Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:45

Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által kimunkált mondatokat adja vissza. Hétfőn 31 percig olvasott, majd a vita végén 28 percben szabadon válaszolt a reakciókra. Előbbiről nehéz lenne bármi újat mondani, utóbbiban azonban akadt egy-két elgondolkoztató megjegyzés.

(Fotó: fidesz.hu)

A miniszterelnök mindhárom ellenzéki frakcióvezetőnek részletesen válaszolt, láthatóan ezúttal is élvezte, hogy rutinos, tapasztalt „politikai veteránként” kioktathatja a hozzá képest kétségtelenül zöldfülű riválisait. Ahogy már korábban írtam, ezen a téren valóban kiáltó is a különbség: az ellenzéki politikusok egyszerűen nincsenek egy súlycsoportban Orbánnal, s bár időnként akad egy-két jó pillanatuk, az esetek többségében egyelőre képtelenek arra, hogy összeszedetten, koncentráltan és hatékonyan kritizálják a kormányfőt - hogy az érdemi, kormányképes alternatíva megjelenítéséről már ne is beszéljünk.

Már korábban is előfordult, hogy a viszontválasz során szabadon, kötetlenül beszélő miniszterelnök olyan állításokat is megfogalmazott, amelyeket máskor, máshol nem. A megírt beszédek során alkalmazott patikamérleget eldobva ezúttal is világosan válaszolt Vona Gábor felvetéseire: az unióból való kilépés („kijelenteni, hogy nekünk ott nincs keresnivalónk, a logika általános szabályai szerint eleve tévedés”), az államadósság átütemezése („kalandorságnak, átgondolatlannak, megfontolatlannak és szakmailag védhetetlennek tartom azt az álláspontot, hogy Magyarország az adóssága törlesztése helyett meneküljön bele inkább egy adósságválságba, és vállalja az ország fizetésképtelenségével járó kártételt”) és a cigányság népszaporulata ügyében („a mi felfogásunk szerint az európai kultúrkör kiindulópontja az, hogy felesleges élet még nem született”) egyaránt.

Schiffer András mondataira reagálva olyan jobboldali (liberális) gazdaságpolitikai alaptételeket fogalmazott meg, amelyeket feltehetően még Bokros Lajos is örömmel hallgatott („szociálpolitikából nem lehet gazdaságpolitikát csinálni”, „semmilyen szociális szempontot nem szabad érvényesíteni az adórendszerben”, „nem fogadom el, hogy a sikeres magyarokat úgy állítsák be, mint akinek még több terhet kéne vinni, sőt fordítva”, „a kormány nem írhat elő a piac számára bérszinteket”). Később Mesterházy Attilának címezve – akit, mint mindig, most is kiemelt és különös lenézéssel kezelt – még azt is megengedte magának, hogy a megszorítást ne tartsa eleve ördögtől valónak („az úgy szokott lenni, hogy a baloldal próbálja megvédeni az embereket az egyébként akár még ésszerűnek is tekinthető megszorításoktól”). 

Számomra azonban a legérdekesebbnek az a rész bizonyult, ahol az LMP frakcióvezetőjének magyarázta el a politika lényegét. Érdemes egy kicsit hosszabban felidézni: „Nem szeretek személyeskedni és nem szeretnék olyan véleményt megfogalmazni a hozzászóló személyéről, amit én a magaméval kapcsolatban kényelmetlennek éreznék. De ahogyan Ön gondolkodik erről a kérdésről, az olyan irodalmi széplelkűségre vezet, vagy legalábbis arra emlékeztet engem. Hát hogy akarunk megállapodni mi óriási hatalmú multinacionális cégekkel, ha előtte nem fogunk pozíciót? Odamegyünk, és kérünk tőlük valamit? Hogy gondolták ezt?! Azért kellett kivetni a válságadókat, hogy legyen tárgyalási pozíciónk! Meg kellett mutatni, hogy Magyarországon, ha szükség van, korábban érinthetetlennek tartott szektorok is, igen, arányosan szerepet kell hogy vállaljanak a közterhekből. Oszt majd innen tárgyalhatunk. És lehet, hogy ez személyesen valakinek nem tetszik, de a hatalomnak ez a világa.”

Orbán Viktor az utóbbi időben egyre több beszédében tesz utalásokat a politika szakmai sajátosságaira. Láthatóan foglalkoztatják hivatásának alapkérdései, s a politikában szerzett rengeteg tapasztalat alapján meglehetősen egyértelmű kép alakulhatott ki benne arról, hogy miként lehet eredményeket elérni, célokat megvalósítani. Nem szeretem a politikai lélekbúvárkodást, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Schiffer felszólalásai, de akár magának az LMP-nek a léte is, bizonyos értelemben saját korábbi, kilencvenes évek eleji elképzeléseire és politikai viselkedésére emlékeztetheti, amely időszakot ma már bizonyára a naivitás, az idealizmus, az útkeresés korszakának gondolhat, s mint ilyet, inkább elfelejteni szeretne.

