Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
09:45

Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző megszólalás is mutatja, a kormány komoly erőket mozgat meg azért, hogy a korábbi miniszterelnökkel szemben végre elinduljon az eljárás. De biztos jó ez nekik?

Megint elhatárolással kell kezdenem: természetesen nem vagyok abban a helyzetben, hogy bármit is tudjak mondani a jogi felelősség kérdéséről, azaz arról, hogy vajon jogos és igazságos lenne-e, ha egy ilyen eljárás kezdetét venne. Legfeljebb abban lehet reménykedni, hogy a magyar igazságszolgáltatás a törvények alapján jár el, tehát bármi is történik (vagy nem történik), az kizárólag az ügyről szól majd, és egyéb megfontolás abban érdemben nem játszik szerepet.

Maradjunk tehát a politikai következményeknél: mi lehetne a hatása annak, ha Gyurcsány Ferenc vádlottá válna? Ami a legfontosabb: egy ilyen esemény a választók szempontjából feltehetően szinte minden más témát megelőzne. Ehhez képest az Alkotmánybíróság körüli vita, a válságadók bevezetése vagy az új alkotmány elfogadása rétegtémának nevezhető. Ha a volt kormányfőt rabláncon vezetik el az esti híradókban, azt mindenki látni és érteni fogja. Az ügyről mindenkinek - nem csupán a politikai iránt érdeklődőknek! - lesz véleménye, és szerintem messze nem egyértelmű, hogy a többség az igazság győzelmének vagy a győztes bosszújának látja majd a történteket.

Innen érthető igazán a politikai kockázat: ha megtörténik az első lépés, ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti a politikus mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni. Egy olyan ügyet kap a magyar közvélemény, amely a hétköznapi élet fogalmaival is átláthatóvá és átélhetővé válik, és amelynek kapcsán a politikai kommunikáció szokásos bármit-bármiről módszerei korlátozottan lehetnek csak hatásosak. A brazil szappanoperák világa köszönt be a hírműsorokba, és szinte kizárólag az eseményeken és a szereplők magatartásán múlik, hogy a nézők melyik rövid kivonatot érzik hitelesebbnek: a bűnös elnyeri méltó büntetését, vagy az új hatalmas börtönbe akarja csukatni riválisát. Ha az előbbi: a Fidesz teljesítené egyik fontos választási ígéretét, kielégítené választói egy részének igényét (ráadásul az MSZP mai vezetői is megszabadulnának tehertételnek gondolt párttársuktól). Ha az utóbbi: nem elsősorban Gyurcsány nyerne sokat az ügyön, sokkal inkább a Fidesz veszítene - szinte mindent, ami egy politikai erőnél fontos.

A kérdés természetesen úgy is feltehető, hogy mi lenne a következménye annak, ha végül nem indulna el az eljárás. Ebben az esetben Gyurcsány - meg nem írt - menlevelet kapna a hatalomtól, ami a Fidesz számára sokkal rosszabb, mintha hivatalosan bűnösnek találnák, de sokkal jobb, mintha a volt kormányfőből ország-világ előtt mártír válna.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr862432927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elszámolás vagy leszámolás? 2010.11.08. 10:53:02

Ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti Gyurcsány mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni.

Trackback: Történelmi: Gyurcsány a vádlottak padján? 2010.11.08. 10:44:01

Égető szükség van egy elrettentő példára, de az biztos, hogy egy miniszterelnök esetében mindenféle gyanúnak tízszer olyan biztosnak kell lennie. A legfőbb ügyész helyettese a Parlamentben Budai Gyula kérdésére nem cáfolta, hogy Gyurcsány Ferenc is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fell Bandi 2010.11.08. 09:52:26

A bűnözőknek börtönben a helyük. Ennyi.

bóra77 2010.11.08. 09:55:52

OV-n az a gengszter-maskara:) megy a címhez, az biztos.

ssi 2010.11.08. 09:56:14

@Fell Bandi: Papcsák és Budai Gyula is sáros, akkor ők is

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.11.08. 09:58:17

Ha X kormány alatt csak Y-os politikusokat ítélnek el, az LEszámolás, akkor is, ha épp bűnösökről van szó.
Eddig az objektív véleményem, a szubjektív vélemény annyi, hogy a Fidesz mindig (legalább 15 éve) hatalmas hitelességi deficittel küzd: sose tudott semmit _megmagyarázni_.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 10:00:57

Szemlőhegyi Dimitrov és Felcsúti Minidúcse. Gigászok harca ez. Sőt, harcza.
Emlékeim szerint odáig már egyszer eljutottak a dolgok, hogy a Fittelina ügy csak elévülés miatt nem volt bűncselekmény. Orbán bányáiról és szőlejéről meg a Mészáros Tamásék vizionálnak visszatérően.
Mindkét szereplő esetében szembeötlő (Gyurcsánynál persze jóval inkább), hogy nagycsalád mellett Magyarországon miniszterelnökök se tudják magukat vegytiszta módszerekkel ilyen jólétbe lavírozni.

Fell Bandi 2010.11.08. 10:01:27

@manyike: ugye ezt akartad írni? HA Papcsák és Budai Gyula is sáros, akkor ők is

sárkányfő 2010.11.08. 10:14:06

A bűnözőknek a börtönben a helyük.

Orbán épp most nyúlja le 3 millió ember nyugdíját. Mikor ültetik le?

ssi 2010.11.08. 10:14:32

@poszt:
nekem ez az ügy olyan, mint a gazdasági koncepcióik: nem tudom eldönteni, hogy
- túlságosan belebonyolódtak már, hirtelen abba hagyni nem lehet, s még ők sem tudják a végét
- előre minden ki van találva, s lesznek még nagy meglepetések
- ha a kormánynak rosszul sül el, lesz elterelő más ügy, ha jól, nem lesz megállás - s az új Alkotmányig ki kell derülnie

@Fell Bandi:
igen, természetesen, köszi a pontosítást :-)

Lázár János költségelszámolása se biztos, hogy tiszta, sőt Meggyes Tamás önk. iroda bútorai se feltétlenül stb., stb.

igaz, a ME más kategória, ezt egyértelművé kell tenni: vádban, eljárásban, büntetésben, de ez ma egyértelmű-e?

sárkányfő 2010.11.08. 10:18:09

Amúgy már egyszer leírtam, fenntartom: Gyurcsány ülni fog.

Már csak azért is, mert a legfőbb ügyésznek így néz ki a kérdés: Vagy Gyurcsány ül, vagy vége az én pályafutásomnak és egzisztenciámnak.
És hogy még a helyén van, az azt jelenti, hogy ő erre a kérdésre már régen meg is súgta a válaszát Orbánnak.

btw, a MAL esete, meg a MAL vezetőinek esete mutatja mennyire szereti magát beleártani Orbán az igazságszolgáltatásba, szóval tényleg csak annyi a kérdés, hogy melyik politikai erőnek sikerül jobban kisajátítani az rabláncon vezetett Gyurcsány képének értelmezését.

sárkányfő 2010.11.08. 10:20:16

na búcsúzom is, a magyar internet aranyszabálya, hogy ha egy posztban Gyurcsányról van szó, no pláne ilyen kontextusban, akkor belváros szétverő csürhe netes alteregói jönnek, és szétverik a beszélgetést is :)

Mi lesz itt... jó mulatást...

na__most__akkor 2010.11.08. 10:20:18

@peetmaster:
"Ha X kormány alatt csak Y-os politikusokat ítélnek el, az LEszámolás, akkor is, ha épp bűnösökről van szó."

Gyakori esemény volt az eddigi történelemben. A MI történelmünkben pláne.
Jó lenne,ha vége lenne.

bóra77 2010.11.08. 10:21:14

Nem kell szerintem Gyurcsánynak vádlottnak lennie, elég ha "csak" gyanúsított (lásd alább), és lettlégyen bármilyen folytatása az eljárásnak, mégis az marad meg az emberek fejében, hogy terheltté vált. A legjobb példa Molnár Csaba ügye, akit hiába mentettek fel, tönkrevágták az egész életét, és bár nem ismerem az ügy részleteit, de kívülről, mintha koncepciós per folyt volna ellene. Veszélyes "játék" ez...

kis jogszabályi háttér:

"43. § (1) A terhelt az, akivel szemben büntetőeljárást folytatnak. A terhelt a nyomozás során gyanúsított, a bírósági eljárásban vádlott, a büntetés jogerős kiszabása, illetve a megrovás, próbára bocsátás vagy javítóintézeti nevelés jogerős alkalmazása után elítélt."

"217. § (1) Az ügyész vádiratnak a bírósághoz való benyújtásával emel vádat.
d) az eljárás megindításához szükséges külön törvényi feltétel (magánindítvány, feljelentés, kívánat, mentelmi jog vagy mentesség felfüggesztése, hozzájárulás a büntetőeljárás megindításához) meglétét,"

"551. § (1) A külön törvényben meghatározott közjogi tisztséget betöltő személyek ellen e tisztségük fennállása alatt csak a mentelmi jog felfüggesztése után indítható büntetőeljárás.
(2) Az (1) bekezdés szerinti személyek gyanúsítottkénti kihallgatására csak a mentelmi jog felfüggesztése után kerülhet sor, és ezt megelőzően az ilyen személlyel szemben - a tettenérés esetét kivéve - e törvény szerinti kényszerintézkedés nem alkalmazható.
552. § (1) Ha a büntetőeljárás során adat merül fel arra, hogy a terhelt mentességet élvező személy, az eljárás felfüggesztése mellett indítványozni kell a mentelmi jog felfüggesztésére jogosult döntését. Az indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, valamint magánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő. Tettenérés esetén az indítványt haladéktalanul elő kell terjeszteni.
(2) Ha az indítványt a mentelmi jog felfüggesztésére jogosult elutasította, az eljárást meg kell szüntetni. Ha törvény eltérően nem rendelkezik, az eljárás ilyen okból történő megszüntetése nem akadálya annak, hogy a személyes mentesség megszűnését követően a büntetőeljárást lefolytassák.
(3) A mentelmi jog felfüggesztését követően az eljárást soron kívül, e törvény szerint kell lefolytatni."

"5. § (1) A képviselőt csak tettenérés esetén lehet őrizetbe venni, és ellene csak az Országgyűlés előzetes hozzájárulásával lehet büntető eljárást ...indítani, vagy folytatni, továbbá büntető eljárásjogi kényszerintézkedést alkalmazni.
(2) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő az Országgyűlés elnökéhez. Az indítványt a képviselő tettenérése esetén haladéktalanul elő kell terjeszteni.
...
(4) A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt az Országgyűlés elnöke haladéktalanul átadja megvizsgálásra az Országgyűlés Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának, és ezt az Országgyűlés következő ülésnapján bejelenti.
(5) A Mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság a határozati javaslatát legkésőbb harminc napon belül terjeszti be az Országgyűléshez.
(6) Az Országgyűlés az ügyben vita nélkül határoz, de az érintett képviselő jogosult ismertetni álláspontját. A mentelmi jog felfüggesztése tárgyában hozott döntéshez a jelenlévő képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.
(7) A mentelmi jog felfüggesztése tárgyában hozott döntés csak arra az ügyre vonatkozik, amelyre az indítványt előterjesztették."

Kalpy71 2010.11.08. 10:23:29

@ó jaj: Már ne haragudj de ezt a legfőbb ügyészt nem fogják tudni megfélemlíteni.... ugyanis jövő tavasszal lejár az ideje és nyugdíjba megy......

Szóval ???

Tudom jön a fideszes ügyész és az majd elintézi....

Majd ez is jó lesz figyelemelterelésnek..... az igazán fontos ügyekről.

Mellesleg aki bűnös bűnhődjön, de aki csak vádaskodik az is!

Fell Bandi 2010.11.08. 10:24:48

@Kalpy71: tévedsz, Kovács Tamás utolsó munkanapja 2010. dec. 13.

pali923 2010.11.08. 10:25:05

@Hepci: Azért annyi különbség van, hogy Gyurcsány már a miniszerelnöksége előtt is gazdag ember volt, Viktor meg akörül lett az. Az más kérdés, hogy a gazdagságot ki hogyan szerezte... Nekem meggyőződésem, hogy mindegyik képviselőnek van vaj a fején, kivétel nélkül, akkor mindegyiket elő kéne ám venni...
A. Wajda Danton c. filmjében hangzik el egy nagy igazság: "Ez egy politikai per. És a politika természete nélkülözi az igazságot."
Ha Gyurcsányt perbe fogják, senki nem fogja elhinni, hogy ez nem politikai per. És azért bizonyítani nem mindent olyan egyszerű...

lobelt_ledfold 2010.11.08. 10:25:40

Fogalmam sincs, hogy jogilag mi ezzel a helyzet, de nekem azt tanították, hogy a szamárlétrán felfelé nő a felelősség. Nem feltétlen a büntetőjogi, hanem az erkölcsi felelősség. Más módon megfogalmazva, ha valami balf*szság történik egy szervezetben ami alám tartozik, akkor azért – részben én is felelős vagyok. Különösen akkor, mikor nem csak a felelősséget rakják a hátmra, de jogosítványaim is vannak arra, hogy változásokat eszközöljek (teszem azt én válogatom ki az embereimet, akik aztán majd maguk alá válogatják a harmadik szintet és így tovább). Vezetőként tehát hatással vagyok a szervezetemre, és minden baki, bűn és elcseszés engem is érint.

Alighanem ezt is lehet túlzásba vinni (mint a közmondásos japcsi miniszter aki lemondott, mert késett a vonat), ugyanakkor pusztán morálisan vizsgálva igenis van-e mögött valami.
Mivel Ferencünk szervezetében (kormánya és minden hozzá tartozó mellékhajtás) nem egy-két aprócska baki bukott ki, hanem úgy tűnik, hogy ezer meg ezer csontvázka mászik elő sírjából, valahol természetes érzésnek tűnik, hogy a fickót bűnösnek tartom. Az “érzés” az nem jogforrás (mindannyiunk szerencséjére), de ha TG az emberek leendő reakcióját boncolgatja, akkor vélhetően lesznek olyanok, akik ezen érzés alapján ítélik majd meg az esetlegesen bekövetkező történéseket. Ergó ezen érzés megléte vagy hiánya alapján ítélkenek majd a Fidesz felett, mely ítélet létrejöttét Ferenc meghurcoltatása katalizálja. Lesznek akik másképp gondolkodnak (éreznek), vagy elég terminátorok ahhoz, hogy objektív ítéletet alkossanak és ne érzésekre alapozzák azt.

Érdekes kérdés az, hogy mekkorák az arányok.

Lasombra 2010.11.08. 10:30:28

a nagyvadaknak igazságügyi olvasat mellett politikai és marketing értéke is van. ilyesmibe vágni körültekintést igényel. no nem mintha vádolhatnánk körültekintéssel a kormányunk eddigi munkásságát.

én az általános, mindennapi igazságszolgáltatásra leszek kíváncsi. arra, hogy jobboldali kormány alatt lesznek-e egyáltalán jobboldali ügyek? Zuschlagok, Hunvaldok.

ha egy Meggyes mellett ilyen sokáig kitartottak, szerintem még parasztáldozatra sem lesznek hajlandók, nemhogy elfogulatlan igazságszolgáltatásra.

a koncepciós perek stílusát meg már kb a MAL-nál meg a 2006-os hőbörgő-utcakődobáló forradalmárokat vizsgáló albizottságnál bemutatták.

Szimba 2010.11.08. 10:35:35

A Fidesznek ebben az esetben nem lenne szabad kiszolgálnia a tömegek vérszomját.

Én is úgy vélem, GYF megérdemelne néhány év börtönt, de rossz politikust még nem zártak börtönbe sehol a világon.
Kell hozzá bizonyítható bűncselekmény is. Nem tudom, hogy Sukoró bizonyítható és egyedül Gyurcsányra varrható. Sőt!

Feltehetően nem csak az ő sara. A többi rossz döntés, a sok korrupt ügy viszont - bár van benne felelőssége - nem kenhető rá.

Ha vizsgálat folyik ellene, az még elmegy, de ha elítélik valódi és bizonyítható dolgok nélkül, akkor csupán felháborodás lesz belőle. Mártírja lesz az MSZP-nek.

Ezt OV talán nem látja, mert csak a bosszúvágy hajtja.

Pedig a "Gyurcsány takarogggy!" üvöltés nem az egész Fidesz szimpatizáns kör igénye volt. Vannak finnyásabbak is.

Straight 2010.11.08. 10:36:04

Ha találnak megfelelő ügyet pl jó lehet sukoró akkor lecsukkják de a "nagy" ügyei miatt nem fogják bántani mert azok bizony a fidesszel is könnyen megeshetnek.
pl.:
Ha kimondanák hogy annak idején a rendőri eljárás nem volt jogos és valóban csak 40-50 huligán lebontotta a fővárost és végigkergetett rajta 5000 embert meg 1000 rohamrendőrt akkor a fidesz egy esetlegesen hasonló helyzetben nem lessz a kezében semmi hogy megfékezze a történéseket.(és ismerjük be visszajöhet még a válság és jöhet még rossz idő)

Ha balatonöszödért csuknák le akkor meg az egész parlament megbénulna mert még olyanokban sem mernének hazudni amikről lehet hogy mi sem feltétlen szeretnénk tudni.

De egy kissebb nagyobb sikkasztásos ügyért ha lecsukják abból nem lehet nagy baj.

Tell Vilmos 2010.11.08. 10:37:25

Egyik kutya, másik eb. Fittelina, kaszinók vs. szőlők és bányák. Ez az első vonal. De van egy közös szál is, ez pedig az offshore vonal, amelyikben mindkét oldal vastagon benne van. Ugye senki nem hisze el, hogy csak Simor és Bajnai offshorozott e hazában? Én akkor hinnék a demokráciában, amikor egy ügyészi szervezet (bárhogy is hívjuk azt) teljesen független lenne, független költségvetéssel, anonim dolgozókkal és vezetőkkel. És akik kőkeményen utánanéznének a dolgoknak. Az első hiteles dolog az lesz az országban amikor vezető politikus ültetnek le, de ez egyhamar nem fog bekövetkezni. Vagy azt gondolja bárki, hogy egy normális országban szabadon lehet hosszú bite-s éjszakát (APEH), sukorói telekcserét, MAL vagy egyéb álprivatizációt csinálni? Lehetne olyan ember a gazdaság bármelyik részén vezető, aki mindenhez "ért". Ez utóbbiból rengeteg van, pl. Kocsis István aki a legnagyobb játékos, hiszen minden oldal favorizálja.
Vezető politikus nem fog börtönben ülni. Egy kicsit megrángatják Ferenc testvért Sukoró miatt aztán szépen elül a por... A népnek kenyér és cirkusz kell, ezt már a régi rómaiak is tudták!

Üdv:

Tell.

Szimba 2010.11.08. 10:38:01

Hagyó és a többiek nyilvánvaló ügyeit elegendőnek kellene tekinteni.
Gyurcsány esetében talán az agyonhallgatás lenne a megfelelő stratégia. Ha a Fidesz politikusai meg sem említenék többé a nevét, és a parlamentben nem feltétlenül figyelnének rá, akkor elintézné a saját pártján belül a sok ellensége.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.08. 10:38:37

Azt se tudom, hogy mi a vád Gyurcsány ellen.

De szép próbálkozás a blog fellendítésére.
Én valami olyan posztot vártam, hogy - Most látom, milyen óriás Ő...

papas 2010.11.08. 10:40:32

@pali923: egyetértek.

Nem más mesélte, nem a híradóban láttam, hanem átéltem, ahogy OV és bandája szétszedi az Antenna Hungáriát, majd pedig elindulnak a milliárdos utalásokat. A jelenlegi állapotokról meg inkább nem beszélnék. És még a figyesz beszél korrupcióról, vicc.

Egyébként ha Gyurcsányt kilövik, az megint csak a szoci felső vezetés beleegyezésével lehetséges, mint a maszopot is irányítani akaró, magát nagyon elszámító Hagyó esetében is megtörtént.

Fell Bandi 2010.11.08. 10:41:34

@Straight: azért mielőtt a 2006 őszi dolgokról elfogadnád a leírt véleményedet, olvasd el ezt: www.magyarhirlap.hu/belfold/bunok_meg_bunhodesek_nelkul.html

Szimba 2010.11.08. 10:43:32

Erről jut eszembe, Hagyó babája éppen a nagy pszichiáter, Csernus dr. felesége lett.

Isten nem ver bottal!:-))

A médiába beleszédült kábítószerfüggőket gyógyító doki azt hitte, már a pszichológia minden területéhez ért. Saját példájából látszik, hogy a "suszternek lyukas a cipője" szindróma rá is illik.

A nej meg rosszul helyezkedett az uborkafán. (Két szék közül a pad alá...)

Kackac - mert legszebb öröm a káröröm.

Fell Bandi 2010.11.08. 10:43:50

@simonmondja.: egyelőre max. gyanúsításról beszélhetünk, ha vád lesz, akkor már a bíróság jön :)

bóra77 2010.11.08. 10:44:33

@simonmondja.: azt még senki sem tudja, az még uis odébb van pár lépéssel..

Diocles 2010.11.08. 10:45:20

Szerintem egy nagyon fontos szempontot lehagyott:

Gyurcsányt Schiffer András jelentette fel, mégpedig NÉV SZERINT, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.
(Név szerint nagyon-nagyon ritkán jelentenek fel, mert ha mégsem "talál" a feljelentés, akkor ez visszafordul Schiffer Andrásra, akit hamis vád miatt könnyen elmeszelhet a bíróság.)

Politikai szempontból is nagyon-nagyon lényeges, h Gyurcsányt az egyik ellenzéki párt vezetője jelentette fel, lehet rájuk mutogatni Fidesz-részről, lehet Schiffer háta mögé bújva, plusz ott az a nem várt hozam, h egy Schiffer-feljelentés alapján meginduló eljárás hosszú távon is lehetetlenné tenne mindenfajta kapcsolatot az LMP és az MSZP között, érzelmileg is.

Gyurcsány "vére", meghurcolása ugyanis nem kis részben Schiffer számlájára íródna, a baloldali közvélemény, értelmiség jelentős része érzelmei alapján úgy gondolná, h Schiffer és az LMP egy koncepciós perben vállalt döntő szerepet.

bóra77 2010.11.08. 10:45:41

@Fell Bandi: egyelőre még legfeljebb a mentelmi jog felfüggesztéséről beszélhetnénk...de még odáig se jutott az ügy.

bóra77 2010.11.08. 10:47:11

valaki egyszer igazán elmagyarázhatná, hogy miért GYF az első számű közellenség... kezdem nem érteni.

panelburzsuj 2010.11.08. 10:47:41

@Straight:

Ha Gyurcsány terheltté válik, akkor egyetlen kérdés marad: születik-e előre vele olyan politikai alku, amelyben sziklaszilárdan megbízhat? Vagy megijesztik, lebegetetik a tényleges büntetését, amitől bizonytalanná válik, és rúgni-harapni kezd?

Gyurcsány nem egy Cusi, akit vidáman magára lehet hagyni a szarban. Ha vannak valakiknek ebben az országban igen vaskos dossziéi ("ha én egyszer kinyitomaszámat, haénegyszer elkezdek beszélni ..."), akkor Gyurcsány bizonyosan köztük van. Nemhogy dominó, de lavina indulhat meg, ha komoly és beláthatalan kockázatok elé kerül. Ha már tényleg nincs mit veszetenie.

Fortélyos félelem igazgat.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.08. 10:48:11

@Diocles:
De ha feljelentette, akkor biztos beleírta, hogy mivel vádolja.
Szóval mivel ?

Diocles 2010.11.08. 10:50:38

@Diocles:

A magam részéről egyébként rossz ötletnek tartanám Gyurcsány lecsukását:

1. ez a banánköztársaságokra volna jellemző, ezen az alapon sok mindenki le lehetne csukatni, még a Fideszből is, lásd pártfinanszírozás. Tehát joggal vethető fel a kérdés, h miért pont Gyurcsányt? Pláne az elkúráshoz képest jelentéktelen sukorói ügyben. (legyen bármennyi bűne is.)
2. az MSZP-nek tenné a legnagyobb szívességet a kormány

3. egy vádemelést viszont valószínűleg bevállal a hatalom, és azt sem gondolom, h ebből rosszul jönnének ki, még ha Gyurcsányt fel is mentenék.

Ha Gyurcsány ugyanis mártír lesz egy vádemelés miatt a baloldalon, ugyanakkor le nem csukják, tehát szabadon politizálhat, akkor ezzel a kormány sikeresen "életben tart" egy olyan politikai karaktert, amely számára ideális ellenfél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 10:51:11

@Szimba: miért, szopogathatja még az uborká(já)t. Csak kicsit megkovászolódik időközben.

bóra77 2010.11.08. 10:52:22

@simonmondja.: lehet, hogy már készen van. De én erősen bízom a független magyar igszolgban. Bennük feltétlen a bizalmam..izé..:) remélem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 10:53:52

@panelburzsuj: Gyurcsány nem válhat terheltté. Ő már régen az...

ssi 2010.11.08. 10:55:13

"mindenki Polt Péter korábbi főügyész visszatérésére számít"
www.origo.hu/itthon/20101105-nem-orulnek-az-ugyeszek-a-fideszes-uzengetesnek.html

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke szerint nem jó egy túlszabályozó, a kormányzást akadályozó alkotmány, de azt sem tartja helyesnek, ha a parlamenti többség konkrét alkotmánybírósági döntések nyomán módosítja az alaptörvényt
nol.hu/belfold/palinkas__az_uj_alkotmanyrol_nem_kell_nepszavazast_tartani

Bíró Zoltán: Jellemző erre a személyiségre, hogy mindazt, amit ő maga követett el korábban, most azok szemére hányja, akik azt kormányon eddig nem követték el
fidesz.hu/index.php?Cikk=155065

Nagy Ervin: minél tovább tart Gyurcsány és a demokratikus ellenzék násztánca, annál biztosabban bújik ki a felelősség alól
fidesz.hu/index.php?Cikk=155066

panelburzsuj 2010.11.08. 10:57:18

@Hepci:

Biztos voltam voltam benne, hogy lesz önként jelentkező egy ennyire magas, éppezért roppant olcsó labda lecsapására.

Straight 2010.11.08. 10:58:43

@panelburzsuj: Na igen. Ezzel is számolni kell.:)

Murderface 2010.11.08. 11:01:50

@peetmaster: Ha az összes bűnöst elítélnék, kiürülne a parlament, a minisztériumok, meg az önkormányzatok :D

stratez 2010.11.08. 11:03:13

Nem kell ezt túldramatizálni, ha Gyurcsányt elvezetik rabláncon, azt a választópolgárok döntő többsége megelégedéssel nyugtázná, a Fidesz-tábor mindenesetre azzal aligha lesz elégedett, ha Sukoróért kap valami jelképes büntetést, jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv, a kilőtt szemek pedig megtorlatlanul maradnak. Legjobban egyébként a szocik járnának, mert ha akármilyen enyhe ítélettel is elmarasztalnák, Gyurcsány politikai pályafutásának mindörökre befellegzene.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 11:03:36

@panelburzsuj: rám mindig számíthatsz Fletó ügyében... :)
Lehet másik hozzáfűzésem is, persze. Szóval, nem látom a döntő különbséget Gyurcsány és Cusi között, se a formátumban, se a kibeszélési lehetőségben. Cusi is bárkit bemárthatott volna minisztertől pártpénztárnokon át miniszterelnökig, mégis békésen ül.
Az egyetlen jelentős különbség köztük az, hogy Gyurcsány jóval korábban lopta gazdagra magát, Cusinak meg a börtön békés letöltése az egyetlen lehetősége, hogy megőrizze a harácsolt zsét és megalapozza dinasztiája leendő jólétét (vö. eredeti tőkefelhalmozás).
Amúgy a börtönben is van még mit veszíteniük. Pl. az anális ártatlanságra gondolok...

zékit 2010.11.08. 11:06:14

Hát...én kezdek félni attól, hogy a miniszterelnökünk túlpörgette magát. Túlzott nemzetféltés vagy valami ilyesmi. De lassan nem GYF-et fogják közveszélyesnek tartani.

no-grady 2010.11.08. 11:07:43

nekem még mindig az a véleményem, hogy inkább hazudjanak éjjel-nappal, minthogy a zsebemből vegyék ki a pénzemett, a mny.megtakarításomat, velem fizettessék meg a nagy cégek válságadóit stb....

panelburzsuj 2010.11.08. 11:08:11

@Hepci:

Nem a formátumban és a kibeszélési lehetőségben, hanem a "megelőző jellegű" adatgyűjtés lehetőségeiben volt ég és föld különbség egy miniszterelnök és egy Cusi kezében.

lüke 2010.11.08. 11:10:59

má´az elözö postban megírtam:

torokgaborelemez.blog.hu/2010/11/05/277_masik_demokracia/fullcommentlist/1#c11517821
Korábban borítékoltan Fletó elkaszálását, de ma ,nem vagyok biztos benne, mert lehet,
igazunk van azoknak akik szerint GYF kell udvari bohócnak és egyben
ellenségnek is..GYF minden megmozdulása OV-t erösíti. Ezért is nem
lesz OV- nak öszödi beszéde! OV beszéde más: patetikus, kenetteljes és
nem alpári.
Az MR1 Kossuth már rá van hangolva

panelburzsuj 2010.11.08. 11:11:45

@stratez:

Hány börtönviselt politikusunk került ebben a században szabadulás után újra vezető pozícióba?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 11:12:05

@panelburzsuj: hehe, megeshet, együtt fognak ülni Szilvásyval. Megelőzőleg...
Én speciel nem örülnék neki, legalábbis Gyurcsány esetében. Ez lenne a politikai végromlás következő grádicsa, ha rendszerré válna az előző miniszterelnökök leültetése. Szó nincs róla, hogy nem érdemelnék meg, de talán van húsz ember a mindenkori parlamentben az Antall-ciklust leszámítva, akinek egy iszlám országban még lenne legalább egy karja.

Lasombra 2010.11.08. 11:12:12

bármi is lesz, szorgosan jegyzetelni kell a modus operandit. ha esetleg lesz még kormányváltás, csak elő kell venni. nem szégyen a különbektől tanulni.
ahogy a dakoták mondják: what goes around comes around.

panelburzsuj 2010.11.08. 11:12:27

(ebben század=utolsó száz év ... )

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 11:14:26

@lüke: tiszta szerencse, hogy csak Petőfit hallgatok. A Kossuthon bevezették a sztalinizmust?
Bár a siserahad soxor öntevékeny, még ott sincs az önkény, máris hajtja fejecskéjét a rabigába. Biztos, ami nem lutri... vagy putri...

==T== 2010.11.08. 11:14:47

@Hepci: Az 5 év nagyon gáz. Eleve a visszamenőleges hatály. De ha már kivetik, akkor illene 10 évre visszamenőleg, hogy a fideszesek is beleférjenek.

Ami a főtémát illeti, ha csak szocikat-szdzseseket-mdfeseket csuknak le, akkor leszámolás, ha fideszeseket is, akkor nem.

lüke 2010.11.08. 11:15:52

@bóra77:
jav: ismerkedj meg a függetlenen (i)gazságszolgáltatással
- Mo-n csak jogszolgáltatás van-
s akkor majd tudod: küzdj, ha még tudsz bízni

Squid 2010.11.08. 11:16:54

Azért a tulbúzgóság és a sietség a kormány részéről nagyon könnyen olyan helyzetbe hozhatja őket ami visszafelé sül el.

