Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 05
00:10

1990 őszén az MSZP akkori elnöke, Horn Gyula három fiatalemberrel találkozott. A legfiatalabb 22, a legidősebb 33 éves volt. Az ellenzéki politikus azért kezdeményezte a beszélgetést, mert szeretett volna megismerkedni olyan tehetségesnek tartott, a szocialistákhoz közel állónak gondolt fiatalokkal, akik akár a jövő emberei is lehetnek. S hogy kik voltak ők? Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Stumpf István.

Ezt a történetet - amelynek igazságtartalmát Debreczeni József Gyurcsányról szóló könyve szerint mindhárom érintett megerősítette – azért hoztam ide, mert mostanában rendre visszatérően kérdezik tőlem – mindkét politikai oldal esetében -, amikor a magyar politika megújulásának esélyeiről beszélgetünk itt-ott, hogy „de ki lehetne az az arc”. S hogy miért tanulságos ez a mese? Legalább két okból: egyrészt kiderül belőle, hogy a kérdés, az igény évtizedes, másrészt pedig megmutatja, hogy az elmúlt években feltűnt, kívülről jött ismeretlenek valójában korábban sem voltak annyira távol a politikától.

Lehet, hogy most is itt vannak már, ilyen-olyan pozíciókban és valamilyen távolságban (pontosabban közelségben) a politikától (-hoz) azok, akikre majd egyszer ráirányul a reflektorfény, s akik elhitetik velünk, hogy új időszámítás kezdődött. Sőt: nem csupán lehet, hanem elég valószínű. Minden tapasztalat azt mutatja, hogy az újnak látszó arcok általában nem a katalógusból lépnek ki, nem a tervezőasztal formálja őket, de még csak nem is hosszú dolgos életük egy adott pontján éreznek hirtelen késztetést arra, hogy politikusok legyenek. Új vezetők általában régi politikusokból lesznek, de ha nem is politikusként keresték korábban a kenyerüket, abban szinte biztosak lehetünk, hogy valamilyen formában láthattuk volna már őket a politika közelében.

Szegény ember vízzel főz: aki új vezetőkről álmodozik, az nagy valószínűséggel most is megtalálhatná őket a pártelnökök naptárában.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr542957976

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Drábik, Boros, Lóránt 2011.06.07. 07:40:11

A Nemzet és a nép legjobbjai:Drábik, Bokros, Lóránt, Varga egyszer majd felsoroljuk a hazaárulókat is, surányitól simorig; bokroson át rabár ferencig"Lehet keménykedni, és meg lehet fizetni ennek az árát is. A bankok ugyanis nem a kormány beosztot...

Trackback: Tettre kész kormányaink 2011.06.05. 13:24:10

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szima Juditot. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek. A szaksz...

Trackback: Lázár János kalandjai - első év 2011.06.05. 12:09:00

A Fidesz-frakció egy év után ismételten bizalmat szavazott Lázár Jánosnak és vezetőjének választotta hódmezővásárhelyi polgármestert. Nem állítjuk, hogy különös éleslátás kellett volna ahhoz, hogy ezt valaki megjósolja. Bár a szavazóknak mindössze...

Trackback: re: Idegen arcok a politikában 2011.06.05. 07:24:19

"az elmúlt években feltűnt, kívülről jött ismeretlenek valójában korábban sem voltak annyira távol a politikától."azt hiszem, ennél sokkal komolyabb jelenséggel van dolgunk ...1. a semmiből előbukkant új arcok a régi arcok kedvencei, és a rég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:50:36

@iii: igazán nem akarok kekeckedni... 52,3% és 2 706 292 savazat...

ez pontosan a 8,1 millió szavazójogú 33%-a... tehát kétharmada:)

bariga 2011.06.07. 22:51:52

@aszekelyek: nem alaptalan, hanem beteges..

a-kis-herceg 2011.06.07. 22:52:01

@juditka*: a zorbán? le mond? csak porfelhő marad utána? jo lesz

bariga 2011.06.07. 22:52:33

@aszekelyek: ez nagyon rendes tőled..

bariga 2011.06.07. 22:55:36

@aszekelyek: megfordult a huzat, te is fordulj, hogy lássad a mostani kihuzatolást is. Csak simán nézz körül, nem kell sokat keresgélni. Vagy lehet, hogy ezekéből neked is jut? mert akkor legalább érteném

panelburzsuj 2011.06.07. 22:58:11

@juditka*:

"államosította a kormány a magánnyugdíj-pénztárak 2,8 milliárd forintos vagyonát"

Le Monde monnyonle!

