Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
14:08

Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői megérzésekért, s még mielőtt az első betűt leírtam volna, már láttam is az összes fájó kritikát. Miután azonban az elején elhatároztam, hogy ezen a blogon minden kedves tanács és egyéb bölcs megfontolás ellenére mindig arról fogok írni, ami éppen foglalkoztat, most sem teszek kivételt.

(Fotó: Facebook)

Sok minden történt már a kormányváltás óta, a folyamatot sokan és sokféleképpen mesélték el. Ezen a helyen magam is igyekeztem folyamatosan figyelemmel követni az eseményeket, elsősorban azt keresve, hogy vajon a tavaly tavasszal radikálisan megváltozott politikai tér milyen alakzatot vesz fel, milyen dinamikát követ. A politikai verseny egyik szépsége éppen az, hogy a ciklus kezdetén még millió lehetséges irány látszik, ám a politikai döntések sorozata és számtalan más körülmény szépen lassan kijelöli azt az utat, amelyen a politika haladni fog. Ha vannak is kényszerpályák, azokat általában maguk a szereplők hozzák létre, választásaikkal, lépéseikkel, viselkedésükkel.

Ez az irány, ez a dinamika olykor pillanatokon belül láthatóvá válik, máskor viszont hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy észrevegyük, sőt, olykor csak utólag lesz világos, hogy hol volt az a pillanat, az a momentum, amikor talán először megérezhettük volna. Szűk egy év nem mindig elegendő erre, s különösen nem lehet az egy olyan időszakban, amikor egy korábbi politikai struktúra összeomlása, átalakulása után vagyunk. Egyelőre csak találgatjuk, hogy meddig tarthat ez a korábban ilyen mértékben és ilyen tartósan alig tapasztalt aszimmetria, hogy honnan jöhet az ellenerő, hogy merre indulhat el az a bizonyos inga.

Mégis: most először érzem úgy, hogy az elmúlt hónapok politikai eseményei kezdenek kirajzolni egy világos, pontosabban a korábbiaknál világosabb haladási irányt. A „részérveket” elmondtam már az egyes ügyeknél, s azt hiszem, hogy a kereteket is valamennyire sikerült kijelölnöm egy tavaly júliusi írásomban:

„Az első a tág értelemben vett nagy alkotás. A politikusi teljesítmény, amely maradandót hoz létre számos területen. Új kezdetet jelent, intézményeket alakít át, szokásokat változtat meg, berendezkedik. Konkrétabban: többségére támaszkodva új alkotmányt fogad el, új szabályokat alkot és sikereket mutat fel a szimbolikus politikán túli területeken is. A másik részben ugyanennek a megfordítása: a nagy gátlástalanság. A túlhatalom, az erőpolitika, az egyeduralomra törekvés. Amely minden pozíciót magának követel, amely nem ismeri a gesztusokat és amely minden szabályt a maga képére formál. Az első szinte kiveti, kizárja az alternatívákat, a másik csaknem könyörög értük, tálcán kínálja a váltás lehetőségét.”

Újragondolva az akkor mondottakat, most valóban úgy látszik, hogy a „történetnek” van, lehet látványa: s az összeálló kép kétségtelenül egyre kellemetlenebb a kormányon lévőknek. Azt tapasztalom, hogy ezt a sajátos percepciós megvilágosodást már maguk a szereplők is érzik, de egyrészt iszonyatos erőfeszítéseket igényelne a tehetetlenségi erőt is felülíró irányváltás, másrészt pedig számos olyan súlyos tényező akad (közvélemény-kutatásokban látott fölény, ellenzék erőtlensége stb.), amelyek megnyugtatják, lecsendesítik azokat, akik a közelgő Sztálingrádról beszélnek.

Tudom, sokan már az első percben „látták” ezt, meg persze „láttak” mást is, erre tényleg nem tudok mást mondani, mint azt, hogy a zavaró tények nélkül igazán szabadon szárnyalhat a fantázia. Földhözragadt elemzőként nekem szükségem van a tapasztalásra, s ahogy eddig, most sem hiszek abban, hogy a politikában bármi előre elrendelt, kijelölt lenne. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a megtörtént dolgok ne lennének hatással a jövendőre: bár a politikus mindig dönthet másként, egy idő után tényleg foglyává válhat saját korábbi döntéseinek. Ezért is tűnik olyan rögösnek és veszélyesnek az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr952738380

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: CSONTHÜLYE 2011.03.15. 07:54:23

A sok csatornának köszönhetően néha leesik a szíj az agyunkról, annyiszor láthatunk egy- egy filmet egymásután. Legutóbb a keresztségben a Csonthülye címet kapott idétlenség volt ilyen. „Kuvukiland eszetlen királyát, Hekulét megátkozzák. Cso...

