Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
feb 04
23:14

Hosszas hallgatás és érzékelhető elbizonytalanodás után ismét erős életjelet adott a Jobbik: Vona Gábor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lakon mondott beszédében ígértet tett arra, hogy február 14-én, a parlament tavaszi ülésszakának első napján gárdamellényben fogja Pintér Sándor „arcába mondani”, hogy „nem számolta fel a közbiztonságot”. Az üzenet erejét csökkentő hibás megfogalmazás ellenére biztosak lehetünk abban, hogy a pártelnök - ha az volt a célja, hogy ismét a Jobbikra irányítsa a reflektorfényt - jól kalkulált.

(Fotó: Index)

A politikai elemzők körében tapasztalataim szerint konszenzus mutatkozik abban, hogy a parlamenti pártok közül a Jobbik szereplése maradt el leginkább attól, amit tavaly tavasszal várni lehetett. Innentől azonban már elválnak az utak: én például sem azzal nem értek egyet, hogy a párt amortizációja, „kisgazdásodása” már eldöntött tény lenne, sem azzal, hogy a „show ellopása” okozta volna a Jobbik problémáit. Szerintem komoly tévedés azt állítani, hogy a Fidesz kormányzása eddigi időszakában kifejezetten a radikális jobboldali szavazók kegyét kereste. Azok az ügyek, amelyeket ilyenkor említeni szoktak (kettős állampolgárság, Trianon), a Fidesz programjában is régóta szerepeltek, nem hiszem, hogy bárkinek meglepetés lehetett, ahogy ezen kérdések kapcsán a kormány politizált. Abban a két ügyben pedig, amely korábban valóban elválasztani látszott egymástól a Fideszt és a Jobbikot, azaz az „elszámoltatás” és a „cigánykérdés” ügyében, a kormány egyelőre egyáltalán nem vádolható a „show ellopásával”. Előbbiben a retorikai tűzijáték és néhány kisebb szereplő megvádolása ellenére szinte alig történt valami, utóbbiban pedig már-már liberálisnak nevezhető a Fidesz álláspontja, nem véletlen, hogy e téma kapcsán szinte semmilyen konfliktus nem volt tapasztalható a kormány és a tőle balra álló két ellenzéki párt között.

Mindezzel egy pillanatig sem azt akarom állítani, hogy a Fidesznek nincs köze a Jobbik térvesztéséhez, de azt igen, hogy nem úgy és abban a formában, ahogy ezt általában olvasni lehet. A Fidesz ugyanis nem gesztusokat tett a Jobbiknak, nem kifogta a szelet a radikálisok vitorlájából, hanem meglepő, erőteljes, konfliktusokat generáló politikájával feltámasztotta és megerősítette a magyar pártrendszer ideológiai alapú megosztottságát. Azok a viták, amelyeket az elmúlt időszakban átéltünk, s amelyek a demokrácia végéről, a diktatúra építéséről és egyebekről szóltak, nagyon is ismerősek Magyarországon. Márpedig ebben a bináris keretben alapvetően két ősellenség küzd egymással: a jobboldalnak és a balliberálisnak címkézett tábor. Ebben a felállásban a Jobbiknak egyszerűen nem maradt önálló hely: ha tiltakozott a Fidesz lépései ellen, az ellenzék másik két pártjával került – számukra vállalhatatlan módon – egy platformra, ha egyetértett a kormány előterjesztéseivel, teljesen észrevétlenné vált. (Tisztán stratégiai szempontból vizsgálva a kérdést, a Jobbik több alkalommal is a két rossz közül a rosszabbat választotta: feltehetően 2006-os „jogvédő” múltja miatt nem vette észre, hogy a demokratikus intézmények vagy a sajtószabadság védelme egyrészt nem áll jól egy szélsőjobboldali ihletettségű pártnak, másrészt pedig óhatatlanul a „gyűlölt” politikai szereplők mellé sodorja.)

