Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) Veszprém (1) veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
21:16

A választási rendszerekről szóló óráimat évekkel ezelőtt, a valóságshow műfajának hazai megjelenése idején rendre az akkor futó két sorozat, a Big Brother és a Való Világ eltérő kiválasztási stratégiájának elemzésével kezdtem. A két különböző eljárásban sikeres versenyzők szépen demonstrálták, hogy mennyire nem semleges technika a szabályrendszer, milyen jelentős hatással van a viselkedésre, a taktikára és magára a végeredményre is a választás módja. Az első szériák óta – miután látványosan unatkozó embereket máshol is láthatok - nem néztem ilyen műsort, az elmúlt hetekben azonban rátaláltam egy meglepően érdekes formátumra.

Az Éden hotelről van szó, amelybe először egy blog egészen zseniális írásai miatt néztem bele, de aztán szinte függő lettem. A műsor – bármennyire furcsa – olyan tanulságokat hozott, amelyekről talán egy politikai blogban sem szentségtörés beszámolni. Természetesen fogalmam sincs – bár nagyon szeretném tudni - , hogy egy ilyen sorozat mennyire megrendezett, de bárhogy is van, ez a formátum kiválóan alkalmas a homo politicus döbbenetesen különböző viselkedésmintáinak tanulmányozására.  Láthatjuk, hogy miként szövetkeznek, gyűlölködnek, manipulálnak és taktikáznak a szereplők, ki több, ki kevesebb sikerrel és tehetséggel. Megtapasztalhatjuk – hiszen a játékosok egy részének kiválasztása erre alkalmat ad -, hogy a dominanciáért, hatalomért folytatott küzdelemben mennyire veszélyes az emberi butaság, s hogy a tudatlanságnál van egy még ártalmasabb: a rosszul tudás.

Hosszan sorolhatnám még a sorozat értékeit, de inkább már csak egy - a magyar politikában is ismerős - elemét emelem ki a játéknak. A hosszú küzdelemben egyesek következetesek tudnak maradni, ragaszkodnak korábbi mélyen átélt mondataikhoz, vagy legalább képesek önreflexív módon viszonyulni saját régebbi álláspontjukhoz. Mások azonban ide-oda csaponganak, mondanak mindent és mindennek az ellenkezőjét, s ezért aztán gyakran elveszítik a többiek bizalmát. Nem is beszélve a nézőkéről: a műsor készítői ugyanis minden fontosabb mérföldkőnél bevágják a szereplők korábbi állításait – milyen szép és hasznos lenne ugyanez olykor a politikai hírekben is.

Egy szónak is száz a vége (sic!): politikai szakértőknek legalább egy évad kötelező „olvasmány”. S bár állítólag nem szerencsés, ha az elemző kimondja, én azért most kimondom: hajrá, Kristóf!

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr392915019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szentek jogállásáról 2011.05.19. 07:21:33

Tulajdonképpen van abban valami logika, hogy ha Isten az Alkotmányban szerepel, ráadásul ilyen kitüntetett helyen, akkor a szenteknek törvényben a helyük. Én a kormánypártok helyében nem apróznám el: csinálnék egy törvényt a szentek jogállásáról.Amióta...

Trackback: Kétharmados karantén 2011.05.19. 02:12:39

p { margin-bottom: 0.21cm; A cím értelmetlennek tűnhet. Adott egy párt(szövetség), amely a Parlamentben kétharmaddal rendelkezik. Óriási fölhatalmazást kapott, akár új alkotmányt is konstruálhat (meg is teszi), akár az egész közjogi rendszert átszabhat...

Trackback: Tandíj: A ''fiatalok ellen indított büntetőhadjárat''? 2011.05.18. 23:46:49

"Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked" - Orbán Viktor 2008. február 28-i beszéde szerint ez a tandíj üzenete.    Vizsgálat:  <p>Pe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komment1 2011.05.20. 21:38:01

@panelburzsuj:

Hát én mondjuk szintén nő vagyok, de speciel nem csak ide írok. Érdekel a közélet. Nagyon bírom pl. Babarczy Eszter stílusát, párszor összefutottam vele kommentelés közben, mert ő gyakran megteszi, hogy véleményt ír ide-oda. Nekem marha szimpatikus ahogy gondolkodik meg amit csinál. Esztergomiként meg nagy kedvencem Tétényi Éva.

