Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:37

Kivételesen semmit sem írok. Csak idézek. Egy méltatlanul elfelejtett részletet egy fontos parlamenti vitából. 2010. szeptember 13-án, az őszi ülésszak első napján a kormányfő „alkotmányos szokásainknak megfelelően” szót kért, hogy “tájékoztassa a magyar népképviselőket arról, hogy mit végzett a kormány, mióta nem láttuk egymást”. A vitában Vona Gábor, a Jobbik elnöke tett egy javaslatot, amelyre Orbán Viktor válaszolt is. Több szempontból is tanulságos olvasmány.

Vona Gábor: „(…) Szintén javasoljuk nagyon régóta a magánnyugdíjpénztárak államosítását. Ez ugyan csak egyszeri bevételt jelenthetne, de ebben a jelenlegi helyzetben az országot megmenthetné a megszorításoktól, és megmenthetné akár a devizahiteleseket is. El kell döntenie a kormánynak, és el kell döntenie önnek is, miniszterelnök úr, hogy mi a fontosabb, a magánnyugdíjpénztárak mögött álló lobbi, vagy a devizahitelektől és az ország jelenlegi gazdasági helyzetétől szenvedő családok. (...)”

Orbán Viktor: „(…) Ami a nyugdíjbiztosító pénztárak jövőjét illeti, én ezt egy komoly kérdésnek tartom. Szerintem a magyar nyugdíjrendszer jövője egy fontos ügy. Szerintem a nyugdíjasokat meg kell védeni. Szerintem a magyar nyugdíjrendszer nagyon komoly feszültségektől terhes. Ha nem teszünk meg minden lépést annak érdekében, hogy megvédjük a nyugdíjasokat, akkor itt komoly gondjaink lehetnek, és mikor erre a kérdésre keressük a választ, hogy hogyan védjük meg a nyugdíjasokat, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül a magánnyugdíjpénztárak faramuci rendszerét sem, amely létezik.

Én azonban azt mondom, hogy ne szaladjunk előre. Hogy mennyire terheli meg a magánnyugdíjpénztárak rendszere a magyar költségvetést, az nagymértékben függ attól, hogy október környékén, talán közepén vagy végén az Európai Unióban mit döntenek arról, hogy a magánnyugdíjrendszerbe a költségvetésből áttett pénzeket hogyan kell nyilvántartani. Mert azt mindenki látja, hogy az nem fog menni, hogy 300-400 milliárd forintot teszünk át egy nem is magán, hanem félmagán, félállami nyugdíjrendszerbe, és közben pedig tartanunk kell egy 3 százalékos költségvetési hiányt. Tehát ez így nyilván nem fog menni.

Én a magam részéről Brüsszelben ezt az álláspontot képviseltem eddig is, most is azt fogom képviselni, hogy térjünk vissza ahhoz az elszámolási rendszerhez, amely ezt egy jövőbeni fölhalmozásnak tekinti, nem pedig a költségvetési hiányszámot növeli. Ha ezt el tudjuk érni Brüsszelben, akkor nyugodtabban tudunk beszélni az egész nyugdíjrendszer jövőjéről. Ha ezt nem tudjuk elérni Brüsszelben, akkor az ön által fölvetett kérdés sürgőssé, akuttá és aktuálissá válik majd. (…)”

x x x

És a folytatás: október 18-án ismét felszólalt a miniszterelnök. Vona Gábor újra javasolt, Orbán Viktor pedig ezúttal is válaszolt.

Vona Gábor: „(…) A magán-nyugdíjpénztári rendszerre rátérve: a Jobbik a választási kampányban már január 16-án a választási programjában javasolta, hogy nyúljunk ehhez a szektorhoz. Már félve merem mondani, hogy ismét elvették egy javaslatunkat, mert soha nem szokták ezt elismerni (Közbeszólások a Fidesz soraiban.), de most nem is fogom azt mondani, mert nem tették bizonyos értelemben.

Többször javasoltuk, hogy nyúljunk hozzá ehhez a szektorhoz, mert ez nem más, mint egy globális pilótajáték, a magyar nyugdíjrendszer vámszedője volt a magánnyugdíjpénztár rendszere. Önök most léptek, hála istennek, hogy végre ez a szektor, illetve ez a kérdés terítékre került, a politikai vita tárgyává vált, de véleményem szerint rosszul léptek. Még mielőtt kifejteném a kritikámat, azért engedjék meg, hogy megint ide jobbra szóljak, ugyanis az MSZP szóvivője a hétvégén azt mondta, hogy arcátlanság a magánnyugdíjpénztárak kapcsán, amit a kormány végez. Nem tisztem, hogy megvédjem a kormánypolitikát, és nem is fogom, de azért kifejezném abbéli véleményemet, hogy az arcátlanság nem az, hogy a kormány a magánnyugdíjpénztárak rendszeréhez hozzányúl, hanem az arcátlanság az, hogy önök - az MSZP-s képviselőknek mondom természetesen - továbbra is ragaszkodnak, ráadásul a magyar embereket riogatva ragaszkodnak egy globális pilótajátékhoz. Önök jelen pillanatban nem mások, mint ennek a globális háttérhatalmak által működtetett pilótajátéknak az ócska marionettbábui. (Taps a Jobbik soraiban. - Szórványos taps az Fidesz és a KDNP soraiban.) Látom, Gyurcsány Ferenc ismét nincs itt. Az ő szavait hadd intézzem önökhöz: ez egyáltalán nem trendi és egyáltalán nem szexi, úgyhogy szégyelljék magukat. (Derültség a kormánypártok és a Jobbik soraiban.)

Mi a mi javaslatunk? Mi a Jobbik javaslata? A Jobbik azt javasolta, hogy a második pillér... Önök a második pillér befizetéseit államilag elvonják. A mi javaslatunk pedig az lett volna, hogy a második pillért vonjuk állami felügyelet alá, államosítsuk a magánnyugdíjpénztárak szektorát. Amit önök tettek, az jelen pillanatban inkább bizonytalanságokra ad okot, mint hogy a megoldást kínálná. Nagyon sok kérdés van. Egyrészről kérdés az, hogy a mostani befizetéseknek a garanciáját mi fogja megadni. A másik, hogy az eddigi befizetésekkel mi fog történni. Nem tudjuk azt, hogy például a meglévő portfólióval, a magánnyugdíjpénztárak kezében lévő portfólióval mi lesz, mennyire várható el, hogy ezek a pénztárak a jelenlegi helyzetben majd felelősen fognak bánni az ottani értékkel. (...)”