Ebben a helyzetben a Jobbiknak jelenleg mindössze két választása lehet: (1) felismerve és elfogadva a politikai realitást megpróbálja megőrizni pozícióját a Fidesztől jobbra, de olyan módon, hogy a politikai viták többségében a kormány támogatójaként, ösztönzőjeként lép fel, vagy (2) minden erejét arra fordítja, hogy olyan új törésvonalakat hozzon be a magyar politikába, amelyekben álláspontja minden más szereplőhöz képest unikális, egyedi. Az első biztonsági megoldásnak látszik, de a kockázatairól a MIÉP vezetői sokat tudnának mesélni. - bár lehet, hogy lehetne jobban, ügyesebben is csinálni. A második viszont őrült radikalizmust igényel, ráadásul a magyar politikában láthatóan nagyon kevés olyan ügy akad, amelyben a pártrendszer és a közvélemény „újraosztható”. 

Ha utóbbi megoldást választja, a Jobbik legfeljebb két dologgal kísérletezhet. Az egyik a szociális kérdés, az elszegényedés szélsőségekbe hajló, populista eszközöket alkalmazó megjelenítése, olyan messze menve, ahová az ellenzéki MSZP nem merészkedhet, azaz biztosan nem lehet versenytárs. A másik, nem meglepő módon, a cigánysággal kapcsolatos politika, amelyben az előzőnél sokkal kevesebb radikalizmus is önálló pólusra helyezi a pártot, hiszen ezen az úton az MSZP és a Fidesz józan számítás szerint nem indulhat el, ráadásul a választók rezonanciája szinte garantált.

Bár a Jobbik nem ma kezdte el az ezekkel a témákkal való foglalkozást, a kormányváltás óta mindkét ügyben takaréklángon politizált. Most, amikor Vona Gábor Lakon három millió szegény nyugdíjasról és három millió munkanélküli cigányról beszélt, nagyon úgy tűnt, mintha – felismerve a korábbi időszak zsákutcás jellegét - szimbolikusan újraindította volna ezt a menetelést.

x x x

További olvasmány: Vona Gábor évadnyitó beszéde

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252639650

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A mellény marad 2011.02.05. 19:34:02

A jobboldalnak és a balliberálisok küzdelmében a Jobbiknak egyszerűen nem maradt önálló hely.

Trackback: A Jobbik laki demonstrációjáról 2011.02.05. 07:37:59

 A Jobbik egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei zsákfaluban, Lakon tartott fáklyás felvonulást a brutálisan meggyilkolt laki és kovácsvágási asszonyok emlékére, akiket a gyanú szerint cigányok öltek meg. (Index) Mit szólsz Edém, a Jobbik és a Mag...

Trackback: Etnikai bűnözés 2011.02.05. 07:23:02

Az egyik parlamenti párt egyik képviselője esmég fölvetette – egy gyermekmolesztálási ügy ürügyén – a cigánybűnözés problémakörét. Lehet, hogy az eddigiekből is kitalálható, melyik párt kiválósága tette ezt... Ez az ő ceterum censeójuk &nda...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.02.07. 08:48:11

a turista utak harmadát feketék szervezik? egyáltalán azt sem értem (bűnben) szervezett utakra ki megy? nem tudja magának foglalni a szállást, bérautót és repülőt? ez mind fides hivatalnok lehet nyelvtudás nélkül?

www.hir24.hu/gazdasag/211904/feketen-szervezik-az-utazasok-tobb-mint-negyedet.html

a-kis-herceg 2011.02.07. 08:50:26

ohh ez millen okos, aszondja amit én is hajtogatok... kis állam, nagy polgár... kár, hogy csak ketten vagyunk...

hvg.hu/velemeny/20110204_magyar_gazdasag_reformok

panelburzsuj 2011.02.07. 09:09:07

@Hepci:

A független függeszkedés (levitálás) TG mutatványa. :)

Én inkább csak kívül.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 09:35:52

A hagyományok...

hirszerzo.hu/shake/20110207_disznovagas_szeged

És ezeknek írtam én a Széchenyi tervembe kutatóközpontot.

