Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
18:20

Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi válságkezelési kudarcára. A hír természetesen nem mai, 2009. március 31-én került fel a Fidesz honlapjára.

(Forrás: Portfolio.hu)

„Ez okozta a sorozatos pofonokat, amelyek külföldről érték és érik az országot: a leminősítések, a forint zuhanása, vagyis az egész csődtömeg, amit ez a kormány az elmúlt években az ország, és mindannyiunk nyakába zúdított” – ezek már Orbán Viktor szavai, szintén 2009 elejéről.

„Hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. A sorozatban negyedik - nagy hitelminősítő intézet általi – leminősítés egyértelműen mutatja: gazdasági fordulatra van szükség” – 2008. júliusában fogalmazott így a Fidesz közleményében.

„Orbán Viktor már fél évvel ezelőtt megmondta, hogy leminősítik majd Magyarországot, mert a nemzetközi tőke érdekeit sértő lépéseket tesz a kormány” – ezek már mai mondatok, Szijjártó Péter kommentálta így a Moody's leminősítését.

Értem én, hogy a politika nem az „igazság megtalálásának színhelye”, sőt, még azzal is egyetértek, hogy ezek az intézetek nem megkérdőjelezhetetlen ítéletalkotók, nekik is vannak a saját érdekeik és lehetnek szakmai hibáik. Továbbá az is világos, hogy fél év után nem tehető minden gazdasági problémáért felelőssé az új kormány, hiszen a bizalom és a bizalmatlanság megteremtése is hosszú folyamat eredménye. Egyszerűen csak az zavar, ami mindig: az elvi és az érdekalapú érvelés összekeverése. Ha valaki nem hisz ezekben az intézetekben, ha kizárólag bizonyos üzleti körök sajátos helyzetét látja bennük - ahogy erről éppen most beszél, igaz, alaposan becsomagolva, az ÁSZ volt elnöke a rádióban -, mondja ezt; most és máskor is. A politika és a politikus hitelessége azonban erősen sérül, ha – az egyébként érthető elfogultságai ellenére - szinte kizárólag pozíciója, kormányzati vagy ellenzéki státusza határozza meg álláspontját.

Orbán Viktor 2006. október 17-én a parlamentben – feltehetően nem pozitív, követendő példaként – idézte Szekeres Imrét. A szocialista politikus a Fidesz elnöke szerint egy leminősítés után a következőket mondta: "A Fitch Ratings súlyosan tévedett, amikor Magyarországot leminősítette. Az intézet megalapozatlan tényekből indult ki, nem kell vele törődni".

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr652497593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Svindli 2010.12.08. 13:46:24

Napról napra erősödik bennem az az egészen kellemetlen érzés, hogy tulajdonképpen egy irgalmatlanul nagy svindli elszenvedői vagyunk. A Fidesz nevű hatalomtechnikai képződmény - nemrég hallottam, találó definíció - ugyanis a hatalomért, a poén kedvéért...

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.07. 19:46:30

Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „"Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témája a magyar adóssághiány lehetséges kezelési módja. A meghívót Sor...

Trackback: Az ország mészárosa? 2010.12.07. 10:56:34

mese Atyafiak, vannak hivatások, szakmák, melyek koronként más és más megitélés alá esnek! Napjainkra, látván a húsárak emelkedését, a hentes és mészáros szakma az én szememben nívós pénzkeresetnek minősül! Gondoljuk csak végig, erre mindig van keresle...

Trackback: Mi a bajuk Matolcsyval? 2010.12.07. 08:50:18

Miért minősített le két fokozattal a Moody's? Mi a baja a Financial Times-nak Matolcsy Györggyel? Miért kritizálják üzleti lapok a magyar gazdaságpolitikát? A Moody’s két fokozattal leminősítette hazánkat, Matolcsy György az utolsó előtti helyr...

Trackback: Dunamenti Kozákok levele 2010.12.07. 07:19:18

"...a kormánynál Pepita Ofélia áll, és gitározik..."A Dunamenti Kozákok levele a Standard&Poor's, Moody's és a Fitch hitelminősítő cégeknek!Mi, a Dunamenti Kozák Szics kozákjai ezt üzenjük legfelsőbb valagunkból lefingva hozzátok!A london...

Trackback: Takarékos állam II.: 200 milliárdos kár 1 hónap alatt 2010.12.07. 06:37:00

A jelenlegi magyar gazdaságpolitika egyik legkárosabb hatása az állampapírpiacon jelentkezik.Magyarország államadóssága a GDP 80 százalékának felel meg. Ez a tetemes összeg részben deviza, részben forintalapú államkötvényekben és kincstárjegyekben jele...

Trackback: A gazdaságpolitika magyar modellje 2010.12.06. 22:29:17

 Orbán Viktor áprilisi kitörő választási győzelméhez az is hozzájárult, hogy a választók bíztak abban, hogy az addig mantraszerűen ismételt és dogmaként védett évtizednyi megszorításoknak vet majd véget. Arról a jelenségegyüttesről van szó, amiben...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ogremano 2010.12.06. 18:24:28

a költségvetési bizottság elnöke nem Varga Mihály, hanem Nyikos László, jobbikos OGy képviselő

török gábor 2010.12.06. 18:26:05

@ogremano: csak még egy mondatot kellett volna elolvasni :)

kodó tamás 2010.12.06. 18:26:42

áhh, csak a postás megharapta a kutyát? mi van ezen hír?

Ordnassac 2010.12.06. 18:38:38

Az üléspont és az álláspont klasszikus esete, sajnos nem valami új jelenség...

fiatalborivo 2010.12.06. 18:43:41

És akkor még a Költségvetési Tanács "megszűntetése" ebben a döntésben benne sincsen. Na majd a 3. hitelminősítőnek az lesz az indok.

John May R 2010.12.06. 18:45:36

Az indexes link teljes Szíjjártó idézete:

„Pontosan az történik, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett. A nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre. A költségvetést stabilizáló, a gazdasági növekedést elősegítő intézkedésekről azonban be fog bizonyosodni, hogy azok hosszú távon mindenki számára kedvezőek lesznek. A siker a kormányt és annak gazdaságpolitikáját fogja igazolni, és a rövid távú leminősítések hosszú távon felminősítésekké válnak majd.”

Ez már tényleg az "egy a kormány-egy az út" retorika. Szíjjártó meg egy papagáj.

Diocles 2010.12.06. 18:46:44

„jóindulattal és várakozással figyelem mindazt, amit a Fidesz a gazdaságpolitikában tervez. Nem is csak a változások iránya miatt, hanem azért, mert a siker esetén talán egyszer és mindenkorra elvesztik hitelüket a magyar közélet politikatagadó ’szakemberei”, a ’nem lehet’ és a ’csak így lehet’ prófétái, akik évtizedek óta a gazdaságpolitika királyi útjáról és a politika elhagyhatatlan kényszerpályáiról beszéltek”.

ezt Ön írta egy hónapja.
ennek az újfajta gazdaságpolitikának alighanem elkerülhetetlen következménye volt az ortodox közgazdászok bírálata, beleértve egy-két leminősítést is.

ha most a Fidesz politikusai megfogadnák az Ön tanácsát és jajveszékelni kezdenének a leminősítés miatt, az alighanem kimerítené a pánikkeltés fogalmát.

nyünyüge 2010.12.06. 18:48:31

@Ordnassac: Hallgatom Kovács Árpádot a Klubrádióban - hát bizony így van, de nagyon.

nyünyüge 2010.12.06. 18:50:20

@nyünyüge: most magyarázta éppen meg, hogy nincs abban semmi, hogy most más koncepcióval szeretne KT-t a Fidesz.

(Végülis tényleg - válság már nincs, hazug szoci-kormány-veszély már nincs, miért is kéne? )

S2000 2010.12.06. 18:51:29

Itt egy szép gyűjtemény a külföldi reakciókról:

www.portfolio.hu/gazdasag/pofonosztas_kulfoldrol_cimlapokon_magyarorszag.142466.html

@John May R: Ez olyan Kádári nyilatkozat.

hannawald 2010.12.06. 18:54:09

@török gábor: csak az idézőjelek elmaradtak az első bekezdésben, ezért lehet szerintem első olvasatra félreérteni (ill nehezbben megérteni).

Link Elek 2010.12.06. 18:58:04

nem baj. majd jon matolcsi, es bebizonyitja, hogy lehet exponencialisan zuhanni is :)

S2000 2010.12.06. 19:00:02

Remélem a kormány is nézegeti a belinkelt táblázatot. Rajtunk kívül még csak egy országnak (Bulgáriának) van negatív kilátás, de ők is jobb helyzetben vannak, mint mi, mert amíg nálunk mind a három intézet negatív kilátást tart fent, addig Bulgária esetében csak egy, a másik kettő stabilt/pozitívat.

Az sem magyarázat, hogy ez még az előző kormány öröksége. Ez már egyértelműen a mostani kormány zavaros gazdaságpolitikáját minősíti.

S2000 2010.12.06. 19:02:21

Matolcsy meg csak sajnálkozik:

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_sajnalattal_fogadtuk_a_leminositest.142480.html

Sajnálkozás helyett dolgozni kellene, mondjuk pl. a strukturális reformokon. Meg néha nemet mondani a főnöke gazdaságromboló rögtönzéseire.

lüke 2010.12.06. 19:04:09

@Link Elek:
nem fizikus,közgazda számtan nélkül

kodó tamás 2010.12.06. 19:05:31

@S2000: és? előzzük bulgáriát. innen szép nyerni. adunk nekik egy kis egérutat. náluk biztos nem volt gyurcsány-8év-18ezermilliárd. megmondtamatolcsy hogy elsőkleszünkazeuban. most már elsők vagyunk. szerintem a kivándorlás és öngyilkosság is. lehet esélyünk még az éh-és fagyhalálra is...

Tas_ 2010.12.06. 19:07:36

most este hazudnak ezek, vagy akkor reggel tették?

CSENDES 2010.12.06. 19:09:32

@Diocles: "ennek az újfajta gazdaságpolitikának alighanem elkerülhetetlen következménye volt az ortodox közgazdászok bírálata, beleértve egy-két leminősítést is."
(Ez aGyF-Bajnai kormányokra is vonatkozik? Vagy Csak a FIDESZ kormányra, akivel szembena/az/imperialista/tőzsdeszerencsejátékos/pénzügyi/tótumfaktumok/ hiteltelen/lejárató/küzedelmet/és harcot fejtenek ki, nem észrevételezvén, hogy a FIDESZ a fülkeforradalmi egy és igaz párt??

Jiszajah 2010.12.06. 19:16:51

T.G.: "Egyszerűen csak az zavar, ami mindig: az elvi és az érdekalapú érvelés összekeverése."

"Légy hű magadhoz, s mint napra az éj
Következik, hogy ál máshoz se léssz..."
(W. Shakespeare - Hamlet)

T.G. tisztán látja. A tettenért szavak közül szökik az ember, fogy az emberség s megreped végül a hit. És elsősorban nem a mi, a hallgatóság hitéről van szó, hanem a kettős beszédet a szómágiával keverők lelkiismeretéről beszélek, mely, ha valóban ismeret és nem csak akarat, ettől a kettősségől előbb-utóbb önmagával meghasonlik.

ulrike (törölt) 2010.12.06. 19:18:06

Meg kellene kérni SZP-t hogy mostantól fogva folyamatosan közölje a 6 vagy estleg több hónapra szóló kormányzati előrejelzéseket.

pug406st 2010.12.06. 19:19:39

lüke sajna a német kimaradt az életemből...

CSENDES 2010.12.06. 19:20:07

@Jiszajah: :-) Ez nagyon igaz. Irodalmár, bölcsész vagy? Mindegy.

cambridge.on 2010.12.06. 19:22:39

Figyelve az eddigi tevékenységét a Fidesznek, meghallgatva a TG által linkelt Orbán beszédet az előző posztban, egy talán lehetetlen ötlet körvonalazódik bennem.
Szerintem ideje lenne egy tv vitának, ami előzetesen óriási érdeklődésre tarthatna számot.
Nem két ember, Orbán és Gyurcsány részvételével.
Egy ilyen vita unalomba fulladna, az utóbbi nem politikai tényező jelenleg.
Konferencia résztvevőiként meghívnám Orbánt, Kövért, Navracsicsot, Vargát, Kósát a kormány képviseletében az egyik oldal részvevőiként.

A másik oldal képviselői pedig ugyanezen emberek 90-től elhangzott nyilatkozatai lennének.

Egy ilyen összejövetel után merészen ki lehetne jelenteni, én sosem hazudtam!?
Igaza van @lükének az üléspont meghatározza az álláspontot.
Könyörgöm, csak Szijjártót ne engedjék mikrofon közelbe, elrontaná az egész műsort!

Kemény tavasz várható az időjárás előrejelzése szerint.

Eliot Ness 2010.12.06. 19:29:29

Ha valaki fél, az gyávaság! Ha Orbán Viktor fél, az óvatosság! Ennyi!

CSENDES 2010.12.06. 19:30:09

Egy egész percet adta Schiffer Andrásnak. Milyen nagyvonalú!

lüke 2010.12.06. 19:30:33

@pug406st:
nem kell szabadkozni
elég az angol, de rólunk ök nem írnak:)
@cambridge.on:
értem hogy legtöbb szellentést én követem el,de ezt most halottam elöször> jót derültem
Ordi karakterezte ide:)

CSENDES 2010.12.06. 19:32:20

Következik a legfőbb ügyész megválasztása, s mindenkit megkülönböztetett rohadt tisztelettel köszöntenek.

CSENDES 2010.12.06. 19:33:23

Előző főügyész a legnagyobb tisztelet mellett vonuljon a (.. ) nyugdíjba!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.12.06. 19:33:58

@török gábor:

friss hír:

www.mti.hu/cikk/2010/12/06/ab-_alkotmanyellenes_az_orszaggyulesi_egyeni_valasztokeruletek_szabalyozasa-517965

Álnaív kérdés: ez azt jelenti, hogy a nemzeti kétharmadot alkotmányellenesen választották meg?

CSENDES 2010.12.06. 19:35:04

Mindenki lojalitás amellett mindenki megválasztja a következő legfőbb ügyészt, az egyetlen ajánlottat. Mélyen demokratikus hagyomány, halálra izgulom magam a jelöltek miatt.

pug406st 2010.12.06. 19:35:24

@lüke: elmondanád miről írnak?

CSENDES 2010.12.06. 19:35:59

Jaj, nagyon izgulok, ki lesz a legfőbb ügyész vajon? el sem tudom képzelni.

merzo 2010.12.06. 19:37:44

@cambridge.on:
Gyönyörű idea! Nagyon szeretném látni ezt a vitát, de félek még ezt is játszva magyarázná Süvi elvtárs! Szörnyű pedig az, hogy sokan el is hinnék a magyarázatot.

ssi 2010.12.06. 19:40:28

tetszene? hiteles lenne? egyszer el kell/el lehet kezdeni, vagy sose?

ha pl. a szocik ma anno szövegeiket bevallva,
a figyelmet eleve arra terelve, hogy akkor az helytelen volt,
mert ma milyen klassz lenne, ha a mai szoci kritika nem politikainak, hanem szakmainak tünhetne, s az is lenne - nekik mikor indulhat el a hiteles, nem a hitelesebb!!, hanem hiteles jövö?

LMP-nek, Jobbiknak, esetleg a civileknek van hiteles terük most erre, ha hangosabbak s mozgalmasabbak lesznek?

a politikai elit taktikus cselei, csak a hatalom miatt, vagy eleve ez a politikusi retorika alapja, s sose lesz, sose lehet tiszta, egyenes, hiteles?

O.V.+Matolcsy = a 2 nagy fejes, s a többiek? ... csak a "többiek"

@S2000:
lehet, hogy nem bizonytalan forradalom, hanem stabil helyzet, vagy ennek terve kell most az EU-nak - Görögo volt + Iro van + Spanyol esetleg lehet, na, meg Portugalia - a nyakukon

@Ordnassac: ami kijött vissza, reggel bepötyögtem, de a google nem "dobott ki", vagy rosszul, valami nagy "csomagra" gondoltam, na, ez is megvolt :-) köszi

pannonfunk 2010.12.06. 19:43:17

Ami vicces, hogy a forint per pillanat erősödik. Igaz, hogy benézett 280 fölé is az Euro ma, de 4 nappal ezelőtt is volt 280 felett. Persze nem biztató ez semmiképpen, szívesebben olvasnék arról, hogy mégis mi a bánat lesz pl. februárban, amikor aztán jön a gazdaság rendbetétele, de úgy mint még soha... :S

6.Lenin 2010.12.06. 19:44:19

www.fn.hu/hetilap/gazdasag/20081118/leminositett_minositok/?action=nyomtat

"Olyanok, mint egy filmprodukciós társaság, amelyik fizet a kritikusoknak, hogy írjanak a filmről, majd a kedvező kritikákat felhasználják a film reklámjában. Így jellemezték a múlt héten amerikai szenátorok a hitelminősítő intézeteket, amelyek egy másik megfogalmazás szerint „egyszerre voltak edzők és bírók is a pályán”. Ma már azt is tudjuk, hogy a helyzet tarthatatlanságával az érintettek némelyike is tisztában volt. „A jelzálogpiaci konstrukciók olyanok voltak, mintha marhák állították volna össze őket, nekünk mégis minősíteni kellett azokat” – ismerte el a Standard & Poor’s (S&P) egyik munkatársa egy most napvilágot látott belső e-mail-ben."

Ted Striker 2010.12.06. 19:45:52

Az a baj, hogy a nagyonnagy törvényhozási hengerben elsikkad pár tényleg fontos dolog, pölö ez:

Nem szavazta meg a Fidesz Szögi Lajos családjának kártérítését

Nyolc honatya kivételével elutasították a Fidesz képviselői azt a törvénymódosítást, ami lehetővé tette volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkapja a nekik megítélt 46 millió forint kártérítést.

hirszerzo.hu/belfold/20101206_fidesz_olaszliszka_karterites

tölgyes 2010.12.06. 19:49:47

Ezeket a hitelminősítőket a bankok és a biztosítók fizeteik. Ők részét képezik annak a kórusnak, amiről már az első véleménnyilvűnításkor írtam: Itt őrofi érdekérvényesítőkkel állunk szemben és a 3000 milliárd sok pénz...ezután még az írek is lenyultak róluk 12,5 milliárd eurót.. ha elharapódzik, az az ő zsebükből sok pénzt szed ki.

Nem véletlen, hogy az Eu-ban egyre többen képviselik azt az álláspontot, hogy tengeren túli érdekekekt szolgálnak

S2000 2010.12.06. 19:52:05

@manyike: "stabil helyzet, vagy ennek terve kell most az EU-nak" - pontosan így van.

S2000 2010.12.06. 19:55:21

@Ted Striker: Érdekes, hogy ugyanakkor a vétkes fél (cigányok) részére odaadják a KT 1 milliárdját.

tölgyes 2010.12.06. 19:58:30

@Ted Striker: Sajnos az nem megy, hogy ilyen esetben az állam korlátlanul átvállalja a bűnelkövetők helyett való helytállást.Az állam kényszerítse kártérítésre a bűnelkövetőket..

tölgyes 2010.12.06. 19:59:58

@S2000: Nem a vétkeseknek adják, hanem a cigányok felzárkóztatására... ami nagyon helyes..Mostanáig a pénzt úgyis a jogvédők kapták és nem a rászorultak.

pug406st 2010.12.06. 20:01:01

@tölgyes: az a baj, hogy a minősítőktől független elemzők is osztják azok álláspontját...

Ted Striker 2010.12.06. 20:02:42

@tölgyes: csak még azt nem döntötték el hogy a Flóri vagy a másik vajda lopja... opárdon ossza el a Mikulásra kapott pínzt

tölgyes 2010.12.06. 20:04:20

@pug406st: Ezek az Ön által kivlónak minősülő emberek azt várják a kormánytól, hogy ne a bankoktól, biztosítóktól szedjék el a pénzt, hanem Öntől.. és amíg ez nem fog bekövetkezni nem is lesznek elégedettek.:(

6.Lenin 2010.12.06. 20:04:50

@tölgyes:
www.fn.hu/hetilap/gazdasag/20081118/leminositett_minositok/?action=nyomtat

"MINŐSÍTHETETLEN. Arra is jó esély van, hogy átalakul a hitelminősítők működése. A korábbi és a jelenlegi gyakorlat szerint, ha egy bank valamilyen értékpapírt vagy értékpapír-konstrukciót akar piacra dobni, akkor fizetség fejében elvégeztette a hitelminősítést. A felhasználók, az értékpapírok vásárlói ingyen juthattak hozzá a papírra vonatkozó információkhoz."

S2000 2010.12.06. 20:06:56

@tölgyes: Mert most majd a rászorultak kapják... naiv vagy. Nem olvastad, hogy már most megy a nagy veszekedés köztük, hogy ki a jó cigány szervezet, ahová a pénzt majd utalni kell?

www.portfolio.hu/gazdasag/ciganyszervezetek_marakodnak_a_koltsegvetesi_tanacs_penzeert.142468.html

A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom-elnök Farkas Flórián berágott a MACIKÁ-s, szintén fideszes Varga József képviselőre, és magának akarja megszerezni a megsemmisítendő Költségvetési Tanács 825 millió forintját. A kormány Farkas Flóriánnak adná a pénzt. Most már Rogán Antal is, pedig nemrég még a MACIKÁ-t stafírozták volna ki.

Hm, ez neked úgy tűnik, hogy a cigány szervezetek azon veszekednek, ki képviseli a legrászorultabb cigányokat? Inkább azon, hogy az egymilliárdból ki tud majd lenyúlni néhány száz milliót.

tölgyes 2010.12.06. 20:07:51

@6.Lenin: Nem az államok minősítésére találták ki őket... és nem is ez a dolguk.. ez is a globalizáció nyomulásáról és érdekérvényesítéséről szól.

nyünyüge 2010.12.06. 20:07:59

@tölgyes:
nyugi, nyugi.
lassabban, hogy mindnyájan megértsük!

