Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) Jávor Benedek (1) jávor benedek (3) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
ápr 28
21:02

Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a téma sokkal fontosabb annál, hogy a politikai elemző sajátos szempontjai és logikája alapján beszéljen róla, s ezért jobban szerettem volna hallgatni azokat, akik speciális tudással rendelkeznek a kérdésben. Ma estére azonban olyan jeleket produkált a magyar politika, ami már nálam is bejegyzésért kiált.

(Fotó: Index)

Nem teszek köröket: ebben az ügyben a magyar politikai elit katasztrofálisan viselkedik. Semmi más nem látszik fontosnak, mint a másik legyőzése, gyengítése, a reputáció megőrzése, a szavazók megtartása. Látványos hazudozások, értelmetlen nyilatkozatok, a politikai ellenfél sarokba szorítása, a felelősség áthárítása, a bűnbak megtalálása. Kapok majd ezért minden oldalról, de szándékosan nem teszek különbséget: a volt miniszterelnök evakuálást is említő felajánlása ugyanis szerintem pontosan ugyanaz a minőség, mint a kormány részéről megszólalók kezdeti problématagadása, majd későbbi ellenzékre mutogatása. (Ettől még igaz, hogy mindig a kormányé a nagyobb felelősség: miután azonban ez a probléma nem ma keletkezett, a korábbi kabinetekről sem szabad elfeledkezni.)

Mindez persze nem új jelenség. A felek ugyanezt játsszák szinte minden téma kapcsán, itt azonban más a tét. Minden, ami a politikai homokozóban történik, rögtön hatni kezd: növeli a feszültséget, szítja az indulatokat, hergeli az embereket. Csak egyet nem tesz, mert láthatóan ez senkit sem foglalkoztat: nem visz közelebb magának a problémának az azonosításához és a megoldásához.

Szinte hallom, ahogy a láthatatlan politikai tanácsadók érvelnek: itt a nagy lehetőség, a válság erősíti a hivatalban lévőket, légy kemény, mutass erőt, bízni fognak benned! Mások talán ugyanezt mondhatták egy másik kormányfőnek, amikor az a gazdasági válsággal kardozott, abban a reményben, hogy a helyzetet kihasználva újra megerősödhet. Csak egyet felejtettek el ott és felejtenek el itt is: a válságok, a rendkívüli helyzetek csak akkor erősítik a hivatalban lévőket, ha a gond, a probléma elmúlik. Ahogy az árvíznél történik: érdemes felvenni a miniszterelnöki gumicsizmát, mert egy idő után biztosan legyőzhető a magától is visszahúzódó víz.

De mi lesz itt? Hangerőtől, szerepléstől, tüneti kezeléstől megoldódnak a magyar-cigány együttélés – tömeges szegénységgel, kilátástalansággal és leszakadással terhelt - problémái? Dehogy. S ha továbbra sem hajlandó senki magával a kiváltó okkal foglalkozni, ha a politikai szereplők csak egymással, a napi győzelemmel törődnek, biztosra vehetjük, hogy egy adott ponton mindenkire ráomlik ez a roskadó ház. Nem tudom a megoldást, ezért is nem akartam szólni, de abban biztos vagyok, hogy most a másik irányba rohanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr632862875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jöjj velem! 2011.05.02. 08:10:37

 A 2010-2011-es szezon magyar politikai elsőosztálya olyan, mint a 2006-2007-es spanyol futballbajnokság: botrányoktól terhes és meggyöngült. Ezt a szemétdombot igyekszik valamiképpen visszahódítani a vörös kakas, mellesleg nagyrészt nyílt lapokka...

Trackback: Polgárháborút most! (Így írtok ti 4.) 2011.04.30. 18:18:11

Eddigi legnevesebb vendégszerzőnk tisztelte meg a blogot: Görög Tódor, a neves politológus, aki az eldurvuló közbeszédről és az elmérgesedő politikai konfliktusokról írt nekünk. Természetesen ahogy a vendégposztoknál szoktam, úgy most is kikértem közis...

Trackback: "Aki nincs velünk, az Magyarország ellen van" 2011.04.29. 11:30:59

Így hangzik az Orbán-doktrína. Pintér Sándor már tavaly év végén elszólta magát egy fórumon, hogy az elszegényedő társadalom miatt olyan jelenségek lesznek az országban, amelyekkel a Rendőrség nem fog tudni megbirkózni. A gyöngyöspatai balhéra vál...

Trackback: Horgas Judit - NE TOTOJÁZZ, PAJTÁS! 2011.04.29. 08:37:57

Ismerősök és ismeretlenek kommentjeit olvasom egy gyöngyöspatai hír kapcsán a Facebookon. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az egyre ordenárébb színvonal néhány forduló után elér oda, ahol jóérzésű ember nem olvas tovább, mert minek.Az egyik elvadult ko...

Trackback: Nácizni vagy cigányozni az igazi? Egy biztos: mindig a másik a hülye 2011.04.28. 23:33:54

Nincs mit tagadni, januárban nagyon megdöbbentett az a rengeteg, tartalmát és hangnemét tekintve meglehetősen durva hozzászólás, ami a West Balkános tragédiát követő cigányozással kapcsolatban írt szövegemre érkezett. Akkor 95:5 arányában a cigányokkal...

Trackback: Hogyan robbantsunk ki polgárháborút? 2011.04.28. 23:21:55

Először is, szögezzük le: polgárháború veszélyes, hasztalan, idióta dolog. Normális ember polgárháború nem nyerhet meg, annak nyertese nem lehet, tehát nem is akar lenni, következésképp azt nem kívánhatja. Előfordulhat azonban, hogy polgárháborúnak ...

Trackback: Ahol napnyugta után elszabadul a pokol 2011.04.28. 23:04:40

Tiszabő az ország legszegényebb települése, többségében cigány lakossággal. Egy érdekes beszámoló készült a faluról néhány napja, ami a szoljon.hu weboldalon jelent meg. A cikket most változatlan formában másoltam be ide is, mert úgy gondolom, hogy n...

Trackback: Nevezzük át Tarlós Istvánt! 2011.04.28. 23:04:21

Korszerű, a kor kihívásainak megfelelő elnevezést keresünk Tarlósnak....

Trackback: Nevezzük át Tarlós Istvánt! 2011.04.28. 23:04:20

Korszerű, a kor kihívásainak megfelelő elnevezést keresünk Tarlósnak....

Trackback: Rendkívüli állapot - cui prodest? 2011.04.28. 22:53:39

Miért nem cselekszik időben egy titkosszolgálatokat is irányító belügyminisztérium, amikor etnikai zavargások közelébe kerül egy település vagy egy régió? Pedig ujjgyakorlat volna Pintérnek a gyöngyöspatai ügy elintézése.Az mondjuk igaz, hogy az apadó ...

