Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) Fidesz (2) fidesz (130) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) heti válasz (1) Heti Válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) Orbán Viktor (9) orbán viktor (114) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) Schiffer András (1) schiffer andrás (9) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) simicska lajos (3) Simicska Lajos (2) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szíjjártó péter (1) szijjártó péter (6) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
máj 16
14:21

Az MSZP Schmitt Pálhoz fordul, azt kérve, hogy bírja rá a fideszes politikusokat arra, ne szavazzák meg a nyugdíjak korlátozásával kapcsolatos módosításokat, vagy ha ez mégis megtörténik, az államfő vétózzon. Az ügy, mint csepp a tengerben, világosan mutatja, hogy miért is a hitelesség és a következetesség terén vált leginkább sebezhetővé ez a kabinet is: a kormányváltás előtt éppen Schmitt Pál volt az, aki a Fidesz nevében egy garancialevélben vállalta, hogy „mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját”.

Csalódott lennék, ha nem csökkent volna ilyen mértékben a Fidesz népszerűsége – állítja egy kormánypárti ismerősöm -, mert ez azt jelentené, hogy nem vállalták fel a szükséges konfliktusokat. Nem mond ostobaságot: a kormány valóban egyre-másra hozza azokat a döntéseket, amelyekhez nagy adag politikai bátorság kell, és amelyek kapcsán populizmusról és népszerűséghajhászásról biztosan nem lehet szó. A költségcsökkentő, racionalizáló lépések többsége évek óta napirenden szerepel, több kormány is megpróbálkozott velük, de rendre beletört a bicskájuk. Nehéz pontosan megmondani, hogy a kényszernek mekkora szerepe van a mostani reformokban (feltehetően igen jelentős), illetve természetesen vitatható, hogy az egyes közpolitikai területeken a legjobb módszert választja-e a kormány, ennek ellenére nem lehet nem észrevenni, hogy a második Orbán-kormány az elsőnél lényegesen bátrabban megy szembe a többségi választói akarattal.

Amikor az előző ciklusban a szocialista-liberális koalíció belebukott a saját reformjaiba, a változások pozitív szerepét nem tagadó fideszes körökben állandó magyarázattá vált, hogy a sikertelenség oka a hiteltelenség és ezzel összefüggésben a társadalmi támogatottság hiánya volt. Nem lehet jozefinista módon, felülről, erőszakkal változtatni – hangoztatták az akkori ellenzék gondolkodói, miközben a Fidesz kommunikációs offenzívája olykor kimondva, gyakrabban kimondatlanul azt sugallta, hogy fájdalmas lépések, megszorítások és újabb terhek nélkül is kormányozható ez az ország. Szinte minden kormányzati döntésnél súlyos cölöpöket vertek le, olyan mondatokat mondtak és írtak, amelyek ma vagy végzetesen gúzsba kötik, vagy a hiteltelenség veszélyét hozzák a Fidesz fejére.

Enélkül minden bizonnyal nem kaptunk volna kétharmadot – mondják erre háttérbeszélgetésekben a fideszes politikusok, s ez az érv – bár amúgy feltehetően igaz - erősen emlékeztet az őszödi beszéd néhány többször tárgyalt részletére. A különbség persze nem elhanyagolható: az MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz 2010 előtt ellenzékben tette ugyanezt. A végeredmény azonban a pártok szempontjából ugyanaz: a szocialisták 2006 után emiatt veszítették el villámgyorsan a támogatottságukat, és közvetve emiatt voltak képtelenek arra, hogy végrehajtsák reformjaikat. S most a Fidesz minden nehézsége, képtelen tojástánca és folyamatos vesztesége is ebből fakad: ha értelmesen akar kormányozni, el kell, el kellene felejtenie az ellenzéki időkben született kijelentéseket, miközben persze tudnia kell, hogy egy darabig ezek a mondatok még biztosan üldözni fogják.

Hogy mi a megoldás? Több lehetőség is van van, most hármat említek. Az egyik a populista kormányzás, a nehéz döntések elutasítása, amit – tartalmi értelemben, minden retorikai bűvészkedés ellenére – a Fidesz elvetett. A másik a kiadáscsökkentő politika folytatása mellett az ellentét, a következetlenség tagadása, amivel a kormány hatalomra kerülése óta kísérletezik, s ami egy (nehezen meghatározható) bizonyos ponton túl egyszerűen tarthatatlanná és komikussá válik. A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában, hanem befogadható és értelmes magyarázatként arról, hogy miért nem megy az, ami ellenzékben még vállalhatónak látszott. A második csődje után a harmadiknál szerintem nincs jobb módszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr302908103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétharmados karantén 2011.05.18. 00:19:58

p { margin-bottom: 0.21cm; A cím értelmetlennek tűnhet. Adott egy párt(szövetség), amely a Parlamentben kétharmaddal rendelkezik. Óriási fölhatalmazást kapott, akár új alkotmányt is konstruálhat (meg is teszi), akár az egész közjogi rendszert átszabhat...

Trackback: Reform lesz, ha beledöglünk is! 2011.05.16. 23:10:19

Érdekes fejlemények (és akkor finoman fogalmaztam) zajlanak mostanság a gazdaságpolitikában. Egy éve még minden szakértő úgy vélekedett, hogy milyen jót tett a Fidesznek és Orbán Viktornak a Bajnai-kormány, hiszen meghozta azokat a fájdalmas és népsz...

Trackback: Tanácsrendszer 2.0 - Az önkormányzati autonómia vége 2011.05.16. 20:49:18

Az önkormányzati reformcsomag a konvergencia programban foglaltakkal összhangban az önkormányzati rendszer gyökeres átalakítására tesz javaslatot. A koncepció intézkedésein…

Trackback: Narancsos bukta receptje 2011.05.16. 20:36:50

Nem igazán magyar tradicionális recept, mert az inkább hazai gyümölcs alapú lekvárral, vagy gyümölcsízzel készül. A nevét adó narancs Magyarországon nem honos növény, nem igazodik az éghajlati körülményeinkhez. Hiába próbálták többször megtelepíteni, p...

Trackback: A KisSZDSZ 2011.05.16. 20:08:06

  „…ha az antiszemitizmus nagy bűn, mert az, akkor az antiszemitizmussal való alaptalan vádaskodás ugyanakkora bűn, és ugyanolyan ítélet alá kell, hogy essék.”  Csengey Dénes, író. Magyar Országgyűlés, 1990. októb...

Trackback: A különbség 2011.05.16. 18:08:53

De jó, hogy Török Gábor megírta a "Nincs garancia" című posztot, legalább nekem már csak ajánlani kell.Egy ponttal vitatkoznék, picit:"A különbség persze nem elhanyagolható: az MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz ...

Trackback: Fidesz sírkő 2011.05.16. 17:44:39

Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csak a verebek csiripelnek. Illetve ...

Trackback: Önmérsékletre intő adatok 2011.05.16. 17:30:43

Miközben továbbra is a legmagasabb sebességi fokozatban dübörög a Fidesz-úthenger, az első Orbán-kormány óta nem látott mélypontra zuhant az egykor fiatal és demokrata párt népszerűsége. A Fidesz kommunikátorai – élükön a blogszférában kommentekk...

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:02

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.05.16. 14:27:15

Teljesen egyetértek! És hogy zavar van az erőben mi sem mutatja jobban:

index.hu/belfold/2011/05/16/a_kdnp_is_kivonult_az_alkotmanyugyi_bizottsag_uleserol/

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 14:30:09

TG:"A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában, hanem befogadható és értelmes magyarázatként arról, hogy miért nem megy az, ami ellenzékben még vállalhatónak látszott."

Kinek látszott vállalhatónak? A (saját) szavazóknak csak, vagy magának a FYDESZ-nek?

Előbbi esetben hazugságnak, második esetben totális alkalmatlanságnak nevezik az ilyent.

Link Elek 2011.05.16. 14:32:38

ha a fidesz megprobalna tartani magat azokhoz a dolgokhoz amiket ellenzekben mondott semmit sem tudna csinalni.
egyetlen ertelmes mondatuk sem volt. azota se sok

ikiss68 2011.05.16. 14:35:56

Egyáltalán nem "vállalhatónak LÁTSZOTT" , az igéreteikröl már akkor is tudták hogy hazugság.

Ting Fu doktor 2011.05.16. 14:36:07

Szia Gábor!

TÖkéletesen egyetértek most veled.

A Fidesz ha tanult valamit, akkor azt pont a Gyurcsány öszödi beszédéből tehette.

Két nagyon fontos rész, amit mint Bibiliát idézhetnek a Fideszesek most:

"Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak akkor lehet végigcsinálni, ha a lényegben hisznek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat, önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni. Nem szabad."

"Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron gyerekek. Egy évvel később nyertünk."

Ting Fu doktor 2011.05.16. 14:37:11

Még egy nagyon fontos rész:

"És egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, ha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak."

Betulapendula 2011.05.16. 14:41:29

"Szinte minden kormányzati döntésnél súlyos cölöpöket vertek le, olyan mondatokat mondtak és írtak, amelyek ma vagy végzetesen gúzsba kötik, vagy a hiteltelenség veszélyét hozzák a Fidesz fejére."

Hihi, aranyos megfogalmazás: "hiteltelenség VESZÉLYÉT"... szerintem már bőven tartunk ott, hogy a hitelesség gyanújának árnyéka se vetődik a Fideszre, de Gábor szeret óvatosan fogalmazni.

"Enélkül minden bizonnyal nem kaptunk volna kétharmadot – mondják erre háttérbeszélgetésekben a fideszes politikusok, s ez az érv – bár amúgy feltehetően igaz - erősen emlékeztet az őszödi beszéd néhány többször tárgyalt részletére." Ezt pedig jó volna minden kedves választópolgárral tudatni :)

2011.05.16. 14:43:16

Anno a Fidesz ellenzékből színtiszta populizmusból "nem látta vállalhatónak" a reformokat. A szocialisták pedig meghátráltak, holott nem volt mit veszíteniük: Öszöddel a népszerűségük úgyis odavolt, de lett volna még három év arra, hogy megtegyék, amitől a rendszerváltás óta minden kormány félt, és ha lépett is, később inkább puhította vagy visszatáncolt.
Most az MSzP hiszi azt, hogy az ő feladatuk az elmúlt évek Fidesz ellenzékiségét képviselni. Duplán hiteltelen, hiszen kormányon bármennyire nem lépték meg a reformokat, az emberek tudatában akkor is ők a megszorítók, most viszont azt szajkózzák, hogy nincs szükség ilyesmire.
Másrészt viszont ugyanúgy semmi konstruktivitás nincs bennük, mint ami nem volt anno az ellenzéki Fideszben: igenis vannak dolgok még a Fidesz kormány tevékenységében is, amikkel egyet lehet érteni.
Magyarán: megy tovább az állóháború, csak annyi változott, hogy a lövészárok két oldalán térfelet és szerepet cseréltek, de ettől senkinek nem lesz jobb, a szocialisták meg tuti nem nyerik vissza a támogatottságukat ezzel a taktikával.
A Fidesz más kérdés: szerintem nekik továbbra is jó, ha a nagy politikai pártok viselkedésétől megundorodnak az emberek, és nő a pártot nem választók aránya.
Mert kevesen lesznek, akik újra megeszik, hogy "bárkit, csak ezeket ne". Ezzel egyszer már megválasztották a szocikat. Még egyszer nem fogják.
Kemény mag fog kemény mag ellen választást eldönteni: szerintem ebben a Fidesz erősebb.
A többiek meg le vannak sz.....

Jack Torrance 2011.05.16. 14:45:56

Gábor! Nem az a baj, hogy hazudtak, ez teljességgel mellékszál. Az a baj, hogy bár sokszor a szándék, az irány jó lenne, olyan rettenetes rosszul csinálják, hogy több kárt okoznak, mint hasznot. És ami még rosszabb, hogy így, karöltve a hazugságaikkal, a maradék (ami kevés maradt a szocialisták után) bizalmat is eljátsszák.

Betulapendula 2011.05.16. 14:51:26

@Los Alamuszi: Nem mondasz hülyeséget. Azon filóztam, hogy az vajon járhatatlan út volna, hogy teljes mellszélességgel odaállni azok mellé a fidesz kezdeményezések mellé, amik támogathatóak és NAGY HANGON megköszönni, hogy így 2-3-4-8 év elteltével végre beismerte a Fidesz ennek szükségességét. Mondván: "Milyen kár, hogy már évekkel ezelőtt meg lehetett volna tenni, csak akkoriban a fidesz ellenzék teljes erejéből fúrta a javaslatot."

Vagy addig nem terjed a szavazói birkaagy kapacitása, hogy ilyesmi egy ellenzéki pártnak legyen gyümölcsöző taktika?

lüke 2011.05.16. 14:54:50

még lenne egy negyedik javaslatom:
nem olyan sokan vannak akik visszaállíthatóak a munkába,
egyénenként megvizsgálni ,milyen munkát kaphatnak !
ez egy szép feladat lenne ,team munka:)
nem párt politikusokkal, hanem szakemberekkel:
rehab. orvosokkal, pszichológusokkal ,kockázatelemzőkkel, szociológusokkal és munkaügyesekkel

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.16. 14:59:05

Nem hiszem, hogy a harmadikat bevállalná a fidesz, pedig az lenne a legjobb.

Kérdés, hogy a hírtv-s telefonos műsorok betelefonálói mennyiben fedik le az átlag fideszes gondolkodását. Ha nagymértékben, akkor igen nagy kognitív disszonanciát okozna nekik egy ilyen fordulat.

Karachar Nevian (törölt) 2011.05.16. 15:01:54

Gábor
Nagyon egyszerű kérdés ez.
A 2010 előtti Fidesz egy ellenzéki párt volt, a motani meg egy kormánypárt. Hiba azt gondolni, hogy ezek egymás jogutódjai volnának.
Mindkettőnek volt egy szerepe, egy helyzete, egy támogatottsága és persze egy küldetéstudata. Ezek vajmi kevés átfedést mutatnak most egymással.

De mondok jobbat. Hamarosan jön a harmadik Fidesz arculat (III. Fidesz :) is, mely már jobban fog emlékeztetni a 2006 ősze utáni MSZPre: megszeppent, görcsös és bizonytalan, de embiciózusnak látszó, reformokban bízó hatalom-paródia.

2011.05.16. 15:21:08

Ahogy egy kedves ismerősöm mondta:
Kutyából nem lesz szalonna. Maximum kutyaszalonna.

Na ja.

megszűnt 2011.05.16. 15:24:08

Kedves Gábor!

Azon gondolkodtam ilyen sokáig, hogy tulajdonképpen semmire nincs garancia. Holnap fölkel-e a Nap? Arra sincs garancia. Amit a politikában ígérnek, pláne nincs garancia.

Aképpen kell(ene) feltenni a kérdést: bízunk-e önmagunkban annyira, hogy garancián túl sem jár le a szavatosságunk, a hitünk, a tartásunk megmarad-e, önmagunkban.

Ahol nincs más garancia, abban az országban, én vagyok a garancia. Ezt mindenkinek magának kell látnia, nem pedig a politikusokban keresni.

Ez az egyetlen lehetőség.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 15:25:47

@Ordnassac:

"Mától bárki ingyen elérheti a Magyar Távirati Iroda híreinek kétharmadát a hírügynökség belső rendszerén."

index.hu/kultur/media/2011/05/16/ingyenes_matol_az_mti/

Tehát, ha jól olvasom, akkor a KÉTHARMADOS hírek lesznek ingyenesek? A kétharmadnak nem tetsző híreket csak csillagászati áron lehet majd megszerezni? :-)

hoplita 2011.05.16. 15:27:36

".....A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában, hanem befogadható és értelmes magyarázatként arról, hogy miért nem megy az, ami ellenzékben még vállalhatónak látszott....."

Aszondod mongyanak igazat...?
Hűha...!! Abba bele is halnának...:))))

Ordnassac 2011.05.16. 15:32:13

@Letícia: az érdekes inkább az lesz, hogy ez egy egyszeri esemény marad vagy a Fideszben és a KDNP-ben is rájöttek, hogy a 200 fős OGY-nél utóbbi nem biztos, hogy jól jár...

@vinczej: engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy ez az ingyenességet a felhasználást is magába foglalja. Példa: bemásolhatom saját honlapomra szó szerint MTI-jelöléssel egy cikket vagy ez azért még fizetős lesz?

Ordnassac 2011.05.16. 15:35:42

@knausz: és miután az egymás iránti bizalom szintje sem valami félelmetesen magas, ne lepődjünk meg, hogy sokan elhúznak a fenébe Magyarországról és fene tudja, visszajönnek-e egyáltalán...

Főleg, hogy még a legkisebb lufiból is képesek vagyunk nemzeti tragédiát faragni, adózva nemzeti önsajnálatunk oltárán... Sebők Jánosnak volt erről egy jó cikke a hvg.hu-n.

megszűnt 2011.05.16. 15:38:00

@Ordnassac:
"az egymás iránti bizalom szintje sem valami félelmetesen magas,"

Bízzunk hát önmagunkban!:) ezt mondtam. Nem mást.

radala 2011.05.16. 15:46:22

@spontan: Szerintem semmilyen betelefonálós sehol nem fed le semmit. Betelefonálósok csak a betelefonálósoknak a véleményét fedik le. szerintem nem tud olyasmi történni, hogy mondjuk én betelefonáljak, holott már többször bosszantódtam föl annyira, hogy akár be is telefonáltam volna valahova:-)
Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy miért nincs senki, aki ne hazudna. Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy az MDF Bokros vagy akárki nem csak simán hazudott, mint mindenki más...
Én mindig azt gondoltam, hogy a politikának hasonlítania kell a normális élethez és a normális életben azt hinném semmi sem hasznosabb, mint a bocsánatkérés + őszinteség. Szerintem engem még minden bocsánatkérő levett a lábamról és azt hiszem, ha egy politikus tenné, akkor is végtelenül meg lennék hatva. Valami okának kell lenni annak, hogy mégsem így van...
Amúgy meg én is roppant nehezen viselem a megszorítás szót is, de mondjuk a rokkantnyugdíjasok visszazavarását dolgozni nem érezném megszorításnak és nem csak azért mert engem nem érint. Fene tudja, nekem szent meggyőződésem, (tán a Fidesz tehet erről, de szerintem nem) hogy a megszorítás az rossz. Nem spórolni kell, hanem hatékonyabbnak lenni többet dolgozni... De persze nem tudom igazából megmondani, hogy hol húzódik a megszorítás és a hatékonyság növelés közt a határ.
Mondjuk én azt gondolom, hogy Mo-n bárhonnan (oktatás, egészségügy, tömegközlekedés, utak, gátak, fenetudja) pénzt elvenni az bűn, többet jobbat követelni a pénzért az viszont nagyon helyes.

email 2011.05.16. 16:28:24

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ugye minden az adócsökkentéssel kezdőzött. Ha már akkor bevállalják, hogy hamisan ígértek/ígérték, akkor most sokkal könnyebb helyzetben lennének, és nem kéne ekkora kiadáscsökkentést végrehajtani.

Ordnassac 2011.05.16. 16:31:41

@knausz: Cudar egy világ az, ahol csak saját magában bízhat az ember.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.16. 16:34:47

@lüke: Vigyázz, mert Te szakemberként gondolkodsz, de a törvényhozók nem!

SzaGyu 2011.05.16. 16:36:39

Hát arról nem fogja Sitt lebeszélni a Fideszt, de Orbán Orbánovicsot meg végkép nem.
Sitt Sittevics már csak azért sem beszélné le, mert alig várja, hogy aláírhasson valamilyen alkotmány és népellenes törvényt, módosítást. -E nélkül hiányérzete lenne és nem tudna nyugodtan aludni sem.

A rothadó Fidesz megint provokálja az ország népét! -Ennek nem lesz jó vége.

Joooe 2011.05.16. 16:37:46

Nem értek teljesen egyet azzal, hogy ami most történik az ellentétes lenne azzal, amit a fidesz korábban képviselt.
Akkoriban koncepció nélküli, szó szerint megszorítások történtek, és a fidesz azt az összefüggést helyezte előtérbe, hogy ezek itt nem jól kormányoztak, nem működik a gazdaság, és ez oda vezetett hogy nem futja olyanra amire korábban igen, és ez rossz. Bár nem vagyok híve a politikai megmagyarázásnak félrebeszélésnek, szerintem igenis van alapja annak a különbségtételnek, amit a fidesz az akkori megszorítások és a mostani intézkedések között kommunikál. A mostani kommunikáció alapja, hogy rosszul működik az ország, ráadásul egy örökölt nehéz pénzügyi helyzetben van, és ezért az ésszerűtlen kiadásokon spórolni kell.
Nem érzek itt ellentétet: akkor sem azt mondta a fidesz, hogy úgy általában a költségvetés kiadásait csökkenteni rossz, hanem azt hogy nem pont azokat a tételeket kéne és főleg minden második mondatban hogy azért van erre a szükség, mert a szocik "elkúrták". Smittpalival meg nem foglalkozik senki úgyhogy én se.

NA YA! 2011.05.16. 16:39:06

@poszt: "A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában, hanem befogadható és értelmes magyarázatként arról, hogy miért nem megy az, ami ellenzékben még vállalhatónak látszott. A második csődje után a harmadiknál szerintem nincs jobb módszer."

Fityiszkádéenpé és "AZ ŐSZINTE BESZÉD"????!!!!!!

MUHHHAAAHHHHAAA!

Diocles 2011.05.16. 16:39:52

@Ting Fu doktor:

hm, tényleg.
alighanem lassan visszamenőleg át kell értékelni Gyurcsányt, tényleg nem volt rossz az a beszéd.
az általad beidézett részek semmiképpen sem.

azazhogy pontosítanék, maga az őszödi beszéd igencsak realisztikus, egy értelmes, közéletben tájékozott ember beszéde (tényleg afféle tankönyvként is alkalmazható lenne), azért robbant, mert abból kiderült, h kormányon nem azt tették, amit kívánatosnak tartottak.

A jelen kormányra nézve előnyös különbségek is megragadhatóak:

1. Kétharmaddal jóval nagyobb a mozgástér.
2. A kormánypártok messze egységesebbek, nem fogják hátbaszúrni Orbánt, így elméletileg lehetőség van a sikeresebb kormányzásra.
3. Orbán - tanulván az őszödi beszédből - maga állhatna a nyilvánosság elé, és káromkodás nélkül ígérhetne "vért, verejtéket és könnyeket".

naiv legényke 2011.05.16. 16:40:33

Igaza van, Gábor!
A második Orbán-kormány "bátrabban megy szembe a választói akarattal", mint az első tette.
A nagy vagányság megyarázata, hogy törvényekkel ad GARANCIÁKAT MAGÁNAK arra, hogy bukása esetén is a Fidesz kezében maradjon a hatalom, hogy ellehetetlenüljön a győztes.

mréveiller 2011.05.16. 16:46:03

én nem vártam tőlük sokkal többet. jó, talán hatalmi arroganciából kevesebbet, de aki elhitte hogy április 25 után kolbászból lesz a kerítés meg Gyurcsányt bevágják a sittre az biztos csalódott.

Qtya11 2011.05.16. 16:47:05

Gábor!
Mint nagyon régi olvasód, sőt első TV-s szerepléseidnek is törzsnézője mondhatom, hogy óriási a pálfordulás, amit tapasztalok nálad.
Valahogy, sok olyan tényezőt figyelmen kívül hagysz "elemzésedben", ami szerintem lényeges, de nem stimmel a Te általad sugallni akartakhoz.
Mint sokan, ha a mostani hatalom tévútjait elemzi, nem hagyhatja ki, hogy egy oldalvágást ne tegyen az előzőek irányába.
Persze, tudva kiknek voltál tanácsadója, illetve kinek nem lennél soha tanácsadója (video interjú) egyáltalán nem csodálkozhatok rajta.
A sokak által emlegetett "öncenzúrát" vélem felfedezni írásaidban.

kekeckecc 2011.05.16. 16:54:00

@Joooe és @Betulapendula :

Idáig tényleg nem jut el a magyar választó: nem lennénk 2-3-4-8 év lemaradásban, és ennek következtében sokkal rosszabb helyzetben, ha a Fidesz ellenzékben nem akadályozta volna a szocikat a fájó lépések meghozatalában. És ebben nem értek egyet Jooe-val: feltételezésként elfogadom, hogy a Fidesz szándékában állt volna megszorítani, csak nem úgy és nem azt, amit a szocik tettek, de ennek NYOMA SEM VOLT sem a kommunikációjukban, sem pedig a parlamenti munkájukban. Senki nem vetne egy követ se a Fideszre, ha ellenzékként 1. konstruktívan álltak volna a "szerkezeti reformokhoz" 2. ha saját ötleteiket előadták volna akkor. De emlékezzünk, amikor a szocik kiadáscsökkentést akartak, a Fidesz az adócsökkentést emlegette és hogy soha nem fog megszorítani. Igenám, kérdezte akkor minden gazdasági szakember, újságíró és politikus, de akkor mi fedezi az adócsökkentés kieső forintjait. Nos, erre azóta nem kaptunk választ... egészen a Széll Kálmán terv 2.0-ig, amikor kiderült, h valójában mégiscsak kell egy kis megszorítás az adócsökkentés mellé... És nem kövezné meg senki a Fideszt akkor sem, ha az akkor belógatott, konkrét elképzelései HELYETT valami mást csinálnának, pl. a gazdasági örökségre hivatkozva, de minthogy NEM VOLTAK KONKRÉT elképzelések, így nincs mihez képest visszakozni.

G. Wolf 2011.05.16. 16:56:23

Hát igen, sokunknak feltűnt hogy kicsit mintha mást mondtak volna ellenzékben... Úgy tűnik a korábbi felelőtlen ellenzékiség kezd visszaütni. Bár ahogy látom az MSZP se nagyon akar tanulni a Fidesz ellenzékiségéből, mert hajlamosak egyszer egyszer irgalmatlan butaságot mondani... bár náluk azért még valamelyest hat a kormányzás emléke.

