Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
már 02
10:47

Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív érzéseket – ha nem is mindig azonnal.

A kormány gazdasági csomagjának tálalását és fogadtatását figyelve például könnyen elveszhetnek az illúziók. Elég beütni a fidesz.hu keresőjébe a „korkedvezményes” szót, és csak úgy özönlenek azok a cikkek és megszólalások, amelyekben a Fidesz korábban a magyarság elleni ősbűnnek láttatta azt, amire most maga készül. „A nyugdíjrendszer átalakításával pedig - például a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésével - a kormány gyakorlatilag hadat üzent a nyugdíjasoknak” – olvashatjuk 2006 nyaráról, de bárhová nézünk az elmúlt nyolc évből, csupa olyan magabiztosan levert cölöpöt látunk, amelyek közül egyet-kettőt most nagyon fájdalmas lesz kihúzni. 

S mit tapasztalunk a másik oldalon? Az elmúlt években megszorításról-megszorításra politizáló MSZP édes kárörömmel állapítja meg, hogy végül a Fidesz sem tud más irányt venni, a párt elnöke pedig a program kapcsán sajnálkozva jelzi, hogy „a hét említett terület közül legalább hat az emberek zsebét fogja érinteni és az adóemelések is nehezíteni fogják az emberek sorsát". A tévéstúdiókban szinte újjászületnek, kivirulnak a szocialista politikusok: láthatóan megváltásként élik meg ezt a szerepcserét.

Mondhatjuk persze rezignáltan vagy lemondóan, hogy ilyen a politika, felidézhetjük az álláspontról és az üléspontról szóló közhelyeket, mindez azonban sehová sem vezet; pontosabban csak tovább növeli a politikával és a politikusokkal kapcsolatos egyre erősebb elutasítást. A törzsszavazók természetesen egy pillanatra sem inognak meg, náluk a fekete és a fehér kérdése nem az érzékelésről, hanem a hitről szól. A választók többsége azonban – ahogy ezt a kutatások is mutatják – egyre bizalmatlanabbul és kiábrándultabban figyeli ezt az egészet, s talán már akkor sem hinné el, hogy őszinte szavakat hall, ha véletlenül egy politikus ezzel kísérletezne. Hiába gondolja a mindenkori ellenzék, hogy ez a víz az ő malmához megy; egy ilyen lefelé húzó spirálból hosszabb távon senki sem jöhet ki jól.

Hacsak... Hacsak nem kezdünk el tanulni abból, ami történt. Választók és politikusok egyaránt. Előbbiek megtanulhatnák, hogy mennyire kell komolyan venni a világvége retorikát, mennyire kell elhinni gondolkodás nélkül kedvenc pártjuknak mindazt, amit az aktuális politikai érdekeik alapján éppen mondanak. Nem csalódni vagy kivonulni kell,  hanem mérlegelni, megfontolni, és ezek által alakítani a pártok politikáját. Utóbbiak ugyanis így akár egyszer fel is ismerhetnék, hogy a szerencse a politikában is forgandó, az adott pillanatban hatásosnak látszó szavak pedig oda is elkísérik majd őket, ahová talán már nem annyira szeretnék.

Egy ilyen végeredmény az illúziók elvesztését is megérné.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr932703604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éhség, lázadás 2011.03.03. 00:08:59

Az éhséglázadások egzotikumból valósággá válhatnak. Egy társadalom számára döntő kérdés, hogy mi a célja a mindenkori eliteknek: integrált, nem csak intézményein keresztül egységes társadalom kialakulása, fönntartható, mindenki által elérhető életminős...

Trackback: Az információ privilegizálása 2011.03.02. 23:50:13

A hatalom hivatalos letéteményesei manapság nem engednek túl nagy teret a bloggereknek: önmaguk paródiájává váltak hosszú évek alatt Medgyessy D-209 Pétertől Draskovics Terrorelhárító Tiboron át Hoffmann Erkölcsábécés Rózsáig. Tevékenys...

Trackback: Strukturális Reformok Havannából - Castro VS Matolcsy 2011.03.02. 15:19:46

 Kubában az év elején könnyítettek a kisvállalkozások működtetését szabályozó rendeleteken. Az új program keretein belül rövid idő alatt 75000 új vállalkozói engedélyt adtak ki a kommunizmus egyik utolsó bástyájának elkönyvelt szigetországban. Per...

Trackback: Széll Kálmán Terv egészségügyet érintő részei 2011.03.02. 15:06:44

Forrás:MTIA kormány 2011 április elsejétől kezdi meg a konzultációkat egy új gyógyszer-finanszírozási rendszer kialakításáról, majd megalkotják az ehhez szükséges jogszabályokat, és 2011 július elsejétől életbe lép az új rendszer - mondta Navracsics...

Trackback: Parasztvakítás helyett 2011.03.02. 12:30:21

Én csak azt kérem, hogy ne tessenek azt kommunikálni, hogy a tömegközlekedési támogatások megvágásával tulajdonképpen nemzeti sétaprogram indul az egészséges életmód jegyében!Állítólag ma végre felszáll a füst, és állítólag ma végre az ügyetlen bűvészt...

Trackback: Jóléti rendszerváltás - elfújta a Széll? 2011.03.02. 12:14:37

Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson...

Trackback: Vissza nekünk a magyar mezőgazdaságot! 2011.03.02. 11:56:17

Sokan szétcincálták már a Széll Kálmán-tervet abból a szemszögből, hogy mi van benne. Most nézzük meg, hogy mi nincs benne! A mezőgazdaság. Erről mostani kormányunk éppúgy megfeledkezett, mint elődei. De ha tényleg olyan fasza gyerek Orbán Viktor, mint...

Trackback: 187. Vége a rendőrök arany életének? 2011.03.02. 11:54:21

Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a sza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2011.03.02. 11:55:08

Miután az elmúlt 8 év után Fidesz szájából éppúgy hiteltelen, amit mond, mint az MSzP-éből amit az, könnyű belátni, hogy ha tetszik, ha nem, olyan erő felé fordulnak majd a választók, amelyik mind a kettőt radikálisan elutasítja. Ilyen pedig pillanatnyilag egy van.

nevetőharmadik 2011.03.02. 11:55:57

Hát, a politikusokból eléggé ki kellene ábrándulni már. Úgy rendesen, kötéllel, mert azt érdemlik.

A politikából viszont nem szabad, mert pont akkor lesz tele minden ezekkel a kötélrevalókkal.

isapi 2011.03.02. 11:56:47

Jó tanács!Sajnos nem fogadják meg! És tovább megy az adok kapok!Most vált sokak számára nyilván valóvá,hogy nem lehet sokáig palimadárnak nézni az "Zembereket".

zékit 2011.03.02. 11:59:34

Gyűűű! Micsoda csalódott iromány! Vajon mi történhetett?

ámbátor 2011.03.02. 12:02:53

Az a baj, hogy egyre többen találják meg az egyéni kiutat abből a "lefelé húzó spirálból" ami a politikusok mellett az országot is húzza magával. És ez az egyéni kiút úgy indul, hogy az ember kerít egy nagy bőröndöt és elkezdi a térképet nézegetni.

crey7 2011.03.02. 12:04:50

@Sir Galahad:

Radikálisan elutasítja? A jobbik egy év leforgása alatt átalakult egy megalkuvó díszmagyar bandává. Azóta már a gárda sem annyira népszerű, nem is kampányolnak nagyon érte. Persze, ha elül a por, Vona úr csak felveszi a mellénykéjét, mert így legalább beszélnek róluk.

Mondhatnám úgy is, hogy a kondér mellett, meleg szobában, tele hassal már ők is sokkal jámborabbak, mint amikor a hidegben üvöltöttek.

Ha az MSZP egy valamire való párt lenne - és képes lenne megújulásra a baloldal -, most azzal kampányolnának, hogy támogatjuk az ötleteket, mert mi ezt mondjuk 5 éve!

De itthon élek, és a naivitásomat kinőttem. Ezzel nem lehet 2014-ben nyerni. Ugyanazt az undorító mocskolódást fogják csinálni, mint amit a Fidesz csinált 4 évig, és ott fúrják az összes reformkezdeményezést (ha az AB-nál nem megy, majd megy a szakszervezetekkel), ahol tudják.

Ladies and gentleman, kutya egy világ lesz ez.

Betulapendula 2011.03.02. 12:06:47

Szerintem még jó sokáig húzhatja a Fidesz a hantázást. Én azt se hittem volna, hogy a tavalyi választásokra lesz annyi maki, aki benyalja a sok nyilvánvaló marhaságot, amit a Fidesz pampogott, és mégis kétharmaduk lett.
Ezek után már csak azért sem kételkednék a támogatottságuk fennmaradásában, mert a sok lelkes hívő, aki nagy mellénnyel követelte az elmúlt 8 évben a fidesz forradalmat, nem fogja olyan könnyen elismerni, hogy rossz lóra tett. Inkább önként azt választja, hogy most már bármit mond a Fidesz, elhiszi.

igényes 2011.03.02. 12:08:24

Hamarosan egy budapesti tér vagy utca viselheti Elvis Presley, amerikai énekes nevét, jelentette be Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A fővárosiak a budapest.hu-n szavazhatnak, hol legyen az új közterület, de mi is kíváncsiak vagyunk véleményükre.

Elvis Presley azzal érdemelte ki a megtisztelő figyelmet Budapest részéről, hogy 1956-ban egy televíziós műsorban elénekelte a Béke a völgyben című számot, majd a műsorvezetővel felszólította mintegy harminc milliós amerikai nézőtábort, hogy adakozzanak az 56-os magyar hősök számára. A felszólítás után nagyon sok, főleg élelmiszereket tartalmazó csomag érkezett Magyarországra.

Nagy Imre teret hol találom meg?

rockjano_ 2011.03.02. 12:09:57

Egy kicsit azért érthető az mszp politikusok alig titkolt öröme, őszintén a mögöttük lévő 2 évet tekintve valahogy megérti az emebr.

DE ezzel együtt ha okos az mszp (és szerintem Mesterházy nem teljesen hülye) akkor nem demagóg teljes letámadásba megy át hanem azt is kihangsúlyozza amivel egyetért mert ilyenek is vannak a dologban.

Egy biztos az ezek után teljesen egyértelmű hogy mely társadalmi csoportokat kíván az új hatalom anyagilag támogatni.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.02. 12:10:29

@Betulapendula: erre van pszichológiai szakkifejezés is: kognitív disszonancia, és szépen látszik a működése a gyakorlatban

ephudd 2011.03.02. 12:11:19

@Sir Galahad: A Jobbik által képviselt politika (helyette inkább a tömeges ostobaságra épített populizmust használnám) NEM szalonképes, egy pusztán rombolásra szakosodott, rasszista, antiszemita társaság sem lesz alkalmas attól egy ország vezetésére, mert a baloldal és a jobboldal nem az. Ha úgy lenne, ahogyan mondod, csomagolnék, s soha többé be nem tenném a lábam az országba. Persze, valószínűleg így is ezt teszem, s nem bosszankodom azon, hogy megy le a WC-be az egész ország...

Diocles 2011.03.02. 12:12:06

Én az MSZP-re egyáltalán nem haragszom, sőt, ha nagyon akarok, akkor akár mentséget is tudok találni számukra, ha mást nem, akkor lélektani mentséget.
(Ahogyan a Fidesz számára is, egy 2006-os lovasroham után, évtizedes kultúrkampf után, élethalálharc közben nyilván nem a korrektség volt az első.)

Ami engem meglep (és TG sem írt róluk), az az LMP kíméletlensége. Scheiring Gábor és mások rendkívüli rosszindulattól, ellendrukkerségtől, demagógiától fűtött "van sapka - nincs sapka" - alapon születő megnyilvánulásai, nyilatkozatai

Nem akarom újfent elpuffogtatni a közhelyet, h nem lehet más a politika, de rajtuk látjuk a legjobban, h tényleg nem.
Pedig ők újíthattak volna, ők úgymond újak (elvileg, most hagyjuk a pletykákat) nem voltak előzményük, nem voltak személyes sérelmeik, mellőzhették volna ezt a harcmodort.

Folytatódik a hideg polgárháború.

MacMester 2011.03.02. 12:14:18

Én itt is azt érzem, mint az élet más területén. Következmények nélküli országban élünk. És ez valamiért mindenkinek jó. Tegnap beszéltem egy ősjobbos szavazóval, és teljesen meg van elégedve azzal ami történik, mert legalább most történik valami. Szerintem ugyanaz a fingszeletelés megy, mint az elmúlt húsz évben bármelyik rezsim alatt, de ezek szerint ez szubjektív. Nagyon hiányolom a politika körül dolgozók akaratát egy objektív rendszer kidolgozására. Kicsit Török Gábor-Költségvetési Tanács kombóra gondoltam. Nem biztos, hogy mindenki igényelné, de legalább jó viszonyítási alap lenne. Tervek vs. tények. Mit mondtak, mit csináltak. Mert a mostani ellenzék kb arra elég, hogy "sűrűbben vagyunk de többen nem".

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.02. 12:16:44

Pécsett áll a bál, nincs fideszes költségvetés, a nagy elbocsátások mellett dupla annyi fideszes szivárgott vissza, nagy a belső viszály, a diktatúra fokozódik!

Egy p.hivatali osztályvezetőt pénteken behívatnak és "korrekt" fideszes módon közlik, hogy hétfőn nem kell mennie dolgozni!!!

Pattanásig feszült a húr, "itt az idő" lépjen az igazi kétharmad!!!

Orbán itthon és az EU-ban is bukott ember!!

ehja 2011.03.02. 12:17:26

@igényes: Nagy Imre tér a Budán van. Utcakeresővel pillnanat alatt meg van.

Betulapendula 2011.03.02. 12:18:32

@Diocles: ez szerintem sem jó kommunikációs húzás az LMP részéről. A szomorú az a dologban, hogy ha csak az önálló gondolkodásra képes választókra építenek, akiknek megfelel az intelligens érvelés és agressziómentes kommunikáció, akkor nem is álmodhatnak a parlamenti küszöb körüli támogatottságnál nagyobbról.
A politika lehet más, de a választók nem.
Íme a jószándékú lelkes újoncok tragédája :/

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2011.03.02. 12:18:57

AMEDDIG NEM VEZETJÜK BE A GAZDASÁGI ISMERETEK TANTÁRGYAT AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁKBAN, ADDIG TOVÁBBRA IS 10 MILLIÓ GAZDASÁGI ANALFABÉTA MAKÁKÓ FOGJA A GDP-NKET TERMELNI ÉS SZAVAZNI A GAZDASÁGPOLITIKÁRÓL. Ha az embereknek megtanítjuk, hogy miért kell dolgozni, hogy mi az államháztartási egyensúly, hogy miért kell adót fizetni és miért káros a korrupció, ha tudják, hogy hogyan kell felkészülni a munkaerőpiacra, akkor nem kell folyamatosan hazudni és eleve demagóg programmal indulni. Ja, és a képzett emberek termelékenyek --> lenne pénz mindenre.

lüke 2011.03.02. 12:19:53

hmmm
a 1947 óta folyó folyamatos (f)osztogatás elfogyott,
a próbálkozó restriktio az elmúlt húsz évben mindig is elbukott, nincs tovább miből osztogatni
ez , azután minden lehet:
antidemokratikus, embertelen, népnyúzó, hazug
jelzőket lehet adni, ha nincs forrás

bonakovacs 2011.03.02. 12:20:40

Egyre inkább úgy vélem, nem a politikusokkal van baj, itt hanem egyedül VELÜNK, akik megválasztottuk őket. A politikus érzékeny antennájú emberfajta: azt és úgy mondja, amit az emberek hallani szeretnek. Nomármost, a jelen tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek nem szeretik hallani a - sokszor kellemetlen - igazságokat, így édes hazugságokat kapnak. Abban a pillanatban, hogy igazmondással lehet választást nyerni (ne mondjátok, hogy senki sem próbálta még, ld. Bokros) akkor majd igazat mondanak. De addig nem.

Ténytár · http://tenytar.hu 2011.03.02. 12:20:54

nos, mi pont a politika megértésére teszünk egy komoly kísérletet ezen írásunkban: tenytar.blog.hu/2011/03/01/joleti_rendszervaltas_elfujta_a_szell

parlamentarista 2011.03.02. 12:21:05

a csalódottak középtávon ezen az opciókban bízhatnak:
A) megváltozik a kormány (de megmarad a párt)
B) megváltozik a párt (de megmarad a rendszer)
C) megváltozik a rendszer (de megmarad a világ)
D) megváltozik a világ (de megmarad isten)
nagyjából egyformán esélyes mindegyik.

parlamentarista 2011.03.02. 12:21:05

a csalódottak középtávon ezen az opciókban bízhatnak:
A) megváltozik a kormány (de megmarad a párt)
B) megváltozik a párt (de megmarad a rendszer)
C) megváltozik a rendszer (de megmarad a világ)
D) megváltozik a világ (de megmarad isten)
nagyjából egyformán esélyes mindegyik.

is 2011.03.02. 12:21:21

Szegeny Lazar Janos most "atmenetileg" A6-ossal jar, amit berel. Hogy milyen penzbol, es mennyiert, az nem tudhato, de elkepzelheto. eleg harom masik, kevesbe a refelktrofenyben levo, kocsi berleti dijat megemelni 100 000Ft-tal havonta, es Lazar Janos autoja havi 30 000Ft-ert az ove. na es akkor ezt ki is fizetheti a veletlenul 30 000Ft-tal megemelt koltsegteritesebol.

Az ertelmisegnek, koztuk TG-nek epdig nem 2011-ben, hanem 2007 nyaran-oszen kellett volna ezekkel a posztokkal kiallni, a hulyenepszavazasi orultekhaza kellos kozepen. Hol volt akkor TG, hogy ilyeneket mondjon? Ezt az orvenyt akkor kellett volna megfogni, amikor 2006 oszen a REIT-eket a FIDESZ nem hagyta dolgozni, amikor Eger Istvan eloszor megjelent a keperenyon, es amikor Lazar Janos eloszor el kezdett haknizni az oreg bacsival, aki meghalt az atszallitas miatt (amirol kesobb kiderult, hogy nem Molnar Lajos szabalyozasa, hanem a Hodmezovasarhelyi korhazigazgato hibas dontese volt).

Az nem megy, hogy jaj, hat a szocik mar ne legyenek ilyen demagogok, miutan a FIDESZ 10 eve ilyen, es egyszer sem szoltunk, mielott hatalomba kerultek. Vagy egyenlo a merce, vagy ne vagjunk bele. Vagy elkuldjuk mindkettot, vagy abba lehet hagyni a sopankodast, es visszamenni a Peto Ivan altal itt jobb oldalon leirt szintre, az ahhoz tartozo megbecsulessel.

meg kell ertenunk, hogy itt a tudatlan, 8 osztalyt vegzett, vilagot nem ismero, nyelvet nem beszelo, internetet es szamitogepet alig latott 5 millio magyarert megy mind az MSZP, mind a FIDESZ. a masik 5 millionak ettol legmentesen el kell zarnia magat. Nepszabadsagtol Heti Valaszig. az ertelmisegnek kell forradalmat csinalnia a kozepszer felett. soha tobbet nem nyujthat ertelmisegi segitseget, akar csak fejfelreforditassal az ilyen populizmusoknak. mindket ertelmisegi tabor szegyellheti magat, Nepszabadsagtol Heti Valaszig.

igényes 2011.03.02. 12:23:33

Kiküldték Orbán kormányék a nagy kérdéseket!
Ezt, ha elküldöm a megoldással együtt vajon képesek lennének megoldani hiba nélkül?

Mennyire lenéznek bennünket!

Ez bonyolultabb kedves választók. Nos hibátlanul nem képes kitölteni az Orbán kormány.

jelekandviccek.hupont.hu/56/iq-teszt-kedesekfelso-tagozatos-gyerekeknek

is 2011.03.02. 12:24:17

@crey7: "Ha az MSZP egy valamire való párt lenne - és képes lenne megújulásra a baloldal -, most azzal kampányolnának, hogy támogatjuk az ötleteket, mert mi ezt mondjuk 5 éve!"

Es akkor te rajuk szavaznal 2014-ben? Ha igen, ird le. Ha nem, akkor meg hagyd oket beken.

Cook kapitány 2011.03.02. 12:26:07

"mennyire kell elhinni [...] amit az aktuális politikai érdekeik alapján éppen mondanak"

Mi más alapján választhatnánk? Ha olyan pártról van szó aki már volt kormányon, az akkori teljesítménye irányadó lehet, de még ez sem biztos pont, pl. ha a miniszterelnök teljesen más.
Pláne mit tegyen az egyszeri szavazó, ha senki nem tetszik a korábbon hatalmon lévők közül és egy új pártot támogatna. Ilyen esetben csak arra támaszkodhat, amit az adott párt mond. Ha azt nem lehet elhinni (nem lehet), akkor a szavazás lutrivá válik. Nem tudom mi a megoldás.

Robinzon Kurzor 2011.03.02. 12:30:37

A politológus bácsi mikor fogja leírni, hogy a fennálló (2008. március 9-én végérvényesen megszilárdított) paradigma keretei között érdemi szerkezeti átalakításokhoz nincs politikai mozgástér?

parlamentarista 2011.03.02. 12:35:57

@is:
ne viccelj már. az értelmiség a középszer.

fidesz friend 2011.03.02. 12:35:59

@Nick_:
vagyis ha ez itt Európa volna.
de többek közt a fidesz is megtette a magáért, hogy ne legyen az. mert az ostobákat könnyebb irányítani. olcsóért is odaadják a szavazatukat. sőt a semmiért is (ld. a fidesz "választási programját" vagy ovi esküjét az alkotmány betartásáról)

Link Elek 2011.03.02. 12:42:22

nem altalanosasgban a politika ilyen, hanem a fideszes politikusok sokkal jobban hasonlitanak a patkányokhoz, mint az emberekhez.

masreszt a magyar sajto/politologusok nem "buntetik" a flip-flop tipusu politikusokat, ezert balkani modra politizanak, akar nehany nap elteltevel kepesek valaminek az ellenkezojet kepviselni

Diocles 2011.03.02. 12:46:42

@Betulapendula:

"ez szerintem sem jó kommunikációs húzás az LMP részéről. A szomorú az a dologban, hogy ha csak az önálló gondolkodásra képes választókra építenek, akiknek megfelel az intelligens érvelés és agressziómentes kommunikáció, akkor nem is álmodhatnak a parlamenti küszöb körüli támogatottságnál nagyobbról.
A politika lehet más, de a választók nem.
Íme a jószándékú lelkes újoncok tragédája :/"

ez nem feltétlenül van így, példálózhatnék a korai, liberális Fidesszel, akiket egyértelműen a szakmai alapú, demagógiamentes kritika lökött a csúcsra 1992-re, még a mai esküdt ellenségeik szerint is.
(hogy mi volt aztán, az egy hosszú történet.)

lelkes amatőröknek sem nevezném őket, de ezt is most hagyjuk zárójelben.

a Fidesz egyelőre nem fókuszál rájuk (talán még reménykednek a naivák valamiféle együttműködésben az LMP-vel?), hanem csak az MSZP és a Jobbik ellen harcol, ezt használják ki. Kíváncsi leszek, h meddig tűrik a támadásaikat mosolyogva, szinte válasz nélkül a kormánypártok, annak ellenére, h ők ekézik őket a legélesebben.

sztd 2011.03.02. 12:48:41

Valahogy az optimista végszót nem osztom.
Tulajdonképpen eléggé úgy tűnik, hogy egyes területeken sikerült felkészülni a kormányzásra, más területeken nem úgy tűnik, de végső soron mégiscsak kérdés, hogy egy ilyen ütemtervvel miért nem lehetett októberben kiállni? Fél évet tényleg elvitt a kormányzati szerkezetátalakítás?

