Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jan 04
18:01

Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több vezetőjének gondolkodására. Különösen azokra a fiatalabb, nemzetközi kitekintéssel is bíró politikusokéra, akik otthonosan mozognak a világpolitikában, akik korábban is olvastak már világlapokat, akik nem hiszik el, hogy a szocialista ármány hatására nyilatkozna elítélően a német és a francia kormány, s akiknek a személyes politikai karrierjét is jelentősen befolyásolhatja, ha az ország pária sorsra jut az Európai Unióban. De mi következik ebből?

(Fotó: Presseurop)

Semmi, ami látványos. Nem lesz palotaforradalom, nem emelik fel hangosan és nyilvánosan a szavukat a kormányzati politika ellen. Lesznek – és már vannak is - közöttük olyanok, akiknél a kognitív disszonancia (redukciója) működésbe lép: elindulnak az irracionális magyarázatok irányába és magukévá teszik a világméretű magyarellenes összeesküvés elméletét. A többség azonban egyre kényelmetlenebbül érzi magát, különösen akkor, amikor az itthoni reakciókat olvassa, köztük az ismert egyszerű érveket használó baráti publicisztikákat („Schiff and Cohn”), és látja az elszabadult hajóágyúkat, amelyek a magyar jobboldal legrosszabb hagyományait hozzák vissza, és olyan irányba lökik a Fidesz politikáját, amellyel – meggyőződésem – a legtöbb mostani jobboldali döntéshozó amúgy soha nem azonosulna.

Sokan mondják, hogy ez az egész csak elterelés, hogy a Fidesz tudatosan vonja el a figyelmet ezzel a gazdaságpolitikájáról, gumicsontot ad, amin rágódni lehet. Mások szerint ez nem paraván, hanem maga a politika: a média megregulázása tudatos szándék, a tiltakozások pedig mind előre kalkulálhatók voltak. Én nagyon másképp látom. Meg vagyok győződve arról, hogy sem ördögien okos elterelési szándék, sem a politikai cenzúra bevezetésének óhaja nem mozgatta a médiatörvény íróinak és megszavazóinak kezét. A döbbenet éppen ezért őszinte és valós: a Fidesz nem hitte volna, hogy ebből ekkora „baj” lehet, hiszen nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren.

A probléma onnantól kezdődött, amikor világossá vált, hogy a homályosan megfogalmazott pontok (elsősorban az, hogy mikor, hogyan és miért lehet büntetést kiszabni) félreérthetők és elvileg politikai célokra is használhatók. Ha ekkor van belátás a Fideszben, komolyabb érdeksérelem nélkül módosítható lett volna a törvényjavaslat, megelőzve ezzel a nemzetközi tiltakozást, az egyre kellemetlenebb politikai klímát. Láthatóan voltak is olyanok, akik ebbe az irányba nyomták a pártot, de hiányzott ehhez az erő és különösen a korrekciós gyakorlat. Innentől már nem volt visszaút. Ráállt arra a pályára a kormány, ahonnan már csak szakadékba zuhanni lehet, de sérülésmentesen visszafordulni nem. Voltak még pontok, ahol valamennyire lehetett volna, például a köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek, ha mer önállóan gondolkozni és dönteni, de éppen a sok éves gyakorlat, az egyszerre lépés rutinja akadályozta meg, hogy a kormány kijöhessen ebből a kényelmetlenül szűk zsákutcából.

Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása – ezért is vallom, hogy a  szándékokra vonatkozó külföldi bírálatok egy része valóban túlzás, félreértés vagy pánikkeltés. Ennek ellenére olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az amúgy a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény (értsd: természetesen nem a sajtószabadság huszadrangú, hanem a médiatörvény módosítása volt az a valóban fontos ügyekhez képest) miatt, amelyeket egyáltalán nem kellett volna, s ezek alapvetően nehezíthetik meg a valóban lényeges célok érvényesülését. Ha a Fidesz engedi, hogy ebben a helyzetben a „szemben a világgal” heroizmusa hassa át és terelje a politikai irracionalizmus irányába a működését, akkor sorsa nem nagyon lehet más, mint a biztos bukás. Lehetetlen, hogy ez megérje.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr642560504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis magyar média 2011. január… 2011.01.15. 03:39:23

Kedves Annamari! Nagyon vártuk már mindannyian, hogy izgalmas életedről, vallási meggyőződésedről, szimpatikus elveidről, független pártatlanságodról, ugyanakkor lenyűgözően  színes egyéniségedről olvashassunk a pénzünkért a 2011. január 14-i Story mag...

Trackback: A jó, a rossz és a csúf 2011.01.05. 16:01:04

Ezzel a címmel írtam az angol blogomon is egy posztot - nyilván nem lehet a médiatörvényt kikerülni, hiszen erről szól minden lassan hetek óta.Engem is érint a dolog, hiszen a blogon vannak reklámok is - igaz, hogy ezek bevétele az Indexnek megy, te...

Trackback: A jó, a rossz és a csúf 2011.01.05. 16:00:15

Ezzel a címmel írtam az angol blogomon is egy posztot - nyilván nem lehet a médiatörvényt kikerülni, hiszen erről szól minden lassan hetek óta.Engem is érint a dolog, hiszen a blogon vannak reklámok is - igaz, hogy ezek bevétele az Indexnek megy, te...

Trackback: 10. Megtámadták a bloggert? 2011.01.05. 13:11:58

Az Amerikai Népszava véleményt közölt Török Gábor politológus legutóbbi blogbejegyzéséről.     A „Török Gábor vak vagy a Fidesz?” című írásban szembe helyezkedik a blogger politológus véleményével:   Minden tisztel...

Trackback: Zsákutca 2011.01.05. 08:41:01

A köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek, ha mer önállóan gondolkozni és dönteni a médiatörvény ügyében.

Trackback: Nocsak 2011.01.05. 00:23:47

Nocsak.Németország hivatalos álláspontja (tehát nem egy kormánytag magánvéleménye!) szerint Magyarország nem alkalmas arra, hogy médiakérdésekben az EU-t képviselje a keleti partnerek felé. Ez elég kemény pofon.A médiatörvény már vagy egy hete a nemz...

Trackback: Török Gábor elemez, 1938: Hitler jó lépése 2011.01.04. 20:49:30

  Az NSDAP vezetője rendkívül jól alakítja a politikai agendát Németországban. A párt választási sikere összehangolt kommunikációs stratégia eredménye: Az NSDAP szélsőséges pártból hamar a választók nagy részéhez szóló centrumpárttá alakult...

Trackback: Balhé Berlinnel 2011.01.04. 20:45:00

Éppen akkor idegenítjük el az egyik legfontosabb szövetségesünket, amikor a gazdasági kiszolgáltatottságunk és a soros EU-elnökségünk miatt a leginkább szükségünk lenne a segítségükre. Magyarország meghatározó német befektetői, valamint a hozzájuk...

Trackback: December 21.: Semmi. 2011.01.04. 19:29:39

A kortárs véleményformálók ritkán érzékelik a szimbolikus fordulópontokat. Mostanság mégis abban a kegyelmi állapotban leledzünk, hogy akad egy mozzanat, amit már az itt és most is jelentősnek láttat.Lehet, hogy mégsem könnyű ebben az országban az amúg...

Trackback: A sajtószabadság vége? 2011.01.04. 18:42:17

Ténytár A “médiaalkotmánynak” nevezett törvény jelentősen átalakítja a magyar elektronikus médiumok rendszerét, változtat

Trackback: Orbán Viktor csalódott bennünk 2011.01.04. 18:14:17

Közhely, hogy a mai miniszterelnök erősen paternalista politikus. Hogy a hatalom bebiztosításának és megerősítéseének mindennél magasabb prioritása van számára és hogy eszközeit tekintve tökéletesen cinikus. De szerintem nem volt ez mindig így. Ahho...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Link Elek 2011.01.04. 18:25:40

>de hiányzott ehhez az erő és különösen a korrekciós gyakorlat

ha ez igaz, akkor lesz meg _boven_ problemaja a fidesznek. a mai vilag (foleg az internet miatt) joval bonyolultabb, mint 1998-ban volt. folyamatosan korrigalni kell minden komoly politikai szereplonek. nem csak az 1-2 valodi politikai ellenfelet kell figyelnie, hanem tobb szaz fuggetlen szereplot, kulfoldit, belfoldit akik ha zavarja oket valami kinyilvanitjak.
ha sokukat zavarja valami, akkor az problema. barkinek. akarmennyire tevedhetetlennek hiszi magat, akkor is.

Kata78 2011.01.04. 18:27:17

@BISMARCK: Ha nagyon cinikus lennék, akkor azt mondanám, hogy vasárnap délelőtt lehet kirándulni, együtt főzni a családdal, nem kell VVt nézni. Azt fel lehet venni videóra, rögzítőre és este 9 után, mikor a gyerekek elmentek aludni meg lehet tekinteni. És cinikus vagyok.

- SunDisc - 2011.01.04. 18:27:43

"...a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény..."

Köszönöm.
A nap megnevettető mondata. Főleg olyantól, aki a médiából él :)

Walter Melone (törölt) 2011.01.04. 18:28:06

Lehet, h furcsa lesz amit most írok:

én végigolvastam a törvényt.
ha kihagynánk belőle a hatóságot, jogköröstül, 9 évre kinevezésestül, frekvencia elvevő és adományozóstul, akkor egy valóban európainak mondható törvényt olvashatnánk.

Ez meglepően jó minőségben, és rendszerben előadva.

Szóval, totalitárius törekvések nélkül minden jobban menne....

BISMARCK 2011.01.04. 18:28:46

@Kata78:

Úgy neked nem magyar az anyanyelved?
Rajzfilmet néztek, a bevágás a reklámban volt.

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:29:53

@Kata78: igen ám csak Bismarck álszent. amig az asszony főz vas. délelőtt addig ő elmegy "hús"- és zöldségpiacra. a gyerekeket meg belöki délelőttre a tv elé. hát aki a tv-vel akar nevelni... az orbit generációt kap... akik rákenik a nyuszira...

A Kárpátok Ostora 2011.01.04. 18:31:44

@BISMARCK: Konkrét példák a visszaélésre?

nyünyüge 2011.01.04. 18:32:15

@török gábor:

"a szándékokra vonatkozó külföldi bírálatok egy része valóban túlzás, félreértés vagy pánikkeltés" - ezt a mondatot idézi az Index a főlapon.

Szerintem pedig ott van az eb elhantolva, hogy a kormány a minimálisat sem tette meg annak érdekében, hogy ne jelenhessenek meg túlzások, félreértések a törvénnyel kapcsolatban ill. hogy jogosan nevezhessen pánikkeltésnek bármit.

EU tagként és egy globális médiavilág részeként igenis elvárható lett volna, hogy nemzetközi szinten is (és természetesen azt megelőzően itthon) széleskörű egyeztetés történjen a törvény tartalmáról.

Ugyanis ha az egyeztetések akár egy betűt sem változtattak volna (az amúgy is EU-s törvények betűiből összerakott:) szövegen, akkor is már konkrétumokról lehetne beszélni és nem bacilusokról, férgekről az egyik oldalon és megalapozatlan bírálatokról, pánikkeltésről és az ellenzék aknamunkájáról másikon.

(Mellesleg szerintem a médiatörvény a külföld szempontjából elsősorban jó ürügy az összes többi, hasonló "erre kaptunk felhatalmazást a választóktól" magyarázattal, fülkeforradalmi lendülettel és minden egyeztetés, tárgyalás nélkül meghozott gazdasági törvényekre - amelyekkel azt demonstrálta a kormány, hogy nem tekint tárgyalópartnernek senkit az ég egy adta világon.).

luciferc 2011.01.04. 18:32:26

@BISMARCK: Ha te vasárnap délelőtt az rtl-t kapcsolod a gyerekednek, akkor az a te saját hibád. Miért kened másra? Fegyverrel állnak a mocskos libsik mögötted? Vagy esetleg nincs is gyereked, ellenben borzongva nézed a kereskedelmi tv-ket, hogy hű meg ha, aztán levelet írsz pornós mariskának?

BISMARCK 2011.01.04. 18:33:21

@Walter Melone:

A hatóság azért kell, h pl. ne legyen több orbánbánya v bőrfejűekfütyültékkigönczöt.
Jogkör azért, h a felelősség egy személben legyen utolérhető.
9 év, hogy működőképes legyen.

luciferc 2011.01.04. 18:34:34

@BISMARCK: miért is rakod őket a nagy szent keresztény vasárnap délelőttjén a tv elé?

Megfigyelo 2011.01.04. 18:34:34

Nem értek egyet: A kötsei beszéd egyértelműen az egypártrendszerű diktatúrát célozta meg, diktatúrában pedig nem engedhető meg a sajtószabadság. Ilyen egyszerű...

BISMARCK 2011.01.04. 18:34:45

@luciferc:

Lisa
- Rupert maci
- Szilveszter és Csőrike kalandjai
- Tom és Jerry legújabb kalandjai
- Hupikék törpikék
- Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki

ezek közül melyiket nem nézheti gyerek?

Diocles 2011.01.04. 18:35:42

had idézzem egy korábbi hozzászólásomat a témával kapcsolatban:

"Egyetértek.
és a röhej az, h semmi szüksége nem volna a kormánynak erre a kontraproduktív médiatörvényre, a közmédia "fideszesítése" enélkül is megoldható volna, a magánmédiában meg be tudnának vásárolni...

ehelyett van ez a vesszőfutás, amely komolyan megkérdőjelezi a kormányzat alkalmasságát, ti. az, h belement egy ilyen felesleges pofonba, lenullázva a magyar jobboldalt és Magyarországot.

Felesleges azzal vigasztalódni, h "úgy is belénk kötöttek volna", mert egy válságadóval, a multicégek hisztijeivel nem lehetett volna ennyire mozgósítani a világsajtót. Csak és kizárólag a médiaüggyel."

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.04. 18:35:52

@különvélemény: A virtuális pénzzel gyártott hitel az mi az?
A politikai önsorsrontás az én szótáramban azt jelenti, hogy valaki elkúrja, és a saját hülyesége miatt veszít egy csomó szavazatot.

Walter Melone (törölt) 2011.01.04. 18:36:02

@BISMARCK:

De ez így nem más mint egy korlátlan jogokkal felruházott cenzori hivatal.

Ezeknek joguk van üzleti sőt akár államtitokba is betekinteni, ha azt egy szerkesztőségben találják.
Erre még a rendőrségnek sincs joga!

Ez így nem fog menni....

luciferc 2011.01.04. 18:37:00

@BISMARCK: 1. Gondoltál már rá, hogy játszol velük?
2. Ismered a kertv-ket, ugye? Ha így van, akkor felelőtlen dolog azt nézetni a gyerekkel. Felelőtlen vagy, ennyi. Csak ezért ne hibáztass mást.

BISMARCK 2011.01.04. 18:37:17

@Walter Melone:

Hogy kerül államtitok egy szerkesztőségbe??

Kata78 2011.01.04. 18:38:06

@BISMARCK: "Közerkölcs = pl. vasárnap délelőtt nem kapcsoljuk élőben a valóvilágot mert esetleg a vibrátor használatáról értekeznek benne és nehéz megmagyaráznom a 4, 6 és 9 éves gyerekemnek"

Az én anyanyelvem magyar. A fenti idézetben viszont nem szerepel a rajzfilm szó. Én kerek elnézést.

A rajzfilmet, ha meg már mindenáron vasárnapi program (sic!), akkor ajánlom DVDn, videón. Akkor azt nézik, ami azon van.

- SunDisc - 2011.01.04. 18:38:33

@török gábor: Elnézést. A tévedés kockázatával mondtam.

Szeretem az elemzéseid, komolyan.
Mégis, az oldalt látható hirdetések, valamint a tévében való szereplések nem ezt erősítik meg :)

De még mindig nem tartom a médiát szabályozó törvényt huszadrangúnak. Akárhogy is, mégis a nép ópiumáról van szó metaforikusan.

BISMARCK 2011.01.04. 18:38:34

@luciferc:

A rajzfilmeknek mi köze van ahhoz, h játszom velük? Nem értem.
Miért ne játszhatnék velük, azért mert ők 7.30tól 9ig mesét néznek. 9kor még nem ér véget a nap.

mlaslo 2011.01.04. 18:39:17

Még egy gondolat: ez a magatartás bizony nem "csak" politikai vakság, hanem valami iszonyatos kitörési vágy a hatalom irányában. Ugyanis a megfelelési kényszer legfeljebb a főnök felé van, ám a köz felé semmi ilyet nem tanúsítanak. Ha pontosíthatok tehát: a hatalomvágy, vagy diktatúra iránti törekvés nem egyész, és teljes, és nem feltétlenül a pártfilozófia része, ám az egyes területeken törtető - némileg tehetségtelen - emberek minden önkontroll nélkül akarnak úgy maradandót alkotni, hogy nem ismernek határokat, és némi moralitási probléma is jelentkezik.

Azaz borítékolható, hogy a balhék után fájnak a fejek, és bánják, mit csináltak, azonba ma, Magyarországon, nem csak a fideszt jellemzi ez a gondolkodás, hanem az igazságszolgáltatást, és minden területet szintúgy.

balfék 2011.01.04. 18:39:47

Csak tudnám, hogy a szólásszabadság a véleményszabadság a szabad sajtó, miért kiált törvény után? Nem maga a minősítése "szabad" a törvény? Ha valaki ennek okán más törvénybe ütközik itéljék meg az alapján.

BISMARCK 2011.01.04. 18:40:16

@Kata78:

Megismétlem, 7.30tól 9ig miért ne nézhetne rajzfilmeket? Nálatok 9kor véget ér a nap?

gauche caviar 2011.01.04. 18:40:45

"a Fidesz ... nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren."
Arbeit macht frei...?
Hitler, Sztálin, meg Lukasenkó sem diktatúrát akart, csak rendet tenni, és hát istenem, ha a rendhez az kell, hogy kontrolláljuk a médiát? De most komolyan, mindenki más is így csinálná. Nem?

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása"
Ahogyan a tiszai cián katasztrófánál felháborodottan kérték ki maguknak, hogy ez a méreg nem a halálos adag 180-szorosa hanem csak a 160-szorosa. Ugye mennyivel jobb így?

Ordnassac 2011.01.04. 18:40:56

@BISMARCK: ezt az eddigi médiaszabályozás is tudta szankcionálni (nem azt mondom, hogy az eddigi médiaszabályozás volt az üdvözítő, de a mostani aztán végképp nem az). Ehhez nem kell egy autonóm közig. szerv, amelynek vezetője megkérdőjelezhető legitimációval (elnökét 9 évre a miniszterelnök nevezi ki, más közhatalmi szerv egyetértése nem kell hozzá) és önálló rendeletalkotási jogkörrel rendelkezik.

Walter Melone (törölt) 2011.01.04. 18:41:35

@BISMARCK:

Egy újságíró birtokolhat akár államtitkot, ha a titokgazda erre felhatalmazza. (mondjuk a titkosítás során ő szolgáltatta a titkosítandó adatokat)

Ennek a tárolására neki is van joga, megfelelő védelem mellett.

na ezt mostantól Annamari elolvashatja, a titokgazda megkérdezése nélkül akár.

Erre_senkinek_nincs_felhatalmazása_még _Orbán_Viktornak_sem.

Érted már miért marhaság ez?

balfék 2011.01.04. 18:41:43

@BISMARCK: És nem érzed magad elég hatékonynak abban, hgy ne az RTL bevágása hasson a gyerekekre, hanem te?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 18:41:45

Neked mi kell ahhoz, hogy egy folyamatot a diktatúra építéseként értékelj?

Vagy, hogy meglásd azt a folyamatot, amit az AB korlátozása, KT kiherélése, a manyuppénzek lenyúlása, a kilenc évre történő kinevezések, a főispáni hivatal bevezetése, a törvénykezési kiskapuk használata (önálló képviselő indítványok), az Alkotmány ad hoc módosítása, Schmitt Pál kinevezése, majd a médiatörvény mindenáron való elfogadása, és végül egy cenzuratörvény létrehozása jelent?

Mi kell ahhoz, hogy elveszítsd a rózsaszín szemüveged, és elhidd, hogy ezek bameg épp a diktatúrát építik.
Nem más demokráciát, hanem egy olyan rendszert, ahol csak ők ugathatnak.

BISMARCK 2011.01.04. 18:42:29

@Ordnassac:

Mónika show, Joshi barat (v hogy hívták)
Hányszor kaptak büntetést, elsötétítést? Ért valamit? Nem sértettek törvényt újra és újra?

luciferc 2011.01.04. 18:42:46

@BISMARCK: Nem a rajzfilmeknek van hozzá köze, hanem a kertv-k nézetésének. Ne nézesd a gyerekeddel a kertv-ket. Mit nem értesz ezen? A többi ügyében lásd Kata78-at, vedd meg DVD-n. Ha nem futja rá, akkor ne itt ontsd a hülyeséget, hanem mond le a netet és vedd meg úgy. Vagy töltsd le. Vagy játssz velük. Mindegy, de ne rakd a gyereket kertv elé. Érted?

gauche caviar 2011.01.04. 18:42:49

@Ordnassac: "@BISMARCK: halkan jelzem, ennek a sajtószabadságnak is köszönheti a Hír TV, az Echo TV, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió is a létét (sőt, a Magyar Hírlap is a jelenlegi formáját)."

"...és leszámítva, az utat, a csatornahálózatot, a bort, stb. Mit adtak nekünk a rómaiak?"

mikénehavóna 2011.01.04. 18:43:18

Megindító ez a gyermeki jóhiszeműség.
Az EBESZ jelentése szeptemberi keltezésű, és benne van minden kritika, ami mostanában került nyilvánosságra. Olvasni is kéne, Gábor, nem csak írni.
www.osce.org/documents/rfm/2010/09/45942_en.pdf
Organization for Security and Co-operation in Europe
Office of the Representative on Freedom of the Media
ANALYSIS AND ASSESSMENT
OF A PACKAGE OF HUNGARIAN LEGISLATION
AND DRAFT LEGISLATION
ON MEDIA AND TELECOMMUNICATIONS
The results can be assessed as (i) on the one had instituting a system for media content
regulation (including Internet- and ICT-delivered media content) going in its sweep and
reach beyond almost anything attempted in democratic countries and beyond the limits of
what is accepted in the international debate as an appropriate and justified approach to
regulating new communication services, and (ii) on the other, as introducing – often in
disregard or violation of the needs of a democratic system of social communication and of
the letter and spirit of international standards - stricter regulation, more pervasive controls
and limitations on freedom of expression.

BISMARCK 2011.01.04. 18:43:48

@balfék:

Azért kíváncsi lennék, h te hogyan magyarázol meg egy jól látható 20-30cm-s vibrátort a gyerekeidnek?

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:44:10

@BISMARCK: szerintem mindben kilapítanak kisállatkákat percenként. de lelked rajta. mutass neki video: almát és eperkét...

@gauche caviar: a villámháború oka. a Szövetség versenyt fut. önmagával. 1-2 dezertőr és nem lesz 2/3... az idő fogy. soha többet nem lesz 2/3...

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.01.04. 18:44:22

Most, hogy végre van egy tisztességes médiatörvény, mindennek lehordja Magyarországot a baloldali sajtó :((
Ilyenkor mindig Szolzsenyicin jut eszembe:

“A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertipust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek; egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

Alekszandr Szolzsenyicin

BISMARCK 2011.01.04. 18:45:23

@luciferc:

Akkor elárulnád, hogy kinek adnak rajzfilmeket hétvégén reggelente?

bariga 2011.01.04. 18:45:44

Én nem tudom és mér többször próbáltam kérdezni, de még nem kaptam igazi választ. Mi is lenne a " valóban lényeges cél"? Akkor talán könnybben lehetne megérteni, vagy tolerálni ezt az ámokfutást.
Miért kellett megvárni, hogy a fél világ lehülyézze Magyarországot. Miért nem lehet váltani, változtatni, másik irányt választani????????

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:45:50

@BISMARCK: egyrészt a 30cm sok. másrészt mond nekik ezt csak szoclibek használják és bűn... harmadrészt gyurcsány elqrta. negyedrészt próbáld meg hogy kerülje el a gyerek...

doktor.dikhed 2011.01.04. 18:45:59

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása"

Azért emlegeti mindenki a diktatúrát, mert megnyugtatóbb gondolat, ha narancsosok tudatosan építik a diktatúrát, mintha arra gondol az ember, hogy csak úgy mennek a vakvilágba, és azt sem tudják, mit csinálnak...

Kata78 2011.01.04. 18:46:33

@BISMARCK: Majd, ha megtalálod és alkalmazod az a magyar szót, amit akkor használunk, amikor ész nélkül esünk neki valakinek ráadásul úgy, hogy nem ő volt a hibás, na majd akkor válaszolok.

BISMARCK 2011.01.04. 18:46:57

@a-kis-herceg:

Nincs colostok a szememben, de mintha 20-30-t írtam vna.

udvari bolond 2011.01.04. 18:46:58

100x fontosabb lenne a nyugdíjállamosítással foglalkozni, mint ezzel a szarral. ezzel még lehet akármennyit, a másik huszonpárnap múlva bevégződik.

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:47:55

@bariga:

"A hatalom célja a hatalom maga." (Bonanza Banzai)

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:49:08

@doktor.dikhed: neked is szol

"A hatalom célja a hatalom maga." (Bonanza Banzai)

Megfigyelo 2011.01.04. 18:49:26

@BISMARCK: Úgy látszik, akkor az Általad elképzelt "polgári beállítottság" nem igazán elfogadott Európában. Ne felejtsük el, hogy a legtöbb jelentős EU-s országban (Németország, Anglia, Franciaország, a számunkra fontos Lengyelország és Szlovákia, stb.) kifejezetten jobboldali kormányok vannak hatalmon. Lehet, hogy itt ezek is liberálbolsiknak számítanának?!

luciferc 2011.01.04. 18:49:35

@BISMARCK: Basszus. Attól, hogy adják, neked muszáj nézetni a gyerekkel??????? Análvibrátort is lehet kapni, megveszed?
Pont az ilyen szerencsétlenek miatt adják. Ugyanazon a szellemi szinten lévők basszák le a gyereket a kertv-k rajzfilmjeire, akik a maúnika sót is nézték. Egykutya.

balfék 2011.01.04. 18:51:53

@kolbászoszsömle: Ha T.G-nak írtad , akkor csak azt mondom, hogy "a fidesz demokráciát akar" lesz az utolsó mondata mikor a nyakára húzzák a kötelet a bitón. ("költői" túlzás) magyarul nincs az a lépése a fidesznek , ami ebben a hitében megingatná.

beco81 2011.01.04. 18:51:54

"...a Fidesz nem hitte volna, hogy ebből ekkora „baj” lehet, hiszen nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren."

