Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:04

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt – érkezett ma a hír. Nem hiszem, hogy bárkit komoly meglepetésként ért volna a bejelentés; várható volt, hogy a szocialisták előbb-utóbb megpróbálják lemásolni a Fidesz korábbi, sikeresnek bizonyult népszavazási akcióját.

(Fotó: mszp.hu)

Érthető az MSZP sietsége: bár Schmitt Pál némi meglepetésre a héten arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte szélesíteni kellene a népszavazási lehetőségeket („túl sok a tilalom”), inkább az látszik valószínűnek, hogy a kormánytöbbség az alkotmányozási folyamatban éppen ellenkezőleg, inkább szűkíteni próbálja ennek az intézménynek az alkalmazását. Ha a szocialisták nem lépnek időben, még az is elképzelhető, hogy erről az eszközről is le kell mondaniuk ebben a ciklusban.

Az időzítés tehát magyarázható, az azonban már nem látszik ennyire egyértelműnek, hogy a magánnyugdíjpénztárak kérdése ideális témája lehetne az ellenzéki pártnak. Legalább két ok van, amit mérlegelniük kellett a szocialistáknak. Egyrészt messze nem biztos, hogy a közel három millió pénztártagból akad majd közel kétmillió, aki valóban hajlandó támogatni szavazatával az MSZP kezdeményezésére kiírt népszavazást (a hatályos szabályok szerint körülbelül ennyi – az összes választópolgár több mint egynegyede – kell ahhoz, hogy eredményes, azaz sikeres legyen a referendum). Másrészt erősen kérdéses, hogy a piaci alapú pénztárak – és persze az őket választó emberek pénzének – védelmét jelentő kezdeményezés alkalmas arra, hogy ebben megmutatkozzon az MSZP megújulása, baloldalisága. Ha a párt ezen kérdésre építi fel politikáját – márpedig egy népszavazási kampány hosszú időre meghatározó jelentőségű lehet -, könnyen beszorulhat abba a liberális-piacbarát skatulyába, ahonnan láthatóan inkább szabadulni szeretne (ha ez igaz, amúgy az sem teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznek tartania kell egy ilyen kezdeményezéstől).

De persze nagyon előreszaladtam. Hiszen még az sem biztos – fogalmazzunk ilyen finoman -, hogy a kezdeményezés egyáltalán eljuthat az aláírásgyűjtésig. A kétszázezer hiteles aláírás megszerzése nem lehet gond, de az út még addig is hosszú és rögös lehet (ne feledjük, hogy a Fidesz 2006 őszén kezdeményezte a végül 2008 tavaszán megtartott voksolást), ráadásul sem a választási bizottságról, amely a kérdések hitelesítéséről határoz, sem az ennek döntését felülvizsgáló alkotmánybíróságról nem mondható el, hogy személyi összetételük eleve vérmes reményekre jogosítaná fel a szocialistákat. A két testület politikai irányultsága persze csak az alkotmányjog szűrőjén keresztül érvényesülhet, de azért láttunk már példákat arra, hogy ez is bőven elegendőnek bizonyult más jellegű szempontok érvényesítésére. Arról nem is beszélve, hogy az alkotmányban megfogalmazottak alapján akár vitatható is lehet, elrendelhető-e ebben az ügyben népszavazás – bár ha az AB szerint a vizitdíjról és társairól lehetett, akkor itt sokkal nehezebben lenne védhető az esetleges elutasítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr42390782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugtalan a tőzsde a nyugdíjpénztárak miatt 2010.10.22. 15:15:50

 Már a tegnapi napon is rosszul teljesítettek a magyar piacon a kisrészvények, de ma tovább romlott a helyzet. A BUX tegnap még 0,16 százalékos pluszban zárt, péntek délu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóember 2010.10.22. 13:14:04

Szerintem halálra van ítélve a dolog, nem azért, mert nem igazolható az álláspont, hanem azért, mert az MSZP teszi fel. Az MSZP megmaradt szavazóbázisa nem épp az a nagy piacbarát liberális fajta, ráadásul leszarja a kérdést, hiszen már nyugdíjas.

A kérdés inkább az, hogy sikerül-e ebből a pártnak profitálnia, megindítani a szekeret a gödörből kifelé. Bár a kampány nyilván sokmindenre lehetőséget ad, egyben ezzel az MSZP egyértelműen bizonyítja, hogy ő az ellenzék fő ereje, de mivel a végeredmény borítékolhatóan negatív lesz, szerintem az az addigi eredményeiket is annullálja majd.

OkoskaTo:rp 2010.10.22. 13:17:11

Nem lesz belőle semmi. Milyen is az OVB összetétele? Milyen irányultságú az Ab? Kiknek is van 2/3-a abban a parlamentben, ami dönt arról, ki lehet-e írni népszavazást?

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:18:00

Azért tegyük hozzá: nem 2 embernek szúrja ez a szemét. Gyakorlatilag 30 évesen azt gondolom, hogy esélyem sincs nyugdíjra (előbb halok meg). Orbán meg még a gyerekem örökségének egy részét is elveszi, napi politikai célokért.

OkoskaTo:rp 2010.10.22. 13:18:24

Ja, és az Ab-t az sosem zavarta, ha esetleg akár ugyanabban a témakörben sem következetes korábbi döntéseivel.

AkarkiJ 2010.10.22. 13:18:56

"Ha a szocialisták nem lépnek időben, még az is elképzelhető, hogy erről az eszközről is le kell mondaniuk ebben a ciklusban."

Nem csak a szociknak kell lemondani erről az eszközről, hanem az egész társadalomnak, nagyzolva mondva, az egész "demokráciának".

Crowz 2010.10.22. 13:23:19

"Orbán meg még a gyerekem örökségének egy részét is elveszi, napi politikai célokért." nevedhez méltón szóltál!
Amúgy szerintem az MSZP nem is akar kiszabadulni a piacbarát-liberális skatulyából!

clownfish 2010.10.22. 13:23:42

@OkoskaTo:rp: jelenleg még kötelezi az összegyűjtött aláírások száma az országgyűlést "elvileg". gyakorlatilag meg elsöprik vagy az ovb-ben, vagy az ab-n a javaslatot, amit egyébként én támogatnék, dacára annak, hogy nem vagyok mszp-szavazó.

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:23:59

Kicsit egyébként ijesztő, mennyire nincs ellenzék ma itthon.

Nyilván technikai értelemben van, de ha például Gyurcsány hozzányúlt volna a magánnyugdíj pénztárakhoz, akkor egészen más reakció lett volna a túloldalon.

agentT 2010.10.22. 13:24:31

@OkoskaTo:rp: Azért totál hülyeségeket ne írjunk már.
Ha pl a halálbüntetést akarnád megkérdezni, hogy lehetne-e visszaállítani, akkor simán csak étesítenének, hogy bocs, de erről már egyszer döntöttek, szóval nem lehet.

csorsza 2010.10.22. 13:24:56

@tök hülye: mondjuk, arról nem kifejezetten Orbán tehet, h 30 (38) évesen nagy szürke ködben gomolyog a NYUGDÍJ felirat e korosztály előtt. Ez már 2010 tavasza előtt is így volt.

Milyen örökséget vesz el egyébként tőled Orbán? Tényleg érdekelne.

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:25:11

@Crowz: FYI: a pénztári befizetés öröklődik, ezért van kedvezményezett (rajtad kívül).

agentT 2010.10.22. 13:26:05

@csorsza: Arra gondol, hogy az Orbán elrabolja a nyp pénzét.
tudod, az aktuális siratódal.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.22. 13:28:03

@tök hülye: Ennek meg van az oka. Gyurcsány az MSZP-SZDSZ-el együtt a megbízhatatlanok kategóriába került.
Te is másképp viszonyulsz egy olyan mesteremberhez, aki már többször is átvert.

Ezért nem ment nekik pld. az EÜ hozzájárulás sem. Ha 4 évente választások vannak, annyira nem érdekes, ha nincs időlegesen ellenzék. Jól látszik, hogy az MSZP ellenzékként sem hiteles, erről azonban nem Orbánék tehetnek.

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:29:49

@Anti Anyag: nyilván igazad van. De ez nem segít azon, hogy a nyugdíjam helyett MOL részvényt teszek a közösbe...

csorsza 2010.10.22. 13:29:52

@agentT: Ja úgy. Mert abból egyébként is sokat láttak volna a gyerekei.
Nyugdíjból még soha, senki nem lett gazdag.

Arról nem beszélve, mekkora mínuszokat hoztak össze ugyanezek a magánny.pénztárak pár éve, pár éven keresztül. Mínusz 25-30 százalékokat. Akkor valahogy nem izgultak a tömegek a távoli jövőjükért...

OkoskaTo:rp 2010.10.22. 13:30:59

@clownfish: _Most_még_ kötelezheti őket erre jogszabály. De meddig tart változtatni ezen a helyzeten, még mielőtt komolyra fordul a helyzet? A képviselői juttatásokról szóló népszavazási kezdeményezést is milyen "frappáns" módon szerelte le az országgyűlés.

@agentT: Ezt akkor tennék, ha még _előtte_ nem módosítana valami ezt érintő jogszabályt a 2/3.

OkoskaTo:rp 2010.10.22. 13:32:24

@csorsza: Dehogynem lett gazdag nyugdíjból. Nézd csak meg a nyugdíjak fizetésekhez képesti vásárlóértékét nálunk, Szlovákiában és Romániában! Nonszensz, hogy valaki annyit kapjon kézhez nyugdíjként, mint azt megelőzően a nettó fizetése volt.

pógi 2010.10.22. 13:33:09

nem baj az, ha nem megy át az AB-n...
akkor majd kell új kérdést találni, és majd az sem megy át
és ezt addig kell csinálni, amíg ez a birka nép rá nem jön, hogy innentől "pofa be és kuss" van, mert a 2/3-al a saját torkának elvágására is felhatalmazást adott

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:34:49

@csorsza: tegyük hozzá, hogy a válság hatására, mert a pénzt részvényekben tartották. Tegyük azt is hozzá, jellemzően 2009-ben ezt a veszteséget visszaszedték. (Hiszen megnőtt a részvények ára.) Viszont az a pénz azon a számlán a tied, még ha nem is magas kamatra. Amit meg befizetsz az államnak, azt vagy viszontlátod, vagy nem. Ahogy szüleimet nézem: inkább nem.

Diocles 2010.10.22. 13:34:57

Egyetértek.
HA netán mégis népszavazásra kerülne sor, akkor a Fidesznek számos ellenérve lesz:

1. ha megszavazzák az MSZP kérdeseit, akkor VESZÉLYBE kerülhet a jelenlegi nyugdíjak kifizetése
(ez egyébként tény.)
vagyis az MSZP baromi kockázatos dolgot húzott, veszélybe sodorja a saját törzsbázisát is, akik bármennyire is elkötelezettek, azt aligha lehet rájuk mondani, hogy érdekeltek lennének a manyup-rendszer fenntartásában... lévén ugyanis minél több manyup-pénzt "szerez vissza" az állam, annál biztosabb lápon fog állni az állami nyugdíjrendszer, amelyből ők részesülnek...

2. Azt sem lehet mondani, hogy minden manyup-tag érdekelt a rendszer fennmaradásában, pl. a közel egymillió minimálbéresnek egészen biztosan az az érdeke, h visszamenjen az államiba, de még lehet tágítani ezt a kört.

3. Az igen győzelme esetén veszélybe kerülnének az adócsökkentések is, tehát ez "melyik ujjamat harapjam meg" - szitu.
Kicsit leegyszerűsítve a dolog úgy néz ki, h a kormány a "gazdagok" manyup-járulékának állami kézbe vételével finanszírozza a "gazdagok" adócsökkentését.

4. és végezetül a kormány könnyen ráhúzhatja az MSZP, h a manyup-ok (köztük sok-sok multi) évi 40 milliárdos profitjáért harcol csupán.

5. ja, és persze a Jobbik, de főleg a töketlen, ideológia zavarokkal küszködő LMP (ez az a tipikus szitu, amioben végképp nem lehet eljátszani a se hús, se hal szerepet) lehetőségei csökkennek, arra jó, h megnyerje az ellenzéki pártok versenyét.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 13:35:58

És itt szeretnék mindenkinek gratulálni, aki a rongyos 300 forintjáért elment népszavazni,
hogy ne fizessen kétszer...
Sok okos kis reakciós-mandineres-konzis és vastagbőrös fülkeforradalmár.
Most az évtizede gyűlő pénzalapját és a havi befizetését szedték el tőle.
Ugye milyen jó, hogy küzdöttetek és győztetek.
Sok boldogságot a Fidesszel.

A nyugdíjasok meg, köszönik jól vannak.

csorsza 2010.10.22. 13:36:06

@OkoskaTo:rp: Bocs, most nem tudom megnézni. Ott van Kánaán, vagy nálunk?

gauche caviar 2010.10.22. 13:36:45

hmm.

"ráadásul sem a választási bizottságról, amely a kérdések hitelesítéséről határoz, sem az ennek döntését felülvizsgáló alkotmánybíróságról nem mondható el, hogy személyi összetételük eleve vérmes reményekre jogosítaná fel a szocialistákat"

Múltkor meg még az volt Török úr, hogy nincs semmilyen jel arra, hogy torzulna a demokratikus berendezkedés, nincs veszélyben a demokrácia a túlhatalomtól, stb.
Ön szerint az nem torzulás, hogy adott bizottságok személyi- és pártösszetétele alapján van esély élni az állampolgári jogainkkal?

plephyl 2010.10.22. 13:37:20

olyan "aranyos", amikor magukat baloldalinak vallók védik a nagytőkéseket (magánpénztárakat, bankokat, tescoféléket)...

de hát végülis ha a legfőbb szószólójukat és exminiszterelnöküket, a milliárdos gyártulajdonost elfogadták, akkor minek is meglepődni?!?

Várúr 2010.10.22. 13:39:35

Török tekintetes úr óvatosan fogalmazott, én bátrabban. A szoci kezedményezés buktáját jósolom. Okait hadd ne soroljam. Jusson el a kérdés a népszavazásig, de abszolút valószínűtlen, hogy lenne kétmillió voks - mellette. A szavazás ugyanis nem csak a magányögdíjról -, szoci szimpátiáról is szólna. Ráadásul igaza van Török tekintetes úrnak: mire kifutna a népszavazás, értelmetlen lenne.

csorsza 2010.10.22. 13:41:17

@tök hülye: Na, ne már. A válság tehet mindenről.
Hol szedték vissza? Nekem volt -25%-om 2008-ban, majd 2009-ben a maradék 75%-ra visszaszedtek 4 (négy) százalékot. Ez mind az enyém, tényleg nem magas kamatra. A veszteséget már nem látom viszont... Miről beszélsz te, tudod egyáltalán?

kodó tamás 2010.10.22. 13:42:04

rossz téma. mszp lesz..rva...
én mondtam
esztergomban a jövő elkezdődött...

Hóember 2010.10.22. 13:42:11

@simonmondja.: Csókold meg is-t, az is folyton csak ezen lovagol.

csorsza 2010.10.22. 13:42:29

@simonmondja.: nem szedték el az eddigi vagyonát. ez nem igaz.

mig8 (törölt) 2010.10.22. 13:42:34

Két dolgot jegyeznék meg:

1. Az MSZP szavazóbázisa ma döntő többségében a nyugdíjasok közül kerül ki. Őket ez a kezdeményezés nem fogja érdekelni.

2. De ha onnan nézzük, hogy előbb-utóbb - jó esetben - mindenki nyugdíjas lesz, akkor azok között, akik előre is gondolkodnak, sikeres lehet a kampány. Csak az a kérdés, hogy mennyien vannak...

is 2010.10.22. 13:43:50

vegre egy logikai levezetes, es lam, egyet is lehet vele erteni. tenyleg varhato volt, hogy az MSZP meg beprobal egy nepszavazast, es tenyleg nem a magannyugdij a legjobb tema, csak nem tudni, hogy a FIDESZ dob-e meg egy ennel is magasabb labdat. ha dob, majd atallnak arra (a FIDESZ hany kerdessel is inditott? nem harommal!).

nyomjuk le a jatekelmeleti matrixot:

1. elbukik az OVB-ban: martirok lehetunk
2. atmegy az OVB-n, elbukik az alkotmanybirosagon: martirok lehetunk, es akinek bassza a csoret ez a dolog, az mar tobbet nem fog a FIDESZre szavazni. elso lepesnek ez eleg is, hiszen ha az LMP leszalamizza magat (a legjobb uton halad feleje), akkor ugyanugy a kizarasos alap marad, mint iden a FIDESZnel (hitbol max. 30%-ot kapott a FIDESZ, amaradek 23%-ot legkisebb rossza alapon).
3. atmegy, es lehet alairast gyujteni: folyamatos tema, aktualitas, sajto. nem veletlen, hogy a FIDESZ is 18 honapig huzta. ez kepes erosen megakasztani a kormanyzast (nem mintha most lenne, se koltsegvetes, se gazdasagpolitika, de a human terulat is nevetseges, ugye).
4. benyujtjuk az alairast, kampany, minden. ha meg kozben nemi gazdasagi, kormanyzasi, korrupcios problema oszzejon a kormany korul (5 milliardos fenykepezes, ugye; Pinter biztonsagi szolgalata, ugye), akkor arra meg ez ra is erosit.
5. ezek utan a szavazas barmilyen kudarcat mar csak ra kell fogni a narancsuralomra, veszteni nem nagyon lehet. ha meg nyer (jelenleg kis valoszinuseg, de egy ev mulva ki tudja mi lesz), akkor Orban mar szamolgathatja is a nyugdijat. en megigerem, hogy ha Orban eltunik, ismet meg fogom fontolni, hogy erdemes-e a FIDESZre szavazni.

ebben a jatekban a jelenlegi MSZP csak nyerhet. miert is ne vagna bele? es miert olyan hulye az LMP, hogy nem kezdemenyez hasonlot 3%-os parlamenti bejutasi kuszob, vagy akar pont a nyugdijpenztar ugyeben? vagy nem hulye, csak a kopogtatocedula-szaporitasnak ez az ara?

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:45:41

Témához: ez egy jelzés csak. Simán tudják előre, hogy bukni fogják.

Ellenben: e közben a Fidesz a saját hitelét fogja folyamatosan erodálni. Az MSzP minden elutasítás mellé bevághatja Szíjártó Petike, Cser-Palkovics vagy Orbán korábbi nyilatkozatait arról, hogy miért fontos a népszavazás és hogy miért nem is költségvetési kérdés ez. Ne felejtsétek el: egy év múlva már nem az MSzP lesz a "hibás", hiszen már rég nem ők kormányoznak majd. Ennek a tetejébe az MSzP szépen mutogatni tudja, hogy lám milyen kétarcú a Fidesz és tiporja a jogállamot. Ki van ez találva.

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 13:46:46

@csorsza: akkor rosszul választottál pénztárat. Én pozitívban vagyok.

gauche caviar 2010.10.22. 13:46:51

@plephyl: mert Mo-n hálistennek a jobboldaliak aztán nem izzig-vérig cocialista-kommunisták... hagyjuk már ezt a jobb-bal oldalazást, mindenki csak akkor kapja elő ha éppen a másikat lehet vele szapulni.

Várúr 2010.10.22. 13:46:51

Nem mellesleg ez a népszavazósdi tiszta politikai marketing. Szó nincs a magányöggerek védelméről, sokkal inkább kommunikációs előremenekülésről, ami - lássuk be felebarátaim - átlátszó, mint a zizegő celofán. Szoccerék tán abban reménykednek, hogy a közhangulat egy-két éven belül a fidesz ellen fordul. Ahhoz azonban egy új Őszöd, óriási gazdasági bukta és jelentős médiaháttér kéne (utóbbihoz az index és más portálok kevesek, mint légyfing a cunamiban).

Fecikun 2010.10.22. 13:48:20

A magánnyugdípénztári rendszer rossz, tudom ,mert dlgoztam üzletkötőként fél évig tovább nem bírtam. Az MSZP mostmár tényleg elgondolkodhatna ,hogy mi az a szocializmus...és ,hogy nekik jelen állás szerint ehhez nem sok közük van, a nyugdíjrendszert át kell alakítani, mintának lehet venni a svéd vagy a német modelt. Miért van az ,hogy ami külföldön jól működik azt nem vesszük át soha , viszont ami rossz azt mindenféle modósítás nélkül meghonosítunk?

porfelhő 2010.10.22. 13:50:43

@Crowz:
Nevedhez méltón szóltál. Az mszp. most fog megerősödni. Újra erős baloldali párttá válni. Inkább ezt az avatart vigye el az orbán, mint a gyereked örökségét!!!

csorsza 2010.10.22. 13:51:56

@tök hülye: lehet. De az biztos, h erős kisebbségben vagy ezzel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 13:53:27

@csorsza: Multidőt írtam? Bocs. Most múlik pontosan..
@Hóember: Nahát. Milyen szemfülesek vagyunk mi ketten ezzel az Is gyerekkel.

Tudod, én azt hittem, a sok kis okoska jobbergyerek szarrágó, hogy 300 forinton lovagol.
De nem.
Szivesen adnak hárommilliót is - zokszó nélkül.
Vagy amennyi épp kell...

benchmade 2010.10.22. 13:53:52

Párt preferenciába ágyazott emberi hülyeség fog tükröződni.
300 forintért verte a nyálát a tisztelt állampolgár, a 20-30 milliójáért meg kussolni fog nagyvonalúan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 13:57:46

Na, peca elnapolva estig, még nem javították meg az autóm.

A fenti kép két szélén álló DNS-származékok közül melyiket sunáznák többen (népszavazási kezdemény)?

2010.10.22. 14:02:18

Lenyelte??????? Hogy a...Szép időnk van....:(

petrocelli111 2010.10.22. 14:03:05

Tök hülye te nem vagy pozitívba , mert egyetlen pénztár sincs pozitívba, ha az inflációt is hozzáveszik. Szerintem te egy magán pénztárnál dolgozhatsz, vagy a nevedhez méltóan tök hülye lehetsz.

Ordnassac 2010.10.22. 14:03:18

@kodó tamás: off

Kovács Balázs alpolgármester lett. Annyira fontos volt ez, hogy még Pesti Imre főpolgármester-helyettes is eljött.

on

Várúr 2010.10.22. 14:07:37

@simonmondja.:
Úgy látszik, még mindig ne fogtad fel, hogy "a sok okoska jobbergyerek szarrágó" azaz közel hárommillió ember nem 300 Ft.- miatt nyítt, hanem Furcsányt akarta elzavarni a Horn Gábor által tömören fogalmazott "picsába".

gauche caviar 2010.10.22. 14:07:42

@simonmondja.: ööö... azzal nincs baj ha ŐK odaadják a führernek a saját pénzüket. Csak TŐLEM ne vegye már el Orbán "reálpolitikus" Viktor.

is 2010.10.22. 14:08:15

@poszt: ja, es a poszt cimehez: a magam reszerol rendkivul szomorunak talalom, hogy nem megy a masik ut, de a magyar szvazok 84%-a valasztotta ezt az utat 2008-ban, es meg majdnem 70%-a iden is. konkretan idezek FIDESZest 2008-bol: "a kerdesek hulyesegek, de be kell inteni Gyurcsanynak!" ez a mai realitas, es a katolikus egyhaz ahelyett, hogy a masik iranyba tolna a nepeket, meg ra is erositett. majd a lelkiismeretukkel el kell szamolni a fonok elott.

a politika csak a realitasok alapjan tud mukodni, es pont az oszodi beszed mutat ra erre. ott Gyurcsany megprobalt szembenezni ezzel, es magasabbra tenni a lecet. a tomegek meg csak nem is ertik, fel is kuldtek a keresztre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 14:08:51

@Letícia: dehogy. Ilyen szélben nem jó gumihalazni süllőre. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 14:09:29

@Várúr: Eljöhet még az idő az ellenkezőjéhez is, bár azt azért nem kívánnám, komolyan!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 14:11:04

@agentT: Miért, nem elrabolja, csak "einstandolja"?
Nüansznyi különbség, a lényeg nem változik ezzel!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 14:11:24

@is: akkor Fletó volt az új - szemlőhegyi - Jézus, csak nem ismertük fel?
Jézusom...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 14:11:31

@Várúr: Úgy látszik, akkor sikerült nekik és most boldogok.

Én meg csak gratuláltam.
Ezen a blogon illik sokat gratulálni.

is 2010.10.22. 14:12:52

@Várúr: pont ezt irtam. hogy az erzelem elvette az eszedet, hogy teged erzelmi alapon lehet az orrodnal fogva vezetni, es meg most is buszken vered a melled, hogy az eszedet nem hasznaltad, es inkabb odaszartal a sajat ajtod el, hogy ezzel Gyurcsanynak bemutass. bemutattal? artottal barmit is neki? es magadnak? es Magyarorszagnak?

is 2010.10.22. 14:15:14

@Hepci: eloszor meg kellene erteni, hogy ott mit is mondott... nem lepnek tovabb, mert ez meg nem sikerult.

Ordnassac 2010.10.22. 14:17:53

@namitirok: óóóó, kit látnak szemeim! :-D Régi ismerős! :-)X

is 2010.10.22. 14:18:02

@Hepci: szo sincs rola, a nep nagyon kevesert kicsinal barkit. mertekeben dehogy Jezus, viszont a tortenetben tokeletes parhuzam.

elwood 2010.10.22. 14:19:32

"könnyen beszorulhat abba a liberális-piacbarát skatulyába"

én csak azt kérdezném
1) a fidesz beszorult-e a piacellenes kategóriába
2) érdekel-e ez bárkit az áprilisi eredmények láttán

2010.10.22. 14:20:48

@Hepci: :)))

Szóval ON:

1) Drága Gábor, miért pont kő jutott eszedbe? Nem kenyér-e ez, amit a fidesz akart, így a maszop is?

2) Most elég morci vagyok, de időben felébredtem spórolnom kell, és van hozzá még több, mint 20 évem.

3) Patás ha így folytatja, a rémálma, az előrehozott választás előbb lesz, mint gondolta.

4) menjen patás és bandája oda, ahonnan kijöttek.

Ennyi.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 14:21:01

@gauche caviar: Ez egy politikai elemző blogja.

Fenn a posztban épp politikailag elemezte, hogy nincs kétmillió olyan ember, aki ne adná szivesen minden megtakarítását Vityánknak.

Úgyhogy kevés vagy Caviar.
Legalábbis - szakmailag megszámlálva...

világoszöld 2010.10.22. 14:21:13

Ebben a kormányzási ciklusban szükítenék a népszavazás lehetőségeit?? Nem , miután bekerül az alkotmányba, és azt csak 2/3 os többséggel lehet megváltoztatni, évtizedekre szólnak a jelenlegi változtatások. Hogy is van mostanában? Alkotmányellenes valamely javaslatunk?? Nosza , megváltoztatjuk az alkotmány idevágó passzusát / azért tartom röhejesnek, amikor ellenzéki politikusok alkotmányellenesnek tartanak valamely intézkedést. Törvényellenes? Megváltoztatjuk a törvényt, és hogy egyezkedni se kell senkivel, képviselőink egyéni inditványai alapján. Azon szoktam elgondolkozni, hogyha valami oknál fogva a közvélemény megváltozik, és bizonytalan az elkövetkező választás kimenetele 4 év vagy 8 év múlva, vajon ugyanilyen gyorsasággal változtatnának-e mindenen , alkotmányon, törvényeken, nehogy visszafelé süljön el a puska. Pl népszavazás. Ha most beleveszik az alkotmányba a népszavazási jog szükítését, akkor egy elkövetkezendő választás előtt visszaállítják sürgösséggel, de igaz ez sok mindenre.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.22. 14:21:53

@is: ezt mondta, anno:

GyF: Váltsam meg a népemet, Klára, vagy lopjam el az állam tulajdonát? Az egyikre biztos képes vagyok, a másik határeset.

Klára: Egy biztos: Vuitton táskát szeretnék.

GyF: Ez történelmi meglátás volt, Klára.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 14:26:21

@világoszöld: Ezt híjják jogbiztonságnak.
Biztos, hogy a jog a Fideszt támogatja.
Mert a Fidesz olyan szimpi...

tbb 2010.10.22. 14:27:54

Szerintem még korai a szocik próbálkozása. A fidesz támogatottsága még túl erős ahhoz, hogy ne csúfos kudarc legyen a vége.

Várúr 2010.10.22. 14:28:35

@is:
Egyszerű vagy, mint a kapanyél. Úgyhogy inkább a barázdával társalogj.

Roa 2010.10.22. 14:34:05

@is: Keresztre... :D Az, hogy neked mártír, még nem jelent semmit. Szerencsére. De nem baj, most majd megint mehetsz hülyenépszavazásra.

Egyébként felőlem szavazzunk. Bár, amilyen ostoba kérdéseket akar feltenni az MSZP, azzal még akkor sem érnének el semmit, ha esetleg nyernének. Amitől persze nagyon messze vannak. Mellesleg pont a saját maradék szavazótáboruknak nem érdeke a magánnyugdíjrendszer fenntartása, szóval öngól.

tbb 2010.10.22. 14:36:33

@gauche caviar:

Semmi torzulás nincs az eddigiekhez képest, csak ellenkező előjelre váltás.

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2010.10.22. 14:38:32

@tök hülye: "Ne felejtsétek el: egy év múlva már nem az MSzP lesz a "hibás", hiszen már rég nem ők kormányoznak majd"

Az MSZP képes volt 5-6-7 év kormányzás után is hátra mutatni, hogy Orbánék baszták el. Szerinted nem fogja ezt a vonalat követni a mostani kormányzat is?

világoszöld 2010.10.22. 14:39:03

@simonmondja.: És nagy vezérünk , Victor Chavez hüen követi a politikusokra kötelező alapszabályt: " ha a tények ellened beszélnek, beszélj az elvekről, ha az elvek ellened beszélnek , beszélj a tényekről, na és ha mindkettő ellened szól, akkor beszélj....beszélj........beszélj.............beszélj...............

tbb 2010.10.22. 14:40:21

@csorsza:

Ne bántsd, nem a saját kisujjából szopta. A Népszavában olvasta.

CSENDES 2010.10.22. 14:43:29

Tartok tőle, hogy ez nem az a kérdés, ami népszavazásra bocsátható. Egyrészt, mert a költségvetést érinti, s mint ilyenről nem lehet népszavazást tartani, másrészt mert ez egy olyan járulékfajta, amellyel az elosztó rendszert kívánja javítani és itt ismét a költségvetéshez kapcsolódik.
Más kérdés, hogy szerintem (is) alkotmányellenes.

tbb 2010.10.22. 14:47:56

@is:

A mátrixból csak a legfontosabb opcióval nem számoltál. Hogy a népszavazósdi helyett nem lenne-e kifizetődőbb a számukra az első 2 ellenzéki évet a soraik rendezésére használni.

kubatov_kommunista 2010.10.22. 14:48:55

Kedves posztoló, te aggódsz a szocikért?!
Amúgy meg: tudtommal kapitalizmus van és nem paternalista feudalizmus. Örülök, ha van még olyan politikai párt aki megpróbál e "sorvezetőhöz" igazodni.
Más szavazni arról, hogy akar-e 300 ft-t fizetni betegség esetén, ha utána még további 3000-et így is-úgy is kifizet gyógyszerre és más arról, hogy akarja-e, hogy bekerüljön a pénze a nagy közösbe emelve mondjuk a minimálbéresek nyugdíját és bizonytalanná téve a saját 20-40 év múlva felvehető nyugdíját.
A kettő nem ugyanaz a tétel. Számszakilag főleg nem.
Egyébként nem tudom, ha én vállalom a rizikót az állam miért akarja mindenáron ezt levenni rólam?
Népszavazásról... fél a fidesz a választóktól? Attól, hogy 2/3 van az alapszabályok még nem változtak.

CSENDES 2010.10.22. 14:50:02

@Diocles: "2. Azt sem lehet mondani, hogy minden manyup-tag érdekelt a rendszer fennmaradásában, pl. a közel egymillió minimálbéresnek egészen biztosan az az érdeke, h visszamenjen az államiba, de még lehet tágítani ezt a kört."

Ekkor úgy járhatott volna el tisztességesen a Kormány, ha meghirdeti, hogy aki visszalép, az valamilyen egyéb jövőbeni kedvezményben részesül, de semmiképpen nem tisztességes a jelenlegi eljárása, hogy törvénymódosítással lenyúlja, s törvényben nem biztosított ígérgetéseket hangoztat. Utolsó érvként pedig azt hozza fel, hogy úgysem a tagok pénzét veszi el, hanem a pénztári bevételt. Ezt nyögte be véletlenül ma a kormányszóvivő úrhölgy.