Az egészben az a legnagyobb probléma, hogy nem látom, hogy ki maradt a porondon? Persze lehet mondani, hogy végül is, ha végrehajtja a Fidesz legalább a közigazgatási szerkezetátalakítást, akkor már tett valamit, ehhez tényleg kell a 2/3, de gazdaságirányítás terén azért nem túl nagy eredmény, hogy ott tartanak, mint Oszkó Péter, csak épp többet ígértek, és tovább tartott!

Nos, maradt 2 létező ellenzéki párt, és ezer ötlet, amiből kormányképes formációt lehet 2014-ig fabrikálni. Esetleg.

Még egy (gonosz) remény: ha az MSZP ettől sem támad fel, akkor legalább a (hideg polgár)háború véget ért.

@Robinzon Kurzor:
Minek? Úgyis szétrúgják a paradigmát! :)

Szimba 2011.03.02. 12:52:05

TG: Elveszett illúziók:-)))

Cselo 2011.03.02. 12:52:39

Kedves maszop/szadesz párti bérblog és bérkomment írók!
Most már igazán unalmas a mocskolódásotok. Bezzeg kussba voltatok, amikor Fletóék bandája éppen szétlopkodta az országot! Most tessék tudomásul venni, hogy a nép elzavart titeket oda, ahová valók vagytok: a történelem szemétdombjára!
Az pedig egyenesen gyalázatos hogy az itt beböfögők egy része határozottan a kormány sikere ellen kampányol, ugyanis az Orbán kormány bukása egyenlő lenne Magyarország teljes bukásával. Tessék tudomásul venni, hogy ez az UTOLSÓ ESÉLY! Mindenki, aki az ország bukásáért rimánkodik, utolsó hzaáruló!

bigapples 2011.03.02. 12:53:48

"A törzsszavazók természetesen egy pillanatra sem inognak meg, náluk a fekete és a fehér kérdése nem az érzékelésről, hanem a hitről szól."

A beidézett 2006-os Szijjártó nyilatkozat nem a törzsszavazóknak szólt és általában nem nekik szokott szólni amit SZP előad, hanem a párthoz lazán, nem értékalapon kötődő választóknak. Kb 700-800 ezerhez a 2010-ben a Fideszre szavazók közül.

Gábor, lenézésnek érzem, ha egyszerűen hitbéli kérdésnek gondolod a törzsszavazók viselkedését. Nincs itt semmilyen fekete és a fehér kérdés számukra, csak egy világos értékvilág. A törzsszavazók jó része 10-14 éve ott van a párt mellett, nem a 2006-os vagy későbbi ígérgetések tartják őket a Fidesznél és a nagy többségük nem is fognak elmenni, amíg azt látják, hogy a párt az értékviláguknak megfelelően kormányoz. Nehéz nem észrevenni, milyen világos folytatása fő irányait tekintve a 1998-2002 között vitt gazdaságpolitikának a mostani kormányzati politika. Még a válság kikényszerítette lépések is világosan ezt az irányt mutatják.

Persze lehet moralizálni, miért úgy működik a politika, ahogy, de látni kell, az a jelenség, amiről most TG írt, nem csak a magyar politikai életre jellemző.

misimisi 2011.03.02. 12:54:18

"talán már akkor sem hinné el, hogy őszinte szavakat hall, ha véletlenül egy politikus ezzel kísérletezne."

Hát, Gábor, ez egyfelől abszolút igaz, másfelől lásd azon ritka eseteket, amikor egy-egy politikus őszintén beszélt.
1. Bokros valaha, még az annó idején beállt a mikrofonok mögé, megmutatta a csomagját, és nyíltan megmondta, hogy na, fiúk-lányok, akkor most jön a szivattyú. Az eredmény ismert.
2. Gyurcsány életében talán egyszer beszélt őszintén, Őszödön, zárt körben, oszt' nézd meg, mi lett belőle.
Mifelénk irgalmatlan hazugságokat le lehet tolni a zemberek torkán, de az igazságot valahogy nem szeretjük. Ez egy ilyen ország.
Aztán meg, mit tagadjam, mint párton kívüli bolsevik (ahogy egy kollégám szokott nevezni), vagyis ballib szavazó, nem csekély kárörömet érzek most, hogy lelepleződtek a FIDESZ régi-új hazugságai. Persze, jobban szerettem volna, ha másképp történik, ha valóban előhozakodtak volna zseniális ötletekkel, de ezek híján most egyék csak meg azt, amit évek óta főztek. Egyedül azt sajnálom, hogy ennek is az ország látja kárát.
És valóban, nem ártana egy megtisztulási folyamat, de erre megint csak azt mondom, nézzük meg, mi történt az őszödi beszéd után.

Gyuri58 2011.03.02. 12:57:23

@igényes: A Nagy Imre tér - stílusosan - a Gyorskocsi utca szomszédságában van. www.cylex-tudakozo.hu/terkep/budapest/nagy+imre+t%C3%A9r.html

misimisi 2011.03.02. 12:57:39

@Cselo: Orbán-kormány <> Magyarország

parlamentarista 2011.03.02. 12:58:36

@Cook kapitány:
a hatalommegosztás. a civilizált világban egymás mellé rendelt közhatalmi formációk vannak: állam, régió, város, unió. és ezek döntenek társadalmi, kulturális, gazdasági, és politikai ügyekben. a liberális demokráciának a hatalommegosztás az alapja. a diktatúra ezzel szemben a totális államhatalom, amikor pártirányítás alá próbálnak gyűrni mindent. és ez természetesen kialakulhat többpárti viszonyok között is. mást ne mondjak, a volt szocialista állampárti rezsimek jelentős része többpárti volt. demokrácia =/= többpártrendszer.

is 2011.03.02. 13:00:22

@igényes: a Google Mapsen. A Csalogany utca es a Vitez utca kozott van, Budan.

komissarlajos 2011.03.02. 13:01:04

@is:
Melyik értelmiségnek kéne forradalmat csinálni? Aki ilyen szöv. szerkesztőt használ 2011-ben mint te? Kisbetűvel kezdi a mondatot? Aki (társaival együtt) segített sz.-rrá tenni az országot, most pedig egy rádióműsorban osztja az észt dörmögő hangján? Értelmiségiek? „petőivánok, horngáborok, molnárlajosok?“

NewWay 2011.03.02. 13:01:47

"Mesterházy Attila az eddigi bejelentések alapján egyértelműen megszorítást és adóemelést lát a következő lépések között. Azt is mondta: semmiféle strukturális reformelképzelést nem lehetett kihámozni az elhangzottakból. Véleménye szerint baj, hogy a kormányzat az eddigi rossz gazdaságpolitika árát is az adófizetőkkel akarja megfizettetni."

He-he.

Ne az ZEMBEREKKEL fizettessék meg!

Na, most tapsoljon a sok szocialista-fan!

Murderface 2011.03.02. 13:01:54

@Sir Galahad: "Ilyen pedig pillanatnyilag egy van."

Ugye te is az Magyar Kétfarkú Kutya Pártra gondoltál? :D

Kotkodus 2011.03.02. 13:02:17

@bigapples: kell-e az üzemanyagok jövedéki adóját csökkenteni?
szükségesek-e megszorító intézkedések a gazdasági helyzet javítása érdekében?

kíváncsi vagyok véleményére, mert pártja ezekben a kérdésekben (többek között) mást mondott ellenzékből mint amit mond most kormányon.

igényes 2011.03.02. 13:02:56

Most valószínűleg a Tarlóst letartóztatják?

A Dózsa György úton csőtörés történt, ezért lezárták a XIII. kerületben a Váci út és az Angyalföldi út közti szakaszát. A csőtörés miatt nagy mennyiségű iszap tört fel a felszínre, ezért a trolibuszokat helyettesítő autóbuszok megváltozott útvonalon járnak. A forgalmat mindkét irányban a Váci út-Huba utca-Kassák Lajos utca útvonalra terelik el. A 75-ös és a 79-es trolibuszok helyett a teljes vonalon autóbuszok járnak.

Sir Galahad 2011.03.02. 13:03:31

@ephudd: Nem mondtam, hogy az jó lesz majd, épp ellenkezőleg. Csak azt, hogy nincs más választás, mert a Fidesz és az MSzP hiteltelenné vált, más meg nincs.

Sir Galahad 2011.03.02. 13:04:01

@Murderface: Na végre egy konstruktív ötlet :D

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 13:04:33

Igaza van Török Gábornak. Tanulni kell a múltból. Ehhez egy kis tanlecke:
www.kibulizottorszag.net/tartalom.html

hoplita 2011.03.02. 13:05:53

@ephudd:
De jól megtanultad a ballib faszságokat....és milyen jól fel is mondod.

Kapsz egy ötöst, fijam...de húzzál bőrt a fogadra.:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 13:07:11

És mi legyen azokkal, akiknek már 10-12-18 éve elvesztek az illúziói ?
Hívjuk őket továbbra is kommunistáknak és harcoljunk ellenük az utolsó csepp vérükig,

vagy ismerjük be, hogy akinek csak most veszett el,

az visszamaradott tanonc ...?

Vanek B. Eduard 2011.03.02. 13:08:00

TG: "Mondhatjuk persze rezignáltan vagy lemondóan, hogy ilyen a politika..."
Gábor, próbálsz a végén optimistább hangot találni, hogy majd tanulunk a böszme hibáinkból, de tartok tőle, hogy magad sem hiszed eléggé. Sajnos szerintem sem lábalunk ki a populizmus mocsarából belátható időn belül.
A "worst case" szcenárió szerint ez a demokrácia válsága, hiszen ha ellenzéki pozícióból a mindent-rombolás és hamis ígérgetés a célravezető, az több, mint kontraproduktív. Bízzunk az optimista zárómondataidban, mert jobbat úgyse tehetünk...

hoplita 2011.03.02. 13:08:42

"......Sokan kérdezik, hogy a politikával való hivatásszerű foglalkozás nem teszi-e az embert végletesen csalódottá, kiábrándulttá, esetleg cinikussá. Általában nemmel szoktam válaszolni, mert az érdeklődés és a kíváncsiság nálam tényleg rendre legyűri ezeket a negatív érzéseket – ha nem is mindig azonnal....."

Hehe....

Olyan ez, mint a pia.:)
Másnaposan, vasalni való fejjel, egy átokádott éjszaka után általában aszongyák az emberek, hogy most aztán többet nem.
3 nap múlva meg hasonlóképp beakaszt..

Gulogulo 2011.03.02. 13:08:56

@hoplita: Tankérem! Tankérem! Azé még a srátz igazat mondott! :-)

balfék 2011.03.02. 13:08:58

@NewWay: " Az új, demokratikus többség szervező erejeként, ellenzéki pártként tisztában vagyunk abbéli felelősségünkkel, hogy a valóban szükséges átalakításokhoz széles támogatásokat kell biztosítani. Ebben partnerek lennénk, az átgondolatlan károkozásban nem".
Ezt , miért nem írtad hozzá? Ez is Mesterházy.

Betulapendula 2011.03.02. 13:09:25

@Diocles: Egyrészt remélem, hogy igazad van, és lehetséges úgy sikeresen politizálni, hogy kiszakadunk a "ki mer nagyobbat igérni" csapdájából és visszatérünk a realitás talajára.
Másrészt remélem, hogy az LMP (vagy akárki...légyszi...) is így gondolja, és gyakorlatba is ülteti ezt a megközelítést.

"lelkes amatőröknek sem nevezném őket, de ezt is most hagyjuk zárójelben."/azt én sem mondtam, hogy amatőrök, de a parlamentben kétségtelenül újoncoknak számítanak/

" Kíváncsi leszek, h meddig tűrik a támadásaikat mosolyogva, szinte válasz nélkül a kormánypártok, annak ellenére, h ők ekézik őket a legélesebben."- Nekem ez pszichológiai hadviselésnek tűnik. Kvázi "azzal veszlek leginkább semmibe, hogy meg sem hallom, amit mondasz". De engem is érdekelne, mikor fog ez megváltozni.

Kotkodus 2011.03.02. 13:09:36

@is: az igazi értelmiség - elvileg - nem csak a saját érdekei alapján szavaz, hanem gondol a másik ötmillió sorsára is...
hosszú távon nem prosperálhat az egyik a másik nélkül...

na de hol van itt az igazi értelmiség és ki gondolkodik nálunk hosszú távon?

fonó 2011.03.02. 13:09:49

Olyan komoly 8 évig tartó karaktergyilkosság, mengelézés, nemzetárulózás volt hogy nehéz ezen átlépni, ráadásul a Fidesz kétharmaddal sem korrekt együttműködésre váltott hanem spekuláns-nagytőkés-korruptozik.
Kopp Mária nyilatkozta hogy ha kritizálják Orbánt akkor a szavazók érzik sértve magukat és megtorolják.
Visszaköszön a "haza nem lehet ellenzékben" és kritizálják Orbán néhány törvényét=bántják Magyarországot.

panelburzsuj 2011.03.02. 13:09:59

@parlamentarista:

Ennél azért differenciéltabb. (De csak kicsivel...:)

Az "értelmiségi" ma ritka jószág, és különösen Magyarországon az. És pont úgy ritkul, ahogy szaporodik a felsőfokú végzettséget kapó középszerű közemberek tömege.

(Viszonylag pontosan be lehetne mérni, hogy az elemi iskolás (alsós) teljesítmények szerinti "gyerektortának" mely szelete ment hetven éve tanítónak, és melyik ma. De kortárs finn vagy holland példákkal is össze lehetne vetni.)

Pasztorella 2011.03.02. 13:10:43

Hm. "Őszinte szavakat hall" a választó, mikor hallott politikustól őszinte szavakat?
Egyébként a 2010-es választások előtt, akinek "nyitva volt a szeme, és hallott a fülével" az tudhatta, gondolhatta, hogy nem lesz nagy mozgástere a kormánynak, bárki is nyerje meg a választásokat.
A Fidesz már akkor sem tálalt részletes programot, arra nem is szavazhattak a fülkeforradalmárok. Szavaztak a színre. oszt várták a csodát.
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 13:11:44

@Ténytár:

A jóléti rendszerváltást elfújta a szél ...

Lehet.
Lehet, hogy Viktor azért vitte föl a 3 millió fülkeforradalmárt
oxigénpalack nélkül a csúcsra,

mert azt a csúcsot Taigetosznak híjják.

DSityu 2011.03.02. 13:12:01

"Hacsak nem kezdünk el tanulni abból, ami történt..."
Akkor fogom elhinni, hogy legalább a választók tanultak, ha a következő választásokon 10% lesz a részvételi arány.
A jelenlegi politikai garnitúra ezügyben szerintem egyszerűen menthetetlen.

Friedman 2011.03.02. 13:12:52

Épp elég kommentet olvastam már a politikusokról és azok felkötéséről. Ezekben sok igazság is van, lenne hova fejlődniük, viszont nem akarok nagymamás károgásba belemenni.

Amiről kevesebb szó esik, viszont hogy a választóknak is meg kell tanulni valamit. Ne mindig afelé a párt felé húzzunk, aki épp aktuálisan több csokit oszt vagy ígér a népnek (Medgyesi 2002, Fidesz 2010). Az a jó országatya, aki fenntartható, és a munkát, a sikerességet megbecsülő politikát alakít ki. Ez ugyanis mindenkinek jó, mert egy sikeres ország az eltartottait is jobban tudja eltartani (USA vs. Magyarország).

Ekkor viszont aki gazdag, és sikeres, azt nem visszahúzni kell (pl. Fidesz-féle bankadó, Gyurcsány féle különadó, stb), hanem sokkal inkább becsülni és elismerni. A bűnből, csalásból, stb-ből meggazdagodókat persze továbbra is büntetni kell a törvény legkeményebb szigorával (USA-ban alig találsz pl. adócsalót)

Magyarországon szerintem a fő probléma, hogy az eltartottak javára billent a szavazati többség, és ők nem látnak tovább annál, minthogy ez a párt egy tál lencsét, a másik két tál lencsét ígér holnapra. Ezért természetesen a másikat választom. Ennek így semmi értelme, két nap múlva így már lencse se lesz, mert nem lesz ki megfőzze.

Benny sk 2011.03.02. 13:13:06

Egyetértek azzal, hogy a mindenkori ellenzéknek konstruktívnak kell (kellett volna) lennie. Hogy mikor és kinek köszönhetően siklott félre nálunk a politika (már ha csak az elmúlt 21 évet nézzük)? Az én tippem (bár Gábor ezt biztosan jobban tudja): a Horn-kormány és a Bokros-csomag időszaka. Az utóbbi, a fidesznek köszönhetően, szitokszóvá vált. És való igaz, az egyéneknek a Bokros-csomag nem volt kellemes, de az ország szempontjából mégis szükségszerű volt, ezt azonban a fidesz a mai napig nem akarja/tudja elismerni. Sőt! Matolcsy bejelentésében azt mondta, hogy az első Orbán-kormány alatt csökkent az eladósodottság, ami helyesebben úgy hangzott volna, hogy a GDP arányos államadósság csökkent (mivel nominálisan a rendszerváltás óta évről évre nőt), de ez 98-2000 között volt igaz és a Bokrosi kiigazítás eredményezte; nem pedig a nulla gazdaságpolitika, amit abban az időben csinált (de inkább nem csinált) az Orbán-kormány.
A választási győzelmet anno, nagy részben a kiigazítások bírálatának és Bokros Lajos démonizálásának köszönhették. Most pedig (minő változás) a kiigazítások bírálatának és Gyurcsány majd Bajnai démonizálásának köszönhetik a 2/3-ot.
Ezek után tisztességes politikus (hovatovább államférfi) legyen a talpán, aki ellenzékiként nem válik demagóg populistává, hanem konstruktív marad.

De játszunk el a gondolattal, hogy dacára annak, hogy jelen kormány gondolkodásmódja teljességgel elmebeteg, következésképpen az intézkedései minimum feleslegesek de inkább károsak, jelen ellenzék mégis vállalja az okos (aki enged) szerepét. Az első kérdés, hogy a szamár szenvedni fog-e?
Ha pedig valami csoda folytán szenvedni fog (tehát a fidesz véghez visz mindent, amit akar, adott esetben ellenzéki támogatással, mégis elveszíti a választásokat) akkor majd ellenzékként okos lesz-e?

Megválaszolom a kérdéseimet, hátha más nem teszi:
1. szinte biztosan nem
2. az életemet tenném rá, hogy nem

Pasztorella 2011.03.02. 13:13:20

Egy őszinte mondat volt, a Bajnai G mondata:

"Ne gondolja senki, hogy kolbászból lesz a kerítés".

És nem hitték el.
:)))))))

balfék 2011.03.02. 13:14:36

@bigapples: Csak akkor azt nem értem, hogy miért elleneztek minden átalakítást és próbálkozást, ami ezek szerint közel áll a fideszes értékrendhez? Ebből csak azt tudom leszűrni, hogy a hatalomért még a saját értékrendjük ellen is képesek voltak harcba szállni.

Gulogulo 2011.03.02. 13:15:03

@DSityu: Már rég mondom, hogy kéne az a filip féle kétmillió ember. Ugyan nem férnénrk el a Kossuth téren, de ellepnék a V. kerületet, és nem engednék be dolgozni a parlamentbe az emberkéket. És addig ottmaradnának, amig a sok rabló szét nem széledne. Na akkor lehetne új, még politikailag tiszta embereket választani.

is 2011.03.02. 13:17:27

@Cselo:

>Kedves maszop/szadesz párti bérblog és bérkomment írók!

Kikhez beszelsz, itt ilyen nem nagyon van.

>Most már igazán unalmas a mocskolódásotok.

Hat még a Tied. Ezt a szoveget vagy naponta 5-szor olvasom, olyan partkozpontos agit.prop brossura mar, mint ide Lachaza.

> Bezzeg kussba voltatok, amikor Fletóék bandája éppen szétlopkodta az országot!

dehogyis. Szemben azzal, hogy egy FIDESZes akkor is leszavaz Orbanra, ha olyen sikhulye, mint amilyen 2006-2010 kozott volt, Semjenestol es SchmittPalistol, a baloldal nem szavazott sem az SZDSZre, sem az MSZP-re tavaly. Ezek ugye szamok, tehat ne is nyissunk rola vitat.

> Most tessék tudomásul venni, hogy a nép elzavart titeket oda, ahová valók vagytok: a történelem szemétdombjára!

Most tessek tudomasul venni, hogy hulyek vagytok, nem tudotk egy rendes programmal 8 ev es 10 honap utan eloallni, es szaz hulye is hulye, es 53% hulye is hulye, es sehany hulyenek nem lesz sosem igaza. Ez bizony fajhat, de igy van.

> Az pedig egyenesen gyalázatos hogy az itt beböfögők egy része határozottan a kormány sikere ellen kampányol,

Az is gyalazatos volt, ahogy Orban kampanyolt az elozo kormany sikere ellen, sot meg nepszavazast is csinaltatott, amit itt még senki. Orban gyalazatarol mit irsz?

> ugyanis az Orbán kormány bukása egyenlő lenne Magyarország teljes bukásával. Tessék tudomásul venni, hogy ez az UTOLSÓ ESÉLY! Mindenki, aki az ország bukásáért rimánkodik, utolsó hzaáruló!

Hat meg kell mondjam, hogy az Orban kormany bukasa csak jot tenne Magyarorszaggal. Ezt pontosan megmutatja a Bajnai-kormany eredmenye. Szoval ez sem jott ossze. Nem sok ertelmeset sikerult leirni.

Gulogulo 2011.03.02. 13:17:38

@Pasztorella: Libából van? :-) Bocs ezt nem lehetett kihagyni!

anonymand 2011.03.02. 13:18:11

@Cselo:

Tisztelt cselo!

Tisztázzunk valamit! A szavazatukat leadók 52,7%-a, nem a "nép". A népén is vagyok, meg az a 47,3%, aki nem akarta hogy Orbán vezesse meg a továbbiakban az országot.

Ha úgy véled, aki kritizál az "beböfög", akkor 8 évnyi böfögésről, ugyan, mi a véleményed?
Nem kampány, kritika. Javarészt.

Orbán és kormánya nem egyenlő az országgal, bár ezt megpróbálják a fejünkbe verni.

A remény hal meg utoljára, tehát fogd fel Te UTOLSÓ
ESÉLY mindig van!

Tisztelettel:
anonymand

fonó 2011.03.02. 13:18:26

Tapasztalat: ballib szimpatizáns ismerőseink gyakran kritizálták és poénkodtak a volt kormányokon, politikusokon. Jobbos ismerőseink 8 évig és most is a legkisebb humoros elszólásra, kételyre-nem kritikára!- olyan sértett-sértő durván reagálnak hintha az édesanyjukat szidná az ember.

Pasztorella 2011.03.02. 13:20:41

Tálalás és fogadtatás, illetve a gazdasági csomag tudatosítása.

"Durván és egyértelműen fogalmaztak 2009-ben a Bajnai-csomag pontjai. Például a táppénz kapcsán így: „a táppénz általános mértéke 60 százalékra csökken”.

Egészen más az Orbán-csomag (alias Széll Kálmán Terv): „2011 július 1-ig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium felülvizsgálja a táppénz-folyósítás szabályait".

Mint mindig, ebből a csomagból is mindenki azt "ért- vagy hall-ki amit éppen akar".
:)

balfék 2011.03.02. 13:20:54

@Gulogulo: Az a baj , hogy ebből az emberanyagból (Magyarország) nem jönne ki jobb politikusi gárda. Talán idegen légiósokat kéne fogadni. Persze nem NBIII-okat, mint a fociban.

Gulogulo 2011.03.02. 13:21:48

@anonymand: Bocs! Lehet hogy többen nem akarták orbit, mert ugyi a fele ment el, és abból is szavaztak másra is, úgyhogy aki tutira orbit akarta az a szavazásra jogosultak egyharmada.