Szóval nem kell annyira hímsovinnak lenni :) Léteznek olyan nők, akiket érdekel a közélet.

Ordnassac 2011.05.20. 21:38:30

@Hepci: ez azt hiszem a túl sok információ kategóriája volt. :-D

@komment1: ismerős a helyzet. Dorosz Dávidot és Staudt Gábort még az egyetemről ismerem (utóbbi valszeg már nem emlékszik rám). Furcsa őket most az OGY-ban látni. Dávidot sokáig nem kedveltem, de mostanában meglepően sokat beszélgetünk.

Ordnassac 2011.05.20. 21:40:18

@komment1: férfiként mondom, hogy lehetnének többen is.

megszűnt 2011.05.20. 21:40:26

@Letícia:
Az én kapcsolatom nagyon stabil, de ha jön a szerelem, akkor tudom, hogy borít.:)

www.youtube.com/watch?gl=IT&hl=it&v=EheYmraOeJI

nyünyüge 2011.05.20. 21:40:55

Hoffmann Rózsa lesz az első, akit kiszavaznak ?

Heti Válasz jegyzet:

"Árnyékboksz: Kommentár a felsőoktatási szappanoperához

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár irányváltásait az elmúlt hetekben kissé nehéz volt követni. Úgy is mondhatnánk: lehetetlen...
"
hetivalasz.hu/jegyzet/arnyekboksz-37977

Ordnassac 2011.05.20. 21:45:06

@nyünyüge: azon sem lepődnék meg, ha az egész NEFMI-t kettébontják. Túl nagy. Réthelyi jó reprezentánsa a minisztériumnak az EU-ban, meg aztán a kevés kulturált emberek egyike a kormányban (talán ezért ilyen csendes), azonban ezzel a mamutminisztériummal még egy erős politikus sem tudna mit kezdeni...

komment1 2011.05.20. 21:46:16

@knausz:

Igen, csak az a baj, hogy ráadásul van még olvasásfüggés is. Én például ismerem ezt az állapotot. Van munkamánia, miegymás. Gondolom, hogy még mániamánia is van, úgyhogy nem is írok erről többet.

megszűnt 2011.05.20. 21:51:11

@komment1:
Csak nyugodtan. Mindenkinek vannak mániái.:)

A sport egy ilyen és a fodrász is. Kozmetikus még. A szauna.. vannak mániák! Írni is szeretek, angolt fordítgatni. Napozni, hogy szép, barna legyen a bőröm.. én eléggé mániás nő vagyok. Divatot is diktálok! De ez csak úgy kialakult..

megszűnt 2011.05.20. 21:53:33

@Ordnassac:
AztA! Biztos, hogy csak egyetemista vagy?:)

Ordnassac 2011.05.20. 21:54:31

@knausz: egészen biztos. 25 éves volnék. Csak hát késői gyerek is. :-)

komment1 2011.05.20. 21:56:50

@Ordnassac:

Úgy érted, kevés van belőlük? Mert nekem érdekes megfigyelésem volt konzervatív baráti társaságban, hogy a férfiak nem feltétlenül szívesen vitatnak meg közéleti dolgokat nőkkel, inkább maguk közt tárgyalnak róla, pedig egy jó pár nőt az ilyen témák is érdekelnek. Ilyen szempontból is a magyar mentalitás még nagyon más, mint a nyugati.

Ordnassac 2011.05.20. 21:59:41

@komment1: annyira kevés talán nem, de akik aktívan is szeretnének a közéletbe belebonyolódni, abból bizony kevés van... (bár nem vagyok a jogilag kötelező nemi kvóta pártján)

@knausz: szép dal. Emlékszem, amikor gimis időszakom végén/egyetemista időszakom elején a hölgyek elolvadtak a daltól. :-)

megszűnt 2011.05.20. 22:02:32

@Ordnassac:
Már nem vevők rá? Versek, dalok kimentek a divatból?

