Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
15:55

Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos” magyar politika. Egyszerűen csak szeretem, ha a suszter marad a kaptafánál: ezért aztán inkább olvasok, semmint írok a máshol történtekről. Most azonban kivételt teszek, de csak azért, hogy ezúttal is – közvetetten - Magyarországról beszéljek.

(Fotó: Facebook)

A magyar politika eseményei, az itteni történések a világ más tájairól nézve mindig együtt jelennek meg a régió más országainak változásaival. Hol erre, hol arra haladnak a dolgok, és bizony gyakran és okkal lehet az az érzésünk, hogy mindenre és mindennek az ellenkezőjére akad példa. Mégis, a magyar politika jelenleg két fontos, a régió többségétől eltérő megkülönböztető jeggyel bír: (1) van egy szinte példátlanul nagy, egy erőközpontból irányított, kifejezetten stabilnak, hatékonynak és fegyelmezettnek látszó kormánytöbbsége, amely (2) nem riad vissza attól sem, hogy céljai elérése érdekében szokatlan, gyakran erősen vitatott lépéseket tegyen. Hogy lássuk, mennyire sajátossá teszi ez a magyar politikát a régióban, pillantsunk bele az elmúlt egy hét politikai híreibe a "környékről".

Csehországban, ahol idén alakult meg a három pártból álló konzervatív-liberális koalíció, ezekben a hetekben zajlik a nyugdíjreform vitája. A kormány gazdasági tanácsadó testületének most nyilvánosságra került javaslata szerint a reform indulásakor a 40 évnél fiatalabb cseh állampolgárok számára kötelezővé tennék a csatlakozást a magánnyugdíjpénztári rendszerhez. Ugyanekkor azt is rögzítenék, hogy a kormány továbbra sem emelhetné a nyugdíjakat a fogyasztói árindexnél nagyobb mértékben.

Lengyelországban, ahol 2007 óta kétpárti jobboldali kormány irányít, tovább színesedett a politikai paletta, ugyanis az elmúlt hetekben Lengyelország a Legfontosabb néven új párt jött létre. A pártot az ellenzéki Jog és Igazságosság egykori politikusa, rövid ideig minisztere, Joanna Kluzik-Rostkowska alapította. A napokban közzétett politikai felhívásuk szerint a néhai államfő, Lech Kaczynski politikai örökségét kívánják életben tartani.

Szlovákiában, ahol idén alakult a konzervatív-liberális négypárti kabinet, szinte minden híradás a koalíció esetleges felbomlásával foglalkozik. A feszültségeket növelte, hogy a főügyésznek javasolt személy nem kapta meg a szükséges többséget, ami miatt a koalíción belül szinte teljesen megszűnt a bizalmi viszony.

Szlovéniában, ahol 2008 óta irányít egy négypárti szocialista-liberális kormány, olyan nyugdíjreformot fogadtak el a napokban, amely a nyugdíjkorhatár fokozatos emelésével számol. A kormánypárti Nyugdíjasok Demokrata Pártja nemmel szavazott, viszont a jobboldali ellenzék kisebb pártja, a Néppárt támogatta az indítványt. Ugyanitt a hétvégén népszavazás is zajlott az állami tévé és rádió egy már elfogadott törvény alapján tervezett átalakításáról. A kormánypártok befolyását növelő változtatást a megjelent mindössze 13 százaléknyi választó több mint 80 százaléka elutasította.

Bulgáriában, ahol 2009-ben váltotta a hitelét vesztett szocialista kormányt a jobboldal, a szocialista államfő hozott létre új politikai mozgalmat. A Georgi Parvanov által alapított Alternatíva a Bolgár Újjászületésért (ABV) a választási rendszer módosítását tűzte elsőként zászlajára. Ugyanitt a héten hosszas viták után – amelyek miatt a kormány kisebbségi helyzetbe került -  elfogadták a nyugdíjreformot, amely a magánnyugdíjpénztári befizetések felfüggesztése mellett a korhatár fokozatos emelését tartalmazza, illetve egy parlamenti képviselő elhagyta a szélsőségesnek tartott Ataka frakcióját, mert állítása szerint pártja „gerinctelenül” támogatta a kormány politikáját.

Horvátországban, ahol a 2007-es választások után alakult meg a négypárti jobboldali kabinet, a legnagyobb vitát természetesen a volt miniszterelnök letartóztatása jelenti. Az ügy többek között azért is izgalmas, mert a 2003 és 2009 között hivatalban lévő Ivo Sanader a most is kormányzó párt politikusa volt, emiatt az ellenzék a jelenlegi miniszterelnököt, Sanader utódját is lemondásra szólította fel az ügy miatt.

Romániában, ahol 2008-ban tartottak legutóbb választást, az ország második közjogi méltósága, Mircea Geoana került a célkeresztbe. Az ellenzéki szocialisták 2005 és 2010 közötti első embere, a felsőház jelenlegi elnöke azt állította, hogy a tavalyi elnökválasztás előtt azért találkozott az ország egyik leggazdagabb, kiterjedt sajtóbirodalommal rendelkező üzletemberével, hogy megszerezze a másnapi elnökjelölti vita kérdéseit. A szocialisták most hat hónapra felfüggesztették a politikus párttagságát.

S végül Lettországban, ahol az idén októberben tartott választás után alakult meg az ötpárti koalíció, a héten a pénzügyminiszter és a miniszterelnök is elismerte, hogy megalapozatlanok voltak azok a kampányígéretek, amelyek szerint nagyrészt strukturális átalakításokkal, nem pedig adóemeléssel konszolidálja majd a kormány a költségvetés hiányát. Valdis Dombrovskis kormányfő – akivel pár napja Rigában Orbán Viktor is találkozott - szerint emiatt a felelősség egyrészt a pénzügyminiszteré, másrészt pedig azoké a nemzetközi hitelezőké, akiknek az ellenállása miatt a kormány nem csökkenthette jelentősebben a magánnyugdíjpénztári hozzájárulások mértékét.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr562519881

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere 2010.12.17. 20:14:08

Rabár Ferenc pénzügyminiszter Bokrossal az Értéktőzsde megnyitásán Rabár Ferenc, az Antall-kormány pénzügyminisztere írja: „Antall József szólt nekem 1990 februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez, és témá...

Trackback: Dzsentri tempó 2010.12.17. 09:56:03

meseAtyafiak, még emésztgetjük a döntés jövőbe mutató ízeit, amikor a takarékosság jegyében döntéseket hozó kormány elkezdte felélni mindazt a vagyont ami a virtuális költségvetés tartalékát képezi.APEH, Terrorelhárítás, Rendőrség, Katasztrófavédelem, ...

Trackback: Mindenki másképp csinálja? 2010.12.16. 20:39:26

Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos”…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kopogtató 2010.12.16. 16:05:10

Ukrajnában meg Tyimosenkót lecsukják

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.16. 16:14:15

A wikileaks ügynek is vannak magyar vonatkozású részei.

Ez a magánnyugdíjpénztár dolog meg egyszerűen meghaladta Magyarország lehetőségeit.

8%-nyi járulék kikerült a rendszerből, amit az állam nem tudott pótolni csak hitelekkel, ami sokat rontott az ország helyzetén, ráadásul az EU azt sem engedte meg, hogy bele lehessen számolni a magánnyugdíjpénztári befizetéseket az állam egyenlegébe, így nem maradt más hátra, mint a rendszer megszüntetése. Ráadásul Nyugat-Európában sincsenek magánnyugdíjpénztárak.
Szigorúbban bánik az EU az új kelet-közép-európai tagállamokkal, mint a régiekkel.

manipul 2010.12.16. 16:19:31

A cikk így jelenik meg az ajánlásban:
"Mindenki másképp csinálja?"
Alcím:
"A pénzügyminiszter és a miniszterelnök elismerte, hogy megalapozatlanok voltak a kampányígéretek."
Csak azt felejti, el, hogy Lettországban, és így könnyen hihető, hogy Orbánról van szó!

Zsola777 2010.12.16. 16:25:12

Nyugdíjasok Demokrata Pártja - Te jó ég!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.12.16. 16:30:01

@manipul: nem véletlen, az ajánlót úgy fogalmazzák az indexesek, hogy minél többen kattintsanak. Nekik a kattintásszám a lényeges.

aum 2010.12.16. 16:30:38

Gazdasági és társadalmi bajaink egyedülállóak. Talán csak Bulgáriához hasonlítható mértékű a züllés, pusztulás, korrupció, reménytelenség, gátlástalanság, nemtörődömség.
De míg Bulgáriának alig van államadóssága, mi már sokat nem tehetünk, meg van kötve a kezünk.
A legnagyobb valószínűsége annak a forgatókönyvnek van, hogy nem sikerül az Orbán-Matolcsy féle gazdasági csoda.
Épeszű befektető nem kockáztatja itt a pénzét az ismert okok miatt.
2012-13-ra szépen elfogynak az elkobzott pénzek, az adócsökkentéses terveket feladják, de a hatalmat nem.
Addigra a Fidesz népszerűsége bőven 50% alattira fogyatkozik, működésbe lépnek a túlélési reflexek, ütik vágják az ellenzéket, a sajtót, független demogratikus intézmény nem marad.
Az ország bármikor Izland és Íroszág sorsára juthat.
Ne feledjük, mi voltunk az elsők, akiket megahitellel húztak ki a csávából.
A magyar politikus híres arról, hogy saját népét egyszerre nézi birkának, akit nyírhat és kutyának, akibe belerúghat. A 2004 óta tartó folyamatos megszorítások jellemzője, hogy semmilyen eredménnyel nem jártak, csak húzták-halasztották az összeomlást.
Ezt a hagyományt eddig nem követte az új kormány, de ezzel most jópár ellenséget szerzett finánckapitalista körökben.
Vagyis nem lesz több dobásunk, ha megint segítségre szorulnánk, csak a teljes kapitulációt, a pénzügyi függetlenség teljes feladását "választhatjuk".
A végsőkig harcoló, "fatalista" kormányzás teljes tévút.
Szlovákia vagy Lengyelország egyértelműen mélyebbről indult és mostanra lehagyott bennünket. Pedig lehetőségeik nem voltak jobbak a mieinknél. A kulcsmomentum, hogy ők képesek voltak alkalmazkodni munkakultúrában, politikai kompromisszumok terén. Nálunk a felzárkózásra, fejlődésre szinte esély sincsen. Nincs rá politikai akarat, csak akarnokság, ami nem ugyanaz. Kompromisszumkészség, tisztelet mások véleménye iránt, tanulás másoktól - mindezek legfeljebb szlogenek szintjén érhetők nyomon, rendszerszinten nem.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.12.16. 16:32:42

@manipul: Pedig ő hiába hazudik még akkor is, ha épp kussol, beismerni soha nem fogja.

Ordnassac 2010.12.16. 16:38:11

@Zsola777: nem olyan ritkák egyébként a különálló nyugdíjas pártok.

P.mester 2010.12.16. 16:40:43

Gábor,

ezért a semmiért megint kár volt idődet pazarolni. Annyira kiegyensúlyozott akarsz lenni , hogy aztán végül nem mondasz semmit - as usually. Minek ír, akinek nincs mondavalója?

xstranger 2010.12.16. 16:43:44

@Akitlosz: Gondolom az fel se merult hogy a koltsegeket csokkentsuk, hogy az aktivok RESZBEN gondoskodhassanak magukrol.

Diocles 2010.12.16. 16:46:09

Nagyon jó poszt, köszönjük, tanulságos összevetni a térséget, kilépni a magyar provinciából.

Számomra - és ez most tényleg nem seggnyalás akar lenni - ez az összevetés azt jelenti, h nekünk nincs más utunk, mint ez a jelen kétharmados "tekintélyuralmi" rendszer. Enélkül még hatalmasabb káosz volna. A kétharmad nagy előnyünk, tán az egyetlen előnyünk. Ettől persze még bebukhat az ország.

Nézzük meg Szlovákiát! Nyáron a honi ballib értelmiség agyonajnározta Bugár pártját, meg a szlovák kormánykoalíciót... és meg lehet őket nézni... Totális politikai káosz, egymást anyázzák kormányon belül, egymást vádolják, h titokban az ellenzékkel szavaznak, stb.
Persze a káoszban a gazdasági döntések is késnek, pl. tegnap zavarták el Demján kaszinóját, potom másfél milliárd eurojával, amit valszeg a határ magyar oldalán fektet majd be.

Még a lengyelekkel "cserélnék" tán politikai értelemben, de persze Tusk-nak könnyű, ott nem volt elkúrás, teljesen más viszonyok között tudott felépíteni egy jobbközép pártot, és egy többé-kevésbé sinen lévő országot kormányoz nyugisan.

Vitéz Kőbányai Világos 2010.12.16. 16:46:44

@Akitlosz: Mindenért az a csúnyagonoszfujj EU a hibás! Van külön magyar út! Mi tudjuk egyedül az igazságot! Mindenki szembe jön! Csak Viktor felejtett el átülni a Jobbik frakciójába!

potyus 2010.12.16. 16:47:26

Katona Tamás volt pénzügyminisztériumi államtitkár tegnap Kálmán Olga műsorában azt nyilatkozta, hogy reménykedik, van Matolcsy György stábjában titokban pár Nobel díjas közgazdász, akik tudják merre mennek a gazdasági folyamatok és azok megalapozottan jó irányba viszik az országot. Mert ha ez nem így volna, nagy baj lesz.

aum 2010.12.16. 16:53:40

@potyus:
Pont az a baj, hogy Matolcsy éppolyan túlmozgásos nagyotmondó, mint Gyurcsány a másik oldalon. A genetikailag pénzügyi analfabéta Orbánnal együtt ez egy tuti bukó páros.
A stábban lehetnek kitűnő közgazdászok, de attól még azt mondják, amit vezetőik hallani szeretnének, különben úgy járnak, mint Kopits és Bartha.

igényes 2010.12.16. 16:53:57

Vajon, ki őrzi Szalay Annamáriát, ki gyarapszik?

A médiahatóság épületébe akart bejutni a napilap riportere, ahol a hatóság éppen nemzetközi újságíró-szervezetek képviselőivel tárgyalt. A hatóság szerint nem volt sajtónyilvános az esemény. A Népszabadságot már másodszorra nem engedi a kormányzat közelébe, amióta nem közölték Szalai Annamária helyreigazítását.

Nem engedték dolgozni a Nemzeti- Média és Hírközlési Hatóság épületében a Népszabadság fotósát, sőt információink szerint a hatóság épületének biztonsági őrei elkobozták a fotóriporter fényképezőgépét is, amit csak akkor adtak vissza, amikor távozott. Az NMHH épületében az új médiatörvény miatt vizsgálódó nemzetőzi újságíró-szervezetek találkoztak a médiahatóság képviselőivel, köztük Szalai Annamáriával, az NMHH elnökével is. A Stop.hu információi szerint a delegáció saját stábját sem engedték dolgozni az épületben.

A Nemzetközi Sajtó Intézet és a Dél- és Kelet Európai Média Szervezet azért küldött közös delegációt Magyarországra, mert aggasztónak tartja a magyar sajtószabadságra nézve a készülő médiatörvényt. A delegációi szerdán a hazai közszolgálati, illetve kereskedelmi médiák vezetőivel tárgyalt, ma pedig állami tisztviselőkkel találkoztak.

Marcellusca 2010.12.16. 16:58:10

@manipul: Hát, ezt én is beszoptam. :(
"Nem kicsit! Nagyonis!" :DDDD

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:04:00

@manipul:

"A pénzügyminiszter és a miniszterelnök elismerte, hogy megalapozatlanok voltak a kampányígéretek."

igen emiatt én is majdnem beleolvastam a posztba... aztán szerencsére 2 mondat után le tudtam állni.

is 2010.12.16. 17:05:25

veletlenul a Velemenyek reszre tevedt a tekintetem (jobb hasab). Peto Ivan tetszik a legjobban (bar o is csak hivatkozik - kire is?). tamogato velemeny nem volt?

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:06:14

@agyvihar: "@manipul: nem véletlen, az ajánlót úgy fogalmazzák az indexesek, hogy minél többen kattintsanak. Nekik a kattintásszám a lényeges."

igen. csak hosszu távon ez amortizálja a cikkeket. már lassan minden cikk címe hogy "Orbán kitálal..." "a kormányfő lemondott (cikkben a csingsanjun tartományi...)". ez a farkas kiáltás tipikusabb esete... amikor tényleg kitálal majd senkit nem fog érdekelni...

Ordnassac 2010.12.16. 17:08:13

@a-kis-herceg: a blikkfang hátulütője...

Netuddki. 2010.12.16. 17:09:32

@manipul: "Csak azt felejti, el, hogy Lettországban, és így könnyen hihető, hogy Orbánról van szó!"

Mármint úgy érted, hogy orbán viktor beismeri hazudtak a választások előtt? Hol élsz Te? Hát ez szerintem elképzelhetetlen...

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:10:09

@aum: Latíniában így mondják, Dakotáciában nem tudom...

Dum spiro, spero. o Amíg élek, remélek.

a keresztények meg: a hit hegyeket mozgat meg...

(adóssághegyre is igaz? vagy csak késhegyre?)

Hurri Kán 2010.12.16. 17:10:28

Ismét egy "korrekt" Index-főcím...

Balt 2010.12.16. 17:12:06

@Diocles: Egyetértek. Aztán meg jó enne körülnézni a "csodált nyugati demokráciákban" is: sehol nem jobb a helyzet a kormány(párt)ok számára, sőt!

WiZe 2010.12.16. 17:12:27

Gábor! Bizonyos időközönként adhatnál ilyen, kivonatos felvilágosítást a környező országok politikájáról.

Ostobaságnak tartom, nem figyelembe venni a közvetlen szomszédainknál folyó történéseket.

Netuddki. 2010.12.16. 17:13:49

@Diocles: Hát igen, ha a fidesz ki tudná használni a 2/3-át. De sajnos nem tudja. Azaz nem arra, hogy az állampolgároknak legyen jobb helyzete. Ugyanúgy folytatják a korrupt, lenyúlós politikát ahol a cucik abbahagyták... :(

De rajta, tessék megcáfolni! Mit tettek a majd egy év alatt míg kormányra kerültek?

fogatlan provokátor (volt - fogadatlan prókátor) 2010.12.16. 17:15:44

@agyvihar: Lassan eljutunk oda, hogy szemléztetni kell az indexet, hogy az információt megszerezzük, de a szajhuzigalasuktol megkíméljük magunkat...

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:16:43

@kovi1970: végre egy igaz ember aki soha nem hazudik.

@gyvy: látom mindenki a tartalommal foglalkozik:) csak lesz vki aki elolvassa a posztot.

@Ordnassac: te elolvastad nem? vmi jobb-bal témát ráfűzhetnél... hogy ne unatkozzon a klub. pl kezdjük, hogy 18ezer milliárdot ellopot a GYF... apropo Tölgyes? elvitte a feketeautó?

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 17:16:53

@aum: A Fidesz " népszerűsége " már most 50 % alatt van , nem kellett sokat várni rá.... és van egy gyanúm, tavaszra elolvad a hóval együtt ! Van még egy adu Orbán kezében, ha beválnak a jóslatok és összeroppan a gazdaság : eltörli az államadósságot....(semmi kétségem nincs felőle , hogy meglépi, ha rákényszerítik !).....na, akkor maradunk magunkra igazán !

Hurri Kán 2010.12.16. 17:17:50

@virgil a másik szobából:
Engem egyébként mélyen meghat amikor itt az Index címlapján található blogok + maga az Index papolnak arról hogy veszélyben a korrekt, kiegyensúlyozott tájékoztatás...

Ezt a blogot amúgy szeretem olvasni, a témák miatt és a hsz.-ek miatt is.

sagitta 2010.12.16. 17:18:45

OFF

www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/a_penztartagok_nem_valaszthatnak_vissza_kell_lepniuk.142876.html

Nagyon tanulságos cikk, és tud új szempontokat adni a lerágott nyugdíj vitához.

ON

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:20:16

@virgil a másik szobából: akkor menjünk tovább ezen a vonalon...

Szalai Annamáriának nem tudjuk ezt be(/fel)jelenteni? végül is rengetek embert megtévesztettek... kárt okoztak. nem beszélve a kormányfő és a tiszteletre méltó gazdasági miniszter imázsának rombolása. szerintem ez bűn cselekmény.

casus belli....

potyus 2010.12.16. 17:20:22

@igényes: Hát ez az! Pontosan így kezdődik minden.
Elősször negligálják az ellenséget ahonna csak lehet, aztán minden módszerrel ellehetetlenítik. Volt már erre példa, én élénken emlékszem amikor az APEH is be volt vetve az ellenségekkel szemben.

Azért mindenhez pofa kell. Egy olyan eseményről tiltottak ki tudósítókat, ahol pont ezeket a devianciákat vizsgálják.

Miniszterelnökünk minap londonban járt hivatalos miniszterelnöki sajtósok előre szóltak a Népszabadság helyi tudósítójának, ne menjen a helyszinre, mert nem engedik be. Viszont elintézték, hogy jelen legyen az MTI, annak vegyék át a tudósítását. Továbbá a miniszterelnők a találkozó utáoldásy demokratikus megn, csaka HírTV-nek és a TV2 nek ad riportot.

Az ilyenekről mondják, hogy demokratikus megoldás. Közpénzen tárgyaló és utazó miniszterelnök szelektál. GRATULA !!!!!!!

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 17:21:21

@Diocles: Valami módon felelősséget látok egyes hazai pártok részéről a környező országok Magyar pártjait ért "szétdarabólódás " - ért ! Avagy , mindig bejön az " oszd meg és uralkodj " elv ?! Nincs kétségem, hogy csorbát szenved a magyar érdekérvényesítés mind Romániában , mind Szlovákiában..... és még ráadásul a kint szerveződő Magyar pártok némelyike mostohagyerek ?! Ez kinek az érdeke ?!

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:21:53

@kíváncsivagyok: na végre egy jó téma.

én támogatom hogy írjuk át Horn Gyula nevére a kócerájt. hajtsák be rajta a 24ezer milliárdjukat.... bedönteni a céget

"Magyarország fa."

a katona fehérben 2010.12.16. 17:23:53

@a-kis-herceg: FYI: a jelenlegi magyar kormányban nincs olyan, hogy "pénzügyminiszter".

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:24:04

@kíváncsivagyok: aki nem tett húség (hűbér) nyilatkozatot az kiesik a pixisből (lásd most-hídpárt...)

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:25:40

@a katona fehérben: ez igaz. formailag. de gyakorlatilag van... hisz pl az eu pénzügyminiszterek utolsó előttije... szokott pénzügyminiszterek találkozójára járni...

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:26:57

@David.: "vajon a politikusaink figyelik, hogy mások mivel próbálkoznak? Ellesik tőlük a jó ötleteket?"

nem hiszem hogy erre szükségük lenne...

amit csinálnak abban világelsők...

ubul2000 2010.12.16. 17:28:16

@Marcellusca: Mi mást lehet várni az indextől, minthogy folyamatosan dezinformál, hazudik.

a-kis-herceg 2010.12.16. 17:28:55

@ubul2000: igen igen ezért olvasom én is és te is...

ssi 2010.12.16. 17:31:05

Tehát:
mai helyzet: Magyarországon: bezzeg ország leszünk, vagy poz. /neg.
kiindulás:
- 1 (vagy 2?) párt 2/3-os parl többség + nagyon erős minelnök
az előbbiből következik-e?
- nem várt, nem ismert, előre részben ismertetett útirány
- eddigi joginormák terveikhez igazítása, demokrácia szűkítés látszata, egyoldalú döntések
- bevallottan kockázatos, s megosztó (bel- és külföldön is)
hatás: mindenki kivár
következtetés:
-általában: haladás az intézkedésekben csak akkor, ha van ötlet, ha van többség mögötte, ha kevés kifele az infó?
-konkrétan: O.V. Matolcsyn kívül kire hallgat még, mert hogy egy egész országról van szó

kormányok
Magyar 2010-től 2 párti jobboldali (egyedüli 2/3-os parl. többség)
Cseho 2010-től 3 párti konzervatív-liberális kormány
Lengyelo 2007-től 2 párti jobboldali k. (+idén új párt alakult)
Szlovák 2010-től 4 párti konz-lib (szétesés szélén)
Szlovén 2008-tól 4 párti szoc-lib
Bulgária 2009-től jobboldali k (+új szoci kezdeményezésű mozgalom)
Horváto 2007-től 4 párti jobboldali (EU felvételét O.V. támogatja)
Románia 2008-tól
Letto 2010-től 5 párti koalició (megígért reform helyett megszorítások)

fontos-e
- az előzmény? kit és miért váltottak le?
- az ellenzék súlya, összetétele?
- ki milyen gazdaságot-társadalmat örökölt?
- kit mennyire sújtott a válság?
- ki hol áll a nemzetközi összehasonlításokban - több évre?

pokesz70 2010.12.16. 17:31:53

@Akitlosz:

"8%-nyi járulék kikerült a rendszerből, amit az állam nem tudott pótolni csak hitelekkel, ami sokat rontott az ország helyzetén"

Ne higgy el mindent, amit a Zember, Aki Még Sohasem mond. A nyugdíjreformra igen előnyös hitelt kaptunk az IMF-től, aminek utolsó részletét pont most fizettük vissza. Semmi köze a manyupoknak az ország eladósodásához. Annak az évi 300 milliárdnak már a többszörösét eltapsolta Viktor a forint leértékelésével, az alapkamat megemelkedésével, a leminősítésekkel, a kockázati felár megnövekedésével. A különadók gazdaságlassító hatásával. Az infláció elengedésével. No és a 6-700 milliárdra taksáló adócsökkentéssel. Pont a jövőt megalapozó megtakarítások döntik csődbe az országot? Ugyanmár...

T. Gábor! Ha a fenti gyűjtemény azt kívánja bemutatni, hogy milyen jó nekünk, hogy nincs akkora káosz, mint a környező országokban, akkor az én véleményem az: inkább a semmittevésbe fulladó káosz, mint a "példátlanul nagy, egy erőközpontból irányított, kifejezetten stabilnak, hatékonynak és fegyelmezettnek tetsző" rombolás.

CSENDES 2010.12.16. 17:34:07

Egy kis derŰ. Érdemes az elejétől kezdeni, mert ez az 5. rész. De így is édes-keserű.
hitetlentamaska.blog.hirszerzo.hu/entry/20662

ubul2000 2010.12.16. 17:34:08

@a-kis-herceg: időnként rákattintok a hirkeresőre - ugyanez a bunkó módi ott is

CSENDES 2010.12.16. 17:35:53

Kevcsináló Borkán Piktor kalandjai:majdnem elbotlott a padlón fekvő Holnapratolcsiban, aki a parketta résein a Kincstár költségvetési lyukainak betömését gyakorolta. Gyuri, kelljen fel sikkantotta kétségbe esve, és nem várva meg, hogy az a hangyák által gondosan összegyűjtött utolsó kenyérmorzsát is beseperje, felrántotta, mire Borkán jobb keze is a magasba lendült – és szeliden magához huzta a Főméltóságu asszonyt

igényes 2010.12.16. 17:39:44

Vajon szükség van-e az Internet világában az MTI-re?

Az MTI által közöltek késedelmesen jutnak el a felhasználóhoz.
Az MTI mára már egy kései híradó!

A kezdet!

1881
Két országgyűlési gyorsíró, Maszák Hugó és Egyesy Géza 1880. november 23-án beadvánnyal fordult Tisza Kálmán miniszterelnökhöz, amelyben távirataik számára díjmentességet kértek, hírügynökségük felállítása érdekében. A magyar kormány 1880. december 28-i ülésén a kérés teljesítéséhez hozzájárult. Az uralkodó, Ferenc József a jegyzőkönyvet 1881 januárjában látta el kézjegyével. Az iroda tevékenységét 1881 márciusában kezdte meg.

Ma!

2010
2010-ben az MTI története újabb fejezetéhez érkezett. A második Orbán-kormány által beterjesztett médiacsomag jelentős mértékben átalakította a magyar médiavilágot, benne a közszolgálati médiumokat.

A Magyar Távirati Iroda Zrt. a 2010. augusztusi jogszabály szerint nonprofit részvénytársasággá válik, az alapítói és a részvényesi jogokat nem az Országgyűlés és a Tulajdonosi Tanácsadó Testület, hanem a Közszolgálati Közalapítvány gyakorolja. Vagyonát a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap kezeli, a társadalmi felügyeletet a Közszolgálati Testület látja el. Az MTI tevékenységét a nemzeti hírügynökségről szóló törvény szabályozza, a számára előírt pontos feladatokat – így elvégzésük módját is – a Közszolgálati Kódex fogja tartalmazni. Az MTI-t vezérigazgató irányítja, akit a Médiatanács javaslata alapján a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma nevez ki.

Szükséges az MTI, avagy nem?

Az összes médium előbb jelenik meg hírekkel.

88888888 2010.12.16. 17:41:21

@P.mester: "ezért a semmiért megint kár volt idődet pazarolni. Annyira kiegyensúlyozott akarsz lenni , hogy aztán végül nem mondasz semmit - as usually. Minek ír, akinek nincs mondavalója?"

nekem is pont ez jutott eszembe, olyan érzésem van, hogy kellett a poszt, de idő nem volt rá, ezért 1 óra alatt körülkattintott, meg leírta amit amúgy minden újságolvasó ember tud. elemzés semmi. és ez nem az első ilyen poszt. lehet hogy lassan elszokok ettől a politikai blogtól is, pedig régebben vártam az írásait, de asszem az érzés megkopott kissé...

