Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:01

Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló választásra kerül sor, nem lesz könnyű dolgunk, minden segítségre szükségünk lehet. A blog kommentjeit - ha tehetem - időnként a stúdióból is igyekszem majd követni, s most azt is elmondom, hogy mi elsősorban mire figyelünk majd.

(Fotó: Facebook)

A nagypolitika számára is fontos helyek közül izgalomra az alábbi helyeken számítok:

1. A budapesti közgyűlési választáson, ahol a négy induló lista versenyében egyrészt kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Fidesznek sikerül-e megszereznie a mandátumok abszolút többségét (amivel mindenfajta koalíció vagy eseti együttműködés nélkül tudja irányítani a fővárost), másrészt a pártok politikájára komoly hatással lehet, hogy a győztes mögött milyen sorrend, milyen eredményekkel alakul ki. Utóbbi igaz a főpolgármester-jelöltek versenyére is, ahol a győztes kiléte aligha kétséges, de a szavazatok aránya azért izgalmas lehet.

2. A 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város közül elsősorban azokon a helyeken, ahol az indulók között találjuk a hivatalban lévő nem kormánypárti polgármestert. Megadhatók természetesen további szűkítő feltételek is (például: ne legyen LMP-s, de legyen jobbikos induló), illetve nem kizárt, hogy helyi okok miatt olyan településeken is az átlagosnál valamivel gyengébbek – ez persze még mindig elég lehet a sikerre! - a Fidesz esélyei, ahol nem a regnáló polgármester az ellenfelük (Dunaújváros, Tatabánya, Nyíregyháza, IV., XIV., XVIII. és a XXI. kerület). Összességében azonban leginkább ez az úgynevezett "inkumbens" hatás tűnik alkalmasnak arra, hogy néhány helyen keresztbe feküdjön az országos politikai hangulatnak. Éppen ezért szoros eredményt - messze nem azonos valószínűséggel - Budapesten a VI., a XI., a XIII., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, továbbá esetleg a IX., a X. és a XV. kerületben (utóbbi háromban kevésbé, hiszen a hivatalban lévő nem-fideszes polgármester mellett van szocialista induló is), vidéken pedig Miskolcon, Szegeden és Szombathelyen tudok elképzelni. Fontos lesz a polgármester mellett a képviselőtestületek összetételére is figyelni, hiszen ezeken a helyeken akár a társbérlet (ellenzéki polgármester – kormánypárti többségű testület) is esélyes lehet.

3. A megyei közgyűlési választások közül néhány helyen, ahol a Fidesz a mandátumok arányát tekintve az ötven százalék körül végezhet. Messze nem mindegy ugyanis, hogy akadnak-e olyan megyék, ahol a kormánypártnak a döntéshozatalban együtt kell működnie valamelyik politikai erővel, vagy az ellenzéknek minden megyében a biodíszlet szerepe marad.

4. A tízezer főnél nagyobb települések közül ott, ahol valamilyen helyi sajátosság okán esetleg borulhat az országos papírforma. Többek között ilyen lehet a polgármester személye miatt Edelény, Gödöllő és Esztergom (előbbi kettőben hozhat, utóbbiban vihet az első ember), a jobboldali belharcok miatt Fót és Vác, a Jobbik magas támogatottsága miatt Ózd és Tiszavasvári, vagy egy váratlan új induló miatt Paks.

A lista egyáltalán nem teljes, ráadásul nem is csupán a győztesek lehetnek érdekesek, hanem az is, hogy az egyes településeken a 2006-os őszi és a 2010-es tavaszi választáshoz képest hogyan módosultak az erőviszonyok. Ennek áttekintése egy választási műsorban lehetetlennek tűnő vállalkozás, de ha itt a blogon kapunk jó ötleteket és érdekes eredményeket, azoknak talán - akár ott, akár később - utána tudunk járni.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr972340449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában 2010.10.03. 19:19:55

A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában augusztus-szeptemberben, a hírversenyt viszont Tarlós István nyerte. Az LMP jelentősen az előzetes elvárások alatt teljesített. A Brandmonitor az elmúlt két hónap (2010.07.31-2010.09.30...