Ordnassac 2011.05.20. 22:03:31

@komment1: amúgy az a KDNP-s képviselő nem Stágel Bence lenne véletlenül?

Ordnassac 2011.05.20. 22:04:18

@knausz: biztos azok még, csak most már ritkábban szól és vannak más dalok, amik hasonlót váltanak ki. :-)

megszűnt 2011.05.20. 22:06:34

@komment1:
Babarczy Eszter. Ő aztán nagyon akarta ezt a kétharmadot. Már kiszavaztam régen. Kerekasztal ültek és mondták a vétójogot. Én meg csak néztem. Nem is értettem azt a naivitást, amit ők, ott csináltak.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.05.20. 22:07:18

"Hatalmas deficittel riogat a Matolcsy-tárca

Ha nem veszik el a nyugdíjvagyont, 7% lenne az idei hiány. Van elemző, aki szerint ezek után kérdés, jó kezekben van-e a költségvetés."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/20/hatalmas_deficittal_riogat_a_matolcsy-tarca/

komment1 2011.05.20. 22:08:43

@Ordnassac:

Ennek egyszerű fizikai és biológiai okai vannak. Gyerekek mellett sokkal nehezebb, főleg mivel Magyarországon teljesen női feladatkör a gyereknevelés is.
Szerintem a kvóta nagyon jó ötlet, és nyugaton is bevált. Angela Merkel remek példa rá. Sőt, ez létezik az akadémiai világban is, egyik remek professzorom ennek köszönheti a karrierjét. Azért jó egyébként, mert a nemi sémák azért nyugaton is működnek, és tény, hogy egy nőnek sokkal többet kell mindenütt ahhoz bizonyítania, hogy előbbre jusson, mint egy férfinak. Ebben segít a női kvóta, nem abban, hogy érdemtelenek jussanak előbbre.

megszűnt 2011.05.20. 22:12:05

@Ordnassac:
Akkor hajrá! Ki kell tapasztalni, mire buknak, még most vagy fiatal!
Mondjuk, nekem mindig volt választék, ma soroltam éppen a fodrásznál, hogy nincs határ. A rajongók jönnek!

Néhány hete a lakást nem mertem elhagyni, de azt leírtam Kuminnál.., ilyenkor gondolom, hogy nem jó világsztárnak lenni!!

Ordnassac 2011.05.20. 22:14:12

@komment1: Angela Merkelt NEM a nemi kvóta vitte előre, hanem az, hogy előbb mentorálta Kohl, majd ügyesen kihátrált a mentor mögül. Félelmetes hatalomjátékos. A kvótának ehhez semmi köze.

Igen, _Nyugaton_ működik. Viszont mi itt a Lajtától keletre volnánk, ahol a magyar társadalom még nincs azon a szinten, hogy egy ilyen szabályt elfogadjon. Szerintem több probléma lenne vele, mint nélküle. Bár kétségtelenül megnövekedne az OGY-ban ülő nők száma, de hogy a társadalmi megbecsülésük ettől nem nőne, az esélyes. Sőt, félek tőle, hogy lenézés áldozatai lennének, ami aztán végképp nem cél. Amennyiben pártok ezt saját magukra nézve kötelezővé teszik, oké, ez jó megoldás, de közjogi kötelezettség ne legyen. (Amúgy tudomásom szerint az LMP-n belül működik ilyen kvóta a választási listáira vonatkozóan, méghozzá a nemek párton belüli aránya szerint.)

komment1 2011.05.20. 22:19:06

@knausz:

Mit mondjak, a 98-2002 közötti Fidesz kormányzással nekem sem volt óriási bajom, én sem gondoltam volna, hogy ezt fogják csinálni a kétharmad birtokában.
Erről is írt egyébként BE pár hónapja, elismerte, hogy tévedett. Jelenleg meg csöndben az egyik legnagyobb hatású közéleti ember a Facebook mozgalom egyik szervezőjeként. Szerintem nagyon jó fej nő. Nagyon fontosnak tartja a beszélgetést, a kommunikációt, és csinálja is, nemcsak beszél róla. Közvetlen, normális, én bírom.

