Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
12:19

Ahogy ígértem, a Képviselő lettem és a Beszédet mondtam epizódokkal elindult „alulnézeti” sorozatot folytatom, és időnként beszámolok arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztem a helyi közéletben. Most azért jelentkezem, mert képviselői működésem kritikus szakaszához érkeztünk: pénteken postára adtuk azt a pályázatot, amelynek elnyerése esetén már nem éltem hiába...

Az ismerkedési perióduson már túl vagyunk, kezdem megérteni, mennyire fontos döntés lehet, hogy a gyönyörű új buszmegállókhoz okosan válasszunk „nehezen mozdítható” padokat, és azzal a gondolattal is megbarátkoztam már, hogy márciusban, a névnapom környékén majd nekem kell megvendégelnem a képviselőtestületi tagokat – hiszen itt ez a szokás. A legutóbbi ülés végén fürdetésre siettem, ezért a napirend utáni – amúgy számomra nagyon hasznos, ismeretbővítő jellegű – anekdotázós-beszélgetős részben inkább kihagytam volna a pálinkát, de a többiek figyelmeztettek, hogy ezzel a beilleszkedésemet veszélyeztetném, márpedig nincs ennél fontosabb.

Időközben az is kiderült, hogy a település idén ünnepli első írásos említésének nyolcszázadik évfordulóját. A tihanyi apátság birtokainak összeírását tartalmazó, 1211. május 29-én kelt okirat ugyanis beszámol "villa Ozoufeuh"-ről, ahol négy jobbágy-, öt földműves- és kilenc szőlőműves család élt. Kihagyhatatlan alkalom: az évfordulón a templomromnál egész napos rendezvényt szervezünk, többek között Navracsics Tiborral – aki már elvállalta a fellépést – és talán még – ha sikerül - a Csík Zenekarral is. Erre az alkalomra szeretnénk megújítani a falu címérét, amelyhez felhívást fogalmaztunk meg, és még most is várjuk a javaslatokat, ötleteket.

Ami azonban a legfontosabb: elképesztően szerencsés módon, szinte rögtön az új testület megalakulása után megérkezett az a pályázati kiírás, amire vártam. A blog rendszeres olvasói talán emlékezhetnek arra, hogy itt már egy tavaly nyári bejegyzés kapcsán beszélgettünk a településen átzúduló forgalom lassításának lehetőségeiről. Tulajdonképpen az akkori megjegyzések egyike-másika indított el a helyi közélet útján. Nos, a három K-s intézmény február közepi határidővel megjelentetett egy olyan pályázatot, amelybe elméletileg belefér a mi nagy tervünk: a falu két végében létesítendő forgalomcsillapító szigetek megépítése. Sávelhúzás kapuzattal – most már megtanultam, ez ugyanis a pontos megfogalmazás. Azt már nem is említem, hogy a sávelhúzás inflexiósan csatlakozó, R=80 m sugarú ívekkel történik...

Rohamtempóra volt szükség: megterveztetni, a terveket benyújtani, költségeket számolni, igazolásokat beszerezni, de sikerült. Pénteken útra kelt a pályázati anyag, s most már nincs más dolgunk, mint kivárni, hogy áprilisban miképpen dönt a bizottság. A hírek persze rémisztőek: miközben a kiírásban az szerepel, hogy mindössze 35-40 pályázat nyerhet az egész országból, úgy tudjuk, hogy csak a környékről lesz legalább ennyi próbálkozó. Mi azonban nagyon bízunk, elvégre a település nyolcszáz éve vár erre a sávelhúzásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr212657705

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az igazságos közteherviselés és a Fidesz 2011.02.13. 15:32:54

   Képzelt Alapító Atyáink, az igazságos közteherviselés és a Fidesz     Amikor 1789-ben George Washingtont beiktatták hivatalába, az Egyesült Államok agrárország volt, mely önellátásra és a nyersanyagok exportálására rende...

Trackback: Így oldjuk meg a vidéki munkanélküliséget! 2011.02.13. 14:46:52

Tartozom egy vallomással: alapvetően egyetértek. Egyetértek azzal, hogy egy ideális világban a szociális védőháló nem nyugágy és a saját érdekében ki kell onnan menekülni mielőbb az embernek. Még ha az ellátás elég is ahhoz, hogy eléldegéljen, ...

Trackback: A nép hangja? Nesztek! 2011.02.13. 13:21:27

Népszavazás nem lesz az új alkotmányról, de a nemzeti konzultációs testület megkérdezi az embereket, hogy az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e, korlátozza-e az állam eladósodását, vegyen-e védelem alá ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ordnassac 2011.02.14. 15:28:35

@panelburzsuj: persze, de ezt t. k. a támogatás-elosztás könnyebb koordinációja érdekében teszi, nem kifejezetten azért, mert ellensúlyt akarnak ezzel teremteni az államnak.

Ami a másik felvetésedet jelenti. A válaszom erre elég egyértelmű: nem kifejezetten. Nézd csak meg a többi ilyen típusú középszintű igazgatási egységekkel rendelkező országok területi parlamentjeit/gyűléseit. Jelentős többségében ott is a pártok dominálnak.

parlamentarista 2011.02.14. 15:30:11

@panelburzsuj:
oké, csak lehet, hogy a mást kellene csinálni a balaton környékén, ott van egy nagy tó, és megint mást a duna-tisza közén, amelyik mellett folyik két nagy folyó, megint mást az hortobágyon, ahol sík terep minden, megint mást észak magyarországon a kisebb hegyeken, és megint mást délen a nagy dombok közt. tehát nincs olyan országos statégia, hogy na ha azt követjük, akkor minden jó lesz. vagy ha mégis van, akkor azt csak nagyon bonyolult sztochasztikus differencia egyenletekkel lehet leírni de azt is csak úgy, hogy feltételezzük az önellátást. tehát akkor banánt, meg narancsot nem lehet enni, mert ha az időjáráson túl külső véletlen hatásokkal is kell számolni, akkor az már olyan bonyolult, hogy nem tudja megoldani senki. a káosz a lokális instabilitás, és a globális keveredés együttese.

az unió elvben arról szól, hogy zárjuk ki az utóbbit. azért kell hozzá egy kontinens, mert az úgy ahogy önellátó. biztos nincs valami egzotikus gyümölcs, ami csak dél-amerikában terem, de vannak citrusfélé, vagy tudunk autót gyártani, vagy épp mobil telefont. és akkor az unió a globális keveredést ki tudja zárni, ehhez egységes belső piaci szabályozás kell, amit a liberálisok mondanak.

a másik, hogy a lokális instabilitást zárjuk, és ehhez kell az egyéni képviselet, és a régió. szóval egy tájegységről még nagyjából meg tudom jegyezni, hogy igen vannak ezek, meg amazok. és persze ennek egy módosulta az, amit a radala nevű nick mondott, hogy ő elhiszi, amit a fidesz mond, mindegy mi az igazság. ő akar egy rendszert, ami lokálisan stabil, és akkor ezek vannak, és kész. de ezt a helyben kiszámítható politikát a valójában a régió tudná elérni, vagy az állampárti diktatúra, de hiába mondja a nép egyik fele, hogy fogadják el orbánt, ez nem működik, gyurcsány hívei is ezzel próbálkoztak. tehát egy nyitott társadalomban, szabad sajtó mellett a lokális stabilitiást az egyéni képviselet tudja biztosítani. azt, hogy tudom, hogy nem egy hülyét fognak a régióba beválasztani, oké, persze nem is a legokosabbat, de mégis csak egy szakorvost, szakmérnököt, szaktanárt, szakjogászt, szakközgazdászt, tehát valami szakpolitikust, és nem valaemilyen pártpolitikust mennél hülyébb annál jobb alapon. lásd selmeczy gabriella, vagy épp szalai annamária.