Sajnos ez a sokadik olyan intézkedésük fél év alatt, amikor tényleg úgy tűnik, hogy elszámolták a hirtelen hozott, izomból átnyomott döntések következményeit, reakcióit. Ami megint csak előrevetíti, hogy a - sokak általá kritizált - gazdaságpolitikájuk sem átgondolt még részükről sem. Mi lesz, ha az sem jön be 1-2 év múlva? Akkor már kevés lesz magyarázkodni, az igazi pofára esés lesz. Az kevésbé fáj, hogy a Fidesznek, de nekünk is...

nyünyüge 2011.01.04. 18:53:20

@BISMARCK:
goto MaNem, talán elmesélik :)

BISMARCK 2011.01.04. 18:53:26

@luciferc:

Neked sok tapasztalatod lehet ebben a témában.
Még mindig nem értem, hogy Frédi és Bénit miért ne nézhetne?

különvélemény 2011.01.04. 18:53:32

@mistinguett:
A szavazás még messze van.

A virtuális pénz az, ami jelenleg a biztos bukás felé viszi a világot, ami akkor kezdődött, amikor az aranytartalékot kivették a pénz mögül így se termék se teljesítmény nem maradt a pénz mögött, csak az ígéret maradt.
Tudod honnan van a bankoknak pénzük amit kölcsönadnak beleértve az imf-et?
Ha azt gondolod, hogy bankbetétekből, akkor gyorsan nézz utána, tanulságos lesz!

SzaGyu 2011.01.04. 18:53:34

Az RTL TV-híradója szerinti nyilatkozatban, hajlik a kormány arra, hogy megváltoztassa a médiatörvényt.
Az Amneszti International szerint is sz@r a médiatörvény.
Orbán visszahúzódik a barlangba? -Csak azért figyelni kell a fogát.

tisó · www.gmvip77.hu 2011.01.04. 18:53:49

Kedves Olvasóm!

Miért "pikkelhetnek" ránk ennyire "nyugaton?

1, Idézet..." 1974-ben az amerikai kongresszus elfogadta az ERISA törvényt. Ez arra kötelezte az amerikaiakat, hogy nyugdíjba vonulásukra félretett pénzüket a 401(k)-hoz hasonló nyugdíjalapok révén - a tőzsdén fektessék be. E nyugdíjalapok után magas díjakat, kockázatos befektetést és alacsony hozamokat adnak, miközben átengedik a Wall Street számára az ország nyugdíjcélú megtakarításait" - Robert t. Kyosaki -A gazdagok összeesküvése 39. oldal

ez nálunk is így történt, a lényeg a KÖTELEZTÉK szón van, mint ahogy Magyarországon is KÖTELEZŐ volt a magánnyugdíj megtakarításokat tőzsdére vinni!

személyes véleményem: jó hosszútávú megtakarítási forma a tőkeképzés, befektetési alapokban, személyes tanácsadással..DE..VÁLASZTHATÓAN..vagyis önkéntes nyugdíjpénztáron és személyes tanácsadás mellett saját tőkeszámlákon keresztül

..vagyis első ok, amiért "haragszik az amerikai nagybácsi": egy csomó pénzt - aminek a hasznát magánpénzintézetek élvezték, a kockázatát pedig a polgárok és az adófizetők - az EDDIG KÖTELEZŐ MEGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGSÁG megszüntetésével és "államosításával" elvesznek tőlük...

2, Magyarország mindig is szélsőségek között sodródott. Egyik szélsőség szülte a másik szélsőséget. Egy multinacionális tőkét szélsőségesen kiszolgáló gazdaságpolitika (támogatásokon, adózáson, kereskedelemszabályozáson, stb keresztül) után általában egy szélsőségesen "hazai gazdaságot támogató" gazdaságpolitikt szavaznak meg az emberek...ez van most...persze, hogy ennek nem tapsolnak az eddigi haszonélvezők....pl. a más országokhoz képest évtizedekig 3x-os haszonkulcs mellett dolgozó bankok, távközlési vállalatok, energetikai szolgáltatók...

3, Adórendszerek versenye zajlik az országok között. Az új magyar adórendszer a legalacsonyabb kulcsokat tartalmazza a környező országokhoz képest..eredménye lesz..."nyugati cégek hada" fog áttelepülni és gyárat alapítani nálunk...hát ennek sem túlzottan tapsolnak pl. a németek, franciák, osztrákok, stb.....ez ott növeli a munkanélküliséget..ez egy verseny, vetélytársak, gazdasági ellenfelek között...(csak reméli egy átlagpolgár, hogy nem "gazdasági ellenségek"..

4, Még egy iskolaudvarban is úgy van, hogy a "kicsit és szerencsétlent" kikezdik a többiek...mi az elmúlt években ilyenné váltunk...úgy közösen...egymást gyengítve...elvesztettük a versenyt olyan országokkal szemben, ahol az ország lakosainak kultúrájában nem a "gyáva hátbaszúrás+irigység" a fő motívum, hanem az egymás támogatása, segítése ( pl. próbáljon valaki egy magyarországi francia cégnek, nem francia szolgálati autókat eladni )...mi nemhogy külföldön, még belföldön is direkt, előre megfontoltan..nem hazai beszállítókat alkalmaztunk, akik a profitot itt képzik és a munkahelyeket is itt teremtik...

4, "vérszagra gyűl az éji vad"..a 4-ik ok szerintem, hogy egy eladósodott, meggyengült gazdaság vagyonelemei olcsó felvásárlási célpontok...ezért a "cápák" még tenni is hajlandóak, mármint hogy tényleg csőd legyen...boldogan "segítenek"...amit viszont biztosan nem privatizálnak, az pl. 3 millió nyugdíjasról való gondoskodás...ill. a nyugdíjra félretett pénzt azt szívesen, a vele járó ellátási felelősség nélkül....

5, ..nálunk találják a külföldiek a legtöbb és leghűségesebb "szövetségest" a saját érdekeikhez....olyan ez, mint amikor két rivális cégnél az egyik a vezetői meetingjeire "szívélyes örömmel beengedi" a versenytárs embereit..és ketten megbeszélik, mi a jó a versenytársnak..azután egy jó partin megbeszélik, hogy mekkora jó üzletet csináltak...persze a versenytárs cég gyarapodott, a másik cég csődbement, vagyonvesztetté vált az üzlet révén...de az érintettek és az "üzletet kötők" kitűnően érzik magukat..sőt, lehet hogy felelős pozíciót kapnak a versenytársanál....legalábbis a "gazdasági éleben ez így van"...gondolom a "nagy dolgokban" sincs ez másképp

6, Nyilván annak sem tapsol "szinte senki", hogy az EU keretein belül "legálisan öszeállni látszik" a "nagy magyarország"...ez szerencsére szintén csak "gazdasági kérdés"..szerencsére..de ez egyben az erőforrások újraelosztásáért folytatott küzdelem egyik fontos momentuma (az ember is erőforrás, terület, stb.)

..ez persze csak egy átlagpolgár szubjektív véleménye, de nem tudom palástolni mennyire zavar az az "országot, ezáltal minden magyar embert - és nem az "egyik politikai pártot" -lejárató hadjárat, amit a "kerítésen kívül" zajlik...és ebben nehéz nem észrevenni a jelentős "hazai megrendelő, de minimum kárörvendő bázist"...a probléma, hogy nekik is itthon kell élni, és általában a gyűlölködők "belül jobban sérülnek", mint akit gyűlölnek.....

...szóval...gazdagságot és bőséget 2011-re, mindenkinek!

...szóval i

a-kis-herceg 2011.01.04. 18:54:03

@doktor.dikhed:

A hangszóró így szól
"Figyelünk régen!
Elbánunk veled
Ürügy se kell"
...
Nézd, milyen gyilkos
Nézd, milyen szép
Dolgozik, csillog
A politikus gép
...
A hatalom célja
A hatalom maga
Mindenkinek mást rejt
A 101-es szoba
...
Hiba vagy a mintán
Egy selejtes darab
Hát hiába kértünk
Hogy javítsd meg magad?

www.youtube.com/watch?v=s67O-FVvNvE

avanivi 2011.01.04. 18:54:49

Kegves Gábor!

Eddig mit nem mert megtenni a fidesz ami a diktatúra építéséhez kell?
Meglesz az új alkotmány és mehetünk a sóhivatalba.

BISMARCK 2011.01.04. 18:55:57

@nyünyüge:

Értettem, van legális módja, hogy odakerüljön. De nyilván nem egy fiókba van bedobva csak úgy. Feltételezem, hogy gondosan, dossziéban, ráírva, hogy ÁLLAMTITOK egy páncélszekrényben van. Ezt majd talán a hatóság munkatársa is figyelembe veszi.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2011.01.04. 18:56:39

"s ezek alapvetően nehezíthetik meg a valóban lényeges célok érvényesülését..."
KONKRÉTAN melyek volnának ezek a fő célok, amelyek látszanak is a kormány intézkedéseiből????

Kata78 2011.01.04. 18:57:36

@a-kis-herceg: Ebben a szövegben nekem van egy különösen fájó pont. Még pedig, hogy aki anno ezt írta, az már jó ideje tapsikol ehhez.

Noxin 2011.01.04. 18:59:45

@LEG X:
Ez vonatkozik a volt KISZ titkárokra és a jelenleg is a FIDESZ-ben ülő (már többször is felsorolt) kommunistákra?
Vagy bizonyos állatok egyenlőbbek?

thad 2011.01.04. 18:59:50

Sok mindenben egyetértek Bismarck-kal. Eddig a média szabadossága ellen nem lehetett igazán fellépni. Ha valami jogellenes történt, kb. 3 év múlva kaptak egy félórás, néha egy órás sötét képernyőt. Ez elég kevés.

Igazából nem hiszem, hogy Merkelt érdekelné a magyar média törvény, hacsak nem szól neki valaki róla valami nagyon rosszat.

Különben meg az olaszok a you tube-ot szeretnék lerendezni, úgy hogy korhatáros film csak az esti órákban legyen nézhető. (Az esti órákat gondolom, olasz időhöz kötnék :-) )

Valaki más 2011.01.04. 18:59:55

@BISMARCK:
"Közerkölcs = pl. vasárnap délelőtt nem kapcsoljuk élőben a valóvilágot mert esetleg a vibrátor használatáról értekeznek benne és nehéz megmagyaráznom a 4, 6 és 9 éves gyerekemnek."

Kezedben a távirányító, elkapcsolsz

Megfigyelo 2011.01.04. 19:00:19

@tisó: A mnyp tagok 2/3-a *önként* lépett be, csak a oélyakezdőknek volt kötelező.
A 401(k) Amerikában egy ragyogó dolog, azért gazdagok a nyugdíjasaik.

doktor.dikhed 2011.01.04. 19:02:52

@a-kis-herceg: Jó, jó, de a Bonanza hiába énekel erről, őket így is szeretem, a FIDESZ meg eddig bármiről énekelt, nem tudtam megszeretni őket :)

BruceTheHoon 2011.01.04. 19:02:58

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása".

Gábor, ideje vagyon a tükörbe nézésnek: ebben az országban párt nem tehetne olyasmit, amire te azt mondanád, hogy ez már a diktatúra előszele. Vagy ha igen, akkor mondj egy hipotetikus példát, mert én ilyesmit tudok csak tőled elképzelni, hogy "az országgyűlési választások bizonytalan időre való elhalasztása nem jelenti feltétlenül azt, hogy a Fidesz be akarná magát betonozni a hatalomba, hiszen ez nekik sem jó hosszú távon. Navracsics Tibor tegnapi nyilatkozata, amelyben leszögezte, hogy a közvéleménykutatások szerint egy most megrendezett választáson amúgy is nyerne a Fidesz, tehát takarékossági okokból egyelőre nem is érdemes választásokat tartani, világosan mutatja, hogy a Fidesz talán félreérthető pragmatizmusból indul ki, csak rosszul kommunikálja a szándékait. Navracsics tegnapi másik mondását, amely szerint a statárium bevezetése nem függ össze a választások elhalasztásával, hanem azt a gyurgyalagok szokatlan időpontban indult vándorlása indokolja".

a-kis-herceg 2011.01.04. 19:03:23

@Kata78: demszki is "titok"ban hurcolászta az Orwell fordítások stenciljeit... ez az írás értékéből nem von le semmit... kettős mérce ha azt nézed kimondja. és nem azt hogy igaz-e. a szöveget és a mondanivalót önmagában értékeld...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 19:03:42

@doktor.dikhed:

" Azért emlegeti mindenki a diktatúrát, mert megnyugtatóbb gondolat, ha narancsosok tudatosan építik a diktatúrát, mintha arra gondol az ember, hogy csak úgy mennek a vakvilágba, és azt sem tudják, mit csinálnak... "

Hát ez tuti.
Így, ahogy mondod.

Dr. No 2011.01.04. 19:04:10

@BISMARCK: Kit is szemlézzenek pl. a Magyar Hírlapból? Bayer Zsoltit? Bogár László "közgazdászt" a durva szivattyúival, a kamatrabszolgaság-dumájával? Vagy a Heti Válaszból Michnai "a kormánynak ezt az intézkedését is kalaplevéve üdvözlöm" Attilát?

Nem inkább azzal van a probléma, hogy ami nálunk "polgárinak" minősül, annak nagy része tőlünk nyugatabbra nem szalonképes?

torró 2011.01.04. 19:05:09

Egy valami azért itt nem stimmel , azt mondja az EU:évekig is eltarthat a médiatörvény vizsgálata! Oké! De akkor miről nyilatkoztak ha még meg sem vizsgálták! Persze ugye az EU baloldala az rögtön képbe volt .Hiába a zseni az zseni. Van egy apró gyanúm hogy az itt kardot rántók nagy többsége bajba lenne ha fel kéne nekik mondani a törvényt . És részemről a vita vagy eszmecsere rendbe is lenne, de rohadtul irritál a hangnem amit egymással szembe elkövet a kommentelők egy része. Nem lehetne a másikat csak úgy normális hangnemben megtisztelni? Ismeretlenül valakiket lehülyézni ,lebarmolni. Milyen alapon?

Megfigyelo 2011.01.04. 19:05:16

@Megfigyelo: Pardon:
oélyakezdőknek --> pályakezdőknek

BruceTheHoon 2011.01.04. 19:05:19

@BruceTheHoon: bocs, túlszerkesztettem. Az utolsó mondat helyesen: "Ide sorolhatjuk Navracsics tegnapi másik mondását, amely szerint a statárium bevezetése nem függ össze a választások elhalasztásával, hanem azt a gyurgyalagok szokatlan időpontban indult vándorlása indokolja""

nick066 2011.01.04. 19:06:27

"olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az amúgy a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény miatt, amelyeket egyáltalán nem kellett volna"

Leszarom én a kormány 'veszteségeit", a veszteség az országot, a "magyarokól" kialakult képet érinti, és sokkal maradandóbb, hosszabb távon attól, mintsemhogy annyival el lehetne intézni, hogy "majd kijavítjuk a törvényt, ha nem működik jól".

wiculii 2011.01.04. 19:07:40

@tisó : csakhogy a magánnyugdíjak államosításának kevéssé van köze azok működéséhez, sokkal inkább a kölcségvetési lyukak betömködéséhez - mondjon bármit a retorika.
Sosem hallottam mondjuk a német kormánytól bírálni a magyar adórendszert.
"...az EU keretein belül "legálisan öszeállni látszik" a "nagy magyarország" - ezt meg nem is értem....

1kívülálló 2011.01.04. 19:07:52

Tortenelmi analogia: nem lehet minden fronton haboruzni, igy ha esz hatarozta volna meg a dolgokat, sose hirdeti meg a korlatlan tengeralattjaro haborut az elso vilaghaboruban nemetorszag, amivel 1 dolgot ert el, az usa hadba lepeset, sose tamadja meg a szovjetuniot a masodikban, ahogy japan sem az usat, mert esszel napnal vilagosabb, hogy katonai gyozelmet nem lehetett aratni ezekkel a huzasokkal. Csakhogy, ahogy ott akkor sem, ugy itt most sem az esz az ur, hanem a (psziho)patologia.

KAr, hogy az elemzo ezt nem latja...

2011.01.04. 19:07:56

@SzaGyu: Na, az Amnesty International is megérne egy misét (nézd csak meg a vezető hölgyikéket)...

Látjátok, feleim: ez biza összeesküvés a javából.

java786 2011.01.04. 19:08:07

Kedves Gábor!

Mindig tiszteltem, azonban most vagy nagyot téved, vagy ami rosszabb, fizetett bérenc és akkor pedig hazaáruló.

"Én nagyon másképp látom. Meg vagyok győződve arról, hogy sem ördögien okos elterelési szándék, sem a politikai cenzúra bevezetésének óhaja nem mozgatta a médiatörvény íróinak és megszavazóinak kezét."
Ez a vezér, akinek a hataloméhsége nem ismer határokat, tudatosan csinálja amit tesz.
És ez nem a médiatörvénnyel kezdődött, hanem azzal, hogy minden kulcspozíció (ÁSZ, legfőbbügyész, stb.) HOZZÁ hű káderekkel lett feltöltve.
Tudatosan született ez a médiatörvény...

a-kis-herceg 2011.01.04. 19:08:16

@doktor.dikhed: tévedésben vagy... neked a Szövetség sosem igért semmit. az itinerjük olvasható... nyilvános. a 10millió magyarral 74 szó (ez is csak joindulattal sorolhato ide) foglalkozik a 12409-ből... a Szövetség célja a hatalom maga. ez nem titok ez Apárt alapszabálya...

torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/04/308_nem_hianyzik/fullcommentlist/1#c12071931

BISMARCK 2011.01.04. 19:08:37

@Dr. No:

Persze, de a Népszavából Bolgár György teljesen korrekt, nem?

Calwer 2011.01.04. 19:09:50

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása"
A diktatúra építése nem a szándékokon múlik, hanem azon a politikai hozzáálláson és demokráciafelfogáson, amely a kormányt jellemzi (a pokolba vivő út...). És hogy ezekkel baj van, sőt súlyos baj, azt világosan mutatja mindaz, ami az elmúlt egy évben történt Magyarországon.
Egy ilyen médiatörvény egészséges demokratikus gondolkodással megáldott emberek fejében nem születhet meg, mert pontosan értik, hogy csak az a jó szabályozás, amivel még elméletileg sem lehet visszaélni. Már a NYENYI kötelező kifüggesztéséről hozott rendelet után világos kellett, hogy legyen, hogy a hatalmon lévők egész egyszerűen nem úgy gondolkoznak (és újra mondom: ehhez képest teljesen mindegy, hogy mik a szándékaik), ahogy az a világ nyugati felének demokráciáiban normális lenne. Ugyanez mutatkozott meg az AB jogkörének szűkítésekor, egyetlen jogállam iránt elkötelezett embernek sem kell magyarázni, hogy a visszamenőleges jogalkotás agyrém, ahogy az is agyrém, mikor egy kormány nem normatív módon törvénykezik, hanem folyamatosan a pillanatnyi érdekeihez szabja a rendszert, nem törődve a következményekkel. Ugyanilyen elképesztő manőver volt az, ahogy a nyugdíjkasszákban összegyűlt magánvagyont állami tulajdonba vették - elképesztő cinizmussal ("egy konzervatív kormány nem államosít" - így is van, ez a kormány viszont államosított).

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy akik még mindig mentegetik ezt a kormányt (vagy legalábbis nem illetik éles kritikával és elutasítással a tevékenységét), azoknak vajon milyen lenne egy olyan intézkedés, aminél elgondolkoznának arról, hogy állj, ne tovább, itt és most már fel kell emelniük a szavukat, mert azt már ők is a jogállami berendezkedés elfogadhatatlan szétdúlásának tekintenék. Elképzelhető egyáltalán ilyen? Vagy amíg de jure nem korlátozzák a titkos és szabad választásokat, addig tényleg bármit meg lehet tenni? Csak ne felejtsük el, hogy ha így gondolkozunk, akkor csak akkor fogunk tiltakozni, amikor már nem lesz értelme tiltakozni és felemelni a hangunkat. Még van.

balfék 2011.01.04. 19:10:08

@Valaki más: Ezt a közerkölcs fogalmát el kellene már felejteni. Annak a pár milliónak akik nézik azt a műsort úgy látszik belefér a közerkölcs képébe. Vannak, akik saját erkölcsi ítéletüket szeretnék közerkölcs szintre emelni. Azért is egy ilyenre való hivatkozás egy törvényben soha nem lesz egyértelmű és a döntés kizárólag a hatalmat saját kezükbe vevők értékítéletétől függ. Magyarul igazodni sem lehet hozzá. (nem mintha kellene)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2011.01.04. 19:10:11

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása – ezért is vallom, hogy a szándékokra vonatkozó külföldi bírálatok egy része valóban túlzás, félreértés vagy pánikkeltés. "

Nagyon naiv vagy, Gábor... vagy direkt csinálod?

csillámpóni 2011.01.04. 19:11:57

Beszólt az EU a szlovák nyelv és hazafisági törvény ellen? Alig. Sólyom Laca nem mehetett át a hídon? Ne ezt pont leszarjuk, belügy. Jó, Schengen, meg lófasz habbal, de persze. Viszont hogy a fidesz megálljt akarna parancsolni a kissé tényleg khm médiaszennyárnak, az persze minden szép és jó lábbal tiprása ami csak képzelhető. Ez egy nagy horderejű ügy, komolyan kell venni. Pláne most, hogy amúgy semmi gond az EU-val nincs egyáltalán. Jó, itt ott kisebb nagyobb, de ez nyilván kevésbé jelentős a sunázáshoz való alapjognál, ami sárbatiprása esetén azonnali hatállyal bekövetkezik a nyugat alkonya, és a történelem vége. Ilyen hisztit bazmeg. Jó, hogy nem Vitya nyakkendőjére szól be a Német Külügyi Fősztájliszt Első Helyettese.

wiculii 2011.01.04. 19:12:25

@java786 : ha valakinák más a véleménye, miért kell rögtön bérencnek nevezni, mégha foglalkozásának köze is van a politika szóhoz? miféle hazaárulás?
Komolyan már engem is idegesít, nem tudom, TG hogy tudja ezeket mindig a szokásos halvány mosollyal elintézni...

gramercy 2011.01.04. 19:12:59

"félreérthetők és elvileg politikai célokra is használhatók"

"fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény"

na igen, ha valakinek a sajtoszabadsag huszadrangu ugy akkor valoban

thad 2011.01.04. 19:13:26

@java786: "És ez nem a médiatörvénnyel kezdődött, hanem azzal, hogy minden kulcspozíció (ÁSZ, legfőbbügyész, stb.) HOZZÁ hű káderekkel lett feltöltve."

Így van, leváltották az eddigi kormányhoz közeli kádereket, azaz ugyanazt csinálják, mint elődeik.

@nick066: "Leszarom én a kormány 'veszteségeit", a veszteség az országot, a "magyarokól" kialakult képet érinti, és sokkal maradandóbb, hosszabb távon attól, mintsemhogy annyival el lehetne intézni, hogy "majd kijavítjuk a törvényt, ha nem működik jól". "

Ilyen nemzetközi aggódás a magyar demokráciáért 1998-2002 között volt. Csak én érzek párhozamot a kettő között?

balfék 2011.01.04. 19:13:28

@bm613: Ő is csak egy politikus.

Kata78 2011.01.04. 19:13:55

@a-kis-herceg: Nem a szöveg értékéből von le. Az emberéből, aki mondta. Szerintem.

Megfigyelo 2011.01.04. 19:15:16

@balfék: Én ugyan egy öreg ember vagyok, és még nem láttam közelről vibrátort, de amennyire meg tudom ítélni, a mai fiatal nemzedék számára az ugyanolyan természetes része az életnek, mint nekem egy villanyborotva, Akkor meg miért ne ismerhetné meg egy gyerek is, hogy van ilyen?

gramercy 2011.01.04. 19:17:42

@LEG X: na, ez raillik a fideszre

balfék 2011.01.04. 19:17:53

@Megfigyelo: Ha jó a készítője meglepően eredetien tud kinézni:-)

tryclops 2011.01.04. 19:18:13

@BISMARCK: Értsd már meg, hogy azért gáz, ha belenézhet az állam (értsd kormány) alkalmazottja a szerkesztőségi iratokba ( akár ÁLLAMTITOKBA is), mert kapásból el tudja kapni azokat akik mondjuk a korrupcióról súgnak a sajtónak.
Ehhez egy jogállamban minimum bírósági határozat kellene. De leginkább nem kellene semmilyen lehetőséget adni a kormányzatnak. Ez lenne a szerkesztőségi autonómia. És erről szól a sajtó, mint 4. hatalmi ág fogalma. A közvélemény segítségével kontrollál. Watchdog, mondják külföldiül. Nixon botrány rémlik? A sajtónak köszönhették az amcsik. És ne hidd, hogy ott nem próbáltak nyomást gyakorolni.
Te nem emlékszel, hogy az elmúlt néhány évben hányszor röhögtek a pofánkba fentről? Wieszt úr? Hagyó úr? A legidiótább a BKV-s Sziebert Gyurika volt, akinek tényleg istenkomplexusa volt, még a felügyelőbizottságot is kiröhögte, hogy neki nem kell semmilyen papírral elszámolni, mert ő jogi igazgató.
Tényleg azt akarod, hogy tenyésszünk ki még sok ilyen arrogáns istenbarmát? Bocs a kifejezésért, de szereted ha a szádba sz@rnak? Mert csak ezt segítjük elő, ha a médiahatóságnak meghagyjuk azt a jogát, hogy minden iratot megnézhet. Önkényesen. Mondjuk, ha leszóltak nekik.
további szép napot,
f.

