Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
19:37

Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó váratlan felbukkása a nyilvánosságban, ráadásul annak meglehetősen speciális terén, a meglepetés erejével ért – éppen akkor, amikor a magyarországi tanácsadókról próbálok írni egy készülő osztrák tanulmánykötetbe.

(Fotó: Népszabadság)

A cikkben, amelynek „Sötétben tapogatózva” lesz a címe, többek között arról gondolkozom, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy Magyarországon a politikai tanácsadás nem vált – feltehetően egymással összefüggésben – sem büszkén vállalt, sem átlátható tevékenységgé. Miközben például az Egyesült Államokban a politikusokat segítő szakemberek dagadó kebellel számolnak be megbízásaikról, és a Fehér Ház honlapján időnként még a tanácsadók hosszú névsora is elérhető, nálunk azok kivételével, akiket a közvélemény amúgy is inkább politikusoknak tart, a tanácsadók többsége rejtegeti, kisebbíti, tagadja szerepét.

Könnyű lenne azt válaszolni, hogy ennek a viselkedésnek kizárólag „piaci-hasznossági” okai vannak: a tanácsadó függetlennek álcázva könnyebben jut el a nyilvánossághoz, a politikai erő pedig így kétségtelenül sikeresebben tudja használni a hozzá kötődő véleményvezért. Sokan valóban ilyen megfontolások miatt nem vállalják az átláthatóságot: részben félnek az elkötelezettség feltárásának megbélyegző következményétől, részben pedig attól, hogy mondanivalójuk a tanácsadói viszony ismeretében már kevésbé lesz érdekes a sajtó és értékes a megrendelő számára.

Ezzel a magyarázattal sok tanácsadó magatartása megérthető ugyan, de egyáltalán nem jutunk vele közelebb azokhoz, akik amúgy is kerülik a nyilvánosságot, s akiknél elvileg egyáltalán nem szempont az, hogy elkötelezettségük rejtve maradjon. Ők azok, akik nem egy tanácsadói csapat ilyen-olyan tagjaként segítik a politikai erőket, hanem általában igazi „magányos hősök”, akik közvetlenül kapcsolódnak egy politikai vezetőhöz. Jelentőségük kiemelt, hiszen a politikus „személye körül” tevékenykednek, alkalmazásuk szoros bizalmi viszonyon alapul.

A szürke eminenciás szerepéhez persze mindig is közelebb állt a félhomály, az ismeretlenség, a reflektorfények elkerülése, az utóbbi évtizedekben azonban már több szinte ikonná vált tanácsadóra is akadt példa. Clinton mellett James Carville, Bush mellett Carl Rove, vagy éppen Blair mellett Peter Mandelson – utóbbi hivatásos politikusként is – majdnem annyi figyelmet kapott a sajtótól, mint azok, akiknek a munkáját  ötleteikkel, tanácsaikkal segítették.

Ehhez képest nálunk legfeljebb csak suttogni és találgatni lehet azokról, akiknek valóban érdemi befolyásuk van a döntésekre. Habony Árpádról például, aki már legalább egy fél évtizede megkerülhetetlen szereplő a Fideszben, s aki – némi meglepetésre - a 2006-os kudarc után is meg tudta őrizni pontosan meg sem nevezett pozícióját, szinte alig lehet olvasni valamit, a vele kapcsolatos információk elsöprő többsége (politikusokhoz való viszonyáról, politikai elveiről, szakmai felkészültségéről, beágyazottságáról, munkamódszeréről, munkatársairól) hozzám leginkább ilyen-olyan háttérbeszélgetésekből jutott el. Korábban a színművészeti egyetemen televíziós újságírónak készülő hallgatóimnak felvetettem, hogy milyen izgalmas lenne itthon is egy olyan dokumentumfilmet forgatni, mint a méltán híres War Room, amely a Carville-kultuszt világszerte megalapozta, de hamar kiderült, hogy sem a kampányguruk, sem a politikusok nem igénylik, hogy a kamera akár csak időlegesen is beférkőzzön világukba.

A szakma sajátos jellegéhez tartozó ismert évezredes okokon túl az itthoni elzárkózást megítélésem szerint még két meglepően erős tényező táplálja. Egyrészt a közvélemény ítélete, amely a tanácsadást a mutyihoz, a korrupcióhoz kapcsolja, s összességében meglehetősen rossz szemmel néz minden tanácsadóra. Ez a vélemény azonban nem kőbe vésett: pozitív példákkal, népszerű történetekkel, nagyobb átláthatósággal akár mérsékelhető, csökkenthető is lenne az elutasítás. Mindez azonban, s ez már a második és fontosabb ok, a vezető politikusoknak láthatóan nem érdeke. Abban az országban, ahol politikai szereplők úgy gondolják, „nem szabad” elmondani a közvéleménynek azt, ami teljesen természetes: hogy nem maga a politikus írja a beszédeit, nem ő jegyzi közösségi oldalas bejegyzéseit stb., ahol tehát valamiért szégyellni és titkolni kell az amúgy máshol becsben tartott szövegírót, ötletembert és tanácsadót, egyszerűen nem lehet ismert szereplő az, aki valójában nem is létezik...

x x x

További olvasgatáshoz:

Bednárik Imre: A spindoktor spindoktora. Népszabadság. 2010. október 9.