persze közjogi változásra akkor van esély, ha a pártot elutasítók száma növekszik. és akkor adódik egy pofon egyszerű lehetőség, hogy az egyéni képviselők különüljenek el az állampártoktól és alakítsanak régiót. szerintem ez, ami amiről a bölcsészeket úgy ahogy meg lehetne győzni. török gábor is igent mondana erre, ha a pillanatnyi érdekei nem ellenkeznének ezzel.

parlamentarista 2011.02.14. 16:02:29

@panelburzsuj:
igen, csak ehhez kétféle önkormányzat kell. az egyik a "rural", a vidékies, ez a régió, a másik meg az "urban", a városias. csak itt valaki vagy népies, vagy urbánus, szóval az nem fér össze az értelmiség fejében, hogy legyen vidékies önkormányzat is, meg városias is. azt meg hogy. na most én urbánus gyerek vagyok, vagy még inkább unionista, de nekem úgy tűnik, hogy mindenféle urbánus dologtól pampognak a parasztok, mert akkor a sűrűn lakott részek jól járnának, a ritkán lakottak megszívják. kínában is ez lesz a gond, a ritkán lakott feudális vidékekeket képtelenek lesznek felzárkóztatni a kapitalista metropoliszokhoz. előbb a vidéket kell demokratizálni, és aztán a várost. ezért mondja azt az ország, hogy liberálisok húzzanak el a fenébe. mert megyei jogú város felett biztos jó lenne az, de alatta meg biztos rossz.

de egyéni választókörzet és a város legtöbbször nem esik egybe. a megyei nagyváros fel van osztva választókerületekre, a kisvárosok meg egyéni kerületeknél összekapaszkodnak. most persze dombóvári körzet pont kivétel, tehát az egy körzet több város modell megbukik, de mondjuk török tihany és balatonfüred között lakik, tehát azért általában igaz ez a dolog.

tehát amit javaslok az egy dombóvári kistérségi képviselő a dél dunántúli regionális parlamentben, és az ő hivatala foglalkozik az agrárügyekkel, képviseli az egész körzetet, és mellette meg dombóvár kisvárosnak is van egy önkormányzata, illetve ha van valami nagyközség, akkor annak is.

tehát kurvára nincs önálló falu, hanem körjegyzőség van ott, ahol nincs város. de előbb utóbb ebből majd lesz. csak ilyenkor hoplita, meg a parasztok csőre töltik a fegyvert, hogy mi akarsz te a faluval, de nevetséges egy három utcának csinálni önkormányzatot. nem azért, mert kicsi, hanem mert nincs saját piactere. tehát ha valaki termel valamit a faluba, akkor nem áll ki a falu közepén azt árulni, hanem bemegy a városba, és akkor helyhatóság ahhoz kell, hogy a város piactere felügyelve legyen. de nem látom be, hogy miért rossz, ha a parasztok ebbe beleszólhatnak. de ezt már nem lehet egy átlag parasztnak elmagyarázni, tehát a város és a piac témáját jegelni kell.

Szimba 2011.02.14. 16:04:34

@jjulie:

És te voltál a szülői munkaközösség is?
Egyébként így illik ezt jobb helyeken.
Függönyt varrni, játékokat megjavítani, kerti medencét betonozni, meg fajátékokat készíteni (unios szabvány szerint!!!)

Kezdek megbocsátani neked. 1 hurkáért járó feketepont eltörölve:-)

Szimba 2011.02.14. 16:06:34

@Szimba:

Kíváncsi lennék, hogy TG majd mivel járul hozzá az óvoda szépüléséhez? Elemzi a nevelőtestület politikai tevékenységét?:-)))

IntelCorei5 2011.02.14. 16:25:44

Kedves TG - ez gyengus... de nagyon...
Soha nem jut az Ön eszébe, h erre miért kell pályázat? Nem ez lenne a logikus - normatív? Mi a fenének erre pályázni? Mitől jobb az egyik mint a másik? Szebben néz ki? Jobb az íve? Több kocsi jár arra? Netán több a gyerek vagy a nyugdíjas? Esetleg ez lesz az egyetlen munka a faluban? Ha már képviselő és belelát a hasonló marhaságokba szólaljon már fel ellene! Végső esetben: ki a haverom, rokonom, párttársam?

OV beszéd: szóval most már a versenygazdaság is rendbe lészen téve, mi az h nem emel elegendő mértékben fizetést? Ja h versenyképesség , költségek etc ? Az meg mi? MEGMONDTAM: SENKI SEM JÁRHAT ROSSZABBUL. Értitek? Senki, csak ti ha nem jártok el ennek megfelelően. Csődbe mész? Kit érdekel? Old meg !

parlamentarista 2011.02.14. 16:41:45

@HiGeen:
náluk járt az államminiszter, a másik helyen meg nem járt az a különbség. csak nem vetró elvtárs van, hanem navracsics.
ajánlott irodalom:
port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2653

Átverés! 2011.02.14. 17:13:37

@Szimba: Nagyon helyes, hogy csak egy nyelvész prof.elemzését fogadjuk el.Én ma reggel az ATV-n halottam egy ilyet az OV évértékelőjéről és nagyszerű volt .

aszekelyek 2011.02.14. 18:10:12

@CSENDES: Ha beszélsz a gyerekkel, mondd el neki, hogy a mi ferink lemondott a tulajdonosi jogokról, hehehehe ez télleg nevetséges, amikor milliárdosként miniszterelnöknek állt. Amikor csak tanácsadó volt, akkor meg nem volt összeférhetetlen...A kettő. Meg azt is, hogy nála a szakszervezet nem divat non grata. mondhatni.... TAgsága az mszp-ben is inverze a közt . elnöknek. Benne se volt, míg magát meg nem tette pártelnökké. IS. Meg miniszterelnökké is. Mindennel tisztában legyen az a gyerek!