(vö: nyilvűnítás,őrofi,érdekekekt)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.06. 20:08:18

Egy biztos. Polt ilyen aljas bebetonozásával ismét csak egy újabb érvet adott a FIDESZ, hogy azt mondjam: Kezd élhetetlen lenni ez az ország!

tölgyes 2010.12.06. 20:10:05

@S2000: Azt én nem tudom, hogy mi lesz. Én azt írtam, ami volt... A szögi családért azoknak kell helytállni, akik megölték az apát.Nehogy már a bűnelkövetők kapjanak állami támogatást!!!:(

S2000 2010.12.06. 20:10:14

@pug406st: Az igazi baj az, hogy vannak kishazánkban és a nagyvilágban olyan emberek, akik nem úgy gondolkoznak, mint a Fidesz. Kádárt is zavarta, csak akkor még egyszerűbb volt a helyzet, mert volt vasfüggöny.

tölgyes 2010.12.06. 20:14:26

@S2000: Ez a Kádáros szöveg se hatékony...Ezt még az MSZP elit is csak kínjában találta ki és nem is hisz benne:)Én egyébként szívesen támogatnám azta verziót is, hogy a bankok és biztosítók helyett fizessenek azok, akik őket táémogatják ezekben az ügyekben..:::)))

lüke 2010.12.06. 20:15:18

@tölgyes: ez teljesen igaz
a vége ez lesz
hisz nem elég a forrás, ahogy a mai diepresse is írja
a nyugdijakban van rezervoár
adó, tb
teljes összevonás- ha dolgozol -a jövedelmeddel> adó
s a másik lesz:
a minimál béreseknek a csapás,
mikor meglátják a majdani nyugdij leképzést,
el fognak gondolkodni mire jelentik magukat

S2000 2010.12.06. 20:15:48

@tölgyes: Csak tedd egymás mellé a két parlamenti döntést, és magyarázd másnak a két döntés üzenetét.

Egyébként szerinted van arra garancia, hogy a gyilkosok családjait nem támogatja meg valamelyik cigány szervezet - ha már itt tartunk? Szegény családfenntartó apuka a börtönben ül gyilkosságért, há addjanak má egy kis pénzt a 8-10 gyerek etetésére...

Erre sincs garancia, meg arra se, hogy a nekik juttatott 1 milliárdból nem osztanak vissza a Fidesznek valamennyit, és nem lopják el a maradék nagy részét.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.06. 20:16:14

@tölgyes: Ne haragudj, de te el is hiszed amit írsz? Egyszer minden szervezet meg fogja kérni a "teherátpakolás" árát. És akkor csak kábán nézünk majd kifelé a fejünkből, amikor a környező országok színvonala lesz az elérendő álom.

kodó tamás 2010.12.06. 20:16:42

@S2000: és most nincs még? a határőr épületeket nem bontották le...

tölgyes 2010.12.06. 20:16:53

@Ted Striker: Flórira megpróálta rákenni a lopást.. az azóta büntető tárgyalásokra járó főhős.. Flóri esetében erre nem került sor.. Ezért a dolgok jelenlegi állása szerint Ön rágalmaz.:)

6.Lenin 2010.12.06. 20:16:57

@tölgyes:

Nem véletlen, hogy itt is sokan szeretnék az Ön hitelességét is leminősíteni. Nem az lenne a dolguk, de komoly érvek hiányában, minősítéssel foglalatoskodnak, főleg leminősítéssel.
Lehet, szintén megbízásból.

Amúgy érdekes, ilyen kevés hsz után, már terelik a témát. Szerintem, ha Szekeres pajtás is ismerte a hitelminősítők hitelességét, mások is érthetik, nem kell velük foglalkozni.

Kapitalizmus van. Pénzért mindent és mindenkit(majdnem), meg lehet vásárolni.

bariga 2010.12.06. 20:17:41

@pug406st: a mélyen populista kényszerít, továbbá bántja a német cégeket,

S2000 2010.12.06. 20:18:00

@tölgyes: Bocs, de engem a Kádári gulyáskommunizmusra emlékeztet Orbán mostani kormányzása mind tartalmában, mind retorikájában, mind fenntarthatóságában.

Borenbukk 2010.12.06. 20:20:16

@6.Lenin: Almomban ket macska voltam...

tölgyes 2010.12.06. 20:20:27

@S2000: Szervezzen rá jogváédő civil szervezetet.. mint Horváth Aladár.. Ő a támogatásukért, Ön a támogatásuk ellen harcolna... máris nőne a demokrácia, erősödne a civil világ és nőne a jókedv.

S2000 2010.12.06. 20:20:42

@tölgyes: Ha neked lenne 1 milliárdot, rábíznád?

pug406st 2010.12.06. 20:20:57

@tölgyes: Kedves Tölgyes! Lehet egyszerűen nézni a dolgokat ahogy Ön teszi. A bankok sose voltak és lesznek jófiúk de arról nem szabad elfeledkezni, hogy az általuk folyósított hitel az egyik motorja a gazdaságnak. Sokszor leírtam, hogy nem a bankadóval van gond hanem annak mértékével. Természetes ha egy vállalkozás (legyen az bármilyen) maximális profitra törekszik és ha egy adott államnak rossz az adott szektort szabályozó rendszere (törvény) akkor annyi pénzt fognak leszedni a vásárlóról amennyit csak lehet. Én értem, hogy lehet csapkodni de semmilyen előremutató lépés nem történt pl. a bankrendszer kereteinek újraszabályozására. Az adó nem az!!!!
Mi fog történni? A bankoknak egyre kevesebb pénzük lesz amit hitelezésre tudnak költeni ezt az egész gazdasági rendszer megsínyli majd és akkor a nagy magyar csodának annyi lehet.

Igen kellenek, olyan közgazdászok akik véleményezik egy adott ország gazdaságpolitikáját és ha nem lennénk rászorulva külföldi tőkére akkor pont letojhatnánk mit mondanak. De ez nincs így...

lüke 2010.12.06. 20:23:10

@vinczej:
melyiket szeretnéd?
Ausztria megnyitja máj-ban a munkaeröpiacot,
csak nem lesz munka

bariga 2010.12.06. 20:23:26

@pug406st: ha a Fideszre szavaztál taléán jobb is , hogy nem csíped a németet, mert egyik cikk sem dícsér

kodó tamás 2010.12.06. 20:24:09

luzer ország. luzer vezetők. luzer kormány. luzer nép.

PR-küszöb 2010.12.06. 20:25:26

Egy kissé OFF, de ez nagyon gáz:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/matolcsy_kis_abra/

Ennél már az is megnyugtatóbb, ha politikusaink lépten-nyomon ellentmondanak önmaguknak.

lüke 2010.12.06. 20:26:29

@lüke:
s egy adalék:
Metternich-régi- azt mondta :a Rennwegen kezdödik a Balkán, az elsö ház a RW-n Schwarzenberg herceg palotája, kastélyszálló, Aczél Gy . ott szállt meg mindig:)

tölgyes 2010.12.06. 20:27:24

@lüke: Ismét egyetélrtünk:)

kisa 2010.12.06. 20:28:16

@tölgyes: Azért az csöppet se zavarja Önt, kedves tölgyes, hogy a debreceni stadionra meg van 20millárdUNK (Nekem, neki, önnek). Szögi Lajos családjára pedig nincs 46 millió...
11-en pedig annyira taknyok bírtak lenni, hogy tartózkodtak.

tölgyes 2010.12.06. 20:28:52

@6.Lenin: Így meggy ez évek óta..:) de ők nem tudják, hogy én ezt kedvelem.. a fene akar azekkel egy tálból epret enni..:)

6.Lenin 2010.12.06. 20:29:16

@Borenbukk:

Én meg lepke, és nem a lepkének szóltam, azoknak akik őt kergetik.

S2000 2010.12.06. 20:30:17

Egyébként a hitelminősítőket ha már ennyire nem szereti bölcs kormányunk, akkor továbbra is azt tudom tanácsolni, hogy a problémát a gyökereinél kezeljük: le kell csökkenteni nullára a költségvetési hiányt. Ebben az esetben nem lesz mit minősíteni a hitelminősítőknek. Ja, hogy ehhez le kellene csökkenteni az állami pazarlást, bürokráciát? Ja, hát az munka, meg politikai elhatározás, meg népszerűségvesztés... az nem jó.

tölgyes 2010.12.06. 20:31:07

@kisa: Nem zavar... mert akkor minden áldozatért adni kéne a pénzt nyakló nélkül.. rögvest kezdhetnénk az 56-os megnyomorítottakkal.. a Hortobágyra száműzöttekkel... stb.de ugye nekik nem jár.

A sSzögi családot fizessék ki a bűnelkövetők.. ha kell három generáción át.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.06. 20:31:15

@lüke: Én Szlovákiára gondoltam elsősorban.

lüke 2010.12.06. 20:32:02

@tölgyes: na ja
eddig az volt a baj, ha ad az állam
most az a baj , miért nem ad
birósági perben,
mi köze az államnak mind bj , mind ptk-s perhez

@pug406st:
az utsó bekezdésedre játszanak

nyünyüge 2010.12.06. 20:32:22

Egy kis Gyed Moroz kikapcsolódásként:

www.youtube.com/v/7eyyD9bt2i4&hl

(forrás: hvg)

pug406st 2010.12.06. 20:33:43

@6.Lenin: szerintem át kellene Magyarországot telepíteni valami lakható másik bolygóra és akkor nem kellene foglalkozni a hitelminősítőkkel de amíg itt vagyunk a Földön és a másik 150 ország ad a minősítők véleményére addig ez van...

lüke 2010.12.06. 20:35:13

@vinczej:
mindjárt kormányválsag lesz
ujszo.com/
felvidek.ma/
válogathatsz bal ésjobb sajtóban
egy biztos: a nyelvezet klasszisokkal kulturáltabb,mint MO-n

tölgyes 2010.12.06. 20:36:10

@pug406st: Fogalmazzunk egyszerűen.. az általuk közvetített gazemberséget és lenyúlásokat nem kell támogatni.. erre a világ összes pénze se lenne elég.. mint ahogy nem is elég..

Az USA 47 államában fenyeget ismét a bankok megalapozatlan pénzügypolitikája miatti baj..:( Mi természetesen azt is finanszírozzuk... Én azt támogatom, hogy az Ön pénzét használják erre..ha már ennyire egyetért..de én nem értek vele egyet..:)

kodó tamás 2010.12.06. 20:36:26

@tölgyes: na ez érdekes... miért? szerinted a bűn és így a büntetés örökölhető? apáról fiura száll? melyikre? első szülött?

lüke 2010.12.06. 20:37:29

@nyünyüge:
iz nyicsivo nye bugyet sto to

S2000 2010.12.06. 20:37:46

@tölgyes: Vagy mondjuk vonják le abból az egy milliárdból, amit oda akarnak nekik adni. Akkor legalább lesz 46 millió forint abból az egy milliárdból, ami biztosan jó helyre kerül.

tölgyes 2010.12.06. 20:38:55

@lüke: Verni kell valamiért a nyálukat.. ez a baj. Más baj nincs. Én egyetértek Önnel.. Akkor nem sivalkodtak, amikor a Hajdu BÉT miatt emberek haltak és mentek csődbe... akkor senki sem sivalkodott, hogy az állam fizessn..:(sőt még Bajnainak is tapsoltak.

lüke 2010.12.06. 20:39:06

@kodó tamás:
jó a kérdés
csak az összegröl van szó

bariga 2010.12.06. 20:40:28

talán az lehet a baj, hogy ezek a minősítgető cégek még nem értették meg a magyar forradalom lényegét. De talán ha a 3 millió fideszes szavazó egyszerre kezdi el elmagyarázni nekik, hogy itt bizony más világ van, mert ők ezt kérték a kormánytól, erre szavaztak és rendületlenül hisznek benne, akkor talán gyorsan bocsánatot kérnek . Ennyi ember mégse tévedhet!!??

6.Lenin 2010.12.06. 20:41:51

@pug406st:

Nem kellene menni sehová, csak tőled kellene elvenni mindent, sokkal szebben minősítenének.
Ajánld fel a fidesz kormánynak, ne a bankokat, pénztárakat, multikat bántsa, hiszen a minősítők tőlük is kapják a zsozsot.
Vegye el tőled, téged letojnak. Éhen halsz? K a toszt érdekel, van még vagy 6 milliárd potenciális kifosztandó.

AkarkiJ 2010.12.06. 20:43:05

@pannonfunk:

szerintem a befektetők közül kivárnak pénzekig páran, ugyanis a fellegi kínában tárgyal

szerintem utolsó mentsvárként kiszaladtak pénzért, hátha a kínaiakat nem érdeklik a számok, megtérülések és egyéb, ballib és bukottnyugateurópai kapitalista dolgok és a legnagyobb örömmel puszira adnak pár milliárd dollárt nekünk

jjulie 2010.12.06. 20:43:38

@6.Lenin:

fidesz a kizsákmányoltak megmentője

aszekelyek 2010.12.06. 20:43:43

@fiatalborivo: Az érdekes, mert addig, amíg nem voltak hajlandók létre sem hozni a szocik kormányon, addig ez nem fájt nekik.

tölgyes 2010.12.06. 20:45:19

@S2000: Ki akart nerkik pénzt adni?? Miért vonnák le?? Én nem tudok arról, hogy a bűnelkövetőket bárki támogatná.. ha Ön tudja, akkor tiltakozzon.. már leírtam hogyan.. legyen Horváth Aladárnak alternatívája.

lüke 2010.12.06. 20:45:32

@tölgyes:
az állam nem fog fizetni ,
el fog venni még sokat
még csak jogi lépések történtek, financiálisak nem
ezzel kezdödik:
egy drágulási hullám jön , inmediatly:
textiliák ,bör, mosószerek

tölgyes 2010.12.06. 20:46:12

@kodó tamás: Az adósság is öröklődik.

pug406st 2010.12.06. 20:46:22

@tölgyes: "Fogalmazzunk egyszerűen.. az általuk közvetített gazemberséget és lenyúlásokat nem kell támogatni.. erre a világ összes pénze se lenne elég.. mint ahogy nem is elég..

Az USA 47 államában fenyeget ismét a bankok megalapozatlan pénzügypolitikája miatti baj..:( Mi természetesen azt is finanszírozzuk... Én azt támogatom, hogy az Ön pénzét használják erre..ha már ennyire egyetért..de én nem értek vele egyet..:) "

Én értem, hogy szabadságharcot kell folytatni minden ellen mert a magyar hagyományok erre adnak felhatalmazást csak néha lehet kellene picit eszünket is használni. Amúgy senki nem állt ott az emberek feje mellett pisztollyal, hogy vegyenek fel hitelt. Sajnos óriási a felelőssége a politikának abban, hogy elhitette az emberekkel, hogy semmi baj nem történhet... és ezt a fidesz kezdte el...

kodó tamás 2010.12.06. 20:46:26

@lüke: tudtommal nem családi vagyonok vannak, hanem személyhez fűződik a tulajdon. nem hiszem hogy tartozást is lehetne örökölni... vagy igen?

AkarkiJ 2010.12.06. 20:47:18

@6.Lenin:

kit érdekelnek a hitelminősítők? nem kell hitelt felvenni, és akkor senkit nem érdekel, hogy mit minősítgetnek jobbra-balra

szerintem matolcsynak kellene szólni, hogy 5000 éve nem volt példa magyarországon erre a titkos tanra, ami az államháztartási hiányt 0%ban határozza meg, és talán megpróbálná ő is ezt az "égigérő paszuly 2.0" technika helyett

aszekelyek 2010.12.06. 20:47:21

@AkarkiJ: pusziraaaaa??? esetleg nem akarnak beleacatkozni a kormányzásunkba, olyan durván, mint ezek, akiknek állítólag nincsenek is feltételeik.....

AkarkiJ 2010.12.06. 20:49:07

@kodó tamás: magyarországon nem lehet adósságot örökölni

tölgyes 2010.12.06. 20:49:07

@lüke: Az USA-ban egyes számítások szerint az államok és önkormányzatok 3500 milliárd dollárral tartoznak a biztosítóknak..:( Talán emlékszik még arra, amikor azt emlegettem, hogy úgy 12-14.000 milliárd dollár kering fedezetlenül a piacon...mások szerint ez meghaladja a 20.000 milliárdot. .. Ezt a 3500 milliárdot az NT. írja:(

panelburzsuj 2010.12.06. 20:50:07

@kodó tamás:

Olvass klasszikusokat:

"Kapitalizmus van. Pénzért mindent és mindenkit(majdnem), meg lehet vásárolni."

aszekelyek 2010.12.06. 20:50:23

@S2000: Ugye én mondtam, hogy azzal zsarolnak majd, hogy kivonják a tőkét. Az Antall kormánnyal is ezt csinálták. Egy szuverén államban akarnak parancsolgatni, mely fizeti a hiteleit. Mondja meg a kedves kommentelő, mi a jó abban Magyarországnak, ha meg sem próbál a vérszívásuknak és a terrorjuknak ellenállni.... ?

shwarcz bácsi 2010.12.06. 20:50:49

@kodó tamás:az aktíva és a passzíva is öröklődik.

pug406st 2010.12.06. 20:51:11

@6.Lenin: ezzel a retorikával ajánlhatom neked Észak-Koreát esetleg Venezuelát. Ott tuti gazdasági miniszteri posztod lenne...

lüke 2010.12.06. 20:51:14

@AkarkiJ:
nincs is szó erröl, egy szó se esett róla
de a wortverdreherek már felvették a szót, a kesztyüt és a bukósisakot is:)
üsd:)

jjulie 2010.12.06. 20:51:28

@tölgyes:

úgyvan, az imerialisták miatt van minden

a poltiszt is elmondta a seregben minden héten, és mi még azt hittük hogy egy hülye, pedig milyen igaza volt

AkarkiJ 2010.12.06. 20:51:45

@aszekelyek:

miért, szerinted a kínaiakat nem érdekli, hogy mi lesz a pénzükkel, szociális kiadásokra költik vagy rendberakják a gazdaságot, és lesz belőle megtérülés?

gyakorlatilag ugyanazok az elvárásaik, mint bármelyik másik hitelezőnek, azaz mutass fel valami épkézláb elképzelést, és emellé számokat

a matolcsy féle ákombákom rajz egy kicsit kevés ehhez, meg a szép mosolya és hogy duruzsolja a kínaiak fülébe, hogy minden szép és jó lesz - dörzsölt gazfickók azok is, nem dőlnek be minden bazári idiótának, aki megtalálja őket a meséjével

off: szerintem akkor is hoznak 1.000.000 kínai családot magyarországra :)

pug406st 2010.12.06. 20:52:50

@tölgyes: tudomásom szerint az adósság nem öröklődik csak akkor ha az örökölt vagyontárgyhoz kapcsolódik valamilyen teher...

AkarkiJ 2010.12.06. 20:53:35

@tölgyes:

min csodálkozol, az egész világ hitelből él, és a hitelbővülés üteme nagyobb volt, mint a gazdaság bővülése - elértük a végét a dolognak, és most szépen lemorzsolodnak részek a globális gazdaságban, hogy beleférjünk

tölgyes 2010.12.06. 20:53:35

@pug406st: Baj természetesen mindig történhet.. különösen, ha az MSZP-Gyurcsány az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárdot..A baj forrása ez.. Ezt azonban nem a fidesz tagadta, hanem Gyurcsány és Bajnai.. 2008 szeptember: nem fog begyűrűzni, látjuk az alagút végét.. majd jött a Bajnai féle álkormányzás.

A fidesz azt mondta: ő mindent megtesz azért, hogy ne az emberek fizessenek, hanem a haszonélvezők. A bakok, biztosítók,.. végkielégítéses vezetők azok.. Ön ezt támogatja..???Mertt most ez ellen folyik a harc.

jjulie 2010.12.06. 20:53:44

@jjulie:

jav.

imperialisták, milyen régi szó.....

shwarcz bácsi 2010.12.06. 20:54:47

@pug406st: lassan sok mindenben hasonlítunk majd venezuelához,csak nekünk nincsen olajunk :-)

aszekelyek 2010.12.06. 20:54:49

@török gábor: Amennyiben szekeres mondja , hogy nem kell vele törődni, az valóban elég hiteltelen. Neki és pártjának semmiféle koncepciója nem volt sem gazdaság felpörgetésre, sem adósság lefaragásra , sem semmi pozitívra az ország számára. Minap mondta, ő aztán semmiről nem tudott semmit. Idevehetjük nyugodtan azt is, hogy a szoci -szadi kormány magatartása mit is hoz az ország nyakába. Nem az a lényeges, mit mond, hanem, hogy ki mondja. :) Aranyszájú szekeres sok ilyet mondott és ő aztán nem feküdt az adósságállomány elé hont védeni.

AkarkiJ 2010.12.06. 20:55:22

@aszekelyek:

"Mondja meg a kedves kommentelő, mi a jó abban Magyarországnak, ha meg sem próbál a vérszívásuknak és a terrorjuknak ellenállni.... ? "

Remek módszer az ellenállásra az, ha nem veszünk fel hitelt. Semmilyen formában, se nyilt hitelként, se bújtatva és trükközve. Ennyi a titok.

tölgyes 2010.12.06. 20:56:12

@jjulie: Ne örüljön.. ezt az USA vircsaftot maga is megérzi..:) 3500 milliárd dollár sok pénz!!!.. a mi teljes tartozásunk vajon mennyi???Tudja?

kodó tamás 2010.12.06. 20:57:39

@AkarkiJ: @shwarcz: @panelburzsuj: @lüke: huha 50-50%

a szavazás érvénytelen... akkor fussunk neki ujra. áhh nem. berekesztem. majd jön Ordi... :)

AkarkiJ 2010.12.06. 20:58:10

@shwarcz:

lehet, orbán azt hiszi, hogy van olajunk, és még nem merték megmondani neki a fidesz szakértői, hogy nincsen, a matolcsy meg csak mantrázza ov-nek egész nap, hogy mekkorát fogunk fejlődni, és ilyet még nem látott a világ, csak az a sok csúnya szám és gazdasági törvényszerűség, az játszik ellenünk, de legyőzzük őket, velünk van az erő, velünk van a 2/3

aszekelyek 2010.12.06. 20:58:44

@cambridge.on: TAlán nem haszontalan, ha a Szentírásból idézek az ötletedhez. Minden hiábavalóság, mondja a prédikátor... minden csak idő és körülmények kérdése. Ezért aztán értelmetlen is egy olyan saját mondatokkal szembesítés egészen más időben és körülmények között. Nem tíz, nem húsz éve van, hanem ma. A mai körülmények és a mai kihívások a megoldandók. Jó kis szadeszos trükk egyébként.Kifejezetten rosszindulatú is.

S2000 2010.12.06. 20:59:21

@aszekelyek: Ha Te felveszel egy banki hitelt, mert szabadon így döntesz, és utána megharagszol, mert vissza kell fizetni, akkor ezt is vérszívásnak és terrornak tekinted?

Ha az Orbán kormány meg akar szabadulni ettől a borzalmas terrortól, csökkentse nullára a költségvetési hiányt.

