Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
már 09
22:59

Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve – meglepően konzervatív módon nyúlt hozzá az intézményrendszerhez, és kísérletet sem tett arra, hogy új módon fogalmazza meg az intézmények egymáshoz való viszonyát. Tartalmi értelemben tehát a harmadik köztársaság megmarad, akkor is, ha közben a szimbólumok terén még maga az elnevezés is megkérdőjeleződik.

A tervezetben természetesen számos elemzésre váró és értelmes vitáért kiáltó javaslat található: akár a bevezetőre, akár magára a szövegre tekintünk. Első megközelítésben számomra a nyomot hagyás szándéka a legfeltűnőbb, legalább két értelemben. Egyrészt a Fidesz-KDNP politikusai minden jel szerint alapító anyáknak és atyáknak szeretnék láttatni magukat, s nem bízzák a dolgot a véletlenre: a szövegben található számos, értelemszerűen hozzájuk kötődő fogalmi újdonság és történelmi elsőség („Magyarország első, egységes Alaptörvényét...”) mellett azt is rögzíteni kívánják, hogy az alkotmány tartalmazza az igennel szavazó képviselők névsorát... Másrészt, s persze politikai értelemben ez a fontosabb, miközben az intézmények alapvető elrendezésén csak minimálisan változtat a tervezet, arra gondot fordít, hogy egy esetleges kormányváltás után is betonbiztos és hosszú távon is birtokolható pozíciókkal rendelkezzen a politikai rendszerben.

Talán nem érdektelen röviden áttekinteni, hogy egy hipotetikus 2014-es politikai változás után milyen "csapat" várna az új többségre:

Köztársasági elnök: A tervezet érdemben nem változtat az intézményen. Ha Schmitt Pál kitölti a mandátumát, 2015-ben kerülhet sor elnökválasztásra. Ha mondjuk 2013-ban valamilyen ok miatt lemondana, és a mostani parlament új elnököt választana, a következő parlamentnek 2018-ig együtt kellene élnie az államfővel.

Alkotmánybíróság: A hatályos szabályozással szemben – amelynek értelmében a bírók maguk közül választanak három évre elnököt - a tervezet a parlament hatáskörébe vonja a testület elnökének megválasztását. Az elnök megbízatása ráadásul az alkotmánybírói megbízatása megszűnéséig tartana: azaz ezek alapján például Stumpf István – aki minden bizonnyal nem lenne esélytelen egy parlamenti szavazáson - akár 2019-ig is az AB elnöke lehetne.

Ügyészség: A fontos alkotmányos változások itt már tavaly megtörténtek: a legfőbb ügyész korábbi 6 évre szóló, feles többséghez rendelt megválasztása 9 évre és kétharmados többségre emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy Polt Péter 2019-ig biztosan hivatalban maradhat, s ha utódját nem sikerül majd a szükséges széles konszenzussal megválasztani, akár egészen 70 éves koráig az ügyészség vezetője lehet.

Nemzeti Bank: A tervezet a mostani 6 évről 9 évre emeli a jegybank elnökének megbízatását, azaz a 2013-ban, Simor András hivatali idejének lejártakor a miniszterelnök által vezetőnek javasolt személy – például Járai Zsigmond - 2022-ig kapna mandátumot.

Állami Számvevőszék: Itt marad a korábbi 12 éves mandátum, azaz a tavaly megválasztott Domokos László szintén 2022-ig állhat az intézmény élén.

Költségvetési Tanács: A költségvetési eljárásban vétójogot („előzetes hozzájárulás”) kapó intézmény élére a köztársasági elnök 6 évre nevez ki: a pár hete kinevezett Járai Zsigmond így elméletileg 2017-ig állhat az intézmény élén, ha 2013-ban esetleg átigazol a jegybank élére, utódja 2019-ig kaphat mandátumot.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr82726573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem lehet 2011.04.04. 19:40:28

Januárban a médiatörvényről szóló polémia idején azt nyilatkozta a miniszterelnök, hogy Európa a kétharmados többséggel nem tud mit kezdeni.Igazat adunk neki. De miért is van ez így?Egész egyszerűen ilyen kétharmad Nyugat-Európában - bocs: az EU régebb...

Trackback: Gyorshír: Hibásan másoltak be pár cikkelyt az Alkotmányba 2011.03.10. 19:56:45

Hibásan másoltak be néhány cikkelyt a készülő alkotmánytervezetbe 2011. március 10. 18:00 Schmitt Petronella, az Alkotmányelőkészítő Bizottság titkárának közleménye szerint az új Alkotmány W cikkelye helyesen: "A vérbulcsúkat és a jenőke...

Trackback: A házasság védelméről 2011.03.10. 14:58:10

Különösebb jóstehetség nélkül is előre lehetett látni, hogy a kétharmados Fidesz-kormány minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni a melegek csesztetésére - az alkotmányos melegházasság-tilalom nem érhet meglepetésként senkit.A homofóbia ...

Trackback: Tetszik az új alkotmány? - de őszintén! 2011.03.10. 14:37:11

Sok weboldal éppen most szavaztatja a népet az új (tervezett) alkotmányról, hogy tetszik-e vagy sem, miért pont mi maradnánk ki? :-) Pedig a kérdés nem is olyan egyszerű: a tervezett szöveg egy elég erős jogi szöveg, amit lehet, hogy tud értelmezni az ...

Trackback: Súúúhanterz (03/09) 2011.03.10. 12:03:07

Tegnap az Alkotmányozó Nemzetgyűlésben Országgyűlésben járva pillantottuk meg Gulyás Gergely fényesre vaxolt cipőjét. Először nem értettük miért páváskodik egy meglehetősen szokatlan kiegészítővel, de a Magyar Hírlap mai írása az új Alkotmány tervezete...

