Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:37

Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó váratlan felbukkása a nyilvánosságban, ráadásul annak meglehetősen speciális terén, a meglepetés erejével ért – éppen akkor, amikor a magyarországi tanácsadókról próbálok írni egy készülő osztrák tanulmánykötetbe.

(Fotó: Népszabadság)

A cikkben, amelynek „Sötétben tapogatózva” lesz a címe, többek között arról gondolkozom, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy Magyarországon a politikai tanácsadás nem vált – feltehetően egymással összefüggésben – sem büszkén vállalt, sem átlátható tevékenységgé. Miközben például az Egyesült Államokban a politikusokat segítő szakemberek dagadó kebellel számolnak be megbízásaikról, és a Fehér Ház honlapján időnként még a tanácsadók hosszú névsora is elérhető, nálunk azok kivételével, akiket a közvélemény amúgy is inkább politikusoknak tart, a tanácsadók többsége rejtegeti, kisebbíti, tagadja szerepét.

Könnyű lenne azt válaszolni, hogy ennek a viselkedésnek kizárólag „piaci-hasznossági” okai vannak: a tanácsadó függetlennek álcázva könnyebben jut el a nyilvánossághoz, a politikai erő pedig így kétségtelenül sikeresebben tudja használni a hozzá kötődő véleményvezért. Sokan valóban ilyen megfontolások miatt nem vállalják az átláthatóságot: részben félnek az elkötelezettség feltárásának megbélyegző következményétől, részben pedig attól, hogy mondanivalójuk a tanácsadói viszony ismeretében már kevésbé lesz érdekes a sajtó és értékes a megrendelő számára.

Ezzel a magyarázattal sok tanácsadó magatartása megérthető ugyan, de egyáltalán nem jutunk vele közelebb azokhoz, akik amúgy is kerülik a nyilvánosságot, s akiknél elvileg egyáltalán nem szempont az, hogy elkötelezettségük rejtve maradjon. Ők azok, akik nem egy tanácsadói csapat ilyen-olyan tagjaként segítik a politikai erőket, hanem általában igazi „magányos hősök”, akik közvetlenül kapcsolódnak egy politikai vezetőhöz. Jelentőségük kiemelt, hiszen a politikus „személye körül” tevékenykednek, alkalmazásuk szoros bizalmi viszonyon alapul.

A szürke eminenciás szerepéhez persze mindig is közelebb állt a félhomály, az ismeretlenség, a reflektorfények elkerülése, az utóbbi évtizedekben azonban már több szinte ikonná vált tanácsadóra is akadt példa. Clinton mellett James Carville, Bush mellett Carl Rove, vagy éppen Blair mellett Peter Mandelson – utóbbi hivatásos politikusként is – majdnem annyi figyelmet kapott a sajtótól, mint azok, akiknek a munkáját  ötleteikkel, tanácsaikkal segítették.

Ehhez képest nálunk legfeljebb csak suttogni és találgatni lehet azokról, akiknek valóban érdemi befolyásuk van a döntésekre. Habony Árpádról például, aki már legalább egy fél évtizede megkerülhetetlen szereplő a Fideszben, s aki – némi meglepetésre - a 2006-os kudarc után is meg tudta őrizni pontosan meg sem nevezett pozícióját, szinte alig lehet olvasni valamit, a vele kapcsolatos információk elsöprő többsége (politikusokhoz való viszonyáról, politikai elveiről, szakmai felkészültségéről, beágyazottságáról, munkamódszeréről, munkatársairól) hozzám leginkább ilyen-olyan háttérbeszélgetésekből jutott el. Korábban a színművészeti egyetemen televíziós újságírónak készülő hallgatóimnak felvetettem, hogy milyen izgalmas lenne itthon is egy olyan dokumentumfilmet forgatni, mint a méltán híres War Room, amely a Carville-kultuszt világszerte megalapozta, de hamar kiderült, hogy sem a kampányguruk, sem a politikusok nem igénylik, hogy a kamera akár csak időlegesen is beférkőzzön világukba.

A szakma sajátos jellegéhez tartozó ismert évezredes okokon túl az itthoni elzárkózást megítélésem szerint még két meglepően erős tényező táplálja. Egyrészt a közvélemény ítélete, amely a tanácsadást a mutyihoz, a korrupcióhoz kapcsolja, s összességében meglehetősen rossz szemmel néz minden tanácsadóra. Ez a vélemény azonban nem kőbe vésett: pozitív példákkal, népszerű történetekkel, nagyobb átláthatósággal akár mérsékelhető, csökkenthető is lenne az elutasítás. Mindez azonban, s ez már a második és fontosabb ok, a vezető politikusoknak láthatóan nem érdeke. Abban az országban, ahol politikai szereplők úgy gondolják, „nem szabad” elmondani a közvéleménynek azt, ami teljesen természetes: hogy nem maga a politikus írja a beszédeit, nem ő jegyzi közösségi oldalas bejegyzéseit stb., ahol tehát valamiért szégyellni és titkolni kell az amúgy máshol becsben tartott szövegírót, ötletembert és tanácsadót, egyszerűen nem lehet ismert szereplő az, aki valójában nem is létezik...

x x x

További olvasgatáshoz:

Bednárik Imre: A spindoktor spindoktora. Népszabadság. 2010. október 9.

Csizmadia Ervin: Homály övezi a magyar pártvezérek spindoktorait. Népszabadság. 2010. november 3.

Pethő András - Szabó András: Maga mellett tartotta Orbán az egyik 2006-os bűnbakot. Origo. 2010. február 24.

Gavra Gábor: A Fidesz a kampányrajt előtt: Zavarok egy miatt. Magyar Narancs. 2005. január 20.

Horkay Hörcher Ferenc: Orbán Viktor tanácsadói. Heti Válasz. 2010. április 15.

Heszler Róbert: Választási kampánypraktikák. Marketing & Média. 2010. február 10.

Ki veszti el a háborút? Magyar Nemzet. 2007. szeptember 8.

A Fideszt balról képezik tovább. Magyar Nemzet. 2003. október 13.

Átalakul az Adriatiq alapkezelő. Napi Gazdaság. 2010. április 9.

Félúton, meg-megállva. Magyar Demokrata. 2003. október 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr372710816

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lukács és tanítványai 2011.03.06. 19:14:58

 "Mi a vörös terror? A hatalomra jutott proletárosztály el­szánt, erőszakra is kész akaratának intézményes formája avégből, hogy a szocializmushoz vezető út akadályait (ellenforradalom, szabotázs, korrupció, lánckereskedés stb.) eltak...

Trackback: Orbán beáldozza a jövő nemzedéket? 2011.03.05. 11:28:40

Még Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt is meglepte, hogy Orbán Viktor nem hagyja eltántorítani magát a tankötelezettség korhatárának 15 évre csökkentésétől. A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy fiatalok tömegei fognak túl korán,...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.03.04. 23:06:03

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xorfrion 2011.03.04. 19:44:10

De te Gábor létezel! :-)

török gábor 2011.03.04. 19:47:21

@xorfrion: köszönöm az első érdemi reakciót :)

bariga 2011.03.04. 19:47:55

még a nevét sem hallottam soha, tehát tuti nagyon fontos ember lehet!

Emiksz 2011.03.04. 19:48:49

@xorfrion: De vállalja is a múltját! (Lásd Facebook!)

a-kis-herceg 2011.03.04. 19:49:21

sötétben bujkálók...

szerintem a végeredményt nézve, nem csoda, hogy nem büszkék tanácsaikra

Ordnassac 2011.03.04. 19:50:04

Érdekes olvasmány, bár inkább az általad az utolsó bekezdésben említett okokat tartom erősebbnek a többinél. Lenne azért szerintem több olyan tanácsadó, aki e okok nemléte esetén (nyíltabban) vállalná a dolgot.

Ordnassac 2011.03.04. 19:51:02

@bariga: hidd el, Habony valóban fontos ember Orbán körül.

bóra77 2011.03.04. 19:51:31

lehet, hogy egyszer el fog egy másik irányba indulni ez az egész. amikor már egyre cikibb lesz pl. Századvég bőrbe bújba a Fidesz magyar hangjaként megszólalni.
Kevéssé gáz elmondani, mint a nyilvánvalót leplezgetni.

Ordnassac 2011.03.04. 19:54:38

Bár kétségtelenül az is egy nyomós indok, amit a piaci dolgokkal kapcsolatban írsz, de ez szerintem összekapcsolódik azzal, hogy mi az általános nézet a tanácsadói munkáról.

Ma Magyarországon egy véleményvezérre max. akkor figyelnek, ha igyekszik kicentizni a dolgokat, megfelelő távolságtartást mutatva vagy ha már beskatulyázódott, akkor abban az esetben, ha "kibeszél". (Ilyen pl. Tölgyessy Péter, aki bár nem tanácsadó, de véleményvezér vagy Elek István.) Bár ez utóbbi ugye kétélű fegyver.

a-kis-herceg 2011.03.04. 19:58:52

"...pozitív példákkal, népszerű történetekkel, nagyobb átláthatósággal akár mérsékelhető, csökkenthető is lenne az elutasítás"

hát. jelenleg tanácsadó az 1 nagyösszegű számla melléklet a zemberek fejében...

vastagbor.blog.hu/2011/01/27/egy_korszak_latlelete_dudoglo_pavel

nem lehet ismert szereplő az, aki valójában nem is létezik

soxor, tényleg nem létezik, mint halljuk a bűnügyi krónikából (fiktív számlák)

panelburzsuj 2011.03.04. 19:59:19

Keleten nem Carville-nak, hanem Raszputyinnak hívják a tanácsadót.

Érthető az óvatosság, nem? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 20:03:35

Itt a nagy lehetőség Gyurcsótány előtt. Megveszi Zsókát és csinál belőle egy ungarische mataharit...

hoplita 2011.03.04. 20:10:00

@Ordnassac:
Biztosan igazad van, de valóban komoly ember nem nem vállal fel nyilvánosan celebkurvákkal kapcsolatot.
Megdugja, oszt letagadja.:)
De az is lehet, hogy szereti a hadseregnyi lyuksógort..:)))

Link Elek 2011.03.04. 20:10:40

szerintem a 2 altalad emlitett okon kivul (korrupcio, szemelyi kultusz) meg van 1 lenyeges:
valojaban bohockodas zajlik, vagy maskepp "majmok" dobalnak dartot es amit eltalal a tablan azt mondatjak ki a politikussal.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 20:14:12

@hoplita: hümmm, ez a Zsóka talán kissé eltér a Debreczeni Zita-Bódy Sylvi vonulattól, erősebben meg a Keleti lyányától...

hoplita 2011.03.04. 20:14:24

Egyébként meg nálunk a politikusok elég selejtesek, jó részük kontraszelektált tajgetosz-szökevény...
Az ilyeneknek a tanácsadójának lenni nem éppen az a pozíció, amit világgá kiabál a kissé fejlettebb erkölcsi érzékkel rendelkező delikvens.
Ugyanakkor sejtem én itt a régi igazságot is....bolond királynak bolond a katonája....avagy similis simili gaudet.

hoplita 2011.03.04. 20:16:10

@Hepci:
Jó, megengedem, hangyafasznyival.
De aki képes egy bocskorral kúrni...hát...szal én nem mutatkoznék vele világosban.:)

bóra77 2011.03.04. 20:16:42

@Hepci: Mondjuk Zsóka repertoárjában még Kamarás hagyján, Berki Krisztián azonban vállalhatatlan.

reservatio mentalis 2011.03.04. 20:17:12

Igen, a képmutatás oldalfüggetlen, s mindig létezett. Megjegyzem, az sem ismert, hogy a képviselőknek titkáruk van. Ez tényleg egy kicsit kényszer is, mert nálunk mindenkinek azt kell mutatnia, hogy lóg a bele, annyira belefeszül a munkába. Ha titkára van, tanácsadója van, aki helyette dolgozik, akkor miért kapja a fizetését, vagy miért kap olyan kiemelt fizetést? Az ilyen hangokra nem lehet mit válaszolni, így inkább sunyítanak az ilyen témákban.

aszekelyek 2011.03.04. 20:18:11

@török gábor: Egyetlen tanácsadót ismerhetett meg a magyar közönség, a 2oo2-es kampányban már bizalmi emberként bizonyosan jelen lévő Gy. Ferencet:) Milyen bájos is volt, hogy abból a bizalmi állásból úgy hozták fel, mintha neki a világon semmi köze sem lett volna az őt megelőző miniszterelnök dolgaihoz. Sokkal később, persze ez is kiderült. Mint szüzet mutatták be . Mint zseniális beszélőt, akinem persze senki nem ír beszédet. Ahogyan írtad. VAlóban érdekes lenne. CSak amíg nálunk az alkotmány azon passzusa ennyire semmibe vett, hogy politikai alapon nem lehet diszkriminálni, addig nem gondolom, változik a helyzet. Toncsi nem a híd alatt szokott partnert találni.:)

bóra77 2011.03.04. 20:18:28

@hoplita: Bochkor is megvolt? uhhh..

Panzer 2011.03.04. 20:19:10

Ha a magyarorszagi politikai tanacsadasrol irsz cikket, talan hasznos lehet elozmenynek (hatha esetleg nem ismered):

Pritz Pal: Tanacsadas a ket vilaghaboru kozotti magyar kulpolitikaban.
Lasd: www.hiia.hu/letoltes.php?letolt=4345

Sok siket!

Ordnassac 2011.03.04. 20:20:24

@hoplita: istenem, van ez így. Amikor egy férfi szívét (vagy más egyéb testrészeit) elrabolja egy nő. ;-)

Ordi, a szkeptikusan jóhiszemű

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2011.03.04. 20:20:55

talan azert nem Gabor,mert a magyar politikusok egytol egyig ultragazok,aminel csak az o tanacsadoikkent mukodni cikibb. magara vmit is ado szemely semmifele kapcsolatot nem vallal fel a magyar politikusnak nevezett veglenyekkel.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 20:20:57

@hoplita: tán csak barátok voltak, mint Lalikirállyal... :)

jjulie 2011.03.04. 20:22:47

nane, azt mondjátok, hogy ezt a sok faszságot az orbán nem egyedül agyalta ki?

csalódott vagyok

hoplita 2011.03.04. 20:24:12

@bóra77:
Én meg berkiről nem tudtam...:))

Na,....ezé' mán érdemes vót fen'maradnom.:))))

parlamentarista 2011.03.04. 20:24:25

@Ordnassac:
most talán egyedül a miniszterelnökre mondja az ország fele, hogy helye lenne a közéletben. de a jövő havi felmérésben valószínűleg már ő is alatta lesz az 50% népszerűségnek. tehát itt nem arról van szó, hogy a politikusnak ciki a tanácsadót, vagy a tanácsadónak ciki a politikus, hanem arról, hogy ciki a politika.

parlamentarista 2011.03.04. 20:25:37

@jjulie:
egy időben az álmoskönyvből vették a beszédelemeket, néha meg a régi hahota magazinból.

hoplita 2011.03.04. 20:26:15

@Ordnassac:
Tudom én hogy van az....nekem is van ipszilon kromoszómám.:))
És nem tartom magam képmutatónak...de van határ is.

Ordnassac 2011.03.04. 20:27:14

@parlamentarista: ez is kétségtelenül benne van a dologban, de szerintem nem akkora mértékben, mint azt gondolnánk, máshol sem a népszerűség netovábbja a politika.

hoplita 2011.03.04. 20:28:08

@Hepci:
Biztos úgy vót....:)))
Csak mi ilyen rosszindulatú irigy állatfajták vagyunk.

hoplita 2011.03.04. 20:31:28

@Ordnassac:
Talán ha megpróbálnák a lehetőség szerint tisztességgel művelni....mert ugye tökéletest nem vár el a magamfajta, de a morál hiánya igen irritáló tud lenni.
Nem vagyok már elsőbálos, de még mindig hiszem, hogy nem feltétlen kell a politikus szónak a g..ci szinonímájának lenni.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.04. 20:31:42

Kapócs Zsóka kapcsán most majd rávetül a reflektorfény. Folyton a bulvárújságokban fogjuk látni.

6.Lenin 2011.03.04. 20:32:12

Jó lenne ebben tényleg tisztábban látni.

-Kedves Tanácsadó Uram/Hölgyem, milyen mentségei vannak ebben a nem éppen rózsás helyzetben. Tulajdonképpen miért is jutottunk ide?
-Köszönöm a kérdését. Kérem, mink mindig is a legjobb tanácsokat, szakvéleményeket ajánlottuk, de a kormányon lévők mindent lesöpörtek. Így nem lehet.

-Tisztelt ME úr, önnek is felteszem az előző kérdést, vagyis miért is jutottunk ide? Hiszen kiváló tanácsadók, szakértők segítették a munkájukat.
-Kérem, amennyiben így lenne, valószínűleg, nem itt tartanánk. Sajnos el kell mondanom, azokban értünk el sikereket, amikor önállóan döntöttünk, figyelmen kívül hagyva, az igen csak jól megfizetett tanácsadóink ötleteléseit.

-Kedves nézőink azt hiszem adott a kérdés, de hallgassuk meg az első kérdezőnk véleményét. Tessék, öné a szó.

-Kérem szépen, Bözsike vagyok, Alsóbütyökfalváról, a Buggyant Géza u 32/b- ből.
A kérdésem:
Amennyiben sikeres lenne az ország, azt is a másikra kennék?
Csak ennyi lenne.

Viszont látásra, kedves nézőink. Következik a való világ, ma nem dug senki.

bóra77 2011.03.04. 20:34:42

Ti értitek egyébként mi a terv a felsőoktatással?

Agent Cooper 2011.03.04. 20:38:07

Lehet szerintem egy sokkal egyszerűbb ok is. Ha a kifelé kommunikált érvek gyökeresen eltérnek a valódi szándékoktól, akkor a tanácsadó csak lebuktatná a rendszert. Nem hiányzik ez senkinek.

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:39:10

@bóra77: "@Hepci: Mondjuk Zsóka repertoárjában még Kamarás hagyján, Berki Krisztián azonban vállalhatatlan. "

az nem repertoár, hanem portfólió, vagy referencialista... nem?

Ordnassac 2011.03.04. 20:40:30

@bóra77: zavaros, szóval várom a normaszöveget...

bóra77 2011.03.04. 20:40:35

Habonyról és munkásságáról mindent elárul, hogy milyen brandet épít akár OV-ből (nem is tudom, hogy kell-e ez OV-nek egyáltalán), továbbá K.Zsóka, és ha még a fotóját is mellé nézem. háááááááááááááááát. minimum véleményes.

bóra77 2011.03.04. 20:41:54

@a-kis-herceg: ezzel a portfólióval nem mernék házalni az értelmiségi 30-as (ok 40-es) ffiak körében.

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:43:17

@Hepci: és honnan tudod hogy nem ezért van ott?

pl lehet ő ad utasításokat a tanácsadónak... nekem néha az az érzésem, hogy a bukás felé vivő leggyorsabb utat "járatják" velük...

Ordnassac 2011.03.04. 20:43:39

@bóra77: látom ezen a Kapócs-dolgon igen csak (igencsak?) kiakadtál. :-P

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:44:04

@bóra77: ez is tapasztalat és tudás... szerintem nagyon sokféle dolgot tud6...

Dour 2011.03.04. 20:44:57

Nincs benne semmi kivetni való.
A szó legszorosabb értelmében kitűnik, hogy a tanácsadók kinek a pártján állnak. :)

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:45:25

@hoplita: "fen'maradnom" úgy érted mint; veszélyeztetett ritka faj?

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:47:22

@spontan: akkor ő lesz a celeb tanácsadó, mint rogán a celeb polgármester...

hoplita 2011.03.04. 20:47:54

@Ordnassac:
Látod azon például nem, hogy bulvártóni buliján gabalyodtak össze...
A kis csipás szemű kotonszökevény tud élni...

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:48:32

@parlamentarista: okosat szóltál... és nem is volt hosszú (ezért olvastam)

6.Lenin 2011.03.04. 20:49:38

Még 100 sincs, oszt már cset?

Na, jóccakát!

panelburzsuj 2011.03.04. 20:50:04

OFF

A 2002‐2010 közötti időszak az államadósság folyamatos és fenntarthatatlan szintre történő növekedését hozta magával. A nominális adósságunk 12 000 milliárd forinttal, az adósságrátánk pedig 25 százalékponttal nőtt, amelynek fő okai a folyamatosan magas költségvetési hiány és az alacsony növekedési ráta voltak.

www.kormany.hu./download/9/42/20000/Sz%C3%A9ll%20K%C3%A1lm%C3%A1n%20Terv-%20Elhangzott%20el%C5%91ad%C3%A1s.pdf

Igazán nem szép dolog egy olyan kiváló hívet, mint Tölgyes Adóinkonfelül kommenttárs, ilyen rútul szarban hagyni.

ON

hoplita 2011.03.04. 20:50:40

@a-kis-herceg:
Kiveszőben vagyok....:))))

Nem, nem szoktam én korán feküdni, csak a legnagyobb gyerek ilyenkor elkönyörgi a gépet egy órára, utána meg már nincs kedvem visszaülni elé.
De most tanulmányi versenyen van Nyíregyházán és csak holnap jön haza....így most itt én vagyok a király.:)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.04. 20:51:21

"Nagy hiba volt" - Feketepénz a fideszes képviselő zsebébe!!!

Törvénytelen módon vett fel több százezer forint közpénzt Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő. A honatya azzal védekezik, hogy elfeledkezett a "hibáról".

Zsiga az Országgyűléstől havi 473 ezer forintos választókerületi pótlékot és havi 115 ezer forintos lakhatási támogatást kap. Ehhez képest a vagyonnyilatkozatában az is szerepel, hogy havi 111 ezer forint költségtérítést felvesz Miskolc alpolgármestereként is - állítja a Blikk. Csakhogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény tiltja, hogy egy honatya egyszerre két helyről is költségtérítést kapjon.

A kormánypárti képviselő azzal védekezik, hogy elfeledkezett róla, hogy egyszerre két helyről is kap költségtérítést.

"Éppen a múlt héten beszélgettem egy kollégámmal és hirtelen eszembe jutott, hogy alpolgármesterként az önkormányzattól és képviselőként az Országgyűléstől is kapok költségtérítést" - mesélte a politikus a napilapnak. Ezután - mint mondta - első dolga volt, hogy a parlamentben jelezze a "hibát".

"Intézkedem, hogy a jövőben levonják a parlamenti pénzemből a miskolci költségtérítés összegét, Miskolcon pedig a havi fizetésemből kezdjék el levonni azt a pénzt, amelyet már átutaltak, pedig nem szabadott volna" - tette hozzá Zsiga Marcell.

Ilyenek ezek, csak a papírkétharmad mögé bújnak.

bóra77 2011.03.04. 20:51:51

@Ordnassac: dehogy:) szokás szerint megragadtam a poszt lényegét:) ilyen alapon a story magazinhoz is kommentelgethetnék. (az ilyen Habony-típusú arcoktól - a fotója alapján - nem vagyok elragadtatva. tipikus "faszacsávóvagyok-omoljon az összes nő a lábaim elé" arca van. és akkor ehhez képzeljük hozzá a többit is.)
Persze ettől még lehet jó szakember, legalábbis OV szerint.

aszekelyek 2011.03.04. 20:53:07

@bóra77: Ahogy én látom, elég soká rejtegetik azokat az ügynökaktákat is . Itt nem szokás a dolgokat rákötni a népség orrára. Mindenféle bőrbe bújni, az viszont szokás helyette. No és ne feledjük, hogy azért hazudik a legtöbb ember, mert jobbnak akar látszani annál, amilyen valójában.

bóra77 2011.03.04. 20:53:08

@6.Lenin: hát mostanában csak ilyen laposkásan megy.

hoplita 2011.03.04. 20:54:12

@aszekelyek:
Ez a gyurcsányozásmindenáron mán kezd kicsit röhejes lenni.
Nálam jobban nem utálod, azt garantálom, mégsem szövöm bele minden második mondatomba.
Szal kóros mán ez, nézesd meg magad, amíg nem késő....a gombolyítóban kötsz ki.:)

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:54:54

hol vagy szájmond? 2,5 évért lehet cserébe buli után hajléktalant ölni...

index.hu/bulvar/2011/03/04/bortonbe_kerul_a_hajlektalant_halalra_vero_szolnoki_fiatal/

@panelburzsuj: az meg van neked (hamár adósság elleni háború), hogy
- az eladósodás 2001-2002-ben indult?
- a fides önkormányzatok 2006-tól nagyon belehúztak,
- a lakossági eladósodást a fides lakáspolitika okozta
- ezek terhei később indultak és fokozódtak (pl türelmi idő, fran árfolyam stb)...
- a GDP hez viszonyítják, ami a 2008-as válsággal padlót fogott...
-tovább is van...

hoplita 2011.03.04. 20:55:42

@6.Lenin:
Eftás...!
A kevésbé öntudatos eftásak szórakozni vágynak.
Te vagy a nagy gondolkodó, majd te kitanász helyettünk is minden okosat.:))

hoplita 2011.03.04. 20:56:57

@a-kis-herceg:
Hol van szájmon...?

Remélem most belezi valami retek ork banda...

gauche caviar 2011.03.04. 20:58:14

Én úgy szeretem Török Gábor ... nem is tudom, "naivitását?"
Nem tudom, hogy ez valami szándékos álláspont, vagy ilyen idealista-optimista indítatás, vagy valami természetes attitűd, de amikor ilyenek mennek, hogy vajon miért rejtegetik magukat a hazai politikacsinálók... Pontosan azért amiért bármilyen kisvállalkozót kiver a víz amikor az APEH-hez kell menni raportra. Amiért mindenki elkezd parázni ha megállítja a rendőr. Amiért a hazai nagyongazdag emberek tiltakoznak az ellen, hogy belekerüljenek a 100 leggazdagabb listájába.
Csak ott lehetne büszkének lenni a szakmai teljesítményre, ahol legálisan mennek a dolgok. Nem tudom, az elmúlt 20 év politika csinálása olyan, ahol minden legálisan megy? Pártfinanszírozás?

Szál tök, hogy Török Gábor itt leírja, hogy milyennek kéne lennie, de hát könyörgöm, Mo-n minden mutyiban és fél-legálisban megy, ezekről meg természetesen senki sem beszél.
(pl a politikai tanácsadó közpénzből pengetett fizujáról vannak publikus adatok? honnan teremtődik meg az a pénz amit neki kifizetnek? Na, ha ezekre lehetne őszintén és transzparensen válaszolni, akkor ezek a szürke eminenciások sem burkolóznának a sötétségbe.)

De ha már így említve lettek, milyen pozitív példákat tudna mondani Török Gábor az elmúlt 20 év magyar politikájából?
Mikre lehetne szépen emlékezni...?

aszekelyek 2011.03.04. 20:58:50

@hoplita: Nem ér rá egy komoly kapcsolatra. Igen elfoglalt ember lehet. :) Némá, nem összekevertem a másik olyannal? bálint Toncsival. Ne is haragudj ez bevett szokás, a naaagy és tökéletes és demokratikus ámerikai népeknél is, hogy szépségkirálynő a nagyon fontos emberek babája. Marilyn Monroe.:) A komoly ember az tényleg így viselkedne? hááát....

a-kis-herceg 2011.03.04. 20:59:17

@hoplita: a liberális elveit nem komálod... engem is így szicc hátam megett?

populizmusom miatt (elitellenesség) csapongok liberalizmus és szélsőjobb között...

aszekelyek 2011.03.04. 21:00:18

@a-kis-herceg: Te hercegem! Ezek ellenforradalmárok, hogy sötétben bujkálnak ? :)

hoplita 2011.03.04. 21:00:39

@gauche caviar:
Jó a felvetésed, érdekes oldalára világítottál a dolognak.
Jó komment.

2011.03.04. 21:04:14

Mondjuk valami felmérésbe tekintve kiderül, hogy van némi korreláció az életkor és a párt preferencia között példának okáért, abból az következik, hogy érdemes "nyitni" a hatalmon lévő pártok támogatói felé, és csökkenteni a befolyását azoknak, akik között többen vannak ellene. A választójog kiváló eszköze lehet ennek. A tanácsadó elmondja a kapitánynak, hogy merre kell fordítani a hajót, a PR-os dolga, hogy eladja a legénységnek a részletekre bontott cselekvési tervet, lehetőleg úgy, hogy ne álljon össze a fejükben, merre is mennek. A kormánymozdulatokat és a vezénylet kiáltásait színtiszta cinizmus kapcsolja egybe.

panelburzsuj 2011.03.04. 21:05:06

@a-kis-herceg:

Lehet sokféleképpen ragozni a külső eladósodás "végokait", de talán nem is annyira off, mint elsőre gondoltam.

Ki meri megmondani kedves népének, hogy ha nem adóztok, nem spóroltok, nem tanultok, akkor csak Habony mintájú Szíjjártókat fogtok kapni állmi ellátás gyanánt?

hoplita 2011.03.04. 21:05:45

@a-kis-herceg:
Háta mögött...?
Maj' megjön, oszt elolvassa.

@aszekelyek:
Nem, nem...ezek a fülkeforradalmárok.
Mint a fityisz székházban, amikor elkezdődött Budaházy Gyuriért a tüntetés.....félórával korábban még minden szobában égett a villany, aztán nagy bátran sötétség borult a kecóra.:))
A szomszédos uccákat meg teletömték ávóssal a nagy, bátor, hős fülkeforradalmárok.
:DDDD

2011.03.04. 21:06:22

@Olbrin Joachim: Valódi hajósok ne kössenek bele, szándékos a volt a szürreális jelleg.

hoplita 2011.03.04. 21:07:54

@aszekelyek:
Mindegy ezeknek a ribancoknak, csak az a lényeg, hogy olyan tömje bele a farkát amelyik tele van zsével.

aszekelyek 2011.03.04. 21:08:25

@parlamentarista: CSak fény derül néha egyre.. okkal...

a-kis-herceg 2011.03.04. 21:10:18

@hoplita: ebben nagyon tévecc.

ezt el tudják választani, nem kötik össze... így két ffi t "tartanak" legalább...

hoplita 2011.03.04. 21:10:18

@Olbrin Joachim:
Kérlek, itt amatőr, fél és egészen dilettáns, önjelölt politológusok, vagy politikába belepistultak nyüzsögnek....
Ha azt mondod, hogy reffeled a hajókéményt, itt az is elmegy...:)))

hoplita 2011.03.04. 21:12:28

@a-kis-herceg:
Nem bánom én, illetve nem bánnám....
Csak ezek olyan pofátlanok, oldaltól függetlenül, hogy még a kurváikat is velünk tartatják el.

Dour 2011.03.04. 21:16:10

Az én tanácsadóm azt javasolta, hogy még narancsra se telhet, és a narancsbőrt is tüntessem el.
Ja, és ha látom a fényt az alagút végén, ne menjek arra, mert lehet, hogy a metró jön. :)

aszekelyek 2011.03.04. 21:23:13

@hoplita: a SZOVJET elvtársak is kaptak egy akbumot, tele megbízható szórakoztató hölgyekkel...? Mert rövid kis idejük volt a szórakozásra...anno:)

aszekelyek 2011.03.04. 21:28:28

@Na,Persze: Azért a közgáz környékén elsétálhatsz a köztársaság tér felé az alagútban. Ott biztos nem jön egy jó ideig a metró.

hoplita 2011.03.04. 21:30:05

@Zsoo:

Szegény Raszkolnyikov.....olvassa még valaki?

Dour 2011.03.04. 21:30:44

@aszekelyek:
Ott fussak el a két motor között? :)

2011.03.04. 21:31:59

Számomra nehezen elképzelhető, hogy ez a sok ingyenélő és magát nagy zseninek képzelő politikus mellett felmeri vállalni valaki a nevét. És a piac is kicsi. Pl. Szigetvári Viktor, Geszti Péter mikor kap valakitől újra megbízást vajon?:)

Táskás Tóni 2011.03.04. 21:33:10

Ezek szerint Orbán és a fidesz összes hazugságát Habony találta ki, Vajon Szíjgyártót is ő" okosítja", vagy az az emberszerűnek sem mondható lény simán ilyen önmagától? Valamiről viszont lemaradtam, hogy kerül a képbe Kapocs Zsóka?
Az viszont biztos , hogy nemcsak az gerinctelen ,aki kitalálja ezt a sok szemétséget, hanem az is aki ezt elmondja, ráadásul nagy megelégedéssel.

hoplita 2011.03.04. 21:33:52

@aszekelyek:
A főéceszgéber minisztered, a kis apparátcsik matolcsi aszonta most kell lakást venni, mert azzal pörgeted a gazdaságot, meg jól is jársz, mer' uszkve öt év múlva lehet a kétszeresét éri.

A vastagbőrön tombolnak...okkal-joggal.
Mondd, nálatok mindenki elmebeteg...?

hoplita 2011.03.04. 21:35:12

@Letícia:
Ugyan...amíg van lószar, van veréb is.

a-kis-herceg 2011.03.04. 21:36:08

pokorni "Bálna" zoltán után itt van a matolcsi "delfin" györgy...

www.168ora.hu/buxa/szervuszausztria-osztrak-sajto-matolcsy-71341.html

2011.03.04. 21:36:47

@hoplita: kész szakítóson érzem magam. Mindjárt jön, hogy MNK és MPG?

:)

aszekelyek 2011.03.04. 21:36:49

@hoplita: Aranyom, a ballib tanácsadói? Fülkeforradalmárok? Jól vagy?Morvai volt az szdsz-é is. Jó reggelt kívánok!

2011.03.04. 21:38:05

@hoplita: hú, ez tömör volt, de értettem belőle!

kung-fu 2011.03.04. 21:38:57

elütés a 4. sor elején

2011.03.04. 21:42:12

@aszekelyek: ja, végül is Morvaiban is valakinek a valamijét tisztelhettük...:)))

aszekelyek 2011.03.04. 21:42:43

@panelburzsuj: Nemtom, aszongyák a külhoniak, valuta milliárdok vannak kisíbolva....:)

aszekelyek 2011.03.04. 21:45:09

@Na,Persze: Futni nem muszáj, ahogy érzed...:)

a-kis-herceg 2011.03.04. 21:45:45

@kung-fu: leesett az i betű? mint az igazságból?

aszekelyek 2011.03.04. 21:48:36

@hoplita: Aranyom, ő megyó tanácsadója volt. Ez tény. A poszt témája pedig az, hogy homály fedi őket. Részemről tudnék még mondani de ismerem őket így nem mondok. Arra emlékszel, amikor a FIDESZ ellenzékben azt akarta, hozzák nyilvánosságra a tanácsadóik nevét? :) ilyen is volt... No de nem érett a ballib szerint a nép , még mindig:), arra, hogy megtudják az igazat a beszédekről és más dolgokról. :)

aszekelyek 2011.03.04. 21:50:51

@hoplita: Csak ajánlott volt négy éve az érettségizőknek. Színházban láttam, a Vígben pár éve. Hol másutt?

a-kis-herceg 2011.03.04. 21:53:24

"matolcsy györgy (született 1955-ben) hivatali pályafutását 1978-ban a pénzügyminisztériumban kezdte. A közgazda 1990-ben az első demokratikusan megválasztott miniszterelnök, Antall József tanácsadója lett. 2000-től 2002-ig Orbán Viktor első kormányában volt gazdasági miniszter. 2010 óta gazdasági miniszter, és ő felel a pénzügyekért is."

aszondom: "óvakodj a ... "

Zsoo 2011.03.04. 21:55:12

@hoplita: Én olvasom.
Tudod, a zseniket mindig később értették meg, és csak kevesen.

aszekelyek 2011.03.04. 21:58:01

@hoplita: Szerintem az a legjobb, ha magyar pénzt fektetnek bele a bedőlt hiteles lakásokba.Próbál ezt végiggondolni. Avagy nem ez az ország érdeke szerinted? Jelen helyzetben, amikor viheti a bank? Amely nem annyira magyar? Inkább magyar befektető vegye, mint bárki más.....Tudod, a tőzsde is így működik... Olcsón vesz és egy idő múlva jó sok lesz az értéke. Most komolyan, ezt el kell neked magyarázni? A nagy jövedelműeknél hagytak rá pénzt is. A jövedelemadó csökkentésével.

hoplita 2011.03.04. 21:58:32

@aszekelyek:
Ovikád is szobatársa vót fodorgabinak....
Nem tom a szép szőke herceg bevezette-e a kis bugrist a férfiszerelem rejtelmeibe..
A komcsi fattyúitokat kezdjem sorolni...?
Na ne mán....