Ha vesszük azt a verziót, hogy elitélik Gyurcsányt az a következőket hozhatja magával:

1. Az MSZP megszabadul a szuperkínos emberétől, és megfelelően marketingelve a folyamatot (újjászületés, megújulás stb..) még meg is erősödhet belőle.

2. Gyurcsányt nem itélik el és vértanúként a mennybe megy, OV-n pedig megmarad a "megpróbálta diktatórikus eszközökkel kivégezni az ellenzéket" stigma, ami ugye megint csak az MSZP haszna.

3. Gyurcsány ül, OV a mennybe megy, mert megszabadított minket a gonosztól. Háttéralkútól függöen ebből lehet teljes politikai meltdown ahol Gyurcsánnyal az élen kiteregeti a politikai szennyest az ellenfélről és brazil szappanoperaszerűen minden politikusról kiderül, hogy lop csal és hazudik. (micsoda reveláció lenne..)

Alternatívaként az MSZP beáldozza Gyurcsányt és bármit terhelőt mond a Fideszre, azt elhhalgatják és a nép megkapja a véráldozatot a jobb és baloldal meg lophat tovább nyugodtan.

Persze tuti lesznek ennél vadapp eshetőségek is a fenntebbi egy kis ízelítő csupán..

A veszély amit OV nem fog fel az az, hogy az ilyen Putyin stílusú politikai leszámolások Oroszországban működnek, de itthon nem biztos, hogy nem üt vissza.

A magyar politikai "elit" 2000-3000 résztvevője annyira zárt rendszert alkot, hogy csak a legeslegbutábbak gondolhatják azt, hogy olyan nagy revelációkra lehet számítani amelyek csak az egyik oldalt szennyezik be. Az elmúlt 20 évben ezek a politikusok párthovatartozástól függetlenül együtt tették amit tettek, együtt ültek a bizottságokban és együtt szavazták meg az "okosságot".

Mély egyetértésben lopták el amit elloptak, közös szavazással a kényelmes kis bizottsági székekből. Ergo ha valahol megbomlik a közös bűn szőttesének fonala, az nagyon nagyon könnyen végigfuthat az egészen lebomlasztva azt. Na akkor lenne igazi rendszerváltás, meg forradalom...

De a már Gyugyót elszámoltatják és lesittelik, akkor ha már nagyon bennevagyunk nézzük meg a Gripen történetet is ha már mást nem is. Oly kíváncsi vagyok miért kellett titkosítani 10 évre..

pug406st 2010.11.08. 11:17:40

@Hepci: asszem most fogok elköltözni ebből az országból.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.11.08. 11:17:42

Elszámolás, vagy leszámolás, mindegy, Gyurcsány menjen a börtönbe, aztán majd eldöntjük merre tovább.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.11.08. 11:18:17

Gyurcsány egy érdekes paradox! Arról beszélt az öszödi beszédben, hogy fejezzék már be a LOPÁSON, CSALÁSON, HAZUDOZÁSON alapuló közéleti játszmákat, mert ebbe nagyon könnyű a nyilvánosság által szemmel tartott közéleti porondon bele pusztulni.

A civilgyilkos zsákmányszerző pártokrácia MSZP-s fele egyetlen korrupció ellenes csomagját se szavazta meg.

Orbán meg lecsukatná.

És az MSZP-sek szabadlábon maradnak?

És a FIDESZ-esek?

Mi lesz a Halász - Zuschlag paktumra épülő forráselosztási gyakorlatban részt vevő 8-10.000 kormányemberrel és pártplepsszel.

Derce Tamás így nyilatkozott erről a Vasárnapi hírekben 4 éve:

„- Meggyőződésem szerint a maffiavilág nem ott kezdődik, hogy odamennek valakihez egy bökővel és elveszik a pénzét. Hanem ott, ahol a „ma nekem, holnap neked” elv uralkodik a közéletben. Márpedig ma kétséget kizáróan ennek a korrupciónak megágyazó elvnek a mentén lehet elintézni dolgokat és ügyeket, projektek és üzleti beruházások sorsát egyengetni.”…

„Nyílt titok, hogy a pártok kvótákat szabtak arra vonatkozóan, hogy adott pozícióban lévő tagjaiknak havi hány forintot kell úgymond bejuttatni a pártkasszába. Természetesen ez nem úgy zajlik, hogy az illető kivesz az önkormányzat kasszájából a közpénzt és átteszi a pártéba. Ez jóval kifinomultabb tranzakció: a közpénzekből finanszírozott beruházásoknál előre kiválasztják hogy a ki lesz a kivitelező, és a cég a beruházás megvalósításához neki juttatott közpénz egy részét befizeti a pártkasszába.

Nem merem azt állítani, hogy …”

Dr. No 2010.11.08. 11:18:23

Én azt találnám az emberek igazságérzetét maradéktalanul kielégítőnek, ha a nemzetrontó Gyurcsányt nem egyszerűen leültetnék, hanem megfőznék és Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmessége főműsoridőben megenné, az mtv1 pedig élőben közvetítené a nemes rituálét.

CSENDES 2010.11.08. 11:18:38

@manyike: "Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke szerint nem jó egy túlszabályozó, a kormányzást akadályozó alkotmány, de azt sem tartja helyesnek, ha a parlamenti többség konkrét alkotmánybírósági döntések nyomán módosítja az alaptörvényt"

Az atomfizikus formál alkotmányjogi véleményt?? Hol tartunk????

2010.11.08. 11:18:49

A végén csak 1 maradhat - Reality show válogatás 2010

Rá Dios 2010.11.08. 11:20:01

Micsoda ország vagyunk mi, hogy csak a rossz, meg a még rosszabb az alternatíva?

Mert a rossz, az rossz. De ezt ne a még rosszabb mondja ki! A rossz, ha rossz, ne attól legyen jó, hogy nála is rosszabb, aki mondja.

Útálom magunkat érte...

Fell Bandi 2010.11.08. 11:20:05

@panelburzsuj: ez gyurcsányi esetében nem reális alternatíva, remélhetőleg kap még bónuszként 25 év közügyektől eltiltást is :)

Második Szóló 2010.11.08. 11:20:21

Amit mindenki tud: az ügynek büntetőjogi következményei nem lesznek. Egy olyan országban, ahol Biszku Béla szabadlábon van, miközben mindenki kérkedik a maga '56-os örökségével, lenne bírói tanács, amely elítél egy ex-miniszterelnököt logikai láncolat alapján? Maradjunk hát a politikai következményeknél. Ez pedig az, hogy Gyurcsányból ellenzéki ikont faragnak. Az ellenzékiség mércéjévé pedig a Gyurcsánytól mért távolság válik. Ahogyan azt TG is írta, innentől fogva az AB, a költségvetés, az új Alkotmány relatíve nem lesz, nem lehet az ellenzék kristályosodási középpontja, mert a Gyurcsány-ügy mellett nem kap műsoridőt, bonyolult elmagyarázni, szakértők kellenek. Gyurcsányhoz nem kell szakértő, mindenki érti a témát. Sukoró még a délibábos horizont mögött rejtőzött, amikor az akkori miniszterelnököt már rég bűnözőnek, túlmozgásos idiótának állította be a jobboldali média. Az ügyészség egy politikai színjátékhoz teremt majd hátteret, ahol középen a rabláncon rángatott Gyurcsány, két oldalt pedig a szimpátia-tüntetők fáklyás menete, és a lámpavas alakú bitófára lógatott Gyurcsány-bábut (frakkban és cilinderben) égető símaszkos randalírozók, valamint az őket SÜN-formációban szétválasztó rebiszesek játszák a maguk szerepét hetente akár többször is. Otthon a tévé előtt meg lehet hozzá törni a sósat, meg szurkolni. Amíg a magyar foci fel nem támad, megteszi helyette. Párhuzamosan ezzel megy a büntetési tételt pénzért és erotikus örömökért árusító ex-ügyész fellebbviteli eljárása. Amelyik pedig ugyanezt politikai megrendelésre teszi, az szép karriert fog befutni, akár médiasztár is lehet. Hogy a jelenlegi politikai karanténban ülő Gyurcsánynak, akivel magára valamit is adó politikus együtt nem mutatkozik, ez egy sikeres kitörési pont lehet, az biztos. Sikerrel válhat Orbán ellenzékének központi figurájává. Az ellene folyó eljárás lemossa róla az őszödi mocskot és makulátlan hófehér ártatlansággal térhet vissza kihívóként a 2014-es választási kampányban, amire valljuk be, egyébként vajmi kevés esélye lenne.

walker57 2010.11.08. 11:21:09

Gyurcsány ügye precedens lenne, ami után ismét megváltoztatnák a törvényt, hogy a jelenlegieket már ne érintse :)

Ha sikerül elindítani a felelősségre vonást(nincs kétségem afelől,hogy a mentelmi bizottság kiadja) találnak majd bírót is aki simán elmeszeli.

98% adó témája. Ez a népvakítás amit sajnos el is hisznek. Nincs olyan munkavállaló akinek a végkielégítése 3,5 milla lenne.
Nyugdíjbamenőknél pedig egyáltalán nincs végkielégítés.
Az emberi tájékozatlanság óriási és ezzel manipulkál a Fidesz.
Lásd női 40 év és nyugdíjjárulék emelése.
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, de ha ellenzem akkor rám sütik,hogy amgyar nők, a magyar anyák ellen vagyok :(

lüke 2010.11.08. 11:21:31

@hepci: az az!
szorgalmasak, nem a szótagszám/percben- az lecsökkent, mióta OV is beszéd tanárhoz- hanem a "talpig nehéz hüségben"
- s mi legyen GYF-el?
semmi, bármennyire is vágyik a pojáca szerepére

Fell Bandi 2010.11.08. 11:22:24

@CSENDES: nem szívesen bíznám az alkotmányozást kizárólag önjelölt alkotmányjogászokra. (pl. Kolláth et.) Inkább gondolkodó emberekre.

pug406st 2010.11.08. 11:23:01

@==T==: 2005ben valaki kapott végkielégítést. vett egy lakást felvett rá hitelt. a hitel nőtt a lakás értéke csökkent. most vissza akarják fizettetni vele a pénzt??? mínuszból fizessen??? lol ráadásul az a pénz már milliószor gazdát is cserélt a gazdaságban pörgetve azt.

Fell Bandi 2010.11.08. 11:24:47

@walker57: ezzel nem a Fidesz manipulál, a szakszervezetek ragaszkodtak ezekhez a pontokhoz. Én sem értem miért, az életben nem léteznek ilyen helyzetek. De ők akarták, tessék, legyen meg az örömük...

Fell Bandi 2010.11.08. 11:26:54

@pug406st: attól az még adótartozás marad... Ha ingatlant vett belőle a csóka az a jobbik eset, azon végre lehet hajtani a tartozást. Ha viszont elszórakozta, akkor majd a nyugdíjából letiltják :))

walker57 2010.11.08. 11:27:06

@bóra77: fogadjunk,hogy a mentelmi bizottság megszavazza :))

bóra77 2010.11.08. 11:27:23

@lüke: javasolom, nem általánosítsunk...egyébként meg folyamatosan ismerkedem velük..
azt pedig már én is leírtam korábban, hogy a bíróságok nem igazságot szolgáltatnak..úgy általában..de ez nem az ő, vagy nem feltétlenül az ő hibájuk.
szóval én szeretnék hinni és bízni, ezt ne vedd el tőlem:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.08. 11:27:25

@CSENDES:

Pálinkás jövőre felsőházi tag lesz.
Ha nem épp elnök.

Ezért fog jövőre megszűnni az alkotmányos csata.
Ők lesznek az új Alkotmánybíróság.
A Lordok Háza.
És sokkal szebb ruhájuk lesz, mint az alkeszeknek.

sisszi 2010.11.08. 11:27:34

Orbán jól ismeri az urban legendet:
"Egy olyan országban, ahol pénzt gyűjtöttek Isaura felszabadítására, bármi megtörténhet."
nem is értem miért nem Isaura-forintnak hívja a magánnyugdíjpénzeket.

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:27:44

@Squid: Azután pedig azt is csiripelik a madarak,hogy Orbán stadionja is elég "érdekes körülmények között épült fel. Állami tulajdonú ingatlanok értékesítése napokon belül3x , végül a 200 milliárd értékü ingatlan 200 millióért egy vállalkozó kezébe került , aki elkezdte támogatni a stadion építését. Hány ilyen ügy van a fidesz és Orbán oldalon, két kezünkön biztosan nem tudnánk megszámolni.

bóra77 2010.11.08. 11:28:24

@walker57: nem fogadok...remélem addig nem jutunk el..

Szimba 2010.11.08. 11:28:50

@Diocles:

Érdekes ezt még én is elfelejtettem!!!
Pedig, tényleg!:-)

Az LMP vállalta ezt a feljelentést.

No, ebből aztán mi jön ki? Az LMP amortizálódása? Gyurcsány elítélése?

Inkább úgy tűnik, az MSZP és a Fidesz ellentéte jut mindenki eszébe, és OV leszámolása az ellenféllel.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.11.08. 11:32:45

Igen, amíg érdekes módon a fidesz berkeiben működő férgek szabadon garzádálkodhatnak, addig ez leszámolás.
Nem vagyok ellene az elszámoltatásnak és a felelősségre vonásnak, de nem hiszem, hogy a fidesznyikek ezt korrektül csinálják. Inkább azt képzelem, hogy visszaélnek a hatalmukkal.
Ha Viktorunk jó politikus akarna lenni, akkor saját háza táján is söprögetne. Lenne mit, de eszébe sem jut. Évek óta!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 11:33:15

@Dr. No: a Hagyóból csinálnának mártást mellé, a Demszkáj fütyijét meg felszolgálnák abált kolbászként.
A következő választás tétje: kinek jut OV sípcsontja megpirítva, paradicsomos mártással (ungarische ossobuco)?

Squid 2010.11.08. 11:35:52

@Táskás Tóni: "Azután pedig azt is csiripelik a madarak,hogy Orbán stadionja is elég "érdekes körülmények között épült fel. Állami tulajdonú ingatlanok értékesítése napokon belül3x , végül a 200 milliárd értékü ingatlan 200 millióért egy vállalkozó kezébe került , aki elkezdte támogatni a stadion építését. Hány ilyen ügy van a fidesz és Orbán oldalon, két kezünkön biztosan nem tudnánk megszámolni. "

Tökmindegy melyík oldal, mindenki tud mindenki okosságáról. Hogy az ördögbe ne tudna amikor a rendszerváltás óta ücsörögnek különböző bizottságokban egymás mellett. Arról meg már ne is kezdjünk értekezni, hogy a jobb és a bal oldal emblématikus arcai mind az MSZMP/KISZ stb stb tőről fakadnak.

Az egész haddelhadd, csak cirkusz a népnek.

lüke 2010.11.08. 11:37:12

@pug406st :
ok,minden magyarra várnak, egyenként,
individuális tervvel

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.11.08. 11:37:55

Ja és kedves Gábor: nem attól lesz ez el- vagy leszámolás, hogy mik lesznek a következményei, hanem hogy honnan nézzük. Ha úgy tetszik perspektíva kérdése. A következmények is ebből a kiválasztott perspektívából adódnak majd. Az elemzőnek az a dolga, hogy megtalálja a kiválasztott perspektívát és megtalálja a valódi erőket, indítékokat a cselekmények és magyarázatok mögött.

lüke 2010.11.08. 11:38:08

@hepci:)))))))))))
ne degradáld, szeretem az osso b-t

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 11:38:37

@CSENDES: PJ tagja az alkotmányozó testületnek is, nem?
Egyébként az alkotmány speciel nem az a terület, amit feltétlen jogtudósoknak kellene megalkotni. Ráadásul jogászaink képességeiről (és/vagy szándékairól) is sokat mond az a jog(ász)állam, ami itt létrejött.

lüke 2010.11.08. 11:39:21

@bóra77:
tévhit:
nem én veszem el ,a bíróság veszi el

Szimba 2010.11.08. 11:39:57

@Hepci:

Elééééég!:-(((
Elmegy az étvágyam örökre.
Mi vagy te? Hannibál Lecter?:-(

Lasombra 2010.11.08. 11:40:00

@pug406st: vagy ad absurdum - bár ilyen biztosan nem volt - egy viszonylag jól kereső ember, ha kapott egy halom pénzt régen, amire nem volt különösebben nagy szüksége, és felajánlotta a Máltai Szeretetszolgálatnak. akkor most az is kérje vissza, mert jó erkölcsbe ütközött, plusz a kormánynak jobban kell! :)

de viccet félretéve, nem hiába találták ki, hogy ez a visszamenő hatályú törvénykezés nemoké. nemcsak elvi, de praktikus okai is vannak. hol vannak már ezek a pénzek? hogyan fizesse vissza az, aki azóta már rég elbukta? vagy azért menjen valaki ma börtönbe, mert korábban _törvényesen_ járt neki valami?!?!? ennyi erővel random járókelőket is elvihetnének az utcáról.

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:40:18

@Fell Bandi: Ezek szerint nemcsak az alkotmánybíróság szűnik meg de a parlamentet is bezárják? Ez lehetne az igazán jó megtakarítás a ktgvetés -nek, ez lenne a legolcsóbb állam a világon .Gondolom kb 100 fő körülire csökkenhetne így a képviselők száma.

lone 2010.11.08. 11:40:27

A MAL Zrt-vel kapcsolatos bíróság nélküli eljárás alapján itt is elképzelhető egy kis ferde furfang...

xstranger 2010.11.08. 11:40:53

@bóra77: Ez a Dohany utcai zsinagogaban van, ugyhogy megjobb :)

amergin 2010.11.08. 11:41:16

@simonmondja.: A Sukorói Telekcsere-ügy. Schiffer adta be a nevesített feljelentést. Én meg fogom a fejem, hogy kétszer is lmp-re szavaztam. Schiffer, ha akar még szívességet tenni a Fidesznek, tegyen feljelentést Oszkó és Bajnai ellen is.

Egy biztos: én baloldali meggyőződésű vagyok. A fideszről pedig még az sem mondható el, hogy konzervatív volna: egyszerűen egy demagóg, populista tömörülés. Forze Italia kevésbé kifinomult változatban.
És ha az lmp nem zár le hermetikusan a Fidesz felé, de úgy mint egy űrhajó zsilipkapuja, akkor én megtörlöm a kezem, és közlöm, hogy kész, részemről ennyi volt.

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:42:17

@Squid: És a "közös " emberek :Kocsis , Princ..

lüke 2010.11.08. 11:42:36

@ szimba:
ez egy remek scenárió: Schiferrel feladatni a labdát,

lüke 2010.11.08. 11:43:40

@xstranger:
azért van dekli a fejükön

sashimi 2010.11.08. 11:43:58

Török Gábor elemzéséből hiányolom a legfontosabb, GYF börtönbe csukása melletti érvet. Ezzel a lépéssel ugyanis Orbán bebizonyítaná, hogy a Félelem és Megtorlás Nemzeti Rendszere immár teljesen kiépült, s azonnali és feltétel nélküli büntetéssel számolhat bárki, aki a fidesz hatalma ellen lép fel. Többek között erösen lecsökkentené annak az esélyét, hogy a fidesz politikája ellen új szereplők merjenek belépni a küzdőtérre.

Lasombra 2010.11.08. 11:44:27

@Squid: "Hogy az ördögbe ne tudna amikor a rendszerváltás óta ücsörögnek különböző bizottságokban egymás mellett. "

Ó, az nem számít. pl. Varga Mihály sem tudott a költségvetés siralmas állapotáról, hiába volt a ktsvetési bizottság elnöke.
Az meg nem lehet, hogy hazudtak, ne is mondja senki!!! Ők nem olyanok.

lüke 2010.11.08. 11:45:35

azért kulturembernek ezt tudni kéne, ha egy férfi fedett helyen kalapban van,
mivel ez kevés helyen szokás

bocs Schiffer

walker57 2010.11.08. 11:47:08

@Fell Bandi: a szakszervezetek pedig önlegitimációt folytatnak, aza hangoskodnak és harcolnak a semmiért amit utána hírdethetnek,hogy ezt mi értük el.
DE hol van a Gaskó és a sztrájk??

sárkányfő 2010.11.08. 11:47:27

ja még annyi, hogy most azért tettek még egy lapáttal a gyurcsány-ügyre, hogy eltereljék a figyelmet az AB-ról és a mnyp-ról.

Már a kézből etetett sajtó is elbizonytalanodott ezen ügyek kapcsán, kezdett rossz sajtója lenni Orbánnak. Hát dobott egy új gumicsontot, rágódjunk máson. És a gyurcsány-ízű csontika a legjobb, arra mindig harapnak.

A klasszikus tematizálással van dolgunk, amilyen egyszerű, olyan hatásos.

Ordnassac 2010.11.08. 11:48:43

@lüke: Gyurcsányon kippa van.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.08. 11:50:44

Ez a két ember púp a haza hátán.
Amíg ezek képben vannak nincs béke.

Takarodjanak a fenébe.

EGY NORMÁLIS NAGYKOALÍCIÓ LEHETNE A MEGOLDÁS, DE EZEK NÉLKÜL.

bóra77 2010.11.08. 11:51:41

@Ordnassac: tök mindegy, hogy hol készült a kép, a lényeg, hogy OV úgy néz ki, mint Don Corleone leszámolás előtt...

walker57 2010.11.08. 11:51:50

@lone: Nincs itt semmi furfang. O.V. kijelentette, ők a felelősök.
Innentől isten malmai is így őrölnek,hogy ezt be is bizonyítsák.
Nem védem a MAL-t mert nem tudom ki a hibás, de nincs kétségem hogy a magyar igazságszolgáltatás kit fog annak találni és ha nem lesz igaza majd jó pár év múlva valamelyik európai bíróság majd megváltoztaja a döntést, de akkorra az alkotámányban benne lesz,hogy magyar itéletet senki nem változtathat meg.
Most se történik más,mint annak bizonygatása, hogy ne Barosso mondja meg nekünk mit csináljuk, meg nehogy már az IMF segítsen minket mert az nem kell! nem tudjuk jó lenne e, de O.V. azt mondta NEM!!

Ordnassac 2010.11.08. 11:52:30

@ó jaj: csak egy apró észrevétel. A mostani legfőbb ügyész 2010. december 13-án nyugdíjba vonul, miután betölti a 70. életévét.

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:53:35

@Fell Bandi: Ja és az a 100 ember nemcsak fidesz képviselő lenne, sőt.

Squid 2010.11.08. 11:53:41

@Táskás Tóni: És a "közös " emberek :Kocsis , Princ..

Pont ez a lényeg, én ezért rökönyödöm meg amikor politikai elemzők, megmondóemberek és véleményvezérek teljesen és tökéletesen elfelejtik ezen alaptényét a magyar politika utóbbi 20 évének. Persze ha tennék nem lenne mit elemezni, megmondani és vezérelni akkor meg nincs miről írni.

@Lasombra: "Ó, az nem számít. pl. Varga Mihály sem tudott a költségvetés siralmas állapotáról, hiába volt a ktsvetési bizottság elnöke.
Az meg nem lehet, hogy hazudtak, ne is mondja senki!!! Ők nem olyanok. "

Óvatosan az ilyesmivel, mindjárt beesik valamelyik fan és elmagyarázza neked, hogy varga szorgos gerillamunkával adatot gyűjtött a csontvázakról az elmúlt 8 évben és ezért nem mondhatott semmit.

Az a baj ezzel az országgal, hogy az emberek elfelejtettek gondolkodni és saját véleményt alkotni, hiszen olyan egyszerű más előrecsomagolt pártmarketingelt mumusát/mumusait gyűlölni.

Szomorú...

Ordnassac 2010.11.08. 11:54:16

@bóra77: tudom, de ez most hogy jön ide? Nem erre reagáltam. :-)

panelburzsuj 2010.11.08. 11:54:21

@ó jaj:

És TG akkor most csendestárs vagy balek? :)

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:57:25

@walker57: Mivel Az Orbán és Matolcsi féle gazdaságpolitika OO , ezért az IMF nem tud és nem is akar segíteni, csak hát ez egy kicsit másképp, forradalmi tettként lett beállítva a sok ostoba magyar embernek.

Ordnassac 2010.11.08. 11:59:31

Hoppá! Gyurcsány ma fel fog szólalni az Országgyűlésben!

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=1599

Azonnali kérdést nyújtott be a miniszterelnökhöz. Kíváncsi vagyok, hogy ki fog rá válaszolni és ha nem Orbán az, akkor GyF elfogadja-e a válaszadó személyét.

Lenny 2010.11.08. 11:59:33

Kedves Gábor -
engem semmilyen mellékes szál, politikai zörej és felhang nem érdekel.
Magyarországon nem akkor lesz demokrácia, ha GYF elkurjantja magát, hanem akkor, ha a törvények előtti EGYENLŐSÉG és minden következménye biztosítva lesz,valamint ha ő is, mint átlagember (senkit nem érdekel a pozíciója, sem politikai, sem múltbeli, semmilyen) kiállja a törvényesség tesztjét. Csak mint sima ember. Munkát végzett. Követett el bűncselekményt? Igen. Nem. Ennyi.
Ha pedig bűnt követett el, bűnhődjön érte. Az összes többi következmény nem érdekel.
Ha az emberek ezt látják, nemcsak jobban érzik majd magukat (nem GYF meghurcolása miatt), hanem mert VÉGRE TÖRTÉNIK VALAMI és nem megérinthetetlen, felelősséget nem vállaló "felelős politikusok" fognak cselekedni. Az emberek azt érzik, végre működik a rendszer.
Feltéve, ha bűnt követett el. Ezt állapítsák meg. Erre vannak szabályok, fórumok, plaftformok, metódusok.
Az összes többi szappanopera-rész, a mileszha nem érdekel. Az sem, ki mit gondol mögé: bosszút, bármit.

Nem értem, hogy demokráciáért kiáltozunk, de addig nem lesz, amíg érinthetők és érinthetetlenek vannak.
Csak tények kellenek, semmi más. Ekövette vagy nem?
Miért? Miért számít, hogy politikus? Ha a "nagyember" bűnt követ el, miért kérdőjeleződik meg minden?
Érthetetlen. Ha nem fog megkérdőjeleződni, akkor lesz változás. És talán jogkövető magatartás is.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.08. 11:59:43

2006-ban nem eltitkolták az adatokat, hanem nem tették nyilvánosan közzé választás előtt. Pénzügyi szakmai forrásokból a kötelező adatszolgáltatások megtörténtek, tehát bárki hozzáférhetett ezekhez az adatokhoz. Tehát a FIDESZ nyugodtan ordibálhatta, hogy lyukas a zseb, mert ehhez megvoltak az adatok, ami alapján erre a következtetésre juthatott volna. csak abba nem fért bele a 14.havi nyugdíj. (Amúgy Orbán sem tette közzé az október 3-i választás előtt a költségvetési adatait, bár ő maga törvénnyel kerülte meg ezt a dolgot.)

2006-ban egyértelműen a tapasztalatlanság szülte szakmai hibák történtek a rendőrségnél. A várost szétdúlók elleni harc forgácsai estek a "többi békés tüntetőre" is. Ugyanis akkor nehéz volt szétválasztani a randalírozókat az "odatévedtektől". A mostani "rehabiltációk" azt a célt szolgálják, hogy a rendőrség "egyoldalú törvénysértései" keringjenek a közvéleményben. Tehát a FIDESZ egyszerűen nem akar "garázda ügyet" a mérleg serpenyőjébe tenni.

Sukoró ügyében is pedig maximum szabálytalanságok lesznek megállapíthatók, végül is meg nem valósult "vélelmezett kárral".

Egyértelmű "erőszakos kriminalizálás" folyik, szerintem végül is eredménytelenül. Ugyanis az a törvényhozás csődje lenne, ha itt Gyurcsányt perbe fogják. Mert akkor Orbánnak és sok-sok FIDESZ-esnek is ülnie kell. Ezek után már mindenki úgy érezheti, hogy számára a törvény korlátai politikai nézetek szerint változnak!

Táskás Tóni 2010.11.08. 11:59:56

@walker57: Gaskót ,most a 1,5 milliós fizetése érdekli , ezzel zsarolta meg a fidesz , ha nem lesz kussban.

sárkányfő 2010.11.08. 12:00:29

@Ordnassac: igen, ezt elnéztem valóban, de az állításom lényegét fenntartom: az ügyészség nem független. mint közismert...

megjegyzem egy olyan országban élünk, ahol bár Kubatov úr saját szájával mesélte el hogyan szegte meg a választási törvényt, illetve arról beszélt hogy a fidesz elnöksége is jóváhagyta ezt, szóval ezt az embert a mai napig egyetlen hatóság még csak ki sem hallgatta :) büszke honpolgára hazánkban, a parlament tagja, ha jól tudom mostanság valamelyik futballklub vezetője is lett :)

@panelburzsuj: ezt a részét nem akartam kidomborítani :)
maradjunk abban, hogy TG-nek szakmai kötelessége reagálni a dolgokra :)

Szimba 2010.11.08. 12:02:34

@Ordnassac:

Ez a 2005-ös bocsánatkérés volt. GyF mondta el, de ott volt majd mindegyik politikus, Szili Katalin is, meg Boross Péter.

CSENDES 2010.11.08. 12:02:43

@Szimba: hirszerzo.hu/belfold/125649_az_lmp_feljelentette_gyurcsanyt
Ezt a cikket érdemes elolvasni, mert ebből az derül ki, hogy azért jelentették fel GYF-et, mert :a sukorói King’s City-megaberuházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket.
Ésd ezt hivatallal való visszaélésnek minősítették.

Jelenleg nem ez a fő gyanú, hanem egészen más, ha jól értem az, hogy tevékenyen részt vett a ingatlancsere ügyletben, mintegy felbújtóként utasításokat adott a telekcserére (ami ugyebár feltűnő értékaránytalanságával), ezzel kárt okozott a nemzet vagyonára.

preston 2010.11.08. 12:03:35

@stratez: szives figyelmedbe ajánlom a tegnapi hiradót, ahol német rendőrök fegyelmezték a sineket eltrolaszoló tiltakozókat. persze ez a németország nem elég demokratikus, a képeken még kitüzőt sem láttam a rendőrökön, viszont jól kezelték az oroszoknál demokratizátornak nevezett gumibotokat. kináncsi vagyok, kapnak e a tuntetők milliós kártéritéseket, mint nalunk.

bóra77 2010.11.08. 12:04:12

@Ordnassac: igen tudom, véletlenül történt:)

CSENDES 2010.11.08. 12:04:52

@Hepci: Ennyi erővel azonban akár népszavazhatunk is. Annyit te is, én is, Gipsz Jakab is ért az alkotmányozáshoz, mint Pálinkás J.