Viszont azért a Fidesznél még nem lehet legitimációs válságról beszélni. Az hogy mi lesz a vége, ma még nem lehet tudni. Ha túl sok olyan társadalmi csoport érdeke sérül, akik korábban kifejezetten a Fidesz-ben látták a "reményt", hogy megvédi őket a gyurcsányi reformkísérletektől, és ez a túl sok kis csoport előbb utóbb egymásra talál akkor megint elindulnak a nagy egybefüggő kormányellenes tűntetések. És ha megnézzük szépen lassan azért nő a csalódottak tábora. Kérdés hogy a civil szféra fogja összfogni ezeket - és kvázi maguktól megszerveződnek? Vagy egy átalakult MSZP lesz az ellenzéki csoportok gyűjtőhelye?

Joooe 2011.05.16. 17:03:18

@kekeckecc: 1. gyakran emlegetett hülyeség a fideszre fogni a szocik tehetetlenségét, pedig: nem az ellenzék kormányoz, és nem is fogja népszerűsíteni a kormány intézkedéseit még ha jók is (most sem teszi a mostani ellenzék, és más országban sem ez a módi.. ez így van rendjén)
2. nem szokás azzal kampányolni, hogy mit vennék el. kampányolni azzal lehet, hogy a másik mit csinál rosszul, és hogy én mit csinálnék rosszul. arról hogy én mi olyat csinálnék ami egyesektől elvesz, arról kuss van, ez megintcsak így van jól, nem lehet másként, így működik a politika. Vannak választók akiket a tettek győznek meg, vannak akiket az üres beszédek. A szocik tettei és a fidesz dumái (illetve korábbi tettei a szoci éra fényében átértékelve) mindkét típust a 2/3-os táborba gyűjtötték tavaly.

Badbitie 2011.05.16. 17:03:25

Én azt nem értem, minek ezt ennyire elaprózni, hogy mindenkitől egyesével vonjuk meg a nyugdíjat külön-külön más-más okokra hivatkozva. Hol van ilyenkor az LMP, hogy elegánsan javasolja, hogy mindenkitől vonjuk meg egy csapásra a nyugdíj mint olyan betiltásával osztjónapot? A nyugdíj kifizetés bárkinek fizetjük bármilyen formában csak növeli a költségvetés kiadási oldalát.
Jönnek ilyen hülyeségekkel, hogy kinek mi lenne jó, meg mi igazságos, racionális, jogszerű, meg ilyen baromságok.
Hát nem tudják ezek a szerencsétlenek, hogy ne azt kérdezzék mit tehet értük az állam, hanem, hogy ők mit tehetnek az államért?

Ronin2010 2011.05.16. 17:06:24

Több problémám is van ezzel az írással.

A Fidesz mai gondjai java részét maga okozta magának. Akár a gazdasági, akár a morális részére gondolok. S tette ezt egy teljesen arrogáns lekezelő, nagyképű stílusban, hogy azt a fenti módszerek egyikével sem lehet megoldani, úgy hiszem. Legalább is a pillanat már elmúlt.

Kormányzásuk kezdete óta, mindmáig tiszta, hogy az ország vezetéséről tervük, elképzelésük nincs, nem is volt, s a fentiekben emlegetett MSZP-s reformtörekvések megbuktatásán kívül az elmúlt nyolc évben nem foglalkoztak mással. Nyilván megválasztásuk érdekében. Ország irányításuk azóta is ötletelések tömkelege, s sikerült olyan szinten szétverniük a rendet és a tervezhetőséget minden szinten, hogy kilátszik a gátlástalan, leplezhetetlen hatalom és pénzéhség.

Ma már a látszatra sem vigyáznak, s Orbán Viktor odáig jutott, hogy már az EU-ban is el-elszólja magát, s volt, amikor természete, törekvései, céljai pőrén megmutatkoztak, kis-híján az asztalt a cipőjével verő Hruscsov szintjén. A mi pénzünkön játszik Csekonicsot, osztogat havernak, barátnak, mert már a kontrollt is elveszítette a kétharmad és az annak következményeként Őt számításból, vagy hibbant imádatból körülvevők dicshimnuszai miatt.

Nem tudom, miért gondolja azt a blog írója, hogy egy ember, egy párt, aki és amely regnálása óta mást sem tesz, csak a kontrollokat szünteti meg maga fölött, legyen az civil, vagy intézményes, azért, hogy bármilyen abszurd elképzelését megvalósíthassa, ez a párt majd őszinte beszédet folytat bárkivel is. Akkor, amikor az elfajzott ötletelés közben a társadalmi egyeztetés látszatára is képtelen. Egy olyan ember vezetésével, akinek egyénisége a pszichológiai elemzők véleménye szerint is elmetani kóreset.

igényes 2011.05.16. 17:09:42

Tarlós levelet kapott Roosevelt unokájától
Értesüléseink szerint Franklin D. Roosevelt unokája, Anna E. Roosevelt levelet írt Tarlós Istvánnak. A levélben családja nevében kifejti, megdöbbentek a hír hallatán, hogy a II. világháború óta nagyapja nevét viselő gyönyörű budapesti tér neve megváltozott.

Hát ezek a Fideszék tényleg hülyék, jó ezt mi tudjuk, de Fideszék nem tudják.

Badbitie 2011.05.16. 17:10:51

1. Vizitdíj? Nem kell népszerűsíteni a jó intézkedéseket, csak nem kell ellene népszavazást szervezni, ahol ki akar fizetni a kérdés. Most miért nem rendeztek népszavazást mondjuk a magánnyugdíjpénztárakról (rendes népszavazást név nélkül, nem ilyen vonulj be a nyugdíjfolyósítóhoz és írasd fel magad a likvidálandók listájára jellegűt)? Alkotmányról? Nyugdíjról? Meg a többi marhaságukról?
2. Ha valaki azzal kampányol, hogy mi soha,de soha nem hazudunk, akkor illik nem hazudni. Ha tényleg nagyotmondó verseny lenne a kampány és nem a programok bemutatásának lehetősége, akkor a kétfarkú kutya párt nyerne, mert az örökélet+ingyensör kombót nem lehet megverni.

lüke 2011.05.16. 17:16:38

@butus:
de azért lehet előtte egy kis körültekintés-tanulmány,
ha már minden hűbelebalázs módra megy

lüke 2011.05.16. 17:17:54

@igényes:
azt csodálom , hogy a Matyi a hidegháborúban nem nevezte át, Titótól elvette az utcai dicsőséget

is 2011.05.16. 17:18:06

szoval Orban menjen Bokros es Gyurcsany (es reszben Bajnai) utan? nehezet kersz, Gabor, nagyon nehezet. egyreszt nem nezem ki Orbanbol, masreszt a tortenesek nem is ebbe az iranyba mutatnak. a nyugdijpenzekbol hatalmas, sok-sok-sokmilliardos spajzolas folyik, egyreszt 2013-14-re, masreszt az azutani idokre. a 9 eves posztok birtokosai pedig Orban tovabbeleset fogjak segiteni. nem lesz itt semmifajta oszinteseg, minden felevben kiall Orban es el fogja mondani, hogy micsoda siker. megha egyszamjegyu lesz a tamogatottsag, akkor is.

csocsocsókolom 2011.05.16. 17:19:58

Fosszájú a fidesz is, akárcsak az mszp, birka aki rájuk szavaz.

a-kis-herceg 2011.05.16. 17:25:31

@vinczej: ez óriási vicc (lenne) az ellenzéki hírek pedig 3szoros áron mennek...

Peripetia 2011.05.16. 17:27:52

"el kell, el kellene felejtenie az ellenzéki időkben született kijelentéseket, miközben persze tudnia kell, hogy egy darabig ezek a mondatok még biztosan üldözni fogják."
Igen, üldözni fogják, mert mindig a pofájukba fogjuk vágni a hazugságaikat. Nem lehet ellenzékben hazudozni, ész nélkül pofázni, aztán hatalmon meg azt mondani:" bocs, hülyék, de ti vagytok a hülyék, mert hagytátok magatokat becsapni." Aki egy kicsit is normális ember, olvasott is és nem hisz a mesékben, az tudta, hogy mi fog következni, hát fideszes polgártársak megkaptátok. Bruhahaaa....

a-kis-herceg 2011.05.16. 17:28:02

@Ordnassac: ne légy naív... a 2/3-os (sarkalatos) törvények elfogadásáig van zsarolási pozícióban a picur kdnp... láttunk már ilyet... vicsorít a kisegér... de a nagy tigris bár vicsorogva, de megteszi amit kérnek... nyilvánvaló helyzet

a-kis-herceg 2011.05.16. 17:30:38

@email: totál alkalmatlanok... hótmindegy mit csinálnak, minden szar...

csak a simicska és a háttér emberek dörzsölgetik a tenyerüket...

ellenzékben sz@rral dobálták a bársonyszékeket... beleültek és most hullik le... mind a nyakukba... és kérdezik naívan: mi ez a bűz?

ennyi volt. game over. kiszállás Q7, S8 asokból... széll a ví...

Ordnassac 2011.05.16. 17:32:48

@a-kis-herceg: gyakorlatilag ugyanazt mondjuk, csak másképp. ;-)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.05.16. 17:34:55

@lüke: polikusok olyat nem szoktak, hiszen ők a legokosabbak, mindent tudnak, csak mi nem ismerjük el.

aszekelyek 2011.05.16. 17:35:17

Kedves Gábor!KAptak-e a még nem nyugdíjas rendvédelmisek, akik követelik a jussukat akkor nyugdíjat? NEm. Akik meg nyugdíjban vannak, azokat is érdemes vizsgálni. Anomáliák gyanúja alaposan felmerül. Arról szó nincs, hogy valakitől, aki leszolgálta a megfelelő éveket és valóban csökkent a munkaképessége, elvennének valamit.Az mszp a nyugdíjak megőrzéséről egyáltalán nem gondoskodott, jegyezném itt meg. Nem nagyon látok alapot az ő ide-oda fordulásához, megvétózási kérésükhöz. Akik olyan rokkantnyugdíjban vannak, voltak, ami kamu, még csalás lévén vissza is fizettetném a pénzt. Természetesen csak a csalókkal. Igen sokan vannak csak az én környezetemben. Kirívóan közösségellenes viselkedésnek tartom ugyanis, hogy adóelkerülés céljából, kaamu nyugdíjba vonultak, amikor az ország egyébként minden adófizető, aktív ért vért izzad. Amikor olyan csekély a ténylegesen adófizetők száma. Ezek az illetők nem tudom miért védencei az mszp-nek de lehet, hogy sejtem.:D A rendvédelmiseket pedig, akik kötelességszegéssel fenyegetőznek, helyből katonai bíróság elé idézném. Mekkora mázlijuk van, hogy nem én vagyok a miniszterelnök!. A rokkantak vagyonosodását is vizsgálnám. Nem akceptálható ugyanis, hogy olyan kevesen tartsanak el olyan sok embert, mint ma. NEm tudom, még mit kéne erről elmondania a kormámynak, amit eddig nem mondtak el. LAssan, mondják-e, hogy odaát is értsék? Szótagolva és hat éves gyerekkel megértetési szinten? Mert most már csak az jöhet. Mi lenne az, amit még el kéne őszintén mondani? A pofátlanságról, mellyel a nyugdíjkasszát IS! fosztogatták két évtizeden át? Mi nem köztudomású még? A rendvédelem pedig azért védte szerintem jól összezárva az mszp akármilyen kormányzását és nem csinálta ezt a cirkuszt, mint ma, mert ez a mézesmadzag az adófizetők kontójára a szoci-szadista kormányok által végig az orruk előtt volt húzva. NAgyon régen elmondták, hogy elkülönítik a megszolgált öregségi nyugdíjakat és az egyéb falmellékieket. Tényleg, mondj valamit, amit még el kéne őszintén erről mondani a kormánynak. Persze azt is lehet, amit az mszp-nek kéne erről őszintén elmondania. Az összes adófizető szemébe. NYilvánosan. Nem őszödön. Miért akarnak ők továbbra is eltartatni velünk annyi kamust?

igényes 2011.05.16. 17:39:54

@lüke: Én is csodálkozom ezen. A Matyi, Tarlós, Orbán egyforma magasak. Matyi azért tudta, hogy milyen volt a háború. Viki csak a szavazófülkét ismeri, meg az öltözőfülkét, na persze a telefonfülkét is.

Terniak 2011.05.16. 17:39:57

1. Hát erre a levélre már nem is emlékeztem, de az elmúlt egy év alapján nem tudtam hirtelen, hogy sírjak vagy nevessek. Köznapi értelemben ezt ordas hazugságnak hívnánk, de az a megérzésem, hogy a politika nyelvén ez a levél ez biztos csak "egy ügyes kommnikációs kampányfogásként" értékelhető. A mindennapokban ezért az ember bocsánatot kér, a politikában viszont államfővé léptetik elő. TG, hogy tud ezzel a világgal foglalkozni????????

2. Csalódott lenne az a bizonyos szereplő? Még a legtöbb esetben csak a koncpciónál járnak, és az érintettek nem is tudják, hogy mi vár rájuk. Gondolok itt az önkormányati reformra és a felsőoktatásra. Ha ebből indulok ki, nagyon elégedett lesz még ez a kormányközeli forrás :-))))).

Egyébként bátor írás, aki hisz a szemének, az ugyanezt látja.

sárkányfő 2011.05.16. 17:40:44

@Jack Torrance:
"Gábor! Nem az a baj, hogy hazudtak, ez teljességgel melléksz"

lehet neked ez nem baj meg mellékszál, de ami engem illet, kurvára nem tetszik! hazudnak annyit, amennyi víz nincs a Dunában. és közben tudják hogy mind tudjuk hogy hazudnak, hogy mennyire megalázó és gátlástalan az egész.

Gábor szokásos (ál)naivizmusa meg már kicsit fárasztó, vagy csak nekem van rossz napom, de az az elképzelés, hogy majd holnaptól őszintén beszélnek, akár még önérdekből is, kb. olyan, mint hogy holnaptól a húsevő állatok áttérnek vegetáriánus étrendre. Vazz, előbb fagy be a pokol.

Terniak 2011.05.16. 17:41:03

vagy kormánypárti ismerős...

aszekelyek 2011.05.16. 17:41:53

@Letícia: Vihar a biliben.:D Jelezte volna a szólási szándékát a 35 perc alatt. Az mszp meg mindenbők kivonul, :) semmiben nem együttműködők. Sach schon. A kdnp pattogjon, ha jól esik nekik.

Hungeralien 2011.05.16. 17:42:32

TG:"A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában... ...A második csődje után a harmadiknál szerintem nincs jobb módszer."

A második csődje után a harmadik a biztos halált jelenti.
Ugyanis ha a másodikat követi a harmadik (hazugságot az őszinteség), akkor az pont az őszödi forma.

Mivel a fidesz a másodikat már meglépte (többször is), így vagy marad a jelenlegi retorikánál és akkor csak lassan morzsolódik, vagy még nagyobb segget csinál a szájából hogy "most őszinték leszünk" és akkor bukik.

Nyilván akit nem győzött meg a "nyugdíjmentő", "elszámoltató", "két hét alatt rendetrakó" stb retorika, az már lemorzsolódott és ott van az 50% bizonytalan halmazban, a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai vákuumban.

igényes 2011.05.16. 17:43:51

@Teremszolga: Egyébként a váasztási igéretek egy szóbeli szerződésnek is megfelenek, hát még a Schmitt levele aláírva.

Vanek B. Eduard 2011.05.16. 17:43:56

@radala: "semmi sem hasznosabb, mint a bocsánatkérés + őszinteség" Ez érdekes mondás pont tőled, hiszen öszöd valami ilyen akart lenni. Plusz még annak az - utóbb hamisnak bizonyult - ígérete, hogy ezentúl nem így lesz.
Valami ilyet várnék el OV-től is, és rögtön másnap a vizitdíj bevezetését :).
(ja, nem kiszivárogtatva, hanem belemondva az m1 kamerájába)

Robinzon Kurzor 2011.05.16. 17:49:01

"A harmadik pedig az őszinte beszéd, persze nem őszödi formában, hanem befogadható és értelmes magyarázatként arról, hogy miért nem megy az, ami ellenzékben még vállalhatónak látszott. A második csődje után a harmadiknál szerintem nincs jobb módszer."

1. A második megoldás eleve fel sem merülhetett volna.

2. Nem lehet értelmesen megmagyarázni, hogy miért nem látszik már vállalhatónak, ami ellenzékben még annak látszott.

Itt nem egy-egy ígéretről, egy-egy intézkedésről van szó, hanem az egész koncepcióról: mindenkinek meg lett ígérve, hogy konkrétan őt már nem fogják sanyargatni, sőt, neki kifejezetten jobb lesz.

Ez eddig csak a magas (bejelentett) keresetűeknél alkalmazottaknál sikerült.

A Fidesz (vagyis Orbán) képtelen fair módon játszani.
Ami nem azt jelenti, hogy békák döntenének a mocsár lecsapolásáról, de azt igen, hogy a békák szempontjai is mérlegelve vannak.
Erre a működési módra Orbán alkalmatlan.
Ez lesz a vesztük, és ezért dobunk ki újabb (legalább) 4 évet az ablakon.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.16. 17:49:28

Mit írnál az FMPSZ, azaz a volt Fidesz sírkövére? Mert az F. Magyar Polgári Szövetségnek is szüksége lehet erre. Hiszen az SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP és sok más egykor kormányerőt is képviselő párt sírja felett ma már csak a verebek csiripelnek. Illetve trottyantanak is néha-néha. Ezt 2011.01.03 írtam, ami az egyik jövendölésem is, amelyek közül egyre több és egyre gyakrabban, teljesülni látszik.

vilagnezet.blog.hu/2011/05/16/fidesz_sirko

pokesz70 2011.05.16. 17:51:39

"az MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz 2010 előtt ellenzékben tette ugyanezt."

Ez nem ilyen egyszerű. A fidesz 4 évig illegitim kormányzásról beszélt, a teljes magyar jobboldal a kormány menesztését követelte, ha kellett az erőszaktól sem visszariadva -- ezek után elég cinikus elintézni ezt azzal, hogy a fidesz sem csinál most mást, mint a szocik korábban. Pontosan azért kaphattak egyáltalán ennyi szavazatot, mert 2,8 millióan elhitték, hogy ŐK NEM FOGJÁK AZT CSINÁLNI, amit az mszp. Ehhez képest többet, nagyobbat és fontosabbakat hazudtak/hazudnak, mint bármelyik eddigi elődeik (saját korábbi önmagukat is beleértve, pedig az első Orbán-kormány egy kiadós megfigyelési üggyel indított 98-ban).

pokesz70 2011.05.16. 17:55:50

@Ting Fu doktor:

Mennyivel klasszabb ország lenne ez, ha Orbán inkább ezekből a szavakból tanult volna:

"Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a kurva rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat.

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom, ne vágjátok mindig a képembe! De csak ezért érdemes! Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna, ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni! Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással kell csinálni! Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni, és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlen egy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, amely eddig volt, mert minden más sérti valakinek az érdekét, ahhoz másik madame kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni. Egyáltalán nem. Én nem fogok naponta felállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök-elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő, és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.

Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén felülemelkedni és megkötni új védeket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy a francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt elég miniszterelnökünk, ezen a pasin is túl leszünk majd."

Terniak 2011.05.16. 17:57:54

@pokesz70: "egyszer meg nagyon csöndben elmegyek."

Még ebben is hazudott az istenadta...

Hazudik itt mindenki...Percemberkék irányítanak orbánostul, gyurcsányostul...

a-kis-herceg 2011.05.16. 17:58:37

@SzaGyu: olajjal oltják a tüzet... nekem az S8+Q7 es fogorvosom pártjáról a Ladagyár... az egészséges erotika jut eszembe... jut eszembe

rázták rázták a kefirt... hordták hordták a benzint... aztán a sok jónak rossz vége lett...

itt az idő! GARANTÁLNI TUGYA... a megfelelő ember a megfelelő helyre...
www.youtube.com/watch?v=eQW8D6G2gMg&NR=1

pokesz70 2011.05.16. 18:00:53

@Teremszolga:

Akárhány konkrét Gyurcsány-hazugságot tudsz hitelt érdemlően ide leírni, fogagjunk, hogy én 5 ugyanilyet mondok neked Orbántól

Terniak 2011.05.16. 18:02:34

@pokesz70: nincs elveszíteni való pénzem. A 16%-os adó után meg főleg nincs...:-)

Mind1 2011.05.16. 18:05:04

Sajnos az a legnagyobb baj, hogy a fidesznél senki nem tudja, hogyan kell igazat mondani. Hiszen soha nem próbálták. Kivéve természetesen a Kedves Vezetőt, aki még soha nem hazudott.:) És ebben lehetne némi morzsája az igazságnak, hiszen minden negatívumot a sameszek/droidok/szóvivők közölnek.

Tehát a harmadik lehetőséget mint irreális megoldást nyugodtan elvethetjük - pedig lassan el kellene jönnie egy olyan politikusnak a Magyar KÖZTÁRSASÁG történetében, aki felvállalja, hogy igazat mond, még akkor is, ha olyat kell mondania, amit az emberek nem szívesen hallanak - de félek a hatalom megszerzése/megtartása ennél mindenkinek fontosabb (politikai oldaltól függetlenül)

a-kis-herceg 2011.05.16. 18:09:42

@Teremszolga: ez a csendes elmenés... csak visszajött a pártért... azt is viszi

pokesz70 2011.05.16. 18:12:47

@Mind1:

"lassan el kellene jönnie egy olyan politikusnak a Magyar KÖZTÁRSASÁG történetében, aki felvállalja, hogy igazat mond, még akkor is, ha olyat kell mondania, amit az emberek nem szívesen hallanak - de félek a hatalom megszerzése/megtartása ennél mindenkinek fontosabb"

Itt van a kutya elásva. Hogy rajtunk, választókon múlik a dolog. Ha felnövünk végre és képesek leszünk egy olyan politikát megválasztani, ami ugyan nem kecsegtet kánaánnal, de őszinte és kivitelezhető. Mikor vesszük már észre ELŐRE, hogy ki hazudik nagyon és ki kevésbé? Mert amíg Orbán 2/3-ot kap a kolbászból-kerítés programjával, addíg csak ez lesz: becsapott választók és hazug kormányok.

a-kis-herceg 2011.05.16. 18:14:49

minden (lehetséges/potenciális) ellenfelet kinyírtak/nak...
ebben profik... mindenki meghal... az egész ország "lógni" fog

1011 éves (retrokommunista) feudalizmus

nagyon buli. HUNGARIKUM !!!!

le kell védeni.
tökéletes rencer: a bibós fiu, a józan paraszti eszével kitanálta...
(a simicska oligarchával + lehet kis külföldi tőke segítséggel is)

hogy b@sszon át (vezessen orránál fogva) 9,5 millió birkát... nagyon jóóóó

szóval ennek "sima", "demokratikusnak mondott" választással nem lesz vége...

10milliárdos TEK elitegység garancia arra hogy vér nélkül nem ússzák meg...
elég 1 hüje közülük és minden politikust felkoncolnak a zemberek...
egyébként sem elsomfordáló típusok, fel se fogják... lásd megyges...
annyira sebezhetetlen mindeható és törvényen felettinek gondolják magukat

tessék ezen meditálni... a folytatás innen startol...

=nessuno= 2011.05.16. 18:15:17

A harmadik lehetőséghez még hozzátenném, hogy tettek szintjén sem ártana, ha módszeresen nem irtanák tovább a szolidaritást a társadalomban. Az elhibázott egykulcsos adó következményeit nem súlyosbítanák jövőre tovább az adójóváírás kivezetésével stb. Sokszor eszembejut Bajnai-Oszkó...tárgyilagosan tették a dolgukat. Nem akartak lyukatbeszélni, választást nyerni, népszerűsködni. "Szerződtek" valamire és tették a dolgukat. Óhne parasztvakítás.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 18:15:35

"S most a Fidesz minden nehézsége, képtelen tojástánca és folyamatos vesztesége is ebből fakad: ha értelmesen akar kormányozni, el kell, el kellene felejtenie az ellenzéki időkben született kijelentéseket"
A fideszesek szemmel láthatólag elfelejtették már rég ezeket, a zembereknek nem akaródzik ez.
Egyébként meg jobb lett volna a garancialeveles részt bevágni képnek.
Nekem még megvan. Nem lesz vmi garancialevél beváltós tüntetés a Sándor palota előtt?
Mert kéne.

wasgereben 2011.05.16. 18:16:52

@Joooe: Nem érzel ellentétet? Vajon a posztban lévő szórólap sem látszik a narancsszínű szemüvegen keresztül ? Hogy egyesek mekkora birkák, elképesztő.

a-kis-herceg 2011.05.16. 18:17:06

@pokesz70: nem iylen egyszerű... a rencer kontraszelektív és betonbiztos...