Trackback: Gyöngyöspatán a romáknak volt igazuk 2011.04.28. 22:48:09

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a gyöngyöspatai cigánysoron lévő térfigyelő kamera felvételeit. Érdekes dolog ez, mert elsőre azt mondtam, hogy nem is volt semmi. Most egy kis pisilésért, meg néhány keresetlen szóért nem kell valakit így elagyabulál...

Trackback: Akármilyen Gárda: Csak megy és megy és megy 2011.04.28. 22:34:02

A magyar törvények jelentős részéről közismert, hogy csak annyira érvényesek, amennyire a népesség jámborabb hányada betartani hajlandó őket. Bár lértejöttéért, és sikeréért szurkolunk, ezért is fejeztük ki korábban kételyeinket, hogy egy szigorú dohán...

Trackback: Pótcselekvés a szabadság rovására? 2011.04.28. 22:22:18

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormányzat azzal összefüggésben, hogy egy új bűnözési forma, az „egyenruhás bűnözés” jelent meg Magyarországon - jelentette be a miniszterelnök szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a

Trackback: MILLA 2011.04.28. 22:14:38

A Kormány 600+110+32 milliót fizet kommunikációs tanácsadó cégeknek, hogy szerethető viselkedésre tanítsák őket. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook csoportnak nem kellene senkinek sem fizetni, csak legalább az ilyen akciókat, mint az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2011.05.01. 18:30:15

@xsasha:

Várom, hogy utánanézz, mit jelenthet vajon az "Irodalom, forrás?" felvetésem.

Türelmes vagyok, az eddigiekből leszűrve eltarthat egy ideig a folyamat.

hoplita 2011.05.01. 18:33:34

@xsasha:
Bárki aki politizál, megoszt.
Ez igen evidens...legalábbis aki foglakozott valaha politikával annak igen.
Nem tisztem nekem Gyurit védeni, nem is szorul ilyen értelemben rám.
De a geciknek odaszólok....ha meg IRL, akkor oda is csapok.:)
Nem politikus vagyok, megtehetem.:)

hoplita 2011.05.01. 18:34:21

@6.Lenin:
Szarjál fagyasztott tarajos sült.

lüke 2011.05.01. 18:34:55

@6.Lenin:
nem is gondoltam,
a spermiumoknak küldtem a zavarosban, hátha Mrs Robinson lesz belőlük
a művészet meg egyetemleges
www.youtube.com/watch?v=ai2As4XFZDY

@panelburzsuj:
www.youtube.com/watch?v=-np4Ke4o94E

6.Lenin 2011.05.01. 18:41:23

@hoplita:

És attól más leszel?
Nekem semmi bajom veled, ilyen vagy, elfogadom.
Nekem ti jjulievel azonos dobozkában vagytok.

6.Lenin 2011.05.01. 18:50:46

@lüke:

Azt szerettem volna leírni, tudomásom szerint eddig senkinek nem állt módjában kiválasztani, mikor és hová szülessen.

Csak szeretné elhitetni magával, ez az ő szuverén döntésén múlt.

1 big lópisztolyt!

Ezt kellene elsőként elismerni a hőzöngőknek. A többi már talán simábban menne.
ezen nem tudnak sokan átlépni.

www.youtube.com/watch?v=V4Wd-yQN5u0&feature=related

2:36-tól

hoplita 2011.05.01. 18:50:58

@6.Lenin:
Na, még eccer...
Sose vótál te itt a szívem csücske, mindig is egy hajladozó, jópofizó, kétszínű szaralaknak gondoltalak....olyannak, aki intellektuális párába próbálja burkolni a kisszerűségét, pitiánerségét, na meg a jókora adag konformizmussal átitatott gyávaságát.
Ma adtál egy lökést, hogy kicsit átértékeljelek.Néhány fokkal még rosszabb is vagy...egy geciputtony.

Te csak hagyd békén zsülit...igen hasonlóak vagytok, sőt, az a faszfej egyenességben egy kicsit még feletted is áll...pedig arról is lehetne mintázni a giliszta szobrát.

Úgyhogy....szopjál hanyatt.

lüke 2011.05.01. 18:57:14

@6.Lenin:
yeehhhhhhhh!
ez rövidítve :
pólya és pályatévesztés(ad usum internum)
apám mondása szerint otthon, nálunk

jjulie 2011.05.01. 18:57:48

@hoplita:

nézd a valóvillát, rögtön kezdődik

az még segíthet rajtad, hamár a cigányozás nem boldogít, lúzer

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.01. 18:57:50

@ubul2000: Nem tudom, mire gondolsz abból a szempontból, hogy én nem a saját véleményemet mondom.

Amikor idézek, akkor ha nem fűzök hozzá semmit, akkor egyetértek a cikkel, illetve számom ra abból a legfontosabb a kiemelésem. Ha hozzáfűzök valamit, akkor abból kiderül a véleményem.

Szerintem az önmagában nem vélemény, ha valakiről azt mantrázom, hogy "hazug, csaló, dögöljön meg". Nem kenyerem az öncélú "...de nem...de igen...de nem...de igen" típusú szócsata.

Ráadásul ha (te olvasatod szerinti) saját véleményemet írom, akkor jön a replika Hepcitől, hogy az ne beszéljen, aki a kapcsolat.hu-n jár. (Bár úgy látom, ezt sokan teszik minden oldalról ezen a blogon :-) )

Tehát előzékenyen átengedem a terepet a cikkeknek, hogy lehessen "velük vitatkozni". Ez különösen érdekes szokott lenni a külföldi cikkekkel.

jjulie 2011.05.01. 19:00:24

@lüke:

milyen volt a majális hottentottániában öreganyám, jó sok sört megittak a parasztok?

6.Lenin 2011.05.01. 19:03:44

@hoplita:

Én értelek, nagyra tartod Budaházyt, a te dolgod. azt csinálsz vele , amit akarsz.
Akkor én miért nem imádhatom ugyan úgy, mondjuk Orbánt, Gyurcsányt, vagy bárkit?

Mert Te így döntesz?
Aztán ezt miért kellene elfogadnom?
Mert Te így döntesz?
A cigánykérdést is úgy lehetne rendezni, ahogy Te látod jónak?

Mitől lennél különb a többi néhány milliárdnál?

Mert Te úgy döntesz?

