Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
13:04

Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt – érkezett ma a hír. Nem hiszem, hogy bárkit komoly meglepetésként ért volna a bejelentés; várható volt, hogy a szocialisták előbb-utóbb megpróbálják lemásolni a Fidesz korábbi, sikeresnek bizonyult népszavazási akcióját.

(Fotó: mszp.hu)

Érthető az MSZP sietsége: bár Schmitt Pál némi meglepetésre a héten arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte szélesíteni kellene a népszavazási lehetőségeket („túl sok a tilalom”), inkább az látszik valószínűnek, hogy a kormánytöbbség az alkotmányozási folyamatban éppen ellenkezőleg, inkább szűkíteni próbálja ennek az intézménynek az alkalmazását. Ha a szocialisták nem lépnek időben, még az is elképzelhető, hogy erről az eszközről is le kell mondaniuk ebben a ciklusban.

Az időzítés tehát magyarázható, az azonban már nem látszik ennyire egyértelműnek, hogy a magánnyugdíjpénztárak kérdése ideális témája lehetne az ellenzéki pártnak. Legalább két ok van, amit mérlegelniük kellett a szocialistáknak. Egyrészt messze nem biztos, hogy a közel három millió pénztártagból akad majd közel kétmillió, aki valóban hajlandó támogatni szavazatával az MSZP kezdeményezésére kiírt népszavazást (a hatályos szabályok szerint körülbelül ennyi – az összes választópolgár több mint egynegyede – kell ahhoz, hogy eredményes, azaz sikeres legyen a referendum). Másrészt erősen kérdéses, hogy a piaci alapú pénztárak – és persze az őket választó emberek pénzének – védelmét jelentő kezdeményezés alkalmas arra, hogy ebben megmutatkozzon az MSZP megújulása, baloldalisága. Ha a párt ezen kérdésre építi fel politikáját – márpedig egy népszavazási kampány hosszú időre meghatározó jelentőségű lehet -, könnyen beszorulhat abba a liberális-piacbarát skatulyába, ahonnan láthatóan inkább szabadulni szeretne (ha ez igaz, amúgy az sem teljesen egyértelmű, hogy a Fidesznek tartania kell egy ilyen kezdeményezéstől).

De persze nagyon előreszaladtam. Hiszen még az sem biztos – fogalmazzunk ilyen finoman -, hogy a kezdeményezés egyáltalán eljuthat az aláírásgyűjtésig. A kétszázezer hiteles aláírás megszerzése nem lehet gond, de az út még addig is hosszú és rögös lehet (ne feledjük, hogy a Fidesz 2006 őszén kezdeményezte a végül 2008 tavaszán megtartott voksolást), ráadásul sem a választási bizottságról, amely a kérdések hitelesítéséről határoz, sem az ennek döntését felülvizsgáló alkotmánybíróságról nem mondható el, hogy személyi összetételük eleve vérmes reményekre jogosítaná fel a szocialistákat. A két testület politikai irányultsága persze csak az alkotmányjog szűrőjén keresztül érvényesülhet, de azért láttunk már példákat arra, hogy ez is bőven elegendőnek bizonyult más jellegű szempontok érvényesítésére. Arról nem is beszélve, hogy az alkotmányban megfogalmazottak alapján akár vitatható is lehet, elrendelhető-e ebben az ügyben népszavazás – bár ha az AB szerint a vizitdíjról és társairól lehetett, akkor itt sokkal nehezebben lenne védhető az esetleges elutasítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr862390782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugtalan a tőzsde a nyugdíjpénztárak miatt 2010.10.22. 15:15:50

 Már a tegnapi napon is rosszul teljesítettek a magyar piacon a kisrészvények, de ma tovább romlott a helyzet. A BUX tegnap még 0,16 százalékos pluszban zárt, péntek délu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2010.10.23. 16:17:01

@Balt:

Tudod, vagyunk pár százezren(?) még ebben az országban, akik ettől a hányaveti, félhülye ifivezetői nyeglészéstől már egészen fiatalon egy életre megundorodtunk.

Szóval: hajrá!

2010.10.23. 16:19:24

@aszekelyek: helyes, koplaljanak, fogyjanak is...el!:)))

@agentT: jó, de ha minden forradalom ünnepén forradalmat csinálnánk, akkor nagy gáz lenne ősszel is, meg tavasszal is!:) Azért volt nekünk őszirózsás forradalmunk is, meg a tanácsköztársaság március 21-e, szóval buzog a vére a magyarnak ősszel is, meg tavasszal is. Max. 2 hétig. Ennyire kitartóak. No comment.

lüke 2010.10.23. 16:48:30

ezt a beszédet , amit szemezgettek:) lehet már DVD-n kapngneki?
ahelyettt hogy a másikat halllgatnátok, mit most adresszálnak a hálás közönségnek

lüke 2010.10.23. 16:49:17

kapni na ez hogy lett.........

Balt 2010.10.23. 16:56:29

@Diocles: Bocs, ez nem az FKF, ez Közterület Felügyelet.

DNZ 2010.10.23. 17:10:35

@Szimba: "Elég nagy perverzió, hogy a legnagyobb kommunistákból (MSZMP tagok) váltak a legjobb kapitalisták.
Így aztán az MSZP hogyan nevezhetné magát baloldalinak, akár csak részben is?"

Kezd ez az érvelés már fárasztó lenni. Vajon hányan voltak nálunk valóban hithű kommunisták?

Mi a véleményed arról a mai jogászprofesszorról, aki ma fennhangon osztja az észt Triaonoról, a határon túli magyarokról, a nemzeti együttműködésről, az emberi jogokról, míg ha kinyitod a könyvét 1989 előttről, akkor meglepve azt olvassa az ember tőle, hogy milyen jó a szocialista jog.