értelmes-tisztességes embert nem enged oda... a média és a pénz a kulcs... a kulcsot akkor kapod meg, ha feleskücc az oligarcháknak hogy a maffiába belépsz... kilépni nincs mód... csak hullazsákban...

wasgereben 2011.05.16. 18:19:32

@kekeckecc: "De emlékezzünk, amikor a szocik kiadáscsökkentést akartak, a Fidesz az adócsökkentést emlegette és hogy soha nem fog megszorítani. Igenám, kérdezte akkor minden gazdasági szakember, újságíró és politikus, de akkor mi fedezi az adócsökkentés kieső forintjait. Nos, erre azóta nem kaptunk választ."

dehogynem. szerinted mire költik az ellopott nyugdíjpénzeket? lopni azt tudnak, gazdaságot irányítani azt nem.

ssi 2011.05.16. 18:20:37

ellenzékben legfeljebb a NER, Trianoni emléknap, kettős állampolgárság, NENyi, felső középtől fölfele társadalmi csoport támogatása féle tervek voltak meg

evés (kormányzás ) közben jött meg az étvágy a gyors törvénykezés működése közben - se parlamenti, se azon kívüli ellenzéki érdemi ellenállás

ha nincs hatástanulmány, nincs az érintettek meggyőzése és egyeztetés velük .. már alapból nem jó vmi abban az intézkedésben

olyan sok mindenhez olyan sokféleképpen hozzányúltak, hogy markáns maradandó nyomot már biztosan hagynak - jót és rosszat is

nincs arra garancia, hogy a sok változtatás egységes és folytatható rendszerré áll össze

nem lesz őszinte beszéd, mert
- sok a rögtönzés terv helyett,
- tudatosan ugrasztanak össze társadalmi csoportokat, addig se a kormányt szidják

minden pénz és minél több pénz, ill. a lenni vkinek - a világban is - olyan erős a kormány gondolkodásában, céljaiban, hogy egyes társadalmi rétegekhez már viszonyulni se tud

eljöhet az a pillanat, amikor már önmaguknak is "sok" lesznek, mikor pl. egy újabb Lázár-javaslat már a frakció magánéletét is jobban/újra sértheti?

aszekelyek 2011.05.16. 18:24:25

@lüke: Érdekes, hogy a rendrakástól a nyugdíjkasszában is, hogy ki vannak borulva egyesek! Adott-e a patás olyan nyugdíjemelst, amire nem volt fedezet? V An ma fedezet a rendvédelmisek kényelmes nyugdíjasságára? A nagy nyugdíjasok még mindig azon rugóznak, hogy a szemétfasisztaorbán a legrászorultabbaknak emelte fel először a nyugdíját ö9 után és csak akkor a nem annyira rászorultakét, amikor volt már rá fedezet. Részemről emlékszem, hogy egy nyilvános beszédében, asszem márc. 15-i -ben azt mondta, kétmilliónál is többeknek van 50 ezer alatti nyugdíjuk.Amiért is 19 ezerrel dolgoztathatták őket az első Orbán kormány változtatási verdiktjéig a multik és gátlástalan magyar munkaadóik. Ez szociknak is becsületére vált volna de eszük ágában sem volt. Ahogy a minimálbér emelése sem. Ahogy a rendvédelem járandóságának kifizetése sem, csak majd kaptok korán nyugdíjat, akiket összevertetek, majd nyögik... -kel voltak kifizetve. 2002 től nem adtak nekik egy vasat sem. Mondd meg nekem, hogy mire költötték akkor el azt a tömérdek pénzt a szocik és szadisták? Senkinek nem adtak semmit. Jóformán., Sokkal többet vettek vissza a nyugdíjasoktól és tovább, mint amit rövid időre adtak nekik. 25% áfát kaptak a 13.havi nyugdíj helyébe.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.16. 18:28:35

Ilyen kemény intézkedésekre szerintem senki sem számított.

Korábban minden szakértő is arról riposztolt, hogy milyen jót tett a Fidesszel a Bajnai kormány, hogy megtette a népszerűtlen intézkedéseket, és rendbe tette a dolgokat.

Közben meg kiderült, hogy van itt még azért tennivaló.

Kezd olyan érzésem lenni, hogy az a stratégiája a Fidesznek, hogy most aztán rendbe tesszük ezt az országot egyszer és mindenkorra, ha beledöglünk is.

aszekelyek 2011.05.16. 18:30:44

@Karachar Nevian: Tenné-e kormányon az mszp azt, amit ellenzékben követel?

Mind1 2011.05.16. 18:33:48

@pokesz70: Sajnos.

de vajon elég érettek vagyunk ehhez - mármint "az istenadta nép"? Nem sokkal szívesebben hallunk mézes-mázos igéreteket? Nem csoda, hogy gyereknek nézik a népet, hiszen a mesét várják - és annyira, hogy örülnek is, amikor megkapják. A jó győz, a gonosz megbűnhődik (hehehe)

Csak nem fog egy politikus csalódást okozni, hogy rossz mesét mond???

aszekelyek 2011.05.16. 18:34:42

@wasgereben: Tudod ezt bizonyítani vagy csak rágalmazol te is?

Goompah 2011.05.16. 18:37:45

Egészen nyilvánvaló, hogy a kelet-európai átlagnál jóval nagyobb számú rokkantnyugdíjas nem kis része a magyar egészségügyben olyannyira elterjedt korrupció révén lett rokkanttá nyílvánítva. Most az a veszély fenyeget, hogy a felülvizsgálatok során ismét csak a pénz fog beszélni, ahogy az eddig is. A valódi rászorulók nem kis része pedig azzal fog szembesülni, hogy munkaképessé fogják nyilvánítani őket, hiszen tartani kell a "központilag" előírt normát.

Nem kis cinizmus kell ahhoz, hogy a jelenlegi magas munkanélküliség mellett a valódi rokkantakat, csökkent munkaképességűeket "visszatereljék a munka világába". Láthatóan a Fidesz-kormány folytatja a 16%-os adóval már elkezdett irányt, hogy a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait a legelképesztőbb nyomorba döntse.

aszekelyek 2011.05.16. 18:38:35

@bogancs: A szocik mindjárt azt is megírhatnák a közt. elnöknek, ők miért nem tettek rendet a nyugdíjkasszában.Úgy tudod, kiadták egyébként már két éve legalább, hogy felül kell vizsgálni a rokkantakat.... Szaladgált-e az akkori ellenzék az akkori közt. elnökhöz emiatt? NEM! HA folytatja a megkezdett szoci dolgokat, az a baj, ha nem akkor meg az....

sztd 2011.05.16. 18:38:46

[Az öszödi beszédben nem csak az volt a baj, hogy az MSZP be akarta csapni a választókat. Ez ugyan baj, de minden politikus (és általában minden értékesítő) ezt teszi, ha ez vezet eredményre. Az már súlyosabb volt, hogy ezt kormányról tette, de még demokratikus keretek között nyelhető. a baj az volt, hogy a választópolgároknak gyakorlatilag nem volt módjuk megtudni a választások előtt az igazat.
A Fidesznek elég látványosan növekszik a médiabeli befolyása, szóval lehet, hogy nekik is lehetőségük lesz erre (2014-ben). Ha élnek is vele, akkor lesz végük.]

Személy szerint úgy érzem, hogy a harmadik lehetőséggel is kísérleteznek. Ezt mutatja, hogy OV többször kijelentette, hogy átgondolva a körülményeket, az államadósság az, amivel (szerintük) le kell számolni.
Ezek alapján viszont azt gondolom, hogy ez valahogy nekik sem megy. Nekik sem hisznek, ha őszinték, vagy arra nem figyelnek.

Viszont az MSZP-nek szerintem a kialakult koncepció és a szándék hiányzott a változtatásokhoz, nem a támogatottság. Gyurcsány Ferenc alatt semmit sem dolgoztak ki, vagy gondoltak át rendesen, még kevésbé hajtottak bármi érdemlegest is végre, és két hónapnál tovább egyetlen program sem élt. Az egész ciklus alatt a leghosszabb időt Bajnai Gordon válságprogramja élte meg. Ez volt a baj, nem a hitelesség!

lüke 2011.05.16. 18:41:36

@Goompah:
a megbizhatatlan orvosok:)
bizony ,egy egész intézmény műcső leánykori nevén,
ma Orsz. Orvosszakértői Int. verbuválódott azokból,akik nem állták meg a helyüket a betegágy mellett
s ők a szakérték döntenek

Arivistus 2011.05.16. 18:46:12

Én a magam részéről nem tekinteném teljesen azonos fajsúlyúnak az MSZP 2006-os, és a Fidesz 2010-es szereplését.

1.: Az MSZP 2006-os hazugságait kormányzati intézkedésekkel (pl ÁFA-csökkentés) is támogatták, amit aztán a választások után gyorsan visszavontak.
2.: 2006-ban nem csak arról volt szó, hogy az MSZP hazudott, hanem akkor szembesült a politikát nem nyomon követő átlag magyar, hogy az országot eladósították, alacsony növekedési kilátásokkal rendelkező gazdasági pályára állították. Az ő szavukkal élve "elkúrták".
3.: A Fidesz hazugsága annyiból állt, hogy a kormányzati intézkedésekkel szemben érzékeltette, hogy nem helyesli őket. De emellett a Fidesz politikusai más fórumokon kritizálták a hiány nagyságát, vagy elmondták, hogy "a következő kormánynak kicsi lesz a mozgástere".

Azt viszont el kell ismernem, hogy - bár objektíven a két esemény nem összehasonlítható - de a közvélemény-kutatási adatok alapján a választók hasonlóan értékelik.

wowerman 2011.05.16. 18:49:53

fuj de utálom a fideszt, basszus...

Goompah 2011.05.16. 18:51:20

@lüke: Nem tudom, mennyire értenek vagy nem értenek hozzá. Érzésem szerint a sok álrokkant nem a hozzá nem értés, hanem a korrupció miatt lett rokkanttá nyilvánítva.

Ismerek olyan szklerózis multiplexes beteget, akit első meghallgatáskor munkaképessé nyilvánítottak, miközben járni alig bír, nem beszélve a betegség egyéb tüneteiről. Szerencséjére fellebbezett, másodszorra már 85%-os munkaképtelenséget állapított meg egy másik bizottság.

Ekkora eltérést nem okozhat a hozzá nem értés. A vastagon kibélelt boríték hiánya inkább.

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2011.05.16. 18:52:26

Valóban a harmadik lenne mindenki számára a legjobb út. A Fidesz meg persze megérdemelné amit kap érte.

És ezzel együtt, valószínűleg nekik is a legjobb lenne. Volt Patton amerikai tábornoknak egy válasza, amikor szemére vetette, hogy a szicíliai offenzívájában (2. vh.) mennyi embert vesztett. Heti átlagban tényleg sokat, mondta, de kilométerenként sokkal kevesebbet, mintha totojázott volna.

a-kis-herceg 2011.05.16. 18:55:41

@wowerman: nem vagy egyedül... 10-1,8 = 8,2 millió embertársad van...

Jaffar 2011.05.16. 18:57:13

Azért én még mindig elképedve állok az elött, hogy ezek 2/3-al a kezükben csak ennyire képesek. Lehet szidni a szocikat ezerrel, de ha anno GY.F. vagy Bajnai kezében 2/3-ad van, akkor most nem feltétlenül ez lenne, ami most van. Mert sok mindent el lehet monadni a fideszröl, de azt, hogy értenek hozzá, azt semmiképp. Lopni mér megtanultak (igaz, volt kitöl) és az elmúlt év megmutatta, hogy bizony a 2/3-ad semmi másra nem jó, mint arra, hogy gátlástalanul visszaéljenek vele. Pontosan arra a sorsra hivatottak, mint az MSZP, nem többre.

tölgyes 2011.05.16. 18:57:59

Kedves Török Gábor!

"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam".

Az okfejtésében megint van egy durva csusztatás!
1./Az MSZP-SZDSZ 2002-ben egy elfogadható állapotban lévő országot vett át. Ezt legutóbb épp a múlt hét valamelyik napján erősítette meg Medgyessy, aki nem arrólk ismert, hogy elfogult a jelenlegi kormánypártokkal.
2./ Ezért 2006-ban az MSZP-nek saját elkúrásaihoz , folyamatos kormányzás mellett kellett valahogy viszonyulnia. Ráadásul folyamatos kormányzás mellett 8 év állt a rendelkezésére, hogy kezdjen valamit az országgal.
3./ Ez a kormányzás 2008-ra egyre mélyülő válságba vitte az országot. Így minket a válság már válságban ért. Az adóinkon felül a 8 év alatt "elkúrt" 18.000 milliárd olyan tehert, amit nem lehet semmibe venni.
4./ Ráadásul a görög válság miatt nem kapott lehetőséget az eredeti elképzelés megkezdéséhez:l gyorsuló növekedéssel "kinőni" az adósságot.
5./ Az a furcsa helyzet jött létre, hogy a 2/3-ad kellett a gyökeres átalakításhoz, az 1989-90-es alkuk béklyóinak eltávolításához.

Abban egyetértünk: most már nincs más hátra mint előre. Sajnos abban is biztos vagyok, hogy az európai jóléti rendszerek a jelenlegi világváltozásban nem lesznek fenntarthatóak..:( Én időnkénmt még azt remélem, hogy az időmben valami kitart, de reményem egyre kisebb.

hoplita 2011.05.16. 18:59:08

@Weöres Dániel:
Dehogy kell...!
Van még 3 évük, hogy bebizonyítsák, éppoly erkölcstelen, hazug, szemét banda, mint ikertestvére a maszop....és hogy ők is lesüllyedjenek a megvetés azon szintjére, ami ott 20% alá van bekalibrálva.
Egyszóval....pfeeejjj, mocskos gecik.:)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 18:59:22

Mi a megoldás?

Egy másik politikai rendszer, nem egy ilyen folyamatos hazudozásra, a választók átverésére épülő.

Egy olyan, amelyikben csak olyan pártok indulhatnak el egyáltalán a választáson, amelyek törvényben meghatározott módon egészen konkrét vállalásokat tesznek, konkrét programot írnak. A győztesnek pedig kutya kötelessége megvalósítani, amit vállalt, mert arra, és csak arra kapott felhatalmazást, véletlenül sem az ellenkezőjére. Ha nem teszi, akkor az államfő feloszlatja az országgyűlést és új választást ír ki.

Kicsit komikus, amikor folyton, bármilyen kormány is van, a választókat hülyézik le, hogy miért azt választották akit, amikor mindegy kit választanak, a megválasztott képviselőket nem köti semmi, azt tehetnek 4 évig, amit akarnak az ígéreteiktől, programjuktól teljesen függetlenül. A maximális retorzió, hogy esetleg nem választják újra őket, de az nem büntetés, hanem csak a bónusz jutalom elmaradása.

Ellenzékből átverni a választókat egy kicsit kevésbé durva, mint kormányon, mert az ellenzék csak beszél a levegőbe, amit akar, de a kormány amikor a jogalkotást is a választási csalás érdekében használja fel, olyan törvényt hoz, aminek egyetlen célja a választók átverése - 2005-ös 5 éves adócsökkentési program törvénybe iktatása - az azért már sokkal vadabb. Az egész jogalkotás tisztességes voltát kérdőjelezi meg.

Megoldás? A jelenlegi közjogi keretek között nincsen. A politikusok továbbra is gátlástalanok maradnak a hatalom megszerzése és/vagy megtartása érdekében. Lehet 4 évente újakat választani, de a rendszer működése attól még a világon semmit nem változik.

hoplita 2011.05.16. 19:02:09

@aszekelyek:
Nesze, idióta...itt a rendrakásod.

uid4936.mandiner.hu/cikk/20110516_kvazi_bunpartolassal_vadolja_a_kormanypartokat_a_jobbik

A megvertek nevében te ne nagyon ugass, még arra is gyáva vótál hogy a közelbe mennyé', te fülkeforradalmár..:P

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:02:29

@Jaffar: nagyobb felhatalmazás nagyobb hatalom nagyobb lopás nagyobb bukás...

de lazítsatok máshol sem jobb...
auto.indavideo.hu/video/Mar_megint_az_oroszok

Ordnassac 2011.05.16. 19:02:47

@aszekelyek: nocsak, mintha nem kedvelnéd annyira Semjénéket. ;-)

csi szi 2011.05.16. 19:04:04

@=nessuno=: Bajnai-Oszkó csődbiztosok voltak, egy már 1 évvel előtte biztosan bukó választás előtt, hogy elvégezzék amit Gyurcsány nem akart, vagy nem mert felvállalni a politikai jövője miatt, és főleg nem akart úgy távozni, hogy Orbántól szenved vereséget, inkább lemondott (pedig mennyit dumált a bátorságról, meg arról, hogy OV milyen gyáva).
Most Gyurcsány új pártot alakít, így azok, akik beveszik az MSZP-t Gyurcsány nélkül, azokat visszaszerezheti az MSZP, akik Gyurcsányba szerelmesek titkon vagy nyíltan továbbra is, az MSZP-t (Lendvaival, Kovácslacával, pláne Szekeressel, Szanyival stb) viszont nem igazán kedvelik, azok meg majd szavazhatnak a Gyurcsányi "demokratákra". A Fideszből kiábrándult vagy kiábrándulóban lévő bizonytalanok jó részének viszont nem kell sem az MSZP sem Gyurcsány, ez is biztos.

hoplita 2011.05.16. 19:05:42

@Ordnassac:
Haggyad mán....
Kínnyába' mán azt se tuggya mit mongyon a libája.:)))

egy maréknyi dollár 2011.05.16. 19:07:12

Szóval a gátlástalan hazudozás az nagyfokú politikai bátorság,az ostoba, rosszindulatú ötletelés meg reform.
Jó tudni.

Ordnassac 2011.05.16. 19:08:08

@hoplita: pedig érdekes lehet. ;-)

porfelhő 2011.05.16. 19:09:47

Nekem első olvasatra annyi jutott eszembe:), hogy ami zajlik most a magyar politikában, ahogyan cselekszik a kormány, ez nem kormányzás.
Ez a társadalom egy nagy csoportjának az ellehetetlenítése , nyomorba taszítása.
Ezeket a lépéseket már nem nevezném megszorításnak, ez már azon régen túl "van" . Ez már abszurd, és felfoghatatlan intézkedés.

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:09:51

@Ordnassac: pedig ők a kormány lelke... a szentlélek.. a szoftver...

Ordnassac 2011.05.16. 19:11:10

@a-kis-herceg: elég vírusos szoftver akkor...

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 19:11:13

@radala:
"Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy miért nincs senki, aki ne hazudna."

Mert így működik az ember. Már a szülők is sok ezerszer hazudnak a saját gyerekeiknek.

A nyílt és őszinte beszéd legfeljebb egyes reklámokban volt megfigyelheti reklámötletként és igen furcsának, komikusnak hat. Teljesen életszerűtlen.

A politikus meg különösen vigyáz rá, hogy ne nagyon mondjon konkrétumot, mert akkor azt évek múlva is a fejéhez fogják vágni.

"Nem lesz gázáremelés".

A politikusnál az a szaktudás, hogy úgy tudjon szép hosszú, megkönnyeztető és lelkesítő beszédeket mondani, amivel megnyeri az embereket, hogy abban a világon semmi számonkérhető ne legyen.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 19:12:34

@radala:

"Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy miért nincs senki, aki ne hazudna."

Mert így működik az ember. Már a szülők is sok ezerszer hazudnak a saját gyerekeiknek.

A nyílt és őszinte beszéd legfeljebb egyes reklámokban volt megfigyelheti reklámötletként és igen furcsának, komikusnak hat. Teljesen életszerűtlen.

A politikus meg különösen vigyáz rá, hogy ne nagyon mondjon konkrétumot, mert akkor azt évek múlva is a fejéhez fogják vágni.

"Nem lesz gázáremelés".

A politikusnál az a szaktudás, hogy úgy tudjon szép hosszú, megkönnyeztető és lelkesítő beszédeket mondani, amivel megnyeri az embereket, hogy abban a világon semmi számonkérhető ne legyen.

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:12:38

@porfelhő: ez a feudalizmus... egy nagy piramis... sokan vannak alul...

porfelhő 2011.05.16. 19:14:16

"nincs garancia".

A társadalom egy csoportjának, már lassan egy kicsit sem lehet normálisan élni, csak az éhenhalásra van garancia. arra van. másra nincs.

hoplita 2011.05.16. 19:15:35

@Ordnassac:
Zavaros fejtegetéssel vegyes unalmas önismétlés.
Érdekes, egy agykurkásznak, vagy egy dilidokinak.
Nekem csak szánalmas.

bariga 2011.05.16. 19:15:38

persze hogy a harmadik módszer szerint kellene folytatni a kormányzást, kiegészítve azzal, hogy tárgyalni, egyeztetni kellene a szakemberekkel, és az érintettek képviselőivel az éppen aktuális témáról. A törvényeket a minisztériumoknak kellene kidolgozni, nem pedig ilyen fura képviselői beadványokkal operálni. Teljesen érthetetlen ez a sok zagyvaság.

Ordnassac 2011.05.16. 19:18:18

@hoplita: hmmm... van affinitásom az ilyesmire. ;-)

Goompah 2011.05.16. 19:19:01

@porfelhő:

Nem is kis csoportjának. A mostani helyzet, főleg ami várható, az elmúlt 60 évben ismeretlen volt Magyarországon. És ezzel nem Kádárt sírom vissza, hanem a mostani kormányokat minősítem.

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:19:21

@porfelhő: nincs garancia = fides garancia...

@milliárdos: és ezt te elhitted? ki vette komolyan? na jo TG ről elhittem...
de engem nem tudtak becsapni... sok politikust láttam már

nem járok szavazni... megvárom még a birkahad "öntudatra" ébred...

bariga 2011.05.16. 19:19:37

Hát az "nagydurranás" lenne, ha Pali bá hallgatna a balga
MSZP-re. Vagy halgatna? Amúgy meg szabin van, vagy mi ez csönd?

Ordnassac 2011.05.16. 19:21:07

@bariga: persze, az MSZP szereti az ilyen kommunikációs fogásokat, hogy mekkora sikere van ezeknek, az erősen vitatható.

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:24:29

@bariga: :)))) mekkora poén lenne... ha azt mondaná nem írja alá...

1:1000 ben fogadok rá... adjak számlát, hova utald a fogadásodat?

csak viccből: pl sielni volt ehéten, eltörte a kezét... vagy kifogyott a tolla

ssi 2011.05.16. 19:24:33

T.G.
"MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz 2010 előtt ellenzékben"

tehát: ha egy párt választást akar nyerni, hazudnia kell, az a tuti, nyerő:
- ha újrázni akar, mert épp hatalmon van, akkor kormányként
- ha kormányra akar kerülni, akkor ellenzékiként

itt a kulcs? biztos, hogy így kell történnie? ha a választók megértik a rendszerváltozást a jövő szempontjából, lehet-e sikeres egy össztársadalmi társaskapcsolat, a közös örömteli munka?

aszekelyek 2011.05.16. 19:24:41

@porfelhő: Mondd kedves, mire volt garancia amikor a szocik kisebbségben ki akarták szervezni a magánnyugdíjakat de teljesen? Amikor Sólyom úr közbelépett.Tudod. :) Láttad, hogy valakik itt úgy tesznek, mintha bármi hasonlót is akartak volna a szocik reformként megvalósítani és a FIDESZ nem engedte? Ehhez is kell azért kazánlemez az arcra....

hoplita 2011.05.16. 19:25:20

@Ordnassac:
Na, jó...kihagytam a politológusokat, azoknak is érdekes lehet....vagy a hasonló érdeklődésűeket.:))

porfelhő 2011.05.16. 19:25:54

Kormánypárti képviselőket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata"

Lázár ezekre reagálva mondta azt hétfői napirend előtti felszólalásában, hogy a tervezet kizárólag azt a 30 ezer rendőrt érintené, akik korkedvezményes nyugdíjjal vonultak nyugdíjba, másokra nem lenne érvényes. A frakcióvezető szerint a korkedvezményes nyugdíj diszkriminatív, hiszen például tanárokra nem vonatkozik."

www.origo.hu/itthon/20110516-zavart-okozott-a-fideszben-lazar-janos-alkotmanymodositasa.html

a javaslat csak a rendvédelmi dolgozókat érinti, a bányászokat, vegyészeket, operaénekeseket nem; csak az 57 év alattiakra vonatkozik a javaslat, vagyis a mindenkori nyugdíjkorhatár mínusz 5 év alattiakra"

Jaj. Már bocsánat! Csak hoztam egy cikket.
Egyébként az is felháborító volt mikor egy rendvédelmi dolgozó vélt, vagy valós okból.... 45 évesen nyugdíjba ment. Volt rá példa, nem kevés.

bariga 2011.05.16. 19:26:18

@Ordnassac: finoman fogalmazol, mint mindig, de elég demagóg szöveg a MSZP részéről, felesleges ilyen hülyeségeket mondani, rossz fogás!

Amúgy van igazolásod a hosszú távollétre?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.16. 19:27:48

@a-kis-herceg:

"Vigyázat! Az elején a szokásos figyelmeztetés! Írásunk felzaklató lehet, mert megkérdőjelez olyan gazdasági alapvetéseket, melyeket belénk ültettek."

Idáig olvastam a linkedet, bocs.

Arra jó volt, hogy most már tudom, hogy nem kell elolvasni a kommentjeidet.

porfelhő 2011.05.16. 19:28:35

Lemaradt!:)

Igy akarja megoldani a Lázár János, hogy legyen elég rendőr?

:)

bariga 2011.05.16. 19:29:34

@a-kis-herceg: meszet persze nem ettem, nem fogadok. De nehéz is lehetne feladni a szép kilátást onnan fentről a Várból.

ssi 2011.05.16. 19:29:35

gondnak vélem, hogy a kormány nagyon szűk körben és gyorsan dönti el az intézkedéseit, pedig a több szem többet lát eredményesebb lenne ekkora méretű, országos változtatás esetén

"Az igazi csapda az, hogy amennyiben a kormány keményen végrehajtja a vállalt megszorításokat, azok törvényszerűen fékezni fogják a gazdaság növekedését, ami viszont visszahat a költségvetés helyzetére és a meghirdetett foglalkoztatási célok teljesülésére is. Igazi szerkezeti reformok nélkül tehát ismét ott leszünk, ahol a part szakad."
www.168ora.hu/buxa/gdp-gazdasagi-novekedes-foglalkoztatas-konvergenciaprogram-75680.html

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:30:21

@bogancs: vannak benne igazság magvak. nem kell benne hinni:)

pl a magyarok 90%a nem ért a kamatszámításhoz... és így átb@sz6ók

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:31:48

@bariga: az 1:1000 sem ingat meg???? szerinted ennyire tuti a rencer? enynire gerinctelen a csóka?

Ordnassac 2011.05.16. 19:33:31

@hoplita: nem politológus leszek, bár egyre többször mondják nekem. ;-)

@bariga: ebben egyetértünk. Hosszú távollétem indoka: fontos ügyeim akadtak és ihletem se volt nagyon.

