Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
feb 28
22:46

Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni) politikáját. Ezúttal sem veszem a bátorságot, hogy belemenjek az egyelőre teljességében még nem is ismert csomag gazdasági elemzésébe, a kaptafánál maradva így most is csak arra a kérdésre keresem a választ, hogy mi lehet a program politikai következménye.

Az elmúlt napok eseményei alapján világos, hogy a kormány maga is súlyosnak érzi a politikai kockázatokat; ha nem így lenne, nem tett volna annyi kísérletet a Fidesz arra, hogy legalább részben valahogy más irányba terelje a közvélemény figyelmét.  A kabinet még azt az ismert technikát is beveti, hogy a csomagot elsőként nem a kormányfő, hanem két minisztere ismerteti, ezek azonban összességében lényegtelen – bár nem teljesen alkalmatlan – politikai technikák. Bárki is a bejelentő, bármilyen csomagolásban is nyújtják át a pakkot, a döntések politikai árát végső soron Orbán Viktornak és a Fidesznek kell megfizetnie, s hogy mekkora lesz ez az ár, az elsősorban nem a kommunikációs keretezés és elterelés sikerétől függ, hanem két – ma még kérdéses – elemtől. Attól, hogy (1) a közvélemény mennyire érzi majd a bőrén a „reformokat”, (2) továbbá, hogy a kiadások csökkentése mennyire vet fel hitelességi kérdéseket azzal a politikai párttal szemben, amely ellenzékben minden hasonló lépést csípőből elutasított.

Bár akadtak olyan fideszes politikusok, akik olykor ellenzékben sem féltek a megszorítás szó használatától, mint például az egyik holnapi bejelentő, Navracsics Tibor („Úgy gondolom, hogy szükség van megszorításokra az állami működés területén… ” – bővebben itt), a párt elnöke, Orbán Viktor az elmúlt években számtalan megnyilatkozásában tette világossá, hogy elutasítja a további nehézségeket, kellemetlen változásokat hozó politikai döntéseket. Hozzáteszem, hogy ebben nem áll egyedül a magyar miniszterelnökök sorában: az internetes keresők a „nincs szükség megszorításokra” kifejezés kapcsán tömegesen hozzák Gyurcsány Ferenc mondatait, vagy akár Medgyessy Péter 2002 augusztusi – a mából visszatekintve rettentően tanulságos – interjúját. A választók azonban a szocialistákat már alaposan megbüntették a könnyű álmok ígérete és a fájdalmas valóság közötti ordító különbség miatt, így ma a kérdés az, hogy elkerülheti-e ezt a sorsot a politikai kommunikációban általában lényegesen ügyesebbnek látszó Fidesz.

Nekem úgy tűnik, a megszorítás-retorika olyan mélyen bevésődött a választók fejébe, hogy kommunikációs eszközökkel, valóságmagyarázó technikákkal ez a csata a kormányoldal számára nem nyerhető meg. A Fidesznek sem arra nincs esélye, hogy elfeledtesse a szavazókkal korábbi álláspontját, sem arra, hogy sikeresen eltagadja, másnak láttassa a mostani döntéseket. Ezek a próbálkozások bizonyos körökben lehetnek ugyan hatásosak, de a nagy szavazói táborok viselkedését nem az fogja meghatározni, hogy a szóvivő a köztévé műsoraiban mit mond a kormány politikájáról. Éppen ezért gondolom azt, hogy – ahogy az ehhez képest kevésbé közvetlenül érezhető és megítélhető ügyekben, mint például az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán is - most is jobban járna a kabinet, ha az elterelő, átfestő, eltagadó kommunikáció erőltetése helyett inkább arra koncentrálna, hogy világos, egyértelmű mondatokkal elmagyarázza a választóknak a nehéz döntések indokait és a tőlük várható gazdasági hasznokat.

Tisztában vagyok azzal, hogy az uralkodó kommunikációs paradigma (bár ez veszítené el egyszer az érvényességét…) szerint az ismétlésre és egyszerűsítésre építő üzeneteknek nem szabad meghaladniuk egy tizenkét éves gyermek értelmi szintjét. Ennek ellenére lehetnek olyan ügyek, amelyek esetében ez a technika óhatatlanul csődöt mond: különösen kormányon és különösen az emberek hétköznapi életére közvetlenül hatással lévő ügyekben. Ha valóban ilyen – hosszú távon tényleg nehezen elkerülhető - bejelentésekre készül a kormány, a bűvös szavaknál én jobban bíznék az értelem erejében.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr12699854

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Súúúhanterz - Cipővadászok 2011.03.01. 10:08:30

Tegnapi cipővadászatunkon Parlamentben jártunk. Arra lettünk figyelmesek, hogy a miniszterelnök úr furcsán feszengeni kezd, pedig nem is Mesterházy Attila beszélt.   Érthető módon kíváncsiak lettünk, vajon mi történik a pad alatt... -&nb...

Trackback: Parasztvakítás helyett 2011.03.01. 09:43:19

Én csak azt kérem, hogy ne tessenek azt kommunikálni, hogy a tömegközlekedési támogatások megvágásával tulajdonképpen nemzeti sétaprogram indul az egészséges életmód jegyében!Állítólag ma végre felszáll a füst, és állítólag ma végre az ügyetlen bűvészt...

Trackback: A szavak ereje 2011.03.01. 08:33:01

A megszorítás-retorika olyan mélyen bevésődött a választók fejébe, hogy ez a csata a kormányoldal számára nem nyerhető meg.

Trackback: Pániktünet a kriminál-hisztéria? 2011.03.01. 08:18:13

Vajon törvényszerű, hogy ahová pártunk és kormányunk beteszi a lábát, ott azonnal galád gazdasági bűntettekre derül fény? Mi a terv, mi a cél?Most éppen a Fradi háza táján pattant ki botrány: napokkal azután, hogy a Fidesz országos pártigazgatóját, Kub...

Trackback: Orbán Viktor nem Winston Churchill 2011.03.01. 08:10:15

Képzeljük el, ahogyan Churchill kizárólag arról beszél, milyen jó lesz a megnyert háború után, majd a mikrofont átadja valamelyik miniszterének, hogy akkor szóljon ő néhány szót a vérről és a könnyekről. (Fotó: fidesz.hu) A legutóbbi ígéretek szeri...

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 01:14:05

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó eredményekkel büszkélkedő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2011.02.28. 22:55:39

Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy azoknak a politikusoknak/újságíróknak/közembereknek, akik az elmúlt négy évben folyamatosan a megszorítások fontosságát hangsúlyozták, milyen retorikája lesz a holnapi bejelentés után? Vajon méltatni fogják Orbánékat azért, mert egy (elvileg) általuk eddig támogatott gazdasági szisztémát követnek, vagy permanensen szembehelyezkednek vele, pusztán politikai megfontolásból?

sheva09 2011.02.28. 22:59:44

Véleményem szerint holnap is a megszokott mellébeszélést fogjuk kapni olyan cinikus tálalásban ami sajnos szintén megszokott ettől a kormánytól. Kíváncsian várom!

Szimba 2011.02.28. 23:03:06

Szerintem önmagukban a megszorítások nem okozhatnának óriási felháborodást, vagy elutasítást.

Viszont az, hogy bizonyos dolgokra, mint pl. a magyar focira rengeteget kíván költeni a kormány, új stadionépítésbe kezd, miközben az oktatásra, egészségügyre, alapvető és nagyon fontos dolgokra nincs pénz, az nagyon élesen fog látszani a választók előtt.

Hiába népszerű a foci, az akkor sem tömegsport. Hiába állítják azt róla.

Hol marad a cigányintegráció?
Hol marad a munkahelyek megteremtése, vállalkozások támogatása?
Hol marad a felsőoktatás színvonalának gyors emelése?
Hol a pedagógusképzés minőségivé tétele?
Hol van a magyar kultúra támogatása?

Stb., stb.

Nekem már semmiféle világos és érthető magyarázatra nincs szükségem. Sem a Fidesztől, sem mástól.
Ismét csak a leglényegesebb dolgokról nincs szó, ismét elmaradnak a legfontosabb reformok.

Ezt nem lehet megmagyarázni. Sem 12 éveseknek szóló szinten, sem semmilyen szinten.

vazzup 2011.02.28. 23:03:57

Máté: aztán ennyi hazugságon, amit Orbán és a slepp elkövetett, mi méltatnivaló akad? Attól, hogy éppen jó dolgot tesz (aminek a felét elhazudja, szokás szerint), még nem lesz jó ember, sem jó miniszterelnök. Attól még ugyanolyan hazug, hitelétvesztett marad.

Szimba 2011.02.28. 23:12:19

Nem a börtönöket kell szaporítani, nem a büntethetőség korhatárát kell levinni, hanem minőségi nevelő-oktató intézményeket kell teremteni a helyi igényeknek megfelelően.

A közoktatás azonban egyre nívótlanabb, helyette a drága magánintézmények próbálják a felső középosztály gyerekeit beszippantani. A tehetősebbek pedig külföldre küldik a gyerekeiket tanulni. Akik már nagyon ritkán térnek vissza.

Az orvosokra sem szép szavakkal, hanem az egészségügy reformjával, és a fizetések emelésével lehetne hatni.

A Fidesz sem mer meglépni olyan reformokat, amik pedig elkerülhetetlenek. Ebben hasonlítanak az MSZP-re.

A nyugdíjkérdés megoldása is felemás. Ha állami nyugdíj lesz mindenki számára, akkor legalább azt vezetnék be, hogy minden egyes adófizetőnek legyen saját számlája a befizetéseiről, annak hozamáról, és arról, hogy mennyi nyugdíjra számíthat majd, amikor eléri a nyugdíjkorhatárt. Mert előbb -utóbb képtelenség lesz a fizetésének megfelelő összeget adni, sőt, talán a felét sem.

A svéd modell, vagy legyen bármi a neve átgondolásra való lenne. Lehet, hogy csak 10-20 év múlva dől be a nyugdíjrendszer, de akkor is a Fideszt és a mai kormányokat fogják ezért felelőssé tenni.

Szimba 2011.02.28. 23:22:11

Még egy átgondolatlan elképzelés:

A rokkantnyugdíjasok átvizsgálása, rehabilitációja, munkához juttatása. Az elképzelés valójában nagyon szép. A gond ott van, hogy az egészségeseknek sincs munka, nemhogy a betegeknek. Persze élhetnek munkanélküliként, kaphatnak átképzést, de hol akad ma 4 órás, 6 órás munkakör, amely nem megterhelő egy leszázalékolt ember számára, aki ráadásul kiesett a munkából.

Ezt a projektet sem a végénél, hanem ott kellene kezdeni, hogy előbb munkahelyeket teremteni, cégeket bevonni az akcióba, adócsökkentést ígérni a munkáltatóknak, ha cigány munkást vagy rokkantnyugdíjból visszatérő embert foglalkoztatnak.

Azután lehet rehabilitálni, továbbképezni, és irányítani az embereket a megfelelő munkahelyekre.

A lakáshitelesek számára megoldást kell nyújtani. Bérlakássá átalakítani a fizetésképtelenek lakásait állami, önkormányzati segítséggel (hol erre a pénz?).

Stb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.02.28. 23:23:03

@Szimba: akkor már oly mindegy lesz nekik...
Mióta Antall meghalt, nem akadt magyar politikus, aki átélten és folyamatosan felelősséget érzett az ország jövőjéért. Kacskaringók, minden nap egy újabb csata, amit meg kell nyerni valahogy - így nem lehet.

cambridge.on 2011.02.28. 23:25:13

Tavaly Augusztus-Szeptember környékén, amikor a csontvázakat keresték, kellett volna ezeket meglépni.
Most, az elszaladó élelmiszerárak, a felelőtlen adóreform sokakra kedvezőtlen hatása mellett a bejelentésnek sokkal komolyabb politikai következménye lehet a Fideszre nézve.
Igaza van az elemzőnek, végre értelmes embereknek kellene tekinteni a szavazókat.

Szimba 2011.02.28. 23:32:20

@Hepci:
Igen amolyan éppen hogy a felszínen tartjuk a fejünket stílusban megy az utóbbi hetekben minden.

A Fidesz ugyanolyan gyáva, mint az MSZP. Ebből is látszik, hogy csak a saját hatalmi és pártérdekeik lebegnek a szemük előtt, nem az ország jövője.

Különben nem azon sumákolnának, hogyan kellene ostyíába csomagolni a híreket, meg miként lehetne elterelni a lényeges dolgokról a figyelmet, hanem éppenhogy a legnagyobb erővel igyekeznének feltárni a valóságot, minden területen, és a szakmai szervezetekkel kompromisszumra jutva a legfontosabb dolgokat kezdenék el megvalósítani, megváltoztatni.

Tiszta, világos beszéd kellene, nem a nagy pátosz, meg a 2/3-os nagy mellény.

Ordnassac 2011.02.28. 23:33:52

Mindenesetre valóban érdekes lesz a dolog, főleg, hogy mikor fog a "strukturális átalakítás" kifejezés a "reform" szó népszerűségi szintjére csökkenni.

Meg aztán persze az is, hogy az egyes elemeket mivel fogják magyarázni. Ugyanis (ha igazak a sajtóhírek) akkor lesz egy-két húzós dolog is benne.

Aztán még érdekes kérdés: tud-e az ellenzék a kormányoldal ezen lépéséből profitálni? (Ez persze függ attól, hogy mennyire tudja megértetni az emberekkel ezeknek az ügyeknek a szükségességét.)

Vajon továbbra is az arrogánsnak tűnő nyilatkozatokat fognak tenni vagy esetleg úgy viselkednek, mint ma Navracsics napirend előtt?

ssi 2011.02.28. 23:34:04

@poszthoz: politikai hatások
1.
ha a befektetők, a piac nem reagál érzékelhetően negatívan, a törzsszavazóknál többen még biztosan reménykednek tovább
2.
mivel a megélhetés már drágább, s még inkább az lesz, s sokak jövedelme nem nőtt számottevően - az emberek jelentős része mélyen elgondolkodik ezen, bárhogyan is becézgeti is a kormány
3.
- kormány kemény csatája lesz, különben idő előtt elvesznek: adósság miatti felelősök, s csak az elmúlt 8 évből
- nem a királytévében, de kiderülnek majd gazdasági számok: pl. a 2010-es hiány több, mint 3.8%, a költségvetési lyuk jelentős része azok miatt van, akiknek nagyot nőtt a fizuja, nő a munkanélküliség, megszűnnek alapítványok stb.
- melyik lesz hihetőbb? a többség nem fog most jobban élni, de kit tart ezért felelősnek majd???

@Szimba: :-)
látványpolitizálás a széles összefüggések feltárása, kezelése helyett

ulrike (törölt) 2011.02.28. 23:35:40

Tudom, hogy nem ildomos dolog, ha az ember saját magát ismétli, de míg Manyikének írtam valami válaszfélét az előző poszton, s közben bejött ez az új. Tévelygésem tk. ebbe vág jobban, becopypastozom hát magamat a ködöt növelendő:

Azt hiszem, az adósság felhalmozásából valamennyi politikai erő derekasan kivette részét. Az 'istenadta nép' is. Az előbbiek egymásra fogják, az utóbbiak a bankárokra, zsidókra és egyéb erre alkalmas személyekre, mert ők maguk hogy is tehetnének róla.

Orbán tk. azt mondja, emberek, én most egy kicsit nagyon megszorongatlak titeket meg a péztárcátokat, de ne feledjétek, ezt azért teszem, hogy kiegyenesítsem, mit a libsi-komcsi kormányok elgörbítettek (elloptak).

Mindenki tudja, el kell kezdeni az adósság törlesztést, de nem mindegy, hogyan reagálja ezt le az 'istenadta': TV székházt gyújtogat, vagy szidja a kommunistákat, zsidókat, bankárokat, multikat, de fizet.

Szóval be kell lássuk, kutya nehéz dolog lehet ezt lenyomni a torkunkon, mert szabadságharcban nagyok vagyunk. Pontos, kitartó, értelmes, jól szervezett munkában meg visszafizetésben már kevésbé. Valakinek el kell kezdeni. A hülye szocik nem tudták.

ssi 2011.02.28. 23:36:40

@Ordnassac:"úgy viselkednek, mint ma Navracsics napirend előtt?"
bocsi, nem láttam - milyen volt? köszi

sárkányfő 2011.02.28. 23:37:43

Akasztják a hóhért.

Lájk :)

ssi 2011.02.28. 23:42:17

@ulrike: :-) s ha minden párt vállalná a maga felelősségét? - lehet, hogy egészen új út nyílna meg az ország előtt?

Szimba 2011.02.28. 23:42:59

A kommunikációs paradigmaváltásról meg annyit, hogy a Századvég egy semmitmondó beszédet egészen szépre és okosra sminkelt. Csakhogy a valóságban az a beszéd, az évértékelő sem világos, sem okos, sem előremutató, sem konkrét nem volt.

A Századvég "fordítása" sokkal tetszetősebb, de könyörgöm, miért kell egy miniszterelnöki beszédet utólag lefordítani???

a-kis-herceg 2011.02.28. 23:45:22

"Nincs ember, aki elég erős és okos ahhoz, hogy elhárítsa szóval vagy cselekedettel azt a balsorsot, amely vastörvénnyel következik lényéből, jelleméből." (Márai Sándor)

sárkányfő 2011.02.28. 23:48:07

@a-kis-herceg:
hú ez nagyon jó idézet, köszönöm. és nagyon ül most erre a szitura, szép választás.

Márai 4ever :)

ssi 2011.02.28. 23:50:48

- körön kívülről könnyebb belelátni és belátni?
- ha 2006-ban nyer a Fidesz, a szocik fele idő alatt fele annyit vétkeztek volna?
- előző posztból áthoztam
"Többen jöttek ma azzal, hogy miért is nem veszünk részt az LMP-vel Szíjjártó úr legújabb találmányában az elmúlt nyolc év államadósság növelését vizsgáló albizottság munkájában. Az államadósság szerintünk is az egyik legnagyobb probléma az országban, ám ami most folyik az egy politikai színjáték. Valójában a Fideszt is nagy felelősség terheli abban, hogy idáig jutottunk.
A rendszerváltó elit alkalmatlan volt arra, hogy érdemi módon menedzselje a gazdasági átmenetet és így az államadósság kezelését is. Sokkal többet vitáztak anno arról, hogy milyen legyen a címer, mint arról, hogy miként menjen végbe a privatizáció folyamata. Az államadósság nagy ütemű növekedése pedig 2000-ben indult meg az egekbe Fidesz kormányzat alatt.
A 2002 és 2010 közti gazdaságpolitikai bénázás, és az érdemi gazdaságpolitikai stratégia hiánya, ennek következtében az eladósodás valóban az MSZP sara. Ám ha megnézzük az akkor ellenzéki Fidesz javaslatainak végösszegét , és feltesszük, hogy elfogadásra kerültek volna, akkor ma egy sokkal nagyobb adósságállománnyal szembesülnénk.
Amiért most mégis napirendre kerül a téma, az egyértelműen összefüggésbe hozható azzal, hogy holnap bejelentésre kerül Orbán megszorító csomagja. Egyértelműen az elmúlt nyolc év mantrájával akarnak takarózni akkor is, amikor a saját személyi jövedelemadó rendszerük által okozott költségvetési lyukakat akarják betömni. Az adórendszerrel sokaktól vettek el keveset és keveseknek adtak sokat, mindezt pedig a megszorításokkal akarják helyre hozni. Mindeközben csak annyit hallunk a Fidesztől, mint mindig: elmúlt nyolc év, elmúlt nyolc év. Félreértés ne essék, nagyon sok mindenért kárhoztatható az MSZP, de azokért a károkért nem, amit a Fidesz improvizatív gazdaságpolitikája okozott. Mint ahogy azért sem, hogy a rendszerváltás politikája megbukott."
vagogabor.blog.hu/2011/02/28/az_allamadossagert_az_elmult_husz_ev_politikai_elitje_a_felelos_1

@Ordnassac: :-)X

freehckr 2011.02.28. 23:53:00

@Szimba:
„A rokkantnyugdíjasok átvizsgálása, rehabilitációja, munkához juttatása. Az elképzelés valójában nagyon szép. A gond ott van, hogy az egészségeseknek sincs munka, nemhogy a betegeknek”

Na itt álljunk meg egy pillanatra. Akikről itt említést teszel, azok egy nagyobb része eleve dolgozik, de mivel rokkantként vannak nyilvántartva, ezért más-más módon vannak bejelentve (mondjuk részmunkaidőben), tehát mondhatni szürkén, vagy feketén.

A „munkahelyteremtést” és a sokat emlegetett egymillió új munkahelyet ne csak úgy értsük, hogy vadonatúj, ma még nem létező álláslehetőségek számát kell gyarapítani, hanem többek közt a jelenleg már létező, de nem adózó munkavállalókat kell bevonni az adózásba. Ez is „munkahelyteremtés”... papíron...

Kicsit tessék odafigyelni... :)

sárkányfő 2011.03.01. 00:00:14

tetszik pl. a gyógyszeres rész.
fogadunk, hogy azok akik ki voltak bukva a 300 ft-os vizitdíj miatt, simán le fogják nyelni, hogy most nem vizitdíjban, hanem gyógyszerárban kell megfizetniük ugyanazt a pénzt? :)

magyar (értsd: fideszes) ember hátából szíjat lehet hasítani, csak Orbán suhintson az ostorral. még meg is köszönik neki.

persze az is lehet, be fogják maguknak magyarázni, hogy nem a gyógyszeres különadó miatt nő a gyógyszerek ára... ebben már rutinjuk van az eddigi különadók kapcsán.

Szimba 2011.03.01. 00:00:36

@freehckr:

Akkor máris lenne kb. másfélmillió új munkahely. Igaz a vállalkozóknak legalább a fele adózik is. (Nem a teljes bevétel után, de adózik.)

A másik fele a villanyszerelőktől, a kőművesekig (vízvezetékszerelők, asztalosok, ácsok, stb.) minimális adót vallanak be. Nálunk nem működik a számlaadás kötelezettsége, és mindaddig nem is fog, amíg a vásárlónak nem érdeke, hogy ez működjön.

Ugyanis az áfa nem írható le, viszont jelentősen megnöveli a szolgáltatás árát.

Így aztán szerintem a rokkantnyugdíjasok munkavállalása a legkisebb része az adócsalásnak.

ulrike (törölt) 2011.03.01. 00:04:53

@manyike: Indifferens. Bevállalja, nem vállalja, az övéké, mint az árnyék, de a ruhák megszaggatása most már ezen nem segít.

VALAHOGY EL KELL KEZDENI TÉNYKEDNI IS. S ez nagyon nehéz, be kell látnom. Még akkor is, ha nem vagyok Orbán fan (sem), kívánom, hogy sikeredjék, mert ez mindannyiunk érdeke.

Hogy ez egy jó darabig működjék, az emberek támogatását valahogy meg kell tartani, mert e nélkül nem megy. Erre van a komcsizás, elszámoltatás s egyéb parasztvakítás.

Ha most - joggal - azt mondanád, hogy értem, de mi a fenének ilyen ócska, aljas módon, egy évvel ezelőtti önnön magukat is meghazudtolva kell ezt beadni a népnek. Zavarban lennék a válasszal, mert azt még sem mondhatom, hogy mi az ilyeneket kajáljuk szivesen. Ugyanis mi ennél sokkal okosabbak és őszintébbek vagyunk. Csak valami miatt nem ennyire okos és őszinte politikusokat választunk magunknak négyévente.

Szimba 2011.03.01. 00:05:13

@sárkányfő:

Egyszerűbb lenne bejelenteni, hogy azok akik nyugdíjba mentek, kapnak egy szép évet, aztán tessék jelentkezni aktív euthanáziára.

Persze eu konform módon. Fenékbe dugott elektromos kábító bottal.

sárkányfő 2011.03.01. 00:09:50

@Szimba: várjuk ki a hivatalos bejelentést... már csak pár óra... bennem van a kisördög, hogy a szivárogtatás is a ködösítés része... szokásuk a fiúknak... na de majd meglátjuk... mindenesetre ha tényleg ezek lesznek, akkor... hm. na majd holnap.

ssi 2011.03.01. 00:13:04

@a-kis-herceg:
- már többször előjött a jogászi fifika, a még éppen jogszerű, a morál meg nem számít
- illegális pénzeket kicsempészni egyeseknek a párttársakkal szemben is nagy kiszúrás és a társadalommal szemben is
- nagy pénzeket legálisan fizetésként, támogatásként, pályázatként stb. kiosztani - milyen kategória a politikai elittől?

- Navracsics mondta ma a parlamentben: "gyarló emberek vagyunk, történhetnek hibák ... ezeket feltárják az ellenőrzések, nem úgy, mint az előző kormány idején ... mindenki teszi a dolgát, így előrébb juthatunk a korrupció felszámolásában."
- biztos ez? vagy megint csak "332. A szavak ereje" ????
- Schiffer András pedig arról érdeklődött, hogy "ki számoltatja el az elszámoltatókat." (Budai, Papcsák, Meggyes, Lázár, Gulyás ..)

a-kis-herceg 2011.03.01. 00:13:21

@ulrike:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen." (Surányi Miklós)

freehckr 2011.03.01. 00:13:32

@Szimba:
„Akkor máris lenne kb. másfélmillió új munkahely”

Igazság szerint addig nem foglalkozom a kérdéssel, amíg „hivatalosan” be nem jelentik nem érdekel, majd meglátjuk ez a részét. Mindenesetre csak arra a felvetésedre írtam mindezt, hogy előbb a munkahelyteremtés... nos, a kamu rokinyugdíjasok kiszórása a rendszerből valamilyen szinten már munkahelyteremtés.

„Igaz a vállalkozóknak legalább a fele adózik is”

Ha vállalkozó, akkor adózik. Pont. Nem lehet összemérni azokat az összegeket amiket a vállalkozók könyvelési ügyeskedéssel elrejtenek az adóhatóság elől (tulajdonképpen legálisan), azzal az összeggel amit a tisztán külföldi tulajdonú multinacionális vállalatok adózatlanul visznek ki az országból (legálisan, kormányzati támogatással). Utóbbi nagyságrendekkel több. Ha már ez a téma, akkor inkább az lenne szerencsés ha állandósítanák a válságadót és a bankadót, illetve keményebb lenne a piacfelügyelet (hogy ne tudják ezeket a terheket visszavágni a polgárokra a multik).

„nálunk nem működik a számlaadás kötelezettsége”

A számlával nem érsz semmit, az adómorálon kell javítani, hogy megérje bevallani. A számlaadási kötelezettség csak tévút, egy újabb baromság ami lent a polgárok szintjén bullshit.

Szimba 2011.03.01. 00:13:57

@sárkányfő:

Igaz. Megyek is aludni.
Jó éjszakát!

ssi 2011.03.01. 00:16:28

@ulrike: :-) egyértelművé kell tenni, hogy átlátunk a szitán, s minél előbb, mert ez az országos érdek; kaptak 2/3-ot, használják fel másként, mert a minta ragadós, s az is sokat árthat

jó éjt :-))

jupiter 2011.03.01. 00:54:25

Nézzük az eredményeket is!
Azért bejött a FIDESZ egy ellenzékben tett ígérete. Mégpedig:
"ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT NÉGY ÉVE'"
sajna amint látható, ez még pár évig aktuális is lesz...
;-)

Ventura Blvd 2011.03.01. 01:00:52

"Minden népnek olyan kormánya van, amilyet érdemel."* - Gyorsan hozzáteszem - "szabad". Minden szabad népnek... És a magyar - leszámítva az elmúlt évtizedekből magával hozott sötétséget, érdektelenséget és fatalizmust - szabad nép, hála Istennek.

De, fogalma sincs a demokráciáról, a(z állam)polgári felelősségről, az egyén lehetőségeiről, hogy változtasson az állam működésén.

Így vannak ezzel a szomszédaink is, a Szerencsés Ausztriát** leszámítva.

Ha marad a béke, akkor már csak 200 év, és belejövünk a politizálásba. Érték lesz a demokrácia, és össze tudunk fogni pozitív ügyekben is, függetlenül attól, hogy szépapáink íróasztalán Fletó vagy Vitya fényképe virított.

És kétszáz év múlva elborzadunk majd attól, hogy milyen hangon, milyen sunyi módon, megvető szemlélettel szóltak itt kormányok a szavazókhoz. (A "nép"-hez, a "nemzet"-hez, a "magyarok"-hoz, mindannyiunkhoz nem is tudtak, nem is akartak fordulni. Az volt magyar, a nép fia-lánya, zember, aki rájuk szavazott, a többi fasiszta söpredék, avagy panelproli, nyugger.) Látjuk majd a félelmeiket, de nem lesz kimutatható 1% tiszteletük sem. Viszont találunk néhány lerágott csontot a saját pecsenyéjükből. És szépunokáink nem fogják visszakívánni őket.

