Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
11:43

Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott Lázár-féle módosító kapcsán. Az elnöklő jobbikos Balczó Zoltán kihirdette a szavazás eredményét, majd rögtön hatalmas vita robbant ki, több fideszes ugyanis azt jelezte, hogy nem működött a gépük a voksoláskor. Mi lehet ebből?

(Fotó: Népszabadság)

Hogy mennyire érdekes és kaotikus a helyzet, azt a szavazás után fél órával az internetes portálokra felkerült címek is mutatják. Kivételesen érdemes párat összegyűjteni:

  • Hírszerző: Botrány a parlamentben: nem ment át a Lázár-javaslat
  • HVG: Nem ment át a Lázár-féle alkotmánymódosítás módosítója
  • Index: Bakizott a Fidesz-frakció, nem kapta meg a kétharmadot a különadótörvény módosítása
  • InfoRádió: Zavar az Országgyűlésben: elsőre nem mentek át Lázár János javaslatai
  • Origo: Nem kapott elég szavazatot Lázár ötlete a parlamentben
  • Magyar Nemzet: 261 szavazat az alkotmánymódosításra - rendkívüli ülést tart a házbizottság
  • Mandiner: Nem ment át a Lázár-javaslat
  • Népszabadság: Megakadt a kétharmad! Elbukott az AB-ról szóló módosító

Az ügy azért különösen pikáns, mert egyrészt itt már a szabad politikai valóságértelmezés tere beszűkült, hiszen közjogi szabályok korlátozzák, másrészt pedig nekem úgy tűnik, hogy a Fidesznek sikerült belelavíroznia magát egy olyan helyzetbe, ahol pillanatnyilag csak rossz és rosszabb kimenetek léteznek. Ha elfogadják a szavazás eredményét, akkor újra kell kezdeniük az egész folyamatot a beterjesztéstől, ami újabb heteket vehet igénybe. Ha viszont a többségükkel élve erőből átnyomják a parlamenten (hozzáadják a szavazatokhoz azokét, akik csak jelezték az igenjüket, de azt a gép nem rögzítette, vagy esetleg még ma újra megkísérlik a szavazást), abban az esetben azt kockáztatják, hogy egész eljárás a házszabály-ellenesség miatt közjogilag érvényteleníthető lesz. A Házbizottság ezekben a percekben is ülésezik, meglátjuk…

De bárhogy is lesz, ez a ma délelőtti botrány minden bizonnyal felerősíti magát a témát, márpedig pont ez volt az, amit a Fidesz minden bizonnyal szeretett volna elkerülni.

x x x

Frissítés 1: Megszületett a Házbizottság egyhangú (!) döntése, négy szavazatot beszámítottak (akik jelezték, hogy szavaztak, de a gép nem regisztrálta döntésüket), így a módosítás átment. Most már csak az a kérdés, hogy nem akad-e majd valaki, aki házszabály-ellenességre hivatkozva (a szavazás eredményét az elnök egyszer már kihirdette) megtámadja az Alkotmánybíróságon az egész törvényt. Miután az ellenzék  végül támogatta az eljárást, ennek esélye jelentősen csökkent, de azért nem nulla.

x x x

Frissítés 2: Az eddig megismert információk alapján úgy tűnik, hogy - az első hírekkel ellentétben - a lényegi hibát a levezető elnök, Balczó Zoltán követte el, aki nem vette észre a gép meghibásodására hivatkozva jelentkező fideszes képviselőket. A végeredmény a politikai akarat tekintetében vitathatatlan, az eljárás azonban az elnök figyelmetlensége miatt megkérdőjelezhető.

x x x

A nyílt szavazás
60. § (1) Az Országgyűlés az Alkotmányban, törvényben vagy a Házszabályban meghatározott kivételekkel minden kérdésben nyílt szavazással határoz.
(2) A nyílt szavazás történhet
a) kézfelemeléssel,
b) szavazatszámláló gép alkalmazásával,
c) kézfelemeléssel és szavazatszámláló gép együttes alkalmazásával.
(3) Az elnök megállapítja a szavazás eredményét. Ha a kézfelemeléssel történő szavazás eredménye felől kétség merül fel, bármely képviselő kérésére a szavazást szavazatszámláló gép alkalmazásával meg kell ismételni.

(37/1998-2002. ÜB.) Az Országgyűlés plenáris ülésén szavazást megismételni kizárólag a Házszabály 43. § (2) bekezdésében, illetve a 60. § (3) bekezdésében foglalt esetekben lehet. Ezeken túlmenően a szavazást akkor sem lehet megismételni, ha a szoros szavazatarány és a szavazatszámláló gépek működési zavara miatt a szavazás eredménye kétséges. Ha az elnök a szavazás eredményét kétségesnek ítéli, annak kihirdetése előtt a jegyzőket igénybe véve, szükség szerint a szavazás eredményének gépi nyilvántartását is megtekintve ellenőrzi az eredmény helyességét. Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja. Ennek során az előbbiek szerint jár el. A tévesen kihirdetett eredményt a felülvizsgálat eredményére tekintettel helyesbíti. A kihirdetett eredmény helyesbítésének a vitatott szavazást követő újabb parlamenti munkamozzanatig (pl. a módosító javaslattal kapcsolatos vitatott szavazást követő újabb módosító javaslat feletti szavazásig, vagy utolsó szavazás esetében a következő napirendi pontra történő áttérésig stb.) van helye. Ezen időponton túl az esetleges tévedés csak alkotmánybírósági normakontroll vagy a jogi normát módosító önálló indítvány útján orvosolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr282438112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jobboldalra udvarolni 2010.11.10. 19:02:23

Eddigi életem során nem sokszor voltam szerelmes, de akkor nagyon. Talán a sors fintora, hogy mindig olyan lányok mellett kötöttem ki, akiknek politikai hovatartozása szöges ellentétben állt az enyémmel. Ezzel

Trackback: Meggyes Tamás Pio atya reinkarnációja? 2010.11.10. 17:25:18

BÁR NEM PROFILUNk, DE...Döbbenetes dolgok történtek ma a parlamentben. Meggyes Tamás képviselő, aki a gonosz szocialista ügyeskedések miatt nem tudott szavazni az Alkotmánybíróság hatókörét csökkentő szavazás során, a szavazást követően látványosan ism...

Trackback: Oooopps! 2010.11.10. 14:01:17

Majdnem beégett a mutatvány. A 2/3-os módosító javaslatot a gép szerint "csak" 66,5% szavazta meg. Egyetlenegy szavazaton állt vagy bukott a dolog. Az ellenzéki derültség után futkostak is a kormányoldali képviselők, mint a hangyák. Páran jel...

Trackback: Egy pillanatra megakadt a dübörgő kétharmad 2010.11.10. 13:04:25

A képviselők most délelőtt szavaztak Lázár János beadványáról, vagyis az AB jogkörének szűkítéséről. De a javaslat csak 257 igen szavazatot kapott, viszont a kétharmadhoz 258 szavazat kellett volna. A szavazás alatt több fideszes képviselő jelezte, kö...

Trackback: Besült a Fidesz-henger - A gépek lázadása 2010.11.10. 12:32:08

Elsőre nem ment át a végkielégítések különadójáról szóló törvényhez benyújtott kormánypárti módosító javaslat a parlamentben. A gépi szavazás adatai szerint csak a jelen lévő képviselők 66,5 százaléka támogatta a hétfőn letárgyalt módosítást. Több korm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bóra77 2010.11.10. 11:48:09

Index: "Bakizott a Fidesz-frakció, nem kapta meg a kétharmadot az alkotmány módosítása"

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.11.10. 11:50:27

Ez a drága meggyes tamás, ha tényleg nem volt benn, és hazudott, kaphat valamit?

Ordnassac 2010.11.10. 11:50:35

@bóra77: igen, de kezdetben valóban a különadó volt a címben, sőt, a link maradt úgy, ahogy.

török gábor 2010.11.10. 11:50:44

@bóra77: ezt csak most tették fel, az első órában az általam bemásolt cím élt..

Ordnassac 2010.11.10. 11:51:13

@Tyson925: 150e forintos frakcióbüntetést.

bóra77 2010.11.10. 11:52:51

sportnyelven a kép:
(úszás/atlétika)
- OV és csapata nézi az eredményjelző táblát, amely három fideszes mellett a DQ feliratot jelöli

oder
(úszás)
- OV nézi a táblát, és látja, hogy a győzelemhez pont egy körömhossznyi hiányzott..

oder
(tenisz)
- OV nézi az eredményjelzőt, és challenget kér..a bíró most dönt arról, hogy kimerítette-e a challenget a Fidesz, vagy újráztatja a pontot

bóra77 2010.11.10. 11:53:32

@török gábor: tudom, a linkje most is rossz, a címet már javították.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.11.10. 11:54:18

@Ordnassac: Jó az az alap. De azt mondta, hogy ő szavazott csak nem volt jó gép, míg ugye a szocik szerint benn sem volt. Elég nyílvánvaló, h félre akart vezetni. Ilyenkor mi van?

kodó tamás 2010.11.10. 11:54:44

kik voltak??? azonnal kalodába ki velük a kossuth térre!!! ellenforradalom!!! közéjük lövetni, OV határozottan lépjen fel a belső bomlasztók ellen!!! nem azért szavaztunk 2/3-ot hogy a büfében lófráljanak... ez milyen dolog?? és a választók akarata? smafu?

shearer86 2010.11.10. 11:54:55

a kedvencem: "Több fideszes viszont azt állítja, nem mehetett ki Meggyes a termeből, mivel erősen figyeltek egymásra !!!!!. Az esztergomi politikus mellett Kontúr Pál ül, aki nem engedte ki a teremből !!!!" Azért megvan a bizalom párton belül is :)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.11.10. 11:56:01

@shearer86: Most komolyan, te megbíznál benne? :-)

Szimba 2010.11.10. 11:57:10

Isten nem ver bottal:-)
(Hogy fideszes, KDNP-s fordulattal éljek.)

kodó tamás 2010.11.10. 11:57:16

azonnal köbvetelem a HÁZSZABÁLY eltörlését. a HÁZ akadályozza a forradalmat. lebontani a parlamentet! világbotrány. a technika akadályozza a NÉPAKARATOT. azonnal monyon le a technika és az épület! eltakarítani, sóval hinteni... a rohadt cocik szerezték be cinkes közbeszerzésen bizonyára...

Ted Striker 2010.11.10. 11:57:29

Semmi baj, majd Szijjártó holnap bejelenti, hogy a zemberek 2/3-ának akaratának megfelelően eljött az ideje a parlamenti szavazórendszer komplett lecserélésének, melyet a Vegyépszer, mint szoftver és hardver gyártásban évtizedes tapasztalattal és referenciákkal rendelkező cégcsoport fog végrehajtani.

"A forradalmi lendület nem tűr halasztást, ha kell akkor ehhez alkotmányi gátakat is készek vagyunk lebontani" válaszolt arra a riporteri felvetésre mely azt firtatta, hogy nem-e szükséges egy ekkora beruházáshoz közbeszerzési eljárást lefolytatni.
Ezt követően Obersovszky Péter hosszan ecsetelte hogy mennyire egyetért a pályáztatás elhagyásával, amit egy a hétvégi telkén történő házépítésének viszontagságait taglaló személyes hangvételű monológgal támogatott meg - sajnos ez a rövidke történet elvitte a maradék műsoridőt is, így Jegyes-Tóth Krisztának márcsak az elköszönő integetésre maradt ideje...

panelburzsuj 2010.11.10. 11:59:01

Kempelen Farkast a gépbe! :)

Szimba 2010.11.10. 12:00:38

Szerintem Lázár módosítsa újra a 98 %-os törvényt! Az a fideszes képviselő, aki nincs ott a szavazásokon, és nem a pártérdeknek megfelelően szavaz, az a teljes fizetésére vonatkozóan fizessen 98 % adót:-))))

Ami az Ab-t illeti, új szavazáson döntsenek a teljes megszüntetéséről, mit cicóznak:-)))

Szimba 2010.11.10. 12:02:17

@panelburzsuj:

Nem ő ült benne!

De egy fejszámoló művészt inkább alkalmazhatnának vagy egy autistát.

kodó tamás 2010.11.10. 12:02:34

pont meggyes? tényleg? azta kiment lopni? talán amig mindenki bent ült, egy kritálycsillárt csomagolt a folyosón...

MEGYES A HIBÁS!!!!
itt a lehetőség hogy eltakarícsák... a gané t

Szimba 2010.11.10. 12:02:58

@Tyson925:

Noná, hogy elfogadják. Mernék nem elfogadni.

Diocles 2010.11.10. 12:03:16

A Házbizottság meghozta az elfogadó döntést.
Húha, lehet, h ők nem olvassák Török Gábort? Hogyan tudtak akkor mégis dönteni? :)

Szóval kicsit elhamarkodott wishful thinking-nek tűnik a poszt, főleg, ha az ellenzéki tagok is megszavazták a Házbizottság döntését.

h492019 2010.11.10. 12:03:52

pártpreferenciámtól függetlenül, vagy talán pont amiatt nagyon várom a pillanatot, amint Meggyes Tamás eltűnik a semmibe és soha nem tér vissza.

Szimba 2010.11.10. 12:06:19

Orbán Viktor összevonja szemöldökét c. közjátéknak vége.

Diocles 2010.11.10. 12:07:13

ennyit a posztról, azt hiszem, h ez nagyon csúnyán mellément:

"A Házbizottság viszont úgy döntött, hogy érvényes volt a szavazás, és elfogadják a plusz egy igen szavazatot. Ezt Mesterházy Attila is elfogadta, sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Házszabály szerint ha a képviselők a szavazás előtt jelzik, hogy baj van a gépükkel, akkor szóban is leadhatják a voksukat. A két jegyző, köztük az LMP-s is látta, hogy néhány fideszes felemelte a kezét, hogy nem működik a gépe. Mesterházy szerint ez elfogadható bizonyíték."

török gábor 2010.11.10. 12:07:51

@Diocles: ha még egyszer leírja, kedves Diocles, ezt az angol kifejezést, akkor abbahagyom a blogírást :) már ezredszerre teszi, sztem nagyon unalmas. szeretném emlékeztetni arra, hogy az AB korábban már házszabály-ellenes eljárás miatt megsemmisített törvényt, szóval csak óvatosan... még azt sem tartom kizártnak (de ez már kombináció), hogy pont azért támogatta az ellenzék is ezt az eljárást, hogy végül az egész törvényt az AB elé vihesse valaki eljárási hiba miatt...

Szimba 2010.11.10. 12:07:52

Régebben - amikor nem volt időm a politikára - nem gondoltam, hogy ennyire izgalmas és szórakoztató ez a játék:-)

Szimba 2010.11.10. 12:10:48

@török gábor:

Török Gábor a lovát ugratja.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 12:11:16

@Diocles:
Először is, a két jegyző meg az LMP tévedhet.
Lehet, hogy csak vakaróztak.

Kérünk egy videobírót !

Ordnassac 2010.11.10. 12:11:19

@Diocles: off: olvastad a válaszomat az előző posztban Gulyásról? Valóban félreérthetően fogalmaztam és nem szeretném, ha ez a félreértés fennmaradna. :-)

sa52 2010.11.10. 12:11:41

off
www.hirado.hu/Hirek/2010/11/10/11/Orban_kulfoldnek_kalapot_kellene_emelnie_Magyarorszag_elott.aspx

Orbán: külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor.

on

Szimba 2010.11.10. 12:13:17

Az LMP már megint a Fideszt támogatja????

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 12:13:45

@török gábor:

Másodszor...

Meg kellene fontolni a Tollernél jól bevált szavazási módszert az összes fideszesre cakumpakli.

...

Talán beadom házszabálymódosításnak.

Ordnassac 2010.11.10. 12:14:42

@Szimba: Mesterházynak elég érv volt. Magyarul az MSZP is segíti a Fideszt? :-P

bóra77 2010.11.10. 12:14:53

@Diocles: kommenttársaim nevében kérem, hogy tartózkodj a wishful thinking leírásától itt:) köszönjük!:)

Szimba 2010.11.10. 12:15:36

@sa52:

OV megint Bajnait dícséri?

Eszem megáll.

Diocles 2010.11.10. 12:15:55

@török gábor:

"Az MSZP tudomásul veszi, hogy elfogadta a parlament az alkotmánymódosító javaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványt – közölte Mesterházy Attila szerdán, a rendkívüli házbizottsági ülés után. Az MSZP frakcióvezetője elmondta: az ülésen részt vevő mindkét jegyző azt állapította meg, hogy négy kormánypárti képviselő még a végeredmény kihirdetése előtt jelezte, nem működött a gépe. Hozzátette: a technikai adatokból is kiderült, hogy a gép valóban nem érzékelte a kártyájukat."

panelburzsuj 2010.11.10. 12:16:35

@bóra77:

Végyvezérelt gondolat azt hinni, hogy tartózkodni fog .... :)

radala 2010.11.10. 12:17:05

@Szimba: Akkor tudtad még mi az igazság.:-)
@török gábor:Zseniális lenne, ha ezzel kísérletezne az ellenzék. De nem úgy van-e, hogy az AB olyan rettenetesen lassú, hogy tulajdonképpen mindenre van idő?
Van bármi, ami az AB menetrendjét szabályozza? Vagy csak a saját belátásuk dönt ebben, mert néha nagyon lassúak, néha meg egész tempósak lásd 98%-os törvény?
mert, ha mondjuk a menetrendjük fölött csak ök maguk döntenek, akkor ebben nagy-nagy mozgástere lehet a különböző bírák eltérő pártpreferenciáinak. Azt nem hiszem, hogy ezen a szinten, ahol egy ab van az ember még pártszimpátia alapján hoz döntéseket, mert annál azért a szakmai önbecsülés általában sokkal értékesebb, de az az önbecsülés sérülése nélkül megoldható, hogy nagyon sokára legyen valami terítéken.

lippije_ · http://www.filmkocka.hu 2010.11.10. 12:17:46

Ez annyira, de annyira magyar ....

Szimba 2010.11.10. 12:18:00

@Ordnassac:

Lehet, már a következő 4 évre gondolnak a szocik! Milyen jó lesz Ab nélkül nekik is!:-))

panelburzsuj 2010.11.10. 12:18:22

@Szimba:

OV a zembereket dicséri. Hogy zokszó nélkül kibírták a Bajnait ...

török gábor 2010.11.10. 12:19:10

@Diocles: meglátjuk... tényleg nem tartom kizártnak, hogy ezek után lesz majd valaki, aki a törvény elfogadását követen az AB-hez fordul - ahogy, ismétlem, ez már megtörtént korábban, s akkor az AB eljárási hiba miatt meszelt el egy törvényt.

nem kell mindjárt vádolni a másikat, ha neki az MSZP álláspontja nem perdöntő egy ügyben :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 12:19:55

@sa52:

2006-ban spontán tüntettek.

Megszorításkor spontán nem tüntettek.

Viktor.
Köszönjük, hogy ilyen bölcsek lehettünk.

Zoli 29 2010.11.10. 12:20:01

Tisztelt TG!

"Az MSZP tudomásul veszi, hogy elfogadta a parlament az alkotmánymódosító javaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványt – közölte Mesterházy Attila szerdán, a rendkívüli házbizottsági ülés után. Az MSZP frakcióvezetője elmondta: az ülésen részt vevő mindkét jegyző azt állapította meg, hogy négy kormánypárti képviselő még a végeredmény kihirdetése előtt jelezte, nem működött a gépe. Hozzátette: a technikai adatokból is kiderült, hogy a gép valóban nem érzékelte a kártyájukat."
mno.hu/portal/747319

Érdemes lett volna megvárni a Házbizottság ülését, és nem első benyomások alapján elméleteket gyártani. ;)

reccs 2010.11.10. 12:21:28

A büfés rohadt szabotőr!!! Lassan főzte a kávét!!! Lincseljük meg a forradalom nevében!

Zoltchy (törölt) 2010.11.10. 12:21:32

@panelburzsuj:

Sőt, most kezd csak rá igazán, mert észre vette, hogy észre vették.

Blogger Géza 2010.11.10. 12:22:11

Mondjuk röhej, hogy a többpárti demokrácia 20 éve alatt nem voltak képesek egy olyan szavazóberendezést beszerezni, amelyik megbízhatóan működik. Ez szimbolikusan tükrözi az egész magyar rendszert. Gondoljuk el, mi lenne ha így működne a fékberendezés egy kamionban.

Változtassanak csak mindenen, amin kell, a választópolgárok többre szavaztak, mint egy sima kormányváltás.

radala 2010.11.10. 12:22:52

Amúgy Schiffer, mint a leghitelesebb képviselő (legalábbis nekem) ezt mondja, higgyük el neki.
"Schiffer András, az LMP frakcióvezetője megkeresésünkre azt mondta, két vagy három kormánypárti képviselő valóban azonnal a szavazás után feltette a kezét, és a szokásjog alapján ezeket a szavazatokat beszámítják."
Talán kár volt erre posztot kezdeni, nem volt porszem a gépezetben, pontosabban szó szerint a gépezetben volt a porszem, nem a Fideszben:-)

De mi a szarról szavaztak? Mi a pontos szöveg, akkor mostantól mi az AB jogköre?
Ha jól értem Lázárt mostantól is bármiben dönthet, ha szerinte az mondjuk az emberi méltóság tiszteletével ütközik....
Nem értek én semmit.

ubul2000 2010.11.10. 12:24:33

Az olvasottakból úgy tűnik - a jegyzők mindenképpen hibáztak, nekik jelezni kellett volna az integetőket a házelnöknek. Maggyes esetét meg szerintem a tv felvételek bizonyíthatják (meg persze az integetőkét is) gondolom nem egy kamera vesz, hanem legalább kettő.

Ted Striker 2010.11.10. 12:24:38

@mistinguett: A jegyszedőt internáltuk, ő felel az egész incidensért. A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 12:25:10

@Diocles: hja a házszabályszerűség szerintem se billeg, csak kommunikációs szempontból ciki a dolog

de itt ugye kockáztatnia kellett a fidesznek, hiszen ilyen +/- egy szavazatos esetben nem ülhet fel a Lezsák ülést vezetni, hiszen akkor nem szavazhatna. Balczó meg beszívatta őket, jelzem, nagyon helyesen, mert azért, hogy mindenki jókor nyomjon gombot, az érintett frakció felel. minden más mai szavazásnál működött a gép, 18 másodperccel korábban az övék is működött még.

a szitu amúgy egyértelmű volt, az "ott volt-e meggyes" (18 másodperccel korábban a fentiek szerint igen, vagy szavazott helyette valaki, majd visszanézzük videón :)) vitához képest is van két olyan fideszes, aki mindenki szerint bent volt, ergo ők rényleg szavazhattak utólag szóban, meg is tették, be is számolták, a frakciófegyelem működött

ami érdekesebb, az az, hogy a Fideszből Tarlós és Németh Zsolt nem volt jelen. Tarlós lehet érdekes ebből a szempontból, Zsolti biztos külföldön van.

walker57 2010.11.10. 12:26:06

@Szimba: Deák Ferenc azt mondta: a politika, úri huncutság :)

Igaz ő azt is mondta: ha a mellényemen egy gombot rosszul gombolok be, az összeset ki kell gombolni és újra begombolni az egészet.

CSENDES 2010.11.10. 12:28:00

@Ordnassac: Belefér a demokratikus véleménynyilvánítási szabadságba, és ez a lényeg. Tökmindegy, hogy ezt filctollal, vagy minyonnal teszi.:-))

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.11.10. 12:28:49

@török gábor:

Gábor, ha jól értem, a módosítás módosítását nem fogadták el. Mi lesz akkor, ha a Fidesz azt mondja, hogy rendben, akkor vissza az eredeti tervhez?

walker57 2010.11.10. 12:28:54

@kodó tamás: Nézted volna az általános vita közvetítést láthattad volna,hogy 5-10 kókadt képviselő ült bent, biztos büntiből.
A többieket nem érdekelte az alkotmány módosítása és hogy mire is kaptak választói felhatalmazást :((

Ordnassac 2010.11.10. 12:28:57

@malacz69 rettegéselemző: az utóbbi időben most már csak ilyen kinyilatkoztatásszerű fikázásokra futja nálad, amit sajnálok, mert belőled azért többet nézek ki, még ha TG szerintem is elsiette egy kicsit ezt a posztot (aztán lehet, hogy az élet rám cáfol).

Szimba 2010.11.10. 12:29:15

@Ordnassac:

:-)))))))))
A Dem. Charta is nagyon mulatságos emberekből áll.

@walker57:

Pont azt mondom én is, hogy újra kellene gombolni az egész politikát nálunk.

mortadella 2010.11.10. 12:29:36

A magyar média állapotát hűen tükröző esemény történt.

Egy technikai hibára (a szavazást levezető tisztviselő nem nézett fel a szavazást követően, hogy jelzi-e valaki a szavazógép működőképtelenségét) tetszetős, csak épp nem a teljes igazságot tükröző címeket és híreket hányt ki magából.

Ezt korrigálták, és a szándéknak megfelelő eredmény lett nyilvántartásba véve.

Most még fél napig ugatnak a kutyák, a karaván pedig már rég odébbállt...

panelburzsuj 2010.11.10. 12:29:49

@malacz69 rettegéselemző:

Azért a fényképet eltesszük emlékbe ...

aszekelyek 2010.11.10. 12:30:12

@Szimba: Őt is dícsérte gyurcsány,.. eccer.. kétszer.. Most mi a probléma az LMP-vel?@Ted Striker: NE is a Vegyépszer, hanem a Kínai Pavilonunk miatt alapított nagy semmi tapasztalattal rendelkező cég kapja.Bolgár könyve pedig kötelező olvasmány lesz.@Ordnassac: Köszönet mind a négy jegyzőnek, akik egybehangzóan állították annak az ellenkezőjét, mint amit tóbiás gyerek.

Ordnassac 2010.11.10. 12:30:25

@walker57: az egyetlen fideszes felszólaló az egész általános vitában (a vezérszónoki felszólaláson és az előterjesztői expozén kívül) Wittner Mária volt. Az is sokatmondó...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.11.10. 12:30:37

@nyomasek_bobo: közben látom, már tárgytalan, elfogadták.

tryambakam 2010.11.10. 12:30:38

Segítek, a kulcs itt van: "Az elnöklő jobbikos Balczó Zoltán kihirdette a szavazás eredményét"

Ezután pampogásnak helye nincs. A házbizottság nem dönthet erről.
Más kérdés, hogy az elnök nem vette észre a magasba emelt kezeket, szíve joga. De ETTŐL MÉG A SZAVAZÁS EREDMÉNYE KIHIRDETÉSRE KERÜLT

KG2000 2010.11.10. 12:31:20

"Az alkotmánymódosító javaslat legújabb változata szerint az alkotmánybíróság a jövőben csak akkor vizsgálhatja a költségvetést, az adókat és a járulékokat, illetve a nemzetközi szerződéseket, ha azok bizonyos alapjogokat sértenek. Az alapjogok felsorolásából kihagyták a tulajdonhoz való jogot, így tehát a magánnyugdíjpénztári járulékok elvonásáról szóló törvényt az alkotmánymódosítás elfogadása esetén nem vizsgálhatná az Alkotmánybíróság."

Szerintem a tulajdonhoz való jog kihagyása egyértelműen nem igazságos és kontraproduktív is. Attól, hogy a magánnyugdíj magánpénztári kezelésből állami kezelésbe megy, még maradhatna magántulajdon. Hiszen a közvetlenül az államkincstárnál vezetett egyéni-lakossági számlákon levő állampapírok is magántulajdon.

walker57 2010.11.10. 12:31:26

@Szimba: ne bonyolítsuk egyszerű technilai informatikai megoldás: a gép bármilyen szavazás eredményénél kiírja a 2/3-ot ha szavazott, ha nem, ha ott volt, ha nem :-(

aszekelyek 2010.11.10. 12:32:29

@bóra77: JAvította már az index a főoldalt? mert technikai probléma volt a parlamenti rendszerben nem FIDESZ baki.

KG2000 2010.11.10. 12:33:00

A témához: lehet kilométereken keresztül verni a nyálat, de nem a szavazás lefolyása önmagában lesz a döntő a magyarok millióinak a sorsát illetően.

dunabeat. 2010.11.10. 12:33:35

Ez egy kissé elsietett poszt volt. Lásd a Házbizottság állásfoglalását.

Egyébként ha valaki hibázott az eset során, az az elnöklésben rutintalan Balczó volt, amiért kihirdette a végeredményt, mielőtt körbenézett volna, hogy ki az, akinek nem működött a szavazógépe, ezt felemelt kézzel jelezte, s igennel szavazott.

panelburzsuj 2010.11.10. 12:34:06

@Ordnassac:

Marketing-vélemény jön: a poszt annyiban mindenképpen ül, hogy az AB-nyirbálási téma ismertségét a botrányszaggal is növeli.

Plusz rámutat arra, hogy miért fog influenzajárvány és erős havazás idején szünetelni a 2,7 millió zemberek akaratának érvényesítése ...

bóra77 2010.11.10. 12:34:19

@aszekelyek: persze, azóta már a 3. cím fut.

panelburzsuj 2010.11.10. 12:35:42

@panelburzsuj:

az eset magában növeli, nem (csak) TG .. :)

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.11.10. 12:36:04

Nem szavazta meg a Parlament a javaslatott?? Nem baj majd a Bizottságban kimondjuk hogy meg szavazta!! Igy lesz majd a Választások eredményével is??? Utolag valami Bizottság ki mondja hogy nem is annyi volt a szavazat??? BIZONY IGY LESZ!! Semmi nem szent a gonosz törpének!! És ez még csak a kezdett!!

Blogger Géza 2010.11.10. 12:36:19

@Ordnassac:

"A férfi ... a Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök által 2008-ban alapított Demokratikus Charta klubvezetője."

Hiába, a Gyurcsány bagázsnak még telik csokis minyonra. Amúgy valószínűleg ennyi erővel az is véleménynyilvánítás szabadságába fér, ha valaki leköpi ezt a túlmozgássas dagadtat, esetleg tortát nyom a képébe, hiszen azt is le lehet csak úgy törölni, nem? De valahogy mégsem fér bele az európai kulturáltságba, hogy valaki a táplálékát rendszeresen szétkenje közintézmények falain. Ez olyan óvódás színvonal.

walker57 2010.11.10. 12:37:18

@KG2000: akkopr hol is marad a magántulajdon szent és sérthetetlen volta, amit elsőként rögzítettek a volt szocialista(kommunista-fradista-nudista) alkotmányy módosításakor?
A KNDP ezt hogy éli meg?
Mert milyen tulajdon van, ha magántulajdon nincs?