Ordnassac 2011.05.16. 19:34:42

@porfelhő: így akarják az egykori rendőröket visszavinni a szolgálatba?

porfelhő 2011.05.16. 19:36:59

@Goompah:
Én sem a kádárt sírom vissza. De az biztos, hogy a társadalomnak az a csoportja, amely most "a szakadék szélén áll" sokkal jobban élt mint most. Volt jövőkép..... most van a hatalmas bizonytalanság, minden szinten.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 19:37:07

@Arivistus: Az ÁFÁ-t csak a válság kitörése után, 2008-ban v 2009-ben emelték vissza. Ez a megvédjük a nyugdíjakat garancialevél (persze nemcsak ez, de most éppen ez aktuális), eszméletlen nagy hazugság volt a Fidesz részéről.
"a kormányzati intézkedésekkel szemben érzékeltette, hogy nem helyesli őket" mondjuk pl a vizitdíj elleni a népszavazással. Tényleg a vizitdíjjal thp mi is volt a baj? Túl alacsony volt és a magas keresetűeknek is kellett fizetni (ami azért nem igazságos, mert ők már sokat adóztak)?

aszekelyek 2011.05.16. 19:37:11

@hoplita: Mandíner az zsinórmérték, tényleg. Nekem elég az állapotos barátnőm beszámolója.Akit lefújtak gázzal és ellehetetlenítették a menekülésüket is. HA emlékszel írtam, hogy nekem szólt egy ismerősöm, hogy ki ne menjek az utcára... :) A 2006 okt. 23-át megelőző héten pedig minden médiumon keresztül agitálták a pestieket, hogy menjenek vidékre wellnessbe. Konkrétan szólt nekem a jóakaróm és nem sokkal utána hívott a Szonda....:) Továbbra is fenntartom, hogy nem a középkorú asszonyoknak kell forradalmat csinálni,, nyikhajkám.: ) Azt te se csináltál csak hangemberkedtél folyvást. PS. ha emlékszel , már rég írtam mno-n, hogy a jobbik ezt fogja csinálni ha bejut. Állandóan Orbánt támadja majd. Nem tudtam tévedni ebben sem.

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 19:38:38

@igényes:

Kétlem, hogy ki tudnád kényszeríteni akár bíróságon a "szerződés" betartását.

porfelhő 2011.05.16. 19:39:32

@Ordnassac:

Biztos, ez az intézkedés csak arra lenne jó, másra mire?
Fokozni a munkanélküliek számát?

porfelhő 2011.05.16. 19:42:07

@a-kis-herceg:
"garancia , fides"
tetszik.
:)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 19:42:50

Találós, ki mondta és mikor?
"Amikor figyelem a kormánykoalíciós érveket a szociális juttatások megvonásakor, a nyugdíjcsökkentéskor, a gyes, a gyed átalakításakor, a családi pótlék megadóztatásakor, tisztelt Hölgyeim és Uraim, én úgy látom, hogy Magyarországon most már nemcsak odáig merészkedik el a kormány, hogy azt mondja, hogy akik nem dolgoznak, nem állnak munkában, nem hajtanak közvetlen hasznot, nem átképezhetők, egyáltalán nem vethetőek be a munka frontján, hogy az ő nyelvükön próbáljak beszélni, nem egyszerűen csak indifferensek – mert ilyet már mondtak korábban is –, lassan olybá tűnnek fel, mintha ők lennének a közellenség. Akik ingyenélők lennének, akik kiennék a többieket a vagyonukból, akik a haladás útjában állnak. Olyan emberek, akik lehúztak 30-40-50 évet munkában. Hogyan lehet őket akadálynak tekinteni?"

bariga 2011.05.16. 19:43:35

@a-kis-herceg: nem, nem gerinctelen, csak hű. És amúgy meg ma más a véleménye, a nyugdíjkérdésről. Miért ne gondolhatná meg magát valaki a hosszú évek alatt.
Én azt sokkal furcsábbnak tartom, hogy aszőke nyugdíjvédelmi asszonyka azt hirdette, hogy mindenki térjen vissza a biztos államiba, mert ők aztán megvédik. Most meg hetek óta csak azon ötletelnek, hogy mi a fene legyen, mert az az pénz amit elloptak, az rögvest elúszik és 4-5 évet sem adok annak, hogy az egész fejtetőre állított rendszer bebukjon. A nyugdíjrenszert hosszútávon, átgondoltan lehet változtatni, ez ami itt folyik az egy nagyon csúny játék az idősödő, amúgy is romló esélyekkel élő emberek sorsával. Nagyon sajnálatos!! Közben meg milliárdok esnek ki a költségvetésből az elbaltázott adórendszer miatt. Nagyo szakszerűtlen.

aszekelyek 2011.05.16. 19:43:41

@manyike: Állandóan az ment, hogy a FIDESZ-nek nincs programja. Azzal hogy is tudta becsapni a választókat, ami nem is volt?

lanyi 2011.05.16. 19:44:59

Először is, érintett vagyok nyugdíjügyben.

Másodszor, lenne egy javaslatom tisztelt Gábor!
Tudom hogy ismeri és tiszteli Navracsics urat.A kedvemért megkérdezné tőle, ennek az alkotmánymódosítási döntésnek a hátterét.
Csak azért, mert Navracsics Úr pár napja nyilatkozta, hogy a kormány nem kíván a nyugdíjakhoz visszamenőlegesen hozzányúlni.

Egyébként ezt a levelet, én is megkaptam Smitt Páltól, és hasonló tartalmút kaptam Orbán Viktortól is.

Ez a két ember ezzel a rendszerváltozás óta a legordasabb, legkegyetlenebb legembertelenebb hazugságát követte el.

Annyit még mindenkinek el szeretnék mondani,ne ogorjunk egymásnak.
Most bennünket egykori rendőröket tesz tönkre Orbán.
Holnap ti következtek, ne legyen kétségetek.

Nem tudom mi lesz velem és családommal.
Azt ne gondlja senki hogy engem rendőrnek képzelnek el Orbánék a jövöben.Ahol élek a fiatalok sem találnak munkát, nemhogy egy közel 50 éves ember.
30 évig voltam közszolga.Még ki is tüntettek.Nem is igen akartam nyugdíjba menni, de megijedtem a 200-as vérnyomásomtól.Törvényesen nyugdíjba mentem.Most a társadalom szemete lettem(byLázár)aki élősködik a társadalmon.Most elveszik a nyugdíjamat és a sorstársaimtól is.
Elmegyek talán minimálbérért valahova, de nem fognak örülni hogy betegeskedek néha táppénzcsaló is leszek(bySzíjjártó).
De így sem tudom fizetni a hiteleket.Ja persze minek vettem fel.Úgy kell nekem.De kaptam ezeket a leveleket ezektől az emberektől,hiszen az egyik a köztársasági elnök a másik a miniszterelnök.Azt mondták nyugodjak meg mindent garantálnak.Hogy vicceltek,én vagyok a hülye, hogy elhittem.
Akasszam fel magam?(byKövér)

Mindenkitől elnézést,ha feltartottam.
Becsüljük egymás munkáját küzdelmét a megélhetésért, és soha többé ne higyjünk ezeknek.

bebe tv 2011.05.16. 19:45:06

@aszekelyek: Nem tisztem tanácsot adni senkinek, de most megteszem. Neked személy szerint azt javasolom, hogy először is végezd el a 8 osztályt, bármilyen nehezedre is esik.
Ha a fiam 14 éves korában ekkora baromságokat mondott volna mint amit te itt most leírtál, azt hiszen a nevedre írattam volna.
Nem tudom mivel foglalkozol, de nem túl sok haszna lehet belőled az országnak.
Már régebb óta figyelem, mekkora f@szságokat vagy képes magadból kiböfögni.
Gyanítom, ha éltél volna a Rákosi alatt, ugyanilyen lelkesedéssel mentél volna padlást lesöpörni vagy verni a parasztot, hogy önként lépjen be a TSz-be.
A Nickname-d már ha tudod egyáltalán mit jelent önmagáért
beszél.

2011.05.16. 19:47:46

Garancia a kormány-boltban ?
Csóróként küzdhetsz az igazadért,gazdagként szó nélkül újat kapsz.
- by élet-

porfelhő 2011.05.16. 19:50:35

@aszekelyek:
Mi a problémád? Nincs elég vastag kazánlemez egyes arcokon?! a fidesz arcán? érted ugye?

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:51:38

Kedves Gábor!

azt mondtad olvasod az összes hszt... az enyémeket ugye nem?

én kb 1000-szer elmondtam... a feudalizmus (retrokommunizmus) után a második vesszőparipám a szavak-politikai fogalmak, különösen a POPULISTA helyes használata...

nem jól használtad. értelmében a demagóg, vagy opportunista fogalmakat akartad...

fogalmilag kizárt, hogy a fides elitellenes (=populista) legyen

köszi

aszekelyek 2011.05.16. 19:52:22

@Akitlosz: HA esetleg valamelyikük is venné a fáradságot és elolvasná, mire is vállaltak garanciát abban a szórólapban ... no de a hülyeség ontása eccerűbb. Az fekszik nekik. Arra van garancia vállalva egyszer, hogy törvényt hoznak arról, hogy nem lehet kiprivatizálni a manyup kasszát. Aztán arra, hogy a reálértéket megtartják. A szocik eltörölték a svájci indexálást és így nem követik a nyugdíjak az inflációt, már bajnai idején sem. Sőt, a törvényben előírt %-ot se kapták meg akkor idejében. Nagyon nem. Arról is van szó a levélben, hogy a fele nyugdíjukat is elveszíthetik akár a nyugdíjasok, ha nem okosan lép a kormány.és nem akadályozzák meg, hogy a szocik magánkézbe adják a befizetett pénzeket rendelkezésre. VAgy pld IMF kölcsönt kér és úgy, mint a románoknál felére veszik le a nyugdíjakat. Igyekszem nem rohamot kapni , amiért felszínes és totál fals dolgok jelennek meg itt a kommentekben. Azt is szeretném tudni, mire írta pontosan T:G: , hogy A FIDESZ ellenzékben csapta be a választókat. A garancialevélben vállaltakat ugyanis teljesítették. Maximálisan. LEHETSÉGES, HOGY csak én tudok itt olvasni és szöveget értelmezni?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 19:54:13

@manyike:

"itt a kulcs? biztos, hogy így kell történnie?"
Biztos.

Egy olyan választási programmal, ami azt tartalmazná, amit tenni kell(ene) nem lehet választást nyerni.

Azt a "jóléti rendszerváltás" ígéretével lehet.

aszekelyek 2011.05.16. 19:54:40

@porfelhő: NEm drága, akik ma nyivákolnak, tegnap meg kiprivatizálták volna a nyugdíjasok zsebéből a pénzt. Azoknak van vastag kazánlemez az arcukon. HA elolvasnád a belinkelt levelet, az van odaírva, megvédik a szociktól és aljas szándékaiktól a nyugdíjakat. Nem más, a szociktól!

a-kis-herceg 2011.05.16. 19:56:48

@éberség elvtársak: :)))

garancia??? az ellenzéki smit-zorbánnak nem jogutódja a kormányzós...

bariga 2011.05.16. 19:59:20

bocs, de ez nekem még mindig nagyon tetszik.
index.hu/belfold/2011/05/16/a_fogorvosok_mekkajava_tennek_magyarorszagot/

Arra lennék kíváncsi, hogy ti kaptatok-e valaha számlát egy fogorvosnál?

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:03:01

@bariga: sose... de ha kérsz kiverik a fogad...

viszont nem sokan tudják, de kishazánkból sokan járnak szlovákokhoz fogorvoshoz... nagyságrendileg olcsóbb...

ez a FOG húzó ágazat is csak addig fog tartani míg a többiek is meg nem tudják... hogy van óccsóbb...

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2011.05.16. 20:03:02

@aszekelyek: "HA esetleg valamelyikük is venné a fáradságot és elolvasná, mire is vállaltak garanciát abban a szórólapban "

Végre valaki velem együtt védi az igazságos kormányunk.

Tényleg az van ott hogy "Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat."

És tényleg így lett, megvédték a magánnyugdíjakat és most megvédik a rendőrök nyugdíját. Én ezzel tökéletesen egyetértek és támogatom.

Csak azt hiányolom, hogy a nagyformátumú nyugdíjvédő megbízott, Selmeczi Gabriella nem állt még ki a nagy nyilvánosság elé. Én úgy hiszem hogy ő az, aki hitelt érdemlően, intelligensen el tudná magyarázni hogy itt tulajdonképpen miről van szó. Remélem nemsokára kiáll a nyilvánosság elé, a magánnyugdíjügyben is nagy szolgálatot tett. Igazi entellektüell!

bebe tv 2011.05.16. 20:04:34

@lanyi: Igaz nem rendőr voltam, de 41 év 236 nap munkaviszony
után a 2009-ben érvényes nyugdíjtörvények alapján nyugdíjba mentem.
Most ettől a szerzett jogtól akar AUDI S8 Lázár Jani és Balsai úr, aki pusztán megélhetésből farolt át az MDF-ből a Fidesz-be, megfosztani. Nem csak engem, hanem rengeteg embert aki még nem töltötte be a 62. életévét. Pusztán azért, hogy a botcsinálta gazdasági vezetőik Matolcsy és tanult társai sorozatos melléfogásait valahogy kompenzálni tudják. És utána?
Beadnak egy majd egy újabb törvényt hogy aki nem töltötte be a 65. életévét annak sem jár majd nyugdíj.
Közben Orbán úr a mi elvételre kerülő nyugdíjunkból nagyszerű fogászának ad 1 milliárdot, hogy szervezze meg a fogászati turizmust. Félő, hogy ennek az összegnek tekinté-
lyes része majd valamelyik off-shore cégnél landol. Netán a fogorvos úr off-shore cége számláján a Kajmán-szigeteken.
Ahonnan természetesen az ottani off-shore cég dentál turisztikai tanácsokat fog adni 990 millióért.
Azért ennyire korán még nem kéne ekkora pénzeket kisíbolni.

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:06:59

@bebe tv: hihihiihi. naivabb vagy mint törökgábor (bocs TG ez fogalom)

ez az első és legnagyobb összeg amit észrevettél mint fides lopás???? :))))

lüke 2011.05.16. 20:07:02

@Goompah:
már korábban pár példát írtam
maradjunk abban csókos állás, nem kell ügyelni,nem kell élet- halálról dönteni
s nem kell érteni semmihez, mint az általad ismertetett példázza

@bariga: naná:)
igaz ,én még soha nem fizettem:)

java786 2011.05.16. 20:08:43

Kedves Gábor!

Egy dologban téved. Amit a fidesz csinál az nem reform, nem racionális lépés, hanem ámokfutás. Az hogy csak kivonjuk a pénzt egy ellátórendszerből mitől nevezzük reformnak? Ahogy figyelő is frappánsan megjegyezte:

"Tipikusan olyan intézkedésekről van szó, amelyeknek örül a "piac", örülnek a makrogazdasági elemzők, mivel biztosabban tartható az adósságpálya, ami kétségkívül pozitív hatású. Másrészről meg nyilvánvalóan növelik a nyomort, az elkeseredést, jelentős részben a rendszerváltás veszteseinek körében"

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:09:07

@aszekelyek: Az elsőt pontot milyen nagylelkűen kihagytad: "Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat." Nos akitől megvonják az eddig kapott nyugdíját, azét épp nem védték meg (és nyilván a reálértéke se marad meg).

tölgyes 2011.05.16. 20:09:17

Kedves lanyi!

Furcsa egy helyzet ez. Ha az ember nézegeti a makroadatokat akkor látja, hogy a jelenlegi helyzet nem tartható fenn. Az államadósság az égben, a foglakkoztatás alacsony.. a társadalom elöregedett, beteg, korán hal és bizony ott tartunk, hogy nincs garancia arra, hogy az ország ki tudja gazdálkodni a nagy ellátórendszerek fenntartásához szükséges pénzeket... Tehát valamit lépni kéne.

Ha Önt olvasom vagy kicsit körülnézek az országan, akkor pedig azt látom, hogy az életük nehéz, mondhatni nyomorúságos már-már elviselhetetlen..

Jó volna adni, de ma adni csak a nincsből lehet.

Ha körülnézek a világban, akkor azt látom, hogy mi még mindigjó helyzetben vagyunk.Másutt rengeteg munmkával még ennyi sem jut...Tehát olyan nagyon nem számíthatunk a világ együttérzésére sem.

Akkor most tehát mi a megoldás??

Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport 2011.05.16. 20:10:26

@bebe tv: "Közben Orbán úr a mi elvételre kerülő nyugdíjunkból nagyszerű fogászának ad 1 milliárdot, hogy szervezze meg a fogászati turizmust. "

Fúj, de rohadt irígy, idegenszívű liberálbolsevik vagy!

Te sajnálod a fogorvosoktól az egymilliárdot?
Tudod te hogy az orvosok mennyit dolgoznak és milyen keveset keresnek?

Az ilyenek miatt tart itt ez az ország.
Meg az elmútnyócév miatt.

aszekelyek 2011.05.16. 20:10:32

@Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport: Annyira nem ötyék a nyugdíjasok, hogy kell valaki neklik, aki elmondja, hogy teccik látni, nem a fele a nyugdíja, mint a románoké, hanem amennyi volt. Sőt. :) a rendőrök meg lesznek szívesek az esküjükre koncentrálni. IhIgen nagy szegénységi bizonyítvány és nem megbízhatósági bizonyítvány, hogy nem hivatást választottak, hanem kétszeres szorzós lébecolást negyven évesen. Ezért is nincs rend ott, ahol nekik kéne fenntartani azt. Mire is vannak annyira oda? Emlékszel a kontroll c. filmre? Amikor a BKV ellenőr lehányja a főnöke cipőjét és azt mondja, a mentősöket nézve, két hányás között, aszittem a mi munkánknál nincs okádékabb....

bariga 2011.05.16. 20:10:58

@lüke: Na persze, de Te protekciós vagy!! Bár a fodrász, meg a zöldséges detto

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:11:55

@java786: "örülnek a makrogazdasági elemzők, mivel biztosabban tartható az adósságpálya"

rövidtávon örülhet. de már középtávon is "koppanni" fognak. államcsőd...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.16. 20:12:34

@java786:

"Az hogy csak kivonjuk a pénzt egy ellátórendszerből mitől nevezzük reformnak?"

Pont attól. Hatékonyabb működés következtében megtakarítás áll elő.

aszekelyek 2011.05.16. 20:13:36

@bebe tv: Nem csak ordenáré ön de még rasszista is. Gratulálok. A gyerekét meg nem irigylem. No és ne tegezzen. Mert még meg találom sérteni.

java786 2011.05.16. 20:14:31

@tölgyes: Igen, teljesen jogos, hogy k. sz.. helyzetben vagyunk.

Csak egy dolgot nem értek. A szijjártó gyereknek miért jár 15-20 sor annyi mint egy tanárnak, holott semmivel nem ér többet.
Hogy tud a lázár, kósa, egyszerre normálisan több munkahelyet betölteni, és mindegyikért felvenni a fizut?
Sorolhatnám.....

aszekelyek 2011.05.16. 20:15:14

@bogancs: Hol van a megtakarítás? Mert eddig értettük, csak nem így lett. kifolyt a likon a megtakarítás. Az a pici probléma a reformokkal. hogy pont semmi marad utána, mint a privatizáció után.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:15:44

@tölgyes: A szociális népszavas idején persze még nem voltak ilyen gondok.

lanyi 2011.05.16. 20:16:51

@bebe tv:

Nem tudom, hol dolgoztál,de tisztelem a hosszú becsületes életpályád.

Nem tudom, mi lesz...
Abban reménykedem, hogy Smitt Pálban van annyi tisztesség, hogy nem írja alá ezt az alkotmánymódosítást.Lesz ereje nemet mondani Orbánnak.Mondjuk erre kicsi az esély.

Aztán abban reménykedem, hogy nincs olyan alkotmánybíró, aki ezt a módosítást alkotmányosnak mondaná.Erre mondjuk kicsit nagyobb esély van.

Aztán ha minden elveszni látszik az európai jog megálljt parancsol az esztelenségnek.

Ha nem következik be egyik sem egy nyomorult leszek, remélem te nem.

java786 2011.05.16. 20:17:04

@bogancs: "Pont attól. Hatékonyabb működés következtében megtakarítás áll elő."

A reform újraformálást, megújítást, átalakítást jelent, hogy csak kivonjuk a pénzt és nem csinálunk mást az nem hozza magával újraformálást, megújítást, átalakítást!

aszekelyek 2011.05.16. 20:17:56

@Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport: Legyen olyan jó, az összes vállalást és garanciát tételesen ideírni. Köszönöm. Aztán van miről beszélni. Egy kiragadott mondaton rugózni , azt meghagyom a béna kacsa ellenzéknek.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:18:10

@aszekelyek: A privatizáció után tényleg semmi nem maradt, még államadósságból is kevesebb lett, uis abból csökkentették (nem a költségvetési szufficitből).

lüke 2011.05.16. 20:18:40

@Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport:
viccet félre téve- kivételesen-
a fogorvoslás az egyetlen rendesen fizető és magát nem vonszoló, hanem flottul működő ága a medicinának
sokat dolgoznak, de sokat is keresnek- így van rendjén,
ezért nem is kell támogatni őket

tölgyes 2011.05.16. 20:19:36

@Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport:

Sopronban dúl a fogászati turizmus immár másfél évizede. Az ország minden részéből jöttek a fogászok.. ma 56 fogorvosi rendelő működik a városban. Azt nem tudom, hogy ez hány fogorvost jelent..hány asszisztenst, fogtechnikust, fogászati gépszerelőt.. vagyis mekkora infrastruktúrát.. és azt sem hogy ez mekkora többletadót hoz a városnak, országnak,..Azt azonban el tudom képzelni, hogy jó lehet a tőkemgtérülési mutató.

lüke 2011.05.16. 20:19:53

@lüke:
oppá a lényeg kimaradt:
nem állami eü! nem NHS(national health service)

Blogger Géza 2011.05.16. 20:20:01

@bebe tv: Ha 41 évet dolgoztál, akkor semmi aggódni valód nincs. Ez a terv csak a fiatalon (pl 40-es éveikben) nyugdíjba ment rendvédelmisek munkaerőpiacra történő visszatereléséről szól. (Akik amúgy nagy részben amúgy is ott vannak, csak épp nyugdíj mellett dolgoznak.)

"Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt években az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt nyugdíjba vonult, 57 év alatti rendvédelmi dolgozóra vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes kezdeményezésű alkotmánymódosítás; a KDNP támogatja, hogy aki munkaképes korú, a munkájából származó jövedelemből éljen;"

nyünyüge 2011.05.16. 20:20:02

@aszekelyek:
Csak azt nem értem, hogy ha ilyen rettentő nagy buli volt rendőrnek lenni - kétszeres szorzó, negyven évesen nyugdíj, ideális munkakörülmények, ... - akkor miért nem ment mindenki rendőrnek szerte az országban?

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:20:12

@lanyi: "Smitt Pálban van annyi tisztesség, hogy nem írja alá"

bruhhahhahaa...

szerencsétlen. ha ez az egyetlen reméyned akkor el kell hogy keserícselek

viszont ha mész lincselni őket, kimegyek veled. a TGklubban megtalálsz

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:21:39

@lanyi: bocs. az eu még nevetségesebb felvetés....

CSAK MAGADRA számíthacc ! (és rám mert szolidáris vagyok)

aszekelyek 2011.05.16. 20:21:42

@MolnarErik: Érdekes, eddig azt mondták, elment működésre.... Egyszer mondtak-e már igazat? Már e kedves ÁPVRT főnök úrra gondolok és tsaira. Elég érdekes ez, mert akkor miért is kellett behívni anno az IMF-et? Hornék idején. Erről tudna valamit? Hogy legyen füle és farka is.

tölgyes 2011.05.16. 20:22:17

@MolnarErik: A szociális népszavazás nem erről szólt. A vizitdíj a valódi reformok ellen született ötlet volt... a korábbi elkúrások elleplezésére irányuló szerencsétlen kísérlet.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:22:45

@aszekelyek: Kérem, vágja le és tegye el a garancialevelet!
Fidesz-garancia
1.
Garanciát vállalunk arra, h kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.
2.
Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.
3.
garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.
2010. január 20.

Blogger Géza 2011.05.16. 20:24:10

@a-kis-herceg: Mitől lenne itt államcsőd, mikor csökken a GDP- arányos államdósság? Idén már nem is kell több külföldi hitelt felvennünk, olyan sikeresen jegyezték a magyar államkötvényeket.

"A Commerzbank londoni részlegének minapi elemzése szerint a legutóbbi euró- és dollárkötvény-kibocsátások során megmutatkozott kereslet "egyértelművé tette", hogy Magyarországnak "egyhamar nem lesz szüksége" a Nemzetközi Valutaalapra (IMF).

A cég elemzői hangsúlyozták, hogy az ÁKK már végrehajtotta egész évi külső hitelfelvételi programját. Azzal, hogy további egy évig nincs szükség devizahitel-felvételre, a piac szempontjából Magyarország esetében megszűnt egy kulcsfontosságú sebezhetőségi tényező, vagyis az önfinanszírozási képességgel kapcsolatos aggály."

lüke 2011.05.16. 20:24:24

@bariga:
képzeld a múlt héten a budafoki piacon ellenőrzés volt és mindenütt adtak blokkot!
holnap meglátogatom őket,kiváncsi vagyok

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:24:38

@nyünyüge: sok fiatal friss egyetemi diplomás haverom ment rendőrnek...

átmeneti időre...

nagy buli. kéklámpa. száguldás. nők. konditerem. adóvevő. bm igazolvány (nemvonatkoznak a törvények), szolgálati lakás, egyenruha se kellett nekik és meló sem tul megerőltető... magyar hivatal...

lüke 2011.05.16. 20:25:45

@Blogger Géza:
akkor lehet ,hogy a magyar titkosszolgálat szobalánya működik NY-ban:)

lanyi 2011.05.16. 20:26:03

@tölgyes:

Attól tartok ha a nyugdíjas rendőröktől elveszik a nyugdíjakat, semmivel sem lesz jobb az ország gazdasági helyzete.

Szerintem ezt te sem gondolod komolyan.

Arról nem is beszélve, hogy most hirtelen tíz közeli kollégám neve jutott eszembe akiket Lázár és Balsai nem tud garantáltan visszaintegrálni a munka világába, annak ellenére, hogy nem töltötték be még az 55-ot sem.

Ugyanis meghaltak...

Goompah 2011.05.16. 20:27:02

@a-kis-herceg:

"nem jól használtad. értelmében a demagóg, vagy opportunista fogalmakat akartad... fogalmilag kizárt, hogy a fides elitellenes (=populista) legyen"

A populista szó mindig is csak a szólamokra vonatkozott, nem a tényleges programra vagy tettekre. .

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:27:08

@MolnarErik: és levágtad???? jól eltetted??? akkor jo. akkor minden rendben...

ennyi áll ott nem több. nem igértek semmit...

vagy te azt hitted ha hazudnak lemondanak? vagy mégis mit gondolsz?