Vanek B. Eduard 2011.03.02. 13:23:11

@misimisi: "Mifelénk irgalmatlan hazugságokat le lehet tolni a zemberek torkán, de az igazságot valahogy nem szeretjük. Ez egy ilyen ország"
Sőt, ilyen világ! Nálunk talán még erősebb a demagógia hatalma; ötven év, amíg az osztrákokat behozzuk (optimális esetben, ami persze sosincs). De ettől még világjelenség, a demokrácia ára. Ezt az árat addig fizethetjük, amíg egy hatékonyabb (nem élhetőbb, hanem hatékonyabb!) rendszer fel nem zabál minket.

Gulogulo 2011.03.02. 13:23:55

@balfék: Akkor ezt is erősen kell szabályozni. Pl az új első választásokon nem indulhat olyan aki már volt jelölt politikus állami vezető párttisztségviselő stb. Mindjárt kiírtótnának a pártférgek!

Pasztorella 2011.03.02. 13:24:18

@Gulogulo:
Bocs. Ezt a kommentet kár volt Önnek leírni.
Egyébként van valami probléma?!
Ugye nincs, csak szórakozik.
:)

bigapples 2011.03.02. 13:24:21

@Diocles: Engem nem lep meg, a médiatörvény óta elég vad kanyart vett az LMP politikája, most úgy látszik az az álláspont győzött, ami az MSZP-vel lassan felépítendő szövetségben zöld-SZDSZ-ként képzeli el a jövőjüket. Szerintem ez zsákutca, de legyen az ő bajuk. Az LMP ellen szerintem akkor lép fel a Fidesz, ha politikailag elkezd veszélyessé válni a számára. Most még nagyon nem ez a helyzet.

Különben nem is Scheiring a legdemagógabb megszólalójuk, hanem a Dorosz Dávid nevű képviselő. Amikor először hallottam egy parlamenti megszólalását. Rákerestem, hogy ki ez a bunkó Jobbikos, aztán kiderült, hogy LMP-s lol. De legalább jól mutatják ezek a megszólalások, hogy nem lehet más a politika, kár is itt Török Gábornak moralizálnia, amíg a társadalom nem változik, a politika sem fog.

Gulogulo 2011.03.02. 13:26:34

@Pasztorella: A libás dolog a bögyömben van, persze ettől függetlenül a walliszos gyerek kivette az országot a lefelé pörgésből. És ezt jól csinálta!

balfék 2011.03.02. 13:29:29

@Gulogulo: Csak sajnos a maradék 9,9 millió sem jobb. Magamat is beleértve. Ez sajnos egy ilyen ország. Mindenki a másik háza táját szeretné előbb rendbe tenni a sajátja helyett.

Pasztorella 2011.03.02. 13:30:57

@Gulogulo:
Igen. a "libás dolog". legyen már az a múlté.
"jól csinálta" az egy éves kormányzását, ebben egyetértünk.

blueskycoffee 2011.03.02. 13:31:34

"...Egy-két év múlva ott állnak majd a szarrakás fölött, és sírva emlékeznek a régi szép időkre, amikor még nem volt övék az ország, a hatalom és a dicsőség." - kérem, tegyék meg tétjeiket!

luibert 2011.03.02. 13:33:23

Három dolog:

1. "Utóbbiak ugyanis így akár egyszer fel is ismerhetnék, hogy a szerencse a politikában is forgandó..." Felismerték: kormányozni is és ellenzékben is jó lenni. Zárt a rendszer. Na ennek a kellemes állapotnak a fenntartásáról van szó.

2. Ha jelenlegi kormányzók nem akadályoztak volna meg mindent, akkor már több éve lenne vizitdíj, tandíj, veszteséges vonalak bezárása stb., - amihez képest a mindig jelenlévő korrupció elenyészően kicsi - akkor nem most kellene mindent egyszerre, nagy mértékben bevezetni.

3. Kevesebb az erőforrás szinte minden téren, mint az igény. Ez részben az ország adottsága is. Ezt belátható időn belül nem lehet megváltoztatni. Ezért a legtöbb, amit tenni lehet a gyors alkalmazkodás és az olyan tevékenységek támogatása, amiben világszínvonalú minőséget elő tud állítani az ország, pl. egyes világszínvonalú kutatások, gyógyszergyártás, csúcsminőségi mezőgazdaság és élelmiszer gyártás.

De azért ne legyenek illúzióink.....

balfék 2011.03.02. 13:36:27

@Pasztorella: Ráadásul Bajnainak nem sok köze volt a libákhoz. "A miniszterelnök sajtó-helyreigazítási pert nyert a Fővárosi Bíróságon a Hírtv.hu szerkesztősége ellen, mivel valótlanul híresztelték, hogy a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán személyes felelőssége áll fenn."

hoplita 2011.03.02. 13:37:08

@Pasztorella:
Igazad van, legyen a múlté...
Hiszen rég eltemették már azt a tizenvalahány parasztot is, aki a fent említett ksi zseni működése következtében függőzte ki a gerendát....jól mondom...?
Régen volt, spongya rá....és egész jól szopkodta egy évig bárki bránerét, aki éppen erre járt....

Micsoda morális csúcstámadó vagy te is....a ballibsi faszfejeiddel egyetemben.
A hányinger környékez itt némelyek olvastán.:((((((((

igényes 2011.03.02. 13:38:17

1. Kisebb zavar támadt az országgyűlés gazdasági bizottságának múlt heti ülésén, amikor kiderült: a szocialisták jobban egyetértenek Matolcsy György helyzetértékelésével, mint a bizottság fideszes tagjai. A költségvetés zárszámadásából ugyanis kiderül: az előző kormány azt tette, amit tennie kellett, az IMF-hitelre szükségünk volt, és az "Út a munkához" program is egészen sikeres volt.
"

2.
"Orbán sajátja mellett Bajnai kormányát dicsérte
A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott terjedelmes interjúban a magyar miniszterelnök kifejti nézeteit gazdasági kérdésekről, a kormány intézkedéseiről éppúgy, mint az állami berendezkedésről."

Ami Bajnainak sikerült egy hónap alatt, Orbánnak 9 év sem elegendő?

balfék 2011.03.02. 13:39:38

@hoplita: A miniszterelnök sajtó-helyreigazítási pert nyert a Fővárosi Bíróságon a Hírtv.hu szerkesztősége ellen, mivel valótlanul híresztelték, hogy a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán személyes felelőssége áll fenn.

hoplita 2011.03.02. 13:40:13

@balfék:
Ugye a te fejedről is lehet húzogatni a bőrt, mint az avatarodéról...?

Vanek B. Eduard 2011.03.02. 13:40:38

@Pasztorella: "jól csinálta az egy éves kormányzását"
Azt is elmondom, miért: mert nem a hatalom megtartására koncentrált, félszeme és -esze nem a népszerűségi görbén csüggött, hanem a tennivalókkal szöszmötölt.

Csak olyan embert szabadna a hatalom környékére engedni, akinek orvosi alkalmasságija van róla, hogy nem vágyik a hatalomra (nem függő).

balfék 2011.03.02. 13:41:58

@hoplita: Ha jól látom nem bőr, csak haj nélküli. Ennyit rólad.

balfék 2011.03.02. 13:45:27

@hoplita: Hímvesszőnek ott vagy te.

hoplita 2011.03.02. 13:45:47

@balfék:
Na idefigyelj, faszikám....

Egy olyan bíróságnál bármit lehet nyerni, amelyik egyik prominens képviselője úgy kezd egy pert, hogy nem az igazság érdekli, hanem a tényállás.

Úgyhogy kennyétek együtt a hajatokra azt a szart.....

Ennyit meg rólad, zombikám.:)

sprenczl 2011.03.02. 13:46:23

Eddig sokkal jobbak mint a Megyó-Fletó-Libajnai triumvirátus. Akkor dübörgött a gazdaság, nagy volt a jólét és ugrabugrált a Pannon Puma. Igaz államcsőd is lett belőle (IMF nélkül lett volna).

Fletó csomagocskái (volt vagy 4-5 az elmúlt 4-5 évben) csak rontottak, Gordonkáék meg folyamatosan hazudtak valami eredményt.

A maszop egy korrupcióból kimászni képtelen tehetetlen romhalmaz, a szadesz megszűnt (sajnos nem elég korán), az LMP egy amcsi pénzből felfújt , majd az önkorm-i választáskor kipukkadt lufi, a Jobbik meg az, ami.

Jobb alternatíva nincs egyenlőre a Zorbánpatásördögnél és csapatánál (ezt az elmúlt 30 év bebizonyította), de erről nem ő tehet, hanem az ország. Nem tudtunk jobb politikai erőt kiöklendezni magunkból. További dühödt ajvékolást!

Várúr 2011.03.02. 13:46:45

Úgy látom, ebben az országban a futballnál és a nőknél csak egy dologhoz értenek többen: a gazdasághoz. Előtte a médiatörvényhez értett mindenki, majd az alkotmányozáshoz. Nem is értem, ennyi remek szakemberrel az ország miért tart ott, ahol. Az ellenzéki pártok fújják a magukét, közben egyetlenegy javaslatuk sincs. Ezerfelől hallom, mit NEM, egy árva szót sem arról, mit IGEN. Elképesztő ostobaság. Mindenki tud a huszonegyezer milliárdos államadósságról. Mindenki tudja, mikor nőtt ennyire. Mindenki tudja, hány nyögdíjas van, mennyi a "rokkant", mennyi a 36 éves korában nyögdíjazott rendőr, katona, stb. Mindenki tud az elmúlt évek eszméletlen korrupciójáról, a mélyen áron alul elkótyavetyélt értékekről, a MÁV Cargo elsíbolásáról, a tervezett kormányzati negyedről, mely egyetlen kapavágás nélkül került 11 milliárdba, a pofátlanul megnövelt gyógyszerárakról, a négyes metró gigalopásairól, a tavalyi árvízről, a vörösiszapról, stb.- oszt' mintha nem is Magyarországon történt volna. Mindenki tudja, hogy a benzinárakat az olajmultik határozzák meg, hogy a bankok - különadó ide vagy oda - zsírosan nyereségesek és mégis... Az mszp-elnök Mesterházy, a túlmozgásos Gyurcsány, meg az lmp-s Scheiring mint gazdasági szakember... Kínomban röhögnék, ha nem utálnám annyira ezeket az arcokat.

hoplita 2011.03.02. 13:47:36

@balfék:
Ejnye fijacskám....nincs humorérzéked...?

Na, ennyit a ballibsi felsőbbrendűségről ...:))))))

balfék 2011.03.02. 13:48:28

"A Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét és kimondta, hogy a televízió idén január 20-án valótlanságot közölt és valótlanul híresztelte, hogy Bajnai Gordon a Hajdú-Bét Rt. csődje kapcsán emberek haláláért lenne felelős. A bírósági döntés augusztus 31-vel lett jogerős, Bajnai Gordon az ítéletet szeptember 30-án kapta kézhez.....A bírósági döntés értelmében a valótlanságot állító Hír TV-nek a televízió internetes híroldalán helyreigazító közleményt kell közölnie - olvasható a volt miniszterelnök titkárságának közleményében. A titkárság kitért arra: immár sokadik alkalommal ad igazat Bajnai Gordon volt miniszterelnöknek a bíróság, hamis állítások és valótlanságok híresztelése miatt a Magyar Nemzet című újság ellen már öt alkalommal nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon."

hoplita 2011.03.02. 13:49:37

@Várúr:
Na, megjelent a másik véglet is..:)))

Mongyad vazze', ne kímélj..!
:DDDDD

balfék 2011.03.02. 13:52:05

@hoplita: Nálam a lefaszozás nem a humor kategóriájába tartozik. Ehhez nem kell felsőbbrendűnek érezni magam, csak egyszerű halandónak.

balfék 2011.03.02. 13:54:28

@Várúr: De te legalább mindenhez értesz. Talán te vagy Illetékes Elvtárs?

Gulogulo 2011.03.02. 13:56:46

@balfék: Lopni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen! Én úgy gondolom, hogy egy rendes családból származó, és nem szociopata ember, legalább jól adminisztrálja a disznóságokat, no meg néhanapján dógozik, és bizonyos dolgokat nem tesz illetve nem enged meg. Ilyen dolog pl, hogy amig van hazai buszgyártás nem veszek külföldit, nem vetetek magamnak túlságosan feltűnő autót, stb.

hoplita 2011.03.02. 13:56:52

@balfék:
Tudod, ha egy natúr brokinak neveztelek volna - amit a mellékelt ábra fényesen mutat is amúgy - akkor még meg is érteném a hisztit.
De én próbáltam ironikus formába önteni, ám úgy látom felesleges volt.
Te ténylegesen egy fasz vagy.:)

a-kis-herceg 2011.03.02. 13:57:49

@igényes: ****

@Betulapendula: elempét felejtsétek már! fides2 fides1 helyett? nem lehet más!

Lucky Larry Silverstein 2011.03.02. 13:58:33

@balfék: Mit vársz, ha te is balféknek tartod magad? Az ember az(-azzá válik), aminek gondolja magát!

bariga 2011.03.02. 13:59:42

@Várúr: Sok igazságod van, ha nem is minden stimmel, de ezt a csomó problémát valóban mindenki tudta. De egydül a Fidesz volt az, aki azt mondta, hogy elég ha ők hatalomra kerülnek és minden azonnal !! megoldódik.
Hát most ez kritikák indoka, hogy nem látszik a megoldás, sőt mintha még rosszabb lenne minden , mint egy évvel ezelőtt volt.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:00:31

@Nick_: ****

"Melyik a legjobb kormány? Az, amelyik megtanít minket saját magunkat kormányozni." (Johann Wolfgang von Goethe)

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:02:29

@parlamentarista:

"Egy uralkodó csoport csak négyféle módon bukhat meg. Vagy legyőzik kívülről, vagy annyira ki nem elégítően kormányoz, hogy a tömegek fellázadnak ellene, vagy megengedi, hogy erős és elégedetlen középső csoport jöjjön létre, vagy pedig elveszti önbizalmát és a kormányzásra való hajlamát. Ezek az okok nem külön-külön hatnak, rendszerint mind a négy jelen van bizonyos mértékig. Az az uralkodó osztály tud állandóan hatalmon maradni, amelyik mind a négy ellen védekezni képes. Végső fokon a döntő tényező magának az uralkodó osztálynak a szellemi attitűdje." (George Orwell)

hoplita 2011.03.02. 14:03:11

@bariga:
Ne a zemberekkel fizettessék meg...!!!!!!!!

Most nyúl a légy a Chemotox után..:)

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:05:01

@Robinzon Kurzor: **** tökéletes helyzet értékelés

balfék 2011.03.02. 14:05:49

@Bathory: Akkor benned egy nagy fejedelmet tisztelhetünk ugye?

bariga 2011.03.02. 14:07:22

hvg.hu/itthon/20110301_pinter_volt_cege_merhetetlen_nagysagu_pia#rss

Az miért nem lehet, hogy egyszerűen ők a legjobbak?? Meg persze a legolcsóbbak.

Jofiu 2011.03.02. 14:09:29

Velemenyem szerint onmagaban, kicsit elvontan, nem baj, ha egy politikus ellentmond maganak, sot, az inkabb az alapossag jele egy kepviseleti demokraciaban. Egy politikus alakuljon a tarsadalmi es gazdasagi helyzethez, annak valtozasahoz, ugy cselekedjen ahogy az aktualis korulmenyek es igenyek szerint helyes. Ebbe ohatatlanul bele fog tartozni, hogy ami korabban okes volt, az tobbe nem az, a mellett nem lehet kiallni, esetleg pont ellene kell fellepni. Es akkor meg nem is beszeltunk a bonyolult rendszerek sajatossagarol, hogy atlatni ido kell, ami esetleg kivanatosnak tunik arrol kiderul, hogy nem az. A politikus alapbol hazudik, elvtelen szar alak - marmint az egyszeru embereknek akiknek ket lehetoseg is sok. A Vadaszat a Voros Oktoberre filmben mondja talaloan az elnoki tanacsado negyszemkozt: "En politikus vagyok. Tehat csalok, hazudok. Simogatom a gyermekeket, kozben elveszem a nyalokajukat. De egyben nyitott is vagyok uj dolgokra." (csak korulbelul ideztem).
Ez van, ezzel jar.
Es egy politikus ha ezt atlatja, az igyekszik a sajat erdekeben politikusan fogalmazni, hogy ne kelljen foloslegesen ellentmondania maganak. Nem kiabal fennhangon, hogy mi a rossz, mi a jo, mi a helyes, kinyilatkoztat meg ilyenek, az ilyen csak buta szereplesmanias aki addig el mig figyelnek ra, orul ha meghokkenthet. Esetleg torteto nagyzasi manias, akinek az elorejutas a cel, es kesz. Hogy jol csinalja, az lenyegtelen, majd mondd ujra nagyokat es ugy tesz, mintha korabban nem kiabalt volna mast.
Az ilyen mint politikus egy nulla.

Azt mar csak kiegsziteskent fuznem hozza, aktualis vesszoparipakent, hogy a partok ahogy mukodnek azok romboljak a kepviseleti rendszert. Elfelejtettek, hogy a bejutas nem a cel, hanem egy eszkoz, hogy kepviselni tudjak a szavazoikat. Akik csak onnantol szavazoik valojaban, hogy mar bejutottak. Programokat epitenek, fix csomagokat, ami nem kepes mindenkit kepviselni, identitast epitenek, amihez ragaszkodnak, raadasul partfegyelem van, nem donthet a kepviselo a szerint ami a szavazoi szamara elfogadhato lenne, hanem at kell venni mas direktivajat. Ez igy szar. Ha arra alakulnanak csoportok, hogy egy aktualis ugyet tamogassanak, az rendben lenne. Mindig mas lenne a csoportok osszetetele, mert az egyik ugyben lehet, hogy A csoport tagjaival ertek egye, mig masik ugyben lehet a B-evel (egyetertek azt jelenti a velemeny amit kepviselek az a valasztoime). De ilyen fix gittegyletek akik egymas seggeben turkaszassal vannak elfoglalava, haboruznak egymassal, egymast probaljak legyurni, a helyett, hogy a kepviselettel foglalkoznanak, ez szornyu.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:09:33

@Link Elek: "nem altalanosasgban a politika ilyen, hanem a fideszes politikusok sokkal jobban hasonlitanak a patkányokhoz, mint az emberekhez."

igen ám de egyesével és HATALOM NÉLKÜL, "normális" emberek.

tehát RENDSZERHIBA van...

Gulogulo 2011.03.02. 14:09:44

@balfék: Szerintem csak a Józsi az! .-))

bigapples 2011.03.02. 14:09:58

@Kotkodus:Ha a gazdaság állapota megengedi, akkor csökkenteni kell benzin a jövedéki adóját. Olyan gazdasági lépéseknek (megszorításoknak) nincs értelme, amelyek döntően a bevételi oldal növelését célozzák fűnyíróelvszerű adóemelésekkel, amelyek az aktívra raknak pluszterheket és befullasztják a gazdaságot.

@balfék: Az ellenzéki szerepből következik, hogy minden kormányzati lépésnek meg kell mutatni a negatív hatását és folyamatosan bírálni, ellenőrizni kell a végrehajtó hatalmat.

Igazán keményen két átalakítás ellen lépett fel a fidesz, az egészségügyi privatizáció és a felsőoktatás fizetőssé tétele ellen. Ez utóbbit kimondottan a felsőoktatási privatizáció első lépésének tekintették Magyar Bálinték. Mindkét átalakítás ellentétes (volt, van) a Fidesz által képviselt elvekkel.

oszi1113 2011.03.02. 14:11:34

a politikával egyetlen egy nagy problémám van. mind a mai napig, és napról napra egyre inkább! éspediglen, hogy az elmúlt 20 év politikai történéseit, ha össze akarom sűríteni két szóba, akkor az hatalom megszerzése, mindez bármi áron.
minden egyes döntés, minden egyes határozat a megszerzett hatalom fenntartását szolgálta. ezen döntések, és a korrupció, az átgondolatlanság vezette az országot oda, ahol most van!
az elmúlt 20 évben a politika, a politikusok szépen lassan a csórók országává tette hazánkat!
a válságnak nincs vége, a válság most is tombol, jobban, mint valaha.
kilátások? szörnyűek, elkeserítőek! dolgozom a minek, a miért?
a lakosság morálja a véka segge alatt.
minden egész eltörött.
megkeseredett emberek, derékba tört életpályák, ellehetetlenült háztartások. leépült felsőoktatás, kritikán aluli egészségügy...

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:11:45

@Cselo: rólad szólt a poszt... köszi, hogy jöttél bemutatót tartani, hogy miért van FEUDALIZMUS...

tegnap voltál bértapsolni a Szellentési Terv bejelentésekor?

Betulapendula 2011.03.02. 14:14:30

@a-kis-herceg: Oké, ha nem lehet más, akkor B terv:
"ámbátor 2011.03.02. 12:02:53 Az a baj, hogy egyre többen találják meg az egyéni kiutat abből a "lefelé húzó spirálból" ami a politikusok mellett az országot is húzza magával. És ez az egyéni kiút úgy indul, hogy az ember kerít egy nagy bőröndöt és elkezdi a térképet nézegetni."

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:14:50

@misimisi:

"Egy unalmas igazságot háttérbe szoríthat egy izgalmas hazugság." (Aldous Huxley)

tölgyes 2011.03.02. 14:15:51

A magyar kormányok 1989 óta cspdában vannak. Antallnak az MSZMP terhes örökségével kellett volna valamit kezdeni, ami négy év alatt még aakkor is megoldhatatlan feladat volt, ha nem követnek el sok hibát. Horn_bokros az adósságcsapdából a nemzeti vagyon 60-65%-ának eladásával menekült. (Ez volt voltaképp Bokros "hatalmas" hőstette). A fidesz aprókat javított, nem engedte elszabadulni a kölcsön-spirált, ezt aztán az MSZP 2002 után úgy értelmezte, hogy a fidesz sajnálta az emberektől a pénzt..majd ők csinálnak jóléti rendszerbváltást.(Ebből ők és a most kiáltozó klientúra se járt rosszul) Ezzel aztán vissza is jutottunk oda, ahol 1989-ben voltunk. Azzal az apró különbséggel, hogy most már nemzeti vagyon sincs amit el lehetne adni. A fidesz eredeti növekedési koncepciójának megvalósítását gátolja az elhúzódó válsűg és az ország lassan kibontakozó szellemi elépülése. Így aztán valami újat kell csinálni egy olyan helyzetben, amikor a világban senki sem tudja, hogy mi a jó.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:16:02

@Betulapendula: ahh francot. tudom sok barátom megy, de mindenképp készül. csak mindenki nem tud elmenni... szerintem egyszerűbb ha GYF+OV megy...

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:18:39

@Murderface: tartok tőle, hogy a kétfarkú oroszlánra gondolt...

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:21:43

@Vanek B. Eduard:

én is optimista vagyok, bízom benne, hogy amit józan ésszel gondolok a sötét jövőről, az nem fog bekövetkezni (véres polgárháború és államcsőd)

bár vannak kétségeim... a sorrendet illetően... nem tudom melyik előbb...

Betulapendula 2011.03.02. 14:23:33

@a-kis-herceg: "egyszerűbb ha GYF+OV megy..." Ezzel nem pont azt feltételezed, hogy lehet más?
Amúgy nekem már mindegy, majd egyszer eldöntöm, hogy megéri-e hazamenni, engem már elüldöztek.

ssi 2011.03.02. 14:24:02

pártok- lehet-e viszonylag egységes arculat? ki határozza meg? ha eldöntötték, megkövetelhetik-e pl. a frakciójuktól? pl. külsős, láthatatlan tanácsadó?

választóknak kettős arca van? a politikához való viszonyuk más, mint a hétköznapi, vagy a kettő összefügg? a személyes problémák, élet a meghatározóbb, vagy a személyiség?

ha az élet minden területe örök változásban, fejlődésben van, mert erre van igény, nyomás, elvárás, a politikában mi lenne az? technikai, szervezési, tanulni kellene, mint a suliban?

