Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
dec 27
20:06

Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a „nincs más választásunk”, „mi csak nyomjuk a gombot”, „úgysem lehet szembemenni” típusú érveléssel. Olykor vezetőnek gondolt fideszesek is ilyesmire hivatkoznak, mondván, hogy ebben a ciklusban a siker és a kudarc is igazán csak egy emberé lehet.

Az érvelés egyik fele biztosan hibás: ha sikertelen lesz ez a négy év, akkor a bukás – természetesen nem pontosan egyenlő mértékben - biztosan minden kormánypárti politikus számára súlyos kárt okoz majd. Nem is kell nagyon messze menni, hogy lássuk ennek a mondatnak az igazságát: az MSZP elmúlt néhány évének története megmutatta, hogy hiába csak egy ember áll a reflektorok kereszttüzében, ha politikája összeomlik, mindazokat maga alá temeti, akik mögötte álltak. Ebből a szempontból pedig szinte teljesen mindegy, hogy őszinte lelkesedés vagy csak kényszerpályás(nak gondolt) politizálás tartotta ott őket.

Miközben a két kormányfő helyzete számos ponton különbözik, ebből a szempontból mégis jogos lehet az összevetés. Az MSZP, amely korábban mindig híres volt vezetőitől való rugalmas elszakadásáról, 2006 után egyre erősebben hozzákötötte sorsát Gyurcsányhoz. A szocialista politikusok hosszú ideig mindent megszavaztak, amit a kormányfő akart és kikényszerített. Először azért, mert hittek benne, hittek a siker lehetőségében, hiszen valóban elévülhetetlen érdemei voltak a 2006-os győzelemben. Később, amikor már egyre jobban kitűnt politikájának reménytelensége, már csak azért, mert nem láttak más lehetőséget, és azt gondolták, azt hitték, hogy ezt az utat akkor is végig kell járni, ha amúgy „elméletileg” lett volna más választásuk. 2009-re, amikor a kormányfő közjogi értelemben is bukott politikus lett, már valóban mindegy volt: nem létezett MSZP, csak Gyurcsány pártja.

A 2006 utáni opportunista, beletörődő szocialista érvelés mostanában a Fidesznél köszön vissza, csak talán még erősebben, még komolyabb átéléssel, kiegészülve új elemekkel. A Fidesznél a vezető iránti lojalitás, példás pártfegyelem és az összetartást ösztönző, mézesmadzagra és korbácsra építő politika ráadásul nem új jelenség. Orbán Viktor messze nem ugyanazt jelenti a Fidesznek, mint Gyurcsány Ferenc az MSZP-nek. Ereje, tekintélye, hatalma pártján belül lényegesen jelentősebb, mint a szocialista politikusnak bármikor volt. Ebben a helyzetben a nyilvános kritika, az ellenvélemény hangoztatása, különösen pedig a nyílt szembefordulás sokak (egyelőre mindenki) számára vállalhatatlan alternatíva. Mindazok, akik zárt körben, üzengetve vagy a sorok között próbálják jelezni fenntartásukat, éppen ezért ugyanabban bíznak, mint a Gyurcsány alatti szocialista vezetők: vagy sikeres lesz, és akkor mi is sikeresek leszünk, vagy bukik, és akkor majd – legalább a párt élén, de talán az országban is - mi jövünk.

Tisztán leíró jelleggel mondom: fontos látni, hogy nincs így. Mindazoknak a „poszt-politikusoknak”, akik a túlélés és az élrekerülés lehetőségét az utolsó percig támogatásban vélik megtalálni, be kell látniuk: ha elszalasztják az időben lépés lehetőségét, sorsuk végletesen összekapcsolódik a ciklus névadójának sorsával. Ez nem feltétlenül baj, könnyen lehet, hogy személyesen jobb stratégia is, mint bármi más, ami nagy eséllyel a senki földjére, a szilikatalinosodás útjára vezetne. Egyszerűen csak látni kell, hogy egy idő után, egyre több közösen támogatott döntéssel a hátuk mögött, összekapcsolódva azzal is, amivel nem szeretnének, már senkinek nem lesz két jó kimenet.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr522542663

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gabriele Turco egy gondolatáról 2010.12.28. 08:51:15

 "Mindazoknak a „poszt-politikusoknak”, akik a túlélés és az élrekerülés lehetőségét az utolsó percig támogatásban vélik megtalálni, be kell látniuk: ha elszalasztják az időben lépés lehetőségét, sorsuk végletesen összekapcsolódik...

Trackback: Hol volt valójában Orbán Viktor? 2010.12.28. 03:26:08

Júniusból érdekes dologra emlékezhetünk: Orbán Viktor levélben (!) javasolt köztársasági elnököt a Magyarországnak, merthogy a bolgár tengerparton nyaralt. Ha Schmitt Pál kvalitásai miatt nem is, de egy demokráciában mégis illik úgy intézni a dolgot, m...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2010.12.27. 22:37:37

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szimba 2010.12.28. 15:18:42

@Hepci:

Elképesztő!!!