Megfigyelo 2011.01.04. 19:18:47

@thad: Orbánnak egy fél év alatt sikerült Magyarország nemzetközi imázsát sokkal rosszabbá tenni, mint az 1963-as nagy amnesztia óta bármikor volt.

BushDoctor 2011.01.04. 19:19:18

@BISMARCK: 7:30-9 között templomban kéne lennetek és nem a tévé elött rohadni, libsiskedni, elrontani a gyereked lelkületét a globáltőke agymosó rajzaival. Milyen magyar vagy Te ? Térdre, gyónjál biszmark, mert bűnös vagy !!

java786 2011.01.04. 19:22:10

thad

Félreértettél, nem azzal lenne a bajom, hogy fideszhez köthető káderekkel lett feltöltve minden, legyen, hanem azzal:

- Milyen bohócok kerültek oda: Domokos László, pali bácsi, stb.
- Nem fideszközeli, hanem viktorközeli emberek kerültek oda.

Nagyon jól megírták az egyik blogban:

"Csak a vak nem látja, hogy mindenki mögött egy ember áll, mindenki az ő embere, csak egy hűbérúr létezik. Rogán, Kósa, Szalai, Schmitt, Lázár mind parasztok, kurvák. És igen ... a Vezér, a Fényestekintetű, a Tévedhetetlen, Akimégsohasemhazudott, vagy egyszerűbben a gonosz kis törpe, Orbán tologatja őket ide-oda egy Magyarország nevű sakktáblán. Az ő farkukkal veri a csalánt. Ehhez nagyon ért. Az saját népszerűsége töretlen, a többiek meg örüljenek, hogy élnek, és a Vezért szolgálhatják. A zemberek, mármint a gondolkodó része a zembereknek meg pörög és anyázza a bábokat, miközben a gőzgombócot zabáló Orbán két legyet üt egy csapásra: bebetonozza magát az átszabott jogrendszerével, és leamortizálja mindazokat, akik a táborán belül ellensúlyát képezhetnék. Aki meg majd sokat ugrál, odadobja a kutyáknak."

mizrolist 2011.01.04. 19:22:10

@BISMARCK: Frédi és Béni a Cartoon Networkön is van.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:23:26

Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása
Kedves T G ,.......akkor mintegy véletlenül , mellékesen építik a Diktatúrát.... ?! Mert minden lépésük erről szól...véletlenül . Ugyan,... már illett volna elhagyni ezt a naivitást !

Ventura Blvd 2011.01.04. 19:25:38

A korrekciós-képesség minden magyar pártban gyenge (tendál a nullához), és mindig is az volt. A világismeret sem erősség. Az összeesküvés elmélet is általános, hogy most éppen a cionista világtőke esküdött-e össze, vagy a bigott klerikális és már-már újfasiszta jobboldal, az nézőpont kérdése. A hülyeség, mint tudjuk, pártsemleges.

Írtam már, hogy a Reformkor politikusait kivéve, a magyar államembert történelmileg nem nagyon érdekli a külvilág hangja, csak a fegyvere. 1914 óta pedig csak akkor néz át a határ felett, ha kifogy a pénzből, vagy ha már bombázzák a külvárosokat, esetleg befordulnak az idegen tankok a Parlament elé. (Kevesen tagadják, hogy a politikusok emberi és szakmai színvonala egyenletesen zuhan az 1830-as, 40-es évek óta.)

Amit a Fidesz csinál, az az ősmagyar ... ö, ö, ö, találjatok ide egy szót.

Ugyanezt tette Thököly is, amikor a már bukott török birodalom szövetségében harcolt a Habsburgok ellen, és Európa nem értette, mit akar. Ezt tette Horthy is, amikor hadat üzent az angolszász országoknak (is), mondván, odaát majd úgy is tudják, hogy "ezt csak a németek miatt kellett megtenni", mindenki tudja, hogy "csak formaság, mert a Kormányzó úr közismerten angolbarát". Erre potyogni kezdtek a bombák, mert azt meg a magyar elit nem értette, hogy nem lehet valaki angolszász barát és egy angol-amerikai szövetséges (a Szovjetunió) harcoló ellensége egyszerre. Nem volt jobb a baloldal sem, és alig-alig létező polgári közepünk. Édes Istenem, mennyire nem értette szegény Károlyi és Jászi Oszi bá', hogy persze a cseh, a szlovák és a szerb, az testvér nép, a Benes úr pedig egy gentleman, de a politika attól még brutális küzdelem...

------------------------------

Mióta a Fidesz van megint kormányon, ti vagytok a tanúim, egyfolytában azt kérdezem, kik a kormány szövetségesei? Kik adják az üzemanyagot, kik tartják az esernyőt, kik világítanak a motortérbe, és kik rohangálnak pótalkatrészekért, ha a kocsink mégis lerobban Kánaán felé félúton. Most már látszik a válasz... De, minek nekünk, szilaj magyarnak szövetséges?

MINDEZEK MIATT MONDOM NEKTEK, SAJNA, MÁR MEGINT A RENDSZERT KELLENE CSERÉLNI, MERT A BAL ÉS JOBB, AZ BAL-JOBB, AZ EGY MENETELÉS A SEMMIBE.

------------------------------

@török gábor: Hát, ezt jól megdumáltuk, hogy kérek egy kis időt a liberálisok és az MDF eltűnésének kitárgyalására... Sebaj, ez olyan fontos kérdés, hogy kénytelenek leszünk visszatérni rá mindannyian, inkább holnap, mint soha.

thad 2011.01.04. 19:26:01

@Megfigyelo: Ezzel nem értek egyet. Nem hiszem, hogy jó képük volt hazánkról, hogy csak kordonok mögött mert ünnepelni a miniszterelnök és az ultraliberális főpolgármester, ahogy a 2006. őszi történetről is meg volt a véleményük.

Most születtek olyan jogszabályok, amelyeket néhány más Uniós országban is bevezettek, vagy tanakodnak róla (Bank tv, sőt mint már írtam a médiát is szabályozni akarják).

És továbbra sem hiszem, hogy tényleg érdekelné a német politikát a magyar médiatörvény, ahogy a német, francia, angol befektetőt sem.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 19:27:06

Gáborom, te nagyon naiv vagy. kirakom a 18-as karikát és fokozom: kibaszottul naiv vagy. lassan már annyira, hogy azt is megkérdőjelezném, mit tanultál te egyáltalán a politikatudományokból.

ám mondjuk ha csak a túlélés motivál, érthetővé válik a dolog. megbocsátva persze akkor sincs.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:28:18

@java786: Pontosan ! Ezt nem érti a sok Zombi : nem az a baj , hogy "Fidesz-közeli káderek " kerülnek fontos pozíciókba,...hanem hogy nem szakmai tudás alapján !! ( És talán a kiváló , esetleg más pártállású kádereket sem kellett volna percek alatt kirúgni , egy - kéz hónap alatt legalább a SZAKMAI tudásukat átvehették volna !) Ez a pánikszerű "tisztogatás " undorító volt !

java786 2011.01.04. 19:30:14

@thad: Apropó 2006 ősz..
"Érdekes dokumentum került a Der Spiegel birtokába, feltehetően a Wikileaks jóvoltából. A német lap az EU-elnökség küszöbén álló Magyarország belpolitikai helyzetét elemezve hivatkozik egy titkos amerikai követségi táviratra. Orbán szervezete a zavargásokat?"
www.spiegel.de/international/europe/0,1518,736706,00.html

bv3k 2011.01.04. 19:30:54

@a-kis-herceg: ki volt az interjualany?

herrhalf1house 2011.01.04. 19:33:04

@torró: Köszi! Végre, valakinek leesett!

szerjóska 2011.01.04. 19:33:15

@BISMARCK: úgy, hogy
ad1, nem kelted fel a gyerek figyelmét, hátha nem veszi észre (simán előfordulhat), nem mondod, h "anya gyere, ott egy vibrátor, milyen világ ez!"
ad2, ha a gyerek észrevesz valamit és nem tudja mi az, akkor (nagy általánosságban) rákérdez. ha rákérdez, akkor válaszolsz neki, a mismásolás azt eredményezi, hogy kortársaktól szerez félinformációkat, meg internetről.

szerintem többségében a gyerek nem veszi észre a vibrátort mesenézés közben, mert képzeletét a mese szünetében is a mese köti le.

mindemellett a tv gyakorlata sem megfelelő, hogy másodlagos célközönségnek kedvezés miatt elsődleges célközönséget hagy figyelmen kívül, de erre már a 96-os médiatörvény alapján is mehetett volna a büntetés. ha az új törvény ezeket célozza, akkor bele kell írni, hogy "szexuális segédeszköz reggel 5 és este 9-ig nem szerepelhet a televízió adásaiban".

egyébként továbbra is tartom, hogy ez a "média befolyásolja a gyereket" egy megalapozatlan légvár. akkor működik ha a szülő funkciója elégtelen - és ez magyarázza is a szülők cenzúraéhségét is.

én például gengszerreppet hallgattam 10 éves korom előtt is, mégsem ölök ribancokat, lövöldözök az utcán vagy árulok drogot. mindez annak ellenére van, hogy a vikariáló (behelyettesítő) megerősítés (azaz a modell, pl. Dr. Dre) elvei (tehát, hogy a modell viselkedéséért megerősítést - megjelenés, vagyon, népszerűség) jelen vannak. aztán hopp, mégsem működik, mert a családom van annyira funkcionális, hogy a megerősítéseket kioltsa, a vélekedéseket relativizálja, illetve alapvetően létrehozzon egy olyan erkölcsi tartást a gyerekben (bennem annó), hogy az ilyen egyszerű tanulási folyamatokat felülírja.

végül, tudom, hogy esetből általánosítani badarság, mindenesetre példa, színesítésképp. unokaöcsém angliában él, 7 éves. nincs tv-jük, szülei tökéletesen osztják ezt "a média a gonosz, az tehet mindenről" elvet. a gyerek ennek ellenére verekszik az iskolában, nem tanul, illetve egészen furcsa kijelentéseket tesz, miszerint "somebody behind the sofa. wait, i will kill him." aztán amikor mondom az anyjának, a gyerek (!) láthatóan konstruálva az indokot, ráfogja a tom és jerryre, hogy az egér van a dívány mögött.

okosabb vagy, mint egy elsős?

Ebcsont 2011.01.04. 19:33:25

A cikk gondolat menetével nagyjából egyetértek. Annyit viszont hozzá tennék, hogy amennyit én elolvastam belőle, azok alapján egyetlen kifejezés jutott eszembe, ami a talán a legjobban jellemzi az egész MÉDIJAALKOTMÁNJT: Állatorvosi Ló.
Ugyanis ez a törvény magán viseli az elmúlt húsz év jogalkotási gyakorlatának az összes rákfenéjét. Ez a törvény nem diktatúrát épít, ez szimplán csak egy nagyon-nagyon rossz jogalkotási gyakorlat folytatása. Az ilyen minőségű tv.-kből, jogszabályokból az elmúlt években vörösiszapot lehetett rekeszteni.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:33:50

@idelle: Ettől az írástól eltekintve , Én is naivnak neveztem, pedig nem az...... Azért politikai elemzőként ezt leírni :
"mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika " , megkockáztatom ...nem naivitás . Ugyanis pontosan tudja , hogy nem vakok , nem hülyék és nem hajlamosak a mazochista " önsorsrontó "megnyilvánulásokra !

nehogymárne 2011.01.04. 19:35:15

Na de mégis, ha a médiatörvény lényegtelen mellékkörülméy, akkor hol az a fontos és igazi politizálás, amihez képest ez bagatell malőr? Értem én, hogy nehezére esik belelátni a fideszbe a diktatórikus hajlamokat, mert azzal, ha ezt valaki belátná, mindjárt a másik tábor szekértolójává válna, de ha már itt tartunk, ne felejtsük el ezt a vagy- veünk-vagy-ellenünk kétpólusúságot is megköszönni Orbán Viktornak.
Alkotni akarnak? Mit? Láthatólag lövésük sincs arról, hogy mit kellene csinálni a gazdasággal, de gyorsan kifosztanak mindenkit, akit lehet és az utolsó vasig ráköltenek minden tartalékot a nagy tervre, amiről hallgatnak mint a sír. Miért? Csak. Alkotmányoznának és mindjárt be is betonoznák az új alkotmányt örökre, de előtte még kéthetente módosítgatják a meglévőt egy kicsit. Miért? Csak. Megszüntetnek minden kontrollt a kormány felett, miért? Csak.

Jó, ne nevezzük diktatúrának. Legyen ez egy ilyen akarnok politika, megkérdőjelezhetetlen, kritizálhatatlan, önmagáért való. Nem mindegy?

szerjóska 2011.01.04. 19:35:39

@szerjóska: ja és persze ha a médiában megjelenő inger rendkívül sokkoló. akkor a befolyásolás általános, de azért gyilokpornó, nemi erőszak, gyilkosság nincsen folyamatában ábrázolva egy televízióban sem.

balfék 2011.01.04. 19:36:14

@Megfigyelo: Mivel írtad nem láttál közelről, némi tájékoztatót adtam.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:37:45

@thad: ja , ja , annyira nem , hogy most nyilatkozott a Német külügyminiszter , miszerint nem engedhető meg , hogy Magyarország tárgyaljon a Fehérorosz és az Ukrán kormánnyal,.....a média ottani szabályozásának a kérdéskörében.... !

balfék 2011.01.04. 19:39:07

@nehogymárne: Nem véletlen, hogy mindenek előtt megszervezte a saját fekete seregét. Jővőre plusz tízmilliárd. T.G. ezt is demokrácia erősítéseként látja biztos.

török gábor 2011.01.04. 19:40:07

@BruceTheHoon: nana... már sokszor elmondtam, hogy három dologban látom a demokrácia végét: a szabad verseny (pl. egypártrendszer bevezetése), a szabad részvétel (pl. választójog politikai alapon történő korlátozása) vagy a szabad nyilvánosság (pl. cenzúra bevezetése) felszámolásában.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 19:40:24

Elképzeltem azt a valóságot, amiben Török Gábor elemzése a helyes.

Ebben Orbán Viktor egyszer csak a fejéhez kap, majd azt mondja:
- Zemberek! Mot vettük csak észre, hogy z, amit csinálunk az a demokrácia felszámolása! Ezt nem szabad! Országunk hajója így menthetetlenül a Malströmbe sodródik, és ezt nem engedhetjük!
A kormány, Magyarország kormánya felülvizsgűája eddigi intézkedéseit és egy régiúj irányba fordul, a demokrácia irányába.

tryclops 2011.01.04. 19:42:05

@török gábor: Ok, háromból egy kipipálva. Hogyan tovább?
f.

tory_t · http://toryttopreng.blog.hu 2011.01.04. 19:43:08

Nem kell félni, elegánsan megoldották a t. honatyák, hogy csak július 1. után lépjenek életbe a médiatörvényből a huncutabb rendelkezések. (216. § (4) bek.)

Tudom, hihetetlennek hangzik, mert teljesen véletlenül akkor már pont nem Mo. lesz a soros EU-elnök. Micsoda kozmikus koincidencia!

thad 2011.01.04. 19:43:21

@java786: Az, hogy a Fidesz, és OV nem tettek semmit 2006-ban a helyzet rendezéséért (sőt néhány napos demonstrációjukkal kifogták a szelet a Kossuth tériek vitorlájából), az nem kérdés. Azt, hogy ő szervezte volna veretést, kétlem, de a politikában semmi sem lehetetlen. Ettől függetlenül a Magyarországról alkotott kép, nem volt jó.

ulrike (törölt) 2011.01.04. 19:43:49

A Fidesz figyelmen kívül hagyta, hogy még nagyfiúknak sem lehet mindig, mindenki ellen folyamatos offenzívát folytatni. Kispályás játékosoknak kiváltképp nem ajánlott az ilyen.

Csak idő kérdése volt, hogy azok az országok, melyek érdekeit a makacs gazdasági szabadságharc (pécsi vízmű letámadásától datálható) bántja, hol és mikor vágnak vissza.

Okos stratéga nem kapkod, lelassítja és kifárasztja a huszárokat, s közben kialakítja azokat a körülményeket, melyek között immár ő kínálja meg az eddig rendületlenül támadó huszárokat csatával.
• Kivárja az alkalmas időt (a várva várt EU elnökség),
• kiválasztja az alkalmas helyet (nem holmi piszkos nemzeti anyagiak, hanem a SAJTÓSZABADSÁG összeurópai védelme),
• elsöprő erőfölényt alakít ki a visszacsapás frontján (szinte valamennyi EU ország besorakozik a brit, francia, német entente cordiale mögé, sőt még az oroszok is úgy érzik, ez jó alkalom lesz egy kis cipőtörlésre),
• majd visszacsap azzal a céllal, hogy veszteségek okozása és egyfajta elszigeteltség kialakítása révén kikényszerítse az eddigi szabadságharcos gazdasági stratégia fokozatos feladását.

Lehet jósolni, mi lesz az ütközet kimenetele.

török gábor 2011.01.04. 19:44:14

@java786: rögtön fizetett bérenc, hazaáruló? innen hogyan folytatjuk a beszélgetést?

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:44:16

@java786: Ezt eddig is mindenki tudta,....valaki ki is mondta,...valaki meg körömszakadtáig tagadja..... Túl sok a véletlen : pl. a tüntető csőcselék "rányomása " az" ártatlan "Fidesz nagygyűlésre ... persze , mert véletlenül voltak szinte egy helyszinre toborozva...!?

a-kis-herceg 2011.01.04. 19:45:40

@kolbászoszsömle: @balfék: hm nekem is értelmetlennek tűnik. persze a látás hiánya is okozhat vakságot. vagy a naivitás. a javíthatatlan naivitás. én ennek tudom be. ez is sulyos. ennél sulyosabb csak az lenne ha szándékos porszórás lenne....

egyszerűen fel sem tudom fogni, hogyan lehet 2010-ben Apárt vezetőjeként ov személyéről beszélni... amikor köztudomású, hogy a Szövetség célja a hatalom és a Szövetség döntéshozói az "árnyhálózatként" kiépült PÁRTPÉNZTÁRNOK rendszer.

enélkül milyen elemzéseket lehet csinálni? valós mozgatókat árnyékban tartva és elhallgatva... szégyen. ennek legyen vége egyszer.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:45:53

@balfék: A tolvajlás és a mutyi , nem egypárt-privilégiuma....ezt már tapasztalhattuk...és fogjuk is tapasztalni.....

török gábor 2011.01.04. 19:47:23

@gramercy: nem a sajtószabadság huszadrangú, hanem a médiatörvény megváltoztatása volt huszadrangú fontosságú más kérdésekhez képest.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 19:47:27

@török gábor: Ha ez a fideszen múlik, akkor sosem fog megvalósulni, hiszen:

A fidesz egy párszövetség, két párttal, TEHÁT az orbáni diktatúra nem egypártrendszer, hiszen ott a KDNP.

Az Alkotmányban benne van a szólás, és véleménnyilvánítási szabadság, így a médiatörvény egy alacsonyabb szintű szabályzás, és különben is, lehetne jól is alkalmazni, csak ugye az ottani döntnökök mind pont fideszesek

A választójog korlátozására pedig nincs szükség akkor, amikor a zemberek tudják, hogy Kubatov ismer minden komcsit.

haga1 2011.01.04. 19:47:34

Szerintem a mostani helyzet olyan alapkérdéseket feszeget. Olyanokat, amiket az élet 10-20 éve tett fel, és akkor mi (magyarok és európaiak) ész nélkül rávágtuk a belénk nevelt választ. Most meg hirtelen megértjük, hogy mit is kérdeztek.

Mert a kérdések a következők:
(1) akarunk-e a KGST helyett a globális kapitalista világrend részesei lenni? Ha igen, akkor tessék elfogadni, hogy a multik igenis vannak olyan erősek, mint az államok...
(2) akarunk-e az Európai Unió tagjai lenni? Ha igen, akkor egy értékrendet, törvénykezést el kell fogadnunk...

AKKOR mind a két kérdésre igent mondtunk. MOST a Fidesz vezetői határozottan azt állítják, hiba volt.

Még az is lehet, hogy igazuk van. Csakhogy MIELŐTT kivonulnak mindkét rendszerből, két dolgot szeretnék:
(1) ELŐSZÖR mondják el világosan, mi lesz helyette
(2) UTÁNA kérdezzék meg az embereket, hogy egyetértenek-e

MIUTÁN erre is megkapták a 2/3-ot, csinálják végig.

A sorrend iszonyúan fontos. Azt zavarták össze, és azzal zavartak össze mindent.

kanbatu 2011.01.04. 19:48:10

Ez legalább naprakész írás.

Nem látok én se senkinek a fejébe, de tendenciákat igen. Tudom, hogy ez is szubjektív, de kevésbé éreztem veszélyesnek ezt a kormányzatot egy hónapja, mint most, akkor pedig veszélyesebbnek éreztem, mint két hónapja.

Ha ez a tendencia valóban csak hülyeségnek köszönhető, nagyobb kretén a Orbán Viktor, mint Gyurcsány Ferenc, ami nehéz.

(És ismerek néhány eseményt a történelemből.)

Legyen neked igazad!

BigBlueI 2011.01.04. 19:50:02

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság és önsorsrontó politika, nem pedig a diktatúra építésének fontos állomása"

Hö-hö-hö....

török gábor 2011.01.04. 19:50:29

@idelle: mindenkinek azt javaslom, hogy térjünk erre vissza 2014-ben. ha lesz szabad választás, ha lesz lehetőség a kormányváltásra, én nyertem. ha nem, akkor azok, akik most folyamatosan naivoznak, hazaárulóznak és fizetett ügynököznek.

balfék 2011.01.04. 19:50:46

@török gábor: Ezeknek egyszerre kell meglenni? Vagy elég bármelyik lülön is?

thad 2011.01.04. 19:51:15

@kíváncsivagyok: és ha eljön a pillanat, hogy tárgyalnak, vagy ha ők kérdeznek meg minket, mi lesz a reakciójuk?

java786 2011.01.04. 19:51:38

@kolbászoszsömle:

KDNP: viccelsz, magában nem is mérhető párt szerintem...
Alkotmány: Most tervezik azt is átírni, ha jól tudom.

balfék 2011.01.04. 19:52:15

@balfék: sorry schmittpaliztam lülön=külön !

kanbatu 2011.01.04. 19:53:22

@török gábor: Örömmel fizetek neked egy üveg pezsgőt, és ezt megjegyzem.

Kata78 2011.01.04. 19:53:48

@kolbászoszsömle: Az, hogy a ma hatályos alkotmányban mi van egy dolog. De honnan tudod, tudjuk, hogy mi lesz a következőben. (Egy időben úgy tudtuk, hogy az ABnak is van némi vélemény nyilvánítási joga. Aztán részben ez elmúlt)

standard 2011.01.04. 19:55:25

miért van az, hogy a jelenlegi kormányzat kapcsán gyakran hallom öntől a következő logikát: amikor vitatható irányba mennek és vitatható lépéseket tesznek, azok valójában nem azonosíthatók a FIDESZ politikájának lényegével. én sem kedvelem a fizetett huhogókat, de a tőlük való kissé kényszeres elhatárolódás miatt sokszor félre viszi az elemzéseit. számít, hogy túlzók a kritikák vagy sem? ha mindenki hülye és csak mi vagyunk normálisak (most persze nem ez a helyzet van) még akkor is mi vagyunk a hülyék, nemhogy így.

Valaki más 2011.01.04. 19:56:05

@balfék: ezt most nekem miért? Pont ezt mondtam, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mi fér bele. Ha az éppen nem, elkapcsol. (Előtte déztem Bismarck-ot)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 19:56:21

@java786: Nema méret a lényeg, hanem a létezés.

Török Gábor azt mondta, hogyaddig nem félti a demokráciát, amíg többpártrendszer van.

A fidesz egyedül több párt, mert van vele egy KDNP, TEHÁT a fidesz nem építhet diktatúrát, mert nem TUD egypártrendszerben funkcionálni szövetségként.

Ennyit mondtam.
Hogy TG szerint a Orbán nem TUD diktatúrát építeni, HISZEN egy pártszövetség főfőnöke, a dikatúrához meg egypártrendszer KELL.
A fidesz antagonista a diktatúrával.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 19:56:45

"nana... már sokszor elmondtam, hogy három dologban látom a demokrácia végét: a szabad verseny (pl. egypártrendszer bevezetése), a szabad részvétel (pl. választójog politikai alapon történő korlátozása) vagy a szabad nyilvánosság (pl. cenzúra bevezetése) felszámolásában. "
Kedves Gábor azzal talán egyetértesz , hogy azért utalnak rá bizonyos ténykedések, hogy....folyamatban van ? Ugyanis többen ezt mondjuk, hogy MÉG nincs Diktatúra,.....de "jó" irányba haladuk felé....
( Azt Én sem értem , miért kell hazaárulózni , csak mert valaki más véleményen , pártszimpátián van....Anyám kormánypárti,....csak nem fogom " lehazaárulózni " ?! :-)

Ordnassac 2011.01.04. 19:57:56

@török gábor: azért valld be, van annak egy pikantériája, hogy a jobboldalhoz nem sorolható emberek kezdenek hazaárulózni. :-)

Valaki más 2011.01.04. 19:58:06

Azt mondta egyszer egy kedves, antipatikus úr, ha nem tetszik, el lehet menni. Lehet, igaza volt...

a-kis-herceg 2011.01.04. 19:59:37

@Calwer: @bm613: @török gábor:

ugyanolyan "szabad"választás lesz, mint amilyen eddig 65 évig volt és amilyen szabad a verseny is... sőt még szabadabb... már el sem kell menni... az eredmény hamarabb lesz meg... (bár ennek is vannak már 65 év alatt példái)

"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes." (Rejtő Jenő)

és a TG semlegessége:
"A legforróbb hely a pokolban azoknak van lefoglalva, akik az erkölcsi válság idején megőrizték semlegességüket." (Alighieri Dante)

@Kata78: akkor neked az eredeti...
"A hatalom nem eszköz; a hatalom cél." (George Orwell)

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 20:00:00

@török gábor: Aki nem látja , hogy ugyan lehet hogy lesznek még szabad választások,....de minden lépése arról uralkodik a Fidesznek , hogy nagyon-nagyon nehéz legyen rajtuk kívül bárkinek is választást nyerni,.....nos az nem itt él..... és ez a tendencia nem demokratikus , és nem demokratikus úton akarják elérni !

bv3k 2011.01.04. 20:00:56

ket ov-vonatkozasu wikileak, szorakoztato

www.spiegel.de/international/europe/0,1518,736706,00.html

ORIGINALS: THE KEY HUNGARY CABLES
Click on the headline below to read the full text...

pl
Looking ahead to his anticipated victory, Orban said what he hoped to do was inject a new sense of optimism and security in Hungary. The challenge,

however, was to govern effectively. "It will be an exciting time," he promised. The Ambassador welcomed the opportunity to work with Orban once he had won

the elections and formed a new government.

noncoronat 2011.01.04. 20:00:57

"Lehetetlen, hogy ez megérje."