Hmm!

jjulie 2011.05.01. 19:06:47

@6.Lenin:

ez az elkeseredett pitizés egy kis elismerésért nagyon uncsi már

aszekelyek 2011.05.01. 19:09:54

@xsasha: Olvastad BAyert? Két cikke is van A az MH-n. Ez az alexes dolog, a rettegőkkel, akiket ki kell ugye menekíteni elég cifra. Elég részegen hülyének lenni, ahhoz, hogy rádtámadjanak a rettegésükben felfegyverezve-husángokkal- tömegesen rádtámadjanak. Ezért mondom hoplitának, hogy önbíráskodókat ugyanazzal a magatartással nem lehet móresre - erkölcsre tanítani. Kuncze erre azt mondaná, ő nem ment oda, ezért nem verték össze...Azért az egy kicsit más volt..... Az is jó, hogy a z evakuálást már 19-én lefoglalt száűllással intézték. Tegnap du . néztem a Célpontot, ahol egy helyi asszony szépen elsorolta, kinél voltak , sokkal bármilyen esemény előtt az amerikai nagykövetség megbízottai, tárgyalni, a helyi képviselőnél, naná, a kisebbségééééénél, meg aszonta angol újságírók is. Most még vissza is mentek, a forgatás előtt, ugyanazok a személyek, hogy felmérjék, kiket lehet rábírni , legyenek már corpus delicti hogy menekülnie kellene bárkinek is a kisebbségből. ...... Egyszóval ki hajlandó végre elmenni onnan.eddig senki. Baromi rossz lehet ott nekik....A vöröskereszt nem hajlandó nyilatkozni a sajtónak. Az is érdekes. CSak telefonon kaptak egy kis trükkel némi infot.... Akartak ők is olyan üdültetést szervezni....:D

aszekelyek 2011.05.01. 19:11:45

@inreallife: Ügyes marketinget csinált hozzá:) nem kell röhögni. Jobban eladható, ha ősi kínai,. mintha csak ő ötlötte ki. :D

inreallife 2011.05.01. 19:13:27

@juditka*: Török Gábor úr egy olyan véleményt ír, ami a polkorrektségébe belefér.magyarul olyat nem ír le, hogy devecser előtt azért kellett dolomitból gátat építeni, mert kinek is? talán az apjának orbán győzőnek dolomitbányái vannak a dunántúlon.

helyette leírja azt a süket dumát, hogy a jövőbeni újabb katasztrófa elhárítása miatt építették. persze, amikor az összes lúg lefolyt, a vörösiszap meg beton keménységben a tározóban figyel.

én erre azt mondom, hogy a kampány miatt minuszba került kasszát feltöltötték pénzzel legális eszközökkel. mert bárki bármit mond, ez így legális. még az lmp sem mert ugrálni, hogy minek oda a gát, akkor lehetne egy kis sikkasztás gyanú.

szóval Török Gábor leír egy valamit, amiben kielemzi, hogy a kormányfő milyen határozottan lépett fel, meg így meg úgy, mélyebbre nem mehet, hiszen akkor kiiratkozna a polkorrekt csoportból, és lőttek a felszínelemzésnek, mehet debreczenijózsinak, de abból meg egy is túl sok.

amíg egy elemzésbe se fér bele, hogy mennyi pénzt loptak ezzel, addig állandósulni látszik ez a helyzet. amúgy én bírom az elemzéseit, a sorok között néha látszik, mennyire helytelenít ezt vagy azt, de kimondani nem meri, ugyanúgy, ahogy a cigánytémában se szól senki, aki polkorrekt akar maradni.

na ez változik most rendesen napjainkban, polkorrektséggel ez a problémakör nem oldódik, zokognak is a fidesz székházban. :)

hoplita 2011.05.01. 19:14:56

@jjulie:
Na, te is itt vagy mán, hugyozz anyádba.:(

lüke 2011.05.01. 19:17:03

@jjulie:
hiányoztál:)
mások degradálása csak téged bologít,röpke 2 perc alatt

ubul2000 2011.05.01. 19:17:22

"Három embert, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyik tagját vitték kórházba a mentők a Pest megyei Dabasi Szőlők településről. A támadók romák voltak" -írja a Népszava.

Szerintem bolondgombát ettek a népszavánál, hogy véletlenül leírták az igazságot

aszekelyek 2011.05.01. 19:27:37

@vinczej: eléggé pitiáner összehasonlítás. NA und, lesz egy harmadik . Attól még ettől időben is és mindenképpen távol esik , hogy meggyanúsították végre. Az lmp tényleg ugyanolyan kétszínű, mint a szocik. Ebben igaza van. Nagyon megijedni azért nem fog tőlük a független hatalmi ág, az ügyészség. Van a tényállás, a feljelentés és az alapos gyanú. A mi ferink pedig jól belegabalyodott ebbe a ritka ronda , mocskos ügybe. A hiúsága vitte bele bizonyosan. Tette a korlátlan hatalmút és biztosította a befektetőket, hogy sima lesz az ügymenet, pedig az nem lehetett sima elvileg. :D Majd a helyi kis választókerületecskébe tetszenek egy kis pénzecskét tenni és akkor elég hajléktalan megy majd el szavazni. Vagy olcsón kapható illető. Akik nem mentek eleddig, maguktól , véletlenül sem.

megszűnt 2011.05.01. 19:31:13

@inreallife:
"szóval Török Gábor leír egy valamit, amiben kielemzi, hogy a kormányfő milyen határozottan lépett fel, meg így meg úgy, mélyebbre nem mehet,"

Mélyebbre magam sem mentem ebben a témában, mert ennél mélyebben nem lehetett.

knausz.blog.hu/2011/05/01/egy_orszag_fogott_ossze

aszekelyek 2011.05.01. 19:34:10

@inreallife: ugye arról a gátről van szó, amelyiket a privatizátoroknak lett volna kutya kötelessége már régen, nagyon biztonságosra megépíteni? Ha valaki sikkasztott, akkor azok, akik elsikkadni hagyták ezt a kötelezettségüket és megtartották annak az árát inkább nyereségnek.

aszekelyek 2011.05.01. 19:39:41

@ubul2000: Nem, ez más..... Szerintem demonstrálni akarják, hogy polgárháborús helyzet van -csak szerintük- ebben az országban. Pedig nem kellett ahhoz se jobbikosnak lenni, se szebb jövöt polgárőrség tagnak lenni, hogy összeverjenek, megkéseljenek, kislányokat csoportosan megfélemlítsenek bizonyos bűnöző illetők. A lincselésekről és a hatóság elleni erőszakokról, meg közfeladatot ellátó személyek elleni támadásokról nem is szólva.Nem erről van szó, hogy ezt az egyet megtalálták... Arról van szó, hogy mindenkit összevernek, orvost, tanárt, akit épp kedvük tartja. Nyilván mert rettegnek. Azért....Semmi jót nem kell a népszaráról feltételezni. Még azt sem, hogy bolondgombát ettek.

xsasha 2011.05.01. 19:40:13

@panelburzsuj:
Tényleg azt várod el, hogy linkeljem be az etológiáról szóló irodalmat, mert csak abból értesz? Milyen nyelven kéred?

ubul2000 2011.05.01. 19:40:21

@vinczej: csak elfogadtam egy véleményt, eredetileg ezt nem én állítottam.