Inkább kolbászfesztivál.
Az kell az ilyen "városoknak".

lüke 2011.02.07. 09:43:19

@simonmondja.:
a disznó az állat vagy ember?
a kérdés költöi

a-kis-herceg 2011.02.07. 09:46:47

lásd Orwell: Állatfarm

lüke 2011.02.07. 09:47:10

@panelburzsuj:
hmmm
@manyike:
csak tehetetlen
példa erre az csalagut fúrás magyar vezetöje, MO-n nem tud semmit keresztül vinni a metró építésben
1, a jogszabályok> overhelming
2, a közremüködök (buta, korrupt ) miatt

lüke 2011.02.07. 09:51:46

Bajnaiék kritizálják a magyar költségvetést kritizáló IMF-et kritizáló Matolcsyt
ez a magyar valóság, pont igy,körbeér
index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/06/bajnai_es_oszko_szerint_hamisak_matolcsy_vadjai/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 10:04:36

@lüke: s hamarosan Matolcsy fogja kritizálni az őt az IMF kritikájának kritizálása miatt kritizáló Bajnait...

lüke 2011.02.07. 10:05:19

„Kettös teher s kettös kincs,
hogy szeretni kell:
Ki szeret s párra nem találhat,
oly hontalan,
mint amilyen gyámoltalan
a szükségét végzö vadállat.."

Ez talán a legjobb megfogalmazása kettösségnek, természetesen lelkileg nem elég egészségesen, költöi túlkapásokkal.
A mai magyar sajtó is így kommunikál: skizofrén, a kettös beszéddel.
S az emberek átveszik a metódust, az analógiát és köznapian használják, magukat is skizofrénná téve.

lüke 2011.02.07. 10:06:46

@Hepci:
ehhez te kellesz ,
én már nem tudom követni, egyszerüen strukturált vagyok
s nem befogadó a helyüségre, csak ahülyéskedésre

lüke 2011.02.07. 10:11:00

@lüke:
ja meg dizlexiás, most látom
hülyeség hülyeség

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 10:11:41

@Hepci:
Ja, hát azt mégse írhatták a főoldalra, hogy
- Hazudik a kormány...
Ki mond ilyet ?
Max Viktor .

Legközelebb az lesz a cím, hogy a Libás Bajnai már megen gágog.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 10:13:52

@simonmondja.: eccerűbb, ha lecsukják. Lenne miért - persze, nem a kormányfői ténykedése során.

Szimba 2011.02.07. 10:15:37

Így a mangalicafesztivál tájékán kérdezném, hogy az unioban a 17 tagország képviseli a 2/3-ot?
Mert akkor OV kimaradt belüle.

Mikor mond évértékelőt a mi drága vezérünk? Ki tudja? Mert addig nem ír TG új elemzést, az biztos.:-(

lüke 2011.02.07. 10:18:37

@simonmondja.:
Marx Viktor ez nem rossz
@Szimba:
ma mindenki disznót vág?
szerintem du-n
már PF-ként követeled az új posztot:))))))))))

Szimba 2011.02.07. 10:20:05

Éccaka mely emberi szervről társalogtatok? Mócsongosról a marhánál tudok részeket.
A férfiaknál barlangos test a jellemzőbb.

Vagy tán az anusát csócsáltátok unalmatokban?

Szimba 2011.02.07. 10:21:01

@lüke:

Mi az a pf, postafiók?

lüke 2011.02.07. 10:21:42

@Szimba: ha az agy hiánycikk, akkor tök mindegy

lüke 2011.02.07. 10:22:34

@Szimba:
aha
Radio Luxembourg-é

Szimba 2011.02.07. 10:24:37

@lüke:

Jaj.

Hol a Bilobilom?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 10:26:56

@Hepci:
Én se azért csuknám le, amiért kormányzott.

