Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) Habony Árpád (1) habony árpád (2) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) karácsony gergely (3) Karácsony Gergely (1) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) MSZP (1) mszp (104) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
22:16

Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat veszített, a legfrissebb felmérés szerint ma már csak minden negyedik ember áll a párt mögött. Ugyanakkor az ellenzék továbbra is megosztott és gyenge, a rekordmagasságba növekedett bizonytalan tábornál egyértelműbben semmi sem igazolja az életképes alternatíva hiányát.

(Fotó: Facebook)

A közkeletű vélekedés szerint ez a helyzet a Fidesz malmára hajtja a vizet: amíg a bizonytalanná vált szavazók nem mozdulnak, a kormányzó párt a mostani támogatottságával könnyedén nyerhet bármilyen választáson. Az egyre rosszabb adatokkal szembesülő kormánypárti szereplők számára hatékony gyógyír lehet, ha az ellenzéki térfélre és az ottani számokra tekintenek. Még mindig feleannyi a szocialisták támogatottsága – olvasható is rendre a kormánypárti sajtóban, és az állítás tényszerűsége nem is megkérdőjelezhető.

Abban azonban már nem vagyok biztos, hogy tényleg annyira egyértelműen jó-e ez a helyzet a Fidesznek. Ha így maradna, természetesen az lenne, de azért nehezen elképzelhető, hogy a több mint ötven százaléknyi pártot nem választó végül mind egy szálig távolmarad majd a következő voksolástól. Én inkább arra számítok, hogy előbb-utóbb megmozdul ez a tábor, és a választáshoz közeledve szépen lassan kialakul, hogy a szavazók melyik politikai erőt szeretnék váltópárti helyzetben látni. Ma azonban erről minden korábbinál kevesebbet tudunk: a Fidesz 2014-es ellenfele jöhet a mai parlamenti ellenzékből, lehet annak egyik pártja, létrehozhatja akár több ereje is, de az sem teljesen kizárt, hogy egy ma még nem is látható formációval kell a kormánynak felvennie a harcot.

Mindez első látásra természetesen az ellenzék esélyeit csökkenti: a parlamenti pártoknak súlyos gondokat kellene megoldaniuk ahhoz, hogy esélyük legyen a váltópárti szerepre, a „zöldmezős” terveket szövögetők pedig ma még elképzelhetetlenül messze vannak attól, hogy kockázatos vállalkozásuk sikerrel járjon. A helyzet azonban, bármennyire meglepő is, bizonyos értelemben a Fidesz számára sem veszélytelen.

1998 óta minden választás másnapján világos volt, hogy melyik politikai erő lehet a vezető kormánypárt kihívója a következő voksoláson. A kormányon lévők tudhatták, hogy kire kell figyelni, volt (lett volna) idejük riválist figyelni, elemezni, stratégiát tervezni és fontos ellenlépéseket tenni. Most azonban – ahogy egy vezető kormánypárti politikus fogalmazott szellemesen a minap egy háttérbeszélgetésben – egyelőre vakrandira készül a Fidesz, annak minden hátrányával. Nem tudhatja pontosan, hogy honnan, kiktől jöhet a kihívás, így nem is tud igazán felkészülni és ennek megfelelően cselekedni. Márpedig a mai, a kormánynak kétségtelenül kedvező helyzet az ellenzéki térfélen akár villámgyorsan is megváltozhat: ott, ahol a választók több mint fele nem tud vagy akar pártot választani, egy drámai politikai esemény, egy váratlan fordulat vagy bármi más könnyen újrarendezheti az erőviszonyokat. Lehet, hogy „soha” nem történik meg, de akár holnap, a jövő évben, vagy akár csak röviddel a következő választás előtt is megeshet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr252902062

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zuhan a Fidesz? Frászt! 2011.05.13. 23:13:22

A média mostanában attól hangos, hogy esik a Fidesz népszerűsége, és micsoda - kinek-kinek negatív vagy éppen pozitív - tendenciák indultak meg a pártok erőviszonyaiban. Érdemes azonban jobban megnéznünk az adatokat, mert bizony itt masszív hangulatk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2011.05.15. 23:55:25

@xsasha: Mit szóltál a rosszul jártak sorához?:) Nagyon átsiklottál rajta!:) Kis fideszbirka!:)

Blogger Géza 2011.05.15. 23:55:35

@ökörpöröly: Az valami félreértés, hogy a cégek által befizetett járulék alapján korábban bárki is kapott volna nyugdíjat, ez ügyben nem változott semmi.

xsasha 2011.05.15. 23:56:26

@ökörpöröly:
Ok, kérlek, valami hivatkozást vagy egyéb forrást jelölj meg, ahonnan ezt a 290e bruttót vetted. És azt is megköszönném, ha leírnád, mennyivel csökken a reálbér.

Blogger Géza 2011.05.16. 00:00:17

@ökörpöröly: És ezt ki nyilatkozta? Csak nem Herr Imre Kertész személyesen? Mondjuk mindig is voltak olyanok, akiknek fő hobbijuk Magyarország külföldi lejáratása, ha nem épp az SZDSZ van uralmon, de gondolom, ezeket mélyen elítéled, hiszen mint tudjuk Orbán Viktor =/= ország.

xsasha 2011.05.16. 00:04:14

@ökörpöröly: Kedves ökörpöröly. kérlek, tartsd meg magadnak a személyeskedést. Köszi.
Szóval akkor nincs Manyup, de a jövedelme lehetővé teszik, hogy abba belépjenek.
Aztán kijelented, hogy ott három pilléres a nyugdíjrendszer, nálunk meg csak kettő.
Nekem erről az a véleményem, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz. Nem tudod, milyen modelleket alkalmaznak az EU-ban, főleg, hogy különböző országokban különböző rendszerek vannak. Blöffölsz a levegőbe. Ez mire jó?

