az ingyenes önkorm. újság propagandájával + vannak, akik mindig rájuk szavaznak (MSZP-törzsszavazók; ez nálunk is 20%, mint az országos átlag) + sokakat megvásárolt vagy megzsarolt. Rengeteg konkrétumot tudok ennek kapcsán, de (bár sokáig jártattam a számat) most már én is eljutottam odáig, hogy inkább nem írom le ezeket az eseteket az érintettekre való tekintettel.
Kicsit olyan ez az egész, mint gyerekkoromban a Polip című olasz filmsorozat.

Szóval nálunk nagyon nagy tétje van a választásnak, de sajnos úgy tűnik, marad minden a régiben (vörös oligarchia uralma). Előbb-utóbb lehet, hogy el kell költöznöm.

Irigylem bátorságáért a "civil" polgármester fideszes kihívóját.

porfelhő 2010.10.03. 08:58:00

Hosszú lesz ez a mai nap. Lesz újabb fülkeforradalom, vagy nem lesz!!!

cellimega 2010.10.03. 08:59:52

@cellimega: ha esetleg nyerne a fidesz itt, az valóban "fülkeforradalom" lenne. Mert az emberek titokban mernek max. szembeszállni ezzel a félig-meddig alvilági hölggyel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 09:03:01

@porfelhő: Olyan fülkeforradalom lesz, hogy nocsak.
Mind az összes fülkeforradalmár hegyezi már a cerkáját a végső leszámolásra.

Ez a harc lesz a végső !
Csaak összefogni hát !
És nemzetii véééé lesz
holnapra a világ.

még a nap is másképp...

porfelhő 2010.10.03. 09:09:20

Tessék figyelni az Alföldre, ami a Jobbik egyik "alappillére"!!
Úgy látom már korán reggel élesedik a demokrácia!! Mi lesz másnap?!!

porfelhő 2010.10.03. 09:13:38

@simonmondja.:
Igy igaz!! A fülkeforradalmárok már megkezdték a munkát itt a poszton is. Osszák a jó népet! A nap holnaptól süt, itt nagy köd van!!

jjulie 2010.10.03. 09:34:31

@cellimega:

na ja, egy ekkora település az szívás, vagy behódolsz a helyi hatalmasságnak, vagy megszívtad

mindigis volt pest a kiút, ma is (buda nem)

nézd meg a törökgábort, szombathelyen mi lett volna belőle?

porfelhő 2010.10.03. 09:36:50

@jjulie:
Elmentél nekem borsót venni?! Nem kell!!!

Pedró27 2010.10.03. 09:40:56

@Birtalan Balazs: "Miért nem jelöli ki a kormány a polgármestereket meg a képviselőket? Minek vacakolnak még a demokrácia látszatával? >:-| "

Ilyen poénokat írogatni nyilván könnyebb, mint szembenézni azzal, hogy a baloldal milyen hibákat követett el az elmúlt években, amik a mostani helyzethez vezettek.

jjulie 2010.10.03. 09:41:00

@porfelhő:

gyere át, nálunk mindig van itthon borsó vészhelyzet esetére

porfelhő 2010.10.03. 09:44:15

@jjulie:
Irtam nem kell a borsó!! Majd ird meg hova menjek!! A fél országon át kellene mennem!!

black-cat87 2010.10.03. 09:45:41

Tényleg mindenkinek ajánlom Esztergomot és Dorogot figyelni, ugyanis ezeken a helyszíneken tényleg nem érvényesül az országos szintű tendencia. Esztergomban Meggyes személye rendkívül megosztó, ezt mindenki tudja... azt kevésbé, hogy pl. Dorogon azért is van nagy esélye a már száz éve bebetonozott mszp-snek, mert az utóbbi években hatalmas nagy fejlesztések indultak be a városban. (Na persze szocis hátszéllel könnyű volt...) Így aztán nemcsak a bányász múlt, hanem a látszólagos nagy eredmények is az mszp mellett szólnak majd. 100%-ra veszem, hogy újra Tittmann fog tarolni...

Villy 2010.10.03. 09:50:42

@Villy: Esztergomban lemaradtak a lakótelepek és a szocialista körzetek, kezdenek feljönni a hagyományos fideszes körzetek, de még nem olyan nagy az eltérés, mint a korábbi választásokon.

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&msa=0&msid=105599452865101013853.000491a9b83284b4ed885&ll=47.765869,18.711433&spn=0.110999,0.351563&z=12

jjulie 2010.10.03. 09:56:43

@Pedró27:

nem hinném, hogy az oldalváltogatás lenne a gyógyír

mi van pl. a nyilvánossággal, a civil szféra menet közbeni ellenőrző szerepével

a négyévenkénti, egy cetli bedobására szorítkozó demokrácia gyakorlás persze végtelenül több a semminél

mit szólsz egy ilyenhez?

www.southamptontownny.gov/content/760/762/768/958/3418/default.aspx

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 09:57:46

@black-cat87: A fejlesztés az nem számít.
Érden is volt fejlesztés.
A lámpás vasuti átkelők helyett aluljárót, meg városközpontot, meg uszodát épített a szoci, aztán megválasztották a fideszest.
(nem engedte megnyitni az uszodát, mert négy éve vizsgálja, hogy hol tudna belekötni)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 10:09:52

Úgy látom, nehéz lesz holnap Birtalan Balázsnak.

jjulie 2010.10.03. 10:12:53

@black-cat87:

nem érvényesül az országos szintű tendencia?

"Fényes Elek szerint "Dorogh, Esztergom m. német falu, a bécsi országutban, Esztergomhoz 1 mfd. 620 kath. lak. Van kath. paroch. temploma, nagy vendégfogadója, postahivatala. Szántóföldjei homokosak; bora elég; de fája, rétje kevés. F. u. az esztergomi káptalan. A lakosok birnak 23 3/ telek után 1019 2/8 hold szántóföldet, 218 3/ h. réte; majorság csak 15 hold rét van. Nagy szorgalom mellett kétszerest és hires burgonyát termesztenek."[12]

A település történetének egyik legjelentősebb lépése 1845-ben történt, amikor megindult a szénbányászat. A 19. század végére már a szénmedence központjává vált, jeles tudósok dolgoztak a szénbányászat fejlesztésén. A településre nagy számban érkeztek Csehországból és Erdélyből bányászok.[7] A korai időszakban a Dunán szállították a szenet, később az ebből a célból megépült vasúton (Budapest-Esztergom-Füzitői helyi érdekű Vasút Rt.) és az Újpesti vasúti hídon szállították Budapestre és az ország más részeibe.[13] A vasút kiépülésének és újabb szénrétegek feltárásának köszönhetően 1911-ben Dorog vált a szénmedence központjává[8]."

meg MÁK-juk is volt (Magyar Általános Kőszénbányák Rt.)

"A kiegyezés évében, 1867 végén alapították a Magyar Általános Hitelbankot, amely - a mögötte álló Rothschild-csoport erejének köszönhetően - már alapításakor a legjelentősebb magyarországi banknak számított 6 millió koronás alaptőkéjével.

A Hitelbank - amely kezdettől fogva rivalizált az 1840-ben alapított Pesti Magyar Kereskedelmi Bankkal - gyorsan építette ki ügyfélkörét, az az idő tájt lázasan iparosodó Magyarország legjelentősebb cégeinek folyószámláit vezette és hitelezett nekik. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatokat épített ki, cukor-, szén-, dohány- és sóüzleteket finanszírozott, államkölcsönöket szervezett. Az első világháború előttre érdekeltségei szinte az egész magyar gazdaságot behálózták, övé volt például a Magyar Általános Kőszénbánya Rt., a Ganz-csoport és a Láng Gépgyár, szinte az egész magyar cukoripar, a teljes magyar len- és pamutipar, a Hungária Egyesült Gőzmalmok Rt., de még a Révai kiadó is."

nem tipikus naracsvidék

persze ez a múlt

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.10.03. 10:13:55

@bierkamp: Követelem, hogy engem se hagyj ki. Jó társasághoz mindig szívesen csatlakozom.

ubul2000 2010.10.03. 10:19:18

@Süveges Gergő: Rá se ránts, van itt néhány bolsi "bögrevadász", hozzászólásaikat a helyén kell kezelni.

jjulie 2010.10.03. 10:19:24

@Süveges Gergő:

valami nem stimmel: te pénz kapsz az ilyen műsorokért, a gábor meg nem.....

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.10.03. 10:20:35

@simonmondja.: kijavítanálak: nemzetközivé...
A nemzeti csak álca, azt akarják most a népek :D

táltos 2010.10.03. 10:22:11

A tízezer körüli lakosságú városok közül még Nagyatád és Kiskunmajsa is eltérhet az országos hullámtól.

jjulie 2010.10.03. 10:22:45

@ubul2000:

jaj ubul, te aki a jobbikot hiszed megváltónak....

a realitásérzékszerved mikor állítódott el?

Süveges Gergő · http://www.suvegesgergo.hu 2010.10.03. 10:27:58

@jjulie: Nem pontos. Nekem havi fizetésem van. Pluszpénz meg nincs. Gábor pedig felkért szakértő.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 10:35:43

@Süveges Gergő: a tényekkel sose törődj. Bértollnok vagy a diktatúra tévéjében, egy troll megmondta.
Majd megmondja a Mester Ákos is. Akkor lesz jaj (és ajvé).

jjulie 2010.10.03. 10:36:26

@Süveges Gergő:

csak némi különbségre akartam rámutatni, a csatlakozás akadályaként

neked munkaköri kötelesség, a gáboréknak hobbi

ubul2000 2010.10.03. 10:39:16

@jjulie: Ha arra gondolsz, hogy azt hiszem, hogy a Jobbik a mostani választáson döntő áttörést érne el, akkor tévedsz

jjulie 2010.10.03. 10:41:30

@Hepci:

"a tényekkel sose törődj."

okos tanács, vagy ez valami ünnepi módszertani coming out?

te sem szoktál?

jjulie 2010.10.03. 10:45:21

@ubul2000:

nem erre gondolok, ha erre gondoltam volna, ezt irtam volna

szép példamondat lehetne a unreal conditional gyakorlásához

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 10:52:53

@jjulie: nálad határozottan nagyobb mértékben...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 10:55:17

"Reggel 9 óráig 6,6 százaléknyian szavaztak."

Most olvastam az Indexen. Hát hová rohannak az emberek...

sárkányfő 2010.10.03. 10:58:10

@cellimega: Amit leírtál, valszeg általános az egész országban. Szokd meg, ide születtél, ez van.

Amit viszont nem értek, hogy gondolja bárki, hogy a zsarolással, fenyegetéssel, vásárlással, vagy bármivel rá lehet venni embereket arra, hogy a szavazófülke magányában ne arra szavazzanak, akire akarnak? Azért ez nem megy. A manipuláltak önként szavaznak, ez oké, de a többi oda teszi az x-et ahová akarja.

jjulie 2010.10.03. 10:58:54

@Hepci:

ez méreten aluli hepci, szedd össze magad

török gábor 2010.10.03. 11:05:16

Megerősítem: továbbra is érdeklődéssel várok minden helyi beszámolót, izgalmas versenyre a figyelmet felhívó hozzászólást. Köszönet az esztergomi, a dorogi és a celldömölki jelentésekért! Tényleg minden érdekel, akár a "bői csata" is, ahol két KDNP-s küzd a polgármesteri posztért...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 11:09:58

@jjulie: kis hal is hal...
Túl nagy intellektuális változatosságot nem produkálsz, bár Bierkamp/Nesztrotty kollégát néhány angströmmel übereled...

Szimba 2010.10.03. 11:11:39

Én csak azt látom, hogy folyamatosan mennek az emberek az utcán szavazni. Az előbb öltönyös fiatalemberek (Jobbik?) siettek.

riglee 2010.10.03. 11:16:12

Hazánkban a politikai „elitnek” sikerült oly mélyre ásnia magát, hogy immáron jóérzéssel egy magára valamit is adó ember, na pláne, ha néha tükörbe is akar nézni, senkire nem tudja leadni a szavazatát.
Lehetne azonban olyan választási rendszert alkotni, mely visszacsábítja a szavazófülkékbe a hozzám hasonló szkeptikusokat is. Ez a módszer a negatív szavazás lehetősége, melyben a választópolgárnak lehetősége lenne arra, hogy ne azt mondja meg, hogy kit látna szívesen valamely poszton, hanem azt, hogy kit nem. A módszer roppant egyszerű. A szavazólapok annyiban módosulnának, hogy minden jelölt, vagy párt mellett két karika volna. Egy igen és egy nem karika. A választó továbbra is csak egy szavazatot adhat le, de eldöntheti, hogy azt valaki mellett, vagy valaki ellen teszi. Az igen szavazatok, mint eddig, továbbra is növelnék a kapott szavazatszámot, míg a nemek csökkentenék. Így aztán előállhat az a nevetséges helyzet, hogy valaki negatív szavazatszámmal nyeri a választást, jól tükrözve ezzel a választók viszonyát a politika és a közigazgatás irányítói iránt. Ha ily módon is lehetne szavazni, senkit nem tartana vissza az, hogy most 3-4 rossz közül kit is válasszon, hiszen egyik se lesz jó neki, viszont kinyilváníthatná választói akaratát, hogy ki az akit semmiképpen sem szeretne vezető szerepben látni.

szavazo26 2010.10.03. 11:19:58

Az lenne a kérdésem hogy az önkormányzati választásokon túl milyen helyi szavazások vannak? (például ugye Békésen van képviselő választás) Máshol is lesz most időközi képviselőválasztás?

jjulie 2010.10.03. 11:27:38

hát igen, engem továbbra is az érdekelne, hogy mi vesz rá egy embert, hogy szavazni menjen ma

ha a szavazata eredményeképpen pozicióba jut, több pénz keres, azt mondjuk megértem

de a többi?

jjulie 2010.10.03. 11:32:15

@Hepci:

ja, kevéssel is beéred

tudja ezt a szijjártó is amikor az etetésedre készül....

hányszor szóltál neki, hogy ez kevés?

sárkányfő 2010.10.03. 11:34:42

@jjulie: én természetesen nem megyek, nem lenne kire, meg tétje sincs, no meg legitimálnám a demokrácia-korlátozó új választási törvényt, amiről szó sem lehet, de hát tudjuk jól, hogy minden pártnak megvannak a hűséges hívei, azokat nem lehet visszatartani...

szavazo26 2010.10.03. 11:42:22

@jjulie: Röviden vélemény kifejezés! Én is elég kedvetlen voltam/vagyok hiszen nálunk tétnélküli az egész (Bp. XVIII), de ilyenkor kifejezheted a véleményedet és ez a legfontosabb, éppen ezért én nem itélem el azokat akik nem valami mellet hanem valaki ellen szavaznak mert az is egy vélemény.

Amúgy nálunk ugye nincs sok izgalom (sima fidesz győzelem), az egyetlen érdekes dolog talán hogy a Civil Mozgalom is állított polgármester jelöltet, és igen sok képviselőjelöltje van, ami azért érdekes mert áprilisban még egyáltalán nem voltak jelen a kerületben. Ehhez képest az lmp igen foghíjas ami szerintem nagyon veszélyes lehet a számukra. kiváncsi leszek hogy fognak szerepelni nálunk a kispártok.

cellimega 2010.10.03. 11:43:59

@ó jaj: inkább kisebb településeken lehet így. 50.000-100.000-es városban nőttem fel, utána Bp-en voltam 10 évig; sok ismerősöm van mindkét városban, de semmi hasonlóról nem számoltak be. Egy kis településen sokkal nagyobb az egzisztenciális függés. Ha elvesztem itt a munkámat, máshová kell bejárni dolgozni, ha elköltözöm, nehezebben adom el a lakást, pláne házat, mert alig van mozgás az ingatlanpiacon. Plusz a nyilvánosság ereje kisebb.

Mo-ot kétarcúnak látom; Kelet és Nyugat határán állunk. A pálya kelet felé lejt, tehát ha nem állok ellen, Kelet felé sodródom.
Bennünk van egy közép-európai és egy balkáni fejlődési út lehetősége is, azt hiszem.

Szimba 2010.10.03. 11:46:01

@jjulie:

Egyik fele a szavazóknak hiszi azt, hogy rajta is múlik a választott pártja győzelme, valamint a helyi tisztségviselők eredményességéről is némiképpen meggyőződött (utóbbi azt hiszem a kevesebb).
A másik fele a szavazóknak nem nagyon hisz abban, hogy sokat tud változtatni bármin is, de még él benne némi felelősségérzet, akarat, hogy a szavazatával protestáljon, ők szavaznak a sok helyen esélytelen MSZP-re, LMP-re. A Jobbik szavazói egészen más tészta. Ők feltehetően radikális változást szeretnének, és a helyi (falu, város) nagyon tűrhetetlennek érzett helyzete miatt, saját bőrükön is érzett bajaik miatt mennek szavazni.

Akik nem mennek, azokat is meg lehet érteni. Nem találnak még olyan pártot sem, amelyiket a protest szavazatukkal tudnának támogatni.
Vagy egyáltalán nem érdekli őket a szavazás. Tudják, hogy a helyzetük akkor sem változik, ha a számukra szimpatikus párt, képviselő, tisztségviselő kerül pozícióba (a kisembernek nevezett elég széles rétegre gondolok). Társadalmi felelősségérzetről meg szó sem lehet esetükben, hiszen mindennapi elemi gondjaik lefoglalják őket. Sem világképük, sem bármilyen elképzelésük sincs a szűk család, barátok, munkatársak körön kívül. Alapszükségleteik kielégítése is nagy energiájukba kerül.

groggil 2010.10.03. 11:46:07

Véleményem szerint a 2010-es önkorm. választás legfontosabb helyszíne, amit a leginkább figyelni érdemes (legalábbis annak, aki 10-20év távlatában is próbál következtetéseket levonni): Miskolc!
Ha ott a szavazók a "közrendvédelmi telep" javaslat után a Jobbiknak erős pozíciót (akár: győzelmet, vagy szoros 2. helyet) szavaznak meg, akkor prognosztizálható, hogy mi várható Mo.-on akkor, amikor a cigánykérdés már mindenhol el fogja érni a miskolci szintet (kb. 10-15év). A Jobbiknak egy ekkora időtávlatban elképesztő esélyei lehetnek/lesznek. Lehet, hogy 10-15év múlva a Jobbik lesz a "liberális" párt, mert addigra annyira eszkalálódni fog a probléma. Egy ismerősöm véleménye: "addig vagyok demokrata, amíg az avasi helyzet utol nem ér itt, Bp.-en is". Ez pedig 10-15-20év.
A Mszp nyugdíjas szavazói kihalnak, az LMP (pont a cigókérdés miatt) csak korlátozottan növekedhet, a Fidesz is bele fog fulladni ebbe a kérdésbe. A Jobbik előtt hatalmas "lehetőség" van közép- és hosszútávon.
Tehát, Miskolc: ha egy erős 2. helyet szerez a Jobbik (esetleg győz), akkor az lakmuszpapírként fogja mutatni Mo. jövőjét egy 10-15-20éves időtávlatban...

Villy 2010.10.03. 11:46:19

Esztergomban 11 órakor megelőzte a részvétel a 4 évvel ezelőttit, ami Tétényinek kedvez, de a hagyományos fideszes körzetek vezetnek a ranglistán.

most 1 százalékkal szavaztak többen, mint 4 éve.

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&msa=0&msid=105599452865101013853.000491a9b83284b4ed885&ll=47.766792,18.782845&spn=0.104305,0.220757&z=12

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 11:46:58

@jjulie: etetni én is szoktam, ezt nem kell tanulnom a szijjártóktól...
Gyakoriak az öntelt pontyok, akik felveszik a csalit...
Aztán beszélnek sületlenségeket...

sárkányfő 2010.10.03. 11:48:14

@cellimega: amit leírtál igaz, azt nem értem, amit az előbb írtál: "Van, akit megtévesztenek az ingyenes önkorm. újság propagandájával + vannak, akik mindig rájuk szavaznak (MSZP-törzsszavazók; ez nálunk is 20%, mint az országos átlag) + sokakat megvásárolt vagy megzsarolt."
ezt a szavazásra írtad? hogy ellenőri, hogy megvett/megzsarolt emberek kire szavaznak? azt nem lehet.

Amúgy szerintem a balkán felé tartunk, bár ne így lenne.

cellimega 2010.10.03. 11:48:22

@jjulie: lehetek indiszkrét? Egyszer már voltam, és megnyílva (amit köszönettel vettem) leírtad, hogy szívatták meg a vörösök családodat.

K-vagy Ny-Mo-ról származol? Úgy értem, az őseid, mert bp-i Te vagy.

jjulie 2010.10.03. 11:49:15

és még arra lennék kiváncsi, mit eredményezne az a felmérés, amely keretében megkérnék a magyar választópolgárokat, hogy tíz bővített mondatban írják le, mit értenek az önkormányzatiság alatt

mondjuk az is érdekelne, hány százaléknyi választópolgár jutna el a 10 bővített összetett mondatig, és hánynak van 10 mondatnál kevesebb aktív ismerete minderről

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 11:53:16

@groggil: arról elfeledkezel, hogy a problémával lehetne kezdeni is valamit. Senki se munkanélküli bűnözőnek születik. Illetve miért is születik... (?)

cellimega 2010.10.03. 11:55:37

@ó jaj: a megvétel és megzsarolás nem feltétlen szavazatra vonatkozik, hanem arra, hogy helyi befolyásos/népszerű emberek miért tesznek adott oldalt támogató nyilatkozatot, amivel aztán meg lehet tömni egy vál. reklámanyagot.
Többen pénzért vagy fenyegetés miatt támogatják nyilvánosan a vörös bárónő pmjelöltjét.

sárkányfő 2010.10.03. 12:00:19

@cellimega: ja, hát ez spanyolviasz. országosan ugyanez megy. már a tavaszi választások előtt hónapokkal elindult az igazodás, önként és dalolva, pl. az összes főiskola/egyetem fidesz-barát rektor választott, a gazdasági elit fényesre koptatta orbán kilincsét, aki nem áll be a sorba, azt ejtik, áll helyére 100 másik bármikor, stb...
ez megy már több száz éve. a politika nem babazsúr.

jjulie 2010.10.03. 12:02:38

@cellimega:

anyai nagyszüleim budapesten születtek (a nagyanyám nem sokkal azután hogy ez a név hivatalosan megszületett) apai ágon egy fejér megyei kálvinista nagyszülőkkel rendelkezem, ők is a 19 században születtek, kicsit fiatalabbak voltak a másik oldaliaknál (az anyai nagyanyám 47 éves volt, amikor az anyám született)

mindkét nagyanyám a háború után tudott csak férjhez menni, és a kicsi és gyenge felhozatal miatt, lerongyolódott és beteges, náluk fiatalabb embert vettek férjül, de mindketten hihetetlen sramm menyecskék voltak

nagyon jól ismerem az életüket, és a korszakot amiben éltek, nem volt tikolni valójuk amit ne meséltek volna el nekem

a szüleim a rákosi miatt találkoztak, a "pályamódosításuk" nem önkéntes volt

így végülis a rákosinak köszönhetem a létemet

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:02:54

@ó jaj: még a Krizsó Szilvia is sejtette, hogy itt valami készül...
Egyedül a Gréczy Zsolt nem vett észre semmit, de ő anaerob helyen volt, huzamosabban...

porfelhő 2010.10.03. 12:03:35

Békés megye az aktiv megyék között. Délelőtt tiz óra. 7,78 %.
Viharsarokban Bcsaba 5,05, Szarvason 6,36 %.

Szimba 2010.10.03. 12:05:00

@jjulie:

Tudod erre a választ!:-))) Nem kell kérdezned.

Talán, ha mindenkinek lenne számítógépe, és minden falut, várost, kis közösséget, választókerületet érintő kérdést röviden, érthetően feltennének a netre, és ott lehetne szavazni, hogy mi legyen (persze legalább 1 hetet adva a szavazásra), akkor többen mondanák el a véleményüket.

Az, hogy Kiss Jóska vagy Nagy Béla legyen az érdekeim képviselője, az nem mozgat meg sokakat. Hiszen tudják, hogy Kiss és nagy egyaránt sajátérdekeit fogja elsősorban képviselni.

Viszont, ha az a kérdés, hogy a gyerekem iskoláját újítsák fel vagy inkább legyen még egy (sokadik) szobor az önkormányzat előtt, akkor azért könnyebben dönt az átlagpolgár.

És persze eljöhet az a helyzet is, hogy már azt kell eldönteni, hogy Kossuth vagy Jókai szobor legyen inkább. (No, azért a Kánaán nem fog eljönni.:-)))

kodó tamás 2010.10.03. 12:05:57

@terasz9: igen. vagy fordítva a 34% ot megfogalmazva: a 2/3ad a lábával szavaz...

groggil 2010.10.03. 12:08:08

@Hepci:
Most még, 8%-nál -talán- lehetne valamit kezdeni...20%-nál már nem fog menni, egyrészt pusztán a létszámarány miatt, másrészt források sem lesznek...és 8év alattiak kb. 40%-a cigány, azon belül is döntően az együttélésre kevéssé képes populációból. Gondolkozz távlatosan! Ekkora tömeg problémája hol lesz megoldva, miből?? Egyébként sem látom az Orbán kormány intézkedéseit a szaporulatuk megállítására, lassítására...tehát nem lesz megoldás.
"senki sem bűnözőnek született..." Így van, igazad van! De: az alapszocializáció lezajlik -a legújabb orvosi kutatások szerint is- a gyermek 5. éves koriáig..utána már szinte reménytelen csodát tenni....itt ma, Mo.-on a bűnözésbe és az agresszióba -napjainkban- több 100ezer gyermek szocializálódik bele...ugye, nem kell részletezzem?!
Ha az ország egy 10-20éves távlatban elkerüli a polgárháborút, az már egy hatalmas eredmény lesz, szerintem! (sajnos, hogy ez a legreálisabb forgatókönyv, kb. 6éve még én sem hittem volna egy ilyenben...)

kodó tamás 2010.10.03. 12:08:48

@Birtalan Balazs: egyetértek. nagyon sokat fordítanak a listákra is (a hivatalos választásira is gondolok)

ja és a részvétel a 10 ezer felettiekben lesz elképesztő alacsony.
egyes kisfalvakban becsülök 250-300 %-os részvételt is:)
vicces nép a magyar. plusz a nagy poén a kisebbségi képviselet:)

cellimega 2010.10.03. 12:08:55

@Hepci: ha a demográfiai trendek nem változnak, valóban országos problémává válik: a magyarok körében 1,1, a romáknál (már csak) 3 az egy nőre jutó gyerekszám. Tehát durván: mi generációnként feleződünk, ők két generációnként duplázódnak. Most az újszülöttek 17%-a roma (MTA).
Olyan gyorsan nem fog menni az asszimiláció szerintem, mint ahogy mi elfogyunk (illetve emigrálunk egy biz. szint esetében).
BAZ megye 30 éve 800e fölött volt, most 700 alatt. Azt, hogy a magyarok száma közben hogy változott, azt nem tudom, de durva fogyás ez, kül. a fiatalok körében.
Mindebben nem a romák a "hibásak", hanem a magyarok kirívóan alacsony termékenységük miatt.

Ahol most lakom, 10 éve alig volt pár % roma. A szakiskolások körében 50% feletti az arányuk most (igaz, ők nagyrészt bejárók).

jjulie 2010.10.03. 12:09:09

@porfelhő:

ha így megy, meglesz a 25% is akár

kodó tamás 2010.10.03. 12:11:11

@cambridge.on: vállallom első istván szerepét. de a viktort kérdezték méár? lehet hogy ő csinálja a pártot. csak még a royalisták földalatt dolgoznak

porfelhő 2010.10.03. 12:12:41

@jjulie:
Nem tudom, majd délután, meg este megirom!! A békés a legaktivabb, akkor milyen a többi, igaz ez délelőtti adat.

kodó tamás 2010.10.03. 12:13:20

@ubul2000: én populista vagyok (elitellenes) és utálom a komcsikat, libsiket, orbánistákat stb. szval minden pártot. de kálmán olga és a heti hetes (gálvölgyi) pont szimpatikus. még ha zsidók is lennének esetleg...

groggil 2010.10.03. 12:14:41

@cellimega:
"Most az újszülöttek 17%-a roma (MTA)."

Attól tartok, ez a szám annyira valós kb., mint ahányan a 10évenkénti népszavazáson vallják magukat cigánynak...köszönő viszonyban sincs a valósággal. (ez a legnagyobb gáz, mellesleg, hogy még reális képünk sem lehet, a sok tetű "jogvédő" miatt)...én egy Jobbik-szimpatizáns demográfussal beszélgettem erről -a név titok-, aki azt mondta: pár éve volt kb. 35%, mára ez az arány 50%-ra csúszott fel...és egyre romlik...szép jövő, nem??

groggil 2010.10.03. 12:16:16

@groggil:
"10évenkénti népszavazáson"...népszámláláson, természetesen...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:16:48

@groggil: már javasoltam korábban, hogy minden SZDSZ tag és szimpatizáns költözzön be egy cigány dominanciájú faluba, és fogadjon ott örökbe 100 gyereket, de süket fülekre találtam. Nem megy ez, az Istennek se, még a Vásárhelyi Mária se vállalkozott, pedig kötcsei birtokot otthagyták a Ferencznek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:18:25

@kodó tamás: a Kálmán Olga és a Heti Hetes zsidók? Itt konfúziót látok (nagyrészt nyelvtanilag).

kodó tamás 2010.10.03. 12:18:48

@regent s: "ma van az ominózus nap amikor saját döntésem alapján NEM megyek el szavazni! Nem fog a cseppnyi jóindulatommal senki sem visszaélni"
Ok NEO. Jó kapszulát választottál, köszöntünk a való (vagy reális?) világban! mi már 20 éve itt őrizzük a lángot...

kodó tamás 2010.10.03. 12:23:30

@simonmondja.: "Vívjuk meg a magunk - 2010-es Nagy Fülkeforradalmát - még egyszer!"
visszatapsolt forradalom. EZ a RE-revolúció. A RE-forradalom.

Pont ezért érdekes a részvétel. lássuk tisztán hány ellenforradalmaár és hány fülkeforradalmár van.

én azt hiszem ellenforradalmár vagyok. vagy a 269/C ezt is bünteti?

szerintem a 2 706 292 fülke akció hős kicsit kevesebb lesz most.

a választásnak ez az egyetlen mutatója.... a forradalmi lécet magasra tették....

kodó tamás 2010.10.03. 12:25:57

@Hepci: nem foglaltam a kérdésben állást. arra céloztam, hogy pusztán szakami alapon tartom nagyra őket. azaz ha gálvölgyiről kiderül hogy pedofil, k.olgáról meg hogy szadomazo domina. az sem fog elrettenteni. pedig most esélyes hogy kiderül. az nem hogy azok, de hogy kiderül az esélyes.

sárkányfő 2010.10.03. 12:27:10

@Hepci: ezt a barom idiótizmust már írta nekem is valaki, amikor arról elmélkedtem, hogy nem minden cigány bűnöző, hogy nem zsigeri gyűlöletből, hanem ésszel kéne (legalább) kezelni ezt a problémát, no meg hogy a gettókra és a nyomorra a világon mindenhol a gettó- és nyomorbűnözés a jellemző. épp úgy, ahogy pl. a közép- és felsőosztályoknak is megvan a maguk általános és elterjedt bűnözési kultúrája.

kodó tamás 2010.10.03. 12:27:52

@JR69: orbánia? vagy milyen tábla lesz amagyarország helyett? vagy a demokratikus lesz királyságra?
miért lenne késő? sose késő. mindig jöhet egy 20 éves orbánfi aki megment minket a megszállóktól.

karbalán 2010.10.03. 12:29:30

@török gábor: Nem tudom, volt-e szó Gödöllőről mostanában, az is egy érdekes hely. Gémesi 20 éve polgármester, a Fidesz most indított ellene egy jelöltet, Boros Andreát. Nagyon rossz stratégiát választottak: helyből erősen negatív kampánnyal kezdtek, ami egy ennyire elfogadott, szinte családtagnak számító polgármesterrel szemben értelmetlen (első szórólapjuk szerint Gémesi megfáradt, Gödöllőn nagyon rosszul mennek a dolgok: ezek a "rosszabbul élünk" című 2006-os szlogenre hajaznak, mert minden helyi lakos számára nyilvánvaló, hogy valótlanság. Jelenleg épp teljesen fel van túrva a városközpont az új főtér építése miatt, ami minden, csak nem "nem történik semmi".) Egy bejáratott polgármestertől megszerezni a posztot csak kétféleképpen lehet (szerintem), de egyik sem gyors módszer:
Mindkét verzióban alap: Pozitív képet sugározni az új jelöltről, aki lehetőleg több cikluson keresztül legyen önkormányzati képviselő, akit megismernek a helyi választók. Belefér némi negatívkodás is, de a pozitív érzéseknek dominálniuk kell. Erre jó példa pl. Tarlós, és a XIII. kerületben Spaller Endre is hasonló, tehát nem reménytelen, hogy egyszer Tóth József utódja legyen.
1. stratégia: megvárjuk, míg visszavonul a polgármester.
2. stratégia: valódi vagy hihető korrupciós ügyeket és egyéb, a polgármesterre és/vagy a köreire nézve negatív dolgokat ásunk elő hosszasan és sokat. A stratégia legalább 2-3 évnyi intenzív sározással képes csak a polgármester pozícióját megingatni. Az ellenérdekű jelölt is részt vehet a kiásásba, de vigyázzon, hogy csak olyasmit mondjon, ami rá nem üthet vissza.