2011.05.20. 22:20:06

@komment1: a kedvünkért sem? Menjünk mi oda?:) Tudsz valami jó kajáldát ott?:)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:23:47

@komment1:

Ha már ennyire feszegeted ezt hímsovénséget, akkor most értkezhetnék mondjuk az érdeklődés és a megértés apró különbségeiről...

de inkább visszautalnék arra, hogy ITT mintha több nő lenne, mint más polblogokon. Már olyan, aki ezt valahogy érezteti, de legalábbis nem rejtegeti.

2011.05.20. 22:24:04

@knausz: tegezhetlek továbbra is, Mrs. Világsztár?:D

komment1 2011.05.20. 22:28:19

@Ordnassac:

Az említett professzornál is persze csak egyik elem volt a kvóta. De úgy tudom, hogy Merkel kvóta alapon jutott egy fontos pozícióba még az elején. Ez mindenesetre nagy lökést jelentett a karrierjében.

Hát erőltetni szerintem sem lehet a dolgokat. De nem véletlen, hogy mondjuk LMP-re is szavaztam. Az viszont röhej, ahogy a Fidesz jelenleg a nőkhöz viszonyul, őskövület magatartás. Egyetlen pozitív dolgot hallottam, hogy kampányt indítanak a házimunka megosztása kapcsán, de ez is olyan mű ügylet. Főleg, hogy alig van női képviselőjük. Szerintem a nők vonatkozásában is éppen itt az ideje, hogy legalább elkezdjünk európaizálódni. A mostani állapot nagyon keleti.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:29:38

@vinczej: ezt már kibeszéltük. Nyilván elszunyáltál a kapcsolat.hu-n lógva. :)

bóra77 2011.05.20. 22:30:38

@panelburzsuj: én minden nickről - ami nem nőnemű - azt gondolom, hogy pasi van mögötte...de nem tudatosan, csak alapból pasit képzelek mögé. aztán jól meglepődöm, amikor kiderül lükéről, aszekelyekről, komment1-ről,hogy nőnemű.:)

megszűnt 2011.05.20. 22:30:54

@Ordnassac: @Letícia:
Tegezzetek nyugodtan, de amennyi levelet, meg sms-t és képeslapot kapok, azt nem kívánom senkinek!

Most jó, ezen nevessünk, de borzasztó!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:32:13

@panelburzsuj: de pl. Julikának és Ulrikének pöcse van. :)

bóra77 2011.05.20. 22:32:20

@komment1: ja és a Fidesz a nők közül sem az okosabbját nyomja előtérbe, ugye.

lüke 2011.05.20. 22:33:15

@Ordnassac:
az az
jól kilötte a kis Gutenberget
aki agilis, okos, s rá veszélyes volt

tudom, neked más a véleményed
@Letícia: @knausz:
engem tegezhettek:) majd ha nyugdíjas leszek, lemamikázhattok:)

2011.05.20. 22:33:48

@Ordnassac: Látod hova kerültél??? Becsüld meg magad!:D

megszűnt 2011.05.20. 22:34:31

@komment1:
"Erről is írt egyébként BE pár hónapja, elismerte, hogy tévedett."

Akkorát tévedett, hogy azt ki sem merem mondani. És akkor kampányolt, az emberek szerették és hittek neki.

Én tudtam, milyen lesz kormányon a Fidesz, mert jártam a polgári körökbe. És ezért is álltam értetlenül a baloldali értelmiség kerekasztal beszélgetései előtt.

komment1 2011.05.20. 22:36:39

@panelburzsuj:

Én pl. általában nem blogokra szoktam írni, hanem újságok honlapjaira. Ez a blog kiemelkedően népszerű, mert jók és érdekesek a posztok. Szerintem itt valamivel, nem is kicsivel közvetlenebb a hangulat, ezért derül ki, hogy ki kicsoda. Rólam másutt a legtöbbször azt feltételezik, hogy férfi kommentel, ma is valaki kedves uramnak titulált, fel sem merült benne, hogy nő vagyok. Szerintem egy jó csomó kommentelő máshol is nő, csak nem tudják róluk.

panelburzsuj 2011.05.20. 22:36:41

@bóra77:

A nyelvek még mindig nem elég píszík: három ember ül az asztalnál ...