Persze, csak ha érdekesen és értelmesen át tudjuk adni tapasztalatainkat. Egyelőre a kölykök úgy utálják a politikát, ahogy a politika tesz rájuk magasról. Akinek van egy kis szellemi tőkéje, bátorsága, az csomagol...

Bár ne lenne igazam!

------------------------
Ordipédia:

*“Toute nation a le gouvernement qu'elle mérite.” Joseph de Maistre, 1811 (1753-1821)
**Bella gerant alii, tu felix Austria nube. / Nam quae Mars aliis, dat tibi diva Venus. - Kriege führen mögen andere, du glückliches Österreich heirate. / Denn was Mars (den) anderen (verschafft), gibt dir die göttliche Venus.

igényes 2011.03.01. 06:30:51

"a politikai kommunikációban általában lényegesen ügyesebbnek látszó Fidesz."

1. A fentiekkel kapcsolatban vitatkoznék, hiszen a hazugságok nem ügyes kommunikációt jelentenek. Egyébként mint emlékszünk sokszor hárman, négyen is mást mondtak egy témáról. Mi ebben az ügyesség?

2. Elérkezett a történelmi pillant az Unióban! Feladathoz az embereket, megfelelő embereket a megfelelő feladatokhoz.

A feladatok megoldásához nem Orbán kell, Matolcsy sem kell.

Vajon leesik Orbánnak tényleg, hogy az 500 milliós Unió nem kér belőle? Most tényleg lehetne távozni az egész kormánynak, hol van Schmitt Pál szerepe, bölcsessége, hazaszeretete, erkölcse?

Link Elek 2011.03.01. 06:37:43

sikeres politikus nem bizik az ertelem erejeben. amelyik bizik az elbukik egy demagog nepszonokkal szemben (lásd: Orbán)
inkabb az az eselye a fidesznek, hogy jelenleg nincs olyan szonoki kepessegekkel megaldott politikus, aki kepes lenne kiallni a népnyúzó fidesz ellen.
de itt most torgyán szerü politikusok szamara piaci rés keletkezett.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.03.01. 06:42:46

ebbol a spiralbol nincs kijovetel, keszuljetek

sprenczl 2011.03.01. 06:43:46

Megint megy a károgás, mint a G.I.M. (Gonosz de Ismeretlen
Médiatörvény) esetén...az index a 100 kicsi Kóhn Bandita hazája.

collateral collector (törölt) 2011.03.01. 06:49:22

ne az emberekkel fizettessék meg :D

világoszöld 2011.03.01. 06:59:12

Egyetértek azzal, hogy a kommunikáció egy 12 éves gyermek szintjén zajlik. Csakhogy. Ha a gyerek eddigi havi zsebpénze volt pl. 5000 Ft , most lecsökkentem 4.500-ra, miközben az én fizetésem jelentősen nő, előadok neki valami zagyvaságot a háztartás strukturális átalakitásáról, közben azt veszi észre , hogy még az eredeti 5000 Ft-os zsebpénzből se tudna már kijönni , mert úgy elszaladtak az árak pl az édessségboltban, nos, akkor fütyülne a magyarázatokra, akármennyire egyszerüek. Főleg, ha közben azt látja, hogy mi meg anyjukkal Balira utazunk nyaralni, ő meg eheti a rántott levest itthon a nagymamával.

nyünyüge 2011.03.01. 07:09:38

@sárkányfő:

"....5. A fő kockázatot elsőre a megvalósíthatóságban látjuk. A számok szép nagyok, de a felsőoktatásban, az önkormányzati és a nyugdíjrendszerben erőteljes intézkedésekkel lehet csak teljesíteni, ezekről egyelőre semmit sem lehet tudni. A másik rizikó a növekedési hatás. Ilyen mértékű kiigazítás keresleti oldalról érdemben lassíthatja a gazdaságot, de még ha az adócsökkentési program ellentétes irányú hatására is tekintettel vagyunk, az egyenleg akkor is enyhén negatív. Ezért a kínálat oldali ösztönzők erőssége, vagy is a csomag részleteinek minősége dönti majd el, hogy hozhat-e érdemi növekedési hatást az intézkedéscsomag, vagy inkább további lassulást eredményez..."

www.portfolio.hu/gazdasag/itt_vannak_a_matolcsy-csomag_elso_reszletei_rovid_ertekelessel.146030.html

különvélemény 2011.03.01. 07:16:37

@Szimba:
"Hol marad a cigányintegráció?"
Kéárdezd meg a cigányokat!

"Hol marad a munkahelyek megteremtése, vállalkozások támogatása?"
Vannak erre utaló jelek.

"Hol marad a felsőoktatás színvonalának gyors emelése?"
Mi a franc ez a felsőoktatásmánia? A középiskolákban kellene rendet rakni és akkor nem lenne ennyi idióta a felsőoktatásban.

"Hol a pedagógusképzés minőségivé tétele?"
Lásd előző.

"Hol van a magyar kultúra támogatása?"
?

igényes 2011.03.01. 07:17:15

Nagyon érdekes, hogy egy ország, egy állam sem hatalmazott fel nemhogy egy világbajnok labdarugót, pláne nem egy másodosztályú játékost ország vezetésére, kardvívót államfőnek.

Miért van az, hogy Pelé nem lett Brazilia elnöke. Di Stefano Spanolország királya, Beckenbauer Németország kancellárja? Nem is vállalták volna.

Orbán egy pályát nem látott be, hát még egy országot!

különvélemény 2011.03.01. 07:19:49

@Szimba: "Mert előbb -utóbb képtelenség lesz a fizetésének megfelelő összeget adni, sőt, talán a felét sem."

Ezt komolyan nem értem.
Milyen alapon várja el valaki, hogy munka nélkül továbbra is ugyanannyit keressen?
Ez valami alapjog amiről én nem tudok?

Rókakígyó 2011.03.01. 07:23:01

Megmagyarázni sokszor próbálták már, hogy miért kell még több pénz a rosszul működő államhoz, de ezt a nép sose vette be, ezért nem próbálkoznak mostanában ilyennel. A baj az, hogy a vezető urak továbbra is feneketlen pénzeszsáknak tekintik az államkasszát és szinte csak a megfelelő pénzösszeggel való feltöltését tartják fontosnak. Most lesz miből kivenni és még a libsikarvalytőke is tapsolni fog hozzá:)

ubul2000 2011.03.01. 07:37:52

@igényes: Nevedhez méltatlan hozzászólás. Az államfő párbajtőrvívó volt nem kardvívó. Több igényességet a hozzászólásokban!

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.01. 07:39:38

@Szimba: volt ez a számlalottó kezdeményezés....olyan csendben halt el, hogy már senki sem emlegeti.

jjulie 2011.03.01. 07:45:06

aztán ha a fidesz is elenyészik, mi lesz, illetve mi lenne,

aztán ha kormány sem lenne, mi lenne?

hát belgium lenne
a tesco és társai szervéznék a kajáltatást, a bankok kezelnék a pént, az audiba meg a mercédeszbe járnának tovább a betanított munkások a szalagra,, bezáródna egy sereg fölösleges iroda, és iskola, az emberek meg megértenék, hogy nagyon is aktívan törödniük kell a maguk sorsával, nem pedig szar szemét harmadosztályú, magukat politikusnak álcázó hazudozóktól várnák a politikai hűségért járó politikai segítséggel való előrejutást

leülne a sok szottyatdagyú jobbágytudatú bírka, magába nézne, aztán meg maga körül is néznelődne végre nyitott szemmel, és elgondolkodna, hogy mi a faszt is kezdjek azzal a szerencsétlen ténnyel, hogy megszülettem, és élek, ahelyett, hogy politikus bejelentésére vár, hogy meghallja, hogy a politikus megszabadítja a gondolkodás kínos terhétől, és juttat neki valami olyan anyagí támaszt is amiért meg sem kell mozdulnia

az idő halad, az illúzióhegyek pedig az égig nőnek, a politikusok az égig növesztik őket, mert a szavazatért ezt várja a nép cserébe

Rá Dios 2011.03.01. 07:48:20

Zavar, hogy nem vesznek komolyan, aggaszt, hogy nem értenek hozzá, dühít, hogy már saját maguknak is hazudnak.

Én marha...

jjulie 2011.03.01. 07:50:12

@ubul2000:

"professzorr úr, professzor úr lemaradt egy zárójel"

utána néztél már a tulajdonnevek és névmások összetett kapcsolatának, hogy tágítsd műegyetemnáci műveltségedet?

barata 2011.03.01. 07:50:50

Nem vettétek észre: permanens forradalom helyett mostanában a permanens reform a divat.

jjulie 2011.03.01. 07:56:24

@barata:

a permanens "melyik újjamba harapjak" homlokránc mélyítés, és beszéd közbeni könyökkel való akaratlan szárnycsapkodási vergődés a divat

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 08:06:02

Most már tényleg nincs más hátra, minthogy kamerát ragadjanak és kérdezzenek...

www.origo.hu/index.html
-Tarlóstól-

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.01. 08:07:40

A handabanda Orbán kormány eddigi "sikerei":
Íme egy gyors leltár, amely messze nem teljes.

Az alkotmány szétverése, új, konszenzus nélküli pártalkotmány szerkesztése. Schmitt Pál a Sándor-palotában. Megfigyeléssel fenyegetett köztisztviselők, visszamenőleges 98 százalékos adóztatás. Az alkotmánybíróság szétverése, amely immár korlátozottan ellenőrizhet, ha akar egyáltalán. Pártkatonák a Költségvetési Tanácsban, az Állami Számvevőszékben, a médiatestületben, az ügyészség élén. Botrányos médiatörvény, amely nem más, mint a cenzúra bevezetése, pártos lett a "közszolgálati" hírszolgáltatás. A sajtó munkájának akadályozása a Parlamentben, házi DJ-ből tévéintendáns.

Béremelés ígéretével becsapták a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat. Szétverik az oktatási rendszert, vegzálják a kórházigazgatókat, semmibe veszik a szakszervezeteket. A magáncégeket kommandóval fenyegetik, mintha bármi közük lenne ahhoz, hogy egy magáncég kit és mennyiért foglalkoztat. Akire éppen vonatkoznék egy törvény, azonnal egy lex-Akárki létrehozásával mentesítik. A brutális válságadók bevezetésével nemzetközi károkat okoztak, emiatt csökkent a hitelezés és nőtt a banki, a telekommunikációs szolgáltatások ára. Megbukott a cselédadó, ellopták a magánnyugdíjakat. Lassan egy éves munkásságuk alatt nőtt az ország kockázati felára és az államadósság. A hitelminősítők éppen a bóvli fölé árazták be az országot. Az előző ciklusban folyamatos építkezés folyt, a kormányváltás óta az uniós fejlesztések gyakorlatilag leálltak. (Ami épül: Mercedes, Audi, még Gyurcsány, majd Bajnai hozta ide.) Az egészségre káros hamburgerfogyasztást korlátozzák, de pálinkát bárki pancsolhat. Forintpusztító mondataikkal bedöntötték a devizahiteleseket, azóta sincs a gondra megoldás.

Rosszabbul élünk, mint egy éve: jóval drágább az élelmiszer, a benzinár az egekben, nő az infláció, egyre több embernek gond a mindennapi élelem beszerzése, a lakás fenntartása. Cserébe az egykulcsos adóval az emberek háromnegyedének csökkent a bére. Viszont Orbánéké nőtt. Nem kicsit, nagyon.
Szociális érzékenységükre jellemző a kétmillió forint feletti bér, az urizáló dolgozószoba, a havi 600 ezres Audi, az adósságban úszó önkormányzatok, néhol az adófizetők a cimborák perköltségét is kifizetik. Megbízási szerződések születnek a haveroknak a zuglói 40 milliótól az NFÜ-s kétmilliárdig. Kétes múltú elszámolók jelentenek fel mindenkit, de az esztergomi Meggyes esetében elfordítják a fejüket. Terrorelhárításnak nevezett házi kommandó létrehozása.

Magyarország nemzetközi tekintélye romokban. Szégyen, ahogyan a miniszterelnök Strasbourgban viselkedik, az uniós elnökség teljes kudarc. Orbán bűne, hogy elmarad a gödöllői csúcstalálkozó. A kettős állampolgárság diplomáciai gondokat okoz, a szavazati jog megadása megosztja a határon innen és túl élő magyarokat, ráadásul igazságtalan az itt adót fizető anyaországiakkal szemben. Szétverték a filmgyártást, az Operát, a színházi struktúrát pártkatonákkal töltötték fel, lapjaik támadják leghíresebb kortárs íróinkat, a filozófusok ellen már per is indult.

És most az elrontott kormányzás miatt a zemberek felkészülnek Orbán Viktor megszorító csomagjára. Egy legyengült, félelemben élő nemzet várja az újabb, "nemzeti megújhodásnak" nevezett kínzást.

kigyurt álat 2011.03.01. 08:10:41

Az a lényeges különbség, hogy a szocik idején megszorítások alatt az adók és járulékok emelését értették, és mindenkitől egyre több pénzt vettek el, hogy a fenntarthatatlan szociális kiadásokat és a felesleges állami munkaerőt finanszírozzák. A kiadásokat azok nem is akarták csökkenteni, emlékezhetünk, volt is egy kis játék valamelyik minisztérium honlapján, hogy osszuk el a költségvetést: a nyugdíjasoknak vagy a tömegközlekedésre vagy egyébre adjanak-e kevesebbet.

Most viszont a fenntartható és fejlődő gazdasági háttér megteremtésén van a hangsúly a felesleges szociális kiadások csökkentésével, családokat támogató adórendszerrel, a munkára való ösztönzéssel, és hogy az adóalanyok be is fizessék az alacsonyabb adókat. Ez az állami újraelosztás valódi csökkentése, és ez minőségileg teljesen más, mint a szoci-féle megszorítás. Ennek a rendszernek a potyautasok nem a nyertesei, hanem vesztesei lesznek, ami nagyon is helyes.

Sir Galahad 2011.03.01. 08:12:25

A Fidesznek egyszerűen nincs más választása, mint megpróbálni ködösíteni, maszatolni. Ha igazat akarna mondani, kénytelen volna beismerni, hogy az országot olyan gazdasági csapdába terelték az elmúlt 20 évben, amiből nincsen kiút - se akármekkora megszorítással, se máshogy. Vége.

Így, elkenve a valóságot, talán egy-két évet még ki lehet húzni... az országból a pénzt kiszivattyúzó köröknek ez az érdekük, de paradox módon az országnak is, mert így legalább egy kicsit húzni-halasztani lehet azt a pillanatot, amikor az embereknek kinyílik a szeme. Nyerünk pár sanyarú, de békés évet, mielőtt minden összeomlik.

Szimba 2011.03.01. 08:13:10

@különvélemény:

Rosszul fogalmaztam. A nyugdíjat - egyelőre - a munkában töltött évek és az átlagkereset alapján állapítják meg.

www.onyf.hu/index.php?module=news_archive&action=show&nid=555

Jelenleg 40 év után az átlagkereset 80%-a jár. Azonban a nyugdíjkorhatár megemelése miatt 40 év felett minden évre + 1,5 % jár.

Így megközelítőleg a nettó keresetnek megfelelő összeggel mehetnek öregségi nyugdíjba az emberek.

De éppen azt kérdezem, hogy a jelenlegi rendszerrel meddig tartható fenn ez az állapot, miközben fogy az adózó népesség? Miért nem beszélnek nyiltan a gondokról, és miért nem lépik meg azokat a lépéseket, amik még fenntarthatóvá tennék a nyugdíjrendszert?

ssi 2011.03.01. 08:18:51

úgy vágyom a teljesen átlátható tettekre és az ezeket megelőző és kísérő tiszta, egyenes beszédre, s főleg a mögötte lévő hasonló gondolatokra ... s nem a hangerő a mérce, a gúny meg főleg nem

most kaptam ....
"egy pingponglabdára játékból felrajzoltam egy éticsiga házát. Addig satíroztam, amíg teljesen úgy árnyalódott, mint a csiga háza. Vagyis ráhazudtam az éticsigát a pingponglabdára"
nol.hu/lap/kult/20110301-aki_feltalalta_a_pszeudot

@Rá Dios: @barata: @ubul2000: @igényes: tömör tömören olyan tömör :-))) @világoszöld: sötét(zöld) világod a tömör lényeg :-)

Szimba 2011.03.01. 08:20:14

Elnézést kérek TG-től, de a fene megette azokat a politikai pártokat, rendszereket, ahol politológusok tömegének kell megfejtenie, hogy valójában mit is akar a kormány, és mit is mondott valójában.

Kabbe (törölt) 2011.03.01. 08:29:04

Hol vannak a munkahelyek?

ubul2000 2011.03.01. 08:33:32

@jjulie: igényesnek talán nem hiába szólék, de neked: Hej, te bunkócska

Iustizmord 2011.03.01. 08:34:09

nem megszorítás, hanem Nemzeti Együttműködés van, csak hogy mindenki tudja.

továbbá nem a kútba sz@rtam csak a kávájára, oszt belelöktem

jag3 2011.03.01. 08:40:21

Kedves Török Gábor,

az blognak volt egy sok mindent jóvátevő félmondata:

"(1) a közvélemény mennyire érzi majd a bőrén a „reformokat”

Ha jobban megnézi a csomag elemeit, ismét a "béka fokozatos főzése" esete áll fenn, az elvonásokat "lassan" emelik. Másrészt érdemes lett volna a megfoghatatlan tételek méretére kitérni (mindkettő igenis _kommunikációs_ fogás)

Arról se feledkezzünk meg, hogy valamennyi megszoritó intézkedés a baloldal táborát sújtja. Ha ehez hozzávesszük a Széchenyi kártya bővitését forgóeszköz hitellel és agrár-kártyával (mindkettő életveszélyes hitellufizás a jelenlegi helyzetben), akkor O.V. jól láthatóan törekedett arra, hogy saját táborát megtartsa. Amennyiben a választói elégedetlenségnek nincs fókusza, a kiábrándultság alacsony választási eredményhez és az eredeti tábor megtartása mellett választási győzelemhez vezet(het).

Na ez elemzés, kedves T.G. :o)

medve2 2011.03.01. 08:40:54

Valamekkora politikai veszteség fogja érni Orbánt, de megfelelő kommunikációs esetén jóval kisebb, mint amennyire szeretnék baloldali kommentelő társaim. A kérdés: a lakosság fogja-e értelmét látni az intézkedéseknek.

Evehid 2011.03.01. 08:42:55

@Szimba: szerintem nincs olyan megoldás, ami fenntarthatóvá tenné.
Ha most azonnal bevezetnének nagy mennyiségben jogi, gazdasági, erkölcsi ösztönzőket, amelyek hatékonyan befolyásolnák pozitív irányban a gyerekvállalást; ÉS tömegesen változna a teljesen torz és gépies értékrend, ezek hatása akkor is legkorábban 20 év múlva rakná rendbe a korfát. A kettő közt meg nyugiba vonulnak a Ratkó-gyerekek.
Slussz. Roló. Finito. :((

világoszöld 2011.03.01. 08:43:59

@manyike: Csepel- Leninszobor- zsiroskenyér. Zabáld te is ezt. Ez is elég tömör , nem?

is 2011.03.01. 08:47:47

nem rosszból írom: a 2006 választás utáni, őszödi beszéd előtti Gyurcsány Ferencet olvastuk. ő a választás másnapjától értelmesen el kezdte mondani, hogy miről is van szó. mire eljött az őszödi beszéd, az MSZP és Gyurcsány népszerűsége már romokban volt. a 2008-as hülyenépszavazás országában ez aposzt értelmiségi álmodozás. most a lábszag uralkodik, innen a gondolkodó fej nagyon messze van felfelé.

de akkor vegyük a gazdasági elemzéseket:
- közösségi közlekedés támogatás visszavágása: MÁV reform nélkül? újranyitott veszteséges mellékvonalakkal? hajózható Duna nélkül? az autópály-program újraleállítása mellett?
- gyógyszerkassza: ezt már nagyon megvágta Gyurcsány 2006 után, nem hiszem, hogy értelmesen tovább lehet vágni. valamint gyógyszergyárból tudom, hogy Mo-n 33%-kal több inzulin fogy, mint ahány (napra pontosan nyilvántartott) cukorbeteg van. és az inzulin 100%-ban támogatott. mit támogatunk akkor? szlovák, szlovén, horvát, szerb, román cukorbeteget? talán betegutak, ellenőrzött gyógyszerkiadás kellene.
- munkanélküli ellátás: amíg adózó munka nincs, addig ez a szar maszatolása, függetlenül attól, hogy minek hívom. majd szociális ellátás lesz helyette. ha az sem, akkor kis értékű lopás miatti elzárás. munkanélküliek ezrei fognak a börtönbe vonulni, és direkt lebukni három havonta. és az elzárás még a munkanélküli segélynél is drágább mulatság.
- rokkantnyugdíj: egyet lehet érteni azzal, hogy mindenki dolgozzon meg a pénzért, amit kap. főleg a csalók. de ez nem adózó pénz, ez szocializmus, ezzel hogyan leszünk beljebb? sehogy.
- 15 éves tankötelezettség: nyomjuk ki az oktatásból a 8 általánost végzetteket. aha, mintha nem tudnánk az ilyen embereknek munkát adni, és már lenne belőlük elég. zsllér képző, de még zsellérmunka sincs.
- korengedményes nyugdíj eltörlése: üdvözlendő, remek, végre.
- önkormányzati államosítás: lehet jó is, rossz is. az ördög a részletekben.

mi kellene helyette: MÁV reform; egyetemösszevonás, -bezárás; az egykulcsos adó mellé vagyonadó (a gazdagok az összes egykulcsos SZJA mellett fizetik a világban a többletvagyonukra a többletadót!); Szócska (Molnár Lajos) programjának végigvitele, nagyon gyorsan; 1000 önkormányzat vagy még kevesebb; 6-7 régió a 19 megye helyett, még erősebb kormányhivatalokkal (az összes lényegi elemet, döntést koncentrálni); co-payment. ez a szűk gazdasági program. tudom, ismerős lehet, de itt és most van királyi út, nincs értelme mással foglalkozni.

inreallife 2011.03.01. 08:48:44

@Szimba: elfelejeted, hogy cirkusz kell népnek. a kenyeret egy másik projektben biztosítják....

inreallife 2011.03.01. 08:51:27

@Szimba: bocs, hogy megint rádreagálok, én is nevelő oktató intézményekben látom a jövőt, de a tanár már nem nevelhet, ugyanis minden eszközt kicsavartak a kezéből. engem pár körmössel beszabályoztak, amikor padalatti postáztunk, manapság repülőket dobálnak az órákon és semmit sem tehet...

pug406st 2011.03.01. 08:51:55

persze nem orbán jelenti be hiszen Ő sose hazudott :D

is 2011.03.01. 08:52:21

és egyébként hadd hozzam ide a Horn-i párhuzamot: ő is 9 hónapig kínlódott, hogy ne kelljen elfogadnia Békesi csomagját. hát Békesi lelépett, és Bokrosét kellett elfogadnia. mikor is volt a bejelentés? március ... 12. szinte napra pontosan egyezik. csak hol van a FIDESZben egy Bokros Lajos? sehol, és a csomag gazdaságilag nem hoz semmi (alig valami) maradandót (lásd előző kommentem).

M_Runcájsz 2011.03.01. 08:52:32

@Gali Máté: "Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy azoknak a politikusoknak/újságíróknak/közembereknek, akik az elmúlt négy évben folyamatosan a megszorítások fontosságát hangsúlyozták, milyen retorikája lesz a holnapi bejelentés után?"

Szerintem simán tükröt tartanak a Fidesznek, és a torz tükörképével fogják szétalázni a Fideszt. Hányan és hányszor megmondtuk előző ciklusban, hogy majd kormányon a Fidesz vissza fogja kapni a saját balfasz politizálását. Újabb állomáshoz érkeztünk ez ügyben. Számukra kommunikálni pedig lehetetlen, nyuszika sapkája effektus.

Rá Dios 2011.03.01. 08:53:06

@kigyurt álat:
O.K.Leülhetsz, ötös.
Jól fölmondtad! Ki segített? Legközelebb a saját gondolataidat - ha vannak - a saját szavaiddal add elő!

Viccen kívül, mert nem személyes: nem hiányoznak a kételyek? Anélkül nincs igazság sem.

M_Runcájsz 2011.03.01. 08:54:40

Összességében véve egyetlen útja van a Fidesznek: továbbra is erőből politizálni. Melynek persze szintén súlyos ára lesz, de hát ez van, ha már előre elbarikádozza vki magát.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2011.03.01. 08:56:00

"...Most is jobban járna a kabinet, ha az elterelő, átfestő, eltagadó kommunikáció erőltetése helyett inkább arra koncentrálna, hogy világos, egyértelmű mondatokkal elmagyarázza a választóknak a nehéz döntések indokait és a tőlük várható gazdasági hasznokat."

Ilyet nem szabad leírni egy magát kicsit is komolyan vevő politikai elemzőnek, ez teljesen irreális elképzelés. Olyan, mintha azt írta volna: "Gyurcsány Ferenc az utcai tüntetések nyomására át fogja értékelni helyzetét, és lemond", vagy "az SZDSZ egyetlen megmaradási esélye, ha minden olyan személyt kizárnak a pártból, akire a korrupció legkisebb árnyéka is vetült". El lehet játszani az efféle gondolatokkal (mi lett volna, ha Mohácsnál győzünk?), de valahol másutt, más keretek között.

M_Runcájsz 2011.03.01. 08:58:59

@ern0: Na igen, de ha más utat választ, akkor sem lesz kisebb politikai vesztesége. Szerintem ezt akarta TG érzékeltetni. Persze mindez azt jelenti, hogy tele a pohár rendesen.

Szimba 2011.03.01. 09:01:10

@Evehid:

Így van. Ezt miért nem lehet világosan és egyszerűen elmondani, számiokkal illusztrálva?

Utána pedig fel lehetne ajánlani különböző megoldásokat:

- emelik a nyugdíjjárulékot/nyugdíjadót 24%-ról még többre,
- ill. választható legyen, hogy 24%-ot fizet valaki, vagy többet, és annak arányában magasabb nyugdíj járna neki.
- egyéni számlavezetés a nyugdíjintézetben,
- most is létezik az, hogy a magas jövedelműek nyugdíja nem azonos arányban növekszik, ezt még erőteljesebben kellene visszavágni,
- a nyugdíjat nem kapó szülőket tartsák el a gyerekeik. (pl. rokkantság, munkanélküliség, betegség, gyes, gyed, tanulás miatt kieső évek miatt nincs meg a megfelelő munkában töltött idejük)

Ezzel együtt a ratkó nemzedék valóban óriási kihívás lesz, és nem tudom, hogyan oldható meg.
Ha a kormány félti a szavazatokat, akkor máshonnan vonnak el összegeket. Pl. oktatás, egészségügy, kultúra - mint ahogyan ezt szokták:-((

ssi 2011.03.01. 09:04:15

@világoszöld:
bocsi, de nem értelek

- kommented elismertem (értsd, világunk lényegének tömör, ötletes megfogalmazását megdicsértem), nickneved után egy kis szójátékkal
"sötét(zöld) világod a tömör lényeg :-)

- reakciód alapján már nem is tudom, mit gondoljak ... segítesz tisztázni? köszi
"Csepel- Leninszobor- zsiroskenyér. Zabáld te is ezt. Ez is elég tömör , nem? "

este folytköv

antifideszklub 2011.03.01. 09:10:00

@Gali Máté: Fordítva ülünk a lovon. A kérdés az hogy Orbánnak lesz-e annyi bátorsága hogy beismerje :évekig csak politikai haszonszerzésből szabotálta az összes reformksérletet és valóban szükség lett volna megszorításokra.

tcom 2011.03.01. 09:10:11

Milyen megszorítások????
Mit vártok emberek?

Ettől a gelaritől nem várható érdemleges. Nem várható már, mint ígérgetés a befektetőknek. Hiába jelentik be, hogy a rokkantnyugdíjasok számát csökkentik x 100ezerrel, ha a valóságban majd újra tesze-tosza, korrupt bagázs miatt 2000 rokkantat küldenek el munkanélküli segélyre.
Hiába ígérik, hogy csökkentik az állam költségeit, ha ötszázasával új embereket vesznek fel. Tavaly Orbán 20. pontja 48 milliárdot szándékozott spórolni az államon. És mi lett belőle 0.5 milliárd.