(vagy az, aki 2, 8 milliárd forintra "magyarosította" a manyup-vagyont ...)

juditka* 2011.06.07. 22:59:27

@a-kis-herceg:
hm. Vagy még az sem. És akkor nektek milllyen jó lesz?!

6.Lenin 2011.06.07. 22:59:52

@a-kis-herceg:

Egomban mennyi a 2/3-ad?
Biztosan vágod, de utána nézhetek.

bariga 2011.06.07. 23:00:45

@vinczej: adósság lesz, nyugdíj meg nem, mert eltapsolják, de az majd csak 10-15 év múlva derül ki, addigra meg már tele lesz a buksza, mármint azé aki ellopta, aki lop, az meg hazudik is.

juditka* 2011.06.07. 23:02:56

@6.Lenin:
Persze, hogy nem.
Mit gondolsz miért irtam?
hm?

panelburzsuj 2011.06.07. 23:04:08

@6.Lenin:

Ha megválasztják, ha nem: az önnépszerűsítés költségei addigra már összerakódnak.

A ferenci púpra még néhány pótemelet.

Persze: nincs olyan rakott szekér, amire ne férne még néhány villával.

De az efféle állambölcselemben te sokkal jártasabb vagy nálam.

juditka* 2011.06.07. 23:07:23

@6.Lenin:

Mielőtt utána néznél, csak szólok, hogy az a téma egy lerágott csont, és nem több.
Ja. És rettentően unalmas is.

6.Lenin 2011.06.07. 23:09:29

@bariga:

Miért akarod a vincsejt meggyőzni?
Ő is ugyan azt írogatja, mint te is.

Ezt nem értem. Netán nem bíztok az igazatokban?
Egymást hitegetitek, hátha így igaz lesz?

Nem a másik oldalt kellene?

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:09:50

@6.Lenin: név szerint? :) ... ... lécci nézz utána! van listád? Gáborkám!

juditka* 2011.06.07. 23:11:28

@panelburzsuj:
hm. Felőlem, le is mondhat.
Nem probléma.
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:12:21

@juditka*:

Jé!
Nem vetted észre?
Azért írtam, de Kodó nem tudja kiheverni.
Ő biztosan megértette, talán.

bariga 2011.06.07. 23:15:29

@6.Lenin: csak beszélgetünk, bár én merészen hozzátettem, hogy ez a rengeteg pénz, vagy nagyobb része a hívekhez vándorol, tehát nincs új a nap alatt. Csak olvasni kell a sorok között, meg a közbeszerzési értesítőt, meg a minisztériumok honlapját. A naivitás a fiatalok sajátja. Jut eszembe a te nyugdíjad nincs veszélyben?

6.Lenin 2011.06.07. 23:19:08

@a-kis-herceg:

Ezt tényleg megnézem.

az összes választásra jogosult elment savazni és 2/3-ad a kedves és bögyös menyecskére?
Mind a 100% savazott?

juditka* 2011.06.07. 23:20:16

@6.Lenin:
Nem értem, Ő a Kodó T. hogy kerül ide?

Akkor én pontosítok. Semmi különös nincs abban a cikkben, csak az ami most aktuális a magyar politikában.
Te egyébként beleolvastál a cikkbe? mert a "sarazósabb" :) részeket nem emeltem ki, szándékosan nem tettem.

juditka* 2011.06.07. 23:22:34

@6.Lenin:
Jaj! bocsánat! Elfelejtettem! Most jutott eszembe, hogy itt van mindig......
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:23:56

@bariga:

"Jut eszembe a te nyugdíjad nincs veszélyben? "

Ennyire hülyének nézel?
Ilyen kérdéseket én soha nem bíztam idegenekre. Jól néznék ki.

bariga 2011.06.07. 23:31:08

@6.Lenin: bocs, vissza is vonom a kérdést, most mondja ami péterünk , a mi tévénkben, hogy biztonságba helyezték a nyugdíjakat!!!

juditka* 2011.06.07. 23:33:23

@6.Lenin:
"megértette talán". Te most szórakozol? velem?!
:)

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:37:25

Esztergom 2010. október 3. önk. választás
valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

névjegyzékben: 23 931
megjelent: 12 786; 53,43%
TÉ: 8117, ami 64,36%
a szavazópolgárok 34,41%-a

(ja és emlékeztetőül. választási csalás volt - meggyes szerint:)
index.hu/belfold/2010/okvalasztas/az_esztergomi_fidesz_megfellebbezte_a_valasztasi_eredmenyt/

a-kis-herceg 2011.06.07. 23:38:54

Esztergomban PONT annyian laknak mint San Marinóban...