Trackback: Elképzelt világ 2011.03.14. 20:53:55

Jó szokásunk szerint nótára fakadunk örömünkben és bánatunkban egyaránt. Nem hiszem, hogy az írásban szereplő szép új világ előnyeit élvező pécsi pedagógus társadalomnak dalra fakadni lenne kedve, de nekik küldöm a következő Color dalt 1978- ból. ...

Trackback: Nem véneknek való vidék - a jóléti állam alkotmányos felszámolása 2011.03.14. 18:54:58

Míg a bloggerek szimbolikus-retorikai háborút folytatnak arról, hogy mennyire jellemző a kelet-imádat a mérsékelt jobboldalon, addig a mérsékelt jobboldali kormány egy újabb területen bizonyítja nekünk, hogy keleti szél fúj. Csendben elülteti az európa...

Trackback: Debreczeni József: A jövő megint elkezdődött 2011.03.14. 18:49:20

Nem könnyű fölébredni ebből a buta álomból. Az ember nehezen ismeri be, ha hiú vágyai nem váltak valóra. Ha kiderül: átverték, balek volt és ostoba. A rövid távon a valósággal szemben is hatékony hatalmi propagandán s a félelmen túl ez is közrejátszott...

Trackback: A Kaufman-terv 2011.03.14. 17:32:20

 Theodore Nathan Kaufman amerikai üzletember a szerzője annak a könyvecskének, amely a Germany Must Perish! (Németországnak pusztulnia kell!) címmel 1940 végén vagy 1941 elején jelent meg Newarkban. Kaufman New York Manhattan nevű városrészében sz...

Trackback: Kedv! Remények! Tiszták! Isten véletek??? 2011.03.14. 17:14:25

Úgy általában kb. semmiben sem sikerült fölzárkózni Európa fejlett régióihoz, de egy dologban biztosan: a politikai elit mutyizási hatékonyságában. Csakhogy ne rögtön a mieink ostorozásával kezdjem, lássunk egy kis kitekintést

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:57:07

@aszekelyek: az ilyen nőkre szokta mondani egy cimborám, hogy beszélgetni is csak egészalakos kotonban...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.14. 23:59:06

@6.Lenin: ne vedd olyan komolyan a durnyogoncot, Iljics, szeret kötözködni.

2011.03.15. 00:01:26

@aszekelyek: hát jah. Köszi az infókat.:))

2011.03.15. 00:02:19

@bariga: nem is. Nem is csak ma..:)))

6.Lenin 2011.03.15. 00:04:17

@Hepci:

Vele, én is.
Kedvelem az öreg bolsikat.
Nehezen dolgozza fel, most kicsit a háttérben kell rendeznie a gondolatait. Én bízom benne, nem rossz fiú.

2011.03.15. 00:04:48

@Hepci: tudod hány Ursula hordja? Iszonyú némelyik önbizalma...de szerintem ez már a szakítós témája lesz...Gábor kimoderál minket..:)))

Ordnassac 2011.03.15. 00:05:03

@ulrike: látom lakonikusra kapcsoltál. ;-)

aszekelyek 2011.03.15. 00:07:25

@ulrike: Az EP-ben meg nem az övéi közt van csak. Ugye nem gondolod, hogy T.G. erről a liftről beszél csupán? Még a néppárti frakcióból is volt, aki inkább a támadóinak hitt. Az látod , jellemző. Az is, hogy amit a szoci és más frakcióbeli magyar képviselők tesznek, az árt legjobban Magyarországnak. A magyar elnökség idején. No de az nekik sosem számított,, itthon sem, mi árt Magyarországnak. Nem fogok egy követ fújni békés emberekre lövetőkkel együttműködőkkel. A médiát kizárólagosan uralók hangoskodnak ott most. Ha a fejedre állsz akkor is.Nem teccik, hogy kivette alóluk. Semmi másról nincs szó.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.15. 00:08:12

@6.Lenin:
neked mi a hiteles adatforrás?
(mert a hvg által idézett állami adattájékoztatás ezek szerint nem az, vagy attól lenne hitelesebb valami az állami adatforrásokból, hogy a JóskaPista írja alá az addigi PistaJóska helyett? komolyan nem értem .... de ez az én hibám, és el is megyek aludni)

2011.03.15. 00:09:25

@Zsit (nyau és rémizé): nem a te hibád!:))) Szép álmokat!:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.15. 00:10:35

@Letícia: nem hiszem, szerintem nagyokat röhög.

Köszi az életrajzot, ez fogott meg legjobban:
"2009 nyarán, a szakállamtitkári kinevezését követően leadott vagyonnyilatkozatában szerepeltette, hogy férfival él élettársi kapcsolatban, párja a Bery néven ismert énekes, Sugár Bertalan. Noha 2009 őszén azt nyilatkozták, hogy bejegyzett élettársi kapcsolat kötésével teszik szorosabbá kapcsolatukat, erre nem került sor, és 2010 májusában kapcsolatuk 5 év után véget ért. A sajtóhírek szerint elhidegültek egymástól."

