Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
már 07
23:33

A politikában – mint ahogy persze az élet más területein is - különös módon halad az idő. Néha ólomlábakon jár, máskor eszeveszett tempóban rohan. Gyakran észre sem vesszük, hogy már új időszámításban vagyunk, sokszor csak később derül ki, hogy eljárt valaki felett az idő, megváltoztak a körülmények vagy éppen érvényüket vesztették a korábbi állítások. Lassan egy évvel a tavalyi parlamenti választás után mintha valami ilyesmi történne éppen a magyar politikában is.

(Fotó: Facebook)

A napi politikai küzdelmek lázában élőknek olykor fel sem tűnik, hogy már nem abban a csatában vesznek részt, mint amelyet elkezdtek. Tavaly nyáron és az ősz nagy részében is szinte minden a Fidesz hatalomkoncentrációjáról szólt: intézmények átalakításáról és pozíciók elfoglalásáról. Az egyik oldal ünnepelte, támogatta, a másik döbbenten és félelemmel figyelte. Elég csak belelapozni ennek a blognak a kommentjeibe: hónapokkal ezelőtt itt is, mint szinte minden más fórumon, diktatúráról és demokráciáról szólt a verbális küzdelem.

Talán a médiatörvény körüli vita volt a csúcspontja és egyben a végpontja is ennek az időszaknak. Szimbolikus, hogy ma, amikor a magyar parlament az unió biztosának vigyázó tekintete mellett – a korábbi retorikai szárnyalások után meglepően csendben és fegyelmezetten - módosította a sokat vitatott jogszabályt, szinte már senkit sem érdekelt az, ami történt. A magyar politika fókusza időközben ugyanis radikálisan megváltozott: a vezető híreket a kormány gazdaságpolitikai döntései foglalták el, kiszorítva onnan az intézményekről és a jogokról szóló korábbi diskurzust. Amióta az adóváltoztatásról, a devizahitelesekről, a benzinárról és a kiadáscsökkentő lépésekről lehet vitázni, mintha már az ellenzéket sem érdekelnék annyira a korábbi baljós próféciák; mintha ők is éreznék, hogy ideje volt fegyvernemet váltani.

Mindezt elsősorban nem azért tartom fontosnak, hogy megállapítsam: mára mintha lendületüket vesztették volna a tavaly ősszel a demokrácia végéről értekező és korábbi jóslataik okán megdicsőülni kívánó közírók. A politikai küzdelemben akkor vitathatatlanul fontos szerepük volt, mostanra azonban már nem annyira érdekesek, mert a lassan körvonalazódó új időszámításban új az üzenet is: már nem az az igazán izgalmas, hogy mit tesz a kormány a demokratikus intézményrendszerrel, hanem sokkal inkább az, hogy képes lesz-e beteljesíteni a megszorítások elkerülésére, az adók csökkentésére és a gazdasági növekedés beindítására vonatkozó korábbi ígéreteit.

Érdekes a helyzet, mert elméletileg akár azt is gondolhatnánk, hogy egy kormányt az antidemokratikusnál erősebb kritika nem érhet. Márpedig nagyon is úgy néz ki, hogy a mostani viták sokkal veszélyesebbek, ártalmasabbak a második Orbán-kormány számára, mint a tavalyiak voltak. A fókusz változása nem csupán azért következett be, mert az ellenzék belátta: tarthatatlan és túlzó a diktatúra építésének vádja.  Sokkal inkább az a felismerés vezetheti az ellenzék szinte mindhárom pártját, hogy a Fidesz gyengítésének – és így a saját 2014-es választási esélyeik javításának – a legcélravezetőbb útja a kormány materiális legitimációjának kikezdése és közpolitikai teljesítményének megkérdőjelezése.

Az új alkotmány körüli viták természetesen még visszahozhatják a korábbi paneleket, mint ahogy az is valószínű, hogy a következő parlamenti választási kampányban is hangsúlyos szerepet kap majd ez a kérdéskör. Arra azonban lehetett és továbbra is lehet számítani, hogy amint az idő előrehaladtával egyre több dolog (kérdés, terület, ügy, probléma) kerül át a mostani kabinet kompetenciájába, a politika is egyre inkább a teljesítményről, semmint a demokrácia alapkérdéseiről szól majd. Jelentem: már itt tartunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr692720348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A múlt elkezdődött 2011.03.09. 00:49:49

p { margin-bottom: 0.21cm; }Némi mélázást követően alighanem egy közepesen virgonc agyú macskatáp-készítő kisiparos is könnyed eleganciával leli meg, milyen kitörési pontok mutatkoznak az egyre nyomorúbb gazdasági és még pokolibb mentális állapotba s...

Trackback: A múlt elkezdődött 2011.03.09. 00:49:47

p { margin-bottom: 0.21cm; }Némi mélázást követően alighanem egy közepesen virgonc agyú macskatáp-készítő kisiparos is könnyed eleganciával leli meg, milyen kitörési pontok mutatkoznak az egyre nyomorúbb gazdasági és még pokolibb mentális állapotba s...

Trackback: Keleten a helyzet változatlan 2011.03.08. 17:26:46

A kormányt a médiatörvény EU által kért módosítása során az a cél vezérelte, hogy úgy tegyenek eleget az Unió felől érkező elvárásoknak, hogy a törvény aggályos, rendészeti - "rendpárti" jellege - lehetőleg ne, vagy csak a legkisebb mértékben...

Trackback: Selyemzsinór Baka Andrásnak 2011.03.08. 16:11:21

Szerencsétlennek tartja Balsai István, ha a jogalkalmazó beleszól a törvényhozás folyamatába. A fideszes képviselő mindezt azután jelentette ki, hogy Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke szerencsétlennek nevezte a hétfőn elf...

Trackback: Üzemanyagárak: kétoldali kotonhámozás 2011.03.08. 13:27:33

Miközben a várhatóan az egekbe szökő olajárakat illetően a legnagyobb nemzetközi piaci elemző cégek egymást túllicitálva szörnyűbbnél szörnyűbb jóslatokkal képesztik el a nagyérdeműt, addig idehaza egymást anyázza kormány és ellenzék a benzinárak miatt...

Trackback: Lukács és tanítványai 2011.03.08. 11:56:40

 "Mi a vörös terror? A hatalomra jutott proletárosztály el­szánt, erőszakra is kész akaratának intézményes formája avégből, hogy a szocializmushoz vezető út akadályait (ellenforradalom, szabotázs, korrupció, lánckereskedés stb.) eltak...

Trackback: Az LMP stafétája 2011.03.08. 10:51:33

újra és újra, mindig és mindig:   A régi, vaskalapos antimagyar, ávós, törzs-SZDSZ átadja stafétabotját az ifjú LMP-nek: pető iván és karácsony gergő együtt politikai haknizik. pető átadja a szavazótáborát, bemutatja a (szellemi) gettónak az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ting Fu doktor 2011.03.07. 23:44:41

Kedves Gábor!

A hétvégi választásokról írhattál volna bővebben.

Talán az csak nem hétköznapi, hogy egy kormánypárti jelőlt 1 évvel a választások után, a párja sok-sok konfliktusával, bejelentett terveive 57%-ot szerez.

Erről ma sokan úgy tesznek, mintha ez valami ignorálható aprócska baleset lenne.

Pedig nem az. Szerintem. De érdekelne a Te véleményed is!

Üdv,

Ting Fu doktor 2011.03.07. 23:48:32

Csak egy apróság a mai posthoz.

Már a választások kezdete óta halljuk, hogy a Fidesz azért vezet, mert nem tudjuk mit akar csinálni.

Aztán azt mondták, hogy a választások után elő kell állni valamivel és majd akkor biztosan elindul a nagy lemorzsolódás. Nem így lett. Majd ugyan ezt eljátszották még 5-6 alkalommal. ÉS noha a FIdesz tábora tényleg csökkent, azok a lemorzsolódott szavazók nem más pártokhoz vándoroltak, hanem a bizonytalanok népes táborát gyarapították.

Ebből következően számomra az tűnik a konklúziónak, hogy a Fidesz tényleg soha, de soha nem fog semmit egyben bejelenteni. Rosszul kommunikálható, védhetetlen nehéz döntéseket sosem. Szerinted ki lehet bekkelni ilyen kommunikációval egy egész ciklust?

SzucsCsaba 2011.03.07. 23:51:20

Valami hasonlót mondtam én is ebben a korábbi hozzászólásomban:

<a href="http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/07/310_merre_van_az_elore/fullcommentlist/1#c12116759">korábbi hozzászólásom</a>

torokgaborelemez.blog.hu/2011/01/07/310_merre_van_az_elore/fullcommentlist/1#c12116759

török gábor 2011.03.07. 23:53:55

@Ting Fu doktor:

azért én ezt kicsit összetettebben látom. röviden:
1. semmiképpen sem szabad országos általánosítást tenni egy időközi választás kapcsán, erre soha nem vállalkoztam, és nem is fogok. aki korábban megtette, többször megjárta (lásd a 2002-es választás előtti időköziket, ahol rendre a Fidesz nyert.)
2. ennek ellenére az adatok a pápai közhangulat alakulásáról valóban beszámolnak. azaz Pápáról, nem az országról.
3. az októberi adatokkal való összehasonlításnál látni kell, hogy (a) kisebb volt most a részvétel, (b) nem a húsz évig a várost irányító, népszerű fideszes polgármester indult, (c) de az ő támogatásával futott a végső győztes, (d) aki jelentős fölénnyel nyert, de az októberi arányokhoz képest kisebb mértékben (az MSZP jobban, a Fidesz és a Jobbik rosszabbul szerepelt, mint akkor).

végkövetkeztetés: óvatosan a végkövetkeztetésekkel :)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.03.07. 23:56:07

Szerintem maguknál a gazdasági kérdéseknél is van jelentősége a jogállam romboló tevékenységeknek. Szerintem az AB, a médiatörvény és a magánnyugdíj együtt erősen megváltoztatta a bizonytalanok hozzáállását a Fidesz-hez.
Megtörte azt a kommunikációs ívet ami jellemezte a kormányzást, és megkérdőjelezte a 2/3-ra való hivatkozást is, sok olyan dolgot tudott elmondani ezeknél a vitáknál az ellenzék amit a sajtó és az állampolgárok se hallottak meg még nyáron, de mára részei a Fidesz-ről szóló közbeszédnek.

bencekert · http://www.checkthegate.org.uk/ 2011.03.08. 00:01:54

Hát, ezzel nem igazán értek egyet.

Nem arról van inkább szó, hogy az elmúlt egy évben a kormány a demokratikus intézményrendszer átalakításával volt elfoglalva, ezért érdemi döntéseket csak most, azon túlesve kezdett el meghozni?

Illetve attól még, mert a kormány bírálói számára elfogadhatatlan a demokratikus rendszer megbontása, és szívük szerint naphosszat tiltakoznának ellene, időközben az egyéb (pl. gazdasági) kérdésekről is el kell mondaniuk a véleményüket, különben azok tényleg minden kontroll nélkül intéződnek?

Más oldalról megközelítve, szerintem nem teszi kevésbé valóssá, megalapozottá vagy lényegessé a kritikát önmagában az a tény, hogy alig talál tmeghallgatásra, viszont a kormány megy előre, és már új kritikát kell mondani új kérdésekről.

Lehet, hogy egy kormányt az antidemokratikusnál érhet veszélyesebb kritika, de fontosabb biztosan nem.

Szimba 2011.03.08. 00:02:36

Nem az a baj, hogy nem egészen demokratikusak az eszközeik, mert ez a tömegeket nem érdekli.

Az sem baj, ha a kommunikációjuk nem mindig működik, mert a tömegek erre sem figyelnek árgus szemekkel/fülekkel.

Az alkotmányozás, a törvények változtatása sem veri ki a biztosítékot, amíg nem megy az emberek zsebér, vagy ez nem vehető észre azonnal.

A baj az, hogy a Fidesz sem mer átalakítani struktúrákat, nem mer igazi reformokat végrehajtani fontos területeken. Pedig ezeken áll vagy bukik a sikeres kormányzás, és a következő választás is.

Oktatás, művelődés
egészségügy
nyugdíjak, korhatárok,
cigány integráció
gazdaság és munkahelyteremtés

Nem mindegy, hogy a már meglevő kedvezőtlen szerződéseket mikor, hogyan tudják megszakítani a külföldi cégekkel. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy hogyan és mikor sikerül a külföldi bankokkal, monopóliumokkal, üzletláncokkal egészséges egyensúlyba kerülni, úgy, hogy a magyar termékeket preferálják azok.
És nem mindegy, hogy a válllalt állami adósságot milyen mértékben sikerül csökkenteni, valamint a 4 év után ez a tendencia folytatható-e.

Röviden: pénz beszél, kutya ugat.

a-kis-herceg 2011.03.08. 00:18:20

DUMASTRATÉGIA. dumaszínház. államcsőd. polgárháború. és ez az optimista verzió.

demokráciából már kiírta magát a fides. nem kell ragozni. demokrácia halott.

most a gazdasági lépéseket teszik. nyomni az anyagot, az majd felpörget...

politika és az intézmények bizalmi indexe zéró.

1 polgármestert a lakosság 10 (!!!!)%-a választ meg? gratulálok fides.

közeleg az első magyar forradalom (amikor nem zavar bele külső erő)

1011 éves feudalizmus... hogyan tovább?

a-kis-herceg 2011.03.08. 00:25:57

@török gábor: "végkövetkeztetés: óvatosan a végkövetkeztetésekkel"

ok ok de nem az a politológus dolga? hogy követketkeztetéseket tesz? amit leírtál róla, az evidencia. nem kellene valami, ami túl mutat a tényeken?

lehet tévedek. de egy mérnök megnézi a házat, a terheket, felméri a falakat és aszondja: uraim ez a ház elméletileg nem áll... vagy: uraim: ez a ház a következő esőzés után össze fog dőlni...

mirrmurrkandúr 2011.03.08. 00:31:58

Kis herceg agyát kezdi elborítani a kontrollálatlan gyűlölet, a józan ítélőképessége pedig elveszett a feudalizmus 1011 éves útvesztőiben...

török gábor 2011.03.08. 00:40:49

@a-kis-herceg: én még nem láttam olyan mérnököt, aki egy ház felmérése alapján megmondaná, hogy az ország összes háza milyen állapotban van :)

a-kis-herceg 2011.03.08. 00:50:43

@török gábor: pedig lehet. lukra futottál...

pl ha kohósalakos, vagy feszített szerkezetű... akkor egy helyszínre kell csak menni...

ugyanúgy megy tönkre az összes hasonló... tehát TÖKÉLETES PÉLDA VOLT...

azaz a Pápa, Esztergom, stb szép minta...

ökörpöröly 2011.03.08. 00:56:47

A demokrácia kérdései és a gazdasági kérdések hajlamosak összefonódni. Lássuk csak a magánnyugdíjak államosításának alkotmányosságának kérdéseit , az Alkotmánybíróság jogkörének csorbítását -ami kihathat a gazdasági lépésekre is- stb..
Az itt szerzett hatalmas deficit erőteljesen kihat a gazdaság egészére.
Ha a befektetők számára nem hiteles a kormány "demokráciafelfogása", EU elkötelezettsége, ha folyamatosan "szabadságharcot" hallanak, akkor elbizonytalanodnak. Ha elbizonytalanodnak, akkor nem fognak beruházásokba, azaz nem teremtődnek új munkahelyek stb..
De a FIDESZ-kormány zavaros, államosító, szerintem diktatórikus lépései erőteljesen kihatottak más területre is. Gondoljunk csak arra, hogy a lakosság kevesebb mint 1 év alatt 500 milliárd feletti megtakarítást menekített biztonságos külföldi pénzintézetekbe.
Egyébként engem nem zavart volna annyira a "demokrácia csökkentése" -ahogy a nemzetközi befektetőket se, hisz rengeteg autokratikus államban megbíznak, például Szaúd-Arábia, Bahrein, Szingapúr stb.-, ha ezzel együtt jártak volna megfontolt, kiszámítható gazdasági reformok. Ha a demokrácia csökkentésének az lett volna az indoka, hogy lecsökkentse a lakosság felheccelésének lehetőséget, hiszen a FIDESZ jól ismeri ezt, ezt csinálta 8 évig az MSZP-SZDSZ koalíció ellen, megakadályozva minden érdemi reformot, akkor nem "kapálóznának" ennyire.
Én eddig nem látok mást, mint totális anarchiát, kommunikációs és agyi zavart, kapkodást, teljes zavarodottság a FIDESZ-KDNP elitnél és gazdasági holdudvaruknál is. Ez pedig erősen hitelteleníti őket a nemzetközi gazdasági és politikai elit előtt őket és az országot is.
Orbán és bandája addig és olyan szinten kereste a jogi kiskapukat, hogy csak nagy kockázati felárral mernek velük "üzletelni". A nemzetközi bankokat, telefoncégek, közüzemi cégek, kereskedelmi cégek mögött álló rétegnek nem sok bizalma van Orbánékban, hiszen egyeztetés nélkül kaptak különadókat, amit egyeztetés nélkül meghosszabbítottak, sőt az ígéretük ellenére meg is emeltek -lásd bankadó-, avagy éppen a kezelésükben lévő pénzt lenyúlták -MANYUP-ok-. Emellett folyamatosan ellenük hangolták a közvéleményt is. Ez az adok kapok nem tesz jót az országnak se rövid, se hosszútávon.
A FIDESZ mert nagyot hazudni, de nem meri beismerni. Hagymázas szóvirágokkal, hazugságokkal, zavaros megsúgásokkal próbál operálni. Másként beszél kint, másként itthon.
Emellett a FIDESZ lépéseinek volt egy másik háttere is. Elővették újra Antall "álmát", az erős magyar gazdasági elit kitermelését, ami természetesen a FIDESZ-hű csoportokból állna. Nem csoda, hogy Demján azt nyilatkozta, hogy a magyar pénzügyi szolgáltatóknak -bankok, biztosítók stb.- legalább 50%-os részesedést kell elérniük, az se csoda, hogy a közüzemi cégek ellen megindult a támadás, hiszen a magyar fideszes oligarchák kezébe akarják őket átjátszani.
Tehát Orbán belekezdett egy zavaros, nehezen átlátható háborúba a világ ellen, saját hatalma és a nemzeti oligarchák védelmében -persze az ő hatalma és a "nemzeti oligarchák" összefonódtak, mind minden autokrata rezsimben-. Persze azt hiszi, hogy ezt a háborút megtudja úgy vívni, hogy az ellenfelei pénzelik őt is, majd a háború után úgy kereskednek vele, mintha nem történt volna előtte semmi.
A FIDESZ-kormány már most elbukott. Szóvirágokkal nem tudja majd lekenyerezni a jobb életre váró kispolgárokat. A FIDESZ hagymázas hazugságaival olyan reményeket keltett a választókban, amit nem tud megvalósítani. Orbán bukása ugyanúgy kódolható, ahogy Gyurcsányé.
A tömegek a pénztárcájukra kíváncsiak elsősorban, a szabadságukra csak utána. Bár kétségtelen tény, hogy Orbán mindent megtett azért, hogy eszmei síkon tépje szét az országot.
A nagy 1990-es várakozások után csalódó tömegek újra a hatalomra segítették az 1990-ben 10%-os MSZP-t (megötszöröződött a szavazóik száma), onnantól széthullott az állampárt és a szabad pártok közti választóvonal. Azt hiszem, most is szét fog hullni egy választóvonal. Le fog csökkenni az ideológia szerepe, a gazdasági lépések fognak jó időre előtérbe kerülni. A szimbolikus politizálás meghal, ha nagyobb tömegek életszínvonala romlik, ha nem érzik a jogbiztonságot, ha újra félnek. Ha a szimbolikus politizálás meghal, akkor Orbán is szemétdombra kerül, mert kizárólag ez a területe. Amikor tenni kell, amikor államférfiként kell szerepelni, akkor ő halott. Ehhez nincsenek meg se a szellemi, se a mentális képességei. Az egykori hívószavak sületlen zagyvasággá válnak, el fog bukni, ahogy a "fényes szelek" időszaka is. Volt idő, amikor elődje, Rákosi Matyi se tudott semmit tenni az elégedetlenkedő tömegekkel. Ez a sors vár Cigány Kadhafira is, a történelem szemétdombja. Ellesznek ők Gyurcsánnyal egymás mellett, egyik se kisebb szar a másiknál.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 06:20:08

@poszt....

" A búza egyike a mezőgazdaságunk sikernövényeinek. Annak tartják.

Ehhez képest úgy néz ki, hogy ebben a hónapban máris búzaimportra szorul az ország, mert a meglévő készletek nem lesznek elegendőek csaknem fél évre sem...."

" Búzaimportra a hatvanas évek eleje óta nem kényszerült a magyar. Importálni minden bizonnyal importáltunk, de nem rászorultság miatt. .."

nol.hu/velemeny/20110307-a_gyalazat_kapujaban

A búzaimport a totális kormányzás totális csődjét jelzi - szerintem.

kaqkkfioka 2011.03.08. 07:13:21

@ökörpöröly:
Előbb-utóbb pedig színt kell vallani.

nyünyüge 2011.03.08. 07:28:08

"...Mindezt elsősorban nem azért tartom fontosnak, hogy megállapítsam: mára mintha lendületüket vesztették volna a tavaly ősszel a demokrácia végéről értekező és korábbi jóslataik okán megdicsőülni kívánó közírók..."

"Érdekes a helyzet, mert elméletileg akár azt is gondolhatnánk, hogy egy kormányt az antidemokratikusnál erősebb kritika nem érhet."

"Az új alkotmány körüli viták természetesen még visszahozhatják a korábbi paneleket, .... a politika is egyre inkább a teljesítményről, semmint a demokrácia alapkérdéseiről szól majd."

Nem egészen értem a mondanivalót.

A politika "teljesítménye" nyáron, ősszel a mindennapos, önkényes alkotmánymódosítás, az közfunkciók megszállása, majd az "EU konform" médiatörvény és az mnyp einstand volt, a mostani meg a Széll Kálmán csomag meg a rekordméretű hiány. Hogy a közírók (csak nem DJ-re utalsz:)?) a demokrácia védelmében fogalmazták meg jogos vagy túlzó kormánykritikájukat, azon nem látok semmi meglepőt.
Az egykulcsos adó életbelépése után, az egyre bornírtabb "kármentő" ötleteket megtapasztalva (lásd bérkommandó) természetes módon tevődik át a kritika éle a konkrétabb, anyagi természetű lépések felé, ezzel a gazdasági, szociális vénájú "közírók" számára adódik inkább téma.

Én személy szerint botrányosnak tartom, ahogyan a kormány az EU biztossal "leboltolta" a médiatörvény módosítását.
Persze az egyetlen korrekt megoldás - a visszavonás - és ezzel a kudarc egyértelmű beismerése olyan lépés volna, amit nemigen volt várható (közel-távol nem láttam olyan kormányt, amelyik elég erősnek érezte volna magát egy kudarc beismeréséhez.)

Thoer 2011.03.08. 07:37:02

Azt hiszem, mióta olvaslak, ez az első poszt, amivel egyáltalán nem értek egyet.

Ma sem tartja egy balos sem nagyobb demokratának a Fideszt, mint december végén tartotta, csak egyfelől a Médiahatóságnak még nem volt módja büntetni, így senki sem tudja mire számítson, másfelől bármennyire is szépíti Orbán a dolgot, az EU viszonylag alaposan kihúzogatta a törvény méregfogait. Sajnos az új alkotmánnyal kapcsolatban erre nem lesz lehetősége.

Ezen túl bár én speciel nagyon örülök a megszorításoknak olyan értelemben, hogy talán talpon maradhat az ország (ellentétben a gazdaságfelpörgető maszlagra épített gazdaságpolitikával), ugyanakkor azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az elmúlt 5-8 év ellenzéki politikája után ezt nem fogják a Fidesz orra alá dörgölni teljes erővel...

jjulie 2011.03.08. 07:54:16

@mirrmurrkandúr:

kiscicus, amíg nem hasonlítod össze a fideszkórus háztartási hiánnyal kapcsolatas jelenlegi és egy évvel ezelőtti állásfoglalásait, addíg kuss a neved

panelburzsuj 2011.03.08. 07:55:18

TG ráébredt, hogy a "közvéleményt" nem csak az érdekli, hogy mekkora hatalma van a kormányzatnak, hanem az is, hogy mit kezd vele.

Innentől kellene a százalékpolitológiát meghaladó elemzéseket fakítani.

bigapples 2011.03.08. 08:02:46

Valóban elhalkultak a "demokrácia végéről értekező" hangok. A diktatúráról szóló ballib hisztéria nagyobbrészt nem volt őszinte, csak annak volt betudható, hogy a Fidesz nem hagyott számukra politikai mozgásteret, hogy a kedvenc fegyverükkel, a szociális demagógiával támadhassák a kormányt. Az Fidesz a tavalyi bedőlő költségvetést nem az IMF diktálta fűnyírószerű megszorításokkal, hanem elsősorban a válságadókkal mentette meg.

Most, hogy a Fidesz belekezdett az adóreformba, a külső adósság csökkentő, újraelosztást csökkentő, a forrásokat az inaktívoktól az aktív rétegek felé terelő gazdaságpolitikájába, ez nyilvánvalóan egyes választói csoportok érdekeit sérti. Végre támadhatja az ellenzék a kormányt a szociális demagógia maximumra tekerésével.

Ebben szerintem nincs semmi meglepő. Tudni lehetett, hogy a Fidesz számára ott dől el a kormányzás, hogy a gazdaság további mélyrepülését meg tudja-e állítani. Nekem inkább az volt váratlan, hogy az LMP még a szocialistáknál is keményebben nyomta a demagógiát a hétfői parlamenti megszólalásában. Scheiring, a párt gazdaságpolitikai szakértője (? lol) olyan szakmailag primitív szónoklatot adott elő, ami alapján én előbb szavaznék a szocikra, mint az LMP-re, pedig a szocikra soha éltemben nem szavaznék :)

pannonfunk 2011.03.08. 08:14:38

@simonmondja.: Az még úgy dereng, hogy tavaly tavasszal, amikor a búzát vetették, és eldöntötték, hogy mennyit vessenek, kik voltak kormányon?

panelburzsuj 2011.03.08. 08:16:59

@bigapples:

Scheiring fiatal, nem tudja, hogy a "ne a zemberekkel fizették meg!"-alapállás az tőrölmetszett szociális demagógia.