Milyen pankrátor vagy te???:-(((

lüke 2010.12.28. 15:21:08

@Szimba:
egy parkoló kamion mellé beálltam tankolni, a soför ideges volt-DHL- keresett egy utcát, s nem tudta senki,sietett
közben,nem vette észre, hogy beálltam mellé tankolni(pedig tölem kérdezte meg az utcát)
s elindult, mikor be akartam szállni a kocsiba,így a kocsi és a kamion közé kerültem

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 15:21:23

@lüke: Én is az államcsődről beszéltem. Pontosan akkor kellene az IMF majd meg az EU, de le fognak szarni minket, sőt példát statuálnak velünk.

Szimba 2010.12.28. 15:23:42

@Ordnassac: Ez igaz, általában a közvetlen közelükben levő dolgokat nem látják a kamionsofőrök.

Egyszer apám Trabantjának az oldalát símán ledarálta egy kamion. Apám dudált, meg kiabált, de reménytelen volt abban a kis dobozban. Kikötött az árokban, és hazatért gyalog egy takaróval, meg a kormánnyal a kezében.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 15:25:16

@Hari R. Seldon: nem hiszem, hogy ezt akarja a kormány. Azt se hiszem, hogy az IMF (vö. USA) és az EU - és érdeke - azonos lenne (vö. konkurencia).
Azt a hazai tömeget pedig, ami az EU-ból való kilépésnek tapsikolna, végképp nem látom.

Szimba 2010.12.28. 15:25:23

@lüke:

Máskor ne parkolj kamion melllett!

lüke 2010.12.28. 15:25:40

@jjulie:
te vagy a legjobb,
s büszke vagyok rád
/ez komcsi(komoly)/

a-kis-herceg 2010.12.28. 15:26:20

@Szimba: nem merek nevetni :))))))

lüke 2010.12.28. 15:26:32

@Szimba:
nem parkoltam, ö parkolt, én drága üzemanyagot töltöttem

lüke 2010.12.28. 15:27:43

@lüke:
de ez a tanulság :
nem lehet kamion mellé állni
és 180km/h-val kell mellette elmenni

Szimba 2010.12.28. 15:28:50

@a-kis-herceg:

Nevess csak. Később mi is nevettünk. A trabant volt apám első autója, és szerintem valami préselt lemezből készült. Fél kézzel le lehetett tépni az ajtaját. Gondold el ezt kamionnal!
Ráadásul, úgy emlékszem, hogy csak a hatalmas kerekek csavarfejei voltak a bűnösök.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 15:29:09

@Szimba: rugalmas. :)
Ha felajánlasz valami igazán jó csokit, egye fene, mögé kerülök és tökön döföm egy gyepből kibújó öntözőfejnek álcázott távvezérelt kínai pajszer segítségével.

Szimba 2010.12.28. 15:30:08

@lüke:

Halálközeli élményt követően gyakran tesznek hasonló kijelentéseket az emberek.
Majd elmúlik a sokk!

Csak pihenj!

lüke 2010.12.28. 15:30:15

@Szimba:
apám is mindig egy ilyet mesélt, csak a lánya nélkül tért haza
valaki

Szimba 2010.12.28. 15:31:47

@Hepci:

:-))))))))))))
Kezdem Panelt megsajnálni!

Szimba 2010.12.28. 15:32:38

@lüke:

Jaj.
Nem az az eset volt. Szerencsére otthon voltam vagy iskolában.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 15:36:06

@Hepci: Mér', azt elhitted ősszel, hogy a mnyp-i megtakarításokat elveszi a kormány? Arról is kébé ugyanez elmondható volt még szeptemberben. Nem hiszem el, hogy elveszik. Oszt mégis elveszik... Ennyit arról, mit hiszel... és mit nem...

Szimba 2010.12.28. 15:36:38

@lüke:

Ha már Zsülit dícséred, csak arra gondolhatok, hogy nagy hatással volt rád az a kamion. :-)

jjulie 2010.12.28. 15:38:25

@lüke:

ezek a kedvenc szavaim, imádom őket, végre, köszönöm

a-kis-herceg 2010.12.28. 15:39:08

@Hari R. Seldon: "Ez olyan mint a navigáció." - igen igen

"...fordulj vissza amíg lehet..."

jjulie 2010.12.28. 15:40:04

@Szimba:

nemár, én mindíg tudtam, hogy szeret

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 15:41:21

@Hari R. Seldon: valóban tökmindegy, mit hiszek és mit nem. Például azt hiszem, közeleg az államcsőd, de az is lehet, már tavasszal csapatosan a Gerbeaud-ban fognak kapuccsínózni az egyetemi tanársegédek valamint a János Kórház ápolónői...