Blogger Géza 2011.05.16. 00:04:55

@inreallife: No igen, mikor súlyos logikai ellentmondásba keveredsz önmagaddal, akkor mindig jön a káromkodás, diktátorozás meg gyalázkodás, ezt már ismerjük. :)

Kb ezt a szellemi színvonalat tudjátok hozni, ezért lenne meg most is simán a 2/3 a választásokon, mint azt a mérések mutatják. Mert nincs komoly alternatíva, csak a fröcsögés.

Ennyi ebből most elég is volt , további kellemes gyűlölködést! :)

ökörpöröly 2011.05.16. 00:06:12

@Blogger Géza: Te el vagy tévedve!:) Az is nyugdíjjárulék volt, csak a cég fizette a bruttó jövedelem után. A járulék pedig minden esetben járadékot keletkeztet. Ezért van az, hogy a MANYUP-tag után fizeti a cég a nyugdíjadóvá keresztelt járulékot, de a AMNYUP-tag nem kap utána nyugdíjat, csak az eddig 30%-ot kitevő MANYUP-ból származó nyugdíjat, míg aki átlépett, az kapja a nyugdíjjáruléka után a 30%-ot, a nyugdíjadó után pedig a 70%-ot így lesz 100% állami nyugdíja).
Te ebben az országban élsz? A Magyar Nemzet bohócságain kívül olvasol valamit? Hihetetlen, hogy mennyi ostoba fideszbirka szaladgál erre. :)
Ha lövésed sincs a dolgokról, akkor minek okoskodsz?

sárkányfő 2011.05.16. 00:07:46

@xsasha: előbb blöffölted be, hogy a manyup kötelező volt, erre most még te vádolsz mást blöffel? ej-ej, de csúnya fiú vagy te.

xsasha 2011.05.16. 00:08:13

@ökörpöröly:
Itt az utolsó öt. Már várom, hogy magyarázod meg az utolsó helyezett Svájcot.

21 Finnország 57 pont (Paradise Oskar)
22 MAGYARORSZÁG 53 pont (Wolf Kati)
23 Spanyolország 50 pont (Lucía Pérez)
24 Észtország 44 pont (Getter Jaani)
25 Svájc 19 pont (Anna Rossinelli)

a személyeskedésben egy dobásod maradt.

bariga 2011.05.16. 00:10:12

@Blogger Géza: Még az a fránya Nobel-díjat osztogató bizottság is csak Téged akar bosszantani

ökörpöröly 2011.05.16. 00:11:14

@xsasha: Most írtam le például a 3 pilléres német modellt!:) Olvasni se tudsz, fideszbirka? Igen, ott is 3 pilléres a nyugdíj, mert nagyobb biztonságot hordoz, mint az 1 pilléres. Nálunk is azért volt 3 pilléres -állami, kötelező MANYUP, önkéntes nyugdíjpénztár-, hogy megosszák a terheket és a kockázatokat.
Ráadásul most van 700 milliárd hiány már az állami rendszerben, plusz 2500 milliárd eltapsolt kötelezettség. Felfogtad, fideszbirka? A bércsökkenéseket is felfogtad, fideszbirka? Sikerült értelmezni és elolvasni? Ébresztő!:D

ökörpöröly 2011.05.16. 00:12:21

@xsasha: Olvasd el a cikket, fideszbirka!:) Belinkeltem, érdekes!

ökörpöröly 2011.05.16. 00:17:10

Jó éjt mindenkinek!

Fideszbirkák, álmodjatok a Bölcs Vezérrel és Matolcsyval!:) Holnap várom az álomélményeiteket itt!:)

xsasha 2011.05.16. 00:28:30

@ökörpöröly:
Te mitől félsz, hogy egyfolytában birkázol? Ennyire nincs önbizalmad?
Amit írtál, az hazugság. A francia nyugdíjrendszer pl. 2 pilléres, és azt elég nehéz lenne elmagyaráznod, hogy a franciák nem Nyugat-Európában vannak.
Nem tudom, milyen terhek megosztásáról beszélsz, amikor a harmadik pillér bevezetése rótta az egyik terhet az állam vállára, ami államadósságként jelent meg, és rontotta az ország besorolását.

xsasha 2011.05.16. 00:29:56

@ökörpöröly:
Én a tényeket linkeltem be neked. Nem csodálom, hogy nem tudtál mit kezdeni vele. A tények zavarnak téged. Mások véleményében érzed jól magad, és te birkázol. Szánalmas.

Én is akarok kommentelni 2011.05.16. 06:58:00

@inreallife:
28500 Ft/hó. Ennyi a minimálnyugdíj. Ha az ellenőrzés kideríti, hogy tényleg semmi baja, akkor pedig 5 év letöltendőt.

lüke 2011.05.16. 07:23:26

@xsasha:
rég nem járt erre a táncdal fesztivál szakértő- ÖP-,
sokan ignorálják
látod: a berlini sajtó se más ,mint a magyar
de hogy Wolf K. produkciójának sikertelenségét is OV
intézi ez már a demagógia csúcsa
/megj C. Dion pl svájci színekben kezdte az EUrovision fesztiválon ,megbukott és végü lJJ Goldmann szerzeményei hozták a világsikert, France Gall- Gainsbourg-ral!- nyert és hazájában soha nem volt utána sikeres ,csak Németországban
ezt is OV intézte anno/

a-kis-herceg 2011.05.16. 07:28:02

@ökörpöröly: Boros-Bocskor is kamunak tartja kb ugyanazokkal az érvekkel

pl nem tűnik nagyon életszerűnek hogy
"új" programot "talált ki" 2 órával a gép indulása előtt...