G. Wolf 2010.12.06. 20:59:51

@kodó tamás: @AkarkiJ:

"Az örökös csak a hagyaték tárgyaival felel az örökhagyó tartozásaiért, más szóval az adósság a hagyatéki vagyon
mértékéig örökölhetõ."

www.hazijogorvos.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=447

Tehát örökölhető tartozás, (pl kocsin ha van hitel viheti tovább az örökös).

tölgyes 2010.12.06. 20:59:52

@pug406st: Persze.. de inkább ők fizessenek mint az állam...Nem lehet, hogy minden polgári ügyben az állam álljon helyt...Kezdhetnénk rögtön az iszappal..:(

kodó tamás 2010.12.06. 21:00:29

@pug406st: "@tölgyes: tudomásom szerint az adósság nem öröklődik csak akkor ha az örökölt vagyontárgyhoz kapcsolódik valamilyen teher... "

na ja. de az más. ha az ingatlant terhelik meg. de a jelzálog nem a megboldogultra van írva,

ja ja

jjulie 2010.12.06. 21:00:58

@tölgyes:

minek is örültem, őrültem?

pannonfunk 2010.12.06. 21:01:22

@AkarkiJ: És erre várnak a befektetők, amiben te sem hiszel? És a saját mondókádban hiszel?

Még az is lehet, hogy néhány emeszpés fehérgalléros is shortolni akarta a forintot, megirigyelvén, hogy SzP-vel milyen jól ment a fiúknak, csak ők még ehhez is bénák...

AkarkiJ 2010.12.06. 21:01:55

@S2000:

öhh, jobban belegondolva, elvileg jövőre többletet fognak kimutatni, a manyup államosítás miatt :)

hmm, de majd rákapnak az ízére - egészségpénztár, lakástakarék pénztár, aztán meg sima, folyószámla pénztár - mennyi pénz van mindenhol, ami mind a kormánynak jár, az ő kis drágaságuk - és nem kell majd hitelt felvenni, mert "magunkat" tudjuk "finanszírozni"

porfelhő 2010.12.06. 21:01:56

Leminősitették Mo-ot, nem újdonság már korábban is a külföldi lapok cimlapjain voltunk!
"a válságadó kapcsán a "külföld" felháborodásáról, az iszapkatasztrófával összefüggésben nemzetközi pánikról irtak a külföldi lapok. Mo. külföldi befektetőket terhel a különadóval, hogy feltöltsék az üres államkasszát. Mo. az európai gazdasági válság éllovasa."

"A különadó kapcsán Mo. gyorsitott eljárásban törvényeket alkot. Alapelv, hogy egy eu. tagállamban az adórendszert tiszteletben kell tartani, a tőke szabad mozgárása, letelepedés szabadságára vonatkozó uniós jogszabályokat.
Berlinben és Brüsszelben óvatosan reagáltak a budapesti fejleményekre."

lüke 2010.12.06. 21:02:20

@G. Wolf:
hazijogorvos
ez szép, nem egyesülök a világ jogászaival

aszekelyek 2010.12.06. 21:02:27

@tölgyes: @AkarkiJ: Ez nem a kérdésre adott válasz. Hitelt ki is lehet váltani.

kodó tamás 2010.12.06. 21:03:23

@tölgyes: "@kodó tamás: Az adósság is öröklődik. "

nagyszerű. ha a többi dolgot is ilyen jól tudod...

2/3-dunk volt ugy látom. eredményt hirdetek:

előbb van a megboldogultnak egy kassza abból levonják a követeléseket és ha marad valami az öröklődik.

azaz ha negatív mérleget hagy a szerencsétlen fideszes maga után, akkor azt nem örökli az örökös...

tölgyes 2010.12.06. 21:03:32

@S2000: Én azt látom, nem tudja mit beszél..
1. A hitelelengedés általános dolog. (lásd lengyelek)Bár mi is éltünk volna vele 90-ben..
2.Senki nem beszél elengedésről..Ez csak a maga víziója.. itt adóról van szó.és a biztosítók pénzének az állami alapba csoportosításáról...
3. Az USA-ban a helyi államok és önkormányzatok 3500 milliárd dollárral tartoznak a biztosítóknak. Ön szerint ott is kádárizmus van?

S2000 2010.12.06. 21:03:35

@aszekelyek: A saját hibáinkért, hülyeségeinkért nem a világra kell haragudni, hanem magunkra.

Fel lehet kínálni Kínának a magyar államadósságot, de annak keményebb ára lesz, mint azt a kormányunk gondolja. Ráadásul a kínaiak sem hülyék, ők is megkérik a felárat egy majdnem bóvli kategóriás befektetésre, és képzeld, ők is a hitelminősítők jelentéseit veszik ehhez alapul.

panelburzsuj 2010.12.06. 21:04:20

"ne az emberek fizessenek, hanem a haszonélvezők"

Azt gondolom, hogy - tekintettel Lenin et. megbízásos gyanújára is - egy kötözködőpartnerrel kevesebbel kell számolnod a jövőben.

Nehéz lenne téged felülmúlni a nemzeti ezotériába öltöztetett munkásmozgalmárok megutáltatásának verejtékes munkájában.

pug406st 2010.12.06. 21:05:18

@tölgyes: Baj természetesen mindig történhet.. különösen, ha az MSZP-Gyurcsány az adóinkon felül elkúrt 18.000 milliárdot..A baj forrása ez.. Ezt azonban nem a fidesz tagadta, hanem Gyurcsány és Bajnai.. 2008 szeptember: nem fog begyűrűzni, látjuk az alagút végét.. majd jött a Bajnai féle álkormányzás.

A fidesz azt mondta: ő mindent megtesz azért, hogy ne az emberek fizessenek, hanem a haszonélvezők. A bakok, biztosítók,.. végkielégítéses vezetők azok.. Ön ezt támogatja..???Mertt most ez ellen folyik a harc.

Csak ismételni tudom magam fidesz kormány elkezdte az osztogatást meggyesy folytatta, majd gyurcsány is beleszállt a hülyeségbe. Ha nem nyújtóztunk volna túl a lehetőségeinken akkor nem nőtt volna az életszínvonalunk ennyivel. Haszonélvezői nem csak a bankok és a multik voltak hanem mi magunk is. Ez most visszaütött. Mondom nem a multik adójával van bajom hanem annak mértékével és azzal, hogy az embereket megint abba próbálják ringatni, hogy elég lesz a talpraálláshoz a cégek adóztatása. amúgy nem vagyok ellendrukker és azt mondom legyen így csak én másként látom, mint közgazdász.
A haszonélvezők közé bekeverni a végkielégítéseket eléggé érdekes dolog mert az munkaviszonyból származik és nem profitból. Szintén többször leírtam, hogy igen fel kell jelenteni és vissza kell követelni azoktól a pénzt akik a munkatörvénykönyvétől eltérően jóval több pénzt kaptak. De az bíróság dolga... Amúgy fidesz által kinevezett hivatalnokok is vettek fel sok sok kielégítést..

AkarkiJ 2010.12.06. 21:05:27

@pannonfunk:

ha befektető lennék, lehet, megvárom, hogy a kínaiakkal sikerül-e dülőre jutni

bariga 2010.12.06. 21:05:40

@aszekelyek: igazad van vigyék csak a tőkéjüket, kell a francnak, Van elég magyar cég aki munkát ad, aki különadót fizet, aki eltartja a nyugdíjasokat, meggyógyítja a betegeket, taníttatja a gyerekeket, hitelt ad lakásra, olajat és gázt fakaszt a sámán segítségével, stb.....
Épp itt az ideje, hogy elővegyék a szalmzsákból a pénzt és végre eltartsanak bennünket, hogy elzavarhassuk a vérszívó tőkéseket. Ezt lehet hogy Lenin mondta? Vagy ha nem is ezt, valami nagyon hasonlót.

aszekelyek 2010.12.06. 21:06:04

@S2000: A vétkes fél az szdsz, a szocik, akik annyira demoralizálták a cigányságot, amennyire .

tölgyes 2010.12.06. 21:06:47

@kodó tamás:
Ha ön örököl egy ingatlant, aminek piaci értéke 2 millió forint..és azon vaN 3 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ TEHER, AKKOR A TERHET IS ÖRÖKLI...NÉZZEN MÁR KÖRÜL EGY KICSIT... HOGY TUDJA HOL ÉL!

S2000 2010.12.06. 21:06:59

@AkarkiJ: Így van... Ha a magánnyugdíj megtakarításokat államosították, miért ne tennék meg a sima banki betétekkel? Ki vagy mi tarthatná őket vissza?

kodó tamás 2010.12.06. 21:07:01

@G. Wolf: Golf nyert! ott a piros pont.

de a "Tehát örökölhető tartozás, (pl kocsin ha van hitel viheti tovább az örökös). "

végkövetkeztetés téves. mert nem örökölhető a tartozás. mert előbb a kocsiból kivonják a tartozást. ha a kocsi érték nagyobb akkor van pozitív öröklés. ha a tartozás volt nagyobb akkor az ÖRÖKLÉS = 0. azaz

NEM ÖRÖKÖLHETŐ A TARTOZÁS.

lüke 2010.12.06. 21:07:11

@S2000: gondolod megveszik?
miközben KIna egy része egy marék rizsböl él

kodó tamás 2010.12.06. 21:08:09

@tölgyes: :)))

tévedsz. nem lesz tőle 1 millio tartozásom...

az a hitelező szempontjából 1 millával "bedöglött" hitel... halott követelés...

AkarkiJ 2010.12.06. 21:08:54

@aszekelyek:

hitelt átválthatsz valami másra, de attól még a fizetési kötelezettséged megmarad - persze, 1.000.000 kínai család befogadása egy ipari katasztrófa után, mint "sorstárs ország", megoldhat egy csomó problémát - az lenne csak az igazi szabadságharc, ősi véreink is magyarnak számítanának

tölgyes 2010.12.06. 21:09:01

@pug406st: MONDJA AZ mszp RÉGI ROSSZ DUMÁJÁT. a FIDESZ ALATT A gdp ARÁNYOS HIÁNY53% VOLT.. MA 80%..MERT AZ ADÓINKON FELÜL ELKÚRTAK 18.000 MILLIÁRDOT..:)

Jiszajah 2010.12.06. 21:09:16

@tölgyes:

Ismerős szavak:

"És megbosszúlom az atyák vétkeit a fiakban harmad- és negyedíziglen- mondja az Úr"

:)

tölgyes 2010.12.06. 21:10:00

@kodó tamás: Lesz!.. Járjon már a dolgok végére...:)

pug406st 2010.12.06. 21:10:02

@kodó tamás: ha örökölsz egy 10 millás lakást és van rajta 2 milla hitel akkor rád száll a hitel fizetése is. ha örökölsz 10 millás lakást amin van 12 milla hitel mondhatod azt (tudomásom szerint), hogy kösz szépen nem kérem sem a lakást sem a hitelt...

lüke 2010.12.06. 21:10:05

@bariga:
lehet hogy mondta, de ne idézzétek ,mert rémálmom lesz:)
és eltelt már egy kis idö nemcsak téykedése , halála óta is
-igaz nagyobb gazemberek jöttek-, hiába balzsamozták be

bóra77 2010.12.06. 21:10:11

nohát, csak nem visszanyalt a fagyi?
és akkor most kezdjük megint kedves gyerekek előröl: kommunikáció, stílus...mindig uoda lyukadunk ki.
Nekem teljesen mindegy egyébként, hogy milyen pozitív hozadéka lesz a Fidesz-kormány ténykedésének. Egy biztos: erre a stílusra, amit a Fidesz évek óta képvisel, soha, semmikor, semmilyen körülmények között nem fogok szavazni.

kodó tamás 2010.12.06. 21:10:12

@shwarcz: "@pug406st: lassan sok mindenben hasonlítunk majd venezuelához,csak nekünk nincsen olajunk :-) "

hát. ha OV és matócsni magabiztosságát nézem akkor csak arra tudok gondolni hogy ezek tudnak valami hatalmas olaj készletről...

tölgyes 2010.12.06. 21:11:04

@Jiszajah: Nézze meg az öröklésről szóló szabályokat..vagy beszéljen közjegyzővel, ügyvéddel.

kodó tamás 2010.12.06. 21:11:55

@pug406st: erről van szo. csak tévesen fogalmazol.

a 2 millás hitelt ÁTVÁLLALOD... az elhunyt után. vagy nem csinálsz semmit... azaz értékesítik a kérót. kicsengetik a 2milla hitelt és akkor lesz 8 milla KP d...

NEM ÖRÖKÖLSZ ADÓSSÁGOT!!!!

tölgyes 2010.12.06. 21:12:15

@aszekelyek: Annyi eszük nincs, hogy ha nem a bankok, akkor ők fognak fizetni.

lüke 2010.12.06. 21:13:08

@Jiszajah:
meg a magyar történelem,
ld rövidett változatát a himnuszt

porfelhő 2010.12.06. 21:13:20

Még egy korábbi emlékeztető a leminősitésről!
"Az önkormányzati választások után vége a várakozások időszakának Mo-on. 2011-ben betartja a hiánycélt, az IMF. elvárásaival szemben nem jelentett be átfogó reformokat, takarékosságot, hanem új különadóval akarja betartani a hiánycélt Bp. "
IMF. szerint bátor- és kockázatos a második akcióterv. rövid távon javitja az államháztartási egyenleget, hosszu távon alááshatja a nyugdijrendszert, hosszu távon óva inti Mo.-ot a különadóktól, az egykulcsos adórendszertől, valamint a nyugdijrendszer tervezett átalakitásától".!

De már korábban megmondta az OV. "új világ születik, ugyanis a válság, a valósággal folytatott közdelem. felszinre hozta- és felgyorsitotta a mélyben már jó ideje zajló folyamatokat. Néhány éven belül egész más világban fogunk élni!"

kodó tamás 2010.12.06. 21:13:28

Kommentársak?
ki akarja bevinni tölgyesnek az utolsó ütést öröklés ügyben?
egyelőre én pépé vertem. vagy másképp: nincs se jobb se bal keze se jobb se bal lába.

na jo

egyezzünk ki döntetlenben:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 21:15:00

"Nem kell vele törődni?"

Nem igazán.
Ezek magáncégek, és nincsen semmiféle felhatalmazásuk minősítgetésre. Persze megtehetik, ahogy bármelyikünk megteheti, hogy országokat minősítget, ha ahhoz van kedve.

Számít?

Kérem tegye fel a kezét közületek az, aki ezeknek a minősítgetőknek a véleménye alapján dönti el, hogy mit csináljon a pénzével?

Na csak bátran, nyugodtan! Nem látom a kezeiteket.

---

2. Mit mondanak a politikusok azon legfeljebb egy naiv kisgyerek csodálkozik, egy profi politológusnak nem kellene.

Nem csak azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem azt is, hogy mikor mondja, mondta, és innentől minden érthető, nincs min csodálkozni.

Van a politikusok agyában egy egybites kapcsoló és ennek állása mindent érthetővé tesz.

Ez a hatalmonvagyunk kapcsoló.

IF HATALMONVAGYUNK=TRUE THEN HATALMATMEGKELLSZEREZNUNK=FALSE
DIM KORMANYKRITIKA (0) AS NULL
REM Előfordulhat, hogy emiatt INVALID DIMENSION ARRAY hibát jelez a program, de nem kell vele foglalkozni, hülye a vindóz.

IF HATALMONVAGYUNK=FALSE THEN
HATALMATMEGKELLSZEREZNUNK=TRUE
DIM KORMANYKRITIKA (∞,∞,∞,∞) AS DOUBLE
REM Előfordulhat, hogy nem bírja a kormány a kritikát és OVERFLOW ERROR-ral kiakad, de ez nem hiba, hanem csak azt jelzi, hogy eredményesen működik a program.

aszekelyek 2010.12.06. 21:15:32

@AkarkiJ: A hitelt másik hitellel váltják ki. Látom rendesen megtanultad a brossurát a taggyűlésre. Annyi a kínai, mint égen a csillag világ szerte. Nem kell hozzá a FIDESZ. Nem katasztrófa súlytott minket, hanem a gondatlanság okozta az ipari szennyezést. A mérhetetlen hanyag kapzsiság, felelőtlenség. Itt egy tározó fala dőlt ki és öntött el településeket. Se tájfun, se tornádó.

pug406st 2010.12.06. 21:16:10

@tölgyes: Talán nézzen Ön is körül mielőtt kijelent valamit :)

Szép dolog a nemzeti mantrát szajkózni de ha egy picit elgondolkodna akkor lehet fájdalmas felfedezéseket tenne. Az ember attól lesz több ha gondolkodik és amitől fél azzal szembe néz. Csukja be a szemét és éljen álomvilágban, ha Ön ezzel boldog.

Jiszajah 2010.12.06. 21:16:39

@lüke:

A tényleges magyar történelemről nekem többet mond Illyés Puszták népe...

tölgyes 2010.12.06. 21:16:55

@kodó tamás: Éljen a jogával és mondjon le az örökségről... különben jön a végnélküli fingatás.. mert az örökség egyetemleges.

porfelhő 2010.12.06. 21:18:11

Jaj! még a mai feladatot itt a poszton át sem tudtam tanulmányozni, annyira elfoglalt voltam!:)
Már mennyi komment iródott! nohát! ezért nem kapok én soha "jutalom csillagot?!:)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.12.06. 21:18:47

Karóba kell húzni ezt a gaz ellenforradalmár Törököt, nem vitás.

Elvtársak, ez tűrhetetlen, a kritika elmehet Szibériába, ott elemezgessen!

Borenbukk 2010.12.06. 21:18:52

@Akitlosz: "Kérem tegye fel a kezét közületek az, aki ezeknek a minősítgetőknek a véleménye alapján dönti el, hogy mit csináljon a pénzével?"

Ha lesz "Az Ev Hulyeje" dij, szamithatsz a szavazatomra, pedig eros a mezony.

pug406st 2010.12.06. 21:18:53

@kodó tamás: Persze megkérdeznek, hogy vállalod-e de a lényegben asszem egyet értünk.

tölgyes 2010.12.06. 21:20:09

@pug406st: Ön mégis az MSZP dumáját szajkózza.. Ők szövegelték, a a ( év elkúrásaiért a fidesz a felelős.. Megírtam: most is ez lesz: Baj van visonganak és szidják a fideszt, amig el nam takarítja azt a nagy kupacsz@rt amit itthagytak (18.000 milliárd adósság).. majd ha sikerül eltakarítani akkor azt mondják: Gyurcsány-Bajnai már megoldott.. Így volt ez 98 után is.. ami rossz az a fidesz, ami jó az Bokros..:)

S2000 2010.12.06. 21:20:38

@lüke: Orbán már egyszer próbálkozott ezzel, akkor lepattintották. Szerintem most sem ezt az irányt kellene követni, hanem strukturális reformokkal helyre hozni a közép- és hosszútávú költségvetési pályát. A beruházásokért lobbizással meg ugye az a baj, hogy a külföldi cégekre és bankokra kivetett önkényes "válságadók" nem igazán vonzzák, hanem inkább elriasztják a külföldi befektetéseket.

@aszekelyek: Aha, ez a fő probléma... Ezt ők súgták meg neked?

Jiszajah 2010.12.06. 21:20:41

@tölgyes:

Én inkább a negyven éven gondolkozom el. Az időn, amely alatt az utolsó rabszolgaságban születettek is kihaltak. Nem akkora az a Sínai félsziget, hogy tizedennyi idő alatt ne lehetne akár mózeskosárban is átkelni rajta.

A genetikára való utalást pedig nem igazán értem...

G. Wolf 2010.12.06. 21:20:49

@Akitlosz: "Kérem tegye fel a kezét közületek az, aki ezeknek a minősítgetőknek a véleménye alapján dönti el, hogy mit csináljon a pénzével?" - hát nem sok multi CEO-ja kommentel ide... bár soha nem lehet tudni... :D

tölgyes 2010.12.06. 21:21:38

@lüke: a lényeg Orbánt lehessen szidni.. mert hogy cigány, zsidó és ördög.. meg ráadásuzl két farka is van..:)

Jiszajah 2010.12.06. 21:22:18

@lüke:

A Himnusztól ugyanis még vén fejjel is elkönnyesedik a szemem. De a valóságot szeretem nem könnyes szemmel, homályosan és zavarosan látni.

jjulie 2010.12.06. 21:23:48

@tölgyes:

az orbánt szidni, ki tenne ilyet?

tölgyes 2010.12.06. 21:24:41

@G. Wolf: Igen! Végül is a minősítők csak azoknak a bankoknak az érdekeit képviselik akiktől a pénzt kapják.. Jól mutatják ezt a válságok..:)

panelburzsuj 2010.12.06. 21:24:47

@aszekelyek:

A katasztrófa lehet súlyos, és sújthat is.

De "katasztrófa súlytott" az nem illik egy nemzeti elkötelezettségű tollhegyre.

melus79 2010.12.06. 21:25:05

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=372669

A nemzetközi tekintélyű közgazdászprofesszor, a világhíres Balcerowicz-terv, a lengyel rendszerváltó gazdasági reform atyja:

Balcerowicz kijelenti: "itt van most Magyarországon Orbán Viktor, aki igazolja, hogy a legtöbb szocializmus a jobboldalon van. Orbán tönkreteszi az Alkotmánybíróságot, a Nemzeti Bankot, a Költségvetési Tanácsot.

Úgy véli, hogy Orbán Viktor megismétli az argentin Kirchner elnöki házaspár nagy hibáját, akik az államadósságra költötték az ottani nyugdíjpénztárakban megtakarított pénzt. Balcerowicz kijelenti: "itt van most Magyarországon Orbán Viktor, aki igazolja, hogy a legtöbb szocializmus a jobboldalon van. Orbán tönkreteszi az Alkotmánybíróságot, a Nemzeti Bankot, a Költségvetési Tanácsot.

Felszámolja a nyugdíjrendszer második pillérét, amelynek pénzén időt vásárol magának, és a költségvetés kétes levegőhöz jut. Remélem, hogy Lengyelországban nem bukkan fel valamilyen Orbán Viktor egy más név alatt. Itt ugyanis alapvető kérdésről van szó, az embereknek az államba vetett bizalmáról."

aszekelyek 2010.12.06. 21:25:18

@AkarkiJ: Kik hoznak? Mert elhatározni azt a szoci-szadi parlamennti többség határozta el. Nagy hördülések ellenére. Emlékszem, tudod...Persze, mindenki másképp egyforma. Megemlíteném, hogy Kína más módszerrel futtatta fel gazdaságát és halmozta fel a vagyonát, mint a t. nemzetközi tőke és a hitelminősítők elvárásai, meg az IMF-é. Meglátjuk, az "ők is gazemberek' , mekkora gazemberek is valójában. Akarnak -e nyelvet ölteni a washingtoni székhelyű , eddig világuralom mániás illetőkre. Még az is lehet. Mondta azt is Orbán a minap, nagy átrendeződések vannak folyamatban.