Mellesleg Morvai nem tag és nem folyik bele a belpolitikába.....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 21:59:44

@hoplita: olyan tömje bele a zsét, akinek van farka? :)
Hümm. Szerintem oly mindegy. Többségében leszopnának egy fizetőképes nílusi krokodilt is.

hoplita 2011.03.04. 22:00:12

@Zsoo:
Sok-sok sikertelen ember szokta volt magát ezzel vigasztalni....:)

Egyébként haggyuk...a vén tolvaj pénzért kocsikerék is lenne.

hoplita 2011.03.04. 22:02:21

@aszekelyek:
Neked fogalmad sincs miket beszélsz...:(

aszekelyek 2011.03.04. 22:07:01

@hoplita: Ez a legjobb-ik:) amikor elhatárolódik a z EP képviselőjétől a jobbik és viszont.....:) Figyu, most nem szobatársakról van szó, hanem tanácsadókról! Komcsisorolás se aktuális.

ulrike (törölt) 2011.03.04. 22:07:26

A szürke eminenciássághoz két dolog szükségeltetik:
- eminencia,
- szürkeség.
A bulvársajtó az említett úr szürkeségét akarja kikezdeni, nem tudni mi okból. Ezek szerint eminens volta nem támadható.
A legröhejesebbek a mindenféle eminencia nélküli exhibicionisták rózsaszín meg piros zakókban. Az audikat feltűnően viselőkről nem is beszélve.

Robinzon Kurzor 2011.03.04. 22:09:19

Wermer András pedig létezett.

(Sajnos tényleg már csak múlt időben.)

aszekelyek 2011.03.04. 22:21:45

@Robinzon Kurzor: Ron Werber meg még meg is van...:) Az érdekes volt, amit ő az interjújában elmondott. Az a szakma tényleg csak a pénzről szól aszerint. Aki felkéri és aki fizet, annak dolgozik. Ő volt a FIDESZ-nél is.... először.

2011.03.04. 22:24:14

Hír TVben Heller Ágnes az EPben tagadja a tényeket, végighallgattam...Ez nagyon gáz.

aszekelyek 2011.03.04. 22:28:06

@Letícia: erről beszélek, nyuszó-muszó:) Mit szólsz, mennyi nem is létező embert összehordtunk Gábornak:) ? Van legalább neki kis támpont, mégis kik lehetnek a tanácsadók... :) Szigetvári sztem stróman. Akikről nem tudunk de egyáltalán ők az igazán érdekesek. No azt nem is kötik az orrunkra. Gondolom, Soros is ad tanácsokat:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 22:30:43

@Letícia: Heller eszét elvette a Gyurcsótány iránti rajongás vagy reménykedés, esetleg Orbán irra-cion-ális gyűlölete.
Kár érte, bár nekem aztán tökmindegy, soha egy sort nem olvastam tőle a politikai nyilatkozatokon kívül. Olyan értelemben viszont kár, hogy minden országnak szüksége lenne olyan tekintélyekre, akik függetlenek a politikától, de legalább nem valamely oldal kiszámítható szekértolói. Mert ha igen, semmivel se jobbak, mint itt egy névtelen nyalonc vagy durnyogonc.

aszekelyek 2011.03.04. 22:31:43

Szépen agyaljatok még további ismert tanácsadókat, reggel majd leosztályozom: ) Mindenkinek jó éjt ! P.s. nekem van tippem, mi ez a bulvársztori de még nem adom közre.

Táskás Tóni 2011.03.04. 22:33:05

@Letícia: A HIR TV tagadja a tényeket. Heller Ágnes Mo EU képviselő szégyenének mondta, hogy Mo-on senkit sem lőttek le. Ez pedig igaz.

2011.03.04. 22:35:13

@Hepci: @hoplita: egyébként ez sokakra igaz, valóban. De kevés nő is engedheti meg magának, hogy magát megfelelő szinten eltartsa. Ahhoz azért ész is kell. Bár, ha belegondolok, egy gazdag pasit pórázon vezetni még több...:D

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 22:37:02

@Táskás Tóni: benéztem a Mandinerre, Tóni, ott is erről folyt a szócséplés (mintha Téged is láttalak volna a sok verbálharcos közt).
Nem valószínű, hogy jobban tudnál angolul nálam, de talán ettől függetlenül is tudod, hogy Te se bontod ki az igazság minden szeletét...

2011.03.04. 22:38:17

@Táskás Tóni: azt is mondta, most az előbb, hogy nem is sérültek, és nem lőtek rájuk meg és a FIDESZ ez ellen nem emelt szót...és Révész Mártiriusz?? Most nézem: a Hír TV Civil Kaszinó.

aszekelyek 2011.03.04. 22:38:25

@Táskás Tóni: Letícia rendes baloldali hölgy és a saját véleményét írta a h mghallgatott Heller előadásról. Te meg itt Hírtv-zel. Láttuk a földön felvő, vérző bőrkabátos fiatalembert, akit egy jó ember emelt fel és hívott segítséget neki. Nem tudod bedumálni nekünk, hogy senkit nem lőttek le. Ez nem igaz.Nem halt bele de az nem a lövöldözőkön múlt. Fejmagasságban lőttek, ami tilos. Juteszembe, kölföldi tanácsadók is voltak jelen! Azok meg mi a francnak? Milyen alapon? Milyen joggal?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 22:38:46

@Letícia: semmi se lehetetlen. Mi a megfelelő szint? Például kevés Louis Vuitton táskát lehet venni...

Táskás Tóni 2011.03.04. 22:39:44

@Letícia: Ja és még annyi, hogy Nyitrai jegyzőkönyv szerint hiányolta, hogy a rendőrök nem használtak éles lőszert a tv székház felgyújtásakor. A Nyitrai pedig jelenleg a fidesz államtitkára.

Táskás Tóni 2011.03.04. 22:48:00

@Hepci: Láttam a videót is ahol egy részeg pasit hordágyon vittek be vérző fejjel. Szerintem elesett. Révész Máriusz pedig az oszlatás ellenére ment a rendőrök felé és azt kiabálta, hogy álljatok át. A HIR TV pedig egyenesen forradalmat vizionált a székház ostrománál.
Révész Máriusz pl nem is akart feljelentést tenni ,csak a főnöke ezt nem engedte meg neki. Saját fülemmel hallottam amikor azt mondta, nem tesz feljelentést. Winter Mária , jelenlegi fidesz képviselő szerint pedig kulturált fiatalok mentek be a tv székházba és ott kiszolgálták magukat pl túró rudival és a pénzt a pulton hagyták. Ezek mind az igazság szeletei.

2011.03.04. 22:56:40

@Hepci: nekem nem kell az...azért nem dolgoznék, az tuti.

@Táskás Tóni: értem. Illetve nem. De nem baj. Partizánból is rengeteg volt, meg ellenforradalmárokból is. 2006. hőseiből majd megyényi lesz, de a téren max. 200-an voltak. Szóval ezt már ismerjük. Nekem uncsi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 23:02:40

@Táskás Tóni: szerintem az akkori brutalitást már jó ideje nem szokás tagadni még baloldalt se, legfeljebb a faszarcú G. Péter nem emlékszik semmire.
Morvaiék pedig - a hölgyemény későbbi tevékenységétől függetlenül - korrektnek nevezhető tényfeltárást végeztek.

2011.03.04. 23:05:32

@Táskás Tóni: érdekes valóban.

@Hepci: Morvainak kár megszólalni bármiben. Senki nem veszi szerencsétlen nimphát komolyan.

a-kis-herceg 2011.03.04. 23:12:52

@Letícia: "Morvainak kár megszólalni" - akkor mit csináljon a szájával?

heller is egy nagy... szóvirágok csak úgy jönnek. kb: semmi nem volt 2006-ban...

BB Évi 2011.03.04. 23:19:11

Vagy talán azért olyan ciki, mert ilyen vagy olyan minőségben rengeteg ember lát/látott el ilyen kisebb/nagyobb tanácsadói whatsoever feladatokat.
Aki tévében, rádióban megfordul, egyetemen forgolódik, azok közül sokakat beszerveznek erre-arra, egyrészt mert kötik le a szabad kapacitásokat (szellemi tőkehalmozás), másrészt mert ez is trendfüggő. X. Y. valakinek megtetszik, okosat mond, egyáltalán összeszedett, karrierlehetőségként, vagy egyszerűen kíváncsiságból sokan belekóstolnak. Ez a réteg elválaszthatatlan a probléma/kérdés tárgyalásától. Ilyen a politológus szakma elsorvadása is. Emlékszem még Gyurcsány, Orbán elősége idején mekkora truváj volt az mtv stúdióban elemezgető 3-4 politológus. Minden csatornán ezt nyomatták, minden csatornán 2,3,4 politológusnak címkézett embert. Aztán eltelt kis idő, s az ember már felcímkézte őket. Úgy értem az átlag is. Hogy ez fideszes, az meg mszp-s, satöbbi. S aztán már mire figyeljek? El is tűntek a süllyesztőben, legalábbis legitimációs szempontból. Ma már az elemző cégeket is színekkel osztályozzuk.
Ez a hatás pedig gyorsan továbbgyűrűzött. A tudomány objektivitásigénye mint elvárás nekifeszült az egyéni érdekeknek, meg mindennek. Hiszen Stumpf gondolatai pl. bármilyen kérdésben irrelevánssá váltak. stb. stb.
Ugyanez aktuálisan Heller esetében. Pártszimpátia alapján kiíródik egy szakmai közösségből (illetve ez már tart pár éve, de mechanizmusát tekintve hasonló). A szakma nyugati mintákat erőltet, akár az érthetőség, fogyaszthatóság ellenében is. (Itt most a rendes szakmai dolgokra, elemzésekre, folyóiratokra, írásformákra, megnyílvánulásokra gondolok.) És megteremti önnön belső legitimációját, míg az ezzel nem kompatibilis viselkedést zárójelezi. Így ha nem mondod, nem kérdezem helyzet áll elő. És ez jó mindenkinek.

Tudom, a tanácsadói halmaznak van egy másik rétege is, de azok a politikával, politikusokkal sokkal szorosabban voltak összefonódva a kezdetektől. Más téma.

Kedves Török Gábor, nyílván önnek sem kell bemutatni az ilyen-olyan párttámogatási formákat. Amit hívhatunk supportnak is, meg advice-nak is, meg pr-nak is, de magyar nyelvben csak egy szó van erre: seggnyalás. És egy nemzet mindig saját nyelvének a foglya.

S.Clegane 2011.03.04. 23:22:34

Nem szánalmas ez a pletykálkodás? A Blikk megírta hogy ez a mókus valami Habony egy "fontos tanácsadó" és akkor attól már egyből igaz is lett?

Minek ez a források nélküli mocskolódás? Dehonesztáló spindoktornak nevezni valakit mindenféle bizonyíték nélkül a "spin"-re vagyis a hazugság közeli csúsztatásra...

Ordnassac 2011.03.04. 23:24:46

@Hepci: az amúgy egy érdekes jelenet volt még a mostani parlamenti ciklus kezdetén, amikor Gaudi-Nagy Tamás és Schiffer András megdicsérték egymást, ami a 2006 őszi események utáni tevékenységükről volt szó.

A történeti alkotmányos radjobber jogvédő és a TASZ-os. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 23:26:11

@Letícia: Morvai megsértődött anno, hogy a szocik nem akarták tovább kint tartani európai genderügyi nemtomminek. Pont egy volt osztálytársamat (CEU, nagyon lila hölgy) szemelték ki a helyére. Ezzel parallel elhidegült Balótól (ha voltak egyáltalán igazán összemelegedve valaha).
Osztán miből lesz a cserebogár...
Ettől függetlenül, a 2006. októberi csetepatékról készített munkája - még - teljesen komolyan vehető

2011.03.04. 23:26:21

@a-kis-herceg: találd ki!:P Pl. hápogjon, gágogjon. :)))

Táskás Tóni 2011.03.04. 23:27:35

@Hepci: Pintér Sándor, Orbán belügyminisztere is azt nyilatkozta, hogy semmilyen törvénysértés nem történt a rendőrség részéről. Gondolom ezt a nyilatkozatát is hallottad a Pintér úrnak.

Táskás Tóni 2011.03.04. 23:29:56

@Hepci: Ja meg Morvai szerint Budaházyt is szabadon kell engedni, mit számít az a kis robbantgatás. Valóban nagyon hiteles a hölgy.

BB Évi 2011.03.04. 23:31:31

És igen. Én politikai, ehhez kapcsolódó tanácsadásról beszéltem. Van gazdasági is, meg ezerféle. Ezer emberrel.
Egy párt, egy miniszterelnökjelölt az nagy termék.

Érdemes megnézni csak a piár oldalt. Hány tanácsadó, cég, ember van, akit névről ismerünk, s ebben utazik. De emellett a kiszervezett kampányok, egyes részstratégiák felügyelete külön megbízottakkal. Választási kampány idején a reklámcégek roskadoznak a munka alatt.

S ugyanígy az elemzők. A különböző tanácsadók. Magyarországon a nemzet értelmiségi krémjének egésze szívódik fel ilyenkor a pártok, azokhoz köthető szervezetek orrában(?), míg az usában van míből meríteni talán. Vagy csak nem ennyire álszentek. Legalábbis egymás között.

Ordnassac 2011.03.04. 23:31:49

@S.Clegane: @Ordnassac: Csizmadia Ervin elemzése a spindoktorokról, benne Habony Árpádról (igaz, hogy Népszabó): nol.hu/velemeny/20101103-a_hatteremberek

Táskás Tóni 2011.03.04. 23:33:42

@Letícia: Pontosan azt csinálja hápog és gágog és mellesleg égeti kint a magyarokat.

Kapitány_1 2011.03.04. 23:34:44

Annyira egyszerű. A tanácsadók, háttéremberek azért nem szeretnek szerepelni, mert erős kötődésük, kapcsolatuk a maffiával, a szürke és fekete gazdasággal, mutyival (nem ritkán maguk azok) és ugyanakkor ott vannak a politikai elitben is - függetlenül a pártoktól. Mindig is ott voltak, ott lesznek, amíg nincs igazi elszámoltatás, üvegzseb és minimális tisztesség a politikusokban. Azaz a közel és középjövőben minden marad ugyanaz, legfeljebb a hangsúly és a stílus váltakozik.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 23:35:18

@Táskás Tóni: Te valami polharcos lehetsz, ugye? Nyilván sok helyen kommentelsz, ugyanazt, így gondolkodással nem kell fárasztanod magad...
Engem nem érdekelnek Morvai baromságai, egyszerű tényeket neveztem meg. P. Sándort se védeném, nem tudom, ő mit keres a (egy) magyar kormányban (illetve tudom). Btw, azt feltehetőleg tudod, barátságban vannak a faszarcúval.
Ha ilyen okosságokkal akarsz érvelni, mint fentebb, szerintem ne bíbelődj a válasszal... :)

S.Clegane 2011.03.04. 23:36:09

@Ordnassac: Azt is írják hogy spindoktor lenne? Hol a bizonyíték a spinre, mi az amit ez a karakter adott ki és spin-nek bizonyult?

Ordnassac 2011.03.04. 23:37:34

@S.Clegane: lásd a Csizmadia-cikket, illetve a Bednárik-cikket, amire utal (annak a címe: A spindoktorok spindoktora).

2011.03.04. 23:50:05

@S.Clegane: a spinről nekem mindig a kvantumkémia jut az eszembe...nagyon szerettem tanulni.

Vagy max. a spiné..:) Ez a Habony max. spanja lehet valakinek. "Spindoktornak" meg nem mondanék olyant, aki a munkája miatt olyanokat is tud, ami miatt jobb, ha tanácsot ad nekünk pénzért (fedőneve: tartja a száját pénzért), mintha szélnek eresztenénk...

S.Clegane 2011.03.04. 23:50:52

@Hepci: "Morvai megsértődött anno, hogy a szocik nem akarták tovább kint tartani európai genderügyi nemtomminek. Pont egy volt osztálytársamat (CEU, nagyon lila hölgy) szemelték ki a helyére. "

HAHAHAHAHAH milyen szép átköltése ez a valós történetnek. Genderügyi helyett mondhatunk nyugodtan nőügyi területet, ahol a bizottság készített egy jelentést a palesztin nők jogairól... A reakciót el lehet képzelni, a zsidó szervezetek azonnal követelték mindenki eltávolítását, aki részt vett a palesztin nők jogainak védelmében.

Itt jön a csavar a történetben, ugyanis a "szocik" ahogy mondod erre azonnal eltávolították Morvait és látványosan egy ismeretlen zsidó női szervezetből (Esztertáska) jelöltek a helyére... Értitek, meg akarták mutatni, hogy bennük milyen kifinomultan dolgozik a megfelelési kényszer ezért nem volt elég Morvait leváltani, azonnal, hanem meg kellett mutatni, hogy ők bizony egy zsidót fognak jelölni a helyére. Amúgy az egész sztori le van írva a wikipediaban, de olyan részletekig, hogy Pető Andreának hívták azt akit a jelöltek Gyurcsányék aki amúgy nem kapta meg a szükséges támogatást, mivel alkalmatlan volt és emiatt nem is választották meg.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 23:52:35

@Ordnassac: Molnár Zsolt (1 faszkalap, hogy rajongóim kedvéért beleszőjem ezúttal is) szerint a Fidesz propagandaújsággá zülleszti a kerületi lapokat. :)
Muhaha, hát persze, hiszen szoci kézben (mi pl. a XI. kerületit olvasgattuk a fess Molnár Gyula gyakori szereplésével) a közszolgálatiság non plus ultra mintapéldái voltak.

2011.03.04. 23:56:11

@Táskás Tóni: szerintem ő Budaházyba szerelmes...vagy egyébként büntetőjogászként elment az a maradék pontagya is. Állítólag azért ment a Jobbikba, mert szereti a gárdista fiúk közelségét...:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.04. 23:56:23

@S.Clegane: nézd, én nem óhajtottam ennek az ügynek kapcsán zsidózni, mivel egyrészt nem feltétlen tartom döntő érdekességűnek ezt a motívumot, másrészt a szóban forgó konkurens hölgyről közel sem ez jut eszembe a fontos dolgok között - hiszen osztálytársak voltunk.

S.Clegane 2011.03.04. 23:57:56

@Ordnassac:" lásd a Csizmadia-cikket, illetve a Bednárik-cikket, amire utal (annak a címe: A spindoktorok spindoktora)."

Ordnassac te egy igazi spindoktor lehetnél a fentiek alapján. Csak így szépen "Bednárik cikk" nem ám Népszabadság cikk vagy hasonló...

Mert akkor egyből előjönnének olyan kérdések, hogy a Népszabadságot egy MSZMP nevű párt alapította 1956-ban? Ma is ugyanennek a pártnak a tulajdonában van a lap részben? (ami azóta, minimális név változtatással egy betűt elhagyott a nevéből)

Szóval ez az igazi spin, amikor a Népszabadsággal meglévő problémák miatt alaposan próbáljuk eltitkolni a beszélgetés során és kínosan csak "Bednárik cikk" ként hivatkozzuk.

De hogy visszatérjünk a lényegre, szerinted egy ismeretlen ember azért "spindoktor" mert az MSZMP által alapított lap ilyen címmel közölt cikket amiben ő is szerepelt.

Ismét felteszem a kérdést, mi volt az a hazugsághoz közeli csúsztatást, amit bizonyíthatóan ez az ember tett? MI VOLT a spin amit elkövetett, hol van?

parlamentarista 2011.03.04. 23:59:35

@BB Évi:
itt a politológus újságír, az újságíró filozofál, a filozófus politizál, és ezzel be is zárult a kör. és ezek az emberek egymás faszát szopják, például egybehangzóan szokták azt mondani, hogy az elmúlt évtizedben professzionalizálódott a magyar közélet. a magyar közéletet, amióta az eszemet tudom a totális amatőrizmus jellemzi. ez például abból derül ki, hogy a magyar diplomáciának zéró körüli tekintélye van.

2011.03.05. 00:02:44

@Hepci: ne már! Anyádnak nézném az a nőt...! Öregebbnek tűnik nálad sokkal.

@S.Clegane: És valóban, ne zsidózzunk. Ráadásul Morvait azért akarták hazaküldeni, mert ott is botrányosan viselkedett...Szóval egy női esélyegyenlőségben utazó nemzetközi szervnél nem túl bölcs kirekesztő dolgokat tenni, mondani.

Ordnassac 2011.03.05. 00:02:49

@Hepci: ez igaz, de itt Zuglóban simán durvább a helyzet, mint korábban volt (pedig az sem volt valami fényes).

A Zuglói Agitáció és Propaganda... mármint a Zuglói Lapok esetében eddig az összes képviselőnek joga volt cikket írnia a lapba, így legalább az akkori ellenzék szövege is olvasható volt Weineklandban. Persze a fess Leó is igen sokszor szerepelt képileg a lapban, meg sok cikk tolta a szekerét. Elég egysíkú és egyszerű volt. A siker nemléte azért érzékelhető (hol is van ma Weinek Leonárd?).

Mostanra a helyzet olyanná vált, hogy max. három képviselőt kérdeznek (tehát már így irányított a dolog), Papcsák pedig legalább ötször szerepel képileg a lapban, az újságot pedig a Magyar Hírlap munkatársai készítik (ugye a szerkesztőség Zuglóban székel), igaz, erről az impresszumban egy szó sincs (ott csak annyi szerepel, hogy "A szerkesztőbizottság", nevek sehol). Legalább korábban tudni lehetett, hogy ki a főszerkesztő (Deák András, a Népszava volt főszerkesztője). A cikkek most már szinte kizárólag monogramos aláírással jelennek meg egyébként.

2011.03.05. 00:04:02

@Hepci: @Letícia: Morvai K. volt az osztálytársad vagy Pethő?

Ordnassac 2011.03.05. 00:04:25

@S.Clegane: ha feltűnt volna, egy korábbi kommentben jeleztem, hogy a Csizmadia-cikk a Népszabóban jelent még, még linkeltem is. Mivel láthatóan átugrottad a dolgot, linkelem a kommentemet: torokgaborelemez.blog.hu/2011/03/04/334_az_ember_aki_nem_is_letezik/fullcommentlist/1#c12807897

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:04:32

@S.Clegane: picinykét paranoia-közeli élményeid lehetnek...
Nem hiszem egyébként, hogy a spindoctor kifejezés mibenlétéhez közelebb vezet a jelentéstani megközelítés.
Hogy kedvedre valót is mondjak, a spindoctort úgy is értelmezhetjük az eredeti helyszínen (USA), hogy 10 spindoctor összehajol és mikor felnéznek, kiderül, 9 és fél közülük zsidó. :)

S.Clegane 2011.03.05. 00:05:23

@Hepci: Értem, nyilván összefüggés sem volt aközött, hogy Izrael állam hivatalos jegyzékben (!!) tiltakozott, a palesztin nők jogait kutató vizsgálatok és tanulmányok miatt... És aközött, hogy Gyurcsányék egy zsidó nőszervezetből jelöltek szinte másnap elérvén, hogy magyar delegált ne merjen ilyen mocskos témákkal mint a palesztin nők jogai, foglalkozni.

Ez olyannyira jól sikerült, hogy Magyarország képviseletét ebben a bizottságban sikeresen 1-ről 0-ra ügyeskedték le Gyurcsányék hisz a méltán nagy hírű, nagy múltú "Esztertáska" zsidó szervezet jelöltjét az ENSZ nem tartotta alkalmasnak arra hogy a bizottságba beülhessen.

Megnézem hogy kiben nem ment volna fel a pumpa egy ilyen kirúgás után.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:07:23

@Letícia: btw, Morvainak megnézte a punciját az óvodában az egyik legjobb barátom - szóval áttételesen őt is ismerem. :)))

Ordnassac 2011.03.05. 00:08:35

@S.Clegane: a Magyar Nemzethez mit szólsz?

www.mno.hu/portal/428871

"„Spin doctorokban” az elmúlt tíz esztendőben Magyarországon sem volt hiány, olyannyira nem, hogy az alább ismertetett négy csak kiragadott példa lehet – nem áll szándékunkban lekicsinyelni azok tevékenységét, akik nem szerepelnek az alábbi összeállításban."

"A kézmíves

Mind közül a leginkább rejtélyes és legrejtőzködőbb kampánytanácsadó a Fidesznél Habony Árpád."

A cikk 2007-es.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:09:09

@S.Clegane: tetszik ez az Esztertáska név, valaki alakíthatna egy Bélacsupor nevű társszervezetet is. :)

S.Clegane 2011.03.05. 00:11:43

@Letícia: "Ráadásul Morvait azért akarták hazaküldeni, mert ott is botrányosan viselkedett..."

Aha Morvai viselkedett botrányosan... De érdekes, hogy őt mégis elfogadta az ENSZ, míg az Esztertáska jelöltjét visszadobták mint alkalmatlant. Akkor ki is volt a botrányos?

De mondom aki nem ismeri az ügyet nézzen utána, Wikipediaban le van írva az egész elejétől a végéig.

Morvai egyébként ebben az időben annyira szélsőjobboldali volt, hogy a Medgyessy kormánynak adott tanácsokat. Talán nem kellett volna vele baszakodni...

hoplita 2011.03.05. 00:14:33

@Táskás Tóni:
".....Láttam a videót is ahol egy részeg pasit hordágyon vittek be vérző fejjel. Szerintem elesett...."

Szerintem meg a kurva anyádat.(

Táskás Tóni 2011.03.05. 00:14:44

@S.Clegane: Meggyesivel is baszakodott a Morvay? Erről még nem hallottam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:17:34

@Táskás Tóni: Tóni, ha már szeretsz szerepelni, legalább a szereplők nevét tanuld meg helyesen leírni...

hoplita 2011.03.05. 00:17:55

@S.Clegane:
Ez bizony így van, ahogy mondod.

j.sz. 2011.03.05. 00:18:54

Az, hogy a politikai tanácsadás nem vált széles körben elfogadottá, szerintem nagyrészt kulturális kérdés, és beidegződésbeli problémák okozzák, mind társadalmi-, mind tanácsadói oldalról. A társadalom (nevezzük őket választóknak) egyszerű szekértolóknak tarthatná az ilyen szerepben tevékenykedő szakembereket. Persze -ahogy Török Gábor is utal rá- a háttérben zajló politikai tevékenységre hamar rákerül a "mutyizós" és "korrupt" jelző. A választók nem tudják, hogy a "fejedelem tanácsadója" mit csinál, miért csinálja. Egy része az embereknek pedig nyilván naiv, vagy legalábbis szereti elhinni, hogy tényleg Orbán Viktor írja évértékelőit, a politikus találja ki, hogy mi legyen a billboard-on, stb.

A tanácsadói szakmára nincsen rálátásom, de az egy kézenfekvő magyarázatnak tűnik, amit TG hosszan fejteget. A háttérben ott lehet a későbbi megrendelések megszerzésének szándéka, a "függetlenség" fátylának védelmező ereje, stb. Ugyanakkor mindenképpen indokolt lenne, hogy a helyzet megváltozzon. Nem könnyű megmondani, hogy mi lenne az adekvát kezdőlépés, de úgy érzem, hogy a labda a tanácsadók (és megbízóik?) oldalán pattog.....
És valóban, a War Room zseniális alkotás, volt szerencsém egy Politikai elemzés c. kurzuson megtekinteni a Közgázon...... :)

j.sz.

a-kis-herceg 2011.03.05. 00:18:58

katasztrófák országa. vészhelyzet állandóan? felejtsük el a közbesz.r....si törvényt!

www.stop.hu/articles/article.php?id=835832

hoplita 2011.03.05. 00:19:08

@Hepci:
Nem azért tartják az ilyen állatot...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:19:27

@S.Clegane: no most, ez (ENSZ) némiképp ellentmond a világot átölelő zsidó összesküvés elméletének... :)
Az ENSZ-ben nem tudták megoldani? Hát ezt most így hogy (TÁ nyomán)?

S.Clegane 2011.03.05. 00:19:57

@Ordnassac: elég jó cikk, egy teljes mondatot idéz is Habonytól... Azt is tudni véli, hogy 2006-ban kampányfőnök volt. Elég nagy titokzatos poszt ez a kampányfőnöki...

Táskás Tóni 2011.03.05. 00:20:01

@hoplita: Szerintem meg a hőbörgő macskakövet dobáló tankot elindító kibebaszott horda -gondolom te is köztük voltál- kurva anyját, meg azokét a szemét politikusukét , akik erre buzdítottak, majd páncélozott autóban időben leléptek. Ez Orbán volt, ha nem tudnád. A videón a a faszi pedig részeg.

cambridge.on 2011.03.05. 00:20:37

Csodálkozom, Török Gábor is a bulvársajtó hatása alá került.
Miért akkor érdekes számára egy szürke eminenciás személye, amikor kiderül, neki is van némiélete?
Miért nem akkor foglalkozik velük, amikor félresikerült ötleteik látnak napvilágot, vezető politikusok által előadva?
Érdekesebb lenne a velük folytatott "háttér beszélgetés" után egy poszt, mint amikor valakinek a hálószobája adja az apropót.
Az önkormányzatok által követett gyakorlat szerint a tanácsadói kör, a pénz kitalicskázás eszköze.
Ezekre legfeljebb Budai lehetne kíváncsi, ha érdekelnék őt a narancsos fűszálak.
Az igazi érdemi munkát végzők megismerése árnyaltabbá tehetné a kialakult képet.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:22:34

@Ordnassac: aszondod, ez a Papcsák egy f@szkalap?
Ámen. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:24:08

@Táskás Tóni: vigyázz Hoplitával, ő nem ilyen decens, mint pl. én. :)
Egyébként rendszeresen baromságokat írsz, csak megemlítem. Fáj olvasni. :)

hoplita 2011.03.05. 00:26:30

@Táskás Tóni:
Tudod mit...?
Egy ilyenért én szívesen olyan állapotba hoználak, mint amilyenben az a srác volt..
Puszta kézzel, kedvtelésből és röhögve nyomnám ki,de nem ám csak az egyiket, hanem mindkét szemed..

Undormány egy troll vagy te...láttalak már és meg is jegyeztelek, de eddig még nem érted el az ingerküszöbömet.

Táskás Tóni 2011.03.05. 00:30:32

@Hepci: Smittpali is megengedi magának a nagy "nyelves",akkor én is.

Ordnassac 2011.03.05. 00:32:40

@Hepci: köszi, nem akartam én írni, már így is névhelyesírásnáci lettem itt...

Ordnassac 2011.03.05. 00:33:45

@Táskás Tóni: magyarul egy szinte rakod magad Schmitt Pállal, ha neked ez ennyire kell... :-P

Ordnassac 2011.03.05. 00:34:55

@Hepci: maradjunk annyiban, hogy sajátságos egyéniség. ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:37:19

@Táskás Tóni: minek bántod akkor? Remek társaság lennétek egymásnak. Két szellemi kihívásokkal reménytelenül küzdő, megejtő Homo sapiens...

Táskás Tóni 2011.03.05. 00:39:48

@Ordnassac: Meggondolatlan voltam,majd jobban figyelek a nevekre. A vén kujont meg valóban kár volt említeni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:39:52

@Ordnassac: a "sajátságos egyéniség" hosszabb, mint a "faszkalap". Legyünk hatékonyak! (?)
Bár Aszekelyek ezt is hosszabban írná le és előkerülne Gyurcsány, valamint néhány rokon...

Pszt! 2011.03.05. 00:40:26

Aki a kapócszsóka-féle kiöregedett luxusribivel jön össze, az komoly ember nem lehet!

Ordnassac 2011.03.05. 00:46:23

@Táskás Tóni: :-)

@Hepci: a kedvenc szavadnál is vannak rövidebbek ám! ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 00:50:28

@Pszt!: lexusribi (?)
Nem tudom, ezt a Zsókát valamivel feljebb pozicionálom magamban, mint a nagy magyar klasszikusokat (Debreczeni Zita és társai - reggeli öninterjú ébredés után: kit kell még leszopnom, hogy az első száz mind meglegyen?).
Bár színésznőként értelmezni meg feltehetőleg erős eufemizmus...

igényes 2011.03.05. 06:58:12

Orbán sem tudott Kapócs Zsókáról
2011-03-05 05:32:00
Budapest — A Blikk információi szerint még Orbán Viktor sem tudott személyes tanácsadója, Habony Árpád (42) friss románcáról. Úgy tudjuk, a férfi és a modellből színésznővé avanzsált Kapócs Zsóka (32) még nem költözött össze, noha Zsóka állítása szerint elsöprő szerelem az övék.

Jézusom Orbán nem tudja mi történik az országban?

lüke 2011.03.05. 07:27:23

@Ordnassac:
a nol ua.-t írja
az egész már majdnem olyan ,mint a bécsi operabál, az ungabungás kiskorúval( itt nagykorúak idétlenkednek)

lüke 2011.03.05. 07:31:51

@Hepci:
elmúlt 20 év terméke: szépségkirálynő
(tányérmosogatás kimaradt a szín-észet előtt)
s mennyi iskola!
hu.wikipedia.org/wiki/Kap%C3%B3cs_Zs%C3%B3ka

jjulie 2011.03.05. 07:32:32

@Kapitány_1:

elszámoltatás?

márminthogy az egyik csapat dühös, hogy a másikak nyúlták le a lenyúlhatót előlük, és ettől dühösek?

ugyanmár

balfék 2011.03.05. 07:47:23

Most már lassan fel lehetne állítani egy kapcsolati hálót , de nem a ki hány kézfogásnyira van egymástól, hanem a ki hány fasznyira?:-)

balfék 2011.03.05. 07:59:45

@Hepci: Erről a Csortos féle anekdota jut eszembe.

nyünyüge 2011.03.05. 08:05:52

@S.Clegane:
Azért a Wikipédiát ne tekintsük orákulumnak.

Sokmindent és sokféle közelítésből le lehet ott írni, ha valaki kellően sok energiát belefektet. És az úgy is fog maradni, ha nincsenek a szerzőhöz hasonlóan elkötelezett egyének, akik a az adott téma más szempontokból való megvilágítását is elvégzik,

nyünyüge 2011.03.05. 08:13:50

@Ordnassac:
Az írott sajtót nem ellenőrízheti, a közszolgálat kiegyensúlyozottságát meg csak bejelentésre.

És ez így normális, ez egy európai médiatörvény, mint tudjuk.
Amelyik az egypárti médiatanácsra bízta a közszolgálati adók vezetésének kiválasztását.

Ezért aztán így nézünk ki, és gyakorlatilag hallgathatatlanok a hírműsorok a tévében.
Az emeregy Kossuthról nem beszélve.

hirszerzo.hu/image.aspx?id=a089ef62-ae01-45a1-85c4-888176ee1b61&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 08:38:56

@nyünyüge: a grafikonból egy politológus azt tudná kielemezni, a kormány annyira jó, hogy még a legellenségesebb csatorna (ATV) se talál fogást rajta.
A kádárizmusnak egyébként jelentős tradíciói vannak országunkban, Ipper Páltól Bánó Andráson át a Napkeltéig. A jelen eminense a HírTv.

balfék 2011.03.05. 08:47:23

A tanácsadást , mint olyat a Fidesz kriminalizálta és ezért lett részben pejoratív értelmezése a tanácsadói munkának.