jjulie 2011.05.16. 07:36:12

@lüke:

hát persze, mindenért a legfőbb főnök a felelős, és azt most orbány-nak hívják

az tetszik, ha sokan így vélekednek, főleg hogy azt mérték pár napja, hogy egymillió birkája kiszédült a nyájból, és most a senki földjén legelészik

az orbány a hibás, persze

jjulie 2011.05.16. 07:46:28

az ágrólszakadt orbány csapata akkor nyert bajnokságot, ami a neg igazán ágrólszakadt várszegi akarattal kiejtette a csapatát a másodosztályba

szerencsétlen felcsuti parasztkisgyereknek csak a nagyok levetett holmija jut

lüke 2011.05.16. 07:59:23

@jjulie:
hősködő !
nem jöttél tegnap az Afrika napra,
polyglottok voltak a burkina fasoiak:
német ,angol, francia, afrikán , holland
le vagyunk maradva!

lüke 2011.05.16. 08:10:07

jejeje
Boros Bochkor a két legbutább magyar
www.youtube.com/watch?v=QKVkpOYNRKA

lüke 2011.05.16. 08:16:38

@lüke: www.nytimes.com/2011/05/15/nyregion/imf-head-is-arrested-and-accused-of-sexual-attack.html?_r=1&hp
Mr. Strauss-Kahn, a leading member of the party, has been considered the front-runner for the next presidential election in France in May 2012. Opinion polls have shown him to be the Socialists’ most popular candidate and running well ahead of the incumbent, Nicolas Sarkozy, who leads the center-right party

jjulie 2011.05.16. 08:17:13

@lüke:

aproportos, az orális szexre kényszerítés az az amikor bedugja az ember a farkát annak a fogai közé, aki kézzel lábban tiltakozik ez ellen? és hogy le ne harapja, azt hogy érhető el?

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:21:46

@jjulie: :))) ja ja. max. anál... de előtte ki is verheti a fogát...
legalább lendül egy kicsit a magyar GDP...

neki már volt egy vakrandija, egy magyar mataharival... de az belement...

"Strauss-Kahn 2008-ban kénytelen volt bocsánatot kérni, amiért az IMF-ben viszonyt folytatott egy magyar beosztottjáva"

index.hu/kulfold/2011/05/16/a_szobalany_azonositotta_strauss-kahnt/

szerintem sárközi nem vetemedne ilyen aljas eszközökhöz politikai ellenfele kinyírására...

és mit akart strauszkám Merkell lel?
Merkel: pénz kéne...
strauszkám: Mér kell?

lüke 2011.05.16. 08:27:13

@lüke:
s nem is a fr titkos szolgálat, hanem az emerikai?
messzebbre vezet, mint a fr elnökválasztás?
EU-USA vetélkedés?
www.gazdasagiradio.hu/cikk/63636/

lüke 2011.05.16. 08:31:02

Hunvald a Piszkos Fred nevű kocsma tulajdonosáról
www.gazdasagiradio.hu/cikk/63624/
mondtam én:
Foxi Maxi matróz lett
kapitány a Piszkos Fred

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:34:20

a patás kormány...

"megkezdheti munkáját a Gyöngyöspatán történteket vizsgáló estei bizottság"

hvg.hu/itthon/20110516_gyongyospata_bizottsag_munkaja

"azt gondolják magukban, hogy legyőzhetetlenek, már csak hivataluknál fogva sem büntethetők, leleplezésüket senki nem meri megkockáztatni. Elért eredményeik, teljesítményük ezt igazolják vissza számukra"

hvg.hu/velemeny/20110516_zentai_robert_weiss

azért én mégis azt mondom, hogy
-három órával a gép indulása előtt nem teszi be a farkát a gijjotinba...
-már csak azért sem mert akkor ujra kell zuhanyozni, és lekési a Merkellt
-előző este párszáz dolcsija csak lett volna, hamár elnöki sokezer dolláros kéróban alszik...
-a szobalány nyal ? délután megy takarítani? totál elképzelhetetlen...
-vmi nyilván történt. vszínű a matahari provokálta. ez nyilván felzaklatta a vezért

aszekelyek 2011.05.16. 08:35:33

@ökörpöröly: Kötelező manyup nincs és soha nem is volt sem a németeknél, sem másutt bevezetve Ez hazugság. Ma pontosan az a helyzet, mint ott, lehet öngondoskodni. Saját elhatározásból. Az, hogy milyen formában teszi ezt valaki, már szabadon eldönthető. Nem jekk mindenképpen egy pénzügyi alap számára adni azt a pénzt. Saját megtakarítás is lehet belőle vagy olyan érték, pld arany, ami értékálló. Gyakorlatilag liberalizálta az Orbán kormány a megtakarításokat. :))) a jó bolsevik kormány volt az, amelyik kötelezővé tette, mint a békekölcsönt. Vannak , tudod tájékozott emberek ebben az országban. Elsőkézből infokkal. Hiába is próbálkozol. Tisztában vagyunk a helyzettel.

aszekelyek 2011.05.16. 08:39:31

@lüke: Nem lennék megleove , ha a megtámadott hölgy kiköpött mása lenne N.P.Nek... Ha ez egy csali volt, akkor így kellett lennie. Nem amatőrök dolgoznak egyik titkosszolgálatnál sem. :) Az ismerősség egy fontos motívum.:D

aszekelyek 2011.05.16. 08:42:06

@inreallife: Íejuk oda a végére, hogy köszönjük dleto , göncz kinga, és mszp az eu-ban.Előttük nem voltunk ebben a pozícióban.