6.Lenin 2011.06.07. 23:42:05

@panelburzsuj:

Ma, mikor estefelé benéztem, azon ment a morfond, a politikus, netán a választók, vagy a Nép, netán az itt blogoló ballib észkombájnok hada a meghatározó.

Namármost, valahol valami nem stimmel, szerintem

Valakik valamit le-, fel-, túl-, rosszul becsül/gondol.

Aztán magyarázatként megszámolják a bolha fütyijén a pattanásokat.
Egyesek szerint kevesebb a normálisnál, de mások szerint abnormálisan sok.
Erről pediglen feltétlen meg kell győzni a másikat.

Rendkívül szórakoztató, szerintem.
szerinted is ?

juditka* 2011.06.07. 23:44:44

@a-kis-herceg:
Te meg ne legyél már annyira elszédülve! Le ne ess már a lovacskádról!
:)

6.Lenin 2011.06.07. 23:48:25

@a-kis-herceg:

Köszi, de nem stimmel a bögyös TÉ 2/3-a így.
34,41% ,hogy a toszba = 2/3-al?

Kodó, Te csalsz!
Sejtettem.

juditka* 2011.06.07. 23:48:31

@6.Lenin:

itt blogoló ballib észkombájnok hada a meghatározó."

Bocsánat, de nem tudom kihagyni. Igaz nem nekem irtad.:)
Vannak itt olyan meghatározó egyéniségek, hogy az embernek égnek áll tőlük a haja!!!!
Nekem elhiheted!!!
:))

bariga 2011.06.07. 23:49:51

@6.Lenin: a matematika egy tudomány, ott nem számít a vélemény, meg a ballib, vagy jobbláb. A számok, azok számok. Ha bolhád van, arra vegyél port a gyógyszertárban, mert állítólag csíp és viszket a végén

6.Lenin 2011.06.07. 23:56:05

@bariga:

Kedves bariga, igazad van, a matematika az tudomány, de itt politikáról folyik a diskurzus. Országról, emberekről, jövőről.

Akkor jól éreztem, valamit összekevertek.

juditka* 2011.06.07. 23:57:07

@6.Lenin:
Hm? Igen? Mi igen?
Te már megint engem "sarazol"?
:)

juditka* 2011.06.08. 00:00:25

Hát persze, hogy "összekevertek". Mert már elment az esze!

:)

juditka* 2011.06.08. 00:03:42

Látom! Itt nem változik semmi.:)

Jócccakát!

Továbbra is működjetek nemzetileg együtt. Jól áll nektek!!!

vagy nem?
hm?

6.Lenin 2011.06.08. 00:06:22

@juditka*:

23:33:23-kor feletettd a kérdésedet, nekem címezve:

"Te most szórakozol? "

Én + katt, a "válasz erre", válaszoltam:

Igen.

Ennyi, képtelen lennék hazudni Neked. Mondjuk másnak se nagyon, sokat, de a ballibek megérdemelnék, néha, vagy mindig, de ebben bizonytalan vagyok, talán.

Jó éjt!
Mindenkinek.

juditka* 2011.06.08. 00:07:43

Jaj! De eltelt az idő, észre sem vettem?!
Pedig még meg akartam nézni egy másik blogot, amit itt az a "tünemény":(( oly sokat emleget?!
Na majd holnap!!! bocs. ma reggel.:)

:))))))

juditka* 2011.06.08. 00:11:57

@6.Lenin:
Nem is kell hazudnod nekem. Hazudtál már épp eleget.

Ballib" Ugyan-ugyan. hagyd már ezt abba.!!!

Jóccakát!

juditka* 2011.06.08. 00:16:18

@6.Lenin:

Miben vagy bizonytalan?!! Hogy kell minden nap "belerúgni".....
Abban?? Áruld már el?!!!!

porfelhő 2011.06.08. 00:38:06

@a-kis-herceg:
Gondolj bele milyen jó lesz, ha nem leszek itt!
Nektek, a többségnek teljesül az álma!
Kit fogtok nap mint nap utálni??!!
Majd felteszek egy fotót a netre, és azt akár le is k*..heted! nap mint nap, vagy akár óránként!!

köszönet. és jóccakát!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.08. 01:24:30

@aszekelyek: nyurga f.kalapból ezek szerint átalakul ducus f.kalappá.
Szignifikáns változás. :)

jaegtoer 2011.06.08. 05:32:21

@6.Lenin:

Szia Lenin!