ssi 2011.02.14. 18:12:08

hangulatok, és megérzések, de fő a remény, az optimizmus :-)

már ráhangolódtam régebben, hogy egy kicsit lehet, hogy szomorkodni fogok, ha megismerem a nem megszorításnak nevezett megszorító reformokat

bevallom, attól valóban szomorúbb is vagyok, hogy érzékelhetően komoly problémák miatt halasztják a bejelentéseket, mert azt gyanítom, hogy nem csupán a frakciók közötti, meg belüli viták az oka ennek, hanem pl. a Matolcsy-program eddig elmaradt kedvező eredményei

s magamba is roskadtam egy kicsit pl. a higgadt diplomatikus hang mellőzése miatt is, s remélem Gy.F. az ő évértékelőjében - néhány nap múlva - nem cifráz rá, mert így valóban sose lesz vége az acsarkodásnak, ha egyik fél sem enged

számomra teljesen elfogadható lenne
1. ha az akcióterv-1 számos pontját visszavonnák (pl. pálinkafőzés, örökösödés, 1-kulcsos SZJA+gyerekkedvezménye stb., melyek jelentősen rontják a költségvetési bevételeket)
2. adakozás indulna az ország adósságának csökkentése érdekében
+
3. nem tudom mit, de valamit kellene tenni a devizahitelesekkel
4. nem hajtanám át az alkotmánymódosítást a mostani tervek alapján

aszekelyek 2011.02.14. 18:19:12

@HiGeen: Érdekes, hogy van egy megállapodás a munkaadókkal és vannak, akik törvényen kívülinek képzelik magukat. TAlán nem tartották be a mi ferink bérmegállapodásait? Akkor ezt miért is nem? Direkt hergelni Orbán ellen? Nem tetszik, hogy bért kell emelni? Nahát! ÉÉÉÉÉS???? Amelyik cég nem tud, az nem sír. A magánszektor azelőtt állami cégeinél persze az elvtári haszon előbbre való. Baloldali cégtulajoknak derogál a béremelés?
Szerintem nem a jobboldaliak csinálják ezt a disznóságot. Hamarosan fény derül rá.

a-kis-herceg 2011.02.14. 18:23:03

@manyike: naiv vagy.

de az alkotmányozás az nekünk jó. addig sem lopnak (na jo: kevesebbet... kicsivel). az alkotmányt úgy sem sikerül jól eltalálni... nagyon balfék társaság. 4 hónap mulva amikor már nem lesz 2/3-ük, nagyon fognak szívni. sok pénzük (-ünk) be fog fájni a 2/3-hoz való szavazat vásárlás...

gazdasági intézkedések nincsenek. halvány fogalmuk sincs semmiről.
mexorítások lesznek. fájni fog...

viccország vicckormánya.

a-kis-herceg 2011.02.14. 18:24:41

@manyike: a kánaán is késik egy kicsit a tervekhez képest... ne izgulj lesz... csak később

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/14/egy_dolog_derult_ki_a_reformcsomagrol_megis_csuszik/

ssi 2011.02.14. 18:28:49

ez friss hír??????????? lemaradtam vmiről?????
"Jobbik nem veszt részt az alkotmányozásban - jelentette be Balczó Zoltán. Úgy vélte, a Fidesz eljárása szemfényvesztés.'
jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/balczo_zoltan_a_jobbik_nem_veszt_reszt_az_alkotmanyozasban

@a-kis-herceg: aggódom a hazámért :-) csak ennyi, ha a munkámon kívül többet is tehetnék, a "büszkeségem" lenne a legutolsó szempont

ssi 2011.02.14. 18:36:52

KDNP.HU -ról

"szimbolikus lépésként pedig azt, hogy oklevelet kapnak a polgári házasságot kötők." - na, kinek lett ettől házasulandó kedve?

"kutatások kimutatták, hogy a szingliség és a gyermektelenség nagyobb egészségkárosító faktor, mint a dohányzás a kóros alkoholfogyasztás és az elhízás. Ennek oka Kopp Mária szerint a feloldatlan stressz, az érzés, hogy kiszolgáltatott és magányos az egyén." - s az ilyen megbélyegzéstől még nagyobb lesz bennük

Ordnassac 2011.02.14. 18:40:11

@manyike: hoppá, így azért más lesz a leányzó fekvése.

A végén még a Fidesz belemegy az LMP (és talán az MSZP) feltételeibe?

a-kis-herceg 2011.02.14. 18:49:00

@manyike: nem kell aggódnod. tényként kezelem. összeomlás következik.

erre figyelj pl. az önkorik nagy része fides. devizahitelesek... ezért nem lesz 2/3 pár hónap mulva. sorra dőlnek. mint a dominó.

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=473750&place=hirstart&rnd=7629

tartalékolj és készülj fel önellátásra. vagy ideiglenes külföldi tartózkodásra. vér fog folyni az bizonyos. kérdés a mikor-mennyi és hogyan...

utána ha megint orbán-gyurcsány-matolcsi-pintérekre bízza a nép az országot, akkor ÖNGYILKOS NEMZET. akkor érdemes a süllyedő hajót majd elhagyni...

ssi 2011.02.14. 18:50:08

Ismétlem korábbi önmagam: ha valaki szép csendben teszi a dolgát, s jó eredményei lesznek, úgy is észre veszik - még a tettek előtt tömjénezni magunkat, nagy kockázat

O.V. "Higgyen nekem, Európa csodálkozni fog, hogy mi mindent tud Magyarország .. Európa legnagyobb problémája az adósság, Európa erejét ma az irdatlan adósság kezdi ki és emészti fel .. magyar EU-elnökség hitelességének megteremtése érdekében kívánja csökkenteni a kormány a magyar államadósságot, amire Magyarországon kívül csak egy állam lesz képes Európában."
berkalkulator.com/berkalkulator/gazdasagi-hirek/1243-allamadossagcsoekkentes-2011.html

@Ordnassac: nem oly rég, mintha Te írtad volna :-) (nagy tetszésemre) - csak a lényegre emlékszem, kb.: Alkotmányunk méltóbb eljárást érdemelne :-)))

jjulie 2011.02.14. 18:57:42

látom, az orbán megint kitolta a cselekvő kormányzás kezdeti időpontját

mily meglepő

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:00:11

@jjulie: dumaszínház. dumagép. sztendapkomedi...

ssi 2011.02.14. 19:02:59

@a-kis-herceg: "összeomlás következik" - sajnos ez is eszembe jutott :-(

ma a villamos nem indult el, pedig a jelzőlámpa miatt lehetett volna,
váratlanul megjelent a kocsiban a villamosvezető, egy fiatal jóvágású,
s mögöttem valakire eltorzult arccal rákiáltott: azonnal szálljon le!
hirtelen mindenki odanézet ...
egy hajléktalan volt, s nem a legelhanyagoltabbak közül,
sajna túl gyorsan leszállt, mert adtam volna neki egy ezrest,
de csak egy kis könnyezésre futotta belőlem, s nagyon rosszul éreztem magam

s nincs bennem semmilyen káröröm, sőt! mindenhol csak az embert látom ... lehet, hogy túl vállalták magukat, nagyon nagy álmokat szövögettek, csak az ország, egy egész ország nagyon nagy biznisz s kockázat

@lüke: :-) Ibi semper est victoria, ubi concordia est

jjulie 2011.02.14. 19:04:56

@lüke:

láttam, nem tűrheted, hogy feltalálták a gyógyszerügynökölést

aszekelyek 2011.02.14. 19:08:39

@parlamentarista: Látom, te is bepálinkázgattál...Miféle többletjogok? A költségeit a ma gyereket nevelők fizetik meg ma, annak, hogy a kisebbség, meg a gyerektelen önzők majdan ne úgy éljenek, hogy nincs senki aki eltartsa őket.Mert nem itt nevelte fel az" okosabbja" a gyerekeit. .... Itt marad egy ezred fegyveres jobbikos és a kisebbség , meg a nyugdíjasok? Eszeden vagy te ember?Nem többletjogot kapnak, hanem annak elismerését, hogy ők most sokkal többet tesznek mindannyiunk jövőjéért, mint azok, akik nem vállalnak gyereket és nem óhajtanak dogozni sem.