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 08:53:17

Már kibaszottul unom,hogy állandóan a jobb oldal a hibás mindenért!Mintha nem a Feriék adták volna el az egész kibaszott országot!!!!! Baszod... Én a Blog írókra is hoznék egy törvényt.Abban kell majd élned,amiről áhítozol!! Véded a cigányokat?No problem.... Gyerünk éljél egy,csak egy évig Miskolcon,egy cigány családnál!De ha nincs tököd hozzá,akkor viszont fogd be a kibaszott szádat!!!!

ssi 2011.03.05. 09:02:00

"nem lesz könnyű dolga, mint általában a „politikusfeleségeknek” ... Ha programot szeretne szervezni, akkor már jóval előtte be kell íratnia magát a naptárába. Nem is emlékszik rá, mikor volt olyan, hogy együtt tudtunk hétköznap ebédelni – mondta Rába Tímea Tóbiás József felesége"
www.hirado.hu/Hirek/2011/03/05/04/Probatetel_elott_Kapocs_Zsoka_es_Habony_Arpad_kapcsolata.aspx

biztos forrásból tudom, hogy vannak más foglalkozású férjek is, melyek feleségei is teljesen hasonló sorsúak ... :-)) és mégis jól működik a kapcsolat

kutya vacsorája 2011.03.05. 09:04:44

miért? miért? sztem tg is sejti...
1. nem válik el az elemzők és a tanácsadók piaca, márpedig előbbi csak független lehet, utóbbi pedig nyilvánvalóan elkötelezett. ha nem is rajongania, de hinnie azért nyilván kell abban, akinek egyengeti az útját. azért mulatságos volt néhai wermer andrás független elemzéseit hallgatni az inforádióban:)
2. ráterhel a politikacsinálás is, méghozzá nem is a legtisztább eszközökkel. legdurvábban pl: ud-botrány. political capital vs. századvég. sztem egyik cég sem heveri ki egy darabig, de még a versenytársak megítélésének sem tett jót.
3. a kisebbeknél pedig a "tanácsadás" a netktó lopás szinonímája. haverom kifizetése úgy hogy senki se tudja ellenőrizni a teljesítést. az örök megoldás: miközben hagyóék ilyesmiért (már nem) ülnek, az előző elszámoltatási biztos két feljelentés között megcsinálja ugyanezt a sajátjaival zuglóban.
egyébként fuck cares ki habony nője????

jjulie 2011.03.05. 09:05:03

@11zuzuki:

azt gondolod, hogy van olyan hogy egy ember nem tudja, hogy mit jelent amit mond, esetleg nem tudja mit jelent amit egy politikus mond

vagy esetleg nem tudja mire szavaz valójában amikor szavaz

összezavartál, namost akkor okosnak lenni jó, vagy oktondinak?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 09:05:06

@manyike: okos Tóbiás köll hozzá - s mostanában ráérősebb

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 09:07:32

@jjulie: picit több vesszővel könnyebb lenne okosnak lenni.
Tudom, nem tanították a duplaspirál-akadémián...

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 09:09:01

@jjulie: Hát baszod...,most aztán tényleg összezavartál,mert fingom sincs,hogy miről hadoválsz!;)Értékeld újra a mondanivalód....

jjulie 2011.03.05. 09:10:34

a tanácsadó mi is?

csak nem az összekötő kapocs az arcát adó politikus, és a politikai tőkét pénzre váltó gazdasági szereplők között?

nyilvánvaló hogy bujkálnia kell

porfelhő 2011.03.05. 09:17:18

"Abban az országban, ahol nem szabad elmondani, ami más országokban teljesen természetes". Na. igen. Magyarországon sok minden más, másként müködik. A magyar társadalom, az emberek többségének sok-sok mindenről van előitélete, fars véleménye. Tisztelet a kivételnek, szoktuk mondani.) Úgy gondolom ez egyfajta kultura és tájékozatlanság hiánya is.
Amig ebben az országban az egyszerü "szűrke" emberek is utálják egymást, mert egyik vagy másik politikai erővel párttal szimpatizálnak, még ha nem is kötődnek szorosan a politikai erő elveihez- nincs miről beszélni, nem kell csonálkozni, hogy nem szívesen fedik fel kilétüket azok a személyek, akik vezető politikusi körökben tevékenykednek, ha úgy tetszik tanácsot adnak, esetleg "dolgoznak".
Nincs abban semmi különös, hogy léteznek és mégis láthatatlanok akarnak maradni a politika tanácsadók, egy olyan országban, ahol sok esetben minden képzeletet felül múl az irigység. Ahol emberek nem kapnak munkát ha már "más szelek fújnak, ha pl. kormányváltás van. Egyesek mehetnek abba a bizonyos "levesbe":)
Igy kinek lenne érdeke, hogy felfedje kilétét, úgy gondolom egyik félnek sem. Arról már nem is beszélve, hogy a tanácsadói dijat- mint sok minden tisztességes pénzt is- fekete pénzekhez- korrupcióhoz kötik egyes csoportok. Felvetődik a kérdés ki-, honnan- és miért vett fel, teljesen mindegy, hogy esetleg tisztességes munka, felelősséggel elvégzett tevékenység van mögötte.

porfelhő 2011.03.05. 09:20:41

"oppá lemaradt"
"Az ember, aki nem is létezik". Na igen. Valahol van, de még mennyire, hogy van, aki mindent tud és mindent lát,
"Ő a láthatatlan ember".
:))

jjulie 2011.03.05. 09:21:27

@11zuzuki:

legközelebb szájbarágom

ha lesz kedvem

ssi 2011.03.05. 09:23:12

@Hepci: :-)))
az enyém szabadideje nem a politikától függ, így sosincs neki, de/ezért megtartom

álomszép 2011.03.05. 09:25:17

@porfelhő:
Drágám! Ugye milyen ismerős, a láthatatlan ember.
Van ilyen, de még mennyire, hogy van.
:)

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 09:27:52

@porfelhő: Egy dolgot elfelejtettél leírni!Ebben az országban vannak ám becsületes(Bakács kilőve) emberek,akik munka után áhítoznak.Tudod,hogy mi a vicces?Én ilyen becsületes,gerinces ember létemre el kell hagyjam ezt az országot,mert akinek esze van,az rá fog jönni,hogy tíz év és összeomlik a társadalom,mert olyan nincs,hogy 1,5 millió ember dolgozik,és ennek a háromszorosa ebből él!

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 09:29:53

@jjulie: Miért inkább szádba rágom,ütöm...... Mondom én,hogy soha a büdös életben nem fogtok Ti változni!

jjulie 2011.03.05. 09:32:40

@11zuzuki:

a becsületes embert ne keverd össze a balfasszal

a munka után úgy áhitozol, hogy vered az asztalt, hogy jár neked a munka?

másrészt nem csak az a munka amitöl jó alaposan koszos leszel, meg hullafáradt

porfelhő 2011.03.05. 09:32:52

Amig független politológusokat "bélyegeznek" meg, és összekötik nevüket egyik, vagy másik politikai erővel, mert véleményt irt, tudományos elemzői munkát végzett, nincs miről beszélni, irni, hogy miért tartják a politikai tanácsadók titokban nevüket.
:)

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 09:37:19

@jjulie:
Ugye nem fogtad,hogy miről hadoválok?Majd tíz év és bekapcsol az adó-vevőd!Legyintek...szerencsétlen hülye...

ssi 2011.03.05. 09:37:30

@jjulie: "bujkálnia kell " T.G. "Egyesült Államokban a politikusokat segítő szakemberek dagadó kebellel számolnak be megbízásaikról, és a Fehér Ház honlapján időnként még a tanácsadók hosszú névsora is elérhető" - nagyon-nagyon hiányosak az ismereteim, de ez a jelenség összefügghet pl. a pártfinanszírozási sajátosságokkal is?

lüke 2011.03.05. 09:38:35

gyakoroljátok a spint,hátha doktorok lesztek:
www.youtube.com/watch?v=Bbt73ACyoFg

lüke 2011.03.05. 09:39:36

@manyike:
kebellel? fenéket ,bukszával

porfelhő 2011.03.05. 09:42:39

@11zuzuki:
1,5 millió ember dolgozik,és ennek a háromszorosa ebből él!"
Na igen. De miért is van ez igy? Nem csak ezért, mert vannak politikai tanácsadók, ugye?

ssi 2011.03.05. 09:43:35

@bóra77: @nyünyüge: láttátok 03.04-én a Magánbeszélgetést Solymosi Frigyessel? érdekes volt, videó még nincs fenn
www.batthyanyalapitvany.hu/professzorok/index.php?oldal=tagok_tab.php?page=20

porfelhő 2011.03.05. 09:46:26

@jjulie:
Jó neked? ugye, ugye.
:)

ssi 2011.03.05. 09:48:58

@lüke: sajátos értékek vonzása: okos, szorgalmas, elhivatott, egyszerű

Ramaty 2011.03.05. 09:52:43

Sztem a dolog ott kezdődik,a hogy egy állam polgárai képesek felfogni, hogy a média függetlensége miért fontos. Ennek következménye lehetn, hogy egyrészt egészséges versenyt teremt a médiapiacon - elhullanának a hazudozó, pártos sajótermékek-, másrészt a méda betölthetné ellenőrző szerepét, és komoly tényező lenne. Ennek meg az lenne a kövtekezménye, hogy a politikusiank és sleppjük nem engedhetnék meg maguknak, hogy nem állínak vele szóba.

Jelenleg maga a magyar dermokrácia működése, a demokratikus gondolkodásmód olyan alacsony színvonalú, hogy még a fantasztikus Habony Árpád kalandjai is teljesen érdektelenek.

ssi 2011.03.05. 09:54:21

@Ordnassac:
OFF
Budai vizsgálódik
"2006-tól európai parlamenti képviselővé választásáig Bokros Lajos szocialista expénzügyminiszter volt az ELTE gazdasági tanácsának elnöke.
Ezután Hiller István oktatási miniszter Nagy Sándort, korábbi KISZ-titkárt, SZOT-főtitkárt és MSZP-s képviselőt ültette a fontos posztra"
www.fn.hu//belfold/20110305/elte_n_vizsgalodnak/
ONN

11zuzuki (törölt) 2011.03.05. 09:59:39

Ti azt hiszitek,hogy itt Ti fogtok uralkodni?Ájjj...ájjj áj---volt egy tánc.?)Majd szólok!

gastro vazze 2011.03.05. 10:00:09

@bóra77: Kamaras elott meg a Munkacsy gyujto Pakh Imre escortja volt evekig, onnan van a lakasa is, meg a Jaguart is tole kapta.
Habony meg olyan eletet el, hogy azt nehez lenne mutyi nelkul szponzoralni: a Nobuban etkezes szinte mindennapos pl., csak Zegna vagy Brioni cuccok....
Persze ez senkinek nem szur szemet ?!:/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 10:02:22

@manyike: ki keres, talál. Mi lenne, ha egyszer - a változatosság kedvéért, meg hogy jótékonyan különbözzön Keller uracstól - megvizsgálna egy fideszes panamát is?
Datolyaszilva-köztársaság (ezt most csak a biológiai műveltséggel rendelkezőknek szánom, a duplaspirál foglyai úgyse értik).

gastro vazze 2011.03.05. 10:03:22

@bóra77: Kamaras elott meg a Munkacsy gyujto Pakh Imre escortja volt evekig, onnan van a lakasa is, meg a Jaguart is tole kapta.
Habony meg olyan eletet el, hogy azt nehez lenne mutyi nelkul szponzoralni: a Nobuban etkezes szinte mindennapos pl., csak Zegna vagy Brioni cuccok....
Persze ez senkinek nem szur szemet ?!:/

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.03.05. 10:10:05

azon gondolkodom, hogy melyik politikai formacio is kezdte el demonizalni ron webert es a politikai tanacsadoi tevekenyseget...?

porfelhő 2011.03.05. 10:13:13

Bekeményit az Orbán kormány.: elbocsátások jöhetnek.
Blöffkommandó.
Nyomásgyakorlás, kikényszerités.

"– Be kellene íratni ezt a szép, szőke képviselőt a szakközépiskola első osztályába – reagál a rogáni bizottságosdira egy munkaadó.
– Nem konyít ez az úttörőcsapat a munka világához – ingatja a fejét a szakszervezetis."

www.168ora.hu/itthon/rogan-berkommando-oet-borsik-szakszervezetek-szijjarto-vosz-70726.htm

Pedig a fideszes úttörők csupán a gaz tőkét akarják megregulázni. Kaptak ugyanis információt arról: nem mindenhol tartják be a bérmegállapodásban foglaltakat."

– Az első felvonásban a kormány teátrális gesztussal akciócsoportot hoz létre, hogy a saját, átgondolatlan lépésétől most kegyesen megmentse a népet. Értem, miért csinálják, csak gusztustalan."

Magyarország ma.

porfelhő 2011.03.05. 10:16:24

@jjulie: :)
?! További szép napot Neked!
:)))))

ssi 2011.03.05. 10:19:43

@Hepci: nekem is furcsa, hiszen felnőtt emberek vagyunk, tele élettapasztalattal; sajnálom, hogy szinte belesulykolják, hogy a politika arra való, hogy megvédje bármi áron a sajátjait és lejárassa bármi áron az ellenségnek beállított ellenfeleket; nagyon sajnálom, mert ez a szemlélet a szűken vett politikán túl is hat, a hétköznapi mentalitásba, morálba is bekúszik, óhatatlanul, de legfőképpen szembe megy a meghirdetett közerkölcsre vonatkozó céllal, bár a kettős mérce alkalmazása egy másik, ki nem mondott, háttér célnak meg pont megfelel, pont azért is van

Budaiék vizsgálódnak ..
"Szeged ... utóbbi években gyakorlattá vált a vezetők, illetve rokonaik cégének foglalkoztatása, gyakran olyan tevékenységekre is, amelyek mögött nem volt valós teljesítés"
"Zugló, Esztergom ... Nem vizsgálhat mindent "az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál"
www.hirmedia.hu/link/nepszava/budai_nem_vizsgalhatok_minden_fuszalat/2434181

további szép napot!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.05. 10:20:52

Fagyipénzt nyert Pintér Sándor volt cége, a sokadikat!

A Civil Biztonsági Zrt őrizheti egy éven át a nyíregyházi önkormányzatot és még pár másik ingatlan. Pintér Sándor korábbi beosztottjainak kilenc millió forint üti a markát. De ez csak csepp a tengerben, máshol is ez a cég tarolta le a piacot.

Újabb, az önkormányzati választásokon a Fidesz ölébe hullott település Nyíregyháza városházának őrzés-védelmét nyerte el a napokban Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége, a Civil Biztonsági Zrt. A társaság egy éven át őrizheti áfa nélkül 8 491 500 forintért a város fontosabb ingatlanjait, derült ki a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számából. A Civil Biztonsági Zrt. nem a Fidesz hatalomra kerülésével kezdett terjeszkedni, hiszen fideszes vezetésű önkormányzatok már évek óta szép számmal vannak partnereik között.

Igaz, megfigyelhető a cég felfutása azóta, hogy a céget az a Prostasia Zrt. vásárolta meg tavaly márciusban, amelynek tulajdonosa-vezérigazgatója az a Kántor Tibor, aki Simicska Lajos APEH-elnöksége idején jó ideig az adóhatóság elnökhelyettese volt. Az egy évvel ezelőtti adás-vétellel kapcsolatban a Népszava azt írta, a Civil nem került túl messze Pintértől, mivel a cég menedzsmentjében mindenki változatlanul a helyén maradt, csak a tulajdonos szállt ki a társaságból.

Nemrég derült ki, hogy a Civil Biztonsági Zrt. őrizheti a pécsi városházát is a jövőben. De a kormányváltás után elnyerték havi hatmillió forintért a Szerencsejáték Zrt. őrzéséért, takarításáért, és a Magyar Fejlesztési Bank, valamint a Magyar Villamos Művek Zrt. is úgy gondolta, hogy Pintér volt cégénél vannak a legnagyobb biztonságban.

hoplita 2011.03.05. 10:35:18

@igényes:
Mer' ha tudott volna először ő próbálja fel?

nyünyüge 2011.03.05. 10:38:35

@manyike:

"gyakran olyan tevékenységekre is, amelyek mögött nem volt valós teljesítés"

Ezt az okosságot maga Budai mondta vagy az újságíró?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 10:59:02

@gastro vazze: van ott olcsó ebédmenü is, biztos azt kedveli...

aszekelyek 2011.03.05. 11:02:17

@S.Clegane: A Morvai naccsád is lehet a hitközség tagja csak nem a hivatalos direktívát fújta.A genderügyi se nagyon nagy túlzás, mert az első melegfelvonulást is ő szervezte, meg a homoszexuálisok jogait is, mint jogvédő ő képviselte. Anno. Igazán sajnálatos, hogy volt olyan ereje annak a lobbynak , hogy el tudták őt mozdítani. Akkor ez mezei fajgyűlölet. A palesztín nők is emberek, emberi jogokkal.

aszekelyek 2011.03.05. 11:04:38

@S.Clegane: Végül ki ment a helyére?

igényes 2011.03.05. 11:21:42

Kinek dolgoznak Orbán-Matolcsyék?

Soros György utasíthatja-e Orbán-Csányit? Orbán szálláscsináló-e?

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma a Lakásvásár megnyitóján beszélt az új otthonteremtési program tervezéséről.
Matolcsy: Most vegyenek lakást, amíg olcsó!

Hágárország… Noé unokájának, Gomernek a három fia egyike 10 utóddal számolt, többek között Kuzár, Bulgár és Ungri. Ö az Átel ( Itil, azaz a Volga) folyó mentén lakott, a többiek a Dubnik(Duna) folyónál. Mindez csak egy 940 körül élt szerzötöl, Joszippont-tól maradt ránk. Az viszont sokszor elökerült a régi levelekben, hogy Hágárok földjének nevezték a mai országunk területét.

Pannóniába , Aquincum-ba a római idökben érkeztek elöször keleti zsidó katonák, eröszakos besorozottak és kereskedök az iu. II. sz.-ban.
Ugyanakkor a Bar Kochba lázadás (132-135) leverésére Pannóniából csoportosítottak át három légiós katonai erösítést és a harcok után zsidó rabszolgákat is idehurcoltak a rómaiak. Bethar erödítményben találtak pannón kori leleteket, Pannóniában pedig elökerültek Bar Kocheba érmék, amelyek a Nemzeti Múzeumban találhatók. Az emesai szír eredetü katonákkal zsidók is érkeztek Pannóniába.

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:27:57

@jjulie: kevered a a tanácsadó és a pártpénztárnok fogalmat

persze ez itthon ugyanazok... középszinten "táskásember"

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:31:05

@11zuzuki: hüjék vagytok, mert jobboldalt hibáztatjátok kitételt nem értem én se....

el kell menned és mégis minden nagyon szép és jó az országban?

csak úgy tudom dekódolni, hogy ezt nem érdemled meg, csak még rosszabbat

aszekelyek 2011.03.05. 11:32:47

@S.Clegane: Akkor hallottam először Pető Andrea munkájáról, amikor Az M2-n Alinda beszélgetett vele. ..... Ő inkább volt olyan, mint aki nem létezik.., mint a tanácsadók...Azért az érdekes, hogy nem bírtak egy megfelelő hölgyet találni. Vannak azért még páran , akik éppen alkalmasak is lettek volna arra a bizottsági helyre. Gyurcsányék nem akkortájt csinálták Izrael állammal a "befogadó állam és bla, bla.. bizniszt? Nekem úgy rémlik... Még elúszott volna... Még eszembe jutott, hogy hallom kint élőktől, hogy nagyon sokaknak van itt befektetett pénze....és ezért , hogy szépen kell parírozni. Az is biztosan ajánlás, mint az IMF-é.

aszekelyek 2011.03.05. 11:37:06

@S.Clegane: CSöbörből vödörbe került. Az , ahol most van se sokkal különb intézmény.

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:38:15

@manyike: erről van szó... ott volt pl a fővárosi szdsz es ... mesterházi.

az tanácsadó volt hivatalosan. mert másnak hívják azt aki a politikus mellett áll és nincs tisztsége. nem választotta meg senki. csak a pénz ereje a hatalma. a legkeményebb diktátor, a rablás sikerének záloga...

lásd.... 4.530 találat (0,21 másodperc)

lmgtfy.com/?q=p%C3%A1rtp%C3%A9nzt%C3%A1rnok

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.05. 11:43:15

Eddig nagy bukás a fideszes kérdőíves játék!!!
Várhatóan hétfőig jut el minden választóhoz az a díszes levéllel kísért kérdőív, amelyben az új alkotmánnyal kapcsolatban kéri az emberek véleményét a kormány.

A népszavazást, a valódi párbeszédet helyettesítő akció költségeiről tegnap Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatók Központi Hivatalának elnöke azt mondta, az egy átlagos referendum hetedébe, azaz 730 millió forintba fog kerülni. Az íveket számítógép segítségével dolgozzák fel. A kérdéseket több mint 8 millió választóhoz juttatják el, akik közül tegnap délutánig 115 ezren küldték vissza a választ. Azaz kijelenthető, hogy a kérdőív alig hozta lázba az embereket, hiszen eddig kevesebb mint másfél százaléknyian reagáltak rá.

Más probléma is van. A nemzeti konzultáció jegyében a kérdésekre a kézhez vételtől számított két héten belül lehet válaszolni. Ez azt jelenti, hogy aki jövő hétfőn kapja meg a levelet, az március 21-ig küldheti vissza. Csakhogy azon a napon már elkezdődik a parlamentben az új alkotmány általános vitája, a szövegtervezeteket viszont csak március 15-ig lehet a Háznak benyújtani. Igaz, Szájer József, az új alaptörvényt előkészítő nemzeti konzultációs testület vezetője csupán azt ígérte, hogy a beérkező véleményeket továbbítják a képviselőknek, ám arra nem vállalt kötelezettséget, hogy azokat valóban beépítik az alkotmányba. Ezért hangoztatják azt a szocialisták, hogy a konzultáció - amely ellen egyébként többen bojkottra szólítottak fel az interneten - pusztán üres PR-fogás.

Az egyik blog szerzője például a vizsgálóbizottság előtti megjelenés ügyén élcelődött az interneten. Feltette a kérdést, hogy ehhez miért kell előzetes levelezésbe bonyolódni 8 millió emberrel. "Az már csak egy külön poén, hogy az egyik kérdés a nemzeti sorskérdések helyett Gyurcsány Ferencre vonatkozik" - fogalmazott.

Az LMP a múlt héten képeslaptervező játékot indított a párt Facebook oldalán. Szimpatizánsaikat arra bíztatták, hogy a üzenjenek Orbán Viktornak és így mondják el a véleményüket az készülő alkotmányról. Az LMP azt ígérte, hogy 10 ezer darabot gyártat le a legjobb alkotásból, egy képeslapot pedig személyesen adnak majd át a miniszterelnöknek.

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:43:30

@Ramaty: ramaty ország... klasszikustól: 1011 éves feudalizmus

aszekelyek 2011.03.05. 11:44:12

@BB Évi HA a whatsoever -t így írod, akkor a thru , why-t is úgy kéne...A hátamon sokszor futkos a hideg ettől a kifejezéstől. Itt mindjárt el is vesztettem a lelkesedésemet irántad. Hallom a ballib médiumokban és csak ott, hogy milyen nagyon rossz helyeken használják félműveltek ezt a kifejezést. BB évi a pszichiátriáról ír, vagy honnan? Az egyetemről?

aszekelyek 2011.03.05. 11:48:25

@manyike: Nem láttam a miniszterelnöki hivatal bérlistáját... :) Azt sem, hogy a megbízásokat honnan fizetik . Sztem erre minden kurzusnak volt kerete abban a hivatalban.

CSENDES 2011.03.05. 11:48:33

Basszus, ötször olvastam el (elég figyelmetlenül) a kezdő mondatot: Rogánnal szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme...

Ezen nagyon elgondolkodtam...., majd felfedeztem az ékezetet.

aszekelyek 2011.03.05. 11:50:19

@S.Clegane: Az kérlek szenvedélyes igazságbeszéd volt. Csak ezt nem nézik el a fin kívül senkinek. A közönyös pofák ott is megvoltak a hallgatóságban.

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:50:53

@gastro vazze: "Munkacsy gyujto" - Munkácsy gyűjtő... a gyujtó az más

@manyike: "...belesulykolják, hogy a politika arra való, hogy megvédje bármi áron a sajátjait és lejárassa bármi áron az ellenségnek beállított ellenfeleket; nagyon sajnálom, mert ez a szemlélet a szűken vett politikán túl is hat, a hétköznapi mentalitásba, morálba is bekúszik, óhatatlanul"

a fejétől bűzlik a hal. nagyon erős mintát adnak a zembereknek

@az igazi Sipi: szerintem az az ember tett legtöbb rosszat kishazánknak. legyött mucsára és itt a profi polmarketinggel mindent megtehetett. visszaélt a helyi naivokkal... szerintem a BIZALOM szétverése tökéletesen neki köszönhető, nagyot tett érte. a manipuláció-a gyors sikerek stb az nem volt itthon előtte divat. kultúridegen.

viszont volt a társadalmi kapcsolatok összes szintjén BIZALOM...

a-kis-herceg 2011.03.05. 11:52:33

@CSENDES: viszonya van orbánnak rogánnal? szarba szökkentek?

CSENDES 2011.03.05. 11:52:43

@gastro vazze: Senkinek nem szúr szemet? De igen, mint ahogy az is, hogy Zyókácskát az előző nyolc évben is "nyomták" mint Krahácsot:::

aszekelyek 2011.03.05. 11:55:45

@igényes: Van beleszólása a minielnöknek, hogy kit szeressen a Habony ? Szép is lenne. Közöd? A magánélet az magánélet. Rossz ízlés is jog. Másnak meg a pornócsillag nem teccik, aki az mszp választási buliján volt jelen.... egy másik alkalomkor. Fontos ez? A bulvárfalóknak esetleg. Annyira álszent se legyen senki, hogy a karrierépítés egy Zsóka kaliberű hölgynél kb úgy néz ki, mint az ővé. Szépelegni persze lehet....

aszekelyek 2011.03.05. 11:57:07

@a-kis-herceg: Viszonyról nem tudok de szökkentek, a feriébe.

CSENDES 2011.03.05. 11:58:50

@a-kis-herceg:Az az igazság, hogy én is lehetek figyelmetlen (bizonyos bulvár hírek megjelenésekor). mindenesetre a BB bekövetkezett, hosszasan Bambán Bámultam magam elé. Már-már a VV. híreit éreztem kibújni, mert magam nem nézem ezt a remek műsort.

aszekelyek 2011.03.05. 11:59:19

@kutya vacsorája: Inkább azért a kereskedelmi és politikai reklámszakemberekre tippelek. Persze vannak politológusok is.

igényes 2011.03.05. 12:00:29

@aszekelyek: Ironikusan írtam, hogy Orbán nem tudja mi is történik Mo-n.

Mindenesetre a levetetett nők íránti szerelem, nem feltétlen a keresztény erkölcs része. Mondjuk a Hablony önmagának adott egy tanácsot. Lecseréli terhes feleségét. Mit tanácsol Orbánnak?

aszekelyek 2011.03.05. 12:01:49

@Hepci: Ez kedves, hogy megemlékezel rólam. Nem elég neked a sajátod, már az én dumámat is te írod?:DDD off. A petrezselyem krémleves receptjét elküldenéd privátban? Köszi:) Mögkívántam.

a-kis-herceg 2011.03.05. 12:04:32

@igényes: ja. tanácsadó tudja; hol lehet jót enni +ahol a lányok is "aranyosak"...

a-kis-herceg 2011.03.05. 12:07:59

így jár az aki szereptévesztésben van és állandóan támadni akar (foci)

www.youtube.com/watch?v=R96j711uSIM&feature=player_embedded#at=16

aszekelyek 2011.03.05. 12:14:05

@igényes: Az szakmai tanács, amit Orbánnak ad. Nem magánéleti. Emlékszem, hogy az ment suttogóban, egyik választás előtt, hogy Orbán és egy szép színészné... Azt nem merték a bulvárra kitenni. Egy szdsz közeli ismerősöm terjesztette.....Gondolom a brandépítő Habonyt olcsóbb kikezdeni. Akkor meg is van, hogy jutott a sajtóhoz ez a hír. Még nem láttam olyan marketingest/ tanácsadót aki a hűség szobra. Férfit egyáltalán keveset. Az is lehet, hogy a hölgy mászott rá. Arra volt megbízása. Neki ez a szakmája. Szóval sztem a magánélete egy tanácsadónak nem ügy.Indítéka épp van az ellenérdekelteknek, hogy ráküldjenek egy rüfkét. Jól gondoltam én ezt tegnap.

aszekelyek 2011.03.05. 12:20:42

@Hepci: Közben elolvastam, köszi. Habony eszerint nagyon ott van. HA ő a célpont. Természetesen másról nem lehet szó. Csak gyengíteni Orbán imázsát.Indirekt. IS.

aszekelyek 2011.03.05. 12:25:02

@balfék: Mi vaaan??? Kriminalizáltaaaa???? A titkosított Ron Werber tervről beszélsz? Amiről sejthető, az volt a TV megtámadtatása? Előtte az Öszödi kiszivárogtatása. Ő nem egy kezdő. Eladási szakember. El kellett adni valahogy, az igazságot. Ahhoz nekik nem volt elég eszük csak Ron Werber olyan etikátlan, hogy kieszelje, hogy adják el. A xart aranynak. A csomagolás adja el, ha nem tudnád.

ssi 2011.03.05. 12:27:01

@a-kis-herceg:
valóban erősen infóhiányos vagyok :-( de tanulni akarok :-)
a hazai pártfinanszírozási rendszer egyedi és következményei is akkor sajátosak?

@Vizsgálja ki a Budai az esztergomi fideszes dolgok:
- 03.07-ig küldik ki a 8 mill lakoshoz, van, aki meg se kapta
- úgy korrekt, ha megvárjuk a végét
- népszavazásnál hivatalos az eredmény: tartalom s mennyiség
"O.V. 1.7 millió nyugdíjasokhoz küldött levelére ... egymillió választ kapott ... címzett megszámolhatja, de a Magyar Postának feltűnik, hogy húha, hetek alatt ennyi levél"
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=44849&catid=69&Itemid=106&limitstart=2

@nyünyüge: bocsi, lemaradt a forrás
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=366237

igényes 2011.03.05. 12:28:08

@aszekelyek: Nekem nem volt tudomásom arról, hogy Zsóka Orbán bűvkörébe esett volna. Essetleg, ha így lenne nem lepődnék meg. Gondolom egy miniszterelnöknek szinte nincs is magánélete. Egyáltalán nem sajnálom a jót senkitől, Orbán Viktortól sem.

Tudom, hogy volt neki a Kamarás, a Berki (FTC), Vincze Ottó (FTC), gondolom most a Felcsút jön, vagy nem?

Rogán partijára vajon ki küldte el a Hablonyt, Zsóka nézőbe?

Szerintem ez egy kis ideig tart csak. Komoly embernek egy ilyen hölgy egy célra kell! Valóban neki kell?

aszekelyek 2011.03.05. 12:28:11

@az igazi Sipi: Úgy tudom , a FIDESZ nem vett meg valamit tőle és ezért el is utazott ... először.....Aztán dolgozott az ellenfélnek. Ő ezt természetesnek tartja.

aszekelyek 2011.03.05. 12:30:49

@jjulie: Fenét. Vállalhatja magát. Úgyis tudjuk, hogy mi folyik.

igényes 2011.03.05. 12:31:42

@aszekelyek: Akkora marhaság, hogy egy ismeretlen emberre vetette ki hálóját a magyar szépség. Ez a Hablony nem egy jóképű srác, mint Semjén, vagy Schmitt Pál.

ssi 2011.03.05. 12:31:47

észre vettétek, hogy a poszt végén jó sok ajánlott irodalmat kaptunk a blog-gazdától? akkor hajrá :-)))

aszekelyek 2011.03.05. 12:35:08

@igényes: Olvasd el még1szer vagy ne szórakozz. Mással hozták hírbe. Mindegy, csak beszéljenek róla. Reklám alapszabály. Ezt nagyon sok mindenre lehet felhasználni. mellette és ellene is...A zsókát ki hívta meg? Engem az érdekelne.

aszekelyek 2011.03.05. 12:38:23

@igényes: Bulvártömegnek ismeretlen de bizonyos illetők pontosan tudták, hol kell a gyengéjénél megfogni. Klasszikus és ócska. El tudom képzelni egyszer elszólhatta magát óvatlanul. Így szokott történni.

igényes 2011.03.05. 12:43:41

@aszekelyek: Kivel hozták szóba Orbánt? Most ez már tényleg érdekelne.

A Zsókát gondolom valakinek a tanácsára hívta meg Rogán Antal, mert az ő szülinapi díszes fogadása volt. Hát itt a tanácsadók legkiválóbbja viszont Hablony úr volt.

Érdekes, hogy rögtön azt nyilatkozzák Orbán nem tud róla. Ez az érdekes!

panelburzsuj 2011.03.05. 12:44:19

@CSENDES:

Ne búsulj, TG-t is annyira megigézte saját témája, hogy "politkai tanácsadó"-nak tilulálja a spindoktorokat.

Politka nyilván az "agitka" mintájára: az a fránya keleti széll ... :)

igényes 2011.03.05. 12:45:38

@aszekelyek: J.F.K.-nek is volt ágyasa, nem gond ez szerintem.

aszekelyek 2011.03.05. 12:46:49

@igényes: Ez meg nem is szerelem. Elsőprő. ahaaa, mondja a playboy -ban is szerepelt hölgy. Gondolom ott kotyogta ki Habony az ízlését. Férfitársaságban, arról beszélhettek... Valaki megjegyezte, most felhasználják. Gondolom, ezzel akarják elsöpörni a támogatók egy részét. Minden ilyesmi a befolyásolás eszköze csupán. A szavak ereje. Elsöprő szerelem... meg is mondta, mi a cél vele.

BB Évi 2011.03.05. 12:49:06

@aszekelyek: whatsoever [ˌwɒtsəʊˈɛvə]
adj
1. (postpositive) at all: used as an intensifier with indefinite pronouns and determiners such as none, any, no one, anybody, etc.
2. an archaic word for whatever

Persze tudom, hogy semmi értelme ezt ide másolni, csak a heller-morvai tusa tanulságaként én azt szűrtem le, hogy az emberek egy része nem tud angolul, a másik része azt hiszi az angol az a nyelv amit a cambridge környéki professzorok beszélnek, a harmadik rész meg preskríptiv megállapításokat tesz a nyelvről, vidáman és azt gondolva, igaza van.
De megnyugtatásodra közlöm, nem vagyok punci belvárosi bölcsész, vagy pszichológus, vagy pszichiáter. Favágó vagyok. 88as iqval, nyolc osztállyal, és tökéletesen érzéketlen és érdektelen vagyok a politikát illetően. Mindig arra szavazok, aki nagyobb betűmérettel írja a Magyarország szót, vagy színesebbre festi a címert, vagy több pénzt csúsztat a kezembe.

aszekelyek 2011.03.05. 12:56:57

@igényes: Nem, támadási felület. Clinton és az ő Mónikája...Mennyémááááá mondom, hogy ócska trükk. Így akarják kicsinálni. Szerintem az V. kerület egyik képviselője hozta, mint kísérőt. Nem ismert, hogy kivel ment és volt-e meghívója. Miért kellett volna tudnia erről egyáltalán Orbánnak? Mit kéne nyilatkozniuk? HA megkérdezik, tudott-e róla Orbán. Nem is kell tudnia róla. NEki arról kell tudnia, mit írt vissza neki a választó a kérdőívben az alkotmányról. Arról kell tudnia, mi van az államkasszával és hogy bírunk a felszínen maradni. Az ilyen szennyessel foglalkozzon a bulvár. Jól csőbe húzták Hablonyt. Ennyit elég neki tudni erről.

ssi 2011.03.05. 12:57:09

OFF

"Kínai kormány: fenntarthatatlan a jelenlegi gazdasági rendszer"
hvg.hu/vilag/20110305_kina_kormany_beszamolo

"néhány éven belül jelentős középbankká lenne"
hvg.hu/gazdasag/20110305_granit_bank_demjan_sandor

ONN

további kellemes hétvégét!

a-kis-herceg 2011.03.05. 12:58:18

@a-kis-herceg: "cigánykodik"

- Vételnél nem akarja kifizetni a vételárat, ezért a megvenni kívánt dolgot elkezdi fikázni, minden féle kifogást kitalál, hogy miért nem ér az annyit...

- Ha valaki nagyon szánalmas módon alkudozik, kunyerál.

- Ha valaki valamiben már a másikkal megegyezett, de utána még megpróbál alkudozni.

- Gusztustalankodik (bármilyen téren)

- ha valaki olyan dolgot kér, amit feltehetően nem tud megadni, vagy nem tud azonos értékű dologgal kompenzálni.

nepszotar.com/?szo=cig%C3%A1nykodik

a-kis-herceg 2011.03.05. 12:59:35

@a-kis-herceg: "cigányötös" = Kettes osztályzat.

"példa: A Rudika húga tolja a legkirályabbul: hármas, négyes is becsúszik a sok cigányötös mellé. Mondja is a nagyfater, hogy ebből a lányból vagy kurva lesz vagy miniszter!"

aszekelyek 2011.03.05. 12:59:41

@BB Évi: Berágtál? :D 88-as IQ -val sok ez a szókincs:)

aszekelyek 2011.03.05. 13:00:46

@igényes: Nem képzeled, hogy még én terjesztem?

aszekelyek 2011.03.05. 13:04:57

Mentem ebédet főzni. Mad jövök! Szép hétvégét mindenkinek!

aszekelyek 2011.03.05. 13:08:47

@Vizsgálja ki a Budai az esztergomi fideszes dolgok: Kijelenthető, hogy akik meg se kapták még, vissza se küldhették. Van aki csak hétfőn kapja. Így jobb feldolgozni is. Ekkora baromságokat terjeszt az ellenzék? Nagyon okos ellenzék... Azért buktatok akkorát, mert ilyen hülyének nézitek a választókat.

aszekelyek 2011.03.05. 13:10:23

@nyünyüge: Most az atv-n megy. Az a lánykori neve.

aszekelyek 2011.03.05. 13:11:52

@a-kis-herceg: Adott öltönyt a főpolginak, mé bántod:DDD ???