Blogger Géza 2011.05.16. 20:29:13

@MolnarErik: 1) Na ez speciel stimmel is az esetek kb 99%-ra (szerintem nem reális 30 ezernél több ember visszarángatása, bár szerintem 0 lesz ebből, mert az AB megfúrja), illetve a normál nyugdíjak 100%-ra.

2) Ez is 100%-ra igaz a megvalósult a nyugdíjrendszer reformjával.

3) Mivel inflációkövető nyugdíjemelés van, ez is 100%ban igaz.

Átlagban kb. 99,7%-os a teljesítési arány, na most mondj egy olyan kormányt, amely ennél magasabb arányt tud felmutatni ígéretmegvalósításból :)

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:29:48

@Goompah: akkor is! kommunikáció szintjén is az elit egyik felét akarja irtani...

azaz FÉL populista (hisz ő is elit és öngyilkosságot nem igér, sajnos...)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.05.16. 20:29:55

@aszekelyek:

"Igyekszem nem rohamot kapni , amiért felszínes és totál fals dolgok jelennek meg itt a kommentekben."

Régi törzsgárda tag vagy már itt. Hozzászokhattál az itteni légkörhöz. Nem tükrözi a közvélekedést, csak annak egy részét.

Számomra kellemes meglepetés a Fidesz kormányzás. Rosszabbra számítottam. Ezért jó pesszimistának lenni, csupa öröm az élet. :-)

"Azt is szeretném tudni, mire írta pontosan T:G: , hogy A FIDESZ ellenzékben csapta be a választókat. A garancialevélben vállaltakat ugyanis teljesítették. Maximálisan."

Nem sok konkrét ígéret volt. a Fidesz "program" amilyen hosszú olyan semmitmondó. A "Csak a Fidesz", meg a "megvédjük a családokat" nem jelentett semmit.

""LEHETSÉGES, HOGY csak én tudok itt olvasni és szöveget értelmezni?""

Lehetséges.

lanyi 2011.05.16. 20:30:46

@Blogger Géza:

Te ezt elhiszed amit írsz?

Ez nem erról szól.

A következő az özvegyi nyugdíj lehet, amit elvesznek,ha ezt hagyjuk.
Aztán jön a többi...

aszekelyek 2011.05.16. 20:30:49

@nyünyüge: Mert a meló az nem volt ilyen vonzó. Aztán meg bizonyos személyiségjegyek is kellenek. Meg nyóc elemi:) Is. parancsot kell teljesíteni. Szolgálat is van. Mint a katonaságnál. Aki valami jobbat tudott magának elképzelni, vagy nem alkalmas a pályára, inkább más pályát választott. Ahol van kifutása egy karriernek. Asszem nem is vettek fel korlátlanul:D Létszámaban. Mindig elmondták, hogy mennyivel kevesebb, mint kéne és nem tartottak nagy toborzókat. Majd lesz volt a válasz mindig, ha borsodi jelenlétet hiányolta a nép. Abból lett a jobbik.Nem képeztek annyit összesen, mint 1 év alatt Orbánék.:) Ezeket tudom okként felsorolni neked. Az egyik nem tudott, a másik nem akart. Mint a rossz házasságban.

lüke 2011.05.16. 20:31:01

@tölgyes:
és a bp- i fogorvosi kar-FOK- elit európai egyetem!
főként azért is, mert - a fogorvoslás magán úton jövedelmező-
a FOK korán levált/ 53/Rákosi/ igy van tapasztaluk,
és NY- Eu-ban csak az utolsó pár évben különült el az oktatás az ált. orvoslástól

ssi 2011.05.16. 20:35:07

"népszerűségvesztés ugyan "sorsszerű" volt, de tompítani lehetett volna ..., de a gyenge ellenzék miatt se lett ez olyan fontos"
hvg.hu/itthon/20110516_fidesz_nepszerusegvesztes

vakrandi ... sok meglepi jelentkező lesz
"4K! azoknak a fiataloknak a mozgalma akar lenni, akik nem értenek egyet az új rendszerrel, és tenni akarnak a szabadság és a szolidaritás folyamatos megnyirbálása ellen. "
www.negyedikkoztarsasag.hu/blog/2011/05/16/ellenzeki

@jjulie: "magas külföldi befektetői arány azonban Magyarországot a tavalyinál nagyobb mértékben kiteszi a kockázatvállalási hangulat hullámzásainak, illetve egy esetleges euróövezeti "hitelkockázati esemény" járványveszélyének - áll a BofA Merrill Lynch Global Research hétfői londoni elemzésében."
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/16/magyarok_nem_hibazhattok/

@aszekelyek:
- az éppen kormányzók intézkedéseinek folyamatos tagadása is vélemény -> ebből meg összeáll az ellenzéki program, a politika iránt kicsit is érdeklődők számára
- bocsi, de számomra lehetetlen olyan felnőttel beszélgetni, aki azért egyoldalú harcos, hogy imádottjára még csak egy rossz pillantást se vessenek, nemhogy egy aprócska rossz szót .. így kimarad pont a lényeg, amiért beszélgetni érdemes, az érdemi része a témának, s a kölcsönös megértés közelebb kerülése

@Akitlosz:
lehet, hogy óhatatlanul vmi olyan változások is elindulnak, amit nem terveztek, sőt!, de a körülmények mégis kiváltanak: pl. a tárgyilagos, őszinte kampány irányában :-)

Blogger Géza 2011.05.16. 20:35:17

@lanyi: Bárki, akinek 200 a vérnyomása, az elmehet nyugdíjba? Nehogymá azért fizessenek valakinek az én pénzemből idejekorán nyugdíjat, mert nem képes karbantartani a testét, vérnyomását. Tessék vérnyomáscsökkentőt szedni és elmenni biztonsági őrnek.

tölgyes 2011.05.16. 20:36:08

@java786: Én már azt sem értettem, hogy a 70-es évek elején miért keresett egy lángossütő tízszer annyit mint egy tanár...Vagyis miért voltak az aránytalanságok.

A multkorában akadt a kezembe egy kötet, amelyik a magyar fizika nagyjairól szólt. Volt benne egy beszélgetés: a híres fizikus feltette a kérdést: hogy van az, hogy az erősítőbe ordibáló zenész jövedelme hússzorosa annak a fizikusénak, aki lehetővé tette kutaásaival, hogy hallható legyen a hangja...

Kedves java! Én nem emlékszem arra, hogy az elmúlt 8 évben ilyen néven bárkivel is beszélgettem volna ma fizetések aránytalanságairól. Sajnálom, hogy akkoriban nem kezdeményezett ilyen eszmecseréket.

Azért sajnálom, mert a jelenlegi kormány az, amelyik visszavágta a gazdasági-politikai elit fizetéseit... emiatt ez az elit háborog is napestig. Ugye nem kívánja tőlem, hogy példákat soroljak!!

Szeretném emlékeztetni arra, hogy Medgyessy azzal kezdte a működését, hogy megduplázta a miniszterelnök, és a miniszterek fizetését.. aztán ezt folyamatosan emelték...ezért a kérdése így inkább demagógiának tűnik. Ahhoz persze Önnek joga van, hogy bárkitől sajnálja még a meleg vizet is.

aszekelyek 2011.05.16. 20:37:15

@lüke: Szerinted mengelica milyen privát/ magán cégeknek ad tanácsokat, amiből legalább olyan jól megél, mint a reformbombázásból anno? Ez érdekelne. Nem volt hajlandó méhg körülírni sem, a tévében.

@lanyi: Ez a lanyi jósda előrejelzése, ugye? Rémhírterjesztő a nyugdíj melletti főállásod, látom.

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:39:26

@manyike: "olyan változások is elindulnak, amit nem terveztek"

igen a fides akarata ellenére...
- erősíti a polgárosodás és a demokrácia iránti igényt...
- sok (tabu) témában villámgyors széleskörű felvilágosítást ér le
- megfogalmazódik az ÚJ politika iránti vágy és annak szempontjai...
- sokat tesz az ország modernizálásáért...

annak elleneére hogy az ellenkezőjén dolgozik. a letaszítás a társadalom összerombolása, a polgárok kivégzése projektjén lés a saját egyéni-párt-oligarcha érdekein dolgozik nagy lendulettel...

Blogger Géza 2011.05.16. 20:39:27

@MolnarErik: "Az ÁFÁ-t csak a válság kitörése után, 2008-ban v 2009-ben emelték vissza. "

Nem, a választások megnyerése után azonnal, már 2006-ban, év közben. Gyakorlatilag csak a választási kampány idejére csökkentették az adót. Ejnye, ez a fránya emlékezet...

lüke 2011.05.16. 20:39:50

@aszekelyek:
Horn alatt az ÁVÜ jól működött:)
Csepi , Slosár, Kovács, Kocsis etc
(először VW- t kértek, később pénzt ,a vállalat igazgatóktól
-egyet ismertem ,aki azt mondta: nálunk 2 Zsiguli van, azt megkaphatjátok, mert én a saját! kocsimon járok,nem kellett nekik)
Tocsik 800 millióért szerződött, és papír is volt róla!
Később nagyobb volt a jutalék, papír ohne:)

porfelhő 2011.05.16. 20:39:51

@aszekelyek:
hm. Vedd már le a narancsos szemüveged! Nem kell félned a szociktól, a te nyugdíjadat már régen védi a többségi kormány a fidesz! Neked is van az arcocskádon.... elég vastag...!
Te tudod egyáltalán, hogy miket firkálsz itt össze-vissza?!

Nem tudsz olvasni, neked, mondta a Szijjártó, hogy megvédik a nyugdíjasok pénzét.!! "
Neked semmi nem elég?

tölgyes 2011.05.16. 20:40:20

@lüke: Ezt így nem tudtam. Nekem mostanában volt gondom a fogaimmal. Találkoztam ilyen és olyan fogorvossal. Most egy fiatal doktornőre találtam, akinek gyönyörű a szeme és a KEZE!!!

NO DE HA EZ ÍGY VAN!!, AKKOR A FOGTURIZMUS EGY JÓ GONDOLAT!!!

lüke 2011.05.16. 20:41:51

@aszekelyek:
hogy milyennek azt nem tudom, de nagyon gyengusz cég lehet, ha ő adja a tanácsot
(HÁ egyébként Somodi alkalmazottja volt)

aszekelyek 2011.05.16. 20:42:40

@MolnarErik: Melyik nem teljesült? Az benne van, hogy a csalókat nem szűrjük ki és minden rendőr elmehet majd fiatalon nyugdíjba? Nem láttam benne sajnos ilyet.

tölgyes 2011.05.16. 20:43:18

@Blogger Géza: Önnek van igaza! A választások után azonnal felemelték az ÁFÁT és kidobták azt az adóreform-csomagot, amelyet azért fogadtak el, hogy átverjék a népet.

álomszép 2011.05.16. 20:44:16

@porfelhő: :)
Ugyan! drágám! Ne foglalkozz már vele! Olyan mint egy sipákoló vénasszony! Mindig fújja, de új dolgot nem igen tud írni.

:))))))

szánalmas!

lüke 2011.05.16. 20:44:57

@tölgyes:
matahari tudja
az egyetlen" majdnem "tisztességesen működő ágazat
(mondjuk a nyereség befizetéseket nem ismerem)arról nem beszélve nem,hogy keveset ártanak, már a jatrogénre gondolok:)
egy fog ide vagy oda

jag3 2011.05.16. 20:45:37

Kedves Török Gábor,

pontosan ezért nincs értelme egy Magyarország tipusú válságrégióban "politikai" (értsd: kommunikációs irányultságú) elemzéseket irni. Ugyanis Magyarország eljutott odáig, hogy az elégtelen mennyiségű hozzáűadott értéket termelő gazdaságban megtestesülő valóság szükségszerűen üti a jellegű politikai kommunikációt, más nevén a propagandát. Persze azóta, amióta kiapadt a leginkább a horgászatban alkalmazott beetetéshez hasonlitható külső finanszirozás.

A végeredmény -tömeges kiábrándultság- előre látásához ezért különösebb elemző képességre immár nincs szükség.

Ezen a ponton azon érdemes elgondolkozni, vajon mikor lép elő az a politikus, aki a brazil Lula módjára megtalálja a módját, hogy a megváltoztathatatlan külső gazdasági keretrendszer mellett is a lakosság javára fejlessze az országot.

Az elégedetlenség mindaddig változatlan marad, ameddig a kis magyar vállalkozói világnak kedvezőstatus quo-t a lakosság rovására kivánja fenntartani a politikai osztály, ezzel hitel hiányában felélve a társadalom belső bizalmi és egészségi tőkéjét, illetve a jövőbe -értsd a következő generációba- befektetett erőforrásokat.

Ideje lenne megkomolyodni nem? Ez a kommunikációs elemzősdi olyan, mint a csokoládéhab torta nélkül. Finom, finom, de nem nagyon tartalmas.

lüke 2011.05.16. 20:48:02

@álomszép:
na ,új áldozat akit simfelsz?

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:48:31

@aszekelyek: ??? csaló minden nyugdíjas rendőr??? ez volt a TÖRVÉNY

mellesleg én fiatal vagyok és utálom a rendőröket... de álljon meg a menet!

TÖRVÉNY alapján MENETEK NYUGDÍJBA!!!! tehát NYUGDÍJASOK....

oda van írva * +apróbetű-vel? hogy MEGVÉDJÜK,
*kivéve
- a maynupot
- a roki nyugdjíat
- a korkedvezményes nyugdíjat
- az özvegyi nyugdíjat
stb

azaz CSAK a most létrehozott POLGÁRMESTERI és politikusi kedvezményes nyugdjíat, azaz a SAJÁT NYUGDÍJUKAT védik meg??????

hazudtak! ha ezt nem látod az a te bajod. nem vagy nyugdíjas?

mert ha nem politikus nyugdíjad van. pl ávós nem voltál vagy vmi hasonló. akkor neked anyni. reszkess! te leszel a következő

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.05.16. 20:48:46

@bebe tv: Átutaltak a Kaotikusoknak +5 milliárdot és 2 napra rá Orbán ott volt Vatikánban a visszajáró jutalékáért. Semjén meg elment a jó ügynöki munkája gyümölcseként vadászatra Afrikába. Ja és ez az 5 milliárd csak amolyan hab volt a +15 milliárdos évi jatt emelésen kívül. Az egész összeget nem is nem egedig összeadni, mert több száz milliárd évente.

A szocik sportalapítványok, BKV, Tocsik. A Fityesz meg Vatikánból szedi ki sokak szerint a párt és a polgárelvtársak zsebpénzét.

tölgyes 2011.05.16. 20:50:15

@Blogger Géza: Hogyan is írta Krúdy a Szindbád-ban???"Az átvirrasztott éjszakák, nehéz ételek, a sok ital és a nők..."

lüke 2011.05.16. 20:50:30

@álomszép:
bona sera´:)*:)*:)*:)*
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pasztorella,
@XENCZ ,@álomszép+ az összes
@1/x nick,mely aszimptotikusan megközelíti az x tengelyt

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:50:39

@aszekelyek: Akinek elveszik a nyugdíját, azét nem védték meg. (tom tom, a "megvédjük a nyugdíjakat", az azt jelenti, h a nyugdíjasoktól). A csalók kiszűrésével meg eztán sem óhajtanak foglalkozni, ezért is vonják meg mindenkitől a nyugdíjt 62 év alatt.
Az 3, h az államadósságot Bokrosék a privatizációból csökkentették, azt hittem elég közismert.

lüke 2011.05.16. 20:51:43

@tölgyes:
ami, az EU-ban a LEGMAGASABB

a-kis-herceg 2011.05.16. 20:51:51

megjegyzem, hogy a a fogorvosoknak anyni... eddig ment jól nekik...

akikhez a zorbán hozzányúl azok sz@rrá válnak... huzhatják le a rolót.

azok járnak jol akikkel a zorbán nem foglalkozik. azok a szerencsések...

aszekelyek 2011.05.16. 20:52:51

@tölgyes: pontosan. Az adócsökkentés kormánya.... boaaa.... Még hozzá 5 évre volt tervezve és megszavazva, elfogadva törvénybe iktatva. Semmi más cél nem volt vele. Ezen kíbül a fenti garancialevélen az is rajta van, hogy 2010. január 20. Két héttel azután íródott, hogy a szocik elfogadták dec. végén azt a manyup vagyon kiprivatizálási törvényt, amelynek veszélyeit a levél taglalja és amelyet Sólyom elnök úr az első munkanapon, jan 5.-én az alkotmánybírósághoz küldött, megsemmisítésre. Meg is történt az. Konkrétan a szociktól ígérték meg a védelmet és a garanciát arra, hogy törvényt hoznak ellene. Mindvégig a szocik galád szándékainak következményeiről van szó a levélben. mitől más ugyan meg nem óvta volna őket fele ennyire sem.

lüke 2011.05.16. 20:53:24

@tölgyes:
hmm volt egy ismerősöm ,ő is a fogorvosnő szeméért járt:)

lüke 2011.05.16. 20:54:52

@lüke:
oppá:)
kimaradt :@íroknektek

aszekelyek 2011.05.16. 20:55:25

@MolnarErik: No és kitől vonják meg a megérdemelt nyugdíját? Kéne ezt itt részletezni. Kik szerint megérdemelt és hogyan is? Csak erről volt szó , erről az egy mondatról eleddig. Nsgyvonalúan kerülve volt a szociktól való megvédése és a teljes szöveg, úgy, ahogy rajta áll.

álomszép 2011.05.16. 20:56:24

@lüke:

Már megint? De hát miért?
Miért csinálod ezt velem?
hm?

nyünyüge 2011.05.16. 20:56:38

@aszekelyek:

Egy év után nem volna ideje rátérni a II. Orbán kormány tevékenységének elemzésére?

tölgyes 2011.05.16. 20:57:07

@lüke: Volt egy háromgyökerű fogam. Gyökértömés kellett, de a fogorvos a 3 gyökér közül csak egyet tisztított ki és tömött be...Mikor eljutottam a már említett hölgyhöz, akkor ő csinált egy felvételt..aztán szépen megcsinálta mind a hármat..Igazából nem is tudom visszadni azt a gondosságot, türelmet, gyengédséget amit tőle kaptam.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.05.16. 20:57:19

@java786:

"A reform újraformálást, megújítást, átalakítást jelent, hogy csak kivonjuk a pénzt és nem csinálunk mást az nem hozza magával újraformálást, megújítást, átalakítást!"

Az nem. De azért úgy tűnik elindul itt egy-két dolog. Ne kelljen felsorolnom, mert felteszem parttalan vita lenne.

lüke 2011.05.16. 20:57:34

na azért reméljük nem annyi a fogorvosoknak,
rengeteget invesztáltak, korszerű gépeket, épületeket
Bécsben 1000 euró egy fogkorona, MO-n 100
a technikusi munka ua. cca 40 juro -még Svájcban is-

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 20:59:26

@tölgyes: Már egyszer felhívtam a figyelmedet, h ez ügyben nem mondsz igazat, a 2006-ban 20%-ra csökkentett ÁFÁT, csak 2009 májusában emelték vissza 25%-ra.

álomszép 2011.05.16. 21:00:12

@lüke:

Kiről írsz, milyen új áldozatról?
Megtudhatom?

aszekelyek 2011.05.16. 21:02:40

@java786: Órájat vettek a János kórház igatgatónőjétől, aki a fővárosban és még sok más FB-ben is mindenhol jól fel tudta venni a pénzét. Szakmailag ő a mérce. Gorn unokahúga, aki szerint 56-ban fasoszta csúcselék randalírozott.. tudod most már? Még sorolhatom, hogy kik adhatnak órákat ilyen sok jövedelem szerzéséből.

@MolnarErik: a felülvizsgálat az mi, ha nem a csalól kiszűrése? Bakfitty? Csak úgy találomra veszik el a nyugdíjakat? :DDDD Valami értékelhetőt izzadj ki reggelre. Most mennem kell. Jó éjt! Sztem nem arra költötték a priv. bevételt. Nem is ezt mondták:D

Blogger Géza 2011.05.16. 21:03:11

@MolnarErik: Frászt. "Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt években az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt nyugdíjba vonult, 57 év alatti rendvédelmi dolgozóra vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes kezdeményezésű alkotmánymódosítás;"

lüke 2011.05.16. 21:03:22

@tölgyes: :)
egy? szerintem 4x3
rágó four whole drive

a-kis-herceg 2011.05.16. 21:03:29

de anyni a fogorvosoknak...

adózniuk kell innentől. nagy érvágás. kellemetlen..

eddig voltak államilag támogatva... mostantól nincs...

aszora 2011.05.16. 21:03:46

Játék a szavakkal...
Ha a jogalkotó rokkant, korengedményes stb. "nyugdíjakat" "átnevezi", azaz nevén nevezi (mert ezek semmilyen értelemben nem tekinthetők nyugdíjnak), akkor a valóságot adekvátabb módon képezheti le jogi fogalmakra.
Enélkül meg úgysem lehet normális rendszert csinálni.

Ha pedig ki van mondva, hogy a nyugdíjakat csak a járulékbevételekből lehet fizetni, és azokból csak nyugdíjat lehet fizetni, akkor megint nem merül fel alkotmányossági probléma sem.
Szerzett jog, meg tulajdonjog védelme stb., amit egyes jogászok pedzegetnek itt nem játszik, mert minden segély stb. járulékbevételből finanszírozott, mindenki fizetése pedig a saját tulajdona :) szóval itt két tulajdonhoz való jog ütközése állhat fenn (a bevételek nem fedezik a kiadási ígérvényeket), így maximum arányosság szempontjából vizsgálható, innen nézve pedig teljesen egyértelmű, hogy a jelnlegi rendszer tarthatatlan, alkotmánybíró nem mondhatja azt, hogy mindenki fizetéséből 50%-60% vonjanak le pl.csak hogy a rokkantak (és álrokkantak) minden kívánsága teljesüljön, mert ez nem lenne arányos, nemzetközi összehasonlításban is kiugróna aránytalanul sok az ilyen ellátás, szóval ennek korlátozása semmilyen szempontból nem tekinthető aránytalannak.

Az őszinte hozzáállás it az lesz, ha kimondják, hogy ami nem nyugdíj, az nem nyugdíj, pénz pedig nincs rá, és kész :)

Ordnassac 2011.05.16. 21:04:04

@lüke: mindenesetre valahol az Elysée-palotában egy alacsony elsőgenerációs francia halkan elmosolyogta magát.

aszekelyek 2011.05.16. 21:04:12

@manyike: Lehet rossz szót, csak igaz legyen. Olyan itt nincs.

álomszép 2011.05.16. 21:04:21

@lüke:
Úgy bizony! Itt a példa, a Fidesz!
Az "álszentség nem dicséretes". Igy hát ne legyél az. te sem.

a-kis-herceg 2011.05.16. 21:05:56

@aszekelyek: "szociktól való megvédése"

bocs. igazad van. betartották... nem hagyták hogy a cocik ellopják...

megelőzték őket, íyg a cocik nem lophatták el. jogilag ok...

lüke 2011.05.16. 21:06:07

@álomszép:
akik nem szólnak vissza, udvariasan eltűrik vagy jámboran helyesbítenek őket támadod
akik ordenáré trágár módon meleg éghajlatra küldenek, velük , róluk nem beszélsz így,sőt
fura egy hozzáállás, világlátás és tolerancia

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:06:23

@aszekelyek: "Megérdemelt nyugdíj" (ilyenről persze szó nincs a garanciában), az milyen? Pl megérdemli az a nyugdíjat aki veszteséges állami vállalatnak dolgozott (volt ilyen a rendszerváltás után is bőven), tehát csak veszteséget termelt, vagyis államadósságot. Milyen ótvar demagóg duma már ez? A nyugdíj csak eddig volt olyan, h a törvény alapján jár, mostantól már ki kell érdemelni? Anno volt ilyen, mikor eldöntötték, h ki érdemli meg a nyugdíjat, és ki nem, nagyapám tapasztalta.

aszekelyek 2011.05.16. 21:07:35

@porfelhő: Elm kéne mennie Görög Ibolyához kedves, jó modort tanulni. Engem tanított. Volna még mit magának kedves. Miniszterelnöki hivatal:) Egyéb iskolák. Néha tévében is láthatja de addig is vegye meg a könyvét.

a-kis-herceg 2011.05.16. 21:07:51

@aszora: így van... csak egyenesen... taj de tossz

tölgyes 2011.05.16. 21:09:51

@lüke: Én a kezéért is:):)Az maga az erotika.

lanyi 2011.05.16. 21:10:07

@aszekelyek:

Úgy látom, te nem érted, de nem baj.
Ez csak az én bajom...

Én megkaptam a Smitt levelet, mert a törvény szerint nyugdíjas vagyok.Nem rokkantnyugdíjas, mert akkor nem is kaptam volna a levelet.
A levélben azt írta nekem a jelenlegi köztársasági elnök, hogy ha a Fidesz kerül kormányra a nyugdíjamat garantáltan értékállóan megkapom.A címemet a nyugdíjfolyósító intézettől kapták szerintem, mert én nem adtam meg.
Most visszamenőleg meg akarják vonni a teljes nyugdíjamat.
Ez ha rémhírterjesztés akkor rémhírterjesztő vagyok.
Tudom ez ez én bajom.
Azért halkan jegyzem meg, nem kívánom Neked, de téged, vagy családtagodat is utolérhetik...

Megjegyezni kívánom, hogy a kormány ötletelése miatt elképzelhető, hogy több 100 milliárdos rés van a költségvetésen ezt nem én mondom.

jag3 2011.05.16. 21:10:17

Jobban meggodolva mégis van _egy_ kommunikációs szemszögből érdekes kérdés.

A "beetetés", azaz a külső finanszirozás kérdése (lásd még: 2011.05.16. 20:45:37 hozzászólásomat)

Orbán Viktor azzal kezdte kormányzását, hogy külső finanszirozásért koldulta végig az uniót. Az, hogy a külső hitelkeret gazdaságélénkitésre csak mérsékelten áll rendelkezésre, már 2008 óta pontosan látható volt.

Két lehetőség van:

A) Orbán Viktor elhitte saját propagandáját és azt gondolta, hitelt adnak eleget, csak a Gyurcsány azt mind ellopta, ezért, illetve az IMF-et szolgaian kiszolgáló gazdaságpolitikája miatt kényszerült megszoritásokra. Ebben az esetben Orbábn Viktor arra számithatott, hogy lehetsőége lesz politikai tőkét gyűjteni külső hitelekből.