Bárki is alapállja.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:18:26

@simonmondja.: hát, ezzel melléfogtál, (agrár)tudós barátom. Tavaly a szőlőtermés is katasztrofális volt például, nyilván ez is a diktatórikus kormányzás totális csődjét jelzi (Kuncze meg az irdatlan agyi kapacitásával már készít egy táblát: BOR-STOP).
Szóval az a helyzet, hogy OV nyilván szeretne az elemeken is uralkodni [diktatórikusan, hogyan másként :)], de ez még neki se jön össze.
Ha meg valami jelzi a Fidesz-kormányzás potenciális csődjét, az a két első hónapban összehozott brutális méretű deficit.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 08:24:08

@pannonfunk:
@Hepci:

- Hatvan éve - volt utoljára, hogy nem volt elég az ország búzája.

Linkelt cikket tessen olvasni.
Nem mese ez gyermek.

jjulie 2011.03.08. 08:26:20

@Hepci:

a fideszkormányzás totális csődjének első jele a megválasztásuk volt

kivéve a törökgábornak, meg a többi jövőbenemlátónak

Szimba 2011.03.08. 08:26:53

@bigapples:

Az LMP nekem is egyre több csalódást okoz.

panelburzsuj 2011.03.08. 08:35:30

@simonmondja.:

Ötven éve.

A linkelt Kun-cikk szerint.

panelburzsuj 2011.03.08. 08:36:54

@Hepci:

Át kéne állni az irtókapa-üzletágba?

pannonfunk 2011.03.08. 08:37:12

@simonmondja.: Sőt, 2009 februárjában 310 Ft fölött volt az euró. PÉLDÁTLAN, HALLATLAN, csupa nagybetűvel, bulvárosan.

Sz'al maradjunk annyiban, hogy amikor azt a búzát ültették, amely most fogy el, akkor még a miniszterelnököt Bajnainak hívták... Innentől lehet orbánfóbiázni, csak éppen megmosolyogtató.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:38:59

@simonmondja.: magam csak a kertészeti dolgokhoz értek kellőképpen, de azért a helyedben inkább azon merengenék el, hogy cukor sincs elég jelenleg. Nyilván ezt is a Fidesz tette, ők privatizálták ugyanis a magyar cukoripart. Tavaly novemberben, egy titkos kormányrendeletben. Nyilván.
Bár az az érzésem, neked és a hozzád hasonlóknak tökmindegy, mit tesz vagy nem tesz, esetleg tosz a Fidesz, az jó úgyse lehet.

pannonfunk 2011.03.08. 08:39:55

@poszt: egyébként kíváncsian várom, hogy mi lesz a március 15-i tüntetéseken. Visznek Bakácsnak téliszalámit, hogy ne éhezzen? Lesz megint táncolj Feri? Józsi bácsi az éljen a népköztársasággal? Csupa érdekfeszítő kérdés....

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:40:48

@panelburzsuj: ha tudsz bármit, amin az agráriumban kevés munkával korrekt 100%-os haszonkulcsot lehet produkálni, hallgatlak...

panelburzsuj 2011.03.08. 08:41:02

Sőt: vetették.

(Ültetés: gyökeres növény telepítése. Továbbá háziszárnyas kotlásra bírása.)

Hogy valami haszna is legyen a blogolásnak ... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:42:30

@pannonfunk: a búzát vetik. Ültetni paradicsomot szoktak, meg bukott politikust. :)

pannonfunk 2011.03.08. 08:43:20

@panelburzsuj: vagy méginkább vetették... :)
@Hepci:
Persze, az ő destruktív ellenzéki magatartásuk zavarta meg annyira a becsületes, jóindulatú kormánytagokat, hogy lányos zavarukban eladták a cukorgyárakat! Ez így van, drága, jó Bolgár úr, a szomszédom mondta, biztos információi vannak!

panelburzsuj 2011.03.08. 08:43:31

@Hepci:

Bormarketing pályázati pénzek elköltése.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:43:57

@panelburzsuj: szerintem kérjünk pénzt, hogy mezőgazdasági témákban okítjuk a polharcosokat...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:45:18

@panelburzsuj: nem lopásra gondoltam, mi decens urak vagyunk (relatíve).

parlamentarista 2011.03.08. 08:49:19

@pannonfunk:
ezt a kormányt a külföld fogja megbuktatni. nem bakács tibor.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 08:49:29

@pannonfunk:
@Hepci:
A búzát nem ültetik, hanem vetik.

Az ország búzáját viszont vagy rosszul tárolták, ...vagy eladták,
vagy mondják meg, hogy mit csináltak vele.

Azért a vidék is magába nézhet.
A város veszi meg nekik a kenyeret, mert felkopik az álluk.

Szégyen.

radala 2011.03.08. 08:50:25

huh, de régen nem írtam ide.
Igazából más dolgom volt, de roppant mód nem hiányzott.
Szerintem az taszított el végképp innen amikor osztrákoktól hallottam az orbáni diktatúráról, meg a demokrácia végéről, és nem voltam azon a nyelvi szinten, hogy elküldhessem mindet a jó kurva anyjába.
Iszonyatosan nevetséges ez a politizálás, azt kell gondolnom. Mondjuk a legnevetségesebb szerintem én vagyok, aki próbálja olykor-olykor megérteni meg elfogadni mások ostoba érveit, ami teljes tévút.
A helyes, az lenne, ha senki nem csinálna úgy, mintha megpróbálna bármin is elgondolkozni, mert az teljesen ostobaság:-) Persze ezt már korábban is ezerszer leírtam, hogy szerintem nincs semmi a politikában csak emóciók, de ezt úgysem hiszi el nekem senki...
Szerintem ezeken nincs mit megérteni. Ha valami talán maga a kommunikáció érdekes lehet. De hogy mi merre megy az egy teljesen hülye megközelítése a dolgoknak.
No jó szórakozást mindenkinek...

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 08:53:55

@Hepci:
Ja, bocs. A cukoripar.

A hazai nemzeti nagytőkések miért nem építenek cukorgyárat a hazának?

Választ, lécci...

ssi 2011.03.08. 08:55:22

T.G. "kormány materiális legitimációjának kikezdése és közpolitikai teljesítményének megkérdőjelezése."
- a tények: adatok, események önmagukban is beszédesek - az ellenzék nélkül is - és a kiábrándulás lavináját is elindíthatják, a magyarázkodások, vagy szépítő, elterelő pótcselekvések ellenére is

panelburzsuj 2011.03.08. 08:56:10

@Hepci:

Bevezetés a tikültetésbe.

Hogyan tépjünk lóhert a nyuszkáknak?

Agrárpolitikát túlélő tanfolyamok városi rettegőknek!

Délelőtt fél tizenegyig jelentős tandíjkedvezmények!!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:58:39

@simonmondja.: ...vagy meg se termett (vö. a Fidesz diktatúra ármánya a vetésterülettel és a már kormányzásuk alatt bekövetkezett égi áldással).
Érdekes lenne merengeni a hosszabb távú tárolás/gondolkodás és a gabonatőzsdéző szakállasbácsik összefüggéseiről, bár ez is oly felesleges. A kenyér, amit eszel, roppant kevés búzát igényel, és a mennyiség még nyilván tovább is csökkenthető modern, piackonform, a fenntartható fejlődést elősegítő technológiákkal. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 08:59:47

@simonmondja.: nem látok a fejükbe. De általában lopni egyszerűbb, mint építeni...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:01:12

@panelburzsuj: egyszer terveztem, hogy írok egy metszési útmutatót (Nagy fákon kis termés), de lustaságom megakadályozta a grandiózus terv megvalósítását.

hoplita 2011.03.08. 09:01:56

@Szimba:

Érdekes, nekem nem..:)))))

"...Az ATV-ben rettegett az uszító félnyilas bandáktól az LMP-s Szabó Tímea..."

kuruc.info/r/34/75493/

Nem értem....
Tolja az észt timike....ahelyett, hogy elmenne felszopólánynak.
Az jobban állna neki.:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:04:20

@simonmondja.: pedig érdekli őket az agrárium.
Pár hete kéknyelűket teszteltünk. Sok rossz - is - volt köztük, de konkrétan ihatatlannak csak egy bizonyult. A Demjáné...

albertgazda.blog.hu/2011/02/20/10_badacsonyi_keknyelu_9_termelotol

hoplita 2011.03.08. 09:04:52

@panelburzsuj:
És azt is ki tudod számolni, hogy mennyi vetőmag kell egy hektár közepesen kötött földbe....?
Búzából, árpából......vagy tengeriből...:?

:)))

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 09:05:37

@Hepci: Ne mosdassad őket. Más években is esett eső. Nem volt ötven éves rekord. A vetést meg nem Bajnai vezényelte, ugye, hanem
az okos gazdák.
Az antalli agrárreform után és az orbáni állami gazdaság-privatizálás után, már nincs más...csak a gazdák.

Majd megmondják, hogy mit basztak el a jó nagy kormányzásban, csak rá kéne kérdezni.

Centrális kormányzásban a kormány a felelős !

panelburzsuj 2011.03.08. 09:10:55

@Hepci:

A közfoglakoztatási célű benzinmotoros falevélkergetés trendibb irányzatnak tűnik.

hoplita 2011.03.08. 09:11:25

@simonmondja.:
Ne okoskoggy, mert ehhez konkrétan hülye vagy.
Máshoz is.....de ebben a dologban szembetűnően.

Nem szívesen arattam volna tavaly nyáron gabonaféléket.
Tudom miről dumálok, mert pár hektárt levágtam már életemben....

sztd 2011.03.08. 09:13:52

Valahogy nekem is az az érzésem, hogy csak azért lépett tovább a kritika, mert a kormány is továbblépett. Nem azért, mert másként gondolkodna az ellenzék a világról, hanem mert egy pénzelvonást nem nagyon lehet demokráciadeficittel támadni, ilyen mértékű társadalmi támogatottság mellett. Egyedül Gyurcsány Ferenc idézett elő olyan helyzetet, hogy úgy lehetett neki azt mondani, hogy ne szorítson meg, hogy nem demokrata, tehát nem tehet semmit. Előtte ilyen nem volt, és azóta sincs ilyen.

@a-kis-herceg:
Lehet következtetni, de nem érdemes. Hülyeség lesz a végeredmény. (Már a mérnöki példában, a politológiai nem az én területem.)
Attól, hogy egy ház kohósalakos, még nem lesz káros az egészségre, és a feszített szerkezetben sem biztos, hogy kihasználja az anyagot teljesen.

@ökörpöröly: Sokan vannak még, akik azt gondolják, hogy pl. egy egészségügyi reformot az ellenzék meg tudhat akadályozni, vagy egyedül érzed magad a véleményeddel?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:15:10

@panelburzsuj: :)))

@simonmondja.: a Fidesz felelőssége jelentős az agrárhelyzetben, pontosabban abban, hogy a Torgyán-Szabadi duóra bízta ezt a területet anno. A Maszop pedig produkált 12 év kormányzás alatt egyetlen minisztert, aki a ciklusának legalább egy részében nem kizárólag lopással volt elfoglalva.
Hát ez van, majd leszünk a vas és acél országa újra, hátha most sikerül. Vagy megalakul a Kárpáti Marketing Közösség (az ország új, forradalmi elnevezése)

panelburzsuj 2011.03.08. 09:17:51

@simonmondja.:

Ebben az az igazán érdekes, hogy Kun az egyéni gazdákat (meg az őket pátyoló kormányzatokat) szidja, az Ángyán-vonulat meg az iparosított nagyüzemeket (meg az őket pátyoló kormányzatokat).

A pénz meg "nyelődik". Itt is - ott is.

Diocles 2011.03.08. 09:19:35

TG nagyon jó - bár egyáltalán nem új, hiszen megtette ezt már Lengyel László is, szinte szó szerint ugyanezen okfejtéssel - tanácsokat ad az MSZP-nek, vagy a tágabb értelemben vett ellenzéknek.
Ti. hagyják a fenébe a liberális-jogvédő imázst, fellépést, és irány ezerrel a szociális demagógia.

Megjegyzem, az MSZP-fősodor (Szanyi-Mesterházy szövetség) már eddig is ezt csinálta, a "jogvédő hisztit" az LMP, a ballib értelmiség, Gyurcsány, stb. művelte. A vészmadarakat (pl. a ballib sajtót) meg továbbra sem lehet majd leállítani, hiszen ki kell elégíteniük a harci hevületben lévő közönség felfokozott igényeit.

Ebből következik, h a Fidesznek viszont ma már alapvető érdeke a közjogi-ideológiai-rendpárti gumicsontok bedobása és felszínen tartása. Csak ezzel tudják defenzívába szorítani az LMP-t és az MSZP-t.

Nyilván olyan gumicsontokra gondolok itt, amelyek elsöprő támogatást élvezhetnek, ám jól provokálható vele a pesti balliberális értelmiség.
(Tehát nem az abortuszt-szigort, hanem rendpárti és szimbolikus javaslatok tömegét kell bedobnia a jobboldalnak, pl. tipikusan ilyen a 15 éves tanítási korhatár, amely vélhetően elsöprő támogatást fog élvezni. Vagy itt van a régi követelés, a Károlyi-szobor kukázása.)

Amerikában van hasonló helyzet, ahol a republikánusok rendre ilyen szimbolikus-rendpárti gumicsontokkal tőrnek előre, tömérdek olyan szavazót is megszerezve, akik gazdasági érdekeit egyébként nem feltétlenül az ő kormányzásuk szolgálná.)

Persze ez nem fog menni olyan "liberálisokkal", mint Gulyás Gergely és Szőcs Géza (aki akár Magyar Bálint államtitkára is lehetett volna), ha ők határozzák meg a Fidesz politikáját, akkor a jobboldal magja is könnyen bemondhatja az unalmast, h ennyi erővel akár az SZDSZ is lehetne hatalmon.

panelburzsuj 2011.03.08. 09:20:29

@Betulapendula:

Csak szépen sorba!

(Én is javítottam önként kapkodva, Pannonfunk is rámpirított, most még te is ... :)

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.08. 09:23:24

@panelburzsuj:
Valamelyik kormány, talán Gyurcsány, baszogatva volt azzal, hogy nem épít tárolókak a búzának és nem vásárol föl...
Aztán épített az állam és képezett tartalékot is.

Most hol van az a tartalék ?

Rémlik valami búzasikkasztási botrány még a nyárról talán.
Eladták kéz alatt a tárolóból...
Lehet az, hogy az egy fél szezon búza volt ?

László56 2011.03.08. 09:27:25

Nagyon szép napot Mindenkinek

Egy másik csata, írja az elemzőnk. Tényleg másik ? Vagy ugyanaz, csak másképpen nézve ? Hiszen a körülmények változása vonja magával a kormány intézkedéseit. A gazdasági, társadalmi körülményeink meg hihetetlen változásokon ment keresztül. A világ és gazdasága nem ugyanaz mint egy évvel ezelőtt. És ezek a változások még fel is gyorsulnak a jövőben, ezáltal az Európai kormányok intézkedéseinek a súlypontja is sokat fog változni. A gazdaság és gazdaságosság irányában. Az ilyen irányú problémák megoldása az ami a kormányokat elsősorban foglalkoztatni fogja. Kivétel a magyar kormány, melynek a restanciája a társadalomromboló elemekkel olyan nagyságot ért el, ami a gazdasági fejlődését is gátolja.

A kormány teszi a dolgát. Az ellenzék teszi a dolgát. A társadalomromboló MSZP meg teheti a dolgát anélkül hogy megfékezné valaki. Itt a FIDESZ mint párt nem teszi a dolgát. Hagyja az MSZP társadalomromboló tevékenységét fejlődni, sőt az érdektelenségével segíti azt.

A kommunistáink társadalomrombolásával azonban nem is a kormánynak kellene foglalkoznia, hanem a FIDESZ nek és a Jobbiknak. Az LMP -től mindez nem várható el, hiszen a dörgölődése az MSZP – hez kétségen kívül megmutatja nekünk hogy az LMP -t átvették a liberális elemek. Legalábbis azok, akik azoknak mondják magukat. Így aztán megint össze nöl, ami össze tartozik.

A FIDESZ elhanyagolja azt a legfontosabb társadalmi feladatát ami a proletárjaink visszaszorítását jelentené a politika minden területéről. A kommunista terror megemlékezés abból állt a FIDESZ számára hogy a FIDESZ elnöke gyertyát gyújtott és utána csendeb elsündörgött avval a két személyes tömeggel, amivel megjelent. Ennél még a jobbik is többet tett, igaz hogy főképpen vidéken. A FIDESZ és vezetősége nem értette meg az idők szavát. Emberek tömegeit kellett volna mozgósítania a kommunisták székháza előtt. Így mutatva proletárjainknak a népünk megvetését. Evvel a külföldnek is megmutathatták volna, hogy mennyit ér a népünk szemében az a párt amelyik külföldi erőkkel szövetkezve újra az ország lerombolásán és kirablásán dolgozik.

A FIDESZ -től jogosan várja el a népünk, hogy ne csak a jogi utat keresse az elszámoltatáshoz, hanem erkölcsileg is elítélje az országrabló elemeinket. Mégpedig tömeges mozgósításon keresztül. Ezt lehetőséget a FIDESZ most elszalasztotta. Ha továbbra is ezt teszi, akkor ne csodálkozzon ha a Jobbikra bízza a népünk az elszámoltatást.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:27:38

@panelburzsuj: nyilván mindkét vonalra szükség van. Lassan kiderül, hogy nem lehet mindenki vállalkozó, hogy Q7-ben üldögéljen 7 qval. Kézműves kenyeret se fog zabálni mindenki...

cambridge.on 2011.03.08. 09:28:46

A balneológia kifejti jótékony hatását.A Nemzeti hitvallás lehet a címe az új magyar alkotmány bevezetőjének, Schmitt kérte ne preambulumnak nevezzék, mert az nem magyar kifejezés.
Ötletelnek az ötéves önkormányzati ciklussal( kilencig még nem jutottak el, mint kerek számig).
Alakítanák Orbánhoz az elnöki posztot.

index.hu/belfold/2011/03/08/a_nemzeti_hitvallassal_kezdodik_az_alkotmany/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:29:59

@simonmondja.: na látod, azok voltak a szakállasbácsik.
Nyilván kellett a hely a tárolókban, talált rá bérlőt Jones, Lang és Wootton.

hoplita 2011.03.08. 09:30:01

@simonmondja.:
"....Más években is esett eső...."

Ja, egy kis adalék ehhez a mondatodhoz.

December 31.-ig bezárólag nálunk 1150 milliméter csapadék esett.
A sok éves átlag 500 mm körüli.
Szerinted ez hogyan befolyásolta az itt honos kultúrnövények termesztését, mennyiségi és minőségi kilátásait...figyelembe véve a talajviszonyokat...?

Betulapendula 2011.03.08. 09:30:17

@hoplita: ajánlom a következő filmet minden kedves "fekete egyenruhában randalírozónak" és irántuk érdeklődőnek.
Die Welle - 2008
en.wikipedia.org/wiki/The_Wave_(2008_film)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 09:37:48

@hoplita: ilyesmik nem zavarják Simont, szerintem. Kábé annyi fogalma van az agráriumról, mint Kunczének az asztrofizikáról.
Ha valami nem működik, a Fidesz tette. Ez bőven elég. :)

parlamentarista 2011.03.08. 09:39:56

@radala:
szerintem abszolút tévedsz. leginkább a magánéletben lehetetlenség racionalizálni. alapvetően az érzelmek miatt ragaszkodsz a szüleidhez, a kedvesedhez, a gyerekeidhez, az oldalági rokonokhoz, és a barátaidhoz is. a magánéletet alapvetően az érzelmek motiválják. alig-alig van racionális mérlegelés. leginkább csak akkor, amikor az érzelmileg totálisan túlfűtötté válsz. mondjuk nagyon felbosszantanak a gyerekek, és már lekevernél nekik egy nyaklevest, és akkor racionálisan mérlegelsz, hogy ezt már azért mégse kéne.

és a politika meg pont ilyen racionális mérlegelésekből áll. a többség a kormányzati intézkedések hatásait patikamérlegre teszik. az állammal persze legjobb esetben is csak zéró összegű lehet játszani, tehát a kincstár tartósan csak azt tudja szétosztani, amit másoktól elvesz. viszont a szegények számára az osztogatás relatíve mindig hasznosabb, és ezért lesz mindig minden állam szocialista. mindig minden állam. nem lehet másmilyen. legfeljebb nemzeti szocialista. a rokkant nyugdíjasok sorban állnak a bizottság előtt, és megmondják, hogy ki az aki hasznavehető. természetesen a rokkantak n+1. bizottság elé állítása abszolút irracionális.

a szlovákok - akiket ez ügyben nem az emóciók vezéreltek - azt mondták, hogy ha valakit rokkantaknak nyilvánított az orvos, akkor ezt fogadjuk el. ez esetben őt csak részmunkaidőben lehet alkalmazni - a rokkantsági fokának megfelelően, tehát ha valaki 2/3 részben rokkant, akkor 1/3 munkaidőben. a rokkant értelemszerűen nem lehet vállalkozó, hanem csak közhasznú keretek között lehet önfoglalkoztató. azt mondták: aki rokkant, és közben teljes munkaidőben foglalkoztatják, vagy vállalkozó az ellentmondás. nem mondták azt, hogy kell egy n+1. bizottság, és ettől fellendül a gazdaság, mert a rokkantaknak az állam nem fizet majd nyugdíjat. oké, és akkor mit fizet. mivel a piac rájuk nem tart igényt. hogy lesz ebből olyan mértékű megtakarítás, amit a kormány remél.

ez csak egy példa arra, hogy közéletben az észnek kellene uralkodnia, és az ész azt diktálja: szélsőbaloldali (szocialista) állam kell. és persze ezt különféle közjogi formációval kell ellensúlyozni. konzervatív régióval (tartománnyal), liberális várossal, és unionista nemzettel. az osztrákok erre jöttek rá. ausztria is akkor élte a fénykorát, amikor az állam szocialista volt, a tartományok konzervatívak, liberálisak voltak a városok, és unionista volt a nemzet. jelzem ez nem csak az osztrákokra igaz, hanem a magyarokra is, de nekem erős a gyanúm, hogy ez igaz a volt a rómaiakra, a görögökre, de még a perzsákra is. békeidőben szélsőbalos az állam, és szélsőjobbos az unió. a háborúban fordítva van. a gyerekeidnek készíted elő a háborút, és aki teheti ebből a civilizációból menekül.

hoplita 2011.03.08. 09:42:00

@Betulapendula:
Nekem...?

Haggyál mán, ismerem....nincs relevancia értéke a műnek esetünkben.
A köldöknézegető bőcsészeknek ajánlgasd..:)))
Meg a kápó-mentalitású libernyákoknak.

hoplita 2011.03.08. 09:44:38

@Hepci:
Azt szeretem benne, hogy amikor bebukik valami baromsággal, akkor eltűnik egy időre, mint szürke szamár a ködben.
Aztán visszajön....és mintha mi sem történt volna, osztja a zészt tovább.

Hamisítatlan libernyák...mindent tudó, semmihez sem értő.:)))))

sárkányfő 2011.03.08. 09:45:31

Diktatúra nincs, de természetesen demokrácia sem, ami van azt úgy hívják: autokrácia.
És valóban erről már különösebben nem érdemes beszélni, erről ugyanis már nem csupán itthon, de egész Európában általános közmegegyezés van, köztudott dolog, már csak a hardcore fideszesek nem hajlandók elismerni (a leghülyébbek meg tán tényleg nem hiszik).

Most nincs kedvem hosszú listákra, csak néhány ami eszembe jut:
1. Az nem jogállam, ahol egy fideszes első az egyenlők között, ahol egy fideszes a törvény fölött áll. Márpedig ismerjük jól, a Lex Fideszes törvényeket, amikért még alkotmányt is változtattak.
Tudjuk jól, hogy szinte cég-szinten vannak szabályozva a törvények, hogy a fideszes cégek (szerintem visszaosztás van) kevesebbet adózzanak (CBA, OTP), vagy teljesen fölösleges, milliárdos megbízásokat kapnak közpénzből (lásd: BKV -> Járai), stb.
És persze a fideszes főügyészség nem vizsgálja a fideszes botrányokat, a fideszes elszámológeci nem számol el a haver Meggyessel, és így tovább. Rájuk nem vonatkozik a törvény szigora.
Azt már nem is említem, hogy fideszesnek közpénzből fizetik a magán-biztosítását (Salgótarján, Esztergom), és közpénzből a rokonait is (fel se lehet sorolni hány ilyen ügy derült már ki).

Fideszes nagykutyának lenni = a törvény felett állni.

2. Még az ötlet szintjén is nevetséges felvetni, hogy egy olyan állam amely nem tiszteli, sőt lábbal tapossa a saját polgárainak a magántulajdonhoz való jogát, az jogállam lenne. És ahol nincs jogállam, ott nincs demokrácia. Hogy a népszavazáshoz való jog korlátozását ne is említsem, no meg a legdurvábbat, a zsarolást.

3. Immáron rutinszerűen avatkozik bele a demokráciákban egyébként független intézményrendszer, a bíróságok működésébe a kormány. Hogy az AB-vel mit művelt, tudjuk tegnap pedig - ismét - visszamenőleges hatállyal változtatott meg bírósági ítéleteket.

4. Média... elképesztő milyen hatékonysággal működnek, most jött ki egy felmérés eredménye, már nem csak az állami tévékben, de a tv2-n is folyik a manipuláció, ráadásul minden eddigi mértéket felülmúlóan: a fideszről csak pozitív hírek jönnek, az ellenzékről meg vagy semmilyen vagy negatív. 100% aránylik a 0%-hoz.
Tekintve hogy az ország lakosságának 45%-a digitális analfabéta, újságot eleve nem is olvasott soha, ezért ez a 4,5 millió ember csak a tévéből tájékozódik, számukra a pártállamot idéző média-szellemiség van.

Na most ennyi, lehetne sorolni napestig, de eluntam, no meg a fidesz-zombikat úgyse győzi meg semmi, a többieknek meg napnál világosabb, akár itthon akár külföldön (sőt, a külföldiek jobban látják). Ha a fenti lista bármelyik elemét a szocik csinálták volna, akkor egyébként a fidesz mint párt és a fidesz hívők is szirénáztak volna a demokráciáért (joggal), de hát ismerjük a képmutatást is, meg a hazugságokat is.
Ahol nincs jogállam, ahol nincs törvény előtti egyenlőség, ott nincs demokrácia.

hoplita 2011.03.08. 09:49:23

@Betulapendula:
Mondom hogy ismerem...
Ballibsi szarság.....ilyeneken nőttél fel?
Szar lehetett...

lüke 2011.03.08. 09:50:44

Másik csata: a megszorító politika csatája, amit elutasít az ellenzék, amely elverte s osztogatta az állami vagyont, miközben a sajtó bólogatását élvezte. Most minden lépés rossz, se hit, se bizalom, ami érthetö.
Igy is lehet csatározni: kompromisszumok nélkül, parlamenti kétharmados többséggel, s ez legitim.Minden ellenkezö hiresztelés és próbálkozás ellenére.

lüke 2011.03.08. 09:53:09

@török gábor:
Dunaújváros pedig cca 30 ezres volt vasmü dolgozóval - panellakás +munka elvesztés-természetes , hogy MSZP-s

panelburzsuj 2011.03.08. 10:00:28

@lüke:

Piszkos komonisták: az államosításon is ők nyertek, az erőltettett iparosításon is ők nyeretk, meg a privatizáción is ők nyertek.