Csizmadia Ervin: Homály övezi a magyar pártvezérek spindoktorait. Népszabadság. 2010. november 3.

Pethő András - Szabó András: Maga mellett tartotta Orbán az egyik 2006-os bűnbakot. Origo. 2010. február 24.

Gavra Gábor: A Fidesz a kampányrajt előtt: Zavarok egy miatt. Magyar Narancs. 2005. január 20.

Horkay Hörcher Ferenc: Orbán Viktor tanácsadói. Heti Válasz. 2010. április 15.

Heszler Róbert: Választási kampánypraktikák. Marketing & Média. 2010. február 10.

Ki veszti el a háborút? Magyar Nemzet. 2007. szeptember 8.

A Fideszt balról képezik tovább. Magyar Nemzet. 2003. október 13.

Átalakul az Adriatiq alapkezelő. Napi Gazdaság. 2010. április 9.

Félúton, meg-megállva. Magyar Demokrata. 2003. október 23.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr232710816

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lukács és tanítványai 2011.03.06. 19:14:58

 "Mi a vörös terror? A hatalomra jutott proletárosztály el­szánt, erőszakra is kész akaratának intézményes formája avégből, hogy a szocializmushoz vezető út akadályait (ellenforradalom, szabotázs, korrupció, lánckereskedés stb.) eltak...

Trackback: Orbán beáldozza a jövő nemzedéket? 2011.03.05. 11:28:40

Még Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt is meglepte, hogy Orbán Viktor nem hagyja eltántorítani magát a tankötelezettség korhatárának 15 évre csökkentésétől. A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy fiatalok tömegei fognak túl korán,...

Trackback: Társadalmon kívüli értelmiség, kolonizált társadalom 2011.03.04. 23:06:03

Heller Ágnes megmondta, hogy is nem volt ez. Különös véletlen, hogy épp nagyívű és igazi episztemológiai tisztaságú megnyilvánulása előtt éjjel linkeltem egy témába vágó, 2009-es szöveget. Amit ezúttal egyszerűen be is másolok. (A szerző nem emel kifog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porfelhő 2011.03.07. 18:27:29

@aszekelyek:
"oppá" lemaradt". Ha javasolhatok valamit! Ne fekve olvasd a cikket! állva, vagy ülve, ! Lehet, hogy jobban megy az értékelése. illetve értelmezése.!!
:)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.07. 18:33:15

@nyünyüge:
Az semmi, de elfogyott a kenyér.

....60 év óta először, ....behozatalra szorulunk...
Pedig béke van és még csak március.

nol.hu/velemeny/20110307-a_gyalazat_kapujaban

porfelhő 2011.03.07. 18:38:39

Reform az oktatásban: Az állam és a piac fog diktálni

Cikksorozatunk következő részében a Széll Kálmán Terv oktatásra vonatkozó részét vizsgáljuk meg, mellyel a kormány a jelenlegi rendszer radikális átalakítását hajtaná végre a tervezett lépésekkel. 2012. szeptember 1-jétől pedig életbe lépne az új közoktatási törvény, és megkezdődne a racionalizált rendszerű oktatás."

www.mfor.hu/cikkek/Oktatasi_reformok__az_allam_es_a_piac_fog_diktalni.html

2012-ben 12, 2013-ban és 2014-ben pedig 38 milliárdot vonna el a kormány az oktatás területéről"

hm. Akinél hamar "felmegy a pumpa", az előbb tegyen ellene, és olvassa el a cikket. jo.

álomszép 2011.03.07. 18:47:49

@porfelhő:
Látod? Már nem "csak" a könnyeket igéri az Orbán Viktor!
Ez sokkal rosszabb.

Még jó, a sok rosszban, hogy lehet "főzni pálinkát". A gyógyszer helyett inkább azt iszom, nehogy "felmenjen a pumpám"!
Ezt józanul már nem lehet kibírni.
:)

nyünyüge 2011.03.07. 18:50:02

@aszekelyek:
és nem az adóbevételek hiányoznak:

"Mivel magyarázza a tárca az elszállást?

Az NGM tájékoztatása szerint a magas februári hiánynak nem fundamentális, hanem a kiadások és bevételek ütemezésében rejlő okai vannak. A tárca több okot sorol fel a gyorstájékoztatóban:

- A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó központi költségvetési bevételek (528,8 milliárd forint) csak a második félévben teljesülnek.

- A pénzügyi szervezetek különadójából (187,0 milliárd forint) és az egyes ágazatokat terhelő különadóból (161,0 milliárd forint) a jogszabályok szerinti ütemezés következtében bevételek az év első két hónapjában nem származnak.

- A létrehozott Stabilitási Alap, vagyis az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1025/2011. (II. 11.) Korm. határozat és a költségvetési törvény folyamatban lévő módosítása megtakarítási intézkedései (összesen 250,3 milliárd forint) is csak az év hátralévő részében eredményeznek kiadáscsökkenést.