lüke 2010.12.28. 15:42:27

@Szimba: hát nagy volt,
nem a hatás az frenetikus, mert megállt!
magamat dicsérném legszívesebben:
a dicsérd magad, mert úgyse dicsér senki elv alapján
-ajánlom OV-nak., apám mondása-
tölgyest is meg szoktam dicsérni, én vagyok az egyetlen
kell a sikerélmény nekik!

lüke 2010.12.28. 15:44:01

@jjulie:
mikor legenyáztál a Chorin miatt, akkor én is tudtam, rögtön

Szimba 2010.12.28. 15:44:29

@lüke:

:-)))))))))))

Gyógypedagógiai végzettséged is van, valld csak be!

lüke 2010.12.28. 15:45:09

@Hepci:
egymás ölében -ez kimaradt

Szimba 2010.12.28. 15:45:25

@jjulie:

Majd, ha a disznó is szeretni fog téged, akkor én is megdícsérlek.

a-kis-herceg 2010.12.28. 15:46:54

@Szimba: akkor cserébe elmesélem...
országút trabant. jocó vezet és anyósülés...
megyünk szépen 80-90, mondhatnók "repesztünk már jóideje"
balról előz minket egy kerék... egy igazi személgépjármű kerék....
először viccesnek tűnt. aztán siettünk hogy utolérjük...

lüke 2010.12.28. 15:46:56

@Szimba:
all rounder vagyok
na végre ,dicsérhetem magam

jjulie 2010.12.28. 15:46:59

@lüke:

az rég volt, olyan hamar kiadtam volna magam?

Szimba 2010.12.28. 15:47:28

@lüke:

Jaj! Fáj az oldalam már a röhögéstől!:-)))

Szimba 2010.12.28. 15:48:37

@a-kis-herceg:

:-))))))))))))
Ez se rossz!

lüke 2010.12.28. 15:49:00

@jjulie:
a szerelem Chorin müve

jjulie 2010.12.28. 15:53:59

@lüke:

jól csinálhattam, ha még emlékszel rá

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 15:54:43

@a-kis-herceg: A jéghegy (államcsőd) elkerülése csak MANŐVER. Navigáláshoz 3-4 éves terv kell. A látszata sincs meg a kormányunk részéről a navigálásnak. Kapkodás van. Hetente fordulunk 180 fokokat. Hiába mennek a kazánok, nem jutunk sehová és a végén még belefutunk abba a jéghegybe amit a Bajnai kormány sikeresen kikerült. A mentőcsónakokat még ősszel dobta be a kazánba a kormány, amikor kibaszta az EU és IMF delegációt. Jók a kilátásaink... ;(

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:01:47

@Hepci: Csak arra akartam rávilágítani, hogy a régi "hiteket" amelyekre csak legyintettünk pár hónapja, hogy... áhh... ez csak rettegőpropaganda... Most VALÓSÁGGÁ válik. Bizonytalan és kiszámíthatatlan az egész kormányzás. A bizonytalanság pedig a KOCKÁZATOT növeli. A csőd kockázatát.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 16:03:50

Hát ezt most hogy... (Tornóczky Anita szóbeli közlése)

velvet.hu/blogok/gumicukor/2010/12/28/megszuletett_elton_johnek_gyereke/

Milyen kontextusban is a gyerekük? Vették?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 16:06:18

@Hari R. Seldon: tudod, nekem borzasztó magas az inderküszöböm. Még semmi olyat nem csináltak, amitől rettegnék. Valószínűleg nem is fognak.
Attól szoktam rettegni, hogy kimegyek ebben a hidegben süllőzni Visegrádra és nem lesz kapás...

a-kis-herceg 2010.12.28. 16:07:05

@Straight: "...ennek ellenére a fideszre szavaztam mert úgy gondoltam annyira idióták nem lesznek hogy ezeket a baromságokat az ország helyzetének a rovására betartsák (bejött) és örültem a 2/3 nak mert úgy gondoltam a fidesz stílusa elég agresszív (bejött) ahhoz és elég okos emberek ülnek a soraiban ahhoz hogy megfelelő mértékű hatalommal felruházva akár jó irányba is vihetik a dolgokat. (úgy néz ki nagyon nagyon nem jött be)."

hátja... a szavazó felelőssége.

ez nem lottószelvény. hogy ikszeltem és nem találtam el.. aztán annyi. majd legközelebb. itt a nyerés esélye (vagy jó választás) zéró volt...

ez nem a szavazó felelőssége... az elit. nagyon nem akar magának versenytársakat... hm érthető...

a-kis-herceg 2010.12.28. 16:09:05

@Hari R. Seldon: gondolom erre a képre célzol.... a mozdony írányát illetően...