Trackback: Az igazság pillanata: Jávor és Tarlós győzött! 2010.10.03. 19:13:35

Mi is meglepődtünk, hiszen nem fogadtunk volna az LMP-s Jávor Benedek győzelmére. Persze, Tarlós sem szerepelt rosszul… Heti szavazás-összesítőnk. (Fotó: javorbenedek.blog.hu) A Véleményvezér blog olvasói megszokhatták, hogy minden írásunkh...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.03. 19:08:04

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.03. 19:05:07

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Trackback: 2010. évi Önkormányzati Képviselő Választás - részvételi adatok éseredmények 2010.10.03. 13:08:55

Kedves Napközisek!Az utolsókat rúgjuk. Igyekezzünk az összes maradék szocit eltávolítani a közzel kapcsolatos minden döntés mellől. A részvételi arány - mondhatni szokás szerint - elmarad az előzőektől. Íme a 2010.10.03. 11:00-ás adatok, majd...

Trackback: Futottak még... Horváth, Jávor, Staudt 2010.10.03. 11:40:51

Ha ez egy mosoly- vagy modellverseny volna, a mezőny kétségtelenül szoros lenne. Főpolgármester-jelöltként azonban a Tarlós ellen ringbe szálló három megnyerő fiatalember csak egy jóval könnyebb súlycsoportot képviselhet. Vasárnap Budapest új főpolg...

Trackback: Mire figyeljünk vasárnap este? 2010.10.03. 09:59:02

A budapesti közgyűlési választáson kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Fidesznek sikerül-e megszereznie a mandátumok abszolút többségét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.03. 22:35:44

@kodó tamás: :DDD Hát igen, meg Hagyónak is köszönhet sok mindent!:)))

@Kalmár: téged meg otthon hagytak az aktivisták? Ejha...

Én is bontok, éljen dr. Tóth József!:D

Na itt a Lóóóóóóóóóóóóóóó. Már vége van? De jó!:)

Átverés! 2010.10.03. 22:36:17

Gratulálok TG-nek jó volt! Nálunk is bejött a kontra..........

Kalmár 2010.10.03. 22:36:44

@Bambano: Nos, ezzel a véleményetekkel ma is nagyon kissebségben vagytok.
Bízzunk benne, hátha tévedsz.
Hmm.. kiváló ez a bor. Kicsit hideg, de van időm melengetni.

kodó tamás 2010.10.03. 22:36:55

@porfelhő: legközelebb el se kell menni... otthonról lehet engedélyezni....

Bambano 2010.10.03. 22:37:21

"minden leadott szavazat erősítette a demokrácia eszményét": ebben igaza van.

JAS39 2010.10.03. 22:37:23

A főv-i közgyűlés végeredménye nagy valószínűséggel:
fidesz 17
mszp 10
lmp 3
jobbik 3
+fideszes főpolg

Tippjátékunkat Vénveterán nyerte 14, 10, 5, 4 es tippjével 6 os absz különbséggel! Gratulálok neki!

2. helyezett kodó tamás és én 8 pontos különbséggel

3. szbi 11 pontos különbséggel, míg a 4. lüke lett 13 pontos hibával!

S2000 2010.10.03. 22:37:45

@Kalmár: Na látod ez a baj... nem bulizni kellene, hanem dolgozni az országért.

jjulie 2010.10.03. 22:37:57

@Bambano:

azért még ilyen gyorsan nem fognak nekifogni

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:38:11

" Budapest ismét a nemzet fővárosa "

mondta Vityánk.

Szóval eddig nem volt.
Akkor mikor volt legutóbb Budapest a nemzet fővárosa ?

Szálasi alatt ?
Az Anschluss alatt ?

Már megint egy kérdés.
Én nem értem, sose, miről beszél Vityánk.

kodó tamás 2010.10.03. 22:38:12

@Kalmár: én is ünneplek!!!! győzött a demokrácia....

esztergomban pl

cellimega 2010.10.03. 22:38:56

Mesterházy Attila szerint (akit személy szerint bírok) MSZP-s polgármestere lesz Celldömölknek (Vas megye). Pedig az illető egy szót sem ejtett a kampányban MSZP-pozíciójáról. Egy civil szervezet színeiben indult. Kampányfüzeteik narancssárgák voltak :)
Két katolikus és egy evangélikus pap kampányolt mellette.

Pénzzel sok mindent el lehet érni, úgy tűnik. 4 éve Celldömölkön a 10 körzetből nyolcat nyert a fidesz. Most majdnem mindet a "civil" szervezet. Buli buli hátán volt az elmúlt hetekben. A civil szervezet a rászorulóknak pénzt és egyéb dolgokat osztogatott (a pénzadományokat nem én találtam ki; nagy betűkkel hirdetik a városközpontban lévő vál. iroda kirakatában).