Azért a mondatáért, hogy - Orbán demokrata.
Hogy van képe rágalmazni ?
Bizonyíték, az persze - semmi...

ssi 2011.02.07. 10:30:46

én nem értem, őszintén érdekelne a véleményetek
- miért olyan fontos, hogy az új Alkotmány 1010 éves országmúltunknak akkora hangsúlyt adjon?
- változik attól a 21. századi magyar ember, ha naponta találkozik ezzell a ténnyel?
- veszélyben a haza, s bizonyítani kell, hogy mi már milyen régóta vagyunk, s itt, s milyen fontos történelmi szerepeink is voltak?
- azt még érteni vélem, hogy ma is fontos, hogy egy ország jelentős geopolitikai megítélésű legyen, de ebből a szempontból nem a jelen, ill. a közelmúlt a fő meghatározó?

@Hepci: 2011.02.07. 00:52:17 - azt hittem halakkal/sellőkkel álmodsz :-)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 10:31:08

@lüke:
És én is követelem az új posztot.

A sorozat harmadik darabjaként :

Leesve a térképről

címmel, a maszopot kellene tárgyalni, hogy miért olyan nemzetellenes, hogy nem marad ott az alkotmányozásnál, legalább kávét főzni ....?

Szimba 2011.02.07. 10:36:50

@Hepci:

A szálkákra vigyázz!
Kivéve, ha mazochista vagy.

Szimba 2011.02.07. 10:39:27

@inreallife:

Én az uniót Ausztriával!

Csináljunk 12. pontot! Mit akar a magyr nemzet? (nem a sajtótermék!)

1. Uniót Erdéllyel, v. Amerikával, v. Ausztriával,...más?
2.

ssi 2011.02.07. 10:41:25

"Orbán Viktor országértékelő beszédét hétfőn 15 órától ..."
hvg.hu/itthon/20110207_elo_kommental_orban_evertekeles

a mai új poszt lesz
vagy beszéd előtt: "a mire figyeljünk"
és/vagy beszéd után: "a mire figyeljünk"

ssi 2011.02.07. 10:43:07

@Hepci: nekem az "úttörős" sem jutott volna eszembe magamtól :-)

Szimba 2011.02.07. 10:43:18

@manyike:

Már jósolsz is?:-)))

a-kis-herceg 2011.02.07. 10:48:32

@manyike:

mert átvették a kommunikációmat... és mondja vki hogy a kormány nem figyel a zemberekre

1010 éves FEUDALIZMUS mocsarában tocsogunk... remélem szó szerint írják bele az ambulumba...

az előttire meg kell értened, hogy nem hivatkoznak, mégiscsak barbár idők voltak. bár ha a KALANDOZÁS (=rablás, gyilkosság, pusztítás) szót kicsit elemezzük, az tiszte fides retorika...

Szimba 2011.02.07. 10:49:59

@manyike:

Én már reggel elmondtam az évértékelő beszédem. Velős volt és tömör. Aztán elővettem a sebtapaszt.

Szimba 2011.02.07. 10:50:43

@manyike:

Én már reggel elmondtam az évértékelő beszédem. Velős volt és tömör. Aztán elővettem a sebtapaszt.

Szimba 2011.02.07. 10:51:35

@manyike:

Én már reggel elmondtam az évértékelő beszédem. Velős volt és tömör. Aztán elővettem a sebtapaszt.

Szimba 2011.02.07. 10:53:31

Ha ismét megjelenik az a kis vírus, amit Klapkának neveztem el, inkább kikapcsolom a gépem:-(((

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 10:54:50

@inreallife:
Nem kell kérni.
Tiszta üzlet, jó barátság.
Elcserélhetnénk a VIII. kerületre például.
Nekik lenne kolbászfesztivál.
Nekünk is lenne Shinatown...

ssi 2011.02.07. 10:57:23

@Szimba: 3 tapasz került rád reggel? a macskád volt a nézőség? nem jóslás, csak megfigyelés, de T.G.-t így szeretjük, így is :-)

@a-kis-herceg: a múltból csak a szépre emlékezem? - az 1010 évesből is?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.07. 10:58:31

@simonmondja.:
Práter utca - Hűmm..
Molto bello, sinor Kolompáré.