Vajon hány olvasónak a fejében jelenik meg három nő? Vagy hogy egyáltalán van köztük nő is?

komment1 2011.05.20. 22:37:29

@knausz: Hát mivel ő nem járt polgári körökbe. Én se.

panelburzsuj 2011.05.20. 22:39:15

@komment1:

Ok. Nem erőltetem.

Inkább még többet ócsárolom TG-t, és megfigyelem, hogy mely nickek kelnek a védelmére ... :)))

megszűnt 2011.05.20. 22:39:18

@Hepci:
Mind.:) Gyalog járok. Vagy biciklivel. De már megszoktam, így van. Hozzánk a redőnyös is duplán jár, meg aki jön, csak azért, mert:- Húdeszép a feleséged, Peti!:):)

Mondjuk ez a Szilárd nagyon betette a kulcsot. Jöttek a levelei, smsek, céges küldemények.. és még mindig gondolkodom, felvegyem-e, ha idegen szám a mobilomon, mert mindig más számon hívogatott. Nem kívánom senkinek!

komment1 2011.05.20. 22:41:08

@bóra77:
Szerintem általában nem az okosabbját nyomja előtérbe. OV ugyebár nem bírja, ha a csúcson lévők közül valaki nincs a kezében, ezért a legtöbbjük eléggé Schmitt Pali meg Lázár Jani színvonal.

megszűnt 2011.05.20. 22:41:56

@komment1:
"Hát mivel ő nem járt polgári körökbe. Én se. "

Pedig mindig külön lettek köszöntve. Eképpen:
- És köszöntjük az itt megjelent baloldali barátainkat is! Csókolom, Jónapot kívánok!

Ezek szerint, soha, senki nem volt ott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:41:59

@knausz: ki az a Szilárd? Én csak az Aignert ismerem, de az kissé érettnek látszik hozzád.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:43:50

@komment1: nana, a Lázár nem hülye, csak gátlástalan. Olyan, mint a peronoszpóra, kicsit nem figyel a Viktor, máris lehervasztaná.

komment1 2011.05.20. 22:44:32

@panelburzsuj:

Hát nem hinném, hogy ez jó módszer. A Szeretgomon pl. azzal frocliztak, hogy miért védem annyira Tétényi Évát - hát azért, mert alapvetően egyetértek a dolgaival, és jó fejnek is tartom. Akkor is ha nő, bármily meglepő.

lüke 2011.05.20. 22:45:10

@Hepci:
az is audira hajt, ne kiváncsiskodj:)
zsüli a személyzetis

a-kis-herceg 2011.05.20. 22:45:29

@komment1: megérzésem, hogy a TG klubnak nagyon nagyon nagy szerepe lesz az új, fides utáni "politikában"...

hiszek benne, hogy semmi nem véletlen. hanem sors -szerű...

nagyon nagyon sok értékes ember van itt...
szerintem aszékelyek-tölgyes is fontos szerepet visz itt...
pl hogy azt a "típust" is lássuk hol tart... nagyon tanulságos

Ordnassac 2011.05.20. 22:45:57

@komment1: az a kvóta inkább lehetett NDK-kvóta, mintsem nemi, de most csak tippelek.

Egyszer kiszámoltam, hogy mekkora a női képviselők aránya az adott frakciókban:

Fidesz 8,44% (19 a 225-ből)
KDNP 5,41% (2 a 37-ből)
MSZP 6,9% (4 az 58-ból)
Jobbik 6,52% (3 a 46-ból)
LMP 33,33% (5 a 15-ből)
valamint a négy független képviselőből egy nő (korábban MSZP)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:46:33

@bóra77:

Vagy: ne a zemberekkel fizettessék meg!