"mi van vazze: én így vezetek !!!"

progressziv.blog.hu/2010/12/28/felelmek_es_hipotezisek

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:10:18

@Hepci: A lényeg, hogy ha most VALÓSZÍNÜLTENNEK tartod (nem hiszed), hogy kilépünk az EU-ból, az akár jövő januárban VALÓSÁG is lehet. Ilyen egyszerűen KISZÁMÍTHATATLAN az egész rezsim. Az olyan mint a suliban. Ha nem tanulsz, akkor nő a valószínűsége, hogy kibasznak. Ha nem dolgozol, akkor valószínűleg ki fognak baszni. Ha baszakodsz az EU-val, előbb utóbb ki fognak baszni onnan. És ezen az se segít, hogy te előre tudtad...

lüke 2010.12.28. 16:10:30

@Hepci:
ö volt a béranya?
Elton J. el van adósodva

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 16:12:25

@Hari R. Seldon: ha párosozunk (tenisz), mindig biztatom a partnerem: basszuk le, amit lehet, mert ha nem basszuk, ők basszák le, akkor baszhatjuk.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 16:14:07

@lüke: nem, a Tornóczky csak azt a vereteset mondta. Aztán férjhez ment egy maff... - khmmm - vállalkozóhoz...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:14:10

@a-kis-herceg: Én inkább gőzhajónak látom... A kapitány a miniszterelnök. Mi meg ülnünk a fedélközben, miközben selmecigabi a bőröndjeinkben kotorászik az értékeink után...

lüke 2010.12.28. 16:15:00

@Hari R. Seldon:
ugyan már,
benne se vagyunk igazán(s az EU nem is iskola)
1, nem vagyunk befizetök
2, a valutaunió tagjai se vagyunk
kirúgni-moderato- meg mindenki ki lesz ,ha felbomlik
Verhagen, Brüderle-MR.DAX- Dirk Müller szerint
ha nem szövetségi állam lesz- USE-akkor a juro is megbukik
és the end

Doberdo 2010.12.28. 16:16:11

Ilyesmit utóljára irhatott T.G. politológus Ur! Januártól ezért kapásból 25 millát kell majd fizetni.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:19:17

@Hepci: Csak nem mindegy, hogy a "lebaszás" kinek a térfelén ér földet. A kormány a hálóba üti a labdánat vagy OUT-ra bassza és ezen az se segít, ha a teniszhez nem értő rajongói parasztjainak májérkodva magyarázza, hogy mekkora ÁSZT ötött (a hálóba)...
Az eredményjelző meg senkit se zavarjon, mert azt a komcsik manipulálják... ;( PFFF.... Nóóóóórmááááááális?????

jjulie 2010.12.28. 16:20:48

@lüke:

engem kihagytál a felsorolásból, vagy én vagyok MR. DAX?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:23:43

@lüke: Nóóóóóórmáááális.... EURÓPAI UNNI-JÓ??? .... NEM JÓ!!!!... Má' mé' lenne JÓ UNNI valamit? Az EURÓPAIT MEG FŐLEG NEM... Hát Nóóóórmális????... ;)

jjulie 2010.12.28. 16:24:00

@Hari R. Seldon:

ne izgulj annyit, a tgm megírta már régen, hogy az orbán nem változtatja meg magyarországot, az előző négy éve alatt sem tette, folytatni fogja azt ami eddig ment, csak megpróbál folyamatosan ráncos homlokkal mutatkozni

lüke 2010.12.28. 16:25:55

@jjulie:
jawohl ,mein Herr
majd holnap belinkelem a Cabaret-ból

lüke 2010.12.28. 16:27:03

@jjulie: :))))))))
igy tönkre megy a magyar koronária állomány

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:27:37

@jjulie: AZ EU-ból való kibaszásunkat még el tudja intézni. Megbukni nem nehéz. Megy magától.

Hapcedli · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 16:29:13

@lüke: hát, szerintem ha a németek sorban feltámasztják a görögök és írek után a portugálokat, spanyolokat, olaszokat, minket, etc., az kb. az unió vége lesz. Ennyit azért még nekik is sok lesz vezekelni a holokausztért...
Nem lehetetlen ám egy országnak egyedül boldogulni Ajrópában. A Tesco se vonul majd ki, vehetünk olcsó kotont és kínai eccerhasználatos cipőt tonnaszám.
Valahogy meg kellene oldani, hogy annyit költsünk az "elit" lopásával kiegészítve, amennyi bevétel van. Ez imposszibül missönnek látszik, mer" ugye mindig akad még valami a kőccségvetés elfogadása után, amiről kiderül, rögvest el kellene lopni, nem ér rá jövő januárig...