Szegény jobboldal most kezdheti előlről: az államosítással ...

lüke 2011.03.08. 10:01:17

@Hepci:
s a búza is fuzáriumos
- Kanadától is vásárolt már a SZU-
99-ben se volt jó a magyar termés
azután 30%-l ment fel a gabona, nagy az ázsiai kereslet, és uniós kvóták vannak etc

az okosoknak, okosodásul
www.vm.gov.hu/main.php?

folderID=2290&articleID=16535&ctag=articlelist&iid=1
de.statista.com/statistik/daten/studie/153040/umfrage/anbauflaeche-von-weizen-in-der-eu-seit-2007/

www.proplanta.de/Agrar-News/Weizenernte-2010

sárkányfő 2011.03.08. 10:03:48

Apropó, a tegnapi hír megvan? Az új-elkúrók február végére összehozták az éves hiány 81%-át.. Ez rekord :)
Azt az első sorból szeretném majd nézni, amikor Orbán térden csúszva könyörög Oszkónak hogy segítsen...

Betulapendula 2011.03.08. 10:05:33

@hoplita: ne haragudj, nem értem a válaszod. Nem találom sem a "haggyá", sem a "mán", sem a "bőcsész", sem a "kápó-mentalitású" sem pedig "libernyák" szavakat a magyar szótárban.
Tehát, ha netán nem lett volna tiszta, akkor még egyszer, hogy kinek ajánlom a filmet: "minden kedves "fekete egyenruhában randalírozónak" és irántuk érdeklődőnek. "

lüke 2011.03.08. 10:06:25

@panelburzsuj:
ez lehet a véleményed,
egy letünt világ MO-n, s a ny-eu-i szocializmus az egy más értéket képvisel, s nem véletlen , hogy ott genosséknak -gúnyosan-nevezik a linkéket
(megj:s se a franciáknál, se az olaszoknál- pedig nagy KP volt!- nem tudtak soha nyerni)
s az MSZP sajnos nem tagozódott bele ebbe a világba, csak formálisan, de az igét hirdethetik
rajta!

panelburzsuj 2011.03.08. 10:10:55

@lüke:

Értem én: a Fidesz most majd megmutatja, hogy tud ő sokkal különb tervgazdaságot együttműködni, mint a liberálisokkal összeparáználkodozott cocilisták.

hoplita 2011.03.08. 10:10:56

@Betulapendula:
Ha hülye vagy, minek jársz ide okoskodni...?

Rettegjé' a nácikoktól, meg nézzél sok Welle-t.

Azért javaslom, hogy elsőként azért Goldingot vedd elő.....azóta sokan rágcsikálják azt a csontot, amit meghagyott a legyek ura.:)

parlamentarista 2011.03.08. 10:11:01

@lüke:
ne viccelj már, abszolút nem természetes. egy város természetes állapota az, hogy liberális. a rendszerváltás időpontjában rájönnek, hogy állami helyett városi vasmű kell. akkor könnyen lehet, hogy a városlakók fenntartják feltéve, hogy a város kezébe kerültek volna a helyi bankfiókok. akkor könnyen lehet, hogy a bankot privatizálják, és a vasművet konszolidálják. az állam ugyanezt fordítva csinálta: vasművet privatizálta, bankot konszolidálta.

Betulapendula 2011.03.08. 10:11:36

@hoplita: igen, ilyeneken nőttem föl. Néha tényleg nehéz. Biztos sokkal egyszerűbb az élete azoknak, akik nem gondolkodnak. Most, hogy mondod... a végén még irigyelni foglak.

lüke 2011.03.08. 10:11:44

@panelburzsuj:
végül is jól megfogalmaztad:
egyszer rekvirálták a magánvagyont- használták és( f)osztogatták majd ugyanazt privatizálták és zsebre tették

a föld esete a paraszttal ennél rosszab:az utolsó 100 év alatt 5x osztották s vették vissza
most nagy csend lesz a moratóriumig, s lesben állnak a hollandok ,németek, franciák meg a sógorok

lüke 2011.03.08. 10:13:10

@parlamentarista:
most DUV -t közelröl ismerem,nagyon közelröl
úgyhogy nem viccelek

lüke 2011.03.08. 10:14:29

@panelburzsuj:
ha érted akkor jó,igét ragozni kell
nem hirdetni

hoplita 2011.03.08. 10:19:58

@Betulapendula:
Tudod, ha neked az ilyen wellék a legmeghatározóbb moziélményeid, akkor nagyon tudlak sajnálni, libernyákom.:)))
De érdekelni kevéssé tudsz...unalmasak vagytok....és röhejesek.

aszekelyek 2011.03.08. 10:23:50

@török gábor: Kedves Gábor! Máskor nagyobb hangsúlyt kapott valamiért ha egy időközin ilyen, olyan eredmény született:) Egy éve is FIDESZES jelőlt nyert ott. Most pedig a szavazni hajlandók aránya közelít ahhoz az eredményhez. Elmondható tehát, hogy Pápán nem romlott a támogatottságuk. Érdekes, ez a mérnökös példa. Azért igen sokan élnek abból, ennek ellenére , hogy megmondják az ország házainak állapotát:) Közvélemény kutatók, elemzők...:) Egyes médiaszereplők :D Nézem a képet , talán a Pápai húskombinátról . Van ott munka, így lehet jó a támogatottság is. Úgy emlékszem, egyik előző minielnökünk is segített nekik , nagyobb összeggel , megtartani a munkahelyeket.:) Értelemszerűen ott csökken a támogatottság, ahol a csodavárás nem teremte meg a gyümölcsét. A miskolci illető késsel fenyegetőzése, a munkavállalás helyett, inkább problémás, mint jelenség. HA a gazdaságpolitikai intézkedéseket nézzük. Nyilván van , aki kezet csókolna azért az állásért. Sok is. Ps. MA reggel, 8 után atv-ben Horváth Ágnes méltatta az ő gyógyszerkessza stabilizálását és valami zavarosat is előadtak a műsorvezetővel, 1oo milliárd kivonásárólll, ami nem lehetséges. Egyszer ugyan elmondták a kormány 83 milliárdra saccolja, amit meg tudnak majd több intézkedés eredményekeént spórolni, reményeik szerint. Elhangzott a szegény gyógyszerészek, meg a nem is a gyógyszerész lobby ágál , az 5oo ft-os dobozdíj is érintőlegesen szóba került. A magyarázat nem tartalmazta, mi az és miért. Ultraliberális módon hozzácsaptak 17 milliárdot ahhoz, amit a kormány tervez. Kb így is fog kinézni az egész ellenzéki retorika, ekkora túlzások és a jó szándék meg a kényszer tagadása lesz a szisztéma. Egyszer sem hangzott el az, hogy nem kidobálás lesz a gyógyszereknél a belső tartalék jobban felhasználása , megtakarítás , ami egy jó része lehet a tervezettnek. Rendőr szakszervezetes hölgy elég korrekt volt. CSak nem jött ki eléggé, hogy az összes eddigi kedvezményüket már elvették az előző kormányok. Csak az volt inkább hangsúlyos, az utolsó, a korkedvezményes nyugdíj a problémás. Elég sok olyan szakma van ahol nincs korkedvezmény, ő is mondta, adna a vegyipariban dolgozóknak, bányászatban dolgozóknak is. Én is adnék. HA lenne miből. A rendőrség meg amilyen siralmasan volt átadva, ott se látok egyelőre nagy lehetőségeket sok kedvezményre. Egy két évig biztosan nem. KI kéne próbálni, milyen amikor jobb vezetéssel, hatékonyabban dolgoznak. Arra lehet kérni már bónuszokat. eddig az ment, hogy nem a rendőrség dolga sok ügy és nem is tettek semmit. Az idős ember példája, aki árammal védte már végül a munkája gyümölcsét, ezt nagyon erősen mutatja. Direkt nem beszélek a 2oo6-os eseményekről.

aszekelyek 2011.03.08. 10:28:42

@török gábor: ne legyünk igazságtalanok. Lesz még egy tüntetés a sajtószabadságért:) Maximalisták a propagandisták. Utolsó cseppet is kisajtolják ebből is. Majd előkerül megint a diktatúrázás is....alkalom adtán. Nem akarják még elhasználni.

bigapples 2011.03.08. 10:30:16

@panelburzsuj: ha egy párt gazdasági szakpolitikusa stílusában Török Zsolt szintjét (vagy Szijjártóét tetszés szerint) közelíti és a mondanivalója alapvető gazdaságpolitikai törvényszerűségeket tagad, akkor szerintem nem csak a fiatalsággal van baj.

Különben ma már ciki zemberekezni, amikor ilyenek hangzanak el baloldalról:

„az Orbán-kormány"... „az emberek szájából veszi ki az utolsó falat kenyeret, de még a morzsát is lesöpri az asztalukról”

„népnyúzó intézkedések levét az emberek isszák meg”

„ellopott és ki nem fizetett nyugdíjemeléssel pedig a nyugdíjasokat teszik tönkre”

A kormány a „bedöntött forinttal másfél millió devizahitelesnek okoz kárt (...), de ez az oka annak is, hogy egekben az üzemanyagok ára”

@hoplita: Szabó T. legalább kiállt a temerini fiukért is, ennyiből különb a ballib jogvédők 95%-ánál, akik számára a jogsértéseket elszenvedő határontúliak nem léteznek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 10:30:43

@sárkányfő: hihi, gondolod, Oszkó A NAGY TÁLENTUM?
Ha felveszek 500 milla hitelt, simán stabilizálom belőle anyagilag a dömsödi cigánysort 1 évre. Ez még nem A TUDOMÁNY.

radala 2011.03.08. 10:36:21

@parlamentarista: ebben teljesen egyetértek.
Valahogy mégis az a érzésem, hogy attól, hogy nem vettem részt az itteni diskurzusban, Mo nem került sem közelebb sem távolabb sem a demokráciához/tól sem a jóléthez/től.
Igazából csak arról beszéltem, hogy engem is rém fölháborított Schmitt, meg a NENYI meg az egész. De mondjuk a médiatörvénynél már annyira fölbosszantott az anyázás, meg az, hogy ez már az osztrák slágerrádióban is hír, hogy visszamenőleg azt gondoltam, hogy le van szarva az egész SP-vel, Nenyivel mindennel együtt.
Úgysem tudok semmit meg semmiről (hál isten nem is érint egyelőre). Azt pedig nem hiszem el senkinek, hogy OV, Pokorni, Rogán, Navracsics antidemokrata lett. Igazából az verte ki nálam a biztosítékot, hogy hogy jön mindenféle pöcs német/osztrák stb, aki ajándékba kapta a demokráciát, hogy ítéletet mondjon bárkiről. Szerintem igenis lehet büszkének lenni akár a rendszerváltásra, akár arra, hogy az LMP/Jobbik be az MDF/Szdsz meg kikerült a parlamentből.
A megszorításokat meg úgysem értem meg, ha el is gondolkozom rajta akkor sem, az meg, hogy az index/portfolio.hu mit mesél róla az tökéletesen irreleváns és szerintem csupán érzelem vezérelt. Vagy ha nem érzelem vezérli, akkor meg az, hogy látszunk okosabbnak annál, mint vagyunk. Mo-n meg csak az látszhat okosnak, aki valamihez negatívan áll hozzá. Amúgy lehet, hogy a világon mindenhol a szkeptikusság tűnik értelmességnek. Jól is van ez így csak nem kell azt gondolni, hogy, ami okosnak látszik (mert szkeptikus) az a valóságban is tuti okos.
De végtelen a sora azon itézkedéseknek, amikkel nem tudok egyetérteni, nehezen hiszem, hogy a tankötelezettség leszállítása egy okos gondolat, de be kell látnom, hogy az eddigi életemben egyetlen percre nem gondolkoztam el azon, hogy mennyi ideig van értelme taníttatni valakit. Azt is be tudnám látni, hogy erővel nincs értelme iskolában tartani senkit...
Szóval csak azt akartam leszögezni, hogy én nem értem ezt az egészet és azt gondolom (lehet, hogy persze önáltatás, sőt biztos az), hogy a dolog természetéből adódóan nem értem.
2010 ig baromi könnyű dolgom volt. Semmivel nem értettem egyet és nem is akartam. Most nagyon nehéz, mert most is alig valamivel értek egyet, de szeretnék:-)

aszekelyek 2011.03.08. 10:37:09

@weisz manfréd huba: Lehet, hogy volt olyan, aki azt képzelte radikális és erős változtatások nélkül is lehet nagy csodát tenni a kilátástalanra előkészített helyzettel. Aki olyan balga volt, meg is érdemli. Amiket elsoroltál, azok tették lehetővé, hogy olyan mérhetetlenül ki legyen az ország szolgáltatva másoknak. Nem kimondottan jó szándékoknak . A választók többsége pedig komoly változásokra szavazott. HA nem ért a jogállamhoz annyira, mint akiknek ez a vesszőparipája. Elutasította viszont azt a jogállamot, ahol annak nevében mindazt meg lehetett tenni , vele is, mindannyiunkkal, amit meg is tettek az előzőekben. Igény olyan jogállamra van a tömegekben, amely mindazt nem engedi meg, amik borzolták a kedélyeket és eliminálták a jogbiztonság érzetét a választókban...Véletlenül nincs kétharmad.

panelburzsuj 2011.03.08. 10:40:51

@lüke:

Az "erőltetett iparosítás" fejezet nálad valahogy kimaradt a szentháromságból. Talán ettől van a képzeted, hogy "ugyanazt" privatizálták, amit elvettek.

A földügy érdekes megvilágításokat kap. Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy hányan reklamáltak eddig azok közül, akik a kárpótláson 500-1000 Ft/ aranykorona értékű jegyért szerezték vissza a földjeiket, ami most legalább hússzoros áron eladni - valódi forintért.

Az általad említettet mellé a "nemzeti befektetőket" is felsorakoztatva a moratórium feloldása után két-három hektár föld áráért kifogástalan falusi sátortetős házat lehet majd venni.

Számolgass, hogy mondjuk egy ilyen Kisgyalán esetében milyen stratégiát válasszon a megélni kívánó fiatal: művelje az 5 hektár szántóját, vagy adja bérbe, vagy adja el, és költözzön be Kaposvárra munkahelyet keresni ...

Kíváncsi lennék járatos agrártörténészek véleményére, hogy mikor voltak a történelem során ilyen árviszonyok.

panelburzsuj 2011.03.08. 10:41:37

Kisgyalán pótolva:

http://portal.ksh.hu/pls/portal/!CP.hnt2.telep?nn=04826

radala 2011.03.08. 10:44:13

@Ting Fu doktor: Szerintem ez az ég világon nem jelent semmit.
Ami esetleg értékelhető eredmény lehet az az mszp relatív megerősödése, de még ott sem tudhatjuk, hogy nem arról van-e szó, hogy simán eltűnt egy igen népszerű jelölt, aki mondjuk a nyugdíjasokat is vonzotta oszt most meg az mszp szó vonzotta őket kicsit jobban.
Te tudsz arról, hogy mondjuk melyik párt mennyi energiát fektetett a dologba, mert szerintem ilyenkor pláne nagy hatása lehet a marketingnek.
De az mszp megerősödése sem jelent semmit, mert ki tudja mi lesz még az mszpvel. Én mindent el tudok képzelni, ha GyF kilép tök megerősödhetnek vagy teljesen össze is omolhatnak. Ha marad, akkor szerintem a drámai megerősödés kizárt, de az összeomlás akkor sem...
A lényeg, hogy 2013 végéig pont semmiről semmit nem fogunk megtudni, bárhogy is törjük a fejünket...

a-kis-herceg 2011.03.08. 10:46:16

@pannonfunk: hülye p*cs. akinek ennyi esze van az tenyásszen bálnát. te faszkalap balneológus! a megoldást nem is mondom neked. hogy maradj egysejtű, papucsállatka.

aszekelyek 2011.03.08. 10:47:27

@Hepci: A tudomány, Horváth Ágnes ma atv-n elmodta , nem is lehet 1oo milliárdot megtakarítani a gyógyszerkasszán. Szerintem sem. 83 a terv. Maximum. Nézd meg a nénit., a honlapjukon ! az volt a non plusz ultra , amit ő csinált és ne piszkálják. Ez a zanzája, a produkciójának. Mer az úccse lehet jó. @bigapples: arra a rasszizmusra valahogy nem érzékenyek....

a-kis-herceg 2011.03.08. 10:48:06

@Hepci: a szorgosan hitelt felvevő fides önkorik? már évek óta nagyban nyomják...

sárkányfő 2011.03.08. 10:48:44

@Hepci: látod, ha hallgattál volna, jobban jártál volna. most szépen vesd össze a tavaly január-februári államháztartási adatokat, amiknek semmi köze semmilyen hitelhez, aztán gyere vissza és folytatjuk, oké?
amúgy inkább a fideszre érvényes az állításod szellemisége, dilettáns módon elkúrják a hiányt, de még le is szarják, hogy a rossz a szerkezet, majd az elrabolt nyugdíjból kipótolják. hogy ez elfogy majd? leszarják. így kell elverni 1-2 év alatt 12 év felhalmozott megtakarítását.

panelburzsuj 2011.03.08. 10:50:07

@bigapples:

Akkor egyszerűbben mondom: eddig mindenkinek bejött a kormánybuktatás demagógiával recept. A kormányzas demagógiával meg senkinek se. (Gyurcsány is ráérzett a 2006-os győzelme "pünkösdi királyság" jellegére, csak azt nem gondolta, hogy az ellenfelei ekkora balhét tudnak majd köpülni a ráérzéséből.)

Ugyan mi tartana vissza bárkit, hogy Fidesz ellen a saját (és bizonyítottan működőképes!...) demagógia-dózerét vesse be?

a-kis-herceg 2011.03.08. 10:50:43

@panelburzsuj: azt hogy hány éve vetették az őszi búzát? nem segícc neki?

aszekelyek 2011.03.08. 10:52:21

@simonmondja.: A belvizet a kormány hozta , ugye? Barom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.08. 10:53:42

mily érdekes, hogy azok rettegtek és rettegnek a diktatúráról, akik korábban egy olyan pártra szavaztak, amely a legközelebb volt hozzá.

a kommunista pártra.

sárkányfő 2011.03.08. 10:57:24

Apropó, megy valaki Ausztriába furgonnal, kisteherautóval? Ha hozna be valaki cukrot, én úgy 15-20 kilóra vevő lennék. Árban megegyezünk.

sárkányfő 2011.03.08. 10:59:15

@tesz-vesz: most a Pozsgay-féle klasszikus komcsi pártra gondolsz, vagy a Szili-féle utódpártra?

aszekelyek 2011.03.08. 11:00:12

@kaqkkfioka: Milyet? Pirost , kéket, sárgát? Mindenki tudja, hogy nincs pénz és még a tőkét is ráakasztották visszafizetni erre a kormányra. A nincsből kéne fizetni , osztogatni vagy még jobban eladósítani az országot. Van valami értelmes javaslat az ellenzékben? Jobban csinálásra? Az érdekelne. A tenyerek dörzsölése előre, hogy majd jól megbuknak, az már nagyon unalmas . Azt évek óta nyomjátok. "Hihi, úgysincs mozgástér, meg fogtok bukni" HA csináltak mozgásteret az a baj, ha nem az a baj...

panelburzsuj 2011.03.08. 11:03:12

@sárkányfő:

Húsz kilóhoz bicikli is elég, nem?

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:03:42

@tesz-vesz: nagyszerű: milyen egyszerű fekete-fehér világod van... sakkozó vagy?

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:04:34

BOLDOG (nemzetközi:) NŐNAPOT minden hölgynek! (még aszékelyeknek is)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:07:03

@sárkányfő: a két hónap hiányáról már megemlékeztem fentebb, scroll up.
Nyilván write only üzemmódban működsz, te kisznagyonokoszsárkányka. Jellemző a fajtádra, egyébként - bár én nem fogok olyan tsúfakat mondani rád, mint Hoplita tenné.

sárkányfő 2011.03.08. 11:07:41

@a-kis-herceg: ez az, én meg megvenném a magyar és az osztrák ár között félúton.

@panelburzsuj: nekem mindegy ki mivel hozza, csak a cukor érdekel. felteszem akkor ér meg valakinek, ha legalább 100-200 kilót hoz, de minél többet annál inkább. a lényeg ha hoz be valaki 20 kilóra vevő vagyok.

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:10:16

agyarország ban mindenki kivétel lesz... parlamentre is kiírják=cihiátria...

csak hogy ne kelljen betartani egyes törvényeket...

www.stop.hu/articles/article.php?id=837612

sárkányfő 2011.03.08. 11:10:31

@Hepci: nem tudom miről beszélsz, írtál nekem valamit, azt elolvastam és válaszoltam rá. azt hiszem ez így korrekt. ne vedd sértésnek, de nem olvasok el mindent, amit egyébként írsz, illetve másokkal is vagyok így.
ha meg csúfakat akarsz mondani, tedd. talán túlélem.

panelburzsuj 2011.03.08. 11:10:58

@a-kis-herceg:

Derék magyar CBA hogyé adja?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:14:13

@a-kis-herceg: mé' bántod? Agrárügyekben simán übereli Simont hozzáértésben. Miniszter meg lehetne mindkettőből, simán.

ssi 2011.03.08. 11:15:41

@lüke:
elvileg lehetne most olyan kormányprogram, hogy Dunaújvárosban a Fidesz győzött volna?

@sárkányfő: @Hepci:
- az adatok is szivárognak majd a Széll részleteivel együtt - de lehet pl., hogy azért sem csomagot jelentettek be, mert így nagyobb a korrekciós lehetőségük, ha látják a tényeket, s hazugságnak se tűnik
- pl.
+ hamarosan hivatalos lesz a 2010. évi költségvetési hiány is, ami biztosan több lesz, mint az előirányzott 3.8%,
+ nőtt a munkanélküliek száma is
+ a külön adóra kötelezett bankok nyeresége is jelentősen csökkent

@radala: először is üdv :-))
- elvileg lehet, hogy a magyar médiatv gumiparagrafusai nagy játszóteret adnának a hatalomnak, de a nemzetközi visszhang és figyelem miatt ez már gyakorlatilag nem lesz célszerű nekik
- pl. itt a blogon - szerintem - nem a gőzkiengedés, vagy a világmegváltás az elsődleges, hanem a megértés: az egész nagy világ és a senki, átlag kisember

@panelburzsuj: @a-kis-herceg:
én, az egyszerű, senki ... mélyen meg vagyok bántódva, sértve, hogy a kormány külföldnek másmilyen Széll-t tálal, mint nekünk, vagyis számulra egy igen alacsony IQ-s nulla vagyok

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:18:07

@Hepci: erről mindig eszembe jut az indiai kasztrendszer (ahogy vonaton utaztak) vagy a feketék elkülönítése...

következő jogszabály. 7-es busz... csuklónál lánccal elválasztva, hátul a szocik, első felében a narancsok (a kormányhoz közelebb). akkor nem unatkoznának a buszon sem...

az unalmasabb verzió a piroshetes-narancshetes verzió, de így csak előzgetnék egymást a Bartókon...vagy a hídon

én meg úgyis bicajjal járok:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:19:52

@sárkányfő: picit úgy tűnik, abba a táborba tartozol, akiknek egyszerűen nem tud jót tenni szegény Fidesz (annyira nem szegény, számomra). No most, minek legyek veled barátságos, vitázz valami fizetett fityeszagitátorral (pl. Mirmurr).
Búza nincs ölég, nem a Fidesz műve. Cukor sincs elég, ez se.
Lenyúlták és elbaszni készülnek a manyup zsetont. Ez az ő művük. Meg a bandzsa Matolcsy, aki folyton a távoli jövőbe tekint, ezért nem látja, hogy a fényes jövő előtt még két éven jöhet az államcsőd, ha így folytatják.

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:20:16

@manyike: nem kell izgulnod: a kínai változat még ki sem szivárgott... (angol sz: gyk. azaz EUnak ment, azokat is lenézik...)

panelburzsuj 2011.03.08. 11:20:43

@sárkányfő:

Mázsánként 6-8000 forint az árkülönbözet. Bármilyen kicsi személyautóba be lehet nyomni három mázsát. Innentől csak ráérősség és piacszervezés kérdése, hogy fordulónként 20-30 ezer forintért kinek/honnan éri meg cukrot furikázni Magyarországra.

Csodálnám, ha ez nem működne már hetek óta.

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:21:49

@Hepci: huhh... átvetted a szövegem! ha így halacc feudalizmus duma jön...

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:23:56

@panelburzsuj: ?????? ???? ???

1mázsa (q)= 100 kg

szlovák cukoron : 7000 Ft/q
osztrákon: 16 000 Ft/q...

mellesleg műxik. akinek van teherautója az viszi (Borsodig is megéri)

a CBA ban csak a kis nyuggerek vásárolnak...

cambridge.on 2011.03.08. 11:26:24

@a-kis-herceg:
Én inkább maradnék a karszt rendszernél.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:29:03

@a-kis-herceg: államcsőd? Realitás, sajnos. Orbán ül a bakon, megbízik a - sajátos tekintetű - lóban, mindketten szivárványt látnak, a szakadék meg közeleg...
Te már a forradalom + vérpatak verziót nyomatod itten.

panelburzsuj 2011.03.08. 11:29:04

@manyike:

Nekünk az államtitkár által összefirkált piszkozat dukál ... :)

(Valahol tényleg meggondolkodtató, hogy van imperialistáknak szánt repi lenyomat, meg van "belföldi fogyasztásra" idelökött iromány, amire maguk az alkotók is bámulnak, hogy ez meg hogy maradt benne? szanalmas.hu, 1000+21. évfolyam ... )

panelburzsuj 2011.03.08. 11:33:26

@a-kis-herceg:

Mit ?????? ???? ???

(7000 + 16000) / 2 = 11.500, de zsáktételben nem adhatod kilós árban.