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:09:57

@manyike: a patriotizmus... a részvét(el) a fontos... csak mert pont most olvasom:

www.vigilia.hu/2003/8/weil.htm

Ordnassac 2011.02.14. 19:14:39

@manyike: hmmm... utánanéztem egy kicsit ennek. Az MTI-nél lévő anyag (ami pl. a Hír24-en is fent van) egy szót sem szól arról, hogy a Jobbik nem vesz részt az alkotmányozásban, csak annyit, hogy nem készít saját tervezetet.

Lehet, hogy akkor mégis bent maradnak?

lüke 2011.02.14. 19:18:48

@jjulie:
dehogynem,
a kis stilűséget nem bírom
( Cap Ferrat-tól
www.youtube.com/watch?v=wfGAubR0zu4
Brughes-ig mindenhova elvittek, sőt New Orleans-ba is)
www.accga.org/

ssi 2011.02.14. 19:20:37

@a-kis-herceg: :-)))))))))

@Ordnassac:
www.hirvilag.com/gen/belfold/jobbik.hu

nekem is furcsa
egy ismerősöm mesélt a mai Parlamenti Naplóról Mtv1, ahol 12 előtt még nem ezt mondták, de ha csak elírás, javítható is

lüke 2011.02.14. 19:20:39

@manyike:
már Ibi nincs ,aki az egyetértést gátolja, csak savanyúság:)

jjulie 2011.02.14. 19:22:15

@lüke:

ha nem a drága autó gyógyszerben megjelenő árával van a bajod, akkor minek írsz róla?

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:22:24

valahogy erről is a kormány hivatalai, jogszabályai és emberei jutnak eszembe...

auto.indavideo.hu/video/Egy_moszkvai_rendor_mindennapjai

ssi 2011.02.14. 19:22:39

@lüke: nálam még savanyú cukorka van :-) mert dum spiro spero

Ordnassac 2011.02.14. 19:23:36

@Ordnassac: @manyike: vagy csak később jött ki a jobbik.hu-s nyilatkozat, mint az MTI-hír? Zavaros.

Összehasonlításképpen: www.hir24.hu/belfold/215608/a-jobbik-szerint-a-fidesz-a-legitimacio-hianyat-erzi.html

Ordnassac 2011.02.14. 19:24:59

@manyike: nem rossz az! Bár én inkább Haribo-féle gumicukor pártján állok (főleg a klasszikus aranycsomagolásos macis!) ;-)

lüke 2011.02.14. 19:25:56

@jjulie:
hogy félrevezesselek
@manyike::))

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:30:25

azt gondolom, hogy annak a világnak, ahol a pusztítást támogatják az adóforintjaimból és eurómból, annak a világnak PUSZTULNIA kell.

profitline.hu/hircentrum/hir/217579/2300-hektart-vaghatnak-ki-a-szolosgazdak

ssi 2011.02.14. 19:31:04

@Ordnassac: velem él :-) de én nem élek vele
(van nálam, de nem fogyasztom)

itt kell hagynom most Benneteket :-((((((((

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:33:06

a KE hivatalban naqyon komoly szakmai munka folyik. de legfőképp bizalmas...

www.stop.hu/articles/article.php?id=824584

és ezek nem az udvari bolondok, hanem a királyok... megfordult világ ez. fejen áll.

nyünyüge 2011.02.14. 19:35:07

OV kompromisszumképtelensége még sok hülyeséget fog hozni.
Egy halk "bocsesz" és egy minimális korrekció helyett konfliktust gerjeszt a magánszférával - amúgy valószínűleg csak azért, hogy az emberek ne a kormányra haragudjanak, hanem a munkáltatóra.
Meg hogy néhány amúgy is feketelistán levő gaz multit ki lehessen szerkeszteni a sajtóban:

www.fn.hu/allas/20110214/orban_beremelest_iger_maganszferaban/

parlamentarista 2011.02.14. 19:36:22

@aszekelyek:
ne viccelj már, legalább azt lássuk be, hogy a gyerekjóléti intézményeket jelentős részben a szinglik adójából lehet fenntartani, már csak azért is, messze abban a körben a legmagasabb a foglalkoztatás.

a kormány azt mondja, hogy a nagycsaládosok ne fizessenek adót, vagy alig fizessenek, és ezt megideologizálja. oké, a képviselők gyerekeinek többsége magániskolába fog járni, de vajon a középosztályban mindenkinek a gyereke magántanuló lesz?

nem pont ez az adó fog hiányozni a gyermekjóléti intézményekből, mert szerintem pontosan ez fog, most sincs elég pénz, hogy a felnövő generációt rendesen iskolázni lehessen, eztán mégis miből lesz több pénz ezekre. gazdasági növekedést a szinglik csinálják, ne legyen már illúziód.

a kormány pontosan ugyanazt mondja, amit te a cigányokra vetítesz ki. aki gyereket nevel az ne fizessen adót. ezt mondják a cigányok is, pont azt, amit a kormány hirdet. csak még a kormányfő hozzáteszi, hogy a gyereknevelés költségeit írják le a családok ugyanúgy, mint a nyúltenyésztők. vonal alatti az egész kormány, és a támogatóik is.

persze mindig úgy szoktam kritizálni, hogy megmondom, szerintem mit kellene csinálni. végtelen egyszerű dolog. az adóról való egyre nagyobb mértékű rendelkezés.

ha az szjá-ról egyre nagyobb mértékben rendelkezni lehetne, első körben lehente ez 10+10%, aztán 20+20%, majd 30+30%, végül 50+50% ajánlásként ennyit vallási, és világi alapítványok javára, de nyilván azt is meg lehetne engedni, hogy ez a pénz csak egyháznak menjen, vagy csak világi alapítványnak, ki hogyan szocializálódott, akkor ugye az adót fizető, és gyereket nevelő családok pont oda adnák a pénzt, ahová nekik jó, tehát jelentős részben maguknak. a szinglik meg kénytelen kelletlen befizetnék ezt valamilyen szegényeket támogató alapba, tehát az összes szja gyermekjóléti intézményeknek jutna.

a kormány meg azt mondja, hogy gyermekjóléti alapba a gyereket nevelő családok ne fizessenek egy centet sem. hanem ezt írják le, mint a nyúltenyésztők. csakhogy azok társasági adót fizetnek, meg új munkahelyeket teremtenek, a család meg ilyet nem fizet, ilyet teremt. tehát az, hogy a gyermekes családoknak a gyermekjóléti alapokba ne fizessenek nem túl bölcs dolog.

ellenben ha az adóról rendelkezni lehetne, akkor az szja mind ezekbe kerülne, és a szinglik kötelező felajánlásai éppen pótolnák azt az adót, ami a leszakadó családoknál nem keletkezik. és persze a közintézményeknek is jutna pénz, nem érné meg adót csalni, etc.

szóval lehet, hogy én vagyok a hülye, de lehet, hogy téged vertek át.

ssi 2011.02.14. 19:36:54

@Ordnassac:

videotar.mtv.hu/Videok/2011/02/14/12/Parlamenti_naplo_2011_februar_14_.aspx

Gulyás (Fidesz) érvei nálam kevésbé jöttek be, főleg a
2/3 feljogosítja, sőt önállóan meg is tehetik az alkotmányozást

