Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) Bajnai Gordon (2) bajnai gordon (15) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) Gyurcsány Ferenc (1) gyurcsány ferenc (49) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) jobbik (76) Jobbik (1) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) medián (9) median (1) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) mesterházy attila (34) Mesterházy Attila (3) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 05
00:10

1990 őszén az MSZP akkori elnöke, Horn Gyula három fiatalemberrel találkozott. A legfiatalabb 22, a legidősebb 33 éves volt. Az ellenzéki politikus azért kezdeményezte a beszélgetést, mert szeretett volna megismerkedni olyan tehetségesnek tartott, a szocialistákhoz közel állónak gondolt fiatalokkal, akik akár a jövő emberei is lehetnek. S hogy kik voltak ők? Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Stumpf István.

Ezt a történetet - amelynek igazságtartalmát Debreczeni József Gyurcsányról szóló könyve szerint mindhárom érintett megerősítette – azért hoztam ide, mert mostanában rendre visszatérően kérdezik tőlem – mindkét politikai oldal esetében -, amikor a magyar politika megújulásának esélyeiről beszélgetünk itt-ott, hogy „de ki lehetne az az arc”. S hogy miért tanulságos ez a mese? Legalább két okból: egyrészt kiderül belőle, hogy a kérdés, az igény évtizedes, másrészt pedig megmutatja, hogy az elmúlt években feltűnt, kívülről jött ismeretlenek valójában korábban sem voltak annyira távol a politikától.

Lehet, hogy most is itt vannak már, ilyen-olyan pozíciókban és valamilyen távolságban (pontosabban közelségben) a politikától (-hoz) azok, akikre majd egyszer ráirányul a reflektorfény, s akik elhitetik velünk, hogy új időszámítás kezdődött. Sőt: nem csupán lehet, hanem elég valószínű. Minden tapasztalat azt mutatja, hogy az újnak látszó arcok általában nem a katalógusból lépnek ki, nem a tervezőasztal formálja őket, de még csak nem is hosszú dolgos életük egy adott pontján éreznek hirtelen késztetést arra, hogy politikusok legyenek. Új vezetők általában régi politikusokból lesznek, de ha nem is politikusként keresték korábban a kenyerüket, abban szinte biztosak lehetünk, hogy valamilyen formában láthattuk volna már őket a politika közelében.

Szegény ember vízzel főz: aki új vezetőkről álmodozik, az nagy valószínűséggel most is megtalálhatná őket a pártelnökök naptárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr422957976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Drábik, Boros, Lóránt 2011.06.07. 07:40:11

A Nemzet és a nép legjobbjai:Drábik, Bokros, Lóránt, Varga egyszer majd felsoroljuk a hazaárulókat is, surányitól simorig; bokroson át rabár ferencig"Lehet keménykedni, és meg lehet fizetni ennek az árát is. A bankok ugyanis nem a kormány beosztot...

Trackback: Tettre kész kormányaink 2011.06.05. 13:24:10

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szima Juditot. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek. A szaksz...

Trackback: Lázár János kalandjai - első év 2011.06.05. 12:09:00

A Fidesz-frakció egy év után ismételten bizalmat szavazott Lázár Jánosnak és vezetőjének választotta hódmezővásárhelyi polgármestert. Nem állítjuk, hogy különös éleslátás kellett volna ahhoz, hogy ezt valaki megjósolja. Bár a szavazóknak mindössze...

Trackback: re: Idegen arcok a politikában 2011.06.05. 07:24:19

"az elmúlt években feltűnt, kívülről jött ismeretlenek valójában korábban sem voltak annyira távol a politikától."azt hiszem, ennél sokkal komolyabb jelenséggel van dolgunk ...1. a semmiből előbukkant új arcok a régi arcok kedvencei, és a rég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gali Máté · http://hetimate.blogspot.com/ 2011.06.05. 00:14:00

0:28-0:43 között Gyurcsány és Stumpf összefonódásáról: www.youtube.com/watch?v=eZrawAIgY4E

TothLali 2011.06.05. 00:45:33

A képen persze nem Bajnai van, hanem Nagy Imre.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2011.06.05. 00:52:01

És még mik fognak kiderülni :(

xstranger 2011.06.05. 00:53:17

Vagy ennyire ritka hogy a tehetseg es a gatlastalansag parosul. Mindharman olyan kompromisszumokkal jutottak elore amire ma mar egy igazan tehetseges embernek nincs szuksege. Ha 2011ben vegzel az egyetemen gazdag akarsz lenni es megvan a tehetseged hozza nem kell posztkomcsi ujgazdag kapcsolati halot epiteni mint a fenti trio hanem megemeled a kalapod es elhuzol kulfoldre.

sztd 2011.06.05. 01:05:59

Ez miért baj?
Minden szakmában úgy van, hogy először megtanuljuk, szerzünk gyakorlatot, utána újítunk!

Szerintem minden ember aki enni akar, vízzel főz.

@xstranger:
Ha visszajön, kezdheti alulról, ha nem jön, nem lesz politikus.

wowerman 2011.06.05. 01:06:08

@xstranger: El lehet innen menni :) Ezt pont Gyurcsány mondta azoknak a vállalkozóknak akik ezzel fenyegetőztek ha az adórendszer megváltozik, és érdekes mennyit támadták érte...

bigapples 2011.06.05. 01:35:24

Szegény Bajnai, ha jól látom Nagy Imre lett a testdublőre a Gábor által berakott képen :)

Különben soha nem értettem ezt a csodavárást, hogy majd betoppan pár új arc, néhány ismeretlen, szeplőtlen civil és mindjárt lesz egy megújult skandi demokráciánk. Számot kéne vetni, ez a 10+ millió ember olyan politikusokat termel ki, mint amilyen maga a társadalom. Szerintem ehhez a bázishoz képest kell vizsgálnunk, hogy melyik politikai erő/vezető milyen teljesítményt nyújt.

A közeljövőben nem lesz itt semmilyen megújulás, a lapok elég korán terítve lettek 2014-re. A jobb sarokban Orbán, a bal sarokban meg Bajnai, akivel kapcsolatban majd az LMP egy karácsonyi fordulattal felfedezi, hogy valójában a Bertelsmann alapítvány neoliberalizmusa és a szoci mutyivilág zsoldosai nagyon jól megférnek az LMP zöld eurokommunista gazdaságmodelljével.

Szóval idegen arcok kutatása helyett ideje lenne egy poszt, ahol elkezdhetünk Bajnai kapcsán ködszurkálni. Megújulás persze lesz 10-15 éves távlatban a TG prognosztizálta ismerős idegenekkel. Leginkább azért, mert az MSZP a 30 év alattiak körében a parlamenti küszöb közelében van...
en.wikipedia.org/wiki/Extinction

Maretz 2011.06.05. 01:36:42

@xstranger:

Gratulálok. Ez aztán a remek ötlet... csak azt nem tudom, hogy a poszthoz mi köze.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 02:06:43

Bájos az ifjú Gyurcsótány...
És mi van mostanság Nagy Imrével?

lüke 2011.06.05. 06:25:49

Íme a jövö kép hova vezethetö vissza
de.wikipedia.org/wiki/Sozialdemokratische_Zukunftsbilder
s egy másik magyar vonatkozású
en.wikipedia.org/wiki/Theodor_Hertzka- amikor még volt jövö kép.
Ma nincs, mindenki holnaputánig , rövid távra tervez.Ìgy nem is lehet káder gazdálkodás.
fr.wikipedia.org/wiki/Cadre_(entreprise)
A politikus: racionális haszon maximalizáló , míg MO-n érzelemböl politizálunk.Amíg ez az ellentmondás nem oldódik addig a politikának löttek MO-n!
en.wikipedia.org/wiki/Politician
megj: Debreczeninek, aki fizetett tollnok,nem lehet igazságtartalma. S legföképp hitele. A megrendelöi kénye-kedve szerint publikál.

jjulie 2011.06.05. 06:54:49

@xstranger:

gyerek lehetsz, és valszeg azt sem tudod, mi az hogy "gazdag" sem nem próbáltál még meggazdagodni külföldön

jjulie 2011.06.05. 07:16:41

@lüke:

a Theodor Hertzka-s link különösen hasznos és informatív, hovatovább tiszta, világos, meggyőző erejű, evidence based

lüke 2011.06.05. 08:19:08

@bigapples: :)
search the new faces
abból áll, hogy még a régieket se tudják elvágni s az új ,ha
tehetséges, értelmes, ügybuzgó akkor
megpróbálják eliminálni ,mert veszélyes rájuk
vagy pl mint itt: az üknagyapjától a megszületendö ükunokájáig lebirkázni vagy bocs lebírkózni

a-kis-herceg 2011.06.05. 08:35:25

@xstranger: hát ja... de nem poszt komcsi a poszt "utánit" jelent...

mivel benne vagyunk, vagy: RETRO, vagy simán az alap rencer... feudalizmus

lüke 2011.06.05. 08:37:08

@lüke:
polyglott gyorsaságom miatt bocs-átváltottam angolra
de.wikipedia.org/wiki/Theodor_Hertzka

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.06.05. 08:42:03

@sztd: "Szerintem minden ember aki enni akar, vízzel főz"

Van a gasztronómiának egy olyan ága, ami mindennel hajlandó főzni, legyen az sör, bor, kóla, vagy bármi, csak épp vízzel nem :-)

Szimba 2011.06.05. 09:14:57

Ez a kőleves szindróma!:-)

Csak nálunk nincsenek hozzávalók, a kövön kívül.

Másrészt itt a reklám helye:

TG-nek is ajánlom, meg mindenkinek , aki Pozsgay rajongó volt (van). A korán jött politikus, akiből semmi sem lesz - lehetne a könyv címe, de nem ez az.

Pozsgay Imre

A tiszteletbeli köztársasági elnök

Pozsgai Imrével beszélget Mezei Károly - Magyarnak Lenni sorozat

Tegnap dedikálta az úr. És kinn volt a Vörösmartyn Szájer is (egy...ööö...hölggyel).

Szimba 2011.06.05. 09:18:16

@Fedor:

Mondjuk, amikor Jákób tejben főtt bárányt készít atyjának, amikor az elsőszülöttjét "szeretné" megáldani?

porfelhő 2011.06.05. 09:18:53

Jaj! Én még csak most látom, hogy a Kedves Török Gábor! éjszaka dolgozott.
Van új feladat", akarom írni:) poszt.

:))

Szimba 2011.06.05. 09:21:10

@lüke:

Mindezt finomabban, mondhatni politikusabban próbáltam TG tudtára adni!:-))

Robinzon Kurzor 2011.06.05. 09:26:43

Igazán nem szívesen rondítok bele a politológus bácsi elméletébe, de azt azért jó volna tudni, hogy ezen a később hatalmas politikai karriert befutó három ifjún kívül találkozott-e Horn további "olyan tehetségesnek tartott, a szocialistákhoz közel állónak gondolt fiatalokkal, akik akár a jövő emberei is lehetnek".

A kérdés tehát az, hogy hány lövésből származik ez a három szép trófea?

Hány olyan név volt még a naptárban, akiből nem lett semmi, vagy azért, mert nem volt hozzá tehetsége, gyomra, kapcsolata.

Ebből a sztoriból -- a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár szabályhoz hasonlóan -- csak annyi következik, hogy ezek a kívülről jöttnek látszó emberek nem életünk derekán jöttek rá, hogy politikával akarnak foglalkozni.

Hogy ez törvényszerűség-e, azt másik oldalról közelítve lehetne vizsgálni: az új (nak látszó) figurák találkoztak-e 20 éve az akkori pártelnökökkel, mint "tehetségesnek tartott fiatalok".

nyünyüge 2011.06.05. 09:27:17

off

Ma reggel Süveges Gergő, Béres Ilonával készített riportot, a szinésznő születésnapja alkalmából. Végigbájologták a beszélgetést a műfajban megszokott formában.
Majd a riport után adásban maradt néhány másodperc, amiben - hang nélkül - azt láthatta a kedves néző, hogy a riporter iszonyatosan kiosztja a művésznőt valamiért.

???

on

a-kis-herceg 2011.06.05. 09:29:55

én nem látom ilyen sötéten... szerintem a gazdasági bénaság és politikai belterjesség csak csendes elmúlást jelent a magyarságnak...

nem jut semmi hősies halál, csak méltatlan gyalázatos kimúlás

vostradamus.blog.hu/2011/06/04/hienavalcer

"Az igazi tragédia, mikor nincs módunk élni valamiért, amit nagynak, igaznak és becsesnek ismertünk meg. Ez a legszörnyűbb végzet" (Márai)

a-kis-herceg 2011.06.05. 09:32:41

@nyünyüge: tudtam, hogy vadállatt... a legájtatosabbnak kinéző a legvérengzőbbek...

szerintem az ő neve alatt futó darab, amiben már nem ő jáccik, volt ciki felütés...

László56 2011.06.05. 10:23:49

Nagyon szép hétvégét Mindenkinek

Idegen arcok a politikában ? Csak attól függ hogy mit is nevezünk idegen arcoknak. Csak azok az idegenek arcok, kik az országos politikában nem ismertek, vagy inkább azok kik a politikában egyáltalán nem ismertek ? Az utóbbiakból valószínűleg nem lesz egyhamar országosan ismert figura. Mert mi is volt eddig a kritérium a fiatal politikusok kineveléséhez ? A párthoz való kapcsolatának erősítése a korrupció eszközeivel. Ha nem vagy korrupt, akkor nem profitálunk belőled és nem vagy kézben tartható sem.

Ez volt a legfontosabb, amit a fiatal politikusoknak Horn Gyula és elődei alatt meg kellett tanulniuk. Ezáltal idegen arcból nem is lehetett politikus. A korrupcióból származó pártnak szolgáltatott baksis nagysága a bizonyíték, a párthűség nagyságához. Nem sok változott azóta sem. Ez egészen addig így is lesz, amíg a pártfinanszírozáson nem változtatnak a politikusaink.

Nem lenne csoda azonban, ha most megakadna az utánpótlás. A második Orbán kormány gazdasági és társadalmi intézkedései a korrupció további elburjánzását is akadályozzák. Ezáltal az MSZP -nek egyre nehezebb lesz az arcukra szabott, mindenkin keresztül csörtető, korrupt fiatalokat kinevelni. Más pártoknak meg könnyebb az új gazdasági és társadalmi normákkal együtt élni, hiszen vagy maguk teremtik elő az új szituációt, vagy még nem annyira romlottak mint az MSZP maga. Az új társadalmi normákon keresztül, már nem érhetik el azt a romlottsági fokot, ami az MSZP megváltozhatatlan tulajdonsága.

Mindezek miatt szét kell választanunk az MSZP utánpótlását, más pártok utánpótlásától. A korrupció visszaszorításával, az MSZP utánpótlása meg fog akadni. Más pártoknál meg a polgármesteri feladatok fogják, - egy két kivétellel -, az utánpótlást kinevelni. Ezek a kivételek meg az értelmiség köréből származhatnak, kik a képzésüknél fogva már nem fogékonyak az MSZP néphülyítésére.

nyünyüge 2011.06.05. 10:24:59

@a-kis-herceg:
tudtad, hogy vadállat - ezért a tt :)?

nyünyüge 2011.06.05. 10:32:42

@László56:
"... vagy MÉG nem annyira romlottak mint az MSZP maga."

Ami késik?, nem múlik. Ráadásul kormánypárti forradalmi lendület csodákra képes.

lüke 2011.06.05. 10:38:55

@Szimba: @Hepci:
tres bien
jó ,ha kilóg valaki a sorból:)

aszekelyek 2011.06.05. 10:42:52

Kedves Gábor ! Eszembe jutott egy tévés műsor erről. A találjuk ki Magyarországot. Neves és szerintem se tökfej bácsi koncepciója, miszerint hozzunk külföldről valakit, mert itthon, valószínűleg ő is úgy látta, ahogy te, nincs alkalmas ember :) Csak ugye nálunk a külfölddel kell a legeslegjobban vigyázni:) No ez nem volt a műsorban:) ISmerem ezt a képet. Valóban, akkor még tehetséges ifjúnak gondolták Stumpf Istvánt. CSak mostanra, hogy nem paríroz odafelé, csak most lett véres rongy. Meg nem megfelelő az AB-be:) Elmondhatjuk tehát, ha így elvállalták mindhárman, hogy ismerik egymást ők, mint a rossz pénzt. Mivel a KISZ-ben voltak mindannyian, mint tojáshéjasok, beleértve Orbánt és Kövért is, mind az öten ismerik egymást. Akkoriban, amikor elővették a mi ferinket, mint csodafegyvert, akkoriban tejesztették is a suttogóban, hogy azért őt, mert tőle fél az Orbán. Nekem nem egy, nem két terjesztő mondta. Nagyon eltérő helyeken. Például arra a kérdésemre is ez volt a válasz, hogy nem volt egy olyan, akinek kevesebb hulla van az ágya alatt? nagyon megfelelőnek látták, történt, ami történt, addig. Amiről írsz, amiatt is sticches nekem Vona és Schifferke szűzisége, mint nagyon, nagyon új erők, meg mifene. Meg az a hölgy, aki Esztergomban köti a kereket. Róla ugyan kevesebb az infom de nem hiszem, hogy nem jó régi kapcsolat szele fújta őt abba a székbe. őt például külföldröl is hozták, Legalábbis ez van a PR-jában:) Haza is jött, mert annyira elhivatott, pedig "micsodaegyegzisztencicája "volt odakint. Ezért ugyan kár volt hazajönni, szerintem. HA engem kérdezel, szerintem inkább mi, itthon élők és kalandvágyból maradók találjuk ki Magyarországot. Például az ilyen Szociális konzultációkkal. Gyors és olcsó. Már majdnem svájci:) HA tagadják, akkor is tükrözi a népek akaratát. HA nem akarnak levelezni, állást foglalni , az is egy akaratnyilvánítás. megjegyzem, Magyarország már nagyon régen ki van találva. Az , hogy hogyan eliminálják, akik ezen már rég dolgoznak, az van folyamatban, kitalálás és végrehajtás szinten. A párizsi béke óta pld.

lüke 2011.06.05. 10:45:10

fr.wikipedia.org/wiki/Cadre_(entreprise)
@László56:
a privat jetes L. expressznek
egy jet:) az aortából: utile politique des cadres
ne tessék már mondani hogy sokféle van,
-ebböl lesz a kettös hablaty-
ki féle, mi féle?
www.google.de/search?q=utility
fr.wikipedia.org/wiki/Cadre_(entreprise)

lüke 2011.06.05. 10:47:07

@aszekelyek:
ne izélj már a majdnem svájcival:)
kifli az ,de az is csak majdnem

sztd 2011.06.05. 10:49:10

@Fedor: OK. :)
Bár róluk nekem az az érzésem, hogy igazából enni olyan nagyon nem akarnak, de rájuk tényleg nem gondoltam.

aszekelyek 2011.06.05. 10:54:35

@László56: VAn azért nekik már kinevelve olyan példány. Kettőt tudok is mondani. A "kisszarházynak " becézett elnök , meg törökzsótika, akit a buszon már kissé inzultáltak is. Az ön által említett magatartásából kifolyólag. Most előállt egy n ajdnem jó ötlettel. Csak annyit változtatnék rajta, hogy aMOL részvények eladását kéne vizsgálni, mondjuk hűtlen kezelés szempontjából. Nem a visszavásárlásét. persze egész nyugodtan olvasgassák, mert olvasom a Hírtv-n, hogy nyilvános lesz a szerződés, és vitáznak majd róla a parlamentben. Plusz alkalom megteremtve máris, hogy a szocik képébe mondják, hogy azt is elq....a háztól értelmetlenül, sőt. Van egy , Kata nevű hölgy is,, aki emlékeztet a nem öreg lendvai képviselő asszonyra de nagyon. Nyilván ő neveli.

aszekelyek 2011.06.05. 11:00:24

@lüke: Csak én nem poénkodhatok? mekkora hülyeségeket szoktak ide írni mások?:DDD Komolyra fordítva a szót. Egy időben azzal is vádolták:) a FIDESZT, hogy baloldali... Ez önmagában megaLOL: DDDmivel egy alapvetően liberálisnak indult fiatal pártról vala szó, nem tudom, mi különös azon, hogy a baloldaliságot nem hajították úgy a szemétkosárba, mint a mi ferink égisze alatt az MSZP-szdsz. :D Látod, hogy nálunk minden pont fordítva van? A népek is egy jobbközép kormányon követelik, hogy abaloldali vívmányaikat érintetlenül hagyva tegyen rendet az országban. Mégis kitől követelnék? Hiszen addig, míg a kvázi jobboldal ellenzékben volt, addig a baloldaliak érdekeit is ők érvényesítették leginkább. :DDD Akkor én mér ne írjam, hogy majdnem svájci? PAnnon puma után már bármit lehet:) Ide írni:) :DDD

aszekelyek 2011.06.05. 11:03:56

@xstranger: Várjál, ez is sántít. Bajnaiék, apuci elhúzott külföldre.... a kicsi pici fiúkával.... majd hazajött és üzletelt tovább fletoval. Azok a posztkomcsi kapcsolatok kifelé is segítettek egyes elvtársakat. Kalapemelésestől. Összelopható állami vagyonostul.

aszekelyek 2011.06.05. 11:04:46

@TothLali: Aki egyre feljebb bukott mindig.

Robinzon Kurzor 2011.06.05. 11:06:17

@László56:
"Mert mi is volt eddig a kritérium a fiatal politikusok kineveléséhez ? A párthoz való kapcsolatának erősítése a korrupció eszközeivel. Ha nem vagy korrupt, akkor nem profitálunk belőled és nem vagy kézben tartható sem."

A szörnyű igazság az, hogy a Fideszben is pont úgy készülnek az akták, ahogyan azt (is) az MSZ(M)P-től megtanulták.

A különbség annyi, hogy míg az MSZP-ben mindenki gyűjt mindenkiről, hogy egymást sakkban tarthassák (így került ki a D209-es akta is), addig a Fideszben ez is központosítva van: mielőtt valaki lehetnél, megcsináltatják veled és gondosan dokumentálják a stiklit, aztán lehetsz polgármester.

2011.06.05. 11:06:58

@bigapples: Zöld eurokommunista? Bajnai? Foggalmad nincsen az LMP mibenlétével.

aszekelyek 2011.06.05. 11:07:05

@Robinzon Kurzor: Vagy hány olyan van, aki hornnal nem volt hajlandó és Orbánnál lett valaki. :DDD

aszekelyek 2011.06.05. 11:13:25

@lüke: Az nyitva maradt, pld, hogy miben látta tehetségesnek utóbb igazságbeszédes gy.f. , akkor ifjút és "nemértettünkhozzá" bajnai györgyöt akkor horn. Amitől olyan messze sietett el Stumpf. Nem mintha nem lett volna hozzá tehetséges. Horn szerint is lett volna. .........Valamije mégse volt hozzá. Gyomra, nem etikussága, elvetemültsége ? Kapcsolat lett volna. Horn Gyula. Engem is hívtak eccer olyanok vacsorázni, akikkel nem ültem le egy asztalhoz.

lüke 2011.06.05. 11:13:54

@Robinzon Kurzor:
ez nagyon jó:)
a mindenki mindenki ellen/versus centralizált
a megcsináltatják veled c. politikát játsszák most

lüke 2011.06.05. 11:15:49

@aszekelyek:
a hülyeség megbocsájtható
de a gravis intelligencia hiányos személyeskedö szindróma- GIHSS- nem

aszekelyek 2011.06.05. 11:17:10

@nyünyüge: HA nem tudsz tökéletesen szájról olvasni, nem tudhatod, mit magyarázott neki hevesen. Nem hiszem, hogy kiosztaná Béres Ilonát bárki. A születésnapján. bizonyítva sincs. Így ez híresztelés.

aszekelyek 2011.06.05. 11:20:10

@lüke: Pontosabban? Úgy értem, hogy odaát is értsék...

aszekelyek 2011.06.05. 11:22:03

@iii: A legtöbben így vannak velük:DDD

nyünyüge 2011.06.05. 11:26:22

@aszekelyek:
Szájról olvasni nem tudok, a testbeszédet viszont ismerem.
És láttam Béres Ilona elképedt arcát és Süveges Gergő indulatos hadonászását. Nézd meg magad.

aszekelyek 2011.06.05. 11:27:42

@a-kis-herceg: Most komoly, hogy 45 után az asok kiváló baloldali vezető nem bontotta le a feudalizmust? Hát nem kitelepítették a z arisztokratákat és a kulákokat is elintézték. Szuper cuclizmust építtetek velünk...Csak éppen sokba vót, mint a németeknek az egyesítés.

lüke 2011.06.05. 11:28:01

@aszekelyek: á
SZDSZ választóknak, akik az Mszp-re a viláért se szavaznának létrehoztak egy kis frakciót,s megzöldítette
az ejropér Cohn Bendit a látogatásai - a`tizezer juro- alkalmával: egy kis földrögöt a virágágyásba szórt
(bár láttam ,a lapát nehezére esett)

aszekelyek 2011.06.05. 11:33:09

@nyünyüge: Mi van, ha éppen szerelmet vallott neki? :) Az mesélte, hogy ő már tizenkét éves kora óta imádja. Pont ezt nem láttam. Süvegesre meg nem is jellemző. Kicsit sem. Vagy megkérte, menjen vele vacsorázni. Sok elképesztőt mondhatott neki még. Megnézem. Csak nem kell mindjárt pont ezt feltételezni róla. Ez olyan, mint amikor Szíjjártót vádolták meg alaptalanul, hogy kirugatta a Duna tévéből azt a kis helyes barnát, aki az echobol ment az mtv-be de lendvainak kivívta a haragját és a Dunán találta magát , nem tudni miért. ..Tóth Kata. A gyengébb maradt az mtv1-en. Ne állítsunk olyat, ami nem bizonyítható. No és az említett ...Tóth KAta a mai napig a Dunánál van:)

nyünyüge 2011.06.05. 11:38:16

@aszekelyek:
"Ne állítsunk olyat, ami nem bizonyítható."

Erre még fogok néhányszor hivatkozni a jövőben :).

És akkor mindjárt láthatnánk a bizonyítékot arra, hogy Apáti Tóth Katát Lendvai "üldözte el"?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 11:44:43

@lüke: nehezen bánik a f.kalap a lapáttal. :)
Inkább a sheggébe köllene feldugni, bár legyünk nyájasak: ne a lapátos végét.

popocatepetl 2011.06.05. 11:47:32

@Hepci: Élvezi a loptt zsákmányt.

porfelhő 2011.06.05. 12:07:59

Lám, lám a Horn Gy. tudott "valamit" régi ú arcok, mindegyike közel állt az Mszp- /Mszmp/-hez. Mind három, akkori "fiatalember" a szocializmus neveltjei, mint a mai politikai elit többsége is.
A Bajnai volt aki soha sem lépett be a pártba.
Még is milyen sokra vitte mint szocialista politikus. Ő volt az a miniszterelnök, akit nem ért negativ kritika külföldről. /nem úgy mint a Gyurcsányt, és az Orbánt/:)
Hm. Hát csak tudtak, tudnak valamit a szocialisták.:)

a-kis-herceg 2011.06.05. 12:18:39

@Robinzon Kurzor: ja ja...

politika = zsarolás + fenyegetés + közös zsákmány = maffia

@nyünyüge: igen két t mert múlt idő...

porfelhő 2011.06.05. 12:25:05

ha nem is politikusként keresték korábban a kenyerüket,"

Igen! a Gyurcsány és a Bajnai üzletemberként kezdte....
közel állva a szocialista párthoz, előbbi politikus 2000-ben lépett be a pártba. 2002-ben Magyarország ötven leggazdagabb embere között volt.
Ezért is sok támadás érte, hogy "vagyonát" talán nem tisztességes úton gyarapította, voltak ilyen feltételezések.
Úgy gondolom politikusokról ilyet nem is kellene feltételezni.:))))))))
hm. én ilyet soha nem is gondoltam- és feltételeztem.
:))))))))

a-kis-herceg 2011.06.05. 12:30:10

@porfelhő: bruhahhahhahahahaa :)))

"üzletemberként kezdte"

jooo, a hét vicce. a gazdaság és a politika közöttiekre sajnos ez nem olyan jo szó...

lejáratod vele a tisztességes gazdasági szereplőket... agy ha ezt a szót használod, akkor a tolvaj-csaló jelzős megkülönböztetés a minimum...

üzletember:)))) hihi jo volt... mint a zorbán az is üzletember hiihihi...

a-kis-herceg 2011.06.05. 12:35:01

megint határontúli nyert. pont a zösszetartozás (azaz a zország felosztásának) "ünnepén" (megint egy elqráson vigadunk)

a zorbán leszólt? vagy a zsemlyén zsót?

a zerdélyiek Magyarországi tevékenységére jellemző hogy törtetők, gátlástalanok

velvet.hu/celeb/2011/06/05/hernadi_judit_megjosolta_laszlo_attila_gyozelmet/

vagy ennek a kisgyereknek tényleg jó a hangja?

porfelhő 2011.06.05. 12:49:48

@a-kis-herceg:

lejáratod vele a tisztességes gazdasági szereplőket"
Tévedsz.
Ne viccelj. már. !
Miért járatnék le tisztességes gazdasági szereplőket?
Ha úgy "alakul" politikus- és nem politikus gazdasági szereplők magukat járatják le.
Nem a TG. posztján megjelent kommenten "múlik", hogy valaki tisztességes, avagy sem.

Minden esetre, nagyon köszönöm, hogy már megint ilyen negatív véleményed van rólam, és a kommentemről.

Nem is várok sokkal többet a hozzám intézett "írásoktól" , nálatok itt ez a trendi, mint ahogy az elmúlt időszak is jól mutatja.

:)

aszekelyek 2011.06.05. 12:55:51

@nyünyüge: Nem azt írtam , hogy ő üldözte el. Ám egy esetről írt a sajtó és nem perelták, amikor a nem öreg képviselőasszony, aki egy hajkitépést is kilátásba helyezett:) , odaszólt, hogy egy ?Agyar Hírlapos újságírót ne hívjanak oda a közszolg, reggeli műsorba. Szentmihályi Szabót, ha jól tévedek:) Éppen tehát nem lehetetlen. Néhányan éppen azért nincsenek börtönbe, mert jó előre kidolgozták, hogy kell valami gazságot úgy elkövetni, hogy az ne legyen bizonyítható. Mondhatni ez elit sport nálunk.

porfelhő 2011.06.05. 12:56:38

@László56:
Kedves László!

Ön nagyon jól "játsza a szerepét"!
De úgy gondolom, az írásait olvasva, hogy Ön nem látja az "erdőtől a fát..."

:)

porfelhő 2011.06.05. 13:01:45

@a-kis-herceg:

Vigyázz már! Le ne ess a lovacskádról, és át ne essél a ló túloldalára.
Mert még megkarcolnád a lila kis csizmácskádat! Vagy már nincs a lábacskádon?

:))

aszekelyek 2011.06.05. 13:02:56

@lüke: Schifferke is teper, mikor a zölddel lehet támadni a kormányt és társai is:) Az csak a másik füve volt, ami mindig zöldebb, a bendittel, meg a 10 e euróval:) Szegényeket csak nem hagyhatták párt nélkül? :)) még többen nem szavaznának semmiért az mszp-re és a zorbánra sem. Akkor már csinálnak belőle helyet maguknak. Mégiscsak nonszensz, hogy a zegyedül demokrata és rencerváltót aláírók ne legyenek a parlamentben , nem találod? Most megy a pártfoglalás is, hogy eglszen nagy legyem Orbán ellen a neoliberális arzenál. körösztbe tett nekik . Ez a papírforma, hogy tepernek, minél erősebben nyomulni. Minden oldalról. Megyó nem ingem, nem gatyám de az szdsz-ről szokott frankót mondani. Végül is ők puccsolták meg. Még sok minden kitelik tőlük.

porfelhő 2011.06.05. 13:07:28

hogy új időszámítás kezdődött."

Aha! Ezt én az elmúlt időszakban is olyan sokszor hallottam.
De valóban elkezdődött volna valami?
Valami, ami nagyon-nagyon új?!?

:)

aszekelyek 2011.06.05. 13:15:40

@lüke: Tudsz az szdsz-ből valakit, aki csak kicsit is új arcnak volt mondható? Már a bezérkarból? Akik nem voltak régen benne a sajtó, kultúr és maradék politikában mielőtt , mint feltántek, mint üdvözítők és kánaán csinálók? Pardon, békés átmenet csinálók. Tegnap néztem,Civil KAszinót. Ezt a rendvédelmis cirkuszt taxis blokádos szervezésnek is megvennék:) és Zárug Péter FArkas, azt hiszem, arról is beszélt, ha nem ő elnézést, jöttem-mentem közben,. hogy senki sem gondolta anno 88 -ban , hogy majdan ennyit kell várni az új alkotmányra, a kádár rendszer pocsolyaízű jóléti rendszerének megváltoztatására.... Meg arról is szó volt, hogy azért a legtöbben a személyes jólétük miatt szavaznak általában úgy, ahogy és annak előmozdítását várják a bármelyik kormánytól, amelyre szavaznak és baromira hidegen hagyja őket, hogy muszáj dolgokat meglépni a 24. órában. Szerencsére a közv. kutatás a rendvédelmisek égbekiáltó nyugdíjazási gyakorlatáról 70% körül úgy vélekedik, ha nekem ki kell dolgoznom és fizetnem , ami nyugdíjam lesz, ha megérem, akkor pofárlanság, amit követelnek. A kétszeres szorzó és a nagyon fiatalon nyugdíj és mellette még kereset adómentesen. Végül is azok fizetik ki ezt a szerzett jogot, amkik végig kidolgozzák a teljes öregségiig a pejslijüket. Pld az orvosok és tanárok és nővérek és mentősök.. akik szintén nagy stressznek vannak kitéve és a felelősségük sem kicsi. Ez sem a kellő szemléletváltás de legalább nem ellenzik, hogy rendet csináljon a kormány. Nem látom be, az orvosok miért ne élvezhetnék akkor ugyanazt.Ja ők nem védik a szocikat, azonosító nélkül. Akkor már értem.

nyünyüge 2011.06.05. 13:21:08

@aszekelyek:
Megnézted a mai felvételt? Mennyi az esélye, hogy szerelemvallásról volt szó?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.05. 13:27:19

@a-kis-herceg: Bár nem engem kérdeztél, de szerintem elég jó hangja van.

Végül is összességében ő volt a legjobb választás. Bár mind a tánccsoport, mind a harmonikás gyerek technikailag többet mutatott, de nem igazán "sztárolhatók".

Utasi Árpi után pedig maga a "tökéletes szakmai döntés". Ha ügyes, tini-sztárrá válhat, majd később is érvényesülhet. Problémám csak azzal van, hogy ilyen fiatalon hogyan fogja viselni a srác a népszerűséget?

inreallife 2011.06.05. 13:29:03

@aszekelyek: szerintem olvasd néha vissza, miket írsz, szörnyű....

nem mondom, hogy sikeres ember lehet az, aki az mszp-től várja a megváltást, de az a csőbirka fideszes, mint te és lászló56, ez valami beteges rajongás a nemtudommiért. az az igazság, eléggé tajgetosz pozitív jeleket mutatsz magadról, valami ilyesmit írnék az eltávos papírodra, hogy önálló gondolkodásra alkalmatlan.

rémes, ahogy egyes fideszbirkák megvadulva hintik az igét, egész egyszerűen már hányni tudnék ettől a sok elvakultságtól....

jjulie 2011.06.05. 13:32:47

@aszekelyek:

na, te vagy az aki nem tudtál élni azzal a lehetőségeddel hogy a kádár kivakart a cselédsorból, maradtál ugyan az a merhetetlenül redva retek proli picsa aminek születtél, amihez hasonló szutyok még nem tévedt ide

húzzál vissza az aluljáróba szórólapozni, ne itt szemetelj

a-kis-herceg 2011.06.05. 13:37:56

@inreallife: @jjulie: szórakoztató... volt. de lassan unalmas. ugyanazok a körök...

fides örök ökörkörök...

egysejtűek. sajnálatra méltóak. még csak nem is hasonélvezők. hisz a pártpénztárnokok szűk körén kívül mindenki kiszolgáltatott helyzetű, még ha fidesbirka is, vagy akár főkolompos...

emlékezzenek a kádári eszközökre... egypárt volt, csak a sajátjait tudta irtani...
főleg a párton belüli hatalom megtartása miatt...

parasztkirály. parasztország. birkák hada... béégetnek és bééégetnek...

Szimba 2011.06.05. 13:38:10

@Hepci:

Nézd, van neked képzeleted!:-)) Ki fogod találni!

aszekelyek 2011.06.05. 13:42:55

@a-kis-herceg: Mér , van timföldgyára a Vikinek? :) ez tényleg nagyon cruhha, hogy a mi ferink üzletemberként kezdte. Köztudomású, hogy minden tehetséges fiatalnak adtak egy céget, amely hivatott vola az állami vagyonr szétcincálni:) Úgy tudom, hogy bajnai azóta üzlettársa. A tanárképzőn meg anno szerintem nem oktattak üzleri ismereteket, amikor a mi ferink oda járt. Gordonkás gyurika bajnáról, ő látod járt üzleti iskolába Bécsben. Ő meg oda volt járatva , mint tehetséges elvtárs...:D Az mszp-be tényleg már üzletemberként lépett be mindkettő. :) Így is adták el nekik. Mondjuk a sikerei nem voltak nagyon mögétéve üzletileg.Az a bank is adott mindenkinek gyárvásárlásra ugye, fedezet nélkül kölcsönt, ahol a piroska anyós volt anno a góré.A legszomorúbb, hogy ezt, mint készpénzt kezelik sokan. Már,hogy a feri kiváló üzletember, csak a zorbán, meg a válság,,,,, azé nem... ahaaaa....

jjulie 2011.06.05. 13:45:14

a lüke érdeme, találmánya

"Magyarországon az első Fidesz-kormány s vele Orbán Viktor bukását követően gyökeresen új helyzet alakult ki és vált totálissá. Ennek lényege: ez az elit és vezetője feladta a társada¬lom többségének konkrét célok megvalósítására történő megnyerését, mozgósítását. A nyílt törekvés már nem az, hogy elveket, eszméket, elérhető vagy annak látszó célokat, ideológiá­kat kell megértetni és megvalósíttatni. Nem. Olyan vezért kell elfogadtatni, akit a hívei vakon követnek.
Ez a korábbiakhoz képest gyökeresen új helyzet! Ha a vezetőt sikerül vezérként elfogadtatni, akkor ezzel egyidejűleg a hívek (hívők!) lemondanak annak az igényéről, hogy tudják és megértsék, tartalmában, szubsztanciájában miféle célokról is lett légyen szó. A hívek to¬tálisan rábízzák magukat a vezérre, hagyják, tegye azt, amit jónak lát, törekedjen olyan célok megvalósíttatására, amelyeket ő gondol ki, hiszen a vezér önmagában biztosítéka annak, hogy ezek csakis a közösséget szolgáló, a közösség számára hasznos gondolatok lehetnek, ezek önértékét nem érdemes és nem is illik megkérdőjelezni. Csakis mellékes té­nyezőként teszem hozzá: az emberek jelentős része - pusztán kényelmi megfontolásokból és azzal összefüggő felelősség-hárításból - hajlik is rá, hogy őt mentsék fel a megértés nehéz munkája alól!
Ilyen helyzetben mit kell beszélnie egy szónoknak? Értelmes mondatokat nem, mert azok eb¬ben a kontextusban részben funkciótlanok, részben zavaróak."