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:33:40

@Hepci: sose mondtam, hogy "preambulum kontra bevezető" vita miatt lesz POLGÁRHÁBORÚ

csak pontosan. nem forradalom (lehet annak is hívni, de nem gondoltam még át)

1011 éves feudalizmus. államcsőd. véres polgárháború...

és pont a matolcsi zavar? az ország BELÜGYMINISZTERE pintér sándor...

@panelburzsuj: ? +21? akkor 990év+21 a demokrácia végét Istvántól datáljuk.

a-kis-herceg 2011.03.08. 11:35:26

@panelburzsuj: ha az osztrák cukrot eladod hazafelé Szlovákiában és azon a pénzen veszel kint újra cukrot, akkor 16000+7000 = 23000 Ft ot keresel per Q

nyünyüge 2011.03.08. 11:37:26

@aszekelyek:

Apróhirdetés:

"Zanzásítást vállalok rövid határidőre, bármilyen témakörben.
Nagy kiszerelésben, gyurcsányozással jelentős árengedmény....! "

Te adtad fel?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:39:23

@a-kis-herceg: szerintem messze alkalmasabb Pintér belügyminiszternek, mint Matolcsy gazdaságinak, ezt vélhetően Te is belátod. Sőt, Pintér abszolút értelemben is alkalmas.
Erkölcs, lillák, faszom: ezek kit érdekelnek a 21. században.

lüke 2011.03.08. 11:41:57

@panelburzsuj:
ki hát,
a háború utáni úujáépítés adva volt-a Marshall tervvel jobb lett volna, talán , s végül is Nato tagok lettünk anélkül is

@Hepci:
már a KGST-ben meg akarták szüntetni a cukrot, ezért bezárták a min-ban az ipari növény term. osztályat!
1975-ben(apám volt az ip. növényes) s kubai cukorral pótolni, apám megtagadta,
most azután az EU megtette
pénzt adnak, támogatást hogy ne legyen cukorrépa termesztés,nemcsak nekünk az osztrákoknak is!

radala 2011.03.08. 11:42:15

@manyike: Szerintem nincs mit megérteni ezen:-)
Széll Kálmán storry szerintem nevetséges. Olvastam a VV-n az okosságokat. Ugyan már, miért kéne hasonlítania a kettőnek. Mo-n nem a hitelminősítőknek írták, hanem neked. De nem tök mindegy mit mondanak, úgyis látni fogod mi lesz, meg úgyis kiderül, hogy ez téged hogyan érint, ha egyáltalán.
Pont a VV meg az index néz téged hülyének szerintem nem a kormány, akik úgy csinálnak, mintha találtak volna valami érdekeset közben meg nem.
Szerintem a kormány szemben a VV-vel meg index-szel, tisztában van vele, hogy te úgyis az alapján fogsz rájuk szavazni vagy ellenük, hogy mi történt a valóságban. Hiába mondják neked, hogy nem lesz hatása a gyógyszerkassza racionalizálásának, ha látod, hogy nem így van.
A VV meg indexnek meg aztán végképp semmi nem jó, ha van szabadságharc az a baj, ha nincs akkor meg az. Én pl egy olyan szabadságharcot szeretnék, amit nem vesznek észre mások, legjobb esetben még én sem...
No jó nem esem vissza a fórumozás bűnébe:-)

ssi 2011.03.08. 11:42:32

Bajnai-Oszkó búcsúja: költségvetési hiány leszorítva, jöhetnek a nagy szerkezeti reformok a fő nagy területeken az új kormány belátása szerint, de vannak igen rizikós tényezők (MÁV, BKV stb.)

Fidesz-kormány:
I. szakasz: mindenki nagy meglepetésére, de sokak örömére, kedvére
- a több ciklusra bebetonozást feltételezve: Trianoni Nap, kettős állampolgárság, NER, NENyi, KE, AB, KT, manyup, médiatv, új Alkotmány, MNB stb.
- a legendává tenni önmagukat és az országot jegyében: lendületes sok változás, de még nem a szerkezeti reformok
II. szakasz: az újabb leminősítésék elkerülése miatt, vagyis főleg nemzetközi nyomásra !!! a nagy átalakítás, sajátos adagolással s kommunikációval
- gond / bumeráng lehet: pl.
* teljesen új megoldás, s sem a részletei, sem a kockázatai nem ismertek
* azokat a társadalmi csoportokat érinti főleg rosszul, akik eleve már nehezebben élnek - s sokan vannak
* gyors megoldások háttér összefüggések kezelése nélkül a gazdasági egyensúly ismét felborulhat
* előzetes egyeztetések hiánya, ill. csak adott csoport elszámoltatása, mint figyelemelterelés és felelősség-elhárítás

@panelburzsuj: @a-kis-herceg: adózni, szavazni, rajongani .. jó lennék? - duzzogok :-(((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 11:44:51

@lüke: s mi lenne, ha nem élnénk ezzel a támogatással? Nyilván - értelmes - MAGYAR kormány kellene hozzá...

lüke 2011.03.08. 11:45:21

@manyike:
nem értem a kérdést
(Dorkota, Vasmü párttitkárok ivadéka ,most Fideszes parlamenter, soha nem gyözött csak most,
helyére volt a választás
30 ezer panellakásban lakó munkát vesztett kire szavazna?)

panelburzsuj 2011.03.08. 11:46:14

@a-kis-herceg:

Az a plafon. Én meg az óvatos.

A magyar feudalizmust Geyzától számolom. Amennyit tényleg tudunk róla, ahhoz elég pontos szám az 1000 .... :)

A hangsúly egyébként is a +21-en van. (Csak az írásképen nem láccik, mert a TG-nek nincs se szinezője, se fettelője, se betűnagysága ... )

CSENDES 2011.03.08. 11:49:22

@Hepci: "A minimálbérnél alacsonyabb összegben maximálnák a munkanélkülieknek fizetett járadékot, és hasonló plafon lenne a szociális segélyekre, most már tényleg megszűnik a MÁV és a Volánok párhuzamossága – egyebek mellett ilyen, magyarul nem olvasható ígéretek szerepelnek a Széll Kálmán-terv angolul megjelent változatában. A külföldieknek szánt kiadás – szemben a hazai fogyasztásra kiadott csomaggal – méltatja a Bajnai-kormány által végrehajtott kiigazítást, és bemutatja a csomag költségvetésre gyakorolt hatásait (a számok kiszivárogtak ugyan, ám eddig hivatalosan nem erősítették meg azokat)."

Csak miheztartás végett, arról említést sem téve, hogy nem Oszkóék vették fel a hitelt.

bóra77 2011.03.08. 11:49:31

"ahogy az is valószínű, hogy a következő parlamenti választási kampányban is hangsúlyos szerepet kap majd ez a kérdéskör" (már a demokrácia)

Változatlanul azt gondolom, hogy az emberek emlékezni fognak arra, hogy mi is történt 2010-ben a Fidesz hatalomátvétele után. És azt is remélem, hogy az ellenzék retorikájában (választási kampány) kőkemény hangsúlyt fog ez kapni. És azt is remélem, hogy a Fidesznek 2014-ben esélye sem lesz választ nyerni. És ez független attól, hogy a gazdaságpolitikájuk sikeres lesz-e vagy nem. Annak a politizálásnak (stílus, arc), amit a Fidesz végez, egyszer s mindenkorra vége kell, hogy legyen.

panelburzsuj 2011.03.08. 11:49:46

@lüke:

Négy évtized melót elvből kihagyva tényleg könnyebb a gazdaságtörténeti ívet kifeszíteni.

lüke 2011.03.08. 11:52:51

@Hepci:
arra várhatsz 120 évet, ha.......

sárkányfő 2011.03.08. 11:54:47

@panelburzsuj: te milyen osztrák/magyar cukorárakkal számolsz? én tegnap 375-ért vettem a spárban egy kilót.

@Hepci: úgy 3-4 jó intézkedést fel tudok sorolni, de ezek mit sem érnek, ha közben lebontják a demokráciát, meg a többi. az egész egy ámokfutás. nagyon komolyan mondom, hogy én már eljutottam odaáig, hogy szerintem ennél még a szocik is jobbak voltak, mind demokratikus (ez egyértelmű) vonalon, mind gazdaságilag. ez egyébként azért is szomorú, mert hol fideszes, hol mszp-s vezetéssel, de az irány ugyanaz: a hazám hanyatlása. a morális, társadalmi elzüllés már hatalmas mértékű 21 év alatt, a gazdasági stagnálás, hol megszorítás, hol a megszorítás eredményeinek azonnal eltapsolása (reform az sosincs) pedig szintén nem perspektíva.

panelburzsuj 2011.03.08. 11:55:28

@manyike:

Pedig ilyesmire szeretnének kondicionálni. ("Love, and be silent" - egy kis szíjjártós mellékízzel ... :)

Vigasztaljon, hogy nem személyes pikkelésből - a "csendes együttműködés" tömegeknek van szánva.

CSENDES 2011.03.08. 11:55:50

@radala: nyilván nem vagy kíváncsi a VV-re és az Indexre. Hát egy közgazdászra??
www.168ora.hu/itthon/kapkodas-eroszakossag-kaosz-71140.html

panelburzsuj 2011.03.08. 12:02:14

@sárkányfő:

Eladási árként a helyi alkalmi árral számolok. Kínáltak már nekem is, egy zsák (20 egykilós zacskó) 6000 Ft, kettő zsák 10000.

Zacsinkénti házalóval még nem futottam össze.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 12:03:22

@CSENDES: ha emlékeim nem csalnak, a pápai táncos kormányában fontos miniszter volt egy BG monogramú pacák...

CSENDES 2011.03.08. 12:05:03

@Hepci: Akkor ezt miért Oszkóra vonatkoztatva adtad elő?
" hihi, gondolod, Oszkó A NAGY TÁLENTUM?
Ha felveszek 500 milla hitelt, simán stabilizálom belőle anyagilag a dömsödi cigánysort 1 évre. Ez még nem A TUDOMÁNY. "

lüke 2011.03.08. 12:05:57

@panelburzsuj:
a mg-t kihagytad, ami világszínvonalú volt
(s elárulák, ezt mondta Váncsa Burgert temetésén)
(mert orosz raktárra lehetett gyártani haszontalan ipari terméket)

lüke 2011.03.08. 12:07:21

@panelburzsuj:
javaslon : egyéni importot,az 1,5 eurós benzinnel

ssi 2011.03.08. 12:08:29

@radala:
nem jól értettél, de semmi gond, látod, látod, ezért vagyunk itt :-))

- engem izgatnak az engem nem érintő összefüggések is, de egyedül sokat még kb. se tudnék megérteni, erre vagyok ti itt jók
- ha vmit még is megtudok a világból, sőt még érteni is vélem, akkor meg az izgat, hogy mások hogyan is értelmezik

vagyis nem azért van erre szükségem, mert ettől nekem pl. anyagilag jobb lesz, hanem érdek nélkül is érdekel a világ és benne az emberek - akkora szenvedély, mint másnak pl. tévé-sorozatokat nézni :-)) ha vkinek ez is kell a kiegyensúlyozottabb életéhez, de nem bánt vele senkit, összességében még hasznos a társadalomnak is .-)) oké?

@lüke:
én értelek, kérdésem nem fricska, csak felkérés az eszmecserére: Dunaújváros 30ezres sajátos múltú és jelenű polgárának egy másmilyen típusú jobb oldali kormány adhatna-e egy új, lelkesítő víziót, vagy még egy darabig marad a papírforma?

@CSENDES: jujjjjj, de jó, hogy bekukkantottál :-)))))) érted az alábbi mondatot? honnan lenne a többletforrás? különadók a tavalyi 3.8%-hoz kellettek, de így se lesz meg, a 250mrd tartalék + "megszorítások" az új adórendszer miatt (1-kulcsos SZJA, örökösödési stb.), gazdasági növekedés még nincs ... köszi :-))
O.V. " egyetlen olyan terület sincs, ahol a terület fejlesztésére fordított pénzek ne haladnák meg azokat az összegeket, melyeket az átszervezéssel meg tudunk takarítani"
www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-417644

további szép napot mindenkinek!!! :-)))))))

sárkányfő 2011.03.08. 12:08:44

@panelburzsuj: vazz, nekem még nem kínáltak. pedig 300 ft/kiló nem is rossz, 250-ért meg teljesen jó.
én meg veszem a sparban drágán :(

lüke 2011.03.08. 12:08:49

@panelburzsuj:
aki ponton hidat épít s katona, annak könnyü

lüke 2011.03.08. 12:10:17

@Hepci:
:)))
csak vér folyjon!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 12:12:25

@sárkányfő: hát, a züllésben és jövőfelélésben teljesen egyetértünk. Volt néhány párhónapos periódus, amikor nem ez folyt, 21 év alatt.
A demokráciát nem éreztem erősebbnek a pápai táncosnál, mint a Viktátornál.
Tudod mikor lesz demokrácia? Már írtam többször: ha egy ügyvéd bármikor megvesz tőlem féláron egy létező céggel szemben fennálló, jogos követelést. Akkor lesz jogállam is.
A többi csak vakítás a földmíveseknek, meg lehet rajta jókat karatézni a fidesznyikeknek a gyurcsótány-fanok ellen. Munka mellett és helyett.
Na, megyek is dolgozni...

panelburzsuj 2011.03.08. 12:12:29

@lüke:

Se cefrém, se mustom.

Havonta 2-3 kiló fogy.

Szerinted mennyi lesz az ára - mondjuk októberben?

lüke 2011.03.08. 12:14:20

@manyike:
sajátos és szomorú , ez a gazdaságpol. íve,
-eladták az ukránoknak, még aznap lelötték az ukránt,kinn
hétfön jönnek s csüt. -n mennek, addig vodka
pedig kell a vas, de a kínaiak olcsóbbak
- mérleggyár (MOM volt)világon a 8. volt 1998-ban, - ma kinai bérmunkát is végez!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 12:14:25

@CSENDES: mert Oszkóra utalt valaki, mint potenciális megváltóra.
Ha szabad kezem lenne, én is rendbe tenném az államháztartást három hónap alatt. Aztán felébrednék, miközben lelőnek, a kezem meg utóbb kiderül (sajtóközlemény) a biliben ázott.

lüke 2011.03.08. 12:17:33

@panelburzsuj:
www.sugaronline.com/

GUATEMALA: Bad weather cuts 2010/11 production to 2 million tonnes
8 Mar Asian sugar demand higher on lower stocks 8 Mar JAMAICA: US penalises sugar for quality infractions 8 Mar UGANDA: PM stepping in on sugar price hikes 8 Mar US: Consumer groups lobby FDA to not allow ‘corn sugar’ label

lüke 2011.03.08. 12:19:00

@panelburzsuj: www.sugaronline.com/home/website_contents/live_prices/
ez a mostani londoni,
s még azt se tudom megmondani ki kap rákot októberre

panelburzsuj 2011.03.08. 12:19:38

@sárkányfő:

(Talán felénk több a "ráérő" ember ... )

Laikus érdeklődő (törölt) 2011.03.08. 12:23:08

"Az új alkotmány körüli viták természetesen még visszahozhatják a korábbi paneleket,"
Sőt újakat is hozhatnak a KDNP nevű kolonccal a nyakban.

CSENDES 2011.03.08. 12:23:11

@manyike: Már régen nem feladtam, hogy OV mondatait megértsem. De valami ilyesmit jelent, A Széll terv az adósság cs9ökkentésre és a költségvetési egyensúlyra koncentrál, míg a Széchenyi terv mely jelentős úniós forrást oszthat fel, a gazdaság élénkítésére (fejlesztésre) hivatott.
Azt persze blcsen elhallgatva, hogy az úniós forrrások befagyasztására kerülhet a sor, ha ténylegesen fent nem tartható tartós költségvetés egyensúlyi pályát nem tudunk felmutatni. ezért van különbség az angol verzió és a magyar verzió között. az angolban ugyanis ezt a nem mellőzhető körülményt is megemlítik.

ssi 2011.03.08. 12:23:23

bevallom, néhányszor igen elcsesztem a család ebédjét, s
igen, igen szomorú lennék, ha ezt állandóan a szemre vetnék, vagy ezzel végleg beáraztak volna, s nem kapnék mindig újabb esélyt a fejlődésre

a világ állandóan változik, s nem épp mindig az előnyére,
a közgazdasági elméletek jönnek-mennek, keletkeznek-kihunynak,
a politikai pártok statikusak, főleg múltjuk van, vagy pont az alkalmazkodást, dinamizmust, megújulást várjuk tőlük?
s ha amúgy sincs már kimondottan jobb/bal specifikáció, milyen-mekkora irány/tartalmi változásokra vagyunk nyitottak,
bár a kettős beszéd csak korrekt magyarázatokkal bocsánatos bűn, szertem

pá!!!!!!!

CSENDES 2011.03.08. 12:27:05

www.168ora.hu/itthon/kinos-ujabb-fideszes-bukott-le-havi-175-ezres-teritessel-71557.html

Ez violt már? Papcsákra rájár a rúd.

vajon a volt elszámoltatási kormánybiztos nem vette észre a nagy elszámoltatásban, hogy honnan származik a jövedelme?

panelburzsuj 2011.03.08. 12:27:17

@lüke:

Kihagyod a politikát.

Mesterházy helyében már rég olcsó cukrot osztanék a Moszkván, a Blahán, a Sugar-nál (marketing!), meg a szokásos aláírásgyűjtő helyeken. Lábosvásár, krumplivásár már úgyis volt, bejáratódtak a reflexek. :)

lüke 2011.03.08. 12:27:17

hablaty spindoktor is ebédel, jó étvágyat

lüke 2011.03.08. 12:28:43

@panelburzsuj:
támogatnám, az adómból nem vesznek el neki

tölgyes 2011.03.08. 12:49:59

Kedves Török Gábor!

Ebben maradéktalanul egyetértek Önnel. A választást és a fidesz népszerűsűgét a valós vagy valósnak gondolt teljesítmény fogja eldönteni 2014-ben.. bár épp azért mert a valós és valósnak gondolt telejesítmény jelentősen eltérhet egymástól, még ebben sem lesz egyértelmű a kép.

Jól mutatja ezt a kormányváltás körüli helyzet. A valós hiány úgy 6-7% között volt a reklámozott hiány pedig 3,8%. Én azt gondolom, hogy a kettő közötti valós különbség kommunikálását nem sikerült megoldania az új kormánynak, mert ha a valós hiányról beszélt, az ártott a gazdaságnak, és az országnak (lásd Kósa)ha meg elfogdta a nem valós hiányt az árott a szavahihetőségnek és gyengítette lépéseinek erejét és indokoltságát a közvélemény előtt.. Így szinte nem lehetett jót lépni. Szerencséje volt a kormánynak, hogy voltak olyan ügyek, amelyikben erőt és határozottságot mutathatott így nem csak a demokrácia körüli huzavona, hanem ez is szerepet játszott ereje megőrzésében. A gazdaság azonban ezután sem fog fellendülni a kívánt és remélt mértékben. A világgazdaság a térségünkben nem fog beindulni. Félek, hogy ez a mi életünkben már lényegében csak így is marad. Szerintem Európa elveszítette a gazdasági világversenyt.

panelburzsuj 2011.03.08. 12:59:54

@tölgyes:

És az aztán már mindegy, hogy Edinburghban vagy Debrecenben teper-e valakit padlóra a vereség - így is, úgy is vesztettünk ...

A skótok az oka. Debrecenből nézve nyilvánvaló.

Megint elárultak bennünket.

tölgyes 2011.03.08. 13:04:41

@panelburzsuj: Már Ön is olvasási-szövegértési nehézséggel küzd mind Zsüli?

hoplita 2011.03.08. 13:09:49

@bigapples:
Igen, tudom, ahogy shifi bizonyos dolgait is elismerem....ami taszosként produkált.
Csak hogy az ilyenekkel annullálják az összes előtte szerzett piros pontot.
Az egyenleg meg már így elég csúfos.

panelburzsuj 2011.03.08. 13:12:49

@tölgyes:

Biztos attól vannak olvasási zavaraim, hogy tavaly még olyan szövegeket láttam, amelyek szerint világgazdaság ide vagy oda, mi itt belső erőből akkor is növekedésnek indulunk.

tölgyes 2011.03.08. 13:18:13

@panelburzsuj: Ilyeneket valószínűleg nem olvasott. Legfeljebb olyanokat, hogy nem Kósa rendítette meg a gazdaságot.. mert amikor Kósa kinyitotta a száját, akkor már az arány ára két nap alatt 15%-kal nőtt.

Egyébként most is sok mindent lehetne tenni világgazdaság ide, vagy oda, de attól tartok, hogy arra se Európa se Magyarország nem lesz hajlandó.

lüke 2011.03.08. 13:20:28

@panelburzsuj: @tölgyes:
ezt a Faluvégi mondta `71-ben a dollárválságnál, meg elötte 68-ban Brezsnyev Husaknak,

panelburzsuj 2011.03.08. 13:26:01

@lüke:

Adekvát válasz, nem? :)

radala 2011.03.08. 13:26:29

@CSENDES: szuper, köszönöm, ez érdekelt. Szomorú. Mondtam én, hogy nem érdemes idejárnom.-)
@manyike:Persze, hogy oké ez.
Most pl. én is megokosodtam Csaba László által. Jobb lett nekem? Nem szerintem inkább rosszabb, homokban a fejjel mindig jobb:-)
Más szempontból meg nem okosodtam meg, mert mindig is sejtettem, hogy az van amit CSL mond, de nagyon nem szeretnék róla tudomást venni, mert rossz a tudat, hogy az alternatívának hitt valami nem is az. Mi a jó abban, ha tudom, hogy rossz nekem? Más szempontból meg egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyen ostobák lennének, persze CsL pont a megfelelő arra, hogy elhiggyem neki, amit mond.
Akárhogy is akkor most azt kell érdeklődéssel figyelnem, hogy mire lehet jutni rögtönzéssel/kommunikációval.
Hihetetlen nehéz elhinni, hogy az 1. Orbán kormány minden erénye eltűnt és minden hibája megmaradt. Azt gondolnám ennek ellent kell mondania mindennek. Az ember okosodik az idövel, legalábbis egy bizonyos korig ennek így kellene lennie és ezek bőven még ezen a koron belül kéne, hogy legyenek.
Azt is hittem, hogy a megfelelő káderkiválasztás garancia a minőségre. Nem tűnt úgy, hogy bárki olyan eltűnt volna az OV1.0-ból, aki hiányozhatna...
Szóval azt gondolom, hogy minden jel arra utal, hogy vannak komoly bajok, de nehéz megérteni, hogy hogyan alakulhat ki ez egy látszólag jobb csapattal, mint a korábbi...

tölgyes 2011.03.08. 13:29:21

@lüke: Kedves lüke!Bár az lenne a helyzet mint akkor. Sajnos a baj annál súlyosabb, hogy élcelődni lehetne. Európa nem akar dolgozni, népessége fogy. Vettem egy autót, rendes nyugati márkát, amit mohamedán vendégmunkások csinálnak. A gyárbán német már csak üzemveztői munkát vállal:(. Ha nem volnának az egyébként nem kedvelt bevándorlók, akkor nem volna aki elhordja a szemetet, tisztán tartja az utcát...:(

kubatov_kommunista 2011.03.08. 13:37:06

érdekes világlátása van a posztolónak.

először is Magyarország az EU soros elnöke és csönd van. A médiatörvény óta csönd van - ég fél É-Afrika, történések azért vannak mégis csönd van. Ugyan miért? Tán bizony mégsem úgy működnek a dolgok ahogy itthon hirdették.

Másodsorban ma is megy a hatalmi harc csak más szinten. Helyenként meg már a Fideszesek egymás csinálják ki.

Diktatúrát (hűbéri uralmi rendszert) továbbra is építenek a fiúk abban nincs hiány. Félreértés túlélem, csak nem mindegy mennyibe fog kerülni ennek a sok szerencsétlennek a bohóckodása (igen nyugdíj államosítás, igen az egykulcsos adóval játszadózás, stb. és még jöhet agyrém a devizahitelesekre és más egyebekre)

Most azért van kuss, mert OVI kotlik az alkotmányán.
OVI-nak szüksége van az ellenzékre a legitimáció miatt, de úgy át fogja vágni őket mint korábban mindenkit. Ez van a vérében. Nem, nem politikus... ez a fajta.

Squid 2011.03.08. 13:37:52

@török gábor:

A cikk fölösleges és értelmetlen, nagyon egyszerű okok miatt:

- A médiatörvényen való lovaglás megszűnt, mert beleegyeztek a megváltoztatásába.

- A MNYP vagyont államosították.

és ami a legfontosabb!!!

Az emberek nagy része most szembesült azzal, hogy mit jelent számára a 2011-es SZJA változás!!! A médiatörvényen rugózás sokkal nehezebben megy amikor tömegek realizálnak fizetéscsökenést.

Mivel a túlnyomó rész rosszul járt, ezért a gazdaságra tevődött át a hangsúlyn amihez a Februári Gazd Csomag határidő is hozzájárult. Mostanra ért be az is, hogy 1 éve ígérgetik a gazdasági stratégia kihirdetését, a minősítők is eddig adtak haladékot stb stb..

Egyszerűen annyi történt, hogy kifogytak azokból a témákból amivel elterelték a Matolcsy-féle tökölésről az időt. Most jön majd az alkotmányozás, csak ezt már nehéz lesz arra használni, hogy eltereljék a figyelmet. Minden drágult, sokaknak a fizuja csökkent, és közben volt a Lézer S8 botrány ami azért szálka az átlagember szemében például.

Most pedig majd valahogy meg kell majd magyarázni a februári 80% hiány adatot ami messze felül van a várton, valamint a Széll Kálmán terv Angol és Magyar változata közti markáns különbséget. (ez utóbbi egyébként megint az internet mint médium instant felelősségre vonó képességének fel nem fogását jelzi a Fidesz részéről, ami valljuk meg kínos "A Facebookon nyertük meg a választást" állítás után)

Egyszerűen annyi történt, hogy a gazdaságpolitikai impotencia üstje rotyogni kezdett és lassan kifut. Érezhetően, mérhetően és húsba vágóan az átlag számára amihez képest a médiatörvény és az alkotmány lila (bocs narancs) ködbe vesző megfoghatatlan valami.