2010.12.16. 17:42:26

Találó cím,LGT után szabadon 1977-ből (a fiatalabbaknak Locomotív GT,Presser Picivel)
Létezett egy paródia változat,annak címe a "Mindenki a másét kívánja" jobban illene a mai helyzethez.

Az eredeti dalszöveg viszont ma is aktuális:

1. Van, akit nem várnak, csak érkezik
Van, aki azért van, mert elhiszik
Van, aki feltámad, ha kivárja
S van, aki egyszerűen születik a világra

2. Van, aki megmondja, hogy mit szabad
Van, aki nem teszi, amit nem szabad
Van, aki nem tudja, hogy nem szabad
S olyan is van, akiről nem értem, hogy mért szabad?

3. Van, aki imádja és elteszi
Van, aki örökli és elveri
Van, aki gyűjtöget, van, aki megnyeri
Van, aki hamisítja, s van aki csak felveszi

4. Van, aki hátulról tör előre
Van, aki vár, míg elfogynak előle
Van, aki tüntet és van, aki kitüntet
Van, aki feltűnik s a talapzatra felülhet

5. Van, aki virággal és gyengéden
Van, aki rohammal és keményen
Van, aki csellel, van, aki csalással
Van, aki esküvel és akad, aki lakással

6. Van, aki kivetkőzik magából
Van, aki levetkőzik magától
Van, aki kénytelen, van, aki képtelen
Van, akit ösztön hajt és van, akit az értelem

7. Van, aki felír és van, akit leírnak
Van, akit meghívnak és akit behívnak
Van, akit fogadnak s van, aki nem fogad
Van, akit felmentenek, s akad, aki ott marad

8. Van, aki ihletből, van, aki hangokból
Van, aki magától, van, aki másoktól
Van, aki eljátssza, van, aki énekli
Van, aki megveti és akad, aki élvezi, hogy..

Hurri Kán 2010.12.16. 17:42:51

@igényes:
Szinte minden országnak van egy saját, nemzeti hírügynöksége. Az MTI nem csak tudósít, nagyon komoly hír, sajtófotó-és film archívumot is kezel.

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 17:46:04

@a-kis-herceg: És így lesz Magyar a Magyarnak ellensége.....kinek az érdeke ...? mert Orbán finnyásan válogat a szomszédos országok Magyar pártjai között.... ( ne gyertek azzal , hogy az egyiknek "csak" a fele magyar )...az is több ezer Jó Magyar Ember....

remekelek64 2010.12.16. 17:46:57

@P.mester: as usual. Ne akarj villogni az angoloddal, ha vannak hiányosságaid. És úgy tűnik, hogy ez nemcsak az angolra igaz...

nyünyüge 2010.12.16. 17:47:23

@igényes:
A fülkeforradalom előkészítéseként elfogadható volt bármilyen eszköz a sajtónyilvánosság biztosítására, nem véletlenül volt jelen a HírTv stábja mindenütt és elsőként, ahol érdemleges dolog történt az aktuális kormány ellenében. Ahogyan a MaNem postaládájában sem véletlenül landoltak az akkor kormány ármánykodását leleplező dokumentumok.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében viszont már semmi szükség nincsen arra, hogy nemzeti kormányunkkal szemben kritikus sajtó összevissza tudósítgasson meg kérdezgessen. Csak összezavarná a fejeket.

Egy hivatalban amúgy természetes (szerintem), hogy nem engedélyezett a szabad fényképezgetés, és ennek tiltásával kapcsolatos cirkusz hasonlít a HírTv hasonló műbalhéival. - Ha x.y abban a szent pillanatban nem nyilatkozott a kamera előtt, akkor megjelent a következő hiradóban, hogy az "illetékes megtagadta a választ és minden eszközzel akadályozta, hogy információhoz jussunk.

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.12.16. 17:47:28

@manipul: Ez az undorító. Kezdem észrevenni, hogy az Indes mindig az éppen hatalmon lévő kormány ellen cikkez, túlnyomó többségben. Most már a mandiner blog is "kénytelen" ellencikkezni. Kinek mennyit fizetett gyurcsótány?

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 17:47:46

@gyvy: "Csak" egy kötőszó hiányzik a végéről : IS !

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 17:49:38

@Kozmokrator: Ha a képen tényleg Te vagy , akkor nincs is hozzáfűznivalóm........

CSENDES 2010.12.16. 17:50:37

@pokesz70: A legeslegjobb, hogy a mindösszesen 3000 milliárd megtakarítás (és persze az elveszített, eltőzsdézett 500 milliárd hiány) mindösszesen 3500 milliárd 12 év alatt okozta a jelenlegi mérhetetlen mértékű, valójában 20.400 milliárd adósságot, melyből egyébként Gyurcsánynak köszönhető 18.000 milliárd (etalon) - mert számolatlanul kellett felvenni a nyugdíjak kifizetésére a hiteleket.

igényes 2010.12.16. 17:51:04

@gyvy: Tudom, nagyon jól, de az archivum máshol is tárolva van! Szükséges lenne megnézni mennyire és mikortól honnann épűlt le az MTI. Régen voltak önálló MTI tudósítók széles e világban. Most hol is vannak, milyen céllal? Az archívum kezelése is érdekes, szeretném tudni a jogdíjakból mennyi is folyik be?

Ordnassac 2010.12.16. 17:51:33

@igényes: "Az összes médium előbb jelenik meg hírekkel."

Olvastál már hírportálokat és újságok honlapjait? A legtöbb hírnél a következő kitétel szerepel forrásként: (MTI) Sokszor szinte szó szerinti átvétel.

Hurri Kán 2010.12.16. 17:54:42

@igényes:
Amennyiben ez az adat nyilvános akkor járj utána, nekem erről fogalmam sincs, és hogy őszinte legyek: nem is érdekel.

igényes 2010.12.16. 17:55:22

@nyünyüge: Érdekes! 170 000 000Ft-ja van a FIDESZ-nek levelezésre, pedig korábban tartozott a Postásnak! Ez lehet, hírtelen ennyi pénz???????????????????????????

2010.09.08.
A nyugdíjasokkal folytatja Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultációt szóvivőjének szerdai bejelentése szerint. Orbán 1,7 millió nyugdíjasnak küld levelet, arra kérve őket, hogy osszák meg vele gondjaikat.
Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter szerdán. A szóvivő szerint a kormány minden eddigi kormánynál nagyobb és több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására. A kormány ezt nem csak szavakban, hanem tettekben vállalja, ezért kérdezi meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban - tette hozzá Szíjjártó. A miniszterelnök szóvivője közölte azt is, hogy a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a költségeket pedig a Fidesz fizeti.

1 700 000 nyugdíjas megkeresése levélben = 1 700 000 háztartás x 100Ft = 170 000 000Ft. Ennyit költött a Fidesz egy levelezésre. Hová mentek a válaszok? Én nem kaptam levelet sem. Hol a Posta számlája az 1 700 000 levél feladásáról? Kérdezze már meg egy képviselő? Szakszervezet, akárki! Honnan a pénz?

manipul 2010.12.16. 18:01:06

@kovi1970: Úgy értem, ahogy írtam, és nem hiszem, hogy lehet másként érteni.

lüke 2010.12.16. 18:01:25

@Ordnassac:
igényesen előbb: DPA, APA, US Presss etc,

manipul 2010.12.16. 18:03:22

@a-kis-herceg: Pedig Török Gábor nem szokott ennyire primitív trükköket alkalmazni.

Ordnassac 2010.12.16. 18:05:54

@lüke: csak a fent említettek ritkán beszélnek Magyarországról, másrészt a honi sajtó jelentősebb része megvárja, amíg az MTI lefordítja és utána veszi át. A copypaste-sajtó elég elterjedt lett mostanában...

Ordnassac 2010.12.16. 18:07:03

@manipul: tudomásom szerint nem a blogszerző dönti el, hogy mit idéznek az aktuális posztból Index-címlapon.

Ordnassac 2010.12.16. 18:13:13

@lüke: ökonomikus fogalmazásmódod mellett egyáltalán nincs kizárva. ;-)

igényes 2010.12.16. 18:13:44

@Ordnassac: Azért van ott az MTI megjelölve forrásként esetleg, mert félnek a hírt saját hírforrásként közzétenni.

Zorro meghalt! Persze, hogy én mint Magyar Nemzet nem teszem közzé, mert ugye felkészült vagyok, viszont, az MTI jelenti Zorro meghalt, megjelölöm a hírforrást. Mi tudjuk Zorro nem halt meg!

mizrolist 2010.12.16. 18:17:14

@Ordnassac: ez sokszor meg is látszik, amikor az MTI-s hír akkora baromság, mint ide Lacháza.

lüke 2010.12.16. 18:18:38

@Ordnassac:
zorro and hururól szőlt:)

nyünyüge 2010.12.16. 18:19:40

@igényes: most nem a fidesz levelez, hanem a nyugdíjbiztosító - OV fiatalkori arcképét tartalmazó levéllel - éppen a mai postával kapta meg a párom - aki nyugdíjas.

És aki eddig nem érezte úgy, hogy az ő nyugdíját kellene megvédeni az én jövőbeni mnyp-ben levő, 25%-nyi nyugdíj várományom veszélyeitől - most majd nyilván elgondolkodja magát :)!

lüke 2010.12.16. 18:20:11

@igényes:
nem a hírtől félnek, a kommenttől

igényes 2010.12.16. 18:21:57

@nyünyüge: 2010.09.08.
A nyugdíjasokkal folytatja Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultációt szóvivőjének szerdai bejelentése szerint. Orbán 1,7 millió nyugdíjasnak küld levelet, arra kérve őket, hogy osszák meg vele gondjaikat.
Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter szerdán. A szóvivő szerint a kormány minden eddigi kormánynál nagyobb és több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására. A kormány ezt nem csak szavakban, hanem tettekben vállalja, ezért kérdezi meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban - tette hozzá Szíjjártó. A miniszterelnök szóvivője közölte azt is, hogy a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a költségeket pedig a Fidesz fizeti.

1 700 000 nyugdíjas megkeresése levélben = 1 700 000 háztartás x 100Ft = 170 000 000Ft. Ennyit költött a Fidesz egy levelezésre. Hová mentek a válaszok? Én nem kaptam levelet sem. Hol a Posta számlája az 1 700 000 levél feladásáról? Kérdezze már meg egy képviselő? Szakszervezet, akárki! Honnan a pénz?

lüke 2010.12.16. 18:24:21

@igényes:
kár ,hogy nem 1,8
apropos hol van tölgyes

gorcsev54 2010.12.16. 18:25:59

"A miniszterelnök szóvivője közölte azt is, hogy a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a költségeket pedig a Fidesz fizeti."Csak azt szeretném tudni kinek az ellopott pénzéből!Egyébként küldhetne már Viktor annak kb 3, 5 millió adó fizetőnek is akivel kikúrt, hatalmas eszével,de jó lenne ha azt a saját zsebéből finanszírozná. Úgyse költött , a nem kevés jövedelméből ha 20 év alatt még egy Trabantot se vett.

Ordnassac 2010.12.16. 18:28:56

@igényes: "Azért van ott az MTI megjelölve forrásként esetleg, mert félnek a hírt saját hírforrásként közzétenni." <--- ???

Azt még igazán megmagyarázhatnád nekem, hogy miért egyezik meg gyakran az MTI honlapján található hír a legtöbb újság/hírportál hírével, szinte szó szerint?

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2010.12.16. 18:30:15

@kíváncsivagyok: Ha a Te képeden, meg Te akkor én még jobban kezdem érteni a dolgokat.

nyünyüge 2010.12.16. 18:30:29

@igényes:
ezek szerint OV a nemzeti kornzultáció keretében megkérdezte a nyugdíjasokat szeptember - a nemtudomki pénzén - , most pedig az ONYF pénzén megköszöni az előbbi megkeresésben adott válaszokat és felhívja a nyugdíjasok figyelmét arra, hogy a kormány időt-, fáradságot- és félretájékoztatást nem kímélve harcol a nyugdíjasok érdekébe, az aktuális nyugdíjakat kitermelő munkavállalók ellenében, és egyébként meg főleg: GYURCSÁNYAHIBÁS!

Ordnassac 2010.12.16. 18:30:56

@igényes: mitől lennél elájulva?

Várúr 2010.12.16. 18:33:12

@a-kis-herceg:
"Majdnem beleolvastál a posztba...." de mert kiderült, hogy Török ténsúr nem Orbánt és Matolcsyt fikázza, csalódottan abbahagytad. Gyönyörűszép, igazi ballib bevallás. Amiből az is kiderül, hogy fogalmad sincs a magyar kormány szerkezetéről, ugyanis az országnak nincs pénzügyminisztere.

2010.12.16. 18:33:43

Pusztítsuk el utolsó agysejtjeinket is!Nézzük a hírtv - a múltkoriban 2x legyurcsányozott -Csintalan show műsorát,majd nyugdíjvédelmi biztosunk értekezését.

Más:Szánalmas ez a dedós módszer a "te sem adtál interjút-én sem engedlek be bibibí",ha túl szeretnének nőni az előző kormányon,mutassák meg,hogy ők korrektebbek.

Megint más: megvan az iszapkatasztrófa fő felelőse,az éjszakai diszpécser!

igényes 2010.12.16. 18:34:57

@gorcsev54: Állítólag vett egy VW Golfot még 8 évvel korábban, nem tudom kinek adta el, de haszonnal az bizonyos. Tudom mert apukám 46 000 forintért vette a trabit és 3 év múlva 47 000 forintért adta el. Megmondtam neki. Apa ez nem szép dolog!

Bergeroth 2010.12.16. 18:35:45

Jelenleg az ország biztos szavazóinak 1/3-a már nem szavazna újra a fideszre. Fogy a tábor viktor, még pár év és örülhettek ha a következő választáson bejuttok a parlamentbe.

Ordnassac 2010.12.16. 18:36:48

@Várúr: hadd védjem meg a-kis-herceget. Őneki szokása az, hogy csak beleolvas a posztokba és inkább a kommentelőkkel vitatkozik vagy csetel.

igényes 2010.12.16. 18:37:13

@Várúr: Csintalan szeretett volna titokminiszter lenni! Ezért vált meg a pártjától. Most otthagyja a fideszt is, ha nem fizetnek! Fidesz=Fizess

lüke 2010.12.16. 18:39:55

@Bergeroth: mázli

@igényes: @gorcsev54:
a zwickau múzemból hozathatna egyet a mi/ti pénzünkön

igényes 2010.12.16. 18:40:04

@nyünyüge: Honnan vette a FIDESZ a pénzt a levelekre?
A Posta szerintem tiltólistára tette már korábban. Mennyi is a fidesz párt pénze, éves párt pénze?

Húsleves 2010.12.16. 18:42:02

"A pénzügyminiszter és a miniszterelnök elismerte, hogy megalapozatlanok voltak a kampányígéretek."
Ez a szövegkörnyezetéből kiragadott, eredeti szövegkörnyezete nélkül teljesen mást jelentő idézet minősíti az Index újságot. Hiteltelen agymosómédia.

mirrmurrkandúr 2010.12.16. 18:42:20

@Bergeroth: Az ország több, mint egyharmada eddig sem szavazott a Fideszre.

"Fogy a tábor viktor, még pár év és örülhettek ha a következő választáson bejuttok a parlamentbe."

- Ehheheehhe - álmodj szépeket!

manipul 2010.12.16. 18:42:48

@Ordnassac: akkor még rosszabb....mert akkor tényleg szerkesztői manipuláció

nyünyüge 2010.12.16. 18:44:07

@igényes:
Mi vagyok én, a független ÁSZ elnök, hogy erre tudhatnám a választ ?

jazzcool 2010.12.16. 18:44:38

@igényes: "Vajon szükség van-e az Internet világában az MTI-re?"

az interneten olvasható hírek szinte kivétel nélkül az MTI hírei. kis részben saját hírei az indexnek, az origonak, a hírszerzőnek és még néhány portálnak vannak, de ők is az MTI híreiből élnek.

divinus viridis 2010.12.16. 18:47:10

@aum: kedves Aum!
Kicsit sötéten látod a világot. Csak annyit mondhatok: TE végezd a munkád becsülettel és fel a fejjel! :)

nyünyüge 2010.12.16. 18:48:08

@a-kis-herceg:
tölgyes szerintem újraszámolja a 18 milliárdot.
Valszeg 18.3141415926535 8979323846 26433832795028841971 6939937510 5820974944 5923078164 0628620899 86280348253421170679 8214808651 3282306647 0938446095 505822317.... lesz a végeredmény.

lüke 2010.12.16. 18:48:14

@igényes:
s melyik kormány alatt?

lüke 2010.12.16. 18:54:58

@Húsleves:
ki, csak pongyola:
nincs PM
melyik ország?

igényes 2010.12.16. 18:55:44

@jazzcool: Amikor bekapcsolod a géped valószínűleg nem az ugrik be főoldalnak, mint nekem. Magyarország akkor tud takarékosan élni, amikor az információkat befektetés nélkül képes megszerezni.

A CIA információi 95%-át a media útján szerzi. A KT szintén, ezért nagy baromság volt leépíteni a KT-t. Ez és az MNB munkatársai a leghatékonyabbak.

Orbán utazásai csak a levegőt szennyezik, leveleik az esőerdők kiírtásához vezetnek.

ubul2000 2010.12.16. 18:55:52

@lüke: az zorro és hurru, na :)))))

lüke 2010.12.16. 18:56:46

@jazzcool:
kösz!
itt egy alszervezetük
www.nppa.org/
a sajtó fotósok WPP

ubul2000 2010.12.16. 18:59:12

@igényes: nem vagyok naprakész postai díjszabás területén, de elképzelhetetlennek tartom a 100 ft-t ekkora mennyiség esetén. Irreálisan magas

pug406st 2010.12.16. 18:59:41

azt valaki megmondta valaha, hogy miért biztonságos az állami nyugdíj?

CSENDES 2010.12.16. 19:03:40

@ubul2000: Megtekintvén a Magyar Posta tarifatáblázatát, nem szerepel benne a kormányfő levelezésének kedvezménye.
mabeosz.mavinformatika.hu/mofila/2010/2010-01-01.pdf

CSENDES 2010.12.16. 19:05:29

@pug406st: Mert a zállam garanciát vállal rá, s ennél a garanciánál a Föld kerekségén nincs nagyobb - ezt Lázár János (ki) nyilatkozta, s akkor az úgy van.

lüke 2010.12.16. 19:07:09

@igényes:
ezt jól látod,
e mail kellett volna kiküldeni,s
93 éves Mari néni Karakószörcsökön a petróleum lámpánál is megértené( a semmit)

nyünyüge 2010.12.16. 19:07:23

@igényes:
Ne légy már ilyen naív - hogy a Posta tiltólistára tette volna a Fideszt (vagy az mszp-t) bármikor?
Ha feltéve, de meg nem engedve - esetleges programhiba miatt - mégis így adódott volna, akkor ez az anomália fennmaradhatott volna bármikor?
És ha mégis, akkor egy fülkeforradalom és a megfelelő, a NER szellemét magukénak valló új Posta vezetők kiválasztása után mi volna az akadálya egy ilyen fontos küldemény kézbesítésének?

igényes 2010.12.16. 19:08:02

@ubul2000: Budapestre sok levelet küldök 80Ft-os postaköltséggel, erre rakódik rá a szines kétoldalas másolat+boríték (nem nyalahtó, öntapadós). Nem számoltam sokat. Egyébként 1 700 000 levél igen jelentős súly is. A viszontlevelek pedig szerintem a válasz szerint (orbáni) nem feldolgozattak. A megjelölt több mint 1 000 000 levél elolvasása, de elötte érkeztetése bizony, feldolgozása időigényes! Több év! Számlát nem látunk, 1 000 000 levél hová tünt el? Nem lenne szép dolog, ha Illés Zoli nem vitte volna el a MÉH-be. 1 000 000 x 60 gramm = ?

pug406st 2010.12.16. 19:08:17

@CSENDES: amikor én nyugdíjba megyek lázár elvtárs sehol nem lesz már. és tartok tőle a nyugdíjam se...

kocekovics 2010.12.16. 19:10:22

Most a diktatúra van a divatban. Orbánnál tehetségesebb nincs ebben senki sem, idejönnek majd tanulmányútra Kínából, meg Észak-Koreából.

lüke 2010.12.16. 19:10:24

@CSENDES:
mert ny. bizt csődbe ment már,de állam nem
en.wikipedia.org/wiki/National_bankruptcy
kivéve:

United States 1933 confiscation of gold in private hands (Executive Order 6102) to be later revalued from $20 per ounce to $35 per ounce.
United States again with the 1971 repudiation of the dollar-gold convertibility (the Nixon Shock) considered by many a de facto national bankruptcy.
Russia 1998 Russian financial crisis
Argentina Argentine economic crisis (1999–2002)
Zimbabwe Hyperinflation in Zimbabwe
Ecuador defaulted 2008 on one of its bonds[4]

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:11:19

@lüke: én is ezt kérdem napok óta...

hol van Oak.. a tölgyes.. már a neve sem jut eszembe lassan...

apropo. arra sem emléxem, mennyit is loptak el 8 év alatt?

igényes 2010.12.16. 19:12:12

@lüke: Nekem az orbáni levél semmit nem mondott.

Első oldal: nincs infó
Második oldal:nincs infó

ubul2000 2010.12.16. 19:12:32

@lüke: a huriról legfeljebb álmodozom :)))

A zoro és huru komikuspár volt, mint stan és pan.

Mivel együtt említetted Zorro-t és Huru-t, ezért "ferdítettem"
zorro és hurru-ra.

lüke 2010.12.16. 19:12:53

@a-kis-herceg:
déja ' vu
s biztos tudná
United States 1933 confiscation of gold in private hands

Húsleves 2010.12.16. 19:13:40

@lüke:
Nem kell a púder. Tudja az, aki így kiragadta ai idézetet, hogy pongyola legfeljebb az olvasó, aki nincs felkészülve abban a témában, hogy milyen minisztériumok vannak, így az a részlet, hogy most nincs pénzügyminiszter, elkerüli a figyelmét. Aki az idézetet kiragadta, pontosan tudta hogy félreérthető, és azt is akarta, hogy félreértsék sokan. Tudatos agymosók.

kocekovics 2010.12.16. 19:16:43

@a-kis-herceg: Neked loptak? Vagy most akarod, hogy lopjanak és emeled a tétet?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.16. 19:18:09

Már a 2011-es büdzsét költi a pécsi városvezetés, mégpedig újabb átvilágításokra. A közétkeztetésére nettó 2 milliót, a korábbi nagy "operacionális auditálás" folytatására 22 milliót különítenek el. A meghívott 6 cégből 5 budapesti, 1 érdi.

A PécsiStop korábban több alkalommal cikkezett már a tavasszal 60 millió forintért elkészült pécsi városházát és önkormányzati cégeket, intézményeket érintő átvilágítással. Egyebek között az derült ki róla, hogy először 3500, majd 1500 oldalas dokumentumként reklámozták, ám alig több, mint 1100-at számlál. Az így oldalanként 52 ezer forintba fájó munkát elnyerő cég újra nyeregbe kerülhet. A városvezetés ugyanis újabb átvilágításokat rendelt meg, immár a 2011-es költségvetés rovására, amelynek felhasználása egyébként tabunak számít például az önkormányzati intézményeknél.

Nettó 2 millió forintot költ a város a közétkeztetés átvilágítására. A nyertes cég, amely a három meghívott fővárosi társaságból kerülhet ki, a főző- és tálalókonyhák infrastrukturális, higiéniai megfelelőségét, a közétkeztetés rendszerének átvilágítását, leírását, a dokumentációs háttér vizsgálatát, a hiányosságainak kiértékelését végezheti el, és javaslatot tehet ennek racionalizálására. Ellenzéki politikusok rámutattak, hogy a munkának legalább felét kötelezően elvégzi az ÁNTSZ, több feladatot pedig a városházi apparátus, nem sikerült meghatniuk az erről is tárgyaló közgyűlési ülésen a jobboldali többséget.

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:18:19

@Várúr: " "Majdnem beleolvastál a posztba...." de mert kiderült, hogy Török ténsúr nem Orbánt és Matolcsyt fikázza, csalódottan abbahagytad. Gyönyörű szép, igazi ballib bevallás. Amiből az is kiderül, hogy fogalmad sincs a magyar kormány szerkezetéről, ugyanis az országnak nincs pénzügyminisztere. "

ahh. a fölnöttek mind beskatulyázzák az embereket.
egyszerűen csak unalmas volt. te fölnőtt vagy, ugye? ez nem jutott eszedbe?

a pénzügyminiszter témát már túltárgyaltuk. sajnos kimaradtál belőle. de visszaolvashatod! :)

nyünyüge 2010.12.16. 19:18:24

@Húsleves:
teli van sajnos az összes portál ilyen címekkel évek óta.
Kezd a hetiválasszal vagy mno-n, de folytathatod a nol-on és az indexen is.

lüke 2010.12.16. 19:18:36

@Húsleves:
tuggya
aranymosót láttam ,Jack Londonnál, agymosót meg kizárólag a proszektúrán( régebben minden nap)

@ubul2000: :)))))
magyarul, de valós személy volt

Ordnassac 2010.12.16. 19:19:45

@a-kis-herceg: ha tudnád, hogy hány emberke tűnt el huzamosabb időre, amióta itt vagyok.

Emlékszik itt még valaki colosgirlre? bigapples is alig van már, hoplita teljesen eltűnt. Simonmondja. is ritkásabb lett, Idet is csak elvétve néz be.

Szóval cserélődik a társaság.

ubul2000 2010.12.16. 19:20:18

@CSENDES: Sajnos a legnagyobb igyekezetem ellenére nem találtam benne a nyomtatvány díjszabását.

CSENDES 2010.12.16. 19:21:22

Leánygyermekem is kapott az Orbáni értekezésből (főiskolás, árvaellátásban részesülő diákként), Köszönjük, Emese!

kocekovics 2010.12.16. 19:21:28

@igényes: lesz, hogy zsebre tegyék! Bezzeg a szoci időkben, ott azért elegánsabban loptak!

aum 2010.12.16. 19:21:36

@divinus viridis:
Rajtam nem fog múlni a gazdasági csoda, ne izgulj :)
Van informatikus és közgazdász végzettségem, rengeteg tapasztalattal, hobbiból pedig kitanultam az elektrotechnikát és most abból élek. A magam szakterületén az első tízben vagyok a világon, kábé 20 országban vannak ügyfeleim. Most olyan fejlesztésbe kezdtem, amit Magyarországon még senki nem csinált. Remélem nem tűnik túl nagyképűnek, én tényleg bármikor le tudok innen lépni Bécsbe, Berlinbe vagy Londonba.
Nagyon várom a híres-neves reformokat meg a az Új Széchenyit.
Ha úgy látom, hogy humbug, akkor csá, nyitok Bécsben cukrászdát.

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:22:22

@kocekovics: én nem tudom. én nem foglalkozok semmival csak a virágommal.

nálunk Latiniában erre aszondják:
Nullum crimen sine lege. o Nincsen bűncselekmény törvény nélkül.

de én is találkoztam olyan emberekkel, akik a birtoklásban találták meg örömüket:

"- Jó napot! - mondta a kis herceg. - Uraságodnak kialudt a cigarettája.
- Három meg kettő, az öt. Öt meg hét, az tizenkettő. Tizenkettő meg három, az tizenöt. Jó napot! Tizenöt meg hét, az huszonkettő. Huszonkettő meg hat, az huszonnyolc. Nem érek rá újra rágyújtani. Huszonhat meg öt, az harmincegy. Hopp! Tehát összesen ötszázegymillió-hatszázhuszonkétezer-hétszázharmincegy.
- Ötszázmillió micsoda?
- Mi az? Még mindig itt vagy? Ötszázmillió izé... már nem is tudom... Annyi dolgom van! Én komoly ember vagyok, én nem fecsérlem léhaságokra az időmet! Kettő meg öt, az hét... "

igényes 2010.12.16. 19:24:12

Egyébként teljesen felvilágosodtam!

Évente 5-6000 milliárd szedhatő be volt elvtársaktól, bajtársaktól, állampogároktól, polgáraktól, zemberektől.

Az uraktól semmi!

3 év!

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:24:34

@Ordnassac: simon a kedvencem. őt számon tartom. szerintem messze a legkifinomultabb stílusú kommenter. pontosan 10 napja benézett egy kommentelt és kitérő választ adott arra hogy (mától már) 5-6 hete miért tűnt el...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.12.16. 19:25:08

"Horvátországban, ahol a 2007-es választások után alakult meg a négypárti jobboldali kabinet, a legnagyobb vitát természetesen a volt miniszterelnök letartóztatása jelenti."
Itthon is kéne ilyet.