6.Lenin 2010.12.06. 21:25:22

@pug406st: @AkarkiJ:

Gondolom nem olvastátok, még az elején belinkeltem.

www.fn.hu/hetilap/gazdasag/20081118/leminositett_minositok/?action=nyomtat

A válaszotok = ?, nem akarom minősíteni.

tölgyes 2010.12.06. 21:25:36

@jjulie: Ön!! Amikor csak lehet..:) De ha nem lehet, akkor is..:::)))

jjulie 2010.12.06. 21:25:42

@tölgyes:

orbán adta nekünk a szijjártót is, hogy szidhatnánk.....

shwarcz bácsi 2010.12.06. 21:26:28

@kodó tamás: szerinted volt olyan nap,komment,hozzászólás,amiben tölgyes nem említette meg a 18000 Mrd ot?
aztán valaha, valaki látott forrás megjelölést a 18000Mrd kapcsán?
én nem ütni akarok,hanem kérdezem...

pug406st 2010.12.06. 21:27:00

@tölgyes: én nem látom hol is írtam, hogy a fidesz lenne a felelős csak és kizárólag, mint ahogy ez az Ön szavaiból visszaköszön. Ezek szerint nem csak a jog ismerete nem tartozik erősségei közé..

tölgyes 2010.12.06. 21:27:03

@6.Lenin: Vannak akik csak azt olvassák, amiben hisznek.

jjulie 2010.12.06. 21:28:02

@tölgyes:

az orbán leszerepelt, már nem sok vizet zavar.....

aszekelyek 2010.12.06. 21:28:46

@panelburzsuj: Tessék a nem lényegesről írni. Sokat.

bariga 2010.12.06. 21:30:16

@tölgyes: hát ez nagyon igaz, végre valami, amiben tökéletes az egyetértés

kodó tamás 2010.12.06. 21:31:01

@shwarcz: csodállom. és nagyon sok energiája van. ő: Don Quijote. védi a védhetetlent. hm azért megnézem majd amikor az utcai statáriális főbelövéseket is megmagyarázza... hogy a fides ben miért kell bízni. és miért nincs más választás.

lüke 2010.12.06. 21:31:10

@Jiszajah:
"az hogy népfia vagy
sej ma nem azzal igazold
öcsém honnan jössz,
hanem hová mész"
ezt is ö mondta, nem?

tölgyes 2010.12.06. 21:31:17

@pug406st:
"Csak ismételni tudom magam fidesz kormány elkezdte az osztogatást meggyesy folytatta, majd gyurcsány is beleszállt a hülyeségbe. Ha nem nyújtóztunk volna túl a lehetőségeinken akkor nem nőtt volna az életszínvonalunk ennyivel. Haszonélvezői nem csak a bankok és a multik voltak hanem mi magunk is. Ez most visszaütött. Mondom nem a multik adójával van bajom hanem annak mértékével és azzal, hogy az embereket megint abba próbálják ringatni, hogy elég lesz a talpraálláshoz a cégek adóztatása. amúgy nem vagyok ellendrukker és azt mondom legyen így csak én másként látom, mint közgazdász.
A haszonélvezők közé bekeverni a végkielégítéseket eléggé érdekes dolog mert az munkaviszonyból származik és nem profitból. Szintén többször leírtam, hogy igen fel kell jelenteni és vissza kell követelni azoktól a pénzt akik a munkatörvénykönyvétől eltérően jóval több pénzt kaptak. De az bíróság dolga... Amúgy fidesz által kinevezett hivatalnokok is vettek fel sok sok kielégítést.. " Mazsolázza!

porfelhő 2010.12.06. 21:31:36

Jaj! tölgyes úr maga sem tudja hányszor irta le a "büvös milliárdokat". mikor "idejöttem" a blogra már akkor ezzel "fárasztott" no meg a Gyurcsánnyal!!:)

tölgyes 2010.12.06. 21:32:29

@lüke: Naná!! a kettő közül az egyik jó..:::)))

pug406st 2010.12.06. 21:33:50

@6.Lenin: ez ki számára újdonság? kérdés ki mennyit ad a szavukra. épp ideje őket is seggberúgni. de nem róluk beszéltem hanem a tőlük független elemzőkre. lehet azt mondani, hogy azokat is a tőkések pénzelik de kezd unalmassá válni, hogy érvet sose kapunk...

Jiszajah 2010.12.06. 21:33:50

@lüke:

Igen. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy az egyes ember múltja nem írhatja fölül a jövőjét.

tölgyes 2010.12.06. 21:33:57

@porfelhő: Mert még mindig nem értik.. Ön érti???:)Ez nem olyan amin csak úgy túlléphetünk.. még 10 év múlva is nyögni fogjuk.:(

pug406st 2010.12.06. 21:35:38

@tölgyes: köszönöm, hogy tőlem idéz de nem szeretnék klasszikussá válni. kérem magyarázza el nekem, hogy mely mondataimból vonta le következtetéseit.

tölgyes 2010.12.06. 21:35:53

@pug406st: Ki a tőlük független elemző???Én olyat nem igen látok, mert az meg a másiktól nem független.

lüke 2010.12.06. 21:36:41

@aszekelyek: nana
ott minden vesszö szerkesztve van:)

@porfelhő: azért jól el vagy vele

@tölgyes: ne dicsekedjen.)

www.youtube.com/watch?v=Nnpil_pRUiw

tölgyes 2010.12.06. 21:36:48

@pug406st: Akkor láthatja, hogy a szövege azonos az MSZP dumájával.. 2005 óta ezt nyomják..:)

panelburzsuj 2010.12.06. 21:37:17

@6.Lenin:

Akkor és ott az volt a baj minősítőkkel, hogy mindenféle szirszar csomagokat is jobbnak ítéltek a reálisnál. Magyarul: szédelgő feldicsérés. Tukmálták a szart, és jópár befektető lépre is ment.

A két lépcső lefelé más irányú mozgatás.

Egyébként teljesen igazad van: nem kell a minősítőknek hinni, nem kell kormánynak és ellenzéknek hinni - sőt még Török Gábornak se! :)

Egyáltalán: az a biztos, amit az ámbituson pipázgatva kiagyalunk.

2010.12.06. 21:37:41

@shwarcz: így van, nagyon így.

porfelhő 2010.12.06. 21:37:53

@tölgyes:
Nem, nem értem, hogy teccik kiszámolni!:):) bezony ezen nem is kell "csak úgy" tullépni!:) tudja tölgyes úr!: egyébként nagy tisztelője vagyok Önnek:)

tölgyes 2010.12.06. 21:37:59

@lüke: No de kivételesen nem rólam van szó..:::)))!!!

S2000 2010.12.06. 21:38:23

@melus79: "itt van most Magyarországon Orbán Viktor, aki igazolja, hogy a legtöbb szocializmus a jobboldalon van" Én is ezt mondom, elég régóta...

lüke 2010.12.06. 21:39:51

@jjulie:
nekünk meg a Foxi Maxit végzett töri tanárnö az elit gimiben:)
és mindig a cigány jutott eszembe,akit kiküldtek tanulmányozni az utolsó , halódó szakaszt:

-de szép halál az!
ha már nosztalgiázunk:)

tölgyes 2010.12.06. 21:41:29

@porfelhő: Mit nem ért?? Mit nem tud kiszámolni???Amikor a fidesz átadta 8000 milliárd volt.. Most amikor az MSZP átadta 20.000 milliárd volt.. ehhez adja hozzá az eladott vagyont (a nemzeti vagyon 85%át az MSZP adta el.. csak a reptér 500 milliárd volt).. Ezen felül kaptunk egy halom pénzt az eutól, amelyik elfolyt a semmibe... még nagyon is szűken számoltam.

S2000 2010.12.06. 21:41:50

@panelburzsuj: Nem minden befektető... Warren Buffett például egy centet nem fektetett ezekbe a toxikus papírokba.

Én is azt gondolom, hogy a hitelminősítőknek jelezni kellett volna, hogy problémásak ezek a papírok, mint ahogy az SEC-nek is fel kellett volna emelni a piros zászlót. Ezzel együtt a mi esetünkben nem az a megoldás, hogy lehülyézzük őket, hanem az, hogy rendbe teszünk a házunk táját.

pannonfunk 2010.12.06. 21:43:18

@lüke: Eddig is próbálkoztak...@AkarkiJ: Nem lennél jó befektető, hogyha olyanra várnál, ami szerinted is reménytelen... Szóval vagy reménytelen a helyzet, és akkor valami más oka van annak, hogy nem történt komolyabb forintleértékelés (pl. hiteltelenné váltak a hitelminősítők, esetleg ez a leminősítés már be volt árazva), vagy pedig mégis komoly jelentőségű az, hogy Fellegi a kínaiakkal tárgyal, aminek a kimenetele nagyobb hatású a befektetők megítélésére, mint a Moody's leminősítése. Mondjuk egyik esetben sem alakul ki az emberben jó kép a hitelminősítőkről.

Ugyanakkor, ennek ellenére én szívesen látnám, ha nem a béka feneke alatt lennénk azon a listán...

panelburzsuj 2010.12.06. 21:43:43

@aszekelyek:

Valóban nem súlyos, csak tipikus.

tölgyes 2010.12.06. 21:44:56

@S2000: Nem azért kapják a pénzt, hogy az igazat mondják.

kodó tamás 2010.12.06. 21:45:49

@tölgyes: de ha 2010 elején volt "ellopva" 18000 milliárd akkor az infláció miatt jelen áron már 19000 milliárd. sőt szerintem a 18000 kiszámításakor se vetted figyelembe hogy 8év hosszú. sok infláció lefolyik a dunán

S2000 2010.12.06. 21:46:28

Még egy kérdés azoknak, akik a leminősítések okai helyett a minősítő intézmények létjogosultságát firtatják: tegyük fel, hogy tényleg rossz az egész rendszer, és felszámoljuk őket? OK. Utána akkor kinek a véleménye alapján fogják majd eldönteni a befektetők, hogy mi a jó befektetés, és mi nem? Orbán, Matolcsy, meg Járai sajtó nyilatkozatai alapján? Lehet, hogy nem tökéletes/jó a mostani rendszer, de tudunk helyette jobbat mondani?

KG2000 2010.12.06. 21:46:43

Török Gábor "kollegjya", bástya blogos hívta fel a figyelmet, hogy Orbán előre megmondta, hogy lesznek leminésítések:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101206-szijjarto-peter-az-tortenik-amit-a-miniszterelnok-fel-evvel-ezelott.html

"Orbán Viktor a Széchenyi-terv vitairatának ismertetésekor, azaz július végén mondta azt, hogy "lesz még egy-két leminősítés, de ezek csak időleges zavarokat tudnak okozni, utána minden visszatér a régibe""

www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20100728-az-uj-szechenyi-terv-percrol-percre.html

15.10 "Világ proletárjai egyesüljetek!"

porfelhő 2010.12.06. 21:46:44

@tölgyes:
Ön nagyon ügyes! Mondja? tölgyes úr minden nap kiszámolja?! vagy más is foglalkoztatja, önnek milyen szinü "szemüvege" van. ?:)

tölgyes 2010.12.06. 21:46:57

@kodó tamás: Rizsa!.. de azért gondolja meg, hogy az örökségét elfogadja-e!!

S2000 2010.12.06. 21:47:24

@tölgyes: Még egy kérdés azoknak, akik a leminősítések okai helyett a minősítő intézmények létjogosultságát firtatják: tegyük fel, hogy tényleg rossz az egész rendszer, és felszámoljuk őket? OK. Utána akkor kinek a véleménye alapján fogják majd eldönteni a befektetők, hogy mi a jó befektetés, és mi nem? Orbán, Matolcsy, meg Járai sajtó nyilatkozatai alapján? Lehet, hogy nem tökéletes/jó a mostani rendszer, de tudunk helyette jobbat mondani?

6.Lenin 2010.12.06. 21:47:50

@pug406st:

Milyen érveket akarsz?

Gondolod, aki befekteti a pénzét, tudja/érdekli, hogy hová?
Megbíz 1 céget és várja a kamatot. Nem érdekli, miből származik. Az érdekli. a befektetett pénze megtérüljön.

Aki mások pénzét befekteti, azt érdekelheti, hová tegye?
Ő figyeli a politikai mozgásokat és előidézhetnek olyan szituációt, hogy bedöntenek, országokat, bankokat, cégeket a nagyobb nyereség végett.
Érdeklődjél Soros Gyuri bácsinál, hogyan is szokták ezt csinálni.

Természetesen kölcsönre szükség van, országoknak, cégeknek, magánszemélyeknek.
És mint mindennel, lehet vele élni és visszaélni is.

Kádár et. jó adós volt, kapott is bőven. A befektetőket csak az érdekelte, fizetett, mint a katonatiszt.
Jani volt, adtak neki, amennyit csak kért. Azóta is fizetjük.

Orbán = Kádár?
Akkor mi is a baj? Nem fizetünk?
Akkor?

aszekelyek 2010.12.06. 21:47:59

@tölgyes: Ők szerintem semmiért, mint eddig de akkor annyira jól tudnák a FIDESZT támadni vele....@lüke: nem is a vesszőt firtatta:) hanem a sujtásos sújtólég volt a súlyponti kifogása:) Amit elírtam. Vegyük-e fejemet ? Oknak jó, nem mondom. Szerinted ő a közt. elnök, hogy ennyire nyelvőr? Azért, mert kiteszem a vesszőt, még elírhatom az ly , j...t simán. Sőt, ennél vadabbakat is szoktam . Mindenkit figyelmeztettem már, mire készüljön. Nem mindig törődöm, a piros aláhúzással... :)

ave 2010.12.06. 21:48:33

Szep talalat!!!

Hazudnak reggel delben meg este. Ejjel nem.

tölgyes 2010.12.06. 21:48:44

@porfelhő: Nem számolom ki minden nap.. de sokszor leírom.. mert látja még Ön se érti.. pedig Ön kedves, okos és szép!:)

tölgyes 2010.12.06. 21:49:47

@aszekelyek: Látja!! A tények nem zavarják őket!

kodó tamás 2010.12.06. 21:50:04

@tölgyes: mi az hogy elfogadom e? akkor nem vagyok köteles kifizetni a felmenőim adósságát? ez kormányokra is vonatkozik? azok is meggondolják?

porfelhő 2010.12.06. 21:50:06

@kodó tamás:
Nem veszi figyelembe tölgyes úr, mert ő amit "eltervezett" azzal számol! mert még a végén minden nap más számot mondana:: ennyi ?és kész!:)

S2000 2010.12.06. 21:50:23

@porfelhő: Narancs? :) Habár inkább valami olyan lehet a fején, mint amit a lovakra tesznek, hogy csak egy irányba lássanak. Az az egy irány meg egy nenyi + Orbán kép a falán... :)

pug406st 2010.12.06. 21:51:48

@tölgyes: köszönöm a szövegértelmezést és az érveket. megy a jogi tudás mellé...

kodó tamás 2010.12.06. 21:52:21

@porfelhő: a számítás után nem tudom hogy reagálsz? árukapcsolás. ezek után a hitelességét megkérdőjelezni??? nagyon okos... ez a tőgyes.

Gazdasági Világháború 2010.12.06. 21:53:56

Hányok a politikától és a politikusoktól is...

Hogy miért foglalkozom vele néha mégis?

Azért, mert az alkoholtól is hányok, de mégis szoktam inni.

Csak azokat nem értem meg, akik szerelmesek egy pártba (fidesz, mszp). Mert azok - az én analógiámban - nem alkalmi ivók, hanem betegek, alkoholisták.

Ki ismer magára?

tölgyes 2010.12.06. 21:54:29

@porfelhő: Kedves!! Ön ezt se bírja követni.. képzelje mekkora zavar lenne a fejében, ha minden nap más számot írnék.. Azt azonban fogadja el: NAGYJÁBÓL 18.000 MILLIÁRD.. MIT SZÁMÍT ITT MÁR NÉHÁNY SZÁZ MILLIÁRD..:( Ez így is nagyon sok!!!.. ezért fontos, hogy a 3000 milliárd ne a bankokat hizlalja..mert a pénz könnyen elúszik náluk!

porfelhő 2010.12.06. 21:54:58

@tölgyes:
Látott már valaha engem tölgyes úr!:) nem hiszem!

shwarcz bácsi 2010.12.06. 21:55:00

@kodó tamás: a vicc az, hogy kormányok jönnek mennek.mi meg maradunk és szívunk,ja meg fizetünk.fizetjük az állandó ötletelést,próbálkozást,az állandó variálást. a nagy politika érdekeit.folyamatosan töketlenkednek,már bocs.és ha nem tetszik le se válthatjuk őket...
élő példa 20 év alatt egy nyomorult metrót nem tudtak,vagy inkább nem akartak megépíteni.persze a milliárdok elfolytak kézen közön...

panelburzsuj 2010.12.06. 21:55:43

@S2000:

"jópár befektető" =/= minden befektető

egyetértünk

Egyébként érdekes megfigyelni, hogy mennyire kimarad a polémiából, hogy a hosszútávú magyar állampapírok kilátásaiit értékelték le. Azaz pontosan leképezik, ami a kormány eddigi működéséből süt: rövidtávon tüzet oltunk bármi áron (pl: beleöntjük a manyupokat a jövő heti menübe ... ) , utána meg meg majd lesz valmi, mert olyen még nem volt , hogy valami ne lett volna ...

Hogy is volt az a röpüljpávás nóta?

Megy a takács az utcában
Lötyög a tej a hasában,
Hej, takács, csuda vagy
Rémisztõ csoda vagy

Ma is rétes, holnap is
Holnap után kenyér sincs,
Hej, takács, odavagy
Rémisztõ csoda vagy

aszekelyek 2010.12.06. 21:56:03

@shwarcz: Az még nem jelenti, hogy nem úgy van:) Vannak Jakartai újságok egyes portálokon, angolul olvasható cikkekkel.. például.@panelburzsuj: ?i a tipikus? Nem a liberális reformban tanultam olvasni. No és nem mutogatok másra, ha elqrtam.

tölgyes 2010.12.06. 21:56:04

@pug406st: Csak nézze meg a z öröklésre vonatkozó jogi szabályokat.. a szövegét pedig hasonlítsa össze mondjuk a TG-én irogatók korábbi szövegeivel.. de még jobb ha rámegy mondjuk ma NOL-ra..:)

tölgyes 2010.12.06. 21:57:04

@porfelhő: Miért? nem volna szép?? Az szerintem kizárt!!!:)

2010.12.06. 21:57:35

ONként: nem tudom, hova vezet ez a direkt, felvett szemellenzővel folytatott kommunikáció.

Sajnál. hogy nem tartanak elég felnőttnek, hogy eldöntsem, ha olvasok ilyent, akkor hagy vonjam le a magam tanulságát. Most kinek hazudoznak??? A külföldnek? Nem talált, mert azok minősítenek le, és nem Mr. Handzsabandzsa lesz a mérvadó nekik.

Nekünk? Még rosszabb. Jó, rendesek, nem akarnak riogatni...

De mennyire felelősek a bajokért?

Tudjátok elgondolkoztam, hogy OV 8 évig torpedóállásban van és lám sokba van neki, de győzött. Ezt akarta vajon? Argentína vagy Átlagos Vuduhutu Köztársaság szintű ország ura akart-e lenni? Ezt az országot féltette Gyurcsánytól? Valóban ezt akarta?? Ezért kellet megosztani az országot?

Szerintem nem.

És bár erőd ad mindenkor, de ez jutott az egészről az eszembe:

www.youtube.com/watch?v=Zi8vJ_lMxQI

tölgyes 2010.12.06. 21:58:24

No!!! Eljött a sportolás ideje!!

Rókakígyó 2010.12.06. 21:58:50

TG okos ember, ezért nem gondolta át, hogy az igazságot nem keverheti a mindennapi politizálásba. Elég csak annyit elhinni, hogy a régi pm hazudott, ez a mostani meg sosem tett és tesz ilyet.

A mostani szar az eddigi összes régebbi szarok összekutyulása, sikerült mindent megtanulni a hazaárulózástól, a karvalytőkén keresztül, a külvilág figyelembevételének mellőzéséig a régi rezsimektől. Ja és még egy régi technika megmaradt: bármi, bárkitől elvehető.

porfelhő 2010.12.06. 21:59:02

@kodó tamás:
Aha! nagyon okos, ! növelni sem hagyja, mert akkor eltévesztené a számolást!:)

zkdqts 2010.12.06. 21:59:51

Ki keveri itt össze az elvi és érdek alapú érvelést? Nem hiszem, hogy a magyar politikában az elmúlt pár évben az elvi érvelés gondolata bárkiben felmerült volna...

is 2010.12.06. 22:00:07

@tölgyes: az egesz allamadossag jelenleg 22 000 milliard. hogy ebbol 18-hoz odairja Gyurcsany nevet, az szerintem Ont minositi. meg a nyelvtantanarat, mert nincs olyan irasjel a magyarban, hogy Gyurcsany, amit minden mondatba bele kell foglalni.

egyebkent latszik, hogy mennyit ert meg On a kozgazdasagtanbol: 2008-ban az IMF hitelt JORESZT NEM az allam torlesztesi problemai miatt kellett felvenni, hanem a teljes allamadossag miatt, aminek nagyresze a lakossagi es a vallalati devizahitel volt (es van). most meg azt kell allitania, hogy Gyurcsany kenyszeritette bele az embereket az LCD TV-be, meg az uj lakasba, meg az autoba, meg az ossze egyeb hitelbe, es akkor keszen is vagyunk, onnan mar mindenki vilagosan fogja latni, hogy az On velemenye milyen sziklaszilard futohomokra epult.

es persze nem az emberek fizetk meg a 215Ft-os svajci frank lakashitelen keresztul, meg a 350 ft-os benzinaron keresztul, meg az 1%-kal megemelkedett allamkotvenyhozamon keresztul Orban politikajat, a nem. a Jezuska adja azokat a szazmilliardokat, amikbe ezek kerulnek. ilyen lesz, ha a kozgazdasagtanhoz hulyek veszik kezbe a dolgokat. ok tenyleg, de tenlyeg csak jo akartak...

porfelhő 2010.12.06. 22:01:43

@S2000:
No! ez nagyon tetszik! valóban mindig ugyanazt irja:) de nekem tetszik!:)

tölgyes 2010.12.06. 22:02:07

@porfelhő: Amikor növeltem, akkor meg az volt a baj..:) Már megint más mint tegnapNagyon haragudtak rám amikor leírtam, hogy csak az adósság napi 3 milliárddal nő.. volt amikor 5-6 milliárddal nőtt.:( De én biztosan nem értem ezt a világot.. már az is baj, ha valakiről azt állítom, hogy szép!:)

pug406st 2010.12.06. 22:05:05

@6.Lenin: valamiben végre egyet értünk :) általában azért vesznek fel hitelt, hogy valami új érték előállítására szolgáló eszközt, folyamatot indítsanak el aminek a hosszú távú hozadékából vissza tudják fizetni. persze az állam más hiszen olyan tevékenységei is vannak amelyeknek nincs kimutatható hozadéka. a probléma ott van amikor semmi olyasmit nem tesz az állam ami hosszú távon egyensúlyba hozza a kiadás bevételt. Ezt hívják adósságspirálnak.

tölgyes 2010.12.06. 22:05:34

@is: Már több ször leírtam, de Ön nem figyel.. Amikor a fidesz 2002-ben átadta, akkor 8 000 milliárd volt.. most mondjuk 20.000 milliárd.. tehát ez 12.000 milliárd.. Igen ám de eladták a nemzeti vagyont (ennek 85%-át az MSZP adta el, csak a repteret 5000 milliárdért).. aztán ezen felül kaptunk az eutól egy halom pénzt.. ha zet szépen összeadogatja, akkor rá fog jönni, hogy én nagyon kedvezek az MSZPO-nek és Gyurcsánynak!!

tölgyes 2010.12.06. 22:06:36

A repteret 500 milliárdért adták el..:)

panelburzsuj 2010.12.06. 22:07:01

@ave:

Az Gyurcsány volt.