A Nyúl éve a Práter utcában.

lüke 2011.02.07. 11:12:52

@Hepci:
nincs itt cambrigde, ö az álomfejtö

lüke 2011.02.07. 11:16:20

@manyike:
nekiis csak Baden-Powell réséböl jutott eszébe ,hogy te emlékeztetted
légy résen:)

ssi 2011.02.07. 11:18:06

"Mire érdemes figyelni Orbán országértékelőjében?"
www.origo.hu/itthon/20110204-orban-viktor-orszagertekelo-beszed-2011.html

@lüke: résnyin leszek :-)

lüke 2011.02.07. 11:18:45

@manyike:
hát...
multifaktoriális oka van, miért kell
kéne egy listát csinálni, ahova mindenki felírhatná az okokat,tudod mennyi jönne össze

lüke 2011.02.07. 11:20:53

@manyike:
nekem a réslámpa jut szembe- szemészet-
de nektek nagyon szárnyal a fantáziátok:))))))))

lüke 2011.02.07. 11:23:27

@simonmondja.:
hmmm nyóc év nyócker,nem bírnátok brókerek

a-kis-herceg 2011.02.07. 11:27:45

@manyike: miért? két időszak volt amikor modernizmus volt...

Mátyás. de ő "csak" követte az olasz humanizmus divatját, és ezzel Európában a legelső volt...

DUALIZMUS. akkor meg a magyar paraszt és az osztrák igazgatás dualizmusa jó párosításnak bizonyult...

Szimba 2011.02.07. 11:29:10

@manyike:

Csak egy, de az igazán felér hárommal. A macska nem bírja a vért látni. Becsukta a szemét, azóta is úgy van. Alszik a drága.

Milyen résekről beszéltek már megint????
A nyílásokat be kell zárni, ezért találták fel a nyílászárókat!

lüke 2011.02.07. 11:32:24

@Szimba:
arról nem beszélve- orvosi tapasztalat- ha záró eszközt tesztek bele hosszabb idöre ,elgennyesedik
ld. idegen testes sarjadzás
cave nyilászáró, az a szemellenzö:)

nyünyüge 2011.02.07. 11:34:36

"Szalai Annamária: a demokrácia létét kérdőjelezi meg, aki a Médiatanácsot bírálja"

Pont ezért aggályos a médiatörvény! Mert igen sajátos jogérzékű emberek is lehetnek az alkalmazói között.

nol.hu/archivum/20110207-matol_egyeztetnek_brusszelben

Szimba 2011.02.07. 11:36:19

@lüke:

Á! Értem. Egyik ismerősöm csak az aranyíból készültet tudja elviselni.
És akadt egy kolléganőm régebben, akinek az orvos kb. 10 évig nem cserélte... a nyílászáróját. Szegény már annyira beteg volt, hogy borzasztó, és hiába kezelték reumára, meg mindenféle vesebetegségre, nem gyógyult. Végre aztán akadt egy doki, aki rájött, hol a baj.
Utána mindjárt lbeszerzett egy szeretőt is!:-))

lüke 2011.02.07. 11:36:35

vicces , a wikin nincs meg magyrul
de.wikipedia.org/wiki/%C3%96sterreich-Ungarn
3,5 M-n vándoroltak ki, annyira jó volt!

lüke 2011.02.07. 11:38:45

@Szimba: tudjuk
volt egy betegünk , epemütéten esett át nem tudták mitöl lázas
rájöttünk!
elvileg minden mütét elött, minden idegen testet ki kell venni

ssi 2011.02.07. 11:45:05

márciusra ígértek mozgolódásokat: pl. civilek, szocik, szakszervezetek, volánosok stb., - az élet viszont zajlik

velemenyvezer.blog.hu/2011/02/07/matolcsyek_szurrealis_nyilatkozata?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