A „hatalomnak ez a világa” megjegyzés éppen ezért számomra sokkal többet mond, sokkal többről szól, mint a válságadók ügye. Benne van mindaz, amiről egy korábbi bejegyzésben ezt írtam: „Az elkötelezett liberálisnak indult politikus, nekem úgy tűnik, valamikor a kilencvenes évek közepére már biztosan megértette, hogy a politika nagyon kevés dologban különbözik attól, ahogy a gazdaság működik. Kereslet és kínálat szabályai alakítják, folyamatosan figyelni kell az igényekre, de az alkalmazkodás mellett óvatosan alakítani is lehet az elvárásokat. A politika is egy sajátos piac, ahol nincs helye gyengeségnek, önmérsékletnek és altruizmusnak. Nincs helye érzelmeknek és önmarcangolásnak sem: a célok, a döntések és az eredmények számítanak, minden más értelmetlen és érdektelen. Orbán úgy kezdett el gondolkodni, ahogy a sikeres gazdasági szereplők gondolkodnak, s úgy kezdett el viselkedni saját pártjában, ahogy a nagyhatalmú vállalatvezetők viselkednek birodalmaikban. Mindössze egyetlen dologban különböznek: miközben utóbbiak számára a siker egyetlen mércéje a pénz, a bevétel, a nyereség, a Fidesz vezetője ugyanezt a szavazatban, a támogatásban találta meg.”

A miniszterelnök okkal hihet abban, hogy riválisainál sokkal jobban ismeri a politika természetét, és a magyar politikai élet legtudatosabb politikai vállalkozójaként abban is biztos lehet, hogy amíg nem követ el komoly, végzetes hibákat, ellenfeleinek esélyük sem lesz a legyőzésére. Saját példája azonban bizonyos értelemben intő jel is lehet számára, legalább két értelemben. Egyrészt bizonyítja, hogy a hatalom világa megismerhető, a hatalom logikája megtanulható, az az út, amelyet ő bejárt, elméletileg a mai „kezdők” elől sincs elzárva. Másrészt azt is tudnia kell, hogy a túlzásba vitt professzionalizmus, a stílusra, a gesztusokra, az ideákra nem figyelő hatékonyságmániás akarnokság a politikában előbb-utóbb megteremti saját antitézisét: ha nem így lenne, egy olyan csetlő-botló politikus, mint Medgyessy Péter, soha nem győzhette volna le a profizmusára büszke Orbánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr812664043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fundamentalisták 2011.02.25. 22:57:20

p { margin-bottom: 0.21cm; }Bengáziban is győzött a forradalom. Egyiptom, Tunézia után vannak még forrongó államok. Bölcs elemzők állítják, hogy „a kelet” letette voksát „a nyugati értékek” mellett. Lehet. A blog szerzője kevésb...

Trackback: Kamara haszna, juhötvened, nyestbőradó 2011.02.21. 13:22:59

Úgy tekeri vissza pártunk és kormányunk a nemzettörténet kerekét, mint Józsi a vállalati flottás kilométerórát. Gimnáziumban még jól elvihorásztunk a füstadón, kapuadón, meg a kilenceden ami igazából tized – és most tessék, itt az extrémsport adó...

Trackback: Személyre szabott alkotmány 2011.02.16. 16:14:10

Mármint olyan is van néhány közép-ázsiai országban, ahol a pasi tudja, hogy az aktív sokgyerekesek, a határon túliak, a magasabb jövedelműek nagyobb arányban szavazói, ezért akár a társadalom alapszükségleteivel szemben is az ő szavazati jogaikat bővít...

Trackback: Déja vu: ellenzéki durci a Parlamentben 2011.02.16. 10:37:56

Vágó Gábor, az LMP képviselője és az MSZP-frakció tagjai is kivonultak kedden az ülésteremből, amikor a parlamentben kedd délelőtt megkezdődött az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat tárgyalása. (Index.hu) Fotó: Híradó.huMi ez ...

Trackback: Ilyen amikor Orbán a gazdaságról beszél? 2011.02.16. 00:08:21

Itt az idő, mondtam magamban, amikor Lázár azt ígérte, hogy Orbán a mai évnyitó beszédében végre a gazdasági tervekről fog beszélni, ha már az országértékelőn ez nem igazán sikerült..Ehhez képest gyakorlatilag semmi szólt az új tervekről. Nézzük meg, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.18. 00:32:42

@a-kis-herceg: GPS már volt mindnek (térképet úgyse tudnak olvasni). A következő a halradar lesz. Ha valakit mégis megkoronáznak a Duna jegén (esélyesek: Orbán, Gyurcsány), nagy hasznát vehetik, hogy letapogassa az ellenfél alulról támadó, marlinról mintázott tökönszuronnyal felszerelt búvárhajóját. :)

a-kis-herceg 2011.02.18. 00:38:30

off esélyes. mert értette az alapdilemmát. ami az egész melót értelmetlenné teszi eleve...

