Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:19

"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne nyertesekről beszélni, másrészt pedig el akartam kerülni a politikai elemzésekben gyakran felbukkanó „a válság mindig a hivatalban lévőket erősíti” primitívségeket. Most mégis úgy érzem, hogy egy mondatra szükség lehet.

(Fotó: Origo)

Talán már kiderült a korábbi bejegyzésekből, hogy nem tartozom Orbán Viktor el- vagy lekötelezett, kritika nélküli támogatói közé, politikáját, döntéseit és megszólalásait nem minden esetben tartottam helyesnek, szerencsésnek vagy hasznosnak. Ahogy azonban a miniszterelnök a mostani katasztrófa kapcsán viselkedett, azt nem tudom másnak nevezni, mint példamutatónak. Az elmúlt két évtizedben már több alkalommal láthattunk kormányfőket egy-egy szörnyűség után a kamerák kereszttüzében megjelenni, s fellépésük rendre azt demonstrálta, hogy tényleg nem lehet könnyű ilyen helyzetben egyszerre határozottnak, megnyugtatónak és együttérzőnek mutatkozni. Volt, aki túl sok volt, más pedig túl kevés. Orbán Viktornak most mind a három sikerült, manírok nélkül, őszintén, érthetően és átélhetően beszélt, fellépése pontosan olyan volt, ami egy állami vezetőtől elvárható. Meg lennék lepve, ha számára ne hozott volna többet ez a pár nap, mint a kormányra kerülése óta elmondott összes korábbi nyelvi lelemény.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr572357940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Horgas Béla - ZOKSZÓ A ZAGYBAN 2010.10.18. 11:58:59

Megírhatom hát mindenkinekvagy senkinek,legjobb lesz mégis Akárkinek;közönséges hangzatokra kottázhatom,hogy vonyítás és suttogás legyen egyszerre,hitetlen hívő,kitalálhatok nyűgös ritmikát,verses pulicisztikát,lehetek öregen szörcsögő blogger, szabado...

Trackback: Kezeljünk kockázatot! 2010.10.11. 18:00:49

Az ember agya evolúciósan arra van programozva, hogy megértse a miérteket. Ez komoly evolúciós előny volt a világ megismerésében. Eljuttott azonban egy olyan pontra, ahol kiderült, mindent nem lehet megtudni, vagy még pontosabban ok-okozattal magyarázn...

Trackback: Vörösiszap PR - avagy, segíteni szigorúan csak mell-döngetve?! 2010.10.10. 18:03:50

Szörnyű tragédia történt a hét elején. Több milliárdos anyagi kár, halottak, családok fedél nélkül. Ezzel van tele a média. Mindenki tisztában van a helyzettel, fölösleges tovább ragoznom. Talán már másnap, a segítségnyújtási láz is beindult. Jó ember ...

Trackback: Illésahibás! 2010.10.09. 21:48:57

Zoli, nincs más dolgod, mint lemondani. Ez nem is kérdéses. Mert ki lehet nevezni hobbiermészetvédő extitkárnőt zsíros állásba. Lehet jutalmazni a szolgálatait, még ha általános iskolai tanárnéniként inkopmetens is ezen a téren. Láttuk, meg lehet t...

Trackback: A FŐNÖK 2010.10.09. 17:06:41

A FŐNÖK! Csupa nagybetűvel.Továbbra sem vagyok Orbán-fan, de nagyot nőtt a szememben.Leutazott a katasztrófa helyszinére, beleugrott a gumicsizmába és megmondta sajtónak, hogy a hídig. Nem tovább. Bement, körülnézett és levonta a konzekvenciákat.N...

Trackback: Neokommunizmus és a katasztrófák 2010.10.09. 16:06:42

Nem akartam politikai blogot írni, de most muszáj. Még ha nyilván nem leszek is népszerű vele.Egy régi orosz, tán szovjet mondás szerint az úttörő nem azért keresi a tábortűz körül a kulcsát, mert ott hagyta el, hanem mert ott van világos. Úgy tűn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radala 2010.10.11. 12:57:09

inforadio.hu/hir/belfold/hir-385515

kedves Török Gábor!
Itt egy hír, ami alapján jól be lehetne olvasni OV-nak. Azt hiszem ez az OV dicsérő bejegyzés sokat ártott a hitelességednek, lévén a hitelességnek sajnos nincs mindig köze ahhoz, hogy az ember maga hiteles-e:-)
Valakit dicsérni sokkal veszélyesebb Mo-n, mint bármi más.
Amúgy ez valóban kicsinyes dolog a Fidesz részéről, hogy mind a 4 helyet magának követeli. Azzal egyet tudnék érteni, ha deklarálnák, hogy ők a szociknak még azt sem adják, ami jár, ha van mód ennek a megakadályozására, de hogy mondjuk Elek Istvánnal, aki egyéniben saját bevallása szerint Fideszre szavaz, listán az LMP-re és csak a megelőlegezett bizalom okán, mi a baj, ahhoz az én szellemi képességeim nem elegendők.

CSENDES 2010.10.11. 13:01:12

@Hepci: Szerintem csak kevés volt az idő. És valóban ilyen rövid idő alatt is tudott pozitív előrelépést tenni Rába ügyben.

CSENDES 2010.10.11. 13:02:25

@radala: Miért is nem vagyunk megdöbbenve?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.11. 13:02:33

@Szimba: csak igen naiv lelkek gondolhatták, a Duna ettől teljesen intakt marad, mert a trutyi oly tökélesen keveredik el, mintha turmixgéppel adagolnák be a Dunába...
Bár ennél nagyobb baj talán nem lesz, szomorú, hogy pont a mostanában állítólag újra szaporodó kecsegéket tizedeli meg a dolog. Meg aggódom a 100 db vizagyerekért is. Ha télen lett volna az iszapömlés, a mederben mély helyekre beálló és alig mozgó halakat sokkal jobban megritkíthatná a szennycsík.

tölgyes 2010.10.11. 13:17:21

@Ordnassac: Ez nem ilyen egyszerű. Papcsákék azért hívták Kovács Balázst, mert a XIV. kerületi szervezetet hatékonyabbá kellett tenni.. mert bármilyen furcsa: jól működő szervezet nélkül nincs eredményes választás. Lásd: LMP.