A Berci volt a vagyona? Egyik főz, másik analizál. Működőképesnek tűnik.

bariga 2011.03.15. 00:11:21

Szép tavaszi jó éjszakát mindenkinek!

ulrike (törölt) 2011.03.15. 00:13:08

@Hepci: @Ordnassac: OK. Mielőtt elmennék a forradalomról álmodni, egy viccet búcsúzóul.
A spermiumok elhatározzák, kitörnek az óvszer rabságából. Beállnak csatarendbe, átszakítják a gumit, s özönlenek kifelé, míg egyszer csak leáll a mozgás, feltorlódnak, kiabálnak. Árulás, fiúk, szarban vagyunk, szólal meg az első kis idő után a sötétben.
Remélem forradalmi kormányunk tudta, mikor kell nekiveselkedni.

2011.03.15. 00:13:19

@aszekelyek: a tied? Az valóban nem az...:)))

@Hepci: :))) Igazi élő a blogja, gondolja...?:)))

@bariga: szép álmokat!:))

2011.03.15. 00:15:09

@ulrike: úh. Ez most nem is tudom, miről jutott az eszedbe....

Jó forradalmi álmodást!:)

parlamentarista 2011.03.15. 00:15:41

@aszekelyek:
mondjál már egy hamis vádat a fidesz ellen.

2011.03.15. 00:16:26

Vége a Napsütötte Toszkánának, megyek én is aludni!

Kedve szerinti jóccakát mindenkinek!:)

6.Lenin 2011.03.15. 00:23:16

@Zsit (nyau és rémizé):

Látom, kicsit bonyolultan fogalmaztam.

Szóval:
nekem nem az egyetlen hírforrás a hvg. 1 a sok közül.

emlékszem, a fidesz, mint akkori ellenzék ugyan ezzel operált, a gyurcsány kormány idején. Mekkora hiány , úristen!

Ezek arra jók, beszopatni az ellentábor drukkereit.
Azért példálóztam a vállalkozókkal.
Először van bazi nagy kiadás, anyag,gépek, berendezések, alkalmazottak. A bevétel meg szép lassan csepeg, később. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy esetleg gazdaságtalan a móka, az kergessen lepkét a réten.

A másik, nehogy olyan tanácsot adjon valaki, ahhoz menjek tanácsot kérni, akit én tettem tönkre, előtte. Ez kicsit meredek lenne.

Olyanok akarnak tanácsokat adni másoknak, akik minden téren megbuktak. Ez a problémák alapja.

A hiteles forrás az évek alatt összegyűjtött tapasztalat, ismeretek.

panelburzsuj 2011.03.15. 00:25:13

@6.Lenin:

A rúgás brutál dolog, mondjuk inkább úgy: zöttyentési hajlamomat nem tudom mindig moderálni ...

Úgy vagy ezzel a NERészkedő kormányzattal, mint egy félresikerült Hófehérke az almával: beleharaptál, aztán se lenyelni, se kiköpni, se szundibundi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.15. 00:32:40

@6.Lenin: most nem fogsz szeretni, de nem baj. Szóval egy vállalkozás esetleg ciklikusan működik, de a ciklusok nem naptári évekhez igazodnak. Vesz anyagot, csinál belőle valamit, eladja. Megint vesz anyagot...
Vagy vesz árut, beszorozza, eladja. Elfogy, megint vesz...
Ha brutális hiány van (van, szerintem a fideszes főokosok is a makkjukat kaparják, hogy ez így most hogy, s hogyan tovább, ha eddig így), ahhoz van valami köze a gazdaságpolitikának.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2011.03.15. 00:40:26

@6.Lenin:
agyonmagyaráztad már, azért az itt olvasók nem hülyék (remélem) - ne gondold, hogy túl nehézkesen írnál :)
A probléma azzal van, hogy minősítetted a forrást.
Kaptál egy adatsort, következtetések nélkül, kezdj vele valamit.
És te azt kezted vele, hogy nem ismerted el hiteles adatforrásként.

Azt gondolom, hogy azt az egyszerű kérdést, amit feltettem, nem tudtad értelmezni. (az évek tapasztalata az nem hiteles forrás, már meg ne haragudj)

[Én magam hanyagolnám a végleges következtetések levonását, mert egy adat nem adat. Prognosztikára legalábbis édeskevés :)
Cserébe nem jajjongok, de nem is veregetek vállon. Azért ez az adat semmiképpen nem nyugtat meg, ezt el kell mondjam - ha már idáig jutottunk.]

6.Lenin 2011.03.15. 00:42:56

@panelburzsuj:

Én nagyon jól szundibundiztam Rákosi alatt is. mondjuk Kádár alatt már kevésbé. másra mentek rá az éjszakáim, de ez magán ügy. A Gyurcsány alatt, még néha dicsekedtem is, ha a szundi elmaradt. Most már inkább többet aludnék. Álmodozom újabban.
A hófehérke meg azt vegye a szájába, amivel boldogulni is tud.