Hát persze, hogy nem éri meg. De az elszabadult hajóágyúknak nem szokásuk racionálisan cselekedni.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 20:01:50

@Kata78: Miért ne lenne benne?
Majd a fidesz értelmezi, és ahogy a nyugdíjvédelem azt jelenti, amit, a szólásszabadság is majd azt jelenti, amit.
Pl, hogy szólni szabad, mondani, beszélni, de a szólás szabadsága =/= írás szabadságával.

Vagy valami hasonló okosság.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:01:51

@Ordnassac: ja és a klasszikus:) a monty python atlantisz

www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

nincs semmi baj... ezt mondom én is... ne hallgassatok a vészmadarakra...

ursus artos 2011.01.04. 20:02:25

@Megfigyelo: világos, akkor nyilván a homopornó sugárzása kódolatlanul reggel hattól reggel hatig is rendben van. mert uyge vanak homik, ismerje meg a gyerek.

bv3k 2011.01.04. 20:03:50

Orban, even though he leads by a wide margin in every poll, is clearly obsessed with decisively defeating the Socialists, his long-time

nemesis. We expect that, as one of Hungary's shrewdest politicians, this bare-knuckled political brawler will leave nothing to chance as he mobilizes his

party faithful in the march to long-awaited victory.

java786 2011.01.04. 20:05:40

@török gábor:

Lehet, hogy durva szavak, de sajnos durva időket élünk..., még lehet, hogy visszakozni fogok...
Az, hogy ezek kijöttek azért van mert valahogy nem áll össze a kép. Mindig olvastam a blogot és elemzésekkel/írásokkal vagy egyet értettem, vagy nem álltak távol tőlem...
Most viszont nem értem ezt a "puhaságot", mert önnek mint aki belát dolgok mögé, látnia kellene, hogy itt a "diktatúra építésének fontos állomása" történik. Mint mondta, könnyen ki lehetett volna jönni a dologból, a fidesznek meglett volna a tapasztalata rá: "...például a köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek, ha mer önállóan gondolkozni és dönteni,..."
Ha viktor belátta volna, hogy itt tévedtek, akkor csak telefonon leszólt volna pali bácsinak, hogy ezt most ne írd alá, (megjegyzem, mivel elég soká lett alá írva, bíztam benn, hogy itt most visszakozni fog a fidesz) és még jól is kijöhettek volna belőle. És ebből szerintem mindenkinek látnia kell, hogy nem ""csak" politikai vakság" -ról van szó.

Robinzon Kurzor 2011.01.04. 20:07:50

Ott van a nagy tévedés ebben a posztban is, hogy nem látja (nem meri látni?) a különbséget a mellékhatások és a főhatás között.

Az, hogy a Fidesz ezt a helyzetet így kezeli, hogy nem értik mi a baja a világnak, és hogy tényleg elhiszik, hogy a szocik ármánykodása a negatív visszhang (szegény Merkel, ugye), és ettől persze utólag is igazolva látják, hogy rendet kellett tenniük, és hogy számukra ez (és csak ez) a rendrakás, szóval ebből egyértelmű, hogy ez nem valami veszélyes mellékhatás -- ez maga a főhatás.

Lehet, hogy nem szándék a totális diktatúra, és nyilván, ha szándék lenne, sem lenne kivitelezhető.

De akár szándék, akár nem: az a működési mód, ahogyan a Fidesz működik definíció szerint vezet erre és csak erre az eredményre -- jelen esetben arra, hogy minden kompromisszum a gyengeség jele, sőt, a kritikák utólag is igazolják, hogy eleve mindent jól csináltak.

Ezek a rendszer törvényszerűségei, nem valami korrigálható működési anomáliák.

balfék 2011.01.04. 20:09:13

@török gábor: Persze hogy lesz szabad választás . Szabad majd a népfront jelöltjeire szavazni.

Pajtás 2011.01.04. 20:09:15

hatalmas öngól ez a fidesznek a pálya kétharmadáról:D

Dudva Joe 2011.01.04. 20:09:32

Kedves TG!

A poszttal többé kevésbé egyet is tudok érteni, de:

"...Ennek ellenére olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az ..."
Ezzel nagyon nem. Nem a kormány szívja meg hanem mi. Mi 10 millióan magyarok. Ezt is mint mindent. És az árát is mi fizetjük meg, de gazdagon. A svájcifrankban, a benzinárban, a boltban, a mindenhol. Mindenhol pártkatonák, sógorok komák. Az egyetlen komolyabb megtakarításomat, a magánnyugdíjamat elveszik. 4 év múlva jön valaki más, aki mindezt visszacsinálja, átalakítja. 33 évesen úgy érzem, hogy maximálisan kezd tele lenni a ... az egésszel. Semmiféle fajta előrelépés, kompromisszumkészség, józan ész nem lelhető fel politikusainkban úgy am blokk. Nincs reform, púder az egész. Mindannyian menjenek a fenébe. Jó messzire. Nem tudom elfogadni, hogy egy politikus legyen polgármester, képviselő, ilyen olyan bizottsági tag, megbízott, mittomén, a végén ca 2,5 mio forintért. Ne legyen.
Szeretném a következő szavazólapon - egyszer Te is írtad talán - szerepelne az egyik sem. Na én oda tennék egy bazi nagy ikszet.

tölgyes 2011.01.04. 20:10:17

Azt olvasom itt is, ott is hogy a MNYPT-ak nem tudják közölni a befizetőkkel a hozamot. Azt tehát nyilván tartják, hogy ki mennyit fizetett be, de azt már nem, hogy a befizetések hozadékával veszteségével mi történt és mennyi az az annyi... Márpedig akkor ez az egész egy pilótajátékhoz hasonlít.

Miért írom ezt ide?? Talán csak azért, hogy óvatosabban kell ítélkeznünk a média ügyben is. Itt van egy valós gond: ma az újságokból alig-alig lehet megbízható információkhoz jutni...a sajtósazabadság nem kontrollálja a sajtót... márpedig akkor itt is kéne valamit kezdeni.. még ha ez fel is háborítja a negyedik hatalmi ág munkásait.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 20:11:06

@Megfigyelo: Akkor elmesélem milyen: 5-30 centi közötti fémből, vagy műanyagból készült, általában hengeres, az egyik vége felé hegyesedő, lekerekített csúcsú, a másik végén peremmel, fogantyúval rendelkező szerkezet...
Működhet elemmel, akkumulátorral, vagy hálózati adapterről, sőt van rugóhajtású is, ám ennek kezelése nem túl kényelmes. :P.

java786 2011.01.04. 20:12:43

@kolbászoszsömle:

Definició szerint lehet, hogy nem diktatúra.
Én csak azt akartam mondani, hogy sem méretben, sem "súlyban" nem igazán mérhető önállóan a KDNP. És valszeg a fidesznek nem sok erőfeszítésbe kerülne szétrobbantani, ha az érdeke azt kívánná (van tapasztalata benne).

Apropó mikor beszélhetünk diktatúráról: Pl. Fehéroroszország ott is vannak választások, volt ellenzék is, de abban egyetérthetünk, hogy inkább diktatúra van mint demokrácia...

Robinzon Kurzor 2011.01.04. 20:13:28

@török gábor: "mindenkinek azt javaslom, hogy térjünk erre vissza 2014-ben. ha lesz szabad választás, ha lesz lehetőség a kormányváltásra, én nyertem."

Kérhetném, hogy definiáljuk a "szabad választás" és a "kormányváltás lehetősége" fogalmakat?

Csak mert a Kádár-rendszerben is volt OGY-választás, többes jelöléssel is akár, de abban nyilván egyetértünk, hogy nem voltak szabad választások, mert olyan eljárási szabályok voltak, illetve a hatalom adminisztratív eszközökkel is akadályozta még azt is, amit az akkori választójogi törvény lehetővé tett.

Szóval a "szabad választás" nem egy magától értetődő fogalom, különösen ezekben a forradalmi időkben.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:13:57

@Ventura Blvd: bal-jobb, bal-jobb, bal-jobb, bal-jobb, bal-jobb...

A Kárpátok Ostora 2011.01.04. 20:15:02

@török gábor: A parlamenti választások megléte, legyenek azok bármilyen szabadok, szükséges, de nem elégséges feltétele a demokráciának. Lehetnek választások, "oszt jónapot", ha az ügyészség, ill. en bloc az igazságszolgáltatás, a jegybank, számvevőszék, alkotmánybíróság béna marad.

Kata78 2011.01.04. 20:15:56

@kolbászoszsömle: jaaaa, így már világos ;) bár egy kormánytól kicsit gyenge!

balfék 2011.01.04. 20:16:02

@tölgyes: És ha ezt a felügyeletet egy párt történetesen a kormányzó párt látja el akkor lehet majd csak igazán hiteles , pontos tájékoztatáshoz jutni. Ugye azért ezt te sem gondolod komolyan?

gagauzz kalauzz 2011.01.04. 20:17:08

A törvényt a kontextusában is nézni kell: a médiahatóság, a távirati iroda, a 'közszolgálati' tévék vezetése
(poszt?)feudális személyi függésben (is) vannak a Kedves Vezetőtől.
Az Alkotmánybíróság kiherélésétől kezdve a megyék nyakára ültetett kormányhivatalokon keresztül a nyugdíjak ellopásáig ez egy rendszert alkot: a kritikai reflexiók, ellensúlyok elfojtását.
Ez legalább olyan aggályos, mint a törvény tartalma. A kettő együtt minden, csak nem nyugati értelemben vett sajtószabadság.
Ezt egy politológusnak illene tudnia - szerecsenmosdatás helyett.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:17:11

@idelle: neked is.... nebáncsuk enynire. vendégségben vagy. majd az "utolsó ítéletkor" elszámol.

torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/04/309_zsakutca/fullcommentlist/1#c12073742

java786 2011.01.04. 20:17:21

@török gábor:

Ezt lehetne pontosítani, mert pl. ott van Fehéroroszország ott is vannak választások, volt ellenzék is, de abban egyetérthetünk, hogy inkább diktatúra van mint demokrácia...

Amúgy meg szerintem nem annyiból áll, hogy kinek van igaza, mert önnek akkor ok nincs gond, de ha azoknak akik nagyon aggódnak, akkor nem az lesz a problémánk, hogy kinek volt igaza.....

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.04. 20:18:32

@Dudva Joe: Miként az ország kétharmada, velem együtt, szerintem!
De mi legyen helyettük, az itt a kérdéses...mármint a pártrendszer helyett...

Megfigyelo 2011.01.04. 20:20:44

@thad: Megvolt a véleményük a fasiszta csőcselékről, amely miatt kordonokra volt szükség, és azt is tudták, hogy ki mozgatja őket hátulról - róla is megvolt/van a véleményük.
Most azért vannak annyira kiakadva, mert a sajtószabadság ügyében nem engedhető meg precedens. (És amígy is zabosak Orbánra a különadók miatt, úgyhogy semmi okuk, hogy visszafogják magukat...)

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2011.01.04. 20:20:51

Ezzel a felvetéssel itt a posztban még egyet is lehetne érteni (bár akkor meg riasztó belegondolni, hogy ha most az eredetileg jószándékú, khm, rendcsinálási szándékkal fellépők ennyire meg vannak döbbenve a végeredményen, akkor vajon milyen fokú lehet a törvényhozói oldalon a hazafinaiv dilettantizmus). Azt viszont továbbra sem látom, bár nem ez az első hely, ahol felvetem, hogy én mint állampolgár mihez kezdjek a szürrealitás kafkai érzésével. Az agyam harmadik hete képtelen felfogni, hogy ez tényleg történik, és hogy most ez a valóság.

Ringlósztár 2011.01.04. 20:20:54

Ezzel a "a legtöbb mostani jobboldali döntéshozó" dumával ismét sikerült mellbe akasztani.
Mitől lenne a fidesz jobboldali?????
Egy elemét mutassátok be, ami jobboldali! Jah, ha lenne program.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.01.04. 20:20:58

@java786: Ezt nem tudom!
Oroszországban is van több párt, csak néha lecsukják a vezetőket, van sajtószabadság, csak néha megmérgezik polóniummal az újságírókat, és teljesen szabad választásokat szerveznek, szóval az is egy tökéletes demokrácia.

Várúr 2011.01.04. 20:21:34

@török gábor:
Török ténsúr. Mi tagadás elég lehangoló olvasmány egy alapos elemző írásáért kegyedet bérencezni, hazaárulózni... Miközben magam is úgy vélem: az összehangolt támadásnak a magyar médiatörvényhez köze nincs. Okot ad rá, kétségtelen, de ha nem ez, akkor lenne más. A Nyugat nem szereti, ha a Kelet némi önállóságot mutat. Pláne jelen recsegő-ropogó állapotában nem. Kettős állampolgárság, bankadó, a közigazgatás rendbetétele... legalább félönálló kül- és gazdaságpolitika... ejnyebejnye. Ilyenkor még inkább elkeserít, hogy az elmúlt nyolc év ennyire kiszolgáltatta Magyarországot. Nézetem szerint harcolnunk kell, különben sose leszünk szabadok (félig sem). Ha nem küzdünk, a "demokrácia" nevében újra és újra arctalan erők fognak győzni, s találnak maguknak magyar helytartót.

feiticeiro 2011.01.04. 20:22:44

azért egyrészt szerintem ez korántsem "huszadrangú ügy", pláne nem hosszú távon (meg szerintem alapelveket sért meg)... meglepő, hogy a blog írója a politikusok jóindulatát és önmérsékletét hozza fel érvként -- amellett, hogy az önmérséklet nem volt erőssége (eddig) a kormánynak, ez meglehetősen idioszinkratikus dolog. másrészt meg lehet, hogy sok "nemzetközi reakció" túlzásnak tűnik, de valamilyen szinten épp ez a sajtó feladata, mármint hogy felhívja a figyelmet, ha valami rossz dolog történik. és a törvény legalábbis nevetségesen rossz minőségű. inkább csak az a rossz, hogy erre a nemzetközi sajtóra/külföldi politikusokra van szükség; nincs semmi köze semelyik államfőnek/miniszternek ezekhez a dolgainkhoz, és olyanok is beszólnak, akik ezt tiszteletben tartják általában.

Calwer 2011.01.04. 20:24:02

@török gábor: "térjünk erre vissza 2014-ben. ha lesz szabad választás, ha lesz lehetőség a kormányváltásra, én nyertem."
Lesz lehetőség. Oroszországban is van lehetőség, meg Venezuelában is van. És akkor ennyivel már be is kell érnünk?

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.04. 20:24:55

@tölgyes: Bocs, tudomásom szerint a nettó hozamot nem tudják közölni, de cáfolj meg, kérlek!

nyünyüge 2011.01.04. 20:25:21

@tölgyes:

Nehéz pontos információhoz jutni, főleg ha valakinek mindig érdeke a féligazságok terjesztése :)!

Az mnyp-k a hozamot minden évben közlik, most is idejében közölni fogják mindenkinek.
A reálhozam kampányszerű, nagyüzemű kiszámolására nincsenek berendezkedve, mert arra eddig csak egyedileg volt szükség, nem az éves elszámoláskor, tömegesen.

török gábor 2011.01.04. 20:27:15

@Ordnassac: bevallom :) engem is meglepett.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:27:30

@simonmondja.: ezt ismered? a fagyi visszanyal téma... most az avatar készítést meg akarom hálálni... :)

lmgtfy.com/?q=t%C3%B6r%C3%B6kg%C3%A1borelemez+...retteg%C5%91k

Megfigyelo 2011.01.04. 20:27:36

@java786: Ez minden elfogulatlan megfigyelő számára végig nyilvánvaló volt. Az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére tett puccskisérlet történt...

török gábor 2011.01.04. 20:29:49

@Robinzon Kurzor:

"éppen a sok éves gyakorlat, az egyszerre lépés rutinja akadályozta meg"

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.04. 20:30:40

Wikileaks-botrány: Orbán szervezte a zavargásokat?
Érdekes dokumentum került a Der Spiegel birtokába, feltehetően a Wikileaks jóvoltából. A német lap az EU-elnökség küszöbén álló Magyarország belpolitikai helyzetét elemezve hivatkozik egy titkos amerikai követségi táviratra.
"A táviratot Budapestről küldték Washingtonba, és bizony elég világosan kitűnik belőle, hogy a budapesti amerikai követség információja szerint a Fidesz kapcsolatot tart fent „az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség valamiféle kapcsolatot a molotovkoktélokat dobáló csőcselék és Orbán Viktor pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: „Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani." - számol be az irat tartalmáról a galamus.hu.
Valamilyen furcsa véletlen folytán az MTI erről nem számolt be.
Rákai filip és www.szalaiannamaria.net az ország szennye a törpével együtt!

Nils. H 2011.01.04. 20:31:59

Az még nem baj, ha a cím egy írás leghatásosabb eleme, de most ez mondja el a legtöbbet is.

ZSÁKUTCA. Ki kell tolatni. Gyorsan.

török gábor 2011.01.04. 20:32:27

@Robinzon Kurzor: bocsánat, de megint ezt kell mondanom: na ne... a "szabad választás" fogalmán nincs mit vitázni. megakadályozzák-e adminisztratív szabályok a hatalomváltás lehetőségét vagy sem. ennyi. 1990 előtt megakadályozták, azóta nem. (persze a poltud szakirodalom ennél árnyaltabban is tud fogalmazni, számos feltételt megadva, de ez a lényeg.)

Sas882 · http://raktarbazis.blog.hu/ 2011.01.04. 20:32:53

Az az igazság, hogy a többség mélyen leszarja, hogy demokrácia vagy diktatúra, egy a lényeg, a gazdaság legyen rendben, aki dolgozik, az tisztességessen meg tudjon élni, ennyi.
Az összes többi csak sallang.
Az EU meg inkább nézzen körül a saját környékén, ott is van elég dolog, bár nagy jövőt én nem jósolok nekik.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 20:33:25

@a-kis-herceg: jópofa

friss hír:

A Való Villa szavazásán a rendpártiak győztek.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.04. 20:33:30

@török gábor: Engem lassan már nem lep meg semmi, sajna:
"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

egyrészről, de másrészt meg ezért:
"Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

a nemzetközi helyzet meg fokozódik!

tryclops 2011.01.04. 20:34:00

@tölgyes: Láttál már tőzsdei árfolyamokat? Olyat ami percről-percre változik? Szerinted hogy lehetne kiszámolni minden embernek, hogy mekkora a nyeresége/vesztesége? Mire kiszámolod már hamis a végeredmény...

Majd amikor el lesz adva jó nyomott áron, akkor derül ki a befektetések értéke. Ennyire misztikus a MANYUP kasszák, csak el ne áruljátok S. Gabikának, mert telesírja a sajtót megint a csúnya sikkasztókról.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:34:16

@Sas882: egészség legyen a többi nem számít. meg valóvilág a tv ben...

szociologus 2011.01.04. 20:34:30

@török gábor: Kb. én is ezt gondolom Gábor. Értem én az itt és másutt jajveszékelők felháborodását, de nem értem az összefüggést a médiatörvény és a diktatúra kiépítése között. Amíg az általános, egyenlő és titkos 4-5 évente megtartott választójogi rendszert nem fenyegeti veszély, addig nincs diktatúra. Nem mellesleg hazai példa is van a médiabefolyásolás kontraproduktív voltáról: Antall, Boross is próbálkozott 17 éve... Buktak is vele még 10%-ot. Pedig (a fiatalok kedvéért): akkor volt királyi magyar tévé 1 és 2. Meg Népszabi meg Magyar Nemzet. Internet, kertévé nuku.

török gábor 2011.01.04. 20:34:33

@java786: ez, elnézést kérek, butaság. Fehéroroszországban erőszakkal ellehetetlenítik a valódi ellenzéket, ha kell, elcsalják a választást, a szavazás után pedig megverik és bebörtönzik a veszélyesnek gondolt elemeket. tényleg nem látszik a különbség???

Indriq 2011.01.04. 20:35:37

Bevallom, nem olvastam végig az összes kommentet, de most se értem, miért kell kínosan magyarázkodva védeni a kormányt, vegyük már észre, hogy sehol nincs meg az az alázat amit Orbán a választás napján ígért. Mindenhol pökhendiség, lenézés, és másra mutogatás van. Ilyen produkció után ugyan lehet még abba kapaszkodni, hogy a kormány jót akart, de sokkal életszerűbb magyarázat, hogy bizony használni akarja a saját maga által megkovácsolt fegyvert. És kétségünk ne legyen felőle, hogy a saját céljaira.
Ha ezt a törvény közvetlenül a választások előtt nyomták volna végig, még lehetett volna azt mondani, hogy "alkotni szeretnének, jóindulattal, nemes szándékkal", de ez a kormány nagyjából 3 hónap alatt eljátszotta a bizalmát a NEMZETNEK.

EsteeSatmary 2011.01.04. 20:35:45

@Megfigyelo: Én is igy gondolom, és sajnos nincs az a szinvonalas egyetem, ami az intelligenciát , vagy a diplomáciához való érzéket
kifejlesztené, ha az még nyomokban sem volt meg.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2011.01.04. 20:36:12

@java786: "Most viszont nem értem ezt a "puhaságot", mert önnek mint aki belát dolgok mögé, látnia kellene, hogy itt a "diktatúra építésének fontos állomása" történik."
Hát lehet, hogy belát a dolgok mögé, és azt látja, hogy nem az történik.

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.01.04. 20:36:16

@Sas882: Erre meg csak ennyit:
Pelikán: Áh, ne politizáljunk. Nézzük, mi lesz az ebéd.
Pap: Tarhonya.
Pelikán: Nem ehetjük meg az aranytyúkot. Pedig egyszer már én is megkóstolnám, a fene egye meg!

Forrás: u. a.

balfék 2011.01.04. 20:36:26

@török gábor: Csak , hogy értsem , egy-két adminisztratív szabályt felsorolhatnál Belaruszból.

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:38:29

@török gábor: honnan tudjuk, hogy itt tiszták? az ovb határozata alapján? mi van a cédulákkal. amiknek az adatait az sem ismerheti meg akinek a sajátja... stb. a Szövetség akkor is azt mondta hogy csalás van, amikor ő maga szervezte (ogy 2006, Esztergom 2010.okt.3.)

a remény hal meg utoljára... boldogok a lelki...

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 20:39:21

@thad: Akkor elmondom : úgy gondolják , hogy nincs jogunk olyan média szabályozás elérése érdekében tárgyalnunk az említett országokkal,....amelyet Mi sem tartunk be.... Magyarán a " bort iszik - vizet prédikál " esete áll elő !

sztd 2011.01.04. 20:39:32

@Walter Melone: Mivel nem értek a médiához, esélyem sincs megmondani, hogy amit tartalmaz a törvény, az jó, vagy rossz, azt pedig végképp nem, hogy Európában máshol hogyan szabályozzák a dolgokat.
Azt írtad, hogy a médiatanács nélkül a dolog tök jó lenne (ha jól értelek). Nekem viszont az a véleményem, hogy a Médiatanács azért fontos, mert a normális műsorokat valahogy számon kellene kérni a szolgáltatókon. Nem feltétlenül mindegyiken mindent, de...
szerintem érthető vagyok. Bizonyos dolgokat, hogy is fogalmazzak... nem a megfelelő korcsoportba sorolnak. Ilyen pl. érzésem szerint a ValóVilág is.
Amikor az ORTT döntött, akkor éveket vitatkoztak, majd eljött a bíróság, végül letiltották az évekkel korábbi esemény miatt fél órára a műsort, mikor már senki nem emlékezett semmire, és a növekvő nézettséggel régen behozta az árát.

Szóval van arra ötleted, hogy hogyan lehetne kulturáltságra ösztönözni a televíziókat, ha sem a pénzbüntetés, sem az azonnali letiltás nem játszik, és ki, és hogyan kérje rajtuk számon a törvényt (hiszen ez mégiscsak inkább polgárjogi kérdés)?
Arra van ötleted (hogy ne legyek annyira OFF), hogy ezzel megúszhatták volna-e a támadásokat? Mert az az érzésem, hogy nem.

Calwer 2011.01.04. 20:40:03

Honnan ered az egyszerre lépés rutinja? Nem épp ugyanattól az autoriter vezetőtől, aki azt próbálja megcsinálni most az országgal, amit már sikerrel véghezvitt a pártjában? De vajon helyes-e úgy vezetni egy országot, mint egy pártot? (Ha egyáltalán ez utóbbi helyes.) Egyszerre lépés, avagy "egy olyan kormányzati rendszert próbálunk felépíteni, amely minimálisra csökkenti a duális erőtér visszaállításának esélyét és helyette hosszú távon egy nagy centrális erőtérben rendezi el a politikai kérdéseket". Vegyük észre, hogy nem pusztán arról van szó, hogy a kormányzó párt olyan politikát kíván folytatni, ami megakadályozza, hogy érdemi kihívója támadjon. A kormányzó párt magát a (kormányzati) _rendszert_ szeretné ilyenné tenni.

java786 2011.01.04. 20:43:31

@kolbászoszsömle: fehéroroszországről beszéltem, nem oroszországról :-)

balfék 2011.01.04. 20:43:37

@szociologus: Az, hogy egy kormányhatóság bármikor bemehet egy szerkesztőségbe kutakodni az egy kormány demokratikus cselekményének egyik legfőbb ismérve. Ha egy ujságíró otthonról írja a cikkeit oda is bemehetnek bármikor? Mondjuk informátor után kutatni.