A Fidesz saját 8 éves ellenzéki politikájába fog belebukni. Ráadásul csak akkor (sem) fognak cselekedni, reformálni, spórolni az államon, ha már megint nagy baj, csődközeli helyzet fenyeget.

És akkor majd megkérdezheti minden Fidesz-fan, hogy mi a különbség Gyurcsányék és Orbánék között?! A lapát színe a homokozóban.

táltos 2011.03.01. 09:18:18

Szerintem nem is az a fontos, hogy mit jelentenek be és ennek milyen a hatása a választókra, hanem az az igazán lényeges, hogy ezeket a tervezett lépéseket mennyire tudják végrehajtani, végigvinni és befejezni 2014-re.
És még ennél is fontosabb, hogy ne legyen 6 hónap múlva egy újabb és még 6 hónap múlva egy újabb strukturális reform-csomag.

sashimi 2011.03.01. 09:20:54

TG: a bűvös szavaknál én jobban bíznék az értelem erejében.

Tisztelt bloggerünk pesszimsta OV képességeinek megítélésében.
A fidesz elnöke már rég csupán a fidesz aktiv választói számára politizál, csak az ő reakcióik számítanak. S valóban, be lehetett vezetni egy olyan adóreformot, ahol a leggazdagabb 20 százalék jár jól és a kiesett bevételt a nyugdijmegtakarítások államositásából finanszirozni anélkül, hogy a fidesz népszerüsége megingott volna. Miért éppen a rokkantnyugdijasok megtizedelése vagy a "nem tanulo luxusösztöndijakból dözsölő" egyetemisták számának drasztikus csökkentése váltana ki földindulást?

Ráasásul OV nem játszotta még ki az adu ászt, hisz Gyurcsány Ferenc jelenleg is szabadlábon van. Bármely saját táborbeli komolyabb elégedetlenség esetén azonnal meg lehet gyanusitani GYF-et, kiadatni a parlamenttel és előzetesbe csukatni. Egy ilyen lépés a kemény szavazói magon belül több Bokros-csomagnyi megszorítást ellentételezne.

Iustizmord 2011.03.01. 09:21:05

@is: mi kellene helyette: MÁV reform;

v: persze, majd jön gaskó és apellál --> kuka

egyetemösszevonás, -bezárás;

v: balneológiai bálnatenyésztő szakokra ugye nincs szükség, de ez meginbt x érdeket sért -->kuka

az egykulcsos adó mellé vagyonadó (a gazdagok az összes egykulcsos SZJA mellett fizetik a világban a többletvagyonukra a többletadót!);

v: na de ki a gazdag nálunk? akinek van egy 35-40 misire értékelt háza 25 év munka után? 15 misis örökölt nyaraló a balcsin? opel astra classic? akit érint, az a társadalom (szvsz) <5%-a, érdemi adóbevétel nem volna sok belőle. csak a sok macera. NAV Kiemelt Adózók Főosztálya Különlegesen Gazdagok Osztály IV. Budapesti Kőgazdagok vagyonadója Alosztály II --> újab 20 köztisztviselő

Szócska (Molnár Lajos) programjának végigvitele,

v: Molnár? szadeszos? elvileg kizárt.

nagyon gyorsan; 1000 önkormányzat vagy még kevesebb;

v: OK, de moxst ott a saját slepp alatt vágnák a fát.

6-7 régió a 19 megye helyett,

v: ld fent

még erősebb kormányhivatalokkal (az összes lényegi elemet, döntést koncentrálni);

v: igen, pl ötvözzük a bv-t rendőrséggel is, élén: Judge Dredd

co-payment.

v: na ezt dobatták ki 2008 tavaszán. 300 forint / kopf/ aktus alapon

ez a szűk gazdasági program.

v: ez annyira távol áll viktortól mint makó jeruzsálemtől

tudom, ismerős lehet, de itt és most van királyi út, nincs értelme mással foglalkozni.

Evehid 2011.03.01. 09:24:22

@Szimba: vagyis továbbra is a jövő felélése zajlik. Grrr. Teljesen egyetértek az egyéni számlavezetéssel! Jó néhány javaslatod szvsz megvalósítható lenne, de csak a jelenleg átlagos fizetésnek megfelelő, v. magasabb nyugdíjjal rendelkezők esetén jön szóba. Aki már a mostaniból se tud számlákat fizetni, azokkal mihez kezd az ország? Pedig biztos, hogy nyugdíjcsökkenés lesz, mert nem lehet más.

A "tartsák el a gyerekeik" megoldással is van gond. Akiket felsorolsz, azoknak egy része (rokkantság, betegség, mást ne mondjak, súlyos fogyatékkal élő) olyan súlyos pszichiátriai v. testi beteg, hogy már eleve alig van esélye normális párválasztásra, és jelentős részüknek soha nem lesz gyereke, aki eltartsa.
Sokan vannak, akiknél ez működhetne, de csak ott, ahol legalább a gyerekek fölküzdik magukat valahogy min. az alsó középosztályba. Plusz ehhez a megoldáshoz a lakásállománynak is súlyosan át kellene alakulnia. Tele az ország olyan házakkal, amelyeket a tulaj anyagi erejének többszörösével lehetne csak erre alkalmas kétgenerációssá alakítani. :(

a-kis-herceg 2011.03.01. 09:25:22

@táltos: észrevételed lényeges. mivel ez senem strukturális senem reform. ezért lesznek csomagok, pontok és lépések félévente...

a hivatalos kommunikációs: "szerkezeti átalakítások" alatt én rendszerek átgondolását érteném, mint sokan írták. pl az állam szerepeinek újragondolásával, ami pont egy normális alkotmányozással tudott volna kezdődni. amiben az állam újra szerződik a polgárokkal...

mire szed adót és milyen szolgáltatásokat vállal helyette. enélkül az alap kérdés nélkül csak SZÓMÁGIA folyik tovább. ők nem csinálnak semmit, de mi se (nem adózunk). oldják meg 1edül.

nálam ez a polgári minimum. alkotmány. társadalmi szerződés (milyen szociális háló és szolgáltatások) és hatékony rendszerek. intézmények és jogszabályok.

addig marad a DUMASZÍNHÁZ, vagy MAJOMSZÍNHÁZ. jó szórakozást!

2011.03.01. 09:26:23

@Hepci: Valóban, Antall viselt felelősséget, de tehetsége sajnos nem volt a politizáláshoz napi ügyek szintjén. Csak a szép elméleti zászlólobogtatás ment neki.
Mekkora ostoba lépés volt az a taxisblokádos szerencsétlenkedésük, ha még emlékszel...

táltos 2011.03.01. 09:34:12

@a-kis-herceg: Azt még nem tudom, hogy mi lesz a bejelentésekben (majd talán 11 után), de ha igaz amit itt-ott írnak, akkor az egyik vitában éppen OV-nek adnék igazat. Nevezetesen az iskolák állami kézbe vételével. Ha egyáltalán lesz erről szó ma.
Ez egyben az állam új szerepéről is adhat egyfajta képet.
De amik egyébként szivárognak abból úgy látom, hogy a közoktatásra még mindig nem kívánnak elég pénzt fordítani, pedig ez lehet az egyetlen kiút minden problémánkból. De az új közoktatási trv. tervezetében is úgy látom, hogy pl. az osztályok létszáma ugyanúgy magas marad, mint eddig.

bariga 2011.03.01. 09:37:03

Itt már tényleg nem szép, hanem őszinte szavak kellenek. Kár volt elvesztegetni egy teljes évet a mellébeszéléssel és kár volt azt a rengeteg pénzt elkölteni a sok , sokszor értelmetlen átalakításokra, minisztériumok, más hivatalok, stb, csak azéert, hogy ne a régi maradjon.
Bár a részleteket még nem tudni, de talán annyi látszik, hogy továbbra is a fordított Robin Hood módszer megy, az elveszem a gazdagoktól ( különadók) odaadom a gazdagoknak (16%.os igazságos egykulcsos). A szegények pedig még nehezebben fognak élni, mert 4 %-os inflációben a lépegető exkavátor áremelkedése is benne van minusz 10 %-al, a kenyér és a cukor, az olaj a hús 15-20%.
Rá kell jönniük előbb vagy utóbb, hogy egyszerűen kevesebb pénzt adni valamire nem jó megoldás, mert éhen halunk! Sajnos adókat kell emelni és reformálni és privatizálni kell!!
Mindent állami hatáskörbe vonnak, pénz, bevétel és olcsó hitelfelvételi lehetőség nélkül.
Szerintem ezt már a nagycsoportos gyerekek is értik!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.01. 09:47:27

@Gali Máté: Kutyaharapást szőrivel? :-)

Elég röhejes most a FIDESZ-nek számon kérni a "megszorítások kommunikációs dicsőítését" az ellenzéktől az elmúlt 4 év után.

Biztos, hogy az ellenzék most erősen light-os formában a "csúnya megszorítások" féle FIDESZ-retorikát fogja alkalmazni. Ám ez ne a bevételek és kiadások szükséges megváltoztatásának tényében (és mértékében) fog testet ölteni (tehát nem "csípőből" tüzelnek), hanem a megszorítások szerkezetét ("gazdagboldogító intézkedések") fogják keményen bírálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.01. 09:50:53

@Kulics: arra emlékszem, akkor éppen kórházban volt szegény.
Egyébként mit lehetett volna tenni? Én pl. leváltottam volna a főrendőröket és erőszakkal széttolattam volna a barikádokat.
Iszonyatos méretű sipákolás lett volna, Eörsi Mátyástól Göncz Árpádon át Horn Gyuláig, a demokrácia elkötelezett bajnokai körében.

kigyurt álat 2011.03.01. 09:51:15

@Rá Dios: a saját bőrömön és pénztárcámon tapasztaltam és tapasztalom, semmi szükségem olyasfajta "segítségre".
Kétségek meg mindig vannak, de legalább a célok most ésszerűek és világosak. Abban is biztos lehetek, hogy engem, mint sokat tanult, dolgozó, sok adót fizető munkavállalót előnyösen fog érinteni az ún. "megszorítás", akár közvetlenül, akár közvetetten.

pug406st 2011.03.01. 09:54:19

@kigyurt álat: he? előnyösen érinteni a megszorítás? a 16%-os adóval mindenki jól jár....

tcom 2011.03.01. 09:54:35

De kérdés, hogy miért volt szükség a nők nyugdíjba vonulásán könnyíteni, vagy a GYESt újra felemelni, ha fél évvel később újra megszorítanak.
Mert megígértük??????
De azt is megígérted Orbán, hogy a Fidesz többé nem szorít meg, nem vesz el a zemberektől?!!!!

Mekkorát röhögtem azon, hogy a megszorítással kivezethetőek lesznek a különadók. Hahahahahahaa!!!
Mennyire a befektetőknek, hitelminősítőknek hízelegnek. Bajnai forog álmában!
Oszt ha nem gyün be elég píz a megszorításokkal, akkor majd sajnálatosan maradnak a különadók ideiglenesen...
De akkor már többé nem hisznek a befektetők Orbánnak, viszont nyer a Orbán 2-3 évet a hatomban. A hatalmi mámor mindent megér! Rohadt jó érzés lehet hajlongó, seggnyaló ezreket látni nap mint nap. Rohadt jó érzés lehet emberek millióinak sorsáról dönteni.
Magyarisztán tanulja a demokráciát.

Rá Dios 2011.03.01. 09:55:20

@kigyurt álat: O.K. ez komoly volt. Ez a véleményed, elfogadom. Nem átveszem, hanem tudomásul.:-)

2011.03.01. 09:58:06

@Hepci: Nem nem, rosszul gondolod. Az a kormény, amelyik ennyire elméleti és fogalma sincs a népről, annak teherviselési erejéről, hogy 30-ról 70re emelik a benzint, az a kormány alkalmatlan az ország irányítására.
Antall súlyos beteg volt: igen, de akkor nem kell elvállalni egy rszág vezetését.
És a kórházi, pizsamás interjú PR fogás volt, szimpátiát és együttérzést kellett kelteni az emberekben, hogy elcsituljon a "forradalmi" hevületük. Ezt Hankiss ragyogóan kielemezte, hogy ilyen a magyar néplélek. Egy USA-ban a politikusnak azt kell mutatni, hogy erős és magabiztos, képes irányítani egy országot. Nálunk meg a népközül való gyarló ember kelt szimpátiát.
Na ezért tartunk itt - hogy kedvenc demagóg fordulatommal zárjam ezt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.01. 10:00:00

@bariga: mi a túrót akarsz még privatizálni? Paksot?
Amúgy abban igaza van Zsülinek (kivételesen), hogy az ország pont így működne (sőt jobban) kormány nélkül is.

a-kis-herceg 2011.03.01. 10:00:41

@táltos: @bariga: ha "igazi" átalakításokat akarnak, akkor azt már egy éve szépen egyeztetnék szakmai körökben, és a polgárokkal. az alkotmány is arra épülne.

de ez mind "különutas" ötletelés csak. aki bármilyen rendszer szintű "ötletet" vagy elképzelést vár ettől az alulművelt, tehetségtelen NBIII-as ... tól akkor az nagyot fog csalódni. (mellesleg egyesével nem is bántanám őket, velük is rendszerszintű problémák vannak "csak")

izguljatok azon, hogy a társadalmi szakadékokat nem mélyítik túlságosan és nem csinálnak helyrehozhatatlan károkat a rendszerekben (nyilván szerintem az ilyen mexorításokkal, fűnyíróval csinálnak...)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.01. 10:03:36

@kigyurt álat: Lesz még itt ingatlanadó (mert majd rájönnek), és már készül a dobozdíj (mert rájöttek), készülnek a kórházösszevonások (mert rájöttek).

Nagyon szép dolog, ha az ember ugyanarról a dologról képes kreatívan teljesen ellentétes következtetéseket levonni. Kívánom, hogy a "FIDESZ mártíromsága" emelje fel hazánkat. :-)

moncayo 2011.03.01. 10:05:31

Szerintem a hiba a magyarokban van. Ahol olyan idióta a nép nagyrésze, hogy elhiszi, hogy csak úgy 100%-osan lehet emelni a fizetéseket, ahol elhiszi, hogy csak úgy ki lehet osztani 13. havi nyugdíjat, sőt egyesek (no ki?) igért még 14. havit is, ahol azt hiszik, hogy az Államnak van (csak úgy, csinálja) pénze, amire csak szándék kérdése és bármire adhat, nos az a nép megérdemli amit kapott, kap és kapni fog. Megszavazott egy AVH-s kommunistát, majd egy semmihez sem értő, soha sehol nem dolgozott fiatalembert, majd egy lenyúlós KISZ vezért, majd egy láthatóan hatalommániás akarnokot, azért mert olyasmiket igértek, ami már a politikai csalás kategóriája, s ami nyugaton max. kabaréba jelenik meg. S elhitte a jónép. Mert azt hiszi, hogy a pénz, a jólét csak úgy van. Adja valaki.
S most is, nem arról van szó, hogy előáll valaki egy nyomorult exel táblával, hogy "emberek, gáz van, elk*urtuk az eémúlt 20 évet (pont úgy mint az elöző 40-et), ennyi a bevétel, ennyi a hiteltörlesztés, ennyi maradt, ezt kell beosztani, hanem megy a kommunikációs süketelés.

Ez az ország azt hiszi, hogy a kommunikáció = termelés, értékelőállitás. Már minden sarki rendőrörsnek van kommunikációs előadója, mindenki csak magyaráz, magyaráz.

S csodálkozunk, hogy ránk dől a szemétdomb.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.01. 10:05:50

@Kulics: a nép teherviselési képességének meg a kormány népismeretének semmi köze nem volt a balhéhoz (pár hónappal később simán kifizette mindenki azt az árat). Egyedül a választáson pofára esettek - polpszichés - teherviselő képessége volt problematikus, meg az, hogy már akkor se lehetett egyenesen elmondani a tévében a pupákoknak, hogy kérem, nagy a córesz, emelni kell a benzin árát.
Most lassan 400 lesz a benzin. Ez nem viseli meg a teherviselő képességet? Mi lesz, kitör a forradalom vagy lerohanjuk Oroszországot olcsó olajért?

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.01. 10:08:59

@tcom: nem tanulja a demokráciát. Fogalma sincs róla, hogy mi az!
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html
..és még rengeteget fogom közétenni, mert valahonnan illene tanulni, és nem megvárni a teljes összeomlást.

a-kis-herceg 2011.03.01. 10:11:34

@Hepci: nem lesz semmi a benzinár miatt. üres utak+dugódíj. nevetséges lesz.

majd fogunk nevetni. otthon ülve. amig a tv ingyen jön a levegőben...

de ne feledjétek. az utak amiatt is üresek lesznek, mert a POLGÁRAI itt hagyják a zországot. áprilistól szabad munkavállalás van EU ban... majd maradnak a mucsaország lakói: a meggebedeusok vidéken és az a pár ezer politikusz-gazdasági oligarcha meg az utakon páncélozott terepjárókban...

tcom 2011.03.01. 10:17:45

@moncayo:

"Már minden sarki rendőrörsnek van kommunikációs előadója..."

Felmegy a vérnyomásom, ha huszonéves jól megfizetett, megyei kommunikációs csitriket látok nyilatkozni a tyúklopásról (" a nyomozás folyamatban..."). Minek a sok rendőr tiszt? Az főiskolán, egyetemen nem tanulnak kommunikációt? Vagy lehet, hogy csak szimplán érthetően kéne beszélni és ez nem megy? Ja, hogy nem mindig dolgozik vezető? Akkor az ügyeletes parancsnok hova járt iskolába?
Egy magáncégnél az alkalmazottak naponta nyilatkoznak az ügyfélnek. És nincs minden 20 emberre kommunikációs igazgató!

De mint tudjuk ez az állam.

2011.03.01. 10:18:32

@Hepci: nem értünk egyet, de sebaj.
Nem az a fontos most mennyi a benzin, hanem ha holnap Orbán felemelné 700 forintra (ilyen arányú változás volt akkoriban), akkor megint kitörne a balhé. Ezt el tudod képzelni ?

tcom 2011.03.01. 10:24:56

@a-kis-herceg:

"majd maradnak a mucsaország lakói: a meggebedeusok vidéken és az a pár ezer politikusz-gazdasági oligarcha meg az utakon páncélozott terepjárókban..."

És ki fizeti a nyugdíjakat, segíjeket? Hogyan lesz a zembereknek pénzük? Amikor az jár a magyarnak munka nélkül is!!! Benne lesz az alkotmányban a lakáshoz való jog, hogy senkit nem lehet kialkoltatni. Én már 3 hónapja nem fizetem a lakáshitelemet. =;-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.01. 10:26:46

""Valamiért nem elérhető az oldal. Remélhetőleg nem Pista bá vizelte telibe a szervereinket!" Ezt az üzenetet tette ki Facebook oldalára a Hírcsárda nevű internetes humoroldal hétfőn. A portál valóban nem elérhető, aki a címre kattint, azzal a bizonyos 403-as "Forbidden" hibaüzenettel találkozik."

voks.nolblog.hu/archives/2011/03/01/Lekapcsoltak_a_Hircsardat/

Megkezdődtek a megszorítások. Első áldozat: A Humor! :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.01. 10:28:19

@vinczej: "HírCsárda A szolgáltatónk egy ügyvédi felszólításnak eleget téve lekapcsolta az oldalt. Az oldalon számunkra egyelőre ismeretlen jogsértés történt."

www.facebook.com/hircsarda?ref=ts

a-kis-herceg 2011.03.01. 10:32:47

@vinczej: "Rokkantparkolóban koccant Lázár és Hajdú | Hírcsárda
hircsarda.hu, Ugyanarra a mozgássérült helyre próbáltak mindketten beállni, ekkor történt a baleset. Az ütközés után úriemberhez méltóan leköpdösték..."

:)

ha botrány akkor legalább kapnak nagy publicitást. megérdemlik. jók, nagyon

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.03.01. 10:37:16

Hű, egy év alatt ez az első korrekt cikk, amit az index kiemeltjei között találtam! Elismerésem!
Viszont nem teljesen értek egyet, az MSZP kormány pont azzal szúrta el, hogy egyik pillanatról a másikra, hirtelen akarták lenyomni, rossz kommunikációval az emberek torkán a sz*rt, most pedig egy kicsit apróbb adagokban adagolva, jó előre bejelentve, és a hatást lesve várva csinálja a Fidesz. Még nem tudni mi lesz, de a bukásra kevés esélyt látok.

bariga 2011.03.01. 10:37:22

@Nem a gyáva Orbán áll a nép elé a megszorításokkal:
hát jó kis leltárt csináltál. De hátha meg tudnák magyarázni, csak kellene egy hozzáértő újságíró, aki sorban feltenné a kérdéseket, melyeket lehetne évértékelni.
Engem tényleg nagyon érdel, hogy mi a szándék, mi a magyarázat?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.01. 10:37:37

@Kulics: én úgy gondolom, minden attól függ, hogy tálalják a dolgot és milyen példát mutatnak a vezetők.
Tálalás: nem abban az értelemben kellene csinálni (vö. kommunikáció/polmarketing), ahogy a modern politikában szokásos, vagyis megjelenik egy Nyakó, Daróczi vagy Szijjártó típusú droid és ordasakat hazudik.
Példamutatás: ebben meg a "na és" meg a "tisztességes, de még mennyire", valamint az "énvagyoklázárjanibekaphatjátok" típusú dolgoktól kellene elindulni a szerénység és az eredeti értelemben vett - jól megfizetett - közszolgálat irányába.
És akkor sokat kibírna az istenadta nép, ámen. :)

táltos 2011.03.01. 10:38:07

@a-kis-herceg: azért volt itt egyeztetés pl. felsőoktatási ügyben, de az érdekegyeztető tanács is ülésezgetett...
Amúgy meg a "félmaratoni futó" ötletelései miatt is van most "helyzet". És amennyire emlékszem az ő vezetésével csináltak helyrehozhatatlannak tűnő károkat több területen is.
Éppen azért mert nem volt elég ereje, hogy amit kitalált az meg is csinálja. Most meg a partvonalról kiabál.
Pont ezért írtam, hogy az a lényeg, hogy amit bejelentenek azt vigyék is végig.
Az országot meg nem hiszem, hogy ezután fogják elhagyni tömegesen, mert ez már eddig is így volt, és inkább csak javulhat a helyzet. Már csak azért is mert ahová menni lehetne ott sem lesz jobb a helyzet a következő években.

gnme 2011.03.01. 10:42:04

Hagyták hogy sok rokkantnyugdíjas legyen.
Hagyták hogy sok 40 éves nyugdíjas legyen.
Hagyták hogy 100-asával vegyék fel és ezresével bocsájtsák el az embereket.
Hagyták hogy egész térségek termelő vállalkozások nélkül maradjanak, multik csak úgy kivonuljanak.
Hagyták a dakotákat segély alapon irdatlan darabszámban és mértékben elszaporodni (pl. jászság, heves, borsod)
Hagyták hogy mindenki főiskolára, egyetemre jelentkezzen.

Itt az eredménye.

táltos 2011.03.01. 10:43:17

@Nem a gyáva Orbán áll a nép elé a megszorításokkal: Mondá G. Zsolt.
Amúgy csak egy dolgot ajánlanék a figyelmébe. Pl. az euró árfolyama 2006 nyarán szinte fillérre annyi volt mint most.

2011.03.01. 10:48:14

@Hepci: Ilyen még a mesében sincs, a politikusok mindenhol hatalom mániás droidok, hol nyiltabban, hol leplezetten.
Esti meséket még ne mondj, mert csak de. 11 óra.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.01. 10:49:37

@Kulics: szerintem Antall idején simán fogékony lett volna a nép az őszinteségre. Még most se kizárt.

Szimba 2011.03.01. 10:51:09

@Hepci:

Ez nagyon jó ötlet! A múzeumi tankunkat beüzemelnénk, aztán irány az Orosz határ. Az orosz katonák azonnal meghónának a röhögéstől.
Az unió meg kénytelen lenne közbelépni. Valami műsor csak lenne végre a tévében.

2011.03.01. 10:51:22

Itt minden rendben van. Csak a focit kell rendbe tenni és a képviselők "pofátlanul alacsony" fizetését kell még emelni!

Doberdo 2011.03.01. 10:52:14

Az, hogy a reformokat nem Orbán jelenti be nem egy "kommunikációs technika", hanem szimpla gyávaság.

elwood 2011.03.01. 10:58:53

TG
"a bűvös szavaknál én jobban bíznék az értelem erejében."

hogy is mondta valaki,

"még soha nem sikerült eléggé alulbecsülni a nép szellemi képességeit", "aki az emberi butaságra építi a számításait, még soha nem csalódott"

vagy ilyesmi

Felmosórongy (törölt) 2011.03.01. 11:00:22

ÁLLÍTSUK MEG AZ ORBÁN ÁLTAL KITERVELT ALJAS SUMÁK GENOCÍDIUMOT!

(mely némi analógiát mutat pl. a sztálini ukrán vagy észak koreai kiéheztetésekkel ahol embermilliók haltak éhen az utcákon, ez a tömeggyilkos diktátor ugyanezt akarja!!!NE HAGYJUK!)

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.01. 11:00:56

@Iustizmord: "az egykulcsos adó mellé vagyonadó"
Luxusadó kellene, nem vagyonadó. (100+ M lakóingatlan és 25+ M nyaraló/autó/repülő/jact után)

Vanek B. Eduard 2011.03.01. 11:01:19

Magam is leírtam már párszor (hányom falra a borsót), hogy a demagóg populizmus visszaüt, mint a gereblye. Több kormány szívott már saját demagógiája miatt, de leginkább a mostani.

Az igazi gáz az, hogy e nélkül meg nem jut hatalomra. Itt van elcseszve a dolog igazán: vagy hazudsz, lemégy kutyába, vagy elhajt a tömeg melegebb tájakra...

Doberdo 2011.03.01. 11:01:54

@Szimba: A mai 8.20-ra: Fejtegeti, fejtegeti, de meg is fejtette ?

pug406st 2011.03.01. 11:04:09

11 óra van és épp az önkormányzati választásokról tartanak beszámolót :)

Vanek B. Eduard 2011.03.01. 11:06:05

@TG:, @elwood: "a bűvös szavaknál én jobban bíznék az értelem erejében"
Két dolog végtelen, az emberi butaság és az univerzum... az utóbbiban nem vagyok biztos.
(A.Einstein)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.01. 11:07:47

A handabanda Orbán kormány eddigi "sikerei":
Íme egy gyors leltár, amely messze nem teljes.

Az alkotmány szétverése, új, konszenzus nélküli pártalkotmány szerkesztése. Schmitt Pál a Sándor-palotában. Megfigyeléssel fenyegetett köztisztviselők, visszamenőleges 98 százalékos adóztatás. Az alkotmánybíróság szétverése, amely immár korlátozottan ellenőrizhet, ha akar egyáltalán. Pártkatonák a Költségvetési Tanácsban, az Állami Számvevőszékben, a médiatestületben, az ügyészség élén. Botrányos médiatörvény, amely nem más, mint a cenzúra bevezetése, pártos lett a "közszolgálati" hírszolgáltatás. A sajtó munkájának akadályozása a Parlamentben, házi DJ-ből tévéintendáns.

Béremelés ígéretével becsapták a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat. Szétverik az oktatási rendszert, vegzálják a kórházigazgatókat, semmibe veszik a szakszervezeteket. A magáncégeket kommandóval fenyegetik, mintha bármi közük lenne ahhoz, hogy egy magáncég kit és mennyiért foglalkoztat. Akire éppen vonatkoznék egy törvény, azonnal egy lex-Akárki létrehozásával mentesítik. A brutális válságadók bevezetésével nemzetközi károkat okoztak, emiatt csökkent a hitelezés és nőtt a banki, a telekommunikációs szolgáltatások ára. Megbukott a cselédadó, ellopták a magánnyugdíjakat. Lassan egy éves munkásságuk alatt nőtt az ország kockázati felára és az államadósság. A hitelminősítők éppen a bóvli fölé árazták be az országot. Az előző ciklusban folyamatos építkezés folyt, a kormányváltás óta az uniós fejlesztések gyakorlatilag leálltak. (Ami épül: Mercedes, Audi, még Gyurcsány, majd Bajnai hozta ide.) Az egészségre káros hamburgerfogyasztást korlátozzák, de pálinkát bárki pancsolhat. Forintpusztító mondataikkal bedöntötték a devizahiteleseket, azóta sincs a gondra megoldás.