lüke 2010.12.28. 16:30:37

@Hari R. Seldon:
unni,
hát unom is a sok befietést a koronáriákra

jjulie 2010.12.28. 16:34:33

@lüke:

a szívnek meg kell szakadni

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:35:22

@lüke: Látod... Te se nagyon vagy híve az EU-nak. Nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy. Van egy nagyszámú EU és demokrácia ellenes szavazó. Szerintik teljesen jó irányba mennek a dolgok. A demokrácia és a köztársaság lerombolása gőzerővel folyik, a média pofája befogva. Már csak azt kellene elintézni, hogy az EU jog ne vonatkozzon ránk (vagyis a kilépést). Ehhez meg nem kell semmi mást se csinálni, mint KIPROVOKÁLNI, hogy kidobjanak minket. Az irány "tökéletes"... ;(

nyünyüge 2010.12.28. 16:35:58

Megkaptam az ONYF névreszóló tájékoztatóját, melynek első mondata szerint az OGY határozata alapján - mint minden mnyp tag - szabadon eldönthetem, hogy miképp alapozom meg jövőbeni nyugellátásomat.

1. választás:

ha visszalépek az államiba:, "...nyugdíjazásakor teljes összegű nyugdíjat kap. >>>> "Ellátását tehát nem fogják csökkenteni amiatt, hogy Ön korábban magánnyugdíjpénztári tag volt"

- hát ez igazán kedves gesztus, mondhatom, őszintén meg vagyok hatódva - nem lesz semmi bünti érte?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:36:37

@Hari R. Seldon: Nyugat felé indultunk és a Fehérorosz határnál kötünk ki a végén... Lehet majd "csodálkozni"...

lüke 2010.12.28. 16:43:02

@Hari R. Seldon:
én absz. nem vagyok EU ellenes, -befizetö vagyok-
s leginkább a 25% AFAT sajnálom, amit a mindenkori kormány eltesz a pénzemböl
mert rájuk a macskám se bíznám, ha lenne
s a pénzem se a volt OT-s szerencselovagokra
sehonnan nem rúgják ki a magyarokat, mübalhé,
Haiderékkel se történt anno semmi,pedig akkor szankcionáltak is
www.wien-konkret.at/politik/europa/eu-sanktionen/

(nem emlékszel már?)

lüke 2010.12.28. 16:48:06

@lüke:
ja igen,
az államcsödöt állítólag csak az IMF tudja kezelni, ezt is a három német úr egyikétöl-Brüderle- hallottam
s nem hiszem ,hogy leszarnak, mert mindenütt ök kezelik- jó pénzért egy NY-i 400 fös ügyvédi irodával együtt -sokkal rosszabb helyzetü országokban

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:49:55

@lüke: Lehet hinni, de erre írtam az előbb azt, hogy ma azt hiszed hogy van nyugdíj megtakarításod, holnap meg már nincs. Lerögzítesz pontokat, aztán a kormány sorra rácáfol. Lehet, hogy te nem vagy EU ellenes (és ezt nem is írtam), de sokan IGEN. Sőt demokráciaellenesek is. Szerintük tökéletesen jó irányba mennek a dolgok. Minden vágyuk teljesül. A demokrácia romokban és balhézunk az EU-val. És akkor neked is el kell döntened melyik oldalon állsz.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:54:23

@lüke: Az államcsőd az, amikor azt hiszed van nyugdíjad, de már NINCS... Onnan fogod tudni, hogy államcsőd van, hogy a postás nem hozza ki a nyugdíjadat...

jjulie 2010.12.28. 16:54:43

@lüke:

nem hozhatsz ilyen helyzetbe, nem tudok belédkötni

lüke 2010.12.28. 16:57:36

@Hari R. Seldon:
1, én is azt hittem, hogy nem történik meg a MNYP elvétel
de most az EU-ról beszéltünk
nem rögzitettem semmit, csak alátámasztottam, hogy blama volt az EU szankció, ld a linket,
s mint láttad pofára estek a vizsgáló biztosok

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 16:57:52

@lüke: Államcsőd akkor lesz, amikor azt hiszed van nyugdíjad, de már NINCS. Onnan fogod tudni, hogy államcsőd van, hogy a postás nem hozza ki még márciusban se a január havi nyugdíjadat. A számák meg gyűlnek... És ezen se segít, hogy tudtad előre, hogy ez lesz a vége...

lüke 2010.12.28. 17:04:40

@Hari R. Seldon:
hát ez az:
aki sír attól el kell venni a magyar mondás szerint,
igy lesz
bizony , s azt írásba adják mindenkinek ,hogy meghal, a szül. anyakönyvi kivonattal

lüke 2010.12.28. 17:06:17

@jjulie: már hiányoltam
sziasztok

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 17:07:44

@lüke: Pontosan. Most meg ezt nem hiszed el... Te folyamatos csalódásban lehetsz. Hiszel valamit, aztán jól átbasznak... Nem fura?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 17:11:40