"Ha pedig igaz, hogy Orbán Viktor tökéletesen értelmetlen mondatokat mond, akkor ebből fontos következmények sorjáznak. Mindenekelőtt nem bölcs dolog a közlendőit értelmezni. Nem bölcs dolog megpróbálni a szaván fogni. Nem bölcs dolog fir¬tatni, hogy állításai igazak vagy hamisak. Nem bölcs dolog az ellen küzdeni, hogy a mondatai valósággá váljanak. Szerintem bölcs dolog megkeresni a mondatainak igazi funkcióit, bölcs dolog megmutatni, mihez használja eszközül az értelmetlen mondatokat. Bölcs dolog a vezérkultusz ellen minden lehetséges módon fellépni. "

nyünyüge 2011.06.05. 13:46:00

@aszekelyek:
1. "Ne állítsunk olyat, ami nem bizonyítható."

2. Megnézted?

jjulie 2011.06.05. 13:48:13

@aszekelyek:

takaroggy

nem vagy te orbán viktor, hogy értelmetlen szövegeket farigcsálj naphosszat

vagy ha igen, akkor is hess a picsába

aszekelyek 2011.06.05. 13:51:40

@a-kis-herceg: tényleg jó. Nekem a tájszólása is teccik. Ami nincs, ha énekel. Figyu, egy versenyben mindenki nyerni akar. Ez az általánosításod kissé bides.

jjulie 2011.06.05. 13:57:51

@aszekelyek:

amikor áttérsz a kétsorosra, az jó jel szokott lenni

ilyenkor már tudod hogy az undorító retek nyálzásodhoz más közönség kell, csak még ki kell fundálnod, milyen elfogadható indokkal köszönj el

köszönj el

porfelhő 2011.06.05. 14:00:21

Hoffmann Rózsa élete: Budapesten tüntetnek a nemzet lámpásai

"Nagy változások előtt állunk, s csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e a rendelkezésre álló lehetőségeket" - fogalmazott Hoffmann Rózsa, felidézve, hogy egy esztendővel ezelőtt ígéretet tett: államtitkárként azért fog küzdeni, hogy minden pedagógus megkapja azt a megbecsülést, amit "a nemzet lámpásaként megérdemel".

www.stop.hu/articles/article.php?id=885557

"meggyőződésük, hogy az oktatási intézmények államosítása nagyarányú intézménybezárással, illetve 30-40 ezer pedagógus elbocsátásával járna. /mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke/"

hm. Miért? miért is küzd az államtitkár?

a-kis-herceg 2011.06.05. 14:00:23

@vinczej: egyesével valószínűleg igaz amit írtam és személyes tapasztalat alapján

viszont itt vszínűleg egy erdélyi összefogás... sms ezett...

aszekelyek 2011.06.05. 14:05:04

@nyünyüge: Igen. Az esélye ugyanannyi, mint annak, hogy jó legorombította. Valami olyat hallott, amin meglepődött, amire nem készült, váratlan volt számára.Közben főztem, azért késtem. Most megyek unokázni és este megnézem még egyszer, hátha a testbeszéd mást is mond, többszöri megnézésre.

@jjulie: Kit idézel? Magadat? Ha pedig igaz...... Még le se meri írni a gyáva, hanem ilyen kerülőúton gyalázza.. Ha pedig igaz... tehát nem igaz. Az értelmetlenség kérlek, az a pannon puma volt. Az benyelte, aki ezt érdek bértollnokolta.Csupa üres általánosítás. Akarták ők eladni ferit olyan vezérnek, amiről ír de nem sikerült. Ez erről szól. Akkor meg mindenki hülye és értelmetlenségeket beszél. Ahaaaa. menni megyek de nem azért, amit te írtál. Már írtam, unokázni.

bóra77 2011.06.05. 14:07:20

Horn jól castingolt anno.

no, hát akkor a nap eseménye miatt offolok (legeslegkedvencebb kommentátorom latolgatja az esélyeket)

salakblog.hu/2011/06/05/15-rafa-roger/

on

aszekelyek 2011.06.05. 14:10:32

@inreallife: HA kihánytad magad, talán érdemben is vitatkozhatnál, merő személyeskedés helyett. Nyilván mindenki hülye csak te nem. Az ilyenek egyedül halnak meg. Eric Bernie szerint is. :) Szét délutánt neked is! neves, amaerika Szerző. Az eltáv papír író szakmából. :)

aszekelyek 2011.06.05. 14:12:54

@a-kis-herceg: Biza olyan csúfság megesett már hazai magyarokkal is. Amikor Oláh Ibolyát kilökték, " összefogással" .....

aszekelyek 2011.06.05. 14:15:25

@jjulie: Rég leírtam nyünyügének.

aszekelyek 2011.06.05. 14:19:11

@porfelhő: A saját meggyőződéséért. Ahhoz neki is ugyanannyi joga van. mint a pdsz-nek.

Szimba 2011.06.05. 14:22:48

@jjulie:

Távlatokban nézve:

- Volt egy félfeudális, urambátyámos Magyarország, ahol Horthy Miklós volt a "nagy vezető".

- A II. Világháború után szovjet mintára (az éppen kezdeti stádiumban levő szociáldemokratikus fejlődést megszakítva) jött 40 év diktatúra Kádár "atyánkkal", akiről kezdetben még tudvalevő volt, hogy egy szaros áruló, de aztán megteremtette a gulyáskommunizmust.

- A rendszerváltás eufóriája után azonban Mo.-n nem volt számottevő demokratikus, liberális, kapitalista tapasztalatokkal bíró ember, nem még politikus.

- Ezért fordult igen ügyesen jobbra a Fidesz, és találta meg az önállótlan, és külső vezetéshez szokott táborát vidéken, sőt még a városokban is.

- Ezt az igényt egyelőre a tehetetlen értelmiség, az élni akaró, érvényesülésre vágyó fiatal középvezetők, vállalkozók, a zsákmányszerző újgazdagok, a volt szociból hirtelen polgárivá cseperedő rétegek inkább kihasználják, maguk is haszonélvezői kívánnak lenni, minthogy az önállóság rögös útjára lépjenek.

- Kelet-Európa talán leginkább eldeformálódott ideológiájú, széthúzó, önérdekét néző népe vagyunk.

- Az "én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk! Szívünk, míg vágyat érlel, nem kartoték-adat. Jöjj el, szabadság! ..."(J.A.) típusú emberek maroknyian vannak, és ők is cselekvésképtelenek (különböző okokból). Akik cselekszenek, azok saját érdekeiket nézik, és nem az országét, tehát vetődnek ide-oda, jobbra-balra.
-

aszekelyek 2011.06.05. 14:23:05

@nyünyüge: Volt egy adás, amikor kis híja volt :) KAta szakmailag kifogástalan volt és nem szervilis. Még sokkal kormányváltás előtt. Nem teccett , nagyon láthatóan a nagyasszonynak. Ez is felvételen megtekinthető. Mások nagyon szőrmentén bántak vele. Most pedig megtudtuk, hogy a dolgát végezte ugye a sajtó, A. T. Kata. Ellenőrizte a politikát:D

aszekelyek 2011.06.05. 14:25:56

@Hepci: Nemrég a célpontban vagy ilyesmiben láttam a nevét egy fontos felügyelőbizottságban vagy kuratóriumban :) Nem tanultam meg. Vastagon ilyesmik vannak vele. Jó helyen van de nincs szem előtt. :DDD

aszekelyek 2011.06.05. 14:31:04

@jjulie: Ez tuti népszava . lusta vagyok átnézni de látatlanban az. NA pá, megyek egy cuki fiúhoz, vele van randim.

komment1 2011.06.05. 14:33:14

@sztd:

A "szegény ember vízzel főz" mondás arra utal, hogy szegény ember nem tud zsírt rakni az ételbe, mert nincs neki, ezért szimplán vízzel főz.

Amúgy a poszt kapcsán: az említett arcokból már nagyon elég volt. Ahhoz meg, hogy valaki az élre törjön, nyilván már most is a politika körül kell sertepertélnie.

Szimba 2011.06.05. 14:34:02

@jjulie:

Olyan a modorod, mint egy kocsisnak, egy túlzóan neorealista regényben.
Minden embernek jár a tisztelet - vagyis nem gyalázzuk ocsmány szavakkal. Semmilyen eszmének, gondolatnak nem kell behódolni, szabad bírálni, kritizálni - tehát ne az embert, hanem a véleményét, gondolatait cáfold, bíráld.

Amúgy meg elefes, vagy ha jobban tetszik hápéel!:-(

porfelhő 2011.06.05. 14:36:52

@aszekelyek:
Hm. Neked meg jogod van nem irni nekem.
Már sokszor közöltem, de úgy látszik nem igazán érted meg.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 14:36:54

@a-kis-herceg: a lopás jó üzlet, nem?
Ergo, ha valaki ellop egy pártüdülőt vagy egy timföldgyárat, esetleg bedönt családilag 15 céget, azonnal tehetséges üzletemberré válik.
A szóló szőlő se rossz, de ezzel ("ne mi nyerjünk legtöbbet!"/"nem taggyűlés volt, csupán összegyűltek a tagok") nem lehet behozni a helyzeti és kronológiai előnyt.

aszekelyek 2011.06.05. 14:37:07

@jjulie: Húha, szdsz fan tyúkszemére léptem, vagy egy vezérkariéra ? Nem szoktál ennyire ordenáré lenni:) vettem. Szdsz -ért ez jár. Nálatok.

aszekelyek 2011.06.05. 14:37:51

@porfelhő: Sokszor meg is szegted magad:)

jjulie 2011.06.05. 14:40:56

@aszekelyek:

hát így linkeljen neked a lüke? (aki linkelni nagyon tud)

tudtam, hogy engem olvasol banya, ezért másoltam be

jjulie 2011.06.05. 14:42:54

@Hepci:

értesz az üzlethez, tücsköm, mióta?

inreallife 2011.06.05. 14:43:09

@aszekelyek: látod, itt kezdődik. saját gondolat egy szál se, gyorsan kerestél valakit, mintegy önigazolásul. ha nem a gyurcsány-orbán tengely mentén ítélnéd meg a dolgokat, nem írnál ekkora hülyeségeket. de nem, téged lehetetlen kiszakítani ebből a _kóros_ bezárkózódásból. én meg olvashatom a tömény orbánimádatot. tényleg, bálványokhoz hogy viszonyulsz?

bízom az emberismeretemben, remekül skatulyázok és sose csalt meg. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 14:45:13

@Szimba: Zsüli is a birka prototípusa. Az inverz bégető mucsáról mesél.
Kissé húgyszagú a lehelete. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 14:49:03

@aszekelyek: eszdéesz-fan kényes a fanszőrére (vö. függetlenség és a szürkeállomány, ami többnyire a farokban lakozik).

jjulie 2011.06.05. 14:52:01

@Szimba:

ez egy politikai blog, és széles a repertoárom, az aszékelyek döglégy banya olyasféle állat, mint egy sörösló, annyival rosszabb annál, hogy semmiből sem ért, a sörösló meg van amiből igen

ne fintorogj a kocsisoktól, se a disznóöléstől, se a fakivágástól

az orbánhablagygenerátor mióta ember, és a terméke mióta vélemény és gondolat?

Szimba 2011.06.05. 14:52:57

@Hepci:

Brrrr!:-(

Én meg képtelen vagyok kivonszolni magam a Vörösmarty térre:-( Bár jórészt megvettem azokat a könyveket, amelyekre kíváncsi voltam.

jjulie 2011.06.05. 14:54:19

@Hepci:

fals a hegedű hangja tücsköm, se üzlet se muzsika?

Szimba 2011.06.05. 14:55:36

@jjulie:

Nem ugrottad át a vitaküszöböt. (Pedig igen alacsonyra tettem. Tegnap fogtam egy békát. Aztán mégis hagytam, hogy szálljon csak harcba a tápláláklánc következő elemeivel, azaz a kutyákkal, macskával, no, az ő segge alatt volt az a bizonyos küszöb:-((()

jjulie 2011.06.05. 15:02:07

@Szimba:

"A közlés nem titkolt szándéka tehát a vezér személyének elfogadtatása, az elfogadtatás szaka¬datlan fenntartása és erősítése. Ehhez természetesen nem nélkülözhetetlen színtér a Magyar Nemzeti Múzeum pulpitusa. Jó erre erdő-mező, parlament vagy futballstadion, bármi. Jól szolgál pél¬dául egy amszterdami nyilatkozat az oldalvonal mellől, a március 29-i holland-magyar után: „Ez egy komoly férfiakból álló komoly csapat, de a hollandok ellen otthon pechünk volt, vi¬szont most megmutattuk, hogy vagyunk valakik" - mondta a magyar kormányfő az origo.hu tudósítása szerint az Amster¬dam Arena előtt az újságíróknak. Vajmi nehéz a mondatnak bármiféle értelmet tulajdonítanunk. Vagy inkább mondjuk meg kertelés nélkül: lehetetlen. Az értelem nem a tartalomban keresendő, hanem Orbán Viktor amszterdami, ám a mérkőzés előtt elmondott szövegében mint eszközben: „Eszem ágában sem volt eljönni egészen péntek estig, de miután akkor ilyen csúnyán elintéztek bennünket, úgy gondoltam, hogy ez a mi csapatunk akkor is, ha rommá verik. Ilyenkor ki kell állni a csapat mellett, itt kell lenni, lelkierőt kell adni. Ez a mi válogatottunk, akkor is, ha kikap, nem csak amikor győz." Kicsit sárga, kicsit savanyú, de ugye a mi narancsunk - közli a vezér, s ebben a minőségében megteheti, hogy kommunikáció­jában két (!) óra leforgása alatt ugyanarról (magyar-holland Budapesten) ugyanazoknak hol azt fogalmazza: rommá vertek bennünket, hol pedig azt: otthon pechünk volt. Tényleg megteheti, hiszen ő értelmes mondatokat közölni nem akar."

inreallife 2011.06.05. 15:04:56

@aszekelyek: próbálj gondolkodni. én sem tartom elfogadhatónak, hogy a rendőrök, tűzoltók fiatalon nyugdíjba menjenek. DE, és itt jön a lényeg, ez a kiváltságuk annak volt köszönhető, hogy mindig is szarul kerestek. márpedig ők kifejezetten kockáztatják az életüket a hivatásuk során, amiért fizetséget nem, csak egy szerzett jogot kaptak....

namármost ha ezt visszagombolod, akkor bizony nekik jár nemcsak a szájuk, hanem egy nagy adag fizetésemelés 25 évre visszamenőleg, ebben a kormányod már rutinosnak számít.

persze, vannak irodisták meg egyebek, azoknak nem számít, de akiket éveken keresztül úgy csábítottak/toboroztak, hogy szar a fizu, 25 év után dupla nyugdíj, azokkal szerintem kibasztak. a már állmonyban lévőkkel is.

próbálj átlátni a narancsszínű prospektuson...

jjulie 2011.06.05. 15:08:44

@Szimba:

ezek aranyos banyákok, a sörösló-aszékelyek viszonylatban pedig úgy sejtem, a bánásmód igényen kívül a tomporméretben sem lehet nagy különbség

Szimba 2011.06.05. 15:12:31

@jjulie:

Ez mind igaz. De semmiképpen sem csodálkozhatunk a sikerén, a történelmi előzményekre éppen az elébb mutattam rá.

Ahol egy "vezér" hatalomra juthat, ott az igény is megvan rá. Vagyis önállótlan, csodaváró emberek tömege. A légvárakat pedig nem mérnökök tervezik.

Szimba 2011.06.05. 15:13:21

@jjulie:

Ezek döglegyek!

Más kérdés, hogy valóban egészen jó fejek:-)

mréveiller 2011.06.05. 15:21:21

bréking: időközi országgyűlési képviselő választás van ma Püspökladányban. az az igazság, hogy szerintem százszor hitelesebb mint egy 1000 fős közvélemény kutatás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.05. 15:38:09

@jjulie: játék és muszaka tíz percben, Roma Györggyel.

jjulie 2011.06.05. 15:40:16

@Hepci:

nem nézed a MÉRKŐZÉST?

xsasha 2011.06.05. 15:47:13

@a-kis-herceg:
Egy mérnök lássa be, ha hibázott, ne magyarázkodjon.

jjulie 2011.06.05. 15:51:05

nem látványos a nadal tenisze?

jjulie 2011.06.05. 16:01:31

ebből megint sírásközeli helyzet lehet

jjulie 2011.06.05. 16:02:57

"nadal viszonylag időben észrevette, hogy megy már a meccs"

jjulie 2011.06.05. 16:12:46

nincs párizsi nadal fóbia, mitől is lenne

cambridge.on 2011.06.05. 16:16:07

@Szimba: Többszöri próbálkozás után sem változott herceggé?

jjulie 2011.06.05. 16:19:47

@cambridge.on:

biztos, hogy nem több ez a nadal egy gumifal-futógép komplexumnál?

mondjuk a nője pofija nagyon ott van

jjulie 2011.06.05. 16:27:08

ja, nem látványos a nadal tenisz

2011.06.05. 16:47:28

@lüke: És erről a gyönyörű elméletről tudnak az LMP-tagok is? Kik hozták létre? És azoknak miért nem volt semmi közük az Szdsz-hez? Az Szdsz-szavazók miért nem szavaznak inkább az Szdsz-re? Hihetetlen, hogy ez a sületlenség mennyire kiirthatatlan. A magyar polgár úgy látszik, képtelen megbarátkozni olyannal, ami eddig még nem volt, muszáj valamilyen kalickába behelyezni.

Az LMP választóinak csak kb. 20%-a jött az Szdsz-től, még a volt fideszesek is többen vannak.

jjulie 2011.06.05. 17:06:46

a nadalnak meg vonalralépés fóbiája van

bariga 2011.06.05. 17:32:12

Én se közel, se távol nem látok reményteljes fiatal politikust, de most tömegesen lesznek régi-új, új magyar állampolgárok, határontúliak, sőt lesz szavazati joguk is, majd
közülük lehet válogatni tehetségest!

Szimba 2011.06.05. 17:36:46

@cambridge.on:
Ő úgy tetszett, ahogyan volt!:-)
Olyan szép varangyosan.

Szimba 2011.06.05. 17:39:06

@iii:

Én a 20%-ba tartoztam. Ámde már nem is fogok az LMP-re szavazni többé!!! Se nem zöldek, se nem liberálisok, sem baloldaliak igazán. Amolyan fiatalos hobby párt lettek:-((

Szimba 2011.06.05. 17:39:46

@bariga:

Mint az a szép ember, a Szőcs Gejza?

2011.06.05. 17:48:09

@Szimba: Liberális is, baloldali is, konzervatív is. Soroljam a példákat? Miért ne lenne zöld? Épp most fogják az LMP-t fölvenni az Európai Zöld Pártba, ez azért jelent valamit, nem?

Hobby párt? Inkább legyen hobbi, vagyis csinálja lelkesedésből, mint számításból, mint a Fidesz-MSZP krémje, valamint anno az MDF-Szdsz vezetése. Valóban, nem professzionális nagyon sok mindenben. Ez azért van, mert a közvélekedéssel ellentétben még 7.5% is kevés ahhoz, hogy elég támogatást kapjanak a működéshez. A "nagy" pártok nem is ebből élnek, hanem a feketekasszából.

Soha nem mond, hogy soha egyébként, ha találsz jobbat, szavazz arra. Aki azt hitte, hogy ez egy neoliberális utódpárt, az tényleg keresse meg a Fideszt, most ő viszi ezt a vonalat.

Szimba 2011.06.05. 17:56:54

A Fidesz...??????? Neolib?????? Az az MSZP és SzDSZ koalíció volt.

A Fidesz meglehetősen autokratikus, és konzervatív jobboldalinak vallja magát.

Az LMP-ből meg kiléptek azok, akik miatt én rájuk szavaztam.
A köv. választásokon a Kétfarkú kutyára fogok szavazni!

xsasha 2011.06.05. 18:06:40

Kedves Gábor!

Én nem igazán értek egyet.
A változáshoz kevés lesz egy ilyen ember.
Egyrészt szerintem egy ember kevés ehhez a melóhoz - egy társaságra van szükség. És sokkal inkább gondolom, hogy az egyetemi szervezetek, hök, stb. környékéről valószínűsíthető ilyesmi.

jjulie 2011.06.05. 18:18:06

@xsasha:

igen, mivel az orbán nagyon messze viszi a birkáit is meg a közállapotokat is egy reménykeltő helyzettől

Kalmár 2011.06.05. 18:21:53

@iii: Nem is kérdés, hogy a pedofil Chon B. meghívásával megbélyegezték magukat. Pont olyan liberális, deviancia párt, mint az SZDSZ. Sosem lesz vidéken erős. Az egyszerű, tiszta gondolkozású embereket nem lehet megetetni a buzik parádézásának fontosságáról, a fű legalizálsának szükségességéről stb.
Vidéken egyszerűbb az élet. Aki kábítószerezik, annak nincs helye köztünk. Aki buzi, ne dicsekedjen ezzel, mert ocsmány átok.
Üljön otthon vele, kussban.
Amit a cigányokkal tettek Gyöngyöspatán egyenesen bűncselekmény. Fűtik az ellentéteket és közben a zavarosban halásznak. Pont mint a szadesz.
Szóval vidéken az LMP-nek nem terem babér.
Lehet magyarázni a XXI. század idológiai irányzatait és a felvilágosultság a tolerancia vívmányait de ezt a bukott szellemi hulladékot felénk leszarják.
LMP=SZDSZ
Kell a francnak.

xsasha 2011.06.05. 18:25:49

@jjulie:
Ez a cikk szakmailag értékelhetetlen. Azt értem, hogy neked miért jön be, de nyilván te se szakmai kérdések miatt olvasod az ÉS-t. A szerző nyilván nem véletlen csapong, nyilván nem véletlenül csak Orbánról beszél, keveri bele a történetbe Csányit meg nem nevezve. A szerző profi kommunikátor. A célja ismert - és a módszerét is jól leírta.

jjulie 2011.06.05. 18:30:24

@Kalmár:

hazudsz, ferdítesz, csúsztatsz, össze vissza beszélsz, mit képzelsz te magadról, te vagy az orbán?

olvass és szégyeld magyad csendben

www.es.hu/valcsicsak_imre;az_ertelmetlen_beszedrol;2011-05-25.html

Diocles 2011.06.05. 18:33:44

@iii:

Ne csúsztass! Akik "SZDSZ-utódpártnak" tartanak Titeket, azok is elismerik, h az SZDSZ-re jellemző jobboldali-liberális gazdaságpolitikától "sikeresen" megszabadultatok.

Helyette van a Szanyi kapitányt is megszégyenitő szociális demagógia, amely - és az a javukra írandó - valóban soha nem volt jellemző Kunczéékre, ez volna hát a nagy újítás.

(Amikor a neoliberalizmust szidjátok, mint valami kisgazda hordószónok, akkor soha ne feledjétek, h Magyarországot nem a neoliberalizmus tette tönkre (lévén itt, a virágzó Kaliforniával ellentétben, olyan soha nem volt), hanem az állami túlelosztás és a nyakló nélküli hitelfelvétel, amely szintén jóléti kiadásokra ment el.)

Az SZDSZ bölcsész-holdudvarára jellemző magatartásmintákat (és sokszor személyeket is, Bakátstól Bozókiig) viszont nagymértékben átvettétek, gondolok itt az elitizmusra, az ideológiai mantrákra, ha finomítva is, a mindenfajta gyakorlatiasságot mellőző doktríner jog- , kisebbség- , hajléktalanvédelemre.

Az LMP jövője azonban szerencsére meglehetősen kiszámítható:

1. vagy odaáll az MSZP mellé segédcsapatnak, ha egyáltalán kormányváltás akar valaha is, és innentől kezdve mindenkinek egyértelmű a szitu

2. vagy nem áll melléjük, és állva hal meg, mert a balról jött és/vagy kormányváltást kívánó szavazók nem fognak kitartani az LMP mellett.

jjulie 2011.06.05. 18:33:57

@xsasha:

szart sem ér a véleményed, csak az orbán elhitette veled, hogy igen

nem, szart sem ér a véleményed

Kalmár 2011.06.05. 18:40:25

@jjulie: Azt javaslom, hogy szépen tanulj meg az anyanyelveden. Kisköcsög.
Ja, és bocsáss meg, ha valamelyik szavammal azt a téves látszatot keltettem, hogy érdekel az ostoba locsogásod.
Csak a véletlen műve lehetett. Még sosem érdekelt. Tudom, hogy fontos neked a melegek jogaiért folytatott harc. Csak hajrá, ne tágíts !! Vagyis ha akarsz, akkor mégis.....
Demokrácia van. :)))

2011.06.05. 18:41:07

@Kalmár: A hozzád hasonlóak igyekeznek ezt szajkózni, de egyre kevesebb embert lehet ezzel megetetni.

Daniel Cohn-Benditet nem az LMP hívta meg, ő az Európai Zöld Párt egyik alelnöke és mint ilyen, a saját konferenciáján beszélt a saját jogán. A zöldeknél nincs parancsuralom, hogy mindenki csak a vezér szövegét fújhatja, különben repül. Egyébként meg nem pedofil természetesen, különben nem is képviselhetne több millió európai polgárt.

Épp arról beszéltem, hogy az LMP egyáltalán nem hasonlít az Szdsz-re, persze téged a tények nem nagyon zavarnak meg a gondolkodásban, túl sokat voltál Jobbik taggyűlésen.

Az LMP abszolút nem a melegekről és a kábítószerekről szól. Utóbbi témáról például egyetlen cikket sem találsz az LMP honlapján. Ettől függetlenül, gondolom Hollandia, Kalifornia, Svájc és Csehország is deviáns neked, ahol engedik a fű használatát. Gondolom, neked Irán és Észak-Korea a példaképp, ott rend van. A homoszexualitás egyébként meg nem deviancia, ez is ökörség.

Gyöngyöspatán pontosan a Jobbik és társgalerijei fűtötték az ellentéteket. Az LMP a megbeszélést, a kiegyezést ajánlotta, semmi olyasmit nem tett, ami nem ezt célozta.

Vidék: a zöldmozgalom pontosan visszatérést jelent a természethez, a földhöz, a helyi termeléshez. Egy új eszme nyilván az értelmiség körében terjed el először, idő kell, amíg mindenhova eljut. De már már nem kérdés, hogy minden megyében magasan a bejutási küszöb felett van az LMP.

jjulie 2011.06.05. 18:43:21

@Kalmár:

csendben szégyelld magad, és olvasgass

2011.06.05. 18:45:01

@Diocles: Már az első két bekezdéseddel elismered, hogy nem igaz a prekoncepció. Akkor ki csúsztat és mivel?

2. nem áll melléjük, legalábbis nem szövetségességi szinten. Az LMP önálló pólust fog képezni, ahogy nyugaton is a zöldek ezt teszik. Merkelék épp most tesznek lépéseket, hogy alkalmasak legyenek a zöldekkel koalíciót kötni. A Fidesz viszont egyre többet tesz azért, hogy ez szóba se kerülhessen.

2011.06.05. 18:50:36

@Szimba: Nagy tülekedés van a neolib címkéért :). A Fidesz ezt konzervatív oldalról közelíti meg.

Kik léptek ki az LMP-ből, aki miatt te csalódtál? Ez őszintén érdekelne, főleg, hogy azt is elárultad, hogy korábban az Szdsz-hez vonzódtál. Csak nem Ivády? Vagy kire gondolsz?

Kalmár 2011.06.05. 18:57:23

@iii: Nem baj, hogy nem értünk egyet. Ettől még pompásan alszok. Lehet, hogy más miatt nem érdekel senkit vidéken az LMP.
Szerintem ezért.

Persze az LMP mégiscsak meghívta azt a pedofilt.
Tudom, hogy felétek divat a szarról bebizonyítani, hogy rózsa, de pont az ilyen nyakatekert hazugságok miatt, az egyszerű emberek elutasítják ezt a stílust.

Egy régebbi:
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/283/a-szexualis-forradalomtol-a-klimavaltozasig-daniel-cohn-bendit-budapesten/

Egy frissebb. Itt is egy LMP rendezvényen beszélt.
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/12817/hamisitas-a-hircentrumban-kozszolgalat-vagy-partszolgalat/

Az olyan típusú válaszaid, hogy NEM IS.. értelmezhetetlenek.
Nem foglalkozok vele. Szerintem meg DE IGEN!
Na ez messzire visz.

hoplita 2011.06.05. 19:00:49

@iii:
Álmoggyál csak, bazmeg, ez a dógod.:)

Zárják az urnákat Ladányba', kíváncsi leszek a lámpás áttörésre.

Kalmár 2011.06.05. 19:01:10

@jjulie: Megint nem sikerült egy épkézláb gondolatot lekörmölni....
Szégyeljen téged, aki nem nevelt rendes emberré.
Nő nevű transhungária.

jjulie 2011.06.05. 19:03:35

szegény federernek az a veszte, ha megmutatja, hogy nyerni akar

ettől szétszedi a nadal mint a kis kotorékeb a lábtörlőt

jjulie 2011.06.05. 19:06:11

@Kalmár:

ja, majd leállok veled megvitatni a fideszhablatyodat, persze

hess a picsába vele együtt

2011.06.05. 19:09:56

@Kalmár: Nem szoktam leírni olyat, hogy nem is, mindig megindoklom. Az, hogy Bendit pedofil lenne, már ezerszer meg lett cáfolva. Újra bekopizzam ide is?

Igen, 2009-ben meghívták, de most nem. Ismétlem, ő az Európai Zöldek alelnöke és legismertebb arca, tehát ki mást hívnának meg. Hogy neked nem szimpatikus, sajnálom, sokaknak meg igen. Ahogy például Orbánt kiosztotta, az sokaknak tetszett.

A második esetben nem tudom, a mondat milyen rendezvényről szól, ahol a Hírtv Benditet kérdezte, mindenesetre a konferencia, amin itt volt, az az EGP zöld frakciójáé volt. Az LMP arról is csak későn értesült, hogy Haraszti lesz a másik szónok, nem őt akarták szerepeltetni eredetileg.

Nem igaz, hogy nem érdekel senkit vidéken az LMP, különben nem szerzett volna már tavaly is mindenhol legalább 5%-ot. Nem volt ismert, mint mondtam, ahhoz idő kell.

Diocles 2011.06.05. 19:12:02

@iii:

"Már az első két bekezdéseddel elismered, hogy nem igaz a prekoncepció."

De igaz, kivéve a gazdpolt, én ezt írtam.

Az már Fodoréknál is látszott, h a Fodor-féle "szoclib" szárny ki akarja kukázni a liberális gazdpolt, h nagyobb hangsúlyt helyezzen a jogvédő-szociológus vonalra, ti az ő koncepciójukat viszitek.
(A városi legendák szerint Schiffer anno még törekedett is Fodor megnyerésére, de aztán ez Fodor bukása után értelemszerűen már nem volt annyira fontos.)

"Az LMP önálló pólust fog képezni, ahogy nyugaton is a zöldek ezt teszik."

:DDD

"Merkelék épp most tesznek lépéseket, hogy alkalmasak legyenek a zöldekkel koalíciót kötni."

A német zöldek valóban pólusképzők, tudtommal lassan előzik a szocdemeket is. Kissé más súlycsoport...
(Azt nem tudom, h a CDU-nak mekkora esélye volna velük bármikor a koalícióra, szerintem nem sok.)

De Németország egy kissé más világ, annyira gazdagok, h még az atomerőműveket is bezárhatják egy kis hecckampány hatására.

"A Fidesz viszont egyre többet tesz azért, hogy ez szóba se kerülhessen."

Remélem is.

2011.06.05. 19:13:45

@hoplita: Itt nem lesz áttörés, arra még várni kell.

2011.06.05. 19:21:29

@Diocles: Ez így van, az LMP alapító nyilatkozatában is szerepel, hogy emberjogi területen liberális. De ezzel nem az Szdsz-t folytatják, hanem egy normális nyugati hagyományt. Ugyanis odaát majd mindenki ilyen. Az MSZP ugyanennyire liberális, sőt a Fideszben is vannak normális emberek ebből a szempontból.

A németeknél se ment a pólusképzés egyik napról a másikra. 20 év kellett, amíg kormányra kerültek. Amíg második erő lettek, eltartott 40 évig.

"Remélem is."

Nana. Láttam én már karón varjút. :->

aszekelyek 2011.06.05. 19:22:42

@inreallife: Mihez kerestem gyorsan valakit? Te írtál nekem. Méltattam a sértegetés halmazodat válaszra. Csak nem veszed magad észre. Magyarul, helyesen ez úgy van, hogy bízom az emberismeretemben . A beskatulyázásra meg nem lennék a helyedben büszke. Magam nem is szoktam. Azt látom, hogy igen messze állunk egymástól. Demokráciában elférünk mindketten. Ahol nem férünk el, az nem demokrácia. Sajnálom, hogy érdemben semmit nem sikerült írnod. Itt be is fejeztem veled.

hoplita 2011.06.05. 19:25:23

@iii:
Igen, valszeg egy hangyafasznyit.
Úgy az örökkévalóságig.:))

jjulie 2011.06.05. 19:25:50

az orbánbűnöző, kötcsén hablatyolt ma

jjulie 2011.06.05. 19:27:34

@aszekelyek:

mit hablatyolsz, nem vagy te orbán

cambridge.on 2011.06.05. 19:32:56

@jjulie: Nem azt mondtam, hogy nem érdemli meg a győzelmet.
Jelenleg ő a legjobb, de engedtessék meg nekem őt nem szeretni.
A Fidesz is hatalmas győzelmen van túl.
Na, őket még kevésbé szeretem.

jjulie 2011.06.05. 19:39:38

@cambridge.on:

persze hogy lehet nem szeretned, én sem vagyok nadal fan

de nagyon elismerem, és ahogy ma ufó üzemmódra tudott kétszer is átváltani, az előtt leborulok

bariga 2011.06.05. 19:39:51

@Szimba: Jaj!! Na jó, de az ambíciót értékelni kell. A túli magyarokban nagyobb a túlélési tapasztalat, tuti, hogy ráhajtanak a zsíros pozíciókra, hajrá túli magyarok, inneni magyarok viszont jó lesz igyekezni, mert szerintem kapálás , vagy bánya marad legfeljebb. Amúgy meg a forradalom felfalja gyermekeit!!

aszekelyek 2011.06.05. 19:47:38

@inreallife: Ami azt illeti, egy olyan állománynak, amely szolgál és véd, nem azt teszi, amit az érintettek tettek, meg is szavaznék rendes fizetést. Újabban nemigen volt felvétel nagyon a rendvédelemhez. No ígérni ígérte a hatalom tavalyig, hogy majd lesz több rendőr..., csak nem mondták, hogy azt is ráhagyjuk az Orbánra, szidják azért is őt. Normálisan demonstrálókkal sem lenne bajom. Ha a szakszervezeti vezetőik nem kónya stíl lennének. Ami még csak nem is stílus. Csak stíl. Tény, hogy tisztes fizetést érdemelnének. Adott nekik azt valaki? Részemről csak a törvénytelen parancsra és az egérútra emlékszem, amit adtak a rendvédelemnek. A dolog tényleg baromira el van rontva de felhívomm a figyelmedet, hogy nem a fizetésemelésről van szó. Mások életét is kockáztatták. Nem reális elvárás, attól, akit vertek , akik ma nyugdíjban röhögnek az áldozataikon, hogy kizárólag azokkal és azokat fedezőkkel nagyon megértőek legyenek. Nem teszek úgy, mintha nem történt volna semmi. A rendvédelmet nagyon mocskosul használták fel. Ez tény. Az is, hogy összezártak a törvénytelenséget fedezendő. Nincs itt még semmi a helyén. Szerintem tisztulnia is kell a rendvédelemnek. Sokkal jobb szakszervezetet is érdemelnének. Akik rendesen dolgoznak országszerte. Például nincs tudomásom róla, hogy akit beáldoztak a vízágyúban, a tv székház előtt, milyen kiemelt jutalomban részesült. A parancsnokát lefokozták volna. A vidéki újoncokat , akiknek nem küldtek erősítést, például kitüntették, előléptették-e legalább. Pénzt adtak-e nekik, vagy csak a hatalmas stresszt. Nagyon összetett problémahalmaz van ebben a témában. Momentán a nyugdíjba menetel extrém módjai , ami nem fenntartható. Olyan könnyedén vettek el eddig sok szerzett jogot. Meg javadalmat . A szakszervezet meg nem arénázott . Pld a rendvédelemtől is.

aszekelyek 2011.06.05. 19:51:56

@a-kis-herceg: Kegyed honnan paraszrországozik a magas lóról? Sejtem.

jjulie 2011.06.05. 19:54:57

@aszekelyek:

mégiscsak orbánnak képzeled magad és nem hagyod abba hablatyolást?

jjulie 2011.06.05. 19:57:37

@aszekelyek:

ez majdnem négyzet alakú hablatylepény lett

jjulie 2011.06.05. 20:11:56

tisztelt fideszhitűek, eredményt hirdetek:

édeskevés, hogy az orbánra hallgattok, ismételgetitek a zavaros, összefüggéstelen, zagyvaságait, és elhiszitek neki, hogy értékes a véleményetek pusztán attól hogy van

ez nem elég, viszont kevés

6.Lenin 2011.06.05. 20:13:50

A képen a 3. szintén nagy reményű, Nagy Imre látható, a kaolás.
Eddig nem vitte tübbre a politikában, az utolsó KIsz vezér volt, ha jól emlékszem. Időben kifarolt.
Többre értékelte a lóvét. Természetesen ettől még lehet 1 új baloldal vezére, ők még az anyjukra is nehezen emlékeznek vissza, politikusnál meg nem számít a múlt (ha balról) jön.

A szivárványos oldalt meg 5-6 %-nál többen nem díjazzák Mo-on.
De, minek is ide más?

Van, aki megcsinálja az átrendezést, aztán a szokás szerint jön 1 Pötsch, aki majd tetszeleg, míg vissza nem dönt mindent. Aztán kezdődik minden (majdnem) elölről.

jjulie 2011.06.05. 20:17:23

@6.Lenin:

na itt az újabb sérült, aki orbánnak képzeli magát, és hablatyolni merészel

olvass birka tinó lesz belőled

www.es.hu/valcsicsak_imre;az_ertelmetlen_beszedrol;2011-05-25.html

6.Lenin 2011.06.05. 20:23:49

@jjulie:

Az ilyen lapokat 1 bizonyos rétegnek, szellemileg sérült egyedeknek szerkesztik.
Szerintem, ha tévednék, akkor már csak az a bizonyítékom , kik is idéznek belőle. Az viszont tuti mutatója a szintnek, tehát bizonyosan nem tévedhetek, nagyot.

megszűnt 2011.06.05. 20:25:51

@jjulie: @6.Lenin:
Szép estét!