Orbán Viktor: „(…) Vona képviselőtársam felvetette a magánnyugdíjrendszert. Értem, amit ő mondott - azt hiszem -, sőt a mondandójának az erkölcsi alapjait is állni látom, mert azok megvannak. Nem tisztem ugyan, de ha megengedi, képviselő úr, hogy egy mondat erejéig interpretáljam az álláspontját, ugye ez úgy hangzik, hogy a magánnyugdíjrendszerrel nem kellene ilyen bonyolultan - mint ahogy a Fidesz itt próbálkozik - bánni, hanem le kellene államosítani. Le kellene államosítani, és ennek megvan az erkölcsi alapja - mondja ő -, hiszen embereket kényszerrel vittek be ebbe a rendszerbe. Nem önként mentek, állami kényszer vitte be őket, hát állami kényszerrel vissza is lehet őket hozni.

Ezt én egy megfontolandó javaslatnak látom. Meg is fontoltuk, el is vetettük. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Ennek az volt az oka, hogy meggyőződésem szerint hiába vittük be, vagy vitte be az előző kormány, az elmúlt húsz vagy tizenöt év, hiába vitte be az embereket erővel és jogszabályi kényszerrel ebbe a rendszerbe, innen erővel őket nem szabad kihozni, mert ezzel átlépünk néhány olyan határt, amely hosszú távon is aláássa a gazdaságpolitikánk sikerességét. Ezért az emberek józan eszére érdemes apellálni. Tehát én itt most nem a kényszert, nem az államosítást, nem az állami eszközöket, hanem kifejezetten a józan észre való apellálást helyezném előtérbe, és nem akarjuk arra kényszeríteni az embereket, hogy akik továbbra is oda akarják vinni a pénzüket, ahova eddig vitték, hát önkéntes formában nyugodtan megtehetik. Ha a fizetésük egy részét továbbra is kockáztatni szeretnék, hát kockáztassák úgy, hogy közben mi felhívtuk a figyelmüket arra, hogy rendkívül veszélyes dolgot tesznek.

Mi egy dolgot tudunk mondani. Azt tudjuk mondani, hogy a magyar nyugdíjasok mai helyzete nem teszi lehetővé, hogy a nyugdíjjárulékból - a kötelező állami nyugdíjjárulékból - akár egyetlen forintot is magánbefektetéseknek utaljunk át. Minden forintra szüksége van Magyarországnak ahhoz, hogy ki tudjuk fizetni a nyugdíjakat. Lehet vitatkozni azon, hogy a magyar nyugdíjrendszer egyébként korszerű-e vagy sem, hogy ez a bizonyos felosztó-kirovó rendszer, hogy a nyugdíjasok mindig abból kapják a nyugdíjukat, amit egyébként az aktívaktól járulékképpen beszedünk, ez jó-e vagy rossz. Erről lehet beszélgetni, de egy dolog biztos: ezt a rendszert nem lehet megborítani. Ha ehhez hozzányúlunk, nem fogják megkapni a nyugdíjukat a nyugdíjasok. Ezért a ma nyugdíjas korban lévők védelme teszi szükségessé, hogy ezt a hazárdjátékot ne engedjük tovább. Mert minden járulékforintra azért van szükség, hogy a ma nyugdíjasainak ki tudjuk fizetni azt, ami nyugdíjként jár, és megmondtuk, hogy meg fogjuk védeni őket is, és meg fogjuk védeni a nyugdíjuk vásárlóértékét is. (Taps a kormánypártok soraiban.) Ezért az állam nem tesz oda be többet pénzt.

De még egyszer mondom, senkit nem kényszerít arra, hogy elhagyja ezt a pénztárt. Sőt kifejezetten választási lehetőséget kínálunk. Azt is mondhatnám - most már nem Vona képviselő úrnak, hanem Mesterházy Attila képviselőtársamnak válaszolok -, azt is mondhatnám, hogy önök elvették az emberek döntési szabadságát a saját pénzük fölött. Mi meg visszaadjuk. (Felzúdulás, közbeszólások az MSZP padsoraiban.) Mi meg visszaadjuk. Mi pedig visszaadjuk, tisztelt hölgyeim és uraim, ők fognak dönteni, nem önök. (Taps a kormánypártok soraiban.) Eddig az volt a helyzet, hogy önök döntöttek mások pénzéről, most majd mindenki dönt a saját pénzéről. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Éppen ezért nekünk egyetlen kötelességünk van, és ennek eleget fogunk tenni. Ez pedig az, hogy aki úgy dönt, hogy visszalép a magánrendszerből az állami rendszerbe, azt nem érheti veszteség. Ezt garantálnunk kell, ezt garantáljuk is, és helyt is fogunk állni a szavunkért.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezért, amit teszünk magánnyugdíjpénztár-ügyben, szolgálja a ma nyugdíjban lévők érdekét, mert biztonságban van a nyugdíjuk. Szolgálja azok érdekét, akik hamarosan nyugdíjba mennek, és - anélkül, hogy felesleges pengeváltásba bocsátkoznék a szocialista képviselőtársaimmal - azért valami oka csak volt annak, hogy bizonyos korlátok között önök is lehetővé tették a visszalépést, mert látták, hogy ebből nagy baj lesz. Ezt pontosan látták önök is, ezért bizonyos életkor fölött a visszalépést lehetővé tették. Miért ne tegyük ezt lehetővé azok számára, akik egyébként fiatalabbak azoknál, mint akiknek önök kinyitották a visszalépés lehetőségét? És vissza is léptek, több tízezren szavaztak a lábukkal. Miért akarják megtagadni ezt a lehetőséget a magunk korabeliektől vagy a nálunk is fiatalabbaktól? (…)”

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr42516524

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nácik étkei 2010.12.15. 08:04:27

Talán nem mondok újat azzal, hogy egy ember politikai hovatartozása az élet nagyon sok területén megnyilvánul: milyen újságot olvas, milyen csatornát néz, milyen emberekkel barátkozik stb. E tevékenységek bár fontosak, azért valamennyire lehet élni nélkül…

Trackback: Egy rekvirálás margójára 2010.12.15. 05:50:14

A magánnyugdíj-pénztárakban megtakarított összegek költségvetésbe visszaemelése mellett akadnak indokok. A költségvetés egyik legnagyobb visszahúzó tényezője a jelentős, a GDP arányában 80% fölötti adósság. Ennek és kamatainak törlesztése k...