A mostaniak este, délben meg este csinálják.

Nagy győzelem - nagy változás.

porfelhő 2010.12.06. 22:07:53

@tölgyes:
Nem, nem baj! és még talán el is találta!:) ezt a világot sokan nem értjük, csak akkor ha teszünk azért valamit, hogy megértsük,! addig marad a szürkeség!:) :)

pug406st 2010.12.06. 22:09:40

@tölgyes: sajnos a homályos fogalmazásaival nem tudok mit kezdeni. kódfejtő nem vagyok. miért kellene nol-t nézegetnem?

_serenic_ 2010.12.06. 22:09:49

Gábor, Gábor, most olvasom, a bizonyára élvezettel összegyűjtött kritikákat rólad a blogod job felső részén. Igazuk van, szóval érdemes lenne megfontolnod őket. Ha már celeb lettél a semmitmondással...

Igazad van, de a leírt tényeket is tudtuk már sokan, írásod előtt is.

2010.12.06. 22:10:19

@tölgyes: Egs!:)

Tudjátok, nagy itt a baj. Különben nem kellene ennyit hazudozni. Miért félnek? 10 millió ember nem fog elmenekülni....

porfelhő 2010.12.06. 22:10:47

Hol van megint a jjulie? az előbb már láttam a poszton?!

tölgyes 2010.12.06. 22:12:37

@Letícia: Nem olyan egyszerű!! Emlékezzen. Kósa bejelentette. NAGY A BAJ! Erre a tőzsde zuhant.. mindenki őt szidta.. pedig csak arra tett kísérletet, hogy elmondja az igazságot..Sajnos a nyílét beszédnek vannak korlátai!.-. de most már megyek!

panelburzsuj 2010.12.06. 22:12:56

@Jiszajah:

"... a mozgásteret nem a determinációk határozzák meg egyedül, hanem az is, hogy hogyan lehet kitérnia determináció elől"

Na most hogy ez hit, vagy okkultizmus, azt egyelőre nyitva hagynám ...

tölgyes 2010.12.06. 22:13:46

@porfelhő: Jaj de jó.. ezt is jól láttam:::))Látja lehet rám számítani:)

shwarcz bácsi 2010.12.06. 22:16:04

@tölgyes: de annyira nem nagy a baj hogy 10Mrd ért építsenek stadiont debrecenben....
a devecseriek pénze meg sehol...

porfelhő 2010.12.06. 22:17:21

@tölgyes:
aha! tudom! tudja Ön is! ugye?! :)

pug406st 2010.12.06. 22:17:35

@shwarcz: dehogynem... a stadionban...

Devil 2010.12.06. 22:17:37

TG: Jóreggelt!
Azért még van amiben nem értünk egyet:
"Továbbá az is világos, hogy fél év után nem tehető minden gazdasági problémáért felelőssé az új kormány, hiszen a bizalom és a bizalmatlanság megteremtése is hosszú folyamat eredménye."
Itt gondolom a gyurcsányi csődtömegre gondolsz (bár ne felejtd el hogy az utat a fidesz politizálása kövezte ki). Viszont fél év alatt Orbán _mindent_ megtett a bizalom leépítéséért. MINDENT! Egy ideig kivárásra játszott és be is vették; aztán elszólták magukat Kósáék és kiderült milyen vékony jégen járunk. Válaszul osszekaparta a 29 pontot amit szintén bevettek (már fenntartásokkal ugyan). De most már nem is próbálja elkenni amit csinál, már meg sem próbálja lenyugtatni a kedélyeket csak trollkodik szorgalmasan. Őbenne a választások után még bíztak, az önkori választásokig is hajlandóak voltak várni - de ennyi volt. A tőzsde alapszabálya: ha döglött a lovad szállj le róla. Előbbutóbb nem futnak majd a befektetők a pénzük után, nem hiszik azt hogy visszajön a a befektetésük mert látják hogy nem lesz miből kifizetni őket; leírják a veszteséget, ezentúl más papírokat vesznek és nem foglalkoznak velünk tovább. És ez a döntés nem csak 4 évre szól hanem 10-20 évre, számold ki akkorra hány éves leszel, mibe kerül ez majd neked és a gyerekeidnek?
Lehet majd a befektetőkre, bankokra, hitelezőkre (hadd nem adjak tippeket hogy még kikre) haragudni, elmondani őket mindennek, árulónak meg ilyenek - lesz aki ebből politikai tőkét csinál majd - de ez egyedül Orbán múve; lett volna más út, lehetett volna másképp csinálni, másoknak sikerülni is fog.

lüke 2010.12.06. 22:17:47

jó éjt a mikulásnak-piros-
és dec 8. közeledik
www.youtube.com/watch?v=3N_rNz2oAGA

2010.12.06. 22:20:15

@tölgyes: Mond valamit...valaki közülünk most jó nagy levegőket vesz és kellő oxigénnel telíti a tüdejét és véredényeit..:))

shwarcz bácsi 2010.12.06. 22:20:43

@pug406st: pofátlan álszenteskedés ami itt megy.

tölgyes 2010.12.06. 22:21:02

@shwarcz: Nagyon helyes! Devecser is megkapja a pénzét.. de meg kell nézni, hogy kinek mennyit és az időbe kerül.. Debrecennek ppedig kell a stadionéés még több is kell mert ez is feltétele az előrelépésnek..Gondolja meg: az olimpia ellen azzal kampányolt az MSZP, hogy arra nincs pénz..:( JÓÓ.. lehet igaz ios..Aztán az adóinkon felül elkúrtak 18.000 milliárdot.. ennyibe került a pekingi olimpia.. nálunk meg se olimpia se fejlődés csak LÉTREJÖTT AZ ADÓSSÁG A SEMMIRE!.. Mert nem az a baj, ha pénzt veszünk fel, hanem az, ha az elmegy a semmibe, ahogy ez most történt.

cambridge.on 2010.12.06. 22:22:15

@aszekelyek: Előbb téjékozódni kellene pl:piroslapok.blog.hu/2010/12/06/mal_zrt_nek_engedelyt_ado_vezeto_a_fidesz_kormany_egyik_allamtitkara

A helyzethez igazítás helyénvaló, száznyolcvan fokos fordulat után inkább politikai szélkakas meghatározás illik, mint megfontolt politikus jelző.

@tölgyes: "L"

Ki kell ábrándítsalak az örökös az örökös rész erejéig felel a tartozásért.
1 pont @kodó tamás:-nak.

www.jogiforum.hu/forum/35/18579.1.0#axzz17MsNkqbU
"De az egyik kezes meghalt.
Ilyenkor az örökösökre száll át a kezesség általi törlesztés?"
"Az örökrészed értékének erejéig igen"

Ezt is annyira pontosan tudod, ahogy megjósóltad a 150 milliárdos kárt a vörösiszapnál.
Nem kellene jósolnod mi lesz ha, a Fidesz rendbe rakja az országot. Addig nem érdekes amíg meg nem történt, csak fölöslegesen idegesíted magad.
A hazugság akkor is az, ha ordibálva mondják századszorra.

Mit szólsz a februárra tervezett 500 millárdos kötvény kibocsátási tervhez?
Azt is Bajnaiék miatt kell megtenni? Diocles szerint fürdenek a pénzben.

tölgyes 2010.12.06. 22:22:48

@porfelhő: Egyre csak ezt mondom..:::))

emő27 2010.12.06. 22:23:55

sziasztok!

Bocs az offért, de van egy kérdésem, hol lehet megnézni a parlament.hu-n a jogszabályváltozásokat, és azt, hogy milyen napirendi pontok várható szavazások vannak, és hogy mikorra van előirányizva egy-egy szavazás?

Nagyon fontos volna.

Köszi

tölgyes 2010.12.06. 22:24:22

@cambridge.on: Ami azonban jogvita tárgya.. mert ha az egyik fél azt mondja hogy a másik meg azt, hogy dehogy akkor jön a per..:)

so it goes 2010.12.06. 22:24:38

Nem kell ide demokratikus intézmény rendszer , nem kell sajtószabadság , nem kell fegyelmezett monetáris politika , nem kell odafigyelni hitelminősítőkre stb.
Hagyni kell hogy beteljesüljön az amit elkezdtek. Amíg nem jön egy állam csőd amikor nem tudnak nyugdíjakat fizetni nem kapják meg a közalkalmazottak a fizetésüket leáll a közlekedés, megbénul egészségügy stb. addig meg sem próbál gondolkozni az a többmilliós tömeg aki hatalmat adott nekik anélkül hogy bármit el kellet volna árulniuk arról mit szeretnének tenni. Ha most bárki megállítaná őket mindig fenn maradna az illúzió hogy van más megoldás is.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 22:25:58

@cambridge.on:

"Akik 10ezerrel kevesebbet kapnak, azoktól várod a gyerek vállalást?"

Nem, hanem akik tízezerrel vagy többel többet. Nem a nyomort célszerű szaporítani.

"Nem tudom miért erőlteted ezt a fajta írásmódot széles nyilvánosság előtt?"

Übung macht den Meister.
"
Míg én itt ëgy hangot mentëk
Ilyen gondoktól ti mentek
maradtok, ha arra mëntëk,
merre Kazinczyék mëntek.

Ha mekëgsz, tedd azt is szépën,
Mekëgjél kétféleképpen!
"
/ Szente Imre /

"A dolgok eredeti természete szërint elsődleges a nyelv, annak lëképeződése az írás. A világ azonban kissé fejtetőre állt. Manapság az írás szabályozza a beszélt nyelvet. Ahhoz tëhát, hogy ez a gazdagabb nyelvváltozat legalább ott mëgmaradjon, ahol eddig mëgmaradt, s hogy tudatosodjon azokban, akik használják, SZÜKSÉG VAN JELÖLÉSRE.
Csak így van esély arra, hogy mëgállítsuk e gazdagabb nyelvváltozat további bomlását."

@guvernalista:
"szóval akkoriban a fidesz nemzeti liberális demokrata párt volt, ennek megfelelően nem vett részt egy az antantot elítélő horthysta megemlékezésen."

Nem értem ezt a gondolatmenetet. Miért is szeretné egy nemzeti párt az antantot?

"éppen, hogy szabaddá kellene tenni az egyházalapítást, ami gyakorlatilag egy közhasznú alap létrehozását jelentené."

Az egyházak nem a köz, hanem az egyházak javára működnek. Még szabadabbá tenni az egyházalapítást már túl nagy terhet róna az államra. Az egyházaknak kiváltságaik vannak. Nem kell adókat fizetniük, viszont cserében közpénzeket kapnak. A "történelmi" egyházaknak nem érdekük, hogy mindenféle scientológusok betörjenek a piacukra, több konkurenciát kapjanak. Ezért védik a kiváltságaikat. A 0%-os támogatottságú KDNP elvégzi a piszkos munkát. Szegény Jobbikosok meg nem jönnek rá, hogy a vallási kártya nem az ő kezükben van.

@Letícia:
Örülök, hogy neked kedvezőbb tapasztalataid vannak.
Az 50 fős cégednél volt szakszervezet?
Egy cégnél sokféle érdeket kell figyelembe venni, de van egy egyértelmű rangsor.

1. A cégtulajdonosok érdeke. (A cég nem szociális intézmény, nem hobbi, profitot KELL termelnie, különben csődbe megy és akkor az alkalmazottak is mehetnek világgá.)
2. Az ügyfelek érdeke. Tőlük jön a bevétel. Az dirigál, aki fizet.
3. Az alkalmazottak érdeke. Az első két pont után kell ezzel is foglalkozni. Az alkalmazottak könnyebben pótolhatóak, mint az ügyfelek, ráadásul csak akkor van rájuk szükség, ha vannak elégedett fizető ügyfelek.

@ó jaj:
csak nem zavar téged, ha lekommunistázzák a fideszt?

Nem.
Mindenkinek szíve-joga tévedni.
A korábbi Magyar Kommunista Párt ma Magyar Szocialista Párt néven működik. Ez nem vélemény kérdése, hanem (történelmi) tény.

"és mesélj, írtál már a fél magyar sajtónak felháborodott olvasói levelet, hogy nem úgy használják a házasság szót, ahogy neked tetszik?"

Nem arról van szó, hogy nekem mi tetszik. Nem én írom az értelmező kéziszótárt, és a törvényeket sem én hozom, csak értem, és betartom, ellentétben veled. Egy hozzád hasonló erőszakos kisebbség megpróbál régi magyar amúgy pozitív töltetű szavakat más jelentéssel ellátni, és rákényszeríteni a többségi nyelvhasználókat, hogy a saját rétegízlésük szerint beszéljenek ők is, mert ha nem az őket "sérti".

Ha te nem vagy buzi, meg ha én sem vagyok buzi, akkor ugyan miért is kellene úgy beszélgetnünk egymással, mintha azok lennénk?

Az, hogy mit álmodott a néhai SZDSZ szerencsére már semmit nem számít. Nekik már nem osztanak lapot.

porfelhő 2010.12.06. 22:28:46

@tölgyes:
Értem!:) vagy nem?:) irja....:)

kodó tamás 2010.12.06. 22:29:43

@emő27: majd jön Ordnassac majd linkelnek neked bármit...

@cambridge.on: köszi:) bár fekvő ellenfelet rugdosni:) na jo egyed fene... ez a mondat így hangzik:

tartozást nem lehet örökölni (max önként átvállalni... de az nem öröklés)

tölgyes 2010.12.06. 22:30:02

@Letícia: Nagyon nehéz ügy ez.. mert ha elmondják a valódi helyzetet, akkor a piac reagál..ha nem mondják el, akkor magukra rántják a bajt.. de hát ez együtt jár a kormányzással..:)

Én itt megtehetem, hogy leírom az lalapadtokat..de, ha ezt a kormány teszi, akkor baj van.. Ilyen a világunk.

Azt látom, hogy az itt okoskodók többsége még a legalapvetőbb és nyilvános adatokat se ismeri.. arra meg végképp nem gondol, hogy elúszott a nemzeti vagyon.. szinte semmi se maradt.. és akkor az eu is támogatott bennünket..Mennyivel is?? támogattak beruházásokat is, nem is kis pénzzel (4-es metro).. majd ha visszavonják a demék törvénytelenségei miatt akkor gáz lesz..stb. stb. stb.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 22:30:56

@Borenbukk:

Te pedig az év legmeggyőzőbb érvelője címért vagy erősen esélyes.

Ron iz Dumbledore 2010.12.06. 22:31:51

nephilim2
2010-12-06 18:34:30 #36
ez már a vég! Ha már egy roma is a pápa elé járul, aki ráadásul KISZ titkár is volt, ez már a Vatikán káosza. Apokalipszis.

dunyhas_testver
2010-12-06 19:16:36 #28
Ki az a fehér ruhás a miniszterelnöki szent család közepén??

tölgyes 2010.12.06. 22:32:55

@kodó tamás: Ez így nem igaz! Az ember halálával hagyatéka mint egész száll az örökösre...Ez a helyzet.

shwarcz bácsi 2010.12.06. 22:33:10

@tölgyes: debrecennek stadion?nézi maga az NB1et?
figyeli mi történik a csapat háza táján?
tudja a stadion építésről az jut eszembe,hogy az Uruguaynak 3.2m a lakosa,4.ek lettek a foci vb n,nézze már meg a foci stadionok állapotát náluk...
nem stadion kell ide.hanem játékos,meg nem talpnyaló edző pl mezey,meg mészöly,hogy egervárit meg se említsem.tudja maga mennyi pénz folyik el egy ilyen stadion építésekor?
kicsit irritáló hogy ennyi pénzért stadion épüljön a mostani időkben.mert ugye ez is a mi pénzünkből megy ám...

kodó tamás 2010.12.06. 22:33:10

@Devil: és a 2/3 dal még nagyobb a felelősség, soha visszanemtérő alkalom

nagy győzelem - nagy elbaszás

kis győzelem - kis elqrás

jjulie 2010.12.06. 22:33:57

@tölgyes:

szóval hogy ityeg a fideszhablaty?

tölgyes 2010.12.06. 22:34:02

@Ron iz Dumbledore: Na ime egy maszopista rasszista.. régi szép hang.. vagy most épp szélsőjobb?

tölgyes 2010.12.06. 22:35:09

@jjulie: Látom már megint nem érti azt amit olvas.. és az olvasási nehézségeit aztán nem bírja elviselni:::)

kodó tamás 2010.12.06. 22:35:58

@tölgyes: igen de a követelésekért csak a hagyaték erejéig kell helyt állni.

azaz ha visszatérünk a cigánypurdék 46 millájára. SOHA. a mostani vagyonát veszti a BŰNÖS CIGUS (plusz a fizetéséből levonják...). de a semmit öröklő purdé nem örökli a tartozást - sajnos, de ez most mindegy.

surbiton 2010.12.06. 22:35:59

OV es egyes kommentek szerint a hitelminositok az "oket fizeto bankokat" kepviselik. Ez azonban nem igy mukodik a hitelminositoket nem a befektetok hanem a kibocsatok fizetik, szuverenek (orszagok) eseteben pedig leginkabb onszorgalombol elemeznek, ezzel is segitven mas teruletek (vallalatok, bankok) elemzeset. A minosites mindossze egy velemeny amire a befekteto vagy hallgat vagy nem, bar az is igaz hogy sokszor a szabalyozas hatarozza meg milyen besorulasu kotvenyeket tarthat a befekteto.

Epp ezert nincs ertelme annak amit OV mond: az lehet hogy oket nem erdekli mit monandanak, de amikor spekulativ kategoriaban majd reszben onkentesen reszben kotelezoen szabadulnak a befektetok a magyar allampapiroktol az majd igencsak megerzodik a ft arfolyamon is az lehet hogy zavarni fog nehany embert...

mrs. white 2010.12.06. 22:37:01

Ezek a hitelminősítők a Lehman & Brother's-t is képesek voltak szenzációsnak tartani pár nappal a csőd előtt. A sort lehetne folytatni tovább görögökkel és a többiekkel. Sokat rombolt a megítélésükön a válság de mivel nincs más ezért mégis figyelnek rájuk.
A fidesz ezt símán elkerülhette volna, ha a beharangozott februári intézkeéscsomaggal (800 milliárdos megtakarítás) együtt jelenti be mind a nyugdíj mind a válságadó projektet.
Talán akkor nem kellene a Gábor álal fent említett rendkívül kínos pillanatokat átélniük, arról nem is beszélve hogy a leminősítés drágábbá teszi az ország finanszírozását. Az meg hogy szándékosan drágábbá teszem magamnak a finanszírozást azért nehezen képzelhető el. Talán megkellet volna magyarázni a hitelminősítőknek, hogy mitől tuti ez a módszer.
Az meg tiszta vicc, hogy 98-02 között amikor felminősítések voltak nem cikkezet a sajtó felháborodttan, hogy micsoda jó dolgok ezek.

kodó tamás 2010.12.06. 22:37:15

@jjulie: segícs légyszi

nem érti, hogy péppé vertem... :)

már verni nem kell. fekszik a földön... ne rugdosd. csak magyarázd el neki...

tudod a zebra és a tigris... a zebra nem érti mi van...

porfelhő 2010.12.06. 22:37:34

@jjulie:
Hol voltál?! Már nem vagy blogelvonón? vagy nem is voltál, csak olvastál! ?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 22:40:05

Nap mint nap lehet olyan híreket olvasni hosszú hónapok óta, hogy zuhan a forint árfolyama, mert minden nap találnak legalább egy fél órás időszakot, amikor aznap esett a forintárfolyam és ez már elég a napi riogatáshoz.

A valóság meg közben persze az, hogy semmit nem zuhant a forint árfolyam az új kormány működésének elkezdése óta, sőt még erősödött is.

Ilyen egy-kétforintos változások az euró árfolyamában fel-le teljesen természetesek.
Valakik nagyon szeretnék, ha rosszul menne az országnak.

Én nem fogadnék rá, hogy az árfolyam rosszabb lesz, mint a Gyurcsány kormány idején volt.

Ki igen, ha a saját pénze a tét?

tölgyes 2010.12.06. 22:40:06

@shwarcz: Szerintem is olcsóbb a fotel.. meg egy kis narkó..aztán hülyüljön a magyar.. de a sportoláshoz olyan hely kell ahol sportolni lehet.. ehhez kell a stadion is.. A loki évek óta nyeri a bajnokságot.. aztán nincs arra alkalmas pálya, ahol játszani tud..Ezt is látja a fél világ és ez is ciki.. pedig a 18.000 milliárd elment...180 ilyen stadiont lehetett volna belőle építeni.. és hol a PÉNZ????

emő27 2010.12.06. 22:41:03

@kodó tamás: nagyon hálás leszek érte, így mikulás napján( :) )sajna ma nem tudok már csokival kedveskedni érte, de majd bepótolom. :)

sárkányfő 2010.12.06. 22:41:26

Úgy látom egyik szerencsétlen blogtársunk agyát végképp elborította az elmebaj...