Lenny 2010.11.08. 12:05:41

@vinczej:
"Egyértelmű "erőszakos kriminalizálás" folyik, szerintem végül is eredménytelenül. Ugyanis az a törvényhozás csődje lenne, ha itt Gyurcsányt perbe fogják. Mert akkor Orbánnak és sok-sok FIDESZ-esnek is ülnie kell. Ezek után már mindenki úgy érezheti, hogy számára a törvény korlátai politikai nézetek szerint változnak! "

Rendben, akkor azt kezeljék külön ügyként és azokat is vizsgálják ki. Az MSZP miért nem tette az elmúlt 8 évben???
De milyen már az, hogy itt "erőszakos kriminalizálás folyik"?
Miért, mert valaki esetleg hibázott, bűnt követett el - de mégse indítsunk semmilyen eljárást? Na, ez oda vezet, ami ma most itthon van. Mindenki szarik bele mindenbe.

Ordnassac 2010.11.08. 12:06:29

@bóra77: :-)X

@Szimba: igen, erre emlékszem.

Ordnassac 2010.11.08. 12:08:03

@ó jaj: Kubatovnál még mindig az az érzésem, hogy nem a zsömle volt kicsi, hanem a pofája nagy. Aztán persze lehet, hogy Kubatov egy adatlopózseni.

Szimba 2010.11.08. 12:08:15

@Ordnassac: Miért fél miniszterelnök úr?:-)))

Legjobb védekezés a támadás.
Mikor lesz?

panelburzsuj 2010.11.08. 12:09:37

@ó jaj:

"Kötelesség" enni is, de az csak mond azért valamit, hogy ki mit után nyúlkál a svédasztalon.

Márpedig egyvalamire nem panaszkodhatunk: hogy szűkében lennénk habosra verhető poitikai témákban.

Ordnassac 2010.11.08. 12:09:41

@Szimba: valamikor du. három és négy között, még adni fogja a tévé.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.08. 12:09:50

először az ellenzéket irtja ki a diktátor, aztán jönnek a másként gondolkodók meg az egyszerű emberek..
nemsokára élessel lőnek a tömegbe és koncentrációs táborokba hurcolják az embereket.
ez a magyar jövő...népirtás jön

cambridge.on 2010.11.08. 12:09:52

@Diocles: Nem hinném,hogy sokan tisztában lennének ezzel a ténnyel.
A tömeg inkább emlékszik arra,hogy Papcsák megpróbálta,és feladta,inkább elmenekült egy polgármesteri székbe.
Pedig milyen politikai tőkét kovácsolhatott volna,ha neki sikerül Gy.-t lecsukatni.
Balsai a hónap viccével jött elő a sajtótájékoztatóján:Gy ülni fog!
Igaz bizonyíték nincs ellene,de majd lesz!
Budai sem azt bizonygatja,hogy megdönthetetlen bizonyítékkal rendelkezik,hanem mint egy durcás gyerek ismételgeti: ezt akarom,ezt akarom, de akkor is ezt akarom!

Tudom sokan szeretnék Gyurcsányt rács mögött látni.
"A bűnözőnek börtönben a helye.."
Csak nem mindegy, ki mondja meg ki a bűnöző!
Az utca népe?Nem biztos,hogy a leghangosabbak képviselik a többséget.
A Fidesz?Amelyik maga is tele van különböző ügyekkel?
A kormány?Akik bírósági tárgyalás nélkül ítéletet hirdetnek?
Vagy meghagyjuk az arra hívatott független szerveknek,testületeknek.

A jelen és a jövő szempontjából nem mindegy milyen lesz ennek az ügynek a lefolyása.
Egy koncepciós per nagymértékben rontaná az ország amúgy sem fényes megítélését.

lüke 2010.11.08. 12:12:07

@ordi:
nekem mondod,
eldobható, egyszer használatos!
véletlen bekerült egy ilyen a mosógépbe, nem volt kóser a mosógép, tönkre is ment

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.08. 12:12:14

@cambridge.on: papcsák gyaníthatóan nem vállalta fel az ellenzék kiirtását és a totális terror és megfélemlítés bevezetését.

nem1rem1 2010.11.08. 12:12:27

Török Gábor írta:

"Ebben az esetben Gyurcsány - meg nem írt - menlevelet kapna a hatalomtól, ami a Fidesz számára sokkal rosszabb, mintha hivatalosan bűnösnek találnák, de sokkal jobb, mintha a volt kormányfőből ország-világ előtt mártír válna."

Miért is?

panelburzsuj 2010.11.08. 12:14:18

@Ordnassac:

"a tévé"

Vénembereknek is nehezen nézem el ...

"A" tévé: hol szocializódtál te, valami kubai járásszékhelyen? :)

dr kíváncsivagyok 2010.11.08. 12:14:34

@panelburzsuj: Lehet , hogy Schiffer ezzel a lépéssel 2 legyet akar ütni ?! Lehet hogy ki akarja ugrasztani a nyulat a bokorból ?! Mert a Fidesz nem jelentette fel , csak "rácuppantak" a feljelentésre , de lehet hogy "kényszerből" ?! Lehet hogy a Fidesznek legalább annyit ártana az esetleges per mint Gyurcsánynak ?! Lehet hogy előre próbál menekülni a Fidesz ?! Sok kérdés van még . Egy biztos "holló a hollónak nem vájja ki a szemét " - csak ha rákényszerítik.....

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.08. 12:15:25

gyurcsányból olyan mártír válhat mint nagyimréből ha viktor a véreskezű diktátor kivégezteti.
márpedig úgy néz ki ez a cél.

dr kíváncsivagyok 2010.11.08. 12:16:45

@amergin: Várd ki a végét . Schiffer lehet hogy NAGYON betett ezzel a lépéssel a Fidesznek ! Gyurcsány nagyon sokat tud....és ha megszólal.....?!

Táskás Tóni 2010.11.08. 12:17:42

@Netkalóz: 10 milliárdot ad az állam a debreceni stadion felépítésére , igaz mennyi helye van a 3 millió ember mnyj-ának. Hányszor dicsekedett a Döbrögi ,hogy ő majd megépíti a stadont.
Most pedig fizet a kormány , ezek szerint nincs válság?

ssi 2010.11.08. 12:17:46

- és mit kérdez ma Gy.F. a parlamentben O.V.-től?
- van olyan politikus, akiről elhinnénk, hogy teljesen makulátlan?
- ugyanazon bűnökért bárkit el kellene ítélni, jogszerűen, de az elszámoltatási dömping automatikusan eltakarja a jelenlegieket

@CSENDES: Pálinkás cseles: kormány támogatása + ellenhangok csitítása

@Rá Dios: :-)) utálat?? inkább reményt a részrehajlás mentességhez

@Második Szóló: Gy.F. megosztó, de a kormányintézkedések hatásai is

@walker57: női korkedvezményes nyugdíjhoz a TB-járulékot emelik majd

@Fell Bandi: nekem írtál, hogy kimaradt a ha, s részre hajlónak tűnök, és Te?

Ordnassac 2010.11.08. 12:18:16

@panelburzsuj: hmmm... "a televízió" jobb lesz? ;-)

walker57 2010.11.08. 12:19:11

@Táskás Tóni: a dolog ott kezdődött, hogy Barosso elmondta mit is kell tennie az új kormánynak,azaz folytatnia kell az előző munkáját. Ez nem tetszett O.V.-nek ettől begörcsölt. Viszont ha nem azt teszi amit az előző kormány akkor az IMF is beleszól,ezért megszakíttatta a tárgyalásokat.
Minden azóta történő "gazdasági" lépés ezért van. majd én megmutatom nektek köcsögök ki is vagyok én.

Ordnassac 2010.11.08. 12:20:17

@panelburzsuj: @Ordnassac: vagy hogy valóban pontos legyek: "az m2".

guvernalista (törölt) 2010.11.08. 12:20:22

@lüke:
orbán öszödi beszéde a nyenyi. abban anullálja az előző ciklusát. ugyanúgy, mint gyurcsány.

egy politikusoktól szokatlan, hogy egy nyilatkozatban az 1-et 0-nak állítja be. ugye általában fordítva szoktak cselekedni. az 0-át 1-nek mondják, és a 1-et pedig 10-nek.

jut eszembe a régi vicc. 10 féle ember van. az, aki ismeri a kettes számrendszert, és aki nem.

guvernalista (törölt) 2010.11.08. 12:20:22

@lüke:
orbán öszödi beszéde a nyenyi. abban anullálja az előző ciklusát. ugyanúgy, mint gyurcsány.

egy politikusoktól szokatlan, hogy egy nyilatkozatban az 1-et 0-nak állítja be. ugye általában fordítva szoktak cselekedni. az 0-át 1-nek mondják, és a 1-et pedig 10-nek.

jut eszembe a régi vicc. 10 féle ember van. az, aki ismeri a kettes számrendszert, és aki nem.

aszekelyek 2010.11.08. 12:20:39

@Hepci: Mindenkinek az igényei szerint méghozzá. A szocik mondjuk jobban tették volna, ha nem pattognak. Mondjuk 2oo2-ig visszamenőleg nem akarták volna legitimizálni. Még tegnap is aszonta fajkasházy, hogy de a bkv-s csajra ménemvonatkozik és fúj fidesz, mert visszamenőlegesen és jajaaz AB-nk is odavan... megkapták eleonórát is. A kiérdemelt járandóságok pedig járnak, azoknak, akiknek. Ez így demokratikus:) A szekeres mondjuk a 6.6 idei után fizet de a legtöbb szoci 3.5 alatt kapott, nyilván ezért volt benne eredetileg a javaslatukban ez az összeg. Nem lesz egy hang tiltakozás sem, csak a szocik még túráztatják magukat egy darabig, nagyon kisebbségben.Senkit nem zavart a FIDESZ-esek végkielégítése anno, mert nem kormányoztak olyan pocsékul, mint az utánuk jövők. Bár a szocik ezt állították persze és vegzálták is őket kb másfél évig, keller féle móccerrel. Akkor rágtak be a zügyészségre is. Jó lenne ha szanyi kapitány szólna oda is, hogy kapcsolják már ki a gyurcsányi propagandagépezetet. Árt a szociknak.

panelburzsuj 2010.11.08. 12:20:41

@cambridge.on:

"Egy koncepciós per nagymértékben rontaná az ország amúgy sem fényes megítélését."

Viszont nagymértékben erősítené a Fidesz-vezérkar "kohézióját".

Jó nagy szarban vagyunk, ha a "centrális elit" ennyire nélkülözhetetlen eszköznek látja a cinkos összezárást.

Kalmár 2010.11.08. 12:22:44

Bírom ahogy féltik páran Ferenc testvért.
Jól fog neki állni a fegyencruha.

panelburzsuj 2010.11.08. 12:23:02

@Ordnassac:

Elvi kérdés volt, úgy vagyokm vele, mint Kohn és Grün a káposzta-árháborúval .... :)

nem1rem1 2010.11.08. 12:23:04

@nem1rem1: Egyébként szerintem Török Gábor téved: Nincs pozitív kimenetele a Fidesz részére az ügynek. Különösen, ha Sukorón kívül nincs semmi a kezükben.

Gyurcsány azok után lett megválasztva miniszterelnöknek, MSZP elnöknek, meg ki tudja, még minek, miután a teljes korábbi tevékenységét, a pécsi KISZ-titkárságtól - a privatizációs és cégügyein át - miniszteri tevékenységéig szétcincálták már. Horn Gyulát is hiába pufajkásozták. ha mondjuk valami D-209-es ügyet tudnának találni vagy csinálni, az még újdonság volna...

Szerintem ez egy csapda, amit önmaguknak állítottak, és nem fognak semmilyen kifutás esetén jól kijönni belőle.

Persze, vannak, akik szerint, miként az Ab. megerőszakolása önkényességének megitélésénél, itt sem a szopás ténye, hanem a mértéke a lényeg: Ha csak kicsi, már megérte, hogy középtávon nincs ellenfél a pályán...

walker57 2010.11.08. 12:23:28

@manyike: bocs a pongyola fogalmazásomért, de a lényege remélem érthető volt.
"Fél százalékponttal 10 százalékra emelkedhet a bruttó bért terhelő munkavállalói nyugdíjjárulék 2011. január 13-i hatállyal – jövő december 31-ig –, ha a parlament rábólint a számvevőszéki és költségvetési bizottság törvénymódosító javaslatára "

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.08. 12:25:27

@Kalmár: na igen, csak az ilyen rendszerek úgy működnek hogy ma rajta holnap rajtad is fegyencruha lesz...vagy golyó a fejedben.
LE A DIKTATÚRÁVAL!

Táskás Tóni 2010.11.08. 12:26:00

@walker57: Igen a pofán ba...st Orbán először az EU-tól kapta , pedig milyen jól elő volt készítve Szíjgyártó és Kósa görögválságozása.

Szimba 2010.11.08. 12:26:17

@panelburzsuj:

Ez teljesen elfogadott, az Akadémia által jóváhagyott rövidítés, írásban is helyes.

dr kíváncsivagyok 2010.11.08. 12:28:32

Egy dologban NAGYON biztos vagyok : Az ominózus "öszödi beszédet" MINDEN , AZ ELMÚLT 20 ÉV ALATT KORMÁNYON LÉVŐ MINISZTERELNÖK ELMONDHATTA VOLNA és ez alól Orbán Viktor sem kivétel ! ( És most a beszéd szövegét tetszés szerint helyettesítsük be : Orbán Viktorral és.....)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.11.08. 12:28:55

Elszámolás vagy leszámolás?"

egyikse lesz szerintem

és még a biszku ügyről nem is beszéltünk

kommunistabarát a fidesz

Kalmár 2010.11.08. 12:30:01

@nem1rem1: szerintem pedig pompás sajtója lesz a kötőszáron elvezetett őrült bohócnak.
Majd ott táncolhat.
Biztos, hogy csak akkor ítélik el, ha 1000%-ig rábizonyítják a balhét.
Sukorón százmilliókat sikkasztottak, miért lenne ez kevés??
A 23.-ai eseményekért is felelős, de sajnos a homályosabb politikai felelősséget nehezebb megfogni.
Nekem pont megteszi, ha alapos vizsgálattal ezt ráverik.

aszekelyek 2010.11.08. 12:30:14

@walker57: Kötelező az IMF-nek adósa lenni állandóan? ne mondd...., ki szerint? az IMF szerint? azt értem, nekik biznisz és megmondóhatalom . A többség nem sír nagyon értük. Persze lehetne a nyugdíjasokat tovább fosztogatni, valóban. A manyuposok meg tovább élhetnék fel a működésükkel a befizetéseket. Meg a rossz befektetésekkel. Mindenféle kontroll nélkül. CSak az a kérdés akarja-e ezt a többség. Van-e ennek társadalmi támogatása? Nincs. No de akkor is feketeseggű a zorbán, persze. Nem is vitatkozom, hisz parttalan.HA csak az IMF verdikt és barosso verdikt a kötelező, akkor csak átmentünk a szovjet megszállásból egy másikba. EU-diktatúrába.Amennyiben nem szabad és független országként működünk, amelynek vannak adósságai és euszerte példátlan ktsgvetési hiányszám előírva.Pedig milyen jó kis csapdának is látszott, ugye? Hát pedig csak megkereste a biorobot, hogy jöjjön ki a sarokból, amibe belenavigálták.Le teccenek becsülni az ellenfelet, mert önimádó-önhittnek teccenek lenni. Ez nagy hiba.

Iustizmord 2010.11.08. 12:30:32

1 dolog nem világos.

most akarja a kormány eltörölni a legfőbb ügyész interpellálhatóságát. állítólag pont ma. biztos azért mert a jogintézmény nem jó. nem hasznos. sőt: rossz. értelmetlen. szükségtelen.

dehát akkor hogy a tarka faszba lehetséges az, hogyha nem értenek egyet az intézménnyel, akkor még alkalmazzák?

vagy ez csak a duplagondol újabb szép példája?

panelburzsuj 2010.11.08. 12:31:32

@Szimba:

Mellévetődtél: a névelő határozottságát kifogásoltam! :)

Szimba 2010.11.08. 12:32:50

Álljon meg a fáklyás menet!
Ha GYF-et hivatali visszaéléssel elítélik, nem kell feltétlenül börtönbe kerülnie. Szerintem nem is lenne hasznos a Fidesznek.

Viszont, a jövőre nézve talán egy hajszállal jobban figyelnének a politikusok (Fidesz is), hogy mit ír alá, kit mit támogat, hol szór el baráti cégek megbízatására milliárdokat).

Tehát ne a politikai érdekek szempontjából, hanem éppenhogy az ország erkölcsi állapota alapján nézzük ezeket az elszámoltatásokat.

(Belül én is pesszimista vagyok, de már szörnyen unom, hogy a Jupitereknek mindent szabad. Ökör)

Kalmár 2010.11.08. 12:33:32

@Netkalóz: Na ez a hülyeség, hogy jön ide??
Szerintem meg éljen a világbéke.
Ez egy nagy kaliberű bűnöző egyszerű köztörvényes ügye.
Nincs köze a diktatúrához.
Ha bűnös lecsukják.
Azért építhetsz légvárakat.

aszekelyek 2010.11.08. 12:36:06

@Iustizmord: Kérdést lehet hozzá intézni. Melyik nem érthető? A kérdés vagy az intézni, vagy a hozzá? Képviselő kérdezhet.Szórakoztak a szocik az interpellálásával, ha emlékszel.

ssi 2010.11.08. 12:36:32

ha a kormány képes mindig újabb csontot csámcsogásra bedobni,
a nagy majszolók képesek-e nem csak a legújabbal foglalkozni?

@CSENDES az ilyen pontosítások kellenének a magyarnak:-))) -Schiffer feljelentés: "megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket"
- konkrétan kik vádolják telekspekulációval Gy.F.-et? - bocsi, nem tudom

@kíváncsivagyok: összeesküvés-elmélet? mi derül ki, s mi az igazság?
Schiffer azért vádol, hogy Gy.F. védekezésében tálaljon ki a Fideszről

@walker57: tudtam, de jó, hogy leírtad pontosan:-)) női nyugdíj TB-emelésből

@Kalmár: aki látszólag Gy.F.-et védi, az konkrétan a nem részre hajló jogot félti

walker57 2010.11.08. 12:37:14

@aszekelyek: Írtam,hogy nem tudom jó lett vona, vagy sem ha segít az IMF más országoknak, tőlünk nagyobbaknaak gazdagabbaknak erősebbeknek jó lehet,mert igénybe veszik.
Én azt mondtam és mondom:
Barosso jelezte,hogy szivesen venné az EU ha az új kormány a Bajnai kormány nyomdokain haladva folytatná gazdaságpolitikáját, mert az szakamilag jó.
O.V. ezt személyes sértésnek vette, és mos terőből mindennel és mindnekivel szembe menve csinálja amit csinál.
Nem mondom,hogy nem sülhet el jól, de biztos háttér nélkül (IMF) nagy a rizikója.
Nem mondtam,hogy el kell adósodni lehet olyan is,hogy köszönjük most nem kérjük,majd szólunk, vagy kérjük de nem használjuk fel. (nem hívjuk le) sokféleképp lehet valamit tenni mondani..............de erőből csak azért mert ... ez nem tetszik.
Egy államtitkár helyettes belebukott abba,hogy dícsérte az elődöket.
Nemrég Pokorni Zoltán emelte fel igaz halkan szavát a várható oktatáspolitika ellen.

nem biztos,hogy az a jó ha teljesen mást csinálok mint az elődök, pontosabban báérmit, csak azt ne amit ők tettek.

Az elmúlt napokban heteekben sokkal több közterhet róttak rám-ránk mint pl a vizitdíj volt...csak ezt az emberek nem értik, nem érzik és egy részüket nem is érinti azaz nem érdekli.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.11.08. 12:38:22

Eddig Török Gábort objektívnek tartom. Most a főáramú média emiatti folytonos támadása miatt kezdte ezt már kínosnak érezni, így szemmel láthatóan megörült, hogy végre (AB, Gyurcsány) egy követ fújhat velük, és nem kell folyon magyarázkodni, hogy miért nincs itt fasizmus és vészkorszak éppen. Ha lehet, ne hajoljunk el a "drágabolgáruras" objektivitás felé...

CSENDES 2010.11.08. 12:39:33

@Iustizmord: Egyetértek. De ugyebár at elszámoltatásért felelős kormánybiztos nem a parlametben interpellált ugyebár???:-))

Beállt a Nemzetiszín lobogó mögé, ezzel is jelképezve, hogy magát a miniszterelnököt testesíti meg.

Iustizmord 2010.11.08. 12:40:00

@aszekelyek: biztos én vagyok a nehézfejű, de mi a különbség interpelláció és kérdezés között? max az h az interpelláció elfogadásáról szavaznak. aminek eredménye irreleváns.

de hajrá, kötözködj csak, a kérdés akkor is az: ha nem a kútba szarok hanem a kávájára oszt belelököm, az különbözik-eegymástól?

panelburzsuj 2010.11.08. 12:40:36

@kíváncsivagyok:

Végül is jelen állás szerint afféle "elnyúlt ovális" asztal körül hánynak egymás szemére pártjaink, és a két kisebb ellenzékinek ugyanaz a "vezető teméke": mi nem vagyunk a brancs része!

És valóban nagy előnyre tesz szert az, aki az asztalt a keskeny végénél megragadva is képes megbillenteni, ha nem is felborítani ...

Shiffer húzása uyganis arra is jó, hogy Jobbik szemébe vágja: nem csak kényelmesen pofázni kéne a politikusbűnözésről, hanem bevállalni a rizikót!

AnnaKarenina 2010.11.08. 12:40:44

Naiv vagyok, vagy tudatlan. Az nem úgy van, hogy bár bizonyos lépések megtörténtek, az ÁSz-nak van egy jelentése az ügylet előnytelen voltáról, de maga az ügylet nem jött létre, vagy "visszacsinálódott"? Mi a jogi minősítése? Kísérlet?

Esetleg az is érdekes lehet, ha az ügyletben résztvevő másik fél is megnyilatkozna pl. arról, hogy OV valóban csak azt kifogásolta-e, hogy hogy jobboldali cégek nincsenek bevonva? Vagy az egy másik ügy?:)

Kalmár 2010.11.08. 12:40:53

Mégisinkább igaza van a bírálóknak.

Átgondoltam.

Ha lecsukják :
- Fúj diktatúra !! Holnapra mind börtönben leszünk, a bankárok meg a kemencében, szemét nácik!
Orbán írja az ítéletet.

Ha nem csukják le:
- Na ugye! A Fidesz is benne van, ezért fedezik ők is Gyurcsányt. Fúj összeesküvés. Szemét komcsik.
Orbán írja az ítéletet.

walker57 2010.11.08. 12:40:56

@HZ: ebéd után feltétlenül vedd be a gyógyszeredet.

aszekelyek 2010.11.08. 12:41:30

@Fell Bandi: A szegény kormányszóvivő már nem adózik, juteszembe.....Amennyiben valami suskusos lé volt, akkor megszívta. Mint azok, akiknek ha állami vezető volt , hozzájárulását adta a bankok hasonló magatartásához, csak sokkal durvábban. Ők el is veszik a lakást. Nehogy könnyekkel sírjak állami vezetőkért....Akik a forinttal és a devizaadósokkal azt művelték, amit.Amilyen mértékkel neked mérnek, olyannal mérj te is...., ismerős? Miért kéne őket simogatni és a pénzüket óvni?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 12:41:59

@aszekelyek: van egy ismerősöm, aki - szakmai vezetőként, közel 30 év után - kb. 36 milliót kapott a BKV-nál, amikor - indok nélkül - kirúgták azok, akik azóta börtönbe és közelébe kerültek...
Nem helyes semmi olyan törvény, ami válogatás és mérlegelés nélkül büntet. Tessék működő igazságszolgáltatást csinálni.
Ja, az nem megy? Hát akkor tessék bevallani az igazságot: itt nem jogállam van, hanem a maszoposok a saját gengsztereiket védik, fideszes meg fideszesnek nem vájja ki a szemét. A bankárokhoz pedig ökumenikusan nem lehet hozzányúlni, mert azonnal visongás támadna a Wiesenthal Intézetben.

nem1rem1 2010.11.08. 12:42:08

@Kalmár: Nos, aki előre meghozta az ítéletet, annak a "pompás sajtó" nyilván élvezetes olvasmány lesz. Ha "1000%-ig" sikerül rábizonyítani bármi jelentősebb bűncselekményt, akkor lehet, hogy többeket is.

De sokakban, nagyon sokakban visszatetszést fog kelteni maga a meghurcoltatás. A nagy-nagy erőlködés, amit a legújabb ürügyminiszter, Gulyás úr végez, a kívülállók számára egyelőre azt mutatja, hogy (nemzetközi konzekvenciáival együtt) elég messze hajlandóak elmenni a fiúk, hogy Orbán egyetlen potenciális ellenfelét kiiktassák.

pug406st 2010.11.08. 12:43:17

@aszekelyek: megjött szja-s barátom... és a tények még mindig nem zavarják...

magánnyugdíjpénztár:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/08/a_nyugdijpenztari_hozamok_alaassak_a_kormany_erveit/

amúgy tényleg jobb az állami mert ott törvénnyel nem lehet elvenni, csökkenteni a nyugdíjasoknak adandó kifizetéseket (1998 fidesz)... azért kíváncsi lennék Neked van-e mnyp tagságod.

bariga 2010.11.08. 12:43:20

Itt az a fő kérdés, hogy van-e még , illetve a következő választásig lesz-e még többpárt rendszer. Lássuk be, hogy akinek a Fidesz eddig nekiment, az el is tűnt a süllyesztőben. Kisgazda, KDNP, MDF, SZDSZ, mégha ezért maguk is sokat tettek. Az LMP reménytelen eset, A Jobbik majd beolvad a Fideszbe, vagy fordítva, az MSZP pedig szintén szinte már nem is létezik, csendben el fog fogyni.
Valóban Gyurcsány most az egyetlen, aki ki mer és ki tud állni a kormány valóban kissé fura intézkedései ellen. Arról nem is beszélve, hogy többször lemosta Orbánt. Tehát mindenképpen el kell tűnnie a képből, ha bűnös , ha nem. Pont vele szemben nem fog Orbán finnyáskodni a törvényekkel, meg akadéskodó ügyészekkel. Ezt a módszert már ismerhetjük az előző kormányuk idejéből, csak akkor még adtak valamennyit a látszatra.

walker57 2010.11.08. 12:43:31

@Hepci: egyetértek.
Nincs kollektív bűnözés és kollektív büntetés sem.
Tessék a felelősöket egyenként megkeresni bírósság elé vinni ez a hatalom feladata, nem az összemosás.

nyünyüge 2010.11.08. 12:43:36

@török gábor: csúcs ez a maffiózó feeling a poszthoz tartozó képen :)!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 12:43:58

Igazából bőven megérdemli, hogy bekasztlizzák örök időkre, én azt se bánnám, ha törvénytelenül rohadna ott, ahol van. Leszarom. Tett elég rosszat, meg tett a törvényekre is.

Amúgy az tuti, hogy a választók nagy többsége utálja ezt a senkit, szóval ha bekasztlizzák, akkor veszteni tuti nem fog rajta a Fityisz. Senki nem fogja sajnálni a zemberek közül.
Ha elengedik, akkor meg balfaszok.

Mondjuk a Ferike bevarrása nem mentesíti a Fityiszt az AB-s faszkodás alól, de az biztos, hogy jó pont lenne.

És az lenne a még jobb, ha tudatosulna bennük is, hogy ha svindliznek, sikkasztanak, akkor akárki jön utánuk, mehetnek a raktárba ők is.

CSENDES 2010.11.08. 12:43:59

@Ordnassac: Nem, de nem okoz különösebb meglepetést. S mintha SG is elhallgatott volna már. Lejárt lemez. vagy éppen már ki is vizsgálta egy nap alatt (mint tudjuk a rohamtempó nem csupán a törvényalkotást, hanem az ügyek kivizsgálását is jellemzi, továbbá az ítélkezést).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 12:44:34

@aszekelyek: tartsunk népszavazást! Akar-e a magyar nép függetlenedni a külvilági segítségtől, vagyis kifizeti-e mindenki az államadósság vagyonarányosan reá eső részét?
Hapci jelentkezik, hajlandó bedobni egy millát. Ki a következő?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.11.08. 12:45:00

@bariga: Ez LOL, Ferike mint megmentő...
...ha ő a megmentő hallod, akkor inkább a diktatúra :D

Kalmár 2010.11.08. 12:45:01

@manyike: "aki látszólag Gy.F.-et védi, az konkrétan a nem részre hajló jogot félti"

Szerintem ha valakinek, ennek az embernek van pénze a legjobb ügyvédekre.
Elmegy nemzetközi szintre is, ha igaza van.
Pont a nagy nyilvánosság a garancia, hogy csak akkor ültetik le, ha biztos lábon áll a vád.

Fell Bandi 2010.11.08. 12:45:33

Nem értem ezt a vitát, miért kellene gyurcsányival másképp bánni, mint egy másik bűnözővel? Persze lesznek az ügynek ilyen-olyan hatásai, de az alapelv akkor is az kel hogy legyen: a bűnözőknek börtönben a helyük.
A bizonyítékok meg gyűlnek nagy tempóban, a Tátrai gyerek már többet énekelt a sitten mint Gregor József és Melis György összesen...

serenic__: 2010.11.08. 12:46:10

Örülök, hogy TG. megkapta grafomániájáért az elismerést a GoldenBlog díj formájában. El kell ismerni, hírportálként nem rossz, emlékeztet arra, mit olvastunk reggel az Indexen.

De könyörgöm, hol a szakember ezekben az írásokban? Szimpla átlagvélemények.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.11.08. 12:47:06

@Kalmár: véres diktatúra épül ezt még a vak is látja ha érti mi történik.
az is nyilvánvaló hogy koholt vádak alapján koncepciós pereket indítanak, a politikai tisztogatásban először lefejezik és kinyírják az ellenzéket, aztán jön a másként gondolkodó értelmiség, majd az ellenük szóló átlagember.
mert a te felfogásod szerint ugye akkor pl. nagyimre, vagy mittomán az orosz cár is köztörvényes volt.
ez sima politikai tisztogatás és a totális diktatúera épülésének legegyértelműbb jele,
de van más is mint a demokrácia intézményeinek leépítése, a rendőrség erősításe, a büntetési tételek szigorítása, új börtönök..ésatöbbi.

ha ebből neked nem jön le mi készül akkor simán buta vagy a történelemhez.

CSENDES 2010.11.08. 12:47:16

@manyike: Jelenleg Budai és ezt megelőzően a másik, egy előkerült e-mail-ra hivatkozással, amiben állítólag hivatkoznak az ő (GYF) közvetlen utasítására.
Mondjuk az utasítás feljegyzése jelenleg (még) nincs meg, nyilván egy csontváz fekszik rajta.

Kalmár 2010.11.08. 12:49:38

@nem1rem1: Gyurcsány nem ellenfele Orbánnak semmilyen körülmény közt.
Olyan mértékben lejáratta magát, hogy csak a fanatikus mag hisz neki.
Orbánnak Fletó volt a belépője a 2/3-hoz.
Nélküle nem lenne.
Szóval biztos vagyok benne, hogy nem fontos ilyen értelemben félreállítani Fletót.
Minél többet szerepel annál erősebb a Fidesz.
Kérdezd Szanyit.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 12:49:46

A Fidesz - szokás szerint - megint biztos a dolgában, mint a MAL vezérigazgató letartóztatásánál vagy a 98%-os adónál.

panelburzsuj 2010.11.08. 12:50:59

@Iustizmord:

Én már arra vadászok, amikor Fideszék véletlenül, fáradtság miatt, rossz szervezésből kifolyólag néha-néha kikottyannak a maguk szőtte mátrixból ...