A Gödöllőn beindított, egy-két hónapos sárdobáló kampány csak arra lehet jó, hogy a Fidesz jelöltjétől vegyen el szavazatokat, azaz magának árt a kampánycsapatuk.

A heti fejlemény, hogy egy csapatnyi más településről odavitt tízen-húszonéves gyerek 13 ezer szórólapot akart kiszórni Gödöllőn, mely szerint Gémesi meleg, de a helyi lakosok meg akadályozták a szórást, a közterület-felügyelők elkobozták a cédulákat. A gyerekek videófelvételen azt mondták, hogy a Fidesznek szoktak dolgozni. Megy arról a vita, hogy valóban a Fidesz küldte-e őket, vagy Gémesi és csapata gondolta azt, hogy ez biztosan negatívan befolyásolná a az ellenfélről kialakult véleményt. Mindkét felvetésben van ráció, de szerintem négy nappal a választás előtt egy ilyet bedobni, az érdemben nem befolyásolja a választást. Igazándiból egy ilyen elem alkalmas lehet a hosszútávú lejáratás stratégiájába egy elemnek, de pár %-nál nagyobb hatása valószínűleg nincs.

cellimega 2010.10.03. 12:30:07

@jjulie: Bp-szereteted miatt kérdeztem rá. Az a tapasztalatom, hogy Bp-et a tősgyökeres pestiek (mint Te) és a Kelet-Mo-ról beköltözöttek szeretik. Akik közülünk (gimnáziumi barátok, haverok) fent maradtak (karrier miatt), azok kevés kivétellel elviselik csak inkább.
Nem vagyok nagyvárosellenes egyébként. Fél évig voltam Varsóban, és jól éreztem magam. Minden főváros tetszett turistaként Tallinntól Zágrábig. Bp-en nem éreztem otthon magam; az egyetemen sem. Úgy éreztem, idegen vagyok ott, nem oda való.
Mindezt azért írtam le, mert részben megmagyarázza a fidesz népszerűségét a Dunántúlon (kivéve persze a régi iparvidékeket). Orbánék sok tekintetben olyanok, mint mi (én meg a baráti köröm).

In Bruges 2010.10.03. 12:30:11

Talán érdekes lehet - sőt, biztos, hogy az -, ami Ajkán történik. A jelenlegi polgármester Schwarcz Béla MSZP-s, nagyon szoros versenyben maradt alul kihívójával szemben tavasszal - Ékes József. Ajka rengeteget fejlődött az elmúlt években, de természetesen senki sem tudja pontosan, hogy mekkora hitel árán. Béla gondos gazda, Ékes elég szürke. Ugyanakkor "gondos gazda" megosztja a zembereket, mert stílusa a régi átkosra emlékeztető.
Korábban csak Ajka tudta hozni az MSZP-s polgármestert a megyében, mindenhol Fideszes regnál. (Nagyobbacska városokban.)
Érdekes mérkőzésnek látszik.

jjulie 2010.10.03. 12:30:53

@Hepci:

mindenki azzal nyomul amije van

a fidesz a szíjjártóval, a cigányok a demográfiával

mi ebben a furcsa?

kodó tamás 2010.10.03. 12:33:36

@Pedró27: "Miért nem jelöli ki a kormány a polgármestereket meg a képviselőket? Minek vacakolnak még a demokrácia látszatával? >:-| "
"Ilyen poénokat írogatni nyilván könnyebb, mint szembenézni azzal, hogy a baloldal milyen hibákat követett el az elmúlt években, amik a mostani helyzethez vezettek."

SZerintem is bal oldal a hibás:) sőt mega libsik is. de meddig kell ezt hallgatnom? halottról vagy jót vagy semmit... 2014 ben már nagyon furcsa lesz ez a szöveg.
Az ilyen BIRKA minek blogol. vagy szavaztál már kora reggel? apárt az első?

kodó tamás 2010.10.03. 12:34:51

@black-cat87: esztergomra vetjük vigyázó szemünk...

ubul2000 2010.10.03. 12:37:02

@kodó tamás: Mi köze ennek a származáshoz?
Valaki vagy tehetséges vagy tehetségtelen.

A heti hetessel kapcsolatban nagyon nem értünk egyet. Nem is értem, hogy Kern hogy keverdhetett az ocsu közé

cellimega 2010.10.03. 12:39:47

@groggil: a népszámláláson 2%. Kemény Istvánék (MTA) azt tekintik romának, akit szomszédai annak tartanak. Így becsülik most 600.000-re a romák számát, és 17%-ra az újszülött romákét.
Inkább nekik hiszek, mint a Jobbiknak és a kül. romaszervezeteknek, akik 800.000-1.000.000-t mondanak. Egyaránt a romák számának eltúlzásában érdekeltek. Ha 1 millióan lennének, ők 1,3-at mondanának.

kodó tamás 2010.10.03. 12:40:29

@Süveges Gergő: Kedves Süveges Gergő!
nagyon sajnálom hogy az mtv1 ben lefokozták a reggeli műsorig. de szerintem a diktatura tv-je helyett valami rendes adóban is képes lenne "szolgálni". hm lehet itthon nincs ilyen...

"@jjulie: Nem pontos. Nekem havi fizetésem van. Pluszpénz meg nincs. Gábor pedig felkért szakértő"
TG. KÉSZpénzt kap a blogjáért... is. gondolom elszámolás klikkelés és komment alapján...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:40:31

@ó jaj: az SZDSZ-nek (és általában, az álliberál önjelölt verbálhipertoleráns "elitnek" - vö. felsőmucsa) abban van jelentős szerepe, hogy a probléma úgy növekedhetett naggyá, hogy beszélni se volt szabad róla. És tényleg megtehetnék a drága érdekvédők, hogy leköltöznek Dömsöd-alsóra és nem Oxfordba meg a Laudörbe járatják a gyerekeiket.
Jelentős mennyiségű szellentést kifoghattak volna a szélsőjobb vitorláiból. Ha ez lett volna a cél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:41:31

@jjulie: na ja, csak nem maguk finanszírozzák, hanem más csalánjára verik a fharkukat.

kodó tamás 2010.10.03. 12:44:35

@ó jaj: "mit viszont nem értek, hogy gondolja bárki, hogy a zsarolással, fenyegetéssel, vásárlással, vagy bármivel rá lehet venni embereket arra, hogy a szavazófülke magányában ne arra szavazzanak, akire akarnak? Azért ez nem megy. A manipuláltak önként szavaznak, ez oké, de a többi oda teszi az x-et ahová akarja"

na ja. csak most uj fenyegetésként bevetették a "vidéki" parasztok ellen hogy a fülke felett kamera van, azaz ott is figyelünk elvtárs... (pontosabban kubatov, de az ügyei alapján ez hihető is, sőt szerintem valós (vagy reális?) esély is van)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:44:49

@ubul2000: nyilván őt is vonzza. Az ocsu. Meg a gempa.

kodó tamás 2010.10.03. 12:45:31

@ubul2000: ezt irtam nem faji kérdés, DE NEM IS JOBB-BAL kérdése!!!@Hepci: igy már érted?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:46:10

@kodó tamás: most aszontad szerencsétlen SGergőnek, hogy húzzon a bíbíszíbe...

S2000 2010.10.03. 12:46:47

Szegeden mi újság?

kodó tamás 2010.10.03. 12:48:59

@cellimega: ezt már kitárgyaltuk pár napja. 1,2 millió cigány van... 2030 ra 2,5 millió, 2050 re 5 millio...
20 évente duplázódnak. ez ténykérdés. ezezn nincs mit rágózni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 12:49:10

@S2000: ott is van egy adósom. Helyi vagy? Meg kéne ver** - khmmm - célirányos kommunikációs technikával befolyásolni a preferencia-vezérelt döntéshozatalban. :)

jjulie 2010.10.03. 12:49:29

@cellimega:

igen, pontosan látod, a fidesz vidéki jobboldali párt

kétlaki gyermekkorom volt, teljesen párhuzamosan budapesti és falusi, az ovit és az általános iskolát is felváltva csináltam, mindkét helyen meg volt a baráti köröm

jól ismerem a vidéki életet, amikor a gyerekeim születtek, egy bakonyi pusztán éltünk

budapest egy igazi dzsungel, tele veszéllyel és változatos gazdagsággal, a benszülöttek ismerik az ösvényeket, a dzsungel nem való mindenkinek

kb 30 éve megismerkedtem két állatorvossal, kb 10 évvel voltak idősebbek nálam, csont alkoholisták voltak, igazi falusi állatorvosok, éppen készültek valami városi életre, mondták nekem, hogy kurva sokat kerestek a parasztokon, de ki a fenének lehet ezzel a baszottsok pénzzel eldicsekedni a faluban?

a következő évben már pesten voltak, és leszoktak az alkoholról is egyik napról a másikra

tbb 2010.10.03. 12:51:13

Hogy itélitek meg? Nyerhetne Jávor Benedek, ha beigért volna minden rászavazónak 1 millát a nyerése esetén?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 12:52:53

@cellimega: Szerintem is.
Orbánék olyanok, mint ti.
Csak az a szép, hogy Budapestet akarják.

Nagy öröm ez egy pestinek, hogy Budapestet utáló emberek mindenáron ideköltöznek és még a várost is vezetni fogják.

Legutóbb valami lelki-szellemi Orbán képére formálást magyarázott a Vitya.
Tarlóst nyilvánosan okosította.

Hát szóval öröm.
Biztos mindenki csak örülni tud olyan megszállóknak, akik még utálják is a városát.

kodó tamás 2010.10.03. 12:52:54

@Hepci: ITT MÉG SEGGET IS HIÁBA NYALT... emléxem egy-két áprilisi választás előtti riportra... :) szerencsétlen. a fidesznek csontig... oszt ez a jutalom... de hát 2 706 292 embernek nem lehet adni... azok nagyrészét is érinti majd ha nem rokon. törvényszerű. csak pár 10ezer kedvezményezett lehet.

sárkányfő 2010.10.03. 12:53:02

@Hepci:
"a probléma úgy növekedhetett naggyá, hogy beszélni se volt szabad róla."
ez micsoda hülyeség már? az szdsz betiltotta a szólásszabadságot meg a szabad sajtót? és ezt a hangok mondják neked? az szdsz írta a jobbos lapok, rádiók, stb műsorait?
senki nem akadályozott meg senkit abban hogy ki miről mit mondjon, és ennek megfelelően mindenki fújta is magáét mindenféle témában, ebben is.

És ha elmagyaráznád végre miért is kéne egy érdekvédőnek leköltözni a cigányok közé? Egy keleti gettófaluból jobban tudná védeni az érdekeket? nem túl valószínű. ennél már csak az valószínűtlenebb, hogy a szélsőjobbnak akarna normális ember megfelelni. amúgy te szélsőjobb vagy?

@kodó tamás: kamera? ezt azért nem hiszem. kubatovból sok mindent kinézek, és ahogy ő maga is mondta, a fidesz elnöksége által elfogadott listákat csinálnak, de kameráról még nem hallottam... nagy botrány lenne, ha igaz lenne. amúgy pl. a papír fölé hajolva ki lehetne takarni ki mire szavaz.

jjulie 2010.10.03. 12:53:43

@Hepci:

ezt a fideszre érted?

persze, a fidesznek nincs saját pénze, honnan lenne

sárkányfő 2010.10.03. 12:54:59

@kodó tamás: ezt a kitárgyalást kihagytam. 1,2 millió cigány? soknak hangzik, én max. 0,8-ról tudtam.
tényleg érdekelne, ha van valami hiteles forrás a létszámukról...

S2000 2010.10.03. 12:55:07

@Hepci: Ja, szegedi vagyok... :) Kíváncsi vagyok Botkának sikerül-e nyerni.

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 12:55:38

Ne felejtkezettek meg arról sem hogy Szarvason időközi országgyűlési választás van (bár sok izgalmat nem igér)

kodó tamás 2010.10.03. 12:56:37

@riglee: "Hazánkban a politikai „elitnek” sikerült oly mélyre ásnia magát, hogy immáron jóérzéssel egy magára valamit is adó ember, na pláne, ha néha tükörbe is akar nézni, senkire nem tudja leadni a szavazatát.
Lehetne azonban olyan választási rendszert alkotni, mely visszacsábítja a szavazófülkékbe a hozzám hasonló szkeptikusokat is. Ez a módszer a negatív szavazás lehetősége, melyben a választópolgárnak lehetősége lenne arra, hogy ne azt mondja meg, hogy kit látna szívesen valamely poszton, hanem azt, hogy kit nem. A módszer roppant egyszerű. A szavazólapok annyiban módosulnának, hogy minden jelölt, vagy párt mellett két karika volna. Egy igen és egy nem karika. A választó továbbra is csak egy szavazatot adhat le, de eldöntheti, hogy azt valaki mellett, vagy valaki ellen teszi. Az igen szavazatok, mint eddig, továbbra is növelnék a kapott szavazatszámot, míg a nemek csökkentenék. Így aztán előállhat az a nevetséges helyzet, hogy valaki negatív szavazatszámmal nyeri a választást, jól tükrözve ezzel a választók viszonyát a politika és a közigazgatás irányítói iránt. Ha ily módon is lehetne szavazni, senkit nem tartana vissza az, hogy most 3-4 rossz közül kit is válasszon, hiszen egyik se lesz jó neki, viszont kinyilváníthatná választói akaratát, hogy ki az akit semmiképpen sem szeretne vezető szerepben látni."

MINDEN SZÓVAL EGYETÉRTEK.

Én is itthon szavazok, azaz várom a demokmrácia eljöttét. persze kisközösségekben (szakma, rokonság, lakóhely) azért mindent megteszek érte...

lüke 2010.10.03. 12:57:41

@Hepci:
a mai nap egye fene
de ez egy egész életre szóló mitteleuropäischer Weltschmerz- ezt még az angol is mondja, mert ott nincs!-

ubul2000 2010.10.03. 12:59:08

@kodó tamás: te példálóztál a zsidókkal.
Hát nem is jobb-bal kérdés, mert aki a szélsőjobboldali Gyurcsányit, Bajnait, Veress-t és hasonszőrű bandáját baloldalinak nevezi az gyengeelméjű

kodó tamás 2010.10.03. 13:00:12

@ó jaj: 1970 ben 300ezer, 1990 ben 600 ezer. több felmérés nem volt. azaz a "termékenységi ráta" és várható élettartam alapján egyszerű matek...

másik NAGYOBB GOND is most fog kiderülni, hogy a magyarok SOKKAL KEVESEBBEN VANNAK. azaz a 10 milla kb 9,7-9,5 lehet... 20 év alatt 20-30ezer kivándorló szerepel a statisztikában itthon, de a külföldi kontroll adatok 10 szeresek legalább. azaz itthon a kutya se szól "hivatalosan" hogy szevasztok a tiszta versenyből és a bődületes demokráciából elegem van megyek a rohadó nyugatra...

lüke 2010.10.03. 13:00:18

@jjulie:
mindenki ,aki Ratkó Anna jóvoltából van:)
csak azért ,hogy nehogy három évet tévedjek az örökkévalósághoz:)
hu.wikipedia.org/wiki/Ratk%C3%B3-korszak

lüke 2010.10.03. 13:01:38

@Hepci: a Harvard kimaradt:)

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 13:02:04

Érdekes lehet még Budapest XV. kerület.
Indul a régi Polgármester (aki nem kellett a szociknak) + FIDESZ jelölt + MSZP jelölt + JOBBIK jelölt.

kodó tamás 2010.10.03. 13:02:21

@ó jaj: ijesztgetni lehet... kamerával, pont mint a biztonsági kamera. de abizalmi index=0, azaz mindenki elhiszi a legrosszabbat is... tehát ilyen látszólag ártatlan dolgok sem tűnnek viccnek... kamera a szavazófülke felett... hm szerintem nem lehetetlen. vagy a TOLLBAN. kérdezd meg szilvássyt vagy pintért.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:02:22

@lüke: BB olyan? Elviszem horgászni... Bár úgy emlékszem, meleg... Igaz, elég hideg van este...

lüke 2010.10.03. 13:03:26

@kodó tamás:
itt is, mert valami nagyon furcsa nyelvet beszélnek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:03:57

@lüke: én se vagyok hibátlan, mindenre nem figyelhetek.
Bauer Tamást a Lomonoszovra (így híják' még?).

kodó tamás 2010.10.03. 13:04:39

@ubul2000: légyszi szállj le rólam. Ok kiegészítem nemcsak a jobb és bal oldal nem érdekel a szélső és enyhe irány változataik sem!!!!!!!!!!!!!!! és nem sorolok senkit sehova ilyen szempontból.

én már csak egy vonalon osztom a népet... aki szerint demokrácia van illetve aki szerint nincs.
aki elmegy az hisz benne még... aki nem az vagy nem hisz benne.
vagy nem ér rá:) vagy lusta:)

sárkányfő 2010.10.03. 13:06:11

@kodó tamás: lehet. kéne már a korrekt felmérés.

akik meg lepattannak nyugatra, azokat teljesen meg tudom érteni. nekem is több ismerősöm megtette. a legértelmesebbek, legképzettebbek...

lüke 2010.10.03. 13:06:54

@Hepci:
gondolom
a kémia semleges
a fizika már nem:)
az a Liszenko!
na meg a Mendel kontra Micsurin

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:08:10

@ó jaj: azzal ne törődj, hogy én mi vagyok. Horgász vagyok és amatőr teniszező. Aki veled nem ért egyet, az nem széljobbos, per definitionem.
A PC beszéd itthoni terroristái viszont erős emlékeim szerint a Szadesz hangadói voltak. Ha erre nem emlékszel, innentől nagyjából irreleváns a kettőnk közti eszmenemcsere.

tbb 2010.10.03. 13:09:25

@jjulie:

"mi van pl. a nyilvánossággal, a civil szféra menet közbeni ellenőrző szerepével?"

Egyelőre pont az, ami az elmúlt 8 évben. De 2-3 éven belül észrevehetően javulni fog. De tartok tőle, hogy annyira azért nem, hogy a ballib ne tudna vele megbirkózni.

jjulie 2010.10.03. 13:09:47

@kodó tamás:

ne haragudj rá, megviccelte az optikusa, egyéni szemüveget adott rá

2010.10.03. 13:10:25

Én kb. 20 percet telefonáltam a szavazókör előtt az utcán, és rengetegen jöttek...Nagy a forgalom, azt kell mondjam, aminek én örülök.

És szép jó napot a sporttársaknak, ma kit kell megverni?:)

sárkányfő 2010.10.03. 13:11:26

@kodó tamás: hát... nekem ez inkább ijesztgetés - urban legend kategória... a toll meg főleg, valaki észreveszi, máris ott a tárgyi bizonyíték, nem éri meg.
akik ezt beveszik, azokat nem is kell ijesztgetni, annyira egyszerűek, hogy a szokásos manipuláció is elég nekik.

ennél sokkal hatékonyabb módszernek tűnik amit a mostani kubatov-felvételen hallottunk, hogy egyszerűen a haverok kitelefonálnak a szavazó-bizottságból, hogy név szerint kik nem mentek még el szavazni a tuti hívők közül, és kimenni a címükre, és kézen fogva elvinni őket. vagy csak rájuk telefonálni, hogy menjenek már el.

jjulie 2010.10.03. 13:11:47

@tbb:

jaj tibi, még mindig nem józanodtál ki éjfél óta?

tudod már, hogy mi lennél ma ha nincs a létező szocializmus?

falusi traktoros, mint az orbán?

vagy így is az vagy?

kodó tamás 2010.10.03. 13:15:12

@ó jaj: ezt is kitárgyaltuk már.
óvári ismerőseim mesélik szakma függetlenül 55 évesen is pakolnak emberek... eladnak amit lehet osztjonapot
meg említettem pár napja itt, hogy a megyei kórházak patológiáin nincs osztályvezető orvos... mindenki elment. ugyhogy teljes szakmák is lelécelnek.

a lényeg, hogy az intézmények (politika, hivatalok stb) zéró működése miatt az állami szolgáltatás ZÉRÓ (azaz albán szintű).
Az adózás 85-86%-kal pedig világ első Dániával.

ebbél két megoldás jön ki:
1. nem adózok, azaz minimumra csökkentem, épp csak annyit hogy vegetálni tujak.
2. megpattanok...
a tisztességteleneknek van még több opcio is...

én az 1.-et választottam egyelőre.

lüke 2010.10.03. 13:16:23

16% körüli a részvétel eddig

kodó tamás 2010.10.03. 13:18:11

@ó jaj: azt hiszem jövöre lesz népszámlálás. persze ahogy az intézmények bizalma áll... előre jelzem, hogy nem hiszek el semmit... se a polgárnak, se a ksh nak...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:18:18

@Letícia: ma senkit. Tegnap megvertük a Telekomot (tenisz), idegenben, metaflex borításon.

cellimega 2010.10.03. 13:19:43

@simonmondja.:
nem azt írtam, hogy utálom, hanem hogy nem éreztem otthon magam. Ha már az utálatról van szó: elég sok pesti részéről éreztem ezt a vidék irányába. Meg is hökkentem 18 évesen ezt tapasztalva, mert bennünk nem volt semmi hasonló Bp iránt.
Én személy szerint jobban örülnék egy LMP-győzelemnek Bp-en, mint a várható Fidesz-győzelemnek, ami úgysem lesz tartós; csak a baloldal átmeneti gyengeségének és megosztottságának köszönhető (gyengülő, de nagyon mélyen beágyazott mszp, erősödő lmp).

Már 100 éve Bp uralkodik a vidék felett. Ennek most (szellemi értelemben) befellegzett az internetnek köszönhetően. Nem tudom, el tudjátok-e képzelni Pesten, hogy ez milyen felszabadító érzés. Ezentúl nem a HVG, az És, a Népszabi és a Nemzet fogják meghatározni, hogy mi van a vidéki emberek fejében. Persze továbbra is erős a fővárosi hatás, de a kézi vezérlésnek vége.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:20:50

@lüke: most mennek anyámék. Két szavazat Pokorni és Tarlós mellett. Pont szemben az intézménnyel, ahol egykoron Szabadi Béla volt a királyok királya, szabadidejében.

tbb 2010.10.03. 13:20:55

@jjulie:

Így ez nudli. A szijjártó hol maradt?

kodó tamás 2010.10.03. 13:22:15

@ó jaj: még egyszerűbb a bevált gyakorlat szerint a LÁNCSZAVAZÁS

ugyebár a többi csak propaganda célokat szolgál...

sárkányfő 2010.10.03. 13:22:23

@Hepci: hát igen, ezt az agyatlan fröcsögést vártam :) mindig ez jön, ha valaki egy pici is megkapargatja az ilyen idióta kijelentések hátterét :)

Azt állítottad, hogy javasoltad a leköltözést, majd egy kommenttel később azt állítottad, hogy aki ezt javasolja, az szélsőjobb. Íme:
"már javasoltam korábban, hogy minden SZDSZ tag és szimpatizáns költözzön be egy cigány dominanciájú faluba, és fogadjon ott örökbe 100 gyereket"
v.ö.:
"megtehetnék a drága érdekvédők, hogy leköltöznek Dömsöd-alsóra és nem Oxfordba meg a Laudörbe járatják a gyerekeiket. Jelentős mennyiségű szellentést kifoghattak volna a szélsőjobb vitorláiból."

Ezek után még le se szélsőjobboztolak, bár saját logikád szerint az vagy, csak rákérdeztem. A válasz látható :) Agyatlan személyeskedés, hogy én szélsőjobbozok :)

A PC-beszéd "terroristái"... lol :)) Tényleg nem tudsz konzekvensen kommentelni? Eggyel korábban még azt írtad: "beszélni se volt szabad róla." Nocsak, akkor beszélni már lehetett, csak neked nem tetszően? És mi is volt konkrétan az ami neked nem tetszett, és ami miatt lett ebből ekkora probléma?
És az eredeti kérdésemre miért nem válaszolsz? Miért kéne bárkinek leköltözni?

2010.10.03. 13:22:54

@lüke: akkor engem is ha jövök?:) Megyek is azonnal!:D

@Hepci: zsüli ma a barátod lesz? De szép, ezért érdemes volt idejönnöm!:)))

A tenisz sikerhez meg gratula!:)

kodó tamás 2010.10.03. 13:24:58

@Hepci: jól tartják magukat az öregek? :)
menyni reményünk van? nekünk igazi (vagy valós? vagy reális?) demokratáknak?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 13:27:08

@cellimega: Nem mondtad, hogy utálod...
Idejöttök, szarul érzitek magatokat és erről a pestiek tehetnek.
Ne gyertek ide, mert szarul érzitek magatokat.
Ilyen egyszerű lenne.
Olyan okosak vagytok, hogy szellemi értelemben uralkodni akartok, de annyira azért nem, hogy otthon Felcsúton maradjatok, ha ott szerettek élni.

Én nem megyek Felcsútra, hogy szellemi értelemben uralkodjak rajta és jól átalakítsam.
Pláne nem, ha már jártam ott és rossz volt.
Például jártam már Tapolcán.
Szar volt.
Tapolcára nem megyek szellemi vezetőnek, sem polgármesternek, sem dolgozni, sem papnak.

Érted már, mit csináltok?

2010.10.03. 13:27:19

@Hepci: te, ez nem anyádék privát dolga, kire adják?:) Ez itt nem kampánycsend zavarás, ha lelkesedünk egyikért-másikért?:) Én történetesen megyek főzni, csak gondoltam, hogy szólok...

lüke 2010.10.03. 13:28:17

@Hepci: kislány koromban odajártam páternoszterezni, még a barátnöim is odavittem
azt mondják a Bélus akkor alakított, mikor kirepült a Józsika,akkor ordibálta: ö itt a miniszter.persze kiröhögték,ilyen ordibálós ott utoljára Hegedüs András volt 33- plusz ,minusz három- évesen

@kodó tamás:
a patológus nagy hiánycikk,nagyobb mint a gyakorló orvos

S2000 2010.10.03. 13:29:44

Ebben a kicsit unalmas szavazásban (eredmény borítékolható) engem a legjobban a részvételi arány érdekel. Pontosabban a részvételi arány alakulásának tényleges valószínűsíthető okai, (és itt Gábor meglátásai érdekelnének majd, nem pedig a pártoké).

A pártok ezzel kapcsolatos kreatív kommunikációján jókat szoktam mosolyogni.

sárkányfő 2010.10.03. 13:30:14

@kodó tamás: a láncszavazás valóban necces :(

szerintem úgy kéne szavazni, hogy

- nem fülke kell, csak egy 20 centi vastag kis takaró elem, hogy ne látszódjon a kézfej és a papír, de maga az ember, a felsőteste, táskája, stb tisztán látható legyen
- lehetne mondjuk vagy 100 féle random kis szimbólum vagy számkód a szavazó-lap sarkán egy perforált részen, amit le kell tépni, visszaadni a bizottságnak, és csak ezután lehetne bedobni az urnába, ha a kis szimbólum stimmel azzal, amit a bizottság feljegyzett amikor átadta alapot.
tudom macerás, de így első blikkre ezeket találtam ki, biztos lenne még pár módszer...

kodó tamás 2010.10.03. 13:30:42

@lüke: de ez igy rossz formailag a mondatod ból az látszik, mint ha a gyakorló és a patológus állna szembe.. az is gyakorolna ha lenne... illetve az is "szak", nem?

lüke 2010.10.03. 13:31:43

@Letícia:
te meg befözöd öket:)

Szimba 2010.10.03. 13:32:28

@jjulie:

Ahol az ember a gyerekkorát, fiatalkorát tölti, az lesz később is a szimpatikus számára. Vidéken és nagyvárosban más az életritmus, és az ismerettségi kör is másként alakul.

Pestiként nekem Szeged egy nagyon csendes, és amolyan mindenki mindenkit ismer típusú kisvárosnak tűnt (4 évig éltem ott). És valami iszonyatosan vágytam vissza Pestre, pedig egy nagyobb városban elidegenedve, rohanásban, szennyezett levegőben stb., stb. él az ember.

Furcsa ez.
Amikor a vonat befutott a pályaudvarra, még a levegőt is örömmel, ismerősként szívtam be.:-))))

Nekem ez a közegem, pedig tudnék sok rosszat mondani róla.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:32:34

@Letícia: nem tudom, itt meg lehet-e zavarni a kampánycsendet. Tegnap is ment a birkázás, pedig én tartottam a kampánycsendet, horgásztam és teniszeztem. :)

jjulie 2010.10.03. 13:32:56

@tbb:

lejárt a szavatossága, már a gazdija is visszatette a palackba

most a rákosi-kádár szülte fidesznyik, aki nem tudja kinek is köszönheti a felemelkedését a sláger

te sem mered megkérdezni a felmenőidet tibi?

cambridge.on 2010.10.03. 13:34:40

@Letícia: A szavazó helység előtti verekedés különleges eseménynek számít?

kodó tamás 2010.10.03. 13:34:42

@ó jaj: engem nem érdeke hogy kéne szavazni... 20 éve nem érint.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:34:50

@ó jaj: "már javasoltam korábban, hogy minden SZDSZ tag és szimpatizáns költözzön be egy cigány dominanciájú faluba, és fogadjon ott örökbe 100 gyereket" PONT
SZÜNET
"megtehetnék a drága érdekvédők, hogy leköltöznek Dömsöd-alsóra és nem Oxfordba meg a Laudörbe járatják a gyerekeiket. Jelentős mennyiségű szellentést kifoghattak volna a szélsőjobb vitorláiból." PONT

Hol szélsőjobb az, aki ilyet javasol? Szemantika, te kis ungarische einstein.

jjulie 2010.10.03. 13:35:29

@Hepci:

amíg birka van, birkázás is, csend ide vagy oda

tbb 2010.10.03. 13:37:35

@Szimba:

"Alapszükségleteik kielégítése is nagy energiájukba kerül."

Az ilyenek a szocikra szoktak szavazni. És most is rájuk szavaznának, ha Gyurcsányék el nem kúrták volna ezt is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:37:38

@ó jaj: és mikor hirdetnének eredményt, következő tavasszal?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:39:02

@jjulie: tőlem nyugodtan birkázhatsz, majdnem olyan liberális vagyok, mint a Landeszmann rabbi.

kodó tamás 2010.10.03. 13:39:04

@ó jaj: a LÉNYEG MÁR RÉG MEG VOLT:

" riglee 2010.10.03. 11:16:12
Hazánkban a politikai „elitnek” sikerült oly mélyre ásnia magát, hogy immáron jóérzéssel egy magára valamit is adó ember, na pláne, ha néha tükörbe is akar nézni, senkire nem tudja leadni a szavazatát.
Lehetne azonban olyan választási rendszert alkotni, mely visszacsábítja a szavazófülkékbe a hozzám hasonló szkeptikusokat is. Ez a módszer a negatív szavazás lehetősége, melyben a választópolgárnak lehetősége lenne arra, hogy ne azt mondja meg, hogy kit látna szívesen valamely poszton, hanem azt, hogy kit nem. A módszer roppant egyszerű. A szavazólapok annyiban módosulnának, hogy minden jelölt, vagy párt mellett két karika volna. Egy igen és egy nem karika. A választó továbbra is csak egy szavazatot adhat le, de eldöntheti, hogy azt valaki mellett, vagy valaki ellen teszi. Az igen szavazatok, mint eddig, továbbra is növelnék a kapott szavazatszámot, míg a nemek csökkentenék. Így aztán előállhat az a nevetséges helyzet, hogy valaki negatív szavazatszámmal nyeri a választást, jól tükrözve ezzel a választók viszonyát a politika és a közigazgatás irányítói iránt. Ha ily módon is lehetne szavazni, senkit nem tartana vissza az, hogy most 3-4 rossz közül kit is válasszon, hiszen egyik se lesz jó neki, viszont kinyilváníthatná választói akaratát, hogy ki az akit semmiképpen sem szeretne vezető szerepben látni. "

tbb 2010.10.03. 13:39:48

@groggil:

Érdekes gondolatmenet. Na majd 4 év múlva visszatérünk rá.

jjulie 2010.10.03. 13:40:18

@Hepci:

ezeket ugye a halakkal szoktad megvitatni

félreveztő ahalgatásuk, még azt hiheted, ez az egyetértés jele

többet járjál emberek közé

kodó tamás 2010.10.03. 13:41:57

@ó jaj: a 20centi helyett meg javaslom gondolkozz a józan ÉSZTek mintájára a netes szavazásban... nagyon sok helyen van már. csak itthon akadályozzák a terjedését... nem tudom mit tucc az e-közig ről. na látod... :)

jjulie 2010.10.03. 13:43:14

@Hepci:

"Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack."

mi a bajod ezzel?

2010.10.03. 13:43:44

@lüke: jó kis szalicillel, vagy nátruim-benzoáttal, ecetesen vagy cukrosan, oszt hadd menjen...le velük a gond!:)))

@Hepci: :) Direkt ezért mentél teniszezni és horgászni...tudtam, tudtam!:) Te kis blogeminens!:)

@cambridge.on: szerintem igen, ha ez pl. befolyással van/lehet azokra, akik ezért nem mernek menni szavazni és bejelntik...Ugyanakkor azt kimutatni, hogy ezért szavaztak inkább juliskára mint jánoskára, mert ott verekedés volt juliska javára, azt objektíve nem lehet. Szerintem. Ilyenkor nincs itt Ordi, amikor NEKÜNK van szükségünk rá??? Ej, ej.

