Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
02:47

Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam utasítani, viszont újabban valamiért egyre életképesebbnek kezdem látni. Már kerülgettem korábban is a témát, most azonban kicsit konkrétabban körüljárom – megismételve azokat az érveket, amelyeket a makói beszélgetésen is elmondtam.

A kérdés valahogy úgy hangzott, hogy vajon érdeke lenne-e a Fidesznek 2012-ben feloszlatni a parlamentet, és új választások kiírására kérni a köztársasági elnököt. Az aktuális hatalom által kezdeményezett előrehozott választásról – amely műfaj amúgy nem ismeretlen a demokratikus világban – általában azt gondolom, hogy elmagyarázása, indoklása olyan súlyos kockázatokat rejt magában, ami miatt csak kivételes helyzetekben érdemes alkalmazni. Sokan állítják például, mennyivel jobban járt volna az MSZP, ha mondjuk 2008-ban – ahogy akkor a Fidesz kérte-követelte – ehhez az eszközhöz nyúl. A számukra akkor 2010-hez képest még lényegesen kedvezőbb közvélemény-kutatási adatokra tekintve ez elméletileg igaz is lehet, ám az ilyen utólagos okoskodás nem számol azzal az ismeretlen hatással, amit a gyeplő lovak közé dobása kiválthat. Ha egy párt a ciklus közben visszaadja a szavazóknak a mandátumát – hiszen az előrehozott választás tulajdonképpen ezt jelenti -, vajon milyen hívószavakkal kér újra támogatást, mivel veszi rá megzavarodott szavazóit, hogy ismét benne bízzanak?

Amikor tehát azon gondolkodik a kormány, hogy egy ciklus közepi voksolással két biztos évet tegyen fel a piros hetesre bizonytalan újabb négy év reményében, főszabályként leginkább a kommunikációs-érvelési nehézségek tántoríthatják el ettől a kockázatos vállalkozástól. Kivéve, ha akad egy olyan, látszólag a pártpolitikai dimenzióktól független erős állítása, amely legalább a saját szavazói előtt indokolhatóvá teszi, hogy miért kell idő előtt az urnákhoz járulniuk. Ha azon törnénk a fejünket, hogy ilyenkor mi jöhet szóba, szerintem egy új alkotmány elfogadását és hatályba lépését hajlandóak lennénk ebbe a körbe sorolni. Ha tehát 2011 végén váratlanul azzal állna elő a kormány, úgy érzi tisztességesnek, hogy az új alkotmány jelentsen egyben minden politikai intézményt megújító cezúrát, s ezért kerüljön sor egyben előrehozott parlamenti választásra is, szerintem komoly esélye lenne arra, hogy a saját szavazóit meggyőzze arról, ez nem gyáva meghátrálás vagy a kudarc beismerése, hanem lovagias tett, bátor és tiszteletreméltó vállalkozás.

De vajon miért is érné meg a Fidesznek, hogy belemenjen egy ilyen kiszámíthatatlan végeredményű választásba, ha még két évig biztosan élvezhetné a kétharmad előnyeit? A politikai logika alapján egyszerű a válasz: ilyesmit még megfontolnia is csak akkor lenne érdemes, ha úgy véli, hogy 2012-ben lényegesen jobbak az esélyei a győzelemre, mint lennének 2014-ben. Ezen a ponton legalább négy érv jöhet szóba:

1. Látva a kormány támogatottságának lassú erózióját, feltételezhető, hogy a jövő év elején a mostanihoz képest ugyan alacsonyabb, de még mindig a siker reményével kecsegtető tábora lesz a Fidesznek. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy ez az idő múlásával később hogyan alakul: ha 2011 végén még mindig fényévekre lesz a kormányzó párt az ellenzéki pártoktól, nagy lehet a csábítás a fölény – különösen, ha a tendencia csökkenést mutat – gyors parlamenti realizálására. Ha 2011-ben minden kétharmados ügyet elrendez, s minden fontos művét és hivatalba helyezett emberét kétharmados védelem mögé helyez, már kétharmadra sem lesz szüksége, csak abszolút többségre.

2. Ennél is fontosabb érv, hogy 2012 elején az ellenzék még biztosan nem lesz abban a felkészültségi állapotban, amiben 2014-ben lehetne. A parlamenti ellenzéki pártok feltehetően 2014-re optimalizálnak (illetve bíznak abban, hogy addigra valahogy megoldják jelenlegi belső problémáikat), a sokak által várt új politikai formációk pedig még ki sem bújtak a földből. Az ellenzék minden része számára 2012 egyértelműen rosszabbnak látszik, mint 2014 - ez egy fontos és nem is annyira indirekt érv lehet a Fidesz számára.

3. Ne feledjük azt sem, hogy egyelőre még azt sem tudjuk, a következő parlamenti választás milyen rendszerben zajlik majd. Feltehetően a választási rendszerről szóló törvényt idén elfogadja a parlament, de a Fidesz akár azt a nem éppen elegáns dolgot is megteheti, hogy a legutolsó pillanatra halasztja a döntést – miközben maga már tudja, hogy például hány egyéni választókerülettel kell számolni, azaz időben elkezdheti a felkészülést, miközben a riválisai még sem a meccs időpontját, sem a játék szabályait nem ismerik. Ez olyan versenyelőnyt biztosíthat a Fidesznek, amely további érvet jelenthet egy villámválasztásra.

4. S végül arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy előrehozott választáson feltehetően más szempontok alapján mérlegelnének a szavazók, másról szólna a rövid választási kampány, mint egy teljes ciklus végén. Egy 2014-es voksoláson fontos szempont lehet, hogy megvalósult-e az ígért 400 ezer munkahely, a 6 százalék körüli növekedés, a jelentősen csökkentett államadósság, az érezhetően emelkedő életszínvonal. 2012 elején ezekkel kapcsolatban még türelemre lehet inteni, visszamutatni az elődökre és hivatkozni például a szimbolikus politika sikereire.

Természetesen nem azt állítom, hogy ezek az érvek azt jelentik, biztosra vehető a 2012-es voksolás. A politika nem csupán logikáról, taktikáról és rációról szól, a politikus nem egyenleteket old meg és a végeredmény alapján cselekszik – döntését millió kalkulálhatatlan tényező befolyásolhatja (ráadásul egy ilyen akciónak vannak ésszel is felmérhető súlyos kockázatai).  Néhány „ráutaló jel”, többek között például az alkotmányozás előrehozása 2012-ről 2011-re, azonban azt sejteti, hogy még akár így is lehet – megeshet persze, hogy a kérdést még fel sem tették a Fidesz döntéshozói, de az is, hogy talán még nem is válaszolták rá elutasítóan.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr172749145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lázár János lenézi a nincsteleneket 2011.03.19. 17:46:58

Lázár János polgármester, a Fidesz frakcióvezető időnként nem rejti a véka alá véleményét. Az előző parlamenti ciklusban a legtöbb költségtérítést felvevő honatya ezúttal a szegényekkel kapcsolatban mondta el, amit gondol. “Akinek semmije sincs, ...