A régi rendszerben ha jól emlékszem volt a személyi tulajdon és az állami tulajdon,mert mint akkor tanultam, a maghántulajdon a kizsákmányolás kapitalista eszköze :)

Zoltchy (törölt) 2010.11.10. 12:38:22

@walker57:

Az csak a termelőeszközök magántulajdonára vonatkozott.

walker57 2010.11.10. 12:39:14

lesz még nagyobb is, a nem szavaztok aránya, mert először a hezitálók távolmaradással fognak obstruálni, ezt 1-2-3 szavazatnál majd módosítja a házbizottság, vagy esetleg a terem őr, 10-15 távollévőnél már ciki lesz :)

is 2010.11.10. 12:39:47

@malacz69 rettegéselemző: kepzeld, volt olyan politikus is, aki 18 honapos orultekhazat rendezett az egesz orszagban 300Ft-ert. ahhoz kepest ez semmi, raadasul az ellenzek nem is ment bele, nem kelti a hisztit. most akkor melyik part a bolcsebb, a komolyabban veendo?

jogi csurcsavar ide vagy oda, technikai malor ide vagy oda, negy evig azt neztuk, ahogy Orban rohogott, mert a kormany nem tudott ketharmadot biztositani, o meg mindent elgancsolt. most legalabb mi is rohoghessunk egy jot ezen a benazason. pont jart neki ez a fricska, megerdemelte az egesz bagazs, biodiszletestul, mindenestul.

aszekelyek 2010.11.10. 12:40:27

@török gábor: Egyetértek. MA reggel láttam korózy lajost is ezen háborogni, meg mást is, hogy meramagántulajdon így meg úgy és mit fognak kezdeni azokkal az értékpapírokkal,. bla,bla,... elég nevetséges volt a bácsi bolgárnál volt egyébként. VAn realitása ennek a szcénának is , ismervén az előzményeket. Az mszp magántulajdon hányadát elnézve meg is értem, hogy nagyon aggódnak az ebül szerzett jószág esetleges eből elveszébe miatt.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 12:40:44

@mortadella: a zavar nagyon látványos volt az ülésen, a média ezért a 20 percért nem ment be ma a Házba, utána meg mindenki kapkodott. kivételesen nem ekézném őket emiatt, sokkal nagyobb gáz, hogy két napja nem jött át (jelzem, TG se posztolt róla), hogy valójában mennyit számítanak a helyzet a most beszavazott módosító miatt

szerintem az ellenzék nagyon korrekt volt ebben a helyzetben, láttunk már olyan parlamenti pártot, aki ebben a helyzetben összehívott volna egy sajtótájékoztatót és nyomatja a házszabályellenenességre vonatkozó érvelést

abban viszont igaza van TGnek, hogy a frakciók általi jóváhagyástól független, hogy házszabályszerű-e az eljárás. valószínüleg nem teljesen (ahogy ezt Balczó be is mondta, az eredmény kimondása levezető elnöki jogkör, a Házbiz. eljárása finoman szólva is szokatlan), de önmagában erre alapozni egy alkotmánymódosítás megsemmisítését merész lenne (súlyosabb hibák is történtek már a törvényhozásban úgy, hogy később ezekre az AB nem semmisített rá), azaz ennek a későbbiekben nem nagyon lesz jelentősége.

Blogger Géza 2010.11.10. 12:40:52

@is: Az a népszavazás jóval többről szólt, mint 300 Ft.

fitball 2010.11.10. 12:41:12

Tényleg ti m ost mia fenét akartok??Mér is jó ha nem szavazzák meg???

is 2010.11.10. 12:43:40

@Blogger Géza: csakugy, mint a melegtuntetes resztvevoinek tojassal dobalasa. sajnos az akkori birosag valahogy elfelejtette ezt lekorlatozni, ugyhogy birosagi hatarozat van arrol, hogy ezt lehet. Magyarorszag, en ilyennek szeretlek!

egyebkent a szemelynek vannak szemlyisegi jogai is. a tablanak nincsenek, szoval a parhuzam nem all, es ezt te nyilvanvaloan jol latod, csak erolteted.

walker57 2010.11.10. 12:43:56

@Zoltchy: igen és
"A termelőeszköz tulajdonosának joga van birtokolni a termelőeszközt"
"A tőke felhalmozott, monopolizált termelőeszköz"
Mondta Marx Károly :)

Igy lett termelőeszköz a föld, az eke kapa és sorolhatnák.
Jajj de jó nosztalgiázni :) azonnal előkeresem a lezsírozott MLEE jegyzeteimet :) hátha csak különbözetit kell tennem :)

Ordnassac 2010.11.10. 12:45:29

@trayambakam: van egy ügyrendi bizottsági állásfoglalás még az első Orbán-kormány időszakából.

(37/1998-2002. ÜB.) Az Országgyűlés plenáris ülésén szavazást megismételni kizárólag a Házszabály 43. § (2) bekezdésében, illetve a 60. § (3) bekezdésében foglalt esetekben lehet. Ezeken túlmenően a szavazást akkor sem lehet megismételni, ha a szoros szavazatarány és a szavazatszámláló gépek működési zavara miatt a szavazás eredménye kétséges.
Ha az elnök a szavazás eredményét kétségesnek ítéli, annak
kihirdetése előtt a jegyzőket igénybe véve, szükség szerint a
szavazás eredményének gépi nyilvántartását is megtekintve
ellenőrzi az eredmény helyességét.
Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja. Ennek során az előbbiek szerint jár el. A tévesen kihirdetett eredményt a felülvizsgálat eredményére tekintettel helyesbíti. A kihirdetett eredmény helyesbítésének a vitatott szavazást követő újabb parlamenti munkamozzanatig (pl. a módosító javaslattal kapcsolatos vitatott szavazást követő újabb módosító javaslat feletti szavazásig, vagy utolsó szavazás esetében a következő napirendi pontra történő áttérésig stb.) van helye. Ezen időponton túl az esetleges tévedés csak alkotmánybírósági normakontroll vagy a jogi normát módosító önálló indítvány útján orvosolható.

A harmadik bekezdés szerintem illik ide.

OFF: az XY-ra került pedig ordas magyartalanság.

aszekelyek 2010.11.10. 12:45:29

@Zoli 29: NYilván a tóbiás képviselő első benyomás miatti reklamációjára gondolsz..., ugye? :D

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 12:45:39

@igyirnankmi.blog.hu:

Az ellenzék dolga már nem az ellenzés.

Azoknak az időknek vége.

CSENDES 2010.11.10. 12:45:44

Szánalmas ez a mao-i parlament, még egy törpe palotaforradalom sem tud átmenni.

KG2000 2010.11.10. 12:46:42

@Blogger Géza: Így van, annak a népszavazás valódi célja az egészségbiztosítás privatizálásának, azaz szétrablásának a megakadályozása volt. Azt a törvényt az MSZP-SZDSZ feles többséggel vitte át, pedig jelentőségét tekintve fontosabb volt, mint a mostani Fidesz kormány összes törvénye és alkotmánymódosítása EGYÜTTVÉVE. A sok bögregyűjtő-gonosztörpéző ezt nem érti, de 20-50 év múlva ez benne lesz a történelemkönyvekben, kb. így, ahogy leírtam.

Ordnassac 2010.11.10. 12:47:33

@walker57: a KNDP sehogy, mivel az nincs, na de a KDNP! :-P

(Elnézést, kihagyhatatlan magas labda volt!)

soroslo 2010.11.10. 12:47:54

@Zoli 29: így sokkal érdekesebb volt. utólag már senkit nem érdekelt volna ennyire

panelburzsuj 2010.11.10. 12:48:09

@walker57:

Én már hónapok óta mondogatom, hogy most fog igazán felvirradni az ezüstkorúaknak .... :)

kodó tamás 2010.11.10. 12:48:10

@Szimba: bocs
lmp = fides 2

de akinek kétségei vannak azt csókoltatom

kodó tamás 2010.11.10. 12:49:35

@török gábor: visszamenőlegesen a posztot nem lehetne átírni?
végülis ezen ne múljon senki öröme...
nem akarunk csalódni, mi vagyunk a nép...

Ordnassac 2010.11.10. 12:49:39

@aszekelyek: Korózs Lajos az. Legalább a neveket írjuk helyesen, ha már kritizálunk! ;-)

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 12:50:21

@Ordnassac: igen, ezt hivatkozták be és követték is. aki szerint a mai szavazás házszabályellenes volt, annak azt is állítania kell, hogy ez is az állásfoglalás is az. (mondjuk itt is csak azt tudom mondani, hogy ennél sokkal házszabály- és alkotmányellenesebb állásfoglalások is vannak)

Ordnassac 2010.11.10. 12:50:23

@kodó tamás: Dioclest pl. csókoltathatod. ;-)

Amúgy milyen érzés Szanyi Tiborral egy platformon állni? :-D

is 2010.11.10. 12:53:07

@Blogger Géza: az a nepszavazas szolhatott volna tobbrol is, jo kerdesek eseten. azonban Orban ezeket a kerdeseket tette fel. tehat errol szolt. szimbolizalhatsz, beszolhatsz, de valojaban azert, hogy felfokozott idegallapotban Gyurcsanynak beszoljal a sajat ajtod ele szartal 84% magyarral egyutt, sot, sajnos az enyem ele is. Tovabba meg Orbant is magadra huztad, mellekszalban pedig a Jobbikot is sikerult megerositeni, mert ok is jot szakitottak az indulatok gerjesztesebol.

most meg azzal tudod rontani a helyzetet, ha kijelented, hogy ennek orulsz, meg igy akartad.

porfelhő 2010.11.10. 12:54:54

Érthetetlen, hogy nem próbálják ki előtte a szavazógépet.
A fotó nagyon jó! Ez a parlamenti ingyen cirkusz!

aszekelyek 2010.11.10. 12:55:15

@walker57: MA is van állami és személyi tulajdon. A földet éppen ezért kényszerítették be a téeszbe, nem kimondottan finom eszközzel, választható sem volt....Jelzem az idősebb szocikok ezzel mélyen egyetértettek, mind a lezsírozottból dolgoznak persze mostmár. A rendszerváltás nálunk a termelőeszközök átrakása volt a tűzhöz közeli elvtársak zsebeibe és a népségnek meg a semmid nincs, nem is lesz de szabad vagy, amíg el nem Kordonozzuk a Kossuth teret,... és be nem csukatunk semmiért. No és te, meg a zorbán lesztek a hibásak érte, nem is mi. A melős egyik napról a másikra nem tulajdonolt semmit, kirúgták és dögöljön éhen, mert az elvtársak mától kapitalisták és az övék lett mindenük. Törölve a köz tuléajdona és jogai az ebül szrzetthez. No ezért nem lesz nagy kár. Más zsebébe nem esett se villamosipar, se timföldgyártás, csak az övéikbe. Értem én, hogy azt hitték ez így rendben is van.

török gábor 2010.11.10. 12:55:27

betettem a cikk végére a házszabály vonatkozó részét.

lüke 2010.11.10. 12:56:13

@kodó tamás:
postot a protest
szavazóknak:)

@Szimba:
ebben nem kell kételkedni:)

is 2010.11.10. 12:57:02

@KG2000: es ezt megmondtad a nemeteknek-hollandoknak-szlovakoknak es meg nem tudom kinek? hogy a maganbiztosito az szetrablas, bezzeg az allami egeszsegugy az szuzfeher artatlansag? mondjuk te biztos el is hiszed, amit leirtal, szoval nincs ertelme gyozkodni.

kodó tamás 2010.11.10. 12:57:14

@Ordnassac: tények tekintetében nincsenek platformok...

tudnék mesélni:) de ha hiszel a mesékben akkor csak nézegesd vissza az "LMP az utolsó napon összeszed 28ezer cédulát" címűt...

lüke 2010.11.10. 12:57:20

@Ordnassac:
mi van itt?
meg a pala' men' be'?

aszekelyek 2010.11.10. 12:57:38

@sa52: NEm off ez:) mind igaz. Ezért is van nálunk reálisan tartható 3.8-as hiánycél. Ehelyett a német kiskeresek nyivákolnak. Hogy a külföldieknek is válság van.Nem kasza, mint eddig.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 12:58:07

@is:
De most miért legyen bölcsebb az a szegény Blogger Géza és a másik hárommillió, aki szorongatta a vekkerórát és a 300 forintját,
mint az alkotmánybíráink ?
Elérték a csúcsot oxigénpalack nélkül.

Rá Dios 2010.11.10. 12:59:36

Minek szavazni, ha egyszer a Népakaratot teljesítik?
A szavazás megvolt, mindenre és örökre érvényesen tavasszal, megerősítve ősszel.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:00:39

Orbán hazakeveredett ?
Ez a fotó azt sugallja.

Táskás Tóni 2010.11.10. 13:00:50

@Blogger Géza: Az a népszavazás valóban többről szólt ,mint 300 ft, végképp elgáncsolt a fidesz minden reformot , és szépen kulloghatunk az összes környező ország háta mögött. Az nem gyanus ,hogy Szlovákia pl nem szavazta meg a különadót. Nekik van eszük ,nem fogják a különadókkal elszúrni a gaz-i fejlődést ,nálunk viszont még 2014-ben is be vannak tervezve az extra különadók.
Ahhoz pedig mit szólsz, hogy a Bajnai kormány intézkedései előtt Orbán kalapemelést követel a külföldtől?

Ordnassac 2010.11.10. 13:01:16

@kodó tamás: arra nem gondoltál (hogy ha igaz), hogy ez az ellenzék megosztására kellett, nem pedig arra, hogy legyen egy Fidesz 2? ;-)

Várúr 2010.11.10. 13:01:45

@Blogger Géza:
Hm és még egyszer hm... Tojás- és minyonkenés... diplomás ügyvéd... kurvaanyázó történész... mszp-kúrogató Gyurcsány... (Szanyi megjegyzése a charta-tüntetésen), porszem a technikai apparátusban... Ezek valóban világrengető események honfitársaim.

lüke 2010.11.10. 13:02:03

@simonmondja.:
s a ritka levegőben megfulladnak

kodó tamás 2010.11.10. 13:02:41

@Ordnassac: nem arra nem...
motto: az ördög ügyvédje...

babar01 2010.11.10. 13:03:42

@Ted Striker: A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:04:00

@lüke:
Mindenesetre az angyalszárnyaikon már olvadozik a ragasztó, olyan közel repültek a Naphoz.

radala 2010.11.10. 13:04:06

@török gábor: "Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja."
Nem az a lényeg?
Ha jól értem igazából semmit nem jelent, az, hogy az Elnök kihirdeti az eredményt.
Tévedek?
Nem ügyrendi indítvány volt Tóbiás házbizottsági összehívása?

stratez 2010.11.10. 13:04:48

Vihar a biliben, az informatikust, aki ezért felelős meg kivágni, mint azt a bizonyos macskát.

lüke 2010.11.10. 13:05:13

@simonmondja.:
majd reanimálja valaki őket:)

Ordnassac 2010.11.10. 13:05:23

@Táskás Tóni: azért a három év nem kifejezetten végképp (ugyanis eddig nem lehet a népszavazással ellentétes döntést hozni), szóval nem kellene átesni a ló túloldalára.

Másrészt, ezek a reformok (most nevezzük őket annak) bőven megmaradhattak volna, hiszen nem a 300 forint ellen ment ez elsősorban. A valódi okot Horn Gábor plasztikusan elmondta a népszavazás estéjén...

aszekelyek 2010.11.10. 13:05:28

@Ordnassac: igen bocsánat, a kisujjam tehet róla..., mea culpa...Mit kapkodok itt...,) @lüke: Sztem telihold:)@CSENDES: Szerinted gyakorlatoztak mostanában itt olyan vadászgépek, amelyek bele tudnak, ha akarnak nyúlni bármibe? Fedélzeti célszerszámukkal....;) mondják, hogy szoktak, nem is eccer...:D nyilván nem gond távirányítással is. Meg kéne nézni a légtereket.... Le se kell szállniuk, csak husss...

Blogger Géza 2010.11.10. 13:06:14

@Ordnassac: "Ha az elnök a szavazás eredményét kétségesnek ítéli, annak
kihirdetése előtt a jegyzőket igénybe véve, szükség szerint a
szavazás eredményének gépi nyilvántartását is megtekintve
ellenőrzi az eredmény helyességét.

Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja. Ennek során az előbbiek szerint jár el. A tévesen kihirdetett eredményt a felülvizsgálat eredményére tekintettel helyesbíti"

Ha jól értem, a jegyzők szóltak, csak épp Balczó nem volt a helyet magaslatán. Ez a régi házbizottsági határozat valójában a levezető elnökre hárít bizonyos kötelezettségeket, amiknek mintha nem tett volna eleget.

Az index cikkből:

"A házbizottság ülésén végül a parlamenti technikusok bizonyították, hogy bár a jelenléti szavazásnál még minden képviselő szavazógépe működött, a módosításról szavazás során négy képviselő gépe meghibásodott. Az ülésen megállapították, hogy Balczó kellő tapasztalatok híján nem megfelelő körültekintéssel vezette az ülést, amikor nem vett tudomást a hibát jelző képviselőkről és kihirdette a határozatot."

Nyilván a házbizottsági határozatoknál is az utolsó a mérvadó, az új felülírja a régit.

kodó tamás 2010.11.10. 13:06:58

érdekes a vérnarancsok mint a szőlő, fürtökben jönnek...
ilyenkor van a hivatalokban ebédszünet vagy mi?

mirikrantz 2010.11.10. 13:07:14

2010. november 10. demokratikus berendezkedésünk, a parlamentarizmus halálának napja. Élt 20 évet. R.I.P

CSENDES 2010.11.10. 13:07:21

És, ismét van egy gumicsontunk. Mikor vesszük már észre???

lüke 2010.11.10. 13:08:10

@aszekelyek:
wast ist das zűrzavar, mijáúúúúúú

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:08:30

@Várúr:
Hát, manapság már nem borzonghatunk Gyurcsány középső ujján - Dojcstominkat hiányoljuk.
Ez itt a bibi.

Ordnassac 2010.11.10. 13:08:59

@kodó tamás: "A TASZ az elmúlt években, az általa követett >>stratégiai pervitel<< keretében (politikai hovatartozástól függetlenül) számos közéleti szereplő védelmét látta el hasonló ügyekben. Védték a jobboldal-ellenes dalszövege miatt Grespik László által feljelentett Sickratmant, a Fábry Sándor által bíróság elé citált György Péter esztétát, de a Fővárosi Bíróság által (!) följelentett Thürmer Gyula kommunista pártelnököt is.''

Ők is ördögök? ;-)

lüke 2010.11.10. 13:09:08

borítékolom a médiákok főcimét
TG elhamarkodott posztja

Második Szóló 2010.11.10. 13:09:34

Ivády és Szili nem volt képes nemet nyomni... Kíváncsi vagyok, hogy fogják értelmezni a mostani szavazatukat!

porfelhő 2010.11.10. 13:09:59

Házszabály ode- vagy oda. az a lényeg, hogy a népakarat teljesüljön.!

Itt van az én kis "avatar kutyusom " látom. ! Ő is megmondta a tutit "a szavazás mindenre és örökre érvényes".

walker57 2010.11.10. 13:10:02

@aszekelyek:
Akkor mostan én hibás vagyok?
"No és te, meg a zorbán lesztek a hibásak érte, nem is mi..."

Tudom nagy az én bűnöm Ó Uram!
Mea culpa mea maxiam culpa.....mert oly korban éltem én e földön......

Hol is van itt az egység? vagytok ti és vagyok én meg a zorbán meg a többiek?

Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyeknek országa :(

Ordnassac 2010.11.10. 13:10:51

@Blogger Géza: ajánlom olvasd el az állásfoglalás harmadik bekezdését is ("Az elnök a kihirdetett szavazási eredményt azonnal előterjesztett ügyrendi indítványra felülvizsgálhatja" kezdetűt), ugyanis az vonatkozik jelen helyzetre. :-)

kodó tamás 2010.11.10. 13:10:54

@Ordnassac: lehetek egyenes? igen ők is... ugyanaz a banda... gané társaság

radala 2010.11.10. 13:11:05

@simonmondja.: Pont ezt mondta Pálinkás is, hogy röhejes az AB és a népszavazás összekötése. Nyilván populista duma volt "senki nem ér többet, mint mi a NÉP".
De ezt belátták, szóval ugorgyunk.
Viszont, ahogy Kodó Tamással kapcsolatban, úgy veled kapcsolatban is az jutott az eszembe, hogy az én világomban a 300 forintozó vekkerórázók és a nem gyurcsányszavazók metszete is üres halmaz.
Vagy a halmazaimon kell változtatnom? Ezek a halmazok majd 20 éve eligazítanak engem, gyakorlatilag hiba nélkül a világban:-)...

Ordnassac 2010.11.10. 13:11:45

@Második Szóló: egy tartózkodást azért meg lehet magyarázni. Egy igent már problémásabb lenne.

walker57 2010.11.10. 13:11:55

@panelburzsuj:
igaz, ami még megmaradt az ezüst..bár az erem arany :)
de oly szépen hangzik az is, hogy: szép korúak :)

walker57 2010.11.10. 13:12:54

@Zoltchy: én nosztalgiáztam már megtehetem :P

porfelhő 2010.11.10. 13:13:05

Bocsánat! megzavart a parlamenti szavazás, nehogy ne teljesüljön már a népakarat. "ide-vagy oda" akartam irni!!

lüke 2010.11.10. 13:13:15

@Ordnassac:
te igaziból mérges vagy
pongyoláék fokozzák a pala' men'i helyzetet

radala 2010.11.10. 13:13:50

@Ordnassac: Ezt kérdezem. Tóbiás bizottság összehívása mi, ha nem ügyrendi javaslat. Nem tudom belátni, hogy itt nem minden a legnagyobb rendben volt, ici-pici kis bukkanóval.

kodó tamás 2010.11.10. 13:14:37

@radala: "nyilván populista duma"

DEMAGÓG!!!

a populista= elitellenes

walker57 2010.11.10. 13:14:50

@Ordnassac: észrevettem mikor már elküldtem :)
mégis jobb mintha nagyobb elírás lenne, mondjuk "NSDAP"
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:15:03

@Ordnassac:
Igen, a fidesznyikek sosem arról szavaznak, ami oda van írva a lapra.
Nem is tudom, hogy miért vizsgálsz törvényeket.

Most sem arról szavaztak, ami oda van írva.
Hanem arról, hogy akarnak-e még képviselők lenni, vagy mennek vissza birkát őrizni Mucsára...

aszekelyek 2010.11.10. 13:15:31

@is: Nekünk megfelelt. Visszavonták a törvényt, ha nem is egészében. Addigra már úgyis eladta a szdsz pártguru a használható dolgokat és leamortizálták a finanszírozást is. Ab AB nem volt olyan friss, mint most....és a választási bizottság sem.Nem mi xartunk a házunk elé, hanem a naaagy reformerek. Értem én, hogy nem sikerült megkaparintani, az még nincs feldolgozva egyeseknél.... Nekünk, biztosítottaknak fontosabb, hogy működjön, mint az, hogy megszerezze, aki akarta. Igen ordi jólírja. A választók ezt mondták pontosan. Hiába is erőszakoskodnának egyesek, senki nem bolond, hogy támogassa pont azt, amit sose támogatott. Most kap pénzt az egészségügy. Nem lehet annyira kifosztani, hogy muszáj legyen nektek eladni.Ez így van jól.Az angoloknál is teljes állami ellátás van. Ők se xartak az ajtajuk elé.Bár ott is vannak, khm politikusok.

MEDVE1978 2010.11.10. 13:16:06

Kedves Gábor, inkább mond, hogy erről mi a véleményed és szerinted mi következik abból, hogy a tulajdonhoz való jog, már nem alapvető jog:

"Az alkotmánymódosító javaslat legújabb változata szerint az alkotmánybíróság a jövőben csak akkor vizsgálhatja a költségvetést, az adókat és a járulékokat, illetve a nemzetközi szerződéseket, ha azok bizonyos alapjogokat sértenek. Az alapjogok felsorolásából kihagyták a tulajdonhoz való jogot, így tehát a magánnyugdíjpénztári járulékok elvonásáról szóló törvényt az alkotmánymódosítás elfogadása esetén nem vizsgálhatná az Alkotmánybíróság."

forrás index

kodó tamás 2010.11.10. 13:17:02

@simonmondja.:
ez nagyon szép idilli kép. amit festettél...
a birkapásztorok akik a farkastól védik a birka népet, a nyájat...

Mr.Treeger 2010.11.10. 13:19:32

én az elmúlt hetek eseményeiből egy dolgot remélek: újra lesz igazi politikai kabaré, rádióban vagy TV-ben, remélem lesz akik fel merik vállalni ennek súlyát, mert ezen csak nevetni lehet és valaki csak lecsapja ezeket a magas labdákat.

radala 2010.11.10. 13:19:50

@Második Szóló: No fene, bővül a 2/3:-)
Mondjuk Szili számára tuti, hogy az a járható út, hogy a Fideszre tukmálja magát. Mondjuk a Fidesznek a jó kurva anyját, ha ezt hagyja. Gusztustalannak gusztustalan lenne, de meglepőnek kicsit sem.
Ivády meg gondolom per pillanat jobban fúj az LMP-re, mint a Fideszre.
Amúgy el tudom képzelni, hogy legyen olyan képviselő, aki mondjuk akár elvi alapon is egyetért azzal, hogy az AB ne matassa a költségvetést.
Gondolom simonmondja, kodó tamás, ó jaj is ezen a véleményen volt 2006-2010-ig legalább. Gondolom lesznek is még az életük folyamán ezen a véleményen. :-)

Blogger Géza 2010.11.10. 13:20:37

@is: Látom, még mindig nem voltatok képesek feldolgozni azt a hatalmas pofont, de szerintem ez itt már túlságosan OFF. :)

Az indulatokat meg Gyurcsány és főleg az öszödi beszéde gerjesztette, de ha ezt még mindig nem látod be, azt csak sajnálni tudom.

mirikrantz 2010.11.10. 13:21:08

@kodó tamás: nos október 11-én kezdték fojtogatni, de ma halt meg.

kodó tamás 2010.11.10. 13:21:18

@Mr.Treeger: ez már az... ezt nincs értelme kifiguráázni... a tempo miatt pedig lehetetlen.

de ha nagyon akarod, majd OV kijelöl valakit.
kire gondolsz? a neve alapján a Farkas-házy lenne jo.

kodó tamás 2010.11.10. 13:22:09

@mirikrantz: temetés mikor lesz?

meghalt a demokrácia, éljen a ...?

Ordnassac 2010.11.10. 13:22:32

@simonmondja.: ha rendesen elolvastad volna, amit írtam és nem csípőből írnál hülyeséget, akkor észrevehetted volna, hogy nem azt írtam, hogy senki sem szavazott a 300 forint miatt. Dehogynem szavaztak amiatt! Voltak abból is elegen, de szerintem az elsődleges indok az igen mellett nem ez volt, hanem az, hogy Gyurcsánynak adjanak egy óriási sallert. Ebben igaza volt szerintem Horn Gábornak.

S2000 2010.11.10. 13:23:41

Noha a Fidesz lényegében semmit nem mondott a terveiről az országgyűlési választások előtt (tehát nincs mit számon kérni), figyelemreméltó hitelességi kérdésnek tekintem a válságadóval kapcsolatos eddigi nyilatkozatokat és azok mostani megváltoztatását:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=141173

Reagált a kormány! - Válságadó lesz, de más lesz a neve

A válságadó 2012 után megszűnik - szögezte le Szijjártó Péter az MTI-nek szerdán az ezzel ellentétes tartalmú sajtóhírek kapcsán. A kormány az érintett ágazatok szereplőivel tárgyalásokat folytat majd "egy új szabályozásról". A miniszterelnök szóvivőjének szavaiból az olvasható ki, hogy ez az új szabályozás rendelkezik majd a 2012 utáni különadók összegéről is.

pástétom 2010.11.10. 13:23:46

1848- az első felelős magyar kormány fölállása óta mind közül ez a leghitványabb, leggyalázatosabb kormány M.o-n. 3 és fél év múlva pusztulniuk kell a hatalomból!

Blogger Géza 2010.11.10. 13:24:30

@MEDVE1978: Minden adózás sérti a tulajdonhoz való jogot, ez a lényege. Hogy elveszi a tulajdonodban álló pénzt, és az az államévá nyilvánítja. Épp ezért eléggé a luftballonhámozáshoz hasonlatos okosság azon elmélkedni, hogy sérti-e egy adótörvény a tulajdonhoz való jogot. Persze, mind sérti.

kodó tamás 2010.11.10. 13:24:41

lezárom a napirend vitáját!

TG szerint:
porszem= megyes

ha homokszemet mond abból per is lehetett volna... jo szaftos

de nem lett

osztjonapot

radala 2010.11.10. 13:24:42

@kodó tamás: populista=népszerüséghajhászó gondoltam korábban, de belátom, hogy tévedtem. Valóban elitellenest jelent.
Viszont akkor pláne populista:-), csak ezt jelenti.
"Nehogy má a sok vén köcsög jogász bármihez jobban értsen mint én a nép"
:-)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.11.10. 13:25:16

nem értem a problémát. a parlament azért van, hogy kérdés és kétkedés nélkül végrehajtsa Őfelsége Orbán Viktor akaratát.

ez most is teljesült, hála Magyarország védasszonyának, Alcsúti Szűz Máriának.

dzsaszper 2010.11.10. 13:25:17

Másik porszem a gépezetben:
A www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=1445&p_alsz=1 linken Schiffer 1445/1 módosítójáról órákig 261 igen, 96 nem, 2 tartózkodás volt fenn... pislogtam is.
most már az van fenn, hogy nem volt szavazás...

Ordnassac 2010.11.10. 13:25:21

@lüke: "mérges"? Az azért erős túlzás.

Csak kíváncsi voltam, hogy ha ezt az érdekes névsort felhozom ellenérvként, mi lesz a reakció. ;-) Most már legalább tudom, hogy György Péter, Orbán Viktor, Thürmer Gyula és Sickratman egy bagázs. :-D

Második Szóló 2010.11.10. 13:26:07

@Ordnassac: ebben az országban mindent meg lehet magyarázni. Ebben vagyunk profik. Nem tudom, hogy egy alkotmánymódosítás esetében miért nem képes egy parlamenti képviselő állást foglalni. Itt nem szakmai érvek döntöttek, amelyben esetleg nem rendelkezik elegendő infóval. Elvi döntés volt. Ott-e a helye, ha nem képes az elveit nyilvánosan vállalni?

S2000 2010.11.10. 13:27:03

Másik érdekesség: Orbán a Bajnai kormány lépéseivel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a külföldnek kalapot kellene emelnie... :)

"A válságra adott megkésett válaszként Magyarország két egymást követő kormánya egy éven belül az alábbi határozatokat hajtotta végre: a nyugdíjasok elveszítettek egy havi járandóságot, az áfa 20-ról 25 százalékra emelkedett, a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre nőtt, az államháztartás kiadási oldalát pedig erőteljesen lefaragták. Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott - mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen" - fogalmazott Orbán Viktor.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-392238

kodó tamás 2010.11.10. 13:27:11

egyébként poszt címnek jobb lett volna:

EZT ADTA A GÉP?

osztjonapot

kodó tamás 2010.11.10. 13:28:11

@radala: csak hogy rend legyen
én POPULISTA vagyok, te pedig
többnyire demagóg

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:28:55

@radala:
Kedves Radala, ha már rajtam töröd a buksid...

Tudd meg, hogy Orbán Viktor széles homlokán jelenik meg mindannyiunk véleménye.
Úgyhogy ne kiváncsiskodj, csak figyeld.

porfelhő 2010.11.10. 13:29:37

Szijjártó! Ellenzéki, Lmp-s és jobbikos javaslatra került tervezetbe a különadó öt éves visszamenőlegesség."
Dilemmával szembesültek, választani kellett, a kormánynak, az emberek oldalára állnak, vagy hagyják érvényesülni a régi szabályokat. A régi szabályok az új korszak viszonyait nem képesek az emberek akaratának megfelelően szabályozni. Ezért folyik gőzerővel az alkotmányozás munkája!"

Ordnassac 2010.11.10. 13:30:12

@radala: az hát, ügyrendi javaslat.

Blogger Géza 2010.11.10. 13:31:08

@Ordnassac: Én meg ajánlom figyelmedbe az én utolsó bekezdésemet:

"Nyilván a házbizottsági határozatoknál is az utolsó a mérvadó, az új felülírja a régit. "

Mitől lenne egy mondjuk 10 évvel ezelőtt hozott határozat erősebb a mainál? Akkor nem volt talán ennyire rutintalan elnök, mint Balczó. Most van, ezt tükrözi az új határozat.

lüke 2010.11.10. 13:33:05

@panelburzsuj:
a kusturica jobb
nem vagyok cartoon fan:)

bár a múltkor egy Fassbinder színész
en.wikipedia.org/wiki/Ulli_Lommel
a Fix&Foxit
emlegette ,s magam is meglepődtem, hogy lehet ezen felnőni!
na de Max&Moritz
en.wikipedia.org/wiki/Max_and_Moritz
se semmi,majdnem magyar pala'men'

Második Szóló 2010.11.10. 13:34:24

@S2000: röhejes - az áldozatokat nem a kormány hozza, hanem a zemberek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:34:44

@Ordnassac:
Igen, az okos fidesznyikek mind azért szavaztak, mert -már csak egyszer kell szavazni - és - nem fizetünk kétszer - és - Gyurcsány a hibás -, a buták meg azért, mert - három igennel sokat spórolhat -.
tudom. Itt néztem páholyból a sok vergődést az Indexen.