Én a helyedben a Magyar/Angol Széll Kálmán terv problémát feszegetném és a "Magyarország" vs "Magyar Köztársaság" átnevezési PR katasztrófát amifelé a Fidesz halad.

tölgyes 2011.03.08. 13:42:56

@kubatov_kommunista: Van egy másik olvasat is a dolgoknak.. Csönd var, mert Hellerék elveszítették a média-csatát.. már csak az utóharcok folydogálnak cseperegnek.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.03.08. 13:46:31

azért én a médiatörvénnyel kapcsolatos facepalmot sem temetném. Most jön 15.-e. Többen leszünk mint gondolnátok!

rockjano_ 2011.03.08. 13:46:47

Csak egy gyors körkérdés

ismer-e valaki itt olyat akinek a gazdasági helyzete sokat, vagy legalább érezhetően javult volna ez elmúlt egy évben???

Mert akit én ismerek (politikai szimpátiát nem számítva) annak kivétel nélkül mind romlott, legyen az magánszemély vagy vállalkozás.
Magamat is beleértve persze.

Jó pár svájci frank hitelest ismerek, nem csak magánszemélyt hanem vállakozást is. Van olyan cég ismerősöm ahol az alapanyagárak emelkedése akarja bedönteni a céget van ahol a hitelkamatok.

Mindenkinek egyre rosszabb és mindenki panaszkodik, és mindenki túlélni próbál magát minél kisebbre összehúzva magát.

Van aki még hisz a fideszben de a legtöbbjük már most nagyon csalódott, kérdés persze mi az alternatíva?????

Felmosórongy (törölt) 2011.03.08. 13:50:19

A magyar nép halált és pusztulást hozó vészkorszakai az elmúlt 100 évben:

1. világháború
Trianon
2. világháború
Szálasi népirtása
Rákosi rendszer + 1956
Orbánrezsim 2010-től.

NEM, NEM SOHA TÖBBÉ, LEGYEN VÉGE!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.08. 13:51:47

a Nemzet Gyűlés helyett...
Koronázási Tanács ülése
/Az írás a Győri Tükör hetilap internetes napilapjában jelent meg/

Ismeretlen szerző forgatókönyve társadalmi viszonyaink ismeretében.

Mottó: Ki bizonyítja, hogy Őszödje csak a baloldalnak van..?

(Színhely: a Fidesz-székház egyik tárgyaló terme).

Navracsics: Gyerekek! Ma mindössze egy napirendi pontunk lesz, a királyság visszaállítása. Viktor késni fog, azt hiszem, még a fogorvosánál van, de addig próbáljunk kialakítani egységes álláspontot! Javaslom, amíg Viktor nem érkezik meg, addig kötetlen legyen a beszélgetés!

Kövér: Azt hiszem, azt már eldöntöttük, hogy államformánkat királyságra változtatjuk, a király személye sem kétséges, akit meg kell koronáznunk, de ki legyen az alkirály? Én például nagyon szívesen elvállalnám a címet, persze csak akkor, ha a tiszteletdíjam adómentes lesz.

Pintér: Álljon meg a menet! Ezt a címet Viktor nekem ígérte, de szerintem előbb az uralkodó személyét véglegesítsük, és majd ő nevezze ki az alkirályt! Szerintem nagyon bizarr lenne, ha egy volt MSZMP-pártfunkcionáriust választanánk alkirálynak.

Mikola (az ablaknál áll): Fiúk! Most lépett be Viktor a kapun, másodperceken belül itt lesz.

(Nyílik az ajtó, belép Orbán Viktor, leül az asztalfőn.)

Orbán: Elnézést a késésért, akkor megnyitom az értekezletet. Ha jól emlékszem, a napirend a királyság visszaállítása, a király és helyettesének, továbbá az egyéb tisztségviselőknek a kinevezése.

(Helyeslő hangok: - Igen, igen! Ez a napirend.)

Orbán: Nos, minden szerénység nélkül állítom, hogy én vagyok a királyi feladatra a legalkalmasabb személy. Mivel demokráciában élünk, megkérdezlek benneteket, rajtam kívül még kit javasoltok királynak? Persze, ha nincs más jelölt, akkor kijelölöm az alkirály személyét és utána megbeszéljük a koronázási ceremónia lebonyolítását! Egyszóval, hogy időt takarítsunk meg, Pintér lesz az alkirály. Felsorolom, kik lesznek az udvaroncok: Navracsics, Matolcsi, Semjén, Budai, Rogán, Pokorni, Kósa és Lázár. Ha egyetértetek, főkomornyik Varga Mihály lesz.

Kövér: Ha már alkirály nem lehetek, lehessek nádor, vagy udvari kamarás, esetleg főpohárnok!

Orbán: Azt hiszem, ez elfogadható. Nádor ugyan nem lehetsz, mert ezt a szerepet az alkirály tölti be, de majd később visszatérünk erre, most beszéljük meg a beiktatásom részleteit, és a koronázási jelvények használatát! Gyerekek! A koronát már felpróbáltam, kicsit szorít! Nem az én fejemre szabták, ezért utólagos engedelmetekkel megrendeltem egy számmal nagyobbat. Ez alapjában véve megegyezik majd az eredeti szentkoronával, de a drágakövek, gyémántok, rubintok valamivel nagyobbak lesznek, olyanok, amelyek illenek hozzám, kifejezik értékeimet. Már elkészültek a koronát díszítő képek is.
Ezek életem legfontosabb pillanatait örökítik meg. Az egyik a világrajövetelemet mutatja be, egy másik a 2007-es kordonbontást és lesz olyan, ami gólszerzés közben ábrázol. Egyszóval igényes ötvösmunkák díszítik majd a koronámat.

Lázár: Mikorra készül el az új korona?

Orbán: Mára ígérték, bármelyik pillanatban megérkezhet. Megkérdezem, hozzájárultok-e ahhoz, hogy a szentkoronámat otthon tartsam? Ha mint uralkodó a lakásomon külföldi vendéget fogadok, illik a fejemen koronával köszönteni.

Kövér: Nem értem! Nem a budai várba fogsz költözni?

Orbán: Oda, de erről csak ma nyújtja be Navracsics a törvényjavaslatot. De igazad van, a koronámat nem a lakásomon akarom tartani, hanem a királyi lakosztályomon. Azt viszont fontosnak tartom, hogy lakosztályomat az egyszerű polgárokhoz hasonlóan kedvezményes áron megvásárolhassam, és azzal szabadon rendelkezhessek.

(Helyeslő hangok: - Ez természetes. Igen, ez jogos!)

Orbán: Akkor térjünk rá a beiktatásomra! Schmitt Pali lesz a ceremónia mester, egyszóval hopmester. A bevezetőjében ki kell hangsúlyoznia, hogy amikor királysággá alakulunk, a nép akaratát teljesítjük. Fülkeforradalmunk eredményeként elhárul minden akadály a fejlődésünk elől. A köztársaság elnöke említse meg, hogy királlyá választásomat a frakció és a kormány minden tagja egyhangúan támogatta. Beszédének nagyobb része méltatásom lesz. Palit már tájékoztattam, hogy beszédében ki kell emelnie azt, hogy a legnagyobb magyar királyok, Szent István, Mátyás nyomdokaiba lépek. Az Alkotmányban szerepeljen, hogy halálom után előbb boldoggá, azután szentté leszek avatva.

Hende: Úgy tudom, a szentté avatáshoz szükség van egy csodatételre is.

Orbán: Na, ne butáskodj Csabikám! Az neked nem elég csoda, hogy a te felkészültségeddel miniszterré neveztelek ki? A többiekről ne is beszéljek! Szeretném, ha senki nem akadékoskodna, és a beiktatásom után ne tegezzetek! Ez államérdek! Nos, gyerekek ennyi volt a mai napra. Köszönöm az értékes hozzászólásokat és az egyhangú egyetértéseteket. Hajrá Orbanisztán, hajrá alattvalók!

ssi 2011.03.08. 13:53:22

@radala:
hiszem, hogy jelenségek, tanulságok, összefüggések ... nem témaspecifikusak ... s minden új ismeret csak haszon ... csak máshol is tudni kell alkalmazni, vagy csak feltételezve is érdekes :-))

@CSENDES: "miért nem megszorítás?" - nagy álmok, szép szavak ..

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.08. 13:54:25

Hogy mik vannak?! ....

Amikor a Jó Isten megalkotta a Földet, hogy az emberek azon éljenek, úgy döntött, hogy minden népnek ajándékoz KÉT erényt. Így az amerikaiakat

rendszeretővé és törvénytisztelővé, a németeket kitartóvá és tanulékonnyá, a japánokat munkabíróvá és türelmessé tette. A magyarokhoz érve arra kérte Gábriel arkangyalt, hogy a következőket jegyezze fel:

"Ezek legyenek okosak, becsületesek és a Fideszre szavazzanak."

Amikor a világ teremtése befejeződött, az arkangyal felhívta az Úr figyelmét: "Jó Atyám, a Föld összes népének két erényt ajándékoztál, de a magyaroknak három van; ez azt jelenti, hogy ők jelentősebbek lesznek a Föld összes többi népénél. Ez lenne a Te akaratod?"

"Igazad van-mondá az Úr- nem lenne igazságos. De mivel az ajándékot már nem lehet visszavenni, meg kell oldani ezt a helyzetet. Mostantól- így folytatá az Úr-, a magyarok mint nép megőrzik a három erényt, de azért, hogy ne nőjenek más népek fölé, egyikük sem birtokolhat egyszerre kettőnél több erényt".
Ennél az egyszerű oknál fogva, azóta:

* a magyar, aki a Fideszre szavaz és becsületes, nem lehet okos is,
* aki okos és a Fideszre szavaz, nem lehet becsületes is,
* de leginkább is aki okos és becsületes, az soha nem szavazhat a Fideszre.

Merras · http://miyazakijun.hu 2011.03.08. 13:58:58

"tarthatatlan és túlzó a diktatúra építésének vádja"

Ha már egy politikai elemző sem képes ezt a szándékot felismerni, vagy nyilvánosan elismerni, akkor tényleg gond van az országgal.

igényes 2011.03.08. 14:00:21

@sárkányfő: Nekem meg kellene egy nem korrupt, szakmailag felkészült teljes kormány!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.08. 14:14:43

Orbán takarodj...(én már a jó kis véres polgárháborút várom, ELSZÁMOLTATÁSSAL!!!
mert ezt a rohadt Nemzeti szar bandát csak megdönteni lehet, demokratikus úton leváltani nem lehet!

radala 2011.03.08. 14:14:58

@manyike: Ezt én is hiszem.
Például ha OV2 rossz, akkor az itt megtanult tanulságot használhatom másutt is. Mondjuk nem fogom azt hinni, hogy a személyek múltja garancia bármire, nem fogom azt hinni (eddig sem hittem), hogy van az a pont, ahonnan csak fölfele van út, nem fogom azt hinni, hogy az emberek bölcsebbek lesznek a korral:-)
Egy nagy baj van ezek mind olyan negatív tanulságok, amiket egyrészt már eddig is megtanulhattam volna, másrészt tökéletesen lehetetlenné teszik a politikai választást. Ha ezek hülyék, akkor mindenki hülye az tuti. Mo-n nem született még jobb a Fidesznél és sajnos soha nem is fog. Ha ez így van, ahogy CsL is mondja, akkor innen nincs kiút. Mondjuk valószínűleg nincs is kiút...
De mivel ez annyira negatív, amit írok ezért inkább nem is kell vele foglalkozni...

pannonfunk 2011.03.08. 14:15:24

@rockjano_: Pl. nekünk most 2 gyerekkel sokkal jobb.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.03.08. 14:15:37

a képen mint mikor Rákosit mutatták a Húsfeldolgozóban:))))))
---el is zavarták!

Balbágy 2011.03.08. 14:16:59

@aszekelyek: Milyet? Pirost , kéket, sárgát? Mindenki tudja, hogy nincs pénz és még a tőkét is ráakasztották visszafizetni erre a kormányra. A nincsből kéne fizetni , osztogatni vagy még jobban eladósítani az országot. Van valami értelmes javaslat az ellenzékben? Jobban csinálásra? Az érdekelne. A tenyerek dörzsölése előre, hogy majd jól megbuknak, az már nagyon unalmas . Azt évek óta nyomjátok. "Hihi, úgysincs mozgástér, meg fogtok bukni" HA csináltak mozgásteret az a baj, ha nem az a baj...

Mit nyomunk évek óta? Évekig kormányon voltunk, elfelejtetted? (Ha elfelejtetted, nem is lehetett olyan rémes).
Szóval kormányon dörzsölgettük a puha, bankár tenyereinket arra apellálva, hogy mikor bukik végre az - akkori - ellenzék, azaz a Fidesz? Ezt nyomjuk évek óta. Most parasztvakítasz, vagy vak vagy, parasztkám?

radala 2011.03.08. 14:18:09

@radala: Egyetlen dolog van, ami jóságban hasonlíthat a Fideszhez az LMP, de ott meg én azt látom, hogy az LMP egy jó dolog tehetségtelen emberekkel, persze lehet, hogy ez lenne igazán hasznos a világnak, de a tehetségtelenek meg el sem jutnak odáig, hogy megmutathassák, hogy egyébiránt van tehetségük...

lüke 2011.03.08. 14:26:56

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe:
hüha
kezdem azt hinni hogy más alternativa a nagyvilágban nem is létezett: csak Sztálin, Rákosi és zenekara
mindenki ennnek leképezése,
érdekes világban élhetsz

lüke 2011.03.08. 14:28:49

@rockjano_:
-aki svájci frank hitelt vett fel MO magára vessen
-aki Ausztriában, az boldog, mert fix a kamat
s most dönts el az igazságot

porfelhő 2011.03.08. 14:30:51

Orbán Viktor miniszterelnök a 2010-es választási programját a munka, otthon, család, egészség és rend köré épitette, igaz konkrétumokat nem tartalmazott az sem.
Az őszi választások után ráállt a pályára a kormány. A jogszabályok "nemzeti vágtában" történő megalkotásával, magát bebetonozó politikájával. Az AB. hatáskörének megnyirbálása, a magánnyugdij-pénztárak téeszesitése, a Lázár féle különadó, az egykucsos adó. Ezeket az intézkedéseket a kétharmag birtokában nem volt "nehéz" meghozni. Nem lett volna nehéz akkor sem, ha az ellenzéki pártok nem "bénult, ájult" állapotban vannak.:)

Az elmult félév legsúlyosabb botrányává dagadt médiatörvény ügye utolsó csepp volt a pohárban, -az IMF. hazazavarása és a külföldi tulajdonu magyarországi vállaltokat érintő adók miatt már amugy is feszült hangulatot keltő intézkedés, - ami a nemzetközi hangulatot illeti. Ez a csata azért még nincs megnyerve, úgy gondolom.
Orbán V. hatalma az új alkotmányban fog kicsúcsosodni."

Na.Igen. a helyzet érdekes, a csata "a másik csata" most kezdődik el a csodaváró gazdaságpolitikai reformcsomag, avagy a Széll K. terv elinditásával. Reformok konkrétumok nélkül, megszoritás.
Szépen, folyamatosan adagolja a kormány az elvonásokat, megszoritásokat.
Ami konkrétum, és érzehető már most is, az eddigi lépések hozadéka, a különadók hatása a fejekre hullik vissza áremelkedés formájában. ez az egy ami biztos.
Orbán Viktor, a többségi kormány nem utópiát, valóságot épit.
Mi lesz az igazi valóság?!

rockjano_ 2011.03.08. 14:31:38

@lüke: nem tudom. Amikor felvette a svájci frank hitelt az nagyon jó volt...és még most is jobb mint a forint.

CSak a hitel ára ment fel kb. 40%-al.

Egy cégnek meg növekednie kell különben lemarad. Konkurencia megeszi.

porfelhő 2011.03.08. 14:33:53

Jó a poszton a fotó, mint mindig!
Azért azt megjegyzem, jól áll a kormányfőnek a fehér köpeny, éppúgy mint a "trendi" öltöny.
:)))))))

lüke 2011.03.08. 14:39:25

@tölgyes:
én is egy népautót, Braziliában készült Herr Klima osztrák csattogó müfogsorú szoci igazgatása alatt
megj: szegény paki ,bangladeshi vendégmunkások nem is tudnak hazamenni most a forrongó északi Afrikából
(mert nemcsak Londonban! , hanem világszerte a túlnépesedettekkel- Pakisztán, India, Banladesh- dolgoztatnak, ide még nem jöttek, mert nincs munka)

lüke 2011.03.08. 14:40:42

@rockjano_:
akkor tudod:
a magyar bank keres rajtuk
az osztrák bank meg megelégszik a kisebb haszonnal

a-kis-herceg 2011.03.08. 14:41:57

@rockjano_: nekem jelentősen javulóban van. de nem vagyok mérvadó, mert hál'isten magam tudom befolyásolni előre +-félévre... azaz ha van kedvem csinálni jól megy, ha nincs akkor nem (+az egész cégem emberekkel együtt)...

is 2011.03.08. 14:45:44

megint sikerult a Peto Ivan-i komment szellemeben megfogni a hylzetet (bocs, mar en is unom). igen, a partok mar massal foglalkoznak. esetleg az okokrol egy kutato, egyetemi oktato nem akar szot ejteni? ez: "A fókusz változása nem csupán azért következett be, mert az ellenzék belátta: tarthatatlan és túlzó a diktatúra építésének vádja. Sokkal inkább az a felismerés vezetheti az ellenzék szinte mindhárom pártját, hogy a Fidesz gyengítésének – és így a saját 2014-es választási esélyeik javításának – a legcélravezetőbb útja a kormány materiális legitimációjának kikezdése és közpolitikai teljesítményének megkérdőjelezése." elegge gyenge. azert viselkednek maskent, mert azt gondoljak, hogy maskent erdemes viselkedni.

rendes erveles valami materialis okra epit, es nem voluntarisztikus vilagmodellben jarkal korbe-korbe. egy ilyen magyarazt lehet az pl., hogy januar vegen, februar elejen megkapta mindenki az elso 2011-es fizeteset. mig tavaly csak az ertelmiseg szamara felfoghato problemak jelentkeztek (es egy rendes ertelmiseg nem si tevesztette szem elol, hogy pl. a KE meg mindig Schnmitt Pal, az ASZ elnok pedig meg mindig Domokos Laszlo), addig identol olyan temak nyiltak, amik korabban nem alltak rendelkezesre, es mas valasztoi csoportoknak relevansabbak. a tavalyi csata az ertelmisegi szinten mar lezajlott, az eredmenyrol lehetne par szot ejteni (ezt sem talalni ebben a posztban). tenyleg uj csata nyilt, mas valasztoi csoportoknak, mas alapokrol, mas indokok miatt. de hogy ez az indok az lenne, hogy 'a partok ugy gondoljak', hat ez -ismetlem magam- eleg gyenge.

a-kis-herceg 2011.03.08. 14:47:46

@igényes: tejes kormány? husos nem jó?
@Balbágy: :)
és a nikneved mit takar?
@radala: elempé=pótfides

@porfelhő: 1 nagy csatát vesztett... államadósság elleni háború első csatáját

pilis 2011.03.08. 14:48:16

Az csak vágy álom, hogy a demokrácia kérdése el fog tűnni az emberek érdeklődési köréből.
Minden gazdasági döntés mögött, ott látni a demokráciáról alkotott véleményt.

a-kis-herceg 2011.03.08. 14:49:06

@is: majd egyszer ömlesztve kapunk egy csomó ékezetet? és pontot? amit majd felrakhatunk az ikre?

a-kis-herceg 2011.03.08. 14:50:14

@pilis: na megmondom a tutit az időközi választásokról....

NEM A GYŐZELEM, HANEM A RÉSZVÉTEL A FONTOS... (19-29%)

lüke 2011.03.08. 14:50:44

@is:
igaz nem vagyok ertelmisegi, s ezt nem tudom elolvasni
s nem ertem az inkonzekvenciat, hogy hol ván s hol nincs ekezet

a-kis-herceg 2011.03.08. 14:55:33

@is: kovetelem: egyenlo jogai legyenek a vesszos és vesszotlen allampolgaroknak!

legyen lehetoseg az ek es rovasirasokra is a kozbeszedben!

le a vesszokkel!!! vesszenek a vesszok! az irasjeleket is égessuk el ! hupsz -

mréveiller 2011.03.08. 14:56:10

Kétsége ne legyen senkinek az LMP is eljátszaná az szdsz szerepét ha lehetősége lesz rá. Tagadni fogják majd összeállnak az mszpvel.

bigapples 2011.03.08. 14:57:13

@rockjano_: igen,nagyon sokan jobb helyzetbe kerültek, mint 2009-ben voltak, persze ez nem feltétlenül a Fidesz ténykedésének az eredménye.

Csak, hogy világos legyen: portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_oia002.html

Mi magyarok szeretünk nyavalyogni, de 2009 elejéhez képest sokat jött kifele a válságból a magyar ipar.

"A KSH által közölt előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 januárjában 13,6 százlékkal, munkanaphatástól megtisztítva 10,9 százalékkal nőtt"

lüke 2011.03.08. 14:58:46

@MM87:
nem is lesz az baj !
össze is házasodhatnának,ahogy a Schiffer familia tette

lüke 2011.03.08. 14:59:50

@bigapples:
csatlakozom, s fenntartom:
aki sir attól el kell venni
aki dicsekszik,annak adni kell!

a-kis-herceg 2011.03.08. 15:01:33

@porfelhő: a képen látod a mini szterelnök megett a "klímagépet" és a csempét? többet soha nem veszek pápai terméket. szerinted az mit fuj be? csak tiszta német szemetet fogok...

a husüzemet ahhoz kepest, hogy 100szor konszolidálták és egyetlen pápai munkaadó, ahhoz képest jol le amortizálták a rákosi, bocs a vitya elvtársai...

porfelhő 2011.03.08. 15:02:46

"Jelentem már itt tartunk"!:)
Széll K. terv, megszoritás, reformprogram melynek kommunikációjába Orván V. "stratégiai szinten száll be és szombólikus rendszerü nyilatkozatokat tesz". Gondolom, ezért bizta a terv ismertetését a két "jobbkezére."
Nem is jól irtam:) mert ez "átalakitó csomag". mely azokat a társadalmi rétegeket érinti, súlytja legérzékenyebben, amelyek már igy is kiszolgáltattak, szegények, betegek, nyugdijasok, munkanélküliek.
Elvonások egészségügyből, oktatásból, önkormányzatoktól, hogy "csak" néhányat emlitsek.

lüke 2011.03.08. 15:04:55

a pápa husüzem egyetlen volt az átkosban, amely Amerikába -( szigorú FDA szabályok
en.wikipedia.org/wiki/Food_and_Drug_Administration )
exportált

rockjano_ 2011.03.08. 15:08:45

@bigapples:
Ne felejtsd el hogy ezeket az adatokat a külföldi cégek húzzák.
Én a kis vállakozói szektorról beszélek. Ott most nagyon nagy szar van, legalábbis amit én látok.

Ma egyértelműen rosszabb a szitu mint egy éve. Pedig már kifele kéne jönni a válságból...ennek nyomai sincsenek.

Egyre szarabb minden....

porfelhő 2011.03.08. 15:10:12

@a-kis-herceg:
Na. igen. ..egy csatát vesztet, pedig még csak most kezdődik.

Látom a klímát, elég fekete, port, meg "bacilust" egy keveset fúj be. szerintem.
Vegyél gyulai terméket. :)

Squid 2011.03.08. 15:11:49

@bigapples: "@rockjano_: igen,nagyon sokan jobb helyzetbe kerültek, mint 2009-ben voltak, persze ez nem feltétlenül a Fidesz ténykedésének az eredménye.

Csak, hogy világos legyen: portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_oia002.html

Mi magyarok szeretünk nyavalyogni, de 2009 elejéhez képest sokat jött kifele a válságból a magyar ipar.

"A KSH által közölt előzetes adatok alapján az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 januárjában 13,6 százlékkal, munkanaphatástól "

Írd oda többit is ne csak az elejét! Ennek oka a Német gazdaság (& Szegény Merkel Asszony) kvázi szárnyalásából begyűrűző Magyar export Németországba.

hoplita 2011.03.08. 15:12:22

Figyelem, figyelem....!!!

A fityiszes zombikat várom, meg kéne eztet itten nagyarázolni....
Tudom.....deagyurcsányellopott soksok pízt....:)))

vastagbor.blog.hu/2011/03/08/villaminterju_kepviselovel#more2720848

Amúgy eszem-faszom megáll.....

És itt a frissítés....

kepviselofunky.blog.hu/2011/03/08/alneven_mutatkozott_be_egy_cigizo_kepviselo

Ceterum censeo.....Magas fa, rövid kötél...!!!!!

rockjano_ 2011.03.08. 15:16:32

@Squid: A német export pedig a kínai import (luxusautók) miatt szárnyal ez jó a magyar multiknak (egy kicsit) ez jó a gazdaságnak számokban

A kisvállakozói réteget ez gyakorlatilag NEM ÉRINTI.

Az adócsökkentés hatása marginális, munkahelyet senki nem tud teremteni inkább csökkenteni szokták.

Nincs megrendelés senki nem akar semmit költeni semmire.

Mindenki túlélésre játszik, mindenki hibernálódik.

bigapples 2011.03.08. 15:20:37

@Squid: @rockjano_:

"Ennek oka a Német gazdaság (& Szegény Merkel Asszony) kvázi szárnyalásából begyűrűző Magyar export Németországba."

igen, az egyik fő ok ez, de nem kizárólagosan. Az adatokat a külföldi multik húzzák, de a magyar kkv szektor felé is szétterül ez a jótékony hatás. Persze nem azokra, akik állami megrendelésből élnek és gémkapcsot adnak el az államnak.

a-kis-herceg 2011.03.08. 15:20:56

@hoplita: szerintem csak mexokta, hogy igazat nem lehet... mer GYF elqrta...

cigit szívott?

rockjano_ 2011.03.08. 15:24:16

@bigapples: Szerintem nem terül szét... túrót...

Akit én ismerek (jónéhányan vannak) azok csak panaszkodnak. És nem ok nélkül. Többeknek a hitelkamatok jelentenek nagyon nagy valós gondot, a legtöbben azt érzik mint én nincsenek megrendelések.

