Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 07
23:32

Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén fáradoztam, fogalmam sem volt arról, hogy éppen mi az aktuális nagy ügy. Azóta elolvastam...

(Fotó: Népszabadság)

Gyurcsány megindította a végső támadást Mesterházy ellen? – kérdezi címében az újság*, meg persze azért állítja is. A lap által meglehetősen elnagyoltan felvázolt forgatókönyv szerint „a párharc júliusra eldőlhet a volt és a jelenlegi pártelnök között”. Ismertetésre kerül egy állítólagos belső felmérés is, amely szerint „Gyurcsánynak kényelmes többsége lenne az MSZP-frakcióban”, hiszen „a szocialista képviselők között már most is nagyobb a támogatottsága, mint Mesterházynak”.

Talán jobb is, hogy a hívás időpontjában még nem ismertem a cikket, mert nem lett volna egyszerű néhány azonos irányba tartó mondattal elintézni a választ. Ugyanis:

Egyrészt világos, hogy a kormányoldalnak minden ilyen információ kedves, a volt kormányfővel, hatalmi ambícióival és a szocialisták belső megosztottságával való foglalkozás jutalomjáték a kormánypárti sajtóban. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ne lehetne igaz a „végső támadás”, de némi forráskritikát minden ilyen közlés igényel – pontosan úgy, ahogy a „magukat megnevezni nem kívánó fideszes politikusok” mondataira hivatkozó cikkek a baloldal lapjaiban.

Másrészt az kétségtelen tény, hogy a jelenlegi és a volt pártelnök között hatalmi játszma zajlik, ennek pontos részleteit azonban biztosan nem a sajtóból fogjuk megismerni. Ezért is lep meg mindig, amikor elemzők például olyan kijelentéseket tesznek, hogy „újra fölerősödött a Gyurcsány-ellenesség a jelenlegi vezetésben”. Miután ezt az íróasztal mellől nehéz megítélni, két dolog jöhet szóba: vagy a beszélő olyan közel áll a szocialista párthoz, hogy ezt felelősséggel meg tudja ítélni (akkor persze ezt illene jelezni), vagy nem tudja ugyan biztosan, de azért szeretné, ha így lenne (akkor viszont ezt sem ártana közölni). Mindezzel nem akarom csökkenteni a Gyurcsány-Mesterházy konfliktus jelentőségét, nekem is világos, hogy a volt miniszterelnök rosszul éli meg a párton belüli hatalmának meggyengülését, a jelenlegi pártelnök pedig érthető módon félti pozícióját. Ennek a küzdelemnek a feltérképezésénél azonban én sokkal óvatosabb lennék, s azt sem merném kijelenteni, hogy a jövő februári kongresszuson „el kell dőlnie a küzdelemnek”. Persze, az MSZP-nek az lenne az érdeke, hogy minél előbb pontot tegyen az erőforrásokat részben megosztó, részben elfecsérlő belső harc végére, de ettől még akár évekig is elhúzódhat a megoldás megtalálása - akár a kard tényleges kirántása árán, akár más módon.

Harmadrészt az sem teljesen elképzelhetetlen, hogy Mesterházy Attilával valóban sokan elégedetlenek a szocialista frakcióban. Én is többször jeleztem már, hogy egyelőre a politikus a parlamenti vitákban finoman szólva sincs egy súlycsoportban a kormányfővel (márpedig ez érthető elvárás lenne az ellenzék legerősebb pártjának vezetőjével kapcsolatban), s akadhatnak olyanok, akik karizmatikusabb, élesebb, vitaképesebb vezetőre vágynak. Itt jöhetne valóban a képbe Gyurcsány, aki egyszer már bizonyította, hogy képes legyőzni Orbán Viktort, ugyanakkor... Nos, ezen a ponton érdemes azért egy kicsit megállni. Természetesen én sem ismerem a szocialista frakció minden tagjának véleményét a volt miniszterelnökről, de egyszerűen nem szenvedhetnek olyan mértékű politikai vakságban, hogy komolyan elhiggyék azt, amit interjúi alapján még maga Gyurcsány Ferenc sem gondol komolyan. A volt kormányfő olyan súlyos hitelvesztésen és amortizáción ment keresztül az elmúlt években, személye olyan súlyos sztereotípiákkal terhelt, hogy jelenleg szinte nincs nála rosszabb választás az MSZP-ben. Lehet, hogy ez a helyzet valamikor enyhül, esetleg gyökeresen megváltozik, de most a volt kormányfő  sokkal inkább teher, mint erőforrás. Nem véletlen, hogy a Fidesz szinte semmi mást nem tesz, mint folyamatosan „gyurcsányozik”: a kormánypropaganda egy ideig még bízhat abban, hogy amíg Gyurcsányt az MSZP fontos emberének láttatja, addig az ellenzék növekedési esélyei erősen korlátozottak. Ezért tartom nehezen hihetőnek a Magyar Nemzet azon állítását, hogy nagyobb lenne a támogatottsága a frakcióban, mint Mesterházynak. Sokkal valószínűbb, hogy a képviselők nem tartják a legjobb választásnak a pártelnököt, de többségük – leszámítva a volt miniszterelnök néhány elkötelezett hívét - Gyurcsány előtérbe kerülését ennél is rosszabb forgatókönyvnek gondolja, s leginkább abban bízik, hogy előbb-utóbb előkerül majd valaki, aki megoldja a vezetési válságot, és egyben zárójelbe teszi, felülírja a mostani belső harcokat.