Amúgy nekem van 1 fontossági sorrend, néhány hobbi, meg 1 szórakozás (itt), de ez titok.
Tényleg azt hiszed, hogy .....?

panelburzsuj 2011.03.15. 00:52:08

@6.Lenin:

Nem elég normálisnak lenni - annak is kell látszani ...

:)

6.Lenin 2011.03.15. 01:07:11

@Zsit (nyau és rémizé):

Akkor még 1x.

Nem fogadtam el a hvg-t, mint az 1-len hiteles forrást, ennyiben valóban minősítettem.

Viszont leírtam a saját véleményemet.

Nem fogok belemenni olyan vitákba, hogy különböző idézeteket vagdosunk egymáshoz, aztán egymás szüleibe küldözgetjük a másikat. Nekem ilyen irányú igényeim nincsenek.

Leírtam a véleményem, ezt először elfogadta, hogy igazam van, közben én is írtam. Nem tudtam elfogadja, éppen írtam, hogy rendben, utána írtak, stornó. Közben ő is írt a szándékáról, szívesen elküldene az anyámba. Ne küldjön.

Megértettem, hogy nem ért velem egyet. Ebben én nem látok indokot arra, hogy tegyek az ő utaztatására 1 ajánlatot.

Téged nem nyugtatnak meg ezek az adatok, rendben. Buktasd meg a kormányt, vagy akármi.

Én nem tulajdonítok ,jelenleg nagy jelentőséget ezeknek, mert azt, hogy év elején általában a hiány magasabb, természetesnek tartom. Meg kell várni a bevételeket is. Majd akkor talán betojok kissé, vagy nem.

Alaptalanul nem szarozom össze a gatyám, 1 van, az is lyukas, vigyázok rá.

magyarázat:
1 gatya van rajtam jelenleg, 4 lyukkal. Kettő,ahol kijönnek belőle a lábaim, 1 ahol belebújok, 1 a műszer hozzáférését könnyíti +.

lüke 2011.03.15. 07:38:05

Semmi nem változott tegnap éjjel:
Hepci vegativ -zsüli szerint ,csak nem tudjuk,hogy szimpatikus vagy paraszimpatikus.Zsülit a pécsi kadet iskola vonzza,odaküldené a tanulókat.
Van aki egyszerűen kivonatolta a hosszú utat :
a lift lemegy Sztálingrádba !
(szerencsére ilyen város már nincs).
Debreceni a lapszélen nézelődik- jaj nekem!- március idusi bajusszal, törökösen: a kard hegyén az ellenfél skalpja, akiről egykor ódákat irt ,ma levágja márc. idusán.S a magyar értelmiség brillíroz a fogalmazásban:te rohadt büdös komcsi fidesznyik vagy, a rohadt szemét fajtád már unom nagyon.Alakul a megbélyegzés.

lüke 2011.03.15. 07:40:00

@panelburzsuj:
ez parafrázis Váci- az egyszerüen strukturált költö- soraira

" Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!"

porfelhő 2011.03.15. 07:50:05

Hűha! mennyi "tartalmas" komment íródott itt! egyiket-másikat ki kellene nyomtatni és betenni abba a "bizonyos fiókba"! Micsoda szavak, micsoda mondatok! Fantasztikus, igazán.

:(

nyünyüge 2011.03.15. 07:56:45

Most látom csak, milyen jópofa Magyarország alakú felhő van a lap tetején.
Csak nekem nem tűnt fel eddig?

Pasztorella 2011.03.15. 07:58:00

Igaz, több mint ötszáz komment, de annak egy része mehetne a levesbe, nem a "nemeztibe" amit tavaly irtam, valami vegyes "zöldséglevesbe".
bocsánat!
:(

álomszép 2011.03.15. 08:05:56

@Pasztorella:
Ne pazarold rá az időt. Kár.
bezony.
:))))))))

hoplita 2011.03.15. 08:07:06

@török gábor:
Agyagba döngölőst, Gábor...:))
Kéretik használni a terminus technikust....főleg, ha azt valaha a hasonlíthatatlan vezénylő tábornok úr volt szíves feltanálni.
:)

álomszép 2011.03.15. 08:10:20

Na,ja. azt a bizonyos felhőt csillagokkal kellene kirakni, mily szép lenne. komolyan. igaz most is ragyog csak nem eléggé.
:)

Faculty 2011.03.15. 08:17:03

nem tudom Ön ismerőse-e Eörsi Mátyásnak fb-n, de nagyon egyetpértek a hozzászólásával, íme:

Ez sem akármilyen mondat: "Ezért is tűnik olyan rögösnek és veszélyesnek az az út, amelyen a Fidesz haladni látszik.".