CSENDES 2010.10.22. 14:53:25

Most akkor ide is belinkelem:"hirszerzo.hu/profit/20101022_bulgaria_magannyugdij

Megtetszett a bolgároknak OV ötlete.

Ők már tovább is gondolták:"A bolgár ágazati magánnyugdíjalapokban 465 millió leva (331,2 millió dollár) volt június végén. Az általános magánnyugdíjalapokban mintegy 3 milliárd leva gyűlt össze eddig, és a kifizetést 2015-ben kezdenék."

panelburzsuj 2010.10.22. 14:58:14

Sejhaj...

"Egyrészt messze nem biztos, hogy a közel három millió pénztártagból akad majd közel kétmillió, aki valóban hajlandó támogatni szavazatával az MSZP kezdeményezésére kiírt népszavazást"

Egyben egészen biztos vagyok: az MSZP úgyanúgy nem csak a maszekpénztár-tagok szavazatára fog hajtani, ahogy a "kenyeres" szavazáskor sem csak az "érintett" sánták, vakok, bénák zarándokoltak az urnákhoz.

De az urnákig még hosszú az akadálypálya, az első ugratót mégis elegánsan átlépte az elemző: az aláírásgyűjtést. Hogy az úgyis meglesz.

Pedig, pedig: ez a szakasz az, amiben a nyers erőn innen senki és senki sem akadályozhatja a kezdeményezőket. A névsorolvasásban, a (maradék) szimpátia fölleltározásában, a "hadrafoghatóság" megtesztelésében.

Pisztolycső arra, durr erre ... Rémlik valami olyan poén, hogy a kancsal a legveszedelmesebb verekedő, mert képtelenség kifigyelni, hová céloz. Tudja valaki, honnan derenghet? Lekötelezne a lelőhely közlésével! :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 14:58:57

@Roa: Hát ezaz.

A nyugdíjas és járadékos mind örül.
Amíg Viktor visszacsalogatja az államiba a járulékfizetőket, addig tuti, hogy nem fogja megvágni a nyugdíjakat.
Csak utána...

2010.10.22. 15:01:36

@tök hülye:
A gyereked jövőjét meg a te nyugdíjadat az elmúlt 8 évben - meg persze a Kádár-rendszerben - felhalmozott adósság vette el.

Nomen est omen.

ati27 2010.10.22. 15:03:44

hm.. Igen, ezt nevezik úgy, hogy csapdahelyzet. A fideszenek elég csak rámutatni a nyugdíjpénztárak magas "üzemelési" költségeire: több % "kezelési költség" plusz a "hozamokra" pl nekem is - pár százezer forint. Ezt nehéz lesz "elmarketingelni"!

kifli 2010.10.22. 15:04:16

nem lesz erről népszavazás.

kodó tamás 2010.10.22. 15:08:24

@Ordnassac: :)
azaz a megelőző alkuk fontosak.
ahhoz az urak ragaszkodnak.
nem baj legalább a helyiek kapnak cserébe pár előnyt.
vszínű ugyis közömbös témákat fog vinni, vagy egyes kiemelt témákat.
gondolom Ferdinándy ingatlan-város fejl.
Rozgonyi meg humán (oktatás, egészség stb)

mindegy csak haladjunk.
légyszi szólj ha a jegyző "eltűnt'"
az utódja megvan... csak az átfutási idő...
egyébként sejtettem hogy gyorsan megegyeznek.
mostmár akár a nagyberuházások is indulhatnak,
szerintem Várnait is beveszik:) na persze
a kirakatban vérmesen majd tiltakozik,
meg a többi ellenzék is...

Rátonyi lánya hogy muzsikál? az öreget kedveltem nagyon.
szimpatikus volt (csak emberileg...) :)

@kubatov_kommunista: nem a szocikért aggódik TG, hanem TEREL a fideszről. mindig közömbösbe megy... ez a kommunikácio. a valóságról soha...

Italo Balbo 2010.10.22. 15:11:01

Nem értem, hogy az MSZP miért akarna szabadulni a piacbarát elképzelésektől, ahelyett, hogy fennen hirdetné azokat. Egy párt irányzata tisztán kommunikáció kérdése. Simán elő lehetne állni olyan frappáns szlogenekkel, mint "fenntartható szocializmus", "munkavállalók pártja", "jövő generációja" stb. Könnyen össze lehet hozni a szocialista alapelveket a piacbarát alapelvekkel. Ügyes kampány és kommunikáció és akkor megszűnik a vergődés

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 15:11:41

@Hkacsa: De. Csakhogy az előző kormány nem jó példa: megbukott, nem is kicsit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.10.22. 15:14:30

@ati27: És ránézel az állami nyugdíjalapodra, és ott csudát látsz.
Befizetsz negyven év járulékot, nem kapsz lófaszt se -és felemelik a korhatárodat úgy, ahogy épp akarják.
A végén már csak 70 felett mehetsz el nyugdíjba és akkor is csak, ha olimpiai bajnok vagy - akkor. Meg ha szültél mellette 5 gyereket.

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 15:15:02

@Balango: tehát a Kádár rendszer veszi most el a pénztári befizetésemet? Jó tudni.

Balt 2010.10.22. 15:15:38

A Fidesz helyében élére állnék a dolognak és az alkotmánnyal együtt kiírnám népszavazásra a kérdést, persze csak miután kikristályosodik és elmagyaráztatik az érintetteknek a dolog mibenléte... Az érvényesség amúgy is esélytelen a Fidesz nélkül, de hát úgy látszik a maszop nem tanul, szereti rázogatni a pofonfát. :) (Jut eszembe: a 2004-es kettős állampolgársági népszavazás élére is állhatott volna az MSZP, ezzel látványosan felülírva a finoman szólva is találó "nemzetietlen" jelzőt. Aztán a dolog úgyis elszabotálható lett volna, lévén a kiírás szerint "az ogy. alkosson törvényt", amit pl. az akkori ellenzék nyakába lehetett volna varrni. Helyette Gyurcsány erőfelmérésre használta az antrét, maradt a a jelző - sőt, megerősíttetett - és maradt az internacionálé...)

ati27 2010.10.22. 15:16:22

Amúgy a képen az urak, no meg a hölgy nem valami magabiztos. Az MSZP-sek április óta nem nagyon mosolyognak. (Igaz nincs miért! Egyedül tán Botka a kivétel) Szal nekem tetszik ez a "fapofa" stílus! Remélem sokáig így marad! :)

ati27 2010.10.22. 15:17:36

@simonmondja.:
Akkor mi értelme az egésznek? Amugy meg remélem jön a "svéd modell" :)

mréveiller 2010.10.22. 15:17:50

ha lesz is népszavazás nem lesz meg a 25 százalékos határ. halott ötlet

Ordnassac 2010.10.22. 15:19:16

@kodó tamás: nem biztos, hogy az megegyezés volt, ha Pesti lejön, akkor az minden, csak nem megegyezés.

Kovács lett volna az általános helyettes. Most a héten lesz egy vezetői értekezlet, ahol a pontos elosztást megbeszélik. Az eredeti elképzelés szerint Ferdinandy lenne a felelős közbeszerzésekért, de egyebek mellett a szociális és a kisebbségi ügyekért is. Rozgonyi kapta volna t. k. az eü-t, a közbiztonságot.

Mivel eddig nem volt érdemi testületi ülés és a bizottsági tagokat is csak most választották meg, így nem sok minden mondható róla. Bár még mindig hihetetlenül jól néz ki. :-)X

panelburzsuj 2010.10.22. 15:21:16

"könnyen beszorulhat abba a liberális-piacbarát skatulyába, ahonnan láthatóan inkább szabadulni szeretne"

Eza "láthatóan" azért megérne némi kifejtés azon vaksik számára, akik nem látják ilyen élesen ezta törekvést.

"Értéksemleges" marketingalapon pedig az a kérdés vetődik föl, hogy a - jelenleg kétségkívül kisebb - piacbarát skatulyában nagyobb-e a zsúfoltság/tolongás, vagy a kurucosan piacregulázó állampártiban?

horee6 2010.10.22. 15:24:35

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat:

Nem igaz, hogy a magánnyugdíjpénztárak veszteségesek. A döntő többségük az utóbbi 10 évben infláció fölötti hozamot ért el, a legjobbak 2%-kal meghaladták az inflációt.
Elérhettek volna komolyabb hozamot is, de csak 2 éve engedélyezett a portfóliós rendszer, addig döntően állampapírba kellett fektetniük, abban meg csodákat nem lehet elérni.

Itt lehet böngészni:
www.pszaf.hu/data/cms2127509/nyphozamok_2000_2009.pdf
Vagy innen:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/22/a_magannyugdij_nem_kockazatosabb_az_allaminal/

A pénztárak működési költségét rendeletileg szépen csökkentették mostanra. Azt nem mondom, hogy nem lehetne tovább csökkenteni, de a kormány ezt nyilván nem lépi meg, inkább legyalulja a rendszert.

A megtakarítások örökölhetőek, tehát ha feldobom a pacskert nem megy a zsé vissza a közösbe, hanem örökli a család. Az állami nyugdíjnál ilyen nincsen, ha elpatkolok, kalap-kabát, ugrott a zseton.

A magánnyugdíjpénztári megtakarításról forintra tudom mennyi, míg az állami nyugdíj mennyiségénél mindig közbeszólhat a sok okos a parlametben, hogy most nem szavazzuk meg az emelést, elvesszük a 13. havi nyugdíjat, stb. Kiszolgáltatottabb a helyzetem. Jobban függök az ország gazdasági helyzetétől, és az éppen aktuális politikától. Mint a szocializmusban.

Mellesleg ha most ellopja az állam 14 hónapnyi nyugdíjbefizetésemet, ugyanezt elveszi attól is, aki nem magánnyugdíjpéztár-tag? Vagy ők csak jókor voltak jó helyen?

Egyébként ha lesz is népszavazás, nem lesz sikeres, mert van egy csomó szavazó, aki a nyári döntését védi, egy csomóan meg mindig azt hiszik, hogy az a legjobb, ha állambácsi gondoskodik rólunk. Meg az MSZP áll mellette, úgyhogy alapból bukta.

Aladár69 2010.10.22. 15:25:47

Általában egyetértek TG-vel, de most egy kicsit vitatkoznom kell vele:
egyrészt nem biztos, hogy az mszp-nek szabadulnia kell a piacbarát hozzáállástól. Persze, a baloldali eszmékkel kevésbé egyeztethető össze ez a felfogás, azonban azt látni kell, hogy a mnyp reform szinte az egyetlen jó dolog, amelyet a baloldal kormányzásának idejéről pozitívumként fel lehet hozni, dacára a rendszer számos hibájának.
Másfelől nem csak a 3 millió pénztártagot kell megszólítani: a nyugdíj kérdés általánosságban minden állampolgárt érint. Az mszp szavazóbázisában megtalálható jelenlegi nyugdíjasok éppoly felelőséggel kell hogy döntsenek gyermekeik, unokáik jövőjéről, mint a sajátjukéról. Ha valaki ilyen szemmel közelíti meg ezt a kérdést, akkor biztos, hogy elmegy szavazni és a magánnyugdíjpénztári rendszer sérthetetlensége mellett fog voksolni.
Ha nem is jön össze a 2 millió szavazat, biztos vagyok benne, hogy több lesz az mszp számára kedvező szavazat, mint az azt elutasítóké. Ez már egy olyan rész-siker lehet, amely hozzájárulhat egy erősebb párt alapjainak lerakásához. Már az aláírásgyűjtésnél szólhatnak az emberekhez, megszólíthatják a szimpatizánsokat és növelhetik a szavazótáborukat. Persze igazi eredményt szerintem csak akkor fognak elérni, ha felhívják a figyelmet a jelenlegi rendszer gyenge pontjaira és az országgyűlésben kezdeményezik a vonatkozó törvények módosítását (pl. a magas pénztári költségek lefaragásáról, stb.)
Mindent egybevéve, ha most nem lép az mszp, akkor nehezen fog tudni olyan kérdést találni, ahol ennél nagyobb tömeget meg lehet mozgatni.

Hasse 2010.10.22. 15:26:32

@Roa: Az MSZP-nek egyelőre a Jobbikkal, az LMP és a média az ellenfele, erre jó lesz a népszavazás. (Igennel szavazni megfontolásból nyilván csak a dolgozó középosztály azon része fog, aki jobban szereti a családját mint Orbán Viktort, de az eredmény nem is annyira érdekes)

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.10.22. 15:30:20

Nem gondolom, hogy ez egy sikerre ítélt próbálkozás lenne az MSzP részéről, de ha nekik Mohács kell, hát rajta. Érdeklődve várom a kérdést a szavazólapon.
De egy kérdés motoszkál bennem 1-2 napja. Ha ez most lenyúlás - annak tűnik kétségtelenül! - akkor a pénztárak Rt-vé alakítása mi akart lenni?

panelburzsuj 2010.10.22. 15:32:58

@Aladár69:

"nehezen fog tudni olyan kérdést találni, ahol ennél nagyobb tömeget meg lehet mozgatni"

Az alkotmány (Isten, Szent Korona, egyes jogok részletesen)lesz még ilyen, de addigra föl kell tuningolniuk a lépcsőházjáró gépezetet, mert a jelenlegi nyikorogva vánszorgó masina esélytelen a Fidesz médiahengerével szemben.

mizrolist 2010.10.22. 15:35:50

@csorsza: csak 2008-ban volt vesztesége a pénztáraknak, egyébként minden évben nyereségesek voltak, ha nem is nagyon.

fvipera 2010.10.22. 15:41:05

"ráadásul sem a választási bizottságról, amely a kérdések hitelesítéséről határoz, sem az ennek döntését felülvizsgáló alkotmánybíróságról nem mondható el, hogy személyi összetételük eleve vérmes reményekre jogosítaná fel a szocialistákat."

Tisztelt TG, akkor most szűkítette vagy sem a demokratikus kontrollt Hugo?

miazabra 2010.10.22. 15:44:41

Az a gond, hogy ha a népszavazási kezdeményezésnek a sok birka csak a ruháját fogja nézni. Ja, vörös, akkor NEM! Amire itt Várúr is utalt. Ez tök jó dolog, mert a gondolkodást teljes mértékben figyelmen kívül lehet hagyni... :P
A magánnyugdíj-befizetés az én pénzem. Kölcsönkérheti az állam (megfelelő garanciák felállításával a visszafizetést illetően), de ha csak simán lenyúlja, akkor kénytelen vagyok úgy elkönyvelni, hogy az eddigi 17%-os adókulcsom 25%-osra nőtt (tudom január 1-től csak 24%). Ez pedig csípi a szemem eléggé, főleg annak tudatában, hogy ebből a pénzből a jómódúak (pl politikusok) adóterheit kívánják csökkenteni... Sok vaksi meg ennek tapsol, mert végre az mszp elhúzott (ez tényleg jó), most viszont megkaptuk a 2.0-s verziót...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.10.22. 15:47:35

Nekem úgy tűnik, hogy túl korai egy ilyen kezdeményezés. Az MSZPre nyolc év bénázása után max. a törzsgárda hallgat, a Fidesz még mindig élvezi a választók bizalmát.

Ráadásul a témát populista oldalról támadni azért sem szerencsés, mert populista érveket Orbán is roppant jól el tud adni, mint ezt egyébként teszi is ezügyben.

2010.10.22. 15:47:55

@tök hülye:

Te tényleg az vagy, ami a neved. Az ország eladósodottsága az, ami tovább már csak korlátok között növelhető, ezért keresi most a kormány a megoldásokat.
Mások pénzét költöttük. Most fizetni kell. Miért gondolod, hogy a te kis megtakarításaid azok nem részei annak a nagy játéknak, amit úgy hívunk: történelem?
Azt hiszed, külső szemlélő lehetsz? Nem lehetsz az. A történelem veled is történik. Jó, hogy rájössz. Képzelem, hogy csodálkoztál volna -35 fokban Voronyezsnél.

Szóval: a pénzügyi túléléshez valakiktől valamit el kell venni. A kormány most - egyebek között - ezt a megoldást választotta. Lehetett volna más megoldást is választani, nyilván te tele vagy jobbnál jobb ötletekkel, de az helyzet, hogy a választók őket választották meg és nem téged.

Ha a Medgyessy-Gyurcsány éra nem olyan, amilyen, akkor most számolgathatnád a hozamokat. Ámen.

sprenczl 2010.10.22. 15:49:03

A nyugdíjpénztárak szépen kaszáltak a tagjaik kárára+mások pénzéből. Tud valaki sikeres tagot?!? Mennyit? Na ugye.

Emberke · http://ketely.blog.hu/ 2010.10.22. 15:49:21

Török Gábor aktuális posztjában - véleményem szerint - figyelmen kívül hagyott egy olyan aspketust, amely bizonyos szempontból másmilyen mozgsáteret biztosít a MSZP számára. Mindebből következik, hogy ezen aspektus beemelése az elemzésebe már másmilyen következtetések levonását teszi lehetővé. Álláspontom szerint - a politikafilozófiai-, ideológiai- és politikatudományi elemzések, kutatások is ezt támasztják alá- szerint a balodali politikai eszmének több formája létezik. Természetesen vannak közös ideológiai-, eszmei alapkrutériumok, szükséges feltételek, amelyek mentén egy baloldali politikai formációnak mindekénképpen meg kell határoznia önmagát, politikai önazonosságát. Viszont az egyes alapkritériumok ellenére viszonylag széles mozgástere adódik a magukat baloldaninak valló pártoknak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy léteznek magukat kommunistának, szocialistának, szociáldemkratának, keresztély-szocialistának valló politikai formációk. Ezen, magukat baloldaliként azonosító politikai egysgek eltéreően vélekednek az állam szerepéről, annak kiterjedéséről, beavatkozási hatóköréről. Egy modern szociáldamokrata párt, mint abszolut piacpárti, privatizáció párti, magántulajdon párti. Mindebből következően lehetősége nyílhat egy ilyen elven működő baloldali pártnak arra, hogy olyan politikai, társadalom- és gazdaságpolitikai témákat vállaljon fel, mint például a magánnygudíjpénztárak védelme. Éppen ezért az MSZP - amennyiben okosan, taktikusan politizál, áll bele a hatékony, kosntruktív, de kritikus ellenzési szerepbe- abban az esetben sikerrel tematizálhatja a következő hetek, hónapok politikai közbeszédét, állhat olyan ügyek élére, amelyeket széles társadalmi csoportokat érintenek. ( A magánnyugdíjpénztár ügye ilyen).
Mindezekből következik, hogy ha az MSZP a Giddens-i értelemben vett harmadik utas szociáldemokrata pártként kíván tevékenykedni, abban az esetben lehetősége nylíhat ilyen és ehhez hasonló ügyek sikeres véghezvitelére.

sztd 2010.10.22. 15:50:03

"bár ha az AB szerint a vizitdíjról és társairól lehetett, akkor itt sokkal nehezebben lenne védhető az esetleges elutasítás"

A nyugdíj számítása ügyében Orbánék kezdeményezését is elutasították (emlékeztetőül; a hét kérdésből csak háromban volt népszavazás).
/A vizitdíjról azért lehetett, mert az deklaráltan nem volt költségvetési tétel./

Egyébként szerintem csak a vak nem látja, hogy a 2008-as népszavazásnak csak az ürügye volt a tandíj, vizitdíj és kórházi napi díj. A tétje az akkori kormány. Ezt szerintem az MSZP is tudja. Az egész arról fog szólni, hogy miután sikerült alkotmányellenes kérdést írni, és azt emiatt elmeszelték, megint lehessen nyavalyogni, hogy diktatúra van, mert nem engednek népszavazni.
Ezt csinálták 2001-ben is.

teevee 2010.10.22. 15:50:46

@gauche caviar: én is ezt akartam kérdezni.

kopogtató 2010.10.22. 15:57:25

Ez az egyik téma, amit már vártam, a másik Esztergom !!!! (Lesz?)

A népszavazás nem 50% részvétel felett ügydöntő? Amikor a vizitdíjas szavazásnál meg lett az 50%, hatalmas meglepetésként érte a szocialistákat, pedig ott nagyon nagy protest tömegek mozdultak meg. Most szerintem ez tök esélytelen...

ironic_man 2010.10.22. 15:57:59

index.hu/belfold/2010/10/22/uj_felsooktatasi_torveny/

Hát, ha a havi 10 ezer forintos tandíj 4 éve kiverte a biztosítékot, akkor ez az egyetemek autonómiája és az egyetemisták elleni totális kulturkampf még durvább következményekkel járhat...

fvipera 2010.10.22. 15:58:47

@Balango: hosszú távú megtakarítást elkölteni a jelen fogyasztásra kis, nyitott gazdaságban nem jó ómen. a nyertes középosztály nem beruház, hanem import cikkeket vásárol, vállalati beruházási kedv visszaesik (szektoriális adók miatt). címszavakban:

1) növekvő paternalizmus
2) stagnáló gdp
3) növekvő infláció
4) növekvő külkermérleg hiány

a tankönyveket a kidobás előtt érdemes lett vol amatolcsynak elolvasni.

Ordnassac 2010.10.22. 16:02:47

@Emberke: bocsánat ezért a lakonikus kérdésért, de szerinted a giddensi harmadik utas politikát az MSZP tudná _hitelesen_ képviselni?

Avatar 2010.10.22. 16:06:34

@csorsza: Jó lenne tudni, hogy Te miről beszélsz amikor azt írod: "mekkora mínuszokat hoztak össze ugyanezek a magánny.pénztárak pár éve, pár éven keresztül. Mínusz 25-30 százalékokat"

Új kommenteddel elismerted, hogy egyetlen olyan év volt, amikor mínuszt hoztak össze. Ez nálad a "pár éven keresztül"? LOL!

A mnyp-akban lévő pénz felét egyébként eddig is megkapta az állam kölcsönbe, ugyanis (törvényileg kötelezetten) állampapírokat vettek belőlük a pénztárak, csak éppen azt vissza is kellett adnia az államnak.
Most az az új módi, hogy elveszi, és majd vagy visszakapjuk, vagy se. Ez tényleg sokkal jobb lesz!

panelburzsuj 2010.10.22. 16:09:19

@Emberke:

Giddens - nem Giddens: az MSZP megint bekormányozhatja magát abba a pozícióba, amibe '94-ben egyszer már sikerrel betalált. A tömeges egyéni araszolgatás hiányát nemzeti ködevéssel kipótolni igyekvő kormányzat ellenpólusának szerepébe.

A hangsúly a tömegesen van. Nagyon nem vagyunk Amerika, ahol a gazdag emberre úgy tekintenek, mint a társdalmilag is hasznosítható források feltárásának egyéni hősére. Az egységes adó előre/elméletileg nem cáfolható (de nem is bizonyítható) áldásait megelőzi a fizetési cédulák böngészése, összehasonlítgatása.

Emberke · http://ketely.blog.hu/ 2010.10.22. 16:16:13

@panelburzsuj:
Kérdésed jogos! Ehhez az MSZP részéről valóban szükséges lenne egy erős, karakteres eszmei képviselet, kommunikáció, politikai ( ebben az esetben ellenzéki szerep) cselekvés. ennek hiányában valóban kétséges az, hogy meg tudna felelni ennek az elvárásnak.

@Ordnassac:
Természetesen a dolognak van kockázata, politikai kockázata, de annak is, ha nem cselekszik, nem mutat erős ellenzéki aktivitást.

Balt 2010.10.22. 16:16:24

@simonmondja.: "Sok okos kis reakciós-mandineres-konzis és vastagbőrös fülkeforradalmár."

Figyi, én kimondottan vártam a mnyp-k körüli ilyesforma eseményeket, pedig mnyp-tag vagyok vsz. az átlagnál magasabb befizetéssel...

kodó tamás 2010.10.22. 16:26:36

@kopogtató: "...téma...Esztergom !!!! (Lesz?)"

hm. ezt tegnap én is követeltem, de TG ugy látszik érdemi fideszt koptató témával nem foglalkozik. vszínű a valóság ezen szegmense elhallgatandó. a párt kommunikáció más irányokat jelölt ki... pl a halott mszp-t a földről felemelni, hogy ellenség- szerű képet lehessen mutatni... ennyit az mszp iránti aggódásról...

Várúr 2010.10.22. 16:28:20

@miazabra: Miazabra, vagy mi a zabra.. bocs... az is kifejtettem, miért átlátszó az mszp kezdeményezése, mint a sima celofán. A magánynyögdíj beszedett részének átutalása nem szűnt meg, csupán felfüggesztették. Tehát már maga a kérdésfeltevés hazug. Előre feltételezi, hogy az állam (egyesek szerint személyesen Orbán) fogja és lenyúlja a pénzt. A kezdeményező szoccerek arról mélyen kussolnak, hogy miattuk lettünk torkig eladósodottak, s hogy az adósságot vissza kell fizetni, éspedig nem a Medgyessy/Furcsány/Bajnai triónak - mindannyiunknak. Medgyessy újsütetű miniszterelnökként nem vitatta a fidesz által felhalmozott államháztartási többletet - csak épp annak sokszorosát tapsolta el. De hogy a fenébe lehet tízezer milliárdos adósságot (hiányt) eltapsolni? Néhány 30-40 körüli magánnyögdíj-fizető húsz évre előre siratja a pénzét, miközben átlagosan évi egy százalékot se kamatozott, abszolút ellenőrizhetetlen körülmények között. A kérdés nem ez, hanem az: egyáltalán lesz-e nyögdíj húsz, vagy akárhány év múlva ilyen népesedési körülmények között? Sőt: lesz-e megélhetés 2-3 év múlva ekkora adóprésben, ahová az országot besatuzta az elmúlt nyolc év? Na de a hülyeség nem magyar sajátosság. Franciaországban a világon a legalacsonyabb a nyugdíjkorhatár. Így a nyögdíjakat már most is alig bírják kicsengetni. Kik tüntetnek a korhatár emelése ellen? Többek közt sok tízezer gimnazista. Mulatságos, nemdebár?

Naszta · http://naszta.hu 2010.10.22. 16:28:35

@Ordnassac: ez "az újságba akarok kerülni" platform. Nem több. Szerintem.

kodó tamás 2010.10.22. 16:33:01

@török gábor:

NAGYON KÖSZÖNÖM ÉS LÁTOM DÉLIG MEG VOLT.

azonnal el is olvasom. ennyit késhet a nyaralás:)

a szívem mélyén tudtam, hogy független..., ezért is mertem kérni

tök hülye · http://faek.blog.hu 2010.10.22. 16:37:58

@Balango: súgok: ha nem lehet bevételt növelni, akkor kiadást kell csökkenteni. Csak az nem népszerű, mert akkor ki kell rugni vasutast, tanárt stb. sőt rossz esetben még néhány papíron rokkantnak és korai nyugdíjasnak is állást kéne szerezni. nehéz ügy ez. Nem akar ő tüntetőket...

panelburzsuj 2010.10.22. 16:38:46

@kodó tamás:

"A politikai elemzőt arról is megkérdeztük, hogy a most hallható jelzők (politikai zsarolás, erőfitogtatás vagy állóháború) közül szerinte mi folyik most Esztergomban.

- Talán mindegyik."

Tanulj, Tamás, ológus lesz belőled! ... :)

CSENDES 2010.10.22. 16:39:22

@Ordnassac: Ez az egyetlen és tisztességes lehetőség, mint azt írtam.

kgonzo 2010.10.22. 16:41:23

Persze!
És mit tehetnék még én?
Kimehetek az utcára és felborogatom az autókat? Kimenjek fütyülni, ha beszél Orbán? Ahh, ehhez én nem vagyok elég keresztény-konzervatív.

Nekem igenis fáj, hogy havonta 24 E forintot kivesznek a zsebemből. Konkrétan egy magánember és egy gazdasági társaság szerződéséből lopják ki a pénzt.
A magánnyugdíj pénztárak veszteségét, amit a gazdasági válság miatt könyveltek, pedig nem vall sok belátásra, mert az az én kockázatom. De az nem volt benne , hogy lenyúlják, és "soha többé nem utalnak".
Más eszköz nincs.
Én népszavaznék.
Más kérdés, hogy a baráti szervezetek lehet, hogy elmeszelik a kezdeményezést.

kodó tamás 2010.10.22. 16:44:51

@török gábor: hogy a kölcsönös meglepetéseket tovább fokozzam: nagyszerű arás. majdnem tökéletesen egyetértek. bár inkább eseményeket és tényeket sorol fel. latolgatás és vízió kevés van benne.

"különös a helyzet, mert a választók üzenete egyértelmű volt október 3-án: a Fideszt akarták, de nem Meggyes polgármesterségével. Nem pontosan értem, hogy miért nem értette meg ezt az egyszerű üzenetet a párt - mondta Török Gábor."

ez nem teljesen így van. szerintem majdnem teljesen átfednek az egyéni képviselőkre és pm re adott szavazatok, alig volt kerszt sszavazás (amire utal a mondat). kb 30 egynéhány %-ot kapott minden fideszes (beleértve megyges pm is).
a különbség mindössze hogy a pm re két jelölt volt, míg a többire több, így a 31-2-3% okkal egyénit lehetett de pm t nem nyerni...

JÓ 7 végét! köszönöm:) majd átintegetek siófokról, meg pápára is megyek...
(azt nem mondom hogy utközben beintek:)
de ha van forgalom LASSÍTÓsziget akkor azt megnézném...

Crowz 2010.10.22. 16:49:19

Vizsgáljuk meg más megközelítésből is a kérdést!
Tegyük fel, hogy megvan nekik a szükséges aláírás és az alk.bíróság stb. tovább engedi! Már le is ment a népszavazás
A Zemberek megszavazhatják azt, hogy a Fidesz véleménye érvényesüljön! Mi következik ebből? HATALOM méghozzá akkor már tényleg korlátlan, mert úgy fel fognak bátorodni, hogy mást sem hallunk majd, minthogy A nép nevében cselekszünk és jól! Három a magyar igazság stbstb. és ilyen marhaságokat!
Tehát ha jobban belegondoltok simán lehet,hogy engedélyezik ezt az egészet, bár lehet, hogy addigra már mindegy lesz a törv.hozás szempontjából!

leviske 2010.10.22. 16:49:23

Biztos, hogy jó döntés Ok.23. környékén felhívni magukra a figyelmet 2006 után?

panelburzsuj 2010.10.22. 16:55:01

@Ordnassac:

MTI:

"Országos népi kezdeményezést indít a Demokratikus Koalíció platform annak érdekében, hogy az Országgyűlés bocsássa népszavazásra az új alkotmányt - jelentette be Gyurcsány Ferenc pénteken."

Aladár:

"nehezen fog tudni olyan kérdést találni, ahol ennél nagyobb tömeget meg lehet mozgatni"

Panelburzsuj:

Az alkotmány (Isten, Szent Korona, egyes jogok részletesen)lesz még ilyen, de addigra föl kell tuningolniuk a lépcsőházjáró gépezetet, mert a jelenlegi nyikorogva vánszorgó masina esélytelen a Fidesz médiahengerével szemben.

Nem puskáztam.

Az MSZP eszerint egyételműen az akcionizmus mellett döntött. A két "friss" párt a parlamentben nyűglődik, a Fidesz a kormányzásba gabalyítja magát egyre mélyebben: üres az utca.

kopogtató 2010.10.22. 16:55:14

@kodó tamás:

én Fidesz párti vagyok, mégis érdekel Esztergom, mert nem értem, hogy lehet ennyire más a helyzet, mint bárhol máshol az országban. De látom közben már válaszolt TG. Igen, vesztes-vesztes szitu, bár inkább a Fidesznek rossz szerintem. Én Viktor helyében beáldoznám Meggyest bűnbaknak, ezzel meg lehetne menteni a Fidesz logó jóhírét Esztergomban.

Öreg Sam 2010.10.22. 16:56:15

.... jött az erdész és mindenkit kizavart a kiserdőből.
Okafogyott lesz a népszavazás,mert az EU nem fogja engedni a nyugdijalapok államositását.
Ez mindkét pártnak szar lesz(ha a dolgok fonákát nézzük),mert a OV-nak végre valami gazdaságÉPITŐ lépést kell tennie,az MSZP meg ott marad az árokparton,pedig egy ilyen "hülyenépszavazás" jój jönne az imázsnak.

panelburzsuj 2010.10.22. 17:01:25

@leviske:

Gondolod, hogy az anyókaverő rendőrök nem jönnének be, csak a símaszkosokat ütlegelők?

-MCsaba- · http://barsonyszek.blog.hu/ 2010.10.22. 17:06:42

Amekkora ellenkampány lesz a magánpénztárak ellen hamarosan, inkább hasonlít ez az ötletük arra amikor valaki 19-re lapot kér...