Már régen jártam erre, és a hangulat nem éppen kedvező, az enyém sem.

jjulie 2011.06.05. 20:30:25

@knausz:

mivan veled, itt minden redben, magukat orbánnak képzelők, ezért sztán össze vissza hablatyolók eltakarítva, kék az ég

aszekelyek 2011.06.05. 20:30:45

@jjulie: És- ben van ez a gyáva írás.Nem sokat tévedtem.

@bariga: jön a 23 millió román ? Rémhírnek ez se kutya, hogy majd a kapanyél meg a bánya marad. Szemantikailag pontosan ugyanaz, mint a 23 millió román... Gratulálok!

megszűnt 2011.06.05. 20:31:11

Cikkhez: Az LMP-ben nekem teljesen idegen arcok ülnek!
Dr. Borsányi Veronika pszichiáter kivételével, akit talán a Nők Lapjában olvastam régen.. szexuális ügyekben adott tanácsokat - másoknak.

Az LMP-vel kapcsolatban nagy találgatások voltak és máig nem tudom, miképpen jöttek létre. Honnan?..

megszűnt 2011.06.05. 20:33:20

@jjulie:
A múltamban kóválygok, nagy értelme nincsen, de leköti a kapacitásomat.

6.Lenin 2011.06.05. 20:34:03

@knausz:

1 pillanatra kihalt a szeretet
Jó, hogy jöttél.

Imádlak Jjulie! (Orbán után, természetesen)

www.youtube.com/watch?v=W9MzrirPrCI

aszekelyek 2011.06.05. 20:34:07

@jjulie: mondjad ordenáré, mitől értékes a te véleményed és az idézetté?

jjulie 2011.06.05. 20:35:43

@knausz:

elővetted a régi pasikat?

jjulie 2011.06.05. 20:38:29

@aszekelyek:

nocsak, lefékeződtél egy sorra, banyesz?

helyes, nem vagy te orbán

megszűnt 2011.06.05. 20:39:20

@6.Lenin:
Nagyon jó ez a zeneszám!:) lehet, hogy kicserélem a klasszikust, hiszen azért mi is öregedtünk..

A szeretet, az él, csak néha fájdalomba csap át. De ez a politikától független folyamat.

aszekelyek 2011.06.05. 20:40:50

@knausz: Ahonnan a pénzt is kapták:) A semmiből nem lesz egyszerre csak egy párt és a megfinanszírozása is annak. Nem alulról szerveződött. Ez az egy biztos.

hoplita 2011.06.05. 20:44:44

@aszekelyek:
Bagoly mongya...:(
A fityiszedet kik gründolták anno...?
Orbánod még mindig megenné soros szarát, ha arra kapna utasítást.

megszűnt 2011.06.05. 20:45:36

@aszekelyek:
"Nem alulról szerveződött. Ez az egy biztos. "

A mai napig nem tudjuk, honnan jött elő az LMP és egyszercsak lett. De minek? Azt sem értjük. Vannak.

Érdemben sem tudom, mit csináltak eddig. Hozzám jöttek a hírlevelek, tudom, hogy Para-Kovács áll mögötte, de jeleztem is, az kizárt, igazam lett sajnos, mert ő szavazatával, legnagyobb ámulatomra a Fideszt támogatta.

megszűnt 2011.06.05. 20:47:35

@jjulie:
"elővetted a régi pasikat?"

Á! Az én életemben nincsenek régi pasik és új pasik. Az én szívemben 1 férfi volt és ő maradt, bárhogyan akarták, nem tudták lekörözni, sok-sok pasi sem.. és akkor én a minap megláttam a fiát egy társasági lapon! Naná, hogy jeleztem: Vagyok!

Szerinten simán spamként kezelt. Aztán most ebben az állapotban vagyok – benne.

aszekelyek 2011.06.05. 20:47:54

@jjulie: A döglégy név már foglalt, Gangxta Zolee művésznevének része. Sztem ne vesződj velem, tényleg értelmetlen. Lepattan:)

@knausz: De mennyire, hogy az!

6.Lenin 2011.06.05. 20:49:51

@knausz:

Igen!

Akiben van szeretet, szenvedély, röviden, élet, az csak a Blues-t szereti.

Aki a politikát, az + a lovettát + saját magát, persze ebből profitálhatnak mások is, akár 1 nemzet is, de ez ritkán szokott összejönni.

www.youtube.com/watch?v=tz_pqMmrphM

aszekelyek 2011.06.05. 20:53:50

@hoplita: Az első Orbán kormány alatt úgy hajtották el a búsba, hogy csak füstölt. Nem úgy a fletoék. Hősöm, legalább nagy vonalakban, a tényeket illene ismerned.

xsasha 2011.06.05. 20:53:51

@jjulie: Egyszer majd elmeséled, mitől vagy ennyire boldogtalan?

megszűnt 2011.06.05. 20:53:58

@aszekelyek:
Ganxsta Zolee legkedvesebb műve Boris Vian: Venyigeszú és a plankton - ezt ajánlotta. A tehetséget jól kinézte magának.

Boris Vian zseni.

megszűnt 2011.06.05. 21:00:02

@6.Lenin:
"Akiben van szeretet, szenvedély, röviden, élet, az csak a Blues-t szereti."

Nincs kialakult zenei ízlésem. Sodródom.:) De őt kedveltem mindig, ma is.
www.youtube.com/watch?v=EzG7dSTzCRA&feature=related

jjulie 2011.06.05. 21:00:20

@aszekelyek:

amíg az orbánhablatygenerátort ki nem operáltatod magadból, a tényeket hagyd nyugton, ha a hablatygenerátorod beszíppantja őket, felrobban, és véged

6.Lenin 2011.06.05. 21:16:11

Akik "új" arcok után matatnak a sötét (bal) oldalon. Sötét lovat keresnek.

index.hu/belfold/0321kisz/

6.Lenin 2011.06.05. 21:25:28

A 89-es demokraták gyűjteménye:

img.index.hu/cikkepek/0703/tablo_800.jpg

Találkoznak 2057-ben, Márianosztrán (?)

megszűnt 2011.06.05. 21:28:22

@xsasha:
Az ember azért boldogtalan, mert nem tudja, hogy boldog. Ennyi az egész.

Dosztojevszkij

Boldognak lenni borzasztóan nehéz. Nem csak @jjulie: blogtársamnak, hanem nekem is.

megszűnt 2011.06.05. 21:38:47

Cikkhez: új arcokkal, ismerős arcokkal nyilván könnyebb pártot csinálni, de benne van a rizikó, hogy köthetők valakikhez és az asszociáció nem mindig vezet jóra. Egyetértek @xsasha: blogtársammal:

- A változáshoz kevés lesz egy ilyen ember.
- Sokkal inkább gondolom, hogy az egyetemi szervezetek, hök, stb. környékéről valószínűsíthető ilyesmi.

A Fidesz is így indult és csapattá vált. Ez már egyszer működött.

6.Lenin 2011.06.05. 21:45:54

Uwaga! Pozor!
( magyarul Achtung)

www.youtube.com/watch?v=W6de_yUpRII

Bárki előbújhat, ne tévesszen meg senkit, ha már látta valahol.
Most már más, lesz, talán.

Kalmár 2011.06.05. 22:00:23

@iii: @jjulie:
Jól sikerültek a választások ma is.

Debreceni 9-es választókörzetben
1. Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) 445 szavazat - 47,19 százalék
4. Suták Miklós (MSZP) 40 szavazat - 4,24 százalék

Püspökladányban
1. Dombi Imréné (Fidesz-KDNP) – 41 százalék
Nincs nyoma a szociknak...

Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében
1. Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) – 52 százalék
3. Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) – 12 százalék

Döbbenet mennyi fizetett Orbánista szavazó van......nem?
Mind Orbánnak képzeli magát. Ebből olvass ki valamit okostojás. Lehet itt jövendőt mondani. A jelenben ki vagytok dobva a szemétdombra.
Ja, és az LMP is csak 1 körzetben lépte át a küszöböt.
Hol az erős vidéki bázis? Pontosan a sehol és a francban sem közt félúton.

ssi 2011.06.05. 22:07:47

370. Az idegen arcok ... T.G. "Új vezetők általában régi politikusokból lesznek, de ha nem is ... szinte biztosak lehetünk, hogy valamilyen formában láthattuk volna már őket a politika közelébe."

- nem is olyan nagy baj ez :-)
- politikusnak rendelkeznie kell speciális tulajdonságokkal
- természetes kiválasztódás jobb, mint az önjelöltek
- az évek óta "tanuló" sem hátrány a hirtelen felbukkanó kezdőnél
- érteni/ismerni "azt" a világot, nem biztos, hogy követni/másolni is fogja

jjulie 2011.06.05. 22:09:18

@Kalmár:

vidéki bázis, hahaha, az arra jó, hogy küldjenek pénz pestre elkurvázni

no és a kétharmad hol van handabanda? és a részvételi százalék?

megszűnt 2011.06.05. 22:17:26

@Kalmár:
"Lehet itt jövendőt mondani. A jelenben ki vagytok dobva a szemétdombra."

Ne igyunk előre a medve bőrére!@manyike: Szóval megint csak részigazságot látunk ám, mert sokan otthon maradtak, úgy 40%-nyi ember.

Nem vitatom, hogy a Fidesz nyerni tud 2014-ben is, egyszerű többséggel, pontosan azért, mert a nagytöbbség otthon fog maradni, ugyanis nincs párt, ahová szavazhatna. Egyelőre.

Kalmár 2011.06.05. 22:25:21

@jjulie: Hol lenne, drága transzveszcica? Tényleg ilyen hülye vagy? Szerinted milyen többség lesz, ha minden körzetben a Fidesz nyer 50% körüli eredménnyel? De tudod mit? Igazad van, ha a teljes szavazóbázisra vetítem a szocik számait akkor csak 3% körül vannak, az LMP pedig hibahatáron....
maradjunk abban, hogy aki nem megy el szavazni annak nem lépte át negatívan az ingerküszöbét az Orbán kormány, de minimum nem lát olyat a palettán aki jobban tudná csinálni. Ez van.
Van még ilyen okos ötleted? Olyan mókás, hogy hülyeségeket írkálsz.

megszűnt 2011.06.05. 22:28:38

@Kalmár:
"maradjunk abban, hogy aki nem megy el szavazni annak nem lépte át negatívan az ingerküszöbét az Orbán kormány, de minimum nem lát olyat a palettán aki jobban tudná csinálni."

Ebben ne maradjatok ti @jjulie: blogtársammal, mert ez b+ nem egy jó következtetés, hanem egy hibás, szóval kicsit finomítsál rajta! Köszönjük!:)

sztd 2011.06.05. 22:31:33

@komment1:
"A "szegény ember vízzel főz" mondás arra utal, hogy szegény ember nem tud zsírt rakni az ételbe, mert nincs neki, ezért szimplán vízzel főz."

Én pedig arra próbáltam utalni, hogy a történelem a világban sem úgy néz ki, hogy benyomják a reset gombot, és betöltenek tökéletes embereket, akik tökéletes társadalmat fognak onnantól működtetni, és ez nem magyar sajátosság.
Nem állítom, hogy minden országban ilyenek a viszonyok, de azt igen, hogy a politika mindenhol politika, és a magyar viszonyok ezt maximum színezik, de nem formálják.

Kalmár 2011.06.05. 22:37:16

@knausz: Ehetsz hozzá kocka cukrot, hogy finomabb legyen, de ez van. Aki nem szavaz, annak ne számolgassuk a szavazatát.
Ha tényleg vége lenne a demokráciának, elszegényedne a Fidesz miatt a dolgozó réteg,féltenék a pénzüket Orbántól stbstb, blablabla akkor most kikaptak volna.
Ehelyett lemosták az ellenzéket a szavazók. A többi MESE.
Ja, le ne maradjon. B+ te.

ssi 2011.06.05. 22:45:21

@knausz: 2014 még messze ... szerintem kb. se látni ma, ami akkor lehet

kinek kire/mire van nagyobb szüksége? pl.

O.V. egyéni érvényesüléséhez az országra,
vagy az országnak O.V.-re, ha erősödnek a civilek, szakszervezetek?

Kell-e az ellenzék, ha magától amortizálódna a Fidesz,
vagy a megfelelő időszakban legyen váltópárt-jelölt?

a kiépített rendszerben mire jut most 1-1 ellenzéki képviselő?
de tisztábban látni a most épülőt, később előny: mellette/ellene

@Kalmár:
1. mostanában az időközi választásokon kb. 20%-os részvétel a jellemező, érdemes ezt az adatot is kiírni
2. a nem időközi választásoknál a most még bizonytalanok egy része is állást foglal, elmegy szavazni, pl. a kampány, vagy maga a tét miatt, ami felboríthatja az arányokat
3. szakemberek folyamatosan figyelik az időközi- és a 4. évenkénti választások közti összefüggéseket, de sajnos nem találtak benne egyértelműséget

további szép estét :-), még visszatérek a vasaláshoz :-(

megszűnt 2011.06.05. 22:45:51

@Kalmár:
"Aki nem szavaz, annak ne számolgassuk a szavazatát."

De. Én számolgatom, mert meglátásom szerint onnan jön egy szédült, új erő és akarat a változásra. Nem most, nem holnap, hanem egyszer, mert jómagam is csalódott volnék, ha nem így lenne.

És a másik b+ a gömbgiliszta, mert ő találta ki!

Mezőbándi 2011.06.05. 22:46:31

"láthattuk volna már őket a politika közelébe."

-ba -be -ban -ben?

Könyörgöm!!! Az Index-címlapon megjelenő blogok előbb-utóbb mind átveszik a zindexes heje sírást?

megszűnt 2011.06.05. 22:49:08

@Mezőbándi:
Még mindig jobb, mintha a köztársasági elnök helyesírását vennék át egy az egyben.

megszűnt 2011.06.05. 22:58:54

@manyike:
Hát jó későn vasalsz, az biztos! Én azzal indítottam a napot és most, mivel éjszaka 'közelg', így:

Szép álmokat kívánok a blogtársaknak!:) Vidámabb holnapot!

Kalmár 2011.06.05. 23:00:42

@knausz: "meglátásom szerint onnan jön egy szédült, új erő és akarat a változásra."

Tehát akkor igaz amit írtam. Vagy nem akarnak tiltakozni a Fidesz ellen vagy nem tudnak olyat, aki jobban tudná csinálni.

Jó éjszakát.

Mezőbándi 2011.06.05. 23:03:33

@knausz: Az kéne még, hogy ő is blogolni kezdjen... Vajon mi lenne a címe? Palimadár? Palira véve? Palindróma? Elképzelem, ahogyan a zindex rendszeresen címlapra teszi... Jujj.

De azért írásban keverni a ba-be-ban-beneket elég gáz egy értelmiségitől. Remélem csak arról van szó, hogy valami mást írt eredetileg, de a mondatnak ez a része úgy maradt.

bariga 2011.06.05. 23:17:18

@aszekelyek: Bocsáss meg, általában ellene vagyok annak,
hogy sértegessük a blogtársasákat, de Te tényleg nagyon, nagyon hülye vagy!
Neked tök mindegy, hogy mi a
poszt témája és kinek mi a véleménye arról,
Te csak írod a saját badarságaidat.
Ha elovastad volna, akkor értenéd, hogy itt a politikusokról van szó, ha Te is az vagy, akkor isten óvja Magyarországot!!!!

panelburzsuj 2011.06.05. 23:26:23

@Kalmár:

Debrecen város 9. választókerületében kb. 6500 potenciális szavazóból 445-nek kellett a Fidesz embere annyira, hogy elmenjen rászavazni.

Ez a nyeréshez bőven elég volt.

Hogy ezen túl elsöprő népakaratnak, fantasztikus felhatalmazásnak, netán gyászos felsülésnek tituláljuk-e mi ezt a szereplést itt és most, az mellékes.

De támadhatatlan pozíciónak azért nem tűnik első blikkre.

komment1 2011.06.05. 23:37:52

@sztd:
Aha, értem. Eléggé úgy tűnt, hogy nem érthető mondás eredeti jelentése.

Kedves Török Gábor!
Egy szolid kérdés: itt már biztos volt róla szó, de azért felvetem - mi a véleménye a Szima ügyről? Ugyanis korábbiakban én is egyetértettem azzal, hogy bodorság kifejezetten diktatúrát emlegetni (meg ismerjük Péter és a farkas esetét). Ez az ügy azonban igen kevéssé interpretálható másként, mint diktatórikus lépésként. Egy mondvacsinált ügy miatt visznek be egy politikailag számukra veszélyes embert (ügyészi közreműködéssel), olyan ügy miatt, amiben egyszer már felmentették Szima Juditot. Elég egyértelműnek tűnik, hogy a politikai ellenfelet köztörvényes alapon vonják ki a forgalomból (remélhetőleg csak pár napra, de a fenyegetés nagyon hatásos). Ez már tényleg a fekete autó esete, fehérorosz avagy késő-kádári módszer. Ráadásul komolyan elkezdtünk aggódni Tétényi Éva miatt is. Kósa hetekkel ezelőtt már arról beszélt, hogy csődbűntettet hajtott végre TÉ, és most hoznak is egy rá és Esztergomra kreált törvényt éppen az adósságrendezésről: www.szeretgom.hu/content/68042-lex-esztergom-avagy-torvenyileg-lesz-vege-az-adossagrendezesnek (hadd tegyem hozzá: az egyik fideszes esztergomi képviselő felesége szerint börtönbe fog kerülni TÉ). Nagyon remélem, eddig nem fajul az ügy, de ezek már piszok durva események. Úgy tűnik, olyan szakaszba léptünk, hogy egyre több eszköz megengedett, ha arról van szó, hogy a politikai ellenfeleket eltegyék az útból.

a-kis-herceg 2011.06.06. 00:28:49

@jjulie: ja ja a részvétel a fontos... mennyi volt?

a-kis-herceg 2011.06.06. 00:31:57

@manyike: "mostanában az időközi választásokon kb. 20%-os részvétel a jellemező, érdemes ezt az adatot is kiírni"

pontosan...

de a fides birka nem büszke rá, hogy 20% 40-50%-a az csak 8-10, ami a teljes lakosságok 6-8 %-a...

6-8% lakos választ "elsöprő többséggel" polgármestert:)

mi lesz a 92-94% lakossal? ELSÖPRŐ többség lesz előbb utóbb...

elsöprik a zorbánt...

a-kis-herceg 2011.06.06. 00:33:18

@Mezőbándi: átvették a smitféle írásmódokat. a nyelv védelme az első

a-kis-herceg 2011.06.06. 00:35:09

@knausz: :) látom megelőztél... én most kapcsoltam csak (gépet)

Vincenzo90 2011.06.06. 02:05:27

@iii: Hű ember, te nem vagy a tények nagy barátja. Az LMP magáról terjeszt ennyi hazugságot, hogy eladható legyen, vagy te magadtól vagy ilyen egyszerű?

mréveiller 2011.06.06. 04:41:10

@a-kis-herceg: ezzel csak egy baj van. ugyanaz a legitimációja a 50.1 százalékos részvételi aránnyal választott képviselőnek mint akit 75 százalékkal választottak meg. aki meg otthon maradt miért feltétlenül ellenzéki szavazó? honnan tudod? megkérdezted őket?

Kalmár 2011.06.06. 05:16:00

@panelburzsuj: Debrecen város 9. választókerületében 6500 potenciális szavazóból 40 gondolta úgy, hogy mégiscsak az MSZP-nek kellene vezetni a várost.
Látsz valahol veszélyes kihívót???
Kicsit egyoldalúan fogod fel a kérdést.
Hiába csűritek csavarjátok, nem létezik alternatíva az emberek fejében a Fidesszel szemben.

lüke 2011.06.06. 05:58:30

még alszanak a boldogok...........
@Kalmár:
az emberek fejében sok minden létezik
gondolatolvasás?vagy párt program olvasás?
a pártok halódnak,
a Fidesznek még van egy kis támogatottsága, ld az elözö posztokban ÖF

2llkedő 2011.06.06. 05:58:35

@Kalmár:
"Hiába csűritek csavarjátok, nem létezik alternatíva az emberek fejében a Fidesszel szemben."

Egyelőre. De van még a fidesznek három éve.

lüke 2011.06.06. 06:16:17

a keletröl, ha dél lesz
Je südlicher, desto regierungslastiger“ seien sie. Österreich sei „diesbezüglich ein sehr südliches Land“.
www.faz.net/artikel/C30280/oesterreichs-medienpolitik-unter-kakanischen-strippenziehern-30432234.html

lüke 2011.06.06. 06:21:23

@iii:
gyakorló vagyok, nem elméleti
ha elméleteket gyártanék sok baj lenne
Vargha János üdvözöl

2011.06.06. 06:26:39

@Kalmár: Senki nem beszélt az LMP erős vidéki bázisáról. Sárrét pedig az egyik leghiányosabb területe az LMP-nek, de a szociknak is, a Jobbik majd a dupláját szerezte itt az övükénél.

De: az ogy választásokon még a kopogtatót se tudta az összeszedni itt az LMP. Ősszel 50% körüli részvétel mellett 3.3%-ot ért el, most fele ekkora részvétel mellett 3.6-ot. Van haladás.

2011.06.06. 06:28:29

@lüke: Hogy jön ide Vargha János? Azt kérdeztem, ki lépett ki az LMP-ből, akibe te annyira bíztál.

2011.06.06. 06:29:36

@Vincenzo90: Konkrétan mire gondolsz, amikor hazugságot emlegetsz? Egyébként én magamat képviselem, senki mást.

lüke 2011.06.06. 06:32:30

@iii: kevered
szimba, töle kérdezted
nix wissen

a-kis-herceg 2011.06.06. 06:34:07

@mréveiller: nem mondtam hogy ellenzéki szavazók...

azt mondom viszont, hogy a 20% os részvétel a DEMOKRÁCIA, a pártok, a pártrencer

SZÉGYENE...

bizalmi index, választék hiánya, válság... stb

2011.06.06. 06:34:43

@lüke: Valóban, elrontottam, mert te válaszoltál a neki szánt üzenetre. De akkor se tudom, hogy jön ide Vargha János.

lüke 2011.06.06. 06:35:43

@iii:
itt még nem láttam

a-kis-herceg 2011.06.06. 06:36:43

@mréveiller: látod a fides droid (kalmár) milyen nagyra van hogy nincs alternatíva...

büszke arra hogy a fides minden pártot kinyírt zsarolás, fenyegetés és egyéb btk.

2011.06.06. 06:37:06

@lüke: Egyre kevésbé értem.

mréveiller 2011.06.06. 06:49:33

@a-kis-herceg: nem szégyene. egyszerűen nincs érdeklődés a politika iránt. ilyenkor az a 27-35 százalék megy el szavazni aki követi a politikát. ők általában mindig elmennek szavazni

a-kis-herceg 2011.06.06. 06:58:10

@mréveiller: persze nem szégyen... erre a 1989-es Orbán Viktor is büszke lenne...

nem 27-35 !!! sokkal kevesebb 20-25.

vannak jobbsorsú nem feudális, hanem polgário demokráciák, ahol 90-100%

akkor elmondom neked miért nem voltam SOHA szavazni (kivéve 1990 ogy)

semmi értelme. zéró értelme van. rabló és más maffiaszervezetek közül választhacc... eszembe sincs. rosszak közül... szval idejutottunk... a zország szégyene....

de egyébként is már totál diktatúra van. a zorbánt a 1989-es OV szemen köpné...

ebből láccik, hogy nem demokráciát, pusztán a KASSZA mexerzését tűzte célul

varanus.blog.hu/2011/06/05/orban_viktor_azt_uzente_2

jjulie 2011.06.06. 07:03:57

@mréveiller:

a szinvonal az oka

olyan, mint a legtöbb sportesemény, nézzél ki mondjuk a tenisz magyar bajnoki döntőre, a családtagokon, a haverokon kívül néhányan a szakmából vannak jelen, meg a büfés

nameg az, hogy nincs tétje

jjulie 2011.06.06. 07:11:26

@mréveiller:

egy olyan településen ahol szinte mindenki ismer mindenkit, kényes kérdés lehet a szavazás-nemszavazás ügy, akit nem látnak bemenni a helységbe, az biztosan nem szavazott a győztesre

még egy ok amiért örülök hogy nem egy olyan településen élek ahol mindenki ismer mindenkit

jjulie 2011.06.06. 07:15:47

@iii:

nagy fába végtad a fejszédet, az orbán tanulhatna a lükétől

Gomezke 2011.06.06. 07:29:03

Olvasom a hozzászólásokat, és időről időre belinkel valak valamilyen zenét. Nem tudom, nekem többnyire ez ugrik be:
www.youtube.com/watch?v=nS8XOG4IJM0

jjulie 2011.06.06. 07:32:41

@lüke:

ezek nagyon hasznos linkek, valamiért az erdészeti lapokban az erdőmérnök varghába én is belebotlottam tegnap, gyorsan tovább is mentem

szegény lelkes @iii mindent érteni akar, megőrül mire megfejti ezt

tyeli 2011.06.06. 07:35:37

@jjulie: mi lenne ha befognád a pofád te ostobenkó *****? Olvasgatom a kommenteket, mindenki egész normálisan ír te viszont szétspammolod az egész üzifalat a semmitmondó sértegető kommenjeiddel.
észrevehetnéd magad, hogy senki nem kiváncsi erre, lehet takarodni a kiskegyed.hu fórumára.

jjulie 2011.06.06. 07:35:58

@Gomezke:

nem ilyen sötét a helyzet

persze majdha megjelinik az aszékelyek, akkor az lesz

Szimba 2011.06.06. 07:36:59

@iii:

Ivády egy nagy franc. A fene sem sír utána:-)

Nekem a Nimfea Egyesület vezetője, Sallay R. Benedek volt szimpatikus. A hozzá hasonlók viszont labdába sem rúghatnak a városi értelmiségiek mellett, akik viszont csupán papírfigurák (lásd origami).

Szimba 2011.06.06. 07:39:15

@tyeli:

Zsüli itt a részeg középparasztot alakítja az agresszív kismalaccal kombinálva.

jjulie 2011.06.06. 07:42:03

@tyeli:

parancsolsz? elfelejtetted megkérdezni miről van szó?

megbocsátom, hiszen még a fenekeden a tojáshéj

lüke 2011.06.06. 07:44:06

@Szimba:
ez a nimfea jól hangzik:)

jjulie 2011.06.06. 07:45:35

@Szimba:

a kiegyensúlyozó vagyok

lüke 2011.06.06. 07:47:06

merüljetek a
Wilágnagy-háló Wégtelen Wizében -loptam
megyek az élet vizébe:))
vagy ahogy itt újabban dívik a cs@ba

a-kis-herceg 2011.06.06. 08:05:59

@Gomezke: nem vagyok ilyen pesszimista, sőt optimista vagyok...

gané világ. de egy széles TUDATOS választói összefogással bármi megoldható, a média és az oligarchák ellenére. lásd Esztergom... igaz a fides hatalomtól való elszakadása kicsit "nehézkes" (az ügyvédi páláyra valahogy nem akarnak visszamenni...)

ja és még egy apróság, az országos "feleszmélés" valószínűsége 1/10 000...

zorbán dikta túra +demokrácia hiánya, feudalizmus valószínűsége: 9999 / 10 000

jjulie 2011.06.06. 08:15:18

a manyuppénztárakról is bebizonyítják hogy köztörvényesek

nem csak a szima juditról

2011.06.06. 08:17:52

@Szimba: Sallay nem lépett ki tudtommal, csak a vezetőségből. És ő nem egy könnyű eset, hogy finoman fejezzem ki magam. Meglehetősen sommás az összes többi embert papírfigurának nevezni, köztük számos igen okos embert. Ha megnézed, minden pártban az értelmiség viszi a prímet, ez természetes. Vagy aki nem az, abból is az lesz előbb-utóbb.

2011.06.06. 08:21:13

@lüke: Ez tényleg érdekfeszítő, de mi köze a témához és Vargha Jánoshoz? Van még Vargha ezeken kívül :-> ? Mindegy, hagyjuk, költői kérdés.

megszűnt 2011.06.06. 08:27:31

@Gomezke:
"Nem tudom, nekem többnyire ez ugrik be:"

Ennél a zeneszámnál mostanában nem hallottam kifejezőbbet! 'Egy kizsákmányolt ország helyett a Kánaánban érzem magam. Mert ez egy ilyen világ.. Megváltozott minden, most már jó irányba terelnek..mert ez egy ilyen világ. Ilyen szemét világ!'

Ezeket a képeket találtam hozzá:
www.youtube.com/watch?v=UA18awhyeFs&feature=related

a-kis-herceg 2011.06.06. 08:38:11

@jjulie: a fidesbirkáid terelgetéséhez...

"A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni." (Rejtő Jenő)

a-kis-herceg 2011.06.06. 08:43:16

@jjulie: még a birkáid terelgetéséhez

"Ha az ember erősen hisz valamit, az majdnem annyi, mintha igaz lenne." (RJ)

továbbá

"Minden valótlan tény felismerése egy lépéssel közelebb visz a való tényálláshoz." (RJ)

és a kedvencem...

"Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány okos ember ne tudná becsapni." (RJ)

panelburzsuj 2011.06.06. 08:47:48

@Kalmár:

"Debrecen város 9. választókerületében 6500 potenciális szavazóból 40 gondolta úgy, hogy mégiscsak az MSZP-nek kellene vezetni a várost.
Látsz valahol veszélyes kihívót???
Kicsit egyoldalúan fogod fel a kérdést.
Hiába csűritek csavarjátok, nem létezik alternatíva az emberek fejében a Fidesszel szemben."

Azt gondolom, hogy kevés dolog jelzi olyan biztosan az intellektuális képességek elvakultságból eredő beszűkülését, mint a beszélgetőpartner többes számban szólongatása.

Szó szerint el vagy te tévedve, kedves "meggyőződésből elemző", ha a 250 szavazatot elérő második befutó helyett a 40 szavazatos izémizék hitványságával buzdítod magadat ócsárlod az "ellenfeleket".

panelburzsuj 2011.06.06. 08:51:43

@panelburzsuj:

Ebben a ciklusban ugyanis - sok más mellett - azzal az illúzióval is szegényebbek leszünk, hogy a kormánypárti képviselő tuti hatékony pézcsináló gépezet, üzembiztos kijáróember.

És ha sedió-semogyoró, akkor minek legyen még undok is?

a-kis-herceg 2011.06.06. 08:55:44

@panelburzsuj: ez a zorbánnak is jellemzője a legyőzött oroszlányon ugrál...

örömtánc a zős ellenség komcsik letiprásán...

hál'isten nem tudják ezt a szintet meghaladni... ez ad némi reményt...
csak tartok tőlük, hogy vezérlőcsillaguk ennél azért okosabb jogászsarj

panelburzsuj 2011.06.06. 09:13:57

@a-kis-herceg:

De legalább a vezérdrukkerre odafigyelne ez a mindentlátó:

"Az eredményeket Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz megyei elnöke úgy értékelte, hogy az aktív szavazók nem fordultak el az Orbán-kormánytól."

www.hirtv.hu/?tPath=/print/belfold&article_print=yes&article_id=383232

Annyi óvatosság még Kósában is van, hogy beszúrja az "aktív" szócskát, amikor a bizalommennyiséget latolgatja.

Hiszen országgyűlési képviselőt nem sikerült most választani, a szükséges népség fele ment el. A második fordulóra meg ott a lehetőség a "tétényista összeborulásra".

Gomezke 2011.06.06. 09:17:09

@jjulie: nem ilyen sötét a helyzet
@a-kis-herceg: nem vagyok ilyen pesszimista, sőt optimista vagyok...
Erre mit szóltok?
www.youtube.com/watch?v=Bj-oFn49l0w&NR=1

Szimba 2011.06.06. 09:23:21

@lüke:

www.nimfea.hu/hirek.php

Természetvédelmi Egyesület. Sallay meg egyrészt gazdálkodó (lovak, birkák, kecskék, gyümölcsös stb.), elvégezte az egyetemet, most pedig jogra jár (estin), mert a természetvédelmet akarja képviselni.

Noná, hogy nehéz ember!
Mindent tud, ami egy vidéki gazdálkodót érintheti, és a természetvédelmet sem ugatja. Ráadásul van 3 kislánya.

Nem a Rózsadombról osztja az észt a cigánykérdésről, a vidéki munkahelyi helyzetről, a mezőgazdaságról, vízgazdálkodásról, árvízhelyzetről stb.

Szimba 2011.06.06. 09:25:26

@iii:

Nem elég okosnak lenni!

Politikában sokkal több és másféle tudás kell.

2011.06.06. 09:28:21

@Szimba: Vagyis értelmiségi ő is, csak nem pesti. Számosan vannak ilyenek az LMP-ben (Mile, Vágó pl.), igaz, effektíve gazdálkodók nem nagyon rajta kívül.

ssi 2011.06.06. 09:30:49

@Kalmár:
"Debreceni 9-es választókörzetben
1. Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) 445 szavazat - 47,19 százalék
4. Suták Miklós (MSZP) 40 szavazat - 4,24 százalék

Püspökladányban
1. Dombi Imréné (Fidesz-KDNP) – 41 százalék
Nincs nyoma a szociknak...

Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében
1. Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) – 52 százalék
3. Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) – 12 százalék"

én élvezem, hogy mindig tanulok - általában is, s egyre pontosabbnak is lehet lenni :-))

szabályok: nem mindegy, hogy parlamenti/önkorm képviselő:

- Arnóth Sándor halála miatt időközi önkormányzati és országgyűlési választás Püspökladányban, illetve Hajdú-Bihar 6-os számú választókerületében ugyanazon a napon
- "Érvénytelen a püspökladányi időközi országgyűlési képviselő-választás, mert a 40.428 választásra jogosult állampolgárnak csak a 28 százaléka járult az urnákhoz"
atv.hu/belfold/20110606_ervenytelen_valasztas_puspokladanyban
- Debrecenben önkorm.képviselői választás volt, 6585 állampolgár közül 944-en mentek el szavazni, ami 14,35 százalékos részvétel"
www.haon.hu/debrecen/idokozi-valasztasok-2011-a-fidesz-kdnp-jeloltje-gyozott/1701100
- "eredményeket Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz megyei elnöke úgy értékelte, hogy az aktív szavazók nem fordultak el az Orbán-kormánytól"
www.dehir.hu/debrecen/debreceni-hirek/2011/06/05/211423/a-fidesz-jeloltje-nyert-debrecenben-es-puspokladanyban-is/

ssi 2011.06.06. 09:32:18

@manyike: javítás

szabályok: nem mindegy, hogy parlamenti képviselő/önkorm képviselő-polgármester választás-e:

a-kis-herceg 2011.06.06. 09:38:37

@panelburzsuj: @manyike: 14% ???????????

AKTÍV szavazók:) azaz a TV2 műsorába sms ezők? vagy milyen ország ez?

SZÉGYEN és GYALÁZAT

ez a demokrácia? amit a viki bácsi akart? ezt akarta? tessék...

vezér dilemma: kötelező legyen? vagy a küszöböt kell eltörölni?

az utóbbi esetben a szégyen és a gyalázat az marad...

KAMUnikációval? aki nem szavaz az kiírja magát a Nemzett testéből vagy mi....

tessék tipplizni. mi a fides válasz?
1) kötelező választás
2) küszöb eltörlése
x) kamunikációs nyomás...

a-kis-herceg 2011.06.06. 09:46:45

megbukott a Nagy Nemzeti Buszsáv Terve...

a legjobb megoldás születik... magyarosch: a buszsávra az EU lét felkaparjuk és csak névleg marad buszsáv hogy szavazót se veszícsünk... (azaz használhatja boldog-boldogtalan)

Dávid Vitéz odacsap-idecsap-pénzcsap...

progressziv.blog.hu/2011/06/02/vitezy_tett

panelburzsuj 2011.06.06. 09:50:07

@a-kis-herceg:

n) a közös jelölést betiltjuk: egy jelölt neve mellé csak egy szervezet neve kerülhet ....

ssi 2011.06.06. 09:59:55

@poszthoz: 370. Az idegen arcok ..

T.G. "aki új vezetőkről álmodozik, az nagy valószínűséggel most is megtalálhatná őket a pártelnökök naptárában"

elgondolkodtató :-)

- hol lehet ma tanulni, edződni, tapasztalatot szerezni a politikához/ról, de a politikától távol? az üzleti életben/családi környezetből/iskolákban?
- a politikai elit általános rossz megítélése miatt, ma különösen figyelni/kerülni kell a lejáratás, kétes kapcsolatok látszatát is?

ssi 2011.06.06. 10:02:12

"Navracsics szerint
- az új alkotmány számos fontos vitát lezárt, például eloszlatta azt a képzetet, hogy a Fidesz egyeduralomra törekszik.
- Nem tartja problémának, ha vita van a kormány ötleteiről, mert ez a demokrácia része,
- viszont nem érzi úgy, hogy jogos lenne számon kérni a Fideszen évekkel ezelőtti ígéreteit."
www.origo.hu/itthon/20110606-interju-navracsics-tibor-igazsagugyi-miniszterrel.html

a gond talán az, hogy amit maguknak engednek/elnéznek, azt másoknak nem ... a gond talán az, hogy képzett jogászoktól szándékos jogi bukfencek voltak/vannak/várhatóak

ssi 2011.06.06. 10:04:58

@panelburzsuj: @a-kis-herceg:

tegyük fel, hogy az ellenzékeknek (parlamenten belül és kívül) van a hogyan továbbra, a hogyan máskéntra konkrét koncepciója: mi lenne a jobb?
- ne csak kritizálják a kormányt, hanem már most tárják föl az elképzeléseiket?
- úgy taktikázzanak, hogy csak később, pl. választási kampányban tegyék ismertté az elképzeléseiket - kivárva, hogy a kormányelfogadottsága/eredmények hogyan alakulnak?
- egy rendkívüli pillanatban bedobható terveik legyen, pl. hol az a határ, ameddig a kormány még elmehet? vagy minden intézkedés most annyira kétséges/többesélyes, hogy bizonytalanul végig benne van a rossz és a jó irány is?