Rögösnel tűnik, haladni látszik. Véletlenül sem rögös és nem is halad, mindent átitat a biztonságra törekvés. Vagy átitatni látszik: Ha kiderül, hogy mégsem rögös, és nem is azon az úton halad, sebaj sohase mondtam. Csak úgy látszottak a dolgok. Meg csak az is úgy látszott, hogy írtam valamit.

jaegtoer 2011.03.15. 08:18:00

@6.Lenin:

Átfutottam a hsz-eidet, mondhatom, nem semmi! Még a régi Malacz vs Lapi-s időkben is respektáltalak, manapság meg nem is tudom, mi lenne a találó kifejezés arra kardozgatásra amit itt, ezen a páston folytatsz.
Annyit mondanék csak bölcsességedet hiába állítod szembe tapasztalatlanok harcos hevületével, és még inkább hiába madarakkal, szekfűkkel, százlépésekkel és 300 Ft-os vizitdíjakkal álmodók picsogásával. Ezek azok a népek, akiknek -minden látszat ellenére- minden közös. Minden közös, kivéve, ami az övék. Minden vélemény fontos, de elsősorban az övék. Mindenki fizessen bele a cech-be, de megmagyarázzák, hogy nekik miért lenne ez méltánytalan. Amit másnak kell fizetni, az sosem sok, míg amit nekik -ha fillérekről is van szó- súlyosan diszkriminatív. Kádár fiai és unokái ők, torz lelkek, a kommunizmus itt ragadt kísértetei ők, köztünk élnek és alattomban rontják a közérzetet, szennyezik a közéletet, piszkolják a mindennapokat, feketítik az ünnepeket, szennyezik az egész életet. Ők azok, akik a sajtószabadság pajzsa mögül finganak az arcokba, és hallgattatnának el a józan ész hangjait örökre. Ők az okosak, mindenki más hülye és barom.
Kedves 140 éves fiatal barátom, még a nick-edet sem "fogják", hát még amit mondasz!

bariga 2011.03.15. 08:18:50

Szép ünnepet mindenkinek! Petőfi talán a jövőbe látott?

www.grunwald.hu/kiskoros/Petofi/azorsz.htm

lüke 2011.03.15. 08:20:48

Watson &Crick messengere nem jó irányba vitte az éjszakai transzkripciót
ahogy látom, pár represszáns kiszabadul, na repkedjetek

porfelhő 2011.03.15. 08:23:00

Különadó: eljárás indult Magyarország ellen

Az Európai Bizottság hétfőn jogsértési eljárást indított Magyarország ellen a távközlési adó miatt.

kitekinto.hu/europa/2011/03/15/kulonado_eljaras_indult_magyarorszag_ellen&s=hs

Az Európai Bizottság hétfőn hivatalosan felszólította Magyarországot és Spanyolországot, hogy teljes mértékben tegyenek eleget az aktualizált uniós GSM-irányelvnek, azaz biztosítsák, hogy a 900 MHz-es frekvenciasávot gyorsabb mobilszolgáltatások, például mobil internet céljára igénybe lehessen venni.

jjulie 2011.03.15. 08:31:35

ezt a gubcsit rúgta most ki a hende?

www.honvedelem.hu/nyomtat/24194

@Ordnassac: ime a szakértés vége, hadnagy lett a fiatalember

porfelhő 2011.03.15. 08:34:17

Nem teljesen új, már tavaly, a bevezetéskor olvasható volt.
"A válságadó kapcsán a "cégek" felháborodásáról irnak a külföldi lapok.......
Magyarország külföldi befektetőket terhel a különadóval, hogy feltöltsék az üres államkasszát. Mo. Európa gazdasági válságának éllovasa"".

hm.

porfelhő 2011.03.15. 08:40:10

"Hosszú ut.....

Tavaly óta tizenkét százalékot veszített támogatottságából a Fidesz. Medián felmérése szerint január-február hónapban hét százalékos a zuhanás."

Szimba 2011.03.15. 08:43:21

Azon kívül, hogy Ordnassacot tanítottátok káromkodni, mi történt az iccaka?

TG, szegény kénytelen volt képletesen megállapítani, hogy a Fidesz éppen lefelé halad a demokrácia útján.
A Jobbik ebből sokat profitálhat, míg az MSZP és az LMP képtelen kitörni az éji homályból.

Amíg a legfontosabb kérdések, területek (egészségügy, oktatás, közlekedés, cigány integráció) nem indulnak el a reformok útján, addig a Fidesz alkotmányozhat, meg festheti magát hősiesre, akkor sem biztos, hogy a következő választásokon győz.

Még akkor sem, ha minden határon túli magyar, meg gyermekes anya, és Fidesz szimpatizáns 10 szavazatot kap.

parlamentarista 2011.03.15. 08:44:32

@török gábor:
"hosszú az út előre" címmel írsz egy hőskölteményt?

