Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:08

Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői megérzésekért, s még mielőtt az első betűt leírtam volna, már láttam is az összes fájó kritikát. Miután azonban az elején elhatároztam, hogy ezen a blogon minden kedves tanács és egyéb bölcs megfontolás ellenére mindig arról fogok írni, ami éppen foglalkoztat, most sem teszek kivételt.

(Fotó: Facebook)

Sok minden történt már a kormányváltás óta, a folyamatot sokan és sokféleképpen mesélték el. Ezen a helyen magam is igyekeztem folyamatosan figyelemmel követni az eseményeket, elsősorban azt keresve, hogy vajon a tavaly tavasszal radikálisan megváltozott politikai tér milyen alakzatot vesz fel, milyen dinamikát követ. A politikai verseny egyik szépsége éppen az, hogy a ciklus kezdetén még millió lehetséges irány látszik, ám a politikai döntések sorozata és számtalan más körülmény szépen lassan kijelöli azt az utat, amelyen a politika haladni fog. Ha vannak is kényszerpályák, azokat általában maguk a szereplők hozzák létre, választásaikkal, lépéseikkel, viselkedésükkel.

Ez az irány, ez a dinamika olykor pillanatokon belül láthatóvá válik, máskor viszont hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy észrevegyük, sőt, olykor csak utólag lesz világos, hogy hol volt az a pillanat, az a momentum, amikor talán először megérezhettük volna. Szűk egy év nem mindig elegendő erre, s különösen nem lehet az egy olyan időszakban, amikor egy korábbi politikai struktúra összeomlása, átalakulása után vagyunk. Egyelőre csak találgatjuk, hogy meddig tarthat ez a korábban ilyen mértékben és ilyen tartósan alig tapasztalt aszimmetria, hogy honnan jöhet az ellenerő, hogy merre indulhat el az a bizonyos inga.

Mégis: most először érzem úgy, hogy az elmúlt hónapok politikai eseményei kezdenek kirajzolni egy világos, pontosabban a korábbiaknál világosabb haladási irányt. A „részérveket” elmondtam már az egyes ügyeknél, s azt hiszem, hogy a kereteket is valamennyire sikerült kijelölnöm egy tavaly júliusi írásomban:

„Az első a tág értelemben vett nagy alkotás. A politikusi teljesítmény, amely maradandót hoz létre számos területen. Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik. Konkrétabban: többségére támaszkodva új alkotmányt fogad el, új szabályokat alkot és sikereket mutat fel a szimbolikus politikán túli területeken is. A másik részben ugyanennek a megfordítása: a nagy gátlástalanság. A túlhatalom, az erőpolitika, az egyeduralomra törekvés. Amely minden pozíciót magának követel, amely nem ismeri a gesztusokat és amely minden szabályt a maga képére formál. Az első szinte kiveti, kizárja az alternatívákat, a másik csaknem könyörög értük, tálcán kínálja a váltás lehetőségét.”

Újragondolva az akkor mondottakat, most valóban úgy látszik, hogy a „történetnek” van, lehet látványa: s az összeálló kép kétségtelenül egyre kellemetlenebb a kormányon lévőknek. Azt tapasztalom, hogy ezt a sajátos percepciós megvilágosodást már maguk a szereplők is érzik, de egyrészt iszonyatos erőfeszítéseket igényelne a tehetetlenségi erőt is felülíró irányváltás, másrészt pedig számos olyan súlyos tényező akad (közvélemény-kutatásokban látott fölény, ellenzék erőtlensége stb.), amelyek megnyugtatják, lecsendesítik azokat, akik a közelgő Sztálingrádról beszélnek.

Tudom, sokan már az első percben „látták” ezt, meg persze „láttak” mást is, erre tényleg nem tudok mást mondani, mint azt, hogy a zavaró tények nélkül igazán szabadon szárnyalhat a fantázia. Földhözragadt elemzőként nekem szükségem van a tapasztalásra, s ahogy eddig, most sem hiszek abban, hogy a politikában bármi előre elrendelt, kijelölt lenne. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a megtörtént dolgok ne lennének hatással a jövendőre: bár a politikus mindig dönthet másként, egy idő után tényleg foglyává válhat saját korábbi döntéseinek. Ezért is tűnik olyan rögösnek és veszélyesnek az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr242738380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: CSONTHÜLYE 2011.03.15. 07:54:23

A sok csatornának köszönhetően néha leesik a szíj az agyunkról, annyiszor láthatunk egy- egy filmet egymásután. Legutóbb a keresztségben a Csonthülye címet kapott idétlenség volt ilyen. „Kuvukiland eszetlen királyát, Hekulét megátkozzák. Cso...

Trackback: Elképzelt világ 2011.03.14. 20:53:55

Jó szokásunk szerint nótára fakadunk örömünkben és bánatunkban egyaránt. Nem hiszem, hogy az írásban szereplő szép új világ előnyeit élvező pécsi pedagógus társadalomnak dalra fakadni lenne kedve, de nekik küldöm a következő Color dalt 1978- ból. ...

Trackback: Nem véneknek való vidék - a jóléti állam alkotmányos felszámolása 2011.03.14. 18:54:58

Míg a bloggerek szimbolikus-retorikai háborút folytatnak arról, hogy mennyire jellemző a kelet-imádat a mérsékelt jobboldalon, addig a mérsékelt jobboldali kormány egy újabb területen bizonyítja nekünk, hogy keleti szél fúj. Csendben elülteti az európa...

Trackback: Debreczeni József: A jövő megint elkezdődött 2011.03.14. 18:49:20

Nem könnyű fölébredni ebből a buta álomból. Az ember nehezen ismeri be, ha hiú vágyai nem váltak valóra. Ha kiderül: átverték, balek volt és ostoba. A rövid távon a valósággal szemben is hatékony hatalmi propagandán s a félelmen túl ez is közrejátszott...

Trackback: A Kaufman-terv 2011.03.14. 17:32:20

 Theodore Nathan Kaufman amerikai üzletember a szerzője annak a könyvecskének, amely a Germany Must Perish! (Németországnak pusztulnia kell!) címmel 1940 végén vagy 1941 elején jelent meg Newarkban. Kaufman New York Manhattan nevű városrészében sz...

Trackback: Kedv! Remények! Tiszták! Isten véletek??? 2011.03.14. 17:14:25

Úgy általában kb. semmiben sem sikerült fölzárkózni Európa fejlett régióihoz, de egy dologban biztosan: a politikai elit mutyizási hatékonyságában. Csakhogy ne rögtön a mieink ostorozásával kezdjem, lássunk egy kis kitekintést

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glenarvan 2011.03.14. 14:15:30

Csak a bolondok hihették, hogy ez sétagalopp lesz !!!

Furamadár 2011.03.14. 14:18:19

Ami biztos az az, hogy a politikai erőtér tavaly tavasz óta elképeszőt torzult.

Ahogyan az is biztos, hogy az emberi hülyeség a világ végéig ér, és ott cafatokban lelóg....

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 14:18:35

pillanatnyi látlelet, eredményhirdetés 2014 tavaszán, addig csak okoskodás... kedves Gábor.

zolesz. · http://www.fenntarthatohaz.hu 2011.03.14. 14:25:56

Ma csak veszélyes utak vannak, ez önmagában nem újdonság. De hogy a veszély miben áll, azt elsőre nem tudtam kiolvasni az írásból.

avvakum 2011.03.14. 14:26:59

Ez a "törökgábori" óvatosság egyik mintapéldája: a leghatározottabb mondat a cím :) Ok, nem baj, tudjuk, "földhöz ragadt elemző". De a bátorrá sikerült cím fényében egyre fontosabb kezd lenni a futólag érintett kérdés, amelyre még mindig nem látszik lenni még felelet kezdeménye sem: "honnan jöhet az ellenerő"?

Betulapendula 2011.03.14. 14:40:17

Tényleg volt választásuk. És amikor OV a szerénység meg alázat fontosságáról beszélt, én sem hittem, hogy rajtuk kívül mindenki másra értette ezt.
Azon kapom magam, hogy undor ül ki az arcomra, minden alkalommal, mikor eszembe jut, hogy ez az egész nekik egy mega-társasjáték, semmi több.

hoplita 2011.03.14. 14:41:03

Én mán montam vót....magasra kell ahhoz mászni, hogy nagyot lehessen csattanni.
Jáj, nem ilyen lovat akartam anyám...:))

@Link Elek:
Persze, érdemes.
Aki hányni akar, annak meg okvetlen.

@mirrmurrkandúr:
Ismered....
A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik...:))

Egyébként vigyázz.....mert ha nem indul be alaposan az ajrózóna, ami húzhatna bennünket és amire Oviék igazából várnak - mi az hogy várnak..kábé mint zsidók a messiást..:) - akkor itt nagyon nagy bajok lesznek és a fidesz is megy a levesbe.

De nem jósolgatok....többet lövök úgyis mellé a kelleténél.:)

inreallife 2011.03.14. 14:48:41

hát az igazat megvallva én nem vártam semmi jót az orbánéktól, rendesen emlékeztem még az első kormányzásuk előtti időkre is. a 2010-es választásokhoz közeledve, amikor tényleg látszott, hogy a parlamenti 2/3-ad meglehet nekik sokat filóztam az ismerőseimmel, hogy vajon mi lehet majd jobb az ország szempontjából, ha kicsivel alatta, vagy kicsivel felette lesznek ennek a határnak.

magamban annyira jutottam, hogy ha fölé kerülnek, akkor több lehetőségük lesz jót is csinálni, mint rosszat. mondhatni kegyetlenül megbántam, hogy bármi jót is kinéztem belőlük. azt 3 jó dolgot, amit eddig meg bírtak csinálni, elsöpri az a brutális pusztítás, amit hagynak maguk után. mert az nem kérdés, hogy a romokban lévő ország megmaradt részét napalmozzák.

igazából a magyar pártoknak a választás a hatalomról és a lopásról szól. elementáris felhatalmazást adtunk a fidesznek, hogy tönkrelopja az országot. nem is röstellik magukat, teszik a dolgukat. :(

így nemzeti ünnepünkhöz közeledve már csak egy választás maradt, szokni vagy szökni. :(

majomkutya 2011.03.14. 14:53:26

Egyetértek ezzel.
Csak az nem derül ki számomra, hogy TG szerint az út melyik részei a rögösek, miből áll össze az ami ezt a hatalmas monstrumot nemcsak elindítja a lejtőn, hanem a lejtő aljára is juttatja.
Vannak erről elképzeléseim, biztos minden kommentelőnek is van, még az is lehet, hogy ha minden kommentelő összeírná ezeket, akkor sok lenne közülük hasonló, vagy ugyanaz, csak azt akarom mondani, hogy az a bajom ezzel az egyébként érdekes bejegyzéssel, hogy ezek a konkrétumok hiányoznak belőle.
Az előző bejegyzésekből sok mindent össze tudok rakni, hogy TG mire gondolhatott, illetve sok mindent bele tudok gondolni ebbe a bejegyzésbe, csak nem biztos, hogy ami nekem ebből végeredményként kijön, TG is azt gondolja.

hoplita 2011.03.14. 14:58:22

@Glenarvan:
Na vazzeg....
A szép klipper helyett egy rozsdás horgonyra cserélted az avatarod..:(
Rossz csere vót...

inreallife 2011.03.14. 15:00:32

@mirrmurrkandúr: az, hogy valaki választást nyer, nem bizonyíték semmire, sőt az ellenkezőjére sem. tudod, egyél szart, hiszen a sok légy nem tévedhet.

mondok egy olyan dolgot, ami összehasonlítható. GDP, vagy méginkább a GNP. ha az eu átlaghoz közelítünk, akkor gazdaságilag jó volt a kormány, ha nem akkor nem.

a szabadságjogokat meg kategorizálják nemzetközi szervezetek, jó gyorsan zuhanunk, ez sem pipálható ki.

magyarország helyzete az eu-ban és a világban, aszem itt sem beszélhetünk emelkedésről.

mindennapjaink katasztrófálisak. verik a tanárainkat, rendőreinket, orvosainkat a nem idén lebarnultak, a falvakban megszűnik az állattartás és a növénytermesztés, mert szétlopják. a gyerkeket és az öregeket hordákban terrorizálják, természetesen a média agyonhallgatja. a kézilabdázó halálát felkapta a média, azon a héten még 3 embert öltek meg hasonló szituban, mit hallottál róla? minden héten van legalább egy, de inkább kettő ilyen "késes elkövető" által okozott haláleset, hol van ilyenkor pintér sándor, smittésmost palibácsi, esetleg o. viktor nagykorú? sehol.

na szerinted miről is szól a választás?

hoplita 2011.03.14. 15:02:49

Az igazat megvallva, én nem csalódtam a fideszben...

Ami bennük van, azt prezentálják, megbízhatóan.
Akarnokságban elmennek addig, ameddig a kurázsi, meg a nagytesvírtűl való félelem megengedi.
Másik oldalról meg olyan puhányok, mint egy lankadt, impotens bráner.
Irtó jól illik rájuk, amivel a kuruc csúfolta őket évekig..
"Csak dumálunk.....de sokat!"
:DD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 15:06:08

Amikor megláttam a címet, először az ugrott eb, ez egy (ön)vallomásos poszt lesz (bocs, TG!)...

2011.03.14. 15:13:31

Bravó Gábor!:) Nagyon jól látod. A "Sztálingrád"-szerű éhségblokád már alakul pl. lsd. Pest Megyei Önkormányzat, a fenntartásában lévő intézményekben nincs kaja, csak ideiglenes a megoldás. És a többit ne is soroljam, pl. Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár és Borsod megyében lévő feszültségeket.

Nem rajzolódik ki itt semmi, csak nagy hatalomvágy utáni koppanás, és mivel minden hozzáértőt elzavartak, kapkodnak össze-vissza.

2011.03.14. 15:14:55

@Glenarvan: sok bolond van. :) Még mindig...:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 15:26:14

@Letícia: aszitték szegények, lehet majd nyugisan urizálni és lopni (sztenderd magyar kormányzási modell).
Erre itt van Sztálingrád. Lázár Jani Ódi nélkül maradhat, pedig otthon nyilván büszkén mondogatta: "Kivirul a haza, én meg ezt-azt viszek haza. Na ja, s leszophattok, pupákok!"

porfelhő 2011.03.14. 15:27:04

"A ciklus kezdetén még millió lehetséges irány látszik".
A Fidesz tavaly, - de talán még az ellenzéki éveiben- kijelölt egy utat azon halad , a többségi kormányzás lehetőségét kihasználva. Mindent átalakitó, magát bebetonozó politikájával. Igen! a Fidesz valóban maradandót hoz létre. Különleges gazdaságpolitika királyi útja.:) Az eltelt szűk egy év alatt valóban minden nagyon más. Eddig még a kormánypolitikája a szabályok átirásáról, megváltoztatásáról, és nem a gazdaság élénkitéséről szólt.
A megszoritásokat kiskanállal adagolja a kormány.

jjulie 2011.03.14. 15:29:51

@mirrmurrkandúr:

igen, ez a legjobb ami történhet veled, de ímátkozz szorgalmasan

ismered?
a vak bemegy a boltba, megfogja a sóskiflit, majd felkiált

- ki írta ezt a sok marhaságot?

álomszép 2011.03.14. 15:37:13

"A Fidesz /is/ kijelölt tavaly egy utat, s akkor sem tért le róla, mikor azt sem tudhatta, hogy a téképen van-e még. Nagyon jó!:)
Halad előre a Gyurcsányi uton, a kommunikáció és az árfogó reformpolitika látványos hiánya. Újszerü egész Európában.
A kormány bebizonyitotta a világnak, hogy nincsenek megoldásai a gazdaság talpraállitására.
Avagy az új magyar szellem. megszoritás.
és kész. :)

bariga 2011.03.14. 15:37:15

A tapasztalásról jut eszembe, hogy a minap Etyek, csákvár felé kirándultunk és Felcsúton át jöttünk haza. Gondoltam, megnézzük, hogy hol nevelik a jövő focistáit, a kissrácok hátha éppen játszanak.
Egyik ámulatból a másikba estem, ugyanis megtapasztaltam, hogy ott egy csodadolog van felépítve, sportcsarok, műfüves pályák, Makovecz tetős épületek , hihetetlen!
Az már csak egy adalék, hogy távoli kertész ismerősöm, amikor mesélten neki, azt mondta, hogy húha, az jó, de ott ingyen kell dolgozni.
Nem tudom kié ott az a csodahely, de szuper azt mondhatom.
Hajrá, csak így tovább, nem kel mindenről mindenkinek mindent tudni.

jjulie 2011.03.14. 15:37:29

@Letícia:

ne féltsd a pest megyei önkormányzatot, szép kis ingatlanvagyona van, pl ott a néhány éve bezárt zéher úti korház másfél hektárja

eddíg nem merte lenyúlni a szűcs, de most már van indok

álomszép 2011.03.14. 15:41:02

Azt mondják:) A gazdagok kormánya, minden eddig meghozott intézkedés a szegényeket sújtja.

Aha. "Világgá ment a Fidesz politikája, meg sem állt a világlapok cimlapjáig! Igy lettünk a világ szeme-fénye!
:))

2011.03.14. 15:42:32

@jjulie: nem bírják eladni, nincs rá vevő. Állítólag. De féltem, mert sok embernek nem fizetnek fizetést. Sok perem van kilátása, de őszintén,mire biztassam őket? Szűcs laptopját foglaltassam majd le a végrehajtóval? Nem könnyű az élet...Sok baj van szerte e magyar vidéken...

2011.03.14. 15:44:11

A cím egyébként nagyon találó. Nem is sejtik, milyen hosszú és meredek lefelé menet van...

jjulie 2011.03.14. 15:44:54

doppinggal piszkálják a barcelonát, mondjuk ki hiheti, hogy ezt lehet másképp csinálni

www.fcbarcelona.com/web/english/noticies/club/temporada10-11/03/14/n110314116288.html

agyamelhagyom 2011.03.14. 15:46:31

A lefelé menet valahol már itt elkezdődött. 1993-ban. Itt lehettek a csúcson, aztán...

www.youtube.com/watch?v=XYRG2bS5XjM

jjulie 2011.03.14. 15:49:01

@bariga:

és doppingos team is dolgozik ott, anélkül kidobott pénz az egész

armanda* 2011.03.14. 15:51:29

"Naponta sorjáznak a törvények, - a Fidesz feltartózhatatlanul tör előre,- amellyel az Orbán V. a jogállamot épiti le. Az ellenzék a szélsőjobboldali Jobbiktól a polgári zöldeken át, a szocialistákig" tehetetlenül nézi amint a kormány kétharmadot többsége birtokában mindenen átgázol".

jjulie 2011.03.14. 15:51:34

@agyamelhagyom:

basszus, én akkoriban nem figyeltem ilyenekre, úristen mit hagytam ki

hoplita 2011.03.14. 15:52:41

Ovi hova a bánatba készül, hogy így be van öltözve a képen..?
Vagy ilyen fázós..?
Abba' a nagy, ocsmány sálban pont úgy néz ki, mint egy buzoid nagyonalternatív.
Vagy mint egy beőtöztetett óriáscsecsemő..:)

Rókakígyó 2011.03.14. 15:55:57

Szerintem a fidesz hihetetlen jól mérte fel a polgárok képességeit. Magyarország szintjén mozog, bármi is legyen az:
- Utálja a rendőröket, szereti a rendet,
- amíg másra vonatkozik,
- piszkálja a védteleneket és nyomorultakat,
- nagy Mo-ról álmodik,
- szereti elvenni a másét,
- szereti, ha megvesztegetik,
- szereti, ha közeli ismerősei és rokonai istenítik őt, mert jó helyzetbe hozta őket,
- szeret semmiért valamit kapni,
- jár neki, ami jár.

Ezeket a dolgokat ismerték fel és alkalmazzák most. Magyarországot élik.

bariga 2011.03.14. 15:56:04

igazából már az első, akárhány, pálinkás pontjuknál lehetett látni, hogy nagy baj van, mert a gazdaságról halvány elképzelésük sincs. A tetteikkel pedig egyre mélyebbre ástak bennünket. De én akkor azt hittem, hogy OK, majd jön nyár, leülnek az értelmesebbek, kizavarják az összes szóvivőt, alelnököt, meg minisztert és végre csinálják amit kell.
Van aki már kapizsgálja ugyan, hogy eddig nem volt frankó, de még mindig megy a szédítés és várat magára a lényeg. Bár már a Járai elmondott 3 értelmes mondatot a befektetőkről, meg külföld bizalmnának elnyeréséről, talán pislákol már valami fény valahol a fejükben.
NINCS már több idő "tapasztalni", legyen vége a töketlenkedésnek!!!

hoplita 2011.03.14. 15:56:39

@hoplita:
Mondhatnám azt is, kár így beöltözni, mert egyre inkább láccik, hogy meztelen a király.

a-kis-herceg 2011.03.14. 15:58:22

@avvakum: egyetértek. a nyilvánvaló kemény rendszerkritikát is becsomagolta...

de a cím és a kép mindig elárulja a valós gondolatokat. ennek szellemében a mondatok is másként festenek... ez egy nagy meakulpa.

de nincs semmi gond Gábor én nem hibáztatlak. természetesen mondhatnám:
aki nem látja (látta) az vak
+cinkos aki néma
de nem mondom. mert erre az ember energiát nem fecsérel...

akkor üdv a mátrixban...

haladhatunk együtt. mi a megoldás... és persze tudom és a kényszerpálya irányát is látom. de már lenyugodtam, mert nagyon sokan szépen haladnak, kezdenek átlátni a szitán...

de ha nem is lesz a többségnek heuréka érzése, akkor meg azt mondom a többség akarata. ilyen kormányokat érdemlünk...

a mi liftünk a leggyorsabb. de nézzük a pozitív lehetőséget. a robbanás utáni tabularáza -ban rejlő mérhetetlen potenciált...

2011.03.14. 15:59:19

@hoplita: nem is néztem meg a képet...juj de jó ez a lift!:))))

Szerintem jól néz ki, nem gáz ez a sál, sőt. Fájhat a torka neki, van olyan, ő is ember, nem?:) De milyen pocakja van, a zakóból kibuggyan a gombsor. Egy kis embernem nagyon oda kell figyelni, el ne hízzon, mert akkor már gurul.

Mitya Ivanov 2011.03.14. 16:00:45

@inreallife: gratulálok. totálisan semmitmondó komment, konkrétumok nélkül. klasszikus

2011.03.14. 16:02:49

@Mitya Ivanov: bezzeg a tied, az aztán a tartalmas!:P

:)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2011.03.14. 16:03:23

"Ezért is tűnik olyan rögösnek és veszélyesnek az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik."

Azér' ezen a túlzottan bátor(nak látszó) mondatodon még puhíthattál vo'na kissé, valahogy ilyesmi félén:

Talán ezért is tűnhetne olyan - vagy ahhoz hasonlóan - rögös félének és veszélyes szerűnek az az útféleség, amelyen - vagy amely környékén a Fidesznek kinéző pártszerűség vélhetően haladni látszana.

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:03:24

@Betulapendula: ezt észrevettem magamon én is... én 2006 szeptember 16án éjjel rászoktam a hírtv re... ahol jártam mindehol azt néztem (nekem nincs). érdekes milyen gyorsan leszoktam egy éve... azóta a többi csatornán is ha meglátom dajcs-szíjártó-matolcsi-pintér stb

szabadlábonvédekező bűnözőket, akkor kikapcs... azt hiszem vmi alergia féle...

Malachi 2011.03.14. 16:04:01

nagyon óvatos írás, de nem lehet belekötni.

csak annyit, hogy akik már tavaly is "rettegtek", azoknak jó része leginkább a Fidesz kormányon, majd ellenzékben eltöltött teljesítménye alapján ítélt. halvány, de nagyon határozott irányvonal sejlik 98 és a jelen között. sajnálom, hogy a szegény elemzők szemét folyton elvakítják a zavaró tények. :)

úgy tűnik a Fidesz nem tud kibújni a bőréből. a szocik sem tudtak, a Jobbik vicc, az LMP halvány. izgalmas 3 év jön, legalábbis abból a szempontból, hogy varázsütésre előbújik-e majd egy új, vállalható párt a mostani politika romjai alól. irgalmatlan munkájuk lesz majd, helyre hozni azt a sok ostobaságot, amit nagyszerű elődeik ennyi év alatt büszkén elkövettek. már ha lesz rá lehetőségük. persze először is egy párt kellene. khm.

Metál Marci 2011.03.14. 16:05:44

Ez a poszt mar szinte parodia; egy üres tojashej. Hatalmas bevezetes, körites, elöre-elnezest-keres, relativitzalas, ilyen-is-van-olyan-is-van, aztan - vege.

Hol van az allitas? A gondolat? A barmi?

Gabor, mit akart ezzel a poszttal mondani?

Vagy ez egy finoman kodolt beismerese annak, hogy igazuk volt azoknak, akik azt mondtak, hogy 2+2 a fülkeforradalomban is 4, es ennek bizonyos következmenyei vannak (bar persze csak veletlenül hibaztak ra, fulladjanak meg)?

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:05:51

@inreallife: a felelősség egykézben van a 2006os önkori után ez így jó...

aki meg még gyurcsányozik: azok többet loptak... hát... az meg is érdemli...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 16:06:51

@Letícia: bezzeg én mily szép vagyok 120 kilósan, bézs kordgatyában is... :)

bariga 2011.03.14. 16:07:48

a lejtmenet törvényszerű, gyosítani fogják a hatalomért és főleg a pénzért vívott belső harcok. Vége a "tisztakezű" új, más kormány leszünk illúziónak, egyre több balhé és lenyúlás kerül a nyilvánosság elé. Aki meg eddig nem használta ki a helyzetét az most észbe kap. de mit fog tenni?

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:07:53

@1.szolo 2014;): :) én mindig mondtam: a posztot nem érdemes: elég kép + cím...

@Metál Marci: neked is szoltam. akkor nem csalodsz...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 16:08:38

@Metál Marci: figyu, ha azt várod, hogy ilyeneket olvass: XY egy faszkalap, fölösleges TG-t prószálnod...

armanda* 2011.03.14. 16:10:01

Már írtuk: Igen! Az Orbán V. most újat csinál és nem nagyon mást.
Erőből történő, harcias politizálás. Ez az médiatörvény vitájával /is/ jól szemléltethető volt:)
Igen! azt irják: Európa nem szokta meg Orbánt! hm. majd megszokják.:)

2011.03.14. 16:10:50

@agyamelhagyom: no, ezt nem bírtam végignézni. Nő létemre sosem tetszett ez a figura,oly ostoba, hogy nem csodálom, hogy a Für családba kellett, Für Lajos dettó ilyen demagóg.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2011.03.14. 16:10:53

Éppen ezért kellenének elemzők, hogy ne csak az aktuális pont koordinátáit közöljék, hanem vessenek össze mindent: régebbi kormányzást, figyeljék az embereket, mozgásokat, tényleg mindent, amire nekünk, civileknek nincs időnk, kedvünk, képességünk, tehetségünk.