Kedves, öreg Barátom, ennek a "k"ft-nek tűnő tüneménynek hiába beszélsz, nem erre van (a)lapítva. Kéjes dagonyázással próbálja ellensúlyozni Török Gábor posztjait. ez a feladata.
Aszondod neki: -Kéccer kettő egyenlő négy,
asztatat fogja válaszolni: -Asz nem úgy van.

Elvtársi üdvözlettel, régi tisztelőd

J.

ssi 2011.06.08. 06:43:01

@a-kis-herceg: 89' minek kellett volna történnie, hogy ma elégedetten konstatáld: rendszerváltás volt?

@6.Lenin: voksolási matematika TÉ-ra is érvényes, mint O.V.-ra is

fidesz 2/3-a úgy, hogy az össz 8.2mill fő választó 1/3-a voksolt rájuk

"Országosan 2 706 292fő 52,73%"
www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

kodó írta:
"névjegyzékben: 23 931
megjelent: 12 786; 53,43%
TÉ: 8117, ami 64,36%
a szavazópolgárok 34,41%-a"
te írtad:
"Köszi, de nem stimmel a bögyös TÉ 2/3-a így.
34,41% ,hogy a toszba = 2/3-al?"

békés, szép napot mindenkinek !

a-kis-herceg 2011.06.08. 06:58:00

@manyike: a sok kommunista nem a fidesben lógna... hanem lámpavason....

most hogy rákérdezel elitcsere egyszer volt. 1947-ben...
1989-90-ben maradt a tehetségtelen, ganéj kommunista elit...

teccetek volna forradalmat csinálni...
én mindig mondtam ez vér nélkül nem fog menni...

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:22:57

@manyike: tessék...

"mind erkölcsileg, mind a politikai technológia tekintetében széthullott hatalom vitustánca"

napizeje.blog.hu/2011/06/07/kis_magyar_abszurdiktatura

jjulie 2011.06.08. 07:34:18

"Hogy ki követi el az igazságtalanságot, az ma is hatalom kérdése, de a hatalom birtokosától elvárják az emberek, hogy szónoklatok és irományok útján a tömeg permanens rossz lelkiismeretét megnyugtassa. Az az igazi hatalom, amely bebizonyítja a helytelenről, hogy helyes, a saját javunkra elkövetett igazságtalanságról, hogy igazságos és egyféle híg, de nagyon fűszeres nedűvel átitatott Eszme nevében látszólag következetes, és természetes közérdekű cselekedetté hígítja önző erőszakosságainkat. Az ilyen hatalom a tömeg számára azon illúzió forrása, amelytől berúgva, az igazság nevében, elkövetheti a legnagyobb igazságtalanságokat is. Sőt. Csalódott, kétségbeesett vagy tengődő tömegek ilyen irányú közös lelki kereslete az egyetlen igazi forrása a részeg hatalomnak. A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni. Ha nem, úgy marad a semmi. Adjál nékem, jelentéktelen, rossz életű embernek fogalmakat, szókat és gyújtást, hogy emberi mivoltom cáfolása nélkül, emberi mivoltomat megtagadhassam számomra előnyös jogtalan cselekedetek idejére, és lelki következményeire, akkor Eszme vagy és Vezér!"

lüke 2011.06.08. 07:38:04

hüüüü ha milyen éjszaka> setét
alvás helyett, romlott pick up

#meghalt Semprun
inforadio.hu/hir/eletmod/hir-438482

Facebook and the French Resistance
www.nytimes.com/roomfordebate/2011/06/06/facebook-and-the-french-resistance

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:40:11

@jjulie: :))) a kedvenceim egyike, ugyebár:) . ez a mondat

"A semmiből is hatalom lesz, ha valaki meggyőz egy tömegnyi keserű életű embert, hogy jogában áll jogtalanságot cselekedni." (Rejtő Jenő)

jjulie 2011.06.08. 07:40:14

@aszekelyek:

banyesz ez a fickó ennyire jól ismer téged?