Intellektuálisan sokkal izgalamasabb, mint unottan húzgálni a menetrendi duplagondol-strigulákat.

Szimba 2010.11.08. 12:51:23

@Hepci:

Én is. De ha arányosan, akkor 100 e Ft-ot:-(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 12:52:33

@CSENDES: nem tartom egy nagy szellemnek Gyurcsányt, de elég valószínűtlen, hogy leírta volna:
"Adjátok oda a területet olcsón a kilincsorrú spanomnak.
A gempán majd risztelünk.
A többit szóban, sietek, Klára vár szopni.
Üdv.: Fletó"

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 12:52:43

@Netkalóz:
"...In Internet slang, a troll is someone who posts inflammatory, extraneous, or off-topic messages in an online community, such as an online discussion forum, chat room, or blog, with the primary intent of provoking other users into a desired emotional response[1] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion..."
Lássuk eddigi ténykedésed:
Netkalóz 0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt
"ORBÁN TAKARODJ!
VIDD AZ ÖSSZES HAVEROD!
(jó sokan vannak sajnos)"
"én már arra a napra várok amikor orbán fejjel lefelé felköti a nép és felgyújtja mint anno mussolinit..
ezt érdemli."
"Itt a fideszdiktatúra: korlátozni akarják a netet, regisztráltatni a blogokat...."
"JA!!!
nem beszélve izraelről gázában!

sajnos a világ állítólag két nagy civilizált nemzete semmivel sem jobb annál amit a képek mutatnak!"

A többieknek pedig azt üzenném, ilyennel teljesen felesleges beszélgetni. Ne feledd:
bookreviewsbybobbie.files.wordpress.com/2009/08/do-not-feed-the-trolls.jpg

Várúr 2010.11.08. 12:52:49

@Lasombra:
Csak arra hívom fel szíves figyelmed: Gyurcsány beszélt "trükkök százairól", meg hogy "hazudtunk reggel, délben meg este". S ez főképp a parlament költségvetési bizottságának a megvezetésére nézve igaz. Oda olyan adatokat nyújtottak be, amilyeneket akartak. Ellenőrizni csak a kormánynak állt módjában (meg az EU-nak, mely a megvezetést szóvá is tette).

Iustizmord 2010.11.08. 12:53:38

@sa52: miért nem 1990-től, már akkor?

jah még 1: lázár jános böcsületesen biztos visszadaja (ÖNKÉNT) a múltban felvett kb 17 millás költségtérítés 98%-át, ugye?

walker57 2010.11.08. 12:54:44

@Hepci: Ő hepci....de erre a felvetésre biztos, hogy Hapci :)

AnnaKarenina 2010.11.08. 12:54:49

@Ordnassac: Bizony, nagyon érdekes, amit a mnypt. hozamokról írnak. Vajon lesöpörhető-e a szakvélemény a bizonyíték? Egyébként ez a leghelyesebb út a témában, valódi érvekkel, bizonyítékokkal megküzdeni a már megvalósított reformért.

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 12:56:09

A lényeg szerény meglátásom szerint a következő:
Ha gyurcsány bűnös le kell csukni. Az nem lehet kifogás, hogy a fityeszben is vannak bűnösök. Egy rablót sem engednek el azért, mert a múltkor is megszökött egy.
A másik dolog, nem baj, ha borul ez az egész mutyiparadicsom. Igenis mindegyik kormányban legyen benne a félelem, hogy a következő banda elmeszeli őket a szemétségekért. Pont elég baj, hogy 20 év elment úgy, én tudok a te mutyidról, te az enyémről, ne piszkáljuk egymást. Tehát nyugodtan töltés meg a dutyit a maszop-szadesz brigáddal, a következő kormányváltáskor meg a fityeszesekkel, ha ők is mutyiztak.

kopogtató 2010.11.08. 12:56:56

Nem értem, miért kell ezen témázni. A Fidesznek nyilván érdeke, hogy ne Polt Péter alatt induljon meg az eljárás, mert akkor lehetne mentegetőzni azzal, hogy a Fideszes gépezet áldozata Gyurcsány. De ha a saját káderük indítja az eljárást, akkor még ez a kapaszkodó se lesz a börtönben szegény ferencnek:)

porfelhő 2010.11.08. 12:57:01

Ez az ügy messze tul mutat azon, hogy a választók akaratára lehetne hivatkozni, a választók álmainak, vágyainak teljesitése lenne. Az új "hatalom börtönbe akarja csukatni", riválisát. Politikai tőkét nem kovácsolna belőle a Fidesz, inkább rontana politikájának hazai és nemzetközi megitélésén.

Várúr 2010.11.08. 12:57:10

Csak egy dologra hívom fel Török tekintetes úr szíves figyelmét. Gyurcsányt tavaly egy mai ellenzéki párt elnöke, Schiffer doktor úr jelentette fel. Valószínűtlen, hogy a Jobbik Gyurcsány mentelmi joga mellett kardoskodna. Így hát Ferenc államférfi bíróság elé állítása nemcsak a fidesz/kndp-től függ. Három párt osztozik ennek mérlegelésében/felelősségében. Ez már nem is parlamenti kétharmad - több, mint négyötöd.

CSENDES 2010.11.08. 12:57:29

@Fell Bandi: "miért kellene gyurcsányival"
tanuld már meg a nevét.Nem gyurcsányi, orbáni, hanem gyurcsány, orbán

Kalmár 2010.11.08. 12:57:36

@Netkalóz: Aha, köszönöm a történelmi oktatást.
Tényleg buta vagyok hozzá, semmit nem hallottam arról a mittomán nevű orosz cárról.
Szégyellem is magam.
Taníts szenszej.
Ja egy apró kérdés.
Ha ez a tetű mégiscsak elkövetett egy sor bűncselekményt, akkor azért meg lehet dorgálni kicsit, vagy nemesi/komcsi előjog védi?
Még egy apróság, ha egy pár 100 milliós telket egy pár
10 milliósra cserél az önkormányzat a küllönbözeten pedig osztoznak, az koncepciós ügy??

Bátran pattanj le a magas lóról.

elendem 2010.11.08. 12:57:41

Nem olvastam el minden kommentet, bocs, ha már volt!

Tehát, ami talán nem elég hangsúlyos a posztban: GYF-et nem miniszterelnökként elkövetett "országvesztő" és "elkúró" tevékenysége miatt jelentette fel SA, ami a jobboldali közvélemény nagy vágya volna, hanem egy nagyon konkrét ügyben, a sukorói telekspekuláció kapcsán.
És - bár a közvélemény egy elmarasztaló ítéletet általánosan értelmezne - ha bírósági ügy lesz belőle, az nem szólna arról, hogy GYF jól kormányzott-e vagy sem, csupán arról, hogy a sukorói telkekkel jogsértően manipulált-e.

Itt az egész ügy egyik nagy, és TG által találóan megfogalmazott, szappanoperákra jellemző csavarja. Mert elviekben kormányozhat jól valaki attól még, hogy tisztességtelen telekügyletekbe keveredik; úgy értem, ettől még a szakmai tevékenysége lehet értékes. A közvélemény számára viszont az öszödi beszéd utáni hitelvesztésének törvényesítése zajlana.

A közvélemény logikája tehát a következő: aki hazudik, az lop is, és akiről bebizonyosodik, hogy lopott, az bizonyára még nagyobb gazemberségeket is elkövetett. (pl. szándékosan elveszejtette az országot)

Iustizmord 2010.11.08. 12:58:21

@Várúr: igazad van, viktor tényleg nem MONDOTT ilyet. ő vigyáz h el ne szólja magát.

apropos, ha a fidesz kicsit bátrabb lenne, akkor a támadott módon felvett végkielégítések nem 98, hanem 110%-át kéne visszaadni.

VISZONT komolyra váltva:

ha ez a mellesleg teljesen jogszerűtlen törvény hatályba lép és 2010 LEŐTTRE VISSZAMENŐ (lezárt adóévekre!) adókötelezettséget állapít meg, akkor az így fizetendő adó után:

1. kell-e pótlékot és kamatot fizetni (tudjátok, mnbx2)
2. módosítani kell-e 5 ére vissza az adóbevallásokat
3. állami támogatások (gyes, gyed, rokkantnyugdíj, BÁRMI) visszamenőleg újraszámlálandó és visszatérítendő--e?
4. aki a végkielégítés miatt eetleg lecsúszott vmiről, annak jár-e a támogatás visszamenőleg?

vagy ez megint egy pár kérdés amire egyik kibaszott hülye sem gondolt amikor benyújtotta a törv.javaslatot?

bocs a habzó szájért.

Második Szóló 2010.11.08. 12:58:30

@Szimba: Viszont, a jövőre nézve talán egy hajszállal jobban figyelnének a politikusok (Fidesz is), hogy mit ír alá, kit mit támogat, hol szór el baráti cégek megbízatására milliárdokat).

Ezt ugye, Te sem hiszed el.

Szerintem, a kommunikáció vertikumából nem emelkedik majd semmi morális értékrend szintjére. Továbbra is egy ellenzéki karakter amortizálása a cél és a várható haszon. A lenyúlás reflex-szerűen működik. A visszatartó erő nem a büntetés, hanem a civil kontroll. Vö.: kulturált társaságban, hangosan, nem büfögünk. Nem azért fogjuk vissza magunkat, mert félünk a várható büntetéstől, hanem, mert nyilvánosan nem vállalható viselkedés, szégyelljük magunkat a társaink előtt.

Várúr 2010.11.08. 12:59:40

@Iustizmord:
Jóember. Lázár pénze költségtérítés, nem végkielégítés. Ktsgtérítését felnyalta az összes parlamenti képviselő.

CSENDES 2010.11.08. 12:59:52

@sa52: Egy órája még nem volt fenn. Köszi a linket.

aszekelyek 2010.11.08. 12:59:57

@Hepci: mindenképp kifizeted aranyom:) nem kell népszavazás. Drága az az 5 milliárd is meg adósságtörlesztésre.Mint a 13. havi nyugdíjuk....:) a közalkalmazottak pénze,... meg a 25% os fogyasztási adó. A teljes jövedelemadó összege. Nincs kidobni való pénzünk. Persze lehet az adósságkezelő központnak írni, hogy előtörlesztesz mit engednek akkor belőle....:) CSak úgy ne járjál, mint a banknak tartozók.... a kis naívak.@nyünyüge: A ZSinagógában kalapot illik viselni. HA valaki nem tudná. A ferin nyilván kapedli van, ami csak a feje hátsó részén kis kerek részt takarja. A hitközségbeliek azt viselik. Keresztények kevésbé. Inkább kalapot.Még a túristáknak is adnak pld, Izraelben is de a Dohány utcában is.@ColT: Maga írta blogjában, hogy a nép a hüjje már ítélt is felette, azé nem megy meghallgatásra. :) Olvasom ám,:) NAgyon meg van sértődve hüjje népre.IS.Ennyit nem vacakolna se izlandiak, se bulgáriában,... csak itt. keleten is simán perbe fognak bepanaszoltat.... Oké, az érdekeltek visonganak, de az nem a többség. Valaki leírta, ha lesz valami azé a zorbánahibás, ha nem lesz, azéazorbánahibás.... ugyan kérem....VAn nálunk fletolecsukási tönegigény? Igen. Orbánt sározták ezzel a sukorós palival, mert eccer találkoztak. Csak hát nem az a vád, hanem a törvénytelen kétmilliárd odanyomása, hivatali hatalommal visszaélés. Az meg a kanyarba se volt akkor Orbánnál. Se hivatal, se hatalom. Vipera annál inkább, azonosító nélkül. NEkem is megfelel ez a vád. Összevontan, a k&h ügy miatt is, az okt.23. miatt is, a pszáf vezetővel elbánásért, a forint manipulálásáért, az adósok kiszolgáltatásáért,. a gigakölcsönösszegért, a hiánycél Orbán kontójára vállalásáért,... ez az egy bizonyítható, oké. Ha eltiltják a közügyektől végleg és pár év fegyház is lesz, akkor jól van.

Táskás Tóni 2010.11.08. 13:00:38

@Hepci: Ennyit én is adnék . Kezdeményezzünk népszavazást ,ebben a kérdésben vajon lehet?

Aldobói.Feldob 2010.11.08. 13:01:17

Kedves Török Gábor!

Hogy egy egészen más megvilágításban lássuk a Fidesz kontra MSZP "harcot", ahhoz mindenkinek a figyelmébe ajánlom Bodoky Tamás elképesztő írását, melynek már a címe is zseniális: "Az elszámoltatás vakfoltjai I.: Az MVM alkotmányos költsége"
A teljes cikk itt olvasható bodoky.blog.hu/

Az írás egy régóta kísértő gyanúmat támasztja alá, ti. hogy a Fidesz és az MSZP, kifelé a választók felé mutatott birkózása mögött teljes egyetértésben fosztja ki az adófizető lakosságot és a bíróságok elé kerülő ügyek "piszlicsárék" az igazi kőkemény lenyúlásokhoz képest, melyekben teljes konszenzus uralkodik a két párt között.
Kvázi felelősei vagy áldozatai persze vannak persze a "piszlicsáré ügyeknek is, de hol van a többi felbujtó és elkövető!

CSENDES 2010.11.08. 13:02:59

@Hepci: Értem én, de az irományban ez úgy hangzott el, hogy küldje-e át a miniszterelnök utasítását. Ebből elvileg következnék, hogy létezik. (már amennyiben az email-iromány valódi)

Várúr 2010.11.08. 13:03:45

@Iustizmord:
Nem vagyok adószakértő, de józan ésszel azt gondolom: ezek a részletkérdések a törvény végrehajtási utasításában szerepelnek majd. Mellesleg ezernél kevesebb embert érintenek. Vagyis nem megoldhatatlan problémák. Más kérdés, hogy miért épp 2005-ig visszamenőleg? Azért, mert akkor kezdődött az ország torkig eladósodása (a fidesz a kormányrudat 2002-ben adta át).

panelburzsuj 2010.11.08. 13:04:07

@elendem:

Ez eddig világos.

Amit nem lehet előre tudni, hogy Gyurcsány is megelégszik-e az ócska kis teleküzér szerepével. Vagy átmegy Pelikánba, és sorolni kezdi, hogy ki nem volt még spicli ...

dr kíváncsivagyok 2010.11.08. 13:04:20

@manyike: Igen , konkrétan erre gondoltam , a rafkós Schiffer összeugrasztja a két (rajtuk kívül csak Ők kompromittálódtak a politikai-gazdasági porondon ) potenciálisan korrupt és valószínűleg valóban sáros felet , hogy Ő , mint "tiszta politikai erő " fényesedjen!

Ordnassac 2010.11.08. 13:04:27

Kezdődik a parlamenti közvetítés.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:05:01

@porfelhő: az izlandi miniszterelnök bírái elé áll és börtönbe fog vonulni. Izland nemzetközi megítélésén egész biztosan javítani fog (már most is javít) a dolog...
Gyurcsányról nemzetközileg is közismert volt, hogy úgy szórta szét az ország pénzét, mint a hülyegyerek, amikor bevásárlás helyett játékgépezni megy (lásd Merkel beszólása). Vagyis a nemzetközi renoméja annak ellenére is a béka segge alatt volt, hogy alázatosan kiszolgálta a művelt nyugat érintett szerveinek minden kérését (ez egyfajta csúcsteljesítméy, ugyebár: valakiből még azoknak is elege van, akiknek a seggét nyalja).
Viszont a büntetőjogtól mindez a téma független.

CSENDES 2010.11.08. 13:05:26

@Iustizmord: Az nem vég(leges)kielégítés, mert azt most is felveszi:-))

Szimba 2010.11.08. 13:07:26

@Második Szóló:

Hogyne! Mert Magyarországon már mindenkinek belső értékrendje, belső meggyőződése, hogy nem lopunk sem 2 forintot, sem 2 milliárd forintot?

Ugyan.
Még a büntetés, a lebukás, a lehetséges számonkérés sem igazi visszatartó erő. De azért valami lehetőség van benne.

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:08:04

@Muad\\\'Dib: Ez így jogos, de azért az ideális megoldás az lenne, ha bármilyen kormány alatt bárkit "elmeszelnének", ha bűnös. És míg MSzP-s időkben indultak kivizsgálások MSzP-s ügyekben, a Fidesz viszont nem nagyon szokott "ilyesmit hagyni" saját ügyeinek esetében. (Várhegyi közröhejes, kicsit sem irányított felfüggesztettje nem mond ennek ellent.)

walker57 2010.11.08. 13:09:27

@Aldobói.Feldob: Ez így igaz!!
Hallottál arról,hogy bármelyik politikai erő ellenszavazott a jelenlegi képviselői tiszteletdíjak és egyéb költségek ügyében?
most kicsit belefi..ganak a nulláslisztbe de tutira mennek és tudják nem lesz semmi mert sokan mondhatják: ha én egyszer kinyitom a számat...ha én egyszer elkezdek beszélni...(Salamon Béla után szabadon)

mojszipupi 2010.11.08. 13:10:13

Gyurcsány nem fog ülni mégpedig azért nem amit mondott korábban: "vádlott helyett vádlójuk leszek"

Lehet itt teregetni a szennyest emberek, bele lehet menni az adok kapokba, kérdés kinek fog jobban fájni a végén

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:11:43

@Táskás Tóni: nem tudom, kérdezzük meg Ordnassacot. :)
A vagyonadó ügyében egyébként már létezik egy Hapci-Lüke potenciális törvényjavaslat, hasonló tartalommal.

Táskás Tóni 2010.11.08. 13:12:26

@Hepci: Azért a fidesz is éppen az ország nemlétező pénzét szórja csak most pl az egyik forrás a 3 millió mnyp tag pénze. Vagy ez gazdaságpolitika ,annak elég primitív.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:14:33

@mojszipupi: Gyurcsány már annyi mindent mondott. Majd azok ellenkezőjét. Aztán egy harmadik verziót. Azt is mondta, aktív lesz a parlamentben.
Sose hidd el bizonyos szint feletti politikusok hangzatos kijelentéseit, különösen, ha látványos személyiségzavarban is szenvednek.

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 13:14:58

@milyen szép a Vértes, ó:
Hát azért a maszop-szadesz idején volt erős érzése az embernek, hogy csak egy-két pancser szerencsétlent odadobtak gumicsontnak az embereknek. Ismétlem, a legjobb az lenne, ha a kölcsönös ismerjük egymás szarjait ezért mindent megúszunk játék egyszer s mindenkorra beborulna. Erre viszont tökéletes lenne gyurcsány elmeszelése (az a második dolog, hogy bizonyosan megérdemli erkölcsileg, arról ugye tudunk, volt olyan ügye, melyet azért úszott meg, mert elévült).

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:15:10

@Várúr: vagy azért, mert fideszes 2004-ben kapott utoljára botrányos végkielégítést, mindig is komoly munkával járt úgy megírni a törvényeket, hogy a haverokra ne vonatkozzanak

CSENDES 2010.11.08. 13:15:52

@Iustizmord: 1. kell-e pótlékot és kamatot fizetni (tudjátok, mnbx2)
2. módosítani kell-e 5 ére vissza az adóbevallásokat
3. állami támogatások (gyes, gyed, rokkantnyugdíj, BÁRMI) visszamenőleg újraszámlálandó és visszatérítendő--e?
4. aki a végkielégítés miatt eetleg lecsúszott vmiről, annak jár-e a támogatás visszamenőleg?

1. Nem kell, mert az esedékesség a hatálybalépő törvényben meghatározott időpont.
2. módosítani kell a bevallásokat.
3. ha jól értem a társadalombiztosítási kifizetésekről beszélsz.
tekintve, hogy járulékalpot képező tétel, ezért nyilván a nyugdíj stb. számításakor figyelembe veszik, úgyhogy igenis módosító tétel.
4 nem értem a kérdést, milyen támogatás??? Hiszen nem az egészet veszik el, csak az összeghatár fölöttinek a 98%-át.

Szélmalomharcos 2010.11.08. 13:16:24

Erősen gyanítom az MSZP akar ezen az úton szabadulni Fletótól. Ők maguktól talán már nem is bírnák lerázni, hadd csinálja a Fidesz, dupla haszon ha még mártírt is csinálnak belőle. Schiffer felvette a fonalat, az MSZP ráköti a horgot és sok Fidesz választó be fogja kapni

aszekelyek 2010.11.08. 13:16:43

@elendem: Ezek tények. Nem a közvélemény logikája.@Hepci: Nem ezt írta le. Tudatában volt annak, hogy nem áll fenn olyan érdek, ami indokolná a kiemelt kétmilliárdos állami pénz odaítélését, sőt a vagyontanács is tudta és ennek ellenére hagyta jóvá. Tudod, vannak törvényi előírások, amiket túl nagyvonalúan hágott át. Az a vád alapja. Tényállás, tudod mi az?@Várúr: NEm számít, akkor is a Lázár feját akarja a Salome-jóember.@Iustizmord: 5 évig köteles mindenki őrizni és az adóhatóság vizsgálni . Az pont 2oo5. Már földi halandók adózását.....@Kalmár: Persze, hogy koncepcijjjjó és diktatúraaaaaa, meg le is bonytyaaaaaaa... sztem a békaemberek sátáni machinációja ez a szegény ártatlan ferink ellen. Aki ugyan semmi rosszat nem tett de úgy rülleli az ország nagyobb része, mint a rákosi elvtárékat. Biztos azok tévednek és boszorkányüldözők is.Ezeknek mi a franc köze is van a szerződéses alpon kivett nagy , pofátlan pénzekhez? Szekeres, gyesen van? Eleonóra? Mit maszatolsz itt. Világos, hogy miről van szó.Egyet megjegyeznék még. NEM ORBÁN gyurcsányit. EZ A KÉT KORMÁNYTÓL FÜGGETLEN HATALMI ÁG BIZNISZE:ÜGYÉSZSÉG? BÍRÓSÁG. KEDVES GÁBOR! SZTED MIT AKARNAK ŐK? ÁRTANI A FIDESZNEK VS NEM?

AnnaKarenina 2010.11.08. 13:18:00

Újra szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi lesz a vád? Mert, hogy az ügylet "megakadályozódott".
Perbe fogják-e az ügyletben résztvevő másik felet is?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:18:07

@Táskás Tóni: szerintem azt nagyrészt a nyugdíjkassza tátongó résének átmeneti betömésére fogják használni, kisebb részben pedig a favorizált rétegek adócsökkentésének kompenzálására. Valamennyit pedig ellopnak, magától értetődően. :)

Lasombra 2010.11.08. 13:18:12

@Várúr: nekem te bőven kimeríted a troll kategóriát, akivel érdemben nem lehet vitatkozni, de adnék egy kis házi feladatot.

1.) Rendezd kronológiailag sorrendbe az alábbi eseményeket:
- Bajna kormány
- Gyurcsány kormány
- Varga Mihály Ktsvetési Biz. elnöksége
- Gyurcsány őszödi beszéde
- Csontváz-jajveszékelés

Ennek fényében olvasd vissza, mit írtál. Oké, hogy "odaát" mindenért Gyurcsány a hibás, de bizonyos komolysággal megtisztelhetnéd a blogot. Ha már engem nem is.

2.) Vajon hány költségvetés van?
- egy.
- kettő. (egy, amiről csak a kormány belső köre tud, és még egy, amiről maga a költségvetésért felelős bizottság.)
- három. (kormány - bizottsági - és fideszes.)
- több. (lehet adni az EU-nak, Varga Mihánynak, sajtónak, saját belső embereinknek stb.)

3.) Az EU vajon honnét veszi a ktsvetési adatokat?
- Gyurcsány Ferenc személyen átküldi e-mailben, jelszóval védett tenyleg_becsszo_igazi.zip állományban, az EU lelkére kötve, hogy nehogy megmutassa az ellenzéknek.
- A költségvetési bizottságnak jelentési kötelezettsége van.
- Számolják az elköltött forintokat, és utólag rekonstruálják, hogy mi volt a terv.

4.) Vajon, ha az EU tudta, akkor a Fidesz - akinek embere is ült ott - miért nem?

Én elhiszem neked, hogy te tényleg, őszintén elhiszed a narancsos hülyeséget. Lelked rajta. Csak mástól ne várd el, légyszi.

ezt támasztja alá, amit Iustizmordnak is írsz. hogy a Lázár-féle zsák pénz az költségtérítés volt, és nem végkielégítés.
ja, oké, úgy más. akkor etikus.
Továbbá nem volt közgyűlés... :S

bóra77 2010.11.08. 13:18:39

@elendem: egyetértek a gondolatmenettel.

CSENDES 2010.11.08. 13:20:28

@Várúr: Bármennyire is fáj, sajnos az általános elévülés lesz szerintük az ok. Valójában azonban, ha semmisségi érvre (jó erkölcsbe ütközésre) hivatkoznak, úgy annak nincs igazából elévülése. semmisségre bárki, határidő nélkül hivatkozhat.
Ez normál Polgári Törvénykönyv.

Táskás Tóni 2010.11.08. 13:20:56

@Muad\\\'Dib: Ilyen elévült ügyek azért Polt idején is voltak a fidesz oldalnak.

mojszipupi 2010.11.08. 13:21:56

@Hepci: OK én nem is állítottam h igazat mond. Ami viszont biztos, hogy mindkét oldal nyakig sáros dolgokban, tehát van bőven mit teregetni mindkét oldalon. És ez ki tudja kinek fog jobban visszaütni. Szerintem akinek most vesztenivalója van az a FIDESZ és nem az MSZP.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:22:16

@aszekelyek: semmi kétségem, hogy Gyurcsány büntetőjogba ütköző dolgokat is követett el, nem is egyet. Mindössze nem pártolom a lecsukását. Mászkáljon szabadon a Szemlőhegyen, Rejtő E. Tibor is szabadon mászkál.
Ez egy ilyen ország. Ránézel az autójára és tudod, hogy bűnöző. Pozsonyban is tudtam, kiknek a Hummeréhez nem szabad közel menni a belvárosban.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.08. 13:22:28

Azért elképesztő az, ahogy a FIDESZ az "erkölcstelen" végkielégítéseket kezeli ezzel az 5 éves visszamenőlegességgel. Ugyanis ezek nagyrészt az Orbán-kormány végkielégítési szabályai szerint történtek. Az "erkölcsös" az lenne, ha a végkielégítéseket az Orbán kormány végkielégítési összegei felett kezelnék "erkölcstelenként"

Így azonban az az üzenet Orbánéktól: Ne vállalj más kormányban munkát, mert mindenedet elvesszük, ha újra mi kerülünk hatalomra! Rettegjetek, akik nem nekünk dolgoztok!

Tegye fel a kezét, akiben ezek után nem férkőzött be a félelem, hogy a Kubatov-lista alapján megállapított statisztikai népcsoportokat visszamenőleg bármikor nem sarcolják meg, vagy nem zárják "társadalmi börtönbe".

Ez így már egy demokratikusan választott kormánnyal és jogszabályokkal rendelkező "NEM JOGÁLLAM"!

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:23:37

@Muad\\\'Dib: Persze, az adott, hogy csak a 'jéghegy csúcsa', és az is, hogy a tolvajbecsület mentén történő ügymegoldás csak az érintett feleknek jó. De azért van valami 'kicsit visszás' abban, hogy szinte kizárólag MSzP-s ügyekben indulnak érdemi vizsgálatok (és nem az a megfejtés, hogy "mert csak ők loptak":).
Ha jól tudom, az általad említett ügyben 'okirathamisítás gyanújáig' jutott a (fideszes feljelentésre működni kezdő) ügyészség, eleve a nyomozást függesztették fel az elévülés miatt, szóval nem arról van szó, hogy kiderült, hogy bűnös, csak elévült.

Otthonka.Okoska · http://otthonokosan.blog.hu 2010.11.08. 13:25:58

Hát az biztos, hogy nem kicsit lenne felzúdulás.

CSENDES 2010.11.08. 13:28:00

@AnnaKarenina: Bizonyos esetekben a bűncselekmény kísérletét is bünteetni rendelik. Ez esetben az "elkövető" nem elállt a bűncselekménytől, hanem kívülálló harmadik személy(ek) tettek azért, hogy ne valósuljon meg.

Szimba 2010.11.08. 13:29:25

@AnnaKarenina:

Nem lehet, mert eltávozott Magyarország közeléből is.

Ordnassac 2010.11.08. 13:29:47

Na, Navra is beállt a sorba...

CSENDES 2010.11.08. 13:31:39

@Ordnassac: Depláne, ezt már tudja képviselni!!!

panelburzsuj 2010.11.08. 13:32:04

@vinczej:

Jövőre az amtőr Kubatosv helyett pofi állami lista fog készülni minden potenciális "stakeholder"-ről, népszámlálás címén, Navracsics jogtudós úr hathatós közreműködésével.

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 13:34:25

@Táskás Tóni:
Ha elolvastad amit írtam, akkor sejtheted mennyire irreleváns ez az információ. Ismétlem: ha téged kirabolnak, teljesen hidegen fog hagyni, hogy a múltkor a szomszédot is kirabolták és meglépett a tolvaj. Ha megjön a rendőr az elkövetővel, majd elengedi, mondván, hát a szomszédé sincs még meg, akkor azért vágnál eg arcot szerintem. :)
Igenis csukják le a fityeszes politikusbűnözőket is. Igenis, rettegjen minden kormányzó párt, hogy a következő kormány elő fogja venni az ügyeit. Ha ez meglesz, akkortól kezdve lehet feljebb tenni a lécet, hogy az aktuális kormány tagjait is elvigyék a rendőrök.

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 13:37:00

@milyen szép a Vértes, ó:
Muad\\\'Dib 2010.11.08. 13:34:25 ezt olvasd el.
Jelenleg sajnos irreális elvárás, ebben a gengszterváltás utáni időben, hogy ne ilyen egyoldalúan történjen a status quo döntögetése. Viszont ez remélhetőleg egy lavinát fog elindítani, ami visszahat mindenkire. Remélhetőleg...

panelburzsuj 2010.11.08. 13:41:38

@Muad\\\'Dib:

Valaha volt egy olyan ötletem, hogy a Bajnai alatt nekilódult "BKV-típusú" lefülelések talán nem is anyira Fidesz-noszogatásra történtek, inkább a "szakértői" (rendőri,ügyészi, bírói) réteg igyekezett demontrálni, hogy azért még ők is vannak, és nekik is vannak sokfelé forgatható fegyvereik, nemcsak a politikai pártoknak.

Mitiváció: egy megtollasodott polgármester leléphet alkalomadtán aza országból a szajréval, de mihez kezd egy székébe nőtt bíró, ügyész, vagy rendőrőrnagy egy totálisan elvadult országban?

MEDVE1978 2010.11.08. 13:42:05

Nagyon veszélyes precedensnek látnám Gy.F. bizonyítékok hiányában történő elítélését. Itt a bizonyíték hiányán van a hangsúly, hiszen, ha GY.F bizonyíthatóan (mondjuk írásban) utasított valakit törvénytelenségre, akkor kötelező és elvárható a megbüntetése.
Csakhogy jelenleg ennek nyoma sincs, egyik ügyben sem (Sukoró, tüntetések leverése stb.) Még a FIDESZ-es vizsgálóbiztos is csak odáig jutott el, hogy "logikai úton" kikövetkeztette Gy.F bűnösségét.
A legrosszabb, ami történhet az, hogy politikai nyomásra elítélik a volt kormányfőt, olyan dolgokra alapozva, amelyek nem állják meg a helyüket hosszabb vizsgálatot követően.
Ugyanis ezután betámadhatná az egészet Hágában, ami valószínűleg igazgat adna neki. Ez pedig hatalmas blama lenne az országnak és az igazságszolgáltatásnak.

