Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2010
dec 28
16:32

Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra, vagy észrevételeinek feltüntetése mellett megfontolásra visszaküldje a parlamentnek (a médiatörvényről még nem hozta nyilvánosságra döntését). A köztársasági elnök – aki már az ezekre a műfajokra utaló menüpontokat is leszedette hivatala honlapjáról - egyelőre mindent aláírt, amit elé tettek, s ebben a tekintetben valóban új államfői mintát teremtett.

(Fotó: KEH)

A politikus köztársasági elnökké történő választásakor amellett érveltem, hogy a kormányt támogató elnöki szerep legitim, és nem is teljesen ismeretlen: sem Magyarországon, sem máshol. Bár az államfői hivatal elmúlt két évtizedében itthon a kényelmetlen társbérletre több példa akadt, Göncz Árpád a Horn-kormány, Mádl Ferenc pedig az első Orbán-kormány idején erősen baráti-szövetségesi viszonyban volt a végrehajtó hatalom birtokosaival. Mindez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy időnként egy-egy ügy kapcsán kifejezzék fenntartásukat, ellenvéleményüket: Mádl Ferenc például 2000 nyara és 2002 tavasza között három jelentősebb ügyben (türelmi zónák kijelölése; elítéltek vélemény-nyilvánítási szabadsága; válaszadási jog a sajtóban) is az alkotmánybírósághoz fordult. Különösen Mádl elnöksége mutatta meg annak világos példáját, hogy miben különbözik a bólogató robot az önálló véleménnyel bíró támogatótól: az elnök soha nem rejtette véka alá, hogy hová tartozónak érzi magát, mégis sikerrel bizonyította be, hogy ezen elkötelezettségei mellett is képes autonóm módon, alkotmányos kötelességének ("kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett”) megfelelően viselkedni.

Schmitt Pál első féléves teljesítményét figyelve egyelőre az eddigiektől jelentősen eltérő elnöki szerepfelfogással ismerkedünk: egy olyan elnökkel, aki tudatosan nem ad a pártatlanság látszatára, aki semmiben sem akar eltérni, másnak lenni, mást gondolni, mint a kormánytöbbség. Igaz, a politikus nem árult zsákbamacskát: a „motoros” hasonlata előre jelezte, hogy miben gondolkozik; számomra mégis meglepetés, hogy az államfői székbe kerülve egy pillanatra sem hitte el, hogy lehetne önálló, egy percre sem ragadta magával annak lehetősége, hogy valamivel saját jogon kerüljön be a magyar politikatörténetbe.

Nem vitatom, szép dolog is lehet a feltétlen lojalitás, arról nem is beszélve, hogy bizonyos korokban kifejezetten kifizetődő. Mégis úgy érzem, hogy ez az elnöki szerep két ponton kifejezetten ártalmas: nem használ az intézménynek, és nem tesz jót személyesen Schmitt Pálnak sem. Az elsőt könnyebb észrevenni: amióta a kormányt mindenben támogató-kiszolgáló mentalitás költözött a hivatalba, az elnöki intézmény súlytalan, érdektelen lett. Az, hogy Schmitt Pál szava nem számít – hiszen mindenben ugyanazt mondja, mint ajánlója -, tulajdonképpen megkerülhetővé és feleslegessé tette az intézményt. Lényegtelenné vált a törvények elnöki felülvizsgálata, tét nélkülivé minden elnöki megszólalás, cselekedet.

S hogy miért nem tesz jót Schmitt Pálnak? Kicsit messzebbről kezdem a választ. Amikor 2004 augusztusában Medgyessy Péter a lemondás határára került, Tölgyessy Péterrel együtt váratlanul meghívást kaptam egy személyes beszélgetésre a kormányfőtől. Miniszterelnökké történő megválasztása óta akkor találkoztam először a politikussal (akinek tehát – minden ellenkező híresztelés ellenére - nem voltam a tanácsadója), és talán az egyik legerősebb, legtanulságosabb, legtöbbször eszembe jutó benyomást akkor, abban az egy órában szereztem a magyar politikáról. A négyszemközti beszélgetés minden részletét nem lenne illendő nyilvánosságra hoznom, legyen elég annyi, hogy a kormányfő a konstruktív bizalmatlansági indítvány működéséről kérdezett, a „gyors és biztonságos” távozást lehetővé tevő megoldás politikai következményei érdekelték. Akkor azt mondtam Medgyessynek, amit most Schmitt Pálnak is mondanék: ami ma jó ötletnek, komoly segítségnek tűnik, holnapra tankönyvekbe kerül, és nevetséges, szánalmas példa lesz – még azok is lesajnálóan beszélnek majd róla, akiknek egykor hasznára volt. Hát, ezért…

x x x

Köztársasági
elnök
Politikai vétó Alkotmányos vétó
Göncz Árpád
1990.08.03.–1995.08.02.
0 7
Göncz Árpád
1995.08.03.–2000.08.03.
2 1
Mádl Ferenc
2000.08.04.–2005.08.04.
6 13
Sólyom László
2005.08.05.–2010.08.05.
31 16
Schmitt Pál
2010.08.06.–
0 0

 

Összesen

39 37

 Forrás: http://www.parlament.hu/cgi-bin/insurl?/fotitkar/tvalk/kozt_elnok_ossz.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr532544343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Null komma null 2010.12.29. 10:17:01

A köztársasági elnök egyelőre minden aláírt, amit elé tettek, s ebben a tekintetben valóban új államfői mintát teremtett.

Trackback: Játszd újra, Viktor! 2010.12.28. 23:13:25

Nem akartam új posztot mára, de sajnos felbosszantott szeretve tisztelt Kedves Vezetőnk "2/3-os csőlátása" (by Jaegtoer). Lassan már valóban elhiszem neki, hogy komolyan gondolja minden szavát, és ez

Trackback: Macskacicó, a totemállat 2010.12.28. 19:52:00

Ilyen gyorsan nem kapott indián nevet politikus, mint "Zemberek Embere". Ő pediglen nem az a fajta játékos, aki képtelen a hálára (aztat nem engedi a fair play): a politika éppen szikkadó mezejin is színes bokrétát szed saját idiotizmusának v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunor76 2010.12.28. 16:39:22

Édesen gonosz címadás :)

cdscxy 2010.12.28. 16:43:40

mit vártunk tőle? :)

teevee 2010.12.28. 16:44:22

Hány poszt jön majd még azzal, hogy "...számomra mégis meglepetés..." ...

Link Elek 2010.12.28. 16:47:37

@cdscxy:
ugyanazt mint az osszes tobbi Orban kinevezettol.
feltetlen, gondolkodas mentes lojalitast. barmi tortenjek is azt csinaljak, amit Orban ker.
ha hulyeseget ker, akkor hulyeseget csinalnak.
Orban pedig minden hireszteles ellenere nem tevedhetetlen, minel tobb dologgal foglalkozik annal tobb hulyeseget ker a csinovnyikjaitol.

mxplanet 2010.12.28. 16:53:06

Egy szánalmas KUTYA ez a sMitt

kekeckecc 2010.12.28. 16:56:01

Ugyanmár, mégis mit csinálna ez az ember? Van, aki el tudja képzelni erről a közepesen jó sportolóról (még párbajtőrben sem volt kiemelkedő egyéni teljesítménye), kereskedelmi diplomával, hogy akár csak egy törvényjavaslatot 1. elejétől a végéig elolvasott volna 2. megértett volna? Schmitt nem csak azért kussol, mert annyira egyetért a Fidesszel, hanem mert fingja nincs arról, miről is van szó. Ha én lennék a köztársasági elnök (bölcsész diplomával), én is ugyanezt tenném. Kíváncsian várom éppen ezért az újévi beszédet, amit - remélhetőleg - mond majd.

MartyMcFly 2010.12.28. 17:00:17

Nem az első poszt amiből érződik,hogy elemző megpróbál a lelkiismeretükre, az egyéni felelősségükre, a politikai porondon használható emberi? tőkéjükre apellálni.

10.0 a kísérlet,de ezeknek az egyéneknek nincsenek ilyen gátlásaik, hogy lelkiismeret. Legalábbis azzal szemben amit a politikai porondon tesznek, tettek és tenni fognak. Nem lehet a nyulat kiugrasztani a bokorból,mert nincs is nyúl, akkor meg miért lenne bokor. Ezek nagyon egyszerűen működő emberek?, de találóbb tényleg a robot kifejezés. Pont arra képesek, amit elvárnak tőlük minimálisan, néha még arra sem,ezért vannak kiemelkedő, sztár robotok, akik ugye minden területhez értenek:D vagyis egyikhez sem, csak ott is végrehajtják az utasításkészletüket.

Megfelelő embereket a megfelelő pozíciókba kiválasztani vezetői felelősség, a vezetőnek kell tudni,hogy a jelölt hogy képes betölteni az adott pozícióban elvártakat. Csak a politikai pozíciók elvárásai nagyon rugalmasak és pont a vezetőtől függenek, azt meg láthatjuk,hogy a vezető mit vár el az egyes pozícióktól,tehát ennek megfelelő emberek is kerülnek oda.

Egy Schmitt Pálban sosem fog megszólalni vészcsengő mikor aláír egy törvényt,mert NEM FELADATA elolvasni sem azt. Nem várja el tőle az aki odarakta,sőt pont azért van ott,mert tudják,hogy teljesíti amit elvárnak tőle és semmi többet. A köztársasági elnöki hivatal azzá lett aminek szánták. Dísz.

sárkányfő 2010.12.28. 17:02:16

Ha van egy kis esze, Szilveszter napján írja alá a médiatörvényt - akkor szól a legkevésbé hangosan.

nyünyüge 2010.12.28. 17:05:56

@hunor76:
én a vesszőt is kihagynám.

Zerlina 2010.12.28. 17:06:24

Sokszor elgondolkodom azon, vajon leendő gyerekeim mit fognak tanulni az iskolában erről a korszakról. mostanában egyre többször eszembe jut sajnos, amikor gimnáziumban a töritanár azt a hasonlatot használta, hogy a Bethlen-kormány nem volt szélsőséges, hanem csak "igyekezett kifogni a szélsőjobb hajójának vitorlájából a szelet".
Kezdem érteni, miről volt szó?
(off: Cassandro is biztosan emlékszik erre, ha BHP nem mondta el ezt százszor, akkor ezerszer sem:) )

Zerlina 2010.12.28. 17:08:46

ja, és ha valakinek korábban kétségei voltak, hogy miért nem folytathatja Sólyom,akkor mostanra már bizonyára mindenkinek világos a dolog. Nem mindig értettem egyet vele, de ő legalább mindig kiállt az elvei mellett.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 17:16:26

Az új Alkotmányba bele kellene venni, hogy

-a köztársasági elnök egy bizottság előtt vizsgázzon értő olvasásból -

A képviselőnek választott brazil bohóc átment az olvasásvizsgán...

sashimi 2010.12.28. 17:37:09

TG: "egy percre sem ragadta magával annak lehetősége, hogy valamivel saját jogon kerüljön be a magyar politikatörténetbe."

A lecsófőzésnek elnöki tevékenységként való újraértelmezésével szerintem SP-nek örök helye van a politikatörténetben. Függetlenül kegyelmekben gazdag nyelvújitó tevékenységétől.

Monarch (törölt) 2010.12.28. 17:37:13

@Zerlina: Bethlen nem fogta ki a vitorlabol a szelet, semmilyen szelsoseges intezkedes nem kotheto a nevehez.

bariga 2010.12.28. 17:42:36

Persze, hogy nem lehetett elvárni semmi mást tőle, sem előző tevékenysége, sem képességei, sem képzettsége alapján. Ugyanolyan bábú, mint a többi frissen választott tótumfaktum, a képviselőkkel együtt. Nem tudnak elpirulni.
Én csak azt a sok pénzt sajnálom, amibe kerül a működésük. Ha mindenki ugyanazt mondja és csinálja, pláne, ha többnyire, kevés kivétellel ekkora marhaságokat, akkor minek ennyi hivatal, meg elnök, meg a sok demokratikus bigyó. A Sándor palota és a Parlament meg lehetne múzeum addig is, amíg nem lesz megint talpára állítva az ország.

Ordnassac 2010.12.28. 17:44:33

@kekeckecc: nem véletlenül szokott a köztársasági elnököknek egy alkotmányügyi stábja lenni, így egy bölcsész vagy közgazdász is tud dönteni. Másrészt alapjogi alapismereteket ezzel a diplomával is meg lehet szerezni.

Ez ilyen jó hátrabújós érv.

@Zerlina: hűha, csak nem egy Apáczaishoz van szerencsém? ;-)

Ordnassac 2010.12.28. 17:46:49

@Monarch: a kettős állampolgárság megkönnyítése és a Trianon-emléknap sem hű, de radikális valami, mégis kifogta a szelet a Jobbik vitorlájából. Nem maradt más nekik, mint a cigányterrorozás az Országgyűlésben.

Zerlina 2010.12.28. 17:52:52

@Monarch: igen, én is arra gondolok, hogy bár nem hozott szélsőséges intézkedéseket, (sőt, numerus clausust is megreformálta), ennek ellenére a 20-as évek magyarországra igenis egyrecsak túlzottan jobbra haladt.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 17:53:50

@Ordnassac:
A köztársasági elnök alkotmányossági hivatala élén -

dr.Cservák Csaba.

Zerlina 2010.12.28. 17:54:45

OFF @Ordnassac: de hát, épp most kérdezted, hogy miért nem megyek ma osztálytalálkozóra:):)

Ordnassac 2010.12.28. 17:56:06

@Zerlina: akkor jól sejtettem. ;-)

@simonmondja.: igen, tudom, annyit is ér... Nem véletlenül rakták oda.

bóra77 2010.12.28. 18:00:35

ez tetszik: "elnöki szerepfelfogás". szerintem SP egyáltalán nem gondolkodik szemmilyen szerepfelfogásban, nagyon leegyszerűsítve: aláír mindent, oszt hadd szóljon. Tehát sehogy nem fogja fel a szerepét, hacsak azt nem hívjuk annak,hogy mindent a Kormány akarata szerint...

Gábor! Ígérd meg, hogy egyszer kiadsz egy önéletrajzot, amiben a Medgyessyhez hasonló "szaftos" sztorikat megosztod. (Olyan kíváncsi vagyooooooooooooook.:) Nem mellesleg vinnék mint a cukrot:)

jjulie 2010.12.28. 18:01:08

persze az is lehet, hogy a felhördülések után, most majd szól az orbán a palinak, hogy küldje vissza, és igazítanak rajta egy kicsit, és több lesz a végén a kecske, mint a káposzta

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.12.28. 18:02:04

Ez a TG állandóan oszcillál a jobb- és baloldali bértollnokság között...
Most ráadásul azt sugallja a nemzet tévétornászának, hogy ne írja alá a médiatörvényt. Nem létezik, hogy ne egyeztetett volna. Orbánnal. Pokornival. Mesterházyval. Gyurcsánnyal (jobb: Gyurcsány-nyal). Vonával. Schifferrel. A zsidókkal (naná, de még mennyire). A siítákkal. Az Ájemeffel. Az Európaunóval.
Kit hagytam ki? Jézusom...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.12.28. 18:02:51

Ez az Index címlapos bejegyzés jutott eszembe a témáról:

gellerzeller.blog.hu/2010/12/27/az_ifju_par

Ez is egy prostituáltről szól, aki a státuszért és a pénzért bevállalja a dolgot.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 18:02:52

@Ordnassac:
Gondoltam, ha már Gábor szegény Schmittet cseszteti, nem árt a szaktanácsadó nevét is megemlíteni.
Végülis Schmitt nem szakember és amúgy is csak mellékállásban vállalta az elnökösködést a NOB állása mellett.

jjulie 2010.12.28. 18:03:08

@bóra77:

ebből majd az örökösei profitálnak

Ordnassac 2010.12.28. 18:03:11

@bóra77: gondolom ragaszkodsz majd egy dedikált példányhoz. ;-)

Ordnassac 2010.12.28. 18:04:29

@simonmondja.: "Gondoltam, ha már Gábor szegény Schmittet cseszteti, nem árt a szaktanácsadó nevét is megemlíteni."

Jogos, így sem volt alkotmányjogászok között valami nagy szakmai respektje, de most aztán kezd végképp elszállni.

telekkonyv (törölt) · www.olvasomozgalom.extra.hu 2010.12.28. 18:05:49

Gábor! Nem értem a párhuzamot.
Odáig rendben van, hogy mitől lesz nevetséges Schmitt, de hogyan úsz(hat)ta (volna) meg Medgyessy?

bóra77 2010.12.28. 18:06:07

@jjulie: látom megtetszett az öltet:)
@Ordnassac: naná, majd nem, mi?:)

aszekelyek 2010.12.28. 18:10:31

@Ordnassac: MAnyup detto csak nem államosítunk , mint állat... ahogy ők...:) A cigányok súlyos gondjaira és a velük együtt élni kénytelenek szintén súlyos gondjaira pedig határozottan rossz választ adtak és adnak jobbikék. Nekem tetszett az, hogy " nem masírozunk ki s a demokráciából. " A köztársasági elnököt mióta mérik úgy, darabra, hogy 1oo ból hány törvényt dobott vissza? Szatócs egy hozzáállás.

bóra77 2010.12.28. 18:12:40

ja egyébként a harmadik mondat eképp hangzik, csak TG kicsit bővebben fejtette ki. elnöki teljesítmény:nulla.

De ha már kori (ha jól sejtem), akkor
- kivitelezés (szakmai program)=0
- művészi hatás=0 (bár ha a vaníliás karikás képére gondolok, akkor talán megérne egy magasabb pontszámot is:)
www.youtube.com/watch?v=LMz9OWzr_8w

TallérossyZebulon 2010.12.28. 18:13:30

@kekeckecc: A Köztársasági Elnökökök ugyanúgy nem olvassák végig a törvényjavaslatokat, ahogy az országgyűlési képviselők, ez nem is az ő munkájuk, mások olvassák el helyettük.

bóra77 2010.12.28. 18:13:47

@aszekelyek: elvekről, szerepfelfogásról és nem db-számról van szó. minden mindennel összefügg.

Ordnassac 2010.12.28. 18:17:21

@aszekelyek: nem abban mérik, hanem szuverén hozzáállásban.

Ahogy TG is írta, lehet támogató hozzáállású egy közt. elnök (ilyen volt Göncz és Mádl is), azonban a feltétel nélküli "motor-lét" nem kifejezetten alkalmas szerep.

Schmitt már odáig vitte, hogy ha adott esetben kiállna valami szuverén gondolattal, máris azt gondolnák (még a jobboldalon is), hogy Orbán engedélyt adott rá neki vagy egyenesen rábeszélte erre és hogy ez nem önálló és szuverén megnyilvánulás volt. Ilyet azért sem Gönczre, sem Mádlra nem mondtak nagyon.

Schmitt bár fess ember, de a köztársasági elnöki szerepre sajnos kevéssé alkalmas. Hagyták volna megy OGY-elnöknek vagy tették volna meg külügyminiszternek, sokkal jobban illettek (volna) hozzá. Van elég szuverénebb ember a jobboldalon, aki lehetett volna olyan támogató típusú elnök, mint Mádl.

Monarch (törölt) 2010.12.28. 18:17:40

@Zerlina: Nem haladt a huszas evek Magyarorszaga tulzottan jobboldali iranyba, ha egyaltalan, a huszas evek vegen joval kevesbe volt jobboldali es radikalis az orszag, mint a huszas evek elejen. Kevered a huszas eveket a harmincas evekkel.

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 18:18:52

a fideszben a renitensnek számító kövér is végtelen szervilis, nem tudom miért pont pali bácsit kell itt froclizni.

lüke 2010.12.28. 18:21:16

Smittling lehetne Jóska is:)
www.ottakringer.at/flash_source/produkte/PB_NKJ.pdf
négy nyelven beszél, s az ötödik Orbán nyelve

@bóra77: mióta az orosz bírókat lefizették, már rég nincs így,
legalább 5 éve

@aszekelyek:
írtam neked egy levelet

John May R 2010.12.28. 18:21:45

Holnap jár le a határidő: dönteni kell a médiatörvényről, aláírja-e vagy sem.

Érdekes a poszt időzítése.

oldrock (törölt) 2010.12.28. 18:24:30

@aszekelyek:
Olvass Hegel-t és Marxot a mennyiség egyszer minőségbe megy át... speciel ebben szerintem igazuk volt.

lüke 2010.12.28. 18:25:56

@guvernalista:
Smittling nem nagy ellenfél,a szállodában csak (le)hallgatott

BulatOkudzsava 2010.12.28. 18:29:42

Nézzük a jó oldalát a dolgoknak! Schmitt Pál megválasztását és ezáltal a legfőbb közjogi méltóság teljesen súlytalan, bólogatójánosi értelmezését annak köszönhetjük, hogy a Fidesz-KDNP még kétharmados parlamenti többsége birtokában sem mert olyan jelöltet megválasztani, aki autonóm személyiség és ért ahhoz, ami a köztársasági elnöknek a feladata.