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:37:58

@nyünyüge: ennek sem lesz jó vége. azok nem érzelmi alapon döntenek. racionálisan...

jjulie 2011.02.14. 19:39:07

@lüke:

ok, vezess, olyan helyre ahol csak mi leszünk ketten

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:40:04

"Matolcsyt kérte fel az ország újjászervezésére Orbán."

háromhavonta ünnepélyesen felkérik. matolcsi vajon ott volt az ülésen? tud erről? vagy addig is serényen dolgozott? az ÜRES és ... minisztériumában?

ssi 2011.02.14. 19:42:42

@nyünyüge:
sajna nemcsak az a gond, hogy
- van, akinek csökkent, hanem, hogy van, akinek aránytalanul sokat nőtt a bére
- de legfőképpen, miért nem a saját embereit veszi elő, hogy hol a háttérszámítás, hatástanulmány és miért nem volt előtte !!!! soha semmi önkritika, egy ici-pici se?

lüke 2011.02.14. 19:43:02

@jjulie:
végre egy jó komment:)
hacsak nem te vagy a bostoni fojtogató

aszekelyek 2011.02.14. 19:48:09

@manyike: Az én gyermektelen ismerőseim, nagyon remek emberek de fogyatékosságnak élik meg ezt a tényt, hatalmas veszteségnek. Egyikük állandóan végrendelkezik.... Másikuk is nagyon aggódik, hogy özveggyé lesz és egyedül. 5o körüliek és még aktívak. Ez a szorongás bizony megvan és nagy stressz.Prof. Kopp Mária Nem szokott hülyeségeket mondani. Mindenki fél attól, a gyerekesek is, hogy öreg és magányos lesz de akinek még 5o% esélye sincs, hogy agyereke majd gondoskodik róla és rányitja az ajtót, annak ez hatványozottabb, sokszorosa. Az egyedül élő férfiak abba szépen bele is tudnak halni. Más nem is kell hozzá. Ebből kettő volt a családunkban. Egyszerűen utánahaltak a feleségüknek, semmi bajuk nem volt egyéb.Otthonuk, nyugdíjuk, mindenük megvolt.

parlamentarista 2011.02.14. 19:48:20

@a-kis-herceg:
a know how, a "tudni hogyan" hiányzik.

www.youtube.com/watch?v=GDf2OlExvHc

most a nemzeti együttműkédés rendszerében kell megteremteni a hatékony gazdálkodás feltételeit, csak az elvtársak már lemondtak arról, hogy a szocializmus humánus alapelveit megtartsák, mert úgy képzelik, hogy racionálisan gazdálkodni anélkül könnyebb.

a-kis-herceg 2011.02.14. 19:51:23

@parlamentarista: :))) jo link. imádom az öreget. a viki is ilyen lesz... még van vagy 40-45 évünk és még akkor is ezt fogja nyomatni... joo.

nyünyüge 2011.02.14. 19:58:14

@manyike:
Önkritika, hangosan sohasem lesz. Főleg nem kérésre, felszólításra. Sőt, attól félek, hogy minél több kritika éri a kormányt, annál több hülyeséget fognak csinálni. Mert csakazértis. Egyszerűen képtelen visszakozni.

Hogy miként nem lehetett kiszámítani az aránytalanul sokat, azt fel nem foghatom. Simán lehetett volna azt mondani, hogy cél a 16% egységesen, de a válságra tekintettel x százezer fölött átmenetileg lesz egy sáv. Ami lehetett volna még mindig kisebb, mint 2010 -ben volt.

Azt még el tudom elképzelni, hogy kijönnek majd valamiféle a magas jövedelműeket érintő adónemeket, vagyon, bankbetét vagy hasonló alapon. És így veszik majd vissza jó részét.

Átverés! 2011.02.14. 19:59:50

Visszatérve az ATV-n ma reggel hallott nyelvész elemzésére azt mondta, az OV é vértékelőjéről, hogy ez az ember nagyon fél.Olyan szavakat használt - vas ököl, harc és még sokat felsorolt -

Szomorú mondta, hogy nem a politológusok, közgazdászok, történészek, gazd. szakemberek értelmezik a bezsédeit, ugyanis nekik semmi konkrétumot nem mond.
A nyelvészek, pszichológusok a Szovjetunió nagy öregjeinek szónoklatait voltak kénytelenek így elemezni.

6.Lenin 2011.02.14. 20:08:08

Végre van kormánya Mo-nak.

Váltópárt meg sehol.

MSZP ... már csak a tehetetlenség, gyűlölet, irigység tartja össze őket, de ebbe is fognak belebukni

Jobbik... cigányozni, zsidózni jaj de jó, halihalihó, csak ez nem elég semmire

LMP... sürgősen nevet kellene változtatni FMP-re, Fogalmunk sincs Mi a Politika

aszekelyek 2011.02.14. 20:10:18

@hackbard.celine: Vannak azok akik szerintcuki kis alkotmányunk van és vannak, akik szerint meg nem egézen. Hogy lehet egy lapon említeni őket? Nekem komoly problémám a 89 -es alkotmánnyal, hogy hiányoznak belőle a szankciók, nagyon súlyos és fontos dolgokra. 89-ótra pedig annyi minden történt, hogy messze nem ott tartunk, ahol akkor, tehát ehhez is kell ihfrissíteniaz alkotmányt. A magzati élet védelmét szerintem nem abortusztiltással, hanem a z állapotos nők jogainak és a gyermekes nők jogainak nagy kiszélesítésével kell csinálni. HA valaki nem akar egy magzatot, azt nem akarja.A törvény betűje ugyan meg nem védi azt a nem kívánt gyermeket a rá váró nyomorú élettől. Nem csak szegénység okán. Rengeteg elhanyagolt gyerek is van, olyan helyeken, ahol pénz dögivel van csak a gyerek sose látja az anyját..., mert annak minden fontosabb.Ha akarná a magzatát, akkor akarná. Nem lerázni igyekezne. HA meg is szüli , lerázza. Valahogy. Azok a nők, akik akarnak gyereket , többet is, azzal szembesülnek, hogy megszűnnek munkaerőnek lenni. Nem tudnak majd pénzt keresni. Ezen az oldalon tessék kivonni a kardokat és elérni, hogy ez ne így legyen!Menyemnek, 6 hónapos az unokám, magasan kvalifikált harmincas, fél évet mondtak, amikor még visszavárják dolgozni. Hat hónapos mellől teljes állásba .... Na ezen tessék javítani ! Három év múlva, mindent kezdhet elölről. A karrierépítést is. Munka keresést is. Három évessel se lesz nagyon kelendő....!

Robinzon Kurzor 2011.02.14. 20:10:42

TG nyilván ezután is keményen megmondja majd a véleményét a kormányról, még ha ez a sávelhúzás kapuzattal (és tölgyfalombokkal?) elvesztésébe is kerül.

Egyrészt mert Magyarországon erős hagyományai vannak a mindenkori hatalomtól független, kritikus értelmiségnek, tehát van követendő minta.