Portfolió vélemény:

Érdekesnek mondható az NGM februári hiányadattal kapcsolatos indoklása, hiszen az eddigi teljesítményt a költségvetést átmenetileg javító kormányzati intézkedések későbbi teljesülésével magyarázza. '

hoplita 2011.03.07. 18:52:21

Narncseftásék is szeretik a potya pénzt...de fülkeforradalmároknak jár is az.

Akúúúúúúúúúrva annyukat ezeknek is.:(

"......A Fidesz elszámoltatója is duplán vesz fel költségtérítést

Nemcsak a fideszes Zsiga Marcell az egyetlen politikus, aki duplán vett fel költségtérítést. Párttársa, Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőként választókerületi pótlékban részesül, ugyanakkor zuglói polgármesterként is költségtérítést kap. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre az egykori elszámolóbiztos nem kívánt válaszolni......"

porfelhő 2011.03.07. 19:04:25

Jaj! ezt meg lehagytam.

Az állam rendeli meg a képzéseket!"

„Az államnak vissza kell térnie az oktatás világába.
Nem függhet az oktatás színvonala az önkormányzatok helyzetétől és eseti döntéseitől, az állam ezen a téren egységes rendet tud tenni” – olvasható a tervben."

A megújulás éve, avagy az új magyar szellem."

porfelhő 2011.03.07. 19:27:38

Nagyszabású tüntetés lesz Budapesten".

Nemzetközi demonstrációt szervez Budapesten április 9-ére az európai szakszervezetek szövetsége (ETUC), hogy az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország rendezésében tartott informális EU-pénzügyminiszteri üléssel párhuzamosan tiltakozzon az uniós országokban a gazdasági szigor jegyében bevezetett intézkedések ellen."

hirszerzo.hu/belfold/20110307_eu_szakszervezetek_tuntetes#rss

a-kis-herceg 2011.03.07. 19:27:40

@nyünyüge: ezen nem érdemes rugózni. ezek kis témák... persze az államcsőd ezekből áll össze... de kár idegesíteni magunkat:)

porfelhő 2011.03.07. 19:33:53

@a-kis-herceg:
Miért. Te lefagytál? Tudom milyen ez a világ.

a-kis-herceg 2011.03.07. 19:46:02

@ulrike: az hatékony ügyintézés... szerintem ez a jövő. ahogy a hivatalok működnek...

ejnye ejnye, csúnya kormány! vagy a buszt? amim többen vannak?
na de hát a szárnyvonalakat is bezárni??? és a zemberek?

"megszüntetik a MÁV és a Volán párhuzamos közlekedését"

index.hu/gazdasag/magyar/2011/03/07/angolszell/

ulrike (törölt) 2011.03.07. 19:53:49

@a-kis-herceg: Ja, a Greyhundot meg a Volán nem engedteti be.
Egyébként meg milyen zemberekre céloz itten maga? Hofi már megmondta egyszer, a zemberek ha jól akarnak járni, akkor ott a járda.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 20:03:14

@porfelhő: Nem mondaná nekik meg valaki, hogy Gödöllőre menjenek. Ott még tán majd örülnek is, mert fellendül az idegenforgalom. Mindenki jól járna, kastély, szállodák, HÉV, helyi önkormányzat, kurvák meg a szakszervezetek. Gödöllőn úgyse volt még európai szintű tüntetés. Tán még a királyi csatornák is közvetítenék. Olyan lenne mint a Forma 1.

aszekelyek 2011.03.07. 20:09:12

@Hepci: próbálták népszerűsíteni de kb annyira lehet, mint ratkót.

aszekelyek 2011.03.07. 20:19:14

@Hepci: Tudod, Hepci, nem mindegy, hogy hány külföldi egyetem kaszál itt.., mi meg fizetünk, .. köszönjük szdsz... ezt i s nyélbe ütötték. Gondolom ezek lesznek semmi közünk hozzá- mondja az állam...és nem is finanszírozza tovább a sok magánegyetemet. Meg kéne ismernek a számokat :) Hányan gründoltak maguknak állami pénzen magánegyetemet. Annyira nem egyszerű ez, ahogy elő van adva. Azt ellenezték konkrétan, hogy a külhoniakat állami pénzzel tömjék ki. Ez biztos. A tandíj egész Európában van és brutális. Angoloknál most emelték még sokkal többre. Olyat nem tudok elképzelni, hogy ne legyen egyáltalán nem fizetős . Valahol a kettő között lesz az az igazság. Tudod , most a mi ferink örülhetne is akár. :) nem fog....

ssi 2011.03.07. 20:20:08

@Hepci: hálából a sok vidám olvasnivalódért :-))))
lehet, hogy érdekelné a horgászfelszerelésed, vagy az élménybeszámolóid?
hvg.hu/egeszseg/20110307_meztelenul_rendel_pszichologus

porfelhő 2011.03.07. 20:23:56

@ulrike:
Kérj meg valakit, hogy mondja meg nekik. Ha nem férnek el Budapesten, felőlem akárhova mehetnek.
Miért vagy ilyen indulatos?