radala 2010.10.11. 13:31:58

@CSENDES: Mert csúnya előítéletesek vagytok:-)
Amúgy nem különösebben megdöbbentő, mint mondottam volt azzal egyetértek, hogy pusztán az a tény, hogy valakit az mszp jelöl elegendő ahhoz, hogy az illetőt ne tekintsük a továbbiakban demokratának.
Ha pozitív akarok lenni, akkor az LMP tökéletesen megfelelő jelöltjét azért hagyta ki a Fidesz, hogy ne adjon muníciót az mszp-nek. Ez egy demokráciát védő tett. A Jobbik jelöltjét is hasonló okokból hagyták ki:-)
Szóval a döntés szigorúan a demokrácia érdekeit szem előtt tartva is védhető.
Ráadásul nem hiszem, hogy van bárki, aki az mdf+szdsz+mszp kurátorokat, aki együtt nem fedték le az ország 25 %-át visszasírná. Szóval ez a döntés csöppet sem elegáns, nem szép, nekem nem tetszik. Kiváló lenne arra, hogy tg a hitelességén esett csorbát :-) köszörülje vele.
De mindezek ellenére, mivel az mszp még nincs betiltva ez egy helyes döntés. Nyilván nem ez lenne a megoldás, a helyes a demokratikus az lenne, ha az mszp-t betiltanák és kapna legalább 1-1 helyet a Jobbik meg az LMP.

Ordnassac 2010.10.11. 13:41:41

@tölgyes: a zuglói Fidesz pont, hogy nem működik annyira rosszul, csak a kerület felépítése nem túl kedvező bármilyen jobboldali pártnak (kertvárosi vidékek + Füredi úti ltp., Adria ltp., Arany Alkony nyugdíjasotthon, Herminamező és Istvánmező villás, társasházas környékei stb.).

Másrészt Kovács Balázsnál egyáltalán nem vagyok biztos, hogy átlátja a helyi szervezetet: két választókerület (a XVI. kerületben egy van), két választókerületi elnökkel (+ kerületi elnökkel). Másrészt, KB csak addig fog ott tudni bármit csinálni, amíg Papcsák támogatni fogja, de ez nem biztos, hogy a Kulcsár-féle szárny annyira hallgatni fog rá...

Másrészt alpolgármesterként nehezen lehet szervezetet építeni, ehhez vannak alkalmasabb pozíciók is. Alpolgármesterként kerületet kell vezetnie.

radala 2010.10.11. 13:41:41

Őrizetbe vették a Mal vezérigazgatóját

index.hu/belfold/2010/10/11/vorosiszap_a_parlament_falai_kozott/

Mondjuk ebben sem vagyok egészen biztos, hogy OV szája és a parlament, ahonnan illetve ahol ez az infó el kell hangozzon.

Talán kicsit túljátssza a határozottságot. Persze nyilván zabálja ezt a nép....

radala 2010.10.11. 13:43:56

@radala: Mondjuk az államosítással tökéletesen egyetértek, bár az kérdés, hogy lehet-e akkor is rentábilisen üzemeltetni a gyárat. Ha jól tudom a rentabilitás pont abból származott, hogy szabad volt nekik ilyen tré módon hulladékkezelni, nos ez az államnál nem jelentkezne már nyereségként.

Ordnassac 2010.10.11. 13:47:17

@radala: most akartam én is linkelni ezt.

lüke 2010.10.11. 14:04:14

@radala:
hi, Alikám mit szólsz Strachéhoz?
A vál.müsorban- nem két személyes! hanem 8- a Süddeutsche bécsi tudósítója MO példájával ijesztgette Ausztriát; már ami a szocik gyengélkedéset illeti

Dudva Joe 2010.10.11. 14:07:13

Néhány vélemény:

0., Mély együttérzésem az összes károsultnak, családtagnak és mindenkinek aki ott él.
1.,Ha valaki nem OV fan, akkor az én vagyok. Rohadtul nem.De úgy gondolom, akkor és ott amit és ahogy elmondta az rendben volt. Tehát egyet értek Gáborral.( azóta viszont megint átestek a túloldalra jó magyar szokás szerint )
2. Az Illés úr, lehet hogy szakmailag felkészült meg minden de akkor is 1 barom. Sokszor szenzációhajhász, pánikkeltő, öltönnyakkendős iszapjáró kolléga. Kevesebb duma több tett jobb lenne.
3. Hol a francban van Zay Kollegina, akinek a felelősségi területén ( mostmár nem a Búbánatos Búbos Banka kör elnöke vazze, hanem fél Dunántúlért felel )történt a katasztrófa? Miért nem nyilatkozik? Még ha a felettese túlzásba is viszi, azért neki is illene.
4. Miért nem látom a netet kiplakátolva azzal a környezetvédelmi felülvizsgálati jelentéssel és
jegyzőkönyvvel ami nemrég készült a MAL-nál az időszakos ellenőrzésen már Zay igazgatása alatt?
5. Minden tiszteletem és elismerésem a V8Cars - osoké, amiért főznek az ott dolgozóknak mindegy hogy ki az és mit csinál. Lehet hogy ezt esetleg a hadseregnek kéne néhány magánember helyett? Annak az ANTSZ-esnek, aki meg odament csesztetni őket a jó édes anyját!
6., Miért csak a magánembereket ( Tisztelet a kivételnek mint pl a Leier hungária Kft, akinek Devecserben is van üzeme, és több dolgozóját is érte anyagi kár- ha jól tudom néhányan meg is sebesültek de ez nem biztos - szóval a Leier bejelentette, hogy egy 5 lakásos társasházat fog építeni )látom adakozni. Hol vannak a nagy magyar és nem magyar de itt az országban termelő cégek?
7.,Mindenkinek a jó édes anyját, aki a segélyvonal hívása helyett, mindenféle tehetségkutatókra küldöz sms-t, meg szavazgat itt ott. Ha már itt tartunk - és ha igaz- akkor rohadjon meg az összes mobilszolgáltató, aki egy ilyen segélyvonalért pénzt kér. ( állítólag a 250 forintból 160 jut el oda ahová kellene. - én így tudom, lenne úgy hogy nincs igazam)

kb ennyi. és ez szubjektíve az én véleményem

radala 2010.10.11. 14:08:08

@Ordnassac: Ja és gondolom te is pont olyan ízléstelennek gondolod a bejelentő személyét és a helyet, mint én:-)
@lüke:Bizonyos szempontból elkepesztő, mondjuk annyi pozitívum azért van hogy Strache nem fodrász, mint mondtad, hanem fogtechnikus:-)
Az is érdekes, hogy itt is fölmérték a néppártot és alul az SPÖ-t, szóval az is megnyugtató, hogy nem csak a magyar hazudik, illetve nem csak a magyar kvk "csal".
Mondjuk nevetséges a 44,1 %-ot összehasonlítani GyF-fel.

radala 2010.10.11. 14:16:25

@Ordnassac: Te joghallgató vagy ugyi?
"Kérte a képviselőket, hogy még a délután szavazzák meg a törvényt, amely alapján állami tulajdonba vehetik a Magyar Alumínium Zrt.-t."