Azon kívül a legtöbb helyen a nyugdíjrendszer átalakul, legalább két országban emelik a korhatárt... OK, de miért kéne úgy éreznem, hogy akkor itthon sincs gond?
A korhatár emelése különbensem politikai lépés, hanem kényszer. Kevesebb a fiatal, mert semmi okuk nincs az embereknek korán házasodni, meg jobban elvannak gyerek nélkül. Elég egyszerű.
Majd jönnek a kínaiak, és ellepnek mindent.

ubul2000 2010.12.16. 19:25:32

@Ordnassac: majd választások közeledtével , vagy ha idejük lesz újra jönnek

Ordnassac 2010.12.16. 19:25:33

@CSENDES: így hívják a lányodat? ;-)

Viccet félretéve: úgy köszöntik, hogy "Tisztelt Nyugdíjas!" ?

igényes 2010.12.16. 19:26:07

@kocekovics: Igen ott a szoci időkben, zsiguli, meg telek volt.
Most 10 autó, + bírtok

lüke 2010.12.16. 19:26:26

@aum:
legjobb ha a Széchenyi palotában nyitod ,az a Hofburg mellett a 2. ház a Herrengasséban

ubul2000 2010.12.16. 19:26:58

@aum: elektromos bécsi kockával? :))))

Ordnassac 2010.12.16. 19:28:15

@ubul2000: egy-két embernél sajna nem vagyok biztos, de legyen igazad.

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:30:26

@Bergeroth: "Fogy a tábor viktor, még pár év és örülhettek ha a következő választáson bejuttok a parlamentbe."

van valami mondás nálunk szőkéknél, talán? : legszebb köröm a műköröm? vagy vmi ilyesmi

de a fides nélkül HITünk sem marad. mi lesz így a nemzetttel és az országgal?

CSENDES 2010.12.16. 19:31:00

@ubul2000: Már megbocsáss, milyen nyomtatvány díjszabását keresed?
Levél: elsőbbségi 105 Ft/db, nem elsőbbségi 85 Ft/ db.
A POSTA nem vállal nyomtatvány kinyomtatást és kézbesítést. ne fárassz már.

lüke 2010.12.16. 19:31:15

@ubul2000:
:)))))))))))))multivibrátor

igényes 2010.12.16. 19:31:24

Ezt kell megnézni, és a jelenlegi nyugdíjas leveélen szereplő aláírását (Orbán Viktor)!
okospista.blog.hu/2010/07/24/a_nagy_politikus_alairas_elemzes

CSENDES 2010.12.16. 19:32:12

@Ordnassac: Bizony, pedig szép neve van. A tengerre hajazik. A lány sem csúnya amúgy, túl azon, hogy rendőr lesz.

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:34:50

@aum: "Talán csak Bulgáriához hasonlítható mértékű a züllés, pusztulás, korrupció, reménytelenség, gátlástalanság, nemtörődömség..."

most jött egy MTI hír, a leva árfolyama nagyot (75%-ot) esett... az emberek tüntetéseket szerveztek, hogy megvédjék a demokráciát... továbbá a bulgár kertészek és a bolgár nagykövetség tiltakozik...

légyszíves határolódj el magadtól... adj ki új közleményt, hogy még is páratlan ami Mao.-on megy, semmiben nem hasonlít Bulgáriára...

Id. Lencsés István 2010.12.16. 19:36:41

@igényes: Állítólag a Matolcsynak és Orbánnak is egyforma jelük volt az óvodában. Nem tudom elhinni! Lehetséges, hogy szarka volt a jelük?

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:38:35

@kocekovics: "Most a diktatúra van a divatban. Orbánnál tehetségesebb nincs ebben senki sem, idejönnek majd tanulmányútra Kínából, meg Észak-Koreából."

ja. nekem is viszket a tenyerem: vagy pénzt kapok, vagy vastapsolni kell majd... - nem mindegy a színházban hol ülsz...

ubul2000 2010.12.16. 19:39:07

@CSENDES: Hát kinyomtatását nem is de kézbesítését feltehetőleg. Magam számtalanszor adtam fel nyomtatványt - a levélnél lényegesen olcsóbb a kézbesítési díja, és az egységár csökken, ha többet adsz fel.

lüke 2010.12.16. 19:40:11

@a-kis-herceg:
szerintem turnézik,gitáros

nyünyüge 2010.12.16. 19:40:55

@Ordnassac:
Az igazi nyugdíjaslevél ablakos borítékban érkezik, a címzés rovatban van a nyugdíjas neve, címe, a levélben a megszólítás: "Tisztelt Nyugdíjas" .

Ordnassac 2010.12.16. 19:41:49

@nyünyüge: tudom, szüleim nyugdíjasok. ;-)

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:43:14

@Orbán a görög nép "jelzett", szorul a hurok törpe!: "6 cégből 5 budapesti, 1 érdi"

Pécsett még nincs megbízható cég? Majd exportálnak a régi motorosok...

"2 millió forintot költ a város a közétkeztetés átvilágítására"

ezt nem tartom soknak. bár jobb lenne ha a fénymásolós átvilágító is benne lenne. de kérdezd meg lükét hogy egy rendes rántott húst milyen komoly több százmiliós műszerekkel lehet átvilágítani. persze ha nagyon vékony a hús, akkor a korábban beszerzett 100-as izzóval is...

CSENDES 2010.12.16. 19:43:49

@CSENDES: Sajnos az aláríás is hiteles, legalábbis megközelítően, nagyon hasonlít.

Várúr 2010.12.16. 19:43:58

@a-kis-herceg:
Ugyan koma... te nem Török posztját olvasni jársz ide, hanem fikázni. Magad vallottad be. Tudatlanságod ehhez csak egy adalék volt. Nem mellesleg kifejezetten politikai íráshoz az szóljon hozzá, aki legalább elemi dolgokkal tisztában van.

igényes 2010.12.16. 19:44:59

Nekem még az tetszik a nyugdíjas levélben, hogy lesoványították a zembert, de a nyakkendő ugyanaz, amit a Putyinnál, Pápánál használt, szóval a nyugdíjasok igenis huzzák ki magukat. Óriási megtiszteltetés! Ezt a nyakkendőt csak evésnél veszi le, az ing már három hónapja ugyanaz.

igényes 2010.12.16. 19:45:09

Nekem még az tetszik a nyugdíjas levélben, hogy lesoványították a zembert, de a nyakkendő ugyanaz, amit a Putyinnál, Pápánál használt, szóval a nyugdíjasok igenis huzzák ki magukat. Óriási megtiszteltetés! Ezt a nyakkendőt csak evésnél veszi le, az ing már három hónapja ugyanaz.

Várúr 2010.12.16. 19:45:47

@hunocska:
Lehetséges, hogy a te jeled az oviban kakukk volt?

igényes 2010.12.16. 19:47:27

@CSENDES: Az aláírás a nyugdíjas levélen persze az övé, csak a kétségbeesés látszik rajta és a dűh!

aum 2010.12.16. 19:48:16

Hiába több a Nobel-díjasunk, mint az osztrákoknak, több az olimpiai aranyunk (kívéve sí), ezek a szörnyen középszerű labancok többnyire gondtalanul éldegélnek.
Januárban osztrák üzletemberekkel fogok találkozni, vetítettem nekik a kitűnő magyar lehetőségekről. Kicsit égő volt, amikor viszont ők vázolták az osztrák üzleti környezetet.
Náluk a kezdő vállalkozás 12 hónapig mentesül egy csomó adó és járulék fizetése alól. Vagy például innovációs támogatás 50000 EUR-ig prototípus kifejlesztésére.
Ehhez képest nálunk az ÁFÁ-t is alig akarják visszautalni, tehát egy induló vállalkozás eleve súlyos mínuszokkal indul.
Hitelt felvenni öngyilkosság és ma már eleve nagyon nehéz, pályázni sem lehet tisztességesen.
Mondjom valaki egy érvet, hogy miért itt és miért ne 250 kilométerrel nyugatabbra kezdjen valami értelmeset az ember?

igényes 2010.12.16. 19:48:39

@Várúr: Nem bántottalak! Honnan tudod, hogy kakukk volt a jelem?

CSENDES 2010.12.16. 19:49:27

@nyünyüge: Úgy van! Éppen ilyet kaptunk. illetve a 19 éves lányom. teteje zöld, benne a nemzeti konzultáció 2010 és hallgatunk Önre felirat. Maja a második harmadban OV 5 évvel ezelőtti képe retusálva, majd a szöveg. tisztelt nyugdíjas, hátoldalon az aláírás műremek. Hasonlít a 2007-esre. Kicsit talán nyomottabb, de a V még midig kiemelkedik.

CSENDES 2010.12.16. 19:50:19

És itt a megoldás is, díj hitelezve felirat a borítékon.

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:50:42

@Várúr: senkire nem mondtam egy rossz szót sem....
összekeversz valakivel?... egyébként is az a fÖlnőttek szokása...

a tudatlanságom sajnos határtalan. de törekszem mindig tanulni... köszönöm hogy segítesz.

nálunk Latiniában, meg a B-612-őn ugy mondják:
Docendo discimus. o Tanítva tanulunk (igazán).

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/16/299_mindenki_maskepp_csinalja/fullcommentlist/1#c11910475

CSENDES 2010.12.16. 19:51:29

Hozzáteszem, kizárt, hogy a Fideszé a számla, mert a feladó Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

nyünyüge 2010.12.16. 19:52:06

Megáll az ész, és ácsorog :((((!

"Járai: Gyurcsányista bábszínház a jelenlegi jegybank

A Költségvetési Tanács értelmetlen szervezet, már az induláskor látni lehetett, hogy nincs szükség az apparátusára - jelentette ki Járai Zsigmond a Magyar Közgazdasági Társaság konferenciáján. Szerinte a jelenlegi jegybank inkább egy gyurcsányista bábszínházhoz hasonlít, a magyar nyugdíjpénztárak pedig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért nem kár értük. A fenti intézmények körüli csaták szerinte értelmetlenek, ehelyett a versenyképesség növelése lenne az igazi kérdés - olvasható a portfolio.hu-n."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-400417

lüke 2010.12.16. 19:52:59

@aum:
egy se élt MO-n,kivéve az irodalmit
kertesz.uw.hu/hunobel.htm
sokan a monarchiából származnak, igy osztrák is lehet

a-kis-herceg 2010.12.16. 19:53:33

@aum: miért Magyarország? erre csak azt tudom mondani, amit a posztra is tudnék, ha... :

Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.

Magyarországon kívül nincs élet, ha van élet, nem ilyen..

lüke 2010.12.16. 19:55:39

@aum:
egyébként meg hurrá, de ha konkurrenciájuk leszel, nem leszel olyan kedves pajtás

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:01:06

@Várúr: "@hunocska: Lehetséges, hogy a te jeled az oviban kakukk volt?"

dobálod a sok kesztyűt, senki nem akar háborúzni egy igazi véreset? nem akarja senki hogy folyjon a narancslé? bocs ...azaz vér.

lüke 2010.12.16. 20:04:25

@a-kis-herceg:
legalább is ,ha itt háborúzunk, nem sok történik
rossz helyre engedik egyesek az adrenalit,pedig slagfertignek lenni, nem árt

CSENDES 2010.12.16. 20:04:44

Tényleg, báncsuk egymást ezért a fing-kurafi társaságért, ennek van értelme. Most itt hagylak benneteket, nyilván nem bánjátok, de már nincs erőm és kedvem sem... Megyek s kardomba (illetve ágyamba) dőlök csalódottan ismét. Nagyon sokat kellmég vitáznunk, mert nagyon messze vannak az álláspontok.

aum 2010.12.16. 20:05:10

@lüke:
Igyekszem úgy pozícionálni a termékeimet, hogy ne rángassam túlságosan az oroszlán bajszát :)
Niche piacon tevékenykedek, vagyis kis, jól meghatározott piaci szegmensben. Kishalaknak ideális.

jjulie 2010.12.16. 20:05:16

@ubul2000:

na tudod már miből fizeted a kötelezőt, meg az önkéntest?

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:06:47

@aum: "Kishalaknak ideális. "
haleledelt árulsz?

Blogger Géza 2010.12.16. 20:07:24

"adóemeléssel konszolidálja majd a kormány a költségvetés hiányát... a felelősség egyrészt a pénzügyminiszteré, másrészt pedig azoké a nemzetközi hitelezőké, akiknek az ellenállása miatt a kormány nem csökkenthette jelentősebben a magánnyugdíjpénztári hozzájárulások mértékét."

Hát igen, aki benyal az IMF-nek és társainak, az kénytelen adóemeléssel megszivatni a választókat. Na most akkor el lehet gondolkodni, hogy ki kinek drukkol, a magyar kormánynak, avagy a nemzetközi pénzügyi köröknek.

lüke 2010.12.16. 20:08:18

@aum:
aha,bár nem tudom miből van hiány,
20 éve pozicionálom magam az alsó-ausztriaiknak:)

lüke 2010.12.16. 20:10:15

@Blogger Géza:
"ez a kérdés válasszatok")

lüke 2010.12.16. 20:11:47

@a-kis-herceg:
nálunk a diri eteti a halakat ,s locsolja a virágokat
ha szabin van, akkor az első Oberartz helyettesíti:)

mrs. white 2010.12.16. 20:13:55

@pug406st: Talán azért biztonságos amiért az amerikai állampapír. ha már az sem fizet akkor tök mindegy, onnantól cserekereskedelem van. Elsőként mindig a cégek és csak végül az állam megy tönkre. Lásd 2008 válság. Előbb a cégek akik most huzzák magukkal az országokat.

kocekovics 2010.12.16. 20:14:31

@a-kis-herceg: ez jó!

@igényes: 10 autó legfölsőknek és birtok! A többi százezer meg néz, mint borjú az új kapura! Beetetés előtt a nép. Most jól megkapták a mindennapi etetésüket! Csak pénzük nem lesz kajára januártól. Orbán ópiuma nagyon üt!

jjulie 2010.12.16. 20:15:57

@lüke:

hát igen sokan származnak közülük a monarchiából, például akik pesten születtek

mondjuk az wiesel is, csak ahol és amikor ő született, azt éppen romániának hívták a születésekor

és persze lehetnének akár osztrákok is, de nem valószínű, mert osztrák az aki rosszul beszéli az özil nyelvét, ezek pedig egyáltalán beszélték rosszul

kocekovics 2010.12.16. 20:16:35

@a-kis-herceg: nincs pénzem színházra, elvette a kormány!

ubul2000 2010.12.16. 20:25:11

@a-kis-herceg: egy kis triple sec-et lökhetnétek

ubul2000 2010.12.16. 20:27:11

@jjulie: Mi van? Milyen kötelezőt? Csak a kocsira fizetek. Önkéntest meg a hurikra fizetnék :)))

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.16. 20:27:46

A fideszes aljas, pofátlanságokról:

AZ Európai Kulturális Főváros rendezvény még nem ért véget, de fideszkomcsi Pártunk és Kormányunk már gondoskodott a holdudvarról:

1. Azonnali hatállyal távozott Rubovszky Rita, aki a Hungarofest vezetőjeként a sírból hozta vissza az EKF tántorgó marketingjét. A hölgy a Francia Lovagkereszt tulajdonosa, az Olasz Tisztikereszt kituntetettje, reggel bement, egy óra múlva már nem volt igazgató, helyét átvette egy Kálomista Imre nevű 28 éves ifjú titán, nyilván munkásigazgató (aki még ezt fogalmat ismeri), nagybátyja Kálomista Gábor filmrendező, a Cozma film producere.
Az ifjú Bécsben elvégzett valami kommunikációs tanfolyamot és 2010-től a FIDESZ kommunikációs támogatója.

Ami a legszebb: a HUNGAROFEST fogja menedzselni (pénztkölteni) a magyar EU elnökség rendezvényeit! Ezzel az emberrel az élen!

2. Elküldték Kardos Józsefet, a Pécs 2010 Európa - Kulturális Fővárosa projekt programigazgatóját is, akiről köztudott, hogy a pécsi programsorozat sikerében kulcsszerepet játszott. Goldschmied Józsefet, az Égtájak iroda programigazgatóját, aki súlyos betegségből tért vissza posztjára, két hónappal a nyugdíjazása előtt küldték el a cégtől.
Helyükre érkezett stratégiai és kreatív igazgatóként Balatoni Mónika, színházi rendező és dramaturg, vele 2010 júliusában bruttó 4 millió 340 ezer forintra szerződött az új Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nagyon fontos stratégiai tanácsadásra (ez olyan BKV-ul hangzik, ugye? nincs elég ember a minisztériumban, vagy nincs stratégiájuk...), továbbá ő aláírója volt a holokauszttagadó David Irving megszólaltatásáért megszüntetett közéleti műsorért, az Éjjeli menedékért kampányoló nyílt levélnek, 2004-ben pedig a Fidesz kulturális tagozatának gálaestjére rendezett műsort, azaz abszolút alkalmas és megbízható személy.

3. A HUNGAROFEST nemzetközi kapcsolatokért az EU elnökség évében Ablonczyné Szabó Magda, a Duna TV volt kulturális alelnöke fog felelni, férje a Magyar Fórum egykori tudósítója, és a Nemzeti Színház volt elnöke, egyik fia pedig a Heti Válasz újságírója.

jjulie 2010.12.16. 20:31:10

@aum:

csak a fejlesztést, a gyártást, meg az értékesítést kell kiköltöztetni, neked minek elmenned?

pug406st 2010.12.16. 20:31:47

@mrs. white: azért ez nem teljesen van így. akkor hogyan magyarázható egy-egy ország csődje?

jjulie 2010.12.16. 20:34:04

@ubul2000:

ma reggel valaki más használta a nickedet az előző témánál 8 óra körül?

lüke 2010.12.16. 20:34:33

@jjulie:
igen, osztrák az,aki nem tud törökül, pontosan
aki '19 előtt született, az a monarchiában született
s ha jól tudom volt aki a n. birodalmi gimn.-ba járt,nemcsak a fasorba
kertesz.uw.hu/hunobel.htm

panelburzsuj 2010.12.16. 20:36:31

@Ordnassac:

- de nem múlik el - a bejli ... !

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.12.16. 20:36:39

Csak én hiányolom a konklúziót? Vagy most kivételesen az elején volt? :)

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:37:02

@kocekovics: "nincs pénzem színházra, elvette a kormány!"

hát pedig a legjobb üzlet... pár ezret rászánsz és kapsz állam bácsitól 18.000.- Ft ot ülésenként-előadásonként pl a MüPá ban. és ez még a szerényebb tölgyes-féle GYF kormány alatti adatok...

most fogunk sírva mulatni igazán...

shwarcz bácsi 2010.12.16. 20:37:32

@pug406st: köszi :-) kint jártam a nagy magyar nemzetközi reptéren.elképesztő.még mindig átépítik,még mindig nem lehet parkolni,még mindig a biztonsági őrök terelik a forgalmat,és megtudtam hogy a 2A-2B terminál közti parkolóhelyek és az út,az magánterület...

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 20:38:07

@Politikazabáló: Gábornál nem szokott lenni konklúzió...... az a mai világban veszélyes....

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:42:38

@kíváncsivagyok: @Politikazabáló: neki a címben van a konklúzió ha nem tünne fel... elemzőnk címe:

mindenki másképp csinálja...

azaz az autópályán mindenki szembejön ezt is írhatta volna. azt még nem tudni hogy mindenki más hülye, vagy mi vagyunk azok. ezt majd megtudjuk nemsoká... várd ki az utazás végét...

kocekovics 2010.12.16. 20:45:12

@a-kis-herceg: a MÜPA még színvonalas is. A fenébe! Tényleg nincs pénzem, népnyúzó Orbán elvitte Matolcsyval együtt a hitelemre.

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 20:46:13

@a-kis-herceg: Ez nem konklúzió , hanem megállapítás..... (és ha Ők mennek szemben az autópályán ? Jó -jó , csak vicc volt !)

panelburzsuj 2010.12.16. 20:46:59

@a-kis-herceg:

ö-ö

nem úgy

így:

"Hol erre, hol arra haladnak a dolgok, és bizony gyakran és okkal lehet az az érzésünk, hogy mindenre és mindennek az ellenkezőjére akad példa."

Csak lusta voltál leásni eddig az aranyérig.

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:48:34

@lüke: ausztriát nem irigylem. szerencsésebb ország a miénk... mert

"A békés tenger nem nevel ügyes hajósokat."

jjulie 2010.12.16. 20:50:07

@lüke:

mit tudsz te erről, aki szerint 45-ben született a világ

lüke 2010.12.16. 20:50:30

@a-kis-herceg:
a szomszédot nem irigyeljük
ez alapszabály:)

aum 2010.12.16. 20:50:47

@jjulie:
Hogy legyen miért honvágyam :)
Lakóbuszt szeretnék, egyébként, nincs kedvem fix letelepedni külföldön.

pug406st 2010.12.16. 20:51:01

@shwarcz: jahm az kész vicc. remélem nemsokára megnézem az indulási oldalt de ha nem akkor az érkezésit. Mondjuk mióta is csinálják? másfél éve?

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:51:11

@kíváncsivagyok: én nem minősítettem. EZ TÉNY. amit az elemzőnk gondolom az írásában igazol is. megyünk vmerre és mindenki szembe jön. gyakorlatilag az esélyek:
50% hogy jó irányban megyünk... 50% hogy rossz...

ki akar fogadni?

a-kis-herceg 2010.12.16. 20:53:36

@lüke: a fű persze zöldebb...

"Ne félj attól, hogy lassan haladsz; egyedül attól félj, hogy egy helyben állsz!"

"Ha észreveszed, hogy halott lovon ülsz, szállj le róla!"

az adópolitika pedig:
"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

lüke 2010.12.16. 20:55:43

@jjulie:
nem! egy pár évvel később, mikor megszülettem

de a 4 hatalmi egyezmény húzott egy vonalat, amit nem lehet
átlépni,legfőképp a török beszéd, a bülbül- ez perzsa!- az akadálya
(bár ezt még Goethe is használja a West-öst. Diwan-ban,látod! nem kelet-nyugati, hanem ny-keleti)
en.wikipedia.org/wiki/West-%C3%B6stlicher_Diwan

ubul2000 2010.12.16. 20:57:13

@jjulie: Nem értettem, ez hogy jön ide.

Én sehogy - se ilyet, se olyat

lüke 2010.12.16. 20:58:48

@a-kis-herceg:
mi van veled?
majd nem P. Schaffer Equus ez
ő reklámokban, te közmondásokban, szólásokban
d on t forget coke is great
radio lakszenbőrg

jjulie 2010.12.16. 21:05:47

@ubul2000:

arra gondoltam, tudod mit írtál ma reggel nekem

most itt találkoztunk, hát felhívtam rá a figyelmed

Politikazabáló · http://politikazabalo.blog.hu/ 2010.12.16. 21:08:54

@kíváncsivagyok: @a-kis-herceg: a cím nem konklúzió, ennél több is szokott lenni. De az is lehet, hogy csak én érzem lezáratlannak, vagy csak olvasnám még.

jjulie 2010.12.16. 21:10:00

@lüke:

az entert véletlenszerüen nyomkodod, mit a tölgyes koma a capslookot?

van megfejtőkód is, vagy azért fizetni kell?

a-kis-herceg 2010.12.16. 21:10:04

@Politikazabáló: én nem olvasnám tovább...

sőt nekem a cím is elég volt. nincs hiányérzetem:)

lüke 2010.12.16. 21:12:40

@jjulie: randomizáltan
de van akinek a piszkálódás a permanenciája

tbb 2010.12.16. 21:19:09

@manipul:

Felejti? Inkább blickfangos. Hogy elolvasd. Ki a fene olvasná korrekt címmel?

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.12.16. 21:22:33

@Orbán a görög nép "jelzett", szorul a hurok törpe!:
Kiváncsni leszek ki lesz majd Simor utódja. Jó esetben a miniszterelnök fia addigra végez a Közgázon.

tbb 2010.12.16. 21:24:58

@a-kis-herceg:

De már kattintottál. Annyi elég.

kodó tamás 2010.12.16. 21:30:37

@a-kis-herceg: szia kis herceg! én vagyok az árnyékod...

de hogy én se legyek rossz indulatú, így egy pozitív hír:

index.hu/tudomany/2010/12/15/hadronz/

hannawald 2010.12.16. 21:35:17

A szlovén bekezdésből:
"A kormánypártok befolyását növelő változtatást a megjelent mindössze 13 százaléknyi választó több mint 80 százaléka elutasította."
Vagy legalábbis (vagyis: inkább) a politikai pártok befolyását csökkentő....

a-kis-herceg 2010.12.16. 21:37:56

@ciceró: nem kell végezni. az bizalmi állás. azt meg közben is el tudja. sőt akkor fel is gyorsul a karrierje, a tanulmányi eredményei, javulnak...

@kodó tamás: látod tomi! te is tudsz rendes lenni néha:) én mindig bíztam az emberi jóságban és az igazság győzelmében.

aszekelyek 2010.12.16. 21:38:52

@manipul: ez csak egy véletlen lehet a zindex címoldalon , kérlek... ők nem olyanok....:DDDD vagy mégis? Esti hírlap rikkancsai is azt rikoltották, aminek nyoma nem volt az újságban..., nagy hagyománya van ennek :)

2010.12.16. 21:40:53

Na mi a pálya, fiatalok???

aszekelyek 2010.12.16. 21:40:57

@Ordnassac: Hoplitát már régen kitiltották egy másik helyről is:) Vele találkoztam, míg volt....

aszekelyek 2010.12.16. 21:41:52

@lüke: Legalább egy lesz, magyar, aki Bécsben nyit cukrászdát:)))

Ordnassac 2010.12.16. 21:43:14

@aszekelyek: innen összesen talán két embert tiltott ki TG. Az egyik az nestrot10, a másik most hirtelen nem jut eszembe, de biztos nem hoplita volt.

shwarcz bácsi 2010.12.16. 21:44:05

@Ordnassac: nem volt oda való...asszem ezt mondtam is neked.meglepő,de bátran szembehelyezkedett orbánnal a magyar foci ügyében.tudsz vmit az okokról?

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 21:44:19

@a-kis-herceg: Az esélyeket cáfolnám , nem 50 - 50 % , hanem érdemes megnézni hogy mennyien jönnek szembe velünk......és mennyien tartanak velünk . Akkor kezdj el gyanakodni, ha mindenki szembe jön....., na akkor gáz van !

shwarcz bácsi 2010.12.16. 21:44:37

@Letícia: kint az utcán jégpálya... :-)

aszekelyek 2010.12.16. 21:45:57

@igényes: Ahonnan a fizetett hirdetésekre, a napilapokban, meg külföldön, Orbán ellen..., sztem.

dr kíváncsivagyok 2010.12.16. 21:46:03

@shwarcz: Biztosan "liberálbolsevik ".....

Ordnassac 2010.12.16. 21:48:48

@shwarcz: annyi hírlik, hogy kiborult amiatt, ami az alakuló ülésen történt, valamint a Fidesz-frakción belüli nyílt szembenállás sem tetszett neki. Így inkább lemondott, pedig próbálták rábeszélni, hogy ne tegye.

Az én szemszögemből ehhez a helyi Fideszhez túl rendes volt.

shwarcz bácsi 2010.12.16. 21:51:43

@Ordnassac: nem tudta mire vállalkozik...

aszekelyek 2010.12.16. 21:52:11

@aum: Ön melyik adósságminősítő cég alkalmazottja vagy főnöke? Standard .... Moody's és melyik jósdával dolgoztat? Szívásiéval?

Ordnassac 2010.12.16. 21:53:37

@shwarcz: ez nincs kizárva. Kicsit sajnálom, láttam szeptemberben egyszer egy este plakátolni.

a-kis-herceg 2010.12.16. 21:54:01

@kíváncsivagyok: ezzel nem értek egyet. a szabályok már nincsenek, mindenki ott megy ahol akar. azaz lehet menni ezen az oldalon vagy a másikon. hány oldal van? 2 db. osztva 100% = 50-50%. szerintem ez világos...

2010.12.16. 21:54:31

@shwarcz: hát nem megyek ki sehova, max. ha visznek!;)

aszekelyek 2010.12.16. 21:55:23

@aum: Önt inkább nem marasztalják, úgy látom. Akinek meg kell mondani, miért maradjon, az menjen...

ubul2000 2010.12.16. 21:55:35

@aszekelyek: Na jó, egy idióta provokátor miatt..

a-kis-herceg 2010.12.16. 21:56:07

@Ordnassac: biztos összevesztek, hogy ki melyik poszton focizik... lehet Garabát akarták a kapuba. Rátonyit a... hoppá lehet hogy már a sportág is probléma volt?

vagy lehet MOST megnézte a saját választáskori szórólapját és megijedt, hogy miket igért... meg a narancsot is meglátta rajta...

shwarcz bácsi 2010.12.16. 21:58:03

@Ordnassac: ezért sem értettem miért akar politizálni.gondolom a jó szándék a segítőkészség vezérelte,de hát ez itt ugye nincsen.

Ordnassac 2010.12.16. 21:58:39

@shwarcz: egy-két alkalommal a Bosnyákon, amikor kint standolt. Bár tudta, hogy más csapatban játszom, minden további nélkül lehetett beszélgetni vele. Úgy tűnt, hogy komolyan akart valamit a helyi sportért tenni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.16. 22:00:31

@nyünyüge: Járai olyan "hiteles", mint a biztosítója, a CIG. Papírjaik árfolyama a kormánypárttal egy szinten van: 2/3-ot ér.

a-kis-herceg 2010.12.16. 22:01:09

@aszekelyek: ja ja

"Magyarnak lenni: tudod mit jelent?
Küzdelmet, fájót, véges végtelent.
Születni nagynak, bajban büszke hősnek,
De döntő harcra nem elég erősnek." (Sajó Sándor)

"Rossz időket érünk,
Rossz csillagok járnak.
Isten ója nagy csapástól
Mi magyar hazánkat! -" (Arany János)

@aum:

"Hogy én a magyar színházat elhagyjam? A német színház minden kincséért sem. Hazám nevelt, ő is temessen el."
(Déryné Széppataki Róza)

a-kis-herceg 2010.12.16. 22:02:15

@Ordnassac: focizol te is Ordi? mert a másikra gondolni sem merek...

shwarcz bácsi 2010.12.16. 22:03:24

@Ordnassac: a közeg kivetette... ki tudja mi is történt ott valójában..
kit jelölnek helyette?lehet tudni?

a-kis-herceg 2010.12.16. 22:04:12

@shwarcz: hát egy cserejátékost...

aszekelyek 2010.12.16. 22:04:29

@ubul2000: Kis ínyenc...:D@Ordnassac: Azt nem is állítottam.