aszekelyek 2011.03.07. 20:31:33

@hoplita: Édes vagy. Inkább hagyjuk? Mert? Nem akrod megvilágosítani itt mindenki elméjét? Mellesleg nekem nincs ínyemre, hogy mindeni a jobbiktól fél. Mert ugye a helyi lakosok például nem a jobbiktól félnek. De nem ám! Az is érdekes, hogy a késsel fenyegetőző miskolci férfit csak felfüggesztettre ítélték. Olvastad? Nem akart ott dolgozni és így akarat elérni, hogy kapjon papírt, nem akarják foglalkoztatni. Ez az, amitől félni kell. Vannak ilyen embere, akik nőket késsel terrorizálnak, hogy ne kelljen dolgozniuk. Ez nem a jobbikosok szokása, ha jók az infoim. Ne legyél olyan indulatos. Jobb ha leírod, kuncze egy aljadék. Abban még egyet is értünk.

6.Lenin 2011.03.07. 20:34:29

@manyike:

Úgy látszik szimba megtalálta az albumot, eladhatta, mert eltűnt.
Vett rajta magának 1 szigetet.
Erről lemaradtunk.

aszekelyek 2011.03.07. 20:37:19

@nyünyüge: Igen, ezeket sorolta Oszkó is tavaly, amikor ezt szóvá tették neki. Máskor majd jobbak lesznek a mutatók, ahogy a hónapok telnek. A bevételek alakulnak. Nem tudom, hogy a költségvetésbe nem -e mégis az adóbevételek járnak főleg...:) Mert újabb kölcsönről nem hallottam. :)

porfelhő 2011.03.07. 20:39:54

Módositották a médiatörvényt, de nem zárult le a vita"

A parlament kormánypárti többsége hétfőn megszavazta a médiaalkotmány és a médiatörvény négypontos módosítását. Igennel szavaztak a kormánypárti képviselők, nemmel az MSZP és az LMP politikusai, a Jobbik tartózkodott."

nol.hu/belfold/modositottak_a_mediatorvenyt__de_nem_zarult_le_a_vita

A médiatörvények négypontos módosítása nem zárja le a jogszabályok körüli szakmai és politikai vitát.

Az Európai Parlament csütörtökön újra tárgyal a magyar médiahelyzetről,
március 15-én újabb tüntetés lesz a sajtószabadság védelmében és az Alkotmánybíróságon huszonkét, a törvényeket támadó beadvány vár elbírálásra".

Neelie Kroes is ott volt a vitán.

Tudom, hogy fontos vita zajlik a magyar parlamentben a médiatörvényről, a vita egy részét én is meghallgatom – jelentette be Neelie Kroes médiaügyekért felelős EU-biztos tegnap a Magyar Tudományos Akadémián. A nők a tudományban című konferencián vett részt."

a-kis-herceg 2011.03.07. 20:40:25

lex a rendőrnél alkoholszonda mellett egy (füstszonda) mobil tűdőszűrő is:)

ssi 2011.03.07. 20:43:32

@6.Lenin: :-))) talán ír majd nekünk postai levelet, mert néhányat mégis megtartott

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 20:45:22

@manyike: ennél csinosabbhoz jártam, de az nem akart vetkőzni. :(

aszekelyek 2011.03.07. 20:46:59

@ulrike: Engem érdekelne, mik szerintük azok a más lehetőségek de tényleg. HA hiszitek, ha nem A nagy példaképnél, németek, is vannak nagyon szegények. nem kevesen. Meg lecsúszottak. Meg a franciáknál is....Most nem is tudok olyat mondani, ahol nincsenek. EU tagállamban. Nyócezermillijárd, azt hozta nekünk az EU tagság, háromszor, adósság növekedésben. Brrrr...

ssi 2011.03.07. 20:47:27

@Hepci: :-))) nem sellő volt?

a-kis-herceg 2011.03.07. 20:51:54

akkor összefoglalom a kormányunk 9 hónapos hazai és eu elnöki ténykedését:

DUMA-STRATÉGIA

jjulie 2011.03.07. 20:57:14

@aszekelyek:

namost akkor az oszkó a jó példa, akit most követ az orbánmamelukserege?

és tavalyilyenkor mit is ugattak ezügyben az isteneid, utána néznél?

porfelhő 2011.03.07. 21:00:38

Döntöttek: Erre egy hetük maradt a frakcióknak
Döntött a parlament az új alkotmány előkészítésének menetrendjéről"

Az új alaptörvényben az államszervezet szabályai közül is csak a legfontosabb, kiemelkedő jelentőségű rendelkezések kaphatnak helyet"

hetivalasz.hu/itthon/mas-szerkezetet-kapna-az-okirat-35997

Megszavazta az Országgyűlés hétfőn az új alkotmány elfogadásának előkészítéséről szóló határozati javaslatot, amely az eredeti tervekkel ellentétben mégsem a kormánynak, hanem a parlamenti frakcióknak ad lehetőséget arra, hogy március 15-ig a Ház elé terjesszék az új alaptörvényről szóló indítványukat. Ennek során azonban a most elfogadott alkotmánykoncepciót nem kötelező figyelembe venniük."

