Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
23:13

A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások meghallgatásával. A vitában számos érv hangzott el, a távolmaradókkal, a távolmaradás feltételezett okaival például a kelleténél sokkal többet foglalkoztak a kormánypártok. Egy lényegi kérdés azonban mintha eddig elkerülte volna az alkotmányozók figyelmét: miért is lesz jobb az új alkotmány a réginél?

Nem tartozom azok közé, akik gondolkozás nélkül elutasítják az alkotmányozást, és tényleg őszintén drukkolok azért, hogy jó és tartós alaptörvénye legyen az országnak. Sajnos a történelmi feladathoz méltatlan eljárás, a politikai szereplők gesztusokat és érdemi együttműködést nem ismerő magatartása már eleve kérdésessé teszi, hogy a hatályos alkotmány nehezen vitatható problémáját, a legitimációs deficitet, az alkotmánytisztelet hiányát képes lesz-e ledolgozni, eltüntetni az új dokumentum. Ahhoz azonban, hogy tudjuk, egyáltalán mit várjunk az alaptörvénytől, többet kellene tudnunk arról, miért is gondolják szükségesnek az alkotmányozók gyors elfogadását.

Elméletileg számos magyarázat lenne adható. Ezek egy része kizárólag a - politikában, közösségteremtésben amúgy fontos - szimbólumok világába vezet, más része pedig (mint a már tárgyalt „nyomhagyás”), lássuk be, a nyilvánosság előtt pőrén, önmagában azért nehezen vállalható. Akadnak azonban tartalmi érvek is, amelyeket használhatna a kezdeményező, ezek azonban – a dolog lényegénél fogva – tartalmi igazolást is igényelnének.

Az egyik ilyen a már említett legitimációs probléma orvoslása, amelyet a demokratikusan választott parlament általi elfogadás kétségtelenül segít, ugyanakkor az igazán széles körű megegyezés demonstrálása (akár a politikai eliten belül, akár egy sikeres népszavazás segítségével a választókkal) láthatóan ezúttal is elmarad. A másik tartalmi érv lehetne a mostani alkotmány konkrét hiányosságainak a bemutatása, és az ezekre adott új válaszok ismertetése. Ezen a téren ráadásul lenne is némi előzményük a fideszes mondatoknak, hiszen a 2006-os válsághelyzet kapcsán sokan az alkotmányt okolták, amiért annak keretén belül nem sikerült az ellenzék számára is elfogadható politikai megoldást találni. Más kérdés, hogy egy ilyen érv meggyőző erejéhez szükség lenne azon új technikák, megoldások prezentálására, amelyek a mindenkori végrehajtó hatalom birtokosának szigorúbb ellenőrzését, akár könnyebb leválthatóságát teszik lehetővé. A Fidesz-KDNP tervezete azonban sok mindennel vádolható, de a miniszterelnök hatalmának korlátozásával biztosan nem, így az erre való hivatkozásnak nem teremt jogalapot.  A közpénzügyekkel kapcsolatos új és dicséretes szabályok elméletileg talán alkalmas tartalmi érvek lehetnének az alkotmányozás mellett, miután azonban a közjogi kereteket nem (vagy csak alig) érintik, elintézhetőek lennének a Fidesztől az első hónapok gyakorlatában amúgy sem idegen alkotmánymódosítással. 

Így viszont tényleg nem marad más, mint a kérdés megkerülése, vagy diplomatikusabban fogalmazva: nagyobb kontextusba helyezése. Ha azonban nem lesznek a motivációval kapcsolatban valódi és széles körben elfogadható indokok, félő, hogy ebben az erdőben ismételten és reménytelenül elveszik a magyar politika.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr862777186

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az alkotmányozás jelentőssége 2011.03.30. 01:01:20

p { margin-bottom: 0.21cm; }Igaz és mélységesen demokrata állítás: a választók nem tudnának okosan dönteni egy hatvan oldalas szövegről. A Miniszterelnök Úr valószínűleg nem téved. Megkockáztatom, abban sem tévedne, ha azt állítaná, az emberek nem tudn...

Trackback: Válasz legTamásabb olvasónknak 2011.03.29. 12:58:43

„Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról.Homály,indulat.Mélyéről párolog a bögre.Nagyon." Ez volt Deutsch Tamás EP-képviselő úr átfogó, twitterén közzétett álláspontja: Részünkről megt...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2011.03.29. 11:14:39

A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig tettei miatt kell felelnie a volt belügyminiszternek.   volt egy parázs vita a parlamentben is. L. Simon László, a bizottság fideszes elnöke, ...

Trackback: Miért nem jó a köztársaság? 2011.03.28. 19:28:47

A Magyar Köztársaságból Magyarország lesz. Nem köztársaság, csak ország. Hogy miért szimbolikus ez? Elárulok valamit, amit odafenn pontosan tudnak. (Na jó, talán szíjjártó nem.) Köztársaság vs Ország A köztársaság az az államforma, ahol: ...

Trackback: Haggyálógva Viktor! 2011.03.28. 14:45:14

A Forradalmi Jogász-paraszt Kormány vezére néhány perce a Parlamentben megszólított. Sok más, nem rá szavazó polgártársammal együtt.A beszéddel magával ezúttal nem akarnék foglalkozni. Röviden csak annyit, hogy olyan volt, mint a többi. Volt azonban eg...