Trackback: Paraszt vakít parasztot 2011.03.10. 11:27:14

Paraszt vakít parasztot, és utána vakon vezeti egymást a két világtalan. Ez a mostani alkotmányozási folyamatunk mottója. Az egyik paraszt a kétharmadpolitikus, a másik a szavazópolgár. A parasztvakítás tárgya éppen a tákolmányozó i...

Trackback: Alkotmányos bosszú a főbírónak? 2011.03.10. 10:52:04

Két nappal ezelőtt tengelyt akasztott Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási tanács – és egyben a Legfelsőbb Bíróság – elnöke és Balsai István fideszes képviselő. A vita oka az volt, a főbíró "szerencsétlennek" nevezte a hé...

Trackback: Isten, haza, ilyes… 2011.03.10. 09:54:13

Tisztességgel végigolvastam a letölthető pdf verziós alkotmánytervezetet. Nem rossz. Csak sok, hosszú és itt-ott az én szájízemnek kicsit fanyar az istenkedés benne. Olyan, mintha nagyon nagyon túlgondoltak volna mindent benne, olyasmiket is beleírtak,...

Trackback: Nyomot hagyni 2011.03.10. 09:29:02

A Fidesz-KDNP politikusai minden jel szerint alapító anyáknak és atyáknak szeretnék láttatni magukat.

Trackback: Viccnek kicsit durva lenne 2011.03.10. 08:51:37

 A Magyar Hírlap szerint az új Alkotmány tervezetének véglegezése során „felmerült, hogy az 1949 (vagy 1944) és 1990 között született jogszabályokra közjogi érvénytelenséget mondjanak ki”. Vettük a bátorságot, hogy elgondolkozzunk a sa...

Trackback: Alkotmányjogi paraszt 2011.03.10. 07:25:43

Ez itt az új alkotmány kritikája lesz.1. A stílus. A magyar jogszabályoknak szeretve tisztelt és büszkeségünk tárgyát képező Szent Istvánunk óta megvan a stílusa. Ez a stílus száraz. Loptál, akkor kezed levágassék. Pont. Hipotézis, diszpozíció, sz...

Trackback: Katolikus hiszekegy az Alkotmány elején 2011.03.10. 07:04:47

A Szent Korona visszacsempészése nemcsak hagyománytiszteletet jelent, hanem mindazt, amit a korona, a feudális hűbériség, elnyomás jelent. Szerencsére Orbán Viktor azt mondta korábban, hogy az Alkotmányt nem kell tisztelni, feltételezzük, hogy ez az ő ...

Trackback: Azért is alkotmányoznak 2011.03.10. 01:01:26

Forradalom van. Kétharmados, fülke- és ellenforradalom. Már csak az Alkotmány – kétharmados többséggel szemben gyönge – korlátai gátolják a tobzódó többség kiteljesülését.A társadalompolitikai tendenciák egyértelműek. És katasztrofálisak. A...

Trackback: Személyre szabott alkotmány 2011.03.10. 00:58:29

Mármint olyan is van néhány közép-ázsiai országban, ahol a pasi tudja, hogy az aktív sokgyerekesek, a határon túliak, a magasabb jövedelműek nagyobb arányban szavazói, ezért akár a társadalom alapszükségleteivel szemben is az ő szavazati jogaikat bővít...

Trackback: Ön melyik politusunkat írná az alkotmányba? 2011.03.10. 00:50:13

Szép önünneplés volt már a NENYI is meg az 56-os forradalomnak a 2010-es "forradalomhoz" való hasonlítása is. Azt azonban nem gondoltuk, hogy Orbán képes magát beírni az alkotmányba. Sőt nemcsak magát, de az egész frakcióját is, az utols...

Trackback: Elkúrták az alkotmányozást 2011.03.10. 00:00:10

Az új magyar alkotmány sajnos nem a nemzet egységét fogja kifejezni, vagy pláne erősíteni, mint azt láttatni kívánják alkotói, hanem újabb frontot nyit, még jobban megosztja a hazai közvéleményt. Ez akkor is így lenne, a szövege ideális lenne (messze n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2011.03.13. 23:50:39

@jjulie:
Örülök, hogy rendezett gyermekkora volt, jó és szerető családban nőtt fel. Ez azonban nem változtat azon, hogy már megint nem érti azt amit olvas.. bár most már az az érzésem, hogy azt sem amit ír..

Ön írta nekem az egyik hozzászólásomra, amivel nem ért egyet. "..na ezzel tartod az aszékelyi magasságot, és mondd csak te is úgy tudod, hogy a világ pereme kópházánál húzódik? "..

Az egyet nem értéshez joga van, azt nem is kifogásoltam, de azt nem értettem, hogyan kerültek az ön egyet nem értésébe a kópháziak, akik nagyon rendes és szorgalmas emberek..Ezért Önnek ezt írtam:
"A kópháziak nagyon rendes szortgalmas emberek. Példát vehetne róluk."