Az, hogy a Fidesz ámokfutást fog rendezni, az óvodások is kb. két hét kormányzás után látták már, ehhez képest, Gábor, te akkor még mindig mértéktartással bizakodtál, hogy ne használjak erősebb kifejezéseket.

Elhiszem, hogy nem nyalod a Fidesz seggét, de annál nagyobb baj, az legalább indokolná, miért nem akartad leírni, hogy "a király meztelen", mert így érthetetlen.

Nem baj, szórakozásnak kitűnő volt, érdekes azt látni, hogy egy profi (azaz ebből élő, kell hozzátennem, sajnos) elemző a tömeg mögött halad, utolsóként ismeri fel a helyzetet. Amikor már az EU baszogatja az országot egy törvény miatt, a halmozottan impotens EU! akkor ott már azért valami irtózatos nagy baj van...

Röviden: FAIL. Ja, és sajnálom.

Sejtem, mi lehet a baj. Valószínűleg nem dolgozol igazi ocsmány multinál, soha nem láttad azokat a viselkedésmintákat, amelyek a Fidesznél annyira karakteresen megjelennek, hogy még a kívülre sugárzott, erősen kozmetikázott, megtervezett képen is felismerhetőek. A metakommunikáció, a törvényjavaslatok beadásának módszere, de még a cipőfűző megkötésének módja is mind ordítóan árulkodnak arról, ami belül folyik. Ez persze nem baj (dehogynem), mert mindenhol így megy, csak illendő lenne felismerni.

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:11:39

@inreallife: ok ok a lift LEFELÉ megy. de mindenki fog kapni tudatmódosítókat és a számláló is felfelé pörög (ksh) legalábbis a többségnek... a józan és tájékozott kisebbség meg szarul érzi magát majd. és ezért önként vesz tudatmódosítót...

2011.03.14. 16:12:55

@Hepci: :))) Hát ja...de figyi, most udvaroltatni akarsz?:)))

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2011.03.14. 16:14:11

@1.szolo 2014;): nem kell ilyen durván fogalmazni, mondjuk ki inkább azt: hiányos információk birtokában úgy tűnhet, hogy az út a vártnál is nagyobb nehézségekkel van kikövezve, mely akadályok elkerülése próbára teszi a népakarat által megválasztott kiváló vezetőink erejét!

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:14:29

@Hepci: és nem az? hozzá láncolta magát a szekérhez. pedig szeretne szegénykém szabadon is... szerintem érzi, hogy kormánypárti média nincs. tehát blog CSAK ellenzékiként élhet meg.

ati27 2011.03.14. 16:14:56

De most Gábor miről is írtál? Valahogy nem tudtam értelmezni.. :)

agyamelhagyom 2011.03.14. 16:15:47

@Letícia: Én is ostoroztam közben magam :) Tiszta mazochizmus Dutsch-Für-MárNemFür Tamást hallgatni és nézni, de ennek a videonak manapság igazi apropója van.

Pasztorella 2011.03.14. 16:17:07

@armanda*:
Te meg mit irkálsz harcmodorról!:)
"A politika egy szinház, ahol a politikusok előadják szerepüket, a nézők peid négy évenként értékelik azt. A torzulásmentesség érdekében használhatók az egyenes, világos tőmondatok."
No ezeket a "tőmondatokat" hallották meg biztosan a fülkeforradalmárok.:) oszt most meg mennek védeni a sajtószabadságot, meg nem tetszik már nekik a kormány intézkedése, ezért csökken - elég látványosan- a Fidesz támogatottsága.
:)

kaqkkfioka 2011.03.14. 16:18:53

Lesz még ez az ország 3 év múlva?

2011.03.14. 16:19:03

@ern0: ezt jól becsomagoltad! Az előző kommenthez képest nagyon szépen körül írtad. Azaz magyarul azt akarod mondani, hogy vitya olyan mint a példabeli szamár, csak azt fűcsomót látta maga előtt, amire az volt ráírva hogy hatalom, miközben vígan bandukolt a szakadék felé?:) Mennyire dühös lesz majd, sőt, megüti a guta, ha rájön, hogy a fűcsomót a szocik direkt tették neki oda!:)))

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:19:03

@jjulie: ez a dirdur cica még 4éves választási ciklusokban gondolkodik...

érdekes. ezért építhetett a fides az ilyen agykapacitásra... rabszolga...

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2011.03.14. 16:19:21

@Metál Marci: ne karcoskodjál Gáborral, inkább adj neki zsebkendőt, nehéz volt neki leítni még ezeket a lájtos szavakat is. Ő volt az egyetlen olyan Fidesz-hívő, aki nem elvakultan, az "egytábor" miatt hitt bennük, hanem próbálta úgy látni őket, mint többé-kevésbé felkészült csapatot.

2011.03.14. 16:21:49

@agyamelhagyom: :)))) Én nem vagyok mazo.

@Pasztorella: :))

Pasztorella 2011.03.14. 16:22:00

@armanda*:
Azt meg elfelejtetted irni, hogy mikor védte a miniszterelnök a médiatörvényt, az EP. képviselőket "kitörte a frász"!
Nem tudták elképzelni, miért kell harcolni, és hogy most mi?van!
:)))))))

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:24:27

@Letícia: ezt mantrázom már egy éve NEMCSAK a megyei önkormányzatok, hanem az ÖSSZES fides város (és minden megye), ami 2006 óta a többség... drasztikusan adósodik és adósodott el... és most nem hullik a manna...

az adózásban nem rég ért el a válság, aztán a költségvetések...

mindent meg fognak tenni a drasztikus birságolásra és adóztatásra, hogy legyen LOPNIVALÓ...

világoszöld 2011.03.14. 16:28:25

ÖRÖK IGAZSÁG: Ha tények ellened beszélnek, beszélj az elvekről, ha az elvek ellened beszélnek , beszélj a tényekről, és ha mindkettő ellened szól:Beszélj, beszélj, beszélj,...........beszélj. Ez történik manapság / is /

Pasztorella 2011.03.14. 16:29:18

@armanda*:
"Megszokják" ! Mit? az eddig hozott intézkedések, a bankadó, a különadó, a "fejekre hullik vissza". A többi intézkedés megszoritás, az egykulcsos adó a kiskeresetüeket sújtja.
Nincs több munkahely, nem élénkül a gazdaság.

Szerinted mit lehet megszokni? Na.ja. a szegénységet.
:(

agyamelhagyom 2011.03.14. 16:30:40

@Metál Marci: Lehet hogy a sorok között kell olvasni :) Egy nicknéven jegyző libero-bolsi bloggernek ez két mondatba belefér. Mert ő sűríti a gondolatokat és a szavakat. TG meg-még (?) nem.

matulagergely 2011.03.14. 16:31:26

@Letícia: "Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom."

Nem is tudtam, hogy Ady ismerte a vikicicát...

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:33:29

@bariga: érdekes szerintem az "eltitkolt" (azaz nem létező) kormányprogram miatt a választás előtt is tudható volt minden...

de a céljukat elérték... a kasszát megszerezték. csak most üres. kicsit izgulnak ahogy Hepci is mondta. szar érzés. ha nincs pénz akkor is bankrablás...

2011.03.14. 16:36:42

@matulagergely: perc-emberkéket ismert...úgy általánosságban, mint prototípust...!;) Nincs új a nap alatt, már írtam, illetve idéztem az előző poszthoz A predikátorok könyvéből.

@agyamelhagyom: sejtettem. Mert különben élveznéd, ami most van!:)))

2011.03.14. 16:38:28

@a-kis-herceg: ez de jó duma!:))) Mármint a bankrablásos...:)))

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:39:11

@kaqkkfioka: lesz. biztopsan lesz. romokban. és a fél ország halva vagy elmenekülve... de a másik fele "tiszta lappal" tud indulni...

vesd össze: kadhafi és TEK (meggyes+pintér+zorbán stb)

egy remény van, hogy az utóbbiak nagyon hitványak...

nyünyüge 2011.03.14. 16:39:47

@Letícia:
És egyre ijesztőbb lejtőn lefele, ahogy egyre gyorsul és egyre kevésbé ura az ember a helyzetnek....

(persze minden hasonlóság csak a véletlen műve, eszembe jutott egy görbehalmi lejtő, ahol gyerekkoromban nagyon féltem kezdő biciklisként :).

kaqkkfioka 2011.03.14. 16:41:02

@a-kis-herceg:
Azt mondod szőnyegbombázás utánról indulunk?

Netuddki. 2011.03.14. 16:43:48

"amelyen a Fidesz haladni látszik."

Hát szerintem csak sodródik valamerre. Nincs se út se haladás csak pótcselekvések sorozata.

Sajnos a legfontosabb dologban megint nincs változás. Azaz továbbra is a kiadásokhoz igazítják az adókat és nem az adókhoz a kiadásokat.
Ezek akarják ránk erőltetni az alkotmányukat? Hát kösz, de inkább nem...

Vahakomb 2011.03.14. 16:44:30

@a-kis-herceg: "a józan és tájékozott kisebbség meg szarul érzi magát majd. és ezért önként vesz tudatmódosítót..."

Remélem, a józan és tájékozott kisebbségen nem azokat az "okos" és tájékozott nyugdíjasokat érted, akik a Gyurcsány mágnás mostani monológjain tapsikolnak...

Netuddki. 2011.03.14. 16:45:54

@a-kis-herceg: Pedig az okozott kárt valakinek majd meg kell téríteni...

matulagergely 2011.03.14. 16:46:41

@a-kis-herceg: TEK... Eddig 10 milliárdba került. Kellett a hely a Hajdúnak, főhadnagyból dandártábornokot csináltak belőle, a helyettesének kinevezték azt a Bodnár Zsoltot, aki évekig Hajdú főnöke volt, nem mellesleg az egyetlen hozzáértő ebben a csürhében. Ott voltam az állománygyűlésen, már sajnálom, hogy nem vettem fel. Csak megjegyzem, a tábornoki karból ketten(!) fogtak kezet János barátunkkal. Konkrétan kiröhögték, és átnéztek rajta.

Jamesboci 2011.03.14. 16:48:40

nem lesz ez lassú út. nekem nagyon tele a tököm azzal, hogy julius óta az összes pályázat leállitva, mindenki kényszerpályán mozog
Komoly áremelésekkel, meg félhülye pártkatonák alkotmányozásával a szerény népet nem hozzák már tüzbe ezek a dilettánsok, akik csak történészek honlapjára pillantva észlelték szt tisztek létezését.
menjenek ezek is a p..ba.

Rá Dios 2011.03.14. 16:49:42

Ahogy az ellenzék fölrobbant, megszűnt, az addig általa betöltött térben vákum keletkezett és azt tölti be a kezelhetőnél gyorsabban terjedve, nagyon felhígulva a győztes. Nem tudja mekkora a tér, nem tudja, jut-e mindenhova elég molekulája.
A fal még messze van.

Betulapendula 2011.03.14. 16:50:04

@ern0: Szerintem nem érdemes bántani a Gábort, nagyon is jól tudja, mi folyik itt. De pont attól jó arc, hogy a mainstream-től különböző nézőpontból is bemutatja a dolgokat anélkül, hogy fröcsögésbe fulladna.
És persze hogy fáj olvasni, mikor TG kvázi szenvtelenül leírja, hogy a Fidesz XY - gondolkodó ember számára nyilvánvalóan genyedli - húzása miért éri meg nekik mégis, és milyen szerepe van a parasztvakító stratégiájukban, de sokkal érdekesebb, mint egy nyolcszázezredik valakit olvasni, aki azt rikoltozza, hogy a Fidesz rontást hoz országra-világra.

Netuddki. 2011.03.14. 16:51:58

@Vahakomb: Hát pedig orbán pont a gyurcsány szekerét tolja ezzel a lázas semmittevéssel.

Már kb. 2 éve ugatom kell egy új párt aminek a vezetői valóban Magyarország rendbetétele érdekében vállalnák el az ország vezetését. Biztos vagyok benne, hogy lennének ilyen emberek is itt e honban. Abban is biztos lennék, hogy nekik is meglenne simán a 2/3-uk.
Szerintem az emberek többségének elege van már ebből a 20 éve fosztogató rablóbandából...

Jamesboci 2011.03.14. 16:52:24

@Betulapendula: pedig az. Nekem VIP jegyem van a Vidinél, de nem merek kimenni: fölrugnám ezt a sz@rjankót kormányőröstül.
együtt röhögnek Warvasovszky volt polgármesterrel,
akinek nem a számvevőknél, hanem dutyiban lenne a helye.
Ja, cser Palkovics fosott a polgármesteri cime miatt.. na egye meg őt is a fene. nagy ez az ár.

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:52:35

@kovi1970: ezért mondom.

a bankrablás akkor is bűncselekmény, ha üres a bank...

nem azt mondom hogy nem loptak, de sokkal kevesebbet mint amit terveztek...

Jamesboci 2011.03.14. 16:53:22

@kovi1970: 1 darab ilyen faszit mutass.

2011.03.14. 16:54:00

@matulagergely: nem, hanem 1.9-10:
"9.
A mi volt, ugyanaz, a mi ezután is lesz, és a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik; és semmi nincs új dolog a nap alatt.
10.
Van valami, a miről mondják: nézd ezt, új ez; régen volt már száz esztendőkön át, melyek mi előttünk voltak."

sisszi 2011.03.14. 16:54:18

a cikk arról szól, hogy saját bőrön tapasztalás kell a sztálingrádhoz? de ha már tapasztalva van, késő...nem?
és a képen tényleg lefelé megy a lift:)

Jamesboci 2011.03.14. 16:55:58

@sisszi: okos ember saját kárán tanul.. de mán ötödször?

a-kis-herceg 2011.03.14. 16:56:11

@kovi1970: elég megnézni

-a politikus népszerűség listát 50%kal a zorbán "vezeti"
-az időközin 19-29% részvételek!!! (ez a55-58%os ereménynél 10% lakosság)

Netuddki. 2011.03.14. 16:57:59

@a-kis-herceg: Bezony, valaki majd csak elszámoltatja az orbánékat is. A lopás az lopás, még ha olyan törvényt is hoz valaki ami szerint nem.

Jamesboci 2011.03.14. 16:59:00

@kovi1970:
csak megy a drága időnk...

2011.03.14. 16:59:40

@matulagergely: de ez se rossz és idevaló 2 rész:
(Károli Gáspár fordítása)

"14. És látám, hogy hasznosb a bölcseség a bolondságnál, miképen hasznosb a világosság a setétségnél.
15. A bölcsnek szemei vannak a fejében; a bolond pedig setétben jár; de ugyan én megismerém, hogy ugyanazon egy végök lesz mindezeknek.
16. Annakokáért mondám az én elmémben: bolondnak állapotja szerint lesz az én állapotom is, miért valék tehát én is bölcsebb? és mondék az én elmémben: ez is hiábavalóság!
17. Mert nem lesz emlékezete sem a bölcsnek, sem a bolondnak mindörökké; mivelhogy a következendő időkben már mind elfelejtetnek: és miképen meghal a bölcs, azonképen meghal a bolond is.
(...:)
20. És ki tudja, ha bölcs lesz-é vagy bolond? és mégis uralkodik minden munkámon, a mit cselekedtem és bölcsen szerzettem a nap alatt! Ez is hiábavalóság!
21. Annakokáért elfordulék én, megfogván reménységtől az én szívemet minden munkám felől, melylyel munkálódtam a nap alatt.
22. Mert van oly ember, a kinek munkája elvégeztetett bölcseséggel, tudománynyal és jó kimenetellel; és oly embernek adja azt örökségül, a ki abban semmit sem munkálkodott. Ez is hiábavalóság és nagy gonosz!"

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:02:39

Amíg a magyar nép egyszerű gyermekei ilyen szinten nem értenek egyet (Tulkép. nagy vonalakban két párt rángatja őket ide-oda), addig sztem. ez marad.

ember67 2011.03.14. 17:04:15

Lassan eljön az idő, mikor bebizonyíttatik ismét: több szem, többet lát.
Orbánék automatikusan nemet mondanak mindenre, ami az ellenzék felől jön. Legyen az szakmai érv, pénzügyi érv.
Semmi mást nem hallanak meg, mint a seggnyalók hadának olyan tanácsait, melyek a vezetés agyatlan hatalom és bosszúvágyát teljes mértékben kiszolgálják, függetlenül attól, hogy az értelmes, vagy hülyeség.
Márpedig jó megoldások nehezen születhetnek értelmes viták nélkül.
A példa jó: sokan jelzik már -külföldről, belföldről- hogy valami baj van az iránnyal, csakhogy a GPS-t Matolcsy, Pintér, Szíjjártó, Rogán programozza.
A még fellelhető, szakmailag felkészült emberek hallgatnak: Navracsics szegénykém hullajtja a haját és zavartan pislog maga körül, hogy hogy került ő ide. Nem gondolta, hogy egy Rogán simán le tudja seperni a szakmai erkölcsi érveket, egy Lázár 5 perc alatt kielőzi a hierarchiában annyira, ha megkérdezed ki a főnök OV után, már nem a régi harcosra mutatnak.
Érdekes látni Csaba László közgazdász tanárt, aki -régi Fideszes párti szakemberként- megdöbbenve csak pislog a történteken. Nehezen talál szavakat, hogy ne azt kelljen mondania: "ez egy tévedés". Mikor az okos embereket távol tartják a vezetéstől, akkor jön el a pillanat: fékevesztetten vágtat a kocsi. Innentől már csak szerencse kérdése, hogy a szakadékba-e?

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:04:25

Az egyszerű nem sértés, az átlag emberre gondoltam.

Netuddki. 2011.03.14. 17:05:21

@kaqkkfioka: Szerintem nem kéne lenézni a népet. Csak sajnos gyenge felhozatalból nem lehet választani.

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:06:42

@kovi1970:
Már igyekeztem korrigálni.

2011.03.14. 17:08:16

@ember67: szépen lefestetted az egészet, no most akkor kérdés-e, hogy szakadék felé?:) Hova máshova?:) Hegymenet itten nincsen, ahhoz kraft, energia,ész kell, itten csak lejtmenet van.

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:08:47

@kovi1970:
Az embereknek csak gondolkodni kéne.
Higgadtan. Talán.
Igyekszem minden MAGYART tisztelni.

Metál Marci 2011.03.14. 17:11:57

@Betulapendula: "<Gábor> pont attól jó arc, hogy a mainstream-től különböző nézőpontból is bemutatja a dolgokat anélkül, hogy fröcsögésbe fulladna."

Hol mutatja be? En nem latok semmifele bemutatast. Nem a poszt tartalmaval vitatkozom, hanem nem latom azt a valamit, amivel vitatkozni lehetne.

Ami tartalmat en ki birok nyerni ebböl az irasbol, az az hogy

1) a fidesz nepszerüsege csökken - köszönjük, tudjuk
2) a kormany hivei szeretik a kormanyzas modjat, kritikusai pedig nem szeretik - ize... köszönjük, revelativ felismeres
3) TG szamara kezd kirajzolodni egy egyseges kep. Amiröl aztan nem is tudunk meg semmi többet.

Aki ezen tul lat barmifele allitast a posztban, legyen mar olyan jo, ossza meg.

P.S. visszaterö elem a kommentekben a fröcsöges (hianya TG-nal); de bocsanat, semmitmondas es fröcsöges között azert meg sok minden van. Pl elemzes.

Martian (törölt) 2011.03.14. 17:14:28

@Link Elek: "az utolso bekezdesig erdemes elolvasni"

Valóban tanulságos, az állam hibázott, hogy nem rakta tele állig felfegyverzett és cselekvőképes csendőrökkel az ilyen településeket.

igenember 2011.03.14. 17:16:33

Jó kis írás ez, nincs mit szégyenkezni rajta. :D Jelenleg a politikai inga jobb oldalon van az, hogy mitől lendül vissza balra még nem láccik tisztán.

2011.03.14. 17:17:37

@matulagergely: hú ez de szép volt...:) Már ezért is érdemes volt ideülnöm!:) Azért vitatkoznék ki ki, de hagyom.

2. 27. Mert az embernek, a ki jó az ő szemei előtt, adott Isten bölcseséget és tudományt és örömöt; a bűnösnek pedig adott foglalatosságot az egybegyűjtésre és az egybehordásra, hogy adja annak, a ki jó az Isten előtt. Ez is hiábavalóság és az elmének gyötrelme!

Azért vitatkoznék ki ki, de hagyom:

5.2. Ne gyorsalkodjál a te száddal, és a te elméd ne siessen valamit szólni Isten előtt; mert az Isten mennyben van, te pedig e földön, azért a te beszéded kevés legyen;

(Prédikátorok könyve)

jjulie 2011.03.14. 17:20:15

@Metál Marci:

el vagy tévedve

először is, ez egy ingyenes blog

másodszor, nem a blog van érted, hanem te a blogért

harmadszor, az előző kettőből következően, itt ne keresd azt hogy miféle gazdasági és politikai forgatókönyvek, miért és mekkora eséllyel várhatóak

Rá Dios 2011.03.14. 17:20:28

@igenember: Balra? Hát nincs valami más irány? :-)

2011.03.14. 17:24:33

@Metál Marci: tudod Talleyrand mondta vala "A beszéd a gondolatok eltitkolására való". Na ezen gondolkodjál el.

:)

nyünyüge 2011.03.14. 17:25:15

Egy állomás a lejtőn lefelé:

"....Ugyancsak középkeresztet kapott Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője "a közérdeklődésre számot tartó, kiemelkedően bonyolult tényállású és jogi megítélésű ügyekben folytatott nyomozások során nyújtott teljesítménye, továbbá eredményes ügyészi és vezetői pályafutása elismeréseként...."

Folyamatban levő ügyek okán ügyészt kitüntetni, na ehhez tényleg gyomor kell :(((!

www.stop.hu/articles/article.php?id=841728

Spanish VVax 2011.03.14. 17:27:07

Kedves Török Gábor: Jó az irás, bevezetőnek épp megteszi...de mire belemelegedtem volna, te meg belekezdtél volna az érdemi kifejtésbe, az irásnak hipp hopp vége lett. Mintha elcsuklott volna a végére a hangod... Vagy ? Ird meg a többit is, amit most "visszanyeltél", mert ordit a cikk felütéséből, hogy lenne még ott minek kijönnie.... Nem mered ? Félsz hogy persona non grata leszel ? Jogosan. Lehet hogy már e miatt az irásod miatt is B listára tesznek..szóval dupla vagy semmi alapon nyugodtan ird meg a TELJES cikket, kendőzetlenül, őszintén. A narancs szinű pobjeda már úgyis úton van feléd.... >:>

juditka* 2011.03.14. 17:27:20

@porfelhő: :)
Bezony! "a hatalom visszavág"?!
Megy továbbra is a hüllllyének nézés!

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:29:44

@nyünyüge:
"Folyamatban levő ügyek okán ügyészt kitüntetni, na ehhez tényleg gyomor kell :(((!"
Ilyen jellegű dolgokat a múlt évben többen borítékoltak.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2011.03.14. 17:32:42

lehet, hogy hosszú a lejtő, no de a gyorsulás miatt hamarabb le lehet érni...

2011.03.14. 17:32:59

@nyünyüge: @kaqkkfioka: ezen mit csodálkoztok? Ez teljesen természetes, a rendszer része. A maszop is ezt csinálta.

nyünyüge 2011.03.14. 17:34:24

@Letícia:
Szerintem a maszop ennél szemérmesebb volt (bár ez a lényegen nem változtat).

Húsleves 2011.03.14. 17:35:39

Különösen tetszik az utolsó hangfelvétel, amelyen Szanyi Tibor megtudja, hogy semmi sem igaz abból, amivel telekürtölte a sajtót, hogy a Jobbik, a Gárda és személy szerint Zagyva György Gyula égő fakereszttel terrorizálja a békés cigányokat:
bombahir.hu/images/cikkek/tomcat/2011-mar/szanyi5.mp3
Igazi, "józan kisebbség"-re jellemző profizmussal válaszolja Tomcatnek, hogy nincs abban semmi hiba, hogy álhíreket terjesztett, mert bár a konkrét dolgok amiket mondott, nem igazak, de ez a magyar valóság.

Betulapendula 2011.03.14. 17:36:47

@Metál Marci: ha jobban megnézed, ern0 posztjára reagáltam, amiben azt mondja "érdekes azt látni, hogy egy profi (...) elemző a tömeg mögött halad, utolsóként ismeri fel a helyzetet." Erre reagálva, és nem konkrétan a fenti poszta vonatkoztatva írtam, amit írtam.
Amúgy túl sok konkrétumot én sem látok ebben a bejegyzésben. Nem tudom, hogy Gábor azokat a kritikákat "látta előre" amelyek ezt nehezményezik, vagy az állásfoglalás tényét, de nekem úgy tűnik, hogy szokás szerint azért hagyta ilyen nyitottan a mondandóját, hogy kellően pezsgő vitát generáljon idelent :)

kaqkkfioka 2011.03.14. 17:38:44

@nyünyüge:
" kulturális és művészeti alkotó tevékenységért adják".
Vagy nem?
Inkább Dzsúsz-tícia díj.

Zozi79 2011.03.14. 17:39:58

Azt hittem, elkezdődik az elemzés. Erre vége lett.

Tiptoe 2011.03.14. 17:40:31

@ern0:

Mélyen egyetértek ernO-vel: aki a Fidesztől mást várt, az előző négy év és a 8 év ellenzékiség katasztrofális teljesítménye után, amit helyén kellett volna elemezniük és értékelniük a nálam hozzáértőbb hivatásos elemzőknek, szóval, aki a Fidesztől nem azt várta, hogy még a szocikat is sikerül alulmúlnia, az vagy vak, vagy hülye. És még mindig azt írja - finomkodva-TG, hogy "haladni látszik". Nem kedveseim, a Fidesz azon az úton HALAD. Egy baj van csak: abban a levesben mi is, valamennyien, velük süllyedünk. Nna ezt nem érdemlem meg én, meg azok sem, akik normális országban szeretnének élni, mert egyébként Magyarország egy paradicsom lehetne, csak mindig elcsesszük!

juditka* 2011.03.14. 17:44:00

@Pasztorella:
Te meg már irni sem tudsz. most látom, hogy "feljöttem " a posztra. "pedig négy évenként értékelik" ! drágám.!
Ugyan, ugyan. választáskor értékelik, de már most egy év után is értékelik, az biztos.