Rosszabbul élünk, mint egy éve: jóval drágább az élelmiszer, a benzinár az egekben, nő az infláció, egyre több embernek gond a mindennapi élelem beszerzése, a lakás fenntartása. Cserébe az egykulcsos adóval az emberek háromnegyedének csökkent a bére. Viszont Orbánéké nőtt. Nem kicsit, nagyon.
Szociális érzékenységükre jellemző a kétmillió forint feletti bér, az urizáló dolgozószoba, a havi 600 ezres Audi, az adósságban úszó önkormányzatok, néhol az adófizetők a cimborák perköltségét is kifizetik. Megbízási szerződések születnek a haveroknak a zuglói 40 milliótól az NFÜ-s kétmilliárdig. Kétes múltú elszámolók jelentenek fel mindenkit, de az esztergomi Meggyes esetében elfordítják a fejüket. Terrorelhárításnak nevezett házi kommandó létrehozása.

Magyarország nemzetközi tekintélye romokban. Szégyen, ahogyan a miniszterelnök Strasbourgban viselkedik, az uniós elnökség teljes kudarc. Orbán bűne, hogy elmarad a gödöllői csúcstalálkozó. A kettős állampolgárság diplomáciai gondokat okoz, a szavazati jog megadása megosztja a határon innen és túl élő magyarokat, ráadásul igazságtalan az itt adót fizető anyaországiakkal szemben. Szétverték a filmgyártást, az Operát, a színházi struktúrát pártkatonákkal töltötték fel, lapjaik támadják leghíresebb kortárs íróinkat, a filozófusok ellen már per is indult.

És most az elrontott kormányzás miatt a zemberek felkészülnek Orbán Viktor megszorító csomagjára. Egy legyengült, félelemben élő nemzet várja az újabb, "nemzeti megújhodásnak" nevezett kínzást.

2011.03.01. 11:07:58

@Hepci: akkor még talán. Mára totális kiábrándulás és csőd. Olvasd el a modoros blogon a Lakógyűlés posztot.. na ott nyilvánul meg gátlástalanul a "nép" őszinte lelke.

dr. trafik nomac 2011.03.01. 11:19:17

@kigyurt álat: Nem akarom vedeni a szocikat, de nem igaz, hogy csak adot noveltek, erossen szigoritottak a rokkantnyugdij rendszeren, es a segelyezesen is, es vegul is a 13. havi nyugdijat is eltoroltek, na persze, ezeket valahol pont ok hoztak lerte, dehat a 14. havi nyugdijat meg a viktor akarta. Szoval ha valki azt hiszi, hogy most a Fidesz barmit is csinalt az teved, a Bajnai alatt megnovelt adokat meg tovabb novelik, pedig mar a Bajnai fele huzas is durva volt, nagy szemfenyvesztes.

tibiti 2011.03.01. 11:22:03

Szinte világos ez a kormány is megérett a bukásra !A "Megnézheted magad" irányvonal már teljesül, célja a betegek, a nyugdijasok, a kövérek számának csökkentése hisz mi csökkenthetné jobban a kiadásokat és növelhetné a politikusok zsebeit mint az ha kevesebb nyugdijas, beteg ember lesz: fölösleges gyógyszerkiadás, nem kell cukrot, zsírt, sót előállítani.
Nem csupán én mondom nagy butaság a dohányzás, alkoholizmus ellen annak árának emelésével harcolni, igy ugyanaz a véleményem az egészséges életmódért adókkal harcolni. Legfeljebb a kisnyugdíjas már a csirkenyakat, a zsírt sem tudja megvásárolni, kénytelen lesz a bél-i(s)zre rászokni.
Az meg egyenesen csodálatos, hogy küldök egy fényképet magamról s valamilyen masina, vagy őrült politikus eldönti mennyi zsiradót, túlsulyadót kell fizetnem,
Néha az az érzésem, hogy ha általános iskolásoktól kérnének tanácsot sem lehetne ennyi hülyeséget összehordani. Jönnek a finn csodával, de arról nem esik szó hogy nem adókkal áremelésekkel érték el. De ha azzal is mekkora jövedelemből ? a 28500 Ft minimál-nyugdijból, vagy a 60 ezer forint fizetésből.
Nem kéne tán az egészséges életmód érdekében az étolaj s hasonlóan jó ételek árát csökkenteni.
Vagy elgondolkodni, miért kétszer-háromszor drágább a villany, a gáz, a benzin mint a beszerzési ár.
Már azzal el lett cseszve az egész hogy saját zsebükre gondolván az szja-t csökkentették, gyerekkedvezményt eltúlozták, holott korábban a vállalkozók közterheinek, a köztisztviselői létszám csökkentését igérték, s akkor tán mozdulna a gazdaság....Helyette van bérkommandó, bálnatenészet, magyar nyelv átalakitás ami különösebben nem fellendülést segitő.
De úgy látszik csak a szegényebb réteg elszegényesitése a cél....
Nem oda kéne tán ütni, ahonnan nem tudnak visszaütni

igényes 2011.03.01. 11:24:02

Vajon az Unio tudta meg elöször Orbán szándékát, esetleg az USA, talán Putyin akadályozta meg, hogy kinai gyarmat legyünk?

Összefogott-e Orbán ellen Magyarország érdekében az USA, EU, és Oroszország?

"Soha nem mondtam, hogy Kína megvásárolná Magyarország adósságát – mondta Fellegi Tamás a China Daily napilapnak adott interjújában, homlokegyenest ellenkezőjét állítva két hónappal ezelőtti nyilatkozatának. A magyar fejlesztési miniszter hangsúlyozta, a két ország csak „hosszú távú pénzügyi együttműködésről tárgyal”.

Vanek B. Eduard 2011.03.01. 11:30:07

@a-kis-herceg: "addig marad a DUMASZÍNHÁZ" Azon szívből nevetünk, a politikain meg kínunkba...

Abban igazad lehet, hogy ha nem köpik ötször szembe magukat, az nagyobb baj, mintha köpik: pl. az egyészségügy nem üzlet; az ingatlan/luxus adó az ördögtől való, stb. De jól sehogy se lehet kijönni a dologból az ellenzéki populistaévek után.
T. Gábor mondása, hogy a Fidesz milyen jól kommunikált a múltban, nos sok jó mondása mellett ez egy nagyméretű baklövés (az már akkor is több, mint bűn volt: hiba).

a-kis-herceg 2011.03.01. 11:33:11

@táltos: de jobb. nagy különbség van. a BIZALOM. és a perspektíva.

elendem 2011.03.01. 11:33:23

@kigyurt álat: Szerintem jól gondoljuk meg, hogy kit nevezünk potyautasnak!
Nagyon divatos álláspont kormánykörökben, hogy aki munkanélküli, az biztos nem is akar dolgozni. Ez azért nincs teljesen így. Nem lehet ideológiai alapon elítélni mindenkit, akinek nincs munkája, és tovább kínozni.

világoszöld 2011.03.01. 11:33:48

@manyike: Huh, nagyon félreértettél. Mindössze egy történelmi párhuzamot vontam, nem veled személyeskedtem. De akkor valószinüleg erről nem hallottál. Anno, még a Kádár rendszer vége felé történt Csepelen, hogy a Lenin szobor kezébe zsíros deszkát raktak egy felírattal. Zabálj te zsiros kenyeret, mert már nem futotta a csepeli melósnak a sörre, meg a vasárnapi rántott húsra. Ez elég tömör üzenet volt, és ez a helyzet alakul most is.

Jaffar 2011.03.01. 11:38:15

Mindenhol jó, de a legjobb ott, ahol nincs Orbán!

ifarkas 2011.03.01. 11:39:01

Mi a problémátok kedves kommentelők?

1. Ha kína lenne olyan kegyes és az állam által piacra dobott magyar állampapírokat megvenné akkor fasza. Akkor van probléma, ha senki nem veszi meg. Tök mindegy kinek tartozik az állam, rosszabb, ha nincs vevő a papírokra.

2. a villany, gáz stb magas árát a külföldi tulajok állítják be, és nekik fizetünk, hogy mehessenek belőle Hawaii-ra nyaralni. Amikor arról volt szó megszavaztátok mind! Most mikor Orbánék visszaállamosítanának akkor meg dumáltok, hogy miért? Hát azért bazmeg, mert az ország a lakosaiból áll, és a polgárok alapvető kiszolgálására fennálló cégeket vissza kell államosítani, és non-profit rendszerben működtetni, így csökkentve a befizetendő árakat. Hülyék.

3. Végre van egy kormány aki megnyírbálja a kiadási oldalt is. Erről beszélt eddig mindenki az elmúlt 20 évben, hogy ezt senki nem akarta. Mit gondoltatok? Lehet úgy kevesebb adót fizetni, hogy minden kevesebb lesz? Hülyék.

4. Milyen alkotmányt vert szét a fidesz? Mit érdekelt téged, vagy akárkit is az alkotmány eddig? Azt se tudtad mi van benne, max az első 3 bekezdést, de az most se változik. Mit számít az egy "köz"embernek, hogy mi van az alkotmányban? Téged nem fog érinteni biztos lehetsz benne.

5. Mit csinált az MSZ(M)P?:
Hagyták hogy sok rokkantnyugdíjas legyen.
Hagyták hogy sok 40 éves nyugdíjas legyen.
Hagyták hogy 100-asával vegyék fel és ezresével bocsájtsák el az embereket.
Hagyták hogy egész térségek termelő vállalkozások nélkül maradjanak, multik csak úgy kivonuljanak.
Hagyták a dakotákat segély alapon irdatlan darabszámban és mértékben elszaporodni (pl. jászság, heves, borsod)
Hagyták hogy mindenki főiskolára, egyetemre jelentkezzen.

Itt az eredménye.

igényes 2011.03.01. 11:39:48

Orbán Áron írányítja vajon Orbán Viktort?

Európa legnagyobb Kaszinó-központja, Ez ellen a gigantikus épület-komplexum felépítése ellen máris többen tiltakoznak , mint például az Agárdi Országzászló Egylet, Orbán Áron alelnök vezetésével ...
fusz.hu/vakbarat/olvas.php?id=7684 - Tárolt változatFehérvári Hírek - Emlékezés Endresz Györgyre és Magyar Sándorra 2009. júl. 3. ... Prekrit Judit, az Országzászló Egylet alelnöke arról tájékoztatta a ... felszólal Orbán Áron, az Agárdi Országzászló Egylet alelnöke, ...
www.fehervarihirek.hu/index.php?option... - Tárolt változatNEMZETI HÍRHÁLÓ 2009. ápr. 5.... mint például az Agárdi Országzászló Egylet, Orbán Áron alelnök vezetésével, Bencze Izabella, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat Kodifikációs ...
www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap...iro... - Tárolt változatKisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete Dr. Galla János HEGYVIDÉKI Trianon Társaság ügyvivő, Balsay István Fejér Megyei ÖNKORMÁNYZAT alelnök, Orbán Áron Agárdi Országzászló Egylet alelnök ...
kisebp.fw.hu/hirek-aktualitasok.htm

2011.03.01. 11:40:17

Navrasics :nem megszorítás zajlik,hanem "Szél Kálmán" szerkezeti átalakítás...

Matolcsy "Szél Kálmán büszke lenne ránk" a kút mélyén megtalálta a bajok gyökerét,az államadósságot,melyet meg kell támadni,és harcolni ellene.,2014-re 65-70%-ra csökkenteni miden áron.

hoplita 2011.03.01. 11:58:50

@Sir Galahad:
Hát ja....úgy naggyából ez a hézag.:(

Szimba 2011.03.01. 12:02:40

Ha valaki leírja, hogy Elfújta a szél..., azt bántalmazni fogom!

bigapples 2011.03.01. 12:04:23

Azért van különbség az éles államadósság csökkentéssel és strukturális reformmal összekötött kiadáscsökkentés és a korábbi időszak lépései között.

Bajnai: az IMF által diktált program szolgai alkalmazása fűnyírószerű kiadáscsökkentéssel és államadósság növeléssel. Egyszerű csődelhárítás távlatos szerkezeti változtatások nélkül

Gyurcsány: drámai adósságnövekedés, a bevételi oldalt érintő megszorítás adópréssel, ami tönkrevágja a növekedést és az inaktívok támogatására helyezi a hangsúlyt

igényes 2011.03.01. 12:09:26

@ifarkas:
2 - PORTFOLIO.HU - Online gazdasági újság - Fórum 20 hozzászólás - 10 szerző - Legutóbbi hozzászólás: 23 órával ezelőtt
1998-2002 között 15 %-al volt több rokkantnyugdíjas , mint ma. Vagyis átlag 10 év kellett a nagy elhatározásig. Tudom, későn érő típusok. ...
forum.portfolio.hu/topic.php?t=5224&limit=20&order=0&from...

porfelhő 2011.03.01. 12:15:11

Orbán Viktor jobbkezével viteti el a balhét

Nem először áll elő Magyarországon olyan helyzet, hogy az aktuális kormány komoly gazdasági kiigazításokra kényszerül, vagy egyszerűen csak felelősséget érez az ország pénzügyi és szerkezeti működésének rendbe tételére. A kettő többnyire összefügg egymással.

Antall-Boross kabinetek fő feladatuknak a demokratikus intézményrendszer kiépítését tartották, azt nagyjából le is vezényelték. A cél megvalósításának nem tettek volna jót a népszerűtlen gazdasági intézkedések, ráadásul az első ciklust végigkísérte az 1990-es taxisblokád emléke.

Hornéknak lépni kellett:
. A Bokros-csomag megmentette az ország fizetőképességét, helyreállította a gazdaság megbomlott külső és belső egyensúlyát, növekedési pályára állította az országot.
Bokrossal vitették el a balhét.

Orbán Viktor és kormánya első miniszterelnöksége kezdetén az ország gazdasága nem szorult különösebb kiigazításokra, a kilencvenes évek végére Magyarország a régió egyik eminens országának számított, éppen a Bokros-csomag áldásos és gyűlölt hatásainak eredményeképpen.

Azonban a ciklus vége felé Orbánék költekezésekbe bocsátkoztak, így a következő voksolásra már egy lényegesen rosszabb kondícióban lévő gazdaságot hagytak a soron következő Medgyessy-kabinetre.

A gazdaságnak aztán a szocialista miniszterelnök száznapos programja adta meg a kegyelemdöfést.
A fideszes ellenzék által is megszavazott népboldogító költekezés következtében sokak megélhetése került veszélybe, az ország a csőd szélére jutott.

Elemzők szerint Gyurcsány nemcsak elhíresült beszéde miatt vált a fél ország számára vállalhatatlan politikussá, hanem azért, mert - ellenfelei szóhasználatával élve - egyszemélyes reformdühe áthatotta miniszterelnöksége egész időszakát.

Az őt váltó Bajnai Gordon a világválság tombolása közepette tulajdonképpen mást sem csinált, mint amit elvállalt: a konvergencia-program következetes végig vitelével megállította az országot a lejtőn, csőd nélkül átmentette azt a második Orbán-kormány számára.

Sikerességéhez hozzájárult, hogy deklaráltan egy évre vállalta a miniszterelnökséget, és hogy közel voltak a következő választások.

Orbán Viktor sokak szerint most a jól bevált '95-ös horni modellt másolja azzal, hogy nem maga áll arccal és hanggal a pillanatnyilag nem ismert, de feltehetően sokak számára népszerűtlen strukturális átalakítások élére, hanem minisztereit küldi a frontvonalba, mellesleg átmenetileg megóvva őket attól, hogy az Országgyűlés színe előtt, az ellenzéki össztűznek kitéve jelentsék be a változtatásokat.
A bírálatokkal szembenézés persze elkerülhetetlen."

Kérdés, mikor válik meg Orbán jobbkezétől, Matolcsy Györgytől?

www.stop.hu/articles/article.php?id=833318

Nagyon jó a cím is, igen a szavak ereje.

Elnézést kicsit hosszú a cikk, de jó.
:)

ben2 2011.03.01. 12:18:05

Aki azt hiszi, hogy na most majd lehet szociális demagógiával támadni Orbánékat és hú-ha úgy járnak, mint a szocik, azok nagyot tévednek.
Az MSZP többször is átvészelte már a megszorításos időszakokat, pl. egy Bokros csomag után is képes volt megtartani (sőt növelni) a szavazóbázisát.
A Fidesz törzsszavazói (ami a 60%-ból kb. 45%) pontosan tudták, hogy 8 év elk..rásait nem lehet áldozatok nélkül helyrehozni.
Az elmúlt egy év arról szólt, hogy az új kormány lejátszotta a meccseit a külföldi érdekkörökkel, felmérte a mozgásterét és tűzoltásszerű akciókkal, mint pl. a különadók, igyekezett elkerülni annak a költségvetésnek az összeomlását, amit Bajnaiék ügyesen maguk mögött hagytak.
Emellett kijelölték az új kormányzat prioritásait: nem az állami bevételek növelésével, hanem a kiadások csökkentésével akarják egyensúlyba hozni az államháztartást, előnybe helyezik a gyermekvállalókat a nyugdíjasoknál és világossá tették, hogy az új kormány - elődjével ellentétben - felvállalja a konfliktusokat a külföldi és hazai gazdasági érdekcsoportokkal a közösségi érdekek védelmében.
Mielőtt flamewar indulna a fentiek kapcsán megjegyezném, hogy természetesen mindenki úgy ítéli meg az Orbán kormány teljesítményét, ahogy akarja, de amíg a Fidesz törzsszavazói egyetértenek a fenti kérdésekben (márpedig a közvéleménykutatási adatok ezt bizonyítják), addig nem fog megbomlani a Fidesz mögötti szavazóréteg.
Hasonló lesz a helyzet a kiadáscsökkentési tervek kapcsán is. Mindenki tudja, hogy a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan és bele kell nyúlni a darázsfészekbe. Amíg viszont a Fidesz törzsszavazói látják az intézkedések eredményességének esélyét, addig a többségük megmarad a kormány mögött.
2014-ben pedig azon múlik majd a kormány támogatottsága, hogy milyen konkrét eredményeket képes felmutatni. Ha csak kicsivel is javul a helyzet (vagy legalább nem k..rják el katasztrofálisan), a Fidesz meg fogja tartani a szavazói jelentős részét.
Úgyhogy érdemes minél előbb szembe nézni a szomorú valósággal: a vallásos hévvel acsarkodó ellenzéki fórumtrollok konstans kampánya érdemben nem fog ártani a kormány megítélésének, azon csak az eredmények, vagy azok hiánya fog jelentős mértékben változtatni.

a-kis-herceg 2011.03.01. 12:19:50

@Szimba: bolond lukból bolond Széll fúj...

cambridge.on 2011.03.01. 12:22:44

Kéremszépen megtörtént a nagy bejelentés.
Bejelentették, hogy ki fogják dolgozni a részleteket az induláshoz felemelkedésünkhöz vezet.
Most lejtmenetben megyünk a megfelelő sebesség elérése érdekében.
A cél 2030.
Akkora jobb lesz, vagy nem.
Ha nem, azért a Gyurcsány lesz a felelős.

cambridge.on 2011.03.01. 12:24:47

+ami
Ami felemelkedésünkhöz vezet.

parlamentarista 2011.03.01. 12:24:58

ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni.

porfelhő 2011.03.01. 12:29:33

Itt a belinkelt cikkemben az elmúlt bűvös, vagy bűnös húsz év vázlatokban. Nincs itt szükség lángoló szavakra, nagy beszédekre.

Navracsics szerint nagyon nehéz idők jönnek, arra kérte a fidesz képviselőket semmiképp ne politizáljanak a kormánnyal szemben.

Orbán Viktor szerint a szocik miatt van nehéz helyzetben az ország, ők okozták a bajt.

hm. tessék figyelmesen olvasni és elemezni, ajánlanám főleg a fülkeforradalmároknak.

No persze a Török G. elemzésével együtt, mert az mint mindig most is nagyon jó. és lényegre törő. szerintem.
:)

ökörpöröly 2011.03.01. 12:32:43

Végre valami halvány remény, hogy a wudukormányzat tényleges és szükséges lépéseket óhajt végrehajtani. Bár az eddig megtett tényleges lépéseik nem túl biztatóak.
2002-2003 óta szajkózzák a közgazdászok, hogy strukturális reformokra, az állami újraelosztás csökkentésére, a versenyképesség növelésére van szükség.
Sajnálatos, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség mindent megtett azért, hogy a szoclibek ne hajtsanak végre ilyen lépéseket. Majd akkora szerepe volt a FIDESZ-KDNP frakciónak a jelenlegi helyzet kialakulásában, mint a töketlenkedő, simlis, korrupt szoclibeknek.
Cigány Kadhafi és bűnszervezete utcai zavargásokat, forradalmat elővetítve, választási csalást emlegetve hajtotta bele a hatalomra, ezzel újra a kasszához jutásra váró szoclib csőcseléket a fedezet nélküli osztogatásokba, számon kérve rajtuk választási ígéreteiket -annak ellenére, hogy a Cigány Kadhafi és csürhéje még nagyobb, természetesen fedezet nélküli ígéreteket tett a 2002-es választások előtt-.
De Medgyessy 100 napos osztogatását is megszavazták, sőt, ennél még nagyobb arányú osztogatásokat követeltek.
Emlékezzünk csak a 2004-es választásokra, ahol is a jelentős reáljövedelem-növekedés (amit hitelből fedeztek természetesen) ellenére azzal kampányolt a FIDESZ-KDNP, hogy "rosszabbul élünk, mint 4 éve", annak ellenére, hogy természetesen más volt a helyzet, sajnos az MSZP-SZDSZ koalíció hatalma megtartása érdekében, minimális nemzeti konszenzusra sem hajlandó ellenzéke miatt is hitelből osztogatta a "jólétet".
Emellett azt se felejtsük el, hogy Orbánék még sokkal nagyobb, 6-7%-os államháztartási hiányt akartak elérni 2010-ben! Azaz, pár hónapja még nem volt nekik annyira fontos a GDP-arányos államadósság csökkentése. Most meg...
Egyébként több iskola van, akik különböző módon ítélik meg ezt. Egyes iskolák szerint nem olyan nagy baj, ha kicsit magasabb az államháztartás hiánya -bár arányaiban magas külső adósság esetén kissé veszélyes-, ha közben jelentős a gazdasági növekedés. Mások szerint kiemelkedően fontos a államháztartási hiány csökkentése, az éves hiány alacsony szinten tartása, akár a gazdasági növekedés "visszafogásával" is.
Ahogy a tőzsdét, illetve a valutaárfolyamokat nézem, nincs valami irtózatos öröm. Főleg az OTP esik iszonyatos mértékben, a végén még fel kell függeszteni a kereskedését.

bigapples 2011.03.01. 12:33:08

@parlamentarista: Hogyan? A túlkoros úttörőcsapatként viselkedő LMP és a Mesterházy féle nyugdíjaspárt szövetségével? Mert kb ez az egyetlen alternatíva a külföld számára.

a-kis-herceg 2011.03.01. 12:36:58

@Ordnassac: a széna tér az nem a moszkva tér. a moszkva lesz széll...

ebben részszerző vagyok:) csomagot lexarom. izguljanak a roki nyuggerek

laudator.blog.hu/2011/02/26/pokorni_avagy_a_latintanitas_fontossaga/fullcommentlist/1#c12761356

porfelhő 2011.03.01. 12:37:31

Orbán Viktor a programismertetőt, a csomagját, avagy a Széll Kálmán-terv ismertetését nem vállalta magára, inkább az első sorból nézi végig, ahogy a két jobbkezének neve összeforr a megszorításokkal.

hm. úgy gondolom teljesen mindegy, hogy áll-e vagy ül. éppen hallgatja.vagy Ő mondja el. a lényeg-a lényeg. a megszorítás.
:)

parlamentarista 2011.03.01. 12:37:58

@bigapples:
szerintem nem a fidesz fog megbukni, hanem a kormány, vagy a rendszer.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.03.01. 12:40:25

"világos, egyértelmű mondatokkal elmagyarázza a választóknak a nehéz döntések indokait"

megtörtént: a szocialisták tehetnek róla.

bariga 2011.03.01. 12:41:29

@Hepci: mindent, ami a "nemzetbiztonsági küszöb" felett van,
tőkeigényes és nincs rá állami pénz. Na nem haveroknak eladni gondoltam, hanem pénzért!

a-kis-herceg 2011.03.01. 12:42:30

szerintem a Széll Kálmán, mint új arc versus Kossuth, Széchenyi... stb mindössze annyi újdonságot fog hozni, hogy a tüntetések a Széll Kálmán (lánykori nevén moszkva) téren lesznek... vagy a Szénán?... a "Széllel szemben"

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 12:45:16

Azt mondta már valaki, hogy nem jelentettek be semmit ?

nol.hu/belfold/matolcsy_bejelent__26_pontra_var_az_orszag

Ez egy nulla.
Semmit se jelentettek be.
Talán nyárra, jövő januárra, vagy sohanapjára majd valamit kidolgoznak...
Ezek...

ifarkas 2011.03.01. 12:47:47

@porfelhő: Miért? Azt gondolod komolyan a csomagot vagy mit ő dolgozta ki?

pokesz70 2011.03.01. 12:48:29

Láttok Ti eddíg bármilyen struktúrális reformra utaló jelet?

Ordnassac 2011.03.01. 12:48:48

@a-kis-herceg: ezt én is tudom, de ha figyeltél volna, akkor a dalban elhangzik az, hogy Széll Kálmán tér. ;-)

Szimba 2011.03.01. 12:52:26

@Ordnassac:

Cseh Tamás...Jóóóóó!

Viszont próbálom matolcsy csomagját összevetni Békesi László véleményével.

Abban igaza van, hogy a valódi strukturális változtatásokat a Fidesz nem kezdte el, de előtte már volt néhány év, amikor el lehetett volna kezdeni!?:-(

Szimba 2011.03.01. 12:53:12

Matolcsy csomag, Matolcsy...

Tudom, 100x...

a-kis-herceg 2011.03.01. 12:53:51

@simonmondja.: km-alapú útdíjat mire bevezetik full zéró autópálya forgalom lesz...

max. pár darab kamion fog Ausztria felől Keletre menni... csak a cukros kamionok tudják kitermelni a magas szállítási költségeket ("kint" 160 Ft/kg-mal olcsóbb, Szlovákban "csak" 70 Ft)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 12:53:59

@simonmondja.:
Ja, és minek mentek szobára a nagyvállalkozókkal ?

Viktor akkuja lemerül, ha nem töltik ?

Felmosórongy (törölt) 2011.03.01. 12:54:07

a vesztes kb 95% nevében ki kell mondanunk:

az új adórendszer nyertesei a nép ellenségei, börtönbe velük nemsokára.

porfelhő 2011.03.01. 12:54:18

Lázár János kivágta a biztosítékot, elszabadulhatnak az árak
Kormányzati feszültség.

hetivalasz.hu/itthon/kormanyzati-feszultseg-35796

Nagy port kavart az áram kötelező átvételi árának csökkentésére vonatkozó javaslatával Lázár János.

A fideszes honatya áram- és hőtermelő erőművek megregulázását célzó elképzelése ellehetetlenítené a megújuló energiát előállító vállalkozásokat, s a legrosszabb esetben elszabadítaná a távhőárakat is."

hm. lassan már nem lesz ember, aki értené a kormány "kapkodó" intézkedéseit, az árak meg emelkednek a csillagos égig, minden szinten.

a-kis-herceg 2011.03.01. 12:57:32

@Szimba: mindig elfelejtitek, mert egyoldalú a kommunikáció

ÁLLAMADÓSSÁG = kpi költségvetés + önkori (megyék is) + lakosság

tehát a nagyrészben fides okozta probléma ellen harcol a Szövetség...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 12:57:50

@a-kis-herceg:
A nemzeti érzelmű fuvarozók direkte kérték, hogy hadd fizessenek fullextrás benzinárat.

porfelhő 2011.03.01. 13:00:21

@ifarkas:
Miért? Azt kellene gondolnom?
Nem hiszem.

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:05:05

a miniszterelnökök között a legjobb focista,
a focisták között a legjobb miniszterelnök...