S2000 2010.10.03. 22:39:12

@Bambano: Mint ahogy a le nem adott szavazatok is... Hiszen 100%-os részvétel a diktatúrák jellemzője...

kodó tamás 2010.10.03. 22:39:24

@simonmondja.: sose volt. :) szerintem arra célzott hogy esztergomba se mehet még vissza a király...

Bambano 2010.10.03. 22:39:52

@Kalmár: mit jelent az a szó, hogy "kissebség"? A véleményemmel én bizonyára kisebbségben vagyok, csak nem én fújom a passzátszelet, hanem a tőzsde, az eu, az imf és más ilyen szervezetek képviselői, ezek pedig nagyon elkenték a kormány száját az utóbbi időben.

kodó tamás 2010.10.03. 22:40:16

@simonmondja.: akkor az alkotmáynbíróság sem megy esztergomba... pedig nagy álmuk volt...

2010.10.03. 22:40:20

@Kalmár: csodálkozni fogsz, milyen hamar nőni fog ez a tábor...akkor, amikor május 31-kor lesz az Új Alkotmány napja...na onnantól figyeljél csak...

porfelhő 2010.10.03. 22:41:36

@kodó tamás:
Mi ? Egész nap osztod a jó népet itt a blogon.!

S2000 2010.10.03. 22:42:13

@Kalmár: Kezdődhet a munka... vége a bullshitnek, nem bulizni kell, hanem dolgozni.

S2000 2010.10.03. 22:44:04

Gábor most mondja a frankót...

Kalmár 2010.10.03. 22:44:23

@Letícia: Sokkal több boldog ember van az eredmények láttán, mint ahány Fideszes aktivista. Bátran tágítsd a látképet.
A közgyűlések 100% -a Fideszes.
A megyei jogú városok kb 95%-a
stbstbstb.
Most, sokan ugyanúgy látják a dolgokat.

De komolyan, régen akadtam ilyen jó borra, nem is jó a Bikavér név, talán egy Egri grand cuvee illene rá.
Ajjaj már úgy beszélek, mint Viktor:)

Lovastengerész 2010.10.03. 22:45:01

" NINCS NYUSZI A RENDSZERBEN "

:)

ez a mai nap bölcsessége,

grat

porfelhő 2010.10.03. 22:46:08

@simonmondja.:
Jajj!! Te meg már semmit nem akar érteni!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:46:23

@kodó tamás: Hát oda biztos nem.
Talán, ha az új polgármesternőtök felajánlaná a függetlenségét a Fidesznek, mint Schmitt a legnagyobb magyar ?

Dudva Joe 2010.10.03. 22:46:49

no rabbit inside the sys - lehet a blog mottója.Gábor! Itt az idő!

Kalmár 2010.10.03. 22:46:58

@Bambano: Tényleg.
Vissza is vonták a bankadót. Ja nem.
Felvettek IMF hitelt mégis. Ja nem.
A Simor fizetését visszaemelték az égbe. Ja nem.
Te melyik tv-t nézed?

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.10.03. 22:48:21

@cellimega: Mint ahogyan Gottárdon is alulmaradt "szegény" Viniczay polgármester. Kemény 10 szavazattal. Kellett neki a narancsos brancs jelvényeit magán viselni, kisvárosi szinten óriásinak nevezhető plakátokkal kampányolni. A mai nap legnagyobb pofáraesése, szerintem nem túlzok olyan nagyot...:)
(Huszár Gábor nyert, baloldali támogatottsággal.)

2010.10.03. 22:48:57

@Kalmár: Jó, én azt mondom, hogy a hülyítés beérett. De ez nem lesz mindig így. Parasztvakítás egy darabig megy, de amikor felébrednek...akkor lesz ne mulass.

Én úgy gondolom, hogy TGnek igaza van abban, hogy nem lottón nyerték, hanem a választók szavazták meg őket. Csak ez is eszükbe jusson...Ugyanakkor az, amit a szocik csináltak, az se maradhatott.

Nem könnyű senkinek sem.

Te jó Isten, téged is kezelni fognak a sárga házban?:)))

ubul2000 2010.10.03. 22:49:33

@simonmondja.: Talán Horthy bevonulásától a kommunista hatalomátvételig (a háborús, megszállt időszakot nem számolom)

S2000 2010.10.03. 22:50:09

@Kalmár: "Sokkal több boldog ember van az eredmények láttán"

Ja, pl. a sok devizahiteles, akit már fél éve ment a kormány... 100 ezer család van végrehajtási fázisban. Nincs bajom a PR-al, csak nem szabad arra a pontra eljutni, hogy már Te is elhiszed, amit vetítesz....