Hogy megfy az ilyen? Az állam, ha megszavazzák a parlamentben csak úgy ok nélkül elveheti bárkinek bármijét?

Nem a sajnálat miatt kérdezem csak érdekel.

Ordnassac 2010.10.11. 14:21:04

@radala: nagyon szerencsétlennek tartom a dolgot. Meg kellett volna hagyni a rendőrségnek a bejelentést.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.11. 14:27:45

@radala: volt idő, mikor szavazás és parlament se kellett hozzá.

nyünyüge 2010.10.11. 14:30:37

@radala:

A MAL ZRt. holnaptól állami tulajdon lesz.
És most már nem a vörösiszap fog szivárogni a MAL-tól Kolontár irányába.

Csak a MOTIM és más gyurcsányközeli cégek szerződés-részletei . A HírTv-hez és a MaNem-hez.

radala 2010.10.11. 14:31:08

@Ordnassac: Na ez tuti. Nehéz megérteni OV-t. Illetve könnyű, de ahhoz OV gyűlölővé kell válni. Ép ésszel nehéz megérteni...

Ordnassac 2010.10.11. 14:32:59

@radala: hát, jó kérdés. Kisajátításnál azonnali kártalanítás kell. Azonban itt most állami felügyelet alá vonásról van szó, ami megint más tészta. Ergo nem kerül állami tulajdonba, de az állam jóváhagyása kell bizonyos dolgokhoz.

A vonatkozó törvényjavaslat szövege:

www.parlament.hu/irom39/01334/01334.pdf

radala 2010.10.11. 14:33:58

@nyünyüge: Na erre van esély. Ennek ellenére az államosítás szerintem az adott esetben jogos.
Mindig mondom, hogy sokkal egyszerűbb lenne az mszp betiltása, mint ez a fajta kinyírása. Arról nem is beszélve, hogy egészséges ember nem tiltakozhatna az mszp betiltása miatt, de ez a mód nagyon gusztustalan. Arról nem is beszélve, hogy egyesekben szimpátiát ébreszt az elnyomott üldözött kicsi iránt.

lüke 2010.10.11. 14:34:22

@radala:
zselés fodrász:)
de meg vagyok nyugodva mióta tudom Faymannak sincs felsö fokú végzettsége!
nevetséges az osztrák ujságírók voltak a bla bla blával, ez a közép-eu-i szokás, a német leiskolázta öket.
de nem hasonlított- az a szoci nem ez a szoci-, csak vizionált, hogy eltünt a szoc. párt

Ordnassac 2010.10.11. 14:35:25

@nyünyüge: az állami tulajdon és az állami felügyelet között vannak különbségek. Legalábbis a törvényjavaslat szövegéből kiérezhető ilyen különbségtétel.

nyünyüge 2010.10.11. 14:37:05

@Ordnassac:
szerencsétlen? - igen erős understatement

(látom hajtasz a "TG tanársegédje" státuszra :)!

lüke 2010.10.11. 14:38:23

@Ordnassac:
pongyolában a nüanszok is mások:)

nyünyüge 2010.10.11. 14:41:52

@Ordnassac:
pontatlanul fogalmaztam, állami felügyelet. A mondanivalóm lényegén nem változtat. Sőt. Mert a tulajdonosi szereppel a bajt is fel kell vállalni.

AkarkiJ 2010.10.11. 14:49:13

nekem nem tetszik ez a hirtelen államosítás, vagy állami felügyelet... nem látom, milyen pluszt tud adni ez a lépés

radala 2010.10.11. 14:58:25

@AkarkiJ: Nem tudom milyen pluszt adhat, de gondolom az a célja, hogy kiiktassa a magánérdekeket a közérdek különös védelme idején. Kb egyet lehet elvben érteni azzal, hogy egy jelentős kárt okozó céget ideiglenesen kiveszel a magánszemély kezéből. Arról nem is beszélve, hogy a Mal most nem tűnt úgy, mint aki olyan nagyon jó gazda lenne.

Ordnassac 2010.10.11. 15:04:45

@radala: csak mi az, hogy "közérdek"? Örök alkotmányjogi kérdés.

lüke 2010.10.11. 15:11:57

@Ordnassac:
megj .
ezt a bélyegzöt nem német alapossággal nyomták rá:)
(mind ilyen MO-n)részeg a pecsétör

Ordnassac 2010.10.11. 15:17:08

@lüke: nem hittem volna, hogy ezt mondom, de egyetértek Volner János jobbikos képviselő azon megjegyzésével, hogy nem feltétlenül a honvédelmi törvénybe kellene tenni a dolgot.

radala 2010.10.11. 15:17:21

@Ordnassac: na ja. Mondjuk közérdek az, hogy csak egy biztonságos gyár induljon újra- Elvileg a kormány az a "köz".
A jobbik okos?
"Jobbik nevében Volner János arra hívta fel a figyelmet, hogy a javaslat a honvédelmi törvényt módosítaná. Ez szerinte tűzoltásra jó, és támogatni is fogják a javaslatot, de könnyen támadható az alkotmánybíróság előtt. A benyújtott javaslat szerint ha az alkotmánybíróság megsemmisítené a javaslatot, kártérítés járna az államosított cég tulajdonosainak. Azt javasolta, hogy a kérdést inkább a katasztrófavédelmi törvény keretében kezeljék."

Ez nagyon szakmai javaslatnak tűnik.

radala 2010.10.11. 15:19:56

@Ordnassac: pont ezt kérdeztem. lám-lám nem szabad elöítéletesnek lenni.
Mi a baj a Honvédelmi törvénnyel? miért jobb a katasztrófavédelem?