x x x

* A Magyar Nemzet újságírója ma (pénteken) - okkal - felhívta a figyelmemet arra, hogy a lapban lényegesen árnyaltabban, elemzőbben foglalkoztak a témával, mint az általam hivatkozott online felületen. Az újságban megjelent cikkben - amelynek a címe sem azonos az mno cikkének címével - a következő szerepel: "Normális menetrend alapján ennek záró lépése a jövő évi tisztújító kongresszuson lehet, bár vannak olyanok is, akik úgy vélik, hogy előbb, már az idén végig lehet nézni a végjátékot".

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr472808471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szabadpénz rendszere kizárja a spekulációt 2011.04.11. 10:27:01

  Íme a cenzúrázott interjú:   A kamatos kamat okozza a válságot  Gyulai Iván ökológus, a Miskolci Ökológiai Intézet igazgatója, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács tagja szerint a pénzrendszer hibája okozza a gazdasági és a környez...

Trackback: Autógyártás és kohászat 2011.04.08. 17:13:30

Az állam hatástanulmányokat rendelt a lovak elterjedéséről (és a lócitrom mennyiségéről) a városokban a népesedés emelkedésével - de nem találta fel az automobilt. Az állam pénzt öntött a veszteséges bányákba, hogy lennmaradjanak a bányászok, de ne...

Trackback: Képviselői alkalmazottak: családban marad 2011.04.08. 13:18:22

Az éppen aktuális belpolitikai botrányt a Blikk robbantotta ki, amikor mai számában megszellőztette: a KDNP harminchét fős parlamenti frakciójából kilencen családtagjukat alkalmazzák közpénzen képviselői titkárként. Na és?Az országgyűlési képviselők ja...

Trackback: Bolgár után Cohn-Benditről is hazudott a köztévé 2011.04.08. 11:06:52

Az MTV szerint megfutamodott, valójában a reptérre indult....

Trackback: Egy rendőr őrnagy levele Orbán Viktornak - Kommentár nélkül 2011.04.08. 10:24:10

A sajtó egy részét bejárták a Bajusz Ferenc rendőr őrnagy leveléről szóló cikkek. Nálunk az egészet kommentár nélkül olvashatják."Tisztelt" Miniszterelnök Úr!Jó lenne ha felébredne és kicsit körbenézne, valamint abbahagyná a ködösítést!!! Pon...

Trackback: Esküszünk! - talán 2011.04.08. 10:03:57

Bár már megcáfolták az a hírt, miszerint az új alkotmány elfogadását követően az állami tisztségviselők és politikusok mellett, a kormánytisztviselők, a köztisztviselők, és a közalkalmazottak közel milliós tömegeinek is esküt kell tennie az A...

Trackback: Hétmilliárdért vesz autókat az paraszt állam 2011.04.08. 10:03:36

 Biztos megrendeléshez juthatnak azok az szopósállat autókereskedők, akik bejutnak a központosított közbeszerzési rendszerbe. A faszvakaró költségvetési szervek számára most összesen nettó hétmilliárd forint keretösszegben szereznek be járművek...

Trackback: Jegyrendszer a Magyar Postánál 2011.04.08. 09:39:00

A Magyar Posta hadat üzent egy 170 éves hagyománynak. Nem kell többé százféle postabélyeggel bíbelődni, nem kell annyi ingyenélő grafikus művészt fizetni, és hallgatni az agyonfizetett nyomdászok nyavalygását. Itt az új magyar találmány: a levélje...

Trackback: Időközi parlamenti választás 1. 2011.04.07. 23:40:55

 Hajdú-Bihar megye 6. sz. EVK székhelye: Püspökladánytelepülései: Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Sáp, Sárrétudvari, Szerep, Tetétlen. - ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2011.04.11. 16:16:48

@panelburzsuj:
hát igen,
egyeseknek kiutaltak: villát-Schifferné Sz. Klára meg is írta- Szalay u. házat, másokat beutaltak
azután itt maradt az utálat
a lakásért, az autóért na meg a hajóért, ami elment

nyünyüge 2011.04.11. 16:21:13

@projector:
Azért megy a napra (vajjal a fején), mert odaküldik.
És pont azért küldik őt, met a vaj elolvadásától való félelem kellően buzgóvá teszi.