:)

Szimba 2010.10.03. 13:43:45

@tbb:

Lehetséges. Pedig a szocik egyáltalán nem sokat tettek értük.
(munkahelyteremtés, oktatás, egészségügy, adózás stb.)

Ezért mondom mindig, hogy egy szocdem párttal, amelyik nagyon alaposan kidolgozza a céljait, programját, és a többségre (azaz a kisemberekre) épít, azzal gyorsan előre lehetne jutni.

Azok a pártok, amelyek nem akarják a munkanélküliséget csökkenteni, akik nem akarnak tenni a létbizonytalanság ellen, akik nem figyelnek a gyerekes családokra, amelyek nem foglalkoznak érdemben a segélyen élő tanulatlan rétegek felszámolásával, az oktatás színvonalának emelésével, az egészségügy minőségével, azok a pártok érdektelenné válhatnak.

tbb 2010.10.03. 13:43:50

@jjulie:

Persze. De tudod miért? Mert a rákosi kádár szülte szocik állandóan elkúrják.

kodó tamás 2010.10.03. 13:44:31

@cellimega: a 600 ezer C azért kizárt mert 1992-ben volt annyi... ugye ehhez nem kell kommentár...

Szimba 2010.10.03. 13:45:42

@Letícia:

Ordi tartalék választási bizottsági elnök (vagy mi a fittyfene), gondolom várja, hogy mikor esik össze az elnök vagy valami hasonló.
De lehet, hogy ő a bizottság elnöke? Ott ül és somolyog a csokinyakkendője felett.

2010.10.03. 13:45:47

@jjulie: ezt most miért írtad ide?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:46:02

@jjulie: láttam már karón varnyút, nem csak vízparton. Pölö kőliberális párt, akikből harcos rasszista lett, két nappal azután, hogy a nyóckerben melléjük költözött egy kiterjedt cigányfamília...

tbb 2010.10.03. 13:46:09

@jjulie:

Lejárt a szavaqtossága? Mint a tied?

Villy 2010.10.03. 13:46:31

Kis adalék az esztergomi helyzethez. Pártok neve nélkül írom, mert kampánycsend van, nehogy szó érje a ház elejét:

A mostani polgármester 10 éve vezeti a várost, 2000-ben időközi választáson választották meg. Elég ellentmondásos figura, olyannyira, hogy 2010-re létrejött ellene egy szivárvány-koalíció: 4 ellenzéki párt és egy civil szervezet támogat egy nekik elfogadható független jelöltet, ami abban merül ki, hogy nem indítottak ellene saját polgármesterjelölteket. Így most csak 2 jelölt van, szemben a 98-as 9-es rekorddal.

A testületbe 10 egyéni körzetből és 4 listás helyről lehet bejutni. A 10 egyéni helyet szinte biztos, hogy a polgármester pártja nyeri meg, és abszolút többségük lesz a testületben. Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezekben a körzetekben minden párt indított saját jelöltet, és megoszlik az ellenzéki szavazat. Ha nem a mostani polgármestert választják meg, ő akkoris a lista első helyén van befutó helyen.

Kicsit sarkítva úgy kell értelmezni a térképet, hogy észak felé egyre népszerűbb a polgármester pártja, ebből egyetlen lakótelep a kivétel. (Ez rendesen virít is a térképen, kevesen mentek onnan szavazni.)

A mostani állás teljesen megszokottnak mondható, reggel 7-kor kicsit szokatlan volt a felállás, de mostanra beállt az évek alatt megszokott sorrend a szavazókörök között 1-2 eltéréssel. Az "ellenzéki" körzetek erősen leszakadtak, dél felé látni is, hogy világos a térkép. Annyi mondható még el, hogy ha többen szavaznak, mint 4 éve, az a kihívónak kedvez.

Még pár érdekes körzet. A részvétel eddig mindig Pilisszentléleken volt a legnagyobb, úgy emlékszem volt ott már 80% is, most a mezőny hátsó felében kullognak. Ez "csak" egy 300 fős "falu", sokat nem nyom a latba, de talán jelzésértékű. Egypolgármester-párti körzet amúgy.

A 16-os lakótelepi körzet viszont szokatlanul jól szerepel. Még a 10-es az, ami látszólag kilóg a többi közül, de ott az utóbbi években zuhant a polgármester támogatottsága, már megszokott a mostani részvétel.

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=105599452865101013853.000491a9b83284b4ed885&ll=47.767945,18.790398&spn=0.110995,0.220757&z=12

jjulie 2010.10.03. 13:47:12

@tbb:

voltár már élőben jobbikos naggyűlésen?

kettőt néztem végig tavaly, tele volt olyanokkal akiknek a "Alapszükségleteik kielégítése is nagy energiájukba kerül."

kodó tamás 2010.10.03. 13:47:27

@tbb: és a teljes állam és közigazgatás FEUDÁL KÁDÁRISTA és most épp vadkapitalista... a "köz"t meg mindenki leszarja

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:47:51

@jjulie: ez Ámerikában jobban mutatna leírva...
Bár tudtommal üstöllést elhagyta hazánkat a kipás pendejo...

Villy 2010.10.03. 13:48:30

@Villy: Ja, és Esztergomban mindig messze-messze a megyei és országos átlag felett, szoktak szavazni, így most is.

2010.10.03. 13:49:21

@Szimba: úgy tudom, most ő főnök...de miért nem vitte be a laptopját, kit zavart volna, míg a többiek gályáznak, ő meg velünk törődhetne, nem igaz?:) Félszeme itt, a másik ott...na majd én meglogisztikázom legközelebb...látszik, hogy nem voltam, ez a dolog elmaradt...:D

Szimba 2010.10.03. 13:50:08

@jjulie:

Ha népszavazást tartanánk arról, hogy minden egyes cigány helyett zsidót telepítsünk le Magyarországon, akkor azért szerintem az utóbbiakra szavaznának többen. (Más kérdés, hogy Izrael mit szólna ehhez!:-))))

Mikszáth pl. egyik novellájában azt írta, hogy a palóc falvak büszkék voltak arra, ha volt egy zsidó lakosuk, általában kereskedő, mert az némi mozgást, élénkséget, üzletet vitt a faluba.

Ebben van sok igazság.

kodó tamás 2010.10.03. 13:50:38

@Villy: ez csak annyit jelent hogy É.-nak szurkolunk és érdekes kérdés mi lesz miután megnyerte... 10 PÁRT emberével szemben... hm hm

tbb 2010.10.03. 13:50:52

@Szimba:

Egyetértek. 100 %-osan.

Szimba 2010.10.03. 13:50:52

@Letícia:

Tilos! Mit gondolsz? Egy ekkora pozícióban?:-))))

Szimba 2010.10.03. 13:51:44

@Letícia:

Valaki lefényképezhetné nekem/nekünk a zuglói bizottságot, ahol Ordi ül!
Nagyon szeretném látni!:-)

2010.10.03. 13:52:21

@jjulie: hát ja...de lapoztok remélem? Nem szeretem ez a témát...ne feszegessük, azt ajánlom.

tbb 2010.10.03. 13:52:28

@jjulie:

Akkor még se járt le a szavatossága?

kodó tamás 2010.10.03. 13:52:54

@Villy: az országos átlag feletti magas esztergomi részvérel jelzi, hogy érett város. és hogy mi lesz a jövö. meglátjuk. a kihívónak pont ott van nagy esélye. és ha nyer, az oroszlán ellen a kisegér akkor nagy szenzáció lesz. nagy sajtó fiygelem...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:54:03

@jjulie: nem a "témát" vettem elő, hanem a rabbit...
Aki valaminek emblematikus alakja, de ez nem a téma.

jjulie 2010.10.03. 13:54:36

@tbb:

ha nem, miért hallgat azóta, hogy a gazdájának ki kellett javítania a háztartási beszédét

más gond van vele?

2010.10.03. 13:54:41

@Szimba: pont ezért, mert ekkora pozícióban van, neki mindent lehet...hát ezt látod, nem?:)))

Ja, fotót Ordiról!:) Küldjünk ki fényképezős kommadókat, és aki a jót küldi be, kap egy, egy izé...egy nicket ide..:))))

ubul2000 2010.10.03. 13:54:43

@Szimba: "volt e g y zsidó lakosuk" Az egy-en van a hangsúly. A cigányokkal se lenne semmi probléma, ha csak 1 (mondjuk normál méretű 3-4 fős) család lenne településenként.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:56:47

@ubul2000: itt Budapesten erős hiányérzetem lenne, ha a kedvenc dzsesszistáimra gondolok. :)

jjulie 2010.10.03. 13:57:05

@Hepci:

minek is vetted elő?

talán tévedésből, nem vetted észre hogy nem a halakkal blogolsz?

sárkányfő 2010.10.03. 13:57:34

@kodó tamás: nagyon jó ötlet.

@Hepci: elég erőltetett, mivel a javaslat után azonnal a szélsőjobbra hivatkoztál :)
na de épp ezért kérdeztem, hogy te, akit ilyet javasolsz, szélsőjobb vagy-e? de ha erre a kérdésre rohamot kapsz, megkérdem személytől függetlenül általánosságban: aki ilyet javasol, szélsőjobbos? :)

az általam javasolt szavazási módszer pedig nem hozna számottevő csúszást. lejegyezni egy mondjuk 4 karakterből álló számkódot a választók már meglévő listájában az aláírása mellé: max 5 másodperc. letépni: 2 másodperc. összenézi: ismét 2 másodperc. ha nagyon rátartással számolunk, duplázzuk, stb. akkor is max dél perc csúszás választónként. ennyit bőven megér egy demokrácia tisztasága.
de biztos lehetne még jobb módszert is kitalálni, ezt csak első blikkre írtam. meg ott a másik, amelyik csak a kézfejet takarja, hogy ne lehessen a kabát alól kicserélni a lapot.

Szimba 2010.10.03. 13:57:48

@jjulie:

Ez már az egészen a leszakadás után levő réteg. Náluk is érthető a radikalizálódás. Frusztráltak, reménytelennek érzik a helyzetüket, maguktól nem képesek változtatni, a megoldást az erőszakban látják.

Kiirtják a többieket, a bűnbakokat (jelen esetben a cigányokat), akkor úgy vélik, nekik több jut.

Pedig nem, de ez már más kérdés.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 13:58:49

@jjulie: vannak számvetési időszakok mindenki életében. Te is eltűnsz napokra, hogy aztán feltöltődve birkázz újra...

tbb 2010.10.03. 14:00:48

@jjulie:

Elhiszem neked. Korábban mind a szocikért lelkesedtek.

karbalán 2010.10.03. 14:01:25

Nagyon érdekes trend látszik kibontakozni a részvételi adatokból ( www.valasztas.hu/hu/onkval2010/469/469_0_index.html ): a legtöbb megyében és a fővárosban látványosan elmarad a részvétel a négy és a nyolc évvel ezelőttitől, de van négy megye, ahol hasonló, de akár nagyobb is: Heves, Borsod, Szabolcs, Nógrád. Ezekben a megyékben van jelentős romakérdés. Szerintem itt a Jobbik komoly meglepetést okozhat.

jjulie 2010.10.03. 14:03:02

@tbb:

te aki még magadról sem tudod ki voltál tegnap, másokról pontosan tudod

ennyi ésszel nem jobber vagy véletlenül?

Szimba 2010.10.03. 14:03:17

@Letícia:

De jó lenne!!!!!!!
Ordi összepisilné magát a nagy érdeklődéstől, fotózgatástól!:-)))

@ubul2000:

Ezért javasoltam, hogy tessék a kormányzatnak "szétültetni" a cigány családokat arányosan az országban.

Mondjuk lenne némi hisztéria, de talán vissza lehetne fogni mindkét felet attól, hogy marhaságokat csináljon. A cigányok felzárkózását csak segítené, ha nem a putriban , a gettóban laknának, és ugyanazt látnák minden nap.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 14:03:35

@jjulie: halakkal nem blogolok. Te milyen hal lennél, ha lennél? Ponty? Örökké éhes... turkál az iszapban fejen állva... a farka felé zsírosabb a húsa... nagyobbacskát nyúzni célszerű...
Süllő? Karcsú a teste... sodrásban szeret a legjobban... este rabol... összetéveszti a küszt a finn wobblerrel... gyakran torokra nyeli a horgot és elvérzik...

Szimba 2010.10.03. 14:04:19

@Szimba:

Én is elkezdenék magas kerítést építtetni, meg valami kábítófegyvert beszerezni a nagy örömre.:-(((

jjulie 2010.10.03. 14:04:42

@Hepci:

blogelvonóra járok, ha kiengednek csak akkor vagyok itt

tbb 2010.10.03. 14:05:29

@ó jaj:

Érdekes a szisztémád. Egy baja van csak. Hogy ezért lesztek mindig vesztesek. Mert tudod, abból kell főzni, ami van.

Ralph Cifaretto 2010.10.03. 14:05:36

@kodó tamás: Sztem meg fordítva. Az lenne a "szenzáció" ha az eddigi polgármester nyerne a totál negatív országos sajtóvisszhang, egy MSZP-től Jobbikig terjedő koala ellenében.

Szimba 2010.10.03. 14:05:43

@Hepci:

Én biztosan pisztráng, nem azért mert az finom, hanem mert mániákusan a sodrással szemben úszik. Jól írom?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 14:06:32

@ó jaj: kérdéseidre a válaszok, készséggel.
(1) Széljobber-é Hapci? Nem.
(2) Rohamot kaptam-é? Nem.
(3) Általában széljobber-é, aki ilyet javasol? Nem.

groggil 2010.10.03. 14:07:14

@jjulie:
""Ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack."

mi a bajod ezzel? "

Az apád metszett faszát, te kilincsorrú provokátor! És abszolút hidegen hagy, hogy hányan fognak ezért "leprimitívezni"! Húzzál el ebből az országból, ha ennyi "tiszteletre" futja a magyarság iránt részedről...húzzál el Izraelbe falat fejelgetni, te gyökér! Remegek a dühtől az ilyen szemétláda provokációk kapcsán...ha ezt élőben nyomnád szemtől-szembe, felrúgnálak egy nyomorult szó nélkül...

tbb 2010.10.03. 14:07:26

@Szimba:

Ezt csinálták Miskolcon. Ott mintha nem vált volna be.

Ralph Cifaretto 2010.10.03. 14:08:05

@karbalán: Én hasonló adatokra emlékszek áprilisból is. Délután majd szépen leszakadnak ezek a megyék és feljön Pest és az ország nyugati része. Persze kb. 9 óráig lehet álmodozni. :))

lüke 2010.10.03. 14:08:14

@kodó tamás:

nem értem amit írsz
már nem tudni magyar

cambridge.on 2010.10.03. 14:08:22

@karbalán: Mit nevezel meglepetésnek?

jjulie 2010.10.03. 14:08:47

@tbb:

te abból főzöl amit elképzelsz?

laktató lehet

cellimega 2010.10.03. 14:08:54

@kodó tamás: 2003: 600.000-es becslés
www.mtaki.hu/kiadvanyok/kemeny_janky_lengyel_moi_ciganysag_main.html

Így már a 700.000 a reálisabb szám ma, nem a 600.000, bocsika. Szállnak az évek, lassan reagálok, gondolom, ezért maradt meg bennem ez a 600.000.

Szimba 2010.10.03. 14:09:28

@groggil:

Gyógyszer, kábszer, alkohol???
Bármit, de told az orcádba!

objekt 2010.10.03. 14:09:38

@cambridge.on: Bocs, csak most olvastam a tegnapit. Így már értem, minden rendben. Én pont, hogy azt szoktam kifogásolni, ha valakit oktalanul fidesznyikeznek. Mint ahogy azt is, ha lekomcsiznak. Üdv

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 14:10:07

@Szimba: majdnem. Mind úszik szembe, de a pisztráng sportot csinál abból, hogy folyóban alig pihen. :)

tbb 2010.10.03. 14:11:20

@jjulie:

Ezt miből szürted le?

Szimba 2010.10.03. 14:11:49

@tbb:
Tényleg? Affene!
Talán úgy kellett volna, hogy kerületenként 1 db család (unokatestvérek, nagybácsik, nagynénik stb. nélkül!).
Nem úgy, hogy 1 cigány család, 1 magyar család, aztán megint 1 cigány család....

Pedró27 2010.10.03. 14:12:19

@kodó tamás: Szia!

"de meddig kell ezt hallgatnom?"

Légy erős. Én 12 éve hallgatom a viktatúrát.

"halottról vagy jót vagy semmit..."

Várjuk meg a ma estét azzal a halottal...

"2014 ben már nagyon furcsa lesz ez a szöveg."

Az még messze van :)

"Az ilyen BIRKA minek blogol."

Ezt Török Gábornak szántad? Mert én csak kommentelek :)

Szimba 2010.10.03. 14:12:40

@Hepci:
Nem pihen??? Akkor mégsem vagyok pisztráng.:-(

Villy 2010.10.03. 14:13:09

@kodó tamás: Amúgy elég csendes kampány volt, csak gondolom a 4-párti összefogás miatt minden ellenzéki elmegy szavazni, nem érzi úgy egyik sem, hogy kidobott szavazat. Ezért tartja a város a 4 évvel ezelőttit, míg az országban esett az arány.

tbb 2010.10.03. 14:13:52

@Szimba:

"Gyógyszer, kábszer, alkohol???"

Egyiksem. Hanem zsüli.

Szimba 2010.10.03. 14:14:13

@cellimega:

Ugyan! Csak a kerületünkben lakik vagy 600 ezer!

Szimba 2010.10.03. 14:14:48

@tbb:

Az ütős egy koktél!:-))

sárkányfő 2010.10.03. 14:15:10

@tbb: több mindent írtam abban a kommentben, amire válaszoltál, úgyhogy segíts nekem: pontosan mire utalsz, miért is vagyok vesztes? Kikkel vonsz egy kalap alá, akik szerinted szintén vesztesek? és mi ez a "abból főzzünk amink van"? Merthogy nem kapcsolódik ahhoz amit írtam, az biztos...

@Hepci: köszi a válaszokat. ugyan ellentmondasz a saját korábbi szövegednek, de végül is engem egy csöppet sem érdekel kiket tartasz te szélsőségnek az aktuálisan épp legutolsó kommentedben.

viszont csak nem bírsz válaszolni az eredeti és már meg is ismételt kérdésemnek, hogy ugyan miért is kéne bárkinek leköltöznie a gettóba?
a félrebeszélésből nekem mára elég volt, ha nem bírsz/akarsz korrekten válaszolni, akkor ne erőltesd....

lüke 2010.10.03. 14:15:21

@Szimba:
Fürth- H. Kissinger szülöhazája- neve: klein Jerusalem volt, ök is szeretnének sokat a törökök helyett
www.fuerth.de/

cambridge.on 2010.10.03. 14:15:24

@lüke: Légy szíves nyugtasd meg, groggil -t!
A végén szélütést fog kapni.
Igen nagy kár lenne egy ilyen kaliberű fasziért!

Szimba 2010.10.03. 14:15:44

No, most elmegyek lusta budapestiként szavazni!:-))))
Vajon, kire????:-))))

jjulie 2010.10.03. 14:16:44

@tbb:

kattints a "@tbb" jelre a kommentem bal felső sarkában, és elolvashatod

Villy 2010.10.03. 14:16:51

Ja, és még egy elég fontos tényező Esztergomban. Pár éve az ellenzékinek mondott városrészekben úgy alakították át a választókörzeteket, hogy a nagyobb körzetek miatt arányaiban kevesebb embert juttattak a testületbe, mint illett volna. A most újrarajzolt térképen már nincs ilyen aránytalanság, ez is a kihívó mellett szól.

jjulie 2010.10.03. 14:18:41

@lüke:

egy olyan nyelvet amit csak te beszélsz meg a törökök, minek linkelsz be ide?

sárkányfő 2010.10.03. 14:19:01

@cellimega: na, ez már frissebb. én sem hinném, hogy többen vannak egy milliónál, de persze én is csak találgatok.

számtól függetleneül a magyar politikai elit (egyik) nagy felelőtlensége (és a jobbik szerencséje) hogy nem kezdtek semmit ezzel a problémával.

úgy általában a politika csak akkor hajlandó foglalkozni bármivel, ha rákényszerül. :(

groggil 2010.10.03. 14:19:44

@Szimba:
Köszönöm az ötleteket, szerencsére e 3-ból csak a cefrét szoktam nyomni hetente 1x...de nem vasárnap kora du.! Ez a Landeszmann-tól átvett idézet (és annak is a "mi bajod ezzel?" kérdéssel megtoldott formája) józanul is képes elvinni a kijelentést tevő felrúgásáig...asszem Landeszmann esetében erre már nem lesz lehetőségem, mert "emigrált" ebből a nácirasszistafasiszta országból...(hogy esetleg elpatkolt volna, azt nem hallottam)...de senkitől ezt az aljas magyargyűlöletből fakadó uszítást nem tűröm el!

lüke 2010.10.03. 14:19:45

@jjulie:
ebböl látszik az én családom
nem lett törökké:)

lüke 2010.10.03. 14:22:15

@jjulie:
repetio mater studiorum est, de ennyiszer?
csak devalválja!
egyébként tudod milyen jó hely az Istambul?
s ha rákkantintottál -hottentotta-volna, láttad volna H: Kissinger városházája az Uffizi másolata

cambridge.on 2010.10.03. 14:22:29

@Szimba: Jó ötletnek tűnik.A maradékot meg exportáljuk a franciáknak!

karbalán 2010.10.03. 14:22:44

@cambridge.on: Sok képviselőt, egyes településeken akár többséget, és polgármestereket.

tbb 2010.10.03. 14:25:10

@Szimba:

"Nem úgy, hogy 1 cigány család, 1 magyar család, aztán megint 1 cigány család...."

Pedig ez se lenne rossz. A Rózsadombon.

lüke 2010.10.03. 14:26:18

egy fontos kérdés:
hoplita hogy áll Túrkeve/Mezötur/Karcagon?

cellimega 2010.10.03. 14:27:29

@groggil: jjulie viccelt Landeszmann rabbi mondatával.
Egyébként úgy hallottam, a fütyülős barack is zsidó találmány :)

tbb 2010.10.03. 14:30:08

@jjulie:

Aha. Hát hozzád képest a Török Zsóti is egy lángész.

jjulie 2010.10.03. 14:30:42

@cellimega:

meg a bőgatya és a csárdás is, na meg a kossuth bankó

Ralph Cifaretto 2010.10.03. 14:32:01

@Villy: A polgármester választás szempontjából ez mellékes, a megosztott ellenzéki indulók miatt meg egyéniben szintén.
Kben meg ilyen hogy történhet?? Puhul a "diktatúra"? :))

jjulie 2010.10.03. 14:34:03

@tbb:

most mi a bajod, nem tetszik a hülye válasz a hülye kérdésedre?

úgy látom szíven ütött, de lásd kivel van dolgod, ne hogy a grogil sorsára juss, vigyázok rád mostantól

cellimega 2010.10.03. 14:35:19

@simonmondja.: nem lehet, hogy attól tartasz tudat alatt, hogy netán jobban fogják csinálni, mint a baloldal, és ettől sérül identitásod?

Sok pesti olyan erősen kötődik városához, hogy az engem a nacionalizmusra emlékeztet.

Amikor baloldali ismerőseimnek grafikonokat mutatok Magyaro és a másik 3 visegrádi ország gazdasági növekedéséről, és tök tisztán látszik, hogy 2000 körüli években jobban mentünk, mint ők, azóta sokkal gyengébbek vagyunk, nem reagálnak semmit. Egy szót sem szólnak. Nem tudnak megszólalni, mert a HVG-Népszabi iskolában azt tanulták, hogy a jobboldalon vannak a pancserek, baloldalon meg a szakértők.
(Ha az államadósság alakulását is mellé tennénk, még durvább lenne a kép egyébként).

jjulie 2010.10.03. 14:35:26

@Ralph Cifaretto:

kilyukad az narancsuthenges kereke?

kodó tamás 2010.10.03. 14:37:37

@cambridge.on: a legjobb exporttermékünk és ez nem vicc...

kodó tamás 2010.10.03. 14:39:09

@cambridge.on: csak eygelőre nyersanyag. még meg kell "művelni", hogy piacképes termék legyen

török gábor 2010.10.03. 14:40:37

@kodó tamás: nem :) a kommentelés semmilyen szerepet nem játszik ebben. állandó összegben állapodtunk meg.

kodó tamás 2010.10.03. 14:41:01

@Pedró27: a BIRKA NÉP lepel az mindkettőtöket jótékonyan takar...

tbb 2010.10.03. 14:41:17

@ó jaj:

Hát ha alacarte választhatsz, de neked egyik se kell, akkor mindig más nyeleti le veled a főztjét. Ha ez neked nyerés, akkor ez a te országod.

Átverés! 2010.10.03. 14:41:39

Már tegnap is írtam róla, hogy a Fidesz-nek nem kellett volna annyira erősködni, hogy mindenütt csak a legbizalmasabb emberei kerüljenek a polgármesteri székbe.
10 ezer fő alatti kisvárosunkban is ez van készülőben.
Több cikluson keresztül egy SzDSz-es, később független polgármester, csodálatossá varázsolta városunkat nagyon sokak megelégedésére.Mostanra a Fidesz feltupirozott egy saját jelöltet és minden támogatást felsorakoztatva kampányolt mellette.

De a környéken arra is van péda, hogy saját pártján belül is csak a személyes ismeret és nem minőség alapján válogatott.

Lehet, hogy arról van szó, hogy a várható megszoritásokat egészségügy, szociális, oktatás terén ezek az uj személyek,parancsszóra kérdés nélkül jobban végre fogják hajtani.

Villy 2010.10.03. 14:42:02

@Ralph Cifaretto: Igaz, de hátha ott nyer az ellenzék.
Hát megtörtént, lett is majdnem belőle népszavazás, hogy Kertváros kapja visza a 2 helyett 3 emberét a testületben, csak a törvényességi kontrollon megbukott a beadvány. De elég durva, mert egy főre számolva pont fele annyi ember képviselte őket, mint a belvárosiakat, és minderz úgy, hogy Kertvárosban lakik a város ötöde kb.

És pont ez mentette meg a Fidesz-frakciót, mert az utóbbi 4 évben szépen elkezdtek lemorzsolódni, a végén pont egy fős többségük maradt. Ha az az egy körzet marad, akkor pont átbillen a mérleg.

kodó tamás 2010.10.03. 14:42:39

@török gábor: akkor hiába töröm magam.
a KÉSZ az az állami másodvonal :)
az összefonódott politika és gazdaság...
de mindenkit elér ez a pókháló előbb utóbb.
akit nem az meg éhen hal, vagy időben elmegy...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 14:43:43

@ó jaj: hát te ki vagy, szép királylány, a Mester Ákos? Válaszoltam 3 kérdésedre, felhívtam a figyelmed a sezmantikában való elmélyedésed szükségességére és eddig barátságos voltam veled, ó jaj.
Ugyebár az a taktika, hogy felteszel valami kérdésnek látszó mondatot, amire valaki vagy válaszol, vagy nem, vagy részben válaszol, úri kedvétől függően, majd megállapítod, a válasz logikátlan és önellentmondásoktól terhes, függetlenül attól, hogy olyan-e, annak csúsztatod, avagy nem ért(elmez)ed a szöveget, majd közlöd, ezek után neked nincs kedved többé vitázni az adott mucsai DNS-derivátummal.
Van egy remek érvem, még így ebéd előtt: kapd be! :)

cellimega 2010.10.03. 14:44:06

@jjulie: írtál a tibinek a fideszesek szüleinek társ. felemelkedéséről a szoc. idején.
Nem néztem utána az életrajzokban, de nem lehet, hogy a kádár-kori emelkedést megelőzte egy zuhanás 1945-ben? (az én családomban pl. ezt történt mindkét ágon).
Ez nem valódi emelkedés, csak az 1945-ös borzasztó felfordulás és kontraszelekció lassú korrekciója a puhább diktatúra idején.

kodó tamás 2010.10.03. 14:47:14

@Villy: persze a szavazás értelme nem veszett el. APÁRT jelöltjével szemben van alternatíva és igazi. becsületes tisztességes nő és szakmailag is jo (személyes jó ismerősöm).
akkor lehet hogy alkalmatlan politikusnak?
EZ ITT A KÉRDÉS!!!! egy politikus lehet e tisztességes? vagy eleve kizárt? PARADOXON? a KÖZÜGYek csak elvtelen gusztustalan módon mennek?

A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14] 2010.10.03. 14:48:18

Szigetszentmiklós (35ezer lakos) Polgármester választás:
- a névjegyzékben lévő választópolgárok száma 4 évenként kb. 3 ezer fővel nő;
- a korábbi MSZP jelöltek mindig visszatérnek "civil" jelöltként, a baloldalt teljesen feldarabolva;

1998. Választópolgárok száma: 17.979 fő
1. Fodor Antalné Dr. (MSZP) 3.930 szavazat
2. Zachár László (FKGP) 1102 szavazat
3. Szabó Béla (CSSZ) 842 szavazat

2002. Választópolgárok száma: 20.229 fő
1. Fodor Antalné Dr. (SZÖ-SZI) 3.153 szavazat
2. Horváth István (MSZP) 2.899 szavazat
3. Szabó József (FIDESZ) 2.050 szavazat

2006. Választópolgárok száma: 23.051 fő
1. Szabó József (FIDESZ) 3.937 szavazat
2. Horváth István (MSZP) 3.581 szavazat
3. Fodor Antalné Dr. (SZÖ-SZI) 3.228 szavazat

2010. Választópolgárok száma: 26.882 fő
Tippem:
1. Szabó József (FIDESZ)
2. Fodor Antalné Dr. (SZÖ-SZI) ex-MSZP
3. Ladányi Sándor (MSZP)
4. Horváth István (CKOE) ex-MSZP
5. Kaufer Virág (LMP)
6. Dr. Barabás Botond (JOBBIK)

tbb 2010.10.03. 14:48:20

@jjulie:

Vigyázol rám? Az az érzésem, jobban jövök ki, ha grogil sorsára jutok.

lüke 2010.10.03. 14:49:28

@cellimega:
hüü
Párizs megér egy misét(Henry de Bourbon)
Pest meg egy estet
www.youtube.com/watch?v=_SkMmNvQ3Q0

kodó tamás 2010.10.03. 14:49:51

@török gábor: ja és még egy megjegyzés. "független" üzleti tervet már fidesz farvizre nem lehet tervezni. a tembereket már az ellenzéki hang fogja érdekelni. minnél inkább az elnyomás (viktatúra) erősödik, annál inkább hiánycikk és érdekes lesz a kritikai hang. persze az is lehet hogy a médiából kiirtják... akkor majd a földalatt és kertek alatt magánbeszélgetésekben...

jjulie 2010.10.03. 14:50:06

@cellimega:

elmondom neked mi a különbség a budapest és a nem budapest között

ez a "nagy farkam van" érzés, ami csak itt keletkezik

na ennek az érzésnek a hiánya a közös nevező a vidéki jobboldali pártod és a szavazótábora között

az alapítók közül akiket nem kínzott ennek az érzésnek a hiánya, elhagyták a jobboldali fordulat során a pártodat

a "nagy farkam van" érzés a legfontosabb, minden háború is emiatt volt

na most már tudod. érezted már hogy "nagy farkam van"?

kodó tamás 2010.10.03. 14:52:26

@tbb: kedves! ezt a jobber-baller jobbik-rosszabbik dumát rohadtul unom.
mostmár fent és lent van. tessék észrevenni! teccetek volna forradalmat csinálni! de nem fülkében! ott mást szoktak...
nem a szarásra, a telefonálásra gondoltam.

kodó tamás 2010.10.03. 14:54:16

@tbb: ja és ma már felkeltél? ugy értem a mai forradalom meg volt? voltál szavazni? nagyszerű. ha kirúgnak, vagy más sérelem ér, itt ne rinyálj majd... köszi

KKH · http://kiskunhalas.blog.hu/ 2010.10.03. 14:55:09

Aki Kiskunhalas eredményeire kíváncsi annak egy kis összehasonlítási alap a blogomon:

kiskunhalas.blog.hu

lüke 2010.10.03. 14:55:22

látom izgultok a választás kimenetelén,
durvul a hangnem
www.youtube.com/watch?v=7SCt8JPAkgU

Pedró27 2010.10.03. 14:56:48

@kodó tamás: "a BIRKA NÉP lepel az mindkettőtöket jótékonyan takar..."

Rendben, elszégyelltem magam. És elismerem, hogy te viszont nagyon okos vagy.

Ugye ezt akartad hallani?

2010.10.03. 14:57:05

@A Viktorátus 1315 napja [4.X.10 - 10.V.14]: te a Nagyvezír képével kommentelsz? És ha lesittelnek érte? Én a helyedben vigyáznék...meg aztán nem szeretek itt rémeket látni, nem ezért járok ide!..:))

cellimega 2010.10.03. 14:57:20

@jjulie:
:)
Igen, amikor felkerültem Pestre a közgázra :)

De így visszatekintve nem voltam túl szimpatikus (mai szemmel).
Volt pl. egy mondásunk egy barátommal, akivel sülve-főve együtt voltunk, és azóta nagy ember lett: We are the best, fuck the rest.

pannonfunk 2010.10.03. 14:58:14

Azt valaki tudja, hogy az indexen a 23 megyei jogú város mellett miért van Kamut kiemelve a térképen?

kodó tamás 2010.10.03. 14:58:18

@Pedró27:
"Én 12 éve hallgatom a viktatúrát.
halottról vagy jót vagy semmit..."

remélem a te jóslatod jön be... :)
nekem még 12 év vikta-túrázás
nagyon rosszul esne...