CSENDES 2010.10.11. 15:31:39

@radala: Ez még nem az államosítás, mert azt azért nem merték. Lévén akkor más esetben (jobbos környezetügyben is előferdülhetne). Így mégis csak jobb, mert kitördelik kezed-lábad, popódba dugják és világgá zavarnak.

lüke 2010.10.11. 15:34:16

@Ordnassac:
sok jogász közt elvész a gyerek:)

Ordnassac 2010.10.11. 15:37:20

@radala: ha jól értem a jogalkotói szándékot, akkor ennek egyszerűen nem itt a helye (katasztrófahelyzet hatékonyabb kezelése), hanem a katasztrófavédelmi törvényben.

Ez olyan, mintha a rendőrségi törvényben akarnád szabályozni a polgárőröket. Van köze, de mégsem ugyanaz.

Ordnassac 2010.10.11. 15:38:06

@lüke: főleg, hogy Volner nem is jogász. :-)

radala 2010.10.11. 15:38:13

@CSENDES: Igaz, csak az index következetesen államosításnak hívja és ez ragadt rám is. Amúgy a keménység jogos. Az egyetlen baj vele az, hogy ismerve OV-t nem hiszem, hogy ellent tud állni egy nyilvánvalóan népszerű pénzbe nem kerülő döntés meghozásának. Ez egy kicsit baj. Sok baj van OV-val, így például, ha csak úgy beszél, akkor a föld legnagyobb demokratájának tűnik, ha viszont dönt vagy beszédet tart, akkor ez nagyon nem így van. Érdekes ez, mert az ember azt hinné, hogy nehezebb őszinte demokratának látszani spontán, mint tiszteletben tartani a demokráciát, de OV-nál ez pont fordítva van. Szerintem ö nagyon érti és szereti a demokráciát, de nagyon nem szereti, ha valamiben bármi korlátozza:-) Márpedig a demokrácia már csak egy ilyen dolog, hogy néha ebben-abban korlátoz.

CSENDES 2010.10.11. 15:38:36

@Dudva Joe: "4. Miért nem látom a netet kiplakátolva azzal a környezetvédelmi felülvizsgálati jelentéssel és
jegyzőkönyvvel ami nemrég készült a MAL-nál az időszakos ellenőrzésen már Zay igazgatása alatt?"

Azért nem láthatod a jegyzőkönyvet, mert abból csak egy készül (persze több példányban), míg egy ebből készült jelentés (személyes aláírás nélkül) bárhonnan előkerülhet. Persze, ha megnézed jobban a "Kapják:....,...,..." hiányzik, így azután vélhetőleg a szerverről szerezték meg, de bizonyító ereje nincs. Lévén, hogy senkire nincs kiszignálva, senkitől sem keletkeztethető, tehát felelősség megállapítására sem alkalmas. Itt sokkal többet jelentene a jkv. a vizsgálatot elrendelő belső feljegyzés, határozat, stb. Akármi, bármi. Nem véletlen, hogy Lázár János ma bátran kezdeményezte a hatóságok felelősségének kivizsgálását. Már most látom, hogy nem lesznek felelősek a hatóság részéről.

radala 2010.10.11. 15:40:17

@Ordnassac: Ja értem csak Volner dumájábol nem ez jön ki, haenm olyan, mintha a HVT basztatás könnyebben sértene alkotmányt, mint a KVT.
Möglátjuk.

radala 2010.10.11. 15:42:57

@CSENDES: Azt nem hiszem el, hogy a hatóság nem lesz felelős, maximum nem Zay vagy hogy hívják. Olyan nincs, hogy a hatóság ebben nem felelős, ha ingyen nézett félre az még talán rosszabb, mint ha megvették, mert a korrupció lehet, hogy nem öröklődik, de a butaság az tuti:-)

CSENDES 2010.10.11. 15:43:18

@nyünyüge: Igen, valóban már ma indítványozta Lázár, hogy a többi tározó privatizációs szerződéseit is vizsgálják felül, bár ugyebár érthetetlen, hogy miért nem a környezetvédelem vonatkozásában. Persze nem teljesen, mert nyilván már tudják, hogy ezen az úton nem tudnak támadni. Tehát, ez azt is jelenti, hogy ma a parlament néhány kiforgatható és értelmezhető jogszabályt fog elfogadni, amit bárkire rá tudnak majd húzni. És ez szomorú, mint ahogyan az is, hogy az ellenzék ehhez asszisztál.

lüke 2010.10.11. 15:44:25

@Ordnassac:
de a fidesz-fast- tutti completto:)
egy két jó technokrata nem ártana

radala 2010.10.11. 15:50:35

@CSENDES: Mennyivben szomorú az, ha trükkösen privatizált (lopott) dolgokat az állam "trükkösen" szerez vissza.
Belátom, hogy ez árthatna a jogállamnak, de tuti, hogy a látvány, hogy bármit el lehet lopni sokkal többet árt a jogállamnak.
Csak ismételni tudom magamat. Sokkal korrektebb megoldások is lennének ennél, de nem vagyok biztos, abban, hogy azok valóban beférnek a jogállami keretek közé. Ezek meg úgy tűnik be fognak férni.
Nem mellesleg OV-nak nehéz dolga van, ha államosítanak ezt azt, akkor te leszel elégedetlen, ha nem államosítanak semmit akkor meg én:-)

Mondjuk én rá szavaztam még tán máskor is fogok te meg úgysem soha. Talán az én véleményem fontosabb:-)
Egy biztos az államosítás egy olcsó és népszerű intézkedés, nehezen hiszem, hogy OV ellen tud állni az ilyesminek:-)

CSENDES 2010.10.11. 15:51:00

@Ordnassac: Ó, de finoman fogalmazol. Néhány dologhoz. Gyakorlatilag ahhoz is, hogy megtörülhesd. Egyszóval, már kifejtettem, ezt találták a leggyorsabb útnak, továbbá ezzel azt is megoldották, hogy az állam eldönthesse, kivel szemben fogja alkalmazni. Én azt gondoltan, hogy nem joghallgató vagy, hanem már kész jogász, aki a büntető ügyekre fog specializálódni. Nem lehetsz ennyire naiv. Ha mégis, mesélhetek az 1998-2002-es reprivatizációs ügyekről (persze nem így kiteregetve),akár strassburgi ítéletet is mutatok neked a magyar állam ellen a mi (személyes) harcunkban, persze ezt nem fogom mindenki elé tárni, mert nem az én személyemet érintette, én "csak" szenvedő alany voltam az ügyben. Most ezt látom újból előkészítettnek, csak másoknál. Nem hagyhatom szó nélkül.