Erre Ön ezt írta:"a kópházi krobotokra gondolsz, amúgy tudod mit támogattak a szavazatukkal 1921 december közepén".. Na most akkor mi köze van a rendes és szorgalmas kópházi embereknek (köztük krobótoknak) ebben az összefüggésben 1921-hez????Mindez 90 éve történt...ráadásul még csak azt sem mondhatjuk, hogy Kópháza nem volt hűséges..:(Ugye semmi értelme.. kedves zsüli. Ilyet csak az ír, aki nem tudja mit olvas és miket írkál..de én komolyan vettem a kérdését és megválaszoltam:

"No és ugyan mi köze van a 21-es kópháziaknak a maiakhoz?? Zsülikém ! Olyan ez, mint amikor a macska és az egér benéz ugyanabba a csőbe, mégse látja egymást! Ugyan miért?
Egyébként azt nem tudhassuk, mert a népszavazás titkos volt.. de a kópháziak 70%-a Magyarország mellett voksolt. "

Ezek után jött a hosszú fejtegetés a remek családról. Íme így:mi köze van egy 90 évvel ezelőtti embernek a maiakhoz?

"jó kérdés, én pl. egy olyan házban éltem 14 éves koromig, amit a kilencven évvel ezelőtt 24 és 26 éves nagyszüleim vásároltak 1929-ben, és ők is ott éltek velem, bár a nagyapám 70-ben meghalt, és bizony jelentős részt képviseltek a neveltetésemben, merthogy nem utcagyerekként nőttem fel, hanem három generáció normális együttélésében, amelyben a nagyszülők is betöltötték egy fontos, egyészséges szerepet

te talált gyerek vagy és nem ismerted a nagyszüleidet sem, hogy felmerült benned ez a kérdés? ".. Értem én. A nagyszülők megcsinálták a szüleit, ők meg magát..de azt, hogy ez így történt már korábban is gyanítottam.. mert hogy így szokott történni.. vagy másképpen mondva: másképp nem történhet:::)))de mindehhez mi köze van a kópháziaknak és annak, hogy Ön valamiben nem ért velem egyet..Én a kópházikakkal soha nem vitatkoztam.. ha csak maga nem kópházi:) AZ EGYET NEM ÉRTÉSÉBE MIÉRT KEVERTE BEL AZOKAT AKIKNEK AHHOZ SEMMI KÖZÜK NEM VOLT.. NEM ÉRTEM..Illetve dehogynem: egyszerűen értelmetlenül kavar, de nem érti azt amit ír... Ezért van az, hogy nem szívesen reagálok arra amit firkál. Annyira alatta van a normális elvárható szintnek, hogy fáraszt.

2011.03.13. 23:54:36

@ökörpöröly: nem, nem. Hidd el, ez a régenvoltnemloptak mantrázása már nem segít. Olyan a helyzet, mint a rák, túl van burjánozva. És nem kevés tömeggel kell számolni. Ami elvétve jelenség volt, most az a többség.

Szép álmokat!:)

ökörpöröly 2011.03.14. 00:07:58

@Hepci: Mi van Hepciás, a megevett szakácskönyv megfeküdte a gyomrod?:)

nyünyüge 2011.03.14. 06:50:42

@porfelhő:
Kezd sok lenni Járaiból.

Egyik nap a kormány szokásos zászlóerdős díszlete előtt beszél az alkotmányról, mint a Nemzeti Konzultációs Testület (röviden enkáté) tagja, másnap mint független szakember az MNB felügyelőbizottságának elnökeként az MNB-ről készített, az MNB vezetésével még meg sem tárgyalt jelentésről tart sajtótájékoztatót, harmadnap - már nem a sajtó előtt - biztosítója megszerzi az ország kb. második legnagyobb cégét, ügyfélnek.

ssi 2011.03.14. 07:11:21

336. Nyomot hagyni - "csak", vagy folyamatot megfordítani is?
- holnap, március 15. - tüntetések: hol, mennyien, miért?
- áprilisi
* adatok: 2010-es hiány, 2011. I-III. havi hiány, államadósság, munkanélküliség, infláció, képviselői átlagos bérek, befektetői bizalom, lakosszám, várandósok száma, létminimum körül élők száma stb., stb.
* új Alkotmány: alkotmányozási folyamat+tartalom+elfogadás/elfogadottság
* AB miről és hogyan dönt
* stb.

ssi 2011.03.14. 07:20:46

@lüke: töprengésre késztettél :-) lezárni nem tudtam még ...
- egészséges irónia jó, szórakoztató, hat -> tegnapi kommentek közt számtalan
- gúny: jelenség oka, hogy kifejezzünk vmit, de a szándék nem jó, ha az a "veled soha", "szándékosan megbántalak", "nem titkolom, hogy lenézlek" stb. - de ezek mély oka? mi is? a másként gondolok vmiről vmit itt melletted a hétköznapi életben/életről?

lüke 2011.03.14. 08:15:54

@manyike:
keveset olvastál Karinthyt talán, a gúny legtöbbször a tehetetlenség kifejezése, mint az iskolában a röhögés
a többi, amiröl írsz, pl. nekem soha eszembe nem jutott
az termeszétes hogy az ember a barátait azonos körböl válogatja, de egy ilyen fórum- net- nem azonos érdeklödésü és tudásu emberekböl regrutálódik- biztos vannak szándékos bántók, látjuk-
a veled soha meg csak a magánéletben van, szerintem, a hipereagálókkal pedig felesleges a vita,arról hogy üldöznek

lüke 2011.03.14. 08:21:08

@ökörpöröly:
hol élsz te,
azt csak dolgozni tudó embereknek szervezik precizitással
-az oroszok is csak hasraütéssel csinálták,hiába próbálták lemásolni-
kiabálásból nem lesz ilyen,ne fohászkodj

Szimba 2011.03.14. 08:50:08

hetivalasz.hu/itthon/feltamadt-halo-poraibol-a-magyar-part-36154/

Feltámadt az SZDSZ.