S2000 2010.11.10. 13:35:02

@porfelhő: Kormányunk retorikáját hallgatva teljesen olyan hangulatom támad, mint a régi, szép Kádári időkben a Népszabadság olvasása közben. Ugyancsak emlékeztet az 1984 című könyvre, ahol a Nagy Testvér nem csak mindig figyel, de mindig tudja is, hogy mi a legjobb a népnek. :)

Egyébként korábban is leírtam, hogy miért nem 20 évre visszamenőleg terjesztik ki a 98%-os adó hatályát??? Akkor legalább a 1998-2002 között regnáló Fidesz korszak kifizetéseiből is visszajönne valamennyi. Ezt példamutató lépésnek tekinteném a Fidesz részéről, a szó valódi értelmében.

lüke 2010.11.10. 13:35:26

@dzsaszper:
francokat porszem,
beestek a dugattyúk a motorba

Fell Bandi 2010.11.10. 13:36:08

@mirikrantz: "2010. november 10. demokratikus berendezkedésünk, a parlamentarizmus halálának napja. Élt 20 évet. R.I.P "
Aki ettől az esettől félti a magyar demokráciát - és gondolom kussolt 2006. okt 23-án, amikor a magyar nép közé lövetett egy diktátor hajlamú félkegyelmű - az csak egy nagyon buta, tájékozatlan vagy lefizetett proli lehet.

panelburzsuj 2010.11.10. 13:37:03

@Blogger Géza:

Azért én kivácsi lennék arra, hogy Balczót a fapofája mögött hogy rázza belül a röhögés ...

kodó tamás 2010.11.10. 13:37:09

@S2000: azért mert az adópapírokat 8 évre visszamenőleg kell csak megőrizni... az elévülés adócsalásra meg 5 év...

lüke 2010.11.10. 13:37:13

@S2000:
én mind az ezer évre kiterjeszteném, igazságosan!

CSENDES 2010.11.10. 13:38:15

Ez a két jó! elegendő ahhoz, hogy valahányat megátkozzam, azért mert olyan k..g. Valamennyi menjen a b... p..ba

Ordnassac 2010.11.10. 13:38:39

@Blogger Géza: a Házbizottság nem jogosult értelmezni a Házszabályt. Ez a jog most az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságot illeti.

kubatov_kommunista 2010.11.10. 13:39:23

ilyenkor mindig hibás az a fránya gép... ugyanmár...
Nevetséges.
A magam részéről a fidesznek már nincs olyan lépése amelyet komolyan tudnék venni illetve amit politikailag értékelésre érdemes gondolnék - csak máz az egész - hiteltelen.

persze neked kedves posztoló muszáj, mert ebből élsz, de ez már a te problémád.

sisszi 2010.11.10. 13:39:40

mi pontosan a végleges módosított Lázár indítvány? ez? www.parlament.hu/irom39/01447/01447.pdf

kodó tamás 2010.11.10. 13:39:52

@Fell Bandi: aki pedig ez ellen szól az meg egy félszemű? vagy -eszű?
de mindenképp POLGÁR...
gratulálok a nagy eszedhez. szerencséd van.

két dimenziós gondolkodás...
aki most diktaturázik az eleve GYF fan? :)
kurva jo...
olyan eygszerű lehet a világod, mint a légynek az "összetett" szeme..

Blogger Géza 2010.11.10. 13:40:07

@S2000: "mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen""

Itt nyilván a magyar nép tűrőképessége előtti kalapemelésre gondolt. Amúgy persze minden kormány működésében vannak pozitív elemek. De a legfontosabb vélemény ez ügyben a választópolgároké, és azok 81%-ban arra szavaztak idén, hogy másfajta kormány jöjjön.

A nyilatkozat meg nyilván azoknak az egybites elemzőknek és tanácsadóknak szól, akik bármelyik földrészről, évszázadról, országról, kormányról is van szó, mindig ugyanazt mondják: tessék megszorítani és kész. Ugyanezt burkolt formában a "strukturális reform" varázsszóba bugyolálva szajkózzák mások - mindig gondosan elkerülve a részleteket, mit is akarnak valójában.

Hozzáteszem, a jövő évi költségvetés az elmúlt 9 év legszigorúbb költségvetése - legalábbis ami a tervezett GDP-arányos hiányt illeti.

bóra77 2010.11.10. 13:40:30

"Fidesznek sikerült belelavíroznia magát egy olyan helyzetbe, ahol pillanatnyilag csak rossz és rosszabb kimenetek léteznek."

Ez olvasható a Zindexen TG blogja alatt..én viszont úgy érzem, hogy a kimenet végülis nem lett rossz. vagy rosszul látom?

radala 2010.11.10. 13:40:52

@Ordnassac: Akkor jól látom, ha úgy látom, hogy a törvény betű szerint be van tartva, nincs az az AB, ami ezt elmeszelhetné, ergo ez valóban vihar a biliben, vagy még az sem. Ennek a posztnak valami informatikai rovatban lenne a helye:-)
@kodó tamás: agnoszticista vagyok maximum, de nem demagóg.
Te meg (bár sajna nem ismerlek elég régen) nem vagy populista, csak fideszutáló, de simán figyelhetek rosszul, nem gondolom, hogy nem tévedek ebben, csak ezt látom. Amúgy meg ugye úgysem lehet semmit semmiről megtudni:-)
@simonmondja.: Na ja, ez jó válasz a kérdésemre:-) Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy mit élhetsz át egy szavazólap kézbevételekor:-)
Értem én, hogy mindegy ki csak ne OV. (Ezt meg is tudom érteni), csak a gyakorlati megvalósítása ennek ütközne nekem problémákba. Szóval tartok töle, hogy te bizony olykor mszp szavazásra vetemedtél, ami nagyban elhitelteleníti azt, hogy másoknak mondhasd meg, hogy ők esetleg balfasz szavazók, akiket átbasztak.
Szerintem nem különösebben nagy szellemi mutatvány az, hogy azért hagyod magadat X párt alapján becsapni, hogy nehogy Y csapjon be. Nem állítom, hogy én jobb stratégiát követnék, csak azt ecsetelem, hogy a te stratégiád ugyanolyan átlagos, mint mindenki másé.

kodó tamás 2010.11.10. 13:42:37

@radala: akkor örömmel világosítalak fel, hogy egyenlőség és kivételezés ellenes vagyok, azaz minden pártot egyformán utálok.... gané társaságok....

CSENDES 2010.11.10. 13:44:00

hirszerzo.hu/belfold/20101110_alkotmany_botrany_parlament

És akkor térjünk vissza a reggeli állapotra:
- Miért nem köszönnek vissza a rövidtávú számok a középtávú tervben és viszont.
-Miért nem tudható, hogy a terv szerint beszedendő mnypztári visszalépések hol találhatók a költségvetésben a bevétel oldalon?
-miért nem derül ki, hogy mire lesznek elköltve 8mert nyugdíjra nem?

Dr. Cica75 2010.11.10. 13:44:40

@Blogger Géza: Rohadtul nem, mert az alacsony hiany az MNYP-bol ellopott penzekbol jon ossze. ha azt nem szamolod, a hiany siman van 5%.

radala 2010.11.10. 13:44:44

@bóra77: Tökéletesen látod,
Mindjárt megírja az orbánviktorelemez.blog.hu, hogy Porszem a gépezetben?, tg lyukra futott:-)
Mondjuk szerintem azért még mindig jobban csinálja tg az elemzést, mint a Fidesz a kormányzást, 1 év alatt ennyi hiba belefér:-)

lüke 2010.11.10. 13:45:24

@bóra77: csak egyy kis baj volt közben: az
output meg az
inputtal

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:47:57

@radala: Nem kérdeztél semmit tőlem.
Az meg fura, hogy egy nicktől valami átlag felettit vársz.
Világszabadalmakra ott van nekünk Viktor.

CSENDES 2010.11.10. 13:48:19

hirszerzo.hu/belfold/20101 110_alkotmany_botrany_parlament
Na ez a kép igazából jellemzi a Fideszt

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 13:48:33

@török gábor:
tökön szúrom magam, ha az alkotmánybíróságnak a ebben a ciklusban lehetősége lesz bármilyen törvényt annullálni. szóval az AB jogköre most nagyjából olyan, mint az előző ciklusban a köztársasági elnöké volt. egyszer visszaküldhet egy törvényt, másodjára már aligha.

mondjuk persze a sólyomnak lett volna lehetősége, hogy úgy dob vissza valamit, hogy közben új javaslattal áll elő, a KE törvényjavaslatot is benyújthat. szóval az AB jogköre valójában szűkebb. szóval sólyom elvben jelentős közjogi aktor lehetett volna az előző ciklusában is, csak vélhetően ehhez nem voltak szakértői, illetve nem volt ilyen politikai szándékai sem. gondolom ő végig a fidesz általi újraválasztásban gondolkodott. szóval ebben nem különbözött egyik elődjétől sem.

mondjuk persze nem sólyom az érdekes, hanem az mdf-szdsz paktum a választáskon gyakorlatilag megbukott. a jogász elitnek szerintem abból kellene kiindulnia, hogy a független bírói hatalomnak a legfelsőbb bíróságban kell kicsúcsosodnia.

persze ha valaki közjogi berendezkedést 100 évre akarja megírni, akkor annak rá kell jönnie, hogy legfelsőbb bíróságnak ki kell emelkednia a nemzetiségi (jelenlegi NER) keretek közül. ehhez pedig regionalizmusra van szükség. arra, hogy a supreme court a makro régió alá rendelve, és ahogy strasbourg, luxemburg, és brüsszel rendelkezik nemzetközi bíróságokkal ugyanúgy rendelkezzen ezekkel bécs, pozsony, és pest. most persze sok víz lefolyik a dunán, amíg ilyen lesz. szóval az ordnassac nevű nick majd megcáfol, de ez sehogy se passzol össze az államjoggal, és a jogállammal.

és ha még ezt is képzelné a fiatal jogász elit, akkor is kellene egy legalább annyira olyan kaliberű politikus, mint bethlen. de szerintem ettől függetlenül látszik, hogy térségi igazgatás, és hozzá kapcsolódó regionális bíráskodás hiányzik talán leginkább a jelenlegi közjogi rendszerből.

ha mondjuk nem a jövő érdekel valakit, hanem a jelen, akkor meg azt lehet mondani, hogy az mdf-szdsz paktumra épülő közjogi berendezkedés elbukott, aminek a lényege az, hogy van az AB, amelyik a törvényhozás felett áll, és már az LB is alatta. ebben a berendezkedésben egyenrangúságról még csak véletlenül se esik szó. csak és kizárólag alá-fölé rendeltségről.

és persze sokan így lázár is úgy képzeli, hogy a közjogi rendszer csúcsán az OGY áll, és nem az AB, de az angolszász rendszer éppen az, hogy senki sincs a csúcson még a királynő se. szóval angolszász berendezkedésről többek között ezért fals beszélni.

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 13:48:33

@török gábor:
tökön szúrom magam, ha az alkotmánybíróságnak a ebben a ciklusban lehetősége lesz bármilyen törvényt annullálni. szóval az AB jogköre most nagyjából olyan, mint az előző ciklusban a köztársasági elnöké volt. egyszer visszaküldhet egy törvényt, másodjára már aligha.

mondjuk persze a sólyomnak lett volna lehetősége, hogy úgy dob vissza valamit, hogy közben új javaslattal áll elő, a KE törvényjavaslatot is benyújthat. szóval az AB jogköre valójában szűkebb. szóval sólyom elvben jelentős közjogi aktor lehetett volna az előző ciklusában is, csak vélhetően ehhez nem voltak szakértői, illetve nem volt ilyen politikai szándékai sem. gondolom ő végig a fidesz általi újraválasztásban gondolkodott. szóval ebben nem különbözött egyik elődjétől sem.

mondjuk persze nem sólyom az érdekes, hanem az mdf-szdsz paktum a választáskon gyakorlatilag megbukott. a jogász elitnek szerintem abból kellene kiindulnia, hogy a független bírói hatalomnak a legfelsőbb bíróságban kell kicsúcsosodnia.

persze ha valaki közjogi berendezkedést 100 évre akarja megírni, akkor annak rá kell jönnie, hogy legfelsőbb bíróságnak ki kell emelkednia a nemzetiségi (jelenlegi NER) keretek közül. ehhez pedig regionalizmusra van szükség. arra, hogy a supreme court a makro régió alá rendelve, és ahogy strasbourg, luxemburg, és brüsszel rendelkezik nemzetközi bíróságokkal ugyanúgy rendelkezzen ezekkel bécs, pozsony, és pest. most persze sok víz lefolyik a dunán, amíg ilyen lesz. szóval az ordnassac nevű nick majd megcáfol, de ez sehogy se passzol össze az államjoggal, és a jogállammal.

és ha még ezt is képzelné a fiatal jogász elit, akkor is kellene egy legalább annyira olyan kaliberű politikus, mint bethlen. de szerintem ettől függetlenül látszik, hogy térségi igazgatás, és hozzá kapcsolódó regionális bíráskodás hiányzik talán leginkább a jelenlegi közjogi rendszerből.

ha mondjuk nem a jövő érdekel valakit, hanem a jelen, akkor meg azt lehet mondani, hogy az mdf-szdsz paktumra épülő közjogi berendezkedés elbukott, aminek a lényege az, hogy van az AB, amelyik a törvényhozás felett áll, és már az LB is alatta. ebben a berendezkedésben egyenrangúságról még csak véletlenül se esik szó. csak és kizárólag alá-fölé rendeltségről.

és persze sokan így lázár is úgy képzeli, hogy a közjogi rendszer csúcsán az OGY áll, és nem az AB, de az angolszász rendszer éppen az, hogy senki sincs a csúcson még a királynő se. szóval angolszász berendezkedésről többek között ezért fals beszélni.

lüke 2010.11.10. 13:49:40

na sziasztok demokrácia megcsalattak
JA- val
"Kit anya szült,
az mind csalódik végül,
vagy így, vagy úgy,
hogy maga próbál csalni"

ehhh 2010.11.10. 13:50:14

tényleg nevetséges, és felesleges pénzkidobás a parlament fenntartása. Erre lehetne egy pofonegyszerű szoftvert írni. A bemenetbe beírni a FIDESZ, vagy a Vezető véleményét, a kimenetbe pedig kiírná, hogyan döntött a parlament. Már legalább a világítást megspórolnánk.....

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 13:50:16

nem tudom miért dupláz folyton a blog motor.

radala 2010.11.10. 13:50:32

@kodó tamás: OK ez egy nagyon szimpatikus hozzáállás, ez lehetne is konszenzus köztünk. Egyetemista koromban minden reggel láttam egy falfirkát azzal, hogy "Semmilyen hatalmat senkinek" ez mindig nagyon tetszett.
A baj csak az, hogy ez simán a könnyebbik vége a dolognak. Nem választani semmit az jól hangzik, de az is választás (egyrészt). Másrészt meg az élet nagyon gyakran abból áll, hogy két kupac szar közül kell kiválasztanod a számodra kedvesebbet, szóval, attól, hogy látszólag megkíméled magadat ettől a valóságban semmitől sem kíméled meg magadat.
Kétségtelen, hogy nem gyurcsányistázhatok le valakit, aki soha nem is szavazott az mszp-re vagy szdsz-re. De ez csak egy apró technikai probléma, például azt mondhatnám, hogy te nem lehetsz demokrata:-) ...

CSENDES 2010.11.10. 13:50:35

@guvernalista: Nem olvastam el, de szerintem te nem vagy normális. Ne válaszolj, mert nem érdekel a véleményed

panelburzsuj 2010.11.10. 13:50:50

@bóra77:

A politikai elemző része eléggé elkapkodott, a szimbolikus végkicsengés viszont helytálló:

"De bárhogy is lesz, ez a ma délelőtti botrány minden bizonnyal felerősíti magát a témát, márpedig pont ez volt az, amit a Fidesz minden bizonnyal szeretett volna elkerülni."

Para-Kovács szavával: minden árt a Fidesznek, ami a hö?! anyád! központokat működésbe hozhatja.

Blogger Géza 2010.11.10. 13:52:04

@Ordnassac: Csakhogy itt nem a Házszabályt értelmezték, hanem a Házban történt eseményeket. De ha a Házbizottság erre nem lenne jogosult, hogyhogy minden párt képviselője odament és azt tette, ráadásul még mind egyet is értett? (Legalábbis nem hallottam eddig tiltakozást egy párt részéről sem.) A levezető elnök nem megfelelően járt el, ezt mondta ki a bizottság.

Amúgy tényleg vicces ez az egész, tiszta Amerika, nem az az érdekes, hogy mi volt a törvényhozók akarata, hanem technikai baromságok (rossz volt a gépe, nem nézett fel a monitorból, ezért nem látta kezeket stb.) Nekem erről Woody Allan jut eszembe:

"Enyhítési kérelmét technikai okokra hivatkozva utasították el, mivel kiderült, hogy az ügyvéd a kérvény megírása idején ragasztott kartonbajuszt viselt."

radala 2010.11.10. 13:53:20

@simonmondja.: Dehogynem, csak te nem arra írtad, amit írtál, hanem másra, de ezt kérdeztem.
"Vagy a halmazaimon kell változtatnom?"
csak most tudatosodott bennem, hogy egy beírásomra jövő válasz nem jelenti azt, hogy egy neked szóló beírásomra jött a válasz.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 13:53:41

@ehhh:
Vagy Orbán a Reggeli Krónikában minden nap beolvashatná, hogy
- mit kíván a Magyar Nemzet.
Aznapi törvények, aznapi ellenség.

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 13:53:44

@CSENDES:
kedvelem az olyan embereket, akinek úgy próbálnak vitázni, hogy nincsen álláspontjuk, és érveik sem. ezek után majd úgy hívom őket: csendes. így. csupa kisbetűvel.

S2000 2010.11.10. 13:54:32

@Második Szóló: Dehogy, a kormány hozza a kemény áldozatokat, amihez a nép (magánnyugdíjak) és a vállalatok (ideiglenes brutál adók a következő 10 évre) a NER keretében örömmel nyújtanak segítséget, együttműködnek.

Blogger Géza 2010.11.10. 13:55:37

@Cica75: Ha meg nagyanyámnak kereke lenne, ő lenne az omnibusz.

porfelhő 2010.11.10. 13:55:46

@S2000:
Igen! Vona G. is megmondta, hogy a visszaéléseket is a rendszerváltásig visszamenőleg kellene vizsgálni.!

Ordnassac 2010.11.10. 13:56:15

@Blogger Géza: a Házbizottság valszeg elolvasta a többször idézett állásfoglalást és úgy döntött a dologról. Konkrét értelmezést nem csinált.

CSENDES 2010.11.10. 13:56:50

@guvernalista: nyasgem, persze ezt sem neked mondom, hanem a kisbetűs csendes nevében..

Ordnassac 2010.11.10. 13:56:54

@CSENDES: ööö... ennek most mi értelme volt?

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.11.10. 13:56:59

Hát gratulálunk fidesz szavazók!! MEg azoknak is akik még erre a pofátlanságra is tudnak menttséget találni!!! Én elköltözök ebböl az országból hamarosan elviselhetetlen ami itt megy!!!

KG2000 2010.11.10. 13:58:37

@is: Na jó, akkor neked is elmagyarázom. Magyarországon lényegében 3 pilléres a jelenlegi nyugdíjrendszer: állami, kötelező magán, és önkéntes magán. Németországban pl. lényegében kétpilléres: állami és önkéntes (teljesen privát és üzemi nyugdíjak). Nem létezik ott tehát a 2. pillér.

A 2. pillér miatt a magyar költségvetésnek hitelt kellett felvennie az elmúlt 10valahány évben, és ha így maradt volna, az elkövetkezendő 10valahány évben is.

panelburzsuj 2010.11.10. 13:59:21

"A miniszterelnök szóvivője szerint a végkielégítések különadójáról szóló módosított javaslat is megfelelően szolgálja, sőt erősíti azt a célt, hogy a "pofátlanul magasnak" nevezett juttatásokat visszaszedje az állam. Szijjártó Péter az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy ellenzéki, LMP-s és jobbikos javaslatra került a tervezetbe az ötéves visszamenőlegesség."

LMP-s és jobbikos javaslatra került a tervezetbe az ötéves visszamenőlegesség

Név szerint? Tud erről valaki valamit?

sisszi 2010.11.10. 13:59:33

@radala: nem találom a szöveget. tudsz egy linket?

Caprica99 2010.11.10. 14:00:07

Ugyan már!
Csak az lett, amit vártam!
A 2/3-dal egy kihirdetett eredményt is semmissé lehet tenni.
Sőt!
A véletlen félrenyomott NEM-ből IGEN-t lehet csinálni, az állítólag nem működő gépből is lehet IGEN-t varázsolni!
Sőt!
A szavazáskor jelen sem levő képviselő "szavazatát" is hozzá lehet adni a végeredményhez!
Kétharmaddal MINDENT lehet, mert ez a népakarat!

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 14:00:19

@CSENDES:
akkor én mondom: 33, te meg mond: nyasgem.
és ezzel kvittek vagyunk.

radala 2010.11.10. 14:00:33

@Ordnassac: Szerintem félrenyomta a válasz gombot, más magyarázat nem lehet.

S2000 2010.11.10. 14:01:18

@kodó tamás: Ugyan, merj nagyokat álmodni... alkotmányozunk, nem? Tehát a 8 meg az 5 évet is meg lehet változtatni, semmi sem szent, nem? Különben meg minek adópapír az adózáshoz? Kijön valaki a magyar kormánytól, rád néz, és aszongya, hogy 10 milliót fizess. Ennyi bőven elég, mert a kétharmados felhatalmazással a zemberek arról is döntöttek, hogy ez is lehet, ha a kormányunk így találja jónak, a nép érdekében.

Think out of the box! :)

radala 2010.11.10. 14:01:47

@sisszi: Ha tudtam volna adtam volna, már én is kértem nekem sem adtak:-)
Ha megtalálod tedd be. Így teszek majd én is...

CSENDES 2010.11.10. 14:02:40

@Ordnassac: Ne keress értelmet, elvesztettem a türelmemet, (ami éppen a minimumon van, tetkintve, hogy nagy fájdalmaim vannak) Elegem van az ellendrukkerek hülyeségeiből. Tán ennyi.

ivrilider 2010.11.10. 14:03:39

Ez vicces eset, de semmi para. Jellemző, hogy Török Gábor pont most kezdi el ekézni a Fideszt, amikor kivételesen nekik volt igazuk. Tényleg, egyszer egy évben van igazuk. És akkor ekézi őket. Jól mutatja, hogy tényleg nem elfogult, csak buta hozzá.

draft22 2010.11.10. 14:03:58

@ehhh: csak egy nagyon gépen kell futattni azt a programot, mert a a Fidesz, bocsánat a vezér véleménye percenként változik (szegény Szijjártó Winston Smith Péter sem tudja mindig követni őt a magyarázataival)

CSENDES 2010.11.10. 14:04:11

@Ordnassac: Szerintem inkább nézd meg a ma reggel mt1 Kopics előadást, s akkor látni fogod, mitől vagyok nagyon berágva.

Blogger Géza 2010.11.10. 14:04:57

@Ordnassac: Szerintem teljesen lényegtelen, hogy elolvasták-e és hányszor. Egy parlamenti bizottságnak nem áll felette egy már nem létező, 10 évvel ezelőtti parlamenti bizottság. De akár a mostani határozatot nézzük, akár az eddigi szokásokat, ugyanaz jön ki végeredményként.

porfelhő 2010.11.10. 14:05:01

"A házelnök Balczó Z. nyagik benne van az elkurásban, mivel nem hallotta a fideszesek jelzését, betették a kártyájukat, de nem fogadta el a gép, nem jelent meg a szavazatuk. Nem nézett fel a monitorból és eredményt hirdetett.
Kormánypárti politikusok állitják, a nagy hangzavarban nem is hallották, hogy kihirdették az eredményt.! "
/vastagbőr blog/
Új szellemiségü szavazás!

draft22 2010.11.10. 14:06:40

@ivrilider: Érzi Török Gábor, hogy eljött az a pont ahol már nem lehet független elemző, mert többről van már szó, de rossz eseményt választott.

Ordnassac 2010.11.10. 14:08:35

@panelburzsuj: www.parlament.hu/irom39/01445/01445-0002.pdf (Schiffer módosító javaslata az alkotmánymódosításhoz)

www.parlament.hu/irom39/01447/01447-0001.pdf (Tóbiás József módosítója a különadótörvényhez)

Most hirtelen mást nem találtam

S2000 2010.11.10. 14:09:27

@porfelhő: Az problémás, mert akkor a Fidesz ügyeit, végkielégítéseit, stb. is meg kéne nézni.

@Blogger Géza: Az állam működési költségeihez hozzá sem nyúl a jövő évi költségvetés (a néhány 10 milliárd a hibahatáron belül van). Egy óvodás is meg tudtak volna oldani azt a matek feladatot, hogy amennyivel csökkentjük a magánszemélyek adóit, legalább annyival növeljük a cégek adóit... No meg felteszem a kérdést, hogy mi lesz az egyszeri bevételek után (magánnyugdíj)? Ehhez (is, meg egészségügy, stb.) kellene tényleges, strukturális reformoknak nekikezdeni. Erre jövőre nem fog sor kerülni. Tehát a kormány a négy évéből az első másfelet már el is pazarolta.

radala 2010.11.10. 14:10:58

@radala: Nem ez a régi, nem igazán értem, sok a porszem a gépezetben, vagy én vagyok a béna.

Ordnassac 2010.11.10. 14:11:15

@Blogger Géza: nem szűnt meg, hanem jogutódja a mostani AIÜ bizottság...

A Házbizottság egyik parlamenti bizottság felett sem áll. A Házbizottság egy különálló parlamenti szerv.

sisszi 2010.11.10. 14:13:29

@igyirnankmi.blog.hu: köszi. az elemzést is külön:)

kopogtató 2010.11.10. 14:13:29

ha ezt elmeszelik alkotmányossági okokból, akkor az Alkotmány szar

radala 2010.11.10. 14:14:59

@igyirnankmi.blog.hu: Szerintem nem, vagy én nem értek semmit.
Nem arról volt szó, hogy nem az lesz, hogy összekötik a népszavazás tilalmát az AB hatáskörökkel?
Mi a finomítás akkor.
Nagyon remélem, hogy a homokszem a gépezetben van nem a valóságban:-)

S2000 2010.11.10. 14:15:15

@Caprica99: Meg hát forradalom volt, van. Igazán nagy baki majd akkor lesz, amikor a szavazás eredményét véletlenül a szavazás előtt kihirdetik (lásd A Tanú c. filmet...). :)

Blogger Géza 2010.11.10. 14:17:10

@S2000: Hehe, még egy "strukturális reform papagáj." :) Azért ez fejtsd ki, mit is értesz PONTOSAN ezalatt. Ilyenkor mindenki el szokott szaladni...

Egyébként meg a kormány felelőssége és feladat azt megállapítani, hogy egyszerre mennyi "sokkot" zúdít a társadalom nyakába, a különféle "független" elemzők meg kritikusok könnyű helyzetben vannak. Innen vonjunk el ennyit, onnan annyit, a balhét meg vigye el a kormány. :) Szerintem mi még elég jól megúsztuk most más országokhoz képest (pl. Románia)

stratez 2010.11.10. 14:17:19

Kicsit korai volt ez a poszt, nem ártott volna megvárni legalább Mesterházy nyilatkozatát: "Az MSZP tudomásul veszi, hogy elfogadta a parlament az alkotmánymódosító javaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványt – közölte Mesterházy Attila szerdán, a rendkívüli házbizottsági ülés után. Az MSZP frakcióvezetője elmondta: az ülésen részt vevő mindkét jegyző azt állapította meg, hogy négy kormánypárti képviselő még a végeredmény kihirdetése előtt jelezte, nem működött a gépe. Hozzátette: a technikai adatokból is kiderült, hogy a gép valóban nem érzékelte a kártyájukat."

László56 2010.11.10. 14:17:45

Egy nagyon szép délutánt Mindenkinek

Hogy porszem lenne a gépezetben ? Mint ahogy az elemzőnk kívánság vezérelte gondolatainak helyet ad. Talán túl gyorsan engedte el a fantáziáját és most meg magyarázkodhat, mint ezt az utólagos megjegyzései is tanúsítják. De ha a parlamentünkben hibázhatnak akkor az elemzőnk miért ne hibázhatna. Emberek vagyunk, hibalehetőségekkel. Úgy a parlamentben mint elemzőként. Az elemzőnknél inkább az a probléma hogy a gyors kommentárja szinte örömünnepi ujjongásnak hangzik amire viszont az angol kifejezés „ wishful thinking” tényleg ráillik. Nem véletlen hogy nekem is volt az első gondolatom a posztjáról. Talán éppen ezért érzékeny erre az elemzőnk. Rajtakapták hogy mit szeretne. Most meg magyarázkodhat. Ez azonban nem a kommentálók hibája.

Hiszen mi is történ ? Egy rendellenesség a parlamentben ami bárhol és bármikor történet. A szavazatok számlálásánál nem egyezett a képviselők akarata a számlálógép akaratával. Mivel ilyen vagy hasonló eset kezeléséről van házszabály ami ezt szabályozza, az összes parlamenti képviselő beleegyezésével szabályozva lett. Így aztán nem tudom hogy ki lenne az, aki az elemzőnk szerint alkotmányjogi normakontrollt kérhetne. Hiszen ezt, ebben az esetben, csak a parlamenti képviselő teheti meg. Ha meg a történtek szabályozására a beleegyezése a frakción keresztül meg van, akkor szava hitetlen lenne egy utólagos normakontroll kérése. Így aztán az elemzőnk magyarázkodása sajnálatos módon megint csak „ wishful thinking” -nek tűnik.

De vegyük azt hogy sikerülne ezt a beadványt megsemmisítettni és még egyszer ugyanezt az eljárást megindítattni. Mivel a parlamenti többség ugyanaz, el lenne fogadtatva. Az ellenzék csak egy pár hónap késést érne el vele, avval együtt hogy ezt az értelmetlen intézkedését a kormányfrakció ellene fordíthatná. Egyszerűen nem éri meg senkinek ez az elemzőn által felvetett játszótéri viselkedés. Ezért itt megint csak az elemzőnk kívánság vezérelte írásáról lehetne beszélni. Aminek megint csak semmi értelme. Hiszen, minden politikában ismert, nagyon jól tudja hogy hová húz az elemzőnk a szíve. Szerintem ez meg egy demokratikus államban, nem lehet hátrány. Akkor hol a problémája ? Rajta kívül csak a jó isten tudja.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 14:18:34

@radala:
Kérdés jogos.
Ahányszor az volt a kérdés a lapon, hogy szavazok-e Gyurcsányra, annyiszor ikszeltem Gyurcsányra - nyilván.

bariga 2010.11.10. 14:20:48

Úgy látszik a szavazógépnek több demokrácia érzéke van, mint a szavazó képviselőnek.

kodó tamás 2010.11.10. 14:21:15

@László56: qva jo szövegeket nyomsz. nem szeretnél fidesz képviselő lenni? vagy sóvivő?

"nagyon jól tudja hogy hová húz az elemzőnk a szíve"

miért hova huz? csak nem komcsi-libsi-coci?

Blogger Géza 2010.11.10. 14:21:17

@Ordnassac: Na, örülök, hogy végre belátod.

radala 2010.11.10. 14:22:15

@simonmondja.: OK akkor a kedvedért pontosítok, ha szavaztál, akkor az mszp-re szdsz-re szavaztál. Ezek = GyF, ezen talán kár vitatkoznunk, azt hiszem.