Az MSZP-re valóban ráférne már a hitelesség miatt is, ha végre eldöntenék: liberális vagy szocialista a párt?; Gyurcsánnyal vagy nélküle?; Fiatalok vagy öregek tolják a szekeret? (mind a politikus garnitúra, mind szavazók tekintetében); elitpárt vagy tömegpárt? stb. De e helyett inkább kaszinóznak a népszavazással..

CSENDES 2010.10.22. 17:15:11

Ó? Istenem, még azt hittem, hogy az egyetlen becsületes utat választják, miközben ez lényeg_www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101022-jogos-a-kilenc-tagallam-felvetese-megsem-szuletett-erdemi-megoldas.html

Brüsszel nem járul hozzá, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetéseket befizetéseket elszámolják.

Diocles 2010.10.22. 17:17:51

@Ordnassac:

Tehát Gyurcsány is népszavazósdit akar játszani.

Az jutott eszembe, h ennek a szerencsétlen Mesterházynak csak azért volt fontos most (és éppen a mai napon) előállni ezzel, mert talán attól félt, h Gyurcsány lenyúlja a népszavazósdi-ötletet.

panelburzsuj 2010.10.22. 17:24:16

@Diocles:

Ellenzékben mindekire jobban rájön a demokráciásdi.

aszekelyek 2010.10.22. 17:27:59

@panelburzsuj: ezek a népszavazások nekünk 5 milliárdba kerülnek. Mindenképpen rombolni akar a fegyenc, demokratikus koalája. Azt tudjuk. Már nem először akar népszavazni , az a felelős minielnök, aki semmiért nem felelős.....Továbbra sem tudni, kivel van koalícióban.Fleto& bauer koalíció? VAn aki nem tud veszteni...Akkora társadalmi ellenállást nem tudnak gerjeszteni, amilyet tudtak saját maguk erőszakos"reformjai" iránt.Most akkor ki akar népszavazást?Aki sátorra kódul a kapcsolaton? A szoci szavazóknál nem jellenző a nagyon tolakodás a népszavazásra. Gondoljunk csak dec. 5.re. Ugyan ez az alak biztatott, hogy el se menjenek, ha igen, nemmel szavazzanak. A szociális népszavazés előtt is... Nincsenek a baloldaliak népszavazásra szocializálva.... Bezzeg a jobboldal...Holnap sátoros mutatvány érdekes lesz. Majd figyelem, a kezét is, mert csal..., ő mondta, szegény balga nyugdíjas hallgatóságának....A holnapi cateringre kíváncsi leszek és a menüre is.... ez nem kongresszus, nem lesz libamáj....Olvastam, hogy összekoldulták a rávalót is.... naná, mérték, milyen a fogadtatásuk a balon...VAn aki ezeknek a kezébe pénzt ad!Részvétem az illetőknek...

Balt 2010.10.22. 17:31:49

@is: "3. atmegy, es lehet alairast gyujteni: folyamatos tema, aktualitas, sajto. nem veletlen, hogy a FIDESZ is 18 honapig huzta."

:))))) Na wazz, anélkül, hogy szóba állnék veled: ez volt ez évtized poénja! :)))

aszekelyek 2010.10.22. 17:36:39

@Várúr: No és a magánosítást is elutasították, meg a tandíjasdit,... három kérdés volt. A szarrágó az, aki egy kisnyugdíjastól gyógyszefelírásért be akarja kaszírozni a 3oo ft-ot. Aki miatt össze vissza kellett mászkálnom a beteg lábú gyerekemmel a Jánosban, mert rohadtul nem is szervezték meg.Minden beteg először is járuljon, ha sánta is, a vizitdíjat leróni.... Azért megyünk a kórházba, nem? Méga szervezés is xar volt, nem csak megalázták a körzeti orvosokat, csupán... Azóta is verik őket szóban,... remélem a nyelvük egyszer közben görcsöt kap....A nyugdíjasok is a fiatalok mellé álltak és viszont. Fleto ellen. Igen, a demokratikus koalájával menjen oda, ahová akkor küldték. Van annak az 5 milliárdnak sok jó helye is. Nem költjük gyurcsányi hatalmára.

panelburzsuj 2010.10.22. 17:40:39

@aszekelyek:

Pontosan annyi cinizmussal rombolnak, mint amennyi az elmúlt húsz évben Magyarországon "társadalmilag eltűrhetővé" vált.

Árokásósdi, 21. évfolyam. Amíg tömegsiker, miért ne játszanák, ha minden szereplő megkapja a maga gázsiját?

aszekelyek 2010.10.22. 17:42:42

@panelburzsuj: Mik a hírek, adtak sokan 3oo ftokat sátorra a demokratikus koalának? Mert ők bizony alá is írják neki..., amennyi eszük van...

bariga 2010.10.22. 17:42:56

Isten nem bottal ver, hanem népszavazással, akkor is hülyeség volt, sőt nagyon káros, mert most már 3-4 évvel beljebb lennénk, ha nem találja ki a saját hatalmi mániája érdekében a " borzalmas" Fidesz. Mármint a normális valóvilághoz lennénk közelebb. Most várunk valami csodára, ami nem fog bekövetkezni, mert orbitális marhaságokat csinál a kormány. Nekem most is, mint anno azért mégis az a véleményem, hogy nem kellene pazarolni a pénzt. Mint ahogyan ez a levél is pénzpocsékolás, amit ma kaptam Viktortól, meg Palitól. Nem normálisak, csak annyit mondhatok! Na és ők már mennyit utaltak?

aszekelyek 2010.10.22. 17:46:19

@is: @Balt: A FIDESZ és a katolikus egyház, olvasd el, is-t már a megváltónál tartanak:D fleto képében...

panelburzsuj 2010.10.22. 17:46:24

@panelburzsuj:

Majd ha "A pártok tartsák el magukat!" jelszóval indul komoly, jólszervezett kezdeményezés, akkor megfontolják majd a kabát újragombolást.

De magányosan háborgó Seres Máriákat 600000 aláírással is könnyedén le lehet mosolyogni.

Összpártilag.

Várúr 2010.10.22. 17:47:00

@Diocles:
Furcsány a pár száz oldalas alkotmányt adná a nép kezébe, hogy olvassa el, oszt' népszavazzon.... Csak a kinyomtatásához száz hektár erdőt kéne kivágni, szétküldéséhez szervezni egy külön postát, stb. Utána lehetne össznépi szinten értelmezgetni, ami képzett jogászoknak is gondot okoz (ezért a temérdek "alkotmányjogász"). Ejnye szocik, muszáj ilyen ócska blöffökkel tematizálni a közéletet? Egyéb óhaj-sóhaj? Leülni, egyes.

panelburzsuj 2010.10.22. 17:49:14

@aszekelyek:

Se ingem, se gatyám a demókóla.

Gugli a barátunk: nézzed te is.

aszekelyek 2010.10.22. 17:49:56

@CSENDES: @panelburzsuj: Figyelj! Nem tűrte a nép az elmúlt négy évben már egyáltalán....

vakvarju 2010.10.22. 18:00:50

@Hepci: Nem, a szőlőhegyi Jézus OV. Bocs, örülök, hogy segíthettem.
@ati27: Szerintem a fideszes képviselők is keveset mosolyognak, mert a fülkeforradalmár kényszeredett, ideges vigyorgását nem lehet mosolynak nevezni. Pedig neki igazán lenne mosolyogni valója, hiszen a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjének kinevezik Vitézy Dávidot, a 25 évesen mindenhez értő Orbán-rokont. Hála Vitézy Tamásnak, hogy egy ilyen szuper gyereket adott a nemzetnek. Mi is lenne velünk nélküle?
@Balango: A hozamok számolgatásának terhét most leveszik a válladról.

aszekelyek 2010.10.22. 18:02:26

@világoszöld: azt szőkíthewtik, hogy a lendvai baromságát ne lehessen benyújtani, meg a többszáz másikat,.. hogy legyen-e ingyen sör.Az alkotmánybíróság méltósága miatt is.

mizrolist 2010.10.22. 18:06:17

@vakvarju: Vitézy egyetemista kora óta ezzel foglalkozik; a BKK az ő kezében elfogadható helyen lesz (már ha megmarad mögötte a VEKE támogatása és munkája is).

Hóember 2010.10.22. 18:06:34

@leviske: Oda/Basz ez az avatar! :)

panelburzsuj 2010.10.22. 18:09:52

@aszekelyek:

Tudom, bizonyos szögből nehéz elképzelni, hogy többmillió ember egyformán távol áll minden párttól, és szó szerint csak eltűri a létüket, a garázdálkodásukat, a hülyeségeiket. Passzívan eltűri, azaz semmit sem tesz se ellenük, se értük. Nem szavaz, nem kommentel, nem vitatkozik a kocsmában, az írósztalánál vagy kapálás közben, legfeljebb a tévéképenyőre vagy sörösüvegbe hümmög vagy szentségel. Vagy még azt se, csak úgy elvan a maga kis életével, annak a nyűgeivel és örömeivel.

És van pár ezer (tízezer?százezer?) olyan is, aki eléggé tisztán látja, hogy mennyit árt magának, a családjának, a jövőjének ezzel a béna passzivitással, de "közügyekért" ugyanúgy meg nem mozdulna, ahogy a késő Kádárkorban sem mozdult meg.

aszekelyek 2010.10.22. 18:11:47

@simonmondja.: Szólok, hogy nyugdíkjkorhatárt a minap a most hőbörgő fleto pártja emelte fel. Ők nem adták oda atavalyi nyugdíjemelést idejében...@tök hülye: jól látod. Nem a kisembert akarja nyomorítani. Abból van a tüntetés. Nem a multik mellett szoknak tüntetni:) Tudod, ha nem lenne akkora adóssághegy flrto névjegyével, ez egyáltalán szóba se jönne. egyszer fel kéne már fogni, nagyfiú vagy.Gyurcsányi nem ellapátolni akarja a xarhegyét, hanem még ráhord. Ezzel a kis akciójával is. TAlán gondolf végig, valóban jót akar-e. Teszemfel nem lesz ez. Akkor nagyobb a hiány és az EU- aki számunkra nem jótétemény, hanem egy viperás rohamrendőr mostanában, ránkront. Nagy büntetést kell fizetnünk. Na az jó lesz? orrukig látóknak menő ez a fleto féle szarkeverés. Gondold már tovább. Mi van, ha nem tudjuk a hiánycélt teljesíteni, mert engeded magad bekábítani nekik? A pénz a hiánycél teljesítéséhez szükséges. A Rohamrendőr EU is letagadja a viperát de azzal veri vissza minden jó kezdeményezését Orbánnak. Jó reggelt. Ebből a szarkeverésből csak gyurcsányinak lesz haszna. Kevés de árt az országnak. Eddig is folyvást ártott az országnak.

S2000 2010.10.22. 18:19:29

Igen, az MSZP gazdaságpolitikája jobboldali, a Fideszé meg baloldali. Így alakult történelmileg... :)

Más: "Gyurcsány Ferenc lehet az MSZP megmentője - ezt mindössze az érvényesen válaszolók 16 százaléka gondolja, míg Botka László szegedi polgármesterről 46 százalék gondolja, hogy vezetésével megerősödhetnek a szocialisták - derül ki a Nézőpont Intézet elemzéséből."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-388157

aszekelyek 2010.10.22. 18:20:01

@CSENDES: Igen. keresztbe tesznek. Ahol csak tudnak. No és követelik a pénzüket is, rajtunk... az sem mellékes. Nyócezermillijárd, nyomta elqró a kampányban, az fog ránkszakadni,. a zostobák meg beszoptál és még mindig nem esett le, hogy mi fizetünk nekik, nem is keveset, adósságszolgálatra, ezért pedig csattogtatják az ostort a hátunkon. CSakis fletonov hibái miatt. Meg azért mert nem volt hajlandó lemondani idejében.

Öreg Sam 2010.10.22. 18:23:27

@mizrolist:
Remélem nem vagy sokan...:)
Iszol te eleget?

aszekelyek 2010.10.22. 18:23:58

@panelburzsuj: Tudom, hogy apolitikus milliók is vannak. Képzeld. Ők irrelevánsak a népszavazás ügyben. Is.

Várúr 2010.10.22. 18:25:01

Szoci népszavazásról eszembe jutott valami. Egy szegfű meglátja a behajtani tilos táblát. - Oké, akkor inkább kihajtok - mondja.

panelburzsuj 2010.10.22. 18:30:52

@S2000:

Kár, hogy a Nézőpont Intézet honlapján nincs fönt a mérés.

Kérdezni tudni kell: olyan opciót nem látok, hogy Gyurcsány és Botka (és még sokan mások ...) fogvicsorgatva, de megalkusznak, és külön-külön utakon, de közös kosárba gyűjtögetik a pirospontokat.

Prdig néppártot, általános váltópártot, mitöbb: kétharmadokat csak így lehet összekaparászni.

Mint a Tétényi Éva Esztergomban.

mizrolist 2010.10.22. 18:33:20

@Öreg Sam: még ha rokon is, legalább olyan helyre került, amihez ért (a BKK menetrendet fog gyártani és megrendelni a BKV-tól, Volántól, MÁV-tól).

2010.10.22. 18:38:06

@simonmondja.: én nem adom neki oda, tőlem ne is kérje!!! De nem fogja. Épp a Kossuthon Schmidt Mária arról beszél, ha így megy tovább, hogy a zabrálás joggal lesz, akkor csak szól, a zsidó deportálások is jogszerűen történtek...:) Brávó Mária, végre valaki kiabál, hogy mi megy itt illetve mi lehet majd itt! Sok a birka, akik fel nem mérik ez a törpehitler mit művel!

Öreg Sam 2010.10.22. 18:42:27

@mizrolist:
Kezemet felemeltem,szivemen célkereszt.
IDE LŐJETEK!
Ekkora idiotizmussal nem tudok együtt élni.

nyünyüge 2010.10.22. 18:43:05

@mizrolist:

Egyetemista kora óta foglalkozik vele, azaz magyarul 6 éve. Merthogy épphogy befejezte talán az egyetemet.
De mint tudjuk, már gyerekkorában betéve tudta az összes járatot.

Jóapám meg még hetvenévesen is tudta az összes 30-as évekbeli villamosjárat útvonalát és azok összes későbbi változását. Pedig már rég nem Pesten élt.

Mégsem hívták meg BKV igazgatónak (sem).

panelburzsuj 2010.10.22. 18:43:42

@Letícia:

Látod: hányféle haszna lehet egy igazán gazdag embernek, aki nincs a kormánybaksisra szorulva ...

DNZ 2010.10.22. 18:52:48

"...sem az ennek döntését felülvizsgáló alkotmánybíróságról nem mondható el, hogy személyi összetételük eleve vérmes reményekre jogosítaná fel a szocialistákat. A két testület politikai irányultsága persze csak az alkotmányjog szűrőjén keresztül érvényesülhet, de azért láttunk már példákat arra, hogy ez is bőven elegendőnek bizonyult más jellegű szempontok érvényesítésére."

Török Gábor már nem először ír így az Alkotmánybíróságról, ugyanakkor mindig csak sejtet, és nem adja konkrét indokát, hogy mikor hozott politikailag elfogult döntést az AB. "Más jellegű szempontok"????? Személyi összetétel???????

Sajnálom ezt, tegnap Sólyom László a HVG-ben egy nagyon szép és tartalmas esszében fejtette ki, hogy mi rombolja igazán az alkotmányos demokráciába vetett hitet. Az nem segít, ha az írástudók és a politikai közvéleményt feladatszerűen alakítók sejtetésekkel olyan dolgokat akarnak sugallni, ami nincs. És ezt attól függetlenül mondom, hogy Stumpf István bekerülésével nekem is lettek aggályaim, de megvárom a munkáját. És nem az bánt, hogy kihez áll közel, hanem hogy politológusként szakmailag nem látom megalapozottnak a részvételét a testületben.

panelburzsuj 2010.10.22. 18:54:32

@aszekelyek:

Lehet, a szocik azt gondolják, hogy az "Ott viszi az Orbán éppen a te pénzedet!" ötlettel pár embert mégiscsak ki tudnak zökkenteni az apátiából.

A nokiás doboz is nagyot durrant, pedig nem volt ráírva személy szerint a névsor, hogy kinek az adóforintjai vannak benne.

2010.10.22. 18:57:30

@panelburzsuj: így van, és el is várom tőle, hogy kiabáljon, mert az, aki a Terror Házát vezeti és ezt a korszakot kutatja, tudhatja igazán, merre megyünk. Mondjuk az is, aki csak gondolkozik simán.

(A maszopnál meg impotensebb bandát nem láttam, szóval köszi feltó, hogy itt tartunk, ahol!:()

panelburzsuj 2010.10.22. 19:06:28

@Letícia:

A fenséges nem jött be. Akkor bepróbálozunk a bohóccal.

Torgyán sikere óta nemigen illik csodálkoznia annak, aki picit is odafigyel a magyar politikai panoptikumra.

tepes 2010.10.22. 19:10:20

@Ordnassac: Egy kiragadott mondat: A javaslat - mint indoklásában olvasható - a magán-nyugdíjpénztári tagsággal összefüggésben egyrészt eltörli a pályakezdők kötelező pénztári tagságát, másrészt visszaadja mindenkinek "a saját pénze feletti szabad rendelkezés jogát", vagyis a nyugdíjpénztár-választás szabadságát.
Megnyugtató, hogy a Fidesznek ilyen fontos a választásom szabadsága, biztos utalhatom majd az eddig, mnypt-ban felhalmozott összeget mondjuk az önkéntesbe, vagy akár NYESZ-re...

DNZ 2010.10.22. 19:10:22

@panelburzsuj: lehet ezt sokféleképpen csűrni-csavarni, számomra visszalépést jelent ez az intézkedés. Ráadásul a szokásos leegyszerűsítések mennek ebben a témában is (tőzsdézés, ellopás stb.).

DNZ 2010.10.22. 19:12:17

@tepes: remélem a NYESZ megmarad, még a végén azt is kitalálják, hogy az APEH ott is visszatartja a visszatérítéseket.

Jut eszembe, a kamatadó eltörlését nem tervezik?
Annak idején ez is a népnyúzó intézkedések közé tartozott, most nem hallok semmit, hogy megszüntetnék.

Ordnassac 2010.10.22. 19:13:11

@mizrolist: de a BKK nemcsak a BKV-ról fog szólni, sőt, a hírek szerit lesz abba forgalomirányítás, P+R és kölcsönkerékpár-hálózat is.

Emellett a cégklímára sem árt gondolni. Biztos, hogy jó ötlet ilyen "taknyos buzgómócsingot" (én nem tartom annak) a fejük fölé helyezni, aki potenciálisan több évtizeddel fiatalabb a felsőbb beosztottaknál?

Ordnassac 2010.10.22. 19:16:35

@mizrolist: még valami: te rábíznál egy frissdiplomásra (ha minden igaz, idén végzett) egy 11e főt foglalkoztató állami részvénytársaságot, aki eddig csak ellenőri (fb) tevékenységet végzett?

Attól még, hogy jó ellenőr vagy még nem biztos, hogy jó leszel vállalatvezetőnek.

tepes 2010.10.22. 19:19:20

@DNZ: Egyelőre marad, de 30%-ról 20%-ra mérséklődik a befizetés utáni adókedvezmény. A 100ezres limit talán marad.

A kamatadó valszeg 16% lesz.

panelburzsuj 2010.10.22. 19:22:24

@DNZ:

Már melyik a vissza? A magánnyugdíjpénztári befizetések közkasszában marasztalása, vagy ennek lépésnek a szoci megkontrázása a népharag feltüzelésével?

DNZ 2010.10.22. 19:22:30

@tepes: ez komoly?????

Nem olvastam még át a törvényjavaslatot. Leviszik az adókedvezmény mértékét?

2010.10.22. 19:22:42

@panelburzsuj: és sem csodálkozom. Szomorú vagyok. De nagyon.

DNZ 2010.10.22. 19:24:43

@panelburzsuj: az első. A népszavazás nem érdekel. Mire ez az egész odáig jut, új alkotmány lesz, és bármiben lemerem fogadni, hogy a népszavazható témák szűkülni fognak. Egyébként helyesen, végülis képviseleti demokráciában élünk.

DNZ 2010.10.22. 19:26:20

@tepes: jobban örülnék, ha a kamatadó egészében eltűnne.

mrs. white 2010.10.22. 19:29:25

Nyugdíj ügyben semmi más nem folyik mint az elmúlt 40 évben. Akkor a kádár rendszer a legvidámabb barakk fenttartása miatt tapsolta el a befizetéseket az aktuális lukakra a költségvetésben. Most a fidesz teszi gyakorlatilag ugyanezt. A jövőbeli megtakarításokat tapsolja el vagy használja majd fel zseniálisan.Az első verzió esetén nagyon rossz lesz a helyzet ugy 10-15 év múlva. A második verzió esetén sikerül Münchausen báró mutatványát végrehajtani és a mocsárból kiemelni az országot. Természetesen lóval együtt. Történelmi és természetudományi ismeretek alapján erre viszonylag kicsi az esély.

Egy biztos. A nagytőke kedvence mostmár biztos hogy nem magyarország lesz. Tekintve hogy a bankadó "sikere" után most a nyugdíjpénztár ügyben is követőkre talál a fidesz. A mai hírek szerint bulgária is hasonlót tervez. Lehet, hogy tényleg kísérlet járja be európát.

panelburzsuj 2010.10.22. 19:31:59

@Ordnassac:

Te is, Brutus bátyuska?

Minek az élén lesz Vitézy 11.000 ember főnöke?

Ismered ennek közlekedészervező mizézéertéholdblúznak a felépítését, a kapcsolódását a népfuvarozó, ótótároló, biciglikölcsönző cégekkel? Tulajdonosa lesz, negrendelője lesz, kézivezérlője lesz?

Ha csinálnának (mondjuk) egy államtitkár-helyettesi helyet ugyanerre a funkcióra, és oda dugnák be Vitézyt, akkor mennyiben különbözne mondjuk Ficsor Ádámtól, vagy a mostani szíjhajtású udvari heroldtól?

tepes 2010.10.22. 19:32:18

@DNZ: Igen, a 30%-ot sokallják a 16%-os SZJA mértékhez képest. Ebben van is valami, bár a fő ok természetesen minél több pénz kezük alatt tartása.
Egyébként a kampányban emlékszel mekkora hiszti volt a svéd modell Varga M általi meglebegtetéséből? Rögtön lecsapott rá az MSZP, tagadták utána még a gondolat felvetését is. És mi lesz most? Svéd modell, mnyp pénzek lenyúlásával párosítva!

Öreg Sam 2010.10.22. 19:36:03

@Ordnassac:
Vegyük sorjában.
Beugrom az egyetemi képzésbe,mert értelmes,tisztességes érettségizett polgár vagyok.
Haverok,buli,Fanta,stb,belépek egy ilyen gitt egyletbe,mint pl.a veke.
Felfedezem a problémákat (bőven van,nagyitó nem kell) és tiltakozom ezerrel.
Leláncolom magam a sinekre,bálnavadász hajókat támadok,naggyűléseket szervezek.
Ez mind rendben lenne,ki-ki tegye a dolgát.
CSAK! Mindezek ellentettje egy baromira szerteágazó nagyvárosi problémával,annak minden (pénzügyi-gazdasági következményével)szembesülni,súlyosdöntéseket hozni.
Mikor én ifju titánként végeztem,fényesre köszörült karmokkal és agyarakkal támadtam meg a szakmát,kb.fél év alatt lehiggadtam és beláttam,hogy a diplomám egy kalap szart ér,csak arra jó,hogy elkezdjem tanulgatni a valóságot:)
Nagy bátorság(vagy nagy hátszél) kell egy ilyen pozició vállalásához.

DNZ 2010.10.22. 19:37:45

@tepes: emlékszem, az első volt, amiben naponta elmondta mindenki, hogy ugyanmár, senki nem tervezi ennek a bevezetését.

Abban van valami, ha azt mondják, hogy ha 16% az SZJA, akkor több marad nálam. De nálam ezzel nem marad annyival több, hogy jogos lenne a NYESZ-be is így belenyúlni (szinte érzékelhetetlen az adóváltozás). Hát, ez nem jó hír...

2010.10.22. 19:41:17

Ma az mtv1 a Soha, sehol, senkinek című filmet tűzték műsorra. KÖTELEZŐ megnézni, főleg a jobbereknek! Ízlelgessék, nagyon tanulságos történet!...

Ordnassac 2010.10.22. 19:41:28

@panelburzsuj: a Zindex szerint így fog kinézni a BKK (utolsó szürke doboz):

index.hu/belfold/budapest/2010/10/21/vitezy_lesz_a_bkv_utodcegenek_a_vezetoje/

Korábbi infó: www.hirextra.hu/2010/10/18/lesz-a-budapesti-kozlekedesi-kozpont/

(A 11e fő mondjuk a BKV, bőven valószínű, hogy a BKK más létszámmal fog működni, de alacsony számú nem lesz.)

panelburzsuj 2010.10.22. 19:41:38

@DNZ:

Eza "végülis" kicsit zanzásított ugyan, de ha arra érted, hogy a nép ne akarjon képviselőkön és kormányukon keresztül is, meg direktbe is gazdálkodni a közpénzzel, akkor az elvet osztom.

A nyugdíjpénztárbesöpréssel viszont - pár millió magánszerződés felrúgásán túl - pont az elv a bajom: az orbáni jóállambácsi sztorija, amit már vagy két éve szisztematikusan építget. (Jobbkezével, főleg ...)

julios 2010.10.22. 19:55:22

Nagyon nem érdekel az MSZP. Válasszanak egy kellemes kis szigetet valahol a Csendes-óceánban, örök tavasz, ugyebár, hegy, őserdő, tengerpart, tök jó dolguk lesz ott.

tepes 2010.10.22. 19:55:50

@DNZ: Nézd, én azt sejtem, hogy az egész mnyp lenyúlás sem kéne, annak bevételt növelő hatása nem sokkal lehet több (már ha egyáltalán), mint amennyi többletkiadással jár a 16%-os SZJA bevezetése, mondjuk az 500e bruttó felett keresőknek. Meg akartam pontosabban becsülni, de sajnos nem találtam hozzá adatot.
Néhány érték, mennyit nyernek a változtatással a "rászorulók":
Bruttó 500eFt/hó ----> +40eFt/hó
1mFt/hó --> +140eFt/hó
2mFt/hó ----> +344eFt/hó

kisa 2010.10.22. 19:57:28

nyugdijam.info/index.php

Yasashi Tanuki 2010.10.22. 19:57:31

Pontosan azért okoz gondot a nyugdíjak finanszírozása, mert az MSZP nagyvonalúan bevezette a svájci indexálást és a 13. havit, így a nyugdíjas lett az egyetlen réteg Mo.-on akiknek reálértéken is emelkedett a jövedelme az elmúlt 8 évben. Ezzel párhuzamosan növelték az alanyi jogon gyerekek után járó támogatást, azaz olyan gyerekek megszülését ösztönözték akik szüleinek kisebb gondjuk is nagyobb az adófizetésnél.

Ideje lenne visszailleszteni a "munkás" szót a párt nevébe és gondolkodásmódjába, ha már a baloldaliság szerepében akarnak tetszelegni. A jelenlegi álláspontjuk szerint ez a csapat inkább a Magyar Szocialista Inaktív Párt névre pályáznak.

Persze jól hangzik, hogy a nyugdíjas kecske is jóllakhat és a káposztát is be lehet fektetni portfólióba magas hozamra, de a realitástól messze van.

2010.10.22. 19:59:40

@Ordnassac: foglalkoztam átszervezéssel, és tapasztalatból mondom, hogy ezzel a lendülettel csak szétverik az egészet, és semmit se tud majd felmutatni sem Dávidka, sem egy tapasztaltabb vezető. Lehet, hogy Dávidkára azért bíznák, mert fel sem méri, milyen következményekkel bírna bármilyen hozzá nem értő tevékenysége.

Rombolás megy itt ezerrel!

CZKiss 2010.10.22. 20:02:29

Kedves TG, Nagyon szívesen vennénk tőled egy elemzést, hogy mit kellene az MSZP-nek tennie, hogy megújuljon, hogy újra a hatalom közelébe érhessen. Egy ilyen poszt biztosan rengeteg ötletet és javaslatot gerjesztene az olvasóiban :-)

jjulie 2010.10.22. 20:02:36

@Öreg Sam:

amúly redkivül tehetséges a fiatalember, és a lauder helyett is inkább a bkv-val foglalkozott inkább, aztán a műszaki egyetem helyett is

tehát nem kezdő bkv-s

viszont a hirforrásaim szerint nem egyértelmű, hogy mára eljutott e a diploma megszerzéséig, és ha igen, milyenhez

papas 2010.10.22. 20:07:20

Az lesz majd az igazi, amikor talán még az én életemben TG elkezdi a figyeszt megint kóstolgatni. Na, akkor majd lehet reménykedni a változásban.

Az elmúlt években nagyon kevés alkalommal értettem egyet Debreczenivel, de a múlt heti aprócska odaszúrása nagyon helyénvaló volt. Korábban leírtam, most is tartom, elég jelentős elmozdulás történt nyár óta TG írásaiban. Azért lenne mit írni, esztergom (itt), pécs, dombóvár, helikopter fotózás, bkk, etc., de semmi negatív, csak a figyesz lehetőségek és minden happy. Vajon miért?

2010.10.22. 20:09:55

@papas: Ja, szerintem is eléggé "semlegesek" a témák...

panelburzsuj 2010.10.22. 20:13:48

@Ordnassac:

Hát ...

Ha TG olyan lelkesen megítélt egy egész országot OV-nek kísérleti célra, akkor kicsinyességnek tűnik Dávidkától sajnálni az élő terepasztalt, ami talán még csöngetni is tud egy picit ...

A rendszertervezés és az üzemeltetés szétválasztása értelmes lépésnek tűnik. Olyan értelmesnek, hogy mindkettőre pályázatok hosszú sorát lehetne kiírni. A kritériumok megállapításába meg úgysincs senkinek se beleszólása, én minden SEO-növendéket a Fideszhez küldenék targetálást tanulni ... :)

2010.10.22. 20:14:21

Kutya egy hozzászólás lesz :-)
Egyik kutya másik eb,vagy ha jobban tetszik, kutyából nem lesz szalonna,esetleg pénz beszél,kutya ugat.

A saját költségtérítésük elszámoltatására kezdeményezett népszavazás kigolyózásában bezzeg egyet értettek.

Öreg Sam 2010.10.22. 20:16:31

@jjulie:
Hááát,ja.
Második Deutsch(Für?)Tomi,aki a mi kutyánk kölyke,miniszter is lehet,ha nem vigyáz! :)

DNZ 2010.10.22. 20:16:35

@papas: szerintem az a legjobb mérce a függetlenségre, ha mindkét oldal támad. AMit itt is idéznek szélen, valami jobbklikkes megmondóember meg leminősítette TG-t, hogy blogpolitológus. Mondja a másik blogpolitólogus.

panelburzsuj 2010.10.22. 20:17:26

@papas:

Semmi negatív - ez értékítélet.

Kevés konkrét, számítással, kutatással, kulizással alátámasztott - ez meg kritika.

Szóval szerinted elfogult TG - szerintem meg többet markol(t), mint amennyit tisztességgel el tud aztán látni.

Öreg Sam 2010.10.22. 20:18:57

@Öreg Sam:
Mármint Hazaffy,vagy hogyishiják...

panelburzsuj 2010.10.22. 20:22:51

@éberség elvtársak:

Dog eat dog.

Nem-nem, mégse jön ki kutyával...

Holló a hollónak!

julios 2010.10.22. 20:23:11

Fotózás? Persze, vesd össze BKV. Valamiért nem szeretünk dolgokra emlékezni fél év távlatából sem... :(((

Amúgy az megvan, hogy a Malt a forgalmi érték 6 ezrelékéért(!) privatizálták el? Na ugye.