2010.12.06. 22:41:26

Én csak csendben erőt gyűjtök...

www.youtube.com/watch?v=2K5hqyyMdgY&feature=related
(J.S. Bach: Prelude and Fugue in E flat major "St. Anne" BWV 552 (1/2) )

Lesz mihez.

pug406st 2010.12.06. 22:41:36

@tölgyes: de kötelezettséget csak örökölt vagyon mértékéig...

tölgyes 2010.12.06. 22:41:48

@kodó tamás: Igen ám.. de mennyi az az annyi.. és itt elkezdődik a jogvita...:)

tölgyes 2010.12.06. 22:42:22

@pug406st: és akkor kezdődik a jogvita a mennyi az annyiról.

so it goes 2010.12.06. 22:42:36

Teljesen fölösleges a hitelminősítőket minősíteni akármilyenek is ha a bovli kategóriába tesznek abban a pillanatban átadja a staféta botot a portfólió maneger a risk managernek és akkor kezdődik a tánc.

dr kíváncsivagyok 2010.12.06. 22:43:00

Félek hogy nagyon - nagyon fogjuk még Bokros Lajost visszasírni !
Az utolsó pozitív megítélése a magyar gazdaságpolitikának Bajnai alatt volt . Meddig lehet még " oszt' jó napot " módon gazdaságpolitikai zűrzavart okozni ?

tölgyes 2010.12.06. 22:44:20

@mrs. white: Tőlük kapják a megrendelők a pénzt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 22:45:02

@mrs. white:
Olyan országot kellene csinálni, hogy tök mindegy legyen mit pampognak a hitelminősítő, vagy az IMF, és egyéb hasonló cégek.

tölgyes 2010.12.06. 22:45:23

@kíváncsivagyok: Miért nem szavazott rá?? Miért nem kérte meg a pártját, hogy gyurcsány helyett ő legyen a miniszterelnök???

kodó tamás 2010.12.06. 22:47:11

@kíváncsivagyok: amig el nem zavarod ezt a gané társaságot... de vigyázz 2/3 duk van:)

shwarcz bácsi 2010.12.06. 22:47:18

@tölgyes: na jó ezt fejezzük be.ez hülye kampány duma.puskáséknak milyen stadion volt?még cipőjük se volt sokszor,rongyokból tekert labdával játszottak.és ? ugye nem kell mondanom hová jutottak...
mondjuk kíváncsi lennék mi lett a tavalyi BL szereplés bevételéből...

shwarcz bácsi 2010.12.06. 22:51:07

@tölgyes: meg mondjuk a fél világ azt is látja hogy bucira verik a dvsct akármelyik európai sorozatban.aztán meg vizsgálja a bochumi ügyészség bunda gyanúval.ezért tényleg kell a stadion.és mindketten tudjuk mire kell a stadion építés....
mindent szolgál,de legkevésbé a sportot...

dr kíváncsivagyok 2010.12.06. 22:51:15

@tölgyes: Bármennyire furcsa , ha módom lett volna rá szavaztam volna...tudja, akkor is elmegyek az orvoshoz - ha tudom hogy injekciót fog adni .
Más : sokan azt gondolják, hogy ha nem jön be Orbánnak a terve .... vége is van a rezsimjének ! Nos van még a nép-nemzeti tarsolyában bölcs vezérünknek egy adu :
Egyszerűen leírja , eltörli az államadósságot , volt - nincs ! Oszt' jó napot !" Ki meri azt mondani , hogy nem teszi meg ?!

panelburzsuj 2010.12.06. 22:51:28

@kodó tamás:

OROSZLÁN!!!!

Nem tűnt föl, hogy csak az egyik csíkos?

pug406st 2010.12.06. 22:53:07

@tölgyes: előfordulhat bár pl egy ingatlan tekintetében eléggé egyértelmű. de legalább eljutottunk addig, hogy a tényekkel legalább nem próbál vitatkozni.

dr kíváncsivagyok 2010.12.06. 22:55:09

@shwarcz: Fogadok hogy többet lesz benne Fidesz nagygyűlés .... mint BL mérközés ! A mocskok a közvagyonból építik ! Erre is kiterjedt a 2/3 -os feljogosítás ??

panelburzsuj 2010.12.06. 22:56:51

@Akitlosz:

Vagyunk jópáran, akik éltünk olyanban.

De nem mind sírjuk vissza.

kodó tamás 2010.12.06. 22:58:21

@panelburzsuj: ne legyél rasszista ...
hm miért a tigris csíkos? akkor miért nem az a zebra? miért a zebra a gyalogátkelőhely?

dr kíváncsivagyok 2010.12.06. 22:59:06

T G -től ez volt eddig a" legélesebb kirohanás" a Fidesz ellen ! ( Már amit olvastam .Hogy ezt kellett megérnem !) Az új médiatörvény alapján akár írhatod is a csekket...mondjuk 10 milláról...

6.Lenin 2010.12.06. 22:59:09

@pug406st:

"Ezt hívják adósságspirálnak. "

És ez mikor kezdődött?

Más, már bocs, bemegyek a bankba kölcsönért, mert szeretném a lakásomat berendezi.
Az ott lévő hölgyike átad 1 papírt, ahol fel van sorolva, milyen színű lehet a szőnyeg, tapéta, milyen lehet az éjjeli szekrény és milyen színű lehet a bili, amibe belelógathatom a kezem.
Ez lenne az elfogadható?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 22:59:16

@kíváncsivagyok:

Arról a Bajnairól beszélsz, aki jól megnövelte az államadósságot?

Remek gazdaságpolitika tényleg.

25,1 milliárd dolláros hitelkeretből bárki ki tudja húzni egy évig.

panelburzsuj 2010.12.06. 23:03:26

@kodó tamás:

Mer a zebra van alul.

Talán ...

De az is lehet, hogy amiatt van, hogy svarcgelb szimbólumokkal mégse akarták telepingálni a legsűrűbben látogatott utcasarkokat. Ezért aztán inkább fehérrel pingálták ...

panelburzsuj 2010.12.06. 23:07:02

@kodó tamás:

Amúgy a tigris azért csíkos, mert jobban szeret csíkos bambuszerdőkben sompolyogva lesből vadászni, mint ész nélkül rohangálni a pusztában a kaja után ...

emő27 2010.12.06. 23:07:48

Csak nem jön Ordnassac, nem kapok választ a kérdésemre. :( kár, pedig jó lett volna tudni ezt.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 23:08:53

@panelburzsuj:

És miért települtél onnét vissza Magyarországra?

Ritka ronda egy betegség a honvágy, az már szent igaz.

bóra77 2010.12.06. 23:11:38

@kíváncsivagyok: :) összedobjuk!:) ezen ne múljék:)

bóra77 2010.12.06. 23:13:44

@ó jaj: óóóóóóóóóóójaaaaaaaaaaaaj:)

pug406st 2010.12.06. 23:14:02

@6.Lenin: az adósságspirál akkor kezdődött amikor a fenntarthatatlan kiadásokat hitelből próbálta meg az ország finanszírozni.

természetesen nem jó ha megmondja a bank mit vehetek belőle de azt kellene vizsgálni, hogy miből tudom visszafizetni. amúgy ha az imf és fidesz vitát próbálnád ezzel lemodellezni akkor nagyon tévúton jársz és nagyon rossz a példa.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.06. 23:17:21

Nem szavazta meg a simlis, álszent Fidesz Szögi Lajos családjának kártérítését!

Nyolc honatya kivételével elutasították a Fidesz képviselői azt a törvénymódosítást, ami lehetővé tette volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkapja a nekik megítélt 46 millió forint kártérítést.

Nem vette tárgysorozatba a parlament azt a törvényjavaslatot, ami alapján lehetőség nyílt volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkaphassa a számukra jogerősen megítélt kártérítést. A bíróság korábban ugyanis 46 millió forintot ítélt meg a családnak, de – miként ezt lapunk is megírta – a tettesek családjának gyakorlatilag nincs vagyona, így semmi esély nincs arra, hogy ezt a pénzt valaha is behajtsák rajtuk.
A parlament azonban 117 igen és 215 nem szavazattal nem vette tárgysorozatba a javaslatot. Az MSZP, a Jobbik és az LMP jelen lévő képviselői támogatták az előterjesztést, de nyolc Fideszes képviselő is megszavazta, nevezetesen Bácskai János, Braun Márton, Gulyás Gergely, Gyimesi Endre, Herman István Ervin, Horváth László, Manninger Jenő és Szabó Tamás, valamint a KDNP-ből Pálffy István.

További 11 Fideszes tartózkodott.

A nem-el szavazók között csak Fideszes és KDNP-s képviselők voltak!!!!

Ilyen ez a banda, "szép volt fiúk!"

dr kíváncsivagyok 2010.12.06. 23:20:00

@Akitlosz: Igen arról , mert az volt az egyetlen REÁLIS út. Persze viktorod megette volna reggelire a válságot IMF - estűl, oszt' jó napot.......

panelburzsuj 2010.12.06. 23:20:00

@Akitlosz:

Visszatelepülni? :)

A tőke, hitel, gazdasági racionalitás hivatalos ideológiai leszarásának megtapasztalásához nem kellett kimozdulni ebből az országból, csak kellő időben beleszületni.

KenSentMe 2010.12.06. 23:20:59

Török Gábor szerintem most egy nagyon jó posztot írt...

mert ha nagyvonalúan el is tekintünk attól, hogy Orbánék helyzetértékelése megállja-e a helyét, azzal akkor is komoly bajok vannak, hogy fél-egy év alatt 180 fokot fordul a véleményük.

sárkányfő 2010.12.06. 23:26:10

@Akitlosz: "A korábbi Magyar Kommunista Párt ma Magyar Szocialista Párt néven működik. Ez nem vélemény kérdése, hanem (történelmi) tény."

Így van. Mint ahogy a kommunista diktatúra olyan magas rangú funkcionáriusai, mint Pozsgay, Szűrös, Schmitt, Martonyi, Mikola, Stumpf, stb., meg még jó pár kevésbé közismert név, köztük III/2-es, III/1-es ügynökök manapság a Fidesz emblematikus alakjai, Orbán kinevezettjei. Orbánnak köszönhetjük azt is, hogy ma a köztársaság elnöke egy olyan ember, aki az utolsó kommunista kormány miniszterhelyettese volt.

Mindez nem vélemény kérdése, hanem (történelmi) tény. :)

Mint ahogy az is tény, hogy a magát antikommunistának hazudó párt nem hoz lusztrációs törvényt, nem hozza nyilvánosságra az aktákat, holott ezeket 24 óra alatt meg tudná tenni. Ha akarná. De nem akarja. Ez is tény.

Tény az is, hogy az államosítás tipikus kommunista módszer, ahogy a pártállami logikát idézi egy az egyben a független intézmények pártosítása, a kontroll kiiktatása is.

Szótár, és magyar nyelv ügye. Látom abban a tévedésbe estél, mint egy másik blogtársunk, hogy ha bármiféle érv, bizonyíték nélkül leírsz ezerszer egy hamis állítást, papagáj-üzemmódba kapcsolva, akkor az igazzá válik. Tévedés. Csak érveknek, bizonyítékoknak van értelme. Mint pl. az általam bemásolt linkeknek, amikre te folyamatosan nem vagy hajlandó reagálni. És ez mindjárt a második tanulság: attól folyamatosan levegőnek nézel tényeket, azok nem tűnnek el a semmibe. Most nincs kedvem, de a következő körben majd újra bemásolom a linkeket, amelyek azt bizonyítják, hogy a magyar sajtó is úgy értelmezi a magyar szavakat, ahogy a köznyelv, nem pedig úgy ahogy te.

Sejtelmem sincs mitől tartod "buzisnak" a párbeszédünket, attól hogy ez a téma, és erről írunk, még egyikünk sem tűnik melegnek. Ha a fociról írunk sem leszünk olyanok mint a focisták, és a sor folytatható lenne bármeddig.

És nem azt írtam, hogy ma számítana egy kimúlt párt szándéka, hanem azt állítottam, és állítom most is, hogy a fidesz nagyon "el-eszdéesedett", mind az egykulcsos adóval, mind az antikommunizmusának hazudott kommunizmusával.

6.Lenin 2010.12.06. 23:31:35

@pug406st:

"de azt kellene vizsgálni, hogy miből tudom visszafizetni. amúgy ha az imf és fidesz vitát próbálnád ezzel lemodellezni akkor nagyon tévúton jársz és nagyon rossz a példa. "

Csak visszakanyarodtunk a lényeghez.

Miből tudjuk visszafizetni?

2002-ben a csatlakozni szándékozó országok között az elsők helyek egyikén voltunk, alacsonyabb államadóssággal.
A következő 8 évben ez az adósság megnövekedett, lecsúsztunk az utolsó helyek egyikére.
A trend a lejtmenet volt, szinte minden szinten, sorozatos leminősítésekkel. Mégis az első segélykiáltásra kaptunk kölcsönt. Nem volt érdekes a 8 éve tartó lejtmenet. Az IMF átadta Bajnainak a kívánságlistát, ment minden. Meghatározva, mit is kell tenni.

Van olyan ország, ahol az IMF kölcsönök után, eljött a jólét?
Mindenki próbál szabadulni a befolyásuk alól. Mi is.

Nem lehet összefüggés ezek között? Tényleg csak agyrém lenne.?
Az IMF kívánságlistán nem szerepelt a bankadó, mnyp megszüntetés az tény, csak a magánszemélyekkel kapcsolatos megszorítások. A kiadáscsökkentés mégis csak őket érinti. Nyugdíj, létszámcsökkentés stb.

Ők is csak szimplán utálnák Orbánt?
Én nem veszem be ezt a mesét.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.06. 23:33:41

@kodó tamás: "hm miért a tigris csíkos? akkor miért nem az a zebra? miért a zebra a gyalogátkelőhely?"

Mert a tigrisek magányosan kelnek át és nem várnak zöld engedélyre, a zebrák viszont csapatostól kelnek át, amikor biztonságos.

sárkányfő 2010.12.06. 23:36:12

csak egy szokásos fideszes hazugság:

"a kormány hetekkel ezelőtt úgy vezette be a három extraadó részeként a telekomadót, hogy azt mondta, ezek az idei, 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycél betartása miatt kellenek. Most azonban azzal, hogy el is költik a GDP 0,2-0-3 százalékára rúgó telekomadót, az derült ki, hogy mégsem kell a hiányterv teljesítéséért az extraadó, hiszen a bevételt még idén el is költik, így az egyenleget a lépés nem javítja."

index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/06/megsemmisitettek_a_koltsegvetesi_tanacsot/

reservatio mentalis 2010.12.06. 23:42:05

A gyerekeknél fordul elő, hogy minden felnőttnél (szülőnél, ovónéninél, nagyinál, baby síntérnél) kipróbálják, meddig mehetnek el. Ha ez a próba megvolt, egészen normális "szintre" visszaállnak, s csak ritkán pörgetik fel magukat a "határig". Ez így teljesen egészséges és kiszámítható, akkor van baj ha nem így van.

Mayday 2010.12.06. 23:47:32

@ó jaj: "A Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési ügyekért felelős megbízott helyettes államtitkára jelezte, hogy nemzetközi tagdíjakra, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási intézmények tartozásainak kiegyenlítésére használják fel a 61 milliárdot. "

Ja , tényleg. ez kidobott pénz.

hadd éljenek a rendőrök továbbra is (hivatalosan) az átlag alatt, akkor majd biztos motiváltak lesznek a korrupció ellen.

Húsleves 2010.12.06. 23:48:45

Az a baj, hogy ezek a magyar őstulkok nem értenek semmihez, de azért van pofájuk négy évente elmenni szavazni, annak ellenére, hogy gőzük sincs a demokráciáról. Teccik érteni? Fingja nincs kire kell szavazni (pedig hányszor mondjuk neki), de azért odamegy. Most ezektől mit várhat egy derék liberális? Pedig én mondom nektek - a liberalizmus jó! Csak emberek ne lennének. A legszebb, legbriliánsabb elméletek is az emberek miatt buknak el. Mint például a szocializmus. Pedig milyen jól meg volt írva! Olyan jól, hogy csak néhány szót kellett benne átírni, hogy liberalizmus legyen belőle. Csak eggyel nem számolt az elmélet: az emberrel. Az emberek kavarnak bele mindenbe, a fene enné meg őket. Mi? Hogy az emberekért lenne maga az elmélet? Na látjátok, ez a baj, ez a mentalitás. Nem értenek ezek semmit. Az elmélet, a tudás, a szakértelem, a pallérozott elme anyagtalan, önmagáért szép. Az ember zavaró tényező, zörej, "zaj". A magyar különösen. Csak rinyál, hogy hol az eredmény? Annak idején nem értette, hogy önzetlenül szolgálni a közösséget miért jó, aszondja "ha a másik lop, én is lopok". Ezért írtuk át az állam szót piacra, attól nem tud lopni, mert azt sem tudja mi az. Most meg azt nem érti, hogy azért vesszük el a pénzét, és adjuk oda másoknak, mert ő úgyse ért hozzá. Sőt! Értékelni se tudná, csak a pofája jár. Nem érti, hogy mi mindent jól csinálunk, benne van a hiba. Mert nem oda húzza az X-et, ahova mi mondjuk, pedig mi tudjuk, mi a demokrácia, ő meg nem. De magyarázhatunk ezeknek. Alig telt el húsz év, és olyanokat kérnek számon, ezek hogy... böff (elnézést). Na szóval ilyeneket, hogy "Ha a piacgazdaság gazdaságosabb termelési forma, akkor miért nem érezzük már a jótékony hatását? Hogy lehet, hogy pl. Ausztriához képest semmivel sem kerültünk közelebb a rendszerváltás óta?" Meg ilyeneket, hogy "Ha a piacgazdaságban a rátermettségen alapuló kiválasztódás visz előre (ahogy tanítják), akkor miért mondják az államra hogy rossz gazda, miért nem szállnak versenybe vele? Miért ilyen Hunvald-félék választódtak ki? Nem látszik túl okosnak. Ha a jó döntések alapja a piaci szemlélet, akkor miért századáért, ezredéért kótyavetyéltek el állami tulajdonokat? Ha Gyurcsány azt mondja, hogy az államnak nincs pénze, akkor kinek a pénzét privatizálták el? A miénket? És miért ne adózzanak a multik? Nem azért szeretgettük ide őket? És miért fogadjuk el készpénznek amit külföldiek mondanak, írnak rólunk? Ők nem a saját érdeküket nézik?". Szóval ilyeneket kérdeznek. Mit akarnak ezek? Jól élni? Nem értem a magyarokat!

pug406st 2010.12.06. 23:49:06

@6.Lenin: látod ebben óriásit tévedsz. évek/évtizedek óta köztudott, hogy a kormányok által fenntartott jóléti rendszerek drágák és az ország teljesítőképessége felett tartja fenn azokat többnyire hitellel. az imf azonnali állami költségcsökkentést várt és ott vágott a kormány ahol tudott azonnal. Ne felejtsd el, hogy a tobin adót (ami ellen a fidesz oly hangosan tiltakozott az mszp vezette be) tehát ők is raktak plusz adóterhet a multik nyakába.
amúgy teszem hozzá a nagy gazdasági menetelésnek nem csak a multik voltak a haszonélvezői hanem az emberek is.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.12.06. 23:53:04

Török Gábor a kormányzati kommunikáció egyik legélesebbszemű, legkorrektebb kritikusa. Rendben.

Ám két kérdés feszeng:

1. A nálunk sokkal ratyibb helyzetben lévő íreknek mégis hogyan jobb a minősítése?

2. Hol voltak ezek a hitelminősítők a világválság kirobbanása előtti hónapokban?

Baresi Boriska · http://teheneszet.blog.hu/ 2010.12.06. 23:54:39

napi szent envagelium lenyomva. nem mondtam semmit, de az sokaknak teccett. jo pont fidesznel bevesve, es kurva jokepü vagyok, az arcomon a bör meg mindig kitart...

sárkányfő 2010.12.06. 23:57:18

@Mayday: sajnos nem sikerült jól értelmezned a lényeget. fuss neki még egyszer, ha másodjára sem érted meg, szívesen elmagyarázom "szájbarágós" szinten.

Ventura Blvd 2010.12.07. 00:00:25

Churchill, aki mindig a saját feje után ment (sokszor egyenest neki a falnak), igen vegyes érzelmekkel gondolt a közvéleményre, egyáltalán: a külső környezet kényszerítő erőire. Vezérelve szerint - egy politikus ne a közkedveltséget keresse, hanem vezesse az országot. Mégis, volt olyan pillanat, amikor - igaz a maga legsajátabb módján - meghajolt ezek előtt. ”Nem elég ha a legjobbat tesszük; néha azt kell tennünk amit elvárnak” - mondta egyszer.

OFF? Ki tudja, miért jutott az eszembe...

Rá Dios 2010.12.07. 00:02:25

Ahogy a politika nem az igazság megtaláláásnak színhelye, úgy TG blogja sem az egyértelmű állásfoglalások kedvelőinek végállomása.
Láthatóan nagyon nem tetszik szerzőnknek a - nem is tudom, hiozzánemértést, arroganciát, dacot, vagy mit, de semmi "férfiasat" nem sugárzó - kormányzati álláspont, mégis nyitva hagyja a remélt visszakozásnak a kiskaput.
Nem kell kiskapu. Ennek a kormánynak - attól tartok - nagykapu sem kell, csak vastag falak. Ha maga menne nekik, nem bánnám, de minket, mindannyiunkat hajt neki. Majd ezen is túlleszünk. Egyszer. Nem tudni mikor, nem tudni milyen állapotban

Rá Dios 2010.12.07. 00:08:35

@malacz69 rettegéselemző:
1. Az írek elfogadták a nemzetközi segítséget, vagy - ha jobban tetszik így - a beavatkozást, ettől jobb a minősítésük.
2. A sötét szándékúnak gondolt, pedig csak - megengedem, aktív - indikátor funkciójú minősítők atatikus képet és folyamatokat együtt vizsgálnak. Rólunk is a kilátásainkat vizsgálva mondtak kellemetlen verdiktet. Ki mondana mást, amikor megint csak kilátásba helyeztünk a hiteles (khmm) Matolcsy által szóban belengetve egy tavaszi reformot. Hát lesz? Hát milyen lesz? Hát miből lesz?

SzCsaba 2010.12.07. 00:14:16

Talán Hofi volt, aki azt mondta, hogy a szék határozza meg a tudatot. Ez egy tipikusan ilyen helyzet: a kormány mellől és az anyósülésről egész más perspektívája van, hiába ugyanazt mutatja a sebességmérő.