Trackback: Lázár János lenézi a nincsteleneket 2011.03.19. 17:45:52

Lázár János polgármester, a Fidesz frakcióvezető időnként nem rejti a véka alá véleményét. Az előző parlamenti ciklusban a legtöbb költségtérítést felvevő honatya ezúttal a szegényekkel kapcsolatban mondta el, amit gondol. “Akinek semmije sincs, ...

Trackback: Újulás vetése + költség 2011.03.18. 10:58:48

,,A megújulás költségvetése” címet adta Újbuda első (,,a legnagyobb homlokú fideszes”) embere a 2011. évi költségvetésnek. A címet nem véletlenül módosítottam, hiszen az újbudai városatyák nem azt teszik, amit mondanak -ISMÉT!Vártam, hogy a...

Trackback: Újabb hézagok Schmitt múltjában 2011.03.18. 10:20:28

Még alig csitultak el Schmitt Pál 1964-es, felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő büntetőügyének hullámai, itt az újabb botrány. Az Index mai cikke szerint ugyanis a köztársasági elnök életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 19...

Trackback: Választás 2012-ben? 2011.03.18. 09:02:02

Az előrehozott választás súlyos kockázatokat rejt magában, csak kivételes helyzetekben érdemes alkalmazni.

Trackback: Vidám percek: Szili Katalin alkotmánya 2011.03.18. 08:33:56

Miközben Szili Katalin Szájer József hátoldalán kérdezi a népet a Fidesz-kormány megbízásából, hogy milyen alkotmányt akar a nép, maga már a válaszokat be sem várva saját alkotmány-koncepciót terjesztett az Országgyűlés elé. Itt valami már megint nagyo...

Trackback: Vidám percek: Szili Katalin alkotmánya 2011.03.18. 06:43:27

Miközben Szili Katalin Szájer József hátoldalán kérdezi a népet a Fidesz-kormány megbízásából, hogy milyen alkotmányt akar a nép, maga már a válaszokat be sem várva saját alkotmány-koncepciót terjesztett az Országgyűlés elé. Itt valami már megint nagyo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.03.19. 15:13:39

@manyike: hagyjuk már... ezek nem alternatívák. ...

értsd meg: CSAK-VÉRES-FORRADALOM...

a fides bekebelezte: oligarchák+média+választási szabályok

"szabályosan" NEM TUDSZ nyerni!!!!!

nyárspolgár 2011.03.19. 15:21:18

@ubul2000: Mivel libsi (liberálbolsevik) diktatúra nem volt, de ha lett volna akkor is vége lenne. Most a FIDESZ van kormányon. Én olyanról nem hallottam, hogy az Alkotmánybíróságot félreálította az MSZP-SZDSZ majd MSZP kormány. Az, hogy ki hogyan hívja az rajta múlik. Lehet finomabban és lehet kevésbé finoman hívni az Orbán-kormányt.

lüke 2011.03.19. 15:28:44

@ubul2000:
az a cca ötszáz - ezer ember akit ismer,annak elege van
(így van ez, az ember a baráti köre kiválogatásánál a smile simili gaudet elvet alkalmazza) s ebböl általánosítunk...........
szerintem mindenkinek mindenböl elege van
pedig a gazd.válság ,a jövendölt aszállyal most jön még csak
(nem beszélve a villany és a gázszámla leolvasásról )

lüke 2011.03.19. 15:32:41

gyere Aranyom!
Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyûl az éji vad:
Te tetted ezt, király!

forgómorgó 2011.03.19. 15:42:30

Nekem ez jobban fáj, mint az öszödi beszéd, kíváncsian várom, mit lép a keresztény értékeket az alaptörvényben rögzítő koalíció: hirszerzo.hu/belfold/20110319_lazar_szegenyek_kozgyules

nyünyüge 2011.03.19. 15:44:50

""Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

hirszerzo.hu/belfold/20110319_lazar_szegenyek_kozgyules

nyárspolgár 2011.03.19. 15:52:40

A FIDESZ 2010-ben leginkább a gazdasági válsággal nyert, ráhúzta az MSZP-re és most ő fog jönni, hozza a kánaánt. Most a kőolaj miatt minden drágul és most jön még a japán földrengés miatti drágulás. Ezt kire húzza rá a FIDESZ? Megint elhiteti, hogy ha ő jön akkor jön a kánaán? Valamit el kell hitetni az emberekkel, akár igaz akár nem.

inreallife 2011.03.19. 16:02:27

@Viktus: el vagy tévedve. talán bemehettél volna a pénztáradhoz, és megkérdezhetted volna, hogy mibe van fektetve a pénzed. az elég sovány lenne, ha 100% magyar államkötvénybe lenne fektetve, nem gondolod? :)))))))

tipikusan semmit sem tudsz a manyupról, csak osztod az észt. kikomám, arra belegondoltál, hogy sokan a 70% helyett 100% nyugdíjat fognak kérni, amikor amúgy is sokan leszünk? azt hiszed most nagyon jól jártál? ezen az is bukott, aki visszament, és az is, aki akkor nyugdíjas lesz.

olvass sokat, akkor majd okosabb leszel. :)

inreallife 2011.03.19. 16:18:03

@aszekelyek: teljesen homályban élsz. nyugaton sem tudják egyensúlyba hozni a költségvetést, akkor azt gondolod, hogy a magyar ugaron terem egy olyan deli legény, aki ezt megcsinálja? majd akkor, amikor imf bácsihoz megyünk kopogni, hogy nem kapunk adjál már. na majd akkor lesz szép költségvetés, meg -50% nyugdíj. és akkor az összes nyugdíjas úgy fog nyüszíteni, magamat is beleértve, hogy csak na. viszont gyermekeidre nem gondolsz? az állam pont annyit költ, amennyit csak tud, meg egy kicsit többet. soha nem lesz itt takarékoskodás.

tudod az lesz majd a szép, hogy évtizedeken keresztül fizetem a nyugdíjjárulékot, és utána meg szépen bemondják, hogy sajna kiosztották az előző kormányok, amit befizettél, mert ugye így működik a rendszer, te csak annyit kaphatsz, amennyit lakatosék megtermelnek. hát nem fogok böfögni attól, amit abból megvehetek. amúgy meg jó hosszú életet kívánok neked, isten nem ver bottal, szokták volt mondani.

hoplita 2011.03.19. 16:21:29

@nyárspolgár:
A hülyeség tombol, meg testvérei, a hiúság és az akarnokság.....nem a diktatúra.