Többen vannak itt a blogon, akik leírnak valami nyilvánvaló képtelenséget (hangoztatva, vagy ismételve a médiában hallottakat, olvasottakat - melyeknek egyértelműen politikai céljai vannak)

Ilyenkor hiányolom a saját véleményt.

Nem fogom visszaolvasni a hozzászólásaidat, de emlékezetem szerint nálad is találkoztam ilyesmivel. Ha tévedtem volna- elnézést kérek, de ha a következőkben esetleg mégis találkozom ilyen hozzászólásoddal, ne vedd sértésnek, ha emlékeztetlek rá.

hoplita 2011.05.01. 19:42:48

@ubul2000:
Látod...ezt beszéltük már egész héten a különböző blogokon.

A takonyfejű orbán keménykedése velünk nekik felhívás a keringőre.
Megvannak róla győződve, hogy még inkább szabad a pálya, azt csinálhatnak, amit akarnak.
Nálunk a döntéshozóknak vagy fingjuk nincs a cigányokról, ezért el kell őket hajtani a picsába, vagy nagyon is tudják mit csinálnak.
Ekkor viszont már lámpavas....

ubul2000 2011.05.01. 19:43:52

@aszekelyek: Ebben egyetértünk. A népszaváról szóló megjegyzésem - ha nem is jött át - írónia akart lenni.

hoplita 2011.05.01. 19:44:13

@aszekelyek:
"...i, hogy összeverjenek, megkéseljenek, kislányokat csoportosan megfélemlítsenek bizonyos bűnöző illetők..."

Mondd már ki, bazmeg...mondd ki...CIGÁNYOK.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 19:46:35

Gondolkodtam kis ideig, akarom-e a látni mind a 1237 kommentet. Végül lemondtam róla.

Látszik, hogy nagyon érzékeny téma. Az meg még jobban látszik, hogy a többségi társadalom mennyire megosztott a probléma kezelését illetően.

Egy dolog látszik ezeknél még biztosabbnak: ha ez a fajta 'vita' ilyen fajta stílusban folytatódik sokáig, akkor a többségi társadalom is ott találja magát - hamarabb, mint gondolná - , mint a szóban forgó kisebbség, na dnye. Innen aztán már nem süllyedhetünk tovább, meg lehet majd nyugodnunk.

Valszeg az 1.számú probléma mi vagyunk, először ezt kell megoldani, hogy a másiknak is nekiállhassunk.

aszekelyek 2011.05.01. 19:47:33

@hoplita: Lassan mondom. Nem lesz mit mutogatnia a genya nyugati sajtónak, ha ezeket betiltják. Már az egyenruhásdis provokációkat. Még lassabban kémne, hogy felfogd? HA pecabottal és horgászmellényben üldögelnek a kis telkükön és szalonnát sütnek, arra nemigen lehet ENSZ kéksisakosokat idecibálni. Vetted? H.Aladár hiába vinnyog akkor baromságokat. Próbáljad felfogni szentem, jó? Önbíráskodni meg pucéran, klottgatyában és irhabundában sem lehet.

hoplita 2011.05.01. 19:49:00

De jellemző ez is...:)))

".......Megfutamodott a Fidesz pár hangos kommentelőtől....."

barikad.hu/megfutamodott_fidesz_p%C3%A1r_hangos_kommentel%C5%91t%C5%91l-20110501

hoplita 2011.05.01. 19:51:37

@hoplita:

Íme a bűnös dal.....:DDDD

www.youtube.com/watch?v=OrTfUCzkpo0

Egyébként egészen érdekes, ahogy néha a fityisz bemerészkedik a nemzeti oldalra, aztán visszavonulót fúj.
Ritka egy gerinctelen, impotens banda.:))

panelburzsuj 2011.05.01. 19:52:11

@xsasha:

Azt várom, hogy megérts egy roppant egyszerű feladatot: a cigány viselkedés genetikai/biológia öröklődését taglaló írott források megnevezését, akár belinkelését.

aszekelyek 2011.05.01. 19:56:28

@hoplita: Sajnos mások is elkövetnek ilyesmit. HAnem vannak egészen jellemző bűnelkövetési módok, amik csak a kisebbségre illenek. Szögi Lajos meglincseléséhez hasonlóról senki nem hallott ebben az országban. Olvasom, Bayernál, hogy a térfigyelő hanganyagában jól kivehető az ahhoz igencsak hasonló egymás bíztatása, a porbavizelés megtorlásaként. Csoportos garázdaság közben. Szakemberek mondják, hogy az emberöléseknél is van tipikus elkövetési mód. A rablógyilkosságok, jellemzően idősek sérelmére elkövetett cselekmények esetén is. Ezt, hogy vannak kisebbségi bűnözők, markáns , felismerhető módszerekkel, senki nem vitatta eddig sem. Gyerekcsínynek egyáltalán nem nevezhető dolgokat követnek el fiatalkorú kisebbségiek , azt sem fogom vitatni. Támogatom a büntethetőség nagyon alacsony életkorra leszállítását, mivel az élet ezt diktálja. Szerintem az a gyerekcsíny maximuma, amikor én elrejtettem a kedvenc nagynéném retiküljét, mert nem akartam, hogy hamar hazamenjen. Aztán hagytam magam kérlelni, hogy mondjam meg, hová tettem....

hoplita 2011.05.01. 20:01:57

@aszekelyek:
Haggyál mán ezzel az ensz kéksisakosokkal...!
Csak nem vetted ezt komolyan?
Persze, amilyen birka vagy és amennyire fingod nincs az ilyenekről....:)))

Egyébként milyen önbíráskodásról beszélsz..?
Tisztában vagy te ennek a szónak egyáltalán a jelentésével?
Nem hiszem.
Hol volt önbíráskodás a részünkről....?
Olvasgattad a kommenteket a fideszes oldalakon...?
Néhány hozzád hasonló droidon kívül senki nem adott orbánnak ebben igazat.....a szavazóitok köpködnek, meg esküdöznek, hogy rátok többet soha.:))
A cigánysújtotta településeken már rühesnek is trendibb lenni, mint fideszesnek.:)