2010.10.22. 20:23:20

@panelburzsuj: :) TG politikus lett, s félti a települését, hogy miatta nem lesz ottan pénz és ezért nem meri bírálni a fideszt. Ezt hogy nem lehet megérteni?;)

kisa 2010.10.22. 20:26:05

@panelburzsuj:
"Hála istennek van egy új köztisztviselői törvényünk, ami azt jelenti, hogy nincs szükség álságos pályázatokra. Régen úgy történt, hogy meghirdették az állást, jelentkezett 180 szerencsétlen pályázó, miközben a kiírók előre tudták, hogy kit fognak alkalmazni. Nem köti a kezünket többé az sem, hogy amennyiben valaki nem válik be a posztján, horribilis összegű végkielégítést kell neki fizetni."
www.demokrata.hu/heti-hir/ha-kell-robbantunk

2010.10.22. 20:27:54

@éberség elvtársak: ez igaz, a költségtérítés tisztánlátásához minden pártnak asszisztálni kellett volna. A maszop nagyon szétesett. Szerintem igazából nincs is.

papas 2010.10.22. 20:30:39

@juliosastre: az megvan, hogy a mol vezér, vitya haver, hernádi mikor és hogyan szerezte meg az első nagyobb dobozát? tény, az. vele szemben nem baj, hogy a forgalmi érték töredékéért kapta meg azt a bizonyos társaságot. ha egy apró rálátásod lenne ezekre a dolgokra, akkor nem írnál ekkor butaságokat. persze most tudom, hogy jobbos vonalon ezt a témát kell erőltetni, ha már a csontvázak disszidáltak.

porfelhő 2010.10.22. 20:35:18

Az mszp. mindig egy erős baloldali párt volt. Azt tudjuk, hogy sok összetevője volt, hogy a párt meggyengült, lettek a párton belül Gyurcsányisták és mások. Ha sikerül ujra közös hangot találniuk párton belül, meg fognak erősödni.
A baloldaliságuk nem a népszavazás kezdeményezésében fog megnyilvánulni, nem gondolom, hogy az emberek pénzének megvédésére épitenék kizárólag jövőbeni politikájukat és nem befolyásolja a párt megujulását. Egy párt szavazótáborát soha sem lehet kellő pontossággal megbecsülni. Uj szemléletre van szükség a pártban legyen hagyományos- és modern bo-i párt, demokratikusan gondolkodó.
"az mszp. képes a kormány valódi ellenzéke lenni, baloldali pártként utat nyit a kumánus értékek felé, ahogy az elmult húsz évben, úgy a jövőben sem tudja semmilyen erő felszámolni".

2010.10.22. 20:36:52

@kisa: éljen az esélyegyenlőség!

panelburzsuj 2010.10.22. 20:37:48

@Letícia:

Nekem itten helyileg zavarva a cimbalom-lelkem, mert derék polgártársaim három egymást gyilkolászó pályazatbajnok közül a legtöbbet beperelt, legtöbbet elmarasztalt, de eddig legtöbb pénzt is hozó szoci jelöltet választottak meg.

Az időközileg megválasztott Fidesz-polgármestert nemegész egy év próbaidő után menesztve. Többek között több milliárdos/sokszázmilliós nagyságrendű pályázat csúszása és elhasalása miatt is. Persze mindegyik szerint a másik kettő a Geréb Júdás.

Szóval itt valami zavar van az erőben ...

Amúgy pártucat kisebb kaliberű (olyan Aszófős) pályázatot azért már láttam közelről, és nagy részük minden hátszél nélkül is működött, ha rendesen meg volt csinálva, ha prücük került a gépezetbe, akkor a gépkezelő közvetlen felkeresése tűnt a legeredményesebb és legtakarékosabb útnak. Két liter fimom pálimka eddig se volt a világ, hát még ebben az államilag ránkszakított szabadságban?

Balt 2010.10.22. 20:41:05

@is: "megigerem, hogy ha Orban eltunik, ismet meg fogom fontolni, hogy erdemes-e a FIDESZre szavazni."

Jaj, csak azt ne! :)) Köszi!
Tökéletesen megfelel, ha Gyurcsány vagy Botka 5% alatti pártjára szavatol. :))

Ordnassac 2010.10.22. 20:41:16

@jjulie: főleg, hogy közgázos. ;-)

2010.10.22. 20:43:01

@porfelhő: ??? Ezek? Sosem fognak összhangot találni, kezd el őket siratni, ha kedvesek voltak neked...Amikor tétje volt, nem tudtak összefogni, amikor nincs, illetve hasznuk nincs belőle: NEM FOGNAK. Menekülnek a süllyedő hajóról...

Balt 2010.10.22. 20:44:24

@tök hülye: "Ne felejtsétek el: egy év múlva már nem az MSzP lesz a "hibás", hiszen már rég nem ők kormányoznak majd. Ennek a tetejébe az MSzP szépen mutogatni tudja, hogy lám milyen kétarcú a Fidesz és tiporja a jogállamot. Ki van ez találva."

Ja, tényleg: az önkori választások hát nem hozták meg a várva-várt nagy fordulatot...? :)) Jó, tudom, csak 3 hete volt, a tavaszi meg csak bő fél éve, de hát Isten (pardon, a tervező jómunkásember) malmai lassan őrölnek... :))

2010.10.22. 20:46:38

@panelburzsuj: :) A pálinkát (kenőpénz) most értettem meg.

nyünyüge 2010.10.22. 20:46:42

@jjulie: BME, közgáz szak, hogy a végére ért-e, nem tudom.

2010.10.22. 20:48:54

@panelburzsuj: gerébről meg ez jutott még az eszembe: www.stop.hu/articles/article.php?id=761628

Nomen est omen. Jó kis kommeneted volt, köszi!:)

2010.10.22. 20:51:18

@panelburzsuj 2010.10.22. 20:22:51:
na jó,még egy kutyás a 2/3-ra :-)

Az erősebb kutya b*aszik

2010.10.22. 20:52:41

@jjulie: mitől rendkívül tehetséges? Attól, hogy kiből jött ki (már bocsánat ), ahhoz szerencse kell, nem tehetség! Ne már, böfög valamit a világba és akkor tehetséges! Erőszakos és rendkívül törtető anyja van, aki mindig tudta kivel kell házasságra lépni, s ez a gyerek azért tart itt, ahol, nem magától! Ráadásul a dili egyik jele, hogy kívülről tudja az összes járatot 3 éves kora óta. Tán nem autista? Szóval tegyen már le valamit az asztalra, szerezze meg a diplomáját és akkor bizonyítson!

S2000 2010.10.22. 20:53:16

@panelburzsuj: No meg sok idő van még 2014-ig... Mindenesetre drukkolok Botkának, mert fogadtam egy üveg borban, hogy ő lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje 2014-ben. :)

jjulie 2010.10.22. 20:53:52

persze, ennek a fiatal demokrata elsőgenerációs diplomás vidéki fiuknak mindig is voltak pénzproblémáik, nem is lehetett csodálkozni azon, hogy az ingyen kapott székházat is rögtön pénzzé tették a kezdetek kezdetén...

aztán az első nyolcévi vágyakozásuk után nem voltak igazán bátrak és rámenősek, hittek még a mesékben, és bebukták 2002-t, úgy hogy jól sem laktak, és jött az újabb 8 év epekedés

(nagyon kifejező szó ez az epekedés, az epe az nagyonnagyon kesernyés)

aztán most nem bíznák a véletlenre, csak hát az a fránya pénzzavar, meg az étvágy is megnőtt, meg a csapat is nagyobb lett, na meg a feladatok.....

az orbán nagy formátumú, nagy hatású figura, csak nehogy úgy végezze, mot az elmúlt száz év nagyhatású politikacsinálói

lassan megsajnálom, meg félteni kezdem, de tényleg

porfelhő 2010.10.22. 20:56:07

@Letícia:
Már megint, itt vagy fidesznyik lehet valaki,vagy balos. /ballib/ Ez egy vélemény, lehet hogy tulzott a "reménybeni" megfogalmazás. Köszönöm a felhivásod. Tudsz esetleg valami "siratódalt"?!! ajánlani?

panelburzsuj 2010.10.22. 20:57:29

@kisa:

Köszi, át fogom rágni, ennél is inkább:

"Márpedig erkölcsileg ebben az országban csak vállalható személyek vannak, vállalható "oldalak" nincsenek. Az egyik Mátét mond, meg mostanában Gyurcsányt, és igaza van. A másik Simicskát mond, meg Wermert, és szint-úgy igaza van. A modern magyar közélet elemzőjének találkoznia kell azzal a problémával, hogy vannak Mécs Imrék, meg Illés Zoltánok, voltak Kis Jánosok, Csengeyk, akikhez a gyanú árnyéka sem ér, de olyan pártot ma ki tud mondani, ahol nem a hatalom adta lehetőségek gyors tőkésítése volt az elsődleges szempont az elmúlt években? Pontosítanék: ki gondolhatja komolyan a két, ma mindent eluraló nagy párt valamelyikéről is, hogy tisztességes?"

www.hetek.hu/hatter/200309/tollbol_kard

Némi háttér: környezeti ügyekbe jó huszonöt éve ártom magam. Lokálisan, alkalmilag, de akkor intenzíven. Döntően az időnek köszönhetően "pályakezdő" korában megfigyelhettem pl. Schmuck Erzsébet, Gyulai Iván vagy éppen Illés Zoltán szárnybontogatását, táborok, konferenciák, kisebb akciók révén közelebbről is. És életreszóló szerencsémnek tartom, hogy pl. Rakonczay Zoltánt személyesen is megismerhettem, mert így van "médiatorzításmentes" összehasonlítási alapom.

Sírjak? Hogy hol vannak "ezek" Zoli bácsihoz, vagy hol van Illés akár húsz év élőtti önmagához képest is?

Nme sírok. Csak leírom.

2010.10.22. 21:01:14

@S2000: így utálod, hogy ilyen rosszat akarsz neki?:)))

aszekelyek 2010.10.22. 21:02:52

@Diocles: Le is nyúlta. A sátrában ő is bemondott egyet... NAgyon jó az index cikke. Elolvastam a kapcsolat.hu-n is a részletes ismertetőt..., na azt az 5oo szavas nyelvezetet,.... brrr... Szóval itt a fiatal ember gyurcsány cikken hangosan kacarásztam.Az van jól megírva. Mondtam én, hogy a bauerrel, meg a konzervált ebolamaradékból akar egy szocikra erőltetett pártot csinálni. Pontosan így gondoltam, hogy le akarják nyúlni az mszp-t. Sokkal több eszének kéne lennie egyébként a baloldalnak. Megint ezt a pártrombolót a nyakukba venni? Kidumálja alóluk a pártjukat, ha nem kapnak észbe. Kinyitni a pártot, aszongya,.... az szdsz-t és az mdf-et is beengedni , Akiket semokratikusan két lábbal rúgott ki a népfelség. Betolakodni mindenáron a parlamentbe. Igen, így is képzeltem, hogy nem képesek elfogadni, elküldték őket a ...ba. Nem működik együtt a fegyenc, hanem le kell verni a jobboldalt... má megin.... most aszonta legyőzi a zorbánördögöt.... Szerintem kicsit túllőtték az adagját. Padlássöprés, hogyne és a seprű a boszorkányok lába között. Hiába mondom a kedves baloldaliaknak, hogy ez a pasi kiénekli a pártot alóluk? Hagyják? Három hete még azt magyarázta, nem akar vezető szerepet a pártban.... Életében soha nem mondott másnap is érvényes dolgot, azt hiszem.

Diocles 2010.10.22. 21:03:28

hirszerzo.hu/belfold/20101022_tarlos_kinevezes_peto

ez a Tarlós egy zseni, most kinevezi a volt MSZP-s politikus Pető Györgyöt az FKF főnökének, és vele reguláztatja meg a csöveseket :)
villámhárítónak kiváló lesz.

Ordnassac 2010.10.22. 21:07:08

@Diocles: hmmm... Pető III/II-es múltja nem zavar ezek szerint senkit. ;-)

panelburzsuj 2010.10.22. 21:07:40

@Diocles:

Én a zoknimat is lehúztam, de már úgy se tudom nyilvántartani, hogy hány "volt MSZP-s" kinevezésénél is tart polgári kormánypártunk ...

2010.10.22. 21:08:25

@éberség elvtársak: :D:D:D:D

Hm. Szegény... És főleg: szegény mi...:(((

cambridge.on 2010.10.22. 21:09:00

@Ordnassac: Az életkor nem döntő fontosságú,bár egy kicsivel több tapasztalat nem ártana
Volt olyan munkahelyem ahol az egyik öregnél reklamáltam,hogy sorozatosan ront el egyszerű feladatokat,az volt a válasza,hogy ő már akkor is ezt csinálta amikor én még a pelenkába pisiltem.
Magától értendően jött a kérdés,akkor miért nem tudja még midig
mi a feladata.

Zuglói kérdés:Kik szavazták meg Kovácsot alpolgármesternek?

Harangozó Tamás azt kérdezné meg: "Egyetért-e ön azzal, hogy a magánnyugdíjpénztári kifizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonathatja el?" Kunhalmi Ágnes arról kérdeztetné meg az embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a magánnyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja - még időlegesen sem - nyugdíjjárulékra.

Szabadkai Tamás kérdése pedig úgy szól: "Egyetért-e ön azzal, hogy az egyének magánnyugpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti?"

Ha át is megy az OVB-n,és az AB sem támaszt akadály a népszavazás útjába,szerintem az első két kérdésre nem lehet a többséget megnyerni a jelenlegi helyzetben: Az MSZP házhoz megy a pofonért.

A Goldman Sach szakértői szerint valószínű, hogy 2011-ben sikerül a hazai össztermék (GDP) 3 százaléka alá szorítani az államháztartási hiányt. Nem biztos azonban, hogy az EU-bizottság "névértéken" elfogadja ezeket a hiányszámokat, és deklarálja, hogy Magyarország teljesítette a túlzottdeficit-eljárás során kijelölt célokat - vélekedtek a GS londoni elemzői, felidézve, hogy az EU máris bírálta a magánnyugdíj-pénztári átutalások felfüggesztését. A Goldman Sachs szerint az uniós statisztikai hivatal akár úgy is dönthet, hogy az át nem utalt összegeket nem megtakarításként, hanem fizetési kötelezettségként kezeli.

aszekelyek 2010.10.22. 21:10:12

@Letícia: A svákci rendszámtól még kéne ertenie magyarul, kedves Mária! Maradhat, aki akar. Milyen zabrálás? Arra gondol, amit a bankoknak megengedtek? Mert az valóban olyan , mint a zsidó vagyonok törvényes elszedése. Csak most a magyaroktól veszik el, éppen fordítva. Sajnos úgy látom, hogy ő sem érti. Például egy szava nem volt ahhoz, hogy a bajnaiék lemondtak 178 milliárdról? Azt mnek is nevezné? Ha én a magánból beteszem, úgy rendelkezem, az állami nyugdíjba, az mi a bánatos lópöcsért zabrálás? Talán csak nincs Máriának érdekeltsége a magánnyugdíjpénztárakban? Továbbra sem tudhatjuk, kiknek a zsebe is telik már 98 óta pontosan?

jjulie 2010.10.22. 21:10:20

@aszekelyek:

"Életében soha nem mondott másnap is érvényes dolgot,"

a nyílegyenesen következetes orbán persze igen

miért félsz a gyurcsánytól, félsz hogy egyszer megint sikeresen túlhazudja az orbánt?

2010.10.22. 21:10:21

@Ordnassac: @Diocles: ez durva.

Ne csodálkozzatok! Valami olyant tud, ami helyett jobb, ha befogják a száját ezzel a poszttal.

aszekelyek 2010.10.22. 21:16:10

@aszekelyek: Olvasom, hogy a sátorosban még áldás is volt a koalára, az Úr áldását is emlegették... ezek a képmutató farizeus brigantik. akik persze meg akarják csinálni a népi ellenállás ellenében, a reformjaikat. TAlán ne erőszakoskodjanak. Három év letelik. Oké. A népszavazásba akkor kérem belevenni, hogy akarja-e ön, hogy a fleto és a bauer mégis csináljon önnek vizitdíjat, ehhez a pocsék ellátáshoz és kórházi napidíjat, meg ilyesmiket. A tandíj mellé, mikor ekkora munkanélküliség is van.., továbbá a nyugdíjasoktól is elszedhessék a fillérkéiket, még a 25%-os áfa mellett, az élelmiszer és energiaárak drágítása mellé? Egyszer elküldtük már őket a p...ba magyarosan. úgy tűnik visszamásznának az hátsó ajtón. HAjrá Magyarország, dobjuk ki őket megint, csak sokkal durvábban.

kodó tamás 2010.10.22. 21:18:08

@török gábor: vidéki jelentésem a pártkp nak. kelt a forradalom 149. napján, és a szabadságharc (a pánlikás) 87. napján

esztergom

Éva. azért világszám mert egy lényeges különbözősége van:
Ő az egyetlen (plusz még pár ezer másik független pm) aki a valóságot és a kommunikációt nem különíti el. Ezért feltűNÖ a párt politikusok között....

2010.10.22. 21:18:17

@aszekelyek: te érted azt, amiről írsz? A kevesebb több...

aszekelyek 2010.10.22. 21:21:49

@panelburzsuj: Wtwawrben mindenki tudja, hogy milyen nyugdíja is van. TEhát tudja, érintett-e és ő mit akar csinálni. Van ugye nem adózó millión felül. Ők milyen alapon döntenek a pénzemről? Vagy a már nyugdíjasok? azt akarom, hogy legyen szabadságom arra, igen fegyenckém, hogy vissza is léphessek, ha úgy látom jónak. Az a szabadság. Nem pedig az, hogy ez a kapálózó orbánrauszító majd eldönti helyettem és azt állítja, ez lenne a szabadság...

Diocles 2010.10.22. 21:21:49

@Letícia:

nem, ilyen Tarlós stílusa, odaengedi a húsosfazékhoz az ellenzékét is, aztán nem fáj a feje miattuk.
Molnár Gyulát is kinevezte informatikai tanácsnoknak.

és tényleg, ha bármi gubanc van, akkor mondhatja, h de uraim, az egész ellenzékem benne van a városirányításban, miért rám mutogatnak? szóval könnyen elsikál mindent, senkinek nem érdeke a balhé.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 21:29:05

@cambridge.on: Miként én is annak kezelem, egészen addig, míg hivatalos nem lesz az "einstand"!
Magyarán: követelésem lesz az magyar állam felé.

aszekelyek 2010.10.22. 21:29:22

@Letícia: Azzal is fleto fenyehette meg a búzaégetőt no persze törvénytelenül. ahogy szokása neki csinálni a dolgait.

kodó tamás 2010.10.22. 21:31:39

@panelburzsuj: "minek az élén lesz Vitézy 11.000 ember főnöke?"

bkv+máv+malév+volánok+kritikusmassza kp osok

azaz 40 000 talicskás...
mondhatni számlamellékletek csak...

2010.10.22. 21:34:29

@Diocles: egyébként igaza van Tarlósnak. Jó lenne itt már a béke.

Ringlósztár 2010.10.22. 21:35:27

Mekkora baromság ez a poszt.
Szerinted egy ilyen népszavazás a piacbarátságról szól? Nem esetleg a jogbiztonságról, arról, hogy ne lehessen a zemberek 12 évi öngondoskodó megtakarítását lenyúlni?
Nem kellene ilyen hiteltelenül kiszolgálni a fidesz rezsimet, mert esetleg elmúlik.

kodó tamás 2010.10.22. 21:35:29

@Diocles: "az egész ellenzékem benne van a városirányításban, miért rám mutogatnak? szóval könnyen elsikál mindent, senkinek nem érdeke a balhé"

tökéletes meglátás, 1990 óta szépen mentek kézen fogva, előbb 60-40, aztán 70-30, gyurcsány meg 8 évből azt hitte mindg ő lesz, 2008-ra valós vita alakult ki... a közös alkuk nem jöttek létre.

kodó tamás 2010.10.22. 21:37:17

@Letícia: ja pont ezt irogattam.
1990-2008 béke volt... lesz ujra....

@Ringlósztár: azért nem azt olvassuk,,
írunk magunknak érdekeseket:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 21:37:19

@aszekelyek:
"Napokon, hetek belül megnyílhat a visszalépés lehetősége a magán-nyugdíjpénztár tagoknak az állami rendszerbe (ma ezt senki nem is teheti meg, a lehetőséghez is törvényt kell módosítani). Úgy tudjuk, az átlépés részletes feltételrendszere csak később készül el, egyelőre több forgatókönyvet modelleznek a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM), de a "visszanyitást" már előbb megoldják. Aki a hirtelen visszalépés mellett dönt, így valószínűleg nem is tudhatja, hogy mi vár rá. A miniszterelnök azt ígérte, aki a váltás mellett dönt, semmiképpen nem járhat rosszul."

Tessék, csak tessék!
Most min. elnöki garanciával! Becsszóra!

aszekelyek 2010.10.22. 21:39:20

@Letícia: Lassabban , hogy odaát is értsék? Mi nem sikerült? KKKkkkapcsolaton is olvastam indexen is, a deazértiskoalícióról. Nem lesz olajfa, mondták. Hát itt van. liberális és konzervatív és szocikák egy rakáson...és ezt a blaszfémiát! kulturális nyitának merik nevezni. A pártlopást. Az igazságbeszéd óta nem állt így égnek a hajam ótvar dumától....!

Ordnassac 2010.10.22. 21:42:59

@Letícia: Tarlós és Pető jóban van egymással, szerintem Pető lesz titokban ráállítva néhány fővárosi fideszesre, akiben nagyon nem bízik Tarlós (pl. Pesti Imre).

kodó tamás 2010.10.22. 21:44:18

MOst hallom hogy az oviban forradalmat ünnepeltek. hm a 3-4 éves gyerek azt meséli hogy buli volt, volt kakaós keksz.

hát nem jött át a forradalmi kormány üzenete tökéletesen, pedig jó ötletnek tűnt.
na majd jövöre, korbácsot is lehet hozzá használni, akkor nem lesznek ilyen értetlenek a kis lázadók. hm egyévet kihagynak a NER ből... mindegy.
a vastapsot kellett volna azt élvezték volna a kicsik...

kodó tamás 2010.10.22. 21:45:45

Bár gondolom TG ennek örül... talán az ő ovis gyereke is este élménybeszámolt sztálinról...

kodó tamás 2010.10.22. 21:47:19

@Ordnassac: mi az hogy ráállítva? mér mit nem lehet csinálni? saját zsebre lopni? eltesz egy csokit a főnöki iroda asztaláról?

aszekelyek 2010.10.22. 21:47:42

@panelburzsuj: VAn 1o% politikai analfabéta mindenütt. őket mozgósítják, a fogják meg tolvajjal? lehet. Szisztematikusan rájuk építettek. Féljél azanyád! Most lop meg a Zorbán!...Igen, a félelemkeltés eszköze. Sose zavarta őket, ha nem bontották ki a teljes igazságot. Szerinted most kampány van? Mer aszonta a fleto, akkor lehet mindenkinek össze vissza hazudozni, szerintük.Senki nem tartja be úccse. @jjulie: Nem félek. Rühellem. Az országot féltem a kezeitől. Nem hagynám, hogy tovább rombolja. Hadd emlékeztessek, miatta van az a harapófogó az országon. Erőszakosan a barom reformjait tukmálja már megint. Még koldulni se szabad erőszakosan. Szerinted, ha annyit összehazudik, hogy árthat, neadjaisten pozícióba kerül. akkor valami is jobb lesz????? Például? Neki és köreinek a fincsi, a tömegeknek a szívás és a vipera.

Ordnassac 2010.10.22. 21:48:08

@cambridge.on: "Zuglói kérdés:Kik szavazták meg Kovácsot alpolgármesternek?"

A 21+1 fős képviselő-testületben 19-en szavaztak KB-ra. Két fideszes nem volt jelen (az egyik feltűnően csak a szavazás után ért be, a másik a teljes ülést kihagyta), egy szavazólapot üresen dobtak be, folyosói pletykák szerint az LMP-s képviselő volt.

Mindenesetre a XVI. kerületben lesz egy időközi. :-)

Ordnassac 2010.10.22. 21:50:57

@kodó tamás: Tarlós nagyon sok fővárosi fideszes főemberrel nincs jóban, főleg Pesti Imrével nem, nem bízik meg bennük. A ráállítás itt azt jelenti, hogy figyelje őket, nehogy a háttérben valami intrika legyen.

Nekem legalábbis az az érzésem és több óbudai helyi politikát ismerő "forrásom" (magyarul ismerősöm) szerint ez a dolog egyáltalán nem kizárt.

cambridge.on 2010.10.22. 21:52:01

„Egyszeri, bármilyen valóságos, de mégis rendkívüli politikai helyzetet alkotmányba foglalni azonban hosszabb távon akadálya lehet a normális kormányzásnak, és nehezen egyeztethető össze alkotmányos hagyományunkkal” – írja az e heti HVG-ben Sólyom László exállamfő, az Alkotmánybíróság első elnöke. A kétharmados alkotmány is alkotmány – de kicsi, sárga, savanyú. Ha komolyan gondolják Magyarországot, teljes egyetértés kell. Ha nem születik meg tavaszra, dolgozzanak tovább. Ha nem születik meg soha, ott egye meg a fene.

Hiszen egyáltalán nem biztos, hogy Magyarországnak valóban szüksége van új alkotmányra."

A teljes egyetértés akár népszavazást is takarhat.
Az szerintem kizárt,hogy Sólyom beállt Gyurcsány támogatói közé!
Inkább egy felelősen gondolkodó ember megnyilvánulása,aki ráadásul érti is miről beszél.

A kétharmados alkotmány is alkotmány – de kicsi, sárga, savanyú.
Kiemeltem,milyen véleményt nem várhatunk Schmitt Páltól,az alkotmánymódosítással kapcsolatban.

kodó tamás 2010.10.22. 21:52:20

@Ordnassac: ja várnai. lehet. érdekes lasz amikor az örök ellenzékibél biznicmen lesz... dehát vmiből meg kell élni neki is.
majd szemmel tartom:)

kodó tamás 2010.10.22. 21:53:33

@Ordnassac: 2 fideszes hiányzott? és mi van a szoci Tóth Cs ott volt? vagy már KCsL?

aszekelyek 2010.10.22. 21:55:07

@namitirok: amikor köteleztek arra, hogy belépjek és a működésüket finanszírozzam, akkor is mindenféle miniszterelnöki ígéretek voltak. Aztán kisült, hogy nem egészen van úgy, ahogy mi képzeltük. A leghalványabb fogalmam nem volt mi vár rám, akkor sem és most sem a magánnyugdíjban. Senki nem adott ott nekem garanciát. Ez van. Az erőszakkal beléptetés az bezzeg teccett a kitátott zsebeknek....Akkor nem volt probléma holmi jogbiztonság. ettől kell hánynom.

S2000 2010.10.22. 21:55:36

@Letícia: :)

Érdekes - megint csak -, hogy egy magát jobboldalinak valló párt tesz kísérletet arra, hogy az öngondoskodás (magánpénztárak) helyett az állami gondoskodás felé terelje az embereket. Sétálunk vissza a Kádári gulyáskommunizmusba, ahol minden létező problémára az állam adja a legjobb megoldást. Borzasztó.

Az MSZP népszavazási kezdeményezésével annyiban értek egyet, hogy ha a Fidesz képes volt a vizitdíjról szavaztatni, akkor erről miért ne? Azokkal a hozzászólásokkal nem értek egyet, hogy ez csak annak a néhány millió magánpénztártagnak az ügye. Ez ugyanis inkább szól arról, amit az első bekezdésben írtam: vissza akarunk-e masírozni egy Kádári gulyásszocializmusba, vagy folytatjuk azt a nehezebb utat, ami eredményeként visszaadjuk az embereknek a felelősséget és lehetőséget arra, hogy a sorsukat a saját kezükbe vegyék (alacsonyabb adókkal, a GDP százalékában kifejezve, a jelenlegi 50%-ról mondjuk 30-ra csökkentve). Ennek a Fidesz kétharmadnak ezt kellene megcélozni, nem pedig az állam szerepét erősíteni.

Természetesen gondoskodni kell azokról, akik tényleg nem tudnak magukról gondoskodni, de ahhoz nem kell a GDP 50%-a.

aszekelyek 2010.10.22. 21:58:40

@Ordnassac:Mostmeg Pesri és tarlós van savazva. Hát ha spiclit akarnék, gondolnék petőre,... biztos....

jjulie 2010.10.22. 22:02:05

@aszekelyek:

ha "neadjaisten pozícióba kerül"-nek van lehetősége, akkor mégsem olyan tehetségtelen az orbánnal való hatalomért való vetélkedésben

mégis csak tartasz tőle, ne tagadd

kodó tamás 2010.10.22. 22:02:11

@S2000: a fidesz kommunikáció világos: AZ ÁLLAM A JÓ GAZDA, gondoskodó, biztonságos... a magán az tőkés az rossz, az önző...

mi van ismerős a duma? :)

porfelhő 2010.10.22. 22:02:11

Országos népi kezdeményezést indit a Dem.Koaliciós platform annak érdekében, hogy a országgyülés bocsássa népszavazásra az új-alkotmányt. Jelentette be Gyurcsány F. a Demokratikus Koalició alakuló rendezvényén.
"Hazánknak önmaga nagyságától elszédült, bumfordi kormánya van, amely mögött Európa jobb klubjaiban összesugnak és azt mondják, itt vannak az új barbárok. "
megszámlálhatatlan per fonak inditani a kormány ellen" A platform nem egy új párt, az mszp-t erősiti. "

2010.10.22. 22:08:19

@aszekelyek: te valamit nagyon tolsz...jó lenne lejönnöd a szerről. Nem félted a májadat?

@Ordnassac: fúha, jól leleplezed az albínó nagyfőnököt, most törheti a fejét, kit állítson, kire!:))))

aszekelyek 2010.10.22. 22:08:32

@S2000: A gulyásszocializmus nyugdíjasaival jutottunk ide. állítólag rájuk költötte fleto és a szocik, szadisták kormányon azt a rengeteg pénzt. Szóval akkor ki gondoskodott magáról? Ők biztosan nem. Nekem már kötelezővé tették. Nem visszaadták a jogot. az egészen már dolog. Fizetni vagyok köteles, mindkettőbe. Ez jog? Szabadság?Úgy vélem, hogy ma eltartottak, akik sose dolgoztak de szaporodnak, lényegesen többe fognak kerülni. Vagy folytatódik a fosztogatás ha nem lesz pénzük. Honnan is lenne. Harmadik generáció nem ismeri a munkát már és nem is nagyon verekszik érte. Majd egymillióan. Őket is a soros veszi a nevére? Csöpeet sokan vannak, akiknek egyáltalán nem lesz nyugdíjuk. Na erről meg szó se esett. Véletlenül, biztosan. Ám szavazni egy kis száraztésztáért akár el is mehetnek. Szoci móccer, bejáratva. Egy gulyás, kis lóvé a szervezőknek... Mindenki tudja, hogy ment ez eddig...

aszekelyek 2010.10.22. 22:10:03

@Letícia: Olvasom a kapcsolatot.. teee, nagyon ütős cuccc... :D

aszekelyek 2010.10.22. 22:14:30

@kodó tamás: Mellesleg azt mondta, minap két napja tán. az állam volt eddig a rossz gazda. Akik az államot működtették, piszok rossz gazdák voltak. Másként nem lennénk az adósságban nyakig. Szóval tessenek csak pontosan idézni. No és piszok rosszul gazdálkodtak végig, 2oo2 óta. Igen. Sosem volt kicsit sem rendben a kasza. Ők nagyon rossz állam gazdák voltak. Kitoltak mindent a magánzsebekbe, ahová persze ők akarták. Ha ez nem így lett volna, feketén, fehéren, akkor ma nincs kétharmad.

2010.10.22. 22:16:07

@Ordnassac: Pesti nem kerek...ott nem kevés difi van. Orvosi diploma ide vagy oda.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:17:28

@aszekelyek: Ember, érted is, amiket itt irdogálsz?
Mert én alig, peniglen magyarra oktattak kiskorom óta.
Más érti, én vagyok csak ilyen kis politikailag tájékozatlan?

aszekelyek 2010.10.22. 22:17:49

@namitirok: Ne kérj lehetetlent. A választás érzelmi döntés :D a negatív érzéseim pedig fleto láttán a zsigereimbe tolulnak:D Méf jó. Ha az agyamba tolulnának, megütne a guta... Mit adott? Kérném akkor közölni. Hátha lemaradtam:)

2010.10.22. 22:22:05

@namitirok: fúúúú, ne kérj tőle lehetetlent...:)))

hipo 2010.10.22. 22:23:30

Minden hatalmat a nyugdíjalapoknak!