Rendbe: fizzessenek a zasszonyok! ... )

komment1 2011.05.20. 22:47:43

@Hepci:

Én senkire se mondanám, hogy hülye, mert az csúnya dolog. Viszont Lázárt egyáltalán nem tartom egy nagy számnak. Nagyon nem. Egyszerű szövegelőgép, és komolyan meglep, milyen nagyra értékeli saját képességeit. Hódmezővásárhelyt is totál csődbe vitte a nagy tehetségével.

a-kis-herceg 2011.05.20. 22:48:36

@komment1: ez egyszerűen praktikus is... egymást ismerő emberek, vagy hasonló érdeklődésűek cikkeket linkelgetnek, stb

érdekes kör

panelburzsuj 2011.05.20. 22:48:48

@Ordnassac:

"egy nő (korábban MSZP)"

Azér ez így nem semmi! :))

bóra77 2011.05.20. 22:49:08

@panelburzsuj: arra gondolsz, ha TG rocksztár lenne, ott csápolnánk az első sorban?:) előttem van a kép, és nagyon röhögök:)))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:49:39

@a-kis-herceg: nyitott vagyok egy másodállásra, ahol van Audi és korlátlanul lophatok. :)

komment1 2011.05.20. 22:50:41

@Ordnassac: Nem, tényleg női kvóta volt. Németeknél főleg megy a dolog, az említett prof is német. Egyébként őnála is úgy ment a dolog, hogy azonos pontszám esetén kapta meg a női jelölt az adott pozíciót. Egyébként tényleg az egyik legjobb a szakmában egész Európában.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:52:10

@panelburzsuj: vallottak róla. Bár igazad van, az nem ugyanaz.

@komment1: ő az egyszeri nagyképességű, jafinált parasztgyerek. A tarsolyában nem pogácsával, hanem frankhitellel.

megszűnt 2011.05.20. 22:52:13

@lüke: @Hepci:
Elmondom ezt a Szilárdot, de ma másodszor lesz, a hideg ráz ki tőle! Jött egy szöveggel, hogy hozott levelet nekem. Mondom, adja ide, akkor hát! De hogy ő nem adja ide!

(Azt zárójelben mondom, aznap voltam fodrásznál, mert jelenésem volt valahol és fehér adidas nadrág + fehér spagettipántos felső, elég jól néztem ki.)

Nem adta a levelet, csak úgy, hogy ő bejön. Mondom, akkor jöjjön be, de adja oda a levelet, tegye le és Viszont(sel)átásra! Erre leült. Még kávét is kért. eszem áll meg rajta most is. Hanem amit utána művelt, azok a dolgok, beszorított a lakásomba, gyakorlatilag.

bóra77 2011.05.20. 22:53:22

@komment1: Lázárnak szerintem kifejezetten jók a képességei. MSZP-színekeben már simán indulhatna mineln.jelöltként.

komment1 2011.05.20. 22:53:57

@Letícia: Tudok, nagyon jót, a Padlizsánt vagy a Mediterráneót, mindkettő tényleg nagyon jó. Csak az a sajnálatos, hogy milyen szinten szétverte (szó szerint) Meggyes a várost.

lüke 2011.05.20. 22:54:07

új poszt van, jó´éjt

komment1 2011.05.20. 22:55:41

@a-kis-herceg: Érdekes, amit írsz. Szerintem is sok igazság lehet ebben.

megszűnt 2011.05.20. 22:56:10

@lüke:
Akkor elolvassuk. Kicsit lehiggadunk legalább. Jót tesz a politika. Néha kifejezetten.

Jó éjt!:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 22:56:18

@knausz: biztos strausszkánost akart veled játszani...
Megállapodottabb pasikkal kellene foglalkoznod. Itt vagyok mindjárt én. A világon semmit nem akarok tőled az Audin kívül. Levélben is kicserélhetjük az iratokat. :)

bóra77 2011.05.20. 22:57:24

@komment1: azt olvastam ma a Metropolban, hogy a németeknél már 69 évnél húznák meg a nyugdíjkorhatárt.legalábbis egy javaslat szerint.