Trackback: A kuss szabadsága 2010.12.15. 05:49:23

Ha egy ország kormánya erős hatalmi dominanciával bír a többi hatalmi ág rovására, a kormányerőnek nem illik beleszólnia a demokratikus ellenőrző mechanizmusok személyi és szerkezeti kérdéseibe.Az utóbbi évtizedek médiatevékenysége persze valóban komol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszekelyek 2010.12.16. 12:43:27

@manyike: A tömeg nem érti. Meg még tömik baromságokkal is a fejüket. mert nincs megfelelő tudás birtokában. Ahogy én sem. nekem is menni kell az info után. Az meg a NER, hogy amit én megtudok, azt elmondom annak, aki még kevesebb tudáshoz férhetett hozzá születésénél fogva. Másképp nem jut hozzá ugyanis. Olyat hol írtam, hogy tökéletes lenne O:V:???? Azt kérted, mondjam el, szerintem mi a helyes, a kormányzása alatt történtekben. Azokat írtam le. A tempo is megfelelő. Egyiknek túl gyors, másiknak túl lassú:) Nekem meg még pont jó.

panelburzsuj 2010.12.16. 12:45:40

@jjulie:

A "mobilitás-kérdést" egy kicsit elcsámpítottad:

"tömegek élnek ott ahol nincs megélhetés" - így pontatlan

tömegek laknak ott, ahol nincs megélhetés - így érthetőbb

Ezekre a "tömegekre" egyébként pont az a legjellemzőbb, hogy szétszórt tömegek. És eléggé nyilvánvaló, hogy a "szociális háló" egyik funkciója pont az, hogy maradjanak is szétszórtak és láthatatlanok. Hiszen mekkora lármát keltett az a 100-200 fős minta, ami megjelent belőlük aluljárói hajléktalanként. (Ahol ugye akad némi megélhetés - lakás viszont kevésbé ...)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.16. 12:46:41

@panelburzsuj: csak szokásos: Zsüli összekeverte a mobilitást a morbiditással...

CSENDES 2010.12.16. 12:47:35

@aszekelyek: " NAgyobb pénzmennyiség forog majd , ha egy részét nem is költik el. A devizahitelesek is kevesebb jövedelemadót fognak fizetni, így ők is többet tudnak törlesztésre költeni."

Ezt egyszer már megvitattuk, de ismételjük át. A bruttó átlagkereset cca. 199000 Ft körül van.

Cca. 3.500.000 ember dolgozik.

Ezek közül nem mindenkinek van gyermeke, vagy ha van is, már nem kap rá családi pótlékot, így gyermekkedvezményre nem jogosult. Na most ezek az emberek 293000 forint bruttó fizetésig (és lássuk be sok ilyen ember van) veszítenek az adórendszeren. A 293000 Ft bruttó fizetésű csak 71 forintot.
Az átlagkeresetű (199000) -4295 forintot. A 150000 Ft keresetű -1845 Ft-ot. És lássuk be, ezek is lehetnek devizahitelesek (is).

aszekelyek 2010.12.16. 12:48:07

@jjulie: NYugdíjas és kismama volt és ebédidő is. :) Lehett csúsztatni is, meg fiz. nélküli szabit kérni. Munkajogokat erősen elvitte a kapitalizmus nevű cica.... alig hagyott... :) de az csak véletlen:) @Hepci: Másként nem hőbörögnének és sipákolnának, ha nem az őzsebüknek fájna:) Mondjuk úgy eddig más nem rendelkezett vele.... csak finanszírozta. Mondjuk a büdzsé:) Más valaki jajong érte? Nem. mert nem az ő holdudvarukalól megy ki a fincsi. Ez kétszer kettő:D

aszekelyek 2010.12.16. 12:50:16

@manyike: Bizony, nyereséges. Aarra van ekkora szám, hogy munkát is adunk és nyereségesek is vagyunk. Nehéznek, nehéz. Mielőtt megkérdezed, unoka és nagymam ápolás az én reszortom. Mindenki más dolgozik. Amikor nem azt csinálom, akkor én is beállok. Hüllye keresztény családmodellll...

aszekelyek 2010.12.16. 12:51:44

@CSENDES: A szuperbruttón meg nyertek, ugye?

Kelemen Csaba 2010.12.16. 12:55:52

Érdemes meghallgatni az lmp-s Scheiring Gábor keddi hozzászólását:
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2010-12-14 12.30-nál az Ütköző műsorban.
A nyugdíjat az LMP ötletétől kell félteni, mert ezek állami nyugdíjat akarnak adni azoknak akik az elmúlt húsz évben nem voltak bejelentve... Márpedig ha azok is jogosulttá válnak, akik feketén dolgoztak, az ő nyugdíjuk a miénkből csípődik le.
A hozzászólás említett része a műsor 26. percénél van, a lejátszó csúszkáját 12.56-hoz kell állítani.

aszekelyek 2010.12.16. 12:57:38

@Hepci: Ugyan, a Gabika csak a mediátor......:) A szocik meg valakik zsebébe utaltatták velünk a pénzünket. A megvagytok, az már régi keletű igazság csak m meg kellett most hirtelen lépni. Nagy felhatalmazás, nagy változtatás van. Ott érte a szocikat, ahol a legjobban fáj. A zsebeiknél. A szegény felügyelőbizottságosok és igazgatótanácsosok , mostan már nem ...tovább ebből. No így , kedves. A működés évi 4o milliárdja ugrott az ő számukra. Másként hallgatnának, mint tavaly.... ha megérné valahogy nekik is.

aszekelyek 2010.12.16. 13:02:32

@jjulie: Lehet, hogy nem voltál soha interjún de ott egész másról van szó:) Modtam, hogy megnéztem, az én koromban, képzettséggel, mit ajánlanak. Ha egy szót nem szólok, akkor se több a pénz a postánál:) Szerinted, nálatok, a pénzt a politikai beállítottsághoz adják? Hol vagy, Népszava?

meg6ó 2010.12.16. 13:03:33

@aszekelyek:
Nem . Már megtörtént, azért fizetek többet az állambácsinak.
Egyszerűen csak hiteltelen. És erre építsem a jövőmet. Elég félelmetes.

CSENDES 2010.12.16. 13:04:31

@aszekelyek:: "A szuperbruttón meg nyertek, ugye?" Nem, nem nyertek. De a mindenki jól fog járni című mantrát be lehet és kell is fejezni. Hányan dolgoznak szerinted 293.000 Ft fölött a három és fél millió munkavállalóból, hogy 199.000 Ft átlagkereset jöjjön ki? Hány embernek van gyermekkedvezményre jogosító gyermeke?