inreallife 2011.03.19. 16:23:19

@aszekelyek: itt az a probléma, hogy energiát nem lehet raktározni, nincs olyan akku kapacitás, meg technológia. és ha napközben fúj a szél, de csúcsidőben nem, akkor bukta van.

olvass utána, csak ezt tudom szajkózni. az atomerőmű alaperőmű, tehát kiváltani csak alaperőművel lehet. a nap és a szél pont nem ilyenek. magyarul a zöldek a kardjukba fognak dőlni, ha az atomot kidobjuk az ablakon...

jelen technikai szinten nincs életszínvonal romlás nélkül helyettesítője az atomnak, tetszik, nem tetszik. a portfólión volt szavazás, 80% támogatja az atomot. azt tudtad, hogy még ebben az évben le akarták állítani örökre ezt az erőművet? murphy megint intézkedett...

hoplita 2011.03.19. 16:24:48

@6.Lenin:
Neked csiripelték...?
Fura helyeken megfordulsz te, eftás...:)))))

hoplita 2011.03.19. 16:27:51

@forgómorgó: @nyünyüge:

Ütős mi...????......szép kis camingót....

9 és félmillió magyar húzzon a halál véreres faszára, nem ember, szart se ér...lézerjanihoz képest.

A kúúúúúúúúúúúúrva anyádat, te szar, szemét geciláda...:(((((((((((((((((((((((((((((((((((

hoplita 2011.03.19. 16:29:09

@inreallife:
Türelmes ember vagy...respekt.:))))

inreallife 2011.03.19. 16:32:43

@manyike: simán meglesz 2012-ben a kétharmad. ugyanis ha előtérbe tolják a nekik kedvező 1 fordulós minimális listás választói rendszert, mondjuk 150-50 arányban, az 50-et nem kompenzációs módon, hanem simán %-os arányban osztják szét, hány helyen kell megverni őket, egy 40-20-20-15-egyéb % mellett egyéniben? gyanítom megint lesz kb 10 hely, ahol lesz esélye valakinek...

egyszerűen brutálisan meg tudják csavarni a választási törvényt, esélye sincs senkinek. és ha jóltom 72 nappal előbb kel kiírni a választást, úgyhogy a meglepetés ereje is számíthat. és ezt szabadon csökkenthetik a rendkívüli helyzet miatt akár 30 napra, vagy amennyire akarják. sőt, ha nagyonnagyon oda akarnak ütni, akkor eltörlik a cédulaszedést, ugyanis akkor mégjobban darabolódik az ellenszavazat, ami ugye a legerősebb pártnak kedvez.

100 különböző dologgal tudják befolyásolni a választást, viszont igyekezniük kell, mert már 1-el kevesebben vannak. egyre kevesebb renitens kell a 2/3-ad elvesztéséhez, és ez egy sima majomkodással is előjöhet, mint egy sikkasztós buli vagy ilyenek, azokat egyből kizárják.

viszont fordítva is nagyon jó a taktika. tg-vel piacra dobatják ezt a médiahekket, és ezzel saját bagázsukat is lehet zsarolni, hogy nyomd a gombot, különben nem leszel bent az indulók között. ez 2012-ig kitart, utána meg mindjárt itt a 2014 nyomd a gombot, különben nem újrázhatsz. kibaszott nagy zsarolói potenciál, és csak a viktoron múlik. ha megszavazzák a 2/3-ot, onnantól meg elég a sima többség az asztalborításhoz, nem kell mindenki...

inreallife 2011.03.19. 16:47:59

@aszekelyek: ott hibás a gondolatod, hogy gyorsabban nő az igény, mint ahogy a nap meg szél meg egyéb energiák. nekünk a sima paksi atomerőművünk a magyar igények 40%-át teszi ki. egész egyszerűen fél dunántúlt tele kéne tenni lapátokkal és napkollektorokkal, ha helyettesíteni próbálnánk. ergó ott nem lenne kajatermelés. akkor biztos a kajaárakra panaszkodnál. és akkor 2050-re 50%-al több energia kellene, a dunántúl másik felét is betelepítenéd? olvasgass, hogy normális véleményed legyen, ez csak beböfögés....

porfelhő 2011.03.19. 16:47:59

A Jobbik szerint be kellene vezetni az egyéni számla lehetőségét, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mekkora nyugdíjra jogosult.
A párt alelnöke alapvetésnek nevezte, hogy az egyén jövendő nyugdíját sokkal erőteljesebben kössék az egyén által befizetett járulékhoz."

www.hir24.hu/belfold/233617/a-jobbik-eltorolne-a-nyugdijkorhatart-.html

Az egyéni számla, az egyéni felelősség logikájából következik, hogy a kötelező nyugdíjkorhatárnak nincs értelme, helyette foglalkoztatási minimumot kellene előírni - mondta Sneider Tamás"
A Jobbik támogatja a minimum 20 éves munkaviszony megtartását a nyugdíjba vonulás feltételeként."

hoplita 2011.03.19. 16:53:10

@hoplita:
Az ügy orbánra nézve is katasztrófális.....
Faszfejekkel, erkölcsi nullákkal veszi körül magát....

porfelhő 2011.03.19. 16:55:14

oppá" lemaradt"!

Hűha! Nem tudom változna-e a szemlélet, mert ebben az országban a" társadalom egy csoportja" már fiatalon nyugdijba akar menni. most is.

Igazi "magyar mentalitás". Megkérdeztek egy gyereket, mi szeretne lenni, ha felnő." és azt felelte: Nyugdijas!
:))))))))))

porfelhő 2011.03.19. 17:09:09

"Álamfő": Schmitt Pál önkezével vet véget a magyar helyesírásnak"

Egy mondaton belül két ordító helyesírási hibát is vétett Schmitt Pál, amikor üdvözlő sorokat írt egy hegyeshalmi étteremnek"

hirszerzo.hu/belfold/20110319_schmitt_helyesiras_csarda#rss

Tavaly szeptemberben - Bécsbe utazván - nem kisebb személyiség, mint az ország legfőbb közjogi méltósága is megállt itt egy kis időre.
Hű, de kínos

A köztársasági elnök is tollat ragadott, hogy üdvözlő sorokat hagyjon az étterem személyzetének.
A csárda falán azóta is ott olvasható: "Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7."

hm. hm. nahát ez tök jó!! több mint jó!!!
:))))))))))))))))

nyünyüge 2011.03.19. 17:11:24

@porfelhő:
jópofa, de azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le belőle.
Lehet annyit fogott fel eddig a világból, hogy a szülei mindennap rohannak dolgozni, a nagyi meg mindig "ráér" unokára vigyázni meg palacsintát sütni, mert "nyugdíjas".