Trackback: Amiből a legjobb kimaradni: Líbia 2011.03.28. 13:05:06

Éppen egy hete kezdődött a "furcsa háború" Líbiával szemben. Ez a hadjárat nem is háború és nem is Líbia ellen indult, de nem egyszerűen egy ENSZ-határozat betartatása, és nem is egy diktatúra megdöntésére irányuló fegyveres beavatkozás. Mind...

Trackback: Manipulálták az alkotmányvita képeit!! 2011.03.28. 12:29:13

 Rossz színben akarta feltüntetni a fülkeforradalmi alkotmányozást a sajtó, amikor üres padsorokról közölt manipulált képeket. Megfigyelőink figyelmének hála, lelepleztük őket.       A hamisított kép:  ...

Trackback: Szent emberek ne álljanak szenátornak 2011.03.28. 12:21:23

Ki tud felsorolni tíz szellemi vezetőt, aki emberek millióira volt hatással, ám nem kapart össze annyit, hogy ne sajnálja le őket a szegénységük miatt a vásárhelyi polgármester? Hódmezővásárhely egy olyan hely, ahol a közéleti szereplésre való alkalma...

Trackback: Szófosós alkotmányozás 2011.03.28. 12:19:16

Hazánk 0,9 százaléknyi területen, 3 százaléknyi lakossággal, 25 százaléknyi egy főre eső GDP-vel tízszer olyan hosszú preambulumra lehet majd büszke, mint az Egyesült Államok. Magyarország területe az USA területének 0,9 százaléka, lakosai száma az ot...

Trackback: Az erdőtől a fát 2011.03.28. 12:11:01

A Fidesz-KDNP tervezete azonban sok mindennel vádolható, de a miniszterelnök hatalmának korlátozásával biztosan nem.

Trackback: Gulyás Gergely és az alkotmányozás 2011.03.28. 12:10:22

Gulyás Gergely hétfőn az index-tudósítás szerint a következőket találta alkotmányozási szükségessége melletti érveknek:"A jelenlegi alaptörvényből hiányoznak a világos értékek, nem derül ki, hogy mit gondol a nemzet a múltjáról és jövőjéről, és ...

Trackback: Az szopóskurva életfogytiglan is bekerülhet az seggnyaló alkotmányba 2011.03.28. 11:29:31

 Az életfogytig tartó szabadságvesztés is bekerülhet a készülő alkotmány szövegébe - recskázta Orbán "Csirkebaszó" Viktor miniszterelnök szombaton, amikor felkereste a Közigazgatási és Elektronikus "Pernahajder Campbell" ...

Trackback: Lehet-e alsóbbrendű magyar állampolgárság? 2011.03.28. 11:29:16

Az Országgyűlés 2010. május 26-án 344 igen, 3 nem szavazat (Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor) és 5 tartózkodás mellett döntött úgy, hogy lehetővé teszi a határon túli

Trackback: Új alkotmány - a szimbólumokon túl 2011.03.28. 10:56:57

Az új alaptörvény nem elsősorban új szimbolikájával, hanem éppen - a viták által nem érintett - technikainak tűnő módosításaival hozhat jelentős változást. Így többek között az új Alkotmány átalakítaná az állam szociális szerepvállalásáról alkotott fel...

Trackback: Tóth Zoltán József harca és jutalma 2011.03.28. 06:43:31

Dr. Tóth Zoltán József jogász, politológus, egyetemi tanár Életrajz Szül. 1967. Jogász (1992), politológus (1994). 1997-ben jogi szakvizsgát tesz, 2006-ban szerzi meg tudományos fokozatát (PhD). ...

Trackback: Időközi parlamenti választások 2011.03.28. 00:53:11

EREDETILEG ugyan egy kb. 10 fős frakcióra találtam ki a "képviselt közvetlen demokrácia" IDEáját - akiket országos listán juttathatna be kb. 300.000 választó, de mostanra már úgy gondolom, hogy mégsem érdemes kivárni a következő, 2014(?)-ben ...

Trackback: Továbbélés: terhes örökségek az új alkotmányban 2011.03.28. 00:05:40

A kormánypártok alkotmánytervezete a választók felé jól kommunikálható, de néha veszélyes deklarációk szintjén harcosan szakít az 1949-es alkotmánnyal, értve ezalatt a valójában az 1989-1990-es alkotmányozás eredményeként kialakított tartalmú hatályos ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2011.03.29. 20:40:23

@lüke:

Most mondja meg! Egyszer felmentem, de ki is tiltottak..:) a levelek azonban változatlanul jönnek:)

lüke 2011.03.29. 20:47:22

@tölgyes:
kitöl?
én nem írtam magának:)
ilyen is van?
biztos ismerik a múltját, a fjucsörrel meg nem foglalkoznak, az kit érdekel

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.03.29. 20:51:30

@tölgyes: Hé, te most regisztráltál a Demokratikus Chartára? Vagy Platform tag vagy? Gratulálok! :-)))

tölgyes 2011.03.29. 20:56:00

@lüke: Szóval felmentem a kapcsolat. hu-ra.. mert érdekelt miket irkálnak. Hozzá i szóltam. Azonnal kitiltottak:).. de az értesítéseket írogatják:)

tölgyes 2011.03.29. 20:56:41

@vinczej: Semmi baj! Most majd ők is küldik a szövegeket..:) még utánuk se kell mennem:)

6.Lenin 2011.03.29. 20:57:43

@tölgyes:

Köszi!

Jó ötlet, válaszoljunk neki!