2011.04.11. 16:29:10

@nyünyüge: fején találtad a szöget!:)

aszekelyek 2011.04.11. 16:31:52

@lüke: kedves fogadtatás:) no de kérlek, hát ők pártatlanok :) Elintézni elintéztek sokakat ugyan de ők pártatlanok:) A jó bíró nálunk is hiánycikk. Aki ma 7o körül van, éppen abban a jó kis feelingben szocializálódott , már a szakmájába , amikor a megtorlások mentek...:) Nem is értem, mi baj velük:DDDD

aszekelyek 2011.04.11. 16:40:34

@ubul2000: Tudod kedves, az Únióban ezt ilyen direkten nem lehet.Mindjárt fáradj is át az mszp oldalára, ha hazaárulózni támadt kedved. Ők terelték be az alul tájékoztatottakat ugyanis az Únióba. Orbánt átkozva azért, mert azt találta mondani, Európán kívül is van élet. Csak olyan feltételeket lehet szabni, hogy meg ne bírjon annak felelni egyik sem. Abban mesterek , jók vannak Európa szerte. Árusították ki a közműveinket nekik, energiaszektort, miegymást. Attól, ha valaki nem sért tudatosan érvényes szerződést, hanem használja a fejét, nem hazaáruló automatikusan. Csodálkozom, hogy a művelt vezetői a jobbiknak, Sőt az EP képviselőnőjük ezt nem tette szóvá a javaslat készítésekor. Csak nem szándékosan? Khmmmm.... tudatlanka szavazók hergelésére?

panelburzsuj 2011.04.11. 16:41:12

@lüke:

Úgy gondolod, hogy békésebb ország lennénk, ha azt a másfélmilliónyi pusztait és leszármazottaikat visszautalnák az eredeti lelőhelyükre?

nyünyüge 2011.04.11. 16:44:02

@aszekelyek:

Akkor szocializálódtak, amikor Pozsgai, Szűrös, Boross Péter, Réthelyi Miklós, .....

Tehetnek róla?

aszekelyek 2011.04.11. 16:44:08

@porfelhő: Nem is azért írom, mert feltételezem, hogy érdekel:)

ubul2000 2011.04.11. 16:49:39

@aszekelyek: Tudod kedves, - ahogy arra Balczó helyesen rámutatott - a fidesz is hazaárulózott - igaz nekik nem kell átfáradni az mszp oldlaára, már ott vannak.

Tudod, a vízvagyont még nem árúsították ki - eddig. Most lesz rá alkalom.
Az autóbuzi, és a csúsztatás nagymestere Lázár sajtótájékoztatóján kijelentette:
"A Fidesz álláspontja ugyanis az, hogy az eddig privatizált ivóvízhálózatokat is újra állami tulajdonba kell venni, és minden ivóvízhálózatnak állami, maximum önkormányzati tulajdonban kell lennie - ismertette a frakcióvezető. "

Ez rendjén is van, de azért a fideszben vannak szakemberek, akik felvilágosíthanák Lázárt: a vízkészlet, meg a vízhálózat NEM UGYANAZ. Ha nem tudja, akkor hülye, ha tudja akkor csúsztat.

aszekelyek 2011.04.11. 16:49:50

@Letícia: Arra befizetek én is..... @nyünyüge: Felhívom a kedves figyelmedet, hogy ők nem a végrehajtó szerve voltak a megtorló hatalomnak, hanem valami egészen más. Ezt a szétkenést már be kéne fejezni végre. Aki akkor bíró lehetett, jogi egyetemre járhatott egyáltalán , azokat úhy hivták inkább, hogy bauer, ......nem sorolom.Már éltem akkor és a felmenőim még inkább éltek. Pontosan tudom, ki, hogy kerólhetett a BM-hez, jogra, egyetemre .Tanítóképzőbe nem ugyanazok jártak. Semmi pénzért tanítani. Azt írtam a szakmájukba szocializálódtak. Tehát halálos ítéletek kiszabására.

aszekelyek 2011.04.11. 16:55:26

@ubul2000: Az ivóvízhálózat nem elválasztható a forrásától. Szerintem. Persze, igen, lehet hazaárulózni. Csak azt kell aki pld a pécsit eladta a sueznek, nem pedig azt akik kiverték onnan azokat a csaló gazembereket. BAanai ment Franciaországba, nem Lázár, bocsikázni, magyarázkodni. A szadistapárt eladta a fővárosi vízműveket. Beszélgessünk kicsit inkább erről.A ténylegesen hazaárulókról.

aszekelyek 2011.04.11. 16:57:08

@Letícia: Őt én is. Oktatni menjek? Mert tanulni már nemigen....:) főleg tőle:D

aszekelyek 2011.04.11. 16:58:08

@ubul2000: A belvárosi harmadik generációsok:) BHG párt.

aszekelyek 2011.04.11. 17:01:38

@Diocles: Jó reggelt! Ismerem a kedves vincej..-t a kapcsolatról:)

lüke 2011.04.11. 17:02:43

@aszekelyek:
azt hiszi hogy érte blogolsz:)

2011.04.11. 17:03:46

@aszekelyek: nézni...mint a moziban!:)))

2011.04.11. 17:05:54

@aszekelyek: gyere már el, nincs több kifogás!!!!

lüke 2011.04.11. 17:06:26

@aszekelyek:
ez tetszik
mikor 16 voltam- de rég volt- akkor voltak tipikus BV fiúk,
tip. hajviselttel, ma a bécsi titánok is has. hordanak
a Jégbüfénél volt a találkozó hely( a gazdagabbak Tini & Kárpátiék lánya a Kárpátiában ültek, igaz ők egy picit nagyobbak voltak)

ubul2000 2011.04.11. 17:07:29

@aszekelyek: A hálózat valóban nem elválasztható a forrástól (anélkül semmire sem használható), de a forrás kényelmesen a hálózattól.