Ordnassac 2010.12.16. 22:04:31

@a-kis-herceg: Várnaival jóban vagyok, így besegítettem neki. ;-)

@shwarcz: szerintem még nincs.

a-kis-herceg 2010.12.16. 22:10:27

@Ordnassac:

ez az előrehozott azért lesz jó, mert az elemzőnk pontos közvélemény kutatást kap... csámcsoghatunk majd.

ez az előnye ha minden egyénit fides visz. bárhol lemond vki, a nép jelöl újat...

tippelünk majd eredményeket? igazából már most is lehet személyek ismerete nélkül... ugyis pártokra savaznak...

shwarcz bácsi 2010.12.16. 22:11:49

@Ordnassac: aha értem,hát kíváncsian várom kit fognak jelölni a helyére.
húú ezért mit fogsz kapni :-) :-)

2010.12.16. 22:13:29

@shwarcz: aha, szóval te ezt gondoltad? Ájvé, schwarcz, hát én csak úgy mondom, tán méne tekel...?:)

aszekelyek 2010.12.16. 22:13:59

@a-kis-herceg: Nem egy lírai alkat, ahogy elnéztem:)

jjulie 2010.12.16. 22:20:02

@lüke:

ja evidence based piszkálódás

hu.wikipedia.org/wiki/Osztr%C3%A1k_tud%C3%B3sok_list%C3%A1ja

ebben van egy két érdekesség, mint ez a Fritz Pregl is, vagy a Mendel, de a magyar származásúnak tartott díjazottakat nem találom közöttük.......

slovenija.gaja.hu/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=37

Ordnassac 2010.12.16. 22:22:30

@shwarcz: néhány embernek már nem újdonság itt. ;-)

@a-kis-herceg: meglássuk, hogy mikor lesz az időközi. Március 6-án lesz egy egyébként a XVI. kerületben (Kovács Balázs lemondása miatt).

jjulie 2010.12.16. 22:30:59

@ubul2000:

nem mondod, a hoplitát provokálni kellett, mert önerőből nem volt elég szörnyű?

Ordnassac 2010.12.16. 22:41:09

OFF

Csak nálam nem működik a Facebook?

ON

Ordnassac 2010.12.16. 22:44:37

@Ordnassac: közben rendbe is jött, egy kicsit korábban kellett volna kérdeznem. :-)

a-kis-herceg 2010.12.16. 22:46:42

@Ordnassac: ki az ürge a képen OV mellett? valami külföldi "más" fószer... úgy értem, aki "másképp" csinálja? vagy ez ugyanúgy?

Ordnassac 2010.12.16. 22:53:12

@a-kis-herceg: ő Valdis Dombrovskis lett miniszterelnök

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2010.12.16. 22:54:03

@pug406st: amelyik állam a saját pénznemében adósodott el, nem mehet csődbe, maximum értéktelen papírban törleszti a hiteleit. Az összeg elvileg stimmelni fog, legfeljebb a pár tucat milliárd egységnyi részlet pl. éppen egyetlen postabélyegre lesz elég (Weimar). Régebben ehhez nyomtatni kellett, ma már elég pár bitet átállítani, és máris "keletkezett" pénz a törlesztésre.
Az eurozóna problémás államai, Magyarországhoz hasonlóan, ezt nem tudják megcsinálni: a tartozásuk nem az általuk "előállított" devizában van, tehát azt nem fogják játékpénzben elfogadni a hitelezők.
A cégek nem tudják egy üres papírlapra ráírni, hogy pont annyit ér, mint amennyivel tartoznak. (Bilforintos bankjegy, milyen jól is hangzik. :] )

2010.12.16. 22:54:21

@Ordnassac: mi van? Odament Papcsák és menekül a fidesz? Weineket nekik!:)))

Szép álmokat!:)

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:00:35

@Ordnassac: és mikor lett miniszterelnök? amikor orbán lemondott?

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:01:18

@Letícia:

a Leo bajúszát ne húzgáld:)

meséljek egy sztorit? :)

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:04:50

@Ordnassac: és gondolom nem az egyetlen "ellenséges" (vagy autópályán szembejövö mini-szterelnök akire OV felnéz...

pug406st 2010.12.16. 23:09:21

@Tleilaxu: a kérdés prózai volt. akinek szólt ha jól emlékszem azt állította, hogy a gazdaság szereplői mennek először csődbe utána az állam. erre mondtam azt, hogy ez nem teljesen így van. Igenis vannak államcsődök a felelőtlen gazdálkodásuk miatt...

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:14:46

magyarország helyezkedik.... keresi a helyét a régióban. méricskéli a többi szomszédot... a szlovákok pedig megszállták az országot. be se mondta a rádió. gondolom a kormány a népet a rossz hírektől megkíméli... most akkor van már eurónk? ez is valami. és a hivatalok nyelve a szlovák a halandzsa helyett?

comment.blog.hu/2010/12/16/az_rtl_hozzank_telepitette_az_osszes_szlovakot

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2010.12.16. 23:15:04

@pug406st: hááááááát, Írország ugyebár abba rokkant most bele, hogy a nagybankjai csődbe mentek, és az adósságukat az állam átvállalta (úgy nagyjából). De ez tényleg szélsőséges eset.

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:17:48

ez meg kicsit olyan mint a megszüntetett kötelező öngondoskodás (mnyp)... csak ez most lesz kötelező. mindenki kötelezően gondoskodjon a saját érdekében olcsóbb rezsiről...

urbanista.blog.hu/2010/12/16/az_uj_epitesu_hazakon_kotelezo_lesz_a_napkollektor

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:32:16

@Ordnassac: :)

reméltem hogy vki megkérdez. esti mese...

volt egyszer egy építési engedély egy szép új iskolára... mivel az Y kerületben az Y kerület saját tulajdonára hatósági engedélyt nem adhatja (nem úgy mint most az V. a bécsi utcában...) ezért a "Z" kerület adta ki. lejárt az engedély (két év után). az Y. önkormányzat mint megrendelő és építtető egy tervezőtől megrendelt (nem ingyen) egy engedély hosszabbító akciót. sikeres is volt. ezt véletlen L. (nem jégkrém és nem oroszlán) megtudta és a "mindetmegakadályozós" jegyzővel leült és gondolkodtak mit tegyenek... hogy fellebbezzenek? (ami jog persze lehet nem is volt lévén megrendelő... de ez filozófiai kérdés... mert ilyen még nem volt...). aztán Y önk. nevében L. írt Z hatóságnak, hogy vonja vissza a jogerős engedélyt és ennek érdekében nyilatkozott L. hogy ő meg visszavonja a saját hivatala kérelmét... (a jogerős határozat után...) mindegy. "Z" önk rendes: nem kekeckedett, elkaszálta az isit...
aztán L. arra gondolt megpróbálkozik ingyé megrendelni egy szinttel kisebb isit... de itt a történet hirtelen véget ért...
így vesztett el a kerület sok tízmillió forintos értéket és egy felbecsülhetetlen értékű polgármestert...
mára ennyi! gyerekek aludjatok jól! álmodjatok szép új iskolákról...

(megj: Ordi maradjon kettőnk között, ne szólj Várnainak, mert ha szól a csontvázkereső új pm nek akkor még véletlen előszedik, az meg senkinek nem jó... a történet kitalált, az esetleges egyezések a véletlen művei...)

pug406st 2010.12.16. 23:34:07

@Tleilaxu: azért az sem annyira egyszerű. Írország több dolog miatt bukott be. ha jól emlékszem a figyelő volt ami összeszedte az idáig vezető okokat.

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:35:30

@pug406st: írországban nagyon sok autópálya épült a válság előtti években... ezt csak ugy mondom....

pug406st 2010.12.16. 23:43:16

@a-kis-herceg: hülyeséget nem akarok írni cikket meg nem találom de pl. az is hozzájárult, hogy eu offshore paradicsoma akartak lenni/lettek... megpróbálom holnap elővakarni valahonnan. Jó éjt!

porfelhő 2010.12.16. 23:47:17

"Mindenki másképp csinálja". A mostani parlamenti többség különleges esemény, többségi kormányzás, az alternativa látványos hiánya" A magyar kormány új szellemiségü politikája, "gazdasági akcióterve" , melyet bármelyik európai ország "irigyelhetne" , hogy az eddig meghozott intézkedések, nem váltottak ki nagy tiltakozásokat. "OV. szerint.
Igen! a magyar kormány meggyőzte a világot, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpraállitására és a rövidtávu célok közül is egyedül a költségvetési hiánycélt képes teljesiteni azt is csak rendkivüli - és fentartható megoldást nem jelentő eszközökkel tudja időlegesen megtenni, hosszu távon alááshatja a nyugdijrendszert, a nyugdijpénztárak államositásával rajtunk a világ szeme!
A kormány nem utópiát, hanem valóságot épit.

Ordnassac 2010.12.16. 23:47:28

@a-kis-herceg: miután sok konkrétum ebben (okkal és joggal) nincs, így még ha akarnám, sem tudnám elmondani neki. Másrészt lehet, hogy az ügyészség rászáll majd a dologra enélkül is...

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:53:55

@Ordnassac:

ezt nem olyan nehéz... nem hiszem hogy sok ilyen ügy van (isit beleírtam:)...

ahh. nem erre fog. építéshatóságilag "Z" önk. eljárása támadható, de az se annyira. mert a végeredmény az hogy vki utolsó álláspontja hogy nem akar engedélyt...

hát nem tudom. csak anyni hogy L vagy az önk megrendel egy tervet stb több tízmilla.. utána a határozatot széttépi hogy ne legyen engedélye. kifizeti a kínai vázákat (jé ez a drágaság szimbóluma milyen más színt kapott...) és amikor megkapja összetöri...

ennek csak anyni szépséghibája van hogy nem a saját pénzén tette... előtte kellett volna olyan vázát rendelnie ami tetszik... utólag meggondolni magát. hát nem tom... lehet bűncselekmény is...

a-kis-herceg 2010.12.16. 23:55:14

a bank ahova csak rablók jártak. mondhatni "törzsvendégek" voltak. de kicsesztek velük. bezárták...

tizenegyker.blog.hu/2010/12/16/bezart_az_erste_a_kondorosinal

porfelhő 2010.12.16. 23:58:49

Új világ! néhány éven belül egész más világban fogunk élni! Igaz, elemzők szerint Mo.-on olyan lépések követik egymás, mintha hadiállapot, gazdasági statárium, vészhelyzet lenne. Sereghajtók vagyunk az eu-ban. "

Eljött a "kalandozások" kora!

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2010.12.16. 23:59:59

@a-kis-herceg: @pug406st: Financial Timesben jó ideje visszatérő téma. Ők valahogy úgy foglalják össze, hogy építőipari/ingatlanbuborék kipukkadt, bankok rossz kintlévőségei az egekbe szöktek. Egy idő után ezt már senki nem merte finanszírozni, csak állami pénzből tudták kipótolni az hiányzó pénzt, majd jött a teljes vagy részleges államosítás (Anglo Irish, Allied Irish, Bank of Ireland, lényegében az összes nagybank). Mivel az állam (korábban) az alacsony adókra esküdött, nincs felhasználható pénze az átvállalt rossz adósságokra (a rossz hiteleket kezelő NAMA-ban talán 80-100 körüli md euró ül, nem emlékszem a pontos számra). Ez akkora tétel, ami miatt az ír deficit felugrott, és EU-s mentőcsomagra szorultak.
A FT írt apróbb dolgokról is, de a fentiekről a legtöbbet.

a-kis-herceg 2010.12.17. 00:02:23

@Tleilaxu: akkor itthon az a szerencse hogy alig van hazai bank. mind leány... így a buktát a külföldi anyjuk vitte...

Tleilaxu · http://djofftopic.blog.hu 2010.12.17. 00:06:41

@a-kis-herceg: látod, pedig most lehetne a magyar államnak egy szép nagybank-gyűjteménye :]

porfelhő 2010.12.17. 00:22:49

A magyar eu. soron elnökség prioritásait az európai történések diktálják. A kihivásoknak való megfelelés érdekében fontos a növekedés beinditása, a munkahelyteremtés és a pénzügyi fegyelem.

Erős Európát akarunk, erős euróra is szükség van és ennek érdekében meg kell hozni néhány történelmi döntést. /mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

Péntekig tartó értekezletükön az uniós vezetők igyekeznek elvi megállapodásra jutni annak a rövid, korlátozott hatókörű uniós alapszerződés-módosításnak a szövegében, amely lehetővé teszi, hogy az euróövezet tagállamai állandó jellegű pénzügyi stabilitási mechanizmust – lényegében készenléti hitelkeretet – alakítsanak ki a jövőben esetleg fizetési nehézségekkel szembekerülő országok megsegítésére. A stabilitási mechanizmus létrehozását célzó tárgyalásokba az euróövezeten kívüli EU-országok is bekapcsolódhatnak, és ha valamikor szükségessé válik a mentőmechanizmus tényleges igénybevétele valamely ország megsegítésére, akkor a zónán kívüli országok is dönthetnek úgy, hogy részt vesznek az akcióban.

porfelhő 2010.12.17. 00:25:01

No! megirtam az "egycsillagos " kommentemet .

Jó éjt! mindenkinek!

Jaj! még megnézem itt volt-e a poszton az "egyszem kedveltem"!

porfelhő 2010.12.17. 00:27:21

@jjulie:

Jó éjt!

látom itt voltál:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 02:56:02

@manipul: Nem elfelejtés. Régi újságírói trükk. Szándékos.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 03:06:14

@gyvy: :-)))

Miután eleget bosszankodott az olvasó az ilyen trükkökön, és kezdi megérteni a szerkesztési "leveket", már csak mosolyogni tud, hogy no lám, valóban, görögök a falóban, kutyából nem lesz szalonna.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 03:11:28

@a-kis-herceg:

Ezt úgy kell elképzelni, hogy elolvasunk X darab újságot, összeadjuk az olvasottakat, majd osztjuk X-szel, és akkor talán valami reálishoz közeli kép alakulhat ki.

Olyan újság ugyanis nincs, amelyik ne valamiféle "értékrend" mentén írogatná a cikkeit.

Ugyanazt a hírt nagyon különbözőképpen megfogalmazva is elő lehet adni, attól függően, hogy mit akar belőle láttatni a híríró.

Asszem stílusnak hívják egyszóval.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 03:41:51

@pokesz70:

"A nyugdíjreformra igen előnyös hitelt kaptunk az IMF-től,"

Bocsáss meg de nem gondolom, hogy bármilyen formában előnyös lehet nekünk, ha az IMF hitelezi az országot.

Sőt azt gondolom, hogy ha az IMF beteszi a pénzét Magyarországra az biztos jele annak, hogy rosszul mennek a dolgok.

Az IMF meg nem egyszerűen hitelt ad olcsón, hanem kihasználja a bajba került országot és az olcsó hitelért bele akar szólni az adós ország belügyeibe, amire semmiféle joga nincs.

Felesleges 4 évente választásokat tartani, ha úgyis az IMF dirigálja az országot.

Amúgy úgy látszik nem értetted amit írtam. Éppen az volt a gond ezzel a magánnyugdíjpénztáras nyugdíjreformmal, hogy nem volt és most sincs rá pénz. Hitelből működött az egész, amiért jó drágán meg kell fizetnie az országnak.

A magánnyugdíjpénztártagok nem a saját "megtakarításaikat" gyűjtögették ott, hanem az állam által kivetett nyugdíjjárulék egy része került oda.

A probléma gyökere persze még régebbi. Valaki lökött kitalálta az állami felosztó-kirovó jellegű nyugdíjrendszert, ami csak akkor működik jól, ha a népesség vég nélkül szaporodik és még dolgozik is. Na ez nyilvánvalóan hosszútávon fenntarthatatlan rendszer.

A tőkefedezeti alapú nyugdíjrendszer jó ötlet. Jó ötlet lenne. Elkezdeni. Ha még semmilyen nyugdíjrendszer sem lenne.

40 évig gyűjtögetnénk, meg kamatoztatnánk, aztán lenne egy halom pénz miből nyugdíjat osztogatni. (Persze ez is csak akkor lenne igaz, ha nem lenne infláció közben.)

De egy felosztó kirovó rendszerből átállni tőkefedezetire ...
az nem működik.

Mert nincs 40 éves előzetes gyűjtögetési időszak, hanem addig is fizetni kell a nyugdíjat a nyugdíjasoknak, miközben a járulékokat nem szabad erre fordítani, mert azok mennek a magánnyugdíjpénztárakba.

Hitelből nyugdíjakat fizetni évtizedeken keresztül?
Biztos recept az ország megrokkantásához.

Gondolod az IMF ezt nem tudja?

Már az a legelején el lett cseszve a dolog, mert egyszerűen csak elkezdtek nyugdíjakat fizetni az öregeknek, az éppen aktuálisan dolgozók pénzéből, de azok az öregek, az első nyugdíjasok még nem gyűjtögettek semmit a saját nyugdíjukra. Így a fiatalok sem gyűjtögetnek semmit a saját nyugdíjukra, hanem fizetik az öregekét és reménykednek benne, hogy majd valaki az ő nyugdíjukat is fizetni fogja.

Azaz a rendszer eleve hiányból indul, nincsen semmiféle előzetes tőkefelhalmozás, ami előfeltétele lenne egy korrekt, fenntartható nyugdíjrendszernek, egyéb feltételek is vannak persze. A tőkefedezeti nyugdíjrendszer sem ér sokat, ha folyton romlik a pénz.

De egy ilyen eleve forráshiányos nyugdíjrendszerre rászabadítani még egy tőkefedezetit is, az csak a lyukat tágítja a hiányt növeli.

Mi a megoldás?

Ugyanaz, mint ami mindenre megoldás lenne. Csak annyi nyugdíjat szabad fizetni, amennyire van pénz.
Az addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér receptje.

Ugyanez igaz az államháztartásra is.

A hitelből dorbézolás csak a posványba vezethet.

13,2%-kal élünk jobban mint 1989-ben, de közben hússzorosára nőtt az államadósság.

Úgyhogy ha a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzt államadósság csökkentésre fordítanák az hasznos lépés lenne.

LPista 2010.12.17. 06:03:18

" Csak annyi nyugdíjat szabad fizetni, amennyire van pénz.
Az addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér receptje.
Ugyanez igaz az államháztartásra is."

Tökéletesen igaz. Csak az a kormány, amelyik ezt megpróbálná, Magyarországon azonnal megbukna...

jjulie 2010.12.17. 07:29:25

tudja valaki, kicsoda ez Jászai Gellért?

ssi 2010.12.17. 07:46:18

világ egy nagy kísérleti laboratórium most, pl. mert a válság felszínre hozott és termelt is problémákat: ugyanazt a gondot többféleképpen próbálják megoldani, de hogy melyik lesz a nyerő és mikor? - viszont egyéb járulékos folyamatok igen tanulságosak

ahány ország annyi sajátosság, de ugyanazon időszakban sok a közös vonás is

1. kormányterv: legyen, de fontos-e, hogy mennyire egyedi?
- gyors intézkedéseket kívánó bajokra
- távolabbi negatív hatások megelőzésére hozott lépések
2. kormány tevékenysége: haladjon
- van-e mögötte többség, ami megszavazza
- szükséges szakmai kontroll: korrigál, besegít s nem hátráltat
- politikai, társadalmi visszhang, egyfajta konzultáció, mint érintettek
3. vezetés keretei: demokrácia szabályai, vezető személyisége:
- O.V. ? - megosztó? túl magabiztos?
- lengyel türelmes tárgyalás, kompromisszumkeresés az "úriemberes"?

@LPista: @Akitlosz:
attól még bonyolultabb - igazságtalan - az egyéni számla, hogy
-pl. nincs állásbiztonság (indoklás nélküli elküldés),
-tervek szerint sok lesz az elbocsájtás, de kérdés hogyan tovább
-nincs hagyománya, de egyelőre tervek se pl. gyerekes anyukákra, a régen passzív állomány bevonására stb.
-nincsenek helyükön a bérforintok se, pl. egy pár éve dolgozó orvos lényegesen kevesebbet keres, mint pl. egy bankos ügyintéző, stb.

nyugdíj forrásai: növekvő gazdaság + bővülő aktív dolgozói létszám + rendezett jövedelmek

didergős, de elviselhető pénteket!

francia sakk 2010.12.17. 07:53:42

Többek között a 60 órás kötelező gyerekmunkáról sem volt szó a kampányigéretek közt, amit most fognak a középiskolásoknak előírni; hátrányosan fogják megkülönböztetni az érettségizőket (beírják a bizonyítványba), akik nem hajlandóak együttműködni...

jjulie 2010.12.17. 08:02:06

ki ez az ember aki így vásárol?

"A kérdésre, hogy a többségében eddig be nem indult és csak beruházási költséggel bíró projektek mellett miből sikerült a Hungest megvásárláshoz szükséges pénzt előteremteni, Jászai azt mondta: a tényleges fizetésre szeptember végéig kell sor kerüljön, úgy vélik, az egyesített cégcsoport a hatékonyabb működésével, a Hungest bevételtermelő képességével vonzó finanszírozási lehetőséget jelent a forrásokat az elmúlt években kétség kívül alig csepegtető pénzügyi szektornak. A tervek között pedig 2011 első félévében már biztos pontként szerepel több, a cég balatonfejlesztési koncepciójába tartozó projekt beindítása."

László56 2010.12.17. 08:03:38

Szép jó reggelt Mindenkinek

Örvendetes az elemzőnk törekvése a saját levesestányérunk szélén túl is megnézni hogy mások mit is csinálnak és hol vannak a problémáik. A témához ugyan egy kicsit rövidre fogott az írása, de több meg azért lenne kritizálható, mert több. Így aztán tulajdonképen helyes a gyors átfutás. Helyesnek találom azt is hogy az keleti országokat veszi egy csoportba és nem keveri a nyugatiakkal. A többit tegye hozzá magának minden olvasója. Én megpróbálom, hiszen erről nagyon sok mondanivaló lenne. Mi is a közös nevezője ezeknek az országoknak ? Miért választanak más utat ?

A legfontosabb közös nevezőnek lehetne mondani a kommunista primitivizmustól való szabadulás szükségességét és kívánságát. Hogy ez mennyire sikerült, azt ezeknek az országoknak gazdasága mutatja meg a legjobban. Ebben a sorrendben nem csoda ha az utolsók között kullogunk hiszen minálunk dúlt és tart a mai napig is a legzavartalanabbul és legtovább a kommunistáink áldatlan tevékenysége. Minket raboltak ki nem csak leghosszabban hanem a leghatásosabban is. Elszegényedésünk mértéke nemzedékekre veti vissza az országot, hiszen az MSZP már hitelre rabolt. Nem csak a gyerekeink hanem, az unokáink számlájára is. Csoda ha a valamikori elsőkből utolsók lettünk ?

Mindevvel áll kapcsolatban a szabadulás útja. Ami nekünk nem olyan régen még előnyünkre vált, mint a szocialista gazdaságunk liberalizálása, ugyanaz döntötte később romba az országunkat is. Hiszen az a liberalizálás azt hagyta sejtetni a polgárokkal hogy az ország jó úton halad, hiszen gazdaságunk megelőzte a többiekét is, ugyanakkor nem vette észre a társadalmunk hogy a kommunista törvényhozásunk az ország szabad és törvényes kifosztását teszi lehetővé. Mivel a pártjaink is profitáltak ebből, -lásd pártfinanszírozás-, a változtatásokra nemigen voltak fogékonyak. Egészen addig amíg már hitelre sem lehetett fosztogatni.

Más országokban nem csak hamarabb sikerült megállítani a kommunistáik áldatlan tevékenységét, hanem a primitivizmusuk sem tudtak olyan rombolást végezni mint amit nálunk a „liberalizmusunk” megengedett. A liberalizmust itt azonban idézőjelben kellet tenni, hiszen csak a neve volt az. A liberalizmust magát, az országunk soha nem ismerhette meg, hiszen az a kommunistáink liberalizmusa volt. És mind minden olyan, hazugság.

Ugyan az elemzőnk által felsorolt országok hasonló problémákkal küzdenek, de mivel ezeknek a problémáknak különböző fokozataik vannak, a megoldásuknak is különbözőknek kell lenniük. Csak a különbözőségekről lehetne egy könyvet írni, és ezért is érthető hogy az elemzőnk nem tért ki jobban erre a témákra. De amit akart az sikerült. Elindítani egy gondolkodási folyamatot. Gratulálok. Engem személyesen érdekelne az is hogy mit gondol az elemzőnk erről:

index.hu/belfold/2010/12/16/economist_hatalmi_barkacsolasba_kezdett_a_fidesz/

Miért pont az elemzőnk gondolata érdekelne ? Mert a sajátomét már ismerem.

midnight coder 2010.12.17. 08:12:02

@Akitlosz: Az a gond ezzel - és mindig is az volt - hogy a felosztó-kirovóval anno az ország beleesett egy csapdába, amiből szinte lehetetlen kikeveredni. Ugyanis amíg felosztó-kirovó van, addig nyilván ebbe folyamatosan rakni kell a pénzt a nyugdíjjárulékokból.

Ahhoz viszont, hogy neked már valóban tőkefedezeti alapú nyugdíjad legyen, nyilvánvalóan tőkét kellene felhalmozni. A gond ott van, hogy az átlagember messze nem termel ki annyi GDP-t amiből mindkét rendszert fedezni lehet. Állam bácsi már most is elveszi a dolgozó által kitermelt bérköltség mintegy 70%-át, ezt nagyon emelni nem lehet, mert akkor a polgárok olyan mennyiségben kerülnek az utcára hogy attól megy csődbe az ország (a hajléktalan rossz adófizető).

Az pedig amit Borkosék csináltak, hogy állam bácsi pótolja a kieső összeget hitelből, a létező legrosszabb megoldás volt - ezt azonnal meg kellett volna szüntetni. Ilyenkor ugyanis nem öngondoskodás van, hanem hitelt veszünk fel azért hogy az összeget betegyük valahová kamatozni. Ez akkora marhaság hogy a fal adja a másikat.

Ez az egész akkor lett volna működőképes, ha a GDP nagyon növekszik az elmúlt 10 évben, a felosztó-kirovóba kipengetett nyugdíjak meg nem. Akkor működhetett volna - de 2002-ben erre végképp elveszett a remény. A szocik a nyugdíjasoknak kiküldött csekkekkel győztek, és utána 8 éven át ment az elkúrás. Fletóék már a válság előtt is hibahatár környéki GDP növekedést produkáltak, és a szlovákoknak volt olyan évük amikor több GDP növekedésük volt mint szociknak 8 év alatt összesen.

CSENDES 2010.12.17. 08:18:25

@jjulie: 100 leggazdagabb 70. helyezés SCD Group

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2010.12.17. 08:27:40

ma még úgy tűnik, hogy mindenki másképp csinálja, de térségünket a válság rohamosan szinkronizálni fogja. A nehéz idők elseprik a tehetetlen ötpárti koalíciókat és jönnek az OV stílusú nehéz emberek, Ficók, stb.

a-kis-herceg 2010.12.17. 08:28:56

@CSENDES:

az scd t ne báncsátok. független gazdasági versenyző. nincsenek kapcsolatai. csak szerencséje pl a balaton törvényt kellemesen számára épp előnyösen változtatták. aztán sziciális munkát, karitatív tevékenységet is végző nagycég. a kommunista vezetőknek lepasszolt néhány parti ingatlant. a múltkor élő helyszíni közvetítésen itt a klubban arról már be is számoltam, milyen szépen megépültek azok a házak is...

@francia sakk:

:) jo az avatarod. a francia sakk az milyen? azt franciaágyban jáccák?
én nekem mindig gyanus volt hogy darabra ugyanazt a számot (1 millió) emlegetik, mint hiányzó gyermek és munkahely...

jjulie 2010.12.17. 08:30:41

@CSENDES:

ok, ez a semmi, a gugli ennyire nekem is a barátom

@székelyek, te mint ebül szerzett vagyonszakértő, mit szólsz ehhez a fiukához

ebül szerzett vagyont ebül elszerezni már nem ebül szerzés?