Ők tudnak valamit! A 2008-2009. évi hatalmas vagyonvesztéseiket mára már nyereségbe fordították, miközben a liberális világ még mindig nyögi a válság következményeit. Elbűvölten olvasgatom- és ajánlom – a „vagyonvesztés nyugdíjalapok” szövegű keresésre feldobott régi és új írásokat. Micsoda különbségek!

aszekelyek 2010.10.22. 22:24:12

@jjulie: Közveszélyesektől mindenki tart , okkal. Mindenféle aljasságra képesnek tartom. akikkel körül van véve, azokat is. Empírikus tapasztalatból fakad ez a meggyőződésem. Pld neki olyan a mentalitása, hogy a nem etikus , erkölcsmentes dolgok tisztán átmennek, csak előtte gyorsan törvényessé tették. Ha nem az, akkor kibekkelték az elévülést. Nehogy már tiszteljek ilyen alakot?! aki még kérkedik is romlottságával.

2010.10.22. 22:25:06

@namitirok: nem kell törődni vele, amíg nem voltál beszabadultak ide a narancsnépköztársaság unatkozó katonái, s az ott tanult módszerekkel kommentelnek ide is. Mindegy mit és hogy, de mondja. Csodálkozol, hogy itt tartunk? Én nem. Azért értékeld, hogy őszinte: @aszekelyek:

:DDD

panelburzsuj 2010.10.22. 22:25:44

@aszekelyek:

Töpörtyűt.

Ja nem, az a másik.

Tőle is tolulsz?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:26:30

@aszekelyek: Tudom, hogy a wikipedia nem midig mérvadó, de leegyszerűsítve azért elérhetőek bizonyos alapok innen is:
hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r
pl. "Magyarországon már a két világháború között működtek MNYP-k. A bankok és a biztosítás államosítása működésüket is megszüntette a második világháború után." hm, ismerős?
Zárójelben: A bankok államosításában még vannak lehetőségeink!:-P

aszekelyek 2010.10.22. 22:28:55

@namitirok: Minden rajta van az indexen, amit említettem. Soros alapítványt tesz. roma felzárkóztatásit. megvan? Csak egyetemig. Nyugdíjukat még ő sem meri bevállalni...Értik, naná. Csak nem tetszik, amit írok. Előfordul. Vagyok én is így mások írásaival. A jövőben a nyugdíj nagyon, nagyon komoly gonddá nő. Nézz szét Európában. Mindenütt emelik a korhatárt, mert nincs meg a pénz rá.

aszekelyek 2010.10.22. 22:31:54

@Letícia: Szenvedélyes igazságbeszéd volt ez kérlek, magad is láthattad :D

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:32:41

Bocsánat, úgy éreztem, hátha rávehetem "egyéb" olvasmányokra is!
Mea culpa, mea maxima culpa!

aszekelyek 2010.10.22. 22:33:23

@Letícia: Várjál, nem jó. Fleto szerint nincs humorérzékem... vissza a mosolyokat , bumfordiak. vagy mi?

panelburzsuj 2010.10.22. 22:37:11

@aszekelyek:

Kormánytag vagy?!?

Te jó ég, milyen vendégünk van ....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:38:07

"Szijjártó szerint nem lehet elvenni a szabad választás jogát
Demokráciában még népszavazással sem lehet elvenni a szabad választás jogát, arra kényszeríteni az embereket, hogy a nyugdíjukat a nyugdíjtőzsdén kockáztassák - kommentálta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MSZP kezdeményezését. A szocialisták azonban továbbra is el akarják venni ezt a jogot az emberektől, továbbra is a spekuláns üzletemberek oldalára állnak ahelyett, hogy az emberek oldalára állnának, mondta Szijjártó.

Ez már volt? A zemberek oldala?

6.Lenin 2010.10.22. 22:39:03

Kedves Jóistenke!

Te, aki mindent tudsz, nyilván emlékszel, pap szerettem volna lenni. Sokat bérmálkoztam is.
Beláttam a közelmúltban, ME már nem leszek soha ebben a kurva országban, de 1 iciri-piciri népszavazást nagyon szeretnék megnyerni. Sok nyugger imád, tartsd őket addig életben, míg az aláírások összejönnének, más ki a tosz szavazna még rám?
Az a néhány "független" , aki álmában puszilgatja még a fényképem? Ők sajna nagyon kevesen vannak.

Figyelj jól Ferenc, 1 ügyű gyermekem...

Feri! Feri!
Ébredj!

-Mi történt drága harcos társam?
-Rosszat álmodtál, Ferikém? Hirtelen olyan értelmesnek tűntél, már aggódtam.
-Várhattál volna még 1 pillanatig, így sose tudom meg az Úr tanácsát.
-Gábor (nem 1 angyal): Feri 1x már megmondták hová menjél! Miért nem vagy szófogadó?

2010.10.22. 22:39:27

@aszekelyek: látom, látom, magad vagy a szenvedély, a lobogás... Fogadjunk kos jegyben születtél!:)

cambridge.on 2010.10.22. 22:41:45

@Ordnassac: Akkor igaznak tűnnek a pletykák a szocialista segítségről,Rapcsáknak.

A tegnapi poszthoz szándékoztam megírni,de TG nagyon gyorsan témát váltott,zajlik az élet.
Forgalom lassító sziget építése esetén előfordulhat,hogy Illés is megjelenik.
Nem a próféta,hanem az államtitkár.
Már elmúlt a vörösiszap által okozott katasztrófa elsődlegessége.
Megint neki állt az útépítés leállításának.
Az nem zavart,hogy építtetett egy teljesen fölösleges gátat,(van pénze a MAL-nak,fizessen).
Azelőtt még az is elfogadható volt, amikor megoldásként azt javasolta:térdre,imához!
De,hogy jön egy államtitkár ahhoz,hogy egy személyben felülbíráljon egy projekt elbírálásánál közreműködő hatóságok sorát?

A fához láncolt, vagy a munkagép előtt fekvő Zozó kép továbbra sincs, de egy lullai út szabotálás part1 akad:

"– Megjelent több öltönyös ember, s egyikük nagy hangon bejelentette, hogy ő dr. Illés Zoltán államtitkár. Majd már-már kiabálva azt mondta: parancsolom, hogy fejezzék be a munkát! Szó szerint ezt mondta, jól emlékszem, mert annyira megdöbbentett, hogy beállít közénk egy pökhendi figura, és parancsokat osztogat – így emlékszik vissza a keddi eseményekre az egyik munkás."
Korábban azt írtam ez szereplési mánia nála.
Most már bohócot csinál magából,vagy egy másik ügyes cirkuszi szereplőt.

Esztergommal kapcsolatosan,tökéletesen fejezi ki a hangulatot az egyik férfi mondása:Inkább levágom a karom,mint hogy még egyszer ezekre (fideszes képviselők) húzzam be az X-et!
Nagy bukta lehet a Fidesz részéről.
A presztízs veszteség máris óriási.

2010.10.22. 22:42:12

@aszekelyek: nofene, hogy hogy ilyen menő vagy, s nem is írtad egyszer se!Neki sincs, vigasztalódj ezzel...:)

@panelburzsuj: volt...:) Lehet álnéven ír ide, és ő dobrevklári?:DD

2010.10.22. 22:43:46

@cambridge.on: lesz több helyen is ilyen...:)))

aszekelyek 2010.10.22. 22:44:14

@namitirok: Igen, z mszp jogelődje, államosította a férjem családjának ingatlanvagyonát is. az MKP. Deklasszált elemek lettek. Mindját a holocaust után. Az is milyen törvényes volt, bár etikusnak azt sem mondanám. Amikor erről a egy szadeszosnak beszéltem, jó kapcsolatot ápolok vele, régit, azt mondta, megdöbbenésemre, hogy ahhoz, hogy legyen, valakitől el kell venni. Ez elég cifra így. A valakit pedig eszerint mindig az aktuális kormányzó erő- bármilyen is, jelölte ki. Szerinte mióta világ, a világ. Ebben semmi különös nincs. Elég durva első hallásra, ám ha végiggondolod, bizony így van. Sokra tartom az illetőt, nem egy buta ember.

cambridge.on 2010.10.22. 22:46:01

@aszekelyek: Eltévesztetted!
Fletót nagy "F"-fel írtad. A kimerültség jele.

panelburzsuj 2010.10.22. 22:46:10

@namitirok:

Volt.

Óvódáskoromban még mondtak ilyeneket.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:46:18

@cambridge.on: Egy fecske nem csinál nyarat!
Mármint Esztergomban...nem a Prófétára céloztam, Ő egyedül is a nyárba röppent minket, egyenesen az uborkaszezonba!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:50:57

@aszekelyek: Mégiscsak Darwinnak lesz igaza, az Isten meghalt volna, temetés nélkül?
Politika, politika, mi lesz véled, ha úgyis az erősebb kutya szaporodik?

2010.10.22. 22:51:18

@aszekelyek: akkor mindent értek!:)))

aszekelyek 2010.10.22. 22:52:52

@cambridge.on: Igen, álmosodom. Nem mondat kezdete volt?

panelburzsuj 2010.10.22. 22:53:26

@Letícia:

Tölgyes meg a kisspéter, nem?

Adta firnyákjai!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:53:46

@aszekelyek: Kezdem érteni, Te Fletó törvénytelen lyánya vagy!:-)
Egy kis mitológia...:
A római hadisten, Mars, görög neve Árész, ami harcot, háborút jelent. Ez a névválasztás nem meglepő, hiszen anyja, Héra, Zeusz újabb félrelépésén felháborodva bosszúból és dühből nemzette, férfiúi mag nélkül. Árész zabolátlan, vad istenség lett, erőszakossága, durvasága és a harc iránti szenvedélye miatt nem kedvelték a többi istenek. Amennyire visszataszító jelleme miatt, annyira vonzó alkatilag. Magas, izmos külseje rengeteg nőt vonzott köré, egyik "leghíresebb" hódítása Aphroditénak, a szerelem istennőjének elcsábítása volt. Ebből a szerelemből származott leánya, Harmonia, aki a szerelem és a harc közötti egyensúlyt testesíti meg.

Jómagam a harmóniát helyezem előtérbe, ha lehet!

aszekelyek 2010.10.22. 22:55:59

@namitirok: Kérjük ne kérjük rá mi is az Úr áldását, ahogy dr molnár csaba alalnök a sátoros megalakulására , hátha igaza van Nietchének :) ?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 22:56:35

@namitirok: Bocs, ez lemaradt:
A Kos az Állatöv első jegye. A tűz elemhez tartozó jegy uralkodó bolygója a Mars.

Forrás: Velvet, a mértékadó trendiknek

aszekelyek 2010.10.22. 23:03:00

@namitirok na és hányadik házassága közben balkézről? @namitirok: Elég harmonikusra sikerült végül, tényleg. Egyedül bajos harcolni... Az Don Quijote szakmája....:D Taéáéok a harcmezőn itt mindig gyakorló partnert. Be ne rozsdálljon a szerszám....:) no jó éccakát.

porfelhő 2010.10.22. 23:03:15

Hogy mik vannak?! @Leninben egy költő veszett el! inkább egy iró!?:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.22. 23:06:36

@porfelhő: A lényeg, hogy elveszett! Csak csendben fényezd, nehogy megtalálja a hangját, vagymit..lantját?

porfelhő 2010.10.22. 23:08:57

@namitirok:
Nem a lantját találja meg. A CB-ket, ahogy ő mondja. Megkeresi a sötétben is.

Ordnassac 2010.10.22. 23:15:47

@kodó tamás: Tócsa ott volt.

Az egyik fideszes az egész ülést kihagyta, a másik meg csak az alpolgármesteri szavazás után ért be.

Ordnassac 2010.10.22. 23:17:49

@aszekelyek: III/II-es volt, szóval tapasztalata van. ;-)

Ordnassac 2010.10.22. 23:23:48

@cambridge.on: Papcsák, nem Rapcsák. Utóbbi már nyolc éve elhunyt (Isten nyugosztalja!).

Olyan nagy segítségre nem volt szüksége a szociktól, az ő szavazatuk nélkül is lazán meglett volna a többség.

cambridge.on 2010.10.23. 00:18:55

Feltűnt már valakinek a cím?
A bibliai tan megfordítva.
Ezek szerint a derék Fidesz kenyérrel dobálta a kormányt?
Most a szocialisták aljas módon kenyérre kővel válaszolnak.
Nem ez történt,ha jól emlékszem.
Inkább az angol mondás jut eszembe :What goes around comes around.

Jó éjszakát mindenkinek Radnóti szavaival.

Igaz, jó szerteütni néha, de békében
élni is szép lenne már s írni példaképen.
Bíztatnom kell magam, hogy el ne bujdokoljak,
mert jó lenne messze és műhelyben élni csak.
Ó, véled gondolok most, tollas jobbkezemmel
s egyre jobban értelek, Kazinczy, régi mester.

1935. március 17.

Ordnassac 2010.10.23. 00:35:34

@cambridge.on: "Ezek szerint a derék Fidesz kenyérrel dobálta a kormányt?"

Biztos, hogy megfordítás és nem olyan értelemben értendő a dolog, hogy kővel dobták meg és most ugyanazzal a kővel reagálnak?

Aztán lehet, hogy TG mindkettőnknek azt mondja, mint Arany János: "gondolta a fene".

lüke 2010.10.23. 01:07:36

. Besonders in den osteuropäischen Ländern Bulgarien, Lettland und Ungarn sind laut Eurostat die Defizite höher als bislang bekannt.
lehet dobálódzni

www.welt.de/wirtschaft/article10473149/EU-verzweifelt-am-griechischen-Schuldenberg.html

nyünyüge 2010.10.23. 07:18:29

Forradalmi gondolatok Pécsett:

"Aki a magyar ifjúság ellen tesz, a haza ellen tesz.

Aki a fiatal értelmiség ellen cselekszik, az az ifjúság ellen cselekszik.

Véleményem szerint 2010 Polgári Magyarországában, még a Professzorok Batthyány Körének sem lenne szabad, hogy olyan gondolatai ébredjenek, melynek, gyakran egyéni sérelmekből fakadóan, fő céljai között van a hallgatóság intézményi vezetésből történő eltávolítása, a Hallgatók szerepének eliminálása.

Egy olyan új Felsőoktatási Törvény tervezet, amely a tisztelt professzor urak nyomására az intézményi autonómiát nyomokban sem tartalmazza, amelyben a hallgatókat alsóbbrendű egyetemi polgárként kezelik, nem engedve beleszólást még saját ügyeikbe sem, elfogadhatatlan!

A Kormányzatot is megvezetve, az ilyen törekvéseket támogatók 1956-óta nem látott módon, sáros halina csizmájukkal tapossák a demokráciát.

Miniszterelnök Úr 2009. őszén levelet küldött az egyetemi ifjúságnak, melyben az áll, hogy„a következő polgári kormány nem ellenfelekként, hanem a jövő erőforrásaiként tekint majd a fiatalokra."

www.pecsikozgaz.hu/kozerdeku/194-keresztes-peter-beszede-az-56-os-megemlekezesen

nyünyüge 2010.10.23. 07:19:40

@nyünyüge:
Ott téved a HÖK elnök, hogy polgári Magyarországon képzeli magát.

S2000 2010.10.23. 08:57:30

@aszekelyek: "A gulyásszocializmus nyugdíjasaival jutottunk ide." Hm, ezt nem egészen értem.

Egy baloldali kormánytól el tudom fogadni, hogy a magánpénztár legyen opcionális, az állami a kötelező. Egy jobboldali kormánytól ennek az ellenkezőjét várom: a magán legyen kötelező, az állami választható. Már ha azt feltételezzük, hogy 1990-ben befejeztük a kísérletet a szocialista gazdasági modellel.

Látom nálad sikeres volt a propaganda... Ez valójában nem arról az ideológiai vitáról szól, hogy magán vagy állami, hanem arról, hogy a kormány - megint csak dacolva a világgal - így reagálja le az EU-s nemet a magánpénztári befizetések nem elszámolhatóságával kapcsolatban. Inkább szétrombol egy jól működő rendszert, mint hogy beismerje az újabb kudarcot, és más megoldást keressen (pl. csökkentse az állami szféra költségeit).

László56 2010.10.23. 09:08:01

Szép jó reggelt kívánok Mindenkinek

Dobd vissza kővel ? Kérdezi az elemzőnk, pedig tudnia kellene neki hogy a kommunistáink másképp gondolkodnak. Eszük ágában sincs egy népszavazást azért követelni hogy azt sikerre is vigyék. Ők tudják a legjobban hogy semmi sanszuk nincs. Annak ellenére, hogy - úgy az elemzőnk mint az itt kommentáló blogfenntartók -, az esélyeket igyekeznek kivesézni, látniuk kellene hogy itt egyáltalán nem az esélyekről van szó. De ha nem arról van szó, akkor miről ?

Más pénzén melegen tartani az MSZP -t a polgárok emlékezetében. Ez a fő ok. A nyugdíj debattát sem a nyugdíjért magáért csinálják, hanem itt adódik a lehetőség e pénztárukat feltölteni a nyugdíjkasszák támogatásából. Mert azt mindenkinek tudnia kell hogy az MSZP nem hajlandó erre a saját pénzét költeni. Sokkal inkább a nyugdíjkasszákat akarja megsarcolni vele. Ki, ismeri hogy az MSZP maffia hasonlóságú organizációja hogy működik, az látja azt is hogy miként fognak nekik védőpénzt fizetni a nyugdíjkasszák. A privát kasszák örömmel fizetnek mert nem az ő pénzük, a tagjaikkal meg elhitetik hogy a saját érdekük, az MSZP meg örömmel veszi hiszen, -annak ellenére hogy tudja, semmi sansza nincs-, feltöltheti a saját kasszáját. Így aztán mindenki jól jár, csak a népünk nem. Tipikus MSZP megoldás. De tipikus maffia megoldás is.

Az MSZP sokat tanult az olasz maffiától. Hogy lehet beépülni egy társadalomba és úgy szétrohasztani belülről hogy nagyot kaszálhasson.. Olyan jó tanítvány hogy ma már az egyik legnagyobb maffiaorganizáció a calábriai ’Ndrangheta is tanulhatna tőle. Megvédünk benneteket mondja az MSZP és gondolja: ha fizettek. Ki azonban a társadalmat ezektől a maffiásoktól akarja megvédeni az nagyon jól tudja, csak a pénz mozgását kell követnie és már tisztábban lát. Ha ezt tette volna az állam az utolsó nyolc évben, akkor meg lehetett volna előzni az országunk kirablását. De hogy akadályozhattuk volna meg, ha maga a rabló volt felhatalmazva az állami teendőkkel.

Szép ünnepnapot kívánok még Mindenkinek. Ugyanakkor eszembe jut hogy mennyire tipikus miránk magyarokra ez az ünnepnap is. Egyikünk azért ünnepel mert a forradalom felszínre hozta a kommunistáktól elnyomott erkölcsi és nemzeti értékeinket, másikunk meg azért mert a pufajkásaival leölette a forradalomárainkat. Így aztán mindenkinek van ünnepelni valója, csak a népünknek nincs. Hiszen népünk a mai napig szenved a forradalom leverése és a kommunista történelmünk feldolgozatlansága miatt. Tipikus magyar megoldás. A magyar nép hátán, a magyar nép ellenében. Kellemes ünnepet kívánok.

lüke 2010.10.23. 09:17:10

@nyünyüge:
a képzeletben nem tévedünk ,az a szubjektum

jjulie 2010.10.23. 09:17:16

@László56:

mert a nem kommunista történelmünk fel van dolgozva, jó alaposan kitárgyalva, és az így létrejött közmegegyezés frankón és megérdemelt egyetértésben él az elmékben

nyünyüge 2010.10.23. 09:18:53

@aszekelyek:

Igazán szép gondolatsor, ahogy a magánnyugdíjpénztártól a gulyásszocializmus nyugdíjasain át eljutsz a szaporodó, munkát még sosem látott harmadik generációs cigányokig, kis fletozással fúszerezve :(.

porfelhő 2010.10.23. 09:20:50

Fellobbant az ötvenhatos forradalom lángja.
A forradalom lánja emlékmü felállitásáról az Ötvenhatos bizottság döntött 1996-ban. Az emlékmü előtt a lángot minden évben meggyujtják és november 4-ig, a forradalom leveréséig lobog.

hakos2 2010.10.23. 09:25:51

@S2000: Már megbocsáss, de az nem öngondoskodás, ami kötelező.

2010.10.23. 09:28:33

@aszekelyek: "szadeszosnak beszéltem, jó kapcsolatot ápolok vele, régit, azt mondta, megdöbbenésemre, hogy ahhoz, hogy legyen, valakitől el kell venni...A valakit pedig eszerint mindig az aktuális kormányzó erő- bármilyen is, jelölte ki. Szerinte mióta világ, a világ. Ebben semmi különös nincs. Elég durva első hallásra, ám ha végiggondolod, bizony így van. Sokra tartom az illetőt, nem egy buta ember.

"ahhoz,hogy legyen,valakitől el kell venni"
Erősen Btk. kategória,kivéve a gyevi bírót.

ssi 2010.10.23. 09:31:08

megoszlanak a szakemberi vélemények: támogatók / ellenzők, természetes

miért nincsenek érthető számolásokat, adatokat, eligazítás a pro- és kontrához és kellő idő, melyek alapján magunk dönthetnénk

kormány mondja: válság van, ill. megszorítás ellenesek
emberek látják: bevételek sorsa, ill. változások: adó, társadalmi feszültség, több állami feladat több pénzzel

a kormány stílusa - szinte azonnal bármit megtehet helyettünk, felettünk, velünk - az, ami miatt érdekes a népszavazás, amiről szólhatna

társadalom nem a kormány gyermeki gyermeke, akit még határozottan nevelni és irányítani kell,
amúgy minél korábban tekintem önálló személyiségnek és partnernek a gyerekem, annál előbb lesz valóban önálló gondolkodású és cselekvő

porfelhő 2010.10.23. 09:36:29

Épp hogy bejelentette népszavazási kezdeményezését az mszp. a magánnyugdij-pénztárakról , reagált a fidesz.
Benyujtotta a nyugdíjpénztár választásról szóló törvényjavaslatát , többek között eltörli a pályakezdők kötelező pénztártagságát.

Demokráciában még népszavazással sem lehet elvenni a szabad választás jogát. A szocialisták azonban továbbra is el akarják venni ezt a jogot az emberektől, továbbra is spekuláns üzletemberek oldalára állnak, ahelyett, hogy az emberek oldalára állnának. mondta Szijjártó.

ssi 2010.10.23. 09:37:14

ha valamibe belenyúlunk, kiderül, hogy mennyi mindennel összefügg(het)

már van: lógós gyerek - nuku családi pótlék

terv: gazdag családok eleve nuku családi pótlékot

vagyis:
- gazdagék gyereke lóghat a suliból?
- szegény embört még az ág is húzza?

panelburzsuj 2010.10.23. 09:48:10

@nyünyüge:

1984-ben két tárgyból is csak dékánival (harmadik menetre) jutottam át vizsgán. Mire meglett a félévem, a többiek már három hét mélyen bent jártak a következő szemeszterben.

Igaz, az összesen 13 utóvizsgám közül végül is csak egyetlenegy végződött kettesse, a többi jobb lett. Még ebben a nagyon megcsúszott vizsgaidőszakban is sikerült olyan jegyeket összekaparnom (többedik menetre...:), hogy egész szép summa tanulmányi ösztöndíjat kaptam értük.

Igaz, a csúszásom oka többek közt az volt, hogy mélyen belemásztam az egyetemi közügyekbe (Egyetemi Tanács, "ifjúsági parlament"), és ez egyrészt időrabló, másrészt összeszentem némi priuszt. (Obstrukció ellen megszavaztuk, hogy csak szabott időkeretben lehessen felszólalni - és én be is tartattam. Több diákkal, de több professzorommal is ... )

Ez az év épp félúton van a ma, és a ma órigóként ünnepelt '56 között.

Hadd ne soroljam, mi mindent tudtunk keresztülvinni (sok munkával, szívóssággal persze) az Egytemi Tanácson AKKOR, mert nem akarom fájdítani polgári hallgatók szívét, és nem akarom őket polgári professzoraik elen uszítani ...

Átverés! 2010.10.23. 09:48:15

Én nem helyeslem, hogy Mesterházy ezzel a népszavazási ötlettel áll elő.Sok sebből vérzik ez a kérdés, mellette és ellene sok érvet lehet felhozni. Nem ez a tuti nyerő kérdés.Lesznek itt még más lehetőségek is a népszavazásra.

Az sokkal inkább, hogy az alkotmányról legyen népszavazás. az fogja, hosszú évekre meghatározni az ország társadalmi, politikai helyzetét. Látjuk, hogy nem szégyenlősek a teljes egypártrendszeri felállást törvényesíteni.

Akik látták az M 1-en a kitüntetések átadásáról szóló közvetítést nem tudom mennyire elégedettek.Mennyire volt fennköltebb a korábbiaknál. Szegény idős kitűnteteknek két lépcsőfokot is meg kellett tenni ami elértek a célhoz.

Rengeteg a visszaemlékezés a 2006-os zavargásokra, de arról senki sem beszél, hogy okt. 23-án délelőtt milyen fennkölt ünnepség volt amikor a világ számottevő vezetői rótták le tiszteletüket az 56-os forradalom emlékére. Ez nem téma,de a csőcselék ilyen, olyan megmozdulása évekre kutatási téma a segítőknek, vagy netalán az ártóknak.

panelburzsuj 2010.10.23. 09:51:16

@László56:

Azt gondolom, ennyi bölcsességtől megérdemelnénk egy "Restauráció 2010" témájú alposztot a kedves szerzőtől.

A mai nap igazán erre van predestinálva ...

kisa 2010.10.23. 09:59:42

@S2000: Orbánnak anno egy baja volt a szocializmussal: hogy nem ő Kádár.

porfelhő 2010.10.23. 10:03:08

"kutatások" még nem igazolták kellő pontossággal mi is volt 2006. őszén. Kik voltak a gyujtogatók, voltak-e segitőik, esetleg kik álltak mögöttük. !! Az a lényeg, ill. szomoru valóság, hogy ez a sajnálatos esemény egyáltalán megtörténhetett.!

2010.10.23. 10:03:24

Jó reggelt!

@kisa: de ügyes gyerek, megcsinálta, hogy vagy 12 évig ő legyen Kádár...:)))) s erre rímel: @panelburzsuj: :))))

kisa 2010.10.23. 10:03:45

@aszekelyek: Nos, ha a zsigereid megtelnek, akkor kicsit lejjebb tolulnak, és te leszel a legnagyobb pénisz ebben az országban! :-)

panelburzsuj 2010.10.23. 10:05:39

@manyike:

"Nem elosztási kérdés, hanem szabadságkérdés az, hogy valaki mit kezdjen a bevételeivel."

Egy magyar republikánus, 2010 júniusából.

2010.10.23. 10:07:20

@porfelhő: így van. Ma szerintetek lesz kabaré?? A szombati rádióban merengések, ötölések, nyomorultak felemelése stb. között a legszebb napszak a kabaré tartama, szóval ezek "mocskos" (poszt)"kommenyisták" (by Hofi) ezt is elveszik?:)))

Szimba 2010.10.23. 10:08:16

Mi ez a VÉLEMÉNYEK című mazochizmus?

Bár én sem vagyok mentes az önsanyargatás képességétől. Tegnap megnéztem Tarsem Singh filmjét A sejt címűt.
Előzőleg már láttam a Zuhanás (2006.) című filmet, és az nagyon jó volt, főként ami az operatőri munkát, a látványt illeti.
No, a sejt egészen gyengének tűnt , amolyan krimi és scifi keverék, némi Freud Álomfejtés beütéssel.
Ma ezért takarítani fogok, hogy valahogyan helyrebillentsem a lelkivilágom.

panelburzsuj 2010.10.23. 10:08:21

@kisa:

"Kormányunk, aki jelenleg egy személy, mert csak az egészen hülyék képzelhetik azt, hogy majd Hende Csaba beleszól a politikába, tehát ez az egyszemélyes kormány, ezzel a veszélyes, ám tehetségtelen Kádár-imitátorral az élén, úgy döntött, hogy államosít, mert a karvalytőke zsákmányolja a népet, az állam pedig megvédi, ó, szőranya, ne hagyj el!"

hirszerzo.hu/publicisztika/20101022_para_szuksegallapot_orban_allamositas_sta

porfelhő 2010.10.23. 10:13:10

@Letícia:
Ma nem lesz kabaré! szerintem. Nem a "mocskos" kommenyisták álltak akkor sem a kabaré középpontjában. A kutatási eredmények, csak találgatások. Szélesebb körben kellene kutakodni. A kommunyisták, ballibbek nem tudnak kukákat borogatni, meg gyujtogatni!:)

agentT 2010.10.23. 10:14:36

Mivel ez az egész népszavazási bohóctréfa körülbelül akkora jelentőséggel bír, mint a fing a forgószélben, fel szeretném tenni az egyetlen, valóban tartalmi jellegű kérdést, mely rendelkezik némi relevanciával:
Ki az a csinos kis buxa, ott mesterke mellett, balra?

2010.10.23. 10:17:18

@kisa: hölgyről van szó, szóval ez nehéz lesz neki, de persze a mai világban nincs lehetetlen!:))))

panelburzsuj 2010.10.23. 10:17:57

@panelburzsuj:

Ja: Szimbának, biztatásként! :)

porfelhő 2010.10.23. 10:18:28

Mindenkiben élesen él az a bizonyos 2006-os őszi, sajnálatos esemény. Az első kordonbontásból a TV. székház felgyujtásáig. Hogyan üztek egymással a tüntetők és a rendőrök "macska-egér" játékot. Hogyan gyujtogatták az autókat-kukákat. Elképesztő, hogy ez megtörténhetett. !!

Szimba 2010.10.23. 10:19:34

Ami az MSZP népszavazási törekvéseit illeti, ez egy hamvába holt kísérlet. Tartok attól is, hogy az új alkotmány ügyében vagy a határokon túl élő magyarok szavazása miatt tömegek mozdulnának meg.

Bár az utóbbi valóban egy ordas baromság. Ha pl. a pozsonyi magyarok szavazhatnak budapesti vagy akár magyarországi pártokra, akkor én meg követelem, hogy szavazhassak az ő pártjaikra. Aztán ne lepődjenek meg, ha netán Slotát x-elem be színtiszta rosszindulatból:-((

jjulie 2010.10.23. 10:19:44

@agentT:

már megint eltévedtél, a cimboráid a kurucon várnak szórakozni

agentT 2010.10.23. 10:21:55

@porfelhő: :DDDDDDDDDD

Soha még a tévében nem volt tudósítás németországból, Franciaországból, Ámerikából, Davosból, a művelt nyugatról bárhonnan, amelyben azachista-trockista-maoista-kommunista-szoci baloldali söpredék randalírozott volna. :)))))))))))))
Soha még utcát lángokba nem borítottak, kukát nem gyújtottak, autót nem vertek szét. :)))))))))
Az meg, hogy a magyarországi 2006-os erőszakos eseményekben nem volt a baloldali kormány által küldött titkosrendőr mint felbújtó, az meg fényesen be lett bizonyítva. :))))))))))))))))))))

Már érdemes volt belépnem, eddig nem volt túl virágos kedvem, meghoztátok:))))))))))

agentT 2010.10.23. 10:23:35

@jjulie: Mi van mélydemokrata?
Leszabályoznád, melyik oldalra léphetek be?
Mi van mélydemokrata, csak nem lettél fideszes?
Állítolag a fidesz akarja elfoglalni a médiát, nem?
Mélydemokrata:))))))

kisa 2010.10.23. 10:24:04

@Letícia: Nem tudtam. De nőknél is van valamilyen hatása a vértolulásnak azon a tájékon, nem? Amikor azt akarja, hogy állandóan b...szva legyen, vagy valami ilyesmi. Mostantól megkaphatja... És ettől lesz orgazmusa. :-)

Szimba 2010.10.23. 10:24:28

@panelburzsuj:
Ez is egy szélsőség, ez a Para:-))
Ráadásul a Béláink, mármint a királyok eléggé jók voltak.
Egy vezetőhöz kell a tömeg is, mint ahogyan a kiskakas sem lehet meg a baromfiudvar lakói, meg a szemétdomb nélkül.

kisa 2010.10.23. 10:25:47

Én csak a szokásos fidesz nagygyűlés hiányolom az idén...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.23. 10:26:53

@panelburzsuj: bírom, amikor az ilyen pendejók, mint ez a ParaImre, az Antallt dicsérik...
Egy időben egész kórus alakult belőlük, szegény - éltében általuk feszt gyalázott - Antall meg nyilván forgolódott a sírjában.

jjulie 2010.10.23. 10:27:15

@agentT:

senkiházizz egy versszakot, légyszi, légyszi, az tök jól áll neked

agentT 2010.10.23. 10:29:09

@kisa: Én is, mert lehetne legalább hallgatni az ugatást, hogy "húúúúú, mennyibe került ez az ooországnaaak"

panelburzsuj 2010.10.23. 10:30:08

@Szimba:

Vékony jégre sétál ezzel a határontúli kérdéssel a kormányzat: ha más államok polgárai nem önmaguk, önbevallás alapján nyilvánítják magukat magyarnak, akkor hogyan fog válogatni a jelenkezőkből a nemzetpolitikáért felelős Főkeresztény Zsóti?