Húha:-)
Kíváncsi lennék TG véleményére!

hoplita 2011.03.14. 08:52:59

@ökörpöröly:
Nem bolondság, hanem aljasság.
Nem egy a szőr a selyemmel....

jjulie 2011.03.14. 08:54:31

@tölgyes:

na örülök, hogy ennyire kihoztalak a sodrodból, emberre emlékeztető életjelenségeket produkáltál, pl. gondolkodásra utaló jeleket vélek felfedezni nyomokban, és ami ennél is jóval reménykeltőbb: mintha meg akartad volna fejteni a mondókámat is

na ez nem sikerült, de jutalmul íme a megfejtés

előadtál egy benfentes soproni szerepet, ismerve még a kubinszky feleségének főépítészi tevékenységét is és hogy a hiperkonzervatív lővereki bugrisságig lokálpatrióta kubinszky kedveli a jókomcsi pozsgait, és felsoroltál még pár, helyben jól csengő nevet a közelmúltból

na ezek után tettem fel neked az ellenőrző kérdést, hogy szerinted is kópházánál van e a világ pereme, ugyanis a soproni bugris aki lokálpatriotizmusnak élte meg az elzártságból eredő nyomorát, bizony így tudta, mert ezt tanulta a szüleitől, és a tapasztalatai is aztán megerősítették ebben később

na ezen a ponton kiderült végleg, hogy felszines és könyvből származó sopronis benfentességel állunk szemben, hű maradtál magadhoz, nem értvén, hogy kerül a képbe kópháza és a világ pereme, adtál egy fideszidióta választ kérdés formájában: mi köze a 90 évvel ezelőtti embereknek a maiakhoz?

egyszer már leírtam kb egy éve és a hoplita emlékszik is rá azért hördülhetett fel a népszavazás ujabb említésére, hogy az orbán első királysága idején pénz adott ágfalvának is, hogy állítsanak emlékművet a magyarországhoz való tartozást eredményező népszavazásnak, de az ágfalvi önkormányzat visszaküldte, mondván, hogy a nagyszüleik forognának a sírjukban, mivel ők az ausztriához való tartozásra szavaztak, na hát ilyesmi köze lehet, mivel a normál társadalom és az egyének természetes emlékezete kb száz év, a fideszidiótáké 8, meg néha 60, te meg egy faszkalap vagy

na és ha mivel sopronnál tartunk még egy idevágó vicces emlék a közelmúltból:

kb. 6-7 évvel ezelőtt felhívott egy régi soproni ismerősöm, és közölte, hogy úgy gyanítja, lehet hogy én zsidó vagyok, és ha igen akkor elmennék e egy hétvégén megalakitani a hitközséget, mert ahhoz 10 férfi kell, és egyenlőre nincs meg a létszám, és ő sem az, csak megkérték hogy gondolkozzon, hátha eszébe jut valaki, akinek valami köze van sopronhoz, és esetleg egy kicsit zsidó, és azt vállalja is

olyan vicces volt, hogy igent mondtam, és szóltam egy éppen megismert, elvált, korban is hozzám illő csinoska zsidó asszonynak, akinek semmi féle vallásos kötődése sem volt, hogy menjünk el, és nevetett, és eljött velem, miközben tudta, hogy nem vagyok zsidó, és az lett belőle, hogy meglátogattunk pár ismerőst, és veszettül lekéstük a dolgot, és csak két-három maradék emberrel találkoztunk, akik közül az egyik zsidónak tudta magát, és volt náluk maradék kóser pálinka, na abból ittunk, és kiderült, hogy a papréti zsinagóga tulajdonjoga volt a kérdés, amire a mazsihisz készült rátenni a kezét, de ha lett volna helyi hitközség akkor elszerethető lett volna előlük álítólag, volt aki emiatt svédországból utazott oda

hoplita 2011.03.14. 08:55:19

@Letícia:
Fordítva ülsz a lovon.
Rövid távon a probléma kőkemény rendészeti kérdés...
Közép és hosszútávon lehet agyalni azon, amit mondasz.

Szimba 2011.03.14. 08:58:23

Éjjel Zsüli meccset nézett, Tölgyes felcsapott gyógypedagógusnak, Letícia oktatási államtitkárnak és integrációs népbiztosnak, Lüke továbbra is a gúnyt használja fegyverként, Hepci meg vacsora után már csak 1 szót ismer.

Nem tudtatok aludni? Én már 9 órakor nehezen tartottam vissza magam, hogy ne dőljek az ágyba.

lüke 2011.03.14. 08:59:26

@Szimba:
hál istennek, eggyel szaporodik a
szidni való

lüke 2011.03.14. 09:01:01

@Szimba:
puff puff jobb mint gyp-snek lenni

Szimba 2011.03.14. 09:01:42

@jjulie:

Hű, te tudsz normálisan (hümm, hümm) érvelni, írni?????

lüke 2011.03.14. 09:02:18

@lüke: + keleti szeizmológiából képeztem magam

Szimba 2011.03.14. 09:05:51

@lüke:

Naná, hogy...:-)

Mit írnak a külföldi lapok a japán atomerőművekről?
Szerencsétleneket nagyon sajnálom. Már 1000 embert találtak meg holtan. És még 10 ezret keresnek.
A képek rettenetesek, falvak, városok tűntek el a föld színéről. De a legborzalmasabb az atomerőművek sérülése. A miniszterelnökük azt mondta, hogy Hirosíma és Nagaszaki után ez a legnagyobb katasztrófa Japánban.

Külföld tud segíteni a mentésben? Tőlünk 8 db ember ment ki. Ez semmi.

jjulie 2011.03.14. 09:08:03

@Szimba:

már másodszor sikerült ezt tennem veled, megtenném harmadszor is, mit csinálsz ma este?