Mi a véleményed arról a pártról, amely ugyanazzal a személyi garnitúrával 6 év alatt jut el az egyházak ostorozásától az egyházak legfőbb védelmezőjévé.

Nyilvánvaló, hogy egy új rendszerben nem érvényesek a régi szabályok, és minden és mindenki megváltozik, keresi a helyét. Az új kapitalisták annyira voltak korábban kommunisták mint ahogy Deutsch Tamás ma el tudná mondani Neked a Hiszekegyet. Sehogy.

Megjegyzem ezzel az egész privatizációval kapcsolatban. 8 (!) évig volt jobboldali kormányzás a 20-ból. Többek között olyan privatizációért felelős kormánytag volt az 1990-es évek elején mint Mádl Ferenc. Ha számonkérünk, kérjünk mindenkit számon.

ubul2000 2010.10.23. 17:22:26

@DNZ: Már bocs, de Mádl Andrásfalvy-t váltotta a kultuszminiszteri székben, köze nem volt a privatizációhoz, különösen nem a spontán privatizációhoz.

Balt 2010.10.23. 17:26:54

@cambridge.on: "A kétharmados alkotmány is alkotmány – de kicsi, sárga, savanyú."

Nos, ezt nem Sólyom írja, hanem a zindex glosszaírója, Gazda Albert.

nyünyüge 2010.10.23. 17:28:33

Meg van ez az ember huzatva !
Minek ez az óriási indulat? Most éppen nem harcba kell hívni az embereket, mégcsak nem is választásra, csak simán békességben kellene élni és dolgoni együtt vagy egymás mellett.

(Ha nem jött volna le, Orbán Viktor beszéde hallatszik ide a lakás másik szegletéből)

2010.10.23. 17:37:49

@nyünyüge: meg hát, ez miért újdonság neked?:))

agentT 2010.10.23. 17:49:33

@Balt: Én már kicsit unom ezt a kétharmados alkotmányozást, vagyis az erről szóló síránkozást...
Próbálnék a kedvükre tenni, csak hágy borzasztó nehéz.

Ha azt mondom, hogy 1949-es keltezésű sztálinista alkotmány alapján álló, 1990-es toldozás-foldozás az, amit jelenleg magyar alkotmánynak nevezünk, akkor megsértődnek.
Ha hozzáteszem, hogy az 1990 környéki foldozók a népet meg nem kérdezték, akkor az előbbeni sértődők már morgolódnak is.

Érted... azok, akik szerint kiváló a senki által jóvá nem hagyott jelenlegi alkotmány, azok keveslik a kétharmados alkotmány támogatottságát. Ez tipikusan a toleráns balos logika.

Ha meg esetleg felvetem, hogy rendben... nem kell kapkodni, nem kell fejetlenül alkotmányozni...
ott van nekünk a kipróbált, ezer éves történelmi alkotmány, Szent Koronával meg mindennel, töretlen történelmi folytonossággal tökéletesre csiszolva...
akkor meg némelyik mármár sikoltozni kezd.

Na most ezeknek miként lehetne kedvükre tenni?
(Persze tudom: kedves ballib megmondók, ugyebár ti vagytok a nemzet esze és színe virága... írjatok má lécci valami jó világpolgári, ultraliberális alkotmányt, oszt mi meg majd jöl elfogadjuk... valahogy így.
Ha élhetek egy tájjellegű szóval: hát az anyjuknak a péráját, azt.)

agentT 2010.10.23. 17:51:23

Letti, az az Edit Piaf nagyon megy magácskához, olyan kifinomult.

nyünyüge 2010.10.23. 17:55:19

"...kemény idők jártak 56 után, de mi, magyarok itt vagyunk. Kemény idők jártak az elmúlt nyolc évben is. Négy éve még ezen a napon az akkori hatalom rohamrendőrökkel verette, lovas rendőrök kardlapjaival ütlegelte, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket. De mi, magyarok itt vagyunk, és ők is ott lesznek hamarosan, ahol lenniük kell"

Igy kell szépen, méltón megemlékezni az 56-os hősökről, áldozatokről.
"Mi", magyarok, meg "ők".
És mi van azokkal, akik nem érzik magukat ebbe a "mi"-be tartozónak, de nem is lövettek, verettek meg senkit sem?

nyünyüge 2010.10.23. 17:58:59

@nyünyüge:
Tényleg, mintha kővel dobálódznának a fejünk fölött :(.

agentT 2010.10.23. 18:07:27

@nyünyüge: Hát tudja drága, ilyen ez a történelem.
Általáben aki nem szakít soeszámot egyik oldalra se, azt nem jegyzik.
Például a miniszterelnük ha beszél arról, hogy négy éve mit műveltek a rendőrök, akkor minden egyéb helyett itt van ez a film:

www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

Meg lehet nézni, fél óra kellemes kikapcsolódás.

Aztán ha az ember megnézte, vagy legalább belenézett, akkor is van választási lehetőség.

- Lehet az ember szándékosan gazember, és szónokolhat tovább a Budapestet feldúló tüntetőkről meg a rendőri jogszerűség netovábbjáról.

- Lehet az ember tisztességes, és mondhatja azt, hogy azé a huszonegyedik században, Budapesten ilyet má azé mégse. (Megjegyzem, ezt mondta az LMP is, de biztos az LMP is fideszes.)