BB Évi 2011.03.05. 13:14:48

OFF: Inverz Lázár János:

www.hir24.hu/kulfold/224361/milliardokert-kelt-el-az-irani-elnok-peugeot-ja.html

60.000 lakóházat építenek Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök 1977-es Peugeot 504-es típusú autójának eladásából kapott pénzből.

a-kis-herceg 2011.03.05. 13:18:59

@BB Évi: lézer is ezt akarta... később a 100 éves muzeális járgány árából...

a-kis-herceg 2011.03.05. 13:21:38

alkotmányozás kérdésekkel... azta qva... ez magamtól nem ugrott be. a következő választásra készül köz (nem párt!) pénzen a lista... gyerekek küldjétek csak vissza BIZALOMMAL...

"Nem értem a kérdést, de fideszes vagyok és szeretnék felkerülni a Kubatov-listára."

hircsarda.blog.hu/2011/03/05/elkeszult_a_hircsarda_alkotmanyozasi_kerdoive_1?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

a-kis-herceg 2011.03.05. 13:34:25

akkor szépen az egyéves politika figyelésem szépen keretbe foglalva:

kezdtem:
az ajánlószelvények és a személyes adatok (amik a választón kívül mindenkinek értékes információk) miért egy borítékban mennek ki...

alkotmányozási kérdések...
naivan: milyen rendes a kormány megkérdezi a zembereket
szkeptikusan: úgy is kukába landol
realistán: választás előtt jó előre közpénzből frissíti a fidesz a szavazói adatbázisát...

további jó politizálgatást! aszatalaviszta!

igényes 2011.03.05. 13:40:01

@a-kis-herceg:

Orbánék a levélhalmazukkal legyőztek mindenkit. Megválasztásuk óta megnőtt az esőerdők írtása a levélpapírok és és borítékok Orbán kormány által történő rendekéseket követően.

Gondoljatok bele, most 8 millió levél, meg korábban már elküldtek több mint 5 millió.

13 millió levél feldolgozásához vajon mennyi munkaerő kell?

13 000 000 milió levél (1 mm vastagságú legyen csupán, de tudjuk 2 boríték és egy darab A/4 levél érkezett) = 13 000 méter magas halmaz.

Mindenki tudja, hogy a kormányék ezzel a levélmagassággal írtózatos pénzt dobtak ki a költségvetésből, tudjuk hány kamionnyi papírt kellett feldolgozni. Nem dolgozták fel az bizonyos. Vajon hol tárolták ezeket a feldolgozásra váró levelekt, ezt a tömeget, ha elszállítja valaki óriási haszonra tesz szert. Amennyiben ezt az eszméletlen beérkező levelet nem hasznosítják újra, akkor az bűncselekmény.

a-kis-herceg 2011.03.05. 13:44:07

@igényes: vigyázz tévecc. lopásra koncentrálsz. ne a pénz lopást nézd, az kismiska.

igényes 2011.03.05. 13:53:51

@a-kis-herceg: Polgártársaim és az én adataimat a kormány eladta, kiadta nem kormánytagoknak. Milyen megbízási szerződés alapján írt részünkre ez a néhány ember, milyen díjazásban részesültek 8 000 000 levél megírását követően. Szeretném látni a kiállított számlát.

A levéltitkot megsértette valaki, ugyanis ezeket a leveleket nem Szájer, vagy Szili, vagy a többi aláíró csomagolta, hanem harmadik személy.

A közbeszerzési kíírás mindenképpen fontos lenne.

a-kis-herceg 2011.03.05. 14:00:35

@igényes: hagyd a francba... menj jó időben kirándulj 1et. mig a levegő ingyé van

véleményem pártokról (=nemzeti kormányról) (hircsárdán linkelt hsz):

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c0/Szent_Istvan_Kalocsa.jpg

nyünyüge 2011.03.05. 14:14:42

@manyike:

Van köztük érdekes.
Befektetési alapkezelés,vagyonkezelés. Pfújjj. Csak egy fél lépésre a nyugdíjtőzsdétől.

www.adriatiq.com/

a-kis-herceg 2011.03.05. 14:21:13

@a-kis-herceg: a Kalocsán lef*szkalapozott Szent Istvánt ajánlom Hepcinek...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 14:42:03

@aszekelyek: mi a kaliber ilyenkor? 10 bár szívóerő (inverz kompresszor)?

tölgyes 2011.03.05. 14:58:45

Kedves Török Gábor!

Úgy 2004 ősze táján az íróasztalom fiókja kedvéért belekezdtem egy tanulmányocskába, amelyiki a tanácsadói szerepről szól. Azért győztem le rövidke időre a lustaságomat, mert "nagy vihart" kavart egy tanácsadó amiatti csalódottsága, hogy egy politikus nem fogadta meg az Ő tanbácsait. Emiatt a politikusnak szemrehányást tett. Engem pedig arra ösztönzött, hogy magáról a szerepről elmélkedjek egy kicsit.
Az egyik fontos szempont a politikai felelősség. A tanácsadót ilyen közvetlen felelősség nem terheli. nem ő kapja a virágokat és nem az ő arcába nyomják a tortát.

Aztán itt vana történelmi hagyomány kérdése. Nálunk a politkai tanácsadó, áruló személye nem egyszer összefonódott.
Vajon ki tudja megmondani, hogy ki volt Aczél György, Kádár János tanácsadója??

aszekelyek 2011.03.05. 15:30:49

@Hepci: No de kérlek, szépségkirálynő volt...Fame and fortune:) Az neked semmi? Ahhoz kell csak a gyomor, ... ööö , kaliber....:)Meg ugye a kis pályát se adták ingyen, még a kispályásnak sem... A hölgy az a műfaj, akiket jó pénzért használnak. Mikor, mire. A "van az a pénz kaliber." :D

panelburzsuj 2011.03.05. 15:38:38

@igényes:

"tudjuk 2 boríték és egy darab A/4 levél érkezett"

Rosszul tudjuk.

2 boríték még oké, de kettő darab A/4 lap, plusz egy fecni érkezett. A fecnin írja a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, hogy "az Ön lakcímét a Hivatal a kapcsolatfelvételt kezdeményezőnek nem adta ki, kizárólag e levél továbbításához használta fel."

Remélem, megnyugodtál.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 15:47:10

@aszekelyek: K. Zsóka elég sokáig élt együtt Kamarással. Az azért nem - elsősorban - kifejezett érdekkapcsolat lehetett.

aszekelyek 2011.03.05. 15:47:45

@a-kis-herceg: Ezt az utolsót azért nem kellett volna....... 45 ben volt bizalom. Aztán ellopták az elcsalt 47-es választáson.

igényes 2011.03.05. 15:50:33

@panelburzsuj: OK! Egy levél (A/4) és egy kérdőív (A/4), 2 boríték. Nekem nem jött viszont fecni.

A vakoknak és gyengétlátóknak szintén küldtek levelet az esélyegyenlőség miatt, gondolom én.

aszekelyek 2011.03.05. 15:51:25

@Hepci: Mondtam én olyat? Az nem munkaköri kötelesség volt. A Pretty woment csak láttad? :D

aszekelyek 2011.03.05. 15:55:15

@a-kis-herceg: NEm , nem ennyire hülye aki visszaküldi és értik is a kérdést. Akik nem, azokért meg majd az értelmesebbje ír.

aszekelyek 2011.03.05. 16:02:54

@panelburzsuj: Így találtuk meg egy osztálytársunkat. Népességnyilvántartó értesítette, adatot nem adnak ki senkinek. HA akar, reagál, ha nem, nem.

panelburzsuj 2011.03.05. 16:07:18

@igényes:

Na az érdekes, mert a fecni jobb felére nyomtatták a címet, ami alapján eltalált hozzád a levél ... :)

panelburzsuj 2011.03.05. 16:16:42

@aszekelyek:

Ebben csak az érdekes, hogy ha MAGYARORSZÁG KORMÁNYA nem pont az én véleményemre kíváncsi, hanem csak a nyolcmillió választópolgár egyikére, akkor minek címezni, miért nem lehet simán csak bedobálni a postaládákba 2-3 egyencsomagot? Hátha megsértődik az a família, ahol véletlenül háromnál több választókorú él egy fedél alatt?

Mert én értékelem a te kormányfényező buzgalmadat, de cserébe azt kérem, hogy engem ne akarj meggyőzni arról, hogy ennek a levéláradatnak a legkülönfélébb al- és felhangokon túl van bármiféle relevanciája arra nézve, hogy mit is akarnak a magyarok az alkotámányozástól.

(Ui: Nem égett oda semmi? Sokat kacsingattál a blog felé ... )

lüke 2011.03.05. 16:20:02

@gastro vazze:
van 3000 pár cipője ,mint Imeldának
Tod's?
www.tods.com/

@aszekelyek:
Monroet- még megtudjuk remélem- kinyirta a Kennedy klán,
ahogy őket is
c est la vie
korona kisérőből spindoktor

mi is- de nem reagált- kidobtunk 3000 FT-t

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 16:21:39

@aszekelyek: a Kováts Adél jobb volt, az Amerikai Elektrában

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.05. 16:22:37

"A "kettős mérce" látszatát felvető és Budai hatáskörét az önkormányzati ügyekre is kiterjeszteni kívánó LMP kezdeményezése egyelőre süket fülekre talált Orbán Viktornál. Eközben Esztergomban napról-napra több feljelentés születik az előző városvezetés botrányos ügyeiben - több esetben hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=401066

Esztergomban ellenzéki lett a városvezetés. Vajon hány FIDESZ-vezette helyen "nem látszik" a korrupció addig, amíg ott is nem lesz ellenzéki a városvezetés?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.05. 16:23:38

@panelburzsuj: durnyogonc. :)
Küldtem neki bonyolult krémleves recepteket, ha megcsinálja, még kevesebb ideje lesz blogolni.

lüke 2011.03.05. 16:25:33

a sikeres férfi női ruhában van!
na van itt is egy pár
www.welt.de/vermischtes/kurioses/article12705815/In-Frauenkleidern-stecken-stets-erfolgreiche-Maenner.html
hamvazó szerdáig ne böjtöljetek még!

igényes 2011.03.05. 16:32:17

@panelburzsuj:

Lényeg, hogy ebben a gazdasági helyzetben butaság elküldeni
8 000 000 főnek:
1 db cetlit
2 db borítékot
2 db A/4 papírt.

Talán abban nincs vita itt, hogy a fenti papírok magassága eléri egyenként az 1 miliméter magasságot, ami ugye 8 millió milliméter, mely megfelel 8 kilométer magasságú építménynek, ha egymásra helyeznénk.

A papír és a nyomdai költség küldeményenként 100Ft, az már maga 800 millió forint, de esetleg, ha visszaérkezik 8 millió levél, annak költsége szintén a kormányt terheli.

Ki dolgoz fel 8 millió levelet?

Amennyiben egy levél feldolgozása bontás, rögzítés, értékelés = 2 perc akkor bizony 16 millió perc szükséges, csak, ha egy fő végzi.

266 666, 666 munkaóra lenne egy főnek. Mondjuk felvesznek 10 000 új munkaerőt, az is 26 munkaórát jelent, tehát kb 4 munkanapot csak feldolgozásra.

A 10 000 fő munkaszerződése, betanítása, majd elhelyezése egy kis várost igényelne irodákkal, gépekkel, papírokkal stb.

És persze a dolgozók bérezése.

aszekelyek 2011.03.05. 16:34:05

@panelburzsuj: Könnyű kis finom ebéd volt. Hal roston, párolt rizzsel és hollandi mártással. Lánykám a két felsőfokú nyelvvizsga közben hazaszaladt ebédelni:) Ez nekem fél kézzel 35 perc.:) csukott szemmel.:)

aszekelyek 2011.03.05. 16:36:03

@panelburzsuj: :DDD ez jó..... leesett biztos, mint az azonosító .....:DD

aszekelyek 2011.03.05. 16:40:03

@Hepci: rendes Hepci vagy:) Múltkor is kocsonya miatt léptem le..., jó megfigyelő is vagy:)

aszekelyek 2011.03.05. 16:47:06

@panelburzsuj: Te meggyőzhetnél arról, ha igen, nemmel lehet válaszolni , akkor mennyivel vagyunk előrébb? ! milliárd kétszázmillióval inkább hátrébb. Olvastam, hogy ez 78o millióba fog kerülni. A nem hallottál róla , hogy egy családban többféle elképzelés van , nem is egy helyen? Küzdjenek meg az ikszelés jogáért előbb? Aki a rövidebbet húzza? Vagy kisorsolják a kérdésekre a válaszadás jogát? Ugyanúgy egyéni döntés, hogy mit ikszelsz és az is, hogy élsz -e a vélemény nyilvánítási jogoddal. Azért névre szóló. Az se rossz, ha a magyar átlag családmodell szerint apa eldönti mi a család véleménye. Anyjuknak meg kuss a nagymamának meg pláne. Aztán vissza se küldi. Vagy igen. Akkor se okés.

tölgyes 2011.03.05. 16:48:01

@igényes: Szerintem is butaság. Kóka már megmondta: Nem kell megkérdezni a békákat a tó lecsapolásáról:)Minek a nagy érdeklődés? Igényest nem érdekli, tehát már felesleges is.:)

aszekelyek 2011.03.05. 16:50:41

@igényes: Azt is kiszámolnád, hány millió milliméter volt a szeméttelepen talált Vagyonügynökségi irat? Léccciii

igényes 2011.03.05. 16:53:48

@tölgyes: Mondjuk a Kóka sem barátom!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.05. 16:54:47

"Fuzik Zsolt most a CBA informatikai igazgatója
...
Bizonyára emlékeznek még Fuzik Zsoltra, a BKV egykori informatikai igazgatójára, aki sokáig rejtőzködött a hatóságok elől
...
Fuzik Zsolt feltehetően a Fidesz által a BKV felügyelőbizottságába delegált, 25 éves Vitézy Dávid (ma BKV-vezér és egyébként Orbán-rokon) segítségével került vezetői székbe a BKV-nál. Városházi forrásaink egybehangzó véleménye szerint Vitézy és Fuzik a jó munkakapcsolaton túl is szoros baráti viszonyt ápolt (és talán ápol ma is) egymással."

egyenlito.blog.hu/2011/03/04/fuzik_zsolt_most_a_cba_informatikai_igazgatoja

Fuzik a szocik alatt "kitalicskázta a pénzt", most pedig a FIDESZ alatt kiderül, hogy "tisztességes volt". Alakul az új nemzeti "ex-korrupciósok baráti köre"...:-))

nyünyüge 2011.03.05. 17:00:04

@panelburzsuj:
a mienken különálló harmad-lapon van a cím, a válaszborítékon meg nincsen.

aszekelyek 2011.03.05. 17:04:17

@lüke: A PR tanácsadó meg nem is egészen fedi a spindoktort. Elolvastam, a Magyar Narancs 2oo5-ös írását, amit Gábor belinkelt. Az öreguras bejött neki.... Jó sokáig építette de bejött. Mégis , hogy nézne ki hosszú hajjal és szakállal? Még mindig. Negyvensok évesen.Jó ez az imázs, amit építettek neki. Most éppen a PR tanácsadóját kezdték ki. Gyanítom, bármilyen jó is a szakmájában ez az úr, a mi ferinkből ő se tudna már egy jó brandet építeni:) Lehet, hogy nem fogadta el a felkérést? Valami rossz fát tehetett a tűzre. Ron Werbert is megvették, Orbán után maguknak. Hümm. Ez is lehet egy ok....

nyünyüge 2011.03.05. 17:05:52

@vinczej:
Ezen már túl vagyunk. Aszekelyek tegnap megmagyarázta, hogy

1. bizonyára igen jó szakember, és kár volna ha más hasznosítaná a tudását.
2. az ártatlanság vélelme mindenkit megillet
3. egy informatikai igazgató nem dolgozik pénzzel, ezért az erkölcsi bizonyítvány hiánya nem lehet gond

Úgyhogy nem kell aggódnunk a CBA -ért.

hoplita 2011.03.05. 17:06:45

@igényes:
Hogy cserélje le a népet....macerás, meg hálátlan banda..:))

aszekelyek 2011.03.05. 17:09:26

@vinczej: Aztán hazajött és vallomást is tett. Sőt, üzent is haza , hogy jön. Úgy megszökött... Princz meg a másik K&H bankos nem jöttek haza. Hozták őket. Te csak ítélkezzél is mindjárt.... Te vagy bíróság és vannak bizonyítékaid is. Biztosan.

aszekelyek 2011.03.05. 17:11:02

@lüke: azt nekem már részletesen elmesélte azóta elhunyt amerikai nagynénje apósomnak:) Mindenkiről mindent tudott. Recskről is tőle hallottam először. Nem is akartam elhinni...

nyünyüge 2011.03.05. 17:12:36

@aszekelyek:
Szerintem a magyar családmodell szerint a kérdőív nagy ívben landol a szemétben.

Döntés legfeljebb arról van, hogy ez a kérdőív elolvasása előtt vagy után történik. Esetleg még arrról, hogy a krumplihéj meg a tejfölösdoboz mellé megy-e vagy a szelektívbe.

aszekelyek 2011.03.05. 17:14:42

@igényes: Nem néztél tévét? Láttuk, hogy dolgozzák fel. Fiatalok. Sztem egyetemisták voltak. Fiatalok.

igényes 2011.03.05. 17:17:13

@aszekelyek: Milyen nyelvet tanult leányod, ha szabad kérdeznem?

aszekelyek 2011.03.05. 17:17:30

@nyünyüge: Ez nem jó. Nincs ellen ítélet, így kap erkölcsit, ha kér. Addig ártatlan.

panelburzsuj 2011.03.05. 17:17:36

@nyünyüge:

Igen, ezt a "különálló harmad-lapot" vulgarizáltam én fecnivé.

(Baloldalán a fogadkozás, jobb felén a boríték ablakán kikukucskáló cím.)

Már hogyne lenne a válaszborítékon cím?

Magyarország Kormánya
Budapest
1848

(Az egy érdekes marketingkérdés, hogy feladóként miért csupa nagybetűs MAGYARORSZÁG KORMÁNYA, címzettként meg miért viselkedik intézménynévként, amikor ebben a formában csak egy birtokos jelzős szerkezet ... )

aszekelyek 2011.03.05. 17:18:20

@igényes: Ez most az angol. Más nyelveket is tanul.

nyünyüge 2011.03.05. 17:20:50

@panelburzsuj:
nincs rajta feladó, azt akartam mondani.

panelburzsuj 2011.03.05. 17:20:55

@aszekelyek:

Ha akad olyan család, amelyben kololy demokratikus deficethez vezet a kérdőívek hiánya, hát a nemzeti együttműködés keretében kérnek egy-kettőt a szomszédságból.

Utcahossz vagy lépcsőház-szinten bizonyára akad pár visszaküldésre nem szánt, elfekvő példány ... :)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.05. 17:22:13

@aszekelyek: Nem baj. Az ő százmilliói megérdemeltek...ha Vitézy a támogató. :-)

panelburzsuj 2011.03.05. 17:22:54

@nyünyüge:

Tértivevénnyel kéne viszaküldeni ... :)

panelburzsuj 2011.03.05. 17:25:38

@nyünyüge:

Négyen négyet kaptunk. Erősen gondolkozom, hogy beolvassam-e a lányaimnak mobilom, vagy utánuk küldjem egy harmadik borítékban...

panelburzsuj 2011.03.05. 17:27:22

@Hepci:

A direct mail szerinted marketing?

panelburzsuj 2011.03.05. 17:29:24

@panelburzsuj:

Már csak a korszakolás miatt érdekes: a bankárkormányt elűzte a marketingkormány.

Ívelődik a fejlődés.

aszekelyek 2011.03.05. 17:45:37

@panelburzsuj: Szóval egy birtokos jelzős szerkezet felelős politikailag az országért és em egy intézmény, a kormány? naneee.... a válszborítékon nincs cím, így kubatov lista se lehetséges. A szimpatizánsok listázása. Csak a személyiségi jogok tulaja felé megy a saját adata. A csupa nagy betűs figyelemfelkeltő. Essen le első blikkre, hogy nem DM levél , amiben ön nyert csak előbb rendeljen meg 2oo ezerért valamit...

panelburzsuj 2011.03.05. 17:46:21

@igényes:

"5. 2011. július 1‐ig elkészítik az új, sok ember munkáját igénylő közmunkák kivitelezési terveit, és előkészítik a közmunkarendszer keretéül szolgáló új jogszabályokat a Belügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetésével."

Most edzenek.

BB Évi 2011.03.05. 17:46:51

Egyébként szerintem a poszthoz kapcsolhatóak az olyan hírek, közlési formák is mint pl. Budai Gyula tegnap végzett az ELTE átvizsgálásával. Három nappal azelőtt átnézte a Honvédelmi Minisztériumot, azelőtt a BKV-t, stb. stb. Ez már-már beteges. Mégis úgy beszélünk, mintha ott ülne 60 trillió oldalnyi szarral az irodában, és nyálazná a dokumentumokat. Egyedül.
Vagy Vitézy Dávid átgondolta a közlekedési rendet. Öhöm. Matolcsy György megírta a Széll Kálmán tervet. Meg angolul annak 180 oldalas bővített változatát. Otthon. A laptopján. Egyedül. Azzal az angollal, ami néha kifordul a szájából, és megcsillan a Financial Times tudósítójának ajakbamart félmosolyán.
Tarlós egyébként formabontó volt, mikor azon cirkuszoltak, hogy a tanácsadói testület nem szentkorona kompatibilis. Tehát ott felmerült egyáltalán kicsit ez. De érdekes módon semmi visszfénye nem lett.
Sőt, régebben, az SZDSZ idejében azért még elég sokat tudtunk/lehetett tudni a tanácsadókról. Még olyan is volt, aki valamennyire büszkén vállalta az ilyesmit. Vagy csak én emlékszem rosszul?

Amúgy ebben a témában mindent üt a facebook-csoda. Hogy emberek rendesen, komolyan és eltökélve kérdéseket tesznek fel "A Viktornak". És várják a reakciót. Vagy Gyurcsány kapcsolat-blogja. És azért itt jelentős mennyiségű emberszabásúról beszélünk. Akik hisznek. Hiszik, hogy van kapcsolat.

aszekelyek 2011.03.05. 17:50:15

@igényes: Képzeld el, a TOEFL nem ér, külön kell magyar felsőfokút tenni. Amivel Londonban járt egyetemre, és jól is végzett, az ide nem érvényes... Nem. Ez még nem. Ahhoz még kicsike. Majd a következő az lesz. Minden évben egy nyelvvizsga....rutinos.

nyünyüge 2011.03.05. 17:51:04

@BB Évi:
Van kapcsolat, csak egyoldalú.
A politikus akarja fenntartani a kapcsolatot a választójával, hogy mellette maradjon.
Az interaktivitás érzete ehhez kell.
Meg a szondázáshoz.

aszekelyek 2011.03.05. 17:52:54

@panelburzsuj: Nem olyan tehetségesek , nahát ! , mint a mi ferink, aki egy éjszaka alatt írta a kormányprogramot:)

aszekelyek 2011.03.05. 17:54:10

@nyünyüge: Kétségtelen , ilyen is sok akad. Ők nem akarnak részt venni. Őket az ellenzék képviseli. A baloldali választókat pedig Szily.

panelburzsuj 2011.03.05. 17:55:25

@aszekelyek:

A felelős kormány a Magyar Köztársaság Kormánya.

Magyarország kormánya meg egy birtokos jelzős szerkezet.

(Legalábbis amíg életbe nem lép az elnöki helyesírás ... )

panelburzsuj 2011.03.05. 17:59:26

@aszekelyek:

Nem bizony.

Nekik sok álmatlan éjszakába kerül, mire a végrehajtás terve alakot ölt.

aszekelyek 2011.03.05. 17:59:59

@BB Évi: VAnnak kormányhivatalok. Ezt tudja mindenki. Azok meg a kezük alá dolgoznak.Persze a keller az más volt és egyedül ásta ki az összes százharmincvalahány feljelentére valót... 2oo2 után...Budai az ő magyar hangja..., most.

aszekelyek 2011.03.05. 18:06:25

@panelburzsuj: Várják. Kisbetűk is vannak. Kormánya alatt --- felkérése alapján, a Közigazgatási és Elektronikai Közszolgáltatások Központi Hivatala.No akkor minden kerek, Nem a kormány küldte. Ők csak felkérték ezt a hivatalt.

panelburzsuj 2011.03.05. 18:12:56

@aszekelyek:

Namégeccer:

A válaszborítékon (értsd: amit te küldesz a kormányodnak) áll ez:

Magyarország Kormánya

Az nincs odaírva, hogy kűggyed csak a KEKKH-nek, majd az továbittya.

igényes 2011.03.05. 18:15:09

@aszekelyek: OK! Csak tanuljon, és hasznosítsa tudását!

panelburzsuj 2011.03.05. 18:30:04

"9. Vannak, akik azt javasolják, hogy Magyarország új alkotmánya védje a Kárpát-medence természeti sokféleségét, a csak itt honos állat- és növényfajokat, a hungarikumokat. Ön mit gondol?

Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá mind a természeti környezetben, mind a hagyományos állat- és növénytermesztésben fennmaradt fajokat.

Az új magyar alkotmány helyezze védelem alá a magyar hagyományos állat- és növénytermesztésben fennmaradt fajokat.

Az új magyar alkotmány ne védje a biológiai sokféleséget.

Nem tudom megítélni a kérdést."

Aláírta:

Szili Katalin

(1990 és1992 között elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán a humánökológia kiegészítõ szakot. 1993. január 1-jétõl az Országgyûlés Hivatalának alkalmazásában az MSZP-frakció környezetvédelmi szakértõje. 1992 óta a Magyar Humánökológus Társaság elnökségi tagja.)

Pálinkás József

a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke

aszekelyek 2011.03.05. 18:48:26

@panelburzsuj: a válaszborítékon egy postafiók szám van kormány részről. feljebb van odaírva, hogy Válaszküldemény, a bélyeg helye mellett, betűjelekkel. KEKKH-2oo9-KÜÉI-1-3193. Ez azt jelenti szerintem.

aszekelyek 2011.03.05. 19:06:14

@panelburzsuj: Nem világos, ezzel mit akarsz de azt tudom, hogy nagy port vert fel, hogy a szocik idején veszélybe került a génállomány. Mi az, hogy! NAgyon is. Aztán még azt is hallottam, a minap, az EU feloldotta a zárlatot a GMO ----------vetőmagok , takarmánynövények esetében forgalmazását. Nálunk is. ez meg nekem baromira nem tetszik. Egyen GMO-t aki a ezt eldöntötte. Részemről őshonos magyar fajtát akarok, amit a teremtéskor készítettek, bárki is volt az. Aztán szépen naturban magának fejlődött.

nyünyüge 2011.03.05. 19:11:08

@aszekelyek: nincs is jobb a nohabornál.

aszekelyek 2011.03.05. 19:21:33

@panelburzsuj: Lassan mondom és lebutítva. ezt konyhanyelven úgy mondják, hogy Kovács Árpádné leveleivel, Szabó Pityukának. Aki az albérlő. Ez nem a főbérlő levele és nem olvasgathatja.levéltitok létezett a személyiségi és adatvédelmi jogi törvények előtt. Vagy. Sk. Ami azt jelentette , hogy saját kezeihez. Egyik nénénk postamester volt.

aszekelyek 2011.03.05. 19:37:35

@nyünyüge: Ízlés dolga. meg nem innám. A NOHAB mozdony viszont nagyon jól ment fölfelé CSíkban és még a csángók felé is, kis segítséggel, a román vasúttól , még egy mozdonnyal. mert nem volt ott még azelőtt magyar vonat.., amikor négy éve arra jártam. Vagy már 5 is talán. Borból a Villányi Rosét kedvelem. Debrői Hárslevelűt és a Tokaji Szamorodnit. Vörösből is vannak jók. Azt a férjem kedveli. Azt nem tudtam, hogy takarmánynövényből csinálják a nohabort. Vackokat nem tanítottak nekem a vendéglátóipari kurzuson. Szerette volna mihályi , ha eltakarodik a paraszt a magyar föld közeléből... Mennyi jó sok GMO-st tudnának rajta termelni és mekkora pénzt hozna azoknak, akik felvásárolták volna semmiért a nagyon jó magyar termőföldet.... Ez is kérdés, védje csak meg az alkotmány a magyar termőföldet is. A vízkészlete is, mert az aranynál is értékesebb lesz az nem olyan sokára.VAnnak, akik a magyaroknak a saját vizüket aranyért adnák... Engem figyelmezetett a holocaust túlélő apósom, nyugodjon békében, figyeljünk oda, mert lehet olyan világ még. Az arany ára meg rohan felfelé. Szándékokat jól lehetett látni ezeknek a kincseinknek a megkaparintására. Szépen rá kell verni a kapzsi mancsaikra.

aszekelyek 2011.03.05. 19:40:24

Most megyek. Családi életet élni . Csak acsarogjatok szépen.

nyünyüge 2011.03.05. 19:48:26

@aszekelyek:
Sokmindent nem tudsz még. A nohabor nem GMO, hanem egyszerű, direkttermő szőlőből készült bor. Semmi manipuláció, oltás, mindenféle rafinált módon kinemesített, külföldről hozott fajtával. Nő és és terem, ahogyan a Jóisten eltervezte.

ssi 2011.03.05. 19:50:47

"Jobbik azt tervezi: törvényjavaslatot készít a kutatói szakma szabályozására, "annak érdekében, hogy az ilyen szélhámos, áltudományos kutatóintézetek ne jelentsenek befolyásoló erőt, és ne jelenhessenek meg sajtóorgánumokban"
www.fn.hu/belfold/20110305/jobbik_szerint_nezopont/

időközi választások most hétvégén: mind a négy parlamenti párt megméretteti magát. Pápán polgármestert és képviselőt, míg Budapesten és Dunaújvárosban helyi testületi tagot választanak.

"Széll Kálmán-terv abban különbözik a megszorításoktól, hogy itt egyetlen olyan terület sincs, ahol a terület fejlesztésére fordított pénzek ne haladnák meg azokat az összegeket, melyeket az átszervezéssel meg tudunk takarítani"
inforadio.hu/hir/belfold/hir-417644

"diákok is buktak az új adószabályokon"
index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/05/diakmunka/

panelburzsuj 2011.03.05. 19:58:42

@nyünyüge:

Az épp - amerikai eredetű ...

tölgyes 2011.03.05. 19:59:52

@manyike: Én nem tudom mit akar a Jobbik, de az bizonyos: a magyar akadémia intézményhálózatot felül kellene vizsgálni és a többségüket meg kellene szüntetni. Az intézeteket az egyxetemekhez kellne csatolni és a jelenlegi párhuzamosságokat fel kéne számolni.
Ezt az akadémia rendszert a sztálini idea hozta létre és nem hatékony.

6.Lenin 2011.03.05. 20:00:02

@nyünyüge:

"Nő és és terem, ahogyan a Jóisten eltervezte."

még 1 igen hasznos tulajdonsága is van.

rendszeres fogyasztása, minden hasznos és haszontalan információt töröl az emberi agyból, ezzel megkönnyítve a problémamentes boldog élethez vezető utat.

panelburzsuj 2011.03.05. 20:01:46

@aszekelyek:

A NOHAB meg svéd.

Egyébként csodás, ahogyan a betűkön szörfölve képes vagy a jelentésektől teljesen elszakadva levitálni.

tölgyes 2011.03.05. 20:02:20

@aszekelyek: Ezügyben is nagy szerepet vállalt Kóka és gyurcsány.. még valamiféle titkosmegállapodásfélét is előkészítettek, de aztán kiderült. Mim lettünk volna a trójai faló.

nyünyüge 2011.03.05. 20:09:59

@6.Lenin:
Tudom. Azt próbáltam jelezni a példával, hogy az emberi beavatkozás nemcsak kárára tud lenni a növényeknek. De valamiért nem ment át az üzenet:).

panelburzsuj 2011.03.05. 20:11:15

@6.Lenin:

2 in 1: megterem benne a metilalkohol is, nem kell utólag (pl. fagyálló formájában) bekeverni ...

panelburzsuj 2011.03.05. 20:19:27

@nyünyüge:

A direkktermő szőlőket azért hozták Amerikából tudós nemesítők, mert ellenállóbbak voltak az amerikai eredetű szőlőkárosítóknak, mint az európai szőlőfajták.

Eredendően alanynak szánták őket, ám mivel gyakorlatilag permetezés nélkül is hajlandóak voltak kellő mennyiségű bogyót teremni, hát hamar kialakult a munka- és anyagtakarékos borkészítés "kultúrája" az ilyesmire fogékony rétegekben.

nyünyüge 2011.03.05. 20:24:13

@panelburzsuj:
Akkor sajnos rossz példa volt:(.

panelburzsuj 2011.03.05. 20:36:03

@nyünyüge:

Amire hoztad, arra rossz volt.

Arra viszont kiváló, hogy mennyire bárgyú és veszedelmes "gondolkodásmód" az, mely szerint "a nép kezén" minden ötlet, újítás, innováció automatikusan megnemesedik.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.05. 20:45:05

@aszekelyek: Bizonyíték?...Polt-függő.

Értelmezés alapján arra húzzák rá a "rosszhiszemű" bélyeget, akire akarják. ha nem akarják ráhúzni, akkor ugyanazon feltételek mellett "jóhiszemű" feloldást kap. Ne légy már olyan "naív"!

Itt mutatkozik meg, hogy az "erkölcs jog-üzleti kategória". Egy biztos: Magyarországon a jog "személyre szabott".

6.Lenin 2011.03.05. 20:59:29

@panelburzsuj:

Ez a példád neked is rossz. A "nép keze" nem = az igénytelenséggel, de azért lassan kiveséztük a noha bor titkait.
Még egy kiegészítést, dombos vidéken azért is szerették, nem kellett leszedni, elég volt a domb alján táncolni, a bogyók maguktól legurultak, könnyebb volt összeszedni.

ssi 2011.03.05. 21:13:34

@tölgyes:

előzmények - a 2 link - én így értelmeztem a jobbikos hírt
- melyekre reagált a Jobbik, gondolom a "hitelességet" kérnék számon, vagy legalábbis vmilyen mértéktartást a közvélemény-kutatóktól
- törvényjavaslatuk a parlamenti 2/3-dal szemben nudli, ebben a tekintetben jogos a felvetés, hogy mit is akarnak

"Széll Kálmán Tervet a megkérdezettek nagy többsége támogatja ... Nézőpont adatfelvétel február 7-10."
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=159661
"Mráz Ágoston Sámuel, a cég tulajdonos-vezetője elismerte, nem a csomagról mondtak véleményt"
kormanykronika.blog.hu/2011/03/04/durvan_csusztat_a_jobboldali_sajto

közvélemény-kutató cégek tulajdonviszonyai, ha többsége magán is, folyamatos állami megrendelések jelentős költség, s kívülről is úgy tűnik ebben is lehet párhuzamosság

vagy az MTA intézményeire gondol?
- én is úgy tudom, hogy szovjet mintájú a mai napig
- többször felmerült a reform, de sok érdeket sért
- úgy rémlik, óriási a vagyona is, pl. ingatlanok -> lekötött pénz
- s ingatlanokban különböző intézmények működnek - talán nem a legracionálisabban
- Pálinkásék elég erős lobbi, vagy más ok miatt stabilak?
- úgy tudom, tőlünk Ny-ra az akadémikusok nem kapnak havonta pénzt, (nálunk meg elég sokat, s életük végéig -> tetemes folyó kiadás), sőt még ők fizetnek vmi tagsági díjat, amiért cserébe folyóiratok járnak, meg konferenciákon való részvételi lehetőség

panelburzsuj 2011.03.05. 21:16:28

@6.Lenin:

A "minden" szót szerencsésen kiretusáltad a tudatodból a mondatom olvasásakor. (Tudod: a befogadó szűrői és korlátai ...)