És Te is értékeled.

A kormány hozott intézkedései - lehet azt gazdasági csodának, vagy Széll K. tervnek nevezni, teljesen mindegy- megszoritás.
Ami már eddig érezhető volt, ezután meg még jobban érezhető lesz.
Mélyül az a bizonyos szakadék a társadalmi rétegek között, feszültséget, a társadalomban bizalmatlanságot, kilátástalanságot kelt.
Bizonyos társadalmi csoportoknak "meg kell élni" minden egyes napot, küzdeni a holnapért. Szorongva, félve nézni a jövőbe.

Aha. "hosszú út..... meddig mehet még?
igaz. "mindig a fénybe nézz......, az hol van?

Malachi 2011.03.14. 17:46:33

@jafer: JeSZ? úgy, mint Jólét és Szabadság? hát nem sokat tudok róluk, de már az alapján is kösz, de NO.

hoplita 2011.03.14. 17:46:46

@jafer:

Muhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha...!

Ez jó vót.

Dr Smit Plagius 2011.03.14. 17:47:16

arra gondolok, mi van, ha az ovi mögött álló befektetői csoportnak pont az az érdeke, hogy mo gazdasága a béka feneke alá kerüljön és akkor majd olcsón felvásárolhatják az egészet?
talpra állítják a gazdaságot és onnantól nekik csepeg a nektár!
csányi, demján, fellegi, pintér nem hülyék, csak gazemberek. a matolcsyné férje, na ő buta, mint a ...
a közbiztonság romlásáról: egy szint alatt az emberek bármilyen szigorú szabályokat elfogadnak, lásd usa és a patriot act, és akkor lehet majd megint nagy pénzeket kilopni a költségvetésből rendrakás ürügyén.
szavazz lábbal

jjulie 2011.03.14. 17:49:56

@lüke:

az államosított 40 éved mikor volt?

is 2011.03.14. 17:58:12

egyreszt en nem erzem ezt a fenemod sarokba szorulast es tarsait. meg a nyugdijpenz felelese koruli vihar is elcsitult, es nem boritotta ki a bilit. a magyar meg mindig ilyen hulye.

masreszt az elore latasrol: tovabbra sem tartom nagyra, hogy valaki Orbant 20 eve alatt nem ismerte meg. mert ha ez a FIDESZ lett volna egy uj arccal, amit a szocik mar 5-szor eljatszottak (Nemeth Miklos, Horn Gyula, Kovacs Laszlo, Medgyesi Peter, Gyurcsany Ferenc), akkor elfogadnam, hogy hat azt hittuk, mas lesz. de Orban Viktor nyilegyenes vonalon mozog legalabb 1995 februar, az elso tandijtuntetes ota (de lehet, hogy mar 1993, Fodor Gaborek eluldozese ota). ez a bekezdes annyit mond, hogy 15 ev alatt, en, politologus, nem voltam kepes megismerni vizsgalodasom targyat, a magyar politika elvonalanak elvonalat, a 2-3 legbefolyasosabb politikus egyiket. es ezzel akkor Debreczeni Jozsefnek a nyomaba nem erek.

nem egy szep olvasat.

2011.03.14. 17:58:18

@jjulie: ilyent nőtől nem kérdezünk...:) Lüke még nincs is 40 éves!:P

lüke 2011.03.14. 17:59:15

@jjulie:
pont akkor,
mikor még befözték a paradicsomot

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:00:41

@jjulie: Az nem "imátkozz" , hanem "imádkozz" és nem "zéher út", hanem "Széher Út." A sóskiflire pedig senki nem csodálkozik rá, egyébként meg a vaj alatt is enni kell.

A többi sem stimmel, de ez sem lep meg egy olyan embertől, aki olyanokat tanít "vitatkozni hátrányos helyzetből", akik több könyvet olvastak el nála.

gyilkos fűegér 2011.03.14. 18:01:29

Kedves Török úr, tudom, hogy ez Magyarországon szinte lehetetlen, de nem lehet, hogy most tényleg csak egyszerűen hinnünk kéne a szemünknek? Hogy a lassan egy éve tartó gazdasági ámokfutás mögött nincs semmilyen körmönfont taktika vagy stratégia (különösen ha azzal hasonlítjuk össze, hogy az állam és a független intézmények lerohanását milyen precízen végrehajtották) hanem egyszerűen és sallangmentesen ennyit tudnak? Hogy Matolcsy szimplán csak alkalmatlan, a Kedves Vezető pedig nem létező hadosztályokat tologat a terepasztalon, csak már nem mer neki szólni senki? Hogy úgy van, ahogy Szócska mondta: "Nagyon nagy gáz van" és "Csak a ködöt szurkáljuk." ?

lüke 2011.03.14. 18:02:51

@is:
nem, nem
az kiteszi az ékezetet és már kétszer irányt váltott
most se tart Debrecenbe
www.youtube.com/watch?v=at9iJVt_2Rw

juditka* 2011.03.14. 18:04:39

Igen.:) Megmondta az Orbán Viktor." A középpontban a parlament áll, nem pedig az államfő, Magyarország nehezen viselné el a parlament és az államfő közötti vetélkedést.
Ezért azt ajánlom, ne bocsátkozzunk ilyen kalandba, a hiánycél teljesitése nem müvészet.

Egyszerre kell költségvetési fegyelmet gyakorolni, gazdasági növekedést elérni, egyidejüleg munkahelyet teremteni."

Na igen. ez az. A társadalom a gazdasági növekedésből még nem tapasztalt semmit, többet a megszoritásokból. még ha azt "kiskanállal kapja is".
Bezony! a jövő ismét elkezdőtött!
Vagy még sem?!
:)

Tiptoe 2011.03.14. 18:04:56

@ember67:

Csaba Lászlót "rehabilitáltam". Jó darabig ő is éppen olyan semmitmondóan és üvegcserepeken járva fogalmazott, mint TG. Szerencsére a kritikus tömeget meghaladó baromság és garázdálkodás úgy döntött, hogy mégis közgazdász, és nem csinál magából teljesen hülyét, úgyhogy nem fogadta el az MNB monetáris tanácsi tagságot, és most már egyenesen beszél, ezt díjazom.

lüke 2011.03.14. 18:05:52

@gattamorte:
na ja:)*;)*;)*:)*
ezt játsszák 1990 óta
(vagy nem is, Mohács óta)

Dendrobatidae 2011.03.14. 18:06:03

Sajnos Viktor teljesen zakkantnak tűnik, akik körülveszik, meg egytől egyig debilek. Talán Kövér Laca még tud gondolkodni a bagázsból, de semmi esélye a kreténekkel szemben. Egyet tehet sodródik velük.
Az biztos, hogy ennek csúnya vége lesz. És erről nem a Fidesz vagy az Mszp tehet. Ők is mind csak sodródnak tágra nyílt szemekkel és fingjuk sincs, hogy mi történik körülöttük. Az idő már meghaladta ezt ezeket a pártokat, sőt azt kell mondjam magát a rendszert is.

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:09:01

@inreallife: Igazad van, dögöljön meg a kormány, hogy nem oldott meg az ország összes problémáját háromnegyed év alatt!

Mindenki olyan okos és tele van ötletekkel. Ez remek, a bökkenő épp csak az, hogy teljesen mindegy, mit csinálnak, mindig lesznek, akiknek nem tetszik.
Különadók? Nem jó. Kiadáscsökkentés? Nem jó. Roma integráció? Nem jó. Régi Alkotmány? nem! Új! Az se!
OV kapja be? Az már igen! Éljen a progresszió!

Nem könnyű nektek megfelelni, azért azt lásd be! :-)

John C. Arvay 2011.03.14. 18:11:04

"Földhözragadt elemzőként nekem szükségem van a tapasztalásra, s ahogy eddig, most sem hiszek abban, hogy a politikában bármi előre elrendelt, kijelölt lenne. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a megtörtént dolgok ne lennének hatással a jövendőre: bár a politikus mindig dönthet másként, egy idő után tényleg foglyává válhat saját korábbi döntéseinek."

Valamikor tavaly tavasszal beszélgettünk egy barátommal a lehetséges választási kimenetelről. Tisztán látszott a várható végeredmény, csak még a 2/3-ad nem volt biztos. Akkor meséltem neki egy történetet, talán sokan mások is ismerik. A sztori a Nagy Vonatrablás története.

Angliában történt és az évszázad bűntényeként vonult be a történelembe. Ám volt egy felügyelő a Scotland Yard-nál, aki az elkövetők profilalkotása alapján göngyölítette föl az ügyet, míg végül az utolsó rablót is elkapta. Ennek a rendőrnek - Richard Lewis főfelügyelőnek - volt egy mondása, ami tavaly tavasszal eszembe jutott, és elmondtam a barátomnak: "Senki sem lépheti át a saját árnyékát".

Arról beszéltünk, vajon Orbán Viktornak a 8 év "száműzetés" során sikerült-e igazi államférfiúvá válnia, vagy mindent úgy folytat tovább, mint azelőtt. Akkor azt mondtam neki; nem hiszem, hogy az ember átlépheti a saját árnyékát, de mindannyiunk érdekében nagyon remélem, hogy nincs igazam.

Lehet, hogy OV át tudott lépni a saját árnyékán, nem tudhatom. De a Fidesz és holdudvara - itt azoknak az embereknek a csoportosulására gondolok, akik alkotják ezt a csoportosulást - nem.

Gábor: a politikában nincs előre elrendelve semmi, ez igaz. De a politikát emberek csinálják. És azok az emberek, akiket már egyszer kiismertünk várhatóan hasonlóan fognak viselkedni, mint ahogyan már korábban tették. Ez a mi tragédiánk: ma, Magyarországon csak lejáratott és kiismert emberek vannak a politikában; akik igazán tehetnének valamit, azoknak az egésztől már rég elment a kedvük és nincs gyomruk hozzá. Legalábbis ahhoz, amit ma Magyarországon politikának hívunk, mert ugye Te sem ezt nevezed annak?

Tudom, ezzel a kommenttel semmit nem lehet kezdeni, én magam is inkább a megoldások híve vagyok, mint csak az állandó károgásé, de sajnos itt és most nem látom a reménynek még a szikráját sem.

De, mint tudjuk, a lepényhal meg elsőnek, a remény hal meg utoljára...

lüke 2011.03.14. 18:12:15

@kolbászoszsömle:
csak az a kérdés :a végén ki nevet

juditka* 2011.03.14. 18:12:56

Bezony! nem könnyü megfelelni. Tök jó komment!
:)))))))))))))

jjulie 2011.03.14. 18:15:43

@mirrmurrkandúr:

nicsak, ismered azt a kis fideszes panamát, ott a kertek alatt?

ez az imátkozás téma már lement itt egyszer, de az újszülött fideszmameluknak minden vicc új

a hátrányból történő tárgyalás technikáját tanítom, te viszont próbálhatsz viszont a hátrányos helyzetedből is vitatkozni

azt hittem fidesznyikként nem mersz már itt többet elengedni egy nyikk-nél, ha pedig lett volna értelme sokat olvasnod, akkor nem kéne manapság betanított fideszaktatologatónak lenned, hanem kereshetnél valami tisztességes munkával is pénz

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.03.14. 18:16:56

@lüke: Ha nem hamvasztás lesz, kidebaszott széles lesz a végső vigyor...

juditka* 2011.03.14. 18:17:33

na.ja. meg az a kérdés ki sír a végén.
Az Orbán V. könnyeket /is/ igért.

van ilyen.?! csak az a baj, még nem látni a hosszú út.. végét.....

aszekelyek 2011.03.14. 18:18:16

@lüke: Szájer nagyon jó volt . Ma reggel láttam az ismétlést. A mai alkotmányban is úgy hívják, hogy Magyarország:) Késöbb mondja ki , hogy államformája köztársaság és ezután következetesen a Magyar Köztársaságot alkalmazza-. Tehát nincs igazán különbség a tervezet és a mai között:) ÉS TÉNYLEG! Ez is csak hajánál fogva előrángatott, mondva csinált ajvékolás. Mint a feriék összes terméke. A köztársaság az újban is ugyanúgy megvan.

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:18:32

@juditka*: Azért arra kíváncsi lennék, ha itt néhány véres szájjal okosakat hörgő kommentelő kormányt alakíthatna, hány óra alatt vinné csődbe az országot a fene nagy szakértelmével... :-)

lüke 2011.03.14. 18:19:23

@kolbászoszsömle:
Oh Romeo where do you have your Juliet now

hoplita 2011.03.14. 18:20:16

@mirrmurrkandúr:
Nana... az a háromnegyed lassan már egy egész, a ciklus negyede...sőt, ismerve a kormányaink szokásait, már a harmada, mert az utolsó már az osztogatás, kampány év...és ez alól a fidesz sem kivétel ám, cimbi.:)

Ha a more integrációt meg balog testesíti meg, aki kínjában már a cigány pasztöri...izé, pasztorizációban látja a kiutat...hát, szal komoly bajok vannak.
Mondom...Oviék a csodára, az eu-zóna beindulására várnak.
Igazából fingjuk nincs, hogy mit kellene csinálni....vagy lehet hogy van, de ahhoz meg nincs vér a pucában.
Nem is tudom mi lesz, ha ehelyett egy újabb válsághullám jön.
Akkor aztán..kedv, örömök, lillák, Isten véletek.

jjulie 2011.03.14. 18:21:20

@mirrmurrkandúr:

dekönnyű, te kapod be az orbánét, és ez megfelel

nyünyüge 2011.03.14. 18:21:46

@mirrmurrkandúr:

Persze hogy nem könnyű, de igyekezni kell. SP is megaszonta:

"Ha az ember komolyan veszi a munkáját, nagyon fontos, hogy a mércét saját maga számára magasra tegye. "

www.keh.hu/index.php?submenu=articles&cat=22&id=739&details=1

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:21:56

@jjulie: Ez nagyon gyenge volt, nem méltó hozzád, kezd szépen elölről, a te félelmetes előnyödből ez úgysem jelenthet problémát. ;-)

juditka* 2011.03.14. 18:23:22

@mirrmurrkandúr:
Hm. mit mondjak? én is nagyon kíváncsi lennék, sok mindenre. Lehet alakitani, legyél Te a kormányfő.
:)))))

nyünyüge 2011.03.14. 18:24:45

@aszekelyek:
nincs különbség, de csakazértis megváltoztatjuk.
logikus.

aszekelyek 2011.03.14. 18:26:24

@jjulie: mondtam én, hogy profi vagy, amikor terelsz:)

bóra77 2011.03.14. 18:26:30

nagyon szoft ez az írás, és csak messziről érinti a konkrétumokat. mondhatni, hogy csak a felszín fecseg és hallgat a mély. de kivárom, amíg...

Inno 2011.03.14. 18:27:08

Kedves Török Gábor!

Az nem baj, ha kivár egy-egy szituációban, de ilyen esetben érdemes a lehetséges utakat felvázolni, azok előnyeivel és hátrányaival. Elvégre az elemzésnek - ha jól gondolom - ez a lényege.
Egyébiránt a politikai pártatlanság (látszata) és politikai cselekedetek éles bírálata nem zárja ki egymást. Nyugodtan legyen bátrabb ezen a téren.

hoplita 2011.03.14. 18:27:45

@hoplita:
Most vettem észre..az egyik trekbek is Csokonait parafrazál..
Becsszó nem lestem...saját kútfő.:)

parlamentarista 2011.03.14. 18:28:07

@török
láttál valami márciusi kutást?

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.03.14. 18:30:22

Jelentkezzen, aki világos értékelésnek tartja TG iménti valamijét.

2011.03.14. 18:30:24

@nyünyüge: :))) Ez Szájer...:)))

hoplita 2011.03.14. 18:30:43

@aszekelyek:
Utolérhetetlen vagy...
Már az első vauba bele tudtad elkúrót szőni..:)

Nem lehet, hogy titokban bele vagy esve...?
Mert hogy szereted a kappanorrú pasikat...ugye, lézerjani is olyan snájdig.:))))

hoplita 2011.03.14. 18:31:59

@parlamentarista:
Hát hogyne...
Mindennap nézi az ezotévét.:)

aszekelyek 2011.03.14. 18:32:39

@nyünyüge: Érdemi különbség nincs. Tehát, mint kifogás mondva csinált. Pontosan nulla értéke van. Persze tudom, hogy vannak tömegével, -pld. tegnap a Heti Hetes egyik állandó szereplője is bevallotta, !!, hogy soha életében egy sort nem olvasott a régiből sem, fogalma nincs mi áll benne, -akiket lehet ezzel kábítani. Csak azért is.

2011.03.14. 18:32:53

@Strici: elég a címre ránézni....a többi meg csal elterelés.

parlamentarista 2011.03.14. 18:34:44

@hoplita:
már kiismertem törököt, legalábbis a politológus énjét.

bóra77 2011.03.14. 18:34:56

@Metál Marci: igen, én is uezt gondolom: mit akart ezzel a poszttal mondani Gábor? beismerés + szonda? vagy mi?

juditka* 2011.03.14. 18:35:06

@lüke:
meghallgattam. köszönöm.

2011.03.14. 18:38:37

@bóra77: ha ő mindent kimondana, mi maradna nekünk?:) És neked is azt mondom, nézd meg a címet és a képet. Asszem Schmitt Mariska száll ki előtte...ehhez már nem is kellenek szavak, el se kell olvasni.

:)

jjulie 2011.03.14. 18:38:57

@bóra77:

szonda, persze, na de nem minket mér

a-kis-herceg 2011.03.14. 18:39:24

@kovi1970: 20 éve??? miért előtte ministráns volt pintér-matolcsi-matony?

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:39:24

@juditka*: nagyon megtisztelő, de az nem nekem való, én nem vagyok akkora szakértő, mint mondjuk Julcsa vagy a Kis Herceg, akkora meg végképp nem, mint Ökörpöröly vagy Is.
Én mindössze tanúsítok-kábé- negyedannyi türelmet, mint ők a szocik idején, és ezért nagyon nem szeretnek.
De nem baj, a politika amúgy sem szerelem kérdése, a szerelem viszont politika, akárcsak egy jó kis háború.
Szabályokról Lázár János Frakcióvezető Úrnál lehet érdeklődni, aki már egy A6-ossal is beéri, pedig járhatna Lamborghinivel is, az Erő és a hódmezővásárhelyi Hitközség vele van! :-) Azért az én türelmem is véges, csak a humorérzékemet nem lenne jó elveszíteni, a düh fura barázdákat rajzol az arcomra, kozmetikusra meg minek költsek, mikor itt kalákában simogatnak naphosszat ;-)

aszekelyek 2011.03.14. 18:39:39

@hoplita: Nem, Sámson imádó vagyok. Elég soká tartott, míg rájöttem, a bizonyos minőségű, göndör, sötét, hosszú hajú férfiaktól alélok el. Kapaorr piha! Ilyennel a feri nem rendelkezik. Viszont kiújul tőle az ekcémám:) annyira idegesít, hogy vakaródzni kezdek tőle.... Lehet, hogy Lázárnak is olyan lenne ha hagyná kicsit megnőni. Egyik ifjú lieblingem elkövette, hogy levágatta. Abban a pillanatban megszűnt a varázsa:) Ez annyira archaikus, hogy több ezer éve is tudták, van olyan férfi, akinek a vonz-ereje a hajában van:)

a-kis-herceg 2011.03.14. 18:41:59

@Jamesboci: CSODA!!! érdekes amihez hozzányúlnak az szarrá válik...

vidi, alkotmány, márc15, magánnyugdíj, bíróság, ügyészség, árvízvédelem, kitüntetések, szakmák, kamarák stb stb ... minden...

aszekelyek 2011.03.14. 18:44:03

@a-kis-herceg: Nem, bencéseknél tanult papnak, két évig:)

2011.03.14. 18:44:32

@aszekelyek: tudjuk, hogy szereted a zsidókat. A férjed is ilyen? Mert már azt mesélted, ahogy az apósod kiszabadult a gettóból, csak arról a jóemberről, akit kiválasztottál, nem tudunk még semmit!:)

juditka* 2011.03.14. 18:44:34

A kormánypárti frakcióvezetők átadták az államfőnek az alaptörvényről szóló törvényjavaslatot"

A Fidesz frakcióvezetője hétfőn arra kérte az államfőt: forduljon felhívással a parlamenti képviselőkhöz, hogy vegyenek részt az alkotmányozás folyamatában."

hetivalasz.hu/itthon/merlegelik-a-javaslatokat-36164

hm. hosszú út....

a-kis-herceg 2011.03.14. 18:44:50

@ember67: miért hogyan másképp tud befejeződni egy ámokfutás?

bár. ha körben vágtáznak, akkor a kifulladásukig, halálukig tart, "csak"

ember67 2011.03.14. 18:45:06

@mirrmurrkandúr: tévedsz: A problémák egy dologra vezethetők vissza, a "leszarok mindenkit" hozzáállásra.
Nem a témák számítanak, hiszen abból több száz van. A megoldás mikéntje.
Van erre egy példabeszéd: a buta ügyfélszolgálatos összeveszik az ügyféllel. Az okos úgy küldi el a picsába, hogy szinte várja, mikor indulhat. A mostani kormány soha nem látott helyzetben van: az alap értékrendet nem befolyásoló engedményeket tehetne az ellenzéknek anélkül, hogy a hatalmát bárki megkérdőjelezhetné. Ezt hívják politikatudománynak, az ilyet művelőket pedig nagyléptékű, történelmi szintű politikusnak.
Sokáig nem lesz újabb esélyük.

mizrolist 2011.03.14. 18:47:23

@bóra77: szerintem a mondanivaló érthető, ha alkalmazzuk a "sorok között olvasás" régi, 1990 előtti technikáját. Gyakorlásképpen célszerű átismételni Hofi Géza munkásságát, ebben ő volt igazán profi.

aszekelyek 2011.03.14. 18:49:04

@juditka*: Azért azt már halljuk naponta kik zokogják tele a médiát.

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:49:31

@ember67: Sajnos egyet kell értsek veled. (Annak ellenére, hogy mások sem voltak humánusabbak az ellenzékkel, pedig még 2/3-juk sem volt...)

2011.03.14. 18:49:41

@Letícia: Prof. Dr. Schmidt Mária...elnézést kérek, (tőle is...:()

nyünyüge 2011.03.14. 18:50:50

@a-kis-herceg:
off

Tegnapi Heti Hetes, Hajós:

"- Ne mondjuk ki a párt nevét, mert az abuzálás. Mondjunk "kétharmaddal élőt", jó ?"

jjulie 2011.03.14. 18:51:40

@mirrmurrkandúr:

előkeressem milyen voltál amikor nem ilyen kezes fideszbirka képében jártál erre, hanem, mint magyar nemes család győzelemittas büszke fideszaktatologatóvá lecsúszott utódja?

hoplita 2011.03.14. 18:53:37

@aszekelyek:
Haggyá' mán...Sámson a tököm.:))))
Lehet vörös-szeplős is....mert a hazai diaszpóra abból a fajtából se szűkölködik..:))))
Vagy csak sötét...?
Keress szefárdot....igaz abból a fajtából itt kevés van.
Illetve egyet tudok...Vona Gabi, csurkapista bácsi szerint.:))))))))))

jjulie 2011.03.14. 18:54:32

@Letícia:

dehogynem, tegnap úszni volt délben, nem kellett megetetni

juditka* 2011.03.14. 18:54:38

@mirrmurrkandúr:
Erő és a hódmezővásárhelyi Hitközség vele van." ez jó. és lényeges.
Sokunknak véges a türelme, gondolom ezzel nem árulok el titkot.
"Kalákában simogatnak naphosszat" hm. Jó Neked!
Ez nem mindenkinek adatik meg.
Minden nagyon jó és minden nagyon szép. Neked?
Örömmel tölt el, hogy van a poszton egy mindennel elégedett "ember".
:)))))

6.Lenin 2011.03.14. 18:55:17

Ismét bővült a ballib sóhajok listája:

Igen, hazudtunk, de ők is
Igen loptunk, de ők is
.
.
.
Igen, mi mindig lefelé haladtunk, buktunk 1 nagyot, de hátha ők is..

1 se jött be , eddig

a-kis-herceg 2011.03.14. 18:55:19

@kovi1970: @kaqkkfioka: azért a "néppel" is vannak kis problémák...

igénytelen, lusta és buta... ezért sikerül ujra és ujra átb*szni...

aki értelmes és rátermettként komolyan vállalná a KÖZ szereplést... az ÁLDOZATOT hoz, azért "könyörögni", de legalább is felkérni kell...

mint TÉ ét: meg kell TALÁLNI és FELKÉRNI... ő áldozatot hoz és vállalja a kertesztet...

hoplita 2011.03.14. 18:55:55

@jjulie:
Te itt csak ne rendezzél tetemre hívást....!
Mindig a kurva dumál elől a tisztességes életről.

bóra77 2011.03.14. 18:57:15

@mizrolist: max. sejthető, de ennél többet várnék.

aszekelyek 2011.03.14. 18:57:59

@Letícia: Akkor már 3 kommentelő ismeri a Prédikátor könyvét .....A többieknek sem ártana. Azért lehetett nálunk oly sok méltatlan illető minielnök, mert nem a gyorsaké lesz a futás és nem a szorgalmasoké a vagyon... ha ez nem is pontos szó szerinti:) Igen. A haja miatt aléltam vele az oltárhoz:) persze, hogy. Oroszlán jegyű. Sörényes:)

hoplita 2011.03.14. 18:58:22

@juditka*:
Véges a türelmetek...?

És micsinyáltok....?

Kimentek megbírkózni a rohamdroidokkal.....vagy csak itt rinyáltok, mint a fürdős k...k?
:)))))

lüke 2011.03.14. 18:58:29

@hoplita:
mútkor láttam a fodrászná(VG-t)- azóta meghalt a fodrászom -
Csurkapista téved
ma nagyon költöi vagy
:)))))))))))

bóra77 2011.03.14. 18:58:34

@Letícia: tudom, hogy ezt már leírtad más, hozzám hasonló kommentelőnek, de most nem tudok veled egyetérteni. jelen helyzetben számomra kevés most a sorok között olvasás.

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 18:58:49

@jjulie: Köszi az Új Ember-linket, örülnék, ha néha olvasnád is, még nem ártott meg senkinek!