Dudva Joe 2010.10.11. 15:51:53

@CSENDES: Pedig lehet, hogy ott is történt mulasztás. vagy elsősorban ott történt? Azt meg nem nagyon értem, hogy egy közel 20 éves privatizációs szerződésnek mi köze van ahhoz, hogy néhány héttel egy átfogó vizsgálat után átszakad a gát. Ha arra akarnak kilyukadni, hogy nem tartották be a szerződésben vállaltakat, hogy pl. nem tettek eleget a rekultivációs és környezetvédelmi vállalásaiknak, vagy a tározó megerősítésének, vagy teljesen mindegy hogy minek, annak akkor is az ellenőrzésen ki kellett volna buknia, és az egész sajtónak azzal kellett volna tele lennie, hogy lám itt ez a szoci közeli üzem, aki megszegte a szerződését, és közel 20 éve így üzemel... Semmi ilyesmi nem történt. Szóval nekem nagyon egyértelmű hogy a hatóság is legalább annyira felelős.Az egy más kérdés hogy lesz e következménye.

radala 2010.10.11. 15:58:24

@Dudva Joe: Szerintem a hatóság nyilvánvalóan felelős. Nem vagyok jogász, de mintha OV valami olyasmit magyarázott volna, hogy a veszélyes üzemek tulajai más jogi elbírálás alá esnek. Sajna nem emlékszem mit mondott, de mintha valami olyasmi lenne, hogy ha neked veszélyes üzemed van, akkor ha gondos is vagy, akkor is felelős vagy, csak, ha terror, földrengés ilyesmi van, akkor nem.
Mondjuk nekem nem ellenkezik a természetes jogérzékemmel az, hogy ha van valami veszélyes dolgod, akkor minden körülmények között tied a felelősség, mert ugye senki nem kért, hogy legyen neked az a veszélyes dolgod.

CSENDES 2010.10.11. 16:01:34

@radala: Megnéztem a 2008 évi MAL Zrt-s beszámolót. Örülök, hogy mindenki nézhetné, pusztán én tudom, hogy a Magyar Állam privatizációja során a privatizált társaságok tőketartaléka (ezt az állami tulajdon privatizációja során használták) mindig jelentős hitel-visszafizetési kötelezettséget jelentett, olyan hitelt, amit az állami cég és vezető vettek fel, melyeket elimináltak volna a megfelelő privatizációs eljárásban, s amelyek bombaként ketyegtek, ha a privatizáció nem az elvártaknak megfelelően alakult. E tétellel szemben a privatizációt követően mindig megjelent egy, a világbanki beruházás tartozása. Mindez pedig azt jelenti, hogy a tendert nyerők egyszer csak abba a helyzetbe kerültek, hogy az évekkel azelőtt keletkezett tartozást nekik ke4llett kifizetni a bankok felé

Szimba 2010.10.11. 16:08:15

@Ordnassac:

Ugye?
Én nem értek hozzá, de nagyon furcsa, hogy a hovédelmhez csatolták a dolgot.

Az állami felügyelet mit jelent????
Mert az államosítással nem értek egyet.
Az üzemnek meg működnie kellene, különben csak óriási ráfordítással kezdhetik újra a termelést, és sajnálnám a munka nélkül maradó MAL dolgozókat is.

Az, hogy a vezetőt letartóztatták helyes. Akkor is, ha nem egyszemélyben felelős a történtekért.

lüke 2010.10.11. 16:11:07

@Szimba:
azt jelenti, hogy minden lényegi folyamatot ellenörzi az állam
pl. az elsö, hogy nem ajándékozhatják el gyorsan a gyárat:)

Szimba 2010.10.11. 16:12:44

A privatizációs szerződések felülvizsgálatát akkor tartanám helyesnek, ha kivétel nélkül mindegyiket vizsgálnák, nem csak a GYF-ét, meg az alumíniumgyártó cégekét.

Más kérdés, hogy mára már áttekinthetetlen a rendszerváltás utáni privatizáció során többször is gazdát cserélt szoc. állami tulajdonok útja.
Kit büntetnének, azt, aki eladta fillérekért, aki vezetőként sajátította ki, aki egyszerűen átjátszotta másnak, aki azóta csődbe vitte stb:

Ezt már késő vizsgálni.

lüke 2010.10.11. 16:14:20

@radala:
ez az!
nem bizhatsz a politikusokban, 2 év óta a bankokban se,
a környezetvédelmi hatóságokban , az élelmezésügyi mérésekben,
az orvosodban:) se
mi ez?

lüke 2010.10.11. 16:18:22

@Szimba:
ki tudja?
"innen nézed homorú
onnan domború"
Fricike szerint:)
ha politikai kérdést csinálunk belöle, akkor a rettegéscsináló
müvek majd
hüháznak, anyáznak stb
de igy a legegyszerübb a kettéosztott Mo-n

Szimba 2010.10.11. 16:23:04

@radala:

No, ez az ami majd kiderül. OV valóban imád bosszút állni, meg igazságot tenni. Ha nagyon elbízza magát, és durvább lépéseket is megtesz, az nem lesz jó.

Remélem, hogy csak a veszélyes iparágakat vonják felügyelet alá. És nem bánnám, ha sokkal szigorúbb feltételekkel működhetne az összes emberre, környezetre veszélyes üzem.

A központi/állami hatalom túlzott megerősítésével a katasztrófa elhárítása után, nem értek egyet.

tölgyes 2010.10.11. 16:23:22

@Ordnassac: Engem ebben legkevésbé KB személye érdekel.