"A szadistapárt eladta a fővárosi vízműveket. Beszélgessünk kicsit inkább erről"
Erről igazán nincs mit beszélni, ebben tökéletesen egyetértünk.

lüke 2011.04.11. 17:08:13

@lüke:
kieg : nekem meg egyetlen szándékom őt eliminálni,
egésznap erre gondolok, két leukémiás terápiás terv között:)

hoplita 2011.04.11. 17:09:42

@aszekelyek:
Aki tenálad agyatlanabb fideszdroid, azt spirituszba kéne rakni és mutogatni.
Eszem-faszom megáll, ha téged olvaslak.

aszekelyek 2011.04.11. 17:10:43

@a-kis-herceg: HAllom ma, szomszédasszonytól, hogy Deutch képviselő úr az estében "méltatta" , amit a közt. elnök ellen folytattok. Az idős hölgy egyet értett velem abban, hogy hazudni másfél-két évig és " qrvaországozni " sokkal súlyosabb, mint helyesírási hibát véteni. Nagyon felzaklatta magát ezen. Ugyanazok Sólyom elnők urat is sarazták és mindenfélét ráfogtak. Oda se nki. Azt kell nézni ki mondja.. Bolgár svédországi reggel délben, este hazudozása nem különben felzaklatta. Ami nem is volt sajtó nyilvános a magyarok számára.

aszekelyek 2011.04.11. 17:13:59

@lüke@hoplita: Legalább olyankor álljon:)

hoplita 2011.04.11. 17:17:16

@aszekelyek:
Ne aggóggyá' te azé' .....
Inkább kevesebbet locsognál baromságot.
Itt még el is megy...de élőben rettenet lehecc.:)

aszekelyek 2011.04.11. 17:18:15

@vinczej: Ami azt illeti, a jelen alkotmány se védett meg tőled és túlkapásaidtól senkit, te feri! Tehát a Gyurcsányi mszp és szdsz hatalom túlkapásaitól. Így, még ha igaz is lenne, amit mondasz, van olyan jó az új is, mint a régi.Ebből a szempontból is.

2011.04.11. 17:18:59

@aszekelyek: :D:D:D

@hoplita: gyere el, és mond meg neki!:D

aszekelyek 2011.04.11. 17:21:20

@hoplita: Igen. az lehetek számodra. Kedves jobbikos ismerőseim nagyon szenvednek velem való társalgás közben.

aszekelyek 2011.04.11. 17:25:30

@Letícia: Figyeled, milyen kíváncsi a live showra?:D Már rég feni rám a fogát. Még az első 2006-os kuka gyújtogatás óta. Akkor még mno-n fotelforradalmározott másokat:)Nem csípte, hogynem vagyok a barikádon:)

aszekelyek 2011.04.11. 17:27:44

@ubul2000: Ez nagyon cuki. A FIDESZ az mszp oldalán....D hihihihahahaha.... propagandadumából is egy remekmű:DD

aszekelyek 2011.04.11. 17:30:10

@porfelhő: A választás volt egy éve de később kezd mindenki kormányozni.Sokkal. Csak a moratórium járt le közben, a bajnai féle....Búcsúajándékként az mszp -től a szegényeknek......

sa52 2011.04.11. 17:31:13

Egy szegény bíró panaszai
***
Új kádáristák – és a régiek
Nem állítom, hogy minden másodfokú ítéletet nem a jog, hanem az érdek vezérelt, de itt van a legnagyobb esély arra, hogy ilyet találjunk. Azt is ki kell emelni, hogy az 55-70 év közötti generációhoz tartozó bírák között is sok tisztességes és jól felkészült szakember van, de sajnos az ő hitelüket is rontják a felsőbb bíróságokon nem kis számban ítélkező, kádárista habitusú és befolyásolható bírák. Az is igaz, hogy a 40-55 éves generációban is vannak olyanok, akik hasonultak a kádárista felfogást képviselő bírákhoz, és ennek megfelelően viselkednek és ítélkeznek. Ők általában már most vezetői poszton vannak (tanácselnök, megyei elnökhelyettes, kollégiumvezető, városi elnök). Ezek az „új kádárista” bírák semmivel sem jobbak, mint a régiek. Közülük is sokan voltak MSZMP-tagok.
***
Dr. Ravasz László a Csongrád Megyei Bíróság bírája
www.magyarhirlap.hu/velemeny/egy_szegeny_biro_panaszai.html

hoplita 2011.04.11. 17:32:55

@aszekelyek:
Tévedsz, nem csak a számomra, csak én elég őszinte vagyok és nem futok tiszteletköröket....elküldök a picsába akárkit.:)
A másik meg, az, hogy szó nélkül hagyom a baromságaid, az nem azt jelenti, hogy igazad van, csak azt, hogy utálok sokat pötyögni a klavin.
Élőben szétdumálom az agyad, főként azért, mert a tárgyi tudásod hiányos, felületes, az érvelési technikád meg finoman szólva nem konzekvens.:)

@Letícia:
Igyekszem ott lenni....még nem ziher, de lehet, hogy már amúgy is Pesten leszek akkor.
Majd dobok mélt...

aszekelyek 2011.04.11. 17:33:33

@lüke: Csend lett..., hümmmm? :DD Those were the day, my friend,..... Sokan ma az antifa szövetségben és ilyes helyeken is vannak.

aszekelyek 2011.04.11. 17:39:29

@hoplita: cuki vagy és szerény:) ezt imádom benned:D -Is. Előre eldöntötted, te vagy a jobb. Add át magadnak a kitüntetést is:) veregesd meg a vállad és igyá meg valami erőset a nagy meccsre. :DDD Finoman szólva , öntelt vagy szép ecsém de nagyon.