Megtisztelő, hogy ennyit foglalkozol velem, de azért örökbe ne fogadj!

juditka* 2011.03.14. 18:59:22

@Jamesboci:
Gyorsolvasást? hm. azt hittem gyorsirást!
:)

jjulie 2011.03.14. 18:59:33

@hoplita:

mivan? olvasod a soraimat jóskapista?

vigyázz még ragad rád valami a malteron kívül

2011.03.14. 18:59:44

@jjulie: na de hosszú, megfelelően göndörödik a haja, vagy a zasszonynak mindig van rá gondja-módja, hogy elaléljon ettől a nála felbukkanó Sámson típustól? Csak a zura meg ne tuggya!:))) Mondjuk Szájerről jut legutoljára eszembe, hogy Sámson és az is, hogy elaléjjak tőle, max. ijedtemben!:DDD

hoplita 2011.03.14. 19:00:43

@6.Lenin:
Eftás...!

Tessék még dógozni a permanens mutyi elméleten...!
A párt számít rád, Vlagyimír Iljics...
:PP

lüke 2011.03.14. 19:00:48

@Letícia:
hol látod? én nem látom

2011.03.14. 19:01:39

@aszekelyek: Na akkor grat!:)) Hogy oroszlán, na akkor hozzád méltó!:))) Szép kis páros!:)))

@bóra77: neki meg sok a sorokba írás...Capisi?;)

hoplita 2011.03.14. 19:01:56

@jjulie:
Elolvasok én mindent, de azért ne mérd el a farkad, te takonyfejű anyaszomorító.

2011.03.14. 19:02:40

@lüke: sajnos nem látom én sem, de ha esetleg feljönne ide, akkor lássa, meg van becsülve!:)))))

jjulie 2011.03.14. 19:02:56

@mirrmurrkandúr:

ez most az elnézéstkérés ideje?

juditka* 2011.03.14. 19:04:15

@hoplita:
á'dehogy! valamit csak irni kell.:)
Hogy Te milyen kedves vagy már megint:!?
Igazán fogalmazhatnál finomabban is!?

:)))))

hoplita 2011.03.14. 19:04:54

@lüke:
Hánem...?

Mintha én itt elkezdenék papolni a nagy szeretetrohamaimról...:)
Csinálok én ilyet...?
Nem...én a magas fa, rövid kötél és a Duna part célszerűségét hirdetem.:)

2011.03.14. 19:05:18

@jjulie: @hoplita: :DD Komolyan, úgy röhögök rajtatatok...kész Hacsek és Sajó...hepcivel is jó kis kiegészítés.

:)))

hoplita 2011.03.14. 19:07:10

@juditka*:
Smirglis a modorom, de spongya rá.:)

jjulie 2011.03.14. 19:08:25

@Letícia:

ismerem a fafejű formáját, kiskoromban ilyeneket ettem vajjal és szép piros retekkel tavaszonként

nyünyüge 2011.03.14. 19:09:02

Benyújtották a parlamentnek a kormánypártok alkotmánytervezetet:

Lázár :"Európa legjövőorientáltabb alkotmánya lesz"
Harrach: "A jovő építésére szólít fel az alkotmány"

jjulie 2011.03.14. 19:09:51

na most megy a való világban a szegény gyerekekről szóló film

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:10:04

@juditka*: "Ember"... vagy valami hasonló. Sosem lehet tudni, ki van a virtuális hőzöngés másik oldalán, de egy biztos, olyan nincs, hogy valaki mindennel elégedett.
S ha elégedetlen vagyok, akkor mi van? Akkor nem halok meg? Cinizmusban az igazság, ha elfogyott a bor, főleg, ha már a homokon is van pofájuk "minőségi bortermelésről" szőni a regét, pedig az alföldi nedűtől még lehet, hogy a síkság nagy poétája, Petőfi is átállt volna a habsburgok oldalára...

Csak úgy puhán lépkedni a semmin, aztán négyévente elmenni és gengszterekre ikszelni, ez van. Aki pedig ilyenkor anyázik, az hülye. Nem vertek el senkit, és még csak Szijjártót sem kell elviselni, mert ott, hol "Off" felirat található, a nagyságos távszabályzón, Szijjártó is csak egy tátogó, láthatatlan lepényhal.

ON. :-)

aszekelyek 2011.03.14. 19:10:31

@a-kis-herceg: Azt hol fogadják el pénz helyett?

@hoplita: Kerestem, köszönöm. Askenázi is játszik de nem a vörös szeplős, hanem a világos kék szemű, és sötét hajú. A vezetékneve lehet Roth:) Anyám, Kárpátalján olyan kolónián lakott lánykorában , húszas , harmincas évek, ahol együtt éltek a magyar és zsidó családok. Nagyon közel. Onnan van a közmondás:" Veres kutya, veres ló, veres ember egy se jó." Valahogy az a típus nem vonz.Mivel a vonzalom tudattalan, nem is nagyon izgat. Van akinek meg az a heppje.

lüke 2011.03.14. 19:10:33

@Letícia:
Vadnai- a szerzö- azért nem komálná öket:)

2011.03.14. 19:11:23

@jjulie: :))) És, megharapta az ujjadat?:)))

Nagyon nyúzott SP! Kivel hancúrozott az éjjel? :))))

2011.03.14. 19:13:58

@lüke: nem, az biztos. Tiltaná a ....szellemisége!;)

:D

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:14:10

@jjulie: Hát, ha a dicséretemet -mely szerint jó a link, amit átküldtél-elnézéskérésnek tekinted, akkor feltétlenül. :-)

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:16:54

@hoplita: na, bocs, csak mindig valaki beelőzött :-)

igazad is van, meg nem is, de pontos válaszhoz időt kérek, mert takarítok itt kommentelés közben.

Jut eszembe, mi van a Jobbikkal?

:-)

aszekelyek 2011.03.14. 19:18:15

@nyünyüge: Van erre magyar szó. Az "abuse" magyarítva nem nyerő.Hajós jobbnak indult.

hoplita 2011.03.14. 19:18:16

@Letícia:
Beszélget, kedveskedik a zember....
Bár ha ez a csevelytér valós lenne és nem virtuális, akkor asszem ennek a fasznak a koponyájából vedelném a vodka-pálinka mellé a sört.
Kizárt, hogy egy darabban túlélne egy intenzív eszmecserét velem.

jjulie 2011.03.14. 19:20:16

@mirrmurrkandúr:

229. Jól döntött Rogán Antal?

itt használtam először ezeket a linkeket

oké, 3 fekete pontod törölve, már csak 4 375 742 db maradt

lüke 2011.03.14. 19:20:52

csak cseréljétek az eszmét tovább
au revoire:)
www.youtube.com/watch?v=znv_sUPaKfE

juditka* 2011.03.14. 19:20:56

@mirrmurrkandúr:
Úgy bizony. nem lehet mindenki elégedett. Na igen a nick név mögül könnyű irogatni.
Semmi féle hőzöngésről nincs itt szó egyébként. Ez egy politikai blog, ha nem tévedek. Azért "nyitotta", inditotta a Török G. nyilván, hogy ide " mindenki " leirhatja - ha akarja - a véleményét.
Többek között Te is. Ja és nincs itt szó cinizmusról sem, legalább is részemről.
Ha elégedett vagy, akkor az vagy.
Ennyi és nem több.
:)

hoplita 2011.03.14. 19:21:33

@mirrmurrkandúr:
Semmi különös...
A lassú, tervszerű építkezés ideje.
Stabilizálódó tagsággal, pénzügyi háttérrel....
Kissé unalmas lesz holnap 15.-e....bezzeg még 07-08-ban.:))

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:22:13

@jjulie: annyi ideig sajnos nem élsz már... kénytelen leszel utálni egy életen át...

Adósságátütemezést kérek!

jjulie 2011.03.14. 19:22:17

@hoplita:

nana, mondott már ilyet ember is, nem csak gatya

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:24:27

@hoplita: igen... a régi szép idők...

mikor még minden sötét volt, sivár és nyirkos... :-D

Nem szép belülről a Gyorskocsi utca...

jjulie 2011.03.14. 19:25:20

@mirrmurrkandúr:

utálni nem tudlak, de rajtad tartom a szemem

hoplita 2011.03.14. 19:27:40

@mirrmurrkandúr:
Én azt nem láttam soha..én ügyes fijú vagyok.:))

Más cellát láttam mán belülről, de az ottanit nem..:)

hoplita 2011.03.14. 19:29:28

@jjulie:

Ja....ilyennel riposztolnak a netcigányok.

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:30:09

@juditka*: nem, nem vagyok elégedett egy sor dologgal és még annál is kevésbé egy sor emberrel..

DE attól nem lesz jobb, ha habzó szájjal ordítozom, hogy vazeliint!! Ennyi és nem több. :-)

a-kis-herceg 2011.03.14. 19:32:15

@nexialista: igen ezt én is pozitívumnak a fides javára írom.

ámok futni azt bírnak. ilyen tempo... elképesztő, ügyesek... "dolgoznak"

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.03.14. 19:32:28

kit erdekel , a magyarsagtudatom a nullaval egyenlo ,ha az egesz orszeg elrohad azt is leszarom

jjulie 2011.03.14. 19:32:29

@hoplita:

ajaj, elfelejtettem, hogy cigányügyi szakértővel van dolgom, lebuktam

jjulie 2011.03.14. 19:35:09

@mirrmurrkandúr:

küldjál sms-t a való villa szegénygyerek támogató telefonszámára, attól jobb lesz

2011.03.14. 19:38:27

@version: akó' minek szövegelsz ide?:P

aszekelyek 2011.03.14. 19:38:52

@jjulie: Aztán persze kellett vele foglalkozni:) Olvasom, hogy a telecom cégek lobbyy tevékenysége milyen hatékony. Az európai bíróságon támadja meg az EU a francia, a spanyol és a magyar adókat, amit kivetettek rájuk. Érdekes, mi vagyunk a soros elnökséget adók. Akkor ez a Kohn Benditék ellenünk szavazó többsége lesz. Azt nem tudom, hogy miért pont őket ne lehetne? Miért pont ők legyenek mentesek a válság terheinek viselése alól?

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:39:15

küldd el a számot, nincs TV-m.

a-kis-herceg 2011.03.14. 19:41:49

@aszekelyek: apropó nem tűnt fel neked, hogy

te vagy a ZUTOLSÓ (értelmes) fidesfan.... ha fiu lennél tenném hozzá: szőr...

tényleg azt gondolod, hogy mindent szétverni leamortizálni az jo?

szerinted a közbizalom teljes lerombolása az tud jo lenni?

2011.03.14. 19:46:13

@a-kis-herceg: vak, hagyd. Mondjuk már annyira fanatikus, hogy tiszteletre méltó is lehetne, ha nem jutna eszembe, hogy eme vakhit ha muzulmán lenne, akkor hova vezethetne!

@aszekelyek: képzeld, a világpiaci lobbynak nagyobb az ereje, mint egykét, az törvénybe bevezetett adóból magát hasznot akaró fidesz képviselőnek, akik még az EU szakjogot se ismerik.

torró 2011.03.14. 19:47:28

Feltennék egy kérdést: bárki közülünk kapna egy lehetőséget kormány alakításra tudna e az egész állam igazgatásba és vezetői szerepre, feddhetetlen csapatot összehozni? Szerintem még hosszabb gondolkodás után sem. És ez a baj a pártoknál, ezért buktak mindig meg.Az a helyzet sajnos rögtön a haszonlesők garmada lepi el a pártokat és hiába van karizmatikus vezető, mint mondjuk egy hajó kapitánya ,ha a legénység el van kurvulva az első úton hajótörést szenvednek! Most jön a kövezés ,mert ezt a történetet a CSintalan mesélte el egy Tv interjú kapcsán ,amikor is azt kérdezték tőle miért lépett ki az MSZP-l.Azt mondta:"a választás megnyerése után /1994 Horn / Megjelentek nála soha nem látott emberek és követelték hogy amit ígértek nekik, már ha megnyerik a választást ,államtitkári és egyéb magas beosztásokat kapnak Ki ígérte? Hát a Gyula! átmentem a Gyulához és kérdeztem hogy ez meg mi a fene? Azt mondta: neked ehhez semmi közöd tedd a dolgodat. Azt mondtam neki, tudod én ebben nem akarok részt venni és kiléptem!" vagyis így mennek ezek a dolgok és ebbe bukott bele Gyurcsány is ,lásd : nokiás doboz és egyebek. Itt a buktató a FIDESZ-k is neveket nem említek mindenki tud többet is. Ez lehet hogy csak okoskodás de sajnos vannak tények!

aszekelyek 2011.03.14. 19:47:33

@a-kis-herceg: Majd ha az enyém is le lesz rombolva, akkor lehet beszélni a közbizalom lerombolásáról. a FIDESZ esetében.Ilyesmit nem lehet büntetlenül tenni, természetesen. Azért kapta meg a méltó büntetését a szadista és szociopata kurzus.

2011.03.14. 19:48:17

@Letícia: magának hasznot..bocsi.

a-kis-herceg 2011.03.14. 19:49:25

@ember67:

"Megszülni és felnevelni,
létrehozni és nem kívánni,
megalkotni és nem birtokolni,
hatalmaskodás nélkül vezetni:
ezt kell a legnagyobb jónak nevezni."

Lao-ce

mirrmurrkandúr 2011.03.14. 19:50:10

@aszekelyek: hagyd, aki sokat hörög, előbb utóbb-kifullad...

teevee 2011.03.14. 19:52:29

Azért, még sokan elkophatnak a hosszú úton.

(Kis színes: www.orientpress.hu/80224
Kedden volt a döntés, szerdán a bizottság állami intézetben dolgozó 2 tagja megkapta a felmondását, csütörtökön már be sem kellett menniük.)

alf (törölt) 2011.03.14. 19:52:40

Tulajdonképpen már nagyon vártam (kerestem) ezt a posztot TG-tól. És értem, hogy miért kerülgeti a témát mint macska a forró kását. De a lényeg benne van, kiolvasható. Nem is kell nagyon a sorok között.
Egyébként attól tartok, hogy TG-nak (ahogy persze magának a politikai elemző szakmának) a jövendő évek ebben az országban egyre kevesebb munkát fognak adni.
:(

2011.03.14. 19:52:53

@aszekelyek: ez is megfogja, ne izgulj. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Nyugi, a kurzus, a viktatúra a paranoiáról lesz hírhedt.

jjulie 2011.03.14. 19:53:02

@aszekelyek:

megtisztelő, hogy tőlem várod hogy felhomályosítsalak

ezzel az a gond, hogy utólagos büntetőadóztatás, a válság hátrányosan érintette ezeket a cégeket is, ha nem is olyan mértékben, mint esetleg másokat

ez a fajta adószedés a markecolás tipikus esete ebben a formában, ha más formában normálisabb lett volna

6.Lenin 2011.03.14. 19:54:52

@a-kis-herceg:

Nem értünk semmihez
Csak lopni és hazudni tudunk
azt is gyatrán
Mit tehetnénk?
Ócsároljuk azt, aki tenni szeretne
Senki nem lehet okosabb nálunk
(1 átlag ballib)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 19:54:57

@Letícia: hihi, közben elmentem Budakalászra ebédelni atyámékkal. Most egy fokkal kevésbé vagyok gyönyörű.

a-kis-herceg 2011.03.14. 19:56:07

@Strici: én értem. ez TG részéről egy világos meakulpa... aki olvasta végig az érti. kb 6-9 hónappal van lemaradva a posztokkal a kommentektől... ez még mindig igaz. a címek alapján egyértelmű hogy se nem hüje, se nem seggnyaló, se nem fizetett optimista stb... egyszerűen ittjár a világ megismerésében...

@aszekelyek: ha már körülötted minden romokban van csak te nem az még ér ugye?

addig nincs gond? erre van példabeszéd, de ezt ne firtassuk...

jjulie 2011.03.14. 19:59:21

@6.Lenin:

tegnap nem véglegesen távoztál?

a-kis-herceg 2011.03.14. 19:59:51

@Letícia: a címhez. nem értek vele egyet. bár "útban" hosszú a lejtő, de időben nem lesz sok... tekintve a gyorsulást és a sebességet

@6.Lenin: az erkölcsi hanyatlás nem az elit privilégiuma... a nép is. de persze vezetőink messze előre járnak ebben is...

jjulie 2011.03.14. 20:00:42

@Hepci:

elég vegetatív alak vagy

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:01:41

@jjulie: ezt a qva ballibbezést nem értem hogy meri még nyomni...

+gyf is elqúrta. vmi fergeteges "színvonal". és nem érzi milyen szánni való

tölgyes 2011.03.14. 20:02:50

@6.Lenin: Savanyú nekik a szőlő.:)

aszekelyek 2011.03.14. 20:03:34

@a-kis-herceg: Romokban Japán egy része van.

dr kíváncsivagyok 2011.03.14. 20:03:50

Na végre......már vártam ezt az( ilyen tartalmú) írást.....sokan hamarabb észrevették ezt a "kényszerpályát",....igaz Ők nem földhözragadtak....
Mellékesen : ezt a kényszerpályát ki a radai rosseb kényszerítette rájuk ??

jjulie 2011.03.14. 20:04:17

@mirrmurrkandúr:

vv betüket kell küldeni a 06 91 334 334-re, ha jól láttam, de majd ellenőrzöm

tölgyes 2011.03.14. 20:05:29

@6.Lenin: Hátha bejön majd, egyszer, talán.. ha meg nem akkor is mondjuk!

jjulie 2011.03.14. 20:06:04

@a-kis-herceg:

tudod, ha a vermer beleverte, az isten ki nem veri....

ulrike (törölt) 2011.03.14. 20:07:40

@torró: Lehetne, igen, de akkor nem szabadna mindig lecserélni a teljes szakmai garnitúrát. Mert szakmai garnitúra - értsd: szakmai (józan ésszel s megfelelő tapasztalattal) - nincs annyi, mint párt.

De felvilágosulatlan feudalizmusban a hűbérre alapozódik minden. Mi még a felvilágosult uralkodók, mint pl. Nagy Frigyes adminisztratív rendszerének színvonalát sem közelítjük meg sajnos. Az ethoszát sem.

A mi rendszerünk gyakorlatilag a klasszikus feudálisat is alulmúlja. Abban ugyanis az én hűbéresem hűbérese nem volt az én hűbéresem is, csak a hűbéresemé. Nálunk az alávetés a teljes vertikumra érvényes, ez olyan ázsiai ízt kölcsönöz a dolognak.

Röviden: nem a szakember kevés, hanem a hülye és erkölcstelen politikus a mitfahrereivel a sok.

6.Lenin 2011.03.14. 20:12:17

@a-kis-herceg:

Gondolom Te nem tartozol a "nép"-hez, a saját értékítéleted szerint, mert a nép =hülyék gyülekezete...
Az elithez sem, mert azok a népnél is hülyébbek...

Azokhoz sem, akik tudnának valamilyen értelmes megoldást ajánlani...
azokhoz tán, akik eddig semmi értelmeset nem csináltak 1011-óta...

Erkölcsi hanyatlás, hol? Az már megtörtént 2010 áprilisában, azóta sem térnek magukhoz.

Gondolom nálad van:
fidesz nép
maszop nép, szadeszes nép, csodálatos német nép, meg hasonló faszságok.

Érdekes eset.

aszekelyek 2011.03.14. 20:14:30

@a-kis-herceg: Ezek a dolgok indexen vannak? Miért is ne lehetne használni? Ki tette indexre? Hogy meri? Egy olyan országban, ahol a szólás szabadsága alkotmányos jog? Neten még rasszista is lehetsz. Köszönd meg az EU kormánynak. Valami elfogadhatót is tudsz, ezeket miért ne használhatná bárki? Nem halottgyalázás. Él a ballib, csak zombi.

tölgyes 2011.03.14. 20:14:32

@jjulie: Szövegértés kedves zsüli, szövegértés.. Be kéne iratkoznia egy olvasási tanfolyamra, bár szerintem már az is késő.

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:15:42

@gattamorte: ****

ez egy tökéletesen elképzelhető opció... ezért jók a TG posztok, mert a hsz ekben

vannak értelmes latolgatások...

2011.03.14. 20:16:57

@ulrike: E G Y E T É R T E K!

Köszönöm, hogy nekem ezt nem kell leírnom!:)

aszekelyek 2011.03.14. 20:17:19

@6.Lenin: Nála feudalizmus van. Ott meg nem volt ballib:)

nyünyüge 2011.03.14. 20:18:36

@teevee:
Miért pont a Ferihegy elnevezés maradna meg.

6.Lenin 2011.03.14. 20:21:34

@tölgyes:

Ebben az egész rettegésben, hörgésben nem találok semmi logikát.

Miért is kellene valakinek 1 többszörösen bukott társaságból bármit is tanácsként megfogadni?

Az egész létük a reformálási kényszerükből fakad, de még soha nem sikerült valami értelmeset ebből kihozni.

Mi a toszért görcsölnek ennyit?
Az egész létük, bukások sorozata.

Dino sors, azokat sem sajnálom, mindent lezabálnának a kertemben, mert étvágyuk a máséra, az van.

aszekelyek 2011.03.14. 20:22:01

@Letícia: Lassan mondom Letikém. Az EU bíróságnál jelentik fel. Európai cégek. Az egyik mondatot sajnos nem tudtam kibogozni. Amiben a haszonszerzés volt a téma. a telecom cégek meg akarják tartani a hasznukat, odáig világos. Azt kétlem, hogy ne ismernék az EU szakjogot. Hamar ki fog ez derülni. Gondolom, hasonló lesz, mint a médiatörvény miatti cirkusz.

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:24:37

@kíváncsivagyok: teljesen nyilvánvalóan a "befektetőik". illetve pártpénztárnokok

orbánul: oligarchák

@6.Lenin: igen az elit és a nép között lebegek... nagyon szépen leírtad

igyekszem független, polgárosult maradni... ezt védem, csak ebben hiszek.

mellesleg nem 1011 óta, hanem 1011 éve... de ezt úgyse érted.

1848 ban forradalom volt. Párizsban és Bécsben... Pest-Budán meg CSAK szabadságharc...

nálunk még sosem volt forradalom. sajnos kevés a polgárosult "népség"

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.14. 20:25:14

@aszekelyek: A családon belüli erőszak is a "kívülről meg nem értett zokogással" kezdődik.

2011.03.14. 20:25:53

Annyira vicces, hogy az állítólag 2/3dal nyert jobberek zizegnek a maroknyi szoci, a körömnyi szadeszosoknak. Kész üldözés mánia, hogy ez a kb. max. 100 ember mozgatja az egész EuParlamentet, a külföldi sajtót. Szóval a gondolkodás annyira se terjed ki, hogy elgondolkozzanak azon, hogy ez a 100 ember erősebb,mint a 2/3 hatalom, meg a népakarat???

Tudjuk, a munkásosztály hatalmát is az a burzsoázia fenyegette,amit jól kiirtottak vagy Recskre zártak, meg politikai foglyokká váltak....

Minden hasonlóság csak a véletlen műve!:D:D

jjulie 2011.03.14. 20:26:04

@Ordnassac:

nemeskürty

hu.wikipedia.org/wiki/Nemesk%C3%BCrty_Istv%C3%A1n

az nem szerepel itt, hogy a pécsi kadétiskolában mit is tanult pl. a pénzről, és annak horthy leendő tisztjeként való kezeléséről

egy csomó kitüntetést kapott a kádártól is, szám szerint nyolcat, orbán jó egykori népfrontos embere, kicsit horthys, kicsit kádáros, pont ahogy az orbán szereti

ulrike (törölt) 2011.03.14. 20:27:24

Nem hiszem, hogy túl semleges lenne a poszt:
- cím: Hosszú út LEFELÉ
- kép: OV a liftben, lefelé nyíl világít
- Sztálingrád, mint hivatkozás.

Asszimmetria: gyenge az ellenzék, s azt gondoljuk automatikusan, innen kell jönnie az ellen-megoldásnak, s ez frusztrál, mert látjuk, milyen tehetetlenek.
Valószínű máshonnan fog jönni, de nem látom, nem tudom, honnan. Ha a Fidesz gazdaságpolitikája bedől (sok ráutaló jel van), akkor dől az egész, gyorsan méghozzá.

tölgyes 2011.03.14. 20:29:55

@6.Lenin:
No de "Aranyér bármire képes lennék..:::)))" Gondolják ők. Nem tudják és nem értik, hogy nem képesek. TG se érti..:) Addig mondják, hogy majd egyszer lekonyul, míg a nagy számok törvénye alapján egysze majd tényleg lekonyul, de nekik ahhoz semmi közük nem lesz és nem is tőlük, különösen nem az éleslátásuktól fog konyulni, ha konyul..:)

Egyébként én is ezt mondom néhány sértődött ismerősömnek, akik még 2008-ban is nagyon bíztak abban, hogy nem fog bekövetkezni az, ami bekövetkezett..:) - miért gondoljátok, hogy bárki elhiszi nektek azt amit mondotok.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.14. 20:30:28

@teevee:
azt nem értem, hogy ilyesmire van energia, "mert rendnek kell lenni"
Ehhh

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:30:47

@aszekelyek: igen csak lenin rám mondja. keresztény vagyok, konzervatív. de sok témában haladó, modernista, jogokban pedig liberális... szavaztam Fidesz- re...

és ez még a legtömörebb összefoglaló. nem örülök ha egy f*szkalappal vagy egy ballibbe intézi el vki...

én se szoktam mást bélyegezni, csak ha már nagyon véget akarok vetni az "eszmecserének"l

ulrike (törölt) 2011.03.14. 20:31:30

@Letícia: Szívesen, de nem jár érte köszönet, csak a tényeket voltam kénytelen konstatálni.

Ordnassac 2011.03.14. 20:31:39

@jjulie: erre már nem nagyon kerülhetett sor, mivel 1945-ben mindössze 20 éves volt még...

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:32:38

@ulrike: ok akkor a szövegem, kiegészítem

vadkeleti típusú 1011 éves feudalizmus...

2011.03.14. 20:33:02

@aszekelyek: a már az EU bíróságra adják, az komoly dolog. A médiatörvény cirkuszt elkerülhették volna. Ezt már nem tudják. A különadó ki van vetve, a törvényt ezek az ostobák nem írták át, mint a médiatv-t.

Olyan ciki ez.

tölgyes 2011.03.14. 20:35:19

@Letícia: Csakhogy épp az a szellem zárta őket be Recskre, amelyik most saját végveszélyét érezve feudfalizmust , jobboldaliságot, diktatúrát kiabál.. Nekik mindig is ez voilt a szokásuk..:(

jjulie 2011.03.14. 20:36:50

@Ordnassac:

elég sok mindent írtam, az "erre" az mite is utal?

hogy nem tanult a pénzről, vagy hogy nem a horthy leendő tisztjének készült?

amúgy tudod mikor kezedett és végzett ott, és miféle katonai szolgálatot teljesített a dunán a háború alatt?

van erről önéletrajzi írása, mindjárt megkeresem a polcon

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:38:42

@6.Lenin: @tölgyes: egyszerűen nem értem miért nem lehet (persze tudom, csak "viccelek") felfogni, hogy pl NEKEM SOSE VOLT SEMMI KÖZÖM POLITIKÁHOZ (sem mszp sem mszmp, sem más)... na persze ezt már sajnálom, mert pont ezt hibáztuk el 20 éve...

ti tényleg ilyen primitívek vagytok? hogy CSAK gyurcsány és orbán fanokra osztjátok a világot??

lehet hogy lerombolok bennetek vmit, de én
MINDKETTŐT köztörvényes bűnözőnek látom...