Jofiu 2011.03.02. 14:25:27

@Cselo: Bizonyara vannak, akiknek csak az a lenyeg, hogy Orban felsuljon, de en tobbnyire olyan velemenyeket latok amik pont azon aggodnak, ez igy nem lesz jo.
Nem tudom kepes vagy e felfogni a kulonbseget. Kritizalni valakit a lete miatt, vagy kritizalni aggodasbol az eredmeny miatt nem ugyanaz.

Mindig a nepszeruseg, csak az az atok nepszeruseg, az a fontos. Mikor meggondolatlanul belekotottek joba rosszba (figyeltel, azt mondtam rosszba is, mert biza tenyleg sok rossz volt), csak hogy az imazsukat epitsek, meg most is kontorfalaznak meg maszatolnak a nagy mellenyu megmondogatasok utan, na meg ez amit lehet kritizalni.
De tudod, meg ez sem jelenti automatikusan azt, hogy a vesztuket akarna valaki. Nagyon egyszerunek kell lenni ahhoz, hogy igy osszekossuk a kettot, automatikusan.

A felszines kotekedo sertodekeny stilusat sosem szerettem az Orbannak, de en is nekik drukkolok, hogy sikeruljon. Nem miattuk, leszarom mi lesz veluk, de jo lenne, ha eltunnenek a francba a karos hozzaallasukkal egyutt, de tenyleg ok akiknek most vegre lehetoseguk van tenni valamit, szavakban mar ezerszer meg is csinaltak, de legalabb tettekben is elkezdenek, es nem ilyen marhasagokkal etetnenek, mint miniszterek szabadsaga mint egy fontos pont az allami hatekonysagnovelesben.
Szoval hajra Orban!

rudebwoi 2011.03.02. 14:25:59

@Nick_:
AMEDDIG NEM VEZETJÜK BE A GAZDASÁGI ISMERETEK TANTÁRGYAT AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁKBAN, ADDIG TOVÁBBRA IS 10 MILLIÓ GAZDASÁGI ANALFABÉTA MAKÁKÓ FOGJA A GDP-NKET TERMELNI ÉS SZAVAZNI A GAZDASÁGPOLITIKÁRÓL.

teljesen igazad van... itt ez az ember az okokrol beszel:
youtube.com/watch?v=wbhqn7mBmbo

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.03.02. 14:26:02

szerintem akik tanultak a korábbiakból, azok nem mentek el pártokra szavazni...

bariga 2011.03.02. 14:27:34

@hoplita: hát az tényleg jó lenne, ha nem a zemberek fizetnék meg, de akkor kellene már fogni valami UFO-t. Vagy van ennél jobb ötlet? Nekem úgy tűnik, ezek a különadók "begyűrűztek" a zárakba.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:27:59

@simonmondja.: :))))

tudod már nem vagyok tamás kodó, de nem 3milla, hanem 2 706 292

olyan nehéz megjegyezni? 2010 áprilistól milliószor írtuk le...
és nem utoljára

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:29:00

@DSityu: ****

efelé haladunk. politika bizalmi indexe (+jogszabályok és intézmények) ZÉRÓ

sárkányfő 2011.03.02. 14:31:37

Mi ez a nagy fanyalgás kérem szépen? Hol az az 52,7% aki a fideszre szavazott?
Megszavaztátok, most már egyétek amit főzetetek, hatalmas nagy kussban.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:31:50

@Benny sk: nem 21 év alatt siklott ki. már számos idézetet hoztam korábbról is. a FEUDALIZMUS él, 1011 éve. nincs semmi siklás... ígérgetés, hazudozás, tisztességtelenség, lopás, rablás; ennek ellenpontja hiányzik, ami a polgárosodás maga

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:33:45

@sárkányfő: hogy ne csak szidjam a "népünket". szerintem még mindig többségben vannak a tisztességesek. csak a zombikra és az eladott szavazatokra támaszkodott a fides. szóval a Szövetség 2 706 292 megvásárolt buta szavazón taposva került felül a TÖBBSÉG et legyűrve...

Ordnassac 2011.03.02. 14:34:05

@Friedman: "Ekkor viszont aki gazdag, és sikeres, azt nem visszahúzni kell (pl. Fidesz-féle bankadó, Gyurcsány féle különadó, stb), hanem sokkal inkább becsülni és elismerni."

Az egykulcsos szja akkor micsoda? ;-)

sárkányfő 2011.03.02. 14:35:23

"Hacsak... Hacsak nem kezdünk el tanulni abból, ami történt. Választók és politikusok egyaránt. "

Gábor, te nyilván tanultál történelmet. Pontosan tudod, hogy ugyanez a szar volt az elmúlt (min.) 500 évben is, és csak azért nem volt látványosan nyilvánvaló, mert rendszerint más hatalmak elnyomásában éltünk, és ilyenkor nem egymást utáltuk, mint a szart, hanem a külfödi gyarmatosítóinkat. Ám amikor mégis volt némi szabadsáhunk és önigazgatásunk, akkor ugyanez a szar ment.

Kár hamis reményeket kelteni. Ha 500 év alatt nem tanultunk semmit, most se fogunk. Tessék elolvasgatni a velencei követ levelét, ma is írhatta volna, nem változott semmi, csak a szám a naptáron.

igényes 2011.03.02. 14:36:33

@a-kis-herceg: Orbán éppen most széll-el szemben pisál!

M.C.Escher · http://nyekk.blog.hu/ 2011.03.02. 14:37:20

A politikai pálfordulás nem újdonság - nap mint nap megesik!

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:37:22

@is: @anonymand: nem kell vele törödni. de a szinvonal is nagyon alacsony persze amikor a gazdaság irányításról van szóelkeserítő, de jó is van a rosszban... támadni-védekezni is eszméletlen primitívek ezek a fidesfiuk. biztos keveset fizetnek (értsd az ő bérét is ellopták)

Ordnassac 2011.03.02. 14:37:58

@sárkányfő: khm... azt hiszem most érkezett el az az idő, amikor szerencsésebb, ha egy kicsit offline mész, ugyanis ez a szöveg akkora bornírt bunkóság volt, hogy Szijjártó Péter és Szanyi Tibor is megirigyelnék.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:39:03

@balfék: erre mondom én hogy 1011 év feudalizmusban a dualizmus az felüdülés volt. amikor az adminisztráció osztrák volt, mi meg adtuk a parasztokat a működéshez...

Betulapendula 2011.03.02. 14:39:55

@a-kis-herceg: Szerintem az a "legyűrt többség" meg is érdemli, hogy ez van, ha nem vette a fáradságot, hogy elmenjen szavazni akárkire, csak hogy megtegye a magáét, hogy a Fidesz ne találja magát ilyen fölényes győzelem pozíciójában. Szóval, aki nem ment el szavazni, vagy kukit rajzolt a cetlijére, az most hallgasson és találja ki, hogy legközelebb hogyan járul hozzá konstruktívabban, hogy legközelebb ne ilyen helyzet kerekedjék.

sárkányfő 2011.03.02. 14:40:02

@Ordnassac: rosszul dekódoltál. segítek: provokálom a fideszre szavazó fanatikusokat. mert megérdemlik. mert még mindig a kifogásokat keresik, meg a felmetést, meg a többit. ha nem értesz, másokr is szívesen segítek.

Ordnassac 2011.03.02. 14:41:59

@sárkányfő: bunkósággal is lehet provokálni. Attól még bunkóság marad.

Az utolsó mondatod meg csak megerősít abban, amit írtam neked...

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:45:08

@Várúr: f*szkalap! ezek a KÖZÜGYEK... nem matolcsi+felesége magánügyei

sárkányfő 2011.03.02. 14:48:21

@Ordnassac: tudod mit? legyen neked: offra megyek. további jó kommentelést.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:49:16

@Betulapendula: nem nem. én legyúrt többség vagyok. de nem megyek el szavazni. nálam nincs "kisebbik rossz". szar-szar... addig amig engem nem képvisel valaki...

ez egy nagyon fontos jog aktus. egy ikszet teszel és ezzel ő elvállalja (ha megválasztják) felelősségel és legjobb tudása szerint képvisel. én nem vagyok köteles "szerződni" ha nincs kivel.

vegyük tudomásul: a mostani rendszer nem műxik. mert az emberek 2/3-a képviselet nélkül marad...

"Mindig is úgy véltem, hogy az emberek nem azért juttatnak hatalomra egy új kormányt, mert egyetértenek a politikájukkal, hanem csakis azért, mert szükségük van valami változásra." (Iain Menzies Banks"

panelburzsuj 2011.03.02. 14:50:01

@Ordnassac:

Azta akarod mondani, hogy egész jól kiállta a politikusi alkalmassági vizsgát? ... :)

Friedman 2011.03.02. 14:50:27

@Ordnassac: Az egy jó intézkedés volt. Mindig kiálltam mellette, amikor a szocik ostorozták, hogy a gazdagoknak kedvez. Hülyeség. Kevesebbet vesz el a jól keresőktől (ami egyáltalán nem egyenlő a gazdaggal), mint a korábbi rabló adórendszer. Ennyi. Még így is felét kapják meg a jól keresők a munkáltató által fizetett bérük után.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a különadó ne lenne gengszterség. Rontja a válság miatt amúgy is gyenge hitelezési aktivitást, aztán csak azt fogjuk észrevenni, hogy hiába a papíron jó kereset, lakáshitelt nem vehetsz fel. A lakástulajdonos meg csodálkozik majd, hogy ismét 20%-kal csökken a lakása ára. Arról meg már ne is beszéljük, hogy borzalmasan igazságtalanra, és aránytalanra sikerült a bankadó.

a-kis-herceg 2011.03.02. 14:50:32

@Ordnassac: 1kulcsos az NAGYON JÓ intézkedés. csak nem biztos hogy elsőként...

2011.03.02. 14:52:36

Miről szól a poszt ?
Érti valaki ?
Vagy MUSZÁJ írni, ha van mondanivaló, ha nincs ?

Friedman 2011.03.02. 14:53:26

@Cselo: Tudod még kik mondták ezt, hogy csak egy párt (egy ember) lehet képes az országot rendbehozni? Hitler, Sztálin, Rákosi, Kádár, de Gyurcsány is gyakran utalt erre.

És mindenki nemzetellenes, aki kritikát fogalmaz meg, nemde? :)

Friedman 2011.03.02. 15:00:36

@Várúr: És miért csak egy év után jöttek rá, hogy a rokkantak, a korai nyugdíjasok, a sok szociális segélyen csüngő az mekkora problémát jelent? Matolcsy egy év után feltalálta a spanyol viaszt komolyan.

Ja, hogy ezeket a kiadáscsökkentő intézkedéseket nem lehet bevezetni ripsz-ropsz? Érdekes, bankadót, telekomadót azt lehetett, nem telt bele 3 hónap, már le is húzták a külföldi cégeket. A tegnapi reformcsomag is nesze semmi fogd meg jól. Számszerű intézkedés csak annyi volt, hogy a bankadót meghosszabbították egy évvel. Gratula.

Egyszerűen beszariak, és félnek, hogy megbuktatják őket az eltartottak szavazatai. Ennyit a szocik is tudtak. Adót emelni, és nem hozzányúlni a kiadásokhoz.

Ordnassac 2011.03.02. 15:01:00

@Friedman: @a-kis-herceg: viszontkérdés: a társadalmi egyenlőtlenséget ez hogy csökkentené?

A családban vannak olyanok, akik jól jártak az egykulcsos szja-val, de olyanok, akik rosszabbul és ezen Rogán kommandója sem hiszem, hogy sokat fog segíteni...

Valahogy ez így nekem egy kicsit kevésnek tűnik.

Ordnassac 2011.03.02. 15:02:19

@panelburzsuj: hát, ha a politikus alatt Szijjártó vagy Szanyi legrosszabb megnyilatkozásait értjük... (a többit rád bízom. ;-) )

Kotkodus 2011.03.02. 15:05:01

@bigapples: "Ha a gazdaság állapota megengedi, akkor csökkenteni kell benzin a jövedéki adóját."
egyetértünk!
szerinted a gazdaság állapota 2009-ben olyan volt, hogy reálisan kérte a fidesz a jövedéki adó csökkentését, vagy csak egy populista szlogén volt?

"Olyan gazdasági lépéseknek (megszorításoknak) nincs értelme, amelyek döntően a bevételi oldal növelését célozzák fűnyíróelvszerű adóemelésekkel, amelyek az aktívra raknak pluszterheket és befullasztják a gazdaságot."
ebben is egyetértünk!

szerinted a bankok, multik adóterheit ki fogja kifizetni a végén?

"Igazán keményen két átalakítás ellen lépett fel a fidesz, az egészségügyi privatizáció és a felsőoktatás fizetőssé tétele ellen. Ez utóbbit kimondottan a felsőoktatási privatizáció első lépésének tekintették Magyar Bálinték. Mindkét átalakítás ellentétes (volt, van) a Fidesz által képviselt elvekkel."

OK, de milyen alternatívát vázolt fel ezen kérdések megoldására a fidesz?

Ordnassac 2011.03.02. 15:05:05

@panelburzsuj: @Ordnassac: azért a tisztesség kedvéért megjegyzem, sárkányfővel egész jól el lehet vitatkozni, de most szerintem elgurult a gyógyszere. Ezt a véleményemet vállalom, nyugodtan elolvashatja ő is (ha jól értem, akkor most szellőzteti egy kicsit a fejét, jót tesz az ilyenkor, ezt teszem én is, megyek "okulódni").

a-kis-herceg 2011.03.02. 15:05:18

@Ordnassac: emelkedj felül a pillanatnyi egyéni érdekeken...

1kulcsos adó az a vállalkozást és tisztességes rendszereket segítő egyik lépés...

kb 20 fontos lépésből...

gyerekkedvezmények tévedés és buta döntés belekeverni (kdnp miatt volt), a nyugdíjrendszerrel együtt kezelendő a gyerek kérdés... de ez a kérdés most belpolitikailag nincs napirenden;)

Ordnassac 2011.03.02. 15:07:13

@bigapples: @Kotkodus: tudtok valahol egy összehasonlító táblázatot, hogy hol mekkora az egy liter benzinre eső adóteher?

@a-kis-herceg: pont a "tisztességes rendszerrel" kapcsolatban vannak meg a kételyeim.

a-kis-herceg 2011.03.02. 15:09:15

@Ordnassac: válságban ezek mind rossz lépések... a legkárosabb az államadósság ellen meghirdetett HÁBORÚ...

az "ingyen" lépéseket kellett volna megtenni, amik jogszabály változással elérhetők könnyen (pl felelősség, intézményi hatékonyság, eljárások, választási rendszer stb)

a pénzügyi vonzatú dolgokkal óvatosabban kellett volna.

ezek a rossz döntések mélyítik a válságot... (leginkább bizalom ellen valók)

a-kis-herceg 2011.03.02. 15:10:50

@Ordnassac: egyszerű a képlet. mindent vetíts a feudalizmus kontra polgárság kérdésre vissza, és akkor mindig megkapod a helyes választ. én ezt értem tisztességes rendszer alatt. a polgárosodást.

Friedman 2011.03.02. 15:11:09

@Ordnassac: Magyarországon egyáltalán nem durvák a társadalmi különbségek. Nézzétek meg Romániát, Bulgáriát, de ha nem elég, akkor Ukrajnát. Na ott tényleg durvák a különbségek.

De nézzétek meg az USA-t, ott is elég kemények a különségek. Az más kérdés, hogy ott az alsó rétegek is jobban élnek, mint az itteni közép.

A lényeg a középréteg felhúzása. Sokan amúgy is elcsalják az adót, végre egy rendszer, ami ezeket diszkriminálja. Ki ne ismerne olyat, aki fele zsebben, fele papíron kapja a bérét? Érdekes, ezeket még védjük is, mert szegények, másképp nem élnének meg... ja, nem telne újabb plazmatévére.

panelburzsuj 2011.03.02. 15:11:17

Mifelénk legalább száz éve az ""Utáljuk együtt!"- strtégia mentén nyernek a politikusok, és veszítenek a választók.

Te úgy látod, hogy eza terned megtört? Én ellenkezőleg: a kétharmadban kulminált.

mindenkiautóba 2011.03.02. 15:13:29

észre kellene venni, hogy a megszorítások a degenerált népnyúzó klientúra építő egy kulcsos adó miatt van

ennyi az egész

mindenkiautóba 2011.03.02. 15:15:13

melyik fejlett nyugati országban van egy kulcs?

panelburzsuj 2011.03.02. 15:15:23

(trend)

Szóval nálunk a "közvélemény-inga" kilengése nem csillapodik, hanem erősödik. Mi ülünk a hintában, és Szanyi meg Szíjjártó taszigálja.

És amíg nem landolunk a porban, addig visítozva élvezzük is.

Lenne ennyi komment, ha tényleg az értelem vezérelné a kezeket?

Benny sk 2011.03.02. 15:17:14

@a-kis-herceg: igen, ezért is írtam, hogy "ha csak az elmúlt 21 évet nézzük".
Személy szerint, a szolidaritást hiányolom minden szinten. Persze a polgárosodás a szolidaritást is növeli (optimális esetben). Lényegében egyetértünk ;)

a-kis-herceg 2011.03.02. 15:18:38

@panelburzsuj: most tanuljuk... látod TG is "hova jutott"... hogy meglepődött...

hoplita 2011.03.02. 15:22:40

Egy valamit azért respektálok a tegnapi műsorból....
Leviszik a tankötelezettséget 15 évre.....
Magyarul rendet lehet az iskolákban tenni.

a-kis-herceg 2011.03.02. 15:23:18

@mindenkiautóba: ez 1 kulcs kontra több kulcs olyan kérdés mint az 1 párt kontra több párt...

önmagában nem ez a kérdés. a fő, hogy az ADÓT arra fizesd amiért SZOLGÁLTATÁST KAPSZ.... azaz vannak amik legarányosabbak:

/fő-re, darabáron
az ingatlan értékkel vagy mérettel...
vagy a gyerekek számával
vagy az autód súlyával teljesítményével,
vagy az egészséges életmódoddal stb

a fizetéseddel legkevesebbszer van összefüggésben az adóért kapott KÖZSZOLGÁLTATÁS...

az alapkérdések ezek.

parlamentarista 2011.03.02. 15:26:14

@panelburzsuj:
oké, a médiaértelmiség középszerű.

Betulapendula 2011.03.02. 15:33:50

@a-kis-herceg: "én nem vagyok köteles "szerződni" ha nincs kivel." jogos. Amúgy magam is a számolgatás és taktikus szavazás ellen vagyok ("ne szavazzunk kis pártra, mert az elveszett szavazat..."stb), de a le nem adott szavazat konkrétan TÉNYLEG elveszett szavazat. És oké, hogy ez a rendszer hibája ("miért nincs egy olyan rubrika, hogy «Egyik itt felsorolt pártot sem kívánom támogatni»?"), de ez van, és a lehetőségekhez képes a legrosszabb jött ki így, hogy a nem képviselt többség nem szavazott= hozzájárult a Fidesz kétharmadához=indirekte megbízott a szavazni elmenők többségének döntésében.

parlamentarista 2011.03.02. 15:36:30

@a-kis-herceg:
szerintem a külföld arra bazíroz, hogy a kormányt megbuktassa (ne a fideszt, hanem orbánt), belföldön az ellenzék arra, hogy ne csak a kormány bukjon meg, hanem a párt is, onlineában az emberek leginkább rendszerváltást akarnak, elitellenesek, de az is lehet, hogy közben offlinea, vagyis a világ fog alapvetően megváltozni.

anonymand 2011.03.02. 15:40:29

Tisztelt Török Gábor!

"S mit tapasztalunk a másik oldalon? Az elmúlt években megszorításról-megszorításra politizáló MSZP édes kárörömmel állapítja meg, hogy végül a Fidesz sem tud más irányt venni,"...

Én is a "másik" oldalról való vagyok.

Vehetnéd magadnak a fáradságot és elemezhetnéd egyszer végre tisztességesen, hogy miről, mennyit hazudik a kormány, a Fidesz.

És akkor elmondhatnánk, hogy mi a rosszban a jó.

Persze tudom, hiú ábránd Tőled várni egy feltáró jellegű kritikát. De én mindig optimista voltam és még van néhány évem várni.

Ráadásul én hiszek.
Félre ne értsd, nem a kormánynak, nem a Fideszben, az emberben.

Tehát: várok.

Remélem, hogy nem kell addig várnom, míg azt a zagyvaságot el nem fújja a Széll, amiről nem írtál, pedig lett volna mit.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: megbocsájthatsz a tegezésért, de ez egyrészt jó szokás a fórumokon, blogokon, másrészt bőven az apád lehetnék...

Benny sk 2011.03.02. 15:41:59

@tölgyes: azért azt állítani, hogy a bokros-csomag csupán az állami vagyon felélése lett volna, erős leegyszerűsítés, bár kétségkívül a privatizáció is része volt. De volt ott csúszó leértékelés, vám pótlék, közalkalmazotti bérstop és még jó néhány apró kiadás csökkentő lépés (szociális, családtámogatási, felsőoktatási, egészségügyi). Tény, hogy a kiadás csökkentő lépések jelentős része fűnyíró-elv szerű volt, de az egész csomagnak az államcsőd elkerülés volt a célja és nem a jólét megteremtése. Szerintem, az igazi elkúrás ott volt, hogy a kiigazításnak köszönhető költségvetési mozgásteret nem arra használták, hogy megreformálják az állam működését.
Fenntartom tehát, hogy szükségszerű lépés volt és azt is, hogy ezen szükségszerű lépés meghazudtolásával választást nyerni, minimum demagóg populizmus-, de inkább pusztán gerinctelenség volt.

tankréd 2011.03.02. 15:45:00

Téves az a nézet amit a szerző úr sugallni akar: ugyanazt csinálja a fidesz mint az mszp. Nem. Pont ezért támogatják a választók. Mert a választóknak nincsenek és nem is voltak illuzióik. Max az mszp-szdsz szavazók próbálnak lármázni-hiába. Az hogy 40 éves embereket 200-300 ezres pénzzel lenyugdíjaznak az mindenkinek csipte a szemét. A bankok, multik megadóztataása szintén. A rookantnyugdíjasok átvizsgálása szintén támogatható a választók számára. A segélyből élők munkába terelése szintén. Az energiaárakat szinten tartják. Lehet hogy a benzin emelkedik vagy a cukor de abból lehet kevesebbet venni a fűtésből nem! Az mszp viszont mást kínált szerző úr! Drasztikus energiaáremelés, tandíj, ingatlanadó azoknak aikik fűteni se tudnak, vizitdíj, víz, föld minisztériumok eladása majd visszabérlés, haverok közben lopnak, nyugdíjba mennek, cserébe eladósodunk. Ebből volt elég. Hol van ettől a fidesz. Komolyan nem értik?

parlamentarista 2011.03.02. 15:45:38

@hoplita:
azt te csak hiszed. eztán a 8 éves cigány kölyök is rendetlen lesz, mert nem nyakalja meg a 16 éves. a tanártól meg nem fog félni. az agresszió még korábbi életkorra fog tolódni.