Kotkodus 2011.01.04. 20:43:51

@török gábor: tetszett a cikk, azonban én at előttem szóló Calwer-rel értek egyet...

teljesen mindegy milyen szándékból csinálják azt amit csinálnak, tény, hogy a felépített rendszer visszaélésekre ad lehetőséget, valamint jogi precedenst teremt...

és tényleg ijesztő amit Calwer felvet: azok az emberek akiknek még ez sem sok(k), mi mindent hajlandók még benyelni?

török gábor 2011.01.04. 20:44:51

@balfék:

saját anyagunkból idézek:

"Lukasenko 1994-ben demokratikus választások útján jutott
hatalomra, azonban az elnöki hatalmat jelentősen kiszélesítő, a parlamentet szinte teljes egészében az elnök alá rendelő 1996-os alkotmánymódosítás óta nem beszélhetünk működő demokráciáról az országban."

"A 2006-os elnökválasztás után az ellenzék korábban nem látott, kb. 5-10 ezer ember részvételével zajlott tüntetést tudott szervezni, azonban a rendőrség feloszlatta a
megmozdulást és több ellenzéki aktivistát bebörtönzött. Az egyik legszigorúbb büntetést Alekszandr Kazulin elnökjelölt kapta, akit öt és fél éves szabadságvesztésre ítéltek (végül
2008 augusztusában, a parlamenti választás előtt szabadult)."

"A legfontosabb korlátozások azonban megmaradtak: (...) a jelöltek hozzáférését a médiához jelentősen korlátozták (ezért a legtöbben a külföldi médiától, elsősorban Oroszországtól kértek segítséget a Belaruszban is elérhető orosz tévéadásokon keresztül), a szavazatszámláló bizottságoknak is csak elenyésző töredékében ülnek ellenzéki delegáltak, ami lehetőséget ad a választások eredményének "utólagos korrekciójára" is."

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.04. 20:44:55

@BISMARCK:
Akkor segítek.
Képzelj el engem a médiatanácsban, ahogy megbirságolok minden nemzeti és vallási tartalmat, mert szerintem a vallás és a nemzetieskedés hátráltatja az egyéni felelősség kifejlődését és súlyosan visszveti a gyermekek fejlődését.
Mindezt pedig a kiegyensúlyozottságra vagy a közerkölcsre hivatkozva teszem.
Vagy a gyerekek egésszéges mentális fejlődésére hivatkozva.

nu pagagyí 2011.01.04. 20:45:06

@csillámpóni:
Nyílván Te is taplóságnak gondoltad amit a szlovákok rovására írtál. Felteszem akkor nem tölt el örömmel, hogy most mi vagyunk taplók. Amúgy, aki normálisnak tartja magát, nem igényel erkölcsi és életvezetési útmutatókat semmilyen, erre szakosodott hatóságtól. A lelkes pártfunkcionárius ezirányú szorgoskodása teljességgel szükségtelen, a frekvenciák osztogatásához meg kicsit sok a kilenc év. A hazug tényállítást, személyiségi jogokat sértő tartalmat - legalábbis jogállamban -, csak bíróság tudja hitelesen megállapítani.

A médiának az a dolga, hogy a célcsoportját ellássa az őket érdeklő információkkal és kulturális tartalommal. Röhejes, ha valaki elő akarja nekik írni például a jó és rossz hírek arányát, elég ha csak a Zsaru Magazinra gondolunk. Úgyanígy a kiegyensúlyozottság sem kérhető számon pl. egy újságon, mert máshoz szól a Népszava és megint máshoz a Magyar "Demokrata". Nem hiszem, hogy a két célcsoport felcserélhető lenne.

A gyerekek védelméről meg annyit, hogy inkább az erőszakos, cinikus politikusoktól kéne őket eltiltani, akik tényleg elég rossz példát mutatnak. A gyerekek nevelése egyébként a szülők feladata és felelőssége, az államnak nincs keresni valója a családban.

A fenti gumiszabályok és hozzájuk társított bírságolási jog, még akkor is, ha állítólag nem akarják használni (akkor minek? és persze megint hazudtak mert már elkezdték) az, ami korlátozza a minden embert megillető alapvető szabadságjogokat: az informálódás és véleménynyílvánítás jogát. A jelenlegi hatalom cinizmusát mutatja, hogy az egészet egy expornóújság szerkesztőre bízta, aki zárt frakcóüléseken kapja az utasításokat.

Baresi Boriska · http://teheneszet.blog.hu/ 2011.01.04. 20:45:07

arany hugom, Gabor! ehhez a karikaturahoz született mar okosabb bejegyzes, raadasul korabban...

teheneszet.blog.hu/2011/01/04/minden_a_legnagyobb_rendben_2#comment-form

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 20:46:07

@Várúr: A fent leírt szövegbe csak egy szó nem illik : Demokrácia . Kéretik ezt a szót nem lejáratni , mert még valaki azt hiheti , hogy most a Magyar valódi Demokraták harcolnak .....a nyugat hazug Demokratáival....ne legyünk már nevetségesek....

java786 2011.01.04. 20:46:09

@kolbászoszsömle: fehéroroszországról beszéltem, nem oroszországról :-)

különvélemény 2011.01.04. 20:46:43

@sztd:
A törvény sok visszaélésre ad lehetőséget, kérdés hogyan fogják használni.
Mint tudjuk a wikileaks ügyből, bármilyen törvény is legyen, még a Guardiannak is be lehet fogni a száját

különvélemény 2011.01.04. 20:47:34

@török gábor: "vagy a szabad nyilvánosság (pl. cenzúra bevezetése) felszámolásában"

Nos jelenleg a szabad nyilvánosság felszámolása sejlik ki a törvényből, de mint tudjuk a puding próbája az evés.
Vagy visszaélnek vele, vagy sem.
Kína is kínosan ügyel rá, hogy csak a legkisebb mértékben működjön diktatórikusan, pedig bármit megtehetne, pl. ha piacra dobná dollártartalékát az egész globalizált virtuális világ csődbe menne, de ők maradnának, mivel majdnem mindent ők gyártanak, max. lenne egy kis energia és kajadeficitjük, de azt cserealapon hamar megoldanák.

jjulie 2011.01.04. 20:47:39

miket olvasok itten, homok van a kétharmadban?

mondtam én hogy elbaszta az orbán, statárium kellett volna, meg leoltani az internetet

birkák, tartsatok ki

inreallife 2011.01.04. 20:47:56

@java786:
Szerintem meg Török Gábornak van igaza. Az össze minisztérium próbál fontosnak látszani, és halomba dobálják az ötleteket, hogy mit kéne csinálni. Ráadásul a digitális átállás miatt mindenképpen hozzá kellett nyúlni a médiatörvényhez. Hát hozzányúltak. Kicsit túlságosan szabadon engedték a fantáziájukat, ráadásul szerintem ezt amolyan fricskának szánták, hogy legalább kicsit visszavegyenek a nem bizonyítható állításokból. Tudod, mégegyszer nézzék meg mit írnak le. Szerintem az ott dolgozó 100 emberből 100 ember nem gondolta volna, hogy ekkorát fog szólni. ÍJ. :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.04. 20:47:59

@szociologus: a demokrácia nem csak választást jelent. Van például joguralom és szólásszabadság is.
Téged talán nem zavar, de a jelenlegi törvény szillogizmussá süllyeszti a joguralmat. A lépés jogszerű - a jogot meg én csinálom. Csak mert te HISZEL a vezérben az még rossz.
Képzeld el, ha egy magamfajta csinálná ugyanezt. Vinnyognál, hogy hol itt az igazság.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.01.04. 20:48:24

@török gábor: Akkor lassan már jópár meglesz ebből.

Ajánlom figyelmébe Kövér László beszédét:

www.youtube.com/watch?v=07lu7U-KTxk#t=07m00s

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 20:48:37

@török gábor: Még van különbség , Gábor,....még van.... De nem csak bebörtönzéssel lehet ám elhallgattatni embereket,....hanem mondjuk havi rendszerességgel kiróható sokmilliós bírságokkal is.....nemde ?

java786 2011.01.04. 20:50:16

@török gábor:

Kedves Gábor!

Csak azt akartam ezzel mondani, hogy az hogy vannak választások, az nem jelenti azt, hogy demokrácia.
Másrészt meggyőződésem, hogy a fidesz abba az irányba tart. Ők is tettem már tönkre pártot/pártokat, illetve a mostani intézkedések....

BISMARCK 2011.01.04. 20:50:31

@King Size Lobster:

Erre mit mondjak?
Kekeckedés? Sarkítás?
A közerkölcs nem olyan mint az ízlés, vannak zsinórmértékek, viszonyítási alapok. Ebben az a szép, hogy ezt te is tudod és azok is akik álságosan most jajveszékelnek. Ők is tudják, hogy mi erkölcsös és mi nem. Max két mércével mérnek. Van az az erkölcs amit magukkal szemben elvárnak, az magas. És van az, amit ők használnak mások becsületével, jó hírével, stb szemben, ez nagyon alacsony.
Pl. amikor azt mondta a későbbi kormányszóvivő, hogy "örüljenek, h lyuk van a fenekükön" ez erkölcstelen. Ő is tudta, más is, de senki nem szólt neki.
Ilyen világot élünk.

dr kíváncsivagyok 2011.01.04. 20:50:41

Ezen van a hangsúly : "1990 előtt megakadályozták, azóta nem. "
.....még nem , kérem, még nem !

Beren 2011.01.04. 20:50:53

Tényleg nincs mese: Ki kell állni, sajnálkozva elnézést kérni, hogy a törvény félreérthető lett bizonyos pontokban. És kicsit magyarázni a bizonyítványt, hogy a kiskorúak védelme volt a fő szempont, a demokrácia alapkérdéseit eszünkben sincs..blabla. És letenni az asztalra egy minden pontjában elfogadható módosítást. Különben meszeltek. Persze ezt a Viktornak kéne személyesen.

Vahakomb 2011.01.04. 20:51:19

Én nem tudom, hogy mi van abban a médiatörvényben! De tényleg! Csak vagdalódznak jobbról is ("semmi baj vele") balról is ("ezzel vége a demokráciának"). De miért??? Mi van benne? Miért van vége a sajtószabadságnak ezzel? "Az újságírókat lelövik, ugye?" Az az érzésem, hogy a nyugati sajtóban "halovány-ibolya-duncuk" sincs arról, hogy mi van ebben a törvényben. Megkapták a "fülest" a m.o.-i balosoktól, s most őrjöngenek. Rettenetesen kiábrándultam a nyugati sajtóból. Ennyire nem venni a fáradságot, hogy a tényeknek utánajárjanak!?

ne most 2011.01.04. 20:52:03

Rogán azt állította, azért szükséges ilyen lazán fogalmazni a törvényben, hogy alkalmazkodni tudjon a gyorsan változó körülményekhez. Milyen igaza volt! Lám milyen gyorsan változnak a körülmények! A Fidesz gyors reakciója: majd elmúlik.

Javaslom a választási és a képviselők jogállásáról szóló törvények módosítását oly módon, hogy alkalmazkodni tudjon a gyorsan változó körülményekhez. Esetleg mondjon le!

A kommunikáció egyébként aranyat ér! Gondoljunk bele, mennyi pénzbe került volna ennyi média felületet megvásárolni. Talán 3000 milliárdba is belekerült volna.

Közgazdászok kérem magyarázzák meg, hogy nőhet a hiány a különadó bevezetése után! Ezek után várható-e, hogy 10% lesz a hiány miután a költségvetésbe kerül + 3000 milliárd?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 20:52:07

@szociologus:
@török gábor:

Az általános és titkos-ból eddig az
általános és kubatovlistás lett.

jag3 2011.01.04. 20:53:28

Kedves Török Gábor,

Ha jól értem, ez a döntés nem tudatosan, hanem elhivatott nekibuzdulásból szöletett meg :o) Hogy mik vannak... ;o)

Tehát adott egy nekibuzdult médiafelelős képviselő -párttag, elemző, kutató, szimpatizáns, tudomisénki- aki összefércel egy törvényjavaslatot. És momentán semmilyen reálpolitikai vészcsengője nincs. Viszont van egy szép excel táblája arról milyen határidővel milyen törvényjavaslatot kell szállitani ;o)

Ám legyen, a munkamegosztásba nyilván belefér, hogy a lelkesedés mellé nem feltétlenül kötelező ismerni a közelmúlt politika és gazdaságtörténetét. A jogászokról, akik biztosan elmagyarázták egyszeri képviselőnknek, hogy a bonyolult keretszabályozás milyen kibúvókat és végeláthatatlan pereket eredményez, szóval a mi magyar jogászainkról inkább szót se ejtsünk :)

Tehát: se egyszeri képviselőnknek, se frakcióvezetőjének (ez még kevésbé meglepő), se a kormánytagoknak, ideértve a külügyminisztert, se a miniszterelnöknek, senkinek a döntéshozók közül nincs reálpolitikai vészcsengője.

Ez ugye a vak vezet világtalant minősitett esete.

Nem tudom kedves Gábor emlékezik-e a közelmúlt kölönféle puccsaira, ágyuhajó-politika szerű gazdasági nyomásgyakorlásaira szerte a világon. Igazán, a XX. század nincs olyan nagyon messze..

Lenne egy kérdésem: a fentiekre tekintettel mitől megnyugtatóbb az ország európai munkamegosztásban betöltött szerepét kétségbevonó politika, mint a kétségkivűl kevéssé szimpatikus diktatúra felé araszolás? Egy diktatúrában ugyanis nem feltétlenül kötelező nyomorogni.
A harmadik világban azonban igen...

török gábor 2011.01.04. 20:53:39

"A kormány kommunikációs államtitkára elképzelhetőnek tartja, hogy módosítanak a médiatörvényen, de nem a külföldi kritikák hatására."

www.origo.hu/itthon/20110104-az-allamtitkar-szerint-elkepzelheto-a-mediatorveny-modositasa.html

balfék 2011.01.04. 20:54:07

@török gábor: "A legfontosabb korlátozások azonban megmaradtak: (...) a jelöltek hozzáférését a médiához jelentősen korlátozták (ezért a legtöbben a külföldi médiától, elsősorban Oroszországtól kértek segítséget a Belaruszban is elérhető orosz tévéadásokon keresztül), a szavazatszámláló bizottságoknak is csak elenyésző töredékében ülnek ellenzéki delegáltak, ami lehetőséget ad a választások eredményének "utólagos korrekciójára" is."
Erre azért majd odafigyelünk!
Én azt hittem adminisztratívon törvényit értesz. Az ellenzék médiához való hozzájutásának egyik legfőbb biztosítéka maga Rákay Kálmán, akit még ,mint bemelegítő embert ismertem meg a Szerencsekerék műsorban. Ezt a pornóiparban amolyan felszopónak nevezik.

java786 2011.01.04. 20:54:23

@java786: bocsánat, nem a fidesz, hanem viktor!

a-kis-herceg 2011.01.04. 20:54:34

@Vahakomb: "Ennyire nem venni a fáradságot, hogy a tényeknek utánajárjanak!?"

lényeg hogy te megtetted. innentől a lelkiismereted tiszta. ehhez így kell hozzászólni igazad van...

"Én nem tudom, hogy mi van abban a médiatörvényben! De tényleg! Csak vagdalódznak"

gratulálok csak Hepcit tudom idézni egy ilyen önmaga farkába harapo komment kapcsán: f***kalap

nyünyüge 2011.01.04. 20:54:42

@kíváncsivagyok:
pedig még csak bírság sem kell - csak egy apró görcs a gyomorban - az egzisztenciális fenyegetettség (képzetétől?).

Link Elek 2011.01.04. 20:54:48

@tildy:):
ezt koszi. ezek szerint a fideszben komolyan megfontolas targya, hogy felszamoljak a modern demokraciat, es a 100 evvel ezelotti verziora ternek vissza.

fetyisob 2011.01.04. 20:55:56

tisztelt Török G!
szerintem rosszul latja a külföldi sajtóvisszhangokat!
ez nem pánik ,mert ugye miért panikolnanak a nyugati országok? hát tölünk biztos nem! ezek régi demokratikus országok és talán nem lenne szégyen tanulni tölük akár a demokráciát! és finoman szolva az elején finoman szoltak ! de hát szijárto szerint nem szoltak csak félre lett forditva! ez után kicsit jobban ránk szoltak ! kocsmában ezek után jön egy pofánrugás, na erre vár ez a kedves viktor ugy latszik! meg fogja kapni csak mi is megszivjuk!

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 20:56:01

@török gábor:
És mit fog szólni ehhez Orbán Viktor, aki szerint
- Eszünk ágában sincs változtatni -?

ulrike (törölt) 2011.01.04. 20:56:49

@A mocskos szájú Rákay tv vezető, ellen a KDNP ???: Távol álljon tőlem a fogadatlan prókátorság, kiváltképp a Fidesz mellett, de ezt az egész jelentést a magyar média teljesen rosszul fogta meg.
April Foley nagykövet véletlenül belefut a Fidesz parlamenti csoportjába a kordonbontás után közvetklenül. Látva ezen akciót, valamint hivatkozva az éppen megjelenő, a zavargásokról szóló magyar (kormányzati vagy parlamenti, nem t'om) jelentésre, mely a Fidesz és az erőszakos tüntetők közötti kapcsolatokra utal, kételyeinek ad hangot: mennyire elkötelezett a Fidesz a törvényesség betartása iránt. Megállapítja továbbá, hogy ez is egy adalék ahhoz, hogy OV akár a tűzzel való játszadozást is egyenlő eszközknek tekinti.

www.spiegel.de/international/europe/0,1518,736706,00.html ben cikk, ezen belül

ORIGINALS: THE KEY HUNGARY CABLES beszúrás

Két US jelentés olvasható kinyitásuk után, egy 2007-es és egy 2010-es. A fenti témát -talán mondani sem kell- az első jelentés tartalmazza, a kulcsmondatok az utolsó fejezetben.

Megjegyzésem: Hülye és hanyag újságírók csak rontanak a helyzeten. Be kell lássuk, lezüllött a szakma. Jó lenne, ha egy újságíró először olvasni tanulna meg. Mindez nem menti a Fideszt hülye törvényeivel. Röviden: két hülye egy pár.

Az_igazi_Trebitsch 2011.01.04. 20:58:05

@török gábor: lesz szabad választás. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az új választási szabályok szinte borítékolják az eredményt. És várhatóan a médiatörvény kellően féken tartja a kritikus hangokat. De azért még jöhet egy ellen-fülkeforradalom...

De szívesen hallanám a véleményedet, hogy Fehéroroszország diktatúra-e vagy sem, illetve mennyire az vagy nem az.

Terniak 2011.01.04. 20:58:52

Kedves Török Gábor!

Én is sok mindenben eltúlzottnak találom a külföldi kritikákat, és rendkívüli szomorúsággal tölt el, hogy írnak és gondolkoznak hazánkról.

1. Az elfogadás módja: teljesen ellentétesen történt az egész média újraszabályozása azzal szemben, ami a hivatalos kormányzati propaganda: együttműködés? konzultáció? szakmai előkészítés? Teljesen hiányoztak ezek, amit leginkább a rengeteg egyébként céljától teljesen eltérően használt zárómódosítások jelentettek. Tényleg az éjszaka leple alatt kell egy ilyen törvényt elfogadni? Tényleg 16 óra felkészülési idő jut egy többszáz paragrafusos törvényre való felkészülésre, amely átalakítja a hazai médiaszabályokat???

Ez így nagyon nincs rendjén. Pusztán az utolsó miatt az egész jogszabályt ki kell dobni, ha komolyan vesszük még az alkotmányosságot.

Én is azt gondolom, hogy sokan úgy nyilvánítottak véleményt, hogy nem olvasták el. De az is biztos, hogy voltak akik elolvasták. Más kérdés, és napok óta ezen nevetek, hogy abban a 16 órában nem feltétlenül mindenki médiatörvényt olvasgatott szilveszter előestéjén... :-)

Én ezt az egész médiatörvényesdit csak egy tünetnek tartom. Egy hatalmi felfogás tünetének, amely éppen ellenkezőjét teszi, mint amit hirdet.

2. Tartalom: Valóban igaz, hogy Európában vannak hasonló intézmények. Engem ma meglepett a francia reakció, mert ott pl. a közerkölcsre való hivatkozás elfogadott. Sőt Sarkozy elnököt hasonló vádak érték a médiafelügyelet átalakításakor.

DE! Van egy hatalmas DE! Ott 70-80 éve építik a demokráciát, kialakult joggyakorlattal. Nálunk meg van egy 40 éves kommunista múlt. Több száz bírósági döntést lehetne citálni, hogy hol vannak a sajtószabadság határai.

Jól jellemzi a jogbizonytalanságot, hogy ma a legtöbb média nem tudja megmondani, hogy hol vannak határok, legalábbis, azok a határok, amelyeket a hatóság kíván felállítani. Egy csúnya szó, két csúnya szó, egy véres szék, két véres pulóver? Egy zsidózás, egy kommunistázás? Ezeket tisztázni kellett volna, erre való a felkészülés...

Én azt gondolom, hogy leszámítva a formai alkotmányellenességet, amely nem tudom, tudatos volt-e vagy sem, kb. 5-6 helyen van a törvényben alkotmányellenes rendelkezés. És nem értem ezt az önfejűséget, makacsságot, amiért jottányit nem bírnak engedni az igaznak vélt igazukból.

Kicsit úgy is érzem, hogy Európa egy casus bellire várt a gazdasági szférán kívülről, amelyen keresztül egyébként a gazdasági kérdésekben is kritikákat fogalmazhatnak meg.
Remélem hamar lecsendesedik mostmár ez a dolog.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.04. 20:59:05

@BISMARCK:
Nem sarkítás, csak nézőpont-váltás.
Csak mert az individualista diktatúra fából vaskarika.
Vannak olyan nézetek, amire nem szoktak államok és diktátorok hivatkozni. De a sok köz-izé, közerkölcs, közérdek és egyéb kollektivista mentális fejlemények mind-mind arra lettek kitalálva, hogy elnyomják vele a lakosságot. Arra a köz-dologra hivatkozva, amit az adott politikusok vagy királyok épp képviselnek.
Amúgy tényleg káros, csak kettőnk között az a különbség, hogy és meggyőzni próbálok, nem bírságolok. Az én elveimmel ellentétes a cenzúra.
Ha választani kell állami beavatkozás és trágár-repper között, jöjjön inkább a repper.
Én a gyerekemnek megmondom, hogy azért beszél ilyeneket a repperbácsi, mert rendívül ostoba. Esetleg elmondom, mi az a frusztráció. Megcsinálom és magam, ne védje az állam a gyermekem szellemi épségét. Az nem az állam dolga.
Az sem.

török gábor 2011.01.04. 21:00:06

@Az_igazi_Trebitsch:
1. Belarusz nem demokrácia, ez nem kérdés.
2. Nincs olyan "szabad" választást biztosító választási törvény, amely hatalomban tudna tartani egy pártot, amely elvesztette a közbizalmat.

jjulie 2011.01.04. 21:00:26

@fetyisob:

MI nem szívjuk meg

CSAK A FIDESZ

Dr.Bio74 2011.01.04. 21:00:47

Nem hittem volna de néha elgondolkodom, nem lenne tisztább dolog az anarchia, mint a jelenlegi állapotunk?
Azoknak pedig akik szerint végre a Fidesz kiáll az érdekeinkért a világ előtt, közlöm nekem nem érdekem az amit csinálnak, számomra gyanúsak, mert önmagában nézve talán nem vészes egy egy lépésük, de jelenleg az ország irányításával a kezükben mindenben ott vannak, és félek egyszer ezek a dolgok összeérnek akarva akaratlanul.

demokráciát! 2011.01.04. 21:01:26

Sok oktalan agymosottnak, aki azt hiszi, hogy forradalom van,l ill. új korszak kezdődik, le- ill leszámolva az elmúlt 20 év gaz politikusaival, összefonódásaival, s e tekintetben az egyik legnagyobb bűnbakot az MDF-ben és a Dávidban találták meg: min. 14 éve az egyik fő politikai erő a Fidesz, amelyiket 8 éve Orbán Viktor legalizáltan is kézi irányítással vezet.
De lássuk, miként fogalmazott maga Török Gábor Orbán legújabb nagy átveréséről két poszttal ezelőtt a Régi-új törésvonal címűben:
"A Fidesz a parlamenti választás környékén mindent megtett azért, hogy esetükben ez a hatás ne okozzon jelentős veszteséget. Meggyőződésem, hogy éppen azért beszéltek annyit változásról, forradalomról, új kezdetről stb., mert tartottak attól, hogy a választók bennük is felfedezik az elmúlt húsz év főszereplőjét, és az MSZP-vel együtt maguk is a régi, a megunt, a poros kategóriába kerülnek. A fiatalok között már tavasszal is érződött ez a hatás, a kutatások világosan mutatják, hogy körükben elveszett a Fidesz korábbi hatalmas előnye, elvitte a cica, pontosabban a két új politikai erő. A teljes népességben azonban sikerrel keltette az újdonság és a változás illúzióját az a párt, amelynek vezetője az elmúlt két évtized egyetlen olyan politikusa volt, aki MINDEN PARLAMENTI CIKLUSBAN MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐNEK számított."

Hajrá LMP, hajrá Jobbik!!!!

Táskás Tóni 2011.01.04. 21:02:13

Homok van a kétharmadban és most először történt meg velem , hogy TG -ral nem értek egyet semmiben, amiről a blogban írt. Miért kellene hinni a fidesz és Orbán jóindulatában? Miért kell Orbán és a fidesz miatt szégyenkezni az egész világ előtt?

jjulie 2011.01.04. 21:02:31

@török gábor:

"elveszítette a közbizalmet"

definició, plíz, bitte, légyszi, légyszi

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.04. 21:04:14

Az ellenzéknek fáj, hogy nem ők vannak hatalmon - ez mindig minden ellenzéknek fáj - ezért próbálnak fogást találni mindenben, amin lehet. Eddig kevés sikerrel.