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 14:59:29

Békés megyében van még két érdekes település az egyik Battonya, ahol Karsai most függetlenként indul és van egy FIDESZ - es ellenfele.

Gyulán nem indul az eddigi MSZP- s polgi, érdekesség, hogy nem is indított jelöltett a párt.

kodó tamás 2010.10.03. 14:59:59

@Pedró27: ezért majd egy év mulva térjünk vissza a kérdésre. ha akkor is fideszes leszel akkor te vagy az okosabb...

sárkányfő 2010.10.03. 15:00:50

@tbb: na most kezdjük az alapoknál, kedves tbb:

Ha X kommentnél nyomsz "válasz" gombot, de valójában egy jóval korábbi Y kommentemre válaszolsz, akkor - sajnálom - magadban kersd a hibát, ha nem tudjuk követni az illogikus viselkedésed.

Erről ennyit.

Ami meg azt illeti, hogy nem szavazok, ezért vesztes volnék, ez mondjuk nettó hülyeség. Egyrészt most helyi választás van, ami országos ügyekben nem oszt nem szoroz, pláne 2/3-os többség idején, ugyanis kapaszkodj meg, a sorsunkat alapvetően az országos vezetés döntései befolyásolják, nem a helyiek. Másrészt fogalmad sincs szavaztam-e tavasszal. Harmadrészt az én személyes életemre a politika az elmúlt 20 évben nem volt számottevő hatással, ugyanis nem segélyen élek nem vagyok egyik párt potyautasa, csókosa sem, stb. negyedrészt ha szavazok, nem a saját személyes előnyömet, "nyerésemet" keresem, hanem az ország előnyét, ami nem feltétlenülk esik egybe, ezért nem szavazok soha pl. irreálisan ígérgető populista pártokra, pláne ha hajlmaosak meg is tartani esztelen ígéreteiket, lásd a mindkét nagypárt által megszavaztott száz napos programok...

Fogalmad sincs ki vagyok, de azért vesztesezel :D

Ja, és akik 4-8 évre a szocikra szavaztak, azok nyertek? át lettek cseszve. akik most a fideszre szavaztak nyertek? dehogy, dettó át lettek cseszve (most hagyjuk a krónikus önámítókat, ők reménytelenek).

kodó tamás 2010.10.03. 15:02:27

ja és a 3 millió fehér az pedig nyugger...

török gábor 2010.10.03. 15:03:00

@KKH: nagyon hasznos volt, köszönöm! valami előrejelzés mára?

török gábor 2010.10.03. 15:04:03

@Békés megye 05. vk: Battonyával a ma esti műsor is külön foglalkozik majd.

kodó tamás 2010.10.03. 15:04:13

@ó jaj: én is unom ezeket! rohadt fideszesek. további pár évet vesztünk miattuk is...
@tbb: aki nem megy el szavazni (mint én is) az kire szavaz? mond már meg légyszives!

tbb 2010.10.03. 15:04:44

@Átverés!:

"Lehet, hogy arról van szó, hogy a várható megszoritásokat egészségügy, szociális, oktatás terén ezek az uj személyek,parancsszóra kérdés nélkül jobban végre fogják hajtani."

Pontosan erről van szó. Azzal a különbséggel, hogy a megszorítások szétosztása kooperatívabban határozható meg, mintha levitézlett pártkatonákkal kéne egyezkedni.

lüke 2010.10.03. 15:05:46

@jjulie:
zsülikém a mega benn van a nevében
nomen est omen
milyen picológus vagy?
(mega meg a mega huga)

tbb 2010.10.03. 15:06:28

@kodó tamás:

Mikor kire. Most a fideszre.

kodó tamás 2010.10.03. 15:08:03

@Átverés!: plusz (többek között) ezért ejtőernyősük a fidesz jelöltek, hogy a takarítást el tudják végezni érzelmek nélkül.
lásd pl zugló, vagy villány stb

lüke 2010.10.03. 15:09:26

@kodó tamás:
remélem te is megéred és remek szociális és eü,háló vesz
majd körbe

kodó tamás 2010.10.03. 15:09:33

@tbb: :) okos vagy. ja ja.
eszméletlen hogy a mantrák milyen jól átjönnek az egyszerű agyakon.... gratulálok. a ZOMBI díj nyertese vagy:)

jjulie 2010.10.03. 15:10:07

@tbb:

akár a bikicsunáj, felléphetnének együtt

lüke 2010.10.03. 15:11:06

meg egyszer:
Mezötúron nem tudjátok mi van?

kodó tamás 2010.10.03. 15:11:17

@lüke: 2050-et? hm most döntök. iszik vagy vezet... hm meglátjuk. de biztos nem ujszülött leszek. de ahogy a nyugdíj rendszert elnézem 90 évesen se leszek nyugdíjas... emelik -emelgetik...

Pedró27 2010.10.03. 15:12:07

@kodó tamás: "ezért majd egy év mulva térjünk vissza a kérdésre. ha akkor is fideszes leszel akkor te vagy az okosabb... "

Értem. Tehát ha egy év alatt megvilágosodom és rájövök arra, hogy mégis az MSZP-re kellett volna szavaznom, az meg épp ellenkezőleg, azt jelenti, hogy butább vagyok nálad.

Na látod, ezzel egyetértek.

:DDDDDDDDDDDD

lüke 2010.10.03. 15:13:41

@kodó tamás:
s négy évig hogy fogod még

kodó tamás 2010.10.03. 15:13:45

@lüke: ja és 2050-ben a kulcsár per 12-ik elsőfokú eljárásának kezdete is rohadt unalmas lesz. akkor lehet hogy már a győzike lesz csak a tv ben ugyis...

sárkányfő 2010.10.03. 15:14:31

@Hepci: látom kettes fokozatba kapcsoltál személyeskedés és félrebeszélés terén.
igen, ez várható volt, az érdemi válasz helyett. eddig is így ment. arra ugyanis - ennyi próbálkozás után kimondható - nem tudsz válaszolni, hogy miért kéne leköltöznie bárkinek is a cigány nyomortanyákra.

a szemantikába meg ne kapaszkodj már, aki tud magyarul, és nem akar félrebeszélni, az pontosan érti hogy az alábbi két mondatod hogyan függ össze: "tényleg megtehetnék a drága érdekvédők, hogy leköltöznek Dömsöd-alsóra és nem Oxfordba meg a Laudörbe járatják a gyerekeiket. Jelentős mennyiségű szellentést kifoghattak volna a szélsőjobb vitorláiból."

és ha valaki itt csúsztat, meg kiforgatja a másik szavait, de nagyon, az te vagy, miután már vagy 3x megkérdeztem a gettós kérdést, és - megunva az ismétlést - felhívtam rá a figyelmed, hogy csak érdemi válasz esetén válaszolj, a félrebeszélésből elegem van, erre azt írod, hogy "mucsai DNS-derivátum"-nak minősítelek, ami nettó baromság, semmi ilyet nem írtam. félrebeszélésről írtam, ami be is következett, ugyanis te a kérdésre nem válaszolsz, csak szerény személyemről hadoválsz jó hosszan... és fogadunk, hogy most sem fogsz érdemi választ adni? :D

cambridge.on 2010.10.03. 15:15:08

@lüke: csak mint jelenlévő,gyakorló rád gondoltam.
Nem írtam Mensch-et,mert megsértődik.

lüke 2010.10.03. 15:16:28

@kodó tamás:
nem érteni magyar
iszik vagy vezet, oh
spielen Sie Golf oder haben Sie Sex
in the upper class

Szimba 2010.10.03. 15:16:41

@jjulie:

Hüle vagy. És a nők?????

Budapestben az a jó, hogy el lehet tűnni benne, nem találkozol állandóan ismerőssel, rokonnal, aki aztán rádszól, a szüleidnek beárul (és ez a hátránya is egyben), aztán az is jó benne, hogy nagyon sok teljesen más véleményű, típusú ember él benne, éretlmiségitől egészen a lumpen rétegekig. Ugyanakkor érhetnek nagy meglepetések a legkisebb talponállóban vagy presszóban, kocsmában: találkozhatsz utcaseprőként működő festővel, cigány pénzváltóval (:-)), cigány hittérítővel, éppen a parlamentből egy kávéra kiugró politikussal, művésszel, ismert arccal, de rengeteg izgalmas figurával is.
Sok lehetőséged van, ha meg akarsz valamit ismerni, és nem csak múzeum, képtár, színház, mozi stb., hanem emberek, előadások, vitakörök, azonos szakmák klubjai. Millióféle divat szerinti bútort, ruhát, kutyafülét vásárolhatsz, és minden kerületnek van saját önálló képe is.

Ha átköltözöl egy másik kerületbe, akkor lecserélheted, nem csak a szomszédokat, de az egész életed is.

El lehet a városban rejtőzni, lehet teljesen magányosnak is lenni, de akár nagyon sok ismerőst, barátot, társaságot találni.

No, persze van kasztrendszer, de az mindenhol van. Átjárás csak keveseknek.

Egy nagyvárost a lakói legtöbbször nem tudnak kihasználni, nem is ismerik minden részletét, de otthon tudnak benne lenni.

Vidéken gyönyörű, minden fővárosi oda vágyik. De csupán nyaralót vesznek, ha telik rá, vagy 2 hétre elmennek nyaralni, utána boldogan utaznak vissza.

Ez síma lokálpatriota magatartás. Vidéken ugyanúgy létezik, mint a világon bárhol.

kodó tamás 2010.10.03. 15:16:49

@Pedró27: szó sincs erről. én arra "céloztam"
mint ahogy TG is járhat (és Süveges járt is) hiába nyaltok a fidesznek, a viktatura nem lesz hálás. sőt az első sérelmeknél te leszel az első, aki itt fog ugrálni, hogy micsoda rendszer van!
nyugi. most a cukrosbácsik vannak még, azaz csak olyanokat változtattak amiket te még nem is értesz...

nyünyüge 2010.10.03. 15:18:39

@török gábor:
Jut eszemben, Tóth Károly battonyai származású.

Pedró27 2010.10.03. 15:18:52

@kodó tamás: "szó sincs erről. én arra "céloztam"
mint ahogy TG is járhat (és Süveges járt is) hiába nyaltok a fidesznek, a viktatura nem lesz hálás. sőt az első sérelmeknél te leszel az első, aki itt fog ugrálni, hogy micsoda rendszer van!"

Ámen

lüke 2010.10.03. 15:19:30

@cambridge.on:
always on my mind:) merci:)
rettenetes ahogy beszélnek
a tartalmat nem is említem

tbb 2010.10.03. 15:20:09

@kodó tamás:

Te alapítottad? Mert csak úgy autentikus.

kodó tamás 2010.10.03. 15:20:43

A valódi kérdés ez lesz:
hetivalasz.hu/uzlet/beteg-a-kelta-tigris-32175

hogy ez ragályos e? mi lesz a pannon pumával? elkapja-e?
tudom kedves tbb és pedro27 és TG!
Gyurcsány-Kóka az egész EU gazdaságot szétbaszta...
csak engem ez nem vigasztal végeredményt tekintve.

lüke 2010.10.03. 15:21:12

@Szimba:
Kósa Lajcsi Debrecenét:)
ajánlanám

Szimba 2010.10.03. 15:21:31

Én itt ódákat zengek, meg dalolok, mint pacsirta (nem a Kosztolányi-féle), és akkor ti egymást csapkodjátok orcán????

"Hova repül az ifjúság?
Feleljetek, bús lombu fák,
Üllői-úti fák."

Disznót öntöttem a gyöngyök elé?????

kodó tamás 2010.10.03. 15:22:32

@tbb: a zombi díjat?
nem azt győzike+lagzilajcsi+és smitpali adja együtt a NER szellemében.

KKH · http://kiskunhalas.blog.hu/ 2010.10.03. 15:24:48

@török gábor:

Nagyon megtisztel a dicséretével, köszönöm.

Öt polgármester-jelölt indul harmincezres kis városkánkban:
Lukács László (Fidesz-KDNP) - a körzet országgyűlési képviselője, abszolút esélyes
Gyovai István (Jövőnk Halas Egyesület) - az ő támogatására hív fel az MSZP
Halász Balázs (független) - a Fidesz képviselője volt, körzetében nagyon népszerű, képviselő-jelöltként is indul, ott talán legyőzheti a fideszes jelöltet
Horváth Mihály (Civil Mozgalom) - az idei választásig SZDSZ színekben ült a testületben
Dózsa Tamás Károly (független) - szintén volt Fidesz-képviselő

Ami érdekesség, az MSZP nem indított jelöltet a polgármesteri címért, valószínűleg azért, mert a két szóba jöhető kandidáló nem akart a biztos vereségbe belefutni.

Előfordulhat, hogy mind a 10 vk-ban a fideszes jelölt nyer.

Kompenzációs listán az MSZP várhatóan szerez 2-3 mandátumot. Rajta és a Fideszen kivűl, csak a Jövőnk Halas Egyesület állított listát.

lüke 2010.10.03. 15:25:17

izguljatok tovább:)

lüke 2010.10.03. 15:26:14

ha tudtok valamit hoplitáról irjátok meg

Szimba 2010.10.03. 15:26:38

@lüke:

Nem szeretem Debrecent. Kicsi, poros, és nagyon lapos. A templom akkora, ronda, sárga borzalom, hogy egészen elámultam a nyakas kálvinisták úrhatnámságán.
Mostanában meg az előtte levő teret telerondították mindenféle izléstelen szökőkúttal, mintás kővel.
Az éttermek közt van nagyon jó is, de amúgy valami szörnyű lakótelepekkel körbevett rémség az egész.
Állítólag az egyetem jó. Meg van néhány fiatalokból álló zenekar.

tbb 2010.10.03. 15:28:52

@ó jaj:

" nem tudsz válaszolni, hogy miért kéne leköltöznie bárkinek is a cigány nyomortanyákra."

Van más megoldás is. Például Szimbácska ötletét kivitelezve senkinek sem kéne a cigány nyomortanyákra költöznie. A feelingje ugyanaz lenne.

kodó tamás 2010.10.03. 15:30:08

@cellimega: "2003: 600.000-es becslés www.mtaki.hu/kiadvanyok/kemeny_janky_lengyel_moi_ciganysag_main.html
Így már a 700.000 a reálisabb szám ma, nem a 600.000, bocsika. Szállnak az évek, lassan reagálok, gondolom, ezért maradt meg bennem ez a 600.000. "
aha... azaz 7 év alatt 15%-kal nőtt a számuk:)
és a 1992-es számlálásnál amikor 600 ezer VOLT ahhoz képest meg 2003-ig nem is szaporodtak hm...
igen nagyon hihetően hangzik...
csak hogy ne csodálkozz jövőre amikor megtudod:
1,2 millió C és csak 9,6 állampolgárból!!! azaz 12,5%
persze ez sok helyen már 99% (csak a polgármester és ha lenne a rendőr fehér egyes településeken, pont mint erdélyben a románokkal volt)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 15:30:23

@cellimega:Nem lehet.
Nem lehet, hogy jobban vezetik várost a fideszesek, mint a szocik, vagy Demszki, vagy akárki.

Ha jobban vezetnék a városokat a fideszesek, akkor nem Budapest lenne a legnagyobb.
Tele vagyunk fideszvárosokkal.
Már rég kinőhették volna magukat metropolisszá.
Gazdasági csodává.
Közlekedési káosszá.
Túlnépesedési problémává.

De hát, ugye nem nőttek.
Csendesen burkolgatják, díszkövezgetik az egyszem főterüket és hajkurásszák a kóborkutyákat.

És hogy a gazdaságot nem Budapest hátráltatja, az is egyértelmű.
Ide dolgozni jönnek az emberek és adni-venni.

Talán az undorral Pestre költöző ismerőseidet kérdezd, hogy hol nem találtak gazdasági lehetőséget.
Szerintem otthon, vidékben.

Úgyhogy ha idejönnek, hogy fideszmódra éljünk, akkor mit várhatunk?
Szerintem semmi jót.

Egyébként igen.
Én patrióta vagyok.
És szerintem, ha valami klassz ebben az országban, akkor az Budapest.

Szimba 2010.10.03. 15:33:02

Lenne egy konstruktív ötletem!

A politikusokat cseréljük le a politológusokkal! Hátha ők, mint kiművelt emberfők, meg jártas történészek jobban rálátnának a hibákra és jobban választanák ki a szakembergárdát. Nem azt néznék, hogy melyik hithű fideszes vagy MSZP-s, hanem hogy az adott pozícióra, feladatra alkalmas-e.

Naaaa???? (TG-t máris megszavaznám földművelésügyi miniszternek (a paradicsomhoz ért!:-)))

kodó tamás 2010.10.03. 15:35:05

@simonmondja.: "Csendesen burkolgatják, díszkövezgetik az egyszem főterüket és hajkurásszák a kóborkutyákat"
EZ PONTOS. siófok, érd, hódmezővásárhely stb stb stb

egy kiegészítés: a PATRIÓTA az a NACIONALISTA pandantja (első érzelmi, azaz hazaszeretet, a második racionális, azaz nemzettudat)
ehhez képest amire gondolsz az a LOKÁLPATRITIZMUS
vagyis a település, vagy más kissebb közösség szeretete...
a PATRIÓTA az a nemzeti szintre van fenntartva:)

Szimba 2010.10.03. 15:39:09

@tbb:

Nem utálatoskodni velem!!!!

A lényeg az, hogy statisztikákból, meg jó távolról nem lehet a cigányok gondjaival, és persze a velük együttélők gondjairól képet kapni.

Együttélve lehet megismerni a másikat, és csak így lehet megérteni, hol a baj.

Nyilván a legnagyobb jogvédő is átértelmezné egyes esetekben, hogy kinek a jogait is kell védeni, ha az ő gyerekéről szedik le a cipőt, kabátot télvíz idején, vagy az ő autójának a kerekeit szedik le a kertjében, garázsában álló kocsijáról.
Vagy elég lenne neki az is, ha minden áldott nap látná, hogy tétlenkedik a szomszédság, a gyerekek meg koszban, mocsokban turkálnak, óvodába, iskolába nem járnak stb.

Egyből keletkeznének szebbnél szebb tervek a buksi fejében, és szólalna fel a parlamenti űlésen.

kodó tamás 2010.10.03. 15:39:22

@tbb:
unom, nincs semmi és. marad a viktatu-rázás.

amig a pannon puma ugrik... utána meg leesik... akkor érdekes lesz az nem lesz unalmas.

tbb 2010.10.03. 15:39:42

@kodó tamás:

Miért engedted át nekik? Így sose jutsz egyről-kettőre. Ami egyébként a kommentjeid alapján is sejthető.

nyünyüge 2010.10.03. 15:39:44

@nyünyüge: jav.: eszembe.

Választási bulvárhírek foszlányai:

-beleesett egy gyerek a választási urnába
-a helyi választási bizottság szerint a választás titkossága nem sérült

(ezek szerint a gyerek még nem tud olvasni és a pártlogókat sem ismeri :)

sárkányfő 2010.10.03. 15:41:15

@tbb: ha már bekapcsolódsz a Hepcivel zajló, amúgy sehová sem vezető beszélgetésünkbe, te esetleg tudnál Hepci helyett válaszolni arra, hogy mégis milyen okból lenne is jó ez a leköltözés?
komolyan leszarnám magasról ezt a süket baromságot, de már többször láttam ezt a beszólást a neten, hátha most valaki megválaszolja miért... vagy lehet túl sokat látok bele? csak egyszerűen a primkó személyeskedés egy formája? a népszerű "szarj sünt" másik verziója?

kodó tamás 2010.10.03. 15:42:20

@Szimba: @Szimba: hihihiihiihiihi jooo. kiszely meg pénzügy miniszter :)))))))))))))))

jjulie 2010.10.03. 15:43:05

@tbb:

álítólag a cigány pinában egy kanállal több méz van, nekem több cigánylány is mondta

kipróbálhatnád, és megírhatnád igaz e

JAS39 2010.10.03. 15:43:30

Sziasztok!
Valaki segítene? Most pontosan hány mandátumot lehet elnyerni a főv-i közgyűlésben 32 + főpolgármester, vagy 33+ főpolgármester?
Köszi!

groggil 2010.10.03. 15:43:34

168óra:

"Magyarország népessége nyolc millió alá csökkenhet 2050-re - figyelmeztetett a Napi Gazdaság egészségügyi konferenciáján Bodrogi József. Az ELTE Egészség-Gazdaságtani Kutatóközpontjának a programigazgatója az InfoRádiónak elmondta: rövid távon csak a bevándorlási politika újragondolása javíthat a helyzeten. Szerinte előbb-utóbb szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy néhány éven belül a roma lakosság száma jelentősen megnő."
..."Belpolitikai értelemben ez azt jelenti - folytatta Bodrogi József -, hogy le kell nyelni a békát: hiszen csak azokról a földrészekről, országokból tudunk Magyarországra munkaerőt csábítani, ahol fölösleg mutatkozik. Ezek pedig Ázsia és Afrika.
A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy társadalomkutatási rendszerekben létezik egy kérdés, amit nem szívesen emelnek be a politikusok a köztudatba: nevezetesen a roma populáció helyzete.
Arra a kérdésre, hogy Magyarországon hány cigány él, nem ismerjük a választ. Viszont ennek a népcsoportnak a születési száma igen magas, emiatt a következő évtizedekben növekvő roma lélekszámmal kell számolni, ennek minden társadalmi gondjával együtt - figyelmeztetett a demográfus, aki leszögezte azt is, hogy nem tehetünk úgy, mintha nem létezne ez a ránk szakadó probléma."

Afrikából, ill. egyéb helyekről bevándorlókat egyszerűen nem fogadhat be az ország! Ha Fro. példája (és leendő fejreállása) nem eléggé riasztó ízió, akkor csak abba gondoljunk már bele: 2millió (?) cigány mellé még 1/2-1millió afrikai?? Ugyan már! Nem, barátaim, 2050-re a dolgozni képes cigányok elmennek dolgozni (erre tűzzel-vassal rá lesznek kényszerítve), aki pedig nem, az tényleg megy "telepekre", mert nem lesz zseton eltartani őket...egyszerűen nem lesz lé, nem lesz annyi befizetés!! Tegye fel a kezét, aki arra szavaz, hogy 2050-ig Mo. megússza egy jó nagy etnikai háború nélkül?? Tragikus jövőkép sejlik fel, sajnos!

tbb 2010.10.03. 15:44:24

@Szimba:

Gondolod? A mi liberális menőink nem vegyülnek. Magas falakkal kerítik körbe a kisajátított birtokaikat. Tégy egy sétát mondjuk a Hárshegyen.

kodó tamás 2010.10.03. 15:46:30

@Szimba: erről az jutott eszembe...
márciusban egy többszáz ember előtt tartott előadásában Kiszely aszonta (és a félre értések elkerülése végett nyomtatva is kiadta, azaz itt van a kezemben az írásos bizonyíték)
hogy az embereknek olyan jövöképet kell mutatni, amikor a
FIZETÉSÜk 1/3-át lakhatásra, 1/3-át élelmezésre, 1/3-át ruházkodásra, szabadidőre költök a FENNMARADÓ 10% PEDIG A MEGTAKARÍTÁS.
-hangosan röhögtem napokig. szerintem ő még ma se érti mi van...
-pedig ha értené, ez már megvalósult rég... :)

tbb 2010.10.03. 15:47:13

@jjulie:

Igaz. A lapos is azt szereti.

kodó tamás 2010.10.03. 15:47:41

@groggil: a cigikérdés evidencia. óriási előny is lehet...

groggil 2010.10.03. 15:47:45

@jjulie:
Hát akkor kapirgálja ki azt az egy kanál mézet a barnamedve!!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 15:48:39

@tbb: A Hárshegy liberális ?
Nem fideszes körzet?

kodó tamás 2010.10.03. 15:50:51

@tbb: a személyeskedésedre ha megengeded nem reagálnék. a politikai nézeteken túl nem turkálnék a magánéletedben... bár lenne kedvem!

Szimba 2010.10.03. 15:51:09

@kodó tamás:

:-)))))))))))

A korrektor fizetését meg megspórolták. Vagy direkt hagyta, hogy megjelenjen ez a butaság.

sárkányfő 2010.10.03. 15:52:02

@simonmondja.: nem, liberális :) ha tbb mondja, úgy kell lennie... majd figyeld ma este a választási eredményeket, a hárshegyen tuti az szdsz fog nyerni nagy többséggel. ha nem indult akkor is...

haver^3 2010.10.03. 15:52:11

Kedves Gábor!

Érdemes lenne szerintem figyelni Mogyoródot és Veresegyházát is, mindkét helyen szoros eredmény várható. Nagy a drukk mindkét településen, a kampány is erőteljes volt.

Üdv: h3

kodó tamás 2010.10.03. 15:52:51

@Szimba: mondott mást is :)))))) szerintem viccnek gondolná ha valaki kontrollálná, vagy ha komolynak akkor meg nem merik kijavítani, mert hátha igy gondolja tényleg... nagyon nehéz kérdés...

Szimba 2010.10.03. 15:53:06

@ó jaj:

Személyes tapasztalatszerzésre.
Másrészt pedig annak felismerésére, hogy ideje megoldani az integrációt.

jjulie 2010.10.03. 15:54:02

@kodó tamás:

én már megturkáltam, üres

jjulie 2010.10.03. 15:57:21

mit nem hallok, nem lesz 3200 narancsönkormányzat?

kodó tamás 2010.10.03. 16:01:48

@Szimba: leírva is elővettem... bepötyögöm szószerint:

„Egy erős parlamenti képviselet elérheti azt, ami 20 éve, a rendszerváltás idején sokak szeme előtt célként lebegett: Belátható időn belül érjük el, hogy nekünk is nyugat-európai bérszerkezetünk legyen: olyan jövedelemre van szükség, hogy annak 1/3-ad része fedezze a lakhatás, és további 1/3 része a rezsi költségeit. További 1/3 rész maradjon szabad rendelkezésre, míg a fennmaradó 10% jusson megtakarításokra, befektetésre.” (Kiszely Zoltán, Budapest, 2010.02.06.)

rosszabb a helyzet mint emlékeztem. még nem értük el. a KÖZMŰ árakat még növelni kell jócskán.

ja és a : kettős pontokat is pontosan idézem: elég jók. A mondatszerkesztése a lelki világát tükrözi...

sárkányfő 2010.10.03. 16:02:30

@Szimba: az integráció szükségességének felismerése szerintem már rég megtörtént, minden fél részéről.

a személyes tapasztalat pedig elég vicces, amikor az őstermelők-nyugdíjasok-csövesek, stb problémáiról beszélnek soha senki nem küldi el a másikat személyes tapasztalatszerzésre a célcsoportba, pláne nem óhajtja a másiktól hogy fogadjon örökbe valakit a célcsoport tagjai közül. ne légy naiv...

amúgy elég sok releváns közismert infó van a cigányokról, életkörülményeikről, a rossz kultúrájáról, a polgári szocializációjuk hiányáról, a kilátástalan munkanélküliségről, és nyomoruk még ezer másik jellemzőjéről és összetevőjéről. vannak a témának szakértői is, stb. nem hinném hogy az infóhiány okozná a probléma kezelésének hiányát. ennél sajnos sokkal-sokkal nagyobb a probléma.

kodó tamás 2010.10.03. 16:03:23

@jjulie: a fejében lehet kicsit... főleg ha agysebész vagy. csak benne ne hagyd a szikét.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 16:10:22

@ó jaj:
Hát pedig tényleg nem ártana lecuccolni mindenkinek, aki cigányproblémát akar oldogatni.

A cigányszakértők vegyenek viskót és húzzanak ki egy telet pottyantósvécével.

A szociológusok, a nemzetmentők, meg a szaporodásbiológusok is.

Van elég zsákfalu.
Idejük is, mint a tenger.
Tavaszra kitanulják a helyzetet és a lavórt is jó helyre teszik.
Ha addig nem csinálnak újabb gyereket a viskókba, akkor tapasztalatokkal töltekezve állhatnának neki a megoldásoknak.

lüke 2010.10.03. 16:11:50

@groggil:
hallottad London, Lószar és a Lóvasút
összefüggését
nézz utána, tudományos egyszerüséggel:
evidence based:)

cambridge.on 2010.10.03. 16:13:11

Dátum: 10-03 15:02:38 Terület: Heves OEVK: Település: Tarnalelesz Szavazókör: 800

Eseményazonosító: 92 Jelentette: Szavazatszáml.Biz.

1. A szavazás közben előforduló fontosabb események leírása:
A választópolgárnak lejárt a személyi igazolványa, más érvényes igazolvánnyal nem rendelkezik.

2. A választási szerv (HVI, szavazatszámláló bizottság) által a szavazás ideje alatt a rend fenntartása érdekében hozott intézkedések, illetve határozatok:
A választópolgár a visszautasítottak jegyzékére felvezetve.

Ez a bürokrácia.
A szavazásnál azt kell vizsgálni,hogy a jelentkező személy azonos a névjegyzékben szereplővel. Egy dátum miatt nem lehet megállapítani az egyén azonosságát?
Örülhet,legalább nem büntették meg!

Crowz 2010.10.03. 16:16:41

szerintem érdemes lenne mindegyik választókörzetet figyelni :D

Adam18 (törölt) 2010.10.03. 16:18:01

Egy kis fejtegetés:

15 óráig a legtöbben Heves, Borsod és Szabolcs megyében szavaztak. Azokban a megyékben, ahol a közbiztonság az egyik kulcstéma évek óta.
Budapesten a részvétel roppant gyenge, tehát ez inkább a jobboldalnak kedvez.
Ami a Fidesz számára kicsit kedvezőtlen, hogy a Nyugat-Dunántúl és Bács-Kiskun nagyon inaktív, ahol ezek a megyék egyértelműen jobboldali fellegvárak.

Szerintem a ma este nagy kérdése, hogy a Fidesznek mennyire kedvező ez az alacsony részvétel, továbbá Észak-Magyarországon a magasabb részvételből a JOBBIK, hogyan tud profitálni.
Kulcskérdés A Fidesz győzelem aránya és hogy ki lesz a második erő.
A budapesti részvétel, lehet, hogy az LMP-nek tesz be.

kodó tamás 2010.10.03. 16:18:26

@török gábor:

Segítsünk TG-nek (és Gergőnek…) az este nagy kérdések (feltevésében) megválaszolásában…

255. Mire figyeljünk vasárnap este?
1 .- a nyakkendőnk színére (különösen TV-ben, bár részemről én: győzike népével tartok és az rtl filmet nézem, vagy pökhendi értelmiségiként olvasok…)
2. - a választási részvételi adatokra
x. - esztergomra (kis betű mert fogalom)

254. Mi lesz másnap?
1. – másnaposak leszünk, de majd lassan kijózanodunk
2. - hirtelen jobban élünk mint 8 éve, egészséges fitnesz élet, és ez a kabzsi nép mégis éhség lázadni fog.
x. – a KE elnöke a 41,9%-os részvételről megállapítja, hogy a választók fele a roszs idő ellenére, az imperialista lejáratás stb dacára elment és győzött a demokrácia, megköszöni a felelős választói magatartást. érvényesnek és sikeresnek hirdeti az eredményt.

cambridge.on 2010.10.03. 16:19:01

@Szimba: emelkedett hangulatban vagy e szürke (jeles, kinek milyen)napon.

2010.10.03. 16:19:10

Agatha Christie: A kristálytükör meghasadt...Sokan lesznek így ma. Ha narancs valaki, nekik adok félévet...

kodó tamás 2010.10.03. 16:20:09

@Adam18: közbiztonság az nincs... is (HGy)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.10.03. 16:22:58

Másnap...

Az egyik párt majd meg lesz győződve hogy az alacsony részvételi arány annak ellenére hogy vesztettek tulajdonképpen az ő elsöprő és fergeteges győzelmüket jelenti majd és ezt kommunikálja orrba szájba.

jjulie 2010.10.03. 16:23:57

@Adam18:

és mit gondolsz, miért a budapesti alacsony részvétel?

kodó tamás 2010.10.03. 16:24:25

@lüke: @groggil: nem minden szaros ügyre lehet általánosítani a ló-úgy alapján.
mellesleg a kutyákra senki nem mondta és most tényleg teli vagyunk kutyaszarral.
és sajna ez is összefügg a C kérdéssel...

mréveiller 2010.10.03. 16:25:13

az eredmények értékelésénél a baloldal az alacsony részvételt fogja hangsúlyozni, ami nem menti fel őket. már most látható az indexen és a 168 óra is ezt sulykolja már most.

groggil 2010.10.03. 16:25:20

@lüke:
Tudom, mire gondolsz...azonban nem jó a párhuzamod...sajnos a 20év alatt duplázódó népességgel nem lehet úgy mellédurrantani, mint a folyamatosan takarított, elszállított és lebomló lószarral...

kodó tamás 2010.10.03. 16:26:08

@jjulie: mert sok a kutyaszar
és mert a kátyúhívők nem tudnak kire szavazni.
plusz aki 5ös metrot akar az kire szavazna?
a kétfarkuak nem jelöltek. ez itt a probléma.

Villy 2010.10.03. 16:26:31

Azt beszélik neten, hogy Esztergomban lefotóztak valakit, aki listával a kezében csengetett be a házakhoz, hogy kinek kell még elmenni szavazni. És hogy rendőrségi feljelentés folyamatban.