A Legényanya című filmben van egy remek rész, mikor az egy szem Józsi anyja panaszkodik (a Parlamentben, az Úristenhez...), nagyon tanulságos:
www.youtube.com/watch?v=eWyDabb0oFk

Jah, ha már Legényanya, a a demokráciáról:
www.youtube.com/watch?v=Couwds__Vho

SzCsaba 2010.12.07. 00:15:34

Bocs, a királyhoz, de azt hiszem ez mindegy...

xenuka 2010.12.07. 00:20:53

Áááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

galeria.index.hu/belfold/2010/12/03/magyarorszag_mozgastere_bovul_novekedeskutato_intezet_1998/

Ezt nem hiszem el. ez a Matolcsi féle mozgástér tanulmány annyira dedós-primitív-leegyszerűsítően-demagóg , hogy nem hiszem el, hogy ezt egy "Növekedés kutatóintézet"-i ember elküldhette a miniszternek és az el is olvasta!

Nem hiszem el, hogy aznap nem rúgta ki a készítőit vagy nem küldte el őket szart lapátolni!

porfelhő 2010.12.07. 00:23:07

@Rá Dios:
Te "aranyos kis avatar kutyuskám" mit kommentelsz itt az éjszakában!:) kiszöktél a kiskapun:) Holnap korábban gyere kommentelni:)

M_Runcájsz 2010.12.07. 00:25:06

Úgy bírom itt az összes 300Ft-os fülkeforradalmárt, ahogy terelik a témát Török Gábor cikkéről.
Merthogy a kérdés az, hogy

2010 nyarán mondott igazat Orbán Viktor (és idézte ma Szijjártó)

VAGY

2008-ban, 2009 elején mondott igazat Orbán Viktor és Varga Mihály?

Erre tessék kimerítő választ adni. Külön kiemelném Orbántól a bizonyíték szó használatát a leminősítések kapcsán.

batman1971 2010.12.07. 00:27:28

@tölgyes: "csak a repteret 5000 milliárdért" legyen inkább 500Mrd. ezek a fránya számok... (17Mrd EUR priv bevételünk még az Antall kormány csúcséveiben sem volt zöldmezős beruházásokkal együtt sem.)

Rá Dios 2010.12.07. 00:27:49

@porfelhő: vau-vau, mondhatnám, de így csak jó éjszakát kívánok mára! :-)

batman1971 2010.12.07. 00:28:03

bocs! látom korrigálta.

porfelhő 2010.12.07. 00:41:57

"Az OV. félévvel ezelőtt megmondta, hogy leminősitik Magarországot. " Tudta! lesznek leszakadó rétegek, lesz ki jobban jár, lesz ki rosszabbul, de mindenki jól jár. Az új
szellemiségü gazdaságpolitikai elképzeléseit mindenképp megvalósitja, mert az az ország felemelkedését, érdekét szolgálja. A kormány eddigi intézkedései, mint a hiánycél teljesitéseét szolgálják, kevésbé, kedveznek a kiskeresetüeknek, a szegénységben-mélyszegénységben élőknek. A magánnyugdij-pénztárak államositása is a költségvetési egyensuly megtartásához szükségeltetnek.Úgy gondolom ezeknek az intézkedéseknek munkahelyteremtő hatása sem lesz.
Az újszerü gazdaságpolitika kétesélyes itt Európa közepén, és az új kezdeményezésben tudjuk benne van a kudarc és az esély lehetősége.
Igen! a Mo-i fejlemények folyamatos izgalomban tartják a külföldi hirportálokat! A mormány meggyőzte a világot, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpra állitására, és a rövidtávu célok közül is egyedül a költségvetési hiányt képes csökkenteni, az is csak rendkivüli, és fenntartható megoldást nem jelentő eszközökkel tudja időlegesen megtenni.
Az áprilisi választások után a nemzetközi várakozások nagyok voltak. Az elsöprő Fidesz-győzelem után mindenki joggal arra számított, hogy Orbánék, élve a példátlan felhatalmazással, energikusan hozzálátnak az ország gazdaságának talpra állításához, amihez jó alapul szolgált a Bajnai-kormány sikeres válságkezelése, melynek nyomán az ország elindult a krízisből kivezető úton, a gazdaság növekedni kezdett, a külföld bizalma helyreállt, az országot segélyek nélkül is finanszírozni lehetett. Nagyon rossz Mo. megitélése, egy fokozattal van a bóvli kategória fölött. Az első rossz lépés az volt , mikor felbontotta a hitelszerződést az IMF-fel és EKB-kal.
A kormány eddigi intézkedéseivel 2012. után fenntarthatatlan lesz a költségvetés, az eredeti problémákkal fogja a kormány szembe találni magát."

DEMOK · http://demokrata.budapestoldal.hu/ 2010.12.07. 00:42:20

Kedves Török Gábor!

Én úgy hiszem - ellentétben Veled - hogy ez a csődtömeg már kizárólag Orbán Viktornak és agresszív, kínai típusú pártkapitalizmust megvalósítani akaró, az ország anyagi és politikai, hatalmi erőforrásainak centralizálására törekvő politikája idézte elő. Ehhez semmi, de se semmi köze a megelőző nyolc évnek. Az ilyen mondatok, amik a nagyszerű, kiváló és aranyszájú ember, Szíjjártó Péter szájából hangzanak el, amit Te is idéztél - „Orbán Viktor már fél évvel ezelőtt megmondta, hogy leminősítik majd Magyarországot, mert a nemzetközi tőke érdekeit sértő lépéseket tesz a kormány” – ezek az antikapitalista, tőke ellenes, piac ellenes, globalizáció ellenes, jogállamellenes, demokrácia ellenes, szabadságjogok ellenes, ember ellenes stb. mondatok és az ezt követő bizonytalanság, ami ide vezetett. És ennek az árát Te, én és mindannyian fizetjük majd meg , legkevésbé Orbán és aranyszájú Szíjjártó, mert ők gondoskodnak a centrális erőtér létrehozásáról, már meg is tették, és most már csak tényleg egy forradalom söpörheti el őket. Egy igazi és nem fülke. Ők juttatták ide hazánkat, nem Gyurcsány és nem Bajnai. Szeretsz még rájuk visszamutogatni, védve, még mindig védve a védhetetlent. De ezeknek az embereknek a világon semmi nem fontos, kizárólag az örökös hatalmuk és holdudvaruk örökölhető privilegizált helyzete. És, ha erre az ország rámegy, hát rámegy. Ki törődik vele? Ezek az "urak" bizonyosan nem. Márpedig erre tömegek fognak rámenni, erre az ország fog rámenni. Még egy-két "a nemzetközi tőke érdekeit sértő lépés" és mi - nem ők - megnézhetjük magunkat. Lehet, hogy Te személy szerint nem Gábor, de a magyarok nagyon nagy tömegei igen. És ezért az írástudók is felelősek, ne feledd.

porfelhő 2010.12.07. 00:43:50

@Rá Dios:
Köszönöm. én is jó éjt! kivánok!:)

porfelhő 2010.12.07. 00:48:16

Aki még nem tudja! Igen!:)
Mindenki számára világos kell, hogy legyen, a magánnyugdij-pénztári rendszer nem más mint egy "nyugdijtőzsde".
Vagy egy "globális pilótajáték"!
Ezért az államnak kötelessége megvédeni. "

Jó éjt.!

M_Runcájsz 2010.12.07. 00:50:08

@porfelhő: Nekem már fél éve tartozik az állam a fizetésemmel. És szerinted a nyugdíjam maradék része jó kezekben lenne nála? Lófaszt.

M_Runcájsz 2010.12.07. 00:51:24

@porfelhő: És neked külön:

Úgy bírom itt az összes 300Ft-os fülkeforradalmárt, ahogy terelik a témát Török Gábor cikkéről.
Merthogy a kérdés az, hogy

2010 nyarán mondott igazat Orbán Viktor (és idézte ma Szijjártó)

VAGY

2008-ban, 2009 elején mondott igazat Orbán Viktor és Varga Mihály?

Erre tessék kimerítő választ adni. Külön kiemelném Orbántól a bizonyíték szó használatát a leminősítések kapcsán.

Ordnassac 2010.12.07. 00:52:42

@xenuka: a Növekedéskutató gyakorlatilag Matolcsy egyszemélyes intézete. Nem hiszem, hogy Járai sokat foglalkozott volna vele (de úgy tűnik, OV igen).

Templ@r 2010.12.07. 00:54:35

@török gábor: Igazából még 2 mondatot kellett volna elolvasnia :)

tcom 2010.12.07. 01:01:55

A Fidesz folyamatosan szembeköpködi magát. Sőt, ha a 20 évet vesszük, akkor körbeköpködi saját magát.

Mindezt csak azért, mert úgy érzik örökké tart a 2/3.

Elképesztő pofátlanság ennyire hülyére venni a népet.

tcom 2010.12.07. 01:04:58

@M_Runcájsz:

Én csak egyet szokta idézni:

"Magyarország olyan ország, ahol az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu, ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye. " 2007. Orbán

És vége a vitának.

Ordnassac 2010.12.07. 01:07:55

@tcom: ez mondjuk nem csak a Fideszre igaz...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.07. 01:09:47

@panelburzsuj:

Mert szerinted az a gazdasági racionalitás, ami most van?

Mitől gazdasági racionalitás a végletekig eladósítani az államot, az állami cégeket, az önkormányzatokat?

batman1971 2010.12.07. 01:18:49

@tölgyes: mondjuk ezzel a kedvenc 18ezer MRD-jával (+adósság GYF éra alatt) nem kellene dobálóznia, ha már mások szemére veti, hogy az alapvető adatokat sem ismerik. www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
Azért ez inkább hiteles adat. Nem mondom, hogy kevéssel nőtt 8 év alatt, de azért kiváncsi lennék honnan veszi a 18.000 milliárdot. (11.300 mrd-ről 19.900 ra nőtt - nyílván ezt korrigálni kell az inflációval stb, de nem vagyok államadósság szakértő. Mondjuk a jobbkéz sem az, és mint látom Öntől is távol áll.)

tcom 2010.12.07. 01:22:49

@Ordnassac:

De MSZP már nincs. A Fidsezre azért szavazott 2/3, mert valamiféle boldogulást, tisztulást várt. És nem azt, hogy egy oroszországi fél diktatórikus rendszer alapkövei lesznek lefektetve világbajnok gyorsasággal. a világbajnok szót Orbán használta Merkelnél, amikor dicsérte az elmúlt évek (Bajnai is) válságkezelését. =;-)

Lehet, hogy Orbánnak Merkel szoknyája mellöl kellene irányítani az országot? Ha Orbán éppen százmilliárdokat osztogatna grátiszba a nyugdíjasoknak, akkor rákoppinthatna a fejére, vagy ha AB, KT, Ügyészség, Közt. elnöki intézményből csinál bábszínházat, akkor eltörné az újait, ha 3 millió ember megtakarítását lopná el, államosítaná, akkor elküldhetné a Népi-Koreába tanulmányútra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.07. 01:57:31

@Akitlosz: ez jó volt. Ha egyiktek se buzi, tényleg mi a faszért beszélgetnétek egymással úgy, mint két buzi. :)

milyen szép a Vértes, ó 2010.12.07. 02:11:03

@batman1971:

2002-től 2008-ig az államadósság kb. évi 1000-1500 milliárddal nőtt (ugyanúgy, mint 1998 és 2002 között, kik is voltak hatalmon akkor?), a 2008-as világválság elég szépen megdobta, majd Bajnai miniszterelnökségének kezdete környékén megállt a durva növekedés, abban az egy évben nagyjából tartotta a 19.000 milliárdot a bruttó adósság, majd a Fidesz-uralom kezdetével megint elkezdett nőni. De nyugodj meg, az olvtárs nem akad fel olyan apróságokon, mint a tények, meg lett mondva neki, hogy minden azért van, mert Gyurcsány elkúrta, innen számára minden azért van. (Lehet, hogy az gondolja, hogy Gyurcsány csinálta az egész adósságot? Fene se követi, miket hitetnek el manapság a rajongókkal...:)

milyen szép a Vértes, ó 2010.12.07. 02:12:44

@tcom:

Ugye Merkel a 'nem a zemberekkel'-re se hallgatna? ;-)

sagitta 2010.12.07. 02:32:14

@VRbagoly: Ezt dobja az algoritmus. Az előző kormány ellentmondásos, vagy legalábbis vitatható, kiadáscsökkentést és egyidejűleg az adószintet megtartó, helyenként növelő politikájának mindkét elemét egyszerre utasították el.
Ellentmondásos állítások egyidejű tagadásával az ellentmondások megmaradnak. Az adócsökkentés és a kiadások szinten tartása mellett kitartottak, ami ugyanúgy vitatható, mint amit az előző garnitúra tett. Ez hozza magával mindazt, ami most történik (MNYP, hitelminősítők). Az csak sovány vigasz lehet, hogy nem csak Magyarországon áll ez a dilemma.

www.nytimes.com/2010/12/06/opinion/06darling.html

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.07. 03:04:47

@ó jaj: "Így van. Mint ahogy a kommunista diktatúra olyan magas rangú funkcionáriusai, mint Pozsgay, Szűrös, Schmitt, Martonyi, Mikola, Stumpf, stb., meg még jó pár kevésbé közismert név, köztük III/2-es, III/1-es ügynökök manapság a Fidesz emblematikus alakjai, Orbán kinevezettjei. Orbánnak köszönhetjük azt is, hogy ma a köztársaság elnöke egy olyan ember, aki az utolsó kommunista kormány miniszterhelyettese volt.

Mindez nem vélemény kérdése, hanem (történelmi) tény. :)"

Ez is így van, nem is vitatta senki.
De attól még, hogy a korábbi kommunista politikusok egy része áttelepült a Fideszbe, nem a Fidesz lesz a kommunista párt utódja. MDF-esek jelentős része, kisgazdák, SZDSZ-esek is áttelepültek a Fideszbe, sőt az egész KDNP már csak egy Fideszes fiókszervezet.
A politikusok olyanok, hogy nagyon okosan a süllyedő pártokból menekülnek a feltörekvők, vagy éppen már csúcson lévők felé.

Az LMP egyebek mellett azért marad kis párt, mert meg akarják tartani maguknak az általuk kikapart gesztenyét, azaz nem veszik fel a megélhetési politikusokat.

Aki hatalmas tömegpártot akar, az nem válogat annyira.

"nem hozza nyilvánosságra az aktákat, holott ezeket 24 óra alatt meg tudná tenni. Ha akarná. De nem akarja. Ez is tény."

Ezért nem is vitatja ezt sem senki. Gondolod tényeken akarnék vitatkozni Veled? A tények makacs dolgok.

"papagáj-üzemmódba kapcsolva"

Te is abba kapcsoltál. Már az első hozzászólásváltásunkkor is világos volt a véleményed, ahogy szerintem az enyém is a számodra. Azóta csak ugyanazokat a köröket futjuk újra feleslegesen. Te is érted az én álláspontomat, csak nem fogadod el, és én is értem a te álláspontodat csak nem fogadom el. Leírhatjuk még százszor ugyanazt, csak felesleges.
Fogadd el, hogy te úgy gondolod ahogy, én meg máshogy!
Felesleges egymást fárasztanunk.
Köszönöm.

"azt állítottam, és állítom most is, hogy a fidesz nagyon "el-eszdéesedett""

Azt azért megnézném, ahogy a Fidesz koalíciót köt a választáson egyedül is többséget szerzett MSZP-vel.

Kizártnak persze nem tartom, de nagyon valószínűnek sem.

Ventura Blvd 2010.12.07. 03:27:32

Fiúk-lányok, ezt álmodtam. Egy Botond nevű magyar okostelefonjával bezúzta az IMF nagykapuját, majd egy Lél nickes kiszáradt csoki Mikulásával fejbe vágta a bankelnököt. Közben végig zúgott a riasztó. Jöttek a biztonságiak... itt a film megszakad.

Óriásit ugrunk, és a Bazilika előtt vagyunk 2011-ben, ahol a sűrű Semlyén-füstből kibontakozik a körmeneti tömeg képe. Két üvegládikát visznek I-es illetve II-es felirattal. Az elsőben Szent István, a másodikban Orbán jobbja. Matolcsy még mindig tollat szorongat, melynek hegye alatt papír, papíron a sorsfordító szavak - "Ezt elb..."

S2000 2010.12.07. 03:55:01

@malacz69 rettegéselemző: Az ír kormány nagyon kemény kiadáslefaragásokat jelentett be, így. A magyar kormány viszont nem hajlandó csökkenteni az állami kiadásokat, inkább kivonja a pénzt a gazdaságból "válság" adókkal.

guvernalista (törölt) 2010.12.07. 03:58:11

@Akitlosz:
valószínűleg nem ugyanazt értjük nemzeten. mivel eredendően unionista vagyok, ezért nemzetközösségben gondolkodom, és nem nemzetállamban. hanem egy európai nemzetben, amelyik 20-30 nemzetiségből áll össze. szemben az amerikai kontinenssel, amelyik 2-3 nyelvű (amerikai angol, latin amerikai spanyol, illetve portugál). de én úgy tippelem, hogy az usa latin amerikában fogja megtalálni az új piacait, szóval a transzatlanti szövetség gyengülni fog, de azt sem szabad feladni. hanem az uniónak egy transzatlanti, és egy eurázsiai szövetségi rendszerben kell gondolkodnia.

és akkor ehhez képest elég nevetséges az, hogy valaki azt képzeli történelmi jelentőségűnek, hogy a magyar parlament trianon után majd száz évvel elítéli az antantot. ez ugyanolyan hülyeség, mintha párizsban újra összegyűlnének a britek, és a franciák és elítélnék magyarországot a világháborús szerepvállalásért. cameron, sarkozy, obamával és putyinnal együtt újra felosztanák németországot. szerintem a trianoni nyilatkozat nagyjából ugyanennyire anakronisztikus.

egy szövetségi rendszerben kell gondolkodni, és ehhez szűkebb értelemben régióra, kontinentális méretekben unióra van szükség. szükség van egy nemzetiségi parlamentre persze. az unionizmusból az is következik, hogy annak összehívásakor nem kell tekintettel lenni az antant által meghúzott országhatárokra.

szóval magyar országgyűlés kell, és azt el kell választani a törvényhozástól, szerintem ez következik a nemzeti liberalizmusból, és nem a különféle horthysta nyilatkozatok.

és a fidesz 88' ehhez a nemzeti liberalizmushoz állt közel, bár orbán akkor is inkább nacionalista volt, de elfogadta a liberális alapelveket, szóval az akkori fidesz szerintem egy jobboldali liberális párt volt.

aztán orbán úgy vélte, hogy ezzel nem lehet teret nyerni, és antall halála után az mdf romjain a hazafias népfront régi vezetőiből, ifjú kádereiből (maga orbán is ebből a körből való), illetve a hozzájuk csatlakozó pártapparatcsikból felépített egy új pártot, és talált hozzá szponzorokat.

szóval én azt nem értem, hogy csányi, aki például elég okos ezt hogyan nem látja, hogy ő a történelemkönyvbe, mint a népfront főszponzora fog bekerülni. mert, hogy széles nem látja az egy dolog. de nyilván csányi arra tett fel mindent, hogy az otp hálózata adja majd a közép európai pénzügyi rendszer gerincét, és orbán ahhoz kell, hogy ezt összeköthesse ázsiával. és gondolom, hogy utána kihátrál a fidesz mögül, csak éppen lehet, hogy addigra az oroszoké lesz a bankja. ez egy érdekes játszma lenne, ha mondjuk nem 3M ember magánpénztári megtakarításokkal játszanák.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.07. 05:06:01

@M_Runcájsz:

Politikusokról van szó.

@Hepci:

Hát de nem?!

cambridge.on 2010.12.07. 05:10:43

@cambridge.on: Pontosítom, 5 milliárd US dollár.

@Akitlosz: Még midig nem mutattad meg azokat az értelmiségieket, akik az adó változások miatt 4-5 gyereket fognak vállalni.

A magyar nyelv mekegés szerű minősítése nem új. De ezt inkább a nyelvészekre kellene bízni.
Az építészetben a reneszánsz, vagy akár a klasszicizmus maradandót alkotott.
De ma már nem építenek ilyen stílusban, bármennyire csodálatos épületeket hoztak létre eleink.
A nyelv is ilyen, a modern kor követelményeinek kell megfelelni.
Ha ápolni akarod a nyelvet, nem a cizelláltság a megfelelő út. Elrettentő példa DR Milton.
Ő talán 200 évvel ezelőtt beszélt nyelvet használ írásaiban.
Továbbra is állítom az általad használt nyelvezet enyhén szólva, nem segíti a mondandód megértését.
A magad szórakoztatására szántad az írásokat?

cambridge.on 2010.12.07. 05:28:47

www.portfolio.hu/gazdasag/jarai_elhamarkodott_volt_a_moodys_ketfokozatu_leminositese.142501.html

A Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a nemzetközi hitelminősítő talán túl feketén látja a magyar gazdaság jövőjét, és nem ismeri eléggé a részleteket.

Megmutatom az első lépések milyen képet sejtetnek a világgal.

videa.hu/videok/kreativ/minden-alapja-a-fa-es-grafikaja-nagyon-ott-0hFNSoR8j6CIzqCT

nyünyüge 2010.12.07. 06:53:01

@panelburzsuj:
Ja:). A zebra meg rács mögött napozott.

jjulie 2010.12.07. 07:14:05

"a siker a kormányt fogja igazolni"

hiába, ez a szíjjártó nem véletlenül vitte sokra, nagyon de nagyon okos

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.07. 07:21:54

@cambridge.on:

Bármiféle családtámogatási rendszer csak hosszú távon lehet eredményes.

Ha évente, 4 évente változtatják, akkor olyan mindegy.
Tehát amellett, hogy jó egy rendszer stabilnak, és megbízhatónak is kell lennie, hogy kifejthesse pozitív hatásait.
Ha ez nincs meg akkor minden hiába. Egy gyermek 20 év alatt nő fel. Azért senki nem vállal gyereket, mert hoznak egy törvényt, de nem igen lehet bízni benne, hogy tartósan lehet számítani rá.

---

Én a beszélt nyelvet írom lë. Az ë és az e hang a köznyelv része, csak az írás ugyanazzal a bëtűvel jelöli a két különböző magánhangzót. Ismeretük nélkül nëm is lëhet pontosan mëgérteni a magyar nyelv logikáját, nyelvtanát.

Ëlég ha bekapcsolod a tévét, ha nëm tudsz különbséget hallani ë és e között - (különböző források 40-70%-ra tëszik a beszélők számát, szóval ëlég gyakori) akkor a të hallásodban van a hiba.

Meredëk mi? :-)
Azt már mëg sëm merëm említeni, hogy az ly az nëm j. :-)

Nyelvészëk?
Pont ugyanolyan társaság, mint a jogászok, történészëk és a többi humán tudományág művelői.
Véleményük van, ëgyiknek ilyen, a másiknak olyan, a harmadiknak mëg amolyan.
Ëgy részük szërintem saját magából is kiindulva szërintem okos dolgokat mond, más részük mëg szintén magából is kiindulva szërintem téved.
Lëhet mások a kedvenc nyelvészeink. :-)

"Továbbra is állítom az általad használt nyelvezet enyhén szólva, nem segíti a mondandód megértését."