A gyávaság szép példája volt az a tragikomédia, amikor Schmitt Pál parlamenti elnök előbb pár nappal elhalasztotta a gazdasági és pénzügyi törvénycsomag végszavazását 2010. július 22-ére, majd a jóváhagyott törvényeket Schmitt Pál volt parlamenti elnök helyettese csak Schmitt Pál köztársasági elnök beiktatás után merte felküldeni a Sándor-palotába. Nem volt kétséges, hogy a - részben visszamenőleges hatályú - törvénycsomagot Schmitt fenntartások nélkül jóváhagyja. (Igaz az sem, hogy a törvények egy része nem mehet át az Alkotmánybíróság szűrőjén. A meglepetés csak az volt, hogy erre leszámolás, az Alkotmánybíróság jogosítványainak drasztikus szűkítése lett a válasz.)

Ez a félelem azért mégis csak arra utal, hogy valahol legbelül a legfőbb döntéshozók is tudják, hogy morálisan megkérdőjelezhető és független személyiség számára szakmailag és emberileg vállalhatatlan az a politika, amit elterveztek és tűzön-vízen keresztül végrehajtanak. Ennek a gyengeségnek a túlkompenzálása lehet az a sietség, ahogy az alkotmánymódosításokat, a sajtó szabadságát korlátozó médiatörvényt, vagy a magánnyugdíjpénztárak államosítását izomból lenyomták.

Nem tudni, hogy lesz-e még böjtje annak, hogy lojális, de súlytalan figurák kerültek a legfontosabb posztokra. Néha-néha szükség lehet egy értelmes, megbízható ember tanácsára, és nem lesz majd kihez fordulni...

add ide a kordát 2010.12.28. 18:29:54

Ez a vívóember rettenetesen félreértette a pozícióját, és - kapcsolódva az előző bejegyzéshez - rá többszörösen igaz, hogy nyereséget a feltétlen lojalitásával a jövőben nem zsebelhet be, hiszen a legvérmesebb Fidesz-fanok is csak egy bábnak tartják már, és ennél több nem lehet belőle a jövőben sem.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 18:30:23

@Ordnassac:
Vagy ha Schmitt esetleg nem értene egyikhez sem, akkor államosíthatnának neki egy szállodát.
Arra legalább már van gyakorlata.

sárkányfő 2010.12.28. 18:33:19

@agyvihar: nincs ezzel semmi baj. tiszta üzlet, mindkettő jól jár. csak önmagukat képviselik, senkinek nem ártanak.

jjulie 2010.12.28. 18:44:02

most mondta a szíjjártó, hogy a közszférában huszonmilliárdokat pakolnak rá a bérekre azok miatt,l akik az adóváltozás miatt buknának

eszünk ágában sincs meghátrálni

aszekelyek 2010.12.28. 18:45:19

@Ordnassac: Megbocsáss, volt egy Sólyom nevű közt . elnök is közben. Őt is ekézték, mint rosseb, pedig NAgyon elkötelezett volt a 89 -es alkotmánnyal. :) Őt a nem támogatásért gyalázták. GYávázták, egy slemil, egy gerő...., mint soap box speaker nyavajogta végig az összes médiumot a nem kiegyensúlyozott médiából....Smittet a támogatóságáért előre ekézték, amikor még be sem volt iktatva. Nem ott tart már, hanem a sanszot se kapta meg a remek demokratikus ellenzék szócsöveitől. Csak a korrektség kedvéért. Mádl sokat nem dobott vissza, támogató volt. Valóban. Göncz tat a médiatörvénnyel már elég necces volt... jegyezném meg. Még a saját jogait és az alkotmányt tekintve is. Persze az, elvben sem merül fel, hogy egyetért azzal, amit az OGY dönt. Jellemzően , fel sem merül.

Terniak 2010.12.28. 18:46:18

@Ordnassac: Még jó. Nyilván egy ilyen vétót, ha lesz, akár már ma vagy holnap is, meg fog előzni egy telefonbeszélgetés. Pál fel fogja hívni Viktort, hogy engeded-é, hogy most ebbe én beleszóljak?
A válasz nyilván NEM az esetek többségében, de szerintem biztos fog juttatni majd a kormányfő egy-két morzsát az államfőnek is, és ilyen helyzetekben mint ez a médiatörvény is jól jöhet még. Bár a mostani esetben már nem tudom, hogy Schmitt szava miért érne többet mint a szabad világ más intői, dehát ez ugye családból jönne és családban maradna.

Egyébként igazad van. Lehetett volna ezt is taktikusabban csinálni. Valószínűleg Schmittet akkor is beválasztják a csapatba, ha azzal jön, hogy ő mindent alaposan meg fog fontolni, és ha kell útját állja a neki nem tetsző törvényeknek. Valszeg a kormányfővel úgyis megbeszélte volna, hogy tudod Te, Viktor, hogy nem úgy gondoltam ám én ezt...

Ebből is az látszik, hogy annyira magabiztosak önmagukban, hogy a formára sem adnak.

divinus viridis 2010.12.28. 18:47:49

@telekkonyv: nem a megúszásról, hanem a helyes alternatíva választásáról van szó. Medgyessynél a konstruktív biz. indítvány, vagy egyszerű lemondás - másként vonult volna be a történelembe, ha kbi-t használ... Schmidt Pálnál is az alternatíva és a történelmi távlatok megfontolására int - és itt van a párhuzam - ha jól értettem...

a-kis-herceg 2010.12.28. 18:50:11

nagyon durva.

1. a poszt a kommentjeim elé késett pár órát...
-1§ a pali vikinek nem mond ellent... soha... de soha. ő MOTOR nem a fék.

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/27/304_vagy_vagy/fullcommentlist/1#c12001847

2. a cím... nagyon durva utalás. hivhatja-e elemzőnk a nagy tekintélyű Mr. Scmittet "null komá" -nak? ezt majd a SzA eldönti, maradhat e ez a komázó stílus

3. a kép... írás közben. a troll sercegése szinte hallik

4. "egyelőre minden aláírt". hát ez nagyon durva vicc. kedvenc elemzőnk gyávasága is megmutatkozik, szinte íráshibának tűnhet a gyanútlan szemlélőnek... a nyelv ész smittnek, a vájtszeműnek ez fel fog tűnni...

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/27/304_vagy_vagy/fullcommentlist/1#c12002225

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/27/304_vagy_vagy/fullcommentlist/1#c12001761

lüke 2010.12.28. 18:50:36

@aszekelyek:
ide, amit belépésnél megadtál

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 18:52:16

Egyvalamit el kell ismerni.
Orbán nagyon ért a gesztuspolitikához.

Az EU küldöttségeket a gödöllői lovardában fogadja majd.
Most láttam a hiradóban.
Kiganézták rendesen és már meszelik.

a-kis-herceg 2010.12.28. 18:54:32

@John May R: igen. a vészcsengetés.... következő fázisa... nyomja nyomja..... az utolsó posztok... az utolsó fordulási lehetőség, még az elemzőnk reménye szerint presztizs veszteség nélkül...

aszekelyek 2010.12.28. 18:54:38

@oldrock: Okvetlen:) Nem biztos, hogy erre a szitura írták...:)@lüke: Nézem.

Terniak 2010.12.28. 18:55:31

Azt azért hadd jegyezzem meg, hogy lehet egy elnöknek sokféle szerepfelfogása, de elsődleges mérce az Alkotmány. Hadd hívjam fel a jelenlegi Alkotmány egy szabályára a figyelmet, bár tudom, hogy erre hivatkozni ma már NEM MENŐ, rosszabb esetben a régi világ képviselőjeként tűnök fel.
SZóval:

26.§ (4) A köztársasági elnök a törvényt aláírás előtt az (1) bekezdésben említett határidőn belül véleményezésre megküldi az Alkotmánybíróságnak, ha annak valamelyik rendelkezését alkotmányellenesnek tartja.

Ha az államfő észleli egy törvény alkotmányellenességét, akkor nem fakultatív, hogy megküldi-e azt az AB-nak, hanem kötelező. Nem megküldheto, hanem megküldi.

Ezidáig tehát Schmitt egyetlen törvényről sem gondolta azt, hogy alkotmányellenes. Tudjuk, hogy ez egy esetben már biztosan nem jött be.

Az nagyon érdekes helyzet, ha a szakmai stáb figyelmezteti az elnököt az alkotmányellenességre, és azt tételezem fel, hogy ezt megteszi, az elnök pedig mégsem küldi meg. Vagy azért mert ő mégis másként gondolja (ez ugye érdekes Schmitt esetében, mert miből gondolná másképpen), vagy direkt nem küldi meg ennek ellenére.

Ez már felvetheti az államfő felelősségét.

bóra77 2010.12.28. 18:56:28

@lüke: természetesen tisztában vagyok vele, hogy más a pontozási rendszer, ugyanakkor leegyszerűsítettem, utalva ezzel a null komma nullra.

aszekelyek 2010.12.28. 18:57:22

@simonmondja.: Hitel, Világ, Stádium, és a Lósport....:) Valami gróf Széchenyi lehet az apropó :DDD Fertőd most kissé zord lenne...

a-kis-herceg 2010.12.28. 18:59:46

@Teremszolga: "Ha az államfő észleli egy törvény alkotmányellenességét, akkor nem fakultatív, hogy megküldi-e azt az AB-nak, hanem kötelező..."

ha észleli... ha ha ha. ha nem akkor nem küldi... hüjének lenni joga van mindenkinek (báj simicska)

Terniak 2010.12.28. 19:04:45

@simonmondja.: ja, erre van esze mindenkinek.

A magyar lakosság nem tudom hány százaléka tudja, hogy mik a magyar elnökség prioritásai, de azt a Tényekből már mindenki megtudhatta, hogy milyen luxusautóval fognak ezek itt járkálni, meg milyen bort fognak vedelni európai barátaink...

Lásd ugyanezt: azt ugyan nem tudjuk, hogy mi lesz az új Alkotmányban, de már abban gondolkodunk, hogy hol írjuk alá...

Ehhez mindig volt tehetségünk. (ezért a mondatért mint a bármely többséget sértő kijelentésért hamarosan egy újság igen komoly bírságra is számíthat akár...)

Mindig csak a külsőségek...

Terniak 2010.12.28. 19:07:06

@a-kis-herceg: igen, csak ez az államfői pozícióban egy kicsit kínos :-).

Ordnassac 2010.12.28. 19:07:36

@Teremszolga: sajnos nem nézek ki ennyit Cservákból. Azt lehet, hogy észreveszi: ez necces lesz, de hogy szóljon is?

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:08:14

@Ordnassac: külügyminiszter???? ahhoz kell egy kis inteligencia... minden helyzetben nem tudja mutogatni a szenjóbot...

apropo a fides zuglóban is nagyon hangulatos, családias

kepviselofunky.blog.hu/2010/12/28/gyilkossagra_adott_megbizast_a_zugloi_fideszes

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:10:02

@Teremszolga: miért lenne kínoss???? választott politikai polc. polc pali és és polt peti. péter és pál.

porfelhő 2010.12.28. 19:18:27

Jaj!, hogy megláttam a poszt címét, akkor jutott eszembe, van Magyarországnak köztársasági elnöke. biztosan a háttérben mindenre, a törvényekre rábólint. és meg "elfelejtettem.:)

porfelhő 2010.12.28. 19:21:05

bocsánat. még nem is irtam semmit már is hiba van benne. Akartam irni. "én meg" :)

Ordnassac 2010.12.28. 19:22:24

@a-kis-herceg: olvastam, mind Újvárit, mind Virág Krisztát ismerem régebbről. Újvárinak még azt sem hiszem el, amit kérdez...

Ordnassac 2010.12.28. 19:23:24

@a-kis-herceg: mint egykori madridi és berni nagykövetet könnyebben lehetett volna annak eladni, mint köztársasági elnöknek.

nyünyüge 2010.12.28. 19:24:30

35 közalapítványt szüntet meg a kormány:

www.jogiforum.hu/hirek/24418

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:25:41

@porfelhő: a poszt címe alapján bármelyik fides politikus lehetett volna... abból nem tudom hogy derült ki neked. a "koma"? alapján?

@Ordnassac: volt nagykövet... hm
biztos "minden alá írt" ott is...

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:27:14

@Teremszolga: "azt ugyan nem tudjuk, hogy mi lesz az új Alkotmányban, de már abban gondolkodunk, hogy hol írjuk alá..."

nem a lap alján?

Cent Rum 2010.12.28. 19:27:17

Az nem merült fel senkiben, hogy esetleg egy vaskos kompromittáló dosszié van OV irodájában SP-ról (is)?

jjulie 2010.12.28. 19:29:11

@Cent Rum:

persze hogy van, de tök mindegy

porfelhő 2010.12.28. 19:29:16

@a-kis-herceg:
Hm. Igen! a fotót is néztem, a cimmel együtt. bocsánat. :)

bóra77 2010.12.28. 19:29:19

@Cent Rum: dehogynem. de ez még akár fordítva is lehet.

bóra77 2010.12.28. 19:31:01

@Teremszolga: ez a verzió igaz szerintem: "direkt nem küldi meg ennek ellenére."
@nyünyüge: ezzel semmi gond nincsen, illetve nem lenne, ugyanakkor a módszerek talán vitathatóak.

Ordnassac 2010.12.28. 19:31:49

@a-kis-herceg: igen, de ugye azt lehet az Országgyűlés kupolacsarnokában, Ópusztaszeren (Semjén Zsolt ötlete) és a Sándor-palota egyik rejtett zugában is...

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:31:51

"...az államfői székbe kerülve egy pillanatra sem hitte el, hogy lehetne önálló, egy percre sem ragadta magával annak lehetősége, hogy valamivel saját jogon kerüljön be a magyar politikatörténetbe"

és a nyelv? azzal liheg végig... lóg a nyelve lóg... az anyjanyelve...

és hogy minden reggel bibliát olvas? az smafu? abban tartja a leveleit is...

és a torna? az esti mese előtt??? ő már nagyon sokat tett le az asztalra. azt a pár kaviáros szendvicset meg ne sajnáljuk tőle.

bóra77 2010.12.28. 19:33:36

@add ide a kordát: szerinted szeretne több lenni ennyi idősen, KE után? élete végégi be van biztosítva..már anyagilag.

Zerlina 2010.12.28. 19:35:09

@Cent Rum: nyilván van mindenkiről, de azért azt nem gondolom, hogy ezt Schmitt kényszerpályának élné meg.

Ordnassac 2010.12.28. 19:35:58

@nyünyüge: amennyiben a Danubius Hotels az, akkor igen. ;-)

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:36:06

@Cent Rum: róla??? minek:))))) TG is írja. nincs egy önálló gondolata...
aláírt valami hangulatjelentéseket??? az astóriában biztos ment a laborálás, a kol-. de ő csak aláírta. nem írta nem olvasta...
vagy a csapattal csak "azért" ment? és akkor mi van?
és a vaskosakat azt SP tárolja... meg kövér barát nézett bele annak idején.

nyünyüge 2010.12.28. 19:39:18

@bóra77:
Feltéve, hogy ezen köz-alapítványok között volt olyan, amelyik értelmes munkát végzett, számomra úgy volna ez jó lépés, ha rögtön tudni lehet azt is, hogy mely szervezet kereteiben fog folyni az eddigi tevékenység.

bóra77 2010.12.28. 19:40:26

@nyünyüge: nyilván nem marad titokban ez sem...vagy...?:)

Ordnassac 2010.12.28. 19:41:40

@a-kis-herceg: "és a torna? az esti mese előtt???"

Az az asszony és a három gyerek volt. ;-)

bóra77 2010.12.28. 19:42:19

azért vicc, hogy az államadósság növekedésének az okait kell most feltétlenül a Kormánynak vizsgálni. és hol vannak a reformok?
annyira gusztustalanul hányás ez a Fidesz, hogy nem tudom kommentálni. most már kitört belőlem is az indulat, egyszerűen rosszul vagyok tőlük, meg a politikájuktól. visszasírom GYF-et, kövezzetek meg.

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:44:11

@Ordnassac: nekem ugy rémlik... "kettesben" is voltak...

porfelhő 2010.12.28. 19:45:26

Igen! a "mérleg " egyik serpenyőjében az OV., másikban az SP. megkapja a leirt anyagot, gondolom, az alján ott van "ez van és kész". és már nem is kell, hogy a köztársasági elnök ellensúly legyen, meg van az egyensúly :)

pupakpepe 2010.12.28. 19:46:02

EZAZ Gábor! végre egy kis józan, mértéktartó véleményformálás!!!!

kicsit úgy érzem (bár sokszor így lenne), hogy rájöttél - kívülállóként is, de - a magyar közélet/politika meghatározó véleményformáló alakja lettél. Hiszen olvas: Pető Iván, Szíjjártó P., Békés Márton, és még ki tudja melyik oldal, melyik szereplője?!
Hogy ezt miért mondom? mert, úgy érzem, ez a bejegyzés egy kis odamondás, jelzés Schmitt "fidesz" Pálnak, hogy ne felejtsen el szuverén egyéniség lenni, mert hamar a süllyesztőbe kerül...
Remélem olvas Téged, és talán rájön, nem gáz, ha a jogaival élve a médiatörvényt visszadobja... így vagy úgy, de jelzi a kifogásait...
meglássuk..

de azért ez a mondat - egy köztársasági elnök esetében - sztem nagyon nem igaz: "..Nem vitatom, szép dolog is lehet a feltétlen lojalitás..."
ez a féle túlzott lojalitás qrva gáz, és melegágya Schmitt jól megérdemelt politikai/köztéleti elsüllyesztésének...

Ordnassac 2010.12.28. 19:51:00

@bóra77: a visszasíráshoz képest szerintem nagyobb gond, hogy nem azt mondod: menjenek el a politikából...

a-kis-herceg 2010.12.28. 19:53:27

@Ordnassac: Ordikám. nagyon radikalizálódtok TG-vel együtt... ha ez így megy még "kockakövet" is fogtok dobálni?

Bergeroth 2010.12.28. 19:55:20

dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse, dobzse.......

porfelhő 2010.12.28. 19:56:33

@a-kis-herceg:
hm. fogós kérdés, biztosan a Szijjártó, ő a szóvivő! :)

bóra77 2010.12.28. 19:57:32

@Ordnassac: kinek gond? mert nekem nem.
azt gondolom, hogy ha választani kellene OV vagy GYF között, hát ezerszer inkább az utóbbi.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2010.12.28. 19:59:19

@kekeckecc: Na ez jó lesz. Én már kételkedem abban is, hogy egyáltalán ő mondja e az Újévi Üdvözletet ...

ulrike (törölt) 2010.12.28. 20:01:23

"...ami ma jó ötletnek, komoly segítségnek tűnik, holnapra tankönyvekbe kerül, és nevetséges, szánalmas példa lesz – még azok is lesajnálóan beszélnek majd róla, akiknek egykor hasznára volt."
Tudván tudja: késő bánat ebgondolat. Az ellenpontozás egy bevált technika a zenében is.
A következő ciklusban talán Lakinger Béla az abádszalóki hős majd változtathat a helyzeten.

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:03:39

@bóra77: remélem soha többet nem kell ilyen kínálatból választani... soha...

porfelhő 2010.12.28. 20:03:39

@jjulie:
hol vagy? az évvége felé közeledve jut eszembe, emlékszel ?"akkor is elfelejtettem".

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:07:34

@kekeckecc: Aki azt hiszi, az iskolai végzettségnek bármilyen köze van a politikai rátermettséghez, vagy akár üzleti sikerhez, sikeres ember nem lehet.

bóra77 2010.12.28. 20:09:08

Egyébként nem teljesen értem, hogy GYF-et miért kell ördögnek kikiáltani. Azt azért ne felejtsük el, hogy regnálása idején volt egy kifejezetten ellenszenves (értsd: köcsög) ellenzéke (Fidesz), aki mindent mindenféle eszközzel szétdúlt, hazug módon politizált, kivitte a csőcseléket az utcára, stb. (gondoljunk csak az állami ünnepekre azokban az időkben, szégyen).
Ok, őszödi beszéd. értem, akkor,ott le kellett volna mondania.
Ugyanakkor volt egy "szép" MSZP-je, aki nem állt be mögé egységesen, és a háttérben folyamatosan mentek a széthúzások, inkább, mint a támogatások.
Plusz volt egy SZDSZ-e, aki időnként keresztbe tett.
Így valóban nehéz volt. Mondhatnám GYF a lehetetlenre vállalkozott, ugyanakkor nem őt tenném egyedüli felelőssé az elmúlt évekért. Az, hogy Orbánhoz képest demokrata, teljesen egyértelmű.

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:09:57

lényeg hogy a magyar huszár mindig a legelső a csatában. néha még a csata előtt megvívja a csatát... és elveszti... leginkább a pálinkával való küzdelemben...

www.fn.hu/tudomany/20101223/soha_ennyi_halott_palinka_miatt/

bóra77 2010.12.28. 20:10:22

@a-kis-herceg: oké, én megírtam a véleményemet, lehet az ellenkezőjéről meggyőzni. egyébként én 2002-ben azt mondtam, hogy OV-t soha..Másnak 2010-ben kezdett el ez derengeni.

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:12:12

@bóra77: ennek semmi értelme... a két ördög közül melyik ártott kevesebbet a nemzetének? vagy melyiknek kisebb a szarva? ezen vitázzunk? légyszi...