Gyurcsány Ferenc Úr!

Mindig is reméltem, a Hazának is szüksége van rám, hiszen nekem is szükségem van egy szabad Hazára, ahol nem kell félnem, hogy állampolgári jogaim gyakorlása közben, engem és családomat fizikailag is bántalmazhatnak, Ön és demokratái.

A magam nevében, Önre és az elvbarátaira viszont nincs szükségem, soha többé!

tölgyes 2011.03.29. 20:57:55

@jjulie:
Nem várom, hogy megértse azt amit írok. Ebben gátolják a szövegértési nehézségei:)

aszekelyek 2011.03.29. 20:58:58

Kedves Gábor! Örülök, hogy felgyógyultál. Azt szeretném megkérdezni tőled, sikerült-e az LMP . Schiffer János útján közölt nem részvételi okát- ma reggel is elismételte, M1-en- miszerint nem állnak fenn a demokratikus feltételei az alkotmányozásnak, értelmezned. Jelesül, mely feltételei lennének azok? Pontosan. Ma reggel ráhagyta Tóth Kriszta a kedves Magyar Kornéliára is, hogy a FIDESZ vette ki az alkotmányból a 4/5-öt. Szomszéd Orsolya sem pontosította ezt. Elég rossz a szájízem ezek után. Persze a sajtószabadságért én is elmegyek tüntetni, amikor durván sértik azt, hogyne.Amikor letiltatja a Magyar Hírlapot a kettővel ezelőtti miniszterelnök a közintézményekben. Rögtön elő is fizettem rá. Brrr. Mire megy a kormány egy késői helyreigazítással? Semmire.

Akkor most én tévednék, vagy a három hölgy? ,Gulyás Gergelytől úgy hallottam, 13 éve változatlan, tehát bárki is vette ki, eddig nem hiányzott a kedves baloldalnak. Pedig, mint azt tudjuk, 2006-ban az mszp is készült alkotmánytervezettel, ami titkos, nem nyilvánossá tett.

Volt-e akkor alkotmányozási kényszer? Rendelkezésre álltak-e a demokratikus feltételei és miért nem tették bele újra, nyolc éven keresztül az alkotmányba, hogy 4/5 kell az alkotmányozáshoz?Csak eszembe jutott, mi nem teremt az ellenzék nagyobb távol maradó pártjának jogalapot, mire is. Schiffer úr szerint esetleg a 89-esnek , ami érvényben van , jobb és több demokratikus feltétele volt megteremtve?? Ezt komolyan is ki meri jelenteni? Érdekelne az, hogy szerinte miért is , ha igennel felelne erre. No de ő arról nem beszél, soha egy szót sem. Nagyon figyelem a megszólalásait pedig. Viszonyítási alap nélkül szórja a levegőbe ezt, az üres szlogent, hogy nincsenek meg a demokratikus feltételei. Nem gondolom, hogy ez a teljes igazság lenne. Azt sem, hogy kibontaná minden részletét. Mitől is más ez a politika, mint a szoci kormányé? Nem bírtam felfedezni. A sarkalatos törvényeket meg tárgyalják majd. Ebben még logika sincsen.

tölgyes 2011.03.29. 21:02:23

@aszekelyek: Nincs szükség az alkotmányozáshoz 4/5-re.

jjulie 2011.03.29. 21:06:04

@aszekelyek:

a teljes igaszság és minden részlete

banyesz miket firkálsz?

aszekelyek 2011.03.29. 21:12:13

@tölgyes: Oda kérlek csak olyan írhat, aki olyan demokrata. Emilyen nem köll oda. Sosem regisztráltam csak olvasgattam. Az is elég. Kissé alacsonyan van a színvonal nekem. ez remélem így PC. A táncsics akadémia kuratóriumi elnöke ám a mi ferink! Ottan képzik mostantól a 31 , gondosan kiválasztott , gyurcsányosan morális , fiatal demokratát. Tesztekkel válogattak. Gondolom a macchiavellizmust mérték a jelentkezőknél. Az elengedhetetlen, ha valaki ott akar, olyan demokratává képződni. HA esetleg valaki nem tudná, a darab xart aranypapírban, aranynak eladó a macchiavellista, amennyiben neki abból haszna van. Egyszerűen ostobák nem jók oda. Még megszólalna a lelkiismeretük.

aszekelyek 2011.03.29. 21:13:30

@tölgyes: Ellenzéki politikusok nem ezt kornyikálják. Magam is tudom , hogy nincs.

porfelhő 2011.03.29. 21:14:25

Orbán lelkierőt adni ment ki a válogatott hollandiai meccsére

* Nincs elveszett labda - Orbán Viktor és a magyar foci

"Eszem ágában sem volt eljönni egészen péntek estig, de miután akkor ilyen csúnyán elintéztek bennünket, úgy gondoltam, hogy ez a mi csapatunk akkor is, ha rommá verik. Ilyenkor ki kell állni a csapat mellett, itt kell lenni, lelkierőt kell adni.
Ez a mi válogatottunk, akkor is ha kikap, nemcsak amikor győz. A kiállás okán vagyok itt" - mondta miniszterelnök

Orbán Viktor hozzátette: az amszterdami meccs nem az előző folytatása, minden mérkőzés egy új esély, és a futballban bármi megtörténhet.
"Csodák vannak, nem?" - kérdezte zárásként a miniszterelnök.