Ha nem fogást keresnél, hanem olvasnál, akkor pontosan látnád, hogy éppen az ilyen primitív kategorikus kijelentések ellen berzenkedtem. Amely szerint a "nép keze" vagy jó, vagy rossz.

Is-is. De hát ezt könnyebb ugye prédikálni, mint gyakorlatban alkalmazni, kedves 6. ? ... :)

6.Lenin 2011.03.05. 21:30:09

@panelburzsuj:

Te csak ne berzenkedj, maradj szépen ott, ahová besoroltalak és ne akarj kilógni. Majd tán dicsérnem kéne, lesheted.

porfelhő 2011.03.05. 21:34:48

Gyöngyöspata: egyre több a rendőr a gárdisták miatt

Néhány napja fekete egyenruhás gárdisták járőröznek a faluban, vasárnapra gárdisták szerveznek felvonulást , ezért újabb rendőröket vezényeltek a településre. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/03/05/20/Gyongyospata_egyre_tobb_a_rendor_a_gardistak_miatt.aspx

A Heves megyei kormányhivatal vezetője szerint azonban a rendőrségnek kell fenntartania a rendet a településeken. Feladatukat pedig nem veheti át senki.

„Úgy gondolom, hogy ezeket a feladatokat nem adhatják át senkinek, és más nem is kérheti el a rendőrségnek ezt a jogosítványát.

Egyébként napokon belül itt helyben is nő majd a rendőri jelenlét” – jelentette ki Horváth László kormánymegbízott. "

Éledezik a Jobbik, ill. a gárdisták.

panelburzsuj 2011.03.05. 21:35:29

@6.Lenin:

Lehet szimplán csak hallgatni is.

Az is egy opció a fényezés/csepülés mellett.

panelburzsuj 2011.03.05. 21:47:45

@6.Lenin:

Bárki szabadon hallgathat, aki nem megnyilatkozásokat, hanem megnyilatkozókat akar skatulázni.

a-kis-herceg 2011.03.05. 22:08:38

P. 2hétalatt Sándornak: harmadával nőt a rablások száma Borsodban

www.mno.hu/portal/769320

a-kis-herceg 2011.03.05. 22:13:23

"...Puskás Ferenc és Hidegkuti Nándor tiszteletére készített emléktáblát avatott fel Egyiptomban. Az 1956-os forradalmárok iránt messzemenően elkötelezett miniszterelnök a következő kommentárt fűzte a meglehetősen friss és drámai észak-afrikai történetéhez: „Remélem, a tábla még épségben van!” "

Focinemzet lettünk, remélem az alkotmányban első lesz.

nol.hu/lap/allaspont/20110305-taccs

6.Lenin 2011.03.05. 22:35:55

@panelburzsuj:

A megnyilatkozásokat a megnyilatkozó szokta megnyilatkozni, oszt zutty 1 skatulába. Aki meg skatulázik, elnézheti, vagy akit betesznek 1-be, visít, másikat szeretne, mert úgy érzi, ez nem az övé.

Lássuk csak:
Tökéletes megnyilatkozást megnyilatkozó skatulája
1 személyes, foglat.

A megnyilatkozásokat megnyilatkozók mellett, vagy ellen megnyilatkozóknak szintén van sajátjuk.

A megnyilatkozásokat megnyilatkozó melletti megnyilatkozó, de ezt rejtve megnyilatkozónak is van

a skatulázó, skatulázzon.

1ccer minden kiderül, a megnyilatkozásokat megnyilatkozó mellett/ellen magnyilatkozónak, vagy jól/rosszul skatulázónak lett volna a jó opció,a hallgatás.

lüke 2011.03.06. 06:39:58

@aszekelyek:
a spindoctor MO-n egy hablaty,
média turbék, irigykedő gall kakasokkal
mint a foci-ld nol
szerencse ,hogy OV nem lovaspolózik- ami alkatának jobban megfelelne- s most mehetne ST Moritzba játszani állampénzen

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.06. 07:48:32

Ez nekem érdekes volt.

nol.hu/lap/allaspont/20110305-taccs

Eszerint néhány kis info szerint,
meg a posztból is merítve..........

Az is lehet, hogy ez az Orbán egy kesztyűbáb.
Az érdeklődése nem megy túl a focin, ahogy a cikkből sejthető.

De akkor a spindoktor a kéz, amely a bábot mozgatja.
Vitézy igazgatója volt.
Szóval, valaki a kezet is mozgatja.

Annyi már látszik ezen a focistán, hogy a kormány kinevezése után már csak beszédeket mond, amiket mások írnak neki.

A szerepfelfogást is mások írják.
Lehet, hogy ez előtte is mindig így volt.
Keresetlen, egyszerű focista haver,
és versmondó fiúcska.

Haverkodáson kívül csak előadóművészként jeleskedik.

Nem akarok messzire menni ebben a történetben, de ez is egy lehetőség,
a sok orbánmagyarázó pszihokurkászás között.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 09:00:18

@lüke: ha már ló, kopját is törhetne, az viszont kevésbé felel meg az alkatának...

sisszi 2011.03.06. 09:25:01

Kedves Gábor. megjelenik majd a „Sötétben tapogatózva” a blogon?

panelburzsuj 2011.03.06. 10:03:59

@Hepci:

Odaírtam a következőben: az elmúltnyolcév kormánya elvett, mint a bank, a mostani meg ad, mint a marketing ...

Kis magyar fogalomtár.

cambridge.on 2011.03.06. 10:50:45

Streit um Ungarns Mediengesetz beendet.

Neelie Kroes meg van elégedve a médiatörvény, Brüsszel által kikényszerített változtatásával.
Tényszerűen leírja a cikk a három pontot amit változtatni kellett, megjegyezve a vita beárnyékolta a magyar Eu. elnökséget az év elején.

www.faz.net/s/Rub99C3EECA60D84C08AD6B3E60C4EA807F/Doc~EFB3C7982518C4016BBAD1620D3A18B5F~ATpl~Ecommon~Scontent.html

porfelhő 2011.03.06. 10:52:39

Ha pénz jön Brüsszelből mindenki roma, ha a rendőrség akkor meg senki"
Balog Zoltán szerint ez nem maradhat igy.

"Azt, hogy ki a roma, Magyarországon sokszor nem az adott ember dönti el, hanem a külvilág.
Kicsit többet járt szoláriumba, akkor már lehet, hogy lecigányozzák, de az is lehet, hogy nem látszik rajta, miközben ez az identitása" - mondta. "

www.hir24.hu/belfold/226541/ha-penz-jon-brusszelbol-akkor-mindenki-roma-ha-a-rendorseg-akkor-meg-senki.html

Na.igen adott esetben a kisebbség is tud láthatatlan lenni.
A roma kérdés megoldása kormányokon átivelő probléma.

panelburzsuj 2011.03.06. 10:57:18

Poszthoz:

Hatása alapján ez a Habony nem annyira doctor, inkább valami harcigáz, amitől még a törökadémia is kiterül ...

tölgyes 2011.03.06. 11:34:21

@manyike: Mindig mindenki vitatja közvéleménykutatókat, ha azok nem az ő érdekeiket képviselik. Szerintem a legjobb azokat nem értékelni, legfeljebb a tendenciákat nézni és egy-egy kutatásnak túl nagy jelentőséget nem tulajdonítani.
Az meg természetes, hogy a közvéleménykutatók se lebegnek a vizek felett, nekik is vannak érdekeik, de a bajok mégis inkább szakmai jellegűek, mert olyan nagyokat nem érdemes csalni.

Akadémi: a magyar vezető éretelmiségnek természetesen njobb az érdekérvényesítő képessége, mint a bányászoké. Erről van szinte kizárólag szó. Se az akadémián, se az egyetemeken, se a bíróságokon nem történt meg a "rendszerváltás" Még az a kicsi és névleges se, ami a társadalomban végbement...
Tudnék Önnek hátborzongató példákkal szolgálni. Egyébként ez is kapcsolódik ahhoz, hogy miért nem szeretik a nyilvánosságot a szakértők. Annak idején Antallt támogatni egyenló volt az értelmiségi lét elárulásával. Aki őt támogatta az mindenképpen ejtőernyős, horthysta középsztálybeli volt, aki vissza akarta hozni a keresztény kurzust.. de rosszabb esetben félfasiszta, vagy fasiszta.

porfelhő 2011.03.06. 11:44:37

Sajtótörvény vita anno.
Jövőbe néző múlt.

Meglehetősen ismerős érvekkel zajlott kilencven éve a szólásszabadság körüli csatározás, mikor is a hivatalba lépő Bethlen-kormány a konszolidáció jegyében gumiparagrafusoktól hemzsegő törvénytervezettel próbálta ráncba szedni a sajtót."

hvg.hu/hvgfriss/2011.09/201109_sajtotorvenyvita_anno_1921_jovobe_nezo_mult#rss

„Előterjesztésünk igen rövid: Tisztelettel kérjük az igazságügyminiszter urat, hogy kegyeskedjék törvénytervezetét visszavonni.

E javaslat intézkedései ugyanis annyira áthidalhatatlan, merev és könyörtelen ellentétben állanak a sajtó szabadságának (...) fogalmával, hogy az egyes szakaszok módosítása, enyhítése vagy kardinális megváltoztatása esetén sem létezhetnék független, egészséges sajtó.” Kilencven éve, 1921 nyarán foglalt állást így a Magyarországi Újságírók Egyesülete (MÚE), alig három héttel az után, hogy az újdonsült miniszterelnök, Bethlen István kormánya váratlanul a parlament elé terjesztett egy sokparagrafusos sajtótörvény"

kommentár nélkül.

cambridge.on 2011.03.06. 11:50:45

index.hu/belfold/2011/03/06/a_zoldombudsman_tamogatja_a_dohanyzas/

"A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa szerint az állam köteles megvédeni polgárait a környezet-egészségügyi kockázatokkal szemben"

Ezek szerint eddig kötelesség mulasztást követett el az állam.
Az ombuccman szavaira hivatkozva tömeges pert kell indítani a dohányzást passzívan elszenvedők részéről.
Jelentkezzen akinek egyszer is az arcába fújták a füstöt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 11:59:30

@panelburzsuj: lehet, hogy ő dugja az újratöltő patronokat Szijjártó sheggébe?

tölgyes 2011.03.06. 11:59:30

@cambridge.on: Ennél még egyxértelműbb esetben semlehet megvédeni az állampolgárt, mert mostanáig törvény nem tiltotta. Erra majd ezurtán lesz lehetőség. Ezért is kell ez a szigorú törvény.

porfelhő 2011.03.06. 12:06:12

Médiatörvény vita. "nem csak Magyarországot érinti"

A leghangosabban Orbán Viktor EP-beli felszólalásakor kritizálták a magyar médiatörvényt a EP frakciók, most pedig a sajtószabadság helyreállítására szólították fel a kormányt."

atv.hu/cikk/20110305_mediatorveny_vita_nem_csak_magyarorszagot_erinti

„Mindazon kérdések melyet a frakciók felvetettek azok nem elsősorban magyar sajátosságok, hanem más tagállamokban is felvetődnek, olyan kérdések melyeket valóban lehetne vizsgálni”

„Orbán Viktor mérhetetlen károkat okozott Magyarországnak, ezt az adófizetők pénzéből akarják helyrehozni, mert a magyar kormány elrontotta azt, amit javíthatott is volna. Orbán Viktor szégyent hozott Magyarországra”

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormány mennyit fizet a tanácsadásért, a kezdő költségek a kommunikációs államtitkár szerint néhány 10 millió forintot tesznek ki."

/aha. az ember, aki nem is létezik../

porfelhő 2011.03.06. 12:10:54

Na. Igen "Nálunk ismeretlen az átláthatóság.
Pedig fő üzenete lenne, hogy a politikacsinálás kollektiv tevékenység.
A politikai tanácsadó ismeretlenségben tartása azt üzeni, hogy a Fidesz politikáját egy személy , Orbán V. határozza meg, Orbán alfa és az ómega."

hm.jó.

a-kis-herceg 2011.03.06. 12:21:55

@porfelhő: ez tétel butaság.

orbán semmit nem határoz meg. pont ennél a posztnál ON

beszédeket kézbe kapja, dróton rángatják, a KOMMUNIKÁCIÓs csapat dönt...

pénzzel kapcsolatos (=minden) ügyekben sem dönt, ott a PÁRTPÉNZTÁRNOK csapat

játszani kapott 1 területet (foci) hogy ne unatkozzon...

cambridge.on 2011.03.06. 12:39:32

@tölgyes:
Korábban írtam, a drákói szigor hirtelen történő bevezetése nem oldja meg a dohányzás problémáját.
Kanadai tapasztalatokból kiindulva, az első év mindenféleképp veszteséges lesz a vendéglátósok számára.
Hiába kampányol most az Index is, a dohányzásmentes kocsmáról: majd a kisgyermekes anyák jönnek először...
Kisgyermekkel, kocsmába?
Nagyon elmentek otthonról annak, aki ilyet leír!
A tanárok majd a diákokkal együtt fújják a füstöt a mosdóban elbújva?

6.Lenin 2011.03.06. 12:59:45

@cambridge.on:

Talán igazad van, az ilyen lagymatag kampányok nem vezetnek sehová.

Én a következőket javasolnám:

18 éves kortól mindenki szabad állampolgár.

joga van dönteni, milyen társadalomban szeretne élni
joga van dönteni, mit kezd a testéve
joga van megválasztani az életmódot, ami szerint leélné a neki szánt időt

szabadon dönthet, alkoholt fogyaszt, füvezik, dohányzik, ezeket olyan mennyiségben is fogyaszthat, ami már káros az egészségére, károsítja a környezetét. Kárt okoz másoknak, akik nem úgy döntöttek, mint ő.

ezeknek az embereknek meg kell adni a lehetőséget, mivel tisztában volt a következményekkel

szabadon dögöljön meg
amennyiben mégis ezek után ragaszkodna az élethez, fizesse meg a plusz költségeket.

szerintem sokkal hatásosabb lenne, mint hablatyolni az egészséges életmódról.

Szabadon lehessen választani az elpatkolást is, de ez nem mehet mások kárára.

ssi 2011.03.06. 13:00:33

@tölgyes:
közvélemény-kutatók
- aki hinni akar bennük, úgy is fog
- választások idején érdekes a számaikat a valósággal összevetni

márc. 4-én az ATV Magánbeszélgetés műsorban Juszt Solymosi Frigyessel beszélgetett (sajna a videó még mindig nincs fenn)
- S.F.
* minden politikai oldalnak van saját értelmiségi bázisa
* a különböző értelmiségi csoportok megpróbálhatnak egymással néha társalogni, de adott értelmiségi csoport a másik csoport politikusaival nem - de szorgalmazta, hogy most már végre legyen nemzeti összefogás
* nehezményezte, hogy míg korábban O.V. gyakran támaszkodott a Professzorok Batthyány Körére, ma már nem, pedig a médiatv előtt is hasznos lett volna
* O.V. I. ciklusa idején is elsősorban a már meglévő felső középosztály központba állításából indulva építette gazdaságpolitikai koncepcióját - szerintem a magyar valóságtól akkor is idegenül

ssi 2011.03.06. 13:04:44

s további OFF, mert az élet még mindig zajlik :-))

a kishalak sorsa ... ! / ?
"Fidesz etikai bizottsága is vizsgálja Zsiga Marcell költségtérítéseit"
www.origo.hu/itthon/20110305-a-fidesz-etikai-bizottsaga-vizsgalja-zsiga-marcell-koltsegteriteseit.html
"fideszes Mádi László nem indulhat a választáson, miután egy szakmai fórumon a pártjától eltérő véleményt fogalmazott meg az ingatlanadóval kapcsolatban"
csepel.info/?p=7873

új Alkotmány
- ha többen küldik vissza, mint a Fidesz szavazótábora -> jól kommunikálható!
- ha az elfogadó parlamenti 2/3 csak kormánypárt lesz -> jól kommunikálható?

nem értem - tudom, velem van a baj @CSENDES: hol vagy?
- "Széll Kálmán-terv abban különbözik a megszorításoktól, hogy itt egyetlen olyan terület sincs, ahol a terület fejlesztésére fordított pénzek ne haladnák meg azokat az összegeket, melyeket az átszervezéssel meg tudunk takarítani"
inforadio.hu/hir/belfold/hir-417644
-> ha a külön adók a 3.8% hiány teljesítéséhez kellettek (bár még sem sikerült)
-> ha az új adórendszer (pl. 1-kulcsos családi, örökösödés) növelte a költségvetési hiányt + ráadásul 3% alá kell szorítani + 250mrdFt tartalékot kellett gyorsan megoldani, nincs még gazdasági növekedés, sokakat "elküldenek" ... honnan lesz a többletforrás?

6.Lenin 2011.03.06. 13:16:24

@manyike:

Miért nem teszed már fel, azt a kérdést:

Mit tennék én, ebben a helyzetben?

Sokkal érdekesebb következtetésekre jutnál.
Természetesen nem vonom kétségbe, olyan kérdéseket teszel fel, amilyeneket te látsz jónak.
Csak, mint ötlet, ajánlottam.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 13:20:17

@manyike: Solymosi akadémikus úr egy sértődött ember. Régen a (M)agyar Nemzet(t)ben publikált, most meg a Szabad Nép Update-ben.
Minden pártnak csak addig kell a holdudvar, mielőtt olyan pozícióba jutnak, hogy ellophatják a Holdat. Utána okoskák/vívódók, fel is csút meg le is vagytok ejtve.

ssi 2011.03.06. 13:27:30

@6.Lenin:
értelek, de most nem erről van szó :-)

- a kormány meghirdetett egy gazdasági koncepciót,
- én, az átlagos kisember - aki magánemberként gazdasági kérdésekkel is foglalkozom - elakadtam a megértésben, pedig őszintén érdekel
- amúgy meg alkatilag tőlem teljesen távol áll az a mentalitás, ha vki visszakérdez, uram bocsá' kritizálni, bírálni mer, akkor az ellenséget lássam benne - szerintem pont a "több szem többet lát" sokak tudásától megy előre a világ
- miért bíráljam most O.V. mondatát a "nem megszorítás"-ról, ha még meg se értettem?

sajna csak holnap folytköv, írjál, köszi :-)))

6.Lenin 2011.03.06. 13:29:20

@Hepci:

Vagy a holdudvarnak van addig szüksége 1 pártra, amíg a magának megálmodott pozícióba nem kerül.
Amennyiben az első pártnál ez nem sikeres, keres másikat, ehhez pedig az elsőnek kiszemeltet kell, minél alaposabban bemocskolnia, ha lehetséges.

Ez a seggnyalók sorsa.
Szerintem.

ssi 2011.03.06. 13:32:17

@6.Lenin:

s a többi kérdésem? az élet "érdekességei"-ről? hogy a történelem ismétli önmagát? hogy a politikai elit más hirdet magáról, mint amit valóban tesz? hogy a mondataim mögé minek a "?"-jel?

ahogy neked van saját stílusod, így másnak is lehet, csak ennyi :-)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 13:33:01

@6.Lenin: no igen, de van különbség aközött, ha valaki úgy lesz holdudvari tag, majd sértődött, hogy korábban már letett valamit az asztalra; vagy valaki azért megy a holdudvarba, hogy megélhetésileg felszopja magát egy újabb uborkafára.
Vagyis ne keverjük Solymosit össze a jellemtelen faszkalapok díszpéldányaival (pl. Debreczeni Jocó).

6.Lenin 2011.03.06. 13:36:03

@manyike:

Én sem azt írtam, nincs jogod, vagy másnak, a kritikára. Van.

Én azt írtam, gondold át először azt, te miként oldanád meg az adott problémát, lehet eljutnál oda, te is azt tennéd.
Vagy eljutnál oda, amit Hepci is írt, a másik nem kritizál, sértődöttségében megpróbálja a másikat besározni. Igaza is lehet természetesen, az is benne van.
Amennyiben lenne mindig egy saját elképzelés, mindjárt másképpen is tudnál érvelni/elfogadni mások mellett.

cambridge.on 2011.03.06. 13:42:13

@6.Lenin:
Az a baj, az állam ötletelgetés szintjén kezeli a szenvedélybetegségek kezelését.
Miért tilt néhányat és miért tesz kedvelté másokat?
Kevés alkohol fogy, ezért mindenki főzhet magának pálinkát. ADÓMENTESEN.
Pedig az alkoholtól hamarabb leépülnek az emberek, és családokat tesz tönkre, nem csak egyes személyeket!
Miért lehet minden zugban nyerőautomatát találni?
Ennél is kialakulhat játékszenvedély. Nem egy esetben a segély, vagy a havi fizetés úszik el egy pár óra alatt.
Ami ismételten a családokat sújtja, ráadásul a bűnözés egyik kiváltó oka.
Ötletelnek az ezer Ft-os árra az olcsó cigaretta esetébenl.
Nagy szívességet tennének a csempészeknek.
Miskolcon a piacok környékén nem lehet úgy elsétálni, hogy legalább 3-4 kisebbségi ne szólítana fel "cigi" vásárlásra.
Amikor meguntam, nem dohányzom! választ adtam hangosan, hogy a többi is hallja. Szokjál rá, volt a felelet.
A múlt század harmincas éveiben Amerika kipróbálta az alkoholtilalmat.
Mindenki antialkoholista lett.
Lehet tévedek.

6.Lenin 2011.03.06. 13:49:05

@manyike:

1x már írtam,engem mi zavar a kérdéseiddel kapcsolatban, ez nem a te hibád. Én szeretném megérteni.

szerintem neked megvan a saját elképzelésed, a magad által választott értékrended alapján, csak megerősítésre vársz, szintén a saját táborodból, helyesen ítéled meg az eseményeket.

ezt szeretném megérteni, ez mire jó?

Én viszont a másikat szeretném megérteni, hátha én látom rosszul. Nem a sajátra megerősítést.
Természetesen az jó, ha az ellennek nincsenek érveik a sajáttal szemben, de elfogadom, ha én láttam rosszul.
Persze ezt soxor titkolom, már csak azért is, nehogy.

parlamentarista 2011.03.06. 14:00:47

@manyike:
egyik politikai oldalnak sincs értelmiségi bázisa. ne viccelj már. utoljára azt láttam, amikor bauer tamás beszélget kumin ferenccel, mert török belinkelte, hogy milyen érdekes. egy 20. századi liberális beszélgetett egy 20. századi teljfeles szájú hülyével. egyik se értelmiségi a szónak abban az értelmében, hogy megoldási javaslatai vannak. kétségtelenül tudják elemezni egyik, vagy másik oldal ballépéseit, de ettől ők még nem lesznek értelmiségiek, ettől ők még az értelmiség szemében a nyilvánosság elé kiálló hülyék lesznek.

porfelhő 2011.03.06. 14:04:50

@a-kis-herceg:
hm." butaság". Nagyon köszönöm, nem is vártam Tőled mást.
Igazán kedves vagy.

6.Lenin 2011.03.06. 14:05:32

@cambridge.on:

A gyanútlan polgár akár jogosnak is vehetné a kritikáidat, mert van igazságtartalom bennük, de megoldási javaslatok nélkül, értelmetlennek is tűnhetnek.

a szabad pálinkafőzés nem = eszméletlenségig szlapálni a nedűt. Szerintem.

Miért kellene nekem fizetni azok gyógyítását, akik tudatosan rombolják a saját egészségüket és eme élvezetek közben másokat is veszélynek tesznek ki?

Vajon melyik nagyobb kár a társadalomra nézve, a drogdíler kénytelen lenne dinnyét ültetni, mert elvesztené az eddigi jövedelmét, vagy az egyre nagyobb számú fogyasztók gyógyításának költségei?

Igen, talán a kiválasztandó szempontokat kellene elsőnek tisztázni. Meg valahol, valamivel el is kell kezdeni, talán ott, ahol kisebb az ellenállás, nagyobb a megértés/elfogadás.
Szépen sorban.
Szerintem

cambridge.on 2011.03.06. 14:10:20

A szocializmusban létezett gazdasági elmélet szerint a kommunális költségeket nem terhelték rá a lakosságra, mondván védeni kell a begyürüzéstől az embereket.
Most megint, a jó kommunista elv alapján befagyasztják a
rezsiköltséget.
Ne bántsák a magyar nemzetet azok a csúnya multik.
Akkor lesz baj, ha kiderül nincs rá fedezet.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/01/befagyasztanak_a_rezsikoltseget/

@tölgyes: Találtam olyat a mi 100%-ig egyezik a véleményemmel.
A gk-ban való dohányzás tiltása, amikor kiskorú is utazik benne, kiváló javaslat.

6.Lenin 2011.03.06. 14:10:34

@Hepci:

Én nem konkrét személyekre gondoltam, csak általánosságban. Természetesen konkrét személy esetén másak a megítélés szempontjai. Vagy lehetnek, de aki sértődik, elvet vált, kritizál, nem lehet 1 stabil manus, amúgy. Tapasztalatból kifolyólag gondolom.

6.Lenin 2011.03.06. 14:13:29

Gyönyörű idő van, inkább megyek kirándulni.
Majd este.
Pá!

nyünyüge 2011.03.06. 14:16:32

Mottó:
"Halálhörgés, siralom.
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virul.
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull.
Árvánk hő szeméből! "
"

"hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik"
"a bűn felszaporodott..."
"még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út"

Orbán Viktor beszéde a próbaidős tiszthelyettesek avatásán

http://index.hu/belfold/2011/03/06/orban_a_bun_felszaporodott/Halálhörgés, siralom. Zajlik már helyettek. S ah, szabadság nem virul. A holtnak véréből, Kínzó rabság könnye hull. Árvánk hő szeméből!

lüke 2011.03.06. 14:29:42

@tölgyes:
akkor ez járta, mára valahogy eltünt ez a szöveg a harcmodorból,
tovább proletarizálódott MO -az értelmiség is-

@cambridge.on:
dohányzás vezetés közben uo. veszélyes- figyelem elterelő- mint a mobil telefon

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 14:30:13

@6.Lenin: nagy úr a hiúság - amikor egy értelmiségi azt hiszi, politikát befolyásoló tényezővé léphet elő. Aztán frászt.
Bár attól még nem kellene az ellenoldalnál publikálni később (nem tudom, mit).

lüke 2011.03.06. 14:42:30

@Hepci:
ez az uzus, ami majdnem kötelező
ahogy Lengyel felajánlotta Antallnak szolgálatait, de A. kirúgta,úgy Debreceni szolgálta urait majd urat váltott és odázik,
így csinált Nádas is-pedig ,neki nem volt szüksége-
s OV mellé is álltak:Esztergályos and Co
függetlenségük feladása értelmi(ségi) képességüket megkérdőjelezi

cambridge.on 2011.03.06. 14:55:59

@6.Lenin:
Tettem korábban javaslatot, ami elkerülte a figyelmed.
Igaz nem vagyok mindenki által szívesen olvasott közíró.
A lényeg: felvilágosítás-nevelés, a dohányosok elkülönítése, és részleges, de a mainál szigorúbb tilalom.
Pénz kérdés?

A NAV 2010 negyedik negyedévében összesen 45,3 milliárd forint adóhiányt állapított meg.
Egy cég 12,7 milliárd forint adóval tartozik.
Hogy lehet ezeknek működni évekig.
Majd kezdeni mindent elölről, egy másik cég élén?

Mi NEM vagyunk tanácsadók, milliókkal kiegészítve a jövedelmünket.
Egy gépkocsi sebváltóját sem tudom hogyan lehet jobb konstrukcióval felváltani.
Azt viszont meg tudom állapítani, hogy a gk. gázadásra egyenletesen gyorsul, vagy rángat és recseg-ropog a sima haladás helyett.

tölgyes 2011.03.06. 15:03:59

@cambridge.on: Én már ezt a vendéglátóipari hajcihőt is álságos dolognak tartom és van egy olyan érzésem, hogy a dohányipar kenőpénze is beszélteti a szószólókat. Az emberek pedig nem azért mennek kevesebbet vendéglőbe, mert nem lehet dohányozi, hanem azért mert kevés a pénzük.
Én. pl. csak olyan helyre megyek enni, ahol nem lehet dohányozni. Ha ez általános lesz, akkor bárhová benézhetek.

Én pl. a kocsiban való dohányzást is megtiltanám. A guta üt meg, amikor létom, hogy az ipse szájában cigi, fülén telefon és félkézzel indexelés nélkül kanyarodik...:(
Nekem inkább az okoz gondot, hogy nem lesz aki ellenőrizze.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:08:02

@tölgyes: s ha még azt is látná közben, hogy a nője addicionális orális kényeztetésben részesíti... mondjuk Kápolnásnyék magasságában az autópályán... :)

tölgyes 2011.03.06. 15:13:27

@manyike: Belenéztem a beszélgetésbe.. és magamban azon töprengtem, hogy melyik a kettő közül a nagyobb kókler..:::)) Solymosi amiatt szenved, hogy a fidesz - nagyon helyesen - nem támaszkodik rá. Nem akarok intimpistáskodni, ezért többet nem írok.,

Minden pártnak van értelmiségi háttere, de ők általában joggal panaszkodnak amiatt, hogy a pártok nem veszik őket komolyan. Bár nem is annyira az hiányzik nekik, hogy hallgassanak rájuk, hanem az, hogy a helyzetük kiváltságos legyen. Ez volt az aczéli "kulturpolitika" sikerének nyitja....:: ennek tapasztalatait hasznosította az MSZP-SZDSZ az elmúlt években. (lásd: filozófus pénzek, filmes pénzek, szakértők tanácsadók hada, ásatási pénzek szórása stb.)..::))

tölgyes 2011.03.06. 15:15:21

@lüke:
Kedves lüke!
Sajnos osztanom kell a véleményét!

tölgyes 2011.03.06. 15:16:56

@Hepci: Nincs is annál jobb vezetés közben..:)

cambridge.on 2011.03.06. 15:31:24

@tölgyes: Az igaz, minden törvény annyit ér amennyit betartatnak belőle.

@Hepci:
Úgy tudom, az nem tiltott.
A hátsó ülésen.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 15:33:53

@cambridge.on: egyszer előttem egyfolytában kanyargott egy kupé Merci az autópályán úgy 120-as sebességgel. Hosszas hezitálás után megelőztem és akkor megvilágosodtam az okot illetően...

ssi 2011.03.06. 15:34:03

na, éreztem, hogy még kölcsön géppel vendégségben is be kell kukkantanom hozzátok :-))

@6.Lenin:
- oké, elgondolkodtam, köszi az észrevételt - akkor mást is zavarhat az én kérdőjeles mondataim??? :-)
- abban viszont tévedsz, hogy én érzelmi alapon, csak az egyik politikai színezetű oldal megerősítését várom ... csak szakmai véleményt várok!! ... én is többször leírtam, hogy én nagyon élvezem a politikai függetlenségemet, hogy olyan jó érzés, hogy őszintén támogatom pl. a dohányzás elleni kormányintézkedést és nagyon sajnálom, hogy újabb lépések történnek a már úgy is erős középosztály támogatására (kik is fogják tudni megfizetni a felemelt térítésű egyetemeket? kik fognak tudni külön tanárt fogadni az emelt szintű érettségi megszerzéséhez?)

tehát: vki kiakad a kormány egyik intézkedésén
- ha kormánypárti, kifejti, hogy ő bizony pedig egyetért vele
- ha a másik oldali, akkor csak akkor bíráljon, ha rögtön bevallja, hogy ő mit tenne helyette
- ha egyik párti sem, ő is csak úgy kritizáljon, ha helyette megoldást is mellékel
-> egy kérdés marad: kik vagyunk itt mi a blogon? szakemberek, vagy szimpla választók, akik jogosan is érezhetik bármikor, hogy egy adott intézkedés olyan érdekeket sérthet, amit nem kellene, de jogosan érezhetik azt is, hogy talán a megoldást nem a népnek kellene a neten, vagy máshol kitalálnia
- a jó vitához nemcsak a normális stílus kell, meg a mondd meg akkor a megoldást is, hanem a személyeskedés helyett az őszinte kíváncsiság is: a szeretnélek megérteni is - szerintem

Pl. ami engem izgat, de nem tudok rá válaszolni, s a kérdéseimben sincs benne a válasz, s bár sokféle szemlélelet hallottam már, nem tudtam megállapodni, nálam még mindig kérdés: a nemzet egysége és felemelkedése mitől lesz? nem tudom a választ, de én ma pártot se tudnék választani. 2/3 hatalomnál a fő koncepció -oké. konzultáljon-e másokkal is, ill. vegye-e ezeket figyelembe? ha így kialakít partnerségi viszonyt, az hoz-e bármilyen hasznot, vagy ahol a döntés, ott a felelősség, ahol a többség, ott a döntés?

@parlamentarista:
- sajna nem tudok videót linkelni, mert nincs még fönn a neten
- Solymosi Frigyes akadémikus szavait értelmezve írtam
- viszont most felvetetted: kik az értelmiség?
- más kérdések is felmerülnek pl @Hepci: -nál is: a kölcsönhatás, de a csoportok is helyezkednek az érezhetően erősebb hatalom mellé, vagy vannak hűségesek is? (amúgy Solymosi írásai a Népszabadságban is sokszor megjelennek)

jjulie 2011.03.06. 16:02:03

@Hepci:

csak nem egy sikeres szélszes ült benne?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.06. 16:04:23

@jjulie: azt nem tudom, hogy szél is jött-é belőle...
Gondolom, úgy szokás szélszeseknél. Az asszisztense meg gyűjti, Petri-csészében.

aszekelyek 2011.03.06. 16:08:19

@nyünyüge: Azt azlrt tudom, fizettek, hogy kivágjuk a mi szőlőinket. NAoha nagyon jó magyar fajták és szőlőklíma is vagyunk:) Gondolom az érdekcsoportok azonosak. Van egy csomódolog, amit nem tudok. Hogyne. Mire költötték pld azt a tömérdek pénzt, amit felvettek.Embertelenül megnőtt a mélyszegénység azalatt és a pénz is elgurult.Miért adták el az állmai kézből a MOL. részvényeket... Szőlőben szoktam szüretelni, egy barátunknál a Káli medencénél. Több féle is termett ott. Maguk is készítették a saját borukat. Amilyen fajtát ők szerettek.A noha bort , akik értettek hozzá , nem sokra tartva emlegették. Azt tudod, miért?

cambridge.on 2011.03.06. 16:12:44

@Hepci:
Olyankor legalább nem beszélnek bele a vezetésbe.
Egyszer én is élveztem az utazás örömeit a HW401-en Torontóba menet.
Ott csak 100km/h a megengedett.
Mi nem kerültünk bele az újságba, de a Torontó Sun szerint volt egy nő, akit lovaglás miatt állítottak meg az autópályán a rendőrök.
A menetiránynak háttal lovagolt az autó első ülésén, természetesen menet közben.
A hölgy azzal védekezett, még jó pár óra az út hazáig, és addig nem tudott várni...
Valószínűen nem középkorú párról van szó, lehettek persze nyugdíjasok is akiknél a ritka alkalmat ki kell használni.

parlamentarista 2011.03.06. 16:13:11

@manyike:
nem attól lesz valaki értelmiség, hogy nyilvánosan benyújt és egy testület előtt megvéd egy disszertációt, mert olyankor az ember a tudományos élet problémáira keresi a választ, ami ritkán esik egybe a politikai napirenddel. az értelmiségi szerepkörben az ember közéleti kérdésekről gondolkodik. azokra keres oldást, vagy megoldást.

a politika körül nincsenek ilyenek, vagy alig vannak. török gábor a szónak ebben az értelmében nem értelmiségi, mivel ő a politikai pártok, vagy állampárti politikusok problémáira keres megoldást. ő a mindenkori kormány pártolója, és a pártfogoltja akar lenni. de őt a közéleti problémák, a szakpolitikai kérdések nem érdekli, az értelmiséget meg pont ez foglalkoztatja.

parlamentarista 2011.03.06. 16:16:35

@aszekelyek:
amikor állami kézben működött a mol, akkor úgy hívták: áfor. amikor állami kézben volt a telekom, akkor úgy hívták: matáv.

parlamentarista 2011.03.06. 16:18:28

@tölgyes:
milyen értelmiségi háttérről beszélsz? habonyi árpád az értelmiségi háttér, vagy ki? kumin ferenc értelmiségi háttér? ne viccelj már.

parlamentarista 2011.03.06. 16:20:43

@Hepci:
ennek megfelelően régen nincs a pártok mögött értelmiségi háttér. szerintem nagyjából 2001-2002 óta.

a-kis-herceg 2011.03.06. 16:23:26

Pápa. mielőtt jön az esti poszt,

hogy a nagyarányú fides győzelem bizonyítja a kormánypárt rendületlen támogatottságát. sőt növelni is tudta.

nagyon erős helyismeretem van... leszögezem a következőket

Magyarországon polgárosult városok az osztrák, szlovén határmentén 15-30 km es sávban találhatók (pl Sopron, Kőszeg, Szombathely stb). tévedés azt hinni hogy a Dunántúl egy nagy blokk...