Malachi 2010.11.10. 14:22:25

őszintén már annak is jobban örülnék, ha nem lennének nyilvánosak a parlamenti ülések, vagy egyáltalán - nem is lennének. számomra kínos végignézni ezt a szánalmas vergődést ami ott folyik. különben is 2/3 van, minden szavazás csak formalitás, reggel vagy este adják ki a Közlönyben az új törvényeket aztán viszlát. minek ez a cirkusz? ez kell a népnek? mókás, de nem nevetek. szép új világ.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 14:23:32

@panelburzsuj: büdös francokat. ordas nagy csúsztatás.

az volt az ellenzéki álláspont, hogy a törvény alapján járó juttatásokra egyáltalán ne terjedjen ki a különadó (ez következne amúgy az AB döntéséből, de az ugye a kormányt nem hatja meg)

erre nyomott is be módosítót mind a három párt:
jobbik: www.parlament.hu/irom39/01447/01447-0017.pdf
szocik:www.parlament.hu/irom39/01447/01447-0003.pdf
lmp: www.parlament.hu/irom39/01447/01447-0005.pdf

három különböző jogi megoldás, de mindegyiknek az a lényege, hogy aki annyit kapott, amennyi a jogszabályból következik, azt ne basztassuk

nomost ehhez képest mondta mindhárom párt, hogy a többieket akkor meg visszamenőlegesen is, hiszen itt szabad az út az AB döntése szerint is (azt mondjuk elfelejti említeni a szíjjártó, hogy a szocik 2002-t javasoltak)

ezek után azt kommunikálni, hogy az, hogy a 2006-ban kirúgott köztisztviselőtől utólag elveszünk pár milliót, az ellenzék javaslata lenne, nagyon nem etikus...

Ordnassac 2010.11.10. 14:23:52

@Blogger Géza: ja igen, korábban kérdezted, hogy kik voltak akkor az OGY vezetői.

Elnök ugye Áder, akinek előtte volt egy féléves gyakorlata házalelnökként. Alelnökök: Szili Katalin (előtte államtitkár volt), Gyimóthy Géza (előtte fél évig jegyző) és Wekler Ferenc.

Szóval a rutinosság legalább két emberből hiányzott és Gyimóthy sem volt előtte levezető elnök. ;-)

Ordnassac 2010.11.10. 14:24:50

@Blogger Géza: ezt eddig sem vitattam, de a Házszabály értelmezése akkor sem az ő feladata. :-D

kodó tamás 2010.11.10. 14:25:27

@igyirnankmi.blog.hu: "nem etikus"
hihihihi

azaz HAZUGSÁG

Ordnassac 2010.11.10. 14:25:43

@kodó tamás: amióta itt vagyok és László56 kommentel, ez a mantrája, hogy TG a szocik embere.

Blogger Géza 2010.11.10. 14:27:13

@Ordnassac: No de a csornai Charles Bronson mégiscsak egy tehetség volt lássuk be! Mondjuk Balczóban meg volt annyi önkritika, hogy ő hívja össze a bizottsági ülést, ez írjuk neki jóvá.

Vihar egy pohár vízben. :)

Ordnassac 2010.11.10. 14:27:15

@CSENDES: nézd, én megértem a felháborodásodat, de ez azért már szánalmas... Egy puszta ignore nem lenne elég?

ubul2000 2010.11.10. 14:27:24

@panelburzsuj: tudtommal az mszp 8 évet javasolt, de mivel ez nem ment volna át - lett belőle 5 év.

Ordnassac 2010.11.10. 14:28:22

@Blogger Géza: de legalább jogászszemmel nézve érdekes "pohár víz" volt (wannabe-alkotmányjogász szemével nézve pedig végképp nem volt pohár víz). ;-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 14:30:26

@radala: Azért az LMP-t, a Jobbikot és az MDF-et is vedd számításba, mert az ördög nem alszik.
Micsinájjunk.
Nem lehet mindenki fülkepartizán.

radala 2010.11.10. 14:33:17

www.parlament.hu/irom39/01445/01445-0005.pdf

Most nem nagyon értek már semmit.
Szóval az AB nem vizsgálhat "Nincs helye felülvizsgálatnak olya n
törvény tartalmáról, amely a 28/C . § (5) bekezdése szerint országos népszavazással se m
változtatható meg.”

De
""Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesség megállapítása esetén megsemmisíti a
törvényeket és más jogszabályokat . A költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról,a
központi adónemekről, illetékekről és járulékokról, a vámokról, valamint a helyi adó k
központi feltételeiről szóló törvényeket az Alkotmánybíróság akkor semmisíti meg, ha azo k
tartalma az élethez és emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelméhez val ó
jogot, a gondolat, lelkiismeret és vallás szabadságát, vagy a magyar állampolgárságho z
kapcsolódó 69 . § szerinti jogokat sérti .”"
"

Ha valamit nem vizsgálhat, akkor hogyan állapíthatja meg, hogy gáz van vele bármilyen szempontból?

Blogger Géza 2010.11.10. 14:36:11

@Ordnassac: Ez tény. Újabb bohózat. 258 igen szavazat kell, (minimum) 260-an ott vannak és teljesen egyértelműen jelzik, hogy igennel akarnak szavazni (gomb/kézfeltartás), erre még egy ilyen esetben is akadozik a gépezet. Ez Magyarország kicsiben. A "ragasztott kartonbajusz szindróma", amely sok esetben jellemezte az AB döntéseit is.

Ordnassac 2010.11.10. 14:36:23

@radala: erre majd az AB kialakít egy gyakorlatot. Logikusnak az tűnik, hogy megnézi az előadó bíró (és a törzskara), hogy mi is a zűr a dologgal, aztán tesz egy javaslatot (mehet/nem mehet), végül a teljes ülés dönt.

Mindenesetre lehet, hogy dobok egy-két emailt AB-s ismerőseimnek a törvények elfogadása után. :-)

radala 2010.11.10. 14:37:40

@simonmondja.: Arról beszéltem, hogy nem állíthatod, hogy téged nem basztak még át, mint az átlag szavazót.
Jobbik, LMP nem volt 2006-ban.
Az MDF-re szavazni meg azt hiszem kommentálásra sem érdemes, annál megvezetettebb szavazó a világon nincs, mint a 2006-os 2010-es MDF szavazó.
Csak azt akartam mondani, hogy nem nagyon hiszem, hogy Mo-bn bárkinek oka lehet a felsőbbrendűségének hangsúlyozására a "néphez" képest, mert itt csak átbaszott meg nagyon átbaszott választók vannak. Meg a teljesen hülyék az MDF-fel (de azt hagyjuk is szerintem, a naivitás azon fokára nehéz mentséget találni)

Ordnassac 2010.11.10. 14:37:55

@Blogger Géza: ilyen figyelmetlenség máshol is becsúszhat. Újabb példa Új-Zélandon, ahol az egyik miniszter beugrott a másik helyett és egy felszólalásban egy két evvel ezelőtti, már egyszer elmondott beszéd kéziratát adta oda. Szegény pára meg azt olvasta fel. Kínos...

kodó tamás 2010.11.10. 14:41:15

@CSENDES: " @László56: átugorva "

átugorva

@Ordnassac: akkor TG erre hivatkozik... ja ja értem
pl ha az elmegyógyban TG re azt mondanák: Napoleon akkor azt a bélyeget is sokszor hivatkozná...

sisszi 2010.11.10. 14:41:35

@Ordnassac: lehet Lázár valami 50 évvel ezelőtti papírt kapott?:))

Blogger Géza 2010.11.10. 14:42:24

@radala: A későbbi paragrafus "felülírja" a korábbit. Egy törvényben gyakran vannak általános rendelkezések, amit később a részletszabályok árnyalnak, módosítanak.

Mondom ezt úgy, hogy nem olvastam végi az egész koherens szöveget, lehet hogy van más magyarázat is.

De tipikus hiba, hogy kiragadnak egy mondatot egy törvényből, de azt nem nézik, hogy a korábbi illetve az az utáni részek hogyan is alakítják ki annak a valós tartalmát.

M&Ms (törölt) 2010.11.10. 14:42:51

@végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll: A fidesz mindig is ilyen retardált seggfejek gyülekezete volt. Akik mindenféle törvényjavaslatot, amit fentről benyújtanak nekik, megszavaznak. Ennek vagy az az oka, hogy ennyire hülyék a bizottságokban, és a parlamenti szavazásokkor is, hogy nem tudják mit szavaznak meg, vagy tudják hogy amit az orruk elé tesznek, az úgy szar ahogy van, de a vezér parancsára megszavazzák.

Megfigyelo 2010.11.10. 14:43:01

@Fell Bandi: Nem kell hazudni. Nem lovetett senki 2006.fell okt. 23-an "a magyar nep koze". Torve-zuzva-gyujtogatva, rendorokre tamadva tombolo garazda csocselek ellen gumilovedeket vetettek be, elsosorban onvedelembol. A gumilovedek - sajnos - nagyon ritkan mardando serulest is tud okozni, legjobb tudomasom szerint egy (azaz egy) ilyen eset volt, mig tobbszaz rendor serult mag azokban a napokban, sokan maradandoan.

radala 2010.11.10. 14:43:42

@Ordnassac: Eccsém, ez nem egy természettudomány:-)
Értem, szóval elvileg az AB ha akarna azt csinálna, amit akar.
Ha jól értem az a törvény szándéka, hogy az AB sokkal könnyebben és szabadabban dönthessen arról, hogy mit akar elkaszálni és mit nem. Ha genya akarok lenni azt mondom, hogy ezzel lehet klasszul elérni azt, hogy az AB politizáljon.
Viszont, ha már most is genya vagyok, akkor ez nekem azt jelenti, hogy az AB már eddig is politizálhatott, ha akart, szóval a büdös életben nem fogom megtudni hitelt érdemlően, hogy azért kaszálták el az igazságtételt, mert az levezethetöen alkotmányellenes. Vagy azért vezették le, hogy alkotmányellenes, mert politizáltak.
Most már csak azt kellene megtudnom, hogy épp fölnyílik a szemem, vagy becsukódik. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 14:44:01

@Ordnassac: László56 a legérdekesebb alak itt, olyan mint egy humanoid, félautomata szöveggenerátor...

Lasombra 2010.11.10. 14:44:28

pedig kétszer is elmondtam a telefonban a technikusnak, hogy a B-szektorban lesz kontakthibás az a k***a szavazógép, és nem a P-ben!!!

Meggyes úr pedig nem ihat többet gintonicot a kaukázusi kefírre. nem csoda, hogy ki kellett mennie szavazáskor. úgy nézett ki a személyzeti retyó, hogy frissíteni kell az iszapkatasztrófa szócikket a Wikipédián.

S2000 2010.11.10. 14:45:22

@Blogger Géza: Ha Te elégedett vagy az oktatási, egészségügyi, társadalombiztosítás jelenlegi helyzetével (drága, rossz), akkor értem, hogy mit nem értesz a strukturális reformok szükségességével kapcsolatban, és javaslom, hogy kicsit tájékozódj a viszonyokról.

Már néhányszor kifejtettem, meg olvasgatni is lehet erről...

Az egészségügybe magántőkét kell bevonni, és minden szolgáltatásnál egy nominális hozzájárulást bevezetni az igénybe vevőtől. Támogatni szociális alapon kell egy jól megcélzott réteget. A paraszolvenciára elköltött pénzt a fenti hozzájárulásos módszerrel átcsatornázni intézményi bevétellé (orvos lobby ellenérdekelt, mellesleg inkább Fidesz szavazó is).

TB: a magánpénztárakat erősíteni kell, nem gyengíteni, a magunkról való gondoskodás szükségességét erősíteni, nem gyengíteni.

Oktatás: itt is innovatív módon kell behozni magántőkét, és olyan embereket termelni, amire a Magyarországon működő cégeknek szüksége van. Demján Sándor szokott ebben a témában jókat mondani.

Röviden ennyi.

radala 2010.11.10. 14:45:39

@Blogger Géza: Ok nyilván nem értek én ehhez kicsit sem, mindenesetre mindig egy szép valaminek tartottam a jogértelmezést, de most kicsit elbizonytalanodtam, hogy így van-e ez. Nem pedig csak végtelen terepe a hülyeségnek.

Megfigyelo 2010.11.10. 14:46:49

@radala: A modosito modositoja epp arrol szolt, hogy mar nem kotik ossze a nepszavazasi korrel, hanem taxativ felsorolast adnak. (A szogletes zarojel a modositoban a torles jele.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 14:47:07

@Megfigyelo: eléggé kevered az idősíkokat. A rendőrök a tévénél sérültek meg. Az önvédelmet pedig elcsúsztatva, októberben követték el, akkor a tüntetők és békés járókelők sérültek meg. Ezt már maga a nagy pléhprefektus (vagy inkább hazudós faszkalap), Gergényi Péter se tagadja, szóval érdemes legalább az ő álláspontját magadévá tenni.

Martian (törölt) 2010.11.10. 14:47:29

Megint egy pitiáner félmegoldás! Ha már eddig elmentek, vizsgálják felül az utóbbi 25 év privatizációit és ahol nyilvánvalóan értéken alul adták el az állami vagyontárgyat, vasalják be a tulajon a különbözetet! Mindjárt egyenesbe kerülne a költségvetés!
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 14:47:31

@radala:
Átbasztak valakit ?
Akkor miért nem tüntet spontán ?
Az a helyzet, hogy én kábé a Postabank összerogyasztásakor kezdtem figyelni, hogy hogy mennek ezek a dolgok a politikusokkal meg a sajtóval és a pénzekkel.
Addig csak hülye kriptaszökevényeknek láttam őket.
Azóta meg csak csalóknak.

panelburzsuj 2010.11.10. 14:49:47

@igyirnankmi.blog.hu:

A "jobbikos" címszóval belinkelt indítványt ugyan Nyikos írta alá, de az az amúgy Fidesz-többségű költségvetési bizottság javaslata. (Ami semmi más, mont dátum hátratolása 2005. januárig)

A másik kettő (Schiffer és Tóbiás) meg valóban csak az adózók körét taglalja, a kezdő időpont módosítására nem látok benne javaslatot. Fölteszem, hogy a korábbi (az adott adóéven belüli) formulát tekintik alapnak.

Egyébként az való igaz, hogy a maszposok szemtelekedtek a 2002-vel, a Vona meg rátomfolt, hogy akár 20 évet is a húsz évért. (Jó: most pontosan talán nem ezt mondta, de a húsz most is benne volt ... :)

Szóval még az lehet, hogy bizottsági ülésen megyőzték az ellenzékiek a vonakodó Fideszt, hogy ugyan ne legyenek má olyan bénák, tolják ki azt a határidőt minál hátrébb ...

(Az utolsó mondatom feketehumor. Illetékes elvtársak kíméljenek! :)

Blogger Géza 2010.11.10. 14:50:02

@Ordnassac: Jó, hát szerintem sem a mostani miniszterekkel van a baj, hanem a rendszerrel. :)

radala 2010.11.10. 14:50:25

@Megfigyelo: Köszönöm. No így akkor azt mondom, hogy ez olyan ami egy valódi változás.
Magyarán vizsgál, de nem piszkál csak, ha ez meg ez.
Ez nekem így rendben van. Még csak azt nem tudom, hogy higgyek-e neked, mert a Nem lehet népszavazást tartani is szögletes zárójelben van:-)
De ma sok okosat tanultam.

Megfigyelo 2010.11.10. 14:50:52

@sisszi: Amit belinkeltez, az meg a modositas elotti Lazar inditvany.

radala 2010.11.10. 14:53:18

@simonmondja.: Mert még nem biztos, hogy átbaszták (amúgy át sem baszták), csak tart mondjuk tőle, hogy ez így nem olyan nagyon fasza sem jogilag sem gazdaságilag.

Megfigyelo 2010.11.10. 14:53:20

@Hepci: 23-an is tortek-zuztak, tankot loptak, gyujtogattak, akkor is megserult. egy csomo rendor...

radala 2010.11.10. 14:56:24

@Megfigyelo: Nem Megfigyelő vagy te, hanem az Igazság ismerője.
Sokáig tartsd meg ezt a véleményedet, mert egyre értékesebb, lassan több panda van a világon, mint olyan, mint te vagy.

Blogger Géza 2010.11.10. 14:56:31

@S2000: Bla - bla - bla. :) Attól hogy valami rossz, nem biztos, hogy jobb lesz, ha kevesebbet költünk rá. Ha meg többet, akkor pont az eredeti cél hiúsul meg. De kívánságlistákat persze én is elő tudok adni: legyen jobb meg olcsóbb, persze. Ne haragudj, de ebben sem látok semmi konkrét használható ötletet. Egy van, de az a gondolatkísérlet, hogy a vizitdíjjal majd eltűnik a paraszolvencia, már megbukott élőben.

Ordnassac 2010.11.10. 14:57:28

@Blogger Géza: ezt én inkább kicsit fordítva látom. Nem elsősorban a közjogi rendszerrel van a baj (amiben kétségtelenül lehetne javítani), hanem a politikai kultúrával.

sisszi 2010.11.10. 14:57:30

@Megfigyelo: olvass tovább. igyirnankmi.blog.hu belinkelte a dolgokat

Ordnassac 2010.11.10. 14:58:07

@Ordnassac: *jav.: amiben kétségtelenül lehetne mit javítani

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 14:59:15

@radala:
Ugyanmár.
Valljuk be, hogy elégedett a nép.
Sikerült még egy bőrt lehúzni arról a kevés adózóról.
És még meg is köszönik a lehetőséget, hogy segíthettek.
Hát kell ennél több ?

Blogger Géza 2010.11.10. 15:01:29

@Ordnassac: Hát azzal is, ezt aláírom. Nem a brit stílus és szokásrendszer uralkodik itt. De hát más ország, más problémák, más az elitünk is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 15:02:01

@Megfigyelo: nekem úgy tűnt, akkor a (roham)rendőrök qrvára megruházták a jónépet, válogatás nélkül. Biztos néhányan megsérültek közben, velem is előfordult, hogy akkora pofont adtam valakinek, hogy megfájdult a csuklóm, vagy oldalba rúgtam és lerándultam. :)

Ordnassac 2010.11.10. 15:03:51

Csak nálam változott meg a betűtípus?

Blogger Géza 2010.11.10. 15:06:09

@Ordnassac: Igen, ezt már én is vitatom. Ebbe a többi párt hajszolta bele a Fideszt, de ezt a kesztyűt már nem kellett volna felvenni.

Második Szóló 2010.11.10. 15:06:31

@László56:

Szeretném TG-t megvédeni. No, nem mintha magát ne tudná képviselni. Az elemző rajtakapásának óhajtása maga is wishful thinking-be torkollott egyeseknél.

Tény: az első infók nagyon kaotikusak voltak: maguk a képviselők sem tudták, hogy pontosan melyik törvényről szavaztak. Kapkodva hirdetett eredményt az elnök, sietve összehívták a bizottságot. Az Origó, az Index, a Hírszerző egymásnak ellentmondó infókat közvetített.

Tény, hogy az elemző sem ismerte a pontos helyzetet.

Feltételezés: TG szeretett volna nagyon aktuális témát megfogni.

Tény, hogy semmilyen következtetést nem vont le belőle TG, mindössze jelezte, hogy noha a kormányoldal valószínűleg szeretett volna szép csendben túl lenni ezen az alkotmánymódosításon, sikerült összehozni, hogy a média fókuszába kerüljön.

Azt javaslatképpen említem TG-nak, hogy a szőlő alapján ne beszéljen a borról, ebben a kommentelőknek bizonyosan igaza van. Akkor érdemes bejegyzést írnia, ha a háttérről, mozgatórugókról, vagy potenciális következményekről tud beszámolni, és megfogalmazza, hogy ki és mennyit nyer/veszít. Szívesebben olvasnék arról, amit nem kapok meg egy újságcikkből.

Amúgy felvetet egy érdekes gondolatot az eset, amelyről Gyurcsány is szösszent a blogjában: zavar és kapkodás...
A hirtelen nem működő szavazógépek, és a túl gyorsan eredményt hirdető elnök mellett ott van a hétfői Semjén felszólalás: tényleg van az a dilettantizmus, hogy nem fideszes elnököl alkotmánymódosításkor, hogy Semjén nem tudja, hogy nem 20 perc, csak 5 perc áll rendelkezésére? Senki sem szólt neki?

Az is érdekes, hogy Mesterházy milyen villámgyorsan kiállt tájékoztatni a sajtót, hogy nem vitatják a bizottságban született állásfoglalást. Mennyire érdeke neki, hogy a fideszesek alkotmányozási módszereiről kész tényként beszélhessen.

Iustizmord 2010.11.10. 15:07:44

1. epic fail
2. a fidesz azok szavazatára is számít, akik ott sincsenek
3. epic, hogy éppen meggyes t a 4. aki egyszerre van ott is meg nem is. micsoda bilokációs képesség, még szentté avatják.

4. és ami a fontos: SZERINTEM nincs olyan, hogy a levezető elnök figyelmetlen EZÉRT módosítjuk, ami ki van hirdetve. ha pl kodifikárori figyelmetlenségből egy törvényszöveg elírást tartalmaz és úgy fogadják el, úgy hirdetik ki, nem a Magyar Közlönyt módosítják, hanem a törvényt. formálisan.

max (talán) tech bonyodalom miatt a szavazást lehet megismételni, a házszabályt ekörben nem ismerem.

na mindegy, egyszervolt demokráciánk újabb szép jelenetén vagyunk túl, gratuláljunk ismét a fidesznek és viktornak.

ha lenne olyan hogy a demokrácia citromdíja, toronymagas favorit lenne.

nyünyüge 2010.11.10. 15:07:53

off

Brave new world!

"...A százezernél több előfizetővel rendelkező szolgáltatókat (köztük a UPC és a T-Home) 6 közszolgálati és 6 közösségi adó műsorának terjesztésére köteleznék, ingyenesen – holott sem a Duna TV-nek, sem az MTV-nek nincs 3 adója, ahogy 6 helyi közösségi adó sincs egy területen.

********További újdonság, hogy a Médiatanács évente meghatározhatná azoknak a kiemelt eseményeknek a körét, amelyeket nem lehet úgy sugározni, hogy azt a magyar lakosság legalább tíz százaléka ne érhesse el.********

nol.hu/belfold/20101110-mediacsomag__itt_a_harmadik_csapas

László56 2010.11.10. 15:09:03

@kodó tamás: @László56:
Hogy hová húz az elemzőnk szíve ? Kérdezi a blogkollégám „kodó tamás”. Azt tőle kellene megkérdeznie. Én csak azt tudom megmondani hogy mi, az európai politikai -megfigyelők és -tanácsadók egy nagy csoportja, mit látunk. A bloggazda és a kommentálók többsége a politikai hazátlanok gyűjtőhelyének használják fel ezt a blogot. Nagyon helyesen, hiszen az ittlévők nagy többsége, tényleg politikai hazátlan.

Elvesztve a hitüket az MSZP -ben keresik annak a lehetőségét hogy hallathassák a szavukat, anélkül hogy az MSZP -nek már csak a neve is bemocskolhatná őket. Ezért párt nélküli demokraták. Az élén az elemzőnkkel. Úgy hogy az edény megtalálta a fedelét. Semmi baj evvel, hiszen így alakulhat meg esetleg egy új párt.

Az itt lévők többsége a nyugati, fejlett demokráciákban, kétségen kívül szociáldemokrata lenne. Hogy miért kell ezt szégyellni ezt egy demokratikus államban, azt egyikünk sem tudja megmondani. A politikai hazátlanság érzését meg meg lehet érteni. Hiszen a kommunista gondolkodásúak úgy aláásták az MSZP -t hogy egy demokratikus gondolkodású, szociális beállítottságú, embernek az MSZP nem lehet a hazája. Más pedig nincs. Ami kialakulóban van, az a két csoportosulás meg ugyanúgy a kommunistáink kezdeményezése mint eddig. Ezért sokak számára szava hitetlen. Másképp gondolkodó kommunisták. De az elvük semmivel sem jobb, mint akitől leszakadtak. Így aztán hová menjen a szegény magyar politikai hazátlan ? Várja a jobb napokat és eltölti az idejét a blogon. Esetleg reménykedik egy kicsit az LMP -ben vagy a Jobbikban.

panelburzsuj 2010.11.10. 15:10:24

@igyirnankmi.blog.hu:

Kössz.

Itt is adózók körének szítést látom, időpontról nincs sz. (Október 29-én milyen állapotban lehetett a kormányoldali javaslat: adóévben, vagy hátrébb?)

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 15:10:49

@radala:
szerintem volt egy pár jó mdf ötlet. például azt mondták, hogy az egészségügyben a kisebb bevatakozásoknál, az ún. egynapos sebészetnél a beteg(biztosított) maga kapja meg tb támogatást, és ezzel a pénzzel választhasson akár egy magánklinikát is (amelyik nyilván a tb támogatáson túl is kér pénzt, mivel így lesz profitja). ezt a beavatkozást elvégzi a közkórház is ingyen, de a kisebb bajokra vélhetően létesülne egy csomó magánklinika. csökkenének a várólisták, és rögtön lennének magán egészségpénztárak. ez rövid távon, kevés, középtávon meg elég sok pénzt jelentene az egészségügynek. és a magánklinika sem lenne a többség számára elérhetetlen. a közkórház pedig továbbra is rendelkezésre állna az ingyenes ellátással. csak a koszt árát kellene kifizetni. (kórházi napidíj). és ha valakinek arra sincs pénze, akkor majd állja, valami alapítvány. szerintem például ez egy teljesen jó ötlet volt pusztainétól. képviselte, de nem kapott semmiféle támogatást.

vagy akár a közraktár hálózat, amiben a segélyből lehet alapvető élelmiszert, ruhaneműt vásárolni, és amiben helyi árut árulnak. így nem a kínai susogóst veszik meg a segélyből, hanem a váci kötöttárugyár mackónadrágját. erről is volt szó, aztán végül semmilyen parlamenti támogatást nem kapott.

nem azt mondom, hogy az mdf nem verte át a választóit, de itt arról is szó van, hogy szinte alig folyt érdemi kérdésekről párbeszéd.

Ordnassac 2010.11.10. 15:12:58

@Második Szóló: nagyjából egyetértek, de egy közbevetés:

"tényleg van az a dilettantizmus, hogy nem fideszes elnököl alkotmánymódosításkor" <--- minek kéne fideszesnek elnökölnie? Főleg, hogy most csak a módosító indítványokról döntöttek?

Blogger Géza 2010.11.10. 15:13:16

@Iustizmord: "gratuláljunk ismét a fidesznek és viktornak."

A jobbikos Balczó hjvta össze az bizottsági ülést, miután nem vette észre az LMP-s jegyző jelzését, és az MSZP is egyetértett a határozattal. Ezek után nyugodtan orbánviktorozhatsz, ez csak téged minősít. :)

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 15:15:07

@panelburzsuj: a visszaható hatályra beadottakat Ordnassac 14:08-as posztja tartalmazza (szocik 2002, illetve LMP 3 év) + a jobbik itt külön törvényjavaslatot nyújtott be:

www.parlament.hu/irom39/01517/01517.pdf

ebben öt évre visszamenőleges javaslat van (itt se terjed ki a törvény alapján járó juttatásokra); a személyes kedvencem az benne, hogy megadja a 45 nap felkészülési időt (ezt amúgy már az AB által megsemmisített, a kormány által írt törvényben se értettem, kb. olyan, mintha egy rablás után a rabló az áldozatnak minden jót kívánna) és nem is rendel el visszamenőleges hatályú alkalmazást, csak behoz egy fikciót, hogy ami az elmúlt négy évben szerzett jövedelem, az a hatálybalépéskor szerzett jövedelemnek számít. formális alkotmányfelfogás rulez :)

Ordnassac 2010.11.10. 15:15:27

@Iustizmord: márpedig pont erre a figyelmetlenségre van az az inkriminált általános jellegű állásfoglalás...

Iustizmord 2010.11.10. 15:15:27

@László56: Hiszen mi is történ ? Egy rendellenesség a parlamentben ami bárhol és bármikor történet.

így van, minden rendellenes, ami nem viktorunk kívánalma szerint van.

Ordnassac 2010.11.10. 15:17:14

@igyirnankmi.blog.hu: a 45 nap kvázi kötelező felkészülési idő (az APEH-nak elsősorban) adótörvényeknél.

Blogger Géza 2010.11.10. 15:18:26

@panelburzsuj: ""A BKV-nál kifizetett végkielégítéseket nem lehet ez alapján visszavonni, mert azokat 2009-ben fizették ki" - mondta Schiffer, aki szerint így ők "röhöghetnek a markukba", míg tisztességes köztisztviselőket megsarcolja ez a javaslat. Schiffer azt mondta, az LMP nyáron benyújtott egy javaslatot, ami rendezné ezt a kérdést,"

Iustizmord 2010.11.10. 15:19:00

@Blogger Géza: gézám, engem EZ nem minősít.

jahogy balczó hívta össze? nocsak. ki más tette volna, ha nem a levezető elnök, talán a büfés?

de valóban, viktor a hibás. ha kiadja az idomított majmainak a jelszót hogy gyerekek, újra terjesszük be, és nem trükközés van, akkor most nem ez az eredmény.

megjegyzem, a szocikat meg az lmp-t sem értem, dehát ez van.

kewcheg 2010.11.10. 15:19:00

Kisfiam nagyon szeretne Karácsonyra egy bizonyos játékot, ami tökéletesen illeszkedik a korához, hasznos is, jó is, (nem elektromos kütyü stb.) viszont elképesztően sokba kerül.
A dilemma: meg is tudnám akár venni - mármint a Jézuska- de nem tudom, hogy akkor használok-e vele, ha megkapja, és teljesül egy régi vágya, vagy ha lesz az életben egy olyan dolog, amire vágyik ugyan nagyon, de gyerekkorában nem kapja meg.(nemsokára kinövi ezt a fajta játékot egyébként, még kb. 2-3 év)...mivel teszek Neki jót?
"...minden gyerekkorban történik..." (Alatriste kapitány)

Iustizmord 2010.11.10. 15:21:33

@Ordnassac: gumiszabály, ráadásul nem jogászok, hanem politikusok alkották.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 15:21:42

@Második Szóló: az, hogy nem fideszes elnököl, nem dilettantizmus, csak elővigyázatosság. az elnök csak szavazategyenlőség alapján szavaz, azaz ha Bohács, Jakab és Kapus urak erős alkotmányos érzékük miatt nemmel szavaztak volna, Meggyes viszont igennel, akkor Balczó elnöklése mellett átment volna a módosító, Lezsáké mellett meg nem. Ha néhány emb eren múlik, akkor ilyen trükköket is be kell vetni

Blogger Géza 2010.11.10. 15:22:19

@Iustizmord: Házbizottsági ülést összehívhatott volna más is.

Ha meg újra beterjesztették volna, az lenne a bajod, lásd be. "Nem veszik tudomásul a parlament akaratát bla-bla-bla... "

Második Szóló 2010.11.10. 15:24:28

@Ordnassac: igaz. Meg a bölcsek köve sincs a kezemben.

varvizib 2010.11.10. 15:27:51

Elég gáz, hogy egy apró (?) emberi mulasztás miatt most hirtelen botrányról beszél mindenki, és a körülményes, protokolláris megoldásokat keresi a nyilvánvaló helyett.

Természetesen elvárható a házelnöktől, hogy figyeljen jobban a szavazások kihirdetésekor, de azért engedtessék már meg, hogy ha tényleg pusztán emberi tévedésről van szó, akkor azt még azon nyomban korrigálni lehessen és ne kelljen felesleges köröket futni. Ennyi rugalmasság talán még belefér.

Ennél is nagyobb gáz az, ahogyan az újságok, rádiók reagáltak az eseményekre: kapásból úgy hozták le szenzációként az eseményt, hogy "nincs meg a kétharmad". Mint ha minden egyes pillanatban arra várnának, hogy mikor történik valami apró baki amibe beleköthetnének! Arról nem is beszélve, hogy - immár sokadjára - tudatosan vezetik félre a népet, és feláldozzák a hír információ tartalmát a saját olvasottságukért, a kattintások számáért, teljesen feleslegesen!

Furcsa, hogy a kattintásokat mindenki méri, de az, hogy az oldalra tévedő emberek mennyire lesznek bosszúsak az senkit sem érdekel.