Ezeket válaszold meg, légy oly kedves.

aszekelyek 2010.12.16. 13:06:22

@Hepci: Látom neked is el kéne olvasnod azt a törvényt, amiben le van írva, tavaly decemberben mire és hogy készültek épp. Ahogy írod. Az egész cuccot ismeretlen , meg nem nevezett biztosítók rendelkezésére bocsátották volna. Ezek után nem lehet engem meggyőzni, hogy ma az én nyugdíjamért aggódnak. Vagy a már nyugdíjkorú bátyáméért. Vagy a nagyon beteg anyósoméért. VAgy a férjeméért, vagy a gyerekeiméért.

aszekelyek 2010.12.16. 13:07:41

@manyike: Beszélhetek 8 általánost végzett jóravaló Katikámnak szakmai nyelven, egy kukkot meg nem fog érteni. Azt megérti, amit írtam.

guvernalista (törölt) 2010.12.16. 13:08:59

@CSENDES:
magyarán a beosztottak fogják összeadni a főnök adókedvezményét. és ebből lesz a bonyodalom.

aszekelyek 2010.12.16. 13:09:49

@Szimba: A választó szólásszabadsága a sünnél jobban sérült ám! Körülkordonozva. Meg a gyülekezési joga is. A média majd valahogy túléli, hogy nem korlátlanul hazudhat. :) most az ő hazudozásuk van körülkordonozva:D

meg6ó 2010.12.16. 13:10:50

@aszekelyek:
OV azért aggódik a nyugdíjakért - inkább a manyupos nyd-kért -- mert ő akar gondoskodni arról, hogy aggódni kelljen.
Ha nem piszkálná, -- bármíly meglepő -- működne!
Ha engedné az eü megfelelő részeit pl. kórházak, rendelők privatizálását, működne.
Ha lenne saját egészségpénztáram a manyupéhoz hasonló, működne.
Miért? Mert azt a pénzt kapná meg amire szüksége van, nem többet. És nem lenne egy harmadik valaki aki azt elvinné, valami másra.

aszekelyek 2010.12.16. 13:13:42

@nyünyüge: Vagy kevesebb stressz és hazugság.:)@meg6ó: Mennyire fétél akkor, amikor az adócsökkentés kormánya eltörölte a saját adócsökkentési koncepcióját és többet fizettetett veled? Nem is volt ekkora nyomás alatt, közel sem. Nos? Amikor csökkentette a jövedelmét a közalkalmazottaknak? Amikor elvette a 13. havit? Az évi nyugdíjemelést? Egy százalék miatt ekkora cirkuszt csinálni!

aszekelyek 2010.12.16. 13:15:07

@meg6ó: Alapíts magadnak pénztárat. Ne én adjam hozzá a lóvét.Akkor azt csinálsz amit akarsz.

aszekelyek 2010.12.16. 13:24:11

@CSENDES: Kissé földhözragadt barátom! jól járni úgy fognak, mindannyian , hogy nem vesz fel az ország több kölcsönt, ami miatt neki biztosan kevesebbje lenne. Meg azért jár jól, mert más elvonásokat sem kell bevezetni most. Meg azért jár jól mindenki, mert a befizetett adójából a z államkassza, nem tömködi a likat a manyupba utalt pénz helyén. Vannak, akiknek sose elég jól járás semmi. Tudom, hogy van aki odáig lát csupán, hogy neki hány forintja van. Az ország hogyan állása, úgy hiszi nem érinti őt. Még és még, adjon a kormány. A nincsből. No ennek kellett véget vetnie Orbánnak. Sehová nem vezetett, hogy szórták a szocik a pénzt a szegényebb rétegekhez, adósságot növesztve. Most megnézzük, mi van, ha azoknál lesz pénz, akik abból képesek munkahelyet , beruházást, fejlesztést csinálni. Ha valmi fogja húzni a jól járást, akkor az. Az pedig a középosztály közepétől felfelé van. Azért marad náluk a számottevő pénz. Mert pénzt, ha nem tudnád, csak pénzből lehet csinálni. Fordítva nem működik.

CSENDES 2010.12.16. 13:25:44

@CSENDES: Sajnos csak 2005-ös adatok vannak a KSH által közzétett adatok között, de megkísérlem.
családok száma 2.848.529 család volt
Ebből gyermeket nevelő család 1.839.379
gyermek nélküli család 1.009.150 (2 főt feltéve ez ugye azonnal a duplája.)

aszekelyek 2010.12.16. 13:26:24

@Hepci: bendőmagyar:DD már nemtom, melyik okos írta de jó:) A kedves nejed feletti egyeduralmat is demokratizáltad már? VAgy csak félig.? az orál szex neki is megengedett, már szeretni, nem szolgáltatni...

meg6ó 2010.12.16. 13:26:57

@panelburzsuj:
A következőket gondolom, persze tévedhetek is.
A 13. havit én is elvenném, akkor -- és csak akkor -- ha eljutunk oda, hogy az 12 havi nyd-ból is meg lehessen élni.
Az ember ne plussz "adományokból" éljen, hanem a jövedelméből. Persze ezt arra szintre kell juttatni.

Az egpénztárnak, a manyupnak, az önk.nyp-nak meg pont az lett volna a lényege, hogy ne a Te pénzedből éljek meg 15-20-25 év múlva.
Most ezt veszi vissza a kormány. Miért az én pénzemen, miért a tiéden?

Miért kelljen megint x évig az államtól függnöm, amikor élhetnék kvázi nélküle is.
Csak annyi adót szedjen be, amennyiből az állami apparátus fenntartja. Mindent állami kézbe vesz, akkor még több adót kell majd fizetnünk, még a kutyakakiért is, amikor nincs is kutyám.

CSENDES 2010.12.16. 13:28:19

@aszekelyek: Hát veled nem lehet vitázni. Földhöz ragadtnak nevezel, és itt a nyugdíjat és annak pénztárát kevered az egykulcsos témával. Tudod mit? tartsd meg magadnak.

aszekelyek 2010.12.16. 13:28:31

@meg6ó: Szerinted miből tudná még a kamaton kívül a tőkét is fizetni, a hiánycél tartása mellett? érdekelne. Meg munkahelyet is termtsen... Varázsoljon elő 25 milliárd dollárt?

meg6ó 2010.12.16. 13:29:13

@panelburzsuj: bocs, rossz helyre ment a levél...

ssi 2010.12.16. 13:29:59

@aszekelyek:
bocsi, ez lesz az utolsó, nincs több időm

itt a blogon a többség arról ír, hogy ő mit miért gondol
néhány személyeskedőnek jó pár bírálója is akad
a másmilyet is elég jól megtanultuk tisztelni
elgondolkodni főleg a másmilyenen és többön érdemes

örülök sok intézkedésnek szemléletében és tartalmában is, de

hiányolom a 29 ponthoz hasonlót tervbejelentés + határidők +
konzultáció lehetősége + hatástanulmányok külön is és az egészet egységben látva - van, akinek ettől erős és szimpatikus a főnök, van, akinek meg pont nyomulós és ellenszenves, mint stílus, de felül lehet ezen emelkedni, s csak szakmai szemmel nézni, s akkor van, aki vakon bízik, s a remény elegendő, van, aki sokkal többet szeretne róla tudni, mert neki meg biztonság, kiszámíthatóság kell