és mit tippelsz ez az ebül szerzés mehetett politikai segédlet nélkül?
és amennyiben jelenleg a "spekuláns üzletember" a főközellenség, és ilyen lehet-e az akinek a cégbirodalma soha nem ért annyit mint az adósságállománya, amennyiben a fidesz segítette hozzá ehhez a "spekuláns üzletemberi" lehetőséghez?

jjulie 2010.12.17. 08:34:51

@jjulie:

de az is lehet, hogy a semmi akkor válik vagyonná, amikor először átmegy "ebül szerzés" folyamatán?

jjulie 2010.12.17. 08:36:02

@jjulie:

vagyis az ebül szerzés elengedhetetlen értékteremtő eljárás

a-kis-herceg 2010.12.17. 08:36:04

@jjulie:

amikor a "tourist"ok eladók voltak, akkor is szerencséjük volt... pont olvasták a kiírást a dörmögő dömötörben... és másnak pont nem kellett a csúf lepukkant camping hálózat szinte ingyé... a vízpartokon. de ők meglátták a szemétdombon a lepukkant lovat... és most azzal száguldanak.

az élet a legszebb meséket írja.

a-kis-herceg 2010.12.17. 08:39:50

ez itt a lényeg gyerekek!

végre nincs bűnözés és nincsenek ügynökök se. a kormány a problémákat a gyökerestül tépi ki...

ezért jó a II/III-ad, mert kezeli a III/3-adot...

index.hu/belfold/2010/12/16/megszunik_a_kenedi-bizottsag/

az ügynökök átálltak a jó oldalra. probléma megoldódott.. agent Mr. Matolcsy, agent Mr. Pintér, agent Mr. Matolcsy .....

jjulie 2010.12.17. 08:40:03

@a-kis-herceg:

igen azt látom, hogy ez a csd 2000-ben térdelt bele a rajtgépbe

CSENDES 2010.12.17. 08:43:36

@jjulie: Most életrajzot kellett volna írnom?

a-kis-herceg 2010.12.17. 08:43:50

@jjulie: igen ám, csak nálunk Latiniában van egy mondás erre...

Quod cito fit, cito perit o Ami gyorsan kész, gyorsan vész.

de emlékeim szerint itt Dakotáciában is van: ebül szerzett jóság, ebül vés el...

jjulie 2010.12.17. 08:46:42

@CSENDES:

igen, kapcsolati tőke viszonyrendszerrel fűszerezve

a-kis-herceg 2010.12.17. 08:50:57

@jjulie: József Attila ezt a tőkét akarta döntögetni?

jjulie 2010.12.17. 08:56:57

@László56:

"Ami nekünk nem olyan régen még előnyünkre vált, mint a szocialista gazdaságunk liberalizálása, ugyanaz döntötte később romba az országunkat is. "

ha jól értelmezem, azért lehetett romba dönteni az országunkat a szocialista gazdaságunk liberalizálásával, mert a szocialista gazdaságunk nem volt rom, mert ugyebár a romból rom készités nem rombadöntés

hát mondok neked valami újat: a mi szocialista gazdaságunk egy rom volt

a-kis-herceg 2010.12.17. 09:10:38

@jjulie: nem értek egyet... teljesen. gazdaság "romos volt", de nőtt a tetején virág... pl szakmaiság volt. az agrár szakmák, a kutató szakmák stb 20 év alatt haltak el. minden hosszútávon gyümölcsöző dolog most szűnt meg. korábban voltak "perspektívák" és tudták, hogy az értelmiségiekre szükség van... még ha szoclistára is... most meg mindent rövidtávú (párt és személyes érdekek) alapján pusztítanak...
a szakmaiság miatt utolsókat rúgjuk... akik 1990-ben 40-50 éves agrár szakemberek voltak, azok az utolsókat mostanság rúgják...
mindegy majd könyvekből egyszer talán újra építkezünk...

a-kis-herceg 2010.12.17. 09:14:23

@jjulie: orulunkvincent.blog.hu/2010/08/28/kutat_as_fejvesztes

de ha blog.hu-ba beütöd vagy gugli barátod megkérded... ezek a szakemberek akik épp must tűnnek el a SÜLLYESZTŐBEN... azok szoktak szakmai véleményt adni, földcsuszamlás, partszakadás, iszap katasztrófa... stb ügyekben

mexűntek... "ott vagyunk megint ahol a part szakad"... mondja az agrárszakmunkás (paraszt)

CSENDES 2010.12.17. 09:17:43

@jjulie: Mond az neked valamit, hogy új Széchenyi terv és turisztika, továbbá a Turisztikai Holding megalapítása? És akkor már nem nagyon kell a kapcsolati térképet vázolgatni, mert a Széchenyi tervet a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálja (jelenleg még). De itt megjelenhet ugyebár Fellegi ismert az ITD és a Magyar Turizmus Zrt. hozzá került át a NGM-től.

CSENDES 2010.12.17. 09:20:14

@CSENDES: természetesen: megjelenthet Fellegi is, mert

Zsoo 2010.12.17. 09:23:40

Jól sikerült a tegnapi egyetemi buli?

jjulie 2010.12.17. 09:37:14

@a-kis-herceg:

annyiban tévedsz, hogy önmagában is értékeknek gondolsz dolgokat

az hogy egy szervezet képes előállítani tárgyakat, vagy szellemi terméket, az egy dolog, értékké akkor válik, amikor eladják

az említett agrár szakemberek nem tudom pontosan miben voltak nagyszerűek, de abban hogy felépítsenek egy csapatot, amelyiknek a nevezését elfogadják a bajnokok ligájában, abban mára bizonyítottan nem

a managerek hiánya a rom ismérve, ami azonos a projektek hiányával

elmagyarázom:

az a széchenyi nevű tudta hogy kéne egy híd, de nem tudta hogyan kell megtervezni, megépíteni, finanszírozni, de olyan értékű volt a projekt, hogy a bajnokok ligájából tudott hozzá igazolni tervezőt, kivitelezőt, sinát és vodiánert, és végül a haynai felavatta, és állítólag manapság ha ausztráliában valami európával kapcsolatos hirverést csinálnak, a híd fotóját nem nagyon felejtik ki a körítésből

most látok egy turisztikai csúcsembert, neve is van: Jászai Gellért

mindenesetre a neve jó, az eleje, és a vége is jól bevezetett

a-kis-herceg 2010.12.17. 09:49:31

@jjulie: :) van igazságod:)

de az én példám nagyon jó volt. a földtani intézetet egy főúr társam alapította telket adott stb. ez semmilyen konkrét hozzammal nem bíró, azaz előre kiszámíthatatlan értéket teremt. többs záz éve gyűjtögeti a földdel (talaj) kapcsolatos adatokat. pl ha egyszer egy nagy projektet akarnánk csinálni, de ugy komolyan... pl árvízvédelem, vagy iszapkatasztrófa kapcsán akkor jönnek ők... elő kell venni az adatokat. sajnos ezt előre nem tudhassuk hogy mikor fog kelleni, de jó ha van. adatgyűjtés ráépülő kutatás. ha ez nincs folyamatosan akkor a nagy projekt kapcsán -bár tudom a hidat akkor kell megépíteni amikor a folyóhoz érünk- nem tudsz azonnal teremteni többszáz éves kutatási munkát. ez az egy amit még széchenyi se és Gellért the Jászsági se tud... IDŐT TEREMTENi... na ezt még a komenyisták se pusztították el... az iylen dolgokat. sőt amig nem volt élet meló, trenírozták a tudósainkat (magyar narancs:)

az agrárszakmunkás:
egy kecske nem csinál nyarat...
de annál több káposztát fogyaszt...

nálunk Latiniában:

"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo. o Az esőcsepp kivájja a követ, de nem erővel, hanem gyakori eséssel."

vagy a mostani 20 év pártmottója: "carpe diem!"

László56 2010.12.17. 09:51:25

@jjulie: Játék a szavakkal jjulie. :)Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Ebben is csak igazat adhatok neked.
Ugyanakkor abban az időszakban amikor a liberalizáció elindult, sokan hitték hogy ez a helyes út. Talán az is lett volna a kommunistáink nélkül, a liberalizmus helyes értelmezésével. Így azonban hazugságra épült és az is maradt.

A kommunistáink soha nem tudtak a proletárjainkból értelmiséget formálni. Magánál a természeténél fogva nem is lehetett. Már csak azért sem, mert értelmes ember nem lehet kommunista. Szocialista meg nem azáltal lesz az ember hogy a kommunista pártkönyvére ráírom hogy szocialista pártkönyv. Hiszen a gondolkodásod tesz azzá aki vagy és nem a pártkönyved.

Ez az amit nem értenek meg azok, kik a FIDESZ kommunistáiról beszélnek. Mert hogy azok is voltak, mint mindenki az országban aki csak egy kicsit is előre akart haladni, az nem vitás. A különbség azonban a gondolkodásban van. A fejlődés megváltoztatja a gondolkodásmódodat. A meggyőzödött kommunistán viszont a fejlődés sem segít. Mi sem mutatja jobban mint az MSZP primitivizmusa.

Csak ennek az eltűnésével lesz megint fejlődőképes az ország. Szívesen cserélnék még véleményt veletek, de karácsonyig még több országot kell megjárnom és most utazom tovább. Szép délutánt Mindenkinek.

igényes 2010.12.17. 09:54:31

@László56: Kedves 56-os!

Szerintem ebben nagy igazság van!
Lüke írta!
"A Nemzeti Együttműködés Rendszerében viszont már semmi szükség nincsen arra, hogy nemzeti kormányunkkal szemben kritikus sajtó összevissza tudósítgasson meg kérdezgessen. Csak összezavarná a fejeket."

lüke 2010.12.17. 09:55:28

@a-kis-herceg:

guttae da cum pipetta
csepegtesd csak,ha van kinek
www.youtube.com/watch?v=0T3b32vhjxg

lüke 2010.12.17. 09:57:54

@igényes:
ezt biztos nem írtam...
de csak kócoljátok

igényes 2010.12.17. 09:59:53

@lüke: Tényleg írtad, kár hogy kitöröltem a blog értesítőmből. Tényleg nem vagyok szemét!

jjulie 2010.12.17. 10:00:55

@a-kis-herceg:

na jó, de az a földtani intézet egy nagy tévedés, akkoriban azt hitték hogy van megoldás az örökkévalóségra, meg az a lechner is csak egy álmodozó volt, nem véletlen, hogy nem is akarta hozzáadni a lányát az a derék ügyvéd a sas utcából

földtan: még egyet-kettőt kell már csak aludni, és a gugli haverom azt is megoldja...

lüke 2010.12.17. 10:01:01

@a-kis-herceg:
ez a Dakotázás merőben rossz példa
ND-bencsak norvég, svéd, izlandi evándorlók élnek, egy magyar is:)
olan kurva hideg van, hogy

megfagy a gondolat

igényes 2010.12.17. 10:04:06

@lüke: Nagyon nagy a baj! Tényleg nem te írtad, hanem:
nyünyüge válaszolt nekem!

Ezer bocsánat!

jjulie 2010.12.17. 10:04:56

@László56:

olyan országokba mész ahol nincs internet?

lüke 2010.12.17. 10:05:07

@igényes:
nem is féltételezek ilyet, ezt is megírtam már-aki virtuálisan itélkezik azzal valami baj van........
valami dereng: milyen szép elaborátum!
elsőre nem ismertem fel a pol.-sic- képességeim

lüke 2010.12.17. 10:06:12

@igényes:
baj? , képzett nő Ny.

a-kis-herceg 2010.12.17. 10:09:05

@lüke: én svédben láttam nagyon északon -30 fokban négert... hát nem a "természetes élőhelye".... na nem mondom nem egy szál banánszoknya volt rajta.

@jjulie: ezt kikérem magamnak. a Földtani az érték volt. pont mint a vasúthálózat, lóverseny, gőzhajózás, lánchíd, MTA, belvárosi paloták (+egész pest). öntözőrendszer... stb. nem lehet nulláról építkezni...
az hogy Lechnerrel mi van tök mind1. de megkérdőjelezni a munkáját, ez olyan mint Gaudit, vagy Macintosht. Kit érdekel a munkát hogy szerezték, vagy fiukat-lányokat szerették-e. vagy workoholic ok voltak csak. miért vonsz iylen dolgokat kétségbe.

Latiniában:

"Meghalni a népért igen nagy áldozat. De élni a népért annál is nagyobb áldozat."

"Csak a vér s a nyelv tudja összetartani az embereket s a közös múlt emléke. Ha ez megszűnik, fölbomlik a világ"

aszekelyek 2010.12.17. 10:12:11

@Akitlosz: NEm lehet csodálkozni azon, hogy szörnyülködnek az eddigi methódus befellegzésén:) Ki kellene agyalniuk valamit, hogy mégis hülyíthessenek. Az meg munka. Agymunka:) Az is feltűnt nekem, a jelen írás kommentjei milyen szeriőzen kerülik az egész témát....... Már azt, hogy nem egyedi Orbán kormány elképzelése, sőt, minden körülöttünk élő népeknél muszáj hozzányúlni a nyugdíjrendszerhez. Azt nem olvashattuk sajnos!, van-e olyan ország, még egy is csak, ahol a költségvetés t terhelnék a magánbefizetések, köddé foszlás esetén is.... , meg tizenéve nem pénztártagok adóiból finanszírozott lik tömögetés. P.S. Nagy fogyatékossága ez a körültekintésnek, kedves Gábor!

a-kis-herceg 2010.12.17. 10:13:41

@László56: "Csak ennek az eltűnésével lesz megint fejlődőképes az ország. Szívesen cserélnék még véleményt veletek, de karácsonyig még több országot kell megjárnom és most utazom tovább. Szép délutánt Mindenkinek."

kellemes Karácsonyt! a stabil értékrendszered nélkül mi csak kóvályognánk a föld körül... te vagy számunkra a gravitáció...

@jjulie:

Latíniából: "Historia est magistra vitae."

aszekelyek 2010.12.17. 10:16:24

@Tleilaxu: Annyira nem, mert ebben a szerencsétlen kis országban már kétszer is kistafírozták a bankokat 9o óta,.... bakkonszolidáció, gy.k. , a büdzséből, kölcsönökből.., konkrétan nem is közölték, miből....:) Lehet összefüggés ezek között, sztem. Meg a jó szoci Katona úr éppen , mint dicső tettet említette és nem szakadt rá a stúdió, a sok autópálya építést. Méregdrágán,... ami a kókadt miniszteri székét is vitte, kis svindlernek rávertek a korrupt mancsára.EU szinten. erre büszke a mi jó szoci Katona urunk.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 10:16:31

"A közszférában dolgozók, illetve a kabinet áltak támogatott cégek, intézmények munkatársai aligha dönthetnek a pénztárban maradás mellett. Több olyan jelzésről is tudomásunk van, mely szerint sokaknak értésére adták már: "ne tervezzenek hosszabb karriert" a maradni szándékozók, mert ezzel a döntésükkel szembemennek a kormány akaratával."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=375797

Totális információs diktatúra! Első lépése az MNYP zsarolás.

jjulie 2010.12.17. 10:18:49

@lüke:

most már tudom
sem beatle
sem bétóven

igényes 2010.12.17. 10:19:41

@lüke: Mégegyszer, bocsánat!

aszekelyek 2010.12.17. 10:20:05

@a-kis-herceg: :DD hercegem, mondasz valamit:) Ám most vannak a kertek alatt bőviben farkasok, kiknek eme el nem pusztítottra fáj nagyon a foguk.

lüke 2010.12.17. 10:20:47

@a-kis-herceg:
hmm
jó válasz volt, ezért írtam, ott nem lógnak, dolgoznak.............
a magyar geológus a föld minden pontján elterjedt faj

László56 2010.12.17. 10:23:59

@jjulie: Ne reménykedj ! :) Az én munkámnál nincsen se éjjel se nappal, mert a kapitál és politika éjjel nappal dolgozik. Ezért az internet és kommunikáció az életemhez tartozik. Az meg mindenhol van. Ha másképpen nincs, akkor a szatelliten keresztül van. Csak éppen meg kell fizetni. Így aztán nem az internet a probléma, hanem az hogy a nap csak huszonnégy órából áll.

aszekelyek 2010.12.17. 10:24:29

@a-kis-herceg: Ahhaaaa.... meg az egyoldalú szerződésmódosítást is... egyedül a világon.

aszekelyek 2010.12.17. 10:27:40

@vinczej: A Népszava január előtt még kinyomja ezt a suttogópropagandát., mert azután nem lehet. Ez nincs verifikálva. VAlaki, akinek érdeke, eztet mondta. Akkor nekem el kell hinnem ? nemár....

jjulie 2010.12.17. 10:28:56

@László56:

te ülsz a szánon amit a rénszarvasok húznak és viszed egy csomó helyre fáradtságot nem ismerve az ajándékokat?

aszekelyek 2010.12.17. 10:32:45

@jjulie: Mer nálunk minden faluban van, mi?

aszekelyek 2010.12.17. 10:34:25

@Akitlosz: Megjegyezném, a felosztó, kirovó rendszer és a ratkó korszak véletlenül egybe esnek......

aszekelyek 2010.12.17. 10:36:39

@igényes: Erről én beszélgettem de nem lükével.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 10:38:00

@aszekelyek: Még mindig nem vették le a fejtölcsért?

aszekelyek 2010.12.17. 10:38:44

@porfelhő: Végre csinálnak egy konkurenst az IMF-nek!

panelburzsuj 2010.12.17. 10:41:03

@jjulie:

"az hogy egy szervezet képes előállítani tárgyakat, vagy szellemi terméket, az egy dolog, értékké akkor válik, amikor eladják"

Ennek az állításnak az elfogadottságát kellene megvizsgáltatni alaposan a közvélemény-kutatókkal. Párhuzamosan, sok országban. Aztán az eredményeket összevetni a GDP-ben, pénzben, "fogyasztói kosárban", de a mindenféle alternatív jóléti és jól-léti mutatókban is kifejezett "elégedettségi" ("boldogsági") mutatókkal is.

Úgy tippelem, hogy az eredmény elég pontosan kimutatná azoknak a világoknak a határát (átmeneti övezetét), ahol már végbementek az általad emlegetett "strukturális reformok", meg ahol minden úton-módon igyekeznek ezeket a "reformokat" megúszni, elodázni a korrekt megméretéstől, a tisztes versenytől ódzkodó "elitek".

pokesz70 2010.12.17. 10:41:46

@Akitlosz:

Javaslom, hogy wikizd meg az IMF-et. Az IMF-et országok közössége hozta létre és "tulajdonolja", többek között Magyarország. A célja pont az, hogy a gazdasági kilengéseket csillapítsa, a megszorult helyzetekben segítsen, egyébként meg támogassa azokat a változtatásokat, amik hosszútávon a stabilitást szolgálják. Pl. egy olyan nyugdíjreformot, ami a fentarthatatlant alakítja át fentarthatóvá. Igen, az ilyen léptékű átalakítások nagyon nehezek és megterhelőek, de nélkülük semmi esélyünk egy valóban müködő államban élni a jövőben.

És mégegyszer: egyszerűen nem igaz, hogy az ország nem bírja el a második pillért. Egy éves szinten több, mint 14 ezer milliárd forint felett rendelkező állam ki kell, hogy bírjon egy évi 300 milliárd forintos programot. Ha nem bírja el, akkor spórolja meg ezt a pénzt olyan területeken, amik nélkül nem borul össze a rendszer 20-30 év múlva. Neadjisten vállalja be, hogy a jelenkori magasabb életszínvonal (adócsökkentés) nem mehet a jövő biztonságának rovására.

jjulie 2010.12.17. 10:42:49

@a-kis-herceg:

elmagyarázom:

azt próbáltam baltával kifaragni, hogy akkoriban amikor a lechner rajzolgatta az földtani intézet épületet, szintén sok volt a tévedés, akárcsak ma, a legnagyobb problémájuk is az volt ami ma nekünk, nem nagyon tudjuk, mit hoz a jövő

és ők ebben nagyokat hibáztak szerencsére, hiába vizsgálgatták a föld mélyét, idevágó a kedvenc példám a földtani intézettel nagyjából egyidőben épülő a tözsdepalota, amire 70 éves futamidejű jelzáloghitelt adtak a finanszírozók.....

pedig az idő már akkor úgy vágtatott mint a nyerges teve

porfelhő 2010.12.17. 10:43:21

Én meg már nem csak este nem értek mindig valamit, már nappal sem! Milyen furcsa a @László56, azt mondja " több országot kell bejárnia". oszt mindenütt ir egy tuti kommentet, vagy mit csinál?:) irja már meg valaki,:)

aszekelyek 2010.12.17. 10:43:53

@vinczej: Önről , úgy látom, még mindig nem.

aszekelyek 2010.12.17. 10:48:08

@panelburzsuj: Ennek az elvnek az alápján csinálták nálunk a privatizációt. Akkortól volt érték a mi közvagyonunk, amikor ők eladták. A saját zsebükre. Nekünk utána sem volt érték / haszon, belőle. Rengeteg hely van, ahol jól működtetik azt, amit egy szervezet/közösség együtt létrehozott. Mondanám, hogy nyasgem, ennek a neoliberális baromságnak, ha nem lett volna gyerekszobám.....

jjulie 2010.12.17. 10:53:29

@aszekelyek:

hát nem tudom pontosan, de némrég ettünk egy kolbászt a vencel téren, és visszafelé az autópályán brünó felé belekérdeztem a buszban a levegőben, hogy nem tudja e valaki, hogy szombaton, vagy vasárnap lesz e a barcelona következő bajnoki meccse, erre az egyik fiu bütykölni egy lapos kézikészüléken, majd közölte amit talált az barcelona fc honlapján: vasárnap, és 9-kor kezdődik

pedig egy falut sem láttam a környéken, csak havat meg fenyőerdőt

aszekelyek 2010.12.17. 10:55:44

@pokesz70: Ésszerűtlen dolog, hogy az állam fizessen egy magánbizniszt. Azt a 3oo milliárdot ésszerüen és értelmesen fel tudja használni. Kifizetni kitudja, kölcsönből, hogyne, csak értelme nincs. Nem kéne úgy tenni, mintha meglenne a rávaló. Sokkal fontosabb dolgokra sincs meg. Ésszerűen felhasználni a befizetéseket, az a kormány kötelessége. Mint befizető azt várom el. A stabilitást pedig nem egy módon lehet elérni. Csak úgy, ahogyan az IMF is támogatná. Nem bizony.

jjulie 2010.12.17. 11:01:03

@aszekelyek:

végre hogy előkerültél, megszólítottalak már reggel, mint ebülszerzettvagyonszakértőt, de úgy látszik átsiklottál felette

jjulie 2010.12.17. 08:30:41

nézd meg, és légyszives szakértsd meg a témát

(de tagold egy kicsit a mondókádat)

aszekelyek 2010.12.17. 11:01:46

@a-kis-herceg: Az meg minek volt egyáltalán ? Kenték a xart jobbról balra és balról jobbra...Nagy sokára produkáltak egy nesze semmi, fogd meg jólt... Az ügynököket, ha kérhetném, a másik oldalról megnevezni szíveskedjél...Azt hallgatták el de nagyon idáig. Az meg külön gusztustalan, ahogy a legöregebb Bárándyt odadobták koncnak, egyedül.56-os intézet... Ugyan kérlek...

jjulie 2010.12.17. 11:03:53

@aszekelyek:

a gizikét a gőzekével

lükéül: csapba szarni, szarba csapni,

porfelhő 2010.12.17. 11:04:16

A romok eltakarításával lassan végez a kormány, jövőre kezdődhet az építkezés. A csehek példája azt mutatja, Mo-on is létre lehet hozni egymillió új munkahelyet. Azt egyelőre senki nem tudja megmondani lesz e újabb gazdasági világválság.
Abban mindenki bitos lehet, hogy gyors- és cselekvőképes a kormány, tehát krizishelyzetben azonnal lépni fog. Az irányt kijelöltük, tiz év alatt egymillió új munkahely!
Tízmillió körüli lélekszámu országokban mint pl . a csehek és a portugálok- sokkal kedvezőbb a foglalkoztatottság , minden munkanap minden órájában egymillióval több ember dolgozik mint hazánkban .
Emiatt is gondolom, teljesen reális a célkitűzés.
Nem vagyunk lustábbak mint a csehek" /mondta Varga M./

porfelhő 2010.12.17. 11:08:11

@jjulie:
Bocsánat! Hogy. lehet az, hogy nem csak reggel meg este írsz kommentet? és most itt vagy?:)

aszekelyek 2010.12.17. 11:08:42

@a-kis-herceg: Ez környezetvédelem. HA nem veszed zokon. Hosszú távon ennek és a szélenergiának van értelme. Ezen Kívül Úniós előírás, amit eddig figyelmen kívül hagytak, valamiért. Bár a szélenergiával nagyon nyomultak a választás előtt.

pokesz70 2010.12.17. 11:10:16

@aszekelyek:

Már ne haragudj, de benned akkora a káosz, hogy nem is értem, hogy találsz ki reggel a hálószobából.

Milyen "magánbiznisz"? Jelenleg a bruttó bérem 25%-a kerül be a nyugdíjalapba és 8%-a landol egy számlán, ami egy olyan intézményben van (az általam választott manyup), aminek tulajdonosa én és a többi pénztártag, az üzemeltetői pedíg nemzetközi pénzintézetek. Cserébe az állam megspórolja majd az aktuális nyugdíjam 25%-át. Ez egy tisztességes üzlet, most ugyan nem kapja meg a nyugdíjkassza az általam megtermelt érték (fizetésem) harmadát, csak a negyedét, viszont a jövőben lényegesen kevesebbet kell majd rámköltenie. Szerintem ez teljesen ésszerű, mind az állam, mind az állampolgár részéről. Ennél ésszerűbb lenne, hogy fogjuk 3 millió adófizető megtakarításait (tudod, ez az a 3 millió, akik egyébként minden téren finanszírozzák az állam működését) és szétosztjuk az adófizetők legjobban kereső 4%-a közt, hogy csináljanak vele, amit akarnak??

Hogy téged idézzelek: "Nem kéne úgy tenni, mintha meglenne a rávaló."

nyünyüge 2010.12.17. 11:10:28

@igényes: ezt mintha én írtam volna tegnap? Vagy lüke a számból vette ki a szót :)?

panelburzsuj 2010.12.17. 11:10:38

@aszekelyek:

"amit egy szervezet/közösség együtt létrehozott"

Nem könnyű összeraknom magamban, hogy az elprivatizált közösségi vagyont hogyan voltak képesek a László56-féle primítív kommunisták létrehozni. Mert amit te siratsz, az zömében 1950 után "keletkezett". És a döntő kérdés pont az volt a "rendszerváltás" táján, hogy fenn tudja-e tartani a magyar társadalom "önerőből"? (Azaz: külső befektetők nélkül képes-e az amortizációt is ellensúlyozni, nem pusztán az üzemeltetést úgy-ahogy megoldani, amíg végleg le nem pukkan a "létesítmény". Út, vízmű, gyár: piszok hosszú a sor.)

aszekelyek 2010.12.17. 11:12:11

@jjulie: HAnem a szlovák határ magyar felén mér nem ilyen rózsás az a lefedettség:) Ha a kütyü satellites, akkor meg annak mindegy is. Kár, hogy nem néztél be Abaújban egy faluba.... A helyi kocsmában van-e free WIFI :) Minap azindex elment körülnézni és nagyon nem egyenleteset talált... kb egy hónapja, másfél. Címoldalon hozták.

jjulie 2010.12.17. 11:12:13

@porfelhő:

ennél sokkal cikibb, hogy a következőt írta nekem ma reggel:

"Sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Ebben is csak igazat adhatok neked."