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:50:10

@porfelhő: Jó, de azok, akik elmentek otthonról, de nem szavazni, azok mit üzentek a kormánynak ?

ubul2000 2010.10.03. 22:50:13

@ubul2000: igen 56-ban is egy rövid időre

Dave985 · http://siparadicsom.reblog.hu/ 2010.10.03. 22:50:33

@Dave985: Szentgotthárdról beszéltem. Bocs az elütésért.

porfelhő 2010.10.03. 22:50:55

@jjulie:
Hol vagy? Jajj! Te meg már el is mentél aludni? Megértettél mindent.?! Mert mi már érteni sem akarunk.

Bambano 2010.10.03. 22:52:15

@Kalmár: várjuk meg, hogy mennyi jön majd be a bankadóból... szét fogják rúgni a seggünket az eu meg az imf illetékesei? szét, mint a szél. Emlegessem Kósa "forintgyengítő" Lajost? Minek? Be fogják perelni az országot Simor fizetése miatt? Be. Nyomultak 5 hónapig folyamatosan, hogy engedjenek nagyobb hiányt a brüsszeliek? nyomultak. Engedtek nagyobb hiányt? Nem. Hazudtak helyette rosszabb tavalyi adatokat? Igen. El tudták dönteni, hogy a Bajnai kormánynak milyen volt a teljesítménye? Nem, a fél fidesz dícsérte, a másik fele anyázta.

Rotfl.

Kalmár 2010.10.03. 22:52:28

@Letícia: Sosem szerettem jósokkal vitázni.
A BP tv-n a helye az ilyesminek. Majd meglátod mi lesz!!
Te persze már tudod.
Azt mindenki, tudja, hogy csökkenni fog a népszerűség.
Nem is lehet ekkora fölényt fenttartani.
Nem ez lesz a mércém.
Csak a számok.
Adósság, GDP, adók, munkanélküliség.
Rémes lehet neked, hogy mindent előre látsz.
Uncsi lehet a krimi olvasás.
Én "csak" bizakodom egy jobb irányba fordulásban. Egy lassú javulásban. Nem sok, elég.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:52:49

@bigapples: Az nem túl jó ómen. Rövid időszak sok vérrel és tankkal.

2010.10.03. 22:53:06

@simonmondja.: fú, SP munkatársától hallottam, attól a palitól egy nő sincs biztonságban. Nagy balhék követték őt mindig ezért minden hivatalában...:)) Úgyhogy hagyjuk békén végre Esztergomot...:)

@Dave985: hát igen...@Kalmár: figyelj csak!!:)) Vannak azért jelek...Igazi jel meg: FELCSÚT...:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 22:55:48

@ubul2000: De a háborús, megszállt időszakot is tessék számolni. Az is nagyon nemzeti volt.
Trianon miatt tette a Nemzeti Ügyek Kormánya akkortájt.

S2000 2010.10.03. 22:56:03

@Kalmár: Abból, hogy a választók fele el sem ment szavazni, neked tényleg az jön le, hogy boldogak az emberek??? Szívtál is valamit a Bikavér előtt??? Alacsonyabb a részvétel, mint 2002-ben meg 2006-ban. Ez nem boldogság, hanem közöny + protest távolmaradás...

porfelhő 2010.10.03. 22:57:10

@simonmondja.:
Azt nem tudom. Ó ! azért én sem tudhatok mindent! Mondd meg Te ha tudod!

S2000 2010.10.03. 22:57:57

@simonmondja.: Azt, hogy kint vannak a narancsültetvényeket kapálni...

Kalmár 2010.10.03. 22:58:18

@Bambano: Fognak, lesz, majd, ha.
Na még egy jós.
István tisztánlátó már alszik?
Idegállapotba jövök, Maónika.
Jó éjszakát mindenkinek. Sajnálom, ha valakinek rémes éjszakája van, mert vége a Hagyó, Demszky, stb hiéna városvezetésnek.
Nekem jó így.
Rettegés ellen nektek is ajánlok egy jó pohár vörösbort.

2010.10.03. 23:01:10

@Kalmár: hát ne is vitatkozz akkor, örüljél! Igyál, egs, csak tompuljon tovább az agyad...Én tudom amit tudok, jó boszorka vagyok...

@S2000: hát látod...azok is fideszre szavaztak, csak nem tudják még.

Na jóccak, szép álmokat...:)

S2000 2010.10.03. 23:01:26

@Kalmár: Csak a számok??? Matekban rossz lehetsz. Orbán idáig azért pedálozott, hogy növelhesse a költségvetési hiányt. A sokadik EU-s NEM után látta be, hogy esélytelen.