További szép napot mindenkinek! :-)))

megszűnt 2011.06.06. 10:15:45

@Gomezke:
'Vannak még csodák, de hol keressem?..ha nem bízol bennem, semmit sem érsz, csak ennyi és kész…egy csendes kis részen, a Tiszánál.. '

www.youtube.com/watch?v=2z_niWP1UzM&feature=related

panelburzsuj 2011.06.06. 10:19:17

@manyike:

Visszakérdezek: most milyen általad ismert (politikai) csoportosulásnak vannak alaposan kimunkált és közzétett válaszai a magyar társadalom idült megoldatlan kérdéseire?

a-kis-herceg 2011.06.06. 10:26:17

@manyike: van egy rossz hírem... nem a politikusok ébredésére várunk...

hanem hogy sok választópolgárnak leessen... hogy ez így nem... nulláról igen...

vissza legalább 1989-ig. elfelejteni viktor a pánkot... minden maffiát elsöpörni

xorfrion 2011.06.06. 10:37:50

A Gábor által felvetett kérdésre nekem mostanában Lech Walesa és a szakszervezetek jutnak az eszembe.
Persze nyilvánvaló, hogy nálunk a szakszervezetek szerepe - köszönhetően a politikai pártok mindkét oldalról való kvázi szakszervezet ellenes ténykedéseinek - nem mérhető össze a Szolidaritás tevékenységével és súlyával.
Mégis én ebből az irányból tudom elképzelni az egyetlen reális alternatívát a magyar politikai élet csődtömegére.
És ebben a folyamatban - el kell ismerni - Orbán Viktornak is nagyon fontos és hasznos, kohéziós szerepe van.

a-kis-herceg 2011.06.06. 10:40:24

@xorfrion: a viktorbá minden normális embert aktivizál, előbb-utóbb...

de a szaxervezetektől várni bármit is... az nai vitás, nem vitás...

ugyanolyan korrupt maffia szervezet mint kishazánkban minden intézmény (állam)

ssi 2011.06.06. 10:40:26

@panelburzsuj: :-)))) kegyelem!!!

"most milyen általad ismert (politikai) csoportosulásnak vannak alaposan kimunkált és közzétett válaszai a magyar társadalom idült megoldatlan kérdéseire? "

egyiknek sem, de háttéri konyhájukban talán fő vmi ...
s nemcsak az ő hibájuk ... néhány szakembernek lehet, akik mögé be is állnának ... de
1. ma kimondhatatlan az ellenfélről: vannak jó ötletei, azt megtartva, másban meg másként tennénk
2. összezavarodtak a választók is: ma már az sem egyértelmű, hogy mi a siker és mi a kudarc ... pedig türelmetlenül várjuk az eredményeket, s gyakran azt sem értjük/érezzük, ha vmit mégis annak kiáltanak ki

mai kormány lécet emelt: lehet teljesen másként
a következő nyerő is megugorhatja: még mindig lehet minden korábbiaktól teljesen más

kérdés: az a "más" valós, vagy csak illúzió? s az a "más" lehet-e pl. egyszerűen csak egyszerű, logikus, áttekinthető?

@a-kis-herceg: :-))
"nem a politikusok ébredésére várunk..."
ma nem politikus, de ha rá várunk, azzá lesz, mert vezető/apparátus nélkül mit ér a tömeg, még ha bölcs, racionális is ?

estig páááá :-)

ssi 2011.06.06. 10:52:34

kis ráadás ...

"ne lehetne politikai viszonyrendszerektől távolságot tartva egyszerűen személyes véleménnyel rendelkezni a kormányzati munkáról"
oszkopeter.blog.vg.hu/

"milyen, racionális gazdaságpolitikai megfontolásokkal alátámasztott konvergenciapályák közül választhatott a 2010-ben példátlan társadalmi felhatalmazással megalakuló új kabinet ... az elmúlt egy évben az új kormány rátért-e bármelyikre ezek közül, vagy végül új utat tört magának."
hazaeshaladas.blog.hu/2011/05/27/lehetseges_konvergenciapalyak

xorfrion 2011.06.06. 11:38:39

@a-kis-herceg: Megértem a kétkedésed vagy elutasításod, de végül is hol annak a vége? Vagy föltehetjük magunknak a kérdést, hogy a magyaroktól származhat-e bármi jó? Mert hát az állam is mi vagyunk, meg minden egyéb. Nem hiszek abban, hogy a magyar jó, az állam meg rossz.

a-kis-herceg 2011.06.06. 11:53:43

@xorfrion: leesett az állam... a zállam mi vagyunk... sz@r emberekből sz@rállam

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.06. 12:05:10

@Kalmár: ezt mintha Gönczárpibácsi (aka Patkány) is mondta volna, Horn 'ejropúnó' Gyulával kapcsolatban.
A folytatás közismert.

a-kis-herceg 2011.06.06. 12:08:07

hamburger lesz Dzsudzsákból?

inforadio.hu/hir/sport/hir-438433

lehet fogadásokat kötni....
sztem: a bíróság elereszti... az alaptalan vád miatt... nem lesz előzetes...
de nem is volt poltpetya célja... csak hasbarúgta a szaxervezeteket...

index.hu/belfold/2011/06/06/delutan_donthetnek_szima_judit_elozetes_letartoztatasarol/

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.06. 12:09:28

@panelburzsuj: avétosan toljátok a d. demagógiát. :)

xsasha 2011.06.06. 12:14:42

Hogy is volt az a kormány megmenti a nyugdíjakat szörnyülködés?

hvg.hu/gazdasag/20110606_maganynyugdijpenztarak_pszaf

a-kis-herceg 2011.06.06. 12:26:31

@xsasha: nem mondok minősítést... visszafogom magam...

csak jelzem óvatosan hogy
a bankok sem a hitelfelvevők és a betétesek érdekeit képviselik...
és mivel hasonlóan mindkettő (mnypk is) politikus oligarcha érdekkörök...
ezért a szabályozás logikusan ilyen....

megoldás? ... ... ... ... államosítani a bankbetéteket?

(nem vagyunk messze tőle... csapataink harcban állnak -a zállamadóssággal és ebben a harcban a muníció a pénz...)

szerintem ajánljuk fel önként... jobban néz ki...

xsasha 2011.06.06. 13:07:44

@a-kis-herceg:
nem mondok minősítést... visszafogom magam...
A bankbetétekre nem kötelez az állam.
Pénzpiaci műveletekkel az foglalkozik, aki ért hozzá, vagy azt gondolja magáról.

xsasha 2011.06.06. 13:18:42

@panelburzsuj:
:-)))
Kedves burzsuj.
Valóban ennyire ismeretlen előtted a politikai marketing fogalma?
Te azt tartod objektívnek, hogy összeméred a 450 szavazót a 6500 potenciális szavazatra jogosulttal? Ez mennyivel értelmesebb, mint a fideszes szavazókat nem a másodikhoz, hanem az mszp-shez hasonlítani? :-))
Az évközi választásokra nagyobb arány szokott elmenni, mint az általad citált?
Debrecenben meg főleg, ahol nagyon nem aggódik senki amiatt, hogy ne fideszes nyerne.
Szóval azt el tudom képzelni, hogy a lelkedet megnyugtatja az efféle magyarázat, de vajon értelme az van neki?

porfelhő 2011.06.06. 13:27:40

A népnek se tetszik a korkedvezményes nyugdíj?

A választók politikai önbesorolása szerint is hasonló arányokat találunk, azaz a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a jelenlegi helyzeten."

nol.hu/belfold/a_nepnek_se_tetszik_a_korkedvezmenyes_nyugdij__

Megjegyezni kívánom, én sem értek egyet, nekem sem tetszik.

"Nyugdíjháború – kettőkor mondják ki a szakszervezetek a végső szót

Az utolsó utáni percben a rendvédelmi szakszervezetek úgy érzik, megtalálták a közös nevezőt, és két órakor egy, a korkedvezményes nyugdíjak ügyét kompromisszumosan megoldó javaslatot kívánnak meghirdetni. "

atv.hu/cikk/20110606_nyugdijhaboru_kettokor_mondjak_ki_a_szakszervezetek_a_vegso_szot

panelburzsuj 2011.06.06. 13:36:36

@xsasha:

A jelek az muatják, hogy nem nekem támadt igényem a lelkecském nyugtatgatására.

Ami meg a marketinget illeti: egy időközi választás két dolgot azért megmutat. Hogy kik vannak egyáltalán a politikai piacon, és hogy mennyire tudja a kínálat egésze megmozgatni a választókat.

porfelhő 2011.06.06. 13:45:26

Erősítenék a magyar netrendőrséget

A magyar tartalomipari szervezet hatodik éve üzemelteti az netezők elsöprő többsége által valószínűleg abszolút nem ismert Internethotline-t, ahol illegálisnak vélt tartalmakat lehet bejelenteni.
Az NMHH és a MATISZ közös együttműködés keretében, a tartalomipai szövetség tapasztalatait hasznosítva képzeli el a forródrót-szolgáltatás további működtetését

Az Európai Uniót és a világ jelentős részét lefedő hotline-ok a lakosságtól érkező bejelentéseket, panaszokat fogadják az illegális tartalmakkal kapcsolatban.

A kifogásolt publikáció lehet erőszakos, félelmet keltő tartalom; pornográfia; pedofília vagy az erre való csábítás; fajgyűlölet, idegengyűlölet; szélsőséges politikai nézet; megtévesztő vagy meghamisított tartalom; drogfogyasztásra csábítás; vírus, féregprogram, kémprogram és egyéb kárt okozó szoftver; zaklatás az online térben (kéretlen e-mail, chat) és egyéb, jogszabályok által tiltott tartalom.

A bejelentés alapján a forródrót-szolgáltatás üzemeltetője kapcsolatba léphet az illetékes hatóságokkal (például rendőrségi feljelentést tehet), és kezdeményezheti a tartalomgazdánál vagy a tárhelyszolgáltatónál a törvénytelen állapot megszüntetését."

Jaj! bocs. egy kicsit hosszú, ez a cikk, de hasznos.

Másoltam.
:)

porfelhő 2011.06.06. 14:19:01

hm. Lefelejtettem megint.:)

Mi van akkor, ha kérnek valakit, hogy irjon, és az illető nem ir.
Azt nem lehet bejelenteni?, hogy bánatot okoz valakinek?

:))))))

xsasha 2011.06.06. 14:19:39

@panelburzsuj:
Pedig nagyon úgy tűnt. :-)

Szerintem ez így nem igaz. Csupán azt mutatja, mennyi energiát feccöltek a pártok az emberek mobilizálására.
Vagy szerinted hogy lehet az, hogy az évközin rendszeresen töredéke szavaz az embereknek, mint a 4 évenkénti parlamenti választásokon? Aztán mikor eljön az idő, az aktuális tavasz, azért mégiscsak elmegy az emberek többsége szavazni...

a-kis-herceg 2011.06.06. 14:44:03

több a bűn... a zorbán még a rendőrök zsebéből is ellopja a pénzt...

kassza-kasza-kassza-kasza-kassza-kasza-kassza-kasza-kassza-kasza-kassza...

és ezek csak a felszínre kerülő ügyek... menynit nem tud6unk

index.hu/belfold/2011/06/06/nott_a_bunozes_budapesten/

www.youtube.com/watch?v=9nBN7JcKj7c&feature=related

aszekelyek 2011.06.06. 14:51:25

@bariga: Jobb lett volna maradni a nem sértegetésnél.Az teljesen mindegy, hogy azzal ijesztgetnek, hogy elveszik a munkahelyeket, vagy a politikusi székeket. Fenntartom, amit írtam. Szerintem az nagyon hülye, aki ezt kiengedte a száján, a 23 millió románozást. No és a poszthoz, Gábornak címezve fentebb természetesen írtam , ahogy szoktam a témához is. Azt, ha kedves lennél vázolni, hogyan kapcsolódik másként, amit te írtál, mint ahogyan én értelmeztem. Hasznos lenne. Mondjuk nem tudom, hogy TGM, mint politikában igen mozgékony személy, hol áll nálad? :)

panelburzsuj 2011.06.06. 15:11:17

@xsasha:

Nem évközi: időközi.

Egyébként pont az országgyűlési képviselőválasztás adatai rendkívül érdekesek (lennének, ha lennének... ) annak fényében, hogy az időközi polgármesterválasztáson most TÖBBEN vettek részt, mint az októberi "menetrendszerűn".

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 15:36:40

@porfelhő: Csak mennyire más dolog, ha valami úgy, ahogy van nem tetszik, és (a jövőben) változtatni kell rajta, és más, hogy visszamenőleg megváltoztatják.

A visszamenőlegesség ELFOGADHATATLAN!

Tipikus FYDESZ-es módszer, hogy az általuk változtatni (ledarálni) kívánt témában egy jelentéktelen részre mondott vélemény alapján az egészet saját szájízük szerint átszabják.

aszekelyek 2011.06.06. 15:38:48

@a-kis-herceg: Szóval ha a rendőr nem mehet negyven évesen nyugdíjba az törvényszerűen hozza magával a növekvő bűnözést. emlékszem, hogy a széna téri bankrabló rendőr is arra hivatkozott, hogy három gyereke van...Vannak, akik letérnek a helyes útról, ha kissé nehezebb az élet. Mindenki mégse süllyed oda. Ezt a talányt még meg kellene fejteni. nekem az is talány, hogy akik folyvást tüntetnek, az alatt az idő alatt miért nem inkább pénzt keresnek. Sokan vállalnak a munkájuk mellett kiegészítő pénzkereseti lehetőséget. Nekem pld volt olyan udvarlóm az átkosban, aki azért, hogy el tudjon vinni hétvégén táncolni, elment vagont kirakni. egyébként szlovák kollégista volt. Ritka rendes gyerek volt. Még családja sem volt de úgy gondolta, neki kell előteremteni a rávalót, munkával. Egyedül ebben az országban nem tilos munkát vállalni, ha rendőr az illető. A legtöbben dolgoznak is a szabad napjaikon. Láttam futólag egy interjúrészletet, ahol Orbán azt mondta, hogy ha nem hogy a házánál tüntetnek de beköltöznek a hálószobájába., akkor is meg fogja csinálni. Rendet tesz ebben is. EGÉSZ EURÓPÁBAN NINCS PÉLDA ILYEN RENDSZERRE , AMI TARTHATATLAN .Ilyen marhaságot is láttam, egyik csatornán.. Komolytalanná teszik vele saját magukat egyébként: tolókocsiban egy bábu rendőr ruhában és az van a táblán a nyakában, hogy 62 évesen is dolgoztatni akarnak, vagy hasonló. A 62-ről meg szó nincs rendőrök esetében. Bár lehetnek némelyek abban a korban is akár nagyon jó rendőri vezetők. Sokat látott nyomozók. Nagy tapasztalattal. Vagy ismerhetik az alvilágot A -tól Zetig. Nagyon értékes tudás az. Sztem ne az alvilág foglalkoztassa őket annyi idős korukban. :DDD Ott van a PAPA névre hallgató, időnként bulvárban felbukkanó úr. A hatalmas tudásával.... Doszpot,.... Meg a többiek....Az állomány meg eközben nagyon hiányos és a minőségért se tenném a tűzbe a kezem. Mondom, nagyon sok sebből vérzik ez a rendvédelmi ügy nálunk.

aszekelyek 2011.06.06. 15:42:12

@2llkedő: Ami majd megmutatja, hogy ezek a megszorítások mit tudnak adni Magyarországnak. Stabilitást, vagy adóssághegyeket. A kutyaszorítóba préselt FIDESZ kormány kijön-e a sarokból.... Se világpiaci pénzbőség, se EU-s mindent elnézés nincs. Mozgástér sincs. Ennek alapján tessék majd értékelni a teljesítményt.

xsasha 2011.06.06. 15:45:59

@panelburzsuj:
"Nem évközi: időközi." LOL. Valóban.

Mitől érdekesek ezek?

aszekelyek 2011.06.06. 15:56:33

@iii: Látod, senkinek nincs fogalma sem pld a kábítószerekről vallott nézeteivel az lmp-nek.Meg még sok más konkrét dologról sem. Pld, hogy miben más az lmp politika. Lehet más, igaz, így elméletileg de a FIDESZ féle nagyon más politikát pld nem fogadják el. Ergo azt se köteles senki elfogadni, ahogyan ők gondolják másnak a politikát. Ami igazán kifejtve sincs.Tudjuk, hogy milyen ürügyek mentén nem voltak hajlandóak részt venni az új alaptörvény készítésében. Milyen lehetetlen feltételeket szabtak. Nem tűnnek másnak, mint az szdsz. Nagyon sokak szemében. Üres frázisnak jó a nevük. Semmi mást nem hordoz, ami megfogható lenne. Némi szocikra hajazással egyes témákban. A hátterük is eléggé zavaros és homályos. Szoktam a parlamenti képviselőik felszólalásait nézni. inkább nem minősíteném...Pedig nem mindig mondanak hülyeséget. Ám az előadás módja már-már mengelicai.

aszekelyek 2011.06.06. 15:58:55

@Mezőbándi: Valóban, elég ciki. Ebben a posztban is van egy ilyen. Látod, sokakkal megesik.. , egyébként művelt, jól író emberekkel. Szándékosan nem említettem eddig. Gábornak nem is szól ez:D

aszekelyek 2011.06.06. 16:02:37

@panelburzsuj: Tul.képpen szánlak is titeket. Mindössze ennyin tudtok rugózni. Akik elmentek, azok így döntöttek. Pont. Semmi más nem releváns. Csak csócsálgassátok. Másra nem szavazott még ennyi sem. Semmi aktivitás arra nézvést, hogy bárki másnak adnának bizalmat, akik adnak.

aszekelyek 2011.06.06. 16:10:35

@panelburzsuj: Debrecenben Kósa a FIDESZ vezetője. Arról van, szó, ugye? Köszi. Eszembe jutott, hogy röhögtek és csúfolódtak a szocik, amikor a paraszthajszálnyi különbséggel elorzott , szdsz koalának köszönhető választás után , amiről ugye mondják, hogy csaltak is, mint mindig, a FIDESZ ünnepelt, mert darabra több szavazatot kaptak. Most meg nem győzitek szétrelativizálni, a sovánka kis eredménykéteket. Meg kisebbíteni, letagadni a kétharmadot tavaly és az azóta lezajlott időközi, helyi választások eredményeit. Szeretnétek nagyon egy olyan eredményt, mint akkor a FIDESZ-é volt de az soká nem lesz.

aszekelyek 2011.06.06. 16:16:34

@jjulie: GYanu van és ártatlanság vélelme:) Bizonyítottak a magán nyugdíjpénztárak már:) Mi az, hogy! NAgyon is! Az éjjel volt egy brilliáns film. Erről. No persze amikor senki nem látja. :) 2 körül volt. Felébredtem, mert vihar volt. Egy nagyon j magyar filmet is csak akkor adnak a tv2-n, Udvaros az egyik főszereplő :) , már másodszor láttam éjjel. Főműsoridőben csak bullshit megy.

panelburzsuj 2011.06.06. 16:17:00

@xsasha:

Csak a nagyképű, ám híg "fogalmi gondolkodásodra" egy piciny példa.

Ha lesz adat, elmondom, mitől érdekes.

panelburzsuj 2011.06.06. 16:18:55

@aszekelyek:

Nincs pszichiátriám, fordulj máshoz a problémáiddal.

mréveiller 2011.06.06. 16:26:15

Budapesten is lesz szobra mártír miniszterelnökünknek. elég borzalmas hogy nemzetünk nagyjait vagy kivégezték vagy lelőtték mint egy kutyát. Batthyányi, Tisza, Nagy Imre. ezért is tartunk itt ahol ma. többek között

index.hu/belfold/2011/06/06/karolyitol_par_sarokra_all_majd_tisza_szobra/

a-kis-herceg 2011.06.06. 16:43:03

a zorbán viktor a pánk nem tud beszélni!!! nem jut szóhoz mert belecsapott a vill ám!

mi az a zsemlyén sóti nincs szolgálatban? nem tud felszólni? elnézte a napt árt?

aksiról? pléjbekről? nem megy? nincs valami harcolunk-legyőzzük kazetta talonban?

index.hu/belfold/2011/06/06/aramszunet_miatt_elmaradt_orban_beszede/

a lovardában nincsen fáklya? vagy szócsŐ? azt nem is mondom hogy esetleg... generátor? szünetmentes?...

ki a f@sz rendezte a lovardai európai gyűlést... uppsz csak nem?

deeeee Viccisztán...

xsasha 2011.06.06. 16:47:44

@panelburzsuj:

Mitől nagyképű és mitől híg?

Nincsenek adatok, de azért tuti érdekesek?

a-kis-herceg 2011.06.06. 16:50:33

ez mekkora szöveg a gané lézer S8 janiról...

"Lázár János berúgta a nyitott ajtót. Nekifutásból. Most várhatjuk röhögve, hogy az arcon tompítás után megmagyarázza: ő így szokott leszállni a bicikliről, és nem rendszerkompatibilis aki nem utánozza."

varanus.blog.hu/2011/06/06/mclazar_a_muparaszt?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

xsasha 2011.06.06. 16:51:20

@a-kis-herceg:
LOL!!! Mekkora barmok, hogy nincs generátor a kastélyban! Akkor tuti nem szállt volna el a biztosítási rendszer a villámcsapástól. Mérnök, ugye?

a-kis-herceg 2011.06.06. 16:54:30

@xsasha: qva TEK... nagy okosak... terror elhárítás stb... oszt Jóska bá odamegy és lenyomja a főkapcsolót :))))

ez az 1 ad okot optimizmusra... hogy a diktatúrát is magyarok építik... így nem lesz túl stabil (ezekkel a tákolt jogszabályokkal, intézményekkel... stb)

röviden: ha a pénzt kap a TEK akkor azt is ellopjákk.... :))) mekkora vicc....

jopofa ország... magyar diktatúra: kicsit sárga kicsit savanyú...

aszekelyek 2011.06.06. 16:59:34

@manyike: Mondtam a jobbikos ismerősömnek, hogy nem fogtok médiát kapni és akkor annyi nektek.Egy ideig nem is kaptak. Csináltak barikádot, meg ezt azt tévébende igazán akkor lettek potenciális ellenfelek, amikor az mszp ráébredt, hogy ha róluk beszélnek állandóan és persze az szdsz is, - az EU képv. választás emlékezetes plakátjai, ugye:) ahol csak őróluk volt szó:) - tévében, rádióban és sajtóban, azzal a FIDESZ hatalmas fölényét tudják apasztani. Szétaprózni a választókat. Ahogy nem titkoltan a jobbikosok a lakossági fórumaikon FIDESZ-szavazó be- jobbikos ki,- célt tűzték maguk elé a "FIDESZ uccse" szlogennel. Két oldalról morzsolták le és így is kétharmad lett. :DDD Nem kéne elfeledni, hogy az esztergomi cicáról is a médiából tudjuk, hogy a világon van. A botrányok miatt. Ha csak úgy elvezetgetné Esztergomot, egész jól, akkor senkit nem érdekelne:) Sztem pedig médiát az kap, aki már benne van azokban a Gábor által említett politikusi naptárakban. No és KISZEL TÜNDE. Sztem ő is benne van az egyikben:) MA reggel is volt asszem retekklubban. Megy el a haja szegénynek és előnytelenül van a haja is fésülve,, vgy a festés nőtt le és az ősz tövek miatt látszott olyannak, mintha a fejtetőn ritkás lenne a j haja. Szegény tüncike , ma nem nézett ki nagyon jól. Donatellácskának a szülinapi zsúrja volt az aktualitása a mai szereplésének. Ne feledjük el, hogy a média a nagyon fontos hatalom. Azért is mondta megyó Vvvvityának, hogy vegyen magának, mert tőlük ugyan nem kap. :)

lüke 2011.06.06. 17:04:58

@aszekelyek: :)
s melyik pártban lesz a tutti fruttiban ?
itt vetköhttp://www.google.de/search?q=tutti+frutti&hl=de&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WezsTbLPJ9DSsgaL9aTnCg&ved=0CDYQsAQ&biw=1021&bih=490zött

réges rég, a gyerekek emlékeztek rá, én rég elfelejtettem.........

a-kis-herceg 2011.06.06. 17:05:35

@xsasha: :)))) bruhhahahha nem "panorámát" jelent

a rontás KILÁTÁSÁT... azaz egyelőre nem lesz napirenden a "lerontás"

de ehhez még a viki a pánk nak is lehet 1-2 szava...

a spekulatív jkapitalizmust már kivéreztettük...
ilyen leöltek hörgése minket nem érdekel...

xsasha 2011.06.06. 17:06:54

@a-kis-herceg:
Ja hogy Jóska bának hívták a villámot? Ohhh, az a marha TEK, hogy erre nem gondolt.
Fura egy ország, ahol a mérnökök is kicsit sárgák, kicsit savanyúak...

lüke 2011.06.06. 17:08:22

@aszekelyek:
na meg az élet nagyságú macival alvó Tasnádi

aszekelyek 2011.06.06. 17:09:44

@a-kis-herceg: Van egy ilyen a Szépvölgyi út aljában. :) na ott is szép műsor van időnként...:) A kolosi tér előtt... egy darabig buszsáv, majd nem. ezerrel jön zúzós K-s, L, es rendszámúkám lefele a buszsávon, az a mindenrexarik , újgazdag , nyikhaj pusztulj pórnép! féle, tudod... A törvénytisztelők pedig nem tudnak ám átsorolni, miután szabályosan eljutottak a sorban álló sorban odáig, áhh. Az a bunkó pénzes sáv. Javaslom a kedves rendőrségnek oda telepíteni egy sebességmérőt és helyszini bírságoló különítményt. Dől a lé majd a rendőrbérekre. A legtöbb telefonál is közben, hogyne. A csajok mind, akiknek azt a zsírúj verdát adták a gumizsuzsi száj mellé a szilikonmellett kiemelendő. CSak a fele tüntető menjen oda. Már lesz rájuk pénz....

lüke 2011.06.06. 17:12:33

@aszekelyek:
szük az is
jobb a másik út, ott a forduló a tasnádinál:)

mréveiller 2011.06.06. 17:15:21

ilyenkor szokott felmenni a vérnyomásom. ma az mszpések bankárkormányoztak meg gazdagoztak a parlamentben és láss csodát a Fitch javított Magyarország adósbesorolását. ők mit csináltak 12 évig? csődbe vitték az országot.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436389

xsasha 2011.06.06. 17:15:43

@a-kis-herceg:
Tudtam, hogy valójában irodalmár vagy, nem mérnök. Erre is szükség van.

a-kis-herceg 2011.06.06. 17:15:44

jó hír... a kínai munkaerő lassan drágább +több jogokkal mint a magyar!
nem a rabszolgaságot kellene bevezetni? nagyon hatékony lenne...

így meglehet az 1millió munkahely

www.mfor.hu/cikkek/Lassu_morzsolodas_a_nemzetkozi_piacokon__erik_az_egymillio_munkahely_nalunk.html

aszekelyek 2011.06.06. 17:16:58

@lüke: Láttam a minap a volt nejét, Marilyn Monroe -vá átformálva. Frizura, ruhák..., ő se bolondul már meg. Kétszer kellett megnéznem hogy jól látok-e. Jó régóta ismerem, gyakran láttam. Remélem csak fotózás, munka, forgatás miatt nézett ki úgy:) Vele nem alhat Tasnádi már régen. Ez egyébként a z olyan személyiségeknél papírforma , mint az említett:) Mit akarsz te meg? Papírja van róla, hogy agylágyult:) Igaz, hogy nem frankó a papír de az nyilvánvaló, hogy nem egészen hibátlan a dolog mégsem. :DD

lüke 2011.06.06. 17:20:41

@aszekelyek:
bravó,
kényszerismeretségben vagyok vele, a költö müfordító révén:)
s az iwiwen naponta küd valami f@szságot-egyébként mitzi nem buta, sokan megirigyelhetnék-

ulrike (törölt) 2011.06.06. 17:21:45

@xsasha: Mint mikor mellé csapsz, mert még mindig három B-s.

aszekelyek 2011.06.06. 17:24:03

@mréveiller: Ráfér az orcájukra:) Ez is, meg a csődbekormányzás is. Fél percet láttam tukacs elvtársból... nem néztem tovább, mert árt az egészségemnek:) A férjem arca és megjegyzése is elég volt, hogy tudjam, mit ad elő. Semmit nem csináltak a bankokat hagyták szabadon garázdálkodni, sőt. Minden xarukat kenték át és kenik is. Még egy rossz koncepciót se virítottak, ahelyzet megoldására. nekem nem sikerült olyat se hallani tőlük. ez a nagy különbség a FIDESZ javára. Egy pimf kódexxel volt elintézve a dolog, amit senkit nem kötelezett semmire. A részükről. Az nem véletlen, hogy akkorát buktak, amekkorát. Ez a súlyos mulasztáshalmaz isnagyon sokat tett nekik még rá. A bankok mocskos viselkedésének semmiféle gátja sem telt tőlük. Csak a forintkamat égbe emelése.

aszekelyek 2011.06.06. 17:26:30

@xsasha: Meglásd, az is baj lesz:)

lüke 2011.06.06. 17:27:36

@ulrike:
a kilátás azért jó, föképp a Szabi hegyröl:)

aszekelyek 2011.06.06. 17:28:00

@panelburzsuj: Úgy látom , érdemleges válaszod sincs erre.

aszekelyek 2011.06.06. 17:30:03

@porfelhő: Hat éve. Mondom én:) Akkor ugye nálunk a mi ferinkék és az szdsz kormányzott.:D

aszekelyek 2011.06.06. 17:34:00

@lüke: A feltúrt körforgalommal, meg a fekvőrendőrös szemlőhegyi vel? Ne izéjjémááá. Amin azelőtt ledöngetett az ember a körforgalomig 50-nel, az rég 30-as és a franc menjen rajta , öt méterenként egy fekvőrendőr van. :) A körforgalmat jobban elrontani ott , már művészet lenne:) pedig rendszeresen dolgoznak rajta:)

ulrike (törölt) 2011.06.06. 17:35:29

@lüke: Már csak a hegy neve miatt is. Jut eszembe, valószínű, ideje lenne szemészhez mennem, de félek, hogy kitolja, ha nem jól látom a dolgokat.

xsasha 2011.06.06. 17:36:06

@ulrike:
Tényleg nem érted, hogy mit jelent, hogy a kilátást negatívról stabilra javította?

aszekelyek 2011.06.06. 17:37:42

@lüke: sosem mondtam, hogy buta:)

ulrike (törölt) 2011.06.06. 17:37:47

Zenét linkelőknek! Beindult a Hungaroton Music Store. Nyálcsorgató kínálat. Sok pénzt el lehetne ott klikkelni.
www.hungarotonmusic.com/

aszekelyek 2011.06.06. 17:42:40

@lüke: Én is emlékeztem. Anno volt tányéros tévénk, free amerikai MTV-vel... Körülnéztem a világmédiában segédletével. :) A lányom amiatt követelte a mikrofont két éves sem korában és folytont táncolt és énekelt hozzá:) Fiam kapta egy szülinapra, a levehető hangfalas, hordozható, ma rá se néznél csúcsszuper kétkazettás, karaokes cuccot. A kicsi meg hangmérnők lett tőle:) Ki se tudta mondani, csak azt, hogy kofon, kofon:) Mindig mondom, hogy meghatározó, milyen technikai hozzáférése van, up to date, egy gyereknek. Hogy végzetesen le ne maradjon a tehetségével együtt. Az tuti, hogy a digitális tábla ezen semmit nem mozdított előre. Amire elszórták azt a sok pénzt.

aszekelyek 2011.06.06. 17:43:38

@ulrike: Máris megírom a barátnőmnek. Oda lesz a gyönyörtől :)

xsasha 2011.06.06. 17:44:24

@a-kis-herceg:
Miért nem lepődök meg, hogy a világszintű kiegyenlítődésért is már Orbán a felelős?

aszekelyek 2011.06.06. 17:45:20

@lüke: Cicciolináéban elférne:) emlékszel, hogy anno indult nálunk?:DDD

ulrike (törölt) 2011.06.06. 17:46:20

@aszekelyek: Vannak ilyen gyönyörök az életben.

panelburzsuj 2011.06.06. 17:49:58

@aszekelyek:

"Most meg nem győzitek szétrelativizálni, a sovánka kis eredménykéteket. Meg kisebbíteni, letagadni a kétharmadot tavaly és az azóta lezajlott időközi, helyi választások eredményeit. Szeretnétek nagyon egy olyan eredményt, mint akkor a FIDESZ-é volt de az soká nem lesz."

Milyen érdemleges választ várnál arra, amikor a démonaiddal viaskodást nekem címzed, de többesszámban? (És nem először.)

Már azon túl, hogy rossz ajtón kopogtatsz?

aszekelyek 2011.06.06. 17:50:45

@a-kis-herceg: tehát egyelőre úgy vélik, hogy van esély visszakapni a pénzüket a befektetőknek. :) Az a csúnya zorbán, hát nem tud egy jó kis IMF muszájos , már senki nem hitelez minket helyzetet előteremteni. Pedig az a jó, már tavaly óta mondják , sőt, ordítják nekünk,... ez a vityagyerek meg nem képes még arra sem. :) Íg kell a zorbánt szidni, mutatom:) amiért a FITCh így értékelte hazánk helyzetét.

aszekelyek 2011.06.06. 17:58:14

@panelburzsuj: Még egyszer elolvastam, amit írtál. Lefitymálod te azt a részvételt is meg a bizalmat is. Ne mosakodj. :) Mit kéne látnia a mindentlátónak? íPontosan. Azon kívül, hogy egy érvényes választáson résztvevők legtöbben ebben a küzdelmes és sarokbaszorított zsebű helyzetben is FIDESz-re szavaztak. Tudod, ha lenne mozgástér. Meg 52 % körüli adósság, akkor egészen másról szólnának a hírek. De nem annyi van. Elvisz túl sokat és a maradékon kell osztoznunk. 100 forintból ha 70 az adósság, harmincból kell jóllakatni a népet. Világos? Jobban lebutítani elég nehéz már. ebből követelhet x magának 20-at de meg nem kapja.

ulrike (törölt) 2011.06.06. 17:58:53

@aszekelyek: Nem ártana észben tartani, hogy karácsony előtt tette a Fitch a kilátást negatívba pártotok és kormányotok addigi forradalmi teljesítményét értékelendő. Ergo, ha számotokra az eredmény, hogy sikerült oda visszakapaszkodni, ahol 2010. decemberében álltunk, akkor örvendjetek. 'Sekély e kéj' (JA)

aszekelyek 2011.06.06. 17:59:48

@bariga: Szóval kerülöd az állásfoglalást. Még írhattad volna, hogy az más.

bariga 2011.06.06. 18:01:22

@xsasha: végre ez egy igazán jó hír, a kormány az utóbbi időben fontos takarékossági lépéseket jelentett be, iskolák,kórházak bezárása, munkanélküli segély csökkentése, nyugdíjak visszavétele, munkaidő emelése, szabadság csökkentése, stb. Ezek jó üzenetek, mert csökkentik az államháztartás hiányát és biztosabbnak látszik az adósságtörlesztés. Még kell néhány hasonló lépés és befektetésre alkalmasnak fognak ajánlani bennünket. Akkor 2-3 éven belül megindulhat az a növekedés, amit csak a tőke tud indikálni.

ssi 2011.06.06. 18:01:27

na, melyik volt előbb: a tyúk, vagy a tojás? ki kezdte? kinél hol a határ?
s fellendül-e a bohócjelmez-készítés?

"Június 16
békés fővárosi demonstrációt hirdetett
az alkotmányos jogok védelme érdekében
magánemberként Kónya Péter és Árok Kornél

"bohócforradalom"

minden civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt várnak,
aki bizalomvesztés miatt
"visszamenőleges hatállyal" visszavonná
a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.

Alkotmány utcában felállítandó fülkékben lehet majd "voksolni" arról,
hogy visszavonják-e a tavalyi szavazataikat

s ha úgy döntenek, hogy igen, akkor
a Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez vonulnak,
hogy "érvényt szerezzenek a nép akaratának".

www.hirado.hu/Hirek/2011/06/06/15/Bohocforradalmat_hirdettek_Orban_ellen.aspx

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:04:51

a zországos főép ítész...

"...Finta József plázahídjáról inkább nincs véleménye..."

"...a célja? Az egység..."

ez így menni is fog... főleg egy makovecista-organikusnak...

www.origo.hu/kultura/20110603-nagy-ervin-uj-orszagos-foepitesz.html

ez mekkora....

"A törvények tartalmára lesz ráhatása?
-Nem én hozom a törvényeket, mivel egy helyettes államtitkár úr embere vagyok.
Egy főosztálynak nevezett műtermet vezetek itt, a Belügyminisztériumban"

:))))

MŰ termet vezet:))) és a zállamtitkár zembere ő...

"Létezik ...(OTÉK), amelyről a civil világ annyit tud, hogy az építésügy bibliája, ez fekteti le az alapokat. Ebben tervez látványos változtatásokat?
Igen, erre van is ráhatásom, egy nagyon jó kolléganőm készíti épp elő. Röviden elmondom, eddig miket kértem tőle: működnek tervtanácsok, amelyeknek semmilyen hatásköre nincs, csak véleményeznek. Miért kell egyáltalán tervtanács? Mert a közigazgatásban nem igazi építészek ülnek..."

1. az oték nem erről szól!!!! (az 1 másik kormányrendelet...)
2. közigazgatásban ülő építészek diplomája milyen? ha nem igazi: MŰépítészek?

halvány lila gőze nincs szerencsétlennek... de tök mind1... ez már nem oszt

aszekelyek 2011.06.06. 18:05:36

@ulrike: Ez volt a prognózis is. Annak az egynek nem fogunk örülni, ahová a szocikat sorolták. :) A tavalyi hó elolvadt. eddig a papírforma bejött. Nem ártana észben tartani, hogy karácsony előtt is nagyon megoszlottak arról a vélemények, hogy vajon mennyire volt jogos, hogy negatívba tette a FITCH a kilátásainkat. Eredményt, ezt, nagyon szerették volna, azok, akiknek sehová nem sikerült visszakapaszkodniuk. :) tudod. Be kellett hívni az IMF-et a lélegeztetőgépükkel... Arra nem is lehetett büszke senki. No és előtte nem is hallottunk róla, hogy ennyire rosszul állna a szénánk. :) Azt hallottuk, hogy a kormány még nyáron is dolgozik, nem pihennek, de nem mondták, hogy júniusban már IMF tárgyalások vannak.:) Csak szeptemberben, akkor is olyan igazságbeszédesen. A nemzeti csúcson. Ott mondta Viktor, ki jobban informált kissé, hogy brutális megszorításokra készülnek, ne süketeljenek itt össze minden hülyeséget helyette. :)))

bariga 2011.06.06. 18:06:35

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110606-energia-utolso-pillanatban-benyujtott-modositoval-valtozik-a-gaz-es-aramtorveny.html

Még például itt is lehetne spórolni, mert nem kellenek minisztériumok, elegen vannak a parlamenti képviselők, és minden törvényt be tudnak nyújtani

lüke 2011.06.06. 18:07:39

@aszekelyek:
az enyémek Stuttgartból emlékeztek, hogy 9-kor ment az RTl-n s nem engedte a vendég család nézni:),de stikába besurrantak

panelburzsuj 2011.06.06. 18:09:01

@aszekelyek:

Olvasd el még párszor.