Ordnassac 2010.12.28. 20:12:40

@a-kis-herceg: radikalizálódás? Szerintem az nem radikalizálódás, ha azt szeretném, hogy vonuljanak vissza a politikai életből. Felőlem Gyurcsány írhat nyugodtan kib... jó könyveket a baloldalról, OV pedig nyugodtan maradjon a focinál.

@bóra77: jómagam az "egyik sem" válasznál maradnék. ;-)

jjulie 2010.12.28. 20:14:28

@bóra77:

akik legyilkolták egy fikarcnyival sem jobbak nála, kérdés inkább az, hogy mennyivel rosszabbak

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:14:48

@bóra77: Igen, várjuk a reformokat, és fontos a kivizsgálás is, mind2 egyformán szerintem.

Súlytalan a közt. elnök, Mo. nem elnöki rendszer, nem USA, nem Fra. Lehetne átalakitani, de akkor azért sirnál.

Megtapasztaltuk a demokráciát az elmúlt 8 évben, remélem soha többet nem kér senki belőle. Fontosabb, hogy a lehető legtöbb ember boldogulását tegyék lehetővé, mert jól akarunk élni. Attól nem leszjó, ha hitelt vesznek fel az én kontómra, ha GYFnél tartunk, rémálmomban se jöjjön elő.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:19:23

@bóra77: Nézd, nekem fontosabb a pénz a zsebemben és az erkölcsi rend helyrebillentése, mint a 'demokrácia'. Családokat kell ösztönözni és középosztályt épiteni, erősiteni. Ez Mo. esélye. Gyurcsányék demokráciája drága volt, de legalább teljesen hatástalan.

kistamás 2010.12.28. 20:22:46

Kedves Gábor!

Nincs a helyén! Nem kellene ezt pont most! Tudod, hogy blogod olvasni fogja ez elnök úr. Valószínűleg érteni fogja. Érteni fogja, hogy be akarod folyásolni. Érteni fogja, hogy hogy rá akarod venni, hogy máshogy tegyen, mint ahogy a kormány elvárja. A helyzet az, hogy nem lenne megoldás, ha rád hallgatna. Azt szeretnéd, hogy ne tegye meg azt amit kérnek tőle. Pedig most az vezet ki a nehéz nemzetközi helyzetből, ha pontosan azt teszi, amit a kormány kér tőle: Nem aláírni a médiatörvényt.
...

bóra77 2010.12.28. 20:23:34

@Bathory: leginkább az elmúlt 8 évre fontos a kivizsgálás, igaz? nem villog a vészcsengőd?:)

hát elég szomorú, hogy így gondolkodnak emberek, hogy fontosabb a pénz a zsebükben. nem vitatom, hogy fontos, de ennyire ne egyszerűsödjünk le.
erkölcsi rend helyrebillentése? jelenleg nincsen erkölcsi rend, úgyhogy nem tudom mit kéne helyrebillenteni.

volt már olyan munkahelyed, ahol az arcodba mondták, hogy keresztény-konzervatív szemlélet az elvárt?
és olyan, ahol azt mondták volna, hogy a ballib/liberális az elvárt?
lefogadom, hogy leginkább az első kérdésre válaszolnának sokan igennel. a másodikat fel sem teszik.

AkarkiJ 2010.12.28. 20:24:09

van valami bájos abban, ahogy TG képes mindig meglepődni a fideszen :)

egyébként SP miért is olvasson, miért legyen önálló gondolata, miért küldjön bármit is normakontrolra? hisz nem ezért van ott, hanem azért, hogy meglegyen a 2 év KE szolgálati ideje, amire levitték a KE "életjáradék" feltételét, aztán mehet tovább

2 év múlva viktor elnökké választatja magát egy új ogy választás keretében, a néptől hozzá érkező kéréseknek megfelelően

kokal 2010.12.28. 20:25:08

Ha GYF-et nem is sírom vissza, de a libás maradhatot volna még vagy két évig. Nem tartanánk most itt...
Remélem ez a hazug, szemét társaság villámgyorsan eltünik a történelem sűllyesztőjében, az összes közjogi méltóságunkkal együtt.

bóra77 2010.12.28. 20:25:28

@AkarkiJ: jajmá' ezek álmeglepődések. ez a dolga.

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:25:31

@kissámuel: "Tudod, hogy blogod olvasni fogja ez elnök úr. Valószínűleg érteni fogja."

ja meg a te kommented is...

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.28. 20:26:39

Az a gond, hogy ahol Schmitt Pál szocializálódott, tehát a versenysport, ami inkább azért sportüzlet már nagyon régen, hát ott is nagyon ismertek a politikai módszerek. A pénzszerzési módszerek is.

Tehát az szó, hogy SPORTSZERŰSÉG

neki valószínűleg nem is jelentett soha semmit

üzletszerűség, na azt ismeri és tudja.

Ordnassac 2010.12.28. 20:26:51

@bóra77: *sóhaj*

Akkor sorjában: Gyurcsánynak egy kifejezett programja/elképzelése se volt. Sőt, félévente változtatta őket és képes volt ugyanolyan elánnal X-et mondani, de a totális ellenkezőjét is.

"Legköcsögebb" ellenzék: igen, elég kritizálható volt a Fidesz előző ciklusbeli tevékenysége, de a végül meg nem csinált reformokhoz aztán baromira nem kellett az ellenzék, hiszen nem kétharmados törvényekről volt szó. Ezt hajlamosak a baloldalon elfelejteni. Másrészt, ha egy erős belső integritású miniszterelnökről lett volna szó, akkor a Fidesz mozgolódása nem lett volna túl hatásos. Az őszödi beszéd miatt pedig GyF a teljes morális hitelét elvesztette, hiába akarták sokan tisztázó igazságbeszédként kikiáltani, ami a szivárogtatás nélkül soha nem derült volna ki.

Az SZDSZ érdekes kérdés: mindkét párt azt hitte, hogy a másik rángatja. Ez elsősorban belső kommunikációs gondokat enged sejtetni, ahol az elsimításnak lényeges szerepe van egy miniszterelnöknek. Ez sem ment neki. Hornnak ment.

Aztán, még a rendes napi működésnél is bajok voltak állandó cikázásai miatt, káosz volt sokszor az igazgatásban, nem volt elég figyelme a saját pártjára, el is burjánzott a korrupció.

Egyszerűen egy nagyon ambiciózus, ügyes, de saját magával nem igazán tisztában lévő emberről van szó. Egy ilyen típusú ember nem kifejezetten alkalmas miniszterelnöknek. A végeredményt pedig látjuk, ezen még Bajnai sem tudott segíteni.

cambridge.on 2010.12.28. 20:27:30

A KE választásnál előre lehetett látni mi következik. Bár a lottót lehetne ilyen pontosan eltalálni.
A null komma null jelzi Dobzse S. Pál tekintélyének súlyát is.

@Teremszolga:" Az nagyon érdekes helyzet, ha a szakmai stáb figyelmezteti az elnököt az alkotmányellenességre,"
Abban az esetben, ha minden kiválasztott szakértője annyira ért a munkájához, mint a készülő alkotmányhoz tett javaslat esetében, akkor nem csoda az aláírás dömping.

@lüke: Hogy nyomoztad ki a címét?!

nyünyüge 2010.12.28. 20:28:11

Megjelent a különadóról szóló törvényhez tartozó tájékozató. Benne a pofátlan mérték elvszerű értelmezése:

"A felsorolt személyeken túl állami vezetőnek minősül a 2006. július 1-je és 2010. május 29-e között hatályos szabályok szerint a szakállamtitkár, illetve a 2005. január 1-je és 2006. június 30-a között hatályos szabályok szerint a politikai államtitkár és a címzetes államtitkár is.

>>>>>Nem minősül ugyanakkor állami vezetőnek az a magánszemély, akinek külön jogszabály alapján kizárólag a fizetési besorolása egyezik meg a fent említett állami vezetők egyikének fizetési besorolásával. <<<<<

Azt, hogy a magánszemély a felsorolt személyek közé tartozik-e, a munkavégzésre irányuló jogviszony fennállásának utolsó napján irányadó állapot szerint kell megállapítani."

apeh.hu/data/cms179711/tajekoztato_kulonado_98_uj_szabalyok.pd

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:29:39

@bóra77: Naná hogy az elmúlt 8 évre, tekintve pl. azt a nem elhanyagolható tényt, hogy 98-02ben csökkent az ÁA., ami nyugaton is ritka. Ezért van hitele a kormány terveinek. Amúgy Keller is elkezdte a kivizsgálásokat, nem talált semmit és eltünt a süllyesztőben.

Ha nem tetszik a munkahelyed, hagyd ott. Ha az én cégemnél dolgozol, azt gondolod és azt teszed, amit én mondok. Nyugodtan leléphetsz ha nem tetszem. Ha meg közszférában nyomod, akkor mit vártál?

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.28. 20:29:45

@kissámuel:

"pontosan azt teszi, amit a kormány kér tőle: Nem aláírni a médiatörvényt."

Ez a legvalószínűbb, mert különben minusz 10-15 % FMPSZ-KDMP népszerűségvesztés. Aztán meg még további...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.12.28. 20:31:01

A zembere kembere a törényhozás motorja. Brummm-brummm-bruuuuuuuuuummmmm.

Olyan aranyos a pilóta kekszeivel. Ő a követendő példakép. Térj meg Orbán egyházába, a hűséged a becsületed. Minden más gyarló kételkedés.

Schmitt = Nagyon Engedelmes Ráfirkantó.

Lájk.

AkarkiJ 2010.12.28. 20:31:18

@Ordnassac:

hát igen, sajna gyf és az mszp alkalmatlan volt a kormányzásra, és tényleg a gödör aljáig kellett eljutni, hogy a kötelező minimumot képes legyen bajnai összehozni

hihetetlen, mennyire önző és béna egy banda (volt?) - kár, hogy sikerült a paci túloldalára átrepülni az új bandával

Ordnassac 2010.12.28. 20:31:33

@IGe: azt elmagyaráznád nekem, hogy mi az M a KDMP-ben?

bóra77 2010.12.28. 20:31:44

@Ordnassac: azt nem vitatom, hogy voltak szétcsúszásai, bénázásai, de ettől még nem szedném le róla ennyire durván a keresztvizet. és ez volt a mondandóm lényege is.
OV-ról már inkább leszedném. fél év alatt többet ártott, mint használt. egyedül az adót fogom neki megköszönni, ha egyáltalán, de így is diszkriminál vele (mindegy)/negatíve.
(azt meg ne felejtsük el, hogy 1998 után kezdett eldurvulni a politika, Horn idejében még, hajjajj...)

Zsola777 2010.12.28. 20:32:41

Arról van szó, akit 2002-ben lealázott Demszky egy választáson? (Bocs :)) No comment.

2010.12.28. 20:34:10

Te Gábor nagyon jó vagy ehhez a "motoros" életművészhez. Mitől nőtt volna ki az agya és a gerince a Sándor-Palotában? A magaslati levegőtől? Ááááááááááá, egy lakájnak nincs önálló gondolata, akarata. Pont azért tették oda, mert eszébe (ami nincs is) se jut önállóvá válni. Bajban is lenne, ha gondolkodni kellene, ez nem az ő dolga. Max. ha a parlamenti futár egy csinos nő, akkor lenne esze, mit kell csinálnia vele, de nem a törvénnyel...

Hogy az utókor hova teszi majd? Hát volt Dobzse Ulászlónk, és egyéb királyunk, amelyik nem az elméjéről híres. Ő is beállt a sorba.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.12.28. 20:34:47

Engem azért érdekelne, mi lenne, ha Schmitt egyszer , végre, esetleg, nemet merne mondani? Alkotmányátírás, miszerint nem kell köztársasági elnök?

bóra77 2010.12.28. 20:34:50

@Bathory: mi köze a munkahelyem tetszésének az általam (ill. más által) feltett kérdésekhez? értelmezz és olvass..ja, hogy nem megy. értem. akkor itt fejezzük be.

Ordnassac 2010.12.28. 20:34:51

@bóra77: hmmm... idősebb ismerőseim már az Antall-kormány idejére teszik ezt, amikor a baloldalon fasizmussal vádolták a jobboldalt, a jobboldal pedig nemzetellenességgel a baloldalt. A médiaháborúról nem is szólva.

Ami GyF ötévi miniszterelnöksége alatt művelt, arról nyugodtan le lehet szedni a keresztvizet, van miért...

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:34:59

@Ordnassac: a horn gyufi és (zspzs) kapcsolatról...

pont ezzel cseszte el, hogy eltűrte, hogy súlyukon felül részesültek a zsákmányból... szinte fifti-fifti...

ez gyf korában konfliktus volt. egyébként ellenzéki viszonylatban is ekkor kulmináltak a gondok...

jjulie 2010.12.28. 20:36:52

@Ordnassac:

ezt fogod még némileg másképp is látni

bóra77 2010.12.28. 20:37:34

@Ordnassac: én is kérdezzem meg a biztonság kedvéért idősebb ismerőseimet?:)
GYF témát fejezzük be, nem fogunk egyet érteni.

Nem vagyok fideszes 2010.12.28. 20:37:39

Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő: egy nulla.

2010.12.28. 20:39:14

@Letícia: V. Ferdinándot méltatlanul kihagytam a sorból, bocsika, pedig bele illik a jelen történelmi helyzetünkbe...;)

bóra77 2010.12.28. 20:39:49

@jjulie: nocsak! miért és hogyan?

bóra77 2010.12.28. 20:41:53

@sárkányfő: BG, ok. bár most hirtelen összezavartál ezzel a monogrammal.:)

különvélemény 2010.12.28. 20:42:00

Bevállalod? Igen vagy nem?

Ordnassac 2010.12.28. 20:42:06

@jjulie: kevéssé hiszem, kevés olyan ember van, akinél nagyon megváltozott a véleményem.

Nincs meg az a képességem, hogy valakit úgy gyűlöljek, miközben a másik ennek hatására megszépül.

Nem ilyen a neveltetésem, na. :-)

Ordnassac 2010.12.28. 20:42:53

@jjulie: kevéssé hiszem, kevés olyan ember van, akinél nagyon megváltozott a véleményem.

Nincs meg az a képességem, hogy valakit úgy gyűlöljek, miközben a másik ennek hatására megszépül.

Nem ilyen a neveltetésem, na. :-)

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:42:55

@bóra77: Lehet megsértődni, nincs jelentősége abból a szempontból, hogy miről vitatkozunk.

Arra próbáltam utalni, hogy ha sértenek az ilyen kérdések, gyere pl. oda dolgozni, ahol én dolgozom. Sok ilyen cég van, ahol csak a teljesitmény számit. Nem MÁV vagy BKV.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:46:52

@bóra77: Lehet megsértődni, nincs jelentősége abból a szempontból, hogy miről vitatkozunk.

Arra próbáltam utalni, hogy ha sértenek az ilyen kérdések, gyere pl. oda dolgozni, ahol én dolgozom. Sok ilyen cég van, ahol csak a teljesitmény számit. Nem MÁV vagy BKV.

a-kis-herceg 2010.12.28. 20:47:24

mikor van olyan hogy nincs előtte eső? minden időpont előtt volt eső... valamikor.

www.fn.hu/cegek/20101228/belvizkarra_nem_fizetnek_biztositok/

"...a biztosítók nem vállalnak kockázatot a talajvizes, belvizes területekre épült ingatlanokra... Amennyiben viszont a belvizet vihar, zivatar, eső előzi meg, akkor ezek kárait megtérítik a biztosítók..."

2010.12.28. 20:48:04

@Bergeroth: na most látom, lelőtted előttem a poént. Grat!:)

KenSentMe 2010.12.28. 20:48:19

Amikor elolvastam a poszt címét, rögtön az jutott eszembe, hogy miért nem "Null und nichts" a címe.. persze végigolvasva világos, hogy azért, mert ez egy arányszám, a nem-azonnal-aláírt törvények százalékban kifejezett számára utalna..

de utólag végiggondolva, hogy Schmitt Pál működését elemzi ez a kis írás, szerintem mégis találó lett volna a "Null und nichts" is címnek.

kyanzes (törölt) 2010.12.28. 20:49:04

A köztársasági elnök nem folytat látszatpolitikát. Ez lenne a baj? Sok minden átment már itt köztársasági elnökökön.

ssi 2010.12.28. 20:49:19

emlékeztek? O.V. rettentően ragaszkodott S.P.-hoz, talán még lemondással is riogatott akkoriban, vagyis nagyon készült terve kivitelezésére - kívülről nem lehet mindent tisztán látni, érteni, csak annyit, hogy ebbe is jelentősen belenyúltak

miért is?
- egy fontos macera, még a legkisebb ellenállás kiiktatása miatt
- KE most észrevétlen háttérember, talán már nincs is egy magas súlycsoportban, ott a ME van

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:52:20

@bóra77: Lehet megsértődni, nincs jelentősége abból a szempontból, hogy miről vitatkozunk.

Arra próbáltam utalni, hogy ha sértenek az ilyen kérdések, gyere pl. oda dolgozni, ahol én dolgozom. Sok ilyen cég van, ahol csak a teljesitmény számit. Nem MÁV vagy BKV.

bóra77 2010.12.28. 20:53:14

@sárkányfő: BG, ok. bár most hirtelen összezavartál ezzel a monogrammal.:)

jjulie 2010.12.28. 20:56:33

@Bathory:

még a tisztán jutalékos rendszerben működő munkahelyeken sem csak a teljesítmény számít

Nyers Fa 2010.12.28. 20:56:36

@simonmondja.: A helyszínt még az előző kormány jelölte ki.

G. Wolf 2010.12.28. 20:57:20

Jól leszúrtad mindenki Pali bácsiját :)

Egyébiránt maga mid a két vétó is értelmetlen, különösen a politikai, hiszen a közt elnöknek legközelebb már alá kell írnia, még akkor is ha ugyanolyan formában küldik ismét elé.

Alkotmányosságinál is hasonló a helyzet, egy gyengített alkotmánybíróságnak eleve felesleges is küldeni bármit, plusz ha tenne is valamit max átírják a szabályokat - lásd 98%-os utólagos adók.

Úgyhogy mindebből szerintem levonható, hogy ha maga az MSZP vezérkara adta volna a közt elnököt - akár maga Gyurcsány Ferenc lenne a közt elnök - akkor se lenne túl sok hatalom a kezében.

Zsoo 2010.12.28. 20:57:55

Schmitt Pált egy lapon említeni Göncz papával, ehhez pofa kell!

Tisztelt politológus úr, mikor ejtett szót például a taxisblokád történetéről? De, hogy is lett Göncz köztársasági elnök?
Erről kéne irogatni, nem a látszatról, meg a soha nem létező demokráciáról, meg a szent alkotmányról ódázni!

"Mégis úgy érzem, hogy ez az elnöki szerep két ponton kifejezetten ártalmas: nem használ az intézménynek, és nem tesz jót személyesen Schmitt Pálnak sem."-no ez tipikus lendvais értelmetlen okoskodás!

MACISAJT 2010.12.28. 20:57:57

"Göncz Árpád a Horn-kormány, Mádl Ferenc pedig az első Orbán-kormány idején erősen baráti-szövetségesi viszonyban volt a végrehajtó hatalom birtokosaival. Mindez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy időnként egy-egy ügy kapcsán kifejezzék fenntartásukat, ellenvéleményüket: Mádl Ferenc például 2000 nyara és 2002 tavasza között három jelentősebb ügyben (türelmi zónák kijelölése; elítéltek vélemény-nyilvánítási szabadsága; válaszadási jog a sajtóban) is az alkotmánybírósághoz fordult"

Nos, csak a tények kedvéért.
Göncz Árpádnak, az 1994-1998 közötti MSZP-SZDSZ kormány alatt az Alkotmánybíróságra normakontrollra küldött törvényeinek száma: Nulla.
(Null komma null, hogy alkalmazkodjam a Török Gábor szóhasználatához.)

Pedig lett volna mit, utólag hulltak akkoriban is férctörvények, hogy csak a Bokros-csomag nagyrészét említsem.

Schmitt Pál, ha a 2014-ig akárcsak EGY törvényt átküld majd az AB-re...
máris legyőzi mértékadó(legalábbis a "bezzeg az Árpi bácsi"
legendáját fenntartók számára mértékadó) elődjét.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 20:58:27

@jjulie: Nem tudom mi számit még? Ez kezd érdekes lenni.