Szimba 2011.03.15. 08:45:47

@Szimba:

Pedig úgy reméltem, hogy az első 4 évük hülyeségeiből tanultak, és mára okosabbak lettek.

Egyetlen jó dolog, amit csinálnak, az az államadósság jelentős csökkentése. De ez önmagában nem elég.

Szimba 2011.03.15. 08:46:52

Lefelé a hosszú utat is igen gyorsan lehet megtenni!:-)

lüke 2011.03.15. 08:48:27

@Szimba:
hát a párt nem nem atomtudósok reaktora
csodálkoztam is , hogy ordi idejött, nagyon unatkozhat,hogy
klónozott vénasszonyok és emberek közé jön:)

Robinzon Kurzor 2011.03.15. 08:50:03

"Ha vannak is kényszerpályák, azokat általában maguk a szereplők hozzák létre, választásaikkal, lépéseikkel, viselkedésükkel."

Ez egy új felfedezése a politológiának, vagy esetleg ismert volt már 2008. március 9-én is?

Mert teljesen világos és az volt már akkor is, hogy a teljes 2010-2014 ciklus legfőbb kényszerpályája akkor és azzal jött létre.

lüke 2011.03.15. 08:53:16

@Szimba:
a lejtö szöge állitható , tangens alfa:)

Szimba 2011.03.15. 08:53:43

@lüke:

A harmadik robbanás? Ajaj, szegény japánok. Ebből lehet még egy kis széllel nagyobb tragédia is.

Szimba 2011.03.15. 08:54:58

@lüke:

Nem jött össze neki a randija.

lüke 2011.03.15. 08:57:11

@Szimba:
400x a radioaktivitás- a megengedettnél, ezt írják állandóan

hát az a legnagyobb baj ilyen korban

porfelhő 2011.03.15. 08:58:37

oppá lemaradt"
Hogy teljes legyen a "kép" . "A nemzetközi cégek tulajdonosai az EB-hez fordultak az adó kapcsán. Ez nem hiba, hiszen egy tulajdonosnak elemi érdeme minden lehetséges fórum elé vinni az ügyét.
Abban OV-nak igaza van, hogy a válságadóról a döntést a magyar kormány hozta.
A nemzetközi fellépést azonban nem szabad lebecsülni."".

OV. azt nyilatkozta, hogy költségvetési "lyukat" tömnek be vele.

nyünyüge 2011.03.15. 08:58:59

Japán/ Tűz a négyes reaktorban

A tűz hatására a radioaktív szennyeződés egyenesen az atmoszférába jut" - idézi az AFP hírügynökség a nemzetközi atomenergia-ügynökség egyik illetékesét a kigyulladt, majd eloltott négyes reaktor körüli helyzetről.

A fukusimai reaktor száz kilométeres körzetében arra kérte a lakosságot a japán kormány, hogy ha elered az eső, ne tartózkodjanak a szabadban. A légkörbe került radioaktív szennyeződés így tud a legkönnyebben visszakerülni a felszínre és érintkezésbe klerülni az élővilággal. (BBC)

Index. 03.15. 08:50

Szimba 2011.03.15. 09:00:26

@lüke:

Nálunk a NOL azt írta, hogy 8 szoros. Elmaradtak?!
Jaj, borzalmas.
Az atomerőművek tényleg nem biztonságosak.
-------------

Viszont egy itthoni "bomba" hír: OV a Nem zeti Múzeum lépcsőin fog beszédet tartani.
Menten elalélok!:-))))))

jjulie 2011.03.15. 09:00:48

azért zajlik a huszadik századi mozaikok összerakása, nameg az apák és fiak ügye, itt is egy

www.mfa.kfki.hu/~mark/apu/index.html

lüke 2011.03.15. 09:04:08

@Szimba:
hol tartana máshol? eszébe se jut más:pl
Szabadság tér,
én ott tartatnám a március 15.i megemlékezést. A tér helyén állt 1786-1898 között az Újépület, a magyar Bastille. A börtön helyett az elbukott forradalom,a kiegyezésen át megindult gazdasági prosperitás Európa egyik legszebb, de Budapest biztosan legszebb terét alkotta

Szimba 2011.03.15. 09:05:49

@nyünyüge:

Uh, most olvasom.

Ehhez képest a Fidesz kis hűvös szellő csupán.
Pedig Japán nagyon felkészült volt földrengés ügyekben. Persze egy cunami azért más.
Az atomreaktoraik sem Csernobilhoz hasonlóak. Sokkal fejlettebbek, jobb a védelmük.

Nagyon-nagyon sajnálom őket.

Szimba 2011.03.15. 09:07:16

Az araboknál meg éppen folyik a 48-as, izé, 2011-es forradalom?

Mi van ebben a világban?

Szerintem a nyamvadt kis vörösiszapunkkal, meg Fideszünkkel még örülhetünk is.