Aztán próbáld meg kisütni (nem a te fejedből - az én szövegemből) , hogy melyik megnevezhető "HÉ TI OTT" nevében irkálok én itt.

lüke 2011.06.06. 18:09:51

@manyike:
nem kell jelmez
www.pirosorr.hu/
kicsit beállnak ápolni,úgy kis kevés az ápolónö

bariga 2011.06.06. 18:10:09

@aszekelyek: egyszerűen csak az a lényeg, hogy lehetséges és törvények engedni is fogják valszeg, hogy tehetséges, ambiciózus határon túli magyar emberek itt Magyarországon politikusok legyenek, miért is ne? Az itthoni elhasznált, lejáratott gárda pedig mehet kapálni.

aszekelyek 2011.06.06. 18:10:23

@manyike: Az alkotmány nem ismeri a visszavonás jogát leadott szavazat tárgyában. Ez biztos. Hülyeségre azért sok a vevő, mindenhol. A köztársasági elnök pedig pont azt teszi majd, amit Sólyom úr, mert ugyanaz az alkotmány van érvényben. Demonstráljanak. Nyugodtan. tudjuk, hogy azért fizetik őket, hogy folyvást csinálják a bohócszámokat a cirkuszolásban.

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:12:42

folyt...

TÉNTÁ val ír... aszta kutyafáját...

+a múzeum NEGYED rőől.... (több tízezer négyzetméter...)

"...nem tudom, hogy reális-e a léptéke. Azért, hogy olyan formába kerüljön, ami reális, ami jó és könnyen megépíthető, érdemes lenne összehívni ácsokat..."

ácsiiii!!!... ez hol tart... az építkezéseken nincsenek már ácsok... (20éve)

ezszüje...

aszekelyek 2011.06.06. 18:16:52

@panelburzsuj: Indifferens. Az irományt méltattam.:) Elég sok ilyet olvashatni itt is. Oda soroltam be. Mint halmazba.

@bariga: Vissza, ugrálni a balettba:) meg autófényezőnek? Hol is hallottam már én ezt? :DDD

@lüke: Ezektől aztán meg nem gyógyul senki.....

panelburzsuj 2011.06.06. 18:20:38

@panelburzsuj:

Émlékeztetőül:

"Most meg nem győzitek szétrelativizálni, a sovánka kis eredménykéteket."

Tényleg érdekelne, hogy milyen eredményke volt Hajdú-Biharban, amelyre én egy kollektíva részeként saját teljesítményemként is tekintek?

panelburzsuj 2011.06.06. 18:21:37

@aszekelyek:

Milyen halmazba? Meg tudod nevezni?

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:25:20

folyt... az orrszagos főé pítész felszerelt az ajtajára egy postaládát....

műtermének műépítészei abba dobhattyák az emailleveleket...
de csak aki téntával és szépen írta meg...

nyünyüge 2011.06.06. 18:33:00

@a-kis-herceg:
nemérteszteehhez!
makovecz épületekhez kell ács, dögivel - meg ahogy ezt a szerencsétlen elkefélt Hattyú házat nézegetem nap mint nap, ehhez is kellett (erről mindig a soproni Taródi vár jut eszembe - de Taródi úrnak legalább megvolt a mentsége, hogy amatőr volt és saját pénzét és kezemunkáját ölte bele az álmaiba).

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:36:51

@nyünyüge: erről is besz élt...

"-Követi a kritika által a legfőbb művének tartott Hattyúház utóéletét?
-Időnként járok a Hattyúházban, és azt hallom, hogy mostanában jobban áll a helyzete, jobban ki lehet adni a lakásokat. De az ingatlanpiaci mélyrepülés a Hattyúházat sem kerüli el. Most olvastam valahol, hogy a CIB Bank megvette a ház egy jelentős részét. Ez a ház több mint tízéves, és tulajdonképpen soha nem fejezték be. Ha tudok ezen dolgozni, akár ingyen is szívesen dolgozom, hogy méltóképp befejeződjön."

naponta bemegy és bever egy igazi kapcsot? vagy álkapcsot? jaa ácskapcsot...

ssi 2011.06.06. 18:37:03

egy ideig bohóckodás lehet .. itt is - ott is ..

@aszekelyek: 2010 04.25. előtt sok visszamenőlegességet nem ismertek az emberek ... most ők is próbálkoznak ebben a műfajban :-)

"Bemutatkozik a bohócügyi államtitkár, a gazdasági zsonglőr csoport és a belügyi állatidomár. Az ülésen Schmitt Pál is részt vesz egy pincsi számban."
hircsarda.blog.hu/2011/06/06/vilagszam_kihelyezett_kormanyules_a_fovarosi_nagycirkuszban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

@lüke: :-) majd meglátjuk, mi működik
bohócdoktorok is szavaznak .. visszamenőlegesen, majd több más bohóccal együtt mennek .. vissza ápolni

s bohóc mentesen is ütős: "Magyar Rezidensszövetség .. füstbombák és hasonlók mellőzésével. Ők azt üzenték, hogy ha nem fizetik meg őket, akkor tömegesen lépnek le"
w.blog.hu/2011/06/04/ingyenrendor_nincs

porfelhő 2011.06.06. 18:38:13

@aszekelyek:
hm. Te nagyon elégedett vagy a Gyurcsány kormánnyal.
Látom. Mindig írod.
:)

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:41:28

@nyünyüge: de ha a bohócsipka csörgése mögé nézel....

ez a mostani nagy(ervin) "projekt", a zállamtitkár 5lete...

www.architectforum.hu/node/18831

ebből kirajzolódik a Nemzeti Magyar Nagy Vidéki Jövendő...
a parasztok+cigányprogram... lak6+ás... tyúkszemfelszedés...
és egyben devizahitelesek... fizetés nem lesz ön(el)látás (nézd meg magad)...

ulrike (törölt) 2011.06.06. 18:42:37

@aszekelyek:
"Színművészet a te hivatásod,
Barna kislány, magyar vagy te, látom,
Magyar az a fényes lelked neked,
Az isten is magyarnak teremtett."
(Karinthy)

panelburzsuj 2011.06.06. 18:44:59

@nyünyüge: @a-kis-herceg:

Idézek egy ingatlanászati "szakhonlapról":

"Hattyú Ház - általános leírás

A Hattyúház 1998-ban épült multifunkcionális épület, amely egy sajátos építészeti stílus, a magyar organikus építészet egyik kiemelkedő alkotása."

Namostakkor: Hattyú Ház vagy Hattyúház?

Az utóbbira egy állatkerti pavilon ugrik be nálam: olyasmi, mint az elefántház, vagy majomház. Kós Károyl építészete csak ráerősít erre sejtelemre: ez az épület - egybeírva - látványos állatkerti ketrecnek/ólnak készült, onnan szökött meg, és most irodaháznak adja ki magát ...

lüke 2011.06.06. 18:47:15

@manyike:
Kossuth üzent:)
ök letették- 2000 fiatal orvos- közjegyzönél a felmondásukat

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:47:54

@panelburzsuj: :)))

"kiemelkedő" ja kiemelkedik a normális házak közül. fabódé a belvárosban

szerintem: 6tyúhá... nincs z mert még nincs kész...

multifunkciós:)))) mindig azt írjuk, ha nem jó vmi semmire:)))

porfelhő 2011.06.06. 18:48:30

Kedden tárgyalnak Hoffmann beadványáról

A Magyar Hírlap május végén hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár – aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik – etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes Pokorni Zoltánnal, a parlament oktatási bizottságának elnökével szemben.

Pokorni Zoltán az etikai vizsgálattal összefüggésben május 26-án az MTI-nek úgy nyilatkozott, sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját.

Az oktatásért felelős államtitkár május 31-én azt közölte, szándéka nem változott, a nyilvánosság kizárásával kívánja tisztázni, helyes vagy helytelen, ha az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke folyamatosan a médiában bírálja a kormány és az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit".

www.mno.hu/portal/789087

hm. Bírálta azt a miniszterelnök is és Őt is.
"OV. két órán át alázta államtitkárát, két hetet adott, hogy elkészüljön az immár harmadik felsőoktatási koncepcióval.
Dolgozhatnának napi nyolc órát az államtitkárság munkatársai...."

ulrike (törölt) 2011.06.06. 18:49:05

@a-kis-herceg: Majd minden diáknak az érettségi előtt el kell látogatnia Levédiába, hogy beszélhessen az ottaniakkal. A túra során csak nyereg alatt puhított maszoposokat meg libsiket fogyasztanak. Aztán kurgánt raknak belőlük, minek fényképét Sóti de genere Zsemjén palatinus őrzi rovásírásos fotóalbumában.

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:49:42

@manyike: ujra linkelem

www.architectforum.hu/node/18831

TERVPÁLYÁZAT... köszönő viszonyban sincs a jogszabállyal....

se díj, se törvényes eljárási idők... se szakmai zsűri.... se SEMMMMIIII...

ulrike (törölt) 2011.06.06. 18:52:09

@porfelhő: Ha nincs ellenérved, jelentsd fel vitapartneredet. Ez a Huffmann iskola.

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:52:40

lásd a kommenteket a kiírás alatt... és én még nem is vettem le róla a keresztvizet

lüke 2011.06.06. 18:55:29

@ulrike:
ne fesd a falra, volt már ilyen MO-n
családot, szerelmed etc

a-kis-herceg 2011.06.06. 18:59:49

idegen arcok.... H idegen H arcok...

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:00:34

@a-kis-herceg: Ez az ember nagyon el van tévedve. Visszaépíti Mo-t a XIX. századba. Úgy nézem, egy nagy állat már meg lenne a projektbe.

porfelhő 2011.06.06. 19:03:49

@ulrike:
Nekem itt nem volt vitapartnerem soha, és nem is kell.
Mi a problémád. Nézd már meg a posztot, posztokat, vannak itt olyan kommentelők, akik tucat számra linkelik be a cikkeket, és egy nagy "vigyorgáson" kivül semmit sem fűznek hozzá.
Számold meg egy kommentben hány link van ellenérv nélkül
Ha nem tetszik nem kell olvasni.
Hoffmann" már unalmas, a koncepcióival együtt.
Ez a Huffmann iskola." Kifejtenéd bővebben?!

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:05:38

@lüke: Nem kell ezt falra festeni. A párton belüli feljelentgetés már megindult az elhajlók ellen. Nem gondoltam volna, hogy P-nek fogok drukkolni, de most ezt teszem.

nyünyüge 2011.06.06. 19:06:15

@a-kis-herceg:
a devecseri, kolontári új házsorok átadása kapcsán láttam a Nemzeti Hírcentrum ? összeállítását - több változatban. A legrövidebbikben csak egy mondatban szerepelt, hogy Makovecz irodája tervezte a házakat (egyébként látványra rendben vannak, szerintem).

A hosszúban ugyanazon képsorok mellé volt egy Makovecz betét is, ahol ő többek között elmondta, hogy cél, hogy az ottlakók önellátóak legyenek, termeljenek zöldséget, gyümölcsöt, tartsanak disznót, baromfit.

a-kis-herceg 2011.06.06. 19:08:10

@ulrike: totál gáz... mint a 70 éves mikovec... lemaradtak kicsit...

de jól illenek a nemzeti kormány profiljába... jól áll a zorbánnak...

ezzel a teljes szakmát taccsra tette... a kormány kompetenciája végleg eldőlt....

hisz mindenki a saját szakterületén méri a kompetenciát (hisz ahhoz ért)

sok más szakmát tettek taccsra az elmúlt 1évben...
a válság után ezek az építészszakmának inkább már csak HALOTTGYALÁZÁS...
rugdossák a halottat... sok vizet nem zavarnak így...

totális sötétség... 2 megépült házára büszke és hogy még mindig tintával ír...

ez a zorbán... a féjszbukkos zorbán... szégyen... megérdemli a zország

porfelhő 2011.06.06. 19:09:45

@ulrike:
Milyen feljelentésről firkálsz?
hm?

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:11:26

@porfelhő: Jaj, jaj! Én csak HR eljárására céloztam, nem rád. Többé nem teszek ilyesmit, bocsánat. Még egyszer, sajnálom, és megragadom az alkalmat, hogy ismételten kifejezzem kegyed iránti nagyrabecsülésemet.

a-kis-herceg 2011.06.06. 19:14:25

@nyünyüge: :)))))))))))))

nemzeti romantika... fedezzük fel a vidéket...
majd a mester megaszondja mit tegyenek a parasztok...

a kolontári vicc... durva vicc, kér hogy felhoztad...

400 ezer Ft/nm az avarosban halászat... PONT mint a Beregi...

felépíti a (b@lfék, uppsz) jobbfék... állam 3 szoros áron és rögtön átadáskor 100 ezer Ft/nm ért akár el is adható:))))

micsoda biznic...

amikor a használt lakás piacot tönkre verte az iszappakolás... 80 ezer/nm nem az alja... sőt... azaz simán

ÖTSZÖR enyni alapterületet/családot lazán lehetett volna...
és még a helyi szerencsétlen devizahitelesek...
akiknek beszakadt az iszap+bankteher alatt az élete...

döbbenet... a Nemzeti Nagy Lopás... ez más nem sima coclib

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:14:31

@a-kis-herceg: Szédület! Ezek még mindig összekeverik a két focicsapatot a taggyűlés végén.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 19:14:40

"Simicskához került közel a Metropol

A Fidesz egykori gazdasági igazgatójának közvetlen munkatársa vezeti azt a céget, amely megvette a Metropolt és a jövőben kiadója lesz az ingyenes terjesztésű napilapnak."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436418

Van még hiteles nyomtatott sajtó ez országban? Most már a "mindenhol-csak-ez-van" újság is a kormány hazugságait fogja nyomatni?

porfelhő 2011.06.06. 19:15:57

@vinczej:
"A visszamenőleges elfogadhatatlan". Igen. az.

Egyáltalán nem értek vele egyet, hogy ötven év körüli emberek nyugdíjba mennek. Aztán szépen visszaszivárognak a munkába. vagy éppen feketén dolgoznak.
A fiataloknak, a rászorultaknak" pedig nincs munkahelye.
Hibás döntés" volt eddig is.
Igaz jellemző, hogy ebben az országban sokan, nagyon sokan, nem a munkáról, hanem a nyugdíjról vizionálnak.

panelburzsuj 2011.06.06. 19:16:10

@ulrike:

(mindegy, melyik sarokba ugrasz, ha átellenben mindig van egy üres ... )

porfelhő 2011.06.06. 19:19:54

@ulrike:
Nem megyek. Mert vihar van. Esetleg majd ha vége lesz.

nagyrabecsülésemet." Ugyan már. utáltál Te is mindig.
Ne szólíts engem kegyednek" illetve sehogy.
Ha kérhetlek.

panelburzsuj 2011.06.06. 19:21:06

@nyünyüge:

Hogy ólakat tervezetek-e, nem tudom, de a garázsok kimaradtak az eredeti elképzelésből.

Igaz: a csűrök és pajták is.

Biciklire magyar! :)

lüke 2011.06.06. 19:21:55

@panelburzsuj:
gyere sakkozzunk fejben:)!matt

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:22:56

@porfelhő: Nem utállak. Még akkor sem, ha mindent direkt félreértesz.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 19:25:06

@porfelhő: Figyelj, kedves porfelho! Voltam katona ("rigó"), tehát tudom, hogy egy "ledolgozott" év bizonyos munkakörökben több évvel ér fel "elhasználódásban". Tehát önmagában a korkedvezményes nyugdíj teljesen reális igény.

A mértéke lehet vita tárgya, de nem demagóg módon. De gondold el, hogy mondjuk egy Afganisztánban folyamatosan (napi 24 órában) szolgáló kommandós szerinted menjen el 45 évesen szakmát tanulni, hogy "ne csak ölni tudjon"?

A VISSZAMENŐLEGESSÉG PEDIG SZÁMOMRA A LEGGYALÁZATOSABB!

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:26:46

@lüke: Azért van ám még egy forradalmi magyar sakklépés, ha bemattolnak (nimzó hungáriai védelem): ráborítod az asztalt a szemben ülőre, mondván, nem játszom veled, csalsz.

nyünyüge 2011.06.06. 19:27:09

@a-kis-herceg:
masemmitsemértesz.
a pályázatok nyerteseit tartalmazó jeligés boríték már rég a helyén van.
egyébként is, mibe fáj módosítani azokon a nemzetietlen törvényeken, amik jelenleg megakadályozzák a "többség" akaratának érvényesülését és mindenféle kozmopolita áramlatok érvényesülését segítik?

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:29:18

@panelburzsuj: Ez olyan maosan hangzik, mint például "Akármerre fordulok, a seggem mindig az ellenkező irányba néz."

lüke 2011.06.06. 19:29:42

@ulrike:
ezt mindennap játszom az unokáimmal:)
ma is a torpedóban, leleste
www.youtube.com/watch?v=e_cwWP5Qf1k

lüke 2011.06.06. 19:32:00

@ulrike:
maonés, la bande des quatres

panelburzsuj 2011.06.06. 19:34:03

@panelburzsuj:

www.metropol.hu/cikk/725339

"Többen azt sérelmezték, hogy az épülő új lakóparkban nem biztosítanak melléképületet. A polgármester válaszában kiemelte, hogy az elbontott lakóépületek becsült értékébe beszámították a melléképületek értékét, és ezzel növelték az új lakás alapterületét. Hozzátette: az újjáépítés június végi határidejébe már nem fér bele, de megpróbálják biztosítani utólag egy csaknem 40 négyzetméteres alapterületű helyiség betonalapjának az elkészítését."

lüke 2011.06.06. 19:36:00

@lüke: www.youtube.com/watch?v=JjD4eWEUgMM
ö is country énekes volt/Busted flat in Baton Rouge

aszekelyek 2011.06.06. 19:36:53

@panelburzsuj: A lefitymáló halmazba. :) Az semmi és ha valami , akkor meg rossz, halmazba. :D

panelburzsuj 2011.06.06. 19:37:16

@ulrike:

Jól érzékeled: a forgolódás meddő voltára igyekeztem ráirányítani a figyelmedet.

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:39:02

@panelburzsuj: Az a baj, hogy ezek már mindegyik sarokba beugrasztottak valakit a szívesen ugrálók közül.

aszekelyek 2011.06.06. 19:45:25

@porfelhő: Írtam, hogy már sok éve figyelik a netet és hatékonyan is. Csak néhány súlyos dolog nem érte el az ingerküszöbüket . Valaki itt azt jósolta, hogy majd ezzel , nem tudni miképpen de majd irgumburgum. Szóval homályosan utalt arra, hogy esetleg nem tartanák be, amit az EU tanács-nak kérésükre megszavazott a parlament. Zavarkeltés és félelemkeltés céljából:) Nem kifogásoltam hat éve sem, hogy a fennálló rend erőszakos megdöntésére irányuló szervezkedéseket lekapcsolják, hat éve sem. Nem csípem az erőszakot, sem azokat, akik elkövetik. Semmilyen jelmezben. Amit kifogásolok, az az, hogy meg van engedve a rasszista gyalázkodás a neten. Azt nagyon kifogásolom. Az EU kérését.

panelburzsuj 2011.06.06. 19:46:48

@aszekelyek:

Tegnap délután családi összejövetel volt. Diplomavédésen túl, államvizsga előtt reális közelségbe a került a "hol tovább?" kérdése. Kértem a társaságot: szedjenek össze érveket a Magyarországon maradás mellett. Mert apaként nehéz azt mondanom: eredj, lányom, minél hamarabb ...

Három-négy órán keresztül igyekeztünk összeszedni a maradás melletti érveket. Egyetlen egyet találtunk, amelyet mindenki elfogadott: többször lehetünk így együtt, mint most ...

Eredj a picsába a süketeléseiddel, drága húgám.

aszekelyek 2011.06.06. 19:53:17

@vinczej: Ki beszél a z ahganisztáni kommandósokról itt rajtad kívül? Sztem beszéljönk a két nyugdíjazott, bizonyítottan a "Túlkapásokban" résztvevő , nem kifejezetten megrokkant illetőről. Timeszről és a másikról , akit a Mammut- ban addig alkalmaztak, míg az ki nem derült, nyilvánosan. Mert a vita az ő nyugdíjukról szól. Nem az afganisztániakéról. Akik mellesleg sokkal több pénzért is dolgoznak.

ulrike (törölt) 2011.06.06. 19:57:27

@lüke: 1. Gyerekek öszinték.
2. Hát ezek itt már nem csak négyen vannak, és szerintem sokat is tanultak a hagyományos han cimkézési technikából (Mennyei béke birodalma, négyek bandája vö. bankárkormány, kalapos nő, fülkeforradalom, stb).
3. Néha jobb is alámerülni, de mi most úgy jártunk, mint telhetetlen a pokolban: cigaretta szünetnek vége, alámerülni.

a-kis-herceg 2011.06.06. 20:03:21

@vinczej: ezt én már rég írtam... +előztelek...

ez csak anynit tesz, hogy a fides LOP-CSAL-HAZUDIK....
de mi ebből semmit nem fogunk megtudni...
ellenben csipeg-csöpög, alekosz bbéva győzike lászlóati stb...

ulrike (törölt) 2011.06.06. 20:03:50

@lüke: Én csak olyanba jártam, ahol Bora néni a fejes vonalzóval is belénk verte a tudást, ha kellett. A salátát is erről az iskoláról nevezték el?

aszekelyek 2011.06.06. 20:06:12

@panelburzsuj: eredjen aki menni akar:) ézös bátyám Az, hogy a t. társaság ennyit bírt kipréselni magából , semmit nem jelent, csak nekik és neked. A gyermek, ha olyan, mint az enyém, aki tudja már, mi az ott , sokat fog szenvedni. Ha tuskócska, akkor nem.Ez is alkati kérdés. Te tudod, hogy millen. Csak a pénz érdekli, vagy más is. Saját bőrön tapasztalás, csak az ér valamit. Ezt a kedves tárasaságnak izenem, ézös bátyám. Amelyik már végigcsinálta, az okoskodjon. Ezt mikor felejtik el már a magyarok, hogy kint van a kolbászkerítés, itt meg minden kakás, ha jó is. Emlékeztetnélek, hogy Orbán is azt mondta, néhány éve, menjenek a fiatalok, szerezzenek minél több tudást és hozzák haza, mindannyiunk boldogulására. Akkor még nem voltunk ilyen pocsék helyzetben. Csak xarban.Mégis csak ez az ország adott nekik használható diplomát. Ez a honor már nehezebben szokott menni. Hadd menjen az a gyerek. Ha van lehetősége. Az is túl kevésnek adatik nálunk.

jjulie 2011.06.06. 20:06:25

@aszekelyek:

láttam ma egész nap kettős játékot játszottál

egyszer a fűbehugyos énedet engedted szabadon, másszor pedig orbánhablaty imitátor játszottad

mennyit keresel ezzel orbánhablagyfübehugyos varangy?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:07:02

@aszekelyek: Tipikus FYDESZ-es érveket használsz. Egy-két "negatív kivétel" alapján mindent lesöpörnél.

A visszamenőlegesség a "jogszabállyal visszaélésen" kívül pedig ELFOGADHATATLAN. Ha te ezt véded, akkor mi "más jogállamban" élünk. (Én az "ezelőttiben")

Ilyen alapon minden "nekem kedvezőtlen szerződést" utólag sz.rba vehetnék.

lüke 2011.06.06. 20:07:28

@ulrike: érdekes, nálunk is Bora volt:) néha júga
nagy majommézt neked,

a-kis-herceg 2011.06.06. 20:08:30

@nyünyüge: tévecc...

nincsenek nyertesek... ennek a páláyzatnak CSAK VESZTESEI vannak

lost-lost játék...

nincs díj. nincs semmi. 5let LOPÁS... harácsolás... rabszolga ingyen munka...

rohadt gané társaság...

ha haveroknak lenne 5letük. akkor menne a tanácsadói szerződés...

de ez a kon szultán ció nagyon dííívatos mostanság a NEMZETi ódalon...

ulrike (törölt) 2011.06.06. 20:09:26

@nyünyüge: Maga meg mindent félreért. Lehet pozitív diszkrimináció is, mert az nem lehet, hogy mindig a tehetségtelenek nyerjenek. Meg azok a politák.

jjulie 2011.06.06. 20:11:57

@aszekelyek:

te vagy az orbánbűnöző legjobb magyar hangja

mi van a támogatottséggal a hajdusági időközin banya, 7% vette a fárodságot a vezéred emberéért?

ulrike (törölt) 2011.06.06. 20:15:22

@lüke: Hiába, a jó iskola megismerszik. Jut eszembe, Bora néni azért is pofon vágott, ha esetleg haraptam, nem pedig törtem a kenyeret. Pedig ilyen követelmény valszeg nem is volt a tantervben. Majommézre - tán ezért is - később szoktam rá, tán jobb is, mert nem biztos, hogy helyesen ettem volna.

ssi 2011.06.06. 20:18:36

2011.06.15. szociális kérdőívek feladási határideje

2011.06.16. "bohócforradalom"

2011.06.30. vége az EU-elnökségnek

vmi megváltozik-e?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:21:37

Nézem az ATV KOmmentár című műsorában Békesi Lászlót. Döbbenetes dolgokat mond:

atv.hu/videotar/20110605_kommentar_2011_06_05_1_resz

"...kialakulhat egy finanszírozási krízis. Hogy ez ne következzék be, olyan brutális mennyiségű állampapírt dobtak piacra az Orbán-kormány emberei még a tavasszal dollárban és euróban, ami példátlan. Ráadásul vállaltak olyan hihetetlenül magas hozamokat...Harminc évre olyan dollárjegyzést bonyolított le Magyarország, ...ami után évente 7.7% százalékos hozamot kell 30 éven keresztül fizetnie. ...Az IMF hitelnek 3 és 4 % a kamata..."

a-kis-herceg 2011.06.06. 20:25:54

@vinczej: mi aZ gond? a spekulatív kapcsikat belefullasztjuk a saját papírjaikba...

aszekelyek 2011.06.06. 20:31:29

@manyike: Ismertek bizony.

@ulrike: Mai árat nem pontosan tudom de van ismerősöm, aki szolgált kéksisakosként és jó pénzt kapott érte. Nem az a kérdés egyébként a tüntetések nem is amiatt mennek. Jellemzően nem diplomások mennek békefenntartónak:) Egyik unokaöcsémet sem engedte a család. Már volt családja. Élő apát akartak.

aszekelyek 2011.06.06. 20:35:59

@vinczej: azt is mondta, mennyi a rendelkezésre állási költség és milyen sokkal brutálisabb megszorítások kellenének ahhoz? Vagy a lényegről megint nem beszélt?

ulrike (törölt) 2011.06.06. 20:38:36

@aszekelyek:
1. A kéksisakost az ENSZ fizeti, Afghanisztánt a HM.
2. Kéksisakos: sunshine mission, egyik sem veszélyes. Afghnisztánról ez már korántsem mondható el. Ne keverd a sisakokat (sem), Hansnak sem volt mindegy, hogy Trondheimben sasolt, vagy a Volga partján Sztálingrádban.

jjulie 2011.06.06. 20:39:34

@aszekelyek:

hanta, hanta, hanta, és hablaty, nem vagy te orbán, hogy egész nap hantázz és hablatyolt, tegnap már szóltam banyesz, ne képzeld magad orbánnak

nyünyüge 2011.06.06. 20:39:49

@vinczej: az imf hitel kamatát most már nem a dollárkötvények kamatához, hanem a mol papírok hozamához kell hasonlítani - merthogy az imf ki lett paterolva.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:41:11

@aszekelyek: "...milyen sokkal brutálisabb megszorítások kellenének ahhoz?"

Az IMF nem "sokkal brutálisabb" megszorításokat akar, hanem "sokkal józanabb" gazdálkodást. Ugyanis a "sokkal brutálisabb megszorításokat" nem fogjuk megúszni. Maximum 2014 után jön le.

aszekelyek 2011.06.06. 20:42:38

@vinczej: eddig nem azt csinálták? Mindenkinek joga van egyébként a lapalapításhoz:) , forgalmazáshoz. Engem szórakoztat, hogy puffognak amiatt az eddig versenytárs nélkül versenyzők. Szabad piac van. A szemetet is lehet forgalmazni ha van rá vevő. Erre bizonyíték a népszava is. Pedig olyan jól elintézték jó néhány évre, pénzük, sajtójuk , csak nekik lehet. No, ez sem tartott örökké.

cambridge.on 2011.06.06. 20:44:44

@lüke: Két lépéses mattot ismerek.
De egyből mattot adni, szerintem nem is illik.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:45:12

@aszekelyek: Jó, majd népszavába csomagolom a szemetet: magyarhírlap', magyarnemzet'. :-)

6.Lenin 2011.06.06. 20:47:46

@vinczej:

Már azt hittem, Mo-on senki nem kérdezi többé Békesi Gorenje László pénzügyi zsenit.
Szerintem más intézményben kellene kérdezgetni, vagy hagyni a fenébe.
Az a baj, nálunk mindig azokat kérdezik, akik már többször bizonyították, nem értenek semmihez.
El kéne már felejteni ezeket a figurákat.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:49:23

@6.Lenin: "Már azt hittem, Mo-on senki nem kérdezi többé Békesi Gorenje László pénzügyi zsenit."

Lehet, hogy azért, mert a "zseniális Ma-el-tolcsy" nem fogadja el a meghívásokat? :-)

Diocles 2011.06.06. 20:51:29

@vinczej:

a hvg, népszava, népszabadság, 168óra, RTLKlub, index, origo, megyei lapok többsége, stb. még mindig ott van a baloldalnak.

csak egy példa, ami ma is megütötte a szemem, amikor rákattintottam délután az indexre, a Tisza-szoborról szóló cikk:

index.hu/belfold/2011/06/06/karolyitol_par_sarokra_all_majd_tisza_szobra/

1. a szerző egy Gömbös-idézettel adja meg az alaphangot, mondván, h már Gömbösnek is szimpi volt Tisza, ahogyan a patásOrbánnak is :)

2. a szerző szerint az első vh előtt és alatt a jobboldal irányította Mo-t, ezt mondani sem kell, h mekkora anakronizmus, teljesen mások voltak akkoriban a törésvonalak

3. maga Tisza is szabadelvű politikus volt (a legkevésbé sem hasonlítható a későbbi Horthy-féle jobboldalisághoz), ez persze nincs megemlítve a cikkben, mert így kevéssé lehetne démonizálni

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:52:44

@6.Lenin: Egy biztos. Matolcsy sokkal többet szerepel a nyugati gazdasági sajtó...Humor rovatában. :-)

aszekelyek 2011.06.06. 20:52:45

@vinczej: nem kedveském. Azokkal amiket a az alig megmutatott levélben bállaltak az IMF-nek, semmit nem tudtak elérni, csak azt, hogy buktak és azt, hogy a választásig valahogy ellébecoltak. A nehezét, a kamat és tőketörlesztést átütemezték őszre az IMF-fel, hogy az már Orbán baja legyen. Nem volt egy % növekedés bajnai alatt. Azokból semmi nem jött ki, amiket ők szorítottak a nyugdíjasokon, közalkalmazottakon, meg akit értek. A kevéssé érdekérvényesítésre képes csoportokban. feloldott moratórium, és nuku gázártámogatás és egy családban egy jövedelempótló. Amit ez a rohadt Orbán azonnal vissza is adott, mert hatalmas éhséglázadás lett volna belőle. Ha még ételre se lett volna pénz. Ezt adta az utolsó szoci kormány, olcsó??? kamatért a magyaroknak. A szegény magyaroknak. A nagyon szegényeknek. Így is nagyon nagy hiányt hagyva a nagyon felültervebezett költségvetésben. Románok 50 % ot vettek le a nyugdíjból. IMF kölcsön mellett. Az klassz lenne, ahaaa... Az öregségiből. HAsonló jó ötleteik vannak. Pld. a magánnyugdíjpénztárak kötelezővé tétele, csak nálunk.... Most nem azok kaptak kormányzási jogot, akik az IMF imádói. Mondj egy országot, amelynek jó volt, valóban, hogy az IMF kormányozta! Nincs ilyen. Ők tojnak a szociális dolgokra. Valami fölösleges kiadásnak tekintik. Ablakon kidobott pénznek.

aszekelyek 2011.06.06. 20:53:41

@vinczej: Látod, ez igaz. veres viccnek is rossz volt, meg drazsé.

6.Lenin 2011.06.06. 20:57:02

@vinczej:

Miért?

Matolcsynak melyik "sikere" guruval kellene vitáznia, szerinted?
Mutatott már előtte valaki valamit?

Amennyiben igen, most nem beszélne senki Matolcsyról, szerintem, ebből kellene kiindulni.

Békesi Gorenje L. meg jobb, ha lapít. szerintem.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 20:57:15

@Diocles: "RTLKlub, index, origo, megyei lapok többsége, stb. még mindig ott van a baloldalnak."

Ezek a médiumok nem a baloldalnak, hanem a politikai középnek (orbáni elhajlással szembeni tömegnek) vannak meg. (A Népszabadság, Népszava és 168 óra valóban baloldali.)

porfelhő 2011.06.06. 20:58:09

@vinczej:
Ne keverj már mindent össze.
A tűzoltók mikor dolgoznak, dolgoztak napi 24 órát.
24 órai munka után két szabadnap így.
Afganisztánban szolgáló katona, esetleg kommandó egész más "munka".

6.Lenin 2011.06.06. 21:01:34

@vinczej:

Na, igen DSK meg a "szexpartnert keresek, lehetőleg ingyér, szobalányok előnyben" rovatban.

aszekelyek 2011.06.06. 21:02:23

@jjulie: Ma inkább fizettem. Adót. :)@Diocles: Tisza Kálmán tér megvan?? Anyám szegény, sokszor úgy nevezte, :) Sokkal később is. eflszen mást jelentett akkor a jobboldal de ez őket és olvasóikat nem zavarja.

@vinczej: A sajtó szabadsága azt is jelenti, lehetnek más lapok is, mint ami a te szájízednek ízlik.:) Nehezen dolgozzák ezt fel sokan, ez nagyon feltűnő. Lassan mondom. Szabad sajtó.

aszekelyek 2011.06.06. 21:06:08

@ulrike: Nemtom. Mostari hídnál aszonta nem volt életbiztosítás.:) persze most mladics is aszongya nem bántott ő senkit. HA nem fizetne jól, miért kockáztatnák az életüket? Nincs ennek értelme. Úgy tudom, a NATO kötelezettségeket se teljesítették de durván, egy évvel ezelőttig.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.06. 21:08:02

Mára megint "elfáradtam"! :-)

Jó éjszakát!

(Hátha álmomban Matolcsy úgy néz majd ki, mint egy önállóan gondolkodó gazdasági szakember! Hja, utána a keserű ébredés...!)

bariga 2011.06.06. 21:12:06

@vinczej: na és vajon mire kell ez a temérdek pénz?

6.Lenin 2011.06.06. 21:12:10

@vinczej:

Nagy kár, hogy Hortynak nem sikerült, anno ilyen gyorsan kiugrania a II. VH- ból.

bariga 2011.06.06. 21:13:56

@vinczej: a bohócok általában nem humorosak

megszűnt 2011.06.06. 21:16:52

@porfelhő:
"24 órai munka után két szabadnap így.
Afganisztánban szolgáló katona, esetleg kommandó egész más "munka"."

Nem kell Afganisztánba se menni, itt egy kiképző százados olyan munkát végez, ami önmagában elég volt, hogy korábban menjen nyugdíjba. Egy katona nem csak a munkahelyén katona, egyetlen civil pillanata, ha van, annak örülni kell.

Egy katona szervezete jobban igénybe van véve, mint akárki másé, mind fizikailag, mind mentálisan, én ezt tudom. Én éltem együtt kiképző századossal.

Nem azért mennek katonának, hogy korábban nyugdíjazzák őket, különben, hanem azért, mert van bennük egy olyan többlet, ami senki másban nincs meg. Brilliáns agy és kifogástalan, fizikai test - egy kiképző százados, fénykorában, ilyen, aztán kopik, hamar. De ez az élete.

www.youtube.com/watch?v=rmfwpBF2iwY&feature=related

aszekelyek 2011.06.06. 21:22:52

@vinczej: Új Péter meg nem a népszabitól ment az indexre. Meg a pénzt se aszocik adták nekik a minap... olyan nagyon pátatlanok de olyan nagyon... Valaki nagyon átvert téged vagy te akarsz másokat? Szeretnék magukat olyannak láttatni de az nem jön össze, ahogy te itt előadod.

ulrike (törölt) 2011.06.06. 21:29:36

@aszekelyek:
1. Lehet, rosszul emlékszem, de a délszláv háborúban nem az ENSZ katonaságot gyilkolták le a szerbek, hanem a polgári lakosságot.
2. Mo nem vett részt délszláv ENSZ misszóban, sem Mostarnál, sem másutt.
3. Hogy jön be a képbe a NATO? Nem értem. Ki nem teljesített, és mit? És mi köze van ennek az egésznek ahhoz, hogy a Magyar Honvédség mennyit fizet Afghanisztánba küldött katonáinak?

porfelhő 2011.06.06. 21:33:07

@knausz:
Jaj! Ó! Nagyon köszönöm, hogy ilyen hosszú és kioktató kommentet irtál.
Elárulom Neked, ha még nem tudnád, más hivatások is vannak ebben az országban, amit "szolgálat"-nak hívnak.
Elérhető kell, hogy legyél a nap minden órájában. Ha úgy "alakul" nincs ünnep és nincs vasárnap.
Hivatás van, ezt választani, szeretni, szívvel-lélekkel csinálni kell.
Nincs korai nyugdijazás, nem is volt soha. az érintettekben pedig fel sem merült, hogy ilyen követeléseik legyenek. Sem most sem a multban.
Igen! a társadalom ezen csoportjának is ez az élete.
Esetleg van még valami?
Imádom amikor kioktatnak.

nyünyüge 2011.06.06. 21:33:12

@nyünyüge:
és akkor még nem beszéltünk a legnagyobb példányszámú ingyenes hetilapról, a Helyi Témáról (valahol 1 milló körül van a példányszáma), meg a legújabb szerzeményről, a Metropolról.

hvg.hu/itthon/20110606_simicska_metropol
www.metropol.hu/cimlap

porfelhő 2011.06.06. 21:37:28

@aszekelyek:
Neked szükséges az, hogy hatalmas "köritésssel" minden megmagyarázz.!
Ha regisztrálod magad egyszer a netre, bárki elérhet - ha akar - és egyáltalán nem vagy biztonságban.
Ilyen egyszerű ez.

porfelhő 2011.06.06. 21:39:04

Bocs. "mindent" akartam irni.:)

megszűnt 2011.06.06. 21:40:35

@porfelhő:
"Esetleg van még valami?"

A szegénységi bizonyítvány kiállítását ne tőlem kérd! Arra én nem vagyok alkalmas.

Majd jön a blogtulaj és megsimogatja a buksidat és legyen elég annyi.:)

Diocles 2011.06.06. 21:44:31

@nyünyüge:

le vagy maradva, végül nem jött össze nekik az üzlet, erről tavaly ősszel cikkezett a sajtó, volt némi összezördülés is gondolom, ami aligha növelhette az RTL híradójának Fidesz iránti szimpátiáját.

a metropolt nem véletlenül hagytam ki a felsorolásból, meglátjuk, h mi lesz.
az látszik, h a domináns sajtó már előre hitelteleníteni akarja őket ezzel a simicskázással. :)

PR-küszöb 2011.06.06. 22:27:09

Kedves T.G.

Nem a dalnok szüli a dalt, hanem a dal szüli a dalnokot, mondom Adyval.