Ki beszél munkahelyről? Csomó jobb pénzkereseti lehetőség van...

sárkányfő 2010.12.28. 20:59:01

@tildy:): lehet hogy túlkonspirálom, de szerintem lesz olyan, hogy pali nemet fog mondani.

amikor már nagyon kínos lesz a minden határon túlmenő lojalitása (már a fideszes szavazók szemszögéből, a többi nem számít), akkor majd csinálnak szándékosan egy olyan törvényt, amin lesz egy látványos hiba, és akkor a pali diadalmasan visszadobja. és akkor megy majd a szöveg, hogy lám milyen karakán és jó elnök.

nem lenne ez példa nélküli: a visszamenőleges hatályú törvényt is direkt rosszul csinálták, hogy az AB visszadobja és ezzel legyen ürügy szűkíteni a hatáskörét, hogy aztán a nyugdíjlopásnál már ne tudjon keresztbe tenni.

jjulie 2010.12.28. 20:59:46

@Ordnassac:

nem az orbán esetleges leszereplésére gondoltam, mint amitől más megvilágításba kerülhetne nálad a gyurcsány, viszont lehetsz még egyszer vezető is akár

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2010.12.28. 21:00:33

Várjuk ki a végét, ha a Fidesz esetleg mégis meghátrál a németek előtt, még rászólhat SP-ra, hogy dobja vissza a törvényt: így SP is rúgna egy gólt, a Fidesz is viszonylag kevés presztízsveszteséggel vonulhatna visszább. (Persze lehet, hogy csak álmodozok.)

jjulie 2010.12.28. 21:01:05

@Bathory:

ja ha markecoló vagy, az más

sárkányfő 2010.12.28. 21:01:15

A poszthoz még annyit, hogy bár itt a neten szinte azon nagyon kevés témák közé tartozik a pali bácsi, akit még a jobbosok sem próbálnak meg védeni, meg nem kezdenek 8évezni, azért ha jól tudom a felmérések szerint a legnépszerűbb politikusok egyike.

jjulie 2010.12.28. 21:03:08

@Bathory:

amúgy mit gondolsz jobb munkahelynek, mint mondjuk otp vezérnek lenni

és milyen teljesítmény számít nála

2010.12.28. 21:03:48

Ezt hallottátok reggel? Kicsit felpaprikázódott a műsörvezető, aki nem arról híres, hogy megijed a kényes kérdésektől. De az állását ő is veszélyeztetve látta...Tanulságos nagyon!

piroslapok.blog.hu/2010/12/28/ujabb_csend_a_kozradioban

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:05:04

@sárkányfő: A politikában súlytalan embereket nem szokták agyonbirálni, a közt.elnök meg ilyen jutalompozició, hatalom nem jár vele.

mrs. white 2010.12.28. 21:05:18

Aláfogja írni Pali bácsi. Ha mégsem az nagyon nagy gáz, mert akkor utasították hogy Pali most ezt nem kellene kívételesen. Az viszont ugyanolyan arcvesztés mintha önmaguk vonnák vissza. Az utóbbi fél évben soha semmit nem vontak vissza, talán csak egyszer "puhultak el" a szakszervezetek irányába a végkielégítések ügyében. Amúgy mindenkinek felvázolták az elképzelésüket és abban már szinte semmi kompromisszumra nem voltak hajlandóak.

Az igazság az, hogy kb 5-6 év múlva a baloldal ezt úgy interpretálja, hogy a Bajnai által megteremtett készbe kellett csak beleülni. Ez kb olyan messze lesz az igazságtól mint a Bokros féle verzió. Az világos, hogy rohadt nehéz helyzetben vették át a kormányzást és nem csak az ismert helyzet miatt, hanem szinte a megalakulásukkal egy időben kitört görög balhé miatt.

Mindezek ellenére leginkább az látszik, hogy nem volt kész forgatókönyvük vagy ha volt is csak egyfajta verzióra ami már az első hetekben megbukott. Sajnos szerintem ezt ők (illetve Orbán) is pontosan tudják. Ezért kell minden létező helyet pozíciót elfoglalni összes ellenhangot minimálisra csökkenteni már csak a pozitív önbeteljesítő jóslat megvalósulása miatt is. Ami a legzavaróbb az egészben, hogy véleményem szerint a jobboldal szellemi holdudvara lényeges jobb képességű mint az volt valaha is a szocialistáknak. Jobbára ez a holdudvar is értetlenségének ad hangot sokszor a történtek miatt. A beleszólásra és a dolgok menetére való ráhatására pedig semmi esélye sincs. A dolgok állását tekintve egy one man show-al állunk szemben.
A dolog pikantériája, hogy Orbánt már annyiszor ekézték feleslegesen a múltban, hogy azt sem hiszi el amikor jogos lenne a kritika. Ráadásul kritika még minimálisan sem érheti. Ez viszont Pali bácsi kinevezésébőúl látszik, ami pedig az Ő hibája.
Ahogy T. G. írta egy korábbi bejegyzésében Orbán felismerte, hogy a politika is úgy működik mint a gazdaság vagy egy cég. Ez igaz, csak maguk a politikusok is már kontra szelekció termékei. Egy amúgy tehetséges ember soha nem választ politikusi pályát mert az élet más területein gazdaságban tudományban kereskedelemben önerőből tud érvényesülni. A politikus már elve a rosszul müködő cégek összes ismérvét felmutatja alaphelyzetben. Legmagasabb pozícióban sosem a legjobban dolgozó hanem nevezzük szép idegen kifejezéssel önmenedzselő jut. Annál a cégnél ahol tulajdonos nem veszi észre hogy ilyenekből áll a vezetés bukásra van ítélve. Itt kis túlzással a teljes politikusi garnitúra ilyen.
Ezért kicsit bonyolultabb a helyzet, a tulajdonos (a nép) viszonylag ritkán jut döntési pozícióba és akkor is viszonylag kevés esélye van normális c.v. közül válogatni. Ráadásul ez a tulajdonos is olyan mint az életben azt szereti ha banyalnak neki (megtartjuk a nyugdíjat, adót csökkentünk, hamrabb mehetsz nyugdíjba nem jársz rosszabbul kipótoljuk stb.).

G. Wolf 2010.12.28. 21:05:36

@MACISAJT:
Göncz:

Horn kormány: alkotmányossági végó: 0 - politikai vétó: 2
Orbán kormány: alkotmányossági: 1 - politikai 0

Ebből az következik, hogy Hornékkal szemben kritikusabb volt mint Orbánnal szemben.

www.mptt.hu/pdf/szomszedorsolya.pdf

4. oldal

LTamás 2010.12.28. 21:05:45

Nem kell meglepődni az eddigi, alkotmányossági teljesítményről árulkodó impresszív számokon, ha az ember megnézi, hogy SP fő jogi éceszgébere egy olyan alkalmatlan idióta, aki jogász szakmai körökben évek óta a sírvaröhögés tárgya, aki harmincötéves kora előtt már négy pártot szolgált ki ilyen-olyan módokon, és aki nem mellesleg a cső jobbikos Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja. (hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Jogv%C3%A9d%C5%91_Szolg%C3%A1lat)

Na mondjuk ilyen felállással talán nem is baj, hogy nem erőltetik az a normakontrollt...

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:06:56

@sárkányfő: egyébként erre írta HH hogy a KE bizonyíthatná rátermettségét. OV+LJ írna egy tv-t pl: Mao fővárosa Pozsony. amit a KE visszadobna...

aktualis.hblog.hu/2010/12/03/havas_tegnap_megverte_az_estet/

Ppix 2010.12.28. 21:08:23

"S hogy miért nem tesz jót Schmitt Pálnak?"
Most őszintén, ki nem szarja le mi nem jó ennek a paprikajancsinak.

"... még azok is lesajnálóan beszélnek majd róla, akiknek egykor hasznára volt"
Megint csak érdektelen, már most is mindenki lesajnálóan beszél róla, értéke az eldobható borotváéhoz hasonlatos, tartása nincs, jövője a csendes megvetés.
RIP.

John May R 2010.12.28. 21:08:32

"Amikor 2004 augusztusában Medgyessy Péter a lemondás határára került, Tölgyessy Péterrel együtt váratlanul meghívást kaptam egy személyes beszélgetésre a kormányfőtől."

Azért az érdekes, hogy Tölgyessy akkoriban épp fideszes képviselő volt. :)

Ordnassac 2010.12.28. 21:08:36

@sárkányfő: ez inkább a tisztségnek köszönhető.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:09:03

@jjulie: Hát ha szerinted a Csányi nem nyújtott komolyan vehető vállalkozói tevékenységet, akkor Te nagyon sikeres ember lehetsz.

Van néhány olyan - ha ragaszkodsz hozzá - munkahely, ami szerintem jobb egy Mo-i multi vezérigazgatóságánál, igaz, nem sok. Különösen, hogy Cs. tulaj is egyben. Le a kalappal.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.28. 21:10:27

@Ordnassac:

Elírás, elütés, de biztosan freudi :-)

Kaotikus Dehonesztálók Munkás Pártja

aszekelyek 2010.12.28. 21:10:49

@G. Wolf: Vége van a ciklusnak ????

ciceró · http://magyarinfo.blog.hu/ 2010.12.28. 21:12:33

@bóra77: Gyurcsány Ferenc ha akkora demokrata lett volna, az öszödi beszéd után lemondott volna. Nem tette. Nem érdekelték a demokratikus normák. Egy német, angol miniszterelnök lemondott volna ne legyen kétségünk.
Mi lett volna ha Gyurcsány lemond 2006 őszén? Bajnai akkor is átvehette volna az irányítást. De nem, maradt. Pedig ma sztár lehetne Gyurcsány. Ha akkor és ott lemondott volna.

G. Wolf 2010.12.28. 21:13:08

@aszekelyek: Gönczről beszéltem, és az ő ciklusának már vége van.

MACISAJT 2010.12.28. 21:14:51

@G. Wolf: "Göncz:
Horn kormány: alkotmányossági vétó: 0 "

Igen, ezt mondtam.
Göncz EGY megveszekedett törvényt sem küldött négy év alatt
az Alkotmánybíróságra.
Bár utólag több tucat általa aláírt törvény elbukott ott.
Bokros-csomag, elvtársak? Zsír.
Na ez volt az igazi NULL KOMMA NULL.

(A politikai vétót meg hagynám, az gyakorlatilag azt jelentette hogy Göncz a négy év alatt összesen 2 törvényt elküldött "megfontolásra" a parlamentenk.
Azok "megfontolták" abban hiba nem volt, újra megszavazták
és aztán már köteles volt aláírni.)

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 21:15:58

@Ordnassac:
ez volt antall történelmi tévedése. ugyanis egy antifasiszta (!) jobboldalt kellett volna létrehoznia, és akkor azt egy antikommunista (!) baloldal válthatta volna le. a szocik ugyanis semmire sem mentek volna a fasisztázással. persze ennek az ára az, hogy a jobboldal sem játszhatja ki a kommunista kártyát.

ezáltal valószínűleg egy cdu/csu-szerű keresztényszocialista (humanista) csoport (!) került volna szembe egy alapvetően pragmatikus jobboldali politikai erővel. ami a közéletben egy értelmes párbeszédet eredményezett volna. tehát alapvető tévedés a politikában a konzervatívokat balra, a liberálisokat jobbra sorolni.

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:16:14

@LTamás: eddig ezt képviselte:

"Céljuk az önkényuralmi rendszerekben, a törvénysértések és a kárpótlási folyamat során sérelmet szenvedett magyar állampolgárok és magyar népcsoportok ügyének szakmai képviselete hazai és nemzetközi fórumok előtt, ideértve a megoldást célzó jogfejlesztési javaslatok megtételét is. Azért küzdenek, hogy a kormányzat az alkotmányos és nemzetközi jog által meghatározott jogállami kereteket tartsa be, tisztelje a magyarok alapvető emberi jogait és szabadságát."

most a f.sz másik oldalára került?
vagy továbbra is képviseli magával szemben is?

G. Wolf 2010.12.28. 21:16:34

@MACISAJT: viszont következetesen az I. Orbán-kormány alatt sem volt aktívabb közt elnök.

mrs. white 2010.12.28. 21:16:59

@sárkányfő: Szerintem álmodozol. Az elmúlt fél év ezzel telt el, hogy reménykedett az ember na ezt azért már mégsem mert ha ezt csinálja mennyivel jobban járnak. Az igazság, hogy ennyire nem spilázzák túl a dolgokat. Sőt az mnyp-be kifejezetten belehergelték magukat. Mondjuk frusztráló is lehetett, hogy Bajnait nem cseztették de amivel nem stimmeltek azt rögtön bevasalták volna rajtuk. Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogy mi hogyan történt volna ha a görög bili csak most borulna ki és egy pozitiv felszálló ágban kezdik el a kormányzást.

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 21:17:16

@guvernalista:
ööö. bocsánat. az alapvető tévedés a konzik JOBBRA, a libek BALRA sorolása.

intimpista 2010.12.28. 21:17:36

Drágáim! Ne lepődjünk meg semmin sem! Palkó is, mint oly sokan ez országban, a paternalista államszemlélet kebelén nevelkedtek! S, ez Horthy Miki bá-val kezdődött (bocs, néhány száz évvel korábban), Kádár Jani bá-val folytatódott, s most itten vanik a legújabb kiskádár, orbán viktor bá. Na, most mi a faszkó itten a bök?

ssi 2010.12.28. 21:18:07

elv: úgy is az lesz, amit "én" akarok - működik

taktika 1 - nem új - nem kell ugrani, minden csoda 3 napig tart
- csak néhány ember szólhat, az sem túl sokat, de sok ismétléssel a kormány nevében
(pl. médiakritikákra alig van kormányreakció pl. nonszensz, nem jelentős, megvezetik a külföldet a szocik stb. - O.V. pedig, hogy nem vonjuk vissza)

taktika 2 - ez sem új - felelősséghárítás
- a saját hibánkról igen határozottan tereljük el a figyelmet a szocik múltbéli bűneire
www.hirado.hu/Hirek/2010/12/28/14/Szijjarto_Meg_kell_vizsgalni_az_elozo_kormany_gazdasagi.aspx

milyen lesz a folytatás?
- kormány folytatta a megváltoztatásokat
- külföld kritizál
- belföldön reklamálnak

és?

hihetetlen:
- tervezik az "elhibázott gazdasági és politikai döntések vizsgálatát 2002-2010. között" és felelősöket akarnak
- ugyanakkor ők maguk bevallják, hogy gazdaságpolitikájuk nagyon kockázatos, akár nagyot is bukhat, de ezzel sincs semmi gondjuk

jjulie 2010.12.28. 21:18:58

@Bathory:

"Sok ilyen cég van, ahol csak a teljesitmény számit."

ennél a pontnál kapcsolódtam be

kérdés persze, hogy mit tekintesz teljesítménynek, nyilván ennek az egyeztetése nélkül a levegőbe beszélünk

nagyon régóta vezetek, építek, az utóbbi időben tisztán jutalékos értékesítő csapatokat, nem egyszer kértem meg távozásra olyan nagyon jó eredményt elérő embert a távozásra, aki nélkül a csapat többet hozott, mivel a csapatot rombolta a személyisége

nézd meg, a batcelonából kitette az eto'o-t a gardiola, és nézd meg milyen teljesítmény után tette ki, és azóta is hogy teljesít

a csapat viszont jobb lett

és még számtalan példa van arra, hogy a "csak a teljesítmény számít" egyszerű kifejezés valójában mennyire is egyszerű

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:19:41

@guvernalista: :) ez elég naiv hsz. ugyanazokkal az arcokkal másik színjáték??? nem mindegy a nevek és az "elvek"?

simán csak az ügynök listákat stb titkos iratokat nyilvánosságra kellett volna (kellene hozni) osztjonapot

intimpista 2010.12.28. 21:20:17

@MACISAJT: Te egy buta PARASZT vagy. Mééé? mert ígyen szült az anyád.

MACISAJT 2010.12.28. 21:20:51

@G. Wolf: ("viszont következetesen az I. Orbán-kormány alatt sem volt aktívabb közt elnök.")

Ez igaz.Akkor már mivel erősen lankadt, már csak a túlélésre játszott meg az "árpibácsis"imídzsépitésre.
Göncz valódi "ellenzékisége" mint köztársasági elnök az Antall-Boros kormányok alatt tetőzött, 1990-1994 között.

2010.12.28. 21:21:28

@ciceró: Hát jah...de a mi lett volna ha nem történelmi kategória. Mondjuk Gyurcsány tett volna azért, hogy elássa magát mással. Jó, nem volt könnyű helyzetben, de az indulatai nagyon elvitték. Mint Vityát a fennkölt hülyeségei és a lakájpolitikája. Mindegyik a saját tarsolyában hordozza a marsallbotot, de a saját végzetét is....És ez így kerek. És ki fog derülni egyszer, hogy SP miért került oda, ahova. Nem hiszem el, hogy érdemeit OV nem mérte volna fel.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.12.28. 21:21:51

Közvetlen ke választás orvosság lenne erre.
Smittről (mert ez az eredeti neve), mindenki tudja, hogy gerinctelen volt már kommunista korában is.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:22:25

@guvernalista: Egyáltalán semmi jelentősége nincs, hogy milyen ideológiai cimkéket ragasztunk. Az emberek, a képviselők személye számit. A mai bal döntő többsége régesrégen kompromittálódott, a mai jobbközép kisebb részben, az ún. 'szélsőjobbot' pedig fasisztázza mindenki, mert tényeken, tapasztalatokon alapuló kritikát nem tudnak mondani róluk, a média pedig megszokta, hogy előbbi kettőtől kap megrendelést. That simple.

Ordnassac 2010.12.28. 21:22:33

@kokal: mi a bajod Paczolay Péterrel és Baka Andrással?

Zsoo 2010.12.28. 21:24:54

Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy azért van a Közt.elnök, hogy minden áron ellent mondjon..

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:25:23

@jjulie: Egyetértünk. Ahol csapatjáték kell, onnan az individualistáknak menniük kell. Vannak nekik is versenyszámok, mindenki csinálja azt, amihez ért.

Várúr 2010.12.28. 21:27:52

Magyarországon a köztársasági elnök súlytalan, valódi döntési lehetősége nincs. "Jus murmurandi" (a morgás joga) ennyivel rendelkezik. Ezt Török ténsúr is tudja. Azt is tudja, hogy Schmitt a jelenlegi kormány elkötelezett elvbarátja és elég rég. Mégis miafenét várt? Üres bölcselkedés... S még csak értelme sincs.A jobbosok nem egy betartó elnököt akartak. A balsoktól lehet akárki, így is, úgy is fikáznák. Medgyessynek pedig Török ténsúr helyett talán célszerűbb lett volna távozása előtt Apró Piroskával konzultálni. Nem került volna ilyen megalázóü helyzetbe. Vagy tán úgy is? A derék Péter mint korpa nem akkor keveredett disznók közé.

Zerlina 2010.12.28. 21:28:24

@török gábor: nagyon hasznos (és tanulságos egy emlékeztető) a link, akár a bejegyzés végére is odabiggyeszthetnéd...

ssi 2010.12.28. 21:28:49

"elitek olykor úgy gondolják, hogy felvilágosultabbak a tömegeknél, ezért nevelni kell az alant lévőket"
www.fn.hu//belfold/20101228/megnevelheto_e_magyar_ember/

tehát:
S.P. a lehető legmagasabb rangú beosztottja O.V.-nek az országban
S.P. megmutatja, hogyan kell ma engedelmeskedni egy beosztottnak

fidesz friend 2010.12.28. 21:29:54

a Null Komma Null akkor is zseniális cím, ha ez a miénk itt Pál és nem Joseph... gratuláció!

az, hogy Mr. Nagy Nulla aláírja-e vagy sem, tényleg izgi kérdés
1. ha sima motorként működve aláírja, és jan 1-jével hatályba is lép, akkor nagyon nehezen pacifikálható a teljesen jogos európai felháborodás és szankciók jönnek, Orbánnak térdre kell ereszkednie, népszerűség zuhan, stb.
2. ha nem írja alá, akkor újabb jogállami szakadék keletkezik, hiszen az elvileg jan 1-jétől hatályos tv. végerhajtását a gyakorlatban már megkezdték (ld. közmédiumok átszervezése, stb.) és ezt macerás volna menedzselni (milyen alapon történt, milyen alapon áll le) - bár verbális attakokban nincs hiány
3. ha aláírja, a külföldi mellett oltári lesz a belföldi blama is, mert a már kész beadványokra az amúgy is sértett Alkotmánybíróság valszeg meg fogja semmisíteni - méghozzá valszeg az EU elnökség alatt
4.elvileg jobb volna nem aláírnia, mert ezel a tv. ugyan a levegőben marad, de relatív nyugiban lefuthat az EU-elnökségi periódus, és utána vagy elfejeltődik, vagy lehet újat csinálni - csak hát akkor a saját vizesnyolcasa tette helyre a fideszt, ami kínos és kiváltja a lám még ez a hülye is jobban tudja reakciót

szóval nemigen néz ki arcvesztés nélküli megoldás.

2010.12.28. 21:31:21

@Zsoo: nem, rosszul látod, mert valóban azért van, hogy a Patás sipkáján bojt legyen, kellően odaáll, ahova dobják, de ha történelmibben akarod, árvahaj légyen Patás kalapján és a szél ahogy fújja, arra álljon, vagy annyit érjen, mackósajtban a brummogás, vagy halottnak a csók. Éééééééééérrttttttttteeeeeeeddddddddddd? Ezt akarjuk mindannyian, ezé' van a poszt is!

Várúr 2010.12.28. 21:31:32

@Turk Hava Yollari:
Nem mindenki tudja Schmittről. Az sem, hogy két olimpiai bajnoki címét, doktorátusát, nyelvtudását, NOBN alelnökségét nyalással szerezte. Ócska ballib duma.... Bezzeg Furcsány a 3 éves üzemgazdász oklevelével, KISZ vezérkedésével... vagy a mezei jogász, közepes műfordító Göncz... azok voltak a szép idők, nemdebár?

G. Wolf 2010.12.28. 21:31:35

@MACISAJT: szerintem Göncznek nem volt hova túléljen, hiszen nem válaszhatták volna meg 3x is közt elnöknek, az árpibásis image inkább elfogadható. De szeirntem inkább a saját visszafogott szerepfelfogásából következik.