Szimba 2011.03.15. 09:09:58

@lüke:

Róth Manó Mátyás királyhoz akart hasonlítani, Horthy még Attilához, most Petőfi az új divat?

lüke 2011.03.15. 09:10:55

@nyünyüge:
pont igy volt a csernobili eset: esett
(az esernyöket megmértéka kfki-ban, sugároztak)

porfelhő 2011.03.15. 09:13:11

"
A tokiói magyar nagykövetség adatai szerint 400 magyar él Japánban, közülük senki sem sérült meg a földrengésben.

A nagykövetség azonban még mindig keres egy öttagú magyar családot, amely turistaként érkezett Japánba, és elvileg csütörtökig maradna."

lüke 2011.03.15. 09:15:26

@Szimba:
pillanatnyilag,
ma nincs ilyen stabil személyiség,nemcsak a politikában:)
s nem is lesz!
két napra lehet tervezni elöre a Lehmann Brothers óta
(tegnap a ZDF föriportere neki ment Merkelnek-aki fizikus!- a német atomerömüvek bezáratása miatt, hogy változtatja a véleményét,ma be fognak záratni egy párat!)

panelburzsuj 2011.03.15. 09:18:35

@6.Lenin:

Önmagadhoz képest.

Pontosabban: ahhoz a képhez képest, amit a 6.Lenin nevű avatarról ki akarsz alakítani.

Nagy talentum kell ahhoz, hogy egyszerre játszd a vakhitű birkát és az önálló gondolkodót. És mivel pontosan annyit tudunk rólad (azaz 6. Leninről), amennyit itt megformálsz, hát kénytelenek vagyunk az általad megformált képhez szólni. (Ha nem azért írsz, hogy reagáljunk rá, jelezd ... )

panelburzsuj 2011.03.15. 09:22:57

@lüke:

Kósáné Kovács Magda értelmezésében így hangzott: „Nem elég tisztességesnek lenni – annak is kell látszani.”

Mondta ezt önképük ápolásáról. Szal hogy kevés, ha ők maguk tudják magukról, hogy milyen rendes gyerekek.

nyünyüge 2011.03.15. 09:24:04

@lüke:
És gyanutlanul élveztük a 4 éves gyerekkel az eső utáni gyönyörű tiszta májusi időt a telken - egész nap az építkezésre odahordott homokban játszott ....

porfelhő 2011.03.15. 09:24:57

" Ünnepi beszédek, nyílt nap a Parlamentben és családi programok – mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy méltón megemlékezzen az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról.

Budapesten a Kossuth tér, a Batthyány-örökmécses, a Nemzeti Múzeum és a budai Vár adja meg az ünnepségek fő helyszíneit.

A hivatalos állami rendezvénnyel indul március 15-én a megemlékezés reggel 9 órakor, amikor is a budapesti Kossuth téren ünnepi zászlófelvonással tisztelegnek a forradalom és szabadságharc előtt.

Az eseményen részt vesz Schmitt Pál köztársasági elnök is, majd innen ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol 10 órakor Orbán Viktor mondja el ünnepi beszédét.

A miniszterelnök felszólalását a közszolgálati médiumok élőben közvetítik, a Hír TV pedig 15-én este 18.05-től felvételről sugározza a beszédet.

Demszky Gábor korábbi főpolgármester a Petőfi-szobornál elmondott beszédei rendre botrányba fulladtak.
Az örökmécsesnél március 15-én Tarlós István főpolgármester mellett Kaltenbach Jenő, az LMP közgyűlési frakcióvezetője is beszédet mond."

parlamentarista 2011.03.15. 09:27:34

@Faculty:
török még írni fog egy hőskölteményt a kormányzás nehézségeiről, a viharfellegekről, az ellenszélről. csak előbb megvárja az ünnepi beszédeket, hogy azok részleteit beleszőhesse ezen opuszába. török mindig is kormánypárti volt, és mindig az is marad. mindegy, hogy kinek van többsége. a "politológus" közeben török gábor a pecsovics.

porfelhő 2011.03.15. 09:30:15

"oppá lemaradt":)

Igy és itt ünnepelnek az ellenzéki pártok.

MSZP, Jobbik, LMP: Pilvax, Deák tér, VIII. kerület

Az MSZP is megtartja rendezvényét a fővárosi Pilvax közben. A 12 órakor kezdődő eseményen Mesterházy Attila pártelnök mellett felszólal Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője.

A Jobbik 15 órakor kezdi meg központi nagygyűlését, a Deák téren Vona Gábor Jobbik-elnök mellett felszólalnak majd Szegedi Csanád és Gyüre Csaba alelnökök is.