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:02:40

@porfelhő: ezek nem normálisak és én meg se kaptam még a kérdőívet!!!!

mindenképp vissza kell küldeni. részvétel a demokrácia fontos megbonthatatlan...

fontos a lista...

a listából lesz a kopogtatócédula,
a cédulából a jelöltség,
a jelöltből a megválasztott,
a megválasztottból a politikai hatalmas,
a politikai hatalmat meg készpénzre lehet váltani,
a sok készpénz pedig sok gazdasági hatalmat jelent,
akinek gazdasági hatalma van, az pedig újabb listákat vehet...
a listából lesz a kopogtatócédula,
a cédulából a jelöltség...

aszekelyek 2011.03.07. 21:02:50

@6.Lenin: Várjál, épp keresi..... szicsasz.. Van jobb, addig. Ma , mszp. hu-ról belinkelt cikk. Az imént kattintottam rá és nem akatam egy pillanatra hinni a szememnek. A cikk végén, Heller után, az áll , "KOVÁCS KATI KÉSŐBB VESZI ÁT A DÍJAT": Amikor már tegnap lenyilatkozta, hogy nem veszi át. Ja, mszp.., csaptam a homlokomra. Akkor az lenne a csoda, ha valami igaz lenne abból , amit leírtak.. Nem is az.:DDD

nyünyüge 2011.03.07. 21:08:43

@aszekelyek:

Mondom KÉTSZERES.

Pedig válság elmenőben, az export nő, tavay óta van a hiteles kormányunk, a vállalkozók, a befektetők bizakodók.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:09:20

@porfelhő: Indulattalan viccnek szántam, de látom elhibáztam alaposan.
P.S. Te minden mögött valami negatívumot feltételezel?

PR-küszöb 2011.03.07. 21:10:49

'Spindoktor'
Elmélázgatok a szó, a fogalom tartalmán. És felvetődik egy gonoszka kérdés:
Vajon mai fogalmaink szerint Grigori Yefimovich Rasputin is egykori spindoktornak minősül-e?
Persze szigorúan visszamenőleg...
:)

porfelhő 2011.03.07. 21:11:48

@a-kis-herceg:
Majd megkapod, legfeljebb megy a kukába. Miért, azt hitted, hogy normálisak?

ssi 2011.03.07. 21:14:24

@a-kis-herceg: köszi, hogy a pirosba irányítottál :-) továbbmerészkedve egy régi visszatérő téma ...
"kinek higgyek, a közvélemény kutatásokban szereplő 10 százaléknak, vagy az időközi választásokon elért eredményeknek???"
piroslapok.blog.hu/2011/03/06/jon_fel_az_mszp_nem_kicsit_hanem_nagyon

aszekelyek 2011.03.07. 21:14:37

@porfelhő: Már meg ne sértődj, a a többi kormány sem mutatta ugyanazt az arcát a választóinak, amit a befektetőknek. Már 94-ben sem tudtak volna kormányt alakítani, ha azt tették volna. Aztán a nemzeti csúcs volt ennek a csúcsa. A letagadott brutális szociális kiadás lefaragás. A befektetők pedig csak állami kiadáscsökkentést és államadósság limitet díjaznak. Az érdekes, hogy miért finanszírozták a két kézzel pénzt szóró megyó és feró kormányokat, míg szórták a pénzt. Egyre rosszabb kilátásokkal. Az nem egészen világos.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 21:17:25

@manyike: nem tudom, nem jött velem strandolni.

porfelhő 2011.03.07. 21:18:10

@ulrike:
Hát! nem, vagy sok esetben....negativumot feltételezek. itt a poszton. a hozzám intézett kommentekben.
Azt hiszem nem sokat tévedek.

aszekelyek 2011.03.07. 21:23:00

@nyünyüge: Tavaly nem kellett tőkét is törleszteni. Az év végi hiány számít. Írják, hogy a tb alap , az meg járulékból van, az egyik tényező. A manyup pénz majd még ezután, az semmit nem javított még az egyenlegen. Ez majd szépen kialakul. Addig se kölcsönből és újabb kölcsönből...:) Májusban van az uccsó adófizetés is., adóbevallás, pardon. Tehát ez az adat nem nagyon mérvadó még. persze ha valaki úgy akarja láttatni, akkor az....)

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:23:02

@manyike: az arányokban nincs véltozás. ezt mantrázom egyéve... tavayl áprilisban passzivba fordult 1 millió ember... enynit vesztett a demokrácia.

az arányok változása közömbös. az mszp törzs elment szavazni... de nyilván a lemorzsolódás az a fides oldalról jelentős...

a politikában a BIZALOMVESZTÉS az döbbenetes méretű. kb fele a részvételi arány 19-30% !!!!! hahó TG. ez a demokrácia? nem beteg egy kicsit? minimum köhög...

a lakosság 10%ának szavazatával, vagy kevesebbel választanak polgármestert...