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:13:09

"Itt vagyok, egyebet nem tudok, egyebet nem tehetek. Csónakomnak nincs kormánya, sodorja a szél, mely a halál legmélyebb régióiban fúj." (Franz Kafka)

porfelhő 2011.03.01. 13:13:11

Jaj. Még isteni szerencse, hogy ennek az "átütő" reformcsomagnak nem az a címe, hogy "könnyek és tervek"!
:)))

álomszép 2011.03.01. 13:23:56

Orbán V. többször említette, hogy nagy ellenszél.
A reformcsomag címe lehetett volna. " Tervek Könnyek és a Keleti Szél". /mivel, íródott anno, hogy az OV. a Kelet felé nyit..../

:))))))

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:25:45

@álomszép: vagy: "hát... Széll Kell mán..." osztjónapot

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:28:46

@simonmondja.: ez elég döbbenetes, hogy ma is be lehetett jelenteni, hogy majd bejelentjük, hogy mit mikor jelentünk be.... ezt kár volt halogatni ennyire...

álomszép 2011.03.01. 13:29:17

@a-kis-herceg:
Na igen. azt mondják az is volt, hát Széll- .. anno.

Úgy bizony! nemzetijónapot!

:)

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:31:13

@álomszép: azért a Kellmán -t is értetted ugye? nem szeretném ha elveszne...

tudod a Savak ereje... (pH ban mérhető csak)

Szimba 2011.03.01. 13:33:18

@a-kis-herceg:

Ez tökéletes tévedés.

nyünyüge 2011.03.01. 13:35:42

@Ordnassac:
Mindent elmond a kormány és a társadalom viszonyáról a bejelentés módja.
Nem parlament, nem nyilvános rendezvény, hanem szűkkörű tájékoztatás, bennfenteseknek-

Hogy a nyugdíjrendszer, egészségügyi ellátást, tömegközlekedést alapvetően megváltoztatni akaró többéves reformcsomag bejelentéséről szóló rendezvény helyét nyomoznia kell az újságíróknak és esetleg bejuthatnak néhányan? Hogy a rendezvényről nem a köztévé, hanem a HírTv közvetít?
Hogy a kultura fideszközeli arcai, kiválasztott nagyvállalkozók a meghívottak az újságírók meg a szakmai és társadalmi képviseleti szervek helyett?

Hol élünk, hová fajulunk, emberek :((((( .

Miért titkolták a rendezvény helyszínét és miért olyan kicsi?
hvg.hu/itthon/20110228_reformcsomag_matolcsy

Részletek csak a barátoknak! Orbán rácsapta az ajtót az országra
nol.hu/belfold/matolcsy_bejelent__26_pontra_var_az_orszag

a-kis-herceg 2011.03.01. 13:38:27

@Szimba: igazad van fordítva írtam. de a lényeg igaz. a költségvetés hiánya = kpi+önk(megyék is)+lakosság.... így pontos?

igényes 2011.03.01. 13:41:03

Orbán Áront, Viktor 34 éves öccsét eltüntette a Jobbik, vagy a Fidesz?

porfelhő 2011.03.01. 13:44:50

Lmp. Nincs a kormánynak gazdaságpolitikája
Ezt jelzi a Széll Kálmán Terv

Matolcsy György bejelentése "ködösítés és hitegetés" volt, az nem egy reformcsomagot takart - reagált a miniszter által, a Széll Kálmán Terv ismertetésekor elmondottakra az LMP.

Scheiring Gábor képviselő szerint Orbán Viktor kormányfő "nem mert" beszélni saját csomagjáról, Matolcsy Györgyre hagyta ezt a "szemmel láthatóan hálátlan" szerepet. Megjegyezte, hogy a bejelentések után zuhanni kezdett a forint és a tőzsdeindex is. "

Na tessék már itt is van a hatása a "csomagnak".

Na igen a TG. ezt is megírta, A szavak ereje...

:)

porfelhő 2011.03.01. 13:48:07

oppá" ami lemaradt.

Az LMP képviselője ködösítésnek és hitegetésnek nevezte továbbá azt is, hogy majd 6 százalékos lesz a gazdasági növekedés.

Scheiring Gábor azt mondta, hogy ezekkel a kormány és Matolcsy György saját gazdaságpolitikájuk hiányáról, illetve a "kiszivárgott megszorító csomag" részleteiről próbálta elterelni a figyelmet."

www.hir24.hu/gazdasag/223904/lmp-nincs-a-kormanynak-gazdasagpolitikaja-.html

Vanek B. Eduard 2011.03.01. 13:49:07

@Szimba: "valódi strukturális változtatásokat a Fidesz nem kezdte el"
Ismét szép elméleteket kaptunk csokorba; alapjában véve nekem tetszenek ezek a mondások (ez sem mindig igaz), de mondásokkal már tele a padlás. Ezeket az elveket épp egy éve, a választási kampányban kellet volna közzétenni, mára a megvalósítás félidejénél kellene járnunk.

Amit eddig konkrétan elértünk, az a pálinkafőzés szabadsága (hosszan tartó ováció). Viszont aki főzi, fizessen literenként 999 Ft eü huzzájárulást egészségkárosítási adó címen.

A focira meg egy petákot se az én adómból plííííz!!

porfelhő 2011.03.01. 14:02:32

Itt az új Orbán csomag.

A kormány Széll Kálmán Terve 2012-ben 55 milliárddal, 2013-ban és 2014-ben pedig 900 milliárddal javítja az államháztartás helyzetét.
Elmarad a nagy cégek társaságiadó-csökkentése, és idén áprilistól, valamint jövő januártól sok minden megváltozik Magyarországon.

A forint gyengült a bejelentések után.

www.fn.hu/makro/20110301/matolcsy/

A Széll Kálmán Terv és az Új Széchenyi Terv együttesen 4-6 százalékosra emelik Magyarország potenciális gazdasági növekedési ütemét, és 300 ezerrel bővítik a foglalkoztatottak számát – mondta Matolcsy.

Ez a csomag sem tartalmaz semmi konkrétumot. Ebből is mindenki azt ért ki a leírtakból, vagy hall ki a bejelentésből amit akar.
Én már nem is értek semmit. csak majd érzem a megszorítások hatását, úgy mint sokan mások.

porfelhő 2011.03.01. 14:05:55

Ja! még ezt is mondta Matolcsy:

„Sereghajtóból éllovasok leszünk, megvert, lenyomott nemzetből Európa egyik legsikeresebb nemzete leszünk” – zárta kívánatos próféciával előadását a miniszter."

hm. a lényeget meg már megint majd nem elfelejtettem.
:)

Várúr 2011.03.01. 14:05:57

@ben2:
Egyetértünk. Nem mellesleg nem tudom, mit ért Török ténsúr "bűvös szavak" alatt. Orbán többször világosan elmondta, mennyi az államadósság, mekkorát nőtt 8 év alatt, az idén 2000 milliárd forintot kell kivonni a kasszából, és így tovább. Közben volt árvíz, vörösiszap, belvíz, naponta egy-egy sok száz milliós korrupciós ügy... Görögország, Írország becsődölt, az euro recseg-ropog... magas benzinár, mintha Magyarország emelné és nem az olajforgalmazók... Nincs közgazdász, aki ne a strukturális reformokért sivalkodna, oszt' mikor megcsinálják, boldog-boldogtalan emiatt vinnyog... Ma 272 Ft.- egy euro, két éve volt 118 is... Összegezve: a társadalom nemigen fogja fel, hogy gazdasági szükségállapot van, ami nem az elmúlt 9-10 hónapban alakult ki.

NA YA! 2011.03.01. 14:08:41

Hát amúgy sem, de az elkövetkezendőkben még inkább nem lennék a rendőrök helyében! Amikor a csodálatos strukturális változások haszonélvezői, a felettébb elégedett, vagyonos, jóllakott, és nem csak a láncait veszítő vidám néptömegek megindulnak majd, megköszönni az értük élő, igazmondó vezetőiknek azt a sok jót, amit értük tettek! Sej be szép lesz!

porfelhő 2011.03.01. 14:09:02

Hm. Mond nekünk - az embereknek- jókat a kormány, hm. mert megérdemeljük?

Szemfényvesztés, parasztvakítás.
Az eddig meghozott összes intézkedés a kormány részéről.
:)

igényes 2011.03.01. 14:09:09

@porfelhő: Ez azt jelenti, hogy nőni fog a munkanélküliség, valamint az életszínvonal 30%-al csökken. Népesedés csökken!

ben2 2011.03.01. 14:10:11

@parlamentarista:

"ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni. "

Ha Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát külföldről meg lehet buktatni, akkor az egyenlő az ország szuverenitásának elvesztésével. Ha valaki Magyarország gyarmati sorba sűlyedését belülről támogatja, arról minden löttyös népnemzeti indulat nélkül kijelenthető, hogy hazaáruló.

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:12:38

@NA YA!: na ja. államcsőd és véres polgárháború.

(bár ezt nálunk parasztfelkelésnek kellene majd nevezni inkább)

szerinted melyik lesz hamarabb?

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:13:59

@porfelhő: "A forint gyengült a bejelentések után."

tényleg??? a pénzügyi szakembereknek nem elég a SZÓmágiaRAKÁS ?

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:18:36

a kormány most van a csúcson, most csatolja fel a leceket...

www.indavideo.hu/video/A_vilag_tetejen_2

Várúr 2011.03.01. 14:20:31

@Várúr: javítom: az euro két éve volt 318 is.

NA YA! 2011.03.01. 14:24:30

@a-kis-herceg: államcsőd nem lesz, de éhséglázadás(ok) sajna nagy valószínűséggel igen! Pintérnek sok dolga lesz!:(

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:25:35

@NA YA!: miért lesz szőkítés is? (cukor?)

is 2011.03.01. 14:29:11

@a-kis-herceg: a lengyel zloty is gyengult, ezt most (még) nem lehet erre fogni.

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:33:46

@is: anynira semmit mondó volt? hogy az egész világpiac megremegett?

is 2011.03.01. 14:34:01

azokkal értek egyet, akik szerint itt további idohúzást láttunk. az lett bejelentve, hogy majd kidolgozunk valamit júliusra, meg januárra. szarmaszatolás, nem gazdasági program. Kádár-rendszer, lecsúszás. nem azonnali probléma, foleg, hogy 13 év megtakarításait éljük fel röpke 3 év alatt, dzsentri módra. a Kádár-rendszer is már megdolt gazdaságilag kb. 1975-re, de onnan még 10 évig sokan elhitték, hogy dehogy, nincs itt semmi baj, és még 5 év, mire megbukott. itt is van ben2 és társai akik ezt képesek még valami értelmes dolognak látni, és még lelkesen mesélnek róla. a FIDESZ ezek után már tényleg a buták gyülekezete. okos ember ezt már nem veszi be.

a-kis-herceg 2011.03.01. 14:36:29

@is: "...a délelőtt során erősödő forint a reformlépések bejelentését követően rövid idő alatt érezhetően veszített az értékéből. Kedden délben egy euró 272,08 forintba került"

270-ről 272 re... egy bélást ért a viki csomagja

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/01/gyengult_a_forint_es_a_bux_a_reformbejelentesekre/

Szimba 2011.03.01. 14:57:12

Mindenki a Szigorúan titkost nézi? Képtelen vagyok megnézni, hogy van-e ismerős a tisztek között.:-(

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 15:01:22

@Szimba: Néhány oldal hibás és egyszer lefagytam, de azért haladok.

a semmitmondás mélynövésű világbajnoka 2011.03.01. 15:15:23

Megmondta a Giroszász is: napról napra fokozódik a nemzetközi helyzet, így borzasztó nehéz programot csinálni.
Szinte nem is lehet, ti meg állandóan ezt vágjátok a pofájukba már másfél éve.
Rosszak vagytok.

pereszke 2011.03.01. 15:22:35

@sárkányfő: a mocskos külfödi karvalytőke meg a bankárok az oka, meg a közöttünk bújkáló, hazánkat szép magyarországot eláruló libsi-bolsik és izraeliták tehetnek mindentől.
Koronázatlan királyunk, az al- vagy felcsúti (erre most nem emlékszem) hős vitéz és daliás serege bátran szembeszáll a hazánkra, mária nagyasszonyunk szent földjére támadó ellennel.
Lehet, hogy az eddigi csatákat rendre elvesztették, de messze még a háború vége. Meglesz még az a korona, az istenadta nép azzal az áldott nagy eszével a mai napig nem veszi észre hogy a bráner melyik felén van, sőt a közv.kutatások eredménye alapján még élvezik is.

Gondvana 2011.03.01. 15:31:53

Is-nek válaszul: Ezek szerint Te okosnak tartod magad...

Úgy látom, ha van rajta kalap az a baj...ha nincs rajta kalap az a baj...
Nem is tudom ki láthat itt reálisan egyáltalán!

Ha bejelentették volna az egészet, akkor egyből rájuk sütik, hogy elkapkodják. Így, hogy nem tették, most az a baj. Ne felejtsük el, hogy végre csinálnának valamit kormányzás címen, nem pedig csak szemfényvesztés, mint korábban. Először bízzunk abban, hogy talán jó irányban változnak a dolgok...és hagyjuk a kormányt kormányozni ha már felhatalmaztuk őket...

Szimba 2011.03.01. 15:33:32

@simonmondja.:

Meg vagyok döbbenve, egyik főnököm sem volt szt. Biztosan teljes ez a lista?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 15:41:21

@Szimba: Ez biztos, hogy nem teljes.
Ha másért nem, már azért sem, mert a végén van egy oldal fedett nevekkel.
De amúgy sem.

James Pond 2011.03.01. 15:48:08

@pereszke: Koronázatlan királyunk, az al- vagy felcsúti (erre most nem emlékszem) hős vitéz és daliás serege bátran szembeszáll a hazánkra, mária nagyasszonyunk szent földjére támadó ellennel.
Ez nem olyan vicces, még lehet hogy az új Alkotmányban megváltoztatja az államformát és lesz itt még királyság... én nem tenném tűzbe a kezem az ellenkezőjéről... :):)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.01. 15:49:45

@Gali Máté: Végre valaki nyíltan meri vállalni az arcát az avatarján! :-)

sárkányfő 2011.03.01. 15:57:50

Gábor,

még most is úgy gondolod, ismerve a januári kzv-kutatások tendenciáját, illetve a mai nap bejelentett Orbán-csomagot* , hogy egy esetleges népszavazás az Alkotmányról megnyerhető volna?

Igazából én kétlem. Minden manipulálás dacára nem 2/3-nyi, hanem 52,7% szavazatot kaptak, ami azóta nyilvánvalóan csökkent. Szerintem csökkeni fog tovább. Az ellenzéki hívők eleve nemmel szavaznának rá, de részben még a jobb oldalt is meg fogja osztani az Alkotmány.
Azért nem szavazhatunk róla, mert tudják hogy elveszítenék a szavazást, de ha 50,01%-kal meg is nyernék valami csoda folytán, az sem lenne valami egetverő legitimáció, sőt a megosztottság bizonyítéka lenne. Szóval a könnyebb és biztosabb utat választja Orbán.

sárkányfő 2011.03.01. 15:59:09

@Gali Máté: Kik érveltek megszorítások mellett? De tényleg.

Akiket én követtem, azok rendszerint reformokat követeltek.

sárkányfő 2011.03.01. 16:03:14

@sárkányfő:

* Orbán-csomag = bejelentették, hogy mikorra fogják elkészíteni azt a programot, amit legkésőbb 2010 tavaszára már rég össze kellett volna hozniuk, és mostanra már félig meg is kellett volna valósítaniuk.

Így kell elpazarolni a szinte történelmi 2/3-os lehetőséget. hajunkra kenhetjük a Nenyit meg a többi parasztvakítást.

Komolyan, én most már azt hiszem, a 2010-2014-es ciklus üres semmitmondásról fog szólni. Így akarják kiblekkelni. Meg persze nyócévezés, komcsizás, ilyenek.
A rossz híreket meg be sem jelentik, egyszerűen megjelentetik a Magyar Közlönyben. Lásd: áramár-emelés.

lolperec 2011.03.01. 16:33:28

akkor most négy évig tervezés, egyeztetés, megbízás a tervezéssel, egyeztetés a tervezés megbízásának megbeszéléséről, illetve elmúltnyolcévezés fog menni?
kérdés mikor kezd el éhezni a nép és nekiállni felkoncolni ezeket.

hoplita 2011.03.01. 17:16:49

@a-kis-herceg:
Ez jó poén...:))

Meg ő a legszebb nyúl a halpiacon...

a-kis-herceg 2011.03.01. 17:24:20

aki nem látta volna matolcsiné férjének rajzocskái, mert ő vetített is vala...

vastagbor.blog.hu/2011/03/01/a_szell_orban_csomag

döbbenet milyen primitivizmus süt az egészből. bandzya vezeti vakok intézetét...

nem baj a gyógyszargyárakat úgyis utáltam nagyon. mennek a levesbe.

bóra77 2011.03.01. 17:26:35

valaki elmondaná, hogy ki ez a Széll Kálmán, és honnan rántották elő? (avagy: bolond lyukból bolond szél fúj majd??)

bevallom még TG mostanság kirakott facsés képén ragadtam le, ami khm.. huh..uhuh:)

a-kis-herceg 2011.03.01. 17:29:18

@bóra77: Széll Kálmán az

Vörösmarty lányának a férje... (név+távoli rokona pedig Arany János lányának a férje)

az eladósodott kiegyezés utáni országot konszolidálta, kicsit lefaragott az adósságból...

az volt pénzügyminiszterként aztán később még mini.elnökként is kínlódott kicsit.

bóra77 2011.03.01. 17:34:59

@a-kis-herceg: szóval csak a nevét "adta" a csomaghoz, nem egy új figura...ok, ezt nem tudtam, olvasni meg nagyon még nem.

a-kis-herceg 2011.03.01. 17:49:52

@bóra77: :) bevették poszthumusz... szerintem az ő grafikonkáival jobban járnának...

szellemi kapacitásuk sem több, mint 1halottaknak, tehát visszalépést nem jelentene...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.01. 17:57:35

@a-kis-herceg:
Hát ez parádés, ahogy a sereghajtótól a nyíl vezet fölfele az éllovashoz...

Jobb, mint egy ötödikes.

aszekelyek 2011.03.01. 18:01:21

@porfelhő: A Vettem a fáradságot és elolvastam amit Gábor belinkelt. A megyó bá interjút. Sőt feltoltam a facebookra is. HA a miniszterelnöki hivatalban takrító néni olvasta volna fel, akkor is az Orbán kormány terve és döntései. Lehet ezen rufózni, hogy ménemő. NAvra történetesen miniszterelnök helyettes, Nem is mezei miniszter. A stop.hu is fogalémazhatna pontosabban. HA akarna

aszekelyek 2011.03.01. 18:16:46

@is: @a-kis-herceg: Ez az egyik terv a Moszkva tér nevére... bunkókáim.

inreallife 2011.03.01. 18:21:44

hoppá:

portfolio.hu/gazdasag/ujabb_fontos_reszleteket_tudtunk_meg_a_csomagbol.146096.html

külön kiemelném a több forrásból igényelhető szociális pénzek maximalizálását :)

hoplita 2011.03.01. 18:30:18

@aszekelyek:
Kár hogy csak olyasféle terv marad, mint a piszkos nagy elszámoltatás...:))))

Na mivan....?
Kiadta a direktívákat a pártközpont...?
Mire hajtasz.....fideszes macira, vagy bézbólsatyira...?
:DDDDD

ssi 2011.03.01. 18:45:10

@poszt: jó volt az időzítése, találó a címe illik a múltra és a jelenre, a jövő majd kiderül, és talált a megfogalmazott elvárás is: "üzeneteknek nem szabad meghaladniuk egy tizenkét éves gyermek értelmi szintjét...? "

reméljük, nem ragaszkodnak majd bármi kifüggesztéséhez,
konkrét terveik alapján viszont érdemes figyelni:
- költségvetési hiány
- államadósság
- munkahelyek száma
- rezsibefagyasztás
- munkanélküliség
- aktív dolgozók száma
- infláció
- kamatszint
- korrupció
- feketegazdaság
- reálbére/nyugdíjak alakulása
- társadalmi feszültségek
- oktatás színvonala
-
- elakadtam, várom az ötleteket

@sárkányfő: :-))

@Gondvana: van egy nagyon fontos körülményváltozás:
- sokan azt mondják, most gyenge az ellenzék,
- de lehet, hogy azért nem olyan hangosak, támadóak, mindent csak tagadóak, mert tudatosan másmilyenek is akarnak lenni, mint a Fidesz volt,
- de az is lehet, hogy mivel a mostani ellenzék nem hisz a kormány újszerű programjában, békén hagyják, hogy erősebb kritikák nélkül derüljön ki, ha valóban rossz az irány, s legyen egyértelmű ez az emberek számára is
- egyébként így dolgozni a kormánynak sokkal könnyebb
- amúgy pedig a Fidesz, mint túl ellenséges ellenzék sokat ártott

bariga 2011.03.01. 18:56:38

röviden csak annyit, hogy Széll Kálmán forogna a
sírjában, ha ezt a mai színjátékot hallotta volna. Még Matolcsyt csak értem, mert ő már bebizonyította, hogy sajnos többre nem is képes. De hogy a Navracsics ezt pirulás nélkül végig tudta csinálni, az furcsa. Sajnos ő is csak beszél tartalom nélkül, eddig még lehetett reménykedni, hogy van valaki a Fideszben, aki tudna fordulni. De sajnos mindenki beton.

hoplita 2011.03.01. 19:00:48

@bariga:
Ugyan....egy mondatban elmondhatták volna az egészet..

Eftásaim az Úrban, fingunk nincs mit csinyájjunk, úgyhogy csapjunk a lecsóba, lesz, ami lesz.

Na, úgy kábé ennyi...

inreallife 2011.03.01. 19:03:05

@bariga: én is a navracsics pokorni duóban bízok...

szerintem nem véletlenül húzzák az időt, össze kell vasalni az alkotmányt, mielőtt a fejükre borul... képzeld el, ha 10-en azt mondanák, hogy elkaptam a szilikati kórt....

bariga 2011.03.01. 19:03:25

www.fn.hu/belfold/20110301/keszul_magyar_kulturfoleny_fundamentuma/

hallgatni arany. Miért gondolják többen is , hogy okvetlenül mondaniuk kell valamit.

bariga 2011.03.01. 19:07:42

@hoplita: hát igen, viszont az államadósságot egy perc alatt növelték a forint gyengülése miatt. a CHF-ről, meg a lakáshitelekről már nem is beszélve. Ők sem beszélte róla. Hulljon a férgese, vagy mi?

porfelhő 2011.03.01. 19:07:58

@aszekelyek:
Mi?van! Nem tetszik a cikk?
Úgy bizony! "akkor is az Orbán kormány terve és döntései".
Milyen igazad van.
:))

ubul2000 2011.03.01. 19:09:31

@porfelhő: "Antall-Boross kabinetek fő feladatuknak a demokratikus intézményrendszer kiépítését tartották, azt nagyjából le is vezényelték. A cél megvalósításának nem tettek volna jót a népszerűtlen gazdasági intézkedések, ráadásul az első ciklust végigkísérte az 1990-es taxisblokád emléke.

Hornéknak lépni kellett:
. A Bokros-csomag megmentette az ország fizetőképességét, helyreállította a gazdaság megbomlott külső és belső egyensúlyát, növekedési pályára állította az országot.
Bokrossal vitették el a balhét."

Finom kis csúsztatás, úgy beállítani, mintha a Bokros-csomagra az Antall-kormány politikája miatt lett volna szükség. Ekkora aljasságot még a stop.hu sem mer megengedni magának, ha finoman is, de utalást tesz a Horn-Békesi korszakra. Míg te - bár idézőjelek nélkül úgy idézel, hogy a leglényegesebb részt kihagyod belőle. A Bokros-csomagra a Horn-Békesi kormány dilettáns kormányzása miatt volt szükség, mely rövid működése alatt a csőd szélére sodorta az országot.

ubul2000 2011.03.01. 19:15:27

@manyike: " amúgy pedig a Fidesz, mint túl ellenséges ellenzék sokat ártott"

szeretem ezt a szoci álláspontot. Ha az ellenzék támadja a kormány tevékenységét - az a baj. Ha elfogadják a kormány előterjesztését - az a baj.

hoplita 2011.03.01. 19:16:53

@ubul2000:

"..... A Bokros-csomag megmentette az ország fizetőképességét, helyreállította a gazdaság megbomlott külső és belső egyensúlyát, növekedési pályára állította az országot......"

A faxomat, azt....:((((((

Felpörgették az inflációt, beindult a nagyüzemi privatizáció, vagyis a kótyavetye....és a csúszóleértékeléssel leértékelt áruként bántak az országgal...és a többi...pfej, mocskos gecik.
Ez volt a nagy, legendás bokros-izé.

ssi 2011.03.01. 19:19:12

poszt: szavak ereje - megtámogatja / elkendőzi a valóságot? ez fog majd kiderülni?

pro
intézkedések a hosszú távú stabilizációt célozzák
kdnp.hu/roviden/az-intezkedesek-a-hosszu-tavu-stabilizaciot-celozzak

kontra
Csalódással fogadták elemzők
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110301-elemzok-a-bejelenentett-reformcsomagrol.html

ellenzéki pártok szerint megszorítást és adóemelést jelentett be a kormány
hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=58905&kat=1

szakszervezetek sürgősen tárgyalni akarnak
hvg.hu/itthon/20110301_matolcsy_csomag_szakszervezetek

porfelhő 2011.03.01. 19:19:33

@ubul2000:
Hm. Az idézőjel kihagyás nem volt szándékos. Észrevettem.
Egyébként van valami probléma?

inreallife 2011.03.01. 19:20:43

@ubul2000: nem csak azt kell nézni, hogy mit támogattak, hanem azt is, hogy a támogatással mit reméltek. a fidesz konzekvensen a populizmust támogatta. mindig arra és akkor és úgy szavazott, amitől plusz szavazatot remélt.

most kormányon már fordítottak egyet a kakason, mostmár ők talicskázzák a pénzt, ergó van a szavazatnál is fontosabb. ha közhelyeszerűségbe fordulnék, akkor azt mondanám, hogy pénzre váltják a szavazataikat...

ubul2000 2011.03.01. 19:21:03

@hoplita: Ezt ne nekem címezd, nem én állítottam ezt a marhaságot, hanem @porfelhő

inreallife 2011.03.01. 19:22:17

@inreallife: a kakas elöl lemaradt valami jelző, elfújta a széll, de majd kisherceg megkeresi. :)

6.Lenin 2011.03.01. 19:23:55

O. V, ME Úrnak!

2010 Tavaszán Önökre szavaztam, sajnos.

Figyusz, ez így nem fog menni!

Én az előző jóléti rencerben megszoktam a fosztogatást, mindig az én zsebemben turkált mindenki. Tessék ezt folytatni.

Holnap reggel 06:15:12,5-től követelem a következőket:

azonnal csökkentség a nyugdíjam 60 %-al
zárják be a színházat, rendesen, mert nyikorog az ajtó és nem tudok tőle aludni ebéd után
rúgjanak ki mindenkit, főleg a szomszédból, mert állandóan az ATV-t bömböltetik
Szüntessék meg a vasutat, buszot, meg a szárnyashajót, meg a május 1-et.
lőjjék le a kutyámat, bocs nekem nincs is. Akkor a szomszédét, meg a macskáját is, a küszöbömre rondítanak a nyavalyásak.
Többit holnap, mert most ideges vagyok.

Amannyiban, nem, akkor nem is tudom, mit teszek, de borzalmas lesz, az tuti.
Reszkess!