-Bajnaiék csak stabilitást és a növekedési pályára állás lehetőségét vállalták, s teljesítették;
-egyelőre nem értem közgazdaságilag, hogy ha a gazdag gazdagabb s a többiek rovására, miért ők pörgetik majd fel a gazdaságot, igaz, ők vissza tudják fizetni a hiteltartozásaikat majd
-emlékszel, Rogán mondta a kampányban, hogy a magyar rezsi túl magas, de ők majd megoldják
-az országnak akkor is lennének gondjai, ha a világ legfejlettebbjei lennénk, mert ilyen az élet, de valaki nem attól jó, ha önmagát kikiáltja annak, s felnagyítja ellenfelei hibáit
- kormánytagok és szimpatizánsok is bevallják, hogy nagyon kockázatos, amin elindultak, s lehet, hogy bele fognak bukni - de bárkinek megvan a joga az aggódásra az országáért, s jogosan akarhat biztosítékokat, pl. egyszerű pénzügyi mérlegeket, számításokat a jövőre

ha gondolod, megosztod majd a pozitív élményeidet az egyszerű hétköznapokból ..: több bért és kevesebb TAO-t fogtok fizetni, a rezsi, a bankköltség stb. emelkedése nálatok nem jelentős, nő a tevékenységeitek iránt a kereslet, nagyobb az árbevétel, a nyereség, nincs hitelek, de ha van is, nem gond, van a családban manyupos, de nem sajnálod, hogy már nem lesz örökölhető, s azt sem, hogy megrendülnek a pénztárak, hogy innen is elbocsájtják az embereket stb.

szívélyes üdvözlettel:

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.16. 13:32:17

@török gábor: 'index.hu/belfold/2010/12/16/a_tobbseg_mar_elegedetlen_a_kormannyal/'

Szokásos indexes cikk, már megint füllentenek, illetve rosszul beszélik a nyelvünket.

Hogyan lehet a többség "már elégedetlen", ha 67% a Fidesz támogatottsága? 15%ponttal több mint amennyivel választást nyertek, és 18-cal több, mint amennyinél ki lehetne jelenteni, hogy a többség már elégedetlen.

De még annál nagyobb népszerűségvesztéssel is simán nyernék a következő választást is.

Ez is olyan vizionálás csupán, mint az elemi erejű felháborodás az alkotmánybíróság megrendszabályozása kapcsán.

Ha további 20% pontot esne a Fidesz népszerűsége és mind az MSZP-hez pártolna, még akkor is gond nélkül nyernének és hatalmon maradnának. De jelenleg mindegy is, messze még a hajnal, a következő választás meg még messzebb.

meg6ó 2010.12.16. 13:32:18

@aszekelyek:
Volt egy ember tavaly, meg egy másik tavaly előtt, és azt mondták fájni fog.
Most mit érzünk?
Lassan már nem is érezzük, hogy fáj.
Hajtsa be azokon, akiknél ott a pénz. Közterhet már viseltünk eleget, most viseljenek ők is.
Mindegy. Még egy-két ilyen húzás, és a saját emberei koncolják fel őket.
Aztán kezdhetjük elölről.
Jön Timur és csapata.

aszekelyek 2010.12.16. 13:32:19

@CSENDES: LEhet, hogy senki nem árulta el neked de ezek úgy összefüggnek, mint a nap körül keringő naprendszer. Az ár-apály a Holddal. Ezek a párhuzamosok a büdzsé nevű végtelenben pont találkoznak.:)

aszekelyek 2010.12.16. 13:36:42

@meg6ó: az nem megoldás semmire. már bocs. A tavalyelőtti ember pedig azt mondta, hogy nem kell félni, nem fog fájni. Csak a tavalyi mondta, hogy fájni fog. A különadókkal azoktól szedte be nagy részét, akiknél a pénz van. Megmondta , hogy még két nehéz év van. Mert a tavalyelőtti emberék annyira elqrták. Azért nem mész egyről a kettőre és ők is csak igen lassan tudnak. Célozd meg talán a haragoddal a felelősöket. Anarchistáktól több pénzed lesz? Kevesebb adót fogsz fizetni? Ki hülyít téged ilyesmikkel?

aszekelyek 2010.12.16. 13:39:36

@CSENDES: Amennyit jelenleg tud a kassza finanszírozni. Pont annyinak. Pont annyi hölgy mehet el 4o év után nyugdíjba is.

aszekelyek 2010.12.16. 13:41:27

@meg6ó: TEszem fel nem lenne miből? akkor? Mi legyen? Jöjjön vissza a másik terrorizáló hatalmasok gyülekezete?

jjulie 2010.12.16. 13:45:41

@aszekelyek:

már megint a kádár után epekedsz?

CSENDES 2010.12.16. 13:47:01

@aszekelyek: Na ezt mire véljem: Ez mire válasz? Nem kérdeztem, hogy hány nő megy el 40 év szolgálati idő után nyugdíjba, és hogy pon micsoda annyi, amiről már kiderült, hogy Matolcsyék elszámolták magukat, és nem annyi az annyi, hanem jóval kevesebb.

aszekelyek 2010.12.16. 13:51:04

@panelburzsuj: Oda van írva, kizárólag a szerző véleménye. Ez meg az enyém. A médiumok feletti rendelkezés pedig elég soká volt mindössze gy oldal kezében ahhoz, hogy ne legyen semmiféle jogi, sem erkölcsi alap náluk ezt a média átrendezést kritizálni.Ez van. Nem Orbán válaszolta magának, ha médiát akar az ellenzék, vegyen magának. Ez az álláspont a jelen ellenzékre is érvényes kell legyen. A jobboldali médiumok nem a hazudozásról hírtv-sültek el.... Sajnos az országnak, hogy vérfagyasztó igazságokat tártak a médiafogyaztók elé. Be is akarták tiltatni, császárt, börtönbe záratni. Most mire verik a nyálukat, ha szabad kérdeznem?

CSENDES 2010.12.16. 13:54:21

@Akitlosz: " Bár a pártpreferenciák terén továbbra sem mérhető lényeges változás, egyértelmű többségbe kerültek azok, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok – derül ki a Medián december elején készített 1200 fős országos reprezentatív felméréséből.
Az elmúlt hónapban jelentősen nőtt a szocialista szavazótábor részvételi hajlandósága, a többi szavazói csoport aktivitása pedig ez idő alatt kisebb-nagyobb mértékben csökkent. Nagyrészt ennek tulajdonítható, hogy a választani tudó „biztos” szavazók körében valamelyest szűkült az olló a Fidesz-KDNP és az MSZP támogatottsága között, de a különbség a kormánykoalíció javára még mindig több mint háromszoros. A pártpreferenciákban tehát továbbra sem mutatkozik lényeges változás, más eredmények ugyanakkor a kormánnyal szembeni elégedetlenség fokozatos erősödését jelzik. Hat hónap alatt nagyjából másfélszeresére (a júniusban mért 21 százalékról 32 százalékra) nőtt azok aránya, akik azt mondták, semmiképpen nem szavaznának a Fideszre. A második Orbán-kormány megalakulása óta először kerültek többségbe azok, akik a kormány teljesítményét inkább gyengének tartják (az elégedettek aránya a novemberben mért 51-ről 45 százalékra csökkent). Két hónap alatt 39-ről 48 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok, és a választások óta nem volt olyan alacsony a gazdasági közhangulatot számszerűsítő mutató értéke, mint most. " (részlet a Medián felmérésből)

panelburzsuj 2010.12.16. 14:00:00

@aszekelyek:

Nemhogy szabad kérdezned, hanem kifejezetten üdvös, hogy ennyit buzgólkodsz. Csodálatos jártassággal kaszabolsz azzal a nyakatekert, kifordult, elvakult ("pártos") érvelésmóddal, amivel még a hasznos hatalmi lépéseket is eredményesen meg lehet utáltatni.

panelburzsuj 2010.12.16. 14:01:07

@panelburzsuj:

Tölgyest már rég lelökted a trónusról, legalábbis nálam ...

aszekelyek 2010.12.16. 14:01:56

@manyike: NAgyon sajnálom, ha valaki elveszti az állását manyup de azt még jobban, ha mindannyiunk adójából és befizetéséből van alá téve az az állás. Nem fenntartható. Nem korrekt. A költségeinket tudtam csökkenteni és a bankban is a net variációra fizettem be. Mert sokkal drágább másként. A reszik idén nem voltak megengedve a kormány által, felemelni. HA esetleg kiesett volna. A szocik annyira nem ígértek ilyet, sőt erős áremelés volt kilátásba helyezve. A nem emelés szerintem eredmény. :) ehhez a jövedelemszinthez. értem, hogy többet akarnának tudni de az sajnos megadná a lehetőséget a szociknak, hogy keresztbe tegyenek. Arra nincs szükség. Vagy ellopják. erre is volt példa. Kiforgatva előre hazudozzanak.... Orbán befagyasztja a nyugdíjakat.., emlékszel? A bizalmamat ezért inkább megelőlegezem. Azt ígérte egyébként, hogy nagyon nehéz lesz. Még egy törpe pannon pumát sem ígért műszörméből:) Meg azt, a tőle telhető legjobbat fogja adni.

CSENDES 2010.12.16. 14:03:26

@aszekelyek: " A Századvég szerint a költségvetési politika szempontjából középtávon jelentős kockázat lehet, hogy átmeneti bevételekből, illetve a felhalmozott magán-nyugdíjpénztári vagyonból finanszíroz a kormány egyenlegrontó intézkedéseket.

Az elemzés szerint az adórendszer egyszerűsítése dinamizálhatja a gazdaságot, a válságadók, valamint a kiszámíthatóság csökkenése ugyanakkor rontja az üzleti környezetet. A kutatók úgy vélik, hogy a kockázatokat szerkezeti átalakításokkal kellene kezelni, mellyel közép- és hosszú távon is egyensúlyba hozható lenne a költségvetés."

Most akkor leváltják a Századvéget is?

aszekelyek 2010.12.16. 14:05:22

@CSENDES: Illusztráltam, hogy annyit tud adni, amennyire telik. MA.- Ha jobb lesz, kicsit többet. Hadd emlékeztesselek, 98 As kormányzása idején is nyivákolták, hogy elvette a 19 ezer forintjukat. Amire nem telt mindenkinek, ezért a legrászorultabbak kapták meg először és legkevésbé rászorultak üvöltöznek miatta azóta is. Pedig rég megkapták. Nincs túlköltekezés. Amiatt megy a nyavalygás.

lüke 2010.12.16. 14:08:08

@Hepci:
ez a new wave:
halász, vadász ,madarász
kifogjuk:) az egészséges húst,vagy lelőjük
erdőben rózsát , rőzsét gyűjtünk, s megsűtjük a nyárson
teljes öngondoskodás, nem fizetünk.........

panelburzsuj 2010.12.16. 14:09:05

@aszekelyek:

Beosztottátok a műszakot, mint a parlamenti jelenlétet? Ennyire minden egy kaptafára megy? :)

aszekelyek 2010.12.16. 14:09:56

@CSENDES: Lesznek szerkezeti átalakítások is. Nem hiszem, hogy valaki bántaná a Századvéget. Giró Szászt kifejezetten csípem. A kockázat tényleg létezik. Tényleg nem lehet itt megállni. Nagyon jó, ha nagyon általános is a javaslatuk, merre menjen a kormány. Csak az nyer, aki mer.

lüke 2010.12.16. 14:13:16

@Hepci:
csak egy betü
de lehet, hogy a motilitással van a baj:)

aszekelyek 2010.12.16. 14:13:26

@manyike: Bajnaiék annyira nem szüzek véleményem szerint de most nekem is mennem kell. Majd este.@panelburzsuj: Nem, máskor van szabadidőnk.Nekem eddig várakoznom kellett de már nem. Pá. A Férjem anyukája.Családban még sokáig élhet. 76 éves.

Szimba 2010.12.16. 14:13:59

@aszekelyek:

Mi az a szex?
Nem vagy józan, ha azt hiszed, minden szépkorúnak működik még a hormontermelése.

Másrészt az is naív ábránd, ha azt gondolod, hogy bármelyik kormánynak érdeke a nyugdíjasok hosszú élete. Nyugdíj????

a-kis-herceg 2010.12.16. 14:14:37

@Szimba: a civilek egyébként gyanusan csendesek az utóbbi időben. lehet, hogy fides szálak rángatták őket? vagy csak mert 2 évig nem történt semmi?

lüke 2010.12.16. 14:15:28

@nyünyüge:
hát ez kömnnyű, ha üres
de mi lesz a lelkekkel

aszekelyek 2010.12.16. 14:16:08

@lüke: A bolygó simán eltart mindenkit, csak a globáltökét nem állhassa:)

Szimba 2010.12.16. 14:17:17

Csak egyet mondhatok nektek tanácsként:

Szeressétek Ódor Emíliát!

Szimba 2010.12.16. 14:18:04

@a-kis-herceg:

Nem hiszem. Báááár, most hogy említed?!

lüke 2010.12.16. 14:18:40

@Szimba:
hogy hogy mi az?
semmi- ez a lényege

@a-kis-herceg:
de most majd fog
"vedd meg a horgászbotod 2 évre"

lüke 2010.12.16. 14:20:44

@aszekelyek:
engem semmilyen bolygó nem tart el, sőt én fizetek neki az operában
tudod mennyit?
www.youtube.com/watch?v=br2EETpKZj4

aszekelyek 2010.12.16. 14:23:40

@aszekelyek: tekintve, hogy az agy csak fejben felidézett szex alkalmával is termeli az endorfint, ezt Harvardi agykutatók már rég bizonyították és a csokival is demonstrálták ezt a képességet, az életminőségüket nagyban javíthatja. Csak a halottak agya nem termeli:) Megfelelő körülmények esetén másoké igen. A mozgás szintén termeli. ennek a hormonnak a magas szintje pedig akadályozza, hogy depis és lepukkant legyen. Meg beteges. Meg demens. ettől még lehet stroja, infarktusa. Ha eljön az ideje, elmegy. Addig élhet jobban, míg él, ha sportol és gondol a szexre:) Nő és lelkiállapot kérdése a potencia:)

aszekelyek 2010.12.16. 14:26:20

@lüke: JA , ha urizálsz, hollandi kell neked.... :) fizesséééé, nincs ingyen hollandi...:) mártás sem. Két tojás, tejszín,, mi tárkonyt is teszünk bele....