1./Mellesleg: a XVI. kerület szintén kertváros, ráadásul öt településből mesterségesen hozták létre.. igazi településközpont nincs.. lakótelep is van néhány.. igaz azok kisebbek mint a zuglóiak.
2./ A XVI. kerület is hasonló helyzetben volt mint Zugló. A fidesz szervezet gyenge volt és nem volt különösebben szervezett. Kovács Pétert a 2002-es vereség hozta elő..ő némi szerencsével fokozatosan lett a helyi fidesz legnépszerűbb embere. Munkája eredményeként ma a kerület minden nagyobb utcájában van olyan ember, aki a környékről begyűjti az ajánlócédulákat, kihordja a propaganda anyagokat, kapcsolatot tart a választókkal, ha valami baj van akkor értesítette a képviselőjét, felügyeli az ott folyó beruházások minőségét.
3./a fidesz a segítőket emberi gesztusokkal "jutalmazza". Vannak közös disznóvágások, közös főzéssel.. a gyerekeknek játékkal, amelyek nyilvánosak..ha valamit felavatnak, akkor az mindig kisebbfajta népünnepély lesz.. annak a lakórésznek az ünnepe, ahol a munka folyik.A polgármester és a képviselők ilyenkor ott vannak az emberekkel, lehet velük beszélni...a képviselők egymást váltva csaposok, kavarják az ételt..mérik az üdítőt...
4. Évek óta közös munkával rakják rendbe az elhagyott temetőket (kettő van ilyen), együtt takarítják a várost. Ezeken a polgármester a képviselők, a fideszesek a lakosokkal együtt dolgoznak..
Kialakult egy munkamegosztás a fidesz szervezet és a polgári körök között stb...

Én azt gondolom, hogy itt tehát többről van szó mint arról, hogy milyen a fidesz... Ha ezt a polgármester fenn tudja tartani, akkor nehéz lesz őt legyőzni... ráadásul elnyűhetetlen a fickó... Ha megjelenik jön vele a három helyes gyereke, ezért a gyerekeket mások is hozzák.. és ettől az egész esemény családias lesz.. mindenki figyeli a gyerekeket..valahogy mindenki felelős minden gyerekért..és ettől

radala 2010.10.11. 16:23:25

@lüke: Addig nincs baj, amíg a szomszédodban legalább megbízhatsz. :-) Az igazi baj az, hogy MO-n általában az emberek egymásban sem bíznak. Orvosokban szerintem nem lehet most kevésbé bízni, mint eddig. Már régóta bizalmi állás az orvos. Úgy egészében viszont valóban elég nehéz megbízni az orvosokban, no nem egyenként, mint mondtam, hanem az "orvostársadalomban"

lüke 2010.10.11. 16:31:44

@radala:
mi ez? nihilum egzaktum, a bizalom teljesen elveszett
( az orvos absz. bizalmi kérdés, s hiába adsz neki ötezret, akkor se fog többet tudni, s utána szidhatod ,hogy elfogadta, de azért nem ,hogy nem ismerte fel a mamma karcinomát)

GYF beindult, most mondja az mr1, dicséri OV-t

Szimba 2010.10.11. 16:50:25

A vagyon zárolását, és az azonnali elfogást Hagyó Miklós esetében sem ártott volna megtenni.

Szimba 2010.10.11. 16:51:14

@lüke:

Itt a világvége!:-))))

kodó tamás 2010.10.11. 17:00:34

@Hepci: ja:) a barátok, haverok az más:) bocs. meg rokonok. az persze hogy nem korrupció. az hivatali visszaélés... örülök hogy tudtál jó példát. bár jobban örültem volna "tisztességes pályázaton" nyertünk.

lüke 2010.10.11. 17:04:39

@Szimba:
félsz mi?
akinek vaj van a fején, ne menjen a vörös sivatagba
/Antonionin kivül/
hanem fogadja fel a Tremeloest
www.youtube.com/watch?v=n03g8nsaBro

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.11. 17:05:28

@kodó tamás: megismétlem, talán félreérthető volt, talán félre akartad érteni.
"jaj, Tamás, ne beszélj már hülyeségeket, nekem is van közpénz jellegű megrendelésem és még soha senkit nem fizettem le érte [PONT, ÚJ TÉMA ÉS MONDAT KEZDŐDIK] Van egy csomó barátom-ismerősöm közszférában, akik nem korruptak."
Vagyis van egy csomó barátom-ismerősöm, akik közszférában dolgoznak, nem korruptak ÉS természetesen nem is vásárol(n/t)ak tőlem soha semmit.

lüke 2010.10.11. 17:11:30

@kodó tamás:
frájndlvirtcsaft-monarchia-
nem tilos

kodó tamás 2010.10.11. 17:14:57

@Szimba: "Az állami felügyelet mit jelent? Mert az államosítással nem értek egyet"
az pedig azt jelenti. amikor a saját vagyonodról cégedről nem döntesz, hanem az állam dönt... nagyon fifikásak a fiuk. dörzsöltek... kádár hozzájuk képest butavénf.sz volt...

kodó tamás 2010.10.11. 17:17:01

@lüke: "ez az! nem bízhatsz a politikusokban, 2 év óta a bankokban se, a környezetvédelmi hatóságokban , az élelmezésügyi mérésekben, az orvosodban:) se mi ez?"

BANÁNKÖZTÁRSASÁG

mert egyébként vannak akiknek mindez jár. csak te a banán másik végén vagy...

kodó tamás 2010.10.11. 17:19:26

@lüke: "lüke 2010.10.11. 17:11:30 @kodó tamás:
frájndlvirtcsaft-monarchia- nem tilos"

ezt nem értem teljesen mire kaptam és mit értesz alatta...
a barátok-rokonok? a kliensrendszer?

lüke 2010.10.11. 17:19:59

@kodó tamás:
naja, legföképp
a szája

Szimba 2010.10.11. 17:41:22

@lüke:

Imádom a Vörös sivatagot, és a Negevet is, az is vörös.
A magyar vörös sivatagot viszont nem szeretem.

Szimba 2010.10.11. 17:43:42

@Hepci:

Szerintem a nehézfémeket tartalmazó iszap szépen elkeveredik a vízzel, és ugyanúgy kiirtja az élővilágot, mint a lúg. Legfeljebb lassabban.

kodó tamás 2010.10.11. 17:50:32

@Szimba:

-jaja most kockázatos aszondani hogy Matolcsy akkor lesz kész a költségvetéssel ha piros hó fog esni...

-remélem ha ilyen lesz akkor savas esővel keveredve már egy jó közömbös (=pH 7) ónos szitálás lesz csak, még ha piros is.