2011.04.11. 17:39:44

@aszekelyek: igen nézem...:)

@hoplita: okés, gyere el, nagyon jó kis helyen leszünk...:) Várom a mailod!:)

porfelhő 2011.04.11. 17:42:24

A Jobbik nem szavazza meg az "orbánista alkotmányt"

"Az április 18-i zárószavazáson nem fogja megszavazni az új alaptörvényt a Jobbik. Dúró Dóra, a párt parlamenti képviselője azt mondta a módosító indítványokról szóló hétfői szavazás lezárása után: sajnálatos, hogy a 20 jobbikos módosító indítványból egyet sem támogatott a kormánytöbbség.

.. kifogásolta, hogy nem kapott támogatást az a javaslatuk, amely magyar tulajdonban tartotta volna a föld- és ivóvízvagyont, de nem támogatták a kormánypárti képviselők egyebek mellett az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, a halálbüntetés visszaállítását vagy a privatizáció jogszerűségének felülvizsgálatát sem.
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: az "eddigi rákosista alkotmány helyett orbánista alkotmány születik".

hirszerzo.hu/belfold/20110411_alkotmany_jobbik#rss

hm. bonyolódik "alkotmányozási cirkusz"? szomoru. nagyon.

ubul2000 2011.04.11. 17:42:52

@aszekelyek: hát az ország szempontjából sajnos ez van

2011.04.11. 17:42:59

@aszekelyek: mondjuk szerintem egy pasi legyen tele önbizalommal,mint nyuszi legyen...hogy tele van energiával, az a jó!:D

2011.04.11. 17:46:08

@porfelhő: akkor a fidesznek lesz egy alkotmánya...mondjuk, hogy olyan kormánynak, kurzusnak, akit smitpalli fémjelez...a történelemben volt már ilyen. V. Ferdinánd ideje alatt pl. ...

hu.wikipedia.org/wiki/V._Ferdin%C3%A1nd_magyar_kir%C3%A1ly

hoplita 2011.04.11. 17:46:56

@aszekelyek:
Még az emenón se vótál akkor ott....mit jáccod a fejed?
Jóval utána jöttél...bólogatni a takonyfejű faszomfütty martiéknak.:))
Én veled ellentétben nem tegnap, vagy 2002-ben kezdtem politizálni.....
Faszt magyarázok én neked, ostoba libának.:)

lüke 2011.04.11. 17:48:00

@sa52:
MO-n egy polg. per 5-10 évig tart, a bírók ne panaszkodjanak,
annál van rosszabb: az orvosi ellátás

aszekelyek 2011.04.11. 17:49:47

@ubul2000: Még azt megjegyezném, hogy ne keverjünk dolgokat teljesen össze. Eladni a pécsi, vagy a fővárosi vízművet , tényszerű hazaárulás. Úgy ahogy azt az szdsz és az mszp pécsi osztaga tette. Okosan alkotmányozni, hogy ne kukorékolhasson bele az a drága , jó , édes Únió, pedig józan, paraszti ész. Olyat ne tessenek követelni, amit nem lehet beleírni és emiatt ne tessenek hazaárulózni. A szezont a fazonnal keverni. Orbán kormánya nem adott el két deci vizet sem. Ez tény. Eszerint tessenek körülnézni a hazaárulók után. Valamint klassz módosító javaslatokkal kiegészíteni a kormány javaslatát. Ami van valahol, mint korlátozás az EU-ban és nincs esetleg benne az ő javaslatukban. HA van olyan. Elég világosan elmondta ezt Orbán, már jó régen, ugyanolyan feltételekkel, ahogy náluk nem lehet, nálunk sem lehet majd.

2011.04.11. 17:51:23

@hoplita: húúúúú, de megnézném ezt a párbeszédet élőben!:D

aszekelyek 2011.04.11. 17:51:44

@hoplita: Ott van az, 2006-ból, megvan , ki lehet ám keresni:) ott voltam:) Nem a középkorú hölgyek randalíroztak ott...