"minden jelenlegi szereplőből elegünk van. Számukra - igen, nekem is - vonzó alternatíva lehet egy hangzatos ideológiákat nélkülöző, az ország gazdasági helyzetének javítását megcélzó józan, normális hangvételű párt"
varanus.blog.hu/2011/02/07/meddig_tart_a_matolcsyzmus?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

"Egy üres papírlapot elővéve nekikezdeni alkotmányírásnak – az előzmények, tapasztalatok és minták igénybevétele nélkül ... ilyesfajta (akár külföldi mintára történő) újítások azonban időigényes kutatómunkát igényelnek ... " helyette a lakosság bevonása?!
mandiner.hu/cikk/20110207_alkotmanytervezet

@lüke:
mennyi jönne össze? - fekvő 8-as?
van, akinek a fantáziája, meg az álmai színesek, van, akinek az élete :-)

@Szimba: konkrétan nem én hoztam elő a rés-t, csak általában résen vagyok

@a-kis-herceg: vagyis építsük a jövőt a jelenben a múlt tanulságai nyomán - s mindent a megfelelő arányban, helyén kezelve?

este folytköv :-)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2011.02.07. 12:01:43

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/07/negyvenezer_jogfenntarto_nyilatkozat_erkezett/

"a vártnál jóval többen nyilatkoztak arról, hogy nem önszántukból, hanem a törvény következményeitől, a munkahelyi elbocsátásoktól, a szolgálati idő és a már meglévő megtakarítások elvesztésétől félve, kényszerből léptek vissza a privát nyugdíjrendszerből az államiba."

Az általam vártnál meg jóval kevesebben!

Szimba 2011.02.07. 12:04:53

@manyike:

Ez akkor most nem valami disznóság?

Szimba 2011.02.07. 12:06:32

@a-kis-herceg:

Az melyik része a disznónak?

cambridge.on 2011.02.07. 12:06:44

@lüke: Leticia a szakértő ebben a kérdésben.
Ő még jósolni is tud, én csak politikai jóslásokba bocsátkozom.
Kisebb a tévedési lehetőség.

Szimba 2011.02.07. 12:09:49

@cambridge.on:

Paragrafusokból jósol?

--------------------
Én is, én is akarok alkotmányt írni!!!! Ha nem is lenne jó, de legalább mulatságos lenne, az biztos!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.02.07. 12:37:39

@vinczej: És felvetődik a kérdés, hogy Selmecziék a KEHI-ellenőrzéssel nem a manyup portfóliókat akarják kicsemegézni, hogy a "rebellis maradóknak" csak a portfóliók hulladéka maradjon? (Hulladék: Nagyobb kockázatú, kisebb hozamú)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 12:39:26

@nyünyüge: jó virsli és párizsi nélkül sincs demokrácia. Forradalmat üstöllést! Ez lesz a hipermarketforradalom, a végén természetesen Csányi lesz Bonaparte, jutalmul a rémes Pick virslikért, amikre remekül csúsznak a rettenetes teleki borok.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 12:50:55

Bakács besettenkedett a Tescóba, hogy felerősítse a demokrácia iránti aggódásban elvéznult testét

velvet.hu/blogok/gumicukor/2011/02/07/bakacs_tibor_settenkedo_teliszalamit_lopott_a_tescoban/

lüke 2011.02.07. 13:01:36

@manyike:
szerencsére nekem csak az életem,ezért nem is tudok semmilyen poltikai párttal azonosulni

lüke 2011.02.07. 13:04:16

@cambridge.on:
már hiányoztál:)
újévkor ólomöntés+ jóslás szokás a német nyelvterületeken, a LIDL -ben is szokott lenni ilyen szett , MO-n betiltották
a szószerint vett § szerint