Várúr 2010.11.08. 13:42:20

@Lasombra:
Javaslom, ha trollnak tartasz, egy trollal ne levelezz. Főleg ne ilyen átlátszó érvek alapján. Gyurcsányék az EU-t is becsapták, meg is lett a következménye. A ktsgvetési bizottság elé a Pénzügyminisztérium azt tesz, amit akar. Pl. az idei, nyárig be nem vallott hiány ötszáz (500) mrd forint, amiről az mszp mélyen kussol. Ezek számok, nem narancsízű koktélok. Végül a költségtérítés lehet, hogy nem etikus (erről szót sem írtam) de n e m végkielégítés. Felvette az összes, azaz mindegyik honatya-és anya. Felsorolásod többi része hasonló szimpla melléduma. Volt szerencsém hozzá az utóbbi nyolc évben (a Gyurcsány-féle trükkök százaihoz, meg hogy "Veres Janival vért izzadtunk, hogy ne tudjátok meg"). Vagyis hogy ne tudják meg a sajátjaik sem, hát még a politikai ellenlábas...
Ne fárassz tovább.

is 2010.11.08. 13:45:40

@Kalmár: "Biztos, hogy csak akkor ítélik el, ha 1000%-ig rábizonyítják a balhét."

Orbanra, es nem egy FIDESZesre is rabizonyitottak mar nem egy dolgot. Ott ulnek a bortonben? Dehogy. A magyar ugyeszseg nem keves csodat produkalt mar.

Itt szimplan arrol van szo, hogy nem akarjak, hogy Polt Peternek kelljen alairni a papirt, vigye el a balhet a 70 eves oregember, ha esetleg rosszul sul el, akkor ra lehessen fogni.

Valamint tenyleg jo lenne minden mast elfedni 2-3 evre a Gyurcsany-uggyel. porhintes, Kalmar-feleknek szorakozas, autodafe, lincseles, cirkusz. politika.

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:46:22

@Muad\\\'Dib: persze, jórészt igazad van, bár ahhoz a fixa ideámhoz még mindig makacsul ragaszkodom, hogy az MSzP tagjait vitték el rendőrök MSzP-s időkben is (és az ítélkezés se volt túl részrehajló, pl. Zuschlag olyasmiért kapott 8+ év letöltendőt, amiért Várhegyi anno 1 év felfüggesztettet)... Elfogadható, hogy 'gumicsontnak szánták a dolgot', de igazán jöhetne egy-két gumicsont a 'másik oldalról' is. ;-)

CSENDES 2010.11.08. 13:46:25

@panelburzsuj: A BKV lefüleléseket vezénylő személy (favorit) Kocsis I. még mindig a helyén ül. Ugyan már kisebb a "trón", de még mindig tejel a tehén. Majd elmúlik ez is, lásd gödöllői polgármester neki is ígérték, hogy békén hagyják.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:46:57

@Ordnassac: most?
Már akkor beállt, amikor azt mondta, max. egy évre vállalja a frakcióvezetést. Osztán megteccett nekije a politikuslét, a beállás után pár héttel már képes volt önerőből vakolathasogató fasságokat hangoztatni a parlamentben.

Kalmár 2010.11.08. 13:50:02

@is: Mit bizonyítottak a Fideszre vagy Orbánra??
Légyszives mondj egy példát amikor a bíróság megállapította, hogy bűnös valamelyikük és mégsem csukták le.
Ez így alaptalan kamu vádaskodás.
Persze ha ennyit tudtok....

Izomagyu 2010.11.08. 13:50:17

Rabláncot az öregecskedő Gyurcsányra!

is 2010.11.08. 13:50:22

@Várúr: "Gyurcsányék az EU-t is becsapták, meg is lett a következménye. "

orbanek is becsaptak. Medgyessy 2002-ben azzal kellett, hogy kezdje, hogy az autopalyaepiteseket visszavegye az MFB-tol. Nyilvan tudod te ezt is, csak direkt egyoldaluan vizsgalod a kerdeseket, el akarsz fogodni, fel akarod magadat hergelni, sot masokat is fel akarsz hergelni. de aki ismeri a masik oldalt is, annal nem fogsz tudni semmit elerni ilyen egyoldalu leirasokkal.

az 500 milliard az nem be nem vallott hiany, hanem a tokos-makos retes, meg a vendegloi szamla esete, konyvelesi csalassal: az evszam is hozza van irva, meg meg az unokak varhato problemai is. termeszetesen te megprobalhatod valakivel megetetni, hogy mind az 500 azonnali, idei szam, de aki meg ismeri, hogy ez az 500 hogyan jott ossze, az erdeklodessel vonja fel a szemoldoket, hogy mar megint itt van ez a direkt felrevezeto adat? ki is probalja ezt eladni? aha, mar megint ez a Varur. hat akkor errol ennyit...

Átverés! 2010.11.08. 13:51:01

@bóra77: én is azt kérdezem, hogy miért is Gyurcsány az egyedüli közellenség.

Vette-e már valaki a fáradságot, hogy össze vesse GyF és OV tervékenységét a rendszerváltás óta.
Minden tevékenységüket, hogy melyik volt károsabb, vagy hasznosabb az ország életére. Kinek a keze alatt gyarapodott jobban az ország és a nép.
Tudom az eladósodás! De melyik szerencsétlen keleti szomszédunk csinálta összességében jobban. Vagy rosszabbul élnek és esetleg nincs annyi adósságuk, vagy jobban és több a tartozások. Nincsenek csodák és nem is lesznek.

Melyik párt volt az amelyik elsőnek alkalmazta a csődbe jutott cégek eladását fiktiv személyeknek. Megalapozták az erkölcsi normát a Josif Tottokkal, és a Kaja Ibrahimokkal.
Nem védem én a másik oldalt sem azokkal értek egyet aki azt mondja, hogy minden meggazdagodás mellett meg lehetne találni a saját Kaja Ibrahimját.

Ujból csak azt kérdezem, hogy miért csak Gyurcsány Ferenc a közellenség?

CSENDES 2010.11.08. 13:51:07

@Hepci: Ordnassac azért írta, hogy Navra beállt a sorba, mert éppen akkor szólalt fel a parlamentben.:-)))

bariga 2010.11.08. 13:51:12

@ColT: Ne fesd az ördögöt a falra mert hamar megérkezik

Muad\\\'Dib 2010.11.08. 13:51:52

@milyen szép a Vértes, ó:
Még jöhet. A maszop kormányzás hányadik évében kezdték elhordani őket?

Várúr 2010.11.08. 13:52:24

@panelburzsuj:
Egyetértek. "Mellesleg egy székéhez nőtt ügyész, bíró" stb. egyet tehet: végzi a dolgát. Azért fizetik, az az egyedüli karrierlehetősége. Szubjektív véleményem szerint nem elsősorban a fidesz állt az eljárások mögött, hanem
1. A koncon marakodók, a bosszúálló feljelentgetők, a fénymásolókat kezelő rosszul fizetett titkárnők.
2. Mszp-es belharcok résztvevői.
3. Lenézett, alulfizetett rendőrtisztek, ügyészek, bírók.
4. A szomszédnak feltűnő, semmiből kinövő luxusvillák, kocsik, egzotikus nyaralások (lásd: Kóka-villa, másik pofa háza alagsori engedély nélküli lőtérrel, Oszkó vízeséssel kombinált, ugyancsak engedélytúllépéssel épült palotája, stb.)
5. Végül a dühödten kíváncsi jobbos politikusok.

sa52 2010.11.08. 13:52:25

Ez is érdekes lesz.

"Tüntetést szervez a Jobbik
Demonstrációt szervez a Jobbik november 16-án Károlyi Mihály szobránál a rendészeti törvény tervezett módosítása miatt. Egyúttal megemlékeznek Horthy Miklós bevonulására is. Volner János azt mondta: a Ház előtt fekvő törvénycsomag lehetővé tenné, hogy "külső intervenciós egységek címszóval" a kormány külföldi rendőröket hívhasson be Magyarországra és azokat akár tömegoszlatásra is bevethesse."

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:52:34

@is: persze, nem először jön elő a "Gyurcsány-ügy", és furamód mindig akkor, amikor a Fideszes, őőő, intézkedések sokakat kiborítanak, valószínűleg elcsendesül a dolog, aztán a következő 'elvesszük a pénzetek a Ti érdeketekben'-nél találnak még egy emailt, mely Gyurcsány bűnösségét bizonyítja :)

CSENDES 2010.11.08. 13:53:06

@Kalmár: Nem állapítható meg bűnösség, ha a bűncselekmény elévült. Erre célzott is, mikor a bíróságok döntésére utalt. Ilyen ugyanis volt. Névszerint, most nem érek rá Vonát hallgatom (parlamenti felszólalás).

AnnaKarenina 2010.11.08. 13:54:33

@CSENDES: Értem. De azért eszembe jut Simicska Lajos nagy mondása: "A volt APEH-elnök, Simicska Lajos örök érvényű mondása, miszerint "hülyének lenni még nem bűn", ..." idézve innen: www.fidesz.hu/index.php?Cikk=131930 :)

Rossz, hibás döntéseket ezek szerint tilos hozni, az a baj mindössze, hogy többször előfordul az az eset, hogy ez utólag derül ki. Persze van olyan is, ami rögtön: a sukorói telekcsere a szakvélemény alapján ilyen. De ilyen a jelenlegi kormány mnypt. döntése is, mivel konkrét bizonyítékok vannak arra, hogy az emberek egyéni számláján lévő pénzeket a mnypt-ak nem kezelik rosszul, ők viszont csak egyszer tudják beemelni az állami költségvetésbe. Tehát rossz döntés, hátrányos 3 millió mnypt. tag számára.
Akkor ez most hogy van?

Squid 2010.11.08. 13:54:45

@Muad\\\'Dib: "Ha elolvastad amit írtam, akkor sejtheted mennyire irreleváns ez az információ. Ismétlem: ha téged kirabolnak, teljesen hidegen fog hagyni, hogy a múltkor a szomszédot is kirabolták és meglépett a tolvaj. Ha megjön a rendőr az elkövetővel, majd elengedi, mondván, hát a szomszédé sincs még meg, akkor azért vágnál eg arcot szerintem. :)
Igenis csukják le a fityeszes politikusbűnözőket is. Igenis, rettegjen minden kormányzó párt, hogy a következő kormány elő fogja venni az ügyeit. Ha ez meglesz, akkortól kezdve lehet feljebb tenni a lécet, hogy az aktuális kormány tagjait is elvigyék a rendőrök. "

Na ez az utópia, mert akkor maradna egy cuki üres parlamentünk, mert ugye van a "bűnrészes" kategória is. Én még hozzátenném, már csak a kíváncsiság kedvéért a minden politikusnak kötelező elmeorvosi vizsgálatot éves rendszerességgel. Hívhatnánk "sanity-check"-nek is az irónia kedvéért.

Várúr 2010.11.08. 13:56:24

@is:
"Megint ez a Várúr..." Hm. Ez a szép bennetek, ballibekben, hogy nem a tény a gáz, hanem aki a tényt előadja. Na meg a duma: "Orbán is". Az 500 mrd. nem tökös-mákos rétes, nem könyvelési trükk, hanem egy konkrét szám.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 13:57:25

@CSENDES: bocs, akkor félreértettem. Aszittem, az AB korlátozása és/vagy Fletovics lesittelése mellett "érvel". :)

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 13:58:04

@Átverés!: mert hosszú idők mutyizása, tolvajbecsület mentén történő politizálása után a Fidesz jött rá előbb, hogy a démonizálás és az uszítás nagyon jól működő módszerek

bóra77 2010.11.08. 13:59:15

Kitől idézek?
"A politikai logika alapján tiszta a képlet: a Fidesznek nagyon kellene az előző kormányok emblematikus tagjainak büntetőjogi felelősségre vonása. Az is könnyen kiszámítható, hogy az elszámoltatás sikere vagy kudarca milyen politikai következményekkel járna, kinek ártana és kinek használna. Abban pedig őszintén hiszek, hogy túl a politikai szólamokon, fenyegetéseken és ellentámadásokon, egy ilyen eljárás vagy annak hiánya elsősorban nem a politikáról, hanem az igazságról (óvatosabban: a jogosról és a jogtalanról) szólna. Ha nem így lenne, akkor valóban okkal búcsúzhatnánk a jogállamtól."

CSENDES 2010.11.08. 14:02:43

@AnnaKarenina: Nem tudom, hogy mit válaszolhatnék, hiszen egyetértek veled. Az pedig országunkban soha nem számított bűnnek, hogy rossz, hibás döntéseket hoznak bíróságok és hatóságok.
Bíróságok esetében konkrét példát magam éltem át, amikoris minden jogorvoslati lehetőség kimerítése ellenére jogellenes határozatot hoztak egy ügyben. nemzetközi bíróság megállapította, hogy az jogellenes eljárással született, konkrét jogorvoslatként megjelölték az újratárgyalás (perújrafelvétel) vagy felülvizsgálat lehetőségét. A bíróságok elnnek ellenére nemhajlandók újra tárgyalni az ügyet.

hatóságok esetében: Lásd Környezetvédelem MAL Zrt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 14:03:16

@is: Is elvtárs IS hadrendbe áll...
A kevés 168 Óra előfizető egyike lehet...
Már évek óta nem tudja, ki volt Kaya Ibrahim, mi történt az Isonzónál és ki győzött a rigómezei síkon.
Meg hogy miért szerepelt Mester Mákos a VIP listán Malek Andrea férjénél és miért oly jókedvű Sas József, alijas Joshef Ígl.

panelburzsuj 2010.11.08. 14:05:32

@Squid:

"egy cuki üres parlamentünk"

Vannak ott trónkövetelők belül is, meg nehezen tudom elképzelni azt, hogy a "két nagy" őrlőköve közé került pártok maradékából ne szevezeődne a jelenlegieknél masszívabb újtakezdemény.

Nem elfelejteni: nem tudjuk, hogy a Fideszt és az MSZP-t pontosn ki és milyen módon pénzeli, és lehete akár mindehókettő is kegyvesztett, ha nagyon baraom módra viselkednek. (Azaz: nem hozzák az "elvárásokat" ... )

Squid 2010.11.08. 14:10:16

@Várúr: ".....
4. A szomszédnak feltűnő, semmiből kinövő luxusvillák, kocsik, egzotikus nyaralások (lásd: Kóka-villa, másik pofa háza alagsori engedély nélküli lőtérrel, Oszkó vízeséssel kombinált, ugyancsak engedélytúllépéssel épült palotája, stb.)
5. Végül a dühödten kíváncsi jobbos politikusok. "

Csöndben megjegyezném, hogy Kóka az Elender eladásából gazdagodott meg (aminek egyetemista kora óta dolgozója volt), és Oszkó pedig a D&T magyarországi igazgatója volt ergo akár futhatott is rá nekik.

De ha már itt tartunk, esetleg tudomisén valaki vezesse már le, hogy a tisztelt jobboldal sosem dolgozott politikusai miből is vannak annyira eleresztve?

bóra77 2010.11.08. 14:15:29

@AnnaKarenina: jessz! nagy felfedezés volt, mi?:)

kamarti 2010.11.08. 14:15:33

még nem olvastam el a kommenteket, szóval lehet, hogy olyasmit írok, ami már volt
""és szinte kizárólag az eseményeken és a szereplők magatartásán múlik, hogy a nézők melyik rövid kivonatot érzik hitelesebbnek: a bűnös elnyeri méltó büntetését, vagy az új hatalmas börtönbe akarja csukatni riválisát."
namost az ideális nem az lenne, ha nem csak az ezutáni események döntenék el a dolgot, hanem mondjuk az (is), ami eddig történt?

egyébként itt jegyezném meg - bár ez részben független a mi fog történni gyf-fel problematikától - hogy magam a „mi fejeztük be 56-ot” is kissé másképp értelmezem mint a narancsrajongók. Jó, hát kivégzések talán nem lesznek - bár gyurcsányt nyilván szívesen felkötnék (mert valljuk be, egy ilyen végleges kiiktatás nem csak a szerencsétlen rövidlátó szociknak jönne jól) -, de megy a lánccsörgetés rendesen tőle függetlenül is, van NER, sajátosan értelmezett demokráciakiteljesítés (a la sólyom), rohadt gazdagozás, a felsőközéposztály és a még feljebb lévők konkrét megvásárlása radikális adócsökkentéssel és pozícióosztogatással, a többieknek meg kussolj, ha kedves az életed + agresszív szemfényvesztés (= kormányzati kommunikáció), és majd neked is jobb lesz maszlaggal való hitegetés (hogy aszongya tíz év alatt beérjük, sőt túlszárnyaljuk), ha szükséges persze a nagy egységességben odadobunk valakiket koncnak-bűnbaknak (most péel a 40 éve dolgozó nőket) és mindehhez van egy orbán apánk, aki most már nem csak a pártját kézivezérli, hanem a pálinkafőzést is maga írja bele a 29 pontjába, és örömmel tölti el, hogy még a vörösiszap ömlésben is világelsők vagyunk (jaj, bocsánat, nem, csak az, hogy milyen világelsőhöz méltó módon kezeltük és kommunikáltuk - gondolom, ezt az otttaniak is így gondolják, bár mintha kezdene lenni 1-2 "félreértés" a károsultak és a segítőkész állam közt...), miközben vigyázó szemeit keletre fordítja…
Nem ismerős?

egyébként meg mi a fenéért kell kérdezgetni az ügyészt, akinek a helyettese már a múlt héten is azt mondta, nem válaszolhat ilyen-olyan törvények miatt (ezel gondolom, a nagy elszámoltatók is tisztában vannak)
nem lenne egyszerűbb erről is hozni egy kormámnyhatározatot? hogy aszonyga mindenért gyf (esetleg még lehetne bővíteni a névsort tetszés szerint) a hibás.
sőt, esetleg vegyük bele az alkotmányban, hanyadiziglen felelős és melyik fülébe öntsék az ólmot

Várúr 2010.11.08. 14:16:21

@Squid:
Kóka-féle Elender (milliárdos állami megrendelés kis cégecskéből jól kistafírozta), Oszkó, az adóelkerülés professzora, stb. - de mondhattam volna Juhász miniszter eeetárs villáját, Demszky egy belvárosi kislakás árából épített tornyos horvátországi kastélyát, de te is tudod, nem ez a lényeg.

Várúr 2010.11.08. 14:18:44

Jobbos politikusok gyanús gazdagodása ugyanúgy vizsgálandó, sőt, azzal, hogy hatalomra kerültek, sokkal inkább. Nézeteimet nem pártszínek befolyásolják, semelyik párt tagja, aktivistája nem vagyok.

AnnaKarenina 2010.11.08. 14:21:32

Kedves TG!

Most, hogy (újra) felfedeztem Simicska Lajos örökérvényű mondását, ráadásul a fidesz.hu-n, lehetne ez is a cikk mottója: "hülyének lenni még nem bűn". :)

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=131930 :)

Squid 2010.11.08. 14:22:07

@panelburzsuj: "..Vannak ott trónkövetelők belül is, meg nehezen tudom elképzelni azt, hogy a "két nagy" őrlőköve közé került pártok maradékából ne szevezeődne a jelenlegieknél masszívabb újtakezdemény... "

Lelki szemeimmel már látom is a 64 Vármegyés bomber/martens bakancsos jómunkásembert mondjuk belügyminiszterként... Brrrr :D

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 14:25:04

@Squid: parlamenti viták baseballütővel, nyami

agentT 2010.11.08. 14:27:28

Elolvastam a postot, a kommentek ezúttal nem, mert a semmi (diregt nem mondtam azt, hogy szar) rágcsálásának nagy hív enem vagyok.
Azt gondolom, hogy aki bűnös, az takarodjon a börtönbe.
Nem érdekel, hogy bolsi, vagy hétkeres zsidó, vagy őskeresztény mélynemzeti, vagy a Mókus őrs veteránja.
Politikusok esetében semmiféle enyhítő körülményt, könnyítést, vádalkut, semmi hasonlót nem tudok elfogadni.
A különösen kirívó nemzetellenes gaztettek elkövetőinek nem jár börtön.
Számukra kényszermunkatábort kell kijelölni a Hortobágyon, kenyér+víz, oszt jó szerencsét.
Ez az eljárás még mindig humanista lenne, tekintetbe véve, hogy a jövendő nagyhatalom, Kína joggyakorlatában a magyar politikusok kilencvennyolc százaléka egyszerűen főbelövéssel lenne jutalmazva.
Ennyi a lényeg a politikusbűnözéssel kapcsolatban, az összes többi csak jogi maszlag, mellébeszélés és a bűnösök verbális bújtatása.

Robinzon Kurzor 2010.11.08. 14:30:42

Gyurcsány szabadlábon sokkal többet használ a Fidesznek: amíg ő felmutatható az MSZP-körül, addig nem lesz az MSZP-ből reálisan választható alternatíva.

Ha gyanúsított lesz, de szabadlábon védekezhet, az inkább visszaüt az elszámoltatást ígérő Fideszre; ha nem viszi el a rendőr, akkor a zemberek szemében ez csak szemfényvesztés.
(~"A gombócot is megette, fel sem akasztják és még kártérítést is kap ... egy brancs maguk mind!")

Ha meg elviszi a rendőr, azt simán lehet úgy kommunikálni, hogy a diktátor Orbán a politikai ellenfelét csukatja börtönbe, aki a parlamentben küzdött Orbán ellen, meg tömegtüntetést szervezett a demokrácia védelmében.

A Fidesznek most nem érdeke ez a verzió.

Miközben már az asztalon van egy olyan alkotmány módosítás, hogy a legfőbb ügyészt ne lehessen interpellálni -- vagyis nehezebb lesz napirenden tartani akár ezt, akár más hasonló ügyeket.

Ordnassac 2010.11.08. 14:33:51

@Squid: inkább külügyi államtitkárként. ;-)

milyen szép a Vértes, ó 2010.11.08. 14:38:13

Arra mondjuk kiváncsi lennék, hány tucat ember próbál hány hónapja hány millió forintért találni valamit, ami Gyurcsány döbbenetes társadalmi veszélyességű "lehet, hogy tudott Sukoróról"-bűntettére utal, és arra is, hogy mindeközben hány valóban gyors kivizsgálást igénylő-elváró bűncselekmény kivizsgálására nincs idő-ember-pénz... Bár azok valószínűleg nem érdekelnék annyira a Népet.

Iustizmord 2010.11.08. 14:41:25

@Várúr: jóember, tudom hogy lázár 17misije költségtérítés volt.

azt is tudjuk hogy bemondásra volt, 1 db bizonylat nélkül. tehát effektív jövedelemmé lényegült át. adómentesen.

azt is tudjuk hogy "mindenki" felvette.

azt is tudjuk, hogy ez a dolgok állásán qurvára nem változtat.

sem nem menti fel, sem nem jusztifikálja.

tehát elmegy lázár jános a sunyiba, hogy még ő terjeszt elő ilyen törvényt.

továbbá: az "ilyen kérdéseket" bizony a törvényben magában rendezik (Art a neve, nem mert művészi, hanem mert az Adózás rendjéről szól) , végrehajtási rendeletben ilyen "részlet"kérdéseket nem szabályoznak. normális kodifikátorok, ill normális törvényalkotók

Szimba 2010.11.08. 14:42:04

@milyen szép a Vértes, ó:

Ezért van előnye a diktatúrának. Minden gyanús embert lelövetnek, csak közte voltak a bűnösök is?!

lokkoLori 2010.11.08. 14:44:27

én azért imádkozom, hogy dőljön össze a mutyiparadicsom ... ez bizony úgy kezdődik, hogy sokan szépen és megérdemelten börtönbe mennek nagyon hosszú időre ...

úgy 10 - 20 ezer ember lehet fülig sáros, ha ebből elítélnek 5-6 százat a többi elbújdosik örökre

Iustizmord 2010.11.08. 14:51:19

@CSENDES: arra utaltam hogyha kapta, 10 milla végkielégítést és ebbél éltem 1 évet, ahelyett h dolgozni mentem volna, fizet-e lázárjancsi havi 250 nettót nekem, mondván hogyha tudom hogy a 10 misiből csak 200e marad az enyém, akkor nem hereverézek hanem elmegyek dolgozni?

és mi lesz ha vki közli, hogy a felvett (mondjuk 2007-ben felvett) pénzt nem tudja visszaadni mert elköltötte. nem házra, nem kocsira, elköltötte a gyereke tandíjára, vagy mindennapi költségekre, pl nyaralás? az megy adósrabszolgának?

és miért csak 2005-ig?

de most komolyan: belegondolt valaki hogy utóbb a teljes adóbevallások átszámolandóak, s lehet hogy totál más eredmény jön ki? nemcsak befizetésnél, hanem pl visszaigénylésnél, gázártámogatásnál, tb-járulékoknál, stb. hogy az akkor meghozott pénzügyi döntések így utóbb válnak alaptalanná?

de a probléma a következő:

itt visszamenőleg állapítanak meg kötelezettséget. hol a biztosíték, hogy:

1. visszamenőlegesen nem állapítanak meg más és több ÚJ adót (munkáltatói különadó, munkavállalóalkalmazási adó, gyártelepadó, füstpénz, szemüvegviselési adó, kisállatartási adó, dézsma, szingli-járulék)

2. nem módosítják az adók, illetékek mértékét (pl 2005-ig visszamenőleg 5M ft jövedelem felett legyen 70% az szja, a bírósági illeték legyen 10%-os, osztalékadó 68%, stb)

3. más kötelezettséget visszamenőleg nem állapítanak meg, mondjuk a Btk. 2§ -t nem helyezik hatályon kívül?

lüke 2010.11.08. 14:51:26

@PB
mi ez a foci nyelv Pb-kém?
átálltál?

@kalmár
semmi
nem lesz GYF-el,habverés
a mosóporral:)

Iustizmord 2010.11.08. 14:53:39

@amergin: én kérek elnézést h 1 millával megrövidítem a honatyát.

Iustizmord 2010.11.08. 15:00:17

de látom már, hogy szól majd az orbáni Btk:

A Btk. 141.§ (Kártevés) jelenleg nincs hatályban. tehát:

Btk. 141.§ (1) Aki Gyurcsány Ferenc, és ezzel az Államnak, az Önkormányzatoknak, az Állam vagy az önkormányzatok szerveinek vagy az állam polgárainak, ill a polgárai által alapított társadali szervezeteknek és gazdasági társaságoknak, továbbá az állampolgársággal nem rendelkező magyaroknak kárt okoz, bűntettet követ el, és 5 évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki Gyurcsány Ferencet visszaesőként követi el, életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki Gyurcsány Ferenchez segítséget nyújt, bűntettet követ el, és 2 évtől 8 évig terójedő szabadságvesztéssel büntetendő.

továbbá a Be. 4.§ (3) az alábbi lesz (az 1-2.bek itt arról szól hogy a vád bizonyítása a vádlót terheli s kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a vádlott terhére)

tehát Be. 4.§ (3) Gyurcsány Ferenc alapos gyanúja esetén a terhelt ártatlanságának bizonyítására a terhelt köteles

Ordnassac 2010.11.08. 15:08:59

@Iustizmord: látom kollégával van dolgunk. ;-)

Engedj meg egy szakmai kritikát. Az új Btk-tényállás címének Kártevés helyett a Gyurcsány Ferenc címet ajánlom, jobban leírja a szabályozás lényeglét. ;-P

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:09:35

@milyen szép a Vértes, ó:

Az MSZP is rájött, csak a Fidesz nem alkalmas a démonizálásra, mert nincs "múltjuk" (még).
Ha jól működik a demokrácia, nem is lesz.

sa52 2010.11.08. 15:10:39

@Iustizmord:
Egy technikai kérdésem lenne.
Milyen listából fog dolgozni a kormány? (Az APEH adatbázisa alapján nem lehet összeálllítani a törvényjavaslat szerinti adatokat.)

Iustizmord 2010.11.08. 15:12:01

@Ordnassac: igen, de a Btk. 141§ (anno) tényleg a Kártevés megjelölést takarta és azt nemigen szokás átírni.

de látod, én ilyen villámgyorsan kodifikálok, ha engem kérnek meg a MAl-os törvény vagy a 98%-os tv kodifikálásával, nem dobja vissza az AB

persze magas díj mellett, mert ugye 98% elvonása után is szereznék keresni. tehát úgy 100 misit kiszámláztam volna érte...

Ordnassac 2010.11.08. 15:12:18

Na, most jelentette be Jakab István, hogy Balsai azonnal összehívta az alkotmányügyi bizottságot. Ezek szerint mindjárt meglesz az AB-val kapcsolatos módosítás pontos szövege.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:12:25

@Iustizmord:

Így készül a "kabátügy" is.

Ordnassac 2010.11.08. 15:13:08

@Iustizmord: Nem szokás, de most forradalmi helyzet van, tudod. ;-)X

Ordnassac 2010.11.08. 15:15:09

Most jött volna Gyurcsány, de Orbán nem volt ott, helyette Navra válaszolt volna, de Gyurcsány inkább megvárja Orbánt.

Szimba 2010.11.08. 15:15:20

De kár, nincs itthon OV, ezért GYF nem tesz fel kérdést:-(((
Pedig erre vártam egész délután:-(((((

Várúr 2010.11.08. 15:16:35

@Iustizmord:
Ha mindezt tudod, megállapításom ne ismételgesd. Más kérdés, hogy "a dolgok állásán" s z e r i n t e d mi változtat. A dolgok állása tényszerűen: létezik végkielégítés és létezik költségtérítés.
Utóbbit kivétel nélkül minden képviselő felnyalta, előbbit néhány száz (ezer?) privilegizált. Nyögdíjba battyogó köztisztviselőkről nem beszéltem.

Ordnassac 2010.11.08. 15:18:03

@Szimba: a dolog jövő hétre tolódott.

Szimba 2010.11.08. 15:18:17

@Ordnassac:

Most melyikünk az OGY tudósító?:-))))

Iustizmord 2010.11.08. 15:20:46

@sa52: a kormány dolgozni fog:

- egyrészt dolgozik Kuvatov-féle listájából, mert a fidesz ugye névről-címről ismeri a kommancsokat
- másrészt visszakereshetőek az intézményekben a bérlapok
- harmadrészt viktor vigyázó ujjával rábök az érintettre.

oszt annyi.

Szimba 2010.11.08. 15:20:58

@Ordnassac:

Ez az azonnali kérdések órája más parlamentben is van? Egyáltalán, mi ez jogi szempontból?

Szimba 2010.11.08. 15:21:44

@Zoltchy:

Ha lyukas a gatyád, akkor forradalmi, ha nem , akkor ellenforradalmi.

sárkányfő 2010.11.08. 15:22:05

@Ordnassac: ezt vártuk.
Légyen a neve mától kezdve: Narancsics Tibor.