A SZJPE törvényesen bejegyzett polgárőr egyesület.
Nem tudtok vele mit csinálni, hacsak nem sértetek törvényt...a saját fasz törvényeiteket is.
A huzakodásból meg a politikai haszon nálunk csapódik le.
Ahogy ti most gyurcsányozással szereztetek kétharmadot, úgy mi 3 év múlva a cigányozással simán nyerünk...ha így maradnak a dolgok.:DDDD

aszekelyek 2011.05.01. 20:04:42

@ulrike: Csak azt ne gondold, hogy szoci szavazók nem ugyanúgy rühellik a kisebbséget, mint a jobbik... :) Ez még egy kisebbségi vezető tanulmányában is olvasható, ha esetleg nem tudnál róla....:) Középen, mérsékeltek vannak, akik nem a husángos megoldást támogatják de a bűnözőket sem. Valóban vannak teljesen szociopata rétegei a kisebbségnek. Ezt nem lehet letagadni. A nyomoronc Der Standard persze opportunistán firkál rólunk, miután más európai országok, karhatalommal dobatta ki azokat az európai állampolgárokat , expeditíve, akik a kisebbség köréből ott gyakorolták a szociopata életvitelüket. Azt ne mondja senki, hogy az ottani szélsőjobb nem tapsolta azt meg!

hoplita 2011.05.01. 20:05:03

@aszekelyek:
Igen, néha mások is...de az ARÁNYOK, bazmeg, az ARÁNYOK...!!!!!!!

Érdekes, a büntethetőség korhatárának a lejjebb vitele nem olyan sürgős, mint a tenni akaró, a helyzettől már torkig lévő emberek baszlatása.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 20:05:54

@aszekelyek: Osztán mitű' genya az a nyugati sajtó. Jelentsd be a nagyasszonynál:
- AM néni, a nyugati sajtó má' megint kicikizett minket, de én meg jól legenyáztam őket.
- Nagy piros pont neked az elvszerű riposztért, székely forradalmárom.

jjulie 2011.05.01. 20:08:55

@hoplita:

ti csak akkor nyernétek ha feltámadna a kádár, ő volt az egyetlen jótevőtök, az orbán meg arra használt benneteket, amire valók vagytok, kiengedett benneteket kukázni, most meg csicskák vagytok

hoplita 2011.05.01. 20:13:57

@ulrike:
Másik meg...
Ki a faszt érdekel, hogy mit ír a derstandard, vagy a faz, vagy a dípressze....????
Annyian olvassák azt arányaiban, ahányan itt a népszarát.
Ez az egyik...a másik meg se olcsóbb, se drágább nem lesz se a kenyér, se a benzin, akármit is firkálnak.
A hitelminősítők, meg a befektetők nem a gagyibulvárból hoznak döntést.
Ha jó üzlet szimatolódik, akkor akár cigányra is lehet vadászni...senkit nem izgat.:))

hoplita 2011.05.01. 20:16:09

@jjulie:
Kuss, sipirc megbaszni anyádat...ha mán apád elhanyagolta, mert a kutyákat kultiválta.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 20:17:33

@aszekelyek: Szokásodhoz híven félrebeszélsz, mikor kifutottál érveidből.
1. Erről a problémáról nem a nyugati sajtó tehet, csupán - neked nem tetsző módon - rávilágít.
2. Én nem említettem sem szocikat, sem más pártokat. Ebben a tekintetben sokkal egységesebb a magyar társadalom, mint bármi másban. A baj az, hogy ez az egységes negatív indulat nem viszi az ügyet előre, egy normális, mindenki számára többé-kevésbé elfogadható megoldásban kellene egységet elérnie először a többségi társadalomnak.
3. Ne fáraszd magad unos-untalan, hétvége van. Nem tudod olyan ütemben tisztára mosni Pártodat és Kormányodat, mint amilyen gyors ütemben szórja az magára a kétszínűség és tehetetlenség piszkát.

ssi 2011.05.01. 20:18:12

kormány kivárt és bízott: nem merészkednek tovább a szervezők ..

Jobbik (Szebb Jövő): talán ők lepődtek meg a legjobban, hogy vannak náluk merészebbek is (Védegylet, Betyárok)

1989/90 - nyílt titok és nagyon várt rendszerváltás .. minta: a nyugat, a sajnos kellően nem tisztázott álom
- Antall József jól nyúlt-e a rendszerváltáshoz?
- erről az időszakról mondják: akik jókor voltak jó helyen ...
- kik és mennyien lettek a vesztesek? ..
2010 - nagy titok és ki tudja mit vár változások .. minta: ismeretlen, cél a kormánycél, másoknak tisztán még nem látható
- teljesen másik rendszerváltás kell, vagy csak korrigálás?
- sokan írták már: ez a reváns időszaka, akik akkor kimaradtak ..
(generációk, politikai-gazdasági érdekeltségi körök), ill. a nagy újrázók, akik nagyon tudnak jókor jó helyen lenni
- kik és mennyien a vesztesek még mindig, vagy most már ..

aszekelyek 2011.05.01. 20:28:02

@hoplita: Tudod nem sokból áll törvénymódosítást csinálni. Az nem jelent semmit, hogy mocskosszájú anonímek mit firkálnak a FIDESZ. hu-ra. Az önbíráskodás szerintem az, amikor valakik egy részeg alexre rárontanak sokan. Az, hogy valakik magukat kinevezik rendfenntartónak az más kategória de nem kevésbé súlyos. Ez annyira nem törvényes, hogy ma sem az, nem kell semmit módosítani. A véderő nem polgárőrség. Pont. A polgárőrség pedig a renőrséggel együttműködve segítheti a rend fenntartását. Ez ennyi. Semmiféle melldöngetős csak mi tudjuk a rendet fenntartani - ami nem is igaz ráadásul- duma nem Akceptálható.

hoplita 2011.05.01. 20:38:32

@aszekelyek:
Mellébeszélsz.
A Véderő nem is nevezte magát annak, aminek te nevezed...nem véletlenül estetke pofára a bíróságon.
A SZJPE pedig HIVATALOSAN bejegyzett.
A rendőrséggel való együttműködési kötelezettség meg kétoldalú.
Amit eddig mindig a rendőrség szegett meg.