Bambano 2010.10.03. 23:03:31

@Kalmár: én elköltöztem pestről, demszky is meg tarlós is a ti problémátok...

discretio 2010.10.03. 23:04:15

Tudja v.ki, hogy milyen lett a szegedi közgyűlés összetétele ?
Pécsett is volt már két ciklussal ez előtt polgármester Páva, de szenvedett, mert a kommerek voltak többségben. Ha Szegeden nincs többsége a polgármester pártjának akkor nem biztos, hogy olyan nagy öröm ez a győzelem.

ubul2000 2010.10.03. 23:06:04

@simonmondja.: mitől volt az pl az orosz megszállás alatt?

S2000 2010.10.03. 23:07:01

Gábor, köszönjük a ma esti elemzést!

@Kalmár: Itt senki nem retteg, csak elmondja a véleményét. Tudod a vélemény olyan, hogy sokféle van belőle.

szbi 2010.10.03. 23:08:49

Lehet elemezni.
Lapozzunk.

Nekem a legfőbb kérdés a mostani -, egy csöppet sem váratlan - eredmény után, hogy a győztesek mit gondolnak/tesznek az önkormányzati rendszer átalakításának ügyében. Van egy-két elviselhetetlen helyzet. Pl.: a főváros rendszere, a mostani egyszerűen nem működik. A megye/megyei jogú város viszonya; kell-e megye? Abszurd, hogy egy érdekterületen két helyi hatalmi szerv osztozik; s úgy, hogy a megyének alig van valami hatalma. Legyen-e megye? Legyenek-e járások? Régiók? Miként alakuljon a központi államigazgatás és a helyi önkormányzat hatalma és felelőssége?
És sorban a sok kérdés.
A választási rendszer nyári megváltoztatása alapvető újdonságot nem hozott - mindegy hány fő működtet egy rossz rendszert.

TG! Öntől persze nem közigazgatási szakelemzést várok és kérek, hanem politológiait: a két front a maga hatalmának érdekében várhatóan merre mozdul. Mert szerintem a látszat ellenére nem csak a Fidesz számít.

Amúgy jó volt tévében. Gratulálok. A kimondott alapigazság: nincs többé nyuszika!

cellimega 2010.10.03. 23:09:01

@simonmondja.: arra gondolsz, amikor a Gestapo több ezer konzervatív politikus deportált koncentrációs táborokba 1944 tavaszán?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:10:04

@ubul2000: Hát, szerintem mire az oroszok ideértek, már német megszállás alatt voltunk és rommábombáztak minket az amcsik.
A németek viszon egy puskalövés nélkül kapták a várost a nemzettől.

Sanz 2010.10.03. 23:10:23

@discretio: Szegeden a közgyűlés: 14 FIDESZ, 12 MSZP, 1 LMP, 1 Jobbik... szóval tényleg mérsékelt az öröm.

bigapples 2010.10.03. 23:10:59

@S2000: pedig épp most sikerült neki. A magánnyugdíj befizetéseket miatt egy adott határon belül túlléphetjük a 3%-ot és nem indul eljárás ellenünk. Ez 100 milliárdokat jelent.

ubul2000 2010.10.03. 23:14:28

@simonmondja.: a német megszállás is megszállás

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:15:42

@cellimega: Azt se tudtam, hogy volt többezer konzervatív politikusunk.
De kétségtelen, hogy nagy kár értük.

cellimega 2010.10.03. 23:16:11

@simonmondja.: S mit szólnál ahhoz, ha megkapargatnánk a nyilasok pedigréét?
Szálasi honvédelmi minisztere Beregffy volt. 1919-ben még vörös ezreskomisszár volt, és Bergernek hívták.

cellimega 2010.10.03. 23:17:27

@simonmondja.: volt. És Hitler gyűlölte őket, mert ő szocialista volt.

S2000 2010.10.03. 23:17:36

@jjulie: Az, hogy a Jobbik polgármesterjelöltje bejelentette, visszalép a Fideszes jelölt javára még nem jelenti azt, hogy a szavazók automatikusan követik ezt az "elvárást".