B) Orbán Viktor tudatában volt, hogy hitel, az bizony nem lesz, mégis eljátszotta a koldulás szinjátékát, hogy külső bűnbakot találjon a Gyurcsány Ferencére amúgy kisértetiesen hasonlitó -a szocializmus idejéből eredő jogokat és juttatásokat megvonó, leépitő- gazdaságpolitikájához.

Mind A), mind B) verzió annyit tesz, hogy az eredeti terv szerint a kormány első évében politikai tőke gyűjtésére rendezkedett volna be.

Egyébként szvsz az A) verzió az igaz, annyira látványosan összetákoltra sikerült a 29, vagy hány pontos vész-népszerűségmentő csomag is. Ami Orbán Viktort egy őszinte, de munkakörileg teljességgel alkalmatlan és saját álomvilágában élő poltikusnak mutatja.

Amennyiben a B) pont az igaz, már ez az összetákoltság is szinjáték volt. Ebben az esetben Orbán Viktor egy igen tehetséges kommunikátor, de nagyon rövidlátó politikus képében látjuk viszont (más szavakkal: a műtét sikerült, de a népszerűség előre látható okokból elhalálozott).

Na melyik verzió rokonszenvesebb?

És mire jut ez az ország, ha ez a szupertartós, munkásságával az egyik poltiikai oldalt teljesen blokkoló Orbán Viktor a legjobb, amit produkálni tud?

lüke 2011.05.16. 21:10:17

@álomszép:
ne példálódz nekem a fidesszel
- redukáld a népeséged
@porfelhő, @juditka*,@armanda, @armanda*,@hencz, @Pasztorella,
@XENCZ ,@álomszép,@íroknektek
- és szivlelgesd ezt
torokgaborelemez.blog.hu/2011/05/16/362_nincs_garancia/fullcommentlist/1#c13499136

Medvegyev 2011.05.16. 21:11:39

@aszekelyek: Gyakrabban kéne beszélgetned komoly jobboldaliakkal, akiknek van SAJÁT véleményük a kormányról.

lüke 2011.05.16. 21:12:01

@aszekelyek:
Ibolya elegáns asszony , szemre

álomszép 2011.05.16. 21:12:13

@lüke:
Nem értelek. Komolyan. Azt sem értem mit irsz.!
De mindegy. Ezt csinálod már több mint egy éve.

Te állitólag - itt olvastam- úri nő vagy, szép is. de hogy álszent is lennél. ? hm. nem lenne sok egyszerre!
Azért irtam, ne legyél álszent te sem.
Mi ezzel baj?!

Blogger Géza 2011.05.16. 21:12:29

@MolnarErik: Az igaz, de a 15%-os kulcs megszűnt 2006-ban, és az is 20%-kal adózott utána. Tehát nem beszélhetünk igazi adócsökkentésről, mert az eredeti 12%-os kulcs előbb 15%-re, majd 20%-ra emelkedett, igaz, a felső kulcs közben 3 évre lecsökkent 20-ra.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:12:49

@Blogger Géza: Biza az a fránya emlékezet, az ÁFÁ-t egykulcsosították 20%-ra.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:13:41

@Blogger Géza: Az egykulcsosítás csak SZJA-nál igazi csökkentés?

aszekelyek 2011.05.16. 21:14:02

@lüke: De milyen jól működött. Nem is vitás:) Mellette dolgoztunk akkor. ÁVÜ mellett. Van fogalmam róla, kik, milyen jól is dolgoztak ott:)) Egy bajuszos úr is verte ott a mellét , nagy hangon...:)

@MolnarErik: Tiszteltetem a nagypapát. Anno a nyugdíjas álláshoz is ki kellett tölteni a szolgálati időt. Ótvar egy szenny duma, ez a veszteséges vállalatos maszatolás, már meg ne haragudjon. Aki lehúzott 40 évet, munkában, megérdemli, megdolgozott érte. Be is fizetett eleget rá. Aki nem, az a kétséges, jóljárós, sumákolós és korrupt kormány kedvezményezettje. Felülvizsgálandó.

lüke 2011.05.16. 21:14:49

@álomszép:
a napóleoni háborúk alatt jött az a rövid kis szó, ami a nyugati műveltséget hozta, ha rájössz mi, ird ide

csi szi 2011.05.16. 21:15:11

@lanyi: Őszintén szólva a hozzád hasonlókat sajnálom a legkevésbé...
Ismerem a fajtátokat, a túlnyomó többségetek kőszoci, fanatikus fidesz- és orbánutáló proli, aki az iwiwen is szegfűt tesz ki a képe mellé, 2006-ban meg azért szurkolt a foltelből, hogy mikor lőnek már végre éleslőszerrel a "fideszes csőcselékre". Szóval bocs, de nem tartom valószínűnek, hogy pont te hittél a fityisznek. Ha mégis tévedek, akkor meg így jártál. Eleve őrület volt, hogy 40 évesen nyugdíjba engedték a rendvédelmieket, 20-22 éves fiúk és lányok járőröznek, ősz hajú rendőrt csak az amerikai filmekben lehet látni, valamiért ott vannak. :)

lanyi 2011.05.16. 21:15:29

@aszekelyek:

Jut eszembe te biztos Budapesten élsz.

nyünyüge 2011.05.16. 21:15:45

És még azt mondják, hogy a hála nem politikai kategória:

nol.hu/archivum/catering-kozmegrendelest_kaptak_lazarek

Blogger Géza 2011.05.16. 21:15:55

@jag3: Valójában C verzió volt, Orbán illetve csapata bízott benne, hogy az IMF rugalmas lesz , és meg lehet vele állapodni úgy, hogy ne legyen feltétel a lakosság azonnali brutális megsarcolása. Ez nem jött össze, így önállóan finanszírozzuk magunkat IMF nélkül. Hozzáteszem, az első Orbán kormány idején (legalábbis a ciklus végére) sem volt szükségünk IMF-re.

lüke 2011.05.16. 21:17:15

@nyünyüge:
helyes kis írás
de Szarkó nem az igéretekkel nyert, hanem a tettekkel, mikor
belügy min. volt- zavargások megfékezése-

álomszép 2011.05.16. 21:17:39

@lüke:
Miért? Kértem Tőled garanciát?
Miért vagy olyan ideges?
:)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:18:29

@aszekelyek: A csalóknak a jelenleg érvényes alkotmány szerint se járna nyugdíj.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.16. 21:19:03

@aszekelyek: Tisztára mint a Beugró című műsor: Kapsz egy témát, és arra kell egy "lojális improvizációt" rittyenteni. :-)

Egyszerű: Kell (beígérve) 3000 új rendőr szolgálatba állítása. Pénz nincs. Tehát amit eddig az állam adó-és járulékmentesen nyugdíjra kifizetett, az most helyette bérként fizeti ki, az adók és járulékok pedig "pénz az ablakban".

Ezt a "primitív furfangot" még Szalacsi Béla is megirigyelte volna. :-)

(El tudom képzelni, mit éreznek azok a nyugdíjasok, akiknek ismét szolgálatba kell állnia. Nem irigylem Orbánt. Kell neki most tényleg a TEK.)

álomszép 2011.05.16. 21:20:08

@lüke:

Fáradt vagyok?! Ird Te ide! Légy oly kedves!
Egyébként melyik nick név tetszik Neked a legjobban.
Egyik sem?
:)

dzsaszper 2011.05.16. 21:20:29

most olvastam az Aréna összefoglalóját, GIró-Szász Andrással.
mintha a Gyurcsány-éra kormánypárti politikusait hallanám: mindent jól csinálunk, csak nem elég jól kommunikálunk...

Úgy tűnik, ez hatalmas kísértés politikusoknak és politológusoknak egyaránt... hát még a punditoknak ;)

hoplita 2011.05.16. 21:21:29

@aszekelyek:
Én se vagyok 20 éves, mégis ott vótam, baszki.
Ha jól tévedek max. 4-5 évvel lehecc nálam idősebb....úgyhogy ez gyenge kibúvó, fotelforradalmárkám...:))
Mesélni meg azé' nem mesélek többet, mert még nem évült el..:)
Még a mostani felfüggesztettem se tőtt le.:DD

Szal, nyugodtan valld be, hogy beszari vagy, mint az emenós cimboráid, meg az összes puhapöcsű ismerősöd.
Olyan orbánista ölebek, libuskám.:DDD
Szart se értek ti...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:22:10

@Blogger Géza: Igen, közben azóta OV-nak eszébe juthatott, hha még esnek 10%-ot, akkor ott lesznek, ahol a maszop.

tölgyes 2011.05.16. 21:22:23

@MolnarErik: "Az Áfa-tv. módosítása (2006/6 - Közteherváltozások a Gyurcsány-csomagban)"

4.1. Adómérték-változás

2006. szeptember 1-jei hatállyal megszűnik a 15 százalékos kedvezményes adómérték.. olvasgassa!

aszekelyek 2011.05.16. 21:23:17

@Akitlosz: :DDD

@MolnarErik: Azután meg 25-re :)

@lüke: Sosem venne fel mezítlábra szandált, mint ebola :) Sajnos a szoci hölgyek öltözködését kevéssé tudta pallérozni. Nem rajta múlt. Ajemmónika is elbliccelhette vele a protokoll leckét, különben nem égett volna, mint a rongy anno... Élőben is az:) Ha eccer nem kérdik tőle, nert úgy tudják, hogy ők aztán mindent tudnak, ilyen eredmények lesznek... Belügyminiszteri szinten. Szerintem borogatták, amikor leterroristázta fleto az arab focistákat....

álomszép 2011.05.16. 21:23:28

@lüke:
Bocsánat! Talán csak nem bántottalak meg a Fidesz-szel.
Te vagy az akinek "dübörgött a kétharmad".
Vagy talán tévedek?
:)

lüke 2011.05.16. 21:23:48

@dzsaszper:
ezt már Ferenc Jóska is mondta
minden nagyon szép, minden nagyon jó

@álomszép: provokálsz,
Kumintól a világvégéig

lüke 2011.05.16. 21:24:50

@álomszép:
ezt 3x írod, nekem meg Leticiának

Blogger Géza 2011.05.16. 21:25:32

@MolnarErik: Igen, ha az új kulcs a régi alá esik. Azért talán nem kell matematikazseninek lenni ahhoz, hogy

1) A 12% és 25% -> 20%
2) 17% és 32% -> 16%

kulcsváltozások közül melyik igazi csökkentés.

pucros 2011.05.16. 21:26:10

Gábor, Gábor... annyira szomorú milliomodszor látni az intellektussal járó korlátokat :(

Befogadható _és_ értelmes magyarázat? Tényeg hiszel ebben?

Olyan csak a mesében van. Meg talán még a nagyon intelligens emberek számára.

Ne magadból indulj ki. Az értelmes magyarázat nem befogadható.

Ha valamit felfognak belőle, az akkor sem az értelmessége miatt van, hanem attól az emocionális stichtől, ami esetleg érződik belőle a beletűzdelt hívószavak miatt.

lüke 2011.05.16. 21:26:56

@álomszép:
Tudod, hogy nincs bocsánat,
hiába hát a bánat.
Légy, ami lennél: férfi.
A fű kinő utánad.
A bűn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed

lanyi 2011.05.16. 21:27:08

@csi szi:

Hát nagyon tévedsz.
Egyáltalán nem vagyok köszoci.Sőt ha hiszed, ha nem a Fideszre szavaztam.Az iwiwre a kisfiam képét teszem ki, akit imádok.a nagyfiamra rettenetesen büszke vagyok.Mélységesen elítéltem a rendőri erőszakot.Boldog voltam, hogy nem kellett jelen lennem.Felháborított az országgyűlési képviselő brutális megverése.Megjegyzem,hogy a rendőrattakot a jelenlegi belügyminiszter barátja vezényelte.
Fura helyzet nem?
Hát így jártam...de utoljára
Lehet röhögni...

dzsaszper 2011.05.16. 21:27:42

@lüke: de ő mindennel meg is volt elégedve :D

álomszép 2011.05.16. 21:30:12

@lüke:
Nem értem. ! De a legkevésbé érdekelsz Te és a Letíciád is!

Érted ugye.
Nem múlik el nap, hogy ne velem szórakoznál.
Megkérdezhetem, hogy mit képzelsz magadról Te is.?
Egy úri nő nem viselkedik így mint Te.

aszekelyek 2011.05.16. 21:30:21

@lüke: tudom :)
@hoplita: Most kellene felnéznem rád, mint hŐs vitézemre?
:)@lanyi: Sokkal több info kéne, hogy ez hihető legyen. Milyen alapon vonnák meg? Mit teccet dolgozni? Melyik törvény alapján? Mi van az özvegyikkel, azt is megírták önnek?

tölgyes 2011.05.16. 21:31:06

@lüke: Hamis tanúvá lettél saját igaz perednél..:)

csi szi 2011.05.16. 21:32:22

@lanyi: Jó én pestieket ismerek, látom közben kiderült hogy vidéki vagy. Teljesen megértem ha nem szavazol többet rájuk :) Bár alternatívát sem látok sehol, egyelőre.

aszekelyek 2011.05.16. 21:32:52

@a-kis-herceg: Belopták az államkasszába. fujj , mi?

@MolnarErik: ennek szereznek most érvényt. :D
@lüke: Dávid Ibolya.

lüke 2011.05.16. 21:34:13

@tölgyes:
nana ,ilyen messzire nem megyek el ezzel a trozkopffal

álomszép 2011.05.16. 21:34:15

@lüke:

Férfi? A fenét leszek én férfi!!!!!
Bocsánat! De nem unod még?

álomszép 2011.05.16. 21:37:27

oppá")

Már bocsánat.! De de aki "ilyen mint én". hogy lehetne férfi!?

:))))

mrs. white 2011.05.16. 21:37:35

A harmadiknál tényleg nincs jobb módszer, csak egy apró bibi azért van vele. Pontosan egy évet késtek a megvalósításával.
Éppen tavaly májusban ezzel kellett volna kezdeni. Most már én kicsit későnek érzem az őszinteséget.
Reformoknál is van némi hiányérzetem. A tökéletesen felesleges és jelen helyzetben kifejezetten káros egységes adókulcs bevezetése helyett kezdhették volna a nyugdíj és egézségügyi reformmal. Szerintem a nyugdíjas rendőrökön kívül mindenki egyetért abban hogy nonszen 38 évesen magasabb nyugdíjjal otthon fusizni (ezzel más 38 éves vagy akárhány évese elől elvéve egy munkahelyet) mint rendőrként dolgozni. Ezt lehetett volna úgy is kommunikálni, hogy megemelem a fizetéseket de annak az az ára, hogy nyugdíj korhatárt rendezem. A másik pedig, hogy legtöbb esetben a nyugdíjazás menekvés a munkanélküliség elől idős korban. Normál életerős képzett emberek is alig találnak melót, akkor hogyan lesz visszaterelve x ezer (hátrányos helyzetű) idős ember a munka világába.
Talán a reformot munkáltatói járulékcsökkentésekkel és a széles, értsd átlag környéki vagy alatti munkavállalók jövedelmének növelésével kezdeni. Aki mostanában szétnéz egy kicsit a kereskedelemben az tapasztalhatja, hogy brutális módon áll a fogyasztás. Abból nem lesz belső motor, hogy a társadalom felső szegmense több pénzt kap az adó miatt, viszont annak a 300-400 milliárdnak az előteremtése már mindenkinek a problémája. Tavaly ezzel kellett volna kezdeni. A forint gyengítése és a tőzsde bedöntése még várhatott volna egy kicsit, addig is több pénzt költöttek volna az emberek. Lehetett volna pl egy progresszív adócsökkentés. Egy cég amely növeli az bérszinvonalát (és minél inkább) az kedvezőbb adózási sávba kerül. Ez csak egy ötlet de lehet, hogy segített volna a gazdaság kifehérítésében és belső kereslet felpörgetésében. Igaz nem én vagyok a közgaszdász, hanem Matolcsy. Ezek után lehett volna olyan húsba vágó kérdésekkel is foglalkozni, mint, hogy melyik vendéglátó helyén milyen országzászló lengjen, legyen vármegye vagy sem stb. Akkor már tényleg senkit nem érdekelt volna csak a baloldali hivatásos rettegőket. A lejtmenet most sem attól indult be, hanem februári fizetési papír megtekintése után. Az adójóváírás jelenlegi ötletét pedig ha végig verik, akkor én már 2014-es választások elérésében sem vagyok biztos.

Blogger Géza 2011.05.16. 21:37:48

@lanyi: Mondjuk ezt nem hiszem, de engem éppenséggel az se zavarna. Miért járjon egyik ugyanannyi ledolgozott év, ugyanakkora életkereset esetén egyik nyugdíjas nőnek több nyugdíj a másikénál csak azért, mert éppen volt egy férje? Akitől az új szabályok szerint örököl is, de haszonélvezet a régi szerint is járt.

lanyi 2011.05.16. 21:38:27

@aszekelyek:

Hszt. 1996-ban lépett hatályba.Egy kétharmados törvény.

Amúgy te mit nem hiszel el?
De nem érdekes,nem a te bajod.
Kívánom neked hogy szerencsésebben alakuljon az életed mint nekem.

Azért arra megérlek, ne hidd el amit az Orbánék mondanak, sok dologtól megóvod akkor magad.

Blogger Géza 2011.05.16. 21:38:48

@MolnarErik: Ez szép elmélet, csak nem igaz, eredetileg is ez volt a cél.

"Egy kormányzati tisztviselő ezzel szemben az [origo]-nak azt mondta, hogy korábbi frakcióülésen már felmerült a téma, így szerinte lehetett tudni, hogy pontosan mit takar a javaslat. "

www.origo.hu/itthon/20110516-zavart-okozott-a-fideszben-lazar-janos-alkotmanymodositasa.html

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:39:23

@aszekelyek: Nem, pont ez a "megérdemlizés" az olcsó maszatolás, mivel szubjektív jelentésű, bármire rá lehet húzni (és persze vica-versa). Aki teljesítette (hangsúly a múlt időn) a törvényben előírt feltételt, annak jár. Aki nem teljesítette, annak nem jár most sem, ahhoz nem kell alkotmánymódosítás, ha a csalóktól el akarják venni. Ha változtatni akarnak, azt a jövőre nézve meg lehet tenni. Ez bizony a jogszerűen megszolgált nyugdíj elvélteléről szól, ezért is kellett elővenni a bármit jelenthető "megérdemli" szót, a teljesen egyértelmű "törvényesen jár" helyett.

balfék 2011.05.16. 21:40:04

@aszora: Akkor tessék úgy kormányozni és olyan törvényeket, hozni, hogy a gazdaság úgy működjön, hogy kitermelje a nyugdíjakat. Nem a törvénytelen alkotmányellenes kormányzásra kapták a felhatalmazást. Az adósróf nem egyenlő a kormányzással.

hoplita 2011.05.16. 21:42:59

@aszekelyek:
Dehogy kell....elég az, ha én lenézek rád, libuskám.:))

bariga 2011.05.16. 21:45:04

@mrs. white: Nagyon jól összefoglaltad, de mégis csak úgy néz ki, hogy az elkövetett hibákat ennek a kormánynak kell helyrehozni. Az idő kevés, gyorsan észhez kellene térniük, vagy van egy negyedik módszer?

parlamentarista 2011.05.16. 21:46:08

@török
lázárral az a baj, hogy nem elég őszinte? vagy kósával? ez most valami vicc? ha orbán viktor őszinte lenne, akkor még radala is kiszeretne belőle.

nyünyüge 2011.05.16. 21:46:36

@Blogger Géza:
és az normális, hogy egy alkotmánymódosítás kapcsán, amelyik százezreket érint(het) közvetlenül és sokszorannyit közvetve, ilyen félreértések vannak a kormány tisztviselője és a kormány frakciója között?
és az normális, hogy pénteken beterjesztjük (szigorúan kikerülve a szakmai egyeztetést), hétfőn átnyomjuk az alkotmányjogi bizottságon (úgy, hogy még a tiszteteletbeli koaliciós partnerünket sem hagyjuk szóhoz jutni), kedden meg megszavazzuk?

álomszép 2011.05.16. 21:48:37

@Ordnassac:
Hm. nem tudom, mert? irtam?

jag3 2011.05.16. 21:48:45

@Blogger Géza: ne haragudj, de az IMF gazdaságpolitikája már régebb óta (a 90-es évek óta) eléggé közismert. El nem tudom képzelni, hogy egy a világot kicsit is ismerő politikus az IMF-et a "rugalmas" jelzővel irja le.

Mindenesetre amit irsz, az szinte semmit sem változtat az A) verzió álomvilágba révedő politikusán, aki első évben politikai tőkét gyűjtene hitelből, hogy azon lovagolja meg az egyébként gyurcsányi tipusú megszoritásokat. Úgyhogy szvsz a C) verziót nem sikerült megalapoznod. Esetleg valami más?

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2011.05.16. 21:49:26

@Blogger Géza: Hát ez tényleg egyszerű matematika, egy picit túl egyszerű is: ugyebár mindennek 25% volt az ÁFÁ-ja (ruha, rezsi, szolgáltatás, szal tényleg minden), kivéve az élelmiszert, és az alapvető élelmiszereknek meghagyták később is az ÁFA kulcsot.
Most tényleg mindenkinek csökkent a SZJA, de akkor minek is kellett a bérkommandó?

Ordnassac 2011.05.16. 21:52:30

@nyünyüge: ami a legszebb az egészben, az AB-t érintő része a nyugdíjügy miatt teljesen elsikkad.

aszora 2011.05.16. 21:55:08

@balfék: Jogos, de ez egy csapdahelyzet. (Részben) indokolatlanul kifizetett 100 mrf Ft-okból azért elég sok munkely/fejlesztés kijönne, (vagy több jutna pl. szakoktatásra, lehetne képzett munkaerő), de tkp. a jelnelgi pazarló rendszer azt jelenti, hogy feléljük a jövedelem nagy részet, magas az adóprés, és fejlesztésre, beruházásra kevés marad.
Az azért irreális elvárás, hogy minél több ember minél több nyugdíjat kaphasson, de ezért a gazdaság is jól fejlődjön, hogy jövőre mégtöbbet kaphassanka :) A kettő fordítottan arányos, az pedig teljesen egyértelmű, hogy jelenleg aránytalanul sokat költünk (nemzetközi összehasonlításban is) bizonyos ellátásokra, ez éppen a gazdaság fejlődésétől viszi el a pénzt.
Persze nem csak itt van pazarlás, de itt is jelentős.

De szerintem pénzügyi szempontoktól eltekintve is hasznos, ha tisztázzuka fogalmakat, és ami nem nyugdíj, azt ne nevezzük annak, mert így normális jogi kereteket sem lehet teremteni, és sok ember fejét is megzavarja a zavaros fogalmi keret, valójában sokszor nem is a problémákon, és azok megoldásán megy a vita. Szóval a keretek mindneképpen tisztázandók, addig sok értelmne nincs is a diszkussziónak.

mzoltán · www.szuveren.hu 2011.05.16. 21:56:17

A megszorításokkal kapcsolatban egy dologról nem tesz említést az elemzés: a felső adókulcs eltörlése 2011-2013 között mintegy 1600 milliárd forintot vesz ki a költségvetésből a megszüntetett KT szerint, és most, az év elejére jöttek rá, hogy ezt pótolni kell, kiadáscsökkentéssel, mert átmeneti különadókból nem lehet. Ez nem kényszer volt, hanem választás.
Bővebben: szuveren.hu/gazdasag/az-egykulcsos-ado-ara

Blogger Géza 2011.05.16. 21:56:46

@nyünyüge: Mondjuk ez nem egy szépségdíjas eljárásmód pont pár héttel az alkotmány elfogadása után, ezt elismerem. Az AB még mindig túl erős, ezért kénytelen a kormánypárt az alkotmányhoz nyúlni, ez a tanulsága a 98%-os adó elmeszelésének.

A cél (aktivitási ráta növelése) helyes, és látszik is az elszántság, de szerintem ez már túlzás.

Én egyébként ezekben a nagy egyeztetésekben nem hiszek ilyen esetekben, egyáltalán hogyan lehetne egyeztetni 30 ezer korkedvezményesen nyugdíjazott rendvédelmissel. Kétséges, hogy pl a rendőrszakszervezet hitelesen képviselné ezeket a nyugdíjasokat. És hogy nézne ez ki: az érintett továbbra is szeretné megkapni a nyugdíját, ez világos, az nem világos, hogy lehetne itt érdemben egyeztetni.

Hozzáteszem, én szívem szerint a 2006 októberi (szemkilövős és hasonló) eseményekben majd azok eltussolásában részt vevő összes rendvédelmistől megvonnék minden nyugdíjat, dehát ez persze csak vágyálom.

lüke 2011.05.16. 21:57:22

@aszekelyek:
azt kihagytam, meg a Bács-Kiskun megye kisz titkárt nem emlékszel milyen Sanyi volt?
@Ordnassac:
erre gondoltam én is ,elterelő
szerintem nem olyan sok rokkantat tudnak reanimálni
(már a halálozási mutatók szerint)

egyébként meg szent- hogy,nem küdözgetem:)

Doktor Kotász 2011.05.16. 21:58:28

Kíváncsi leszek, hogy Török Gábor mikor fogja kimondani, hogy a rendszerváltás óta egyetlen jó kormány volt, és azt a szocialisták tudták felmutatni, mégpedig a Bajnai-Oszkót.

A Fidesz vég hazudta az ellenzékben töltött négy évét. 2006-ban Gyurcsányék nem hazudtak, hanem hallgattak, és ezt Öszödön hazugságként tüntette fel a kormányfő őszinteségi rohamában. 2006-ban Orbán viszont egyértelműen hazudott, és ezért vesztett. 2010-ben már bejött.