m2intendans.blog.hu/2011/01/09/otletlada/fullcommentlist/1#c12164507

"Ez a legnagyobb dilemma - a kezdetektől fogva. Műsort csinálni azoknak, akiket valójában el akarunk távolítani a tévétől... "

a-kis-herceg 2011.02.18. 00:39:58

"Nem hiúsági kérdés, nem életbevágó konc, nem zsákmány, amelyhez ragaszkodom. Csinálom, amíg úgy csinálhatom, ahogy értelmesnek látom. "

m2intendans.blog.hu/2011/01/09/otletlada/fullcommentlist/1#c12164637

a-kis-herceg 2011.02.18. 00:41:07

és akkor most mi lesz vele? melyik csatornába megy?

on

porfelhő 2011.02.18. 06:52:48

Ideje előállni a tervekkel.

Az MSZP megérti, hogy az évek óta tartó hitegetés és "átverő-show" után a Fidesz-KDNP-nek nehezére esik a választók szemébe nézni és a várható több száz milliárdos megszorításokat bejelenteni.
Mégis arra szólítja fel a kormány: haladéktalanul álljon elő a konkrét gazdaságpolitikai elképzeléseivel, hogy legalább a türelmét vesztett piacok intervenció ne sújtsák az ország lakosságát - olvasható a párt közleményében".

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=395662

Orbán Viktor hónapok óta hajtogatja, hogy az ország legfőbb problémája a kezelhetetlen államadósság.
Kár, hogy a kormánya csak halogatja az államháztartási hiány kordában tartásához, a fenntartható egyensúlyi pályához vezető úton való elindulást, sőt éppen az ellenkező irányba indult".

hm. "merre van az előre" avagy "járatlan út"?

:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 07:14:21

@a-kis-herceg:
"Ez a legnagyobb dilemma - a kezdetektől fogva. Műsort csinálni azoknak, akiket
valójában el akarunk távolítani a tévétől... "

Szerintem jól csinálják.
Én már egyáltalán nem nézek királyi tévét...

nyünyüge 2011.02.18. 07:34:53

Schmitt Pál a volt jegybankelnököt nevezi ki ma a Költségvetési Tanács (KT) hiányzó, harmadik tagjának.

hirszerzo.hu/profit/20110218_jarai_koltsegvetesi_tanacs

Micsoda meglepetés :(.

a-kis-herceg 2011.02.18. 07:44:26

@simonmondja.: igen a beszélgetésben onnan indultunk. azzal kezdtem, hogy azt a 200 nézőt aki volt/lesz azt behívhatja egy kissebb terembe... nem kell ehhez blog. főleg az MTV2...

a-kis-herceg 2011.02.18. 07:46:42

@simonmondja.: ja és érdekes (főleg pár hét után, utólag), hogy azt írtam neki: nem való ez neki. ahhoz túl gerinces, nem fog menni, ne erőltesse...

komolyan ezt gondoltam róla. még ha bántásnak is vette. ha nem így gondolnám, szóra sem méltattam volna...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 07:56:44

@a-kis-herceg:
Én meg nem értem, hogy a fidesznyikek miért akarnak folyton olyasmit irányítani,

...amit utálnak.

www.youtube.com/watch?v=8qKeVpxWWos&feature=related

...

Tévét is olyanok,
...akik tiltják a gyereket a tévétől.

a-kis-herceg 2011.02.18. 08:06:32

@simonmondja.: a vidi jóóó. még, még, még...

árik a narancs... kicsi az ország, nagy a bánat... kicsi vagyok... ha megnövök belédrugok...

minden csapból fidesznyik folyik, vagy hűbéres, vagy hűbérúr...

de minek őket csesztetni. ne kelljen izgulni. közbeszerzési tv: barátok között. kaszt tv.: ha hűbérúr miatt elpatkol egy kis izé... akkor az nem is bűn... szóval ujra kellne szabályozni a ptk és btk-t...

nem kapnak anynit, hogy ezeket az izgalmakat elviseljék, nem elvárható...

index.hu/bulvar/2011/02/18/ket_vezetot_jelentettek_fel_a_motoros_rendor_halala_miatt/

CSENDES 2011.02.18. 08:32:35

@nyünyüge: És így már megteremtődött a kapocs a nagy NER-hez MNB és KT kapcsolat az együttműködés jegyében.

lüke 2011.02.18. 08:39:15

ha Ordi asszondja, hogy Tölgyessy is aszonta
akkor ok
McKathiék- nem elírás- háborúznak, hidegen
napok óta figyelem mikor a németek magyarok szóló intelmeiröl írtok, én napok óta csak erröl olvasok a német sajtóban-nix MO-
Guttenberg(von zu) lemásolta a diplomamunkáját
szóval ott is devalválódik a politikus, s esze ágában sincs lemondani
(megj. a sas szemü amerikaiak öt választották ki a legtárgyalóképesebbnek)
www.welt.de/politik/deutschland/article12577261/Der-Minister-hat-sich-einfach-bei-mir-bedient.html

lüke 2011.02.18. 08:47:28

A börtönfenyegetésből is előnyt kovácsolhat

csak nem itt szoc. pokolban, ahol
hol kovács nincs, hol kalapács, na meg konzekvencia
index.hu/belfold/2011/02/18/gyurcsanyek_egy_szottyadt_tortaert_versenyeznek/

porfelhő 2011.02.18. 09:43:28

Gyurcsány Bajnai és Bokros segítségével alapít új pártot.?