Én spéciel ennyi idős koromban azt mondam, hogy faiskolába szeretnék járni. Valószínűleg az erdei iskolára gondoltam. Az kevésbé tűnt ijesztőnek:).

ssi 2011.03.19. 17:13:04

@inreallife: akkor haladjunk sorba a kommentedben előrehozott választás esetén:
- simán újra a 2/3, mert simán lehet hozzá megfelelő szabályozás
- simán lerövidített kampány, de hiába a gyengus ellenzék, a minél későbbi előrehozott lenne a nagy nyereség, de túl sokáig nem húzhatják
- csökkenő népszerűség már látszódik, jelentős belsőfeszültség még nem és T.G. fideszes kapcsolatai se biztosak

@a-kis-herceg: nem a hogyan, hanem a kik lennének az új hatalom - te látod?

@nyárspolgár: több helyen lehetett olvasni, hogy 1-2 milliós új szavazóban reménykednek a határon túlról

@hoplita:
- Lázár szövegét az mtv1 híradója lemeri adni?
- ígérték a 1mill új munkahelyet, de O.V. hozzátette, hogy ezt nem az állam fogja megteremteni
- látszat: az övéiknek állami munkahelyek, ill. megrendelések, a többiek meg, ha nem akarnak éhen halni, bármi áron keressenek, vagy csináljanak maguknak

álomszép 2011.03.19. 17:13:28

@porfelhő: :)

Drágám! Ettől még Te is sokkal helyesebben tuccccc írni! Ha akarsz.
Na ugye?! Van illllyen!?

:)))))))))))))))))))))))

forgómorgó 2011.03.19. 17:15:49

@hoplita: Ha minden esti híradás bemutatná ezt a gyönyörű felvételt, szerintem Lázár már írhatná is a lemondását. De M.o-on sajtószabadság van, így nem fogják bemutatni. Azt az egy-két tiltakozót -ha egyáltalán lesznek ilyenek- meg majd egyszerűen le-lúzerezik.

nyárspolgár 2011.03.19. 17:25:08

@manyike: Én is annyit mondanék ha Fideszes lennék. Az kerek összeg legyen és jó nagy, fülbemászó legyen. :) Pár százezerig nem lehet lemenni az kevés, a 3-4 millió meg sok. 1-2 millió az éppen megfelel új szavazónak.

hoplita 2011.03.19. 17:27:11

@manyike: @forgómorgó:

Asszem nehéz lesz elhallgatni, a neten már áll a bál mindenhol....még a fityiszes mandineren is.
Biztos megpróbálják elbagatellizálni, meg elhallgatni de nem lesz egyszerű...

Fődroidunk gáljaszekelyek is hogy eltűnt.....mint szürke szamár a ködben.

hazaszaladt a vackába, megdumálni, hogy most mit mondjon...:)

ssi 2011.03.19. 17:30:54

@hoplita: kieg.
látszat:
- hónapok óta érzékelhető, hogy lenézett lúzer, aki eddig nem volt, vagy irányváltoztatással nem kerül a húsos fazékhoz - se politikailag, se gazdaságilag

@forgómorgó:
az újságoknak most nem üres címlappal, hanem a Lázár-szöveggel kellene megjelenniük

@nyárspolgár: igen meg is jelentek olyan írások is, hogy akik kettős állampolgárok lesznek, azok között lesz 18 éven aluli is, meg idős, beteg is, meg nem Fideszre szavazó is, ha pl. mégis sokan lennének

cambridge.on 2011.03.19. 17:37:01

@porfelhő:
Örüljünk neki, hogy a két t-t megtanulta helyesen írni, ami a múlt idő jele.

porfelhő 2011.03.19. 17:39:31

MSZP: Lázár János szégyellje magát"

A szocialisták nem csodálkoznak Lázár János nagyképű, "pofátlan" kijelentésein, hiszen annak idején is letagadta, hogy 30 milliós luxuskocsival jár."

Fidesz frakcióvezetője azt mondja, hogy "akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

Nem csodálkozunk Lázár János nagyképű, "pofátlan" kijelentésein, hiszen annak idején is letagadta, hogy 30 milliós luxuskocsival jár.
Megtehette, mert az adófizetők kifizették Audija havi 600 ezres bérleti díját és az előző ciklus alatt a 18 millió forint költségtérítését is, amit annak ellenére vett fel, hogy szolgálati kocsi hozta-vitte Hódmezővásárhely és Budapest között - mondta Török Zsolt"

hm. Ha nagyon finoman akarok fogalmazni. Nem is tudom tudta-e a Lázár J., hogy akkor és ott mit beszél. Egy politikus szájából ilyet hallani akit "állitólag az emberek" hatalmaztak fel, hogy az érdekükben tevékenykedjen.
Arról kellett volna talán beszélni, hogyan lesznek új munkahelyek, hogy lesz lakása a fiataloknak, milyen kilátásai lesznek a jövőben a szegényeknek, hogyan sújtják a kiskeresetüeket ..... meg sorolhatnám.... tovább.
Ezt nem a szocikhoz csatlakozva, magánemberként írom.

nyünyüge 2011.03.19. 17:40:51

@manyike:

Nem fogja leadni az mtv1. És ha véletlenül valaki megkérdezné, miért nem, akkor "dilettánsnak, a tévés műsorkészítés alapvető fogalmait nem ismerőnek, esetleg rosszindulatú szándékúnak" lesz minősítve.

www.stop.hu/articles/article.php?id=844634

2011.03.19. 17:52:32

www.youtube.com/watch?v=QS91Dqud1wQ&feature=player_embedded#at=30

Ez volt már?:)

Lázár János fia milyen jó parti lesz és miért...

Gyerekek, a munka eredményét nem kell szégyenleni...

a-kis-herceg 2011.03.19. 17:54:53

@forgómorgó: @nyünyüge: választás előtt érdeklik a szegények, utána nem...

mellesleg a Nagy lézerjani TITKOT aki nekem megfejti, annak sört fizetek...

semmit nem tudni a szüleiről...

már sok helyen néztem, semmi adat nincs. majd lent személyesen érdeklődök...

ssi 2011.03.19. 17:55:45

Gulyás Gergely jogtalan lakhatási támogatása se kevés
mandiner.hu/cikk/20110222_az_mszp_lemondatna_gulyas_gergelyt

@nyünyüge: :-) sajnos, de szomszéd, bolti pletyka csak van a közelben?

2011.03.19. 17:55:59

@nyünyüge: igen, volt már...okafogyott a @Letícia: bejegyzésem, bocsi. FB-n láttam, gondoltam gyorsan itt is megosztom...:)

a-kis-herceg 2011.03.19. 17:57:16

@inreallife: örök fides = választási praktikák + média + oligarchák...