Gyalogfenyő (törölt) 2011.03.14. 20:39:30

@Letícia: Igen, ez nagyon valószínű. De szerintem mindenki az lesz egy kicsit.

6.Lenin 2011.03.14. 20:40:03

@a-kis-herceg:

Ami csak úgy lebeg, az a gólyafosch, a polgár biztosan nem, a függetlenülésben lévő, meg tuti nem lebeg.

A polgár, tesz, lehetőleg értelmeset. Eddig ezeket jól titkoltad.

Független polgárosult, az mi?
Kiveszed a kiskanalat kávé ivás közben és eltartod a kisujjad?

A huhogás is polgári tulajdonság lenne? Vagy polgárban is lenne hülye polgár + okos polgár, és ezt maga a polgár dönti el, hová is tartozik?

Létezne olyan polgár, gyerekek hagyjuk a francaba az egészet, itt mindenki hülye, természetesen rajtam kívül, menjünk dajcsba, ott még a hülye is okos.

Itt légy okos, Domonkos.
Még 1, a polgár nem rekeszt ki senkit, nem általánosít, stb.

torró 2011.03.14. 20:40:27

"ulrike"
Egyetértek! Csak ott a probléma hogy ezeket a szakembereket már nem lehet beugrasztani,senki mellé, mert ők köszönik szépen,de nem kérnek ebből. és igazuk van.

Ordnassac 2011.03.14. 20:41:58

@jjulie: arra nem került sor, hogy tiszt legyen. Legalább nem volt kifejezetten gyakori, hogy tizenévesekből katonatiszteket faragjanak.

nyünyüge 2011.03.14. 20:42:16

Exkluzív interjú Deutsch Tamás országgyűlési képviselővel (Fidesz), a sajtószabadságról és a média függetlenségéről – 1993.

sajtoszabadsagert.blog.hu/2011/03/14/exkluziv_interju_deutsch_tamassal

tölgyes 2011.03.14. 20:42:27

@a-kis-herceg:

Hercegem!
Tudja vannak dolgok, amiket nem érdemes ezen a fórumon állítani, mert semmit sem ér. Ön azt ír, amit akar, én pedig nem fogom ellenőrizni, már csak azért sem mert nem érdekel. Én csak a szövegét látom ÉS ASZÖVEGÉBŐL EZ KÖVETKEZIK. A STÍLUSBÓL, GONDOLKODÁSBÓL..de csak izmozzon és fröcsögjön nyugodtan.

ulrike (törölt) 2011.03.14. 20:43:03

@a-kis-herceg: Nem egészen értek egyet, megismétlem a tegnapi hozzádröfögésemet: 1848 áprilisi törvények (jobbágyfelszabadítás, közteherviselés). Ezt a polgárosodás -nagyon késői ugyan - kezdete.

Ebben igazán nem is a Habsburgokkal kellett hadakoznunk, hanem saját sárbaragadt, provinciális nemzeti nemességünkkel, ki nemzet alatt persze csak saját magát értette. Tisztelet ezért a kivételeknek, mert a mi polgárosodásunkat a magyar arisztokrácia és kisnemesség felvilágosultjai indították be. Gyenge volt a polgárság, mint ma is. De ma már nincsenek felvilágosult arisztokratáink, csak sárbaragadt, provinciális pártarisztokráciánk a még sárbaragadtabb és provinciálisabb fanjaikkal.

aszekelyek 2011.03.14. 20:43:46

@jjulie: Sztem ezek a pénzek egy helyről mennek. A világ 90 és x % vagyoni része 10 %-nál kevesebb kézben van. Ebből kiindulva, le akarják alkudni a felére az adót. Ezen a módon. A bankadót már nem tudják megtámadni, azt elég régen bevezették ahhoz. Mondta az előző bankszövetségi elnök, mindenképpen produkálniuk kell az elvárt hasznot a tulajok felé. Ő adta az écát a telecom cégek megadóztatására , mellesleg. :D Vigyék el a balhé felét azok a vezetők , ne csak a bankszektor. Érdekből mondhatta az e jóember azt, hogy szorongassák már meg a telecomosokat is, ne csak őket. Kettőnk aprójából se bankot, se telecom céget nem tudunk gründolni, ugye?

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:45:04

@tölgyes: a rohadt szemét fajtád. már unom nagyon.

én feudalizmusozok. hosszas és független elemzéssel jutottam erre a TÉNYRE

de én nem üldöztem és gyilkoltam senkit, nem zárta recskre embereket...

ezek a dolgok így nem következnek egymásból...

@6.Lenin: nem rekesztek ki senkit.
néha dumálok "mellé", de még veled is szóba állok...

és javaslom neked is ne velem törödj, hanem a saját szerencsétlenségeddel, aminek nem én leszek a forrása. viszont hozzám jöhecc segítségért akkor is...

aszekelyek 2011.03.14. 20:47:50

@Letícia: A franciák ostobák vagy a spanyolok? Mert őket is viszik. Nem csak mi vezettük be és a franciák előttünk...., az ostobák... de lehet, hogy a spanyolok is. Itt a nagytőkével, a finánctőkével megy a meccs édes Letikém. Ahogy a második világháborúban is.

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:47:59

@ulrike: TÖKÉLETESEN EGYETÉRTEK...

viszont nem hívnám forradalomnak a felsoroltakat.

a forradalom (tudomásom szerint) legalább elitváltással, de mindenképp belső társadalmi rétegek közötti fegyveres harcot jelent

az ettől való félelem miatt tett engedmények nem hívhatók forradalomnak...

fromdtod 2011.03.14. 20:48:29

Én nem értem mit ír TG. Tehát tavaly júniusban felvázolt két utat: 1. Maradandó létrehozása 2. Nagy gátlástaanság. Majd újragondolja TG, és levonja, hogy "egyre kellemetlenebb a kormányon levőknek", tovább "rögös és veszélyesnek tűnik az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik". Ez oké, ez látszik. De ez most a Marandó létrehozása miatt történik a Fidesszel, vagy azért mert nagyon Gátlástalan. Ez számomra nem egyérelmű az írásból. Mondja meg nekem a TG, mit csinál a Fidesz, Maradandót, vagy Gátlástalanságot!

aszekelyek 2011.03.14. 20:49:56

@vinczej: Az kap médiát kedves vincej?

a-kis-herceg 2011.03.14. 20:50:46

@fromdtod: a címet elolvastad?

@aszekelyek: a különbség a kommunikáció és a bevezetés módja, az nem jogállami, hanem vadkeleti...

2011.03.14. 20:51:47

@tölgyes: itt is lesz. Már van egy főinkvizítor, Budai Gyuszi, akinek elég szelektív a máglyára küldése...lsd. Meggyes.

nyünyüge 2011.03.14. 20:52:17

@aszekelyek:

Hát igen, hallgatni kellett volna a bölcsekre, akik már régen megmondták "az EU-n kívül is van élet" :).
Akkor nyugodtan fütyülhetne az az okos ember az EU-s szabályokra és megadóztathatná ezeket a rohadt multikat kedve és igazságérzete szerint.

De hát beleléptünk.

tölgyes 2011.03.14. 20:52:37

@a-kis-herceg:
Hercegem!
Én úgy látom, hogy a feudalizmust sem érti. Azt is látom, hogy nuja "arohadt szemét fajtád. már unom nagyon."..:::))) Ez is olyan nem feudális, nagyon liberális és előremutató, progreszív megközelítés... és épp ez a szemlélet volt az, amelyik Recskre zárta az embereket.. mert Önhöz hasonlóan rákosiék is azt mondták a dolgokat másképpen látoknak, hogy"a rohadt szemét fajtád. már unom nagyon." Éppen úgy ahogy Ön..csak nekik megvolt az eszközük a bebörtönzésre, Önnek meg ilyen eszköze nincsen... Ez a különbség!

aszekelyek 2011.03.14. 20:53:33

@fromdtod: Azzal kezdte. előre tudja, miket fog emiatt a poszt miatt kapni. annyira nehezére esett megírni, hogy nehezen értik meg, akik akarják, azok is. Lehet, hogy az zavarta a megírásban, hogy előre tudta.... Tényleg elég kuszára sikerült.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 20:53:38

@Letícia: mert megettem egy nagy adag csülökpörköltet és olyan vagyok, mint Ká ebéd után.

6.Lenin 2011.03.14. 20:54:10

@a-kis-herceg:

Na, megelőztél az elébb.

Amennyiben jól olvastam eddig Tölgyes hozzászólásait, az enyémet tuti, ilyesmit soha nem írtunk, de az ő nevében nem szeretnék véleményt mondani/írni.

Nem szükséges az igazodás, de nem lehet általánosítani sem.
Az éppen olyan tévút. Neked is, és sokaknak itt minden fideszes birka. Nyilván vannak köztük is, akik feltétel, kritika nélkül elfogadnak mindent. Köztük is vannak törtetők, haszonlesők, gazemberek, beépült provokátorok, mint bármelyik pártban, bárhol a világon.

Fentebb írtam:

Igaz, hazudtunk, de ő is
igaz, loptunk, de ő is... stb

Ezt nem tartom polgári felfogásnak. Ez más, teljesen más.

A TÉ imádása, az miben különbözik? Láttam a vele készült "egyenes beszéd"-et. Pontosan ugyan úgy nem egyenesen beszélt. Csak te szeretnéd annak látni, belelátni.

Már írtam, 1 polgár, pláne valamitől , majdnem független polgár nem általánosít.

tölgyes 2011.03.14. 20:54:24

@Letícia: Nagyon helyes, hogy Budai teszi a dolgát.. és ha megérdemli, akkor majd Meggyes is oda fog kerülni, ahová való.

jjulie 2011.03.14. 20:54:56

@jjulie:

Tűnődések történelemről, irodalomról, ez a címe

ebben ír a katonai isiben pécsen töltött éveiről, viszont nem találom, még lehet hogy dobozban van a legutóbbi költözködésünk miatt

van benne egy szép írás az 1848-az hadügyminiszter mészáros lázárról, ami egy szép történet, késöbb tudott csak miniszter lenni, mert talán olasz területen állomásozó császári csapattestnél teljesített szolgálatot, itt kapta meg a kinevezésről szóló okmányt, és írt a mészáros tudományos munkásságáről is

na ja, akkor tavasszal ez ennyire volt forradalom és szabadságharc

ezt a nemeskürty árulta el nekem

fromdtod 2011.03.14. 20:55:41

@a-kis-herceg: El. De a Fidesz attól is mehet lefelé, mert maradandót akar alkotni, csak az senkinek nem tetszik. Tudod mint már többször le volt írva a legyek meg a szar. És akkor kiderülne, hogy a fidesz nem légy, hanem tücsök. És nem szart eszik, hanem zenél. Öööö, maradandót zenél. De ezt a legyek nem értik. És idővel megeszik a tücsköt. És akkor ezért van lefelé a tücsöknek. Kúl, nem?

aszekelyek 2011.03.14. 20:56:23

@jjulie: A más formában, normálisan , milyen lett volna részletesen?

Ordnassac 2011.03.14. 20:57:07

Újabb off, részben TG-nek is:

Néhány 1990-es "választási felhívás": www.osaarchivum.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2043&Itemid=1902&lang=en

Mennyire más ma egy politikai hirdetés.

tölgyes 2011.03.14. 20:58:14

Most megnézem a lánchidi verést és közben sportolok egyet..Mindenkinek szép álmokat.

aszekelyek 2011.03.14. 21:00:02

@jjulie: Pedig a háború utáni generációnak valami mást tanítottak és nekem is az iskolában. Persze azt is , hogy honnan ment a leirat. Bécsben sem volt forradalom?

jjulie 2011.03.14. 21:02:05

@Ordnassac:

a leendő szót használtam, most mérges vagyok, hogy nem találom a könyvet, és nem emlékszem milyen rendfokozatban fejezte be, még a háború alatt

aszekelyek 2011.03.14. 21:03:50

@Letícia: Egy csipet szar is elég a palacsintába Letikém, nem kell annyi, mint ahányan ott hergelnek a jelen kormány ellen . Azzal már el van rontva az egész.

Ordnassac 2011.03.14. 21:04:26

@jjulie: gondolom valamilyen alacsonyabb lehetett.

a-kis-herceg 2011.03.14. 21:07:54

@tölgyes: azt hogy én mit tennék ha hatalom lenne a kezemben azt légyszives ne te döntsd el... előre...

felmerül akkor hogy a rám bízott emberekkel (beosztottak, hallgatók) bizonyára rosszul bántam és recskre deportáltam őket...

hagyjuk abba. nem kötelező "beszélgetnünk"

@fromdtod: a lényeg a lényeg. rájött TG hogy a CSAK-A-fides arra a kérdésre volt válasz, hogy: kinek az érdekében fog a Szövetség politizálni?

ulrike (törölt) 2011.03.14. 21:10:23

@a-kis-herceg: Rendben. Mi szeretünk mindenféle szokatlant forradalomnak nevezni. 48-ban eleve nem lehetett volna elitet váltani, mert nem volt egy másik elitünk. Ráadásul, aki a topon volt az sem volt igazán elit, egy két kivételtől eltekintve. Mi ezzel az elittel csináltuk végig 48/49-et, de még ez is becsületesebb volt a jelenleginél, túlnyomó zömük méltósággal tette, mit helyesnek gondolt.

Megjegyzendő, az örökös tartományok mind jobban álltak nálunk oktatásban, gazdaságban, adminisztrációban, stb. Sötét hely voltunk. Nem csak este felé.

jjulie 2011.03.14. 21:12:06

@Ordnassac:

attól tartok, tiszté avatták még a háburú alatt, 8 éves suli volt, érettségivel, tisztavatásal

kibogarászhatod

www.zmne.hu/Forum/05elso/neveles.htm

Diocles 2011.03.14. 21:12:30

Én azt észrevételezném TG számára, h kár eljátszania a nagyhalált, mert őt szerintem soha senki nem gondolta a kormány hívének, így aztán kár is felmutatnia a csalódást, mert nem volt miben.

Sztálingrád? Berlini bunker?
Ugyan, leginkább szürke hétköznapok. Nulla katarzis. A médiatörvény idején magam is azt gondoltam, h jön a berlini bunker, de azóta inkább csak a helyzet stabilizálódása látszik. A kormányzat térfoglalása töretlen, és - a második világháborús "nagy hármassal" szemben - nincs erő, ami megállíthatná. Ez nem dícséret, ez szimpla tény.

Tehát oké, tudomásul van véve, h TG (és még sokan mások) újfent rossz jeleket és fordulópontot, lejtőt, miegymást lát, már csupán azt kéne kifejtenie, h ki lesz az a "nagy hármas", a nagy szövetség, amely itt elhozza a fordulópontot, a "megváltást", a földi paradicsomot.

aszekelyek 2011.03.14. 21:12:53

@jjulie: Az érdekes. Azt se tudtam létezik jobbik és egy este tankoltam. A kalaptartón volt egy Nemeskürthy könyv. Olvasós család vagyunk. Ott felejtette egyikünk. Szebb jövőt kívánt nekem a kutas, aki megtöltötte a tankot, köszönésül. Még jó, hogy olyan illetőhöz mentem épp, akinek el is mondhattam amit tapasztaltam. Bizalmashoz. Tudod ez olyan, mint a szegény Kovács KAti díja, amit köszönettel visszautasított. A jobbik felhasználta . Az nem Nemeskürthyt minősíti.

2011.03.14. 21:15:27

@Hepci: :))) Vegyél mély levegőt!:)))

jjulie 2011.03.14. 21:16:38

@Ordnassac:

valamelyik irónővel való találkozásáról már tisztként ír magáról az említett könyvben - úgy emlékszem

az érettségizettek automatikusan tisztek lettek, ha nem katonai suliban szerezte, akkor karpaszományosnak hívták, mert volt egy megkülönböztető jelzés a rangjelzésen

2011.03.14. 21:17:06

@aszekelyek: ne már hogy elhidd, hogy ezek generálják! Istenem, nem lehetsz ennyire ostobán vak! Mi érdeke kellene külföldnek ezeknek a bukott embereknek hinni????

Ordnassac 2011.03.14. 21:17:18

@jjulie: akkor mást értünk tiszt alatt. Jómagam a Ludovikán végzetteket, valamint a jó hosszú szolgálati idővel rendelkezőket értettem alatta, nem a friss kadétiskolásokat.

Így lehet, hogy mindkettőnknek igaza lesz, még ha valószínűleg hadtudományi szempontból a te értelmezésed a helyes.

a-kis-herceg 2011.03.14. 21:17:57

@ulrike: hát ezzel meg én nem értek egyet.

az akkori elit közelebb állt az átlag műveltséghez... Pest-Buda akkori kb 100ezer lakosa, akkor az ország képzett és művelt krémje volt és nemcsak "nemesek"

ilyen értelemben az akkori uyganilyen tisztességtelen képviselők az ég-és föld... sokkal magasabb mércéhez képest voltak "aljasok"

aszekelyek 2011.03.14. 21:18:24

@a-kis-herceg: Nálunk az a szerencsétlen dolog alakult ki a 2o1o-es választás előtt már kendőzetlenül , sokkal, hogy a nemzeti konzervatívok összebútoroztak a liberális ballal. Ami persze rád nézve lehet indifferens. A köztudatban ez összemosódik.Sajnos nem tudta magát megkülönböztetni a nemzeti konzervatív oldal eléggé.

Ordnassac 2011.03.14. 21:18:36

Nocsak, milyen catfight alakult itt ki aszekelyek, Letícia és ulrike között. :-D

aszekelyek 2011.03.14. 21:21:16

@Ordnassac: Tyúkszemre tapostam, látom. :D

Ordnassac 2011.03.14. 21:22:32

Amúgy érdekes, hogy erősen díjazták az idén az emigrációban élőket. Kossuth-díjat kapott Kristóf Ágota és Reigl Judit (Rofusz Ferenc csak 1989 óta él Kandában), Oláh György Széchenyi-nagydíjat kapott, míg Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjat.

2011.03.14. 21:22:46

@tölgyes: Meggyes? A fidesz pénzszivattyúja??? Dehogy fog sittre kerülni, még kinyitná a száját. Meggyes a fidesz zuslágja, csak neki nagyobbat sikerült sikítani, és a barátai összezárnak. Ne ábrándozzon, szelektív az inkvizíció. És Budai Gyuszi sem ágyban fog meghalni.

inreallife 2011.03.14. 21:24:18

@Mitya Ivanov: fogd fel hangulat jelentésnek azt kész. konkrétumnak elég a schlektcsabától-ezüsthajón át-lézerjaniig lerágott gumicsonthalmaz?

nagy nemzeti pénzszivattyú, az van nekünk, tapsolj hozzá, ha van még kedved...

6.Lenin 2011.03.14. 21:25:20

@a-kis-herceg:

A sorozatban írt hozzászólásaid másról sem szólnak, mint azok lehülyézéséről, akik más véleményen vannak, mint te.

Akkor talán rossz következtetést vontam le ebből.

Azt is már többször leírtam, én mindig megpróbáltam a problémáimat magam megoldani. A politika annyiban érdekelt, mik az adott lehetőségek, hogyan lehet azokat a lehető legjobban felhasználni. Van viszont 1 elképzelésem arról is, milyen országban is szeretnék valójában élni. Mit is tartok támogathatónak, mit nem.

Én nem szeretnék Németországban élni, voltam ott többször is.
Azt sem szeretném, ha jelenleg az EP-ben handabandázó politikai szélhámosok akarnák megmondani, mi európai, mi nem.
Olyan országban szeretnék élni, ahol mi, te és én határozhatnánk meg, hogyan tudnánk úgy, egymás mellett élni, hogy jól érezzük magunkat.

Amennyiben máshol szerettem volna élni, már régen elmentem volna. Éltem is külföldön, de visszajöttem. Itt jobban éltem. Kint is pontosan annyi az egységnyi területre eső hülye, mint nálunk.
El lehet menni, különösen ma.

Mit gondolsz a sok hörgő, miért nem megy el? Mert ott az lenne, ami valójában, 1 senkiházi szarjankó. Aki akart és megvolt hozzá a tehetsége is, az elment, akkor is amikor ez nem volt éppen könnyű.
Azok miatt, aki most ordibálnak, mert kiderült a tehetségtelenségük.
Mindig az visít, akinek a farkára léptek.

teevee 2011.03.14. 21:25:28

@tölgyes: végülis magad írtad korábban, hogy élvezetet lelsz a más véleményen lévők hergelésében, ezért szerintem értelmetlen a veled való társalgás, de azért szeretném megjegyezni, hogy van rólad véleményem: aljas vagy.

CSENDES 2011.03.14. 21:25:42

@Ordnassac: Bocs, de tudomásom szerint úgy volt, hogy a kitűnő eredménnyel végzettek hadnagyi rangot kaptak. Persze lehet, hogy tévedek.

jjulie 2011.03.14. 21:25:51

@aszekelyek:

na ja, újra kéne tanulnod egy sereg dolgot

a mészáros lázár kásőbb tette le a miniszteri esküt is mint a többiek, mert neki formálisan is volt "felmondási ideje" mint császári tisztnek, és le kellett "töltenie"

ovass is, ne csak írj

"Március 29-én, a két tábla együttes ülésén olvasták fel a leiratot, amely hatalmas felháborodást váltott ki: a pozsonyi ifjúság máglyán égette el, Pesten zavargások törtek ki, Batthyány pedig tiltakozásul bejelentette lemondását. A megrettent Államtanács március 30-án visszakozott: lemondott a magyar önállóság korlátozásáról, annyi kitétellel, hogy a nádor sérthetetlensége csak a mostani nádort illeti meg, s fenntartva a kikötést, hogy csak az uralkodó nevezheti ki a tiszteket és dönthet a hadsereg határon túli felhasználásáról. Az újabb választ március 31-én olvasták fel a pozsonyi országgyűlésben, ujjongó lelkesedés közepette. Batthyány április 2-án benyújtotta kormánya névsorát a nádornak, aki azt másnap felterjesztette Bécsbe, s az uralkodó április 7-én aláírta a dokumentumot.

1848. április 10-én az esti órákban megérkezett gőzhajón V. Ferdinánd és felesége az országgyűlés színhelyére. Másnap reggel a kormány Pozsonyban tartózkodó tagjai: Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Deák Ferenc és Esterházy Pál letették az esküt, ezzel hivatalba lépett Magyarország első felelős kormánya.

Az első felelős magyar kormány összetétele a következő volt: miniszterelnök: Batthyány Lajos gr. ; miniszterek: Szemere Bertalan (belügy), Kossuth Lajos (pénzügy), Mészáros Lázár (hadügy), Széchenyi István gr. (közlekedés), Eötvös József br. (vallás és nevelésügy), Klauzál Gábor (földművelés, ipar, kereskedelem), Deák Ferenc (igazságügy), Esterházy Pál hg. (a király személye körüli ügyek). A kormánynak négy főnemes és öt köznemes tagja volt, összetétele tükrözte a politikai irányzatokat és felfogásokat a liberális balszárnytól a dinasztia iránti lojális magatartásig."

sárkányfő 2011.03.14. 21:26:15

Jó hírem van, a holnapi nap nem csak az évforduló miatt lesz különleges :) Személyesen élhetünk át egy igazi gazdaságtörténeti fordulópontot...
Ugyanis holnap érjük el az egész évre tervezett államháztartási hiány egészét :)

Ha ugyanis február végig (60 nap alatt) elértük a 80%-ot, akkor 75 nap kell a 100%-hoz. Az pedig holnap lesz.

Ez bizony rekord, ennyire még a szocik se kúrták el... Oké, kicsit túloztam, valójában február végén már 81,4% volt, és az csak 28 napos, szóval valszeg valamikor tegnap már túlhaladtunk a 100%-on :)

2011.03.14. 21:30:15

@Ordnassac: te, megint kivel hozol össze?:))))

panelburzsuj 2011.03.14. 21:31:01

@Hepci:

Sszáárga gilisssszta?!?

jjulie 2011.03.14. 21:32:32

@Ordnassac:

a tiszt a hadnagy és attól felfelé már nagyon régóta

régen jóval evidence basedebb voltál, jelennel visszavonom a törökakadémiai általános tanári címedet, és csak jogi kérdésekben tarthatod meg

a-kis-herceg 2011.03.14. 21:33:21

@sárkányfő: na ja.

az lehet hogy ezek az összevisszaszámok ellen időnként csatát vesztünk...

de évvégére nem lesz ksh... és a fő háború az alkotmányba írt hiányplafon...

Ordnassac 2011.03.14. 21:33:52

@Ordnassac: sőt, Makkai Ádám is emigráns költő. Lehet, hogy a hosszabb ideig emigrációban élő Szőcs Géza hatása ez?

a-kis-herceg 2011.03.14. 21:35:38

@Ordnassac: ez egyszerű külhoni szavazatok vásárlása akció...

aszekelyek 2011.03.14. 21:36:01

@a-kis-herceg: Úgy olvastam, nem a módja ellen mentek a bíróságra, hanem a ténye miatt.@jjulie: az első felelős magyar kormány Pozsonyban , értem. Tudja ezt slota? :D Zavargásokon , Pesten, pedig kokárdát viseltek. De ráérős egy zavargás volt! Igen. Ez %6-tal kapcsolatban is elég közelíthetetlen két fogalom. Forradalom, népfelkelés, vagy zavargások:) Tudod ezt a mi ferink elég szerencsétlenül adta elő. Az viszont teccett, ahogy a kerítésen túlról a tömeg ordította neki, hogy a magyarok istenére esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk....A közbizalmat az rombolta, ahogyan ő előadta ezt a sztorit. Elbagatellizálva, hogy valami lényeges történt volna Pesten.

ulrike (törölt) 2011.03.14. 21:36:05

@a-kis-herceg: Pestet, Budát a németek adminisztrálták még a század végén is (azért működött), s a lakosság egy jó része is nem magyar, tehát Pest és Buda nem jó példa ellenérveidhez.