Dudva Joe 2010.10.03. 23:18:00

@szbi: Ami engem a legjobban érdekel mi a terv az alkotmánnyal? Remélem az jobban átgondolt lesz mint az eddigiek, amikor mindig az derült ki hogy nincs b terv ( there is no plan b - hogy kedvenc gyerekkori akciósorozatomból az A-team-ból idézzek )és az utolsó pillanatban modellezünk össze valamit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:18:22

@ubul2000: Tehát akkor tegyük a nemzet fővárosát Szálasi idejére az Anschluss elé ?
Akkorra, amikor megegyeztek a nemzetvezetők a németekkel, hogy megszállhatják a várost...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:21:21

@cellimega: Biztos azért választották szövetségesnek a nemzetvezetőink.
Szerették a szocialista Hitlert... mint a szociális népszavazást.

S2000 2010.10.03. 23:21:36

@bigapples: Nem neki, hanem nekik (8 másik országgal együtt). A gazdaságunk és pénzügyeink függetlenítése pont ellentétes a deficit növelésével (hiszen ekkor további külföldi finanszírozásra vagyunk rászorulva). Csökkenteni kellene a deficitet úgy, hogy az állami pazarlásokat megszüntetjük, kevesebb adót szedünk be, hagyjuk a privát szférát megtermelni a több GDP-t azzal, hogy több pénzt hagyunk náluk.

S2000 2010.10.03. 23:26:26

@Dudva Joe: Eddig sem volt B terv, meg ez után sem lesz. Orbán agya rááll valamire, és addig veri a fejét a falba, amíg rá nem jön, hogy úgy nem lehet. Akkor kezd el gondolkozni, hogy na most mi a francot kezdjünk. A 29 pontot két nap alatt dobták össze, miután visszazavarták Orbánt Brüsszelből a deficitnövelési elképzeléseivel együtt. A legjobban ez rémiszt meg vele kapcsolatban. Nincs realitásérzéke, de mindent feltesz egy lapra, ráadásul a környezetében se merte megmondani neki senki, hogy esélytelen dolgot erőltetett.

ubul2000 2010.10.03. 23:26:58

@simonmondja.: szerintem időrendi tévedésben vagy. előbb volt a német megszállás, mint szállasi

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:28:59

@ubul2000: Akkor Horhy adott minket ajándékba a németeknek ?

cellimega 2010.10.03. 23:29:12

@simonmondja.: kölcsönösen utálták egymást, ha Horthyra gondolsz.
1945-ben a nyilasok tízezerszámra léptek át a kommunista pártba. Nem a konzervatívoknak kell szégyenkezniük a nyilasok gazemberségei miatt. A nyilasok ugyanolyan bűnözők voltak, mint a kommunisták. Semmi közöm hozzájuk, csak a közös állampolgárság.

porfelhő 2010.10.03. 23:32:24

@jjulie:
Hol vagy? már megint csak olvasol.
Jó éjt Neked!

illetve mindenkinek. jó éjt!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:33:15

Tarlós emberszámba veszi az ellenzéket.

hirszerzo.hu/belfold/20101003_tarlos_az_ellenzekrol

Na, ugye.
Mindig mondom, hogy Tarlós nem fogja állati sorban tartani a szocikat.
Megfejni sem fogja őket.

Csak a budapestieket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:35:39

@cellimega: Miért lenne közöd hozzájuk?
Nem gondoltam, hogy hetven évvel ezelőtt már politizáltál.

cellimega 2010.10.03. 23:36:35

@simonmondja.: ha nem fekszünk le a németeknek már 1941-ben, az itt kommentelők jelentős része meg sem született volna, mert a nácik 4 év alatt nem 600.000, hanem min. 1 millió magyar zsidót gyilkoltak volna meg. A lengyel történelmet elég jól ismerem, úgyhogy tudom, miről beszélek.

A németbarátságra nekem kéne a legjobban haragudnom, mert dédapámat az utcáról vitték el az oroszok 100.000 sorstársával együtt (plusz 700.000 hadifogoly). Több százezren pusztultak el a gyűjtőtáborokban, majd később a GULAG-on a németbarát poltika következményeként (ellenségek voltunk, nemúgy mint a csehek).

cellimega 2010.10.03. 23:39:10

@simonmondja.: Te használtad a "nemzetvezetőink" kifejezést. Nekem (és nagyapáimnak) nem volt vezetőnk ez a Szálasi és bűnöző bandája. Mint ahogy Vonához sincs semmi közöm. Szerintem Putyin embere.

ssi 2010.10.03. 23:39:23

a pártok mikor őszinték, ill. őszintén kritikusak? választás végi eredmények gyors értékelésénél biztosan nem ... mindenki elégedett volt

20 éve az önkormányzatiság nem volt politika függetlenebb?

ellenzéki közgyűlés+szoci polgármester - lesznek előre hozott választások?