Jövő hét végén ülésezik a szocialisták választmánya, ahol várhatóan dönteni fognak a Gyurcsány Ferenc által alakított Demokratikus Koalíció Platformról is."

hirszerzo.hu/belfold/20110218_gyurcsany_mszp_jovo#rss

Gyurcsány Ferenc pénteki országértékelőjében a Magyar Nemzet információi szerint a megszokottnál keményebb beszédre készül a párttal kapcsolatban is."

hm. "olvasva", vagy szabadon biztosan megmondja a"tutit" a Gyurcsány.

Szimba 2011.02.18. 09:44:26

Tegnap óta fantáziálok arról a kérdésről, hogy mit tenne Ordi, ha OV lenne a főnöke. Ventura B. tette fel a kérdést, de választ úgy látom, nem kapott.

A kérdés csupán költői volt. Ezzel együtt azért izgalmas, mert szinte biztosra veszem, hogy Mo.-n a főnökök többsége autokrata, ha nem is akkora elánnal és erővel, mint OV.

Én pl. tökéletesen sikertelen voltam a hasonló helyzetekben. Sem az igazság elmondása, a támadás, sem a kompromisszumkészséggel kombinált lépésről lépésre haladás nem működött. (Nyilvánvaló volt, hogy az érdekeink egyáltalán nem találkoztak, hiszen a főnöknek egy célja volt: engem maximálisan kizsákmányolni, miközben a cég jövője mélyen hidegen hagyta.)

Engem a hosszútávú építkezés, a terjeszkedés, a csapatmunka érdekelt, ehhez semmiféle támogatást nem kaptam. Utóbbiban OV valószínűleg remek, és finom, de erős hálót sző az emberei ismeretében, amiből nem lehet kilépni, csak együttműködni, és minden kérést teljesíteni.

Egy ilyen kapcsolati, érdekeltségi hálóban fennakadva, ahol a bűnöket azonnal az orrod alá lehet dörzsölni, szerintem szinte tehetetlenek az emberei.
Illetve, ha kitépik magukat ebből a hierarchiából, akkor légüres térbe kerülnek.

Csak akkor szabadulhatnak, ha OV is így látja jónak (és kapnak valami érdektelen állást valahol, ahol nem igazán osztanak, szoroznak.)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 09:53:38

@Szimba:
A nőket nem engedik az asztalhoz.
Ahogy Tölgyessy mondta, ez egy török tipusú rendszer.

A háló működését itt...

index.hu/belfold/2010/okvalasztas/tarlos_az_obudai_pok/

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 09:58:50

@simonmondja.:
Csak mondjuk azt nem írták hozzá, hogy Tarlós is a háló része.
Akiknek eltusolják a gázolását, azok már mind a háló részei.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.18. 10:01:21

@simonmondja.: van olyan, hogy vétlen gázolás (bár amúgy piás volt emlékeim szerint).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 10:10:45

Hát, ez is, ugye.

Budai Gyula, Wittner Mária, Grespik, Budaházy, Kondor, Zagyva,...

nyünyüge 2011.02.18. 10:14:39

@CSENDES:
Arról nem beszélve, hogy Járai életbiztosítója ezerrel nyomul (lásd BKV közbeszerzés, életbiztosítás minden buszsofőr-nek - mondjuk ilyen buszok és utasközönség mellett jogosan:).

Úgyhogy szerintem kissé (nagyon) összeférhetetlen a dolog.

Off, lazító képajánló:

www.brendanwenzel.info/wp-content/uploads/LongtailedMacaque-450x600.jpg

Szimba 2011.02.18. 10:21:32

@simonmondja.:

OV ugyanez, csak sokkal nagyobb hatásfokkal, és sokkal láthatatlanabb pókhálóval.

@Hepci:

? Hogyan?????:-(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 10:22:25

@nyünyüge:
Arról volt szó, hogy a MOL igazgatósági tanácsi tagsága
összeférhetetlen.

De Járai az más.
Ő az örökös jegybankelnök.

Csak a jussát akarja vissza.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 10:23:45

@Szimba: És talán OV-ról is tud valaki valamit...