6.lenin sk.

ssi 2011.03.01. 19:29:13

@ubul2000:
nem erről van szó, hanem a kettős beszédről: mikor mit kíván az érdekük, úgy beszélnek, viselkednek, s nem egy következetes szakmai érv mentén, de ki is alakítottak egy sajátos, fideszes, nem éppen követésre ajánlott kommunikációt is (T.G. mostani posztjában is olvashatsz erről)

ubul2000 2011.03.01. 19:29:58

@inreallife: Mellélőttél, én nem a fideszt védtem, hanem a szoci álláspontot támadtam. Feles törvényeknél nem lehet az ellenzékre fogni, ha valami balfasz dolgot csinálok, mint kormánypárt. Azt meg pláne nem lehet, hogy azért ostorozzák az ellenzéket, mert megszavazták a kormánypárt balfasz javaslatát. A kormány a felelős, a többi csak maszlag.

inreallife 2011.03.01. 19:31:28

@ubul2000: ez így igaz. népszavazásokhoz mit szólsz?

valaki79 2011.03.01. 19:33:07

Most már értem, miért kell olyan gyorsan Alkotmányozni, hisz lassan kezd kicsúszni Viktor kezei közül egyes tagok, így veszélybe kerülhet a 2/3-ad. Lesznek akik megbetegednek majd bizonyos szavazásoknál s elfelejtenek bemenni, így a párton belül külön kis szekértáborok alakulnak majd ki. 2014-ben talán még újra nyernek majd, de az emberek lassan megértik az LMP politikáját, s végre értékelni fogják majd a zöld irányt, mikor 500Ft felett lesz az üzemanyag, mikor a városokban nem tudják majd megvenni az alapvető élelmiszereket. Amikor újra be kell indítani a falvakat és rájönnek az emberek, hogy itt az ideje a hazai élelmiszereknek. Amikor rájönnek, hogy biogáz előállításával egyes területeken csökkenthetők lennének az energiaárak. Elutaznak az emberek Németországba s végre megszámolják egy autópálya mellett mennyi szélerőmű van és mennyi van nálunk. Rájönnek, hogy egy kulcs helyett, inkább progresszív adózás kellene, így az egyes társadalmi rétegek között szűkíteni kell a távolságot és nem jobban szétnyitni az ollót az emberek között! Az élelmiszer szükségletet majd nem padlássepréssel kell előállítani, hanem a mezőgazdaság ésszerű átalakításával, mert jelen állás szerint meghal az ágazat! Szóval emberek ideje lenne gondolkodni! Figyeljétek az LMP felemelkedését! Ja és nem vagyunk szdsz 2.0, hisz az összes LMP-s ismerősöm 2010-ig FIDESZ szavazó volt, csak meguntuk a totális mindent lesöprő stílust, s a demokrácia mellett tettük le a voksunk!

bariga 2011.03.01. 19:40:17

@hoplita: kissé vulgáris, vagy de tévedsz is. A csúszóleértékelés nagyon hasznos volt anno a gazdaságnak, mert kiszámíthatóvá tette az exportot és az importot is. A pályáraállítás is stimmel, a többit nem tudom

ubul2000 2011.03.01. 19:46:16

@inreallife: Hát elég sok volt, konkrétan melyekre? Pl a lényeges (nato, eu) népszavazás kapcsán fel voltam (vagyok) háborodva, hogy miután előre látszott, hogy a belépés nem kapja meg a többséget - leszállították az érvényességi küszöböt. Ez aljasság volt.
Ha valódi demokrácia lenne, akkor nem, vagy alig volna szükség népszavazásra, mert a kormányok nem szembemennének a népakarattal.

6.Lenin 2011.03.01. 19:47:27

@valaki79:

"Figyeljétek az LMP felemelkedését! "

Nem lehetne 1 kicsit gyorsabban, piszok hideg van kint, oszt nem látok még senkit emelkedni, sőt mintha konyulna.

Vagy lehet bent is figyelni? Kicsit melegebb van.

"Amikor újra be kell indítani a falvakat és rájönnek az emberek, hogy itt az ideje a hazai élelmiszereknek."

Valakik bezárták? meg a mezőgazdaságot is a feldolgozó iparral együtt?

Jé!

akkor még nem lmp-sek voltatok, ugye?

nyünyüge 2011.03.01. 19:48:30

@manyike:
Most hallom, hogy a manyup pénz máv és hasonló műintézmények adósságkonszolidációjára lesz bevetve többek között.

Nyugdíjak végérvényesen megvédve, gratulálok !!!

hoplita 2011.03.01. 19:54:30

@ubul2000:

Tudom, csak reagáltam az általad idézettekre...:)))

@bariga:
Persze hogy hasznos volt....valakiknek, akik ezzel a módszerrel spekuláltak.
A többi hoax...

ubul2000 2011.03.01. 19:54:56

@valaki79: A zöld programban sok igazság van, de
- a szélerőműveket nem lehet ész nélkül telepíteni, csak oda jó, ahol sűrűn és nagy szél van (szerintem, egyébként utálom a látványát)
- szerintem sokkal hasznosabb lenne az energiafelhasználást csökkenteni (persze ésszel, mert amit az izzók terén műveltek az röhej)
- a szelektív hulladékgyűjtés és feldolgozás helyett radikálisan csökkenteni kellene a műanyagok felhasználását, elsősorban az élelmiszeriparban. Hasznosabb és egészségesebb lenne.

jjulie 2011.03.01. 20:02:51

@6.Lenin:

három féle mondatkezdés amit nem érdemes elolvasni, mert szart sem ér:

a, az elmúlt nyolc év....

b, elmúlt 20 év.....

c, elmúlt 60 év....

valamint minden ami @6.Lenin-el indul szintén ide tartozik

jjulie 2011.03.01. 20:11:36

@ubul2000:

kifelejtettél még egy kivánalmat:

- vissze kéne forgatni az idő kerekét oda, ahol még te is el tudtál igazodni a világban, hogy érjen valamit a véleményed

bariga 2011.03.01. 20:18:46

@hoplita: nem szívesen mondom, de fogalmad nincs mi volt a csúszóleértékelés. Pontosan előre lehetett tudni az árfolyamot, na most erre spekulálni nem nagy észre vallott.
De annyira nem fontos ez a kérdés, különösen most, Kósák és Szíjjártók korában.

6.Lenin 2011.03.01. 20:22:03

Vegyük kicsit komolyabbra a figurát

Kik kritizálnak 2011 tavaszán

Akiknek egész létük kudarcok sorozata
akik soha nem tudtak még pozitív eredményt felmutatni

akik sem 2010 tavaszán ,sem most, nem tudnak felmutatni elfogatható, támogatható alternatívát.

Akiknek az eddigi kormányzati tevékenységük mértékegysége=kalap szarban mérhető.
ellenzéki tevékenységük szintúgy.

Elnézést, hogy azt írtam, vegyük komolyra, ezt sajnos nem lehet komolyan venni.

Azért ekkora a támogatottságuk, hablatyolnak.
Tobzódik a dilettantizmus.

lüke 2011.03.01. 20:26:31

megjáram Nuremberget ,de
látom ,nem változott itt semmi:
mint az idei Oscar,oszt jó éjt

nyünyüge 2011.03.01. 20:30:29

@6.Lenin:

Kit érdekelnek a "bukott" politikusok? Miért zavar, hogy mit "hablatyolnak"?

A győztesek vezetik az országot, nem?

Őróluk, az ő terveikről, tetteikről érdemes véleményt cserélnünk.
Szerintem.

Harmony12 2011.03.01. 20:39:14

Off:
Érdekességet találtam a közzétett SZT-tisztek listáján. Szócska László olyannyira hasonlít Szócska Miklóshoz, hogy érdekelne a rokoni kapcsolat köztük.
On.

6.Lenin 2011.03.01. 20:46:42

@nyünyüge:

A kettő nem válaszható külön.

Aki most arról próbálja meggyőzni/átverni az embereket, hogy ők 9 hónap alatt helyére tették volna a gazdaságot, vagy akár el tudnák indítani totál eladósodás nélkül , az gazember!

Aki azt állítja, tudja, milyen helyzetben lesz a világgazdaság 1 hét, hónap múlva, az hazudik.

Talán komolyabban kéne venni egymást. Ki tudna ma konkrétumokat mondani?

Mi lesz,ha heteken belül nem rendeződik a helyzet az arab államokban?

Mi lesz, ha Kadhafi visszalő?
Mi lesz, ha szélsőséges iszlám csoportok szerzik meg a hatalmat, vagy ,ha tovább terjed a "spontán forradalom" ?

Milyen hatással lesznek ezek a benzin, élelmiszer árakra?

Milyen lehetőségeink vannak ezek kivédésére, megakadályozására?

Ismersz valakit a Bimbó u. 23/b-ből, akinek erre konkrét válaszai vannak?

Erről beszélgethetünk, szerintem.

Szerintem ma nincs olyan ember, aki pontos válasszal/tervvel bír, mi lesz 1 hónap múlva a világban.

Terítsd ki a lapjaidat.

mrs. white 2011.03.01. 20:51:27

Maximálisan egyetértek a szerzővel abban, hogy több szerepet kellene adni az értelemnek. Meglátásom szerint erről viszont már lekéstek. Úgy pont kilenc hónap csúszásban vannak.

Bármilyen ósdi legyen is a trükk a visszamutogatással kellett volna kezdeni és nem abban a formában ahogy ezt Kósa tette, mert az jelentős veszteséget okozott árfolyamban és adóságtörlesztésben az országnak. Napnál világosabb volt az előző vezetés sara mindenki számára. Ennek apropóján símán belehetett volna vezetni azokat a megszorításokat amiket most terveznek. Ennek hatására nem szabadul el az árfolyam és kevesebb a törlesztőrészlet a bankok felé ami gazdaságban fogyasztásként jelent volna meg.

Nem kell közgazdasági géniusznak lenni ahoz, hogy felismerje valaki az előbb utóbb bekövetkező "megszorítások" szükségességét. Itt inkább az előbbön lett volna a hangsúly. Már legkésőbb 2007- óta tudható volt a következő kormánypárt neve. Ehez képest most ott tartunk, hogy kaptunk egy menetrendet arról, hogy mi fog történni. Sajnos azt kell mondjam ez a legendás felkészült kormányzás mitoszának az utolsó foszlányát is eltüntette. Ezért már értelem nem működhet. Azon már rég túl vagyunk.

A fidesz olyan mint a vacogó strandoló a hideg víznél. Ahelyett hogy fejest ugrott volna vízbe bízva abba, hogy 4 év alatt csak megérkezik a túlpartra, most éppen a köldökénél tart a merülésben. Na itt már nagyon kellemetlen szokott lenni a történet és még hol vagyunk attól hogy a fej is a vízbe kerüljön és megkezdődjön az úszás.

nyünyüge 2011.03.01. 20:55:48

@6.Lenin:
nincsenek lapjaim, nem tudom ki lakik a Bimbó u. 23/b-ben, a net szerint pl. egy design kft.

Nyilván nincsenek válaszaim a világ nagy problémáira, de legalább a kis hazánkat érintő kérdésekben lehet véleményem és főleg érdekelhet a nálam okosabbaké. Erről szól egy blog, nem.

bigapples 2011.03.01. 20:58:12

www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/oszko-a-csomag-jo-mar-csak-politikai-batorsag-kell-342312

@nyünyüge: "csak" 300 milliárd megy erre, a manyupos pénzek ~65%-a államadósság csökkentésre lesz fordítva.

A nyugdíjrendszert egyféle módon lehet megvédeni: a nyugdíjkassza egyensúlyba hozásával. Ez csak az előnyugdíjazási/rokkantnyugdíjazási kiskapuk bezárásával, korhatáremeléssel és a foglalkoztatottság növelésével történhet, szerencsére a kormány ezt tervezi.

A manyup-ok nem stabilizálták a nyugdíjrendszert, csak pár évvel elodázták azt az időpontot, amikor összedőlne a mostani rendszer. Ráadásul növelték az államadósságot, mert kölcsönfelvétellel kellett a manyup-ok miatt kieső pénzt pótolni.

6.Lenin 2011.03.01. 20:59:54

@6.Lenin:

Bocsánat, lenne még más lehetőség is számunkra.
További kölcsönök felvételével enyhíteni a jelenlegi helyzetet. Nyilván 1 szocialista/szabaddemokrata kormánynak ez nem jelentene akadályt, az unió részéről sem, de ebben az esetben soha a büdös életben nem lenne esélyünk a cselédsorsból kiemelkedni.
Ez is 1 opció, lehet választani ezt is, ismert az eredménye az elmúlt 2-3 évből.
Rajtunk múlik melyik lenne a jobb. Egyelőre a múlt évben a másik opciót választották többen. Az utóbbi opcióra nyitott még a lehetőség.

bariga 2011.03.01. 21:00:37

@mrs. white: szép plasztiks kép :-D , jó lenne , ha olvasná egy illetékes és kiosztaná az úszósapkákat

jazzcool 2011.03.01. 21:05:55

szánalmas volt az Orbán-csomag bejelentése, amely nem is csomag, hanem tervek-vágyak júl. 1-től, 2012. jan 1-től, illetve még távolabbi időpontoktól. ráadásul a tervek tele vannak belső ellentmondásokkal. ebből nem lesz 6 százalékos GDP-növekedés, de még 4 százalék sem. a 300 ezerre levitt új munkahely sem fog teljesülni, talán még 100 ezer sem 2014-ig.

és ez azért szomorú, mert egyre nagyobb az esélye annak, hogy újabb négy évet elbukik az ország, és az unióban sereghajtó szegénylegények leszünk hosszú távon:-/

jjulie 2011.03.01. 21:13:27

lám lám előbújtak a fideszverselők, mi lett ma bejelentve, valami fideszországbeli tudósíthatna

ami a neten látható, az csak birkaeleség, jóllaktatok?

6.Lenin 2011.03.01. 21:13:33

@nyünyüge:

" Erről szól egy blog, nem."

Pontosan. Én pl nagyon kíváncsi lennék azoknak a véleményére, akik mondanának/írnának a saját elképzeléseikről, hogyan képzelnék ők a megoldást?

Idióták birkázása, ki a toszt érdekel? Mennyivel viszi előrébb a megoldást? Érnek valamit?

A parttalan kritizálás mit ér, alternatívák felmutatása nélkül?

Én is azt hittem, ilyesmikről szólnak az ilyen blogok és nem flusztrált seggfejek lelki sérüléseiknek a szemetesládái.

A bimbó u, az jutott eszembe, sose jártam bimbo utcában, vagy nem emlékszem ilyesmire. Hirtelen felindultságomban írtam, talán.

nyünyüge 2011.03.01. 21:17:54

@6.Lenin:
Van bizony Bimbó út a Rózsadombon, igen menő hely.

6.Lenin 2011.03.01. 21:19:31

@jazzcool:

Akkor ennél rosszabb már nem lesz.

ökörpöröly 2011.03.01. 21:21:54

@6.Lenin:

Magyarisztáni bolsevik!

1. Ezt gondold végig! Ne legyen szelektív az emlékezeted!

Végre valami halvány remény, hogy a wudukormányzat tényleges és szükséges lépéseket óhajt végrehajtani. Bár az eddig megtett tényleges lépéseik nem túl biztatóak.
2002-2003 óta szajkózzák a közgazdászok, hogy strukturális reformokra, az állami újraelosztás csökkentésére, a versenyképesség növelésére van szükség.
Sajnálatos, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség mindent megtett azért, hogy a szoclibek ne hajtsanak végre ilyen lépéseket. Majd akkora szerepe volt a FIDESZ-KDNP frakciónak a jelenlegi helyzet kialakulásában, mint a töketlenkedő, simlis, korrupt szoclibeknek.
Cigány Kadhafi és bűnszervezete utcai zavargásokat, forradalmat elővetítve, választási csalást emlegetve hajtotta bele a hatalomra, ezzel újra a kasszához jutásra váró szoclib csőcseléket a fedezet nélküli osztogatásokba, számon kérve rajtuk választási ígéreteiket -annak ellenére, hogy a Cigány Kadhafi és csürhéje még nagyobb, természetesen fedezet nélküli ígéreteket tett a 2002-es választások előtt-.
De Medgyessy 100 napos osztogatását is megszavazták, sőt, ennél még nagyobb arányú osztogatásokat követeltek.
Emlékezzünk csak a 2004-es választásokra, ahol is a jelentős reáljövedelem-növekedés (amit hitelből fedeztek természetesen) ellenére azzal kampányolt a FIDESZ-KDNP, hogy "rosszabbul élünk, mint 4 éve", annak ellenére, hogy természetesen más volt a helyzet, sajnos az MSZP-SZDSZ koalíció hatalma megtartása érdekében, minimális nemzeti konszenzusra sem hajlandó ellenzéke miatt is hitelből osztogatta a "jólétet".
Emellett azt se felejtsük el, hogy Orbánék még sokkal nagyobb, 6-7%-os államháztartási hiányt akartak elérni 2010-ben! Azaz, pár hónapja még nem volt nekik annyira fontos a GDP-arányos államadósság csökkentése. Most meg...
Egyébként több iskola van, akik különböző módon ítélik meg ezt. Egyes iskolák szerint nem olyan nagy baj, ha kicsit magasabb az államháztartás hiánya -bár arányaiban magas külső adósság esetén kissé veszélyes-, ha közben jelentős a gazdasági növekedés. Mások szerint kiemelkedően fontos a államháztartási hiány csökkentése, az éves hiány alacsony szinten tartása, akár a gazdasági növekedés "visszafogásával" is.
Ahogy a tőzsdét, illetve a valutaárfolyamokat nézem, nincs valami irtózatos öröm. Főleg az OTP esik iszonyatos mértékben, a végén még fel kell függeszteni a kereskedését.

2. Ha egy falusi vándorcirkusz nyomorult bűvésze elő akarja adni egy csapat orvosprofesszornak, hogy ő ténylegesen kettévágta K. Jolán művésznőt, akkor ne csodálkozzon, ha nem hisznek neki! Ez történt ma is. Nagyot mondani tudnak, de nagyot tenni csak a WC-n!:)

A piac ítélt:

BUX -1,81 (esés)
EUR/HUF -0,69 (gyengülés)
CHF/HUF -0,81 (gyengülés)
OTP -3,42 (esés)

Emellett el fognak maradni a nemzetközi cégek új beruházásai (az AUDI, a MERCEDES, a BOSCH beruházását az előző kormány alatt döntötték még el), visszaesik a KKV-k hitelezése (a bankok bejelentették), a gyógyszeripar szarba kerül (dobozdíj, tőzsdei árfolyamaik esése).
Röviden és tömören, még a szoclibeket is alulmúlja a halandzsa-kormány.
Cigány Kadhafi és az ujjbábjai eltakarodhatnának már a fenébe. Az elemzők akár 230-240-es HUF-os CHF árfolyamot is várnak, ennek a következménye elég "kellemetlen" lesz.

6.Lenin 2011.03.01. 21:26:46

@nyünyüge:

Akkor azért ugrott be, arrafelé udvaroltam valamikor, vagy csak szerettem volna , régen volt, talán igaz se.
Minek foglalkozni a múlttal, még kiderülhetnek elhallgatásra szánt ügyek is, az meg veszélyt rejt a jelen időkre nézve, akár.

nyünyüge 2011.03.01. 21:27:49

A nevek ereje?

Kicsoda Széll Kálmán, aki Matolcsy és Orbán helyett elviszi a balhét?

hvg.hu/Tudomany/20110301_szell_kalman_eletrajz

ökörpöröly 2011.03.01. 21:29:44

@6.Lenin: Kiöregedett pártmunkás!:P Azért hiszel a mesékben, mert már az öregkori elhülyülés jelei kiütöttek rajtad!:P
Küldök neked egy zsák pelenkát, hogy ne szard össze az ágyad!:)

nyünyüge 2011.03.01. 21:30:51

@6.Lenin:
pont ma mondod, amikor volt szt tisztek adatait böngészi boldog-boldogtalan?

ökörpöröly 2011.03.01. 21:32:41

@nyünyüge: A Cigány Kadhafi mindent kitalál a túlélése érdekében. Meg gyűjti egy ideig a purdéi számára a nemzeti vagyont, aztán menekül Dél-Koreába vagy Bolíviába!:)

6.Lenin 2011.03.01. 21:41:42

@ökörpöröly:

Kedves Ökörpöröly Honfitársam!

(hinnye, de visszafogott vagy ma)

A mondandód eleje kicsit zavaros, igazságok, csúsztatások negédes keveredése, gondolom nem szándékos, mert ilyesmit nem feltételeznék, hazáját elhagyni vágyó, de még hezitáló honfitársamról.

Gondolom, nemes gondolataidnak lényegét eme sorokba rejtetted el:

"Röviden és tömören, még a szoclibeket is alulmúlja a halandzsa-kormány.
Cigány Kadhafi és az ujjbábjai eltakarodhatnának már a fenébe."

Ahogy az őket netán követők választékát nézem, én inkább most nem kapkodnék, ha ezzel az alantas gondolattal nem sértem meg érzékeny lelkivilágodat.

Őszinte tisztelettel 1 véletlenül itt maradt nyamvadt, de nem gonosz bolseviki:
6.lenin sk

porfelhő 2011.03.01. 21:44:02

Más út nem állt Magyarország előtt

A nemzetgazdasági tárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a kormany.hu oldalon közzétett videointerjúban hangsúlyozta: a kormány meggyőződése, hogy más út nem állt Magyarország előtt.

"Az államadósság további növelésére nincs tér, ez aláásta volna a piaci befektetők bizalmát, és a jelenlegi bizonytalan nemzetközi befektetési környezetben kiszámíthatatlan hatásokkal járt volna."

www.mno.hu/portal/768869

A kormány gazdaságélénkitő csomagjának mai bejelentése már megint semmi konkrétumot nem tartalmazott, épp úgy mint eddig. Amit ki lehet "érteni" belőle az a hiánycél teljesitése érdekében tett lépések, az emberek felé pedig megszoritás. Lehet ezt Széll Kálmán-tervnek, vagy akárminek nevezni, szemfényvesztés, nem más.

mrs. white 2011.03.01. 21:45:17

@ökörpöröly: Több sebből vérzik az érvelésed.
A Fidesz akármit is szavazhat ellenzékben a kormányzó párt aki meghatározza az irányt. Lásd ma is hörgött az lmp és az mszp meg a Jobbik. Ez már csak egy ilyen műfaj. A történelemkönyvekbe mégse az fog bekerülni, hogy ők bármit is csináltak volna a megszorítás ügyében.
A piacnak nem a megszorítás nem tetszik hanem az, hogy egy menetrendet kaptak. Ezt én egy titkárnő segítségével egy hét alatt összedobtam volna egy multimédia show-ban. Lehet hogy még tüzijáték is lett volna. Kb tavaly májusban már konkrét tervekkel kellett volna kezdeni, amit idén januártól bevezettek volna.
Teljesen mindegy, hogy mit jelentettek volna be a tőzsde akkor is esik. Idáig mesterségesen nyomták fel most jön majd lefelé a széria. Az árfolyam mozgáson lehet keresni és a valóság ebben a legkevésbé befolyásoló tényező. Az elemzők pl a Pannenergyt 1300 forintra várták év végére. Talán 900 volt. Az elemzők elemzését nagy mértékben befolyásolja hogy eladni vegy venni akar valutát vagy részvényt. Ezek az árfolyam és tőzsdei mozgások egy sima napon is bekövetkeznek. A szoclib kormány tevékenysége sajnos alúlmúlhatatlan. Ez még akkor is igaz ha szemmel láthatólag vannak törekvések a csúcsdöntésre.

6.Lenin 2011.03.01. 21:47:41

@ökörpöröly:

Kedves Ökörpöröly Honfitársam, Te Köcsög!

Tévedtem a visszafogottságodat illetően. Megköszönöm a pelenkákat és ígérem használat után visszaküldöm, talán még hasznát veszed. Nagyon ínséges idők is köszönthetnek még ránk, soxorosan meggyötört magyar nemzet fiaira.

porfelhő 2011.03.01. 21:49:43

Ezeket a bejelentéseket megtehette volna már tegnap este a kormány, legfeljebb a Fidesz frakció tagjai nem ették volna meg a pizzát. :))))

porfelhő 2011.03.01. 22:00:16

Most látom, elemzem itt a poszton a TG. által "feltett" kép vagy felhivás, nem is tudom minek kell nevezni nagyon jó és találó.

"Önnek is joga van tudni, hová tűnik a pénz és mit vesz el öntől az Orbán kormány" most már erre a szövegre kellene kijavitani."

:)

ökörpöröly 2011.03.01. 22:09:01

@6.Lenin:

Hol csúsztattam? Nyugodtan hozd fel, megvitathatjuk!:) A csúsztatás a bolsevik Cigány Kadhafi szokása. Például:

Megvédjük a MANYUP-okat"= ellopjuk a magánnyugdíj megtakarításaid

Nagyarányú egyszeri adócsökkentés= jelentős reálbér-csökkenés

Nem lesz megszorítás=932 milliárd elvonás

Lenne az ún. jobboldalon egy-két értelmes figura, akikre rá lehetne bízni a gazdasági dolgokat. Gondolok itt Chikánra vagy akár Csaba Lászlóra. Bár gondolom nekik nincs kedvük lesüllyedni az elmebeteg Cigány Kadhafi bábjának.

ssi 2011.03.01. 22:09:38

@nyünyüge:
igen, érdekes szituáció, mert a MÁV adósságának rendezése nem folyókiadás, hanem államadósság, így annyira nem baj, de a nyugdíj (és az ígéret) szempontjából már igen

még érdekesebb szituáció lesz, hogy az AB hogyan dönt majd, ill. az ügyvédek a náluk lévő Jogfenntartó Nyilatkozatok birtokában tovább mennek majd Brüsszelbe

ezeknél is érdekesebb szituáció, hogy úgy általában meddig lehet elmenni a váratlan és gyors, de jelentős meglepetésekben, ill. az idő milyen reakciókat hoz majd felszínre, érlel ki a semmiből(?)

aszekelyek 2011.03.01. 22:21:59

@Gali Máté: Teljesen ki fognak térni az elől, hogy vállaják, támogatták ők a megszorításokat. Csak agazorbán, az lesz a mexorító...Azt sem fogják ragozni csak finomítani lehet kínkeservesen azon is. Hogy ne fájjon annyira, mint amennyire nem érdekelte azokat, akik ennek tökéletes tudatában voltak és mégis rátették az országra ezt az igát. A leghangosabban ágáló lesz a gigahitelfelvevő. Ez papírforma. A második leghangosabb lesz a mérnemállamosítlemindentazorbán párt....és akasztat fek mindenkit aki nekünk nem teccik párt.Meg lehetne nyerni , mert nincs alternatíva. Az épelméjűek mind tudják, ha a baloldal erőre kapna, még sokkal rosszabb várna a magyar népre. Először is a tovább adósítás, minimum nyugdíjfelezés.... Imf-ke ajánlás miatt. Talán tudna-e valaki úgy kormányozni ebben a helyzetben, hogy nem szorít meg? Természetesen nem. Csak további adósságból. Arra rémálmomban sem akarok gondolni, hogy jönnek a kis mesterkedőházyék és visszaadják a külföldi befektetőknek a magyar befizetők pénzét. Ugrik a nyugdíj nominálértéke is , nem csak a vásárlóértéke. Semmit nem tudnak ugyanis, mást, csak szétszórni a pénzt és aztán többszörösét visszavenni. Ők pedig teli zsebbel elsétálnak, a szegényekre hagyva az ő adósságaikat. CSak fanyalogjanak. Nekik az jutott , mint2oo6-ban az akkori megválasztott kormány ellenzékének. Olyan terv nincs ami nekik jó lenne ,tehát tök mindegy is, mit mormognak. A főbb irányok jók. Egyébként volt szó kiadáscsökkentésről már régen. Az előző kormányoknál is. Csak bajnai idején tették meg, hogy tiszta maradjon a neve a mi ferinknek. Hát ez nem jött be. Akik a bajnait várják vissza az IMF megszorításait áhítják.Mást még nem virítottak.

aszekelyek 2011.03.01. 22:25:45

@manyike: Még valahová én elküldeném azokat az ügyvédeket.....

aszekelyek 2011.03.01. 22:26:34

@a-kis-herceg: NA paraszt! Fel fogsz kelni?

ökörpöröly 2011.03.01. 22:28:58

@mrs. white: Hol a csúsztatás?

Sajnos Magyarisztán elmaradott. A politikai maffiaképződmények képtelenek a nemzeti minimum elfogadására, ami pedig szükséges lett volna már régóta. Lásd például Írország és a többiek fejlődése.

Cigány Szaddam a választások után rögtön csalást kiáltott -annak ellenére, hogy ők szervezték, sőt hivatalosan is megerősítették az érvényességét az emberei-, illegitim kormányról beszélt. A MSZP-SZDSZ félt az utcai demonstrációktól, ha nem tartják be hagymázas ígéreteiket.
Ilyen félelemmel nem kellett szembenéznie a FIDESZ-nek, például leállíthatta a metróberuházást, eltörölhette a nyugdíjemelést, nem volt utcai kivonulás, csalás kiabálása.

Emellett a tény és való, hogy a FIDESZ megszavazott minden adósságnövelő intézkedést, sőt ígért 14. havi nyugdíjat és sok más ökörséget is. Az egész 2006-os kampány csak a minél nagyobb újraosztásról, az addigi fedezetlen osztogatás növelésének szükségességéről szólt.

A piac éppen hogy megszorítást, kiadáscsökkentést vár el. Ez tiszta sor. De nem elégedettek, mert nem látnak csak egy ígérethalmazt, a FIDESZ-KDNP-ben meg nem bíznak -lásd CDS-árazás, annak ellenére, hogy valamelyest javult-.