(legutóbb egy üzletfelem írta nekem, hogy " valószínűleg megint igaza van, mint mindig" majd a folytatásban felbontotta a korábbi megállapodásunkat)

lászló56 mire készülhet?

porfelhő 2010.12.17. 11:12:34

@jjulie:
Én most azért irtam, mert megláttam, hogy itt vagy. De megyek vissza dolgozni! :)

aszekelyek 2010.12.17. 11:14:09

@jjulie: Nagyon kevés időm van de mindjárt.

jjulie 2010.12.17. 11:16:17

@aszekelyek:

ne húzd az időt, tessék nekilátni ebülszerzetvagyonelemezni, van téma

porfelhő 2010.12.17. 11:18:07

@jjulie:
Úgy gondolom, ismered egy kicsit , mert ha nem tévedek egy "mosolyt" is "írt" a mondat végére.
Mire készülhet lászló56, nincs véletlenül megállapodásod vele, és Ő is fel akarja bontani?!:)

jjulie 2010.12.17. 11:19:02

@aszekelyek:

ebben jó vagy, csípőből meg fogod szakérteni pikk-pakk

vagy tévedek?

aszekelyek 2010.12.17. 11:21:57

@panelburzsuj: Kedves panelburzsuj! A háború után a magyar nép, mindenki, kivéve a pártvezetést és a besúgóikat, a két kezével építette fel azt amink lett 89-re, a lebombázott , kifosztott országból.Nem volt kivétel gyalog magyar számára, mert aki nem tette, kmk-ért bebörtönözték. A rendes kubikos cigányemberektől, a Konti utcai örömlányokig, akik Dunaújvárosi építőipari munkásnőkké avanzsáltak, kötelezően. Beleértve a fissen szült nőket, akiknek 6 hét járt és takarodtak vissza dolgozni, országot építeni, ha akartak, ha nem. Szedett-vedett holmikban. Anyósomnak hét db pelenkát bírtak összekaparni. még 56 -ban is. Anyám azt mondta, planelbe tették a csecsemőket, mert pelenka a holdon volt, a háború alatt. rongyokba. Te mi a jó fenéről beszélsz. Az elvtársak kijelölték, kik lesznek a vezetőink, szovjet elvtársak és a többinek davaj kicsi robot. Szerencsésebbeknek itthon.

lüke 2010.12.17. 11:21:59

@nyünyüge: ok, nincs vele baj
ilyen rendszerekben nem tudok hinni, igy vsz. le se....(í)rom

aszekelyek 2010.12.17. 11:25:06

@panelburzsuj: Nekem nem kell összeraknom, , 61-ben születtem. Elég primitív, vezető kommunistával futottam össze. Még munkába állásom után is. Csak nem mind volt az. Szerencsénkre.

aszekelyek 2010.12.17. 11:26:28

@porfelhő: Szatellites a ketyeréje. Azzal a sivatagból is tud:) meg a jégmezőkről is.

nyünyüge 2010.12.17. 11:34:09

Akkor neked nem is volt kötelező belépni a manyup-ba.....

jjulie 2010.12.17. 11:34:12

@aszekelyek:

ez úgy hangzik, mintha siratnád amit a komcsi vezetők meg a párt összarakatott a jónéppel

erre van időd, de ebülszerzetvagyonelemezni meg nincs?

aszekelyek 2010.12.17. 11:34:34

@jjulie: Orditól még kérd el a törvény szavát erről. Az én véleményem, ha valaki fizetett érte, nem lenyúlta, három forint húszért kapta, vagy kicsinálta az előző birtokost. ha reális értékén szerezte meg, az nem jelenti, hogy ő is ebül szerezte. Ha ez másként lenne, mindent le kéne államosítani újra:) Ahhoz, hogy igazságot lehessen szolgáltatni. Felülvizsgálni egyes privatizációkat pedig még Szili K. szerint is tanácsos lenne. Szigorúan államérdekből. A közösség érdeke értendő ez alatt. Az ebül szerzett jószág nekem, a BAlettintézet épülete körüli dolgok..., a most vörösiszap katasztrófát csinálgató MAl zrt de a MOTIM se tartozik szerintem a tisztességes úton szezett nagy vagyonok közé. Így , amíg azt nem piszkáljuk, addig Jászait sem. MAjd jövök de most mennem kell. Vagy jogegyenlőség van törvény előtt, vagy nagy rakás ..r a jog. Ma ez van.

aszekelyek 2010.12.17. 11:37:38

@jjulie: Az felháborított és te is megkaptad csak azt vissza kellett előbb olvasnom. Amerikában pld az a szokásjog, az első milliót nem firtatják.... :) Lehet, neked az a szimpatikus. Mással már megbeszéltük, prof.-om szerint. szociológus, pszichológus, és baloldali, ahhoz, hogy legyen , valakitől el kell venni. Ezen gondolkozz el estig. Akkor megvitatjuk.

porfelhő 2010.12.17. 11:41:38

@aszekelyek:
Ki? a lászló56! nagyszerü ember lehet!:) mindent tud, és mindent lát! Ja. meg "kommunistázni" azt is nagyon tud.:)

jjulie 2010.12.17. 11:42:40

@aszekelyek:

na, ez rémgyenge lett, alapbüntetésként visszavonom az ebülszerzettvagyonszakértői titulusodat, a halmazatin még gondolkodom

ordi: mi az ebülszerzés törvényi feltétele?

porfelhő 2010.12.17. 11:45:51

@jjulie:
Őrület! mindig nem értek valamint, "órát kellene vennem". mi az az "ebülszerzés"?:) már két napja irod.

jjulie 2010.12.17. 11:46:19

@aszekelyek:

csak egy kicsit hasonlítasz a lükére

ő röviden ís tud megfejthetetlent írni, te meg hosszan is

jjulie 2010.12.17. 11:48:10

@porfelhő:

aszékelyek a álszakértője, én csak tapogatózom

jjulie 2010.12.17. 11:49:40

@jjulie:

folyt.:

viszont ketten együtt megfelelő mennyiségben használjátok az entert

porfelhő 2010.12.17. 11:50:32

@jjulie:
Jaj! ha Te sem érted, akkor csak irod?:) tőle nem akarok " órát" venni!:)

porfelhő 2010.12.17. 11:53:40

@jjulie:
Honnan tudod? ha nem használom - nem az entert - az F5-öt félóráig sem látom az új kommenteket. vagy nem erre gondoltál?

jjulie 2010.12.17. 11:58:06

@porfelhő:

az nem neked szólt, a lükének és aszékelyeknek akartam hizelegni

jjulie 2010.12.17. 12:01:10

@porfelhő:

igen, ez itt még kökorszaki technika, a barcelona fc honlapja bezzeg tud magától is frissülni

porfelhő 2010.12.17. 12:04:20

@jjulie:
Értem.
mit gondolok én? hogy minden nekem szól. amit irsz.!:)

Szimba 2010.12.17. 12:06:12

Nagyon tetszik ez az írás TG-től!

Kiderül belőle, hogy a különbségek ellenére az azonos helyzetre (válság, szoc. hagyományok, nyugdíj stb.) azonos válaszok érkeznek a volt szocialista országokból. Természetesen annak függvényében, hogy a kormány mennyire erős, vagy éppen koalíciós partnereitől függ.

A fő problémák:

- állami adósság
- nyugdíjak kifizetése
- média kezelése

- Az elsőt teljesíteni kell, ezért ebben a csapdában szenved mindegyik ország. Erre különböző stratégiákat találtak ki.
- Nyugdíjügyben korhatáremelés vagy a nyugdíjak befagyasztása, a mnyp-al való manipuláció egyaránt létezik. A közös, hogy meg kell oldani a nyugdíjak kifizetését.
- Minden hatalom a média kormányhűségét, könnyen és olcsón kezelhetőségét szeretné. Ezt azonban attól függő arányban tudják végrehajtani, amilyen erős a kormány.
Nálunk , ugye, erős.

porfelhő 2010.12.17. 12:07:29

@jjulie:
Igen! az a lényeg! mindig a meccs, tudod! szurkolok a
csapatodnak már hónapok óta!:)

jjulie 2010.12.17. 12:07:49

@aszekelyek:

hol járkáltál te ahol a vezető komcsikkal futottál össze?

Szimba 2010.12.17. 12:10:19

@Szimba:

Én nagyon örülnék, ha TG legalább az európai környezetben tárgyalná Mo. lépéseit. A nagyobb léptékű társadalmi átalakulások, folyamatok sokkal inkább magyarázatot adnak arra, miért így és nem máshogyan alakulnak a dolgok nálunk.

Nem igaz, hogy nem ért csak a belbolitikához! A belpolitika jórésze egyúttal külpolitika is. (Halmazok?!)

Kedves Török Gábor!

Nagyon szeretnék több hasonló elemzést olvasni!

jjulie 2010.12.17. 12:14:30

@Szimba:

én már akkor amikor még meg sem születtél itt ezen a blogon, már akkor forszíroztam hogy tágítsük a kört mondjuk térben és időben, de ellenált

ő ellenálló

de ha a te kedvedért megteszi, megsértődök

lüke 2010.12.17. 12:15:59

@Szimba:
posztkommunizmus
a negyedik: a lenyúlás, az intézményesített új magyar szó
amire ezt szoktam mondani:
azért nem megyek Hovátországba, mert
becsapnak és még hülyének is néznek
az olaszok legalább csak becsapnak, kedvesen

Szimba 2010.12.17. 12:16:25

@aszekelyek:

Hihi! Kommunistával a 80-as, 90-es években???
Te kis gulyáskommunizmusban szocializálódott, tenyéren hordozott, elkényeztetett fajta!!!!
Azt sem tudod, mi a diktatúra, azt sem tudod, milyen káderek voltak vezetők az 50-es, 60-as években! Még börtönben sem voltál! Még el sem vitt a rendőrség jól megverni egy kőbányában!

Már mosható textilpelenkád sem lehetett, te már Coca Cólát cumiztál higított tehéntej helyett! Te már azt sem tudod, mi a Sztálinszalonna!

Csendben gyermek, és fegyelmezetten hallgasd a felnőtteket!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.17. 12:17:55

@jjulie:
Az ebülszerzés egy akkora vagyon szerzése, ami nagyobb a mienknél.
Mienknél kisebb vagyon csak egyszerűen köztörvényes és dutyiba vele.
Mienknél nagyobb pedig ebülszerzett és kobozni köll.
Rekvirálás után a vagyon felügyeletét egy arra érdemesre osztani,
- aki mi vagyunk.
Arra érdemes - mi - pedig méltányos és jelképes 1 forintos áron kapja meg, ha van igazság a földön...

Szimba 2010.12.17. 12:19:16

@jjulie:
:-))))))
Szervezzünk reformokat követelő szabadcsapatot, és állandóan bombázzuk a követeléseinkkel!
Szervezzünk a háza elé töntetést!:-))))

Dübörögjünk el párszor a háza előtt éjszaka motorokkal!

Szimba 2010.12.17. 12:20:17

@lüke:

Ez igaz. Főleg az olaszok.:-)))

jjulie 2010.12.17. 12:24:12

@Szimba:

azannyát

(ehhez képest egy igazi puhapöcs vagyok)

lüke 2010.12.17. 12:27:02

@Szimba: rossz vagy

feljebb Dél-Tirolban azért jobb, és fenn a tengerparton is van egy pár d-tiroli szálloda tulaj

ubul2000 2010.12.17. 12:28:19

@Szimba: Hát a sztálinszalonnát én se ismerem, én Hitler-szalonnaként ismerem a táblában kapható vegyes gyümölcsízt. Én szerettem is.

lüke 2010.12.17. 12:30:29

@simonmondja.:
hiányoltunk,
kodó- aki közben herceg lett még áriát is zengett
rólad- nem csuklottál?
tus
www.youtube.com/watch?v=aVbLNPwi_r0

Szimba 2010.12.17. 12:35:59

@ubul2000:

Csakhogy nem gyümölcsből készült, hanem mindenféle hulladékból.
Politikai szimpátiától függött, hogy ki minek nevezte.

jjulie 2010.12.17. 12:36:01

@lüke:

már megint stimulálod piszkálódhatnék szervemet, tehát az evidence based jegyében:

csak a szó újmagyari ezen a tájon, a módszerről bőven találhatsz példákat a történelem előtti, vagyis a 1945 előtti időkből

pl. a grassalkovich story ismerős?

dakotácia is egyszer hivatalos rangra emelkedik meglásd

Szimba 2010.12.17. 12:38:00

@jjulie:

Csak keményen elvtárs!:-)))
Tanulhatnál OV-től!:-)

jjulie 2010.12.17. 12:43:14

@Szimba:

á nem, ő is puha, a gyurcsány meg a demszki is szabadlábon flangál

Diocles 2010.12.17. 12:43:37

@Szimba:

mondjuk TG kihagyta a román elemzéséből a gazdasági megszorításokat, nyilván nem tudatosan, de érdekes lett volna az összehasonlítás, főleg, h Romániában elég brutális csomagok vannak most (nyugdíjak, csp drasztikus csökkentése az IMF legnagyobb örömére)
a román kormánypártok népszerűsége egyszámjegyű, Tőkés is azért próbálkozik most új párttal, mert az RMDSZ totál leírta magát, nem is a nemzetpolitikával, hanem a mostani megszorításokkal.

szóval ez lett volna az alternatívánk, persze még eljöhet ez is.
apropó, azt nem tudom, h Romániában van-e manyup, ha van, akkor szerintem a románok is arra teszik rá a kezüket.
a többi ország nem, hiszen ők nincsenek annyira gödörben.

ja, és Románia még annyiban érdekes, h ott aztán végképp kézivezérelt az ügyészség, Basescu egyszerűen szó szerint lecsukatja a pol. ellenfeleit, alap persze valami mindig nyilván van, hiszen ki nem korrupt Romániában?

Szimba 2010.12.17. 12:44:34

@lüke:

Jóóó!

De az orkán kabát nem az 50-es évek, hanem a 60-as évek csempészáruja volt. Kamionosok hozták elsősorban.

Szimba 2010.12.17. 12:45:39

@jjulie:

Ideje keménynek lenni. Alapítsunk munkásőrséget Vésztőn!
Miccósz?

bebe tv 2010.12.17. 12:46:26

@László56: Úgy látom, hogy nagyon sokan még mindig csak 2 pólusban tudnak gondolkodni. Kommunista és nem kommunista.
Pedig jó 100 éve létezik a szociáldemokrácia, ami messze megelőzte a kommunista elveket és ideológiát. A volt NDK un. mártírjai közül kivétel nélkül mid az SPD-ben kezdte, ahol később annak balszárnyát képezte, majd onnan kiszakadva hozta létre a német kommunista pártot. Mint köztudott Németországban mindig is a komoly iparral és nagy számú ipari munkásokkal rendelkező tartományokban volt a legnagyobb támogatottsága a szociáldemokráciának. Régen Szászország és Észak-Rajna-Wesztfália, a háború után pedig a Ruhr-vidék. A támogatottságukra mi sem jellemzőbb, hogy miután 1890-ben törölték a Bismarck szociáldemokratákat korlátozó intézkedéseit, képviselőik még a Reichstag-ba is bekerültek. Tehát nyugat-Európában még létezik egy un. baloldali párt amely viszonylag messze áll a kommunista ideológiától. Most akkor felmerül a költői kérdés, hogy 1990-ben nálunk miért az újjá alakuló szocialista pártot ugrasztották szét, ami gyakorlatilag minden oldalnak érdekében állt. Akkoriban még nagyon sokan éltek abból a generációból, akiknek még emlékeiben élt a Horthy érában is igen erős szociáldemokrata párt, amely párt rengeteg szavazatot vitt volna el jobbról és balról is. Az MSZP-től azért mert köztudottan az MSZMP-ből vált ki, a jobb oldalról meg azért mert nagyon sokan 1990-ben az elmúlt 42 év elleni tiltakozásuk miatt szavaztak oda ahova. Félő, hogy ismét jól ítélem meg, de a történelem megismétlődni látszódik. A forgatókönyv megint a jól bevált stratégia szerint íródott, mint 1946-ben, amikor az akkori nem nagy létszámú MKP ( kommunista párt ) Rákosi vezényletével gyakorlatilag likvidálta az épp akkor kormányzó koalíciós partnereit . Először a szocdem párt és a NPP ( nemzeti paraszt párt ) beolvasztásával létre hozta a baloldali blokkot amivel megszűnt az SZDP és az NPP politikai önállósága. Koholt vádakkal letartoztatták Kovács Bélát az FKGP főtitkárát. Utána pedig az épp külföldi útján tartózkodó Nagy Ferencet szólították fel hazatérésre és lemondásra. Ugye ismerős a történet. Először Torgyán vezette kisgazdapárt bedarálása, az MDF alapító tagok átcsábítása, majd maga az MDF kikészítése. Most pedig jönni fognak a büntető eljárások.
Dávid Ibolya, Herényi, Szilvási és a nagy ellenlábas Gyurcsány. GRATULÁLOK ehhez a nagy nemzeti együttműködéshez.

lüke 2010.12.17. 12:48:04

@Diocles:
megszokták,
s 4 millió román E,I, F országokban dolgozik
ez hasonló a Tito féle tőke visszaáramláshoz

Diocles 2010.12.17. 12:48:16

@Diocles:

persze a románoknak nincsenek olyan jóakaróik, mint Lendvai vagy Konrád, stb., akiknek köszönhetően ránk afféle prenáci országként tekintenek Nyugaton.
pedig a román hatalomkoncentráció (pl. az ügyészség Basescu elnök alá van rendelve, aki ezt maximálisan ki is használja), pláne hatalommal való visszaélés aligha EU-konformabb, mint nálunk, mégis Magyarország a rosszfiú a nyugati liberális médiában...

Szimba 2010.12.17. 12:49:01

@Diocles:

Olvastam róla. Igen ezeket is lehetne hasonlítani. Románia mindig nagyon erős diktatúrában élt, nem csoda, ha még mindig így működnek.
Oroszországban Putyin sem egy egyszerű eset. A régi cárok utódja, miközben még Nérót is utánozza. legutóbb még énekelt is valami jótékonysági esten.

Sztálin egy lájtosabb kiadásban.

bebe tv 2010.12.17. 12:50:01

Bocsi de becsúszott egy kis hiba. Az elején a szocialista párt helyett szociáldemokratát akartam írni.

lüke 2010.12.17. 12:50:29

@Szimba: 64-ben kaptam az első orkánt és rögtön egy telefonfülkébe dobott celluloid film füstbombával ki is égettem, jó gyerek voltam:)

lüke 2010.12.17. 12:53:40

@Diocles:
ez hülyeség, csak az itthoni sajtóban igy képezik le,
senki nem törődik velünk érdemben, néha felfújnak egy léggömböt
az Erste Bank volt mo-i igazgatója ,most a román igazgató, szerinte akkora szar van ott ,hogy nem lehet összehasonlítani velünk

jjulie 2010.12.17. 12:53:58

@Diocles:

dio, legyünk tárgyszerűek, két fő ellenségünk van:

az egyiket megszorításnak hívják a másikat spekuláns üzletembernek

a kettőt mindig együtt és egyszerre kell negatív kontextusba helyezni, mert még nem dőlt el melyik a kártékonyabb

nem is vagy igazán elkötelezett, ha nem így teszed

bebe tv 2010.12.17. 12:54:11

@Diocles: Nálunk is ebbe az irányba tendál a dolog a Polt újbóli kinevezésével. Most jött el az ideje a koncepciós pereknek.

Szimba 2010.12.17. 12:55:27

@lüke:

Én is akkor kaptam!!!! Már mindenkinek volt, és addig nyöszörögtem, míg apám szerzett egyet. Viszont sötétkék volt, és nem igazán örültem neki. Az osztályban volt egy lány, akinek királykék volt.

CSENDES 2010.12.17. 12:57:25

"Ha a Moody's minősítési szempontjait szigorúan vesszük, akkor az Egyesült Államok besorolásának a hiány, az adósságállomány miatt sokkal rosszabbnak kellene lennie. Ráadásul a magyarnál sokkal-sokkal nagyobb államháztartási hiánnyal rendelkező és súlyos pénzügyi gondban lévő Írország is sokkal jobb kategóriában szerepel." (részlet Varga Mihály interjúból)

Déli hírek a Moody's 5 kategóriával minősítette le Írországot.

Most biztos örülhetünk.

lüke 2010.12.17. 12:57:57

@Szimba: na tessék
én sötétkéket akartam, apám barnát hozott Bécsből- első Ibusz út-
royal blue- az a szinem:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.17. 13:01:45

@lüke: Jó hallani.
A nótát, meg , hogy hiányoztam.
Mostanság inkább nem érdekel a közélet.
Pártunk és kormányunk olyan jó a kormányzásban, hogy nincs mit hozzátenni.
Csak hátradőlök és élvezem.
Most is csak a címre jöttem be, hogy - mindenki másképp csinálja -.
Azt hittem a villalakók lesznek a téma...

jjulie 2010.12.17. 13:06:14

@lüke:

bécsbe és moszkvába is eljutott az öreged ugyan abban az évben, és 10 évesen ballonkabátod volt

háry jános nem rokon?

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:07:17

@aszekelyek: "Ez környezetvédelem."

tudom. előírhatjuk hogy holnaptól csak napelemes kocsival lehet járni. csak itthon ez nem a gazdasági valóság... ez a nyugat nem közeledik, hanem távolodik... akkor kelet felé megyünk?

bebe tv 2010.12.17. 13:11:58

@porfelhő: Nem a kormány hozza létre a munkahelyeket, hanem a befektetők. Most éppen piszokul sikerült megnyugtatni a kormánynak a befektetői bizalmat a válságadókkal. Ugye?
Az 1 millió új munkahelyhez kb. 300 Mercedes nagyságú céget kéne a külföldi befektetőknek létesíteniük. Talán együtt aludtál a Matolcsy-val, hogy ennyire egyformát álmodtok? Nem lehetséges, hogy te magad vagy a Matolcsy? Az újonnan befektetők már nem ide jönnek, hanem Kínába, Indiába stb. A nagy multik managmentje az extra profitban érdekelt és azért, mert a részvényeseik akiktől az állásuk és javadalmazásuk függ is egyre több osztalékot várnak el tőlük. A Matolcsy meg ahelyett, hogy várja a sok befektetőt lehet, hogy jobban jönne ki a buliból, ha venne a 3000 milliárdból lottószelvényeket Ausztriában meg Németországban. Még mindig igaz a mondás: amíg van lószar addig van veréb is.
A nagy lószar jelen esetben a Matolcsy ábrándozása. Hogy ki a veréb? Ha a tükörbe nézel rá fogsz ismerni.

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:13:25

@simonmondja.: tudod én megint említettelek és megjelentél...
Latiniában úgy mondjuk:

"Lupus in fabula."

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/16/299_mindenki_maskepp_csinalja/fullcommentlist/1#c11911573

jjulie 2010.12.17. 13:15:26

@bebe tv:

a kormány dolga, hogy szugeráljon: indulj be gazdaság

és pikkpak megvan a munkahelyteremtődés

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:17:44

@lüke: én mindig is kisherceg voltam, csak levettem a maszkot... egy ilyen pozitív kedves emberi arc lapult alatta. csak korábban nem akartam ezt megmutatni...

nyünyüge 2010.12.17. 13:18:40

Kövér László, az Országgyűlés elnöke iktatta be hivatalába Polt Pétert, a napokban megválasztott új legfőbb ügyészt ünnepélyes országos vezetői értekezleten Budapesten pénteken.

Kövér László házelnök ünnepi beszédében elmondta: az előző politikai vezetés miatt ma a közjog egyetlen ága sem érintetlen, s néhány ága romokban hever.

A nemzetnek elege lett mindebből, "elege lett abból, hogy Magyarországon a szabadság, amely a rendszerváltással megérkezett, nem szült rendet; elege lett abból, hogy hazánkat egy következmények nélküli országgá tették" - mondta.

A kormány megkezdte ezen állapotok felszámolását, de az nem kétséges, hogy a jogállamiság helyreállításához mindenkinek a támogatására szükség van. Ebben az ügyészi hivatalnak is megvan a maga szerepe - fűzte hozzá.

Kövér László elmondta: az elmúlt hónapokban számtalan riogatást lehetett olvasni az ügyészég politikai irányítás alá vonásáról, függetlenségének csorbításáról. Ehhez képest a törvénymódosítások nyomán, az ügyészség függetlensége nem csorbult, hanem erősödött.

Az Országgyűlés lemondott a legfőbb ügyész interpellálásának jogáról, megerősített megbízatásának legitimitását és meghosszabbította tartamát kilenc évre, végül pedig korlátozta az ügyészség tevékenységét szabályozó szolgálati törvény módosításának lehetőségét - részletezte a házelnök.

Az Országgyűlés biztosítani fogja az ügyészség számára a szükséges létszámemelést és a pénzügyi lehetőségek bővülését is - tette hozzá.
Polt Péterhez intézve szavait azt mondta: "ön már küzdött a bűn ellen és helytállt, azt kérem, tegye meg ezt újra".

Szó bennszakad, hang fennakad....

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:20:47

@jjulie: "dakotácia" nagyon megtisztelő....

ezért elárulom cserébe a te kommenter stílusod nálam ezüst érmes... :)

@bebe tv: megduplázni tudja a kormány a mhelyeket. ezen van... pl a 4órás, és a közmunkás témák... így lehet haladni, legalábbis a KSH jól halad...

Szimba 2010.12.17. 13:20:56

@lüke:

Rémes!:-))
Viszont akkor kezdték gyártani a harisnyanadrágot. vastagok voltak, zöld, bordó, fekete színűek, de nagyon örültünk neki.

Szimba 2010.12.17. 13:22:45

@jjulie:

Nem ballon, orkán.
És biztosan jó elvtárs volt.

Neked muszáj mindig kötözködni?

Az én orkánomat meg kamionos hozta:

Bee!

nyünyüge 2010.12.17. 13:23:14

@nyünyüge:
Várom "A Legfőbb Ügyészség szerepe a Nemzeti Együttműködés Rendszerében" c. konferencia kitűzését, amin Polt Péter mellett a jogász szakma kiemelkedő képviselői mellett előadóként szerepel majd dr Kövér László, Domokos László, dr Répássy Róbert, Navrasics Tibor,...

Szimba 2010.12.17. 13:24:26

@a-kis-herceg:

(Beborultam a billentyűzetbe.)

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:25:54

@simonmondja.:

pedig már a bűn is eltűnt. a hírekből...
a munkahelyek száma is duplázódik.
a 16%os is hagy a konyhán többet. voltak fizetés emelések is.
az egykulcsos igazságos adó (igazságtalanságait, bocs:) aránytalanságait a közszférában ellensúlyozzák.
most hogy átlépsz a szabad választás jegyében az mnyp-ből államiba. most már pénz is lesz, szarásig.
lesz széchényi kettő. pályázatok. ha van szép nagy céged és sok baráttal összeállsz térdig fox gázolni a lében...

vagy vmi céged van? amit tolsz a közös felé?

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:29:33

@nyünyüge: Latiniában erre mondjuk:

Iustitia est regnorum fundamentum.

Az igazság az országok talpköve. - Vagyis, erre lehet építeni.

Nemzeti Gonosz Törpe 2010.12.17. 13:30:14

A NEMZETI HAZUG LOPÓS GONOSZ TÖRPÉRŐL ÉS A FIDESZRŐL EZ JUT ESZEMBE:
Ha a szart felteszik a polcra, mindjárt lekvárnak képzeli magát......

jjulie 2010.12.17. 13:31:26

@nyünyüge:

a konferencia már megvolt, a leisztinger tegnap már oda is adta a szállodáit hozomra

majd a többi is odadja

az ebülszerzés és a lenyúlás fognak mérkőzni egymással

Szimba 2010.12.17. 13:33:54

@jjulie:

Amúgy meg a Te apukád! Az!:-P

Diocles 2010.12.17. 13:35:22

@jjulie:

furcsa módon erre az ügyre a ballib harcisajtó sem csapott le, pedig tényleg érdekes, h a nagy cápa Leiszinger csak úgy odadobja a féltett kincseit egy viszonylag ismeretlen személynek...

Szimba 2010.12.17. 13:35:45

@Szimba:

Zsüli et., lécci szivárogtasd ki, hogy III/III.-as volt-é az upuja?
Enyémről mit tudsz?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.17. 13:36:14

@a-kis-herceg:
Hát, ez is tisztára ValóVilág.
Kedvenc is lehetek, meg kiszavazott is.
Jó benézni oda, ahol már ismernek,
de még jobb, ha nem futjuk a végtelenségig ugyanazokat a köröket.
Fárasztó lenne.

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:38:56

@jjulie: hm. a végén mindig győz az igazság... erre meg:

"Az igazságot nem lehet hinni... Azt tudni kell, vagy hagyni. De ez a világ a dilettánsoké."

"Minden valótlan tény felismerése egy lépéssel közelebb visz a való tényálláshoz."

"Az igazság, ha elfojtják, lassan ható méreg. Már vastag börtönfalakon, ránehezedő évszázadokon is keresztülrágta magát."

(Rejtő Jenő)

jjulie 2010.12.17. 13:39:35

@Szimba:

az enyém hadirokkant volt, nem kaphatott kamionos jogsit, csak hycomat trabantot vezethetett, de azt csak 66-ban kezdték gyártani

Szimba 2010.12.17. 13:44:09

@Diocles:

Leisztingert a szocik is nagyon utálták.
Szerintem most titokban örülnek, ha kicsit megnyírbálják a nagyon sötét ügyek árán 35 milliárdot összeszedő (lehet, hogy már több) fiatalembert.

porfelhő 2010.12.17. 13:44:32

@bebe tv:
Te jól vagy? mit irogatsz nekem butaságokat! Nem is Matolcsy nyilatkozta, hanem a Varga. - most éppen ő.! nézzél Te a tükörbe ! hogy mersz nekem ilyeneket irogatni! ezt a kommentet le sem kellett volna irni, vagy legalább is nem nekem szánni!
Ha nem tetszik a kommentem nem kell olvasni!

Szimba 2010.12.17. 13:46:03

@jjulie:

Ajaj! Szegény apud, II. világháború?
De nem is iréánta érdeklődtem, kíváncsi voltam, hogy hol álltál a ranglétrán a szocializmusban.

lüke 2010.12.17. 13:47:06

@Szimba:
nem volt elvtárs,
megírtam:Bécs Ibusz út , be lehetett fizetni
Moszkva/Krasznodár- napraforgó, búza nemesítés
akkor találkozott a Rákosival a Rosszija szálló postáján,a többiek odamentek, kezet fogtak, ő nem

s otthon van a káder lap, 56-ban kiosztották, állati jó, azon szoktam szórakozni, anyámnak 8 testvére volt!
pl ez van benne:
53- ban megkérdezték a nagyapám mit szól Sztálin betegségéhez:
-ő rajta már csak a jó isten segíthet,de neki nincs!

jjulie 2010.12.17. 13:48:24

@Diocles:

a fizetési mód a legszebb: részvénycsere történik majd, adósságfedezeti részvényt kap a leisztinger első lépésként, a maradékról szóló opció pedig nem fix összegről szól.....

szerintem megegyeztek, ha ezt odadja ingyen, nem lesz firtatva a másik negyvenmilliárd, és szabadon távozhat, a vérebeket meg láncon tartja

végül is minek marakodnának

ez engem kevésbé érdekel, ami jobban az az, hogy az a jászai gyerek mit fog kezdeni ezzel a balaton nevű termékkel

lüke 2010.12.17. 13:48:56

@Szimba:
annyira utálták hogy Molnár MSZP azért egy kis lóvéért a spiccen- Lágym. öböl- szövetkezett vele
L- matematikus

jjulie 2010.12.17. 13:51:56

@Szimba:

80 az a harmincöt, a válság után, ez előtt az üzlet előtt

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:52:21

@porfelhő: :) jól megmondtad neki...
nálunk Latiniában ezt így mondják:

A malis vituperari laus est. o A gonoszok gyalázkodása dicséretnek számít.

vagy:

Cave canem! Óvakodj a harapós kutyától! vagy Óvakodj az együgyű embertől!