@lüke: Veszed ám a kuvanyádat, de nem az én hazámat! (persze nem neked szól, de így hatásosabb... ;)

aszekelyek 2010.12.28. 17:14:33

@simonmondja.: Melyik az érvényes értelmiség? Hogyan szelektálod? Önkényesen? Aki nem ballib az nem is lehet, csak biodíszlet? Csöppet fenhéjázó egy hozzáállás. Fel sem tételezni, másként gondolkodó értelmiséginek is van ugyanakkora létjogosultsága, érvényessége, hitele...Sőt.@nyünyüge: Nem. ezt azért írták oda szerintem, hogy az ellenkező híreszteléseknek a nyugdíjjogosultak ne üljenek fel. A körülmények ismeretében teljesen érthető, hogy pontosan közlik, mi álla bban az OGY határozatban. Ami ökörséget össze beszéltek erről is.@Hari R. Seldon: NAgyon így éreztem, amikor tavaly csak úgy be akarták olvasztani a megtakarításaimat egy általam ismeretlen külhoni magánpénztárba. Pontosan úgy, hogy azt hittem , van és marad is itt , a mi nyugdíjkasszánkban a pénz. Erre kiderült, hogy az akkori OGY határozata értelmében huss, örökre elszelelt volna a pénzem, a mindannyiunk pénze. Nagyon fájhat ez azoknak, akiknek a zsebe ezután már nem tudhatja magáénak a mi pénzeinket. Pedig már úgy volt, hogy megkapják. Ehelyett demokratikus jogot kaptam rá, hogy én rendelkezzem vele. Hallatlan. Ez aztán a demokráciaellenesség!:DDDD röhejes vagy, mondták már?

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 17:22:44

@aszekelyek: Nem tudom mit csinált veled a román kormány és a román OGY. Itthon ilyen biztos nem történt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 17:31:46

@aszekelyek:
Értelmiség az, aki annak tartja magát.
Ez egy választott identitás.
Nemzeti értelmiség - pláne.
Népnemzeti - dettó.
Polgári-keresztény-nemzeti-értelmiségi- a határ a csillagos ég.
De aki akarja, az nemzeti elit is lehet közben.

nyünyüge 2010.12.28. 17:32:57

@aszekelyek:
Megnéztem a Bajnai féle, az AB által elmeszelt nyugdíjpénztár átalakításról szóló törvényt.
Hát ha az a megoldás alkotmányellenes - nincs jogom kételkedni benne -, akkor milyen a mostani.
Ráadásul, ha jól veszem ki, azt éppenséggel nem a tagok szempontjából, hanem a pénztárak szempontjából vélték annak - tehát ha az alkotmányellenes, akkor a mostani megoldás ezerszeresen az. Csak ez már a tagok szempontjából is.

Persze az AB mostani hatásköreivel lehet, hogy másként fog ítélni.

aszekelyek 2010.12.28. 17:40:34

@lüke: Olvasom ezt a hölgyet. -Applebaum- És olyanokat is ír, hogy Orbán intelligens:) nehezen hiszem el, hogy a hölgy nem tudja azt pontosan, hogy mi is az az unbalanced...., azt írja a kis hamis, whatever that mens...Szóval itt nem bontotta ki a teljes igazségot:D szerintem. Érdekes, azokról az újságírókról, akik nagyon nem támogatják, nem írta le, hogy egypártrendszerben éltek vagy negyven évet ők is....Sőt, nem is kis funkciókban. Bolgár, moszkvai portfoliójára gondolok....D pld. Közülük egy se mondható konkrétan rendszert váltani akaróknak és kommunizmus ellenesnek. Nem verték őket az egypárt rendszer verőlegényei. Ez így unbalanced, hogy tudja kedves Anne Applebaum , what is that means.

nyünyüge 2010.12.28. 17:45:05

@aszekelyek: Bolgár New York-i tudósító volt az elnyomatás éveiben.

aszekelyek 2010.12.28. 17:47:26

@nyünyüge: Megbocsáss, az indoklásban az is benne van, hogy a tulajdonnal rendelkezés jogait is átadták volna, ez tény, a továbbiakban csak a biztosító döntött volna a pénz befektetéséről. Azt tartották nagyon alkotmányellenesnek. Ma pedig te és én rendelkezünk , ki kezelje tovább a pénzt. Ez a lényeg. Nem tud másként ítélni, mert nem vonták el a rendelkezési jogodat. Örülök, hogy utánanéztél végül. Ne vedd zokon, hogy nekem az jobban tetszik, ha nem külhoni érdekeltségűek diszponálnak afelett a pénz felett. Mára megingott a bizalmam bennük. Mondhatni nimbusz minuszuk nőt..:) HA én mondhatom meg, ki diszponáljon a pénz felett, nem bízom rájuk. Természetesen neked lehet más a véleményed. A tény meg tény.