Szimba 2011.02.18. 10:26:03

@Hepci:

Azt hittem, a nőkre gondolsz!
Akik nem juthatnak szerephez a Fidesz-nél.

@simonmondja.:

Róla mindenki tud eleget. De ez nem elég, ha ő a pók!

a-kis-herceg 2011.02.18. 10:26:55

@nyünyüge: ez a kép járairól volt? :)

de akkor bukta életbiztosítást kötni. bár lehet olyan szerződés lesz, ami csak világégésre fizet, amikor járainak már ugyis mindegy...

a-kis-herceg 2011.02.18. 10:28:59

@Szimba: és ebbe a hálóba mászott bele ibi, a feketeözvegy... azóta a fekete és nő pókokra vigyáznak. persze ártalmatlan szőke pók mehet, a szaporodáshoz kell...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.02.18. 10:31:15

@Szimba: Vagy...
... a másik lehetőség, hogy a meglepő és mulatságos káderpolitikája,
a borzalmas örökös kinevezettjei ...
a kulcsok őrzői.

Ki az a Szalai Annamária ?

cambridge.on 2011.02.18. 10:33:54

@Hepci: Akkor egy újjal egyenlő értékű lenne.
Ehelyett csak letörlik róluk a port, a penészt.
De a szavatossága ezáltal nem változik.
Mennyi egy politikus szavatossági ideje?
Lehet, ezeknek már régen lejárt?

nyünyüge 2011.02.18. 10:35:15

@a-kis-herceg:
Kinek bukta az életbiztosítás? A BKV elszámolja a cafetéria keretben, a CIG -nek van fix 15 ezer garantáltan, egy összegben fizető ügyfele, ami megalapozza az üzletmenetet.

CSENDES 2011.02.18. 10:41:41

@nyünyüge: Az állatokból elegem van. Reggel kiengedtem őket, hogy dolgukat végezzék. Visszajöttek, majd fél órán belül az egyik kutyának elkezdett feldagadni a szeme, majd a másik. Orvoshoz "kutyagoltunk", allergiás reakció, 5500 Ft két injekció.
Kár volt felkelnem.

Szimba 2011.02.18. 10:54:18

@CSENDES:

Nekem mondod!
De mire allergiás az eb? Milyen fajta?

Szimba 2011.02.18. 10:55:05

@Szimba:

Csak nem a levegőre allergiás:-(((
Amilyen szennyezett:-(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.18. 11:06:50

@Szimba: azokat recickózzák... (lásd: szenátornő esete a Lakhídtól a kiflin át a nyugdíjvédelmi prokonzuli posztig)

CSENDES 2011.02.18. 11:08:08

@Szimba: Hát ez az, eddig semmire sem volt allergiás.
A doki azt mondta, lehet megnyalt egy békát. Egyébként a fajtáját tekintve UV (németjuhász-rottwiler).

nyünyüge 2011.02.18. 11:17:38

Feltalálták az antilézert - fény helyett sötétséget csinál.

Az új találmány lényege az, hogy felépítésének köszönhetően a bejutó fotonok addig pattognak benne, amíg teljesen el nem nyelődik az energiájuk.

www.hir24.hu/it-mobil/218082/feltalaltak-az-antilezert.html

Antilázár vajon mikor lesz? A találmány lényege az volna, hogy a bejutó hanghullámok addig pattognak bennek, amíg teljesen el nem csitulnak.

Szimba 2011.02.18. 11:30:19

@Hepci:

Jahaj!:-)))) Tényleg.

@CSENDES:

Röh...:-))))
Bocsánat, nem illik kinevetni egy kutyát. De ez valami fergeteges feltételezés.
Nálunk a kertben egyszer láttam békát, kb. 1 percig, mert a kutya azonnal megette.

Kb. olyan gourmand, mint a Hepci. Bár nem filézte, és nyúzta, de rántva aztán, nagyon volt:-(((

Szimba 2011.02.18. 11:32:08

@CSENDES:

Nem erre mondják, hogy KE (keverék eb)? Mi az az UV?

Szimba 2011.02.18. 11:36:23

Az én egyik kutyám a bolhára, a szárazeledelre, no, meg rám allergiás:-(
A macska pedig egyszerűen finnyás. Igazi Whiskas macska, már ami a táplálkozási szokásait illeti. Máj, marhahús, csirkemell, csak inak és zsír nélkül véresen, halból a hek nem jöhet szóba. És állandóan belekóstol a reggeli kávémba, ha nem figyelek.
Nem egészen normális:-(

CSENDES 2011.02.18. 11:44:27

@Szimba: A lányom macskája pedig a lány poharába iszik bele. De csak az övébe, s mindegy mi van benne.

CSENDES 2011.02.18. 11:45:59

Ez az allergia féle pedig elég rémisztően nézett ki, mert először az egyik szeme vált csíkká, majd a másik is. Mire az orvoshoz értünk (5 perc séta) a pofája is ödémás volt.