Pápán egy nagy munkáltató van. A húskombinát. ahova viktor vezér ellátogatott és megígérte, hogy megmentik 100adszor is... (meg az elcseszett strand...)

még talán a komcsi ellenes fides komcsikról híres a város... baljós jel...

reménytelennek látom a magyar polgárok helyzetét. senkit ne tévesszen meg a 16%-os (21) adó, ami elvileg egy középréteget kedvezményezne. ez inkább hűségpénz a vazallusoknak, a "hallgatás ára"...

aszekelyek 2011.03.06. 16:23:42

@porfelhő Megint úgy csinálnak, mintha csinálnának valamit. Láttam két nőt a ruhájukban. Attól melyik bűnöző fog visszariadni? Jogkörük is nulla. Sétálgassanak. Hamar odaérnek azok a kiképzettek, kétezren, ahová kell. Majd akkor azt fogják óbégatni, csak figyelj, hogy rendőrállam. Sose jó semmi.

a-kis-herceg 2011.03.06. 16:25:31

Pápán túlmutatóan, de annak apropóján:

+alkotmányozó "kérdések"

kormány=fides=választói listák=kopogtatócédulák

az indul minden választáson (akár fides en belül akár kívül) akit a központ jóváhagy... a cédulák egykézben vannak...

gratulálok fides! királyok vagytok!

aszekelyek 2011.03.06. 16:26:14

@panelburzsuj: Érted a tréfát de nem szereted, mint virág elvtárs.... Gyártmánynak igen, svéd az de ezen volt egy magyar címer és a MÁV tulajdona volt. HA a partner nem ír a GMO-ról, hanem a noha borról, akkor én is levitálhatok, vagy nem?

a-kis-herceg 2011.03.06. 16:28:03

@cambridge.on: te tartozol 1000 Ft-tal akkor inkasszálnak... te nem szállhacc el...

aszekelyek 2011.03.06. 16:29:33

@tölgyes: Miért is nem vagyok meglepve, hogy ebben azok a kezek munkáltak?

aszekelyek 2011.03.06. 16:44:03

@vinczej: Ezért van fleto és még sokan, szabadlábon. Vannak érinthetetlenek. Személyre szabva. A legfőbb ügyész előtt még van a rendőrség is. Sokan foglalkoznak egy üggyel, míg az ügyészségre kerül , vádemelési javaslattal. Úgy kellene minden bűnözőnek csinálnia, ahogy a mi ferinknek. Törvényesen de nem etikusan.HA én hozom a törvényt, nekem, nyilván stimmel. A kalapos asszony is abba bukott bele, hogy olyasmivel vádolt, ami nem tartalmaz törvénysértést , meg zsarolt, meg fenyegetett. Azt hitte szegény balga, neki is lehet, mint a kellernek? Volt igazságügy miniszter létére..., ez nagyon furcsa. Például nem ütközi törvénybe, hogy egy vérkapitalista , aki a szakszervezetet is legyalogolta a gyárában, a munka törvénykönyvével együtt, azt állítsa magáról, hogy baloldali és demokrata. Még pártelnök is lehet a szocialistáknál. Ha valaki kapitalista, az nem lehet szocialista. Nincs mese. Ezt meg nem tiltja a törvény. Ilyet állítson magáról egy kapitalista. Joga van a választónak hülyének lenni. Megmondta a másik állítólag baloldali díszpinty. Valahogy így. Az is ostobaság, hogy a baloldal kutya kötelességét kérik számon egy jobboldali párton és kormányon. Akkora kupleráj van a fejekben, hogy az nem piskóta. Mondhatni ideológiailag nulla a képzettség de ahhoz közeli, azoknál, akik ezt benyalják. Poltozzál csak tovább....Ha annyi telik, hát annyi.

Szimba 2011.03.06. 16:45:09

Bulvárosodik Török et.?:-)
Legközelebb kérek egy kis villantást is közkedvelt politikusainktól!
OV kiszáll az autóból, miközben kivillan a .... a spíndoktora.

tölgyes 2011.03.06. 16:45:28

@aszekelyek: Illett a profiljukhoz. Annak idején, amikor szóvátettem volt is hörgés a VG-én. Ki is tessékeltek:)

a-kis-herceg 2011.03.06. 16:46:18

rend lesz és tisztesség mondta orbánvezér, aki mellett ott állt P.S.

most akartok kiszállni a kánaán felé félúton :

"A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit" - mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek.

index.hu/belfold/2011/03/06/orban_a_bun_felszaporodott/

Szimba 2011.03.06. 16:47:27

Akkor én meg hozok egy külpolitikai ihletésű viccet:

Beleesik egy légy egy korsó sörbe. Mit tesznek a különböző néphez tartozók?

Angol: Kiszedi a korsóból, majd távozik a kocsmából.

Amerikai: Kiszedi a korsóból, majd megissza a sört.

Kínai: Kiszedi a korsóból, majd megeszi a legyet.

Indiai: Kiszedi a korsóból, majd a sört eladja az amerikainak, a legyet pedig a kínainak.

Pakisztáni: Kijelenti, hogy a legyet az indiai dobta a sörbe Kasmírral kapcsolatba hozhatóan, emiatt katonai segítséget kér a kínaitól és pénzsegélyt az amerikaitól, hogy vehessen még egy korsó sört.

tölgyes 2011.03.06. 16:48:05

@parlamentarista: Önnek igaza van. Már megint. Csa Heller az értelmiségi, aki még azt se látja, ha verekednek a rendőrök:)

cambridge.on 2011.03.06. 16:52:44

index.hu/video/2011/03/06/az_mdf_rekvieme_egy_alomert/

Jólét és Szabadság -az nem lesz-Demokrata Közösség (JeSZ) , néven folytatja az MDF.
A nyugdíjasok közössége?
Yes!

aszekelyek 2011.03.06. 16:52:55

@porfelhő: Mert a sajtó szabadság jegyében az is nyilvános adat kell legyen, ha ezt ki lehet teregetni.:) , mennyi ment az üvegzsebből az előzőkéinek? Csak hogy képbe legyünk, kinek , milyen pénzt pocsékoltak el...No és pontosan honnan is fizettek?Mondanak valamit a többiek jövedelméről is???Szigetvári? A mi ferink anno? A szeretőiket is kérem! Válásokat, barátnőket, mindent. Szépen korrekten. Sajtószabadság jeligére.

tölgyes 2011.03.06. 16:53:05

@Szimba: Ha már a népi ihletésű bölcselledésnél tartunk, akkor: A hollandus meg víznek épít falat és röptében b.. meg a besózott halat.:(

Szimba 2011.03.06. 16:54:45

@tölgyes:

Üdvözletem Tölgyes Úr!

Ajánlhatok egy cikket, amiben adott a link is a világ 17 múzeumához? Vannak egészen jó oldalak, útvonalak itt. (Természetesen élőben az igazi.)

www.origo.hu/kultura/20110203-a-vilag-15-legjobb-virtualis-muzeuma-es-kiallitasa.html

jjulie 2011.03.06. 16:56:10

@tölgyes:

verekednek a rendőrök? és melyik rendőr győz, amit nem lát a heller?

aszekelyek 2011.03.06. 16:58:47

@6.Lenin: Megjegyzem az a noha bor, ezt meg én a nálunk őshonos takarmánynövényekről írtam volt.:D Ps. Úgy hallottam én is, agysejt likvidátor a folyadék, ami abból készül.

tölgyes 2011.03.06. 16:59:20

@jjulie: Látom már megint a szokásos szövegértési gondokkal kűzd..Hiába nem így jár az aki nem akar tanulni.

cambridge.on 2011.03.06. 17:00:28

@aszekelyek:
Végre valami amivel azonosulni tudok.
Tiszta világos érvelés. Ilyet is tudsz?
Azon én is elcsodálkoztam, hogy lehet valaki munkaidőben(munkásai munkaidejében) kapitalista, szabadidejében pedig baloldali szocialista.
Tótágast állt a világ.

aszekelyek 2011.03.06. 17:00:28

@parlamentarista: NAaa, amikor úgy hívták a miniszterelnököt 98- tól, hogy Orbán, nagyon sok részvény volt az állam tulajdonában. Nem véletlenül. Meg magyar magánkézben is. NA ki adta el azokat ?

jjulie 2011.03.06. 17:02:58

@aszekelyek:

akkor voltál utoljára beszámítható állapotban, amikor ez a duma volt a kötelező birkahimnusz?

2011 március elején már csak a birkából ökörré avanzsáltak okádják ezt

már olyan faszfejek mint a tölgyes is szégyellik az ilyen módon verselő önmagukat, abbahagyták, kövesd a példát

aszekelyek 2011.03.06. 17:04:12

@lüke: @cambridge.on: ha nagyon felmérgelnek, kicsúszik:)

Szimba 2011.03.06. 17:08:54

@tölgyes:

Csupán TG bulvárosodó tendenciáihoz akartam igazodni.

tölgyes 2011.03.06. 17:09:34

@Szimba: Köszi! Belenéztem. Érdekes.

Én úgy 10-12 éve megcsináltam a magam festmény-gyűjteményét bélyegekből. Igen jó szórakozás... A Van Gogh anyagopmban van vagy 650 nagyon szép bélyeg. Különösen az afrikai országok adatk ki gyönyörű anyagokat. Szerintem valamilyen segélyprogram keretében nyomdagépeket kaptak és gyönyörű bélyegeket csináltak:)

A dolog lényege: művészettörténeti korszakok szerint rendeztem a művészeti értékekről készített bélyegeket a barlangrajzoktól a modernekig. Jó játék.

Szimba 2011.03.06. 17:11:22

@tölgyes:

Apám is gyűjtött bélyegeket, de nem annyira különleges a gyűjteménye. Valami dobozban porosodik nem is tudom hol.:-(

nyünyüge 2011.03.06. 17:12:33

@Hepci:

"Gyarló az ember -
azt lesi, hogy hol tömheti jobban a hasát.
Gyarló az ember-
azt lesi, hogy hol adhatja jobban el magát.

Volt is, lesz is, ez itt a praxis,
Mindenkinek helyzete van.
Volt is, lesz is, kint is, de bent is,
Minden kornak rendszere van, de rendszere van.

Gyarló az ember-
igazat mindig annak ad, ki többet ígér.
Gyarló az ember-
ahhoz a párthoz áll, ahonnan többet remél..."

tölgyes 2011.03.06. 17:15:47

@Szimba: Szerintem TG bulvárszintje állandó:)

aszekelyek 2011.03.06. 17:17:12

@Hepci: Veszélykereső alkatok. Nem szoktak soká élni....

tölgyes 2011.03.06. 17:21:05

@Szimba: Ma nem divat gyűjteni. Macerás, ezért nagyon olcsón nagyon szép és jó anyagokat lehet venni.
Gyönyörű bélyegek vannak pl. a szőnyegekről, mozaikokról.. csak végtelenül sok a lehetőség, tehát határt kell szabni az érdeklődésnek.

Szimba 2011.03.06. 17:22:24

@nyünyüge:

Magyarország kis ország, itt nem annyira kellemes ismertté válni, mint beszédíró vagy tanácsadó. A miniszterek, miniszterelnökök és kormányok jönnek-mennek, a szerencsétlen kommunikátor, tanácsadó meg meg kell, hogy éljen azután is. Főként, ha családja van.

Családban réges-régen volt egy szoci/anarchista, de nem Pista (hanem József), aki nagyon szép beszédeket írt Gömbösnek vagy Sztójaynak(?!). Jól élt ebből, bár nem szerette - a legenda szerint - az egészet, de 4 fia volt. Titkolta is a megélhetési forrást, de nem is volt akkoriban ez publikus.

Szimba 2011.03.06. 17:24:44

@tölgyes:

Egy blognak olvasmányosnak, közérthetőnek kell lennie. (De mostanában mélyebb elemzéseket várnék. Különben áttérek Csizmadiához!!! Utóbbi fenyegetés volt TG-nek.:_)))

porfelhő 2011.03.06. 17:25:22

Utcanevek Marxtól Elvisig- ki a méltó?

"Jobboldalról főleg történelmünk nagyjairól emlékeznénk, a kozmopolitábbak és újabban a főpolgármester is külföldi névadókban is gondolkodik.

Ahogy másban, úgy ebben sincs konszenzus a politikusok között. Miután Tarlós István bejelentette, hogy a rock and roll királya Budapest díszpolgára is lesz, a Jobbik ellentámadásba lendült, leszögezve: önmagában is kegyeletsértő, egyben az egykori szabadságharcosok és hazafiak erőfeszítéseit kisebbíti, ha teret neveznek el Elvisről, merthogy több magyar forradalmárról és mártírról, köztük Pongrácz Gergelyről még semmilyen közterületet nem neveztek el Budapesten."

www.stop.hu/articles/article.php?id=835694

hm. Fontos kérdések, más probléma ebben az országban nincs is.

6.Lenin 2011.03.06. 17:25:50

@Szimba:

Ez mikor volt?
Szívesen megkeresném és leporolnám.

Szimba 2011.03.06. 17:26:54

@tölgyes:

Én nem gyűjtöm.
A család férfitagjai voltak ilyen gyűjtögetősök (érme, bélyeg, még székmániás is akad:-)).

Szimba 2011.03.06. 17:28:04

@nyünyüge:

Köszönöm, nagyon izgalmas!!!!

Szimba 2011.03.06. 17:29:17

@6.Lenin:

:-)))))
Nem értékesek, szerintem. Ha megtalálom, megírom, hogy mi van a dobozban.

aszekelyek 2011.03.06. 17:32:11

@manyike: Jelen helyzetben amúgy is erős középosztály?Akkor ezt szakmailag kifejtenéd? A jelen helyzet pedig nem teszi lehetővé, amit 98-ban még meg tehetett kedve és értékrendje szerint az Orbán kormány. Miszerint mindenki szerezhet egy államilag finanszírozozt diplomát, amennyiben megüti a mércét. A financiális okok általad is ismertek. Pillanatnyilag mi az EU és IMF intézmények tagjainak fizetjük a diplomája árát azoknak, akik most nem tudják továbbra sem ! majd fizetni, mert ma sem, eddig sem, a költségeket. HA leszorították a az államadósságot, akkor lehet ilyesmiben gondolkodni. Sajnoss szét van szórva azoknak a diplomáknak az ára. Az ismert módon.Most az összegereblyézés folyik. A jó hírem az, hogy eleddig is a középosztály fektetett hangsúlyt a gyerekei taníttatására és nevelte olyan módon őket, hogy arra igényük is legyen és bírják is a tanulást. Még szerencse.Képzeld el, ha már ők se fektettek volna erre hangsúlyt. A szűkülő lehetőségeik miatt. Nem, ez nem az, amit az szdsz reform címen akart csinálni. + fleto.Messze nem az. Amit ők ránk mértek, a annak ez a következménye. próbálhatod ezt összemosni, nem fog menni.

porfelhő 2011.03.06. 17:32:22

@aszekelyek:
Van valami probléma?
Az "üvegzsebről" meg egyebekről kérdezd meg a "ferit", ha annyira kíváncsi vagy. "szépen korrekten" ha kérhetlek.!

aszekelyek 2011.03.06. 17:33:59

Szolgálati közlemény: Echon hír , ma. Heller Ágnes átvette az mszp közéleti díját mesterházy attilától. "... kell még valamit mondanom, Ildikó? " :DDD

aszekelyek 2011.03.06. 17:36:10

@tölgyes: Az érdekes, hogy egy közeli barátra hivatkozik a népszabó is és a blikk is, aki súgott a bulvárnak. Akinek ilyen barátja van, annak nincs szüksége ellenségekre.

6.Lenin 2011.03.06. 17:39:34

@Szimba:

Előre is köszönöm.

Azt soha nem lehet előre tudni, kinek, mi az értékes.

Voltam 1x egy hölgynél, képeslapokat gyűjtött, azt mondta értéktelen. Olyan képeslapjai voltak, amin olyan bélyegzések, bélyegek voltak, amik csak 1 napig, esetleg néhány óráig voltak érvényben. Határváltozásokból kifolyólag.
Hatalmas érték volt, történetileg: postatörténet, politika, filateliai, ritkaságokkal.
Majdnem elájultam a meglepetéstől.
Persze volt fordított eset is, hatalmas értéknek tartott nudli.

aszekelyek 2011.03.06. 17:39:46

@jjulie: Azt hittem, már nem szeretsz, hogy nem is versz meg.Verbális agresszióval itt. Megint ráléptem a kis farkincádra? Bocs....

tölgyes 2011.03.06. 17:41:19

@aszekelyek: Hamlet is a barátja mérgezett pengéjén akadt fenn.. caesár-ról már nem is beszélve:)

"Kímélj meg Uram a barátaimtól! Az ellenségeimmel majd csak elbánok valahogy":)

tölgyes 2011.03.06. 17:42:14

@aszekelyek: Összenő az ami összetartozik:)

armanda* 2011.03.06. 17:42:54

@porfelhő:
Na. és a Széll Kálmán tér ötlete, ugye jó.?

Sokan vélik úgy, egyszerűbb lenne politikai huzavonák nélkül rendezni ezeket az ügyeket, példaként említve a csömöri Kacérgiliszta utcát. Mindenesetre most lehet szavazni a királyi tér helyszínére."

A hirekben ezzel is "etetik" a népet, úgy gondolja a kormány addig nem foglalkoznak az emberek a "csodaváró tervcsomaggal" és annak hatásaival?
hm.jó

aszekelyek 2011.03.06. 17:44:10

@tölgyes: A néni angolul elég botrányos volt. No one ? Tényleg ezt volt képes mondani. Megnéztük még egyszer. Se lőve, se megsérülve senki..... , az a morvai fikciója... Aggkori ez a szenilitás vagy azért a közéleti díjért csinálta? Fujjj, most undorodom. Megyek is vacsit csinálni inkább az embernek. Utoljára akkor volt ilyen hányingere, mondja a férjem, amikor az szdsz kitüntette a gergényi nevű alakot. Majd később jövök.

aszekelyek 2011.03.06. 17:46:15

@armanda*: Te is inkább kókával kötöttél volna szerződést a Széll Kálmán tér ügyében, ugye?

porfelhő 2011.03.06. 17:48:02

@armanda*:

Aha. nagyon jó. A "műsor" is nagyon jó. mint mindig.
:)

porfelhő 2011.03.06. 17:51:19

Gyurcsány Ferenc március 10-én értékeli a Széll Kálmán tervet.
hm. ha jól hallottam. Kíváncsian várom!
:)

tölgyes 2011.03.06. 17:51:30

@aszekelyek: Nem kell undorodni. Csak azt történik, amit Shakespeare így fogalmazott meg: "A szolgának fizess, és adj hálát az Úrnak" Ez az aktus azt mutatja, hogy itten nincs szükség már a látszatra se.

jjulie 2011.03.06. 17:54:39

@tölgyes:

amióta az orbán az úr?

Szimba 2011.03.06. 17:56:01

@6.Lenin:

Megtaláltam. Azért nem annyira gyenge eresztés, de nem is kincsek. Egy halom borítékos különkiadás is van köztük. Az egyiket ellenőriztem a neten. 10 Ft volt, most 1000 Ft.

Lehet, hogy magam fogom leporolni:-))
Képeslap??? Ne!!! Van egy-két nagyon régi képeslapom is, még csak színezettek. Rohanok valami bélyeggyűjtő vagy bizományi boltba!

Éljen Lenin et.!:-)))

parlamentarista 2011.03.06. 17:56:31

@aszekelyek:
felőlem próbálhatja az állam visszavenni a mol-t. ha orbán marad a miniszterelnök, akkor szerintem simán az oroszoké lesz százhalombatta is és paks is. putyin egy politikai ellenlábast lát orbánban, és olyankor a ruszkik agresszívak szoktak lenni. de nekem aztán teljesen mindegy. kívülről úgy tűnik, hogy hernádi, és csányi pozícióit orbán viktor fenyegeti leginkább. egyszerűen azért, mert a magyar miniszterelnöknek nincs diplomáciai szövetségese.

jjulie 2011.03.06. 17:58:15

@Szimba:

ne, dugd el újra, és majd 100 év múlva vedd elő

6.Lenin 2011.03.06. 18:00:57

@Szimba:

Akkor ezt elcsesztem.
Igaza volt anyámnak mikor azt mondta, túl sokat jár a szád, leninke, ez nem mindig hoz hasznot. Milyen igaz.

Szimba 2011.03.06. 18:02:45

@aszekelyek:

Az SZDSZ-ben utoljára Solt Ottília volt normális, azután már csak süllyedtek.:-((
És én nagyon sajnálom.

Szimba 2011.03.06. 18:04:10

@6.Lenin:

Bocsánat!:-)))
Elővásárlási jogod van! Licitálhatsz!:-))

tölgyes 2011.03.06. 18:06:03

@jjulie: Már megint a szövegértési probléma.. Jaj kedves zsüli! Ne égesse magát ennyire.:(

Szimba 2011.03.06. 18:06:07

@jjulie:

Zsülí!!!!!!!!!!
Én már így is "halálhoz hanyatló árnyék" vagyok. 100 év múlva már rádioaktív és DDT-s porom sem marad.

porfelhő 2011.03.06. 18:09:23

"Katonás" közigazgatást szeretne a kormány.

"Új alapokon szervezné meg a kormány a közigazgatást, ennek érdekében még márciusban bemutatják a Magyary Zoltán Programot.

A reform része lenne, hogy a mostani formális minőségellenőrzés helyett is újat vezetnének be, évente akár több felmérésen is át kellene esniük a köztisztviselőknek."

hirszerzo.hu/belfold/20110304_kozigazgatas_magyary_reform#rss

„Katonák”, „mérnökök” és „ügyvédek” lesznek a magyar közigazgatás legfőbb szereplői, ha megvalósul az Orbán-kormány közigazgatási reformja.

A három elnevezés persze így kissé megtévesztő, a kormány nem akarja újraírni a teljes magyar alkotmányos berendezkedést: az elnevezések azoknak a nagy vonalakban felvázolt feladattípusoknak felelnek meg, amiknek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) egyik vezetője szerint ma a közigazgatásban dolgozóknak meg kell felelniük.
Eszerint a derékhadat alkotnák a „katona típusú” köztisztviselők, vagyis azok, akik egy-egy feladatot végrehajtanak a megfelelő utasítások nyomán, a jogszabályokban megfogalmazott módon.
Ők azok, akiknek egy-egy kormányváltás után is ildomos (lenne) a helyükön maradniuk,"

hm. tervek, programok, már követni is nehéz.

jjulie 2011.03.06. 18:10:27

@tölgyes:

majdnem olyan izgalmas, szellemes ez szöveged, mint amikor még az ezermilliárdokat nyomtad naphosszat

lüke 2011.03.06. 18:16:24

@Hepci: mér teherautót vezetsz?

Szimba 2011.03.06. 18:16:30

@6.Lenin:

Ne, bolondozz:-))
Előbb átnézem az egész kupacot, aztán jelentkezem. Viszont most meg nem találom a bélyegalbumot:-(
Zinger varrrógépeket nem gyűjtesz? 2 is van belőle.

lüke 2011.03.06. 18:18:04

@parlamentarista:
ha Putyinnak ellenlábasa OV, akkor nagyon gyenge lábakon áll

tölgyes 2011.03.06. 18:18:52

@jjulie: Akkor se akartam szellemes lenni és most se. Az MSZP által elkúrt 18.000 milliárd is szomorú tény és az se egy örömhír, hogy Ön úgy olvas, hogy nem érti azt amit olvas.

nyünyüge 2011.03.06. 18:19:20

@6.Lenin:
aukciós portál nyílik a TG blog infrastruktúráján :)?

porfelhő 2011.03.06. 18:20:48

@armanda*:
á!dehogy! "az ember, aki nem is létezik"!? ?
még ugyan, hogy létezik.
:)):)

6.Lenin 2011.03.06. 18:22:03

@Szimba:

Ha érdekel,
2011.03.26. Bp. ECE-City Center 14 h
428. tétel induló ár 1 400 000 HUF

Hátha van a tieid közt is hasonló, nem régi, 1954-es.

lüke 2011.03.06. 18:22:28

@tölgyes:
van aki nem olvas csak ír, az doktor:)

Balt 2011.03.06. 18:23:15

Van egy felvételem, ha jól emlékszem a '94-es kampány idejéből, amin Havas Henrik szegődött egy napra Orbán mellé. (Feltehetőleg egy korabeli sorozat része lehetett a műsor, talán volt ilyen Torgyánnal, Kunczével, franc tudja kivel.) Ha lenne üzemlépes videóm szívesen feltenném a streamet valahová.

Amúgy nagyon emberi volt a riport, Havas pl. beült a Golf III anyósülésére és a kamera vette, ahogy Orbán méltatlankodik, amint egy éltes hölgy átmegy a tilosban az Andrássy úton. Kb.: "- Jaj, mama, ez veszélyes!..." stb. :)

lüke 2011.03.06. 18:23:47

@nyünyüge:
kap százalékot!
vagy legyen inkább szavaló verseny?:))))))

a-kis-herceg 2011.03.06. 18:23:59

Nagy Nemzeti Terv= Széll Kálmán. félúton akartok kiszállni? köv. állomás: Kánaán

na mind1. kirúgni!

www.langlovagok.hu/erdekvedelem/71_egy-elkeseredett-tuzolto-nyilt-levele

porfelhő 2011.03.06. 18:24:23

Na! már megint itt van tölgyes úr, meg a "bűvös ezermilliárdok".
több mint jó.
:):)

6.Lenin 2011.03.06. 18:25:01

@nyünyüge:

Van itt szó mindenről, de igazad van, 1 szót se többet, részemről.
Bocsi.

lüke 2011.03.06. 18:25:30

@Balt: Havas míg az Ablakban ült, jó fej volt
rajta is sokat rontott a politika

Balt 2011.03.06. 18:30:21

@lüke: Lehet. Ez már a Nap-Keltés időszaka volt, az fix. A műsor amúgy tényleg jó volt, kb. olyan - gondolom -, amit Török Gábor hoz példának Clinton idejéből. Jó, persze nyilván volt valamennyi megjátszás is benne, de elég őszintének hatott: úgy érezte az ember, egy napra belelát a pártbelügyekbe, döntési mechanizmusokba stb. Volt persze mélyinterjú-beszélgetés, általános politikusi arculat-bemutatás - egy óránál hosszabb lehetett.

Szimba 2011.03.06. 18:37:09

@6.Lenin:

Ne idegesíts!!!!Egész éjszaka az albumot fogom keresni!:-(((

porfelhő 2011.03.06. 18:40:23

„Összefogás a cigányterror ellen” címmel tartott demonstrációt a Jobbik és az Új Magyar Gárda Gyöngyöspatán vasárnap a megszaporodott bűncselekmények miatt."

hvg.hu/itthon/20110306_gyongyospata_megmutatta_magat_uj_magyar_g#rss

Horváth László a vasárnapi jobbikos demonstráció kapcsán rendkívül sajnálatosnak nevezte, hogy "a politika ilyen szinten képes gerjeszteni egyébként is meglevő indulatokat"

Pattanásig feszült a hangulat. Óriási a rendőri készültség.

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12153

Elképesztő. úgy gondolom, ami történik.

a-kis-herceg 2011.03.06. 18:42:54

@porfelhő: végre van rendőr a faluban... csak kár, hogy ez kell hozzá...

6.Lenin 2011.03.06. 18:43:40

@Szimba:

Nem szabad, nyünyüge rám szólt.

Imádom Orbánt, meg a kezelő orvosát, vagy kit.
Gyurcsány meg rosszat választott, meg a madár nevű Laci'bá is.
Buktak.
Ez izgibb.

porfelhő 2011.03.06. 18:54:55

@a-kis-herceg:
Ez kell hozzá. Több mint szomorú, hogy ez már megint megörténhetett, "éled a gárda".
Megigérte az Orbán lesz rendőr a faluban. Most van elég rendőr az biztos.

parlamentarista 2011.03.06. 18:56:08

@lüke:
orbán elképzelése az, hogy a teljes magyar energiaipar többségében állami kézbe kerüljön. putyin meg azt mondja, hogy ugyanez kerüljön többségi orosz kézbe. hiszen leginkább ők adják nyersanyagot, és nem szeretnék ha mások fölöznék le a hasznot. elvben megegyezhetnek félúton, de egyik fél sem az a kiegyezős fajta.

hoplita 2011.03.06. 18:56:47

@aszekelyek:

Ez a böfögésed aztán elárul mindent rólad....nem is értem, miért nem tudtad beleszőni gyurcsányt is.

Ha hülye vagy, akkor tájékozódj.
Ha nem vagy hülye és szándékosan csinálod ezt, akkor meg egy aljas kis netcigány vagy.
Melyik opció a szimpatikusabb...?

Inkább arról vakogj, amiről kéne...két hét, rend, egyebek....

barikad.hu/demonstr%C3%A1ci%C3%B3_cig%C3%A1nyterror_ellen_vona_g%C3%A1borral_-_percr%C5%91l_percre_gy%C3%B6ngy%C3%B6spat%C3%A1r%C3%B3l-20110306

lüke 2011.03.06. 19:05:02

@parlamentarista:
"nem állunk meg fél úton, reakció pusztuljon"
ez maradt

porfelhő 2011.03.06. 19:14:35

@hoplita:
Nagyon jó a cikk. köszönet érte.

hoplita 2011.03.06. 19:21:16

@porfelhő:
Elvitatod az önvédelem jogát..?
Még azt a picit is, amit a politikai elit, azemdéeftől a maszopszadeszen át a fityiszig még meghagyott az embereknek...?
Azt a szinte semmit is...?
Fosol a Gárdától...?
Miért...?
Agyad van-é...?

Egy utolsó kérdés...

Van neked fogalmad a cgyögyöspaták mindennapjairól......????
Tudod hány Gyöngyöspata van az országban...?
Próbálj ott élni....és aztán repesve várom a beszámolóidat....

a-kis-herceg 2011.03.06. 19:22:27

Pápa. talán ezt lehet elemezgetni és mélyen magunkba nézni...

"fél 6-os, legutolsó részvételi adatok szerint a választók 27,68 százaléka adta le szavazatát a pápai polgármesterválasztáson"

index.hu/belfold/2011/03/06/polgarmestert_valasztott_papa/

porfelhő 2011.03.06. 19:29:20

@hoplita:
Hűha! Ez igen! ez egy jó komment. Nem kell kioktatni én ebben az országban élek.
Nincs szükségem a kérdéseidre! Mit képzelsz Te magadról, hogy ilyen "útszéli" stílusban mersz Nekem irni?
Nincs joga még a gárdának sem, hogy így önbiráskodjon!
Te jártál már olyan roma telepen, ahol minden képzeletet felűl mul a szegénység és a nyomor. Ezt a kérdést nem igy kell megoldani, a bűnözés visszaszoritását sem.
Ne irogassál nekem kommentet, ha kérhetlek!!!!!!

jjulie 2011.03.06. 19:29:54

@hoplita:

minek élsz ott ahol szar?

majd a gyereked elmondhatja, hogy a hülye apámnak köszönhetem....

nyünyüge 2011.03.06. 19:30:31

Az új alkotmány és az új médiatörvény miatt több olyan kritika érte a Fideszt, amely kétségbe vonta a párt politikai lépéseinek demokratikus mivoltát, illetve amely szerint a kormányfő a hatalom eszközeként használja a jogot. Mi az az alapvető szemléletbeli különbség a kormánypárt és az ellenzék politikája között, amely gátolja a köztük kialakuló tényleges párbeszédet?
....

"Hume szerint "a filozófiai megfontolások túl finomak és elvontak ahhoz, hogy a mindennapi életben szerepet játszanak, vagy bármily érzést kioltsanak. A felhők fölött a levegő túl finom és ritka ahhoz, hogy belélegezzük."

www.komment.hu/tartalom/20110306-velemeny-a-fidesz-es-az-ellenzek-politikai-felfogasa-kozotti-kulonbsegrol.html

porfelhő 2011.03.06. 19:32:06

@hoplita:
Váthatod "repesve", hogy ezután milyen válaszokat fogok neked irni, az ilyen kommentjeidre. ezt megigérem.!
Úgy tűnik, itt némelyekkel nem lehet kulturáltan kommentelni.!!!

porfelhő 2011.03.06. 19:34:48

@hoplita:
Majd megirom Én neked ezután, hogy ki vagy.! Még ha a Török G. "elzavar" akkor is. Arra számithatsz.!!

panelburzsuj 2011.03.06. 19:42:13

nem kellet volna babot tenni a trüffelbe

tölgyes 2011.03.06. 19:44:04

@lüke: "nem olvastam, de hiszen nem tudok olvasni csak írni..":)

a-kis-herceg 2011.03.06. 19:48:38

Pápa. akkor eredményt is hirdethetünk: a szavazók negyedének a fele (1/8) azaz a város lakosainak 10%-os elsöprő többségének voksával győzött a Szövetség...

hoplita 2011.03.06. 20:01:42

@porfelhő:
A jogszabály adta ön és tulajdonvédelem nem önbíráskodás.....miért kevered a szezont a faxommal.:(
Persze, nem így kell megoldani, hanem köldöknézegető széplelkek nyavalygásával....úgy az igazi.
Ha hülyeséget írsz, vess magadra.

Ja, jártam már CIGÁNY és nem "roma" telepen.
Hamarabb, mint ahogy te hallottál olyanról....

Szabad országban élünk, azt csinálsz, amit akarsz...vagy inkább amihez merszed van.:)

@jjulie:
Nem "olyan" helyen lakom, te barom....attól még viszont ismerem a helyzetet és a problémát, sajnos elég jól.

porfelhő 2011.03.06. 20:03:43

Korszerűsíteni kell a nyugdijrendszert.
Együttes fellépésre van szükség.
Réhelyi. Brüsszel.

" A válság egyaránt érintette a felosztó-kirovó és a tőkefedezeti rendszereket, az előbbinél a demográfiai tényezők, az utóbbinál a pénzpiaci kockázatok szerepe hangsúlyosabb – mutatott rá a tárcavezető."

www.mno.hu/portal/769823

hm. én meg azt hittem, hogy "csak" az volt a probléma, hogy a magánnyugdij-pénztárak "eltőzsdézték" a pénzt.
lehet, tévedek?

hoplita 2011.03.06. 20:05:30

@a-kis-herceg:
Ahol elkúrók, műkurucok, miskakancsókuncék, gőgösgúnárok születnek.....az a város nem is érdemel mást.
Esetleg egy kis taktikai atomtöltetet..:))))))

aszekelyek 2011.03.06. 20:05:41

@hoplita: MA nemigen lesz bátorságuk a rablóknak, gondolod? Vagy éppen ellenkezőleg, tudják hol van összevonva a rendőrség és ezért másutt vígan rabolhatnak? Nincs rá kapacitás , hogy megfogják őket....Az önvédelem az lenne, ha a gyöngyöspataiak járöröznének , nem más településről jöttek. Vannak-e helyiek , akik kaphatók a járőrözésre? Leginkább nekik érdekük, ugyanis ott a megfékezése a bűnözésnek. Túl öregek a helyiek ahhoz? Valami részletet mondhatnál.

porfelhő 2011.03.06. 20:08:15

@hoplita:
Te irod a hülyeséget, nem veszed észre? Te még fenyegetni mersz? Rossz helyen keresgélsz.!
Kértelek, hogy ne irj! Nem olvastad?

a-kis-herceg 2011.03.06. 20:09:53

@hoplita: hát azért az elgondolkoztató, hogy a város kb 10%-nyi szavazattal tud polgármestert választani. döbbenet. döbbenet.

mi a megoldás? mszp never (ellopták, tszesítettek stb), jobbik, na má még se...

csak a hazafias néprfront van... mindenki fosik és lapul

hoplita 2011.03.06. 20:10:44

Íme a gyönygöspatai probléma megoldása fülkeforradalmros módra....

"....Tábi László, Gyöngyöspata független polgármestere a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy holnap rendkívüli testületi ülésen indítványozni fogja, hogy a Szebb Jövőért Polgári Egyesület engedélyét vonják meg, és a polgárőrök keddtől már ne járőrözhessenek a faluban...."