Szimba 2010.12.17. 13:52:34

@Szimba:

Még 2004-ből:

"A szenvedélyes sakkozó hírében álló (egyébként sakkszövetségi elnök), mindössze harmincöt éves, harmincötmilliárd forintnyi vagyont birtokló Leisztinger szocialista kötődései csak politikai és nagyvállalkozói körökben ismertek, viszont az egészen biztosan tudható, hogy nem ápolt jó viszonyt az előző kormányzattal. A BÁV Rt. elhalászásával sikerült összerúgnia a port az Orbán-kormány gazdaságpolitikájában kulcsszerepet játszó MFB-vel, amely azonban az Arago "koncentrált" APEH-vizsgálatai után mégis felvásárolhatta a bizományi céget Leisztingeréktől - ráadásul az általuk kért 3,2 helyett 2,5 milliárdért. A Fidesz-kormányzás ideje alatt Leisztinger önkéntes száműzetésbe vonult, a ciklus jórészét külföldön töltötte, rossz nyelvek szerint egy újabb Postabank-ügytől, "koncepciós" eljárástól tartott. Cége, az Arago Befektetési Holding Rt. azonban aktív maradt, és éppen 2000-ben szerezte meg az ellenőrzést a Pick Rt. felett. A kormányváltás után a Forrás Rt. felé fordult az Arago figyelme: alig másfél milliárdos befektetéssel sikerült bekebeleznie a több mint tízmilliárdos készpénzállománnyal rendelkező, állami pénzekből fölhízlalt vagyonkezelő céget.

Megunták a vonalvezetést

Leisztinger köre és még néhány, ismert céget vezető vagy tulajdonló nagyvállalkozó alkotja azt a csoportot, amely - ahogy az egyelőre nevük elhallgatását kérő szervezők nyilatkoztak az Indexnek - a Fidesz holdudvarában létrejött civil polgári körökhöz hasonlóan akar megjelenni az MSZP mellett. Az Index informátora szerint a számottevő üzleti potenciállal rendelkező társaság a kormány határozatlan gazdaságpolitikája miatt 2003-ban kezdett csoportba szerveződni. Az egyik üzletember szerint "megunták a kormány határozatlan vonalvezetését", valamint azt, hogy a szocialista politikusok nem hallgattak kritikájukra. A polgári körökkel ellentétben itt nem tömegmozgalom szervezéséről van szó, épp ellenkezőleg: a szervezők szerint körülbelül ezer embert képesek mozgósítani, de ezek többsége gazdaságilag igen nagy befolyással rendelkező, vagyonos üzletember.

Akad egy-két tehetősebb

A baloldali tőkések közül néhányan már korábban is konfrontálódtak a szocialisták befolyásos gazdaságirányítóival, ezért állításuk szerint tartanak attól, hogy különvéleményük miatt "hajtóvadászat" indulhat ellenük. Decemberben egy, a Népszabadságnak adott interjúban Horn Gyula azt mondta, nem hallott még az önszerveződő üzletemberekről. "Lehet, hogy akad egy-két tehetősebb ember, aki úgy gondolja, a szociknál a helye, de biztos vagyok abban, hogy mindez nem ölt tömegméreteket" - vélekedett Horn.

A párt felső vezetését alkotó politikusgárda saját megosztottsága ellenére sem lát szövetségest a kívülről jött, fiatal vállalkozókban. A neofita vállalkozók az Index információi szerint főként a belső reformjavaslatokkal előálló, szombaton Győr-Soproni megyei elnökké választott Gyurcsány Ferenc sportminisztert tekintik számukra elfogadható kormánytagnak. Az üzletemberek szerint ugyanis Gyurcsány, aki miniszteri kinevezéséig maga is milliárdos cégek tulajdonosa volt, "túl ideologikusan ugyan, de hasonló nézeteket vall", mint a gazdaságirányítással elégedetlenkedők.

Gyurcsány viszont nem tart kapcsolatot az újhullámosokkal, sőt érezhetően idegenkedik tőlük, egyik informátorunk szerint még Kovács Lászlóval is jobban szót ért, mint az újakkal, pedig jól tudja, hogy a pártelnök "akár egy kanál vízben megfojtaná"."

lüke 2010.12.17. 13:53:18

@a-kis-herceg:
Beatus ille, qui procul negotiis

Szimba 2010.12.17. 13:54:30

@jjulie:

Igen, tényleg. Régi cikkeket találtam:-(((
Nem volt piskóta a Leisztiger fiú. 26 évesen kezdte nulláról. Igaz, nem becsületesen, de ma már az mit számít???

Szimba 2010.12.17. 13:58:19

@lüke:

Ne nekem magyarázd!
Zsüli értetlenkedett.

Talán Zsülinél vannak a jelentések a papádról. Fedő neve: zsüli.

a-kis-herceg 2010.12.17. 13:58:33

@lüke: :) ja ja megyek én is vidékiába pár hétre...
elhagyom a várost...

www.youtube.com/watch?v=oVeVe0RJqos

lüke 2010.12.17. 14:02:00

@Szimba:
88 éves, most fog egy könyve megjelenni a háborúról, Ungváry K. lektorálja
Smidling Pálnak küldött egy albumot a kárpátaljai faluról, ahol a nagyapám született,smidling szép, hibátlan helyesírású dicsérettel válaszol
eddig párton kívüli volt, lehet,hogy most belép a Fideszbe:)

Szimba 2010.12.17. 14:03:11

@lüke:

Nem mindenki utálta. Szoci kötődései voltak az kétségtelen.
Most biztosan néhány zűrös ügyletével zsarolják.

lüke 2010.12.17. 14:04:13

@a-kis-herceg:
remélem ,nem az NBH küld oda

Szimba 2010.12.17. 14:05:01

@lüke:

Gratulálok!!!! Mármint édesapádhoz!
Rendkívül jó szellemi kondícióban lehet.
Jó egészséget neki!

porfelhő 2010.12.17. 14:07:14

@bebe tv:
Még megtoldom azzal, ha én a tükörbe nézek egy "szépséget" látok, igy látnak mások is! azt mondják!

a-kis-herceg 2010.12.17. 14:07:43

@lüke: fordítva az nbh ide küldött:) most szabadságon leszek:)

de azért majd rajtatok tartom a szemem...

"A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak"

lüke 2010.12.17. 14:07:56

@Szimba: Schneller kisifiú buktatta le, erre őt is kirakták a Fidesz elitből
gyanús:)
Ó Schneller Demszky főépítésze volt- osztálytársak voltak-

lüke 2010.12.17. 14:10:33

@a-kis-herceg:
már megírtam erre:
Ragályi Elemér szerint minden produlcióban van egy kém,
Zolnay azt válaszolta:
seggecském- igaz ő Aczéllal se parolázott

porfelhő 2010.12.17. 14:10:50

@a-kis-herceg:
Ha én "jól megmondom" valakinek az nem igy hangzik. Ő meg irt valamit, hogy szórakozzon.:)

lüke 2010.12.17. 14:14:04

@Szimba:
kösz
nemrég közölte, hogy jobban síel,mint én
(mondjuk ez nem nagy kunszt,tavayl felmentem a Semmeringre egy este a kollégáimmal 1x jöttem le a 2km-s családi pályán,de megtapsoltak)

Szimba 2010.12.17. 14:17:44

@lüke:

Ez már a gének ajándéka.
Hihetetlen, hogy ennyire egészséges.

Divatba jött a lassú sielés, ott nem kell lesiklani, hanem szépen kis részletekben, pihenésekkel, tájnézéssel leérni. Csináld ezt, és még divatos is leszel.

lüke 2010.12.17. 14:19:05

@Szimba: kezdettől fogva ezt csinálom:)

jjulie 2010.12.17. 14:20:31

@Szimba:

átvészeltük, az apám még megérte, hogy az orbán hazaküldte az ruszkikat, majd a következő évben meghalt, 49-ben műtötték 51-ben már tudott mankóval járni

a lükének már megírtam, hogy így sántikált el és sajátkezüleg vágott ki annyi szőlőtőkét az apja által ültetettből amennyi ahhoz kellett, hogy az ötszoros szorzó miatt elkerüljék a kuláklistát, ez a háromnegyede volt

a sajátját 68-ban vágta ki szintén saját kezűleg a gyümöncsfákkal együtt a tsz tagosítás miatt, fizikailag 44 novemberben lett nyomorék, lelkileg 68-ban zuhant meg

az anyám és a testvérei nem dolgozhattak pesten a rákosi jóvoltából, a bátyja a hatvanas évek közepén fejezhette be a műegyetemet mert a nyilasok onnan vitték el németországba amerikai fogságbaesni, a horthy ösztöndíjas latin görög szakos nővére pedig oroszt tanított egy dunántúli pusztán

állatot megölni megevés céljából kb. 10 éves koromban csináltam először, egy süldő nyúl volt, aztán ez a tevékenység nagyjából rendszeresen az enyém lett

szóval kalandos volt
boldog gyermekkorom volt, soha sem hallottam panaszkodni sem a szüleimet, sem a nagyszüleimet, az apám szokta hangosan szidni a kommunistákat, de a nagymamám mindig rászólt, hogy ne mert meghallhatják

kabátokra nem emlékszem

lüke 2010.12.17. 14:20:54

@a-kis-herceg:
nem tudom megnyitni
ha a szelypitős patakit, akkor tényleg az NBH küldött:)

Szimba 2010.12.17. 14:39:01

@lüke:

Megelőzted a divatot!:-)

@jjulie:

Ne mosakodj! nekem már te leszel a Zsüli fedőnevű ügynök:-))
Apádnak nem lehetett könnyű.
Ez amolyan Közép-Európai sors. Nagyon gyakori mifelénk.

Nálunk is apám intette le nagymamát!:-))
Azért nehogy elmondhassam az iskolában. Ismertek, milyen kis buta forradalmár vagyok. Vagy inkább pletykás?:-((((

Szimba 2010.12.17. 14:40:47

@lüke:

Edda Elhagyom a várost.

lüke 2010.12.17. 14:47:16

@Szimba:
talált, süllyedt
nagy Viktor fan a szelype
a városzt,
mit Miszkolc adhatott

CSENDES 2010.12.17. 14:48:04

Halálra rémültem ma, mert megjelent egy olyan cikk, mely szerint a foglalkoztatottak száma 2744 ezer fő volt októberben. Már érteni véltem, hogy miért a rémület az egymillió munkahely. Kiderült, hogy a statisztika csak az 5 főnél többet foglalkoztatott versenyszektor, és költségvetési szférában dolgozókat vette figyelembe. A gazdaságilag aktívak (munkára fogható) létszáma 4.288 ezer fő.
Ebből foglalkoztatott 382 ezer fő, míg munkanélküli 466 ezer.
Mire kell akkor az egymillió munkahely? 15-18 évig bezárólag és 62-től 74 évig bezárólag másik félmillió embert akarunk beállítani munkába?
Adatok KsH. népesség gazdasági aktivitása, 15-74 éves kor között.

CSENDES 2010.12.17. 14:51:14

Ja, és egyet elfelejtettem. a foglalkoztatottak száma júliustól szeptemberig 3822 ezer fő volt. Mindez tehát azt jelenti, hogy csaknem 1100 ezer fő az öt foglalkoztatottnál kisebb kategóriába esik. (családi vállalkozások, egyéni vállalkozók)

lüke 2010.12.17. 14:53:36

@Szimba:
pont ezt irtam neked
ez volt a fűnyíró effektus

CSENDES 2010.12.17. 14:54:14

4288-3822=466 ezer fő. Nem tudunk 466 ezer főnél többet munkába állítani, mert gazdaságilag aktív létszámunk nem engedi. Ennyit az egymillió munkahelyről. Ilyen lesz az egymillió gyermek is?

Szimba 2010.12.17. 14:56:16

@CSENDES:

Kb. 4 millió dolgozó, 3 millió nyugdíjas, a többi gyerek?

CSENDES 2010.12.17. 14:56:59

@CSENDES: Ebből foglalkoztatott 382 ezer fő, míg munkanélküli 466 ezer.
javítás természetesen 3822 ezer fő

lüke 2010.12.17. 15:00:03

@CSENDES:
lehet parancsra egy M gyereket a világra hozni?
ez se a III.Bir-ban ,se Ratkó Annáéknak nem sikerült

CSENDES 2010.12.17. 15:01:43

@Szimba: A statisztika a 15 és 74 év közötti létszámot vizsgálja, mivel 15 év alatt nem igazán lehet dolgozni. 15-74 éves korig a lakosság száma 4288 ezer fő. A többi természetesen 15 alatt, vagy 74 év fölötti. A foglalkoztatottsági arányban egyébként most értük el a 2008-as (válság előtti) szintet.
Megpróbálom átküldeni.
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf001.html

Szimba 2010.12.17. 15:09:31

@CSENDES:

Azt mondd meg, hogy a foglalkoztatási ráta micsoda? Miért kb. a fele a foglalkoztatottaknak? Nőknél kicsit alacsonyabb (44 %).

CSENDES 2010.12.17. 15:09:55

@CSENDES: Megint ostobaságot írtam. 15-74 év között 7686 ezer fő van. gazdaságilag nem aktívnak tekinthető, aki a mérés időpontjában nem dolgozik. Viszont legalább az idősorok megállják a helyüket.

lüke 2010.12.17. 15:10:25

@CSENDES:
tehát 3,8 M dolgozik
s nem 1,8 ahogy kodo irta
ebből mennyi van minimál béren?

jjulie 2010.12.17. 15:12:03

@Szimba:

ez a leisztinger fiu nem éppen tehetségtelen, de nem az indulásánál lehetnek a problémák, akkor csak jól csinálta amit bárki csinálhatott, viszont a tehetségét igazolva lendületvesztés nélkül, sőt gyorsulva teljesítette az egyre bonyolultabb pályákat

nyilván nem piti gyerek, és ráadásul neki nem ez első millióiról lennének kellemetlenek az esetleges kérdések

Szimba 2010.12.17. 15:12:55

@CSENDES:

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/let/let21010.pdf

Én a KSH adatait néztem. UA. de 600 ezernél valamivel többen nem dolgoznak eszerint.

Szimba 2010.12.17. 15:15:17

@jjulie:

Először a kárpótlási jegyeket vásárolta fel. Aztán már a Picket is.:-))

Diocles 2010.12.17. 15:16:19

index.hu/belfold/2010/12/17/fizetos_konkurenciaja_lesz_az_ingyen_mti-nek/

a Fidesz egymás után veszti el a médiacsatákat, Fellegi excége se az RTL-t, se a hírszerzőt, se az FH-t nem tudta megszerezni.

ráadásul a "független" FH új tulaja Braun Róbert, Gyurcsány volt, és Simor jelenlegi tanácsadója...
A ballib médiafölény szilárdabb lesz, mint valaha.

CSENDES 2010.12.17. 15:18:52

@Szimba: A foglalkoztatottsági ráta egyenlő a foglalkoztatottak száma / 15-74 év közötti népesség számának mutatója.

Szimba 2010.12.17. 15:27:04

@lüke:

2009-ben a munkaerőpiacon 2 millió 599 ezer
fő sem foglalkoztatottként, sem munkanélküliként
nem jelent meg.

A bruttó átlagkereset 200 ezer Ft.

CSENDES 2010.12.17. 15:29:32

A munkanéküliek száma pedig nő és férfi össztételben:
férfi 213 ezer nő és 252 ezer férfi

Szimba 2010.12.17. 15:39:36

@CSENDES:

Ha összeadom a számokat, több jön ki, mint Mo. lakosságának száma.:-(((

jjulie 2010.12.17. 15:53:09

@Diocles:

a sikeres médiacsináláshoz kreativitás, fantázia, vállalkozni merő, folyamatos megújulási, versenyhelyzetet elfogadó, azt kezelni képes tudás és hajlandóság kell

ez mind konzervatív, tekintélyből élő alakokra jellemző?

a csigákat akarod agárversenyen indítani

persze erőszakkal sokminden elérhető

jjulie 2010.12.17. 15:57:27

@Szimba:

nem kárpótlási jeggyel kezdte, és nem a pickkel folytatta

Leisztinger Tamás az új gazdasági mechanizmus évében született, egy terézvárosi értelmiségi családban. Az édesapa az Orion gyárban dolgozott villamosmérnökként, édesanyja fogszakorvos. Karrierje az elmondások szerint magától értetõdõen vezetett az iskolai matek- és fizikaversenyeken elért sikerektõl az ELTE TTK elméleti fizika szakáig. Forrásaink egyöntetûen kivételesen okos, eleven gondolkodású emberként jellemezték, akit a játék és a kihívás vonz - legyen szó egy cég bekebelezésérõl, egy fogós sakkfeladványról vagy épp a bioenergiával mûködõ Egely-kerék tudományos cáfolatáról. A nyilvánosságot kerülõ fiatalember azt hangoztatja, hogy az egyetem mellett taxizásból tartotta fent magát; mi úgy tudjuk, a korszak más jellegzetes foglalatosságai sem álltak tõle távol: gépkocsikat hozott be külföldrõl, lakóingatlanokat közvetített a fõvárosban, számítógép-alkatrészekkel kereskedett. Elsõ "rendes" irodája állítólag a Pixel-Graphics Számítástechnikai Kft. (Pixel-G) Balassi Bálint utcai központjában volt (ez ma a HBW Expressz Takarékszövetkezet fiókja). A céget végzõs mûegyetemista tankörtársak alapították a rendszerváltás hajnalán. (Fáy Zsolt ügyvezetõvel, Farkas Gáborral és Rostás Attilával Leisztinger 1991 után közösen jegyezte a No-com Kft.-t. A Pixel-G tagja volt még Barczi Imre és Gerényi Gábor is, akik késõbb az Internetto nevû internetes portál megszületésénél is bábáskodtak.) A Sony és a Microsoft magyarországi megjelenéséig a társaság multimédiás szoftvereket, hang- és képi megoldásokat kínált, továbbá televíziós stúdiókat szerelt fel a Sony Broadcast hazai képviselõjeként, illetve Amerikából szállított be irodai és üzleti szoftvereket. 1994-ben félmilliárdos árbevételt realizáltak, ez volt számukra a csúcs. Leisztinger 1993 novemberében társult a cégbe: ezt követõen a vidéki stúdiókkal tárgyalt, és finn faházakat árult. A számítógépes multik bejövetelével új húzóágazat után kellett nézni: ekkor került a képbe a kárpótlási üzlet.

bóra77 2010.12.17. 16:04:50

@török gábor: de legalább kifejező. (=az elszánt, mindenen és mindenkin átgázoló miniszterelnök. persze csak a cél érdekében, és mert a zemberek erre felhatalmazták)

lüke 2010.12.17. 16:05:06

@török gábor:
hhm, a jóindulat szerint,
csak újságírói fogás :the beast> bad picture
szerencsére:
nem minden új lépés rossz- ezt is megírják

bóra77 2010.12.17. 16:06:28

@török gábor: de legalább kifejező. (=az elszánt, mindenen és mindenkin átgázoló miniszterelnök. persze csak a cél érdekében, és mert a zemberek erre felhatalmazták)

bóra77 2010.12.17. 16:07:11

@török gábor: de legalább kifejező. (=az elszánt, mindenen és mindenkin átgázoló miniszterelnök. persze csak a cél érdekében, és mert a zemberek erre felhatalmazták)

lüke 2010.12.17. 16:10:20

@Szimba: s azt elbizniszelte Csányinak:)

jjulie 2010.12.17. 16:10:37

@török gábor:

tenyleg nem előnyös

semmit sem ad vissza az igazi ravasz paraszti vénából

jjulie 2010.12.17. 16:14:42

@lüke:

mondjuk 2002-ben a csányi még csak fele akkora volt, mint a leisztinger fiuka, és a demján pedig hozzá hasonló

1.
Várszegi Gábor
Kereskedelem, sportbefektetések
40,0

2.
Széles Gábor
Ipari befektetések, kereskedelem
32,0

3.
Demján Sándor
Befektetések, cégtulajdonok
30,0

4.
Leisztinger Tamás
Befektetések, szállodaipar
30,0

5.
Nagy Elek
Útépítés, építőipar
25,0

6.
Veres Tibor
Befektetések
25,0

7.
Bige László
Befektetések
20,0

8.
Tolnay Lajos
Alumíniumipar
16,5

9.
Csányi Sándor
Befektetések, opciós részvények, borgazdaság
15,0

10.
Szeremley Huba
Külföldi befektetések, borgazdaság
15,0

11.
Erdős Ákos
Nyomdaipari befektetések
15,0

12.
Kristyán Judit
Fenyő-örökség, média
15,0

13.
Futó Péter
Ingatlanfejlesztés, élelmiszeripar
12,0

14.
Lakatos Péter
Ipari befektetések
12,0

15.
Sinkó Ottó
Ipari befektetések
12,0

CSENDES 2010.12.17. 16:23:18

Feladom :
Foglalkoztatottak Munkanélküliek Gazdaságilag aktívak
3 822,5 465,7 4 288,2

Gazdaságilag nem aktívak 3 398,5 (azok, akinek a vizsgált időszakban nem volt munkájuk)

15-74 év közöttiek :7687 ezer fő ( a többi 15 alatt és 74 fölött)

Foglalkoztatási ráta:49,7%

jjulie 2010.12.17. 16:26:16

és még egy-két 2002-es adat

"A magyar üzletemberek vagyona nem mondható nagynak még a térségben sem: a leggazdagabb lengyel egyedül módosabb, mint a száz magyar együtt; a leggazdagabb román vagyonát csak a magyar lista első hét helyezettje együtt adná ki."

CSENDES 2010.12.17. 16:32:54

Nem jött meg a válasz, de ebül szerzett jószág ebül vész el, azt jelenti, hogy jogilag vagy etikailag vitatható módon megszerzett dolgokat általában jogellenes vagy etikailag vitatható módon el lehet veszíteni

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 16:46:40

""A politikai rendőrség alá helyezi a tudományt" - így vélekedik a Kenedi-bizottság megszüntetéséről annak vezetője, Kenedi János."

stop.hu/articles/article.php?id=792984

A kormány "integrált" még egy "szelektív zsarolási forrást"!

jjulie 2010.12.17. 16:48:58

az érdekes hogy a demjánt és a leisztingert 2002-ben azonos súlyúnak gondolták

demján:
"1965-ben szerzett a diplomát a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. Az iskolai évek után a Gárdonyi ÁFÉSZ-nál helyezkedett el, egyre magasabb poziciókban (1965-1966), majd a Bicskei ÁFÉSZ elnökhelyettese (1966-1968), késöbb a Gorsium ÁFÉSZ elnöke lett (1968-1973).[2] 1973 és 1986 között a Skála szövetkezeti közös vállalatnak volt a vezérigazgatója. 1986-90 között a Magyar Hitelbank elnöke volt, továbbá az alapítók egyike. 1990-től a Közép-európai Fejlesztési Társaság, 1991-től a Közép-európai Beruházási Társaság vezérigazgatója volt.

itt tartott, amikor a leisztinger 23 éves egyetemista volt, aki mellesleg taxizott.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.17. 16:52:07

"Az ingatlanok értékbecslésével kapcsolatban Tátrai Miklós elmondta: eddig ÖT értékbecslés született, többsége csaknem AZONOS eredményt hozott...
A FŐÜGYÉSZSÉG által megrendelt értékbecslés szerint VISZONT mintegy 1,3 milliárddal ér többet a sukorói ingatlan Joav Blum Pest megyei ingatlanainál."

stop.hu/articles/article.php?id=793159

a-kis-herceg 2010.12.17. 16:53:02

@CSENDES: "Nem tudunk 466 ezer főnél többet munkába állítani, mert gazdaságilag aktív létszámunk nem engedi. Ennyit az egymillió munkahelyről. Ilyen lesz az egymillió gyermek is?"

látod-látod. én már hónapokkal ezelőtt mondtam, hogy a kettőt együtt tudod értelmezni csak: 1 millió munkahely és gyerek. meg is jegyeztem, jön az 1millio lakás program is...

jjulie 2010.12.17. 16:58:33

ezek után ki is a csányi?

"Édesapja Csányi József, a jászárokszállási tsz mezőőre, édesanyja Ballagó Amália, a háziipari szövetkezetben fonalhajtója Volt. Két fiútestvére van. Szülei méhészkedéssel és háztáji cukorrépa-termesztéssel foglalkoztak. "

"1974-ben szerzett főiskolai diplomát. Ennek megszerzése után először a Pénzügyminisztérium bevételi főigazgatóságán, majd a minisztérium titkárságon dolgozott 1983-ig. Közben elkezdte a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakát, ahol 1980-ban szerzett diplomát, majd egyetemi doktori címet szerzett. Disszertációja a Lakossági hitelezés és betétgyűjtés alakulása, továbbfejlesztésének lehetőségei címet viselte. 1983-ban a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztériumba került mint osztályvezető, ami alacsonyabb beosztást, de szolgálati lakást jelentett. 1986-ban a Magyar Hitelbank főosztályvezetője, majd 1989-től az Országos Kereskedelmi és Hitelbank stratégiai vezérigazgató-helyettese lett. 1991-ben Csepi Lajos, az Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) akkori vezérigazgatója felkérte Csányit a Budapest Bank (BB) elnök-vezérigazgatói posztjára. Csányi elfogadta a felkérést, később azonban pályázati úton kívánták betölteni a tisztséget. Csányi ekkor közölte, hogy nem pályázik, ekkor arra kérték, hogy egy önéletrajzot adjon be, de ezt sem tette meg. 1992-ben a OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatójává nevezték ki"

és 10 évvel később fel akkorának gondolták mint a leisztingert

végképp nem csodálkozom, hogy elvették a leisztinger fele vagyonát

a-kis-herceg 2010.12.17. 16:59:42

@török gábor: szerintem a címhez passzol...

"Hungry for power". azaz áramot kíván! vezessenek bele áramot!

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:08:29

" Újlétán egy 55 éves nő, míg Hajdúböszörményben egy 59 éves férfi fagyott meg a saját otthonában. "

nagyon szar telünk lesz...

www.origo.hu/itthon/20101217-halalra-fagyott-otthonaban-ket-ember-hajdubiharban.html

ilyen nagy törés egyszerre 20 éve nem volt a társadalmunkban, mint amit most okoz a kormány. a rezsi-fizetés olló nyílik...

és a tél is kemény lesz, amit már Márton napon jeleztem is... tavasszal soha nem látott járhatatlan utakra számítsatok.

jjulie 2010.12.17. 17:09:32

lehet hogy tévedek? és itt egy közös projekt szemtanui vagyunk

"De nem Badacsonyörs az egyetlen, ahol az SCD-csoport beruházásai nyomán komoly változásokra kell számítaniuk a helyieknek. A cég a Siotour 2004-es, a Balatontourist 2005-ös és a Zalatours szintén 2005-ös felvásárlásával olyan szintű egyeduralmat szerzett a balatoni kempingek fölött, amire a szocializmusban sem volt precedens. Valójában azonban nem a kempingek, sokkal inkább a terület jelentette a vonzerőt az SCD Holding számára. A megvásárolt 26 kempingből és négy üdülőfaluból csupán kilencet szándékozik a sátoros turisták számára fenntartani. A többi helyére kalandparkot (Alsóörs), gyermekvízivilágot (Zamárdi), legkiválóbb építészeink által megálmodott alternatív villaparkot (Siófok-Sóstó), szolgáltatásaiban bioszellemiséget kínáló környezetbarát szállodát (Vonyarcvashegy), építenének – 21 településen összesen 104 milliárd forint értékben."

"Furcsa egybeesés: miközben az SCD fölvásárolta a Balaton-parti kempingeket, 2006 végén a parlament négypárti egyetértéssel módosította a Balaton-törvényt. Míg korábban csak a balatoni kempingek 8-10 – sőt a vízparti telkek 4 – százalékára lehetett építeni, az új szabályozás már 15 százalékos beépíthetőséget engedélyez. Sőt, amennyiben a telek tulajdonosa közsétányt alakít ki a part mentén, 25-30 százalék beépítésére is engedélyt adhat az önkormányzat. Egyúttal enyhítettek a magassági korlátozásokon is: a korábbi 4,5 méterrel szemben immár 8-12 méteres épületek is felhúzhatók. Suchmann Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke egyébként nem is tagadja, hogy „bizonyos befektetői körök” ösztönzésére születtek a törvénymódosítások. Egy interjúban erről így nyilatkozott:

„Az országnak szüksége van az idegenforgalmi bevételekre, márpedig ezek csak akkor nőnek, ha fejlesztjük a part menti létesítményeket. S akik ezt felvállalják, azoknak biztosítjuk erre a lehetőségeket.”

De hasonlóan nyilatkozott másfél évvel ezelőtt a fideszes Gruber Attila, a törvényjavaslat egyik benyújtója is: „A módosítás mögött többek között az SCD korrekt, nyílt lobbitevékenysége állt”. A parlamenti politikusok annak ellenére döntöttek a korlátozások enyhítéséről, hogy a környezetvédelmi tárca ellenezte a módosítást. A minisztérium akkori közleményi szerint a változtatás „nem egyeztethető össze a vízpart-rehabilitáció szándékaival, s jelentősen megnehezíti a tó védelmét”."

jjulie 2010.12.17. 17:13:43

@a-kis-herceg:

a fellendüléshez tőke és nagyszámú olcsó munkaerő kell

pénz az nem gond, csak elektronikus jel, a nagyszámú olcsó munkaerő legyártás a végfázisába ért

teevee 2010.12.17. 17:34:36

@Diocles: Érdekes. Talán elsiklottál amellett, hogy Braun az üzleti tervét arra alapozza, hogy "A későbbiekben ugyanis egyre nagyobb kereslet lehet a független, nem a kormánypártok által jóváhagyott hírekre. "

Azaz, a média erőszakos megszállásával a Fidesz keresletet teremt az ellenfeleinek. Spanyolviasz 2.

lüke 2010.12.17. 17:38:32

@teevee:
pontosan
csak a pártillattól nem látják

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:39:42

EX LEX ország...
2011. jan.15-től tilos kamionnal előzni az egész országban...

itt a terroristáknak nem kell csinálni semmi törvény ellenest. elég ha élnek a törvényes lehetőségekkel és az egész ország gazdaságát 4-5 személyautóval megbénítják örökre...

autópályán nincs legkisebb sebesség (kresz 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.)