Szimba 2011.02.18. 11:46:13

@CSENDES:

Azt úgy szokták mondani, hogy sétatéri keverék.

A macs. vizet is inna a poharamból, de megakadályozom. Nálam a pohár a szekrény tetején van:-)

Szimba 2011.02.18. 11:49:20

@CSENDES:

Az enyémen csak millió vörös pötty jelenik meg, amit a szőrétől nem látni, viszont intenzíven vakarózik, és akkor rohanok Frontlyne-ért, meg váltok más eledelre.

Valamint iszonyatosan fél a petárdáktól, és minden szilveszter, meg a környéken rendezett születésnap idején szétrágja az ajtót. Most is az asztalost várom.

CSENDES 2011.02.18. 11:50:44

@Szimba: Nálam meg a macska van a szekrény tetején. Én fel sem érném, nemhogy oda tegyek egy poharat.:-)))

Szimba 2011.02.18. 11:50:45

Azt hiszem, a hatalom téma kifújt. Jöhet Gyurcsány évértékelőjéről az elemzés!:-)

Szimba 2011.02.18. 11:52:09

@CSENDES:

Az enyémnek tériszonya van.:-) Az ablakpárkányra is 7 év után tutam rászoktatni, hogy ott szórakozzon a járókelőkön.

lüke 2011.02.18. 12:09:43

@parlamentarista:
az alulról épitkezés egyszer 45-ben, majd egy kis fénysugár lön 89-ben, azt az oligarchák tönkretették
felülröl diktálnak évszázadok , s hülyeségeket
(ennek megfelelö a képzés is: diktátum)

lüke 2011.02.18. 12:18:22

a Bokros, Bajnai Gyurcsány mellöl hiányolom Kunczét
ekkor teljes lenne a bukottak meg/gyözö politikája

lüke 2011.02.18. 12:21:47

@cambridge.on:
egy am. elnök 2 ciklust vállalhat,s ez jogos

Szimba 2011.02.18. 12:22:47

@lüke:

Jahaj!:-))
Kuncze már riporter lett az ATV-nél.

Szimba 2011.02.18. 12:23:32

@lüke:

Ezt kellene az alkotmányba bevenni!!!!

lüke 2011.02.18. 13:02:50

@Szimba:
itt fordítva alkotmányoznak,
másutt korlátokat építenek bele, itt benne lesz :a világvégéig uralkodunk,sajna hamar eljön

cambridge.on 2011.02.18. 13:12:44

@nyünyüge: És mindez, hogyan kapcsolódik egy a politikával, (főleg magyar) politikusokkal foglalkozó bloghoz?
Ja, már értem.
Ötletadó kiindulási pont.

@lüke: Ahogy írtad korábban, ott működik a kiválasztási rendszer.
Többnyire.

a-kis-herceg 2011.02.18. 13:32:39

sőt, ha egy miniszterelnök max egy ciklust lehetne (az akár 6 év...) akkor nem a választási kampány üzemmód tartana folyamatosan, hanem akár igazat is lehetne mondani...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.18. 13:42:34

@Szimba: amit a mienk nem eszik meg, azt megvacsoráljuk. Legutóbb pl. csirkemell nem köllett neki. Elég szar is volt...
A pármai sonka iránt viszont hál'isten mutat érdeklődést, sőt, a magyar parasztsonkával is beéri. Általában a legalább 3500 Ft/kg árú húsok és felvágottak jöhetnek szóba. :)

cambridge.on 2011.02.18. 14:00:00

@Hepci: Mennyi ideig tartott megtanítani nekik az árcédula olvasását?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.18. 14:05:00

@cambridge.on: a húspótló anyagokat és segédanyagokat/aromákat remekül kiszagolják. Szerintem simán kiválasztanák 100 csirkemellből az egy kapirgálóst a 99 teszkós közül...

a-kis-herceg 2011.02.18. 14:06:13

off Esztergom....

bruhhahhahaha:)))) senki nem ismerheti meg az ÁSZ jelentést... mi lehet benne? az ÁSZ üti a KIRÁLYt? milyen tanulmány az, amit SENKI nem láthat... ez az új tanácsadói rendszer? amikor a megrendelő sem ismerheti meg miért fizetett...

döbbenet...

meggyesahibas.blog.hu/2011/02/18/titkos_asz_jelentes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

cambridge.on 2011.02.18. 14:15:05

Költség csökkentés Fidesz módra.
Ez várható a kisebb parlament esetében is.

index.hu/belfold/2011/02/18/dragabb_lett_a_ketharmadara_csokkentett_letszamu_onkormanyzat/

Szimba 2011.02.18. 15:17:43

@Hepci:

Az enyém nem eszik felvágottat, sem füstölt árut.
Viszont imádja a füves whiskast, meg általában a füvet:-)
A szobanövényeket is:-(
Iszonyatosan válogatós, előbb jó messziről megtekinti a tálját, és ha nem tetszik neki, felháborodottan elrohan, még a szőrét is felborzolja.