Közben itt vannak a részvételi eredmények 15:00-kor:

maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&oe=UTF8&msa=0&msid=105599452865101013853.000491a9b83284b4ed885&ll=47.767715,18.788681&spn=0.110995,0.220757&z=12

ubul2000 2010.10.03. 16:28:05

@Adam18: "Budapesten a részvétel roppant gyenge, tehát ez inkább a jobboldalnak kedvez."

Sajnos, ebben nem vagyok annyira biztos. A bolsi szavazók nagyon elkötelezettek

kodó tamás 2010.10.03. 16:28:56

@groggil: plusz ez nem technika, hanem evolucio.
itt max technikai megoldás ha a fehérek min t molli bárányok. azaz a BIRKA MAGYAR NÉPET klonozzák gyorsan.
hoppá rájöttem a fidesz megoldására...
ezért mondták hogy 1millió gyerek hiányzik... akkor már gyártják őket!

2010.10.03. 16:30:51

@simonmondja.: gyerekcsináláshoz elég max. 2 perc...szóval nem ez a gond...

kodó tamás 2010.10.03. 16:31:18

@ubul2000: javítanám a megfogalmazást
a komcsi nyuggerek, akik az utolso ikszet rugják az országba(n)

kodó tamás 2010.10.03. 16:33:36

NAGYON JOOO:) a magyar vicces nép (mind a jobb mind a bal... mielőtt bárki)

atv.hu/cikk/202003_ujabb_rendkivuli_esemenyek_volt_aki_beesett_az_urnaba

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 16:34:32

@Letícia: Hát, lehet, hogy ez a lakosságcsere akció javítana a sápadtarcúak népesedési rátáján is.

kodó tamás 2010.10.03. 16:35:47

@Letícia: fiu vagy vagy lány?
ja és azok akik 20 éven át próbálkoznak? hm
ez igy kicsit sommás

és munkahely? azt hány percenként tudsz teremteni?

mellesleg a 2 perctől én is félek, jo sok tartalék van még a cigányokban. gondolj egy 4 órás áramkimaradásra...

lüke 2010.10.03. 16:37:04

@groggil:
nem egészen ez a konkluzió,de nem baj

kodó tamás 2010.10.03. 16:38:36

@Letícia: egyébként én 9 hónapról tudtam... te merre lax? csernobül?

cambridge.on 2010.10.03. 16:43:59

index.hu/tudomany/brittudosok/2010/10/03/hazugsag_utan_kenyszert_erzunk_a_tisztalkodasra/

Szegény politikusok!Képzelem mennyi szappan, és fogkrém kell.nekik naponta.
Költségtérítéseik nagy része rámegy.

2010.10.03. 16:49:51

@simonmondja.: köszi, itt én remekül el vagyok...sápadt arcúként...))

@kodó tamás: az a kihordás..a gyereket 9 hónapon keresztül csinálni, nem lenne semmi....:(

kodó tamás 2010.10.03. 16:53:13

@cambridge.on: erről meg az jut eszembe amikor az etológus szakember nyilatkozott hogy szerinte a német vb szereplést "megjósoló" polip nem tudhatja előre az eredményt. bizutos benne hogy olyan személy manipulálja aki ismeri az eredményeket :)

a polipokhoz ért, de az embereken nem lát át
(azaz "a brit szakember" már fogalom...)

2010.10.03. 16:53:23

@kodó tamás: van ja, aki úgy...sajnos nem könnyű azoknak...no comment.

ubul2000 2010.10.03. 16:55:18

@kodó tamás: Sohasem lennék ilyen bunkó, hogy a nyugdíjasokat nyuggerek nevezzem

kodó tamás 2010.10.03. 16:55:34

@Letícia: és szerinted a gyerek csinálásba nem tartozik bele? tehát ha orbán viktor aszondja: legyen 1millió gyerek akkor a 2 706 292 ember (levonva 10% buzit, és párjával számolva):
2 perc mulva ad neki 1,2 millió gyereket?

Villy 2010.10.03. 16:56:19

Az hogyan lehetséges, hogy egy körzetben csökken a megjelentek száma???????????

16-os körzet:

13:00-kor
valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/12/napmszk4_12028.htm

15:00-kor
valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/12/napmszk5_12028.htm

kodó tamás 2010.10.03. 16:57:21

@ubul2000: hm ez nem hivatalos még? a nyugger nem kötelező még?
azt hittem ha Kubatov et. mondja akkor az a NER maga...

JAS39 2010.10.03. 16:58:46

Senki nem tudja a válszat erre:

Sziasztok!
Valaki segítene? Most pontosan hány mandátumot lehet elnyerni a főv-i közgyűlésben 32 + főpolgármester, vagy 33+ főpolgármester?
Köszi!

Jó lenne egy kis házi tippversenyt rendezni 19:00-ig...
A kérdés az lenne, hány mandátumot szerez a fidesz, mszp, lmp, jobbik a főv-i közgyűlésben?

lüke 2010.10.03. 16:59:17

@kodó tamás:
Kiszely az egyszerü számtannal bajban van
3x 1/3=1 egész, hol a tiz százalék

kodó tamás 2010.10.03. 17:00:19

@Villy: elkezdték feldolgozni a (kedvezőtlen) szavazólapokat :)
pl iratmegsemmisítővel...

cambridge.on 2010.10.03. 17:03:14

@lüke: Már nincs körmöm! Mind lerágtam izgalmamban.
Azért izgulok a legjobban, hogy ez a Demokratikus Keresztény Királyság Pártja szerez-e polgármesteri pozíciót?

kodó tamás 2010.10.03. 17:03:17

@lüke: de látom te nem vagy ZOMBI. helyes. Megnyerted a tudatos szavazó díjat! szerinted viccel vagy komoylan gondolja? nem is tudom melyik szomorúbb.
de onnan indultunk, hogy pénzügyminiszternek jo lenne Kiszely (polito-lógós-okat cserélni politi-kuss-okra)

ubul2000 2010.10.03. 17:04:36

@kodó tamás: tőlem kérdezed? te használod, paraszt

jjulie 2010.10.03. 17:05:43

@ubul2000:

nagyon önérzetes vagy

a műegyetemen ragadt rád?

cambridge.on 2010.10.03. 17:06:01

@lüke: Az, az a megtakarítás amit félre kellene rakni nyugdíjas éveinkre!
Kb ennyit tudnak félrerakni a 3/3 után.

kodó tamás 2010.10.03. 17:08:00

@ubul2000: én sem lennék bunkó használni, azt hittem kötelező, mert APÁRT vezető embere a NER szellemében vezette be a fogalmat, uff. bemutatkoztál ezért én is aláírom: tamás, kodó

ubul2000 2010.10.03. 17:08:58

@jjulie: tisztességes vagyok, neveltetés kérdése

lüke 2010.10.03. 17:12:13

@cambridge.on:
s ezt le is írják!
vajon egy amerikai iskolás is igy spórol?

jjulie 2010.10.03. 17:13:30

@ubul2000:

milyen régikeletű szavakat ismersz

kodó tamás 2010.10.03. 17:16:44

@lüke:
@cambridge.on:
ezt amerikában uhgy módosították nyugat eu hoz képest,hogy
3*1/3-ad
+a maradék 10% a banké a hiteltörlesztésre megy :)

lüke 2010.10.03. 17:18:04

a mai futurológusoknak, népesség tudományi eszme futtatóknak, bloggereknek és szegregációs szakértöknek:
a nyolcvanas években- mikor még a nyóckerben dolgoztam-
azt mondták- az okosok- az ezredfordulóra a lakosság fele cigány etnikumu lesz,
ma 2010-t irunk s kb 10% 1M
természetsen a várható életkor, a csecsemöhalandóság
ugandai szinten van,ezt nyugodtan extrapolálhatják

kodó tamás 2010.10.03. 17:20:08

@ubul2000: kedves paraszt úr!
a nyuggerekre visszatérve. csak a megszállott idős komcsik hithű mszpsek, azok még két mankóval is elmennek... a többi (aktív) nem tud kire szavazni.... ugyhogy az alacsony részvételről enyit.
üdv tamas, KODÓ

lüke 2010.10.03. 17:21:51

@kodó tamás:
1, Ny-Eu-ban a hiteltörlesztés:
1800 juro fizetésnél legalább
600 juro
2, Amerikában sokan nem vesznek ingatlant bérelnek,
Ny-Eu 30% bérel,
Amerikában még kevesebben vásárolnak, ott pénzt gyüjtenek

lüke 2010.10.03. 17:25:01

@kodó tamás:
Bauer is megmondta mit kell csinálnod,
s SPaja is
-auer azt hogy kötelesség a Fidesz+jobbik ellen szavazni
-SPaja"mindnyájunknak el kell menni"
de lehet ,ogy ezt Kossuth izente

lüke 2010.10.03. 17:27:20

@kodó tamás:
ez olyan mint az akta
egyik nem sürgös, a másik nem fontos
s harmadik se nem sürgös, se nem fontos
ez az analógia: se nem érteni ,se nem tudni

ubul2000 2010.10.03. 17:29:09

@kodó tamás: te vagy a paraszt a nyugger használata miatt

tbb 2010.10.03. 17:37:02

@ó jaj:

Tudok rá válaszolni, hogyne. Mert akkor a mi liberálisaink is rájönnének arra, amire az izraeli elvbarátaik már rájöttek, hogy a más kulturájúakat falon túlról praktikus tolerálni. Ahogy Szegedi Csanád is mondja, az izraeli minta alapján.

kodó tamás 2010.10.03. 17:41:08

@ubul2000: bocs megint félreértettük egymást. nem az aláírás volt? ezt a parasztozást is Kubatov irta elő?

kodó tamás 2010.10.03. 17:43:52

@ubul2000: "@kodó tamás: te vagy a paraszt a nyugger használata miatt"
te is leírtad...
kubatov nevében kikérem magadnak

török gábor 2010.10.03. 17:45:18

Már a stúdióban vagyunk...

CSENDES 2010.10.03. 17:46:21

@ubul2000: Hát nem éppen ezt támasztotta alá a tavaszi parlamenti választás..

JAS39 2010.10.03. 17:47:05

Közben rájöttem 33 + főpolg. :)

Az én tippem tehát a fővárosi közgyűlésre:

14- fidesz
9 - mszp
6 - lmp
4 - jobbik

+ a főpolg.

Vagyis én úgy tippelem, h a fidesznek 3 ellenzéki képviselő szavazata is szükséges lesz a többséghez.

Aki akar még tippelhet egészen 19:00-ig! Meglátjuk ki találta el a legjobban...:)

tbb 2010.10.03. 17:48:33

@simonmondja.:

Fideszes körzet hát. Ezért kerítik magukat körbe a liberális milliárdosok. Hogy még véletlenül se vegyüljenek. Most már csak az kérdés, hogy melyikük a kirekesztő? Szerinted?

ubul2000 2010.10.03. 17:49:49

@kodó tamás: Vagy nem vagy tisztában a magyar helyesírás szabályaival, vagy provokálsz. Az utóbbira tippelek inkább.

Nem értem miért emlegeted Kubatovot állandóan. A cím és kulcshalmozó rokonod talán?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 17:51:36

@CSENDES: 50 % ?
Hát az nehezen fog összejönni.
De akkor holnap mégsem indul be gőzerővel az ország újjáépítése, és nem tudjuk meg a titkos progit sem.
Csak nem eszi meg a fene...

tbb 2010.10.03. 17:52:17

@ó jaj:

Dialektikusan kéne gondolkodni, nem csak jajgatni.

kodó tamás 2010.10.03. 17:52:34

@CSENDES: szerintem nincs érvényességi küszöb. mindenképp egyforduló van. aki több szavazatot kap az nyer...
osztjonapot

lásd 2010. L tv.
kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 17:54:36

@tbb: Ha libsik laknak a házakban, akkor ki szavaz a Fideszre a Hárshegyen, a Pasaréten meg a Rózsadombon ?

Ne vádoljuk már kékcédulás választásokkal üket.
Azokban a házakban egész pontosan fideszesek laknak fidesznyikekkel vegyesen.

kodó tamás 2010.10.03. 17:56:26

@JAS39:
21- fidesz+ tarlós
6 - mszp
3 - lmp
3 - jobbik

porfelhő 2010.10.03. 17:59:52

Ma nagy valószinúséggel kiderül ki lesz az ÁSZ. élére megválasztott Domokos utódja. Szarvason a részvételi arány l6 h-kor 28,53 %. A megye székhelyen /Bcsaba/ 23,67 %. adta le szavazatát.

porfelhő 2010.10.03. 18:01:44

@Crowz:
Te figyeled a választókörzeteket?

CSENDES 2010.10.03. 18:02:11

@kodó tamás: Bocs, ez csak egy félreértés volt nálam. De hát Freud---

JAS39 2010.10.03. 18:02:33

@kodó tamás: Ok, köszi! Kíváncsi lennék Gábor tippjére is:)
Végülis köztünk maradna, úgysem sokan olvassák ezt a blogot.:) Mindenesetre 19:00-ig még bárki tippelhet!!!

tbb 2010.10.03. 18:03:17

@ó jaj:

Erről van szó. Sokkal nagyobb a probléma.

kodó tamás 2010.10.03. 18:04:20

@CSENDES: nem a tanuvallomás hanem az itélet? összecserélte az e.t.?
@JAS39: azt nem tudom megtippelni:) bár szerintem narancsabb mint az enyém:)

sárkányfő 2010.10.03. 18:08:36

@tbb: Szegedi Csanád csak hivatkozási alapot akar magának tudatosan átértelmezve az izraeli falépítés valódi okát. magyarul hazudik.
mint köztudott a palesztínok egyik kedvelt játéka volt átsétálni a határon és felrobbantani magukat egy zsúfolt buszon vagy kávézóban, sok embert megölve. ez ellen épült a fal, sikerrel, azóta ez csökkent. újabban rakétákkal próbálkoznak, bár komoly technika híján kisebb hatásfokkal. Izraelnek amúgy nincs fala a Szíriával, Jordániával és Egyiptommal határos oldalán, pedig azok is más kultúrájú arabok. nem is szólva arról, hogy magában izraelben is egy csomó más kultúrájú arab él, sikeresen integrálódva az izraeli társadalomba.

ha már tolerancia, valóban példa értékűek a zsidók, ha az én népemet bombázná egy szomszédos nép, naponta kinyilvánítva hogy céljuk a megsemmisítünk, eltörlésünk, stb., én bizony sokkal keményebben vágnék vissza.

ezzel szemben hazánkban nem két külön nép háborúja van, habnem egy full leszakadt és gettósodott magyar kisebbség problémája, amit csak idióta akarhat fallal "megoldani" integráció helyett.

amúgy nem csanád ötlete volt bírósági ítélet nélkül, pusztán faji alapon táborba zárni embereket? ezt úgy hívják: náci.

mréveiller 2010.10.03. 18:10:58

"A vasárnapi egyfordulós önkormányzati választáson nincs érvényességi küszöb, ez azt jelenti, hogy a részvételi aránytól függetlenül a szavazás várhatóan érvényes lesz." szóval érvényes lesz

szbi 2010.10.03. 18:11:19

@kodó tamás:

20 fidesz + Tarlós
4 szoci
4 jobbik
4 LMP

sárkányfő 2010.10.03. 18:11:27

@tbb: ó, már a "jajgatás"-nál tartasz :) ez már a legalja :)
de nem tudom mi a gondod, már csak pár óra, és kiderül hogy tarolnak a hárshegyi liberálisok, meglátod :)

kodó tamás 2010.10.03. 18:13:10

@ó jaj: azaz izrael náci, értem én mit mondasz

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 18:15:40

@ó jaj: Lehet, hogy megint lesz éjfélig sorbanálló átjelentkező körzet?

ubul2000 2010.10.03. 18:15:55

@ó jaj: " habnem egy full leszakadt és gettósodott magyar kisebbség problémája"
milyen magyar kisebbségről beszélsz? vagy magyar, vagy kisebbség

"amúgy nem csanád ötlete volt bírósági ítélet nélkül, pusztán faji alapon táborba zárni embereket?"

valami forrást is megjelölnél erről, vagy csak szajkózod a nol és hasonszőrüek rágalmait?

kodó tamás 2010.10.03. 18:16:54

@szbi: és te is?
mert egy hiánycikk...
vagy +egy kétfarkú?

kodó tamás 2010.10.03. 18:18:26

@ó jaj: mellesleg ez már működik cseheknél és szlovákoknál....
kiválóan lehet kosarazni, fallabdázni és
a bűnügyi statisztika is javult a lakótelepen...

lüke 2010.10.03. 18:20:17

tuti tippem:)
4 -4 LMP, MSZP
2 Jobbik
a maradék:
22 fidesz+Tarlós

kodó tamás 2010.10.03. 18:20:48

@ó jaj:
rómaiak, kínaiak, berliniek, magyar vasfüggöny? mind nácik?.... vagy erről hogyan vélekedsz?
ez melyik vonulatba tartozik? kultúrákat választottak szét, mind!

lüke 2010.10.03. 18:21:36

@CSENDES:
:)
most hallottam a rádióban, s nem szabad felbontani, letakarták:)

kodó tamás 2010.10.03. 18:24:13

@lüke:
"2010.L tv. 6. § (2) A fővárosi közgyűlés tagjainak számát a főváros lakosságszáma alapján kell meghatározni oly módon, hogy minden 50 000 lakos után egy képviselő választható"
+"18. § (1) A fővárosi listáról a jelöltek a bejelentés sorrendjében kapnak mandátumot. Ha a fővárosi lista jelöltjét főpolgármesternek választották, a fővárosi listáról törölni kell, helyébe a sorrendben utána következő jelölt lép"
azaz szerintem 33 képviselő+tarlós

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 18:29:03

@kodó tamás: Ez jó ez az ötvenezer.
Szerintem vidéken is minden ötvenezerre jut egy képviselő.

lüke 2010.10.03. 18:30:11

@lüke:
maradék: fidesz:
22 v. 23
+ tarlós

remélem matematikailag egzakt
futurum egzaktum.............

CSENDES 2010.10.03. 18:30:25

@lüke: A hír igaz, bár mobiltelefon volt, a rendőrök jelenlétében kiemelték az urnából a "választás rendjének megzarását" célzó tárgyat, az urnát lezárták, újat nyitottak.

tbb 2010.10.03. 18:31:47

@lüke:

Nem jó a példád. Erre az passzol, hogy mennyi pénzed lenne, ha 1 Ft-nyi betéted kamatozna Krisztus óta évi 5%-os kamattal. Szép kis summa lenne, ha nem lettek volna közben háborúk. De voltak. Mert a visszafizetéseket így szokták megoldani.

lüke 2010.10.03. 18:33:13

@kodó tamás:
attól függ mennyi BP lakossága
2M/50e csak páros szám lehet

Vénveterán 2010.10.03. 18:33:47

@JAS39:
Tipp:
Fidesz: 14+ Tarlós
Mszp: 10
Jobbik: 5
Lmp: 4

(bár jobban örülnék egy fidesz 13+ tarlós mszp 12, jobbik 6 lmp 2-nek :) )

kodó tamás 2010.10.03. 18:35:25

@simonmondja.: ha már említed!
"választható"
nem választandó, vagy választanak, vagy stb hanem HATÓ
azaz nem kötelező, de mindenképp maximális érték...

ebből szerintem az az értelmezés a helyes hogy 40% os részvételnél 680 ezer szavazó volt azaz
13 KÉPVISELŐT KELL VÁLASZTANI!!!!!! csak de ez is csak MAX!
vagy nem a választók száma? hm a lakos 1,7

lüke 2010.10.03. 18:35:39

nem lettek volna
hanem itt a példa, alpári hangnemmel
se nem tudni ,se nem érteni:)

kodó tamás 2010.10.03. 18:37:34

@lüke: 1,7 millio alatt van:)
hol élsz te...
TG már vidékre vitte a fiatalok nagyrészét: agggg lomeráció

lüke 2010.10.03. 18:37:38

az elözö bejegyzés ide>@tbb:
@CSENDES:
se nem tudni, se nem érteni magyar

lüke 2010.10.03. 18:38:14

@kodó tamás:
már megírtam priviben hol,igy nem is tudom

lüke 2010.10.03. 18:39:03

@kodó tamás:
de miközünk TG-vel egymáshoz?
se nem tudni, se nem érteni

JAS39 2010.10.03. 18:40:56

Még 23 percig lehet tippelni! Döbbenetesen alacsony a fővárosi részvétel...kérdés, h melyik tábor megy el inkább...?
Úgy érzem, h alálőttem a fideszt, de már nem módosítok, mert nem lenne fair:)

Eddig 5 tipp van. Meglehetősen nagy szórssal, az győz aki a legkisebb abszolút különbséget éri el.

kodó tamás 2010.10.03. 18:41:53

@lüke: azért lett AGG a főváros mert kiköltözött a lomerációba. és ezért volt korábban a főváros kommancs, de ne nyuggerezzünk.

sárkányfő 2010.10.03. 18:42:42

@kodó tamás: te miről beszélsz? épp azt írom, hogy nem náci az izraeli fal.

@ubul2000: a hazai cigányság magyar kisebbség, mit nem értesz.
a forrás:
index.hu/belfold/2010/09/01/kozrendvedelmi_telepeket_hozna_letre_a_jobbik/

A Jobbik, érdekes, a magyar bűnözőket egy "jegyzőkönyv" alapján nem akarja táborba zárni...

@lüke: gyenge a németem, mit írnak?

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.10.03. 18:42:59

Kedves Gábor!
Nagyjából egyetértek a 4 ponttal, habár szerény véleményem szerint egy ózdi, ceglédi vagy a váci polgármestenek nagyobb súlya van mint egy kerületi polgármesternek.
A fővárosi-megyei közgyűlésekre én is tippeltem a honlapomon:
www.valasztas.eoldal.hu/cikkek/2010-es-onkormanyzati-valasztasok/tippjeim-a-megyei-kozgyulesek-mandatumaira

lüke 2010.10.03. 18:44:30

a választási eredmények iránt
nincsenek érzelmeim ,
nyugtázom ,nem Truman Capote-i hidegvérrel

globglob 2010.10.03. 18:46:03

A korábbi választásokon a nagyobb településeken gyakorlatilag mindig nagyobb volt a részvételi arány, mint a kisebb településeken. A számok most inkább a fordítottját mutatják. Budapest a sor végén kullog, Észak-Magyarország vezet. Ebből Budapesten MSZP bukás, Észak-Magyarországon erős Jobbik támogatottság rajzolódik ki.

lüke 2010.10.03. 18:46:48

@kodó tamás:
aki nyuggerezik ordenáré,
s majd meg is kapja ,ha megéri
egy társadalom olyan ahogy
a gyerekekröl és az öregekröl gondoskodik
(a betegekröl nem is beszélek)

kodó tamás 2010.10.03. 18:47:21

@ó jaj: hm. pont ez az. találós kérdés.
A felsorolt falak közül melyik a kakukktojás?
1. római falak (többnyire északon, barbár határokon, azaz "limes")
2. kínai nagy fal
3. kelet-nyugat európa között vasfüggöny
4. izraelen belül a palesztínok kizárására egy a félországból, illetve körbezárásukra
5. kelet-európai (pl. cseh és szlovák településeken) városrészek, lakótelepek körülzárására emelt falak

jjulie 2010.10.03. 18:48:29

@globglob:

mszp bukás most?

ezer éve megtörtént

kodó tamás 2010.10.03. 18:53:39

essünk túl rajta. oszt halljuk a közvetett adók mértékét holnap!

sárkányfő 2010.10.03. 18:55:30

@kodó tamás:
1-4: két vagy több nép közötti, háborús támadást akadályozni hivatott fal.
5: szegregáció.

ubul2000 2010.10.03. 18:55:51

@ó jaj: csúsztatsz, mert a belinkelt idézet szerint sem a cigányokat, hanem a "a közrendet veszélyeztető egyéneket" zárnák oda. Az persze kétségtelen, hogy Miskolc környékén ez zömében a cigányokra vonatkozna, csak nem faji alapon, ahogy sugallni próbálod.

"a hazai cigányság magyar kisebbség"
ritka nagy marhaságot írsz, vagy magyar valaki vagy kissebbségi
(ez persze független az állampolgárságtól, az természetesen lehet magyar a kisebbség esetében is)

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.10.03. 18:55:55

A fel nem sorolt helyeken kívűl Tiszaújvárosban és Kazincbarcikán is nyerhetnek a szocialisták.

Később meg még majd érdemes utána nézni azoknak a kisfaluknak, ahol 40-50 millió pályázati pénzt elköltöttek fatuskókra biciklis park gyanánt stb., kíváncsi leszek majd,hogy ott túlélték-e az eddigi polgármesterek a mostani választást.

scorpioscorpio 2010.10.03. 18:56:08

T.TÖRÖK GÁBOR! MEGLEPŐ ÉS SZOKATLAN BAKI VAGY VALÓS INFORMÁCIÓK HIÁNYA??? ...én utána néznék a helyében!!
FÓTON NEM JOBBOLDALI BELHARC VOLT....!!! AZ ANCIEN REGIME SOHA NEM AKARTA IGAZÁN ÁTADNI A VÁROST, MAX CSAK REMEKÜL BEÁLLÍTOTTÁK BELHARCNAK...!!!
ALÁÍRÁS: EGY FÓTI...ETTŐL FÜGGETLENÜL MÉG TÖRÖK GÁBORT NÉZEM MA...MOST:-) A KIRÁLYIN.

jjulie 2010.10.03. 18:56:22

@török gábor:

sajnos a barcelona is most kezd.....

darkmustang 2010.10.03. 18:57:02

Hajra Gabor, Gergo ;) Ildiko, David es Andras is!
Remelem 21:45-re vegzunk. Kar hogy az NFL nem figyel oda a magyar valasztasi musor idopontjara :) vagy forditva.

lloyd_george 2010.10.03. 18:59:06

Az egyébként mennyire számít pártfinanszírozás szempontjából, hogy ki mennyit kap szavazatot egy-egy településen vagy a fővárosban az önkormányzati választás során?

Vagy most 2014-ig marad a mostani párttámogatási arány a 2010-es országgyűlési választás alapján?

Csak azért kérdezem, mert sokszor hallani, hogy mennyire fontos az önkormányzati hátország és arra gondoltam, hogy ennek van-e egyáltalán anyagi vonzata.

kodó tamás 2010.10.03. 18:59:52

@ó jaj: hagyjuk. fegyverszünet. ássuk el a csatabárdot. mit gondol az mtv néző hogy ott mindig két másik népről megy a vita?.... hm. ássuk el
legyünk komolyak.
nyert-e a demokrácia... vagy tart-e a forradalom?

engem csak esztergom érdekel mert az a minta ... :)

kodó tamás 2010.10.03. 19:01:24

@lloyd_george: csak OGY választás. és az is csökkentve... 15% kal. plusz a pártalapítványokból is kizárva az újak... de ezt most hagyjuk

tbb 2010.10.03. 19:01:53

@ó jaj:

"mint köztudott a palesztínok egyik kedvelt játéka volt átsétálni a határon és felrobbantani magukat egy zsúfolt buszon vagy kávézóban, sok embert megölve."

Nem minden palesztin sétál át robbantgatni. De az összest elkerítik. Ez bizony rasszizmus a javából. Legalábbis egy Herzog Mária szerint.

JAS39 2010.10.03. 19:02:44

Itt vannak tehát a tippek a fővárosi közgyűlés összetételére, kb. másfél - 2 óra múlva eredményhirdetés:)

JAS39
14- fidesz + a főpolg. (fidesz)
9 - mszp
6 - lmp
4 – jobbik

kodó tamás
21- fidesz+ tarlós
6 - mszp
3 - lmp
3 – jobbik

szbi
20 fidesz + Tarlós
4 szoci
4 jobbik
4 LMP

lüke
4 -4 LMP, MSZP
2 Jobbik
a maradék:
22 fidesz+Tarlós

Vénveterán
Fidesz: 14+ Tarlós
Mszp: 10
Jobbik: 5
Lmp: 4

Egy versenyen kívüli urnazárásos tipp: (fidesz 17+főpolg, mszp 8, lmp 5, jobbik 3) :)

sárkányfő 2010.10.03. 19:04:16

@ubul2000: te csúsztatsz, kifejezetten a cigányok ellen tervezik a telepeket.

Idézetek a cikkből:
"A Jobbik a "cigánykérdés" rövid távú megoldása érdekében úgynevezett közrendvédelmi telepekre zárná a közrendet veszélyeztető egyéneket"

"A Jobbik elképzelései szerint a romáknak szánt telepekről..."

stb.

A cigányság meg cigány etnikumú magyar kisebbség épp úgy, ahogy pl. az afroamerikaiak, hispoamerikaiak, stb is amerikaiak, attól még, hogy afrikai származásúak.

tbb 2010.10.03. 19:04:38

@ó jaj:

Mégiscsak megy neked a dialektika.

táltos 2010.10.03. 19:04:55

Az észak-keleti megyékben gyanúsan magas a részvétel, ott valószínűleg a Jobbik jobban fog szerepelni, mint az mszp

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 19:05:38

@jjulie: KEZDŐCSAPAT

Víctor Valdés

Dani Alves
Piqué
G. Milito
Abidal

Iniesta
Mascherano
Keita

Messi
Bojan
Pedro

tbb 2010.10.03. 19:06:05

@ó jaj: Minek a legalja, hogy jajgatsz?

sárkányfő 2010.10.03. 19:07:22

@kodó tamás: oké, béke :) bár én azt se vettem észre, hogy háborúvolt köztünk :)

@tbb: hú de gyenge. ma is átmehet bárki ott, ugyanis vannak rajta kapuk, csak azt nem díjazzák aki bombát teker magára. de miért is mérvadó ez, amikor ott gyakorlatilag háború van a két nép között? melyik háborús fronton szokás szabadon sétafikálni? de úgy kérdezhetném: magadnál vagy?

kodó tamás 2010.10.03. 19:08:32

@ubul2000: @ó jaj: @tbb: kérlek titeket függeszétek fel! komoly választás dől el...
@táltos: ott mszp néven indult valaki? (csak mer a fővárosban független és civil jelöltekként nyomulnak, rejtőzködő jelöltek)
azaz szerinted van még mszp?

nyünyüge 2010.10.03. 19:08:43

@Süveges Gergő:
Kampánycsend után ezt így mondják: "húzzunk bele!" :).

sárkányfő 2010.10.03. 19:08:50

@tbb: a te hozzáállásodra mondtam, hogy legalja. azt hiszem a nevembe való óvodás szintű belekötésre most válaszoltam utoljára, csá.

lüke 2010.10.03. 19:09:38

@Békés megye 05. vk:
a Pedro a tasnádi?
mert ez a beceneve

kodó tamás 2010.10.03. 19:10:43

mottó: "nem a győzelem, a RÉSZVÉTEL A FONTOS"

azaz elkezdték a polito-lógósok, hogy a demokrácia erősödésével persze hogy csökken a részvétel :)))) már a szavazás rutin... annyira megy.... minden MAGÁTÓL :)

ubul2000 2010.10.03. 19:12:05

@kodó tamás: igazad van, koncentráljunk az eredményekre

kodó tamás 2010.10.03. 19:12:24

másik mottó:
"a forradalmárok nem keltek fel?"

a 2 706 292 emberrel szemben a fidesz csak: ..... szavazót tudhat maga mögött azaz a fidesz-kdnp elvesztette a választásokat.

harmadik mottó (2/a)
"a választók a kormány munkáját is értékelik"

lüke 2010.10.03. 19:13:14

@jjulie:
egyiket nézd a neten , a másikat a tv-n
ha tippeket adhatok,hogy csinálom+- 3!

kodó tamás 2010.10.03. 19:13:51

klubrádió: a fidesz székházban nagy a fejetlenség...
PROVOKÁCIÓ!!!!

jjulie 2010.10.03. 19:15:46

@lüke:

a meccset, a süvegeséget, meg a blogot

melyik az egyik és a másik?

kodó tamás 2010.10.03. 19:16:20

a Jobbiknál bezárkóztak a politikusok! provokáció, szegregáció.

lüke 2010.10.03. 19:17:18

@jjulie: blog, süveges laptop, net
meccs TV

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 19:18:39

@Szimba: már részben megtörtént (Navracsics). Úgy tűnik, nem a politika hasonult Navracsicshoz, hanem ő a politikához...

ati27 2010.10.03. 19:19:58

huuu Szijjártó de gáz volt... hogy lehet 1 mondatot percekig mondani? Ráadásul nem is túl összetett mondat.. Ez fájt!

emő27 2010.10.03. 19:20:36

Sziasztok!

Eredmények vannak már valahol? engem speciel Veresegyház érdekel.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:20:55

Sajnos ez a legunalmasabb választás, 150 éve.-)) BAZ fontos Szeged is.

kodó tamás 2010.10.03. 19:21:01

@ati27: és ő rogán követője...

emő27 2010.10.03. 19:23:29

Pontosabban részeredmények vannak-e, mert ugye ahhoz még korán van, hogy végeredmény legyen :)

Atisz 2010.10.03. 19:24:00

A miskolciak lehet, hogy jobban jártak volna a Jobbikkal :)
Káli végülis ügyesen lavírozott, mivel anno kiállt a cigánybűnözést először a mainstream médiába kiengedő rendőrkapitány mellett.

jjulie 2010.10.03. 19:24:14

messi gól

a 25. helyzetből a 21, percben

kodó tamás 2010.10.03. 19:24:56

@emő27: klubrádióban veresegyház polgármestere (mostani)

táltos 2010.10.03. 19:25:58

Török Zsolt nem igazán jól látja a helyzetet. Éppen, hogy az ő szavazóik maradtak otthon, szerintem

emő27 2010.10.03. 19:26:04

mármint a Pásztor Béla?

kodó tamás 2010.10.03. 19:26:06

dabason tudjuk kinyert, egy jelölt volt és ő elment szavazni... azaz 100% hogy nyert

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:26:11

@kodó tamás: JAJA kis pornós, asszonyverős, házégetős, drogos polgármester is izgi:-)

MSZP dadogás most vicc.

ati27 2010.10.03. 19:26:43

Ki ez az mszp-nél? Na ez még Szijjártónál is gázabb..