A magyaroknak talán maguknak kéne megtenni azt, amit úgynevezett politikusaiktól várnak el...

porfelhő 2011.06.06. 22:47:39

@knausz:

Az, hogy minden kérés nélkül nekem, és amiket írogatsz, nem engem minősít, téged.
És? Még valami?
Valami problémád van? Velem kapcsolatban?

porfelhő 2011.06.06. 22:51:58

@knausz:
Egyébként neked miről,- és milyen bizonyítványod van.?
Azon, kivül.

cambridge.on 2011.06.07. 04:49:23

Az Index is figyeli a TG blogot.

index.hu/velemeny/menonemmeno/2011/06/06/videkizni_nem_meno/

És egy jó hír: Világbajnok a magyar csapat. Ráadásul idegenben nyertek. Ja ott könnyű, ott hal is van ellentétben a magyar vízpartokkal, ahol több a horgász, mit a hal.

sportgeza.hu/sport/2011/06/06/vilagbajnok_a_magyar_horgaszcsapat/

A második lépéses matt talán félreérthető volt.
Kezdés után a második lépésben matt.

nyünyüge 2011.06.07. 07:03:46

@Diocles:
Átmenetileg elismerem, hogy tévedtem.
De ezt nem vezetjük be :)!.

jjulie 2011.06.07. 07:05:51

@ulrike:

ha az azszékelyek szövegében értelmet keresel?

"Mindenekelőtt nem bölcs dolog a közlendőit értelmezni. Nem bölcs dolog megpróbálni a szaván fogni. Nem bölcs dolog fir¬tatni, hogy állításai igazak vagy hamisak. Nem bölcs dolog az ellen küzdeni, hogy a mondatai valósággá váljanak. Szerintem bölcs dolog megkeresni a mondatainak igazi funkcióit, bölcs dolog megmutatni, mihez használja eszközül az értelmetlen mondatokat. Bölcs dolog a vezérkultusz ellen minden lehetséges módon fellépni."

jjulie 2011.06.07. 07:50:45

"A korhatár alatti nyugdíjak felülvizsgálatát és megszüntetését a Széll Kálmán-terv vetette fel, és ez a cél a konvergencia programba is bekerült. Az indoklás szerint jelentős államadósságot duzzasztó tényező, hogy túl sokan mennek nyugdíjba a nyugdíjkorhatár előtt. Ezért a kormány meg akar szüntetni minden olyan jogcímet, amely lehetővé teszi, hogy a törvény által előírt korhatár előtt nyugdíjba menjenek azok, akik egyébként munkaképesek."

az orbán lehet hogy rendelkezik jó gondolatokkal magyarország sorsa felöl, sőt még az is lehet, hogy jó intézkedéseket is kitalál, viszont az összevissza jelképes handabandába bezárta magát, sőt fokozódni látszik a hite abban, hogy ez a megfelelő eszköz, és ebből láthatóan nem tud vagy nem akar kifarolni

"Magyarországon az első Fidesz-kormány s vele Orbán Viktor bukását követően gyökeresen új helyzet alakult ki és vált totálissá. Ennek lényege: ez az elit és vezetője feladta a társada¬lom többségének konkrét célok megvalósítására történő megnyerését, mozgósítását."

azt hiszem ma már jó a helyzet, az orbánvarázs illékony állapotba került, nem kell tenni semmit, egyszerűen szublimálni fog és kiviszi a huzat a kéményen keresztül

najó, lesz még orbántakaroggy bőven, ami behallatszik az irodánkbe, meg látni fogok még bővel rohamrendőröket az örökmécses körül bevetésre készen, de ezek csak a szublimálás kisérőjelenségei

harcban állunk........

a-kis-herceg 2011.06.07. 07:52:46

Budapest közepén lehet száguldozni...

"...a többség betartja a játékszabályokat, de néhányan sportot űznek abból, hogy meglépjenek a hatóságok elől – ez többnyire sikerül is, kivéve – amire volt már példa – ha a nagy menekülésben kifogy a benzin."

nem kellene felfesteni néhány vizibuszsávot?

www.fn.hu/belfold/20110604/szabad_gyorshajtas_budapest_kozepen/

ssi 2011.06.07. 07:56:21

1. fontosak a jó célok
2. s legalább ennyire fontos a jó megvalósítás

"meg kellene találni azokat az üzeneteket, melyek a mai világban nemcsak vállalhatóak, hanem hatékonyak is, és melyek alapján senki sem kérdőjelezheti meg a jogunkat,

hogy tegyünk a határon túli magyarokért." - de más területre is igaz
velemenyvezer.blog.hu/2011/06/06/trianon_emleknap_de_mi_az_uzenet#more2960835

ssi 2011.06.07. 07:57:55

eddig abban a hitben éltünk, hogy büszkék lehetünk az 1989-es békés rendszerváltásra ... ami bár jó alap a demokratikus fejlődéshez, ... de (gazdasági-társadalmi) tartalommal történő helyes feltöltése nem könnyű feladat

a jelenlegi kormány mindezt átértékelte ... ami nem teljesen értelmezhető még, ... de számomra nagyon rossz üzenetű kezdet, hogy megtették, s ahogy az 1-kulcsos családi adózást ... lázári magyarázattal erősítve: mindenki annyit ér, amennyije van: felső szinten a hatalom, minden szinten a vagyon ...
vannak nagyon jó kormányintézkedések, de a mindent átható, végig kísérő fenti motívum nem engedi, hogy felszabadultan örüljek s reménykedjek

@jjulie: :-)))

a-kis-herceg 2011.06.07. 08:06:51

@manyike: "békés rendszerváltás"

szerinted van ilyen? bulsit... ez olyan mint a... hm...

- Nagyapa?
- Igen kisfiam?
- Ha visszautazok az időben és megöllek meg fogok születni?
- Hát persze kisfiam, mert ha visszautazol az időben és megölsz akkor nem születsz meg és nem utazol vissza az időben és nem ölsz meg tehát megszületsz. Érted?
- Igen nagyapa. Akkor inkább nem is utazok vissza…

Gomezke 2011.06.07. 08:10:40

@manyike: eddig abban a hitben éltünk, hogy büszkék lehetünk az 1989-es békés rendszerváltásra ...
Eddig azt szajkózta a média régi-új vezetőink nyomására, hogy büszkék lehetünk...

megszűnt 2011.06.07. 08:17:45

@cambridge.on:
Nekem Bede Márton egy talány. Reggel a cikkével kezdtem a napot és se füle, se farka. Ezt, volt, amikor megírtam neki, de most már nemMenő, inkább gáz.
Mit akar ezzel a Budapesttel is? Innen nekem annyi, mint Bécs és ha már választanom kell, akkor inkább utóbbi.

Alföldi Róbertet beleveszi 1 mondatba, de úgy, hogy annak szövegkörnyezete nincs.

Az egy probléma Magyarországon, amikor mindenki azt csinálja, amihez nem ért. Aki nem tud írni, miért ír? És hozzá kell tegyem, az Index az, amit olvasok és akkor belefutok ilyenekbe.

Aki @aszekelyek: itt kritizálta Uj Pétert. Na ezért lehet! Az senkit nem érdekel, miből működteti az Indexet. Működjön, kész, de az újságírók tudjanak írni – egy minimális szinten legalább.

Gomezke 2011.06.07. 08:30:23

@knausz: Olvasom a hozzászólásokat, nézem a linkeket, beleszaladok ebbe:index.hu/velemeny/menonemmeno/2011/06/06/videkizni_nem_meno/
A cikk közepénél körvonalazódni kezd bennem a kérdés: ki az a sügér aki ezt írta?
Felgörgetek, meglátom. Eszembe jut amit írtál. Egyetértek.

megszűnt 2011.06.07. 08:31:42

@manyike:
"hogy tegyünk a határon túli magyarokért"

Tegnap néztem a Parlament munkáját, egészen addig, ameddig ki nem írta a szolgáltató, hogy hozzáférésemet megtagadja, mert nincs előfizetésem. Akkor ott ültem és néztem a kimerevített képernyőt. De addig:

Először mindjárt megjegyzem, a Jobbikról szól minden, ez pontosan úgy van, mint amikor egy korábbi adást néztem. Érdeklődés ezerrel, új ember eskedtetése, gratulációk!

Vona Gábor felszólalt, nem volt emléknap, de gyásznap sem, és Alföldi egy politikai szimbólum, mire Navracsics, hogy az epeömlései után közli, volt, és akkor mennyien lettek magyar állampolgárok, Alföldi művészetét pedig vitassa meg más.

Nem is bánom, hogy a hozzáférésem meg lett tagadva, mert a Parlament munkája helyett aludtam inkább egy jót, ők meg tovább szórakoztatták, gondolom, saját magukat.

megszűnt 2011.06.07. 08:42:19

@Gomezke:
"A cikk közepénél körvonalazódni kezd bennem a kérdés: ki az a sügér aki ezt írta?"

De mit írt? Mert én nem értem, szeretném érteni, hátha más kivett belőle valamit. Bede humoros akar lenni vagy irónikus vagy mi? Egyszerűen nem lehet tudni az írásaiból.

Most az fölvetődik, ez művészi vagy újságírói magaslatok, mélységek, de ott vagyok, hogy amikor értelmezési zavarokkal küzdök, egy cikk kapcsán, és ez nem az első ilyen cikke, mert a hamburgerről sem tudtam eldönteni, most akkor egyem, ne egyem, menő nem menő?

Bede Márton egy olyan talány, mint Bita Dani volt a régi Magyar Hírlapban. Fejtse meg valaki más, kategória!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 09:01:14

"Elképesztő pofátlanság a Fidesztől
...
Az innovatív törvényhozás újabb példáját mutatták a kormánypártok. Egy
hétsoros törvénymódosításhoz az utolsó pillanatban 12 oldalas
módosítást csatoltak, ráadásul azok egészen más témát érintenek."

stop.hu/articles/article.php?id=886189

"A módosító indoklása mindössze annyit tartalmaz, hogy a gyakorlati tapasztalatok érvényesítéséről, pontosításról, valamint a prudens működés megteremtéséről van szó. Arról nem tesz említést a dokumentum, hogy miért éppen ebben a rövidke, egészen más törvényt módosító indítványba, és miért az utolsó pillanatban csempészték be "a villamosipari kapcsolt termelők" piaci értékesítését célzó indítványt."

Figyelem! PIACI ÉRTÉKESÍTÉSÉT célzó indítvány!

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 09:05:24

@Hepci: Inkább alszom (aludtam), és nem álmodom. :-)

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 09:09:25

@Diocles:

"Nem vicc: Rogán szerepet kapott a Jóban Rosszban-ban
...
Szappanopera-színész lesz Rogán Antal, a Fidesz V. kerületi polgármestere és felesége, Cecília. A politikus ma forgat a Kossuth téren, a Jóban Rosszban stábjával."

hirszerzo.hu/belfold/20110607_rogan_atntal_joban_rosszban#rss

A TV2 "politikai semlegességéről" ennyit.

porfelhő 2011.06.07. 09:49:14

Orbán Viktor csapdában van

Orbán Viktor jól gondolkodik, amikor, mint Kötcsén ismét elmondta, a középosztályt akarja erősíteni.

A miniszterelnök csapdában van. A 2,5 millióból egymillió lassan már odaveszett, és bár magukat hergelik azzal, hogy ez a tömeg nem csapódott senkihez, arra, hogy sosem lesz valódi ellenzék, hosszú távon nem lehet alapozni.

A kiábrándultakat előbb-utóbb valaki összegyűjti.
És azokra „utazik” majd, akiket most a Fidesz eltaszít.
Az alsó középosztályból kizuhanókra, a szegényekre.
Úgy tűnik, ez elég nagy tömeg lesz.

Már most több mint 2,5 millióan vannak."

nol.hu/belfold/20110607-visszaszamlalas

Mert köttetett ugyan társadalmi szerződés, valóban, csakhogy nem a vizitdíj vagy a tandíj, hanem Gyurcsány Ferenc és kormánya ellenében."

Csak az a nagy probléma, hogy már lassan gazdagok és szegények lesznek. Kérdés, utóbbiakat mivel, hogyan lehet majd "megszólítani. "
Akik nehezen, egyre nehezebben élik meg a "mát" és küzdenek a holnapért. Akiknél egyre nagyobb a kilátástalanság. Akiket már egyáltalán nem is érdekel a "gyurcsányozás".

2011.06.07. 09:54:33

@aszekelyek: Az LMP-nek nincs kialakított nézete a kábítószerekről, max. annyi, hogy a könnyű drogok használatát nem kezelné bűntényként (ahogy ez a fejlett országok többségében van). A "más politikáról" pedig bárki könnyen tájékozódhat, aki veszi a fáradtságot és felmegy a honlapjukra és ott elolvassa az alapelveiket. A "más politika" nem azt jelenti, hogy "eltérő", hanem az eddigi politikai kultúrától való eltérést jelenti, a nyíltságot, a tisztaságot, a felelősséget, a polgárok részvételét. A Fidesz jelenlegi tevékenysége nagyon nem "más".

Nem szabtak lehetetlen feltételeket az alkotmányozásért, ez a vélekedés a többség pimaszsága, akik azt hiszik, az 53 százalékuk mindenre feljogosítja őket. Nem akartak többségi alkotmányt, ők Fidesz-alkotmányt akartak, minél hamarabb. Ehhez nem asszisztált az LMP.

A többi vélekedésed pegig a te magánügyed, én pont fordítva látom. Olyan, hogy szdsz-viselkedés meg nem létezik, ilyen gumifogalmakkal besározni a másikat rendkívül tisztességtelen eljárás. Az LMP és a most is létező Szdsz politikája között ég és föld van és ez az, ami számít. A véleményük pedig az esetek túlnyomó többségében megalapozott. Mengeléhez hasonlítani őket oly mértékű elfogultságra vall, hogy azt már kezeltetni kellene.

porfelhő 2011.06.07. 10:06:46

Kedd reggel hét óra után megkezdődött az újbóli egyeztetés az Országházban Orbán Viktor kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek képviselői között a rendészeti dolgozókat érintő nyugdíjátalakítások ügyében.

www.stop.hu/articles/article.php?id=886249
.................
Demonstrációra készülnek a rendvédelmi szakszervezetek
Újabb demonstrációra készülnek a rendészeti szakszervezetek miután a keddi, a miniszterelnökkel folytatott tárgyaláson sem sikerült megegyezniük a feleknek "

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436569

ígéretet kaptak Orbán Viktortól arra, hogy a hétfőn elfogadott alkotmánymódosításhoz kapcsolódó törvényi változások, valamint az új életpályamodell kidolgozásába bevonják őket."

Sikertelen tárgyalások sorozata.
Olyan ez mint amikor az egyik fél semmi képpen nem akarja érteni mit mond a másik ?:)

porfelhő 2011.06.07. 10:11:05

Bocs. "semmiképpen"
:)

inreallife 2011.06.07. 10:24:47

@aszekelyek: kicsit zanzásítva beszélsz, hogy a semmit túlmagyarázd. mi köze a tömegoszlatásnak a nyugdíjhoz? te mindent csak a narancsszemüvegen keresztül tudsz látni? ha a kormány kipécéz valakit, akkor te 100 évre visszamelőleg keresel valami kompromittálónak szánható dolgot, hogy bőszen tudj bólogatni?

tudod a tömegoszlatás az bizony erőszakkal jár. menj tanulmányútra külföldre, ott milyen tömegoszlatásokat rendeznek. megsúgom neked, ronggyá vernek a rendvédelmisek. saját szememmel láttam, amikor spanyolban a cigányok kimentek szotyit árulni meccs előtt, rendőrcsapat odament, hogy hordják el magukat, azok meg ott bohóckodtak, mint akik nem értik, meg elkezdtek magyarul, meg gondolom románul magyarázni, hogy majd ők megmagyarázzák. végeredményül úgy ronggyá botozták őket, hogy öröm volt nézni.

egész egyszerűen, ha felszólítanak, hogy hord el magad, akkor elhordod magad, amilyen gyorsan csak tudod, mert tönkrevernek. persze be lehet próbálkozni ilyenekkel, hogy én arra szeretnék menni, mert arra lakom, én nem tenném. akit összevernek a rendőrök, azok maximum karnyújtásnyira voltak a rendőröktől, miközben bemondták, hogy hagyd el a területet.

szóval, mi köze ennek a nyugdíjhoz?

nyünyüge 2011.06.07. 10:27:51

Mondanám, hogy vicces, de inkább határtalanul szomorú.

Érdemben nemigen különbözik attól, mint amikor a párt által megbízhatónak minősített munkásembert ültettek a főmérnök feje fölé.

"...

"Még nem állt fel az áprilisban létrehozott Összefogás az Államadósság Ellen Alap háromfős irányító testülete, az alakuló ülés várhatóan a hét második felében, vagy a jövő hét elején fog megtörténni, ahol elfogadjuk a munkarendünket" - nyilatkozta Horváth Tihamér az Összefogás az Államadósság Ellen Alap leendő irányító testületének tagja.

A leendő elnök, Horvát Tihamér és az ötlet gazdája, Rédly Elemér győri katolikus plébános mellett harmadikként Eperjes Károly kap szerepet az Alap legfőbb szervében, Banai Péter Benő, az NGM helyettes államtitkára helyett. Ezzel a lépéssel a kormány (látszólag) engedett azoknak a kritikáknak, amelyek arról szóltak, hogy a kormány nem független szervezetre bízza az alap irányítását és megszüntette a lehetséges összeférhetetlenséget."

hirszerzo.hu/profit/20110607_osszefogas_allamadossag_ellen_alapba

nyünyüge 2011.06.07. 10:34:48

@inreallife:
"szóval, mi köze ennek a nyugdíjhoz? "

öngyilkos kérdés :))!

a-kis-herceg 2011.06.07. 10:37:30

@nyünyüge: akkor lehet befizetni az adósság elleni HÁBORÚS alapba?
ami egyben család támogatási rendszer is... (eperke családja!)

porfelhő 2011.06.07. 10:40:14

Szerdán felvonulással egybekötött demonstrációt tart több taxisszövetség Budapest belvárosában, a fővárosi taxirendszer reformját és a Liszt Ferenc repülőtéri taxidrosztok helyzetének megoldását követelve - közölte a szervező Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke hétfőn az"

automenedzser.hu/hirek/20110606_Taxisok.aspx#rss

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) demonstrációt tart csütörtökön a Parlament előtt a Kossuth téren, amelyen a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj intézményének tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak"

www.stop.hu/articles/article.php?id=886308

Nem normális a helyzet - Valamit tenni kell"

Újabb élelmiszerár-robbanás előtt?

hetivalasz.hu/jegyzet/ujabb-elelmiszerar-robbanas-elott-38318

Még nincs vége.
Nincs? lesz folytatás?

a-kis-herceg 2011.06.07. 10:42:05

@nyünyüge: eperke... arc a zálamadóság ellen?
leverjük... a veséjét és a kamatlábát...

az nagyságos-méltóságos Makovecz már indexen van? semmi ujabb (k)alap?

porfelhő 2011.06.07. 10:46:37

Egy kicsit más.

Barcelona: 30 millió euró + Bojan Krkic az udinei Sánchezért

A katalánok komolyan gondolják a chilei szélő leigazolását."

focitipp.hu/?content=hirek&id=12839

:))

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 10:52:51

"Tanácstalan a kormány, Kövér kisegíti

Az Országgyűlés két kutatást is végeztetett határon túli témakörben a Magyar Nemzet egyik újságírójának cégével, összesen 60 millió forintért. Eddig nem hozták nyilvánosságra az eredményt, noha ez lesz a választási törvény vonatkozó részének alapja."

stop.hu/articles/article.php?id=886132

xsasha 2011.06.07. 10:53:55

@panelburzsuj:
Ezért nem releváns, hogy mi ugrik be nálad.
Ugyanis a Hattyúház a helyes írásmód.
Egy mérnök utánanézett volna, és nem valami intuíciók alapján oktondiskodna.

nyünyüge 2011.06.07. 10:54:24

@a-kis-herceg:
Makovecz már nagyon öreg a háborúzáshoz. Meg nemigen tudná követni az eseményeket (=pénzmozgások helyes irányát).

porfelhő 2011.06.07. 11:00:20

Szijjártó: nagyon fontosak a mozdonyvezetők által felvetett kérdések
ezért is szerepelnek ilyen kérdések a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436577

hm. Tüntetések sorozata. Az előzetes egyeztetések elmulasztása, "a kommunikáció látványos hiánya".
ilyen ez.

xsasha 2011.06.07. 11:01:50

@iii:
De most komolyan: mi az LMP politikája? Ok, hogy tisztességesen, de mit?

xsasha 2011.06.07. 11:04:16

@vinczej:
Hibás vagy visszaélésre ad alkalmat a módosító indítvány? Vagy már megint a látszat-brummogásban éled ki magad?

a-kis-herceg 2011.06.07. 11:13:41

@nyünyüge: akkor marad a H-borozás, és a H-arc

az utolsó párt-, de épp jobb (értsd rosszabb) kormány alatt H-alálozna el véletlen, akkor lehetne méltó temetése... ágyutalponálló... Nemzeti lovas HU-szárok, HU-menték, HU-atilák és más maskarák... szinte olyan mint Puskás Öcsinek volt... még demény-pataki is énekelne... szamóca (eperke) szavallna.... smitpali + elmondana 1 nagyon szép beszédet... olyan szívhez szóllót... a zerőd Péter celeb rálna...

milyen gyönyörű lenne... szerencsések a fides H-ősi H-alottai

HA +fordul a HAng-ulat akkor akár kegyvesztett is lehet... akár a fides egésze...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 11:16:43

@xsasha: "Hibás vagy visszaélésre ad alkalmat a módosító indítvány?"

Pontosan eltaláltad a "visszaéléssel"! Nem véletlen, hogy senkivel nem akarnak egyeztetni.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 11:23:12

"Kinyírják a Klubrádiót?

Budapest – Ha valakinek még lennének kételyei, hogyan is működik a Szalai Annamária neve által fémjelzett médiahatóság, annak érdemes elolvasnia az alábbiakat. Csak 21 éven felülieknek és erős idegzetűeknek!"

nepszava.com/2011/06/magyarorszag/kinyirjak-a-klubradiot.html

Tényleg nagyon durva! Beindult az IGAZI MÉDIADIKTATÚRA!

ssi 2011.06.07. 11:38:51

@a-kis-herceg: 1989/90 pl. Romániához képest nálunk békés volt, vagy nem?

megszűnt 2011.06.07. 11:39:18

@vinczej:
"Tényleg nagyon durva! Beindult az IGAZI MÉDIADIKTATÚRA!"

Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is és megnézni a fotót, mert trendi-szexis harisnyában láthatjuk Szalai Annamáriát. Nekem is van pont egy ilyen, zalai népviselet, de ezentúl nem hordom!

Azért, én bármikor a blogomba vagy ide írok, van nekem egy olyan érzésem, hogy az is óriási már, hogy én ide vagy a blogomba írhatok és ez Tóta W. Árpádnak meg a kollégái felháborodásának köszönhető.

A baloldal, a liberálisok el fognak tűnni az éterből, képernyőről és a közéletből. Ezt borítékoltam én, még a választások előtt, csak aztán senki nem hitte el.

panelburzsuj 2011.06.07. 11:51:27

@xsasha:

Hát igen: hogy is került a kötés lábamra? .. :))

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:10:32

@knausz: elég, ha neki van füle és farka (meg nyelve), minek még a cikkének is...
Az Indexre éppen jó lesz. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:11:16

@panelburzsuj: neked is ödémásodik? Vár az érsebész...

megszűnt 2011.06.07. 12:11:35

Cikkhez: Ismerős Arcok lesznek a közéletben és a tegnapi parlamenti közvetítés csak alátámasztotta.

LMP is szólt, de azt én nem tudom, mit mondott Szabó Rebeka, egyszerűen megfoghatatlan a politikai irány és mondandó! Török Gábor, ha elemezné vagy elemezte már, mondjátok meg, csak én nem értem őket vagy ez tömeges?

2014-es Választás a következő lesz: Fidesz vagy Jobbik.

a-kis-herceg 2011.06.07. 12:12:06

@manyike: békés az volt... rencerváltás nem volt...

a birkák csendben összebujva bégettek...
míg a farkasok a feudalizmus szoclista fajtáját kaplistára cserélték...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:14:35

@vinczej: Jézusom, körösztyénqrzus és hortyista dikkktatortúra, Tömjénzsótista bérencek kinyiffantyák a kiérdemesült faszharcost és országimázs-imaginátort...
Amúgy meg tetszettek volna tisztességesnek lenni, a tisztességes ellenoldaliak is rokonszenveznének.

megszűnt 2011.06.07. 12:15:46

@Hepci:
Már most reggel óta változott a véleményem, módosult, eképpen:
- Addig örüljünk, ameddig Bede Márton ír!

Szinte tényleg mindegy mit, csak amíg ír, van remény, hogy él az Index. Még él.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:16:04

@knausz: ez a Rebeka legalább csinos, nem?
A kiflis Gabi már kissé megaszalódott, mint az adalékanyagokkal készített kiflivég harmadnap.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:17:03

@knausz: mitől ne élne, most vagy később? Hol elvek nincsenek, mindig akad bevétel.

megszűnt 2011.06.07. 12:24:08

@Hepci:
"Hol elvek nincsenek, mindig akad bevétel."

Azt tudhatod rólam, hogy én már csak az Indexet olvasom és vannak elveim. Ha így állunk, csak a GEO Magazin marad és az 5perc Angol.

juditka* 2011.06.07. 12:24:33

Kilencedik kötcsei találkozó, "a nemzeti kormányzás első éve", melynek fő mondani valója:) "Magyarország harcban áll az államadóssággal.
Nagy csata, nagy harcok lesznek a 2011-es költségvetés körül, akár a Fidesz frakción belül is...

Na. Igen nagy csata.
A kötcsei beszéddel, piknikkel, egy napon zajlott több ezer ember részvételével a pedagógus tüntetés.
A héten is sorozatos tüntetések lesznek.

a-kis-herceg 2011.06.07. 12:25:28

@knausz: zsidó, de nem vagyok rasszista, nem ezért utálom őket

aszekelyek 2011.06.07. 12:27:38

@vinczej: Nem egy-hét kivétel van. Csak, ahogy a bíró úr mondta, nem lehetett megállapítani a sok közül, melyik, mennyire us bűnős, mert azt előre kitervelten ellehetetlenítették. Maga rendvédelem. Amely ezzel nem a rendet védte.A bíróság azt is megállapította, elkövették azokat a bűncselekményeket közülük azok, akiket fedeznek, meg akik akkor ki voltak vezényelve még..... Másként nem is lett volna bírósági ügy belőle. Csak nem várod el, hogy a szocik dumáját nyomjam, ? ?DD arra itt vagy te , tipikusnak. Azoknak az illetőknek vitatom a nyugdíjjogosultságát. Meg azt a rendvédelemnél szolgálási alkalmasságukat is, amivel a magánszférában dolgoznak. Nonszensz, hogy a jogszabállyal kardoznak. egy rossz törvény, az egy rossz törvény. része volt a piszkos alkunak az is. MA egy szocinak volt képe azt miondani, inkál évek után, meg ezután a szemétláda rendvédelem felhasználás után, bűncselekményekre, hogy a zorbán személyi védelme milliéárdokba klerül nekünk, NYilván a TEK-re gondolt a gyáva, mert nem nevezte meg. Hát a szoci kormányok sok tagjának őrzése , kísérgetése rohamrendőrökkkel, meg ferinké mennyibe került? Ilyen törvény nem tisztelő rendvédelmisek mellé természetesen szükség van egy megbízható alakulatra, akik, ha nagyon elszemtelenedne ez a népség, bevethetőek, Nonentán a rendvédelem jelenti , a tüntetők és a szakszervek jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot.Latolgattuk, mit lesznek majd képesek elkövetni, az mno fórumon már régen, a veszteni nem tudók, akik a hátországa ezeknek. Akkor is az volt a béleményem, hogy bármi gyalázatos kitelik tőlük és sajnos nem tévedtem. Tapasztalaton alapuló véleményem ez. Emiatt is helyeslem a TEK létrehozását. Megint ok csinálják a bajt.Még emlékeztetnélek, hogy mentesítették a rendőrséget az alól, hogy kelljen a rend védelmével foglalkozniuk. A jegyzőnek kellett jelenteni a bűncselekményeket és szabálysértéseket. egyáltalán nem is kellett ennek a híres állománynak nagyon megmozdulnia a rend fenntartásában. Ez a másik gyalázatos mutyi, amit ők a szoci kormányokkal és persze élen az szdsz-szel, elkövettek. eZ LENNE AZ A TELJESÍTMÉNY, AMIRE KÖVETELŐZNEK? EGY SZEM RENDŐR HALTA MEG A FŐVÁROSBAN, AKIÉRT NAGY KÁR, MERT Ő LEGALÁBB ÜLDÖZTE A BŰNÖZŐKET. Nem volt elég 2006-ban nekik, úgy látom. Nem írom ide , milyen moralitásúak de mert mínusz az. ENNYIT A JOGSZABÁLYAIRÓL A SZOCI -SZADESZ ANARCHIA TÁMOGATÓ KORMÁNYOKNAK.

a-kis-herceg 2011.06.07. 12:30:48

@knausz: mert NEM lehet más... csak a kasszát akarják... téged lexarnak...

személyes tapasztalataim vannak.

mondjuk az üdítő kivétel pl Várnai, de csak tisztesség tekintetében...
ugyanakkor elvek mentén a tipikus... MEGAKADÁLYOZÓ "civil"... köztudott...

aszekelyek 2011.06.07. 12:34:27

@knausz: sZÉPEN KÉRLEK, HOGY NEVEZZ MEG BÁRKIT, AKI NEM ÍRHAT VAGY BÁRKIT AKINEK MINDEN SZEMÉT RÁHORDÁSA ELLENÉRE A JELEN KORMÁNYNAK, A HAJA SZÁLA IS MEGGÖRBÜLT. a RÉMHÍRTERJESZTŐK PEDIG UGYE EGY SOKÉVE TÖRVÉNY ALAPJÁN BŰNÖZŐK. aZ TELJESEN JOGOS ÉS NEM fidesz TALÁLTA KI. mONDJUK ÉRVÉNYT SZEREZNEK A TÖRVÉNYNEK ÉS MEGTARTATJÁK. aHOGY ERRE FEL IS ESKÜDTEK. a FENÉBE BERAGADT . NEM ORDÍTOK VELED. :d

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:35:20

@knausz: arra céloztam, az Index nevű vállalkozás lényege a kattintásszám. Ez nehezen jár együtt a magas minőséggel.

megszűnt 2011.06.07. 12:37:04

@a-kis-herceg:
Az LMP, szerény meglátásom szerint, semmit nem akar. Ami az elgondolásom:

Nagy bajban voltak a polgárok, nem indult az SZDSZ és akkor valakire kellett szavazni. Én magam is nagy gondban voltam, már olyan tekintetben, hogy ne legyen meg a Fidesz kétharmadja, de az LMP nem képviselt semmit, már akkor sem.

2014-ben ilyen kétharmados veszély nem lesz, inkább csak annyi, hogy választásom nem lesz, taktikai sem.

juditka* 2011.06.07. 12:39:41

Az idegen arcok...."

Véget vet-e az önámításnak Orbán Viktor?

Bajnai Gordon szerint a válságból való kilábaláshoz az szükséges, hogy sokan és sokat dolgozzanak.

A volt miniszterelnök Lengyel László politológus Pretoriánusok kora című kötetének szerdai budapesti bemutatóján a 2008-ban kezdődött pénzügyi válság tanulságait elemezve kifejtette: a válság kezelésére csak az képes, aki véget tud vetni az önámításnak.

A tanulságok között említette, hogy Magyarország egy nemzetközi viszonyrendszer része, érdekeit csak azon belül érvényesítheti.

Tanulság az a régi igazság is - folytatta -, hogy "növeli, ki elfedi a bajt", s ha a pártok éveken át hamis világot vetítenek a választók elé, idővel azzal szembesülnek, hogy illúziókat kérnek rajtuk számon.

A krízis a volt kormányfő szerint arra is rámutatott, hogy megfelelő kontroll nélkül a politikusok előbb vagy utóbb saját érdekeiket kezdik el képviselni a közérdek helyett, ezért van szükség ellensúlyokra.

Végezetül fontos tanulság, hogy a válságokat azok az országok ússzák meg a legkevesebb kárral, illetve azok képesek a leggyorsabban kilábalni belőlük, ahol sokan és sokat dolgoznak - mondta Bajnai Gordon. Hozzátette:

Magyarországon a politikusok az elmúlt tíz évben sokszor az ország fejlődését lassító döntéseket hoztak azért, hogy az inaktívaktól szerezzenek szavazatokat."
/szerdai " jun.1./

Nem gondolom, hogy a jövőben ígérgetésekkel, szavazókat lehetne megnyerni, s talán a "fülkeforradalmárok" is "éberebbek" lesznek.
:)

Diocles 2011.06.07. 12:40:13

"A bizottság LMP-s tagja felhívta a bizottság figyelmét, hogy mind 1998-ban, mind 2002-ben a második fordulóban nagyobb volt a részvétel, és szerinte mindkét alkalommal a Fidesz mozgósításának volt ez köszönhető. Szerinte az egyfordulós szisztéma az ország megosztottságát őrizné meg, mert arra kényszerítené a pártokat, hogy még a választások előtt tegyék nyilvánvalóvá, kivel tartoznak egy táborba és melyik vetélytársukat utasítják el."

hirszerzo.hu/belfold/20110607_valasztasi_reform_bizottsag

LOL, mekkora önleleplezés!

Magyarra fordítva: "mi szívesen kampányolnánk az első fordulóig az MSZP-től külön, h ekként maximalizáljuk az ellenzék támogatottságát, de az egyfordulós rendszer miatt arra kényszerülnénk, h már az első forduló előtt terítsük a lapjainkat, h kivel akarunk kormányozni."

megszűnt 2011.06.07. 12:41:53

@aszekelyek:
Behogyhívjákolt a Caps Lock? Ide ma jön a szerelő, majd átküldöm, hozzád. Figyelj: én minden hozzászólást elolvasok, linkekkel együtt, bármekkora betű.

Tóta W. Árpád leírhatná azt Index Címlapon, amiket most a blogjában leír, úgy, hogy őt vagy az Indexet nem vonnák felelősségre?

Várom válaszod.

a-kis-herceg 2011.06.07. 12:47:02

@knausz: duplán tévecc...

1. addig nem kell várnod
2. lesz választék, de nem párt alapon

(pesszimista eset: nincs az egésznek jelentősége, csak-a-viktor)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 12:47:46

@Diocles: hihi, ez nagyon jó!
Mennyivel szebb is, ha nem kell megmondanunk, hogy Horn Gyulával készülünk kormányra (dezsavű szabadmadarakakikelmentekapicsábapardonkorkedvezményesnyugdíjba).

juditka* 2011.06.07. 12:55:05

Orbán rendet vár a rendvédelmisektől

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Orbán Viktor világossá tette, hogy a rendvédelmi dolgozók és a kormány egy oldalon állnak, a választóvonal ugyanis nem a kabinet és a rendvédelmisek, hanem a rend oldalán állók és a rendbontók között húzódik.

Egy oldalon állnak abban is, hogy az elmúlt nyolc év hibáinak kijavítása területén együttműködésre van szükség, mert az elmúlt nyolc év elhibázott gazdasági döntései a nyugdíjrendszert is a csőd szélére sodorták, a nyugdíjrendszer megmentése pedig mindenkinek érdeke."

www.hir24.hu/belfold/2011/06/07/orban-elvarja-a-rendvedelmisektol-hogy-ne-alljanak-a-rendb

Én meg úgy gondoltam, hogy ami most az van, amilyen "állapotban" van az ország, az az elmúlt tíz- de inkább elmúlt húsz év "elhibázott" döntéseinek az eredménye.
Talán tévedek?
hm?
:)

panelburzsuj 2011.06.07. 12:55:46

@Hepci:

Illetékes Szásának igyekeztem megvilágítani a problémái magvát. "De akkor hogy kerül a kötés a lábára?!?"

Persze te ezt tudod, csak álnokul még jobban össze akarod zavarni szegényt az igyekezetben.

juditka* 2011.06.07. 13:00:50

Nanemán!:)
Mi történt @aszekelyek-kel, hogy ekkora betűkkel ír?
hm. biztosan eltévesztette?
vagy inkább azért, hogy ezt az is meglátja- aki nem akarja?
hm?
:)

Diocles 2011.06.07. 13:01:46

@Hepci:

Ja.
ezt meg végképp nem értem: "Szerinte az egyfordulós szisztéma az ország megosztottságát őrizné meg"

Miért, ha a második forduló előtt kötnek szövetséget az addig (látszólag) elutasított partnerrel, az nem növeli (sokkalta jobban) a megosztottságot és a bizalmatlanságot?

Hát dehogynem, csak még a választók is néznének ki a fejükből, h "dehát gyerekek, nem azt mondtátok, h Horn Gyulával soha?!"

Ehh.

a-kis-herceg 2011.06.07. 13:06:25

viktor + rend + nyugdíj + harc + megvédjük...

egyoldalon van a rendőrökkel a REND oldalán....
összefogásra (nem mexorításra!) van szükség, hogy acoclib tönkretette...
a nyugdíjrencert csődbevitték... ércsük meg...

nehéz megérteni... mert pont egyéve mondta, Ő MAGA (sságos)
hogy a nyugdíjrencerhez 10évig nem kell nyúúlni.... fenntartható...

aztán államosította az mnypt
majd visszamenőleg megvonja a kedvezményes nyugdíjakat...

aki nem tudja merre megyünk az birka...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 13:25:17

@aszekelyek:

Nem tiltanak!

ELLEHETETLENÍTENEK...adminisztratíve! :-(O

panelburzsuj 2011.06.07. 13:26:55

@Diocles:

Apró nüansz: a szadesz a lezajlott választások UTÁN bútorozott össze az egyedül is már tudottan többséget szerzett nyertessel.

Vagy tudsz tömeges SZDSZ-MSZP közös jelöltekről 1994-ből? Még az első forduló előtt?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 13:27:01

@aszekelyek: Győzködd csak magad! A tények konok "vitapartnerek".

nyünyüge 2011.06.07. 13:32:48

@aszekelyek:
SZERINTEMISAZÉRTTARTUNKOTTAHOL.MERTITTENBÁRKIBÁRMITBÁRHOGYANLEÍRHATÉSNEMVISZIELSENKIARENDVÉDELMIEKISINKÁBBEZZELFOGLALKOZNÁNAKNEMA40ÉVESKORBANNYUGDÍJBAMENÉSSELMEGBÉKÉSTÜNTETŐKVÉRESREVERÉSÉVELNOHDACÚAZONOSITONÉLKÜL.

juditka* 2011.06.07. 13:32:55

Objektív rendszerbe szervezi a fővárosi fenntartású közoktatási intézmények vezetőinek garantált összegen felüli illetménykiegészítését a budapesti városvezetés.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=436650

oktatásért felelős főpolgármester-helyettes erre vonatkozó koncepciója szerint a javasolt illetmény megállapításánál szempont lesz az intézmény alapfeladata, amelyre vonatkozóan három kategóriát különböztetnek meg.