2011.05.20. 22:57:35

@knausz: Köszi, meg vagyok tisztelve! Hiába na, aki világsztár, azt körbe rajongják...ezt tűrnöd kell...:)

panelburzsuj 2011.05.20. 22:58:49

@bóra77:

Nem véletlenül küldöztem lükének a beatlemániában szenvedő lánykákról szóló videókat ... :)

komment1 2011.05.20. 23:00:42

@bóra77: Én nagyon komolyan mondom, hogy szerintem a képességei nagyjából abban jók, hogy jól tud szövegelni. Gyurcsány is ilyen. Mentalitásuk mondjuk nem totál azonos, de van, amiben hasonlít. OV soha nem is engedte volna, hogy ilyen magas pozícióban legyen Lázár, ha tartania kellene tőle. Nem akkora kaliber ő. Egyetlen ember van egészen fent szerintem, aki nagy kaliber, Navracsics. Szerintem őtőle azért nem tart OV, mert nagyon nem nyomulós fajta, valószínűleg nem akar miniszterelnök lenni.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:01:43

@komment1: személyes jó is merősöm. tavaly augusztusben hivtam fel utoljára. azóta nem merem zavarni... megkérdőjelezhetetlenül tisztességes és normális. nagyon sok támogatója van... korábban is ok barátja ismerőse volt. de most a közügyekben tömegek támogatják...

meggyőződésem hogy nagy dolgok főszereplője lesz....

Ordnassac 2011.05.20. 23:03:00

@komment1: Merkel 1990 óta tagja a Bundestagnak és minden alkalommal megnyerte egyéni választókerületét, így nem volt szüksége kvótára. A miniszteri székére gondoltam elsősorban, amit 1991-ben kapott, hogy azt inkább köszönhette Kohl szimpátiájának és NDK-s mivoltának, mintsem azért, mert nő.

Amúgy ahol valóban van kvóta és erős is, azok a Zöldek. Ott pl. mindennapos, hogy a Bundestag-választáson a listavezető nő, a második helyezett pedig férfi.

@panelburzsuj: rossz az, aki... ;-)

komment1 2011.05.20. 23:03:00

@bóra77: Igen, mert alig van gyerek. Rengeteg a nyugdíjas. Asszem Európában csak ők egyedül elöregedettebb társadalom, mint mi.

Ordnassac 2011.05.20. 23:04:24

@knausz: a netes világban pofátlanul letegezek mindenkit, még TG-t is. ;-)

megszűnt 2011.05.20. 23:07:16

@Ordnassac:
Minap visszamagáztam Tóta W.-t is. Mintha jobban kifejezném vele azt, amit gondolok róla.

komment1 2011.05.20. 23:09:52

@Ordnassac: Nem tudom most linkelni, hogy hol olvastam erről. De, ahogy mondtam, egyáltalán nem is csak a politikában létezik ez a kvóta rendszer, hanem gyakorlatilag mindenütt. Illetve sokszor látsz eleve olyan hirdetést egy nyugati állás esetén, hogy nők és/vagy sérült személyek előnyben. Pont a hátrányt igyekeznek így ellensúlyozni.

Ordnassac 2011.05.20. 23:10:15

@knausz: Tóta W-hez nem járok. Egy öntelt, frusztrált, l'art pour l'art fikázó, kritikák alig viselő *gondold ide Hepci kedvenc szavát* tartom.