Másrészt meg a kormány is jól tűri, sőt, kifejezetten bátorítja a kritikai hangokat, tehát már csak ezért is elképzelhetetlen, hogy a szerzőnek akár egyetlen apró szócskán is el kellene gondolkodnia, hogy akkor ha ezt ő itt leírja, akkor mi lesz a sávelhúzással (+kapuzat és lombok).

nyünyüge 2011.02.14. 20:12:13

"London: "még korai szakaszban járhat" Orbánék csomagterve"

Ja, még csak egy pajzán gondolat :((.

hirszerzo.hu/profit/20110214_londoni_elemzok_orban_beszed

a-kis-herceg 2011.02.14. 20:12:55

@6.Lenin: minek váltópárt? 40 év ÚJ kommunizmus nagy idő. csak most kezdtük.

@Robinzon Kurzor: pszt... csak halkan. a független értelmiség a pénztől nem független.

ssi 2011.02.14. 20:18:17

"Virág elvtárs ekkor egy citromot csúsztat Pelikánnak, s ezt szolgálják fel Bástya elvtársnak. „Mi ez?” – kérdi Bástya elvtárs csodálkozva, meglehetősen fancsali képpel. Pelikán Virág elvtárs megerősítésére megismétli: „Narancs. Ez az új magyar narancs. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.”
hu.wikipedia.org/wiki/A_tan%C3%BA

@6.Lenin: jó Neked! én viszont sajnálom, hogy nem merték megmondani O.V.-nek, hogy az 1-kulcsossal nem fog mindenki jól járni. Volt saját céged? s ha necces a bevétel (önhibádon kívül), öröm a pl. megemelt minimálbért + járulékait kigazdálkodni?

6.Lenin 2011.02.14. 20:20:19

@a-kis-herceg:

Ritka 1 ellenzék, annyi szent. Ennyi tehetetlen balfácánt 1 rakáson. Orbánnak nem is kellene megszólalni, ezek hülyét csináltak saját magukból.

Valaki csodálkozik még a 2/3-on?
Ne tegye, mindenki ballagjon nyugodtan haza, nincs itt semmiféle csoda.
Teljesen hétköznapi történet.

panelburzsuj 2011.02.14. 20:24:22

@6.Lenin:

L L

Nem lehet, hogy reggelente László56-ként ébredsz, de estére Leninné nosztalgulsz a sokcsöcsűben?

Éppen időben észrevetted, hogy van kormány.

Mások türelmetlenebbek:

"Kilenc hónap"

"Lassan ennyi ideje (plusz nyolc év, de kicsire nem adunk) várjuk, hogy mondja már meg, mit akar. Hogy megmutassa magát. Hogy felsírjon végre. Várjuk, mint nagylány házibuli után, aztán vagy megjön, vagy nem."

Tovább itt: orulunkvincent.blog.hu/2011/02/12/kilenc_honap_5

(Mindez csak azért, nehogy TG-t megbúbolja a hatóság egyensúlyvesztésért.)

6.Lenin 2011.02.14. 20:27:06

@manyike:

1 piacgazdaság van, aki nem tud, ne gazdálkodjon.
2 azt mondta Orbán, megegyeztek, de voltak, akik nem tartották az ígéretüket.
3 1 szövegben minden szónak van jelentése, nem szabad kihagyni 1-et sem, mert megváltozhat az értelme.
Az meg ugye....

Terniak 2011.02.14. 20:27:16

@6.Lenin: "Valaki csodálkozik még a 2/3-on?"

Igen. Én egyre inkább.

a-kis-herceg 2011.02.14. 20:29:37

@Teremszolga: orbán sose mondta hogy tud és képes kormányozni.

aszonta 2006-tól: készen áll... +a másik nagyon nem tud...

6.Lenin 2011.02.14. 20:30:39

@panelburzsuj:

Szerinted eddig volt? 2010 előtt.

Miből kellett volna észrevennem?

aszekelyek 2011.02.14. 20:30:45

@Ordnassac: VAlóban, a riposzt a kis pártelnökké avanzsált orvosgyalázónak, nagyon jó volt. mber,,, érti ezt? %3 vol és most 8o% az államadósság. Mirőlbeszél? Konszolidáltan adták át a kasszát, hogy nem szakdt rájuk a menyezet a z ülésteremben? A szocikra... Nem értem. A megszorításokat váró és követelők. akiknek esze agában nem volt más, mint megszorítani a szegényeket. Kövér rendesen a helyére rakta aticicát. Igen. Legjobb, hogy keresztülnéznek vonán, mellényestől. Az újratárgyalás többe kerül, meg z átütemezés. Mondta Orbán. Lehet, hogy a jobbik ezt eddig nem tudta? Soha részletes kifejtést, érvelést és tényeket nem olvastam, hallottam erről egy fia jobbikostól sem. Mindössze a követelését ennek. NEm mintha látnék rá lehetőséget. VAn ugye egy érvényes szerződés pld. a legutóbbi eu-s hitelllre. HA nem pontosan fizetünk, akkor viszik, amit érnek.... Simor-veres féle bűn. Szerintem ez az. Az alkotmány viszont ezt nem rendeli büntetni. Ez is fogyatékossága szerintem. Nem képes normálisan beszélni, ennyi idő után sem. A radikális nem feltétlenül az, amit ő előadott. Lehet azt kulturáltan is. Nem úgy, ahogy vona. Volt egy képviselő, aki dekára mérte a közbiztonságot a ksh adatai alapján.Azt tudom ehhez hozzáfűzni, hogy ami tavaly nem volt bűncselekmény és idén már az, vagy f ősz óta, az van a hirtelen megugrott bűncselekmények száma mögött. Nem pedig a tényleges elkövetett esetek. MAjd ha lesz egy éve, hogy bűncselekmény, ami addig nem az volt, akkor nézzük meg az adatokat. Meg a felderítés és lecsukás arányát. CSak teljesen irreális elképzelések azok, amelyek varázsütésre gondolják megszűnni a bűnözést.Hosszú és nehéz munka. Mint kivárni, hogy vonáról lerohadjon a már inkább nevetséges mellénykéje és elkezdjen úgy viselkedni, mint egy törvénytisztelő állampolgár. Miközben fennhangon gyalázza a többi nem törvénytisztelő állampolgárt.

panelburzsuj 2011.02.14. 20:35:41

@6.Lenin:

A 2010 előttit abból, hogy megkopaszt.

Az utánit meg abból, hogy megnöveszt.

Nem érezted a bizsergést a kabinban? Forradalomkor?

Kát rád pazarolni ilyen kitűnő szóvivőket, hallod ...

a-kis-herceg 2011.02.14. 20:39:40

Siófokon igérte lézerjani, viktor elmondja majd a Nagy Nemzeti Gazdasági Terv részleteit

ma viktor megigérte hogy matolcsi elmondja majd a Nagy Nemzeti Gazdasági Terv részleteit

holnap matolcsi mit fog mondani? hogy: micike jelenése van! ... vagy hogy: "Miért pont én?"

...

egyik gimis osztálytársam trükkje volt. a tanár lapozgatta a naplót óra elején, hulla szag és lapulás. a légy szárnyát is... aztán aszonta: V.Péter! és erre ő: "Miért pont én?" vagy "Miért pont most". meg fogtok lepődni. olyan valószerűtlenül hangzott a gyors visszakérdés, néha volt, hogy megúszta...

6.Lenin 2011.02.14. 20:40:43

@Teremszolga:

Miért, valaki képes lett volna megakadályozni?
Én azon csodálkozom, hogy csak 2/3 lett belőle.

Még ma sem lett világos?