Ne erőlködj, ne kekeckedjetek....velünk ti már nem tudtok mit kezdeni...minél jobban hepciáskodtok, annál népszerűbbek leszünk.
A jövő elkezdődött....mentek a lecsóba.:)))

aszekelyek 2011.05.01. 20:40:17

@ulrike: íAzért voltak előtte már lent , ahaaa.. hogy legyen mire rávilágítani. Igazat se nagyon írtak. Semmiféle evakuálás nem volt, tudniillik. Eszük ágában sincs elmenni onnan a helyi kisebbségieknek. Ugyanolyan ordas túlzás, mint amit a médiatörvény, az alkotmány körül kavartak, akik, külhoni sajtóban.Nincs több és nagyobb etnikai feszültség a kisebbségiek és a többségiek között, mint bárhol, ahol hasonlóan szegény, sőt sokkal szegényebb cigány etnikum él nagy számban egy helyen. Hazugság ezt állítani. Nincs több szélsőséges, idegengyűlölő, mint bárhol máshol európai elsőkörösökben . Csak azt álszent módon letagadják a kedves német sajtóban. Csak az aljamunkát végeztetik törökökkel. Semmivel nem kevésbé nazik sem ők, sem a franciák, sem más öntelt és hazug nációk.Haider nem nálunk volt az, aki és itt nem is öltek szélsőjobbos vezért úgy, ahogy osztrákoknál. Ocsmányság, amit művel ott a sajtó, ahol ilyen baromságokat leközölnek rólunk. Jó előre leszervezve. Mielőtt valami is történt volna egyáltalán Gyöngyöspatán. Te mosdatod hiába azt a jellemmentes sajtót.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.01. 20:50:27

@aszekelyek: milyen szélsőjobbos vezért öltek az osztrákoknál, fideszkörzetimegbízottunk?

aszekelyek 2011.05.01. 20:51:44

@hoplita: mindenki a primitív és trágár erőszakoskodókra vágyik. Hogyne. Zagyva zagyvaságaira. Meg vonára. Persze. Míg rá nem jön, ha ugat, őt is lefejelitek.Mindegy, hogy rátok szavazott-e. Vice házmester banda. Rendbe lesztek téve. Egy pillanatnyi kétségem sincs, hogy ha a cigányokat már gettóba zártátok, majd jönnek a FIDESZESEK és akik még nem tetszenek...

jjulie 2011.05.01. 20:55:09

@Hepci:

mégis olvasod a kedvesem sorait?

aszekelyek 2011.05.01. 20:56:42

@Hepci: Véletlen baleseteset. Mint a németeknél is csak ott leesett a helikoptere vagy kisrepülője véletlenül egy olyan politikusnak, aki nagyon útjában volt valakiknek.Milyen a véletlen? Ilyen.Ugye nem akarod azt mondani, nem hallottál még politikai gyilkoságról? olafPAlme, Volt egy izraeli elnök is... Annyian de annyian végzik ilyen módon...Persze véletlenül. Balesetben , hogyne.

aszekelyek 2011.05.01. 21:02:16

@jjulie: A kedvesed?:DDD Már megvan, miért nem szeret engem porfelhőcske:)

inreallife 2011.05.01. 21:03:46

@aszekelyek: te ismered azt a mondást, hogy eső után köpönyeg? ez olyan, mint amikor beszakad egy stadion teteje a hótól, utána már hiába kezded merevíteni a tetőszerkezetet. mituán egyszer már levonult a lúgos vörösiszap, akkor utána mitől is védted a falut? ne azzal gyere, hogy mit nem csináltak előtte, az egy másik téma, szintén akasztásgyanús sztori, de utána miért építettek????

teszek ide pontokat, hogy nehogy egyből elolvasd a megoldást, keresd meg a kakukktojást.

.
.
.
DOLOMIT
.
.
.

inreallife 2011.05.01. 21:07:08

@hoplita: hát látszik, mennyire megijedtek attól, hogy ki lettek tiltva a kocsmából. szamurájkard, már emiatt is 5 év kötélre ítélném...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.01. 21:07:09

@aszekelyek: s ezt honnan tudod, csak nem szóbeli infó Szilvásitól?

Úgy véled, ott is olyan korrekt rendőrség van, mint itthon?
Mert nagyjából annyit tudni hivatalosan, hogy ezerrel hajtott egy faluban, alaposan bebaszva. Nem hivatalosan meg még azt, hogy előtte bulizott, majd randira készült, hogy megmelegedjen a hűvös időben.

panelburzsuj 2011.05.01. 21:10:25

"Ösztönözzük, hogy a falusi portákon újra megjelenjen az apróállat, az őshonos baromfi, sertés."

Gyöngytyúkok raus!

aszekelyek 2011.05.01. 21:12:39

@ulrike: A többség az állami erőszakszervezettől várja, hogy a rendbontókat rendre utasítsa, ha nem megy, büntesse. Mindenre tekintet nélkül. Hátrányosságra, jobb vagy baloldaliságra, vallásra és egyébre tekintet nélkül. Régóta mondom, a jobbik és függelékei mindig olyan akciókat szervez, ami eszébe nem jutna a normális jobb vagy baloldali demokratáknak. Tehát a többségnek. Ebben is nagyon hasonlít, a mellverésen és önfényezésen kívül a szocikra. Mindenkinek a jegyeit magára biggyesztette eklektíkusan és mindenkire fúj is egyszerre. Csak olyasmit tesznek, ami betű szerint nem tilos de ők majd meglovagolják és visszaélnek vele. pld hoplita, aki egyik mondatában elfoglalás szót használja, mi személyes névmással, kvázi ő , mint jobbik ? és a másikban bőszen bizonygatja, hogy együttműködnek, persze, hogyne....a rendőrséggel....Egy fenékkel ülné meg a két lovat.Ez is olyan szocis. A milliárdosok szocialistasága se megy egy füst alatt...:) na jóccakát kendnek és mindenkinek!

aszekelyek 2011.05.01. 21:13:51

@Hepci: azt is tudni, hogy egyáltalán nem szokott inni és az édesanyjához ment épp.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:14:14

@Hepci: Ez egy találó titulus. Viselője az a típus, aki kinyomoz és leleplez minden gaztettet. Akár elkövették, akár nem.

aszekelyek 2011.05.01. 21:16:26

@ulrike: Lassan mondom. Így elferdíteni tényt , gazemberség. Akárki is csinálja, akár hol is. Etikailag is erősen aggályos . Lehet, hogy törvényes, ??? de hogy nem etikus, az biztos.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:19:48

@panelburzsuj: Majd az öszödi beszédből ezt azért még időben kiradíroztatta, de az fkmb asszony mégis rájött.