Blogger Géza 2010.11.10. 15:28:04

@Ordnassac: Mondjuk elég vicces lesz ezek után ha az MSZP a visszamenőlegesség problémájával akar előjönni, miután ők 8 éves javaslatot terjesztettek be :D

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 15:28:25

@László56: "A politikai hazátlanság érzését meg meg lehet érteni. Hiszen a kommunista gondolkodásúak úgy aláásták az MSZP -t hogy egy demokratikus gondolkodású, szociális beállítottságú, embernek az MSZP nem lehet a hazája. Más pedig nincs. Ami kialakulóban van, az a két csoportosulás meg ugyanúgy a kommunistáink kezdeményezése mint eddig."

Istenem, úgy látom, én már jobban ismerem a FIDESZ-esek észjárását, mint saját maguk. Tehát a FIDESZ-en kívül "legitim" párt nem létesülhet? :-)

Szerencse, hogy a FIDESZ-en kívül is van élet.

Bambano 2010.11.10. 15:29:15

Gábor, ne haragudj, hogy offtopicot írok:
Az index cikke szerint a mostani alkotmáymódosításból kimarad a magántulajdonhoz való jog.

Akkor én most orrba-szájba nyomhatom ezentúl a fájlcserét, megoszthatok filmeket, szoftvereket, mindent?

valaki értelmezze már nekem ezt a kérdést.

Második Szóló 2010.11.10. 15:30:22

@igyirnankmi.blog.hu: ha egyáltalán felvetődik az, hogy a megnevezett urak akárhogyan is szavazhatnak, az megint a dilettantizmus ékes példája lenne. Eddig azért tervezettebben mentek az események...

Blogger Géza 2010.11.10. 15:30:42

@Bambano: "Az index cikke szerint a mostani alkotmáymódosításból kimarad a magántulajdonhoz való jog."

:D :D :D

Na, az ellenzéki demagógia elérte hatását, köszönjük.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 15:33:25

@Blogger Géza: Ne nevess előre! Ugyanis egy alkotmány a magántulajdon alapjoga nélkül KOMMUNISTA ALKOTMÁNY! Ezzel a FIDESZ a nyugati világ szégyene lesz Kína és Üzbegisztán dicsőségére.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 15:33:35

@Ordnassac: már az se 45 mindig: választási évben már csak 40, ezért szavazhat jövő héten az OGY a jövő évi adócsomagról
az AB szerint (:)) nem az APEHnak szól, hanem az adózónak. csak arra akartam utalni, hogy visszaható hatályú adótörvénynél vicces dolog megtartani ezt a szabályt

Második Szóló 2010.11.10. 15:35:16

@varvizib: emlékeim szerint Orbán vetette fel Kötcsén, hogy várható az egység felbomlása. Ráadásul a fideszesek eddig nagyon fegyelmezetten viselkedtek. Naná, hogy felkapja a témát a sajtó. A képeket nézve, a képviselők sem sztoikus nyugalommal vették tudomásul az első körös eredményt.

ubul2000 2010.11.10. 15:35:25

@Ordnassac: szerintem ez csak OV vagy GYF műve lehet :)))

Iustizmord 2010.11.10. 15:39:22

@Blogger Géza: igen, én ilyen bajkeverő vagyok, de örülök hogy téged meggyőzött viktor. sok-sok ilyen ember kellene még, és a haza fényre derül

Iustizmord 2010.11.10. 15:41:08

@Blogger Géza: ja, gézám, szerinted hogy hörögne szíjgyártó meg répa robi ha ezt gyurcsány csinálta volna?

(elárulom: a parlament előtt tüntettek volna a demokráciáért, a háttérben meg a csürhe felgyújtja a tv-t)

Iustizmord 2010.11.10. 15:42:17

@Bambano: a TE tulajdonhoz való jogod maradt ki, nem a fideszé.

panelburzsuj 2010.11.10. 15:43:39

@igyirnankmi.blog.hu:

Köszönöm.

Azért az nagyon nem mindegy, hogy adókivetésben, vagy visszakövetelésben gondolkodik-e a törvényhozó, nem?

Mert Shiffernél úgy látom, hogy csalk megerősít amúgy is meglevő jogi lehetőségeket, de mindeképp az egyedi eljárások útját szorgalmazza..

Tóbiás meg eszerűen bökdösi a Fideszt a 2002-vel. (Az idokásba beleírja, hogy nem gilt a visszamenőleges adóztatós, de ha mégis, akkor ugyan érjen már el a törvény marka az első Fidesz-kormányig is ...)

Eléggé lahangoló történet, hogy az egyszem LMP kivételével mindannyian vidáman eljátszogatnak a visszamanőleges adókivetésse. Kényelem, lustaság, tompaság, irigység.

Egyébként megtámadott bárki is bármely (nem törvényen alapuló) végkielégítést peres úton az utóbbi mondjuk tíz évben?

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 15:44:37

@Bambano: téged ez egyelőre nem érint (már ha nem vagy magánnyugdíjpénztári tag, a MAL tulajdonosa vagy volt köztisztviselő), és ha fog, akkor se pozitívan: annyi történik mindösszesen, hogy ha az adótörvények és a költségvetési törvények a tulajdonhoz való jogba (meg öt alapjog kivételével az összes többi alkotmányos rendelkezésbe) ütköznek, akkor az Alkotmánybíróság nem semmisítheti meg emiatt azokat.

szóval a boltok kirakatait még korai feltörni, egyelőre csak a törvényalkotó veheti el a magántulajdont kontroll nélkül

Mérges 1234 2010.11.10. 15:45:48

Utálaom a narancsos komcsikat, de szerintem ez a dolog többé kevéséb rendben van.

Mármint nem maga a módosítás, hanem annak a módja.

Ugyanis a parlament a politikai akartr kifejezésére szolgál, mindeki tudja mi volt, mi ez, azért mert technikailag balfaszok voltak, ezt kár lett volna elmeszelni,m nyilván ezt látta be Mesterházy is.

Természetesen egyébként a modosítással nem, viszont a 98%-os adóval egyet értek.

Faramuci helyzet ez, és a helyzet fokozatosan romlik... :D

Második Szóló 2010.11.10. 15:48:13

@László56: "A bloggazda és a kommentálók többsége a politikai hazátlanok gyűjtőhelyének használják fel ezt a blogot."

Miféle minősítés ez a "politikai hazátlan"? Tudnád definiálni, hogy mitől lesz valaki az? Mert attól, hogy nem kapaszkodik fel valami trendi irányzat hátára valaki, és nem lehet beskatulyázni, hogy rohadt kommunista, fasiszta, irredenta, cionista, szoclib, stb. még nem kell alkotni egy fosztóképzős, pejoratív kicsengésű szitokszót, aminek a sátra alá be lehet terelni a maradékot is, aki nem tud lelkesedni úgynevezett eszmékért!

Blogger Géza 2010.11.10. 15:50:07

@panelburzsuj: Szerintem indokolatlan kivenni az LMP-t ebből a körből. Ők kezdtek el eleonórázni. Az meg csak jogtechnikai kérdés, hogy 98%-os adó, vagy 100%-os visszakövetelés.

Iustizmord 2010.11.10. 15:50:35

@Doubledecker: kértek volna név szerinti szavazást...

sárkányfő 2010.11.10. 15:52:25

Sajnálom hogy egy ilyen technikai malőr eltereli a figyelmet a lényegről.

20 év után először korlátozzák az AB-t, és az AB-n keresztül a magyar nép jogait. A demokrácia fekete napját éljük.

Sólyom ezt mondta ma:
"Ez az az út, amelyen az Alkotmánybíróság (Ab) megszűnik alkotmánybíróság lenni"
+
"ezen a lejtőn nehéz megállni"

S2000 2010.11.10. 15:54:02

@Blogger Géza: A bla-bla-bla jó érv, nem is tudok vele vitatkozni.

A vizitdíj meg egy lépés volt a jó irányba, imho. Az önmagában nem szüntette volna meg a paraszolvenciát.

Kormányunk jelenlegi lépései a Kádári gulyáskommunizmus szellemiségét tükrözik, ugyanazzal a rövidtávú jóléti utópiával, ami középtávon nem fenntartható. Ezzel nincs is semmi gond, ha legalább néhány szót említettek volna erről a választások előtt.

Kelsen és Coase · http://igyirnankmi.hvg.hu 2010.11.10. 15:54:25

@panelburzsuj: Igen, bazira nem mindegy, hogy a maguk idejében is jogszerűtlen magatartást szankcionálunk, vagy most döntjük el, hogy hogyan kellett volna a múltban viselkedni. Az utóbbi nem azért a jogállam halála, mert egy-egy ilyen döntés ne lehetne akár tartalmilag igazságos is, hanem mert önmagában a lehetősége is teljesen felszámolja a jog kiszámíthatóságát.
No meg azt se hittem volna, hogy az elszámoltatás törvényes kereteit a Jobbik védi majd a Fidesszel szemben.
Szerintem még soha nem ment senki utána rendesen bírói úton ezeknek a pénzeknek, annyi csoroghatott vissza a kasszába maximum, ami büntetőügyekhez kapcsolódott.

Blogger Géza 2010.11.10. 15:55:00

@ó jaj: Jah, hát Sólyom az aktivista AB ideológusa volt mindig is. Nyilván nem esik neki jól, hogy az Országgyűlésnek ebből most egy picit elege lett. Illetve nem most, de most adott a helyzet a korrekcióra.

sárkányfő 2010.11.10. 15:55:01

Más. Talán ez is érdemel pár szót.

Az eddig 2,8 ezer milliárdosra tartott lenyúlandó mnyp-vagyon időközben meghaladta a 3 ezer milliárdot is.

Mert hogy: "Az inflációt jelentősen meghaladó mértékű hozamokat értek el a magánnyugdíjpénztárak 2010 első kilenc hónapjában: a növekedési portfóliók átlagos hozama 9,5, a kiegyensúlyozottaké 9,25, a klasszikusoké pedig 6,01 százalék volt"

hvg.hu/gazdasag/20101110_magannyugdijpentar_inflacio

Malachi 2010.11.10. 15:55:35

@Második Szóló: á, elég ha elveid vannak és máris könnyen politikai hazátlanná silányulsz a 20 éve folyamatosan hazudozó, szélkakas lelkületű, nyomoronc politikusainkat félistenként tisztelni képes erkölcsi hazátlanok szemében. fel se vedd, sőt, örülj inkább.

addig tudod, hogy jó úton jársz, amíg egy rajongó (legyen az jobbos akár balos) ócsárol.

panelburzsuj 2010.11.10. 15:56:12

@László56:

Az a lényeg, baszkikám, hogy te már megtaláltad a hozzád méltó edényt. És TG amilyen toleráns, legfejebb betol az ágy alá edényestől, de kiönteni nem fog az ablakon.

Mi meg szagolhatunk itt naphosszat.

sárkányfő 2010.11.10. 15:56:56

@Blogger Géza: igazad van. nyilván csakis személyes okai, és nem elvi alkotmányossági, illetve hazafias meggyőződésből mondhat ilyeneket:

"Az Alkotmánybíróság megállapíthatja a gazdasági tárgyú törvények alkotmányellenességét, de nem semmisítheti meg azokat. Sólyom László szerint így deklaráltan alkotmányellenes törvényeket kell majd követnünk."

Mérges 1234 2010.11.10. 15:57:30

@ó jaj:

Hát akinek esze van nem is fog rohani az álam keblére.

De rengeteg korábban értelmesnek gondolt embertől hallottam fröcsögni, hogy ez az meg kell őket fingatni és megyek az államiba. Majd 30 év múlva remélem nevethetek rajtuk.

Mondjuk kicsit félek, hogy engem is bekényszerítenek.

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 15:57:31

@nyünyüge:
"Korlátoznák a 35 százaléknál nagyobb nézettséget elérő csatornákat, illetve az egy kézben lévő csatornacsaládokat is, amelyeket fél éven belül köteleznének arra, hogy csatornáik eladásával 35 százalék alá csökkentsék adóik együttes nézettségét, vagy műsorstruktúrájuk átalakításával mérsékeljék a nézettségüket."

ilyen nincs. az ember nem tudja, hogy sírjon, vagy nevessen. kötelezik a csatornát, hogy ne legyen túlságosan nézett. mégis hogyan?

S2000 2010.11.10. 15:58:24

@Második Szóló: Szerintem ötvenhatos Laci azokra gondol, akik nem tudják magukat azonosítani egyetlen mai magyar parlamenti párttal. Büszkén vállalom, hogy én is közéjük tartozom, és egyáltalán nem veszem sértésnek, sőt... :)

halihalo 2010.11.10. 15:58:46

Kutyakomédia! Teljesen mindegy, ki mit mondd itt, az alkotmányos rend megcsúfolása folyik itt.

bierkamp 2010.11.10. 16:01:30

ROHADT NEMZETI LOPÓS HAZUG KORMÁNY
A NEMZETI GONOSZ TÖRPÉVEL!
ORBÁN TAKARODJ!
Hülye magyar NÉP ÉBREDJ!!!!!!!!!

halihalo 2010.11.10. 16:02:35

@Második Szóló: Itt arról van szó elég világosan, hogy aki nincs az emberrel, aki még sosem hazudott, az a "magyar nép" a zemberek ellen van, és jobb, ha elmegy innen. Nekik infóként: már készülnek sokan, sok fiatal. Nem lesz majd kérdés, ki fizesse a nyugdíjakat, mert nem marad fiatal, aki megtegye!

bierkamp 2010.11.10. 16:02:56

Februárban ( a fizetés felvételekor) a nagyon buták is meg fogják érteni, amikor megkapják a fizetésüket , hogy átbaszta őket is a Nemzeti Gonosz Törpe!

bierkamp 2010.11.10. 16:04:53

Márciusban áprilisban, májusban hatalmas tüntetések leszenk és jöhet egy kis IGAZI FORRADALOM IS!
Azt hiszem nem ússzuk meg véres NEMZETI HARC nélkül.....

Blogger Géza 2010.11.10. 16:05:08

@S2000: Nézd, már megbukott dolgok mellett érvelni szerintem szélmalomharc. De alapíts egy vizitdíípártot, és szerezz többséget, hajrá: zárjuk ki már a betegellátás első lépcsőjéből azt, akinek épp nincs pénze.

Az a baj, hogy egyesek azt gondolják, hogy egy jól működő szociális háló = kádár gulyáskommunizmus. Holott nem, pont a sikeres nyugat-európai országokban bizony sok szempontból sokkal jobb a szociális háló, mint az a Kádár-rendszerben volt.

bierkamp 2010.11.10. 16:07:20

A vidéket járva...igen sokan már most lőporfüst szagot éreznek, nem véletlen......valaki majd egyesíti (párttól függetlenűl) az elégedetleneket...meglopottakat, kirugottakat, kilátástalan családokat, becsapott embereket...

Iustizmord 2010.11.10. 16:07:43

@Blogger Géza: nem az országggyűlásnek hanem viktornak. apró különbség.

továbbá vannak dogok amiket demokrata nem csinál, az Ab nyesegetése is ilyen.

mint ahogy (most proli leszek) viktor se hágná meg saját anyját, szól az alapfeltevés, de úgy tűnik, nála nincs határ. én magam fel is szólítanám az incestusra.

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 16:08:07

@bierkamp: először verd magad tökön. A harc kezdeteként ez is megteszi.

panelburzsuj 2010.11.10. 16:09:53

@guvernalista:

Értetlenkedsz itten ...

Az elsöprő többségű népigazságérzetből fakad és borul virágba az általános antitröszt-gondolkodásmód.

Csapkodja a mennyiség a minőséget, mint a hejderménkű.

Vagy mia tosz ...

panelburzsuj 2010.11.10. 16:12:06

@Hapcedli:

Te, ez valami csősz vagy vadőr lehet, aki kóbor macskákra durrogat. Onnan a lőporszag ....

Toeck Filkow 2010.11.10. 16:13:35

Régóta mondom, hogy egy jól szervezett katonai diktatúrát kellene itt kiépíteni, mert ezek a szerencsétlen öltönyösök még szavazni sem tudnak.

Diocles 2010.11.10. 16:14:16

OFF

hát ez nem semmi...
épp a jövő évi frekidöntések előtt kosarazzák ki Fellegiéket?

index.hu/kultur/media/2010/11/10/nem_vette_meg_az_rtl_klubot_a_miniszter_volt_cege/

sashimi 2010.11.10. 16:16:26

Halálra röhögtem magam a blogbejegyzésen. A mai nap, amikor a jogállamot felszámolta a fidesz, tényleg az a probléma, hogy nem szappanozták meg a törvényben előirt módon a kötelet akasztáshoz?

Viszont terelésnek profi.

kodó tamás 2010.11.10. 16:16:58

@László56: nagyon imádom a szövegeidet, de őszintén. ez nekem olyan mint egy régi "Budapest" rádió pl. egy technikai csoda.

"a politikai hazátlanok gyűjtőhelye"

ja ja. de én nem csalódtam még soha pártban.... nem voltam szavazó soha egy alkalmat leszámítva. 1990-ben OGY-n fides.

tehát a többi igaz, itt a zemberek nagy része pártrendszer tagadó. ez nekem is feltűnt. sőt ezért érzem itt jól magam:)

de ez inkább realizmus. rájöttek a birkák hogy mi történt 20év alatt. eddig csak azt látták dolgoznak dolgoznak oszt az ország csak csuszik csuszik lefelé...

a párt alapítás esélyes szerintem. a tipp joo

sárkányfő 2010.11.10. 16:17:24

Összegezve ma szerintem legalább 4 olyan esemény történt, amelyek önmagukban is erősen hírértékűek.

1. Az első természetesen az AB ketrecbe zárása (és nem a szavazási gikszer, hanem maga az átment módosítás), és ezen keresztül a magyar nép jogainak korlátozása.
(Fideszeseket természetesen nem zavar az állami szabadrablás és jogállamcsorbítás, ha a szocik csinálták volna, már lángolna budapest.)

2. 2012 után is lesznek extra-adók, ez már csak azért is 100% biztos, mert szijjártó már cáfolta.
(Régen zavarta a népet ha hazudik a kormány, most mintha még tetszene is neki :))

3. Orbán - 3 hónapon belül harmadjára - az egekbe magasztalta Bajnai Gordont. Várhatóan szobrot is fog neki emelni. Megjegyzem teljes joggal, és örülök, hogy végre valamiben 100%-osan egyet tudok érteni orbánnal.
(Rajongókat természetesen nem zavarja az ellentmondásos kommunikáció, egyelőre a "Bajnait gyűlölni kell" program van érvényben.)

4. A narancsosok nagy bánatára ma is kiderült, hogy ha épp nincs világválság, a mnyp-ak jól teljesítenek, összvagyonuk már több mint 3 ezer milliárd. Na egy okkal több, hogy orbán lenyúlja.

S2000 2010.11.10. 16:18:19

@Blogger Géza: Géza, ez nem csak a vizitdíj összegéről szól, hanem a szemléletről. A kommunizmus alatt elhitették a néppel, hogy jól élhetünk akkor is, ha nem termeljük meg a jóléthez szükséges javakat. Ezért volt akkora államadóssága a magyar államnak 1989-re. Most a kormány ugyanezzel a kísérlettel próbálkozik.

Az elmúlt 20 évben elindultunk egy irányba, aminek fontos része az egyéni felelősségvállalás, az öngondoskodás, az magántulajdon, a magántőke és vállalkozások szerepe, az alkotmányos rend, stb. Nem állítom, hogy tökéletesre sikerült, de ami most folyik, az megint az emberek cumiztatása az állam mindenhatóságáról, tévedhetetlenségéről. A problémákat kezelni kell (korrupció, paraszolvencia, stb.), de alapvetéseket megkérdőjelezni (alkotmányos rend) hiba.

Mondok egy példát: a rendőrök 5%-a korrupt, akkor arra nem az a megoldás, hogy megszüntetem a rendőrséget, hanem az, hogy megtalálom és eltávolítom a rendőrség soraiból azt az 5%-ot + hozok olyan intézkedéseket, amely megszüntetni a korrupció lehetőségét.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 16:19:02

@Blogger Géza: A FIDESZ az új adótörvénnyel havonta vesz ki a legszegényebb zemberek zsebéből fél évi vizitdíjat.

kodó tamás 2010.11.10. 16:19:38

@S2000: ja ja ezt dicsérgetem én is...
legyen a laci56 a vezetőnk!
az éles látás előny. szerintem jo lesz

kodó tamás 2010.11.10. 16:21:09

@Streil ezredes: "egy jól szervezett katonai diktatúrát kellene itt kiépíteni"

lázár rajta van...

@vinczej: de az egészségesektől is...

papas 2010.11.10. 16:21:20

Furcsa, már megint ez az írás. A mai nap két fontosabb bejelentés is történt, hiszen ez az AB-s történet, már országos egyes volt. Török Gábor mégis ezen lovagol, teljesen feleslegesen.

Az lenne a mai nap, meg az elmúlt hónapok valódi kérdése, hogy orbán ezt a burkolt államosítást, piacszerzést, kiszorítósdit, milyen felhatalmazással teszi. (lásd demján, szíjgyártó( Honnan kapta meg hozzá a bátorítást? Tudom, az agymosottak szerint a néptől, de én mondjuk inkább kelet felé tekintenék. Meddig lehet így kukorékolni a németek, franciák, no meg joe bácsi kárára? vityáék biztos végig gondolták ezt?

S2000 2010.11.10. 16:25:11

@ó jaj: Frappáns összefoglaló. Remélem más is látja a párhuzamokat a Gyurcsány kormánnyal (megszorítások, hitelesség, gátlástalanság, stb.).

sisszi 2010.11.10. 16:26:05

@ó jaj: szerintem Orbán arra gondolt hogy a magyar nép annyit kibírt mint 100 másuk európai ország együttvéve. azemberek kibírták bajnai jéghideg sarcoló kezét a torkukon

Zero_Toleransz 2010.11.10. 16:26:18

"Lakjon Ön is Orbán Viktoréknál, vagy menjen egy kört a VW transporterrel!" Ezzel a meglepő sorral fogadja a netezőket az www.orbanviktor.hu. Az országgyűlés mai döntése alapján ezentúl a tulajdonhoz való jog nem alapjog, és Orbán Viktor azonnal elejét is vette a baloldali riogatásnak

embertanfolyam.blog.hu/2010/11/10/lakjon_on_is_orban_viktoreknal

Bundili 2010.11.10. 16:29:10

Ezt a sok sületlenséget, amit összehordtok liberális barátaim! mi a fene történt, amitől nektek most gyorsan rosszabb lett? Majd 1 év után nyafoghattok, most pedig hagyjátok ezeket az uncsi dumákat. No és hol vannak a Konrád-féle rettegők??? Lehet, hogy már Németországban?

Iustizmord 2010.11.10. 16:29:56

@Streil ezredes: Herr Oberst, az folyik. bársonyos diktatúraépítés.

amúgy Sieg Heil.

panelburzsuj 2010.11.10. 16:33:09

@S2000:

Nagyon rútat mondok: a Rákosi-rendszer arra volt példa, hogy szelektív lekenyerezéssel milyen tömeges segédhadakat verbuválhat magának egy genya népvezér, a Kádár-rendszer meg arra, hogy kellő kondicinálás után nem muszáj suhogtatnia korbácsot, elég rá emlékeztetni is ...

Szóval óriási hiba lenne lebecsülni a magyar társadalom fingatására még bőven rendelkezésre álló tartalékokat.

A gyurcsányi vagy orbáni csomagolópapír csak divatcikk.

sashimi 2010.11.10. 16:34:23

@papas:

Török Gábor nem feleslegesen lovagol ezen a jelentéktelen ügyön, hanem igy tereli a figyelmet - Kubatov G'bor legnagyobb örömére - az általad is említett sokkal fontosabb történésekről.

Bambano 2010.11.10. 16:37:40

@Blogger Géza: leszámítva azt a tényt, hogy még a sikeres nyugati demokráciák sem bírják eltartani a saját szociális rendszereiket...

S2000 2010.11.10. 16:45:50

@kodó tamás: Laci56 élesen lát, csak állandóan egy irányba tartja a távcsövét. :)

S2000 2010.11.10. 16:51:27

@Bundili: Nézd, ha Te örülsz bizonyos kritizált intézkedéseknek, akkor lehet, hogy egy olyan fórumon kellene posztolni, ahol a "Még, még, ennyi nem elég" kormánypárti szimpatizánsok blogolnak. :)

kodó tamás 2010.11.10. 16:52:27

@S2000: irigylem ezért a vak hitért is... pl ha bemenne az érdi polgármesteriu hivatalba és Harkay Zoltán után érdeklődne... hm nem tudom hogyan változna a világképe....
vagy ebben simán benne vannak a fides pénztárnokok? ez nem jelentene neki zökkenőt?

kodó tamás 2010.11.10. 16:55:00

@S2000: van oylan? mert benéznék... miylen a hangulat... a fides fanok között

Blogger Géza 2010.11.10. 16:57:39

@Bambano: Nekem nem úgy tűnik. Érdekes módon az erős szociális hálós Svédország, Norvégia, Dánia, Németország, Ausztria stb. elég jól állja a sarat. Akár a mostani válságban is. És a társadalom sokkal elégedettebb az állammal, a politikai vezetőkkel, a rendszerrel.

kodó tamás 2010.11.10. 16:58:38

forradalmak stb
Dózsa György
1848
1956

hm hm

meg
+pár "függetlenségi háború" és
+két világ háború...
+török tatár turisták...

ez elmúlt ezer év nem egy siker sztori...

akkor nincs esélyünk? a forradalmakkal?

Mianmarban a katonai junta (USDP) 80%-kal nyert

lüke 2010.11.10. 16:59:47

@panelburzsuj:
szín- és szerepjátszós, nem-e?

kodó tamás 2010.11.10. 17:00:00

@Blogger Géza: Norvégia hogy jön ide? vagy Dánia? azok működő gazdag demokratikus kultur országok...
mellesleg Norvégiának olaj vagyona is elég tetemes

lüke 2010.11.10. 17:01:46

@kodó tamás:
al alapvicc:
elmegy a magyar turista az átkosban Angliába, venni akar egy skót szoknyát, de nincs fontja ,csak forintja
mondja a bolt tulaj
- mutassa , mennyi van?
előveszi, nézi az angol
-:szép a pénz
10-s Petőfi van rajta,
-ez ki volt?
-költő , szabadság haros
- s mi történt?
-elbukott, meghalt
20-s Dózsa
- s ő?
- parasztfelkelő, ez is elbukott
50-s Rákóczi
- vele mi lett?
- a szabadság harc elbukott a Habsburgok ellen, száműzték
100-s Kossuth
- ő?
-48-s szabadságharcos, a forr. elbukott , száműzték
Uram, vigye ingyen a szoknyát

Blogger Géza 2010.11.10. 17:03:06

@kodó tamás: Ha nem érted, hogy jön ide, hát nem érted. Sebaj. :) Esetleg olvasd át még egyszer lassan mire volt ez válsz, meg annak az előzményét. Hátha.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 17:04:15

@papas: konkrétan mire gondolsz?ki állhat a háttérben?

lüke 2010.11.10. 17:04:44

@kodó tamás:
régen jobb volt, reggel 6kor jött, a gyorssal

lüke 2010.11.10. 17:06:14

@kodó tamás:
nem jön ide:) nyugi
egy se jön ide:)

S2000 2010.11.10. 17:08:20

@kodó tamás: És ez ki számára meglepetés?

Blogger Géza 2010.11.10. 17:08:25

@vinczej: Nem mondanám. Egyrészt nem a legszegényebbektől, hanem a minimálbérre bejelentettektől. Ez hatalmas különbség. És a közteherviselés irányába tett üdvözlendő lépés.

kodó tamás 2010.11.10. 17:13:50

Mai hír 2003-ban 1,4 milliárdért építették a Mátra Cukor silóját Szolnokon, amit most bontanak épp...

ehhez linkelek egy kis mazsolát, a cukorgyártásról...
a cukrot nagyon megéri nem termelni...

Magyar Cukorgyártó és Forgalmazó Zrt. €19,618,611

farmsubsidy.org/HU/2008/

Blogger Géza 2010.11.10. 17:16:17

@S2000: "Ezért volt akkora államadóssága a magyar államnak 1989-re. Most a kormány ugyanezzel a kísérlettel próbálkozik.

Az elmúlt 20 évben elindultunk egy irányba,"

Na hát itt nagyon nagy csúsztatások vannak. A Fidesz előző ciklusának végére a GDP arányos államdósságot sikerült leszorítani a 53% körülire. Ez az elmúlt 8 évben felment 80% fölé. Súlyos tévedés egybemosni ezeket az időszakokat.

Amúgy az öngondoskodás nagyon is üdvözlendő. Ki akadályozza meg, hogy az önkéntes pénztárban gondoskodj plusz nyugdíjról? Senki. Viszont sokan elhitték azt a blöfföt, hogy a kötelező rész 2. pillére az ezt kiválthatja. Hát nem. Erre most talán többen ráébrednek. És ez növeli a valódi öngondoskodást. De nem ezt a "5,5%-ot azonnal lehúzunk, és ez kötelező" rablást.

kodó tamás 2010.11.10. 17:17:20

@S2000: van közöd érdhez?
én képben vagyok. de honlapon is elérhető minden. sima köztörvényes esetek...
Hinterland:) a táskás cég
ja frissen rugták ki a főépítészt mert szegény fosott a börtöntől, és márciusban a cinkes ügyekről az ő levelét használta fel a hvg online kb márciusban...
ha érdekel valakit a cikket megkeresem:)

S2000 2010.11.10. 17:17:47

@Blogger Géza: "És a közteherviselés irányába tett üdvözlendő lépés." A közép és felső osztály részére csökkenteni jelentős mértékben a adót??? Ezt hogy hoztad ki? Én például nagyon jól járok az új adótörvényekkel, de egy fillért nem fogok a nálam maradt extra nettó jövedelemből olyan célja költeni, amitől Magyarországon több munkahely lesz. Nem azért, mert nem akarok, hanem azért, mert az alapvető kiadásokat már fedeztem. Többször megyek búvárkodni a Maldív szigetekre, meg gyakrabban veszek Cohiba Behike szivarokat a duty free-ben. A magyar gazdaságnak nem erre van szüksége...

Blogger Géza 2010.11.10. 17:23:13

@S2000: Igazából el kéne végre döntened, hogy most akkor melyik modellt támogatod. Nekem úgy tűnik, mindig csak az nem teszik, amit épp az Orbán kormány művel. Kár ehhez inkonzisztens ideológiát gyártanod. :)

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 17:26:33

Ezen is érdemes lenne elgondolkodni :
Hány % - nak van pl. internet-e azok közül akik kifejezetten jól járnak az új adórendszerrel , ? és hánynak akik nem járnak jól ?! Vajon tudják- e érvényesíteni nemtetszésüket ? Meghallja -e valaki ?

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 17:28:57

@panelburzsuj:
igénytelen műsorokat gyártanak a kertévék, nem erről van szó, de a 35% feletti nézettség betiltása valami vicc lehet. hogy a csatorna tegyen meg mindent, hogy ne legyen ennél nagyobb részesedése. de mégis hogyan. keresztes ildikó térden állva könyörögni, hogy ne nézzék az elálló fülű és fogú ordibáló mentoráltját, mert túllépik a limitet. és ha ez nem jön be, akkor a vasárnap esti film előtt majd bemondják, hogy aki már látta, az lehetőleg ne nézze meg, és kapcsoljon másik csatornára, de még csak véletlenül se olyanra, ami a csatorna birtokában van. szóval remélem, hogy ez csak egy vicc. nem azért, mert érdekelne, hogy mi lesz a kertévékkel, hanem mert egyre cikibb lesz magyarnak lenni a világban.