Lefordítva...
A megyei fidesz nyomást gyakorolt rá, nyista suska, ha nem táncolsz úgy, ahogy mi fütyülünk.
A választók, az istenadta meg leszarva....

Igaz, a zemtévé híradós tudósításában is olyasmi jött le, hogy a zemberek a gárditákoktól félnek, nem pedig azoktól az áldott, szeretetreméltó, légynek sem ártó romákoktól.

Ennyire akarja a fityisz megoldani ezt a problémát....
De nem baj, csak így tovább.:))

jjulie 2011.03.06. 20:12:50

@hoplita:

ja értem, csak a lúzer voltod miatt cigányozol, találtál egy népséget akikhez képest mégiscsak valakinek érzed magad

így már más

a-kis-herceg 2011.03.06. 20:17:16

aszta rohadt:

"Lemondott a japán külügyminiszter- Dél-koreai ismerősétől kapott 600 000 forintot"

a korrupció már mindenhol forintban megy? csak nem nokiás-viszkis doboz?

hoplita 2011.03.06. 20:17:18

@aszekelyek:

A helyiek meg vannak félemlítve.
Mivel egy polgárőrnek annyi jogköre sincs, mint egy közterület felügyelőnek, a helyiek el vannak veszve.
A máshonnan érkezettekkel nem tudnak és nem is mernek mit csinálni....
A helyieket viszont már most fenyegetik, hogy mi lesz, ha elmennek a gárdisták.

@porfelhő:
Úgy veszem észre, neked komoly szövegértési problémáid is vannak....:))

@a-kis-herceg:
Ugyan mán, mit vártál, még a kis köcsög orbán is lement kampányolni.
Had basszanak szét mindent maguk körül ezek is, mint a maszop, aztán legyen igazság, vesszen a világ.

porfelhő 2011.03.06. 20:21:08

Gyöngyöspatán menetel a gárda.

" A Cigánysoron.: A házak siralmas állapotban vannak, némelyeknek a teteje, másoknak az ablakai hiányoznak".

A kérdésem: hogyan lehet igy élni, milyen lelkiállapotu gyerekek nőnek itt fel, és sorolhatnám.....? Számtalan kérdés, és megoldásra váró probléma.

Vona G. bejelentette:

Az egész orszában megszervezik a csendőrséget és felszólitott mindenkit, aki nem akar beilleszkedni a magyar társadalomba és az általuk képviselt értékek szerint élni, hagyja el az országot!!"

hm.
Jobbik, Új Magyar Gárda! Rettegésben tart majd egy fél- vagy egész országot? Azt hiszem "feladja a leckét" az Orbán Viktornak, de még "az embernek, aki nem is létezik," annak is.

hoplita 2011.03.06. 20:22:57

@jjulie:

Tudom vannak problémáid, de ne habozz, menj és csinálj magadnak egy kistestvért....hátha az lefoglal egy kicsit.

porfelhő 2011.03.06. 20:25:49

@hoplita:
"Szövegértési problémáid vannak" neked!
Hagyjál békén!

hoplita 2011.03.06. 20:32:23

@porfelhő:
Rettegjé' vazzeg....!:)))))))))

porfelhő 2011.03.06. 20:35:26

@hoplita:
Tessék? Jól olvasom?
Látom nem bírsz magaddal. Rettegjél Te!!

hoplita 2011.03.06. 20:38:29

@porfelhő:
Istenem...lehet, hogy túlbecsültelek..?:))))

porfelhő 2011.03.06. 20:42:45

@hoplita:
Miért? csinálod ezt velem. Miért, zavar, hogy itt vagyok.

lüke 2011.03.06. 20:46:52

welszi bárdolatlanság folyik?
vérszag.............

hoplita 2011.03.06. 20:49:27

@porfelhő:
Ugyan már....nem akartalak én megbántani, csak hamar felkapod a vizet.
Én meg csak incselkedek..:)
Komolyan...semmi bajom veled, max kicsit naív vagy, de inkább ezerszer az légy mint valami más.

Na, aluggyunk egyet, holnap új nap lesz....jóccakát.

@jjulie:
Én is téged.
Le is húztalak rögtön, és használtam a vécékefét is.

jjulie 2011.03.06. 20:51:06

@lüke:

finnyás belgyógyász?

lüke 2011.03.06. 20:52:01

@panelburzsuj:
gesztenye, oda teszik
disznók nem túrnak babot............

porfelhő 2011.03.06. 20:56:31

@hoplita:
A föld poráig lealázol, aztán meg elmégy aludni. nagyon jó.
Már azt hittem vége van a "sarazásnak". tévedtem.

a-kis-herceg 2011.03.06. 21:09:29

narancs, ami időben figyelmeztet mindenkit a veszélyre... 1picit cinikus...

www.youtube.com/watch?v=eETWLVAlqT4&feature=topvideos

porfelhő 2011.03.06. 21:32:37

@jjulie:
Örülök, hogy itt vagy, még ha nem is írsz nekem. hidd el.
:)

tölgyes 2011.03.06. 22:06:51

@a-kis-herceg: Az ellenzék pedig ennek a felét se kapta meg. Budapesten a XVI kerületben még rosszabb a helyzet.. itt a képviselőnő 68%-ot kapott, az MSZP 19%-ot... a Jobbik 5,%-ot az LMP 8%-ot...Vagyis hárman kapta egyharmadot.

porfelhő 2011.03.06. 22:21:11

Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesterré vasárnap Pápán, Dunaújvárosban pedig az MSZP jelöltje győzött az időközi önkormányzati képviselő-választáson."

www.stop.hu/articles/article.php?id=837047

porfelhő 2011.03.06. 22:37:44

Az Lmp-nek elege van a jobbik hecckampányából

A helyiektől arról értesültek, hogy Gyöngyöspatán a közbiztonság nem kirívóan rossz, a feszült helyzetért pedig elsősorban azok a szélsőjobboldali politikusok és aktivisták felelősek, akik egy kisebb konfliktusból a héten minél nagyobb feszültséget próbáltak gerjeszteni - írták."

www.hir24.hu/belfold/226810/az-lmp-nek-elege-van-a-jobbik-hecckampanyabol.html

Gyöngyöspata legnagyobb problémája a szegénység és a munkanélküliség.
A települést rendkívül érzékenyen érintette, hogy a kormány "brutálisan megnyirbálta" a közmunkaprogramot.
A térségben élőkön a kormány munkahelyteremtéssel, a megnyirbált közmunkaprogram visszaállításával tud segíteni -"

Na.igen. már irtam többször, ahol a szegénységi küszöb alatt, de még alább, nyomorban, elképesztő körülmények között élnek emberek. addig miről beszélünk? nincs munka, nincs semmi csak a végelláthatatlan kilátástalanság és reménytelenség.

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:41:10

@tölgyes: a részvételt... azt meséld...

ez Zuglóban más lesz. az nem mucsa... ott laknak Polgárok... a részvétel nem csökkenni fog az elmúlt 9 hó miatt hanem NŐNI...

lesz még egy elempés... én nem örülök, de még mindig jobb mint a direkt fides...

a-kis-herceg 2011.03.06. 22:46:51

www.budapest16.hu/files/hirek/hvb_jkv_pdf_4d73f0fce9.pdf

BASSZUS MÉG DURVÁBB... 4624 szavazópolgárból. 721 fides !!!!!

a szavazók 15%-a, azaz az ott LAKÓK 12% !!!!!!!

szégyen és gyalázat. ez a demokrácia????? gratulálok fides!

tölgyes 2011.03.06. 23:12:26

@a-kis-herceg: Hercegem! Ugyanezen elvek alapján az elmúlt 20 évből 12 éven át az MSZP-SZDSZ kormányozott...A világban is ez a rend. Az angol demokráciában még részvételi küszöb sincsen.. EL KELL MENNI VÁLASZTANI!!Miért maradtak otthon az elvtársai??és az a 200, aki a XVI keületben (megjegyzem Mátyásföldön történelmi részén, ahol azok élnek akik a zuglóiakat foglalkoztatják, megtoldva egy kis KISZ lakoóteleppel:):) a Jobbik 59 az LMP 80 a z MSZP 200 szavazatot kapott. Vajon miért nem sikerült a mozgósítás az elvtársainak???

porfelhő 2011.03.06. 23:31:25

Szijjártó összefogásról, az Mszp. trendfordulóról beszélt, a szavazások után"

"Nagyszerű eredmény született.
A kormányfő szóvivője közölte: az emberek összefogtak a kormánnyal az államadósság legyőzése érdekében, azért, hogy 2011 a megújulás éve legyen Magyarországon, és hogy talpra tudják állítani az országot."

www.origo.hu/itthon/20110306-szijjarto-peter-szerint-a-papai-valasztas-azt-jelzi-hogy-az.htm

Az MSZP szerint a vasárnapi időközi választások a pártok támogatottságában bekövetkezett trendfordulóról árulkodnak, ugyanis az MSZP növelni tudta szavazótáborát.
"lejárt az átverések időszaka", az emberek már nem hisznek olyan mértékben a kormánypártokban, mint az őszi választások előtt"

álomszép 2011.03.06. 23:37:22

@porfelhő:
Drágám! Én eddig azt hittem, hogy "csak" a Te farmerod trendi.
De látod? nem. Minden változik, a politikában, és sok egyéb másban is van "trendváltozás", trendforduló. Ja. jön a tavasz...
:))))

porfelhő 2011.03.06. 23:45:55

@álomszép:
á?dehogy! nem csak az. sok minden más..
a politika már csak ilyen? na.ja. a megújulás éve...van.
csak legalább ne igérte volna a könnyeket az Orbán V.
:)))))))

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 00:02:01

@porfelhő: Nagyon szeretem a Szijjártó Péter mondatait. Olyan szépek, és úgy emlékeztetnek hajdanvolt emberek élményeire, a hangvétel oly megkapó, így hát nem nyugodtam, és előkerestem ennek a jóképű, markánsarcú, férfias szóvivőnek az egyik elődjét, íme:
"„Dicsőség a munkának. A múlt heti termelésben a munkahelyen a legjobb eredményt érték el.” Ilyen tábla egyelőre csak 3 fog vándorolni, mint a munkaverseny pálmája az egyéni versenyzők és egyúttal az üzemrészek (felsőrészkészítő, csákózó, aljaműhely) kollektív versenye számára. Mindegyik üzemrész arra törekszik, hogy mindhárom vándortábla minél többször náluk legyen. Aki a munkaverseny első menete alatt (augusztus 1-ig) 4 nem egymást követő héten elnyeri, mását véglegesen megkapja. Az első alkalommal mindhárom táblát az aljaműhely nyerte el:"

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 00:35:21

@lüke: alsó középkategóriásat. Mikor urizáltam, azt ellopták (a Honda Grohoczky tulajának spanja volt, szerviz közreműködéssel, persze, nem lehet bizonyítani).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 00:36:50

@tölgyes: ne bánkódjon miatta, Tölgyes, azt se érti, amit ír. Csak mászik felfelé a duplaspirálon, de az meg kidörgöli a farkát. :)

ssi 2011.03.07. 00:38:55

"Rózsadombon élő férfiak hét évvel élnek hosszabban az átlag magyarnál"
www.nol.hu/lap/mo/20110301-lassan_javul_a_szegenyek_eletkilatasa
O.V. "nem az ördögtől való tizenöt éves kortól dolgoztatni a gyerekeket"
mandiner.hu/cikk/20110304_bortonbe_a_gyereket_avagy_mi_valo_az_ordogtol

"új adórendszer a magasabb keresetűeknek kedvez"
vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/milliokkal-tobbet-keresnek-az-uj-adorendszerrel-a-felsovezetok-333501
"felsőoktatásba való belépés feltétele pedig a két emelt szintű érettségi lehet."
www.metropol.hu/itthon/cikk/646123
Kósa: "hallgatók valós, 100 %-os térítést fizessenek"
index.hu/belfold/2011/03/04/taccsra_tenne_az_egyetemeket_a_koltsegterites_megszuntetese/

@Szimba:
+ a skót kiveszi a legyet a sörből, majd nyomkodja: köpöd ki, köpöd ki!
(ha előkerült az album, egyezkednék 6.-kal :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 00:42:38

@manyike: hihi mintha nem pont ezt gondolták volna a tndíjról Fideszék ellenzékben...

lüke 2011.03.07. 07:27:24

@Hepci:
a Renault-sról a sarki Baumgartner is ezt rebesgetik,
bezzeg mikor trabanton jártam soha nem zártam be, egy szerviz se manipulálta,az volt a szép világ

lüke 2011.03.07. 07:31:04

@tölgyes:
tölgyeském bűvölje csak
www.youtube.com/watch?v=H8ANsdc3VhI

nekik a számokat ,hogy ez csak az államadósság, s még ugyanennyi a magán és az önkorm.-i stb kölcsön

lüke 2011.03.07. 07:32:14

@tölgyes:
tölgyeském bűvölje csak
www.youtube.com/watch?v=H8ANsdc3VhI

nekik a számokat ,hogy ez csak az államadósság, s még ugyanennyi a magán és az önkorm.-i stb kölcsön
4M/magyarfő

lüke 2011.03.07. 07:35:10

@Hepci:
az orvosegyetem: 5 ezer juró/félév,
a német gimnázium: 3000 juró /félév
valósan, s ez csak a tandij

lüke 2011.03.07. 07:40:05

@manyike: két emeletes szintű érettségi?
régen egy is elég volt!

egyetemi szintre turbózták:
minél több van,annál kevésbé ért valamihez

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 07:48:21

@lüke: hát, a rebesgetik az egy másik kategória.
Itt az történt, hogy egy rosszarcú fászi hosszadalmasan beszélgetett a tulajjal, majd odament apámhoz (ő vitte szervizelni) és megkérdezte, nem-e eladó (valami szar áron). Apám mondta, nem. Fászi mondta, hogy jól gondolja meg. Apám mondta, meggondolta. Fászi mondta, meg fogja bánni.
Hazahoztam a szervizből két nappal később (azért volt ott, mert az exrendőr, jelenlegi jobbikos képviselő belém jött), következő éjjel ellopták a hiperszuper biztonsági cucc ellenére (feltehetőleg kulccsal).
Hehe, nem veszek több Hondát Grohoczkytól...

lüke 2011.03.07. 07:54:06

@Gyalogfenyő:
szép ez a 6 elemis számtan, s pláne hogy ezt hasonlitgatjuk, mindenhez: a sematikus algoritmust
keresztény kurzusban valami skolasztikus dicsőséget kéne hangoztatni, legalább a tudásról szólna,
s nem erről a a második osztályos felmondásról

ssi 2011.03.07. 09:02:16

@lüke:
még nem eldöntött, s hogy a valós irány szivárog-e ki? - ki tudja
"kevesebb hallgató ... nehezebb bejutni ... nehezebb bent maradni"
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kevesebb_hallgato_az_egyetemeken/2187017/

ssi 2011.03.07. 09:04:12

250 milliárd Ft stabilitási tartalék
"melyek azok a kiadási tételek, ahol sem zárolás, sem csökkentés nem hajtható végre: egyházi s kisebbségi ügyek, uniós elnökség"
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=362824
"kormány több alap költségvetését is megnyirbálja: a Munkaerőpiaci Alap .. Kutatási és Technológiai Innovációs Alap .. Nemzeti Kulturális Alap .. Nemzeti Földalap .. fogyasztói árkiegészítés .."
www.metropol.hu/gazdasag/cikk/688037

Széll Kálmán-terv
"jó része pénzelvonásról szól"
politikazabalo.blog.hu/2011/03/01/a_szell_kalman_tervrol
"áremelések, elbocsátások, fizetéscsökkenés, munkanélküliség növekedés, haveri kör pénzelése ..."
mandiner.hu/cikk/20110301_jon_a_szell_kalman_program

ssi 2011.03.07. 09:05:42

"Csányi: ömleni fog a pénz a fociba"
www.fn.hu/foci/20110228/csanyi_238_7_milliard_forint/

"2011. január: 4 millió 218 ezer ember van jelen a munkaerőpiacon (15-64 évesek) ... foglalkoztatottak száma összesen 3 millió 745 ezer, a munkanélkülieké 474 ezer fő"
www.bombahir.hu/hirek/kicsit-nott-a-foglalkoztatottsag-de-a-munkanelkuliseg-jobban

lüke 2011.03.07. 09:26:46

@manyike:
s kevesebb a gyerek is ,azt elfelejtik
meg sok a semmit se érő diploma

Kovács K-nak hogyan adták, mikor egyik férje Antall protokollosa volt

lüke 2011.03.07. 09:27:25

@lüke:
ja persze, nőnapra adják, nem márc. 15-re:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 09:38:52

@lüke: nem volt hajlandó átvenni.
Hellernek ez nyilván nem okozott gondot, nyöhehe.

ssi 2011.03.07. 10:00:21

@lüke: gyorsaság most -> leszűkített problémák -> a legegyszerűbb megoldások az összefüggésekből kiindulás helyett -> később visszaüthet -> legalább látványosság most, mert 8 évnyi néhány ismételt mondat is sikeresen kiütötte a korábbi hatalmat -> sok kockázat a sok újban nehezebben észrevehető, s nincs is ellenzék, mely ehhez a helyzethez felnőne

@poszthoz: szingli tanácsadók, vagy egész hálózat ...
www.origo.hu/itthon/20110306-a-szell-kalman-tortenete-es-kuratoriumi-tagjai.html

teljes-e jobboldal, vagy kicsit balra kellene még egy párt?
- Vona előre bejelentett mellénye, Gárda fenyítő felvonulása -> tűrő kormány

@parlamentarista:
értelmiség =
"társadalom iskolázott, szellemi munkát végző rétege; az értelmes emberek összessége. "
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/%C3%89rtelmis%C3%A9g
"Értelmiség - Az a látó, aki nem segít a vaknak a zebránál. A rendszerváltás óta lapító, a társadalmi, és politikai életben zajló negatív folyamatok iránti felelősségét el nem ismerő réteg. Tagjainak közös ismérve, hogy több éven keresztül jártak kollégiumi bulikra. Előszeretettel hivatkozik a kollektív felelősségre valamint a "minden mindegy" cinikus, komfortos hozzáállása mögé bújva próbálja saját egzisztenciáját összekaparni, megtartani, nagy ívben szarva az ország sorsára."
ghost.nolblog.hu/archives/2011/02/19/Politikai_rtelmez_sztr_2011/

értelmiségi elitet a felvilágosodás egy táborba gyűjtötte /Kant/
www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=9&sqi=2&ved=0CFIQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.eretlenek.hu%2Ffiles%2F1_5_24.doc&rct=j&q=%C3%A9rtelmez%C5%91%20sz%C3%B3t%C3%A1r%20%C3%A9rtelmis%C3%A9gi%20elit&ei=MZt0TbeRIovHtAa1zIiEDg&usg=AFQjCNGWxhGnVQcd_ZVYYXnJ01TjpEU7KA&cad=rja

További szép napot!

aszekelyek 2011.03.07. 10:22:20

@hoplita: Milyen furcsa egybeesés, pont akkor történik ez, amikor avatják a frissen kiképzett vadi új rendőr állományt.Közterület felügyelő sztem nemigen jár arrafelé.... Nekik a pénzbeszedés elsősorban a feladatuk, a kedves szabálynemkövetőktől és ilyen sok van. A rendőrők nem teremnek fán, az a gond. Áprilisi vetésnél májusban nem terem már a rendőr ültetvény. :) Ennyi idő a kiképzés. Tervezték, hogy visszahívnak nyugdíjasokat. Sztem azon a tájon egy se akart visszaállni szolgálatba. Bőven sok volt nekik, ami az elmúlt években ekörül a súlyos probléma körül az ő hátukon csattant. Most sem azokén csattan, akik miatt ennyire elkanászodtak a bűnözők. Rohamot kapok attól, hogy kunce a médiában oszthatja az észt, aki a fő felelőse ennek a rémséges állapotnak, amit visszacsinálni sokkal nehezebb és neki nincs felelőssége, csak a kormányt b..tatja mindenki. MEg persze a többi, aki álszenteskedett mindvégig. Őket mikor támadja majd a jobbik?

aszekelyek 2011.03.07. 10:23:25

@lüke: Csak jobb, mint ha vér folyna ...

aszekelyek 2011.03.07. 10:28:14

@lüke: Igen:) A bárdolatlanságról meg eszembe jutott, hogy mengelica is tanácsadó , mióta kipottyant a miniszteri székből.Minap kérdezték is róla de az nem publikus. Amit válaszolt, abból meg nem tudtak semmit a nézők. Gondolom, a kassza törvényes de nem etikus fosztogatását, mint oszkó is az adóelkerülését , jó pénzért elmagyarázza a kliensnek.

nyünyüge 2011.03.07. 10:31:22

Érdekes, és nem is off egészen:

Befolyásos háttéremberek szemérmes klubjára támaszkodik Orbán

www.origo.hu/itthon/20110306-a-szell-kalman-tortenete-es-kuratoriumi-tagjai.html

porfelhő 2011.03.07. 10:32:04

Vidám válogatás a visszaküldött népi alkotmányos javaslatokból

A nemzeti konzultációs testület a polgárok véleményére kíváncsi a készülő alkotmányról. A postások éjt nappallá téve kézbesítik a kérdőíveket, a polgárok szorgosan ikszelgetnek."

www.stop.hu/articles/article.php?id=836963

"A nemzet megmozdult".

:))))

aszekelyek 2011.03.07. 10:33:27

@hoplita: Sztem ha elmennek a gárdisták, maradnak a rendőrök. Az meg ugye már hatóság elleni erőszak. Az a kérdés, a rendőri vezetésnek van-e annyi esze, ha valahol balhét csinálnak, nem az összes erejüket vezényelik oda. Mert a szervezett bandák a tolvajlást is figyelemeltereléssel csinálják. Gondolom, a szisztémát felhasználják másutt is. A politikai a használja...:) Mind. A szegény, elnyomottak vajon miből tudnak állandóan daj-dajozni , szabaduló buli címén? Ennek is véget kellene vetni.

aszekelyek 2011.03.07. 10:38:52

@porfelhő: Schiffer sajnos nem tud elfogadhatóó érvet kiizzadni, láttam Gulyással vitázni. Nincsenek meg a demokratikus feltételek? Ahaaaa... no mi is hibádzzik? Azon kívül, hogy a FIDESz -KDNP alkotmányoz? Azt nem is említve, hogy minden kormány nekifogott és nem bírtak megegyezni. Akkor se volt éppen kényszer az alkotmányozásra. Látható, egymással se tudtak megegyezni. '+ éve ugyanazokkal a szabályokkal sem. Ezen az alapon , amire hivatkozik, soha, senki nem változtathatna az alkotmányon. Nincs leírva, hogy milyen kétharmaddal lehet. Íratlan szabályokra meg nem kéne hivatkozni. Azoknak különösen nem, mszp-szdsz, akik az írottat sem tartották be maradéktalanul.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 10:39:47

@aszekelyek: kinek ad tanácsot? Ott akadtam el, hogy elment a Szaharába leszopni a szuahéli törzset...

aszekelyek 2011.03.07. 10:40:14

@nyünyüge: MEg az összes politikus, aki valaha minielnök volt. Teszem hozzá. Meg azt, hogy világszerte így van

aszekelyek 2011.03.07. 10:47:03

@jjulie: TE hol élsz és kinek köszönheti a kedves leszármazottad? @Hepci: Ez az Hepcikém, hogy ez nem nyilvános. A magánszektornak. Egy részét vonták vissza a z eü törvénynek, nem az egészet. Vannak olyan módok, amik nekik, a jól informált és tőkeerős magánszektornak, eü-ben lehetőséget biztosítanak, a közös kasszából igénylésre. Ő csinálta a törvényeket, így ő tudja, a legális módját, hogy lehet ezt összehozni. Ezt a bilit nem borogatják, ne félj. Úgy képzeld el, ahogy a Hospinvest adósságát ungár klára idején a bankjuk felé az államkasszából fizettük ki , mi. Milliárdokat. Ez pedig nulla következménnyel járt és gyanítom, hogy törvényessé is volt téve. HA nem etikus is. Az információ nagyon szűk körnek hozzá férhető és gondolom a szolgáltatás is. MAgánklinikákon , ahol fiztek, elkérik a TAJ számot. Szted miért?

porfelhő 2011.03.07. 10:48:21

@aszekelyek:
És? A kormánypárt alkotmányoz. Mi ezzel a probléma?

porfelhő 2011.03.07. 11:08:46

Félelem és gyűlölet Gyöngyöspatán

A Magyar Gárda-klón Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai egy hete "állomásoznak" Gyöngyöspatán abból a célból, hogy "véget vessenek a faluban elharapódzó cigánybűnözésnek",

hirszerzo.hu/belfold/20110307_gyongyospata_roma_jobbik#rss

"Félelem Magyarországon 2011-ben". képek.

hm. Nem is tudtam, hogy ebből is meg lehet élni. A gyűlöletből, és abból, hogy egy hetet "állomásoznak" egy faluban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:11:28

@aszekelyek: a kérdésed előtti rész túl hosszú, ha húzol belőle, elolvasom. :)

tölgyes 2011.03.07. 11:17:10

@Hepci: Én ugyan nem vagyok járatos az afrikai sivatagban, de amennyire tudom a szuahéli nyelv Kenya hivatalos nyelve, Kenya pedig egyenlítői ország. Afrikának a Szudántól délre eső részein a bantu nyelveket (szuahéli,ganda,kongo, rundi stb)beszélik, Szudéntól északra és keletre a szemita és hamita nyelveket beszélik . Ezt csak azért írom önnek, hogy ha már szopikázik akkor tudja: a sivatagban szuahélit nem szophat, továbbá a szuahéli egy nyelv és nem törzs.:)

tölgyes 2011.03.07. 11:19:36

@lüke: Ami viszont úgy jött létre, hogy nem adták az állami normatívát se a feladathoz, ráadásul a fejlesztéseket is elvették tőlük..

tölgyes 2011.03.07. 11:23:11

@a-kis-herceg:
Hercegem!
Kb erre számítottam. Mátyásföld Budapest egyik elit polgáriasult területe, amelyikhez képest még Zugló is lehetne akár mucsa is, ha volna értelme az Ön zavarodott agyában megszülető gondolatutánzatoknak:)Meg kell dumálnia az elvtársaival, hogy menjenek el szavazni. Nincs más megoldás.

tölgyes 2011.03.07. 11:25:05

@Hepci: Van neki olyanja?.. Szerintem ha van is csak dísznek és megtévesztésül:::))!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 11:47:49

@tölgyes: nohát, gondoltam, ha akad itt etnográfus (vagy etológus? esetleg etimológus? netán balneológus?), az nem Zsüli lesz.
Elég sok Széchenyi Zsigmondot olvastam, így biztos voltam benne, hogy marhaságot írok, de tetszett. Meg nem is gondoltam, hogy feltűnik valakinek. :)

lüke 2011.03.07. 11:50:49

@manyike:
igen, látványpékség:)
Buci Gyuri örülhetne

panelburzsuj 2011.03.07. 11:52:37

@Hepci:

(most nem érek rád ... :)

lüke 2011.03.07. 11:55:53

@panelburzsuj: pedig egész botanikus kert a szókincsetek: durgonc, nyalonc
magonc stb
Mohácsi Matyi bá' jöhetne

@Hepci: azt mondja az unokám:
mit röhögsz?
(3 éves lesz)

@tölgyes: :)))
szép villák vannak
igaz nem szeci sor, mint Újpesten:)vagy Palota?

panelburzsuj 2011.03.07. 12:04:37

@lüke:

Kézenfekvő oka van: ugyanazon szakmakultúra csecseit szoptuk. (Hogy Hepci képvilágánál maradjak ....)

tölgyes 2011.03.07. 13:02:34

@Hepci: Jópofaságnak el is ment:)

ubul2000 2011.03.07. 13:08:00

@porfelhő: Nem egy hete állomásoznak ott. évek óta ott rontják a levegőt, lopnak...stb. Ezért kellett a Gárdát hívni.

tölgyes 2011.03.07. 13:08:25

@lüke: Valóban szép villák vannak és a környék is rendezett. Ez abból is adódik, hogy annak idején létrehoztak egy egyesületet, amelyik kialakított bizonyos szabályokat. Nem lehet a telek kisebb 600 ölnél. Ezért a telkek, melyekre a villák épültel 600,1200,1800 ölesek voltak Így aztán amikor később elkezdték a telkek felszabdalását, akkor se tudtak 300 ölesnél kisebb telkeket csinálni. Ráadásul az utcákat szélesre hagyták, két oldalt fákat ültettek és ezt még a szocializmus és az oroszok se tudták elrontani, bár azért próbálkoztak:) Mátyásföld egy részét is lerombolták és építettek egy szép kis lakótelepet:(

porfelhő 2011.03.07. 13:21:02

@ubul2000:
Valóban? Biztos vagy benne. Igen?
hm. érdekes megállapítás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 13:24:35

@lüke: idill: durnyogonc és nyalonc együtt ültet gönci magoncot.

hoplita 2011.03.07. 13:38:11

@porfelhő:
A kérdéskörben az idézett és linkelt szájt nagyon autentikus...
És mindenki retteg a náci gárdistákoktól, hiszen csak úgy lehet, ha az a kibaszott zsidófészek azt írja.

Visszavonom...nem naív vagy.
Hasznos idióta...a szó szoros és a lenini értelmében egyaránt.

porfelhő 2011.03.07. 13:43:18

Mit rejt a titkos reformcsomag?

A Széll Kálmán Tervnek elnevezett csomag eddig megismert része nem több szándékok, célok és ígéretek laza egyvelegénél."

www.168ora.hu/buxa/reformcsomag-szell-kalman-terv-kozossegi-kozlekedes-mav-71462.html

A Fidesz köreiből származó információk szerint a múlt héten ismertetett, csalódást keltő reformcsomag csak egy váz, létezik egy annál jóval konkrétabb anyag, amelynek a részleteit a nagyobb sokkok elkerülésére fokozatosan, több hónap alatt fogják a nyilvánosság elé tárni.
Ha ez igaz, jó lenne tudni, milyen logika alapján, milyen sorrendben mazsoláznak majd belőle, több téma ugyanis máris a körmükre ég."

"Máséval a csalánt:) Orbán- csomag számláját az adófizetők állják".

ubul2000 2011.03.07. 13:43:22

@Hepci: és ezekután mindenki virgonc :)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 13:43:51

@porfelhő: a gyűlöletből simán meg lehet élni nálunk, különösen a belső kerületekben.
Erre szép példát szolgáltat számos ún. művész, akik alkotói tevékenysége gyakorlatilag ki is merült heti gyűlöletáriák publikálásában. Van köztük minden oldalról, de a szabadság önfelkent papjai között mintha gyakoribb lenne a jelenség. Emlékezzünk, mit mondott Kornis Mihály...

hoplita 2011.03.07. 13:44:08

@aszekelyek:
Figyelj csak, mindenben tudós szarkapicsám.....

Haggyuk mán például a rendvédelmi kérdéseket, mert ahhoz, hogy érdemben eszmét cseréljünk róla, ahhoz az kevés, hogy valamelyik rokonod kormányőr volt és napi 3 órát töltesz a fideszponthun, meg az agyzsugorított, faszfej cimboráid között az emenón.

Alapvető dolgokkal, fogalmakkal nem vagy tisztában és ne nekem kelljen már itt felhomályosítani, mert fizikai fájdalmat érzek a tájékozatlanságod/butaságod és betájoltságod láttán.

Kuncéval jössz....?

Orbán főnököd még mindig őrizteti közpénzen elkúrót....pedig a fülkeforradalmárok megszólítani sem mernék, nemhogy hozzányúlni....
Akkor.....?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 13:46:29

@ubul2000: hümmm. Izzad a hónaljam. Melegem van vajon vagy csak megint összekevertem a domesztoszt meg az oldszpájszot? A felvonulásig még van idő, hogy meggondoljam...

hoplita 2011.03.07. 13:46:43

@Hepci:
Pedig tévedett....

Én gyűlölöm úgy legalább, ahogyan ő engem...és a fajtámat...
És az első adandó alkalommal felakasztom a saját beleire.....röhögve, tisztán szorgalomból és utána olyan édeset szundizok, mint a holnap születendő bárány.

porfelhő 2011.03.07. 13:52:58

@Hepci:
Persze, hogy meg lehet élni belőle. Elég néhány kommentet elolvasni itt a poszton is. Nincs ez másként máshol sem.

hoplita 2011.03.07. 13:54:41

Ez a legjobb tegnapról...

w.kuruc.org/galeriaN/egyeb/gyp110361.jpg

@porfelhő:
Ó......!
Én egy senki...:)))

porfelhő 2011.03.07. 14:10:06

@hoplita:
Ne sírjál, most elmegyek.
De ne is örülj nagyon, hogy nem leszek itt, mert visszajövök.
:)

hoplita 2011.03.07. 14:16:00

@porfelhő:
És ezt nekem jelented be...?
Vicces vagy..:))

porfelhő 2011.03.07. 14:19:26

@hoplita:
Ugye? te is az vagy, vicces?!
Nem teccik valami? Sajnálom! Kértelek, hogy irjál? ugye nem.
:)

CSENDES 2011.03.07. 14:19:49

MI VAN VELETEK? ÉG A BELETEK??? Megint olyan durvák vagytok és gorombák, mint a pokróc. Béke van.

álomszép 2011.03.07. 14:28:17

@hoplita:

Jaj! De buta vagy?!

:)))))))))

porfelhő 2011.03.07. 14:32:22

@álomszép:
ah. mindegy. szórakozik, aztán meg majd sír. mit vártál tőle, hiszen "fiú". hm. ha igaz?!

:))))))))

hoplita 2011.03.07. 14:41:17

Mi van mán...?
Unatkoztok..?

Tessék dógozni..:)

hoplita 2011.03.07. 14:42:31

@Hepci:
És kinyert...?
Vagy kinek vót igaza..?:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 14:43:42

@hoplita: kettős leléptetés avagy óhéber máriasiralom

hoplita 2011.03.07. 14:49:28

@Hepci:
Reménykedik a zember, hogy legalább tökön rúgják, netalán megkéselik egymást...de nincs szerencsénk.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 15:20:13

@ögyé igyá: ez a tojásrántottás faszkalap?
Ha Gyurcsótány is back, még igazságügyminiszter leszen belőle.
A Loppert is mire vitte...

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 16:17:53

@lüke: Megihlettél.
Ha kiveszem az előjelet, akkor ez de milyen szép lenne, szebb még a trubadúrpetinél is:

"Üdvözöllek az Ora et Labora webhelyen!

Minden kiemelkedő eredmény fundamentuma a szervezett erőfeszítés, amikor több azonos neveltetésű ember kiváló összhangban munkálkodik közösen meghatározott célok megvalósításán.

Saját és közös sikerünk nélkülözhetetlen előfeltétele, hogy készen álljunk és képesek legyünk együttműködni embertársainkkal céljaik elérésében, mint ahogy az is, hogy ők is segítsenek minket céljaink beteljesítésében. "

aszekelyek 2011.03.07. 17:52:32

@porfelhő: Shifferkének és mszpcskének és jobbikocskának van pronlémája ezzel. Arról írtam. Nem bírnak kiizzadni egy elfogadható okot, amiért nem hajlandók részt venni. mondvacsinált és még rosszabb kifogásokkal jönnek. Ezért nem tekintik legitimnek, meg azért nem demokratikus. .. Keresztbe fekszenek. Azt én értem, hogy az mszp , melynek több tagja is megtagadta a megjelenést az országgyűlés vizsgáló bizottsága előtt, nem akar részt venni erről szóló vitában. Legyen-e ez büntetendő vagy sem....Pld. Meg azt is értem, hogy azt se nagyon akarják nyilvánosan támadni, hogy ki legyen kötve az államadósság mértéke. Mégse mondhatják, hogy az nem jó, mert akkor nem tudjuk újra eladósítani az országot, amikor nehezen talpra állt valahogy , keservesen, előbb a Bokros csomag után, majd a mi ferink reform és csomag gyüjteménye után. Ilyen sok elvonás és megszorítás után. Pedig ők sok minden mást nem nagyon csináltak. Kerülik a konfrontálódást ezekkel a dolgokkal. Azt kétlem, hogy a választóik, az mszp 1 millió választója arra hatalmazta volna fel őket, hogy ezekről még csak vitázni se legyenek hajlandók.HA elismerik,ha nem, ők is nyögik annak az árát.... ma is és még három évig , amíg azt a brutál pénzt kell kiszakítani a kölcsöneikre, amit felvettek és eltüntettek.

aszekelyek 2011.03.07. 17:56:42

@Hepci: A mengelica csinálta törvényt, a magánszektornak, akiknek a tanácsot adja. Nem publikus, ő sem ragozta, kiknek, pontosan. Nem közkórházaknak, Az kiderült. Jó nagy semmi info van erről. Pedig milliárdok, az tuti.

aszekelyek 2011.03.07. 17:59:26

@lüke: Lehet még ellen fazeka is. Az is van ekkora hülyeség:D

nyünyüge 2011.03.07. 18:01:27

"A költségvetés hiánya az első 2 hóban a tervezett több mint 80%-a, duplája a tavalyinak !"