Buda várában a visszafoglalás (1686) után pl. csak németek vehettek házat, telket. (ház egyébként nem sok maradt, nagy tűzvész volt, s 3 napi szabad rablás volt engedélyezve a legkeresztényibb seregeknek, mielőtt a Te Deumra sor került volna.)

sárkányfő 2011.03.14. 21:38:00

@a-kis-herceg:
eh, sugárzik belőled a negativizmus... ne gondolj a gonddal! egyszer élünk! amíg kitart a manyup-mani, addig mulatunk! keep smiling forever! :)

2011.03.14. 21:38:38

@Ordnassac: egyébként mit is akartál írni? :)

6.Lenin 2011.03.14. 21:41:57

@sárkányfő:

Olvasd el visszamenőleg néhány évre a hasonló adatokat.
az adóbevételek csak később jelentkeznek. Volt a szociknál is, aztán helyreállt, amikor az időarányos bevételek is befolytak.

az év végi mérleg a lényeg. Ez az előző kormány idején is így volt.
a vállalkozásoknál is, vannak kiadások, amik hamarább jelentkeznek (import, anyag), a bevétel meg később, (export, késztermék).
Előre ritkán fizetnek, sőt utólag sem nagyon szokás manapság.

aszekelyek 2011.03.14. 21:42:17

@Hepci: jó könnyű kis franciás ebéd:) @sárkányfő: Ez ilyen lineáris? Aztán ha bejönnek a bevételek, esik mint a láz a rubophentől. Második negyedévben pedig vannak bevételek és az sem biztos, a többi tényező is mind rossz lesz. Azért ma csak örüljél ennek, nem tart már soká. Áprilisban, amikor a veres nem mondta meg az adatokat, sokkal jobban nem állhattak...

2011.03.14. 21:43:27

@teevee: hagyd, arrogáns és fennhéjazó. (= szerintem ostoba, hiába is művelt. Nem kifinomult az emberekhez.)

aszekelyek 2011.03.14. 21:44:47

@Letícia: Hiszek Göncz Kingának Meg a ferinek is, amikor erről beszélnek. És beszéltek. Nem keveset.

bariga 2011.03.14. 21:46:02

@aszekelyek: az hülye feri, még Pozsony is miatta veszett el anno, gondolom.
Bezzeg most Viktor felszabadított mindenkit, bár én még csak annyit látok, hogy megszabadított sokakat a pénzétől, főleg a szegényeket, akik tőle várták a megváltást, jól ráfáztak a forradalomra.

2011.03.14. 21:48:22

@aszekelyek: na látod, megy ez!:)) A "kócos asszonyt" meg nagyon jegyzik...Jóvanna, most, hogy tudom, hogy ferivel az a bajod, hogy nem egy sámson, rájöttem, hogy diszkriminatív vagy...:)) Ez nem szép tőled!:)

Ordnassac 2011.03.14. 21:48:49

@Hepci: óh, akkor mrs. white esete forog fenn megint!

@jjulie: nem vagyok katonai szakértő, a családban alig volt (sor)katona (igaz, egyikük Horthy alatt volt tiszt), így nem ciki nekem elismerni, hogy ebben tévedtem. :-)

2011.03.14. 21:50:54

@Hepci: :)))) csak ulrike lehet az...nekem ugyanis nincs, székelyeknek meg férje van, szóval csak ő maradt!:)))

jjulie 2011.03.14. 21:52:36

@aszekelyek:

voltak az utcai harcosok, mint mindíg, mit a petőfi, meg a jókai, akik kihozták még a táncsicsot is a sittről, meg akik a "hivatalos" vonalat vitték

a petőfi a kutyának sem kellett, nem hogy a kormánynak, mert a petőfi franciákat olvasott, és felakasztotta volna a királyokat, a magyar kormányt meg a császár nevezte ki, és eszük ágában sem volt akkor piszkálni a császár nyakát, sőt olvasd, a császári csapatokat ki alá rendelték?

"Kossuth Lajos javaslatára Batthyány Lajos 1848. március 22-én felkérte, hogy vállalja el az első felelős magyar kormányban a hadügyminiszteri posztot. Hivatalát az itáliai hadszíntérről visszatérve május 23-án vette át, rövid idővel ezután császári és királyi vezérőrnaggyá léptették elő, és elöljárója lett a Magyarországon állomásozó császári haderőnek. "

majdnem másfél hónappal később vette át a tárcát mint a többiek, mert a rendben kellett átadnia a helyét a itáliában amúgy ebből a kormányból csak a mészáros nem mondott le ősszel, amikor eldurvultak a dolgok

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 21:52:41

@6.Lenin: hihi, ez már kb. az egyik fő oka a gazdaság döglődésének. Átnemutalásos fizetésre szíveskedjenek a konkurenciához fordulni metszőollóért (is)...

ulrike (törölt) 2011.03.14. 21:53:39

@Ordnassac: Nem szeretem, hogy csipet szarnak minősíti azokat, kik ezt a kormányt, ki jó és szép, bírálni merészelni vetemednek. Erre reagáltam, rá érvek nem hatnak. Igaz, ez sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 21:53:41

@Letícia: nézz mélyen magadba, lyányom! Valamelyik előző életedben csak volt valami...

2011.03.14. 21:53:54

@Hepci: ne is mondd! Egész nap csak ennék és ilyen jó fajtákat.

aszekelyek 2011.03.14. 21:54:53

@Letícia: MI érdeke aaaa szoci, zöld, egyéb pártoknak a mi médiatörvényünkbe n csinálni a fesztivált? Amikor erre nézvést csak ajánlás van , más nem is lehet? Az is a Brüsszeli EU kormányjoga. Ahhoz kavarni kell a bili tartalmár, hogy így felkeveredjen....
@bariga: Ön szerint a Feri élt már akkor? Gondolja ezt át! téved szerintem. A szegények még nincsenek az utcán. A kedves bajnai kormánytól tavaly április végétől a híd alatt lenne 100 ezer család. MAjd ha ők háborogak, akkor meg lehet vizsgálni az elrontott ügyükben tehetett volna -e ez a kormány még többet. Abban a mozgástér hiányos helyzetben, amibe beleszorította a kormányt is és a szegényeket is az előző sok ballib kormány.Megváltást nem várt senki. Azt, hogy a megtehetőt megtegye értük, azt meg jogosan várták el. Azt meg is tették.

sárkányfő 2011.03.14. 21:57:13

@6.Lenin:
nem az előző kormánynál nem így volt. bár nem hiszem hogy élő ember tudna olyat írni neked, ami megingathatna a fidesz-imádatodban.

de azért na lássuk mennyire kúrta el gyurcsány és bajnai:

Február végi adatok:
2007: 31,8%
2008: 20%
2009: 27,8%
2010: 40,3%
2011: 81,4%

hvg.hu/gazdasag/20110308_orban_matolcsy_gazdasagpolitika/2

azt meg én is írtam, hogy amíg a manyup pénz kitart, mulatunk, mint egy magyar úr :)

aszekelyek 2011.03.14. 22:00:28

@Letícia: Keller igen. A jobboldal nem szokta legyilkolni az őket vizsgálni merészelőket.
@ulrike: Azért egy érv csak jobb lett volna. Tudja ön, mi az a hasonlat? Az volt a csipet szar a palacsintába. Sőt, ez közkeletű népi mondás. Illen esetekre. Egyes tájakon. Nem szereti? Én meg azt nem szeretem, amit beletettek Strasszburgban a Brüsszeli palacsintába.

jjulie 2011.03.14. 22:01:56

@ulrike:

a kiegyezéssel hivatalnok csere történt, kellett hogy történjen, akkor tódulhatott be a biztos elszegényedést jeletett passzivitásból be a dzsentri oda

másutt, pl az egyetemeken és a komolyebb felkészültséget, pl pénzügyit jelentő helyek pedig beszippantották a zsidókat, mert rajtuk kívül a kutya sem akart annyi mindent megtanulni ami ahhoz kellett

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.03.14. 22:04:32

@aszekelyek: Nem mindenki jött a szarospalacsinta hazájából...

Itt lekvárral töltik.

2011.03.14. 22:05:40

@Hepci: na ebbe ne menjünk bele...mármint az előző életbe!:)))

@aszekelyek: AZÉRT CSINÁLTÁK A FESZKÓT, MERT GÁZ VAN A MÉDIATÖRVÉNYÜNKKEL! ÍGY, EGYSZERŰEN!

Csak könnyebb a fidesznek elővenni a külső ellenségképet, mint bevallani, hogy hibáztak, de mert vitya nem szereti, ha bírálják és ezért kuss mindenkine, nyilván egész Európa az, aki hülye, nem ők. Te meg ezt beveszed....meg a többi hülye is.

bariga 2011.03.14. 22:07:03

@sárkányfő: tavaly ilyenkor még mindenestre brutálisnak számított, Szíjjártó Brutális Péter szerint

aszekelyek 2011.03.14. 22:07:10

@Letícia: Nem csak, hogy a haja nem vonzó de , ahogy írtam, kiújul tőle az ekcémám.... No és nem tudod megmondani miért. Első perctől ilyen brrr, van rajtam, ha látom , hallom. Ami óta elmondta a gyászbeszédet Magyarország sírjánál. A miniszterelnöki első beszédét. A hideg futkosott a hátamon.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:08:43

@Letícia: nekem aszonta az emlékezetes lány, hogy előző életünkben is voltunk együtt, de akkor ő volt a fiú.
Hümmm.

bariga 2011.03.14. 22:08:51

@aszekelyek: Humorfesztiválon ne induljál légy szí.
A mozgástér tényleg kevés, pont ezért itt lenne az ide, hogy kussban maradjanak végre a barom intézkedések helyett.

jjulie 2011.03.14. 22:09:22

@Ordnassac:

hát, tudni hogy a hadnagy az már tiszt, a szakértés kategóriája lenne?

a mészáros lázár már 17 évesen főhadnagy volt, a görgei csak 19 évesen hadnagy, a napóleon 17 évesen már bőven tábornok

mondjuk ma egy átlagos 20 éves pedig egy nagy kamasz

ulrike (törölt) 2011.03.14. 22:09:37

@Letícia: Jól saccoltad, így van. A captchám volt valami ilyesmi, ezért választottam, mert az ugrott be róla. Nemiségre nem voltam tekintettel. De kérdezem én, csakúgy mellékesen, intellektuális szempontból nem mindegy itt ezen a blogon, hogy ki mondja, nő avagy férfi. Az a lényeg mit mond.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:11:26

@aszekelyek: Gréczy simán helyettesít, ha köll. Ő simán elélvez, ha meglátja. Akár Magyarország sírjánál is.
"- Mit gondolsz erről, Imre?
- Gatyacsere."

ulrike (törölt) 2011.03.14. 22:11:53

@jjulie: Napoleont kissé koraira datáltad.

török gábor 2011.03.14. 22:13:59

szolgálati közlemény: a bejegyzésnek lesz folytatása, talán holnap este - tudom, írhattam volna korábban is ezt, de akkor nem olvashattam volna annyi földbedöngölős kommentet :)

jjulie 2011.03.14. 22:14:02

@aszekelyek:

kicsit magadrahagylak rubintos virágom és mindenkit sokkolsz

harcias egy macsak lehetsz, rendizunk végre?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:14:37

@jjulie: a sorhajóhadnagy az tiszt vagy hajótípus?

aszekelyek 2011.03.14. 22:16:53

@jjulie: Segesvár, Csata? ilyesmik? Bem Apó? mesehősök? A kormány magával volt elfoglalva Pozsonyban. Petőfi Pesten volt elfoglalva magával és a pestiekkel. Azért jó, hogy a feri az utcai harcos Jókai -ezen nagyon röhögtem- által kiszabadított Táncsics alapítvány feje:D Landerer és Heckenast meg szamizdatosok voltak, demszky nagy elődei? :)A kormány hadügyminiszteré minden tiszteletem. A pestiek akkoriban nyilván hallottak felőle is. Ami itt történt, azt itt őrizete meg az itt élők emlékezete. A korabeli sajtó. Sajtótörténetet is tanultam, mondtam már? :) Ami Pozsonyban törtét, azt meg Pozsonyban rögzítették. Semmiféle távközlés nem volt. HA jól tévedek.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:18:43

@ulrike: egyetek egyszer együtt egy (4E) sütőtökkrémes palacsintát kamillamártással (Kecskeméten lehet megtalálni, többet nem segítek), zsigereitekből kissé kiáll egymás zsigeri utálata.

2011.03.14. 22:19:06

@Hepci: na ezért nem érdekel...:))))) Szóval és te pasi voltál az előző életedben is? Ciki!:)))))))

@ulrike: aha, ezek szerint prog.matematikus/informatikus vagy...

fedkvas 2011.03.14. 22:19:12

@6.Lenin: ez így van, de ilyen lesújtó adat még nem volt. a februári 80% azt sejteti, hogy a normális folyamatok mellett még valami, például kontárkodás, valami fontos elmismásolása, avagy - gyanúm szerint - egyre erősödő önkormányzati lobbi játszik közre. sőt, véleményem szerint Orbán Viktor azon tervei, miszerint elvonják az önkormányzati feladatok garmadát, pont ezen folyamatokat hivatottak ellensúlyozni, hiszen a mindent elérő, frakciótag, önkormányzati lobbi megmarad, követeléseik azonban töredékükre csökkennek. ha Viktor tényleg ebbe az irányba kíván hatni, akkor az új helyzet előállta után derül ki, hogy vajon Matolcsy, a külön utas közgazdászzseni vajon tényleg előbbi, avagy csak egy nagyhangú kontár, akinek hagymázas álmai véletlenül pont találkoztak egy miniszterelnöklő jogászéval.

aszekelyek 2011.03.14. 22:19:53

@bariga: Kormány vííígyázz! Ferire nézz! Nóta indulj! Föl föl, ti rabjai a földnek... karmester Havas Szófia.
@ulrike: Hozzád nem szóltam. Letinek írtam egy hasonlatot. Miért vetted magadra? EP képviselő vagy Strasszburgban?

2011.03.14. 22:20:17

@török gábor: direkt csináltad, én mondtam!:))))

6.Lenin 2011.03.14. 22:20:55

@sárkányfő:

Miféle fidesz imádat?

Már ne haragudj, de gondolod , hogy 1 hvg-s idézettől elájulok?

volt az előző kormányok alatt is, hogy az első pár hónapra, jelentkezett az egész évi hiány nagyon magas százaléka. Ez 1 normális folyamat. Azért írtam a vállalakozásokról is példaként.

Csak akkor tudom eladni a kész terméket, amennyiben előtte vásárolok alapanyagot. Majdnem mindig a kiadás előzi meg a bevételt. Ezt gondold át. Majd záráskor derül ki az igazság.

Az akkori ellenzék hasonlóan kommunikálta ezt. Azoknak, akik nem értenek hozzá. A mostani ellenzék szándéka is hasonló. Megtévesztés. Akkor is az volt.

A mnyup is 1 hasonló dolog.

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=476523&place=kepes3

Megtévesztés az ellenzék részéről, megelőzés a kormány részéről. Ennyi.

Gondolom, amennyiben lenyúlnák a pénzedet (Baumag), szaladnál az államhoz, adjál nyugdíjat, mert neked kötelességed. Így lenne biztonságos, neked.

Az állam azt mondja, miért adjak, ha másnak fizetsz. Lenyúlták? Tessék, fordulj fel, felnőtt európai polgár vagy.
Nem nyúlták le? Jól jártál. Gratulálok. Te döntöttél.

Amennyiben nem lett volna kötelező, fizetni akkor is kellett volna, a többit visszaadták. Nem vesztettél. Fektesd be, gondoskodj magadról. Eliszod, annyit kapsz amennyit fizettél.

Felnőtt embernek néznek végre.
Ja, hogy a Feriék is azt mondták, gondoskodj magadról, mi meg a többit ellopjuk. Azért a kettő, nem ugyan az.

2011.03.14. 22:23:01

@Hepci: a kamilla meghajt, ellenjavalt enni, inni. Szóval ez nem nyerő, de a sütőtökkrém az nyaminyami!:)

2011.03.14. 22:25:51

@6.Lenin: most vitya lop és azt, amit megtakarítottunk!

jjulie 2011.03.14. 22:25:56

@aszekelyek:

van egy összevisszaság a fejedben, talán egy gyenge káosz a helyes kifejezés

2011.03.14. 22:27:13

@bariga: ja, de ha engem kérdezel, látens rajongás...:)))

ulrike (törölt) 2011.03.14. 22:30:17

@Letícia: Nem, de regisztráláskor többnyire mindenki kap egy captchát. Ez az a karaktersor, mit be kell írnod egy textboxba, bizonyítandó, nem gép, hanem ember vagy. Vagy valami olyasféle.
"Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart" (teljesen automatizált nyilvános Turing-teszt a számítógép és az ember megkülönböztetésére)

hülyeségkaszáló 2011.03.14. 22:30:27

Török,te nem irtál semmit, de azt egy oldalon át. A semmire meg kaptál 148 magasröptü kommentet.Nem jó kihozatal?
Inkább holnap ne irj,hanem ménj ki a szép időben sörözni egyet.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:32:54

@Letícia: nem, akkor lány voltam szerinte, nem buzultunk. De nekem ezek a dolgok nem annyira világosak...

2011.03.14. 22:33:05

@ulrike: tudom, de ezt a szakembereken kívül kevesen tudják!;)

6.Lenin 2011.03.14. 22:35:34

@fedkvas:

Lehetséges, hogy valamit elrontottak, igen ez is benne lehet.
Azért talán meg kellene várni legalább a fél éves adatokat is, hogy világosabban lássunk.

Az ilyen közlések lényege, jelen esetben a hozzá nem értők megtévesztése. A mindenkori ellenzék egyik húzása a kormányzó párt/pártok drukkereinek elbizonytalanítására.
Nem elegáns egyiktől sem.

Amennyiben hasonló lesz az év végén is, kérjük a következőt, akik jobbak, ennyi. Másképpen mind hazudni fog, de ha ők hülyének néznek minket, legalább mi polgárok tiszteljük meg egymást. Rajtunk múlnak ezek a dolgok.

Nem hörögni kell, ha a polgárként szeretnénk viselkedni.
Miért viselkednének másként, ha lent beveszünk mindent.

Kinek, és miért ír ilyesmiket sárkányfő és a többiek?
Nem érti, amit ír, vagy át akar verni?

2011.03.14. 22:36:38

@Hepci: :)))) Aha. És nem magyarázta el, mit kell jóvátenned ebben az életben pasiként? :))) (Ennek az ezós csajnak jó mellei lehettek...:D)

bariga 2011.03.14. 22:36:51

@Letícia: szia Leti! Szép ünnepet !
Tulajdonképpen mindig irigyeltem a szenvedélyes embereket, mint a blogtárs is....
Én valahol hátul álltam a sorban, amikor a rajongást osztogatták.

ulrike (törölt) 2011.03.14. 22:37:03

@Hepci: Nem utálok senkit, de nem szeretem, ha palacsintába való csipet szarnak nyilvánít egy nem csipet szar, mert nem szeretem kedvenc kormányát.
Sütőtök krémlevesre hamarabb rá tudnál beszélni. Egyszer ettem amerikai sütőtök pitét is. Az amerikai sör rosszabb volt.

aszekelyek 2011.03.14. 22:37:38

@jjulie: Mi van? elgurult a humorérzék? Akarod, hogy összekarmoljalak? Harcias macsek talált, süllyedt. Mi abban a káosz aranyom, hogy ez történt Pozsonyban, az meg Pesten, szimultán. A kettő nem zárja ki egymást. Valami érdemit?:D Majd elolvasom.Reggel. Jóccakát! Annyian keresték itt Petőfi sírját is, arról még nem is beszéltünk:DDD
@bariga: Az, hogy kormány kuss, az meg demokráciában nem játszik. Nem kell kussolniuk. Tudja, az a kádár rendszerben volt utoljára menő, hogy valakinek kuss. Onnan száradt kegyedre rá, valószinüleg. Az is lehet, a rákosi érából.

2011.03.14. 22:39:50

@bariga: szia bariga! Neked is szép ünnepeket!:)

Nem is csalódtál annyit,mint ők...a józanság nagyon fontos az életben.

Ordnassac 2011.03.14. 22:41:23

@jjulie: miután én már abban a korban vagyok, hogy sem honvédelmi ismereteket nem tanultam, sem sorkatonai szolgálatot nem kellett már teljesítenem, így szerintem már a szakértés kategóriája.

2011.03.14. 22:43:01

@bariga: ne törődj vele, majd megnyugszik. :)))

Indriq 2011.03.14. 22:43:17

Ahogy néztem az egész ügyködést, azon kívül, hogy szemét módon folytatják a lenyúlást népnemzeti hevületbe öltöztetve, az egész legaggasztóbb része az, hogy ez a kormány teljesen beszűkíti a jövő kormányok (minden hogy ki alakítja) mozgásterét a saját szájizlése szerint. És ennek a korlátolt csapatnak eszébe se jut, hogy NEM mindenki ért vele egyet, és azoknak is kéne valami jog, képviselet.
Nézzük meg, hogy mi lenne, ha egy 2014es választást másik párt nyerné nem 2/3-dal. A kormány mozgástere gyakorlatilag 0 lenne, még úgy is, hogy a választok kifejezett véleménye szerint ez a kormány rosszul cselekedett.
A most beültetett ellenőrzőtanács (ami most talpnyalók hada) egész egyszerűen mindent szabotálna. És hát Poltról ne is beszéljünk.
Én megértem hogy Orbán és féreg csapata kinézett valami elmebeteg utat ami szerinte jó, de azért hagyják meg a jövőnek, hogy irányítsa az országot.

6.Lenin 2011.03.14. 22:44:45

@Letícia:

Látom, ezt a dumát (is) bevetted.

sárkányfő 2011.03.14. 22:46:25

@6.Lenin:
szerintem most hagyd abba a hülyeséget, mert ez már durva. ha ki akarod provokálni, hogy elküldjelek anyádba, akkor még kicsit erőlködj.

egy: nem akarok átverni senkit, ez nonszensz, semmi újat nem mondok, csak és kizárólag azt, ami megjelenik a magyar sajtóban. tény, még akkor is, ha kidumálod a feketéből a fehéret, hogy az elmúlt években még a legrosszabb adat is fele ekkora hiány volt, pedig állítólag elkúrók voltak kormányon és még világgazdasági válság is volt. a hvg az adatait a minisztériumi adatokból vette, ha vennéd a fáradtságot ránézni a táblázatra. te persze ami nem illik a világképedbe azt egy egy laza mozdulattal lesöpröd, ignorálod. ja, akkor meg minek beszélgetünk? én mondjuk nem is erőltetném.
kettő: mindezen adatokban ráadásul semmi meglepő sincs, ellenkezőleg, ezek várhatóak voltak, mivel már tavaly ősszel megmondta költségvetési tanács, hpgy a magas jövedelműek adójának radikális csökkentése évi 500 milliárd adóbevételtől fosztja meg a költségvetést, ráadásul kiadás-visszafogásnak nyoma sincs idénre. az év első két hónapjának adatai pontosan ezeket igazolják vissza.

aszekelyek 2011.03.14. 22:48:51

@Letícia: tudtad, hogy a kócos asszonynak pszichológiai végzettsége van és pont az kell az olyan bilikavaráshoz, hogy meg tudja győzni a szoci frakciót.... . , mint a kormánytanácsadók a kormányt, hogy bizony az úgy van, és jajdejuj milyencsúnya egy médiatörvény ez! Rugdossuk meg elvtársak. A szocialista internácik nevében. Az a mai napig nem világos, mi a nyavalya bajuk van vele. Amiről érdemben lehetne legalább vitázni.

2011.03.14. 22:49:12

@6.Lenin: figyi, én nem is válaszolok, mert nagyon jókat írtak: @sárkányfő: @Indriq:

:))

6.Lenin 2011.03.14. 22:51:47

@sárkányfő:

"szerintem most hagyd abba a hülyeséget, mert ez már durva. ha ki akarod provokálni, hogy elküldjelek anyádba, akkor még kicsit erőlködj. "

Ez most 1 ellenérv akarna lenni?

ulrike (törölt) 2011.03.14. 22:52:08

@kolbászoszsömle: Kösz, hogy becsatlakoztál, azt hittem már, csak engem bosszant aszekelyek palacsintázása. Van valami új a blogodon?

2011.03.14. 22:52:10

@aszekelyek: tudom, sőt, orvos, pszichiáter. Most, hogy mondod, lehet hogy igazad van! Bement az Eu Parlamentbe és hipnózissal mindenkibe beleszuggerálta, hogy Vitya a hülye, és az legyen, amit akar!:DDD

Figyi, menj el, és keresd fel valamelyik kollegáját. Saját érdekedben!:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:52:55

@Letícia: nem, azt mondta, neki kell jóvátennie valamit, amit még pasiként tett velem (csak nem análisan abuzált akaratom ellenére, khmmm?). :)
De aztán valami mást álmodott...
A kicsi mell is lehet szép, ha nem túl nagy a az egyéb portfólió se...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:55:02

@ulrike: Te töményen ellenszenvezel Viktorral, akinek lelkes papnője Aszékelyek. Nem lesz ebből miniNER...

2011.03.14. 22:55:45

@Hepci: :))) Csak gondoltam, hogy valamiért nagyon emlékezetes neked ez a csaj...gondoltam, hogy azért ragadt meg és mellette ezós is volt.

aszekelyek 2011.03.14. 22:56:08

@Letícia: arannyom, elég nekem, hogy testközelből láttam, hallottam, hogy megy ez. A befolyásolás. Elfeledted, hogy nekem is van ilyen irányú képzettségem? A pszichiáter az semmi hatással nincs senkire, Minek is mennék??? :DDD

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:56:55

@6.Lenin: ultimate érv: hát hiányzik neked/Önnek, hogy feldíszítsem a "faszkalap" jelzővel?
Naugye.

6.Lenin 2011.03.14. 22:58:09

@Letícia:

Meglepődtem volna, ha válaszolsz a lényegre.
Ökörpöröly és most már sárkányfő ellenérveit ismerem, sőt több nicket is fel tudnék sorolni.
Nincs benne semmi különleges.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 22:58:25

@Letícia: bármilyen hihetetlen, az izgalmas intellektus jobban vonz, mint egy dinnyecsöcs. De jelen esetben ráfaragtam, bár a káosz is izgalmas.

2011.03.14. 22:58:46

@aszekelyek: Te is ott voltál az EPben? Akkor kicsit már az agyadra ment...akarsz beszélni róla?:DDD

2011.03.14. 23:00:28

@Hepci: ritka egy jobbos pasi vagy...egy nőben van intellektus??:))

aszekelyek 2011.03.14. 23:01:52

@kolbászoszsömle: Igen. Szociké a vár, FIDESZÉ a lekvár. Ez pontosan így ment. Hortobágyon meg paprikással töltik, jó sok tejföllel. Még egy EP képviselő a ballibről. Köszöntelek! Szóval miért is veszitek magatokra, ha nem ingetek? Akinek az, az meg gyorsan öltözzön föl!- mondta Hofi. Megvan?

ulrike (törölt) 2011.03.14. 23:04:08

@Hepci: Hm, mit OV tesz, - be kell, lássam - van logika s ráció. Aszekelyekről meg ennyit.