aszekelyek 2011.05.01. 21:20:15

@inreallife: LAssan mondom neked is. Biztos túl gyors. Üzemel az a cég és nyilván nem változtattak technológiát. CSak megtették a szükséges óvintézkedéseket, amit eddig senki. Így nem lesz még egy katasztrófa. Próbáld meg felfogni. Ha most sem építenének oda valami nagyon masszívat, az mire lenne jó? A mulasztást prolongálni? Érdekes hozzáállás.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:21:31

@aszekelyek: Akkor jó lesz félned, főleg hogy még mondod is, akárki is csinálja.

aszekelyek 2011.05.01. 21:23:09

@ulrike: Alig voltam gépnél , erős túlzás ez is:) egész hétvégén... Tegnap este sem, ma sem estig... :) NA jó, neked ez is sok... :D

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:27:50

@aszekelyek: Hoppá! Muszáj még egy választ küldenem. Első alkalommal ugyanis rövid blogtársi pályafutásom során MARADÉKTALANUL EGYETÉRTEK VELED.
Örülök, hogy belátod, nem szép dolog ferdítgetni tényeket. Remélem e nemes felismerés visszatart majd további ferdítésektől. Sok sikert, drukkolok.

megszűnt 2011.05.01. 21:30:09

@aszekelyek:
"na jóccakát kendnek és mindenkinek!"

Nyugodalmas éjszakát kívánok én is. Tanulságokkal teli napok voltak ezek.

Amit kaptam levelet, arra feleltem az imént és ebből idéznék csupán, ennek a témának az itteni zárása okán (részemről):

Hatalmas a gyűlölet az emberekben! Ezt tudom mondani. És ami meglepő, hogy az elmúlt tíz év tükrében, melyet a neten tapasztaltam, lett ez a gyűlölet még nagyobb és félek kimondani, de úgy érzem, egyre nő!

Nem vidáman. Csak úgy egyszerűen elköszönök. Kéne valami vers, kéne valami ötlet, valami játékos, könnyed.. jobbra tőlem a Petri-kötet, de ma már nem keresek rá, semmire. Jó éjt!

tölgyes 2011.05.01. 21:31:34

@hoplita:

Kedves hoplita!

"Ami a harmadik gyereknek.....a szája, na meg az apja fasza.:)

Ez a dolog egy picit már túlnőtt a magadfajta pécéidiótákon.
20 év alatt eljátszottátok a türelmet és a bizalmat.
Menjetek ti, Isten hírével....míg jól van dolgotok."

- Én azt gondolom, hogy ez az a stílus és mentalitás amelyik mélttlan a fórumhoz és árt a nemzetnek.. No de ezt nem én döntöm el, hanem az idő.

aszekelyek 2011.05.01. 21:31:51

@ulrike: Nem én írtam, hogy evakuáltak . Más baromságokat sem. Mitől kéne félnem ? megharagszik rám a kedves paul lendvai? VAgy ki a frásztól? Nem félek. Tőletek nem. Istentől. Ő nem késik, nem siet, mindenkinek megfizet. Vagy a sors, ateistáknak a nem kívánt törlendő. Nekem van véleményem és az szabad. HA hülyeség lenne, azt is szabad. :D Sok hülyeséget szabad meg még durvábbakat is neten írni, hála a nagyon korrekt EU-nak. ......Pld. gyalázni a kisebbségeket. Büntetlenül. Arról mit ír a Der Standard? Hát a FAZ? Ezt merték kérni, mint módosítandót a mi törvényünkben, a képmutatók!

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:33:03

@aszekelyek: Nem a gyakoriságra, hanem a minta változatlanságára céloztam.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:35:43

@aszekelyek: Istent ne keverd bele, próbálj a száraz tényeknél maradni.

jjulie 2011.05.01. 21:36:08

@tölgyes:

orbánnemzet ezt kiérdemelte, szijjártóstul, orbánostul, lázárostul, a saját zászlószökevényeitől

aszekelyek 2011.05.01. 21:40:55

@ulrike: Az unos - úntalan nem gyakoriságra használatos szemantikailag? :D ne már.....:DD Véleményem változatlan . Azt akár unhatod is. :) Akkor ezt kell írni. A hétvége belekeverése nélkül.

ulrike (törölt) 2011.05.01. 21:48:38

@aszekelyek: Értsd ahogy akarod. A hétvégét te keverted bele.

Kezdesz felületeskedni, nyugodj meg, s menj inkább aludni. A munka ünnepét a munka követi holnap. Jó' ccakát!

inreallife 2011.05.01. 21:53:30

@aszekelyek: akkor csalódást fogok okozni neked, mert megváltoztatták a technikát. a termelést is leállították, így semmi sem indokolta a kapkodást. sőt az újraindítás után másik zagytározóba hordták a lúgos vörösiszapot, tudniillik az eredeti lyukas volt, szerintem még most is az.

más érv?

amúgy vicces, mert pont kettővel az efeletti hozzászólásodban lévő dologra gondoltam én is, csak orbánnal kapcsolatban. be is idézem, csak hogy szokd. "Lassan mondom. Így elferdíteni tényt , gazemberség. Akárki is csinálja, akár hol is. Etikailag is erősen aggályos . Lehet, hogy törvényes, ??? de hogy nem etikus, az biztos."

erkölcsileg vitézlettek le a fővajda és brancsa, mert a törvényeket úgy alakítják, hogy abban ne legyen kivetnivaló, bár ki tudja, ha egy következő kormány 5 évre visszamenőleg megvizsgáltatná mondjuk ezt az esetet, lehet kijönne egy sima hűtlen kezelés, vagy sikkasztás. de baszhatjuk, a pénzünk már rég elköltve focisulira....

lüke 2011.05.01. 21:54:52

@Hepci: ^
pontosan:))))))
komcsizó társam, mert a blog személyzetis figyelemmel
kísér mikor alszol s alszom- még hogy nem ügynök!-

jjulie 2011.05.01. 22:02:19

@Hepci:

bécsben kering más verzió is, kérdezd az evidence based öregasszonyt, mit hallott a parasztoktól, miközben a belsőjükön bütykölt

inreallife 2011.05.01. 22:06:10

nosza, még a zsindex is lehozta:

index.hu/belfold/2011/05/01/dabason_verekedes_tort_ki/

"A támadók a Független Hírügynökség beszámolója szerint cigányok voltak."

egyébként az index nagyon tudatos szélkakas politikát folytat. gyöngyöspatát is mismásolták korrektúrázták cenzúrázták, amikor viszont észrevehető volt az elfordulás a nem túl korrekt cikkek miatt, egyből kijött egy interjú, ami a valósággal egészen köszönő viszonyban volt. most meg ez.