Köszönjük, Emese.

aszekelyek 2011.03.07. 18:05:24

@tölgyes: Tudna nekem mondani valamit az orosz államadósság rendezéséről? MA kis vitám volt egy baloldali kedves öreg barátommal. TAgadta, hogy szó lett bolna arról, az oroszok megépítenek vagy két vonalat és adnak új kocsikat is... Ő arra volt kihegyezve, ki nem akart metrót építeni... Az meg szerintem később volt., amikor Orbán azt mondta, sztoj, demszkynek a metróépítésre. Talán volt fülese, hogy is lesz az első szabadon választott főpolginál a metró intézve?. Az időrend is lényeges. Köszönöm , ha tud segíteni.

porfelhő 2011.03.07. 18:06:47

@aszekelyek:
"keresztbe fekszenek". hm. Mondjad nekik álljanak fel, úgy lehet, hogy jobban megy, minden.
Ha ennyire tudod, akkor miért irsz ilyen sokat?! Kár.
Ird meg nekik, vegyenek részt a vitában.!

aszekelyek 2011.03.07. 18:08:53

@lüke: A népszerűségére utaztak. Jól tette, hogy nem hagyta magára akaszkodni a piócákat. @porfelhő: Mindenki kéri őket szépen de nem, kötik az ebet a karóhoz., vagy az EBESZ-t:) ?

aszekelyek 2011.03.07. 18:10:55

@nyünyüge: Ez tavaly is így volt. Meg még lesz is egy darabig. TAlán a kedves honfitársak fizessék be adóikat.

porfelhő 2011.03.07. 18:16:41

Orbán-csomag: újabb részleteket árult el a kormány

Ahogy az már több alkalommal kiderült az Orbán-kormány egészen más arcát mutatja a külföldnek, mint a hazai választóknak.

Jó példa erre, hogy míg a Széll Kálmán Terv magyar változata a bukott rendszer romjainak eltakarításáról, a felelősség kivizsgálásáról és a múlttal való végleges szakítással indít."

az angol változat a strukturális reformok bevezetésének és a magyar államháztartás konszolidálásának szükségességével kezdődik.
A magyarul olvasható változathoz képest újdonság, hogy az angol változat konkrét vállalást tartalmaz a válságadók kivezetésére 2013. január 1-jétől."

hirszerzo.hu/profit/20110307_orban_csomag_angolul#rss

Az angol változatban a múlttal való szakítás helyett az Orbán-kormány terveit inkább a Bajnai-kabinet intézkedéseinek folytatásaként mutatják be".

hm. jó.

nyünyüge 2011.03.07. 18:20:11

@aszekelyek:
NEM.
Mondom KÉTSZERESE a tavalyinak.

"Februárban óriási hiányt halmozott fel az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - központi alrendszere. Az államháztartás hiánya - a helyi önkormányzatok nélkül - februárban 436,9 milliárd forint volt, az első két hónap deficitje 559,7 milliárd forint, amely az éves előirányzat 81,4 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ezen belül februárban a központi költségvetés 419,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 37,4 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 20 milliárd forintos többlettel zártak.
hirdetés

Az államháztartás januári hiánya 122,8 milliárd forintot tett ki. Egy évvel ezelőtt 2010. februárban az államháztartás központi alrendszerében 381,9 milliárd forintos hiány keletkezett. A múlt év első két hónapja után az államháztartás egyenlege 350,6 milliárd forintos deficitet mutatott, ami az egész éves várható hiány 40,3 százalékának felelt meg."

porfelhő 2011.03.07. 18:24:44

@aszekelyek:
Ők is "kötik az ebet a karóhoz"! :) Széll K. terv.

"Folytatódik a Bajnai-korszak"
Nyugdíj: új rendszer, de nincs újdonság"
Oktatás: az államé a főszerep"
hogy csak néhány kis részletet kiemeljek Neked!
Olvasd már el a cikket!

porfelhő 2011.03.07. 18:27:29

@aszekelyek:
"oppá" lemaradt". Ha javasolhatok valamit! Ne fekve olvasd a cikket! állva, vagy ülve, ! Lehet, hogy jobban megy az értékelése. illetve értelmezése.!!
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.07. 18:33:15

@nyünyüge:
Az semmi, de elfogyott a kenyér.

....60 év óta először, ....behozatalra szorulunk...
Pedig béke van és még csak március.

nol.hu/velemeny/20110307-a_gyalazat_kapujaban

porfelhő 2011.03.07. 18:38:39

Reform az oktatásban: Az állam és a piac fog diktálni

Cikksorozatunk következő részében a Széll Kálmán Terv oktatásra vonatkozó részét vizsgáljuk meg, mellyel a kormány a jelenlegi rendszer radikális átalakítását hajtaná végre a tervezett lépésekkel. 2012. szeptember 1-jétől pedig életbe lépne az új közoktatási törvény, és megkezdődne a racionalizált rendszerű oktatás."

www.mfor.hu/cikkek/Oktatasi_reformok__az_allam_es_a_piac_fog_diktalni.html

2012-ben 12, 2013-ban és 2014-ben pedig 38 milliárdot vonna el a kormány az oktatás területéről"

hm. Akinél hamar "felmegy a pumpa", az előbb tegyen ellene, és olvassa el a cikket. jo.

álomszép 2011.03.07. 18:47:49

@porfelhő:
Látod? Már nem "csak" a könnyeket igéri az Orbán Viktor!
Ez sokkal rosszabb.

Még jó, a sok rosszban, hogy lehet "főzni pálinkát". A gyógyszer helyett inkább azt iszom, nehogy "felmenjen a pumpám"!
Ezt józanul már nem lehet kibírni.
:)

nyünyüge 2011.03.07. 18:50:02

@aszekelyek:
és nem az adóbevételek hiányoznak:

"Mivel magyarázza a tárca az elszállást?

Az NGM tájékoztatása szerint a magas februári hiánynak nem fundamentális, hanem a kiadások és bevételek ütemezésében rejlő okai vannak. A tárca több okot sorol fel a gyorstájékoztatóban:

- A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó központi költségvetési bevételek (528,8 milliárd forint) csak a második félévben teljesülnek.

- A pénzügyi szervezetek különadójából (187,0 milliárd forint) és az egyes ágazatokat terhelő különadóból (161,0 milliárd forint) a jogszabályok szerinti ütemezés következtében bevételek az év első két hónapjában nem származnak.

- A létrehozott Stabilitási Alap, vagyis az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1025/2011. (II. 11.) Korm. határozat és a költségvetési törvény folyamatban lévő módosítása megtakarítási intézkedései (összesen 250,3 milliárd forint) is csak az év hátralévő részében eredményeznek kiadáscsökkenést.

Portfolió vélemény:

Érdekesnek mondható az NGM februári hiányadattal kapcsolatos indoklása, hiszen az eddigi teljesítményt a költségvetést átmenetileg javító kormányzati intézkedések későbbi teljesülésével magyarázza. '

hoplita 2011.03.07. 18:52:21

Narncseftásék is szeretik a potya pénzt...de fülkeforradalmároknak jár is az.

Akúúúúúúúúúrva annyukat ezeknek is.:(

"......A Fidesz elszámoltatója is duplán vesz fel költségtérítést

Nemcsak a fideszes Zsiga Marcell az egyetlen politikus, aki duplán vett fel költségtérítést. Párttársa, Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőként választókerületi pótlékban részesül, ugyanakkor zuglói polgármesterként is költségtérítést kap. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre az egykori elszámolóbiztos nem kívánt válaszolni......"

porfelhő 2011.03.07. 19:04:25

Jaj! ezt meg lehagytam.

Az állam rendeli meg a képzéseket!"

„Az államnak vissza kell térnie az oktatás világába.
Nem függhet az oktatás színvonala az önkormányzatok helyzetétől és eseti döntéseitől, az állam ezen a téren egységes rendet tud tenni” – olvasható a tervben."

A megújulás éve, avagy az új magyar szellem."

porfelhő 2011.03.07. 19:27:38

Nagyszabású tüntetés lesz Budapesten".

Nemzetközi demonstrációt szervez Budapesten április 9-ére az európai szakszervezetek szövetsége (ETUC), hogy az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország rendezésében tartott informális EU-pénzügyminiszteri üléssel párhuzamosan tiltakozzon az uniós országokban a gazdasági szigor jegyében bevezetett intézkedések ellen."

hirszerzo.hu/belfold/20110307_eu_szakszervezetek_tuntetes#rss

a-kis-herceg 2011.03.07. 19:27:40

@nyünyüge: ezen nem érdemes rugózni. ezek kis témák... persze az államcsőd ezekből áll össze... de kár idegesíteni magunkat:)

porfelhő 2011.03.07. 19:33:53

@a-kis-herceg:
Miért. Te lefagytál? Tudom milyen ez a világ.

a-kis-herceg 2011.03.07. 19:46:02

@ulrike: az hatékony ügyintézés... szerintem ez a jövő. ahogy a hivatalok működnek...

ejnye ejnye, csúnya kormány! vagy a buszt? amim többen vannak?
na de hát a szárnyvonalakat is bezárni??? és a zemberek?

"megszüntetik a MÁV és a Volán párhuzamos közlekedését"

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/angolszell/

ulrike (törölt) 2011.03.07. 19:53:49

@a-kis-herceg: Ja, a Greyhundot meg a Volán nem engedteti be.
Egyébként meg milyen zemberekre céloz itten maga? Hofi már megmondta egyszer, a zemberek ha jól akarnak járni, akkor ott a járda.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 20:03:14

@porfelhő: Nem mondaná nekik meg valaki, hogy Gödöllőre menjenek. Ott még tán majd örülnek is, mert fellendül az idegenforgalom. Mindenki jól járna, kastély, szállodák, HÉV, helyi önkormányzat, kurvák meg a szakszervezetek. Gödöllőn úgyse volt még európai szintű tüntetés. Tán még a királyi csatornák is közvetítenék. Olyan lenne mint a Forma 1.

aszekelyek 2011.03.07. 20:09:12

@Hepci: próbálták népszerűsíteni de kb annyira lehet, mint ratkót.

aszekelyek 2011.03.07. 20:19:14

@Hepci: Tudod, Hepci, nem mindegy, hogy hány külföldi egyetem kaszál itt.., mi meg fizetünk, .. köszönjük szdsz... ezt i s nyélbe ütötték. Gondolom ezek lesznek semmi közünk hozzá- mondja az állam...és nem is finanszírozza tovább a sok magánegyetemet. Meg kéne ismernek a számokat :) Hányan gründoltak maguknak állami pénzen magánegyetemet. Annyira nem egyszerű ez, ahogy elő van adva. Azt ellenezték konkrétan, hogy a külhoniakat állami pénzzel tömjék ki. Ez biztos. A tandíj egész Európában van és brutális. Angoloknál most emelték még sokkal többre. Olyat nem tudok elképzelni, hogy ne legyen egyáltalán nem fizetős . Valahol a kettő között lesz az az igazság. Tudod , most a mi ferink örülhetne is akár. :) nem fog....

ssi 2011.03.07. 20:20:08

@Hepci: hálából a sok vidám olvasnivalódért :-))))
lehet, hogy érdekelné a horgászfelszerelésed, vagy az élménybeszámolóid?
hvg.hu/egeszseg/20110307_meztelenul_rendel_pszichologus

porfelhő 2011.03.07. 20:23:56

@ulrike:
Kérj meg valakit, hogy mondja meg nekik. Ha nem férnek el Budapesten, felőlem akárhova mehetnek.
Miért vagy ilyen indulatos?

aszekelyek 2011.03.07. 20:31:33

@hoplita: Édes vagy. Inkább hagyjuk? Mert? Nem akrod megvilágosítani itt mindenki elméjét? Mellesleg nekem nincs ínyemre, hogy mindeni a jobbiktól fél. Mert ugye a helyi lakosok például nem a jobbiktól félnek. De nem ám! Az is érdekes, hogy a késsel fenyegetőző miskolci férfit csak felfüggesztettre ítélték. Olvastad? Nem akart ott dolgozni és így akarat elérni, hogy kapjon papírt, nem akarják foglalkoztatni. Ez az, amitől félni kell. Vannak ilyen embere, akik nőket késsel terrorizálnak, hogy ne kelljen dolgozniuk. Ez nem a jobbikosok szokása, ha jók az infoim. Ne legyél olyan indulatos. Jobb ha leírod, kuncze egy aljadék. Abban még egyet is értünk.

6.Lenin 2011.03.07. 20:34:29

@manyike:

Úgy látszik szimba megtalálta az albumot, eladhatta, mert eltűnt.
Vett rajta magának 1 szigetet.
Erről lemaradtunk.

aszekelyek 2011.03.07. 20:37:19

@nyünyüge: Igen, ezeket sorolta Oszkó is tavaly, amikor ezt szóvá tették neki. Máskor majd jobbak lesznek a mutatók, ahogy a hónapok telnek. A bevételek alakulnak. Nem tudom, hogy a költségvetésbe nem -e mégis az adóbevételek járnak főleg...:) Mert újabb kölcsönről nem hallottam. :)

porfelhő 2011.03.07. 20:39:54

Módositották a médiatörvényt, de nem zárult le a vita"

A parlament kormánypárti többsége hétfőn megszavazta a médiaalkotmány és a médiatörvény négypontos módosítását. Igennel szavaztak a kormánypárti képviselők, nemmel az MSZP és az LMP politikusai, a Jobbik tartózkodott."

nol.hu/belfold/modositottak_a_mediatorvenyt__de_nem_zarult_le_a_vita

A médiatörvények négypontos módosítása nem zárja le a jogszabályok körüli szakmai és politikai vitát.

Az Európai Parlament csütörtökön újra tárgyal a magyar médiahelyzetről,
március 15-én újabb tüntetés lesz a sajtószabadság védelmében és az Alkotmánybíróságon huszonkét, a törvényeket támadó beadvány vár elbírálásra".

Neelie Kroes is ott volt a vitán.

Tudom, hogy fontos vita zajlik a magyar parlamentben a médiatörvényről, a vita egy részét én is meghallgatom – jelentette be Neelie Kroes médiaügyekért felelős EU-biztos tegnap a Magyar Tudományos Akadémián. A nők a tudományban című konferencián vett részt."

a-kis-herceg 2011.03.07. 20:40:25

lex a rendőrnél alkoholszonda mellett egy (füstszonda) mobil tűdőszűrő is:)

ssi 2011.03.07. 20:43:32

@6.Lenin: :-))) talán ír majd nekünk postai levelet, mert néhányat mégis megtartott

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 20:45:22

@manyike: ennél csinosabbhoz jártam, de az nem akart vetkőzni. :(

aszekelyek 2011.03.07. 20:46:59

@ulrike: Engem érdekelne, mik szerintük azok a más lehetőségek de tényleg. HA hiszitek, ha nem A nagy példaképnél, németek, is vannak nagyon szegények. nem kevesen. Meg lecsúszottak. Meg a franciáknál is....Most nem is tudok olyat mondani, ahol nincsenek. EU tagállamban. Nyócezermillijárd, azt hozta nekünk az EU tagság, háromszor, adósság növekedésben. Brrrr...

ssi 2011.03.07. 20:47:27

@Hepci: :-))) nem sellő volt?

a-kis-herceg 2011.03.07. 20:51:54

akkor összefoglalom a kormányunk 9 hónapos hazai és eu elnöki ténykedését:

DUMA-STRATÉGIA

jjulie 2011.03.07. 20:57:14

@aszekelyek:

namost akkor az oszkó a jó példa, akit most követ az orbánmamelukserege?

és tavalyilyenkor mit is ugattak ezügyben az isteneid, utána néznél?

porfelhő 2011.03.07. 21:00:38

Döntöttek: Erre egy hetük maradt a frakcióknak
Döntött a parlament az új alkotmány előkészítésének menetrendjéről"

Az új alaptörvényben az államszervezet szabályai közül is csak a legfontosabb, kiemelkedő jelentőségű rendelkezések kaphatnak helyet"

hetivalasz.hu/itthon/mas-szerkezetet-kapna-az-okirat-35997

Megszavazta az Országgyűlés hétfőn az új alkotmány elfogadásának előkészítéséről szóló határozati javaslatot, amely az eredeti tervekkel ellentétben mégsem a kormánynak, hanem a parlamenti frakcióknak ad lehetőséget arra, hogy március 15-ig a Ház elé terjesszék az új alaptörvényről szóló indítványukat. Ennek során azonban a most elfogadott alkotmánykoncepciót nem kötelező figyelembe venniük."

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:02:40

@porfelhő: ezek nem normálisak és én meg se kaptam még a kérdőívet!!!!

mindenképp vissza kell küldeni. részvétel a demokrácia fontos megbonthatatlan...

fontos a lista...

a listából lesz a kopogtatócédula,
a cédulából a jelöltség,
a jelöltből a megválasztott,
a megválasztottból a politikai hatalmas,
a politikai hatalmat meg készpénzre lehet váltani,
a sok készpénz pedig sok gazdasági hatalmat jelent,
akinek gazdasági hatalma van, az pedig újabb listákat vehet...
a listából lesz a kopogtatócédula,
a cédulából a jelöltség...

aszekelyek 2011.03.07. 21:02:50

@6.Lenin: Várjál, épp keresi..... szicsasz.. Van jobb, addig. Ma , mszp. hu-ról belinkelt cikk. Az imént kattintottam rá és nem akatam egy pillanatra hinni a szememnek. A cikk végén, Heller után, az áll , "KOVÁCS KATI KÉSŐBB VESZI ÁT A DÍJAT": Amikor már tegnap lenyilatkozta, hogy nem veszi át. Ja, mszp.., csaptam a homlokomra. Akkor az lenne a csoda, ha valami igaz lenne abból , amit leírtak.. Nem is az.:DDD

nyünyüge 2011.03.07. 21:08:43

@aszekelyek:

Mondom KÉTSZERES.

Pedig válság elmenőben, az export nő, tavay óta van a hiteles kormányunk, a vállalkozók, a befektetők bizakodók.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:09:20

@porfelhő: Indulattalan viccnek szántam, de látom elhibáztam alaposan.
P.S. Te minden mögött valami negatívumot feltételezel?

PR-küszöb 2011.03.07. 21:10:49

'Spindoktor'
Elmélázgatok a szó, a fogalom tartalmán. És felvetődik egy gonoszka kérdés:
Vajon mai fogalmaink szerint Grigori Yefimovich Rasputin is egykori spindoktornak minősül-e?
Persze szigorúan visszamenőleg...
:)

porfelhő 2011.03.07. 21:11:48

@a-kis-herceg:
Majd megkapod, legfeljebb megy a kukába. Miért, azt hitted, hogy normálisak?

ssi 2011.03.07. 21:14:24

@a-kis-herceg: köszi, hogy a pirosba irányítottál :-) továbbmerészkedve egy régi visszatérő téma ...
"kinek higgyek, a közvélemény kutatásokban szereplő 10 százaléknak, vagy az időközi választásokon elért eredményeknek???"
piroslapok.blog.hu/2011/03/06/jon_fel_az_mszp_nem_kicsit_hanem_nagyon

aszekelyek 2011.03.07. 21:14:37

@porfelhő: Már meg ne sértődj, a a többi kormány sem mutatta ugyanazt az arcát a választóinak, amit a befektetőknek. Már 94-ben sem tudtak volna kormányt alakítani, ha azt tették volna. Aztán a nemzeti csúcs volt ennek a csúcsa. A letagadott brutális szociális kiadás lefaragás. A befektetők pedig csak állami kiadáscsökkentést és államadósság limitet díjaznak. Az érdekes, hogy miért finanszírozták a két kézzel pénzt szóró megyó és feró kormányokat, míg szórták a pénzt. Egyre rosszabb kilátásokkal. Az nem egészen világos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 21:17:25

@manyike: nem tudom, nem jött velem strandolni.

porfelhő 2011.03.07. 21:18:10

@ulrike:
Hát! nem, vagy sok esetben....negativumot feltételezek. itt a poszton. a hozzám intézett kommentekben.
Azt hiszem nem sokat tévedek.

aszekelyek 2011.03.07. 21:23:00

@nyünyüge: Tavaly nem kellett tőkét is törleszteni. Az év végi hiány számít. Írják, hogy a tb alap , az meg járulékból van, az egyik tényező. A manyup pénz majd még ezután, az semmit nem javított még az egyenlegen. Ez majd szépen kialakul. Addig se kölcsönből és újabb kölcsönből...:) Májusban van az uccsó adófizetés is., adóbevallás, pardon. Tehát ez az adat nem nagyon mérvadó még. persze ha valaki úgy akarja láttatni, akkor az....)

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:23:02

@manyike: az arányokban nincs véltozás. ezt mantrázom egyéve... tavayl áprilisban passzivba fordult 1 millió ember... enynit vesztett a demokrácia.

az arányok változása közömbös. az mszp törzs elment szavazni... de nyilván a lemorzsolódás az a fides oldalról jelentős...

a politikában a BIZALOMVESZTÉS az döbbenetes méretű. kb fele a részvételi arány 19-30% !!!!! hahó TG. ez a demokrácia? nem beteg egy kicsit? minimum köhög...

a lakosság 10%ának szavazatával, vagy kevesebbel választanak polgármestert...

porfelhő 2011.03.07. 21:24:40

@aszekelyek:
Ugyan-ugyan miért sértődnék meg. Nyugodtan elemezzed a szocik kormányzását, elolvasom. ennyi. reagálok, vagy nem.
Sértődni, nem kötelező nekem itt lenni, igy megsértődni sem. Tudod nem hivott senki, nem is tart vissza senki.
Irjál bátran, ne tartson vissza semmi.
:)

aszekelyek 2011.03.07. 21:25:12

@porfelhő: Ezek a beadványozók mind azt állítják, hogy ezelőtt volt média és sajtószabadság nálunk? Nem semmi!

aszekelyek 2011.03.07. 21:31:13

@porfelhő: Az állam eddig csak finanszírozta kérlek. Majd most irányítja is, amit fizet. Az is kiadáscsökkentés. Picit sokan lógtak az állam emlőin.....:) Ezt egy neves indexen is idézett, interjúbvolt illető úr mondá. Bár ő tengődésnek nevezte a lógást.

nyünyüge 2011.03.07. 21:31:27

@aszekelyek:

Mi váratlan van abban, hogy májusban van az szja határidő?

Mi nem mérvadó abban, hogy februárban elértük a TERVEZETT hiány 80%-át ?

aszekelyek 2011.03.07. 21:36:42

@jjulie: Írtam , erről volt szó tavaly is. Csak asszem ők negyedév végére hozták a 8o%-ot de áprilisban tuti. Ő is elmondta, azt a tényt, hogy ez így szokott lenni, mert ebben a szakaszában az évnek, ilyen és olyan bevételek még nincsenek de a kiadások folyamatosak. Ez szinte független attól, Oszkó-e a pü.mini vagy más. Ez nem jó vagy nem jó, hanem standard.- & poors az adófizetők:) Nem tudtam kihagyni:)

nyünyüge 2011.03.07. 21:37:53

@aszekelyek:
3 millió ember nevében fizetett havi 8% nyugdíjjárulék.
Semmiség, miért is látszanék.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:40:32

@porfelhő: Néha tévedsz szerintem, talán túl érzékenyre állítottad a vevőt. Nem kell félni. Ha valaki mégis agresszív, netán durva, az azt jelzi, hogy kifogyott az érvekből, ott kell hagyni, s nem kell vele foglakozni. Itt mindenki magát minősíti. Egy idő után nem nehéz eléggé pontosan látni, ki az, akit az esze miatt nem fognak elrabolni.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:45:39

@nyünyüge: Nem kell aggódni az elmaradt bevételek miatt. Majd valami mást is elkezdenek megvédeni, mondjuk a bankbetéteket, mert a bankárok eltőzsdézik a keservesen megdolgozott pénzünket. Majd nyilatkozhatsz, hogy odaadod-e a kormánynak, vagy inkább a Pártnak adod.

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:45:48

@nyünyüge: ez a tempo nem vezet sehová... nagyon kevés fantáziád van. egyszerűen a hagyományos spekulatív kapitalista dogmák foglya vagy...

év végéig még rengeteg lap és joker kerülhet elő a kormány tarsolyából...

jo egy csatát nyert az adósság, de attól a háborút nem vesztettük még el...

év végéig akár lerohanhatunk kisebb de gazdag államokat... vagy bent is lehet még államosítani. de a legutolsó fegyver is ott van még végveszélyben: szíjártó, majd elmondja kint, hogy nem is tartozunk és idétlenül vigyorog majd hozzá...

és tök komolyan ő és pl. P.S. a parlamentben üldögél... mint a mesében...

aszekelyek 2011.03.07. 21:51:03

@nyünyüge: Ez egy havi adat. Messzemenő következtetésekre nem ad okot. Változni fog pozitív irányba. Váratlan nincs a májusi dologban. Abban bevételi forrás van és időpont. Csak rugózzatok ezen, ha kartok.

porfelhő 2011.03.07. 21:54:07

Orbán: amit vállaltunk azt tartjuk."

Orbán Viktor azt mondta: a kormánypárt olyan normaszöveget terjeszt be, amely megfelel a frakció elvárásainak, de nem következik belőle a magzatvédelmi törvény megváltoztatása"

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ellenzék továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban, a kormányfő úgy válaszolt, ő nem tud részt venni helyettük.
A Fidesz és a KDNP frakciója hétfőn délelőtt az alkotmányozás menetrendjéről egyeztetett."

hm. tömör és érthető válasz a kormányfő részéről.
:)

porfelhő 2011.03.07. 22:07:10

@ulrike:
Na. Igen! ez az, csak néha tévedek.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 22:07:50

@aszekelyek: Az a baj, hogy nem egy havi, mert a január is csúnyára sikeredett. Ez már a második.
De sebaj, fel a fejjel, ha üres is, mondta a hangulatfelelős a luftbalonnak, majd a gondokat enyhítendő olcsó új alkotmány beszerzését kezdeményezte az országnak házában.

nyünyüge 2011.03.07. 22:16:41

@a-kis-herceg: reménytelenül földhöz vagyok ragadva, tudom.

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:25:55

@nyünyüge: szerintem otthon a háztartásotokban te is add elő a matolcsi tervet...

persze lehet repülsz mint a széll...
(tudod túl sok a földhözragadt akit még nem kapott fel a széll)

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:40:50

@ulrike: "Az élet olyan vicces, nem? ...

...Amikor azt hinné az ember, hogy már mindent kigondolt, amikor végre elkezd tervezni valamit, lelkesedik érte, úgy érzi, végre tudja, merre kell mennie, az ösvények megváltoznak, a jelek kicserélődnek, a szél másfelé fúj, északból dél lesz, keletből nyugat, és eltévedünk. Olyan könnyű szem elől téveszteni az utat, elveszíteni a helyes irányt." (Cecelia Ahern)

keleti széll, nyugati széll, jobb széll, rossz széll, balszéll... szellentés

"Semmilyen széll nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart." (Lucius Annaeus Seneca)

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:45:51

@ulrike: ugyanez dalban

"Vannak jó szelek s persze rosszak is,
bár a hullámok mögött vár ránk a part,
de semmilyen szél nem jó annak,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart." (Quimby)

vagy másikban (kulcsszavak: kisország-tér-elvis-a Széll):

"Egy kicsi ország a térképen
Olajos tócsákban torzul a tér...
...Elvis Vegasban él
Tudom egyszer elvisz a szél"

www.youtube.com/watch?v=zSYHxINutCU

ulrike (törölt) 2011.03.07. 22:53:46

@a-kis-herceg: index.hu/belfold/2011/03/07/rosszul_kopiztak_egy_reszt_a_szell_kallman-tervbe/
A térítéses képzés megszüntetése körüli blama.
Így jár az a kormány, kinek power point bemutatóit államtitkárok meg miniszterek készítik. Legközelebb majd az marad benne, hogy 'Gyuri, hazajövet hozzál cukrot, mert jövő héttől felmegy az ára.'

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 22:55:28

@a-kis-herceg: tudnám, miért erőlteti újabban ezt az éneklés stílust/tónust.

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:58:58

@Hepci: ki? ki?

@ulrike: :)

széll = siető levegő...

Esztergom. Végállomás? vég álom?

tetenyi.blog.hu/2011/03/06/vegallomas

www.youtube.com/watch?v=XHDei0En_iM

Harmony12 2011.03.07. 22:59:40

@aszekelyek:
"Csak asszem ők negyedév végére hozták a 8o%-ot de áprilisban tuti."
Sajnos nem márciusban, sem áprilisban, csak májusban.
2007-ben szeptemberben, 2008-ban októberben, 2009-ben júniusban, 2010-ben pedig májusban ment 80% fölé.
Februárban SOHA, sem márciusban, sem áprilisban nem ment az elmúlt években ilyen meredeken fel.
Részleteket megtalálod pl a portfolio.hu-n.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:01:36

@ulrike: köszönöm a Csaba László interjút, cserébe hoztam egy - számomra meghökkentőt:
www.origo.hu/itthon/20110307-a-fidesz-elnoksege-jovahagyta-az-uj-alkotmany-tervezetet.html

"Magyar Köztársaság helyett a jövőben egyszerűen Magyarország lehet az ország hivatalos megnevezése, ha a parlament elfogadja a Fidesz hétvégi elnökségi ülésén véglegesített alkotmánytervezetet."

Le van sz**va '56.
Dedalon rulz.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:06:23

@6.Lenin: Drága Lenin elvtárs, de jó hogy látom! Úgy örvendezek, mert ön írt egy nagyszerű könyvet a könyvtárakról. Most, hogy így írja, hogy károg a ballib, eszembe jutott, hogy hasson már oda, hogy ne csak egy-háromhavi működésre elegendő pénzük legyen már ezeknek az intézményeknek.
Bár, ha jól belegondolok, önnek igaza van a károgással. Nem a jobboldalra jellemző az értelmiség..., azok legfeljebb a pénzt olvassák.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:07:26

@Gyalogfenyő: Köszönöm, úgy nézem, nem csak 56 van itt leszarva.

Harmony12 2011.03.07. 23:08:59

@Gyalogfenyő: y Ne vedd személysre, nem 56-ról szól.
Rettentően sok pénzt fog hozni a konyhára a hivatalos okmányok, meg a minden átneveztetése. Tudod, útlevelek, személyik meg mindenek. Sok-sok milliárd nettó bevétel Simicskának és a kicsi körnek. Zseniális újabb ötlet a pénzkeresésre. ;-) A többi majd mögötte csak ideológiafarigcsa, hogy átmenjen.

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:11:24

@Harmony12: semmi ékírás? kisebbség elnyomás! mi lesz az ékírásók jogaival????

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:11:38

@a-kis-herceg: Kösz a linkeket. Az esztergomi esetről nem is tudom, mit gondoljak. Ilyet sztorit még Moldova sem tudott volna kitalálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 23:18:07

@Gyalogfenyő: Csaba László a baloldal új közgazdász hőse? Rájuk férne...

Harmony12 2011.03.07. 23:19:41

@a-kis-herceg: Most a rovásírók jogai fontosabbak. :-)

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:22:42

@Harmony12:
igen egy kisebb ROVÁSsíró diaszpóra él Zuglóban...
ott bevezetik hivatalos nyelvnek a rovás írást... isibe is lesz.
én már adtam le így kérelmet... tolmácsot is lehet kérni

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:26:06

@Harmony12: De, ez arról szól. És azért vettem így, mert már az 50. évfordulón is látszott, hogy képmutatás volt az egész hozzáállás.
Az is igaz, hogy Mansfeld Péter se választotta volna példaképének és szavazott volna rá, ha megéri a nagykorúságot.

Viszont igazad van, kell a pénz.
Gábor előző posztjában feltette a kérdést, hogy lehet bírni ezt a dolgot.
Nekem már nem megy, inkább leszek tájékozatlan.

Még egy a képmutatásról és a pénzről.
Sopánkodnak a dohányzás miatt, tiltják, bírságolják. Miért nem égetik fel a dohányföldeket, szüntetik be az egészet? Ja, jól jön a bevétel a jövedéki adóból.
Bezzeg a kétmillió alkoholistát kezelni sokkal kisebb pénzbe kerül, ott még a 8 milliárdot is elengedték, hadd hülyüljenek tovább.
Évi 13 liter tisztaszeszt iszik meg minden magyar állampolgár!

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:27:49

@a-kis-herceg: Ez nem lesz jó. A rovásírók nem késsel járnak? Majd szétvésik a sorszámadó automata képernyőjét a munkaközvetítőben.

Harmony12 2011.03.07. 23:29:18

@a-kis-herceg: Ez komoly? Nem tudtam, hogy Zuglóban ilyen méretet öntött a rovásírásók lobbija...:-)

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:31:25

@ulrike: nem rovásírók... a hivatalos nevük: rovásírásók...

elsőzör van +rovás, aztán a sírás

@Gyalogfenyő: na ácsi... én évente (azaz 2010 ben kb 5 liter bort ittam) tiszta szeszt semmit. ha enyni az átlag akkor te egy kicsit iszákos vagy... 25,5 literrel...

a "minden magyar állampolgár"-t így buktad... én nem! tehát nem minden!

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:34:00

@ulrike: igen épp mai eset. szerencsétlen csak alá akarta írni a nevét a hivatalban az iraton (késsel rovásírással) és elvitték a rendőrök...

még nagyon kezdetlegesek a jogaik... de már alakul.

www.origo.hu/itthon/20110307-az-asztalba-vagta-a-kest-az-allast-visszautasito-munkanelkuli.html

Harmony12 2011.03.07. 23:35:20

@Gyalogfenyő: Persze hogy csak képmutatás. Csak a kampányelemek fontosak, a jó PR kampányidőszakon kívül is.
Dohányzás kapcsán nem nyilatkoznék, mert elfogult vagyok, nem értem miért nem lehet a dohányosokat ésszerű kereteken belül egyszerűen békén hagyni, az alkeszok bezzeg legálisak, senki nem néz rád csúnyán ha be vagy nyomva nyilvánosan. :-)

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:38:55

@a-kis-herceg: Vettem.
@Gyalogfenyő: Csatlakozom a-kis-herceghez. Borissza vagyok magam is. De mégha ha a tiszta szeszt ekvivalenciaként használod is, akkor sem jön ki rám 13 liter, ami nem is tudom pontosan mennyi bornak felelne meg. Vagy a statisztika rossz, vagy valaki más issza meg a porciómat(is).

Harmony12 2011.03.07. 23:39:11

@a-kis-herceg: Alá akarta írni a nevét. :-) Késsel rovásírással. :-) Teljesen félreértették szegényt. Nahát!

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:43:26

@a-kis-herceg: Számból vetted ki a kést. Nekem is pont ez jutott eszembe, de tényleg. Akkor viszont nálunk lecsukják a betűvetőket? Na majd kapunk az Amnesty Real Madridtól.

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:44:24

@Harmony12: zuglóban tüntetés is lesz. a rovásírásók mannek utcára:

rovásírás! rovásírás! rovásírás! ... rovás s sírás! rovás s sírás! rovás s sírás!

a plakátokat meg ugyse tudja senki elolvasni rajtuk kívül...

Harmony12 2011.03.07. 23:48:05

@a-kis-herceg: Nincs nő, nincs sírás, csak rovás. Szóval akkor jó éjt! :-)

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:49:26

@a-kis-herceg: Szerintem a Bosnyáknál nem mennek tovább.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:54:42

@ulrike: @a-kis-herceg: @Harmony12:
:) Jó éjszakát!

Valahol, valamikor olvastam egy átszámítást, de most nem tudom idézni.
Ez egyébként hivatalos adat, és az az érdekessége, hogy ez közel tíz év alatt majd' két literrel nőtt a mennyiség.

Itt is a mérték számít, mint Horatiusnál :)
Egyébként egészségetekre!

tölgyes 2011.03.08. 13:10:42

@aszekelyek: Tegnap már nem jöttem fel a netre, ezért csak most reagálok. Nézze meg a metros.hu-t.. ott olvashatja a történetet!
süti beállítások módosítása