2011.03.14. 23:05:18

@6.Lenin: inkább beszélgetek veled a jazzról, okés?:) Jobb a békesség!:)))

sárkányfő 2011.03.14. 23:07:02

@6.Lenin: a gyengébbek kedvéért pontokba is szedtem az érveimet, ennél többet mit tehetek még?
bár mivel tényadatokat közöltem eddig is, nem is szorulok érvelésre, bármennyire is próbálsz úgy tenni, mintha ez lenne a helyzet. hogy a te 5 perccel ezelőtti szavaiddal éljek: "Meglepődtem volna, ha válaszolsz a lényegre."

jjulie 2011.03.14. 23:07:04

@6.Lenin:

ellenérv csak érv ellen keletkezik

neked meg maximun sérved van

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:07:13

@Letícia: jobbos pasi vagyok? Hümmm. Utálom Gyurcsótányt, Antallt meg kedveltem. Ennyi elég hozzá?
No és ha igen, a jobbos pasikat nem érdekli a női intellektus, a balosakat meg igen (és/vagy buzoidok?)? Például a jobbosok olyanokat mondanak a nőnek: "csak akkor nyisd ki a szád, ha szopni készülsz!"
Ezzel szoktam viccelődni, tehát levezettük: jobbos vagyok. :)

aszekelyek 2011.03.14. 23:08:12

@Letícia: Ahhoz nem kell ott lenni . A módszer ugyanaz a világ bármely pontján. A diploma nem helyhez kötött.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:09:17

@jjulie: nem kaptál lumbágót véletlenül, amikor felcsavarodtál a duplaspirálra?

2011.03.14. 23:12:27

@Hepci: hú, ezt a szöveget!:D Nem vágtak ezért még fejbe? Csak úgy viccből? Nekem a jobbosok mondták, hogy egy nőnek az a dolga, hogy szüljön gyerekeket, és legyen a háttérben, segítse az urát és bírjon alázattal, nem kell neki a diploma!:)

A balosok elküldik az asszonyt dolgozni!:)

A libsiknél meg nem lehet tudni, de sokszor az asszony hordja a gatyát...:)) Gondolom...:))))

6.Lenin 2011.03.14. 23:14:11

@Hepci:

Na, ez se jött össze. Ezért harcoltam egész délután.

Jó éjt!
Mindenkinek.

aszekelyek 2011.03.14. 23:14:48

@Letícia: Belelopta az államkasszába...:DD szétröhögöm magam.. ráadásul a tulajok hozzájárulásával.

Ordnassac 2011.03.14. 23:15:25

@Letícia: hmmm... Hepci szerintem abba a kategóriába sorolható, amelyik jobban szereti az ételt a nőknél. Az milyen? :-P

2011.03.14. 23:16:02

@aszekelyek: ugyan már, túlspilázod. Ha meg szakember vagy, pláne kiröhöglek, már ne is haragudj. Ezt egy dilettáns és fontoskodó ezós még hiheti és hirdetheti, de Te, akinek ez a szakmád??? Menj el szupervízióra....

Balt 2011.03.14. 23:16:35

Fogadjunk, hogy ez megint v.mi dalszöveg, azért ilyen nehéz dekódolni. :) Melyik?
www.youtube.com/results?search_query=%22hossz%C3%BA+%C3%BAt+lefel%C3%A9%22&aq=f

Következő kérdésem: milyen hosszú? 10000 Miles? :) 20 év alatt bejárható? :))

(Uhh, ez most nagyon Manyikés lett, pardon!)

2011.03.14. 23:17:24

@Ordnassac: ínyenc??? De aki enni szeret és abban igényes, az másban is...;)

aszekelyek 2011.03.14. 23:17:28

@Letícia: Liberálisoknál az is kérdés, ki az asszony.., sokszor:)

jjulie 2011.03.14. 23:17:45

@Hepci:

lassan eléred a tölgyes szintjét monomániában

neked is van, egy nagy kajálás után egy mégnagyobb haspuffadás, elég vegetatív spirál, neked jó lesz

és mikor is élvezel, a gázok távozásánál, vagy a szilárdnál?

inreallife 2011.03.14. 23:19:44

@mirrmurrkandúr: ne viccelj, nem kell engem beskatulyázni sehova. a véleményem az annyi, hogy a lopást szimbólumharcokkal álcázzák. ezt játszották régen is, amíg egyik hajóval vitték a koronát, addig a másikkal, tudod az ezüsttel meg lopták a lóvét. amíg az egyszerű embereknek elég annyi, hogy "ezek" nem komcsik, addig ilyen országunk lesz. látom neked is elég ennyi.

egyébként roppant fárasztó ez a velünk vagy ellenünk duma az, hogy vezényszóra nem menetelek együtt veletek, az nem azt jelenti, hogy gyurcsány szoborhoz imádkozom titokban esténként.

a mostani kormány sokat lop, és túl nagy arca van ov-nak, szijjártónak, matolcsynak és lézerjaninak. pintér nemtom hol bujkál, schmidt meg egy bohóc. ez történt 1 év alatt.

hol van az a rengeteg korrupciós pénz, amit az maszopszadesz bagázs tolt haza talicskával? az az 1000 milliárd, amivel plusszos lenne az államháztartás is. csak nem megváltozott a cím, ahova tolni kell? ha stílszerű lennék, azt mondanám magadfajták miatt tartunk itt...

jjulie 2011.03.14. 23:20:07

@Ordnassac:

vegetatív, lusta, vagyis egyszóval here

2011.03.14. 23:20:19

@aszekelyek: ja, úgy tudom pl. Sugár Berciéknél Berci..:))) Steiner Kristófnál meg Kristi főz meg minden...:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:22:18

@Letícia: Czeizel-Fodor házaspár?
Szerintem nem érdemes általánosítani. Akiket leírsz, nem feltétlen jobbosok, hanem hardcore hívők, esetleg hülyék. :)
Mondjuk pekked volt, hogy ilyenekkel találkoztál.

Ordnassac 2011.03.14. 23:22:57

@jjulie: legalább nem frusztrált. ;-)

2011.03.14. 23:23:51

@Hepci: hülyéknek hülyék voltak, és pont jobbosok is...:)))

Ordnassac 2011.03.14. 23:24:05

@Letícia: milyen belső infókkal rendelkezel... Amúgy meg ez már nagyobb off, mint amiket én szoktam itt lődözni! :-P

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:25:23

@jjulie: ennél a birkázás is jobban áll neked...

6.Lenin 2011.03.14. 23:25:32

@sárkányfő:

Drága barátom!

Írtam, hogy nem ájulok el 1 hvg-s idézettől.
Kezdjek el idézgetni a kuruc infóról, vagy MN-ből?
Kezdjem szidni a szüleidet?
Megnyugtat téged az ilyesmi?

Az mire lenne jó?
Leírtam, mit gondolok én.

Nem fogadtad el, rendben. Nincs miről vitáznunk.
Csak mások véleményét tartod elfogadhatónak, nincsenek saját gondolataid, ezek szerint.

Én nem akarlak téged, senkit, elküldeni sehová, mert nem fogadja el, amit én gondolok.
Nincs rá igényem.

2011.03.14. 23:27:42

@Ordnassac: még jó, hogy te nagyobb offokkal bírsz...:) Látod, készültem, hogy aszékelyeknek megfelelő tájékoztatást adjak mindenről. Bár némely dologról felesleges...:S

aszekelyek 2011.03.14. 23:28:47

@Letícia: Kedves Leti! a szakma, minap éppen ezt taglalta, egy celeb és egy tanácsadó Orbáné okán. A kedves T.G. is. Mit gondolsz, mi a politika? Mi a kormánykommunikáció? Mi az ellenzéki kommunikáció? Minden befolyásolás. Elég sok a pszí végzettségű a kormányok közelében. Melyik logikai lépés nem világos? Ez az egész erről szól. Vannak a célok és az ahhoz vezető módszerek. Gondolod, hogy a mi ferink egyedül volt olyan körmönfont? Nem. Sem ma, sem akkor. Ez pedig így van bármely kormány és ellenzék esetében. Tudod, ők azok az emberek akik nem is léteznek, meg az sem létezik, amit csinálnak. Az legalább annyira nem, mint az a hosszú lista, amit hamarjában összeszedtünk azon az estén. Göncz Kingának minden eszköze megvan ahhoz, hogy azt hitesse el, amit ő akar, messziről jött emberként.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:28:47

@inreallife: a váltás előtti időszak a legrosszabb, nem? Minden villamosból két istent kell (ki)szolgálni...

Ordnassac 2011.03.14. 23:30:04

@Letícia: nana, azért ez még az én offjaimnál is nagyobb volt. Szexualizálni nemigen szoktam. ;-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:31:12

@Letícia: van jobbos barátom, akinek oly szép s toleráns a lelke, tiszta virágos mező. S nem buzi. Neked biztos bejönne.
Egy baj van vele: hihetetlen válogatós (ő is).

jjulie 2011.03.14. 23:31:35

@Hepci:

nem egy határozott identitástudat

a jobboson, vagy a pasin akadtál meg?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:32:29

@Ordnassac: nana, még beindulhat(sz). Én is 40 fölött tanultam gargalizálni...

2011.03.14. 23:32:59

@aszekelyek: köszönöm. Érdekes, ha ez így van, kommunikációja akkor jó sz@r a fidesznek...:)))

Ordnassac 2011.03.14. 23:34:08

@Hepci: a kedvenc szavad gyakori használatát is onnantól datálod? ;-)

ulrike (törölt) 2011.03.14. 23:34:29

Mintha egy kicsit ma mindenki forró kőre pisilt volna. Nevezzünk inkább ki valakit Lamberg altábornagynak, s kérjük holnapra a Lánchídhoz.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:35:30

@jjulie: azon, hogy a kettő kapcsolata negatív tartalommal bír Letícia számára

2011.03.14. 23:35:47

@Ordnassac: ööö...izé...na de Ordi!:))))

@Hepci: hát, hát, érdekes lehet. Jé, most kerítesz?:)))

Malachi 2011.03.14. 23:36:00

@6.Lenin: az ember nem attól lesz senkiházi szarjankó, hogy nem tiszteli törvényként a magasságos politikusok hazugságait, hogy nincs szüksége örökös sorvezetőre a véleményformáláshoz, hogy nem áll be a sorba a csodavárók közé, miután sokadjára vesznek el az életéből 4/8 akárhány évet, amit nyugalmas építkezés helyett a túlélésért való kapálózással kénytelen eltölteni. úgy, hogy teszem azt abban, amivel a kenyerét keresi, igazán jó és mindig becsületes munkát végez. és mindig jól érezte magát itthon, sajátjának érzi az országot, de semmiképp nem néhány jöttment, hazug tolvaj játszóterének, akik előtt most pl. te ájultan heversz. itteni tevékenységed legalábbis erre enged következtetni.

képzeld, most a Fidesz irányít. ők mondják meg, merre mennyi. szabadulni kellene már a gyurcsányahibás/büdöskomcsik lemeztől, valóban nevetséges ennyi idő után. nem ők kormányoznak. többé már nem is fognak. most 3 évig még a Fidesz lesz a téma, ha valaki elkúr valamit, akkor az csak a Fidesz lehet. ez van.

az nyivákol, akinek a farkára léptek? mondjuk ez igaz, csak nem úgy, ahogyan te ezt elképzeled. legalábbis a szavaidból azt vettem ki, hogy úgy gondolod annak, akinek nem tetszik a Fidesz munkája, nyilván konkrét anyagi érdeke, hogy fújjon rájuk. esetleg volt kormánypolitikus, párttag, képviselő, talán maga Ferenc álruhában, franc tudja milyen elképzelt ellenségekkel viaskodsz a fejedben, miközben leírod, hogy "...a sok hörgő, miért nem megy el? Mert ott az lenne, ami valójában, 1 senkiházi szarjankó." nem. baromi nagyot tévedsz. a senki az te vagy, ahhoz mindenképp, hogy ismeretlenül szarjankózz bárkit csak azért, mert nem látja a mindenkori Vezető szemében a jövőt. azaz nem ott látja. hanem egészen máshol.

röviden és tömören én úgy gondolom, hogy az, aki jelenleg bármilyen "nagyformátumú" politikusnak vagy pártnak a védelmére kel - legyen az jobbos, balos, akármilyen - látva, megélve az elmúlt 20 év nyílt színi pofátlan hazudozását és százszoros köpönyegfordítását, alkalmatlan gazdasági és kormányzati tevékenységét, nos éppen az az, akinek valamilyen komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy éppen hatalmon legyenek.

órákig folytathatnám, de minek. ezt is csak azért kezdtem el írni, mert kicsit szíven ütött, hogy egy ilyen nyírnivaló birka, mint jómagad gólyafosoz és szarjankóz csípőből mindenkit, aki nem lép egyszerre. ráadásul ennyire fogalmatlanul. utólag is bocs a birkáért, de mondjuk, hogy ezzel 1-1, sőt, szerintem sértegetésben még így is te vezetsz. jóccakát.

2011.03.14. 23:37:06

@Zsit (nyau és rémizé): látod, járok a szakítóson és fontos infókat tanulok!:)))

Ordnassac 2011.03.14. 23:37:42

@Letícia: honi soit qui mal y pense. ;-)

fidesz friend 2011.03.14. 23:39:03

kedves Török Gábor,

az "az összeálló kép kétségtelenül egyre kellemetlenebb a kormányon lévőknek."
VALAMINT NEKÜNK, ÁLLAMPOLGÁROKNAK.
merthogy mi fizetünk, cashben ezért a cirkuszért.
na ez az, amit nem nagyon kéne annyira magasról leszarni(uk a fijjjugnak)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:39:39

@aszekelyek: Göncz Kingára elég csak ránézni, hogy a látvány hiteltelenítsen bármit, ami a száján kijön. Dzsollidzsókernek legfeljebb menhettenben jönne be, wúdiellen pszichológusaként.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:42:36

@Letícia: á, nem, már letettem róla. Csak lúkofdöjír jó, de ezek meg megbuknak a Hrabal összesből, még jóval dugás előtt.

2011.03.14. 23:43:05

@6.Lenin: hm, ez de szép...:)) Köszi!:)))

Nekem tőle egyik kedvencem:

www.youtube.com/watch?v=WCOhDIuX5Jg&feature=related

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:44:06

@Letícia: ki ez a Sugár Berci (annyi lejött, hogy homár)? Van valami egyéb említésre méltó fícsöre is nekije?

panelburzsuj 2011.03.14. 23:44:20

@6.Lenin:

1 vélemény:

Akad, aki képes az idegen véleményekből a magvasakat kiválogatni.

És akad, akinek ezen képesség híján inkább saját véleménye van.

aszekelyek 2011.03.14. 23:44:29

@török gábor: Elnéztem ezt a képet, kedves Gábor. Az a lipt lefelé megy, összezárva Orbán a nem túl barátságos EP lépviselőkkel valószínűleg. Akik elég rögössé teszik neki azt az utat, amin haladni látszik. Valóban nagyon hosszúnak tud tűnni ilyen társaságban egy pár másodperces liftezés is. Mondhatni, a kép alapján, sarokba szorítva. Fagyos légkörben.Embert próbáló.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.14. 23:45:25

@Hepci:
lol
(mondjuk Hrabal összes kis eséllyel lehet kikérdezni bármilyen neműtől)

MEDVE1978 2011.03.14. 23:47:32

Kedves Gábor, kíváncsi leszek a folytatásra, mert ez így eléggé lightosra sikeredett, mondhatni nincs sok tartalma a postnak.
Amolyan addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik...

A kormányról és performanszáról meg annyit, hogy gyakorlatilag itt bármit csinálhatna - keresztre feszíthetné Gyurcsány Ferencet a Kossuth téren és oroszlánokkal tépethetné szét Bajnait -, mindennek egy alapfeltétele van, hogy gazdasági fejlődést és jóléti bővülést hozzon. Nekem a kétharmadból nagyon ez jött le. Namármost a keresztre feszítést civilizáltabban, de elkezdték, a gazdasági fejlődés és jóléti bővülésnek még nincs jele...

A nép valóban birka, de ki tudja meddig. Jelenleg még bedőlnek a gyönyörű performansznek, amikor Matolcsy György leguggol, szemüvege bepárásodik és egy hatalmasat szarik egy vászonra, majd kijelenti, hogy ez a Mona Lisa. Sokan azt mondják erre, hogy bolond, de a magyarok többsége még mindig elhiszi.

ssi 2011.03.14. 23:48:35

@poszt
- "egy világos, pontosabban a korábbiaknál világosabb" - sajnos az előzőeknél sokkal világosabb, se biztos, hogy már világos
- kíváncsi vagyok, konkrétan mik váltották ki a véleményt, s a posztot

cégeknél gyakori a felső vezérkari ülés stratégiáról, folyamatokról, de főleg számelemzésekről - kivárás helyett a biztos, a minél kisebb kockázattal minél jobb eredmény a nyerő, s az ehhez szükséges módosítások - s senkit nem hívnak mindezért se árulónak, se rettegőnek ...

az új adórendszer növelte a költségvetési hiányt, s nem pörgeti fel a gazdasági növekedést, ami segítené pl. az adósságcsökkenést .... ennek ellenére az új Alkotmányban 2/3-hoz kötik az adótörvényeket, rögzítik a gyerekkedvezményeket, ill. az adósságszintet - ha vmi az alkotmánytól függetlenül nagyon nehéz, hosszadalmas, ellentmondásos feladat, attól még, hogy az Alkotmányban rögzítik nem lesz automatikusan meg

@lüke: gúnymentes párbeszédünkben a gúnyról nem vagyunk közös nevezőn ... de majd egyszer, csak úgy egy véletlen segíti majd a közelítést

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:48:50

@panelburzsuj: vagyis a hülyék mindig önjáróak.
Jól fordítottam, érzem...

aszekelyek 2011.03.14. 23:49:46

@Hepci: Nem úgy a szocialista EP frakcióban. Ott nem . Ott nagyon is oda van rá figyelve. Nem tudom, miért gondolják a zemberek, hogy ott nem ugyanaz megy, mint itthon. Ez érthetetlen. Miért nem gondolják a triviális igazságot? Ugyanazok az emberek, ugyanazok az érdekellentétek vannak ott is. Ott nincs a FIDESZ-nek kétharmada. Ütik vágják, ahogy szokták.

2011.03.14. 23:50:21

@Hepci: szeretettel csak neked, és az előző életedre való tekintettel is:

www.youtube.com/watch?v=GRfXhmzguac&feature=related

(Ne legyenek rossz álmaid!)

:))

dr. Trebitsch 2011.03.14. 23:51:19

Nem értem a vitát, hiszen nincs nagy különbség a két oldal között. Mondhatnám, nincs semmi különbség, és ezt nem én mondom, hanem mind a két fél. Amikor az MSZP volt hatalmon, a kritikákra az volt a válasz, hogy a FIDESZ ugyanezt csinálta. Most a FIDESZ sokszor a kritikáűkra azt mondja, hogy az MSZP ugyanazt csinálta. A saját tábor mindkét oldalon ezt a magyarázatot el is fogadja, és lelkesen szajkózza, vagyis támogatja azt, hogy a szar dolgok maradjanak, nehogy valamit másképen csináljanak, mert akkor javulna az ország helyzete. Ezt úgy tűnik a nép nem akarja, azt akarja, hogy minden, ami rossz, megmaradjon. És meg is marad, megkapja a nép, amit akar. Persze, lehet ennek az lesz az ára, hogy éhen döglünk.

bariga 2011.03.14. 23:51:30

@Ordnassac: hogy Ti milyen pajzánok vagytok ma :-)))

ulrike (törölt) 2011.03.14. 23:51:57

@aszekelyek: Jellemző. Ha követed a kép alatti linket, meglátod, hogy övéi közt van Helsinkiben. Nem ártana, ha még egyszer gondosan elolvasnád az összes posztot. Hátha valamit meg is értesz második olvasatban. Kezdheted a képekkel is, az kevésbé megerőltető.

2011.03.14. 23:52:03

@Hepci: Hrabal az alap?:)

@Zsit (nyau és rémizé): ugye-ugye???:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:53:40

@Letícia: Jézusom, hát nem egy Robert Plant.
Ez a lány a fedőszerve a ferde szervnek, vagy hogy?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:55:04

@Letícia: persze, de a külső is fontos. Pl. Ursula a Bubóból tangabugyiban nem játszik.

panelburzsuj 2011.03.14. 23:55:05

@Hepci:

Ez az evolúció alapja: milliónyi önjáró hülyéből akad egy hülye, akinek a (sors, mindenható: nem kívánt törlendő) kihúzza a lottóötösét.

A többi szimplán hülye.

2011.03.14. 23:55:27

@aszekelyek: végre egy hely, ahol őszinték velük...:))) Mármint a fidesszel. Nem jó a sok seggnyaló, a kritikára szükség van ám.

@ulrike: naaaggyon tetszik a stílusod!:) Bráv!:)

6.Lenin 2011.03.14. 23:56:00

@panelburzsuj:

"Akad, aki képes az idegen véleményekből a magvasakat kiválogatni."

Mondjuk, mint a veréb a lószarból a búzaszemeket?

Komolyabbra véve a figurát, most ettől el kellett volna ájulnom, vagy mi a tosz?

"És akad, akinek ezen képesség híján inkább saját véleménye van. "

Számodra az ismeretlen, hogy elolvasok előtte minden fellelhető információt a témával kapcsolatban, minden oldalról, sőt alulról, felülről, srégről is. Ebből kialakítok 1 véleményt. természetesen lehet téves is, ha meggyőznek.
Aztán ezzel villogok itt és nem a hvg-vel, meg más tényhamisító akármivel.

Ez a lehetőség eddig ismeretlen volt számodra?

Belémrúgási szándékaid vannak, netán?

aszekelyek 2011.03.14. 23:56:11

@Letícia: Sokkal nehezebb bizonyítani, ha egy hamis vád ér valakit, hogy az nem igaz. Ők ezt is nagyon jól tudják. Azért így csinálják és pont ezt. Semmi nem véletlen. Minden ki van tervelve. Jó éjt neked Letikém!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:57:07

@aszekelyek: az ilyen nőkre szokta mondani egy cimborám, hogy beszélgetni is csak egészalakos kotonban...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:59:06

@6.Lenin: ne vedd olyan komolyan a durnyogoncot, Iljics, szeret kötözködni.

2011.03.15. 00:01:26

@aszekelyek: hát jah. Köszi az infókat.:))

2011.03.15. 00:02:19

@bariga: nem is. Nem is csak ma..:)))

6.Lenin 2011.03.15. 00:04:17

@Hepci:

Vele, én is.
Kedvelem az öreg bolsikat.
Nehezen dolgozza fel, most kicsit a háttérben kell rendeznie a gondolatait. Én bízom benne, nem rossz fiú.

2011.03.15. 00:04:48

@Hepci: tudod hány Ursula hordja? Iszonyú némelyik önbizalma...de szerintem ez már a szakítós témája lesz...Gábor kimoderál minket..:)))

Ordnassac 2011.03.15. 00:05:03

@ulrike: látom lakonikusra kapcsoltál. ;-)

aszekelyek 2011.03.15. 00:07:25

@ulrike: Az EP-ben meg nem az övéi közt van csak. Ugye nem gondolod, hogy T.G. erről a liftről beszél csupán? Még a néppárti frakcióból is volt, aki inkább a támadóinak hitt. Az látod , jellemző. Az is, hogy amit a szoci és más frakcióbeli magyar képviselők tesznek, az árt legjobban Magyarországnak. A magyar elnökség idején. No de az nekik sosem számított,, itthon sem, mi árt Magyarországnak. Nem fogok egy követ fújni békés emberekre lövetőkkel együttműködőkkel. A médiát kizárólagosan uralók hangoskodnak ott most. Ha a fejedre állsz akkor is.Nem teccik, hogy kivette alóluk. Semmi másról nincs szó.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.15. 00:08:12

@6.Lenin:
neked mi a hiteles adatforrás?
(mert a hvg által idézett állami adattájékoztatás ezek szerint nem az, vagy attól lenne hitelesebb valami az állami adatforrásokból, hogy a JóskaPista írja alá az addigi PistaJóska helyett? komolyan nem értem .... de ez az én hibám, és el is megyek aludni)

2011.03.15. 00:09:25

@Zsit (nyau és rémizé): nem a te hibád!:))) Szép álmokat!:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.15. 00:10:35

@Letícia: nem hiszem, szerintem nagyokat röhög.

Köszi az életrajzot, ez fogott meg legjobban:
"2009 nyarán, a szakállamtitkári kinevezését követően leadott vagyonnyilatkozatában szerepeltette, hogy férfival él élettársi kapcsolatban, párja a Bery néven ismert énekes, Sugár Bertalan. Noha 2009 őszén azt nyilatkozták, hogy bejegyzett élettársi kapcsolat kötésével teszik szorosabbá kapcsolatukat, erre nem került sor, és 2010 májusában kapcsolatuk 5 év után véget ért. A sajtóhírek szerint elhidegültek egymástól."

A Berci volt a vagyona? Egyik főz, másik analizál. Működőképesnek tűnik.

bariga 2011.03.15. 00:11:21

Szép tavaszi jó éjszakát mindenkinek!

ulrike (törölt) 2011.03.15. 00:13:08

@Hepci: @Ordnassac: OK. Mielőtt elmennék a forradalomról álmodni, egy viccet búcsúzóul.
A spermiumok elhatározzák, kitörnek az óvszer rabságából. Beállnak csatarendbe, átszakítják a gumit, s özönlenek kifelé, míg egyszer csak leáll a mozgás, feltorlódnak, kiabálnak. Árulás, fiúk, szarban vagyunk, szólal meg az első kis idő után a sötétben.
Remélem forradalmi kormányunk tudta, mikor kell nekiveselkedni.

2011.03.15. 00:13:19

@aszekelyek: a tied? Az valóban nem az...:)))

@Hepci: :))) Igazi élő a blogja, gondolja...?:)))

@bariga: szép álmokat!:))

2011.03.15. 00:15:09

@ulrike: úh. Ez most nem is tudom, miről jutott az eszedbe....

Jó forradalmi álmodást!:)

parlamentarista 2011.03.15. 00:15:41

@aszekelyek:
mondjál már egy hamis vádat a fidesz ellen.

2011.03.15. 00:16:26

Vége a Napsütötte Toszkánának, megyek én is aludni!