szavazói tudatosság? - Tarlós legyen, de annyira erős közgyűléssel?

budapestiek alacsony részvétele: közöny, kiábrándultság, kivárás?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:43:06

@cellimega: Hát, nem tudom, miből gondolod, hogy az itt kommentelők jelentős része meg se születik.
Nagyapámat kicsit akadályozta, hogy az orosz fronton harcolt és hadifogoly volt, de kétszer is hazajött onnan.
Viszont nagyanyám a romok között simán megszülte az utánpótlást addig is.

ubul2000 2010.10.03. 23:45:14

@simonmondja.: próbálj gondolkozni mielőtt leírsz valamit. A megszállók hol szokták megkérdezni a megszálltakat, hogy mit is akarnak? A ruszkik megkérdezték?

török gábor 2010.10.03. 23:48:28

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:49:18

@cellimega: Szerintem a Szálasiék is nemzetmentést hirdettek.

Na, most hatvanöt évezett Tarlós.

Szóval ő 1945-re gondol.
Akkor, ott a német megszállás alatt, majd az orosz front alatt még nemzet fővárosa voltunk.

Na, ez a megfejtés.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.03. 23:53:35

@ubul2000:
Én gondolkozom, hogy egy olyan nagy nemzeti kormányzó, mint Horthy, miért nem tartott hadsereget arra az esetre, ha valaki meg akar szállni minket.

Vagy ajándékba adta a városomat a németeknek a nemzet, vagy ?

cellimega 2010.10.03. 23:55:43

@simonmondja.: a "jelentős" szerintem helyes kifejezés. Nem a többséget jelenti, hanem egy bizonyos, nem jelentéktelen részt. Bp-en több százezer zsidó élte túl a holokausztot. Leszármazottaik a vegyes házasságok miatt ma még több százezer embert jelentenek. Mivel az átlagnál sokkal műveltebbek és iskolázottabbak, itt a blogon is nagyobb eséllyel fordulnak elő, mint az számarányukból következne.

Valamint az egyetemen a zsidótörvények szövegét el kellett olvasnom, és úgy emlékszem, számos kiskapu volt bennük. A németek nem biztos, hogy meghagyták volna ezeket egy esetleges 4 éves megszállás során.

cellimega 2010.10.03. 23:57:45

@simonmondja.: azt hirdettek, de ők hazaárulók voltak. Németország érdekeit valósították meg Mo-on.
Tarlós melyik másik ország érdekeit valósítja majd meg?

ubul2000 2010.10.04. 00:01:56

@cellimega: miből gondolod, hogy a bp-i lakosok műveltebbek?

ubul2000 2010.10.04. 00:04:38

@simonmondja.: volt itthon hadsereg, de az ember nem a szövetségese részéről számít ilyen lépésre. Nem beszélve, hogy a hadsreg vezetői között sok volt a németbarát - ők nem megszállásnak, hanem az oroszok elleni segítségnek tekintették ezt a lépést

tbb 2010.10.04. 00:08:42

@kodó tamás:

Újraszámolják. Addig mig el nem dől.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:09:03

@cellimega:
Hadd ne nevezzem nevén azt a politikát, amelyik nem védi az ország határait és a fővárost a megszállóktól.
Nagyon csúfakat mondanék.

És akinek 1945 a boldog nemzeti főváros kora, az egy ...
Hagyjuk.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:13:35

@ubul2000: Mostanában is bármit bevesznek cukorral .
Nincs semmi olyan, amit ne lehetne komcsik elleni védekezésnek magyarázni.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.04. 00:18:31

@cellimega:
Meg fogjuk tudni nemsokára, hogy mire adtuk a felhatalmazást.
Vagy rájövünk sokára.
Vagy sose tudjuk meg.

tbb 2010.10.04. 00:30:31

@kodó tamás:

Elveszett a demokrácia? A kezetekben volt, de többre értékeltétek a nokiás dobozt. Pedig sejthetted volna, hogy inkompatibilisek.

tbb 2010.10.04. 00:33:56

@Letícia:

A sárga csillag ütősebb lenne.

Lucilius 2010.10.04. 00:36:51

Most olvasom h Fördős Attila nyert Vácott. Eszem megáll.