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:27:21

Török Zsolt nem rokona a Gábornak:-)hahahaha

vénkujon 2010.10.03. 19:27:48

nna, most az alacsony részvétel is a kommerek hibája lesz:)

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:28:23

Ja Gábor Veresegyház is érdekes lehet "40" éve ott ül a pasi ...kukkancsatok már oda kérlek

kodó tamás 2010.10.03. 19:29:09

@vénkujon: biszku a hibás, meg rákosi, MEG FLETO
elértékteklenítették a demokráciát...

Hóember 2010.10.03. 19:30:24

Hatötvenre szépen bekészültem a m1 elé a laptoppal, gyerekenek Donaldkacsa a nagygépen, teljes nyugalom, kezdődik a csemege. Erre hétkor felhív muterom hogy csőtörés van, pfff. Most értem vissza, miről maradtam le, kb semmiről?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:30:26

Gábor nevemben is egy hátbaveregetés Girónak végre megmondta a tutit:-)

mréveiller 2010.10.03. 19:30:46

török zsóti :D "a távolmaradók meg vannak félemlítve"

kodó tamás 2010.10.03. 19:30:49

@Zengőtorkú Nyivákoló: 45 éve 27 évesen került oda... 72 éves...!!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 19:31:06

@ó jaj: a nagy magyar érdekvédők és antiszegregisták (vö. kb. exSZDSZ) sokat gyarapodhatnának szellemileg, ha legalább annyit láttak volna közelről cigányt (nem romát és nem a Horváth Aladárt), mint én, innen a XII. kerületből. És ehhez nem gettókba vagy Olaszliszkára, esetleg Ercsibe kellene költözniük, hanem mindössze Dömsöd-alsóra, mint említettem volt. Nem is végleg, csak pár hétre. Felfoghatnák nyaralásnak, van a közelben Duna. Időnként megnézném őket, Tassra menet, horgászás előtt.
Kis privát tököm tele van a belvárosi és rózsadombi érdekvédőkkel, akik még véletlen se tűrik a szegregációt, a kölkeik meg lehetőleg nyugaton tanulnak. Az egyetlen épeszű és normális megnyilvánulást - az amúgy is lazán kapcsolódó - TGM követte el ebből a körből, amikor elnézést kért a buszon egyik cigánylegény által ledöfött másik cigánylegény esetéből azonnal vizionált genocídiumért. Ez azért nem sok pár száz véleményterroristától, akik vagy 15 évig uralták a magyar médiát.

ati27 2010.10.03. 19:31:07

Gábor! Ez jó volt! még most is röhögök.. :)

kodó tamás 2010.10.03. 19:32:31

Bár Dabas polgármestere ha érvénytelen szavazatot adott le magára, akkor lehet még izgulni az eredményen... kérdés a részvétel. minek mentek el a dabasiak? és izgultak, hogy ki lesz a polgármester?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 19:33:24

@táltos: látott már Török Zsolt valaha valamit jól? Na látod.
Igazi minikaliberű suttyó, hozzá képest a sokat emlegetett Szijjártó gentleman.

kodó tamás 2010.10.03. 19:34:31

@Hepci: téma felfüggesztve. közelkeleti béke+teljes kisssebség tolerancia holnapig :)

jjulie 2010.10.03. 19:35:36

@Hepci:

te is a rákosi kádár vonulat által biztosított felemelkedésű jobber vagy?

tudod ki voltál tegnap?

Dudva Joe 2010.10.03. 19:37:43

valasztas.hu/eredmenyek meg mindig semmi. esetleg tudtok más helyet?

kodó tamás 2010.10.03. 19:38:08

szíjártó: a zemberek megerősítették a kormányt a 29 pont és a pálinkafőzés kérdésében. volt vki szavazni? volt ilyen rubrika? hogy mit gondol a kormányról? vagy hogy a pálinkát szereti-e?

porfelhő 2010.10.03. 19:38:14

Török G. olyan narancs szinú térképet fog látni, mint még .....
Valóban igy lesz? Ez tuti?

kodó tamás 2010.10.03. 19:39:09

@porfelhő: igen tuti. sok helyen 2/3-"DAL"

Kesztyűs Kéz · http://thaz.blog.hu/ 2010.10.03. 19:39:12

Érdemes lenne Keszthelyre is figyelni, a Jobbikos Pap Ervin miatt...

jjulie 2010.10.03. 19:39:46

@porfelhő:

szeplős lesz az a narancs

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:40:10

Annyira izgi ez, hogy már rágom a körmöm

porfelhő 2010.10.03. 19:42:41

@kodó tamás:
Nem vitathatom el, hogy úgy lesz. ! Te már tudod?

kodó tamás 2010.10.03. 19:44:36

a PÁRTPOLITIKA leszerepelt. ahol párt dominancia van,a zaz megye, mjv, és főváros, illetve 10ezer lakos felett OTT a DEMOKRÁCIA A VESZTES. eszméletlen kicsi részvétel.

részvétem a részvételnek!

akakukk 2010.10.03. 19:45:05

OK. Szerintem nem fair a mostani onkormanyzati valasztast a 4 evvel ezelottihez hasonlitani. Akkor az oszodi beszed paradigma ervenyesult, es a Fidesz ezt masszivan ki is hasznalta mozgositasra. Szoval szvsz nem rossz ez az 5 szazalek.

kodó tamás 2010.10.03. 19:45:17

@porfelhő: tegnap megírta a népszabadság

Villy 2010.10.03. 19:45:23

Esztergomban TÉTÉNYI vezet 3,7%-nál!

JAS39 2010.10.03. 19:46:14

Kb. 1800-1900 szavat jött be

Tarlós István FIDESZ
KDNP 907
szavazat 50,98 %
Horváth Csaba MSZP 572
szavazat 32,15 %
Dr. Staudt Gábor JOBBIK 192
szavazat 10,79 %
Jávor Benedek LMP 108
szavazat 6,07 %

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:46:18

Nehogy elaludjatok: Egy rezignált Meggyes Tamás jelent meg Esztergom sportcsarnokában, ahol a Fidesz polgármestere és csapata várja az eredményeket. Meggyes elmondta, hogy azért bizonytalan, mert maga sem tudja, hogy mikor érik be az a sok lejáratás, ami évek óta zajlik ellene. A Fidesz polgármestere azt is furcsának tartja, és a mai napig érti, hogy miért indult ellene Tétényi Éva, akivel hosszú ideig jó munkakapcsolata volt, mint mondta, már-már ő jött zavarba, amikor hallotta saját magáról beszélni mostani ellenfelét.

kodó tamás 2010.10.03. 19:46:25

@Villy: ez nem volt kérdés:)

bár a számolásnál még szépíthet a meggyes csapat:)

emő27 2010.10.03. 19:46:31

Gábor ti láttok már eredményeket? Mert a valasztas.hu-n még nincsenek eredmények, csak a 0%-ok mindenhol.

Vénveterán 2010.10.03. 19:46:50

Edelényre szerintem érdemes lesz kitérni, molnár oszkár vs. fideszes jelölt. (izgalmas visszavágónak ígérkezik!)

JAS39 2010.10.03. 19:48:02

0.13%-os feldolgozásnál:) főv-i közgyűlés

FIDESZ
KDNP 14 mandátumot szerzett
MSZP 10 mandátumot szerzett
JOBBIK 7 mandátumot szerzett
LMP 2 mandátumot szerze

porfelhő 2010.10.03. 19:48:09

@jjulie:
Úgy gondolom én is. Te most nézed a meccset is, valóban van?

Vénveterán 2010.10.03. 19:48:34

@Vénveterán: Bocsánat, erre már a szerző is kitért a cikkben. :)

jjulie 2010.10.03. 19:48:46

@porfelhő:

a meccset nézem, és a blogot

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 19:50:28

Gábor vakard meg az orrod ha a Tarlós nyer:-)

porfelhő 2010.10.03. 19:52:26

@jjulie:
Jó ! Irjál majd nekem, ha nem nézed a meccset!

kodó tamás 2010.10.03. 19:52:36

@JAS39: ez érdekes végeredmény lenne. mert fidesz-lmp koalicio pont nem működne... azaz fidesz+mszp vagy fidesz+jobbik:) nem semmi

timike29 2010.10.03. 19:53:44

Sziasztok, éngem Tápiógyörgye érdekel a legjobban. Ha van adat róla kérlek írjátok meg nekem:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 19:56:24

Én nem is értem, hogy helyhatósági választáson miért lehet átjelentkező választóknak voksolni...

Ez egy baromság.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.10.03. 19:58:22

Boldogan buktam egy üveg bort.
:)

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.10.03. 20:00:33

Boldogan buktam egy üveg bort.
:)

Frana13 2010.10.03. 20:00:50

@Zengőtorkú Nyivákoló:
Kérdezd meg tőle, hogyan döntött :D

JAS39 2010.10.03. 20:02:52

0.39% főv-i közgyűlés:
FIDESZ
KDNP 16 mandátumot szerzett
MSZP 11 mandátumot szerzett
JOBBIK 4 mandátumot szerzett
LMP 2 mandátumot szerzett

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.03. 20:03:30

@kodó tamás: miért e nagy izgalom, kodó, benne vagyunk a tévében vagy mi a szösz?

del amor 2010.10.03. 20:04:26

Szanyi mikor dől kardjába?

ati27 2010.10.03. 20:04:35

Legalább Rogán tud beszélni! Eddig még nem mondta, hogy az zemberek, meg a nemzeti összefogás kormánya.. Ezek a giccsek nagyon irritálóak voltak Szijjártónál.

Villy 2010.10.03. 20:04:53

14,81%-nál Tétényi toronymagasan vezet Esztergomban! Meggyes bukik? valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/12/tjk12028.htm

emő27 2010.10.03. 20:05:28

@timike29:
Tápiógyörgye:

Varró István független :51,3 %
Póczné Fehér Mária: 48,7%

25%-os feldolgozottságnál.

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 20:06:32

Giró szólalj meg mert kaparom Szanyitól a falat:-)

JAS39 2010.10.03. 20:06:33

Szeged eldőlt, úgy tűnik a polgármester Dr. Botka László lesz
Dr. Botka László MSZP
ÖSSZEFOGÁS SZEGEDÉRT 10 556 54,72
2 B. Nagy László FIDESZ 8 431 43,71
3 Dr. Balogh Tibor Zoltán ZÖLD BALOLDAL 303 1,57

Ilyen feldolgozottságnál túl sok ez különbség.

S2000 2010.10.03. 20:06:58

Botka Szegeden meglepően jól áll...

lüke 2010.10.03. 20:06:59

mi a helyzet Ujbudán?

táltos 2010.10.03. 20:07:18

Szanyi túl optimista:)

Mugli 2010.10.03. 20:07:25

A Megyei közgyűlés nekem egy nagyon homályos pont a politikában. Mármint hogy egyáltalán mit is kéne csinálnia neki. Azt értem hogy egészségügy, közlekedés, oktatás szervezése de egy konkrét ilyen beruházást sem tudok a környezetemben, amit a megye csinált volna (ezeket az ügyeket a jó helyzetben lévő önkormányzat intézi). Ennek örömére ellátogattam a 3 listát állító párt (Pest megyei vagyok) közül 2 irodájába, egyik helyen sem tudtak megyei programot felmutatni (fogalmazzunk enyhén: semmibe veszik a választókat). Az egyik helyen az érintett párt egyik helyi egyéni jelöltjével szóba elegyedtem és mint kiderült ő sem tudja mi végre van a megyei közgyűlés. Az ittlévőknek van-e ötlete a holtidőben?

cambridge.on 2010.10.03. 20:07:40

Barcelona - Mallorca
1-1 (1-1)
I:félidő vége

JAS39 2010.10.03. 20:08:02

@lüke: Újbuda: Feldolgozás
állása
0,00 % :)

ati27 2010.10.03. 20:08:20

Szanyi milyen magabiztos! :) Botka huzza fel őket! Ami nem baj.... Erre büszkék lehetnek..:)

Dudva Joe 2010.10.03. 20:09:08

Mosonmagyaróvár

jelenlegi (most már ) független polg. Szabó Miklós( korábban mdf megyei elnöke is volt ) vezet a fideszes jelölttel szemben aki országgyűlési képviselő is!

Még csak 3,33%, de nemet mondtak az embere az álláshalmozásra?Más okot nem nagyon látnék

JAS39 2010.10.03. 20:12:03

30%-nál Miskolc nagyon durva 200 szavazat a különbség:

1 Dr. Kriza Ákos FIDESZ
KDNP 6 573 40,45
2 Káli Sándor MSZP 6 372 39,21
3 Szegedi Márton JOBBIK 2 877 17,71

emő27 2010.10.03. 20:12:49

@Zengőtorkú Nyivákoló: Na őt soha nem tudnám sajnálni. Mármint Maggyes-t.

S2000 2010.10.03. 20:13:23

Hallgattam egy ideig az Inforádiót... két "elemzőt" hívtak meg: Kumin Ferencet (Századvég Alapítvány politológusa) és Borókai Gábort (Heti Válasz)...

JAS39 2010.10.03. 20:15:21

20% Tiszavasvári érik a Jobbikos meglepetés

1 Dr. Fülöp Erik JOBBIK 509 54,26
2 Rozgonyi Attila FÜGGETLEN 327 34,86
3 Koltai Tamás MSZP 56 5,97
4 Papp Miklós CIVIL MOZGALOM 46 4,9

ati27 2010.10.03. 20:15:25

Dunaujváros elbukott..
Salgótarján is.. Ezek ugye Mszp-sek voltak?

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 20:17:01

Giró ezt mondtam csak úgy, hogy az ebereknek fingjuk sincs az törvényről:.-)) megint hátbaveregetés:-)

táltos 2010.10.03. 20:20:40

Tiszaújvárosban meg az Mszp-s vezet

KKH · http://kiskunhalas.blog.hu/ 2010.10.03. 20:25:32

Nocsak 46 %-os feldolgozottság és lehet, hogy nem fideszes polgármestere lesz Kiskunhalasnak?

Gyovai (Jővönk Halas Egyesület) - MSZP őt támogatja 33,8 %
Lukács (Fidesz) - 31,3 %

Ebből is lehet maglepetés. Tavaszhoz képest ez a szoros eredmény is az.

jjulie 2010.10.03. 20:25:44

a legjobb a fideszt riportoló riporter hölgy

ra szavaznék

porfelhő 2010.10.03. 20:29:03

@jjulie:
Miért nem mentél el, és akkor szavazhattál volna!!

Dudva Joe 2010.10.03. 20:30:13

Mosonmagyaróváron nagy a harc, hol ide hol oda billen. most 16,67%.nál megint a független vezet 17 szavazattal

Villy 2010.10.03. 20:30:43

Esztergomban 48,15 %-os feldolgozottságnál majdnem 2/3-a van Tétényi Évának. A királyváros elzavarta a polgármestert, óriási Meggyes-bukta!!!!

Atisz 2010.10.03. 20:31:02

A Fidesz nagyon melléfogott azzal, hogy nem indított másik jelöltet Meggyes helyett Esztergomban (nem lett volna késő áprilisban), hogy nem egyeztetett a Jobbikkal és hogy "hátba támadta" Gémesit.

táltos 2010.10.03. 20:31:28

Úgy tűnik Botka nyerni fog

cuki_pingvin 2010.10.03. 20:31:29

Kedves Gábor! Budaörssel is foglalkozzatok! 19 éve ugyanaz a polgármester (Wittinghoff Tamás), most függetlenként indul. Lehet, hogy itt sem a fidesz nyer.

timike29 2010.10.03. 20:32:53

@emő27: Nagyon szépen köszönöm

Dudva Joe 2010.10.03. 20:34:03

valasztas.hu folyamatosan pusztul.

lüke 2010.10.03. 20:35:27

LMP mégis bp-i párt lesz?

emő27 2010.10.03. 20:35:28

Akit érdekel Veresegyházon maradt Pásztor Béla már 100%-os feldolgozottság van és az alábbiak szerint alakult:
1.Pásztor Béla FÜGGETLEN 64,79
2. Horváth Ernő FIDESZ-KDNP 29,52
3.Tatár Sándor LMP 5,69

Mondjuk jól is csinálja a dolgokat, fejlődik a város.

S2000 2010.10.03. 20:37:26

Azért van egy-két eredmény, amit Szijjártó Petike magabiztos böffentése 7:10-kor nem biztos, hogy bekalkulált... :)

Bambano 2010.10.03. 20:37:39

tök uncsi, hogy ki lehet mondani, hogy fidesz meg mszp, nem kell mindenféle körmondatokat mondani, mint az országgyűlési kampánycsendben:P

2010.10.03. 20:39:06

@ati27: nem, ezek narancsok voltak...Salgótarján is? nem csodálom, mert ott aztán a narancs terror volt tényleg

emő27 2010.10.03. 20:39:22

@Bambano: Hát az teljesen más volt, de tényleg izgaisebb és élvezhetőbb volt. :)

kodó tamás 2010.10.03. 20:40:15

@Mugli: a megyék már csak pár intézményt csapolnak pártpénzekkel. jó nagy hiányokkal amióta fidesz van... azaz nagy a tét. kontrol nélkül lehet lopni. egyéb értelme nincs mert az a pár intézmény (fenntartója könyvtár, muzeum, korház stb nek) nélküle jobban működne...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 20:41:40

GÁBORÉK MEGYESBUKTA Esztergom

Dudva Joe 2010.10.03. 20:42:27

Az a tök uncsi, hogy nem vagyunk képesek Magyarországon a 21.században egy olyan valasztas.hu-t létrehozni, amelyik nem omlik össze.Ez nevetséges.
Szerintem

kodó tamás 2010.10.03. 20:42:59

nyert Lázár János? hm meglepi. fidesz 86% os közgyűléssel? izgi város:)

2010.10.03. 20:42:59

@Zengőtorkú Nyivákoló: neked Ildikó....és elérthetetlenül magas...:))

timike29 2010.10.03. 20:44:23

hol találom meg interneten a létező adatokat. Próbáltam a valasztas.hu honlapot, de semmi...

emő27 2010.10.03. 20:44:25

@Dudva Joe: Hát igen, mert hiába frissítem nem változik semmi.

nyünyüge 2010.10.03. 20:44:28

Állandóan megszakad a kapcsolat a valasztas.hu-val - túl kíváncsi úgylátszik a magyar :)!

2010.10.03. 20:45:45

@kodó tamás: neked ebben mi a meglepi? A viharsarok előőrse is narancslik...

Dudva Joe 2010.10.03. 20:46:35

De gyerekek 2010-et írunk. ne magyarázza senki hogy nem tudtak felkészülni erre...

emő27 2010.10.03. 20:46:53

@timike29: Pedig ott van az, feltéve, hogy épp nem szakad meg a kapcsolat, mert most épp megszakadt.

dortimcsi 2010.10.03. 20:47:12

Makó is érdekes lehet.. az MSZP-s polgármester 51. 45 %-on áll 91.3 %-os feldolgozottságnál... A Fidesz jelöltjének 27.92 %-a van csupán.

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 20:47:25

Országgyűlési időközi választás Szarvason

FIDESZ 61,6 %
JOBBIK 16,5 %
MSZP 15,6%
LMP 6,1%

Yogibear 2010.10.03. 20:47:40

Önkormányzati választásnak az emberek gondolkodásában kevesebb a tétje... pedig a legnagyobb mutyi az önkormányzatokban zajlik...

kodó tamás 2010.10.03. 20:48:41

@Dudva Joe: itt minden hirtelen jön. a hó, az eső, az árvíz, a szurkoló, így a választás vége is...

kodó tamás 2010.10.03. 20:49:38

@Yogibear: 10ezer fő felett, azaz APÁRT politikával arányosan...

S2000 2010.10.03. 20:49:46

Ezen a fórumon téptem a számat elég sokat az ellenzék lehetséges együttműködéséről, és Szeged esetében - ahol a Jobbik visszalépett - ez is be is jöhetett. Szerintem ha a Jobbik nem lép vissza, Botka előnye nem lenne ekkora.

emő27 2010.10.03. 20:49:54

És főleg a választás vége és a szurkoló az esedékes forduló meccseire :)

nyünyüge 2010.10.03. 20:51:15

@Dudva Joe: nem könnyű felkészülni, mert a terhelhetőséget csak meglehetősen drága módszerekkel lehet mérni (teszt-robotokkal). Közben a hülye internetezők száma meg csak nő és nő :)!

S2000 2010.10.03. 20:52:01

@Dudva Joe: Ja, pedig elég lenne 12 órányi időre extra szerverkapacitást bérelni...

emő27 2010.10.03. 20:52:23

@török gábor: Gábor nem tudjátok mi történt a valasztas. hu oldallal, folyamatosan kilép, időtúllépés miatt, illetve nem frissülnek az adatok. A pl. a XIII. kerületnél még szinte semmit nem látni.

2010.10.03. 20:52:55

@Dudva Joe: jól van na, ne háborogj annyit! Ez van, menjél oda, reklamálj és intézkedj!

emő27 2010.10.03. 20:53:17

@nyünyüge: Még a végén mi vagyunk a hülyék, akik néznénk az adatokat.
Ha nem érdekli szegény magyart a politika az baj, ha érdekli az a baj.
:)

kodó tamás 2010.10.03. 20:54:24

süveges: váltópárt?
hihihiihi az meg minek?
majd ORbán Viktor megmondja...

táltos 2010.10.03. 20:54:27

Egy új baloldali párt fog kialakulni a következő négy évben és majd nyolc év múlva lehet legfeljebb reális esélye, hogy a fidesz ellen induljon

kodó tamás 2010.10.03. 20:55:30

@emő27: na jo de ne egyszerre... osszátok be...

felcsut független:) aszta BLAMA. elköltözés néz ki...

porfelhő 2010.10.03. 20:55:41

Felcsuton független nyert !!!

Mugli 2010.10.03. 20:55:48

@kodó tamás: No igen valami ilyesmi rémkép alakult ki az én fejemben is. Sajnos az érvénytelenül szavazásnál jobb ötletem nem volt, mivel mondanom sem kell, hogy a kopogtatógyűjtésnél sem volt semmi megyei program. Látatlanba meg nem adom oda senkinek, bármilyen hangzatos is a pártneve.
Ha 4 év múlva sem változik a helyzet, komolyan mondom indítok pártot azzal a célkitűzéssel, hogy megszüntetjük a megyei közgyűlést.
Nekünk lenne a legerősebb programunk. :D

jjulie 2010.10.03. 20:55:49

@S2000:

ezt meggondoltad jól?

timike29 2010.10.03. 20:56:08

@nyünyüge még szegény erdélyi magyarokat is érdekli. Kb. 3000-en szurkolunk Ököritófülpös, Tápiógyörgye, Tisztaberek és Szakoly testvértelepüléseink érdekében...

kodó tamás 2010.10.03. 20:56:18

@táltos: a PÁRTPOLITIKA vége... azaz ne oldalakban gondolkozz...

S2000 2010.10.03. 20:56:23

@emő27: Ha nem nézegetnéd ennyit, jobban működne... :)

emő27 2010.10.03. 20:56:33

Szegény Viktor, ezt hogy fogja túlélni:)

jjulie 2010.10.03. 20:57:40

@táltos:

az indulásra reális esély?

megadhatnád

Dudva Joe 2010.10.03. 20:57:48

@S2000: pontosan erre gondoltam.De azok ott fenn miért nem? úgyis a mi pénzükből megy, akkor legalább menjen:-)))
@Letícia: azért háborgok, mert ebben az országban mindig minden így meg, és utólag mindig megmagyarázzuk.Pedig nem kellene.

globglob 2010.10.03. 20:57:50

Ivád:

Ivády Gábor LMP - 54,76 %
Valyon László FIDESZ-KDNP - 45,24 %

kodó tamás 2010.10.03. 20:58:12

@Mugli: az Utolsó Párt ot alapítjuk meg... az egész pártrendszer haldoklik... lásd esztergom.
ha ugyanugy politizálnak pár hónapot... :)
ki kell találni az uj rendet.

lüke 2010.10.03. 20:58:26

hoplita Mezöturon mennyit kapott?

kodó tamás 2010.10.03. 20:59:07

@emő27: ledobatná az atomot, ha nem lakna ott... szar ügy.

whitewash 2010.10.03. 20:59:21

zalaszentgróton mszp-s polgármester lesz

bigapples 2010.10.03. 20:59:26

A valasztas.hu nálam behalt.

Botka nyert és a szocik viszonylag jól tartották magukat néhány végvárukban. Ez az eredmény nem teljes szoci vereség, akár el tudják úgy adni a párttagságnak, mint még elfogadható eredményt. Szerintem ezzel tovább csökken az esetleges őszi Gyurcsány puccs sikerének esélye. Botka lett a párt egyik erős embere, aki a következő években jó ütemérzékkel átveheti a pártot, ha van ilyen ambíciója.

nyünyüge 2010.10.03. 20:59:59

@S2000: legkevésbé szerverkapacitás szokott hiányozni.

kodó tamás 2010.10.03. 21:00:59

@whitewash: nem kapnak majd leader pénzt! micsoda dolog!

táltos 2010.10.03. 21:01:51

Kiskunmajsán is a baloldali/volt mszps vezet

Bambano 2010.10.03. 21:02:03

Edelényt megnézhetnétek, ott is volt a polgármesterrel kavarás.

S2000 2010.10.03. 21:02:12

@jjulie: Ezt meggondoltam jól.

török gábor 2010.10.03. 21:02:19

@emő27: nálunk jó, sajnos nem tudom tehát...

kodó tamás 2010.10.03. 21:02:25

@bigapples: és feltéve ha lenne még párt...

emő27 2010.10.03. 21:02:54

@kodó tamás: majd elköltözik és akkor ledobatja, vagy ami valószínűbb, hogy keresnek majd valami kifogást a győztes ellen és kirakják. Jó fideszes szokás szerint.

Nikx 2010.10.03. 21:03:29

Pest megye-Szigethalom (kb.17ezer fős település)
korábbi SzDSz-es, jelenleg független polgármester-jelölt nyert

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.10.03. 21:03:31

Jóvan jövőre is lesz SZIN :) Engem csak ez érdekelt :)
szin.org

emő27 2010.10.03. 21:03:37

@török gábor: köszönöm. akkor lehet nálam van a hiba, de ahogy olvasom másoknak is folyton behal.

eod 2010.10.03. 21:04:40

Kedves Török Gábor! A mai önkormányzati választásokkal egy időben népszavazást is tartanak Szerencs, nagyrészt a jelenlegi szocialista polgármester, Rónavölgyi Endréné és körei kezdeményezésére. A kérdés így hangzik: "Fontosabbnak tartja-e Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztését és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába történő tartozást?". A kérdés nagyrészt az ismert és a meghiúsult szerencsi szalmatüzelésű hőerőmű beruházás kapcsán vált fontossá és kampánytémává a polgármester asszony számára. Erről a választási és népszavazási (világörökségi téma) eredményről már lehet tudni valamit? Illetve mi Szerencsen politikai a helyzet, hogyan értékeli azt? Köszönettel és üdvözlettel. eod

cambridge.on 2010.10.03. 21:04:50

Primera División: a Barcelona nem bírt a Mallorcával a Camp Nouban
Végeredmény 1:1

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 21:07:08

Felsőzsolca mit mond ?

Hogy megy a rombadőlt ország újjáépítése a Nemzeti Ügyek Kormányának ?

emő27 2010.10.03. 21:07:13

@jjulie: mi van a Barcelonával, mostanában nem nagyon megy úgy a szekér, ahogy elvárható lenne?

kodó tamás 2010.10.03. 21:07:38

A XV. kerben mekkora vicc. ha a kommancsok nem indítanak két jelöltet akkor ott nyernek... a korábbi polgi aki civil lett, az ellen a központ mást indított... edelény effektus...

S2000 2010.10.03. 21:08:31

A fővárosi közgyűlés még érdekes lehet

kodó tamás 2010.10.03. 21:08:50

@emő27: az elköltözés gond lenne. mert most egy rejtélyes adózó miatt az ország leggazdagabb települése. ha OVi elmegy akkor ez is változhat...

porfelhő 2010.10.03. 21:09:02

@jjulie:
Ne szomorkodj!! Majd legközelebb.

2010.10.03. 21:09:17

@porfelhő: na erről beszéltem a múltkor, és ezért akartam, hogy ne feszegessük, hogyan is állnak a fideszhez a "forrásnál", mert nem akartam elkiabálni...Hát tanulságos, erre, amire ott rájöttek, lesz még 20 év, hogy a többiek is rájöjjenek...

@Dudva Joe: így van, teljesen igazad van, de itt hiába is panaszolkodsz. A kiválasztás ott is úgy megy, ki kinek a kije. Ja, hogy nem ért hozzá? Ja bevállaja, de nem tudja megcsinálni. És? Van/lesz következménye?
És csak úgy megjegyzem: mennyi embert érdekel, hogy tegyen a sorsáért? Pl. önkormányzati választásra mennyien mennek el? És kik lesznek legjobban felháborodva? Akik el sem mentek...Korbács kell, hogy a sorsukért tegyenek. Ehhez vannak szokva.

Bambano 2010.10.03. 21:09:28

@simonmondja.: Felsőzsolcán a rombadöntő polgármester nem mert indulni, a pártjához tartozó jelöltet (fideszes) elküldték a halálba. Egy független, helyi civilek által támogatott jelölt nyert, 100%-os feldolgozottságnál.

S2000 2010.10.03. 21:09:43

@kodó tamás: Ja, ezt én is meg akartam jegyezni

kodó tamás 2010.10.03. 21:10:03

@emő27: meg mégse költözhet AL csutra... ugyebár.

lüke 2010.10.03. 21:10:26

@eod:
támogatja Hujbert Rónavölgyiné?

Bambano 2010.10.03. 21:10:45

@simonmondja.: ja, az újjáépítés annyira megy, amennyire a helyi lakosok önerőből bírják. rossz a helyzet és megint esőzések vannak.

New_wave 2010.10.03. 21:11:27

ha már Budapestről van szó a műsorban...

egy egész érdekes cikk egy másik blogon

gulyas.blog.hu/2010/10/03/miert_nem_szavaz_budapest

Balázs

kodó tamás 2010.10.03. 21:11:30

@simonmondja.: sajnos romokban áll még. lényeg hogy bár nem sok minden épült, tuti kész lesz okt.31-ig.

Yogibear 2010.10.03. 21:11:31

A Rogán nyilatkozatot láttátok? Ügyesen kikerülte a kérdést: 4 év múlva indítanák a főpolgármesteri székért?...

táltos 2010.10.03. 21:11:44

Látszott is a támadás, a nyitólapon a megyei közgyűléseknél Fkgp-sek is fel voltak tüntetve

Bambano 2010.10.03. 21:12:03

ddosolják a valasztas.hu-t... ez szerintem kamu duma. egyszerűen az ország kíváncsi rá. ki a franc ddosolná a szervereket...

kodó tamás 2010.10.03. 21:12:26

@Bambano: rosszkor jött az eső. megint tul hamar. nem várták.

Dudva Joe 2010.10.03. 21:12:33

Most mondja az ember, hogy támadták a választás.hu-t. sikerült.

2010.10.03. 21:12:34

@Letícia: mea culpa....internetes támadás érte a választás.hu. Azért ez elég rémisztő!!!!

JAS39 2010.10.03. 21:12:58

Végeredmény : a Jobbiknak van egy 10 e fő fölötti városban polgármestere

1 Dr. Fülöp Erik JOBBIK 2 349 53,41
2 Rozgonyi Attila FÜGGETLEN 1 697 38,59
3 Koltai Tamás MSZP 204 4,64

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 21:13:43

@Bambano: Ajaj.

Szép lesz, ha itt is elkezdik a romokon az építkezést.

emő27 2010.10.03. 21:14:03

@Bambano: ne szítsd a hangulatot. Lehet, hogy van valaki, aki már unja a dolgokat és inkább belerondít, mert az buli.

porfelhő 2010.10.03. 21:15:38

@Letícia:
Gondoltam, csak én mások kommentjeibe nem szoktam beleirogatni. Ez a független jelölt nyerése tény, ezt már remélem nem rajtam fogják egyes kommentelők számon kérni, hogy mereek irogatoni ilyet.

Bambano 2010.10.03. 21:15:49

nekem meg nagyon pikkpakk megy a valasztas.hu. tizedmásodperces válaszidőkkel...