És igen az állami megrendelések is piszokul hiányoznak és ezek nem csak gémkapcsok voltak és egyáltalán nem volt minden korrupt.
(egyébként visszaadni ma is kell csak ma a fideszes önkormányzati képviselőnek, többről hallottam már és ki sem fognak derülni mert nem hagyják)

bóra77 2011.03.08. 15:24:24

egyébként ha jól látom OV köpenyén a Pápai Hús felirat díszeleg, tehát TG, ha finoman is, de utalt a pápai történésekre.

porfelhő 2011.03.08. 15:26:02

Orbán-csomag. angol változat.
Az eddigi, sokféle szociális juttatást egyetlen egy váltja fel, amelynek maximális összege alacsonyabb lesz a mostani minimálbérnél.
Gyökeresen átalakulhat az önkormányzati rendszer, és a 15 évre leszállított tankötelezettséggel a külföldnek nem dicsekszünk – derül ki a Széll Kálmán Terv angol változatából.
Az érintettek helyett most az angolul beszélőkkel osztotta meg programja néhány elemét a kormány, amely szinte dicséri elődjét.

www.fn.hu/makro/20110308/szivarog_orban_csomag/

Nem dicsekszünk a külföld felé, hogy Mo-on mit mondanak a népnek, hogy parasztvakitással egybekötött megszoritásokat tartalmaz a csomag.

a-kis-herceg 2011.03.08. 15:28:15

@bóra77: a kép egyértelműen pár napja ott készült...

a vezér (választás előtt) megnyugtatja szorgos népét hogy századszor is megmenti a munkahelyeket...

most kérdezd meg utána...
xar helyzetbe van az ország mert a pápai hentes (GYF) elqrta

hoplita 2011.03.08. 15:32:53

@a-kis-herceg:
Valószínűleg cigit.....egy ilyen zombimameluknak az is erős.
Képzeld ha valami tudatmódosítót fogyasztana.....
Hiszen így is olyan hülye szegény, mint a seggem....igaz, annál szemetebb.

a-kis-herceg 2011.03.08. 15:36:56

@bóra77: a kép egyértelműen pár napja ott készült...

a vezér (választás előtt) megnyugtatja szorgos népét hogy századszor is megmenti a munkahelyeket...

most kérdezd meg utána...
xar helyzetbe van az ország mert a pápai hentes (GYF) elqrta

Squid 2011.03.08. 15:38:56

@rockjano_: "A német export pedig a kínai import (luxusautók) miatt szárnyal ez jó a magyar multiknak (egy kicsit) ez jó a gazdaságnak számokban

A kisvállakozói réteget ez gyakorlatilag NEM ÉRINTI.

Az adócsökkentés hatása marginális, munkahelyet senki nem tud teremteni inkább csökkenteni szokták.

Nincs megrendelés senki nem akar semmit költeni semmire."

Pontosan.. Ezért rémítően kínos a Szegénymerkelasszony, meg a multik démonizálása, olyan mintha az orvost köpködnénk aki az életbentartó infúziót szúrja be.

álomszép 2011.03.08. 15:39:37

@porfelhő:
Na.ja. a cikkben megszoritások sorozata, mást mondani a külföldnek, mást a magyarnak. orbáni "politikai technika".

Jellemző különbség, hogy angol fordításban a Széll Kálmán Terv neve Magyarország Strukturális Reformprogramja, vagyis a kabinet az itthoni kommunikációban betiltott „reform” szót is beveti a külföld meggyőzése, hitelességének megőrzése"

Közösségben Bajnaival

A strukturális reformprogram a kormány mintha közösséget vállalna kis részben a Gyurcsány-, nagyobb részben a Bajnai-kabinet válságkezelésével."

Hm. a jövő elkezdődött ?! osztjónapot.
valóban. egyre szarabb minden.

elnézést szépítek. kilátástalanabb minden.

bigapples 2011.03.08. 15:42:00

@rockjano_: persze, nyilván mások a tapasztalataink. Én sok olyan céget ismerek, amelyeknél 2009 elején leálltak a megrendelések és azóta újra beindult az üzlet. Nyilván a belső fogyasztás élénkülése jön a leglassabban, aki itt vállalkozik vagy állami megrendelésekből él, azoknál jobban elhúzódik a válság.

@porfelhő: Mi a véleményed Oszkó és Simor reagálásáról a Széll-csomag kapcsán? Ők is parasztvakítanak?

Squid 2011.03.08. 15:42:24

@bigapples: "igen, az egyik fő ok ez, de nem kizárólagosan. Az adatokat a külföldi multik húzzák, de a magyar kkv szektor felé is szétterül ez a jótékony hatás. Persze nem azokra, akik állami megrendelésből élnek és gémkapcsot adnak el az államnak."

Az állami szektornak is megéri, S8-at lízingelni, lézert a lázárnak (bocsi) beszerelni, fürdőszoba szalont nyitni, mindenkinek levelet küldeni stb stb.. Hidd el ott is meglesz a bevétel.

álomszép 2011.03.08. 15:42:24

@porfelhő:

Te nagyon tudsz talpon állni. Most is, ha véletlenül elesel, újra fel tudsz állni. hidd el.

inreallife 2011.03.08. 15:42:48

@pannonfunk: nem az a baj, mikor elvetik, hanem miután betakarították, eladták. tavaly az eu búzafeleslegének a felét magyarország termelte egyedül, itt nem kevés búza termett, hanem el lett adva olcsón, mostmeg visszavásároljuk...

csak szólok, oroszok leállították az eladásokat....

rockjano_ 2011.03.08. 15:42:52

@Squid: Naná mert mi magyarok imádunk gyűlölni, még azt is szeretjük gyűlölni akitől a kenyeret kapjuk.
Mert mi alapvetően hülyék vagyunk.

Ezért nem tudtuk leváltatni az előző hülye bandát és ezért választottunk még nálluk is hülyébbeket ráadásul 2/3-al hogy azt csináljanak a hülyék velünk hülyékkel amit akarnak.

rockjano_ 2011.03.08. 15:47:03

@bigapples: Így van, belső fogyasztás élénkülésre én még jó ideig nem apellálnék.

Azt látom hogy a belső piacra dolgozó vállakozások bevétele évről évre csökken most is, semmi fellendülés ninc.

Oszkóék reagálása rendben van, van egy csomó dolog ami bőven támogatható a SzéllKálmán alias Orbán csomagból.

Nagy kár hogy szinte semmi sincs pontosan kitalálva benne, legfeljebb a dátumok..de majd meglátjuk...

Az egész arról szól hogy lehet a szart úgy becsomagolni hogy az minél kevésbé fájjon fogyasztás közben, könnyen lehet hogy ebben sikeresebbek lesznek mint az előző rezsim.

parlamentarista 2011.03.08. 15:49:36

@radala:
nézd, mennyi ész kell ahhoz, hogy valaki belássa: a közoktatás végét nem életkorhoz kell kötni, hanem műveltségi szinthez. azt meg ugye egy érettségi vizsgán lehet leginkább lemérni. lehetne olyan szintű érettségi (szerintem ma is az), hogy azt esélye legyen mindenkinek letenni (a "rossz" tanulónak is), de akkor az iskolarendszert úgy kell kialakítani, hogy legyen egy ilyen kötelező alapvizsga.

annak megszerzése után már mindenki szabadon választhasson szakmát. onnantól alapvetően ne legyen semmi sem kötelező. de a szakképző intézménnyel járjon együtt a kollégium, diákhitel, ösztöndíj, személyi igazolvány, szavazójog, és a büntethetőség. onnantól kezdve ha egy cigánynak is, ha felveszik a kollégiumba, mert leérettségizett dicsőség, és ha kicsapják, akkor az büntetés. és azért is. ha erőszakos bűncselekmény miatt kollégiumból kerül valaki a börtönbe, akkor az még nagyobb. és többek között azért is, mert nem jár ösztöndíj, vagy a diákhitel.

mert így a 10 éves cigánygyerek azt látná maga előtt, hogy leérettségizhet ugyanúgy, mint a többiek, és utána tanulhat szakmát. legfeljebb nem lesz olyan magasan kvalifikált. legfeljebb egy átlagos cigány lányból szakápoló lesz, és nem szakorvos. egy cigány fiúból szakmunkás, és nem szakmérnök. de ugyanúgy leérettségizik, és legfeljebb az egyik nem lesz olyan ambiciózus, mint a másik. de ugyanúgy lehet ösztöndíjas. csak legfeljebb kevesebbet kap, mert a szakorvos tudása felülről kompatibilis a szakápolóéval.

most meg a 10 éves átlag cigány gyerek azt fogja számolni, hogy mikor lesz már 15 éves, mert utána nem kell iskolába járni, hanem mehet végre csavarogni. és az átlag falusi tanító is ezt fogja számolni. persze a gyereket 12 évesen bezárják majd a börtönbe - ez szintén fidesz-kdnp javaslat, a büntethetőség korhatára legyen 12 éve - és majd egy egyébként indokoltan szigorított bírói ítélkezés mellett nagyjából 18 éves korában fog szabadulni. klassz lesz, 12 év a cigány soron, 6 év a csillag börtönben. és egy generációban nem csak véletlen adódnak majd ilyen életpályák, hanem ismétlődő rendszerességgel.

persze lehet birkának lenni, és van is még elég birka, aki azt mondja, hogy ez a kormány milyen szuper oktatáspolitikusokból áll össze, mert ugye hoffmann rózsa és pokorni zoltán évtizedek óta űzik ezt a szakmát, és az ő kompromisszumok ez a rendszer. én meg nagyjából azt gondolom, hogy az ablakon való kivetést érdemelnék, feltéve, hogy a fidesz szimpatizánsok összegyűjtöttek egy habszivacsra valót, mert úgy gondolom, hogy ezek az oktatáspolitikus szuper nagyágyúk se törjék össze magukat. de az oktatási minisztériumból őket egyenesen az utcára kellene kidobni.

a-kis-herceg 2011.03.08. 15:49:55

gyertek gyerekek menjünk mártogatni... baleset az M3ason...

inforadio.hu/hir/belfold/hir-418331

lüke 2011.03.08. 15:51:10

@inreallife:
az oroszok potenciája más

lüke 2011.03.08. 15:53:12

Előnye is van a drága benzinnek
igen , a röghöz kötés
inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-417995

bigapples 2011.03.08. 15:59:55

@Squid: a termelő multit nem köpködjük, mert az gyógyszert nyom a vénába, a szolgáltató, extraprofitot termelő multi viszont a mi vérünket csapolja meg, őket sanyargatjuk különadókkal.

hoplita 2011.03.08. 16:01:30

@lüke:
Röghöz kötés......?

Ne aggyál tippeket....mingyán gyön kis herceg és megmongya, hgy ez a feudalizmus, sőt, a harmadik jobbágyság..:))))

cambridge.on 2011.03.08. 16:01:43

@lüke:
Nem "ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs rajta az, a baj" alapú kritika, de nem véletlen az élelmiszer gyártásban előírt fejfedő!
Orbánon nem fedezhető fel ilyesmi, és ki áll legközelebb a teli ládához?
Az ő haja nem hullik?
Annyi ragasztót (zselét) raktak rá?

Valahol olvastam:" Régi kor árnya felé visszamerengni mit ér?"

@tölgyes:
Szép elismerése a Kósa féle meggondolatlan kijelentés következményének.
Akkor most kavarja, vagy nem kavarja?(Piszkos Fred)

hoplita 2011.03.08. 16:02:48

@bigapples:
Kit sanyargacc te...és mivel?

Ez jó vicc vót.

lüke 2011.03.08. 16:03:21

@hoplita:
what the fuck:) nem jár az ide ,csak kodó
Exupéry csak repülön jár

a-kis-herceg 2011.03.08. 16:04:00

@hoplita: önellátás-helyi pénz-helyiértékek-röghöz kötés

ez polgárosodás, nem feudalizmus... igenis a fogyasztást minimalizálni kell, benzinár legyen 500Ft. én ezt mondtam 20 éve is.

a helyi árú + helyi érték... így lehet helyzetbe hozni...

parlamentarista 2011.03.08. 16:19:17

@pannonfunk:
kérdez meg a gyerekeket, hogy jobb lett-e nekik az iskolában, a gyorsétteremben, szórakozóhelyen, vagy ahol megfordulnak. a benzinkútnál, vagy fodrászüzletben. a probléma, hogy te nem látsz az orrodnál előrébb. de talán a gyerekeid igen. kérdezd meg őket.

CSENDES 2011.03.08. 16:19:54

@radala: Autóban ültem eddig, köszönöm, hogy méltattad. Azonban sajnos egyre több jobboldalhoz kötődő közgazdász is finomabban ugyan, de utal a rossz (vagy nem egészen jó) irányra. Itt Csath Magdolnára gondolok, aki a kormányzás kezdetén bőszen, mondhatni bő nyállal, s csaknem fröcsögve védte őket. Én ugyanis fogékony vagyok minden logikus(nak) tűnő levezetésre, s meghallgatom, elolvasom. Vagy ahogyan a profi közgazdászok mondják: a gazdaságban nincs jobb és bal oldal. A tények meglehetősen szárazok. Most is így van, azt mondják, hogy a számok makacs tények. Egyik oldalon az ipari termelés volumene 10 százalék fölött nőtt, a másik oldalon az év első két havi deficitje rekordot döntött. És a munkanélküliség is nőtt. Ezek meglehetősen ellentmondásos adatok. Nem is tudom mire vélni. Illetve, sajnos de. Ezek szerint a termelés növekedése nem hozott pénzügyi növekedést. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a körbetartozás növekszik, a gazdasági egységek gyakorlatilag (kvázi) fizetésképtelenek. Hogy ez tartós e, vagy átmeneti, ki fog derülni a felszámolási és csődeljárási adatokból. Gyakorlatilag úgy gondolom, jóval több lesz a fizetésképtelenségi eljárás ennek eredményeképpen. A gazdaság tehát nem növekedni fog, hanem átmenetileg csökkenni. Hogy ebbe az átmenetbe hányan halnak meg, az függ a tőkeerőtől. Nos ebből van legnagyobb hiány nálunk, s a bankadó áldásos hatásaként idegen tőke sem nagyon vonható be (saját tőke híján).

radala 2011.03.08. 16:21:06

@parlamentarista: Ehhez nem kell ész, szt még én is belátom, szép, amit írsz, de azért kicsit utópisztikus.
Én kb semmire sem tartok egy érettségit, de gyerekkoromban sok gyereket próbálgattam tanítgatni erre arra (ezért nem akartam soha tanár lenni). Megdöbbentő ellenállás van bizonyos emberekben a tudás megszerzésére. (persze nyilván hülyeségeket akartak/tam beleverni a fejükbe). Tuti lehetne szuper iskolákat csinálni szuper tanárokkal, ahol mindenki jól érzi magát és mindenki szeret tanulni, csak pénzkérdés az egész, de azért sajna itt nem tartunk. Ettöl még hülyeségnek tartom 15 évre levinni a korhatárt, csak azt bátorkodtam megemlíteni, hogy lövésem sincs hozzá én mit kezdenék a rendszerrel, ha az láthatóan nem működik. Momentán nincsenek olyan iskolák, ahova örömmel járnának a cigányok is és dicsőségnek éreznék.
Nem mellesleg volt arról szó, hogy nem kaphat jogosítványt senki 8 általános nélkül. nem tudom el kellene-e venni a szavazati jogukat is (szerintem nem, mert úgysem élnek vele). Végtelen sok ötlet van arra, hogy hogyan lehet valakit motiválni tanulásra (mondjuk az iskola munkaviszony és onnan van a gyesed, különben kisebb segély jár csak). De az ilyesmi kicsit fasiszta szerintem.
Szóval nem azt állítottam, hogy Hoffmann vagy Pokorni tudja, pláne nem, hogy teszi a tutit, csak azt, hogy tán hivatalból értenek hozzá valamit és hátha elgondolkoztak a miérten, én meg eddig nem gondolkoztam rajta...

panelburzsuj 2011.03.08. 16:22:16

@a-kis-herceg:

1514–2010

www.es.hu/2011-03-02_151482112010-

(Ez csak ötszáz évben számol: 2014-ben lesz a Dózsa-Werbőczy páros "történelmi tette" pontosan félévezredes. Jó kis választási előrejelzés ... :)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.08. 16:25:30

A harkányi gyógyfürdő lehetett a hazai politikai élet központja, legalábbis a fürdőbe ingyen járó politikusok oldalakra rugó listája alapján. Kisebb szépséghiba, hogy Harkány többek között emiatt a csőd elkerüléséért küzd, ráadásul ezzel nincs egyedül az országban.

Vajon Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, avagy Mayer Mihály, a volt pécsi megyéspüspök vitte a gumikacsát Harkányba a közös fürdőzések alkalmával? Ki volt a püspök plusz egy fője, no meg kivel járt fürödni Wolf Gyula, a püspökség híres-hírhedt vagyonkezelője?

Akár ilyen kérdéseket is feltehetünk a harkányi gyógyfürdő terebélyes VIP listája láttán, amely alapján a baranyai kisváros fürdőjében igencsak forró beach partykat csaphattak a mindenhonnan idegyűlő fontos emberek, akik között mindenki ott volt, aki számít - leszámítva mondjuk az egy szem Gulyás Emil kivételével a baloldali politikusokat, bár ők voltaképpen már jó ideje semmit sem számítanak.

Bár olvasóink többsége valószínűleg már attól agyvérzés közeli állapotba kerül, hogy a nála lényegesen jobban megfizetett polgármesterek, országgyűlési képviselők és egyéb tótum faktumok még fürödni is ingyen járnak, a VIP listát készítő volt fideszes polgármester, Bédy István indokai voltaképpen teljesen érthetőek és elfogadhatóak.

Ahhoz, hogy településünk dolgai előremenjenek, lobbizni kell, és mi lett volna jobb erre, mint a nemzeti együttműködés jegyében fogant beach party, ahol talán csak Gulyás Emil szocialista megyei képviselő érzi magát egyedül, de szerencsére neki is van gumikacsája? Könnyen lehet, hogy mindezt Bédy István saját belső meggyőződése ellenére, végig Harkány javáért tette; ebben az esetben csak csodálni lehet a volt polgármestert tartásáért.

A gondok ott kezdődnek, hogy ezek a lobbi beach partyk nem értek valami sokat: a kisváros hitelállománya 4,7 milliárd forint, azaz jóval több mint egymilliónyi tartozás jut mindegy egyes lakóra, a 2011-es költségvetés mai napig várat magára, miután az új városvezetésnek valószínűleg fogalma sincs arról, hogy hogyan lehet egy ekkora fekáliahalomból kirángatni a települést.

Szép volt Fidesz, takarodó!

radala 2011.03.08. 16:26:35

@CSENDES: Én köszönöm, hogy elolvashattam:-)
nem mondom, hogy bármi jó irányba menne, sőt rém szkeptikus vagyok. csak azt mondtam, hogy a VV, index, ilyenek iránt még annál is szkeptikusabb vagyok. Csath Magdolna is érdekelne egy link erejéig.
Mellár sem lelkes, Járai sem, senki sem az, mondjuk a lelkesek defaultból hülyék. Csak azt akartam mondani, mondtam is, hogy a szkeptikusok sem okosak attól, mert szkeptikusak. Az más kérdés, hogy olybá tűnik az okosak is szkeptikusak.

aszekelyek 2011.03.08. 16:32:54

@CSENDES: Szelektív a kis hallásod neked. Masról nem beszélnek, mint arról, hogy egyensúlyban kell tartani, ha törik, ha szakad. Azért is lépeznek tartalékot. Amit már 2oo4-től el kellett volna kezdeni , legkésőbb! No de van akinek nem lehet jót tenni.

hoplita 2011.03.08. 16:39:44

@panelburzsuj:
Hű, de cuki, mikor egy marosán a progresszióról értekezik a zésben...

Most megyek, okádok egyet.:(

panelburzsuj 2011.03.08. 16:40:21

@panelburzsuj:

És hogy kerek legyen a kép, egy kereszténydemokrata (!) vélemény:

"Mind az elmúlt egy párt uralmi rendszer alatt, mind a két világháború között országunk szinte hermetikusan el volt zárva a külvilágtól. Ez egy túl hosszú történelmi periódus (szinte négy generáció!) ahhoz hogy ne alakuljon ki egy befelé forduló, csak önmagára irányuló szellemi élet. Ennek eredményeként egy teljes elidegenedési folyamat jött létre a külvilágtól. Ebből adódik többek között az is, hogy a legkülönbözőbb általános politikai fogalmak, mint például a liberalizmus, vagy a konzervativizmus egészen más értelmezést kap Magyarországon, mint az Unió megalakulásától számított első 15 országában. Vagy például az hogy a rendszerváltás előtti korszakot egyszerűen csak „szocializmusnak” becézi a mai köznyelv. A demokráciáról alkotott elképzelés pedig, sajnálatos módon, nem haladja túl a fél plusz egy többség kizárólagos uralmát a többi felett. Hiszen a ”demokratikusan megszavaztuk” elmélet alapján a következő vá-lasztásokig a mindenkori többség uralja a hatalmat. Persze hogy ez a felfogás a demokráciának csak karikatúrája."

www.magyarpaxromana.hu/hirek/2009/dzsingisz.pdf

IntelCorei5 2011.03.08. 16:42:01

a bloghoz!

magvas megállapítások, kár h ezt előre ki lehetett számítani, így csak TG-nek meglepetés/felfedezés.

Naív kérdés: ugyan hogyan lehetett volna a gazdaságpolitikáról beszélni tavaly ősszel? Az nem is volt ! Amint megjelent, nyílván az lett a téma.
A magam részérő:l nem vagyok egy echte politikai elemző = politológus, de normál paraszti ésszel érthető h a materiális javak elosztása jobban átmegy mint a preambulum és a hasonló "huncutságok". Majd nézzék meg a fidesz népszerüségi indexszét ha elfogadják a korkedvezményes nyugdíjba menetel u.m felfüggesztését.

Akinek a napi betevő és havi törlesztő a létkérdés nem igen érdeklődik az alkotmányos jogai iránt. Mire is menne vele...

panelburzsuj 2011.03.08. 16:43:05

@hoplita:

Aztán gyere vissza, van második fogás is.

aszekelyek 2011.03.08. 16:43:44

@CSENDES: Már régen elmondta Orbán, hogy bajnaiék elkezdték a brutális megszorításokkal az egyensúly megteremtését. Meg bevállalta ennek a kormánynak a tőketörlesztés mellé még a 3.8-at is. Hiánycélnak. Azt nagyon vitatták a költségvetési vitában tavalyi éviben, hogy az teljesíthető, mindvégig. Már azok, akiknek akkor tudhatóan azt kellett teljesíteni. Az a minimum, hogy most beleírják az alkotmányba, többször már nem játszhatják el ezeket az ócska trükkjeiket. Felvenni a hitelt, aztán mutogatni az Orbánra vagy mindenki másra. Bajnai gazdasági miniszter és NFÜ vezér volt. Ő osztotta az EU-s pénzt. Benne volt ő nyakig mindenben. HA a veres is vett fel azt a pénzt, meg a feri haverja. Aki miniszterelnököt csinált belőle. Az mszp-re rá is szólva, "magatokról szavaztok" , amikor előénekelte nekik, hogy most szépen beadtok egy bizalmatlanságit és minden úgy lesz, ahogy én akarom. Kicsit bohóckodunk, mintha lenne másnak esélye de a gordon lesz a miniszterelnök és ti megszavazzátok. ' hónap bohóckodás után úgy is lett. A lekottázott megszorításokat , legyen neked kiigazítás, hogy annyi pénzt elvettek sok mindenkitől, szegényektől , főleg, semmi mást nem csinált bajnai.

cambridge.on 2011.03.08. 16:43:48

Török Gábor egy önmaga által felállított megállapítás, itt márpedig demokrácia van, tükrében vizsgálja a politika résztvevőit.
A kiindulópont hibás, tehát a következtetései sem helytállóak.
Tökéletes példa a médiatorvényről írt pár mondata.

" – a korábbi retorikai szárnyalások után meglepően csendben és fegyelmezetten - módosította a sokat vitatott jogszabályt, szinte már senkit sem érdekelt az, ami történt."

A "csendben és fegyelmezetten" takar egy brüsszeli vitát, ami minden volt csak nem csendes.
A nagy garral bejelentett, un. európiai tv-t, nem saját hibájukat felismerve módosították, hanem kényszerre.

Lehet, nem ugyanaz a harc.
De ugyanaz a háború, csak másik front.
A bástyák ledőltek, a vár bekebelezése most következik az alkotmányozással.
A gazdasági élet sokkal több ellenállót termelhet ki, mint a fehérgallérosok vitája a demokráciáról.
Abban igaza van az elemzőnek ez nagyobbat fog szólni, nem csak kis pukkanás lesz.

aszekelyek 2011.03.08. 16:51:37

@hoplita: Várjál, a kis bárády is aszonta, nem progresszív az alkotmány tervezete..Az a progresszív, hogy maradjon az 1949 évi XXI. törvény? Brávó bárándykám! és mszp...

hoplita 2011.03.08. 16:55:52

@aszekelyek:
Mit érdekel engem, hogy az a kis metélt köcsög mit ugat...
Amúgy meg a fidesz alkotmányozása is hidegen hagy...illetve köpök arra is.

tölgyes 2011.03.08. 16:58:41

@cambridge.on: Nézze furcsa a helyzet. Mi volt a tény? Kósa kijelentette szombaton.. de már előző szerdán 10%-ot ugrott az arany ára..(Atzarany, ezüst, sv-i frnk ilyen menekülő út a tőke számára) Az árfolyamváltozásnak tehát nem volt semmi köze Kósához.

2. Ezzel szemben a hozzá nem értők azt mondtéák, hogy az ő kijeletése okozta az ingadozást, ami szamárság. (megjegyzem az elmúlt évben az ezüst 140%-kal ment feljebb.. ennek is Kósa az oka???)

Ezzel együtt: ha valaki feláll és azt mondja baj van, annak van negatív hatása, ezért pl nem lehet bátran kimondani, hogy a Bajnaiéék csődöt hagytak itt, még akkor se lehet mondani, ha ez így volt... mert a piac erre reagál. Ilyen világban élünk.

tölgyes 2011.03.08. 17:00:07

@lüke: No erről majd egyszer többet írok Önnek.

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:02:01

@CSENDES: okosakat írsz...

@panelburzsuj: hu ez tökéletesen nekem való. én is ezt nyomatom.

ügyi vagy. köszi. ez a lényeg

"A sorsukat maguk alakító „cselekvők" aránya nyugaton hatvan, míg „keleten" tíz százalék körüli, a sorsuk jobbra fordulását az államtól és a hatalomtól váró „szenvedőknél" ez az arány pont fordított. ... Magyarországot az európai viszonylatban kimagasló húsz százalék feletti arány Ukrajnával, Bulgáriával, Lettországgal és Görögországgal sorolja egy csoportba."

legalább a szókészletem kicsit ki tudom bővíteni... polgárosodás témában

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:06:16

@panelburzsuj: a link nem jött be, de a technikusok már dolgoznak rajta

viszont ezt nem tudtam. a címlapon volt. tanított engem. érdekes manusz volt...

"Születése 86. évfordulóján, 2010. november 9.-én elhunyt Kunszt György építészmérnök, filozófus, a MTA doktora, a Magyar Pax Romana tagja."