porfelhő 2011.03.07. 21:24:40

@aszekelyek:
Ugyan-ugyan miért sértődnék meg. Nyugodtan elemezzed a szocik kormányzását, elolvasom. ennyi. reagálok, vagy nem.
Sértődni, nem kötelező nekem itt lenni, igy megsértődni sem. Tudod nem hivott senki, nem is tart vissza senki.
Irjál bátran, ne tartson vissza semmi.
:)

aszekelyek 2011.03.07. 21:25:12

@porfelhő: Ezek a beadványozók mind azt állítják, hogy ezelőtt volt média és sajtószabadság nálunk? Nem semmi!

aszekelyek 2011.03.07. 21:31:13

@porfelhő: Az állam eddig csak finanszírozta kérlek. Majd most irányítja is, amit fizet. Az is kiadáscsökkentés. Picit sokan lógtak az állam emlőin.....:) Ezt egy neves indexen is idézett, interjúbvolt illető úr mondá. Bár ő tengődésnek nevezte a lógást.

nyünyüge 2011.03.07. 21:31:27

@aszekelyek:

Mi váratlan van abban, hogy májusban van az szja határidő?

Mi nem mérvadó abban, hogy februárban elértük a TERVEZETT hiány 80%-át ?

aszekelyek 2011.03.07. 21:36:42

@jjulie: Írtam , erről volt szó tavaly is. Csak asszem ők negyedév végére hozták a 8o%-ot de áprilisban tuti. Ő is elmondta, azt a tényt, hogy ez így szokott lenni, mert ebben a szakaszában az évnek, ilyen és olyan bevételek még nincsenek de a kiadások folyamatosak. Ez szinte független attól, Oszkó-e a pü.mini vagy más. Ez nem jó vagy nem jó, hanem standard.- & poors az adófizetők:) Nem tudtam kihagyni:)

nyünyüge 2011.03.07. 21:37:53

@aszekelyek:
3 millió ember nevében fizetett havi 8% nyugdíjjárulék.
Semmiség, miért is látszanék.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:40:32

@porfelhő: Néha tévedsz szerintem, talán túl érzékenyre állítottad a vevőt. Nem kell félni. Ha valaki mégis agresszív, netán durva, az azt jelzi, hogy kifogyott az érvekből, ott kell hagyni, s nem kell vele foglakozni. Itt mindenki magát minősíti. Egy idő után nem nehéz eléggé pontosan látni, ki az, akit az esze miatt nem fognak elrabolni.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 21:45:39

@nyünyüge: Nem kell aggódni az elmaradt bevételek miatt. Majd valami mást is elkezdenek megvédeni, mondjuk a bankbetéteket, mert a bankárok eltőzsdézik a keservesen megdolgozott pénzünket. Majd nyilatkozhatsz, hogy odaadod-e a kormánynak, vagy inkább a Pártnak adod.

a-kis-herceg 2011.03.07. 21:45:48

@nyünyüge: ez a tempo nem vezet sehová... nagyon kevés fantáziád van. egyszerűen a hagyományos spekulatív kapitalista dogmák foglya vagy...

év végéig még rengeteg lap és joker kerülhet elő a kormány tarsolyából...

jo egy csatát nyert az adósság, de attól a háborút nem vesztettük még el...

év végéig akár lerohanhatunk kisebb de gazdag államokat... vagy bent is lehet még államosítani. de a legutolsó fegyver is ott van még végveszélyben: szíjártó, majd elmondja kint, hogy nem is tartozunk és idétlenül vigyorog majd hozzá...

és tök komolyan ő és pl. P.S. a parlamentben üldögél... mint a mesében...

aszekelyek 2011.03.07. 21:51:03

@nyünyüge: Ez egy havi adat. Messzemenő következtetésekre nem ad okot. Változni fog pozitív irányba. Váratlan nincs a májusi dologban. Abban bevételi forrás van és időpont. Csak rugózzatok ezen, ha kartok.

porfelhő 2011.03.07. 21:54:07

Orbán: amit vállaltunk azt tartjuk."

Orbán Viktor azt mondta: a kormánypárt olyan normaszöveget terjeszt be, amely megfelel a frakció elvárásainak, de nem következik belőle a magzatvédelmi törvény megváltoztatása"

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy az ellenzék továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban, a kormányfő úgy válaszolt, ő nem tud részt venni helyettük.
A Fidesz és a KDNP frakciója hétfőn délelőtt az alkotmányozás menetrendjéről egyeztetett."

hm. tömör és érthető válasz a kormányfő részéről.
:)

porfelhő 2011.03.07. 22:07:10

@ulrike:
Na. Igen! ez az, csak néha tévedek.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 22:07:50

@aszekelyek: Az a baj, hogy nem egy havi, mert a január is csúnyára sikeredett. Ez már a második.
De sebaj, fel a fejjel, ha üres is, mondta a hangulatfelelős a luftbalonnak, majd a gondokat enyhítendő olcsó új alkotmány beszerzését kezdeményezte az országnak házában.

nyünyüge 2011.03.07. 22:16:41

@a-kis-herceg: reménytelenül földhöz vagyok ragadva, tudom.

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:25:55

@nyünyüge: szerintem otthon a háztartásotokban te is add elő a matolcsi tervet...

persze lehet repülsz mint a széll...
(tudod túl sok a földhözragadt akit még nem kapott fel a széll)

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:40:50

@ulrike: "Az élet olyan vicces, nem? ...