Már említettem, de nem árt: pl. mit kezd a legalább ötmilliónyi kárpát-medencei cigánysággal?

porfelhő 2010.10.23. 10:30:13

@agentT:
Hogy mik vannak! Ilyen ez a szombat délelőtt. Rosszul emlékszel voltak események más Európai országban is. De itt még folynak a "kutatások".!! Tessék az emlékeket egy kicsit jobban felélénkiteni!! oszt akkor világosabb lesz egy kicsit minden, igaz nem egészen!!! :Mi magyarok sem akartunk lemaradni, sajnos !!:) Érdemes volt belépni, akkor nem kell kilépni, vagy ujra vissza kell lépni!!!:)

agentT 2010.10.23. 10:33:09

ex-homar.blogspot.com/2007/10/para-kovacs-imre.html

"... Para-Kovács, bár régi csillogása a múlté, lelkes farkcsóválással és tökéletesen szervilizmussal visszhangozza az MSZP kommunikációját: lopunk, csalunk, hazudunk, de az ellenzék is ezt csinálná. Ráadásul antiszemita csürhe az egész bagázs, ugyebár, cakkundpakk. Bár műveltsége khm, elmarad kollégája, TGM Miklósé mögött, a csúsztatás és manipuláció terén őstehetség, rendszeresen emlékezeteseket alkot, a "független értelmiségi" és "megmondóember" jólfizető szerepében szórakoztatja a Népszabó olvasóit a duplagondoljaival. Kint is vagyok, bent is vagyok, jaj de jó, hogy mozoghatok. A Pulitzer-emlékdíj már figyel, Bodor Pál nyáladzó ajkai csókra csücsörödnek...."

parakovácsot én is szeretem. :DD

panelburzsuj 2010.10.23. 10:33:58

@Szimba:

@Hepci:

Többek között ezért sem mozdulunk egy tappodtat se előre, pontosabbana lövészárkokból kifele. Értelmeset mondott? Talán. Ja, a Para mondta?? Akkor vissza az egész ...

Ötvenhat tele volt bánom-beszédekkel. Ma mit fogadnánk el vajon őszinte javulási lépésnek, megbánásnak, belátásnak?

Szimba 2010.10.23. 10:37:04

@panelburzsuj:

Gondolod, hogy a kisseprűmmel bankárokat, meg tőkéseket fogok kipucolni az ágyam alól?:-))

agentT 2010.10.23. 10:38:21

@porfelhő: Ha a "Soha még utcát lángokba nem borítottak," mondataimat nem tudod értelmezni, és azt gondolod, hogy én tényleg azt hiszem, hogy "soha"... akkor sajnos nincs segítség.
akkor inkább ne fáradj a gondolkodással.
Hangoztasd a népszerű gondolatféléket, és szeretni fognak itt.
Segítek: diktatúra, oda a jogállam, kétharmad, magánnyugdíj, ellopták, alkalmatlan, Putyin, nem ezt ígérték, országcsőd, fidesznyik, shortolnak stb.
Négyet-ötöt még összebogarászol, ennyiből kijön pár bővített mondat random módon.
Oszt szeretni fog itt a köz. :)))

Szimba 2010.10.23. 10:39:01

@panelburzsuj:

Jaj, ne is mondd!!!:-(((
Ezt még nem is mertem említeni, mert tartottam attól, hogy rögtön rasszistának, meg fasisztának fognak nevezni:-(((

porfelhő 2010.10.23. 10:39:53

Milyen idétlenek voltak már 2006-ban is ezek a komcsi, ballibbek. Meg most is azok. Nem tudnak, meg nem akarnak kukákat borogatni, gyujtogatni!! A rendőröket idegesiteni!! :) Még jó hogy meg van a józan eszük!!?) oszt eszükbe sem jut ilyesmi! Attól sokkal jobban féltik a nemzet fővárosát, hogy kárt okozzanak!:)

Szimba 2010.10.23. 10:41:16

@panelburzsuj:

Nem mondott értelmeset. És tojok rá, hogy a Para-Kovács írta. Szokott jót is írni, de most nem értek vele egyet.
Uff!

panelburzsuj 2010.10.23. 10:41:17

@agentT:

A büszke borzanya összetoborzott
Néhány csellengô borzot,
Hogy szivének féltett kincsét,
Hat kicsinyét megtekintsék.
- Nézzétek! Az itt a menyország! -
Mondta dédelgetve hat egyszülött borzát.
Ám a bámészkodók formátlannak, torznak
Találták a sok torzonborz borzat.
Szólt az egyik, egy értelmesforma,
Kinek kedélyét e látvány felborzolta:
- Érdekes! Ha belülrôl, elfogultan nézed,
Ez az alom meleg kis családi fészek.
Ha kivülröl, s nem vakit el vonzalom:
... egyszerûen borz-alom...

Ha kivülröl, s nem vakit el vonzalom ...

jjulie 2010.10.23. 10:41:28

ma reggel a fideszországi díszpolgár gyarmati dezsőt véletlenül arra kérte a riporter, hogy meséljen, mi volt a kelendő, amikor hátrányos helyzetű élsportolóként farkas mihályi engedéllyel csencselt

kijavította, hogy az nem csencselés volt, hanem csempészés, de egy ilyen ünnepi napon ne beszéljenek erről

panelburzsuj 2010.10.23. 10:43:30

@Szimba:

Úgy, szóval te bujtatod a gaz spekulatívokat?

Szimba 2010.10.23. 10:44:05

@panelburzsuj:

És nem vagyok benne semmilyen lövészárokban, mert egyik párthoz sem tartozom. A Fideszre sem szavaztam, és a szocikra sem hosszú évek óta. És nem is fogok.
Ha szavaztam, az inkább protest szavazt volt mindig. (lásd: LMP, ha már a KKP nem tudott képviselőt indítani, mondjuk egy jó fej Bodrit:-)))

panelburzsuj 2010.10.23. 10:45:22

@panelburzsuj:

Akkor csak lapuljabnak és reszkessenek az ágyad alatt, a fülkés polgári forradalom úgyis lecsap rájuk!

2010.10.23. 10:45:37

@kisa: húha, most ne tőlem várd a válasz, hanem aszékelyektől kérdezd meg, neki van ilyen tolulása! Derék asszony az, fog rá válaszolni!:))))

Szimba 2010.10.23. 10:47:12

@panelburzsuj:

Majd most aztán jól odacsapok, ahova köll!:-))
Előveszem a jégcsákányom, meg a sarló kalapácsom, sőt, a Domestost is:-))

2010.10.23. 10:47:29

@kisa: jé, tényleg! Nincs kordon rázogatós, Orbán takaroggy! bekiabálós parádé! Te, miért van ez? Ki érti eztet?:))))

jjulie 2010.10.23. 10:48:25

@agentT:

nem lesz valami meccs, esetleg nem vagy éhes?

2010.10.23. 10:48:33

@Szimba: én ez utóbbit s el is tűnök! Jók ne legyetek!:))

agentT 2010.10.23. 10:51:42

@panelburzsuj: Mhm. Kérdeznék én valamit.
Szerinted ki nézi itt kívűlről, úgy, hogy nem vakítja el semmi?

Merhogy megszólni azokat, akiket a vonzalom vakít el, az egy dolog.
De ha jobban megkapirgáljuk az első ránézésre kívülről kukucskálókat, az ő borzadályuk aztán függetlennek nem nevezhető.

Persze, van aki tudja magáról, de mondja.
Ők egyszerűen az alja lét, akik meleg nyári napokon a kövek alól másznak aló, alig túl a protozoa léten.
Szégyenei a törzsfejlődésnek, de lewgalább tudjuk miként kell bánni velük, mit lehet várni tőlük.

Ámde a veszélyesebbje az - túl az irracionalitás határán - amelyik elhiszi magáról, hogy oh, ő nem.
Dehogy hajlik ő, hisz büszke szálfa.
És amit ő mond, az a színigazság, mert ő mondja.
Ezért nem szeret érvelni, ezért horkan mérgesen, ha a hozzám hasonlóak megfricskázzák, kinevetik, orrot mutatnak neki.

Na ezekkel szokott baj lenni, ha korditot szimatolnak.
Mert megteszik, hogyne tennék, amit kell a szent ügy nevében.

panelburzsuj 2010.10.23. 10:51:45

@Szimba:

A stílusa valóban tenyérbemászó. A csúsztatásai is azok.

Azta aza lappgondolatát is elhibázottnak tartod, hogy Antall (és azok, akikra Antall hatni tudott) még úgy-ahogy tartotta magát, és utána indult meg igazán gátlástalanul, felszabadult cinizmussal és nihilizmussal a lejtőn a "magyar politikai elit"?

És ebben a lejtőre vonulásban magát is hibásnak tartja?

porfelhő 2010.10.23. 10:52:08

@agentT:
Ne bánkódj azon, hogy én mit bogarászok össze. Nem kell egyébként "itt engem szeretni".!!! Köszi a segitséget nem kérek belőle. Mi a fene talán te lettél a bloggazda. ezt nem tudatta még a Török G.!!! Abból a "közből" nem kérek, aki állandóan a "sarazásommal " van elfoglalva!!! Oszt olyan joggal irogatok ide, mint bárki más!!! osztnemzetijónapot!!! oszt ha nem teccik a kommentem, ne olvasgassa!!! arra sem kértem, hogy nekem irogasson!! oszt nem azért jöttem ide hogy egyhamar meghátráljak, nem az a tipus vagyok!!!
Akármit teccik irogatni, az őszi események megtörténtek!! Sajnos!!

agentT 2010.10.23. 10:53:02

@jjulie: Közben nézem az NFL Game Dayt.
Szerinted ki nyeri idén a Super bowlt? Szerintem a Redskins.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.23. 10:54:35

@panelburzsuj: nézd, a megbocsátás mindig vezeklés révén tud létrejönni, nem a felejtés útján...
Erre még nem láttam érvényes kísérletet az általam tán joggal utált közszereplők körében.

jjulie 2010.10.23. 10:55:36

@agentT:

mikor veszed észre, hogy nem a kurucon vagy fricsakanagymester?

panelburzsuj 2010.10.23. 10:58:32

@agentT:

A "semmi" és a "vonzalom" nem ugyanaz.

Távollétében idecitálom mondjuk Ornassac úr példáját. Világosan tudjuk, hogy meklyik ügyet igyekszik előmozdítani, de azt is világosan látjuk, hogy nem fogad el minden ballépést az "övéi" részéről pustán azért, mert az övéi.

Nem állítja magát függetlennek, de képes valamennyire felülemelkedni a vakhitű bolsevik pártszerűségen.

(És közvetlenül leverheti rajtam az inszinuációt, mert ismerjük egymást ... :)

agentT 2010.10.23. 10:59:50

@Hepci: Nem is fogsz vezeklést látni.
Ezek soha nem fognak megbánni semmit.
Ötvenhatért se kértek bocsánatot soha.

Szokták mondani baller elmehősök, hogy a Fidesz milyen ganyé gerinctelen párt már, mert először liberális színekben játszott, utána átment konzervatív néppártiba.

Mhm. És az milyen hiteles már, mikor egy négy évtizeden át népelnyomó, tömeggyilkos vérbolsi gyalázatpárt funkcibandája bemül egy tanácskozóhelyiségbe, szavaz egy jót, oszt utána kinyilvánítja, hogy
- ő most már nem az mint eddig, mert egy betűt kivetett a nevéből
- és ettől természetesen nem vérbolsi kötélrevaló bűnözőhalmaz
- hanem européer szociáldemokrata élpárt, mindene a demokcácia, oda van az emberi jogokért, a tervgazdaságot meg a sátán találmányának tartja, és éljen a szabad piac.

Hát ez kurva hiteles valóban.

agentT 2010.10.23. 11:01:27

@panelburzsuj: Ezt elfogadom.
Ám nálam ennyiben ki is merült a lista.
A többi...
hát olyan független én is vagyok. :)

jjulie 2010.10.23. 11:03:52

@agentT:

még mindig nem volt egy árva senkiházizás sem, puhulsz pajtás vagy közeledsz?

agentT 2010.10.23. 11:04:18

@jjulie: Csak hogy örülj a nemlétemnek... na öngyilkos nem leszek a kedvedért... de elmegyek kiporszívózni, hadd örüljön az asszonykám, mikor hazatér a bevásárlásból.
Ugye milyen remek, hogy nem leszek itt?
Te űbertoleránsmásokvéleményétszeretvetisztelőmélydemokrata.:DDD

porfelhő 2010.10.23. 11:05:34

@agentT:
Hamar fel teccik adni:)!

jjulie 2010.10.23. 11:07:11

@agentT:

ne hogy beszippantson a porszívó pajtás, szóval nem lesz senkiházizás

talán az ünnep van rád ilyen jó hatással?

panelburzsuj 2010.10.23. 11:07:30

@Hepci:

És van szerinted olyan mérce ma Magyarországon, amelyet valódi közmegegyezéssel használhatnánk: ennek vezekelni kel ahhoz, hogy el tudjam fogadni?

Mert húsz év áldatlan elfogultságainak eredményeképp már bírósági ítélet is alig akad olyan, amibe ne látnánk bele több-kevesabb koncepciós torzítást. Ki ilyet - ki olyat.

kisa 2010.10.23. 11:08:32

Szép és méltóságteljes ünnepet mindenkinek!
index.hu/video/2010/10/23/oktober_23.-i_megamix/

kisa 2010.10.23. 11:11:06

@agentT: Nemzeti Ünnep van. A boltok zárva, nem? Hol vásárol asszonykád?

Szimba 2010.10.23. 11:12:25

@panelburzsuj:

Alapgondolat?

Ki nem tudja, hogy a rendszerváltás első eufóriáját nagyon gyorsan, sőt a háttérben már kikezdte a meggazdagodás vágya?
A szocialista vállalatok vezetői már akkor tanulták szorgalmasan az angol nyelvet, és alkudoztak a háttérben, amikor még a tömegek könnyekre fakadtak Nagy imre újratemetésén, az első demokratikus választáson.

Sok volt az az állami vagyon, amit meg lehetett viszonylag olcsón és könnyen szerezni. És aztán persze beszálltak a buliba a mindenféle pártfunkcik is, a külföldre szakdt hazánkfiai is. Azonnal ellepték a valamit is érő cégeket, épületeket, mindent azok, akik egy fillért is reméltek. PÁRTFÜGGETLENÜL!!!!
Osztoztak, újraelosztottak, meg továbbadták, és visszaszerezték, majd ismét eladták..., és ez még most is folyik.

Olyan ez, mint a kalandozások kora a történelmünkben. Nem érdekelt és nem érdekel senkit, hogy hosszú távon tervezzen, hogy menet közben ne tegyen tönkre már egészen jól felépített cégeket, üzletágakat, a lényeg, hogy a saját zsebét megtömje.

Az, aki még a gyerekére is gondol, hogy az is örökölhessen valamit, az már egészen dícsérendő, csodálatosan előrelátó hazafinak tűnik fel.

Népvándorlás kezdődött, és másfajta deklasszálódás, valamint a szabadversenyes kapitalizmus megteremtése, csak éppen a szocialisták vezetésével. Ez nem tetszett a tömegeknek, amikorra már nagyon leplezetlenné vált, és most a másik éhes csapat indul a koncért. Most sem lesz kíméletesebb a harc. Talán majd megtanulják 20 év múlva, hogyan illik lopni finoman, a demokrácia színfalai mögött.

Ez a diszkrét báj azonban nálunk még várat magára.

(Tölgyest nem látom, de a kedvéért felhívnám a figyelmet Bosch A szénásszekér c. triptichonjára.)

Szimba 2010.10.23. 11:15:40

@panelburzsuj:

Höhö!
Engem nagyon ledorongolt, mert szocinak mertem nevezni!
Örülni fog neked:-)

ubul2000 2010.10.23. 11:16:12

@kisa: Sok üzlet van nyitva, én is voltam vásárolni ma.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 11:16:23

Nem vagyok benne biztos, hogy a népszavazási kezdeményezés ebben a témában egyértelműen a referendum aktusát célozná. Főleg, hogy van egy másik kezdeményezés az alkotmányról, ami sokkal egyértelműbb.

Itt inkább valójában szerintem arról van szó, hogy a kormány zsarolási szándékát kívánja visszafordítani a pénztárakkal kapcsolatban. Persze azzal a nem titkolt céllal is, hogy fel lehessen rázni az "unalomba fulladt" többséget.

Amúgy Szííjártó replikája a zemberek szabad választási lehetőségének referendummal történő elvételéi szándékára egy pofátlan hazugság. Ugyanis a referendum nem szól arról, hogy a kormány a visszaléptetés lehetőségét meg akarja adni. Akkor lenne igaza, ha ezt támadná a népszavazás. Hanem arról szól, hogy amennyiben Orbán lenyúlja a pénztáraknak szánt utalásokat, akkor annak kompenzálásáról gondoskodnia kell. Mert egyébként olyan az egész, mintha rekvirálnák a vagyonom egy részét, majd megfenyegetnek, hogy csak akkor adják vissza, ha belépek a FIDESZ-be. A "szabad választás" Orbánnál ezt jelenti.

És valószínűsítem, hogy a referendum meglebegtetésének lesz is hatása. Ugyanis Orbán is tudja, hogy egy ilyen népszavazás megnyerése számára pirruszi győzelem lenne, hiszen ezzel egy effektív ellenzéki tömb kialakulását segítené. Másrészt győzelme esetén is ott lebegne a ciklus végéig a pénztárak kérdésének pallosa, amely minden kampányban hatásosan (és joggal) bevethető.

Szimba 2010.10.23. 11:18:18

@ubul2000:
Akkor én is megyek, veszek még Domestost!:-))

porfelhő 2010.10.23. 11:21:26

További jó délelőtti forradalmi hangulatot!!! Mindenkinek.!

jjulie 2010.10.23. 11:22:16

@Szimba:

arra nem gondoltál, hogy ki lehet találni valamit, aztán keríteni hozzá pénzt meg szerkeszteni céget, és eladni azt a valamit ami ki lett találva, és kifizetni a költségeket és az adókat, és végül meggazdagodni?

persze lopni is munka, és nem is könnyű

ubul2000 2010.10.23. 11:23:43

@Szimba: " Azonnal ellepték a valamit is érő cégeket, épületeket, mindent azok, akik egy fillért is reméltek. PÁRTFÜGGETLENÜL!!!!
Osztoztak, újraelosztottak, meg továbbadták, és visszaszerezték, majd ismét eladták..., és ez még most is folyik."
Ez igaz, de ne felejtsd el, hogy a bolsi vezetők mekkora előnyben voltak még a 90-es választás előtt (majdnem rendszerváltozást írtam tévedésből). A Németh-Horn kormány megteremtette a spontán privatizációval a szabadrablás lehetőségét. És akkor még messze voltunk 90 tavaszától.

agentT 2010.10.23. 11:24:56

@kisa: Bevallom, hogy helyrajzi szám szerint nem tudom. Mindenesetre mielőtt elporzott volna a személygépjárművünkkel, magához vett kettő darab kétliteres Pepsi Colás üveget, ez pedig arra szokott utalni, hogy hoz házitejet. Nem tudom biztosan, de a tehenek szerintem üzemelnek ünnepeinken is, meg gondolom a gazdasszonyok is eladják az ünnepnapon keletkezett mennyiséget.
Valahonnan kenyeret is szándékozik vételezni, arról végképp lövésem sincs, hogy ezt a beszerzést hol viszi végbe. De majd megkérdezem.

agentT 2010.10.23. 11:26:21

@ubul2000: Na akkor most orbánozzál is egy kicsit, mert különben népszerűtlen leszel.
Akkor pedig vállalnod kell a pária sorsot. :DDDD

agentT 2010.10.23. 11:27:49

@vinczej: Milyen effektív ellenzéki tömb?
Odaállna az LMP melléjük? Nem mondanám tutira.
A Jobbik meg tutira nem.
Akkor?
A Tisztelet Társasága?

ubul2000 2010.10.23. 11:28:21

@agentT: A - nemlétező - Orbán-bányákra gondolsz? ?)))

agentT 2010.10.23. 11:29:29

@porfelhő: Tán mert nem akartam igazán összeveszni magácskával, drága.:)

Szimba 2010.10.23. 11:30:54

@jjulie:

Ilyet sokkal kevesebbet láttam, és szerintem a tulajdonosaik nem igazán szerepelnek a 100 leggazdagabb magyar listáján.

A tehetségeseknek is nyílt bizonyos tér, egy sáv, amivel nem ütköznek a nagyobb érdekekkel. Őket tudnám a kis-, és közép polgárságnak nevezni.

Bűbájos cukrász, aki munka nélkül maradt, és kénytelen volt a szakmájába vágó dologgal vállalkozni, szemétfeldolgozót működtető fiatalember, aki úniós pénzzel építette ki a cégét, vagy a számítástechnikai tudásukkal céget alapítók stb. Vannak, és becsülöm őket a bátorságukért, a kreativitásukért, a munkájukért. De ők vannak kevesen, és éppenhogy a bukás, a tönkremenés határán.

jjulie 2010.10.23. 11:32:23

@agentT:

esztergomban el akarták kergetni a hitbizományost, és lőn elkergető ellenzéki tömböcske

panelburzsuj 2010.10.23. 11:33:29

@Szimba:

Lezajlott egy másik földindulásszerű folyamat is, a munkahelyek tömeges megszűnése. És máig adós a magyarázattal a "magyar értelmiség": ha akkora nagy biznisz volt a magánosítás, miért került utcára, elő- és rokkantnyugdíjba annyi ember, két három év alatt?

Szóval könnyen emészhető magyarázat az, hogy a bolsevikok szétlopták az addig pont általuk összehordott közvagyont, csak arra nincs ésszerű formulánk, hogy az "első szabad magyar kormány" ezt miért hagyta? Sőt bátorította, sőt szervezte?

Szóval még arról sincs "közmegegyezés", hogy a "rendszerváltó elit" tokostul-vonóstul rablóbanda (tolvajok, útcsinálók és csendes cinkostársak gyülevésze), vagy igenis világosan felosztható "jó" és "rossz" oldalakra.

agentT 2010.10.23. 11:33:56

@ubul2000: Jaja, de lehet azt kreatívabban is megénekelni, zengjél mondjuk orbáni szőlőbányákról, melyeket ezüsthajók ringatnak. :))))

panelburzsuj 2010.10.23. 11:37:49

@vinczej:

Tegnap láttam valahol félszemmel valami olyan hírt, hogy az uniós könyvelés az "állameladósítás" újabb kreatív ötleteként fogja kezelni a nyugdíjak eltérítését. Mindaddig, amíg a "kölcsönvett" összegek vissza nem kerülnek a magánszámlákra.

agentT 2010.10.23. 11:38:11

@jjulie: Esztergom (bocsánat) de egy huszadrangú város.

Országos szinten a Jobbik egészen biztosan nem paktál össze az ösellenséggel. Már csak azért sem, mert itt nem arról van szó, hogy el kell kergetni egy gaz fideszes despotát, hanem itt a Jobbiknak a rendpárti állam ellen kellene fellépnie a világglobálnpnyúzóizraelimegszálló magánnyugdíjpénztárakért.
Ekkora öngólt szerintem nem rúgnak, bár Zagyva Gyula óta vannak kételyeim.
És ha a jobbik nem áll oda, akkor az LMP akar egy tandemet a szocikkal? Mikor azon küzdenek alakulásuk óta, hogy levakarják az szdsz 2.0 bélyeget?
Necces.
Politikában nincs lehetetlen, de necces.

agentT 2010.10.23. 11:41:16

@panelburzsuj: Nem, nem osztható fel jó és rossz oldalakra. Jobb és rosszabb oldalakra osztható fel, ez pedig erősen szubjektív, relatív, neveltetés meg gondolkodásmód kérdése. Ja és az érdeket ki ne felejtsem.
Ha jobb és rosszabb oldalra se lenne felosztható, akkor 0 állampolgár járna szavazni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.10.23. 11:42:53

@panelburzsuj: nem kell vezekelni, elég lenne bocsánatot kérni. Mindkét (vagy az összes) oldal - normális embereknek - elfogadhatatlan megnyilvánulásai során tán egyre emlékszem, aki valamiért elnézést kért, az TGM volt, a cigánygyerek által ledöfött cigánygyerek ügyéből kreált hisztéria kapcsán. Ha emlékszel még valami hasonlóra, írd ide.
Többször leírtam már: a valódi árok nem jobb és bal, konzervatív és liberális, hanem a normálisak és a hülyék között húzódik. Sajna a politika a másik felosztás működtetésében érdekelt...

ubul2000 2010.10.23. 11:43:41

@agentT: Szerintem az esztergomi összefogás nem fidesz-ellenes összefogás volt, hanem kizárólag Meggyes-ellenes. Egy esetleges fidesz-mszp összefogást a fideszbe beépült mszp-sek mantrázzák csak, mert félnek a Jobbiktól, mint ördög a tömjénfüsttől.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 11:45:11

@agentT: Itt tömbön nem az ellenzék pártjainak szövetségét értettem elsődlegesen. Hanem azt, hogy az ellenzék, elsősorban a "kódorgó baloldali szimpatizánsok" kohéziója erősödhet.

Azt tudom, hogy a Jobbik ebben a kérdésben a FIDESZ mellett van. (Rossz is lenne, ha segítene.) Az LMP azonban ugyanezeket az elveket vallja, mint a referendum. Nem hinném, hogy deklaráltan csatlakozni akarna, de ellene sem mehet, hiszen akkor maga ellen menne. Azt pedig az LMP sem gondolja komolyan, hogy Orbán magától eláll ettől a módszertől.

Tehát nem pártok szövetségéről, hanem egy, pártjaikon belül szorosabban záró ellenzékről beszélek. Amúgy az LMP-nek sem jön rosszul, ha végre hatékonyan megmutathatja önmagát.

Szimba 2010.10.23. 11:48:25

@panelburzsuj:

Az épületek, a gépek, felszerelések üzletnek számítottak, viszont a munkaerő kevésbé.
Egyrészt minden szoc. gyár/vállalat tele volt adminisztratív munkaerővel, segédmunkással, valamint politikai munkatársakkal. Sőt tartozott szinte mindenhol hozzájuk valamiféle munkásoknak fenntartott kulturális csapat is (könyvtár, közönségszervező, stb.)

Amikor a mi cégünket megvette (1 ft-ért) a régi és az új ejtőernyős Kisz-es vezető, akkor először megszüntették a cégnek azokat a részeit, amik nem hoztak hasznot, ezt ők tudták legjobban, hogy mik (üzemorvos, szakszervezet, karbantartók stb.), aztán a legígéretesebb részeket átvették, és a családjukat vették fel dolgozni a kft.-jükbe.

Amit nem tartottak eléggé gyorsan hasznothozó ágazatnak, azt eladták vagy közvetítőknek, vagy más hasonló feltörekvő embereknek (többnyire barátoknak, elvtársaknak), ill. külföldi befektetőknek.

Mindegyik esetben a tulajdonossá váltak érdeke az volt, hogy egy bizonyos feladatot egy emberre tegyenek, és ne tartsanak el sok felesleges embert. Eleinte még működött bizonyos humánum, tehát a nyugdíj felé haladókat, és a nagyon alkalmatlanokat bocsátották el.

Később egyre inkább győzött a kapitalista gondolkodás: fiatalokra cserélni a magasabb fizetéssel rendelkező idősebbeket, majd nyugdíjasként fillérekért dolgoztatni embereket, minimálbérért dolgoztatni, és számlára fizetni plusz összeget. Rengeteg kis kibúvó adódott azoknak, akik azelőtt és az új rendelkezésekben is képben voltak.

Végül oda is eljutottak, hogy nem fizette az egészségbiztosítást a cég, nem utalta át a magánnyugdíjpénztárba a megállapodás szerinti összeget, a kismamát is elbocsátották, nem fizettek már számlára sem (mert az nem kötelező).

És még nagyon sok variáció létezett a cégtől, üzemtől függően.

jjulie 2010.10.23. 11:50:35

@ubul2000:

az összefogás maga volt erősen megkérdőjelezve, és mint látható, ha van ok, akkor összefogás is

és persze lehet úgy tenni, mintha nem így lenne

56-ban is nagyok különbözőek voltak egy oldalon, tudsz róla?

Öreg Sam 2010.10.23. 11:58:04

@Hepci:
Hajaj!
A normálisok és a hülyék között betemetni az árkot egyik politikai erőnek sem érdeke.

Szimba 2010.10.23. 12:00:57

@Szimba:

Pl. szerintem is felesleges volt 4 teljes munkaidőben dolgozó és 3 fix pénzért dolgozó, de csupán fél, negyed időben dolgozó munkatárs arra, amit a rendszerváltás után egyedül kellett elvégeznem.
Később mégis kiderült, hogy azért vannak feladatok, amiket nem is jó, ha ugyanaz az ember csinál, ám ekkor már csak 1-1 fiatalt vettek fel, akik több középvezetőnek dolgoztak a keze alá. Ebből sem jött ki sok jó, de ez engem már nem érint.

ubul2000 2010.10.23. 12:08:23

@jjulie: Persze, az egyik oldalon egyfélék voltak - a másik oldalon többfélék, akik egyben feltétlen egyetértettek - a másik oldalnak távoznia kell a helytartókkal együtt.
Gyanítom, ha a forradalom, szabadsághars győzedelmeskedik - belekerültünk volna egy jó kis polgárháborúba.

Szimba 2010.10.23. 12:09:19

@panelburzsuj:

Nem jó és rossz oldal volt. Voltak

- akik hamar megggazdagodtak, majd hamar tönkrementek,
- akik hamar meggazdagodtak és szaktudásukkal meg tudták tartani, sőt fejleszteni is képesek voltak a privatizált vagyonukat.

A második menet már összetettebb volt. Hiszen itt beléptek a külföldi befektetők a hamisítatlan kapitalista munkaszervezésükkel, megspékelve a magyar törvényi, rendeleti, adózási kavarodások, kiskapuk kihasználásával.

Ők a legkevesebb befektetéssel a legtöbb hasznot vitték. Ezt aztán a hazai tulajdonosok ha akarták, ha nem, kénytelenek voltak utánozni, ha fenn akartak maradni, és nyereséget termelni.

jjulie 2010.10.23. 12:15:18

@Szimba:

lehetett volna másképp?

Balt 2010.10.23. 12:19:26

@gauche caviar: "mert Mo-n hálistennek a jobboldaliak aztán nem izzig-vérig cocialista-kommunisták..."

Nos, ha már szóba került ez így pont okt. 23-án: Talán éppen a tegnap alakult "népi demokratikus koalíció" platform alapító "atyja" mondta valaha, hogy egyszerre nem lehet Nagy Imre és Kádár örököseinek lenni. Amiben történetesen igaza is van, csakhogy az Apró-családból beszélve elég egyértelmű, kinek a vagyoni, eszmei, erkölcsi örököse, a párt vállalt Horn-i és Biszku-i hagyományairól nem is beszélve...

Nagyon várom már a gyurcsanyáisták és botkányok csatáját. :)))

Balt 2010.10.23. 12:22:47

@Várúr: "jelentős médiaháttér kéne (utóbbihoz az index és más portálok kevesek, mint légyfing a cunamiban)."

A zindexet már kb. a werberjugend leleplezése óta kiátkozták a "bal"oldalról (ezt a jobb/bal kategóriát én is csak a parlamenti felállás alapján használom). Az Index lapcsalád egyébként Nobilis Kristóf tulajdona, és ez jól is van így. :)

Szimba 2010.10.23. 12:26:02

@jjulie:

Lehetett volna. Ha az ember nem olyan, amilyen.

Az állami vagyont nem kellett volna szétmarcangolni, úgy, hogy még a lámpákat is ellopták közben. Pályázati kiírások, és egy viszonylag független szakmai bizottság bírálhatta volna el, hogy ki alkalmas a megvásárlásra, a volt állami vagyontárgy fejlesztésére, megtartására.

Az elbocsátásokra szükség volt, de lehetett volna lassítani, és a külföldi befektetőktől feltételként kérni a munkanélküliek elsődleges alkalmazását.

Igaz, hogy a területek, országrészek nem azonos módon változtak, de azért lehetett volna sokkal egészségesebben is dönteni, meg elbocsátani.