100% Szövetség, mint a hazafias népfront + apárt

nyárspolgár 2011.03.19. 17:57:20

Egy köztársasági elnök hogyan írhatja az államfőt álamfőnek? Másnak kell szégyenkezni miatta külföldön.

a-kis-herceg 2011.03.19. 18:02:10

@nyárspolgár: de az "ellnököt" két ellel írja...

mondták, hogy a hangsúlyokat áthelyezik...

bóra77 2011.03.19. 18:02:33

@manyike: GG baromi irritáló figura. Vitézy Dávidot nála jobban szeretem, pedig korábban ő sem vót szimpi.
SP: no komment. bocsánat: koment:)

bóra77 2011.03.19. 18:05:16

@Letícia: huhuhúúúúúúúú. azt hiszem, ahol LJ jelenleg van, onnan lehet ám aztán jóóóóóóóóó nagyot zuttyani, bár ahogy a fajtáját ismerem, ő nem fog.

cambridge.on 2011.03.19. 18:12:22

index.hu/bulvar/2011/03/19/kitortek_cellajukbol_a_rabok_debrecenben/

SZOMBAT ESTE LÉVÉN EGY KIS BULVÁR.
Néhány rab megpróbált egy különleges receptet elkérni a női raboktól.
Valótlan az az áLLítás, hogy a készülő alkotmányban szereplő szülői többletszavazatot akarták megvitatni, vagy kényszeríteni az anyákat a fideszes jelölt támogatására.

Az utcán lépten-nyomon térfigyelő kamerába botlunk, a börtönökben nincs ilyen? Végül is hol tartózkodnak a bűnözők?
Nem a cellákban hiányolom, hanem a folyosókon.
Egy egyszerű érzékelőről nem is beszélve, ami a cellaajtó nyitását jelezné az illetékesnek.

Komolyra fordítva: addig nem várható jelentős változás egyes csoportok viselkedésében, amíg a börtönökben magasabb életszínvonalat talál, mint otthon.

2011.03.19. 18:13:57

@bóra77: szerintem ez már zuhan...nem biztos, hogy az ellenségei terjesztik róla ezeket...Állítólag ő lenne vitya szóba jöhető Nr.1. utódja. De most már csak volt...:))))

a-kis-herceg 2011.03.19. 18:15:11

@manyike: sajnálom. amiben biztos vagyok....

-a hagyományos párt struktúrában ne gondolkozz (zéró bizalom)
-vagy közvetlen alulról, vagy szervezetek közvetítésével jön a népharag
-az oligarchák, média mind fides
-választási szabályok szerinti pálya "kicsit" lejt, lehetetlen legyőzni...
-szinte bizonyos vagyok a gazdasági összeomlásban (ami a társadalmi következménye, totális bizalomhiány, megosztottság, ellentétek)
-elmúlt 20 (65, 1011) év teljes kudarca a fides é is... Európa (nemcsak EU!) utolsói vagyunk
-forradalom még sosem volt nálunk, főleg nem sikeres (48,56 szabharc)

kell a vér. azzal bizonyítja a nép a demokrácia iránti elkötelezettséget.

az oligarcha-média-politikai hataom szentháromsága csak vérrel győzhető le

egy kérdés van: a MIKOR...

vágyam: minél hamarabb annál jobb, de mindenképp meg kell várni míg a többség "polgári öntudatra" ébred. addig meg a feudalizmusnak van többsége...

bóra77 2011.03.19. 18:15:11

most nézem, hogy a KIM-ben nyílt nap volt. Szegény szerencsétlen fiatalok nem fogják, hogy amire annyira hőn vágynak, az kb. az oroszlán barlangjával egyenlő. Mihelyst bekerülnének, menekülőre is fognák igen hamar.
Azt nyilatkozza az egyik fiatal: "biztosabb az előmenetel, mint a versenyszférában". Há' persze. ha valakinek a valakije vagy, mindenképp. Egyébként meg vagy 10 év múlva lesz is talán majd esélye, amikorra már kellőképpen belefásult.

bóra77 2011.03.19. 18:16:55

@Letícia: LJ TG nagy kedvence és jelöltje. Múltkorában az egyik legtehetségesebb ifjú politikusnak titulálta. Mondjuk lehet, hogy OV nélkül normálisabb politikát vinne, vagy ....öööö...inkább ezt visszavonom. viszont legalább nem ov-droid hangsúllyal beszél, mint SZP.

a-kis-herceg 2011.03.19. 18:17:26

@Letícia: :))))

igen... egyik kommenista lövi a másik kommenistát...

de ez akkor lesz igaz ha bárhol (kormány médiában) megjelenhet

forgómorgó 2011.03.19. 18:18:02

@manyike: Szép ember ez a Gulyás is. Ennyiért vajon mit lehet bérelni? Értem én, neki is nehéz lehet mostanában, két lakása is van, biztos emelkedtek is a törlesztőrészletek, mondjuk havi 625 ezerre.

2011.03.19. 18:20:52

@cambridge.on: A konklúziód eléggé fájdalmas...nem túl jó poén,és sajnos, igaz.

2011.03.19. 18:27:49

@bóra77: Én meg kb. 3 éve megjósoltam, hogy az önimádata lesz a veszte. Csak ámulok, illetve nem is, egyre természetesebb, hogy bejönnek a dolgaim...:))) (Jó, könnyű nekem...:D)

(PS: Ha ajánlhatok kultúrprogramot, menjetek el, és nézzétek meg Fekete hattyút Natalie Portman-nel...még most is a hatása alatt vagyok.)

bóra77 2011.03.19. 18:34:03

@Letícia: én már láttam a Fekete hattyút, szintén órákig a hatása alatt voltam. Meg még most is: nézegetek felnőtt balett órákat:))

hoplita 2011.03.19. 18:34:34

A Jobbik felszólítja Lázár Jánost, hogy napvilágra került "őszödi beszéde" után kérjen bocsánatot és kövesse meg a tisztességesen dolgozó magyar embereket.
Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz a gazdagok pártja, hiszen a párt elmúlt 10 hónapos kormányzati tevékenysége és az egykulcsos adó bevezetése ékes bizonyítéka mindennek, az emberek lenézésének. Miközben a fülkeforradalmi kormány kommunikációja során azt hangoztatja, hogy visszaadja a munka becsületét és szövetséget köt a szegényekkel, aközben a vezető kormánypárt frakcióvezetője egy hangfelvételen pontosan ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot. Lázár János egyébként őszinte vallomása szerint folytatódik az elmúlt húsz év gyakorlata: csupán spekulációval és jó helyezkedéssel lehet eredményt elérni.
A Jobbik megkérdezi: vajon amikor a magyar családokat az egekbe szökő élelmiszer- és üzemanyagárak, rezsiköltségek és hiteltörlesztések sújtják, akkor miből tegyenek félre, miből takarítsanak meg? Lázár János az utca emberének csupán ezt üzeni: "Kaparj, kurta, neked is lesz!" Lázár János elképesztően gőgös, cinikus és nagyképű módon magyar emberek millióit sérti meg, mintha csak azért nem lenne másnak vagyona, mert nem dolgozik. A Jobbik meggyőződéssel vallja: ilyen hozzáállással nem lehet hitelesen képviselni a választókat, ezért felszólítjuk a luxusaudik és költségtérítések királyát, gondolkodjon el azon, hogy van-e keresnivalója az országgyűlésben, az alkotmányozó kormánypárt frakciójának élén és a magyar közéletben!
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője

2011.03.19. 18:40:25

@bóra77: :D Azt gondoltam valami miatt, hogy ez Neked nagyon fog tetszeni, és örülök, hogy így is van.