- Illetve lehet az ember sértett, hogy egy ilyen szép ünnepnapon egyáltalán minek kell ilyen csúnya, rossz dolgokat emlegetni.
Miért nem lehet végre fátylat borítani a múltra, oszt éldegélni békességesen.
Hát éldegéljen, drága.

Egyéni döntése mindenkinek.
Én biztosan nem lennék soha gyilkosok között cinkosan néma.

agentT 2010.10.23. 18:09:12

@nyünyüge: Ez az "és ők is ott lesznek hamarosan... " dolog nagyon tetszett.

Remélem, hogy ezzel kapcsolatban erős és határozott a politikai akarat, és azt jelenti ez az "ott", amire gondolok.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:16:40

@aszekelyek: Jön a tavaszi meleg, és erjedni kezd majd a must. Ne csak szőlőben és borban gondolkodjunk.:-)

nyünyüge 2010.10.23. 18:20:10

@agentT:

Egészen biztosan azt jelenti, amire gondolsz.
Sőt. Pontosan azért mondta, hogy neked tetszen.

Ha valamiben, ebben aztán tényleg profi Orbán Viktor.
Hogy minden mondatából minden nyitott hallgató pontosan azt értse ki, amit hallani szeretne.

agentT 2010.10.23. 18:24:10

@nyünyüge: Nem lepődtem meg hogy arra ott fentebb nincs válasz.

-------

Amúgy nem tudom tudja-e a köz, de manapság jó kommunikátornak lenni a világban nem szégyen, hanem elvárás, ha az ember politikus.
Nyugaton a minimum, hogy valaki úgy tud hatni, mint Orbán.
Ott Megyó 2002-ben nem talált volna elég hülyét.

ubul2000 2010.10.23. 18:26:09

@nyünyüge: Azok a tisztességesek, akik nem érzik magukat a "mi"-be (én sem), azok viszont feltétlenül egyet kell hogy értsenek azza, hogy ők odakerüljenek, ahová valók (szabadon válaszott: börtön, szemétdomb)

nyünyüge 2010.10.23. 18:26:36

@vinczej:
Bocs, de régen rossz, ha csak tavasszal kezd erjedni a must!
Szent Márton napján (nov 11.) már újbort kóstol a rendes ember.

@panelburzsuj: persze. Onlány volt amikor írtam a bejegyzést az m1-en.

agentT 2010.10.23. 18:29:56

@ubul2000: Szerintem nem kell feltétlenül egyetérteni.

Lehet az "ők" hősiességét megénekelni például mulatságos kommentzónákban is.
És utána büszkének lenni arra, hogy az ember de jól beszólt a hatalomnak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:31:42

@agentT: Azt hiszem, a következő években nem egészen úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy a FIDESZ szeretné.

Az LMP meg már annyira "szoci-ellenes", hogy a közvélemény áttolta már őket a FIDESZ oldalra, ott pedig nem kérnek belóle. Pedig most már valamennyire kezdik már a FIDESZ-t is fikázni. Magam részéről nem tartanám rossznak, ha az LMP megerősödne. De ezt ne a "baloldal" szétzilálásával érje el, hanem egy valóban középutas, de markáns politizálással. Elkülönülni a politikai tettektől, és nem pártoktól kell. Ha lesz népszavazás, akkor az LMP intézményesen nem fogja támogatni az MSZP-t, de támogatni fogja a referendum célját. A Jobbik meg isten ments, hogy segítsen.

Egy ilyen népszavazáson szerintem csak az MSZP és az LMP nyerhet, mivel nekik van szervezettségi deficitjük. Ezt most felhasználhatják ennek csökkentésére. És súlyos sebeket tudnak ejteni a FIDESZ "gondoskodó halálos ölelésének" koncepcióján.

agentT 2010.10.23. 18:35:05

@vinczej: Én azon nagyon meglepődnék, ha az LMP valahogy kitörne a belvárosi értelmiségi elitpárt kategóriából.
Szerintem mindegy, mit támogatnak.
Áprilisban volt némi újdonságértékük, októberben már nem.

Mondjuk tőlem vihetnék valamire, inkább ők, mint a szocik.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.10.23. 18:35:09

@agentT: Orbán mindig fog találni...:-) Kérdés, mennyi lesz ezek aránya.

nyünyüge 2010.10.23. 18:35:13

@agentT:
A "mi"-vel való azonosulást is meg lehet énekelni ugyanezekben a kommentzónákban. És utána büszkének lenni arra, hogy az ember kifejezte hűségét a "jó" oldal iránt.

Talán érted, mire gondolok.

ubul2000 2010.10.23. 18:35:50

"Ők" hősiessége??? Miről beszélsz? Legfeljebb a szemkilövésben és a lopásban

panelburzsuj 2010.10.23. 18:38:40

@agentT:

www.flickr.com/photos/pasztilla/2335793476/

A válasz ebben a fejben van 2003. október 23. minden nyitott kérdésére.

panelburzsuj 2010.10.23. 18:40:03

2006

"mire a megoldás terve alakot öltött"

agentT 2010.10.23. 18:41:29

@nyünyüge: Mhm, értem.
Kinek mit diktál a gyomra.

Balt 2010.10.23. 18:42:12

@panelburzsuj: Para-Kovax csak parázzon, jól áll neki. :))

nyünyüge 2010.10.23. 18:42:45

Na még ez is:

Morvai: meghalni is jobb, mint elnyomásban élni

Morvai Krisztina szerint 1956 üzenete az, hogy a szabadságvágynak le kell győznie a félelmet, és felül kell kerekednie a békesség iránti hamis és lusta vágyakozáson. A Jobbik európai parlamenti képviselője pártja nagygyűlésén Budaházy Györgyöt állította példaként az egybegyűlteknek. Vona Gábor pártelnök videoüzenetében azt mondta: a szabadságharc nem ért véget.

agentT 2010.10.23. 18:43:30

@panelburzsuj: Ja, biztos van benne némi infó.
Tegyek föl rusnya képet feriről?