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 17:29:48

Továbbmegyek a jobban járók 99 % -ának van szerintem internete. És s rosszabbul jártaknak talán 10 - 15 % - ának ! És most képzeljük el, mi lenne ha fordítva lenne ?!

moncayo 2010.11.10. 17:32:25

Szánalmas. Csak azt nem értem, miért kell ez a szavazásos cirkusz. Nem lenne egyszerübb, ha az Orbáni VW-ből egyszerüen kifaxolnák a törvényeket! Sokkal olcsóbb lenne.

kodó tamás 2010.11.10. 17:37:50

Kedves Vérnarancs nertársak!

legyenek szívesek az MNYP takarékkönyvüket sürgősen átíratni a forradalmi kormányra...
köszönettel.
és hogy lássák nem holmi hiába valóságokra megy el megnézhetők a DVSC stadion látványtervei.

kocsmaszonok.blog.hu/2010/11/10/nincs_penz_es_megis_van

newcy67 2010.11.10. 17:41:16

Gyakran el fognak romlani azok a s(z)avazógombok, az biztos!

sárkányfő 2010.11.10. 17:41:42

@Blogger Géza: ez az államadósság-mánia a jobberektől, abban a formában ahogy előadják, már nagyon uncsi hazugság. (mítosz-képző alap-hazugságoknál lásd még: tömegbelövető gyilkosok)

Egy számot semmilyen modern gazdaságban vagy rendszerben nem lehet kiemelni, illetve lehet, és kiválóan alkalmas a csúsztatásra.

98-02 között egy centiméter autópálya nem épült. 98-02 között leállították a metró-építést. 98-02 között (akkor még csak) befagyasztották a nyugdíjjárulék amúgy előre betervezett mértékének átutalását a nyp-akba. Stb. 98-02 között nem volt válság, ellenben világgazdasági konjunktúra volt, főleg a nekünk fontos németeknél, tovább Horn konszolidált gazdaságot hagyott örökül.

Most idetelepül Kecskemétre a Mercedes, amely ha beindul nemsoká, akkor önmagában 1-1,5%-kal fogja a GDP-t növelni. Kecskemétre se a fidesz vitt autópályát, ami nélkül nem ment volna oda a mercedes.

Aztán hisztérikusan emlegetik hogy gyurcsányék alatt felment az államadósság. ez igaz, de a szocik építettek autópályákat, metrót, nem lopták el a nyugdíjat, és akkor is pofán csapta őket egy világgazdasági válság, ha ők is elkúrták.

és ez most csak néhány szempont volt, lehetne ezt tárgyalni napestig, ha valóban a dolgok tisztázása lenne a cél, nem pedig a pártos ipari-szintű manipulálció és agymosás. amúgy van itt egy közismert troll, aki konkrétan az életét teszi fel az államadóssággal és hasonlókkal való manipulációval.
tudom, tudom, most nyilván megkapom hogy komcsi vagyok. istenem, milyen primitív ez is...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.11.10. 17:50:20

98-02 -között épült autópálya csak nem készült el amit aztán a szoci kormány hatalmas csinnadrattával át is adott mint sajáta.

A szelektív emlékezet hátrányai...

S2000 2010.11.10. 17:53:56

@Blogger Géza: Akkor nem jól látod.

Visszatérve a konkrét saját példámhoz: nem gondolom, hogy az én plusz évi egy maldív búvárutamat + plusz egy doboz Behike szivart a cégekre kivetett extraadóból kéne az állambácsinak nekem ajándékba odaadni. Márpedig most ez történik.

A személyi adócsökkentés részben jó lépés volt, a gyerekesek támogatása is, de a céges különadó nem kellett volna, helyette az állami kiadásokat kellett volna csökkenteni. Ehhez a kormányunknak láthatóan nincs meg a politikai akarata, a kétharmados forradalmi többség ellenére sem. Az én elképzelésem tiszta és világos, amit a kormány csinál az zavaros.

sárkányfő 2010.11.10. 17:55:06

@Prof. William: ha rám reagálsz, vállal csak fel nyugodtan, pl. a megnevezésemmel, vagy még egyszerűbben a "Válasz erre" gomb használatával.

Na, halljuk, konkrétan melyik autópálya az, amelyiket a szocik adtak át, noha orbán épített?

lüke 2010.11.10. 17:59:40

@kodó tamás:
hmm
ha jól tudom rosszul lobbyztunk,
A és H az EU-ban beszüntetheti a répa termelését,ezért pénzbeli kompenzációt kapnak
de PB ezt jobban tudja,biztos

kodó tamás 2010.11.10. 17:59:51

@ó jaj: most lapít a jobber? :) jól elkaptad...

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 18:00:11

ordnassac biztos alszik, vagy kocsmázik.
itt egy személyzeti hír, és nem linkelte.
borkai lesz a mob elnöke.

sportgeza.hu/sport/2010/11/10/borkainak_nincs_kihivoja_o_lesz_schmitt_utoda/

szerintem ez kifejezetten örvendetes. korábban még azt is írták, hogy kokó lesz a befutó.

megnéztem borkai (1988), és berki (2010) ob illetve vb győztes gyakorlatát. nem változott nagyon sokat a lólengés.

www.youtube.com/watch?v=tK3aFYzRVgI
www.youtube.com/watch?v=o8Pq5XNhWDc

szóval hajrá borkai, hajrá berki. meg hajrá kokó. gondolom ha gyuzsó lehet forma1 szakértő, akkor kokó felügyelhetné mondjuk a rally ob-t.

lüke 2010.11.10. 18:02:29

@Prof. William:
úgy mint a Lánymányosi híd

kodó tamás 2010.11.10. 18:07:45

@lüke: hm de a támogatások igy visszamennek az eu magáncégekhez... na mindegy. ezt is elbuktuk. nekünk már csak iylen kormányunk van. gané

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=2&k=1&i=141206&is=1

hvg.hu/gazdasag/20101110_bux#rss

5% minusz hm kicsit idegesek...

kodó tamás 2010.11.10. 18:12:31

"Meggyes Tamás képviselő, aki a gonosz szocialista ügyeskedések miatt nem tudott szavazni az Alkotmánybíróság hatókörét csökkentő szavazás során, a szavazást követően látványosan ismét bejött a terembe még egyszer."

Bambano 2010.11.10. 18:13:54

@ó jaj: a korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy az a kijelentés, miszerint 98-02 között nem épült autópálya, nem teljesen fedi a valóságot. Az m3-as Füzesabony-Polgár közötti szakasza ekkor épült, úgy is akarták befejezni, hogy Viktor vághasson szalagot, végül ez nem jött össze.

sárkányfő 2010.11.10. 18:25:53

@Bambano: igen, a korrektség kedvéért ezt említsük meg, meg azt is, hogy az egy (hosszában) fél autópálya volt, tehát rendes használható autópályát nem építettek egy centit se. a korrektség kedvéért: 98-ban valami 600 km-t ígértek, viszont nem ígérték a metró vagy a nemzeti színház építésének leállítását. még a kormányra kerülés után sem, csak az önkori-választás után jutott eszükbe kifejteni az igazság minden részletét.

mint ahogy most csak az önkori-választás után jut eszükbe lenyúlni a nyugdíjunkat. nahát, micsoda véletlen.

amúgy lehetne savazni a szocikat is bőven, de a jobbos trolloknak a fideszt savazzuk :)

Bambano 2010.11.10. 18:44:45

@ó jaj: miről beszélsz, mint fél autópálya? az m3 füzesabony-polgár közötti szakasza rendes fullos 2x(2sáv+leálló), szokásosan kiépítve (pihenőkkel, wc-kkel, kutakkal). 2002-2007 között legalább 320x végigmentem az m3-on, meglepne, ha nem láttam volna, hogy milyen állapotban van.

Van elég sara mindkét oldalnak, savazzuk őket azért, amit valóban elkövettek. :)

hagy offoljak megint:
azt nyilatkozta Pokorni, hogy a pedagógusoknak is életpálya programot kellene csinálni. Minek, amikor az indoklás nélküli kirúgás lehetőségével épp most bontották le a közszolgák életpálya programját?

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 18:49:25

@lüke:
nem fogom megérteni, hogy egy fiatalnak most miért jobb kimenni a térre és skandálni: viktor, viktor. nemzeti liberalizmus (mercury) vs. nacionalizmus (orbán). perzse nyilván mindkettőnek meg van a maga szerepe.

sárkányfő 2010.11.10. 18:50:38

@Bambano: az átadáskor még csak a fele volt kész járható állapotban.

életpálya-modell: ez már egy sokéves történet... duma mindig volt róla, megvalósítás kevésbé... pláne így...
de hogy Pokorni most a jófejet játssza? wtf...

lüke 2010.11.10. 18:51:42

@guvernalista:
szerencsére nem is kell ezt megérteni!

Bambano 2010.11.10. 19:02:27

@ó jaj: átadták, aznap (ha jól emlékszem, egy pénteki nap volt) mentem rajta Bp-Debrecen irányban, következő hétfőn Debrecen-Bp irányban. Legyél benne teljesen biztos, hogy a pályatest készen volt. A budikkal volt valami műsor, de az 130-nál nem zavaró.

Az életpálya modellt nagyon régen megvalósították, most bombázták szét.

panelburzsuj 2010.11.10. 19:03:43

Ha már ekkor lármát sikerült a nyomógombok kezelése körül csapni, mellékesen ggyorsan rögzítsük az alkotmányosság kéthetes fejlődését is:

Kormánypárti álláspont 2006. október 26-án:

Az Alkotmány 70/I. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép :

„(2) A közterhek viselésére szolgáló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről juttatott jövedelemre,
az adott adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat
meg.”

Kormánypárti álláspont 2006. november 10-én:

„(2) A közterhek viselésére szolgáló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről juttatott jövedelemre,
az adott ADÓÉVET MEGELŐZŐ ÖTÖDIK adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat meg.”

Judit* 2010.11.10. 19:04:56

Van programotok vasárnapra? Békés, állampolgári kezdeményezésű tüntetés a Kossuth téren a manyupok lenyúlása miatt!
azennyugdijam.blog.hu/2010/11/05/allampolgari_demonstracio_2010_11_14_en_vasarnap_14_oratol_a_kossuth_teren

bóra77 2010.11.10. 19:09:40

@panelburzsuj: nem 2010. nov. 10. akart lenni?

Annyira boldog vagyok, hogy Sólyom megszólalt Alkotmány, illetve AB-ügyben, hogy menten bontok egy pezsgőt!:)

bóra77 2010.11.10. 19:11:22

a legviccesebb mondjuk az volt, amikor Sólyom elmondta, hogy itt már nem marad más, mint a KE politikai vétója..hát igen..bízzunk bátran SP-ben.

sárkányfő 2010.11.10. 19:15:38

@Bambano: 02-ben még nem volt komolyan vehető internet, de az akkori hírforrások (tv-k, újságok) többször lehozták, hogy csak a fele van meg. De ha te azt mondod, ám legyen az egész 21 km. full kész, nekem nyolc. az eredeti hozzászólásom tartom, ez nem oszt nem szoroz.

más: Ha az AB nem mond le testületileg, vagy első ülésén nem nyilvánítja alkotmány-ellenesnek ezt a módosítást, és nem egyben semmisíti meg (erre van külföldi példa), akkor nekem ők is csak kis smittpalik lesznek, akik szó nélkül asszisztálnak orbán ámokfutásához.

panelburzsuj 2010.11.10. 19:15:58

@bóra77:

Helyes a meglátás: 2010 őszi fejlemények. Köszönöm! :)

Be kell újra kopiznom? :((

Sólyom-pezsgőhöz:

"Mit tetszik itt keresni
Tán csak nem egy lejtőt"

sárkányfő 2010.11.10. 19:17:48

@bóra77: :D

ja, majd SP jól megvédi a jogainkat Orbánnal szemben :))

ez kb. olyan, mint amikor a Selmeczi megvédi a nyugdíjunkat Orbánnal szemben ;)

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 19:19:49

@Bambano:
és vajon miért nem épült meg pallag és józsa között egy rövid
útszakasz. azzal ugyanis a 4-es főút elkerülné debrecent.

maps.google.com/?ie=UTF8&ll=47.543164,21.611481&spn=0.270225,0.441513&z=11

Bambano 2010.11.10. 19:25:24

@panelburzsuj: lehet jövedelmet adóztatni, nem ez az ab problémája, hanem visszamenőleges hatállyal nem lehet adót kivetni, jogszabályt módosítani. Tehát ha ma azt mondod, hogy 5 évre visszamenőleg adó, akkor a 2011-től kifizetett jövedelmekről lehet szó 2016-os adóévben.

@ó jaj: "02-ben még nem volt komolyan vehető internet,": neked, kedves fórumtárs, neked. Füzesabony-Polgár 21 kilométer? Te irgalmatlanul el vagy tájolódva földrajzilag. A füzesabonyi lehajtó a 113. kilométerszelvényben van, a polgári meg a 172-ben. Ez nekem nem 21 kilométer.

Visszatérve a témára: az még egy kérdés, hogy jogilag érvényes-e az a törvény, amit az ab megvétóz? Mert a mostani jogszabály szerint joga van vétóra, tehát az a törvény, amelyik megvonja a vétójogát, nem lép hatályba.

Bambano 2010.11.10. 19:27:54

@guvernalista: nem tudok olyan tervről, hogy valaha is akarnának Pallag felé utat építeni. A 354-es út északi végét Újfehértó és Téglás közé tervezték az én ismereteim szerint. A kérdésed eszmei tartalma jogos, a településnevet kell csak cserélni:)

tölgyes 2010.11.10. 19:28:47

Kedves Török Gábor!

Vannak olyan helyzetek, amikor az elemzőnek elő kell vennie a legnagyobb erényét a TÜRELMÉT. Ha ezt Ön ma megteszi, ha nem rohan a géphez, hogy megfogalmazza a véleményét, mielőtt érdemlegesen megerősítették volna a híreket, akkor ez a hozzászólás talán meg se születik... Bölcsebben tette volna, ha így tesz...

Mesterházy a következőket mondta: a házbizottság ülésén egyértelművé vált, hogy a négy fideszes képviselő az eredmény kihirdetése előtt jelezték, hogy a gép nem rögzítette szavazatukat.

Az is bebizonyosodott, hogy MT a szavazás idején a teremben volt.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 19:31:28

@Bundili: "Majd 1 év után nyafoghattok, most pedig hagyjátok ezeket az uncsi dumákat"

Igazad van. Mit parázok, ha meglátok egy betörőt a lakásomban? Majd akkor nyafogjak, ha már látom, hogy mit vitt el magával. Addig minden "...Segítség, tolvaj!---" felkiáltás csak uncsi dumának számít...:-)

Irigylem a külföldieket. Ami cirkusz itt nálunk van, az már több, mint szórakoztató. És NEKIK ez ingyen van!

kodó tamás 2010.11.10. 19:33:02

@tölgyes: szivesen látnám az erre vonatkozó bizonyítékot... videobiro? vagy a fityisz begyűjtötte?

sárkányfő 2010.11.10. 19:33:02

@Bambano: nem azt állítottam, kedves Bambano, hogy F-P 21 km-ra van egymástól, hanem hogy a két forduló között 21 km-t adtak át. Ha most kitalálod, hogy többet adtak át, akkor venni fogom a fáradtságot és utánajárok... ugyanis ennyit adtak át, tisztán emlékszem. Többet legfeljebb akkor adhattak át, amikor az egész szakasz kész volt...

Jogilag meg az lesz törvényes, amit orbán akar. a többi csak technikai részletkérdés.

tölgyes 2010.11.10. 19:33:29

@Bambano: "Ó jaj" összekeverte Polgárt és Zsóri fürdőt:).. Vagy az se 21 km?::)) Ő mást is össze szokott keverni.. miért ép ezt ne keverné össze?

bóra77 2010.11.10. 19:34:08

@tölgyes: Úgy lett volna igazán kerek, ha utóiratnak beírod, hogy wishful thinking...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 19:35:22

@tölgyes: "Az is bebizonyosodott, hogy MT a szavazás idején a teremben volt."

A -1000 után +1 pont Meggyesnek. Azt hiszem, erre a hétre ennyi FIDESZ-es pozitívum már elég is.

Azért megnéztem volna Orbán arcát, amikor először szembesült Lázár "lelkiismeretének kifakadásával" a 2002-es végkielégítések visszafizetéséről. Bár nincsenek olyan illúzióim, hogy akárcsak egy volt miniszter is nem küldi el "nyaralni" Lázárt.

tölgyes 2010.11.10. 19:39:46

@kodó tamás: Miről látna szívesen és mit?

mrs. white 2010.11.10. 19:40:25

@ó jaj: A fideszt nem a 98-02 közötti dolgaiért kellene fikázni. Különösen nem azért mert nem épített metrot és autópályát. Ez hiteltelenné teszi a bírálatodat.
A, valóban megépítették az m3-as füzesabonyi szakaszát, amit a szocik a kormányváltás után adtak át pár hónappal. Ezzel azért nem érdemes vitatkozni mert nap mint nap jártam rajta és nem félig volt kész. A féliget esetleg úgy értheted, hogy csak Füzesabonyig és nem Polgárig de az nem félpályát jelent.
B, A szocik olyan nagyívű projektekben gondolkodtak ami már lassan feledésbe merült, pl emlékeztetőnek Mosonmagyaróvártól a határig olyan díj volt az autópályán, hogy a céges jutalom párizsi kiránduláson a buszos lehajtott az autpályáról, hogy ne kelljen rajta azt kb 20 kilométert megtennie horror árban. Jelzem nem Ő volt az egyetlen, alig használták. Ezt vette vissza drága pénzen a fidesz hogy használni is lehessen. Ennek továbbfejlesztett változatta volt a gyönyörű PPP program amit még az unokáink is nyögni fognak. Ha nem autópálya megy Kecskemétre hanem a fele annyiba kerűlő autóút, akkor a mercedes ugyanúgy odamegy, csak abból %-osan keveset lehet lopni. Ezek azért ne legyenek már eredmények.
C, A mostani gazdaságpolitikáért lehet őket savazni mert ez sehova nem vezet és a legnagyobb baja pont az hogy köszönő viszonyba sincs a 98-01 közöttti viszonylagsan normálishoz. Na ezért lehet savazni de nagyon kérném, hogy talán csak a valóban szarból várat építő bajnai korszakot kivéve a szocialistákat ne hozzuk fel jó példának, mert még valaki komolyan veszi és ez sulyós deformációt okozhaz később a lelkivilágában.

guvernalista (törölt) 2010.11.10. 19:41:16

@Bambano:
szerintem ez a pródi elágazással együtt lett volna megvalósítva. kósa akarta ezt nagyon. hogy úgy kelljene menni debrecenből nyíregyházára hogy előbb megyünk böszörmény felé, aztán pródnál lekanyarodunk hajdúdorog irányába. és akkor ez cikk-cakk kiváltja a 4-est debrecen és nyíregyháza között.

elég irracionálisan hangzott. az egész mögött az volt, hogy az m3-as és az m35-ös elágazást minél délebbre akarta tolni azért, hogy pestről egy perccel se lehessen hamarabb elérni nyíregyházát, mint debrecent.

kodó tamás 2010.11.10. 19:42:27

@ó jaj: :) jo szöveg:)

@tölgyes: MT bentt ül a szavazás alatt és integet hogy nem műxik a gépe... na iylen videora gondoltam. szerintem hazudsz te is és ő is... sajnos MT ben vakon nem tudok megbízni

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.11.10. 19:43:21

@Bambano: Én már nyitottam is egy számlát "Vélelmezhető erkölcstelen jövedelmem" megnevezéssel. Ebbe már most kezdem gyűjteni az első munkába lépésemtől kezdődő jövedelem havi létminimum feletti részének 98%-nak megfelelő összeget.

Bár, ha szerencsém van, akkor egyszerűen csak a KÖZÉRDEKRE való tekintettel kell átengednem a számlán lévő összeget az "öntudatos polgárok válságadó hozzájárulás alapjába".

Bambano 2010.11.10. 19:45:15

@mrs. white: szerintem is azért kell a fideszt savazni, amit 2006-2010 között csinált...

pl. tudnék jó összeesküvéselméletet gyártani arról, hogy miért lett ilyen szép, békés családi ünnep okt. 23. legutóbb.

tölgyes 2010.11.10. 19:46:14

@vinczej: Ebben az esetben nem MT volt a téma, hanem az hogy bent volt-e. A videorögzítés alapján egyértelmű hogy bent volt. Ez nem erény.. ez csak egy tény.. aminek annyi jelentősége van, hogy voltak akik szerint nem volt bent.. Tehát ők vagy tévedtek vagy tudatosan ferdítettek.

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 19:46:22

@vinczej: Az egyik Fiam Angliában ( 4 éve) a másik Hollandiában (7 éve) dolgozik . Eleinte még annak sem örültem, hogy nem itthon akarnak boldogulni . A mai napig eltelt idő nem engem igazolt , már nem csak ott dolgoznak , de tervezik a letelepedést is ( ház vásárlás stb. ) Bármennyire rosszul esik , igazat kell adnom nekik , ide ne jöjjenek vissza , hogy ez az ingyenélő, jellemtelen , hazug (most néztem a TV - ben ahogy Orbán V. ismétlésben bejelenti , sőt majdnem megesküszik rá ,hogy CSAK 3 ÉVIG LESZ KÜLÖNADÓ , aztán látom a híradásokban hogy 2014 -ben is lesz , csak más lesz a neve !!) 2/3 - os garnitúra elvegye a kemény munkával megkeresett pénzüket !!!

kodó tamás 2010.11.10. 19:47:02

@Bambano: és hogy formailag miért nem akarta leváltani a maszopot
de érdemben meg beültek legalább egy évvel választás előtt...
az "órás" komoly probalkozás volt. :) hihihihi

tölgyes 2010.11.10. 19:48:18

@kodó tamás: Akkor emelje fel a popsiját.. és üljön be a TV hírműsorai elé.. több változatban fogja látni.:)

Várúr 2010.11.10. 19:48:43

@vinczej:
Amit a franciák nyögdíj ügyben "szórakoztattak", még mulatságosabb volt. Főképp, hogy csomó gimnazista is a két (2) évvel megemelt nyögdíj ellen tüntetett. Gyatra a példád koma.

flippant 2010.11.10. 19:49:16

@Bambano: Meg a korábbiak miatt. Csak nevében más mint az MSZP. Tele van KISZ titkárral meg volt SZDSZ-esekkel.
Van olyan sejtésem, hogy közreműködnek a szocikkal: az MSZP legutóbbi nemzetellenes ámokfutása a fidesszel együtt történt, hogy egyértelmű legyen a trójai faló fidesz 2/3 győzelme. Így kiveszik a nemzeti erők alól a talajt és az ország végleg beleesik a 20 éve fosztogató politikai maffia parlamentarizmus néven futó gyilkos csapdájába...

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 19:49:52

@Bambano: Hogy miért volt most békés ünnep Okt. 23 ? Mert a csőcselék bekerült a parlamentbe , aki pedig hergelte ezt a primitív bandát , most kormányoz ! Na ezért !

kodó tamás 2010.11.10. 19:50:18

@kíváncsivagyok: csak nyugodtan. azért szakadunk le mert antiverseny van... a legalja GANÉ emberek vállalnak politikai szerepet...

ennek érzésem szerint vége lesz nem soká...
akkor viszont esély lesz hirtelen a legmeredekebb emelkedésre...
én is hiszek a magyar tehetségben,
ami a nyelvben gyökerezik... (és a matek ezzel összefüggően...)

tölgyes 2010.11.10. 19:51:41

@mrs. white: Én meg az M7-es meghosszabbított szakaszán jártam, amelyiket állítólag szintén nem építettek meg 2002-ig.

kodó tamás 2010.11.10. 19:52:07

@tölgyes: link? nekem tv m nincs

@flippant: érzésed van? nekem meg konkrét tudásom és infom. de sok kombinációs készség sem kell... fides=mszp=komcsi-feudál gané társaság

bóra77 2010.11.10. 19:52:10

@kíváncsivagyok: nem értek egyet (bár Hollandiát imádom)...itt születtünk, ez a hazánk. Én szeretem a hazámat, és semmi pénzért nem hagynám el, hogy letelepedjek máshol.

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 19:52:45

@Várúr: Az Ő tüntetésük volt a legjogosabb (már ha jogosnak lehet nevezni egy- sajnos- kötelező lépés elleni tüntetést ) , ugyanis aki tovább marad munkában 2 évvel , az tőlük veszi el már most a munkahelyeket , mivel nehezebb elhelyezkedniük .

mrs. white 2010.11.10. 19:54:38

@Bambano: Sajnos, nem értek egyet. Okt 23. tragédiája , hogy Ferenc öszödi beszéde akkortájt robbant ki. Ha ez februárban történik akkor március 15.én csinálják a balhét az emberek. Egy rendkívül sikeres kormányzás esetén Orbán egyedül csinálta volna a forradalmat és a kis színes vegyes hírekbe talán belefért volna. Ahogy Megyó országcsődbevívő 100 napját is boldogan ünnepelte a nép és nem foglalkozott a fidesz bírálataival. Ebből talán kitűnik, hogy én véleményem szerint itt a katalizátor az Mszp és Ferenc volt. Ahogy a 10-15 év múlva esetleg összeomló nyugdíjrendszerért is sokaknak meglesz a felelőssége (az előző kormányoknak) de a katalizátorként az mnyp szétverését lehet majd megnevezni.

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 19:55:08

@kodó tamás: A GANÉ is jó kifejezés , de , bővebben : jellemtelen , kisstílű , HITELTELEN emberek irányítják az országot már évek óta...

kodó tamás 2010.11.10. 19:57:57

@kíváncsivagyok: ezt ma kifejtettem már
nagyon találó a GANÉ ma találtam fel:)

gané= szar, kaka, ürülék
gané= jellemtelen, sunyi alak
gané= szar, gyenge, rossz

nepszotar.com/?szo=gan%C3%A9

és még ezt ajánlottam a nertársak figyelmébe

nepszotar.com/?szo=orb%C3%A1n

orbán= bolond, eszelős. [Egy Orbán nevű bolondról.]

sárkányfő 2010.11.10. 19:58:56

@mrs. white: szokás szerint nagyobb a lelkesedésed, mintsem a lényeglátásod... ha esetleg visszaolvasnál, hogy milyen apropóból alakult ki ez a társalgás, akkor meg is értenéd hogy jutottunk el ideáig...

mindettől függetlenül akkor fikázom a fideszt akár 98-02 között dolgaiért, akár a bármikor máskor elkövetett dolgaiéért, amikor akarom. és ez engem nem tesz hiteltelenné, mivel tényeket sorolok. a fideszt, azt igen, azt azzá teszi...

Most megnéztem, november 30.-án adták át az autópályát. na bumm, egy szakasz előkészítettek, attól még röhejes, hogy a két forduló között átadtak egy rövid szakaszt, és pláne röhejes, hogy büszkék a feszes gazdálkodásra, miközben gyakorlatilag 4 évre leállították az ország infrastruktúrájának fejlesztését. a kampányuk alatt természetesen szó sem volt a metró leállításáról, viszont volt szó 600 km autópálya megépítéséról. van tehát bőven ok savazni őket, és ez csak egy kicsi szilánk az orbán-torgyán kormány tevékenységéből.

Aztán te ne beszélj a Mercedes nevében, mert halovány gőzöd sincs hogy megelégedtek-e volna alacsonyabb szintű úttal a németek. tekintve azt, hogy szórták tele autópálya nélküli, pl. Tiszán-túli térségekbe a gyáraikat, erre mondjuk nincs sok esély, valahogy Győr meg Kecskemét jobban tetszik nekik.
És igen, a PPP program árát vissza fogja hozni a mercedes haszna, ami persze nem jelenti azt, hogy azt tökéletes lenne, meg ne lehetne rajta javítani, de az eredeti témának ehhez már semmi köze, igaz vannak akiknek mindenről a szocik jutnak eszébe :)
érthetetlen miért véded annyira a 98-01 közötti korszakot, kivételes pillanat volt, európa konjunktúrában, a magyar helyzet - hála még a szociknak - stabil, kivételes alkalom lett volna valami komoly reformra... ilyenkor lehet valóban érdemi munkát végezni... de erre orbánban nem volt meg az igény... nála csak egyvalamire volt és van igény: a hatalomra. ezért volt az elmúlt 20 évben 98-01 épp úgy felelőtlenül elvesztegetett, elkótyavetyélt korszak, mint a többi... ma meg azt éljük meg, hogy _egyetlen_ érdemi reformot, a mnyp-ak reformját épp tönkre vágja ez az anti-reformista orbán-kormány.

ps: ha már orbán 3x megdicsérte bajnait, és mint tudjuk, 3 a magyar igazság, akkor ezt higgyük el neki :)

kodó tamás 2010.11.10. 19:59:58

@mrs. white: ja :)
nemvolt szervezett hihihi
meg a roma sorozat is spontán népi akcio volt:))))))

láttad a feketedoboz videot az erzsébethídi blokádról? "tüntetésről?" :)))) az is spontán volt az első két órás dugót 2-4 rendőr intézte...

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:01:13

@bóra77: Én is így gondolom, a 70' -es évek végén mehettem volna nyugatra dolgozni - ezen okok miatt - nem mentem , pedig nagy pénzeket adtak. Most elsősorban nem a pénzbeni különbség , ami miatt revideálnom kellett a véleményemet , hanem a racionalitás , mikor egyik is és másik is elmondja , hogy "náluk" hogy mennek a dolgok , milyen az adózás , a közlekedés és hogy bánnak egymással az emberek stb. Szeretik a hazájukat , de eszük ágában sincs hazajönni ebbe a bizonytalanságba .

Bambano 2010.11.10. 20:01:19

@vinczej: számlát? minek? kell egy magánnyugdíjpénztári számla, berakod oda, majd átnevezik alkalom adtán:)

@guvernalista: mea culpa, nem jól emlékeztem az előbb, de itt egy fotó egy magyar benzinkúton vásárolt térkép illetékes részletéről:
www.users.nanaskabel.hu/bambano/t/354esut.jpg

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:04:33

@ó jaj: Igen , lehet hogy Orbán hamarosan kezdeményezni fogja , Bajnai boldoggá avatását....

Szimba 2010.11.10. 20:04:48

@shwarcz:

Ez valami tüneményes!:-))

Törvényt kellene alkotni arról, hogy 90 éves kor felett bárkinek joga legyen magyar királlyá koronáztatnia magát! A nőknek királynővé.

Ebben az országban ilyen szép kort megérni nagy dolog:-)

flippant 2010.11.10. 20:06:21

@kodó tamás: Mondasz valamit , bakker. Meg elvileg egy szimpla ún. amerikai típusú modellt alkalmaznak nálunk is az irányítók:

mek.oszk.hu/06800/06897/html/0006.htm

A formális demokrácia álruhája - rész

Csak az, hogy ezt hogyan tudják leszervezni? Nem hiszem el, hogy az a pár szerencsétlen ügynök képes lenne a sorozatgyilkosságokra vagy éppen a tévéostrom balhéjára. Ezt a feletteseikről sem képzelném el (túl hülyék és csinovnyikok hozzá). Szerintem ezeket az akciókat külföldi szakemberekkel terveztették meg

Szimba 2010.11.10. 20:07:09

@kíváncsivagyok:

Bajnai anélkül is boldog.

Viszont nagyon sok szívességet tett a Fidesz kormánynak azzal, hogy jórészét meghozta azoknak a döntéseknek, amit a Fidesznek is meg kellett volna lépnie.

OV szerintem még szívesen adott volna neki legalább 1 évet, hogy további megszorításokat vigyen véghez. Akkor most talán már tényleg nem is kellene a mnyp-t lenyúlnia:-)

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:12:28

@bóra77: Erre még egyet reagálok , ha nem haragszol :
Az egyik Fiam mielőtt kiment napi 10 órát dolgozva 72000 ft - ot keresett havonta ..... most heti 500 fontot ( 160.000 - hetente ! )
a másik Fiam munkanélküli volt rögtön a fősuli után ... most havi 1000 Eurót TESZ FÉLRE , mellette jól él , márkás cuccokat vesz és étteremben étkezik.....
Magyarázd már el nekik a hazaszeretet azon részét is , hogy a hazájuk vajon szereti Őket ...? avagy - a hazaszeretet = lemondás ?!

6.Lenin 2010.11.10. 20:13:33

www.youtube.com/watch?v=phTguJ8YCFg

Pedig mennyire vágytuk már ezt a pillanatot!

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:14:35

@Szimba: Bajnai egy szimpatikus politikus volt és végre már mindenki elismeri hogy jó irányba lépett a válság kezdetekor .