aszekelyek 2010.12.28. 17:53:04

@nyünyüge: Több ponton is találtak benne kifogást. ott is, ahol te mondod. Egyfajta rejtett privatizációként definiálták, akik nagyon nem értettek vele egyet. Csak ezt nem írhatták le mégis az indklásban így:)Tényleg, Radnai volt a moszkvai tudósító.... köszi. Így is, jó, mondja az öreg székely.... :D ugyanis New York-i tudósítónak se lehetett kevesebb pedigréje az egypártrendszerrel... pardon. Radnai előtt ki volt? Vele kevertem.

aszekelyek 2010.12.28. 18:03:21

@Hari R. Seldon: Nem tudott megtörténni, Sólyom úr azonnal kontrollra küldte, meg is semmisítették:) Velem a román kormány ugyan semmit....a 23 millió se, semmi ilyesmi, h kovács úr!

lüke 2010.12.28. 18:05:18

@nyünyüge:
ezért kell módosítani

@Hari R. Seldon:
már többször írtam úrnak születni kell, anyám pl annak született, meghalt tavaly

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 18:08:39

@aszekelyek: Na ugye, hogy nem történt... Most meg baszhatod az egészet, mert az állam tesz rá a kezét. Azt hiszed, hogy ezután TE rendelkezel majd vele? Hát nagyon átbasztak... Bocs, de nagyon hiszékenyek a székelyek...

- Isten veled kedves Székelyek!
- Mér', hová mész?
- Én sehova, de magára dől a rendszer... És még fizet is érte....

aszekelyek 2010.12.28. 18:21:01

@Hari R. Seldon: Az hazugság, hogy ráteszi a kezét. Inkább költsék a mai nyugdíjasokra, pld egyik bátyám, férjem édesanyja,... mint hogy valakik majd egyszer vagy elismerik a jogomat és megállapítanak nekem egy kegydíjat, járadék, jó alacsony, mert nő vagyok, vagy kieszelnek valami mást, hogy ez a pénz is elússzon, ahogy elúszott a negyede minimum a 2oo8-ig gyűjtöttnek. Öntől nem várok el empátiát magyar embertársai iránt. Ön bízza csak a pénzét arra, aki re akarja. Van papírja, rendelkezzen és tegye az őn által jónak látott magánzsebbe a pénzét.Úgy rendelkezem, hogy fizessék belőle a folyó nyugdíjakat. HA esetleg ez az értelmezés fel sem merül önben, közlöm, hogy ez a tényállás.Mindkét férfi testvérem 6o -as. Ők sokkal rövidebb ideig élnek. Arra a pár évre nem gondolom, hogy el kéne intéznem nekik, hogy szűkölködjenek a szükségesnél jobban. Dagobert bácsi persze nem így látja....HA ismeri a Disney figurát, aki reggeltől estig csak a saját pénzével foglalkozik.Fukar, mint az istennyila és nulla az empátiája.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 18:31:59

@aszekelyek: A tulajdonnal rendelkezés jogról volt szó. Próbálj meg rendelkezni januártól az állami kasszába beszippantott megtakarításaid között. Ha elúszott a negyede 2008-ban, most úszik el a háromnegyede és még örülsz is neki. (bocs de a székelyek ennél okosabbak)

Amiről meg beszélsz (elismerik a jogodat és megállapítanak egy kegydíjat, járadék, jó alacsonyat) azt éppen az állami nyugdíjjal kapcsolatban fogod tapasztalni ha még egyáltalán KAPSZ. Ha elfogy a 3000 milliárd, akkor baszhatod, mert se nyugdíjad, se mnyp-i megtakarításod se lesz.

aszekelyek 2010.12.28. 18:53:01

@Hari R. Seldon: Jobban nem járnék a magánban sem:) , semmiféle kilátás nincs rá és biztosíték sem. Nem akarok vele rendelkezni, ha lassan mondom lehet, hogy megérted. Egyszer úgy rendelkezem, hogy fizessék ki a nyugdíjakat. Lassan mondom hátha megérted, januártól is te rendelkezel a tiéddel. Maradsz szépen a magánban. Aztán várod a kegydíjat.HA sok éve fizetsz és férfi vagy, lehet, neked az jobb. Maradj ott, rendelkezz szépen úgy. A többit meg hagyd a maga érdekei és értékítélete szerint élni.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 19:06:50

@aszekelyek: Arról van szó, hogy a kormány NEM hagyja élni a mnyp-kat. Működnének szépen, de a kormány megfolytja őket. Nem arról van szó, hogy tönkremennek mert szarul gazdálkodnak, hanem arról van szó, hogy a kormány TÖNKRETESZI őket. Ha maradok, akkor ugye nem kapok állami nyugdíjat, járulékot meg fizetek. Tudod, kezd egy olyan érzésem lenni, hogy az állami nyugdíjas székelyeket fogom eltartani az államnak fizetettet nyugdíjjárulékomból és én meg nem fogok kapni egy fillért se mire állami nyugdíjas lennék. Így se, úgy se.