Tényleg ez az a szint?

Megyek vacsizni, megint tanulságos volt...

Balt 2010.10.23. 18:46:49

@agentT: Ki ez a csinos buxa? :)
Volt atv-s bemondó, jelenleg pártszóvivő Nyakó lelépésével. Nem tudom, Bernit hol dugják... :)

porfelhő 2010.10.23. 18:47:31

Keresem, hogy Török G. jelentkezett-e már, hogyan sikerült neki a mai ünnepi beszéde. De úgy látom még nem tudatta a kommentező "néppel" bloggazda, milyen volt a mai napja.

Balt 2010.10.23. 18:49:19

@porfelhő: "Az első kordonbontásból a TV. székház felgyujtásáig."

Itt valami tévedés van a zidőgépben: (törvénytelen) kordon - na meg Gordon - pláne a lebontásuk később volt, mint a székházostrom.

panelburzsuj 2010.10.23. 18:52:34

@agentT:

Annyi a szint, amennyit fölfogsz belőle.

Balt 2010.10.23. 18:57:34

@kisa: "Én csak a szokásos fidesz nagygyűlés hiányolom az idén..."

Pedig voltak ma egy páran a Parlament előtt (sőt, benn).

porfelhő 2010.10.23. 18:58:11

@Balt:
Tudjuk mi volt a 2006-os őszi őszi esemény alatt, azon a bizonyos estén, legalább is sejtjük, azt is tudjuk mikor adta át a kormányzást a Bajnai. Nincs baj az időgéppel.

porfelhő 2010.10.23. 19:06:57

Éhségsztrájkba kezdtek hajnalban a Kozma utcai börtönnél Budaházy szinpatizánsai, köztük Jobbikos országgyülési képviselők. Zagyva Gy. önként vállalta, hogy három napig nem eszik, mivel az "esemény "72 órás lesz . A környéket a rendőrség biztositja. ami egyébként békésen zajlik. /ezeknek sincs jobb dolguk úgy látszik/.

Balt 2010.10.23. 19:12:46

@panelburzsuj: Elmondom: a magyar állampolgárság önbevallás alapján kérelmezhető, ami feltételez egy elfogadható szintű magyar nyelvtudást. Ha netán határon túli cigány származású kéri, miért ne kaphatná meg? Reklamációért tessen az MSZP rasszista tagozatához fáradni, mint 2004-ben!

Botya 2010.10.23. 19:25:06

@Letícia: Megint megy itt a szájkarate ezerrel a fotelhuszárok között!:)
Nagyon tetszik:-), mondhatnám lájkolom

kisa 2010.10.23. 19:26:29

@Balt: "1990-től 2005-ig én is ott voltam minden évben. Aztán jöttek a hugyosforradalmárok, és azóta nem ünneplek. Semmit, sehol.

Azért az mégse nagygyűlés.
Ja, hogy már nincs szükség rá?

porfelhő 2010.10.23. 19:27:15

@aszekelyek:
Az a sajnálatos őszi esemény elevenen él az emlékekben, a mai napon kicsit felerősödve. Nem tudjuk meg soha a valódi igazságot. Sejtések vannak hogyan alakulhattak igy az események. "Biztatta-e " valaki esetleg a kuka borogató, - a későbbi székházgyujtogató- "tüntető alakulatot", vagy mentek maguktól. Ha rendőrség nem érti a dolgát ilyen helyzetben, az szánalmas lenne. Nincs rá válasz, egyáltalán hogy történhetett meg, hogy a "diszes alakulat" a TV. székházig eljutott, és megtörténhetett az ami ott megtörtént. /mert ugye ezt kérdezted, mi a véleményem. nem voltam eddig gépközelben./

2010.10.23. 19:32:47

@audi26: :) az ötlet nem az enyém, nekem is úgy mondta nagy tapasztalattal bíró blogtársunk...:)))

2010.10.23. 19:33:50

@audi26: :) az ötlet nem az enyém, nekem is úgy mondta nagy tapasztalattal bíró blogtársunk...:)))

Balt 2010.10.23. 19:40:32

@porfelhő: "Attól sokkal jobban féltik a nemzet fővárosát, hogy kárt okozzanak!:)"

Ne, még egy Hagyó-árva...

porfelhő 2010.10.23. 19:59:25

@Balt:
Na már megint!! "Hagyó-árva", meg komcsi, ballibb. ezt nem irtad. pedig kellett volna. úgy értem igazán!!

Balt 2010.10.23. 20:00:43

@Letícia: Talán azért nincs bekiabálás, mert mint a legutóbbi reprezentatív felmérés mutatja, a "takaroggy!" nem időszerű...

porfelhő 2010.10.23. 20:07:41

Eljöhet még az idő a "takaroggy"-ra!:) Nem lehet tudni mit hoz a jövő, meg a politikai széljárás.

kisa 2010.10.23. 20:15:31

@Balt: Talán azért nincs bekiabálás, mert a takaroggyozók a másik oldalon vannak...

kisa 2010.10.23. 20:16:26

@kisa: Helyesebben a takaroggyozók vannak most ott, a nemtakaroggyozók meg nincsenek ott, már ha érted...