Ha megnézted Anatall alatt 7 alkotmányossági vétóval élt, ciklusa alatt 8-al Ezzel szemben Mádl eleve 12-vel (egy ciklus alatt!) - és ebből Orbán kormány alá esett 3, ami azt mutatja hogy volt önálló véleménye. Sólyom pedgi 11-el szintén 1 ciklus alatt.

Ebből azért látszik, hogy egészen napjainkig a köztársasági elnökökre jellemző volt hogy egyre inkább aktívabbak és egyre inkább az "alkotmányosság és a demokrácia" őrzőjeként lépnek fel. Ezzel a tendenciával (elnöki felfogással) szakít Schmitt Pál - ami önmagában lehet nem is lenne baj, ha más egyéb fékek és ellensúlyok működnének, illetve nem lennének kiiktatva. Bár mint egy korábbi hozzászólásomban megjegyeztem, jelen állapotban mind az alkotmányossági mind a politikai vétó gyakorlati hasznát veszítette, hiszen a parlament 2/3-al át tudja hidalni az alkotmáynossági kérdést, valamint ugyanazzal a szöveggel vissza is küldheti, ergó mindegy ki a közt elnök.

(megjegyzés:ciklusok itt nem kormány, hanem közt elnöki ciklusok)

Ordnassac 2010.12.28. 21:32:06

@Bathory: vannak egész elfogadható emberkék a Jobbikban, de vannak elegen, akik miatt nem igazán érvényesülnek.

Sneider Tamás bevallottan szkinhed volt és nem szégyelli.

Zagyva Gyula a "majd a folyosón megbeszéljük" jellegű beszólása nem volt túl jó belépő. (Nem beszélve arról, hogy Toroczkai László embere, akit nem kell külön bemutatni.)

Lenhardt Balázs eddig kb. kétszer akasztotta ki a plénumot, egyszer a cigányterrorozás, egyszer pedig a 18+-os előadásmódért egy megerőszakolásos ügyben.

Novák Előd pedig alig burkoltan a kuruc.info egyik vezető embere.

Mellettük hiába van egy Varga Géza, egy Hegedüs Tamás, egy Nyikos László, egy Rozgonyi Ernő és a fiatalabb "mérsékeltek", Zagyváék mellett nem sokra mennek. Ennek lett áldozata Pősze Lajos is.

Ventura Blvd 2010.12.28. 21:32:47

Ha jól érzékelem, Török Gabi szemben ül a naptárával, ami fölött idegesítően ketyeg az óra, és szemei előtt a január elseje után várható EU elnökségi beégések iszonyú képei kavarognak. Hazáját szerető emberként igyekszik a nagy malőrnek elejét venni, ezért lövöldözni kezd a hatalmon levők szárnyai felé:

<> képviselők (rátok omlik a rendszer, és nem tudtok elhúzni a zsákmánnyal),
<> pártfejesek (mire ledöfitek a buggyant zsarnokot, már senki sem akar vezetőt közületek)
<> államelnök (a múltkor aláírtad az unokád falevél- és lepkegyűjteményét is megszokásból, nézzél néha fel, öreg, ki áll előtted és mit akar),
<> és remélem holnap megszólítja az O(rszág) V(ezetőt) is, kinek neve kimondhatatlan.

<> Remélem, hogy 30-án kap egy felszólítást az ellenzék is,
<> Szilveszter napján meg mi, hogy elég ebből, kaszára-kapára fel!, vagy inkább hólapáttal és síbotokkal az magyarságból ósdi viccet faragó önkény ellen.

Nekem tetszik Török Gábor kirajzolódó terve, és teljesen egyet értek értek vele. Próbálok segíteni neki, és ki vele még egyet ért, tegye ő is ezt hasonlóan. Fel ti demokratikus vitézek és markotányos lányok!

Gabi, ha ostrom alá veszed a hatalmat, akkor ne azt nézd, hogy milyen zászló lobog a várfokon (narancs, vörös, kék vagy zöld), hanem azt, hogy megvan-e kellő támadóerőd a sikeres ostromhoz. (Jelen esetben a klasszikus 7:1 - asszem.) Három - amúgy nagyon jó poszt -, az három pukkanás, nem várható, hogy Jerikó falai leomlanak, hacsak nincs melletted az Isten. Valahogy nem életszerű, hogy sírva jönnek ki a narancsosok - "Gabi, az utolsó pillanatban olvastam cikkedet, nem is tudom, hogy történhetett, csak nyomtam-nyomtam azt a q. igen-gombot, mer' be vótam sugározva egy ollyan szép vízióvaa'. Ha nem szólsz, hát én nyomom a zidők végéig."

Megspórolom a hasonló, inkább ironikus, mint cinikus csipkelődést, mert zokogok én is:

SEM GÁBOR, SEM MI, EGYENKÉNT ÉS EGYÜTTESEN SEM TUDJUK BEFOLYÁSOLNI MAGYARORSZÁG ELSZABADULT POLITIKAI OSZTÁLYÁT, SEMMILYEN OLDALÁT, EGYETLEN TAGJÁT SEM.

Nem csak az ostromerőnk hiányzik (még), hanem teljesen hiányos az ellenfél ismerete is. Hetek óta tapogatjuk, mi a fene motiválhat egy ilyen párt-robotot, mindegy, hogy milyen színű listáról szerelték be a szavazógépbe, vagy hogy éppen az elnöki hatalomban helyezték üzembe.

Szerénytelenségem motivációs listája itt van, ha tudsz valamit, kérlek, tedd gyorsan hozzá, mert szorít az idő:
torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/21/302_mitol_fel_tolgyessy_peter/fullcommentlist/1#c11961366

A motivációk keresgélését nem érdemes egy határon túl folytatni. Az bizonyos, hogy a Maslow motivációs piramisának alja...:

"I. hiány alapú szükségletek: "D" szükségletek, azaz hiányszükségletek --> elérésük feszültségcsökkentéssel jár
1. Fiziológiai szükségletek: éhség, szomjúság, szexualitás
2. Biztonsági szükségletek: fizikai védettség, kiszámíthatóság
3. Szeretet, valahová tartozás szükséglete: gyengédség, viszonzott szeretetkapcsolat
4. Elismerés szükséglete: önbecsülés, mások elismerése, hírnév, becsvágy
II. növekedés alapú szükségletek: "B" szükségletek, azaz növelik a belső feszültséget --> cél a bennünk lévő lehetőségek kiaknázása
5. Kognitív szükségletek: tudni, érteni, megismerni
6. Esztétikai szükségletek: szimmetria, rend, szépség
7. Önmegvalósítás szükséglete: elérni a bennünk rejlő lehetőségeket"

.... szóval, hogy az alja motiválja őket, és nincs is semmi baj, az I. szint 3. pontig, mert nem hiszem, hogy egy párton belül olyan igazi intimitás legyen, bár elismerem, egy Bibó-kollégiumra emlékezős délutánon, zsíros kenyérrel és fröccsel a kézben előfordulhat ilyesmi. A 4. ponttól fölfelé már nagyon csökött valóságképpel kell élni, hogy valaki úgy tapasztalja, környezete felnéz rá, becsüli őt, mert szorgalmasan nyomogatja a gombot a fővárosban. (Nem, szerintem itt a motivációs út visszafordul, és a környezet azt méltányolja, hogy valamit kijárt a képviselő úr.)

A II. szint az nincs. Ilyen magyar politikust, aki tudni, érteni, megismerni akarja a világot, rendet, szépséget és szimmetriát találni benne, hogy elérje a maga szellemi határait... - nos, ilyenről még Elek István szép visszaemlékező interjúiban sem olvashatott Ordnassac. (@Ordnassac: )

Egyszerűbb, ha bevalljuk: a magyar politikából a rendszerváltás másnapján kirohant a "szürkeállomány", az értelmiség, és ottmaradt a zacc, egy meglehetősen kontra-szelektált társaság. (Nyugodtan beismerhetjük, honfitársaim, ez minden kelet-európai országban is pontosan így történt: lásd a mozdonyvezetőből lett cseh miniszterelnököt, akinek felesége kuplerájt tartott fen férje hivatali ideje alatt is.)

Mindez azért fontos, hogy Gábor tudja, délibábra lődöz, amikor a politikus (érzelmi- és szociális-) intelligenciáját veszi tűz alá.

Sajnos, ide más erő kell. Inkább Kodóval értek egyet, aki 30-40 kilométeres "sebességgel" akar cirkálni Gödöllő és Pest között a sztrádán az EU elnökség ideje alatt. Az egy fricska. (@a-kis-herceg: )Hát még, ha kiírja kocsija hátsó ablakába: SOD! [Save Our Democracy!] Tuti, hogy én jövök mögötte egy WYFMA? [Would You Free Me Again?] transzparenssel.

Ha van jobb ötleted, azonnal írd ide!

jjulie 2010.12.28. 21:33:04

@Bathory:

mondjál a magányosoknak való versenyszámokat, párat legalább

talán a viszkisé az volt, de nem néztem utána

török gábor 2010.12.28. 21:33:12

@Várúr: Kedves Várúr, én semmit nem akarok :) Egyszerűen csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ez a szerepfelfogás (ami egy létező, legitim megoldás, és radikálisan nem is tér el Göncz 1994-1998 közötti működésétől), negatív hatással van egyrészt az intézményre (leértékeli), másrészt a pozíció betöltőjére (jelentéktelenné teszi). Ennyi.

Viszont a súlytalansági tézisével nem értek egyet: egy aktívabb elnök sok mindent meg tud tenni, akadályozni, befolyásolni, alakítani (lásd Sólyom).

MACISAJT 2010.12.28. 21:33:17

@Zsoo: ("Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy azért van a Közt.elnök, hogy minden áron ellent mondjon..")

Pedig sok esetben igenis ezért van(volt).

1990-1994 között Göncz Árpád kifejezetten ezért volt.
Nemhogy törvényeket, de Antall miniszterelnöki kinevezéseit nem írta alá(!).
És most a taxisblokádtól az "Europa, aiuta" c. történeteket hagynám is(helyszüke miatt).

1994-1998 következett, az MSZP-SZDSZ kétharmad.
Mint a muzsikaszó olyan volt.
Normakontroll , elvtársak? Ugyan elvtársak.

1998-2000 között, bár aktívan kezdett(addig halasztotta Orbánék beiktatását, amíg csak tudta, hátha valami csoda történik), az utolsó másfélévet már béna kacsaként hápogta végig.

Mádl és Sólyom.
Róluk csak annyit kell tudni, hogy egyetlen általuk normakontrollra küldött törvényt sem buktak el.
Ahányat átküldtek kifogással az AB-re..az ott mind megbukott.
Ez azért valami.

mrs. white 2010.12.28. 21:33:28

@jjulie: Viszont Ibrachimovics jött helyette és mennyivel rosszab volt. Érdekes módon még egy törpével lettek jobbak (villa), viszont ezzel párhuzamosan a fejjátékot nem erőltetik. Mérkőzések telnek el úgy hogy nincs egy beívelés fejre.
Ergo az első döntés csak rontott a helyzeten és csak a második javított.

2010.12.28. 21:35:17

@Ordnassac: aki korpa közé keveredik, így jár!:)

Diocles 2010.12.28. 21:36:08

Tulképpen zseniális húzás volna, ha Schmitt átküldené az Ab-re a törvényt, h vizsgálják meg sürgősséggel. Természetesen ezt meg kéne előznie a miniszterelnök nyilvános kérésének, hiszen:

1. senki sem gondolja, h Schmitt önmaga ezt megtenné

2. nehogy ez afféle "lázadásnak" tűnjék

3. Orbán pár szóban ecsetelhetné, h szerinte nincs gond a t
örvénnyel, de annyira, de annyira meghatotta a nyugati kritika, h egy ekkora demokrata, mint ő, blablabla ... erre mindenképp fogékony. Baromi jó visszhangja lenne Nyugaton szerintem.

4. további előny, h a törvény zöme immár az Ab áldásával léphetne hatályba, tehát a kritikusoknak innentől kezdve az Ab-vel volna dolguk.

5. ha csupán a P-hez küldi vissza, akkor a kormány nem tudna mentesülni a kritikák alól, a következő fél évben valszeg jegelni kéne a témát, tehát az Ab-hez kellene küldeni.

6. tehát ez mindenképpen racionális lépés volna.

Kár, h a bloggazda ezt nem így vezette le, hanem megpróbál belerúgni egy hetvenéves emberbe, aki nem mellesleg államelnök, és kétszeres olimpai bajnok. Ez így mindenképpen visszás.

Etniez 2010.12.28. 21:36:11

Pali bácsi helyett jobb lenne a Tv-maci. Bábszínház az is, de azt jobban elviselném!

pokesz70 2010.12.28. 21:37:29

@bóra77:

Én személy szerint sokkal jobban tudok hinni GyF-ben, mint a legtöbb magyar politikusban. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a személye olyannyira megosztó, hogy nem lenne megfelelő házmestere ennek az országnak.

Azt gondolom, hogy Orbán leginkább azért teheti meg, amit meg is tesz, mert nincs alternatívája. Se párt szinten, se egyénileg, még a fideszen belül sincs egy olyan valaki, aki ne vesztette volna már el a hitelességét. Egy bizonyos értelemben Orbán volt az elmúlt 20 év politikai elítjének az utolsó reménye. 2,7 millió ember kapaszkodott bele ebbe az utolsó szalmaszálba. De talán most már hamarosan mindenki számára nyílvánvaló lesz, hogy ez a politikusi generáció kész, kifulladt és most már többet árt, mint használ. Hogy honnan lesz itt megújulás? Nem tudom. Majd csak kifejlődik egy cselekvőképes, friss ága egy új generációnak, addíg viszont csak kéne csinálni valamit. Nagyon nagy szükség volna egy anti-Orbán tengelyre, ami mögé (ha kell, orrbefogva) fel tudna sorakozni mindenki, aki képes még reálisan látni az ország helyzetét, lehetőségeit, veszélyeit és tennivalóit.

jjulie 2010.12.28. 21:38:43

@Ventura Blvd:

te vagy itt a friss levegő

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:38:44

Annyira tetszett , hogy idézem, nem szó szerint : - Az indiánok áldottnak gondolták a bolondokat,.....de nem csináltak Törzsfőnököt belőlük......

2010.12.28. 21:39:05

@Diocles: te meg egy műmájer vagy. Vannak normális és tisztességes 70 éves emberek. És sok olimpia bajnok közül mesélnék neked pl. Farkas Péterről akár.

török gábor 2010.12.28. 21:39:44

@Diocles: hoppá, Bolgár-Mészáros-Avar trió tegnap ugyanerre jutott az ATV-ben :) nekem tetszik ez az okfejtés, de meg lennék lepődve (már megint...), ha így történne, ezért is nem írtam erről. majd utólag kielemezzük, ha mégis így történne.

Kazi2 2010.12.28. 21:40:13

SP egy nagy nulla..., zéró. remélem a tükröket már leszerelték a sándor palotában.
semmi pénzért nem adnám el így magamat. fertő.

(kicsit OFF: sokszor gondolkodom mostanság egy teljesen hithű/párthű viktor rajongón, hogy javában bólogat minden egyes döntésen, lepacsizik szintén narancsos szpmszédjával, és azon gondolkodom, hogy egy ilyen magyarnak mi kell - még - hogy 1x azt találja mondani: na, ez azért már nekem is sok..., b+ szijjártó, ne hazudj... de aztán rájöttem, hogy magyarok vagyunk, ergo ovi ne félj, nem vagy veszélyben...)

Zsoo 2010.12.28. 21:40:26

@Várúr: Ez tetszik Várúr!

Hogy került Fletó hatalomra? A Böszmebeszéd után, hogy maradhatott egy percig is a kormány élén?
Az demokrácia ahol idegen ország katonáit vetik be az ünneplő polgárok ellen? Ahol a titkosszolgálatokat felhasználva provokálják a népet?
Demokráciában nem lehetett volna eljátszani a "Felbomlott a koalíció" Nobel díj várományos darabját sem.

Remélem az új alkotmány lehetőséget ad majd, hogy soha ne ismétlődhessenek meg ezek a gyalázatos dolgok.

A magyar nép soha nem fogadta el, hogy idegenek uralkodjanak felette!
A 2/3-ados siker oka, hogy nem sikerült, csak a fél országot megasztárosítani...

2010.12.28. 21:41:40

@török gábor: atv-fan Dio. És valóban, ej, ej, nem méltatod ezt a remek embert, a zemberek emberét. Dio csak burkoltan fejezi ki, mennyire félt tégedet...:)

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:41:55

@John May R: Miért , ....... két fideszessel szeretett volna egyeztetni Medgyessi.......

LTamás 2010.12.28. 21:42:02

@Turk Hava Yollari:

Szerintem egy közvetlen elnökválasztással már eleve esélyünk nem lett volna egy normális elnökre. 90-ben Pozsgay, 95-ben Torgyán, na neee... :-D

jjulie 2010.12.28. 21:42:28

@Diocles:

minden nap vizsga van, amíg élsz, főleg ha kiteszed magad a kirakatba

az ötleteddel engem ismételsz, nem baj?

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 21:42:48

@a-kis-herceg:
szerintem te vagy naiv. a rendszerváltás idején három politikai erő volt. a demokratikus ellenzék, mögöttük a hírszerzés állt (bm iii/i), a központi bizottság. ők a kémelhárítás (bm iii/ii) támogatását élvezték (d-209, és a társaik), és volt a hazafias népfront, ami mögött a belső elhárítás (bm iii/iii) állt. kis túlzással: a kerekasztal tárgyalásokat a bm főcsoportfőnökségei hívták össze. az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala innentől kezdve naivitás volt. erre mondta azt cinikusan antall, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.

de akkor egy antifasiszta jobboldalt kellett volna összegründolni, tehát az összes fasisztát csurkát, király izabellát, és a többieket el kellett volna antallnak zavarnia még akkor is, ha ezáltalál nyilvánvaló kisebbségi (ügyvezető) kormányzásra kényszerült volna. nem lett volna új választás, mert a nyugat félt volna a visszarendeződéstől, és akkor egy antikommunista baloldalt tartottak volna elfogadhatónak.

a független értelmiség elfordult antalltól, és a célja az volt, hogy keressen egy kifejezetten antifasiszta jobber politikust, és azt megtenni miniszterelnöknek. orbán volt a konszenzusos jelölt, csak aztán világossá vált: ő egy nemzeti populista, és nem nemzeti liberális politikus. antall halála után az mdf romjain alapított egy antikomintert néppártot: az újfideszt. és ezzel szemben állt egy antifasiszta mszp-szdsz koalíció.

Kazi2 2010.12.28. 21:42:57

@Zsoo: a fityisz kitűződ, így este 21:40-kor még rajtad van? ;))

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:43:00

@Ordnassac: Persze, nem mindenki angyal ott sem, de azért ne vegyük már egy kalap alá a csúnya beszédet meg a tetteket. Ha kormánykoalicióban lennének, szerintem puhulnának valamennyit. Végül is MIEP is volt kormányon, és nem üldöztek semmilyen kisebbséget emlékeim szerint. Az meg nekem szimpatikus, hogy van egy párt és egy médiaorgánum, ami kimondhatja a kimondhatatlan dolgokat. Akkor is ha sokszor téved. Bizonyos dolgokat aztán a 'mainstream' kénytelen átvenni.

MACISAJT 2010.12.28. 21:43:17

@Diocles: ("Tulképpen zseniális húzás volna, ha Schmitt átküldené az Ab-re a törvényt, h vizsgálják meg sürgősséggel. ")

Nem egészen.
Szerintem-és én ezt javasolnám- hogy simán a parlamentnek küldje vissza "megfontolásra".

Arra ugyanis nincs határidő, hogy a parlamenti mennyi idő alatt kell "megfontolja", különben is februárig nincs ülés.

És az újabb szavazásig tartó időszakban( ami lehetne másfél hónap vagy akár másfél év is), leheten valóban "megfontolni"
a jogos és józan kritikákat( nem a hörgeményeket) és finomítani a törvényen.
Ha már muszáj egy ilyet hozni.

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:43:55

@török gábor: .....na meg,....könnyebb is utólag elemezni.... :-)

jjulie 2010.12.28. 21:45:14

@Várúr:

szokásos határozott balgaság, veszik a kocsmában az ilyet?

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:45:26

@Ventura Blvd: erre csak azért nem kapsz csillagot, mert az olyan lenne mintha magamat tüntetném ki.

Ordnassac 2010.12.28. 21:45:52

@Bathory: a MIÉP sosem volt kormányon. Sem 1993-1994-ben, sem 1998 és 2002 között.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 21:46:03

@kíváncsivagyok:
Azért két fideszessel egyeztetett Megyó, amiért elsőként gratulált Orbánnak a fülkeforradalomhoz.
Mert nem haragtartó.
Bájos ember.
Hogy miniszterelnöksége idején csak D-209-nek szólították, az direkt jónéven vette.

Nádasi Balázs 2010.12.28. 21:46:12

"Nem vitatom, szép dolog is lehet a feltétlen lojalitás, arról nem is beszélve, hogy bizonyos korokban kifejezetten kifizetődő."