Vénveterán 2010.10.04. 00:58:25

Egy kis számtan az ellenzéki pártokról:
Lmp:
polgármester: 1
bp. kerületi képv.: 23
megy. jog. városi képv.: 13
megyei + bp.-i közgyűlési képv.: 2+3
Összes többi képviselői hely: 10

Jobbik
pm.: 3
bp. ker. képv.: 22
megy. j. v. képv.: 34
megy.+bp-i közgy. képv.: 58+3
összes többi: 222

Mszp:
pm.: 49
bp. ker. képv.: 84
megy. j. v. képv.: 84
megy.+bp-i közgy. képv.: 79+10
összes többi: 233

(Fidesznek 3654 képviselője +pm.-e van, ennek összeszámolását nem vállalom:D )

Villy 2010.10.04. 02:41:10

Utolsóként jöttünk el a Széchenyi térről Esztergomban. Egyben biztos vagyok. Ilyen össznépi ünnep sehol nem volt az országban, mint itt. 2/3-os fülkeforradalomban zavartuk el Meggyes Tamást.

lüke 2010.10.04. 10:01:54

Budapesti közgyűlés:

1. FIDESZ-KDNP - 17 mandátum
2. MSZP - 10 mandátum
3. JOBBIK - 3 mandátum
4. LMP - 3 mandátum

az Mszp-t + Jobbikot alulértékeltem

lüke 2010.10.04. 10:06:44

@cellimega.
menj el Nürnbergbe,a törvények
az utcán ki vannak állítva,nem fogod elfelejteni
44-ben az oroszok körbezárták BP-t, ez volt az ok,
sokan Bécsbe mentek már korábban - az Anschluss elött-a rossz gazd. helyzet miatt, ott ca 50-n élték túl

szbi 2010.10.04. 11:07:38

@lüke:

Csak a tények kedvéért.
1944 március: német megszállás, május 15.: megindulnak a náci deportálások, a vidék - beleértve a visszacsatolt területeket - zsidósága eltűnik.
1944 július 6.: Horthy parancsára az esztergomi páncélosezred Budapestre vonul és megakadályozza a "csendőrpuccsot", Budapest zsidósága időt nyer; a deportálások gyakorlatilag leállnak; a férfiakat munkaszolgálatra viszik, az esetek jelentős részében ez megmenekülésüket jelenti.
1944, ostrom: a megmaradt zsidóság mintegy fele a gettóban /hat hétig állt fenn/ és "védett házakban" többségében megmenekül, legyilkolásuk jelentős, de nem tömeges és főleg nem totális. Másik fele bujkál, civileknél, egyházi és állami intézményekben.
2010: Franciaország után Európa második legnagyobb zsidó közössége Magyarországon él.
Megjegyzés: a Koszorús-féle páncélos fellépés nem része a magyar történeti tudatnak.
Személyes megjegyzés: akár egyetlen, akármilyen enyhe "zsidótörvény" típusú jogszabály is elfogadhatatlan, a jelenben és a múltban egyaránt.

lüke 2010.10.04. 18:33:44

a tények kedvéért,kösz:
BP 44 decemberétöl körbe volt zárva, nem volt egyszerü deportálni
cca 200 e. bp-i volt a ghettóban
nem beszéltem a cca 500 e. vidéki zsidóról, akiket elvittek

s a zsidótörvények protesztként vannak kifüggesztve a nürnbergi utcán oszlopokon

közép eu legnagyobb zsidóközössége a bp-i

kösz, de újat nem tudtam meg

szbi 2010.10.05. 11:46:29

Kedves Lüke,

valójában csak technikai okokból használtam a Maga linkjét. Mindössze ezen a helyen is rögzíteni kívántam ellene mondásomat azon kijelentésnek, miszerint a magyar fasiszta nemzet.
A rákosista-radikális állítás máig élő, sok elmében, rendes emberek fejében is, zavart okoz.
Van, ki magára vállalja: a magyarság nem tett meg minden lehetőt a zsidók érdekében abban a korszakban.
Az én állításom: a magyarság nem tett meg minden lehetőt önmaga érdekében; s a magyarságban beleértem a zsidóságot is.
A magyar nemzettudat része nem lehet a "rákent örökség".

lüke 2010.10.05. 13:11:57

@szbi:
:)
nagyapám azt mondta úriember nem zsidózik, Márai
leirja az olaszokról, hogy a háború után mindenkit lefasiztáztak, ezzel devalválódott a jelentösége. Kollektiv büntett és büntudat sincs, egy népre kiterjesztve.Vannak rezsimek, melyek behódolnak, Horthyt Nürnbergben
felmentették.
A mai generáció zsidózó , fasisztázó ifjai egy nagy tartalom nélküli buborékot, mint a rágógumit fujják.Sajnos.
süti beállítások módosítása