én vicces ember vagyok. jövök siófokról vagy miskolcról a pályán 30 km/h val, felvezetek több ezer kamiont.... :)

aszekelyek 2010.12.17. 17:44:27

@Szimba: Megkérnélek, hogy a baloldali tőkések szóösszetételt magyarázd már el nekem:) azon a szemináriumon kanyarós lehettem, ahol azt tanították:)Szerintem az olyan értelmetlenség, mint a békeharc. Olyan állat pedig nincs:)

aszekelyek 2010.12.17. 17:53:29

@bebe tv: A magyar munkahelyek egy negyedét sikerült a befektetőknek teremtenie. Nagyon vigyáznak, hogy az legeslegkevesebb munkást, a legeslegkevesebb bérért alkalmazzák. Kevés kivételnek tisztelet.HA esetleg figyeltél Orbánra, azt tervezik, hogy lehetőleg továbbra is a magyar vállalkozókat segítik hizzé a munkahelyek teremtéséhez, kb ugyanilyen arányban. Ők megteremtik az ahhoz kellő környezetet, jogszabályi és egyéb. Ha tetszik a befektetőknek, jönnek. Konkrétan ez hangzott el a kampányban. Mint megvalósítandó cél. Ha találnak a befektetők még távolabb , még olcsóbb munkaerőt, úgyis oda mennek. Ahogy nagyon sok el is tűzött, amint még nagyobb profitot szagolt másutt.Tehát helyesen ez úgy hangzik, a befektetők is teremtenek munkahelyeket.ezért folyton fenyegetőznek és követelőznek.

a-kis-herceg 2010.12.17. 17:55:53

EXLEXIA

jan 1 től... és viccesebb mint gondoltam. (hunvicctánia...)
közben kötelező lesz anyi követési táv, hogy beférjen egy előző kamion....
mi van??????????

"Az előzés tiltása a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra és vontatókra az autópályákon és a 2x2 sávos autóutakon reggel 6 és este 22 óra között érvényes. Ráadásul olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson."

www.automobil.hu/c1173/Januartol_tilos_kamionnal_elozni

aszekelyek 2010.12.17. 18:05:31

@a-kis-herceg: Nem látom be, ha Afrikában már van, Joule nevű, tisztán naoelemes autó , ... és nem is drága,. Spektrumon láttam:) akkor Európa, akik állítólag milyen civilizáltr demokraták, mit szarakodnak. Van már japán és indiai is, arról is tudok. Csak arra leheet menni, mert ha nem, nézhetünk a fejünkből kifele a jégkorszakba, vagy kissé több óceánba , mint szeretnénk, igen hamar , még egy kis ideig. Aztán a dínók sorsa lesz a miénk is.A gyereink jövőjét elfüstöljük,... aztán mit mondunk nekik?

aszekelyek 2010.12.17. 18:19:00

@jjulie: Akkor még fodor volt-e körny véfelmi miniszter, vagy az utóda? Érdekes, sukoróért nem nyifogtak:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:22:02

@aszekelyek: sajnálom ez parancsra nem fog menni... ehhez demokratikus tudatos civil polgárokat kell "nevelni"

aszekelyek 2010.12.17. 18:24:05

@a-kis-herceg: A statisztikák biztosan tudna e mellé érveket tenni, a balesetekből. Ezen kívül pedig ez a kanyarba sinycs, ahhoz a szoci baromsághoz képest, hogy a földbirtokkal rendelkező gazdának, ahhoz, hogy elközlekedjen a földjére a munkagépével, pl. traktor, előzetesen hatósági engedélyt kellett kérnie, rengeteg pénzért. Lásd be, hogy az viszi a pálmát... Tavalyi !

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:25:22

@aszekelyek: neeem ez a legjobbb....

EU elnökségre meghirdetem a "LASSAN JÁRJ TOVÁBB ÉRSZ PROGRAMOT"

aszekelyek 2010.12.17. 18:25:41

@a-kis-herceg: Sztem meg de. Az, hogy nem horror a rezsi, elég érv.

a-kis-herceg 2010.12.17. 18:44:05

@aszekelyek:

itt vannak a barátaid... 65 év alatt idejutottunk. keress rá gugli ban "fokgazdálkodás".

www.idokep.hu/hirek/belviz-madartavlatbol-2010-december

Malachi 2010.12.17. 18:56:11

@török gábor: piszkos komcsik azok is mind. ja és karvalytőkések és zsidók és IMF csatlósok.

panelburzsuj 2010.12.17. 19:02:54

@a-kis-herceg:

varanus.blog.hu/2010/12/17/a_birodalom_visszavag_15

sületlenke 2010.12.17. 14:43:09

"Ordi meg Kodó nem jön mostanában, pedig ők sokat tudnak háttérügyekről.(Kár, meg a személyiségük is hiányzik)."

Kulturadalék:

Ádám:

Sokan tengődtök-é még e vidéken?

Blogger:

Sokan bizon, többen, mint ujjamon
Számíthatok. – Szomszédimat, igaz,
Agyonverém már mind, de hasztalan,
Mindég kerűlnek újak; s oly kevés
A fóka-faj. – Ha isten vagy, tegyed,
Könyörgök, hogy kevesb ember legyen
S több fóka. –

kodó tamás 2010.12.17. 19:03:59

@nyünyüge: nee mááá... ilyen xar alaprajzokat. aszta. ehhez hasonló színvonal az Építészfórumon szokott lenni... meg is érdemlik azok a szidók akik nagy hazafiak de biztos-ami-biztos alapon BP en is akarnak lakást... lényeg hogy ránéz egy bp térképre és boldogok milyen belváros. oszt veszik a szart is:) megérdemlik...

panelburzsuj 2010.12.17. 19:04:11

@panelburzsuj:

Népileg:

Több blog, mint komment.

kodó tamás 2010.12.17. 19:06:25

@panelburzsuj: engem emlegecc???? :)

"meg a személyiségük is hiányzik"

ne má... érzem a karácsonyt.... a levegőben. a klub is más.

Latiniában:

Lupus in fabula. o Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik (szó szerint A farkas a mesében van)

nyünyüge 2010.12.17. 19:10:55

@kodó tamás: előjött a harcos verzió?
Az építészfórumon is megtalálható, meg is kritizálták rendesen.
Attól még szép. Mert érdek nélkül tetszik. Nekem pl.

panelburzsuj 2010.12.17. 19:16:23

@kodó tamás:

Kodót beengedik Latiniába??

(Egyébként sületlenke hiányolt, én csak heroldok.)

panelburzsuj 2010.12.17. 19:27:09

@lüke:

Latinia?

maga a schengen (ld. még: gótika elterjedése)

lüke 2010.12.17. 19:30:16

@panelburzsuj:
mióta magázódunk?
prosit riesling de mosel:)

kodó tamás 2010.12.17. 19:31:28

@lüke: ez joo ezen nem szelypit....

kérem a személy azonossági kérdéseket ne firtassuk ilyen zavaros időkben.

@panelburzsuj: apropó Latinia.

én itt vagyok ONÁMIÁ ban. a multkor a nagymagyarországos H matrica ügyben eszembe jutott gyártok "kis magyarországost" + "nem a méret a lényeg" felirattal...

de az olaszoknak szintén lehetne matrica a kocsilyukon:
a római birodalom legnagyobb kiterjedésével... kb ugyanaz...

lüke 2010.12.17. 19:33:38

@kodó tamás:
majdnem,
csak már nem szájhagyomány útján terjed

nyünyüge 2010.12.17. 19:45:30

Orbán karizmája - olvasom egy másik blog-on.

Hová süllyedt a magyar nyelv tanítása - a karizom szó birtokos ragozása helyesen: Orbán karizma, ami a ma 7-tájban beidézett kép szerint tényleg tényleg igen figyelemreméltó.

lüke 2010.12.17. 19:52:29

@nyünyüge:
Berl. öreg és a fiatal nők utáni kajtatása legyengíti, nem bírja az iramot, OV még fiatal

@panelburzsuj: :)

aszekelyek 2010.12.17. 20:26:16

Mára már csak egy bejegyzést írok, mert fárasztó volt a nap. Az ÁSZ jelntése szerint mindössze 12 ezer ember kifizetésére való összeg áll rendelkezésre , az esetleges csőd esetén. Amiről tudjuk, a másik országban, ahol ezt bevezették, be is következett , e is úszott a cél. Ennyi bizonytalansággal működtetett rendszer , ami még kb. két és fél ezer milliárd forint államadósságot is generált és annak ellenére az állam kellett, hogy fizessen végeredményben, tökéletes baromság, / svindli. 12 ezer emberre való pénz , 3milllió tag dacára. ennek nem lett volna szabad kiderülnie Bauer úr? Teljesen meghatározhatatlan a garancia, és nincsenek kifizetési jogszabályok. Minek is csináltak volna, ha a biztosítókba olvasztás volt a kitűzött cél. Tessék az Állami Számvevőszékkel vitatkozni és erősen elgondolkodni :) Mindenkinek jó éjt. Akit érdekel, elérheti az ÁSz jelentés kivonatát a Magyar Hírlap online-on. Nézem, hogy kb 24oo milliárdot kellett ráfordítani közpénzből. Ennél alig több, ami összesen ma állítólag van.Tizenkét év elteltével.

Ordnassac 2010.12.17. 20:29:25

@panelburzsuj: :-)

A Varánuszt most amiatt hanyagolom, mert amióta törzsvendég lett az Index címlapján, kissé harcifórum-jelleget öltött, azt meg kevéssé bírom, de sületlenke kedvéért bekukkantok.

nyünyüge 2010.12.17. 20:30:20

@aszekelyek:
Hát igen. Egy Domokos Lászlónak kellett az ÁSZ élére kerülnie, hogy ez a sok gazság kiderüljön.
Még jó, hogy az esetleges csőd előtt érkezett :-(((!

aszekelyek 2010.12.17. 20:45:13

@lüke: Nocsak, az én mamám is kárpátaljai .... 86 lenne, ha megérte volna.@nyünyüge: Még jó. Neked is jó éjt.

nyünyüge 2010.12.17. 20:47:07

@aszekelyek:
Nem jó.
Úgylátszik az irónia nem ment át ebben a minuszban.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 20:48:44

"Ennyi bizonytalansággal működtetett rendszer , ami még kb. két és fél ezer milliárd forint államadósságot is generált és annak ellenére az állam kellett, hogy fizessen végeredményben, tökéletes baromság"
?
Ne keverjük a Garanciaalapot a vagyonnal, jó?

aszekelyek 2010.12.17. 20:51:14

@nyünyüge: Az első perctől jöttek az információk , csak é Idő, amíg tudatosul. Nyilván így volt időzítve. Sztem okosan.Már a közzététele a jelentésnek. Más orbitális disznóságokat is közzé tettek, eddig is , pl. a vagyonkezelő nemlétező leltárát,.... ahogy azt átszervezték,... meg még sok egyéb gazságot is. Nem véletlen, hogy kézzel-lábbal tiltakozott a ballib, hogy hatásköre is legyen az ÁSZ-nak, nem csak véleményezési jogköre. Naná, hogy ellenzéki indítvány volt.

aszekelyek 2010.12.17. 20:55:18

@nyünyüge: Nem jó? Hogy kiderült? Vagy mi? Hogy tudhatod az okot, miért történik, ami történik? Irónia felmerült. HA az előző dobja be, mennyivel lenne nagyobb a mínusz az államkasszában? Sztem csak az nem jó, hogy ez így ment tizenkét éven át.

aszekelyek 2010.12.17. 20:59:03

@namitirok: Nincs mit keverni. Az ÁSZ ezt megállapította. Mondom, velük kell vitatkozni. Ha az állam köteles fizetni, ha esik, ha fúj, akkor használja a pénzt is az állam. Sztem ez így korrekt. Nem kell kavarni mindenféle kifogásokkal.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 20:59:22

@aszekelyek: Fog ez még menni, csak jóval hosszabb időn keresztül, úgy vélem!
Kár, hogy azt is csak akkor tudhatjuk meg, amikor nem lesz miből nyugdíjat fizetni, mert mindenki eltitkolja a jövedelmét, aki teheti!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:03:17

@aszekelyek: Semmiféle kifogás nincs, itt a Garanciaalap arról szól--áh, hagyjuk, felesleges..
"Mi a feladata és mivel foglalkozik a Garancia Alap?

Az Alap tagjai a magánnyugdíjpénztárak, akik garanciadíjat fizetnek. Az Alap pénzeszközéből a garanciális kifizetésre akkor kerül sor:
1. ha a magánnyugdíjpénztár nem tud fizetni másik pénztárba történő átlépés, vagy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe való visszalépés esetén.
2. ha a nyugdíj folyósításának időszakában a magánnyugdíjpénztárnak nincs elég pénze (szolgáltatási tartalékának szintje a szolgáltatási kötelezettségek teljesítését nem teszi lehetővé). "

Ennyi, nem több és nem más...

panelburzsuj 2010.12.17. 21:03:45

@nyünyüge:

www.magyarhirlap.hu/images/ups/72/72232.jpg

"Beért Budai Gyula munkája, lecsaptak a kétszáz hektáros honvédségi földpanama felelősére"

Ilyet aszekeylek húgom aligha olvashatott (legfeljebb a begyújtáshoz félretett öreg újságokban), mert ez stíl már a hatvanas évek végén sem volt divatban, mire ő megtanult olvasni. Szóval sajátos közbeszéd-archaizálási kísérletnek vagyunk tanúi, csak az ugrás néha rövidre sikerül, és nem hetvenet, csak hatvanat megyünk vissza ..

aszekelyek 2010.12.17. 21:07:36

@namitirok: Ez a rendszer, nem oldotta meg azt a problémát, amelyet ugyan akkor is felismertek de nem kezelték, csak kiszedtek sok pénzt az állami nyugdíjkasszából. Az , hogy most másként lesz, nem jelenti, hogy így is marad. Lehetséges jobb rendszer. Mi az, hogy, nagyon is! Tisztább. Két pillér , oszt jónapot. Van arra is megoldás, hogy azt a letagadott szajrét utolérjék. El lehet tanulni, a németektől. Nincs segély, míg fel nem élted a vagyonodat. NYugdíj csak annyi, amennyit magadnak összeraktál, befizettél. HA eltitkoltad, akkor hidegvízre elég lesz. HA manyupba tetted,önkéntesbe, az is a te kockázatod. Másra áthárítása a fizetésnek és a felelősségnek, eddig és nem tovább. Egyszer tiszta lappal kell indulni. Nem minden xart a büdzsé nyakába varrni. Neked milyen szabályok alapján fizetnének? Amik nincsenek is?

aszekelyek 2010.12.17. 21:13:59

@namitirok: Erről beszélek. Már régóta. Nincs garancia mindenki felhalmozott pénzére. Csak azt hiszik.Meg még sok mást is. Ami nem egészen úgy van. A lényeg, neked, milyen szabályok alapján fizetnének, 2o13-tól, ha akkor vagy jogosult? Amik nincsenek megalkotva? "o1o április végéig el sem voltak kezdve. Ezt ha részéleteznéd. Egész más irány volt , 2o1o januárig, amíg az AB és Sólyom úr azt az irányt el nem fordította a helyes irányba. Bizonytalanság helyek vannak. A garancia alap csak egy része.

aszekelyek 2010.12.17. 21:17:29

@namitirok: Fő az optimizmus. :) Németek mondják, náluk is lesz vagy 4oo euró a nyugdíj ... mostani számítások szerint.....) Romániában, ismerőséknél ein hundert már. Azt még csökkentették. Jó éjt!

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:35:23

"NYugdíj csak annyi, amennyit magadnak összeraktál, befizettél. HA eltitkoltad, akkor hidegvízre elég lesz."

Miután az egyéni számlavezetés csak virtuális lesz, úgy tűnik, így ez igazzá is válhat! ...az államiban, ami felosztó-kirovó jellegű, továbbra is, tudomásom szerint.
Na, Megasztár inkább, úgy tűnik!

kodó tamás 2010.12.17. 21:37:55

@Ordnassac: ezekkel a sporttolókkal csak a gond van. biztos siel...

a polt petya is motor lesz azt igérte... a fides repülő motorjai. csak nehogy egyszerre álljanak le...

porfelhő 2010.12.17. 21:40:16

Határozott lépésekre volt szükség, hogy jövőre jelentős összeget fizethessen vissza a magyar állam. indokolta a magánnyugdij-pénztárak átalakitását, állami rendszerbe történő bevezetését Lázár J.
Nem úgy vágtak neki a kormányzásnak, hogy náluk van a bölcsek köve és várható volt, hogy jelentős viták és konfliktusok lesznek.

Garantálják a nyugdijak értékállóságát. A kormány most nemtette meg a jövő nyugdijait. arról is beszélt, hogy a szocialisták arról próbálják meggyőzni az embereket, hogy a magántőkénél jobb helyen van a nyugdíj, mint az államnál, „ilyen sehol a világon nincs, csak Magyarországon”. „Csak az állam képes garanciát adni a nyugdíjrendszer fenntartására.”

A magánnyugdíjpénztárak vezetői egészen extrémen jól éltek az ötszázalékos működési költségből, míg az államnak a nyugdíjak kifizetéséhez hiteleket kellett fölvennie – tette hozzá. A magánnyugdíj-pénztári befektetések nyilvántartott és valós értéke között nagy különbség van – vélte a Fidesz frakcióvezetője.
Lázár szerint nyilvánvaló, hogy politikai és gazdasági érdekek miatt a magánnyugdíjpénztárak mellé álltak a szocialisták.

Ordnassac 2010.12.17. 21:40:20

@kodó tamás: Kijevben van hivatalos látogatáson

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2010.12.17. 21:41:54

@Ordnassac: LOL, külföld! Ott írta alá, vagy ez is csak salátahír, mint a törvény?:-P
Külföld
"Emlékeztetett arra, hogy az új testületnek tagja lesz az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank elnöke, valamint egy, az államfő által hat évre kinevezett kiemelkedő tudású közgazdász. Schmitt Pál arról még nem határozott, hogy kit jelöl a tanácsba."

Szegíny, még nem mondták meg neki, hogy kit fog kinevezni?

porfelhő 2010.12.17. 21:46:53

Nem is értem! nem látok jól? vagy mi van? a @tamásnak az előbb még nem ez volt az avatarja! előkerült a tamás, a jjulie meg eltünt.

porfelhő 2010.12.17. 21:53:36

@kodó tamás:
Igen! de Te tudod, hogy mit csinálsz? Mi a mondanivalód ezzel a belinkelt címmel?:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 21:57:08

@manyike:

Állásbiztonság:

Na ilyen valóban nincs, de nem is lesz.

Nem csak az indoklási kötelezettség alóli kibúvók miatt - pl. próbaidő, határozott időre szóló munkaszerződés - hanem egészen egyszerűen amelyik menedzser nem tud egy óra alatt olyan ürügyet kreálni felmondási indoknak, amelyik bíróság előtt is megállja a helyét az alkalmatlan a munkakörére.

Másrészt meg valahol érthető is. Az dirigál, aki fizet. Hadd dönthesse már el a cégtulajdonos, hogy kivel akar együtt dolgozni és kivel nem, ha egyszer az ő pénze bánja, és ne kibicek szóljanak már bele, hogy ne azt a személyt alkalmazza, aki a legjobban dolgozik és akivel a legjobban együtt lehet dolgozni, hanem azt aki cigány homoszexuális nő!

Kicsit durva hasonlat, de ez kb. olyan, mintha nem vásárolhatnánk meg azt a cipőt, amelyik a legjobban tetszik és amelyiket a legkényelmesebbnek tartjuk, hanem mások előírt szempontokat kellene betartanunk cipővásárlásnál, mert ha nem ezt tesszük, az hátrányos megkülönböztetést jelent az ocsmány és kényelmetlen nem praktikus cipőkkel szemben. a csizmavásárló pfúj rasszista disznó a szandálokkal szemben, de persze a szandálvásárló az csupán a rasszista csizmások módszerei ellen tiltakozik pontosan ugyanazzal a módszerrel.

Sz'al nagyon fura dolog ez az állásbiztonság.

Bérforintok helye:

Objektíven összehasonlíthatatlan a különböző munkák értéke.

Egy traktoros szántásából hány négyzetméter felel meg egy tanár hány órai oktatásának?

Egy orvosnak hány pácienst kell meggyógyítania egy bankár mennyi hitelügyletéhez?

A munkák így összehasonlíthatatlanok.
Van egyszer egy kereslet, kínálat.
Ha az orvos irigyli a bankár fizetését, akkor miért orvosnak ment, miért nem bankárnak?
Amikor az iskolába jelentkezett már akkor is tisztában volt vele, hogy körülbelül mennyit lehet keresni abban a szakmában.

Ez nem így működik. Ha túl sokan akarnak ügyvédek, orvosok, tanárok lenni, miközben nincs annyira szükség, de alig valaki akar kukásautón dolgozni, miközben kevés az ember a sok elszállítandó szeméthez képest, akkor az orvosoknak, tanároknak, ügyvédeknek célszerű kevesebbet fizetni a kukásautón gürcölőknek meg többet.

James Onedin hajótulajdonos mondta a filmben, hogy
Senkinek nem annyi pénze van, amennyit megérdemel, hanem amennyit meg tud keresni.

Így van ez.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:00:03

@porfelhő: :)
sose mond el senkinek ha rá fox jönni... titok... csupaszív kisherceg, nem szereti a durva tamás kodót... bár lehet hogy az álarca alatt is emberi arc rejtőzik. lehet ő is herceg... minden emberben vannak valahol legbelül jó tulajdonságok... kívül akármilyen ijesztő is...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 22:06:14

@a-kis-herceg:

A francia sakk az olyan, hogy ütni kötelező, és az nyer, akinek előbb elfogynak a bábui. (A király is leüthető.)

Minden egyéb szabály változatlan.

porfelhő 2010.12.17. 22:09:45

@a-kis-herceg:
Igy igaz. megpróbálom megérteni amit irtál, bár kicsit nehezen megy.:) egyébként a tamásnak ez az avatarja tetszik a legjobban.:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:10:36

@Akitlosz: :)

"A francia sakk ... A király is leüthető."

izgalmas:) játszunk ilyet? hm. kéne egy király.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:12:00

@porfelhő: nem is tudom hogy magyarázzam, hogy CSAK TE értsed... pl. a gázálarc rossz viselet... ha mindig rajta van rárohad... néha le kell vennie...

porfelhő 2010.12.17. 22:18:37

@a-kis-herceg:
"néha le kell vennie"? vegye le örökre. igaz azt irta a multkor, hogy karácsonykor sem veszi le.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:22:44

@porfelhő: ő nem... de az én arcomat nézheted:) "helyette" :) érd be velem...

porfelhő 2010.12.17. 22:26:36

@a-kis-herceg:
Hm. érdekes. a Te arcodat hol lehet megnézni?:) egyébként mit csinálsz már Te is az avatar cserélgetéseddel, nagyon jó kedved van :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.12.17. 22:29:30

@pokesz70:

Nem érdekes az, hogy bár a világ összes "fejlettebb" országa a végletekig el van adósodva gond nélkül bármikor összedobnak sok száz milliárd eurós, akár billiós nagyságrendű hitelkeretet?

Az IMF nem valódi, fedezett pénzt hitelez, nem aranyat adnak kölcsön, hanem csupán a semmiből teremtett adósságpénzt, úgy 90%-ban. Zseniális(an aljas) találmány a pénzmultiplikáció.

---

Azon mindig lehet tanakodni, hogy ha van pénz mire költsük, de ha nincs, akkor valahol spórolni kell. Azon is lehet vitatkozni hol.

De abból semmi jó nem sül ki, ha az állam évtizedeken keresztül többet költ a bevételeinél.

Felőlem lehetne magánnyugdíjpénztár is, nem az elv a gond, hanem ahogy volt az úgy nem jó, nem telt ennyi kiadásra.

Szerintem bárhol is vágna a kormány mondjuk 500 milliárd forintot a kiadásokon az ellenérdekelt ellenzék, illetve akiket hátrányosan érintene az 500 milliárdos spórolás ugyanígy tiltakoznának.

Bármelyik ujjamat is harapom meg, mindegyik fáj. Az ujjaimnak persze nem mindegy melyik lesz a szenvedő alany.

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:31:16

a mostani avatarból összerakod... de ne mond el senkinek:))) 5 percig fenn hagyom...

porfelhő 2010.12.17. 22:34:52

Aha! kezdem érteni:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:39:09

@porfelhő: akkor ásózok tovább... a B-612-n :) örülök... sokan 20-24 óra alatt rájöttek... pedig szerintem erős stílus váltást csináltam.... ugye milyen kellemes és emberi:) karácsony van...

porfelhő 2010.12.17. 22:49:16

@a-kis-herceg:
"kellemes és emberi". biztos. ne ird már ezt a sok kipontozott mondatot, mert már fáj a fejem a találgatástól.:)

a-kis-herceg 2010.12.17. 22:57:00

@porfelhő: kellene már egy jó avatart keresned...

porfelhő 2010.12.17. 22:57:51

Még jó hogy rájöttek! mikor "Ők" vannak többségben én meg egyedül. jó, hogy tudják ki kicsoda.

porfelhő 2010.12.17. 23:00:53

@a-kis-herceg:
Nem, nem kell avatar. nem akarok. jobb igy nekem.

a-kis-herceg 2010.12.17. 23:14:15

@porfelhő: pedig a kresztáblák a legjobbak:)

porfelhő 2010.12.17. 23:17:24

@a-kis-herceg:
Nem mondod? miért nem irtad, hogy van új poszt? pedig Te biztosan tudod.:)

porfelhő 2010.12.17. 23:32:28

@a-kis-herceg:
"Elhagylak", megnézem mit irt a TG. a másik poszton.:)

ssi 2010.12.18. 00:35:19

@Akitlosz: igen, én is tudom, hogy nem egyszerű, de valamilyen szempontok mentén akartam gondolkodni

- tudom, hogy állásbiztonság sose lesz, de ez kevésbé rossz, ha főleg szakmai alapon történik, s csak ritkán politikain
- szerintem nagyon fontos, hogy mindenki olyan szakmát válasszon, ami neki való
- köztudott, hogy van néhány szakma, mely évek óta alulfizetett, s nem a kereslet-kínálat érvényesül az egészségügyben se: hiába van komoly létszámhiány, nem nőnek a bérek, de sokuknál pl. egy vagyonosodási vizsgálat nagyot kaszálhatna

ilyen témáknál mindig eszembe jut, hogy ismerősök mesélik, pl. Németo-ban is szűkebb a jövedelmi olló - úgy általában

bebe tv 2010.12.18. 08:01:05

@jjulie: Fordítsuk le magyarra. Igen nagy a valószínűsége, hogy
már az első munkahelyén ha nem a főiskolán már mszmp tag volt. Ennyit a mostani jobboldali vonzalmáról.

ssi 2010.12.18. 10:40:22

@porfelhő:
szia
- nem a számítógépezésben kell most nagyon otthon lennem, sajnos még nem is vagyok
- a linkelést a fiam tanította meg lépésről lépésre
- ha gondolod, s amikor lehetőségünk van rá, szívesen megosztom veled - szintén lépésről lépésre
üdv

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.18. 15:41:30

"A megfigyelőket azonban nem igazították el kellően, mert ők mégis aggódnak. Oliver Vujovic, a Nemzetközi Sajtó Intézet főtitkára - igen diplomatikusan - szólt a megbeszélésekről. Szavai szerint furcsa, hogy a tárgyaláson egy biztonsági őr is jelen volt. "Tárgyaltam már miniszterelnökökkel, miniszterekkel, de ilyet még nem láttam, esetleg ez egy új kommunikációs forma lehet - mindenesetre tanulságos volt..." "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=376110

...nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért...

PS: Gábor, kérem kommentjeim visszamenőleges törlését, mert a visszamenőleges törvénykezés esetleg visszamenőlegesen médiahatósági bírságot fog rám kiszabni nem-megfelelő-kormánylojalitás ürügyén! :-) :-(

parancsmegtagado 2010.12.19. 15:24:44

No akkor csak az összehasonlítás végett valaki (vagy maga a blog gazdája) foglalja össze a magyar eseményeket hasonló terjedelemben és stílusban.

tintamin 2010.12.21. 12:39:17

"mindenre és mindennek az ellenkezőjére"

Ez mostanában kezd elterjedni, és - szerintem - borzasztó.
Értem én, hogy hangsúlyozni akar, de tegye kevésbé elcsépelt, pontatlan módon:

Abban, hogy "minden", benne van annak az "ellenkezője" is.
Ez olyasvalami, mint a "végtelen plusz kettő".
Matek.
süti beállítások módosítása