Én a mnyp-ak helyében egy összegben kifizetném annak aki kéri a felhalmozott összeget. Most megtehetik. Jogukban áll a 15 évnél nem idősebb járulékokat egy összegben kifizetni. Szóval aki marad a mnyp-ban, az számíthat rá, hogy a mnyp felajánlja, hogy felveheted kp-ban, vagy ÖNKÉNTES ÖRÖKÖLHETŐ nyugdíjpénztári megtakarítássá váltod át (A III. péllérben).

Mit kínál az állam? Csak annyit, hogy nem kapsz két pofont ha átjössz... Hát te csak menj oda...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.28. 19:16:01

@Hari R. Seldon: Beszavaznak itt aszékelyek nekünk egy csaucseszku rezsimet, mert otthon "Romániában" olyan jól bevált... ;(

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2010.12.29. 08:55:57

"Több száz megbízhatósági vizsgálat várható jövőre...Január elsejétől több száz megbízhatósági vizsgálatot indít a Nemzeti Védelmi Szolgálat. A szervezet leendő főigazgatója, Bolcsik Zoltán az MTV Híradójának azt mondta: a TISZTESSÉGES dolgozóknak nincs mitől tartaniuk."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=379205&referer_id=friss

TISZTESSÉGES...Hátamon feláll a szőr! Mint az átkosban!

tölgyes 2010.12.29. 11:04:44

@sárkányfő: Nincsem ittem kérem semmiféle sunyi célozgatás...Legfeljebb Ön az aki tájékozatlan... de ha én sunyin célozgatnék.. és ezt korlátlanul és mértéken felül tehetném - mint ahogy most akár ezt is megtehetem - akkor éppen indokolt egy áttekinthetőbb rend bevezetése..mert AHOGY SZABAD VERSENY NEM SZABÁLYOZZA A PIACI MECHANIZMUSOKAT, A CSALÁST ÉS A VISSZAÉLÉSEKET NEM KORLÁTOZZA.. UGYANÚGY NEM EREDMÉNYEZ TISZTA BESZÉDET A SZÓLÁSSZABADSÁG MAGYARORSZÁGON IS KIALAKULT RENDSZERE. Ott ahol a szólásszabadság örve alatt PR (megfizetett cikkekkel) lehet hazugságokat terjeszteni, OTT NINCS ÉRTELME VÉDELMEZNI A SZÓLÁSSZABADSÁGOT.Márpedig ma ez dívik a fejlett Nyugaton is és nálunk is. HA VAN ELÉG PÉNZE SIMÁN MEGVÁSÁROLHATJA A JÓ HÍRNEVÉT MÉG AKKOR IS HA EGY CÍMERES GAZEMBER.

tölgyes 2010.12.29. 11:07:36

@a-kis-herceg: TG már szinte a kezdetek óta vizionálja a bukást..:)

tölgyes 2010.12.29. 11:11:46

@tildy:): Én nem így látom, és szerintem abban az értelemben, ahogy Ön gondolni véli nem is fél.

Gaabor 2010.12.29. 11:14:25

Ez nem előzmény nélküli a magyar történelemben. Orbán Viktort nyugodtan behelyettesíthetjük az 1800-as évek végi Tisza Kálmánnal, a Fideszt a Szabadelvű párttal, az akkori "mameluk" képviselőket a mai fideszes és kdnp-s képviselőkkel.
hu.wikipedia.org/wiki/Tisza_K%C3%A1lm%C3%A1n

tölgyes 2010.12.29. 11:30:47

@Ventura Blvd: Én nem úgy látom ahogy Ön. A magyar pártok demokratizmusa nem sokban különbözik a nyugati pártok demokratizmusától. Láttunk nem egy nyugati vezetőt, aki sokkal tovább volt pártja élén, mint az kívánatos lett volna és nem lehetett mégse kimozdítani. A Fidesszel pedig épp az volt az akkori kormánypártok baja, hogy elkezdett horizontálisan építkezni, ráadásul még azt is megoldotta, hogy tagságának megnövekedése túlfokozta volna az ellentéteket.

Orbán a fidesz nagy nyeresége és majd egyszer nagy terhe lesz.. de így volt ez számos nyugati párt meghatározó politikusával is.

Politológusok már idestova 20 éve jósolják Orbán közeli bukását. Én azt nem tudom, hogy a politikai közéletből való elkerülhetetlen kiválása a bukás formájában történik e majd, vagy más módon, de azt tudom, hogy előbb-utóbb ez a kivonulás, kiszorulás, bukás be fog következni.

tölgyes 2010.12.29. 12:11:50

@Ventura Blvd:
Miért????? Ön szerint mit kellett volna tanulnia a magyarnak

"..Trianonból és a Don-kanyarból, Auschwitzból, 56-ból, Kádárból és Gyurcsányból? Orbán első 4 évéből?" Szívesen kezdeném az Ön tanulságait.
süti beállítások módosítása