Ez volt már?
:))

lüke 2011.03.29. 21:18:08

szép demokratikus estét mindenkinek

6.Lenin 2011.03.29. 21:18:52

A legjobb kimaradt.

"Ne feledjétek! A Köztársaság megér egy szombat délutánt."

+ néhány HUF-ot.

Támogasd az éhező milliárdosokat!

aszekelyek 2011.03.29. 21:20:43

@6.Lenin: Felértékelték Magyarországot és a legutóbbi dollár jegyzés fedezi az évi fizetnivalót:) Nem annyira utálják :) bár egyesek mindig is fogják.

@jjulie: Magyar szavakat, értelmes magyar szavakat, gyerek.

6.Lenin 2011.03.29. 21:28:12

@aszekelyek:

Szükségünk van Rád, meg a pénzedre!
Az enyém jó helyen van.

az ilyesmire van esze, fizessék meg, ha akarják őt, semmi sincs ingyér.

Igazi baloldali kapitalista demokrata, vagy mi a tosz.
Más pénzéért, bármi.

porfelhő 2011.03.29. 21:30:12

Gyurcsány: Ha úgy alakul, visszatérek, hogy lemossam Orbán Viktort

Nem kívánok ebben a szocialista pártban elnök lenni - mondta Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában.
A szocialista politikus kifejtette, hogy "politikailag belátható, értelmes időn belül, a mai politikai szerkezetben és szituációban nagyon világosak az ambíciói: megszervezni ezzel a neohorthysta önkényre épülő világgal szemben a demokratikus ellenzék erős táborát, és abban a balközépet képviselni".

"Két éve lemondtam a pártelnökségről, most dőreség lenne ezért küzdeni.
Azért küzdök, hogy ennek a szerintem lehetetlen világnak véget vessünk" - hangsúlyozta a volt kormányfő. Hozzátette: majd kiderül, hogy milyen szerepe lesz a tervezett nagy balközép centrista polgári tömörülésben.

"Ma bármelyikünk hívná ki Orbán Viktort, akit a baloldal környékén szoktak emlegetni, Bajnai Gordontól kezdve Mesterházy Attilán keresztül velem bezárólag, egyikünk sem tudná megverni" - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint most még megszorítani sem tudnák a kormányfőt."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-423346

"Milyen őszinte" a Gyurcsány F.
:)

aszekelyek 2011.03.29. 21:30:24

@tölgyes: A tüntetés költségei, ezen nagyon röhögtem. Voltam tüntetni de sosem került pénzembe:) Civil szervezésben. Még csak nem is pártéban, Amely a költségvetésből kap rengeteg pénzt. Nem kevésbé pofátlan, mint volt.

aszekelyek 2011.03.29. 21:34:17

@porfelhő: Még az sem, hogy a bíró nem adta meg a szabadrúgásból született gólt, amit Dzsudzsák Balázs lőtt. Állítólag nem adott még engedélyt rá.... Kevéssé valószínű. hogy Dzsudzsák ne tudná a szabályokat.

álomszép 2011.03.29. 21:37:33

@porfelhő: :)

Drágám! Ezt is mondta a Gyurcsány.

ha a következő választás előtt úgy tűnik majd, hogy vele "lemossák" a mostani kormánypártot, akkor kész harcba indulni a baloldal élén."

Figyeled,?
?milyen harciasak és küzdő szellemüek lettek a politikusok.
hm. Tudják egyáltalán ki ellen harcolnak, és miért?
:)

aszekelyek 2011.03.29. 21:38:08

@6.Lenin: Ez a nincsen ingyen ebéd , 2011-es , update változata.

ökörpöröly 2011.03.29. 21:38:50

A büdös lábú, okádék, bolsevista, vezérimádó, szarevő fideszbirkáknak azért, mert enélkül nem tudják értelmezni I. Cigány Kadhafi ukázait, a normális embereknek pedig azért, hogy kacaghassanak!

www.schmittify.com/

álomszép 2011.03.29. 21:40:25

@porfelhő: :)

Még annyit! Én csak reménykedni tudok. hogy újra egy erős, "ütőképes" párt lesz az Mszp.

Tudod?! a remény hal meg utoljára?!

:)))))))))))))))))))))

bariga 2011.03.29. 21:41:53

@tölgyes: akkor nincs is rá szükság, ha a Magyarországon élő emberek öt ötödének érdekeit képviseli, jólétének és biztonságának alapjait megteremti. Ha ez ilyen lesz, és nem változtatja meg hátrányosan a mostanit, akkor elismerésem. Ha kétszínű, ha kireszkető, ha csökkenti az évszádok alatt kimunkált emberi jogokat, akkor mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolni, aki támogatja és megszavazza.

ökörpöröly 2011.03.29. 21:42:11

@álomszép:

A tetves Kurcsány csak foglalkozzon az Apró-klán segítségével összerabolt vagyonával!:) Fost szarral tisztára mosni nem lehet. Ez igaz még a sok jelenlegi ellenzéki képviselőre!

ökörpöröly 2011.03.29. 21:43:57

@ökörpöröly: Remélem, az izgalomtól megdöglik szívrohamban a felcsúti kancigány!:) Ez lenne a magyar válogatott leghasznosabb meccse!:)

álomszép 2011.03.29. 21:46:25

@porfelhő: :)

Látod? Az Orbán Viktor Hollandiába is kiment a magyar csapattal, hogy lelkierőt adjon nekik.
"Csodák vannak, nem?" - kérdezte zárásként a miniszterelnök"
Nem is értem? vannak csodák, mégis? Hollandia-Mo. 1:2. most. aztán lehet, hogy megint "csúnyán elintézik" a csapatot!