:)

bóra77 2011.03.19. 18:46:46

@Letícia: hát beletaláltál!:) (Vincent Cassel viszont nagyon bejövős, eddig is bírtam, de ebben a filmben, hmmmm...:)

forgómorgó 2011.03.19. 19:00:13

@hoplita: Ez a szellemes, fidesz-sajtóosztály-stílusú közlemény kicsit ciki egy radikális párttól. Én egy dörgedelmes egymondatosra tippeltem volna. Talán tényleg változnak az idők.

hoplita 2011.03.19. 19:04:35

@forgómorgó:
Most kijabájjunk, hogy monnyonle...?
Csak komolytalanná tennénk az ügyet, meghagyjuk törökzsótinak.

Pedig nekünk nagyon a begyünkben van, hidd el.

jjulie 2011.03.19. 19:08:39

@hoplita:

kapnátok egy pofont, és kullognátok haza

bariga 2011.03.19. 19:11:58

@Hepci: Én a gazdaságról és Európáról beszélek, a progresszív pedig egy plasztikus kifejezés, a jelentése világos. A Gyurcsány fóbiával nem tudok mit kezdeni, én róla egy szót sem ejtettem.
Én egyszerűen szeretnék európai maradni, nem hiszem, hogy túl nagy kívánság. Viktorod pedig ez ellen dolgozik, többek között
ezért nem tudok vele egyet érteni, amíg nem fordul irányba. Már annyi minden volt, egyszer még lehet normális is, bízom ebben.

forgómorgó 2011.03.19. 19:18:43

@hoplita: Igazad lehet, de régebben komolytalanabb ügyekben is is volt pl. egy-egy spontán gyülekezés, vagy rosszul emlékszem? Így tényleg nem lesz benne a híradókban.

nyárspolgár 2011.03.19. 19:18:46

@hoplita: Előkerül majd még az EgyenesBeszédben, ha máshol kimaradna. A Fidesz nem hozakodik elő vele.

Themisz 2011.03.19. 19:35:45

Az LMP szerint mára "nyilvánvaló, hogy a luxusautókba szerelmes, milliós fizetést húzó Lázár János nézetei a kormány szegényellenes politikájának lényegét mutatják: aki nem gazdag, az nem ér semmit". "A Fidesz nem érti és nem is akarja megérteni ennek az országnak a problémáit. A szegénység helyett minden eszközzel a szegények ellen harcol; bünteti az alsó-középosztályt, a leszakadókat és a szegényeket, a leggazdagabbaknak további kedvezményeket ad" - írja a párt.

"A vagyonosoknak pénz, paripa, a szegényeknek gumibot – ezt üzeni a Fidesz frakcióvezetője és a kormány az országnak. Nem erről volt szó" - zárul az LMP közleménye.

hirszerzo.hu/belfold/20110319_lmp_lazar_reakcio

Themisz 2011.03.19. 19:41:29

@jjulie: jól titkolták. De ez mindenre igaz. Vajon Lázár mennyit nyert devizaspekulációval az államcsődös nyilatkozatok után?

hoplita 2011.03.19. 19:41:52

@forgómorgó:

Türelem, nincs még itt az ideje.
Tudunk mi mozgósítani, nem is kevés embert.....de mondom, nincs még itt az ideje.

@nyárspolgár:
Nehéz lesz magyarázni.....és elhallgatni is.

@jjulie:
Kuss, büdösbunkó...!!

hoplita 2011.03.19. 19:44:39

@Themisz:
Nem bennfentes kereskedésnek csúfolják az ilyet....?
Jobb helyeken kopogtatna másnap a tőzsdefelügyelet, az ügyészséggel karöltve....és agyő, politikai pályafutás.

Álmodozom, Abszurdisztán, én így szeretlek.:((

jjulie 2011.03.19. 19:45:18

@hoplita:

újat mondtam, lúzer, hallod, nem érsz semmit

nyünyüge 2011.03.19. 19:47:01

@nyünyüge:
Tévedtem, szerepelt a hiradóban Lázár mondata, az ellenzéki pártok reakciójával együtt.
A Fidesz még nem nyilvánított véleményt.

2011.03.19. 19:47:59

@bóra77: így van...nagyon csinos pasi...és mennyire francia...döbbenetesen!:)

a-kis-herceg 2011.03.19. 19:48:14

@nyünyüge: ;)

most volt az MTV1 hiradóban a lézerjani "ügy"
elempé: cinikus faszkalap a jani
emeszpé: monyon le, örökre tűnjön el
fides: "nem cáfolja a felvételek hitelességét"

jjulie 2011.03.19. 19:49:50

@nyünyüge:

már rég véleményt nyilvánított a fidesz, csak a jani hangja most tette közzétette

Themisz 2011.03.19. 19:54:33

@hoplita: A forintnál ha sokan keveset játszanak meg (pl minden fideszes képviselő pár milliós nagyságrend) és előtte napokra elosztják a short-pozíció nyitásokat akkor ezzel a tőzsdefelügyeletnek nincs dolga és más sem veszi észre, ellenben ha OTP-t shortoltak volna azt igen.

ssi 2011.03.19. 20:01:41

@hoplita: @Themisz: azt mondják, ki lehetne deríteni, ki nyert sok Ft-ot a Kósa-Szíjjártó csődriogatással

@nyárspolgár: mtv1, m2, duna, rtl, tv2, atv ma esti hírekben még nem volt a lenéző-lázár

@forgómorgó: G.G. családi ügyvédi irodából 29 évesen most lett alkotmányozós

@bóra77: V.D. 25 évesen nem mondott nem-et az igazgatói székre, s azt sem kérte, hogy pályázattal próbálna meg inkább nyerni - de biztos bennem van a hiba :-)