II/III-as 2011.03.02. 15:52:54

Azon, amit most a fidesz bejelentett, illetve dehogy jelentett, ahhoz gyávák, és leggyávábbjuk maga OV, szóval ennek a megszorítócsomagnak, amit meglebegtetett már az emlékén is túllehetnénk, ha a fidesz nem annyira ordas, hazug, nemzetellenes, hazaáruló, hogy szinte ugyanezek bevezetését pusztán hatalmi érdekből 4 évvel ezelőtt maga lehetetlenítse el. Nem érdekelnek a fidesz droidok, kimondom, a fidesz nemzet és hazaáruló, már túl lehetnénk a krízis legrázósabb és legfájóbb részén, ráadásul talán kisebb áldozatokkal is, ha a fidesz nem hazudik az országnak, ha nem hülyíti azokat, akiket lehet, sajnos elég sokan vannak itt a Kárpát-medencében, ha nem ráncigálja az embereket népszavazásokba ugyanilyen és hasonló megszorítások megakadályozására, ha nem hazudja azt, hogy nincs szükség rá, ha nem hiteti el, hogy a megszorítás az egy párthobbi, direkte az emberek sanyargatására találták ki unatkozó és szadista szocialisták meg szabad demokraták. A fidesz hazug, ártalmas, nemzet és hazaáruló, aljas párt, élén a magyarság legaljasabbjával. Nem érdekelnek a droidjai, meg azok, akikkel továbbra is felmoshatja a padlót. 4-5 évet vett el a fidesz minden magyar ember életéből, ráadásul most a saját tákolt, szemétre való gazdaságpolitikája miatt lényegesen durvább érvágásra készül (lásd adócsökkentés és címzett adóztatások), mintha 4 évvel ezelőtt már túlestünk volna a megszorításokon. Hazaáruló orbán viktor, hazaáruló fidesz.

Gági 2011.03.02. 15:58:38

@hoplita: Igen magas intelligenciáról teszel itt tanúbizonyságot!

Netuddki. 2011.03.02. 15:58:41

@Kulics: "Miről szól a poszt ?"

Arról, hogy a fidesz sem jobb az mszpnél. Magyarul ő sem tudja megoldani, hogy az ellopott pénz után maradjon a gazdaság fellendítésére is.
Az mszp meg örömködhet ezen, de nem sokáig mert együtt mennek a börtönbe...

Netuddki. 2011.03.02. 16:03:49

@tankréd: Ott van bammeg, hogy semmit nem csinálnak. Amiket felsoroltál azok csak látszatintézkedések. Alapjában kéne az adórendszert megváltoztatni és beszedni az adókat. Ezt nem akarja a fidesz sem megtenni. Miért? Azért mert akkor vége lenne a lopásnak, ezt meg nem akarják. Idestova 20 éve bűnözők irányítják az országot. De ezt hiába magyarázom egy fideszdrukkernek...

hoplita 2011.03.02. 16:04:55

@parlamentarista:
Nana...
Nagy gondolkodónk, marx eftás megmonta.... a puding próbája a zevés.:)

@Gági:
Te meg kija túró vagy..?
Még nem futottunk össze....

a-kis-herceg 2011.03.02. 16:10:07

@Betulapendula: indirekt szavazás nincs. ez bulsit. demagógia. aki otthon marad arról nincs infónk kire szavazna és miért nem szavazott...

2 706 292 ikszelő támogatta a fides t... (aprópénzért: 1000 Ft vagy banán)

én senkinek nem adok azzal felhatalmazást, hogy NEM ADOK FELHATALMAZÁSt. ugye érzed, hogy igazam van?

Kotkodus 2011.03.02. 16:11:04

@tankréd: a választók azt támogatták, hogy "nincs szükség megszorításra a gazdaság élénkítése érdekében".

ehelyett lenyúlták a manyupunkat (amit 3-4 év alatt teljesen felélnek), majd amikor látták, hogy ez sem lesz elég bejelentették a megyszorításokat (bocsánat kiigazító orbán-csomagot).

kíváncsi vagyok, hogy ezeket a lépéseket is ennyien támogatják-e?

2011.03.02. 16:14:15

@kovi1970: ez marhaság, az uralkodó "elit" NEM megy a börtönbe, se maszop, se fidesz. Az öolajszőkítők se mentek, az autópálya ellpopók, se a megyeri híd sikkasztói se.
Ez a naivitás már bűncselekmény számba megy egy ilyen történelmű országban.
Olvasd el Orwelltől az 1984-et: a szakadék nem a pártok között van, hanem az elit és a nép között. Ezt száz évvel ezelőtt már nagyon bölcsen megmondta.
És még mindig ezen csodálkozunk. Ostobák vagyunk, semmit nem tanulunk a történelemből. Török Gábor se tanul.
Az egész posztnak NULLA az információ tartalma.

a-kis-herceg 2011.03.02. 16:15:16

@anonymand: szerintem a tegezés az alap... egyetlen tökkelütött kivétel van: tölgyes úr... aki a szart szereti szépen csomagolni... én igyexem mindig drasztikusan visszategezni...

@tankréd: gondolom falusi vagy... azoknak nincs személyes pártpolitikai tapasztalatuk. csak két valóvilla kapcsolás között szíjgyártó jut el hozzád...

sajnállak, nem akarlak bántani. elég nagy problémával vagy megáldva; önmagaddal.

a-kis-herceg 2011.03.02. 16:17:37

@II/III-as: 1etértek.

az önző pillanatnyi érdekek szerinti politika, ami az ország hosszútávú érdekei ellen való, az: HAZAÁRULÁS, csak így nemes egyszerűséggel...

aki támogatja ezt a politikát, vagy hallgat, az: BŰNRÉSZES.

Hungeralien 2011.03.02. 16:21:15

Csak bejön amit jósoltam 2006-ban...
Hogy akkor a szocik elkúrják a hülye Gyurcsány okozta bizalomvesztés miatt, majd a Fidesz is elkúrja a túlzott ígéretek miatt és csak utána lesz itt valami. A fidesz-féle szociális népszavazásra meg emlékezni sem akarok mert rögtön elfog a hányinger. Na mondjuk ilyen elkúrásokra mint a Fidesz csinál most, őszintén szólva nem számítottam. Sőt, bár nem szavaztam rájuk, de még bíztam is bennük eleinte (már nem, mióta nyugdíjmentő Selmeczi Gabriella színre lépett :D).

hoplita 2011.03.02. 16:22:49

@tankréd:

".....Lehet hogy a benzin emelkedik vagy a cukor de abból lehet kevesebbet venni a fűtésből nem...."

Mer' ha a benzin emelkedik, akkor majd a gáz a fűtéshez, meg a világításhoz az olcsóbb lesz, mi....?
A cukor meg elballag az asztalodhoz gyalog...?

Te sem bonyolítod túl a dolgokat, de fidesz szavazónak jó vagy..:)))

Nehogy le merészelj bibsilibsizni....én náci vagyok.:DDD

hoplita 2011.03.02. 16:27:17

@regress:
Mit nyert...?

Orbán összest, vagy egy Fletó válogatást...?

Mer' amúgy az az ömlesztett csulázás - mégha a kis csutit baszlatja akkor is - engem kissé feszélyez...olyan memóriazavar szagú....mondanám, ha nem lenne képzavar szagú.:)

a-kis-herceg 2011.03.02. 16:28:15

@hoplita: kedvelem a stílusod... és örülök, hogy nem vagy alpári:)

@Hungeralien: a fides mindenképp saját fogja. tehát a poszt jó. de nemcsak az ellenzéki működés... az "A" jelű gazdasági terv sem érvényes (értsd nem mexorítás, hanem költekezés, felpörgetni a gazdaságot)... így a "B" és "C" jelű (orbán csomag) már szembemegy "A"-val.

egyébként nem véletlen, hogy a matolcsit tolták az oligarchák, uygebár ők szerették hallani az "A" tervet... azaz az oligarcháink PONT OLYAN BUTÁK, mint a szavazóink...

Meloka 2011.03.02. 16:30:44

@II/III-as: úgy látom, hogy az előző 8 évet sírja vissza! Sajnos, amiket felró a fidesznek, azt mind az előző kormány hibáiból történt. Tessék már felébredni és belátni!!!!

champagneM 2011.03.02. 16:30:50

ti tényleg abból indultok ki, hogy a politikusok az alávalóak, a hülyék, és mi meg jóravalóak, okosak, csak átvernek minket, eltakarják a szemünket? ráadásul nemcsak jóravalóak vagyunk, hanem képesek arra, hogy a valóságot "kezelni tudjuk"? ti tényleg azt hiszitek, hogy a pórnép tudja kezelni az igazságot, és érdemes is rá?:) hogy ha a szemébe mondják az igazságot, akkor képes lesz bölcs ember módjára mérlegelni, és nem lokális, egyéni vagy rövidtávú érdekek mentén dönteni??? hogy lehet bízni az emberek bölcs belátásában?:)))) marhaság! hogy az átlagember mennyire alkalmatlan bölcs döntéseket hozni (ami nemcsak szellemi képességein, iskolázottságán múlik), azt éppen az mutatja, hogy milyenek a politikusaink: hisz derékhada a pórnép köréből kerül ki demokráciában.:) egész jól illusztrálja, hogy működik az egyszeri ember, hol tartunk! a remény mindig az, hogy van köztük 1-2 kiemelkedő elme, aki az egyszeri embernél karizmatikusabb, értelmesebb, bölcsebb, és ha hazugság árán is, de képes magához ragadni a hatalmat, és csinálni valami értelmeset...
a demokrácia egyszerű parasztvakítás, a pórnép illúziója, hogy azt higgye súlya van, miközben nem nőtt fel a felelősségteljes döntéshez... a történelemben a nagy teljesítményeket sosem kísérték makulátlan lépések. hogy mentette meg Rómát Octavianus császár? úgy, hogy felismerte, ha igazat szól, úgy végzi, mint Julius Caesar. belátta tehát, hazudni kell ahhoz, hogy a hatalmat megszerezhesse, és megakadályozza a birodalom szétesését (a szenátorok rövidlátó érdekeivel, állandó pártharcaival szemben). ez nem a hazugság legitimációja, hanem a felismerése annak, hogy az egyszeri ember hogy működik (és aki belülről ismeri a nyugati demokráciákat, pontosan tudja, ez ott is ugyanígy működik, csak a hazugságok kifinomultabbak). a Gyurcsányistákkal sem az volt a baj, hogy (a többieknél jobban, sikeresebben) hazudtak a hatalom megszerzése érdekében, hanem, hogy nem volt semmi "ellenértéke" a hazugságnak, vagyis nem kompenzáltak, nem tettek semmi hasznosat az ország hosszútávú érdekében. amiről ti itt és ahogyan beszélgettek, az kb. egy 16 éves ember szintjének megfelelő diskurzus... álmodj királylány...

IntelCorei5 2011.03.02. 16:33:05

Török Gábor mélyrepülésbe kezdett. Elemzést már nem TUD írni,
csak ilyen tákolmányt.
Elemezhetné pld miért nem orbán és miért nem a parlamentben?
Vagy Navracsics mi a fenét csinál és mi okból?
Az is megérne egy misét h a szocik mit akarnak mónikával és a spicces szekeressel ? Mert ugye azt nem hiszed Gábor h a szocik programjával lenne a baj majd 3 év múlva? azt a fidesz éppen most gyárjta le nekik.

crey7 2011.03.02. 16:33:29

@is: Akkor lennék hajlandó az MSZP-re szavazni, ha megszabadulnának a Kovács/Lendvai/Szekeres/Mesterházy kollekciótól. Ha képes lenne megújulni a párt, és nem ugyanazok rotálódnának már húsz éve.

Így nem, köszönöm.

Meloka 2011.03.02. 16:34:18

@Hungeralien: hát azt rögtön gondoltam, hogy nem szavaztál rájuk! No azt viszont nem, hogy bíztál bennük!.

hoplita 2011.03.02. 16:41:05

@a-kis-herceg:
Nem szoktam én az lenni, csak ha berágatnak.:)

IntelCorei5 2011.03.02. 16:43:05

@Szun vu kung:

akkor legyen census? IQ <100 nem szavaz? vagy valami más?
kor >75 ?

A társadalom a generáció váltások miatt igen nehezen tanul - nem véletlen h a legstabilabban a dogmák maradnak fenn - a hit támogatásával.

A 3. generációnak minden előző tapasztalat "történelem" abból meg még senki sem tanult semmit, azon legfeljebb szomorkodni vagy lelkesedni lehet.

Ja és hogyan vannak a lángoszlopok?

Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2011.03.02. 16:45:53

@Sir Galahad: Az, amelyik elhurcolt zsidók emlékművét koszorúzza? Úgy tűnik azok háttal ülnek a moziban. Ennyi ésszel annak is örülni kell, ha megtalálják a parlamentben a wc-t és nem piszkítják össze az üléstermet.

Benny sk 2011.03.02. 16:47:13

@II/III-as: "már az emlékén is túllehetnénk, ha a fidesz nem annyira ordas, hazug, nemzetellenes, hazaáruló, hogy szinte ugyanezek bevezetését pusztán hatalmi érdekből 4 évvel ezelőtt maga lehetetlenítse el"

Ez nagyon igaz!
És akkor szót sem ejtettünk arról, ami fel sem merült a szoci-szdsz koalíció reformkísérleteiben mondván, hogy 2/3 kell a megváltoztatásához.
Elsősorban: önkormányzati rendszer átalakítása

hoplita 2011.03.02. 16:47:49

@Szun vu kung:
Jaj, mit nem mondasz...!:)))

Az az opció eszedbe sem jut, hogy az itt folyó társalgás nem több, mint egy meglehetősen olcsó, könnyen hozzáférhető szórakozási forma..?

És követelem, engem vegyél ki az általánosításból, nem hiszek, sosem hittem igazán a demokráciában....
Na, jó, beismerem....olyan 16 évesen.

room_101 2011.03.02. 16:55:46

Ebben is a Gyurcsányi a hibás (de komolyan)!
Ugyanis ha a brutális ellenszél ellenében tökösen elvette volna a nyug- és kegydíjakat, akkor most lenne rá lé, hogy kormányunk (nem 2/3 hanem 4/5 többséggel) az így elért eredményből némileg visszaosszon, és akkor teljesülnének vágyaik és ígéreteik.

Friedman 2011.03.02. 16:56:21

@Szun vu kung: Akkor az USA-ban, hogy működik már 200 éve a demokrácia? Bár ott is elég parasztvakítóak a politikusok, mégis eldöcög az a demokrácia valahogy. Ráadásul nem is rosszul, hiszen a világ legerősebb gazdasági hatalma lett. Pedig ott nincs is ilyen nagyüzemi pénzosztás, mint itthon (nyugdíj, szociális támogatások, stb.)

hoplita 2011.03.02. 16:57:23

@Tim Pedersen:
A háeszt nem mentettem, a kurva blogmotor elnyelte....

Akkor még egyszer, utoljára.

A koszorúzott emlékmű a Kun piéta....
Nem holokamu emlékmű, akkor sem, ha fel van rá vésve a zsidó áldozatok neve is.

Ennyi.

Ha valaki még egyszer ezt tudatlanul felhozza, azt elküldöm anyuba.

champagneM 2011.03.02. 16:58:36

@projector: a bölcsesség nem mérhető IQ-teszttel:) a szavazási rendszert nem lehet értelmessé tenni jelen körülmények között (nemcsak az egyszeri ember szellemi képességeinek hiányosságai, hanem a bölcs döntéseket akadályozó szar életkörülmények miatt). de igazságosabbá még tehetjük/tehetnénk. az szavazzon, aki adózik. az vívja ki magának a jlehetőséget, hogy hűlyítsék a politikusok, akinek a pénzét költik/lopják. persze ez utópia ebben a fenemód "demokratikus" világban. nevetségesek ezek a jelenkori önhűlyítő öndefiníciók...

champagneM 2011.03.02. 17:00:17

@Friedman: nézd már meg milyen az amerikai "demokrácia":)))) jártál már ott? szinte már sz@rni sem lehet engedély nélkül... a választás illúziója!

Rudolf bácsi 2011.03.02. 17:01:39

Tetszik a cikk és igaza van.
Kár hogy az elmúlt 4 évben ez a hozzáállás senkinek nem hiányzott.
Az MSZP pedig persze most próbálja a sérelmeinek egy részét visszaadni. Nem sok sikerrel, mert úgysem hallgat rájuk senki.

champagneM 2011.03.02. 17:06:20

@Friedman: elszállt a kommentem.
1. a jóléti állam nem = demokrácia, 2. az USA-ban (ahol jártam) lassan már sz@rni sem lehet engedély nélkül. demokrácia? a választás illúziója!

Sir Galahad 2011.03.02. 17:06:22

@Tim Pedersen: Igen. Pont ez a szomorú, hogy ez lesz, ha tetszik, ha nem, mert a többi párt hiteltelenné tette, illetve teszi magát azzal, ahogyan kormányoz. Ők viszont még nem voltak kormányon.

champagneM 2011.03.02. 17:10:03

@hoplita: Az? szerintem itt sok ember komolyan gondolja, amit ír...........

ubul2000 2011.03.02. 17:10:51

@Friedman: 200 éve demokrácia??? Ne röhögtesd ki magad.

nick_50plus 2011.03.02. 17:15:30

@II/III-as: szerintem neked van igazad, a tavalyi valasztasok elotti eveket nem az akkori kormany, hanem annak az ellenzeke rontotta el (nem akarok tragarabb kifejezest hasznalni) ^_^

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 17:16:10

Hát, kéremszépen, ezt el kéne olvasni ....

hirszerzo.hu/publicisztika/20110302_tokfalvi_fidesz_matolcsy

" Akik most csodálkoznak azon, hogy a Fidesznek nincs használható programja, nem akarják elhinni, hogy mindig is volt, csak sosem használható. Le volt írva, csak el kellett volna olvasni, és komolyan venni. Ami a mostani kormányzásra jellemző - az ellentmondásokkal nem törődő népbarát ötletelés, az elemi számtan és az előre gondolkodás hanyagolása, illetve pótlása szónoklatokkal, föld-, víz-, nemzetilélek-kultusszal -, az mind benne van azokban publicisztikának hosszú, programnak híg szövegekben, amiket a Fidesz az évek során az utóbbiként adott el. "

.... Lehet, hogy még nem mondtam, de épp mondani akartam.

a-kis-herceg 2011.03.02. 17:20:37

@simonmondja.: van programjuk. felesküdtek a Szövetségre. a kassza megszerzése és megtartása... benne van a szervezeti szabályzatukban is.

hoplita 2011.03.02. 17:22:53

@Szun vu kung:
Azoktól óvakoggy, mer' nagyobb aljasságra is képesek.:)

II/III-as 2011.03.02. 17:52:35

@nick_50plus: Azt is írtam, hogy nem érdekelnek a fideszdroidok, szövegértelmezés képességének elsajátítása pedig hoffmann rózsánál is ált. isk. 4. osztályig, hello

II/III-as 2011.03.02. 17:54:26

@Meloka: Az előbb már jeleztem a szövegértelmezéssel kapcsolatos álláspontomat.

lüke 2011.03.02. 18:04:37

@Ordnassac:
Nuremberg o2.28:
75,48
A: 19% netto:63,45 MWST 12,05
A gondolom Abgabe
Vienna 03.01.
70,55 juro
steueranteil 31,09
nettowert:39,46
számold ki:)

nick_50plus 2011.03.02. 18:11:50

@Meloka: szerintem kar ilyeneket irni, mert ha az elmult 8 evben figyeltel volna, akkor rajohetnel, hogy inkabb a 'II/III' hsz a korrekt & nem a tied, tovabbi szep estet...

parlamentarista 2011.03.02. 18:31:11

@anonymand:
török egy pecsovics. ő mindig kormánypárti lesz. mindig.

anonymand 2011.03.02. 18:35:53

@parlamentarista:
Tisztelt parlamentarista!

Ő sem marad örökké fiatal!
A korosodással együtt jár a meszesedés.
A gerincesek váza meszet tartalmaz, amíg keveset, addig hajlékony.
Talán az idő múlásával tartása is lesz, esetleg egyenesedik is.
Én várok, mint már írtam.

Tisztelettel:
anonymand

Lucky Larry Silverstein 2011.03.02. 18:51:24

@simonmondja.: Nagyon sokan ugrálnak a programokon, újságirók és egyéb ál-értelmiségiek főleg. Kit érdekel hogy van-e, meg milyen program? Vissza lehet keresni, hogy az edigi(bármelyik oldalon) programoknak mi köze volt a realizáláshoz, szóval röhej. Nem a programok meg szavak számitanak, hanem az emberek. Az egyik oldalon aljas szar emberek vannak, a másikon kevésbé. Az egyik oldal programokat kommunikál, a másik többé-kevésbé eredményeket produkál.

parlamentarista 2011.03.02. 18:58:37

@anonymand:
ilyen a habitusa. ennek az a veszélye, hogy előbb-utóbb minden oldalon árulónak tartják, és a tényleg független értelmiség sem fogja szeretni. de ő ezzel a problematikával tisztában van.

a-kis-herceg 2011.03.02. 19:02:31

minden dolgozó járjon jól ! akkor is jó az adótörvény. ez tévedés lesz...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/02/leallhat_a_hankook_magyar_gyara/

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.02. 19:08:06

@Szun vu kung:
Demokrácia = Élni és élni hagyni.
Persze mindenkit csak a maga szintjén kell(ene) élni hagyni.
Az elittel azonban időről-időre elszalad a ló. Ilyenkor jönnek a foradalmak a "szabadság, egyenlőség, testvériség" illúziójával a zászjaukon és néhány fej a porba hullik... Aztán szép lassan az új elit (vagy a régi új álarcban) visszaveszi a hatalmat és minden kezdődik előről...

ulrike (törölt) 2011.03.02. 19:18:37

index.hu/tech/2011/03/02/egy_politikus_verte_meg_az_ibm_szuperszamitogepet/
Most el lehet gondolkodni, ki itt a leghülyébb. Lehet, hogy az IBM? Állampolgárságot, szavazati jogot neki!

ulrike (törölt) 2011.03.02. 19:21:20

@a-kis-herceg: Az átkosban uralkodott, most meg állandóan jól jár a dolgozó nép.

anonymand 2011.03.02. 19:26:52

@parlamentarista:

Tisztelt parlamentarista!

Van időm, várok.
Dum spiro spero.

Tisztelettel:
anonymand

Ps.: mottó: ha egy teknősbéka diónyi agyával képes 200 évig élni, akkor én, akinek legalább ugyanakkora van...

6.Lenin 2011.03.02. 19:28:59

@tankréd:

" Komolyan nem értik?"

Értik, nagyon is értik. pontosan ez a baj.

Kik is félnek?

Akik megteremtették maguknak a jólétet, pedig nem értenek semmihez ( a lopáson kívül), szart érő munkákért, tanulmányokért, szakvéleményekért tíz és száz milliókat vettek fel.

Ezt féltik, mert félnek soha nem tudnak majd visszakapaszkodni arra színvonalra, ahol eddig éltek.

az egész létük hazugságok, bukások sorozata. Azt féltik.

Megpróbálják elhitetni, mindenki olyan, mint ők, hazug és tolvaj. Ezt sugallják reggeltől estig. Nem a politikusok az igazán hazugok. A fizetett lakájok, azok, mert tudatosan ferdítenek, félremagyaráznak, kiforgatnak.