:))))))))))))))))))

ökörpöröly 2011.03.29. 21:47:10

Ja, a www.schmittify.com KEH honlapjára alkalmazva viszont megfelelő helyesírással olvasható az exkommunista, spicli, élősködő, szarházi, jellemtelen, anyabaszó snittpál ömlengése!:)

ökörpöröly 2011.03.29. 21:48:26

@álomszép: Lehetséges, hogy I. Cigány Szaddam "felajánlotta" a családjaik kiirtását, ha nem nyernek. Volt már ilyen a futball történetében.:)

tölgyes 2011.03.29. 21:51:09

@aszekelyek: Ez felfogás kérdése. Én mindig fontosnak tartom, hogy kipróbáljam a másik fél toleranciájának határait. Ez ezeken a fórumokon nagyon alacsony. Mégis szórakoztató az, amikor véleményszabadságról papolnak és nem tűrik a más véleményt.. :)

álomszép 2011.03.29. 21:52:12

@ökörpöröly:

Kiirtását? Jesszus! miket ki nem találsz. már! "hova gondolsz"??

:))

tölgyes 2011.03.29. 21:52:38

@bariga: A jelenlegi kormány megfelel az Ön kritériumainak..:) Sajnos azonban vannak egyedek -így Ön is - akik még a saját érdekeiket sem ismerik fel:)

tölgyes 2011.03.29. 21:53:59

@ökörpöröly: Látom előtört magábol a maszopista rasszista:).. Régi hagyomány ez olyanoknál mint Ön:(BRRRRR! Írtózom az ilyenektől.

aszekelyek 2011.03.29. 21:55:52

@álomszép: Hogyne. Le kell verni/nosni a jobboldalt. Csak akkor érdekli Magyarország. Másként elvan a milliárdjaival . Oszt jó napot!Ha majd valaki odateszi alá, készen. Addig nem. Ehhez szokott. Érthető. Bukott már sok nagyot.

álomszép 2011.03.29. 21:58:17

@ökörpöröly: :)

"porrá verik" a csapatot. megint. akkor meg "fáj a szive" újra az Orbán Viktornak! Lelkileg megérinti". mint a külföldi szavazati jog......."

Sajnálni fogod ugye?:)

:))))))))))))))))))))))

tölgyes 2011.03.29. 22:00:39

@álomszép: Így van ez:) Puskást, Kocsist még a Horthy rendszerben nevelték.. aztán ahogy jött fel a szocialista generáció, úgy lett minden egyre rosszabb... Kell egy kis idő, amig kihverjük a 40+12 évet.:)

álomszép 2011.03.29. 22:03:28

@tölgyes: :)

Bezony! Úristen! Ez már 52 év?! :)

:)))))))))

álomszép 2011.03.29. 22:06:33

@porfelhő: :)

Figyeled, már verik a magyar csapatot a hollandok!
Jaj! akkor a miniszterelnöknek megint "fáj......"

:))))))))))))

aszekelyek 2011.03.29. 22:07:56

@ökörpöröly: Kezeltesse magát! A szifiliszt ma már simán gyógyítják. A felsőbbrendűségi komplexust nem annyira simán de azért csak keressen fel egy jó orvost.

bariga 2011.03.29. 22:14:43

@tölgyes: Ön talán egyed, én ember vagyok és pont a saját, sőt minden más ember érdekeinek ismeretében írtam, ami írtam. Semmi rosszat nem kívántam benne senkinek, senkitől nem vettem el semmit ami az az övé és nem aláztam meg vele senkit csak azért, mert mást mer gondolni, mint én.
Ha Ön egy bennfentes, döntéshozó, akkor Önt kérem, hogy Ön őrködjön ezek felett az elvek felett. Legyen béke és egyetértés, Isten a történelem ura.

aszekelyek 2011.03.29. 22:15:18

@tölgyes: Ugyanez ment a facebookon is. Rájuk is szóltam:) Nekem itt elég a kedves közönségük:) ott azt is olvastam persze, hogy bánnak az oda írni merészelővel a törzsgárdások. Tapasztalat, amiről írtam. Ahogy velem itt, egyébként. Önnel is.

álomszép 2011.03.29. 22:16:49

@porfelhő: :)

Figyeld az Orbán Viktort.!

Orbán: a meccs még nem dőlt el, csak rosszul áll"

A miniszterelnök szerint ma már nem a határon túl élő magyarok választójoga a kérdés, hanem annak majdani formája.
Orbán Viktor erről a TV2 Tények című műsorának kedden adott interjúban beszélt, amelyben kitért arra is, szerinte az Alkotmánybíróságnak (Ab) sokkal hasznosabbá válik a munkája azzal, hogy a törvényekről már azok elfogadása előtt véleményt mondhat majd.

A miniszterelnök beszélt még a gyermekek utáni szavazati jogról, az új alkotmányt megerősítő népszavazás lehetőségéről, a médiatörvényről, az európai uniós elnökségről és a munkahelyteremtésről is."

:)

porfelhő 2011.03.29. 22:24:41

@álomszép: :)

Lehagytad:)

atv.hu/cikk/20110329_orban_a_meccs_meg_nem_dolt_el_csak_rosszul_all

"A mérkőzés azonban még nem dőlt el, csak rosszul áll - "

hm. majd megtalálja a"megoldást." A választójogi" kérdésbe nem fog belenyugodni. ugy gondolom.
"annak majdani formája" bezony!