@a-kis-herceg: elszomorítottál :-(( én még hiszek a vértelen, de vmi sajátos, de sikeres megoldásban - majd kiderül

ssi 2011.03.19. 20:05:57

@a-kis-herceg:

na, mire bepötyögök néhány sort, már el is avulok, s nem vagyok aktuális :-)

2011.03.19. 19:48:14
@nyünyüge: ;)
most volt az MTV1 hiradóban a lézerjani "ügy"

nyünyüge 2011.03.19. 20:08:27

898.000

(naponta új felvétel készül, vagy előre tudják, mennyinek kell beérkeznie?)

hoplita 2011.03.19. 20:11:55

@jjulie:
Ne ugass, mer' megkötlek...

inreallife 2011.03.19. 20:28:39

@hoplita: ehhh. a fanatizmust próbálom leépíteni. szar dolog, hogy mindenki messiást meg rock&roll sztárt lát a nem túl magas növésű vezetőnkben. esküszöm, mintha egy meccsen lennék és aszékelyek beleordít a fülembe, hogy 11-es, mikor a kezdőkörben felrúgnak valakit.... és hiába magyarázom, nem érti, sőt még meg is magyarázza. na erre szoktam ugrani. :)

nyünyüge 2011.03.19. 20:35:28

@manyike:
itt lázárjanis poszt:

torokgaborelemez.blog.hu/2011/02/11/325_horgasz_a_pacban

Tényleg, a Századvégnek azóta sikerült idei párt támogatási adatokat produkálni?

bóra77 2011.03.19. 20:55:59

@manyike: nem. ;)
én csak azt látom, amit a nyilatkozatokból felszínesen meg lehet ítélni. ezek alapján VD-nek talán több köze van a közlekedéshez, mint GG-nek az alkotmányozáshoz.

jjulie 2011.03.19. 21:03:26

@bóra77:

majd belejön mind a kettő

2011.03.19. 21:06:01

Na most olvasom, hogy a Nemzet Nyelve megint mit alkotott!:)))

Álamfő vagy álomfő?:D Lyaly de töklyó! Palli báccsi, ímádni való vagyol vagy vagysz!:D

ssi 2011.03.19. 21:13:25

@nyünyüge:
L.J. - szertem a saját párttársaival is hasonló stílusú már, sajna nagyon elszállt a meglévő karriertől s vagyonkájától és talán dédelgetett komolyabb álmai is vannak

kérdőívek
- szertem 1 mill-nál több visszaküldöttre számítottak, de ezt is széles körű társadalmi párbeszédnek fogják értékelni
- biztos, hogy többen durva/szolid viccet csináltak belőle, akik viszont érdemben töltötték ki, mind fidesz-párti lehet?
www.femina.hu/hirhatter/feleslegesen_dobott_ki_a_kormany_egymilliard_forintot

@bóra77: V.D. - kisgyerek kora óta megszállottan BKV-rajongó - óriási szakmai előny, de erősen átlagon felüli vezetői képességeit mikor tudta bizonyítani O.V. számára?

elköszönök, mert nézem az m2-n Edith Piaf filmet

nyünyüge 2011.03.19. 21:26:08

@bóra77:

Pedig hasonló a szitu.

VD "ért a közlekedéshez", ennek okán? egy igen széles feladatkörrel megbízott 150 millió alaptőkéjű és iszonyat mennyisségű közpénzt felhasználó céget vezet. A cég vezetését ki végzi helyette vajon?

GG végzett jogász, "ért a joghoz", ennek okán? alkotmányoz. GG helyett ki alkotmányoz?

jjulie 2011.03.19. 21:41:12

@Letícia:

köszi, meccset nézek, így kényelmesebb volt

bóra77 2011.03.19. 22:04:57

@nyünyüge: VD: nyilván nem érthez mindenhez, de utalnék manyike hozzászólására, legalább "születésétől" ez a téma tartja felszínen, azaz ez iránt erős érdeklődést mutat, plusz folyamatosan jelen volt évekig a témában. GG-ről uezt nem tudom elmondani. Ugyanakkor természetesen ez a felszín, és távol álljon tőlem, hogy bármit elvitassak tőlük, már a szerzett érdemeikre gondolok. Ezzel együtt túl fiatalok, stb...a többit már elmondtátok. Itt csak apróságokban tér el a véleményünk szerintem. Az egész abból indult ki, hogy GG irritáló(bb) figura most számomra, mint VD, már csak a nyilatkozataikból is. De ez megint ízlés dolga.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.03.19. 22:21:51

Egyértelmű, hogy az "alkotmányozó nemzetgyűlésnek" fel kell oszlania az alkotmány elfogadásának pillanatában, "hiszen azért választottuk meg őket". Ha csak Fideszesek (+Szili) szavazzák meg, akkor nekik kell lemondaniuk - ez gondolom ugyanúgy a parlament feloszlásával jár - és a megválasztott új országgyűlésnek első dolga, hogy megerősíti az új alkotmányt, vagy visszahelyezi érvényébe a régit.
Ezt - alkotmányozási kényszertől, kétharmadtól, minden egyéb hatalom-centrikus elgondolástól függetlenül - így kellene csinálni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.19. 22:25:55

Lázárról én már nem is írok semmit.

Mert "morálisan halott" emberről vagy jót...

inreallife 2011.03.19. 22:42:24

@vadász2: nem az a baj. azt mindenki tudta, hogyha 2/3-ot kap a fidesz, akkor a világon bármit megtehetnek ebben az országban. mindenki tudta, viszont mindenki reménykedett is, hogy nem önkányesen használja a 2/3-ot, hanem olyan dolgokhoz nyúl hozzá, amik régóta problémák, pl régiós rendszer, meg a rengeteg 2/3-os elmaradás.

erre szétkefélték az összes demokráciát meghatározó szétválasztott hatalmi ágat, egy kézbe vették az összeset. tényleg az összeset. manyupot egyszerűen ellopták, ki emléxek még a megmentjük a pénzeket dumára? mostmár deklaráltan vissza akarták venni a pénzt, nem pedig megmenteni. és egészre feltette a pontot a médiatörvény. ezek után meg van pofájuk még az alkotmány és szétkúrni....