2011.04.11. 17:52:27

@lüke: jó de ahogy nem az orvosokon múlik a betegellátás, úgy a bírókon se a perek hossza...

aszekelyek 2011.04.11. 17:54:19

@hoplita: Cukorfalat! Azt is tudja, mikor kezdtem, mit! :) ! de érvelést nem látok nyuszó-muszó! Elgurult?

aszekelyek 2011.04.11. 17:56:26

@ubul2000: Megvalósítható elképzelése az ország szempontjából van-e? Mert hőbörögni nem teljesítmény.

hoplita 2011.04.11. 17:56:41

@aszekelyek:
Akkor keresd ki és mutasd meg......de nem tudod, mert agyilag gyenge vagy és pocsék a memóriád.
Megsúgom, az én regem időpontja 2006 decembere.....te meg valamikor 07 őszén kezdtél ott trollkodni.:)

2011.04.11. 17:56:51

Az esti műszaknak is:

2011. április 19-án (kedd) 19.00 órától TG blogjának következő találkozóját tartjuk. Akit érdekel a dolog, legyen szíves a nickemre kattintva üzenetet küldeni, s e elküldöm a részleteket. [Akik szoktak jönni, ott lenni, azok kaptak értesítést...:)]

Megyek a dolgomra!

Jók ne legyetek!:D

lüke 2011.04.11. 17:56:53

@Letícia: tudom
a szisztéma rossz

porfelhő 2011.04.11. 17:57:20

Lázár a nemzetiszocialisták képviselőinek nevezte a jobbikos képviselőket"

Felháborítónak tartja a Jobbik stílusát a Fidesz frakcióvezetője, aki visszautasította, hogy bármely képviselőt bárki is hazaárulónak nevezzen Magyarországon.
Lázár János szerint egyébként a Jobbik javaslatai támogathatatlanok, jogi és tartalmi értelemben is minősíthetetlenek."

atv.hu/cikk/20110411_lazar_lenacizta_a_jobbikos_kepviselok

Lázár János úgy fogalmazott: a Jobbik képviselőinek, "a nemzetiszocialisták képviselőinek" a javaslata érzékelhetően nem érti, hogy a magyar föld védelme esetén miről van szó, mit jelent a nemzeti érdek védelme.....

Ez a fideszes álláspont a jobbikos képviselők egy részének úgy tűnik, "értelmi képességeit meghaladta,

hm. "ez a harc lesz".... már van? vagy ez alkotmányozás lenne?! vagy mi?van.
Nem is tudom, hogy sirni kell e vagy nevetni.
:)

aszekelyek 2011.04.11. 17:58:52

@Letícia: Túltengő semmiből sem jó:D A hol valamiből túl sok van, ott más valamiből túl kevés. :D

ubul2000 2011.04.11. 18:04:10

@aszekelyek: olyan klassz javaslatokra gondolsz, mint a törvénytelen privatizációk felülvizsgálata, vagy az ügynöklisták nyilvánosságrahozatala?

hoplita 2011.04.11. 18:09:52

@aszekelyek:
Ááááá!!!
Ejnye bazmeg, tévedtem.....nem 07 őszén, hanem 208 februárban regeltél....február 5.-én, este 17 25-kor tetted az első belevauvaut.

Kis időbe telt míg visszakerestem azon a szar fórummotoron...:)

ubul2000 2011.04.11. 18:24:09

@aszekelyek: Igen, emlékszem ilyen hőbörgésre. Még 2006-ból a Hősök teréről. Valami órával kapcsolatban... Még a pulpitusra is feltevődött...

cambridge.on 2011.04.11. 18:27:06

@aszekelyek: Deutch(?) új képviselője van a Fidesznek?
Inkább írtad volna, aki már nem Für.

hoplita 2011.04.11. 18:28:35

@ubul2000:
Csak nem ovi 72 órás, vekkeres ultimátumára gondolsz...?
Meg arra, amikor rátelepedtek öt napra a Kossuth téri rendezvényre..,..aztán megunták, hazamentek.
:DDDD

ubul2000 2011.04.11. 18:31:36

@hoplita: A feladat a tömegek leszerelése volt, ennek tökéletesen megfeleltek....
Azért mondtam az imént, hogy bizony nagyon egy oldalon állnak..

hoplita 2011.04.11. 18:42:52

@ubul2000:
Én ezt tudom, nekem ne magyarázd.
De próbáld meg ennek a zombinak felnyitni a szemét.......!
Hamarabb tanítod meg a kutyát dalolni...:))))

IntelCorei5 2011.04.11. 19:37:31

nem besz#rni, lesz még ez rosszabb is, aztán meg jobb

ssi 2011.04.11. 19:41:10

@Letícia: @Hepci: oké, nem kell a valóság minden részletével terhelnem benneteket, talán át lehet majd rajtuk siklani :-)

IntelCorei5 2011.04.11. 19:41:29

@hoplita: miért nem gerely van a képen? A colt a te idődben nem létezett :-)

hoplita 2011.04.11. 20:07:36

@assumo:
Az nem is Colt...hanem egy ROA....Ruger Old Army.
Egy stukker, amire fáj a fogam, már egy ideje.:))

Egy dorü, vagy az akontion nem mutat olyan jól.:)

nyünyüge 2011.04.11. 20:27:16

Akármiért is lett fontos hirtelenjében, hogy a bírák ne dolgozhassanak 70 éves korukig, ezt nem alkotmányban kellene szabályozni és nem ilyen ökör módon.
Hanem pl. ahogyan a korhatár felemelése fokozatosan zajlik, ugyanigy fokozatosan (de a magasabb életkortól visszafelé) lehetne egységesíteni.