:)

aszekelyek 2011.03.29. 22:24:49

@bariga: Ön talán nem is tudja, hogy milyen is a tervezet? Ejnye? Hogy alkot véleményt róla majd akkor? A kedves T.G. már korábban írta, hogy őt meglepi, mennyire kevéssé változtatnak rajta. :) Kirekesztésről meg szó nem esett eddig. Sok ponton pontosítják és belevesznek olyan védendő dolgokat, melyek nevesítve nem voltak eddig benne. A magyar köztulajdont illetően. A gyermekek után járó szavazat kérdésében a kormányfő elmondta, szerinte kéne de a válaszadók , vélhetően ismerve a kisebbség születési statisztikáit, nemmel szavazott erre nagy többségben. A démoszt meg nem lehet leváltani. Más oka is lehet persze, a nyugdíjasok is védik az érdekeiket. Elég sokat heccelték már őket eddig is. Ijesztgették, csábítgatták, felváltva. Választási kampányígéretekkel és zorbánőrdöggel, aki befagyasztja..... brrrrr...

aszekelyek 2011.03.29. 22:28:23

@álomszép: Csak ennek tudsz örülni, látom.

aszekelyek 2011.03.29. 22:32:11

@porfelhő: Mielőtt aludni megyek, közlöm , a teljesítmény pillanatnyi lelkiállapot kérdése is. Elég szép a végeredmény és jól játszottunk, mondja a férjem. No, jóccakát, mindenkinek!

ökörpöröly 2011.03.29. 22:34:15

@tölgyes: Apád fasza maszopista, az!:) Egyetlen egy büdös lábú fideszbolsevik se tudja felfogni, hogy akinek a büdös felcsúti kancigány és csürhéje nem tetszik, az nem feltétlenül libsi vagy komcsi. A libsiket és a komcsikat a FIDESZ-KDNP-ben kell keresni, tele van velük.
Verd ki a faszod a madárfejű szartartógató fidesz médiaguru "népnemzeti-konzervatív" versére a metélt a faszod, aztán megnyugszol!:)
Mert nézzük csak, hol volt a FIDESZ 2000-ig, nem a Liberális Internacionáléban csücsült?
Hol volt a pártállamban Pozsgay, Kádár, Matolcsy, Martonyi, Schmitt, Kövér apja, Orbán párttitkár apja és anyja, Stumpf, Mikola és a többiek?:) Csak nem az MSZMP-ben?:)
Szarfaszú bolsevik, megsúgom, én kisgyerek voltam a Kádár-rendszerben!:) Tudod, amikor apáddal és anyáddal vörös zászlóba burkolózva énekeltétek a mozgalmi dalokat! Felejtesz, szarfaszú?:)

ökörpöröly 2011.03.29. 22:35:24

@aszekelyek: Nincs szifiliszem, azt keresse az árjagyalázó zsidrák Deutsch-Hatvanynál, meg a metélt faszú zsidrák férjeuránál!:)

ökörpöröly 2011.03.29. 22:36:23

@álomszép: I. Cigány Kadhafi jól érezheti magát, mert a hollandoknál vannak nála barnábbak is!:)

ökörpöröly 2011.03.29. 22:40:07

@álomszép: Lassan összelop annyit, hogy megvehesse bármelyik nemzetközi futballcsapatot.:) Vagy felturbósítja a Videotont, a nemzeti oligarchák pénzén!:)
Az ország szétrohad, a felcsúti kancigány meg új sportcsarnokról álmodozik.:) A megalomániás cigányivadék nem sajnálna rá 20-30-40 milliárdot, elvégre a számlát mi fogjuk fizetni, ő meg büszkélkedhet majd, hogy mit alkotott az országnak!:)

ökörpöröly 2011.03.29. 22:42:28

@bigapples: Szia Hepci! Ez a nick a női a ruhád?:P

porfelhő 2011.03.29. 22:42:58

"És vannak hülyék" - Visszaszóltak Dajcstominak
Deutsch Tamás kétes hírneve"

www.168ora.hu/itthon/dajcstomi-ketes-hirneve-72835.html

Deutsch az Indexnek azt mondta, nagyon tetszik neki a twitelés, mert végre ki lehet mondani, amit gondol.
A legkevésbé sincs szándékában visszaszívni az ott leírtakat, mert ahogy minden műfajnak, ennek is megvan a maga stílusa."

hm. Vannak hülyék, Ja. de még mennyire, hogy vannak.!:)
hm. twitelés" hm. "komoly" politikushoz méltó megnyilvánulás?!
:(

ökörpöröly 2011.03.29. 22:46:38

@porfelhő: Mivel most kezdte el a zsidrák árjagyalázó, valószínűleg a I. Cigány Kadhafi parancsát teljesíti. A parancs okát ne keresd, az elmebeteg, megalomániás felcsúti kancigány kiszámíthatatlan.
Egyébként I. Cigány Kadhafi megtámadta a csillagászokat is, a "barna törpe" csillagászati szakkifejezést be akarja tiltani!:)
A "rákosi vipera" esete!:P

panelburzsuj 2011.03.29. 22:48:22

@bóra77:

Hát szépen besűrűsödött a blogájer így estére ...