Tudják mi lenne a sorsuk, félnek, és ezért semmi sem drága.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 19:29:59

w.blog.hu/2011/03/02/a_rossz_tanulo_felel?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Fidesz='Felköp, alááll. Ezen semmit nem változtat, hogy még régen köptek fel. Most jön vissza,..'

nyünyüge 2011.03.02. 19:30:52

Rosszban a rossz:

"Megalázó átadás-átvételt követően mondtak fel a Csehák Judit egykori szocialista egészségügyi miniszter által vezetett betegjogi alapítvány munkatársainak - adta hírül az Aszklépiosz-fórum. Az alapítvány elnöke csak biztonsági kísérettel léphetett be a felszámolást végző Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal épületébe, ahol egyébként az alapítvány irodahelyiségei is működnek."
nol.hu/belfold/csehak_juditot_biztonsagi_or_kiserte

ssi 2011.03.02. 19:39:30

@a-kis-herceg: megelőztél, de nem adom fel, mert nagyon tanulságos, csak ugyanazt másként :-) ok okozat felülírása

"gumigyártó cég 1800 dolgozójából több mint 1700-at érint hátrányosan az új adótörvény, "ezért nem százalékokról, hanem konkrét számokról folyik a vita", speciális helyzetben kell megállapodni .. Az abban leírtak szerint "az eddigi sikertelen tárgyalások miatt sztrájkhangulat uralkodik"
hvg.hu/karrier/20110302_sztrajkbizottsag_hankook

jjulie 2011.03.02. 19:41:25

@lüke:

lám, lám van valaki akinek 1947-től van időszámítás?

ki hitte volna, és még egyetemre is járt ehhez

az aladárkodás meg ismeretlen, történelem előtti fogalom, akár a horthy időszak amely a fölrobbantott dunahidakkal, szétlőtt budapesttel, néhány millió halottak, elhurcottal, árvával, özveggyel stb. fejezte be dicső pályafutását

istenem, itt tartunk 2011 március

6.Lenin 2011.03.02. 19:41:42

@Bathory:

Pontosan leírtad, és nagyon jó helyen kopogtatsz vele.
Jól eltaláltad.

a-kis-herceg 2011.03.02. 19:43:24

@manyike: gumival vagy gumi nélkül? gumival olcsóbb...

ulrike (törölt) 2011.03.02. 19:45:06

@nyünyüge: Megkülönböztetés nélküli körkörös bunkóság.

A jó modort otthonról hozza az ember, rendben van, egyeseknek nem volt nehéz a csomag, mit kaptak, van ilyen. De még a modortalanságtól a bunkósághoz vezető út is hosszú. Lehet, hogy ezek fordítva gyünnek?

panelburzsuj 2011.03.02. 19:45:42

@6.Lenin:

"Kik is félnek?

Akik megteremtették maguknak a jólétet, pedig nem értenek semmihez ( a lopáson kívül), szart érő munkákért, tanulmányokért, szakvéleményekért tíz és száz milliókat vettek fel.

Ezt féltik, mert félnek soha nem tudnak majd visszakapaszkodni arra színvonalra, ahol eddig éltek."

Ezt egy blog elbírja.

Viszont a négycsöcsűben ne nagyon kérkedj ezzel az okosságoddal. Meg úgy általában légy óvatos ennek a fejtegetésével, amikor olyan emberek között vagy, akik sokat güzülnek, mégis egyhelyben topognak, és esélyük sincs kitörni az örökös kuporgatásból.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.02. 19:46:56

@nyünyüge: Aki közpénzen élősködik, néha alázódjon meg de nemkicsit. Ollé. Az alapitványok a lipilopi melegágya, mióta az Mszp-Szdsz a hajóra lépett...

ulrike (törölt) 2011.03.02. 19:51:34

@Nick_: Nem kell ide nagy gazdasági ismeret. Elég lenne a józan ész is. Valamint annak kijelentése, hogy mindenki felelős magáért.

6.Lenin 2011.03.02. 19:54:16

@panelburzsuj:

Ez 1 ellenérv lenne?

-Öreg, kelj fel gyorsan!
-Mi történt?
-Küszöbig ér a szar.
-Hát ez, hogy történhetett? Az a sok okostolyás, mind ide szart?

Folytasd, lécci, hogyan is került ez oda?

jjulie 2011.03.02. 19:54:30

@Cselo:

orbán bukása az orbánország bukását hozná magával, nem pedig magyarországét, orbánország nem magyarország, hanem egy blöff

ssi 2011.03.02. 20:05:43

hvg.hu/
- "egyetem költségvetési hiánya indokolja azt, hogy még 2011-ben csoportos leépítés történjen a PTE Klinikai Központjában ... két-háromszáz emberről is szó lehet"
- "betegjogi szakreferensét és négy kollégáját azonnali hatállyal, indoklás nélkül, megalázó körülmények között rúgták ki"
- "Pintér Sándor belügyminiszter volt vállalkozása ... egymás után szerzi meg az állami cégek, hivatalok ingatlanaival kapcsolatos biztonsági feladatok ellátását."

"Gaskó: ez a kormány se különb elődeinél – óriási tüntetés lesz"
atv.hu/belfold/20110302_jam_gasko_es_toth

"addig nem viszi utcára a főiskolásokat és az egyetemistákat, amíg nem ismeri meg a felsőoktatási törvény részleteit." www.hirado.hu/Hirek/2011/03/02/18/Megsem_tuntetnek_az_egyetemistak.aspx

részletek hamarosan kiderülnek - visszamenőleges lesz-e? szakemberek beszállnak-e az értelmezésbe?
"Módosítanák a Btk.-t, hogy büntethetővé váljék, ha elszalad az államadósság "
www.hirado.hu/Hirek/2011/03/02/18/Megbuntethetik_azokat_akik_miatt_elszall_az_allamadossag.aspx

ulrike (törölt) 2011.03.02. 20:08:10

@jjulie: Hagyd el, majd megkérjük őket, hogy szarják megint össze a Kossuth teret. Nem mintha az segítene, de ahhoz értenek.

6.Lenin 2011.03.02. 20:11:37

Mikor is kezdődött? Na, hogy mindenki elégedett legyen.

-Hogy az a magasságos....meg, ki a tosz tette az ősatomot a sparherdre? Nincs elég bajom? A fiam után 2011-ben + majd jön ez a tetű Orbán, mindenféle program nélkül, tönkre teszi a művem. Kellett ez nekem?
-Nem Te vagy a Mindenható? Csináld vissza oszt jónapot.
-Nem tudod, hogy Orbán maga a sátán, felette még nekem sincs hatalmam?
-Akkor bocsika, ezt elcsesztem.
-Asszonynépség. Nem kicsit, nagyon is!

parlamentarista 2011.03.02. 20:12:27

@Bathory:
csak erős a gyanú, hogy az első orbán kormány eredményei a helyzetből fakadtak. a külső konjunktúrából, és abból, hogy a működő tőke áramlott befelé. plusz ugye a kormány nem csinált semmit. nem avatkozott be a gazdaság működésébe. ez volt az első két-három év. azután jött az osztogatás, adni kell a lakásépítéshez extra adókedvezményt, illetve a kincstárnak osztogatnia kell a pénzt a pályázatok útján. tehát a minisztérium mondja meg, hogy ki lesz a költségvetés nettó befizetője, és hol lesznek a kifizetőhelyek. a szocik is ezt csinálták, és a fidesz is ezzel próbálkozik.

és a fiatalok egyre nagyobb hányada ebbe a rendszerbe be se lép. akik ezt a rendszert támogatják azok az inaktívak, és improduktívak. akik a fideszt támogatják ugyanúgy a nokiás dobozokra hajtanak, csak ezt még maguknak sem vallják be.

hoplita 2011.03.02. 20:15:05

@ulrike:
Te csak tudod, hogy össze volt szarva a Kossuth tér....biztos sokat járhattál ki...
Ja, nem.....lököd a szemét dumát, amit faszfejektől hallottál.
Hamisítatlan magyar értelmiseggi attitűd.

panelburzsuj 2011.03.02. 20:19:00

@jjulie:

Egy jól rímelő okfejtés, amely azt is magában hordozza, hogy az idők során így-úgy a Fideszhez csapódott, de Orbán magánbrigádján kívül rekedt figurák vannak a legnagyobb politikai kutyaszorítóban. (A birka más: az maga tülekszik ... :)

"Itt azért meg kell jegyezni, hogy Orbán ettől még be lehetett avatva. Ne felejtsük el, hogy csak az előző ősszel tért vissza a parlamenti ülésterembe, és a megelőző három és fél év azzal telt, hogy hatalmi bázisát kiszervezte a Fidesz nevű pártból és általában a parlamenti, nagy nyilvánosság előtt zajló és ezért viszonylag ellenőrizhető pártpolitikából. Ekkor alakult át a Fidesz a koleszos keménymag és néhány kooptált szakember pártjából a megerősített hatalmú pártelnök és agitprop-mamelukjai hadi gépezetévé, amiben Kövéren kívül egyetlen fajsúlyos ember sem lehetett biztos a pozíciójában."

konzlib.blog.hirszerzo.hu/entry/21206

nyünyüge 2011.03.02. 20:22:34

@Bathory:
Ha bármi lopásra gyanu volna, már régen hallottunk volna róla, Budai elszámolóbiztos et. számára hálás téma lenne egy volt mszp-s miniszter, mszmp kb tag nevéhez köthető botrány.

panelburzsuj 2011.03.02. 20:23:47

@6.Lenin:

Úgy , hogy te csak az okostolyásokat vetted észre az odaszarók közül. A többi szarában boldogan tocsogtál.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 20:24:32

@hoplita: Nem 'attitűd' kellett, szem meg orr.

hoplita 2011.03.02. 20:25:38

@Gági:
Jó'van öcsi...
Mennyél babázni.

hoplita 2011.03.02. 20:28:38

@ulrike:
Vótál....?
Hányszor...mikor....ne kábíccsuk egymást.

6.Lenin 2011.03.02. 20:32:03

@parlamentarista:

-Mondjak csak fiacskám, készültél mára töriből?
-Igen, nagyon is.
-Akkor sorold szépen a kezdetektől, 2011. 03.01. 11:00-ig, szépen sorban.
-Izé, volt a Big Bang, piszok régen
-Helyes, ügyes vagy parlamentarista fiam, eddig kiváló.
- Aztán, meg izé, 1998-2002-ig a zorbán mindent elcseszett.
- Helyes, nagyon okos. Tovább.
- Aztán megint jöttek 2010-ben, rárontottak a világra, tegnap se mondott semmit, megint el fog cseszni mindent. A külföld majd jó megbuktatja.
-Jól van fiacskám, én meg téged, na hozd ide az ellenőrződ.

ssi 2011.03.02. 20:36:43

csak a társadalmi megosztottságot tartja fenn, ahelyett, hogy az együtt gondolkodást, majd a közös tetteket indítaná el

baj, ha kormány hirtelen flegmán "üzen" és nem korrekt tárgyalást folytat az érintettekkel
"megszorításokat nem támogatnak, igazságos lépéseket viszont ki fognak kényszeríteni. "
www.fn.hu/belfold/20110302/lazar_miert_jar_200_ezres/

baj, ha az ellenzék kárörvendően lecsap a hibákra, ahelyett, hogy korrekten javasolna és érvelne
"Orbán-csomag csupán kíméletlen pénzbehajtás"
hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=58961&kat=1

pl. ebbe az irányba is elmozdulhatna az MSZP ...
"dicséretes, hogy majd egy év után s eltávolodva korábbi elvi kinyilatkoztatásaitól a kormány belátta"
oszkopeter.blog.vg.hu/

@a-kis-herceg: "gumival olcsóbb... " ???? mi olcsóbb?

porfelhő 2011.03.02. 20:43:10

A kormány ismét bemutatta, feltálalta gazdaságpolitikai csomagját, hány csomagot fog még bemutatni. A mostani, épp úgy mint eddig is semmi konkrétumot nem tartalmaz. Ismét bebizonyitotta a kormány, hogy nincsenek konkrét elképzelései a gazdaság talpraállitására. Mert ugye az Orbán V. szerint minden a "feje tetején áll":)
"Orbán V. kiskanállal adagolja a feketelevest".
Ebből a bejelentésből már megint mindenki azt hallott- vagy értett ki amit éppen akart.
Mit mondjak izgalmas a magyar politika, de nagyon. A választók többsége bizalmatlanul figyeli" az egész folyamatot. Na igen. a fülkeforradalmárok, akik biztak a csodában, vagy legalább is egészen mást vártak a többségi kormánytól bizalmukat vesztik. Ők csalódtak most a legnagyobbat.
A Fidesz politikáját a másik tábor - az ellenzéki pártok szavazói - inkább aggódva figyeli. Összességében erre a társadalom többsége nem számitott, úgy gondolom.:)
Na. Igen. Nem csalódni, kivonulni kell a politikából" Mérlegelni, azt kellett volna a választások előtt is.
Lehet ezt a "csomagot" Széll K. Tervnek, vagy akárminek is nevezni , nem más mint megszoritás.

Terniak 2011.03.02. 20:47:08

Az illúziók már rég elvesztek. Az elmúlt nyolc évben sokszor gondoltam azt, hogy igen, van alternatíva, lehet ezt jobban csinálni, és a FIDESZ annyira meggyőzően mondta mindig, amit mondott, hogy az ember azt gondolta: ezeknek valami olyasmi van a tarsolyában, ami valóban más mint az eddigiek.

Bármi is legyen az eredménye ennek az SZKP-nak, az az illúzió elveszett, hogy ezek felkészültebbek, profibbak, bátrabbak, gerincesebbek.

Mit hallani ma?

- Szócska maga kéri az orvosokat, hogy küldjék el őt az anyjába. Tanácsokat kér, mert maga azt sem tudja, hogy hol fogjon hozzá a munkához. Nem látom, hogy mi az a nagy alternatíva, amelyre hivatkozva itt az elmúlt években olyan nagy szájjal utasított el minden reformelképzelést a kormánypárt...
- A FIDESZ tavasszal alkotmányozni fog: k*rva fontos dolog ez kérem, már elnézést a kifejezésért. Munkavállalók, alkalmazottak, devizahiteles családok nem tudnak aludni éjszakánként, álmatlanul forgódnak, hogy vajon mi lesz az új Alkotmányban...Állítólag ránk szakad az államadósság, de meg tudjuk csinálni, hogy nyárig nemhogy nem lépnek hatályba a változtatások, hanem csak addigra fogják ezeket kidolgozni.
- de szinte minden területről lehetne mondani példákat az ötletszerűségre, a koncepciótlanságra: lásd büntethetőségi korhatár leszállítása, tankötelezettség leszállítása, visszadobott felsőoktatási és közoktatási koncepciók...

Szóval át lettünk mit is ...va a palánkon...

jjulie 2011.03.02. 20:50:05

@6.Lenin:

ne erölködj, inkább nézd meg merre vezetnek az akitlosz nyomai

6.Lenin 2011.03.02. 20:54:09

@panelburzsuj:

Nem haragudnék, ha néha indokolnád is. amit írsz.

Amennyiben arra gondolsz, hogy ezt a tolvaj bandát nem zavarták el végérvényesen 56- ban, vagy 90-ben, akkor igazad van, de még most sem lenne olyan későn. Nagyon kártékonyak.

"A többi szarában boldogan tocsogtál. "

Ez érdekelne, mire is gondolsz?

Netán arra gondolsz, megpróbáltam valamennyire életben maradni abban a rendszerben, ahol kijelölték a mozgásterem, mint ahogy a fene nagy demokráciában is egyesek szeretnék meghatározni, ki a kiválasztott és ki a kiszolgáló?

Csak most baj, nem lehetsz a kiválasztottak között?
Miért csak most nem tetszik ez?
Amennyiben csak mormogsz magadban, megoldódik? Más lesz?

Vagy igazam van , tényleg azért félsz, mert te is érzed, már nem lehetsz köztük?
Ne kímélj!

Lucky Larry Silverstein 2011.03.02. 20:58:26

@parlamentarista: Gyakori válasz ez az egyik sem jobb a másiknál. Hazugság. Minden politikus hazudott már, de felülről szervezetten csalásra alapitani a kormányzást, ez csak a szociszadi kormánynak sikerült, és még le is buktak.

aszekelyek 2011.03.02. 20:58:55

@6.Lenin:Szia! Értesültél már róla, hogy a mi ferink mit volt oly arcátlan blogjában megjelentetni? :) No és azt is olvastad, Heller Ágnes szerint senkit nem sebesítet meg a rendőrség2oo6 október 23-án. A néni maga gyalogolja le maradék szavahihetőségét. Persze Brüsszelben mondta.... Messziről jött ember "igazságbeszéde" Tőle is kértek egyszer valamit, mint Pelikántól? :D

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:00:15

@hoplita: Akkor ne 'kábíccs', inkább olvasd el Cselo 13:huszonvalahanyas nemzeti nyilatkozatát. Erre jött a Kossuth tér.

bóra77 2011.03.02. 21:01:06

na Kumin megint hozza magát. villámokat szór a szeme szinte:)

porfelhő 2011.03.02. 21:01:09

Na.Igen:) Minden pártnak van szavazó tábora, a törzs szavazók nem inognak meg. Általában nem, mert kitartanak a választott párjuk mellett, de tobbségében birálni is tudnak, látják a választott pártjuk politikájában a jót és a rosszat is. A "gond" - ha lehet igy fogalmazni - az ide-oda szavazókkal van, ők "idézték" elő szavazataikkal a kétharmadot. úgy gondolom, és azt hiszem jól.:)
A választások előtt a társadalom azon csoportjának, akik csodaváró hangulatban voltak, nyitott szemmel- és füllel kellett volna figyelni a napi politikai eseményeket, nem vizionálni, és akkor lehet, hogy most kisebb lenne a csalódás...
:)

aszekelyek 2011.03.02. 21:01:48

@hoplita: :) Na és ha volt is ott gond, az is főpolgármester sara volt, mert nem gondoskodott semmiről.

porfelhő 2011.03.02. 21:03:18

Bocsánat, már megint nyafognom kellene mert most látom elirtam. "kitartanak pártjuk mellett.":))))

aszekelyek 2011.03.02. 21:05:50

@a-kis-herceg: Mikor adtál és kiknek bármire? Aki nem szavaz, az nem élt a jogával így utóbb nem reklamálhat. :)

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:06:44

@manyike: Oszkónak jók szoktak lenni blogjai. Ez is jó. Informatív. Kár, hogy ilyen emberek csak szükségből, csak egy évig szoktak kormányban lenni, mert követik őket a 'látnokok', kik 'kancsalul festett egekbe' kancsalul tekintgetnek.

IntelCorei5 2011.03.02. 21:08:18

Navracsics arca ma Kálmán Olgánál mindent elmondott...

gáz van, ráadásuk a sz#rt neki kellett fényezni ez az ürge már nem is reménykedik

aszekelyek 2011.03.02. 21:09:37

@nyünyüge: Vigyáztak rá, az is baj?:)

aszekelyek 2011.03.02. 21:10:36

@a-kis-herceg: Te vagy bíróság is? Hahahaha....

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:10:42

@aszekelyek: nem reklamálok. elfogadtam legitimnek a fides t, mint "győztest"

kormány-állampolgár viszonyban van az intézkedésekkel "fenntartásom"

gondolom ezt a jogom nem vitatod el tőlem...

én lehetek cinikus is, mert nem vagyok kormányon (mint lézerjani)

"A cinikus az, akinek tízből kilencszer igaza van." (Henry Louis Mencken)

jjulie 2011.03.02. 21:11:05

@aszekelyek:

joga van mindenkinek nem szavazni, aki nem szavaz az él a jogával, miszerint joga van szavazni és nem szavazni egyaránt

fideszbikaként jogod van fideszbirkaságokat írni, de ne élj vissza vele

nyünyüge 2011.03.02. 21:12:58

@aszekelyek:

"A hozzászólók közül elsőként Morvai Krisztina támadt rá Hellerre, azt kérdezvén, hol volt, amikor a Gyurcsány-kormány a „békésen tüntető tömegre lövetett”, rengeteg embert megkínzott, amire a filozófusprofesszor azt válaszolta, hogy a jobbikos képviselő „fi kciókat terjeszt”.

Ebből hogyan következik, hogy a rendőrség nem sebesített meg senkit?

jjulie 2011.03.02. 21:13:31

@projector:

na ja, olvasva a lenint és az aszékelyeket, a fideszpolitikus és a fidesz egyaránt mulandó, csak a fideszbirka örök

aszekelyek 2011.03.02. 21:14:54

@a-kis-herceg: Azt tartasz fenn, ami tetszik. Kuplerájt, tiltott kártyabarlangot..Lehetsz cinikus , hogyne azt semmi nem tiltja. NA kinek adtál felhatalmazást? Mire? Mikor?

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:15:11

@jjulie: lenin nem velejéig romlott. néha (ha nem figyel) kijön belőle vmi normális

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:16:21

@aszekelyek: jaa azt kkérded. itt már 1000szer leírtam.

először és utoljára 1990-ben OGY választáson voksoltam: FIDESZ

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:17:53

@aszekelyek: ja. de az már lejárt

1990-1994 között volt érvényes az ikszem alapján felvenni fizetést a parlamentben

aszekelyek 2011.03.02. 21:18:00

@nyünyüge: A fikció egy nem létező dolog állítása elmeszüleményé. Nem pedig annak a ténynek az állítása, hogy tizennégy kilőtt szem van dokumentálva. Ami nem fikció. Az sem, hogy gyurcsány volt a mellverő, magam hallottam őt egyenesben a tévében, Bárdosnak nagyképűsködve mondta, ő is benne van, sőt nagyon elégedett is volt. A sok sebesülttel. Parancsolsz még valamit?

porfelhő 2011.03.02. 21:18:37

Íme Orbán legújabb terve: Ők lehetnek a legnagyobb vesztesei
Széll Kálmán Terv: Pórul járnak a nyugdij előtt állók?"

A probléma a kormány szerint az, hogy a kifizetett nyugdíjak minden harmadik forintját hitelből finanszírozzuk, miközben sok olyan komoly munkaerőt jelentő, tapasztalt és életerős ember megy nyugdíjba, aki még nem éri el a korhatárt, „akinek még helye lenne az aktívak világában".
Az államadósság csökkentését célul kitűző program a deficit újratermelésének egyik fő okát (hat másik mellett) a nyugdíjrendszerben látja."

hetivalasz.hu/uzlet/porul-jarnak-a-nyugdij-elott-allok-35865

hm. nyilván a nyugdijrendszer is a feje tetején áll.
:)

panelburzsuj 2011.03.02. 21:19:21

@6.Lenin:

A "tolvaj banda" létszámán próbálj meg egy kicsit gondolkodni. A grófi park fáit eltüzelő felszabadult agrárproletároktól és az "üzemi szarkáktól" a nokiásdobozokon át a lézeraudikig.

Szóval az próbáld meg megsaccolni, hogy hány "célszörű szögény embör" mentegeti magát azzal ebben az országban, hogy rá volt kényszerülve, meg más is úgy csinálta (volna) stb. stb. stb.

A front nem ott van, ahol te szeretnéd látni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.02. 21:20:24

@tankréd: Nagyon hasznos, ha az ember előrelátóan szembefújja magát lila köddel.

Az azonban igaz, hogy nagyon fájó dolog, amikor az embernek nem marad pénze a 200 m2-es luxusvilla befűtésére. :-)

Nyugodt lehetsz. Az emberek a FIDESZ-től sem fogják hosszú távon eltűrni a megszorításokat. És abban is biztos lehetsz, hogy a FIDESZ szép sorban ugyanazokat fogja meglépni, amiket eddig szabotált. És annak népszerűtlenségi hatásai Orbánt is (tovább) kikezdik.

Végra kellen már egy Realitások Pártja, akik azt ígérnek, ami teljesíthető, és azt teljesítik, amit ígértek. És még élni is hagyják a Zembert.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:21:01

@a-kis-herceg: A múltkor már valaki írta.
'A cinikus egy olyan fickó, ki hibás látásmódja következtében úgy látja a dolgokat, ahogy azok vannak, nem pedig úgy, ahogy lenniök kellene. Innen a szkítáknak szokása, miszerint a cinikus szemét - látásmódját javítandó - kibökik.' Ambrose Bierce, Az ördög szótára

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:22:45

@porfelhő: épp védik meg a nyugdíjat... mikor is kezdte selmeci? 1hónapja?

@panelburzsuj: ez rossz vonal. most nem veled értek 1et. bűn és bűn között van különbség. ez a rendszer fenntartásának és kényszereinek része...

aszekelyek 2011.03.02. 21:24:19

@a-kis-herceg: Akkoriban az SZDSZ is kapott akkor tőled .... :) Még báránybőrbe volt bújva az a farkas.

panelburzsuj 2011.03.02. 21:27:18

@a-kis-herceg:

Pedig ez pontosan a polgárosodás vonala. Csak valamivel következetesebben, mint ahogy te hajlítgatod.