...Amikor azt hinné az ember, hogy már mindent kigondolt, amikor végre elkezd tervezni valamit, lelkesedik érte, úgy érzi, végre tudja, merre kell mennie, az ösvények megváltoznak, a jelek kicserélődnek, a szél másfelé fúj, északból dél lesz, keletből nyugat, és eltévedünk. Olyan könnyű szem elől téveszteni az utat, elveszíteni a helyes irányt." (Cecelia Ahern)

keleti széll, nyugati széll, jobb széll, rossz széll, balszéll... szellentés

"Semmilyen széll nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart." (Lucius Annaeus Seneca)

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:45:51

@ulrike: ugyanez dalban

"Vannak jó szelek s persze rosszak is,
bár a hullámok mögött vár ránk a part,
de semmilyen szél nem jó annak,
aki nem tudja, melyik kikötőbe tart." (Quimby)

vagy másikban (kulcsszavak: kisország-tér-elvis-a Széll):

"Egy kicsi ország a térképen
Olajos tócsákban torzul a tér...
...Elvis Vegasban él
Tudom egyszer elvisz a szél"

www.youtube.com/watch?v=zSYHxINutCU

ulrike (törölt) 2011.03.07. 22:53:46

@a-kis-herceg: index.hu/belfold/2011/03/07/rosszul_kopiztak_egy_reszt_a_szell_kallman-tervbe/
A térítéses képzés megszüntetése körüli blama.
Így jár az a kormány, kinek power point bemutatóit államtitkárok meg miniszterek készítik. Legközelebb majd az marad benne, hogy 'Gyuri, hazajövet hozzál cukrot, mert jövő héttől felmegy az ára.'

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 22:55:28

@a-kis-herceg: tudnám, miért erőlteti újabban ezt az éneklés stílust/tónust.

a-kis-herceg 2011.03.07. 22:58:58

@Hepci: ki? ki?

@ulrike: :)

széll = siető levegő...

Esztergom. Végállomás? vég álom?

tetenyi.blog.hu/2011/03/06/vegallomas

www.youtube.com/watch?v=XHDei0En_iM

Harmony12 2011.03.07. 22:59:40

@aszekelyek:
"Csak asszem ők negyedév végére hozták a 8o%-ot de áprilisban tuti."
Sajnos nem márciusban, sem áprilisban, csak májusban.
2007-ben szeptemberben, 2008-ban októberben, 2009-ben júniusban, 2010-ben pedig májusban ment 80% fölé.
Februárban SOHA, sem márciusban, sem áprilisban nem ment az elmúlt években ilyen meredeken fel.
Részleteket megtalálod pl a portfolio.hu-n.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:01:36

@ulrike: köszönöm a Csaba László interjút, cserébe hoztam egy - számomra meghökkentőt:
www.origo.hu/itthon/20110307-a-fidesz-elnoksege-jovahagyta-az-uj-alkotmany-tervezetet.html

"Magyar Köztársaság helyett a jövőben egyszerűen Magyarország lehet az ország hivatalos megnevezése, ha a parlament elfogadja a Fidesz hétvégi elnökségi ülésén véglegesített alkotmánytervezetet."

Le van sz**va '56.
Dedalon rulz.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:06:23

@6.Lenin: Drága Lenin elvtárs, de jó hogy látom! Úgy örvendezek, mert ön írt egy nagyszerű könyvet a könyvtárakról. Most, hogy így írja, hogy károg a ballib, eszembe jutott, hogy hasson már oda, hogy ne csak egy-háromhavi működésre elegendő pénzük legyen már ezeknek az intézményeknek.
Bár, ha jól belegondolok, önnek igaza van a károgással. Nem a jobboldalra jellemző az értelmiség..., azok legfeljebb a pénzt olvassák.

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:07:26

@Gyalogfenyő: Köszönöm, úgy nézem, nem csak 56 van itt leszarva.

Harmony12 2011.03.07. 23:08:59

@Gyalogfenyő: y Ne vedd személysre, nem 56-ról szól.
Rettentően sok pénzt fog hozni a konyhára a hivatalos okmányok, meg a minden átneveztetése. Tudod, útlevelek, személyik meg mindenek. Sok-sok milliárd nettó bevétel Simicskának és a kicsi körnek. Zseniális újabb ötlet a pénzkeresésre. ;-) A többi majd mögötte csak ideológiafarigcsa, hogy átmenjen.

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:11:24

@Harmony12: semmi ékírás? kisebbség elnyomás! mi lesz az ékírásók jogaival????

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:11:38

@a-kis-herceg: Kösz a linkeket. Az esztergomi esetről nem is tudom, mit gondoljak. Ilyet sztorit még Moldova sem tudott volna kitalálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.07. 23:18:07

@Gyalogfenyő: Csaba László a baloldal új közgazdász hőse? Rájuk férne...