Sok érték veszett el a nagy leépítésben, privatizálásban. Aztán ezeket ismét meg kellett teremteni, megvásárolni, felépíteni. Az elbocsátások pedig lehetetlenné tették, hogy bármilyen pozícióban kinevelhesse, egyáltalán próbára tegye valaki az utódját. Ettől akkora hullámzás állt be a minőségben, hogy az nem normális.

Szimba 2010.10.23. 12:29:04

@Balt:

No, azzal együtt, hogy Nagy Imre egy normálisabb kommunista volt, azért nem sokban különböztek a nézetei a többi kommunistáétól. Sőt!
56 volt a vízválasztó, akkor jól döntött.

Balt 2010.10.23. 12:29:31

@is: "pont az oszodi beszed mutat ra erre. ott Gyurcsany megprobalt szembenezni ezzel, es magasabbra tenni a lecet."

:))) Olyan magasra sikerült, hogy egy lábatlan gyíknak is limbóznia kell alatta, Fegyencünk viszont ezt is sikerrel leverte (akkor is és azóta folytonosan).

S2000 2010.10.23. 12:33:46

@hakos2: Az öngondoskodás az alapvetés. Ezt próbálta a kommunizmusban az állam kiirtani a népből. A rendszerváltás után ez az egyik legnagyobb kihívás: a kommunizmusban szocializált emberekből kinevelni azt, hogy minden problémájuk megoldásában az államot keressék. Az önkéntes pénztárak pont ez a célt szolgálják. Erre most, 20 évvel az rendszerváltás után, jön egy új kormány, aki vissza-vissza akarja szocializálni a népet abba a tudatban, hogy mégis csak az állam a tuti, a biztos.

Tehát igen, az öngondoskodás az alapvetés, és akinek ez nem megy (mondjuk például azért, mert egy egész iparág tönkremegy és kerül az utcára az illető ezer másik kollégájával), ott az államnak tényleg segíteni kell.

jjulie 2010.10.23. 12:34:36

@Balt:

ez a nobilis kristóf most akkor a "spekuláns üzletemberek" vagy az "emberek" közé tartozik vajon, mint ahogy tegnap ismét megtudtuk a szijjártód féle érvényes felosztást?

Balt 2010.10.23. 12:39:18

@Hepci: "akkor Fletó volt az új - szemlőhegyi - Jézus, csak nem ismertük fel?"

Legalábbis "rendszeresen bérmálkozott", a maga kenetteljes módján. :) (Komolyan mondom, Tömjén Zsóti egy humorzsák hozzá képest.)

jjulie 2010.10.23. 12:43:00

@Szimba:

nem nagyon lehetett volna másképp

a másképp valójában a német eljárás lehetett volna, ami szerint pont egy év alatt szétszórtak mindent, aki kapja marja

az hogy nem volt forradalom, és annak hiányában a régiek tették zsebre amit lehet, természetes, a most kikiáltott fülkeforradalomnak csak a füle jutott

Szimba 2010.10.23. 12:54:43

@jjulie:

Elég nagy perverzió, hogy a legnagyobb kommunistákból (MSZMP tagok) váltak a legjobb kapitalisták.
Így aztán az MSZP hogyan nevezhetné magát baloldalinak, akár csak részben is?

Az amortizált állami vagyon helyett viszont nem lett magyar magánvagyon, amelyik termelőképes, piacképes, mint ahogyan azt vártuk (és ebben benne vannak a csalódott emberek mind, vagyont nem szerző kommunisták, szocik, libsik, jobboldaliak, konzervatívok és a még jobboldalibbak).

Ezért furcsa nekem, amikor bizonyos világnézetek szerint, vallási identitás szerint, párthűség alapján próbálnak emberek bírálni másokat. Főként a másik pártot.

Nem tudják átlátni, hogy ismét a kizsákmányolók és kizsákmányoltak állnak egymással szemben, anélkül a minimális (szakszervezeti, demokratikus szabályrendszer stb.) biztonság nélkül, ami azért egy fejlettebb országban már kialakult. A kormányaink pedig éppen a tulajdonosi felelősség abszolút hiánya miatt és a nem létező korlátok miatt minden terhet a tömegekre tolnak át.

Már Egyiptomban is így volt, ugye? Fáraók, és rabszolgák...

És akkor még van képe Madáchnak odabiggyeszteni a végére azt a csúfondáros gyógymondatot, hogy "Ember küzdj, és bízva bízzál!":-))

Balt 2010.10.23. 12:59:30

@Roa: "Amitől persze nagyon messze vannak. Mellesleg pont a saját maradék szavazótáboruknak nem érdeke a magánnyugdíjrendszer fenntartása, szóval öngól."

Az azért izgalmas lesz, ha a Fidesznek sikerül megértetni a zállami nyugdíjasokkal, hogy az MSZP pont a "javukat akarja", akkor sanszos az MSZP-nek 5% alá szorulnia. :))) Na jó, 2x <5%, gyurcsányisták és botkányok, mert ma ilyen nagyvonalú vagyok. :)))

jjulie 2010.10.23. 13:08:15

@Szimba:

az amortizált állami vagyon magánvagyonná válva sem volt értékes, versenyképes működö vagyon úgy általában, tisztelet a kivételnek

ingatlanértékek voltak a legnagyobb értékek, pl egy ilyen nagyobb az erdért, vagy az egykor jól ismert sofa, egy apróbb

a legszörnyűbb, hogy a szinte ingyen magánvagyonná vált 47 ezer nm szintterületű egykori tőzsdepalota belátható időn belül nem fog működő épületté válni, mivel jelenleg nem éri meg budapesten, a város európai léptékkel mérve is gyönyörú terén pénzt tenni bele, és megpróbálni működtetni még úgy sem, hogy gyakorlatilag ingyenbe volt

jjulie 2010.10.23. 13:15:35

@Balt:

egy ftetóra történt onanizálát követő botkányistákra történt újabb magömlés után leírod végre, hogy a nobilis kristóf most akkor egy a gonosz "spekuláns üzletember" , avagy egy a pártod által képviselt és érdekképviselt "spekuláns üzletetemberek"-el szembenálló "emberek" közül?

vagy a te dumádat is csak olyan zagyvaságnak kell tekinteni mint a szijjártóédat?

Balt 2010.10.23. 13:28:20

@panelburzsuj: "Eza "láthatóan" azért megérne némi kifejtés azon vaksik számára, akik nem látják ilyen élesen ezta törekvést."

De a legjobb az egészben, hogy a népi demokratikus platformjurtában Molnár Csaba fennhangon ostorozza a piacbarát liberalizmust. :) Tetszik a műsor, mi tagadás, ez most kb. olyan, mint a 2009-es miniszterelnök-keresés c. rapid bohózat, de ez most igazi teleregény lesz. :))

Balt 2010.10.23. 13:30:34

@horee6: "Elérhettek volna komolyabb hozamot is, de csak 2 éve engedélyezett a portfóliós rendszer, addig döntően állampapírba kellett fektetniük, abban meg csodákat nem lehet elérni."

Lássuk be, azért ez k.va nagy mázli válság közepette... Ha előtte is lehetett volna "portfoliózni", már a Las-Vegas-i pókerasztalon lenne az egész magánnyugdíj-tőke...

Balt 2010.10.23. 13:31:41

@horee6: "Az állami nyugdíjnál ilyen nincsen, ha elpatkolok, kalap-kabát, ugrott a zseton."

Ellenben van özvegyi jogú nyugdíj.

Balt 2010.10.23. 13:33:38

@horee6: "Egyébként ha lesz is népszavazás, nem lesz sikeres, mert van egy csomó szavazó, aki a nyári döntését védi, egy csomóan meg mindig azt hiszik, hogy az a legjobb, ha állambácsi gondoskodik rólunk. Meg az MSZP áll mellette, úgyhogy alapból bukta."

Ebben kb. egyetértünk.

Átverés! 2010.10.23. 13:42:29

A magyar politikai felállásra jellemző ez a közmondás, hogy

"bent a bárány, kint a farkas"!

De hogy mikor ki a farkas, vagy a bárány az teljesen a politikai széljárástól függ.

A legnagyobb baj az, hogy a kerítésen - kordonon - nincs átjáró.

A pódiumokon álló mindenkori meghívottakat látván jutott ez az eszembe.Soha nincs keveredés!

panelburzsuj 2010.10.23. 13:45:11

@Balt:

Párszáz kommenttel feljebb már kifejtettem az elemzőtől jelentősen eltérő értelmezésemet: az MSZP ezt a "népszavazást" ugyanúgy szervezetépítésre akarja használni, mint a Fidesz a kenyérdobálós első menetet.

Az első lépcső nem a Fidesz megbuktatása, hanem az "ellenzéki" versenytársak háttérbe szorítása: annak "bizonyítása", hogy jelentősebb fideszelkopás esetére az MSZP az egyetlen "alternatíva".

Mottó: "Azt hiszitek, hogy van más választások ... "

Szimba 2010.10.23. 13:46:56

@Átverés!:

Magyarország éppen túlélőversenyt játszik:-))

panelburzsuj 2010.10.23. 13:47:42

@panelburzsuj:

És most még nem a pórnépről van szó, hanem arról, hogy a demjánsándoroknak ki milyen portfóliót tud ajánlani.

aszekelyek 2010.10.23. 13:49:53

@Balt: Te hogy emlékszel? 2oo8-ban mennyi is volt az állampapír hozama? Emlékeim szerint akkor volt az a tizensok %-os. Már simor idején.... amikor a soros is megszedte magát nálunk....

aszekelyek 2010.10.23. 13:52:41

@agentT: @Balt: Igen.... magason a léc??? a béka feneke alatt, viperával átterelve....

panelburzsuj 2010.10.23. 13:54:53

@Szimba:

Úgy a Toldi Nagylajosa óta ...

aszekelyek 2010.10.23. 13:55:44

@panelburzsuj: Freud üzeni, szeretne megismerni. Soha nem látott még olyat, aki szer nélkül nézte magát kívülről, És az érzelmeitől is el tudott szakadni...

aszekelyek 2010.10.23. 14:02:27

@panelburzsuj: Igen, ez van kódolva a kinyitjuk a pártot, kultúrálisan-ban. a szétszaladt kóbor liberálisokkal és a mdf -ben csalódott neokonokkal fel lehet tornászni egy két %.ocskát az mszppp támogatói %-ában. "o fölé... Amit nehéz lenne utolérni. A jobbik bár ma is erőlködnek, nem növekedett. Az lmp még úgy sem. Pedig ez nagyon nagy ár lesz a szocik pártjának. AAmennyit hozhat, annyit vihet is. Még ha a leghazugabb legaljasabb propagandát is fejtik ki,... amit tegnap is...

2010.10.23. 14:05:13

@Szimba: sikerült bevásárolni? Nekem van itthon Flóraszept, azt is nagyon szeretem!:)))

Megint megy itt a szájkarate ezerrel a fotelhuszárok között!:) Mókás olvasni is. Ki fog győzni vajon?:))) Éljen a békesség ünnepe...

aszekelyek 2010.10.23. 14:06:58

@Letícia: A börtönnél vannak rázogatni, éhségsztrájkolnak. Budaházyért. Hatvannégy vármegye, gaudi, zagyva... Ott van a z előadás.

panelburzsuj 2010.10.23. 14:12:18

@aszekelyek:

Két apróság:

1. Mikor, hol? Igazán megtisztelő felkérés!

2. Ugye te is pontosan tudod, hogy az "értelmesforma" nem saját magát, de még csak nem is a saját famíliáját nézegette? A "hozzászólólásod" így tipikusan a terelésnek az a végletekig meddő, sőt hánytató fajtája, ami kizárólag az "ellenfél" kifárasztását és lejáratását képes "fegyverül" használni.

aszekelyek 2010.10.23. 14:13:12

@panelburzsuj: persze. Csak a fletonovra hagytak rá mindent, amikor 11 volt a hiányunk. Simogatták, megdicséérték, amíg már ők nem kapták mindenünket zálogba a kölcsönökért. Azt nem lehet ráfogni az EU-ra, hogy korrekt lenne MAgyarordzággal. Sem akkor, sem most. A fletonak kellett volna ráverni a kezére de nagyon. Folyvást supervisor IMF detto. Mindkettőnek az volt a nagyobb üzlet, ami történt. Utánuk a vízözön. Kínlódjanak csak, mi tömjük a zsebeinket.

agentT 2010.10.23. 14:15:19

Teljesen világos, hogy a szocik ezt az egész produkciót arra találták ki, hogy építsék egy kicsit az arcukat, ennyiben egyetértek itt több hozzászólóval is.
Csak azt nem értem, hogy ha ez így világos, akkor miért várják, miért jósolják néhányan, hogy majd az LMP meg a Jobbik ehhez asszisztálni fog.
A Jobbik - még egyszer mondom - ezt nem teheti meg országos ügyben, a multiglobálliberáljudaista magányp és a szabad piac mellett érvelve.
Az LMP meg nem látsziak annyira a hülyék gyülekezetének, hogy ne tudnák, ez önképvesztés lenne nekik, soha az életben az szdsz 2.0 billogot le nem vakarnák magukról.
A másik: tényleg szeretné ez a két párt vajon erősíteni a képet a választókban, hogy a szocik lehetnek a leváltó erő?
Azok a leghülyébb elvakult fideszesek, akik szóról szóra benyalják a "jobbikot a szocik gründolták" c opuszt, azok se hihetnek ebben. Az lmp meg majd hülye lesz megtolni a szocik szekerét.
Ők azok, akiknek a legjobb, ha a szoci párt megdöglik, mint a szauropodák a végén. Akkor a fidesz és a jobbik viaskodhatna a jobb oldalon, ők meg kényelmesen belaknák a balfelet, esetleg megtűrve némi szilista meg botkaista hulladékkupacokat. (Ebben most nem volt minősítés.)
Ráadásul az LMP annyira rá se ment a neoliberál ideológia nyomatására, hogy arculatvesztéssel járna, ha nem támogatná a mnyp-k megmentésére irányuló népi kezdeményezést.
Itt három érdek (fidesz, jobbik, lmp) találkozik a szocik kivéreztetésében. Mármint a viszonylagos kivéreztetésében, mert a bolsik teljes halála nem volna jó. Még kinőne valami a romok alatt.

agentT 2010.10.23. 14:19:17

@Letícia: Karácsony lenne már?
Azt hittem még csak október van, a forradalom ünnepe:)

Kézcsókom Letti.

aszekelyek 2010.10.23. 14:20:43

@agentT: naaa, ne alázzad ennyire.... :D Hát istenem, szóban talán értené ezt a fajta kommunikációt, mert ott lehet vokálissal és mimikával is segíteni. Így meg elolvassa és asziszi. Úgy szoktam ebben segíteni-gondolva erre is, hogy eléteszem, az, persze , hogyne mert még soha......:D A stuttgartiakat is szépen szétverték... a minap. A rohadt fasiszta:) Berlusconi meg inkább alkuszik a szicíliai város melletti szemétégető közeli tüntetőkkel. Ígér nekik 14 millió eurót, kompenzációként. Így is lehet de lövetni olcsóbb. Mifelénk és németeknél inkább a lövetéssel rendezik az ilyen érdekellentéteket a szocik.

panelburzsuj 2010.10.23. 14:22:11

@aszekelyek:

Kommentkolléga: leírtam már párszor, hogy olyan helyen pötyögök, ahol most választottak polgivá egy börtön szélén táncoló, a "független" jelzőt inkább provokációként, mint leplezésként használó szoc polgármestert. (Nincs mit leplezni: négy évtized óta városirányítás egyik meghatározója a família, papa ogy. képviselőségig vitte.)

Extrém hely persze Dombóvár, de hátborzongatóak a népi indokok: ez legalább rendet tartott, és szerzett pénzt, és a többi nem érdekel.

"Népi" alatt érts például tantestületeket. Mert pl. ott vannak "téglaim". (Magyarul: barátaim, akikkel néha szót váltok.)

jjulie 2010.10.23. 14:22:19

@agentT:

jobban tennéd, ha a vallásaapítódért és a kisérleteiért imátkoznál, mint az szdsz2 bélyeg és hasonlókról fantáziálsz

elmosogattál?

Balt 2010.10.23. 14:25:14

@kgonzo: "A magánnyugdíj pénztárak veszteségét, amit a gazdasági válság miatt könyveltek, pedig nem vall sok belátásra, mert az az én kockázatom. De az nem volt benne , hogy lenyúlják, és "soha többé nem utalnak"."

Nincs is benne. Átmenetileg - visszapótlás fejében - nem utalják át azt a 8%-ot. Ennyi.

"Más eszköz nincs. Én népszavaznék."

Ha lesz népszavazás, netán elérné az érvényességi küszöböt, vsz. akkor is kisebbségben lesz az "igen"(?)-ek aránya. (Jó poén az is, hogy most egy tagadó kérdést kell majd úgy megfogalmazni, hogy igennel lehessen válaszolni, de hát ez nem lehet gond még egy diszlexiás kampánystábnak sem...) :)

panelburzsuj 2010.10.23. 14:26:06

@panelburzsuj:

Szóval itt megfogant Teng tanítása: mindegy milyen színű a macska, csak fogja meg az egeret.

agentT 2010.10.23. 14:26:55

@aszekelyek: Megígérem hogy nem alázom, bár nem tudom tulajdonképp kit alázok, de megígérem, hogy ma jó leszek.:)

Ami meg a lövetést illeti, pszt.
Ne bántsuk már az érzékenységüket.
Éééérted, lövetés, ötvenhat, meg mostanában piszkálgatják a 2006-os ügyeket is...
:DDDDD

Balt 2010.10.23. 14:29:59

@kopogtató: "Én Viktor helyében beáldoznám Meggyest bűnbaknak, ezzel meg lehetne menteni a Fidesz logó jóhírét Esztergomban."

Off, de szerintem ez lehet a KDNP-s nyilatkozat háttere. Legyen igazam! :)

aszekelyek 2010.10.23. 14:33:59

@porfelhő: VAlóban megtörténtek. Nagyon sajnos, hogy annyi " "szakmai hiba" volt benne a rend őrei részéről. Az elfogadhatónál sokkal több. Az anarchistákkal és csak azokkal sokkal keményebben kellett volna bánni. Nem töketlenkedni. A Kossuth teret nem törvénytelenül kiüríttetni. Amivel még jobban elmérgesítették a dolgot. Vélhetően annyira nem értettek hozzá??? hogy ezt se tudták???, szerinted?a teret meg kellett volna nyitni ha elmentek a delegációk. Azt is lehetett volna. gergényinek nem a tér őrzése volt a feladata, hanem a delegációké.Nagyon sajnálatos, hogy a rengeteg szakmai hiba , súlyosak ellenére még ki is tüntette őt a főpolgármester. Valóban sajnálatos, hogy csupa szakmailag gyenge és alkalmatlan irányította ezeket a történéseket. Arra pedig nem kaptunk semmilyen magyarázatot, mi a fenét csináltak itt akkor külföldi szakértők, és milyen alapon, ha velük is ilyen gyatrán ment az egész?

aszekelyek 2010.10.23. 14:35:35

@jjulie: A kurucon van a vezeklés blog?

Balt 2010.10.23. 14:38:08

@Diocles: "Mesterházynak csak azért volt fontos most (és éppen a mai napon) előállni ezzel, mert talán attól félt, h Gyurcsány lenyúlja a népszavazósdi-ötletet."

Ez könnyen meglehet. :) Mesterházy tehát botkány? :) Mindenesetre kevésbé gyurcsányista, de az lesz a legjobb, ha a mamutokkal ő lesz a 3. azonos súlyú erőtér párton belül (aztán kívül). :) Jaj, de szép is lesz! :))

aszekelyek 2010.10.23. 14:39:26

@panelburzsuj: Az lehet a bibi, másokat meg érdekli a többi is. Szerintem.

jjulie 2010.10.23. 14:42:29

@aszekelyek:

az agentT barátodat vezekeltetni akarod?

miattam mehet, de mehetsz te is vele

aszekelyek 2010.10.23. 14:45:47

@S2000: @Balt: Ha beengedik a farkast a kertbe, elindul ám a lavina, a madőf móccer, mindenkit kizárunk, aki nincs velünk... Erre van példa. Igen. Ebolácska, debreceni egy listán indultak tavasszal:)

panelburzsuj 2010.10.23. 14:46:58

@aszekelyek:

A sztori azért ennél szofisztikáltabb. A most "bukott" polgit alig egy éve emelte pajzsra ugyanez a Dombóvár, majdhogynem harangzúgás közepette: "megszabadultunk a vörös görénytől, hála néked és segítőidnek!"...

Mondom: egy éve.

aszekelyek 2010.10.23. 14:52:07

@jjulie: Fenét természetes. Azért nem volt rendszerváltás, mert akkor ez nem lenne így. A cseheknél nem is így ment. A mindent tovább is mi uralunk, az nem rendszerváltás. "Csináltunk munkanélküliséget nektek, oszt nem is teccik? -nyomort és hajléktalanhadat. Hát nem vagytok megelégedve? Óriási államadósságotok is lett általunk. Hát nektek semmi nem elég? Nem a rendszerváltás volt duma, a pofátok nagy! "

aszekelyek 2010.10.23. 14:56:24

@panelburzsuj: Szerinted. Valami oka mégis lehet. Pénz, ígéret. Most megyek. Családi program. Majd este jövök.

aszekelyek 2010.10.23. 14:58:48

@jjulie: Kérdeztem, hogy ott van-e gyurcsány állítólagos bocsánakkérése. mert azt elolvasnám:) állították, hogy ő kért bocsánatot. Csak hol és mikor?

Balt 2010.10.23. 15:33:44

@Ordnassac: "Orbán Viktor ne akarjon gondoskodni a nyugdíjainkról, mert már sehol sem lesz, mire mi nyugdíjasok leszünk, mondta Ferenc a sok-sok nyugdíjasnak."

Nyihihi, ez mekkora! :))

kisa 2010.10.23. 15:49:37

@Balt:
"A jogszerzőre előírt feltétel, hogy a halál időpontjában a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idővel rendelkezzen, vagy saját jogú nyugellátásban részesüljön.

Özvegyi nyugdíj címén a jogosultat ideiglenes özvegyi nyugdíj és özvegyi nyugdíj illeti meg.

Kinek a részére állapítható meg az özvegyi nyugdíj?

Özvegyi nyugdíjat a házastárs, az elvált házastárs és az élettárs kaphat a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott feltételek teljesülése esetén.

Ki minősül élettársnak?

Élettársak - nemüktől függetlenül - azok, akik házasságkötés nélkül, közös háztartásban, érzelmi és gazdasági közösségben együtt élnek.

A házastárs milyen feltételek mellett jogosult özvegyi nyugdíjra?

Özvegyi nyugdíjra az jogosult, akinek házastársa az öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezte vagy öregségi, illetve rokkantsági nyugdíjasként halt meg (ideértve azt is, aki a mezőgazdasági szövetkezeti tagok öregségi, munkaképtelenségi járadékában, illetőleg a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi járadékában részesült)."

A manyuppal az ember a GYEREKEIRE gondolt, mint örökösökre, és nem a házastársára!

Balt 2010.10.23. 15:52:07

@Yasashi Tanuki: Fején találtad a szögfüvet. :)

Balt 2010.10.23. 15:59:11

@papas: :ooo Egy Nyrt.-t csak úgy kézen-közön lehet "szerezni"? No, akkor hajrá, te is megteheted! :))

Balt 2010.10.23. 16:03:25

@Diocles: "Jellemző a párton belüli helyzetre, hogy Szanyi Tibor a fácsén jelezte: a helyszín nem a XIII. kerület kezelésében van, így senki ne gondoljon semmi rosszra."

:))) Na meg Botka okt. 4-i nyilatkozata. Hűha, érik a nagy összefogás, vagy mi...? :)))

Balt 2010.10.23. 16:07:42

@Diocles: "Az alakuló ülés első felszólalója Vitányi Iván volt. Vitányit alapvetően tiszteljük: pontosan 65 éve dolgozik a Magyar Kommunista Párt, a Magyar Dolgozók Pártja, a Magyar Szocialista Munkáspárt és a Magyar Szocialista Párt belülről történő megújításán, vagyis egy rendkívül következetes emberrel állunk szemben. Ha ugyanennyi időt és energiát az ufók felkutatására vagy a vízzel hajtott autó megalkotására szánt volna, akkor ma valószínűleg a Titánra járnánk nyaralni Fonyódliget helyett, a lányaink pedig nem járnának dubajozni."

:))) ROTFL

Balt 2010.10.23. 16:12:15

@Diocles: "Molnár egyébként arról beszélt, hogy a fideszes ármány következtében a szocikat sokan tévesen neoliberálisnak, nemzetietlennek és korruptnak tartják, de a mai naptól ez nem lesz többé így."

Nyihihi, a molnár felvezetés sem mindennapi, de ez minden tréfán fontos mondanivaló. Épp most állnak alá a saját csulájuknak. :)))

Balt 2010.10.23. 16:15:26

@Diocles: "A Demokratikus Koalíciót lényegében a Teremtő gondjaira bízták, ami furcsa fejlemény: nem tudjuk, hogy a modern, nyugatos progresszió végét vagy kezdetét jelenti-e, hogy posztkommunistáink már csak a Jóistenben bíznak. Ez mindenesetre kölcsönzött némi karizmatikus kisegyházi beütést az eseménynek, bár a tömeges öngyilkosság nem merült fel mint opció."

:)) Kész! Talált! (Mellesleg: lehet belőle faragni a következő köteles beszédet, csak jelzem, ezt már mindenki helyén fogja kezelni.)

panelburzsuj 2010.10.23. 16:17:01

@Balt:

Tudod, vagyunk pár százezren(?) még ebben az országban, akik ettől a hányaveti, félhülye ifivezetői nyeglészéstől már egészen fiatalon egy életre megundorodtunk.

Szóval: hajrá!

2010.10.23. 16:19:24

@aszekelyek: helyes, koplaljanak, fogyjanak is...el!:)))

@agentT: jó, de ha minden forradalom ünnepén forradalmat csinálnánk, akkor nagy gáz lenne ősszel is, meg tavasszal is!:) Azért volt nekünk őszirózsás forradalmunk is, meg a tanácsköztársaság március 21-e, szóval buzog a vére a magyarnak ősszel is, meg tavasszal is. Max. 2 hétig. Ennyire kitartóak. No comment.

lüke 2010.10.23. 16:48:30

ezt a beszédet , amit szemezgettek:) lehet már DVD-n kapngneki?
ahelyettt hogy a másikat halllgatnátok, mit most adresszálnak a hálás közönségnek

lüke 2010.10.23. 16:49:17

kapni na ez hogy lett.........

Balt 2010.10.23. 16:56:29

@Diocles: Bocs, ez nem az FKF, ez Közterület Felügyelet.

DNZ 2010.10.23. 17:10:35

@Szimba: "Elég nagy perverzió, hogy a legnagyobb kommunistákból (MSZMP tagok) váltak a legjobb kapitalisták.
Így aztán az MSZP hogyan nevezhetné magát baloldalinak, akár csak részben is?"

Kezd ez az érvelés már fárasztó lenni. Vajon hányan voltak nálunk valóban hithű kommunisták?

Mi a véleményed arról a mai jogászprofesszorról, aki ma fennhangon osztja az észt Triaonoról, a határon túli magyarokról, a nemzeti együttműködésről, az emberi jogokról, míg ha kinyitod a könyvét 1989 előttről, akkor meglepve azt olvassa az ember tőle, hogy milyen jó a szocialista jog.

Mi a véleményed arról a pártról, amely ugyanazzal a személyi garnitúrával 6 év alatt jut el az egyházak ostorozásától az egyházak legfőbb védelmezőjévé.

Nyilvánvaló, hogy egy új rendszerben nem érvényesek a régi szabályok, és minden és mindenki megváltozik, keresi a helyét. Az új kapitalisták annyira voltak korábban kommunisták mint ahogy Deutsch Tamás ma el tudná mondani Neked a Hiszekegyet. Sehogy.

Megjegyzem ezzel az egész privatizációval kapcsolatban. 8 (!) évig volt jobboldali kormányzás a 20-ból. Többek között olyan privatizációért felelős kormánytag volt az 1990-es évek elején mint Mádl Ferenc. Ha számonkérünk, kérjünk mindenkit számon.

ubul2000 2010.10.23. 17:22:26

@DNZ: Már bocs, de Mádl Andrásfalvy-t váltotta a kultuszminiszteri székben, köze nem volt a privatizációhoz, különösen nem a spontán privatizációhoz.

Balt 2010.10.23. 17:26:54

@cambridge.on: "A kétharmados alkotmány is alkotmány – de kicsi, sárga, savanyú."

Nos, ezt nem Sólyom írja, hanem a zindex glosszaírója, Gazda Albert.

nyünyüge 2010.10.23. 17:28:33

Meg van ez az ember huzatva !
Minek ez az óriási indulat? Most éppen nem harcba kell hívni az embereket, mégcsak nem is választásra, csak simán békességben kellene élni és dolgoni együtt vagy egymás mellett.

(Ha nem jött volna le, Orbán Viktor beszéde hallatszik ide a lakás másik szegletéből)

2010.10.23. 17:37:49

@nyünyüge: meg hát, ez miért újdonság neked?:))

agentT 2010.10.23. 17:49:33

@Balt: Én már kicsit unom ezt a kétharmados alkotmányozást, vagyis az erről szóló síránkozást...
Próbálnék a kedvükre tenni, csak hágy borzasztó nehéz.

Ha azt mondom, hogy 1949-es keltezésű sztálinista alkotmány alapján álló, 1990-es toldozás-foldozás az, amit jelenleg magyar alkotmánynak nevezünk, akkor megsértődnek.
Ha hozzáteszem, hogy az 1990 környéki foldozók a népet meg nem kérdezték, akkor az előbbeni sértődők már morgolódnak is.

Érted... azok, akik szerint kiváló a senki által jóvá nem hagyott jelenlegi alkotmány, azok keveslik a kétharmados alkotmány támogatottságát. Ez tipikusan a toleráns balos logika.

Ha meg esetleg felvetem, hogy rendben... nem kell kapkodni, nem kell fejetlenül alkotmányozni...
ott van nekünk a kipróbált, ezer éves történelmi alkotmány, Szent Koronával meg mindennel, töretlen történelmi folytonossággal tökéletesre csiszolva...
akkor meg némelyik mármár sikoltozni kezd.

Na most ezeknek miként lehetne kedvükre tenni?
(Persze tudom: kedves ballib megmondók, ugyebár ti vagytok a nemzet esze és színe virága... írjatok má lécci valami jó világpolgári, ultraliberális alkotmányt, oszt mi meg majd jöl elfogadjuk... valahogy így.
Ha élhetek egy tájjellegű szóval: hát az anyjuknak a péráját, azt.)

agentT 2010.10.23. 17:51:23

Letti, az az Edit Piaf nagyon megy magácskához, olyan kifinomult.

nyünyüge 2010.10.23. 17:55:19

"...kemény idők jártak 56 után, de mi, magyarok itt vagyunk. Kemény idők jártak az elmúlt nyolc évben is. Négy éve még ezen a napon az akkori hatalom rohamrendőrökkel verette, lovas rendőrök kardlapjaival ütlegelte, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket. De mi, magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell"

Igy kell szépen, méltón megemlékezni az 56-os hősökről, áldozatokről.
"Mi", magyarok, meg "ők".
És mi van azokkal, akik nem érzik magukat ebbe a "mi"-be tartozónak, de nem is lövettek, verettek meg senkit sem?

nyünyüge 2010.10.23. 17:58:59

@nyünyüge:
Tényleg, mintha kővel dobálódznának a fejünk fölött :(.

agentT 2010.10.23. 18:07:27

@nyünyüge: Hát tudja drága, ilyen ez a történelem.
Általáben aki nem szakít soeszámot egyik oldalra se, azt nem jegyzik.
Például a miniszterelnük ha beszél arról, hogy négy éve mit műveltek a rendőrök, akkor minden egyéb helyett itt van ez a film:

www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

Meg lehet nézni, fél óra kellemes kikapcsolódás.

Aztán ha az ember megnézte, vagy legalább belenézett, akkor is van választási lehetőség.

- Lehet az ember szándékosan gazember, és szónokolhat tovább a Budapestet feldúló tüntetőkről meg a rendőri jogszerűség netovábbjáról.

- Lehet az ember tisztességes, és mondhatja azt, hogy azé a huszonegyedik században, Budapesten ilyet má azé mégse. (Megjegyzem, ezt mondta az LMP is, de biztos az LMP is fideszes.)