Ordnassac 2011.05.20. 23:12:24

@Ordnassac: *kritikát

@komment1: a kvóta a pozitív diszkrimináció egyik esete, tehát, amikor egy testületbe egy bizonyos nemnek/tulajdonságnak meghatározott arányt kell biztosítani, de ez nem ugyanaz, mint amit te mondasz. Ugyanis az előnyben részesítés egy álláshirdetésnél egy másik típusa a kérdéskörnek. Itt ugye csak egy hely betöltését célozza meg a dolog, nem egy testület összetételét.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:12:34

@Hepci: suzuki világ jön... a fides világ VOLT audi

komment1 2011.05.20. 23:12:47

@a-kis-herceg: Igen, már mondtad. Aztán leesett, hogy persze, építész vagy, gondolom, hogy innen az ismeretség.
Szerintem is már eddig is nagyon fontos, amit tett.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.05.20. 23:13:01

@Ordnassac: csodálatos dolog ez az anonim tegezés. Egyszer kiokítottam pl. tortaügyben az Origón a Szamos Marcipán tulajdonosát.
Utána meghívott üzemlátogatásra. :)

Ordnassac 2011.05.20. 23:13:18

@Letícia: nem tudok róla, hogy Tétényi Éva a Pázmányon doktorálna. ;-)

Ordnassac 2011.05.20. 23:14:53

@Hepci: nevetni fogsz: én így ismertem meg egy egykori minisztert, egy Ybl-díjas építészt, valamint a Fővárosi Közgyűlés egyik MSZP-s tagját. :-D

Amúgy meg mázlista vagy...

komment1 2011.05.20. 23:15:36

@Ordnassac: Az elv ugyanaz. Mindkettő pozitív diszkrimináció. És a végeredmény is ugyanaz, hogy több nő kerül be adott helyekre.

6.Lenin 2011.05.20. 23:16:27

Ez 1 nagyon érdekes este volt, jobb, mint az új poszt.
Remekeltek a lányok.

Jó éjt!
Mindenkinek.

komment1 2011.05.20. 23:20:08

@Letícia: Olálá!
Nem ez az első eset, hogy TÉ-nek néznek :P
Pont a Szeretgomon is ez volt, aki nem ismert, azt hitte TÉ vagyok, mert olyan erőteljesen álltam ki mellette.
TÉ egyébként sokkal becsületesebb annál, mint hogy magát fényezze. Aki ismeri, tudja róla. Egyébként Kis herceg, aki ismeri TÉ-t, is tudja, hogy én nem ő vagyok.

a-kis-herceg 2011.05.20. 23:21:59

@komment1: tanusíthatom... szinte teljesen kizárható... nem vagy TÉ

megszűnt 2011.05.20. 23:33:45

@Ordnassac:
"Tóta W-hez nem járok. Egy öntelt, frusztrált.."

Én, az ő munkásságát az elejétől fogva követtem és bíráltam. Nagyon keményen bíráltam. Aztán ráleltem a blogjára, a vörösiszap-katasztrófa kapcsán, majd elkezdte a Magyar Gyermeket, közben megvettem a könyvét az Eljövetel-t.

Ha valami fantasztikusan jót szeretnél olvasni és tudni, amiket nem tudsz, fiatal korod miatt, Tóta W. Árpád: Eljövetel című könyvéből megtudhatod.

Rengeteg hangja van. A Modern Képmesék és minden írása, melyet letesz, más és más, de ugyanaz az ember. A legtehetségesebb magyar újságíró. Ezt én mondom.:)

2011.05.21. 00:48:08

@Ordnassac: @komment1: aha, de poénkodtam!:))))

@a-kis-herceg: mert te vagy az?:D

2011.05.21. 00:49:15

@knausz: egyetértek. Én is csípem Árpit és becsülöm.

dartsnyil 2011.05.21. 18:53:18

Elvileg Alíz nyerte a játékot, de én is Kristófnak szurkolok!

ubul2000 2011.05.23. 18:43:12

Ennyire ne kapkodjátok el a hozzászólásokat :)))

Tru_Blood 2011.05.28. 10:59:38

Hát ritka egy genya volt ez a Kristóf, a döntő pillanatban kiderült, hogy mekkora álszent hazug. Miután heteken át adta a morálisan felsőbbrendű dumákat... Úgy tűnik, TG-nek nincs érzéke ehhez, bedől az álszenteknek, és naívan azt hiszi, valóban jobbak, mint a többi versenyző. Aztán választások után jöhetnek a kiábrándult posztok, hogy hát ezek most hol rontották el.
süti beállítások módosítása