Harmony12 2011.03.07. 23:19:41

@a-kis-herceg: Most a rovásírók jogai fontosabbak. :-)

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:22:42

@Harmony12:
igen egy kisebb ROVÁSsíró diaszpóra él Zuglóban...
ott bevezetik hivatalos nyelvnek a rovás írást... isibe is lesz.
én már adtam le így kérelmet... tolmácsot is lehet kérni

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:26:06

@Harmony12: De, ez arról szól. És azért vettem így, mert már az 50. évfordulón is látszott, hogy képmutatás volt az egész hozzáállás.
Az is igaz, hogy Mansfeld Péter se választotta volna példaképének és szavazott volna rá, ha megéri a nagykorúságot.

Viszont igazad van, kell a pénz.
Gábor előző posztjában feltette a kérdést, hogy lehet bírni ezt a dolgot.
Nekem már nem megy, inkább leszek tájékozatlan.

Még egy a képmutatásról és a pénzről.
Sopánkodnak a dohányzás miatt, tiltják, bírságolják. Miért nem égetik fel a dohányföldeket, szüntetik be az egészet? Ja, jól jön a bevétel a jövedéki adóból.
Bezzeg a kétmillió alkoholistát kezelni sokkal kisebb pénzbe kerül, ott még a 8 milliárdot is elengedték, hadd hülyüljenek tovább.
Évi 13 liter tisztaszeszt iszik meg minden magyar állampolgár!

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:27:49

@a-kis-herceg: Ez nem lesz jó. A rovásírók nem késsel járnak? Majd szétvésik a sorszámadó automata képernyőjét a munkaközvetítőben.

Harmony12 2011.03.07. 23:29:18

@a-kis-herceg: Ez komoly? Nem tudtam, hogy Zuglóban ilyen méretet öntött a rovásírásók lobbija...:-)

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:31:25

@ulrike: nem rovásírók... a hivatalos nevük: rovásírásók...

elsőzör van +rovás, aztán a sírás

@Gyalogfenyő: na ácsi... én évente (azaz 2010 ben kb 5 liter bort ittam) tiszta szeszt semmit. ha enyni az átlag akkor te egy kicsit iszákos vagy... 25,5 literrel...

a "minden magyar állampolgár"-t így buktad... én nem! tehát nem minden!

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:34:00

@ulrike: igen épp mai eset. szerencsétlen csak alá akarta írni a nevét a hivatalban az iraton (késsel rovásírással) és elvitték a rendőrök...

még nagyon kezdetlegesek a jogaik... de már alakul.

www.origo.hu/itthon/20110307-az-asztalba-vagta-a-kest-az-allast-visszautasito-munkanelkuli.html

Harmony12 2011.03.07. 23:35:20

@Gyalogfenyő: Persze hogy csak képmutatás. Csak a kampányelemek fontosak, a jó PR kampányidőszakon kívül is.
Dohányzás kapcsán nem nyilatkoznék, mert elfogult vagyok, nem értem miért nem lehet a dohányosokat ésszerű kereteken belül egyszerűen békén hagyni, az alkeszok bezzeg legálisak, senki nem néz rád csúnyán ha be vagy nyomva nyilvánosan. :-)

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:38:55

@a-kis-herceg: Vettem.
@Gyalogfenyő: Csatlakozom a-kis-herceghez. Borissza vagyok magam is. De mégha ha a tiszta szeszt ekvivalenciaként használod is, akkor sem jön ki rám 13 liter, ami nem is tudom pontosan mennyi bornak felelne meg. Vagy a statisztika rossz, vagy valaki más issza meg a porciómat(is).

Harmony12 2011.03.07. 23:39:11

@a-kis-herceg: Alá akarta írni a nevét. :-) Késsel rovásírással. :-) Teljesen félreértették szegényt. Nahát!

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:43:26

@a-kis-herceg: Számból vetted ki a kést. Nekem is pont ez jutott eszembe, de tényleg. Akkor viszont nálunk lecsukják a betűvetőket? Na majd kapunk az Amnesty Real Madridtól.

a-kis-herceg 2011.03.07. 23:44:24

@Harmony12: zuglóban tüntetés is lesz. a rovásírásók mannek utcára:

rovásírás! rovásírás! rovásírás! ... rovás s sírás! rovás s sírás! rovás s sírás!

a plakátokat meg ugyse tudja senki elolvasni rajtuk kívül...

Harmony12 2011.03.07. 23:48:05

@a-kis-herceg: Nincs nő, nincs sírás, csak rovás. Szóval akkor jó éjt! :-)

ulrike (törölt) 2011.03.07. 23:49:26

@a-kis-herceg: Szerintem a Bosnyáknál nem mennek tovább.

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.07. 23:54:42

@ulrike: @a-kis-herceg: @Harmony12:
:) Jó éjszakát!

Valahol, valamikor olvastam egy átszámítást, de most nem tudom idézni.
Ez egyébként hivatalos adat, és az az érdekessége, hogy ez közel tíz év alatt majd' két literrel nőtt a mennyiség.

Itt is a mérték számít, mint Horatiusnál :)
Egyébként egészségetekre!

tölgyes 2011.03.08. 13:10:42

@aszekelyek: Tegnap már nem jöttem fel a netre, ezért csak most reagálok. Nézze meg a metros.hu-t.. ott olvashatja a történetet!
süti beállítások módosítása