aszekelyek 2010.10.23. 21:24:50

@porfelhő: Szánalmas volt, nem lenne. Az is érdekes, megtáltosodtak októberre. Pedig a választási naggyűléseket el is kellett halasztani, mert nem vállalták a biztosítását. :) kamu szlovák terroristák miatt....Egyszerűen nem is teljesítették a törvényi és funkcionális kötelezettségüket. Mégis Narancsba borult az Ország. No ettől jól meg is táltosodtak. Szánalmasságból átcsaptak túlkapásokba.Ennek, gondolom nincs semmiféle értelme. Csak jól meg van írva. Még csak békaemberek sincsenek benne... csak azonosítatlan Tv-székház támadók és azonosítatlan tömegbelövők, földönfekvő rugók és söröző közönségét törvénytelenül bántalmazók. Arra azért kellett motíválni az egyenruhásokat, hogy olyan brutálisak legyenek..... jó előre. Azt láttuk szeptemberben. Igen azt kérdeztem. Meg azt, hogy külföldi szakértők mit is szakértettek itt? Ha ez így ment?

aszekelyek 2010.10.23. 21:29:54

@DNZ: A privatizáció nagyon nagy részét mégiscsak a drága jó elvtárs csinálta az ÁPVrt élén, hornék kormánya alatt. NYilván bejelentették az igényüket Antall -nak is. Előtte pedig volt a spontán privátzsebbe rakás, németh kormány idején. No az se volt piskóta...... Antallt meg is blokádolták ,.... mert nem adta nekik a médiát. jó trükk volt, a 2 ft-os benzináremeléssel. A baueréktől... akik most már nem annyira ezt nyomják.Mádlról nem illik hazudozni. Magadat égeted.

Balt 2010.10.23. 21:30:53

@Szimba: Juj, egy csupa Borbás Marcsi szereplő! Ez nem elfogadható, tessen vigyázni, egyenlő mércével mérjünk! Szembe kell állítani velük Gyurcsányt, Leisztingert, a Bakonyi családot stb. :))

aszekelyek 2010.10.23. 21:31:14

@Balt: Az egész írás nagyon jó.

Balt 2010.10.23. 21:32:19

@jjulie: "esztergomban el akarták kergetni a hitbizományost, és lőn elkergető ellenzéki tömböcske"

Őőőő, hogy is áll fel a testület? :))

aszekelyek 2010.10.23. 21:35:23

@nyünyüge: Az is állásfoglalás, ha valaki a hazudós és egymást fedező törvénytelen rendőri és politikai hatalmat véli jó oldalnak és ahhoz hű. No és a szabadságjogokba a takaroggy is beletartozik. HA nem tetszik is. Szólás és véleményszabadság van. Ha nem tetszik is. A diktatúrában büntették, ha valaki nem jót szólt.Az aktuális hatalomra, gyurcsányi volt a takaroggy tárgya. Akkor nem visítottak , érdekes, a jogbiztonságért, akik ma úgy vonítanak, hogy kutyák megirigyelhetik.

aszekelyek 2010.10.23. 21:39:12

@Balt: VAgy a kirekesztő tagozatához.

aszekelyek 2010.10.23. 21:43:05

@lüke: Nem de az a banya már bejelentkezett a fodrászhoz tegnap, aki a debrecenivel közös nyugati téri dedikáláson azt ordította a kamerába gyurcsány könyvével a kezében, hogy igenis, ő kommunista!:D

aszekelyek 2010.10.23. 21:44:39

@vinczej: többségi és népakarat. :)

aszekelyek 2010.10.23. 21:52:00

@nyünyüge: Először is tisztázzuk. Vannak, akik mást ünnepelnek, ma is, mint azok ott a Kossuth téren. Ön például mit is ? A népfelklést? Ha igen, akkor azt is tudnia kell, az ők, a tetőről és máshonnan, másokkal, magyar népfelkelőkre lövetők valának. Anno is, 2oo6-ban is, törvénytelenül és brutálisan. Utódpártjuk utódpártjának vezetője és miniszterelnöke legteljesebb megelégedésére. A 2oo6.os békésen ünneplők a mi. Ha esetleg nem tudná követni. Őket ugyan lehetett veretni, rugatni, lövetni és azért kitüntetni az elkövető parancsnokot? Nos ebben a történetben, nem állnak egy oldalon a szereplők. VAnnak a sértettek, meg a z elkövetők. At 5o. évfordulót meg lehetett gyalázni? csak most nem lehet azt mondani, hogy ők és mi?

Balt 2010.10.23. 21:56:31

@panelburzsuj: "Az első lépcső nem a Fidesz megbuktatása, hanem az "ellenzéki" versenytársak háttérbe szorítása: annak "bizonyítása", hogy jelentősebb fideszelkopás esetére az MSZP az egyetlen "alternatíva"."

Mikor? Melyik? Szerintem is fontos volt ez a "népi demokratikus koalíció", az utolsó 100-as szögek egyike a maszop-koporsóba... :)

Balt 2010.10.23. 21:58:49

@aszekelyek: 2008 mégis a mnyp.-k fekete éve volt, ez kétségtelen.

aszekelyek 2010.10.23. 21:58:57

@porfelhő: Az első kordonbontás szerintem akkor volt, amikor még az elején macska egeret játszottak a rendőri vezetők a randalírozó vandálokkal, ahelyett, hogy kiemelték volna őket. Akkor ugyanis nem lett volna balhé. A készenlétisek a blhától kb 5 percre vannak, szirénával, a keleti után. Az kérdés, miért nem őket vezényelték ki. Ahelyett hagyták, hogy idióta barbárok eltörjék a talált utcai vackokkal... az mindig volt kéznél...! jó pár rendőr lábát. Lovasrendőrök oda, Oda kellett volna a sorfal, vízágyú, hangágyú és kiszorítás. Ehelyett beáldoztak csomó kisrendőrt. No és van ám sok év terorrelhárító alakulat is. Két ujjal kiveszik a gigádat és mire rájössz, már véged is. Ilyen szakmai hiba nincs.