Az egyikbe a gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák,

a másikba a kollégiumok,

a harmadikba pedig az egyéb intézmények, vagyis az óvodák, általános iskolák, gyógypedagógiai intézmények tartoznak.

A koncepció szerint figyelembe veszik az intézmény létszámadatait, a kapcsolódó további tagintézmények számát, az intézmény több területet érintő profilját, valamint az esetleges esti, levelező oktatást, felnőttképzést."

lüke 2011.06.07. 13:37:51

hmm igazi greenfee, ma még senki se küldött senkit a cs@:)
hepci is egybeírta:)
azta

a-kis-herceg 2011.06.07. 13:43:51

@nyünyüge: :))) a radaron a képernyőről is lemegy... paró dia:)

panelburzsuj 2011.06.07. 13:46:24

@nyünyüge:

Még fejlődhetsz.

Mit képzelsz mindössze három és nyúlfarknyi sorral? :)

Diocles 2011.06.07. 13:46:28

@panelburzsuj:

A "Horn Gyulával soha!' ma már szállóige lett, átvitt értelemben is használatos, arra, h az addig (taktikai okokból) elutasított partnerrel hirtelen puszipajtások lesztek.

De ugyanez igaz volt a Fidesz - kisgazda közeledésre, tulajdonképpen maga a kétfordulós rendszer kényszeríti ki, h a pártok ilyen durván átverjék a választókat.
akik erre persze súlyos bizalomvesztéssel reagálnak.

A siker receptje: az első forduló előtt hallgass a lehetséges partnerekről, bírálj mindenkit, ígérj meg mindent, majd a másodikban állj össze az addig szidott, de hozzád még legközelebb álló partnerrel.

panelburzsuj 2011.06.07. 13:50:44

@lüke:

És ami összejött, az is befizetőnként átlag durván százezer.

Egyhuszada a Horváth úr által családilag és tettleg "előrajzolt" kétmilliónak.

Nem tolonganak túlzottan az "SZJA-hálapénzesek".

panelburzsuj 2011.06.07. 13:57:28

@Diocles:

TG-nek való csócsálnivaló, hogy kevésbé egyértelmű helyzetben, mint a 2010-es választás, érdemes-e vajon előre büszkélkedni mondjuk a Semjén-fészekaljjal, mint a kormányzatba a erősebb hátán belovagló "think tank"-kal ...

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 13:57:49

@Diocles: Érdekes. Mintha a második fordulóban nem a szavazók szavaznának. Imádom a FYDESZ "aggódását"!

Diocles 2011.06.07. 14:04:33

@vinczej:

Persze, a második fordulóban is szavazók szavaznak, de az első fordulóban már lényegében eldőlt a választás, még pedig azon létfontosságú infók nélkül, h kivel gondolják a pártok a kormányzást. A nagy többség tehát már nem "kérheti" vissza a voksát.

Két nagy becsapás, átverés volt a magyar politikatörténetben, az egyik az MSZP-SZDSZ koalíció, a másik a Fidesz - Kisgazda koalíció létrejötte.
Vélhetően teljesen másként alakult volna mindkét választás, de az 1994-es bizonyosan, ha előre tudnak a választók erről, hiszen 98-ban elmondták a véleményüket a döntésről.

xsasha 2011.06.07. 14:06:49

@panelburzsuj:
Ha nem akarsz válaszolni, ne válaszolj. Az ilyen megkerülős cselek nem menők.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 14:08:07

@Diocles: Szerintem pedig a 98-as alakult volna másként. Ugyanis ott a FYDESZ bukott volna, míg a szocik mindenképpen nyertek.

panelburzsuj 2011.06.07. 14:19:01

@xsasha:

Nem, Szásenkám, nem erről szól kettőnk "sztorija: én kurvára unom már a hol valódi, hol tetetett értetlenkedésedet, meg a velejáró kislovagi hadonászást az orrom előtt.

Te meg még mindig megsértődsz, amikor megmutatom a helyedet.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 14:44:52

"Törvénysértő a Szociális Konzultáció - Törölni kell az adatokat

Sérti a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásait a Szociális Konzultáció 2011 keretében végzett adatkezelés, mert nem biztosítja az érintettek személyes adatok védelméhez fűződő jogát – foglalt állást Jóri András adatvédelmi biztos. A beérkezett kérdőívek személyes adattartalmát ezért törölni kell."

www.vg.hu/kozelet/politika/torvenyserto-a-szocialis-konzultacio-torolni-kell-az-adatokat-350680

lüke 2011.06.07. 14:55:24

@panelburzsuj:
zu spät, nincs mibül
a hála is elfogyott

xsasha 2011.06.07. 15:00:46

@juditka*:
A mai magyar választók 80%-át igérgetéssel lehet megnyerni. Ez nem lesz másképp 2014-ben sem. Azok gondolják most másképp, akik eddig sem az ígérgetésre ugrottak.
Ennek elsődleges oka, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni aközött, hogy mit tudnak és mit hisznek. Nem tudnak különbséget reális és irreális között, és nincs ebben segítségük a civil szféra és a média részéről.
Ez a helyzet nem a politikumon múlik. Tőlük független tényező.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.07. 15:06:44

@panelburzsuj: fing tank (?)
Az emdéefnek is volt olyanja, a PC/Somogyi. Muhaha, kifingtak, mielőtt befingtak volna.

panelburzsuj 2011.06.07. 15:09:28

@lüke:

Nincs mibül? Hiszen megjelöltem a forrást: az adósságcsapdából kikecmergetés fejében elengedett legfelső adósávból.

Vagy rosszul tudom, és mégse arra kapták a kedvezményzettek a könnyítést, hogy lendületesebben közreműködjenek az adósságteher csökkentésében?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 15:10:11

@xsasha: "A mai magyar választók 80%-át igérgetéssel lehet megnyerni....Ez a helyzet nem a politikumon múlik. TŐLÜL FÜGGETLEN TÉNYEZŐ."

Hoppá! Ez új...! :-)

panelburzsuj 2011.06.07. 15:12:03

@Hepci:

Látod, a Fidesznek egy egész zsebpártja van gondolkodókból.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 16:11:36

@xsasha: Az, hogy szerinted nem a politikusok termelik ki a választók igényét az ígérgetésekre.

Ugyanis a legkönnyebb politikai eszköz az ígérgetés, mert az nem követel bizonyítást. Azt egyszerűen "jó hallani".

S ha egy politikus elkezdi felhasználni az ígérgetés eszközét, akkor már ellenfele sem tesz másként. Utána eltérés már csak a mértékben és "valóságtól elrugaszkodottságban" van. DE ABBAN ÓRIÁSI! És persze, a "cukrosbácsinak" a választók sem tudnak ellenállni. Más kérdés, hogy utána a politikusok arra hivatkoznak, hogy ez a választók igénye.

nyünyüge 2011.06.07. 16:14:09

Fellegi régi álma megvalósulhat, állami pénzből:

Mobiltender-átjátszó

Mátrai Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlésért felelős elnökhelyettese a HWSW kérdésére korábban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy új szolgáltató hasonló konstrukciót vállalva induljon el, mint azt tette 1999-ben a Vodafone. A HWSW-nek informálisan nyilatkozó távközlési szakértők ugyanakkor kizártnak tartják, hogy a mostanra teljesen telített piacra bármilyen, a Vodafone-hoz hasonló, nagy múltú szolgáltató betörjön.

Iparági pletykák szerint ezért az a forgatókönyv tűnik valószínűnek, hogy az állam a bevételek maximalizálása érdekében egy kormányközeli vállalkozás, vagy szervezet, netán állami tulajdonú cég bevonásával gyakorlatilag továbbértékesíti a frekvenciát a három hazai szolgáltatónak.

www.hwsw.hu/hirek/46835/e-gsm-tender-aukcio-tavkozles-piac.html

xsasha 2011.06.07. 16:25:45

@vinczej:
Ez nem új. Ez a kádári örökség. 94-ben a legegyszerűbb ígérgetéssel nyert az MSZP, és akasztotta meg a racionálisan felvállalni szükséges változásokat.
Ezt azért tehette meg az MSZP, mert az emberek a langyos szocializmusban nevelkedtek, és nem is volt, még mindig nincs másról mintájuk. A csodavárás szocializáltsága.

Ha egy politikus elkezdi felhasználni az ígérgetés eszközét???
Elnézést, de mintha a Jóléti rendszerváltás az nem csupán elkezdte felhasználni ezt az ócska eszközt, de erre építette kampányát.

De a magyar szocialisták mi mást tudnának mondani? Bevallottan ez a politikájuk - és nem is akarnak ettől eltávolodni, középre tolódni, ahova Gyurcsány húzná az MSZP-t.

Szóval igen, egyetértünk, a szocialisták valóban súlyosan elrugaszkodtak a valóságtól, és kétszer száz napban ünnepelték az ostobaságukat, de alapvetően ez a hozzáállás a szocializmusban nevelkedett nép attitűdjére alapoz.

2011.06.07. 17:36:22

@xsasha: Ezt most nem mondod komolyan, hogy egy kommentben le tudom írni? Egy mondatban: zöld avagy ökopolitika, szlogen: fenntarthatóság, igazságosság, részvétel. Ugyanaz, mint ami a nyugati zöldeké, akik már a 70-es évek óta működnek. Magyarországon a zöldpolitika ugyanakkor kevésbé hangsúlyos, mert egyelőre más, szociális problémáink fontosabbak.

lehetmas.hu/rolunk/celjaink/

juditka* 2011.06.07. 17:55:31

@xsasha:

"Ez a helyzet nem a politikumon múlik." hm. Ez nagyon új!
Kin múlik, áruld már el!
Nem tudnak különbséget". Majd tudnak ezután különbséget tenni.
Az ide-oda szavazók, akik várnak valami jobblétet, azokat lehet ígérgetéssel egyik-vagy másik párt irányába" téríteni."

Azok akik a csodaváró hangulatban azt hitték, hogy jön a nagy felemelkedés, az meg nem jött.

Többségében azok hitték, akik munka nélkül, a periférián, minden képzeletet felülmúló szegénységben élnek.

hm?

juditka* 2011.06.07. 18:04:06

@xsasha:

2001-2002-ben hatalmas volt a vetélkedés a győzelemért.
A kormány brutális fizetésemelést kezdeményezett a köztisztviselői karban, nyakra-főre öntötték a lakáshitelt a piacra, mi meg ehhez mérten ígértünk, nem kicsit,..... és győztünk."

Aztán jött a böjt 2003. nyarától világossá vált, hogy a száznapos programokra épülő rendszer nem tartható, ......Végül a csendes ulti" győzött, ahogy ezt egykori kormánytag mondja. Ebből lett 2003-2004. "se hús, se hal" politikája."

2002. végén annyi támogatója volt az Mszp-nek mint még soha - a közvélemény kutatások szerint.
Egy évvel később már utcahosszal vezetett a Fidesz.

Miden politikus tudja, a támogatottság jön. és megy. ......."

Így van ez.
Tehát mi múlik és kin múlik??

Esetleg van még valami?

ulrike (törölt) 2011.06.07. 18:05:10

Az Európai Bizottság értékelése a magyar gazdaságpolitikáról
Itt az eredeti dokumentum, tömör, könnyen, nem csak gőzgazdáknak is érthető.

ec.europa.eu/europe2020/pdf/recommendations_2011/csr_hungary_en.pdf

Kíváncsi vagyok, mit hoznak fel ellene a forradalom és szabadságharc hívei (ezek a brüsszokraták nem értik a magyar néplelket; nem veszi figyelembe a legutóbbi Matolcsy szikrákat; baloldal már megint brüsszeli bürokratákat használ szócsövéül; vegyük komolyan a háborút; Fletó hülye).

juditka* 2011.06.07. 18:25:49

@xsasha:
Még egy gondolat!
Aztán jött a Bajnai kormány, - a gazdasági világválság - aki megmondta világosan, megszoritások nélkül nem megy az ország "stabilizálása " .
Aki egy kicsit is figyelte a politikát tudhatta, hogy veszítenek a szocik, de azt is, hogy nem lesz nagy mozgástere az új kormánynak.......

Tudod drágám a nagybetűs népnek - egy nagy csoportjának - csak annyit kell, kellene, mondani, többek között, hogy fiatalon nyugdíjba mehetnek.....
Mert ebben az országban sokan, már nem dolgozni akarnak, hanem nyugdíjasok akarnak lenni. úgy gondolom.:)

juditka* 2011.06.07. 18:58:45

Borulhatnak a magyar tervek - Brüsszel komolyan aggódik

Brüsszel kiadta kedden az egyes országokra vonatkozó ajánlásait az európai szemeszter keretein belül - így értékelte a magyar konvergenciaprogramot is.

Az Európai Bizottság több ponton úgy látja, hogy bukhatjuk a felvázolt hiánycélokat, ezért további - a Széll Kálmán Tervben felvázoltakon túl - lépéseket sürget. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/borulhatnak_a_magyar_tervek_brusszel_komolyan_aggodik.485695.html

Jövőre a nemzeti programok értékelésekor a bizottság már azt is értékeli majd, hogyan sikerült megvalósítani az idei javaslatokat."

nyünyüge 2011.06.07. 19:07:33

Május elején állt elő a kormány a Szociális Konzultáció ötletével. Ennek keretében kikérik az emberek véleményét többek között a nyugdíjakat, illetve a devizahiteleseket érintő kérdésekben is. Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum.hu is szavazásra buzdította olvasóit a kérdőív egyes kérdéseit illetően. Az általunk szavazásra bocsájtott négy kérdésre összesen több mint harmincezer(!) szavazat érkezett. Íme az eredmények.

penzcentrum.hu/ongondoskodas/szocialis_konzultacio_megjottek_az_eredmenyek.1028511.html

6.Lenin 2011.06.07. 20:16:24

@vinczej:

"És persze, a "cukrosbácsinak" a választók sem tudnak ellenállni."

Azok a választók dőlnek be a " cukrosbácsinak", akik nem tudják, mi a célja. Akik ismerik a trükköt, nem kérnek cukrot.

Akkor, kik is határozzák meg a táncrendet?

nyünyüge 2011.06.07. 20:32:05

@a-kis-herceg:
előbb hallottam Szíjjártótól, hogy az adatvédelmi biztos személyes sértettségből kötött beléjük. Merthogy előzetesen ki volt kérve a véleménye. (persze hogy pontosan miről is kérték ki a véleményét, arról nem tudott nyilatkozni).

mandiner.hu/cikk/20110607_szijjarto_szerint_jori_a_karrierjet_felti

aszekelyek 2011.06.07. 20:57:40

@iii: A pimaszság az, hogy 53 % ot írnak egyesek . Ad egy. A programjukban biztos szép dolgok vannak, de a tevékenységükben nem. Ma egészen értelmeset szólt a vezérszónok időnként, bár nem úgy kezdte. A szociknál jobbat, mivel ők úgy viselkednek, mint mindig, mint valami előlelő idegen, akire ne mutogassanak vissza, mert feddhetetlen. Főleg a mai parlamenti vitában nem azok de ezzel kezdték. Az egészségügyben szükséges törvénymódosítások vitája zajlott. Jó vastag bőt van a szocik arcán, ma is bizonyították. Az LMP-s fiúcska kissé tájékozatlan volt egyébként , ami a gyógyszerkassza átalakítását illeti. A generikus gyógyszerek bevezetésének költségeiről. Azt nem is indokolta meg rendesen, hogy a gyógyszergyártókhoz miért is ne lehetne nyúlni. Nem a promócióra gondolok, amit ismertetésnek hínak, hanem a 20%-os adóra, amit kell fizetniük. A 12 helyett. Lehet, hogy nem tudja mindenki de a gyógyszergyártás a fegyvernél is nagyobb és busásabb üzlet. Soros a legnagyobb válság idején is csak keresett azon. Ő volt az egyik nagy pénzeszsák, aki nem bukott semmit a válságon, mégpedig a gyógyszeripari befektetési okán. Ezen sem veszem észre, hogy nagyon más lenne a politikájuk... , ahogy ehhez állnak hozzá. Továbbra is üres az a MÁS ....nagyon. Ám látom, azt sikerül még üresből is tagadni, hogy ez a kormány más lenne. Brávó!

a-kis-herceg 2011.06.07. 20:59:55

zsülinek... a birkákat megeszik ugye? (rubicon? vagy farkast kiáltani?)

progressziv.blog.hu/2011/06/06/alkotmanyos_tereles

aszekelyek 2011.06.07. 21:05:25

@nyünyüge: Tényleg megkérdezték előre. Akkor nem figyelmeztetett semmire. ez így már nagyon kakás.- A nyomására a drágalátos, mindenkit bélsárral bekenő szociknak. Addig, míg ki nem eszelték, hogy ők mire használnák és azt rá nem varrták a FIDESZ-re , az adatvédelmi biztosnak meg sem született halványan az agyában, hogy valaki, akár a kormány másra használná, mint amire kéri. Csak az elvetemült agyúakban merül fel olyasmi, amit normális ember ki nem fundálna. Ahogy ezt Joóri sem tette első körben. A szocik kellenek ahhoz, hogy ő védje az adatokat? Ez nevetséges. Mondhatni olyan okádék, mint szanyi kapitány, aki nem átall összeakadó nyelvvel odaállni, igen, alkoholos befolyásoltság alatt a sajtónak dumálni. előbb adok pénz egy alkesznak, amelyik meg is mondja , italra kéri , mint ennek a piás megmondóembernek a szavára adnék. Parlamentben is előfordult már. Szóvá is tették neki, hogy nem szárazon. sikerült neki az sem, amit ott adott elő. Mondjuk olyan gátlástalanságokat , amiket előad, alkohollal könnyebb. Az oldja a gátlásokat.

aszekelyek 2011.06.07. 21:07:19

@vinczej: Ahogy a szocik az egyes egyetemeken az egyes tanszékeket, értem. Tudok egyet mást róluk. Másokra meg nyomták a sok állami pénzt. Bizonyíték? Tények? VAlami , ami ezt alátámasztja?

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 21:08:20

@aszekelyek: Még 20 év múlva (amikor hosszú idő után újra nyer a FYDESZ) is erre a nyolc évre mutogatsz?

Neked biztos fájdalmas, de ez a mostani gazdaságpolitikai ámokfutás már jobbára a FYDESZ (bél)sara. A következő évek pedig már teljesen az lesz.

Aztán lehet "önkommunikálni", hogy ez "szabadságharc". De ebből már csak a harc anarchiája kezd maradni.

megszűnt 2011.06.07. 21:18:15

@aszekelyek:
Én azóta is várom válaszod a következő kérdésre:

Tóta W. Árpád leírhatná azt Index Címlapon, amiket most a blogjában leír, úgy, hogy őt vagy az Indexet nem vonnák felelősségre?

Köszönöm.

aszekelyek 2011.06.07. 21:19:46

@knausz: Nem olvastam Tóta W.-t mostanában. A blogban azt ír, ami a véleménye, és az nem nagy nyilvánosság. Sokkal szabadabban ordenáréskodnak és más ilyesmiket tesznek sok blogban. Ami az előző és a mostani médiatörvényben nem megengedett. Az előző törvény alkotása idején meg blog se volt a világon. A anélkül is sok-sok per volt.Mindenki perelt mindenkit. :) A ballib is, mi az, hogy! NAgyon is! Sokszor kiteszik a címlapra egyébként a blogját. Az, hogy be kell tartani a régi és az új törvény szerinti törvényt és mostmár van szankció pénzben is, hogy ne röhögjenek a képébe a sértettnek, azt jelenti , hogy v be kell tartani a törvényt. Eddig esze ágában sem volt sokakanak. Semmi mást nem jelent. Ha Tóta W . nem ír becsületsértő, rágalmazó, jó hírnevet sértő , valótlan állításokat, akkor nyugodtan ki lehet tenni a kirakatba, amit ír. Ha ez vélemény formában van, akkor meg azt ír, amit akar. Nagyon nehéz lenne találni a magyar szótárban olyan dehonesztáló jelzőt, amit el ne sütöttek volna már az abban érdekeltek Orbánról és a kormányáról eleddig. Senkinek nincs semmi baja tőle. HA emlékszel, Maga Orbán küldte a külhoni sajtót, olvassák el, miket írnak róla, az állítólag cenzúrázottak. Amiket meg a külhoniak írkáltak, semmivel nem volt különb. Ez is olyan alaptalan híresztelés, mint a bakbetétekről szóló.

aszekelyek 2011.06.07. 21:22:47

@vinczej: Kérem a mikéntjét, hogy is van az az ellehetetlenítés...!

@knausz: Most írtam, Ki kellett hagynom kis időt. Apának szüksége volt rám:)

Terniak 2011.06.07. 21:22:58

@nyünyüge: én is erre gondoltam éppen. Jó lenne tudni, hogy az egyeztetések, ha voltak, mire terjedtek ki, tudta-e ezt a részét az ombudsman.

Ha igen, és így járt el, akkor alkalmatlan a posztjára.

Ha nem, mert átverték, és Szíjjártó ennek ellenére mond ilyeneket, a Jóri helyében elgondolkodnék egy magánvádas eljáráson és egy személyiségi jogi peren.

Ez így nagyon gusztustalanná kezd válni...

jjulie 2011.06.07. 21:23:49

@vinczej:

milyen húsz év múlva?

nemsokára be lesz hintve sóval még az emlékük is

megszűnt 2011.06.07. 21:23:51

@aszekelyek:
"A blogban azt ír, ami a véleménye, és az nem nagy nyilvánosság."

Azt tudjuk, hogy Tóta W. Árpád újságíró. Amit a blogjában leír, az miért ne lehetne újságcikk?

porfelhő 2011.06.07. 21:23:55

"Meghurcoló eljárás": Elmélyült a vita az Orbán-kormányban
Pokorni nem követett el etikai vétséget

Pokorni korábban úgy kommentálta az eljárást, hogy 23 éve politizál, de még senki nem vonta kétségbe az erkölcseit, és a becsületéről még nem folytatott vitát senkivel.
„A mi pártunkban, Fidesz-tagok között eddig ez nem volt szokás"

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője úgy kommentálta az esetet, hogy nem pártok közötti konfliktus az oktatási államtitkár és a Fidesz alelnökének vitája, de szükség van tisztázó beszélgetésre az érintettek bevonásával. "

hetivalasz.hu/itthon/felmentettek-a-fideszes-politikust-38451

hm. Nem is értem?!:) Már itt is az egyeztetések, a kommunikáció látványos hiánya? Vagy mi?:)

megszűnt 2011.06.07. 21:26:09

@aszekelyek:
"Most írtam, Ki kellett hagynom kis időt. Apának szüksége volt rám:) "

Meccs után követjük a példátokat.:)

aszekelyek 2011.06.07. 21:29:24

@vinczej: Csak a saját házatok tája előtt seperjetej, kedves. Húsz év múlva remélem nagyon más arcok lesznek a politikában. hetven körüli fiatal demokraták biztosan nem lesznek mások, mint tanácsadók legfeljebb. Szanyi szétissza a máját, kb tíz évet adok neki rá. Lendvai naccsasszony nyolvansok lesz, ferink is egy vén fütty lesz akkorra. Az akkori fiatalok meg nem mindegy mekkora adósságot örökölnek a szocialisták elqrt nyolc évéből még akkorra is s hogy lesznek gúzsba kötve az IMF javára. Ugyanis azoknak a fiataloknak tettétek tönkre a jövőjét abban a nem is szabad említeni szerintetek, nyolc évben. Prászkarika a FIDESZ sara. Azt a tőkét és kamatait nyögjük 2014-ig, amit a szocik eltapsoltak a jó francba, mert az országban egy fillérnek nincs semmiféle eredménye, látaszatja vagy hasznosulása. Ócska, xarátkenő duma ez, amit itt írtál.

nyünyüge 2011.06.07. 21:31:29

@aszekelyek:
Te tételesen tudod, hogy miről kérdezték meg az adatvédelmi biztost?
Kérdezhették az adatkezelést végző szervezetről, az érintett címzetti körről, a kérdések tartalmáról. Mitől olyan biztos, hogy a levél formájáról és "az egyediség biztosítására szolgáló" vonalkódról is megkérdezték? Azért, mert Szíjjártó azt mondja, hogy "bizonyára". Meg hogy a hivatal nyilván nem akar törvényt sérteni? (Jóri meg nyilván személyes sértettségből beszél az adatvédelem sérüléséről, noha bíróság elé kerülhet a kérdés, ami esetben igencsak éghetne, ha rosszul értelmezte a törvényt - vagy előzetesen más véleményt adott).

Terniak 2011.06.07. 21:34:38

@nyünyüge: Íme a konkrét jelentés:

A megállapított tényállás

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára 2011. május 2-án V/357-1/2011. számon kérelmet intézett a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához. Az államtitkár kérelme arra irányult, hogy a Szociális Konzultáció 2011 kérdőívét (rajta a hozzájáruló nyilatkozatot), a miniszterelnök tájékoztató levelét, illetve a válaszborítékot a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (a továbbiakban: KEK KH) a miniszterelnök nevében továbbítsa minden Magyarországon élő, érvényes lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező 1995. június 16. előtt született magyar állampolgárnak.

Az említett dokumentumok továbbításának jogalapjaként a közigazgatási államtitkár levele a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény (a továbbiakban: Nytv.) 18. § (3) bekezdés b) pontját jelölte meg. Eszerint „adatszolgáltatás helyett a kérelmező igényelheti, hogy kapcsolatfelvétel céljából a nyilvántartás illetékes szerve az általa megjelölt személyt, személyi kört keresse meg és arról értesítse, hogy a kérelmezőt közvetlenül keresse meg, ha vele a kapcsolatot fel kívánja venni”.

A KEK KH Személyi Nyilvántartási és Igazgatási Főosztálya 432/15059-2/2011. számú, 2011. május 3-án kelt határozatával a kérelemnek helyt adott.

A címlistát (a továbbiakban: kiküldési adatállomány) a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból válogatták le; a nemzeti adatvagyon körébe tartozó állami nyilvántartások fokozottabb védelméről szóló 2010. évi CLVII. törvény rendelkezései szerint adatfeldolgozót a KEK KH nem vesz igénybe.

A szociális konzultációval összefüggő feladatok ellátásáról szóló 1137/2011. (V. 6.) Korm. határozat (a továbbiakban: Kormányhatározat) a KEK KH-t jelölte ki (i) a szociális konzultációs kérdőíveknek (a továbbiakban: kérdőív) a szociális konzultációban részt vevő személyek részére való megküldésével; (ii) a kérdőívekre adott válaszok feldolgozásával és a szociális konzultáció eredményének összesítésével; (iii) illetve a kérdőívekre választ adókkal való további kapcsolattartással összefüggő feladatok ellátására. A Kormányhatározat a KEK KH-t „adatkezelőnek” jelöli ki az említett feladatok ellátásával összefüggésben megismert személyes adatok tekintetében. Ugyanezen Kormányhatározat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot jelöli ki a szociális konzultációval kapcsolatos kérdőívek előállításával kapcsolatos feladatok ellátására.

A KEK KH 2011. május 8-án megkezdte a kérdőívek megszemélyesítését, május 9-én kérte a Nemzeti Konzultációs Nyilvántartás adatvédelmi nyilvántartásba vételét, amely május 10-én megtörtént.[1] A kérdőívek postázása 2011. május 12-én indult, a küldeményeket a KEK KH-val kötött szolgáltatási szerződés alapján a Magyar Posta Zrt. borítékolta be.

Terniak 2011.06.07. 21:36:12

@nyünyüge: talán még ennyi...nem tudom erre gondol-e Petike:

A nyilvántartásba vétel az Avtv. szabályai szerint nem konstitutív (tehát jogot nem keletkeztet), hanem deklaratív, nem tekinthető az adatkezelésre való felhatalmazásnak, vagy a bejelentett adatkezelés jogszerűsége elismerésének.

Magyarán az, hogy a hivatal esetleg még látta is a kérdőívet, nem jelenti azt, hogy ellenőrizte vagy ellenőriznie kellett annak jogszerűségét.

aszekelyek 2011.06.07. 21:38:04

@vinczej: Milyen tények? HAzugságok vannak csak nálatok.@knausz: :DDD Neki is fáj a dereka és be kellett kenni?:) Meg az új mobilt is gyorstalpalón betanítani neki? Kihalt a régi:) Nem írtam, hogy nem lehet. Azt a szerkesztőség dönti el. Tőlem lehet x-es is:) - szerkesztőségi cikk:) alsó sarokban ez a jelülése, ha magukénak is vallják az írás tartalmát. Az mindig a szekesztőség döntése, mit vállalnak be. Szoktak egészen gáz dolgokat is. Rontottak már rám a Cozma gyilkosság körül, mert kritizáltam őket, mno fórumban.... :) Egy Romániai lap értesülését, mint tényt közöltek. Nekem meg szúrta a szememet. Később ki is derült, hogy alaptalan szóbeszéd volt. HA új Péter vállalja, rakja ki a címlapra. Az ő felelőssége. Ps. A vélemény rovatok azért vannak, hogy az ilyesmit ott közöljék. Szépen meg vannak ennek a műfajoknak a kritériumai már régen. :) Sokkal olcsóbbblogban , ha nem frankó egészen a dolog:)

nyünyüge 2011.06.07. 21:41:27

@Teremszolga:
pont ezt akartam feszegetni, hogy a

"május 9-én kérte a Nemzeti Konzultációs Nyilvántartás adatvédelmi nyilvántartásba vételét,"

Vajon mit takar jogilag. Mert alapban - további részletezés nélkül - ebbe nem érthető bele (szerintem), hogy adataimat a véleményemmel együtt tarthatja nyilván.

nyünyüge 2011.06.07. 21:45:12

@Teremszolga:
Az a durva, hogy megint nem az adatvédelmi biztos véleményével vitatkoznak, hanem a személyét járatják le. Hogy nyilván személyes sértettsége vagy figyelmetlen munkája okán alakult ki ez a helyzet.

aszekelyek 2011.06.07. 21:45:15

@nyünyüge: HA ő előzetesen nem mondta, hogy ez alkalmas arra, akkor nem alkalmas a posztjára. Nekem erről ez a véleményem. Azért kérték ki a véleményét. Nem azért, hogy később jusson eszébe, hogy ja tényleg. ebben az esetben lehetnék én is az adatvédelmi biztos vagy te is. Ha valamit előzetesen már véleményeztettek vele, akkor neki felelőssége is van. Te tudod, hogy mit kérdeztek adatvédelmi szempontból tőle? Részemről egyrészt beperelném szanyit, mert ilyeneket híresztel, hogy a FIDESZ mire akarja használni, Alaptalanul. Semmit nem tud bizonyítani. Aztán pedig kikérném az adatvédelmi biztos állásfoglalását arról, hogy ha vonalkódos papír szanyi birtokába jut, nem ugyanúgy sérti-e a z adatvédelmi törvényt. Sztem pedig de.

aszekelyek 2011.06.07. 21:48:11

@nyünyüge: Eleve egy bizonyos kör olvasója a pénzcentrumnak. Egyáltalán nem olyan minta, amit alapul lehet venni. Nem reprezentatív. ezt esetleg nem írták oda?

nyünyüge 2011.06.07. 21:50:24

@aszekelyek:
Légyszives egyszer a kérdésre válaszoljál! Tudod pontosan, hogy miről kérték ki a biztos véleményét? Tudod biztosan, hogy a vonalkódos nyomtatvány mintáját is megkapta?

(merthogy volt egyéb véleményeznivaló is, lásd Teremszolga idézeteit)

Mentőkérdés:
Szerinted Szíjjártó Péter vagy Jóri András hajlamosabb (pozíciójánál fogva) arra, hogy egy adott kérdésben ne bontsa ki az igazság minden részletét?

jjulie 2011.06.07. 21:51:38

@aszekelyek:

hány versszakos a fideszfűbehugyos költeményed, banyesz?

te vagy a fidesz egyik biztos sírásója ezekkel a zagyvaságokkal, bár a te egyéni lejárató hadjáratod nélkül is a történelem szemétdombján lesznek meglátogathatóak hamarosan

köszönet a sírásásért banyesz

aszekelyek 2011.06.07. 21:51:40

@lüke: Igen. Majd lesz több is, mert adóból leírni majd januártól lehet. A kisemberek pénze több lesz. Mindig az több. Ez csak néhány vállalkozás kétmilliója. Azt kérték a tehetősebbektől, hogy egy főre jutó államadósság összeget dobjanak be. Épp csak elindultak.

Terniak 2011.06.07. 21:51:57

@nyünyüge: engem is ez a stílus idegesít egyre jobban. Le style, c'est l'homme...

Nem egy nagy horderejű politikai vitáról van szó, hanem alapvetően egy elbaszásról, de rögtön ráugranak, hogy biztos sértődött, hogy bosszút akar állni, stb...

Ez a nyilvántartásba vétel nem egyeztetést jelent az adatvédelmi biztossal, hanem csupán egy adminisztratív intézkedés. Ez nem zárja ki azt, hogy aztán a konkrét adatkezelés jogsértő lesz. A jelen eljárás is panaszok alapján indult.

nyünyüge 2011.06.07. 21:52:31

@aszekelyek:
senki sem mondta, hogy reprezentatív.

jjulie 2011.06.07. 21:55:53

@aszekelyek:

védhetetlent minek próbálsz védeni banyesz, mazohista is vagy nem csak fideszidióta?

bariga 2011.06.07. 21:57:37

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110607-gigahianyt-jelez-elore-az-ngm-juniusra.html

talán ezt az új forradalmi gazdaságpolitikát elnevezhetnénk a talánmajdbiztosanfeljebbkúszik az év végére egyedi de büszke magyar, népinemzeti csodának

aszekelyek 2011.06.07. 22:00:10

@nyünyüge: Ez infantilis dolog.
Te mit tudsz pontosan? Sztem erről kérték kia véleményét. HA meg nem is látta, akkor különösen nem mondhatott előre róla se jót, se rosszat. Ha alkalmas a posztjára, elkéri a véglegest és úgy nyilatkozik. Másként nem. :) HA komolyan veszi magát. Anélkül semmit nem mond komoly ember. Arra , hogy ne bontsák ki az igazság összes részletét. leginkább a szocik hajlamosak nálunk. Szanyi is egy feltételezéssel vádaskodik. Joóri nyilvánossá tette már, mire mondott előzetes véleményt? :) ezt is kéne tudni. Addig én nem vádolok, míg nem ismerem az összes részletét az ügynek. Még Joórit sem azzal, hogy konspirált szanyiékkal. Nem bizony. Alaptalanul nem vádaskodom. Az biztos, az ő dolga az lett volna, hogy körültekintően adjon véleményt előzetesen.
@jjulie: Vén fütty, te még élsz? Látom semmi ihlet....

aszekelyek 2011.06.07. 22:01:29

@vinczej: Beszorítottátok az országot egy sarokba, adósságcsapdába és ekkora szájatok van mellé? Jellemző.

bariga 2011.06.07. 22:01:49

index.hu/belfold/2011/06/07/torvenyserto_a_szocialis_konzultacio_kerdoive/

Hogyan felejthették el ezt a buta törvényt módosítani, amibe most a valószínűleg csak volt adatvédelmi biztos belekötött. Na sebaj, gyorsan , már holnap beadni, visszamenőlegesen persze módosítani! Még mindig nem pirul a szavazógépezet?

nyünyüge 2011.06.07. 22:02:52

@aszekelyek:
Ilyen, amikor nem vádolsz:

"HA ő előzetesen nem mondta, hogy ez alkalmas arra, akkor nem alkalmas a posztjára. Nekem erről ez a véleményem. Azért kérték ki a véleményét. Nem azért, hogy később jusson eszébe, hogy ja tényleg. ebben az esetben lehetnék én is az adatvédelmi biztos vagy te is. Ha valamit előzetesen már véleményeztettek vele, akkor neki felelőssége is van. "

aszekelyek 2011.06.07. 22:06:12

@jjulie: nem próbáltalak védeni vén fütty:) Te valamit félreértettél:DD

bariga 2011.06.07. 22:07:12

@lüke: a Pintér jelentősen hozzá tudna járulni. Mutathatnának jó példát a kormánytagok, futná nekik...

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:07:21

aszékely(ek) himnusz? de gyerekek! san marino! 28 ezren laknak!!!

sportgeza.hu/futball/meccs/2011/06/07/san_marino-magyarorszag

aszekelyek 2011.06.07. 22:07:41

@nyünyüge: Valahogy próbálj meg a vélemény szabadságával megbékélni. Az enyémmel. Ez nem vád.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 22:10:25

@aszekelyek: Amit Orbán még tovább présel. Ne rázd a fejed! Ugyanis a mostani "adósságcsökkentés" egy jövő kormány borítékolt adósságnövekedése lesz. Ráadásul úgy, hogy már most komoly adósságnövekedést produkált Orbán, amiből a jövő nyugdíjkifizetések terhére csökkent. Orbán adósságcsökkentése "adósságáthárítás" a következő nemzedékekre.

Jellemző.

nyünyüge 2011.06.07. 22:10:45

@aszekelyek:
akkor olvasd el az állásfoglalást, hátha megváltozik a véleményed Jóri szakmaiságáról.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.07. 22:11:58

@vinczej: És ugyanígy a "mentőcsomag" egy 2014 utánra tolt "adósságbomba".

Neki minden csak egyre megy ki: 2014-ben is nyerni. Mindegy, milyen áron!

bariga 2011.06.07. 22:14:55

@aszekelyek: Kicsit nézz körül az utolsó néhány hónapban is, már ha el tudsz szakadni a mi ferinktől, akitől valami fóbiát kaphattál valamikor. Kérdezd meg mi viktorunkat, mennyi hitelt vettek fel és milyen kamatot fizetnek a kötvényekre. De ülj le a padlóra, mert a székről nagyot eshetsz. Amikor ferinket, meg viktorunkat összeadtad, akkor kezdhetsz igazán aggódni az unokák jövője miatt.