- Illetve lehet az ember sértett, hogy egy ilyen szép ünnepnapon egyáltalán minek kell ilyen csúnya, rossz dolgokat emlegetni.
Miért nem lehet végre fátylat borítani a múltra, oszt éldegélni békességesen.
Hát éldegéljen, drága.

Egyéni döntése mindenkinek.
Én biztosan nem lennék soha gyilkosok között cinkosan néma.

agentT 2010.10.23. 18:09:12

@nyünyüge: Ez az "és ők is ott lesznek hamarosan... " dolog nagyon tetszett.

Remélem, hogy ezzel kapcsolatban erős és határozott a politikai akarat, és azt jelenti ez az "ott", amire gondolok.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:16:40

@aszekelyek: Jön a tavaszi meleg, és erjedni kezd majd a must. Ne csak szőlőben és borban gondolkodjunk.:-)

nyünyüge 2010.10.23. 18:20:10

@agentT:

Egészen biztosan azt jelenti, amire gondolsz.
Sőt. Pontosan azért mondta, hogy neked tetszen.

Ha valamiben, ebben aztán tényleg profi Orbán Viktor.
Hogy minden mondatából minden nyitott hallgató pontosan azt értse ki, amit hallani szeretne.

agentT 2010.10.23. 18:24:10

@nyünyüge: Nem lepődtem meg hogy arra ott fentebb nincs válasz.

-------

Amúgy nem tudom tudja-e a köz, de manapság jó kommunikátornak lenni a világban nem szégyen, hanem elvárás, ha az ember politikus.
Nyugaton a minimum, hogy valaki úgy tud hatni, mint Orbán.
Ott Megyó 2002-ben nem talált volna elég hülyét.

ubul2000 2010.10.23. 18:26:09

@nyünyüge: Azok a tisztességesek, akik nem érzik magukat a "mi"-be (én sem), azok viszont feltétlenül egyet kell hogy értsenek azza, hogy ők odakerüljenek, ahová valók (szabadon válaszott: börtön, szemétdomb)

nyünyüge 2010.10.23. 18:26:36

@vinczej:
Bocs, de régen rossz, ha csak tavasszal kezd erjedni a must!
Szent Márton napján (nov 11.) már újbort kóstol a rendes ember.

@panelburzsuj: persze. Onlány volt amikor írtam a bejegyzést az m1-en.

agentT 2010.10.23. 18:29:56

@ubul2000: Szerintem nem kell feltétlenül egyetérteni.

Lehet az "ők" hősiességét megénekelni például mulatságos kommentzónákban is.
És utána büszkének lenni arra, hogy az ember de jól beszólt a hatalomnak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:31:42

@agentT: Azt hiszem, a következő években nem egészen úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy a FIDESZ szeretné.

Az LMP meg már annyira "szoci-ellenes", hogy a közvélemény áttolta már őket a FIDESZ oldalra, ott pedig nem kérnek belóle. Pedig most már valamennyire kezdik már a FIDESZ-t is fikázni. Magam részéről nem tartanám rossznak, ha az LMP megerősödne. De ezt ne a "baloldal" szétzilálásával érje el, hanem egy valóban középutas, de markáns politizálással. Elkülönülni a politikai tettektől, és nem pártoktól kell. Ha lesz népszavazás, akkor az LMP intézményesen nem fogja támogatni az MSZP-t, de támogatni fogja a referendum célját. A Jobbik meg isten ments, hogy segítsen.

Egy ilyen népszavazáson szerintem csak az MSZP és az LMP nyerhet, mivel nekik van szervezettségi deficitjük. Ezt most felhasználhatják ennek csökkentésére. És súlyos sebeket tudnak ejteni a FIDESZ "gondoskodó halálos ölelésének" koncepcióján.

agentT 2010.10.23. 18:35:05

@vinczej: Én azon nagyon meglepődnék, ha az LMP valahogy kitörne a belvárosi értelmiségi elitpárt kategóriából.
Szerintem mindegy, mit támogatnak.
Áprilisban volt némi újdonságértékük, októberben már nem.

Mondjuk tőlem vihetnék valamire, inkább ők, mint a szocik.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:35:09

@agentT: Orbán mindig fog találni...:-) Kérdés, mennyi lesz ezek aránya.

nyünyüge 2010.10.23. 18:35:13

@agentT:
A "mi"-vel való azonosulást is meg lehet énekelni ugyanezekben a kommentzónákban. És utána büszkének lenni arra, hogy az ember kifejezte hűségét a "jó" oldal iránt.

Talán érted, mire gondolok.

ubul2000 2010.10.23. 18:35:50

"Ők" hősiessége??? Miről beszélsz? Legfeljebb a szemkilövésben és a lopásban

panelburzsuj 2010.10.23. 18:38:40

@agentT:

www.flickr.com/photos/pasztilla/2335793476/

A válasz ebben a fejben van 2003. október 23. minden nyitott kérdésére.

panelburzsuj 2010.10.23. 18:40:03

2006

"mire a megoldás terve alakot öltött"

agentT 2010.10.23. 18:41:29

@nyünyüge: Mhm, értem.
Kinek mit diktál a gyomra.

Balt 2010.10.23. 18:42:12

@panelburzsuj: Para-Kovax csak parázzon, jól áll neki. :))

nyünyüge 2010.10.23. 18:42:45

Na még ez is:

Morvai: meghalni is jobb, mint elnyomásban élni

Morvai Krisztina szerint 1956 üzenete az, hogy a szabadságvágynak le kell győznie a félelmet, és felül kell kerekednie a békesség iránti hamis és lusta vágyakozáson. A Jobbik európai parlamenti képviselője pártja nagygyűlésén Budaházy Györgyöt állította példaként az egybegyűlteknek. Vona Gábor pártelnök videoüzenetében azt mondta: a szabadságharc nem ért véget.

agentT 2010.10.23. 18:43:30

@panelburzsuj: Ja, biztos van benne némi infó.
Tegyek föl rusnya képet feriről?

Tényleg ez az a szint?

Megyek vacsizni, megint tanulságos volt...

Balt 2010.10.23. 18:46:49

@agentT: Ki ez a csinos buxa? :)
Volt atv-s bemondó, jelenleg pártszóvivő Nyakó lelépésével. Nem tudom, Bernit hol dugják... :)

porfelhő 2010.10.23. 18:47:31

Keresem, hogy Török G. jelentkezett-e már, hogyan sikerült neki a mai ünnepi beszéde. De úgy látom még nem tudatta a kommentező "néppel" bloggazda, milyen volt a mai napja.

Balt 2010.10.23. 18:49:19

@porfelhő: "Az első kordonbontásból a TV. székház felgyujtásáig."

Itt valami tévedés van a zidőgépben: (törvénytelen) kordon - na meg Gordon - pláne a lebontásuk később volt, mint a székházostrom.

panelburzsuj 2010.10.23. 18:52:34

@agentT:

Annyi a szint, amennyit fölfogsz belőle.

Balt 2010.10.23. 18:57:34

@kisa: "Én csak a szokásos fidesz nagygyűlés hiányolom az idén..."

Pedig voltak ma egy páran a Parlament előtt (sőt, benn).

porfelhő 2010.10.23. 18:58:11

@Balt:
Tudjuk mi volt a 2006-os őszi őszi esemény alatt, azon a bizonyos estén, legalább is sejtjük, azt is tudjuk mikor adta át a kormányzást a Bajnai. Nincs baj az időgéppel.

porfelhő 2010.10.23. 19:06:57

Éhségsztrájkba kezdtek hajnalban a Kozma utcai börtönnél Budaházy szinpatizánsai, köztük Jobbikos országgyülési képviselők. Zagyva Gy. önként vállalta, hogy három napig nem eszik, mivel az "esemény "72 órás lesz . A környéket a rendőrség biztositja. ami egyébként békésen zajlik. /ezeknek sincs jobb dolguk úgy látszik/.

Balt 2010.10.23. 19:12:46

@panelburzsuj: Elmondom: a magyar állampolgárság önbevallás alapján kérelmezhető, ami feltételez egy elfogadható szintű magyar nyelvtudást. Ha netán határon túli cigány származású kéri, miért ne kaphatná meg? Reklamációért tessen az MSZP rasszista tagozatához fáradni, mint 2004-ben!

Botya 2010.10.23. 19:25:06

@Letícia: Megint megy itt a szájkarate ezerrel a fotelhuszárok között!:)
Nagyon tetszik:-), mondhatnám lájkolom

kisa 2010.10.23. 19:26:29

@Balt: "1990-től 2005-ig én is ott voltam minden évben. Aztán jöttek a hugyosforradalmárok, és azóta nem ünneplek. Semmit, sehol.

Azért az mégse nagygyűlés.
Ja, hogy már nincs szükség rá?

porfelhő 2010.10.23. 19:27:15

@aszekelyek:
Az a sajnálatos őszi esemény elevenen él az emlékekben, a mai napon kicsit felerősödve. Nem tudjuk meg soha a valódi igazságot. Sejtések vannak hogyan alakulhattak igy az események. "Biztatta-e " valaki esetleg a kuka borogató, - a későbbi székházgyujtogató- "tüntető alakulatot", vagy mentek maguktól. Ha rendőrség nem érti a dolgát ilyen helyzetben, az szánalmas lenne. Nincs rá válasz, egyáltalán hogy történhetett meg, hogy a "diszes alakulat" a TV. székházig eljutott, és megtörténhetett az ami ott megtörtént. /mert ugye ezt kérdezted, mi a véleményem. nem voltam eddig gépközelben./

2010.10.23. 19:32:47

@audi26: :) az ötlet nem az enyém, nekem is úgy mondta nagy tapasztalattal bíró blogtársunk...:)))

2010.10.23. 19:33:50

@audi26: :) az ötlet nem az enyém, nekem is úgy mondta nagy tapasztalattal bíró blogtársunk...:)))

Balt 2010.10.23. 19:40:32

@porfelhő: "Attól sokkal jobban féltik a nemzet fővárosát, hogy kárt okozzanak!:)"

Ne, még egy Hagyó-árva...

porfelhő 2010.10.23. 19:59:25

@Balt:
Na már megint!! "Hagyó-árva", meg komcsi, ballibb. ezt nem irtad. pedig kellett volna. úgy értem igazán!!

Balt 2010.10.23. 20:00:43

@Letícia: Talán azért nincs bekiabálás, mert mint a legutóbbi reprezentatív felmérés mutatja, a "takaroggy!" nem időszerű...

porfelhő 2010.10.23. 20:07:41

Eljöhet még az idő a "takaroggy"-ra!:) Nem lehet tudni mit hoz a jövő, meg a politikai széljárás.

kisa 2010.10.23. 20:15:31

@Balt: Talán azért nincs bekiabálás, mert a takaroggyozók a másik oldalon vannak...

kisa 2010.10.23. 20:16:26

@kisa: Helyesebben a takaroggyozók vannak most ott, a nemtakaroggyozók meg nincsenek ott, már ha érted...

aszekelyek 2010.10.23. 21:24:50

@porfelhő: Szánalmas volt, nem lenne. Az is érdekes, megtáltosodtak októberre. Pedig a választási naggyűléseket el is kellett halasztani, mert nem vállalták a biztosítását. :) kamu szlovák terroristák miatt....Egyszerűen nem is teljesítették a törvényi és funkcionális kötelezettségüket. Mégis Narancsba borult az Ország. No ettől jól meg is táltosodtak. Szánalmasságból átcsaptak túlkapásokba.Ennek, gondolom nincs semmiféle értelme. Csak jól meg van írva. Még csak békaemberek sincsenek benne... csak azonosítatlan Tv-székház támadók és azonosítatlan tömegbelövők, földönfekvő rugók és söröző közönségét törvénytelenül bántalmazók. Arra azért kellett motíválni az egyenruhásokat, hogy olyan brutálisak legyenek..... jó előre. Azt láttuk szeptemberben. Igen azt kérdeztem. Meg azt, hogy külföldi szakértők mit is szakértettek itt? Ha ez így ment?

aszekelyek 2010.10.23. 21:29:54

@DNZ: A privatizáció nagyon nagy részét mégiscsak a drága jó elvtárs csinálta az ÁPVrt élén, hornék kormánya alatt. NYilván bejelentették az igényüket Antall -nak is. Előtte pedig volt a spontán privátzsebbe rakás, németh kormány idején. No az se volt piskóta...... Antallt meg is blokádolták ,.... mert nem adta nekik a médiát. jó trükk volt, a 2 ft-os benzináremeléssel. A baueréktől... akik most már nem annyira ezt nyomják.Mádlról nem illik hazudozni. Magadat égeted.

Balt 2010.10.23. 21:30:53

@Szimba: Juj, egy csupa Borbás Marcsi szereplő! Ez nem elfogadható, tessen vigyázni, egyenlő mércével mérjünk! Szembe kell állítani velük Gyurcsányt, Leisztingert, a Bakonyi családot stb. :))

aszekelyek 2010.10.23. 21:31:14

@Balt: Az egész írás nagyon jó.

Balt 2010.10.23. 21:32:19

@jjulie: "esztergomban el akarták kergetni a hitbizományost, és lőn elkergető ellenzéki tömböcske"

Őőőő, hogy is áll fel a testület? :))

aszekelyek 2010.10.23. 21:35:23

@nyünyüge: Az is állásfoglalás, ha valaki a hazudós és egymást fedező törvénytelen rendőri és politikai hatalmat véli jó oldalnak és ahhoz hű. No és a szabadságjogokba a takaroggy is beletartozik. HA nem tetszik is. Szólás és véleményszabadság van. Ha nem tetszik is. A diktatúrában büntették, ha valaki nem jót szólt.Az aktuális hatalomra, gyurcsányi volt a takaroggy tárgya. Akkor nem visítottak , érdekes, a jogbiztonságért, akik ma úgy vonítanak, hogy kutyák megirigyelhetik.

aszekelyek 2010.10.23. 21:39:12

@Balt: VAgy a kirekesztő tagozatához.

aszekelyek 2010.10.23. 21:43:05

@lüke: Nem de az a banya már bejelentkezett a fodrászhoz tegnap, aki a debrecenivel közös nyugati téri dedikáláson azt ordította a kamerába gyurcsány könyvével a kezében, hogy igenis, ő kommunista!:D

aszekelyek 2010.10.23. 21:44:39

@vinczej: többségi és népakarat. :)

aszekelyek 2010.10.23. 21:52:00

@nyünyüge: Először is tisztázzuk. Vannak, akik mást ünnepelnek, ma is, mint azok ott a Kossuth téren. Ön például mit is ? A népfelklést? Ha igen, akkor azt is tudnia kell, az ők, a tetőről és máshonnan, másokkal, magyar népfelkelőkre lövetők valának. Anno is, 2oo6-ban is, törvénytelenül és brutálisan. Utódpártjuk utódpártjának vezetője és miniszterelnöke legteljesebb megelégedésére. A 2oo6.os békésen ünneplők a mi. Ha esetleg nem tudná követni. Őket ugyan lehetett veretni, rugatni, lövetni és azért kitüntetni az elkövető parancsnokot? Nos ebben a történetben, nem állnak egy oldalon a szereplők. VAnnak a sértettek, meg a z elkövetők. At 5o. évfordulót meg lehetett gyalázni? csak most nem lehet azt mondani, hogy ők és mi?

Balt 2010.10.23. 21:56:31

@panelburzsuj: "Az első lépcső nem a Fidesz megbuktatása, hanem az "ellenzéki" versenytársak háttérbe szorítása: annak "bizonyítása", hogy jelentősebb fideszelkopás esetére az MSZP az egyetlen "alternatíva"."

Mikor? Melyik? Szerintem is fontos volt ez a "népi demokratikus koalíció", az utolsó 100-as szögek egyike a maszop-koporsóba... :)

Balt 2010.10.23. 21:58:49

@aszekelyek: 2008 mégis a mnyp.-k fekete éve volt, ez kétségtelen.

aszekelyek 2010.10.23. 21:58:57

@porfelhő: Az első kordonbontás szerintem akkor volt, amikor még az elején macska egeret játszottak a rendőri vezetők a randalírozó vandálokkal, ahelyett, hogy kiemelték volna őket. Akkor ugyanis nem lett volna balhé. A készenlétisek a blhától kb 5 percre vannak, szirénával, a keleti után. Az kérdés, miért nem őket vezényelték ki. Ahelyett hagyták, hogy idióta barbárok eltörjék a talált utcai vackokkal... az mindig volt kéznél...! jó pár rendőr lábát. Lovasrendőrök oda, Oda kellett volna a sorfal, vízágyú, hangágyú és kiszorítás. Ehelyett beáldoztak csomó kisrendőrt. No és van ám sok év terorrelhárító alakulat is. Két ujjal kiveszik a gigádat és mire rájössz, már véged is. Ilyen szakmai hiba nincs.

Balt 2010.10.23. 22:13:01

@panelburzsuj: "Szóval itt megfogant Teng tanítása: mindegy milyen színű a macska, csak fogja meg a"

vastag borítékot... :))

aszekelyek 2010.10.23. 22:16:09

@Balt: Azt tudom. Eszerint vagy nem fektettek be ahogy addig kellett állampapírba, vagy nem fektettek be abba és olyan rossz befektetéseik voltak, hogy ekkora veszteség érte őket. Érdekes az is, mikor nem volt kötelező nekik venni az állampapírt.Biztosan csak véletlen....A spekuláns tőke meg vette.....

aszekelyek 2010.10.23. 22:18:05

@Balt: lendvai nem öreg jiadásban. Mindenki vak?

Balt 2010.10.23. 22:21:22

@panelburzsuj: Pedig tán valami szoci firkásztól olvastam, hogy "baj van, a jobboldal már nálunk is cinikusabb". :)

Balt 2010.10.23. 22:22:43

@panelburzsuj: Azt kapjátok, ami jár a Hócipő, Kende és társai nyomán. Aztán lehet fintorogni a tükörben. :)

Balt 2010.10.23. 22:25:37

@DNZ: "Az új kapitalisták annyira voltak korábban kommunisták mint ahogy Deutsch Tamás ma el tudná mondani Neked a Hiszekegyet."

Ezt ugye értelmezhetjük nyíltszíni zsidózásnak...?

aszekelyek 2010.10.23. 22:28:13

@kisa: A Kossuth téren ezen a napon a kormányfő szokott beszédet mondani. A fleto is. csak mellette nem lehetett ki be járkálni a parlamentben. Ja, mit hallok/ Személyesen szekereselftárstól? Nem tudott róla, hogy az inkál-osok vizsgálgatták a térre, ünneplés céljából kimenő állampolgárokat, az utóbbi években. Meg március 15.-én is .... és még a cumisüveget sem engedték be a kisdedekkel....MAgán őrző védők védték a fletoékat is. Honvédelmi miniszter létére. Nem jutott el hozzá. Mi jutott el hozzá a rá bízott hon védelméből???

aszekelyek 2010.10.23. 22:31:14

@Balt: Nem is szocik erősítése a cél. A neokon, neolib akar einstandolni magának egy pártot. A cégtábla lecserélése nélkül. Valaki azt hitte, hogy csak úgy tudomásul veszik, hogy elküldte őket Magyarország, oda, ahová horngé mondta? Bűnös naivitás azt hinni.

Balt 2010.10.23. 22:40:09

@agentT: :) Én is így vagyok az LMP-vel, sőt, ajánlószelvényt adtam Jávor Benedeknek (életemben először: az összes megvan 1990-ig visszamenőleg). :)

De lehet abban valami, ahogy Radala sejti: a Fidesz kifejezett érdeke, hogy az erősen hullaszagú MSZP-t valamilyen formában életben tartsa "takaréklángon", ehhez meg tán a legjobb Fletó mozgolódása. :)

aszekelyek 2010.10.23. 22:43:19

@Balt: Mi másnak lehet még? :D Persze kérdezte már tőlem valaki, hogy rendes.... gyerek létére, hogy kerülhetett a FIDESZ-be? Mintha bizony fodor nem onnan ugrott volna ki....Érted. Aki lepaktált a 94-esen a horn féle mszp-vel az okés, aki pedig maradt a FIDESZ-ben, az meg nem tudja a hiszekegyet.... :) ej de értetlen vagy....:) Vannak, akik mindkettőt elvetik, mert rasszisták. Minden országban vannak rasszisták. Sőt olyanok is vannak, akik szerint éppen a magyarok a fasiszták... és rasszisták és mindenrosssz, de főképpen a FIDESZ-esek , akik kacsingatnak is a gaudiékra....

kisa 2010.10.23. 22:51:05

@aszekelyek: CSak a tények kedvéért: A fidesz 1994-ig liberális párt volt. Nevezték az SZDSZ kisöccsének is. Aztán '94 táján orbánra rájött a megvilágosodás, és akkor a fidesz keresztény-konzervatív párt lett. Mivel a fodorra meg, a szerencsétlenre, nem jött megvilágosodás, ezért otthagyta azt a pártot, amelyik már nem az ő nézeteit képviselte, és keresett egy olyat, amelyik igen. Ez volt az SZDSZ.
Erre szoktam volt mondani, hogy normálisabb helyeken egy pártnak van elnöke. Nálunk meg az elnöknek (orbánnak) van pártja. Ha megfigyeled a változást, akkor orbán most igenis elmozdult a kádárista-paternalista nézetek felé, némi kereszténységgel nyakonöntve és mi sem természetesebb, hogy az egész párt + a látni nem akaró rajongótábor ennek éljenez.
Nincs is ezzel semmi gond, csak akkor ne hívjuk magunkat polgári szövetségnek.

aszekelyek 2010.10.23. 22:51:29

@Balt: Nem, mesterházy bénázása sokkal jobb lenne szerintem. Emlékszem, a koalából ellenzékbe vonulása az szdsz-nek a reformok elvetése miatt volt. Nos ezt akarják átverni megint a szoxikon. A baloldalnak pedig baloldali párt kéne. Nem reformneolib-neokon. semmi kifogásom a baloldaliság ellen, ha az, aminek magát mondja. Az nem is hasonlít viszont erre a demokoalára.

kisa 2010.10.23. 22:55:33

@kisa: Bár az is igaz, hogy a kádári államot népköztársaságnak hívták...

Balt 2010.10.23. 22:57:42

@aszekelyek: Lehet. Mesterházy egy II. Megyó, ez meg veszélyes lehet. Gyurcsány viszont egy igazi (le)húzónév. :) De kár is ezen meditálni, mert szerintem nem férnek meg egy (párt)házban. :)

aszekelyek 2010.10.23. 23:03:09

@kisa: Csak a tények kedvéért, a választási szövetségből ugrott ki fodor és az szdsz és paktált össze a 89-ben még ellenségnek mondott szocikkal. Otthagyva Orbánt és a FIDESZT a faképnél.Ha fodor úgy gondolta, hogy egyedül az mszp az, amely a liberális értékeket a legjobban képviseli, hornnal az élén, az a is őt minősíti.Csak a tények kedvéért. Fodornak is volt pártja. Csak erodálódott. Ami azt illeti, retorikájában, persze a kampányában Kádáribb és paternalistább senki nem volt fletonál. Azután pedig egészen más hangoz ütött meg. Flegmán odavetve, kampányban senki nem mond igazat. és nem is teljesíti azt, amit ígért. Akik megválasztották őt, a paternalista kampánydumájáért ezt orrbavágásként élték meg. Egy olyan miniszterelnök, aki felesküszik és komolyan is gondolja, hogy a rá bízott nép érdekeit szolgálja , törvényeit megtartja, evidens, hogy nem sértheti meg a népfelséget ilyesmivel és nem tehet érdekei ellen. Végighazudni másfél két évet a további 4 évért nem a nép érdeke volt, meg az adósságfelszedése közben, hanem a szők hatalmi elité. Orbán tanult ebből. Nem jutalmazzák a magyarok az ellenük dolgozó minielnököt. Aki figyelmen kívül hagyja a népakaratot, a társadalmi erős ellenállást. Nem bizony.

kisa 2010.10.23. 23:04:51

@aszekelyek: Még jó, hogy megelőztelek. :-)
A jobboldalnak meg jobboldali. Tudod, öngondoskodás, polgári öntudat, nem az állam csecsét szívni és hasonlók. Ráadásul a klasszikus értelemben vett polgár nem okvetlenül a nemzetiségén keresztül határozza meg önmagát. Azaz a polgárság nagyjából olyan messzire van a fidesztől, mint az a bizonyos Makó lovag attól a bizonyos Jeruzsálem nevű várostól.

„A polgári lét egy erkölcsi szabályrendszer gyakorlati alkalmazása – egy olyan szabályrendszeré,
amely másokra is tekintettel van – amely sokkal inkább az egyén fejődésén és az önként vállalt
együttműködésen, semmint az állami beavatkozás elnyomó kényszerítő erején alapul.”
(Hayek, 1967)

aszekelyek 2010.10.23. 23:08:35

@kisa: Remek. No és gyurcsányi kire volt tekintettel? Erkölcsi szabályrendszere? törvényes de nem etikus volt. Mostan progresszív és nyugatos polgárok vagynak. :D Nevetséges vagy. Jó éjt.

kisa 2010.10.23. 23:09:42

@aszekelyek: Ki beszélt itt rajtad kívül gyurcsányról?

kisa 2010.10.23. 23:11:15

@aszekelyek: Lehet, hogy nem egy országban élünk? Mi volt előbb? Orbán megtérése, vagy fodor kiugrása?

kisa 2010.10.23. 23:12:57

@aszekelyek: Nem tudod, melyik párt miniszterjelöltjének volt az örökbecsű mondása 1998-ban, hogy más a kampány és más a kormányzás?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.23. 23:43:42

"Orbán szerint most nem szabad a sápítozókra, a huhogókra és az örök bizonytalanokra hallgatni. Akik kételkednek saját erőnkben és képességeinkben, azok akarva vagy akaratlanul a múlt védelmezőivé válnak!"

A többi néma csend...

lüke 2010.10.24. 08:11:37

@kisa:
nem, nem!
ezt a sok marhasáégot
más országban nem lehet eladni

mizrolist 2010.10.24. 10:27:16

@Ordnassac: mi köze lenne Vitézynek a 11 ezer főt foglalkoztató BKV-hez? Első körben nem sok. Az a 11 ezer fő marad a BKV-nál, VD-t meg a BKK élére nevezik ki. Frissdiplomás vagy sem, tőle és a VEKE-től értelmesebb menetrendeket nézek ki, mint a BKV-tól - lásd a VEKE-tervek alapján készült éjszakai menetrend és a BKV által készített nappali használhatóságának összevetése... (nem a BKV nyer)

@nyünyüge: 15 éves kora óta foglalkozik ezzel, azaz 10 éve. Őszintén? Eddig a fideszes kinevezések közül Vitézyé az egyetlen, amibe nem fogok belekötni. Az összes többi - Schmitt-től Szalai Annamáriáig - szerintem vállalhatatlan.

aszekelyek 2010.10.24. 12:16:15

@kisa: Ezt is lopta Gyurcsányi? Ennyi igazságbeszéd se telt ki tőle, a kútfejéből??? :D Fodor tehát kiugrott. Eddig legalább eljutottunk. Ki erre fejlődőtt, ki arra. Fodor nem hinném, hogy eljutott odáig, van felettük is valamilyen erő. Érdekes, hogy megtért péntekre már gyurcsányi és molnár csabika is, vitányiról nem is szólva.:) Zengett az Úr űldásától a sátor...., pont, mint a keresztes off-shore lovagok....:) Progresszívek, és nyugatosak, mint az istennyila....És akkor is az ő reformjaik a jók, mindenki hüllye magyarországon kivéve őket. Nevetségesek lennének, ha nem lennének közveszélyesek. A megtérés bűn-e? A hazudozás másfél -két évig? A hatalomért? Nyugdíjasok 1oo ft-ját elkérni sátorra? Milliárdosoktól milyen ganéjság már....Hogy az szdsz újra rátelepedjen a szocialista pártra. ledves baloldali barátaim, ne engedjétek át pártotokat nekik mégegyszer! Az a tiétek és érdeketek, hogy az is maradjon. Nemhogy pártba nem tesznek pénzt de még egy sátorra valót se dobtak össze. Micsoda pitiánerek! Eközben olvasom a blogban,... legyünk tisztességesek, ne kivenni akarjunk, hanem betenni. Tegyenek be a szoci támogatók az szdsz hatalomátvételébe. Ez a többes szám igen gusztustalan. Ugyanis milliárdos fletora nincs kiterjesztve. A kis böszmécskék vesznek neki pártot is ?Teljesen irreleván kérdéseket teszel fel.

kodó tamás 2010.10.24. 12:19:35

@Ordnassac: "Tócsa ott volt"

ezen azért csodálkozom, mert az önk llistáról lemondott, azaz K-Cs L lép helyére. vagy ez sok idő? mire a gyakorlatban átvezetik a témát?

aszekelyek 2010.10.24. 12:25:19

@kisa: Az tény, hogy az mszp nem az öngondoskodással nyerte meg a szoci választók kegyeit. Hanem az állam csecseiből való tejjel-mézzel folyóval. Amikor meg nem ígérte a csecset, hanem a zsírjukat olvasztotta ki, akkor ezek a kedves nem polgárok? , szépen hátat fordítottak neki. Mert ezt a jobboldali értékrendet nem szerették, kicsit sem, amit az addig baloldalinak hitt mszp-szdsz rájuk akart verni. Az öngondoskodás az, hogy félreteszek öreg koromra, befektetem, azt bérbeadom, BAnkban tartom. A legtöbb baloldali szavazónak sztem kevéske megtakarítás lehet, mert ócsóé meg lehet kapni a szavazatukat. Részemről őngondoskodom és nem támogatom se az szdsz-t, se fletot. nekem ne kapcsolják az árut. No és ha olyanok mondják az öngondoskodást a többinek, akik mindenóüket az állam emlőin tengődésben szerezték, az külön nagyon visszataszító.

aszekelyek 2010.10.24. 12:31:02

@kisa: ezt a Hayeket is kár volt idecitálnod. Ráhúzni a szadisták rögeszméire. Az öngondoskodók zöme jobboldali. Akik eltartják a nem öngondoskodókat. Az sehogy nem jön össze, hogy még a közmunkát is leordítják, miközben öngondoskodásról papolnak.kettős beszéd is van Hayeknél?

Balt 2010.10.24. 16:55:40

@kisa: "Nem tudod, melyik párt miniszterjelöltjének volt az örökbecsű mondása 1998-ban, hogy más a kampány és más a kormányzás?"

Ez a szoclib legendárium része. Az inkriminált kijelentést Horn Gyulától '95-ből _idézte_ Urbán László, a Fidesz pénzügyminiszter-esélyese '98-ban, de talán emiatt sem lett az...

Róbert__ 2010.10.24. 19:10:36

@simonmondja.: mennyi hozzászólásodat olvastam már el.... rohadt sokat. meg kell mondjam, az itt lévő mindenféle gondolatvilágot magáénak valló barom közül te vagy az egyik legdemagógabb hulladék ember.

Vincenzo90 2010.10.25. 01:37:36

"Belvárosi értelmiségi rétegpárt" Hát ha te azokat a tizen-, huszonkevés éves hülyegyerekeket értelmiséginek tartod... Ők a jövő értelmisége, de addígra a) becstelenek lesznek, és visznek amit lehet; b) konzervatívabbak lesznek, és olyan dolgokról fognak beszélni, amikről tudnak is valamit, ezzel pedíg a politikájuk is változik együtt.

mizrolist 2010.10.25. 12:06:22

@Vincenzo90: Mármint "tizen-, huszonkevés éves hülyegyerek" az az Ertsey Katalin, aki '90-ben Fidesz-tag volt, vagy az a Mile Lajos, aki ugyanakkor MDF-es országgyűlési képviselő...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.27. 06:08:28

index.hu/belfold/2010/10/27/fizess_havi_tizezret_a_nyugdijasoknak/

Szájbarágó vagy megvezetés?
Mindenesetre én a szüleimnek máris átadok egy tízest, biztos, ami hót ziher alapon...

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2010.11.05. 22:05:23

A magánnyugdíjpénztárakat működtetők körében erősen felülreprezentáltak az SZDSZ metamorfózisa által, mintegy annak holometemorfózisként kialakult LPM párt családi körei. Gyakorlatilag, az LMP felcsapott ezek lobbistáinak.
Ahogy a báb lárva alakzata a holometamorfozis során, úgy kozmopolita, magyarellenes jellegvonásuk is szembeötlik, akkor, amikor a határon túli magyarság szavazati joga ellen voksoltak.
A pénzügyi kérdésekben és magyar nemzeti ügyben tett állásfoglalásaik elárulják azt, hogy hangjuk valójában JÁKOBÉ , de még a kezük is az, ahogy az a Tórában meg vagyon írva Izsák történetében!
süti beállítások módosítása