öhö... milyen korban is? :)

BTW, nagyon jó volt Szili jelölése az MSZP részéről, mert így az SZDSZ teljes joggal tartózkodhatott, Gyurcsány se szólalt meg, mert remélte, kap egy hatalmas pofont Szili (megkapta), és lett jó köztársasági elnöke az országnak. Mivel az volt, tudtuk, hogy a kétharmadparlament nem fogja megválasztani.

Persze azt is tudjuk, hogy Török Gábor szinte senkivel sem szimpatizál, legalábbis látványosan nem, talán pont Sólyom a kivétel...

Kár, hogy csak 5 évig volt ő az elnök.

Schmitt teljesítményére jellemző, hogy amikor egy ismerősnek mondtam, hogy vendégül látta egyszer a kormányt, és főzött is rájuk, megjegyezte: "Végre megtalálta a neki való szerepet!"

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 21:46:14

@jjulie: Ilyen az összes magányos jutalékos kereskedő(bróker, tanácsadó, stb.), aki nem akar vezető lenni. Ha nem vezet, nem oktat, kuttyát nem érdekli ha krisna hivő észak-koreai, ha hozza a számokat. Vagy nálatok igen?

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:47:35

@pokesz70: Ma mondta Kéry az ATV - ben : "olyan nincs , hogy ne legyen alternatíva,......ha a helyzet megköveteli...." Én is ebben bízom........

Zsoo 2010.12.28. 21:48:20

ATV?? Holnap meg a Népszabiból idézünk?
Hányingerem van, amúgy is későre jár..

bariga 2010.12.28. 21:48:22

@Diocles: Hetven évesen eddigi érdemei elimerése mellett elmehetett volna békésen nyugdíjba. Nem kellett volna vállalnia valamit, ami nem neki való, ne csodálkozzon,
hogy sorra kapja a kritikát. Én még mindig csak azt szeretném tudni, hogy mennyibe kerül nekünk ő, a bológatós elnök. Még a feleségében is több kurázsi van.

Zsoo 2010.12.28. 21:49:03

Népszavát akartam írni..tényleg késő van..

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:49:08

@Ventura Blvd: @pokesz70: vigyázó szemeteket Esztergomra vessétek...

nem akarok klasszikust idézni, de kénytelen vagyok: "a jövő elkezdődött"

ssi 2010.12.28. 21:50:02

"Schmitt új szerepfelfogása: a nullák elnöke"
nol.hu/belfold/torok_gabor__schmitt_uj_elnoki_peldat_teremtett

www.hirvilag.com/belfold

államfő december 31-én éjfélkor, a Himnusz után ünnepi beszédet mond a köztévében
www.fn.hu/belfold/20101228/szilveszteri_buli_schmitt_pallal/

"törvény hatályba lépése előtt polgári engedetlenségi akciót indítanak"
www.boon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/mediatorveny---tiltakozasok-szilveszterkor/cn/haon-news-charlotteInform-20101228-0731577914

"médiatörvény visszavonását kéri a Nyilvánosság Klub"
hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=52288&kat=1

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:50:09

@simonmondja.: Hát , igen ! Van akit meg nemes egyszerűséggel Pinocchiónak szólítanak........vajon miért...?

fidesz friend 2010.12.28. 21:50:49

@Diocles: már bocs, de nem a státusza (államelnök) miatt kímélünk vagy nem kímélünk valakit, hanem azért mert olyan, milyen. ez ilyen.

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:52:30

@a-kis-herceg: Csak nem....? Még a végén kiderül , hogy a korrupció nem szoci licensz....? ( Ha Polt Péteren átjut.........)

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:52:38

@guvernalista: "(ov) ő egy nemzeti populista"

demagóg. a populista én vagyok (elitellenes...) és még itt vagy 60 kommentárs

2010.12.28. 21:52:55

@simonmondja.: ez komoly? Megyónak elmentek otthonról? Vagy várta, hogy valahová kinevezik nagykövetnek?:)

bariga 2010.12.28. 21:52:56

@Zsoo: Valami rosszat ettél? igyál egy kis pálinkát, hidd el jobban leszel

Alvarez 2010.12.28. 21:53:30

@mrs. white: "Egy amúgy tehetséges ember soha nem választ politikusi pályát mert az élet más területein gazdaságban tudományban kereskedelemben önerőből tud érvényesülni."

A matematikai bizonyításoknál mondják, hogy egy ellenpélda dönti a tételt. A fenti érvelésedre az ellenpélda Bajnai Gordon. Messze a legjobb teljesítményt nyújtó miniszterelnök a rendszerváltás óta. Nem is talált rajta fogást a csontvázbrigád, és csak ez a féleszű Matolcsy nyögi be néha a "7% lenne a hiány" szövegét, csak nincs, aki komolyan vegye.
Persze hozzátartozik a sztorihoz, hogy kellett egy mszp+szdsz, aki 1 éven át mindent megszavazott annak ellenére, hogy borítékolható volt a következmény.

Magyarország tragédiája,Bajnai nem az a hordószónok típus, aki hagyja, hogy a 80 éves néni kezetcsókoljon, pedig itt ez a népszerű.

jjulie 2010.12.28. 21:53:32

@Bathory:

nem egyértelmű, mivel a céget jeleníti meg, nem csupán önmagát, egyáltalán nem mindegy

sehol a világon

hacsak nem a saját cégében, a saját maga által fejlesztett terméket értékesíti

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 21:54:30

@fidesz friend: Nekem sincs (nem is volt ) semmi bajom Schmittel,.....de csak sportvezetőként,.....abba a székbe és házba nem való az Ő "szellemisége"....ha szabad finoman így mondanom....

Zsoo 2010.12.28. 21:54:47

@bariga:Bezzeg Göncz papa odavaló volt, jól árulta a hazát,
Szerencsétlen Sólyom -aki már anno AB elnökként óriási károkat okozott az országnak- szintén! Most meg itt van egy sikeres diplomata, egy 2szeres olimpiai bajnok, egy baj van csak vele, hogy "magyarkodik"!

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:55:13

van 1 javaslatom SP nek. amivel megmentheti a Nemzetet a szorult helyzetéből.

gipszelje be a szentjobbját, mondja hogy síbaleset... és hogy bocs nem tud írni...

jjulie 2010.12.28. 21:55:26

@Bathory:

látom, a miépes ismereteid is felszinesek

Várúr 2010.12.28. 21:55:49

@Zsoo:
Tudod pajtás ritkán káromkodok, de ennek a szar ballib bandának igen rövid az emlékezete.... Ma Török ténsúré is csak a boldog emlékezetű ronggyá puccsolt Medgyessyig terjedt. Valamit írnia kell, rendben van, de édes álnaivitása és szokott üres bölcselkedése derűsen megmosolyogtat. Tán érdemes lenne egyszer írnia arról, hogy minél álságosabb, hamisabb és hangosabb a ballib kórus, a jobboldalon annál erősebb az összetartás - akár egy vitatható kormányintézkedéssel összefüggésben is. Most valami Jászberényi akart kussolni a Rádióban. A Népszabadság volt újságírója természetesen. Ez a hír ballibéknál -, nem az, hogy közel egymillió ember képtelen a közüzemi számlát fizetni.

2010.12.28. 21:55:52

@fidesz friend: így van, ráadásul ha olyan, amilyen. Ne itt reklamáljon senki sem. A hülyeség egyébként is kortól független.

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:56:30

@mistinguett: a magyar huszár sose hátrál meg... főleg nem a labancoktól... az utolsó csepp vérünkig (így ahogy írom, a miénkig) kitart...

pokesz70 2010.12.28. 21:57:20

Érdekes lenne elkezdeni összeírni egy listát azokról, akikről még el tudjuk hinni, hogy legalább egy ideig rájuk bízhatnánk a fontosabb tisztségeket. Jelenlegi pártkötődéstől függetlenül, civilekkel kiegészülve. Ha sokan fejeznék ki így a véleményüket, tennék közzé a saját listájukat, lehet, hogy lehetne valami egységfrontot kovácsolni belőlük. Baromira nem értek az ilyenekhez, de kéne csinálni egy ilyen közösségi applikációt, amivel hozzá lehetne írni a listához meg szavazni lehetne a korábban felkerültekre.

a-kis-herceg 2010.12.28. 21:58:34

@Zsoo: ma még népszavát írsz?

ökörpöröly 2010.12.28. 21:58:57

Schmitt pontosan illeszkedik a Bölcs Vezér vezetési stílusához. Gyenge jellemű és képességű szervilisekkel veteti magát körbe, mert retteg a hatalom elvesztésétől. Azonban ilyen emberekkel nem lehet kormányozni, főleg nem ilyen világ- és nemzetgazdasági helyzetben.
Lázár már utalt rá, hogy az eddigi lépések még csak a gyenge kezdetet jelentették, lehet gondolkozni, mi lesz, ha a cigánybűnöző és klikkje belehúz.
Egyszerre szajkózza az 1 millió munkahelyet és a mi nem a kisembereket adóztatjuk dolgot. Valakinek pedig viselnie kell a költségeket, vagy a vállalkozásoknak, vagy a munkavállalóknak.
Most úgy tűnik, mindegyik réteg szív összességében -talán kivéve az exportorientált, euróbevételt képző multikat-.
Ha nekimegy 800 ezer rokkantnyugdíjasnak, akkor valahogy ezeknek a rétegeknek másként kell megadnia a létminimum feltételeit -nem vitatom, hogy kb. 50%-uk nem felel meg a rokkantsági szintjének megfelelő kritériumoknak-. Ha nekimegy a szürke- és feketegazdaságnak, akkor megint tömegek kerülnek utcára.
Talán a nagy "szabadságharcnak" mindössze az a célja, hogy bejelenthesse, ő mindent megpróbált, de a külföld rákényszerítette a megszorító lépésekre.
Kiszámíthatatlan figura, de nem a szellemi képességének kimagasló volta, hanem a torz lelkivilága miatt.
Annyira ostoba, hogy azt hiszi, ugyanúgy kezelheti a világpolitika és a világgazdaság elitjét, mint otthon a családját vagy a szaros fideszcsicskáit.
Eddig teljesítménye messze az eddigi legsilányabb kormányzati munka, minden téren. Azért Antallt, Medgyessy és Gyurcsányt alulmúlni, nem semmi!

bariga 2010.12.28. 21:59:16

@Zsoo: az nem baj, hogy magyarkodik, csak egy köztársasági elnöknek más is lenne a dolga. legalábbis a jelenlegi alkotmány szerint. Azon a sok pénzen amibe kerül ez az intézmény, ami most teljesen felesleges sok lélegeztető gépet lehetne venni. Ha jól emlékszem, mindig ez volt hasonlat régbben.

is 2010.12.28. 21:59:21

@Ordnassac: "Akkor sorjában: Gyurcsánynak egy kifejezett programja/elképzelése se volt. Sőt, félévente változtatta őket és képes volt ugyanolyan elánnal X-et mondani, de a totális ellenkezőjét is."

te valamit nagyon sekélyesen kívánsz értelmezni. amíg Gyurcsány a kibaszott jó gondolatokat írogatta az újságokba, addig sosem változtatta a mondandóját. kormányfőként sosem a maga álláspontját mondja, főleg nem koalíciós kormány élén, hanem azt képviseli, amit a kormány és a mögötte álló pártok elfogadnak, az a koalíciós pártok hibája volt (meg is kapták érte a magukét), hogy megállapodtak egy programban, majd másnap szétbaszták, és Gyurcsányt amortizálták vele lefelé.

ez PONTOSAN az őszödi beszéd témája, és hiába is próbálod ezredszer is erkölcsileg lehúzni, bizonyos értelmi szint felett, ami ezen a blogon a résztvevők többségében megvan, nem fog menni. hiába is próbálod úgy beállítani, hogy az a hülye, aki megértette, hogy mi hanzott el benne, és nem azzal foglalkozik, hogy háromszor káromkodott benne, ez sajnos csak téged minősít. persze, a birka nép sosem fogja felfogni annak a beszédnek a tartalmát, óriási politikai hiba volt, bele is bukott, de ez a birka nép hülyeségéről ítélet, nem róla. ha jól látom, te a birka nppel kívánsz egy megítélés alá esni.

aztán meg hadd kérdezzem meg, hogy Orbán hányszor mondja az ellenkezőjét? volt ugye 7%-os hiány. mikor is? csak nem idén, április után? aztán volt 3%-os is. mikor is? csak nem idén szeptemberben? aztán volt, hoyg az AB a demokrácia sziklaszilárd alapja. mikor is? 2007-ben. aztán most meg, hoyg az AB csak akadálya a demokráciának. mikor is? 2010-ben. elkopna az ujjam, ha Orbán összes szélkakas-fordulatát le akarnám írni. te nagyon szemellenzősen állsz neki sóhajtozni, nem áll ez jól a csokornyakkendőnek.

Zsoo 2010.12.28. 22:00:17

@Kazi2: Csak MIÉP-es van..

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 22:00:56

@Bathory:
csakhogy politikában a személyiséget alapavetően az határozza meg, hogy a homlokára ki milyen címkét ragaszt. és nagyon nem mindegy, hogy egy szocialista-konzervatív csoport kerül szembe a nemzeti liberálisokkal. vagy egyszerűen csak egy antifasiszta koalíció áll szembe egy antikomintern táborral.

2010.12.28. 22:01:23

@Alvarez: szívemből szóltál! Éljen a diszkrét- és nem látszatpolitika...

Zsoo 2010.12.28. 22:01:42

@bariga: "az nem baj, hogy magyarkodik".

Gratulálok, ide jutottunk!
Gyurcsány és csapata mégis csak sikeres volt!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 22:01:49

@Letícia: Fültőlfülig csillogott a protkója, annyira széles mosollyal gratulált.

Diocles 2010.12.28. 22:02:20

@MACISAJT:

ha a P-nek küldi vissza, akkor lényegében nem tudja meghozni egy fél éven belül a törvényt, már csupán az EU-elnökség miatt sem, a fenének kell a hiszti.

csak az Ab-hez küldés tudja kiszedni a törvény méregfogát, és ha a törvény nagy részét alkotmányosnak találja az Ab, akkor a kormány moshatja a kezeit.

Várúr 2010.12.28. 22:02:29

@török gábor:
Török ténsúr. Jelentős nézetkülönbség létezik kettőnk közt. Egy leharcolt, torkig eladósított országban a minimális politikai felelősséggel bíró elnök ne legyen önjáró. A jelen politikusainak kegyed által féltett jövője érdekében sem. Ebben az országban nyolc év pusztítás után szükséghelyzet van, ha az urak nem is mondják ki. A Nyugat is utólag mondja ki (lásd: Görögország,
Írország) Török ténsúr a higgadt elemzés embere, én inkább a cselekvésé. S másokat is erre biztatok.

Ordnassac 2010.12.28. 22:03:01

@Zsoo: azzal meg már nem mész sokra...

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:03:17

@pokesz70: az a valóvilág amit írsz nem? ki meg be szavazással...

mrs. white 2010.12.28. 22:03:24

@Alvarez: Bajnai volt a legkevésbé politikusnak látszó politikus. Annyira, hogy szerintem igazából nem is volt az. Oszkóra se mondanám, hogy politikus pedig Ő töbett foglalkozik a blogján a történésekkel mint Bajnai. Ő nem is volt pártag. A varázsa is a hangsúlyozott pártonkívüli szakemberségében rejlett. Neki nem kelett végigjárni a nyalós szamárlétrát mert Fletó kívülről emelte be.

Mintha holnap Heim Pétert kérnék fel Matolcsy helyett. Tudod kivel szimpatizál de nem tartanád politikusnak és mivel ilyen a személyisége, talán el se vállalná. Bajnai meg éppen elvállalta de nagyon keskeny az a határvonal ahol ők állnak.

Alvarez 2010.12.28. 22:03:25

@Bathory: "az elmúlt 8 évre, tekintve pl. azt a nem elhanyagolható tényt, hogy 98-02ben csökkent az ÁA."

ja úgy könnyű államadósságot csökkenteni, hogy az állam mondja meg mi számít bele. Ezért kellett az MFB-n kerseztül finanszírozni az autópálya építéseket, mert úgy nem számított bele az államadósságba.
Erre mondja Kohn bácsi, hogy ügyes.

Sajnos 2004 óta egy EU nevű civilizálatlan bandához tartozunk, ahol az ilyen úri huncutságok nem megengedettek. Lesz ennek még következménye a manyup lopás elszámolására is.

bariga 2010.12.28. 22:03:27

@Várúr: az összetartáshoz ez a stílus kötelező, vagy most csak kivételesen sikerült ezeket a szavakat egymás mellé tenned?

Zsoo 2010.12.28. 22:04:09

A köztársasági elnök legfőbb feladata, hogy az országot reprezentálja, szerintem egy 2szeres olimpiai bajnok diplomata erre tökéletesen alkalmas!

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:04:40

@jjulie: Bocs a MIEP-hivőktől, úgy rémlett hogy koalició volt, de nem.

2. nem tudom milyen hálózatot épitettél te, én még életemben nem láttam olyat, hogy vkit jutalákos cégnél kirúgtak volna, miközben jól keresett a főnökének, és tetszett az ügyfeleknek. Hogy csak egy példát mondjak, a brókerbotrány fővádlottjának is csak 8 általánosa volt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy elit ügyfélkört épitsen.

jjulie 2010.12.28. 22:05:24

@mrs. white:

nem ismered az eredményeket

miután kitette az eto't utána nyertek meg mindent ami elképzelhető, ami csak létezik

nem fontos csak azért ellenkezni, mert megláttad a nickemet

Zsoo 2010.12.28. 22:05:53

@Ordnassac: Mindig gyöz az igazság!
Itt van nekem ez a 2/3-ad, mi magyarok minden nap megyünk valamire..

Ordnassac 2010.12.28. 22:06:52

@Zsoo: csak részben, több feladata is van egy köztársasági elnöknek ám.

Amúgy egy elismert József Attila-díjas műfordító nem volt jó erre? ;-)

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:07:50

@Várúr: ez mit jelent? mit tegyünk??? segics. s.o.s.

török gábor 2010.12.28. 22:08:08

@Zsoo: nem tudom, hogy számít-e ez, de az alkotmányban nem (csak) ez van... ("őrködik az államszervezet demokratikus működése felett")

bariga 2010.12.28. 22:08:12

@Zsoo: Bocsáss meg, de abban amit írtam, hol találtad meg a Gyurcsány szót? Ha jó értettem, itt most nem róla van szó, ő most különben sem tényező, azokkal kell foglalkozni, akik most döntenek és befolyásolják az életünket. Neked ezek a döntések tetszenek, semmi baj, Te így vagy boldog.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.12.28. 22:08:45

Azért ez idemásolom az egyik itteni linkből, mert ez már több, mint csak tiltakozás:

Mit kíván a magyar nemzet? (2011-ben)

1. A véleménynyilvánítás szabadságának biztosítását
2. A szakmai szervezetek bevonását a médiaszabályozás folyamatába
3. Egy politikailag független médiatanács megválasztását
4. A médiahatóság elnökének legfeljebb négy évre történő kinevezését
5. A szakma által delegált ellenőrző hatóság (Felügyelő Bizottság) és szakmai képviselet biztosítását
6. A kilátásba helyezett bírságok ésszerűsítését
7. A Médiatanács által hozott döntések felülvizsgálati és fellebbezési lehetőségét a bíróságon
8. A megelőző végrehajthatóság eltörlését,
9. Az írott és elektronikus sajtó kivonását a törvény hatálya alól; a lineáris elektronikus média függetlenségét
10. Az online, az írott és az audiovizuális sajtó, valamint a földi és online-terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetését,
11. A különböző közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségét.
12. A nemzeti hírügynökség (MTI) mint kizárólagos hírgyár léte veszélyezteti a különböző közszolgálati médiatípusok közötti különbségeket, a szerkesztői szabadságot és vele az objektív tájékozódáshoz való jogot. Ez a helyzetet haladéktalanul orvosolni kell!

www.boon.hu/hirek/magyarorszag/cikk/mediatorveny---tiltakozasok-szilveszterkor/cn/haon-news-charlotteInform-20101228-0731577914

ökörpöröly 2010.12.28. 22:08:58

@Várúr: Kedves bolsevik ügynök!

Akkor nézd már meg a Népszabadság egykori újságíróit, például Bayer "Holkomcsiholnemzetifélzsidó" Zsoltot, esetleg Bencsik Andrást. Mindketten jeles publicistái voltak az újságnak. De sorolhatnánk a többi egykori kommunista újságírót is, Seszták Ágnest, aki több mint tíz évig volt Kende Péter munkatársa a Kommunista Ifjúsági Szövetség lapjánál, vagy a Moszkvában végzett kommunista Szaniszlót, vagy a kommunista tévé kedvenceit, Chrudinák Alajost és Kudlik Juliskát. Folytassam még a sort?:)

Zsoo 2010.12.28. 22:09:21

"Bocs a MIEP-hivőktől, úgy rémlett hogy koalició volt, de nem."

Hm, lenne mit olvasnod!
www.magyarforum.hu

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 22:09:50

@Ordnassac: Tényleg, ez az állítás azért határeset.
A miépesek az MDF szakadár szárnya voltak, ha jól emlékszem.
Valami Csurka monológgal bontottak zászlót a kormánypárton belülről.