lüke 2011.02.07. 13:08:16

@Hepci: :))))))))
ez igaz,
egyik családtagom szószerint igy jellemezte a szabadságot, na meg a szög, ami mérnöki pontosságú: van feje, meg hegye

lüke 2011.02.07. 13:09:51

@vinczej:
nem a szerencsétlen maradók ellen megy -sok kevés pénzü fiatal maradt benne-
a MNYP tulajdonosai ellen

lüke 2011.02.07. 13:10:51

@Szimba: :)
onnan sokat, sokan jósolnak manapság

lüke 2011.02.07. 13:12:38

@Hepci:
bravó,már tescos kifli nem is kelendö?

porfelhő 2011.02.07. 13:16:50

Magyarországon Orbán V. vezette be az évértelés hagyományát 1999-ben. Abban kifejezetten egyedülálló, hogy ellenzéki vezetőként rendre minősitette az ország állapotát.

Ma állitólag erről fog beszélni:

A miniszterelnök szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor beszédében sorra veszi majd az elmúlt év legfontosabb eseményeit, értékeli az ország és az emberek helyzetét, valamint "azt az eddig közösen elvégzett munkát, amelynek a célja az, hogy átszervezzük és megújítsuk Magyarországot, hiszen a terveink szerint 2011 Magyarország megújulásának éve lesz". A kormányfő ezért is választotta a "Magyarország megújul" címet "

www.stop.hu/articles/article.php?id=817764

porfelhő 2011.02.07. 13:25:56

Orbán Viktor még egyszer februárban tart "évértékelő" beszédet.
Gyurcsány Ferenc is megörvendeztet bennünket egy évértékelővel."

Hm. Csupa izgalom lesz a februrár! /is/.:))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 13:28:35

@lüke: azt nyilván betolta a pénztár felé félúton, a szalámit szerette volna a parkolóban. Otthon meg ivott volna rá Dankó Pistát, azt előző nap csórta egy Matchben.

Szimba 2011.02.07. 13:36:04

@Hepci:

Ezen akkorát röhögtem.
Azóta sem tudok észhez térni a hírtől.
Szegény Settenkedő Lajosom nem párizsit vagy kenyeret lopott éhségében, hanem egy egész rúd téliszalámit.

Höhö! Hozzá egy kis zöldpaprika, meg Bords Eve margarín, az sehol???

Szimba 2011.02.07. 13:38:18

Az alkotmányba első pontok közé bevenném, hogy aki politikus évértékelőt merészel tartani, azt kövezzék meg, kössék lovak után a lábánál fogva, száműzzék Gambiába.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.07. 13:38:50

@Szimba: osztrák vajat vitt, bedugta a pöcséhez, de a kihallgatás közben ráizzadt...

porfelhő 2011.02.07. 13:39:22

"Látszat, kormányzás: Miről kéne beszélnie Orbánnak.

Orbán Viktor 2010-es választási programját munka, otthon, család, egészség politikája köré építette. A Nemzeti Ügyek politikája elég nagy terjedelmű program /95/ oldal, konkrétumokat nem igen tartalmazott. Az akkor még ellenzéki pártként működő Fidesz nagyratörő ígéreteket tett."

hirszerzo.hu/belfold/20110207_orban_viktor_evertekelo_kellene_beszelni#rss

Hm. biztosan elhangzanak most "szóvirágos" mondatok, is, mint mindig.:))

Szimba 2011.02.07. 13:40:26

@Hepci:

Egy 10 e Ft körüli vörösbort meg a nadrágzsebében rejtett el, mert nem csupán éhes, hanem szomjas is volt.:-))
A palit azonnal törölném mindenféle újságírói címjegyzékből, akárhol is tartják nyilván.

(Lehet, csak bárcája van, nem újságíró igazolványa.)