6.Lenin 2011.03.02. 21:28:37

@aszekelyek:

Szia! Politikusok logjait nem olvasom, bukottakét meg végképpen. Ferenc testvér eddig sem izgatott túlságosan, arcára van írva a sorsa. A jól fizetett díszpintyek sem nagyon. Azt látni, be vannak tojva, vége a jólétnek. Ezért nagy a hörgés.
Sok még az alvó Pelikán et. Várják a kérést.

Tetszett viszont Ungvári reggel, valamelyik tv-n...

Ezek mind, elhivatottságból, önként, saját meggyőződésből, PÉNZÉRT vállalták. Tökéletes jellemzése ennek a rétegnek, azoknak is, akik nem ügynökként, más beosztásban, elvből és pénzért harcoltak az "eszméért", a demokráciáért.

Mind kiváló , valami.
Amennyiben véletlenül volt köztük, aki nem, egyikért sem, csak úgy, attól bocs, de akkor meg nem értem, mit keresett köztük.

2011.03.02. 21:28:51

A 300-át, moderáltak???? (Tudom, nem).

Szóval polgár(elv)társak, hol a program? Hát, elfújta a Széll...:)))

Nagyon jó kis nevet találtak hozzá. Miért nem Wekerle Géza??? (Ráadásul a fiát még volt módom ösmerni)

aszekelyek 2011.03.02. 21:29:41

@Szun vu kung: Kiemelkedő képességű? Csak nem feri?:DDDDD

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:31:46

@vinczej: ezt a választásokon már az ország reális 2/3-a (aki nem fidesre szavazott) már tudta... a program hiánya és a kamu duma feltűnt nekik... lásd kétfarkú...

apropo láttad hogy a hírcsárda (Mogács) honlapról blogra költözött? ;)

2011.03.02. 21:31:57

@Letícia: Wekerle Sándor fia volt.

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:33:24

@panelburzsuj: jaa akkor félreértesz. a bűn az bűn... a polgár nem bűnzik...

porfelhő 2011.03.02. 21:35:40

@a-kis-herceg:
Aha.:) Védik a nyugdijat, meg a nyugdijasok pénzét. Mert az eddig eltőzsdézték. mondta OV.
Kétség nem lehet, hogy most már biztonságban van.
:)

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:36:12

@Letícia: A Wekerle hosszú, a Veress meg nem egyezett bele, hogy róla nevezzék el.

aszekelyek 2011.03.02. 21:36:43

@6.Lenin: Egy fajta intelligencia, a skrupulus mentes, az vitte őket közéjük. Az él túl, aki gyorsan alkalmazkodik. :DDD

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:37:13

@porfelhő: egyébként logikus.

nyugdíjasok ingyen utaznak, tehát MÁVot konszolidálják a nyugdíjkasszából...

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:37:58

@Letícia: viktor először a Rózsa Sándor Terv nevet javasolta, de lebeszélték...

aszekelyek 2011.03.02. 21:38:22

@ulrike: HA a hazudós bunkóra gondolsz, aki pénzügymini volt, ő egy s-sel írja a nevét.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:39:33

@a-kis-herceg: Szóval nem eltőzsdézik, hanem elmávozzák. Az jobb?

6.Lenin 2011.03.02. 21:40:38

@panelburzsuj:

Kened a szart rendesen, ki ne felejts valakit.

Szemét a hóhér is meg az áldozat is, hagyta magát a nyomorult legyilkolászni, megnyomorítani. Aki nem képes a másikat kirabolni, az megérdemli a sorsát, dögöljön meg. Rossz helyre született, ráadásul ezt nem hajlandó megérteni. Neki ez van megírva. Ez a mi demokráciánk.

A polgár meg szemérmesen behunyta a szemét, seggnyalás közben. Nehogy megsértse 1 keményebb szarcsimbók.

Nagyon jól látod.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:40:55

@aszekelyek: Nem, én Dálnoki Veressre gondoltam.
Na most ehhez mit szólsz?

aszekelyek 2011.03.02. 21:41:09

@hoplita: Eszerint kedves vitapartner hajléktalan és oda járt elvégezni :)

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:41:38

@ulrike: nyugi. a CBA nevű adóhivatal egység visszaszedi tőlük a csirkefarháton

aszekelyek 2011.03.02. 21:42:55

@ulrike: Őz meg már nem kérdezhették meg, hogy ne engedje. Ezt szólom hozzá. Képzeld el, tudom, ki volt.

panelburzsuj 2011.03.02. 21:45:06

@a-kis-herceg:

Ne degradáljuk a "bűn" fogalmát.

Tömeges potyázási vágy. Sokkal jobban leírja azt a "sajátjaival" elnéző, a körön kívüliekkel viszont annál gyanakvóbb és ellenségesebb közhangulatot, amely Magyarországot uralja.

Egy álaten át büszke vagy, hogy hányszor nem lukasztottál a vilamoson, és egy életen át tele szájjal szidod a mindenkori tolvaj politikusokat.

Történelmi ív, amely a kádári konszolidációtól a fideszi neazemberekkelfizetteségmegig ível. Hogy hol ér majd bele a vége megint a 6.lenini szarba, az a közeljövő legnagyobb talánya. Potyamagyarország felszámolását eddig minden kormányzat sikerrel továbbpasszolta az utódaira. ("Utánam az özönvíz"-projektek hosszú sora.)

2011.03.02. 21:45:07

@ulrike: pedig a kisöreg egy tündéri volt és az apja egy jó nevű pénzügyminiszter volt. Nagyon jó ízlése volt a családnak, ez közelről tudom!:D!:D

@a-kis-herceg: :D Ja, Széll megfújja Rózsa kalapját is...:D Széllnek indult, de Rózsa lett belőle...:)

porfelhő 2011.03.02. 21:46:24

Gaskó: Ez a kormány se különb elődeinél - óriási tüntetés lesz"

Gaskó István szerint a Széll Kálmán-tervben megfogalmazott intézkedések semmiben nem különböznek az előző kormányok megszorításaitól."

atv.hu/cikk/20110302_jam_gasko_es_toth

Amint beszámoltunk róla, a magyar szakszervezetek európai társszervezetekkel együtt április 9-ére demonstrációt hirdettek.
Azért tüntetnek, hogy ne legyenek a törvénykezésben olyan változások, melyek hátrányosan érintik a munkavállalókat."

Mi?van? nem hatalmas a siker?
:)

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:48:02

@aszekelyek: Nem feltéteteleztem rólad, hogy nem tudod, csak hasba akartalak akasztani, mert szeretem, mikor elkapod a lényeget. De azt sem feltételeztem, hogy nem kapod el. Fáradt vagy ma (is)?

panelburzsuj 2011.03.02. 21:49:13

@6.Lenin:

Ha nem érted, az a te bajod.

török gábor 2011.03.02. 21:50:02

@bóra77: sztem minden idők egyik legérdekesebb Tétje volt.

panelburzsuj 2011.03.02. 21:52:15

@Letícia:

"elfújta a Széll"

Csak szólok, hogy Szimba valami nagyon csúnyát ígért annak, aki idáig fog süllyedni a poénkodásban ... :)

2011.03.02. 21:54:37

@bóra77: Mert?

@panelburzsuj: akkor megkaphatom a magamét. Állok elébe:

Óriás: Az egyikben ott (hivatalos videoklip)
www.youtube.com/watch?v=lKBDx-eqBsg

:D

porfelhő 2011.03.02. 21:54:51

@a-kis-herceg:
Aha.:) a kormány munkájában, politikájában minden logikus, csak érteni kell.
:)

ulrike (törölt) 2011.03.02. 21:55:22

@a-kis-herceg: A nép már csak ilyen, mit ad neki Pártunk és Kormányunk, azt ő felelőtlenül ellidlizi, elcébéázza, elteszkózza.

a-kis-herceg 2011.03.02. 21:57:54

@ulrike: nagy különbség van a felsoroltak között

mind beszedi az adót. de a cba az nem adja tovább az államnak (az úgyis visszaadná) ezzel kétszeres tranzakciós kltséget lehet megspórolni...

szigorúan az adózók védelme érdekében...

ulrike (törölt) 2011.03.02. 22:00:41

@a-kis-herceg: A cbá miért nem? Nem értem. Nem adózik, a többi meg igen?

2011.03.02. 22:01:48

MR2 Akusztik Turbo - Lámpagyár (P.Mobil)
www.youtube.com/watch?v=FoYONiSzi0o

Asszem a passzivításba vonulok, és én leszek a nótafa..ááááá, egyáltalán nem leszek áthallásos, bár ezt épp emlegették a tegnapi index kommentben a Széll program bejelentéséről, hogy aszondja:

"Mesés lesz
márc. 1. 10:55 Király András

Gyülekezik a közönség Matolcsy György és Navracsics Tibor nagy bejelentésére, operatőr kollégánk eddig Csukás István meseírót, Balázs Péter színházigazgatót és Bayer Zsolt bayerzsoltot szúrta ki a tömegből. A hangulatot a Csík zenekar lemezével alapozzák, most éppen Török Gábor és az áthallások rajongóinak nagy örömére a "Most múlik pontosan" szól."

Most agyaltam, hogy azért mert Török Gábor áthallásos, vagy TG és áthallásos?:D

porfelhő 2011.03.02. 22:05:21

Gyurcsány: Orbánék hazudtak reggel, délben és este

Orbán problémák helyett szavakkal küzd. Újmagyar szótárából törölni kívánja a reform és a megszorítás szavakat. Látszólag jó oka van rá.
Az e szavak mögött rejlő politika volt a Fidesz ellenfele az elmúlt nyolc évben.
Most, amikor lassan ráébrednek, hogy kormányozni kellene, ha úgy tetszik, elkerülhetetlenek a reformok és a kiigazítás, nyelvújítóként lépnek fel: Magyarország megújításáról beszélnek - elemzi a helyzetet Gyurcsány Ferenc"

zipp.hu/belfold/2011/03/02/gyurcsany_orbanek_hazudtak_reggel_delben_es_este

hm. jó.:)

6.Lenin 2011.03.02. 22:08:24

@panelburzsuj:

"Hogy hol ér majd bele a vége megint a 6.lenini szarba, az a közeljövő legnagyobb talánya."

Nagyon gyengék az érveid, ha ezt egyáltalán annak lehetne nevezni. Gyere már elő a titokkal, oszd meg velünk, hogyan lehet generációkon keresztül megnyomorított, kifosztott rétegeket 1-2 hónap alatt kiemelni a szarból, ahová a művelt kiválasztottak lenyomták, aztán undorodva a saját szaruktól finnyásan megállapítják, pfujj, ezek ilyenek, ezek akarnának valamit?

"Potyamagyarország felszámolását eddig minden kormányzat sikerrel továbbpasszolta az utódaira. ("Utánam az özönvíz"-projektek hosszú sora.) "

Hány nap alatt tudnád ezt megváltoztatni? Hogyan? Ezt áruld már el! Nyavalygáshoz nem kell tudomány, az a legkönnyebb.

Persze megmondani a megoldást, netán tenni is érte, az macerás!
a másikat lenézni, cikizni, az igen, az férfimunka.
Nagy lópisztolyt, barátom.
Ez kicsinyes hőbörgés, a lúzerek fegyvere.
Nekem nem sikerült semmi, nehogy másnak sikerüljön.

Magyarul: dögöljön meg a szomszéd tehene is. Gondolom ismerős.

Cáfolj, ne alázz, azt kinevetem. Régebben még voltak érveid, vagy rosszul emlékszem? Nem örülnék, ha így lenne.

jjulie 2011.03.02. 22:10:37

@6.Lenin:

te egy rossz vicc vagy, minek érvelni ellened

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:11:12

@ulrike: :) bingó... te külföldről most jöttél haza?

a lézerblokkoló nem csak a lézerjani ellen lenne jó, a lézertesók is vannak...

aszekelyek 2011.03.02. 22:11:51

@ulrike: MA nagyon fáradt vagyok, lányom szerint sápadt is és fáj a fejem. Legyen egy kis örömötök:) voltam jobban már. Két műszak már megvisel. @porfelhő: Mondja ezt a aki az öszödi beszédét elneveztette "igazságbeszédnek" a törvénytelen rendőri fellépést meg szakmai hibának. Mindegy minek híja, akkor is miatta van, hogy ennyi ezer milliárdot kell az adózóknak fizetniük. Még mindig inkább undorítós alak, mint szánalmas de az is.

porfelhő 2011.03.02. 22:14:23

Itt van Lázár új luxusautója. tizenhat-millióért

Egy ezüst színű Audi A6-os autóval járt az elmúlt napokban Lázár János, miután leadta azt az S8-as Audit, ami miatt sok kritika érte.

Az új autót a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerint csak bérli Lázár, mert még nem volt ideje vásárlásra.

Az Egyenlítő blog, mely az előző "autós ügyet" megszellőztette, csak azzal kommentálta az esetet: "A tegnap bejelentett durva megszorítások fényében hihetetlen nagyra értékeljük Lázár János "önkéntes" szerénységét."

www.168ora.hu/itthon/itt-van-lazar-uj-autoja-16-millios-71204.html

Nem is értem?! Lehet, hogy ez is a Széll K. Terv része, csak elfelejtették bejelenteni?

:)

aszekelyek 2011.03.02. 22:14:30

@porfelhő: Gondolom a folytatásban magát dicsőíti. El nem olvasom végig mert 200 lesz a vérnyomásom, annyit meg nem ér ez az alak és a sleppje.

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:15:55

@ulrike: azok a lézerek szekértolók

ulrike (törölt) 2011.03.02. 22:17:09

@aszekelyek: Túl sok rossz indulatot tételezel fel. Javulást!

porfelhő 2011.03.02. 22:20:24

@aszekelyek:
Ne is olvasd el. Nehogy már e miatt legyen 200 a vérnyomásod! Nagyon nagy kár lenne.
Az én vérnyomásom meg a Lázár J. tizenhat-millás luxusautójától megy fel. inkább, mint a Gyurcsánytól.
Van ilyen.

aszekelyek 2011.03.02. 22:20:54

@porfelhő: Ki számára nem volt világos, hogy az egyik oka a nyugdíjrendszer? Sose szedtek be annyit, amennyit kifizettek.Ez is bonyolult? Kinek? Nem képesek azt írni a 168 órában címnek, hogy ezt bérli a JAni? A cím egészen mást jelent. Azt sugallja, a szegényeknek zsebből vett 16 milkáért. No de azt meg nem biggyesztik oda, aki zsebből vett csak még ki is lopta előtte a szegények szemét. Állami vagyonát. Ez a 168 óra sztájl.

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:23:37

@aszekelyek: FRONT van... a fides a államadósság ellen harcol.

nem mondom, hogy szedjél rá gyógyszert... inkább ne... csak rosszabb lenne tőle...

aszekelyek 2011.03.02. 22:23:41

@hoplita: Ők küldték oda azokat, hogy szarozzák már be azt a helyszínt... Már akik olyasmit csináltak oda, őket küldhették. Azéárt olyan jól informált. :) @porfelhő: Valóban. Az az ország legnagyobb problémája, milyen autót bérel magának a JAni. Rengeted eszed van, gratulálok.

panelburzsuj 2011.03.02. 22:24:56

@6.Lenin:

Ezt kormányzatok nem tudják megváltoztani. Te tudod megváltoztatni, és pontosan úgy, hogy nem a mindenkori kormányzat (és mindenkori udvari okostolyásaik) kottája szerint rakosgatod magadban az embereket ide meg oda, hanem saját mércéd szerint. Föltéve persze, hogy az a saját mérce nem arra van kihegyezve, hogy jó ember az, aki veled jót tesz, szar ember meg az, aki neked keresztbetesz. Hanem ha ennél valamivel "közhasznúbb" mércéket vagy képes következetesen használni.

Nem vagy te olyan hülye, mint amilyennek teszed magad. Csak valimiért nehezedre esik önmagad hülyeségeit nem a végsőkig babusgatni.

6.Lenin 2011.03.02. 22:25:33

@panelburzsuj:

"Potyamagyarország felszámolását eddig minden kormányzat sikerrel továbbpasszolta az utódaira. ("Utánam az özönvíz"-projektek hosszú sora.) "

Most a Fidesz utána nézne rokkantnyugdíjas kamunak. Nyílt titok, nagyon sok esetben ez csak pénz kérdése volt, iparszerűen űzték. Meg lehetne szakítani a láncot.

Erre, a mocskos Fidesz becsapta a kisnyugdíjasokat, kifosztaná őket.

Korkedvezményes nyugdíj detto

Sorolhatnám tovább. Mi a reakció?

Óriási megszorításokat akar a Fidesz, mindenkit meg akarnak nyomorítani.

Kiket is panel, a potyázókat? Ja, hogy ezt most ők akarják, mert az előzőek nem tudták, mert fontosabb volt a hatalom?

Tudod te, hogy mit is akarsz egyáltalán?
Gondolom, csak kötözködni, de az nem művészet.

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:25:43

@aszekelyek: értjük értjük...

megvédik a nyugdíjrendszert... a nyugdíjasoktól.

egyik tanszéki munkatárs is mindig mondta: "egész jó hely lenne az egyetem, ha nem zargatnák a hallgatók folyamatosan"

porfelhő 2011.03.02. 22:27:21

@aszekelyek:
Ne zavarjon. Neked sincs több eszed. Megnyugtatlak.

2011.03.02. 22:27:43

@porfelhő: amikor megláttam először ezt a pasit, azt gondoltam róla, a hiúsága fogja a vesztét okozni...ez kb. 5 évvel ezelőtt volt...Megyek boszinak.

:)

aszekelyek 2011.03.02. 22:27:51

@ulrike: Akinek nem inge... egyedül te kívántál javulást:)@a-kis-herceg: Gyógyszergyártók zsebét tömjem? Nem. Házi szilva és kiadós alvás.:)

aszekelyek 2011.03.02. 22:30:47

@porfelhő: Nem is zavar, meg nyugtalan se vagyok tőle, hogy neked ez a releváns. Kár azért.Mondták a szadisták, joga van mindenkinek hülyének lenni. A Lázár meg cinikus, ahaaaa....

aszekelyek 2011.03.02. 22:32:22

@a-kis-herceg: Nekem is volt tanárom, akit nagyon zavartak a hallgatói. De a széke az nem zavarta:)

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:34:14

@aszekelyek: a gyógyszerekkel másra céloztam. az árakra... vérnyomást emeli mind, elég ránézni az árlistára... (majd)

a-kis-herceg 2011.03.02. 22:34:49

@aszekelyek: ja mer a gyógyszerárakat is megvédi a kormány...

jjulie 2011.03.02. 22:35:20

@aszekelyek:

nem azért fáj az agyad, mert hosszú idő után gondolkodásra akartad használni?

birkaagy nem arra való

porfelhő 2011.03.02. 22:36:26

@aszekelyek:
Hagyjál már engem békén a fideszes elfogultságoddal, meg a Lázár szövegeddel együtt.
Mikor kértelek, hogy irogass itt minden este nekem! áruld már el.

aszekelyek 2011.03.02. 22:39:33

@a-kis-herceg: NE mondd! A gyógyszerkassza rendben volt, még a mengelica rakta rendbe, neeem? IStenien voltak a z árak is letárgyalva. Hát akkor meg mi a gondod az árakkal? VAgy nem is igaz, hogy rendben volt?Anyósom súlyos oszteoporózisára egy fillér támogatás nincs a gyógyszerére.Meg még sorolhatnám. Életfontosságú szívgyógyszerek., meg még sok más. Az emberek betelefonálnak már évek őta a hírtv-be és sorolják.... :) annyira de annyira rendben volt. Meg az, hogy nem is adtak egymásnak a kórházak, hanem kuka. Az volt a nagy tehetségűek legjobb dobása. A saját válluk veregetése mellett....NA de agazorbán, aszonta, hogy erre már ne tessék még mást is rávágni...

aszekelyek 2011.03.02. 22:42:26

@porfelhő: Itt szabadon lehet hozzászólni. Ezt bele kell kalkulálni a propagandád visszhangjába blogcenzorkám!

aszekelyek 2011.03.02. 22:44:25

@jjulie: Te gondolom sosem próbáltad a tiédet arra használni. Nem is fáj a fejed. Ahol a zseton, ott nem gondolkozol, oszt jónapot!

6.Lenin 2011.03.02. 22:44:53

@panelburzsuj:

Ok, panel, így tényleg elbeszélünk egymás mellett. Határozzunk meg pontokat, rögzítsük, aztán járjuk körbe.

Már ezerszer leírtam, felőlem Gyurcsány, de akár Rákosi is megcsinálhatta volna, ez tényleg nem érdekel, engem mindig a saját munkám érdekelt valójában. Csak annyiban érdekeltek a politikusok, könnyítik, vagy nehezítik a munkámat.

a munkámban az volt az érdekem, mindenki a lehető leggazdagabb legyen, mert akkor nekem is jobb lesz. Nem kifosztani akartam az embereket.

Nekem nem kedvencem a Fidesz, vannak, mint minden pártban, náluk is hülyék. Én emlékszem, az első kormányzásukra, jobban, szabadabban éltek az emberek, mert én is. Mindig vannak olyanok akiknek rosszabb az a rendszer, most is vannak, akik túllőnek a célon, de ez rajtunk múlik , de kell tudni különbséget tenni egyéni is közösségi érdek között.
Én benne vagyok 1 értelmes vitában, ütköztessük az elképzeléseinket.

Könyörgöm, írd már le, hogyan képzeled te, vagy azok, akiket te szeretnél látni a kormánynál, csak lépjünk már túl az egymás megalázásának az értelmetlenségén.
Az értelmetlen lenne, szerintem, tök mindegy mi lesz az országgal, csak bukjon már meg a Fidesz, mert utálom őket.

Ennél valami ütősebbet várok tőled.

ulrike (törölt) 2011.03.02. 22:45:51

@a-kis-herceg: Szerintem nem minden védelmi feladatot aRogánra kéne tó'ni. Szt tiszteket kéne a gyógyszergyárokhoz meg a bankokhoz meg a multikhoz (is) beejtőernyőzni.

aszekelyek 2011.03.02. 22:45:58

Majd jövök, ha értelmes emberekkel lehet érdemben társalogni. Nektek jó acsarkodást.!

panelburzsuj 2011.03.02. 22:50:36

@6.Lenin:

Egyet próbálj meg előszedni: hol és mikor szidtam én a Fideszt akár a rokkantnyugdíjas-felülvizsgálatokért, akár a korkedvezmények szűkítéséért, akár bármi más olyan tervezett lépésért, ami a méltányosabb közteherviselés felé mutat? (Azaz: ha tényleg a potyázókat fogják kiszűrni.)

porfelhő 2011.03.02. 22:56:44

@aszekelyek:
Jaj! Igazán kedves vagy. Még kiderül, hogy Te vagy itt az egyedüli értelmes ember.
hm. ez jó.

ssi 2011.03.02. 22:57:02

@ulrike: :-)) O.P. új világ, új szerep - itt az idő: a higgadt, korrekt, racionális szakember - követhető, még ragadós is lehet

@Letícia: bocsi, ha már úton vagy :-)) csak egy apró gondolat: minél inkább közvetlenül emberi sorsokat érintő az intézkedés, annál inkább kellene humánusabbnak lenni a kommunikációnak

@a-kis-herceg: mivel T.G. posztjaihoz utólag is lehet írni, lehetne egy poszt - pl. Szembesítés az utókornak ... no comment -, amelyikben a kommentek kizárólag már elhangzott szövegek, ill. megtörtént események lennének a párhuzamokról, meg a kettős beszédekről kronologikus sorrendben ... tekintélyes gyűjtemény lehetne, akár könyv is majd
pl.
2002. Medgyessy 50% béremelése jelentős költségvetési hiányt okozva
2010. O.V. 1-kulcsos SZJÁ-ja jelentős költségvetési hiányt okozva
pl.
O.V. mit mondott ellenzékben az alkotmányról, az AB-ről, a manyupról, KT-ről stb. ... és hatalmon mit tett
s ugyan így a szociknál is

lüke 2011.03.02. 23:03:10

@aszekelyek:
drágám, jaj de buta vagy

6.Lenin 2011.03.02. 23:07:19

@panelburzsuj:

Ok, kihámozom a sorok közül, vagy elismerem, félreértettelek.
Az utóbbit sem szégyellném beismerni.