két hete még a ctrl+c ctrl+v cikkből is kihúzták a cigány utalást, lecserélve valami közhelyre, mostmeg...
most vagy fideszpukkasztó kedvük van, vagy a zseton kezdett fogyni, mindenesetre érdekes a szitu....

inreallife 2011.05.01. 22:18:38

most találtam, ez egy hónapos cikk gyöngyöspatáról, még mielőtt elszabadultak volna az indulatok, pontosabban a polgármester és a képviselőtestület levele március végéről.

vigyázz hosszú, és gondolkodásra késztet!

kuruc.info/r/2/76613/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.01. 22:33:40

@aszekelyek: A FYDESZ-ügyekben is volt a feljelentés, tényállás és alapos gyanú. Aztán jött Polt.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.01. 22:36:56

@ubul2000: Nem veszem sértésnek, akár igaz, akár nem. Maximum válaszolok rá. :-)

inreallife 2011.05.01. 23:49:58

érdekesség, "magyar" főszereplőkkel:

"Svédország és Finnország egy-egy félévig tűri, táplálja, támogatja a bevándorlókat, s ha nem akarnak és nem tudnak beilleszkedni, kiebrudalják őket. Néhány élelmes magyar roma család „kiszaszerolta” ezt a lehetőséget, s Finnországba mentek. Letelt a fél év, és Lappföldön keresztül Svédországba vándoroltak segélyen élni, s ha kitelt a félév, visszajöttek ugyanazon az úton Finnországba. Éveken át ingyen éltek, hat hónaponként vándorolva.

Lappföld a sarkvidék széle. Hó és fagy. Évszázados hagyomány, hogy pihenőkunyhókat, faházakat talál az eltévedt vándor. A házban élelmiszer, tüzelő, meleg ruha, víz és motoros szán a továbbmeneküléshez, mert a sarki tél kegyetlen. A magyar romák fosztogatták a menedékházakat. Kellett nekik minden, Svédország felé haladva. Mondom, minden, nem hagytak az esetleg odatévedőnek semmit, hadd fagyjon meg, hadd haljon éhen. A lappok kifigyelték a tolvajokat. Bumm! Bumm! A magyar roma férfiak holtan estek össze. Nőik, gyermekeik elmenekültek. A lappok jegyzőkönyvet vettek föl, és elföldelték a holtakat. Más arrafelé a törvény. Más arrafelé a tulajdon fogalma. Nem úgy, mint nálunk. Mohácsi Viktória nem is utazott oda az adófizetők pénzén, hogy tiltakozzék."

panelburzsuj 2011.05.01. 23:57:03

@inreallife:

Most már csak a finn és svéd bulvárhíreket kéne ismerni ...

xsasha 2011.05.02. 01:56:15

@panelburzsuj:
Ne haragudj, de ez elég korlátosan hangzik. A cigány nem ember? De. Az ember az állatoktól származik? De. Az evolúció szabályai megszűntek, mert kevésbbé vagyunk szőrösek? De nem.
Mivel társadalmi, történelmi okokból az ember genetikai kérdéseinek feszegetése nem PC, ezért nincsenek ilyen kutatások és nincsenek ilyen leírások. De attól még az etológia nem szűnt meg, sokat tanulhatunk belőle.
Már persze ha elfogadjuk azt a tényt, hogy nem csak Pavlov kutyájának fog csorogni a nyála, ha a táplálkozást egy konkrét hatáshoz kötjük.
Én humanista vagyok, nekem nincs problémám a genetikával. Úgy látom, neked vannak.

juditka* 2011.05.02. 21:16:56

@inreallife:

Hm. érdekes amit irsz, de nagyon.
A politikai elemzés szerintem egyfajta tudomány.A politikai elemző magát független pozicióba helyezi", ha nem igy tenne nem is lenne igazán jó politikai elemző.
A politikai elemzőnek, politológusnak nem álmai, vágyai kellenek, hogy legyenek, a politikai esemény illetően, a megtörtént események, tapasztaltok alapján mondja el véleményét.
Nem jósol.:)
Attól még magánemberként lehet véleménye, amit nem ir le, és még kötődhet is egyik-vagy másik politikai párthoz.
A TG. kiváló politikai elemző.

Nem tudom megfelelő e a válaszom.?
Érted?

:))

inreallife 2011.05.02. 22:43:02

@juditka*: nem. :)

kétfajta politika van, az egyik, amit a nép felé mutatnak, ami a hülyítés és a populizmus keveréke, a másik a gazdasági szabadrablás, amihez törvényeket gyártanak. szerintem te is kitalálod, gábor melyiket elemzi....

ezért kapja sokfelől a felszínelemző címet, mert nem a mélyben való folyamatokról ír, hanem arról, amit láttatni szeretnének a valóság helyett az emberek, és arról mond jót vagy rosszat. én a valóságnak jobban örülnék, így csak a sorok közötti olvasás marad, de azt meg sok ember nem veszi észre, és ő nem segít nyitni a csipás szemeket....

ráadásul látszik a szerző küzdelme is, hogy patikamérlegen ugyanannyit üssön jobbra, mint balra. ha kormánykritikus megjegyzést tesz, azonnal ott terem egy zárójeles rész mögötte, ami simítja az élét a mondandónak. ez az odamondott meg nem is esete.

ráadásul a politikai elemzők nagy részén látszik az oldal, amihez húz, ő ezt rejteni próbálja. a jobbosok látványosan a bal térfélre tolják, a balosok ellen meg egészen hiteltelenül jobb oldalt. szerintem inkább balos, de ezt még magának se vallja be.

érted? :)

JumboJet 2011.05.02. 22:51:54

Kedves Gábor!
Végre leírtad, azt a szót, HAZUDTAK! Eddig mindig csak amolyan bolgárurasan tapintatoskodtál, hogy nem mondtak igazat, füllentettek, stb.
Köszönöm!

JumboJet 2011.05.02. 22:52:51

Kedves Gábor!
Végre leírtad, azt a szót, HAZUDTAK! Eddig mindig csak amolyan bolgárurasan tapintatoskodtál, hogy nem mondtak igazat, füllentettek, stb.
Köszönöm!

Csillag Ádám 2011.05.10. 22:38:04

Gyöngyöspatán a Jobbik keveri kártyát a félkatonai szervezetein keresztül, nem is olyan csendesen folyik az ország fasizálása. A terepet a FIDESZ előkészítette, a magot Orbán elvetette, és Vona Gábor betakarítja a termést. A cigányok meg csak állnak és néznek, legszívesebben világgá mennének. Ki vonhatja meg a jogukat, hogy meneküljenek, ha az életüket érzik veszélyben?
süti beállítások módosítása