Úgy tűnik, már TG is inkább csöndben áthúzódik a saját nyihahái közé, minthogy az idecsődített jehukkal veszkődjön ...

Zauberlehrling.

porfelhő 2011.03.29. 22:50:11

@ökörpöröly: :)

Hűha!:) Elemedben vagy nagyon. Irjál már egy picit finomabban.!!

:)))))))

ökörpöröly 2011.03.29. 22:50:41

@tölgyes: Köcsög, bolsevik tölgyes!:) Itt van a kommunisták rangsora, nem nálam keresd!:)

Orbánt körülvevő komcsik!
Íme:
Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
Csurka István : III/III együttműködő,
Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
Chikán Attila : MSZMP tag,
Pintér Sándor : MSZMP titkár,
Boross Péter : MSZMP tag,
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza,
Schmitt Pál : MOB tag,, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, jelenleg köztársasági elnök,
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
Togyán József : alias Szatmári, III/III-mas együttműködő, az Orbán kormány minisztere,
Balogh Gyula : MSZMP tag,
Szita Károly : III/III együttműködő,
Mikola István - Hazafias Népfront,
Fónagy János : MSZMP tag,
Vonza András : MSZMP tag,
Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
Varga Mihály : KISZ titkár,
Deutsch Tamás : KISZ titkár,
Orbán Viktor : KISZ titkár, papa párttitkár
Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa.

ökörpöröly 2011.03.29. 22:51:33

@ökörpöröly: Schmittnél kimaradt, hogy 7 évig volt a kommunista Lázár-kormány miniszterhelyettese!:)

porfelhő 2011.03.29. 22:52:10

@ökörpöröly: :)

"lefelejtettem". :)

Egyébként nem rossz, jó!

:)))))

ökörpöröly 2011.03.29. 22:53:56

@porfelhő: Ezeknek gettószökevényeknek? Dehogy írok! Azt kívánom, hogy a verébfejű, szartartalékoló, fideszes médiaguru, L. Simon seggéből kiszedett 3 napos szaros papírdarabokat egyék meg hűségpróba gyanánt!:) Ha nem eszik meg, nem igazi nemzeti bolsevikok, és kiiratkoznak a nemzetből!:P

ökörpöröly 2011.03.29. 22:55:37

@porfelhő: Egyébként hogy, s mint? Elültetted már a rezedát?

porfelhő 2011.03.29. 22:57:26

@ökörpöröly:

Úristen! Te ezt előre betanulod, vagy mi?van! ?

:))))))))))))))))

ökörpöröly 2011.03.29. 23:00:14

@porfelhő: Betanultam?:) Gyorsan jár az agyam, azért szoktam sebesen lereagálni a szarházi fideszbolsikat.:)

porfelhő 2011.03.29. 23:01:00

@ökörpöröly:
Áh dehogy! nem ültettem. Miért? kellene?

:)

ökörpöröly 2011.03.29. 23:02:15

@porfelhő: Azt nem tudom, azt se tudom, hogy milyen a rezeda, csak ez jutott eszembe!:P

porfelhő 2011.03.29. 23:07:22

@ökörpöröly:
Nalátod!:) Akkor már ketten nem tudjuk.
"Csak ez jutott eszedbe?" ezek szerint mindegy mi, csak irod?

:))))

ubul2000 2011.03.29. 23:08:33

@ökörpöröly: tudod mikor volt Csurka III/III-as együttműködő, legalább butaságokat ne beszélj

ökörpöröly 2011.03.29. 23:09:31

@porfelhő: Egyébként arra jöttem rá, hogy a FIDESZ ugyanúgy működik, mint Charles Manson szektája. Elhiteti a szerencsétlen szellemi és lelki nyomorultakkal, hogy ők majd lesznek valakik, fontosak lesznek a nemzet számára, ha hisznek és tűrnek. Aztán jönnek a próbák, 230-as CHF-árfolyam, MANYUP-megtakarítás elrablása, táppénz megfelezése....., a következő stáció, pedig a verébfejű, szartartalékoló, perverz, nemi identitászavarban szenvedő L.Simon kedvenc játékának, a 3 napos szaros WC-papír gyűrésének végeredményének ünnepélyes elfogyasztása. Szekelyek, Lenin és tölgyes arca csak úgy ragyogna, hogy a vezérükért mit meg tehetnek, nyelnék a szaros WC-papírt, mint kancigány nokedlit! :)
Kérlek, ez a fidesznemzeti ízlés, kultúra! Előtte böjtölnének kicsit, hogy megtisztuljanak testileg, lelkileg, nem mindennapi esemény lenne számukra! Talán még Hepci bézs színű téli nadrágját is elkérnék az ünnepélyes eseményre!