@milyen szép a Vértes, ó: te kapásból jó fej vagy, mert nevedben ott az "ó". de hogy ugyanazt az okosságot írod, amit én pár órával ezelőtt, az tovább fényezi az "ó" betűsök becsületét :))

Iustizmord 2010.11.08. 15:26:10

@Várúr: a dolgok állása az, hogy aki tegnap lopott, most rendőrért kiált.

lehet magyarázni h lázár költségtérítése =/= végkielégítés, de erre mondom hogy nem a kútba, csak a kávájára szarás van, instant belelökéssel.

a helyzet úgy áll, kedves barátom, hogy teljességgel mindegy, hogy az állam lerablását "költségtérítés", "végkielégítés", "széchenyi terv", "ezüsthajós filmezés", vagy nettó hivatali vesztegetés révén valósítják meg, tehát a helyzet úgy áll, hogy attól az államot kár éri, egyes emberek meg vagyonosodnak.

pont ilyen haszonélvező ez a lázár nevű, kifordítható, eldobható, egyszerhasználatos műanyag senki.

azannyjaúristenit nekije

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:26:27

@Szimba:

Én még a szocializmusban tanultam, mi a forradalom és az ellenforradalom. 1989 október 23-án, a Kossuth téren (a jobb oldali világítási állványon állva) azt hittem, hogy ezt örökre el lehet felejteni, de tévedtem.
Most már tudom, miért mondta mindig Mária néni (az 1863-as Bocskai István Úttörőcsapat vezetője), hogy: "Nem az iskolának, hanem az életnek tanulsz".

Ordnassac 2010.11.08. 15:26:44

@Szimba: az interpelláció és a különböző kérdésfajták az OGY kormányt ellenőrző hatásköréhez tartoznak, a nyilvánosság bevonásával az a céljuk, hogy 1. a képviselők adott kérdésben tájékoztatást kapjanak 2. Az átlagpolgár is megtudhassa, hogy bizonyos kérdésekben mit művel a kormány.

Ilyesfajta ellenőrzési típusok más parlamentekben is vannak, bár azt most így hirtelen nem tudom, hogy az azonnali kérdés műfaja létezik-e máshol is.

Iustizmord 2010.11.08. 15:27:26

@Szimba: nem, ez kodifikációs ujjgyakorlat :o)

Moskovita 2010.11.08. 15:27:49

Lassan 4 éve az egész ország fideszes önkormányzatok által igazgatott településeken él. Elképzelhetőnek tartjátok, hogy sehol az országban egyetlen egy panama sem volt ezeken a településeken? Csak a "liberális" Budapesten buknak meg emberek és visznek el bilincsben cégvezetőket? Mi lehet az oka, hogy sehol nincsenek fideszes ügyek, pedig bárkivel beszélgetek, mindenki ismer ilyen-olyan érekes történeteket a narancsos városokból, kerületekből? Ezek az ügyek miért nem jutnak el a médiába? Komolyan hiszi valaki, hogy csak és kizárólag Gyurcsány és az mszp körül voltak/vannak korrupció gyanús esetek?

Szimba 2010.11.08. 15:30:19

@Ordnassac:
Ezt elolvastam kétszer is. Azt hiszem, értem.

Mi van, ha valaki nem fogadja el a választ? Folytatódik a vita? Jövő héten nyilván OV ad valamiféle választ. De nem hiszem, hogy GYF elfogadja.

sárkányfő 2010.11.08. 15:30:58

@Iustizmord: 100%
és még ennek volt képe listázni a szerencsétleneket a városában (ahol ki tudja még mennyi költségtérítést vett fel)

Iustizmord 2010.11.08. 15:32:25

@Ordnassac: igen de nálunk az interpelláció kétféle:

1. xy (fidesz-kdnp):

-Tisztelt Miniszter úr, kedves Bélám! Tessék már elmagyarázni, hogy tetszenek a dolgokat ilyen hihetetlen profin és hibátlanul végezni?

-Tisztelt Képviselő úr, kedves Pistikém, a Nemzeti Együttműködés Kormánya nemcsak hogy profin, hibátlanul, de immáron alkotmnyosan is dolgozik, és tehetségünket a mindenható istenből merítjük, továbbá viktorunk kép... úgy értem útmutatásából. Hát így.

- Köszönöm, a választ elfogadom

- OGY: a választ elfogadja (taps a jobb oldalon)

2. xy (mszp):

- T. Miniszter úr, hogy van az hogy maguk se változtattak semmin, és csak a szart tologatják miközben arcoskodnak?

- Nemigen tisztelt képviselő úr, maguk rohadt kommunisták, ellopták az országot, börtönben fohgnak rohadni a gurcsánbyal együtt, mert a nép 2/3-os felhatalmazást adott mindenre és bármire, és ahogy előbb is mondtam, mi mindent profin, hibátlasnul, alkotméányosan és ihletetten csinálunk. ezért lesz jobb.

- Miniszter úr, nem fogadom el.

- OGY: a választ elfoogadja (helyeslés és taps és ováció a jobb oldalon)

Jaffar 2010.11.08. 15:34:00

Szerintem ha valaki nemzeti gondolkodású, akkor nem is lehet kérdés, hogy Gyúrcsány bünös-e vagy sem. :)

oder?

:(S a háttérböl halkan indulva, elindul egy rigmus ütemes tapssal kisérve, egyre-gyre erösödve. Viktor....Viktor...Viktor...Viktor
Zene füleinkek:)

Ordnassac 2010.11.08. 15:34:26

@Iustizmord: és milyen egy jobbikos és egy LMP-s interpelláció? ;-)

Szimba 2010.11.08. 15:34:45

@Iustizmord:

Törvényalkotás. Ez az OGY feladatköre?
A törvénykezés a bíróságoké?
Orditól mindjárt kapok egy 1-est.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:34:47

@Moskovita:

Mindenhol és mindegyik pártban vannak korrupciós ügyek, csak az MSZP múltjából adódóan, hihetőbb, hogy ők lopnak.
Erre írtam az előbb, hogy a Fidesznek - ilyen értelemben - még nincs "múltja". (majd most lesz...).

Jaffar 2010.11.08. 15:35:31

@Iustizmord:
Az elsö pontban valamit elírhattál! Helyesen így szól :

-Tisztelt Miniszter úr, kedves Béláim!

Ordnassac 2010.11.08. 15:37:34

@Szimba: válasz elfogadása csak interpellációnál van. Amennyiben nem fogadják el az interpellációt, akkor az OGY szavaz róla. Az esetek igen jelentős többségében elfogadják a választ. Azonban, amikor nem, akkor 1. égő a válaszadónak, 2. politikai törést mutat, 3. kiadják a téma szerinti szakbizottságnak, ahol a válaszadónak ki kell fejteni a válaszát, aztán az OGY megint szavaz róla. Jogi következménye nulla, csak hát pár napig erről szól a közbeszéd.

Az azonnali kérdés attól azonnali, hogy az ülés kezdete előtt nyújtják be és ott a felszólalási sorrend: felszólaló - válaszadás - felszólaló viszontválasza - válaszadó viszontválasza. Itt nem kell dönteni semmiről. Normál kérdés pedig felszólaló - válaszadás. Ennyi.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:38:14

@Iustizmord:

Majdnem jó, egy kis hibával. Az isten és Viktor emlegetésekor elhibáztad a sorrendet.

bariga 2010.11.08. 15:39:54

@Moskovita: talán azért, mert senki nem tesz feljelentést, de ha mégis, akkor az ügyszség nem tartja megalapozottnak vádat és nem nyomoz. Továbbá nincs beépített ember, aki szólna valamelyik újságnak, hogy tíz perccel ezelőtt jött egy levél, továbbá 10 perc múlva vezetik a delikvenst rabláncon, küldjed a TV-t. Így aztán amiről nem tudunk az nincs is.
Bár lehet, hogy valóban tök becsületesek.

Moskovita 2010.11.08. 15:40:20

Zoltchy:

A Fidesz nem új párt, itt van 20 éve, ráadásul ugyanazokkal a vezetőkkel. Az önkormányzatokat pedig 2006 óta szinte csak ők vezetik. Én azt furcsállom, hogy 2006 óta egyetlen kis utolsó győri vagy debreceni önkormányzati cégvezető sem bukott meg. Sehol egy ceruzát sem nyúlt le senki, vagy hol vannak ezek az ügyek? Ez teljesen életszerütlen. Az ügyészség és rendőrség mellett a média sem mert/mer belepiszkálni az ilyen témákba.

Iustizmord 2010.11.08. 15:40:46

@Ordnassac:

1. az lmp-s megkapja hogy inkompetens törpepárt, az szdsz utódja, akivel nem érdemes foglalkozni

2. a jobbik megkapja hogy .... na itt a miniszter elgondolkodik, és közli hogy az mszp komcsi, gyurcsány börtönben fog megrohadni, de ők mindent profin, hibátlanul és jól csinálnak.

Szimba 2010.11.08. 15:40:47

@Ordnassac:

No, akkor a jövő héten mindenki izgatottan fogja várni, mikor kezdenek anyázni a résztvevők:-))
Mármint GYF és OV.

- Kedves miniszterelnök úr, az ön qva anyját!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 15:41:50

@lüke: pedig hogy szeretné.
"Az első igazi vértanú leszek az aradi 13-ak óta, Klára.
Érted ezt? Eljutok a pártüdülő privatizálásától a mártíriumig. Ez lesz II. Szent Ferenc legendája.
Az Imre lóf*sz volt hozzám képest.
Hallod, Imre?"

Jaffar 2010.11.08. 15:43:13

@Moskovita:
Már ne is haragudj, de egy nemzeti gondolkodású, pláne fideszes párttag sohasem hazudik és még soha életében nem lopott (eleget).
Ilyen dolgokat csak a Gyúrcsány tett meg az MSZP. De a kettö közül is a Gyúrcsány lopta a többet. Meg még hazudott is.

Iustizmord 2010.11.08. 15:43:17

@Zoltchy: én kérek elnézést. tettemet megbántam, többször nem fordul elő.

1. Viktor
2. Isten.
(3. haza, 4. család)

Szimba 2010.11.08. 15:44:07

@Hepci:

:-)))))))
Valószínűleg nagy szövegeket adna elő mindenhol, és élethűen eljátszaná az üldözött mártírt, még sírna is.

Iustizmord 2010.11.08. 15:44:21

@Szimba: rbánnak nem volt anyja.

ő teljes fegyverzetben pattant ki a Magyar Jövő Istenének fejéből.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:44:37

@Moskovita:

A "lopós kommunista" jobban eladható.
Múltkor láttam egy riportot a tévében egy lopós polgármesterrel, ki volt írva a neve, de a párt nem. Viszont, minden más esetben odaírják zárójelben a pártot.

Ordnassac 2010.11.08. 15:45:15

@Szimba: esetleg két vagy három hét múlva (addig köteles válaszolni rá).

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:45:57

@Iustizmord:

Nem gond. Felírtam egy füzetbe. Majd egy napon, ami lehet, hogy el sem jön, kérni fogok tőled egy szívességet.

panelburzsuj 2010.11.08. 15:46:15

@Ordnassac:

Kifejezetten szexi.

Zagyva szivatja Szőcsöt pusztaszerileg, Jávor tapizza Ángyánt nagoyailag.

Tulajdonképpen nagyon csípnék egymást, csakhogy egyik Montague, másik Capulet - két-két szerető szív közé konkolyt hint A PÁRT! .... :)

bierkamp 2010.11.08. 15:47:06

na,... akkor biztos előkerülnek a fegyverek..... és a jól szervezett fegyveres csoportok....( már most is lőporszag van enélkül is....)
Diktatúra eshetősége is már turbóztatja az embereket.....

.és terror brigád ide terrorbrigád elhárító oda---"levadásszák" sorba a Fideszes "nagy fejeket".!!!!! -és olyan Nemzeti Botrány lesz hogy csuda! -ez logikus nem?
EZ BIZTOS!-senki nem lesz biztonságban,a Fityiszben , hacsak nem otthon ül majd a bilin a fürdőszobában....:))))

Moskovita 2010.11.08. 15:47:29

Eről van szó. Hol itt az esélyegyenlőség? Amióta Fletó 2006-ban felmosta Viktorral a padlót, azóta minden a bosszúról szól és ebben mintha partner lenne a média is.

Szimba 2010.11.08. 15:47:46

@Ordnassac:

Nem kell azonnal válaszolni?????
Hja, úgy könnyű.
Úgy én is tudnék.

Nekem csak lépcsőházi gondolataim szoktak lenni.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:48:00

@panelburzsuj:

Schiffer András olasz származású? Nem is tudtam.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:48:59

@Moskovita:

A média kiszagolta, hova érdemes állni.

panelburzsuj 2010.11.08. 15:49:47

@Zoltchy:

A Zagyvát vagy a Jávort kell zolcsiul Schiffernek olvasni? :)

bierkamp 2010.11.08. 15:50:06

@Zoltchy: Schiffer?--na na.. :D
kicsit távolabbi származású---:) de ezt az urológusa biztosan meg tudná mondani:)))

bierkamp 2010.11.08. 15:51:35

a Nemzeti lopós kommunista, az a jó kommunista, ha a Fideszben és a Fidesznek lop...ezt ne feledjük!!!!

Ordnassac 2010.11.08. 15:51:49

@Szimba: csak akkor, hogy ha a kérdésfeltevő nem fogadja el a válaszadó személyét, mint most Gyurcsány.

Ordnassac 2010.11.08. 15:52:59

@panelburzsuj: Benedetto Javoro e Juliano Giorgio Zagvano?

Táskás Tóni 2010.11.08. 15:56:10

@Zoltchy: Fidesz múltja : székházeladás, Kaya, Josip Tot, Apeh adatok_Simicska, Ezüst hajó, 5 milliárdos beléptető rendszer Dajcstomi- eladva 200 millióért, postának 2 milliárdos tartozásuk nem fizetése ....... se szeri-se száma Ezt jelenti a multnélküliség?

panelburzsuj 2010.11.08. 15:57:23

@Ordnassac:

A Montague-ban vajon nics egy kis gall?

Táskás Tóni 2010.11.08. 15:59:09

@Moskovita: Viktorral nemcsak Gyurcsány , de Barrosso , az IMF , az EU is felmosta a padlót , szartak a fülkeforradalmára és a fülkeforradalmárra is.

Iustizmord 2010.11.08. 15:59:20

@Zoltchy: orbánt bármikor szívesen felkészítem utolsó útjára. hogy az anyja ne lássa ilyen állapotban.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 15:59:44

@panelburzsuj:

Én ebből azt szűrtem le, hogy az a LMP-Capulet, a Jobbik-Montague család. Ezért bátorkodtam, de ha nem, akkor nem...

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 16:00:38

@Táskás Tóni:

Igaz, igaz, de úgy látszik, a közvélemény erre nem harap annyira.

szbi 2010.11.08. 16:01:39

@Iustizmord: A szöveg egy évvel ezelőtt is megíródhatott volna; sőt az elmúlt 20 évben bármikor. Az tudniillik, hogy egy párt képviselője megkérdezi a saját minisztertét egy bizonyos ügyről, s az válaszol rá - az esetek többségében előre megbeszélve a kérdést; netán a miniszter kér fel valakit egy bizonyos tárgyban való kérdezésre - semmi több, mint parlamenti technika. Így nyílik lehetőség elmondani bizonyos tudnivalókat. Ha valaki akkor, de akkora demokrata, ismerje a technikákat is, T. hozzászóló.

Táskás Tóni 2010.11.08. 16:02:47

@Zoltchy: Inkább azt mondanám , hogy az ügyészség nem harap rá annyira.2002- ben négy év után zakót kaptak.

kamarti 2010.11.08. 16:04:47

úgy látom, ez még nem volt, pedig érdemes ezen a színvonalon is tanulmányozni a kérdéseket-történéseket:

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2010/11/08/amit_orban_viktor_megerzett_de_nem_ertett_meg/?rnd=927

Iustizmord 2010.11.08. 16:05:28

Szavazófülkék Igaz Forradalmi Napja (SZIFON)

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 16:06:04

@Táskás Tóni:

A közvélemény meg valahogy úgy van vele, hogy:
Loptak a kommunisták? Fújj, fújj és abcúg!!
Loptak a Fideszesek? Na és, a kommunisták is loptak.
Ezért aztán azt nem tartják akkora bűnnek.

Iustizmord 2010.11.08. 16:06:16

@szbi: annyiban vitázom hogy ez előszőr 1998 után jött divatba.

úgy emlékszem.

szbi 2010.11.08. 16:08:59

A vita lapját nem értem. Ha egy (volt vagy jelenlegi) miniszterelnök bűnt követett el, akkor meg kell büntetni. És kész.
A stílust lehet bírálni, a megszólalás hangnemét stb. de mindez érdektelen. A jogállam egyik alapja a bűnre természetes módon, és lehetőleg elkerülhetetlenül bekövetkező büntetés. Politikai megfontolások ebben nem játszhatnak szerepet. amennyire tudom, pont ezt célozza a hatalmi ágak szétválasztása.

T. TG!

Érdekelne a véleménye - s egy-két kommentátoré - a népszavazással bevezetendő politikusi "női kvóta" ügyéről.

lüke 2010.11.08. 16:09:33

@ordikám
gall hát, kis gall kakas- kevés Márait olvastok-
nem is török szultán

Ordnassac 2010.11.08. 16:09:33

@panelburzsuj: na jó, Jules Georges Zadhvau...

lüke 2010.11.08. 16:12:46

SZIFON
az nálunk a klotyóban van, nem a fülkében

szbi 2010.11.08. 16:13:04

@Iustizmord: Nem tudom. Lehet, hogy csak addigra tanulták meg e technikát. Amúgy: a népköztársasági parlamentben is voltak hasonló színielőadások: Mari néni szövetkezeti dolgozó megkérdezte a miniszter elvtársat az óvodához vezető bekötőút gödreiről, az válaszolt, harmadnap aszfaltoztak. No, az utóbbi most nincsen, hála Istennek! A parlament az nem elintézde.

Zoltchy (törölt) 2010.11.08. 16:14:16

@szbi:

Ha bevezetik a politikusoknál a kötelező "női kvótát", azt abban az esetben tartom jogosnak, ha ezzel egyidejűleg a vasúti pályamunkásoknál, a csatornatisztítóknál és az aszfaltozóknál is bevezetik.
Vagy van női- és férfimunka, vagy nincs.
REM: azért arra kíváncsi vagyok, hogy fogják a nőket kötelezni arra, hogy politikusok legyenek, ha egyszer nem akarnak azok lenni.

Táskás Tóni 2010.11.08. 16:14:43

@Zoltchy: Ha a közvélemény kutatásokat nézzük, valóban igazad van, de mutass egy olyan ügyet ahol -pl Várhegyi -ugyanúgy elmeszeltek volna komolyabb bűncselekményért ,mint egy szocit pl Zussclasg. Tehát ehhez a hangulathoz a sok" el nem meszelés "is hozzájárul.

pug406st 2010.11.08. 16:20:05

@szbi: és jelen pillanatban pont a hatalmi ágak szétválasztásának támadása történik...

női kvóta? mekkora? kik? morvai? lendvai? selmeczi? igazándibl tökmindegy mert látványosan beállnak a főnökök mögé akik meg férfiak...

panelburzsuj 2010.11.08. 16:20:36

@Zoltchy:

Amint látod, Schiffer származásának említésénél azonnal előugrik a semmiből egy fütyiológus ...

Egyébként meg - (bár tévét továbbra sem nézek ... :) - egész egyszerűen beírtam a legfrissebb kisellenzék-nagykormány párbeszédeket.

És tényleg volt ám némi feketehumor abban, ahogy az említett konkrét párosok az említett konkrét témákban kerülgették egymást.

sa52 2010.11.08. 16:21:14

„(2) Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesség megállapítása esetén megsemmisíti a
törvényeket és más jogszabályokat . A költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról,a
központi adónemekről, illetékekről és járulékokról, a vámokról, valamint a helyi adó k
központi feltételeiről szóló törvényeket az Alkotmánybíróság akkor semmisíti meg, ha azo k
tartalma az élethez és emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelméhez val ó
jogot, a gondolat, lelkiismeret és vallás szabadságát, vagy a magyar állampolgárságho z
kapcsolódó 69 . § szerinti jogokat sérti .”

Ordnassac 2010.11.08. 16:23:39

www.parlament.hu/irom39/01445/01445-0005.pdf

Akit érdekel, a bizottsági módosító az alkotmánymódosításhoz.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.08. 16:26:45

@Táskás Tóni: A Várhegyi - Zuschlag asszimetria nagyon jól mutatja a korrupció megítélésének politikai oldal szerinti asszimmetriáját is. Várhegyi megtérítetlen 150 milliója egy év felfüggesztettet (és később sokszázmillió megrendellést) ért, Zuschlag 70 milliója (megtérítve 50 millió) 8 év letöltendőt.

Tehát ha valaki a Gyurcsány-kormány gazdasági bűncselekményeivel jön, akkor rögtön beugranak az Orbán-kormány milliárdos csalásai is.

Ja, és hab a tortán, hogy a nagy gazdasági világválság közepette pontosan a 2011-2012-es kritikus években épül a Debrecennek egy 20 milliárdos stadion. Természetesen meghívásos pályázattal, kormányzati garanciával, "igazi magyar vállalkozók" helyzetbe hozásával. Ennyi!

kamarti 2010.11.08. 16:31:45

hm, az államtitkár épp most rótta meg az mszp-t,, amiért az elmúlt időszakban
- oly mértékben megnehezítették a nyugdíjba vonulást
- a nyugdíj melletti munkavégzést
- és még a nyugdíjkorhatárt is felemelték.

most pedig áttérünk a miskolci cigányozásra - ebben nem ítéletet hirdettek a múlt héten???

panelburzsuj 2010.11.08. 16:35:38

@Ordnassac:

"A közterhek viselésére szóló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről juttatott
jövedelemre, az adott adóévet megelőző ötödik adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat meg."

Magyarul az állam öt évig bármiféle babaruhát utólag visszakövetelhet. Fizetést, prémiumot, végkielégítést, cafeteriát, költségtérítást - bármit.

"Meggondoltam magam".

És ez a "javított változat"?

bariga 2010.11.08. 16:38:28

@Táskás Tóni: jó hát valahogyan nekik is el kellett indulni, mert mindenki tudja, hogy pénz nélkül nincs hatalom.
Cask ugye nehezebb volt hozzáférni.

panelburzsuj 2010.11.08. 16:43:20

@panelburzsuj:

Mert eddig legalább a "jóerkölcsbe" kellett ütköznie a kifizetésnek, most meg már azt se.

Mér? Csak. Kell.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.08. 16:44:41

@Zoltchy: Andrea di Schifferone
Garda tó-Tel Aviv tengely

Ordnassac 2010.11.08. 16:44:57

@panelburzsuj: úgy néz ki... bár meg kell nézni, hogy a különadótörvényben mi lesz.

pug406st 2010.11.08. 16:48:39

a következő lépés az lesz h nem csak a végkielégítés lesz törvénytelen hanem a jutalmak, prémiumok stb is?

panelburzsuj 2010.11.08. 16:50:00

@Ordnassac:

Jópofa vagy: ilyen "alkotmány" birtokában nem kunszt különadótörvényeket fabrikálni. Bármennyit. Tetszés szerint akár segílykére, rokkantnyugdíjra, "vissza nem térítendő" állami támogatásra; bármire, amire a "nemzet ujja" rámutat ...

Tudják ezek, mivel játszanak?

bariga 2010.11.08. 16:55:06

@kamarti: ezt most nem értem, úgy látszik sok pénz van a kasszában és jön a Jézuska az új kormánynak álcázva magát és mindenkit elzavar hamar nyugdíjba, nehogy ez nehéz legyen, meg persze mindenki dolgozzon is mellette, a korhatár felemelése pedig, nahát! Ha ezt tényleg egy államtitkár mondta, akkor ezek még hülyébbek, mint eddig gondoltam. Ahelyett, hogy örölnének, hogy az előzőek ezt már megtették.
Űdv. az Újszocializmusban, mindenki igényei szerint, vagy hogy is volt elképzelve? De ki fizeti a révészt? Persze lehet, hogy találtak egy aranybányát, vagy én nem tudok számolni. Nekem valahogy a hónap végére mindig elfogy a pénzem.

John May R 2010.11.08. 16:58:19

@panelburzsuj:
Egész előremutató lenne, persze szigorúan az eredeti javaslathoz képest, HA nem álltak volna elő ezzel az öt évre visszamenőleges módosítással.

Fell Bandi 2010.11.08. 16:59:12

@pug406st: ne felejtsd el, hogy ÁLLAMI pénzekről van szó kizárólag. Lehet hogy téged nem zavar, ha a szoci haverok egymásnak tologatták a 10-100 milliókat 1-2 év lébecolás után, engem nagyon. Ha alkalmazza a magáncég őket, leszarom mennyit keres, de az én pénzemből ne vigyen már haza 100 milliókat a semmiért egyik sem!

kamarti 2010.11.08. 17:00:19

@Ordnassac: ez a legszebb:
"Lázár a kritikákra úgy reagált, lehet, hogy nekem kell majd a legtöbbet fizetnem. Lázár azt mondta, kétszer is kapott szabadságmegváltást a hódmezővásárhelyi önkormányzattól, ezt a pénzt állítása szerint jótékony célra fordította, de most majd különadót is fizetnie kell utána."

Ordnassac 2010.11.08. 17:02:11

@panelburzsuj: persze, nem is erre akartam utalni, csak arra, hogy meglássuk mi lesz a mostani végtermék...

Aztán az is érdekes lesz, hogy az új Alkotmányban benne hagyják-e ezt a szakaszt.

pug406st 2010.11.08. 17:05:00

@Fell Bandi: nem csak szocik tették... gondolom előttük lévő kormányok nem... hagyjuk már. és ez a mostaniaknál se lesz másként...

kamarti 2010.11.08. 17:10:55

@bariga: pedig szó szerint ezt mondta és még azt is hozzátette, örül, hogy ezt a kérdést újra meg újra előhozzák, mert így megint lehetőséget kapott, hogy beszélhessen az elődök "negatív nyugdíjpolitikájáról"... (a kérdés az volt, sokadszor, hogy akkor hogy lesz ez a 40 munkaév utáni kortól független nyugdíjbavonulása a nőknek, hány gyerek után adnak és milyen kedvezményt, hogy kompenzálják azokat, akik gyereket nem szültek, csak háztartást vezettek, hány nőt érint a dolog, illetve mi lesz a férfiakkal - merthogy a szlogen nincs kibontva, pedig már választási ígéret is volt...)

egyébként nem tudom, miért csodálkozol? voltak akik már az elmúlt 4-5 évben se értették, miért fontosabb néoszavaztatn a kommandanténaki, mint hagyni, hogy a szocik tolják le a keserű pirulákat (szorítsanak meg), aztán amikor ennek következtében (is) oda lesz a népszerűségük, beülni a készbe...

bierkamp 2010.11.08. 17:14:48

Hát, igen. Napnál világosabb, ki szervezte a "spontán", azonnali tüntetést, a Rémhír TV szerint forradalmat, az MTv székház elé.
Ki szervezte a hetekig tartó hugyos táborozást a Parlament elé, a csőcselék randalírozását.??????-hát a Rohadt Nemzeti Fityisz Banda!

És még ezek keresik a bűnöst, aki a rendőröket utasította az "ártatlanok" elleni fellépésre. HÁNYINGER!

Most sokkal-sokkal több oka lenne és van a zembereknek az utcára vonulni,
...de most már nem a csőcselék lesznek...... és lőnek majd...ezt nem lehet véres forradalom nélkül már megúszni!!!!!

kamarti 2010.11.08. 17:18:38

"Hidegzuhanyként érte a tűzoltókat, amikor a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) legutóbbi ülésén kiderült, jövőre sem kapják meg a bíróság által is elismert túlórapénzüket; a mintegy kétmilliárdos tételt nem tartalmazza a jövő évi költségvetés. Most azzal fenyegetőznek, hogy egyenként beperlik az összes érintett tűzoltóságot (mint munkáltatót), és az összeget inkasszálják. Annak ellenére, hogy tudják, akkor benzinre sem marad pénzük a helyi parancsnokságoknak."

gondolom, ez is jó erkölcsbe ütközik.
vagy nem fussa rá? szívesen felajánlok még egy fél százalékot a béremből, ha szükséges...

Iustizmord 2010.11.08. 17:21:51

@kamarti: szabadságmegváltást miért kell leadózni? az nem végkielégítés, meg lelépési pénz, hanem az EFFEKTÍVE ledolgozott munka bére. ugye a szabadságra is jár a fizu. ha meg effektíve ledolgozod, akkor pláne. tévednék?

M&Ms (törölt) 2010.11.08. 17:23:12

Orbánt kéne lecsukatni, mert ellopja a mai 20-as, 30-as, 40-es korosztály nyugdíját, és ha már ellopja, legalább levezetettné, miből fogják ezt később visszaadni. Gyurcsányt is lehet sok mindenért szidni, de ilyen pofátlanságot ő se mert volna meglépni.

Mellesleg ez a túlbuzgó Budai is leülhetne már a seggére, mert egyszer még rajta fog visszaütni, amit most csinál.

sa52 2010.11.08. 17:23:21

Az AB-nak több ideje marad egyéb, fontos kérdések eldöntésére.
A holnapi napirendből (népszavazási kezdeményezés):

„Kezdeményezzük a vonatkozó jogszabályok módosítását úgy, hogy a kutya a sertéshez és a kacsához hasonlóan minősüljön ehető haszonállatnak.”

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.08. 17:23:35

@Ordnassac: Ez a módosító ellentmondásos.

2. Alkotmánybíróság - nem vizsgálhatja - a törvényt és jogszabályt....
1. a költségvetésről, annak végrehajtásáról,...stb.

De annak ellenére, hogy nem vizsgálhatja, azért még
-megsemmisítheti,
ha alapjogokat sért
- kivéve a tulajdonjogot, mert
azt
- sértheti a költségvetés végrehajtása.

70/1.
Amit a nyugdíjkasszából, vagy
tébékasszából ......................- közteherviselés -,

vagy állami állásból,
vagy állammal szerződött építkezésből, feladatból, megrendelésből, .....

az elmúlt 5 évben pénz kifele ment,

- azt egy forint híján visszakérheti az állam

most és mindörökké....

Ámen.

Iustizmord 2010.11.08. 17:24:20

@Iustizmord: @kamarti: ja még 1.

ezek szerint ezt se gondolták végig, hogy nem megsarcoljuk az összes pénzt, hanem megnézzük, minek mi a jogcíme.

továbbá:

tfh hogy a végkielégítés tartalmaz titkotartás ellenértékét is. azon lehet vitázni hogy ez jó-e, de a Munka tvkönyve ismeri. ha tehát ennek a 98%-t is elveszik, akkor miért is tartaná a titkot a munkavállaló? vagy tartja, de csak 2% erejéig? minden 50. betűt nem ír le, nem ejt ki, ha a TITOKRÓL beszél?