-apropo matolcsy. azt az ürgét visszavették már aki a költségvetést írta mindig is (akinek a sok info a fejében van)? akit a többiekkel kivágtak, mint macskát szarni.

kodó tamás 2010.10.11. 17:51:37

@Szimba: "Szerintem a nehézfémeket tartalmazó iszap szépen elkeveredik a vízzel, és ugyanúgy kiirtja az élővilágot, mint a lúg. Legfeljebb lassabban"

lassabban? végre egy optimista vélemény.

Szimba 2010.10.11. 17:57:25

@kodó tamás:

Jujjjj!
Az lesz még az igazi, amikor az országot piros hóemberek fogják tarkítani:-((((

Intim Pista

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.11. 18:00:42

@kodó tamás: ki se dobták. Egyébként eléggé konteó gyanús ez is, tán csak nem egy ember írja a költségvetést évek óta, magában...

aszekelyek 2010.10.11. 18:26:21

@radala: @CSENDES: Még csak az kéne, hogy ezekre az alakokra külön alkossanak jogszabályt. Amit azért összesivalkodnának Brüsszelben, az ép elmével el sem képzelhető.... Általános törvény nélkül is orrba szájba nácifasisztázták őket, ha esetleg emlékszel.... meg ugye olvasunk itt még válogatottakat a mélymagyart, meg a hasonszőrű dehonesztáló jelzőket róluk. Ami azt illeti , szerintem az elvtársak már félúton járnak Brüsszel felé panaszkodni, árulkodni, hazudozni.... Ez a legkevesebb, amit a neolibtől várok, jelen helyzetben. Senkit ne lepjen meg, ha kissé fagyos lesz a légkör és a viszony. Nekik ugyanis soha nem volt drága, ami kárt az országnak okoztak. Ehhez nagyon sok támogatást és erőt kívánok a jelen miniszterelnöknek, Most nyilván jó előre kimennek és a katasztrófa miatt esetleg csúszó költségvetési határidő miatt elkezdik verni ott a tüzet. Ami elképzelhető, mindenféle lejáratást bevetnek. Pedig egy ilyen esemény indokolja is a költségvetés változását és a kis csúszását is. Már ha olyan emberekről van szó, akiknek nem most jött a fleto blogból a legyünk tisztességesek ajánlat, hanem zsigerből tisztességesek. No , akiknek meg ezt most mondani kell, azok ugye majd okádják a tüzet. jó előre huhogást olvasok az index főoldalán. A jósda megint beindult....Szolidaritás helyett.

Balt 2010.10.11. 18:27:13

Újjuj, fintorgó eftársak, az utolsó téglát is kiütötték alólatok. Ennyi, magatokra maradtatok: :))

A miniszterelnök tisztességes, jó beszédet mondott. Egyet lehet és egyet kell vele érteni" - írja blogján Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. "Nincs okom most azon merengeni, hogy az imént bejelentett katasztrófa védelmi biztos intézménye minden tekintetben jól ki van-e találva, ez a kormány felelőssége. Az viszont világos, hogy tisztességes elveken nyugvó határozott választ akar adni a kormány a kialakult válsághelyzetre. Ez rendben van. Támogatni kell ebben a kormányt"

aszekelyek 2010.10.11. 18:56:18

@radala: Az orvostársadalom javát elkergették a teljesen kutyaütő és megbízhatatlan szoc-liberális politikusok. Akik szakmailag pedig jók, azok már vagy az egészségpénztárakkal leszerződve magánpraxisban van. aki nem menekült el külföldre. Ennel kevés gusztustalanabb van, mint az orvostársadalmat gyalázni. Reform előtt meg nem győzte köszöngetni a nyomorult hátulról támadó sunyi gyurcsány, a munkájukat. A választási hízelgése közepette. Aztán a hátukba a kést.... a mai napig....Inkább érdekelne az önkéntes eü pénztárak tuéajdonosi köre. Mert befektetni senki nem akart a magyar egészségügybe. CSak nem abból a többszáz milliárdból vannak létrehozva, amelyet kivettek a költségvetésből?

kodó tamás 2010.10.11. 18:57:44

@Hepci: "tán csak nem egy ember írja a költségvetést évek óta, magában"

van egy rossz hírem. nagyon valószínű hogy: DE.

pl az építési jogszabályokat egy gyenge elméjű de erőszakos öregember és egy vénkisasszony hozza össze...
és az öreg fölé nem lehet kinevezni évek óta osztályvezetőt mert megeszi őket reggelire:)
ja. ő meg nem akar lenni, gondolom mert tudja hogy azokat minden szellő repíti...

@aszekelyek: "nyilván jó előre kimennek és a katasztrófa miatt esetleg csúszó költségvetési határidő miatt elkezdik verni ott a tüzet"

ez borítékolható. hogy küzdeni fognak ezzel az ürüggyel HATÁRIDŐ és HIÁNY témában... egy kis lazításért.

csak azt nem értem miért nem kezdik el még mindig az érdemi munkát. minek a KOLONTÁR-ORBÁN falat építik illés próféta helyszíni művezetésével még mindig.

aszekelyek 2010.10.11. 19:00:00

@Szimba: sem szili kati szerint nem késő, sem völgyesi bíró úr szerint....Az is vélemény.....:) meg szerintem sem...Suchmannal okoskodjon a tulaj mal.

aszekelyek 2010.10.11. 19:41:19

@kodó tamás: nos amire én gondoltram, az inkább az, amit már elkezdtek korábban... -miszerint a magyar elnökségre az Orbáb kormány nem alkalmas. Egyik képviselőnőjük, göncz kinga volt szives minket értsíteni erről tárgyalgatnak odakinn egyesek...Gondolom ők azt is terjesztik, hogy nincs program, nincs koncepció, most meg, hogy nincs költségvetés. A szakmailag nem kifogásolható munkájú urat egyébként egy percre sem távolították el. Ezt asszem Lázár mondta még kevéssel a kormány megalakulása után, hogy akinek nem a pártkapcsolata miatt, hanem szakmai teljesítménye miatt van széke, annak nincs is mitől tartania. A költségvetés készítő urat ezért nem is fenyegette semmilyen eltávolítás az állásából.Elég sok ilyen szemen szedettet nyomnak ide is, nem csak Brüsszelbe azok, akiknek ez a politikai és gazdasági érdeke......Lehet, hogy Varga mondta. indifferens.