Szimba 2010.11.10. 20:15:18

@bóra77:

Hány éves vagy? Hány idegen nyelven beszélsz?
Milyen külföldön is hasznosítható szakmád, tudásod van?

Szimba 2010.11.10. 20:19:37

@kíváncsivagyok:

Minden európai állam a népen kezdi a megszorításokat.
Ez a legegyszerűbb módszer (sok kicsi sokra megy), és nem igazán érinti a felső-középosztályt és a felső tízezret.

Bajnai meglépett olyan dolgokat is, amit meg kellett lépni, pl. nyugdíjkorhatár emelése. De nem lépett meg olyan fontos dolgokat, amit meg kellett volna, pl. a magyar áruk és gazdaság védelme, az adózás szigorítása, az egészségügy és az oktatás reformja stb.

bóra77 2010.11.10. 20:19:45

@Szimba: már meg ne haragudj, de a kérdéseid teljesen irrelevánsak. itt szeretek élni. pont.

mrs. white 2010.11.10. 20:20:25

@ó jaj: Nos akkor eljutottunk oda, hogy na bumm akkor egy szakaszt megépítettek a semmit nem építettekből. Már ez is haladás. Erre próbáltam rávilágítani.
A 4-es Metró árát építési sebességét tekintve talán a legjobb módszer a szimpla nem továbbépítés helyett talán az lett volna hogyha az összes bejaratát berobbantják és ciánnal elgázosítják hogy még véleltlenül se épüljön tovább. Elég drága móka volt nekünk ez az infrastruktura fejlesztés. Horvátországban valahogy a sziklába félárban sikerül autópályát építeni mert kevesebb lukat furtak a hegyekbe mint itt a löszös alföldi talajba. Talán ezt nem kellen hozsannázni. Igaz hogy konjuktura volt a vg-ban de ez ugyanugy igaz 2002-2007-ig tartó időszakra. Ehez képest az egyiknél valahogy tényleg csökkent az államadósság a másiknál pedig nőtt. Gazdasági értelemben sem a ppp sem metro projektek a büdös életben nem hozzák vissza az árukat. A problémát érzékeltetenően a kedvedéért a fideszt is szidom. A debreceni stadion 10 milliárdos felépítése ugyanilyen szintű marhaság. Ennyi pénzből a labdarúgás utánpotlás helyzetét símán meglehetne oldani ami 10 év múlva a világ élvonalába vihetné a focit ami befektetőket hozna akik stadiont építenének és kész. Csak ebből nem egy év alatt van stadion hanem 10 de mennyivel hasznosabb. A Bozsik programbot amiből most szalai koman és a többiek kijöttek pont így indították el. 98-ban még volt víziójuk jövőben gondolkodtak 10 években. Most ahogy öregszenek ezt elhagyták pont olyan hülyék lettek mint az mszp. Ez a baj.

Szimba 2010.11.10. 20:22:42

@kíváncsivagyok:

A szimpatikustól számomra messze van, de erősen úgy gondolkodik, mint Bokros. Sajnos, az osztogatás meg a fosztogatás közben mindig kifogy a kincstár, és utána mindig azoktól vesznek el, akiknek addig sem volt. De ilyen a történelem, mindig vannak, akik a tápláléklánc csúcsán élnek, és vannak, a többiek.

bóra77 2010.11.10. 20:22:59

@kíváncsivagyok: hát, erre azt tudom mondani, hogy mindenki a maga szerencséjének a kovácsa...örülni persze kell annak, ha az ember gyermeke boldogul, de beszéltek-e neked a gyermekeid honvágyról? hátrahagyott családtagokról, barátokról, szerelmekről? beszéltek-e neked arról, hogy milyen beilleszkedni egy más kultúrkörbe.

mondhatnám azt is: Magyarország! Én így szeretlek! és tényleg így!

Szimba 2010.11.10. 20:26:54

@bóra77:

Feltehetően nem éltél még külföldön, megkockáztatom, hogy nem sokat utaztál. Valamint nincs eladható tudásod, amit külföldön meg tudnak venni.

Akik szeretik a hazájukat, attól még elmennek külföldre tanulni, esetleg vagyont gyűjteni, aztán visszatérnek, hogy itthon átadhassák a tudásukat.

Ha nem ismersz mást, nem nyilatkozhatsz, hogy mit és hol szeretsz. Mert nincs választási lehetőséged, sem összehasonlítási alapod.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 20:27:16

@bóra77: Én azért egy kissé magasabb életszínvonallal és jogbiztonsággal tán még jobban!

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:28:29

@Szimba: Egyetértek veled . Orbán V. mikor akarja elismerni hogy másképp nem megy ? Meddig vezeti orránál fogva a választókat ? Pedig a szög előbb -utóbb kibújik a zsákból . És most Orbán meglépte mindenki által kötelezőnek jósolt lépéseket ? Úgymint állami szektor racionálása , leépítése , vagy a járulékok beígért csökkentése ?!

flippant 2010.11.10. 20:30:53

@Szimba: Nézd, mi vagyunk olyan tökösek, hogy a nehéz körülmények mellett is itthon küzdünk. Teher alatt nő a páfrány. : )

flippant 2010.11.10. 20:32:18

@Szimba: Meg a segélyek megszorítása. Egy se meri felvállalni. Nem tökösek. Tényleg János bácsi király vagy ki a csuda kell ide.

mrs. white 2010.11.10. 20:32:22

@namitirok: Attól függ mit értesz a helyreállon. Korrigálni fog az biztos mert azon is lehet keresni. Viszont más országokban a tőzsdén lévő cégek szereplése függ a fundamentumoktól. Most ez itt egyáltalán nem igaz. Senki semmit nem tud előre itt csak a spekuláció fog menni évekig.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.11.10. 20:34:57

Szerintem megint pofátlanság amit törvényellenesen, a szabályos működést lesöpörve, a fidesz véghez visz.

Ez a mai meg egyszerűen nevetséges és felháborító.
Ezek szerint tényleg az van amit csak akarnak.

A hülye ellenzék meg mi a fenét hallgat?

Csak az utca ad igazságot, készüljünk!

bóra77 2010.11.10. 20:34:58

@withoutus: hm-hm..Lázár János kapcsán írottakkal egyet tudok érteni, ellenben a TG-t kritizáló sorait nem szerettem..

kíváncsi vagyok egyébként (és nem kell megválaszolni, csak költői), hogy TG-ben felmerült-e (szerintem igen), hogy némely nicken ideirogató mögött lehet akár valamelyik rosszakarója, vagy éppen olyasvalaki, akit esetleg személyesen ismer (barát,haver stb.)...mindenesetre a helyében lehet, hogy kevéssé bírnám cérnával, hogy minden fórumon a blogomat, vagy engem vesznek elő...vagy ez úgy működik, hogy aki kiáll az utcasarokra az ne csodálkozzon, ha...

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 20:35:30

@bóra77: Volt is , van is honvágyuk . Mindketten a barátnőikkel mentek ki és mindketten ott váltak el tőlük . Nagyon könnyen beilleszkedtek , mert olyan nyitott társadalomba kerültek és olyan hasonlóak a befogadóiknak is az értékrendjeik , hogy huszonegykét évesen ez nem okozott gondot. Ma már mindketten középvezetők , megbecsülik Őket a munkahelyükön és a magánéletben is .

bóra77 2010.11.10. 20:36:03

@Szimba: nincs igazán kedvem védekezni, meg nem is érzem, hogy kellene, de abban 100%-ig biztos vagyok, hogy nem szeretnék külföldön élni.

török gábor 2010.11.10. 20:38:02

@bóra77: Kedves Bóra, igen, ez így működik :)

bóra77 2010.11.10. 20:38:02

@Szimba: a külföldön tanulást egyébként támogatom, sőt. de itt most nem arról volt szó, hogy kimegyek pár hónapra, aztán visszajövök.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 20:38:23

@Szimba:
Vájkálunk, vájkálunk.
Na nehogymár másodrendű állampolgár legyen az a pancser, aki nem megy el itthonról.

Szimba 2010.11.10. 20:38:35

@kíváncsivagyok:

Nem fogja beismerni, egyelőre ezt az áttételes (áthárításos) játékot játssza. Talán 1-2 év múlva meglép más utakkat is.

Az őszinteség meg nem a politika eszköze.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 20:39:43

@mrs. white: Miután nincs részvényem, így "csak" közvetve érint, az mnyp-on keresztül, bár úgy tűnik, már úgy sem!:-(
De megszívjuk még ezt a piaci bizonytalanságot, közösen, tőkések és nem iagáz tőkével rendelkezők egyaránt!
Csak a spekulánsok nem (ide értve a politikusokat is)!
Ők kereshetnek a lefelén is, valóban!

bóra77 2010.11.10. 20:39:53

@török gábor: Kedves Gábor! azt sejtettem, hogy igen, ettől függetlenül nem lehet könnyű.:)

vakvarju 2010.11.10. 20:42:27

@guvernalista: Őszintén örülök, hogy Borkai úr lesz a MOB elnöke. Reméltem, hogy nem az operett bokszolót választják meg elnöknek.

Szimba 2010.11.10. 20:43:02

@simonmondja.:

Dehogy:-)))
De az mindig felborzolja a kedélyeim, ha valaki kijelenti, hogy "itt élned, s halnod kell".

Különösen nálunk meglehetősen sok helyzet volt, amikor halni kellett, és tökéletesen értem, ha valaki menekült. Ma inkább azért, hogy jobb körülmények között éljen, hogy a munkájáért megbescüljék, hogy nyugodtan építhesse a karrierjét.

Nem mindenki tud sikeres lenni egy ennyire pici országban.

Szimba 2010.11.10. 20:44:52

@bóra77:

Ne féltsd, nincs piskótából.
Ennek a szakmának ez a velejárója, mármint a politológiának is, és a blogírásnak is. A közéleti szerepek mindig kivívják mások támadásait. Ez lehet inspiráló is.

tikitaki 2010.11.10. 20:45:53

Kedves T.G. Nagyon ciki, hogy ma egy kormánybejelentés kapcsán összerogyott a tőzsde, amely bejelentésnek egyébként nyilván messzire mutató következményei várhatóak, neked meg mégis ez a semmirevaló téma kötötte le a figyelmedet.
Nagyon gáz.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 20:47:45

@Szimba: Erről jut eszembe, amit Nagy-Oroszországban mívelnek az újságírókkal, azt remélem, nálunk nem vezetik be!
www.vasnepe.hu/kulfoldi/20101107_osszevert_orosz_ujsagiro_iden_nyolc_zsurn

Bambano 2010.11.10. 20:49:57

@mrs. white: megint nem kedvenc szerepbe kényszerülök, de a Kósa Lajos SC stadionját egy teljes utánpótlás-nevelési és ifjúság"védelmi" programmal együtt építik meg, amihez ad a Debreceni Egyetem is, az állam is, meg benne van a Loki által összefocizott Bajnokok Ligája pénz is.

Ha ennek az lesz a vége, hogy a kívülállók egy 10 milliárdos stadiont látnak csak, viszont és ennek ellenére a debreceni felsőoktatásban tanuló több tízezer diák egészségügyi állapota is javul, akkor szerintem nyeljük le ezt a békát.

És azért Lajosunk csak összegründolt egy nagy uszodát is a városnak, aminek az úszói már nem fognak emlékezni arra, milyen alpári mocsok stílusban ment az átadása.

Ugyanígy, azok, akik elmentek a Főnix csarnokban tartott több világszínvonalú koncert és/vagy sporteseményre (pl. Iron Maiden, Jean-Michel Jarre), sem arról fognak emlékezni az adott napra, hogy Lajosné a rendezvényszervező cég főnöke.

Lajosunk pár dolgot *sokkal* elegánsabban csinál, mint a többi kollégája, akármelyik oldalt is nézed.

bóra77 2010.11.10. 20:50:14

@Szimba: úgy néztem már ki, mint aki megsajnálja, mi?:)
most speciel nekem is jól jönne, ha valaki gyepálna, illetve inspirálna arra, hogy ma még dolgozzak vagy két órát.:) csak előbb még a Tét-et megnézem, meg a hozzászólásokat, meg a híreket, meg a leveleket, meg a...

török gábor 2010.11.10. 20:50:30

@tikitaki: ma ez a hozzászólás nyert, gratulálok. elnézést kérek, hogy délelőtt 11-kor, amikor a bejegyzést írtam, nem vettem észre, hogy délután "összerogy" (ez kicsit túlzás azért, nem?) a tőzsde.

török gábor 2010.11.10. 20:51:13

@bóra77: nem szabad ennyi politikát nézni (én is ezt nézem).

tölgyes 2010.11.10. 20:51:43

@kodó tamás: Ha nincs TV-je, nem tudja megnézni azt, amit több csatorna közvetít, amit még az ellenzék frakcióvezetője is elismer, akkor az Ön számára nem marad más, mint a saját előítélete..:) Az se rossz.. legalább nem zavarják a tények.:)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 20:52:28

@tikitaki: Nem gáz annyira, az is fog "korrigálni", mint fentebb kifejtettük, de iránymutatásnak ölég szomorkás a "Nagy Fejlődés" lehetőségeit mutatván..

panelburzsuj 2010.11.10. 20:53:38

@török gábor:

Van még több mint három óránk a mából: három műszakban nem lehet inspirálózódni ?! ... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.11.10. 20:55:46

@török gábor:
Egyáltalán, volt már itt tőzsdés-árfolyamos elemzés ?

Szimba 2010.11.10. 20:55:57

@bóra77:

A munkát csak a határidő előtti percekben lehet igazán jól elvégezni!:-))

bóra77 2010.11.10. 20:57:14

@török gábor: csak a Tétet. az elég. Ráadásul most van Szentpéteri Nagy Richárd. őt bírom.

török gábor 2010.11.10. 20:57:16

@simonmondja.: nem, és nem is lesz, hiszen nem értek hozzá. legfeljebb, ha világos politikai hatásai lesznek.

Szimba 2010.11.10. 20:57:57

@namitirok:

"Ahol fát vágnak, hullik a forgács". (orosz mondás)

shwarcz bácsi 2010.11.10. 20:59:08

@tikitaki: egyetértek veled.egyszerűen döbbenet.bár valahol lehetett rá számítani,de a bakancsom tele van amit művelnek a tőzsdével.ezzel sem keveseket szívatnak...

bóra77 2010.11.10. 20:59:22

@Szimba: már így is utolsó utáni pillanatban vagyok...sajnos most jobban leköt ez az alkotmányos válság, csak ebben sem tudok elmélyedni b..us..

panelburzsuj 2010.11.10. 20:59:44

@Bambano:

Kllene egyszer egy Pécs-Debrecen nagy népi pikniket tartani, ahol a résztvevők tapasztalatot cserélhetnének arról, hogy vajon ténylegesen milyen észlelhető különbségek is vannak a más-más pártjelvénnyel, igazgatási szinttel, "projektideával" eladott fejlesztési tevékenységek között ...

bariga 2010.11.10. 21:00:00

www.hir24.hu/belfold/168052/lazar-orbannal-is-fizettetne-kulonadot.html
Ha ez igaz, akkor Demcsák jól behúzta a csőbe Jánost. Selyemzsinór?

S2000 2010.11.10. 21:01:25

@namitirok: Ez a mai kommunikáció arról, hogy a kormány korábbi mondásával ellentétben hosszabbodik a válságadók időtartama felér egy balatonöszödi beszéddel, már csak azért is, mert egy olyan kijelentésről derült ki, hogy hazugság, ami néhány hete hangzott el.

Ráadásul - Gyurcsánnyal ellentétben - Orbánban nem volt annyi gerincesség, hogy ő kiáll, és megmondja, hanem a kiszivárogtatások után Szíjjártó "Papagáj" Péter elvtársat állította ki a porondra, hogy ismertesse az "új szabályozás" (értsd további megszorítások) részleteit. A pálinkafőzési adóeltörlés és a hasonlóan "fontos" másik 28 pont esetében Orbán vette a fáradtságot, hogy személyesen jelentse be...

Hitelességi szempontból nálam most a Gyurcsány-Orbán meccs 1:0-ra áll. A Fidesz elég magas labdát adott most fel az ellenzéknek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:02:55

@Szimba: Ez is az állítólag:
"Mit toll megírt, fejsze ki nem irt."

Vagy mégis?

Szimba 2010.11.10. 21:05:06

@bóra77:

Az a jó, inspiráló!:-))
Mi a munka tárgya? Remélem, nem politika!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:05:56

@S2000: Amelyet várhatóan nem fog kellőképpen lecsapni!
Hogy miért? Megalkuvás, töketlenség, elveszített hitel...tessenek választani!
Mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy mi tudjuk... de a kutyát sem érdekli egyelőre, úgy tűnik!:-(

S2000 2010.11.10. 21:06:58

@tikitaki: Forintbedöntés után már nincs akkora hírértéke a magyar tőzsde bedöntésének... Tulajdonképpen erre számítani kellett volna. Kormányunk egyik erőssége a bedöntés. Gondolom ezt is világszabadalmi védelem alá vonják. :)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:07:30

Nos lassan L, manchesteri villongások okán..
Tessenek megváltani a világot, vagy legalábbis a magyar közéletet reggelre!

mrs. white 2010.11.10. 21:07:47

@namitirok: Erőssen gondolkodok hogy nekem se legyen. Ma nem volt olyan papír amibe érdemes lett volna lenni. Állítólag mny pénztárk táraztak ki a az einstand miatt és ezt a szép hagyományt lehet, hogy folytatni fogják csak úgy nevelő célzattal még napokig. Ezzel nem volna alapjában véve baj, csak fél éve teljesen külön utakon járunk mint a világ. Arra meg mégsem lehet felépíteni tőzsdei stratégiát hogy mikor éppen mit fog nyilatkozni a kormányszóvivő Kósa vagy éppen Matolcsy és Orbán. Olyan nyalánkságról már nem is beszélve hogy az egyszeri válságadó most már lassan hetente kiderül hogy egy évvel tovább tart. Olyan lesz mint az euro bevezetése. Amióta az eszemet tudom állandóan 3-4 évre vagyunk tőle elvileg.

Szimba 2010.11.10. 21:07:51

@namitirok:

Fejsze tán nem, de egy jó jégcsákány?!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:11:13

@mrs. white: Ezt hívják állandóságnak vagy kitartásnak, következetességnek. Fog még metró száguldani Kelenföldön, de ki éri meg?
Végső "orosz" közmondás:
"Rossz mástól pénzt kölcsön kérni, mert rövid időre kapod meg az ő pénzét, és örökre oda kell adnod a tied."

A dakota már uncsi nyelv meg ugye az orijentácijó....

Szimba 2010.11.10. 21:11:55

@shwarcz:

Már januárban azt írta ue. lap, hogy idén nagy hullámzások várhatók a tőzsdei árfolyamokban.

Most éppen hullámzik:-)

S2000 2010.11.10. 21:12:42

@shwarcz: És ezek csak a rövidtávú hatások...

Az ilyen kormányzati hozzáállás számottevően növeli egy ország politikai kockázatát, ami az új külföldi beruházások tekintetében nagyon rossz hír. Az érintett - jelenleg már itt lévő - cégek számára - beleértve a magyar cégeket is - pedig ezek a lépések nagyon jó ösztönzést adnak székhelyük (tehát adózásuk, munkahelyek, stb.) áthelyezésére olyan országokba (pl. Szlovákia), ahol jobbak a feltételek és alacsonyabbak a kockázatok. Remélem ezzel is számol bölcs kormányunk.

Bambano 2010.11.10. 21:14:13

@shwarcz: nem értem, mit hisztiztek a tőzsde miatt... én pl. egész szépet kaszáltam ezen a buktán. A tőzsdén lehet hosszra is meg besszre is játszani (remélem, jól írtam a kifejezéseket).

@panelburzsuj: ha eljössz Debrecenbe, megmutatom a legjobb éttermet:) Pesten szedd fel Gábort is:)

sárkányfő 2010.11.10. 21:15:25

@mrs. white: lám-lám, ez a kényszeres hasonlítgatás a szocikhoz... gratulálok... már nem neked hanem a fideszes mélymanipulációnak... ha bármi negatív hangzik el a fideszről, a hívek automatikusan átváltanak bezzegszocikra, így persze minden relativizálható... sajnos azonban ezzel csak fideszes körökben lehet villogni, én sajnos továbbra is a normális alapelvárásokhoz mérem a magyar politika összes szereplőjét, nem pedig a többi szarhoz.

ismétlem az nem érdem, hogy leállítunk mindent, ami a jövőbe való (akkor: infrastrukturális beruházás, most: nyugdíj) beruházás lenne, és vigyorgunk hogy spóroltunk pénzzel... ja, a jövő kárára... és az ellenkezőjét hazudva előtte a választásokon...

és a metró már felépítése pillanatában vissza fogja hozni az árának jó részét pl. ingatlanok és egész budapesti régiók felértékelésében... ugyanis amerre haladni fog, arra felértékelődnek a lakások, az üzletek, stb. aztán több tízezer (vagy talán több százezer) embernek napi fél-egy órával több marad meg az életéből melóra, magánéletre... ilyenek... hogy önmagában a jegyekből nem jön vissza az ára? ez igaz... így van ez a világon mindenhol... csak jegyekből nem lehet kihozni...

és ne a debreceni stadionnal hitelesítsd magad, mert 10 milliárdocska eltapsolása egy vicces kis tétel, mikor épp most rabolnak el három ezer milliárdot...

aszekelyek 2010.11.10. 21:15:46

@mrs. white: Kivételesen egyetértek.Inkábba jövőről kéne társalogni, mint a rossz memóriákban elhelyezni a FIDESZ már akkor is......bezzeg-eket. Bajnai megcsinálta a piszkos munkát, valóban. A szociális kiadások nagy lefaragását, amit ferenc nem vállalt. Most akarna tisztán színre lépni, az a bajnai volt , felkiáltással.Annyit jegyeznék meg, hogy Orbán azzal ellentétben, ami agresszolga is mondott az este, és mások is beleértelmeznek, az ország és a magyar nép teljesítménye előtt mondja, hogy le a kalapot felfuvalkodott Európa. Mert nálunk már le is ment a nyugdíjkorhatáremelés, meg a többi fájó és érdeket sértő xarhegy, baknai kormány alatt, söpörjenek a saját házuk táján és csinálják Magyarország után. Sem bajnai, sem ferenc nem érdemli meg a tisztelet kisajátítását. Az MAgyarország fegyelmezett és szükséges rosszat elfogadni képes állampolgárait illeti. Ne feledjük, hogy bajnai és ferenc mindvégig állami vezetők voltak, felelősök azért, amilyen rémes helyzetbe hozták MAgyarországot 2oo8-ra, a válság beköszöntekorra már. Az csak rátett. Az is hamis dolog, hogy mindent a válsággal akartak elvitetni. A 2oo5-től zajló pocsék , adósságnövelő, 1o%-os hiányt eredményező kormányzásukat, a túlzott deficit mindvégig fennállását, amiért most fizet MAgyarország és a jelen kormánya.

Szimba 2010.11.10. 21:17:38

@Bambano:

A Civis vagy a Blaháné?

aszekelyek 2010.11.10. 21:18:05

@tikitaki: Má megin mondott valamit vidéken Kósa? Érdekes, index címoldalán egy szegény öreg habókost mutogatnak,... benézték ők is?

Bambano 2010.11.10. 21:19:04

@aszekelyek: "A szociális kiadások nagy lefaragását, amit ferenc nem vállalt.": praktikus elfelejtkezni a szociális népszavazásról, főleg, ha nem támasztja alá az érveidet...

sárkányfő 2010.11.10. 21:19:12

@kíváncsivagyok:
@bóra77:
mindkettőtöket megértem. én nem tudnék emigrálni, magyar vagyok és kész, máshol nem tudnék boldog lenni. de tökéletesen megértem azt is aki kimegy. lehet egyszer én is rákényszerülök. én már azzal is megelégednék, ha egy stagnáló országot hihetnék hazámnak... de még ez sincs, itt hanyatlás van... szóval azt is megértem aki elmegy. kint stabil egzisztencia, és egy fejlett nyitott társadalom, itthon a haza. szar hogy nem lehet egyszerre mindkettő.

tölgyes 2010.11.10. 21:20:49

@namitirok:

Kedves nami!

Akkor maradjunk a tényeknél. Sólyom László VÉLEMÉNYE mindig figyelemre méltó, de bármennyire figyelemre méltó ettől még nem lesz TÉNY!.. Sólyom véleményében az a TÉNY, hogy elmondta a VÉLEMÉNYÉT.

Mi következik mindebből?? Csak annyi, hogy a TÉNY szent, a VÉLEMÉNY szabad.

S2000 2010.11.10. 21:22:22

@Bambano: A Fidesz gazdasági/pénzügyi holdudvara is keményen shortolhatott ma...

A másik ilyen aranyos akció az volt, amikor a Matolcsy nyilatkozott egy szándékosan félreérthető mondatot a MOL-t sújtó különadóról. Amit nyilatkozott, az úgy hangzott, hogy egy új adóról van szó. Ezt később tisztázták, hogy nem, egy meglévő adóról van szó (amiről meg ugye minek nyilatkozni...). MOL árfolyam hatás: napon belüli több száz forintos esés, majd visszaemelkedés... Ugye nem kell senkinek magyarázni, hogy ezen az árfolyammozgatáson mindkét irányba mekkorát lehetett keresni... :)

mrs. white 2010.11.10. 21:23:09

@török gábor: Lehet hogy lesz. Eddig mindenki azt hitte, hogy az önkori választásokig akarják kihúzni a fidesz. Most úgy néz ki a helyzet, hogy a piac lehet, hogy beint a gazdaságpolitikának. Akkor megint lehet válság kormányülést tartani meg kitalálni 3 nap alatt 29 pontot. Ahogy annak idején sajnáltam hogy Gyurcsány nem politologus lett, úgy most az a problémám, hogy Orbán inkább gazdasági vonalon doktorálhatott volna.

aszekelyek 2010.11.10. 21:26:23

@kodó tamás: A jegyzők n@ó jaj: eked ugye nem érnek semmit. Te tudod....Az nem sokorói kastinóbiznic,,, az lehet vele a bajod, hogy magyar és sportlétesítmény, ami lehet törvény szerint is kiemelt beruházás..... Az ízlés dolga, kinek mi tetszik, abból, amit egyik-másik kormányfő eltapsolt. Nem PPP lesz, amit örökké fizetünk mert akkora üzletet csináltak nekünk , hogy attól koldulunk. Nos szeretném, ha te, mint nagyon mindent legjobban értő és tudó, megmondanád, ki és milyen módon fedezze a nyugdíjkassza hiányát a jövőben. Ennek lenne értelme. Jobb javaslatnak. Hörgés már uncsi.Harpagonnak jobban is áll a " jaj, a pénzem' megloptak, " Moliére ismerte az embert.....

aszekelyek 2010.11.10. 21:28:46

@kíváncsivagyok: No és ki fizet be nálatok a magyar nyugdíjkasszába, mondjuk a te nyugdíjadra?

S2000 2010.11.10. 21:29:01

@mrs. white: Itt inkább arról van szó, hogy a kormány intett be ma (is) a piacnak...

aszekelyek 2010.11.10. 21:31:31

@flippant: Ennyit nem kéne inni azért. hogy ilyen zavaros legyen a szöveg....

aszekelyek 2010.11.10. 21:32:58

@Orbán - Gyurcsány takarodjon, de azonnal!!!: KÉszülj, hamarosan fellövik a pizsidet gyerek..., mennyé , aludd ki magad....

aszekelyek 2010.11.10. 21:34:32

@Bambano: Semmi köze hozzá. Praktikusan. Már 2oo5-től kongó kasszával lavíroztak. Ne legyél nevetséges, hogy a vizitdíja a mariska néninek megoldotta volna azt a minuszt....

lüke 2010.11.10. 21:34:55

@Szimba: nemcsak a tőzsde
hullám mindenkinek:)

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:35:57

@Bambano: nem hisztizünk.,csak ez már régen nem a szakmaiságról szól... mint sok egyéb más is.

demokráciát! 2010.11.10. 21:37:42

Bár a nejem már többszörösen kért, ne kommenteljek, aggódik, de kikívánkozik belőlem az elkeseredés és megcsömörlés érzése!
PITIÁNER KORMÁNYZAT!
De a baj, most cseszik el végleg 20-30 évre a jövőnket!

sárkányfő 2010.11.10. 21:37:44

@aszekelyek: ha már úgy alakult, hogy megszólítottál, a blog-közössége nevében felajánlok neked egy "enter" gombot... szomorú látni mennyire szerkesztetlenek a kommentjeid, de hát enter nélkül nyilván nem megy. csak írd meg a címed, azonnal küldöm, még ki is színezem szép sárgára hogy könnyebben megtaláld...
ha pedig nem érted mennyire visszás váláság-kommunikáció közben stadiont építeni... akkor maradjunk ennyiben :)
a nyugdíjkassza hiányát pedig a kiadási oldal reformjával lehetne fedezni, az államigazgatás több ezer milliárdjának némi racionalizlásával, stb... vagy pl. nem kéne adót csökkenteni, és aztán széttárni a kezünket hogy nincs pénz... ja, mert adót csökkentesz vazze...

de van egy bónusz javaslatom is... ha már úgyis államosít a kormány, ne az én pénzem vegye el... lenne itt még egy jó nagy vagyon... simán elrabolható lenne az is... milliárdok... rengeteg... konkrétan a magyar katolikus egyház vagyonára gondolok... ne a zemberekkel fizettessék meg az adócsökkentés árát... hanem a zegyházzal... ha már ragaszkodnak az adócsökkentéshez....

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:38:05

@Szimba: sajnos semmi jóra nem számítottunk.már várom a tőzsdei nyereség adó emelését...

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 21:38:25

@tölgyes: Tény, hogy a jelenlegi országgyűlés képviseli az országgyűlési választások hivatalos végeredményének összetételét.
A véleményem meg most megtartom magamnak a kormányzásról, de elég annyi, hogy meglehetősen lesújtó!
A forradalmi hév megvan, a jó kormányzáshoz szükséges higgadtságot és tervezést nem látom.
A hiba nem biztos, hogy az én készülékemben van!

lüke 2010.11.10. 21:38:37

@panelburzsuj:
bizony:)
szétverte a skálát, ez a coop-meg coperativ, szöv.mozg- lett belőle
de pár hónapja még az ellenkezőjét mondta, hogy kiviszi a tökét
hullám neki is

mrs. white 2010.11.10. 21:38:53

@ó jaj: Bocs de menthetetlen vagy. X ezer tanulmány mutatta ki hogy a Metro ilyen áron soha az életben, semmilyen hatását tekintve megközelítőleg sem hozza vissza a belefektetett pénzt de ha téged ez boldoggá tesz, akkor tényleg hasznos és rendkívűl előre mutató és valóban nem is annyira a szocialisták mint a rendkivül felkészült polgármesteri géniusz, az utánozhatatlan Demszky Gábor keze nyomát viseli magán. Ezért ez üdvözlendő cslekedet.
A 10 milliárdnál azt próbáltam érzékeltetni (látom feleslegesen), hogy egy koncepció kell, az alulról építkezés. Mondhattam volna azt is a 10 milliárdot költség az alsó és középiskolai oktatás ,szakmunkásképzés átalakítására, hogy értelmes használható szakemberek kerüljenek ki. Elképzelhető, hogy nem kerül annyiba mint az autópálya és több multi jött volna, jönne be ennek hatására, csak ezt kicist macerásabb megcsinálni mint egy autópályát. Mielőtt felhúzod magad, ezt a fidesztől vártam volna el a szocikkal szemben ilyen elvárásom nem is volt. Igaz ez egyiket sem mentesíti attól, hogy a végeredmény mindkét esetben ugyanaz. Ez pedig a nulla.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:39:24

@S2000: úgy tűnik nem!és ennek komoly ára lesz még,a hatásai pedig már rövidtávon fájdalmasan fognak jelentkezni....

sárkányfő 2010.11.10. 21:39:29

@demokráciát!: üdv a nejednek, és üzenjük, hogy nincs miért aggódnia, nem harapunk :)

panelburzsuj 2010.11.10. 21:44:03

@mrs. white:

Mikor fognak nálunk ilyen gondolkodású pókok hatalomközelbe jutni?

www.fn.hu//makro/20101109/miert_is_van_magyar_aluminiumipar/

jjulie 2010.11.10. 21:44:37

@török gábor:

én is létok némi homokot a gépezetben

tavasszal valami olyat tanultam a törökakadémián, hogy a magyar választási rendsze az egyéni képviselőre épül, és nem a pártnak van képviselőjelöltje, hanem a képviselőjelöltnek van pártja, már ha van

namost a képviselőjelöltből ha képviselő lesz, akkor már a pártnak van képviselő jelöltje, legalábbis így látszik a mai történetből is

a választó a képviselőre szavaz, majd a képviselő azt teszi, amire a párt rákényszeríti, ha ez így van, márpedig ez ilyen játéknak látszik, minek arról beszélni, hogy a magyar választási rendszer az egyéni képviselőre épül?

nem a választó kerületnek van képviselete az országgyűlésben, hanem a pártnak

jelentem, ellentmondást sejtek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 21:45:11

@ó jaj: miért pont/csak a katolikus? Az ökumené üdvös dolog.
És mi lenne, ha a Top 100 tagjait megfosztanák minden vagyonuktól?

aszekelyek 2010.11.10. 21:46:06

@S2000: Igen, tudjuk, hogy soros és a z amerikaiak ezen gazdagodtak meg. Meg még sokan mások a baloldalon is.@mrs. white: Hol is vannak azok a befektetők, nagy üzletek, amiket a kóka féle korrupcióval tenderezetett , minimum dupla áron épített autópályák hoztak? Ott, ahol a jobb ellátás , amit szintén annyira de annyira megígértek. Az oktatásban meg csak bezárt szakiskolákra tudok így hirtelen emlékezni. Meg tömeg általánosokra.

panelburzsuj 2010.11.10. 21:47:36

@jjulie:

Na-na...