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:42:18

@aszekelyek: ja de ez coci volt... sőt ellenség (IMF)... ezt nem a fides nyírja?

lüke 2011.05.16. 08:43:47

ÖF a tegnap estét:
az euroviziós song contest politikai útra való terlését csak egy posztkommunista ország rossz szellemisége tudja igy a demagógiára fordítani,
mert egy szabad országban élőnek ez eszébe se jutna,
ilyet ,"politikai song contest "nem látott még a szabadversenyben

www.youtube.com/watch?v=QKVkpOYNRKA

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:45:27

igen. egyetlen eu ország vagyunk lassan ahol fel SEM merül, hogy lehetne

- tisztességesen
- tehetség alapján
- szakmai hozzáértéssel

érvényesülni...

lüke 2011.05.16. 08:48:08

@aszekelyek:
először azt hittem Szarkó a szarházy,de
euro- dollár?,
bár erősödött az euro, a dollár gyengült
vagy egy csapással két légy:
fr elnök, és a dollár

azért az am.bíróságról példát vehetnének a kirugandó bírók!
ma már tárgyalás van!

a-kis-herceg 2011.05.16. 08:51:52

nálunk előzetesben vád nélkül rohadna párévet...
ugye ehhez ügyészség+rendőrség is kéne...
de a rendőrség teljes állománya gyöngyös patás...

aszekelyek 2011.05.16. 08:54:23

@a-kis-herceg: De persze, világméretekben nyírkálnak. Spt, befagyasztják snassz kán nyugdíját is fr, o, ban és kidobatják az IMF-vől is. Tudod, mindent ők csinálnak, ami nem jó valakiknek:) Nem vettem észre egy szalmai írásban sem, hogy egy férfi gyengéje pártállásától függne:) Már ne is haragudj, szoci kevésbé lehet, mint erőszaktevő. Abban biztosan ártatlan.:D Az erőszak dolgában, zaklatáséban kevésbé látom a feddhetetlenségét. Mindenfélét hátrahagyva , menekülve....Attól tartok, hogy el fogják sikálni , mégpedig azzal, hogy ezt felhasználják, nem beszámíthatósága bizonyítására. Ráfogják majd a korára és szépen eldugják egy high society klinikára. Míg elül a por. Aztán elengedik.

aszekelyek 2011.05.16. 08:57:47

@lüke: Volt ilyen ám nálunk is, 2006-ban:) eccer voltak gyorsak is.:) Ott is erőszaktevők álltak a bíróság előtt , csak épp tanúként.

lüke 2011.05.16. 08:58:43

@aszekelyek:
áh senki se ismeri őket!
ORF főintendáns: Lendvai Pál
Mein verspieltes Land- Debreceni écáinak tolmácsolása németül ,ez elég
Lendvai a német nyelvű területen a Kelet- Európa szakértő

aszekelyek 2011.05.16. 08:59:29

@a-kis-herceg: 25 % vitt az EU-ba minket. Tudod....ha ahhoz elég, ehhez is legyen.

aszekelyek 2011.05.16. 09:03:36

@ökörpöröly: Jó sokba is került az államnak, hogy állampapírban kellett tartani. Már az sem terheli az államkasszát.

@lüke: Ebben az esetben , azt hazudik, amit akar. Nem vagyunk jó véleménnyel róla. Egyoldalú és elfogult szagértő. Pont egy debreczenitől kapnak majd reális képet? Ez nevetséges.

lüke 2011.05.16. 09:03:56

@lüke:
na még a németeket is bekavarják?
nem akarnának adni a görögöknek- ezt tudjuk, fel vannak háborodva

lüke 2011.05.16. 09:05:40

@aszekelyek:
de ez is titkoszsolgálati módszer volt a sztálinizmusban!
tök mindegy milyen a véleményünk, ha ő formálja az egész németnyelvű újságírást

lüke 2011.05.16. 09:08:13

@lüke:
Lendvainak nagy a renoméja, mind a főintendánsi poszt miatt, mind a Kelet-Eu professzura miatt

aszekelyek 2011.05.16. 09:12:53

@ökörpöröly: Mindenütt azoknank kell kitermelni. Amíg nálunk volt kötelező harmadik pillér, addig is nekik kellett. Kevés kivétellel. Nem sok pozítív hozamú volt. HA annyira jó lett volna, nem mondta volna az IMF már 2006-ban, hogy muszáj változtatni, mert az államnak ez túl sokba van. Ez még azelőtt volt, hogy a válság szele elindult volna, amiben elbukták a 40%-át a pénzeinknek. Ez a kockázat túl nagy. Ezért döntöttek úgy a magyarok, ahogy. Valami kis kaporgálást csináltak is a szoci kormány idején. Keveseket, akiknek előre kifizette a munkaadója a pénzt a nyugdíjkasszába, korengedményes nyugdíjba engedtek. pl. egyik sógornőmet. Keveseket vissza engedtek lépni de a többit teljesen ki is vették volna az állam kezéből, semmi felelősséget és pénzt megtartva. Csak Sólyom úr tett róla, hogy ez az államkassza kifosztás ne lehessen legális. Szerinted az egy jobb koncepció volt a befizető pénztártagok és az államkassza számára?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:18:57