Balt 2010.10.11. 19:47:19

@kodó tamás: "... Egy éve, amikor a Balatonendrédet Lullával összekötő tervezett útépítés tájromboló voltára és a nyomvonal értelmetlenségére hívtuk fel a figyelmet..."

:) Biztos, hogy ezért Illés a hibás...? Netán a gyurcsányista Szabó Imre? :)

aszekelyek 2010.10.11. 19:50:35

@CSENDES: Engem a belső jelentések jobban érdekelnének.Az állami felügyelet remélem jogalap lesz annak a feltárásához is. Nem államosítás, állami felügyelet. Azért, hogy ne titkolhassanak el többé olyasmit, amit vélhetően eleddig..... Mert így csak játsszák a mi nem is tudtuk hüllyéket... A rendőrségi vizsgálat megint más hatáskör. :) a jogalkotási és kormányrendeletek is egy másik . Az ügyészségnek vádat emelni a rendőrségi alapján kell. az van odébb. A belenyúlás az meg sürgős és szükséges és arányos is:) a kárhoz képest, meg ahhoz, hogy innen már semmi hasonló meg ne történhessen. Nem bízható Mal. kecskére ez a káposzta továbbra. Nem elég felelősen bántak a káposztatározóval.

Balt 2010.10.11. 19:51:45

@radala: Igen, Eleket nagy hülyeség elidegeníteni...

aszekelyek 2010.10.11. 19:52:17

@radala: Ok nélkül????? mennyit ittál, vagy fizetnek érte neked? Hét halott és a lúőg marta többszáz sérült , meg a milliárdos károk, neked ok nélkül??????

Balt 2010.10.11. 19:53:26

@Hepci: "pont a mostanában állítólag újra szaporodó kecsegéket tizedeli meg a dolog"

Nem vagyok horgász, de bizony alig pár hete borítottak be a Dunába méretes növendék kecsegéket.

aszekelyek 2010.10.11. 19:53:49

@Ordnassac: Ez esetben ez nem kérdés. A közérdek itt súlyosan sérült. Katasztrofálisan.

Balt 2010.10.11. 19:55:50

@Hepci: Ja, bocs, csak egy mondattal kellett volna tovább olvasnom: :)

"Meg aggódom a 100 db vizagyerekért is."

:( Én meg azt hittem, ez ua., de ezek szerint nem minden kecsege viza, de (nem is) minden Visa MC. :)

Balt 2010.10.11. 19:57:34

@radala: "azzal egyetértek, hogy pusztán az a tény, hogy valakit az mszp jelöl elegendő ahhoz, hogy az illetőt ne tekintsük a továbbiakban demokratának."

:) Úgy valahogy. Aki ott volt Őszödön és nem állt fel, az a szememben is leírta magát. (Még ha nem is szavazott nemmel 2004-ben.)

Balt 2010.10.11. 20:20:33

@radala: Hmm, jogos, és nem is értem ezt a 4/4-es felállást, sokkal jobb egy 3/3. Az legalább döntésképes, mint a futballbíró térfélválasztásnál. :)

Balt 2010.10.11. 20:23:53

@Ordnassac: "a kerület felépítése nem túl kedvező bármilyen jobboldali pártnak (kertvárosi vidékek + Füredi úti ltp., Adria ltp., Arany Alkony nyugdíjasotthon, Herminamező és Istvánmező villás, társasházas környékei stb.)."

Ez így megtévesztő, mert sztem pl az Adriások sokkal kevésbé MSZP-szavazók, mint pl. a tisztviselőtelep (Kaffka M., Bánki D. utca) nyugdíjas munkásőrei...

aszekelyek 2010.10.11. 21:20:24

@kodó tamás: sztem pedig katasztrófának hívják. Valaki itt a Tanu c. filmmel jött. Ürügyet ott kerestek. Békaemberek és hamis tanúk felhasználásával. Szemantikailag ez az eltérés. Itt konkrét valós tények vannak és várható, hogy anélkül a törvényjavaslat nélkül, amin úgy kiakadt az eladdig egyetértő fleto, a többi ilyen magánvagyont gyorsan elrekesztették volna az állam ellenőrzése elől. HA nem léptek volna. Volt nagyon sok példa arra, megteszik, ha úgy kívánja személyes érdekük. Az MTV székháza például..Nem kell annyira kiakadni. Biztos vagyok benne, gyurcsányi a koncot félti, nem a jogállamot.

Balt 2010.10.11. 22:54:41

@Dudva Joe: "nem nagyon értem, hogy egy közel 20 éves privatizációs szerződésnek mi köze van ahhoz, hogy néhány héttel egy átfogó vizsgálat után átszakad a gát."

Annak semmi, de ez nem átfogó vizsgálat volt, ahogy a jelentésből látszik, hanem "felszín alatti víz és talajvédelem"-re irányuló. Ami vsz. elsősorban papírmunka, másodjára mérőkutak ellenőrzése.

kodó tamás 2010.10.11. 23:09:03

@aszekelyek:

jo példa. a Tanu. ott is azért szakadt át a gát mert az ürge lyukat elhanyagolta Pelikán.

fletot meg nagyon lesz.rom... és -tam is mindig. az ő vagyoni helyzete hidegen hagy...

kodó tamás 2010.10.11. 23:11:09

@aszekelyek: ja. a katasztrófa fogalmat idéztem. 20 halottól van. ez "csak" szerencsétlenség, vagy üzemi baleset.

de felőlem lehet katasztrófa is mert az ami "az intézmények képességét meghaladja" alapon lehet az...

ssi 2010.10.12. 09:31:55

egyelőre nagyon bízom a nemzetközi szakemberekben és a nemzetközi figyelemben, hogy már csak ezért sem fog politikai síkra terelődni az ítélet

nekem sok, ha még mindig azt hallom, hogy április óta megváltozott minden, már csak azért is, mert ilyen katasztrófa még nem volt az országban - másrészt nagyon szeretnék kellő információk alapján magam, önállóan elfogulatlanul ítélni

a kormány hitelessége számomra nem az, ha most hangnemben, intézkedésekben határozottak, szigorúak, hanem majd az, ha kormányközeli problémák esetén is azok lesznek
süti beállítások módosítása