Szimba 2011.03.14. 09:13:39

@jjulie:

Mármint meglepni sikerült?
Ma este ismét okosakat akarsz írni?

jjulie 2011.03.14. 09:16:17

@Szimba:

nemár, ennyire kiestél a gyakorlatból? necsináld, mert elmegy a kedvem......

Szimba 2011.03.14. 09:20:00

@aszekelyek:

Köszönöm, megyek és vásárolok. Nagyon gyatra nálam a föld.
A bödöskének nem volt magja, símán elszáradtak a virágok, és kész.

Szimba 2011.03.14. 09:21:36

@jjulie:

Valami rémlik. De az nagyon régen volt. Talán igaz sem volt.:-)

Dicnó! (vagy, amúgy).

a-kis-herceg 2011.03.14. 09:24:10

@ökörpöröly: két részre osztható az eddigi gazdasági fejlődés.

1990 előtt: nem hagyták fejlődni, polgárosodni az országot, de működtették (pl II. vh utáníi újjáépítés, utak stb)

1990 után: pusztították, leamortizálták az országot (közterület, közvagyon)

ez utóbbi csak szervezettebb (maffia) formát kapott 2010-ben, és gyorsul...

a-kis-herceg 2011.03.14. 09:33:56

@ökörpöröly: a támogatás megvonás esélyes... ugye a pályáztatásról szólni sem érdemes...

jjulie 2011.03.14. 09:46:33

@a-kis-herceg:

ez semmi ahhoz képest, hogy nem adta meg a bíró a messi gólját, a végén meg csak kapufa lett az iniesta lövése.....

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.14. 10:13:21

"Hol van az esztergomi közéleti tevékenység legalja? Van ennél pitiánerebb viselkedés? – kérdezi a Meggyes a hibás blog.
...
Mint minden normális városban, itt is felmerült az, hogy az elhunyt egykori városvezetőről egy perces néma felállással emlékezzenek meg. Azonban a Fidesz frakció zárt ülésen egyhangúlag úgy döntött: nem tisztelik meg ezzel az elhunyt tanácselnök emlékét."

altnyil.nolblog.hu/archives/2011/03/14/Fideszes_kegyelet/

Mikor látjuk ezt majd országosan is? (Kósa már elkezdte)

nyünyüge 2011.03.14. 10:18:23

"Bír-e, érez-e ember nyugalmat,
Ha lelkét nehéz bús emlék zaklatja.
Szüntelen felhőbe burkolózó idő az,
Ami változni ámha akarna se tudhat,
Mert azt nem írhattya már le halandó kívánsága."

(ismeretlen szerző pi verse)

index.hu/tudomany/2011/03/14/eljen_a_nemzetkozi_pi-nap/

tölgyes 2011.03.14. 10:27:08

@jjulie: Ön a legkisebb mértékben sem hoz ki a sodromból.. Az idézetekkel csupány árzákelttni akartam azt, amit többször leírtem. NEM ÉRTI AZT AMIT OLVAS. Én jobban szeretném, ha értené, mert akkor még időnként érdemben is szóbaállnék Önnel, de így nem érdemes.:( Túl van már azon a koron, amikor fejleszthető.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 10:36:51

@Szimba: miért? Faszkalapokkal nem beszélgetek, pusztán ténymegállapítást végzek. Ha már csak 1 db faszkalap található itt, mire megetettem a macskákat, hát mit tegyek...

jjulie 2011.03.14. 10:40:40

@tölgyes:

jó válasz

biztos azt is tudod miért áll háttal a széchenyi palotának a széchenyi szobor a széchenyi téren

lüke 2011.03.14. 10:51:31

@Szimba:
hajnal felrobbant a másodszor az atom erömü
a bécsi Atomügynökség nem nyilatkozik, a németek nagyon fosnak a reaktor hibától, az osztrákok követelik Bohonice és Muhi- Mohovce bezárását
sokan vannak az iszap alatt -keresik!-szerintem nem tizezer, hanem tizezrek
nagyon fegyelmezettek, ahogy állati nagy rend is van ott, rendezett volt a táj, a város

Szimba 2011.03.14. 10:57:04

@Hepci:

Ki a macskát szereti, rossz ember nem lehet!:-)

lüke 2011.03.14. 10:58:35

@Hepci:
szerintem tök jó,megjelenik nyomsz egy f@szkalapot
automatizálni kéne!
ennél a sormintánál :)*:)*:)*
lényegesen szellemesebb és kifejezöbb

Szimba 2011.03.14. 10:59:54

@lüke:

Borzalmas. Szegény japánok.
Az árván maradt kisgyerekeket fogadhatná pár hétre Magyarország is. Legalább, amíg nem rendeződik kicsit a helyzet.
Láttam fotókat, légifelvételeket. Rettenetes.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 11:05:49

@lüke: szeretne beszélgetni velem, de nincs rá esély. Faszkalap, ugyebár. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 11:08:25

@Szimba: itt az ellenpélda...
Ha magamra maradok velük, picit unom a nyafogókat. Állandóan akarnak valamit és rengeteget fosnak. Utána pedig állhatatos nézéssel követelik a mielőbbi wc-tisztítást. :)

Szimba 2011.03.14. 11:17:35

@Hepci:

Amikor nyavajog, kirakom a kertbe a cicut. Attól magához tér. Meg aztán kedveli a kutyákat.
Az alomtisztítás napi művelet, nekem nincs, van macskaablak.
Lakásban napi tisztítás a minimum. A macska tiszta állat.