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2011.03.08. 17:09:54

TILTSÁK BE A DOHÁNYZÁST! A VENDÉGLÁTÓSRA AKINEK FÜSTBEN KELL DOLGOZNI KI GONDOL? IDIÓTA POLITIKUSOK!!! ROHADJATOK MEG. MINDENHOL TILTSÁK BE, AKI DOHÁNYOZNI AKAR, MENJEN KI!! KURVA RÉGÓTA NEM MŰKÖDIK AZ, HOGY RÉSZBEN DOHÁNYZÓ VALAMI!!! AKI EZT NEM LÁTJA AZ EGY BAROM!! Angliában már működik, itt ez miért nem működne???? Személyesen nyomok bele egy csikket annak a politikusnak a pofájába nemmel fog szavazni! fasszopó briágád!

panelburzsuj 2011.03.08. 17:10:56

@a-kis-herceg:

A guglin át bejön a blog, azon ott a link ("Teljes terjedelemben")

Ajánlott keresőkifejezés:

"A külpolitikának a kényes kérdésekkel is szembe kell néznie!"

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:12:38

@cambridge.on: TG nek demokrácia van, mert a hatalom ellátja pénzzel...

lesz még itt is diktatúra... a lé határozza meg a tudatot...

@projector: akinek pénze van annak van joga... így is összefügg

@panelburzsuj: igen az 1011 éves feudalizmus csúcspontja 500 éve volt...

addig volt a progresszív feudalizmus, azóta a degresszív feudalizmus.

neked köszönhetően már tagoltabb az 1011 év... mingyá más...

IntelCorei5 2011.03.08. 17:13:14

@cambridge.on:

helyes a bőgés oroszlán...

"Lehet, nem ugyanaz a harc.
De ugyanaz a háború, csak másik front.
A bástyák ledőltek, a vár bekebelezése most következik az alkotmányozással.
A gazdasági élet sokkal több ellenállót termelhet ki, mint a fehérgallérosok vitája a demokráciáról.
Abban igaza van az elemzőnek ez nagyobbat fog szólni, nem csak kis pukkanás lesz" pontosan!

gondolom nem vagy politológus így tisztán látsz.

aszekelyek 2011.03.08. 17:13:36

@Hepci: MEg eladták a kvótát is....bizony... a rohattfasisztái...Tudod, simán feladták a fizetett hirdetést is anno, amikor bőven ők kormányoztak, hogy a FIDESZ befagyasztja a nyugdíjat....Kormányon is ezt csinálták. Mit gondolsz, de komolyan, ha ne adj isten, nem lett volna népszavazás, akkor is felvették volna a gigahitelt?

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:14:40

@longlife: :) örülünk, hogy 1kis angolszász kultúrát behoztál... passzívsz?

Squid 2011.03.08. 17:17:09

@aszekelyek: "Már régen elmondta Orbán, hogy bajnaiék elkezdték a brutális megszorításokkal az egyensúly megteremtését. Meg bevállalta ennek a kormánynak a tőketörlesztés mellé még a 3.8-at is. Hiánycélnak. Azt nagyon vitatták a költségvetési vitában tavalyi éviben, hogy az teljesíthető, mindvégig. Már azok, akiknek akkor tudhatóan azt kellett teljesíteni. Az a minimum, hogy most beleírják az alkotmányba, többször már nem játszhatják el ezeket az ócska trükkjeiket. Felvenni a hitelt, aztán mutogatni az Orbánra vagy mindenki másra. Bajnai gazdasági miniszter és NFÜ vezér volt. Ő osztotta az EU-s pénzt. Benne volt ő nyakig mindenben. HA a veres is vett fel azt a pénzt, meg a feri haverja. Aki miniszterelnököt csinált belőle. Az mszp-re rá is szólva, "magatokról szavaztok" , amikor előénekelte nekik, hogy most szépen beadtok egy bizalmatlanságit és minden úgy lesz, ahogy én akarom. Kicsit bohóckodunk, mintha lenne másnak esélye de a gordon lesz a miniszterelnök és ti megszavazzátok. ' hónap bohóckodás után úgy is lett. A lekottázott megszorításokat , legyen neked kiigazítás, hogy annyi pénzt elvettek sok mindenkitől, szegényektől , főleg, semmi mást nem csinált bajnai."

Hála a jó égnek, hogy tette! Vérgőzös lázálmomban sem szeretném látni mi történt volna, ha nem Bajnaiék jönnek hanem a Fidesz a Matolcsy-val az élén államcsődöt megakadályozni... Na akkor lett volna a szarmageddon ebben az országban!!

De ha már te és Tölgyes is ennyire kivagytok Bajnai&Oszkó miatt, kérlek segítsetek megérteni miért ajnározza a külföldnek OV az általuk bevezetett intézkedéseket az angol Séll Kálmán tervben, és miért viszi tovább az ő pénzügyi politikájukat 1 év kísérleti közgazdasági ámokfutás után?

Nem kínos ez, vagy most mi van? A Kommerek itthon akasztandók, külföldön meg követendők? Identitászavarban OV? Say it isnt so!

aszekelyek 2011.03.08. 17:19:38

@projector: Az a szép ebben, hogy a régiek a rendszerváltáskor megkaparintották, spontán a gazdasági erőfölényt. Nem hogy nem volt lusztráció de mindenünket be is rakták a zsebükbe. Ebből a pozícióból fenyegetőznek. Ez kérem, pedig a hatalom kizárólagos birtoklását jelenti, hogy ne erőlködjetek, mert úgyis miénk a gazdasági hatalom, nektek pofa be. Ilyenkor van kedvem az államosításhoz. Micsoda eufémizmus volt már akkor, azt mondani erre, hogy spontán privatizáció! a köztulajdont átrakták a saját zsebükbe. Csak ott ne maradjon, ahol ellenük lehetne valamit is tenni. MSZMP azon tagjai, akik akkor nagyon nagyot szakítottak. Németh kormány idején. Kapolyi és még sokan mások. Mondd meg nekem, miért ők kapták? Miért kaptak egyáltalán bármit is?

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:22:15

huha. az elszámoltató elszámoltatása??? belső frontok? egy másik csata?

www.hirado.hu/Hirek/2011/03/08/16/Jovo_szerdan_foglal_allast_a_Fidesz_Papcsak_ugyeben.aspx

és mi lesz a lázer S8 janival? vagy a városrontó meggyessel? és a többi?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.08. 17:23:33

"Félreértés ne essék, akár meg is lehetne indokolni az „angolul ezt mondom – magyarul amazt mondom” stratégiáját. Akkor, ha a magyarul elmondottak határoznák meg vagy írnák le a kormány logikáját és döntéseit, tehát, ha a kormány nem saját állampolgárait és szavazóit akarná tulajdonképpen megvezetni, hanem – "nemzeti érdekből" – a külföldi szereplőket. Ez is egy nagyon kockázatos taktika, de adott esetben védhető lehet.

Ehelyett azonban úgy tűnik, a helyzet éppen fordított: a valódi számokat, részleteket és érveket csak a külföldi befektetők és az angolul beszélők ismerhetik és érdemlik meg, az egyszerű magyar állampolgárok pedig hallgathatják az ostoba gazdasági szabadságharcos lózungokat."

velemenyvezer.blog.hu/2011/03/08/bajnai_kritika_gazdasagi_szabadsagharc_csak_duma_volt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

Érdekes lenne, amikor a "magyar felhasználású szlogeneket" és "külföldi lejelentkezéseket" témánként egymás mellé tennék.

aszekelyek 2011.03.08. 17:24:48

@a-kis-herceg: Igazán kedves vagy:) , köszönöm.

igényes 2011.03.08. 17:24:51

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint Gábor György és Geréby György a csatorna állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban.

Ajánlott cikkek
Filozófusok
A bíróság azt is megállapította, hogy egyikük sem munkavégzés nélkül, hanem három éves kutató munka ellenértékeként kaptak munkadíjat az MTA Filozófiai Kutatóintézetétől.

A HírTV-t az ítélet annak közzétételére is kötelezte, hogy hamis színben tüntette fel Geréby György egykori miniszteri tanácsadói szerepét.

aszekelyek 2011.03.08. 17:27:33

@Merras: Azokkal van gond, akik ezt mantrázzák.

igényes 2011.03.08. 17:32:04

Lázár semmi költségtérítést sem tüntet fel egyetlen vagyonnyilatkozatában, persz lenyilatkozta, hogy Hódmezővásárhelytől és a Fidesztől is felvett 300-300-ezret gk. bérletre + 300 000-et benzinre, én nem láttam ilyet még. Miként kapta meg a számlát 0,5 autóra a Fidesz, 0,5 autóra a Polgármesteri hivatal. És országgyűlési képviselőként hihetetlen, hogy nem vett fel pénzt. Budai figyeljél már itt egy lótolvaj!

aszekelyek 2011.03.08. 17:32:27

@igényes: Ők is 1 forintért csinálták, mint bajnai? Mennyit is kaptak, ha nem annyit? Az lehet, hogy volt munkavégzés de arról is volt szó, hogy az a gond, a kiírt pályázatra azzal nem is lehetett pályázni. Azzal mi a helyzet? Értem már, miért foglalkoznak egy tanácsadó magánéletével a népszabóban....

aszekelyek 2011.03.08. 17:38:48

@Balbágy: Kormányon is azt nyomtátok, mindenről a FIDESZ tehet és nincs is mozgástér, hehe, nem tudnak úgyse semmit csinálni, kénytelenek lesznek azt csinálni, amit mi szántunk nekik, a gigahitel szorításában. Hehe, jól visszafizetik a tőkét három évig, aztán majd megint mi mászunk fel a hátukon a fincsibe. Ezt műveltétek. Már nem is először. A balhét vigye el Orbán, addig is szórjátok rá a hazugságaitokat. Ez a programotok ezekre az évekre. A ti balhétokat viszi el Orbán és az ország. Nem felejtjük egy pillanatra sem.

igényes 2011.03.08. 17:40:20

@aszekelyek: Értem, akkor a Bíróság mehint rosszul ítélt. Van ilyen a becsületes TV ostromlók is felmentésre kerülnek, pedig milyen jól gyújtogattak, de klasszul hajigáltak, gyakoroltatták a tűzoltókat.

igényes 2011.03.08. 17:45:48

Látható a kezdő fotón a renitens Orbán, aki a húskombinátban pesze miért is viselne sapkát? Nem vonatkozik sem rá, sem társára az előírás.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.08. 17:46:20

Újabb kormánypárti simli:
Jogtalanul veszi fel egyik járandóságát a KDNP alelnöke, megint simli!

Egy természetes személy csak egy köztulajdonban álló gazdasági társaság felügyelőbizottsági tagsága után vehet fel tiszteletdíjat. Kalmár Ferenc szegedi politikus azonban ez alapján egyik fb-tagsága után jogosulatlanul veszi fel a pénzét legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint.

Kalmár Ferenc szegedi kereszténydemokrata politikusnak nem telnek gondtalanul a napjai, hiszen a kormánypártok nagyarányú győzelmeinek igazi nyertese ő: tavasz óta országgyűlési képviselő, ötödik ciklusát kezdte a szegedi önkormányzatban, ahol tanácsnok is, a kisebbik kormánypárt, a KDNP alelnöke, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja, két országgyűlési bizottságban dolgozik, és felügyelő bizottsági tag két, köztulajdonban álló cégnek. Választott tisztségeiért vagyonnyilatkozata szerint bruttó 1 205 256 forintot kap, de felügyelő bizottsági tagságaiért is kap díjazást.
Az utóbbi időben nem Kalmár Ferenc esete az első, amikor az derül ki, hogy kormánypárti képviselő jogosulatlanul, simlizve vesz fel pénzeket: legutóbb Zsiga Marcell miskolci alpolgármesterről derült ki, hogy mind az önkormányzattól, mind pedig az országgyűléstől kapott költségtérítést, holott a törvények szerint a parlamenti juttatásból levonandó az önkormányzati apanázs. Zsigát a történtekért a Fidesz frakció etikai bizottsága elmarasztalta és a mellett, hogy vissza kell fizetnie a jogosulatlanul felvett pénzt 150 ezer forint pénzbírsággal sújtották.

Ezeknek mindent lehet??

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:48:31

@aszekelyek:

persze neked csak szegfű, vörös szegfű... adom azt képzeld...

meg ezt is ajándékba, a bé-r-ettegők...

www.es.hu/2011-01-26_vannak-meg-hianyossagok

igényes 2011.03.08. 17:48:33

@Orbán padlón, készülj a márc. 15-i tüntetésekre!:

A Fidesz-ben minden lehet, talán nyolc emberről állítani, hogy nem jött rá a dolgok lényegére.

aszekelyek 2011.03.08. 17:50:17

@lüke: Orbán is fixet akar. Ha a bank szerint van olyan, hogy egyoldaéú szerződésmódosítás, akkor legyen. Módosít rajta a kormány is egyet. Egyoldalúan. Fix lesz a kamat. Lájkolom ezt.Bár semmilyen hitelem nincs.

a-kis-herceg 2011.03.08. 17:50:38

@igényes: hu b+... ha a hajszálat lácc a pápai sonkában, akkor azt tedd el vitrinybe... még később a dns éből tucc klónozni... hátha 1szer hiányunk lesz diktátor (ön)jelöltekből...

tölgyes 2011.03.08. 17:51:40

@lüke: Most van egy kis időm, ezért röviden.

Szoktam sportolás közben perifériás adókat és műsorokat nézni. Ilyeneket mint a szigorú szülők,.. Ez arról szól, hogy valahol Ny-Euban elkéyeztetett gyerekek elmennek szigorú szülükhöz Indiába stb.. Ezek a műsorok részben arról szólnak, hogy Vekerdi milyen kártékony ( a nevét nem említik:):), de arról is szól hogy milyen ott az élet.
Aztán más műsorokban fiatalok mennek el Eu-ból a világ több országába dolgozni néhány hétre, hogy megismerjék az ottani életfeltételeket.
Megint más műsorban mondjuk a szegények bankját és ügyfeleit mutaják be és persze azokat a nehézsdégeket, amelyek között az emberek ott élnek.
Aztán megint mások bemutatják azokat a helyszimeket ahol az afgánok háborúznak.
Ezeket nézve az európai életfelfogás és létfeltételek más dimenzióba kerülnek és a sürgős változátatás szükségességnek érzetét keltik.

A múltkor az egyik ilyen filmben a banktól 40 dollár!!!!! hitelt kapott valaki. Ebből a pénzből vett egy vokot, meg egy fémlapot egy edényt, amiben egy híg palacsinatésztához hasonló masszát tartott, ezt megsütötte és árulta.. A hitelt már visszafizette és eltart egy családot.. A bank a nyereségét arra fordítja, hogy a szegényeket támogasson, segítse a nyomorból való kitörésüket.Ön ezt a mentalitást el tudja képzelni errefelé, ahol a bankokat megsegítő támogatást extra jutalmakra és luxus utakra fordítják..a miniszterelnök pedig kedvezményes áramdíjat használ a gyárában, és követeli a síndíj elengedését..:(

aszekelyek 2011.03.08. 17:54:14

@Squid: A szegény németeknek mi piac is vagyunk. Cukrot meg nem kell nálunk gyártani.... valakik szerint.

aszekelyek 2011.03.08. 17:59:38

@a-kis-herceg: Sztem ő nem jobbágy, hanem balbágy...A bal bágyság egy tagja. Nem libbágy:)

aszekelyek 2011.03.08. 18:00:47

@bigapples: Lehet, hogy nem érik odaát a különbséget?

aszekelyek 2011.03.08. 18:02:25

@hoplita: Furcsálkodva olvasom. Akkor mi az, ami érdekel? HA az alkotmányozás nem.

CSENDES 2011.03.08. 18:03:10

@hoplita: Hogyan állíthatsz ilyet! Momentán nem tudta a nevét a nagy feladatteljesítés közepette.:-)))

CSENDES 2011.03.08. 18:05:41

@radala: Csath Magdolnára nem tudok linket adni, mert TV szereplés volt egy (szerintem vele egy állású) közgazdász professzorral a hétvégén (MT1).

aszekelyek 2011.03.08. 18:06:25

@is: Pedig úgy gondolják. Arra is ültek fel. A szegények lovára.... onnan kiabálnak, a magas lóról, le fele, hogy mit kéne csinálnia a kormánynak azokkal, akiket ők elszegényítettek még sokkal jobban, mint előttük voltak. Szegény ember alkotmánnyal nem főz. Vízzel igen és az nagyon drága, mióta azt is eladták külföldieknek. Akiket a szegények nem csak a haszon érdekel.

CSENDES 2011.03.08. 18:08:02

@aszekelyek: Drága nagymama-ápoló kis szívem! Szerintem nem az én hallásom szelektív, de erről ne kezdjünk vitát. Parttalan vitáknak nem vagyok ápolója. téged pedig, mrt nagyon okos vagy, úgy sem lehet meggyőzni, még a tényekkel sem.

hoplita 2011.03.08. 18:08:32

@aszekelyek: Miért érdekelne engem a fidesz alkotmányozása...?
Vagy inkább az annak nevezett ingyencirkusz...?
Nem szoktam gumicsontra nyálat csorgatni...egyrészt.
Másrészt meg...minden törvény annyit ér - még az alaptörvény is - amennyit betartanak és tartatnak belőle.
A mi politikai elitünk magasról leszarta az átmeneti régit is.
Ez az új is le lesz, nyugodj meg.
De te azér' drukkoljál csak.

hoplita 2011.03.08. 18:11:05

@CSENDES:
Szánalmas, pitiáner kis geci.

Magas fa, rövid kötél!

cellimega 2011.03.08. 18:12:23

Keresztény vagyok, de a KDNP-t utálom, mint a bűnömet.
2002-ben nagy hiba volt a Fidesz részéről a közös listaállítás az MDF-fel.
Tavaly nagy hiba volt a KDNP-vel szövetkezni.

index.hu/belfold/2011/03/08/harrach_enyhitene_a_cigarettastopot/

Minden normális országban betiltották a dohányzást nyilvános helyeken, csak a németek nem, de ők ugyanúgy degeneráltak, mint mi, magyarok.

A költségtérítéses képzés megszüntetése szintén nagyon jó ötlet volt, kár, hogy valakik már meg is fúrták.

panelburzsuj 2011.03.08. 18:14:43

@tölgyes:

Ha a tévézéssel végeztél, nézz utána, hogy hogy áll manapság a mikrohitelezés szénája. Ajánlott keresőszók:

Grameen Bank

Yunuz

Bangladesh

aszekelyek 2011.03.08. 18:15:37

@Squid: Az kérlek politikailag kifizetődő, hogy nem szarunk oda, ahonnan eszünk. Nem fogak köpködni azoknál, akikkel jóban kell lenni. Nem tudom, mi szörnyűt is tett volna ha jött volna a matolcsy és Orbán és az kinek lett volna szörnyű de ez irreleváns. Mivel ez tényleg fikció. Ellentétben azzal, amit a neves filozófusnő annak nevezett Brüsszelben. Ez tehát nem érdemes szóra. Az úgy történt, az IMF és EU akaratából, pont. Érdeme nincs sok benne egyik nevezettnek sem. Hasonló képzettségű , bárki ugyanazt meg tudta volna tenni. Nem vagyunk ki tőle. A magasztalást viszont mereven elutasítom. Nincs ugyanis miért őket feldicsérni. A miniszter, szolgai mivoltát teljesítették, nulla kreativitással. Az még nem zene, ha valaki lejátssza a kottában írt hangokat. Valahogy.

aszekelyek 2011.03.08. 18:18:27

@CSENDES: A nagymama már meg tud tenni 5 lépést. Kis lépésekkel de biztosan haladunk. Húsvétra a botot i eldobjuk. HA nem vitázol, azt is lehet. Te legalább nem vagy durva.

aszekelyek 2011.03.08. 18:20:13

@hoplita: Engem érdekel. Fontos. Nem kicsit, nagyon.

CSENDES 2011.03.08. 18:24:12

@hoplita: Ezt nekem mondtad, aki szinte először köszöntöttelek újra itt. Lehet, igazad van, Mostanában gondolkodtam, hogy ilyen gazdaságpolitika mellet akár fel is akaszthatom magam. Más barátaim már megtették korábban, akik Pintér-féle társaságtól kísértve vagyon nélkül találták magukat. nem is vettem jó néven, bár soha nem volt olyan vagyonom, me@aszekelyek: melyre szemet vethetett volna bárki.
Tudod mit, maradjunk ebben. Nem foglak sértő módon megszólítani, mert te is egy ember vagy, egy véleménnyel, amit én elfogadok, bár meg nem értek.

Ringlósztár 2011.03.08. 18:29:24

@lüke: ja, ezt annak a 1,5 millió embernek is mondjátok el, akik a nagyszerű és mélyen igazságos új szja törvénynek köszönhetően kevesebbet keresnek nettóban, mint tavaly!

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.03.08. 18:44:22

Nyílt levél Szájer József Európai parlamenti képviselőhöz
Arra kéri a Nyilvánosság Klub a Szájer József által vezetett "Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testületet", hogy a nekik visszaküldött kérdőívek feldolgozása során biztosítsák a folyamat áttekintésének lehetőségét.

A Nyilvánosság Klub levele Szájer Józsefhez:

Tisztelt Képviselő úr!

Az elmúlt napokban közel nyolcmillió felnőtt magyar állampolgár kapott levelet az Ön által vezetett "Az új alkotmányt előkészítő nemzeti konzultációs testülettől". A levélben arra kérik a címzetteket, hogy válaszoljanak arra a kérdőívre, amelynek kérdéseit az eddig lefolytatott konzultációk alapján állították össze. Ugyancsak a levélben ígéretet tesznek arra, hogy a beérkezett véleményeket összesítik és továbbítják az új alkotmány elfogadására jogosult valamennyi országgyűlési képviselőnek.

Demokratikus jogállamban az ilyen, az adófizető állampolgárok pénzéből finanszírozott, a teljes felnőtt lakosságot érintő közérdekű adatgyűjtés és adatkezelés esetén, nélkülözhetetlen az adatkezelés átláthatósága és a civil kontroll érvényesülése. Ezen követelmények teljesülése érdekében arra kérjük Önöket, hogy a kérdőívek feldolgozása során biztosítsák a folyamat teljes körű áttekintésének lehetőségét a Nyilvánosság Klub által felkért szakértők számára.

Az általunk felkért szakértők szeretnének részletesen tájékozódni a visszaérkezett kérdőívek számáról, a kérdőívek feldolgozásának menetéről, a válaszok összesítésének és nyilvánosságra hozásának módjáról, a visszaküldött kérdőívek további sorsáról, a személyes adatok kezelésének módjáról, valamint arról is, hogy mekkora összeget költöttek összesen el erre a nagyszabású akcióra.
Együttműködési készségükben bízva várjuk válaszát!

hoplita 2011.03.08. 18:48:20

@CSENDES:
Ne idegesíts már, dehogy neked...annak a kerényi-simonnak...vagy ki a tököm is...!!!!

Mér mondanék én neked ilyet..?????
Mindenki félreért itt mindent, vagy mijafene van..?:))

hoplita 2011.03.08. 18:51:02

@aszekelyek:

Tudod, egy alkotmánynak a szellemét kéne megteremteni...mielőtt a betűivel bíbelődünk.
Azt viszont nem érzékelem, helyette ingyencirkuszt, bohóckodásba fulladó pótcselekvést látok.

Téged könnyű kielégíteni, én mán nehezebb eset vagyok.:)

tölgyes 2011.03.08. 18:54:58

@panelburzsuj: Látom a lényeget Ön sem érti: ez pedig a mentalitás..

igényes 2011.03.08. 18:55:11

Verók és társai ellen két éve indítottak nyomozást, mikor lesz a Fidesznél ilyesmi? Zuschlag, Hagyó, Hunvald félék ellen szintén indítottak eljárásokat, na meg a katonák ellen is.

Fidesz ébresztő! A ti soraitokban is muszáj lenne körülnézni.

Szimba 2011.03.08. 19:09:06

Ma is mindenki megőrült?
A szocialista diktatúrában szocializálódott élcsapat hiányolja a demokráciát?

Kacagnom szükséges.

Ugyan a Fidesz nem a "világok lehető legjobbikát" igyekszik létrehozni, de azzal az anyaggal, ami nálunk emberben, szakértelemben, műveltségben, akaratban van, azzal csoda, hogy egyáltalán van hozzá kedvük.

Jacques de Molay 2011.03.08. 19:13:19

Jól érzem, hogy Török Gábor egy kicsit bizonytalan, mi is történik éppen a magyar politikában? Mondjuk nincs vele egyedül :-)

parlamentarista 2011.03.08. 19:17:53

@radala:
mégis mi az utópisztikus? az általános iskola befejeztével a kötelező érettségi (műveltségi) vizsga? szerintem ez triviális, és nem utópisztikus. egyezzünk meg abban, hogy nem értünk egyet.

hoplita 2011.03.08. 19:25:01

@hoplita:
Hehe....a becsületesség mintapéldánya ez a fityiszes szarjankó....

Íme a további fejlemények, jól csecsre vették ezt türhőt.

hvg.hu/itthon/20110308_kerenyi_hvghu#

panelburzsuj 2011.03.08. 19:27:51

@tölgyes:

Látni, azt tudsz ...

Másokba belelátni meg pláne! :))

porfelhő 2011.03.08. 19:33:59

Csütörtökön dönt az új alkotmány szövegéről a Fidesz - KDNP. képviselőcsoportja.
Szájer javaslata, változtassák meg az ország hivatalos nevét, a Magyar Köztársaság közjogi jellegü szóhasználat, amit talán nem mindenki ugyanazzal a szeretettel használ, igy legyen "csak" az ország neve "Magyarország".

hm. mi jöhet még? !

sárkányfő 2011.03.08. 19:36:08

Kicsit kapcsolódik a poszthoz a VV mai írása, főleg a kommentek.

Már nem arról folyik a csevej, hogy hazudik-e a kormány, az már evidens. Arról folyik, hogy miért teszi, van-e joga hozzá, van-e jelentősége, törvényszerű-e, a magyar nép tényleg olyan hülye-e, hogy hazudni kell neki?
Mert pl. van olyan fideszes, aki kerek-perec kimondva, nyíltan ez utóbbival védi a kormányt. Meg persze megy a relativizálás (máshol is ez van), meg a ködösítés, stb., de a tényt magát már nem vitatják. Persze nem is lehetne. (Szerintem eddig sem lehetett, de örülök, hogy lassan mások is felismerik)

Azt hiszem ez a közbeszéd tartalmi változásának jele.

link:
velemenyvezer.blog.hu/2011/03/08/bajnai_kritika_gazdasagi_szabadsagharc_csak_duma_volt#comments

porfelhő 2011.03.08. 19:41:39

"A Fidesz diadalmenete az új alkotmányban fog kicsúcsosodni,- ebben állitólag olyannyira újraszabályoznának mindent, hogy egyetlen rendelkezés maradna érintetlenül, amelyik azt tartalmazza, hogy Magyarország fővárosa Budapest."