Hát pedig ez a széles körben beszélt magyar nyelv.
Kétlëm, hogy nëm érted.

Ëgy halom író nëm használ sëmmilyen ékëzetës karaktert.
Úgy, ahogy ők írnak nëm beszél ëgyetlen ëgy magyar sëm. soha, sëhol sënki.

Mégis mëgértik, mëgértjük őket.

Lehet az a velemenyed, hogy feleslegesek az ekezetek az irashoz, de azt ketlem, hogy nem segitenek a mondando megerteset.
ki lehet meg hagyni a nagybetuket es a mondatkozi irasjeleket is vegkepp koze nem lesz a beszelt nyelvhez radasul meg rodnan is fog kinezni az iraskep meg persze az is igaz hogy nem szukseges egy nyelv irasahoz hogy az fonetikus legyen de a magyar allitolag joreszt az ha meg igy van akkor az ë betunek is van letjogosultsaga mert kulonben silanyulni fog a beszelt nyelv

Amikor a magyarság áttért a latin betűs írásra, a latinban 13 hangunkra (dzs, stb.) nem volt jel, ezért olyan nyelvezet jött létre, amelyet a magyar ember sohasem beszélt.

shwarcz bácsi 2010.12.07. 07:29:06

Szép lesz majd amikor a megérjük a bóvli kategóriába sorolás tényét.nem vagyunk messze tőle.lehet figyelmen kívül hagyni a minősítők állásfoglalását,de van értelme széllel szemben hugyozni?
a fidesz szavazóin és a kormányzaton kívül senki,de senki az ég adta világon nem látja,és nem érzi a pozitív változás tényét.köztük persze az egész világ,és a gaz nyugati tőke.
érezzük viszont a történelmi csúcson lévő üzemanyagárakat,a a látványosan,de annál fájdalmasabban emelkedő svájci frankot, a több sebből vérző tőzsdét.és a demokratikus intézményrendszer sziklaszilárd alapjait.
de van miért örülni is!
Debrecen városa közpénzből -10Mrd Ft- építhet stadiont.
Éljen a haza!

panelburzsuj 2010.12.07. 07:33:40

@Akitlosz:

Egy kicsit belekeveredtél.

A dolog onnan indult, hogy franc a hitelminősítőkbe, nem mondták meg időben, mik a rossz papírok. (mrs white)

Erre jöttél azzal, hogy építsünk olyan világot, amiben leszarhatjuk a hitelminősítőket.

Beleszóltam: olyan már volt ...

Erre jössz azzal, hogy racionális-e nem hallgatni időben az IMF-re, hitelminősítőkre, és fülig eladósodni ...

Vagy alapból nem érted, vagy alapból leszarod: egyikre sem kívános több energiát fordítani.

panelburzsuj 2010.12.07. 07:36:52

@nyünyüge:

Kiváló társalgáspezsdítő ötlet a kreacinista-evolucionista témát is bevonnunk a blogon szélesen hömpölygő általános diskurzusba! TG hálás lehet neked! .... :)

www.pardi.ro/evkiado/rjunker/hkcsz/index.html

panelburzsuj 2010.12.07. 07:40:44

@panelburzsuj:

Vagy ahogy lüke mondaná: das fehlt noch ...

Azbiztos 2010.12.07. 07:41:51

Hmmmm ez az a Moody's amelyik a Lehman&Brothers-t a csődje előtt egy nappal is AAA minősítésben tartotta?

Ezek a hitelminősítő cégeket is minősíteni kellene. Fontos lenne tudni kiknek az érdekeit szolgálja. Tegnap pl próbáltam utána nézni kik a tulajdonosai, de egy nevet sem sikerült találni. Pedig komoly drága adatbázisokhoz van hozzáférésem...

Annyit lehet tudni, hogy pénzintézetek és egyéb intézetek...

Lehet, hogy sírunk (jogosan) a nyugdíjpénztárak miatt, de legyünk már őszinték...ha azt a pénzt beszánják az államadósságba vagyis csökkentik + tartják a 3,5% hiánycélt (alig van ilyen EU ország!!!!!!!!!!!!!!) akkor ezek nem inkább a felminősítést szolgálnák???? Vagy legalábbis a várakozást felminősítésre????????????????????????????????????????

Nem véletlen ez, komoly érdekek ellen háborúzik ma Magyarország. Legyen az NewYort vagy a Közel-kelet, nekem mindegy de valakinek nagyon beleköptünk a levesébe. De nem baj végre kiállunk magunkért.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.12.07. 07:44:33

@cambridge.on: Jó ötlet, Szájer Józseffel már készítettek ilyen "képzelt riportot":

egyenlito.blog.hu/2010/11/15/szajer_a_mi_nostradamusunk

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.12.07. 07:46:46

@vadász2: És a poszt is tetszik, már vártam egy ilyet, köszönöm! ;-)

nyünyüge 2010.12.07. 07:51:19

@panelburzsuj:
kedélyesebb téma volna a zebra vagy a zsiráf ősein vitatkozni, mint a fórumtársak és őseik politikai nézeteinek eredéteről.

panelburzsuj 2010.12.07. 07:57:58

@nyünyüge:

Attól tartok, hamar összemosódna a két vonulat ...

kodó tamás 2010.12.07. 07:58:37

@VRbagoly: " komoly bajok vannak, hogy fél-egy év alatt 180 fokot fordul a véleményük. "

ez sose volt a véleményük. egyik se. így fordulni sem tud. nekik nincs véleményük. leaxarják, nekik akkor is meg van a fizetésük. és egyébként is oly távoli. ez KOMMUNIKÁCIÓ (csak).

Italo Balbo 2010.12.07. 08:03:50

@tölgyes: Szép és jó. Tehát a Gyurcsány-kormány is gazdasági szabadságharcot vívott az népért a mocskos bankok ellen, mikor kiharcolta a dicső leminősítéseket! És ilyen szempontból, az Orbán-kormány a Gyurcsány kormány egyenes követője, leszármazottja, jogutódja, tanítványa, stb...

kodó tamás 2010.12.07. 08:05:59

@Mayday: "...nemzetközi tagdíjakra, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási intézmények tartozásainak kiegyenlítésére használják fel a 61 milliárdot. " Ja , tényleg. ez kidobott pénz. "

nem azt mondta hogy kidobott pénz. azt mondta hogy a korábbi kommunikáció szerint hiányt csökkentenek a telekom adóból. azaz nem költik el. természetesen a mi is ezt a demagógiát szeretjük hallani hogy adjunk szegény rendőröknek és persze festessük ki az ovodát.

mellesleg szerintem az egész le van xarva. csináltak egy nagy bevételi oldalt és arra költik amire akarják. de ha pokol jön kánaán helyett akkor én szoladáris lkeszek a fázókkal és éhezőkkel és mindent megteszek hogy OV börtönbe kerüljön és az összes kommunikációs-kommancs.

kodó tamás 2010.12.07. 08:07:46

@Húsleves: "Fingja nincs kire kell szavazni (pedig hányszor mondjuk neki)"

nem értem mit mondasz? elég jol ment nektek... beszopták! vagy nem elég a 2/3 ?

4/3 kellene? ne félj nem soká az is lesz...

kodó tamás 2010.12.07. 08:13:39

@Ordnassac: segítettél emi27-nek vmi parlamenti oldalak jog előkészítést keresett... úttörő ahol tu dseggít

egyébként most hogy hanyatlás lesz vszínű a minisztériumot is átnevezik NEMZETI NÖVEKEDÉSI MINISZTÉRIUM nak

kodó tamás 2010.12.07. 08:14:14

@emő27: itt van ordi neki címezd...

kodó tamás 2010.12.07. 08:20:27

hirszerzo.hu/belfold/20101206_interju_orban_viktorral_visszhang

a multkori publicisztikát (OV titkos interjú) nagyon sokan komoylan vették)

kodó tamás 2010.12.07. 08:29:02

megjegyzem ha a kormánynak "államcsőd" programja lett volna április
-előtt azt én nagyon támogatnám, és egyelőre úgy tűnik meg is tudja valósítani,
-másrészt akkor a kommunikációt is értem, mert azt nem lehet teljes nyilvánosság előtt.

végül is mindegy. mert ha nem is volt ilyen programjuk, a végeredmény ugyanaz. nagyon támogatom. nincs más megoldás az adóssággal való küzdelemnek. tabula ráza..

kodó tamás 2010.12.07. 08:30:41

a minősítőkről pedig.

hiába minősítjük őket hiteltenre, attól a kormány nem lesz hitelesebb (csak max kommunikáció szintjén, persze az is valami iylen ínséges időkben)

Zoltchy (törölt) 2010.12.07. 08:34:31

@weisz manfréd huba:

Minek olvassa el az egészet? Ő már látta azt, amit látni akart. Ez a wishful... izé.... nem szóltam.
Az viszont érdekelne, hogy egy politikus, amikor beszédet mond (vagy szavakat olvas fel egy papírról), mit gondol magában, vajon mit ért a közönség abból, amit mond.

bariga 2010.12.07. 08:42:51

@Azbiztos: lehet, hogy igazad van és "nem kell törődni" ezekkel a titokzatos minősítgetőkkel. Csak az a kis baj van, hogy nagyon sokba kerül ez kis forradalmi háború és kiállás magunkért. Én most jobban szeretném, ha értem nem állnának ki addig, amíg vissza nem fizetem a hitelemet. Még jó, hogy a benzint a cég veszi a kocsimba.

aszekelyek 2010.12.07. 08:49:55

@Húsleves: Valóban derék liberális véletlenül sem akarja megmondani valakinek, hogy kire szavazzon és nem is nevezi a magyarokat viccből sem tulkoknak.

guba72 2010.12.07. 08:55:17

A hitelminősítők az állampapírok jegyzésének kockázatait minősítik. Mint tudjuk az államkötvény olyan értékpapír, amely egy éven belül szükségszerűen lejár. Ennek ismeretében nem tűnik logikusnak arra hivatkozni, hogy most azért lett kockázatosabb magyar állampapírokat jegyezni, mert a költségvetés finanszírozhatóságát a különadók és a magánnyugdíjpénztárakból átirányított pénzek, legfeljebb 2-3 évig biztosítják. Addig ugyanis nagyon is kockázatmentesen lehet magyar állampapírba fektetni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.07. 09:00:29

Polt megválasztásával és kirobbanthatatlan kinevezésével szerintem valóban a legfelsőbb szintre emelkedett a jogállamiság kigúnyolása. Ha ezt bármely FIDESZ-fan vagy politikai független elemző "így-is-nézhetem-úgy-is-nézhetem" módon tudja értelmezni, annak benyalok az elvakultságáért.

A kormány beragasztotta az ellenzék száját (Szalai-Média) és tarkójához tartotta a pisztolyt (Polt-Főügyész). Ugyanis elég bárkit elővenni, hogy bármely ellenzéki politikust 13. IWIW-kapcsolatán keresztül megvádoljanak "érintettséggel", és "erkölcsi bukása" után már semmilyen felmentő ítélettel nem tud visszatérni a politikai életbe, vagy csak aránytalan küszködések árán.

Szerintem talán ez az egyik legnagyobb hatású antidemokratikus döntés, ami szerintem erősen megkérdőjelezi a FIDESZ-es honatyák jogállamiságba vetett hitét. Ez így már hatásában valóban média- és jogdiktatúra!

aszekelyek 2010.12.07. 09:02:05

@bariga: Természetesen az ön érdeke, az önérdek az egyetlen szempont. Önnek. A kormánynak más dimenziókban vannak kötelezettségei. Visszafizetésben is. VAn az olyan piszok nehéz, mint az őn kölcsönét visszafizetni. Egy arasszal az orra elé is tekinthetne akár. Persze nagyon megértem a hitelminősítők mögött állókat, hogy ágálnak az ő anyagi érdekeik mellett. Nekik meg az az érdekük. Most nem esik egybe éppen Magyarország érdeke és az övék. Olyan pedig nincs, hogy mindenáron nekik kell kizárólag nyerni és nyereséget bezsebelni. A nyugdíjrendszer így fenntarthatatlan és csak adósságot generál továbbra is. Gondolom nekik az felelt volna meg, ahogy a szocik betették volna az ő zsebükbe, tavalyi szoci koncepció, beolvadással azt a manyup vagyont és a befizetők összes jogait, a rendelkezésit főképpen. Akkor ugyanis nem volt ez a hiszti. Érthetően:D azzal nagggyonnagggyon jól jártak volna ugyanis. Lehet, hogy csak egyet minősítenének le rajtunk akkor. Mint honort. HIsz úgy viselkednek ma, mint akiknek az járt. A csúnya FIDESZ meg elvette tőlük. Holott ez magyar magántulajdon és az is kell, hogy maradjon. Az, hogy hol tartja az a magyar befizető, az meg az ő döntése, oszt jónapot.

aszekelyek 2010.12.07. 09:04:20

@Azbiztos: Igen ez az. :) Vátesz, hogy úgy mondjam :) tévedhetetlen és csalhatatlan.Az csak jóindulat volt.

jethro_a 2010.12.07. 09:05:03

Sziasztok!

Én azt gondolom, hogy a FIDESZ kurva jól csinálja, csak marha rosszul kommunikálja.

Ha mind az ország embereinek, mind a hazai és nemzetközi piacnak elmondta volna, hogy
1. most tűzoltást kell végezniük és be kell indítani a legégetőbb folyamatokat, ezért hoznak most az első pár hónapban csak ÁTMENETI intézkedéseket
2. de aztán, kb. február-márciusban jönnek a strukturális reformok is, melyek az egész működésünket hosszú távon is megalapozzák

és hogy mindehhez kérik a támogatásunkat, a bizalmunkat és hogy ne veszítsük el a hitünket - akkor az egésznek ezerszer jobb lett volna a fogadtatása, a színezete és a következményei is.

Én FIDESZ-szavazó vagyok, de rettentő pipa rájuk, hogy a kommunikációt folyamatosan így elk@rják...

lüke 2010.12.07. 09:11:52

@panelburzsuj:
no, no, no> The Monkees

www.youtube.com/watch?v=ScXXaBu1Ing
MO gyenge benne, de a foci az a sport, amelyet a legtöbben űznek a világon, legtöbb leigazolt versenyzöje van.
Kivéve talán Észak-Amerikát, de Dél Amerika nagy szegénységében a grundon való álmodozás egy európai csapatról az élet minőség alapjaiban történő változását-gazdagság- jelenti. Puskásék dél- amerikás szegénysége, remélhetöleg nem jön hozzánk vissza, igaz részlegesen itt van.
A stadionok ügyében így álluk, s a válogatott se más ! Hiába az igyekezet: a képesítés nélküli külföldi edzővel- Loddar-, a képesítettel havi 30 ezer juróért,nem jött el a remélt
siker.
A magyar stadionok omladoznak, ahogy a foci is, ellenben az ifik jó eredményeket érnek el. A magyar játékosok közül is csak azok piacképesek ,akik szerb menedzserek közvetítésével külföldön játszanak.
www.transfermarkt.de/
A Népstadion-90 ezer ? nézö- részlegesen le van zárva, balesetveszélyes. A közel múltban három helyen , a Wembleyben, az Arsenál stadionban-amit omladozó házak vesznek körül Kelet Londonban - és Allianz Arenában Münchenben- amit 3 müncheni csapat használ közösen-jártam, s a bécsi foci EB-t személyesen éltem át. Stadion nélkül ,a nemzetközi elírások szerint nem is fogunk focizni.
A foci ellen lobbizni , csak azért mert OV szereti elképesztő lelki:) mélységekre vall. Egy blogon, ami OV fehérvári meccs látogatásairól szól, valaki írta ;OV fizimiskáját se tudja nézni, nem kell odamenni! Nem OV-ért jár az ember meccsre, s még hány hasonló van ott! S tényleg jó, hogy nem a lovas pólót kedveli ,mint Charles, népgazdaságilag olcsóbb!
S meggondolandó, hova kell járni !

aszekelyek 2010.12.07. 09:14:45

@jethro_a: LEhet, hogy mégsem elég felnött minden szavazó és a szájába kell rágni úgy , ahogy írod. MA reggel ezeket Kósa elmondta a közszolgálatiban egyébként. Meg már sokszor hallottam. A különadóval kapcsolatban is. MAtolcsy és Orbán is elmondták, hogy kb egy évre teszik, amire a legszükségesebb , sürgető átalakítások után a struktúrális reformoknak is nekilátnak. Tavasszal. Húbelebalázs elosztórendszer átalakításnak nem is vagyok híve. A nyugdíj tekintetében ez a legutóbbi két pillérre változtatás márstruktúrális egyébként. Csak akkor és ezt a feltételt kellene még hangsúlyozni, ha a befektetők akarják romba dönteni az országot, mert nem tudtak minket úgy lehúzni, ahogy akartak, csak akkor nem szolgálja ez a hhhh stabilitását a gazdaságnak és az álla,háztartásnak...Csak ők tudnak kárt tenni és bár be is fenyegettek. Hallom, még a szakembereket is meglepte, a két osztállyal leminősítés. Presszionálni akarnak egy kormányt a belügyeibe avatkozva. Ez útonállás, nem mezei hitelezés.

László56 2010.12.07. 09:15:30

Szép jó reggelt Mindenkinek

Elemzőnk emlékeztet engem arra a kis gyerekre aki elérkezett ahhoz az életszakaszához: mindegy mit mondanak neki, elismétli ugyanazt amit mondanak. Valahogy elemzőnk is így van vele, a szellemi képessége ebben a szakaszában ismételgeti a FIDESZ mondásait, mindegy hogy ki mondta, mikor mondta, mire vonatkozott és mennyire helytálló. A gyermek legalább azt hiszi hogy jópofa, elemzőnk azonban még komolyan is gondolja. Szinte bámulatos egy egyetemet végzett embernél. De legalábbis nagyon szórakoztató lenne, ha nem arra menne ki a dolog hogy az egység helyett elégedetlenséget és viszályt szítson. Amire nincs szüksége az országnak. Mert hiszen miről is van szó és mire lenne szüksége az országnak. Főleg erről van szó :

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/05/293_szeker_tabor_politika/fullcommentlist/1#c11801085

Az országnak viszont ilyen hatalmakkal szemben egységre van szüksége. Nem a FIDESZ egységére, nem a KDNP egységére, mert az kevés az országunk megmentésére. Az egész ország egységére van szükség. Ezt azt jelenti akkor hogy senki nem kritizáljon és mindenki tapsoljon ahhoz amit a kormányunk tesz ? Nem. A demokráciában ez nem jelentheti azt. Sokkal inkább, kritika nélkül nincs demokrácia. Viszont a kívülről jövő társadalmi támadásoknál, egységet kell mutatnunk. És még így is gyengék vagyunk ezekkel az erőkkel szemben. Ha egyetemet végzett emberek nem értik ezt meg akkor kitől lehetne elvárni ? Azoktól talán akiket tanítanak ? Nem lenne újdonság és ismert a komputertechnikából hogy a hallgatók okosabbak a tanáruknál. A politikánál azonban ez különlegességnek számítana. Lehet hogy hazánkban egy különlegességgel több van ?

Mert a politikánál az idő megjelenítése az egyik legfontosabb dolog. Nem véletlen hogy a világ komolyan vehető híradói tényeket bemutató hírnél és az ahhoz járó kommentárnál mindig bemondják azt is hogy mikor történt és a politikus mikor kommentálta. Hiszen már egy óra különbség is olyan félreértéseket okozhat a politikában, aminek súlyos következményei lehetnek.
Ennek ellenében az elemzőnk sorozatosan két hároméves híreket úgy mutat be, mintha mintha minap történt volna. Éppen az előző posztjában történt hogy átvágta egy több éves cikkel a diákjait és olvasóit. Utána meg külön kellet magyarázkodnia. Én nem értem hogy mi értelme van ennek. Mint ahogy azt sem értem hogy miképpen lehet a politikát csak hatalmi szempontból megvizsgálni. Hiszen a politikának a legfőbb gondolata a polgárok segítése a közösségi élethez. Ami viszont megint szükséges magának az élet viszontagságainak áthidalásához. A hatalom csak eszköz hozzá és nem maga a cél.

Zoltchy (törölt) 2010.12.07. 09:16:31

@jethro_a:

Nincs elkúrva a kommunikáció. Ilyen célokat így lehet kommunikálni. Nem tudjuk, majd meglátjuk ... stb.

ssi 2010.12.07. 09:18:32

a szoci retorika is köpönyegforgató - lessük, lesz-e változás, meg önkritika

a mostaniak retorikája is ugyanaz

DE!
a cselekvési tartalom a két szélsőség: az egyik nem tudott 1-ről a 2-re jutni egy elvárható irányban, a másik már a 3.-nál tart, de teljesen ismeretlen irányon

294. Nem kell vele törődni? - nem a leminősítés az első és az egyetlen, amire ez a reakció

aki nincs velük, ellenük van - bel- és külföldön is?

klasszikus megszorítás durva - bizonytalan forradalmat viszont csak szeretni szabad?

nemzetközi szakemberek több éves elvárásai, szabályai bárkire, nálunk hirtelen s önkényesen nem kötelezőek:
stílus: felül emelkednek mindenkin
forma: APEH-ellenőrzésen átmenne?
tartalom: "a higgyük el, jó lesz" - nem eléggé szakmai

nagyon jó lenne hinni, reménykedni!!! a tartalomban sok a kockázat, a stílusban sok a nyomulás

S2000 2010.12.07. 09:19:21

"Magyarország nagyon jó példa arra, hogy a rövid távú, rendszerellenes és egyszeri megoldások nem működnek" - Nem működik a magyar megoldás, ezért Lengyelország más utat választ - mondta el Michal Boni a lengyel miniszterelnök gazdasági főtanácsadója. A lengyel szakértő szerint a rövid távú, rendszerellenes intézkedések soha nem vezetnek jó irányba, ezért is gondolják úgy, hogy nem szabad követniük a magyar példát.

www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/a_magyar_pelda_korantsem_ragados.142509.html

@jethro_a: Gyurcsányék is azt hitték, hogy csak a kommunikációjukkal van baj... Azt írod, hogy jövő február-márciusra lesznek meg a strukturális reformok tervei. Ehhez képest a Fidesz az öszödi beszéd óta azt kommunikálja, hogy kész programja van. Ehhez képest a jövő március majdnem egy évet jelent a Fidesz tényleges kormányra kerülésétől