Szimba 2011.03.14. 11:18:24

@Hepci:

Ne adj nekik tejet, tejfölt! Kizárólag laktózmentes macskatejet. Attól nem fosnak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 11:21:42

@Szimba: na, nem úgy értettem, hogy hígat. Csak a szokásos napi ügymenet. Csak macskatejet isznak egyébként s a legdrágább konzerveket eszik. Nem szeretnénk, ha sok tartósító és ízfokozó kerülne a csodás szervezetükbe. :)

cambridge.on 2011.03.14. 11:25:24

@Szimba:
Olyan feltámadás , mint a vámpíroké.
Addig mutatnak életjelet , amíg a napfény nem éri őket.
Szavazóbázis nélkül nincs élet.
A másik felvetésed meglepett, nem elég szegényeknek a földrengés és a cunami?
Láttak már elég szörnyűséget.

Szimba 2011.03.14. 11:35:07

@Hepci:

Oppá!:-)))
Kár, hogy macska éttermek nincsenek. Vezethetnének blogot róla:-)

@cambridge.on:

Az SZDSZ-re gondoltál? Romantikus. Meg ma divatos is vámpírnak lenni.
:-)))) Jaj, de gonosz vagy! Nem arra gondoltam, hogy pártszékházakban fogadnák őket, meg hogy hajókirándulásra vinnék, sem Devecserbe!!! Egy-egy polgárcsalád (jobbmódú) fogadhatna kisgyereket, amíg a szülők előkerülnek, vagy nem , de mindenképpen rendeződne kicsit az otthoni helyzet.

El sem tudom képzelni, mit éltek át ott az emberek. Az, hogy fegyelmezettek, az igaz, de azért belül csak tragédia, és csupa rettegés, elkeseredés az életük most.

A magyarok zokognak, a cigányok óbégatnak, az olaszok drámai mozdulatokat tesznek, mindenki másként viselkedik, de az nem jelenti azt, hogy könnyebben vészelnek át ilyesmit.

jjulie 2011.03.14. 11:50:22

@Szimba:

valamiről lemaradtál:

ha baj van a magyarok zsidóznak, kommunistáznak, újabban cigányoznak és gyurcsányoznak

valamint elfoglalják a közigazgatást, és azt gondolják, hogy ezzel el van intézve a baj

lüke 2011.03.14. 12:01:46

@Szimba:
ma reggel az ARD-n a japán- német társaság elnöke elmondta:
a japán mosolyog, udvariasságból: nem közvetit másnak érzelmeket

jjulie 2011.03.14. 12:07:42

@lüke:

és ha az érzelmei mosolyt csalnának az arcára azt, hogy nem közvetítí udvariasságból?

lüke 2011.03.14. 12:10:54

@jjulie:
különleges kérdés

tölgyes 2011.03.14. 12:15:21

@lüke:
Drága lüke!

Mindenkinek javaslom, hogy egyen JÓD-TABLETTÁT!

lüke 2011.03.14. 12:17:17

@tölgyes:
idejön?
reggel a németek még nem ezt mondták

cambridge.on 2011.03.14. 12:20:41

index.hu/gazdasag/2011/03/13/alkotmanyban_rogzitenek_hogyan_torlesszuk_az_alla

Az alkotmányban rögzítenék a Fidesz gazdaságpolitikájának alapjait.
Ez már nem betonozás, ahogy a testületek élére "választott" személyek esetében történt.
Ez kérem, a Fidesz politikájának a kőbe vésése.
Eltérni nem lehet tőle akkor sem, ha már nem ők kormányoznak.
Ez olyasmi, mint a cunami ellen építkezni.
Az elmúlt napokban megtudtuk, ez gyakorlatilag lehetetlen.

Egyszerűbb lenne a fideszes alkotmányba foglalni, ezután csak ők nyerhetnek.
Ezt megerősítendő, leveleket küldeni a választóknak, kikérve a véleményüket.
Két alternatíva közül lehet választani.
1.)
Csak a Fidesz jelöltjére leadott szavazat számít, korlátlan számú párt indulása esetén.
2.)
A Fideszre leadott szavazatokat duplán kell számolni, a többi pártra leadott szavazatot el kell osztani az induló pártok számával.
3.)
a 2/3 fölöslegessé teszi az országos választást.
Szijj ártó szerint fölösleges aggódás, hangulatkeltés a kormány ellen.
Majd az új választási törvény fog ezzel a témával foglalkozni.

tölgyes 2011.03.14. 12:25:00

@lüke: Nálunk is azt mondták, hogy nincs veszély, de nagyon mérik.. óránként mindegyik állomáson. A jód pedig ezen a vidéken egyébként sem árt.

bariga 2011.03.14. 12:26:10

@lüke: szia! itthon vagy éppen? Szép ünnepet kívánok!

bariga 2011.03.14. 12:37:53

@lüke: ha ez ilyen egyszerű lenne

jjulie 2011.03.14. 12:41:12

@Hepci:

maradj inkább a fakanálnál

tölgyes 2011.03.14. 12:42:47

@cambridge.on: Ezek a félelmek a kommunista hagyományokból erednek:) Ott volt szokás mindenkien elmenni.. és egyből egyet választani:) Ha viszont kettő volt, akkor mind a kettőt ők választották,

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 12:43:07

@jjulie: magadra vetted? Nahát...
A birkaperkelt remek dolog, csak kissé munkaigényes a fogyasztása (vagy az előkészítése).

lüke 2011.03.14. 12:44:22

@bariga:
kösz, dolgoztam tegnap,két napig nem fogok
itthon vagyok otthon:) várom a gyereket az iskolából

lüke 2011.03.14. 12:50:17

@Hepci:
dehogy vette ! imádja ha foglalkozunk vele:)
s a szavainak ereje egyenes arányban van a foglalkozás tartalmával

tartsatok ki ,még másfél nap van munka nélkül!

lüke 2011.03.14. 12:52:22

érdekes a hirszerkesztés a FAZ-ban
www.faz.net/s/homepage.html

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 12:53:25

@lüke: egy állandó klubtagot nem hülyézhetek le tőmondatban...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 12:56:16

@lüke: mi benne az érdekes? (nem tudok németül)

Erőse elgondolkodtató, hogy szerencsétlen japánok (a legfejlettebb ipari nemzet?) tehetetlenül várják, hogy az atomerőművük reaktorai sorban felrobbanjanak.