hvg.hu/itthon/20110411_nyugdij_lazar_janos

tölgyes 2011.04.11. 20:28:43

@teevee: Nem mondok se többet se kevesebbet: A DÖNTÉS INDOKOLT.

tölgyes 2011.04.11. 20:30:44

@nyünyügeA döntés az egyik hatalmi ágat érinti, tehát az alkotmányban indokolt szabályozni.

jjulie 2011.04.11. 20:32:47

@tölgyes:

szóval támogatod a politikai alapon való tisztogatást?

tölgyes 2011.04.11. 20:38:59

@jjulie: A rendszerváltoztatás folytatását támogatom...:) Egyébként milyen tisztogatás az zsülikém, ha valakinek azt mondják: elérted a nyugdíjkorhatárt, menjél nyugdíjba:::))) Ha jól meggondolom, akkor ez oltári nagy kitolás:::)))Legyen nyugodt: Önt hamarabb lapátra fogják tenni:(

aszekelyek 2011.04.11. 20:52:49

@jjulie: Akkor a bírók mellé állna....Így az egységes nyugdíjkorhatárt támogatja. A rendszerváltozás ott egyáltalán nem is ment , nemhogy végbe de elejibe sem. Maradtak szépen ugyanott, ahun vótak. Se lusztráció se semmi.

jjulie 2011.04.11. 21:07:18

@tölgyes:

93 óta nagyon rövid időszaktól eltekintve az utcán élek, van közvetlenül eladható tudományom, vajon hogy kerülök lapátra, és nem fogok nyugdíjba menni, mondjuk addíg amíg gyalogolni, telefonálni, és billentyűket nyomogatni képes leszek, és bízom benne, hogy mindez jóval 62 éves korom után fog csak megszűnni

a birákra vonatkozó nyugdíjazás politikai tisztogatás orbániában

jjulie 2011.04.11. 21:08:50

@aszekelyek:

mibe szóltál bele banyesz?

cambridge.on 2011.04.11. 21:10:14

@tölgyes: @aszekelyek:
Szabad legyen megkérdeznem, Schmitt Pál életkorát! Őt nem szándékoznak (megérdemelt) nyugdíjba küldeni jövőre?

jjulie 2011.04.11. 21:12:49

@aszekelyek:

namost ha a hoplitának is égnek áll a haja az idétlen orbánországi szarságaidtól, én meg ki nem állhatom a hoplitát, akkor hogy állok veled?

aszekelyek 2011.04.11. 21:13:15

@hoplita: Akkor ugorj neki és keresd meg a férjem reg.jét . Előtte azon írtunk:)

tölgyes 2011.04.11. 21:14:38

@jjulie: A remény hal meg utoljára. Orbánék azonban nem tisztogatnak, hanem a bírókra is érvényes lesz a nyugdíjtörvény.. Ez nem tisztogatás.

tölgyes 2011.04.11. 21:16:14

@cambridge.on: Ez választott tisztségekre a világon sehol sem vonatkozik.. de a képviselőknek polgármestereknek is el kell majd menni...

aszekelyek 2011.04.11. 21:16:26

@cambridge.on: nincs kizárva:)
@jjulie: Randit akarsz rendszeresen, úgy emlékszem:D

aszekelyek 2011.04.11. 21:18:22

@hoplita: Nem találtad meg az elgurult érveléstechnikádat:) Így marad a trágárság.

teevee 2011.04.11. 21:18:40

@tölgyes: @aszekelyek:
Az a helyzet, hogy megsajnáltalak benneteket. Komolyan.
Xar lehet védeni a védhetetlent.
Erőt, egészséget!

aszekelyek 2011.04.11. 21:29:58

@ubul2000: Leszerelték a tömegeket? Melyiket? Amelyik arra is lusta volt, hogy elmenjen nagyon nagy tömegtüntetést csinálni , fletot megbuktatni? Aztán hogy lehet leszerelni egy tömeget, ha az nem akarja azt?

tölgyes 2011.04.11. 21:30:04

@teevee: Mi a védhetetlen??? Az hogy ha valaki eléri a nyugdíjkorhatárt, annak nyugdíjba kell mennie??? Ez bizony súlyso kitolás minden pedagógussal, köztisztviselővel stb. aki az államot szolgálja.. Látja néhány hete még azért harcolt,ak, hogy a katonáknak, rendőröknek viszont maradniuk kelljen a rendes nyugdíjkorig:) Nyilván ez is védhetetlen. Ez a döntést más Antallnak meg kellett volna hoznia, de nem volt hozzá ereje.

ubul2000 2011.04.11. 21:34:39

@tölgyes: rendszerváltozás folytatását??? Ahhoz előbb el kellene kezdeni

2011.04.11. 21:35:33

Nagy baj lesz, ha az öreg bírókat lecserélik. A jogászi szakma nem könnyen tanulható...mármint a gyakorlati része...így is túlterheltek, mi lesz később? Azokat az ügyeket, amelyikbe beledolgozott valaki, nem lehet hipp-hopp kezdővel átvenni. Mi lesz itt!! Nagyon el vagyok keseredve. Legmívesebb jogász szakma bíróké. Fel sem fogják ezek a jogot végzett, de jogot nem tudó emberek a szakmát.