Balt 2010.10.23. 22:13:01

@panelburzsuj: "Szóval itt megfogant Teng tanítása: mindegy milyen színű a macska, csak fogja meg a"

vastag borítékot... :))

aszekelyek 2010.10.23. 22:16:09

@Balt: Azt tudom. Eszerint vagy nem fektettek be ahogy addig kellett állampapírba, vagy nem fektettek be abba és olyan rossz befektetéseik voltak, hogy ekkora veszteség érte őket. Érdekes az is, mikor nem volt kötelező nekik venni az állampapírt.Biztosan csak véletlen....A spekuláns tőke meg vette.....

aszekelyek 2010.10.23. 22:18:05

@Balt: lendvai nem öreg jiadásban. Mindenki vak?

Balt 2010.10.23. 22:21:22

@panelburzsuj: Pedig tán valami szoci firkásztól olvastam, hogy "baj van, a jobboldal már nálunk is cinikusabb". :)

Balt 2010.10.23. 22:22:43

@panelburzsuj: Azt kapjátok, ami jár a Hócipő, Kende és társai nyomán. Aztán lehet fintorogni a tükörben. :)

Balt 2010.10.23. 22:25:37

@DNZ: "Az új kapitalisták annyira voltak korábban kommunisták mint ahogy Deutsch Tamás ma el tudná mondani Neked a Hiszekegyet."

Ezt ugye értelmezhetjük nyíltszíni zsidózásnak...?

aszekelyek 2010.10.23. 22:28:13

@kisa: A Kossuth téren ezen a napon a kormányfő szokott beszédet mondani. A fleto is. csak mellette nem lehetett ki be járkálni a parlamentben. Ja, mit hallok/ Személyesen szekereselftárstól? Nem tudott róla, hogy az inkál-osok vizsgálgatták a térre, ünneplés céljából kimenő állampolgárokat, az utóbbi években. Meg március 15.-én is .... és még a cumisüveget sem engedték be a kisdedekkel....MAgán őrző védők védték a fletoékat is. Honvédelmi miniszter létére. Nem jutott el hozzá. Mi jutott el hozzá a rá bízott hon védelméből???

aszekelyek 2010.10.23. 22:31:14

@Balt: Nem is szocik erősítése a cél. A neokon, neolib akar einstandolni magának egy pártot. A cégtábla lecserélése nélkül. Valaki azt hitte, hogy csak úgy tudomásul veszik, hogy elküldte őket Magyarország, oda, ahová horngé mondta? Bűnös naivitás azt hinni.

Balt 2010.10.23. 22:40:09

@agentT: :) Én is így vagyok az LMP-vel, sőt, ajánlószelvényt adtam Jávor Benedeknek (életemben először: az összes megvan 1990-ig visszamenőleg). :)

De lehet abban valami, ahogy Radala sejti: a Fidesz kifejezett érdeke, hogy az erősen hullaszagú MSZP-t valamilyen formában életben tartsa "takaréklángon", ehhez meg tán a legjobb Fletó mozgolódása. :)

aszekelyek 2010.10.23. 22:43:19

@Balt: Mi másnak lehet még? :D Persze kérdezte már tőlem valaki, hogy rendes.... gyerek létére, hogy kerülhetett a FIDESZ-be? Mintha bizony fodor nem onnan ugrott volna ki....Érted. Aki lepaktált a 94-esen a horn féle mszp-vel az okés, aki pedig maradt a FIDESZ-ben, az meg nem tudja a hiszekegyet.... :) ej de értetlen vagy....:) Vannak, akik mindkettőt elvetik, mert rasszisták. Minden országban vannak rasszisták. Sőt olyanok is vannak, akik szerint éppen a magyarok a fasiszták... és rasszisták és mindenrosssz, de főképpen a FIDESZ-esek , akik kacsingatnak is a gaudiékra....

kisa 2010.10.23. 22:51:05

@aszekelyek: CSak a tények kedvéért: A fidesz 1994-ig liberális párt volt. Nevezték az SZDSZ kisöccsének is. Aztán '94 táján orbánra rájött a megvilágosodás, és akkor a fidesz keresztény-konzervatív párt lett. Mivel a fodorra meg, a szerencsétlenre, nem jött megvilágosodás, ezért otthagyta azt a pártot, amelyik már nem az ő nézeteit képviselte, és keresett egy olyat, amelyik igen. Ez volt az SZDSZ.
Erre szoktam volt mondani, hogy normálisabb helyeken egy pártnak van elnöke. Nálunk meg az elnöknek (orbánnak) van pártja. Ha megfigyeled a változást, akkor orbán most igenis elmozdult a kádárista-paternalista nézetek felé, némi kereszténységgel nyakonöntve és mi sem természetesebb, hogy az egész párt + a látni nem akaró rajongótábor ennek éljenez.
Nincs is ezzel semmi gond, csak akkor ne hívjuk magunkat polgári szövetségnek.

aszekelyek 2010.10.23. 22:51:29

@Balt: Nem, mesterházy bénázása sokkal jobb lenne szerintem. Emlékszem, a koalából ellenzékbe vonulása az szdsz-nek a reformok elvetése miatt volt. Nos ezt akarják átverni megint a szoxikon. A baloldalnak pedig baloldali párt kéne. Nem reformneolib-neokon. semmi kifogásom a baloldaliság ellen, ha az, aminek magát mondja. Az nem is hasonlít viszont erre a demokoalára.

kisa 2010.10.23. 22:55:33

@kisa: Bár az is igaz, hogy a kádári államot népköztársaságnak hívták...