Tudom, mire gondolsz, de ma világos lett az ok, szegényes volt a kínálat. az is marad, amennyiben így megy tovább.

Volt 1 kulcsmondat: eddig csak ez a kormány adott reményt a kitörésre. Vagy valami hasonlót mondott Orbán. Van esély, ez tény.
Volt más ?
Van más?

Ez nem a választók tévedése- mert tájuk gondolsz- szerintem

Terniak 2011.02.14. 20:42:09

@manyike: "én viszont sajnálom, hogy nem merték megmondani O.V.-nek, hogy az 1-kulcsossal nem fog mindenki jól járni. Volt saját céged? s ha necces a bevétel (önhibádon kívül), öröm a pl. megemelt minimálbért + járulékait kigazdálkodni?"

A kormányzati működésben ez nagyon is elképzelhető. Függ a beosztottak sakmai tartásától és szervilis hozzáállásától.

Bennem is gyakran egyre többször az merül fel, hogy vajon mindenről tájékoztatják ezt az embert megfelelően?

6.Lenin 2011.02.14. 20:42:38

@panelburzsuj:

Ez nagyon ovis, szerintem.

aszekelyek 2011.02.14. 20:43:01

@manyike: Örömről szó sem volt. Bérmegállapodásról volt szó.Magánszektorról. Tehát ott keresendők azok, akikre szerintük nem érvényes. Egyes nem túl okos munkavállalók pedig azt hiszik hogy Orbán adott nekik kevesebbet. Pedig a munkaadójuk. Kinek van felmentése a garantált bérminimum alól és miért is?

nyünyüge 2011.02.14. 20:47:08

@a-kis-herceg:
Pár napja hallottam Kéri Lászlót, talán Kunczével az ATV-n.
Azt mondta: nem gondolta volna, hogy a fidesznek nincs kidolgozott gazdasági programja, oktatási programja, frászkarikája. Hiszen 8 évig mindenféle munkacsoportokról, Navrasics által szervezett szakmai kabinetekben készültek a kormányzásra.

Hát a jó ég áldja meg! Hogy Mari néni meg nyünyüge nem gondolta volna, hogy a szakmai kabinet kamu volt, az még rendben. De a politikai elithez több szálon szorosan kötődő szakmabélinek sem tűnt fel? Vagy?

6.Lenin 2011.02.14. 20:47:28

@aszekelyek:

Nagyon szelektív a hallásuk, szemezgetnek.

bariga 2011.02.14. 20:49:11

@aszekelyek: hát ezt a kapitalista elméletet még gyakorolni kellene, mert eléggé nem világos

Terniak 2011.02.14. 20:50:28

@6.Lenin: persze, ugyanarról beszélünk. Nyilvánvalóan nincs (még) alternatíva. Például ebben a tekintetben azt hiszem, hogy Orbán politikusként kiváló munkát végzett. Ugyanakkor én ezt igazán értékelni nem tudom, mert nem vagyok politológus, ennyire nem érdekel egyes politikusok személyes pályafutása stb., az énéletembe nincs hatással, hogy ma ki kinek szól be stb.

Bennem az utóbbi hetekben erősödik az, aminek egyébként, ha nem Mesterházy mondja, sokkal nagyobb súlya lenne: a hatalomra felkészültek, a kormányzásra nem. Még pontosabban a szimbolikus kormányzásra felkészültek.

De azt is állítom, hogy a mostani teljesítménye alapján legalábbis necces lenne, hogy meglenne a kétharmad.

Azt egyelőre nem tudom, hogy ez a Kormány alkalmas-e a kitörésre. Egyelőre várom a bizonyítékot.

nyünyüge 2011.02.14. 20:52:03

@aszekelyek:
Nem a garantált bérminimumon van a vita!

Hanem azon, hogy lehet-e valakinek az új adórendszerben alacsonyabb a nettója, mint tavaly.

Erről nem szólt semmilyen megállapodás. Orbán tett egy felelőtlen ígéretet és most keresi hozzá a bűnbakot.

a-kis-herceg 2011.02.14. 20:52:12

@nyünyüge: ez inteligencia teszt volt. akinek egysejtje még van az tudhatta választás előtt egy éve... a szövegek: hogy nem adjuk ki, mert ellopják meg ilyesmi... szerintem totál egyértelmű volt.

persze a NÉP IQ-ban kb 2-esre vizsgázott (tudod 100 a max...)

ökörpöri: lusta, mucsai, buta rabszolga banda, semmire nem alkalmas... (ő más szavakkal)

6.Lenin 2011.02.14. 20:58:12

@a-kis-herceg:

A kis IQ- val rendelkező NÉP őket is el fogja zavarni, amennyiben valóban nem lesz változás.

Az előzőeket elküldték, jó okkal.

Birka türelme van, mondták az öregek, de azt nem , végtelen az a türelem. Mindig így jár aki lebecsül.

nyünyüge 2011.02.14. 20:59:36

@a-kis-herceg:
amúgy szerintem is meglehetősen egyértelmű volt, inkább az volt furcsa, hogy Kéri úgy tett, mint aki "bevette".
Ha meg tudták, hogy kamu, akkor az "értelmiség felelőssége" lett volna ezt szóvá is tenni.

a-kis-herceg 2011.02.14. 21:02:36

@nyünyüge:

volt róla szó... aki akarta az könnyen megtudta. pl minden választó JOGA belenézni a pártok programjába...

ha ezt nem tette meg vki és úgy ment szavazni, annak bizonyára valamilyen "felsőbb kéz" adott útmutatást...

aszekelyek 2011.02.14. 21:04:51

@a-kis-herceg: Orbán ma március 15-öt mondott. Érdekes egy ellenzék, amelyik jóval a választás előtt is a programját követelte és állította, hogy nincs és most, amikor elég komoly gyomrosokat vitt már be Orbán a támogatóiknak is, akik nem nagyon akarták kivenni a részüket a költségeiből a válságnak, még mindig tagadják, hogy csinálna valamit és lenne programja. Négy évig hazudott, mondja a kis ISM samesza a mi ferinknek, aki még mindig szabadlábon. VAn valaki aki elhiszi, hogy nem megrendelésre keni a főnöke sarát ma is Orbánra? Azt is, hogy öszödön azt mondta, fogalma sincs mi a második lépés. Ezt igyekeznek rávarrni Orbánra. Ez minden, amire ellenzékben képesek? Igen. Kormányon is csak ezt nyomták. Minden rosszról Orbán tehet. Asszem Harrach szépen rá is olvasta....Ne higgyjen el mindent, amit leírnak., hogy minden rosszról Orbán tehet....

a-kis-herceg 2011.02.14. 21:07:00

@aszekelyek: ez nem program. ez IMPROVIZÁCIÓ... ezt te látod programnak, vki vergődik.

aszekelyek 2011.02.14. 21:10:04

@nyünyüge: 5 % béremelésnek meg kell lennie. Akkor nem lehet kevesebb. Azzal a szupery több lesz a borítékban, tavaly szociék. Én emlékszem. Minden ismerősömnek kevesebb volt. mert azt nem hirdették, előre kell nyilatkozniuk, hogyan számolják ki nekik. Most ez is belejátszik. NA de akkor is a zorbánahibás, nem is vitás....:) Azt mondja, utána járnak és megvannak az eszközeik a tisztázásra. Szerintem is.Afelől nincs kétségem, hogy ott tesznek neki keresztbe , ilyen módszerrel is, ahol tudnak, akik akarnak.