A forint árfolyama és a BUX is függ a régiós környezettől, illetve más tényezőktől, de ebben az esésben jelentős része annak, hogy a "program" nem tetszett a befektetőknek.
Ha rákeresel a régiós árfolyamokra, régió tőzsdeindexének az alakulására, akkor látható, hogy a BÉT és a forint rendszeresen alulteljesít velük szemben.

Hozzá kell tenni, én nem várom vissza a szoclibeket. Engem csak egy dolog érdekel, legyen az országban jogbiztonság, rend, megfelelő gazdasági növekedés, stabil forint, kiszámíthatóság, elmondhassam a véleményem stb., csökkenjen a korrupció, ne a rokonság foka, hanem a szakmaiság számítson az állami szektorban, legyen kisebb a bürokrácia stb.. Nem igazán érdekel a maszlag, a körítés, a mesebeszéd, maximum forog egy kicsit a gyomrom tőlük.:)

ökörpöröly 2011.03.01. 22:31:50

@6.Lenin: Öreg bolsevik! Viagrát nem küldhetek, mert a kiöregedett szíved miatt belehalnál egy elélvezésbe!:)
A terméked tartsd meg magadnak, úgyis nagy rajongója vagy minden szarnak!:) Elnevezheted őket a a Gyurcsány-Bajnai-Orbán-kormányok tagjairól!:) Úgy sincs már sok időd hátra!:)

porfelhő 2011.03.01. 22:32:23

Orbán: A kiváltságokat igyekszünk megszüntetni

Orbán Viktor Pápán kampányolt, vasárnap tartják az időközi választást.

"A miniszterelnök a Pápai Áruház előtt felállt egy padra - ahol már több száz ember gyűlt össze - és rövid beszédet mondott.

Többek között:

A kormányfő hangsúlyozta, hogy az ország "meglehetősen rossz állapotban van, s most nagy munkában vagyunk". Mint mondta: "tudjuk, hogy az átalakítás kényelmetlenséggel jár, de ahhoz, hogy Magyarország talpra tudjon állni, számos változásnak kell megtörténnie."

A Széll Kálmán Terv keretében megpróbálunk olyan közmunkákat tervezni, hogy minél kevesebb ember éljen segélyből, és minél többen munkából - hangsúlyozta a miniszterelnök.

"A kiváltságokat igyekszünk megszüntetni, hogy egy tisztességes, normális és méltányos ország legyen Magyarország" - fogalmazott Orbán Viktor, akinek beszédét nagy taps fogadta.

Egy férfi a Brüsszelben elmondott beszédéhez gratulált, amire a miniszterelnök azt válaszolta: "nehéz csata volt."
:)

zipp.hu/belfold/2011/03/01/orban_a_kivaltsagokat_igyekszunk_megszuntetni

Hm. Nem is értem?! harcolni ment az OV. Brüsszelbe?
hm. itthol is meg kell vivni a harcot a kormánynak, nem tudom hogyan fogadják a fülkeforradalmárok, hány szavazót veszit a Fidesz.

ökörpöröly 2011.03.01. 22:34:54

@porfelhő: Kellemes estét Önnek, itt, ezen a kies topikon, hol kiöregedett bolsevik Leninek és judeobolsevik székelyek őrjöngenek vért kívánva!:)

ati27 2011.03.01. 22:38:13

Sziasztok!

Azért nyugtassatok meg, hogy van a belinkelt pdf-nél komolyabb iromány is.. Mert nem hiszem, hogy a szagértők ezt kapták! Ugye jól gondolom?

ökörpöröly 2011.03.01. 22:38:33

@porfelhő: Ha nem áll fel a padra, akkor nem veszi észre senki, s akár el is taposhatták volna! Helyesen cselekedett a Cigány Plankton!

porfelhő 2011.03.01. 22:38:44

@ökörpöröly:
Önnek is szép estét.
őrjöngenek. nagyon jó.
:))))

ssi 2011.03.01. 22:39:54

@aszekelyek:
én úgy tudom, hogy pl. az alábbi kifogásokat képviselik, hogy
- kevés volt az 1 hónap egy ilyen jelentős és szokatlan döntéshez
- bármely más esetben sem a maradók szoktak nyilatkozni
- ha valaki tag maradt és dolgozik, mint eddig, akkor számítsák ezt az időszakot is a szolgálati idejéhez, ill. ha levonnak a béréből 24% hozzájárulásnak átnevezett járulékot az állami kasszába, akkor ezután kapjon ő is nyugdíjat

úgy tudom, hogy azzal nem foglalkoznak ebben a körben, hogy a Fidesz
- a választási programjában nem volt benne
- kampány idején a manyupos rendszert 30 évre működőképesnek tartották
- nyáron még kimondottan elutasították ezt a felvetést, ősszel már átmenetinek hirdették

ökörpöröly 2011.03.01. 22:41:53

A forint még tovább esett. Nagy népnemzeti humbug, azt hiszem, megint többet fizetek pár millió sorstársammal a hiteltörlesztésre (CHF-hez képest -0,94). Köszönjük meg a Matolcsy-performance-t!

porfelhő 2011.03.01. 22:42:13

oppá lemaradt"
Pápán a miniszterelnök úr felállt egy padra". nagyon jó.

Még isteni szerencse, hogy erős volt a pad és hogy le nem szakadt, ill. össze nem tört.
Jól néztünk volna ki, az egész kampány nem ért volna annyit.

:))))))

ökörpöröly 2011.03.01. 22:44:28

@porfelhő: Örülök, hogy tetszenek Önnek a vérmes helyi állatok! Meghívom Önt egy szafarira, hátha lövünk egy élemedett korú bolsevikot!

porfelhő 2011.03.01. 22:44:53

@ökörpöröly:
Most irtam, jó hogy le nem szakadt a pad.
jaj. bocs. a plafon szokott leszakadni! a mennyezet.

:))))))

6.Lenin 2011.03.01. 22:45:22

@ökörpöröly:

plo megvédjük a manyupokat. A kis füzetecskében annyi volt, megvédjük a nyugdíjpénztárakat.
3 drb volt, 2 drb-ot megvédtek, mert ezt mondták.

Igen, a Fidesznél baj van a kommunikációval. Azt hiszik, mindenki idősebb 12 évesnél, aki olvassa őket. Pedig, ha tudnák, még fiatalabbak is,szellemileg.

Adócsökkentés, korrigálva, okafogyott.

Elvonás nem = megszorítás. Nagyon erőltetett párhuzam.

Miatoszértlenneezigaz, nekem nem tisztem megvédeni a Fideszt., ezt nem értem.
Én azt mondtam/írtam a Fidesz is megérdemli a türelmi időt, hiszen valóban nem látjuk a terveket, igaz, ma nem is nagyon lehet előre tervezgetni hiszen pillanatonként változik a nemzetközi helyzet. Sajnos igen nagy mértékben függünk a világ pillanatnyi állapotától. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
Jelenleg a magyar kormány rendelkezik olyan felhatalmazással, amit a nyugat sem hagyhat figyelmen kívül. Ezt mindenképpen ki kellene használnia az országnak a jó pozíciók megteremtéséhez.

Amiről Te beszélsz, az rajtunk múlik, a civileken. Valóban össze kellene fogni, de nem pártérdekekből, azt majd 2014-ben. Most a túlélésnek kellene lenni az elsődleges célnak.
Azt elfogadom, utálod Orbánt és a pereputtyát, ez a te magánügyed, de ne keverd már az országéval, vaze.

Szervezkedj, tiltakozz, amennyiben úgy ítéled rossz irányba mennek a dolgok. Vitassuk meg, civilek, felnőtt állampolgárokhoz illően. Győzzük meg egymást és döntsük el, mi a fontosabb jelenleg.
Tartsuk már egymást tiszteletben, véleményeinkkel együtt.

Nem vitatom, tévedhetek, ahogy te is, győzzük meg egymást valós érvekkel, akár humorizálva is közben.
Igaz,írtad, neked ez időtöltés, unalomból. Az is igaz, én is írtam ezt, néha igaz is.
Akkor, most hogyan tovább? Köcsögkém.

porfelhő 2011.03.01. 22:47:50

@ökörpöröly:
Nagyon kedves, igazán. Köszönöm a meghívást, de nem fogadom el.
Elnézést, azt nem irtam, hogy tetszenek.
:)

bariga 2011.03.01. 22:49:58

@porfelhő: nehéz csata volt honfitársaim, de szerencsére elvesztettük, mondta a miniszterelnök, majd leszállt a padról.

ökörpöröly 2011.03.01. 22:54:10

@porfelhő: Ó, hát én is csak arra gondoltam, hogy vízipisztollyal lövünk rájuk! Állatvédő vagyok!

porfelhő 2011.03.01. 22:56:19

@bariga:
Na ez jó. Még szerencse, biztosan nincs tériszonya a kormányfőnek, hogy padon állva tudta mondani a beszédet.
Igaz, az új magyar szellem vigyázott rá. gondolom:)
:))))

porfelhő 2011.03.01. 22:59:18

@ökörpöröly:
Ilyen hideg, téli időben? "isten ments".! vízipisztoly.
:)

ökörpöröly 2011.03.01. 23:02:21

@6.Lenin: Én azokat utálom, akik a régió leghátsó részére rugdosták az országot. Induljon az rózsaszín kosztümben (SZDSZ), vörös nyakkendővel (MSZP), kínai, jézusos pólóban (KDNP), rózsaszín kosztümben, kínai, jézusos pólóban, harminc méter III. osztályú piros-zöld-sávos zászlóval, Benedek Elek arcképével ellátott pólóban (FIDESZ, korszakok szerint váltogatva).
Az egész elitünk egy nagy kalap szar, nem mellesleg ez az egész nemzet bebizonyította, hogy képtelen az államiságra.

Gondolom hülye, 12 éves agyúnak tartod a nemzetközi piac és politikai szereplőit is.:) Ez már legyen az egyéni problémád!:P Akinek Cigány Szaddam az etalon, az mindenre képes!:P A többi hülyeségedre, szerecsenmosdatásodra nem kívánok reflektálni, mert szinten aluli!:)

porfelhő 2011.03.01. 23:02:56

@ökörpöröly:
Aha. Ha nem tud Ön jól célbalőni, akkor nem is kellene Önnek élesfegyver, mert vélelenül rosszul szólnék, és engem lőne le.
Feltéve, ha elfogadnám a meghivást.
:))))))

ökörpöröly 2011.03.01. 23:03:26

@porfelhő: A bolsevik állatok szívós jószágok! Meg se kottyan nekik! Igénytelen, szívós népség, akár a patkányok, nem egyszerű kárt okozni bennük!

ökörpöröly 2011.03.01. 23:04:27

@porfelhő: Önnel szemben más fegyvert használnék, már amennyiben biztosítaná a hüvelyt!:P

porfelhő 2011.03.01. 23:08:47

@ökörpöröly:
Hm. Nem szapad ilyeneket irni, hogy jószágok, patkányok.

"más fegyvert"? Hűha. erre nem is gondoltam.!
:)))))

ökörpöröly 2011.03.01. 23:11:29

@porfelhő: Nem hívhatom őket se embernek, se humanoidnak. Ha az emberszabású majmok kategóriájába sorolom be őket, az elfogadható az Ön részére?

ökörpöröly 2011.03.01. 23:14:16

@porfelhő: Cicanadrágos fidesznyik és társai nem járnak járnak errefelé? :) Velük is szerettem "cseverészni".:) Úgy látszik, a fidesznyik bértollnokoknál is költségmegtakarítást írtak elő. Már csak két kiöregedett, olcsó bolsevikot fizetnek!:P

porfelhő 2011.03.01. 23:18:56

Navracsics a Matolcsy-csomagról: lesznek szövetségeseink

Nem megszorító csomag - hangsúlyozta a Széll Kálmán Terv kapcsán Navracsics Tibor az m1 Este című műsorában.

Az első pont a miniszterek éves szabadságának 40 napról 20 napra csökkentése, ami ugyan jelképes, de ezzel kell indítani, saját magunk életviszonyait kell - legalábbis jelzésszerűen - átalakítani, amikor nagyobb változtatásba kezdünk - mondta Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes az m1 Este című műsorában.

A politikus a ma bejelentett Széll Kálmán Terv kapcsán úgy fogalmazott, a vázolt 26 pontot illetően a kulcsdátumok: július 1. és a következő év január 1. lehet majd"

Hm. ha valóban ezt mondta, illetve ennyit, akkor Ő is csak beszélt....minden konkrétum nélkül.
:)

6.Lenin 2011.03.01. 23:23:04

@ökörpöröly:

Bocs! Ilyen mélyre már nem megy.
Nagyon benéztelek, ezt elismerem.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:24:24

@porfelhő: Volt szerencsém megtekinteni az előadást. Jókívánság-gyűjtemény volt, szinte minden konkrétum nélkül. A piac le is reagálta ezt -ja, az konkrétum volt, hogy a bankadót nem felezik le 2012-ben ígéretük ellenére:)-.

porfelhő 2011.03.01. 23:25:44

@ökörpöröly:
Majmok? Hát nem is tudom. én nem szoktam ezeket a szavakat használni, csak nagyon-nagyon ritkán.:)

"cicanadrágos"? ugyan már, mikor volt az divat. hm. egy jóérzésü "valaki" legyen az fidesznyik, vagy más, fel sem vette. Nem tudom merre járnak!
Ja. az is lehet, hogy itt járkálnak, csak nem vállalják fel, hogy fidesznyikek. minden lehetséges itt. is.
:))))

porfelhő 2011.03.01. 23:28:31

@ökörpöröly:
Konkrétum nélküli bejelentés. Fidesz módra. mint mindig.
Nem láttam, de olvastam.
:)

ökörpöröly 2011.03.01. 23:28:38

@6.Lenin: Pihengess, öreg sztahanovista és kivénhedt agitpropos, elég volt ez neked mára. Ima, fogmosás, kaki, pisi, kézmosás, aztán ugorj a sezlonyodra! Álmodj szépet a királyodról, hűséges vezéreiről, a boldogságodról, na meg a Szalai Annamáriáról!:) Hátha megjön a várva várt aranylövésed!:P

ökörpöröly 2011.03.01. 23:30:10

@porfelhő: Mi volt az a macska nevű fidesz csinovnyik, mirrmurr, vagy valami ilyesmi?
Én se használok amúgy csúnya szavakat, csak nagy ritkán, de utána meggyónom!

porfelhő 2011.03.01. 23:33:31

Kicsoda Széll Kálmán, aki Matolcsy és Orbán helyett elviszi a balhét?

A magyar történelemben ritkán akad olyan politikus, akiről azért nehéz életrajzot írni, mert nem hajtott végre semmilyen szélsőséges tettet, nem csinált óriási hibát, nem vitte csődbe az országot, nem sodorta kilátástalan háborúba, nem akarta kiirtani, kitelepíteni vagy kifosztani a lakosság általa kiválasztott és megbélyegzett részét.

Ehelyett csendesen és szívósan építkezett, megpróbálta rendbe tenni az ország dolgait.

E politikusokról azért is nehéz írni, mert általában korukban félreszorítva, vagy csak időnként, átmeneti szerepet vállalva tűntek fel a hordószónokok, populisták, lázítók és ígérgetők hadában"

hvg.hu/Tudomany/20110301_szell_kalman_eletrajz

hm. jó.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:34:34

@porfelhő: A "legviccesebb" az az egészben, hogy azt hiszik, a nemzetközi gazdasági és politikai elit is olyan hülye, ostoba, hiszékeny, műveletlen, tudatlan, mint a szellemi fogyatékos híveik. Ezzel aztán folyamatosan felsülnek, aminek persze mi isszuk meg a levét.
Matolcsy úgy dicsérte a semmirevaló hülyeséget, mintha valami zsidó ószeres lenne.:P Halálra röhögtem magam rajta.:) Na meg a piac is.

6.Lenin 2011.03.01. 23:35:22

@ökörpöröly:

Ne tévesszen meg a fehér köpeny, nem én vagyok az ápolód.
Légy boldog, mára kiélted magad.

Jó éjt!
Még neked is!

ökörpöröly 2011.03.01. 23:36:07

@porfelhő: Szegény Kálmi, így meggyalázni a nevét!

porfelhő 2011.03.01. 23:37:09

@ökörpöröly:
Nem jegyzek mindenkit, csak aki megérdemli.
Ezért nem tudom.

ökörpöröly 2011.03.01. 23:37:31

@6.Lenin: Jó éjt! Pihengess! Nem haragszok én rád, te is csak egy megtévesztett, jóakaratú kisember vagy.:)

porfelhő 2011.03.01. 23:42:56

@ökörpöröly:
Na igen! Mi isszuk a levét, már most is.
Ez az orbáni harcmodor nem igazán jön be itt " Európa közepén."
Nagyon úgy néz ki.

:)

inreallife 2011.03.01. 23:43:02

@6.Lenin: bár szerintem életfelfogásilag messze állunk egymástól, de azt elismerem, hogy van jó része a programnak.

- szociális transzfer plafn, vagy korkedvezményes nyugdíj nyissz

viszont elfogadhatatlan a manyup pénz máv hiteltörlesztésre konvertálása.

szép a szöveg az összefogásra, meg a zárjunk össze meg ilyenek, csak szerintem van egy óriási probléma. az elmúlt 20 évben magyarországon nem volt olyan politikus, aki mögé fel lehetett volna sorakozni. zorbán sem az.

ráadásul dilettánsok adnak tanácsot neki, tehát az egész branccsal probléma, a túloldalon szintén. nagyon nagyon hiányzik egy gazdasági alapon szerveződő párt, azok az utolsó reményeim, szíved mélyén neked is....

ökörpöröly 2011.03.01. 23:52:48

@porfelhő: Cigány Kadhafi kissé elmebeteg, gondolom megbomlott elméje amikor ultraliberális antiklerikálisból átváltott centristává-konzervatívvá-populistává.
Mintha semmi realitásérzéke nem lenne. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért hívják őt sikeres politikusnak.
Persze annyiban sikeres, hogy kijátssza az embereit egymás ellen, ügyesen adja el magát az IQ-szegény választópolgároknak, ügyesen tartja a hatalmát.
Azonban egy politikus/államférfi nagyságát nem ez határozza meg, hanem amit az országgal művel. Ebben viszont tehetségtelen. Az első ciklusban se csinált semmit, de ezzel legalább nem okozott kárt -nem voltak szükséges strukturális reformok, nem volt átfogó adóváltoztatás, nem növelte az ország tőkevonzó képességet stb., de nem is volt nagy fedezet nélküli osztogatás csak az utolsó időszakban szaladt el a ló a támogatott lakáshitelekkel, Széchenyi Tervvel-.
Szóval egy szürke, közepes képességű figura, akit hataloméhsége és kíméletlensége a FIDESZ élén tart.

porfelhő 2011.03.02. 00:17:52

@ökörpöröly:
Na. Igen. Nem az a jó vezető, aki nyerni tud, hanem, aki meg id tudja tartani. Nem kimondottan az a példanélküli, hogy többségi kormányzás van - igaz ilyen még nem volt Mo-on - ha nem az, hogyan él ezzel a lehetőséggel, kormánytöbbséggel. Az Orbán most hatalmat érez, úgy gondolja mindent megtehet önhatalmulag.
Az első ciklusban "jó állapotban" vette át a kormányzást. Az más kérdés hogyan "adta le". azt délelőtt irtam.
" Ha valaki korlátlan hatalmat akar az nem akar jogállamban élni. Ha valakinek sikerül szert tenni a korlátlan hatalomra a jogállamnak vége". azt mondják.
Nagy beszédek előadásához mindig értett, kérdés, hogy a mostani kormányzás, a megszoritások mit hoznak a "fidesz konyhájára". Úgy gondolom további választókat veszitenek el.
Mert már ennyire nem lehetnek csodaváró hangulatban a fülkeforradalmárok sem, hogy nem veszik észre a szefényvesztést, a parasztvakitást.
A hatalom nagyon fontos az Orbán Viktornak, de azért én nem gondolom, hogy a jogállamnak vége.

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:21:18

@inreallife: pontosan látod. már recseg ropog a rendszer. dőlnek az önkorik...

ez viszont érdekes: "én is a navracsics pokorni duóban bízok..."

fellépnek valamlylen közös standup komedyben? vagy milyen műsorszám?

a bálnatenyésztő és a főispán meséje?

vagy visszamennek önként egy ált iskola alsótagozatába tanítónak? hm szerintem nem alkalmasak... nem íratnám be a gyereket...

végülis legkevesebb kárt ott teszik ahol vannak... enyni pénzt megérnek ott távol...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:26:43

@valaki79: nyárra nem lesz 2/3, de az az önkormányzatok miatt...

az lmp ténylegy nem szdsz.

hanem fides2... de te erről nem tehecc, te majd később fox csalódni...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:28:22

@jjulie: ezt a hsz ed elolvastam,

de az elején még nem tudtam hogy a 6. leninnel indulót nem szabad...

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:33:00

@porfelhő: ja:) és ezek a rajzok jok lesznek 2015-ben is...

majd micike átírja az évszámokat... sereghajtóból széllovas... és a többi.

ssi 2011.03.02. 00:33:13

"Vona Gábor: a választások előtt Orbán Viktor két pofont ígért a gárdistáknak, ezt azonban a magyar társadalom kapta, először az egykulcsos adóval, most pedig egy olyan intézkedéssorozattal, amellyel a kormányfő azt üzeni a magyar embereknek: nem tudok segíteni rajtatok"
www.168ora.hu/buxa/jobbik-orban-ket-pofont-osztott-ki-a-magyar-tarsadalomnak-71105.html

s ha igaz, hogy az 1-kulcsos családi adózással a többség nem járt igazán jól, s a megélhetés is egyre nehezebb s nemcsak a dolgozóknak, hanem több társadalmi csoportoknak is .... változtat-e a kormány majd vmelyik koncepcióján, vagy tovább erősödik az elmúlt 8 év elszámoltatási terve?

Róna Péter: „Továbbra is egyértelmű, hogy Orbán egy kedvezményekkel megerősített új középosztályra akarja bízni a gazdaság felpörgetését."
atv.hu/belfold/20110301_lakatos_gazsibol_nem_lesz_miniszter_csokkenek_a_jovedelmek

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:36:11

@ati27: azokkal négyszemközt kávéztak a majomszínház után.

milyen komolyabb anyag? azoknak elég volt egy kacsintás... matolcsitól

a-kis-herceg 2011.03.02. 00:42:46

@inreallife: "viszont elfogadhatatlan a manyup pénz máv hiteltörlesztésre konvertálása."

szerintem mindegy. az is része az állami eladósodottságnak. a hiánynak. ergó még mindig jobb mintha stadionra költenék (értsd ellopnák)

jjulie 2011.03.02. 07:49:31

kb 6-8 éve olvastam egy könyvet az 1940-es angliai légi csatákról, amiben az amerikai szerző többek között azzal indokolta azt, hogy az angolok akik az induláskor felkészületlenebbek voltak egy ilyen próbatételre, mégis sikeresen oldották meg a leckét, hogy a hitler nem sokat értett meg az több száz éves andol demokráciából és annak működési mechanizmusából

ezt olyannyira nem értettem, hogy azóta is sokszor eszembe jut, szinte ez az egy gondolat maradt meg az egész könyvből mára, emésztetlenül (néhány konkrét sztori mellett)

most viszont, hogy már több mint egy éve taposom a tötökgáborakadémia elektronikus jeleit, érteni vélem a légi csatanyerés és a demokrácia összefüggését, különösen az orbán kétharmados győzelmét és 9 hónapos regnálását figyelve a törökakadémia segítségével

az a légicsata alatti demokráciaműködés valami olyasmiről szólt, hogy nem kellett egy vezér akinek a feladata lett volna az összes részegység megszervezése, felügyelete, értelemmel, feladatkörrel való ellátása, hanem a részegységek megszerveződtek és egy begyakorolt módon önálló, aktív életetet kezdtek élni, megtalálva és megoldva a megoldandót, és ugyan akkor betagozódtak a nagy egészbe, ami a tökéletes ellentéte volt a hitleri gépezetnek szervezeti és működési mechanizmusának (amely komoly légiharci tapasztalatokkal is rendelkezett a spanyol polgárháborúból)

nem igaz, hogy az orbán 12 évesnek kezeli a népét, nagyon nem igaz

az orbán szellemi fogyatékosnak kezeli a népét, az pedig elfogadja, sőt büszke a degradálójára, ezt teszi most a széll kálmán nevének elővételével a népe számára

orbánbirkák figyelem: kéretik abbahagyni az

- az elmúlt nyolc év

- az elmúlt húsz év

-az elmúlt 60 év kezdetű mondatok fogalmazását, és tessék elkezdeni tanulmányozni részletesen a II. józseftől kezdődően, hogy mi a szar is történt itt, javaslom mellé tanulmányozni, hogy mi a szar is a feudalizmus, a kereszténységgel együtt, és a zsidó hagyomány, vallás, merthogy anélkül értelmetlen az egész

és így lenne az orbánbirkájából ember végül

inreallife 2011.03.02. 08:08:00

@porfelhő: most olvasom egy ismerősöm posztját egy közösségi oldalon, amiben azt írja kb 10 sorban, hogy hagyj békén az orbánozással, és kommunista mszpvel. na pont ilyen egy kiábrándult szavazó, várta a csodát, de már leesett neki, hogy valami nem stimmel, erre apátiába süllyed...

porfelhő 2011.03.02. 08:17:43

@inreallife:
Na igen . Van ilyen. Nyitott szem- és fül kellett volna a választások előtt, csodavárás nélküli hangulatban. Talán most másként viselné az ismerősöd a történéseket....

jjulie 2011.03.02. 08:23:12

és bravúrosan lett ez a széll kalmi név kiválasztva

olyan távoli személy ameddíg az orbánországi választópolgár szeme nem lát el, kb annyit fog tudni róla egy idő után, hogy a kurva komcsik moszkva térre keresztelték át a róla elnevezett teret, ami interferálni fog a heveny kertmagyarországi, kultúrfölényes, rendpárti, antikommunista, nemzetikeresztény horthynosztalgiával

bravó orbán viktor

érdekes lenne megtudni, hogy is vélekedett egy korabeli wodiáner, egy ullmann, vagy egy chorin esetleg haggenmacher erről a széllről

porfelhő 2011.03.02. 08:32:02

"Jogosan küldenek el engem az anyámba" nincs még egészségügyi reform sem"

Szócska M.

Aki egy kicsit is tájékozódott előre, valószínűleg nem lepődött meg. A Széll Kálmán- terv, amit kedden ismertetett Matolcsy György, két oldalban foglalkozik az egészségüggyel. Ez pedig gyakorlatilag olyan semmitmondó, mintha azt egy laikus írta volna.

Nincs újdonság.

Az egészségügyi államtitkár délután újdonságot ugyan nem mondott újságíróknak, amikor úgy fogalmazott: a fővárosi kórházak állami "gondozásba" adásához meg kell tenni a szükséges előkészületeket.
Szócska Miklós utalt arra, hogy egy hónappal ezelőtt Tarlós István főpolgármesterrel közösen jelentették be: mind a tárca, mind pedig a főváros a budapesti fenntartású fekvőbeteg intézmények állami gondozásba vételében érdekelt.

Az esti gyűlésen szinte ugyanezeket mondta.

Az bérek tárgyalása egyébként igen mulatságosra sikeredett, az államtitkár ugyanis gyakorlatilag a teremben ülőktől várt megoldási javaslatokat a problémára.

Az államtitkár egyébként nem hagyott kétséget affelől, hogy tisztában van a helyzet súlyosságával, még akkor is, ha igazán megnyugtató és konkrét válaszokat egyetlen kérdésre sem adott, vagy nem adhatott.