én nem vártam sokat tőlük, de ezt még én se hittem volna. ezt a lézerjanit meg legszívesebben a börtöninterjún látnám viszont. igazából akkor lesz majd itt változás, ha elindulunk azon az úton, hogy egy politikus se keressen többet egy kezdő orvos bérének duplájánál. amíg 2 millákat visznek haza havonta, addig felesleges bármi változást várni...

lüke 2011.03.20. 08:36:14

@Letícia:
egyre lejjebb(lejeb igy is jó)

aszekelyek 2011.03.20. 12:51:19

@ubul2000: A igen, az előző kormányi dején a rendőrség elhurcolta és csak a közvélemény erős nyomására engedték, hogy szabadlábon védekezhessen az úr, aki a drazsé minisztersége alatti rendőrségnek, amikor nulla volt a hatásköre egyébként emberhalálig a rendőrségnek, a kormányzó párt intézkedéseinek köszönhetően vádemelési javaslatával továbbította az ügyet, és asszem finomítottak is vádon. Nem szándékosra. Azok az éppen hatályos törvények olyanok voltak az eset időpontjában. Köszönjük szdsz, mszp. Ez kizárólag az akkori kormányzat és rendőrség és ügyészség felelőssége. Ne tévedjünk.Nem a maié. Tudod, akkor ellenzékben voltak és pont a falnak beszéltek, ahogy a jobbik is, még parlamenten kívül.

aszekelyek 2011.03.20. 13:00:43

@inreallife: JApánról beszéltem és annak tengerparti részéről. nem mindenütt van nálunk jó termőföld. Azokon a tájakon pld ésszerű lenne. Kolontár és környéke, pld. :) Ahol max energianövényt termesztenek mostanság.Egyébként a böfögésről annyit, hogy az alternatív energia magyar vállalkozók általi üzemeltetése, pont a szélenergia, mszp-s kampányígéret volt a 2oo6-os választásokkor. smerősöm testvére fel is vett hitelt, aztán nagy túróst kapott, nem lehetőséget. Klassz, nem? :DD nevetséges akkor az mszp volt, eszerint. Mindenki tudja, milyen erős a lobbyjuk:) a mai energia monopóliumoknak.Nem érdekük, így nem nagyon akarják, hogy elterjedjenek nagy mértékben az egyéb energiaforrások.

aszekelyek 2011.03.20. 13:02:52

@inreallife: Elmesélem neked, hogy 28 éve jártam először Tel Aviv -ban és körben a vörös tengerig. tele voltak már akkor napkollektorokkal. :)

aszekelyek 2011.03.20. 13:09:56

@ubul2000: Írtam, vannak törekvések az állam rendfenntartó monopóliumának magánosítására. A probléma az. VAlakik a mellüket verik, hogy bezzeg ők. Pedig nem is.:) A helyi polgárőrők , ha majd ténylegesen megakadályoznak vagy tettenérnek és feltartóztatnak bűnelkövetőket, akkor kell együttműködniük a rendőrséggel. Ez a funkciójuk. A helyiekkel nem volt semmi probléma. Ez olyan, mint a nem tudtuk, hogy milyen szobrot is koszorúzunk úgy. Minden ilyen fals dolgokra van alapozva. Együttműködéssel nincs probléma. Nem is volt. Itt viszont szó sincs együttműködésről. Támadásról van szó. A kormány támadásáról. Arra van ez is felhasználva. Miközben persze tisztában vannak a jobbikosok is azzal, hogy ők sem tudnának kiképzett rendőröket a föld alól elővarázsolni hamarabb és a rá való pénzt sem. Nekem ez nem tetszik abban, ahogyan kommunikálják a helyzetet. No igen, akkor konstruktív ellenzék lennének. Nem az a cél és az ígéret sem.

aszekelyek 2011.03.20. 13:20:16

@ubul2000: Írtam, vannak törekvések az állam rendfenntartó monopóliumának magánosítására. A probléma az. VAlakik a mellüket verik, hogy bezzeg ők. Pedig nem is.:) A helyi polgárőrők , ha majd ténylegesen megakadályoznak vagy tettenérnek és feltartóztatnak bűnelkövetőket, akkor kell együttműködniük a rendőrséggel. Ez a funkciójuk. A helyiekkel nem volt semmi probléma. Ez olyan, mint a nem tudtuk, hogy milyen szobrot is koszorúzunk úgy. Minden ilyen fals dolgokra van alapozva. Együttműködéssel nincs probléma. Nem is volt. Itt viszont szó sincs együttműködésről. Támadásról van szó. A kormány támadásáról. Arra van ez is felhasználva.@inreallife: Ezt hívjk úgy, hogy szolidaritás alapű rendszer. A kedves szocialista elődpárt nulla forinttala adta át a kasszát és ezt csak súlyosbította későbbiekben. Orbán tett egy kísérletet rá, hogy a befizetések alapján legyen majd a nyugdíj kiszámítva, amikor kormányon volt. Ez nem nyerte el többség tetszését. Azt mesélte nekem egy ballib propagandista ismerősöm, hogy nem is értette, hogy az a pénz nincs.... ezt terjesztették róla. Miutá ő nem kormányozhatott tovább, az ilyen igazságosság elve, amit te is igényelnél, a kútba esett. Lesöpörték ennek a rendszernek még a gondolatát is a kedves ballibek, ahogy annak előtte sem akartak erről hallani sem. Nyilván, mert az ő céljaiknak az a rendszer felelt meg és a választóiknak is, amely felosztó-kirovó rendszer máig érvényben van. Neked módod van magadról gondoskodni, mivel ismered a többség akaratát ebben a témában. Senki meg nem akadályoz benne, hogy magánnyugdíj biztosítást köss önkéntesen. Az emlegett nyugaton sem tudtak jobbat kitalálni. Erre is kitérnék. Gondolod, hogy azoknak a fejeknek két agyuk van és sokkal okosabbak ab ovo, mint aki egy volt szoci országban született? Mire alapozod ezt az übermesch véleményt? Az emberi jogok nyilatkozatáról hallottál már?

aszekelyek 2011.03.20. 13:29:57

@nyünyüge: A gyula egészen biztosan azt nyilatkozta, hogy a fizetéséből és a nejééből van. A postabank éppen nem valami nagy dobás ebben a témában. :) tekintve a nagyon zűrős pénzügyeiket, amit úgy elsikált a két független hatalmi ág, plusz oszkó asszem egy késedelemmel, vagy bajnai? Hogy az csak erősíti a gyanút, hogy mi gyulánk sem vetette meg a feketén szerzett javakat. Mondjuk törvényesen? de biztosan nem etikusan. Citálták-e parlamenti vizsgálóbizottság elé őt e gyanú miatt? A mi gyulánk sem tudott mást, mint IMF kölcsönnel sanyargatni. Ez tény. A bokros csomag nagyon odavágta az amúgy is addigra már félroncs társadalmat. Egészen roncsra. Akkor nyílt egy nagyot az olló. A középosztály akkor kezdett lecsúszni de nagyon. Bizonyos megvagyonosodottak pedig akkor kezdtek el nagyon feltörni.

aszekelyek 2011.03.20. 13:32:48

@a-kis-herceg: az oligarchák mind FIDESZ? És a médiaaaaa????? innen tovább nem is olvasom.
süti beállítások módosítása