"Diplomáciai kérdés

Szó mi szó, nem volt jó érzés azt látni, hogy mennyire - már-már tüntetően - nem szavaznak a magyarokra az európai államok. Nem tudom, hogy ez a médiatörvénynek, a kettős állampolgárságról szóló törvénynek, az új alkotmánynak vagy Orbán Viktor emlékezetes európai parlamenti szereplésének tudható-e be, már ha egyáltalán. Mégis valahogy azt éreztem, hogy pillanatnyilag még egy egészen szerethető dal ellenére is érvényesült itt valami ellenérzés Magyarországgal szemben Európában."

michaelknight.blog.hu/2011/05/15/diplomaciai_kerdes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:19:28

"Fidesz 13%: Mindenki megverte a kétharmad jelöltjét a pillisi időközi választáson

A választásra jogosultak 20,1 százaléka, 212 lakos járult az urnához. A város polgármestere, Szabó Márton (Fidesz) közlése szerint a képviselői mandátumot Domonyi Károly (független) nyerte el 79 vokssal, a második helyen Andrási Julianna (MSZP) végzett 62 szavazattal, a harmadik helyre Koszorú Árpád (Jobbik) futott be (42 szavazat), a negyedik pedig a fideszes Némethné Fiel Gabriella Piroska lett 29 (13%!!!) szavazattal."

piroslapok.blog.hu/2011/05/15/mindenki_megverte_a_fidesz_jeloltjet_a_pillisi_idokozi_valasztason

aszekelyek 2011.05.16. 09:23:01

@lüke: Nincs kétségem afelől, nagy gyakorlata van abban, hogy a sztálini móccerekkel is operáljon. Lehet, hogy már nem lehet egy szobalánnyal kicsinálni:) Hallom a barátnőmtől, hogy milyen okádék az egész német média.Semmivel nem jobb, mint tavalyig a mienk volt. Jól illik bele lendvai.

a-kis-herceg 2011.05.16. 09:23:18

@vinczej: nem igaz én még nem vertem meg... de az is eljön

lüke 2011.05.16. 09:23:22

@vinczej:
2x
ÖF a tegnap estét:
az euroviziós song contest politikai útra való terlését csak egy posztkommunista ország rossz szellemisége tudja igy a demagógiára fordítani,
mert egy szabad országban élőnek ez eszébe se jutna,
ilyet ,"politikai song contest "nem látott még a szabadversenyben

www.youtube.com/watch?v=QKVkpOYNRKA
pl nem lehet hogy az azerbadzsáni pk-k fizettek?
(mint az orosz műkorisok a bírókat)

megj. nekem se jutott eszembe ez

lüke 2011.05.16. 09:24:40

@aszekelyek:
ugyanez megy, s ott is állami a két nagy tv ZDF, ARD
az újságok nem

aszekelyek 2011.05.16. 09:26:04

@ökörpöröly: Egy odőben terjesztették, hogy majd elveszi a zornán a megtakarításokat és nincs bankgarancia csak ennyire, meg annyira. :) NA kiknek volt ez az érdeke? Hogy kivigyék a pénzt nekik? Igen.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:30:30

@lüke:

"A német Tageszeitung a verseny előtt odáig ment, hogy amikor külön-külön értékelte az indulókat, a magyar versenyzőről ezt írta: „Kati Wolf: What About My Dreams…. Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " „Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!""

mosaictv.hu/hirek/2110/wolf_kati_orban_viktor_miatt_nem_nyert

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:32:27

@aszekelyek: Orbán már átlépte azt a határt, hogy azt mondhassuk biztosan, hogy "ilyen gyalázatot még ő sem tesz meg".

aszekelyek 2011.05.16. 09:35:52

@vinczej: jó érzés? Szép, hazafias és nemzeti gondolkodás. Az ilyet halálra kövezik jobb helyeken. Az ilyen nálunk pedig azonosító nélküli magyarverő neten is. Ezt adja elő egy arab országban, Izraelben vagy Amerikában vagy bárhol , ahol normális emberek élnek. Mindig rühelltem ezt az alakot. Szemétládák mindig örülnek, ha magyarokat érdeksérelem ér. Minek nevezhető egy ilyen, aki ennek tud örülni? Ps.Rólad is ad egy jó képet.Aki idehoztad.

aszekelyek 2011.05.16. 09:38:14

@vinczej: Szó sincs róla. Azért mert terjesztitek , még nem lesz igaz is. Megtarthattad a pénzed és nem kell részt venned a társadalmi szolidarításban. Ahogy az sem kér belőled.

aszekelyek 2011.05.16. 09:40:08

@vinczej: Őket minősíti ez, nem Orbánt és nem Katit. Erre is képesek.

lüke 2011.05.16. 09:40:25

@vinczej:
s ezt a BTS max 5 mill. berlini olvassa!
de a 80-80 M németül nem tudó fr, sp, olasz biztosan nem
ez is több posztkommunista ország - H, DDR-rossz szellemisége , stasi kapcsolatai révén- Gisyék, die linke-

németek informátora:
ORF főintendáns: Lendvai Pál
Mein verspieltes Land- Debreczeni écáinak tolmácsolása németül ,ez elég,
Lendvai a német nyelvű terület Kelet- Európa szakértője

lüke 2011.05.16. 09:43:24

@aszekelyek: @vinczej:
pontosan
a linkek sajtóját, az antiorbán kampányt
szegény WK meg ártatlan ebben, s nem isolyan rossz
-de mint már írtam Céline Dion is elbukott először svájci színekben,
-szerényebben,
nem kell ebből polbeat kérdést csinálni
-s a vereséget is el kell tudni viselni, nem úgy mint GYF

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:45:24

@aszekelyek: Örül a fene! De tény, hogy a külföld "empátiáját erősen erodálja" a kormány.

lüke 2011.05.16. 09:48:33

@vinczej:
nana
nem vagy tárgyilagos,

kormány+kampány:
a kormány is, s az antiorbán kampány

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:49:13

@lüke: A dal szerintem rendkívül jó. Nemzetközi viszonylatban is látok esélyt arra, hogy ez a dal külföldön is sláger legyen. Zeneileg "nem eredeti" szám, de "vérprofi" és látványos. (Amúgy a színpadon mozgás tényleg hiányzott, ha valami kritikát kellen mondanom).