ökörpöröly 2011.03.29. 23:12:38

@ubul2000: Ne féltsd Csurkát, ő volt Aczélék kedvence. Egyetlen egy kortársat se rendeztek annyit, mint őt. Emellett ő volt a legjobban kereső író. Persze akkoriban nem volt túl nemzeti, jobban érdekelte az értelmiségi kibaszmegkit kérdéskör!:)
Akkor aláírt egy papírt, hogy beszervezték, de nincs arról nyom, hogy jelentett volna!:) Így OK?:)

ubul2000 2011.03.29. 23:17:18

@ökörpöröly: A börtönben írt alá, miután szétverték az egyik kezét, de nem jeletett soha - ami nem mondható el azokról, akikről kiderült hogy önként léptek be

porfelhő 2011.03.29. 23:18:56

@ökörpöröly:
Na. Igen! "egységben a nemzet", közben egyre nagyobb társadalmi réteget érint az elszegényedés, a kilátástalanság, a kiszámithatatlan jövő.
Tölgyes urnak és társainak el kellene menni olyan helyekre ahol szegénységben, mélyszegénységben élnek, ahol naponta "kopogtatnak" az ajtón szerencsétlen emberek, mert nem találnak munkát, meg sorolhatnám......
Aztán kellene elvakulniuk, és firkálni itt a poszton, a hatalmas butaságokat, mert talán ők maguk sem hiszik el.! Csak irják!
Egyébként ezen nem tudom már, hogy sirni kell e vagy nevetni, de kezd egyre szánalmasabb lenni.!

bariga 2011.03.29. 23:20:36

@ökörpöröly: nem csak álmodozik, már fel is építette Felisúton. A Puskás Akadémián, aki nem hiszi járjon utána, csudát fog látni. Már biztosan nem kell sokat várni és felnőnek a jövő bajnokai.

ökörpöröly 2011.03.29. 23:21:21

@ubul2000: Persze ..... De utána leharapta 3 szovjet katona fejét, majd pedig kilenc munkásőrt végigkergetett egy nemzeti színű kokárdával a körúton! Ezt elfelejtetted hozzátenni!

ökörpöröly 2011.03.29. 23:23:55

@bariga: Rosszul írtad, építtette. Az oligarcháknak adózni kell I. Cigány Szaddam hobbija előtt. Aki nem finanszíroz csapatot, futball sulit, az kiesik a kegyelti "jogviszonyból".:)
Tisztára, mintha Rákosi idején lennénk. Csak akkor zsidó, most meg cigány ül a nyakunkon, miközben mindketten magyarságról és nemzetről hadováltak.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.29. 23:33:07

Átható fingszagot érzek... megvan...

@ökörpöröly: faszkalap

ökörpöröly 2011.03.29. 23:33:52

Na, jó éjt minden épeszűnek! A fideszbirkáknak meg akut lelkiismeret-furdalást! Emellett ne mossák ki a seggüket 3 napig, mert L. Simon példaképük se teszi! Utána illendően piszkálják ki szaros papírdarabokat, s fogyasszák el 1 darab rohadt narancs társaságában, még az esti ima előtt! De aki leokádja a Szűz Mária szobrot az étkezési szertartás után, az örökre a gyehenna tüzére vettetik!

ökörpöröly 2011.03.29. 23:35:36

@Hepci: Nem vagy te L.Simon rokona, hasonlóak a perverzióitok!:) Lépj be a FIDESZ-be, arrafelé szeretik az ilyen típusú fetisizmust!:) A KDNP is tetszene neked, de ott gyorsan elintéznék, hogy csak halkat bírj fingani!:P

lüke 2011.03.30. 06:38:28

@panelburzsuj:
Baksa Sós nem hiszem, hogy szivesen húzná itt,annyira magas röptü és mélyen szántó a színvonal

jjulie 2011.03.30. 07:20:39

@tölgyes:

a horthy rendszer dicső ítése előtt nézzük csak meg mit is eredményezett a hortyi rendszer?

pl. egy ilyen sztorit: hogyan is lett Schiffer Miksa építési nagyvállalkozóból az első hangosfilm producere

honisme.blogspot.com/2010/01/az-elso-hangosfilm-gyarmat-utcabol.html

ja, és éhező, kirabolt, lebonbázott, háborús vesztes országról ne is beszéljünk, mint a horthy rendszer végproduktumáról, se a halottakról, se a hadirokkantakról, se az árvákról, se az elhurcoltakról, se a nyilasokról akiknek a díszpéldányai tették kormányzóvá a horthyt, és ne beszéljünk arról, hogy lett népszerű foglalatosság kiszemelni valakinek az üzletét, házát, lakását, műhelyét, gyárát, aztán elszedni tőle, ugye tölgyespajtás ezek mind a példaértékű horthy rendszer ismérvei, az átok, 45-ig fenntartott nagybirtok és cselédrendszerével együtt

ezt mind visszasírod, amikor a példaértékű horthy rendszerről írsz faszkalap?

jjulie 2011.03.30. 07:27:49

@lüke:

ez egy politikai blog, lehet fintorogni, mint ahogy egy kórházban osztrák parasztok ragyáiban turkálni naphosszat, és megélni lélekemelő, guszta dologként

dzsaszper 2011.03.30. 08:17:39

@hoplita: kérlek, cáfollak, ******: pontatlan az állításod.
Így jobb? :P

lüke 2011.03.30. 09:56:44

@jjulie:
röpködj csak:)
1, nem vagyok börgyógyász
2, az osztrák parasztot az EU kapcsán emlegettem
3, úrnak születni kell, az viszont nem guszta, de jó

lüke 2011.03.30. 09:58:54

@jjulie:
a végproduktum egész Európát söt Amerikát is érintette,
(nem hungarikum volt)
amely nélkül nem lett volna máj. 8.

a-kis-herceg 2011.03.30. 10:05:46

@nyünyüge: :))))))))))))))))))))

ez jó....
1. a ksh rossz hírt közölt a munkanélküliségről.
2. zorbán felhívta őket:
-rossz a statisztika a munkanélküliekről...
-de főnök nem rossz
-ki vagytok rúgva! na ugye hogy rossz...
3. most már jó a statisztika
süti beállítások módosítása