Sovány is. Szerintem vigyáz az alakjára.

Szimba 2011.02.18. 15:19:48

@cambridge.on:

Nevetni fogsz, a számára nem teljesen friss halat sem eszi meg. Én megsütöm és jóízűen befalom.

Viszont előkóstolónak verhetetlen, amit meg sem kóstol, az garantáltan nem minőség vagy nem tökéletesen friss.

Szimba 2011.02.18. 15:20:57

A NOÉ alapítvány oldalán viszont kínálgatnak egy teljesen fehér, gyönyörű kandúrt:

www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=1&aid=1885

Szimba 2011.02.18. 15:22:02

@ubul2000:

Kandúr.

Hová gondolsz? A nőnemű macskáim a jég hátán is megéltek, és mindent megettek.

Szimba 2011.02.18. 15:22:50

@Szimba:

Természetesen ivartalanított, mert én felelős állattartó vagyok!

Szimba 2011.02.18. 15:25:51

"Pokorni Zoltán a képzések minősége mellett hangsúlyozta a hasznosságot is, mint mondta tucatjával indítanak olyan szakokat, amelyekre nem biztos, hogy szükség van. Véleménye szerint hiteles képet kell kialakítani arról, hogy egy adott szakon végzettek milyen arányban tudnak majd elhelyezkedni, nem biztos, hogy szükség van évente 780 jogász képzésére, de hozzátette, mindezt az évi 609 kommunikáció szakos hallgató arányában is meg kell vizsgálni. A piaci igényekhez és a társadalomhoz kell igazítani a rendszert - hangsúlyozta a politikus."

Ehhez mit szól majd Ordi?

hetivalasz.hu/itthon/pokorni-vallalhato-a-torvenytervezet-utolso-valtozata-35562

marhaszív 2011.02.18. 15:43:07

Tökéletes elemzés! Orbán abszolút professzionális politikus.
Mára nem maradt egyetlen komolyan vehető ellenfele sem a hazai palettán.
Még Gyurcsánynak lett volna esélye anno valahogy felzárkóznia hozzá, viszont neki rapid módon sikerült tönkrevernie önmagát.

ssi 2011.02.18. 16:54:16

@Hepci: szeretnék nálad cicus lenni :-)

@a-kis-herceg: mennyivel jobb nekünk: mi őszintén szóvá tehetjük a cikit lézer-luxus-lázárra vonatkozóan, a többi polgármesternek, meg frakciótársnak meg ilyet nem szabad

@nyünyüge: szocik - logikus lenne:
- ... nem törik most magukat, hogy váltópártnak tűnjenek
- ... egyre inkább csak a választókhoz beszélnek
- ... főleg szakmaiak akarnának lenni

az idő és ami alatta történhet:
- kormányról kiderül a jó/rossz szándék, képesség, teljesítés
- ellenzékről kiderül, hogy jó/rossz-erős/gyenge alternatíva-e

elvek:
- ha vkit ennyire le akarnak nullázni -> akkor a támadókat is 0-nak kell tekinteni, s közvetlenül a zemberekhez kell beszélni
- nyert tavaly a pont az ellenkezője leszünk, s ez a megközelítés továbbra is nyerő lehet
- ma mindent átsző a politika, próbálják meg csak szakmailag

@lüke:
a politikai színtér, mint egy vetésforgó
a bukott politikus politikai, vagy rendőrségi kategória?
O.V. 8 évig bukott politikus volt? s ha pl. nem őt jelölték volna ME-nek az is maradna, bár győzött a Fidesz?
civil világ / közszereplők (pl. művészek, celebek) / politikusok - más mércével mérünk?

ssi 2011.02.18. 17:21:29

hírekből vett lehetőség: Gy.F. új pártot alakít

s ezt tovább gondolva: felszabadultságok
- Gy.F. új pártvezetőként végre nagyon harcias lehet
- megmaradt MSZP Gy-F. nélkül végre elindul valamerre

a-kis-herceg 2011.02.18. 17:38:24

hirszerzo.hu/belfold/20110218_gyurcsany_evertekelo

azért van egy diszkrét bája, hogy a demokráciát védi gyurcsány-bolgárgyuribá...

a király szétveri a demokráciát! zavarjuk le a királyt! legyen másik király (pl ÉN)!

ubul2000 2011.02.18. 17:40:25

@manyike: Kizárt dolog, hogy Gy. kilépne. Elveszítené a pénzügyi, infrastrukturális, és jogi védelmet.

a-kis-herceg 2011.02.18. 17:42:17

de legalább ilyen bájos ahogyan a kormány média (hírtv) "ellenzéki" korrupciós ügyeket szimatol...

megérzi a viszki szagát

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=363899

aszekelyek 2011.02.18. 17:58:51

@ubul2000: Meg aztán a szájzáras típus el nem ereszti a koncot. , míg él. Kilépés nem de pártszakadás lehet. A Táncsicsot zsbere teszi, az szép lesz....