Én nagyon szurkolok Wolf Katinak, hogy bekerüljön a popzenei mainstreambe.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 09:57:18

@lüke: Igazad van. Az ország érdekében dicsőíteni kellene Orbánt. :-)

lüke 2011.05.16. 09:57:44

@lüke:
egy szép német példa erre:
Ingo Steuert - GDR, páros mükori VB nyertes- megvádolták stasi múltjával.Mióta IS a jelenlegi, páros mükori VB nyertesek edzője, csendben vannak.

bezony, tudják mi az érdekük...........
(nem Wolf Katit akadályozni)

de.wikipedia.org/wiki/Ingo_Steuer

lüke 2011.05.16. 10:00:51

@vinczej:
nem OV volt szó - Wolf Katiról
ne csavard!

, ezt megint elqurták az elvtársak,s s feljebb áll nekik
torokgaborelemez.blog.hu/2011/05/13/361_vakrandira_keszulve/fullcommentlist/1#c13492203

ssi 2011.05.16. 11:33:45

@lüke: @vinczej:
az 1. elődöntő után mondta egy ismerősöm:
- nagyon jó a dal, nagyon jó Kati hangja és a külseje is
- nagyon kár a ruháért, a koreográfiáért, a látványért ... sokat ront (mint 2008-ban Csézinél)

a verseny után mondta uez az ismerősöm:
- akik utólag kritizálják a magyar stábot és okoskodnak, visszafogottan tegyék
- viszont sajnálja, hogy W.Kati azt nyilatkozta kb. hogy minden tökéletes volt a részükről, ők nagyon akartak, de mások miatt így sikerült - pedig utólag kielemezni, mások bírálatait is hasznosítani, csak haszon a jövőben, de mindezt felvállalni, ennél is több
- sajnálja, hogy a politikai is belekeveredik, de nem véletlen

én, mint operarajongó viszont nagyon örülök a francia dalnak és nem tudok betelni vele :-)
www.youtube.com/watch?v=uEb7hRo-Qyk&feature=related

@aszekelyek:
nehéz helyzetebe hozol, mikor írsz nekem, mert nem nagyon tudom, hogy mit válaszoljak
- azt megértem, ha nagyon hiszel a kormányban és próbálsz másokat is meggyőzni erről
- nem tudom megérteni, hogy mi az a vmi, ami nem engedi még meglátni se, nem hogy megbeszélni a - jó szándék ellenére is - felmerülő hibákat

- szerinted csaló az, aki szabályosan, törvényi előírások szerint most 60 évesen nyugdíjas lesz, de 2 évre vissza kell még mennie dolgozni, vagy csökkentett járuléka lesz? - kormány elképzelése szerint (az előre hozott nyugdíj az átlagnak is létezik, a 2 év csökkentett összeggel, pl. egészségügyi/családi okok/munkahely hiánya miatt)
- ha Szimba bekukkant, megkérdezzük tőle, hogyan lett tavaly nyáron nyugdíjas, úgy tudom 60 évesen, de nem terjesztek rémhíreket :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 11:48:19

"Egy alig 25 éves szociológus-hallgató diplomamunkájában olvastam egy gondolatot, amely mintha elkerülte volna érettebb honfitársai figyelmét. "Amikor hatalmas költséggel visszavezetünk valakit a munka világába, nem tudhatjuk, ki mást szorít ki onnan.""

hirszerzo.hu/publicisztika/20110516_ivanyi_scheiring_lmp_jobbik

Nagyon aktuális felvetés... :-(

xsasha 2011.05.16. 11:50:41

@vinczej:

Ezt lefelejtetted a hírről.

"A XVI. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást az előzetes eredmények szerint a szavazatok 50,89 százalékával nyerte a Fidesz-KDNP jelöltje,Vincze Ágnes. A második Büki Tamás, a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége (PLSZ, 20,3%), a harmadik pedig a szocialista Király András László (15,7%) lett. A jobbikos Kaszás Gábor a negyedik (9,2%), az LMP jelöltje, ifj. Mizsei László (3,75%) pedig az ötödik helyen végzett. "

ssi 2011.05.16. 12:00:38

@xsasha: s a részvétel 22%-os volt a XVI. ker. időközi választáson

@poszt - ki lesz a vakrandi partner? sötétben tapogatózás, csak találgatások .. írja a többség

helyzet van:
- parlamenti ellenzék: kevés
- egyéb ellenzék: nincs
- lehetőségek:
* kell-e előrehozott választás? van-e forgatókönyv erre = helyzetkihasználás
* kell az alternatív politizálás! = összefogás, őszintén, reális célok, humánusan

xsasha 2011.05.16. 12:07:26

@vinczej:
Azért az már nagyon gáz, ha egy újság politikai okokból véleményez popzenét. Meglepő a németeknél.