“Teljesen jogosan küldenek el engem az anyámba”- mondta.

hirszerzo.hu/belfold/20110301_egeszsegugy_szocska_miklos_semmelweis_ter#rss

Hm. a szavak ereje.
:)

porfelhő 2011.03.02. 08:36:42

Hm. Szócska Miklósnak is vinnie kell a "balhét".
Ez jó.
:)

porfelhő 2011.03.02. 08:43:30

Az Orbán Viktor a "katonáit" küldi előre a "frontvonalra", ő meg hátul" harcol, vívja a csatákat. no. és persze irányít.
Ja. Pápán padon állva kampányol.
jó.
:)

ssi 2011.03.02. 09:02:25

marad a front : 332. A szavak ereje és a tartalom harca

én két területet tudok kb. majd követni (mert pl. alkotmány-analfabéta vagyok ... még)

1. gazdasági tervek teljesülése: pl. hiány, adósság, növekedés, reálbér, munkahely, munkanélküliség stb. - jelenleg túl optimistának vélem a célokat -> hazai és nemzetközi bizalom múlhat rajta

2. társadalmi csoportosulások mozgása: a gazdasági kettészakadás felülírja-e és újra szervezi-e a mostani politikai megosztottságot - hazai realitások: potyautasok a rendszerben (pl. korkedvezményes állások), de döntés az érintettek nélkül; vagy az 1-kulcsos SZJA, meg a keresetfüggő gyerektámogatás is különutas átszerveződéseket generálhat

aszekelyek 2011.03.02. 09:09:48

@nyünyüge: Szegény BAtthyányi és Deák, ! Ők is el voltak látva balhéval... eszerint a felfogás szerint. Széchenyi meg szerintem nem tiltakozna, hogy gyógyturizmust építettek a kedves nevével . A nyugatos határszélen is és még számos helyen. Még egy Lánchíd és Tudományos akadémia úgy kell nekünk, mint a vas és acél országa szovjet agyrém és a falvakból kikergetni a földműveseket, hogy ne legyen egy termelőnek se áruja a magyar piacra. Mer a vidék egy lobbynak a piacát nem adta oda 1oo%-ban.... Az milyen terv legyen. Az lesz a Mihályi terv. Az is úgy kellett ennek az országnak, mint a hátbaverés...Bár az inkább hátbaszúrás, ha jól meggondolom, ... olyan sunyi és alattomos is.

aszekelyek 2011.03.02. 09:13:41

@manyike: MIntha a külhoni bizalom a szkepticizmusra lenne vevő, úgy jön ki a kedves írásodból.....) minél rosszabb annál jobban örülnek. Evidens, hisz az ő érdekük nem az, hogy nekünk nagyon jól menjen. Mondjuk egyszer próbáljuk ki a nekik megfelelés kényszerét a második helyre tenni és nézzük meg mit tudunk összehozni mi együtt. Ki kéne próbálni.

cambridge.on 2011.03.02. 09:20:45

Budai: "nem vizsgálhatok minden fűszálat"
Nem vizsgálhat mindent "az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál" - hárította el az elszámoltatási kormánybiztos kérdésünket, hogy kiterjeszti-e az ellenőrzést az LMP két parlamenti képviselőjének nyílt levele nyomán az Esztergomban, az önkormányzat előző, fideszes vezetése idején történt gyanús ügyekre is.

De jó most narancs színű fűszálnak lenni!

aszekelyek 2011.03.02. 09:21:59

@manyike: Azt ma reggel hallottam egy fletot hallgatva sunyító mszp-s guru elvtárstólSzó szerint, hogy bűnösd módon elvették az emberektől a pénzüket. No kb ennyire vannak megint közel az ő igazságbeszédeik a valósághoz. Egyébként ez az állítás igaz de szerintem arra az akcióra és kormányra, amely eltérítette a z emberek befizetéseit az állami nyugdíjkasszábl és az adóikból tömögette a lyukakat. Kitette a befizetéseiket mindenféle hatalmas veszteség lehetőségének is. MA sincs ez másként. A harmadik pilér kizárólag a külhoni alapkezelői érdekek mentén volt bevezetve, lehullott morzsák a kormány klientúrának. Abból az akcióból alig néhányuknak lett tényleges haszna. Ez a kármentési akció a legjobb megoldás. HA beszedik a járulékot azoktól is akiknek nincs fizetési hajlandóságuk, és nem mindenféle egyéb csapokon át folyik el a pénz a nyugdíjra befizetett, akkor valóban fenntartható lesz a rendszer. Húsz év várakozás nem teremtett morált az adók és járulékok ügyében, sőt. legális adókerülési trükköket teremtett. Ennek a végére kell a pontot kitenni. A többi az melléduma és érdekképviselete a kormányt támadóknak.

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:26:56

@jjulie: ***

ha majd aszékelyek is el kezd gondolkodni... akkor lesz kishazánkban demokrácia

addig marad az óvodai színvonal, amíg nekik ez elég:

"Sereghajtóból -> Éllovas"

ha velem egy beosztottam, vagy megrendelőm így beszélne ezen a szinten akkor két perc mosolygás után gyorsan "más elfoglaltságom támadna" és soha többet nem találkoznék vele... +egy rossz szót nem szólnék, nem haragudnék rá. az ilyet MÉLYSÉGESEN SAJNÁLNI lehet csak és MESSZIRE KERÜLNI.

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:29:02

@manyike: tegnap este gondolkodtam.

az éves hiány alacsonyan tartása az helyes cél...

de az elqrt 40 év adósságaival pont a válság mélypontján harcolni...

MEGBOCSÁTHATATLAN BUTASÁG...

aszekelyek 2011.03.02. 09:33:22

@manyike: Ezek a dolgok nem finanszírozhatóak. fenntartanák azt a teljesen igazságtalan rendszert, ami eddig volt. Mindenki számára egy törvény van. Nincsenek bónuszok és engedmények. Tudatában voltak annak, amikor döntöttek, hogy a kassza nem bírja el, ha ők kiveszik a pénzüket. Felnőtt emberek egy kockázatközösségben el tudják dönteni, hogy akarnak-e hozzá tartozni és a finanszírozásban is kivenni a részüket vagy nem. Akik be voltak fűzve vagy nemis akartak de kellett, ők nem tudhatták, tizenév alatt sem kidolgozott majdani kifizetésük majd mit is fog érni. Őket tartották súlyos inkorrekt információhiányban és érdekképviseleti hiányban azok, akiknek nyolc év is kevés volt, hogy valamit is kezdjenek a másra átruházott jogokon és vagyonon kívül. Ezt csak a közt. elnök tudta megakadályozni. Másként bottal üthetnénk a nyomát a pénznek is, a jogainknak is. Az IMF azt javasolta . helyesen Magyarországnak, hogy nem mondjon le semmilyen bevételéről. Ezt így is lehet értelmezni. Ugyanis jogilag ez a magyar állampolgárok tulajdona , nyugdíj célú megtakarítás. Most már megint. Tehát követték az IMF ajánlását. Természetesen nem kell lemondania az államnak semmiféle okból a bevételeiről. Akkor sem, ha éppen nem vagyunk így nyakig eladósítva. Ez esetben ugyanis nem áll elő a nyakig eladósodás. Tizmilliárdok az APEH tartozó listán és a haja szála nem görbül az elkövetőknek???? Jogállamban????? Na ne....HA nem mondunk le állandóan javainkról, pld. privatizálás magyar módra és PPP-k fleto módra, akkor nem is fogunk elszegényedni ennyire. Ezt beleíratnám az alkotmányba. A mindenkori államháztartási hiány limit mellé. Féket és ellensúlyt téve ezzel is a túlkapásokra hajlamos kormányzatokra.

aszekelyek 2011.03.02. 09:39:02

@a-kis-herceg: Megoldásod is van, vagy csak minősítesz?

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:46:14

@porfelhő: nagyon komoly a helyzet.

TELJES ÉRTELMISÉGI kör (holdudvar is) kívülről -csodálkozva figyeli a vergődést

@cambridge.on: az elszámoltatás volt az egyetlen komoly kormányprogram... (nem először). ha a narancsbirkák megelégszenek ezzel a látvány eljárás szinttel (pár komcsi rabláncos szállítgatása), akkor azt tudom mondani:

"Az állam szegénységét, illetve gazdagságát, erejét, illetve gyengeségét, rendezettségét, szétziláltságát az emberek fizikai, szellemi és erkölcsi kvalitásai határozzák meg." (Jen Fu)

a-kis-herceg 2011.03.02. 09:48:11

@aszekelyek: ?????? nem érdekes... gyurcsány elqrta.

tekintsük a mocsárt (amiben nyakig vagyunk) előnyeit: meleg kellemes lé mondhatni: iszappakolás...

mire gondolsz? kormányprogramom van, de gondolom nem azt kérdezted...

aszekelyek 2011.03.02. 09:48:19

@ökörpöröly: Figyelj csak te nagyon okos bolsevik agitátor! amit a szocik és szadisták struktúrális reformnak neveztek, azt lopták a parlament irattárából. A FIDESZ készítette még kormányon azt a tervezetet , de ők elvetették , mert sok része nem volt a hatástanulmányok alapján bevezethető szerintük. Szajkózták a szocik a FIDESZ-től lopott cuccot. Természetesen a FDESZ nem változtatott a saját tervezete korábbi megítélésén. A szoci -szadista kormány még rontott is azon a az elvetett tervezeten. Azt tették hozzá ők. A vizitdíj automata és safe ötletet is még. A felsőoktatásról is konkrét álláspontjuk volt. Aki eléri a magas követelmény szintet az tanulhasson. Egy diploma állami költségen. A második nem, és aki gyenge muzsika az csak sok pénzért ronthassa a levegőt. A felhígított felsőoktatás mára teljesen értelmetlenül finanszírozott. Meg persze sokkal kevesebb rá az elkölthető pénz is. Várom megtisztelő trágárságaidat. Amikor nincs érved, tehát mindig, azt tudod ontani , mást nem.Talán a jelen mensevikeknek nem kellett volna így lerombolni az országot. Nem lenne szükség ezekre a lépésekre. Aki azt hiszi ezt lehet vég nélkül, amit ők műveltek, vezessen naplót, ne országot.

porfelhő 2011.03.02. 10:02:28

@a-kis-herceg:
Aki a "holdudvartól" távol van, az is látja, tudja, mennyire komoly a helyzet. Helyzet van az biztos.

sárkányfő 2011.03.02. 10:02:44

2006, Augusztus - Szijjártó Péter:

"a program ezért rossz az embereknek, mert öt fő területen komoly megszorításokat tartalmaz: így a közszférában 10 százalékos elbocsátást, az egészségügyben az oktatásban és az ártámogatások területén pedig komoly szigorító intézkedések következnek, míg a nyugdíjrendszer átalakításával, például a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésével a kormány gyakorlatilag "hadat üzent a nyugdíjasoknak""

www.mno.hu/portal/371431

porfelhő 2011.03.02. 10:06:13

@a-kis-herceg:

"meleg, kellemes lé, iszappakolás".
Ez jó.
:)))))

aszekelyek 2011.03.02. 10:06:53

@6.Lenin: Bizony a nemzetközi helyzet fokozódik. Meg az osztályharc.Pelikán, maga meg az hisz el, amit a vaksi szemével lát, a süket fülével hall ? ... Ezek az elvtársak már akkor is tudták a tutit. NAná, hogy nekik 9 hónap elég lenne a nyugdíjak megfelezésére, az egy családban egy jövedelempótló visszaállítására , a nyugdíjbefizetések külföldi kézbe visszaadására... az újabb IMF hitel felvételére, A 2o ezres szabálysértési limit visszaállítására és a statárium kihirdetésére. A 89-es alkotmány csak két egymást követő parlament általi megváltoztatására. Hadd ne soroljam... Minden a népszavazás érvényessége utáni időben azonnal szedhető külön egészségügyi kiadásra. Vizitdíj, kórházi napidíj, És magán egészségügybe kiherdálására a befizetéseinknek. Pld hospinvestkére.. vagy egy klónjára. Ugye milyen szuper lenne? A mi ferink meg is ígérte a minap,hogy ő nagyon eltökélt és eztet támogassa. Mivel az ő köreinek ez áll érdekében. Ő meg mindig is csak őket képviselte érdek szinten.

aszekelyek 2011.03.02. 10:08:19

@a-kis-herceg: Te írasd be oda a gyereket, ahol azt se fogja tudni, fiú-e vagy lány.

aszekelyek 2011.03.02. 10:10:00

@ökörpöröly: HAllottál róla, hogy aki megéri ebben az országban a 6o-at annak vannak a legjobb életkilátásai férfiként? A fiatalabbak hullanak , mint a legyek...

aszekelyek 2011.03.02. 10:12:13

@porfelhő: érdekes. Se vörös szőnyeg, se verekedő nyugdíjasok? Egy sajtómunkást sem támadtak meg?

aszekelyek 2011.03.02. 10:14:49

@jjulie: Mondd, akik végighazudta ugyanazoknak az embereknek másfél két évet, ők minek nézték azokat az embereket? Teljesen hülyének kérlek. Mindenki tudta, hogy amit mondunk az nem igaz, mondá a z igazságbeszélő. Az a gaz Orbán meg csak hajtogatta az ellenkezőjét... folyvást. No ebben nincs olyan amit letiltottál.

ssi 2011.03.02. 10:16:24

@aszekelyek:
- ahogy gondolod :-), te tudod, én biztosan tudom magamról, hogy egyszerű elemzési szempontokat sorolok fel higgadtan, türelmesen, melyek mentén fogok haladni kellő óvatossággal már az elejétől
- nagyon szeretem a legális szabadságot, mikor törvényes keretek közt tanulmányozhatom bármelyik politikai oldalú média, vagy embertársam véleményét; lehámozom róluk a stílust, s csak kizárólag a témára vonatkozóan szabadon eldönthetem, hogy melyikből mit tudok logikailag végig gondolni, elfogadni
- lubickolok a politikai függetlenségemben is és nagyon jó érzés, hogy minden gond nélkül ki tudom mondani, hogy az előző és a mostani kormánynak is vannak jó intézkedéseik is, de nagyon rosszak is - s ez a kiindulás alapból meghatározó
- tiszteletben tartom a véleményedet az adott témákban, szívesen leírom a sajátomat is, érdeklődéssel olvasom másokét is, nyitott vagyok, itt a blogon is bárki szabadon kérhet, írhat, míg a többiek szabadon dönthetnek, hogy miről mit gondoljanak - ez itt nem egy pártfrakció, itt az elsődleges cél nem a másik meggyőzése, vagy egy közös, azonos nézet elfogadása, hanem pont az eltérő vélemények megismerése, esetleg megértése

egy kis játék: valami ilyesmit akartál írni?

aszekelyek 2011.03.02. 09:21:59 @manyike:
ma hallottam: bűnös módon elvették az emberektől a pénzüket.

Szerintem pedig
- ez a kármentési akció a legjobb megoldás.
- azok az akciók és kormányok vették el az emberek pénzét, amelyek eltérítették az emberek befizetéseit az állami nyugdíjkasszából nagy lyukakat, veszteségeket okozva.
- a második pillér főleg külföldi pénzintézeteket hozott helyzetbe, s a politikai elitnek szabálytalanul anyagi előnyöket biztosított.
- azért kell a manyupban maradóktól is beszedni a 24% hozzáárulást - még akkor is, ha ők ezért cserébe semmit se kapnak -, mert ... ezt a részt még megfejteni se tudtam: "nincs fizetési hajlandóságuk, és nem mindenféle egyéb csapokon át folyik el a pénz a nyugdíjra befizetett, akkor valóban fenntartható lesz a rendszer."

"Húsz év várakozás nem teremtett morált az adók és járulékok ügyében, sőt. legális adókerülési trükköket teremtett. Ennek a végére kell a pontot kitenni." - ez így van, de e rossz gyakorlat fellelhető bármely oldalon, s a büszkeségünk, vagy párt elhívatottságunk nem csorbul attól, ha ezt elismerjük, legfeljebb az igazságérzetünk erősödik

"A többi az mellék duma és érdekképviselete a kormányt támadóknak."
- hibátlan, tökéletes nincs, pl. mert változnak a helyzetek, érdekek, értékek is; általában a kritika nem automatikusan bántás, egyébként önkritika nélkül nincs fejlődés se, a közszereplőknek meg alapból tűrniük kell, a politikusok meg tisztában vannak a politikai stílussal, ha ők meg akarnak sértődni, tegyék ők meg, a választóknak nem kell helyettük
- ha a Fidesznek bármikor joga van keményen bírálni, gúnyos megjegyzéseket tenni bárkire, milyen jogon tiltanák ezt meg másoknak?

aszekelyek 2011.03.02. 10:19:20

@a-kis-herceg: Pedig arra lennék nagyon kíváncsi. Mit tennél ahelyett, amit jelen kormány és hogyan. Az miért lenne jobb? Főleg kiknek? Mondjuk A prioritásokat megnevezhetnéd. Nm Per "aszegények "szinten.

aszekelyek 2011.03.02. 10:20:28

@nyünyüge: A teljes lista amiről ez is jött, kiknél is van?

porfelhő 2011.03.02. 10:48:45

@aszekelyek:
Miért? kellett volna vörös szőnyeg?

Harmony12 2011.03.02. 10:53:22

Na most komolyan, valaki mondja már meg, hogy a Szócska László
szigoruantitkos.hu/szt-tisztek/szocska-laszlo-315.html
és a Szócska Miklós
kozigazgatas.magyarorszag.hu/portretar/szocskamiklos.html
képeik alapján nem rokonyok????

nyünyüge 2011.03.02. 10:59:13

@aszekelyek:
Fogalmam sincs. Csak nem a teferidnél ?

A nemzetközi helyzet tényleg fokozódik - jelenléted intenzitása ezt pontosan jelzi.

porfelhő 2011.03.02. 11:00:46

A kormánynak még nincs forgatókönyve

Csaba László közgazdász, aki szerint a koncepció legfontosabb üzenete, hogy a kormány a nemzetközi piacok által várt irányban, azaz a kiadások csökkentésével próbálja fenntartani az egyensúlyt.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik.

A szakértő úgy véli, hogy a program beleillik abba a stratégiába, amelyet a kormány megalakulása óta követ: hétről hétre, hónapról hónapra jelentik be az intézkedéseket; nem csomagban gondolkodnak, folyamatos kormányzás, javítgatás és módosítás zajlik."

inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-416851

Minden területen rendkívül kockázatos bármiféle változtatás - mondta a közgazdász, aki ugyancsak hiányolja, hogy a program mellé nem készült A és B terv, nem lehet tudni, mi történik, ha fellendül a világgazdaság, vagy ha Portugália bedől. Ez azért is fontos lenne, mert az ír és a görög válságnak még nincs vége."

hm. Az Orbán V. korábbi nyilatkozatában fogalmazott, nem "bütykölni" fogják a gazdaságot, ráállítják egy fejlődő pályára az országot.
hm. ami ebben az országban történik most az maga a "gazdasági csoda".:(

nyünyüge 2011.03.02. 11:03:07

off

Gázos. De nem kicsit, nagyon! Nem a pénz mennyisége miatt, hanem az összeférhetetlenség okán, szerintem.

'Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna TV-s vezérigazgató felesége, Máthé Zsuzsa. Fellegi Tamás miniszterrel szerződtek.

A munkát azonban minden bizonnyal Ókovács felesége, Máthé Zsuzsa végzi majd el, hiszen a cégadatok szerint január másodikával ő a családi betéti társaság beltagja, míg Ókovács e naptól fogva kültagja a cégnek. A megbízási díj nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, így a megbízást nem kellett közbeszerzésnek megelőznie. '

www.stop.hu/articles/article.php?id=833727

Harmony12 2011.03.02. 11:13:23

@nyünyüge: Csak és kizárólag így működik minden most. Sógor, rokon. A dolgok nem változnak, csak most más a család feje... ;-)

bigapples 2011.03.02. 11:35:00

@nyünyüge: Mi ebben az összeférhetetlen?

..."Az egyetem (bölcsészkar, jog) elvégzése óta a médiában dolgoztam, előbb Harrach Péter szociális és családügyi miniszter sajtósaként, majd első gyermekünk születéséig a Heti Válasz kiadójában.

Felkérésre 2010. júniusától szöveg-előkészítést végeztem a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számára, amely tevékenységet férjem Duna Televízió élére történt kinevezésekor (2010. november 18.) épp a félremagyarázások lehetősége miatt hagytam abba. Öt hónap alatt - a vázlatokat és verziókat nem számolva - 71 beszédtervet készítettem, ezek a minisztérium birtokában vannak. .... dr. Máthé Zsuzsa"

porfelhő 2011.03.02. 11:45:23

Londoni vélemények a magyar csomagról

"Nagy kerek lyukba, kicsi kockát illesztget a magyar kormány"
. Miközben a kormány a vártnál nagyobb mértékű megtakarítást eredményező tervezetet jelentett be, a megvalósítást övező bizonytalanság aggodalmas.

Ez a lépés meglepetés volt, de összhangban van az IMF korábbi javaslatával, és ezzel 120 milliárd forintot takarít meg a költségvetés számára.

A piac pedig árgus szemekkel fogja figyelni az intézkedések megvalósulását és az elért egyenlegjavulást. "

www.portfolio.hu/gazdasag/londoni_velemenyek_erkeztek_a_magyar_csomagrol.146116.html

Elemzői vélemények szerint ettől a csomagtól a forint erősödése nem várható, az idei hiánycél is kétséges.
Nem godolom, hogy ezek a vélemények a "felminősitést" tartalmazzák.
:))

armanda* 2011.03.02. 11:53:02

@porfelhő:
Látod? Nem hiába ígérte az Orbán V. a könnyeket.:)

Már megint ránk figyel a világ. A kormány ezt újra "nemzetközi össztűznek" fogja érteni?

Hm. Újra harcolni kell a kormányfőnek? hm. ezt a csatát - amit a csomag hatása fok okozni - nem biztos, hogy meg fogja nyerni.
Parasztvakítás, megszorítás.
:)))))

inreallife 2011.03.02. 11:58:42

@porfelhő: igen, csak az a baj, hogy ők egy rocksztárra szavaztak, és a rocksztárokban eddig sose csalódtak, mostmeg nem értik a szitut...
ráadásul mivel az összes oldal elfogyott így nincs hova menni, kíváncsi vagyok egyébként, hogy lecuppannak-e az ígérgetős kampányokról, és mindenki elkezd a háza táján szétnézni a boldogulását keresve, vagy továbbra is az államtól várják a sültgalambot....

armanda* 2011.03.02. 12:05:44

Humbug az egész?
Orbánék időnyerésre játszanak

Az Orbán-kormánynak még mindig nincs kidolgozott reformkoncepciója - ez a következtetés vonható le abból, hogy a kedden ismertetett csomag konkrétumok helyett csak szándékokat és irányokat tartalmaz.

Az ördög pedig a részletekben van, azokra pedig még nyárig, sőt az év végéig várnunk kell.
Az máris látszik, hogy kemény szociális konfliktusok várhatók, de ennél nagyobb baj, hogy számos elképzelés a szándékokkal ellenkező hatásokkal járhat"

www.168ora.hu/buxa/reformcsomag-nyugdijrendszer-fogalakoztatottsag-gyogyszerkassza-71134.html

Nahát! a magyar gazdaságpolitikában van már minden. a "kísérlettől, vagy kísértettől, - nem is tudom - a tyúklopástól, az ördögig minden. No és az új magyar szellem. ":)
Könyörgöm! írja már meg valaki ez jelenti a gazdaság talpra állítását, a jó irányt?
:))

cambridge.on 2011.03.02. 12:06:06

Sokadszor olvasva TG posztját, egyre erősödik bennem a gondolat, ezzel az írásával lyukra futott.
Mentségére szolgál ezzel nincs egyedül, az ország politika iránt érdeklődő része, a külföldi befektetők, a gazdasági elemzők, mind fokozott várakozással tekintettek a bejelentésre.
A hosszú várakozás után, végre megtudhatjuk milyen elképzelése van Orbánéknak a gazdaság rendbetételére.
Tekintsünk el attól a ténytől, program híján komolyabb helyeken közelébe nem kerülhettek volna a kormányzásnak.
Nem tekinthető gazdasági programnak, "a szocik mindent elsz..rtak, szétloptak, mi jobban csinálnánk" .
Tavaly késtek a költségvetés elkészítésével Matolcsyék.
Az idén kora tavasszal nagy csinnadrattával, már a tél végén, kora tavasszal bejelentették a következő költségvetés fő irányvonalát.
Ennyi történt, nem több.
Igaza van Matolcsynak két és fél év kemény munkával leelőzhető az Eu összes tagállama.(?)
Korábbi kijelentése alapján ez 2030-ban fog bekövetkezni, tehát ráérünk 2025 környékén reális, előrevivő programot készíteni.
Addig téli álmot erőltet az országra, lelassítva az életfunkciókat.
A hibernáláson, még nem gondolkodtak el?
Addigra talán kitalálnak egy gyógymódot a magyar betegségre.

inreallife 2011.03.02. 12:10:31

@aszekelyek: nemtom hogy állsz a nyugdíjjal, de lassan elgondolkodhatsz, hogy hányan állnak sorban az államnál. pláne ha igaznak bizonyul az állam kivonul a nyugdíjból ami "nemsvédnyugdíjrendszer", pedig az.

megmondom mi lesz a következménye. ahogy növekszik a nyugdíjasok aránya, úgy csökken a nyugdíj. anyámék ratkó korszak, most kezdték meg/kezdik meg a nyugdíjba vonulást, szépen nyílik majd az olló minden év elején az egyik szára a nyugdíjcsökkentés, a másik meg az infláció, mert az meg nő. csak ennyi elég volt nekem, hogy maradjak a manyupnál, nem döntöttem rosszul.

anyáméknak szerencséjük van, felneveltek tisztességesen 2 gyereket, meg fogjuk oldani, hogy 20 év múlva se nélkülözzenek, de kétlem, hogy ez mind a 2,1 milla nyugdíjasra igaz...
ráadásul sose lesz svédmodell, mondta volt valaki...

porfelhő 2011.03.02. 12:11:53

@inreallife:
Kik várják a " sültgalambot"?

porfelhő 2011.03.02. 12:25:53

Kiskanállal adja Orbán a feketelevest

Az Orbán-kormány szakított a korábbi kormányok megszorító csomagokat kommunikáló módszerével, a brutálisan egyértelmű bejelentéssel. Nem tudjuk -csak sejtjük-,"

www.fn.hu/makro/20110302/kiskanallal_adja_orban_feketelevest/

Majd kiderül, kinek, kiknek ízlik a "feketeleves". Kíváncsi lennék, a fülkeforradalmároknak milyen az "ízviláguk" mennyit esznek meg belőle.
:)))))

hoplita 2011.03.02. 12:38:28

Ej, csupa kákán is csomót kereső kekeckedő.....

Pedig csak ennyi kell....

" Széll viszi messze a fellegeket, mögötte lángol az ég......."

:DDD

www.youtube.com/watch?v=4OiBqHHMZHo&feature=related

1.50-től kezdi.....

hoplita 2011.03.02. 12:42:23

@hoplita:

Figyelmeztetés....!

A felvétel ballibsik és fityiszdroidok nyugalmának megzavarására alkalmas kép és hangeffektusokat tartalmaz.

:DD

a-kis-herceg 2011.03.02. 13:45:39

@sárkányfő: :))))

hadat üzentek a nyugdíjasoknak... ha harc legyen harc...

a-kis-herceg 2011.03.02. 13:48:48

@aszekelyek: lexarom a szegényeket. az demagógia bárki bármit ígér nekik

ha az ország szekere jól megy akkor nincsenek szegények...

a lényeg minden olyan INGYEN intézkedést azonnal ami a polgáropsodást segíti (átláthatóság, közvetlen demokratikus döntések, felelősség, jogállami jogszabályok stb)

ezek inygen és azonnal... 1 hónap

PontifexMaximus 2011.03.03. 12:13:27

Reform vagy bukás...

Mivel 1 év már eltelt anélkül, hogy érdemi változások történtek volna, ismét vannak dátumaink persze... szóval ebben a ciklusban nem számitok semmi komoly változásra. Komoly alatt a sok pénzt vivő rendszereket értem, nem az alkotmányozást, vagy a kisebb parlamentet.

Az érdekes kérdés a következő ciklus... A fidesz túlnyerte magát, szerintem nekik egyértelműen lefelé vezet az út. A kérdés az, hogy kik lesznek ennek a lejtmenetnek a nyertesei és hogy a szavazatok hogyan fognak transzformálódni helyekké a 200 fős parlamentben.

Szerintem azt a bravúrt, hogy mindösszesen 2 egyéni képviselő nyer a legnagyobb ellenzéki pártból lehetetlen lesz megismételni.

Mi lesz akkor, ha mondjuk az MSZP kicsit erősödve összeszed 25%-ot, az LMP 15%-t, a jobbik is 15%-t a Fidesz megnyeri a választásokat 45%-kal (egyenlőre nem látok nagyobb fantáziát a jelenlegi ellenzéki pártokban).

Még azon sem lepődnék meg, ha újabb párt jutna be a parlamentbe, valami konzervativ jobbközép párt mint az MDF.

Gábor, mi a véleményed?

Pontifex.
süti beállítások módosítása