aszekelyek 2011.02.14. 21:30:55

@parlamentarista: Tudod milyen keveseknek van 3-4 gyerekük? Azok között, akik dolgoznak. Nem attól nem fog működni a gyerekjóléti intézményrendszer. Olyan keveseknek. Másfél gyerek születik, a kívánt 2és fél helyett. Ez kutatási adat. Nem én találom ki. prof. Kopp Máriáé. Az meg még mindig csak a reprodukció lenne. Igen, azok adójából is működtetik, akik egyébként köszönik nem, hagyják őt békén ilyen zavaró tényezőkkel, mint gyerek és népszaporulat meg ország jövője. Meg az államadósságot is abból fizetik. Nos én arra szavazok, ne kifelé öntsük örökké a pénzünket. Olyasmit dotáljunk ami nekünk hoz ha hosszabb távon is. Nem visz, csak visz.... Nem tudom hogy jönnek ide a megélhetésért szaporodók, hisz ők nem adóznak. Őket eddig is dotálta az állam , munka pedig nem volt elvárás. Ami helytelen volt szerintem. Vetíti ki a rosseb. Az szdsz így rendezte be a világunkat. Nem köszönjük szdsz. És szocik. Elzülleszteni őket nem teljesítmény , sőt. Mellesleg a bajnaival már el is vetették a kenyeret tőlük. Amit Orbán visszaadott. Sztem te ülsz fordítva a lovon. A szinglik önként mit csinálnának kénytelen kelletlen????

aszekelyek 2011.02.14. 21:35:39

@a-kis-herceg: Neked semmi sem lenne az, parttalan is erről veled beszélni.

parlamentarista 2011.02.14. 21:39:44

@aszekelyek:
egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.

aszekelyek 2011.02.14. 21:47:31

@6.Lenin: Az előzőek a végtelen törelmünkre építettek, mer egy bitesek a magyarok, kivéve őket.. Ez nem jött be nekik. A fal adta a másikat nekik. Többször is. Láthatóan az sem segített rajtuk semmit.Ugyanúgy, ugyanazt és soha semmit, aminek kis köze lenne az igazsághoz.

aszekelyek 2011.02.14. 21:53:56

@parlamentarista: Nem. Mindössze nem értünk ebben egyet.A vélemény meg szabad. Nem kell cimkézni.

parlamentarista 2011.02.14. 22:12:46

@aszekelyek:
szóval te valami nagyon egyszerű dolgot nem akarsz megérteni. nevezetesen azt, hogy a gyermekjóléti intézményeket a társadalomnak közösen kell fenntartania.

tehát ez azt jelenti, hogy pont ugyanannyi kötelezettséget kell róni a szinglire, mint a nagycsaládosra. pont ugyanannyit. nem ér megmagyarázni, hogy de az nem nevel gyereket, tehát rossz ember, az meg ötöt is nevel tehát milyen jó.

a születésszám mindig akkor magas, amikor a gyermekjóléti intézmények színvonala magas, tehát amikor az iskolák, vagy mondjuk a szülészeti klinikák, szülőotthonok jól felszereltek, és magas szinten működnek. ennek nyilván mindig a nagycsaládok az első számú haszonélvezői, és utolsó sorban a szinglinek jó ez, mert mire megy, ha felszerelt az iskola, és a szülőszoba. tehát a gyermekjóléti intézmények működésének magas fokára kell törekedni ahhoz, hogy a családok jól járjanak, és semmi esetre sem szabad előjogokat adni a gyermeket nevelő a felső középosztálynak.

egyrészt azért, mert az alsó középosztály leszakad, és egy generáció szakadék alakul ki, másrészt a gyermekjóléti intézményekhez még kevesebb pénz jut, mivel a családosok adóforintjai a rendszerből hiányoznak.

viszont ha az adóról rendelkezni lehet, akkor egyrészt előnyös helyzetbe kerülnek a középosztálybeliek, és az alsó középosztály sem szakad le, pont azért, mert alapítványi rendszerben kisegítik a szinglik. de akkor ő is olyan visszajelzést kap, hogy az adójából milyen csili vili gyerekjóléti intézmények épültek, tehát könnyebben vállal gyereket, sőt az is lehet, hogy még önkéntes munkát is vállal egy árvaházban azért, hogy ebbe a dologba beletanuljon. mivel ugye megszűnt a nagycsalád.

de ebben a rendszerben azt is látni kell, hogy sok esetben egy osztályba fog járni az a gyerek, akik kaptak most 10-20-30-50-80 ezer forint adókedvezményt havonta, és az, aki meg semmit nem kapott. és adott esetben még a szülők sem hibásak, de ha azok mégis csak, akkor a gyerekek biztos nem. szóval már megbocsáss, de én hülyének tartalak, és mindenkit aki ez a családpolitikát támogatja, és nem zavar, ha ez kölcsönös.

és ugye remélem azt felméred ésszel, hogy én nem azt mondom, hogy növeljék meg a családi pótlékot. hanem én jogokat adnék az összes háztartásnak. és nem előjogokat a gyermeket nevelő családoknak. abban igazad van, hogy ez egy vita, és az idő majd eldönti, hogy kinek van igaza.

2011.02.14. 22:20:18

@aszekelyek: nem meg, hanem max. még szabad!!:))

2011.02.14. 22:21:56

@aszekelyek: nem meg, hanem max. még szabad!!:))

2011.02.14. 22:23:21

ó, pardon...:(

Mit szóltok, hogy a Patás megint nem mondott semmit?:)

Neo07 2011.02.18. 14:15:10

"A legutóbbi ülés végén fürdetésre siettem, ezért a napirend utáni – amúgy számomra nagyon hasznos, ismeretbővítő jellegű – anekdotázós-beszélgetős részben inkább kihagytam volna a pálinkát, de a többiek figyelmeztettek, hogy ezzel a beilleszkedésemet veszélyeztetném, márpedig nincs ennél fontosabb."

Azt hittem, hogy a képviselő-testületek nem ivótársaságok, hanem a választók érdekeit képviselő emberek közössége. Ahol, ha valaki absztinens, tudomásul veszik, és nem a kiközösítéssel fenyegetik. Hát a fene tudja... én elképzelhetőnek tartanék egy valóban független álláspontot és világnézetet, ahol nem számít, hogy mi
gondolnak az emberről, hanem az, hogy mit sikerült elérnie az illetőnek, és mit tett a közösség, a választópolgárok érdekében... Egy bizonyos kor felett - már legalábbis részemről - az ember nem akar annyira idomulni a többiekhez, az elvek fontosabbak a pillanatnyi érdekeknél; bár az is igaz, hogy a politika a folyamatos érdekérvényesítésről és az ehhez szükséges megalkuvásokról (kompromisszumokról) szól...

De amúgy. Ezek akarnak önkormányzati rendeleteket hozni? Akik egy jóízű pálinkázás után beülnek a kocsiba, és vezetnek haza?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.08. 19:20:49

@aszekelyek: nagyon kevés, nagyon kevés

Blaskó még mondja is, hogy a színészszakokon is előtérbe kerülnek a balos színészek.
süti beállítások módosítása