@simonmondja.: az előző polgármesternek nagy vonalakban sem volt fogalma arról, hogy mit kellett volna lépni nem csak akkor, amikor jött a víz, akkor sem, amikor már elment. olyan ostobaságokat műveltek, hogy én csodálkozom, hogy nem vertek meg ott végül senkit.

kodó tamás 2010.10.03. 21:16:02

@simonmondja.: minden esetre én elkezdem építeni a bárkát... üdv noé

JAS39 2010.10.03. 21:16:03

@kodó tamás: Ja igen Tiszavasvári.:) (Szabolcs-m)

Kalmár 2010.10.03. 21:17:05

Kétségtelen, hogy az emberek az önkormányzati választásokon sokkal inkább szavaznak személyekre, mint pártokra.
Ahol én lakok, ott a helyi Mszp elnöke(!) függetlenként nyert.
:))
Nyíregyháza is Csabainé visszalépésével borult át.
Mint minden ilyen eset, tökéletesen alkalmas lesz, minden pártnak, hogy rész vagy egész győzelmet hírdessen.

kodó tamás 2010.10.03. 21:17:36

@Bambano: ja ő építette az autopalyat oda.... :)

emő27 2010.10.03. 21:17:58

@Bambano: A nekem fontos adatok a XIII. ker 45. számú váalsztókerületnél ott van, hogy milyen a feldogozottság, de adatok nincsenek. Esetleg rápillantanál?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 21:19:03

@Bambano: Pedig reméltem, hogy ezen az egy falun megmutatják, hogyan kell a rombadőlt országot újjáépíteni.

Pech, hogy a focivébé fontosabb volt.

kodó tamás 2010.10.03. 21:19:30

dorog marad a szoci hm:)

Kalmár 2010.10.03. 21:19:54

Talán csak a Jobbik teljesített alul. Ezt én annak tulajdonítom, hogy az országgyűlési választásokon a Gyurcsányféle MSZP-hez viszonyíthatták magukat, ami markáns különbséget mutatott.
Most viszont a Fidesz hasonló irányokat felvéve sokkal konszolidáltabb stílusban kifogta a szelet a vitorlájukból.

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 21:20:25

@kodó tamás: Nem meglepő eredmény, a szocik begyüjthették volna ezt a kerületet, ha van egy kis eszük. A tavaszi választás után még korrigálhattak volna, ha kiállhattak Hajdú László mellett.

kodó tamás 2010.10.03. 21:21:33

@simonmondja.: tök mindegy az mszp rombolta le felsőzsolcát... a csontvázat is otttalálták... az autálya, meg ósan stb... ez van. kellett nektek 8év szoclib

2010.10.03. 21:22:23

@kodó tamás: szomorú...hogyan maradjunk le a versenyből? Osszuk szét az erőinket...

Dudva Joe 2010.10.03. 21:22:32

Gergő olyan kérdések tesz néha fel, amitől a Gíró akkorát sóhajt, mint akinek vastüdőre van szüksége-:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 21:23:07

@Bambano: A vízügyesek nem jöttek segíteni ?

Vagy azokat épp akkor rugdosták kifele ?

Titti81 2010.10.03. 21:23:16

hello, mutassátok lécci Jászapátit!! ott pár szavazat a különbség a Fidesz és Mszp között....

lüke 2010.10.03. 21:24:35

megtámadták a vál.hu-t Ip cimekröl
-forrás mr1-, állitólag már ok

kodó tamás 2010.10.03. 21:24:50

@simonmondja.: a belügyminisztériumhoz tartozik. annak meg volt fontosabb dolga is. pl hajléktalanok a közterletekről stb...
ja meg mindenhol rend....

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 21:26:24

Battonyán nyert Karsai (most függetlenként)

eteleNéne 2010.10.03. 21:26:43

Sarkadon a 20 éve polgármesteri székben ülő Fideszes polgármestert váltotta le egy független jelölt.

kodó tamás 2010.10.03. 21:26:49

baz megye jobbik második. sajószentpéter mszp. leninváros mszp :)

-er- 2010.10.03. 21:28:01

szomorú, hogy a zoligarchák tartják magukat, pölö 13.kerület+ Szegeden. mi lesz itt?

Bambano 2010.10.03. 21:28:02

@kodó tamás: az autópálya bekötő útját kellett volna átvágni ahhoz, hogy a víz ne a városon keresztül, hanem az eredetileg kiépített gátak mellett menjen el...

@simonmondja.: a vízügyeseket nem tudom, de az önkormányzat tisztségviselői atom idióták voltak. a jegyző házát meg állítólag tetőig körberakták homokzsákokkal, pedig a környéken nem volt víz... a használt homokzsákok, amik ugye veszélyes hulladéknak minősülnek (mert rothadó állati tetemek vizét magába szívta), még mindig ott van szétszórva a településen... a bekötő út alól a víz kimosta a töltést, de nem rakták helyre azóta sem, pedig az nem olyan nagy munka. A főutcán meg akkora kráterek vannak, hogy ha belemegy a kocsi, nem ér le a kerék.

kodó tamás 2010.10.03. 21:28:36

politológós: Bp-en új főpolgármester lesz :)

darkmustang 2010.10.03. 21:29:00

Gergo neha eleg arrogans ma Ildikoval es Daviddal.. Gondolom faradt, de azert megis.. Vmi kulso kapcsolas alatt nem beszelnetek meg hogy hogy adja at szot normalisan Ildikonak es Davidnak?

S2000 2010.10.03. 21:29:12

@Zengőtorkú Nyivákoló:

Ezt már régen be akartam idézni...

Sir Winston mondta: A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés az átlag szavazóval.

timike29 2010.10.03. 21:29:41

Tápiógyörgyén vesztett a FIDESZ és nyert Varró István, volt polgármester. Bebizonyosodott hogy számít a jelölt is és annak munkássága,eredményei a településen, nem csak a párttagság.Szép estét, nézlek Titeket a M1-en. Jó éjt.Sziasztok

kodó tamás 2010.10.03. 21:29:45

@-er-: vannak más eszközeink is. ha a szavazás nem megy. nem kell erőltetni.

Bambano 2010.10.03. 21:29:46

@-er-: ne aggódj, pl. debrecent is az olligarchák nyerték...

pannonfunk 2010.10.03. 21:30:24

@-er-: Ők fogják eltartani az egész mszp-t?

kodó tamás 2010.10.03. 21:31:18

@Bambano: tudom az autópáláyt könnyebb olcsobb gyorsabb töltéssel... a békák ezt meg is szívták... bár árvízkor van esélyük átmenni...

táltos 2010.10.03. 21:31:56

A fidesz összességében nyert, az mszp túlélt, a jobbik megmaradt, az lmp elbukott

kodó tamás 2010.10.03. 21:32:19

@pannonfunk: áh a táncsicsuk, GYF. de már nem sok lé van... hus meg még kevesebbb...

2010.10.03. 21:32:21

@Békés megye 05. vk: ez de szép! Grat!

Az elgondolkoztatott, hogy ha végig a narancshullám, micsoda versenyhelyzet alakul ki majd a fideszben! Hogy fogják ezek majd darálni és max. visszamutogathatnak, de egymásra már nem igen! Szóval Patás, most mutasd meg!

globglob 2010.10.03. 21:32:55

Köröstarcsa 100%
Polgármester választás:
1 Nagy László MSZP 553 szavazat 46,01%
2 Smiri László Zoltán FIDESZ 553 szavaz 46,01 %

Megjegyzés:
A polgármester választáson az első helyen több jelölt szerepel azonos szavazattal.

Ilyenkor mi alapján dől el a mandátum?

KKH · http://kiskunhalas.blog.hu/ 2010.10.03. 21:33:16

És megérett a meglepetés. Annyira széthúztak a Fideszesek Halason. 100 %-os feldolgozottságnál

Gyovai István (baloldalközeli egyesület) 34,3 %
Lukács László (Fidesz) 30,8 %

és utánnuk két volt fideszes

Halász Balázs 15,1 %
Dózsa Tamás Károly 13,77 %

kodó tamás 2010.10.03. 21:33:21

politológós: az mszp szervezete olyan erős volt, hogy alaig akar meghalni a párt, lassan haldoklik... a szervezete még tartja.

2010.10.03. 21:34:27

@Bambano: és az országot is...

Kimondottan irritál, ha valaki csak az egyik oldalon látja az oligarchákat, a másik oldalon meg csak kereszteslovagok vannak...Ennyi naiv ember van?? Ennyi vak?

kodó tamás 2010.10.03. 21:34:51

@táltos: ezt gyorsan felsoroltad. szerencse hogy csak 4 párt van... képzeld ha lenne 100 párt éjfélig pötyöghetnéd

-er- 2010.10.03. 21:35:50

@pannonfunk: volt valahol régebben, hogy az mszp-nek dr.tóth józsef néven kellene indulnia ...

kodó tamás 2010.10.03. 21:36:19

@Letícia: miért vannak fidesz oligarhák? ne má...

2010.10.03. 21:36:24

@-er-: Szerinted mi? VÖRÖS uralom, úgyhogy féljél nagyon...

Bambano 2010.10.03. 21:36:27

@kodó tamás: azon a ponton, ahol a nagy gikszer volt, az autópálya pont egy hatalmas hídon megy át, alatta gyakorlatilag bármennyi víz elfért volna. de a híd alatt van a régi 37-es út meg a zsolcai bekötő út, ez fogta meg és terelte rossz irányba a vizet. a bekötő utat kellett volna átvágni, egy markológépnek ez mondjuk fél óra, a víz csinált volna magának több utat.

táltos 2010.10.03. 21:36:44

@KKH: Ugyanez a helyzet Kiskunmajsán, bár ott még nem dőlt el

Yogibear 2010.10.03. 21:37:23

FIDESZ-MSZP-JOBBIK-LMP sorrend alakult ki most...hangzott el. Szerintem nem lehet így összehasonlítani a tavaszi választásokkal. Más szempontok-érdekek önkormányzati választás helyi szimpátia-teljesítmény dönt...
ha most lenne parlamenti választás?.......

S2000 2010.10.03. 21:38:18

Na mi lesz Orbán ma este beszédének fő motívuma? A forradalom és szabadságharc után kikiáltja a banán-, vagyis narancsköztársaságot? :)

Bambano 2010.10.03. 21:38:38

"az mszp a vártnál jobb eredményt ért el": már megy a hetihetes, hogy poénkodnak?:P

vakvarju 2010.10.03. 21:38:42

@emő27: Gratulálok Pásztor Bélának és Gémesi Györgynek is. Ilyen mocskos, a személyüket lejárató Fideszes hadjárat után sikerült nyerniük. Hál' Istennek a kedves választópolgároknak helyén van a szívük és az eszük. Dehogy a Papcsák vezet Zuglóban.... Hát meg is érdemlik a zuglóiak. Persze mindenki annak örül, ami jut neki. Nekik Papcsák jutott. Pedig Zugló jobbat érdemelt volna, sokkal jobbat.
@Yogibear: Minek indítanák? Hogy Budapestet is eladósítsa. Maradjon meg csak a belvárosiaknak, ha már nem tudtak jobbat választani helyette.
Felcsúton tényleg független jelölt nyert? Hát már nekik sem kell a Viktor? Ha tényleg így van, akkor ez igazi narancsos bukta.

kodó tamás 2010.10.03. 21:38:56

@táltos: 4 év mulva még rövidebb lesz. csak egy százalékot kell mondanod... pl 97%

apropo, képzeld egyszer választási csalt kádár (utólag beismerte) véletlen 100% feletti eredmény jött ki, módosítani kellett utolag...

mesterházy: nyert az mszp :)

wrc111 2010.10.03. 21:39:07

...és a veresegyházi guinness rekorder minden botránya ellenére magasan nyert...

vakvarju 2010.10.03. 21:39:47

@S2000: Igen kikiáltja a narancsbőrös köztársaságot.

2010.10.03. 21:39:54

@kodó tamás: most képzeld el, hogy nincsenek...:D

Na ez milyen szép, 46 éve az élen:

www.stop.hu/articles/article.php?id=751313

kodó tamás 2010.10.03. 21:40:17

@Bambano: javaslom indulj belügyminiszternek... előnyöd lenne. legalább rosszindulatot nem kell feltételeznem...

Zengőtorkú Nyivákoló 2010.10.03. 21:40:22

Mondjatok valamit Gábor ez viccc ez komédia amit az mszp nyommi ez Burma??????????

Mimke 2010.10.03. 21:40:31

Hol lehet polgármester-eredményeket nézni?

tepes 2010.10.03. 21:40:55

Egy érdekesség:
Seres Mária, a Civil Mozgalom vezetője polgármester lett Mátraverebélyen.
valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

Dudva Joe 2010.10.03. 21:41:04

Szerintem a Fidesz még nem érzi a súlyát ennek a fölénynek! Itt a következő 4 évben semmit nem lehet senkire fogni, minden rajtuk áll vagy bukik.
Legyen szerencséjük, legyen szerencséje az országnak, legyen szerencsénk. ránk férne.

2010.10.03. 21:41:40

@wrc111: pont most linkeltem be...:) Tudhat valamit...asszem ezt nevezzük hitelesnek? :)

Bambano 2010.10.03. 21:42:09

@Letícia: én csak azt tudom mondani, amit látok vagy hiteles forrásból tudok... dolgoztam olyan cégnél, akik kapcsolatban vannak a polgármesteri hivatallal. Másrészt meg az a ház, amiben felnőttem, az egyike azoknak, amiket majdnem elvitt az árvíz Felsőzsolcán. Azt, hogy mit csinált az önkormányzat, a saját apámtól tudom, akire majdnem rádőlt a háza és próbálta intézni a dolgokat. Ennyit a zsolcai árvízről.

Kalmár 2010.10.03. 21:42:10

Szomorú, hogy Mesterházy nem gratulált minden megválasztott polgármesternek, csak az MSZP színeiben indulóknak.
Ilyen modortalanságot nem szabadna elkövetnie egy párt elnökének.
A Horvát sokkal szimpatikusabb volt.

kodó tamás 2010.10.03. 21:42:26

@S2000: a FORRADALOM MÁSODIK FÉLIDEJE....

a zemberek kinyilatkoztatták, hogy A párt jó uton jár és hogy szeretik a pálinkát és egy söralátéten... és hogy az adórendszert bevezessük. minden háztartásba...

táltos 2010.10.03. 21:44:10

@kodó tamás: Ha 100 párt indult volna nem is lett volna ilyen egyértelmű a helyzet

2010.10.03. 21:44:12

@tepes: nem tudja mit vállal ott...csak hajrá, de nagyon nagy a gáz ott...évtizedes gondok...

Vona mondja, Tiszavasvári Jobbik fővárosa...Csóóóórikáim!

S2000 2010.10.03. 21:44:36

@kodó tamás: A harmincadik pont az lesz, hogy aki narancspálinkát főz, annak élete végéig nem kell semmilyen adót fizetnie. :)

kodó tamás 2010.10.03. 21:44:48

@Dudva Joe: csak a szerencse marad... meg a remény az hal meg utoljára

kodó tamás 2010.10.03. 21:46:06

@tepes: csendben lehet majd "erősödni", a cm az adósságait visszalophatja...

ubul2000 2010.10.03. 21:46:48

Elég bunkó dolog volt Vonát lekeverni. Úgy látszik a bolsi mentalitás a fidesz alatt is megmaradt a tv-ben

S2000 2010.10.03. 21:46:56

@Letícia: Szeged meg az MSZP-é? Ha igen, remélem Botka épít egy metrót vagy alagutas autópályát Szeged köré. :)

kodó tamás 2010.10.03. 21:47:25

@táltos: én is ezt mondom... sokkal egszerűbb lesz áttekinteni majd 4 év mulva is... (bár szerintem 6 de mindegy, kivéve esztergomot:)

2010.10.03. 21:47:37

@Bambano: jól ismerem a helyzetet...sajnos.

@Kalmár: így van, bunkóság. De mit vársz Attilácskától? Ildi néni nem mondta meg, mit tegyen...Valóban, Horváth felszabadult volt nagyon...szerintem ő örül, hogy nem kapta meg. Végre emberi arca volt.

Ez a Puskás Tivadar meg kicsit....hm, fura...

emő27 2010.10.03. 21:47:39

Ez a pasi Szombathelyről az oscaron , vagy modell verseny díjátadásán érzi magát? Az lemaradt, hogy a legfontosabb dolog a világbéke :)

Yogibear 2010.10.03. 21:47:52

@S2000: kicsit savanyú de a miénk.......

Bambano 2010.10.03. 21:47:56

@Dudva Joe: hogyne lehetne... hónapokig pofozkodtak Brüsszellel a jövő évi költségvetési hiány miatt, de nem engedtek nekik. Most kitalálták, hogy akkor a tavalyi zárszámadás nem is jó, az előző évi hiányt akarják feljebb tolni azért, hogy a jövő évi hiányt legyen hova eldugni...

de nem mindenki teljesen hülye a mérleghez...

S2000 2010.10.03. 21:48:19

A szombathelyi polgármester beállt a fókasorba...

kodó tamás 2010.10.03. 21:48:47

@S2000: egyébként azt nem mondták, hogy be kell jelenteni a főzést előre. ellenkező esetben a szomszéd jelenti (közben, vagy utolag)

-er- 2010.10.03. 21:48:55

gratulálok Wittinghoff Tamásnak.

vakvarju 2010.10.03. 21:48:58

Végre!!!! Esztergom megszabadult Meggyes Tamástól.

lüke 2010.10.03. 21:49:01

Szombathely:
s mi lesz Jordán szinházával?

2010.10.03. 21:50:44

@emő27: hát...nagyon furcsa egy ember...a tekintete is iszonyú...egyenes...Majdnem felröhögtem, hogy ezt most miért? Ő a díszpinty? Milyen lehet a többi?:D (Bunkó vagyok, de elnézést kérek mindenkitől)

@S2000: :D

S2000 2010.10.03. 21:51:40

A szegedieknek és esztergomiaknak majd magyar narancs igazolvánnyal lehet belépni a narancsköztársaság területére.

Dudva Joe 2010.10.03. 21:51:50

@Bambano: Szerinted a szavazóbázisuk hány százaléka lát át az ilyen és ehhez hasonló szitákon?

De én most is azt mondom nem számít, , legyen jobb Nekünk a Zembereknek.
Usse lesz...Mitől lenne? Sajnos nem lehet. A közgazdaságtant nem lehet megkefélni, meg lehet próbálni de nem fog menni.

kodó tamás 2010.10.03. 21:51:59

@vakvarju: pásztor bélát nem kellett volna bántani. 72 évesen egy nyugdijas jelölteket kellett volna szmbe állítani... hány évre választották?

2010.10.03. 21:53:09

@Yogibear: lelőtted!:D Ez akartam írni én is!:)

kodó tamás 2010.10.03. 21:53:46

@S2000: a kormány fogja megtorpedozni a metro terveket!!!! pedig ő építene

jjulie 2010.10.03. 21:53:59

@Letícia:

régóta gyanítom, hogy nem közömbös neked a csabi

sokat szidod

globglob 2010.10.03. 21:54:31

A köröstarcsai esettel kapcsolatban megnéztem a törvényt, de csak ennyit találtam:

1. A polgármesterek választása

12. § (1) A polgármestert és a főpolgármestert a települések választópolgárai közvetlenül választják.
(2) Polgármester, főpolgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta.

Ezek szerint Köröstarcsán két polgármester lesz?
Ketten kaptak legtöbb érvényes szavazatot. :)

nyünyüge 2010.10.03. 21:54:44

@Letícia:
Ne tessék ennyire vigyorogni. Hamarosan meg kell hallgatni Schmitt Pál beszédét, illő komolysággal :)!

kodó tamás 2010.10.03. 21:54:54

@S2000: ja ja. a suzuki ma este bejelenti hogy elmegy... hm felcsutra? ja neem. akkor? nem is tudom. vagy átcsatolják? doroghoz? jaj ne.

2010.10.03. 21:55:34

@S2000: ne adjál tippeket...jóóóóóó?:P XIII. kerben lakom...Y:)

Bambano 2010.10.03. 21:55:39

@Dudva Joe: nekem van feketeöves fideszes haverom, hát mit mondjak, a valóságértelmezése kihívásokkal küzd:)

Másrészt viszont Kósafalván nem minden fekete, azért a városban történnek jó dolgok is. Pl. az okmányiroda kiválóan működik és azért ez nagy szó. Meg időnként olyan dolgokra is szórnak el pénzt, aminek a politikai tartalma mellett értelme is van (pl. városi buszok cseréje). Lajosunk sokkal elegánsabban csinálja a dolgait, mint sok más politikus. Persze itt is van, hogy megcsúsznak a dolgok, mint pl. a Latinovics erőmű.

kodó tamás 2010.10.03. 21:57:10

@globglob: sorsolnak. majd. az van a törvényben
vagy csalnak...

2010.10.03. 21:58:11

Jaj, ezt nem kellett volna, mentegetni a veszteséget a nem harcedzett szavazókkal LMP...:((

kodó tamás 2010.10.03. 21:58:18

@Letícia: lesz a metrő alagutban a nyugatinál VÁM és ÚTLEVÉL VIzsgálat... mielőtt belépsz 5be...

Yogibear 2010.10.03. 21:58:54

Nagyjából hoztuk a tavaszi választási eredményt..... akkor most ki veszített?....mszpjobbiklmp?

S2000 2010.10.03. 21:59:24

@kodó tamás: Esztergomot átcsatolják a szlovákokhoz, Szegedet meg a szerbekhez büntiből. :)

Dudva Joe 2010.10.03. 22:00:01

Mosonmagyaróvár:dr Nagy István Fidesz
Mosonszolnok: Török Sándor független
Máriakálnok: Gáspár Emma független
Kimle: Balsay Zsuzsanna független
Dunakiliti: Szokoli Sándor-független
Dunaremete: Marovits Géza- független
Lipót: Tóth József -független
stbstb

Mit mutat ez? Ahogy elhagyjuk a nagyobb városokat ( legalábbis itt a környéken ) független, vagy látszólag független embereket választanak polgármesternek. Ennek mindenhol így kellene lennie. Vagy nem?

2010.10.03. 22:00:15

@nyünyüge: jááááááááj, ne fenyegess, akkor átkapcsolok a Animal Planetre, a bonobonókra...:)) Azok szimpibb makik..:D

kodó tamás 2010.10.03. 22:00:58

@Yogibear: a 4enkívül a többi 96 párt vesztett aki el se tudott indulni..... je meg a választók, plusz a demokrácia...

Lovastengerész 2010.10.03. 22:01:24

megdöbbentőek a pártok értékelései

itt mindenki nyert, mindenki elégedett :)

kodó tamás 2010.10.03. 22:02:13

@S2000: és a SUZUKI? már keresik az amerikai cég telszámát, akik görgőkön költöztetnek épületeket sok km rel odébb...

2010.10.03. 22:02:42

@kodó tamás: hát, félek is tőle...vörös csillagot kell majd a kabátra varrni...

nyünyüge 2010.10.03. 22:03:47

@S2000: kispályás megoldás:). Büntiből Szegedhez csatolják Romániát (vö. szőröstalpú), Esztergomhoz Szlovákiát (vö: tirpák).

kodó tamás 2010.10.03. 22:03:49

@Yogibear: de ne keseredj el.
a zemberek se narancsot se citromot nem esznek.
a zértelmiség plecsnit kap.
magunkat nem csaptuk be.
az imperialisták na azokat megvertük...

Yogibear 2010.10.03. 22:04:14

@Dudva Joe: hát persze és ez így is van innen tőlünk 20 fényévnyire a Gliese bolygón....

S2000 2010.10.03. 22:04:16

@kodó tamás: A Suzuki-t górcső alá fogják venni, hogy miért gyártanak olyan kevés narancsszínű autót.

A mi autónk milyen színű legyen, ha nem narancs, Bástya elvtárs? :)

kodó tamás 2010.10.03. 22:04:49

@Letícia: :)))))
ha kiengednek....

hogy is volt a falakkal az a beszélgetés pár orája?

-er- 2010.10.03. 22:05:06

ma húsz éve szűnt meg az NDK

S2000 2010.10.03. 22:06:04

Mi van a fővárosi közgyűléssel?

Dudva Joe 2010.10.03. 22:06:26

@Bambano: Nemrég jártam ott, kívülállóként tetszett. A helyiek, akikkel találkoztam tulajdonképp semmi rosszat nem mondtak a vezetésre. A nagy koncerteket, amik a főnixben vannak irigylem tőletek:-)

kodó tamás 2010.10.03. 22:06:42

@Letícia: a főtértől bucsuzzatok...

megjegyzem a kerület összevonás ugy néz kia mostani számításaim szerint, hogy a XIII-hoz csatolják az V. és XII. és II. kerületeket...

Bambano 2010.10.03. 22:07:14

@cukicica: az lmp-s fickó testbeszéde egészen mást mondott, mint amit a szája...

2010.10.03. 22:07:39

@nyünyüge: Na szeretnék én Romániában élni...Gyönyörű egy ország...

@-er-: nem baj, lett egy új viktatúra helyette...20 év kellett hozzá..

kodó tamás 2010.10.03. 22:07:46

@-er-: akkor ideje uj falakat huzni európán belül is...

Bambano 2010.10.03. 22:08:04

@Dudva Joe: pedig lehetne:P Pl. a főnix rendezvényszervező cég vezetője a polgármester felesége... upsz:)

S2000 2010.10.03. 22:08:23

Szeged ma csodát tett... Botka jópofa, ahogy mindenki felett másfél fejjel van.

Lovastengerész 2010.10.03. 22:09:20

az mszp a kormánnyal való elégedetlenséggel magyarázza az alacsony részvételt, és próbál jópofát vágni a színnarancs térképhez.

semjéntestvér a keresztényi alázatról megfeledkezve diadalittasan fröcsög győzelemről. (figyelmen kivül hagyva azt a nyilvánvaló tényt hogy a regnáló polgármesterek, ha jól végezték dolgukat nyilván előnyt élveznek)

vona láthatólag csalódottan bár, de próbál elégedettséget kommunikálni

az LMP szintén ugy csinál mintha hozta volna a tavaszi eredményeket.

itt mindenkinek akkut valóságértelmezési próblémái vannak?!?!?!

kodó tamás 2010.10.03. 22:09:33

@Letícia: ha szegedi vagy lehet romániába vagy szerbiába tolnak...
ha XIII dik akkor meg lakosság csere lesz...
felcsut a kérdés.... azzal nem lehet mit kezdeni... azok tudják. lakva ismerni meg :)

2010.10.03. 22:10:07

@kodó tamás: hát ja, veszélyes helyen élek...vagy 100 éve híres egy hely, jól látszik sok baj származik abból, ha az ember gondolkodik...:(

Dudva Joe 2010.10.03. 22:10:07

@Bambano: huvaze. nothing's perfect

kodó tamás 2010.10.03. 22:10:48

@cukicica: semjén nyert... dübörögnek a hidon

Bambano 2010.10.03. 22:10:51

ez a szegedi figura nagyon hülye...

kodó tamás 2010.10.03. 22:11:53

@Letícia: ne aggodj, rólad is gondoskodunk. a nagytestvér mindenkire fog figyelni.

Lovastengerész 2010.10.03. 22:12:04

@kodó tamás: nem illik a képbe, gusztustalan az ürge minden megnyilvánulása.

2010.10.03. 22:12:25

@kodó tamás: nem véletetlnül pedzegettem anno is...

Na már borong a Patás, el van borulva... még jó, hogy tapsolnak, mert verés lesz, ha nem díjazzák az okosságait, akit valaki a papírra leírtak neki...

S2000 2010.10.03. 22:12:30

Orbán mögött miért nincsenek narancsfák? Píárost azonnal kirúgni!

ati27 2010.10.03. 22:13:04

Orbán mennyivel diplomatikusabb, mint Mesterházy.. Van még mit tanulnia.. Ha nem tűnik el a süllyesztőben..

Bambano 2010.10.03. 22:13:30

"Ma Magyarország egységesen kifejezte akarát": a többség elutasította a teljes magyar politikai közéletet. Ergo gyakorlatilag minden párt bukott, kivétel nélkül.

2010.10.03. 22:14:16

@nyünyüge: értettem...és mint mindenben van logika...

Halljátok, hogy aki nem ment el szavazni, az is engedélyt adott arra, hogy az legyen, ami. Ezt 2002-2006-ban nem jutott eszébe?

Jaj már...iszonyú ez a pali. És még a lova is jön...

Yogibear 2010.10.03. 22:14:40

befolyásolni a döntéseket...pffffff ja , csak ez nem az "ideális-közvetlen" demokrácia. Amit kérdeznek csak arra "tudsz" válaszolni...-szavazás-.....

kodó tamás 2010.10.03. 22:14:44

aki nem megy el a többiekre bizza... engedélyt ad a kormánynak....

hm igy is lehet Orbánul fogalmazva...

1990 ben mit nem akarunk, mostmár azt is tudjuk mit akarunk....

Bambano 2010.10.03. 22:15:15

@ati27: a vesztes fidesz-kdnp szegedi polgármesteri jelölt, akitől többször megkérdezte a műsorvezető, hogy rajtuk fog múlni az együttműködés Bottkával, mi lesz a helyzet, erre nem válaszolt. Azon durcizni, hogy vesztett, meg ostobaság.

Yogibear 2010.10.03. 22:16:13

@Letícia: hozza a pálinkát is.....

2010.10.03. 22:16:36

@S2000: kabaré a mamlukok mögötte...már nem tudják ezt a kisembert szerintem ők se elviselni...

Vitya, én meg azt üzenem, nézd meg Hitlert, együtt nem szerepelt senkivel, aki mellett még dobogón is töpörtyűnek látszott...HP

S2000 2010.10.03. 22:17:12

Visszaszerezte a fővárosát??? WTF???

nyünyüge 2010.10.03. 22:17:16

Na mehetek aludni.

Húsz év vacila után megtudtam, hogyan akarok élni. Sehogy másképp, mint ahogy Orbán Viktor gondolja. Ja meg a mögötte álló szellemi horgonya.

Dudva Joe 2010.10.03. 22:17:31

csak be ne fagyjon a Duna-pestiek segitsetek:-)))

Bambano 2010.10.03. 22:17:32

a nemzetközi szinten történő érdekképviseletre meg oda kellene figyelni, mert ennyi betlit külpolitikában még senki nem zsákolt be ilyen rövid idő alatt. annyira "érvényesítik" az érdekeket, hogy számtalanszor be lett törve pár arc mostanában.

jjulie 2010.10.03. 22:18:02

"mától budapest a nemzet fővárosa"

2010.10.03. 22:18:03

@Yogibear: nekem ugyan nem...nem iszom meg azt, amit otthon főztek, én tanultam kémiát, elég sokat...szóval vakuljanak bele ők...

kodó tamás 2010.10.03. 22:18:21

@Letícia: sajna nem. én követelem a NER felhatalmazásában, hogy dakota közmondások legyenek!

Bambano 2010.10.03. 22:18:40

végig fogjátok csinálni... fletó is végigcsinálta, kishíjján bele is haltunk...

Békés megye 05. vk 2010.10.03. 22:19:03

Köröstarcsa újra választ:

A választókerületben a választás várhatóan eredménytelen lesz, ezért időközi választást kell tartani.

kodó tamás 2010.10.03. 22:19:11

@jjulie: azért ne vegyenek tarlós tejet!

2010.10.03. 22:20:34

@S2000: @jjulie: nem ismeri sem a történelmet, sem a földrajzot... Na az Albínó is csontig benyalt...iszonyú.

Mi lesz itt?????

nyünyüge 2010.10.03. 22:20:41

Szép volt, ahogy Semjén Orbán neve hallatán rögtön tapsolni kezdett :(.

jjulie 2010.10.03. 22:21:32

"szellemiségében változni fog ez a város"

tarlós

kodó tamás 2010.10.03. 22:21:53

tarlós: "számba veszem az ellenzéket"

2010.10.03. 22:22:20

@kodó tamás: :)))

Hú de gyenge tapsok vannak ottan! Mi van, nem működik a gépezet? És emberszámba vesznek másokat...miután megtiporták, és ha felveszik a narancssárga csörgősipkát...

2010.10.03. 22:23:09

TG helyes, szerintem is vicc...bolond lukból bolond szél fúj...

:DDD

kodó tamás 2010.10.03. 22:23:38

TG: köszönöm!
változott a véleményem. az otthonmaradókról mondott OVi ügyre:
vicc :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:23:59

@jjulie: Hát, irkálhatnád, mert én zsigerileg rühellem nem csak a beszédeket általában, de Tarlóst különösen is.

porfelhő 2010.10.03. 22:25:22

@jjulie:
Nézted a TV-t. öt perccel ezelőtt mondta.

Yogibear 2010.10.03. 22:25:27

na jó, azt hiszem megyek...pedig kár, hogy Vonát lekeverték, a handsome-hamster-t meghallgattam volna... (Staudt) :)

kodó tamás 2010.10.03. 22:25:53

@Letícia: még most jön a KE :)
SmitKE szerintem a demokrácia győzelme lesz a téma.

most az Orbán szövegiroinak már két fél BESZÉDET kell írniuk....
de szép lesz az összhang, még rimelhet is.

S2000 2010.10.03. 22:26:24

Ismeretlen mondása: A politikusok olyan mint a pelenka - gyakran kell őket cserélni ugyanabból az okból kifolyólag. :)

Gábor diplomatikus volt: "Vicc".

Egy pici ország pici miniszterelnökétől viccesek az ilyen nagy szavak. Orbán úgy írja meg a beszédeit, mintha ő lenne az USA elnöke...

kodó tamás 2010.10.03. 22:26:45

@Letícia: ja csak nem hallottam hangos nevetést amikor mondta... már csak ez aggaszt.

emő27 2010.10.03. 22:26:49

Sajnálom Tarlós feleségét. egy lapon említi OVival. Még jó, hogy nem sorolta Viktort a felesége elé.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:27:26

@kodó tamás: Az otthonmaradók az otthonmaradással, a szavazók a szavazással támogatták a Nemzeti Ügyek Kormányát.

kodó tamás 2010.10.03. 22:28:39

@S2000: a vicc azért nem volt diplomatikus. kockázatos...
de most sok blog olvasót megtartott... és lehetnek ujak is. bár tudom a kész pénzt nem ez alapján kapja....