aszekelyek 2011.02.18. 18:02:13

@nyünyüge: Emklékszem, hogy milyen rosszul volt kormánypárti ismerősöm, anno, idézem, de miért pont Járai? amikor jegybankelnök lett. :) asszem akkor működött együtt rendesn a kormány és a jegybank. "oo2 májusáig. Aztán elég zürös volt , Simor és a miferink egy ideig szépen eltangóztak a mesterségesen alacsonyan tartott forinttal és aztán az egkbe szökővel. Amibe az nekik fájt....., nekik semmibe... PS. ők is jól együttműködtek csak az eredménye annak rémületes.

aszekelyek 2011.02.18. 18:03:37

@parlamentarista: A zuschlag németül azt jelenti, különböző címeken plusz fizetendő díj a banknak. :) azért szeretnek nálunk a bankok. Így már világos?

aszekelyek 2011.02.18. 18:06:27

@namitirok: Elég primitív is, ami mindjárt ismeretessé teszi a célcsoportot is, akiknek nyomják. A valóvilág nézői, nagyjából fedik. Six pack joe és besenyő pista bácsi, margittal és evetkével.

aszekelyek 2011.02.18. 18:11:02

@Szimba: Evidens. Nálam is kandúr a hisztis. Meg a követelőző.Na jó, a 18 éves öreglány cicám, a tejért tényleg raplizik:) a kalcium viszont neki tényleg kell.A kis csontjai már nem nagyon erősek. Óvatosan mozog. pedig pár éve Helyből ugrott méter húszat függőlegesen. Most elmagyarázza, hová tegyem fel, vagy le. :D

aszekelyek 2011.02.18. 18:13:33

@simonmondja.: Ez megerősítette egyik szdsz-es is. Ne legyenek már a többiek olyan álszentek. Nőknek a komnyha, meg a gyerek oszt jónapot. Mint a hous parkban : "Húzzál vissza pulcsit kötni, a te dolgod a szülés....."

aszekelyek 2011.02.18. 18:15:40

@a-kis-herceg: Szeretném ha valaki megtalálná a baloldali lézerblokkolókat is. Kiegyensúlyozottság jeligére:) MA házon kívül vagyok este. Vacsi.

ssi 2011.02.18. 18:17:03

Gy.F. idején már megfigyelhettük, hogy a valós problémák közvetetten követhetőek pl. a közzé tett tervekben

2010. november 16.
"2014-15-re a GDP arányos államadósság a GDP 70 százaléka alá csökkenhetne .. államadósság az előrejelzések szerint a GDP 78,9 százaléka lesz 2010 végén." - ez utóbbit 80% felettire várják
ecoline.hu/penzugyek/20101116_orban.aspx

2011. január 19. O.V. interjú a Bildnek.
"február-márciust jelölte meg a tranzakció lehetséges időpontjaként, és hozzátette, hogy a magyar államadósság a 2010 végén mért közel 80 százalékos szintről már tavasszal a GDP 72 százalékára csökkenhet.
ecoline.hu/penzugyek/20110119_orban_imf.aspx

2011. február 16. NGM közleménye
"2010-es 80 százalékról 2014-re 70 százalék alá csökken a GDP-arányos államadósság"
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/ngm-2014-re-70-szazalek-ala-csokken-az-allamadossag-341153

@ubul2000: pedig egy kis háttértaktikázás, összeesküvés, egy kis váratlanság ... olyan izgi volna :-)

lüke 2011.02.18. 19:37:07

@ubul2000:
ebben nem vagyok biztos,
elég pénze van ,hogy fizessen

lüke 2011.02.18. 19:49:56

@manyike:
bukott politikus országos szégyen
(lehet bünügyi is, láttuk Craxi, Kohl ,nézz át a szomszédba Gasser PÜ miniszter)
nem rendör államban- MO nem az, Fr o. pl igen-miért lenne rendörségi? csak elmúlt már a Rákosi féle rendszer
OV-ra konkrétan, a válaszom: igen
(bár a levezetés sántít)
kettös mércével csak a skizofrén magyar média mér, az értelmiségnek-müvész -a rendszer kritika a feladata
akik beállnak valamely vonalba, már csak csökkent értelmüek
lehetnek
a celeb az utóbbi kategórába tartozik,mert a hirnévért nemcsak a pártját, de családját is eladná-van rá elég sok magyar példa-
sok híresség nem engedi a családja közelébe a nyilvánosságot- helyesen- ,ahogy a netre se kell felkerülnie, mert lehet, hogy nem szeretnék a családtagok

a-kis-herceg 2011.02.18. 20:30:03

@aszekelyek: erre a posztra már én se gyövök. de lászt minit komment:

ti kormányoztok b+.
az ellenzék dolga hogy a nézi... a kormányé, hogy LOP...
süti beállítások módosítása