Mi a nem világos abban sok embernek, hogy ellenzékben az Orbán folyamatosan hazudott a Szíjjártó heti sajtótályékoztatóján keresztül?
Ha bárki szeretné tudni, hogy Orbán mit akar tenni pár hónap múlva, elég arra figyelni, hogy milyen labdát dob fel ma. Az MNYP államosítás. 14 hónapig felfüggesztik a folyósítást, de utólag kárpótolják az embereket. Pár hónap, és nyílt államosítás nyugdíjmentés címén. Hasonló történt a korkedvezményes nyugdíjakkal.
Ma az a szüveg, hogy nem szűntetnek meg Egyetemeket. Pár hónap múlva sok kar támogatását fogják megvonni. Erre most mérget lehet venni.

Blogger Géza 2011.05.16. 22:00:52

@MolnarErik: Bérkommandó tudtommal nincs, de igazából nem lenne rossz azért, hogy valaki ellenőrizze, a munkaadók mennyire tartják be az általuk vállalt béremeléseket. Egyes hírek szerint egy részük eléggé elsumákolja, amire jogi lehetőségük megvan ugyan, de szerintem most terveznek annyi munkaadóknak kedvező intézkedést, hogy nyugodtan végrehajthatná mindenhol. Ez ugyanis tényleg garantálná, hogy senkinek ne csökkenjen a nettó bére. Az állam ezt a maga portáján megvalósította, de a privát szférától csak elvárhatja, nem követelheti.

kistamás 2011.05.16. 22:03:40

Gábor!

Van valami, ami nem stimmel a cikkeddel. Valami, ami elegáns nagy lépéssel most és máskor is ki van hagyva a számításból. Miért van kihagyva hogy a nép bizony felejt? Azaz persze nem ilyen egyszerű, mert vannak akik nem és vanak akik emlékeztetnek. Pl ilyenkor te is.
Azonban a pártok szerintem nyugodtan számíthatnak erre. Mindig adnak aktuális témát és így mindig ki is szorul a pár évvel azelőtti téma. Az aktuális téma mindig jobban izgatja az embereket, mint a régi. Röviden: Szerintem nem kell tartani a fidesznek, hogy szembesíti valaki az igéreteivel és nem lesz mit mondania az aktuális helyzetről. Ha ehhez hozzáadod a "profi" kommunikációt, akkor íme ez a negyedik lehetőség.

Ordnassac 2011.05.16. 22:04:19

@lüke: főleg, hogy a magukat csalással rokkant-nyugdíjba küldők ellen nem kell alkotmányt módosítani. Ez a rendelkezés elsősorban azt célozza meg, hogy a rendészeti dolgozókat (rendőrök, katasztrófavédők, tűzoltók stb.) visszakényszerítsék egykori hivatásukba. Ami részben érthető, mert valóban nagyvonalú volt az eddigi szabályozás, de szerintem sok értelme ennek nincs.

A legtöbb ilyen nyugdíjas már nincs olyan kondicionális állapotban, hogy az utcára ki lehessen küldeni, így max. irodai munkára lesznek jók. Attól meg nem biztos, hogy az emberek biztonságérzete javulni fog.

misiapu71 2011.05.16. 22:05:36

kedves honfitársaim a mi országunkba évszázadok óta mindenki hazudik mindenkinekha majd lesz pár évtized,akkor talán lehet magyarországból egy normális élhető hely addig is tüzzön mindenki külföldre világot látni ne csak ezt a disznó ólat lássátok

soproni1 2011.05.16. 22:06:37

@Doktor Kotász:

Jogos.
De nem azért szavaztunk valakire, mert igért fűt fát, hanem nem akartuk, hogy a másik győzzön. Gyurcsány jó választás volt legyőzni Orbánt. Más nem tudta volna. 2002-ben Medgyessy úriembersége kellett, hogy Viktort menesszük.

Látszik a mostani állapotokon, hogy senki sem szavazott a fideszre. Négyévente ciki valamilyen szavazónak lenni.

porfelhő 2011.05.16. 22:07:30

életkoruk és besorolásuk alapján sokukat nem is érint az az elgondolás, hogy egy részüket visszavezetik a munkaerőpiacra."

inforadio.hu/hir/belfold/hir-434026

Nahát! ez is jó. Nem azzal van a probléma, hogy nem akarnak a magyarok dolgozni. Illene már végre felfogni. Azzal van a gond, hogy nincsenek munkahelyek.
Nem elég! Nincs elég!

Blogger Géza 2011.05.16. 22:08:51

@MolnarErik: Ami az áfa részét illeti, hát egyénileg különbözik, ki hány %-ban fogyasztott az egyes termékekből, a kiindulási helyzetben elég sok minden tartozott a 12%-os kulcsba, pl. az áram, tömegközlekedés, könyvek, folyóiratok, élelmiszerek, szállás, szóval a mindennapi kiadások jelentős része.

soproni1 2011.05.16. 22:08:59

@misiapu71:

A magyar külföldön is az marad. Ott is hazudunk, széthúzunk. Nemcsak a politikusok, mi is. Ezt kéne alkotmányba rögzíteni.

lüke 2011.05.16. 22:12:49

jó éjt
a rossz lelkiismerettel alvóknak is.)

Blogger Géza 2011.05.16. 22:16:05

@porfelhő: Azt is látni kell, hogy könnyebb munkahelyet teremteni akkor, ha sokan keresnek munkát. Akkor megéri ezzel próbálkozni, mert tényleg találsz is valakit, aki jön hozzád dolgozni.

misiapu71 2011.05.16. 22:17:52

@soproni1: talán csak nem a burgesztáni csatamezőkön edződtél mert szerintem jól látod a helyzetet

porfelhő 2011.05.16. 22:19:35

"A kormányok megkülönböztető jegyei. Kétféle szerepfelfogást különböztetünk meg. Az első, a "brókerista", amelynek jellemzője, hogy a többség akaratát szem előtt tartva egyfajta menedzser-típusú vezetést testesít meg. Ezt a felfogást a konfliktuskerülő, ügyintéző, rövidtávon gondolkodó magatartás jellemzi, míg a másik, a "protektor" típusú, a saját elképzelése szerint halad, figyelmen kívül hagyva a közvéleményt. Jellemzői a határozott, agresszív magatartás, de nagy előnye, hogy világos jövőképpel rendelkezik."

Kedves Török Gábor!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Orbán kormány melyik "típus" Ön szerint? :)
Bocsánat! tanulok. mindig.
:)

Blogger Géza 2011.05.16. 22:20:53

@Doktor Kotász: "2006-ban Gyurcsányék nem hazudtak, hanem hallgattak, és ezt Öszödön hazugságként tüntette fel a kormányfő őszinteségi rohamában. "

:D

Ez a hónap vicce, szóval Gyurcsány úgy volt őszinte, hogy hallgatott, majd utána őszinteségi rohamában hazudott, mert valójában nem is hazudott?

Ez egész egyszerűen gyönyörű mind logikailag, mind pszichológiailag, mint politikailag.

porfelhő 2011.05.16. 22:21:19

oppá!:) bocsánat!
Szerintem az első "tipus".
Erre a válaszra milyen osztályzatot lehet kapni?

:)))

mrs. white 2011.05.16. 22:22:55

@bariga: Van. Amit mzoltán belinkelt. Az elcseszés alfáját és omegáját az egykulcsos adót 2012-ben azonnal elfelejtik, vagy legalább megprobálják, valahogy kozmetikázni. Ellenkező esetben 2014-ben súlyos bukta lesz. Ha rájönnek erre talán van remény. A hibázástól csak egy rosszabb létezik ha nem ismerik be és nem változtatnak rajta. Nos, ennek semmi reális esélyét nem látom a fidesz eddigi formáját tekintve. Ez a jobbkéz (matolcsy) és a test (orbán) bukásával kellene járni. Erre csak a gyöngyöspatai helyzethez hasonlóak mindenpossá válásával és a szlovák éhséglázadáshoz hasonlatos eseményekkel kerülhetne sor. Erre egyébbként van is esély szerintem egy két éven belül. A fideszben ha létezne önvédelmi reflex akkor meglépnék mert akkor már késő lesz és nekünk is mert megint elment négy év feleslegesen.

Ordnassac 2011.05.16. 22:23:52

@Blogger Géza: "Nem bontottam ki az igazság minden részletét."

Gondolom még rémlik.

nyünyüge 2011.05.16. 22:24:36

@Blogger Géza:
pár napja már emlékeztettelek, hogy az egyeztetés nem a munkavállalóval vagy a nyugdíjassal való személyes, esetleg levél útján való egyeztetést jelenti.
Hanem minimálisan az érintett állami szakapparátussal való egyeztetést (amikor például kiderül, hogy pontosan kiket érintene, kiket nem, meg más ilyen apróságok), neadjisten az adott témában érdekelt, törvénybe foglalt tanácsadó szervezetek bevonását - ezügyben pl. az idősügyi tanácsét, aztán jönnek a nehezebb ügyek: a munkaadói szervezetek és a szakszervezetek.

De hogy ezek közül egyik sem és néhány nap?!?! ez nem elegancia kérdése, ez felelőtlen, cinikus hozzállás. Kiáll Lázár, hogy nem engedheti meg magának az ország, hogy életerős emberek nyugdíjasok legyenek, és azokról beszél többek között, akiket a II. Orbán kormány küldött nyugdíjba 2010 végén az adóhatóság és a vámőrség összevonásakor! Ez normális? 2010 végén még megengedhette magának az ország? Nem kellene előtte tisztázni, hogy hol fog elhelyezkedni a visszahozott pénzügyőr vagy rendőr? A válsággócokba lesz rendelve a több éve nyugdíjban levő rendőr? Vagy tényleg közmunkásokat fog terelgetni valahol?

Nem az lett volna a megoldás, hogy előre felmérni, hogy milyen betöltetlen helyek vannak, és ezeket a helyeket "megpályáztatni" a nyugdíjasok között?

Ordnassac 2011.05.16. 22:25:23

@mrs. white: a jobb kéz helyzete egyáltalán nem olyan biztos szerintem. Azon se lepődnék meg, ha feljebb bukna (mondjuk OGY-alelnököt csinálnak belőle).

mrs. white 2011.05.16. 22:32:24

@Ordnassac: Már csak azt kéne tudni kinek az ötlete volt az egységes adó. Félek, hogy Orbáné mert Matolcsyról olvastam egy helyen hogy pár éve kb ezt mondja amit most csinált. Az adókulcs kivételével mert az rendszer idegen és nem értett vele egyet. K!önyörgöm! miért ne lehet egyszer megprobálni, hogy nem poltikusként gondolkozni hanem közgaszdászként csak legalább egyszer a próba kedvéért 4 évig?

Blogger Géza 2011.05.16. 22:33:21

@porfelhő: Nyilván a kettő keveréke, ha korrekt választ akar adni. Azért ahol a kormány határozott vonalvezetést mutat fel, ott szerintem a többség általában egyetért az irányvonallal. Pl. Ön- és vagyonvédelem legyen megengedőbb, privilégiumok felülvizsgálata (egyes korkedvezményes nyugdíjak), alacsonyabb adózás (SZJA), egyes - korábban extraprofitot bezsebelő ágazatok - különadóztatása, eladósodottság visszafordítása, adózó munkavállalói réteg számának növelése, parlamenti képviselők számának csökkentése, pofátlan végkielégítések lehetőség szerinti visszaszerzése (pl. extra adók útján.)

A kevésbé konkrét, ideológiai jellegű viták (kell-e új alkotmány, hogyan nézzen ki a preambuluma, hogyan álljon össze a Költségvetési tanács, jó-e a médiatörvény) meg a döntő többséget hidegen hagyják, mert valójában nincs közvetlen kihatásuk az életükre.

Blogger Géza 2011.05.16. 22:35:04

@nyünyüge: "Nem az lett volna a megoldás, hogy előre felmérni, hogy milyen betöltetlen helyek vannak, és ezeket a helyeket "megpályáztatni" a nyugdíjasok között? "

Nem. Ezzel ugyanis nem spórolsz semmit.

Ordnassac 2011.05.16. 22:36:53

@mrs. white: úgy halkan jelzem, 2002 és 2010 között három közgazdász volt Magyarország miniszterelnöke.

Amúgy egyáltalán nem vagyok rajongója a tiszta fiskális-technokrata kormányzásnak (még ha az egykulcsos szja-t nem tartom valami fényes megoldásnak). Tűzoltás idején még oké ez a szemlélet, de hosszútávon tartom annyira károsnak, mint a kultúrharcos kormányzást.

jjulie 2011.05.16. 22:40:39

még szerencse, hogy jött ez a válság, és ez bebaszott a fidesznek, nem tudnak nem belebukni

és hála isten, még nincs vége a válságnak

ökörpöröly 2011.05.16. 22:42:03

@porfelhő: Azért "protektor" nem nagyon lehet, mert hol 7%-os államháztartási hiányt akartak kiharcolni, illetve növekvő eladósodás melletti gazdaságélénkítésre szavaztak, hol ennek az ellenkezőjére. A világos jövőkép kissé nevetséges. Hát még a realitások. :) 400.000 új munkahely 4 év alatt, 5-7 %-os gazdasági növekedés, a vicc kategóriája.
A jelenlegi rendszert inkább ideaidiotizmusnak kellene nevezni. Azon se csodálkoznék, ha Roma Kadhafi és Matolcsicska a Nap-hegyen fehér lovat áldoznának a Nagyszakállú Öregistennek, hátha összejön nekik valami. :) A napkeleti istenek segítsége mindig jól jön, ha se a régi kommunisták -Szűrös, Stumpf, Mikola, Pozsgay-, se a házi cionisták (Hatvany-Deutsch, Fónagy), se az egykori centristák (Navracsics, Szájer) nem tudnak segíteni! :)
Majd a felcsúti tarkabarna megoldja. Úgyis tetszik neki a sámán spirituális szerepköre. Az is valami, ha már királynak nem akarják megválasztani!:)

Blogger Géza 2011.05.16. 22:42:47

@nyünyüge: Ez az "egyeztetés-illúzió" úgy látom, nagyon belédégett. Ezzel kapcsolatban idéznék egy GY F nevű bukott miniszterelnököt, akinek híres beszédében tényleg vannak jó dolgok is, pl a sehova nem vezető egyeztetésekről, íme:

"Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban és menni előre. Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacitásunk. Azt az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek! "

"És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak."

Jack Torrance 2011.05.16. 22:45:50

Ja, és a megoldásokról.
Ahogy én látom, a Fidesz az első és a második pontot összevonva próbálja alkalmazni. Erőlteti a marhaságait, konfrontálódik mindennel és mindenkivel, miközben azt szajkózza, hogy ezt mi akartuk és hogy ez nem is az aminek látszik, hanem valami rendkívül klassz dolog.
És igen, ez már a kezdet kezdetén is elég komikus volt, csak néhány embernek később esik le a tantusz...

Ordnassac 2011.05.16. 22:46:17

@jjulie: és ehhez - úgy tűnik eddig - elég egy gyanúba keveredett vérbő IMF-vezér...

Jack Torrance 2011.05.16. 22:48:56

@Doktor Kotász: vicces amit mondasz (Gyurcsány meg a hallgatás meg a hazugság viszonya), de abban egyetértünk, hogy a Bajnai-Oszkó kormány jó volt. Egy ilyet elfogadnék akár hosszabb időszakra is.

Blogger Géza 2011.05.16. 22:53:31

@jag3: Sajnálom, hogy számodra a nyilvánvaló igazság nem megalapozott, de ez a te magánügyed. :)

ökörpöröly 2011.05.16. 22:55:05

@Blogger Géza: Ha hiszed, ha nem, a lakosság többsége ugyanúgy rühelli Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-es tolvajokat, mint ahogy lassan gyűlölni fogja a Bölcs Vezért.
Te nem tudsz csak két pártban, két emberben gondolkozni?
Te egy ócska bohóc vagy, Bajnai vagy Boross megszorító terveire vinnyogtál volna. Ha az MSZP államosította volna a MANYUP-okat ugyanezen indokokkal, az első sorban, farokra húzott naranccsal ordibáltál volna ellene.
Neked egyetlen etalon létezik, hogy a Bölcs Vezéred mondja.
Ezenkívül se tudás, se józan ész nem vezényel.
Ha Orbán Viktor holnap egy méretes szarral jelenne meg a fején, s kijelentené, hogy mától ez a divat, akkor te az első büszke követői közé tartoznál.
Körülbelül itt állnak meg a szellemi és etikai képességeid.
Kíváncsi vagyok, hogy változott a pártpreferenciád az elmúlt 20 évben. :)

Jack Torrance 2011.05.16. 22:55:11

@Blogger Géza: elég egyszerű gondolkodás :D
Munkahelyet nem azért nehéz teremteni mert nincs aki megcsinálja, hanem mert nincs aki kifizeti. Vevő kell arra a termékre, amit a munkaerő termel. És hozzá infrastruktúra, amivel termel, és az pénzbe kerül. A befektetés nagy, a kockázat nagy, nem könnyű. És ha sok lesz a munka- és nyugdíjnélküli, akkor kevesebb lesz a vevő. Na erre varrjál gombot.

Blogger Géza 2011.05.16. 22:56:57

@Jack Torrance: Úgy, hogy a munkaadói oldal is tett egy ígéretet az Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén, mégpedig 4-6%-osat, ilyen egyszerűen.

panelburzsuj 2011.05.16. 22:57:26

@Ordnassac:

mrs. white nem közgazdász diplomát őrizni a sublótbant, hanem közgazdászként gondolkodnit mondott, nem?

Hogy tisztábban értsd: Orbán, a jogtudomány büszkesége ...

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.05.16. 22:58:32

Ne küld vissza a konzultációs levelet, úgysem olvassák el, nem nézik meg.
Állami pénzen miért nem pl. a választási iroda küldi ki és értékeli, mert a fidesz hazudik, csal.
Miért nem lehet a múltkorit is megnézni?

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=427173

nol.hu/belfold/eleguk_lett_a_fideszbol__mozgalomma_alakul_a_4k_

hirszerzo.hu/belfold/20110516_orban_kormany_charta_kerdoiv?s=hl

hirszerzo.hu/belfold/20110516_roosevelt_ter_level_tarlos?s=hl

Meddig tűrjük, mikor zavarjuk már el őket?

Blogger Géza 2011.05.16. 22:59:18

@ökörpöröly: Jaj, mikor elfogynak az érvek, mindig jön a személyeskedés, rossz nézni ezt a frusztrált vergődést. :)

Jack Torrance 2011.05.16. 22:59:31

@Blogger Géza: de ez nem kötelez minden vállalkozót. A legtöbben ha akarnának sem tudnának emelni, nincs miből, válság van.
Arról meg, hogy ki milyen ígéreteket tett, jobb nem is beszélni...

panelburzsuj 2011.05.16. 23:02:57

@Blogger Géza:

Gézu: pofa, kazánlemez, tudod ...

Blogger Géza 2011.05.16. 23:04:03

@Jack Torrance: Pont ezt írtam, a kormány erre nem kötelezhet senkit, de elvárhatja az ígéret teljesülését. Pláne hogy ő teljesítette az ottani vállalásait (minimálbér, és gondoskodott a hasonló helyzetű saját munkavállalói béremeléséről is).

panelburzsuj 2011.05.16. 23:07:26

@Blogger Géza:

Szóval lehet, hogy neked megnyugtató, hogy a mostané kormány pont olyan fasza, mint Gyurcsányé, de ez azért nem piac legigényesebb szegmense, nem?

Blogger Géza 2011.05.16. 23:08:42

@Jack Torrance: Attól hogy egyszerű, még igaz. Levezetésed elég egyoldalú, pl. eleve kihagytad az exportot. Szóval bonyolult, de hibás.

Ordnassac 2011.05.16. 23:09:19

@panelburzsuj: Medgyessy (mégiscsak főiskolai tanár volt) és Bajnai azért nem feltétlenül olyanok közgazdaságban, mint Orbán jogi téren. ;-)

Gyurcsánynál már nem vagyok ennyire biztos.

ssi 2011.05.16. 23:10:44

* természetesen minden párt kicsit/nagyon másmilyen ..
* ellenzéki/kormányi Fidesz kirívóbb, akarnák-e másolni, ha tudnák?

@mrs. white:
:-)))
- megérdemled ... a tiszteletbeli közgáz diplomát .. egy jó nevűt :-)
- "jobbkez"-et lefokozom: politikus

Jack Torrance 2011.05.16. 23:11:55

@Blogger Géza: máshol is válság van, bár igaz, máshol nem nyomorítanak meg épp ennyi embert. De azért kicsit még most is túl optimistának tartom, hogy hirtelen pár százezer embernek az exporttal teremtsünk munkahelyet. Nyilván neked van pár ötleted. ha ennyire pozitívan látod a helyzetet. Tudnál mondani párat, merre induljunk?

parlamentarista 2011.05.16. 23:12:47

@aszora:
a munkahelyek állami támogatása is segélyezés. az a probléma, hogy itt a mercedes is segélyezett. mert olyan a rendszer, hogy ha betartja a szabályokat, akkor támogatni kell. de a mercedest is segélyt kap, akárhogy csűrjük csavarjuk. tehát nem csak a rokkant nyugdíj forrását kellene megjelölni hanem minden kifizetés forrását.

tulajdonképpen meg kellene mondani, hogy melyik közhatalmi formáció milyen forrásból milyen feladatot lát el. az államnak, a régiónak, a városnak, és a megyének is úgy kellene működni mintha azok önkormányzatok lennének. ehhez forrás, és hatalommegosztás kell. és ilyet meg a fidesz nem akar. egyik párt sem. a fidesz különösen nem.

szóval a kérdés, hogy miért a nyugdíjak forrását kell megkeresni. és mondjuk a stadionépítésre szánt pénzek forrását miért nem kell.

vegyünk példának debrecent. egyszerű matekkal számolva 10 milliárdos megvonást jelent a széll kálmán terv. 1/50 lakosság. 500/50 = 10 milliárd. ezt elvonják. az állam épít 10 milliárdért stadiont a dvsc-nek. ami egy magántársaság. szima gábor nevű milliárdosé. miért épít az állam neki egy stadiont. ezt is meg kellene válaszolni. szerintem szima gábornak is jobb lenne, ha az állam nem építene neki egy stadiont, és mondjuk a loki drukkerből kisrészvényes lenne, mert így folyamatosan forrást tudnak bevonni a tőkepiacról. persze le kell tenniük valami üzleti tervet. kockázatot kellene vállalni. ehhez hasonlók.

csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem csak a szegények pénzére nincs fedezet, hanem még nagyon sok mindenre nincs. a munkahelyteremtő támogatásokkal is csak az a gond, hogy azt csak úgy lehet kifizetni, ha másik munkahelytől elvesznek, vagy adósodni kell. akkor meg ugye kamatostól kell ezt fizetni. és ha a kamatok magasabbak, mint a növekedés, akkor ez nem működik.

a lakástámogatásnak mégis mi a fedezete? most megint ösztönözni fogják a lakásépítést. miközben megmentik a lakáshiteleseket. ezeket így egyszerre. ezeknek mi a fedezete?

ez a rendszer úgy tartható fenn, ha nem ad hoc szerűen mondják meg, hogy miből mit finanszíroznak hanem általában véve. mondjuk az egészségügyet a jövedéki adókból finanszírozzák. kevés a pénz. akkor meg kell emelni a jövedéki adót. a rendvédelmet a vagyonadóból tartják fenn. ha több pénz kell hozzá, mert a nyugdíjkorhatár emelésével párhuzamosan illetményt kellene emelni. akkor ehhez vagyonleltár kell, és vagyonadó. előbb tudni kellene, hogy mégis mit kell megvédeni. aztán vagyonarányosan mindenki járuljon a rendfenntartáshoz.

itt nem az őszinte beszéd hiányzik, amit török hiányol. hanem az értelmes. de ehhez meg egy koherens elképzelést kellene. és még egy dolgot meg kellene mondani. az adósságszolgálat fedezete micsoda. mert például lehetne mondani, hogy az előző évi növekedésből származó többlet. tehát ha a gdp változás 1000 milliárd, akkor ennyi az adósságszolgálat. brutál egyszerű mechanizmus. lehet ennél bonyolultabbat is mondani, de akkor meg kellene mondani, hogy miből fizetjük vissza az adósságot.

tehát most előírnak egy olyan mértékű adósságcsökkentést, amit a kormány nem fog tudni tartani, mert a társadalom nem fogja végrehajtani. az egész egy hülyeség. hogy majd a rokkant nyugdíjasokat fogja alkalmazni a piac. nem fogja. ha meg az állam fizet nekik munkabért, akkor mégis mitől lesz ez olcsóbb a jelenlegi rendszernél. munkanélküliek esetén ugyanez. segélyezés szintén.

kevesebb embert kell beengedni a felsőoktatásba. oké. de a többivel mi lesz. hogy lesz a rendszer olcsóbb. sehogy sem. nyilván az kellene, hogy a társasági adóból finanszírozzuk a szakképzést. aztán ha itt van egy cég, ami nyereséges, akkor oda képezzünk munkaerőt. ha a mercedes a társasági adót úgy fizeti meg, hogy közben képzi a jövő mérnökeit, és szakmunkásait. a dolgozók fizetik az szját, amiből fenntatjuk az általános iskolát, vagyis a közoktatást. akkor ez így fenntartható. de ezt igen okos embereknek kellene elég alaposan átgondolni. kisakkozni ezt az egészet.

porfelhő 2011.05.16. 23:15:13

@Blogger Géza:

Ne irj már butaságot! Szerinted még nem keresnek elég sokan munkát! Hatalmas a munkanélküliség, van a munkaerő piacon "választék" bőven, sajnos.

Blogger Géza 2011.05.16. 23:16:01

@panelburzsuj: Nem, nem érted, teljesen másról van szó. Gyurcsány állandóan azt magyarázta, miért nem tud elérni semmit. A mostani kormány nem magyarázkodik, hanem teszi a dolgát. Nagy különbség.