Iródott anno ez a cikk. az irója nem sokat tévedett. de az is lehet, hogy igen, mert a következő komment lehet arról kell, hogy szóljon, Mo. fővárosa már nem Budapest lesz.
Már semmin sem csonálkoznék.

sárkányfő 2011.03.08. 19:44:33

"Két állami cég felügyelőbizottságából is havi tiszteletdíjat kapott Kalmár Ferenc. A KDNP-s képviselő az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Rendezvényház Kht.-től havi 40 ezer forintot, a szintén állami tulajdonú Nagyfa-Alföld Kft-től pedig havi 56 ezret kapott. Mindez azonban törvénytelen, hiszen egy személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságtól kaphat pénzt felügyelőbizottsági tagságáért - írja a Blikk"

Ti tudjátok még követni? Van valahol egy honlap ahol ezeket regisztrálják? Lázár, Papcsák, Zsiga, Kalmár, állítólag a XVIII. kerületi polgármester is, hogy ne is említsük a 2 milla fölötti botrányokat, Budai, Szíjjártó, a biztosításokat, stb., stb.. én már nem tudom követni.

porfelhő 2011.03.08. 19:52:23

Sólyom az Alkotmánybiróság fontosságát hangsúlyozta

Sólyom László volt köztársasági elnök kedden fogadta a Velencei Bizottság delegációját, akik a magyar kormány kezdeményezésére folytatnak vizsgálatot az alkotmányozás kapcsán - tájékoztatta az egykori államfő titkársága az MTI-t."

www.hir24.hu/belfold/227983/solyom-az-alkotmanybirosag-fontossagat-hangsulyozta.html

A közlemény szerint a volt államfő a találkozón elengedhetetlennek nevezte, hogy az új alkotmány biztosítsa az Alkotmánybíróság hatáskörét minden jogszabály alkotmányossági vizsgálatára, és az alkotmányellenes normák megsemmisítésére."

panelburzsuj 2011.03.08. 19:57:55

@sárkányfő:

www.korrupedia.hu/index.php/Kezd%C5%91lap

SZOCIALISTA-SZABADDEMOKRATA KORRUPCIÓS LEXIKON

Technilailag alkalmas lenne a naprakész bővítésre.

Pecunia non olet.

De a jelek szerint kidobhatjuk a császári okossságot: nálunk igenis szag lengi körül méga pénzt is, amit oldalfüggően titulálunk illatnak vagy bűznek.

6.Lenin 2011.03.08. 20:01:32

Igen, érdekes ez a csata.

1 kormány harcol, hogy legyen esélyünk talpra állni, végre.

aztán vannak az ellenzéknek nevezett valamik, akik a maguk által kitalált szellemekkel hadakoznak, 1-re nevetségesebbé téve magukat.
amennyiben a harcuk valódi ellenség ellen irányulna, a módszerek, taktikák, csapnivalóak, hamisak.
Minden esetre arra kiváló, hogy 2014-re teljesen elvesztik minden hitelüket.
Ezt viszont, ki a tosz bánja?

jjulie 2011.03.08. 20:14:28

@6.Lenin:

seggre eshettetek, vagy hasra, esetleg pofára, netán fejre, hogy a talpra állás esélyéért harcoltok fideszországban

6.Lenin 2011.03.08. 20:19:03

Drága Ballib Honfitársaim!

Amíg Gyurcsány, Heller és hasonszőrű EP-s barátaik hörögnek a demokráciáért, Békesi Gorenje Lászlók kritizálnak a gazdaságban, addig ez a csata inkább mókás, mint komolyan veendő harc.

Önök az éltemre törnek, így halálra nevetem magam.

most aktuális igazán:

Ez a harc lesz a végső.... Pá, szép nem volt, amit csináltatok, felejhető sem, sajnos, de elég volt belőle.

Nincs valami jobb ötletetek?

Squid 2011.03.08. 20:24:17

@aszekelyek: "Az kérlek politikailag kifizetődő, hogy nem szarunk oda, ahonnan eszünk. Nem fogak köpködni azoknál, akikkel jóban kell lenni. Nem tudom, mi szörnyűt is tett volna ha jött volna a matolcsy és Orbán és az kinek lett volna szörnyű de ez irreleváns. Mivel ez tényleg fikció. Ellentétben azzal, amit a neves filozófusnő annak nevezett Brüsszelben. Ez tehát nem érdemes szóra. Az úgy történt, az IMF és EU akaratából, pont. Érdeme nincs sok benne egyik nevezettnek sem. Hasonló képzettségű , bárki ugyanazt meg tudta volna tenni. Nem vagyunk ki tőle. A magasztalást viszont mereven elutasítom. Nincs ugyanis miért őket feldicsérni. A miniszter, szolgai mivoltát teljesítették, nulla kreativitással. Az még nem zene, ha valaki lejátssza a kottában írt hangokat. Valahogy. "

Mondd te esetleg egy alternatív valóságban élsz ahol nem történt meg az utóbbi 11hónap? Miért lett volna szörnyű ha Matocsyt c Orbánt kapja szembe a válság? Te ezt komolyan kérdezed?

Meséld már el nekem hogy az IMF/EU "akarata" mi is igazából ha kérhetem.. Ha nem megy segítek, az IMF/EU semmi többet nem kért csak hogy tartsuk be amit vállaltunk az EU-ba belépéskor a maastrichti kritériumokból és csökkentsük az államadósságot. Nem ők "diktálták" vagy "akarták" hanem Magyarország VÁLLALTA az EU-ba belépéskor. Tudod azt a reformirányt amit a Matolcsy féle agyrémből kijózanodva most a zászlójukra tűztek..

Gondolod hogy az a párt aki befelé elszámoltatná Bajnait, majd kifelé Bajnai reformjait és eredményeit méltatja (általában sajátként) az vállalható modern európai demokrata párt? Hogy az a gazdaságpolitika amit egy harmadvonalbeli Matolcsy összeötletel minek következtében februárban 80%-át elköltöttük az éves büdzsének rendben van? Mikor a multiadók beszedése után a 2010-es számot sem sikerült hozni 3,8% éves deficitre csak 4,x-re aztán kitalálni a 250Milliárdos "tartalékot" mert elmérték dolgokat szintén ok?

Szerinted ezek után vajh hol van az amikor te is azt mondod, hogy ezt azért már nem kéne? Kíváncsi vagyok!

6.Lenin 2011.03.08. 20:25:25

-Drágám, nekem nem tetszenek ennek a Fidesz/KDNP-nek a húzásai, mit ajánlanál?
-Tégy úgy, mint a gólya, szivecském.
-Álljak féllábra?
-Nem, költözz el, mondjuk Afrikába.

oszi1113 2011.03.08. 20:27:17

"Sokkal inkább az a felismerés vezetheti az ellenzék szinte mindhárom pártját, hogy a Fidesz gyengítésének – és így a saját 2014-es választási esélyeik javításának – a legcélravezetőbb útja a kormány materiális legitimációjának kikezdése és közpolitikai teljesítményének megkérdőjelezése."
ezzel van tele a tankom, ezzel, hogy a politikának, a rendszerváltás után 20 évvel, akkor, amikor az ország olyan nagy slamasztikában van, hogy mindjárt leáll a gépezet, akkor is a hatalom megszerzése az elsődleges cél!

vkaresz6 2011.03.08. 20:29:59

"a vezető híreket a kormány gazdaságpolitikai döntései foglalták el, kiszorítva onnan az intézményekről és a jogokról szóló korábbi diskurzust."

Ezzel vitatkoznék!

Így lenne helyes: "a vezető híreket az elmúlt 24 óra halálesetei foglalták el kiszorítva onnan a kacsaröcsögei polgármester korrupciós botrányait."

álomszép 2011.03.08. 20:31:04

@porfelhő:
Szájer javaslatára.

Tizmilliárdokba kerülne a Magyar Köztársaság átkeresztelése."

A pénzérmék leváltása lenne a legnagyobb tétel, de a pecsétek frissítése is sokat emésztene fel."

És még a többi költség ami ezzel jár-na. olvasható a cikkben.

www.hir24.hu/belfold/228041/tizmilliardokba-kerulne-a-magyar-koztarsasag-atkeresztelese.ht

Az Index számítása szerint több milliárd forintba kerülne, ha az új alkotmányban a Magyar Köztársaság nevét egyszerűen csak Magyarországra módosítanák, illetve új államcímert rajzolnának."

hm. több mint jo.ugye?

6.Lenin 2011.03.08. 20:37:09

@oszi1113:

Igen Oszi, ezeket a honfitársainkat csak a hatalom megszerzése/megtartása érdekli, ezért, ha kell..

lágereket építettek, kitelepítettek, tömegbe lövettek, eladnak mindent, ami nem az övék, eladósítanak, külföldön gyalázkodnak a hazájukra stb.
Nekik semmi sem drága.

porfelhő 2011.03.08. 20:38:03

@álomszép: :)

"Nem úgy van" Megmondta a Szijjártó!

Az Index cikkére reagáva Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek azt mondta: Magyarországot mindig is Magyarországnak hívták, és ennek megfelelően fog rendelkezni a következő alkotmány is.

Azokat az okmányokat, pénzérméket és minden egyebet, amin rajta van, hogy Magyar Köztársaság, akkor cserélik le, amikor azok tönkremennek, elhasználódnak - hangsúlyozta a szóvivő.

Mint fogalmazott, "semmifajta plusz költséget nem jelent az, hogy Magyarországot Magyarországnak hívják".

hm. semmi sem maradhat a régi.nem is értem. "csak" legalább jönne már egy szebb jövő.

porfelhő 2011.03.08. 20:48:23

Jaj! Már komolyan mondom, nem is tudom, hogy sirni kell-e vagy nevetni. Ami ebben az országban történik, azt nem is tudom minek kell nevezni.
szomorú vagyok.

panelburzsuj 2011.03.08. 20:52:31

@6.Lenin:

"A demokráciáról alkotott elképzelés pedig, sajnálatos módon, nem haladja túl a fél plusz egy többség kizárólagos uralmát a többi felett. Hiszen a ”demokratikusan megszavaztuk” elmélet alapján a következő választásokig a mindenkori többség uralja a hatalmat. Persze hogy ez a felfogás a demokráciának csak karikatúrája. A demokrácia előfeltétele ugyanis, hogy demokraták élik meg, akiknek van tartásuk, humán stílusuk, akik a másikat tiszteletben tartják, akik kölcsönösen elfogadható megoldásokban gondolkoznak, megegyezésre törekednek, akiknek van felelősségérzetük a közjó iránt. Egy múltszázadbeli nyugateurópai államférfi úgy fogalmazta: „a demokrácia minősége abból állapítható meg, hogy a többség hogyan viszonyul a kisebbséghez”."

Guglizgassál.

Egyébként azt akarod mondani, hogy az itt idézett értelemben kellemesebb dolog Afrikában nemkormánypártinak lenni, mint Magyarországon?

ssi 2011.03.08. 20:55:06

téma volt a buszon:
"Magyarországon évente 8000 ember hal meg tüdőrákban. Az ilyen típusú daganatos megbetegedések 90-95 százalékban dohányosoknál fordulnak elő." - autóban igen, saját otthonban nem tilthatják a dohányzást
www.bombahir.hu/hirek/tiltsuk-be-a-dohanyzast-abbol-baj-nem-lehet-2
"Hazánkban évente 6-8000 ember hal meg májzsugorban, mely döntően az alkoholos májkárosodás következménye" - házi pálinkát a tizenévesek is kóstolhatják otthon?
www.mezohir.hu/2010-01/028.html
munka értéke - nőknél, aki otthon marad, háztartást, kertet, gyereket, nagyszülőt, sokat dolgozó férjet lát el az sem értéktelenebb, mint aki pl. magas jövedelmű férj mellett pl. 4 órát dolgozik, de van háztartási alkalmazottja, vagy saját cégükben csak papíron bejelentett dolgozó

@Szimba: megleptél, kiábrándultál az LMP-ből? ki a mércéd?

@hoplita: hogy ki hogyan tölti ki az alkotmányozási kérdőívet - valaha megtudjuk?
www.stop.hu/articles/article.php?id=836963

@projector: @radala: @CSENDES: lehet, hogy az MNB nem a Matolcsy-álom támogatására, hanem hibái kozmetikázására kellene?

Szimba 2011.03.08. 20:59:56

@manyike:

Még nem teljesen ábrándultam ki belőlük.
Az a politikus, az a párt sokkal szimpatikusabb, amelyik nem kifelé játszik a közönségnek (szavazóknak), hanem képes támogatni az ellenfelet is, ha egyetért, vagy vannak jó elképzelései, és együttműködő mindaddig, amíg arra reális esélyt lát. Sőt, azután is.

Szimba 2011.03.08. 21:07:10

@6.Lenin:
Off
Még mindig nem találom a gyűjteményt. Pedig igazán nem sok hely van, ahol kereshetem.
Nem baj, még egy kicsit álmodozhatok a milliókról:-)))))

On

ulrike (törölt) 2011.03.08. 21:13:19

Poszthoz
1. Az eddigi 'csatákkal' a Fidesz kinálta meg az ellenzéket. Ez az alábbi kérdéseket veti fel:
a. Szüksége volt-e a Fidesznek valamennyi általa bekínált 'csatára' (másként: kellett-e ahhoz, hogy a 2013-as végcélhoz közelebb kerüljön egy adott csata révén)? Nem.
b. Megnyerte-e a Fidesz valamennyit? Nem.
Stratégia fölénye - számbeliség - jóllehet megmaradt, de elkezdett lassan kopni, miközben ereje egy részét felesleges dolgokra fecsérelte.
Sztem most még egy átmeneti időszakban vagyunk, az első az alkotmányozással fog lezárulni, ami az új alkotmány ellenére sem lesz igazán jó záró akkord, mivel a 'Fidesz alkotmány' bélyegét nem fogják tudni elkerülni.

2. Elkezdődött ugyanakkor már - tehát van némi átfedés - a második fázis. Ebben a gazdaságról lesz szó.
a. Itt már nem csak az ellenzékkel kell 'hadakozni', hanem a piaccal, mi sokkal keményebb és erősebb 'ellenfél' lesz, mint a továbbra is gyenge s megosztott ellenzék. Ezért itt már nem a Fidesz dönt arról, hogy hol, mikor és miben lesz csata.
b. Sokkal nehezebb lesz tematizálni a kommunikációt. Már zsebre mennek a 'csaták', így a zemberek kevésbé lesznek vevők olyanokra, mint pl. a 'mindenki jól jár'. A piac meg már amúgy is bizalmatlan, kifelé hablatyolni egyáltalán nem lehet.

porfelhő 2011.03.08. 21:15:01

Szijjártó: nincs terv az adórendszer módosítására"

A miniszterelnök szóvivője kiemelte: a kormány világos vállalása az volt, hogy senki sem járhat rosszabbul az adótörvények megváltoztatásával, de vannak olyanok, akiknél ez még nem teljesült."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-418374

Az állami szférában a munkavállaló kompenzációt kap, hogy ne keressen kevesebbet, és az állami vállalatoknál is megtette a kormány a szükséges lépéseket, hogy ne járjanak rosszabbul a dolgozók

A gazdasági növekedés révén a cégek növelik bevételeiket, ebből új munkahelyeket teremtenek és megemelik a fizetéseket.

A kormány sok ponton könnyítette a vállalkozások terheit, ezért most azt kéri a vállalkozásoktól, hogy a plusz forrásokat fordítsák a megállapodás betartására, vagyis a fizetésemelésre - fejtette ki Szijjártó Péter."

hm. részemről kommentár nélkül.

6.Lenin 2011.03.08. 21:15:08

@panelburzsuj:

Vicces fiú vagy panel.
Pont most, amikor a többség nevében ágáló kisebbség

, minden áron a cselédszobába próbál minket begyömöszölni.

Hallottam már olyasmikről rebesgetni embereket , hogy:

A ........ nevében, a dicsőséges jövőért, a haladásért, a sötétét múlt ellen...
Aztán népeket pusztítottak el, földrészeket raboltak ki, gyerekeket dolgoztattak/dolgoztatnak éhbérért, adósságba sodornak nemzedékeket.
Érdekes módom, mindig egy magasabb ideológia, kultúra nevében, igaz 1 kisebbség, a többségre próbálja rákényszeríteni, a (nem létező) többség nevében.

Mindig az erősebb, vagy magát annak képzelő szeretné meghatározni, mit is jelent a demokrácia.
Valójában a saját hatalmának a rákényszerítését a másikra, ezt jelentené, szeretné elérni. Aztán mások harcot indítanak ez ellen, harcra szólítva a népet a demokráciáért, a sajátjukért, ami természetesen pont ellentétes az előzővel.

Csak 1 kő van, bevésett törvényekkel, arra is szarik majdnem mindenki, mert nem ő írta.

porfelhő 2011.03.08. 21:17:02

@jjulie:
persze, mint mindig.
:)

tölgyes 2011.03.08. 21:23:30

@panelburzsuj: Abból amit írt az látszik, hogy nem érti a lényeget... sőt mintha lebecsülné a "film" általi megismerés lehetőségét.. vagy tágabban fogalmazva a művészi megismerés jelentőságát...Pedig, pedig. Sokszor leírtam már: a magyarországi szocializmust igazából néhány tucat filmen keresztül mélyebben meg lehet ismerni és érteni, mint némely történelmi munkákból.

A nagy és jeles közgazdák, köztük Nóbel-díjasok sora a mai helyzetben éppoly tétovák és bizonytalanok mint a nem közgazdák...

tölgyes 2011.03.08. 21:26:30

@Squid: Ajnározza OV-t a Nyugat.. na mi történ m,íg vacsoráztam?

6.Lenin 2011.03.08. 21:28:16

@Szimba:

Ne add fel!

Aki keres, az előbb-utóbb elfárad, utána meg jólesik a pihenés, sőt egészséges is.
Amíg nem találod, reménykedsz, elhalasztod a csalódás kellemetlen érzését.

Olvastam, hogy manyike-t is érdekli a dolog.

Ajánlatom (sikeres megtalálás esetén) jelenleg:

1002.50,- HUF

porfelhő 2011.03.08. 21:30:26

Az LMP szerint ennyit jelent a fülkeforradalom.

Schiffer András a kormány korrupcióellenes politikájáról is beszélt. Szerinte a Fidesz számára a fülkeforradalom annyit jelentett, hogy a szegfűs oligarchákat narancsosra cserélték."

atv.hu/cikk/20110307_schiffer_andras

hm. "egy másik csata", minden szinten.

tölgyes 2011.03.08. 21:31:43

@oszi1113: A politika már csak ilyen

tölgyes 2011.03.08. 21:32:51

@panelburzsuj: Így van!:)Mit tegyünk! A tehetség kidomborodik: kinelk elöl, kinek hátul.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 21:33:12

Szijjártót hallgattam az Infón metszőollók csomagolása közben.
Aszonta, visszaadják az emberek szabadságát azzal, hogy 15 év felett nem lesz kötelező tanulni.
Íme, egy újabb jelentős győzelem az embereknek.

tölgyes 2011.03.08. 21:34:06

@porfelhő: A zegfűsből családi alapon Schiffer is részesült..:)

jjulie 2011.03.08. 21:34:21

na végre, messi 1:0

tölgyes 2011.03.08. 21:35:38

@Hepci: Miért Önnek van olyan illúziója, hogy a túlkorosok tanulni jártak az iskolába???és tanultak valamit???

porfelhő 2011.03.08. 21:36:33

@jjulie:
látod? ennyit jelent...
:)

panelburzsuj 2011.03.08. 21:37:34

@6.Lenin:

A beidézett pacák fiatalon a Magyar Pax Romana elnöke volt pár évig. Aztán a holland kereszténydemokraták egyik vezető politikusává nőtte ki magát. Most meg a KDNP egyik külügyi szakértője.

Ballib?

panelburzsuj 2011.03.08. 21:40:32

@Hepci:

Ujjaid megvannak?

Szereted a kihívásokat: metszóollóval a kézben Szíjjártót hallgatni ... :)

tölgyes 2011.03.08. 21:45:34

@porfelhő: Naná! :) A Szakasits klán nem vész el csak átalakul.

jjulie 2011.03.08. 21:45:39

@Hepci:

te vagy a logisztikusod is?

nyünyüge 2011.03.08. 21:54:45

@a-kis-herceg:
off
"Tegnap az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága elutasította az LMP-s képviselők törvényjavaslatát, mely a lézerblokkolók használatának, illetve birtoklásának betiltását kívánta elérni.

A Scheiring Gábor, Szabó Tímea, Jávor Benedek, Kukorelly Endre által benyújtott javaslata úgy módosított volna a KRESZ-t, hogy tiltotta volna a gépjárművek sebességét mérő készüléket jelző vagy zavaró eszköz birtoklását."

www.vezess.hu/hirek/szabad_harc_traffizo/29472/

6.Lenin 2011.03.08. 21:56:47

@panelburzsuj:

Még lehet.
Gyermekkorban mindent másként lát az ember(fia, lánya).
aztán meg jön, a ÉLET nevezetű útelágazás.
Egyedileg, lehet csökönyös is, olyan ragaszkodós fajta is.
Van saját bejáratú demokráciája, oszt azt akarja másokkal elfogadtatni, gondolom.
Neked meg ez teccik.
Üsse kő.

ubul2000 2011.03.08. 22:03:55

Na végre! Busquets gyönyörű fejesével 1:1

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 22:04:53

@tölgyes: nem kommentáltam a jelenséget.

@jjulie: kézműves kereskedő vagyok és igen rugalmas. Ma este például egy nagyon csinos lány vett metszőollót munkaidő után.

ubul2000 2011.03.08. 22:06:11

Vajon mennyit fizetett ezért a Barcelpna? Bravó

ssi 2011.03.08. 22:06:42

@6.Lenin: "1002.50,- HUF" ?????
engem tematikusan csak egy bizonyos témájú bélyeg érdekel, ha Szimba megleli, elárulom
@Szimba: "milliókról:-)))))" ????
6.L száma jobban tetszik, legalábbis nekem :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.08. 22:06:43

@panelburzsuj: bliszteres csomagolásban vannak. Egyébként Szijjártónak nincsenek mérhető élettani hatásai rám.

aszekelyek 2011.03.08. 22:09:22

@igényes: Várjál. Azokat nem találták meg, de egyáltalán... Két fiatalembert, akik nem csináltak semmit ezzel szemben, letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. Statáriálisan. Maradjunk a tényeknél. Nem mondtam, hogy rosszul ítéltek. További információt kértem. Abban a tárgyban közöltek kötelező helyreigazítást, az összeget illetően. Mást kérdeztem viszont. Hiányos az információ de nagyon. Igazságbeszédesebben kéne. Ki vele, hogy is volt egészen pontosan.

panelburzsuj 2011.03.08. 22:11:22

@6.Lenin:

"Van saját bejáratú demokráciája, oszt azt akarja másokkal elfogadtatni, gondolom."

Látod, ez a pont, ahonnan nagyon nehéz továbblépni.

Adva van egy 71 éves pasi, akinek az apja Kolozsvárról menekült Sopronba, ő maga 16 éven Komlóról Hollandiába (a papa itt maradt Sopronban...), 89 után minden módon igyekezett segíteni az óhazának, évekig megint itt élt, az egész család buzgó katolikus, és te itt nyafogsz a kőtábláról meg a különbejáratú demokráciáról. Anélkül, hogy egy betűt is utánanéznél, gond nélkül fanyalogsz rá, lesajnálod, okoskodsz.

Vagy úgy gondolod, hogy a demokrácia veleje az, hogy a te zseből előhúzott okoskodásaidat pont annyira kell becsülni, mint ennek a mukinak a gondolatait?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.08. 22:13:48

"Bármennyire is híresek, a magyar művészek jól teszik, ha tartózkodnak Orbán Viktor jobboldali-nacionalista kormányának bírálatától. Aki ugyanis megkérdőjelezi Magyarország nagy lendülettel megkezdett "átalakítását", annak nem csak politikai ellenszéllel kell, hanem a művészi és gazdasági "kicsinálására" irányuló kampányokkal is számolnia kell. "

nol.hu/archivum/tarrnak_is_arany_lett_volna_hallgatnia

ssi 2011.03.08. 22:14:26

@porfelhő:
"kormány sok ponton könnyítette a vállalkozások terheit, ezért most azt kéri a vállalkozásoktól, hogy a plusz forrásokat fordítsák a megállapodás betartására, vagyis a fizetésemelésre - fejtette ki Szijjártó Péter."

Szíjjártó: "Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok és sportmenedzsment szakára, ahol 2002-ben diplomázott."

biztosan angolul tanult, azért mond mást magyarul

aszekelyek 2011.03.08. 22:17:04

@igényes: Néhányat már eltávolítottak eddig is . Ilyen vizsgálat? Amikor feljelentés érkezik . Úgy volt az 2002- után is, meg máskor is. Csak szorgalmasan elvtársak. legyen benne ezúttal bűncselekmény is...

panelburzsuj 2011.03.08. 22:18:50

@Hepci:

Erős alkat vagy. Én még most is el-eltátom a számat egy-egy újabb gyöngyszem hallatán ... :)

aszekelyek 2011.03.08. 22:19:56

@a-kis-herceg: A szekfű virág nem tehet semmiről. Azt szívesen fogadom. Úgy járt velük, mint Kovács Kati....

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.08. 22:21:39

Érdemes ezt elolvasni:
"Adóváltozások: ekkora pusztítást a válság sem okozott"
adozona.hu/aktualis/20110307_adovaltozasok_beremeles_2011.aspx

Szóval ezen kis amatőrök alig nagyon kártékonyak! Sáska elvtársék. 2 misis kis fizuk, "ha álmukból is felkeltjük hazudozós képviselő elvtársak", szelektív memóriával és csípőből letagadjuk még a csillagokat is mentalitással. De tényleg, nagyon büszkék vagyunk rátok NARIKOMCSI ELVTÁRSAK!!!

ulrike (törölt) 2011.03.08. 22:22:03

Azt írja a Financial Times, hogy a Líbiai Nemzeti Bank elnöke eltűnt. Tanulhatna Pártunk és Kormányunk még Kadhafitól is.