tölgyes 2011.04.11. 21:36:23

Mi a védhetetlen??? Az hogy ha valaki eléri a nyugdíjkorhatárt, annak nyugdíjba kell mennie??? Ez bizony súlyso kitolás minden pedagógussal, köztisztviselővel stb. aki az államot szolgálja.. Látja néhány hete még azért harcoltak, hogy a katonáknak, rendőröknek viszont ne kelljen a rendes nyugdíjkorig maradni:) Nyilván ez is védhetetlen. Ez a döntést más Antallnak meg kellett volna hoznia, de nem volt hozzá ereje. Ráadásul ha jól értem (ebben most nem vagyok biztos) csak a bíráskodást kell abbahagyniuk. Iratelőkészítéssel foglalkozhatnak, elmehetnek ügyvédneik is..stb.

panelburzsuj 2011.04.11. 21:37:34

@teevee:

Már fiatalon beletanultak.

Most élvezik a retrót.

jjulie 2011.04.11. 21:38:39

@tölgyes:

én amikor elérem a nyugdíjkorhatárt, nem fogok nyugdíjba menni

ez hogy lehet?

aszekelyek 2011.04.11. 21:39:30

@cambridge.on: EP képviselő, ha nem tudtad volna.

@teevee: Viszont kívánom, a feri és viselt dolgai védelméhez. Vagy a jobbikéhoz, vagy a szlöm-P pártéhoz.

tölgyes 2011.04.11. 21:39:54

@Letícia: Sajnos ezt is rosszul látja..Persze kell a tapasztalat, de ezt úgy a 4-5 évre megszerzik. Ezért van a több lépcsős bíráskodás.. És az is igaz, hogy hanyatló ésszel se kéne bíráskodni.:( Ma a bíráskodásban nagy ellentétek vannak. Az első fokon bíráskodók nehezen viselik, hogy megcsontosodott jogfelfogás uralkodik másod fokon.. és különösen a legfelsőbb bíróságokon.

tölgyes 2011.04.11. 21:40:32

@jjulie: Majd meg fogja látni, hogyan lesz.

2011.04.11. 21:45:12

@tölgyes: mert? Maga jogász? Fogalma sincs miről beszél...azt elismerem, hogy vannak bírók, akiknek menniük kellene, de ezeknek nem a korukkal van baj...

aszekelyek 2011.04.11. 21:49:43

@jjulie: Nyilván nem vagy bíró és más olyan sem, akire vonatkozik a kormány hatásköre. Sőt. Versenyszférában az olyan vén fószerok a királyok..Meg még sok helyen. Tudod. , ez olyan, mint a munkavállalók, a magánszférában, munkaadókkal szemben. Amiért is lájkolta a kormányfő , hogy a szakszervezet fölemelte a hájas ülepét és olyasmit csinál, ami a kötelessége lenne mindig.

jjulie 2011.04.11. 21:50:13

@Letícia:

nem, ellenben címeres orbánországi faszkalap

jjulie 2011.04.11. 21:53:38

@aszekelyek:

igen telibe találtad, nem vonatkozik rán az orbánkormány hatásköre, nem orbánországi vagyok

aszekelyek 2011.04.11. 21:55:43

@jjulie: Esetleg kirúgod a sámlit.....? Amikor már csak nézni tudod de rosszul is látsz?

aszekelyek 2011.04.11. 22:01:30

@jjulie: Gyula kérem, ahol ön él már 65 a korhatár, ugye?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.04.11. 22:20:51

"A gazdaság, az oktatás és a művészeti élet már megvan. A gépezet forog, az alkotó pihen. Most már jöhetnek azok a fránya választások! Még ha esetleg nem nyerünk, akkor sincs baj! Az új nemzeti alkotmány szerint a Nemzeti Költségvetési Tanács akár a parlamentet is feloszlathatja, hiszen nekik kell elfogadniuk a költségvetést, s ha ezt március végéig nem teszik meg, akkor új választásokat kell kiírni. Márpedig a tanács kizárólag a Fidesz nemzeti embereiből áll, kilenc évre szóló kinevezéssel, úgyhogy semmitől sem kell tartani. De ha mégis beütne a krach, hát ott a jó öreg nemzeti Jolly Joker, Polt Péter nemzeti főügyész, akit ebben az évezredben aligha tudja bárki is elmozdítani. S ha ez nem lenne elég, akkor itt van a bírák nyugdíjazásának ügye: Pártunk és Nemzeti Kormányunk elküldené nyugdíjba a ma dolgozó bírók nagy részét, hogy az elvileg független igazságszolgáltatásban is megerősítse a pozícióit. Munkaügyi perek? Non rulez..."

napizeje.blog.hu/2011/04/11/most_vesik_ercbe_az_alkotmanyt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

"De egyáltalán: Minek ide választások? Pláne 2012-ben, előrehozottan? Maradjanak csak a helyükön nemzeti vezéreink! Amíg el nem kergeti őket a népharag. Ha ugyanis tetszenének forradalmat csinálni, akkor kétharmad nélkül is szemétbe lehet dobni a Fidesz Nemzeti Alkotmányát..."
süti beállítások módosítása