S2000 2010.10.03. 22:28:44

@Letícia: Szégyelld magad az egész kerület nevében és azonnal költözz át Rogán Tónihoz! :)

kodó tamás 2010.10.03. 22:30:04

@kodó tamás:
KE: ez lesz kb:
-a SPORTBAN IS A RÉSZVÉTEL A FONTOS
-a TISZTA és becsületes verseny. ilyenben jo nyerni....
stb :) mikor jön már alig várom milesz

kodó tamás 2010.10.03. 22:30:55

@emő27: ja. én azt hittem a felesége után a barátnőjét mondja majd (vagy demszkit)

S2000 2010.10.03. 22:31:06

@kodó tamás: Nem volt kockázatos, mert az összes nyilatkozatra vonatkozott. Gábor meg a másik srác miatt élvezetes volt nézni a műsort, de amint a politikusaink megszólaltak, úgy éreztem, mint a szőke bombázó esetében (bárcsak ne szólaltak volna meg). Elnézést a szőke nőktől.... :)

nyünyüge 2010.10.03. 22:31:20

@simonmondja.:
Otthonmarad vagy elmegy, mindegy. Csak legyen benne Rendszer. És illeszkedjék a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.

Kalmár 2010.10.03. 22:31:38

@S2000: Szokatlan, hogy egy miniszterelnöknek olyan fontos a hazája, mint az USA elnökének a sajátja?
Megértem. Merjetek kicsik lenni....
Rájöttem, mi ez a nagy savanyú komment sor.
A Fideszesek már buliznak:)))
Nektek a szőllő savanyúságának a megállapítása marad.
Azt hiszem én is kibontok egy Butler bikavért.
Egészségetekre!

kodó tamás 2010.10.03. 22:32:42

@simonmondja.: viccelsz? bár komoylan is van benne ráció. mellesleg én még szavaznék is fideszre, csak legyünk már tul rajta... de szerencsére az uj rendszernben az 1/3ad szavazókkal is meg van a 2/3ad azaz nem kell fáradnom.

2010.10.03. 22:33:13

@kodó tamás: nem semmi! :D Erre játszott?:D

Bambano 2010.10.03. 22:33:19

@Kalmár: nem az a szokatlan, hogy egy miniszterelnöknek fontos a hazája, hanem az, hogy a hazájáról alkotott saját véleménye ennyire nélkülözzön minden alapot.

emő27 2010.10.03. 22:33:28

Na elég volt mára. Mindenkinek köszönöm a részvételt és azoknak is, akik nem voltak itt. Nélkülük és persze török Gábor nélkül ez a blog nem jöhetett volna létre. :)

Jó éjt mindenkinek!
Ja és a legfontosabb a Világ béke!

Dudva Joe 2010.10.03. 22:33:36

@kodó tamás: nem hinném hogy Gábor minden szavát az alapján válogatja meg hogy hány blog olvasót tart meg vagy sem, illetve lesz e helye egy ilyen szó miatt a királyi médiában a jövőben vagy sem. szomorú is lenne.

Bambano 2010.10.03. 22:34:04

A jobboldali szavazók holnaptól fogják megtudni, mire szavaztak...

S2000 2010.10.03. 22:34:05

@simonmondja.: Ettől szép a narancsköztársaság... mindenki mindennel a kormányt támogatja. Ha kimész klotyóra, azzal a kormányt támogatod. Ha nem mész ki, hanem összecsinálod magad, azzal is. :) Át vagyunk szellemülve máris. Én már érzem, ahogy körbeleng a narancs köd fing sui szelleme...

kodó tamás 2010.10.03. 22:34:42

@Kalmár: mi 2/3 ad akik egyharmad most itthon szomor KODÓ k vagyunk
csak örüljetek, bocs hogy kommentelünk...

emő27 2010.10.03. 22:35:12

Bocs Gábor a Török kis t- jéért. Nem volt szándékos.:)

porfelhő 2010.10.03. 22:35:28

Akik elmentek szavazni felhatalmazták a kormányt, akik otthol maradtak engedélyt adtak a kormány munkájához.

2010.10.03. 22:35:44

@kodó tamás: :DDD Hát igen, meg Hagyónak is köszönhet sok mindent!:)))

@Kalmár: téged meg otthon hagytak az aktivisták? Ejha...

Én is bontok, éljen dr. Tóth József!:D

Na itt a Lóóóóóóóóóóóóóóó. Már vége van? De jó!:)

Átverés! 2010.10.03. 22:36:17

Gratulálok TG-nek jó volt! Nálunk is bejött a kontra..........

Kalmár 2010.10.03. 22:36:44

@Bambano: Nos, ezzel a véleményetekkel ma is nagyon kissebségben vagytok.
Bízzunk benne, hátha tévedsz.
Hmm.. kiváló ez a bor. Kicsit hideg, de van időm melengetni.

kodó tamás 2010.10.03. 22:36:55

@porfelhő: legközelebb el se kell menni... otthonról lehet engedélyezni....

Bambano 2010.10.03. 22:37:21

"minden leadott szavazat erősítette a demokrácia eszményét": ebben igaza van.

JAS39 2010.10.03. 22:37:23

A főv-i közgyűlés végeredménye nagy valószínűséggel:
fidesz 17
mszp 10
lmp 3
jobbik 3
+fideszes főpolg

Tippjátékunkat Vénveterán nyerte 14, 10, 5, 4 es tippjével 6 os absz különbséggel! Gratulálok neki!

2. helyezett kodó tamás és én 8 pontos különbséggel

3. szbi 11 pontos különbséggel, míg a 4. lüke lett 13 pontos hibával!

S2000 2010.10.03. 22:37:45

@Kalmár: Na látod ez a baj... nem bulizni kellene, hanem dolgozni az országért.

jjulie 2010.10.03. 22:37:57

@Bambano:

azért még ilyen gyorsan nem fognak nekifogni

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:38:11

" Budapest ismét a nemzet fővárosa "

mondta Vityánk.

Szóval eddig nem volt.
Akkor mikor volt legutóbb Budapest a nemzet fővárosa ?

Szálasi alatt ?
Az Anschluss alatt ?

Már megint egy kérdés.
Én nem értem, sose, miről beszél Vityánk.

kodó tamás 2010.10.03. 22:38:12

@Kalmár: én is ünneplek!!!! győzött a demokrácia....

esztergomban pl

cellimega 2010.10.03. 22:38:56

Mesterházy Attila szerint (akit személy szerint bírok) MSZP-s polgármestere lesz Celldömölknek (Vas megye). Pedig az illető egy szót sem ejtett a kampányban MSZP-pozíciójáról. Egy civil szervezet színeiben indult. Kampányfüzeteik narancssárgák voltak :)
Két katolikus és egy evangélikus pap kampányolt mellette.

Pénzzel sok mindent el lehet érni, úgy tűnik. 4 éve Celldömölkön a 10 körzetből nyolcat nyert a fidesz. Most majdnem mindet a "civil" szervezet. Buli buli hátán volt az elmúlt hetekben. A civil szervezet a rászorulóknak pénzt és egyéb dolgokat osztogatott (a pénzadományokat nem én találtam ki; nagy betűkkel hirdetik a városközpontban lévő vál. iroda kirakatában).

S2000 2010.10.03. 22:39:12

@Bambano: Mint ahogy a le nem adott szavazatok is... Hiszen 100%-os részvétel a diktatúrák jellemzője...

kodó tamás 2010.10.03. 22:39:24

@simonmondja.: sose volt. :) szerintem arra célzott hogy esztergomba se mehet még vissza a király...

Bambano 2010.10.03. 22:39:52

@Kalmár: mit jelent az a szó, hogy "kissebség"? A véleményemmel én bizonyára kisebbségben vagyok, csak nem én fújom a passzátszelet, hanem a tőzsde, az eu, az imf és más ilyen szervezetek képviselői, ezek pedig nagyon elkenték a kormány száját az utóbbi időben.

kodó tamás 2010.10.03. 22:40:16

@simonmondja.: akkor az alkotmáynbíróság sem megy esztergomba... pedig nagy álmuk volt...

2010.10.03. 22:40:20

@Kalmár: csodálkozni fogsz, milyen hamar nőni fog ez a tábor...akkor, amikor május 31-kor lesz az Új Alkotmány napja...na onnantól figyeljél csak...

porfelhő 2010.10.03. 22:41:36

@kodó tamás:
Mi ? Egész nap osztod a jó népet itt a blogon.!

S2000 2010.10.03. 22:42:13

@Kalmár: Kezdődhet a munka... vége a bullshitnek, nem bulizni kell, hanem dolgozni.

S2000 2010.10.03. 22:44:04

Gábor most mondja a frankót...

Kalmár 2010.10.03. 22:44:23

@Letícia: Sokkal több boldog ember van az eredmények láttán, mint ahány Fideszes aktivista. Bátran tágítsd a látképet.
A közgyűlések 100% -a Fideszes.
A megyei jogú városok kb 95%-a
stbstbstb.
Most, sokan ugyanúgy látják a dolgokat.

De komolyan, régen akadtam ilyen jó borra, nem is jó a Bikavér név, talán egy Egri grand cuvee illene rá.
Ajjaj már úgy beszélek, mint Viktor:)

Lovastengerész 2010.10.03. 22:45:01

" NINCS NYUSZI A RENDSZERBEN "

:)

ez a mai nap bölcsessége,

grat

porfelhő 2010.10.03. 22:46:08

@simonmondja.:
Jajj!! Te meg már semmit nem akar érteni!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:46:23

@kodó tamás: Hát oda biztos nem.
Talán, ha az új polgármesternőtök felajánlaná a függetlenségét a Fidesznek, mint Schmitt a legnagyobb magyar ?

Dudva Joe 2010.10.03. 22:46:49

no rabbit inside the sys - lehet a blog mottója.Gábor! Itt az idő!

Kalmár 2010.10.03. 22:46:58

@Bambano: Tényleg.
Vissza is vonták a bankadót. Ja nem.
Felvettek IMF hitelt mégis. Ja nem.
A Simor fizetését visszaemelték az égbe. Ja nem.
Te melyik tv-t nézed?

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.10.03. 22:48:21

@cellimega: Mint ahogyan Gottárdon is alulmaradt "szegény" Viniczay polgármester. Kemény 10 szavazattal. Kellett neki a narancsos brancs jelvényeit magán viselni, kisvárosi szinten óriásinak nevezhető plakátokkal kampányolni. A mai nap legnagyobb pofáraesése, szerintem nem túlzok olyan nagyot...:)
(Huszár Gábor nyert, baloldali támogatottsággal.)

2010.10.03. 22:48:57

@Kalmár: Jó, én azt mondom, hogy a hülyítés beérett. De ez nem lesz mindig így. Parasztvakítás egy darabig megy, de amikor felébrednek...akkor lesz ne mulass.

Én úgy gondolom, hogy TGnek igaza van abban, hogy nem lottón nyerték, hanem a választók szavazták meg őket. Csak ez is eszükbe jusson...Ugyanakkor az, amit a szocik csináltak, az se maradhatott.

Nem könnyű senkinek sem.

Te jó Isten, téged is kezelni fognak a sárga házban?:)))

ubul2000 2010.10.03. 22:49:33

@simonmondja.: Talán Horthy bevonulásától a kommunista hatalomátvételig (a háborús, megszállt időszakot nem számolom)

S2000 2010.10.03. 22:50:09

@Kalmár: "Sokkal több boldog ember van az eredmények láttán"

Ja, pl. a sok devizahiteles, akit már fél éve ment a kormány... 100 ezer család van végrehajtási fázisban. Nincs bajom a PR-al, csak nem szabad arra a pontra eljutni, hogy már Te is elhiszed, amit vetítesz....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:50:10

@porfelhő: Jó, de azok, akik elmentek otthonról, de nem szavazni, azok mit üzentek a kormánynak ?

ubul2000 2010.10.03. 22:50:13

@ubul2000: igen 56-ban is egy rövid időre

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.10.03. 22:50:33

@Dave985: Szentgotthárdról beszéltem. Bocs az elütésért.

porfelhő 2010.10.03. 22:50:55

@jjulie:
Hol vagy? Jajj! Te meg már el is mentél aludni? Megértettél mindent.?! Mert mi már érteni sem akarunk.

Bambano 2010.10.03. 22:52:15

@Kalmár: várjuk meg, hogy mennyi jön majd be a bankadóból... szét fogják rúgni a seggünket az eu meg az imf illetékesei? szét, mint a szél. Emlegessem Kósa "forintgyengítő" Lajost? Minek? Be fogják perelni az országot Simor fizetése miatt? Be. Nyomultak 5 hónapig folyamatosan, hogy engedjenek nagyobb hiányt a brüsszeliek? nyomultak. Engedtek nagyobb hiányt? Nem. Hazudtak helyette rosszabb tavalyi adatokat? Igen. El tudták dönteni, hogy a Bajnai kormánynak milyen volt a teljesítménye? Nem, a fél fidesz dícsérte, a másik fele anyázta.

Rotfl.

Kalmár 2010.10.03. 22:52:28

@Letícia: Sosem szerettem jósokkal vitázni.
A BP tv-n a helye az ilyesminek. Majd meglátod mi lesz!!
Te persze már tudod.
Azt mindenki, tudja, hogy csökkenni fog a népszerűség.
Nem is lehet ekkora fölényt fenttartani.
Nem ez lesz a mércém.
Csak a számok.
Adósság, GDP, adók, munkanélküliség.
Rémes lehet neked, hogy mindent előre látsz.
Uncsi lehet a krimi olvasás.
Én "csak" bizakodom egy jobb irányba fordulásban. Egy lassú javulásban. Nem sok, elég.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:52:49

@bigapples: Az nem túl jó ómen. Rövid időszak sok vérrel és tankkal.

2010.10.03. 22:53:06

@simonmondja.: fú, SP munkatársától hallottam, attól a palitól egy nő sincs biztonságban. Nagy balhék követték őt mindig ezért minden hivatalában...:)) Úgyhogy hagyjuk békén végre Esztergomot...:)

@Dave985: hát igen...@Kalmár: figyelj csak!!:)) Vannak azért jelek...Igazi jel meg: FELCSÚT...:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:55:48

@ubul2000: De a háborús, megszállt időszakot is tessék számolni. Az is nagyon nemzeti volt.
Trianon miatt tette a Nemzeti Ügyek Kormánya akkortájt.

S2000 2010.10.03. 22:56:03

@Kalmár: Abból, hogy a választók fele el sem ment szavazni, neked tényleg az jön le, hogy boldogak az emberek??? Szívtál is valamit a Bikavér előtt??? Alacsonyabb a részvétel, mint 2002-ben meg 2006-ban. Ez nem boldogság, hanem közöny + protest távolmaradás...

porfelhő 2010.10.03. 22:57:10

@simonmondja.:
Azt nem tudom. Ó ! azért én sem tudhatok mindent! Mondd meg Te ha tudod!

S2000 2010.10.03. 22:57:57

@simonmondja.: Azt, hogy kint vannak a narancsültetvényeket kapálni...

Kalmár 2010.10.03. 22:58:18

@Bambano: Fognak, lesz, majd, ha.
Na még egy jós.
István tisztánlátó már alszik?
Idegállapotba jövök, Maónika.
Jó éjszakát mindenkinek. Sajnálom, ha valakinek rémes éjszakája van, mert vége a Hagyó, Demszky, stb hiéna városvezetésnek.
Nekem jó így.
Rettegés ellen nektek is ajánlok egy jó pohár vörösbort.

2010.10.03. 23:01:10

@Kalmár: hát ne is vitatkozz akkor, örüljél! Igyál, egs, csak tompuljon tovább az agyad...Én tudom amit tudok, jó boszorka vagyok...

@S2000: hát látod...azok is fideszre szavaztak, csak nem tudják még.

Na jóccak, szép álmokat...:)

S2000 2010.10.03. 23:01:26

@Kalmár: Csak a számok??? Matekban rossz lehetsz. Orbán idáig azért pedálozott, hogy növelhesse a költségvetési hiányt. A sokadik EU-s NEM után látta be, hogy esélytelen.

Bambano 2010.10.03. 23:03:31

@Kalmár: én elköltöztem pestről, demszky is meg tarlós is a ti problémátok...

discretio 2010.10.03. 23:04:15

Tudja v.ki, hogy milyen lett a szegedi közgyűlés összetétele ?
Pécsett is volt már két ciklussal ez előtt polgármester Páva, de szenvedett, mert a kommerek voltak többségben. Ha Szegeden nincs többsége a polgármester pártjának akkor nem biztos, hogy olyan nagy öröm ez a győzelem.

ubul2000 2010.10.03. 23:06:04

@simonmondja.: mitől volt az pl az orosz megszállás alatt?

S2000 2010.10.03. 23:07:01

Gábor, köszönjük a ma esti elemzést!

@Kalmár: Itt senki nem retteg, csak elmondja a véleményét. Tudod a vélemény olyan, hogy sokféle van belőle.

szbi 2010.10.03. 23:08:49

Lehet elemezni.
Lapozzunk.

Nekem a legfőbb kérdés a mostani -, egy csöppet sem váratlan - eredmény után, hogy a győztesek mit gondolnak/tesznek az önkormányzati rendszer átalakításának ügyében. Van egy-két elviselhetetlen helyzet. Pl.: a főváros rendszere, a mostani egyszerűen nem működik. A megye/megyei jogú város viszonya; kell-e megye? Abszurd, hogy egy érdekterületen két helyi hatalmi szerv osztozik; s úgy, hogy a megyének alig van valami hatalma. Legyen-e megye? Legyenek-e járások? Régiók? Miként alakuljon a központi államigazgatás és a helyi önkormányzat hatalma és felelőssége?
És sorban a sok kérdés.
A választási rendszer nyári megváltoztatása alapvető újdonságot nem hozott - mindegy hány fő működtet egy rossz rendszert.

TG! Öntől persze nem közigazgatási szakelemzést várok és kérek, hanem politológiait: a két front a maga hatalmának érdekében várhatóan merre mozdul. Mert szerintem a látszat ellenére nem csak a Fidesz számít.

Amúgy jó volt tévében. Gratulálok. A kimondott alapigazság: nincs többé nyuszika!

cellimega 2010.10.03. 23:09:01

@simonmondja.: arra gondolsz, amikor a Gestapo több ezer konzervatív politikus deportált koncentrációs táborokba 1944 tavaszán?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:10:04

@ubul2000: Hát, szerintem mire az oroszok ideértek, már német megszállás alatt voltunk és rommábombáztak minket az amcsik.
A németek viszon egy puskalövés nélkül kapták a várost a nemzettől.

Sanz 2010.10.03. 23:10:23

@discretio: Szegeden a közgyűlés: 14 FIDESZ, 12 MSZP, 1 LMP, 1 Jobbik... szóval tényleg mérsékelt az öröm.

bigapples 2010.10.03. 23:10:59

@S2000: pedig épp most sikerült neki. A magánnyugdíj befizetéseket miatt egy adott határon belül túlléphetjük a 3%-ot és nem indul eljárás ellenünk. Ez 100 milliárdokat jelent.

ubul2000 2010.10.03. 23:14:28

@simonmondja.: a német megszállás is megszállás

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:15:42

@cellimega: Azt se tudtam, hogy volt többezer konzervatív politikusunk.
De kétségtelen, hogy nagy kár értük.

cellimega 2010.10.03. 23:16:11

@simonmondja.: S mit szólnál ahhoz, ha megkapargatnánk a nyilasok pedigréét?
Szálasi honvédelmi minisztere Beregffy volt. 1919-ben még vörös ezreskomisszár volt, és Bergernek hívták.

cellimega 2010.10.03. 23:17:27

@simonmondja.: volt. És Hitler gyűlölte őket, mert ő szocialista volt.

S2000 2010.10.03. 23:17:36

@jjulie: Az, hogy a Jobbik polgármesterjelöltje bejelentette, visszalép a Fideszes jelölt javára még nem jelenti azt, hogy a szavazók automatikusan követik ezt az "elvárást".

Dudva Joe 2010.10.03. 23:18:00

@szbi: Ami engem a legjobban érdekel mi a terv az alkotmánnyal? Remélem az jobban átgondolt lesz mint az eddigiek, amikor mindig az derült ki hogy nincs b terv ( there is no plan b - hogy kedvenc gyerekkori akciósorozatomból az A-team-ból idézzek )és az utolsó pillanatban modellezünk össze valamit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:18:22

@ubul2000: Tehát akkor tegyük a nemzet fővárosát Szálasi idejére az Anschluss elé ?
Akkorra, amikor megegyeztek a nemzetvezetők a németekkel, hogy megszállhatják a várost...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:21:21

@cellimega: Biztos azért választották szövetségesnek a nemzetvezetőink.
Szerették a szocialista Hitlert... mint a szociális népszavazást.

S2000 2010.10.03. 23:21:36

@bigapples: Nem neki, hanem nekik (8 másik országgal együtt). A gazdaságunk és pénzügyeink függetlenítése pont ellentétes a deficit növelésével (hiszen ekkor további külföldi finanszírozásra vagyunk rászorulva). Csökkenteni kellene a deficitet úgy, hogy az állami pazarlásokat megszüntetjük, kevesebb adót szedünk be, hagyjuk a privát szférát megtermelni a több GDP-t azzal, hogy több pénzt hagyunk náluk.

S2000 2010.10.03. 23:26:26

@Dudva Joe: Eddig sem volt B terv, meg ez után sem lesz. Orbán agya rááll valamire, és addig veri a fejét a falba, amíg rá nem jön, hogy úgy nem lehet. Akkor kezd el gondolkozni, hogy na most mi a francot kezdjünk. A 29 pontot két nap alatt dobták össze, miután visszazavarták Orbánt Brüsszelből a deficitnövelési elképzeléseivel együtt. A legjobban ez rémiszt meg vele kapcsolatban. Nincs realitásérzéke, de mindent feltesz egy lapra, ráadásul a környezetében se merte megmondani neki senki, hogy esélytelen dolgot erőltetett.

ubul2000 2010.10.03. 23:26:58

@simonmondja.: szerintem időrendi tévedésben vagy. előbb volt a német megszállás, mint szállasi

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:28:59

@ubul2000: Akkor Horhy adott minket ajándékba a németeknek ?

cellimega 2010.10.03. 23:29:12

@simonmondja.: kölcsönösen utálták egymást, ha Horthyra gondolsz.
1945-ben a nyilasok tízezerszámra léptek át a kommunista pártba. Nem a konzervatívoknak kell szégyenkezniük a nyilasok gazemberségei miatt. A nyilasok ugyanolyan bűnözők voltak, mint a kommunisták. Semmi közöm hozzájuk, csak a közös állampolgárság.

porfelhő 2010.10.03. 23:32:24

@jjulie:
Hol vagy? már megint csak olvasol.
Jó éjt Neked!

illetve mindenkinek. jó éjt!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:33:15

Tarlós emberszámba veszi az ellenzéket.

hirszerzo.hu/belfold/20101003_tarlos_az_ellenzekrol

Na, ugye.
Mindig mondom, hogy Tarlós nem fogja állati sorban tartani a szocikat.
Megfejni sem fogja őket.

Csak a budapestieket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:35:39

@cellimega: Miért lenne közöd hozzájuk?
Nem gondoltam, hogy hetven évvel ezelőtt már politizáltál.

cellimega 2010.10.03. 23:36:35

@simonmondja.: ha nem fekszünk le a németeknek már 1941-ben, az itt kommentelők jelentős része meg sem született volna, mert a nácik 4 év alatt nem 600.000, hanem min. 1 millió magyar zsidót gyilkoltak volna meg. A lengyel történelmet elég jól ismerem, úgyhogy tudom, miről beszélek.

A németbarátságra nekem kéne a legjobban haragudnom, mert dédapámat az utcáról vitték el az oroszok 100.000 sorstársával együtt (plusz 700.000 hadifogoly). Több százezren pusztultak el a gyűjtőtáborokban, majd később a GULAG-on a németbarát poltika következményeként (ellenségek voltunk, nemúgy mint a csehek).

cellimega 2010.10.03. 23:39:10

@simonmondja.: Te használtad a "nemzetvezetőink" kifejezést. Nekem (és nagyapáimnak) nem volt vezetőnk ez a Szálasi és bűnöző bandája. Mint ahogy Vonához sincs semmi közöm. Szerintem Putyin embere.

ssi 2010.10.03. 23:39:23

a pártok mikor őszinték, ill. őszintén kritikusak? választás végi eredmények gyors értékelésénél biztosan nem ... mindenki elégedett volt

20 éve az önkormányzatiság nem volt politika függetlenebb?

ellenzéki közgyűlés+szoci polgármester - lesznek előre hozott választások?

szavazói tudatosság? - Tarlós legyen, de annyira erős közgyűléssel?

budapestiek alacsony részvétele: közöny, kiábrándultság, kivárás?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:43:06

@cellimega: Hát, nem tudom, miből gondolod, hogy az itt kommentelők jelentős része meg se születik.
Nagyapámat kicsit akadályozta, hogy az orosz fronton harcolt és hadifogoly volt, de kétszer is hazajött onnan.
Viszont nagyanyám a romok között simán megszülte az utánpótlást addig is.

ubul2000 2010.10.03. 23:45:14

@simonmondja.: próbálj gondolkozni mielőtt leírsz valamit. A megszállók hol szokták megkérdezni a megszálltakat, hogy mit is akarnak? A ruszkik megkérdezték?

török gábor 2010.10.03. 23:48:28

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:49:18

@cellimega: Szerintem a Szálasiék is nemzetmentést hirdettek.

Na, most hatvanöt évezett Tarlós.

Szóval ő 1945-re gondol.
Akkor, ott a német megszállás alatt, majd az orosz front alatt még nemzet fővárosa voltunk.

Na, ez a megfejtés.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:53:35

@ubul2000:
Én gondolkozom, hogy egy olyan nagy nemzeti kormányzó, mint Horthy, miért nem tartott hadsereget arra az esetre, ha valaki meg akar szállni minket.

Vagy ajándékba adta a városomat a németeknek a nemzet, vagy ?

cellimega 2010.10.03. 23:55:43

@simonmondja.: a "jelentős" szerintem helyes kifejezés. Nem a többséget jelenti, hanem egy bizonyos, nem jelentéktelen részt. Bp-en több százezer zsidó élte túl a holokausztot. Leszármazottaik a vegyes házasságok miatt ma még több százezer embert jelentenek. Mivel az átlagnál sokkal műveltebbek és iskolázottabbak, itt a blogon is nagyobb eséllyel fordulnak elő, mint az számarányukból következne.

Valamint az egyetemen a zsidótörvények szövegét el kellett olvasnom, és úgy emlékszem, számos kiskapu volt bennük. A németek nem biztos, hogy meghagyták volna ezeket egy esetleges 4 éves megszállás során.

cellimega 2010.10.03. 23:57:45

@simonmondja.: azt hirdettek, de ők hazaárulók voltak. Németország érdekeit valósították meg Mo-on.
Tarlós melyik másik ország érdekeit valósítja majd meg?

ubul2000 2010.10.04. 00:01:56

@cellimega: miből gondolod, hogy a bp-i lakosok műveltebbek?

ubul2000 2010.10.04. 00:04:38

@simonmondja.: volt itthon hadsereg, de az ember nem a szövetségese részéről számít ilyen lépésre. Nem beszélve, hogy a hadsreg vezetői között sok volt a németbarát - ők nem megszállásnak, hanem az oroszok elleni segítségnek tekintették ezt a lépést

tbb 2010.10.04. 00:08:42

@kodó tamás:

Újraszámolják. Addig mig el nem dől.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:09:03

@cellimega:
Hadd ne nevezzem nevén azt a politikát, amelyik nem védi az ország határait és a fővárost a megszállóktól.
Nagyon csúfakat mondanék.

És akinek 1945 a boldog nemzeti főváros kora, az egy ...
Hagyjuk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:13:35

@ubul2000: Mostanában is bármit bevesznek cukorral .
Nincs semmi olyan, amit ne lehetne komcsik elleni védekezésnek magyarázni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:18:31

@cellimega:
Meg fogjuk tudni nemsokára, hogy mire adtuk a felhatalmazást.
Vagy rájövünk sokára.
Vagy sose tudjuk meg.

tbb 2010.10.04. 00:30:31

@kodó tamás:

Elveszett a demokrácia? A kezetekben volt, de többre értékeltétek a nokiás dobozt. Pedig sejthetted volna, hogy inkompatibilisek.

tbb 2010.10.04. 00:33:56

@Letícia:

A sárga csillag ütősebb lenne.

Lucilius 2010.10.04. 00:36:51

Most olvasom h Fördős Attila nyert Vácott. Eszem megáll.

Vénveterán 2010.10.04. 00:58:25

Egy kis számtan az ellenzéki pártokról:
Lmp:
polgármester: 1
bp. kerületi képv.: 23
megy. jog. városi képv.: 13
megyei + bp.-i közgyűlési képv.: 2+3
Összes többi képviselői hely: 10

Jobbik
pm.: 3
bp. ker. képv.: 22
megy. j. v. képv.: 34
megy.+bp-i közgy. képv.: 58+3
összes többi: 222

Mszp:
pm.: 49
bp. ker. képv.: 84
megy. j. v. képv.: 84
megy.+bp-i közgy. képv.: 79+10
összes többi: 233

(Fidesznek 3654 képviselője +pm.-e van, ennek összeszámolását nem vállalom:D )

Villy 2010.10.04. 02:41:10

Utolsóként jöttünk el a Széchenyi térről Esztergomban. Egyben biztos vagyok. Ilyen össznépi ünnep sehol nem volt az országban, mint itt. 2/3-os fülkeforradalomban zavartuk el Meggyes Tamást.

lüke 2010.10.04. 10:01:54

Budapesti közgyűlés:

1. FIDESZ-KDNP - 17 mandátum
2. MSZP - 10 mandátum
3. JOBBIK - 3 mandátum
4. LMP - 3 mandátum

az Mszp-t + Jobbikot alulértékeltem

lüke 2010.10.04. 10:06:44

@cellimega.
menj el Nürnbergbe,a törvények
az utcán ki vannak állítva,nem fogod elfelejteni
44-ben az oroszok körbezárták BP-t, ez volt az ok,
sokan Bécsbe mentek már korábban - az Anschluss elött-a rossz gazd. helyzet miatt, ott ca 50-n élték túl

szbi 2010.10.04. 11:07:38

@lüke:

Csak a tények kedvéért.
1944 március: német megszállás, május 15.: megindulnak a náci deportálások, a vidék - beleértve a visszacsatolt területeket - zsidósága eltűnik.
1944 július 6.: Horthy parancsára az esztergomi páncélosezred Budapestre vonul és megakadályozza a "csendőrpuccsot", Budapest zsidósága időt nyer; a deportálások gyakorlatilag leállnak; a férfiakat munkaszolgálatra viszik, az esetek jelentős részében ez megmenekülésüket jelenti.
1944, ostrom: a megmaradt zsidóság mintegy fele a gettóban /hat hétig állt fenn/ és "védett házakban" többségében megmenekül, legyilkolásuk jelentős, de nem tömeges és főleg nem totális. Másik fele bujkál, civileknél, egyházi és állami intézményekben.
2010: Franciaország után Európa második legnagyobb zsidó közössége Magyarországon él.
Megjegyzés: a Koszorús-féle páncélos fellépés nem része a magyar történeti tudatnak.
Személyes megjegyzés: akár egyetlen, akármilyen enyhe "zsidótörvény" típusú jogszabály is elfogadhatatlan, a jelenben és a múltban egyaránt.

lüke 2010.10.04. 18:33:44

a tények kedvéért,kösz:
BP 44 decemberétöl körbe volt zárva, nem volt egyszerü deportálni
cca 200 e. bp-i volt a ghettóban
nem beszéltem a cca 500 e. vidéki zsidóról, akiket elvittek

s a zsidótörvények protesztként vannak kifüggesztve a nürnbergi utcán oszlopokon

közép eu legnagyobb zsidóközössége a bp-i

kösz, de újat nem tudtam meg

szbi 2010.10.05. 11:46:29

Kedves Lüke,

valójában csak technikai okokból használtam a Maga linkjét. Mindössze ezen a helyen is rögzíteni kívántam ellene mondásomat azon kijelentésnek, miszerint a magyar fasiszta nemzet.
A rákosista-radikális állítás máig élő, sok elmében, rendes emberek fejében is, zavart okoz.
Van, ki magára vállalja: a magyarság nem tett meg minden lehetőt a zsidók érdekében abban a korszakban.
Az én állításom: a magyarság nem tett meg minden lehetőt önmaga érdekében; s a magyarságban beleértem a zsidóságot is.
A magyar nemzettudat része nem lehet a "rákent örökség".

lüke 2010.10.05. 13:11:57

@szbi:
:)
nagyapám azt mondta úriember nem zsidózik, Márai
leirja az olaszokról, hogy a háború után mindenkit lefasiztáztak, ezzel devalválódott a jelentösége. Kollektiv büntett és büntudat sincs, egy népre kiterjesztve.Vannak rezsimek, melyek behódolnak, Horthyt Nürnbergben
felmentették.
A mai generáció zsidózó , fasisztázó ifjai egy nagy tartalom nélküli buborékot, mint a rágógumit fujják.Sajnos.
süti beállítások módosítása