De inkább azon gondolkodtam el, hogy a németek honnan veszik, hogy Katinak bármi köze van Orbánhoz? Hogy is van ez?
Csak nem arról van szó, hogy megint ment az e-mail, "jól" informálva a kapcsolatokat?

xsasha 2011.05.16. 12:09:03

@manyike:
Igen. Pilisen meg 20%.

a-kis-herceg 2011.05.16. 12:13:29

az elvtársak kínlódnak...

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/16/betiltanak_a_szlovak_rendszamos_autokat/

bruhhaahhahha, térdem csapkodva nevetek... milyen gyenge játék...

meg a lázárblokkolót is.... hihihiihiiii

a-kis-herceg 2011.05.16. 12:14:02

saját magukkal viaskodnak a ködben....

ssi 2011.05.16. 12:44:44

mi lehet, ami nem párt? mire van esélye, vagy már ezen az oldalon is csak a szavakkal-fogalmakkal játszanak?

"Bokros Lajos által jegyzett Szabadság és Reform Intézet (SZR) nem pártcsíra. Ahogy a Demokratikus Charta is pártok feletti. A „sajtómentő civilek” sármja kimondottan az, hogy utálják a pártokat. Még a parlamenti LMP is csak fél szívvel párt, hajlama szerint „más” lenne. Normális-e ez?"
www.168ora.hu/itthon/orbannak-tavoznia-kell-75337.html

és a DP, Milla, 4K, TÉ, szakszervezetek, Bajnai alapítványa ... stb.
-> egészen új formáció(k) lesz(nek) váltó státuszban s külön/együtt? a programjuk lesz a fontosabb, vagy a szervezeti keretek?

@xsasha:
érdemes figyelni az időközi választásokra is, de nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani nekik -szertem :-)

inreallife 2011.05.16. 13:51:19

@Blogger Géza: igazából nem baj, ha vannak korlátolt emberek, akik elhiszik, ha a viktor ma elkölti a nyugdíjpénzük teszem azt máv adóságrendezésre, akkor azt hiszik, hogy az egy remek befektetés, és abból lesz nyugdíjuk.

aranypofa, most próbálj meg egy olyan dolgot, ami eddig még nem sikerült, gondolkozni. ha ma van 3000 milliárd forint nyugdíjra félretéve, és azt mind elköltöm teljesen mindegy mire, amikor nyugdíjba mész, miből lesz nyugdíjad? ugye nagy szöveg, hogy államadósságot csökkentünk vele, de amikor ki kell fizetni neked meg nekem, akkor mi lesz okostojás?

megnöveljük az államadósságot és kifizetjük? dehát most lett betonba öntve, hogy olyat nem lehet. akkor már csak két lehetőség adott, vagy több adót szedsz be, vagy csökkented a nyugdíjakat, máshogy nincs egyensúly. (ha nem csak a vezényszavakat hallod, akkor azt is meghallod, amit őfelsége mondott, hogy egyensúlyba kell hozni a nyugdíjkasszát)

magyarul, mire én nyugdíjba megyek, addigra olyan jó sok nyugdíjas, és olyan kevés aktív dolgozó lesz az országban, hogy senkinek nem lesz jó. a pluszpénz elkaszinózva, amivel mindkét oldalnak jobb lenne, marad a szopóálarc mindenkinek! neked, nekem és mindenki aki ebben az országban lesz. te ehhez felállva tapsikolhatsz, a lényegen nem változtat, mindketten szarul járunk.

nekem annyival lesz több esélyem, hogy nekem lesz pénzem, te meg reménykedhetsz benne, hogy az állami nyugdíjrendszert 200 évvel az elindítása után is működtetni fogják. amúgy valszeg működni fog, de olyan magas nyugdíjkorhatár mellett, amit valszeg nem fogsz megélni. (szép lassan 80+ lesz a korhatár) és ha 70 és 80 éves korod között túléled az öngondoskodást, akkor minek 80 év felett nyugdíjat biztosítani? szép lassan kikopik a rendszer.

gondolom ennyit nem is tudsz egyszuszra elolvasni, és gondolom a hozzáállásod sem változik ehhez a témához, úgyhogy ne csüggedj, lehet tapsolni. remélem 20-30 év múlva eszedbe jut az orbán, amikor jön a postás a pénzeddel!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 14:09:17

"Nyávogás és megkérdőjelezgetés

A zrt. egyik alapítója és a felügyelőbizottsági elnöke Bátorfi Béla, aki a HVG szerint Orbánék fogorvosa, és a külföldiek ellátására szakosodott iparág egyik vezető szereplője. A pénzről döntő kormányrendelet megjelenésének másnapján Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter menesztette a tárca turisztikai helyettes államtitkárát. Horváth Endre a lapnak nem kommentálta azt a szakmában terjedő hírt, miszerint azért kellett távoznia, mert helytelenítette a soron kívüli eljárást. A fogászati turizmus népszerűsítésére az egyik blogoló szlogent is javasolt: „Jöjjön Magyaror­szágra! Mintha a fogát húznák!”."