Balt 2010.10.23. 22:57:42

@aszekelyek: Lehet. Mesterházy egy II. Megyó, ez meg veszélyes lehet. Gyurcsány viszont egy igazi (le)húzónév. :) De kár is ezen meditálni, mert szerintem nem férnek meg egy (párt)házban. :)

aszekelyek 2010.10.23. 23:03:09

@kisa: Csak a tények kedvéért, a választási szövetségből ugrott ki fodor és az szdsz és paktált össze a 89-ben még ellenségnek mondott szocikkal. Otthagyva Orbánt és a FIDESZT a faképnél.Ha fodor úgy gondolta, hogy egyedül az mszp az, amely a liberális értékeket a legjobban képviseli, hornnal az élén, az a is őt minősíti.Csak a tények kedvéért. Fodornak is volt pártja. Csak erodálódott. Ami azt illeti, retorikájában, persze a kampányában Kádáribb és paternalistább senki nem volt fletonál. Azután pedig egészen más hangoz ütött meg. Flegmán odavetve, kampányban senki nem mond igazat. és nem is teljesíti azt, amit ígért. Akik megválasztották őt, a paternalista kampánydumájáért ezt orrbavágásként élték meg. Egy olyan miniszterelnök, aki felesküszik és komolyan is gondolja, hogy a rá bízott nép érdekeit szolgálja , törvényeit megtartja, evidens, hogy nem sértheti meg a népfelséget ilyesmivel és nem tehet érdekei ellen. Végighazudni másfél két évet a további 4 évért nem a nép érdeke volt, meg az adósságfelszedése közben, hanem a szők hatalmi elité. Orbán tanult ebből. Nem jutalmazzák a magyarok az ellenük dolgozó minielnököt. Aki figyelmen kívül hagyja a népakaratot, a társadalmi erős ellenállást. Nem bizony.

kisa 2010.10.23. 23:04:51

@aszekelyek: Még jó, hogy megelőztelek. :-)
A jobboldalnak meg jobboldali. Tudod, öngondoskodás, polgári öntudat, nem az állam csecsét szívni és hasonlók. Ráadásul a klasszikus értelemben vett polgár nem okvetlenül a nemzetiségén keresztül határozza meg önmagát. Azaz a polgárság nagyjából olyan messzire van a fidesztől, mint az a bizonyos Makó lovag attól a bizonyos Jeruzsálem nevű várostól.

„A polgári lét egy erkölcsi szabályrendszer gyakorlati alkalmazása – egy olyan szabályrendszeré,
amely másokra is tekintettel van – amely sokkal inkább az egyén fejődésén és az önként vállalt
együttműködésen, semmint az állami beavatkozás elnyomó kényszerítő erején alapul.”
(Hayek, 1967)

aszekelyek 2010.10.23. 23:08:35

@kisa: Remek. No és gyurcsányi kire volt tekintettel? Erkölcsi szabályrendszere? törvényes de nem etikus volt. Mostan progresszív és nyugatos polgárok vagynak. :D Nevetséges vagy. Jó éjt.

kisa 2010.10.23. 23:09:42

@aszekelyek: Ki beszélt itt rajtad kívül gyurcsányról?

kisa 2010.10.23. 23:11:15

@aszekelyek: Lehet, hogy nem egy országban élünk? Mi volt előbb? Orbán megtérése, vagy fodor kiugrása?

kisa 2010.10.23. 23:12:57

@aszekelyek: Nem tudod, melyik párt miniszterjelöltjének volt az örökbecsű mondása 1998-ban, hogy más a kampány és más a kormányzás?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.23. 23:43:42

"Orbán szerint most nem szabad a sápítozókra, a huhogókra és az örök bizonytalanokra hallgatni. Akik kételkednek saját erőnkben és képességeinkben, azok akarva vagy akaratlanul a múlt védelmezőivé válnak!"

A többi néma csend...

lüke 2010.10.24. 08:11:37

@kisa:
nem, nem!
ezt a sok marhasáégot
más országban nem lehet eladni

mizrolist 2010.10.24. 10:27:16

@Ordnassac: mi köze lenne Vitézynek a 11 ezer főt foglalkoztató BKV-hez? Első körben nem sok. Az a 11 ezer fő marad a BKV-nál, VD-t meg a BKK élére nevezik ki. Frissdiplomás vagy sem, tőle és a VEKE-től értelmesebb menetrendeket nézek ki, mint a BKV-tól - lásd a VEKE-tervek alapján készült éjszakai menetrend és a BKV által készített nappali használhatóságának összevetése... (nem a BKV nyer)

@nyünyüge: 15 éves kora óta foglalkozik ezzel, azaz 10 éve. Őszintén? Eddig a fideszes kinevezések közül Vitézyé az egyetlen, amibe nem fogok belekötni. Az összes többi - Schmitt-től Szalai Annamáriáig - szerintem vállalhatatlan.