Kedve szerinti jóccakát mindenkinek!:)

6.Lenin 2011.03.15. 00:23:16

@Zsit (nyau és rémizé):

Látom, kicsit bonyolultan fogalmaztam.

Szóval:
nekem nem az egyetlen hírforrás a hvg. 1 a sok közül.

emlékszem, a fidesz, mint akkori ellenzék ugyan ezzel operált, a gyurcsány kormány idején. Mekkora hiány , úristen!

Ezek arra jók, beszopatni az ellentábor drukkereit.
Azért példálóztam a vállalkozókkal.
Először van bazi nagy kiadás, anyag,gépek, berendezések, alkalmazottak. A bevétel meg szép lassan csepeg, később. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy esetleg gazdaságtalan a móka, az kergessen lepkét a réten.

A másik, nehogy olyan tanácsot adjon valaki, ahhoz menjek tanácsot kérni, akit én tettem tönkre, előtte. Ez kicsit meredek lenne.

Olyanok akarnak tanácsokat adni másoknak, akik minden téren megbuktak. Ez a problémák alapja.

A hiteles forrás az évek alatt összegyűjtött tapasztalat, ismeretek.

panelburzsuj 2011.03.15. 00:25:13

@6.Lenin:

A rúgás brutál dolog, mondjuk inkább úgy: zöttyentési hajlamomat nem tudom mindig moderálni ...

Úgy vagy ezzel a NERészkedő kormányzattal, mint egy félresikerült Hófehérke az almával: beleharaptál, aztán se lenyelni, se kiköpni, se szundibundi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.15. 00:32:40

@6.Lenin: most nem fogsz szeretni, de nem baj. Szóval egy vállalkozás esetleg ciklikusan működik, de a ciklusok nem naptári évekhez igazodnak. Vesz anyagot, csinál belőle valamit, eladja. Megint vesz anyagot...
Vagy vesz árut, beszorozza, eladja. Elfogy, megint vesz...
Ha brutális hiány van (van, szerintem a fideszes főokosok is a makkjukat kaparják, hogy ez így most hogy, s hogyan tovább, ha eddig így), ahhoz van valami köze a gazdaságpolitikának.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.15. 00:40:26

@6.Lenin:
agyonmagyaráztad már, azért az itt olvasók nem hülyék (remélem) - ne gondold, hogy túl nehézkesen írnál :)
A probléma azzal van, hogy minősítetted a forrást.
Kaptál egy adatsort, következtetések nélkül, kezdj vele valamit.
És te azt kezted vele, hogy nem ismerted el hiteles adatforrásként.

Azt gondolom, hogy azt az egyszerű kérdést, amit feltettem, nem tudtad értelmezni. (az évek tapasztalata az nem hiteles forrás, már meg ne haragudj)

[Én magam hanyagolnám a végleges következtetések levonását, mert egy adat nem adat. Prognosztikára legalábbis édeskevés :)
Cserébe nem jajjongok, de nem is veregetek vállon. Azért ez az adat semmiképpen nem nyugtat meg, ezt el kell mondjam - ha már idáig jutottunk.]

6.Lenin 2011.03.15. 00:42:56

@panelburzsuj:

Én nagyon jól szundibundiztam Rákosi alatt is. mondjuk Kádár alatt már kevésbé. másra mentek rá az éjszakáim, de ez magán ügy. A Gyurcsány alatt, még néha dicsekedtem is, ha a szundi elmaradt. Most már inkább többet aludnék. Álmodozom újabban.
A hófehérke meg azt vegye a szájába, amivel boldogulni is tud.

Amúgy nekem van 1 fontossági sorrend, néhány hobbi, meg 1 szórakozás (itt), de ez titok.
Tényleg azt hiszed, hogy .....?

panelburzsuj 2011.03.15. 00:52:08

@6.Lenin:

Nem elég normálisnak lenni - annak is kell látszani ...

:)

6.Lenin 2011.03.15. 01:07:11

@Zsit (nyau és rémizé):

Akkor még 1x.

Nem fogadtam el a hvg-t, mint az 1-len hiteles forrást, ennyiben valóban minősítettem.

Viszont leírtam a saját véleményemet.

Nem fogok belemenni olyan vitákba, hogy különböző idézeteket vagdosunk egymáshoz, aztán egymás szüleibe küldözgetjük a másikat. Nekem ilyen irányú igényeim nincsenek.

Leírtam a véleményem, ezt először elfogadta, hogy igazam van, közben én is írtam. Nem tudtam elfogadja, éppen írtam, hogy rendben, utána írtak, stornó. Közben ő is írt a szándékáról, szívesen elküldene az anyámba. Ne küldjön.

Megértettem, hogy nem ért velem egyet. Ebben én nem látok indokot arra, hogy tegyek az ő utaztatására 1 ajánlatot.

Téged nem nyugtatnak meg ezek az adatok, rendben. Buktasd meg a kormányt, vagy akármi.

Én nem tulajdonítok ,jelenleg nagy jelentőséget ezeknek, mert azt, hogy év elején általában a hiány magasabb, természetesnek tartom. Meg kell várni a bevételeket is. Majd akkor talán betojok kissé, vagy nem.

Alaptalanul nem szarozom össze a gatyám, 1 van, az is lyukas, vigyázok rá.

magyarázat:
1 gatya van rajtam jelenleg, 4 lyukkal. Kettő,ahol kijönnek belőle a lábaim, 1 ahol belebújok, 1 a műszer hozzáférését könnyíti +.

lüke 2011.03.15. 07:38:05

Semmi nem változott tegnap éjjel:
Hepci vegativ -zsüli szerint ,csak nem tudjuk,hogy szimpatikus vagy paraszimpatikus.Zsülit a pécsi kadet iskola vonzza,odaküldené a tanulókat.
Van aki egyszerűen kivonatolta a hosszú utat :
a lift lemegy Sztálingrádba !
(szerencsére ilyen város már nincs).
Debreceni a lapszélen nézelődik- jaj nekem!- március idusi bajusszal, törökösen: a kard hegyén az ellenfél skalpja, akiről egykor ódákat irt ,ma levágja márc. idusán.S a magyar értelmiség brillíroz a fogalmazásban:te rohadt büdös komcsi fidesznyik vagy, a rohadt szemét fajtád már unom nagyon.Alakul a megbélyegzés.

lüke 2011.03.15. 07:40:00

@panelburzsuj:
ez parafrázis Váci- az egyszerüen strukturált költö- soraira

" Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!"

porfelhő 2011.03.15. 07:50:05

Hűha! mennyi "tartalmas" komment íródott itt! egyiket-másikat ki kellene nyomtatni és betenni abba a "bizonyos fiókba"! Micsoda szavak, micsoda mondatok! Fantasztikus, igazán.

:(

nyünyüge 2011.03.15. 07:56:45

Most látom csak, milyen jópofa Magyarország alakú felhő van a lap tetején.
Csak nekem nem tűnt fel eddig?

Pasztorella 2011.03.15. 07:58:00

Igaz, több mint ötszáz komment, de annak egy része mehetne a levesbe, nem a "nemeztibe" amit tavaly irtam, valami vegyes "zöldséglevesbe".
bocsánat!
:(

álomszép 2011.03.15. 08:05:56

@Pasztorella:
Ne pazarold rá az időt. Kár.
bezony.
:))))))))

hoplita 2011.03.15. 08:07:06

@török gábor:
Agyagba döngölőst, Gábor...:))
Kéretik használni a terminus technikust....főleg, ha azt valaha a hasonlíthatatlan vezénylő tábornok úr volt szíves feltanálni.
:)

álomszép 2011.03.15. 08:10:20

Na,ja. azt a bizonyos felhőt csillagokkal kellene kirakni, mily szép lenne. komolyan. igaz most is ragyog csak nem eléggé.
:)

Faculty 2011.03.15. 08:17:03

nem tudom Ön ismerőse-e Eörsi Mátyásnak fb-n, de nagyon egyetpértek a hozzászólásával, íme:

Ez sem akármilyen mondat: "Ezért is tűnik olyan rögösnek és veszélyesnek az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik.".

Rögösnel tűnik, haladni látszik. Véletlenül sem rögös és nem is halad, mindent átitat a biztonságra törekvés. Vagy átitatni látszik: Ha kiderül, hogy mégsem rögös, és nem is azon az úton halad, sebaj sohase mondtam. Csak úgy látszottak a dolgok. Meg csak az is úgy látszott, hogy írtam valamit.

jaegtoer 2011.03.15. 08:18:00

@6.Lenin:

Átfutottam a hsz-eidet, mondhatom, nem semmi! Még a régi Malacz vs Lapi-s időkben is respektáltalak, manapság meg nem is tudom, mi lenne a találó kifejezés arra kardozgatásra amit itt, ezen a páston folytatsz.
Annyit mondanék csak bölcsességedet hiába állítod szembe tapasztalatlanok harcos hevületével, és még inkább hiába madarakkal, szekfűkkel, százlépésekkel és 300 Ft-os vizitdíjakkal álmodók picsogásával. Ezek azok a népek, akiknek -minden látszat ellenére- minden közös. Minden közös, kivéve, ami az övék. Minden vélemény fontos, de elsősorban az övék. Mindenki fizessen bele a cech-be, de megmagyarázzák, hogy nekik miért lenne ez méltánytalan. Amit másnak kell fizetni, az sosem sok, míg amit nekik -ha fillérekről is van szó- súlyosan diszkriminatív. Kádár fiai és unokái ők, torz lelkek, a kommunizmus itt ragadt kísértetei ők, köztünk élnek és alattomban rontják a közérzetet, szennyezik a közéletet, piszkolják a mindennapokat, feketítik az ünnepeket, szennyezik az egész életet. Ők azok, akik a sajtószabadság pajzsa mögül finganak az arcokba, és hallgattatnának el a józan ész hangjait örökre. Ők az okosak, mindenki más hülye és barom.
Kedves 140 éves fiatal barátom, még a nick-edet sem "fogják", hát még amit mondasz!

bariga 2011.03.15. 08:18:50

Szép ünnepet mindenkinek! Petőfi talán a jövőbe látott?

www.grunwald.hu/kiskoros/Petofi/azorsz.htm

lüke 2011.03.15. 08:20:48

Watson &Crick messengere nem jó irányba vitte az éjszakai transzkripciót
ahogy látom, pár represszáns kiszabadul, na repkedjetek

porfelhő 2011.03.15. 08:23:00

Különadó: eljárás indult Magyarország ellen

Az Európai Bizottság hétfőn jogsértési eljárást indított Magyarország ellen a távközlési adó miatt.

kitekinto.hu/europa/2011/03/15/kulonado_eljaras_indult_magyarorszag_ellen&s=hs

Az Európai Bizottság hétfőn hivatalosan felszólította Magyarországot és Spanyolországot, hogy teljes mértékben tegyenek eleget az aktualizált uniós GSM-irányelvnek, azaz biztosítsák, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávot gyorsabb mobilszolgáltatások, például mobil internet céljára igénybe lehessen venni.

jjulie 2011.03.15. 08:31:35

ezt a gubcsit rúgta most ki a hende?

www.honvedelem.hu/nyomtat/24194

@Ordnassac: ime a szakértés vége, hadnagy lett a fiatalember

porfelhő 2011.03.15. 08:34:17

Nem teljesen új, már tavaly, a bevezetéskor olvasható volt.
"A válságadó kapcsán a "cégek" felháborodásáról irnak a külföldi lapok.......
Magyarország külföldi befektetőket terhel a különadóval, hogy feltöltsék az üres államkasszát. Mo. Európa gazdasági válságának éllovasa"".

hm.

porfelhő 2011.03.15. 08:40:10

"Hosszú ut.....

Tavaly óta tizenkét százalékot veszített támogatottságából a Fidesz. Medián felmérése szerint január-február hónapban hét százalékos a zuhanás."

Szimba 2011.03.15. 08:43:21

Azon kívül, hogy Ordnassacot tanítottátok káromkodni, mi történt az iccaka?

TG, szegény kénytelen volt képletesen megállapítani, hogy a Fidesz éppen lefelé halad a demokrácia útján.
A Jobbik ebből sokat profitálhat, míg az MSZP és az LMP képtelen kitörni az éji homályból.

Amíg a legfontosabb kérdések, területek (egészségügy, oktatás, közlekedés, cigány integráció) nem indulnak el a reformok útján, addig a Fidesz alkotmányozhat, meg festheti magát hősiesre, akkor sem biztos, hogy a következő választásokon győz.

Még akkor sem, ha minden határon túli magyar, meg gyermekes anya, és Fidesz szimpatizáns 10 szavazatot kap.

parlamentarista 2011.03.15. 08:44:32

@török gábor:
"hosszú az út előre" címmel írsz egy hőskölteményt?

Szimba 2011.03.15. 08:45:47

@Szimba:

Pedig úgy reméltem, hogy az első 4 évük hülyeségeiből tanultak, és mára okosabbak lettek.

Egyetlen jó dolog, amit csinálnak, az az államadósság jelentős csökkentése. De ez önmagában nem elég.

Szimba 2011.03.15. 08:46:52

Lefelé a hosszú utat is igen gyorsan lehet megtenni!:-)

lüke 2011.03.15. 08:48:27

@Szimba:
hát a párt nem nem atomtudósok reaktora
csodálkoztam is , hogy ordi idejött, nagyon unatkozhat,hogy
klónozott vénasszonyok és emberek közé jön:)

Robinzon Kurzor 2011.03.15. 08:50:03

"Ha vannak is kényszerpályák, azokat általában maguk a szereplők hozzák létre, választásaikkal, lépéseikkel, viselkedésükkel."

Ez egy új felfedezése a politológiának, vagy esetleg ismert volt már 2008. március 9-én is?

Mert teljesen világos és az volt már akkor is, hogy a teljes 2010-2014 ciklus legfőbb kényszerpályája akkor és azzal jött létre.

lüke 2011.03.15. 08:53:16

@Szimba:
a lejtö szöge állitható , tangens alfa:)

Szimba 2011.03.15. 08:53:43

@lüke:

A harmadik robbanás? Ajaj, szegény japánok. Ebből lehet még egy kis széllel nagyobb tragédia is.

Szimba 2011.03.15. 08:54:58

@lüke:

Nem jött össze neki a randija.

lüke 2011.03.15. 08:57:11

@Szimba:
400x a radioaktivitás- a megengedettnél, ezt írják állandóan

hát az a legnagyobb baj ilyen korban

porfelhő 2011.03.15. 08:58:37

oppá lemaradt"
Hogy teljes legyen a "kép" . "A nemzetközi cégek tulajdonosai az EB-hez fordultak az adó kapcsán. Ez nem hiba, hiszen egy tulajdonosnak elemi érdeme minden lehetséges fórum elé vinni az ügyét.
Abban OV-nak igaza van, hogy a válságadóról a döntést a magyar kormány hozta.
A nemzetközi fellépést azonban nem szabad lebecsülni."".

OV. azt nyilatkozta, hogy költségvetési "lyukat" tömnek be vele.

nyünyüge 2011.03.15. 08:58:59

Japán/ Tűz a négyes reaktorban

A tűz hatására a radioaktív szennyeződés egyenesen az atmoszférába jut" - idézi az AFP hírügynökség a nemzetközi atomenergia-ügynökség egyik illetékesét a kigyulladt, majd eloltott négyes reaktor körüli helyzetről.

A fukusimai reaktor száz kilométeres körzetében arra kérte a lakosságot a japán kormány, hogy ha elered az eső, ne tartózkodjanak a szabadban. A légkörbe került radioaktív szennyeződés így tud a legkönnyebben visszakerülni a felszínre és érintkezésbe klerülni az élővilággal. (BBC)

Index. 03.15. 08:50

Szimba 2011.03.15. 09:00:26

@lüke:

Nálunk a NOL azt írta, hogy 8 szoros. Elmaradtak?!
Jaj, borzalmas.
Az atomerőművek tényleg nem biztonságosak.
-------------

Viszont egy itthoni "bomba" hír: OV a Nem zeti Múzeum lépcsőin fog beszédet tartani.
Menten elalélok!:-))))))

jjulie 2011.03.15. 09:00:48

azért zajlik a huszadik századi mozaikok összerakása, nameg az apák és fiak ügye, itt is egy

www.mfa.kfki.hu/~mark/apu/index.html

lüke 2011.03.15. 09:04:08

@Szimba:
hol tartana máshol? eszébe se jut más:pl
Szabadság tér,
én ott tartatnám a március 15.i megemlékezést. A tér helyén állt 1786-1898 között az Újépület, a magyar Bastille. A börtön helyett az elbukott forradalom,a kiegyezésen át megindult gazdasági prosperitás Európa egyik legszebb, de Budapest biztosan legszebb terét alkotta

Szimba 2011.03.15. 09:05:49

@nyünyüge:

Uh, most olvasom.

Ehhez képest a Fidesz kis hűvös szellő csupán.
Pedig Japán nagyon felkészült volt földrengés ügyekben. Persze egy cunami azért más.
Az atomreaktoraik sem Csernobilhoz hasonlóak. Sokkal fejlettebbek, jobb a védelmük.

Nagyon-nagyon sajnálom őket.

Szimba 2011.03.15. 09:07:16

Az araboknál meg éppen folyik a 48-as, izé, 2011-es forradalom?

Mi van ebben a világban?

Szerintem a nyamvadt kis vörösiszapunkkal, meg Fideszünkkel még örülhetünk is.

Szimba 2011.03.15. 09:09:58

@lüke:

Róth Manó Mátyás királyhoz akart hasonlítani, Horthy még Attilához, most Petőfi az új divat?

lüke 2011.03.15. 09:10:55

@nyünyüge:
pont igy volt a csernobili eset: esett
(az esernyöket megmértéka kfki-ban, sugároztak)

porfelhő 2011.03.15. 09:13:11

"
A tokiói magyar nagykövetség adatai szerint 400 magyar él Japánban, közülük senki sem sérült meg a földrengésben.

A nagykövetség azonban még mindig keres egy öttagú magyar családot, amely turistaként érkezett Japánba, és elvileg csütörtökig maradna."

lüke 2011.03.15. 09:15:26

@Szimba:
pillanatnyilag,
ma nincs ilyen stabil személyiség,nemcsak a politikában:)
s nem is lesz!
két napra lehet tervezni elöre a Lehmann Brothers óta
(tegnap a ZDF föriportere neki ment Merkelnek-aki fizikus!- a német atomerömüvek bezáratása miatt, hogy változtatja a véleményét,ma be fognak záratni egy párat!)

panelburzsuj 2011.03.15. 09:18:35

@6.Lenin:

Önmagadhoz képest.

Pontosabban: ahhoz a képhez képest, amit a 6.Lenin nevű avatarról ki akarsz alakítani.

Nagy talentum kell ahhoz, hogy egyszerre játszd a vakhitű birkát és az önálló gondolkodót. És mivel pontosan annyit tudunk rólad (azaz 6. Leninről), amennyit itt megformálsz, hát kénytelenek vagyunk az általad megformált képhez szólni. (Ha nem azért írsz, hogy reagáljunk rá, jelezd ... )

panelburzsuj 2011.03.15. 09:22:57

@lüke:

Kósáné Kovács Magda értelmezésében így hangzott: „Nem elég tisztességesnek lenni – annak is kell látszani.”

Mondta ezt önképük ápolásáról. Szal hogy kevés, ha ők maguk tudják magukról, hogy milyen rendes gyerekek.

nyünyüge 2011.03.15. 09:24:04

@lüke:
És gyanutlanul élveztük a 4 éves gyerekkel az eső utáni gyönyörű tiszta májusi időt a telken - egész nap az építkezésre odahordott homokban játszott ....

porfelhő 2011.03.15. 09:24:57

" Ünnepi beszédek, nyílt nap a Parlamentben és családi programok – mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy méltón megemlékezzen az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról.

Budapesten a Kossuth tér, a Batthyány-örökmécses, a Nemzeti Múzeum és a budai Vár adja meg az ünnepségek fő helyszíneit.

A hivatalos állami rendezvénnyel indul március 15-én a megemlékezés reggel 9 órakor, amikor is a budapesti Kossuth téren ünnepi zászlófelvonással tisztelegnek a forradalom és szabadságharc előtt.

Az eseményen részt vesz Schmitt Pál köztársasági elnök is, majd innen ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol 10 órakor Orbán Viktor mondja el ünnepi beszédét.

A miniszterelnök felszólalását a közszolgálati médiumok élőben közvetítik, a Hír TV pedig 15-én este 18.05-től felvételről sugározza a beszédet.

Demszky Gábor korábbi főpolgármester a Petőfi-szobornál elmondott beszédei rendre botrányba fulladtak.
Az örökmécsesnél március 15-én Tarlós István főpolgármester mellett Kaltenbach Jenő, az LMP közgyűlési frakcióvezetője is beszédet mond."

parlamentarista 2011.03.15. 09:27:34

@Faculty:
török még írni fog egy hőskölteményt a kormányzás nehézségeiről, a viharfellegekről, az ellenszélről. csak előbb megvárja az ünnepi beszédeket, hogy azok részleteit beleszőhesse ezen opuszába. török mindig is kormánypárti volt, és mindig az is marad. mindegy, hogy kinek van többsége. a "politológus" közeben török gábor a pecsovics.

porfelhő 2011.03.15. 09:30:15

"oppá lemaradt":)

Igy és itt ünnepelnek az ellenzéki pártok.

MSZP, Jobbik, LMP: Pilvax, Deák tér, VIII. kerület

Az MSZP is megtartja rendezvényét a fővárosi Pilvax közben. A 12 órakor kezdődő eseményen Mesterházy Attila pártelnök mellett felszólal Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője.

A Jobbik 15 órakor kezdi meg központi nagygyűlését, a Deák téren Vona Gábor Jobbik-elnök mellett felszólalnak majd Szegedi Csanád és Gyüre Csaba alelnökök is.

Az LMP a VIII. kerületi Teleki téren kezdi a megemlékezést 11 órakor. Schiffer András frakcióvezető és Szél Bernadett, az országos választmány szóvivője mond beszédet, ezt követően kerékpárra ülve végigjárják a főbb történelmi helyszíneket."

lüke 2011.03.15. 09:30:39

@nyünyüge:
ua. a cipö, a férjem gyalog jött haza az épitkezésröl és megázott, meg is kapta a limfomát
miután bemondták a svédek ,a bécsi rádió szerint rendelkeztünk Szentágotai anyukával-radiológus- az iskolában,nem mehettek ki a gyerekek

lüke 2011.03.15. 09:33:18

@panelburzsuj:
Kósáné még a régröl itt maradt,orfis kiskovács föo. lánya
más nevelést kapott
ma magyarázhatod, tanár úr kérem, azt se tudják ki írta..............

bariga 2011.03.15. 09:37:56

@jaegtoer: akarsz róla beszélni?

porfelhő 2011.03.15. 09:38:05

Török Gábor, egy kiváló, független politikai elemző!
Aki halad az általa kijelölt úton, felfelé,! a "többiek" meg csak mennek mögötte....:)

Már irtam sokszor!!
:)

jjulie 2011.03.15. 09:38:34

@lüke:

ne viccelj, a szabadságtér nagyon bonyolult és nagyvárosi hely a parasztjának, egymás mellé építkezett ott a magyarnál is magyarabb meg a szerb mágnás az adriai hajósokkal és a zsidó építészekkel, ráadásul a spekulánsok temploma is ott van, szóval kicsi az ő farka ahhoz hogy a szabadságtéren parádézzon vele

az egyszerű, de meg nem történt szavalás újrajátszása, az igen, illik hozzá, meg a parasztjainak is evidens mítosz

bariga 2011.03.15. 09:41:07

@porfelhő: miért nem lehetne egyszer mégis együtt ünnepelni?
Kinek esne le a karikagyűrű az ujjáról? Akármilyen ellentétesek a vélemények, vagy a lehetséges megoldások, olyan kevés ünnepünk van, olyan kevés esemény van, amire büszkék lehetünk!

Szimba 2011.03.15. 09:44:02

@nyünyüge:

Hasonló volt a fiammal. Egész nap a homokozóban játszott. Mert hír sem volt a robbanásról, később meg azt mondták, hogy semmi baj nincs.

index.hu/kulfold/2011/03/11/videok_a_japan_foldrengesrol/

Ezek a Japánban készült videók rettenetesek. Meg sem tudtam nézni mindet.

2011.03.15. 10:04:04

Van új poszt! Éééééééééééééésssssss nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!:)

2011.03.15. 10:07:18

És jó reggel!it:)

lüke 2011.03.15. 10:15:56

@jjulie:
gyengék a tácsadók

a-kis-herceg 2011.03.15. 10:19:21

@aszekelyek: de volt. gőzhajó. az jött bécsből és állt meg pozsonynál. márc 14 délután 16h re ide is értek a hírek...

a nyomdában kellett egy kis segítség Petőfiéknek, hogy hogyan kell fellépni "forradalomkor". javasolta neki a nyomdász hogy foglalja le...

sajnos nem volt túl spontán... bár a Petőfi részéről nem tételezek fel sandaságot. egyszerűen csak felhasználták a "radikális fiatalokat"

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:01:55

@Malachi: ****

ez elég pontos vádirat.

ezt próbáltam neki én is magyarázgatni.

már engem is elkeserített/felbosszantott, hogy létezhet ez az "ember" típus

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:06:33

@MEDVE1978: :) és nem a mona lisa?

lassan már törvény lesz a tudás és az értékek valódiságáról is...

lesznek bizottságok amik megmondják: mi a jo, mi a szép, mi az okos...

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:10:37

@6.Lenin: te honnan veszed a megbízható tény adatokat?

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:25:03

@panelburzsuj: ez többszörösen találó ezt megjegyzem

"Úgy vagy ezzel a NERészkedő kormányzattal, mint egy félresikerült Hófehérke az almával: beleharaptál, aztán se lenyelni, se kiköpni, se szundibundi."

@6.Lenin: na végre. kivi vé tettél... na légyszi egymásközt vagyunk mond a titkokat. kádár alatt mit csináltál éjjelente?

és a másik titok? mi a hobbid? tényleg sorozatgyilkos vagy?

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:39:22

@jaegtoer: pontos

@bariga: nem a jövöbe látott hanem akkor is ez ment. pontosan...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.15. 20:29:25

"Szervezett statisztákat hívtak kedden a Nemzeti Múzeumhoz a március 15-i ünnepségre, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is - állították kedd reggel az origo-nak a helyszínen magukat statisztának mondó fiatalok. Az egyik fiatal szerint ötszázuknak fizetett egy meg nem nevezett cég azért, hogy részt vegyenek a megemlékezésen."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=404257

Az majdnem egymillió Ft. Úgy látszik, a fiatalokat már fogni kell a FIDESZ rendezvényeire.
süti beállítások módosítása