2011.03.14. 12:57:48

@hoplita: ez lehet, mert ha tényleg a betörések mindennaposak, először azt kell rendbe tenni. Én egyébként a hosszútávról beszéltem, meg arról, hogy a munkatábor sehova se vezet. Ha pénzbe is nézzük, többe kerül felépíteni és fenntartani, mint amit ajánlottam...

@jjulie: @Szimba: egyetértek!:)) Micsoda nap ez a mai!:)))

@Hepci: a legdrágábban is van ízfokozó. :(( Én most próbálom rászoktatni a nyers csirkemájra, szívre, mellhúsra, ha halat csinálok, sótlant neki is teszek félre...majszolgatja, de néha van hiszti hogy nincs olyan, amit akar. Tejet nem iszik, mert az nem egészséges, pl. lsd ürülék. Salátát adok neki néha, meg nő fű a folyosón neki. Alomból a csomósodó a jó, azt sokáig lehet használni.

És csatlakozom Szimbához, aki a macsekokat szereti, rossz ember nem lehet..:))

cambridge.on 2011.03.14. 13:01:05

@tölgyes:
A történelem ismétlődik.

2011.03.14. 13:07:33

@cambridge.on: ja, nincs új a nap alatt.:(

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 13:18:13

@Letícia: absolut natürlich (Almo Nature), ennyiért el is hiszem (300 pénz/7 deka). A nyers húst szereti a kis rohadék, de csak a legdrágábbakat. Ha bedöglene az ollóbiznisz, kevesebbet járhatnék étterembe, annyiba kerül a macska...

Igenis rossz vagyok és trágár, valamint lenézem a hülyéket. Eccer azt is mondta egy gasztronómiában utazó, virtuális rajongóm, akkora paraszt vagyok, hogy a sakkban velem teszik meg a kezdőlépést. :)

tölgyes 2011.03.14. 13:29:33

@cambridge.on: Ne reménykedjen:)Inkább most kezdenek elmúlni:)

cambridge.on 2011.03.14. 13:36:51

www.faz.net/s/RubB08CD9E6B08746679EDCF370F87A4512/Doc~EB4D43B71D5B84E9
Im August 2002 hatte die Regierung in Tokio mitgeteilt, dass bei Tepco über zwei Jahrzehnte hinweg Sicherheitsberichte über Atomanlagen systematisch gefälscht, Schwierigkeiten verschwiegen, Probleme einfach übergangen worden sind. Daraufhin wurden alle 17 Reaktoren vom Netz genommen und noch einmal überprüft

Két évtizeden keresztül meghamisították a biztonsági jelentéseket. Elhallgattak, figyelmen kívül hagytak dolgokat.
Tepco a világ 4. legnagyobb energetikai ellátója.

A technológia lehet más, mint Csernobilben, de az emberi tényező ezek szerint mindenhol azonos.
A gyenge láncszem.

2011.03.14. 13:39:32

@Hepci: én is összeszámoltam mennyiben van ez a macsek sacperkábé havonta, s nem sajnálom tőle, és nekem is szép összeg jött ki. Nem véletlenül iparágak vannak erre kiépítve. Megérdemli egyébként, mert ritka toleráns, kedves jószág.

cambridge.on 2011.03.14. 13:41:36

@tölgyes: Één???
Legfeljebb a 6%-os növekedésben reménykedem Matolcsyval együtt.

a-kis-herceg 2011.03.14. 13:45:51

én is azt gondolom, hogy főleg egy ilyen szerencsétlen bal (-jobb) f*sz nemzet, mint mi vagyunk jobb ha nem tart atomerőművet...

gondolom tudjátok, hogy a legutóbbi szárnyvonal bezárásoknál "felszámolásra ítélték" a paksi evakuáló-menekülő vonalat....

ennyit az ország tehetséges vezetőiről... ilyen véletlen és "jószándékú" döntésekkel van kikövezve...

szomorú nagyon... szépen amortizálódik a közvagyon és a társadalom...

jjulie 2011.03.14. 13:46:35

@cambridge.on:

az elmúlt húsz évben az egész világ tönkrement......

még a kiderül hogy jobb volt ennek a glóbusznak a vasfüggönnyel?

a-kis-herceg 2011.03.14. 13:46:54

@cambridge.on: matolcsinak nem fog növekedni semmi... jobb ha realistán 1-2%...