lüke 2010.12.16. 14:29:24

@aszekelyek: :)
sötét felhők jönek vigyázz:)))))))))
nekem a Tommy csinálja,lusta asszonynak
má 'van lezser is:)

tisó · www.gmvip77.hu 2010.12.16. 14:31:40

@CSENDES: 2010 - 1 709 2011-3 098 2012-2 297 2013-3 022 2014-2 295 2015-1 290...DÖBBENETES VALÓSÁG: a számok a magyar államadósság lejárati számai (Milliárd Ft-ban)...2011-ben több mint 2x-esét kell visszafizetnünk, mint eddig...

tényleg igazad van, 20.000 milliárd....így is kva sok...

tisó · www.gmvip77.hu 2010.12.16. 14:33:10

2010 - 1 709 2011-3 098 2012-2 297 2013-3 022 2014-2 295 2015-1 290...DÖBBENETES VALÓSÁG: a számok a magyar államadósság lejárati számai (Milliárd Ft-ban)...2011-ben több mint 2x-esét kell visszafizetnünk, mint eddig...na hát erre mondta a Demján, a kormány jó úton jár...különben jön 2011-bea az államcsőd....400 Ft-os euróval, és 6 millió mélyszegénnyel...

a-kis-herceg 2010.12.16. 14:33:57

@Szimba: mondjuk a zuglói főcivil az most képviselő (elempé)
most hogy képviselő, most már nem ott dőlnek el a dolgok... milyen pech. de szerintem leginkább a "képviselőség" motiválta...

aszekelyek 2010.12.16. 14:34:06

@lüke: Ismerem de drága. Meg konzervált is. Tudod, méregtelenítek.... folyvást:) két tojás 6o, tejszín az megnyonja, 12o,.... tárkony, legyen 2o, szárított, kis gáz a melegítéshez, 5o. Még mindig nem 65o, AMENNYIÉRT ITT ADNÁK.... éS FRISSS....:) FENE A CAPS LOCKBA, BOCSI... na má jó...igen a light is finom. Német barátnőm küldi néha, az 1% zsírtartalmút, levélben, por alakban. MAggi de itthon nem láttam még sehol.

lüke 2010.12.16. 14:37:14

@tisó:
bea?
@aszekelyek: az hasis:)
maggi is van, 1 juro szokott lenni mindkettő a spárga szezonban

aszekelyek 2010.12.16. 14:37:44

@tisó: Nem hallottad, mikor ezt Orbán részletesen elmondta? Mitől ennyi az ennyi? A tőkét neki kell visszafizetnie. Így volt eleve időzítve. By IMF és szoci kormányok.

Ordnassac 2010.12.16. 14:39:13

@a-kis-herceg: Tamás, minek ez az átnevezés?

Amúgy Garaba december 31-i hatállyal lemondott, időközi lesz az 1-es vk-ban valamikor februárban.

aszekelyek 2010.12.16. 14:39:52

@lüke: Ősszel akcióban vettem, 0.88 ért. Hasis? Nemmondod:) mindig aszittem az mákból van:)

a-kis-herceg 2010.12.16. 14:48:17

@Ordnassac: hangnem váltással is járt... nem akarok senkit felkötni...

egy sportolóval kevesebb. pedig lassan több sportoló politikus volt mint ügyvéd.

lüke 2010.12.16. 14:50:38

@aszekelyek:
na ezt is lekéstem,mákod van:)
egyébként,
az még ma is magyar szabadalom alapján történik, a mákból a morfin kivonása
Keith Richards könyvéből megtudtam az afgán hasis a first class, most értem, miért folyik a háború, soha nem értettem

Ordnassac 2010.12.16. 14:52:07

@a-kis-herceg: :-)

Úgy tűnik egyébként, hogy Garaba nem akart ezzel a megosztott Fidesz-frakcióval együtt dolgozni.

TóCsa utódjáról mostanában döntöttek a szocik. Kíváncsi vagyok, hogy sikerült-e KCsL-t "megpuccsolni".

lüke 2010.12.16. 14:52:13

@a-kis-herceg:
a focista?- focistának is rossz volt

Szimba 2010.12.16. 14:56:26

@CSENDES:

Bizony, a nyugdíj előtt sem volt ennyi a fizetésem.
De nyilván a felső-középosztály gyermekvállalási kedvét szeretnék finanszírozni.

lüke 2010.12.16. 14:57:32

@lüke:
hangérien trend:
olimpikonokat az önkormányzatokba,
pályazzatok Rogge helyére!

www.youtube.com/watch?v=Lc8nnrawbI4

Szimba 2010.12.16. 15:05:35

@lüke: @aszekelyek:

Akkor nekem már nem lesz szex. Nincs nő!:-(( Meg nem is szeretem őket!:-((

Ordnassac 2010.12.16. 15:09:08

@lüke: amúgy mi Zuglóban el vagyunk látva önkormányzati képviselő hírességekkel még Garaba Imre (Fidesz) és Tóth Csaba (MSZP) lemondása után is.

ifj. Harrach Péter: a KDNP-s frakcióvezető fia
Majzik Edit: színművész (Bp-i Kamaraszínház)
Rátonyi Flóra: MTI-s újságíró, Rátonyi Gábor volt pm. lánya
Várnai László: fotós, tv-s szerkesztő
Virág Krisztina: volt válogatott tornász, amúgy vállalkozó

Várnain kívül (aki LMP-s) mind fideszes. (Apropó: Rozgonyi Zoltán fideszes alpolgármester édesapja Rozgonyi Ernő jobbikos OGY-képviselő.)

a-kis-herceg 2010.12.16. 15:09:48

@Ordnassac: kizárt. nagyon erős. ez nem kérdés. mellesleg nincs is nagy jelentősége.

a fides frakció nem megosztott bár a frakció szó ezt jelenti. egykezes irányítás... de ez a divat most...

lüke 2010.12.16. 15:11:06

@Ordnassac:
azt hittem a hokis, a Rosco sport,meg a jégpálya a
westenden

a-kis-herceg 2010.12.16. 15:11:52

@lüke: én egyáltalán nem minősítettem... nálunk Latiniában ezt úgy mondják:

Nolite iudicare, ut non iudacemini. o Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

dakota megfelelője nem tudom van-e...

lüke 2010.12.16. 15:12:46

@Ordnassac:
beletrafáltam akkor a koncepcióba, a levélben

Görbicz Anitát a kormányba!