Ha ők is állandóan mindig, mindenben mindenkivel meg akarnának állapodni, amíg mindenkinek nem tetszik, akkor ebben az országban soha nem történne semmi. Ugyanis ebben az országban ha valakinek egy picit több adót kell fizetnie (adózás alól kivont kamu és igazi minimálbéresek), vagy megvonják valamilyen privilégiumát (halálig tartó zsíros bírói állás, 30-as, 40es években nyugdíjba menés), esetleg a köz érdekében jobban szabályozni akarják a tevékenységét (média), akkor azonnal vajúdó cigány asszonyokat megszégyenítő jajveszékelésbe kezd.

panelburzsuj 2011.05.16. 23:17:35

@Jack Torrance:

Pl:

(Vak)randifelkészítő tréning: wellness fogmosás termálvízzel, utána öblítés törkölypálinkával.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:18:20

@Blogger Géza: Érvek, ellened? Olyan hülye voltál, hogy azt se tudtad, miként alakulnak a nyugdíjak a MANYUP-tagoknak, arról, hogy a munkaadó által fizetett nyugdíjjárulék (amit nyugdíjadóvá kereszteltek át) csak az államiba visszatérteknek keletkeztet nyugdíjjáradékot. Tulajdonképpen semmihez se értesz, csak a kiadott szólamokat pufogtatod.
Annyi eszed nincs, hogy el tudd képzelni, hogy vannak, akiknek se a FIDESZ, se az SZDSZ, se az MSZP nem tetszik. Azt se tudod elképzelni, hogy van ezeken kívül vannak politikai alternatívák. Te egy vidéki bolsevik vagy, aki képtelen kitekinteni a kultúrállamokra. Neked van fekete, és van fehér. Léteznek a Gyurcsány-fanok és az Orbán-hívek. Elég gyatra világképed van. Létezik modern konzervativizmus is, mindenféle beteges torzulások nélkül. Például a konzervatívok vezette Észtországban, ahol szintén komoly megszorítások vannak, ahol szintén mélyről kellett felállni. De ott azzal indultak a jelenlegi kormánypártok, hogy kemény megszorítások lesznek, de fel kell állni. Nem voltak nemzeti hagymázas baromságok, nem voltak hazug ígéretek. Kultúrnemzet, velük ellentétben.
Túl sok az olyan hülye, mint te - az ún. baloldalon és az ún. jobboldalon egyaránt-. Azért tartunk itt. Ilyen lakossággal máshol nem is tarthatnánk.
Hozzá kell tenni, én rühelltem a FIDESZ-t mindig is -már akkor is, mikor az SZDSZ szatellitpártocskája volt-, de most a győzelmüket vártam. Azt hittem, hogy végre jön egy Chikán Attila, egy Csaba László, aztán nekiállnak kitrágyázni az országból a szemetet, a FIDESZ-KDNP söpredék marhaságait meg betudtam a primitív magyar többségnek szóló marketingnek.
Tévedtem. Kaptunk egy kapkodó, zavarodott kormányzatot, ami felrúgja az alapvető európai jogi és etikai normákat.
Ezzel évtizedekre véget vetett a jogbiztonságnak az országban. Nem csak a lakosságnál, hanem a befektetőknél is. Persze jön majd be némi tőke, csak spekulációs, ahol megkérik az árát a befektetésnek.

Jack Torrance 2011.05.16. 23:19:03

@porfelhő: úgy 600 ezren. Nyilván fogorvosnak kéne menni mindnek...

panelburzsuj 2011.05.16. 23:20:05

@panelburzsuj:

A turizmus rugalmas mesterség: a szónoklat célközönségétől függően hol sztárorvosokat, hol meg ötelemis tömegeket akar felszíni.

Jack Torrance 2011.05.16. 23:22:45

@parlamentarista: "itt nem az őszinte beszéd hiányzik, amit török hiányol. hanem az értelmes."

hát ez az.
(és meg kell mondjam, nagyon nagy csalódás nekem, mert pont ezt nem vártam)

Jack Torrance 2011.05.16. 23:26:27

@Blogger Géza: nyilván nem lehet mindenkivel megállapodni. De meghallgatni lehetne néha másokat is. Bár most, hogy mondom, eszembe jutott, hiszen megkérdeztek minket is, azokon a klassz leveleken. Csak nem emlékszem, hányadik kérdés is volt hogy elvegyék-e nyugdíjakat? És tényleg igennel válaszoltam...!? :O

Blogger Géza 2011.05.16. 23:26:33

@Jack Torrance: Nem kell ide sok újdonság, amúgy ma is felvettem egy embert dolgozni, exportra termelünk, nincs itt semmi komoly probléma. A nagyvállalati szféra (AUDI, OPEL, Mercedes, Huawei) is megteszi a magáét, a hozzá kapcsolódó cégeknél is bővítés lesz, a közepesek is bővíteni akarnak, és várható lesz jövőre a közmunkaprogramok kiszélesítése, ez a 3 tényező az élénkülő európai és várhatóan azt meghaladó hazai növekedéssel együtt el fogja intézni a dolgokat. 2014-re szerintem meglesz a 200-300 ezer plusz a mostani 3,7 millióhoz képest, ha semmi extra nem történik.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:26:58

@Jack Torrance: Sokan járnak hozzád hasonló cipőben. Szépen esik a felcsúti romavezér pártjának népszerűsége. Már csak a tolvaj csicskásai és a Blogger Géza típusú fanatikus rajongók vannak mellette. Na meg szekelyek asszonyság, akinek a mindennapi vibri-show-hoz kell a Bölcs Vezér!:)

Blogger Géza 2011.05.16. 23:27:29

@porfelhő: Kivéve, ha te keresel használható munkaerőt, akkor gyakran rájössz, hogy még sincs.

porfelhő 2011.05.16. 23:28:02

@Blogger Géza:

egyetért az irányvonallal" Milyen irányvonallal ért egyet!?
Azért zuhant ekkorát a kormány támogatottsága. ugye!?
Amiket leirtál, a különadók, áremelkedés formájában a "fejekre hullik vissza, nem csak most, márt tavaly ősszel is.
Az egykulcsos adó a magas keresetüeknek kedvez. és sorolhatnám. De nem teszem, mert ismertek, és már legalább százszor leiródtak.
Te ebben az országban élsz?

panelburzsuj 2011.05.16. 23:28:11

@Blogger Géza:

Ne szomoríts már el, hogy nem látszik a dumámból: az én üdvömért nem érdemes ilyen gondosan egyoldalúan megválogatni a valóságot.

Most jöjjek a költségtérítésekkel, Papcsákisztán tanácsadóival, Meggyes huszontmilliárdjával, meg az ajvéksajtó egybekötött húsz évének teljes termésével?

Legalább annyi eszed legyen, hogy a fikázókat tudd valamennyire osztályozni, és ne nézz engem egy inverz aszekelyeknek.

Vagy Bloggergéza-negatívnak .... :)

ökörpöröly 2011.05.16. 23:32:13

@Blogger Géza: :P "Álmodj királylány"!:)

27.04.2011

Enyhén csökkent februárban a munkanélküliség az Európai Unióban, egyes tagállamokban a munkaerőpiac pedig folyamatos fellendülést mutat – ez áll az Európai Bizottság által publikált havi munkaerő-piaci jelentésben. A mérsékelt gazdasági fellendülés ellenére azonban a munkanélküliség továbbra is magas szinten marad egyes tagországokban, az unión belül nagyok az eltérések.

Az Európai Unió munkanélküliségi rátája azután, hogy 2011 januárjáig egy éven keresztül stabilan 9,6 százalékon állt, februárban 0,1 százalékponttal esett, először a gazdasági válság kirobbanása óta. Az unió területén belül azonban komoly eltérések tapasztalhatók: igaz ugyan, hogy tizenhárom tagállamban csökkent a munkanélküliség aránya, tizenkét másikban azonban emelkedett.

A foglalkoztatás arányának csökkenése ugyan már a múlt év második negyedével megállt, a fiatalok munkaerő-piaca azonban továbbra is nyomott maradt, a tagállamok felében pedig továbbra is aggasztó fejleményeket mutat. A fiatalok munkanélküliségi rátája viszont uniós szinten 2010 novembere óta nem emelkedett, sőt, 2011 februárjában ez a mutató is csökkent, a korábbi adatokhoz képest 0,1 százalékponttal 20,4 százalékra. Még így is magas a munkanélküliek aránya a fiatalok között, sőt, Bulgáriában, Írországban, Görögországban, Magyarországon, Lengyelországban és Nagy-Britanniában továbbra is folyamatosan emelkedik.

A bizottsági jelentés idézi a Manpower adatait, amely szerint Németországban, Lengyelországban, Belgiumban és Svédországban is egyre több embert vesznek fel a munkavállalók, míg az Eurociett szerint a kölcsönzött munkavállalás arányai is egyre magasabbak az Európai Unióban (EurActiv.hu 2011.04.18.).

A vállalatok arra számítanak, hogy növelni tudják a foglalkoztatási arányaikat a következő hónapban, a pozitív tendencia azonban valószínűleg nem érinti az építőipart. A szerkezetátalakítás ismét fölerősödött, a válság által leginkább érintett ágazatok helyett más szektorokban elindulta a munkahelyteremtés, ennek a foglalkoztatási mutatókra történő kihatása azonban egyelőre semleges.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a foglalkoztatási és munkanélküliségi várakozások nagyjából stabilak maradnak, bár szektoronként és országonként tapasztalhatók eltérések. Egyelőre azonban még a foglalkoztatási szint enyhe emelkedésének ellenére is tartósan magas munkanélküliségre lehet számítani.

Jack Torrance 2011.05.16. 23:32:16

@Blogger Géza: akkor már csak 900 ezer ember fog éhen dögleni 2014-ben. Persze ezt meg is kell érni...
De imádom az optimizmusodat, mosolyt csal az arcomra :)

porfelhő 2011.05.16. 23:32:58

@ökörpöröly:

Én rövidebbre veszem a választ. A kormánynak be kellene látnia, hogy az az út, amiről beszélt, már véget ért és talán nem is létezett.

Egyébként nagyon tetszik, ahogy irod.
:)

Jack Torrance 2011.05.16. 23:34:02

@Blogger Géza: tűzoltóra, rendőrre, börtönőrre vagy rokkantra van szükséged? Mert ők fogják elárasztani a munkaerőpiacot.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:34:45

@porfelhő: :D Ez egy idióta! :D Bár mindent jobban tud, mint az elismert közgazdászok, az EU szakmai szervezetei!:)
Egész nap a "narancssárga könyveket" nyálazza!:)
Valami FIDESZ-tolvaj rokonság lehet!:)

ökörpöröly 2011.05.16. 23:36:26

@Jack Torrance: Biztos 5 forinttal jobban járt, innentől ez a típus még az anyját is feldarabolná!:) Tipikus bozgur tetű.:)

Blogger Géza 2011.05.16. 23:37:10

@ökörpöröly: Te sötétebb vagy mint hittem. :) Te tényleg minden hülyeséget beszopsz,a mit mondjuk egy index színvonalú sajtótermék ír. Nyugdíjdolgoknak nézz egyszer rendesen utána, ne hülye propagandacikkeket olvass, meg fogsz lepődni... :) Csak a legnagyobb marhaságokra reagálva:

"a munkaadó által fizetett nyugdíjjárulék (amit nyugdíjadóvá kereszteltek át) csak az államiba visszatérteknek keletkeztet nyugdíjjáradékot."

1) Nem kereszteltek nyugdíjadóvá semmit. (Vagy kérem a jogszabályt, amivel "átkeresztelték")

2) A munkáltató állal fizetett járulék soha nem keletkeztetett semmit eddig se, és ezután se. Az mind elméletileg, mind gyakorlatilag a korábban nyugdíjba mentek nyugdíjára ment el, még a 3 pilléres rendszerben is. Csak az általad fizetett, tőled levont járulékról volt szó a pillérek közti felosztásnál.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:37:11

@porfelhő: Csakhogy észrevette erőlködésem! Naccsád!

ökörpöröly 2011.05.16. 23:39:34

@Blogger Géza: Te, szellemi fogyatékos narancscsicska!

A Világ Gazdaság megfelel, vagy keressek tovább?

- Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter november 24-én azt jelentette be, hogy azok, akik a jövőben is magánnyugdíjpénztári tagok maradnak, időskorukban nem kapnak állami nyugdíjat. Ez annyiból mindenképpen igazságtalan, hogy az utánuk fizetett járulék 70-75 százaléka is az állami tb-be kerül (eddig is, és ezután is). Vagyis ez alapján jogosultak lennének nyugellátásra. A dilemma jogi részét a kormány most azzal igyekszik áthidalni, hogy az idén 33,5, jövőre 34 százalékos összes nyugdíjjárulék 24 százaléknyi, munkáltató által fizetett részét adóvá alakítják át. Márpedig az adó nem keletkeztet nyugdíjjogosultságot. Ettől azonban a morális aggály ugyanúgy megmarad: jelenleg hárommillió ember szembesül azzal a helyzettel, hogy jövedelmének 24 százalékát úgy lesz köteles befizetni nyugdíj-célokra, hogy ő maga sem fog részesülni állami ellátásban.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:40:52

@Blogger Géza: Hol vagy te vezető? Hol foglalkoztatnak szellemi nullákat? Narancspálinkától hülyültél meg?

porfelhő 2011.05.16. 23:41:19

@ökörpöröly:
Naccsád!" Összetévesztettél valakivel ?

:)

ubul2000 2011.05.16. 23:42:17

@Doktor Kotász: "Kíváncsi leszek, hogy Török Gábor mikor fogja kimondani, hogy a rendszerváltás óta egyetlen jó kormány volt, és azt a szocialisták tudták felmutatni, mégpedig a Bajnai-Oszkót."

Török Gábor nem szokott marhaságot mondani.

porfelhő 2011.05.16. 23:43:46

@ökörpöröly:
Ki? a Blogger Géza?
Ő olyan butaságokat irt most, hogy azt hittem leesek székről.
Tanárnak semmi képpen nem lenne jó.

:)

ökörpöröly 2011.05.16. 23:43:57

@porfelhő: Ugyan már, csak próbáltam arisztokratikus lenni! :)

ökörpöröly 2011.05.16. 23:45:02

@porfelhő: Ritka sötét jószág, mint minden fideszbirka. Össze kellene pároztatni szekelyekkel, aztán állatkertben mutogatni az utódaikat!:)

parlamentarista 2011.05.16. 23:47:08

@Blogger Géza:
lehet, hogy rosszul tudom, de a huaweii egy megszűnő finn cég bázisán fog termelni. mindaddig, amíg jár az adókedvezmény. szokásos móka.

panelburzsuj 2011.05.16. 23:47:48

@ubul2000:

Éppezért minden kormányt jónak fog mondani, hiszen lám, felülről nézvést még megvolna az ország ...

Amíg a kormány nem tankoz, addig demokrácia van, amíg pénzért is lehet szerezni ennivalót, és nemcsak benzinért cserébe, addig működik az ország.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.16. 23:48:31

van néhány alapvető dolog, amivel nem foglalkozol, kedves Gábor:

1) minden multiellenes duma ellenére a Fidesz egyetlenegy dolgot visz véghez gazdaságilag: meg akar felelni a nemzetközi pénzvilágnak. a Fidesz ugyanis tudja, hogy kizárólag a túlzottdeficit eljárással lehet kellemetlenkedni nekik külföldről, ha viszont csökkenteni tudják az államadósságot, a többivel nem foglalkozik a Nyugat (leszámítva egy-két baloldali, balliberális hőzöngőt, de ők nem számítanak).

2) mindezt hogyan? úgy, hogy a szegényektől, az egyébként is nyomorultaktól vesz el, a jómódúaktól nem, sőt. nekik még adott is. a multitőkét ugyanis nem érdekli, hányan döglenek meg nálunk (igaz, az sem érdekli, hogy hányan döglenek meg náluk vagy bárhol), kizárólag az érdekli, hogy rend legyen, és szabadon zsákmányolhasson kifele.

3) ez a techniak persze azzal a problémával jár, hogy több millióan vesztik el a kormánypártba helyzett bizalmukat, vagy ábrándulnak ki vagy lázadnak fel. és ezért szükséges olyan államrendet kiépíteni, ahol az ellenkezők el lesznek hallgattatva, ezért kell olyan választási rendszer, hogy a lehető legkisebbesélye legyen annak, hogybárki leváltsa őket, és azért kellenek a párthű állami tisztviselők, hogy ha mégis, akkor pillanatokon belül visszaszerezhető legyen a hatalaom (ld. Berlsuconi).

az elkövetkezendő évek arról fogank szólni, hogy kialakul a kb. 1,5-2-6,5 arány, ami másfél millió nagyon gazdag, kétmillió polgárszerű billegő és 6,5 millió szegéyn illetev nyomorgó embert jelent.

de te csak elemezgess nyugodtan az elefántcsont tornyodban...

porfelhő 2011.05.16. 23:50:03

@ökörpöröly:
szekelyekkel" őt ne is említsd . !!

"fideszbirka" nagyon tetszik.

:)

panelburzsuj 2011.05.16. 23:56:51

@idelle:

Négy szegényből nem lehet egy nagyon gazdagnak lenni.

ökörpöröly 2011.05.16. 23:57:59

@porfelhő: Ritka rusnya jószág szekelyek, valóban! A fideszbirka pedig pontos rendszertani besorolása a fajuknak! Kezdeményezem felvételüket a főemlősök közé!

ssi 2011.05.16. 23:59:00

nyugdíj megbolygatása -> jó nagy felháborodást bevállal a kormány,
de miért? pénzre, jó erkölcsre stb. hivatkozik, de sokan azt feltételezik, hogy biztosan figyelemelterelés (vmi más ügyről, vagy egy újabb nyugdíjjal kapcsolatos változtatásról)

sajnos nem tudom a mai szabályokat:
- van kb. 800 szakma/munkakör, melyeknél van vmennyi nyugdíj korkedvezmény
- csökkentett összegű, (2 évvel) előre hozott öregségi nyugdíj, konkrét életkorra pedig bárkinek jár jelenleg, talán csak átmenetileg (talán ez most 59-60 év), s fokozatosan nő ahogy az öregségi nyugdíj korhatár is a mostani 62-ről 65 évre

úgy tűnik, hogy az alábbi terv mindenkire vonatkozik:

"az általános öregségi nyugdíjkorhatár elérését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető".
www.hirado.hu/Hirek/2011/05/16/17/Minden_rokkantnyugdij_jogosultsagot_felulvizsgalnak.aspx

jó éjt!

ökörpöröly 2011.05.17. 00:00:09

@porfelhő: Szeretem, amikor a tényekre ráébredve elkushadnak!:) Most biztos felhúz a farkára egy vérnarancsot, miután a sámándobbal felhangolta magát!:) Idióta, balkáni fideszbirkák.

vauvauvau 2011.05.17. 00:00:59

A Fidesz hazudott és becsapta a választókat.
Balatonőszöd 2.0

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.05.17. 00:06:01

@panelburzsuj: ahol apu nagyon gazdag, ott anyu is, meg a két gyerek is. ahol apu nyomorog, ott anyu is, meg a négy gyerek is. plusz nagyszülők. és így tovább.

lehet, hogy az arány 1-1-8 lesz. ki tudja...

pandacsökiboborján 2011.05.17. 00:10:07

két nagyon felesleges foglalkozás van: a politikus és a politikai elemző. Az egyik kavarja a szart, a másik meg megnézi,mennyire lett híg.

ökörpöröly 2011.05.17. 00:12:22

@idelle: A felcsúti roma bandita majd megy Torgyán, Pető, Kuncze, Dávid, Gyurcsány és a többiek mellé a süllyesztőbe.
Vágyálmai ellenére mindenki úgy fog rá emlékezni, mint a zavarodott agyú romadiktátorra.
Bukása kódolható. El fogják dobni, mert már túlságosan rohadt. A politikai és a gazdasági elitnek mindig kell valami új, hiteles személyiség. Ezzel a 4 évvel lejár a szavatossága.
Nem kell sajnálni, a klánja által összerabolt tízmilliárdok biztos megélhetést nyújtanak pár generációra még a purdéinak is.
Legfeljebb Chavez vagy Morales elnök ölében sírja majd ki bánatát.:)

ökörpöröly 2011.05.17. 00:15:17

@pandacsökiboborján: Ezt az anarchista nagyapádtól vagy a Sex Pistolstól tanultad? Talán akkor költözz be a brazil dzsungelbe, ott nincs állam, nincs államirányítás, nincs közszolgáltatás. Csend, nyugalom, döglegyek, maláriát terjesztő szúnyogok, 30 éves átlagéletkor és ingyen banán vár rád! Biztos fel tudsz majd szedni egy csinos majomlányt is! :)

ökörpöröly 2011.05.17. 00:16:53

Jó éjt mindenkinek! Még a fideszbirkáknak is, bár esetükben eltekintenék attól, hogy valaha is felkeljenek!:)

Tedat 2011.05.17. 00:19:15

@idelle:
Kevered az MSZPvel..

Az MSZP akart 0,5 millio gazdagot es 9 millio szegenyt csinalni. Ezt tudtak!
Az MSZP a kozeposztaly adoit novelte hogy a szegenyeknek adja es ellopja, ezert a kozeposztaly elszegenyedett volna. A vegen meg mindenki szinte csak vegetalt volna.

Tedat 2011.05.17. 00:20:30

@ökörpöröly:
Ezt az ordenare rasszista ciganyozast azonnal fejezd be!

Motherhacker 2011.05.17. 00:26:35

"...A másik a kiadáscsökkentő politika folytatása mellett az ellentét, a következetlenség tagadása..."

Kiadáscsökkentés, ugyebár, mint egyetlen üdvözítő megoldás? Kiigazítások, megszorítások?
Hát a bevételnövelés?
Olvassa el a szerző Bogár László: Magyarország felszámolása c. könyvet, hátha utána nem szajkózza ő is a kiadáscsökkentő mantrát.

Mifolyikitt? 2011.05.17. 00:27:10

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ilyen nyilvánvaló hazugságokért gyújtogatott, rombolt, balhézott a jobboldal évekig. Nemzeti ünnepeken és csak úgy spontán is. A Fidesz képviselői a hazugság napját ünnepelték, még a kormányra kerülésük után is az MSZP székházánál. Kérdés az, ha ők ugyanezt teszik, akkor elfogadják azt is, ha ellenük is így lépnek fel? Anno az MSZP idején nem ítélték el mindezt, azzal hárítottak, hogy a kormány magának köszönheti a népharagot. Most is ilyen elnézőek lesznek? Pl. ha a rendőrök fognak ellenük tüntetni? Na persze. Most fel lesznek háborodva, hogy kikérik maguknak, és a rend megőrzése mindenek felett. Az a baj a fideszesekkel, hogy könnyen felejtenek, de semmit sem tanulnak, és hozzá még roppant agresszívek is.

HaCS 2011.05.17. 00:29:54

"a változások pozitív szerepét nem tagadó fideszes körökben"

MUHAHAHA!

"A harmadik pedig az őszinte beszéd(...)
A második csődje után a harmadiknál szerintem nincs jobb módszer."

Az őszinte beszédnél nincs jobb módszer a második verziótól függetlenül.

wowerman 2011.05.17. 00:33:42

jó sok itt az állat :D mondanám hogy "akinek nem inge ne vegye magára" de jelenleg ilyen nincs köztetek...

Ordnassac 2011.05.17. 00:36:00

@ökörpöröly: valljuk be, elég hülyén állt. Mondjuk az anyázás is hülyén áll, bár arról gyanítom nem lehet téged leszoktatni. :-P

Ordnassac 2011.05.17. 00:38:15

@Hepci: na, itt látszik a különbség a stílusunk között! :-D

panelburzsuj 2011.05.17. 00:43:40

@Motherhacker:

Az "unorthodox gazdaságtan" iránti vonzalmát (nem is oly rég ... ) már megvallotta népszerű tudósunk. Ekképpen:

"... jóindulattal és várakozással figyelem mindazt, amit a Fidesz a gazdaságpolitikában tervez. Nem is csak a változások iránya miatt, hanem azért, mert a siker esetén talán egyszer és mindenkorra elvesztik hitelüket a magyar közélet politikatagadó „szakemberei”, a „nem lehet” és a „csak így lehet” prófétái, akik évtizedek óta a gazdaságpolitika királyi útjáról és a politika elhagyhatatlan kényszerpályáiról beszéltek. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy a Fidesznek lesz bátorsága szembe menni a „nincs más alternatíva” toposzaival, és egy huszárvágással négyszögesíteni tudja a kört – ahogy Tölgyessy Péter fogalmaz. A dolgok mai állása szerint az új kormánynak úgy sikerül bevezetnie az SZDSZ régi álmát, az egykulcsos adórendszert (ami, lássuk be, a mostani progresszív adózáshoz képest a többet keresőket jutalmazza, miközben persze összességében sokkal több pénzt hagy az embereknél), hogy a bevételi oldalon válságadókkal és nem „hagyományos” megszorításokkal teremti meg ennek lehetőségét. A siker azonban, ahogy erről már többször írtam, messze nem garantált. A kísérletről – éppen lényege miatt – biztosan nem hamarosan derülhet ki az eredménye: politikai és gazdasági kockázatai sem holnap jelentkeznek (kivéve, ha a rendszer egyes lényegi elemeit elgáncsolja az unió vagy az alkotmánybíróság). Ha azonban a ciklus végére, amikor a válságadók kivezetésre kerülnek, nem indul meg az új adórendszert fenntartani képes lendületes gazdasági növekedés, adóemelésre és megszorításra lehet szükség, s ezáltal az egész építmény összedőlhet, maga alá temetve kezdeményezőit is. Ha viszont a kísérlet sikerül, a Fidesz szinte verhetetlen lesz.

Jó hírem van: ma már sokkal többet tudunk 2014-ről."

Ehhez képest 2011 közepén se járunk, és "Nincs garancia".

porfelhő 2011.05.17. 00:46:10

"A szocialista képviselő azt mondta: „valóban volt haderőreform, valóban megtörtént a rendőrség és a határőrség integrációja, valóban sok ezer hivatásos vált létszámon felülivé, és valóban az átszervezéskor a 25 évvel rendelkezőket elengedtük nyugdíjba.

Lehet ezt költségvetési szempontból rossz döntésnek nevezni, de emberi szempontból semmiképp sem lehet megkérdőjelezni”.
.......................
Az államtitkár szerint az ország túl szegény ahhoz, hogy nélkülözhesse a nyugdíjba küldött rendőrök tapasztalatait. kijelentette: „Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson a negyvenvalahány éves hivatásos, tapasztalt, életerős emberek munkájáról.

Éppen ellenkezőleg, nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell nekik a munkalehetőséget.”

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=378000

hm. irtam én.:) igy szeretnék pótolni a hiányzó rendőri állományt?
hm. Itt már tényleg semmire nincs garancia.
:)