Iustizmord 2010.11.08. 17:25:37

@simonmondja.: az a § nem 70/1 hanem 70/I , tehát kapitális "i" mint Ilona.

kamarti 2010.11.08. 17:26:23

@Iustizmord: ezt nem én mondtam, hanem Lázár sajnáltatta magát! és ő már csak tudja, nem?

pug406st 2010.11.08. 17:33:53

@Iustizmord: tipp: polgármesterként jár neki szabadságmegváltás. ha jól sejtem akkor mivel választott tisztségviselő a választás előtt lejár mandátum és mivel a polg.m. fizetést kap jár neki x havi végkielégítés és az mt szerint járó egyebek. ha meg csak szabadság megváltása akkor ahhoz havonta többet kellene hazavinnie, mint 1 milla. na az is gáz

Ordnassac 2010.11.08. 17:35:05

@sa52: ez Jáhni Csaba Isten tudja hanyadik ilyen hülyülése... Egyik kedvenc szórakozása elárasztani az OVB-t és az AB-t ilyenekkel. Az ő ötlete volt az sms-szavazás is egyébként.

kamarti 2010.11.08. 17:37:23

@kamarti: már úgy értem, értelmezni a saját javaslatát
(mert a többit nem pontosan értem, szabadságmegváltás nem akkor van, ha megszűnik a munkaviszony? neki az utóbbi 5 évben hányszor szűnt meg a munkaviszonya hmvhelyen? mondjuk abból a szempontból "jó biznisz+, hogy nem járulékköteles tudtommal)

Iustizmord 2010.11.08. 17:37:43

@kamarti: honnan tudná? ő csak beterjeszti a törvényt, miért ismerné a tartalmát? vö balsai. szégyen.

@simonmondja.: én jogi purista vagyok, kérem twistelettel :o)

@pug406st: ha a tündérmackó a hazavitt 18 mihálynyi költségtérítés 98%-át is visszaadja, majd akkor lehet arcoskodni.

panelburzsuj 2010.11.08. 17:42:01

@Ordnassac:

Talán titkos paktum van nem csak Gyurcsány, de Seres Mária feltámasztására is.

Lehet kezdeni az aláírásgyűjtést a parlamenterek, önkormányzati képviselők, polgármesterek közteherviselésének újragombolásáról: ajándék öt év - hátra!!

Persze Tiborccal, meg leütött galambfiakkal szíjjártóizálva az akciót. Posztmodernebb lelkeknek meg a budiban kapálózó Dadan képével kampányolva ...

pug406st 2010.11.08. 17:42:04

@Iustizmord: nem féltem... gyakorlatilag korlátlan összegben lehet jutalmat adni a polgármestereknek....

pug406st 2010.11.08. 17:43:41

azért kíváncsi vagyok mit szólnak a nagytudású jogászok az 5 éves visszamenő hatályra...

kamarti 2010.11.08. 17:47:04

@pug406st: na most mit szólnának? nem épp mostanság mondta ki az AB, hogy a visszamenőleges hatály bibis (pedig az csak 1 év volt)...

kamarti 2010.11.08. 17:48:52

@Iustizmord: hát jó, de valaki csak mondta neki ezt a példát, hogy ezt kommunikálja, mint 98%-os lamancsa, hogy ne lehessen felemlegetni az adózatlan költségtérítését (sajátos logika, az igaz, de nem kirívó...)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.08. 17:52:54

@simonmondja.:
Gyakorlatilag az elmúlt 5 év költségvetéseinek kimenő összegét akarják beszedni.
Aki most kap állami pénzt, az meg addig az övé, amíg nem kell egy nagyobb kutyának - a következő 5 évben.

panelburzsuj 2010.11.08. 17:55:15

@kamarti:

Még csak nem is "egy év", hanem "az adott adóévtől kezdődően".

Azaz a törvény meghozatalának évében, max. január elsejéig lehetett (volna) visszafelé kaparászni.

De ha jól véggiggondolom, az alkotmányosság ezen fázisában végül is egyetlen elfogadott törvény sem születtett, ami erre a lehetőségre támaszkodik.

Fell Bandi 2010.11.08. 17:58:51

@pug406st:"azért kíváncsi vagyok mit szólnak a nagytudású jogászok az 5 éves visszamenő hatályra..." mondani bármit lehet rá..de attól még a karaván halad

taktam 2010.11.08. 17:59:06

To 278. Elszámolás vagy leszámolás?
Szerintem ez nem egy elszámolás/leszámolás.
Az emberek igazságkeresése/óhaja a tetőre jutott.
OV populizmusa, szerintem közérthetősége és a szavazók 2/3-nak képviselete, a plebejus demokráciára degradált politikai tevékenysége a politizáló többség számára, de még ennek az intellektuális részhalmaza részére is kielégítő. Vágyaikat fogalmazza meg... Az igazságosság prioritása akár a joggal szemben is, a politizálók többsége számára evidencia lett. A formális demokrácia, ha tetszik a nyugati/globalista demokrácia eszmerendszere halódóvá fejlődött/változott...
A közteherviselés igénye ugyancsak valóságos követelés lett.
A radikálisok mozgását pedig a szegénység fenyegetése/realizálódása szabályozza.
A felelősségrevonás elvárt a mindennapi beszélgetésekben; nyílvánvalóan nem kiváltságot élvezők körében. Ott rettegést/félelmet indikált...
Egyébként, mint minden csoda, csak három napig tart; a gyurcsányok kötélen/szijjon való elvezetése sem tartana tovább... A politizáló/szavazó többség pedig nem avatná mártirrá/boldoggá őket...
Tisztelettel és barátsággal köszöntöm olvasóimat!

pug406st 2010.11.08. 18:05:14

@kamarti: ezért lesz megváltoztatva az alkotmány, hogy ne hozhassanak ily bölcs döntést bölcs nagyvezéreink bánatára... amúgy mellesleg ez a rendelkezés életben is marad?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.08. 18:06:23

@taktam: Ha olyanok tartanak "elszámolást", akik ugyanazokat a "bűncselekményeket" elkövették, akkor az egyértelműen "leszámolás".

panelburzsuj 2010.11.08. 18:13:19

@taktam:
Pirosbögréről már hallottam, Nemzeti Csupor Bajnokságról még nem.

Beavatnál a részletekbe?

Tisztelettel és barátsággal, persze.

Ordnassac 2010.11.08. 18:17:27

OFF

Novák Előd szakállat növeszt...

ON

Iustizmord 2010.11.08. 18:21:07

@pug406st: azért kíváncsi vagyok mit szólnak a nagytudású jogászok az 5 éves visszamenő hatályra...

olvass vissza, én megmondtam.

de ha érdekel, 3 szóban: orbitális nagy faszság

panelburzsuj 2010.11.08. 18:23:07

@Ordnassac:

Forrás?? :)

(Vagy szemrevételezés útján tudósítasz?)

Iustizmord 2010.11.08. 18:23:31

@Ordnassac: biztos azért hogyha tomcat megint ráveti magát tömpítsa vmi az ütést.

(mondjuk a haját leborotválhatná hogy az agyát a sok fejszőr ne tompítsa)

Ordnassac 2010.11.08. 18:26:05

@panelburzsuj: utóbbi. ;-)

@Iustizmord: na, ez nekem is eszembe jutott. :-D

Lámpavas 2010.11.08. 18:26:25

@Moskovita: Ha jól emlékszem, a főváros körül már az előző rezsimben elkezdtek hullani a fejek. Kerületi szinten is és fővárosi szinten is. Ellenben az elvtársaidnak 4 éve lett volna intézkedni ha a fideszes önkormányzatokban találtak volna valamit. De mégis csak hunvaldokat találtak.

bariga 2010.11.08. 18:30:24

@kamarti: OK, azt akkor értettem, vagyis nem de mégis. De most, mikor mindeki verve van. Már más párt sincs, miért kell kampányolni. Nagyon drágán fogjuk ezt a forradalmat megfizetni. Hát nincs közöttük egy sem, aki értené, hogy már több a kár, mint a haszon és szólna, hogy ácsi. Hol a kormány???

panelburzsuj 2010.11.08. 18:34:11

@Ordnassac:

"A fideszes Szakács Imre közölte: a Fidesz-frakció egységes abban, hogy a jó ízlést sértő végkielégítéseket vissza kell szedni."

De gustibus non est disputandum.

Ööögyeeees!! :)

West Virginia 2010.11.08. 18:36:14

@bariga: "talán azért, mert senki nem tesz feljelentést, de ha mégis, akkor az ügyszség nem tartja megalapozottnak vádat és nem nyomoz. Továbbá nincs beépített ember, aki szólna valamelyik újságnak, hogy tíz perccel ezelőtt jött egy levél, továbbá 10 perc múlva vezetik a delikvenst rabláncon, küldjed a TV-t. Így aztán amiről nem tudunk az nincs is.
Bár lehet, hogy valóban tök becsületesek."

Esztergomban érik a dolog, egyre több simlis ügye derül ki az előző polgármesternek.

lüke 2010.11.08. 18:47:20

@panelb:
mit szednek?
szölöt, meggyet,ananászt már mi nálunk babám?
de végkielégítést?

eisenstadt55 2010.11.08. 19:12:46

TG köszönjük a cikket. Sajnálatos h a kommentek 80% minősithetelen, infantilis és bugyuta.

Ordnassac 2010.11.08. 19:15:12

Egy közös mindenképpen van Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás között: imádnak beszélni...

panelburzsuj 2010.11.08. 19:24:31

@lüke:

Nem végkielégítést, hanem adót szednek. 98 százalékost.

Hogy ekkora suttyók emeltettek pajzsra kétharmaddal, az egy másik fejezet ...

nyünyüge 2010.11.08. 19:27:48

@Ordnassac:
Meg az is, hogy én egyiküket sem szeretem hallgatni :)!

panelburzsuj 2010.11.08. 19:38:51

@eisen5:

Négyötödös többség, kedves. Problámás neked a többségi elv?

pug406st 2010.11.08. 19:43:59

@eisen5: köszönjük a minősítést! szeretném ha hozzászólásával javítaná a statisztikát.

kamarti 2010.11.08. 20:03:50

@bariga: gondolom, ezek költői kérdések annak, akik elnézték a kommandantét az elmúlt 20 évben - én konkrétan nem is értem, hogy lehet elégedett holmi 2/3-okkal, mikor láthalólag csak a 100, vagy inkább 110% elégítené ki az uralomvágyát
gondolom, ez egyelőre pártunkban és kormányunkban megvan neki - vagy legalábbis innen nem látszik, hogy ne lenne
szóval nem hinném, hogy a zemberek érdeke, igazságérzete vagy bosszúvágya motiválná bármire. ő nem egy néptribun, hogy az alulról jövő mozgolódást közvetítse,kiharcolja a plebsnek, ami annak jár (bár egyelőre sérthetetlen(nek tűnik)), de sikeresen manipulálja a zembereket, kihasználva a zsigeri indíttatásokat és fokozva az ostobaságot. és ezzel sztem teljesen egybevág, hogy orbán apánk - vagy az általa képviselt kormány, állam (?) - "jó gazda", aki gondoskodik rólunk... elég azokat meggyőzni, akiknek alapból szükségük van rá, hogy valakit imádhassanak - a többi majd alkalmazkodik, ha jót akar

kamarti 2010.11.08. 20:10:25

@pug406st: mármint melyik? hogy nem lehet megrongálni a nert? miért vonnák vissza? mert egy senkiházi bíróság aszonta, tojással le lehet kenni az üveget, ha nem töröd össze?

pug406st 2010.11.08. 20:14:53

@kamarti: mármint a 98%os adó.

12. § (1) A jogszabályban meg kell határozni a hatálybalépésének napját. A jogszabály egyes rendelkezéseinek hatálybalépésére különböző időpontokat is meg lehet állapítani.

(2) A jogszabály a kihirdetését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.

(3) A jogszabály hatálybalépésének időpontját úgy kell meghatározni, hogy kellő idő maradjon a jogszabály alkalmazására való felkészülésre.

no comment

jjulie 2010.11.08. 20:26:24

hallom, lelassult orbánország kétharmados többsége

Balt 2010.11.08. 20:31:48

@bóra77: "OV-n az a gengszter-maskara:) megy a címhez, az biztos."

Ez alighanem a zsinagógában készült kép (csak Fegyencen nem látszik a sábeszdekli).

.........
(Itt lehet fasisztázni/szideszezni, ízlés szerint.)

Fell Bandi 2010.11.08. 20:32:51

@pug406st: ezt is jogászok írták, és azt is, ami ezt felülírja. Van még kérdés?

aszekelyek 2010.11.08. 20:35:48

@Zoltchy: nem félj, nagyon sok nő akar. Senkit nem kell kényszeríteni. CSak az akadályokat kell elhárítani az útjukból.Tudod, azok a nők, akik okosak, azok sokkal okosabbak a férfiaknál. Vannak sokan persze buták is. Ők az ilyenek barátnői és feleségei általában, mint te. Akikből ennyi tud felböfögni. @jjulie: TE, hát most mondd meg. Ezek csak egyezetetnek, meg tárgyalnak. Semmi diktatúra. Így mi lesz azzal a lózunggal?

panelburzsuj 2010.11.08. 20:36:45

@török gábor:

A kérdés kiterjesztése:

Mihez vagyok lojális a magyar köztársaság polgáraként?

Nem vall túl nagy észre ezt a kérdést rongyos végkilégítésekért élére állítani.

panelburzsuj 2010.11.08. 20:38:52

@Balt:

Túl vagyunk a témán, senki sem izgult rá a helyszínre.

kodó tamás 2010.11.08. 20:39:12

ugy latom a 277 volt a minőségi csúcs.
sajnálom, vszínű visszatérek a kb 275 előtti állapotomhoz,
amikor a cím és a képben merült ki az érdeklődésem.

ugy hogy ezt már nem olvasom...
de a kép és a cím nagyon jo:)
szerintem a szöveget nem kell erőltetni közé...

bóra77 2010.11.08. 20:39:41

@Balt: kissé félreértettél, asszem..már kifejtettem, hogy számomra teljesen lényegtelen, hogy hol készült a kép, ha zsinagógában, akkor ott, tökmindegy. én az öltözékre koncentráltam és a címmel hoztam összefüggésbe..gondolom Gábor sem véletlenül ezt a képet választotta.

Fell Bandi 2010.11.08. 20:43:29

@panelburzsuj: dehogynem izgult rá senki! De te hiába forszírozod a témát, sz@rok a zsinagógára.

bóra77 2010.11.08. 20:44:04

@panelburzsuj: kössz:) valakinek a helyszín érdekes, nekem a ruha..ez azé' van mert nő vagyok?:)

panelburzsuj 2010.11.08. 20:44:55

@jjulie:

Még tölgyes kolléga is fönnakadt valahol a forradalmi torlaszon ...

Balt 2010.11.08. 20:45:28

@pali923: "Ha Gyurcsányt perbe fogják, senki nem fogja elhinni, hogy ez nem politikai per. És azért bizonyítani nem mindent olyan egyszerű..."

Hát Zusi, Hagyó? Róluk elhitték...? :))

pug406st 2010.11.08. 20:46:48

@Fell Bandi: ennek a módosítását eddig nem láttam sehol... de biztos az én figyelmem kerülte el. amúgy az európai unió alapszerződése is tartalmaz valami ilyesmit.... tudom tudom forradalom van és mi az az európai unió...

Balt 2010.11.08. 20:46:49

@Balt: elhitté(te)k...? :)

shwarcz bácsi 2010.11.08. 20:47:41

én azt nem értem,hogy debrecen városának,miért kell 10mrd ft ért stadiont építeni?
most nincs válság??

Balt 2010.11.08. 20:47:58

@Fell Bandi: "Kovács Tamás utolsó munkanapja 2010. dec. 13."

Akkor nem készülhet a vádirat úgy, mint Luca széke. :))

Fell Bandi 2010.11.08. 20:48:19

@panelburzsuj: dehogynem izgult rá senki! De te hiába forszírozod a témát, sz@rok a zsinagógára.

panelburzsuj 2010.11.08. 20:48:40

@bóra77:

Ezt a keresztapásra vett divatot már a fotó elkészültekor is nagy derültség övezte, csak hát ki emlékszik a tegnapi hírekre?

TG javára szóljon: neki beugrott ... :)

aszekelyek 2010.11.08. 20:48:49

@kamarti: kérlek szépen, az nem garázdaság, csak a kordonbontás:) amiről bíróság mondta ki, nem sértettek törvényt. nem érdekli őket, csak fújják. A NER összekenése pedig felér egy két véres disznólábbal azokban a cipőkben, ami a motívációját illeti elkövetőinek.

Fell Bandi 2010.11.08. 20:52:28

@Balt: valóban érdekes egybeesés... de mégis úgy készül. Persze ettől a kádárista-gyurcsányista-trappista stb. katonai ügyésztől mit várjon az ember? Én pl. azt várnám, amiért fizetjük a semmirekellőt: tegye a dolgát!!!

pug406st 2010.11.08. 20:52:32

@török gábor: remélem tényleg lesz az alkotmánybíróság pucájában hozzá vér. mondjuk lesz. és akkor mi van? alkotmánybíróság kimondja a kormány meg tojik rá. amúgy van pár dolog amiben a kormányok és önkormányzatok folyamatos alkotmánysértést követnek el...

aszekelyek 2010.11.08. 20:52:51

@Iustizmord: Teccettek volna azt megszavazni a balon.@Fell Bandi: Hagyjad, még csak nem is provokálnak szerintem, simán műveletlenek.

cambridge.on 2010.11.08. 20:54:09

@jjulie: Rajtad kívül még Orbán csodálkozik ezen.
Olyan magasságokba emelkedett,ahonnan egy szikla csak porszemnek látszik.
Az IMF-et lerendezte,Amerika már szólni sem mer amint látja,hogy a kínai falat Magyarországra is kiterjesztik.Jövőre az EU-t is gatyába rázza,és itt van egy porszemnyi AB,és a Fidesz henger megtorpant.

aszekelyek 2010.11.08. 20:55:09

@szbi: Hát mi a jó fene? mai mari nénit lobbystának híják és törvény is rendelkezik róla.

Balt 2010.11.08. 20:58:36

@Diocles: "Szerintem egy nagyon fontos szempontot lehagyott:

Gyurcsányt Schiffer András jelentette fel, mégpedig NÉV SZERINT, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni."

Hmm. Milyen igaz! Ez egy nagy hiányossága a cikknek, valóban! Márpedig ez tényleg fontos politikai szempont a jövőre nézve - még ha a bűnvádi eljárásra nem is lehet közvetlen ráhatása.

Balt 2010.11.08. 21:03:31

@bóra77: "valaki egyszer igazán elmagyarázhatná, hogy miért GYF az első számű közellenség..."

Az ön"bevallott" 8 év permanens elkúrással egyenértékű a neve, Megyó kampánytanácsadójától kezdve; márpedig 10 (15) milliószor elrabolt 8 év (+ ugyanennyi a "jóvátételre") harmadolva sem kevés...

jjulie 2010.11.08. 21:04:51

@Balt:

kicsit olvasgass a kommentek között és megtalálod mire vonatkozik a siffer féle cuccos

meghogy a hablatybajnokaid mit is tettek a füledbe

aztán magabíztosan folytasd a bégetést (márha továbbra is birkaként akarsz létezni)

bóra77 2010.11.08. 21:04:56

@pug406st: nem lesz..addig módosítgatnak rajta (Alkotmány), amíg kedvükre való nem lesz..róka-sajt effektus...
érdekes volt az írás, egyébként..

Balt 2010.11.08. 21:05:41

@bóra77: "valaki egyszer igazán elmagyarázhatná, hogy miért GYF az első számű közellenség..."

De fordítsuk meg a dolgot, ha úgy jobban tetszik: :)
tkp. egyszemélyi felelőse a Fidesz 2/3-nak, a Jobbik bekerülésének, meg mindannak, ami ezzel jár.

bóra77 2010.11.08. 21:06:00

@Balt: köszönöm a felvilágosítást. most már mindent értek.

jjulie 2010.11.08. 21:06:07

@Balt:

na, jól eldaloltad a birkaindulót

bravó

aszekelyek 2010.11.08. 21:06:40

@bierkamp: Valamit elnéztél. nem találják az okot és nem mennek. Csak a fleto rajondói megnézni a műsorát a cirkuszi sátorban. Schifferkét is megnézték kb annyian, fajkasházy szerint.@Balt: Dehogyneeeem, éppen azért úgy készül.

aszekelyek 2010.11.08. 21:08:06

@panelburzsuj: Nem változott azok köre, akiktől komolyan vissza akarják venni. Ne erőlködj.

panelburzsuj 2010.11.08. 21:08:47

@Balt:

TG alapkérdése az volt, hogy mennyire használ a Fidesznek saját elszámltatási kormánybiztosa, ha hisztis toppogással akarja törvényszegésre bírni az ügyészséget.

Balt 2010.11.08. 21:09:42

@Diocles: :) Ebben is tökéletesen egyetértek. Ahogy Radala fogalmazta (kb.): "nagy g.ciség a Fidesztől egy politikai hullát temetetlenül hagyni", de hát Lenin et. is máig kitömve látható a Vörös téren... :)

jjulie 2010.11.08. 21:14:02

@Balt:

és vald be nyugodtan, egy hullától vagytok így beszarva

panelburzsuj 2010.11.08. 21:14:21

@aszekelyek:

Jó neked, hogy különjáratod van OV fejébe. Gyanítom, hogy Navracsics, Lázár, Kövér is irigyel ezért.

Egyébként meg huss, elüti a kormányt a villamos - az alkotmány meg úgy marad.

Az össznépi idiótakórusba meglresnia sakját szólamot persze sokkal hálásabb, mint szárazon kárálni a felelősségről.

Míg van kinek.

Balt 2010.11.08. 21:16:24

@Hepci: "Cusi is bárkit bemárthatott volna minisztertől pártpénztárnokon át miniszterelnökig, mégis békésen ül."

Nem ismerem a jogtechnikai mikéntjét, de nem lennék meglepve, ha Cusi ügye is perújrafelvétellel/újratárgyalással folytatódna...

Balt 2010.11.08. 21:17:05

@Balt: Őőő, egyáltalán van már jogerős ítélet? Annyira nem figyeltem. :)

aszekelyek 2010.11.08. 21:19:02

@bariga: @panelburzsuj: Most is vizsgálhat az adóhatóság öt évre vissza. Ezt sem tudtad? Enélkül is. Az más, ugye? Mert míg veres volt a góré, ez a veszély nem fenyegette a szerződéssel nagyot markolókat.@Balt: Látod, hogy egyeseknek semmi se jó? Ma nagyon röhögtem a jobbikon. Elsorolták, hogy egy csomó dolog, amit a FIDESz eddig tett, benne volt az ő jobbikos programjukban, asszem januárban... , persze nem teljesen így, meg másképp, meg izé.... a végén röhejes volt vona magyarázkodása a nem pontosan azt adták be, mint FIDESZES indítványt de akkor is miénk és toporzékolunk. balczó is mögötte magyarázta ezt... Szóval ezek a nagy finomításra szoruló verdiktek, mind az ő diktátumaik, ha kissé fazonírozva is? Akkor miért nem örülnek neki? :) Arra is emlékszem, verték a mellüket és aszlogen a FIDESz uccse fogja , volt. :...DDDD most akkor az a baj, ha nem azt teszik, vagy az a baj, ha azt teszik. A jobbik mindenesetre nevetségessé teszi magát. Ezzel a felhanggal. Plusz idelőjetek felkiáltással veri a mellét azért, amit tesz a FIDESZ. balgasááág,.....

2010.11.08. 21:19:52

Hali!

OFF

Nézze meg mindenki a levelesládáját, ahol a nikcje van beágyazva!:) Aki nem kapott semmit, írjon a nickemre kattintva, ha érdekli a blogtalálkozó!:)

ON

Veszélyes a felvetése a fidesznek. A bűnbak csinálás mindig visszaüt!

kodó tamás 2010.11.08. 21:20:28

@török gábor: még egy utolsó tanács. bár már többször elmondtam. de aki ezt nem érti... az megérdemli.

1. visszamenőleges törvénykezés...

2. kártérítési felelősség megállapítása kormányhatározatban....

köszönjük TG a demokrácia temetésén való részvételét.

de ne kiáltsunk farkast. csak bégessünk bambán.

aszekelyek 2010.11.08. 21:24:57

@taktam: HAsonlóképpen.@Balt: Mint boldvai és kulcsár ügyei? Mindkettő szép összeget kapott vélhetően a csendért. Az a hanganyag amin hyurcsányiról beszélt kulcsár, erről az ügyészségról vált kámforrá szted? Törölték le? vagy mi? Érdekes viszonyok vannak ügyészségen. sztem elsőfokú van csak.Továbbá nincs megnevezve a kár részleges megtérítésének forrása. Ez is érdekes.Ha a bíróság rendeli el, akkor bizony megszerezhető a forrás....

Balt 2010.11.08. 21:25:29

@Dr. No: "hanem megfőznék és Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Őkegyelmessége főműsoridőben megenné, az mtv1 pedig élőben közvetítené a nemes rituálét."

Az avatar alighanem egy ilyen előfőzött fejhúst ábrázol, nemde? :)

kamarti 2010.11.08. 21:26:44

@aszekelyek: ha én jól értelek (ebben nem vagyok biztos, nekem kicsit zavaros), akkor sztem te félreértettél engem...

Balt 2010.11.08. 21:30:33

@Második Szóló: "Az ellene folyó eljárás lemossa róla az őszödi mocskot és makulátlan hófehér ártatlansággal térhet vissza kihívóként a 2014-es választási kampányban"

Logikus érvelés, de ennek ellenére erre nem tennék nagy tétet...

2010.11.08. 21:41:09

Előbb is írhattok ám vissza!:)))

porfelhő 2010.11.08. 21:44:21

"Az alkotmány rangját, legitimitását aláásta a különféle politikai célbólt táplált alkotmányellenes hangulat, holott a módositott alkotmány már nem a sztálini alkotmány, miközben a "tévtan" még ma is ott él az emberekben.
Ha Mo-nak volt nemeztközi tekintélye akkor azt az alkotmánynak, az alkotmányos rendszer stabilitásának köszönhette. "szögezte le Sólyom L. Eszméket kell képviselni, az a gondolkodásmód huzza a világot, s mindezt hitelesen kell tenni, noha gyakorta a hitelességgel szokott baj lenni ".

aszekelyek 2010.11.08. 21:45:53

@kamarti: nem csak szarkasztikus a humorom:D @Balt: az előbb még egy hulla volt... , ami elég virgonnnnnnnnnnnnnnc ahhoz képest. Meg woo doo -zhatták:D@panelburzsuj: össznépi idiótakórus? Azokra gondolsz, akik a fleto hazudozását bevették és megszavaztak neki még 4 évet? Szárazon kárálnak valóban- no nem a saját felelősségükről. Szabó nevű ma a parlamentben azt mondta, bezzeg ők tavaly, valódi alternatívát kínáltak az 52 éven felülieknek. Az ő mnyp-uk nem volt örökölhető talán??? vagy az maradt-e? VAgy jóváírnak nekik bármikor is bármit? ez szánalmas. Simán visszalépett 6o%-uk és nem volt semmiféle hiszti. Két pillér pont elég. Ha akar valaki, nyugodtan legyen magánban. !o %-a a tavalyiaknak is ott maradt. Pedig oszkó is aszonta, nekik hiba volt előírni is. Tessenek arról nyilatkozni, hogy miből fizessük a nyugdíjakat. a nem mnyp tagok adóiból tovább is? Az talán igazságos és egyenlő közteherviselés?

Balt 2010.11.08. 21:47:08

@vinczej: "Sukoró ügyében is pedig maximum szabálytalanságok lesznek megállapíthatók, végül is meg nem valósult "vélelmezett kárral"."

Pedig ezért már hónapok óta ülnek a kesztyűsbábok...

bóra77 2010.11.08. 21:51:35

Na, MT az Újságiróklubban, pont a Kulcsár- ügy nyomozóját citálta példaként, amit én is felvetettem. nahát:)
index.hu/belfold/2010/10/13/jogerosen_felmentettek_a_brokerugy_nyomozojat/

Balt 2010.11.08. 21:52:13

@Netkalóz: "nemsokára élessel lőnek a tömegbe és koncentrációs táborokba hurcolják az embereket.
ez a magyar jövő...népirtás jön"

Az már megvolt: 10 milliónál kevesebben vagyunk...

török gábor 2010.11.08. 21:52:39

@bóra77: AJ még rólunk is megemlékezett :)

6.Lenin 2010.11.08. 21:53:03

"A kérdés természetesen úgy is feltehető, hogy mi lenne a következménye annak, ha végül nem indulna el az eljárás. Ebben az esetben Gyurcsány - meg nem írt - menlevelet kapna a hatalomtól, ami a Fidesz számára sokkal rosszabb, mintha hivatalosan bűnösnek találnák, de sokkal jobb, mintha a volt kormányfőből ország-világ előtt mártír válna."

Hmm!

Nem indul eljárás.
Igen, szerintem a Fidesz is erre számít. Látjátok, ilyen az igazságszolgáltatás. Ezek mindig megússzák. Kimossák őket.

Következő lépésben meg kell regulázni őket.

Indul eljárás, ezt kétlem, mivel sok szereplős volt a játék. Sok a milliárdos érintett, az pedig veszélyes játék.

Indul eljárás, de felmentik, jó érv a szélsőjobbnak.
Lehet más a politika?
Lószart, mama! Ilyenek vagyunk, oszt jó napot.

Indul eljárás, elítélik. Csoda történt.

Vagy tiszta lenne?

jjulie 2010.11.08. 21:55:46

@Balt:

statárium kellene

nem ez a totojázás, meg bizonyítgatás, meg ilyen szarságok, az ítéletek már megvan, csak ki kellene hirdetni, meg végre kellene hajtani

ugye?

porfelhő 2010.11.08. 21:55:54

"89 óta alkotmányos rendszerünk legkomolyabb hibája, továbbra is az alaptörvény könnyü módosithatósága.
A mostani nagy kormánypárt képvselőinek tanubizonyságot kellene tenni, mi a fontosabb a lojalitásuk a kormányhoz, annak vezéréhez, vagy az alkotmány, másik fontos szereplő az AB. Ajánlatos lenne, ha az AB. a hatáskörüket csorbitó mogoldást alkotmány ellenesnek nyilvánitaná és megsemmisitené. Ilyet még soha nem tettek, nagyon fontos lenne, mert azt jelentené, hogy kománypárti lojális emberek nincsenek többségben, vagy ha mégis vannak, fontosabbnak tartják az alkotmányba tett esküjüket."

bóra77 2010.11.08. 21:57:36

@török gábor: erről lemaradtam...mit mondott?

aszekelyek 2010.11.08. 22:00:37

@bóra77: meg azé, mer nem ismered fel Európa legszebb zsinagógáját felújítva belülről.@porfelhő: Igen, a természetes igazságérzet és a jó erkölcs képviselhető elvek. A törvényeket meg hitelüket vesztettek hozogatták, maguk védelmére, ami felül nem írhat ilyen elveket. Emlékszem, sukoró után parlamenti szinten szüntették meg azt a lehetőséget, amit blum és tsai élvezhettek. Soha többet senkinek. Úgy viselkednek, mint félistenek, a 89-es alkotói és védelmezői. Ami szintén nem a jó ízlés határain belül lévő cselekedet. Kizárólag a bőrük és javaik védelme érdekében. Elvtelenségük ugyanis bizonyított.

török gábor 2010.11.08. 22:01:03

@bóra77: semmi konkrétat, csak hogy mintha látott volna erről valamit valahol...

tölgyes 2010.11.08. 22:05:09

Kedves Török Gábor!