Majd jól bemártalak, tulajdonképpen nagyobb fideszes vagy, mint ......., mert én nem.

Jó éjt!
Mindenkinek.

jjulie 2011.03.02. 23:09:09

@lüke:

megjártad nünbergben?

panelburzsuj 2011.03.02. 23:13:34

@6.Lenin:

Elég világosan elmondtam, hogy az "általános Fidesz-utálatom" leginkább annak szól, hogy ugyanabból a nihilista-cinikus fészekaljból származnak, mint a gyűlölt ellenlábasaik (azaz pontosan ugyanúgy kutyába vesznek minden közérdeket, tartós értéket, "lelkiismereti döntést"), csak a tejébe mindezt még le is öntik egy nemzeti-keresztény mázzal.

Azaz: legjobb úton vannak afelé, hogy a "nyolcévesek" által "elhasznált" fogalmak (pl: piac, verseny, szolidaritás) után a maradék bizalmat is fölzabálják rövidtávú önös érdekeik miatt.

porfelhő 2011.03.02. 23:16:12

Tiltakozik a szakszervezet: Borzalmas az Orbán csomag"

A rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők megdöbbenéssel értesültek a törvényes jogosultságaik egyoldalú megcsonkításának híréről.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy a reformcsomagnak nevezett, legújabb megszorító intézkedések során kilátásba helyezték a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségének megszüntetését."

www.168ora.hu/itthon/tiltakozik-a-szakszervezet-borzalmas-az-orban-csomag-71213.html

hm. nincs siker?
:)

6.Lenin 2011.03.02. 23:21:32

@panelburzsuj:

Figyusz panel, most behúztál a csőbe, el kellene olvasnom újra, amit eddig írtál.
Egyezzünk meg, csak mostantól foglak figyelni, inkább mindent visszavonok, ami eddig volt. Átolvasni 1 csomó hsz-t tőled, inkább alázz, üss meg.
Holnaptól meg figyelek, jó lesz így?
Lécci, könyörülj. Könnyen ígérgetős vagyok.

John C. Arvay 2011.03.02. 23:22:20

Két dolog jutott eszembe, bár egyik sem tartozik szorosan ide (de a kommenteket olvasva ezzel nem vagyok egyedül):

- Horn Gyula Cölöpök c. könyve (csak a cím miatt).

A másik gondolatot a poszt utolsó mondata - "Egy ilyen végeredmény az illúziók elvesztését is megérné" - juttatta eszembe, melyet egy korábbi poszt kommentjei közé (tavaly, a májusi választások környékén) írtam itt, e blogon):

"Idealista vagyok, de ezt vállalom."

És íme kiderül: lám-lám, mégsem vagyok egyedül?

Csak annyi különbséggel, hogy én ezt tudatosan vállaltam föl, de Gábor, vajon komolyan elképzelhetőnek tartod, hogy valaha is megvalósul egy olyan helyzet, amikor a politikus/választó az értelem érdekében félretesz minden addigi attitűdöt?

Mivel vállaltan idealista vagyok, reménykedem, hogy egyszer, valamikor lesz ilyen.

De azért mindketten tudjuk ugye, hogy ez csak utópia?

Sajnos.

porfelhő 2011.03.02. 23:24:35

oppá" lemaradt"

A Széll Kálmán Tervben nyilvánosságra hozott - a szolgálati viszonyban álló munkavállalók életét súlyosan befolyásoló döntések - előzetes egyeztetése ismételten elmaradt, pedig erre a tárca vezetőitől korábban ígérteket kaptak.
A BRDSZ ezért tiltakozását fejezi ki a társadalmi párbeszéd teljes kizárása, a belügyi ágazatban működő érdekegyeztető fórumok semmibe vétele, negligálása miatt.

A BRDSZ ezúton is felszólítja a Kormányt, hogy azonnal hívja össze a Rendvédelmi Érdekegyeztető Fórum soron kívüli ülését!"

Hm. ez jó.
A Török G. már ezt is rég megirta. "a kommunikáció látványos hiánya". mondom én ...
:)

6.Lenin 2011.03.02. 23:27:50

@panelburzsuj:

Ok!Ok!
Biztosan elmondtad 100x, csak eddig nem figyeltem, holnaptól már jobban. azt azért nem mondom, ebben mindenben, éccaka még átrágom, de első ránézésre, valami mocorog, mintha...

jjulie 2011.03.02. 23:34:21

na végre, messi, 1:0

panelburzsuj 2011.03.02. 23:39:20

@6.Lenin:

Ezért érdemes sokat írni. :)

jjulie 2011.03.02. 23:40:52

@porfelhő:

igen, fontos, jó az ellenfél

porfelhő 2011.03.02. 23:43:53

@jjulie:
Szurkoljak Neked, meg a csapatodnak? vagy inkább ne?
:)

porfelhő 2011.03.02. 23:54:13

@jjulie:
Örülök neki. Ők legalább nyertek.

porfelhő 2011.03.03. 00:09:23

@jjulie:
Én is szeretnék nyerni.

porfelhő 2011.03.03. 00:20:11

@jjulie:
Miért nem válaszolsz.?

Jó éjt!

a-kis-herceg 2011.03.03. 00:35:19

@ökörpöröly: ***

nagyon jót mond. elvileg. nem értem miért vagyunk még is ilyen távol ettől...

a bolonyait is nagyon tudja... igaza van. döbbenet.

miért nem Ő a miniszter? nem volt kedve nyalni?

vagy jobban szeretik az oligarchák a "költekezéssel" operáló matolcsit?

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03. 01:39:22

@a-kis-herceg: A nagy pöröly Chikánt idézett? Talán ő is ivott? Egyébként ébren van még valaki?

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03. 01:56:29

@a-kis-herceg: Te mindig éber vagy hercege g úr. Gyanúsan éber ;)

a-kis-herceg 2011.03.03. 01:56:48

@Laikus érdeklődő: ha unatkozol akkor nézd meg ezt. teljesen ON

"...ha a kormánypárt arról informálta volna a híveit a kampányban, hogy szűk egy évvel a kormányváltás után az infláció nagyobb, a foglalkoztatás kisebb, a nyugdíjrendszer kiszámíthatatlanabb, a reálbér alacsonyabb, a benzinár pedig sokkolóan magasabb lesz a kormányváltás előttinél, aligha gereblyézte volna össze a kétharmadot."

nol.hu/lap/allaspont/20110303-mindentudok#

a-kis-herceg 2011.03.03. 01:57:59

@Laikus érdeklődő: vigyázok a nertársak TG klubban hagyott értékeire

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.03. 02:29:20

@a-kis-herceg: Elolvastam. A kiemelésed önkényes a cikk pedig egy szót se szól arról, hogy ha nem így akkor hogyan másképp.

A baráti köröm többsége hasonló hülyeségekkel bombáz (ott én vagyok a hülye fideszes, pedig nem) és nehéz megértetni velük, hogy ők ugyanúgy fekete-fehérben látják a világot mint a mindenértazsidókomcsilibsikahibáask-típusú zombik. Én is úgy érzem, hogy sok dolgot lehetne/lehetett volna jobban csinálni, de összességében azt gondolom, hogy jobban azzal, hogy leváltottuk az előző kormányt.

Te úgyis ed az idézeteket, ezért megpróbálok egyet fejből:
"Néhány növény virágzáskor olyan erős szagot áraszt, hogy pár lépést hátra kell lépnünk, hogy igazából érezzük az illatát"

golb 2011.03.03. 07:18:39

@Letícia: Mármint ugye Wekerle Sándorra gondoltál? Az az igazság hogy szerintem sok mindenben volna mit tanulni tőle szerintem bármelyik jelenlegi politikusnak...

nyünyüge 2011.03.03. 07:29:56

Pártjaink és kormányaink áldásos tevékenységével sikerült szembeállítani a munkanélkülit a még munkával rendelkezővel, a rokkantat a még egészségessel. Korábban a társadalmi szolidaritás most meg a nemzeti együttműködés jegyében.

Gratulálok.

"Kiderült, a magyarok .....62 százaléka szerint a rokkantnyugdíjasok nagy része nem jogosan veszi igénybe a szolgáltatást."

Azt nem kérdezte meg a Nézőpont ugyanebben a felmérésben, hogy hány százalék esélye van ennek a sok "csalónak" más megoldásra?

index.hu/belfold/2011/03/02/a_magyarok_nagy_resze_csalonak_tartja_a_rokkantnyugdijasokat/

bóra77 2011.03.03. 08:43:32

@török gábor: ha Te mondod, újra meg fogom nézni, mert a közepénél elvesztettem a fonalat, és csak a végére kapcsolódtam be újra. (Mindenestre úgy tűnt, hogy KF-et próbálták osztogatni, ő meg próbálta visszaverni a "támadásokat.")

@Letícia: azzal kezdődött a műsor, hogy a Széll Kálmán Terv Bauer T. szerint egyértelműen megszorítás. Kumin pedig azzal próbált védekezni, hogy szerinte nem az, miért ne lehetne strukturális átalakításnak nevezni a programot. Kumin kvázi felpuposított háttal érvelgetett végig (khm, mint a Fidesz magyar hangja).

sárkányfő 2011.03.03. 09:09:53

"Parragh szerint a fiatalok egy része nem akar közismereti tárgyakkal foglalkozni, például történelem helyett inkább azt szeretné megtanulni, hogyan kell a téglákat egymásra pakolni, mert kőműves akar lenni."

www.fn.hu/belfold/20110303/parragh_mi_javasoltuk_tankotelezettseg/

panelburzsuj 2011.03.03. 09:18:14

@nyünyüge:

Megtanulták TG leckéjét: nem az ésszerűség, hanem a népszerűség legitimál.

The Show Must Go On

www.youtube.com/watch?v=FphuBPNYcWo

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.03. 09:26:27

@sárkányfő:

A tankötelezettség 15 éves korra leszállítása valami Bangladesi ötlet.

Azt jelenti, hogy az állam nem taníttatja a fiatalságot.

Orbániában - a 8 osztályos végzettség a cél.

A többiért fizetni kell, vagy külföldre vinni a gyereket.
Ez aztán a nemzet fölemelkedése, baszod.

porfelhő 2011.03.03. 09:29:17

A tikos Orbán- csomag Matolcsy utolsó esélye
Létezik a Széll Kálmán tervnél egy jóval részletesebb reformprogram. "

180 oldalas részletes program, amit már- részben -kiküldtek a londoni befektetőházaknak is.

A névtelen forrás azt mondta: „a reformcsomag a miniszterelnök asztalán van, igaz, különböző forgatókönyvek vannak, lehet választani”

www.hir24.hu/belfold/225012/a-titkos-orban-csomag-matolcsy-utolso-eselye.html

A Népszabadság tényként ír arról, hogy Matolcsy Györgynek „ez az utolsó dobása”. Ha a Széll Kálmán Terv nem hoz eredményt, Orbán meneszti."

hm. "Orbán V. kiskanállal adagolja a feketelevest".
nekem ez jutott eszembe - hirtelen-.
:)

sárkányfő 2011.03.03. 09:32:10

@simonmondja.:
simon, simon, valld be de őszintén, ugyan melyikünk nem szeretett volna gyerekkorában kőműves lenni?! :)

én, megvallom, mindig erről álmodtam. szüleim folyton játékokat vettek, kisautókkal terrorizáltak, hiába sírtam a téglák után. ahogy nagyobb lettem, kiszöktem az iskolából, hogy téglákat pakolhassak. kit érdekel a történelem, ha téglázni is lehet, nemigaz? minden zsebbpénzemet kőműves-szerszámora vertem el, és boldog önkívűletben csak pakoltam a téglákat, pakoltam, pakoltam, pakoltam, pakoltam...

be szép is volt :)

porfelhő 2011.03.03. 09:34:55

Egy kicsit hosszu igy a bemásolt cikk, de nem tudom kihagyni.:)

"Nyáron, az intézkedések megvalósítása kezdetén várhatóan lejár Réthelyi ideje is.

A reformprogram főkoordinátora Navracsics Tibor, a lap forrása szerint a miniszterelnök stratégiai szinten „száll be” a reformprogram kommunikációjába, és szimbolikus, rendszerszerű nyilatkozatokat tesz. "

hm. ezek szerint a Széll K. Terv bejelentésekor is ezért ült a kormányfő az első sorban, és ott hallgatta amint a két jobbkeze " bemutatja a "csodaváró gazdaságpolitikai tervcsomagot".
:))

nyünyüge 2011.03.03. 09:37:20

@a-kis-herceg:
"Értékmegőrzést bizonytalan időre vállalok" - jeligére :).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.03. 09:38:58

@sárkányfő:

Ember, ha ezt meg meri csinálni Orbán Viktor, és az agyhalott csapata,
akkor tényleg szarrá veri Magyarországot.

Mire fölébrednek ezek az idióta fidesznyik szülők,

a gyerekeiket adhatják kulimunkára vagy cselédnek, mert 8 általánossal a XXI. században már csak lapátolni és fölmosni lehet.

Baszki, egy egész korosztályt lehúz a klotyón ez a debil.

cambridge.on 2011.03.03. 09:39:13

@nyünyüge: Úgy érted az egészségest a rokkantakkal.
Azért árnyaltabb a kép, annál mint ahogy lefested.
A csalók kiszűrése, a többség igazságérzetével találkozik.
Egyébként túlzónak tartom a 700 000-es számukat.
A csak számokat ismerők idesorolják azokat is akik az ingyenes parkolás miatt "váltották ki" az igazolványt.
Átestek a ló másik oldalára, jó magyar szokás szerint.
A jelenlegi eljárást ismerve, ahogy a rokkant besorolás elbírálása folyik, egyszerűbb lett volna betiltani a rokkantságot Mo-n, mint a dohányzást.
Ezután nem léteznek rokkantak...

Kihagytad a felsorolásból a munkavállalókat és a munkáltatókat, lásd Hankook.
Összefoglalva, oszd meg és uralkodj elv tökéletes(?) alkalmazása.

aszekelyek 2011.03.03. 09:40:08

@török gábor: Kedves Gábopr! Ideidéznék egy musical magyar fordításában szerplő két sort. ZSeneális a szövegíró. Szerintem. A téma persze bibliai időkben játszódik:) Ez jutott eszembe az egyre bizalmatlanabb és kiábrándultabb többségről írt mondataidról. " "Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát " Lehet olyan szerinted, hogy senkitől nem vesznek el semmit és mégis megy majd a dolog? A Jó úton? Nem. Ezt pedig a szánalmas kis lények mindig csak akkor nem fogadják kiábrándultsággal és bizlamatlansággal, amikor a szomszédtól veszik el. Akinek úgyis mindig zöldebb a rétje. Esetleg kisebbséghez tartozik vagy nem a szánalmas kis ember pártszimpátiájával azonosan gondolkozik. Gyarlóságok, gyarlóságok. Mindazonáltal erre, hogy ilyen mértékű eltartott , főképp rokkant, nem tartható el hosszabb távon, minden kormány ráébredt egy jó ideje. HAllom egy harmadát gondolják visszavezethetőnek a munka világába a 78o ezer ma ellátottnak. Ez reális számnak tekinthető. A köztudomásúan kamú , rengeteg ál rokkant , akik mezei adóelkerülők és azok, akik foglalkoztathatóak lennének csak eddig ez pocsékul volt szervezve, bonyolítva, kedvezményekkel a munkaadóknak foglalkoztatásuk esetén feltétlenül jó irány. Mind a munkaképes de nem kap állást egyénnek, mind a nyugdíjkasszának jó. Azaz mindannyiunk érdekeit szolgálja. az, hogy a csalók milyen hangosak lesznek, az meg csak a csatazaj. Teljesen természetes és előre kalkulálható. A rendőrökkel kapcsolatban pedig , ekkora hiány mellett rendőrben, és ekkora államadósság mellett konfliktuózus elvárás , hogy nyugdíjaztassák magukat nagyon fiatalon. Tatapasztalatom szerint őrző-védő cégek minimálbéren vagy akörül bejelentett alkalmazottai lennének legtöbbjükből. Ismerek ilyeneket, nem keveset. Ahol nem ők , hanem a foglalkoztatójuk keres rajtuk nem keveset. Jó pár éve megy ez. Olyan helyen voltam 15 évet, ahol közeliek az infoim:) Kis ország ez ahhoz, hogy valami titok maradjon. A rendőrök létszáma olyan alacsony, hogy megengedhetetlen luxus ekkor korkedvezményeket adni. Azt nehezebben nyelik le a z egyes szakmák és társadalmi csoportok, ha a közalkalmazottak, nyugdíjasok után a multik és bankok és telecom cégek után már rájuk is sor kerül, hogy kivegyék a részüket a válság következményeinek ledolgozásából. Egy pedagóhgus akik gyakran bántalmaznak, joggal kérdezheti, hogy ha őt még csak meg se védi a rendőr, akkor miért is mehet ő sokkal előbb nyugdíjba. Ki van téve hatalmas stressznek a pedagógus is. A kórházban dolgozók is. Csendesebb, kevésbé problémás helyeken lehetnek nyugodtan jelenlévő redőrség. Szolgálati lakással. Az biztos, hogy az önkormányzatok ha akarnak tudnak adni nekik. HA Juhásznak három is jutott. Olyan kedvezménnyel ellensúlyoznám például az idő veszteséget. Tapasztalt rendőrök vezetők és tacskónevelők lehetnek nyugodtan. A lakosság ugye meg követeli a rendőrt a kormányon és kell is. Az nem volt állapot ahogy sok évig, rettenetesen hiányos állománnyal működtek.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.03. 09:43:24

@sárkányfő:

Nem lesznek kőművesek, mert ha 15 év a tankötelezettség,
akkor megszűnnek az állami középiskolák, szakiskolák, gimnáziumok , és

minden képzés 15 év felett - fizetős sulikban lesz.

Ki az az állat, aki fizet azért, hogy a gyereke kőműves legyen ?

Még azért se akartak fizetni, hogy egyetemre menjen.

panelburzsuj 2011.03.03. 09:44:49

@sárkányfő: @simonmondja.:

Ha előkerül házi hercegünk, majd megmondja, hogy téglát pakoló vagy rajzot olvasó kümüves iránt van-e nagyobb igény.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.03. 09:49:47

@panelburzsuj: Kurvára egyik sem lesz a gyerekből.

A tankötelezettség nem a gyereket kötelezi,

hanem az államot.

Ha 15 év fölött nem kötelező a gyerkeket képezni az államnak,
akkor
coki szakképzés, meg gimnázium.

Bezár a bazár.

8 osztály és elballaghatsz.

nyünyüge 2011.03.03. 09:54:39

@cambridge.on:

Természetesen ki kell szűrni a csalókat és a csalók természetesen módon irritálják az emberek igazságérzetét.

De eleve csalónak bélyegezni többszázezer embert - hasonlóan ahhoz, ahogyan az eü biztosítással kapcsolatban megtette az egyik előző kormány propagandája (vö: "potyautas", nem normális dolog.

A tényleges, jelenlegi rokkantnyugdíjas számot éppen március 1-én tette közzé az onyf - kevés hatással a politikai propagandagépezetre a és felületes, papagáj ill. másológép módjára működő újságírókra.

"A kormány célkeresztjébe került korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok száma 339 628 fő, ők havonta átlagosan 69 973 forintos ellátásban részesülnek."

www.penzcentrum.hu/cikk/1027260/1/megjottek_a_friss_nyugdijszamok_nem_titok_tobbe_hogy_ki_mennyi_penzt_kapott

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.03. 09:56:00

Pont tegnap láttam egy általam tisztelt, a polgári világot képviselő étteremtulajdonos autóján a mozgássérült matricát. Kissé meglepődtem, mivel azt gondoltam, ilyet csak gátlástalan alakok szereznek be maguknak.

panelburzsuj 2011.03.03. 09:56:02

@simonmondja.:

Az egy másik vetülete az ötletnek. Hogy mire megy gyerek.

Én azt piszkálom, hogy mire megy az állam. Mennyire látja át a törvényhozónak súgó kamarai elnök, hogy mibe érdemes az államnak befektenie a közpénzt. Stadionépítésbe vagy kűművesképzésbe.

nyünyüge 2011.03.03. 09:56:24

@bóra77:
Talán mert egyszer végre beleálltak a konfliktusba és vitázni kezdtek ?

panelburzsuj 2011.03.03. 10:00:14

@Hepci:

Látom, csak ragaszkodsz a mozgássérült és a rokkantnyugdíjas összevulgarizálásához.

Pedig épp akartam kérdezni, hogy a tagolt beszéd képessége vajon polgári érték-e? :)

hoplita 2011.03.03. 10:00:19

@simonmondja.:
Ha nem fogod fel mi a célja ennek, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam.

Jó liberálfaszfejként a helyedben inkább ennek az intézkedésnek a rászistá veszélyeire hegyezném a tollam.

Egy kis vicc...

Tudod miért fél mindenki a kis elsős kalampár alehándrótól...?

????

Mert az apukája a nyolcadikba jár.

Ha megkérhetlek ne szélsőségesezz és ne nácizz le, mert az nekem komoly elismerés.

aszekelyek 2011.03.03. 10:02:04

@porfelhő: A Londoni befektetőházaknak adagolja kisanállal? Szerintem pedig kiderül, melyik a legjobban elfogadható, ha már velük is megegyeztek és akkor a végleges és részletes közzé lesz téve. NA és akkor mi van, ha Matolcsy is csak egy évre vállalta? Levezényli a derekát és szépen kivonul a célkeresztből? Amikor már működtetni kell a dolgot, azt más is meg tudja már tenni. Az előző orbán kormány pénzügyminisztere például...Urambocsá Oszkó? :) Ha bajnai levezényelhette az ő múltjával a z IMF ajánlás szociális , brutális "árát".....? úgy emlékszem, Matolcsy az első Orbán kormány idején se volt négy évre prolongálva. Amikor könnyebb lett elment pihenni. Amikor IMF nélkül is ment már a szekér. HA megegyeznek a londoni befektetőházakkal, melyek többsége jól fogadta a csomagot, ezt is lehet már tudni, akkor a mór megtette kötelességét, a mór megint mehet a tűzvonalból. Matolcsy nem pillarebegtető szépfiú, mint horvátcsabi és mesterházyka , hanem jollie joker. Ezért, hogy ő kapja legtöbb méltatlan és alantas kritikát.

nyünyüge 2011.03.03. 10:02:38

@aszekelyek:

780 000 = 339 628 !

www.penzcentrum.hu/cikk/1027260/1/megjottek_a_friss_nyugdijszamok_nem_titok_tobbe_hogy_ki_mennyi_penzt_kapott

(A 780-ba bele van számolva mindenki, aki még él és mozog, és valaha rokkantsági nyugdíjat kapott).

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.03. 10:02:46

@panelburzsuj:

Néha nincs elég kövem.
Most kéne egy címlapos blogposzt, mierlőtt még nem késő.

Kár, hogy a gyurcsányozás az egyetlen, ami ezeket a takonypóc indexeseket érdekli.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.03. 10:04:25

@panelburzsuj: ezt a ragaszkodást s összemosást miből szűrted le, durnyogonc?