A nyugat pedig durcás a különadók miatt, ezért próbálnak tárgyalási alkupozíciókat nyerni.

Amolyan ha visszavonjátok csökkentitek a különadókat, akkor abbahagyjuk a lejárató kampányt a médiatörvény kapcsán logika mentén.

Szintén kevés sikerrel.

Ők jobban örültek volna, ha marad a szoros IMF zabla és a kormány a multik helyett a saját állampolgárait sanyargatta volna.

Hogy pont egy Magyarország találja fel a bankadót!

Na so was! Was für eine Frechheit!

balfék 2011.01.04. 21:04:34

@King Size Lobster: Nem elég, hogy megpumpol még azt is meg akarja határozni mit nézzek és mit ne. Saját pénzemen szivat. Ehhez kell aztán a vastagbőr.

jjulie 2011.01.04. 21:04:39

@Táskás Tóni:

nem kell szégyenkezni sem a fidesz, sem az orbán nem magyarország

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:05:03

@Teremszolga: "Európa egy casus bellire várt a gazdasági szférán kívülről"

egyértelmű, hogy "ürügy". DE nincsen DE! sem pardon! TG leírta: a Szövetség zsákutcába viszi (vitte) az országot. kezdjünk tolatni, mert ha ilyen erővel gyorsítunk még "előre", akkor angolul: "dead end"

balfék 2011.01.04. 21:06:40

@török gábor: Belaruszban milyen választási törvény van? Nem szabad választási törvény?

jjulie 2011.01.04. 21:06:55

@Akitlosz:

okostojás, abbahagyhatod

illetve el sem kellett volna kezdened, szart sem ér a szöveged

balfék 2011.01.04. 21:08:12

@Akitlosz: Igen Gyurcsány találta fel és kapott is eleget pld. Csányi Sanyi bácsitól.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:08:29

@török gábor: "mindenkinek azt javaslom, hogy térjünk erre vissza 2014-ben. ha lesz szabad választás, ha lesz lehetőség a kormányváltásra, én nyertem. ha nem, akkor azok, akik most folyamatosan naivoznak, hazaárulóznak és fizetett ügynököznek."

értem én, Gábor, értem én, bár ha röviden akarnék válaszolni, csak annyit mondanék: ugyebár megvan minden esélyem ágyba vinni Keira Knightleyt, de azért mindketten tudjuk, hogy ez lehetetlen, pedig "hivatalosan" semmi sem korlátoz.

de tovább megyek:
1) mit nevezünk szabad választásnak? hogy titkos a választás, tehát az államhatalom nem tudja, kire szavaztál?
2) mi az, hogy van lehetőség a kormányváltásra? például hány százalékos parlamenti küszöbnél nincs már lehetőség rá, szerinted?

és a legfontosabb kérdés: ha esetleg mégis az általunk felvázolt forgatókönyv valósul meg, akkor mit érek vele és hova tegyem, ha leírod majd: "bocs"?

hamisnero 2011.01.04. 21:13:57

nem csak ez a jogszabály, de más - ideértve az ad-hoc alkotmányozást is - joganyag is érezteti a csakazértis szándékot. feltételezem, a parlamenti többség és kormány (lássuk be a FIDESZ) közelmúltban nagy vihart kavart, vagy vihart nem kavart, de vitatható, és átgondolatlan jogalkotási tevékenysége sem feltétlen az ártó szándék és a gonoszság okán, vagy az orwelli állam megteremtésének céljából állt elő. azt sokkal inkább a hirtelen és átgondolatlan cselekvés, a kiforratlanság, a feltétlen szakértelem tudatának téveszméje, a tévedhetetlenség hite okozta. ez a magabiztosság nem is lenne baj, hiszen a normál jogalkotási folyamatban a szakértői egyeztetések (független a szakértők pártállásától, és ha még nem dobták ki őket) a tévedhetetlen, ám bölcs elmét a nézetei finomítására indítják. ehhez persze definiálni és publikálni kellene a szabályozás célját, hasznát, hatását. ilyen folyamat során is érvényesülhetne a politikai szándék, azaz végül - minden ellenvetés ellenére is - megvalósulhatna az uralkodó politikai platform valódi és immár letisztult akarata. sokkal jobb minőségben. ámde nem ez történik, a jogalkotás isteni kinyilatkoztatásként valósul meg, és ebben hasonlít az állampárti időkre, amikor párthatározat írta a jogot - ami olyan is volt. tévedni valóban kellemetlen, de az a magatartás, hogy valamihez, tudván, hogy az butaság - akkor is ragaszkodunk, ha azt az orrunk alá dörgölik, sőt a jogalkotó is tudja, látja, hogy az valóban nem az, ami szándékában állt, nem jó - egyszerűen gyerekes, illetve az erő birtokában a vélt igazat érvényesíteni csak a presztizs okán (akár sokak kárára és sérelmére is) nem okos. és a kései dackorszakra, még a kétharmad sem jogosít fel, legfeljebb lehetőséget ad.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:14:09

@jjulie:

ez már fájdalmas. abban a korban amikor a média képes fotoshop és egyéb technikai eszközökkel látszat világot építeni a valóság helyett...

miylen sajtója volt eddig a fides nek pl lopás ügyben? kik emlegetik az önkormányzati konkrét esetek ezreit százait, amikben ügyészséghez sem lehet fordulni... de széles körben ismertek (de anynira azért nem...) stb...

hogyan veszíthet ilyen eszközök birtokában választást a Szövetség? én el sem tudom képzelni! visszafogom magam vendégségben vagyok. de ha nem így lenne már rég Hepcit idézném ujra, TG-re...

pénz+média ezzel szemben az igazság pőrén... hm... nemkötök fogadásokat...

vang_so · http://www.iglue.hu 2011.01.04. 21:14:21

Alapvetően rossz a poszt alapfelvetése. Állampolgári megbízóként teljesen érdektelen, hogy az éppen hatalmon lévők részéről mi lehet a „félreértett”, „esetleges”, „feltételezett” szándék.
Amennyiben cselekedetük a demokratikus társadalom közös érdekei ellen hat, úgy működésük káros vagy jobb esetben haszontalan.
Nem lesnünk kell, és hüvelyezgetnünk a hatalom képviselőinek ködös álmait és tétova beszédét. Ez a típusú „biztos nem akarnak rosszat” attitűd személyi kultuszok és az egyén felett túlhatalomban lévő állami diktatúrák esetén virul, ahol az alattvaló downdogoknak nem marad más, mint a fogvatartó jóindulatába vetett remény.

Magyarország bénult állapotát pontosan mutatja az a fajta eszköztelenség, amikor a jog, a nyilvánosság, a civil társadalom egyenként és együtt is gyenge a közösség érdekének képviseletére. (Tulajdonképpen mélyen megalázó, hogy ezt az impotens hazaiak helyett a külföld intézményei képviselik.)

Teljesen érdektelen, hogy valamiféle félrekommunikált „jó szándék” áll-e a demokratikus alapértékeket súlyosan romboló törvények és megnyilatkozások mögött, amennyiben azok mind formai mind tartalmi szempontból a közösség hatalommal szembeni kiszolgáltatottságát erősítik. Ha csupán valamiféle jóindulaton vagy szándékon múlik ennek negatív érvényesítése, akkor a fene megette az egészet. Egészséges társadalomban a demokratikus szabadságjogok nem kegyadományok, vagy szófogadó és engedelmes magaviselet esetén szelektíven osztogatott jutalomfalatok.

A médiatörvény éppen ezt a határt lépi át. Állami kegytől teszi függővé tulajdonképpen minden nyilvános megnyilvánulás törvényi elbírálását. Sőt, az ál-függetlenséget teljesen felszámolva egyértelművé teszi, hogy a nyilvános beszéd megítélésének joga Magyarországon nem egyszerűen a politikáé (ami az eddigi „vegyes” pártok adta médiatestületek esetében is felháborítóan és szerencsétlenül balkáni tempó volt), hanem egyetlen politikai párté.
Ilyen háttérrel végtelen naivitásnak tűnik a szerző azon feltevése, miszerint ez nem tartozott a tulajdonképpeni szándékok közé, és a probléma csupán néhány figyelmetlenségből homályosnak megmaradt ponttal lenne. Frászt.

„Véletlen” benézés lenne a 9 év, egyetlen párt, rendeletalkotói jog, minden intézményt lepipáló korlátlan adatbetekintési jogosítvány, bíróságot ignoráló statáriális bírságolás, hűbéri bizományként osztogatott frekvencviák? (A részletekről lásd: blog.juditbayer.com/2010/12/27/mi-a-gond-a-m%C3%A9diat%C3%B6rv%C3%A9nnyel.aspx ). Mindezt megfejelve azzal, hogy az oly sokáig mantraként hangoztatott társadalmi és szakmai egyeztetésre, vagy akár csak érdemi érvelésre a leghalványabb szándék sem mutatkozott? Mindez egy kosárban tendenciózus és masszív kontroll-szándék. Aki ezt nem érzékeli az direkt vak. Alkotási szándék? Persze, csak aki így és ilyet „alkot”, az inkább ne alkosson.

Abban egyetértek, hogy a megszokásból kizárólag hazagondoló fiúk nem hitték, hogy ebből ekkora baj lesz. Mint ahogy a fásult, várjobbágyi reflexekkel átitatott hazai posványosban nem is lett. Itthon mindenki számára evidens, hogy a média politikától mocskos, hogy is lehetne másként, nem igaz? Az hogy pl. a köz tévéjébe mindenkori párpolitikai kommiszárok (izé, intendánsok) kerülnek, az évtizedek óta olyan természetes itthon, mint a Gulágon a penészes kenyércsücsök.

A vicc az, hogy másoknak jobban fájt ez a nekünk adott pofon, és jobban a magukénak érezték ezt az izomból, cinikusan lekevert maflást, mint mi magunk. Talán mert még nem fáradtak el képviselni a saját szabadságukat is biztosító basic-alapvetéseket.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 21:15:00

@jjulie:
Az olyankor van, amikor
útlezerással tüntetnek, meg
traktorral, meg
kórházfoglalással és a
vonatok se mennek, meg
betelefonálós műsorokban szidják a minelnököt és
az összes hiradóban az ellenzék napi rutinnal szólítja fel a kormányt a lemondásra...

De már van sztrájktörvényünk, meg médiatörvényünk, úgyhogy no para...

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.04. 21:15:35

@balfék:
"Nem elég, hogy megpumpol még azt is meg akarja határozni mit nézzek és mit ne. Saját pénzemen szivat. Ehhez kell aztán a vastagbőr."

A katolikus egyháztól tanulták.
Ha adna valamit a pénzedért, a végén még igényeid támadnának és onnantól nem lenne megállás. Most is azt csinálja vissza OV, hogy túlságosan elkanászodtunk. Azt hittük, hogy az állami adminisztráció minket szolgál, ha már a fizunk fele rámegy.

Amúgy ilyen a kitartott nő is.
Nem elég, h fizetsz neki, de még nyavalygás is van - és szolgáltatás sincs. Idomít téged, hogy kötelezettséged van, jogod egy szál se.
La dolce vita

És amikor észhez térsz, még számon se kérheted rajta.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:17:54

@jjulie: pontosítok:

államhatalom + gazdasági hatalom+ média kontra igazság...

P.mester 2011.01.04. 21:18:41

"Meg vagyok győződve arról, hogy sem ördögien okos elterelési szándék, sem a politikai cenzúra bevezetésének óhaja nem mozgatta a médiatörvény íróinak és megszavazóinak kezét."

Én erről nem vagyok meggyőződve. Sőt, pontosan az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve.

Orbán - minthogy kapcsolatát a valósággal már rég elveszítette - abban a tévhitben él, hogy 2002-ben a választásokat az ún. "ballib" média (értsd: nem propagandamédia) miatt veszítette el. Ez persze súlyos tévedés. Többször elmondta azóta, hogy azért vesztettünk, mert nem voltunk elég keményebb.

Pontosan erről szól a médiatörvény, hogy homályos megfogalmazásokkal bárkit bármikor bármiért meg lehessen büntetni. A médiahatóság egyszerre nyomozóhatóság, bíróság és rendeletalkotó. Tehát önmagát hozza létre. Teljesen nyilvánvaló, az a célja, hogy az ellentétes véleményeket "örökre" kiiktassa. Július 1 után pedig elkezdődik a mészárlás - politikai alapon. Ne legyen igazam, de az lesz.

Ugyanezek az alapjogokat mélyen korlátozó sumák megfogalmazások érhetők tetten az alkotmánytervezetben: az alapjogok kötelezettségekkel járnak. Az alapjogok nem járnak kötelezettséggel, mert azok velünk született jogok, nem az állam adja! Ezzel a sumák, tudatosan homályos megfogalmazással pedig az a célja, hogy ilyen-olyan mondvacsinált okokkal bárkit bármilyen ügyben korlátozhasson.

Még egy: a főcenzor asszony azt mondta, a szólásszabadság ma már nem öncél, hanem a közösséget szolgálja. Ezek elképesztő mondatok! Hogy világos legyek: eszük ágában sincs elismerni az alapjogokat, hanem ilyen homályos megfogalmazással megteremtik a jogi kiskaput, hogy bármit korlátozhassanak.

Pontosan ezt szolgálja minden homályos megfogalmazásuk.

A blogíró láthatólag még mindig nem képes megérteni, mivel állunk szemben. Itt nincs semmiféle értékrend (ismétlem semmiféle, mert ha valaki tud egyet, amelyet még nem húgyoztak le, írja le). Itt csakis a hatalom az egyetlen és KIZÁRÓLAGOS cél.

Semmilyen koncepciót nem dolgoztak ki a választások előtt, milyen területen mit kellene csinálni. Csak egyet. Hogyan lehet hatalamukat mindenre kiterjeszteni, az összes intézménytől, a kultúrán át a magánéletig. Csak ez az egyetlen cél. Ilyenformán pedig az egyetlen szempont, ahonnan valamennyire racionálisan meg lehet ítálni minden döntésüket az nem más, mint a hatalom.

ökörpöröly 2011.01.04. 21:19:23

Ritkán olvasok ekkora baromságot Török Gábortól, mint amit most írt.
Az egykori Alcsútdobozi és Felcsúti Vajda, a jelenlegi Bölcs Vezér nem akart mást, mint totálisan ledarálni a neki nem tetsző médiát.
Az előző kormányok is maguk képére formálták a közmédiát, de senki nem próbált meg ilyen mértékű cenzúrát alkalmazni a teljes sajtóra.
Az ok roppant egyszerű, a Bölcs Vezér beteges jellemében, nárcizmusában és túlzott érzékenységében rejlik. Retteg a kritikától, retteg a gúnytól, a humortól.
Beteges jelleme pontosan kiviláglott 2002-2005 között, mikor arra nem volt lelki ereje a parlamenti ellenzék tényleges vezéreként (!!!!), hogy bejárjon a "munkahelyére", hogy szembenézzen politikai ellenfeleivel. Torz lelkivilágának sebeit nyalogatva 3 évig kizárólag hűséges mamelukjai előtt volt hajlandó fellépni, persze sztárgázsiért.
De emlékezzünk csak a 2004-es EU csatlakozásra. A Bölcs Vezér külön járt, mint egy hisztis, durcás, elkényeztetett és nem teljesen normális negyedikes. Minden ország politikusai együtt képviselték az országukat, ő meg durcásan külön ment. SZÁNALMAS.
Ezek a mentális torzulások sarkalták őt a PÁRTCENZÚRA bevezetésére, a közmédia totális lerohanására.
Az más kérdés, hogy beszűkült tudatállapota képtelen a valóság befogadására, hogy saját torz és beteg világa által kivetített képeket tekinti valóságnak. Nem történt más, mint Európa a tudtára hozta, hogy "roma gyerek, lehet, hogy a szobádban leninest, rákosist játszol, de ne keverd ezt a játékot a valósággal!".
Ezzel a lépéssel is hatalmas kárt okozott az egész magyar társadalomnak. Mert egy ország megítélése igen is erősen kihat a fejlődésre, a nemzetközi kapcsolatokra, a külföldi befektetők lépéseire, ezáltal a teljes magyar társadalom "mentális" és "anyagi egészségére".
Én remélem, hogy a torzult lelkű felcsúti törpe helyett idővel sikerül megtalálnia a jobboldalnak az igazi vezetőjét.
6 év MSZP-SZDSZ ámokfutás, 2 év nyögve nyelősen végrehajtott "kiigazítási kísérlet", az elszabadult korrupció és anarchia után teljesen felesleges ez a hozzáállás. Egy európai konzervatív kellene már a felcsúti törpe helyére!

török gábor 2011.01.04. 21:19:42

@jjulie: ha a Fidesz az 52 százalékról 25-re esik vissza (elveszíti a közbizalmat), nincs az a demokratikus választási törvény, amelynek nyomán megtarthatná a hatalmat. Akár csak egyéni választókerületek vannak, akár egy vagy kétfordulós stb...

Diocles 2011.01.04. 21:19:42

Most nagyon tisztességes TG hozzáállása. Mondhatnám: hazafias.

Ha valaki elolvassa ezt a posztot, akkor láthatja, h nem ellenségesen, hanem segítőkészen írta. Csak így tud hatni. Én remélem is, h hatni fog. A "háháhá, mi megmondtuk..." - hozzáállás biztosan nem hatna.

Én most látom először, h a kormány csúnyán bebukhat. Az eddig itt is felemlegetett ügyek, Sólyom-ügy, Ab-ügy senkit sem érdekeltek, és tulképp nem sok vizet zavartak. Akkor kár volt farkast kiáltani, most időszerű. Az ország nemzetközi elszigeteltsége az tényleg az első lépcső a berlini bunkerig... Ennyit egyetlen törvény nem ér meg, jól írja TG. (Pláne, h a média a hátsó kapun (pénzzel) is megszerezhető volna, ahogy ez Nyugaton is dívik. Pénze meg van/lesz a kormányoldalnak, ha másképp nem, hát szereznek...)

Olvasom most a német nyilatkozatokat, hát itt már tényleg meg kell ijedni. Ha valaki ezek után mondja a süket szövegeit, mint Kovács tájékoztatási államtitkár, h kérik a pontokat és a pontos kifogásokat, az egy barom. A "Nyugat" beásta magát a dafke poziba, Magyarországnak kell visszavonulnia, gesztust tennie, ők nem fognak engedni, megtehetik.

Most minden jobboldali értelmiséginek, vagy fideszes politikusnak az volna a feladata, h megtorpedózza a törvényt, ha ez lehetséges. Aki most szervilis, az a Fidesznek árt a legtöbbet.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:20:13

@török gábor: "A kormány kommunikációs államtitkára elképzelhetőnek tartja, hogy módosítanak a médiatörvényen, de nem a külföldi kritikák hatására."

Ami annyit tesz, hogy tanulva a Köztársasági Elnöki Hivatal hibáiból, egy szakértő segítségével mindenhol kijavítják a törvényben a helyesírási hibákat.

egymondatban.blog.hu/2011/01/04/elkepzelhetonek_tartjak_erted

balfék 2011.01.04. 21:20:32

@vang_so: Ennél pontosabban nem lehet leírni a helyzetet. Bármi plusz már csak elvesz. Köszi.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2011.01.04. 21:20:32

@LEG X: jol irta szolzsenyicin. es hiaba a jobboldali retorika,ez a szoveg tokeletesen ervenyes az 1990 ota legkommunistabb magyar partra,azaz a jelenlegi fideszre. mitol lenne jobboldali es nem kommunista egy part,amelynek a vezetoje folyamatosan a kapitalizmus halalarol vizional,alkotmanybirosag jogkoreit megkurtitja,maganyugdijpenztarakat lenyulja,a mediatorvenyrol meg ne is beszeljunk. orban mindent megtesz azert,h "dicso" elodei - rakosi es kadar - melto kovetojekent vonuljon be a magyar tortenelembe.
a ballibek pont azzal tevednek nagyot,h folyamatosan - nemletezo - fasiszta stb. veszelyrol vizionalnak,es kozben nem veszik eszre,h a mostani vezetes a kommunizmus 2011re aktualizalt valtozatat valositja meg.

java786 2011.01.04. 21:20:52

@Akitlosz:
"..Ők jobban örültek volna, ha marad a szoros IMF zabla és a kormány a multik helyett a saját állampolgárait sanyargatta volna..."

Mert szerinted most nem minket sanyargat? Különadó ami csak a multikat érinti....akkor a bankok miért emelték meg egy ideje a díjakat? A MOL miért hajt végre indokolatlan mértékű emelést?

persze kirakatnak jó a különadó, de ua. te és én fizetjük meg, csak faszául becsomagolták a szart nekünk, aminek a többség még ujjong is....

Táskás Tóni 2011.01.04. 21:21:02

@jjulie: Ezzel biztatom én is magam, ugye a magyarok nem ilyenek?@idelle: Pontosan!!

Inner Circle 79 2011.01.04. 21:22:38

Elhiszem, hogy a kormány nem számított ekkor balhéra, ettől függetlenül ezt most nem jól látod, Gábor. A hazai jobboldal régi elmélete a baloldali médiatúlsúly amit korrigálni kell, emlékezzünk Orbán instrukcióira arról, mire kell előfizetni vagy épp, hogy legyen jobboldali tévé is. Az ellenzéki tanácstagok mellőzése, a hatóság ciklusokon átívelő mandátuma olyan tételek amikre nem legyinthetünk jó szándékot feltételezve, a magas büntetési potenciál és a tágított kategóriák pedig inkább a káoszt növelik, bajosan látszik ki belőlük az említett rendteremtési szándék. Csalódás volt ez a poszt.

demokráciát! 2011.01.04. 21:23:59

@török gábor:

Kedves Gábor! Minderre kínomban szinte már csak ezt tudom mondani. S sajna, ezt nem teljesen komolytalanul:

Akkor inkább már Lukasenko, mint Orbán, ha már...

1., Luksaenko, már 14 vagy 16 éve diktátor, Van tapasztalata, ilyetén formában valamelyest már kiszámítható. Orbán kiszámíthatatlan, s fogalmunk sincs milyen lelki, pszichés állapotban van.
2., Fehéroroszországban egy-két átmeneti év után alakult ez a lukasenkoi szisztéma, így 89/91-es kelet-európai átalakulás, demokratizálódás, kialakuló jogállam letagadhatatlan előnyeit, értékeit igazából nem ízlelték meg. Így az ezek iránt fogékony rétegek nem élhették meg igazi veszteségként a diktatúra (v . Führerstaat) létrejöttét.
3., A Lukasenko szisztémájával, Oroszországgal kapcsolatos felemás libikókapolitikájával igen komoly létbiztonságot hozott létre országában. Azaz, szociálisan, egzisztenciálisan jóval jobban járt a fehérorosz lakosság, mint a térség országainak lakossága. Orbánnak ezt nyújtani semmi esélye sincs.

balfék 2011.01.04. 21:24:13

@ferenck: Az első pillanatban amikor az alkotmányozásról mondtam véleményt azt fogalmaztam meg , hogy nem kell sokat tökölni az új alkotmánnyal, írják bele a Szentkoronás faszságot a preambulumba a többi meg mehet egy az egyben az eredeti 49-ből.

hwer 2011.01.04. 21:25:04

Török Gábor naivitása határtalan

6.Lenin 2011.01.04. 21:25:26

@ökörpöröly:

"Egy európai konzervatív kellene már a felcsúti törpe helyére! "

2010 tavaszán volt lehetőség rá. Sőt másoknak is.

ökörpöröly 2011.01.04. 21:26:17

Egyébként, ha a "felcsúti törpét" kellene jellemezni egykori történelmi személyiségekkel, akkor 3 nevet tudnék találni.
1. Robespierre-t a hajthatatlansága miatt,
2. Fouchét a színváltoztató képessége miatt,
3. Nérót a nárcizmusa miatt.
Nekem meggyőződésem, hogy a felcsúti törpe messze túlszárnyalta volta Rákosi és Kádár terrorját, ha ő jutott volna hatalomra az idejükben. Afelől pedig nincs kétségem, hogy a kommunizmusban is mindent megtett volna nárcisztikus jellemének "megvalósítása" miatt, hogy gyorsan sikeres lett volna a bolsevikok közt. Az a típus, aki minden rendszerben hatalomra tör, eszmeiség, erkölcs, hit nélkül.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:26:21

@török gábor:

a közbizalmat nem így lehet elveszteni. mert attól nem történik semmi... mint láttuk 2006 nyarán. azaz ha a közbizalom elvesztése nem esik egybe "szabad"választással épp:

akkor ahogyan ezt nyomatom egy éve. 2011 tavaszán (de ha a manyup pénztárat addig sikerül "apróra" váltani, akkor max +1 év mulva) igazi (nem a Szövetség szervezte) UTCAI MEGMOZDULÁSOK LESZNEK.

PS: ...is megmondta... éh-, fagy-, úthalál...

továrisi konyec

bóra77 2011.01.04. 21:28:28

oh, Gábor nagyon termékeny today, két poszttal is kényeztet minket.:)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:29:38

@török gábor: "ha a Fidesz az 52 százalékról 25-re esik vissza (elveszíti a közbizalmat), nincs az a demokratikus választási törvény, amelynek nyomán megtarthatná a hatalmat. "

az demokratikus, hogy egy kellően homályosan megfogalmazott választási törvény segítségével nem engedik indulni azt a pártot vagy jelöltet, amely/aki a Választási Hatóság (tagjait Orbán nevezi ki 9 évre) döntése szerint mondjuk "nem méltó" a népképviseletre?

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:30:17

@bóra77: ez egyik konzerv poszt volt. ká-poszt-a... csak felmelegítette...

Waldorf Rolandó 2011.01.04. 21:30:54

Ilyenkor kellene használni az NBH-t, sorban lecsukni az idióta külföldi (túl)reakciók hazai forrásait az ország jóhírnevének aljas indokból elkövetett szándékos rombolásáért. Ld. 40 tökfej a strasbourgi cigányok ügyében - azok is, nahát, hogy rajta tartják a világ ütőerén a kezüket...!