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/szijjarto_fidesz_orban_koltsegvetes_abszurd

Stb, stb...

inreallife 2011.05.16. 14:11:38

@Blogger Géza: melyik része nem volt igaz, amit mondtam? vagy csak elfogytak az érvek az ország =/= orbán ellen?

tudod azt hinné az ember, hogy mindenki eléri azt a szintet, hogy fel tudja fogni a környezetében történő dolgokat. akár elvont dolgokat is. csak te annyira tapsolsz, hogy nem hallod mit is mondanak. nem emlékeztet ez téged egy korábbi korszakra? mindegy miről van szó, csak tapsoljunk? ha pár évvel korábban születtél volna, a legnagyobb vérkomcsi lettél volna...

lüke 2011.05.16. 14:45:13

@vinczej:
-a fogorvos ritkán húz fogat- nem tud, ill egyszerűbbet tud-
- az szájsebész
két külön szak
ahogy a sebész és az mellkassebész
erről már megírtam a véleményem:
a hazai beteg nem profitál, ez kimaradt belőle-véletlen-
salus aegroti suprema lex esto

lüke 2011.05.16. 14:57:36

@manyike:
ezt a szlogent vártam már, majd a puccsos asszonyt, Schmidt Marit előveszik:)

lüke 2011.05.16. 15:06:41

@manyike:
nagy baj van azokban a fejekben , akik ezt gondolják
(a politika ebbe belekeveredik), mert nincs az a ny -eu-i
ország, ahol párt, politikus etc egy ilyen szórakoztató műfajú dologért lehajolna
(a tavalyi győztes+ menedzsere Stefan Raab munkáját a német tv-n végig lehetett követni, egy szó politika se volt ott)

Blogger Géza 2011.05.16. 19:30:27

@ökörpöröly: Gőzöd nincs nyugdíjmegállapítás módjáról (sem), most már ez is kiderült. :)

Blogger Géza 2011.05.16. 19:35:41

@inreallife: Gyakorlatilag nem volt értékelhető része annak a fröcsögésnek, amit írtál, csak a gyűlölet szintje érzékelhető, ami annak idején még egy SS kivégzőosztagnak is becsületére vált volna.

inreallife 2011.05.16. 20:29:42

@Blogger Géza: akkor próbáld meg mégegyszer elolvasni, max 2 szó volt a káromkodás benne. amúgy nyugdíjügyben kifújtál?

Ventura Blvd 2011.05.17. 10:55:05

OFF (elnézést érte)

PLÁGIUM 1 (6.309 TANÚ), PLÁGIUM 2. Ö...ÖÖ....

>>>Arról, hogy a turáni átok néha egy egészen aprócska tény, de kit érdekel<<<

Gondolom, mindannyian olvastátok Sebők János cikkét a HVG oldalán arról, miért bukott nagyot Wolf Kati az eurovíziós dalversenyen. (hvg.hu/velemeny/20110515_sebok_wolff_eurovizio/2) A cikk a klasszikus, sírós magyar zsurnalisztika hagyományaiban fogant, a "Nyomják Krahácsot" szellemében, az ős "turáni átok" lelkületében, stb. A lényeg: Katit Viktor buktatta meg. (Sic!)

Azt viszont látom, hogy az igazi ok lényegesen kevesebb embert izgat. Van a Hálón egy link, amely bizonyára nem kerülte el a zsűri figyelmét (már csak a szerzői jogok miatt sem), és amely pillanatok alatt bebizonyítja, hogy a dal bizony lopás. Sajna, tény. (www.dailymotion.com/video/xhmsei_what-about-my-dreams-vs-breathe-me-in_music#from=embed)

Na, ezt a videót 6.309 ember látta eddig, Sebőköt pedig olvasta a fél ország. Tanulság: azt fogadjuk el ténynek, magyarázatnak, amit akarunk. (Amint attól tartottál...)

Hogy a nyertes azeri dal is egy jó kis West-Coast sláger a 70-es, 80-as évek fordulójáról, és mintha Los Angeles felől fújta volna a szél, kit érdekel? Mint tudjuk, a tény az, amit annak akarunk látni.

ON

-------------

Lépjünk túl a sziámi ikreken (Gyurcsány+Orbán), ha még nem mondtam volna.

lüke 2011.05.17. 19:50:05

@Ventura Blvd: szivesebben hallgatom Gram Parsont:)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.17. 23:12:53

Szerintem csak a kihívó személye miatt lehet vakrandi, a tartalmat tekintve most az látszik, hogy a történelem ismételni fogja önmagát, tehát a 2002-eshez hasonló kampány várható majd 2014-ben abban a tekintetben, hogy gazdasági vonalon nemigen lehet majd fogást találni a kormányon, inkább csak a módszerek kritikáján lesz a hangsúly. Demokratikus koalíció... stb.

Hogy konkrétan mire gondolok: A Fidesz szerintem eltökélte, hogy végigviszi a reformokat, még ha beledöglik is.

nivo.blog.hu/2011/05/16/reform_lesz_ha_beledoglunk_is

laji 2011.07.12. 18:54:01

@lüke: "Lendvai a német nyelvű területen a Kelet- Európa szakértő"

Muhhhahahahhahaha
Lendvai a "szakértő"; no comment.

laji 2011.07.12. 19:03:54

Én azt nem értem, hogy a németek is már ennyire felszínesek, hogy a Lendvai ámokfutásait veszik alapul? Vagy csak mi látjuk ezt innen, mert, azaz, vannak ott értelmes hangok is, csak itt a Lendvai által "tudósított" orgánumokra hivatkoznak, nem kicsit előre megtervezetten?

laji 2011.07.12. 19:11:04

A cikkre hivatkozva; a felmérések szerint a Fidesz most is megnyerné egyedül is a választásokat, szóval... És szerintem ők lennének a legboldogabbak, ha az MSZP (és bármelyik más párt) összeállna a Jobbikkal, mert attól a naptól kezdve a Fidesz elleni kommunikáció 70%-a azonnal hiteltelenné válna... Én is nagy mámorban olvasnám Lendvai cikkét, ahol közvetve a Jobbikot támogatja... :)))
süti beállítások módosítása