Ordnassac 2010.12.16. 15:18:07

@a-kis-herceg: "a fides frakció nem megosztott"

* A bizottságokban szétszavaznak a helyben kiosztott anyagok napirendre vételéről.
* Papcsák leplombáltatta a Fidesz-frakció irodájának ajtaját a Polgármesteri Hivatalban.
* Kovács Balázst első körben csúnyán leszavazták.
* Testületi üléseken többször kérnek frakciószünetet a fideszesek, mert nem tudtak megegyezni.
* A bizottsági újraelosztásról frakción belül nem tudtak megegyezni, emiatt áttolták januárra az egészet.
* Garaba lelépett t. k. a fentiek miatt.
* Papcsák a Hajdúságból hoz embereket a Vagyonkezelőbe, az Eszközkezelőbe stb.

Ezek nekem nem azt jelölik, hogy mennyire egységes ez a helyi Fidesz...

lüke 2010.12.16. 15:19:29

@a-kis-herceg:
la nouvellvague... waauuuuuuu.
ne tamáskodj
érdekes ez változás.............

"Ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz,
ne hódolj és ne hódits,
ne csatlakozz a hadhoz"

ND-ben nagyon hideg van ,nem mennek az utcára
Fargoban igaz ma csak min. 10 C van

Szimba 2010.12.16. 15:21:04

@lüke:

Budapesten is nagyon hideg van.
És pici hó esett.
A cinke csak gubbaszt az ágon, ma nem is eszik.

a-kis-herceg 2010.12.16. 15:22:47

@Ordnassac: ezeket a dolgokat ismerem. ezt nem nevezném megosztottságnak. ez hatalom koncentráció. aki nem tagozódik be... az megy. itt mindent papcsák (illetve a pénztárnoka) fog eldönteni... ez teljesen normális felállás. ugyanez van országosan is. és minden piramis alapú (azaz fentről épített) fides közigazgatási területen...

Ordnassac 2010.12.16. 15:24:40

@a-kis-herceg: jómagam viszont annak nevezném. Megosztottság az is lehet, hogy vannak, akik követik Papcsák útját (ilyenek is vannak), de vannak, akik nem akarják.

a-kis-herceg 2010.12.16. 15:27:56

@Szimba:

nem esztergom 2. ez még csak: Esztergom 1.75

különbség: nincs akkor arrogancia, erőszak (bizonyos területeken) és az idő sokat rontott esztergomban, a 12? év sok idő. sok embert taposott el közben...

de az egész országban épül a ... khm ... kommunizmus?

a-kis-herceg 2010.12.16. 15:30:00

@Ordnassac: amit írsz az: lemorzsolódás.

a hatalmi centrum vonzásából kiesnek....

ez nem merül fel mi lesz. a végeredmény borítékolható.
ki akarja ki nem. ez mellékes.

Ordnassac 2010.12.16. 15:31:36

@a-kis-herceg: egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Papcsák olyan erős marad 2014-re, főleg, ha ogy. képviselő akar maradni, akkor lehet, meg kell válnia a pm-i széktől...

Ordnassac 2010.12.16. 15:33:56

@a-kis-herceg: más. Gondolom hallottad, hogy felbontották a Zugló TV-t, illetve a Zuglói Lapokat működtető cégekkel a szerződéseket.

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:00:29

@Ordnassac:

ne már:) azt nem. de nagyon csodálkozom:)

biztos közbeszerzésen egy korrektebb olcsóbb céget választanak, ami semmilyen módon nem köthető majd az uj pm.-hez

emcsibaba 2010.12.16. 22:12:32

@aszekelyek: Megemelték a saját fizetésüket....és a "nem napon barnult" kedves emberek, akik az én adómból élnek azok továbbra sem dolgoznak, megtámadnak az utcán és leköpködnek (ez a hála azért, hogy én dolgozok, ők meg belőlem élnek), de őket támogatjuk és éljen a közbiztonság!

Így van: pénzt pénzből lehet csinálni, de ők is a saját pénzükre gondoltak, nem az országéra, maguknak adtak többet! És aláírom nem csak Viktor királya a ludas, hanem az összes aki egyöntetűen az emelésre szavazott!
Így lopják majd el azok pénzét, akik átmennek államiba...már előre elköltötték azokat a nyugdíjjárulékokat a saját fizetésükre. Nem kell majd lukat tömködni? Ugyan már!!!

A te neveden nyilván fogják tartani a befizetéseidet, de ha marad a felosztó-kirovó rendszer, akkor te abból fogsz nyugdíjat kapni, amit az akkori járulékfizetők befizetnek. Egyre több az ingyenélő! Szerinted ki fog neked nyugdíjat biztosítani? Azt nem ígérték, hogy meg is kapod, amit nyílvántartanak :)
Az a pénz holnap már nem is lesz meg!
És, ha marad az 1997-es nyugdíjtörvény nagyja, akkor majd 100 Eurós nyugdísegélyt kap minden kedves nyugdíjas, aztán eldöntheti, hogy befizeti-e a számlákat és nem eszik, inkább a patkánnyal versenyez a kukánál, hogy ki kapja a finomabb falatokat, vagy nem fizeti be a számlákat és eszik, de utcára kerül!

Igazából nincs is min vitázni! Nem azt kéne várni, hogy mikor melyik kormány hogy dönt majd a nyugdíjról (mert a Fidesz sem örök, meg Orbán sem...), hanem ha nem az államtól várom, hogy eltartson öreg koromra, hanem én magam gondoskodok a jólétemről előre, akkor nem esek bele abba a csapdába, amibe sokan bele fognak esni: éhen fognak dögleni. És, ha itt valaki gondolna arra, hogy mi lesz Magyarországgal, akkor nem is várná a segélyeket, sőt a nyugdíjat sem, mert megteremtené magának. Én ezt teszem! Az állami nyugdíjamról szíves örömest le is mondanék a Magyar nép javára, ha lehetőség adódna rá!

Abban egyetértek, hogy nem mindig magunkra kéne gondolni, de azért tájékozódni és nyitott szemmel járni sem árt!

lütty 2010.12.17. 10:34:30

választás csak ott lehet, ahol nincs diszkrimináció, a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban pedig van. hazug, diktátor orbán, fidszrezsim! le velük!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 18:41:51

@aszekelyek: Mindég csak az a szex!
"Komcsi reflex Brüsszelben panaszkodni

Orbán kijelentette, hogy az EU intézményei nyilvánvalóvá tették, hogy a nyugdíjak szabályozása nemzeti hatáskör alá tartozik. Vagyis az EU nem szólhat bele az ezzel kapcsolatos intézkedésekbe. Így Orbán Viktor szerint kár ebben az ügyben bárkinek otthonról Brüsszelhez fordulnia."

Forrás: index.hu/belfold/2010/12/17/orban_kar_brusszelbe_szaladgalni/

Fidex, mi?
süti beállítások módosítása