ökörpöröly 2011.01.04. 21:31:21

@6.Lenin: Nem volt egy se. Én például örülnék, ha mondjuk Chikán lett volna a miniszterelnök-jelölt. Mindenki látta, hogy az ország és világ helyzete miatt egy kitűnő közgazdász kellene az ország élére -a politikai szólamokat elvihette volna a sok megélhetési fideszpolitikus, Kövér Lacika, Áder Jancsi, Pokorni stb.-, nem egy "önmegvalósító" elmebeteg.
Persze felcsúti törpének egyszerű, apuci, anyuci, testvér feleség nevén, illetve strómanokon keresztül tízmilliárdos megtakarításokat halmozott fel a nemzeti vagyonból, ha belebukik az ország a hagymázas terveibe, legfeljebb kiköltözik Svájcba "nyomorogni".

BruceTheHoon 2011.01.04. 21:31:33

@török gábor: "már sokszor elmondtam, hogy három dologban látom a demokrácia végét: a szabad verseny (pl. egypártrendszer bevezetése), a szabad részvétel (pl. választójog politikai alapon történő korlátozása) vagy a szabad nyilvánosság (pl. cenzúra bevezetése) felszámolásában."

A változatosság kedvéért, no meg a korpa közé keveredés elkerülése végett szeretném leszögezni, hogy nem tartalak semmiféle bérencnek. Azt gondolom, hogy valamiért a "nem eszik olyan forrón a kását" a vezérelved, amit aztán vagy naivitásnak nevezünk, vagy nem.

Visszatérve: értem én az álláspontodat, de nem szeretem. Egyrészt ezek ugye nem bináris, fekete-fehér dolgok, tehát nem kell végigvinni őket ahhoz, hogy nagy gáz legyen, de ezt már sokan vesézték előttem. Nem is ilyesmire kérdeztem rá, hanem hogy mi az a szcenárió, amelyben ...? Talán ezt ki kellett volna fejtenem bővebben: _konkrétan_ mi kell történjen ahhoz, hogy diktatúra kiépítésére figyelj fel? Az, hogy megszűnik a szabad verseny, nem konkrét esemény, hanem interpretáció kérdése - a végletek, pl. Szomália vs. hadikommunizmus, egyértelműek, ami köztük van, annak a megítélése ízlés kérdése. Konkrét dolog lenne pl. az, hogy Navracsics kiáll és azt mondja, hogy nincs értelme választást tartani, mert nem tudnak dolgozni, ha folyton félbeszakítják őket. Ez persze túlzás, ezért hadd pontosítsam a kérdésemet: mi az a _legenyhébb_ _konkrét_ lépés a kormányzat részéről, amit már a diktatúra kiépítése jelének látnál?

Nem érzem úgy, hogy sikerült eléggé hangsúlyoznom a konkrétság követelményét, de nem tudom már jobban ragozni. Azért fontos ez, mert szerintem nagy általános, értelmezés-dolga jelenségekről mondod ugyan, hogy az már diktatúra lenne, de egyetlen realisztikusan elképzelhető konkrét lépést sem értelmeznél úgy, hogy valamelyik jelenség létrejött, beszűkült a szabad választás elve vagy sérült a szólásszabadság.

török gábor 2011.01.04. 21:32:17

@idelle: dehogy demokratikus, pont ilyen megoldások miatt nem lesz egy választás szabad.

@a-kis-herceg: hát persze, tele van vele a polcom. döbbenet, hogy ma mennyi csomókereső komment van...

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:32:39

@idelle: ne éri meg a fáradTságot... egy féléve nyomatom. szelektív.

bármelyik lépése a Szövetségnek megkérdőjelezi a demokráciát és a választás szabadságát is... pl a visszamenőleges törvényhozással akár a 2006-os választást is megnyerheti...

Táskás Tóni 2011.01.04. 21:32:47

@török gábor: Nem találkoztam egyetlen hozzászólóval sem, aki az egyetértését fejezte volna ki a bloggal kapcsolatban.Egy elemző nem hivatkozhat törvény vonatkozásában a szándékra. Az elemző elemző és nem lélekbúvár. Ennél nagyobb csalódást blog még nem okozott.

dzsaszper 2011.01.04. 21:33:37

Nekem van +1 lehetséges magyarázatom, ami részben a politikai vakságot támasztja alá. Azért részben, mert a nem direktben tudatos diktatúraépítést is...

Orbán arról beszélt, még emlékeim szerint a választások előtt, hogy megbukott az a korábbi rendszer, amit a spekuláció mozgatott, és az államoknak idejük ennek gátat szabniuk.

Hogy jön ez ide? Orbánék fejében -- szerintem -- a médiatörvénnyel nem történt más, mint új szerződési feltételeket szabtak a médiaszereplőknek. Egész hasonlóan ahhoz, amilyen jelleggel egy banki lakáshitel szerződés feltételeit variálja egyik-másik bank. Az nem fair, hogy amit a spekulatív tőke megtehet, azt pont az állam ne tehetné meg... Szabadon túlbiztosítani magát és egyenlőtlen feltételeket szabni .

Ha jól belegondoljuk, mást se csinál az állam a Fidesz vezetésével, mint túlbiztosítja magát:
1. az AB jogköreinek csorbítása is beleillik
2 a vörösiszap-kársultak részleges kártalanítása a teljes követelés átvételével -- erről a helyiek demonstrációs terve után letettek...
3. a Mal Zrt. csődeljárása helyett honvédelmi érdek miatti állami irányítás alá vételével
4. a nyugdíjpénztári tagok átterelésével
5. és most a médiatörvényben a gumiszabályokkal, a magas kiszabható szankciókkal és a fellebezés nem halasztó hatályával...

Ez szépen hangzik, de több bökkenő is van vele:
- Engem leginkább Putyin sztorijára emlékeztet Grúziával, amely szerint állítólag Szakasvilit akarta... nem fejezem be, mert az tényleg 18-as karikás ... hiszen Bush is mit tett Szaddam Husszeinnel -- menetközben Putyint állítólag Sarkozy sikeresen lebeszélte...

A másik bökkenő, hogy ezzel az állam is hasonlóan erőfölényes helyzetbe kerül, mint mondjuk egy hitelező bank, mindenkivel szemben, mindenféle garanciák leépülésével és megkerülésével. Ez nem direkt -- talán nem is tudatos? -- módon diktatúraépítést jelent.

A harmadik bökkenő, hogy a jogszabály elvileg sokkal durvább egy szerződésnél, még ha monopol jellegű helyzetekben, ha a másik fél rákényszerül a szerződésre, a gyakorlatban kevesebb a különbség... Jogszabállyal ugyanis fel lehet rúgni szerződéses feltételt, de fordítva nem.

A negyedik bökkenő, hogy csak idehaza kapott kétharmadot, az EU-ban nem, és útban van egy fránya emberi jogi egyezmény (Európa Tanács) és talán néhány uniós irányelv és esetleg az uniós alapjogi charta is -- amelyek épp az államot igyekeznek megfékezni a garanciák leépítésében és megkerülésében.
Egy-két túllihegett ügy, és a médiatörvény kaphatná az otthonszülés szabályozása után a következőt Strassbourgtól...

Az európai és demokrata megoldás nem az állam nagyhalakhoz való felerősítése, hanem a nagyhalak gyengítése lenne. Például az AB előtti normakontroll mintájára X méretű cég felett az általános szerződési feltételeket kellene illetékmentesen támadhatóvá tenni a bíróságokon, és ezek megalkotásához a jogalkotásról szóló törvényhez hasonló szigorú kereteket szabni...

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:34:07

@török gábor: fiók.... (nem polc)

szerintem a vérnarancsokat máshol vetetették be. biztos van keményebb dolguk valahol... egy se szól... gyanús.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:34:20

@török gábor: "dehogy demokratikus, pont ilyen megoldások miatt nem lesz egy választás szabad."

tehát a médiatörvényünk nem felel meg a "demokratikus" kritériumnak?

Rókakígyó 2011.01.04. 21:34:34

A menedzsereink eléggé rácuppantak a nem is annyira műbránerre és a médiacsatát el is veszítették január 1-én. A gazdasági csatát meg már korábban a szintén szörnyen kommunikált mnyp-vel a kormány máris megbukott. De mi lesz még 3 évig? És kormányozhat-e bukott kormány újabb 4 évig? Ez a nagy kérdés.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.04. 21:34:59

TG: "Mások szerint ez nem paraván, hanem maga a politika: a média megregulázása tudatos szándék, a tiltakozások pedig mind előre kalkulálhatók voltak. Én nagyon másképp látom. Meg vagyok győződve arról, hogy sem ördögien okos elterelési szándék, SEM A POLITIKAI CENZÚRA BEVEZETÉSÉNEK ÓHAJA nem mozgatta a médiatörvény íróinak és megszavazóinak kezét. A döbbenet éppen ezért őszinte és valós:"

Gábor! Pedig DE! A politikai cenzúra bevezetésének óhaja mozgatja a FIDESZ-t.

Ugyanis ahol egy minimum 9 évre kirobbanthatatlan tisztán FIDESZ-brancs dönt első körben egy médium ellehetetlenítéséről, majd egy örökre kirobbanthatatlan, tisztán FIDESZ-függő Főügyészséghez lehet fellebbezni, miután már anyagilag tönkrement a médium, akkor csak a legelvakultabbak beszélhetnek "félreértett jószándékról".

Pasztorella 2011.01.04. 21:35:04

Megmondták: "A Fidesz él azzal a lehetőséggel amit az 1989-90-es rendszerváltás alakitott ki. Belakja azt a demokratikus teret, amely a választó polgárok bizalmából alakult ki."
Megmutatták, azt is hogyan lehet rövid idő alatt elérni, hogy Mo-ra figyeljen a világ, hogyan lehet a világsajtók cimlapjára kerülni.
Igen! "ráállt" a pályára a kormány, az eddig mehozott intézkedések mind a hiánycél teljesitése érdekében történtek. A multik különadóztatása, a magánnyugdij-pénztárak államositása is nemzetközi felháborodást váltott ki, ezt csak tetőzte a médiatörény.
Igen . lejtőn nehéz lesz megállni.

török gábor 2011.01.04. 21:35:09

@Táskás Tóni: sajnos ebben a kommentben két tévedés is van:
1. néhányan támogattak, pl Diocles :)
2. már hogyne elemezhetné az elemző a szándékokat. ha meg akarunk ismerni (érteni) egy politikai szereplőt, akkor először is fel kell tárnunk a cselekvését meghatározó mozgatórugókat. az elemzés nem az ítélkezéssel kezdődik...

P.mester 2011.01.04. 21:35:21

"ha a Fidesz az 52 százalékról 25-re esik vissza (elveszíti a közbizalmat), nincs az a demokratikus választási törvény, amelynek nyomán megtarthatná a hatalmat. Akár csak egyéni választókerületek vannak, akár egy vagy kétfordulós stb... "

ezt megint radikálisan másképp látom.
Pontosan erről szól a határon túliaknak adott állampolgárság, ahogyan Mikola elárulta, a választójog a kizárólagos célja. Ezzel lehet importálni szavazókat.

Minthogy pedig várhatóan az egyéni választókerületeket preferálják a lista helyett, olyan törvényt is hozhatnak, sőt fognak, mely aránytalanságokat eredményez. Ezt a választási törvény újabb módosításával úgy is alakíthatják tovább, hogy a győztest még a mainál is inkább felülreprezentálja.

Így ha nincs egységes ellenzék, soha nem lesznek leválta.

Ja és arról nem is beszéltem, hogy irreális határidőkat szabhatnak ki a kopicetlik összegyűjtésére, így tovább ellehetetlenítve adminisztartíven a leváltásukat. Nekik könnyű lesz, van Kubatov-listájuk. Akinek nem világos, ezt a kizárólagos cél szolgálta az összes aláírásgyűjtés, kétmilliós kc-gyűjtés.

bóra77 2011.01.04. 21:35:26

@a-kis-herceg: régen rossz, ha a káposztát (amit fel kell melegíteni) fiókban vagy polcon kell tárolni. Most kéne ide Hepci, kapnátok tőle gasztroeligazítást, asszem.:)

szerénységem 2011.01.04. 21:35:44

Nagyjából egyetértek az alapgondolattal. Valóban, a médiatörvény csak egy része annak a többfrontos harcnak, amelyet a kormány nyitott, viszont talán a legbutább módon menedzselt része. Ennyi fronton amúgy sem lehet küzdeni, semmi értelme nem volt belekezdeni. Rossz helyzetfelismerés, rossz taktika, rossz időzítés. PR nulla.
Egy hatalom többrétegű, ezek a rétegek szorosan összefüggenek, ha az egyik megbomlik, elkezd a másik is bomlani. A médiához való viszony az, amely a legjobban és leggyorsabban képes erodálni a hatalmat.

Miből gondolták, hogy egyszerre lehet nyerni fél év alatt
- magánnyugdíjfronton
- különadófronton
- médiafronton
- alkotmánybíróságfronton
- EU-elnökségfronton

És akkor még jön az új alkotmány, az oktatás Hoffmann Rózsával, az egészségügyhöz hozzá se nyúltak, mi lesz a nyakig eladósodott önkormányzatokkal, mikor sértődik be Tarlós Budapesten, sorolhatnám napestig.

És mindezt úgy, hogy évek hosszú, kitartó munkájával sikerült a Fidesznek leépíteni a legjobb szakembereit. A maradék meg már kezd prüsszögni, főleg a közgazdászok, hogy hát ezt most már nem kéne. (Bod Péter Ákos, Mellár Tamás, Heim Péter, Csaba László)

szociologus 2011.01.04. 21:36:07

@balfék: Figyi.... Én nem vagyok nagy szakértő, de ha lennének titkos anyagok a lakásomban, akkor azt nem úgy tárolnám, hogy Szalai Annamária és társai megtalálják. Tipp: Scanneld be, ha ilyen dokumentumod van, majd küldj a fájlra vagy a mappára egy titkosító programot. Ha kellően jó jelszót választasz 100 év alatt találják meg.

elendem 2011.01.04. 21:37:05

@BISMARCK: "örüljenek, h lyuk van a fenekükön" ez erkölcstelen. Ő is tudta, más is, de senki nem szólt neki.

Ez nem erkölcstelen. Ez fennhéjázó, modortalan, és ízléstelen. Nekem sem tetszik. De nem erkölcstelen.

Ezért gond pontosan körül nem írt témában korlátlan szankcióval bíró jogosultságot adni egy homogén, kézivezérelt csoportnak. Tényleg elhiszik majd, hogy ami nekik nem tetszik, az egyben erkölcstelen is.

wiculii 2011.01.04. 21:37:31

@Táskás Tóni: Én ezennel egyetértésemet fejezem ki a bloggal kapcsolatban. Dehát ez már csak így van, a kritika és a támadás mindig hangosabb és agresszívabb.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:38:17

@dzsaszper:

ezzel egy gond van. azokkal a törvényekkel akarja a hatalmát bebiztosítani, amiknek a közbizalmát aláásta...

ez olyan mint amikor körbe pisili és sz*rja a bársonyszékeket és beleül...
hol tart már? a legnépszerűbb politikus 47%-kal (azaz valójában kb 20-30) ov...

bóra77 2011.01.04. 21:38:19

már sokszor elmondtam, hogy három dologban látom a demokrácia végét: a szabad verseny (pl. egypártrendszer bevezetése), a szabad részvétel (pl. választójog politikai alapon történő korlátozása) VAGY a szabad nyilvánosság (pl. cenzúra bevezetése) felszámolásában."

és és vagy
oder
és és és
oder
és/vagy 3x?
nem mindegy!

balfék 2011.01.04. 21:38:29

@BruceTheHoon: A különadók vajon nem egy lépés a szabadverseny ellen?

Táskás Tóni 2011.01.04. 21:40:19

@török gábor: Akkor viszont a már naivitásba torkolló jóindulat volt több a kelleténél.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:40:20

@Táskás Tóni: egy volt vmi "szoci lógós" nevű...

@wiculii: +te:)

megint 2011.01.04. 21:40:29

A törvény nem sikerült jól ez tény, viszont a nagy megélhetési liberális demokraták nyugaton valahogy nem írtak naponta akkor mikor egy szélsőjobbos koalíciós társsal megalkották a szlovák nyelvtörvényt, ami sokkal durvább volt mint ez. Lehet, hogy azért mert az nem sértette a világ egyik legbefolyásosabb birodalmát, a médiabirodalmat? Szerintem holnaptól írjanak a magyar lapok is felháborodott cikket arról, hogy micsoda dolog az, hogy a demokrácia szobrának tekintett USA-ban még mindig van kivégzés. Érdekes módon ezen országok vezetői vigyorognak és térdelnek mikor kínai vagy orosz vezérrel találkoznak, szerintem ha nálunk is lenne olaj, gáz, atombomba, vagy 1 milliárd ember, akkor kussolnának.

török gábor 2011.01.04. 21:41:15

@balfék: politikai szabad versenyről beszélünk...

@bóra77: természetesen mind a 3 kell hozzá.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 21:41:45

@idelle:
Legalább ne adjunk ötleteket.

Ha megvalósul, szálljon a fejedre...

ökörpöröly 2011.01.04. 21:41:53

@török gábor:
Ritkán szólítalak meg, de őszintén megkérdezném, 2002-2005 közötti közéleti "tevékenysége", a 2004-es EU-csatlakozáson eljátszott bohózata után képesnek tartod mentálisan, szellemileg, emberileg ezt a figurát miniszterelnöknek?
Elhiszed, hogy a FIDESZ-vezetés olyan hülye, hogy egy ilyen médiatörvényt csak véletlenül alkotnak meg?
Itt már sokkal többről volt szó, mint a határok feltérképezéséről. Ezt pedig a FIDESZ-ben is tudják. Ha megnézed a fideszesek arcát, mindegyiken zavar, kétségbeesés van -talán Lázárén nem, de ő nem más, mint Orbán Jezsovja-, ennek komoly okának kell lennie.
Most nyertek fél éve 2/3-os többséggel, egyelőre vezetik a népszerűségi listákat, mégis kétségbeesettek. Miért? -ez az utolsó költői kérdés volt-

6.Lenin 2011.01.04. 21:42:06

@ökörpöröly:

amikor a hozzászólásaidat olvasom, 1-re inkább érlelődik bennem, követelni kellene a szigorúbb felügyeletet.

Pitiáner, alaptalan vádaskodás- röviden jellemezve írásaid lényegét. Igaz, a legtöbb itt megjelentre is érvényes ez.

Talán a kevesebb fröcsögés és több konkrétum, sokat javítana a színvonalon, de ez rád tartozik.

Engem tulajdonképpen megnyugtat. Amíg itt visítoztok és nem kormányoztok, nincs gond.

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:42:45

@török gábor:

"fel kell tárnunk a cselekvését meghatározó mozgatórugókat"

én ezt kérem számon....

mi a Szövetség célja? a hatalom megszerzése... "mozgatórugó"

a pártpénztárnok szóról mi jut eszedbe? csak-az-szsdsz? (csak kacsincs ha nem...)

Pasztorella 2011.01.04. 21:43:04

Megmondta a Lázár! nem hibátlanok, nincs náluk a bölcsek köve!

Táskás Tóni 2011.01.04. 21:44:39

@Akitlosz: És hogy a bankadót pont Gyurcsány találja fel, nahát. És amikor Gyurcsány feltalálta a bankadót akkor a nagy oligarcha Csányi ki akarta költöztetni az OTP-t külföldre, nahát? És hogy Orbán olyan magasra emelte a bankadót ,ami már veszélyezteti a hitelezést és a normál gazdasági folyamatokat, nahát?

balfék 2011.01.04. 21:44:53

@szociologus: Nem az a lényeg , hogy oldom meg , hanem , hogy egyáltalán bejöhetnek a lakásomba turkálni.

szociologus 2011.01.04. 21:45:11

@King Size Lobster: Eszemben sincs hinni a vezérben, sőt... Ellenben nem látom azt az utat, ami a korlátlan uralomhoz vezet. Nézzük a tényeket: Történt az utóbbi hónapokban pár olyan kormányzati intézkedés (közte ez a törvény is), ami elindította a fideszt a népszerűségcsökkenés lejtőjén. Nem lennék meglepve, ha a következő közvéleménykutatások beszakadás jellegű eredményeket mérnének. Amennyiben maradnak a szabad választások ez a politika nem vezethet eredményre. Ennyire egyszerű.

török gábor 2011.01.04. 21:45:19

@ökörpöröly: az elemzés nem a szerelemről szól. amikor azt írom, hogy nem a diktatúra építése OV szándéka (csak a demokratikus kereteken belül minden hatalmi pozíció és lehetőség megszerzése), akkor nem azt állítom, hogy én ezt szeretem, nekem ez tetszik stb. tudom, hogy sokan nem tudják elfogadni ezt a különbségtételt, de szerintem egy elemző akkor jár el helyesen, ha nem a saját szerelmét vallja meg az írásaiban, mert ezzel viszonylag keveseknek segít a politikai folyamatok megértésében...

Őszinte Őrült 2011.01.04. 21:45:22

ez most egy szokatlanul nyílt és egyértelmű poszt. a Fidesz mindent elkövet hogy bizonyítsa ugyanannyira alkalmatlan az ország vezetésére mint a szocik. ugyanannyira, csak másként. az mszp, különösen gyurcsány, alatt a látszatcselekvések, a médiakormányzás időszaka volt, amikor a politikusok leginkább a saját pecsenyéjüket sütögetve töltötték az időt.

most meg a túlkormányzás, a mindent görcsösen szabályozni és irányítani akarás idejét éljük. és mindez miért? mert ők jobban tudják, és különben, 2/3-os felhatalmazás.

tényleg ennyire vak a fidesz felső vezetése? elfelejtették hogy már 2002-ben is elbuktak egy választást pusztán a kormányzási stílusukkal? és most egy laza, cool image helyett (amit meg is alapozhatna a 2/3), görcsösen még rádobnak egy lapáttal a 1998-2002 közötti időszakra. nem jöttek rá hogy abból a 2/3-ból a fele nem rájuk hanem az mszp ellen szavazott?

harci kutya a tököm. forradalom a tököm. hogy hofit idézzem

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:46:03

@6.Lenin: "Amíg itt visítoztok és nem kormányoztok, nincs gond."

amíg az utcán visítoztatok, sípoltatok, gyújtogattatok tévészékházat és rendőrautót, addig én is így gondoltam.
aztán kormányra kerültetek.

aszekelyek 2011.01.04. 21:46:14

Kedves Gábr! Nekem, gyengébbnek, el kéne magyarázni, hogy mitől irracionális az a gondolat -Trianon után, ahol a franciák éppen azt tették, amit, mindenki tudja- , hogy talán mégsem elkötelezettek a magyarok érdekeinek védelmében és más érdekek nekik fontosabbak.Bajnai elment bocsikázni a Suez -csalók miatt ugyan de erre már ugye nem számíthatnak. Plusz az Alstom ügy,... és hasonlók. Szerintem mindent, ami disszonancia redukciót jelenthet, konkrétan meg lehet nevezni, így nem is olyan irracionális. Nyilván érdekellentétek vannak, ahogy mindig, mindenben azok számítanak csakis, legyen szó diplomáciáról, gazdaságról, emberi kapcsolatokról. Kifejteném még, hogy számos érdekcsoportnak egyáltalán nem érdeke, hogy Orbán rendet rakjon az országban olyan módon, ahogyan azt ő ígérte és meg is teszi. GAzdaságilag ellenérdekeltek. Pont. Hol ebben az irracionalitás? Nem akarnak olyan Magyarországon üzletelni, ahol nem lehet folytatni tovább a gyarmatosító mentalitást és hatalmas hasznot bezsebelni, azzal arányos adózás nélkül. Ahol a piacon nem korlátlan élet-halál urai. Mi ebben az irracionális. Mindez indokolja természetesen, hogy a médiamegjelenésüket és a propagandát sem akarják kissé tűrhetőbbre hagyni alakítani. A fogyasztókat meg kell dolgozni. Részemről ebben kissé otthonosan mozgok. Meg a disszonancia redukcióban. Szeretném ha a felsoroltak közül, a racionális okok valamelyikét meg neveznéd, mint olyan önigazoló érvet, ami redukciónak felfogható. Köszönöm.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:46:55

@szociologus: "nem látom azt az utat, ami a korlátlan uralomhoz vezet."

persze, mert annyi fideszes tolong rajta, hogy eltakarják.

iovianus 2011.01.04. 21:47:03

Mert aki a mi fényes jövőnkben nem bízik...

sárkányfő 2011.01.04. 21:47:33

Na ez már izgibb és aktuálisabb téma, mint az előző (azt el se olvastam).

1. A Fidesz már most látványosan elveszítette az általa kirobbantott médiaháborút. Gyors, látványos epic fail volt ez. A hadtörténelemben is ritka, amikor szinte el sem kezdődött egy nagy csata, de máris totális vereséget szenved az egyik fél.
Lehet persze vívni tovább az elvesztett háborút, annál nagyobb károkat okoz önmagának. Buta, sőt ostoba hadvezérek nem képesek felfogni hogy veszettek, és erőltetik tovább a harcot amíg a legutolsó katonájukat is le nem mészárolják az egyenlőtlen küzdelemben.

2. Az is látszik, hogy a fidesz és Orbán egyszerűen nem érti Európát. Nem beszél európaiul.
Nem volt képes felmérni mik a következmények, és most sem képes korrigálni, saját rossz természetének a fogja.

Közben az ország (és nem csak Orbán, mi mindannyian) nemzetközi elszigetelődést, sőt, látványos nemzetközi megszégyenülést és informális kiközösítést szenved el a dolog miatt. Mondjuk egy polgári demokráciában már csak ezért önmagában le kéne mondani valakinek.