Azért a Meggyes-Esztergom reláció talán méga te fedben is rögzült.

Ha más nem - városmarketingileg ... :)

mrs. white 2010.11.10. 21:47:37

@S2000: A piacot csak a profit éhsége tartja itt. Ha nagyobb lesz a kockázat mint az elérhető profit akkor sanyarú világ köszönt ránk. Még pár integetés és elérjük.
Ezt úgy mondom hogy világ életemben úgy gondoltam belehet inteni a piacnak. Csak nagyon nem mindegy, hogy mikor, mekkorát és hányszor.

aszekelyek 2010.11.10. 21:47:41

@S2000: Az rendben van, hogy zsákszám hordták ki a pénzünket 2o éven át a legnagyobb nyereséggel és adómentességgel és a piacot is teljesen bekebelezték. Értem. Azt hitte valaki, hogy örökké gyarmat leszünk?

sárkányfő 2010.11.10. 21:48:32

@mrs. white: ami az első bekezdést illeti, lazíts, már egészen extrém túlzásokba esel... vagy direkt nem akarsz választ?
ami a másikat illeti, ugyanaz a mély meggyőződés hasít belém, amit már sok hónappal ezelőtt is átéltem, amikor először olvastam itt a kommentedet... nem vagy képes arányosítani... súlyozni... elveszel kis dolgokban, és közben nem látod a fától az erdőt... nagyon komolyan. és még én vagyok menthetetlen :) tehát konkrétan mit ugrálunk itt 10 milliárdocskával, meg koncepcióval, meg építkezéssel, meg bármivel, miközben (most nagyon figyelj, mert ez a lényeg, ennek van súlya) az elmúlt 20 év egyetlen, ismétlem egyetlen komoly és érdemi reformját, ha úgy tetszik hosszú távú építkezését teszi tönkre ez a mostani anitreformista kormány... ami 20+ év múlva óriási hátrány lesz ennek az országnak... egy nagystílű sorozatrabló kapcsán nem kezdünk értetlenkedni, hogy két rablás között miért, milyen koncepció mentén bliccel a buszon... ez már nem tétel és főleg nem itt kell a koncepciót kritizálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 21:49:38

@jjulie: picit gondolkozz tovább!
A parlament pölö mi a lópénisznek van? Elég lenne minden párttól egy képviselő, a legnagyobb májer felmutatja a táblát, 60%, én nyertem, beee.
Sőt, ehhez be se kell menniük a parlamentbe, azt ki lehetne adni plázának. Lenne alul egy csemege, most éppen CBA Prima. Kormányváltás után meg jöhet egy Tesco Express.

sárkányfő 2010.11.10. 21:51:57

@Hepci: ja, nekem 8, az összes egyház jöhet... a top100 teljesen más minőség, és tök irreális is, mivel jelenleg két top100-as is kormánytag, további néhány informális kormánytag, és hát magukat meg nem bántják... mondom, az egyházak vagyona ott van, szabad préda, a jogállam már nem akadály, tényleg csak szándék kérdése... és a hívők meg a jóisten is biztos megértené... kell az a fránya pénz az adócsökkentésre...

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:52:01

@ó jaj: Nem emigráltak , csak egy-két évre kimentek anyagilag megerősödni....aztán teltek az évek és ha nem akarták is észre kellett venniük azt a mély szakadékot, ami elválaszt minket -és egyre jobban táguló mértékben - a nyugati demokráciáktól... honvágyuk van , de nem hajlandók feladni egy nehéz munkával megszerzett életszínvonalat , életérzést és ami a legfontosabb MEGBECSÜLÉST , amit egy -két év szorgos és tisztességes munkájával kiérdemeltek... Egyszerűen annyit szoktak mondani a különbségről , ami az ottani életminőséget jellemzi, hogy zongorázni lehet....

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:53:43

@aszekelyek: Minek ? Úgy néz ki Mi is kimegyünk....

lüke 2010.11.10. 21:53:52

@panelburzsuj: ezt rossz helyen deponálod
Csányik, Erdeik,Demjánokat kell megkérdezni

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:54:54

@lüke: szélest ki ne hagyd...a kedvencem :-)

panelburzsuj 2010.11.10. 21:56:21

@aszekelyek:

Azzal ugye tisztában vagy, hogy a föntebb emlegettet "hazaelhagyók" nem Orbán vagy Gyurcsány miatt veszik a vándorbotot - hanem miattad.

Téged nem lehet leváltani - csak faképnél hagyni.

Évszázados egyirányú mozgás - évszázados "hazaffyas" nyekergéssel kísérve.

lüke 2010.11.10. 21:56:38

@shwarcz:
az gallyra tett mindent

tölgyes 2010.11.10. 21:56:47

@mrs. white:

Mielőtt felizgatná magát felhívom a figyelmét a következőkre. Az arany ára egy hét alatt 1260 euróval emelkedett...dollárban kifejezve pedig az arany unciánkénti ára újabb csúcsot döntve 140 dollár fölé ment.... vagyis amit most lát az a piac szokásos (az elmúlt években szokásos ) hektikus viselkedése..Olyan ez mint a Kósa féle bejelentés.. akkor is Kósának tulajdonították a forintz gyengülését, a tőzsde bajait.. pedig már akkor is.. napokkal korábban elkezdett emelkedni az arany ára..:)

dr kíváncsivagyok 2010.11.10. 21:56:59

@Hepci: Csak 50 -et , a többi Fideszes...

HaCS 2010.11.10. 21:57:10

@mrs. white:
"Ezt úgy mondom hogy világ életemben úgy gondoltam belehet inteni a piacnak. Csak nagyon nem mindegy, hogy mikor, mekkorát és hányszor. "
Na igen, meg lehet mondani az IMF-nek is zárt ajtók mögött, halkan, hogy ezt azért mégse már b*sszátok meg, vagy ki lehet tárni az ajtót, és ugyanezt elüvöltözni újságírók előtt.

Csak olyankor esik ám a Forint.

lüke 2010.11.10. 21:57:30

@Hepci: mi? na mi
lex hepci-lüke,mi

aszekelyek 2010.11.10. 21:57:43

@shwarcz: A tőzsde ugye az a hely, ahol ez a kockázat minden pillanatban fennáll? Úgy tudom igen. Csináltak már mások is nálunk ilyet.CSak azt nem azok szívták, akik most hőbörögnek.@ó jaj: bliccel? neki sem vettek a kísérői jegyet, mint fletonak és kíséretének a melegfelvonuláson?:D ez tényleg szánalmas. Reformnak nevezni, hogy nem oldották meg 12 év alatt sem az állami nyugdíjkassza hiányát, csak 2oo5-ben volt valami egy tervezett 1 milliós keletről betelepítésről. Amire pedig senkitől nem kaptak felhatalmazást. Meg arra sem, hogy kiszakítsák az állami nyugdíjkasszából a magánrészesedésüket. Az, hogy idén van nyereség, mire garancia? HA eltőzsdézik.... pld. meg rossz papírokba fektetik..., nincs garantált nyereség ott . Rossz érvek ezek az idei remek mutatók. "o13 tól fizetni kéne , ugye no és milyen kidolgozott koncepció van rá? Mondjuk a stabilitás inkább erről beszéljen.

S2000 2010.11.10. 21:59:06

@aszekelyek: Ha Te befekteted valahova a pénzed, Te mit csinálsz a megtermelt profittal? Bedobod a perselybe?

Gyarmat??? Ezek a cégek munkát adtak, adnak az embereknek... Ha bajod van a magáncégek profittermelésével, van néhány ország, ahol még dúl a kommunizmus, nézd végig ezeket, és kérdezz meg néhány embert ezekben az országokban, hogy mennyire érzik jól magukat. Vagy kérdezz meg néhány magyar embert, aki még emlékszik a Kádár korszakra.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 21:59:38

@aszekelyek: itt nem a kockázattal van a gond!!aki tőzsdézik az ezt vállalja.kicsit másról szól már ez, régen nem erről...

S2000 2010.11.10. 22:00:50

@tölgyes: A napon meg napfoltok jelentek meg. Azok miatt dőlt be ma a magyar tőzsde...

lüke 2010.11.10. 22:05:07

@tölgyes:
nem az arany ára, az UBS felvásárolta az eurót

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:11:48

@kíváncsivagyok: a 100-ból minimum 90 minden irányba rendelkezik csápokkal. A pénznek nincs szaga, ellentétben a Rockefeller seggével.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:14:12

@lüke: Top 100 teljes elkobzás (lexa Hodorkovszkija), a maradék népesség meg annyit adakozik vagyon szerint, amennyi kell még éppen elbacni.
Hümmm?

aszekelyek 2010.11.10. 22:15:04

@ó jaj: CSak szomorkodjál. Amikor átmegy a klavin a macska, bizony összecsúsznak dolgok. @kíváncsivagyok: Akkor meg mire a nagy háborgás? a hátrahagyott hazád majd fő a levébe és vessél rá keresztet.@shwarcz: Mindjárt ide is írhatnád, miről.@panelburzsuj: Azért mennek el, mert itt nem lesz olyan jövedelmük és életszínvonaluk, mint ott. Csak előtte még jól kiordítják magukat Orbánra, aki nem lelép, hanem összegereblyézi ami maradt. @S2000: A magyar magáncégek profittermelésével egyet tudok érteni Magyarországon. Azzal is, hogy nekik is lehetőséget kell kapniuk. Ez baj?? Úgy látom.Végül teljesül az ígéret, lesz nyugati életszínvonal, tőlünk nyugatabbra, magyaroknak is.

tölgyes 2010.11.10. 22:16:11

@lüke: Kedves lüke! Olvassa el a HVG-én megjelent (Zentai Péter interjúja)írást a várható folyamatokról.. igaz, hogy ezt most egy "aranyban" utazó mágus írta. 1600 dollár fölé várja az év végére az arany unciánkénti árát. (Igaz ebben benne lehet a szezonális nyomás is.. jönnek az ünnepek.. és ezek tovább növelik a keresletet..) Egy biztos: az 1400 dollár feletti ár is "rekord"..Az arany most is menekülő út.

tölgyes 2010.11.10. 22:17:42

@S2000: Nem kell feltétlenül égetnie magát a tájékozatlanságával és hozzá nem értésének fitoktatásával...:)

sárkányfő 2010.11.10. 22:17:53

@aszekelyek: hát jól van. érveid lesöpörtek engem a színről... megszégyenülten elkullogok...
búcsúkérdésem:

neked van ilyen gomb a gépeden?
www.custom-counter.com/resim.php?resim=http%3A//www.thgtr.com/consumer/20021009/images/enter.jpg&title=images%3A%20enter

tudod mire való? használtad már valaha? pl. szövegszerkesztés céljából? érdekelt valaha, másoknak hogy sikerül tagolni a hozzászólásait?

mrs. white 2010.11.10. 22:18:04

@ó jaj: Bizonyára elkerülte a figyelmedett de pont azt írtam, hogy a majdani nyugdíjrendszer összeomlás a mostani mnyp einstand miatt lesz. Feltéve ha a 20 év egyetlen normális reform kifejezésén az mnyp rendszert értetted. Ezt kb három órával ezelőtt lefektettem. Attól hogy a fidesz hülye még nem következik hogy az mszp ppp autópálya és metro építése az jó. Ezt bátorkodtam volna megjegyezni. Attól hogy a fidesz hülyén politizál alkotmányos kérdésekben még nem lesz nosztalgiám fFrenc iránt aki okt 23.-án verette az embereket. Engem kérem szépen mindkét oldal hülyesége zavar. Az más kérdés hogy a maszop szadesz tengellyel régen leszámoltam a fidesz pedig jelenleg mindent elkövet, hogy felzárkozzon melléjük. Ha ez elvakultság akkor vállalom elvakult vagyok.

aszekelyek 2010.11.10. 22:20:54

@ó jaj: Nincs olyan szabály, megnéztem, hogy ne válaszolhassak egy enterrel több embernek. Gábornak megteszem. Te ne csinálj itt szabályokat. Ma@Hepci: Fasisztaaaaa:D

jjulie 2010.11.10. 22:23:35

@mrs. white:

nálad csak most zárkózik fel?

ez nem elvakultság, ezt másképp hívják, de semmivel sem hízelgőbb.....

mrs. white 2010.11.10. 22:24:45

@jjulie: Elől megy a cápa középen a bálan a remény hal meg utóljára.

tlvajferi 2010.11.10. 22:25:06

"Hírszerző: Botrány a parlamentben: nem ment át a Lázár-javaslat
HVG: Nem ment át a Lázár-féle alkotmánymódosítás módosítója
Index: Bakizott a Fidesz-frakció, nem kapta meg a kétharmadot a különadótörvény módosítása
InfoRádió: Zavar az Országgyűlésben: elsőre nem mentek át Lázár János javaslatai
Origo: Nem kapott elég szavazatot Lázár ötlete a parlamentben
Magyar Nemzet: 261 szavazat az alkotmánymódosításra - rendkívüli ülést tart a házbizottság
Mandiner: Nem ment át a Lázár-javaslat
Népszabadság: Megakadt a kétharmad! Elbukott az AB-ról szóló módosító"

úgy mellékesen sikerült felsorolni jónéhány cionista portált :-))))
addig nincs miről beszélni, amíg a sajtó és abankok az ő kezükben vannak
egyszerűen nem pártatlan

lüke 2010.11.10. 22:25:37

@tölgyes:
tölgyeském, anno az uncián volt kis probléma, akkor "esztett"
mondám
ZP, jó kis tudósitó volt - NY, de-, de nem közgazdász,
igaz MO-n minden jogász, vadász ,madrász ért a ökönomiához
ezért tartunk itt

mrs. white 2010.11.10. 22:26:33

@jjulie: Természetesen nem bálan hanem bálna. Ahogy Grűn mondaná ilyen állat nincs is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:27:17

@ó jaj: van, akit (el)sodor az epikus lendület.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.11.10. 22:28:52

@lüke: meg a horgászok is. Egy jobb gumihal 800 Ft. Szerencse, hogy vettem egy zsákkal még az első OV ciklusban.

shwarcz bácsi 2010.11.10. 22:31:03

@tlvajferi: igen,hát ha átkerül mások kezébe akkor feltétlenül pártatlan lesz.egyértelmű.

lüke 2010.11.10. 22:34:32

@Hepci:
ok,
majd hozzák nekünk a jó kis plutóniumot:)
ugyhogy kibéreljük Abrahamovics hajóját,azon van U-boot

tölgyes 2010.11.10. 22:35:58

@lüke:
Drága lüke!
Olvassa el már azt a szöveget..Ott a beszélgetőtárs az érdekes.. nem hosszú az egész.. beüti, hogy HVG, aztán jobb oldalon megtalálja..Nyilván az új csúcsok miatt lett érdekes a beszélgetés...A pénz menekül az aranyba.

lüke 2010.11.10. 22:36:54

@lüke:
meg horgász-bot
ezt lehagytam

lüke 2010.11.10. 22:38:32

@tölgyes: tölgyeskén 2 napja ezt
welt.de
faz.net.
spiegel.de
nzz.ch
ban már elolvastam

Bambano 2010.11.10. 22:41:51

@mrs. white: szerintem mindegy, kinek milyen végzettsége van, ha soha nem dolgozott a szakmájában...

Ted Striker 2010.11.10. 22:42:20

@török gábor: A mai forgatag után, egy félig átüvöltött kézimeccs, és egy üveg Heineken között fogadja szeretettel ezt a bárgyú szóvicc-képet - előre is elnézést kérek mindenkitől :-)

indafoto.hu/ted_striker/image/9948879-147d1188/341071

Húsleves 2010.11.10. 22:42:56

@S2000: sokan emlékeznek a Kádár korszakra, de nem mindenkinek szűkült be tőle annyira a tisztánlátása, hogy ne tudjon különbséget tenni gazdálkodás és szabadrablás között. Az az érv, hogy cégek munkát adnak, önmagában kevés. Kádár is adott munkát mindenkinek. Ez se Kádárnak, se a sumák cégeknek nem mentség, mivel nem csak az számít, hogy munkát adnak, hanem az is, hogy milyen áron. A verseny arról szól (arról kellene szólnia), hogy azok a cégek, amelyek nem jól gazdálkodnak, mehetnek a pöcegödörbe. És olyan piaci szabályozókat kell érvényre juttatni, hogy a cégek profitorientáltsága a társadalom javára szolgáljon, anélkül az egész piaci elmélet szart se ér. Azok a cégek, amelyek nem tudnak (vagy nem akarnak) hozzájárulni a közös terhekhez, menjenek haza, és adjanak munkát a jó édes családjuknak.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.11.10. 22:45:57

@Húsleves: És ez még be is következhet, oszt nézhetünk körül magunk közt újabb kizsákmányolókért!
Igaz, nem kell keresgélni, mint feljebb link?eltem..akad jelentkező bőven!
csak lóvét nem akarnak betenni, csak kivenni, de legalább magyarok!

Bambano 2010.11.10. 22:46:21

@aszekelyek: nem a vizitdíj oldotta volna meg az ország összes gondját, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy sokat lendített volna az egészségügy helyzetén. Csak ezt a jobbfelé szavazók nem voltak képesek átlátni, hogy miről szólt az a történet, azóta sem képesek. Pedig iránymutatás lehetett volna Gyurcsány Elte-n elmondott beszéde, ott az ápolási díjról megmondta a tuttit. Az idő őket igazolta.
Nevetségesség kérdésben meg erősen úgy mutatja az utóbbi pár nap, hogy az idő engem igazolt, nem téged, úgyhogy megkérlek, pihenjünk, mert hausz kifárasztotta a rekeszizmom.

tölgyes 2010.11.10. 22:53:15

@lüke: Akkor meg miért írja, hogy Zentai mihez ért???

Húsleves 2010.11.10. 22:54:40

@namitirok: nem sok köze volt ugyan az írásodnak az enyémhez, de van véleményed, az is valami.

tölgyes 2010.11.10. 22:57:12

@jjulie:
Kedves zsüli!
Megszoktam, hogy Ön még a saját szövegeit se szokta érteni, így nem csodálkozok azon, hogy nem érti mi a jelentősége az arany ármozgásának.. Mondjuk az szokott lenni, hogy a tőzsde esik.. a pénz megy az aranyba, ezüstbe.. mert ott érzi magát biztonságban.. és mert a dollárhoz, euróhoz viszonyítva is megy fel az arany ára.. ez azt jelzi, hogy már megint nem mi fújjuk a passzát szelet.. vagyis a magyar tőzsde nagyjából megint rááll egy trendre... aminek irányát az arany ára mutatja.. Így érti????

jjulie 2010.11.10. 23:01:49

@tölgyes:

na és, kétszer kettő meg négy

mit találtál fel?

HaCS 2010.11.10. 23:04:40

@tölgyes:

"vagyis a magyar tőzsde nagyjából megint rááll egy trendre... aminek irányát az arany ára mutatja"

Annyi, különbséggel, hogy a többi európai tőzsdén az esés mértéke 0,9-1,5%, között mozog, míg itthon -4,7% az index.

Kissé kilóg a lóláb.

tölgyes 2010.11.10. 23:06:28

@jjulie:
Én semmit.., de látom Ön még ezt sem érti:) Bár lehet, hogy el kéne olvasnia, hogy milyen beszélgetésbe kapcsolódott be.. akkor legalább azt értené, hogy mit nem ért.. Az már nagy fejlődés volna az Ön esetében.:)

sárkányfő 2010.11.10. 23:24:03

@mrs. white: hát jó :)

@aszekelyek: nem érted :) egyszer, titokban, amikor senki nem látja, nyomj egy entert egy bekezdés végén... csodát fogsz látni! :)

lifelike 2010.11.10. 23:24:15

kicsit furcsa ez az egész ami itt országvezetés címen folyik
nem tudok egyetlen országot se, ahol ilyen improvizálás menne egyik napról a másikra...

Leslie_58 2010.11.11. 01:31:36

A képhez: "Hogy is van ez elvtársak?"

S2000 2010.11.11. 06:43:10

@HaCS: Aranyér, bocs, -ár, meg napfoltok, azok magyarázzák a különbséget. :)

@lifelike: Világszabadalom. Elsők, és legjobbak, ebben is.

@Húsleves: Ezeket az eszméket hol olvastad? A Best of Marx and Lenin kötetben? Ha a Fidesz egy szélsőbalos párt lenne (pl. Munkáspárt), ez mind stimmelne is. De egy jobboldali párt esetében? Vicces volt, amikor a kormány 29 pontos "programjához" a legnagyobb tapsot egy baloldali londoni újságtól kapta a kormány. Ki dönti el, hogy a cégek profitorientáltsága a társadalom javára válik-e vagy nem? Állami, vagy magáncégekről beszélsz? Az extra adókkal sújtott cégek eddig is fizettek nem kevés adót, miről beszélsz?

@tölgyes: Tényleg fogalmam sincs a közgazdaságtanról. Mindössze az egyik diplomám az. Te viszont az aranyár grafikonon túl szert tehetnél még néhány hasznos infóra, ami pénznemek közötti relatív árfolyammozgásokat illeti.

@aszekelyek: Mihez kell nekik lehetőséget kapni? Eddig is fizettek adót, nem is keveset. Szép retorika a szabad rablást átnevezni "lehetőség kapásnak". De attól még, hogy a kormány hülyének nézi az embereket, attól még nem lesz minden ember hülye.

walker57 2010.11.11. 06:57:20

Ma reggeli Fwd e-mailem!!
Szép napot mindenkinek!
-----------------------------------------------
Orbán király, magyar király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A magyar tartomány.

Van itt folyó és földje is jó!
A házelnök már Kövér!
Használt a sok győzködés:
S, hogy mindig többet ígér!

Teremni fog munkahely!
Több mint egy millió!
Mindenkinek lesz kenyér;
S nem lesz földönfutó!

S a nép, az istenadta nép, boldog
Hisz' nem sejti a bajt!
Mint a barom, langymatagon,
Némán fejet hajt.

Felség! Már van koronád,
Az Országházban vár!
Király vagy! A legnagyobb!
Hízelgett S. Pál.

S-chmitt szeretnél kérni
Tőlem "kedves" Pál?
Tette fel a kérdést
Az újdonsült király.

Felség! Posztot! Elnökit!
Nekem az dukál!
Mondá roppant szerényen
Az elnökjelölt Pál.

Orbán király, Isten király
Léptet narancs lován:
S felsejlik pár apró ránc
Királyi homlokán.

Sinatra piano a bár neve,
Hol aznap este szállt;
H. Krisztián a bár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy majd megszakad bele.

A talpnyaló had hangulata
Tetőfokra vált,
Egyszer csak az új király
Emígyen kiált!

Ti urak, ti hölgyek! Hát senkinél
Sem koccan értem pohár?
Ti urak, ti hölgyek!... ti hun ebek!
Hát ne éljen a király?

Ti urak! Ti hölgyek! Hitvány ebek!
Nekem több hála jár!
Hol van ki zengi tetteim?
Kérdi az új király.

S a nép, az istenverte nép, boldog,
Nem tudja rá mi vár;
Ordít mint a vadbarom!
Éljen Orbán király!

bierkamp 2010.11.11. 07:12:54

Majd nemsokára jönnek Romániából a szőrőstalpu magyarok, akiket Sárközy haza zavart Franciából---hála neked ROHADT ORBÁN! ( a szavazatért és a hatalomért az anyádat is megölnéd)

nem1rem1 2010.11.11. 07:17:40

@walker57: ...Ez pedig egy szó szerint idézett vers (dalszöveg):

Cseh Tamás - Bereményi Géza:
F. M. Dosztojevszkij és az ördög

Egy hófehér éjszakán Fjodor Mihajlovics
Pétervárott megállt, mögötte senki sincs
Csak egyvalaki, s mert sejti hogy ki,

Hátra se nézve szól Fjodor Mihajlovics:
"Szólj ördög, mi dolgod velem? Röviden szót keríts,
Aztán iszkiri! Nem állhatlak ki!"

"Még ifjú író ön, Fjodor Mihajlovics!"
Szólt egy hang a hát mögül "jövője drága kincs,
S a cár ellen itt összeesküszik!

Vészes e társaság amelynek tagja lett
Párizst képzel ide Pétervár helyett
Mind csupa hű összeesküvő!

De már holnap reggelen láncban lesz bizony,
És lakni fogja majd - megjósolhatom -
Nyolc éven át Szibériát!"

"Hohó" nevet föl erre fel Fjodor Mihajlovics
"Írónak a tapasztalat, a szenvedés drága kincs,
Lássuk tehát Szibériát!"

"Még ifjú író ön" szólt az ördög ott
"Jobb hát, ha folytatom még a jóslatot,
Mert lesz egy fanyar, fura kanyar...

Mert jó, mondjuk szenved ott Fjodor Mihajlovics,
És midőn visszatér, sok akadálya nincs
A nagy könyveket írhatja meg (de most figyeljen bátyuska)

Ám e nagy művekben káromolja majd
Régen volt társait, kikkel most összetart
S a cár ellen itt összeesküszik.

És Párizs fertő lesz az új eszméivel,
A Miért helyett csak a Hogyant keresi majd, mivel
Érdekesek az emberek!

Így jut el az Emberhez az Intézmény helyett."
Szólt a hang és nevetett ott a hát megett:
"Hihihihi, Dosztojevszi"

Így maradt végül ott Fjodor Mihajlovics,
Rázva zúgó fejét, gondolata sincs...
"Hogy itt mi lesz, ki érti ezt?
Hogy itt mi lesz, ki érti ezt?
Gondolat helyett gondolatmenet...
Ki érti ezt? Hogy itt mi lesz...?"

---

1998. óta motoszkál a fejemben, hogy Bereményi Géza hogyan tudta ilyen éleslátással, évtizedekkel előre megrajzolni Orbán Viktor politikai karakterét, motivációit... Pedig 1998.-ban még sokkal közelebb volt a zembertől, mint most...

www.youtube.com/watch?v=xMBbOYRf4sM

nem1rem1 2010.11.11. 07:23:20

@nem1rem1: Jav, utolsó mondat: Pedig 1998.-ban még sokkal közelebb volt a zintézményhez és távolabb a zembertől, mint most... (Bocs)

bierkamp 2010.11.11. 07:40:42

EZ A JELSZÓ: ORBÁN TAKARODJ!
27-én a Sport Arénában is ki fogják adni ezt a jelszót. A Fidesz banda ellen és Demokrácia mellett állók gyülekezzetek 27 én az a SPORT ARÉNÁBAN
( hozzatok magatokkal amivel megvéditek magatokat, mert a Fidesz banditák Fideszes képviselők utasítására randalírozni fognak..---ahogy szokott a csőcselék, mint Budaörsön is a napokban)

bierkamp 2010.11.11. 07:42:01

A Gonosz Törpe és a Gumigerinc hiába védeti magát Tízmilliárdért--megtalálják őket úgyis ha a Népnek elege lesz és felébred ( és Felkel)

kodó tamás 2010.11.11. 07:44:17

@bierkamp: jo korán kelsz fel... és az álmosabb forradalmárok?

kodó tamás 2010.11.11. 08:07:34

Egyébként a legnagyobb BŰNE az OV kormánynak, hogy az elmúlt félévben történelmi esély volt az "igazmondásra" áttérni. Soha vissza nem térő alkalom VOLT. A vicc hogy gazdasági teljesítményüktől függetlenül örök szavazókat találtak volna....

Az egyik ami ehhez hiányzott a program, és az elképzelések, vizió. Hogy tartalma is legyen az igazmondásnak. Még akkor is jo lett volna ha téves és nem értünk egyet vele. AKkor isd elfogadtuk volna. 20év politikájával ennek ágyaztak meg.

Persze ez csak akkor menne ha a lopásban is korlátoznák a simicska-harkai stb pénztárnokokat... Erre persze nem várhatunk önkéntesen ezt sose teszik meg.

Még mindig nem késő, bár már nem a kormányzásról, hanem a vér nélküli OV távozásról szól a dolog, pont mint Castro... de még lehet a Csaucseszku sztori is... ez OV n mulik.

Magyarországon 2x voltak szabad választások 1945.nov.4. és 1990. márc 25 (+ápr 8). Mindkettő ugyanabba torkollott, a nagy várakozások ellenére... csak az utóbbi kifutása hosszabb volt. (mert az előbbi sürgető volt a szu nak).

Kalmár 2010.11.11. 08:15:57

@bierkamp: Napról napra rosszabbul vagy.
Akarsz róla beszélni?
Hidd el mi megértünk, én is féltem 4 éves koromig a mumustól.
Nem bánt itt téges senki és csak azért röhögünk kétpofára, mert fel akarunk vidítani.

Ja, el ne felejtsem, 27.-én védd meg a demokráciát.:))

nem1rem1 2010.11.11. 09:12:59

@kodó tamás: "Történelmi esély lett volna az igazmondásra..."

Nem igazán szeretem közvetlenül "ócsárolni" a Fideszt, de hát... Inkább nem mondok semmit.

(Orbán Viktort és a Fideszt legfeljebb politikailag teljesen tájékozatlan, naív szűzkislányok szerették igazmondásáért, vagy annak reményében.)

bierkamp 2010.11.11. 09:39:39

@Kalmár: hogy anyád miért nem nyelt le inkább?....

bierkamp 2010.11.11. 09:42:09

@Kalmár: tudom neked még az is élvezet ha a hazudós gonosz törpe a hátadon fát vág---és a Fidesz kommunista jó kommunista,...és azt is élvezed hogy a NEMZETI SZARBAN totyog az ország....és ha Orbán azt mondja merülés,.----akkor boldogan merülsz alá!--mert az Orbán szarja:)

walker57 2010.11.11. 10:51:58

@Kalmár: nomen est omen( a név kötelez)
"kalmár"

S2000 2010.11.11. 16:24:05

@kodó tamás: Az elmúlt fél évben sok olyan vissza nem térő alkalma volt a Fidesznek, hogy minőségében más politizálást kezdjen el. Sajnos ezeket a lehetőségeket - a becsületükkel együtt - eljátszották.

kodó tamás 2010.11.11. 16:28:46

@S2000: gyere át a másikra bulizunk

próbálj meg lázítani...

kell egy kis államszünet
süti beállítások módosítása