Az LMP a VIII. kerületi Teleki téren kezdi a megemlékezést 11 órakor. Schiffer András frakcióvezető és Szél Bernadett, az országos választmány szóvivője mond beszédet, ezt követően kerékpárra ülve végigjárják a főbb történelmi helyszíneket."

lüke 2011.03.15. 09:30:39

@nyünyüge:
ua. a cipö, a férjem gyalog jött haza az épitkezésröl és megázott, meg is kapta a limfomát
miután bemondták a svédek ,a bécsi rádió szerint rendelkeztünk Szentágotai anyukával-radiológus- az iskolában,nem mehettek ki a gyerekek

lüke 2011.03.15. 09:33:18

@panelburzsuj:
Kósáné még a régröl itt maradt,orfis kiskovács föo. lánya
más nevelést kapott
ma magyarázhatod, tanár úr kérem, azt se tudják ki írta..............

bariga 2011.03.15. 09:37:56

@jaegtoer: akarsz róla beszélni?

porfelhő 2011.03.15. 09:38:05

Török Gábor, egy kiváló, független politikai elemző!
Aki halad az általa kijelölt úton, felfelé,! a "többiek" meg csak mennek mögötte....:)

Már irtam sokszor!!
:)

jjulie 2011.03.15. 09:38:34

@lüke:

ne viccelj, a szabadságtér nagyon bonyolult és nagyvárosi hely a parasztjának, egymás mellé építkezett ott a magyarnál is magyarabb meg a szerb mágnás az adriai hajósokkal és a zsidó építészekkel, ráadásul a spekulánsok temploma is ott van, szóval kicsi az ő farka ahhoz hogy a szabadságtéren parádézzon vele

az egyszerű, de meg nem történt szavalás újrajátszása, az igen, illik hozzá, meg a parasztjainak is evidens mítosz

bariga 2011.03.15. 09:41:07

@porfelhő: miért nem lehetne egyszer mégis együtt ünnepelni?
Kinek esne le a karikagyűrű az ujjáról? Akármilyen ellentétesek a vélemények, vagy a lehetséges megoldások, olyan kevés ünnepünk van, olyan kevés esemény van, amire büszkék lehetünk!

Szimba 2011.03.15. 09:44:02

@nyünyüge:

Hasonló volt a fiammal. Egész nap a homokozóban játszott. Mert hír sem volt a robbanásról, később meg azt mondták, hogy semmi baj nincs.

index.hu/kulfold/2011/03/11/videok_a_japan_foldrengesrol/

Ezek a Japánban készült videók rettenetesek. Meg sem tudtam nézni mindet.

2011.03.15. 10:04:04

Van új poszt! Éééééééééééééésssssss nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!:)

2011.03.15. 10:07:18

És jó reggel!it:)

lüke 2011.03.15. 10:15:56

@jjulie:
gyengék a tácsadók

a-kis-herceg 2011.03.15. 10:19:21

@aszekelyek: de volt. gőzhajó. az jött bécsből és állt meg pozsonynál. márc 14 délután 16h re ide is értek a hírek...

a nyomdában kellett egy kis segítség Petőfiéknek, hogy hogyan kell fellépni "forradalomkor". javasolta neki a nyomdász hogy foglalja le...

sajnos nem volt túl spontán... bár a Petőfi részéről nem tételezek fel sandaságot. egyszerűen csak felhasználták a "radikális fiatalokat"

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:01:55

@Malachi: ****

ez elég pontos vádirat.

ezt próbáltam neki én is magyarázgatni.

már engem is elkeserített/felbosszantott, hogy létezhet ez az "ember" típus

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:06:33

@MEDVE1978: :) és nem a mona lisa?

lassan már törvény lesz a tudás és az értékek valódiságáról is...

lesznek bizottságok amik megmondják: mi a jo, mi a szép, mi az okos...

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:10:37

@6.Lenin: te honnan veszed a megbízható tény adatokat?

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:25:03

@panelburzsuj: ez többszörösen találó ezt megjegyzem

"Úgy vagy ezzel a NERészkedő kormányzattal, mint egy félresikerült Hófehérke az almával: beleharaptál, aztán se lenyelni, se kiköpni, se szundibundi."

@6.Lenin: na végre. kivi vé tettél... na légyszi egymásközt vagyunk mond a titkokat. kádár alatt mit csináltál éjjelente?

és a másik titok? mi a hobbid? tényleg sorozatgyilkos vagy?

a-kis-herceg 2011.03.15. 11:39:22

@jaegtoer: pontos

@bariga: nem a jövöbe látott hanem akkor is ez ment. pontosan...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.15. 20:29:25

"Szervezett statisztákat hívtak kedden a Nemzeti Múzeumhoz a március 15-i ünnepségre, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is - állították kedd reggel az origo-nak a helyszínen magukat statisztának mondó fiatalok. Az egyik fiatal szerint ötszázuknak fizetett egy meg nem nevezett cég azért, hogy részt vegyenek a megemlékezésen."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=404257

Az majdnem egymillió Ft. Úgy látszik, a fiatalokat már fogni kell a FIDESZ rendezvényeire.
süti beállítások módosítása