Zsoo 2010.12.28. 22:11:45

@Ordnassac: A szándék a lényeg, lehet valaki zseni, ha nem a nemzet érdekei szerint cselekszik..

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:11:52

@török gábor: hohoho. a nagy ho-ho-ho... megint egy lépés... akkor nem őrködött??? azaz nincs már demokrácia???? ne má. azthittem magyarfajta, tarkafajta...

jjulie 2010.12.28. 22:11:54

@Bathory:

mondok egy nagyon egyszerü példát: a kiváló teljesítményű ember megkúrta a főnoke feleségét, és lebukott

mrs. white 2010.12.28. 22:12:37

@jjulie: Mi mindent? Eto'-val nyertek 5 cuccot ibrával bukták a Bl-t, pont azzal az interrel szemben ahol szemben véreztek el ahol eto' játszott. Egy évet elcsúsztál. Ez nem gond csak ne csesszél le ha tárgyi tévedésed javítom. Amúgy semmi gondom véled.

Ordnassac 2010.12.28. 22:12:42

@simonmondja.: így van, 1993-ban szakadt ki, de azért a kormányoldalon sem a Csurka-vonal a meghatározó.

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:12:51

@Zsoo: ez a kör a tisztességen és az erkölcsön, összességében a "tartáson" múlik.

2010.12.28. 22:13:11

@Várúr: komolyan gondolod ezt a sok baromságot?A ballibeknek köszönhető a világ romlása? Hiller Pifti, Mesterházy Jacko Attila és társai komoly ellenfél? Ennyire nem telik több tőletek? Nézzetek már egy kis történelmet! 1989 előtt a rohadt imperialisták voltak a hibásak, Kínában is csendben kell lennie a Dalai Lámának, és Észak-Korában is, meg Kubában is mások a hibásak...

Szomorú, hogy ilyen hülyék vagytok.

is 2010.12.28. 22:13:36

@ciceró: csak akkor lehetne Gyurcsány sztár, ha lett volna előre hozott választás. de nem lett volna, mert a pártok akartak a hatalomban maradni, nem ő. ő csak annyit mondott, hogy vele ne járassák a bolondját, ő csak akkor marad, ha őt elegen és eléggé akarják. ezt te azért hívhatod zsarolásnak, mert az MSZP-ben nem volt más, de gyurcsányt se akarták, ezért szivárotaták ki az őszödi beszédet, dögöljön meg a saját tehenünk is alapon. 2009-ben, amikor Gyurcsány felállt (maga állt fel, a pártoktól még maradhatott volna 2010-ig is!) kétségbe is estek a pártok, és nem is találtak senkit. Gyurcsánynak kellett őket még ebben is kisegíteni, ő kereste meg Bajnait, és Bajnai az MSZP két szép szeméért el sem vállalta volna (lásd internacionálé-éneklés), és alá is íratott velük egy sokkal keményebb papírt, mint amit Gyurcsány valaha is "zsarolt" rajtuk.

Gyurcsány akkor lehetne sztár. ha 2007 őszén, amikor az MSZP még mindig azzal volt elfoglalva, hogy az egészségügyi reformot szétbassza, akkor feláll, és az elégedtlen FIDESZesekkel, Fodorral, Bokrossal csinál egy Kadima pártot., és otthagyja az MSZP-t a picsába. Ő ezzel szemben kivárta 2008 márciusát, és ott megjött a balegyenes, bejött Orbán karaktergyilkolása. Ha Gyurcsány akkor nincs ott, akkor az a lengő elzúg a levegőbe, és Gyurcsány sértetlenül kerül ki az egészből. De ez a lehetőség elmúlt, és ezzel Gyurcsány is elmúlt.

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:14:57

@IGe: bocs ezt rövidebben: takarodjon tájföldre minden politikus... vérvétel nélkül... cserébe felőlem azt visznek amit akarnak...

Zsoo 2010.12.28. 22:15:13

@török gábor: Akkor már csak az a kérdés, hogy mit jelent a demokratikus működés..
A 2/3-ados felhatalmazású országgyűlés él a kötelességével.

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 22:15:41

@török gábor:
sólyom akkor lett volna okos, ha nem egyszerűen visszaküldi a törvényt, hanem ő maga fogalmaz meg ajánlásokat, vagy még inkább konkrét törvényjavaslattal él.

schmitt akkor lenne valaki ha nyíltan azt mondaná: ezt a szankcionálást azért már mégse kéne. csakhogy akkor elővennék, hogy hány villája is van. így nem ezt fogja mondani. hanem egyszerűen csak visszaküldi a törvényt. lesz valami bohózat. ugyanaz, mint sólyom esetén. csak most majd a külföldnek szól.

szerintem a törikönyvek nem fognak különbséget tenni az eddig államfők között, mivel lényegi különbség nincsen közöttük. mindegyiket szolgalelkű, megalkuvó fazonnak állítják majd be. gönczöt ugyanúgy, mint mádlt, sólyomot, vagy épp schmittet. és majd az apróbetűs részben említik csak meg, hogy ki mit nem írt alá. de hozzáteszik majd, hogy mindez csak színjáték.

2010.12.28. 22:16:46

Na húzzuk el SP nótáját ezen a szép estén:

www.youtube.com/watch?v=pesltOMIuxA&feature=related
(KFT: na melyik is?:D)

xboxer 2010.12.28. 22:18:13

A Schmitt Pali nem fog meglepetést okozni soha. Ő csak egy felfújható gumibaba. 4 évig használják aztán kuka.

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:18:28

@Zsoo: "él a kötelességével" :))) joojoojoo. igen. 2/3-dal lehet királyságot... de hívd kötelességnek. jogot akartál mondani ugye?
ez persze az alkotmányon belül és az eu aláírtakon belül lenne igaz... talán...

Zsoo 2010.12.28. 22:19:15

@bariga: Nem tényező?
Az egész leszerepelt komcsi banda a fő tényező, és még hosszú évtizedekig isszuk a ténykedésük levét..
Magának a fogalomnak a létezése, hogy "magyarkodás', mindent elárul az országról! Egészséges nemzeteknél ez elképzelhetetlen..
Nehéz lesz az elmúlt 70 évet kiheverni..

is 2010.12.28. 22:19:27

@Várúr: a más szemében a szálkát... eléggé előrehaladottnak tűnik az egyoldalú világszemléleted., meg az ellenségképed. jól beleástad magad egy árokba, kár hogy valójában nincs háború, csak te akarod eljátszani.

Nem vagyok fideszes 2010.12.28. 22:20:51

@Letícia:

Ugyanmárugyanmár, nem az NyaliPali nótája.

Hanem ez: www.youtube.com/watch?v=jjxbjysXUV0

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 22:21:07

@Ordnassac: Ki tudja...
A kisgazdák nem is voltak kormányon, mégis az ő gazdpoljuk lett befutó.
Vannak ilyen kiskapuk, amiken keresztül egy terv eljut a megvalósításig.

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:21:31

@Zsoo: nem mult el. még tart... még ne heverj...

ubul2000 2010.12.28. 22:22:15

@Letícia: De akár Schmitt Pál-ról is mesélhetnél, az olimpiai bajnokról, hogy milyen nemtelen eszközökkel próbálta(k) B. Nagy Pál-t kigolyózni a párbajtőrcsapatból.

bóra77 2010.12.28. 22:22:19

@török gábor: igen, én is láttam, gyakorlatilag "lesúgták" SP-nek a legkevésbé ciki megoldást.
szerintem most stábok gondolkoznak azon, hogyan lehet elkerülni ezt a rendkívül kínos helyzetet, és mit is csináljon SP. gyanús, hogy nem azonnal írta alá a törvényt.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:22:39

@jjulie: Korábban is úgy tünt, hogy savanyú nálad a szőlő.

Mindenesetre ha diszkriminációnak tartod a saját példádat, akkor még mindig ott az MLM. Kiváló kereseti lehetőség, és annyit kúrod a vezetőd feleségét/lányát amennyit akarod. Mivel nem főnököd, nem vehet fel - magad akartál odamenni - és nem rúghat ki. Ettől még ritka hülye példa volt...

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:22:51

@simonmondja.: voltak kormányon...

mutassak képet? "orgyán-torgyán-polgár-kormány" a korona körül állnak a festményen:)

cambridge.on 2010.12.28. 22:23:23

@Várúr: Erre a Fidesz talált megoldást az adótörvénnyel.
Az alacsony keresetűektől elvesz, és a magas keresetűeknek ad.
Ezt a kompenzációval korrigálja az állami alkalmazottak esetében.
Mi ez, ha nem beismerése az általam állítottaknak?
Mi lesz a versenyszférában dolgozók kompenzációjával?

is 2010.12.28. 22:24:33

@Zsoo: nagyon messziről kellene kezdeni, ha meg akarnánk mutatni, hogy ez a mondat miért üres lózung, miért káros, miért hibás, miért értelmetlen, és miért bűn. se te nem akarsz ennek nekifutni, se nekünk nincs rá időnk és energiánk. te már elvesztél, neked már csak ez a mondat marad, hog yfügefalevélként eltakarja előled az igazság bármeily kis szeletét, és jóllakasson egy látszattal, hogy ne is éhezzél több tudásra.

ubul2000 2010.12.28. 22:24:51

@Kazi2: Amikor a Patkány (Göncz) ugyanezt tette (azt írta alá, amit az szdsz megengedett neki) akkor is ilyen vehemensen támadtad őt?

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:24:54

@bóra77: a tuti javaslatot én már megtettem, nincs presztizs veszteség... nem kérek sokat a tanácsért. fél somogy megye...

torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/28/305_null_komma_null/fullcommentlist/1#c12006848

jjulie 2010.12.28. 22:25:02

@mrs. white:

ok, viszont a dolog arról szólt, hogy egy nagyon nagyon jól teljesítő is kikerülhet egy csapatból, mert nem vegytisztán a teljesítmény számít csak, egy sereg egyéb tényező is létezik

bóra77 2010.12.28. 22:25:54

@is: szépen összefoglaltad. Nekem egy idő után már nincs kedvem vitatkozni...feleslegesnek érzem.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:25:55

@guvernalista: Szerinted. Ki tudja Kennedyről, hogy demokrata volt vagy republikánus? Kutyát sem érdekli, de a jó emlékü elnökök közül való. Ki tudja Wilsonról? Rossz emlékü, magyar szempontból legalábbis.

ubul2000 2010.12.28. 22:26:09

@LTamás: Tévedsz, 90-ben Für, nem P.

2010.12.28. 22:27:01

@ökörpöröly: ezeknek mindig kell egy irányító, vezír, aki megmondja mit kell csinálni. Ráadásul, mindenkinek most a narancs oldalon állva van elég takargatni valója, amit a veres rendszerben tett, szóval a legjobb védekezés a támadás...

@simonmondja.: mondjuk azt mondták róla, hogy oly hataloméhsége volt, hogy vállalta a blamát is az útelágazással együtt is...Erről meg az a KFT szám jut az szembe, hogy: Mmmmmmmakákó!:)))

(www.youtube.com/watch?v=GRysoynza3Y)

:D

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:27:14

@Zsoo: fogadjátok b+. legyen benne hogy tájföldre a repjegy politikusoknak ingyen van... 20 kg poggyásszal/fő...

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:27:58

@Zsoo: és nem retúr... csak natur

Ventura Blvd 2010.12.28. 22:28:36

@Teremszolga: Ez olyan gyönyörű komment, hogy még én is, jogban és egyebeken teljesen járatlan lény is értem, amit írsz.

Szerintem az ilyen kristály tiszta logika még Pali bá burájában is fényt gyújtana egy pillanatra.

De, mi lenne a következő pillanatban, ha rájönne, hogy akarva-akaratlan alkotmánysértést követett el?

NAGYON ÉRDEKEL A SZEMÉLYES VÁLASZOD. Szánj rá két mondatot, kérlek.

(Ha lusta vagy, küldd az igaznak vélt választ betűjelét:
a) megvonja a vállait,
b) imához leborul.)

Török Gábor pedig igenis jön neked egy üveg aszófőivel, mert nagyban emeled blogja színvonalát. Neked meg jól jön az a pia, ne utasítsd vissza, mert úgy látszik, lesz mire Szamorodni.

jjulie 2010.12.28. 22:30:22

@Bathory:

direkt választottam egy szélsőséges példát, de nekem nem fontos, hogy ezen túlmenően meggyőzzelek a "csak a teljesítmény számít" egyszerű kifejezés egyszerű voltáról

Zsoo 2010.12.28. 22:30:43

@is: Sajnállak! Nem kéne annyi megasztárt nézni, és talán jobban működne a szürkeállományod!

Olvassatok egy kicsit, addig is csend van..
Néha nem árt elmélkedni a dolgokon, nem csak az üres fecsegés..

www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3816:csurka-istvan-az-alkotmanybirosag-mint-gyep&catid=40:csurka-istvan-irasa&Itemid=53

bariga 2010.12.28. 22:31:20

@Zsoo: Igazad van, sok csúfság megesett az elmúlt 70 évben.
De a múlt ne mérgezze meg a jelent és jövőt pláne ne! Most lehetne egy békés, modern, jó, demokratikus országot csinálni, először a magyar történelem során. Ebben nagy a mai vezetők felelőssége, a 70 éves Pali bácsié is.

bóra77 2010.12.28. 22:32:11

@jjulie: látom, még mindig ez a téma. Felvilágosítom Báthorykámat egy-két "konkrét" példán keresztül, hogy ne egye a kefét tovább. Ahol elhangzott az 1., 2001. közig (saját pld), 2010. versenyszféra (ismerőstől hallottam). Van még kérdés?

Ventura Blvd 2010.12.28. 22:34:15

@Teremszolga: Ez megint gyilkosan jó. Azt hiszem, én is jövök neked egy üveg borral. Ebben a baromságban édes hazámra ismertem.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:34:18

@jjulie: Frusztrált vagy, igaz? Sebaj, a pénzproblémára és az általad vázolt baszatlanságra is van megoldás. De ha csak blogolsz attól nem lesz jobb.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.12.28. 22:34:32

@a-kis-herceg: Jó, hát az Antalli gazdpol idején talán még nem, mert arról az időről írtam. De lehet, hogy tévedek, mert kopik.

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 22:34:38

@Zsoo: Valóban nehéz lesz az elmúlt 70 évet kiheverni,.....majdnem olyan nehéz,....mint az elmúlt 8 .......hónapot !!

sárkányfő 2010.12.28. 22:37:17

@mrs. white: Valamit félreértettél. Amit írtam nem álmodozás, hanem egy cinikus politikai konspiráció felvázolása, példával alátámasztva.

Korábban írtál arról, hogy a görög válság majdnem egy időben tört ki a fidesz kormányra kerülésével. ez kicsit megszépítése a dolgoknak. már tavaly év végén, a nagy világválság után egy évvel már kezdett kiborulni a bili, hogy mennyit hazudtak az eu-nak, stb. aztán januártól már jöttek sorban a hírek. íme egy januári hír:
www.origo.hu/uzletinegyed/valsag/20100118-ujzelandig-er-a-gorog-valsag-gazdasagi-lapszemle.html

jjulie 2010.12.28. 22:38:02

@bóra77:

leszáltam a gyerekről, ingyen ennyi lecke van

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:38:17

@simonmondja.: ja. akkor ott nem volt... igaz az előzmények nélkül értettem félre... igazad van mint mindig. már majdnem csalódtam.

kapusedző 2010.12.28. 22:40:25

@Várúr: Osztán mit cselekszel? Visszaadod a lenyúlt pénzeket, csökkented az üzemanyag árát, szót emelsz a Médiatörvény ellen?
SP ugyanolyan köpönyegforgató, mint a gazdája. Azt Ti sem gondoljátok komolyan, hogy ért ahhoz, aminek kinevezték? Jellemtelen ember, jelentős pozícióban...
Ez a magyar demokrácia...

mim 2010.12.28. 22:40:49

Emlékszek, a megválasztása előtt olyanokat nyilatkozott, hogy kilép a FIDESZ-ből. Valami pártatlansági dumát nyomatott. Aztán hipp-hopp erről több szó nem esett.

Dorian0955 2010.12.28. 22:41:16

@Várúr:
Azt meg tudná valaki mondani, hogya Fidesz eddig mit tett annak érdekében, hogy a "zemberek" ki tudják fizetni a közüzemi számláikat? Annyira, de annyira érdekelne, mert valahogy nem érzem.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre minden előrébb való. Csak a saját maguk bebetonozásával és a tisztogatással vannak elfoglalva. A dilettáns és koncepciótlan gazdasági kommunikációjuk már eddig is milliárdos károkat okozott mindannyiunknak.

Amúgy meg a KT feloszlatása, az AB jogkörének és a sztrájkjognak a korlátozása, a médiatörvény, az új alkotmány fogják megteremteni az 1 000 000 új munkahelyet?
Nekünk fontos ez?
Vagy a Fidesznek és az elmúlt 8 év sorozatos vereségeiben agyonfrusztrálódott vezetőinek, akik most - hogy a korrupt és hiteltelen MSZP szíveskedett elbukni nekik egy választást - komplexusosan és kényszeresen be akarják biztosítani magukat a következő 20 évre?

A mai Magyarországon ha valaki, akkor a Fidesz a kádári kommunizmus igazi szellemi örököse politikájában, retorikájában és demokrácia felfogásában is.

Zsoo 2010.12.28. 22:41:25

@a-kis-herceg: A jog és a kötelesség nem ugyanazt jelentik!

Ennek a parlamentnek, és ennek a kormánynak az a kötelessége, -amivel megbízták-, hogy gyökeresen (radikálisan) újjászervezze az országot, az élet minden területén.
Én az ország függetlenedésének kezdetét az IMF elzavarásában látom.
"Megmaradni, gyarapodni, visszaszerezni"

sárkányfő 2010.12.28. 22:42:46

@Ventura Blvd: ez a "párt-robot" teccik.
Schmitt = Orbán-robot.

@Ordnassac: A MIÉP 98-02 között annyira nem volt kormányom, mint az MDF 08-10 között. Igen, kilóra.

Zsoo 2010.12.28. 22:43:49

@Dorian0955: "Azt meg tudná valaki mondani, hogya Fidesz eddig mit tett annak érdekében, hogy a "zemberek" ki tudják fizetni a közüzemi számláikat? Annyira, de annyira érdekelne, mert valahogy nem érzem."

Akkor nézd meg, hogy mennyivel emelkedtek a közüzemi számláid, llletve a közösségi közlekedés tarifái.

bóra77 2010.12.28. 22:44:02

Egyébiránt: az elmúlt években szinte el kellett hallgatni, ha valaki a ballibbel szimpatizált, mert a jobber-hiénák szinte széttépték volna őket. ellenben manapság azok a jobber ismerősem akik közül sokan kormányzati szerveknél dolgoznak, sőt, van aki igen közel a tűzhöz, az eképp szól most:
- vállalhatatlan, amit a Kormány csinál
- elismerem, hogy rájuk szavaztam, de nem értek velük egyet
- azt hittem jobb lesz, de megszívtam.
és még lehetne sorolni.
ideje bevallani és felismerni a tévedéseket, és levenni a rózsaszín szemüvegeket. hajrá!

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:46:09

@Zsoo: ezeket te komolyan mondod?

a devizahiteleket 160 Ft-nál vették fel legtöbben... ez tudod mit jelent???

ok változás... de hogy merre azt nem kellett volna előtte? hogy kína vagy hogy fehérorosz? bianko csekk??? hm normális dolognak tűnik. de hagyjuk én nem hibáztatlak az ikszedért... most már tanulság sincs. számon sem tartom a "felelős magyar polgárok" számát (tudod: 2 706 292-őt)

koncentráljunk a jövöre...

bóra77 2010.12.28. 22:46:54

Érdemes egyébként meghallgatni/elolvasni Stumpf István 2006-os nyilatkozatait OV-ról...

2010.12.28. 22:47:19

mtv1 - 1984 Losi lemondása...nézzétek! Pali bá' műve, a szolidaritás motiválta a SZUval...

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:47:45

@Zsoo: hm kilakoltatási moratórium és gázár támogatás meghosszabítása tavaszig...

akkor pedig jön a nyugdíj kasza...

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:49:07

@sárkányfő: univerzális (konyhai) robot...

vagy mint a robot pilóta a csupasz pisztolyban... felfujható. ha nem kell akkor kis helyet foglal el.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:51:45

@a-kis-herceg: Miért neked OV mondta, hogy vegyél fel devizahitelt? Nyerni akartál rajta, de nem jött be. Megsúgom voltak emberek, akik svájci frankba fektettek és most tuti nyerőbe vannak. Rajtad múlik elsősorban.

kapusedző 2010.12.28. 22:52:09

@a-kis-herceg: Honnan tudná, hogy mit jelent? A saját rokonom, havi 57000-ről felküzdötte magát 130000 forintos törlesztőrészletig. Ez a bagázs tett arról, hogy még többet fizessen...

Ventura Blvd 2010.12.28. 22:54:36

@a-kis-herceg: OFF
Valamikor csak vége lesz a Sziámi-korszaknak (Gyurcsány+Orbán), és "elfogulatlanul", "jóindulattal", "kellő türelemmel" végigelemezzük Török Gabival a jövő LMP, és Jobbik kormányainak munkáját.