2011.03.14. 13:49:05

@cambridge.on: na annál te okosabb vagy, hogy a Matlolcsy téveszméit elhidd....:))

@tölgyes: annál meg okosabbnak hiszem Önt, hogy azt higyje, hogy Kr.u. 2011-en, mert Ov.II. u. 1 lett, az emberek meg a világ megváltozik. Ébredjen fel, mert bár fájdalom, de a történelem ismétli önmagát. Lsd. Biblia, vagy ha annak nem hisz, Madách: Az ember tragédiája.

a-kis-herceg 2011.03.14. 13:50:06

@a-kis-herceg: ja és az is csak akkor ha

a ksh t "átszervezték" (ez sokat "lendít" a gazdaságon)

pl reálbérek nem fognak csökkenni... havonta biztos nem. már csak éves adat lesz...

jjulie 2011.03.14. 13:57:41

@Letícia:

a tölgyes időszámítása valahol a második háború végével kezdődik

olyanok között nőtt fel akik olyan dolgokat művelhettek korábban, amit a világ semmi kincséért sem árultak el neki, csak azt ismételgették, hogy a kurva komcsik, és megeskették, hogy a haláláig ismételgeti ő is, lesz ami lesz

és elmagyarázták neki, hogy az 1921-ben élőknek semmi, de semmi köze nem lesz a 2011-ben élőkhöz, jegyezze meg jól

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 14:00:43

@cambridge.on: márciusban akarták leállítani az egyes blokkot. Kicsit várhatott volna még a Föld...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 14:01:32

@a-kis-herceg: honnan tudod, nem látsz be a gatyájába.

2011.03.14. 14:05:08

@jjulie: nekem gyanúm az, hogy komcsik között nőtt fel, szerintem az élete nem telhetett rosszul az alatt sem. Meg lehet figyelni, mennyi vakbuzgó kommunista hívőből lett egyszerre "született" jobboldali. Ha csak azt nézzük, hogy a Rózsadomb teli volt betelepített munkáskáderokkal és a legnagyobb bázisa lett pl. a MIÉPnek és egyéb jobboldali tömörüléseknek. Ez a hit az újban, az új megváltóban című attitűd akkor is jellemezhette.

Nem hiszem el ugyanis, hogy aki gondolkodni képes, az hogy hihet abban, hogy minden egy csapára megváltozik, mert más a vezér? Max. ha 20 éves, akkor szoktak hinni az ilyenekben az ifjoncok, de aki pl tanul történelmet, és olvasott egy pár történelmi regényt, az már 16 évesen se hisz a meséknek, főleg nem a politikusoknak.

a-kis-herceg 2011.03.14. 14:17:38

@Letícia: tökéletesen erről van szó. elit megmaradás törvénye...

most viktotiánusz korszak van, tudod nyelvében él a nemzet...

@Hepci: látom a góbéságot mindig kiszúrod... a kettős beszédemből:)

most hallom a hírekben horvátok 41% egyáltalán nem akar Eu t. nagy dilemma. az ottani magyaroknak a határnélküliség elény, de egy ellenző szépen elmondta, hogy magyarban is tönkretette az eu a répa-, a hus és stb feldolgozókat, építőanyag termelés, és teljes kis-nagykeresekedelmet...

lehet választani: hazafiság+ szegénység vagy az ellenkezője...

a-kis-herceg 2011.03.14. 14:21:30

@a-kis-herceg: viktoriánusz

ja a matolcsi gatyájában nem turkálunk, majd a ksh kimutat valami növekedést

lüke 2011.03.14. 14:27:03

@cambridge.on:
csak egy picit más:)
Csernobilben a kolhoz tehenészet fejönöje vezette a mentést-ma reggel elmeséltem nagy derültséget váltott ki-( biztos borjú börben)
ott van védöruha,
az élet fintora- 50 db atomerömü!- hogy Hiroshima után pont Japánban történik ilyesmi

lüke 2011.03.14. 14:33:12

@jjulie:
ha ellenálló lettél volna
s megfingatnak már a gimnáziumban, s az egyetemi felvételid
is megakadályozzák , akkor másképp néznéd a világot
s hogy otthon mit láttál,na éppen ez a nagy kérdés:pl., hogy születésedtöl több nyelven beszéltek veled,ettöl már akkora helyzeti elönyben vagy ,hogy nincs miröl beszélni

lüke 2011.03.14. 14:37:28

@Hepci:
pl felmentek a szélerömü és napelem gyártók részvényei

jjulie 2011.03.14. 14:43:56

@lüke:

mai megfejtőkód?

vagy ugyan azt alkalmazzam ami a harmincas években utlevél híján drágán sopronban subalpinozókra passzolt?

2011.03.14. 15:01:19

@a-kis-herceg: ez de jó! Az elit-megmaradás törvénye...brav!:)

cambridge.on 2011.03.14. 15:05:02

Van másik, érdekesebb poszt.

aszekelyek 2011.03.14. 17:33:45

@Szimba: kedves Szimba. Az elszáradt virágot kell a fejénél lecsípni. Fészkes virágzata van, a fészekben, ami a közepe magyarul, amire elszáradnak a sziromlevelek, a kész mag benne marad. Teljesen hagyni kell megszáradni, kis barna tokocskába bennehagyni. Amikor a kezeddel szétmorzsolod, benne lesznek a feketés hosszúkás magok, amik csak magra nem hajaznak:) Egy száraz , hűvös helyen papír zacsiban el lehet tenni és kihajt.Azt árulják a szép színes vetőmagos papír zacsiban, nem mást:) Csak a fagy árt neki. A fészkesek mind így hoznak magot. A dáliák is, a nem gumós fajták.

tölgyes 2011.03.14. 20:09:38

@jjulie: Látom a szövegértési gondjai súlyosbodtak:)

tölgyes 2011.03.14. 20:12:27

@Letícia: Látom az analogiás gondolkodásig már eljuott, bár Hegel szerint az analogiás gondolkodás a gondolkodás legalacsonyabb szintje.:

2011.03.14. 20:14:57

@tölgyes: örülök, hogy gondolkodásra képesnek tart.

:)

tölgyes 2011.03.14. 20:31:59

@Letícia: Én is mindig meglepődök azon, hogy milyen nayvonalú vagyok..:)
süti beállítások módosítása