Az utókor kegyelettel emlékezik meg Miltiadészről.. akit később halálra ítéltek, majd a büntetést pénzbírságra változtatták. Az adósok börtönében halt meg. Mindez történt Kleiszthenész reformjai után.. vagyis a demokrácia fénykorában... A perben a vádat Periklész apja képviselte...de ha kívánja tudok példákat hozni a legújabb kor történelméből is!

Vagyis itt egy kérdés van: elkövette-e Gyurcsány a bűncselekményeket, vagy nem...illetve azok bizonyíthatóak vagy nem.Biztos lesz.. van, akiknek fáj a megvádolása.. de hisz tudjuk: úgy lett miniszterelnök, hogy már akkor is elkövetett bűncselekményeket..de azok elévültek.

Balt 2010.11.08. 22:05:26

@Szimba: "Álljon meg a fáklyás menet!
Ha GYF-et hivatali visszaéléssel elítélik, nem kell feltétlenül börtönbe kerülnie. Szerintem nem is lenne hasznos a Fidesznek."

Ezzel csak az a baj. hogy a kis halak (Tátrai és a másik) már hónapok óta előzetesben vannak, akkor visszás lesz Fegyencet szimpla pénzbüntetésre ítélni ugyanezen ügyben. (Ha találnak rá terhelő bizonyítékot, netán épp Tátraiék vallanak ellene.)

porfelhő 2010.11.08. 22:06:24

2005-től számitaná a kormány a különadót, 3,5 mill. lenne a határ, Gyurcsány F-nek is különadót kell fizetnie.

A vélt- vagy valós visszaélésekkel kapcsolatos felelősségre vonásokat, a rendszerváltásig visszamenőleg kellene érvényesiteni. ill. nem lehetne érvényesiteni? az lenne a legigazságosabb megoldás.

panelburzsuj 2010.11.08. 22:08:10

@aszekelyek:

"össznépi idiótakórus"

Összkórus az össz.

Minden ideológia, minden párt, minden "karizmatikus vezető" elvakult drukkere belefér. Gyurcsányisták és orbánisták együtt teszik az összidiotizmust.

Még az a szerencse, hogy azért időnként csak-csak földereng, hogy a stadionon kívül is lehetséges élet.

Vannak persze menthetetlen esetek.

Balt 2010.11.08. 22:09:24

@jjulie: Kullancsokkal általában nem tárgyalok, de egy félreértést tisztázzunk: én kifejezetten szurkolok Fegyencnek, hogy - mielőtt méltó helyére kerül - sikerüljön végleg szétvernie az MSZP-t, ehhez pedig kell némi időt és teret engedni neki. :) Az elszabadult hajóágyú tipikus esete.

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:14:06

@porfelhő: had kérdezzem már meg miért nem 10 v 20 évre visszamenőleg számítják a különadót?

aszekelyek 2010.11.08. 22:14:53

@panelburzsuj: Eddig nem voltál íly neutrális :) Stadionon és kordonon túl, hogy magaddal is konvergálj..... erre azért ügyelhetnél:)

aszekelyek 2010.11.08. 22:17:42

@porfelhő: NEm mondod, hogy azért ült ott olyan arccal és számolt magában? Lehet, hogy a végkielégítést nem is adta oda talált kislányok alapítványának? @shwarcz: Adó ügyben 5 év a hatály, elévülési:D azé.

porfelhő 2010.11.08. 22:19:22

@aszekelyek:
"89-es alkotói és védelmezői". kinek bizonyitott az elvtelensége?

"Orbán V. az alkotmányt módositja a törvényhozáshoz! alkotmányhoz való viszonyát nem a stabil elvek, hanem a hatalomgyakorlás vezérli, melyet mindig az aktuális ellenséghez kell igazitani." /net.hir/

megmondomdom 2010.11.08. 22:22:15

Hát, valljuk be, a FIDESZ-MSZP-KDNP-SZDSZ-MDF (ex)elit közt nem sok olyan embert találni ,aki ne érdemelne minimum 10 év börtönbüntetést.
Egyébként a megítélés kérdése szorosan összefügg a kormány teljesítményével, illetve azzal, hogy mit éreznek meg a tömegek.
Vagyis, ha az emberek jól élnek, akkor Orbáncnak hisznek, ha csalódnak, akkor a másoknak.
Szerintem azért se túl jó ötlet a Gyurcsány-rángatás, mert jöhet a másik oldalon is hasonlóan kemény kurzus, ez pedig visszaüthet az ugyanolyan korrupt FIDESZ-KDNP elitre, illetve a FIDESZ bűnözői holdudvarára is.

2010.11.08. 22:22:27

@shwarcz: így van, vagy 8 évre visszamenőleg...

a http://www.stop.huról idézem:

"Lázár Jánost lefesteni nem egyszerű feladat. Döntései gyakran megosztók, ötletei sokszor őrültnek tűnnek, ám némelyikük annyira zseniális, hogy még ellenfelei is kénytelenek irigykedve elismerni. A politikus mindössze 35 éves, mégis egészen rövid idő alatt elérte, hogy Orbán Viktor már-már jobbkezeként kezeli, pedig az köztudott, hogy Orbán Viktor kegyeibe nem könnyű beférkőzni, főként nem afféle külsősként.

Lázár János 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. Szülei bár a városban élnek, de követik a család ősi, birkapásztor hagyományait is, édesapja a mai napig gazdálkodik.

A frakcióvezető egykeként nőtt fel, és a gimnázium elvégzése után a jogi pályát választotta. A politikába már 20 évesen belekóstolt, az egyetem mellett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban kezdett el dolgozni - a jegyzői irodában, gyakornokként.

A hivatalban Lázár két év alatt feljutott a legmagasabb szintekig. Mindössze 22 évesen már a polgármester személyi titkáraként tevékenykedett, majd Rapcsák András politikai titkára lett, később pedig - egészen a polgármester haláláig - politikai tanácsadóként segítette munkáját.

Lázár mentora 2002-ben veszítette életét, a politikus előtt ekkor nyíltak meg a kapuk. Lázárt 2002-ben megválasztották országgyűlési képviselőnek, és később polgármesternek is.

Míg Hódmezővásárhelyen karrierjét a polgármester egyengette, addig fideszes előrejutásában Navracsics Tibornak jutott vezető szerep. Lázár 2000-ben lépett be a Fideszbe, a kezdetekről a HVG-nek úgy vallott: egy idő után maga is kereste a kapcsolatot a párt értelmiségi holdudvarával, és Navracsics Tiborhoz került igazán közel. "Korábban egyetlen fideszes vezér sem szólt hozzám éveken át. Aztán lassan a többiek is elfogadtak" - mondta.

Hódmezővásárhely első embere hat év alatt a Fideszben is magas szintekre jutott el. 2006-ban megkapta a párt frakcióvezető-helyettesi posztját - a frakcióvezető ebben az időszakban Navracsics Tibor volt - és ekkor lett Lázár a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is.

Vélhetően e tisztség miatt a mostani választások előtt Lázárt is esélyesnek tartották a belügy- vagy a rendészeti miniszteri posztra, amit végül Pintér Sándor kapott meg, Lázár ugyanakkor Navracsics helyébe lépve a Fidesz frakcióvezetője lett.

A politikus nevét a közvélemény 2007-ben ismerte meg, talán nem meglepő, de Lázár akkor is egy meghökkentő kijelentéssel került be a vezető hírekbe. A polgármester volt az, aki a kórházreform első áldozatának nevezte azt a férfit, aki a hódmezővásárhelyi kórházból a szentesibe tartva a mentőautóban vesztette életét.

Neve azonban nemcsak emiatt, a költségtérítések miatt is gyakran felmerült ebben az időszakban. A politikus ugyanis 2002-2006 között a legmagasabb összegű költségtérítést tette zsebre, ami meghaladta a 18 millió forintot. Lázár a kritikákat lazán vette, mint mondta, ő csak annyi pénzt vett fel, amennyi jár neki. Nem szívbajoskodott a polgármester akkor sem, amikor Orbán Viktor bizalmasának kellett nemet mondani. Lázár egy uszoda kapcsán kosarazta ki Makovecz Imre építészt.

Lázárnak jócskán akadnak bírálói, akik viszont egyvalamiben kénytelenek elismerő szavakkal illetni a politikust. Ez pedig nem más, mint a városban levezényelt oktatási reform, amely során Lázár megvalósította a sok helyütt csak álomként jelentkező integrált oktatást.

A város pénzügyi helyzetére rápillantva ugyanakkor a helyzet annyira nem fényes, a legutóbbi kutatások szerint az egy főre jutó adósságállomány alapján a Lázár vezette önkormányzat a leginkább eladósodott hazánkban.

Hab a tortán, hogy a politikus újabban őrültebbnél őrültebb ötletekkel áll elő. Elég csak a szégyenlistára gondolni, amit ráadásul helyi szinten meg is valósított. Amint arról a STOP is beszámolt, a polgármester listát készíttetett azokról, akik szerinte visszaéltek a szociális támogatásokkal és segélyekkel, majd a névsort kitetette Hódmezővásárhely honlapjára. Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát.

Lázár nevéhez fűződik az a javaslat is, mely szerint a jövőben a házaspárok nem lehetnének parlamenti képviselők, és ő jegyzi az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtításáról szóló indítványt is. A politikus utálja, ha veszít - ezt is saját maga vallotta be egy interjúban. Így ne is lepődjünk meg, ha akaratát - amely miatt csak az előző héten két tüntetésre került sor Budapesten - tűzön-vízen át is viszi."

Mikor fizeti vissza a 18 millát, vagy azután is fizet különadót?:)

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:22:57

@aszekelyek: aha azé?és ez a fidesznek mióta akadály??
elévülés itt?

2010.11.08. 22:24:19

@shwarcz: így van, vagy 8 évre visszamenőleg...

a http://www.stop.huról idézem:

"Lázár Jánost lefesteni nem egyszerű feladat. Döntései gyakran megosztók, ötletei sokszor őrültnek tűnnek, ám némelyikük annyira zseniális, hogy még ellenfelei is kénytelenek irigykedve elismerni. A politikus mindössze 35 éves, mégis egészen rövid idő alatt elérte, hogy Orbán Viktor már-már jobbkezeként kezeli, pedig az köztudott, hogy Orbán Viktor kegyeibe nem könnyű beférkőzni, főként nem afféle külsősként.

Lázár János 1975-ben született Hódmezővásárhelyen. Szülei bár a városban élnek, de követik a család ősi, birkapásztor hagyományait is, édesapja a mai napig gazdálkodik.

A frakcióvezető egykeként nőtt fel, és a gimnázium elvégzése után a jogi pályát választotta. A politikába már 20 évesen belekóstolt, az egyetem mellett a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban kezdett el dolgozni - a jegyzői irodában, gyakornokként.

A hivatalban Lázár két év alatt feljutott a legmagasabb szintekig. Mindössze 22 évesen már a polgármester személyi titkáraként tevékenykedett, majd Rapcsák András politikai titkára lett, később pedig - egészen a polgármester haláláig - politikai tanácsadóként segítette munkáját.

Lázár mentora 2002-ben veszítette életét, a politikus előtt ekkor nyíltak meg a kapuk. Lázárt 2002-ben megválasztották országgyűlési képviselőnek, és később polgármesternek is.

Míg Hódmezővásárhelyen karrierjét a polgármester egyengette, addig fideszes előrejutásában Navracsics Tibornak jutott vezető szerep. Lázár 2000-ben lépett be a Fideszbe, a kezdetekről a HVG-nek úgy vallott: egy idő után maga is kereste a kapcsolatot a párt értelmiségi holdudvarával, és Navracsics Tiborhoz került igazán közel. "Korábban egyetlen fideszes vezér sem szólt hozzám éveken át. Aztán lassan a többiek is elfogadtak" - mondta.

Hódmezővásárhely első embere hat év alatt a Fideszben is magas szintekre jutott el. 2006-ban megkapta a párt frakcióvezető-helyettesi posztját - a frakcióvezető ebben az időszakban Navracsics Tibor volt - és ekkor lett Lázár a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is.

Vélhetően e tisztség miatt a mostani választások előtt Lázárt is esélyesnek tartották a belügy- vagy a rendészeti miniszteri posztra, amit végül Pintér Sándor kapott meg, Lázár ugyanakkor Navracsics helyébe lépve a Fidesz frakcióvezetője lett.

A politikus nevét a közvélemény 2007-ben ismerte meg, talán nem meglepő, de Lázár akkor is egy meghökkentő kijelentéssel került be a vezető hírekbe. A polgármester volt az, aki a kórházreform első áldozatának nevezte azt a férfit, aki a hódmezővásárhelyi kórházból a szentesibe tartva a mentőautóban vesztette életét.

Neve azonban nemcsak emiatt, a költségtérítések miatt is gyakran felmerült ebben az időszakban. A politikus ugyanis 2002-2006 között a legmagasabb összegű költségtérítést tette zsebre, ami meghaladta a 18 millió forintot. Lázár a kritikákat lazán vette, mint mondta, ő csak annyi pénzt vett fel, amennyi jár neki. Nem szívbajoskodott a polgármester akkor sem, amikor Orbán Viktor bizalmasának kellett nemet mondani. Lázár egy uszoda kapcsán kosarazta ki Makovecz Imre építészt.

Lázárnak jócskán akadnak bírálói, akik viszont egyvalamiben kénytelenek elismerő szavakkal illetni a politikust. Ez pedig nem más, mint a városban levezényelt oktatási reform, amely során Lázár megvalósította a sok helyütt csak álomként jelentkező integrált oktatást.

A város pénzügyi helyzetére rápillantva ugyanakkor a helyzet annyira nem fényes, a legutóbbi kutatások szerint az egy főre jutó adósságállomány alapján a Lázár vezette önkormányzat a leginkább eladósodott hazánkban.

Hab a tortán, hogy a politikus újabban őrültebbnél őrültebb ötletekkel áll elő. Elég csak a szégyenlistára gondolni, amit ráadásul helyi szinten meg is valósított. Amint arról a STOP is beszámolt, a polgármester listát készíttetett azokról, akik szerinte visszaéltek a szociális támogatásokkal és segélyekkel, majd a névsort kitetette Hódmezővásárhely honlapjára. Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát.

Lázár nevéhez fűződik az a javaslat is, mely szerint a jövőben a házaspárok nem lehetnének parlamenti képviselők, és ő jegyzi az Alkotmánybíróság jogkörének megkurtításáról szóló indítványt is. A politikus utálja, ha veszít - ezt is saját maga vallotta be egy interjúban. Így ne is lepődjünk meg, ha akaratát - amely miatt csak az előző héten két tüntetésre került sor Budapesten - tűzön-vízen át is viszi."

Mikor fizeti vissza a 18 millát, vagy azután is fizet különadót?:)

porfelhő 2010.11.08. 22:24:37

@shwarcz:
Had válaszoljam már meg, habár látom előttem már megtették. A különadó, a vélt- vagy valós visszaélések felderitése messze nem egy ketegória!

ssi 2010.11.08. 22:29:01

@panelburzsuj:
off
Hiányoznak bizonyos háttérszámítások, összegző kimutatások a 2011-es költségvetés tervezetének indoklásából az Állami Számvevőszék elemzése szerint
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/08/asz_hianyos_a_2011-es_budzse_indoklasa/

adócsomag négyszázezer helyett csak tizenötezer munkahelyet hoz létre négy év alatt.
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/08/160_milliarddal_elszamoltak_a_koltsegvetest/

jjulie 2010.11.08. 22:29:45

@Letícia:

nahát, miért terjesztesz ilyeneket a frakcióvezető Úrról?

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:31:12

@porfelhő: egy másik blogról .....

És még ezen felül a Fidesznél
1. Szabad volt Magyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
2. Szabad volt ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
3. Szabad volt az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
4. Szabad volt a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
5. Szabad volt fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
6. Szabad volt a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
8. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt - szemben az eredeti tervekkel - nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
9. Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
10. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem - többek között - a külső gyártók kielégítésére fordítani.
11. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
12. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
13. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
14. Szabad az - Orbán Viktorhoz közel álló - Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.
15. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.

bóra77 2010.11.08. 22:33:19

@aszekelyek: jó a humorod! a szövegértésed pedig egyenesen felülmúlhatatlan!:) hajrá, így tovább!

2010.11.08. 22:33:57

@jjulie: én? A www.stop.hu terjeszti. Birkapásztor kivackolódott gyereke, azt hiszi, hogy most is otthon van...mondjuk állítom, az apjának nagyon sikerélménye van a saját nyájával...:))))

6.Lenin 2010.11.08. 22:35:36

@megmondomdom:

Vagyis legyen minden a régi, mint a kádár rendszerben.
Lophat mindenki a közösből, de legyen benne annyi tisztesség, csak a beosztásának, a társadalomban elfoglalt helyzetének megfelelő mértékben.
Eddig bevált, minek rajta változtatni.

jjulie 2010.11.08. 22:38:02

@Letícia:

birkapásztor gyereke, ki hitte volna, és egy sima kocsis gyerekének gondoltam

nem csoda hogy vállalta a golyófogó szerepet

jjulie 2010.11.08. 22:42:31

@shwarcz:

aranyoz lista, a jéghegy csúcsa

2010.11.08. 22:43:14

@aszekelyek: na ezzel vitatkozom, mert a legszebb szerintem Magyarországon a szegedi zsinagóga:

www.zsinagoga.szeged.hu/hu/index.php?menupont=syn

ami alapján csinálták Brassóban is, de az nem ennyire szép.

@jjulie: sok gátlás nem szorult bele. Mondjuk aki Rapcsáknál szocializálódott...

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:43:32

Szeretném javasolni Török Gábornak,hogy nyilatkoztassa meg a kommentelőit az életkorukról...
úgyis szereti a statisztikát..

Ordnassac 2010.11.08. 22:43:39

@jjulie: más: mailcím megvan már? ;-)

6.Lenin 2010.11.08. 22:49:45

@shwarcz:

Mit jelent az életkor?

Sokan vannak, akinek csak a térfogatuk változott a fogantatás előtti állapotuktól.

2010.11.08. 22:50:11

@shwarcz: hú de szépek, köszi!:)

Iustizmord 2010.11.08. 22:51:39

@aszekelyek: balon? én nem vagyok balos.

2010.11.08. 22:53:37

@6.Lenin: mert szerinted a 18 millát ázár megérdemelte? Nem nyúlta le? Vitézy Dávid 1.6 milla/hó nem jó erkölcsbe ütköző? Egy 98%os sarcadó alá vont orvosnak ehhez legalább 30 évet kell dolgozni, hogy végkielégítése meg felmentési ideje legyen és ő fizet ezért majd 98%ot, ha eléri a 2millát. Vitézy ezt 1 hónap 2 hét alat keresi meg 25 évesen, mert az anyja, Hankiss Ágnes jól feküdt minden érában...

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:56:09

@6.Lenin: mindenkinek a maga korrektségére van bízva mit vállal be.
de ez kizárólag statisztikai alapon lehet érdekes.

jjulie 2010.11.08. 22:56:30

@Letícia:

a dávid tehetséges, biztos forrásból tudom, tehát megérdemli, erkölcsös

6.Lenin 2010.11.08. 22:56:53

@Letícia:

"Egy 98%os sarcadó alá vont orvosnak ehhez legalább 30 évet kell dolgozni,"

+ rengeteg borítékot bontogatni, a tartalmát meg hazacipelni.

shwarcz bácsi 2010.11.08. 22:59:08

@6.Lenin: a debreceni focicsapatnak 10mrd ft ért építenek új stadiont.
ilyenkor hol a válság?

2010.11.08. 22:59:21

@Letícia: Lázár keresett 18 millát csak a költségtérítéssel. Biztos otthon késsel kergették az asztal körül, hogy ha Pesten maradt a ogy ülések után, és nem 5csillagos hotelben szállt meg...Hiába na, nagyágyból való. Láccccccik!

2010.11.08. 23:00:27

@jjulie: ja, de az anyjának szerintem meg volt Tarlós is....

jjulie 2010.11.08. 23:02:33

@shwarcz:

foci elengedhetetlen a válságból kivezetődéshez

2010.11.08. 23:04:08

@6.Lenin: tőlem pl,. csak a magánorvosok fogadták el a tudott összeget. Egy altatóorvos mit keres?? És tudod, annyit nem tanult Vitézy eddigi életében, mint egy orvos a felvételiig és az anatómia szigorlatig.

Ne legyél irigy, mindenki előtt nyitva áll/állt az orvosi pálya.

6.Lenin 2010.11.08. 23:04:44

@shwarcz:

Természetesen.
Ez mennyire lehet érdekes statisztikailag? Mi minden történt itt az elmúlt 50-60 évben, ki mit élt át belőle, szerintem nagyon torzítaná a statisztikát.

Én csak arra akartam utalni, sokaknak elég nehéz feldolgozni, hogy valaki lehet fiatalon is tehetséges.

panelburzsuj 2010.11.08. 23:05:03

@aszekelyek:

Szal ha a "politikai elit" egészét holdudvarostul, drukkerestül nemzeti szemétdombnak címzem - az neutralitás.

Ideológiailag nem lehetek eléggé képzett, mert én minimun egy halavány terroristagyanúval illetném magamat ...

2010.11.08. 23:06:00

@shwarcz: kósa is szeret borítékot (dobozt) bontogatni...

jjulie 2010.11.08. 23:06:16

@Letícia:

nem írigy, csak az igazságérzete maradt meg a tizenéves korából változatlan formában

2010.11.08. 23:07:55

@6.Lenin: ja, de ezt te se mondod komolyan. A te gyereked miért nem ennyire tehetséges???

2010.11.08. 23:09:08

@jjulie: hát ja, azóta is narancssárga ködben úszik...??

6.Lenin 2010.11.08. 23:11:28

@Letícia:

Én soha senkitől nem irigyeltem semmit
Nekem szerencsém volt, vagy inkább kiharcoltam, néhány évet kivéve (pl. katonaság) mindig azt csináltam, amit szerettem.
Két rossz tulajdonság biztosan hiányzik belőlem, az irigység és a gyűlölet. Azért van rossz is, de erről majd 1x máskor, talán.

panelburzsuj 2010.11.08. 23:13:02

@shwarcz:

Annyit könnyen leszűrhetsz, hogy a "blogfenntartó" törzsgárdatagság jóval vénebb a neten futkorászó csikóhadaknál.

2010.11.08. 23:13:40

@6.Lenin: van rossz is??? Nem mondod?? Lehidalok, hogy van, amit a nagyvezír, illetve most már a SírKán nem jól csinál??? Ezt nem hiszem el!!!!

porfelhő 2010.11.08. 23:13:48

"Miért Miniszterelnök Úr?" GyF. kérdésére, Navracsics adott volna választ OV. távolléte miatt. nem fogadta el. mert "csak" az "kell".! már mint az OV. válasza. "Hagyjuk meg a lehetőséget a miniszterelnök úrnak" a válaszadásra.

Ordnassac 2010.11.08. 23:14:26

@panelburzsuj: egy-két kivételtől eltekintve. O:-)X

panelburzsuj 2010.11.08. 23:16:10

@Letícia:
Gondolod, hogy maga SirKán irkál ide Lenin apóként?

panelburzsuj 2010.11.08. 23:18:52

@Ordnassac:

Azért te is kinőttől már az MSN-en csicsergő bakfiskorból, nem? :)

6.Lenin 2010.11.08. 23:23:02

@Letícia:

Két lányom van, nem volt/nincs egyiküknek sem politikai ambícióik. Ők is azt csinálják, amit szeretnek.
Az egyik pedagógus, idegen nyelvet tanít és több kiállításon (nemzetközin is) nyert díjat, kézműves alkotásaival.
A másik kertészmérnök.
Az egyik inkább baloldali, a másik jobboldali és jókat vitázunk.

2010.11.08. 23:23:36

@panelburzsuj: nem, OV keleti szélről beszélt...mondjuk keletinek állítólag elég keleti...nos, lehet arról ábrándozik, hogy ő lesz II. Dzsingisz Kán?:)))

Ordnassac 2010.11.08. 23:24:32

@panelburzsuj: azért vannak, akikkel ott vagy a fácse hasonló szolgáltatásán keresztül tartom a kapcsolatot. ;-)

2010.11.08. 23:24:58

@6.Lenin: na de szép, az egyik lányod szimpibb, mint a másik!:)))

2010.11.08. 23:26:55

@Ordnassac: így van! :)

S.O.S. jeleket is vesz! Hihetetlenül jó!;)

Szép álmokat!:)

panelburzsuj 2010.11.08. 23:31:15

@Letícia:

Kínos érzés poént magyarázni: Leninünk magamagára célozgatott a rosszaságaim is vannak megpendítésekor.

reservatio mentalis 2010.11.08. 23:31:30

"...ha megtörténik az első lépés, ha az ügyészség kezdeményezi az eljárást és a parlament felfüggeszti a politikus mentelmi jogát, már semmit sem lehet visszacsinálni." És nem lehet kiszámítani szerintem a kockázatokat sem, mert több ebben a presztízsveszteséget okozó veszély, mint a nyereség. A cikkben pl. az a kimenetel nem szerepel, hogy az is nagyon ciki lenne, ha igaz, évek múltán, de mégis felmentik GyF-et. Már maga az évekig elhúzódó perek is bizonytalanná teszik az embereket, vagy a sokadik "Tocsikolást" látják benne, de még ezzel sem a hatalom nyer, inkább a Fidesz gyengesége lesz a konklúzió. Ha ez ennyire irracionális, akkor mégis miért?

panelburzsuj 2010.11.08. 23:33:14

@Ordnassac:

Még növésben vagy ...

(Térfogatilag legalábbis.)

6.Lenin 2010.11.08. 23:35:03

@Letícia:

A rossz tulajdonságaimat a feleségem tartja nyilván, néha belekezd a felsorolásba, de mindig elfelejtem megjegyezni.
Tudom, hogy nála bármikor érdeklődhetem, amennyiben kíváncsi lennék ezen tulajdonságaimra. Megbízom benne, hogy naprakészen vannak nyilvántartva.

2010.11.08. 23:41:21

@panelburzsuj: jaaaaaa. Bocsesz.

@6.Lenin: ha valami nem tetszik neki, miért nem lép le? Vagy te miért tűröd a lamentálását? Tehet egy szívességet, mantrázzon. Oszt lám, mennyi eredménye van...

Na télleg jóccak!

6.Lenin 2010.11.08. 23:59:10

@Letícia:

Látszik a generációs különbség, gondolkodásmódban.

Amennyiben nem figyelmeztetne időnként, totál el lennék ájulva magamtól, hogy talán ilyen jó gyerek nincs is másik a Földön.
Ő ránt vissza a rideg valóságba.
Ő miért? Már én is töprengtem ezen, de egyelőre nem bolygatom a kérdést, lehet a politikai nézeteink különbözősége, mondjuk.

6.Lenin 2010.11.09. 00:07:25

Ferit várja a kóter, engem meg az ágyikóm.

Jó éjt!
Mindenkinek.

@panelburzsuj:
50 körül óvatosan a térfogattal!

kodó tamás 2010.11.09. 09:39:53

@Letícia: "Bár az adatvédelmi ombudsman az ügyben vizsgálatot indított, Lázár közölte: a honlapról nem távolítja el a listát."

megoldás:
majd az ombuckalakókat távolítja el.

egyébként lézer jani felfutásának okát tuti a családjában kell keresni, rapcsák vonalon... pl talán a felesége... nagyon nehéz imfot találni tehát nagy titok van...

Megfigyelo 2010.11.09. 15:42:04

Ne játszuk a naívat: egy olyan országban, ahol az alkotmánybíróságból lábtörlőt csináltak, arra számítani, hogy az igazságszolgáltatás majd tárgyilagos lesz?! Ott a példa: a Hororkovszkij ügy - most fogják másodszor ártatlanul elítélni...(Elvégre keletre nézünk, keletre, keletre...)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.11.10. 09:16:07

"és szerintem messze nem egyértelmű, hogy a többség az igazság győzelmének vagy a győztes bosszújának látja majd a történteket."

a többség az igazság győzelmének FOGJA látni.

mire a többség rájön, hogy ez csak a győztes kicsinyes bosszúja volt, már régen késő lesz.

de hát ki nem szarja le: 65-ös IQ-jú országgal ezen a szinten kell kommunikálni.

taktam 2010.11.10. 11:46:07

@aszekelyek:
Nem értem: "HAsonlóképpen."-bejegyzését. Ámbár, lehet, hogy stupid vagyok...

rudeboy78 2010.11.10. 13:06:25

Az utolso mondat lenyeges - es talan tovabbfeszegetheto - kerdes.
GyF egyre hetykebb megszolasaibol akar azt is ki lehet venni, hogy tudatosan jatszik, provokalja a hatalmat. Ha, a mai technikai baki lattan, nem a "menlevel-forgatokonyv" ervenyesul, hanem megiscsak bunbak lenne, elitelik, es botronbe kerulne, kerdes, hogy ez a "purgatorium" eleg e ahhoz, hogy ujraepitse magat.

Lehet e Fletobol Tancsics?

Ezzel indulnek is a kovetkezo koltoi kerdesek vilagbajnoksagan.

preston 2010.11.10. 22:26:22

csak negativ szókörnyezetben emlegetni gyurcsányt, ti itt majd mind megkajáltátok a fidesz harci ötletét. elgondolkodtatok azon, hogy esetleg tényleg nem történt ott semmi sukoron, csak magyar viszonyok. egy kritikák össztüzében álló , mindenhonnan támadott miniszterelnök, szerintetek annyira hülye lett volna, hogy nemtudommilyen módon éppen itt próbált volna lopni? és mennyit lehetett volna??
vagy semmi nem számit??

Mzperx 2010.11.14. 08:40:47

Nem értek a politikához, de: ha Gyurcsány vádlottak padjára kerül most, Orbán nagy eséllyel szintén ott lesz pár évvel később. Mert a politika nem felejt és lesz már rá példa a modern kori magyar jogtörténelemben! Indokot kreálni mindig lehet, hogy miért.
Párhuzam: ha most az 50-es években élnénk, Gyurcsány úgy végezné, mint Nagy Imre, aki nem megfelelő politikai lépéseivel polgárháborút okozott. Az új hatalomnak el kellett takarítania az útból riválisát, hogy végrehajthassa a konszolidációt. A megfélemlítés most is hatásos eszköz, ha az embernek gyerekei vannak.

kodó tamás 2010.11.14. 09:00:38

@Mzperx: pl azért mert bűnöző... azért kerül majd oda. végül is egy országrabló maffiaszervezet "arca" Ő is...

S_a_n_y_A 2010.12.04. 16:13:37

@Mzperx:

igaz! Régi magyar mondás: Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Még ha le is kapnák Gyurcsányt, és a köznép pozitívan állna hozzá, nem a győztes bosszúját látná benne, akkor is példát statuálna. És mivel ő mostani miniszterelnök, a következő épp ő lenne a sorban. Ez az igazi ok, ezért megy a csak szavak szintén a sárdobálás, de semmi nem történik valójában.

kodó tamás 2010.12.04. 16:23:35

@S_a_n_y_A: színház. cirkusz a népnek.
süti beállítások módosítása