<A> De, miért kell türelmesen megvárnunk ezek bukását, miért nem jöhet rögtön Thürmer Gyuszi és az szép, idillikus Kádár-világ?
<B> Esetleg sorsolhatnánk itt a kommentelők között, hogy holnaptól teszem azt aSzékelyek kormárnyoz(nak), az sem lehet sokkal rosszabb egyiknél sem. Vagy Ökörpöröly, Akitlosz, bánom én!

Tamás, nem tudod, hova lettek a Fidszer-várvédő csapatok? Most valahogy kevesebb ismeretlen nick van, semmi egy mondatos harci üvoltés: FIDIIIIIIIIIIIII, VITYAAAAAAAAAA!.

Mit jelent ez? Már írogathatunk itt akármit, nem számít? (Szegény Gábor!) Vagy omlanak Jerikó falai, és körmölik a nyilatkozatukat - "Visszaéltek bizalmammal...Parancsra tettem...Mindig is ellen álltam a zsarnoki..." Hm, mit gondolsz?

2010.12.28. 22:57:10

@kapusedző: úúúúúúúúúúúú. Szegényke!

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 22:57:27

@kapusedző: Még egy jajveszékelés. A rokonod vette fel a hitelt? Akkor ki a felelős? Miért a devizahitelt választotta? Miért nem fektetett be frankba, akkor most duplázta volna a pénzét. Fáj, ha egy üzleti döntés nem jön be, de nehogy már a politika hibája legyen. Drágul a benzin? Ne sirjál, jegyezz benzint a tőzsdén, mert drágulni is fog!

Ordnassac 2010.12.28. 22:58:08

@simonmondja.: már hogyne lettek volna kormányon? 1991-ig mindenképp, a kisgazda 36-ok (később EKGP) pedig a kormányoldalon maradt.

a-kis-herceg 2010.12.28. 22:58:23

@Bathory: nem tudtad hogy támogatta?
személyesen nem vagyok érintett csak olyan hitelt vettem fel, amire lett volna pénzem is, de üzletileg jobban megérte úgy...

de azokkal az emberekkel akiket "belehajszoltak" azokkal szemben igazságtalan vagy.
milyen szerződés az amit egyoldalúan lehet módosítani? összevissza...
milyen kormány ami az eladósodást támogatja... és reklámozza...

felelősök= a hitelfelvevő + a kormány + a bank...

ubul2000 2010.12.28. 22:58:46

@Bathory: Látszik, hogy nem vettetek fel hitelt. Van amikor az embernek hitelre van szüksége, vállalkozása vagy egyéb (nem fogyasztási) célra. És az emberek nem azért vettek fel eur, chf hitelt, mert nyerészkedni akartak, hanem azért mert a bankok nem foltak hajlandóak forint hitelt adni. Mert a bankoknak ebben volt az üzlet, (Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem a bankok biztosak voltak a forint bedőlésében. Ezért nem adtak forint hitelt, azon nem lett volna extraprofitjuk)

kapusedző 2010.12.28. 22:59:19

@Zsoo: Tökéletesen igazad van!!!
"Megmaradni, gyarapodni, visszaszerezni"

Megmaradtak, gyarapszanak egytől egyig, és vissza is szereznek mindent! Még azt is, ami sosem volt az övék!
Szép perspektíva...

Halál Bika 2010.12.28. 23:00:05

@bóra77: "szerintem SP egyáltalán nem gondolkodik szemmilyen szerepfelfogásban, nagyon leegyszerűsítve: aláír mindent, oszt hadd szóljon. Tehát sehogy nem fogja fel a szerepét"

Ebben kicsit Zaphod Beeblebroxra hajaz Schmitt Pál.
Bár SP nem a galaxis elnöke mint ZB, és nem is a világegyetem legsikeresebb gazembere, de hát kis pénz, kis foci.

Ventura Blvd 2010.12.28. 23:01:29

@kissámuel: Ez nagyon finom volt... Nem tudom, ki és mit írt neked, lehet, hogy elsikkadt - kár volna érte. (Az az egy azért durva feltételezés, már-már rágalom a részedről, hogy ezeknek ennyi eszük van.)

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:02:05

@Ventura Blvd:

százszor elmondtam. egy éve mondogatom intenzíven. nekem papírom is van róla:)

várd meg türelmesen az államcsődöt... pont, csak ez számít...

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 23:03:24

@bóra77: Annál is inkább igazad van , mert pl. a szomszédom (volt kisgazda is ) hangosan Fideszes volt a választások előtt és állandóan komcsizott-zsidózott . Amikor felhívtam a figyelmét a Fidesz program-nélküliségére,... az utcán hangosan ordítva lekomcsizott, holott nem vagyok sem szoci , sem balos , ....de ennél a választéknál jobboldali sem ,...valójában nem is volt kire szavaznom.....kényelmetlenül éreztem magam és azóta is , ha a kommentelők ( nem tudom milyen indíttatásból ) lekomcsiznak , olyan érzésem van , mintha egy trágyás gumicsizmás kocsmatöltelék......leparasztozna.... , de akár balerinának is hívhatna,....mert az sem vagyok...

kapusedző 2010.12.28. 23:04:09

@Bathory: Okos gyerek vagy, látom! Nyilván azért kellett neki hitel, mert nem akart a saját pénzéből házat venni... A kevésből nehéz befektetni, ha lakni is akar valahol, tudod?

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:04:46

Bár tök igaz amit mondasz, azért ezt a belehajszolás dolgot hagyjuk. Hitel nélkül is lehet élni. Nehogy már olyanok adójából segitsük ki a balfaszokat, akik nem vettek fel hitelt, vagy kigazdálkodták a forinthitelt.

Mi az hogy nem nyerészkedni akartak? Ha a vállalkozásuk fejlesztésére költötték a hitelt, ahhoz nekem mi közöm van? Gondolom azért fejleszt vállalkozást, hogy nyerészkedjen, amivel semmi bajom.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:06:56

@kapusedző: A válaszom, ha nincs pénze, ne vegye meg! OV v. GYF tehet arról, hogy nincs pénze befektetni való? Vagy a mikulás? Hagyjuk már, az ilyen embereknek sosem lesz pénze.

bóra77 2010.12.28. 23:07:13

@kíváncsivagyok: mondjuk a komcsizást sosem értettem. egyrészt vérprimitívnek tartom--> ahol elfogynak az érvek, vagy talán sosem vót, ott jön elő ez.
másrészt: "mivan???".

bár én a zsidózást sem értem, de ez már egy teljesen más tészta.

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 23:07:21

@Bathory: Nem Orbán mondta hogy vegyen fel devizahitelt,.....de Ő mondta , hogy majd, ha megválasztják, segít rajta.... A fele már teljesült,.....megválasztották !

kapusedző 2010.12.28. 23:08:02

@Letícia: jah... nem felhőtlenül boldog 32 évesen, két gyerekkel.

2010.12.28. 23:08:24

@Bathory: azért vett fel hitelt, mert nem volt pénze befektetni! Ééééééééééééérted?

bóra77 2010.12.28. 23:09:52

@Letícia: bízzunk benne:) én feladtam...

kapusedző 2010.12.28. 23:10:24

@Bathory: Ahham... Két gyerekkel költözzön a híd alá, az eladott kis lakás árával együtt? Okosakat mondasz...

p.bubus 2010.12.28. 23:10:46

@Bathory: Az orbán kormány mesterségesen, hitelekből pörgette fel a gazdaságot, az agyament lakáshitel támogatásokkal.

Az azt felvevő emberek nem nyerészkedni akartak, csak éltek a felkínált lehetőséggel, amit a kormány támogatott.

Hazudj még valamit arról, hogy ki fektetett svájci frankba és esetleg aranyba, dollárba, ha neked ez jólesik!

kapusedző 2010.12.28. 23:12:04

@Letícia: Te jó ég... Hogy értené??? :D

Ventura Blvd 2010.12.28. 23:12:19

@Ordnassac: Ez szinte selymesen lágy összegzése Gyurcsány Ferenc teljesítményének. Szép írás, méltó Török Gábor oldalára, olyan elegáns.

Én nem tudtam volna így megírni, mert a Sziámiak mindegyike (ha van ugyan önálló karakterük) felidegesít.

Fletóban és híveiben különösen az: hogyan sírhatnak vissza egy olyan vezetőt, aki meghirdetett (minimum) 140 pontjából egyet sem valósított meg? Mert, ügye, sikeres ember az, aki megvalósítja terveit. És nézzen csak szét ki-ki maga körül, csupán a rokonok, barátok és szomszédok között, melyikük tud felmutatni egy 0:140-es vereséget? Én elhiszem, hogy ez világrekord, de köszi, ennél jobb vezetőt nem nehéz találni.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:12:37

Én egy devizahiteles esetében sem számitanék segitségre. P*n is kell rúgni az olyan politikust, aki kisegiti a pénzügyi analfabétákat a jól gazdálkodók pénzéből.

Ha mégis ezt tenné, azzal azt üzenné: Verjétek magatokat hitelbe, ha nem úgy jön ki megoldjuk - hitelből. Ezt még a maszop is meg tudja csinálni, ennél azért több kell.

2010.12.28. 23:14:47

@bóra77: nagyon lojális vagy te is, megdicsérlek!:)))

dr kíváncsivagyok 2010.12.28. 23:14:58

@Bathory: Hát igen , hitel nélkül is lehet élni . Igaz , hogy tizenéves autóm van , átlagos a családi házam, de sem nekem , sem a gyerekeimnek nincs egy fillér hitelünk sem......valahogy nyugodtabb vagyok mint az átlagemberek . A szüleim azt mondták gyerekkoromban , " kölcsönből nem vásárolunk , mert az nem a miénk !" A sógorom vett egy kocsit 3.5 milláért 8 éve hitelre . Most az autó ér kb. 700 ezret . De még van több mint 2 milla hitel rajta ! Jó üzlet volt ?

subtotal 2010.12.28. 23:15:17

@Bathory: pedig én úgy emlékszem egy éve még tehetett róla GyF, 'mértékadó' jobbra, akarom mondani Fideszhez húzók kijelentései szerint.
Hogy változnak a dolgok :)

Amúgy az EUR/CHF kedvezőtlen változásai ellen tényleg egyik magyar kormány sem tud mit tenni, ezért kár is olyat ígérni, hogy segítünk a hiteleseken. Max szükséglakást lehet ígérni.
Ezt mint 2 darab CHF hitellel rendelkező írom, akinek nincs jelenleg jövedelme. De tartaléka az van, mert nem hüje.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:16:35

@Bathory: hm... érdekes világlátás. akkor te a nyugdíjakat is elvennéd. a rokkantat? a gyereket? az árvát? a munkanélküli? taigetossz?

és az mnyp??? akkor arról mi a véleményed?

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:18:43

@p.bubus: Tény - Az OV kormány vett fel hiteleket. A gazdaság felpörgött, az adósság 53%ról 50 alá csökkent. KKE régió legigéretesebb országa Mo. lett.

Tény M,GYF kormányok vettek fel hiteleket. ÁA 80% lett, KKE-ban mindenki agyonverte Mo-t szinte minden paraméterben.

Ettől még lehet kritizálni, mert mindig lehet jobban, de erre érdemes tekintettel lenni.

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 23:18:49

@Bathory:
szerintem amerikában mindenki tudja. az összes valamire politikusról lehet tudni, hogy alapvetően baloldali (humanista), vagy jobboldali (pragmatikus). az tesz valakit politikussá, hogy ezek közül választ.

thatcher margó azt mondta, hogy ő nem lesz humanista. és nem volt az. egy percig sem. világossá tette, hogy ő nem fog kiegyezni a bányászokkal.

mahátma gandhi azt mondta, hogy ő nem lesz pragmatikus. nem fog kiegyezni ki a britekkel.

reagan humanista volt. nem azt mondta, hogy a szovjetek elbukták a fegyverkezési versenyt, tehát el lehet kezdeni őket gyarmatosítani. hanem azt, hogy végtelen humánusnak kell lenni, ezért tudta megcsinálni a leszerelést.

obama akkor lesz nagy elnök, ha végtelen pragmatikusan kezeli a hadsereget. tehát nem megy bele olyan háborúba, amit biztosan elveszít, de belemegy abba, amit biztosan megnyer.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:19:28

@subtotal: @kíváncsivagyok: @Bathory:

elárulom. a hitel normális országban fontos dolog. azt a problémát hidalja át, hogy a fiatal családosoknak ahhoz hogy tisztességegesen dolgozni tudjon akár az elejétől lakása legyen.
fordítva az lenne hogy hajléktalanként vagy lakbér stb mellett "spórol" aztán mire a gyerekeket felnevelte, öreg korára vesz egy lakást...

kapusedző 2010.12.28. 23:19:46

Sp-től hamar eljutottunk a lakáshitelekig...

Bocs az OFF-ért Gábor! :)

2010.12.28. 23:20:57

@kapusedző: mert mondjuk tud olvasni...:)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.12.28. 23:21:27

Már megint a végén csattan az ostor!
Sajnos SP nem ér rá ilyeneket olvasni...
...túl sok lekötött koncertje van.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:22:14

@kíváncsivagyok: Nem vagyok hitelellenes, ne érts félre. Van olyan ember/vállalkozás ami 8-9%ra pénzt vesz fel, kihoz belőle 40-45%ot. Nem a hitel a veszélyes, hanem hülyének lenni veszélyes.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:22:23

@Bathory: ezt a hitelből "előremenekülünk" retorikát kétkedve nézem...

én jobban hiszek a fenntartható (pl szuficites) költségvetésben és gazdálkodásban...

érdekes ellentmondás, hogy míg saját magad tagadod a hitelt... addig a kormánynak üdvösnek látod... hát ja. más pénzével mindenki így van...

2010.12.28. 23:23:20

@kíváncsivagyok: ez igen, engem is így neveltek, nekem sincs hitelem, de van akinek nincs ilyen szerencséje. És ez a több....

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:24:16

@kapusedző: ez nem off... ugyanarról az elitről beszélünk...

kapusedző 2010.12.28. 23:25:00

@Letícia: Olvasni tud, mint ez kiderült. Csak épen az értő olvasás nem erőssége a történelmi nevű úrnak. De nem hinném, hogy ez különleges eset... :)

Zuzu Petás 2010.12.28. 23:25:20

@Zsoo: Hát a csatornadíj 20%-kal fog emelkedni januárban. Az üzemanyagról meg ne is beszéljünk. Most miért nem csökkenti a jövedéki adót, ahogy azt követelték 2009-ben?

A válságadók miatt pedig minden drágul, mert a cégek simán átterhelik a vásárlókra. menj csak be egy Tescoba!

Corry 2010.12.28. 23:26:28

Visszatérve az eredeti témához, én azért kíváncsi leszek az ünnepi beszédére, mert még újévi köszöntőt nem kellett mondania eddig. Arra külön kíváncsi leszek, hogy ez a beszéd tud -e árnyalni a róla alkotott képén valamicskét. Arra is kíváncsi leszek, hogy milyen jelzőkkel illeti az elmúlt, illetve milyen ívet fest a jövő évről.

bóra77 2010.12.28. 23:26:30

@Ventura Blvd: hogy szavazhatnak meg egy pártot, és vele együtt egy vezetőt, akinek normális programja sincs, sőt kiderül róla, hogy egy diktátor?
akkor tegyük fel ezt a kérdést is, ha már...

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:27:45

@a-kis-herceg: Nem venném el a nyugdijat, de ha az a cél, hogy 20 év mulva Mo. jobb hely legyen, valszeg a fiatalabbak javára próbálnék dönteni minden kérdésben, a nyugdijasok rovására.

subtotal 2010.12.28. 23:29:17

@Bathory: és szerinted most mnyp ügyben ez történik?

kapusedző 2010.12.28. 23:29:53

@a-kis-herceg: Igaz, ráadásul az SP-téma kimerülőben van... Gyorsan kiderült, hogy pártatlan, a hatalommal konfrontálódni is képes, erőskezű köztársasági elnököt sikerült választani...

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:29:59

@Corry: ezt nem értem. mit is vársz a palikától??? egészséges nemzet, az uton elindultunk, de még sok küzdelem lesz... ha megérné ezzel foglalkozni megírnám neked szinte szóra pontosan mit fog mondani. benne épp az a jó hogy kiszámítható...

jjulie 2010.12.28. 23:30:29

@Bathory:

akkor nagy veszélyben vagy

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:31:24

@kapusedző: kiszámítóóóóóó (6ó)

@Bathory: hm ezzel nem nyernél választást... vagy előre nem mondod el ugye?

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:32:19

@a-kis-herceg: Nem a más pénzéről van szó, hanem arról, hogy többet fizettek vissza, mint amennyit felvettek(mármint 98-02), csökkent a hitelállomány, csak a gyerekeid voltak eladósodva(mert 4 év kellett 3%os csökkenéshez, és ez most 80% alles zusammen), most meg az unokáid is.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:32:58

@jjulie: örexik... mindenki...

@Bathory: sajnos magyarhonban a fiatalok dizsibe járnak, az aktívak nem tudnak kire szavazni, a nyugdíjasok járnak fülkeforradalmazni....

guvernalista (törölt) 2010.12.28. 23:33:57

@a-kis-herceg:
oké, de ehhez az kell, hogy az idősebbeknek legyen megtakarításuk. és a bankok valójában azt a pénzt adják kölcsön a fiataloknak, amit az idősebbek megtakarítanak. és az a fiatal is hitelhez jusson, akinek a szülei nem tudnak kölcsön adni. és ennek a fedezete az, hogy a másik családban a szülők úgy tudják támogatni a gyerekeiket, hogy közben még a bankban is marad egy rakás pénzük.

a probléma az, hogy magyarországon a lakosságnak összességében nincsenek megtakarításai. hanem a többség nyakig el van adósodva, de nem a vállalatok, ami rendben is volna, hanem a háztartás. azért az nem mindegy, hogy a bank elveszi az üzemedet, vagy elveszi a lakásod. mert az első esetben a tőkepiac azt nyilván feltőkésíti, vagy átalakítja. tehát az iparvállalatoknak összességében el szabad adósodniuk, sőt el is kell, de a lakosságnak nem kellene, nem szabadna.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:34:49

@Bathory: és azt tudod, hogy a magyar gazdaság fele (98-02 között), mot 2/3a fekete?
a többi fehérnek pedig a 2/3-a a német gazdaság függyénye???

jjulie 2010.12.28. 23:35:05

@a-kis-herceg:

17 évesen még én is nehezen értettem, hogy lehet valaki 35

szlovákiából ir a gyermek

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:35:49

@guvernalista: igazad van, mint többynire...

kapusedző 2010.12.28. 23:36:00

@bóra77: Az, hogy diktátor, nem most derült ki... Egyébként a szocik marhaságai után volt más alternatíva?
A baloldal szívós munkával leírta magát, maradt a jobboldal. Az meg, hogy nagyobb tolvajok az előző brigádnál, már nem számít. Lassan ugyanis nem lesz mit ellopni, akkor kénytelenek lesznek egymás javaira spekulálni.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:36:51

@subtotal: Nem vk nagyon képben mnyp ügyben, az én generációmból aki normális, az nem bizza az öregkorát az államra. Pártfüggetlenül gondolom ezt, ha nem minimálon akarsz élni, mire megöregszel.

Lucky Larry Silverstein 2010.12.28. 23:39:09

@a-kis-herceg: Nem nem mondanám meg előre, ha ME akarnék lenni. Nem akarok, iszonyat problémákat kell megoldaniuk, aztán ha sikerül, ha nem, 10 év múlva az emberek 90%-ának fogalma sincs már róla, hogy ki tett valamit értük, ki ellenük.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:39:26

@Bathory: hm. ezt nem értem. akkor neked olyan állam kellene ahol nincs is állam. ahol nem adóznak. akkor el se lopják.

ha vki elindul a nagyszüleit meglátogatni az korábban kel kicsit mert indulás előtt nemcsak a kocsit kell átnézni, hanem az utat is megépíteni.... (mellesleg most tavasszal ez lesz... de ez nagyon mellékes...)

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:40:19

@Bathory: hazudnál?

rákérdezhetek? "profi" politikus vagy?

jjulie 2010.12.28. 23:40:32

@Bathory:

ez a sokadik dolog amiben nem vagy képben

subtotal 2010.12.28. 23:41:40

@Bathory: ergo kiírod magad a nemzetből?

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:42:28

@jjulie: fiatalon még a dizsi az egyetlen amivel képben vannak...

az öregség témában javítanálak... 17évesen nem nem értetted, hanem fel sem merült...

Android 2010.12.28. 23:42:36

Gyula vitéz... izé... Pali bohóc télen - nyáron!

2010.12.28. 23:44:01

@a-kis-herceg: @jjulie: :D A nariszemüvegtől nem lát...:) Még. Reméljük.

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:44:07

@subtotal: igen ő adózni se akar... se nyugdíjjárulék. nem bízik senkiben, csak magában.... neki mindig kicsattanó egészsége lesz és nem örexik... nem érheti baleset...

hát igen. 17-20 között én is így voltam, de túléltem...

a-kis-herceg 2010.12.28. 23:44:48

@Letícia: ez más probléma... ezt az idő orvosolja. múló baj...