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:19:17

@Teremszolga: adatvédelmis és Szima ügyről jut eszembe... majd bevallják...

www.youtube.com/watch?v=xWcOBnDuF-E&feature=youtube_gdata

aszekelyek 2011.06.07. 22:21:42

@nyünyüge: olvasgattam. Melyiket nem tudta az előzetes kérelem benyújtásakot? Mindenestől megkapta a teljes kiküldött anyagot. Azt is tudta, hogyan , véletlenszerűen rendelik hozzá a z adatbázisból leválogatottakhoz a vonalkód 02-n kívüli számát. Tekjesen egyértelmű, hogy önkéntes az aláírás és a beleegyezés ahhoz, hogy a kormány levelezzen azzal, aki ehhez hozzájárul. MAgától értetődő, hogy nem ismerheti meg más azadatokat, hiszen feldohozót sem alkalmaznak hozzá. Csak akkor tudná megismerni más, illetéktelen bármely adatot, ha harmadik fél kezébe kerül. Szanyiéba pld. Az ökörség is jellenző, hogy a vonalkódolvasó a tescoban megmondja. Csak a népbutítás dőlt belőle, meg a piaszag. Nem változott a véleményem. Azután sem hogy elolvastam. Ezt kellett volna előre vizsgálnia a biztosnak. Hogy ban-e balahol mód és lehetőség adatokat másra használni. Bizony. Szerintem ezt nem utólag kellene egy levéllel elintézni.

aszekelyek 2011.06.07. 22:32:40

@vinczej: nevetséges vagy. Szépen fog az csökkenni. Csak nektek nincs ínyetekre. Meg a jóslás megy a legjobban:) A kormányzás már nem annyira ment. Jól. értem én, hogy a zorbán az nem csinálhat egy fillér adósságot sem, csak a szocik. A zorbánnál nem lehet a hiány csak 3 % alatt, egyébként majd az év végi számít, az origó írása vécépapírnak se jó az év közepéről. Eddig is tudtuk, hogy alakul az év során a hiány mindig. Minden csak a szoci-szadista kormányoknál volt elnézendő, bagatell kis izé, amiről nem illik beszélni. Lassan fog menni a javulás. Gondoskodtatok róla, hogy piszok nehéz legyen.
@bariga: Nem ülök le a padlóra, mert tudom, milyen kamattal adták. Sokkal levesebbel, mint a mi ferinkék . Ők tizensok % -okat adtak a költségvetés számlájára a spekulációs tőkének. Azt elfelejtetted? Mert én nem. Rövid lejáratra. Vitték is ki a sok pénzünket. mint a huzat.

aszekelyek 2011.06.07. 22:34:48

@vinczej: A következő nemzedéknek már semmiképpen nem szabad a nyakába akasztani azt a sok nem öregségi , mutyi nyugdíjat, amit nekünk a nyakunkba akasztottak anno.

aszekelyek 2011.06.07. 22:39:46

@bariga: Feritől kérlek , viszolygok, amióta megláttam azon a nyáron, amikor lerúgta megyót a minielnöki székéről. Sportminiszter korában csak nem volt szimpatikus a legkevésbé sem. Fóbiám az nincs tőle, mert az alaptalan félelem. Az én ellenszenvem pedig nagyon megalapozott.

6.Lenin 2011.06.07. 22:40:54

@vinczej:

"Neki minden csak egyre megy ki: 2014-ben is nyerni. Mindegy, milyen áron! "

Úgy gondolod, megint megválasztják, valakik?

Hogy is van ez ?
Valahol, valami nem stimmel?

Feleslegesen írogatsz?
Sötét a Nép?
Nem olvassák a blogot?
Gondolod 14-ig nem tudsz meggyőzni megfelelő számú birkát?
Fel sem merem tételezni, tévednél netán?

aszekelyek 2011.06.07. 22:42:01

@bariga: Nem tudod véletlenül mitől hízik olyan rémisztően Mészáros Tamás újabban? Megijedtem tőle tegnap. Komolyan. Nem lesz annak jó vége....Aggódom az egészségéért.

juditka* 2011.06.07. 22:45:05

Otthonvédelmi akcióterv - Le Monde vélemény

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bemutatott csomag célja a lap szerint "a késletett szociális bombát hatástalanítani, miközben a 2010 májusában a hatalomba érkezett csapat népszerűsége erodálódik".

A válság miatti felelősség a Le Monde véleménye szerint az előző, szocialista-liberális kormányokat terheli, amelyek a közép-európai piaci nyitással jól járó külföldi bankok nyomására hagyták, hogy több százezer család "amerikai módra" adósodjon el: gyakorlatilag kezdeti hozzájárulás nélkül juthattak házhoz, kocsihoz, nyaraláshoz."

profitline.hu/hircentrum/hir/234776/Otthonvedelmi-akcioterv---Le-Monde-velemeny

A lap arra is emlékeztetett, hogy a társadalmi elégedetlenség a kormány gazdaságpolitikájával szemben egyre növekszik: ....., s egyre több foglalkozási ágazat képviselői vonulnak utcára.

hm. Mit mondjak? nem sok dicsérő mondat van ebben a cikkben.
:)

2011.06.07. 22:46:28

@aszekelyek: Hát pedig 53%-kal nyert a Fidesz a választáson, jobb ha tőlem tudod.

Amiket emlegetsz, azok részletkérdések. Nyilván nem tévedhetetlen az LMP sem, de azért általában elég akkurátusan dolgoznak. Például saját alkotmánykoncepciójuk volt, ami sem az MSZP-nek, sem a Jobbiknak nem. Pedig ők a legkisebb frakció, sokkal nagyobb a terhelésük, mint a többieknek.

Ami miatt más például az ő hozzáállásuk, hogy igyekeznek elszakadni a szekértábor-politikától, nem utasítják a Fidesz-javaslatokat élből el. Már 3x vezetik elő a kampány és pártfinanszírozás reformját, ami az egyik sötét része a politikának. És ellenállnak a Fidesz féktelenítő politikájának, persze nem sok sikerrel.

6.Lenin 2011.06.07. 22:49:53

@juditka*:

"nem sok dicsérő mondat van ebben a cikkben."

Nem is az volt a szándékuk.

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:50:36

@iii: igazán nem akarok kekeckedni... 52,3% és 2 706 292 savazat...

ez pontosan a 8,1 millió szavazójogú 33%-a... tehát kétharmada:)

bariga 2011.06.07. 22:51:52

@aszekelyek: nem alaptalan, hanem beteges..

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:52:01

@juditka*: a zorbán? le mond? csak porfelhő marad utána? jo lesz

bariga 2011.06.07. 22:52:33

@aszekelyek: ez nagyon rendes tőled..

bariga 2011.06.07. 22:55:36

@aszekelyek: megfordult a huzat, te is fordulj, hogy lássad a mostani kihuzatolást is. Csak simán nézz körül, nem kell sokat keresgélni. Vagy lehet, hogy ezekéből neked is jut? mert akkor legalább érteném

panelburzsuj 2011.06.07. 22:58:11

@juditka*:

"államosította a kormány a magánnyugdíj-pénztárak 2,8 milliárd forintos vagyonát"

Le Monde monnyonle!

(vagy az, aki 2, 8 milliárd forintra "magyarosította" a manyup-vagyont ...)

juditka* 2011.06.07. 22:59:27

@a-kis-herceg:
hm. Vagy még az sem. És akkor nektek milllyen jó lesz?!

6.Lenin 2011.06.07. 22:59:52

@a-kis-herceg:

Egomban mennyi a 2/3-ad?
Biztosan vágod, de utána nézhetek.

bariga 2011.06.07. 23:00:45

@vinczej: adósság lesz, nyugdíj meg nem, mert eltapsolják, de az majd csak 10-15 év múlva derül ki, addigra meg már tele lesz a buksza, mármint azé aki ellopta, aki lop, az meg hazudik is.

juditka* 2011.06.07. 23:02:56

@6.Lenin:
Persze, hogy nem.
Mit gondolsz miért irtam?
hm?

panelburzsuj 2011.06.07. 23:04:08

@6.Lenin:

Ha megválasztják, ha nem: az önnépszerűsítés költségei addigra már összerakódnak.

A ferenci púpra még néhány pótemelet.

Persze: nincs olyan rakott szekér, amire ne férne még néhány villával.

De az efféle állambölcselemben te sokkal jártasabb vagy nálam.

juditka* 2011.06.07. 23:07:23

@6.Lenin:

Mielőtt utána néznél, csak szólok, hogy az a téma egy lerágott csont, és nem több.
Ja. És rettentően unalmas is.

6.Lenin 2011.06.07. 23:09:29

@bariga:

Miért akarod a vincsejt meggyőzni?
Ő is ugyan azt írogatja, mint te is.

Ezt nem értem. Netán nem bíztok az igazatokban?
Egymást hitegetitek, hátha így igaz lesz?

Nem a másik oldalt kellene?

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:09:50

@6.Lenin: név szerint? :) ... ... lécci nézz utána! van listád? Gáborkám!

juditka* 2011.06.07. 23:11:28

@panelburzsuj:
hm. Felőlem, le is mondhat.
Nem probléma.
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:12:21

@juditka*:

Jé!
Nem vetted észre?
Azért írtam, de Kodó nem tudja kiheverni.
Ő biztosan megértette, talán.

bariga 2011.06.07. 23:15:29

@6.Lenin: csak beszélgetünk, bár én merészen hozzátettem, hogy ez a rengeteg pénz, vagy nagyobb része a hívekhez vándorol, tehát nincs új a nap alatt. Csak olvasni kell a sorok között, meg a közbeszerzési értesítőt, meg a minisztériumok honlapját. A naivitás a fiatalok sajátja. Jut eszembe a te nyugdíjad nincs veszélyben?

6.Lenin 2011.06.07. 23:19:08

@a-kis-herceg:

Ezt tényleg megnézem.

az összes választásra jogosult elment savazni és 2/3-ad a kedves és bögyös menyecskére?
Mind a 100% savazott?

juditka* 2011.06.07. 23:20:16

@6.Lenin:
Nem értem, Ő a Kodó T. hogy kerül ide?

Akkor én pontosítok. Semmi különös nincs abban a cikkben, csak az ami most aktuális a magyar politikában.
Te egyébként beleolvastál a cikkbe? mert a "sarazósabb" :) részeket nem emeltem ki, szándékosan nem tettem.

juditka* 2011.06.07. 23:22:34

@6.Lenin:
Jaj! bocsánat! Elfelejtettem! Most jutott eszembe, hogy itt van mindig......
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:23:56

@bariga:

"Jut eszembe a te nyugdíjad nincs veszélyben? "

Ennyire hülyének nézel?
Ilyen kérdéseket én soha nem bíztam idegenekre. Jól néznék ki.

bariga 2011.06.07. 23:31:08

@6.Lenin: bocs, vissza is vonom a kérdést, most mondja ami péterünk , a mi tévénkben, hogy biztonságba helyezték a nyugdíjakat!!!

juditka* 2011.06.07. 23:33:23

@6.Lenin:
"megértette talán". Te most szórakozol? velem?!
:)

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:37:25

Esztergom 2010. október 3. önk. választás
valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

névjegyzékben: 23 931
megjelent: 12 786; 53,43%
TÉ: 8117, ami 64,36%
a szavazópolgárok 34,41%-a

(ja és emlékeztetőül. választási csalás volt - meggyes szerint:)
index.hu/belfold/2010/okvalasztas/az_esztergomi_fidesz_megfellebbezte_a_valasztasi_eredmenyt/

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:38:54

Esztergomban PONT annyian laknak mint San Marinóban...

6.Lenin 2011.06.07. 23:42:05

@panelburzsuj:

Ma, mikor estefelé benéztem, azon ment a morfond, a politikus, netán a választók, vagy a Nép, netán az itt blogoló ballib észkombájnok hada a meghatározó.

Namármost, valahol valami nem stimmel, szerintem

Valakik valamit le-, fel-, túl-, rosszul becsül/gondol.

Aztán magyarázatként megszámolják a bolha fütyijén a pattanásokat.
Egyesek szerint kevesebb a normálisnál, de mások szerint abnormálisan sok.
Erről pediglen feltétlen meg kell győzni a másikat.

Rendkívül szórakoztató, szerintem.
szerinted is ?

juditka* 2011.06.07. 23:44:44

@a-kis-herceg:
Te meg ne legyél már annyira elszédülve! Le ne ess már a lovacskádról!
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:48:25

@a-kis-herceg:

Köszi, de nem stimmel a bögyös TÉ 2/3-a így.
34,41% ,hogy a toszba = 2/3-al?

Kodó, Te csalsz!
Sejtettem.

juditka* 2011.06.07. 23:48:31

@6.Lenin:

itt blogoló ballib észkombájnok hada a meghatározó."

Bocsánat, de nem tudom kihagyni. Igaz nem nekem irtad.:)
Vannak itt olyan meghatározó egyéniségek, hogy az embernek égnek áll tőlük a haja!!!!
Nekem elhiheted!!!
:))

bariga 2011.06.07. 23:49:51

@6.Lenin: a matematika egy tudomány, ott nem számít a vélemény, meg a ballib, vagy jobbláb. A számok, azok számok. Ha bolhád van, arra vegyél port a gyógyszertárban, mert állítólag csíp és viszket a végén

6.Lenin 2011.06.07. 23:56:05

@bariga:

Kedves bariga, igazad van, a matematika az tudomány, de itt politikáról folyik a diskurzus. Országról, emberekről, jövőről.

Akkor jól éreztem, valamit összekevertek.

juditka* 2011.06.07. 23:57:07

@6.Lenin:
Hm? Igen? Mi igen?
Te már megint engem "sarazol"?
:)

juditka* 2011.06.08. 00:00:25

Hát persze, hogy "összekevertek". Mert már elment az esze!

:)

juditka* 2011.06.08. 00:03:42

Látom! Itt nem változik semmi.:)

Jócccakát!

Továbbra is működjetek nemzetileg együtt. Jól áll nektek!!!

vagy nem?
hm?

6.Lenin 2011.06.08. 00:06:22

@juditka*:

23:33:23-kor feletettd a kérdésedet, nekem címezve:

"Te most szórakozol? "

Én + katt, a "válasz erre", válaszoltam:

Igen.

Ennyi, képtelen lennék hazudni Neked. Mondjuk másnak se nagyon, sokat, de a ballibek megérdemelnék, néha, vagy mindig, de ebben bizonytalan vagyok, talán.

Jó éjt!
Mindenkinek.

juditka* 2011.06.08. 00:07:43

Jaj! De eltelt az idő, észre sem vettem?!
Pedig még meg akartam nézni egy másik blogot, amit itt az a "tünemény":(( oly sokat emleget?!
Na majd holnap!!! bocs. ma reggel.:)

:))))))

juditka* 2011.06.08. 00:11:57

@6.Lenin:
Nem is kell hazudnod nekem. Hazudtál már épp eleget.

Ballib" Ugyan-ugyan. hagyd már ezt abba.!!!

Jóccakát!

juditka* 2011.06.08. 00:16:18

@6.Lenin:

Miben vagy bizonytalan?!! Hogy kell minden nap "belerúgni".....
Abban?? Áruld már el?!!!!

porfelhő 2011.06.08. 00:38:06

@a-kis-herceg:
Gondolj bele milyen jó lesz, ha nem leszek itt!
Nektek, a többségnek teljesül az álma!
Kit fogtok nap mint nap utálni??!!
Majd felteszek egy fotót a netre, és azt akár le is k*..heted! nap mint nap, vagy akár óránként!!

köszönet. és jóccakát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.08. 01:24:30

@aszekelyek: nyurga f.kalapból ezek szerint átalakul ducus f.kalappá.
Szignifikáns változás. :)

jaegtoer 2011.06.08. 05:32:21

@6.Lenin:

Szia Lenin!

Kedves, öreg Barátom, ennek a "k"ft-nek tűnő tüneménynek hiába beszélsz, nem erre van (a)lapítva. Kéjes dagonyázással próbálja ellensúlyozni Török Gábor posztjait. ez a feladata.
Aszondod neki: -Kéccer kettő egyenlő négy,
asztatat fogja válaszolni: -Asz nem úgy van.

Elvtársi üdvözlettel, régi tisztelőd

J.

ssi 2011.06.08. 06:43:01

@a-kis-herceg: 89' minek kellett volna történnie, hogy ma elégedetten konstatáld: rendszerváltás volt?

@6.Lenin: voksolási matematika TÉ-ra is érvényes, mint O.V.-ra is

fidesz 2/3-a úgy, hogy az össz 8.2mill fő választó 1/3-a voksolt rájuk

"Országosan 2 706 292fő 52,73%"
www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

kodó írta:
"névjegyzékben: 23 931
megjelent: 12 786; 53,43%
TÉ: 8117, ami 64,36%
a szavazópolgárok 34,41%-a"
te írtad:
"Köszi, de nem stimmel a bögyös TÉ 2/3-a így.
34,41% ,hogy a toszba = 2/3-al?"

békés, szép napot mindenkinek !

a-kis-herceg 2011.06.08. 06:58:00

@manyike: a sok kommunista nem a fidesben lógna... hanem lámpavason....

most hogy rákérdezel elitcsere egyszer volt. 1947-ben...
1989-90-ben maradt a tehetségtelen, ganéj kommunista elit...

teccetek volna forradalmat csinálni...
én mindig mondtam ez vér nélkül nem fog menni...

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:22:57

@manyike: tessék...

"mind erkölcsileg, mind a politikai technológia tekintetében széthullott hatalom vitustánca"

napizeje.blog.hu/2011/06/07/kis_magyar_abszurdiktatura

jjulie 2011.06.08. 07:34:18

"Hogy ki követi el az igazságtalanságot, az ma is hatalom kérdése, de a hatalom birtokosától elvárják az emberek, hogy szónoklatok és irományok útján a tömeg permanens rossz lelkiismeretét megnyugtassa. Az az igazi hatalom, amely bebizonyítja a helytelenről, hogy helyes, a saját javunkra elkövetett igazságtalanságról, hogy igazságos és egyféle híg, de nagyon fűszeres nedűvel átitatott Eszme nevében látszólag következetes, és természetes közérdekű cselekedetté hígítja önző erőszakosságainkat. Az ilyen hatalom a tömeg számára azon illúzió forrása, amelytől berúgva, az igazság nevében, elkövetheti a legnagyobb igazságtalanságokat is. Sőt. Csalódott, kétségbeesett vagy tengődő tömegek ilyen irányú közös lelki kereslete az egyetlen igazi forrása a részeg hatalomnak. A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni. Ha nem, úgy marad a semmi. Adjál nékem, jelentéktelen, rossz életű embernek fogalmakat, szókat és gyújtást, hogy emberi mivoltom cáfolása nélkül, emberi mivoltomat megtagadhassam számomra előnyös jogtalan cselekedetek idejére, és lelki következményeire, akkor Eszme vagy és Vezér!"

lüke 2011.06.08. 07:38:04

hüüüü ha milyen éjszaka> setét
alvás helyett, romlott pick up

#meghalt Semprun
inforadio.hu/hir/eletmod/hir-438482

Facebook and the French Resistance
www.nytimes.com/roomfordebate/2011/06/06/facebook-and-the-french-resistance

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:40:11

@jjulie: :))) a kedvenceim egyike, ugyebár:) . ez a mondat

"A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni." (Rejtő Jenő)

jjulie 2011.06.08. 07:40:14

@aszekelyek:

banyesz ez a fickó ennyire jól ismer téged?

" Adjál nékem, jelentéktelen, rossz életű embernek fogalmakat, szókat és gyújtást, hogy emberi mivoltom cáfolása nélkül, emberi mivoltomat megtagadhassam számomra előnyös jogtalan cselekedetek idejére, és lelki következményeire, akkor Eszme vagy és Vezér!"

jjulie 2011.06.08. 07:46:27

@lüke:

temeg mostanában alszol éjszakánként? redundant lettél, nem kell felügyelned a hasfájós hottentotta földmívesek álmát?

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:50:22

még van kedvencem Rejtőtől:

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

"Ha az ember erősen hisz valamit, az majdnem annyi, mintha igaz lenne."

"Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány okos ember ne tudná becsapni."

ssi 2011.06.08. 07:55:02

"egy kormánynak mindent el kellene követnie, hogy a hatalommal való visszaélésnek még csak a gyanúja se merülhessen fel"
velemenyvezer.blog.hu/2011/06/07/szima_judit_valakinel_elgurult_a_gyogyszer#more2963708

@a-kis-herceg: köszi, de ...
- néha a saját szavaiddal több konkrétumot is - érteni szeretném :-)
- "lámpavason" - erre miért van szükség? ki volt/van a kommunista, akinek ezt kívánod és miért és ez téged hová helyez a rendszerben?

@jjulie: :-)) korán reggel kiktől idézed a jó gondolatokat?

jjulie 2011.06.08. 07:58:09

ez a fickó nagyon ismeti az aszékelyeket, de még hogy ismeri a szijjártót a gazdájával együtt

"A buta emberek leleményessé ébredt századának. Mert mit tesz a buta ember, ha leleményes? Elsőrangú ötleteket valósít meg, és szükséges intézkedéseket foganatosít. Azonban olyan ötletekről és intézkedésekről van szó, amelyek nem eredetiek, csak most lettek aktuálissá a buta emberben. Tehát későn. Ezért buta ember ő. Ezek szükségességét az okos emberek vagy felismerték idejekorán, vagy nem ismerték fel, de megvalósításuk a jelenben céltalan. Ilyenkor a buta ember megvalósítja őket."

ssi 2011.06.08. 08:01:39

ha rosszul működik egy rendszer, ki a hibás: a tömeg, vagy a vezetés?
egy rossz rendszer megváltoztatását is lehet rosszul csinálni:
- egy újabb rossz rendszer megvalósításával (ki látja előre?)
- az eddigi veszteseket még nagyobb áldozatokká tenni - hatalmi erővel

nem túl nagy létszámú érintettekkel (rokkantnyugdíjasok, rendvédelmisek, egyéb korkedvezményes nyugdíjasok ..) felvállalt kormányzati keménykedés .. - mi az igazi ok? össztársadalmi szinten előny/hátrány lesz-e?

1. szavazók megtartása a határozott kormány látszatával?
2. Jobbik "kezelése"?
3. bizonyos társadalmi feszültségek fenntartása - felelősségmegosztás?
4. vmi nagyobb ügyről tereli el a figyelmet, vagy készít elő ...? pl. költségvetés helyzete, minden nyugdíj megadóztatása, nyugdíjszámítás jelentős és kedvezőtlen változtatása ... államadósság gyors csökkentése a kommunikált cél, de több intézkedésük pont ez ellen tett (adóváltozások, MOL)
5. eleve így tartják helyesnek az irányítást?
6. ország-világnak bizonyítani kell s gyorsan: a magyar mire képes másokkal szemben, főleg a 2/3, ami másoknak nincs is?
7. az ország jelenlegi gazdasági állapotába nem fért volna bele egy előre ismertetett, egyértelmű koncepció (pl. az államdósság-csökkentés, versenyképesség-növelés stb.) szisztematikusabb, fokozatosabb, össztársadalmibb megvalósítása?

estig páááá!

lüke 2011.06.08. 08:07:51

@manyike:
a hibás a lámpavason lógott, már a Neugebäude elött is
hu.wikipedia.org/wiki/Szabads%C3%A1g_t%C3%A9r_(Budapest)
sose volt kiértékelés!> mindig a másik a hibás
de.wikipedia.org/wiki/Evaluation

jjulie 2011.06.08. 08:16:03

@manyike:

és különben is, ha nem teszem oda a forráslinket, az aszékelyek mint törzsolvasóm azt hiszi majd, hogy saját magamat idézem, evidensnek tekintve, hogy ilyen okosakat korábban már írtam, csak most elővettem mint befőttet

a-kis-herceg 2011.06.08. 08:18:31

én sem támogatom a gyermekmunkát. gyermekek orvosként dolgoznak?? ej

www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/tiz_ev_mulva_nem_lesz_gyermekorvos_magyarorszagon.150666.html

ez is labanc átok... a sok papír... papírhuszárok a papír hegyek ellen harcolnak

www.piacesprofit.hu/cegblog/burokraciacsokkentes_lepapirozva.html

lüke 2011.06.08. 08:20:46

@manyike:
a zember az utolsó szó jogán elrejtözik

jjulie 2011.06.08. 08:21:02

@lüke:

azt írja: volt benne kanyárnya, laktanya

lüke 2011.06.08. 08:22:24

utoljára Tocsik 800M-ja volt lepapírozvam, azóta nem papiroznak

lüke 2011.06.08. 08:29:05

@lüke:
kiváncsi lennék-itt is- hányan ismerik a történelemböl a magyar Bastille-t, s tudják, ennek folyamán lett a tér neve Szabadság tér -Párizs tereivel vetekszik- ,s semmi köze a késöbbiekhez
hmmm

a-kis-herceg 2011.06.08. 09:10:59

lesz itt sírás-rívás ha a zorbán meghall... vagy nevetés? és/vagy lámpavas?

karakteres vége lesz az tutti... ez történelmi korszak...
vagy kezdete vagy végjátéka valaminek...

kétesélyes... az egyikről a TótaW egyik hsz e:
erdekessegek.info/a-kedves-vezeto-temetese-59.html

2011.06.08. 09:35:08

Nagyon tetszik a poszt. Valóba, a tehetséges emberek direkt nem mennek politikusnak. Őket hívják, és ha egy tehetséges ember kiteljesedik egy értelmes szakmában, akkor pihenni elmegy politikusnak, a hátországát megtartva.

Egyébként lehet látni jelzésszerűen. Pl. Csányi is szeretne lassan politikus lenni, ahogy Demján is. Jó, nem éppen a fiatalság, de lesz nekik olyan vezérjelöltjük, aki mellé pénzzel beállnak. Megvagyok győződve, hogy Schmitt Pali is azért ül ott, ahol, mert a nehéz időkben a megszorult fidesznek szívességet tett.

2011.06.08. 09:43:32

@Letícia: valóban...ejha, SP.

aszekelyek 2011.06.08. 09:45:14

@iii: Ide írd le kedves, hogy minek az 53% a. Azt is, hogy az előző választáson, minek a hány %-ával nyert, aki .... az előző kettőn inkább. Amiről te írsz, az egy " lábamközött hátranézek de szépaseggem" nézet. A választáson nem annak a %-a számít. Sosem is az számított. Azt is írd le légyszi, hogy abból a seggnézetből a többi párt , mennyivel nem nyert. Köszi. Azok is érdekes számok lesznek. A kapcsolaton elhiszik ezt neked, mert fogalmuk nincs a választási matekról sem, többek között.

@jjulie: Ez feriről szól , hornékról, rákosiékról, a többi véreskezűről. Épp az imént néztem Tőkéczki úr beszélgetését Csermely Péterrel arról, hogy az állítólagos liberálisokkal együtt, hogyan negligálták a magyar történelmet, hogyan hamisítottak és törvénytelenséggel Dunát lehet rekeszteni, amit elkövettek. Eccerűbben gyalázzál, mert ezt nem is értik, akik előtt hitelteleníteni akarsz:D Szép napot. A szokásos őszödi trágárság jó lesz.

aszekelyek 2011.06.08. 09:51:27

@lüke: neki is nagyon igaza lehet. Képzeld el, az éjjel egy magyar rendőrségről szóló filmet adtak a tv2-n. Szted ki kereskedett fegyverekkel és mosta egy bankban a pénzt, egy dollármosodában, volt miniszteri szinten? Délszláv nevű verőember-bérgyilkosokkal. Szerintem senki nem is látta ezt a filmet. Biztos , hogy nem ment le főműsoridőben. Szokatlanul jó magyar film volt:) Tendencia, mostmár ez látványos, hogy kettő körül vannak a jó magyar filmek a tv2-n. Így persze eleget tesznek a törvényi kötelezettségnek és a műsortervüknek. Boaaaa

aszekelyek 2011.06.08. 10:04:02

@iii: Amíg alig párt, addig amit elérnek, az is az lesz. Ez nem a tehetségtelen és tudatlan mszp kormány. Ezért sokkal de sokkal nehezebb farok lenni rajtuk, és csóválni őket , mint ahogy a 6 %-kal a szadisták megoldották. Az az alkotmány koncepció biztosan nagyon szép volt. Megoldotta volna azt, amit meg akart oldani az új alaptörvénnyel a FIDESZ? A vitatott részeket különösen? Nem. Bíróság, sok év, pereskedés állampénzen , valszeg eredménytelenül. Ahogy nálunk m indig. Az nem más politika. JAvíts ki, ha tévedek de anno, amikor leülteka kerekasztalhoz tárgyalni, vajon minden érvényben lévő törvényt maximálisan betartottak? Sztem nem. CSak akkor már a 24.óra utolsó percei voltak. A régi alkotmány szerint és a régi törvényekkel semmiféle rencerváltás nem lett volna végrehajtható,. NAgyon szépen átmentették a felelősségre vonandókat így is. NYilván ez volt az ára. A lusztrációról mi az LMP álláspontja teoretikusan? Sehol a volt szoci országokban nem maradt el. Sehol nem kell imádni a régi rendszer bűneit, csak itt. vélhetően azért nem vagyok liberális létemre lmp szavazó, mert én megengedő vagyok azzal, hogy ha egy rossz törvény felment mindenkit minden alól és azt ráadásul maguknak is alkották az érintettek, akkor azt lehet negligálni. Csak ekkora felhatalmazással és társadalmi elvárás m,ellett. A jogászkodást m eg az LMP-re hagyom. legyen nekik más a véleményük. Demokrata vagyok. Nem tartom bajnak. Hanem demokráciában a többség véleménye releváns. A többség pedig egyenesen elvárta a kormánytól , sőt keveselte ezeket a változtatásokat. Szép napot neked.

aszekelyek 2011.06.08. 10:10:22

@bariga: Ez a feltételezés rád nézve dehonesztáló. Neked nyilván nem kedvez ez a huzat. Anélkül, hogy valakinek tartoznánk, nem megoldható a dolog. Te is tudod. Bebizonyíthatod, ha tudod, miért jobb az IMF-nek tartozni:D CSak a teljes igazság legyen. Minden költséggel és elvárással. Nem ám a fele letagadva. Majd most látjuk, mi lesz Lengyelországban. Ők rájuk szorulnak. ???? érdekes, érdekes... Főleg a Kaczinsky "baleset" fényében. A lengyel népet előre szánom. Rossz világ jön rájuk is.

aszekelyek 2011.06.08. 10:15:52

@panelburzsuj: A magyar emberek nyugdíj célú megtakarítását , forintbefizetéseit magyarosítani?

@lüke: WAS? Nem írtál el valamit?

aszekelyek 2011.06.08. 10:21:55

@a-kis-herceg: Azt tanította nekem a pszichológia prof, hogy ha a fószer úgy kezdi, hogy " nem akarok..." akkor csak azt az egyet akarja de azt nagyon. CSak kekeckedni akarsz. Most írd le szépen, hogy a választáson a megjelentek és érvényesen is szavazók aránya számít, nem is csak simán, mert van lista meg egyéni. :) országos, parlamenti választáson. Tehát én , a kis herceg, csúsztatok. Ahogy szoktam. A legenyhébb kifejezést használtam . ATTÓL NEM LESZ IGAZ, HA SOKAN MONDJÁTOK, ÍRJÁTOK, MINDENFELÉ.

aszekelyek 2011.06.08. 10:25:00

@jjulie: Öntelt vagy de még le is írni? Más tollával ékeskedni.... okosat ???? Veled előfordulhat, ha nem figyelsz oda. Amit belinkeltél, az nem volt olyan, hogy azt hihetném, épp nem figyeltél...

aszekelyek 2011.06.08. 10:32:56

@manyike: Éppen ma éjjel láttam egy magyar filmet, magyar rendőrségről, hogy képesek valakire valamit rákenni és bizonyítékot is hamisítani hozzá, hogy a fejükre ne olvadjon a vaj, azoknak, akiknek valójában rajta van. Szima rabosítva volt már 2006-ban. HA most olyan bizonyíték van hamisítva ellene, amire nem von hatnak vállat, ártatlanság vélelme:D, akkor aki a fülest adta, mit csinált ennyi évig? Sztem ez is csak része a játszmának. HA nem vették volna figyelembe a bejelenetést róla, akkor meg azért arénáznának, akik ezt mozgatják. Tanultak a kalapos nő és a cd esetéből. Nem gurult el senkinek a gyógyszere. Ez is kormány lejáratási célú vádolása egy vélhetően tiszta embernek. A rendvédelem szokásos összezárása, egymás fedezésére és a túl okoskodók elásására. Nem hasra ütve mentek hozzá, hanem bejelentésre. Azon a bejelentésen kell elgondolkodni.

aszekelyek 2011.06.08. 10:37:04

@lüke: Van egy erős, nagyon erős felső középosztály és a vásárlóereje az alsó középosztálynak is erős. Szakmunkásoknak is. Az orvosoknak eddig is elég sok pénzük volt. A kevés saját házzal rendelkezők ők németeknél , akiknek most, mint írod még tesznek a zsebébe pénzt, hogy jobban pörögjön a fogyasztás:) Ezek is Orbánt másolják:) NA de az nem baj... A hartz 4 -esek mit kapnak?

panelburzsuj 2011.06.08. 10:39:15

@aszekelyek:

A "magyar" nem csak egy pogány bűvszó, amivel politikusok a hozzád hasonlatosan beszűkült agyúakból előbb majmot csinálnak, majd pénzt, végül elhasznált mosogatórongyot, hanem egy nyelv is.

Például: francia újságcikket magyarra fordít.

aszekelyek 2011.06.08. 10:48:25

@bariga: Szerintem pedig Orbán haláláról fantáziálni beteges.

2011.06.08. 10:48:29

@aszekelyek: Te is tudod jól, minek az 53%-a, de ha nem, nézz utána a valasztas.hu-n. A lényeg a lényeg: attól, hogy a választási rendszer miatt a parlamentben kétharmadot értek el, nem képviselik a választók kétharmadát, csak 53%-át. Tehát nem illendő emiatt önteltnek lenni. Hasonlóan, az LMP hiába csak 4.15% részesedése van a parlamentben, a valóságban 7.5% szavazót képvisel. Jó lenne visszavenni a nagy arcból és a forradalmi pátoszból.

aszekelyek 2011.06.08. 10:55:20

@panelburzsuj: Igazán erős magyargyalázó vagy. Na nem egy eszterházy de a samesza... Pogány bűvszó.. Ezt elmesélem majd a magyaroknak. Szeretni fognak érte. A francia az milyen bűvszó? A francnyavaja az a szifilisz. Szerintem pedig pontosan ugyanaz a magyar, mint a francia, román , szerb, horvát, osztrák identitás szempontból. Mivel ezt nem lehet kézzel foghatóvá tenni és árusítani is nehéz, neked ez bűvszó. Sajátos gondolkodás.

aszekelyek 2011.06.08. 10:59:53

@iii: Akik nem akarták, hogy valakik képviseljék őket, nem szavaztak , azok nem is számíthatóak bele a választási eredménybe. Tényleg vissza kéne venned a nagy arcból. A választók kétharmada az nem a választásra jogosultak kétharmada. NAaon jó ügyvéd barátom tanított, hogy egy szó a lényeg általában:) A választók a ténylegesen érvényesen szavazókat jelentik. Szemantikailag. Ezzel kissé nehezen boldogulsz majd. Addig megyek a dolgomra. Majd délután leszek újra. HA kell, elmondom lassabban is:D

aszekelyek 2011.06.08. 11:03:52

@Hepci: Szerinted, ha Orbán nem hívná össze a parlamentet és nem intézné a reá bízottakat a kétharmadára hivatkozva, milyen régóta lenne felkoncolva? Erről az esztergomi nőciről jutott ez eszembe... A kétharmad relativizálásokról. Sztem a jobbik már megcsinálta volna a nem fülke forradalmat, hanem a polgárháborút és feri már rég megkaparintotta volna a hatalmat. :) kedvem támadt egy kis Tóta W. karikatúrához:)

2011.06.08. 11:32:02

@aszekelyek: De nehéz eset vagy. Az 53%-ban nincsenek benne azok, akik nem szavaztak. Valahogy nem akarod megérteni a 2x2-t.

2011.06.08. 11:43:23

@aszekelyek: "Ez nem a tehetségtelen és tudatlan mszp kormány"

Ugyan már. Ugyanezt mondták a szocik is 2002-ben a Fideszről. Már 1 év alatt egy rakás hibát elkövettek, miközben hihetetlen gőggel forradalmat és második rendszerváltást vizionálnak (ezt Tőkés polgártárs volt képes mondani, majd leestem az ágyról).

Ezzel ellentétben, az angol pártoknál, ahol 51%-kal akár 100%-os parlamenti arányt is el lehet érni, soha nem fordulhat el, hogy azt fantáziálják, hogy jujj de mekkora forradalmárok is ők.

nyünyüge 2011.06.08. 11:45:16

@aszekelyek:
Tényeket írjunk, ne híreszteléseket - írod rendszeresen.

"Főleg a Kaczinsky "baleset" fényében. "

Véleményed szerint ez nem a híresztelés kategória - főleg egy hitelfelvétellel összehozva ????

panelburzsuj 2011.06.08. 12:07:44

@aszekelyek:

Sötétségből kimeríthetelen vagy: mennyi is volt a manyup-vagyon?

És tudod, hogy mennyi szerepelt a francia szövegben, és hogy lett abból a magyar szövegben 2,8 milliárd forint?

lüke 2011.06.08. 13:50:07

@iii:
ne hozd a lordokat,elszédülnének MO-n
az egy meröben más világ

2011.06.08. 14:02:17

@lüke: Az a vicc, hogy a katonai kakaskodást leszámítva nem hülyeség, amiket Kövér mond. Csak érdemes-e tovább cukkolni a szlovákokat?

xsasha 2011.06.08. 14:32:07

@iii:
Ezzel csak azt ismerik be, hogy nem lehet más a politika. Pici szegmensben lehet másképp politizálni, de a társadalmat nem tudják megszólítani.

xsasha 2011.06.08. 15:04:19

@juditka*:
Ha a társadalom a virágos városunk témára ugrana, akkor minden párt tulipánt ültetne. Meg szekfűt.
De a magyar társadalom összességében a lehető legprimitívebb szinten tartózkodik politikai szempontból. Cirkuszt és kenyeret. Újra itt tartunk.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.11. 14:07:28

@Letícia: "Egyébként lehet látni jelzésszerűen. Pl. Csányi is szeretne lassan politikus lenni, ahogy Demján is. Jó, nem éppen a fiatalság, de lesz nekik olyan vezérjelöltjük, aki mellé pénzzel beállnak. "
Nem gondolod, hogy már beálltak? Kérdés , hogy aki mőgött állnak, az meddig szolgálja ki őket? Mert amikor megunja a kiszolgálást, akkor jön el az igazi cikrusz ideje.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.11. 14:25:58

@aszekelyek: "A régi alkotmány szerint és a régi törvényekkel semmiféle rencerváltás nem lett volna végrehajtható,. NAgyon szépen átmentették a felelősségre vonandókat így is. "
Ezt tényekkel tudod alátámasztani, vagy csak a hasadra ütöttél. Ha utóbbi, vigyázz mekkorát csapsz, nehogy eltörjön a gerinced!
Mi a fészkes fenével történt meg a rendszerváltás, ha nem a régi alkotmánnyal és a régi törvényekkel? Tudtommal a régi parlament nem módosította sem a régi alkotmáynt, sem a régi törvényeket, hanem összeült a nemzeti kerekasztal, és megvitatták ki mit szeretne! Ez lett belőle.
Egyébként felelősségre vonni azokat kell, akik szándékosan bűncselekményeket követtek el, akik a legjobb meggyőződésük, és hitük szerint kormányoztak, azokat milyen okból is kellene? A butaság, és a tudatlanság nem bűn, csak szerencsétlenség! Ha így gondolod akkor egyenesen következik, hogy a mai kormányzókat is felelősségre kell majd vonni, ha az utánuk következők szerint nem jól intézték a dolgukat? Mi lenne, ha egy kicsit belegondolnál a dolgokba?
süti beállítások módosítása