3. Egy ponton nem értek egyet Gáborral, hogy teljesen jóhiszeműnek tételezi fel a Fideszt a szándékok tekintetében.
Egyrészt a jóhiszeműség sem lenne mentség, ha jóhiszeműen ilyen törvényt csinálnak, akkor dilettánsok, akik ma kezdték a politikát.
De ismerve Orbánt és a Fideszt, és a vágyukat hogy meddig terjesszék a hatalmukat, nekem nincsenek kétségeim. Nem kezdők, pontosan tudják mit csinálnak, ne legyünk már ennyire naivak, pláne a többi intézkedésük fényében (AB, manyup, Schmitt, Polt, stb.)

4. Örülök hogy végre része lett egy elemzésnek a kognitív disszonancia jelensége, amiből nincs sok ebben az országban, csak annyi mint óceánban a víz, és napi rendszerességgel hajszolja elképesztő önámításokba és paranoid elméletekbe az embereket.

Amit viszont továbbra is bánok, hogy ebből van ekkora botrány, nem a sokkal, de sokkal felháborítóbb államosításból, melyben nem a sajtószabadság, hanem a magántulajdon szentségét vágták pofán. De ezen hasalnak el, persze az se nagy baj, csak nem az igazi.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.04. 21:48:36

@szociologus: Akkor szerinted nem sikerülhet a hatalom körülbástyázása.
De attól még próbálják, én csak azt mondom. Olyan sok egyedi döntés mutat ugyanabba az irányba, hogy az már egy törés nélküli trendvonal. A vezért irritálja, ha valaki ellentmondhat neki.
És szeretnék olyan optimista lenni ezzel kapcsolatban, mint te.

török gábor 2011.01.04. 21:49:17

@aszekelyek: bocs, de ma minden nyilat az anti-Fidesz irányból kaptam, elfáradtam abban az érvelésben...

ökörpöröly 2011.01.04. 21:49:45

@6.Lenin: Azt hiszed, te kis naiv, hogy feleségének az ellési segélyből van akkora vagyona? Vagy a párttitkár apucija és anyucija a takarékpénztári megtakarításából vett bányákat?
Véletlenül kaptak több milliárdos megrendeléseket az államtól?
A testvére a bölcsességéből lett milliárdos!
Ne nevettess!:) Semmivel nem jobbak, mint a nemzeti vagyonnak nevezett "leveses fazékra" magukat rávető exkommunista, szocialista, liberális, egyéb színezetű söpredék.:)
Az a baj, hogy sok hozzád hasonló elmebeteg tapsol, ha az általa sztárolt színű söpredék lopja el a nemzeti vagyont. Nem is vagyunk, de nem is leszünk sokáig Európában, csak földrajzilag. Bár ahogy a Bölcs Vezéred kezd viselkedni, lehetséges, hogy sértődöttségében kivonulunk a Kaukázuson túlra!:P

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.01.04. 21:49:50

@vang_so:

A jogokat akkor sem kaphatjuk ajándékba egy amerikai nagybácsitól.

Dedó.
Persze, hogy pofoznak.

szociologus 2011.01.04. 21:49:59

@simonmondja.: Erre ugyan értelmetlen válaszolni... de: ugye nem gondolod, hogy más pártoknak nincs ilyen listája? Elárulom: van. Bolondok lennének, ha az elöttük lévő "kopogtatócédulákról" nem vernék be az adatokat egy adatbázisba. Be is verik, mindahányan. Aki mást mond, az hazudik.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:50:40

@török gábor: "azt írom, hogy nem a diktatúra építése OV szándéka (csak a demokratikus kereteken belül minden hatalmi pozíció és lehetőség megszerzése)"

és ez az ember tudni fogja, hol a határ...aham...

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:51:00

@ökörpöröly:

ne feljetsd hogy a Szövetség párttagjai sem tudnak semmit... senki... ez alaptörvény lett. VILLÁMHÁBORÚ. ne találjunk ki programot... csak az utolsó pillanatban amikor a kommunikációt is mi irányítjuk, nem szivárog ki semmi... 5-6 napig állt a média tv. de a végén már szivárgott sp aláírása...

féléve VAKHITET vár el a Szövetség minden tagjától (is) a "központ" az a pár figura... (ov+lj+pénztárnokok)

nemcsak szakmai egyeztetések nincsenek... párton belül sincs. ennek csak csalódás lehet a vége. hacsak nem dől a lé...

kampela 2011.01.04. 21:51:02

Kedves Gábor,

olvasom a bejegyzésed, és érteni vélem, de gondolkozom, hogy amiket szépen leírsz, az irracionális magyarázatok elterjedtsége (és "kéznél levése"), az egyszerre lépés, hogy "rendet teremteni" akartak, hogy nem jutott eszükbe konzultálni, a "korrekciós gyakorlat hiánya", és mindaz, amit bele sem írtál, de akár még nyugati megfigyelők emlékezetében is meglehet, szóval hogy ez mind együtt indokolja az aggodalmakat, mert nem a szándék a lényeg, hanem a "kultúra" (ahogy döntéseket hozunk, amilyen ismereteink és tapasztalataink vannak és ahogy a világot sémákba rendezzük) és a rendszer a meghatározó?

sárkányfő 2011.01.04. 21:51:02

@doktor.dikhed: bingó! :)

@Ventura Blvd: "Kánaán felé félúton" Ez olyan jó duma, hogy nagyon! :)

aszekelyek 2011.01.04. 21:51:08

T. G.-nek. Jézusom!Ezer bocsánat, elírtam a nevedet. No és azt is egybe szoktam írni mikor nem kapkodok, hogy "megneveznéd".

Rive 2011.01.04. 21:51:15

"Továbbra is állítom, hogy mindez "csak" politikai vakság ..."

És?

Már bocsánat: a huszadik európai diktatúrái (és szimplán 'kényelmetlen' rendszerei) közül csak viszonylag kevés indult diktatúrának. Ezen tapasztalatokban gyökereznek azok a fékek, normák amiket most számonkérnek a kormányon.

A felmutatott cinikus féktelenség önmagában épp elég, hogy kiverjen minden biztosítékot. Effélére pontosan az jár, amit a kormány kap: pontosan azért, mert ebben a tárgykörben a tapasztalatok szerint utólag rohadtul keveset számít a 'de mi jót akartunk'.

ssi 2011.01.04. 21:51:24

@poszt: 309. Zsákutca

szerintem is meglepte őket a nagy nemzetközi kritika, még nem szokhattak hozzá, a belső ellenvélemények kapcsán se,

viszont több zsákutca lett már:
1. "köztársasági elnök komoly szolgálatot tehetett volna a Fidesznek" - jelenleg senkinek nincs önálló felülbírálási joga
2. "nem nagyon akart mást, mint kétharmados többségével élve „alkotni”, „rendet tenni” ezen a téren." IS!!! - sajátos általános rendteremtésük (amiben van jó is), de a 2/3-ot úgy értelmezik, hogy nekik is kell mindent pontosan meghatározni, véghezvinni
3. "kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz,"..."magukévá teszik a világméretű magyarellenes összeesküvés elméletét." - sajátos terveik megvalósításához kell

egy siker értéke csorbul-e, ha úgy érték el, hogy egyoldalúan, mások rovására a saját sikerükért megváltoztatják a játékszabályokat?
egy siker értéke csorbul-e azáltal, ha azokat is partnerként bevonok, akik "csak" végrehajtók, vagy akik eddig működtették a rendszert, s elismerve, hogy "csak" részben rosszul is?

balfék 2011.01.04. 21:51:58

@török gábor: Tudod a kapitalizmus korában az ember elsőre a gazdaságira gondol. És a politikai szabad versenybe belefér a közszolgálati média egy párt igájába hajtása. Készítőstől, szolgáltatóstól, felügyelőstől egyetemben.

java786 2011.01.04. 21:52:04

@török gábor:

"..az elemzés nem a szerelemről szól. amikor azt írom, hogy nem a diktatúra építése OV szándéka csak a demokratikus kereteken belül minden hatalmi pozíció és lehetőség megszerzése..."

Akkor egy kérdésem lenne: Ok, hogy minden hatalmi pozíciót megszereztek, tegyék, de akkor miért nem értelmes és hozzáértő embereket használtak, és miért inkább viktor közeliek ezek az emberek, mint fidesz közeliek?

Komolyan érdekel a válasz!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.04. 21:53:17

@török gábor:

"Ennek ellenére olyan veszteségeket szenvedett és szenved el a kormány az amúgy a fontos ügyekhez képest huszadrangú médiatörvény miatt, amelyeket egyáltalán nem kellett volna,..."

Ez lehet, de ezt a kényes pontot én már évekkel ezelőtt megjövendöltem nagyon sokaknak. Ja és kormány és pártfügés nélkül.

Valahogyan olyan formában, hogy eddig a legtöbb kormány megpróbálta ellenőrzése alá vonni az internetes sajtót és a netes egyéni szólásszabadságot is. Legalább is gondolkoztak rajta, tervezgették, de eddig mindig visszahőköltek. Aki ezt a jövőben még egyszer megpróbálja, az törvényszerűen belebukik.

Most az FMPSZ-KDNP ezt meg egy olyan gumi médiacenzori törvénnyel akkor is megtette, ha azt állítja és az is látszik, hogy most ez nincs benne. Mert egy legyintéssel benne lehet bármikor. Ha úgy akarják értelmezni.

Ha ezt még megfejelik a koronás, istenes, keresztényes alkotmánnyal és egyházirtó törvénnyel, akkor az FMPSZ-KDNP az SZDSZ, MDF sorsa felé vette az irányt.

Lehet irkálgatni a sírverseket.

vang_so · http://www.iglue.hu 2011.01.04. 21:53:23

@török gábor: Kedves Gábor,
persze, de ha már, akkor a szándékok elemzésénél is nagyon hasznos eszköz Ockham borotvája.

Tehát, a rendelkezésre álló tények alapján melyik verzió a valószínűbb:

A. egypártvezérelt médiakontroll létrehozásának szándéka akár antidemokratikus eszközök árán is

B. egyes (bár folyamatosan, sokak által, nagy hangerővel jelzett) kritikus jelentőségű pontok véletlen és vétlen homályban hagyása, amelyek szerencsétlen körülmények közepette megteremthetik a félreértés lehetőségét

?

szerénységem 2011.01.04. 21:53:53

@török gábor: Rajta kívül senki nem tudja, hogy mi a szándéka. Még nagyobb baj, hogy szerintem ő se. Legalábbis nem tudja, hogy annak, amit akar, mik a következményei, egyáltalán, lát-e előre négy évnél tovább.
Már írtam valahol másutt, hogy szomorú, de a Fidesz csak ellenzéki jellegű politizálást képes folytatni. Már rég kormányon vannak, de úgy viselkednek, mintha még mindig ellenzékben lennének. 16 év sok volt ellenzékben, ez tény, de ennek azért nem kéne rögzülnie. Blair és a Labour is ki tudott jönni belőle, a német szocdemek is.

jjulie 2011.01.04. 21:54:20

@aszekelyek:

nagyon édes a kép, becsukom a szemem, és látom:

birkás sodródnak ki a kanyarban, de kapaszkodnak kapaszkodnak, kapaszkodnak, kapaszkodnak......

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 21:54:23

@török gábor: "anti-Fidesz"

demokrácia-kedvelő...hmm-hmm

ökörpöröly 2011.01.04. 21:54:54

@török gábor: Köszönöm válaszod! Értem amit írsz. Egyébként a helyedben én se mennék bele ilyen "dolgokba". Nekünk, "kiabáló" kibiceknek egyszerűbb a dolgunk!:) De annak örülök, hogy felületet biztosítasz, illetve vitaindítókat teszel elénk!
Legalább mozog az ember agya, na meg szórakozik is kicsit! :)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.04. 21:55:22

@BISMARCK:
Távkapcsolót nem kaptatok a televízió készülékhez?
Minek néztek olyan csatornát, ami nem tetszik?
Ha a sok farizeus nem nézné naphosszat a kereskedelmi csatornákat, hogy szörnyülködhessen a rossz műsorokon, akkor ezek a műsorok nem sokáig lennének a kínálatban, ugyanis a kereskedelmi adóknál számít, hogy nézik-e a műsorukat.
Ellentétben az adófizetők pénzének ellopására szakosodott köztévékkel. Valamiért csak nem azokat nézitek ti sem, pedig ott aránylag ritkák az ilyen rossz műsorok.

jjulie 2011.01.04. 21:55:26

@jjulie:

jav. bocs

természetesen "birkák"

6.Lenin 2011.01.04. 21:56:33

@idelle:

Tudod a jólétében az ember néha megvadul.
Piszok unalmas gondtalanul élni.

Kicsit viccesebben, amikről írsz, azért óvatosabban. Nem olyan egyértelműek azok az események. Nem tisztázottak a háttérben mozgolódók.

Igaz most előkerült 1 nyilatkozó, aki állítólag látott olyant, aki állítólag ismert valakit...

A teller féle levek óta kicsit óvatosabbnak kell lenni.

szociologus 2011.01.04. 21:56:40

@balfék: Bemehetnek? Nem hiszem, szerkesztőségekről volt szó. Anélkül, hogy olvastam volna a törvényszöveget: Éppen azért dilettáns és kontraproduktív az egész, mert ha tudom, hogy a szerkesztőségbe bemehetnek, akkor hazaviszem. Ha tudom, hogy a magyarországon bejegyzett csatornámat megbírságolhatják, akkor csinálok egyet Ausztriában, vagy Romániában, aztán onnan terítem műholdon az adást. Ha tudom, hogy a blogomon csúnyákat fogok írni a nemzeti együttműködés micsodájáról, akkor csinálok egy bt-t Szlovákiában, az bejegyezteti a mocskosorban.blog.sk domaint, amit aztán a világon mindenki olvashat. Mindezekért gondolom azt, hogy ez a törvény egyértelmű öngól.

puffatag 2011.01.04. 21:57:00

kedves TG: nálam most először verted ki a biztosítékot azzal, hogy bizonygatod, nem a diktatúra jele a médiatörvény. aha... tehát az előző fél év lépései után sem gondolsz erre az opcióra, inkább arról beszélsz, hogy homályosra sikeredtek a bírság kiszabásának feltételei... gratulálok

jjulie 2011.01.04. 21:57:02

@Akitlosz:

az orbánhoz van távkapcsolód? használhatnád

Trejo 2011.01.04. 21:58:01

@idelle: "Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"
:-)

a-kis-herceg 2011.01.04. 21:58:52

@török gábor:

ezt én is kikérem magamnak. nem a Szövetséggel szemben akarom magam meghatározni. de jobb mintha lekomcsiztál volna...

annál ez több és függetlenebb. antipártosz. vagy populista...

Indriq 2011.01.04. 21:59:03

@török gábor: "azt írom, hogy nem a diktatúra építése OV szándéka (csak a demokratikus kereteken belül minden hatalmi pozíció és lehetőség megszerzése)"

ez pl ott dőlt meg, hogy az alkotmányt módosították, amikor elkaszálta a törvényüket. Tökéletes példája annak, hogy bármi áron akar megszeretni mindent.

BruceTheHoon 2011.01.04. 21:59:41

@balfék: különadók: a formájuk miatt valóban szabadverseny-ellenesnek néznek ki (és a vasárnapi zárvatartás is az lesz). De mivel Gábor nem riadóztatott bennünket a diktatúra rémhírével, nyilván úgy gondolja, hogy ezek a lépések még nem _szüntetik meg_ a szabadversenyt; bár szerintem a szabadverseny csak teljesen szabad lehet, a sérült szabadverseny olyasminek tűnik, mint a másodrendű frissesség.

jjulie 2011.01.04. 21:59:41

@puffatag:

nem érted

csak akkor lenne diktatúra, ha használnák a törvényt, de nem akarták használni, csak véletlenül ilyenre sikerült....

aszekelyek 2011.01.04. 22:00:43

@török gábor: Remélem ezte a 2. pontot sem gondoltad komolyan...... dehogy nincs, nálunk jól elvoltak közbizalom nélkül, jó sokáig... Meg azt is remélem , hogy azt se komyoly, hogy ha kissé konkrétabbra vették volna azt a mit lehet büntetni-t, akkor nem lenne ugyanez a cirkusz. Akkor abba kötöttek volna bele, amit leírtak.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 22:01:04

@6.Lenin: "Nem olyan egyértelműek azok az események."

szerintem sem. de tudod, hogy ki szerint egyértelműek? nem árulom el, találgassál csak.

a-kis-herceg 2011.01.04. 22:01:13

@szerénységem: ****

"Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra." (Winston Churchill)

balfék 2011.01.04. 22:01:47

@szociologus: Szerinted kell ezeknek magyarázkodni, hogy kiterjesszék majd a szerkesztőség fogalmát?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.01.04. 22:02:10

@P.mester: "Így ha nincs egységes ellenzék, soha nem lesznek leváltva."

A következő 4 év legfőbb mondata!

És bármennyire is mélyen beásták magukat a FIDESZ azon prominensei, akik pillanatnyi politikai előnyért feladták becsületüket, még van esélyük, hogy totális arcvesztés nélkül visszalépjenek a politikai épelméjűek társadalmába, és ne hagyják magukat elsüllyeszteni, amennyire a baloldal megengedte magának. A baloldalnak volt egy nagyon brutális belső ellenzéke.

A FIDESZ-nek van egy gyenge belső, és egy erősödni látszó "külső ellenzéke". A történelemkönyvekben ez utóbbi lesz a meghatározó az egyes hatalmi időszakok satírozásában.

sárkányfő 2011.01.04. 22:02:15

@török gábor: Bocs, de most én is "nyilazlak" :)

Demokrácia vs. diktatúra?

Ezt a felvetést abban a formában ahogy itt felmerül, félrevezetőnek érzem. Mintha az mondanánk: élet vagy halál?
Ha egy embert összevernek, kitörik a fogait, a bordáit, ott hagyják a földön hörögve, attól még él, és életben is maradhat. Rá lehet mondani, hogy mit hörög, hisz él (nyilván sarkítok az érthetőség kedvéért).

Ahogy egy orvos sem úgy diagnosztizál, hogy azt mondja: amíg ver a szíve, kap levegőt és még beszélni is tud, addig él, tehát nincs miért panaszkodni, addig szerintem egy felelős politológusnak sem csak a demokrácia halálának beálltának ismérveit kellene hangoztatnia, és nem törődnie azzal, hogy egyébként milyen bőrben van. Mert attól, hogy még életeben van, lehet nagyon, de nagyon rossz bőrben is.

Demokraták vagyunk, vannak igényeink, amik nem luxusigények, hanem a jogos jussunk. Nem Észak-Koreához vagy Fehéroroszországhoz mérjük magunkat, hanem a legerősebb demokráciákhoz.

Az EU- belül a két messze legrosszabb demokráciája jelenleg hazánk és Olaszország. Mehetünk tovább az olasz úton, de én inkább a skandináv irányba, az egyre erősebb és egészségesebb irányba szeretnék menni.

török gábor 2011.01.04. 22:02:30

@a-kis-herceg: nem arról volt szó, hogy nem a szándék, hanem az eredmény a fontos? :))))

Waldorf Rolandó 2011.01.04. 22:02:40

@sárkányfő: tökéletes elszólás, az első pontban említett egyenlőtlen küzdelem = úgyis mi, libsik vagyunk médiafölényben (ezt a helyes meglátást, persze, úton-útfélen paranoiának hirdetitek). A törvény körüli hóbelevanc kb. a Kövér-féle legártalmatlanabb "köteles"-duma (utólag fletó által is beismerten a nagy semmi) e médiafölény segítségével való végletekig való csúsztatásának újabb verziója.
Hogy a politikai (valójában nem is) ellenfél lejáratása révén az ország presztízse is csorbát szenved, az jellemzően nem érdekli a sipákolókat, sose érdekelte őket az ország sorsa, csak a csökött falka és a magánérdekek.
Mondom, sima börtön a külföldi (túl)reakciók itthoni forrásainak, az ország jó hírnevének aljas indokból elkövetett rontásáért.

puffatag 2011.01.04. 22:03:10

@6.Lenin: az agymosott jobboldal a teller levelet emlegeti lassan 10 éve, miközben a nemzetvezetőjük napilapja kb kétnaponta veszít sajtópert... igen a náci magyar nemzetről beszélek... ki olvas olyan lapot, amiről kétnaponta bíróság kimondja, hogy hazudott.... kiváncsi vagyok annamarink látószögébe mikor kerül ez a lap, ami mindennap megvalósítja a médiatörvény által szankcionálandó dolgokat, mint különböző csoportok sértegetése, uszítás, hazudozás, rágalmazás stb

különvélemény 2011.01.04. 22:03:11

@balfék:
TG a pártokra utalt a szabad verseny kapcsán, nem a cégekre...

ökörpöröly 2011.01.04. 22:03:53

@aszekelyek: Majd felcsúti törpe fogja megszüntetni a korrupciót, felvirágoztatni az országot, ugyan már!:P
A FIDESZ úgy működik, mint egy brókercég, minél több papírt ad el -szavazatot kap-, annál több jutalékot kap -fizetés, juttatások-, illetve annál többet tud lenyúlni -kedves kis "tüske" tőkeáttételes határidős ügylet lejártakor-.
A pártok mögött nem sok eszmeiség, erkölcs van. Itt a haszon számít, a haszon pedig áll a hatalom élvezetéből, illetve tényleges vagyoni eszközök vagy vagyoni értékű jogok megszerzéséből.
Amiben te hiszel, az csupán marketing. Tudod, mint az intelligens mosópor...:P
Na most, a befektetőknek -aki a brókercéget megbízza- az a célja, hogy minél nagyobb hasznot -anyagi, mentális, erkölcsi, jogbiztonság, csökkenő bűnözés stb.- realizáljon hosszútávon.
Ez a lényeg. Minél kevésbé basszanak át minket, illetve minél jobban kezeljék befektetéseinket. Ilyen egyszerű ez az egész ügy.

a-kis-herceg 2011.01.04. 22:04:12

@Indriq: :) freudi... gondolom: "megszerezni mindent" ha a Szövetség...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.04. 22:04:13

@Trejo: "Ezen lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!"

:-D

valamint: "Samantha, te jobban hiszel a saját szemednek, mint nekem?" ;-)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.01.04. 22:04:22

@ulrike:

Ez így várható.
Mégiscsak tűrhetetlen, hogy egy gyarmat magának akarja megtartani a pénzt.

balfék 2011.01.04. 22:04:39

@BruceTheHoon: Mint ,ahogy minősített demorácia sem létezik, mert az vagy van , vagy nincs.

6.Lenin 2011.01.04. 22:04:44

@ökörpöröly:

Ez így nem megy.

"Az a baj, hogy sok hozzád hasonló elmebeteg tapsol, ha az általa sztárolt színű söpredék lopja el a nemzeti vagyont. Nem is vagyunk, de nem is leszünk sokáig Európában, csak földrajzilag. "

Melyik Európáról írsz és melyik időszakról. Kikről?

Aztán lehet vitatkozni, így maradsz annak, akiről fentebb írtam.

aszekelyek 2011.01.04. 22:05:03

@a-kis-herceg: Hiányoztam hercegem? Családi program volta bevetés fedőneve.Most is csak kutyafuttában... Jóéccakát , öntözd meg a rózsádat, most megyek...!Majd esetleg holnap leszek. A végén még elvonási tüneteid lesznek:DDD

szociologus 2011.01.04. 22:05:12

@BruceTheHoon: Erre is felesleges válaszolni, de egy mondatot megér: Gábor a politikai szabad versenyre gondolt, nem a gazdaságira.

török gábor 2011.01.04. 22:05:37

@sárkányfő: olasz vagy svéd? na, ez már értelmes felvetés! pontosan ezért küzdök azzal, hogy OV-t Lukasenkóhoz hasonlítsák, aki bebörtönzi az ellenfeleit és elcsalja a választásokat. ez tévedés! akkor már Berlusconi, aki sok mindent megtesz, ami nem elegáns, nem ízléses, akár ártalmas is, de egy határt nem lép át, ezért legyőzhető, a hatalomból eltávolítható.

ökörpöröly 2011.01.04. 22:06:10

@a-kis-herceg: Churchill az egyik legpatkányabbak valaha élt angol politikus. Valahogy nem hiteles ez tőle!:) Nézz bele az életrajzába, majd megtudod, hogy miért!:)

puffatag 2011.01.04. 22:07:29

@Waldorf Rolandó: tehát nem orbán rombolja az ország tekintélyét, hanem Merkel, Sárközy? szerintem, aki csak beszámol a médiatörvényről külföldön, az hazaáruló. ezt jól kitaláltad. ne adj állampolgárságot sárközynek, biztos cigány

ökörpöröly 2011.01.04. 22:08:16

@a-kis-herceg: Mert bolsevik, köztudottan. Nietzschének van egy jó kis írása a pártpolitikusról, az "Emberi-túlságosan is emberi" c. művében. Ha sikerül megtalálnom, akkor bemásolom ide!:)

Trejo 2011.01.04. 22:08:56

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

balfék 2011.01.04. 22:09:06

@Waldorf Rolandó: @BruceTheHoon: Mint ,ahogy minősített demokrácia sem létezik, mert az vagy van , vagy nincs.

aszekelyek 2011.01.04. 22:09:22

@jjulie: Birkák olyan sebességgel sosem mennek maguktól, hogy kisodródjanak....A képen én látok kezeket, akik lökdösik őket lefelé a kanyarban a szikla peremről lelkesen......Alig lehet forolással megúszni. Ha képet akartál...:) jó éjt neked is.

BruceTheHoon 2011.01.04. 22:09:32

@szociologus: ok, tényleg, de azért furdal: ha felesleges válaszolni, akkor miért?

Ordnassac 2011.01.04. 22:09:53

@King Size Lobster: az folyik, ez számomra nem vitás, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ez hosszú távon működőképes megoldás (és itt egyetértek szociológussal, TG-vel és meglepő módon részben Dioclesszel is). Főleg olyan területre rámászva, mint a sajtó, aminek "megszerzésére" különösebb szükség a mai médiavilágban egyáltalán nincs már.

puffatag 2011.01.04. 22:09:55

@török gábor: igazad van a hasonlattal, berlusconiról már bebizonyosodott a maffiakapcsolat...

Waldorf Rolandó 2011.01.04. 22:10:12

@puffatag: aki dezinformál, no az rombol. Merkel és Sárközy biztosan olvasta saját maga, magyarul a törvénytervezetet.