aszekelyek 2010.10.24. 12:16:15

@kisa: Ezt is lopta Gyurcsányi? Ennyi igazságbeszéd se telt ki tőle, a kútfejéből??? :D Fodor tehát kiugrott. Eddig legalább eljutottunk. Ki erre fejlődőtt, ki arra. Fodor nem hinném, hogy eljutott odáig, van felettük is valamilyen erő. Érdekes, hogy megtért péntekre már gyurcsányi és molnár csabika is, vitányiról nem is szólva.:) Zengett az Úr űldásától a sátor...., pont, mint a keresztes off-shore lovagok....:) Progresszívek, és nyugatosak, mint az istennyila....És akkor is az ő reformjaik a jók, mindenki hüllye magyarországon kivéve őket. Nevetségesek lennének, ha nem lennének közveszélyesek. A megtérés bűn-e? A hazudozás másfél -két évig? A hatalomért? Nyugdíjasok 1oo ft-ját elkérni sátorra? Milliárdosoktól milyen ganéjság már....Hogy az szdsz újra rátelepedjen a szocialista pártra. ledves baloldali barátaim, ne engedjétek át pártotokat nekik mégegyszer! Az a tiétek és érdeketek, hogy az is maradjon. Nemhogy pártba nem tesznek pénzt de még egy sátorra valót se dobtak össze. Micsoda pitiánerek! Eközben olvasom a blogban,... legyünk tisztességesek, ne kivenni akarjunk, hanem betenni. Tegyenek be a szoci támogatók az szdsz hatalomátvételébe. Ez a többes szám igen gusztustalan. Ugyanis milliárdos fletora nincs kiterjesztve. A kis böszmécskék vesznek neki pártot is ?Teljesen irreleván kérdéseket teszel fel.

kodó tamás 2010.10.24. 12:19:35

@Ordnassac: "Tócsa ott volt"

ezen azért csodálkozom, mert az önk llistáról lemondott, azaz K-Cs L lép helyére. vagy ez sok idő? mire a gyakorlatban átvezetik a témát?

aszekelyek 2010.10.24. 12:25:19

@kisa: Az tény, hogy az mszp nem az öngondoskodással nyerte meg a szoci választók kegyeit. Hanem az állam csecseiből való tejjel-mézzel folyóval. Amikor meg nem ígérte a csecset, hanem a zsírjukat olvasztotta ki, akkor ezek a kedves nem polgárok? , szépen hátat fordítottak neki. Mert ezt a jobboldali értékrendet nem szerették, kicsit sem, amit az addig baloldalinak hitt mszp-szdsz rájuk akart verni. Az öngondoskodás az, hogy félreteszek öreg koromra, befektetem, azt bérbeadom, BAnkban tartom. A legtöbb baloldali szavazónak sztem kevéske megtakarítás lehet, mert ócsóé meg lehet kapni a szavazatukat. Részemről őngondoskodom és nem támogatom se az szdsz-t, se fletot. nekem ne kapcsolják az árut. No és ha olyanok mondják az öngondoskodást a többinek, akik mindenóüket az állam emlőin tengődésben szerezték, az külön nagyon visszataszító.

aszekelyek 2010.10.24. 12:31:02

@kisa: ezt a Hayeket is kár volt idecitálnod. Ráhúzni a szadisták rögeszméire. Az öngondoskodók zöme jobboldali. Akik eltartják a nem öngondoskodókat. Az sehogy nem jön össze, hogy még a közmunkát is leordítják, miközben öngondoskodásról papolnak.kettős beszéd is van Hayeknél?

Balt 2010.10.24. 16:55:40

@kisa: "Nem tudod, melyik párt miniszterjelöltjének volt az örökbecsű mondása 1998-ban, hogy más a kampány és más a kormányzás?"

Ez a szoclib legendárium része. Az inkriminált kijelentést Horn Gyulától '95-ből _idézte_ Urbán László, a Fidesz pénzügyminiszter-esélyese '98-ban, de talán emiatt sem lett az...

Róbert__ 2010.10.24. 19:10:36

@simonmondja.: mennyi hozzászólásodat olvastam már el.... rohadt sokat. meg kell mondjam, az itt lévő mindenféle gondolatvilágot magáénak valló barom közül te vagy az egyik legdemagógabb hulladék ember.

Vincenzo90 2010.10.25. 01:37:36

"Belvárosi értelmiségi rétegpárt" Hát ha te azokat a tizen-, huszonkevés éves hülyegyerekeket értelmiséginek tartod... Ők a jövő értelmisége, de addígra a) becstelenek lesznek, és visznek amit lehet; b) konzervatívabbak lesznek, és olyan dolgokról fognak beszélni, amikről tudnak is valamit, ezzel pedíg a politikájuk is változik együtt.

mizrolist 2010.10.25. 12:06:22

@Vincenzo90: Mármint "tizen-, huszonkevés éves hülyegyerek" az az Ertsey Katalin, aki '90-ben Fidesz-tag volt, vagy az a Mile Lajos, aki ugyanakkor MDF-es országgyűlési képviselő...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.10.27. 06:08:28

index.hu/belfold/2010/10/27/fizess_havi_tizezret_a_nyugdijasoknak/

Szájbarágó vagy megvezetés?
Mindenesetre én a szüleimnek máris átadok egy tízest, biztos, ami hót ziher alapon...

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2010.11.05. 22:05:23

A magánnyugdíjpénztárakat működtetők körében erősen felülreprezentáltak az SZDSZ metamorfózisa által, mintegy annak holometemorfózisként kialakult LPM párt családi körei. Gyakorlatilag, az LMP felcsapott ezek lobbistáinak.
Ahogy a báb lárva alakzata a holometamorfozis során, úgy kozmopolita, magyarellenes jellegvonásuk is szembeötlik, akkor, amikor a határon túli magyarság szavazati joga ellen voksoltak.
A pénzügyi kérdésekben és magyar nemzeti ügyben tett állásfoglalásaik elárulják azt, hogy hangjuk valójában JÁKOBÉ , de még a kezük is az, ahogy az a Tórában meg vagyon írva Izsák történetében!
süti beállítások módosítása