Szimba 2011.02.07. 13:42:21

"munka, otthon, család, egészség" - Vazze Viktor, ebből nekem kettő is hiányzik. Monnyá le!

porfelhő 2011.02.07. 13:44:37

Hm. ahogy átolvastam a kommenteket a ma délelőttieket, mit mondjak, "igazi politikai blog"?! vicces.:))))))))) de jó.?.))))))

Szimba 2011.02.07. 13:45:38

@lüke:

Féltek, hogy megesszük, aztán ólommérgezést kapunk.
Vagy puskagolyót öntünk belöle.

lüke 2011.02.07. 13:51:57

@Hepci:
kilósat?
@Szimba: :)

mikor beszél OV?
csak azért, hogy up to date maradjak

Szimba 2011.02.07. 13:54:08

@lüke:

15 órakor állítóléag.

porfelhő 2011.02.07. 14:01:45

Orbán ráér, a Fradi nem.

Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval, az egyesület elnökségi tagjával üzenhette meg a kormányfő a labdarúgóklub skót befektetőjével, hogy júniusig várjon türelemmel, és finanszírozza a ferencvárosi futballt. McCabe kiszállna, de nem talál vevőt, Demjánnak se kellett a Fradi."

www.stop.hu/articles/article.php?id=819917

Futballklubot bedönteni Magyarországon se jelent sok jót, kockáztassa a Fidesz, ha meri. A STOP információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval, az egyesület (tehát nem a futballcsapatot üzemeltető zrt.) elnökségi tagjával üzent vissza McCabe-nek, ha egyszer majd pénzt akar látni belőle, akkor a tavaszi idényben még állja a klub költségvetését"

Nagyon jó.:) üzenet jön, üzenet megy:)

a-kis-herceg 2011.02.07. 14:51:47

@porfelhő: ;)

pedig most lendül a magyar foci? most akar kiszállni felszálló ágban? nagyon skót... de mi huszárosan megzsaroljuk...

panelburzsuj 2011.02.07. 15:01:10

@Szimba:

Rended sincs, mi?

Monnyon le - a macskád!

lüke 2011.02.07. 15:05:12

@lüke:
a medve börére elöre nem kommentelünk

lüke 2011.02.07. 15:07:44

@lüke:
arról nem is beszélve, hogy a mi börünkre megy

Átverés! 2011.02.07. 16:07:01

Országértékelés. Mill.Park 2011.febr.7-én 15 óra.

Bagi-Nacsa kabaré.

ubul2000 2011.02.07. 17:34:11

@jjulie: Köszönöm at elismerést. Nyilván akadémikus a feltételezés, de ha Messi a Madridban játszana - fordított lenne a helyzet. De ma ennyivel jobb a Barca, csak gratulálni tudok. Komolyan.

HUN_Sector 2011.02.10. 10:23:38

a lakiteleki gyilkosok anyja kijött a házából és elmondta, hogy ő nyolcgyerekes (a képen vályogház állt és egy nem-napbarnította nő)
Nahát akkor kérem szépen, ezek a norvégok voltak már megint

Magyarországon éveken belül valóban krízis lesz:

1. eset: A cigányság gyermekszaporulata miatt bedől a gazdaság, nem megoldható a segélyezés és a közmunka. Rablásból fogják fenntartani magukat, aminek a fehér ember issza meg a levét.

2. eset: etnikai népcsoportként, több milliós kisebbségként saját államot akarnak, aminek az eredménye, hogy az EU népszavazást ír ki a Közép-Európai romák számára új állam alakításáról. A fő megyéket Magyarország és Szlovákia veszti el.

3. eset: A tömeges gyilkosságok nyomán egy fegyveres polgárháború bontakozik ki, ahova százezrek halála után úgy dönt az EU, hogy bevezényeli az európai hadsereget rendet tenni.

A baj az, hogy a cigány bűnözők, akik nagyobb számban vannak a most még többségi magyaroknál, könnyedén jutnak fegyverhez.
süti beállítások módosítása