" Adjál nékem, jelentéktelen, rossz életű embernek fogalmakat, szókat és gyújtást, hogy emberi mivoltom cáfolása nélkül, emberi mivoltomat megtagadhassam számomra előnyös jogtalan cselekedetek idejére, és lelki következményeire, akkor Eszme vagy és Vezér!"

jjulie 2011.06.08. 07:46:27

@lüke:

temeg mostanában alszol éjszakánként? redundant lettél, nem kell felügyelned a hasfájós hottentotta földmívesek álmát?

a-kis-herceg 2011.06.08. 07:50:22

még van kedvencem Rejtőtől:

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

"Ha az ember erősen hisz valamit, az majdnem annyi, mintha igaz lenne."

"Nem olyan tehetséges a világ, hogy néhány okos ember ne tudná becsapni."

ssi 2011.06.08. 07:55:02

"egy kormánynak mindent el kellene követnie, hogy a hatalommal való visszaélésnek még csak a gyanúja se merülhessen fel"
velemenyvezer.blog.hu/2011/06/07/szima_judit_valakinel_elgurult_a_gyogyszer#more2963708

@a-kis-herceg: köszi, de ...
- néha a saját szavaiddal több konkrétumot is - érteni szeretném :-)
- "lámpavason" - erre miért van szükség? ki volt/van a kommunista, akinek ezt kívánod és miért és ez téged hová helyez a rendszerben?

@jjulie: :-)) korán reggel kiktől idézed a jó gondolatokat?

jjulie 2011.06.08. 07:58:09

ez a fickó nagyon ismeti az aszékelyeket, de még hogy ismeri a szijjártót a gazdájával együtt

"A buta emberek leleményessé ébredt századának. Mert mit tesz a buta ember, ha leleményes? Elsőrangú ötleteket valósít meg, és szükséges intézkedéseket foganatosít. Azonban olyan ötletekről és intézkedésekről van szó, amelyek nem eredetiek, csak most lettek aktuálissá a buta emberben. Tehát későn. Ezért buta ember ő. Ezek szükségességét az okos emberek vagy felismerték idejekorán, vagy nem ismerték fel, de megvalósításuk a jelenben céltalan. Ilyenkor a buta ember megvalósítja őket."

ssi 2011.06.08. 08:01:39

ha rosszul működik egy rendszer, ki a hibás: a tömeg, vagy a vezetés?
egy rossz rendszer megváltoztatását is lehet rosszul csinálni:
- egy újabb rossz rendszer megvalósításával (ki látja előre?)
- az eddigi veszteseket még nagyobb áldozatokká tenni - hatalmi erővel

nem túl nagy létszámú érintettekkel (rokkantnyugdíjasok, rendvédelmisek, egyéb korkedvezményes nyugdíjasok ..) felvállalt kormányzati keménykedés .. - mi az igazi ok? össztársadalmi szinten előny/hátrány lesz-e?

1. szavazók megtartása a határozott kormány látszatával?
2. Jobbik "kezelése"?
3. bizonyos társadalmi feszültségek fenntartása - felelősségmegosztás?
4. vmi nagyobb ügyről tereli el a figyelmet, vagy készít elő ...? pl. költségvetés helyzete, minden nyugdíj megadóztatása, nyugdíjszámítás jelentős és kedvezőtlen változtatása ... államadósság gyors csökkentése a kommunikált cél, de több intézkedésük pont ez ellen tett (adóváltozások, MOL)
5. eleve így tartják helyesnek az irányítást?
6. ország-világnak bizonyítani kell s gyorsan: a magyar mire képes másokkal szemben, főleg a 2/3, ami másoknak nincs is?
7. az ország jelenlegi gazdasági állapotába nem fért volna bele egy előre ismertetett, egyértelmű koncepció (pl. az államdósság-csökkentés, versenyképesség-növelés stb.) szisztematikusabb, fokozatosabb, össztársadalmibb megvalósítása?

estig páááá!

lüke 2011.06.08. 08:07:51

@manyike:
a hibás a lámpavason lógott, már a Neugebäude elött is
hu.wikipedia.org/wiki/Szabads%C3%A1g_t%C3%A9r_(Budapest)
sose volt kiértékelés!> mindig a másik a hibás
de.wikipedia.org/wiki/Evaluation

jjulie 2011.06.08. 08:16:03

@manyike:

és különben is, ha nem teszem oda a forráslinket, az aszékelyek mint törzsolvasóm azt hiszi majd, hogy saját magamat idézem, evidensnek tekintve, hogy ilyen okosakat korábban már írtam, csak most elővettem mint befőttet

a-kis-herceg 2011.06.08. 08:18:31

én sem támogatom a gyermekmunkát. gyermekek orvosként dolgoznak?? ej

www.portfolio.hu/gazdasag/egeszsegugy/tiz_ev_mulva_nem_lesz_gyermekorvos_magyarorszagon.150666.html

ez is labanc átok... a sok papír... papírhuszárok a papír hegyek ellen harcolnak

www.piacesprofit.hu/cegblog/burokraciacsokkentes_lepapirozva.html

lüke 2011.06.08. 08:20:46

@manyike:
a zember az utolsó szó jogán elrejtözik

jjulie 2011.06.08. 08:21:02

@lüke:

azt írja: volt benne kanyárnya, laktanya

lüke 2011.06.08. 08:22:24

utoljára Tocsik 800M-ja volt lepapírozvam, azóta nem papiroznak

lüke 2011.06.08. 08:29:05

@lüke:
kiváncsi lennék-itt is- hányan ismerik a történelemböl a magyar Bastille-t, s tudják, ennek folyamán lett a tér neve Szabadság tér -Párizs tereivel vetekszik- ,s semmi köze a késöbbiekhez
hmmm

a-kis-herceg 2011.06.08. 09:10:59

lesz itt sírás-rívás ha a zorbán meghall... vagy nevetés? és/vagy lámpavas?

karakteres vége lesz az tutti... ez történelmi korszak...
vagy kezdete vagy végjátéka valaminek...

kétesélyes... az egyikről a TótaW egyik hsz e:
erdekessegek.info/a-kedves-vezeto-temetese-59.html

2011.06.08. 09:35:08

Nagyon tetszik a poszt. Valóba, a tehetséges emberek direkt nem mennek politikusnak. Őket hívják, és ha egy tehetséges ember kiteljesedik egy értelmes szakmában, akkor pihenni elmegy politikusnak, a hátországát megtartva.

Egyébként lehet látni jelzésszerűen. Pl. Csányi is szeretne lassan politikus lenni, ahogy Demján is. Jó, nem éppen a fiatalság, de lesz nekik olyan vezérjelöltjük, aki mellé pénzzel beállnak. Megvagyok győződve, hogy Schmitt Pali is azért ül ott, ahol, mert a nehéz időkben a megszorult fidesznek szívességet tett.

2011.06.08. 09:43:32

@Letícia: valóban...ejha, SP.

aszekelyek 2011.06.08. 09:45:14

@iii: Ide írd le kedves, hogy minek az 53% a. Azt is, hogy az előző választáson, minek a hány %-ával nyert, aki .... az előző kettőn inkább. Amiről te írsz, az egy " lábamközött hátranézek de szépaseggem" nézet. A választáson nem annak a %-a számít. Sosem is az számított. Azt is írd le légyszi, hogy abból a seggnézetből a többi párt , mennyivel nem nyert. Köszi. Azok is érdekes számok lesznek. A kapcsolaton elhiszik ezt neked, mert fogalmuk nincs a választási matekról sem, többek között.

@jjulie: Ez feriről szól , hornékról, rákosiékról, a többi véreskezűről. Épp az imént néztem Tőkéczki úr beszélgetését Csermely Péterrel arról, hogy az állítólagos liberálisokkal együtt, hogyan negligálták a magyar történelmet, hogyan hamisítottak és törvénytelenséggel Dunát lehet rekeszteni, amit elkövettek. Eccerűbben gyalázzál, mert ezt nem is értik, akik előtt hitelteleníteni akarsz:D Szép napot. A szokásos őszödi trágárság jó lesz.

aszekelyek 2011.06.08. 09:51:27

@lüke: neki is nagyon igaza lehet. Képzeld el, az éjjel egy magyar rendőrségről szóló filmet adtak a tv2-n. Szted ki kereskedett fegyverekkel és mosta egy bankban a pénzt, egy dollármosodában, volt miniszteri szinten? Délszláv nevű verőember-bérgyilkosokkal. Szerintem senki nem is látta ezt a filmet. Biztos , hogy nem ment le főműsoridőben. Szokatlanul jó magyar film volt:) Tendencia, mostmár ez látványos, hogy kettő körül vannak a jó magyar filmek a tv2-n. Így persze eleget tesznek a törvényi kötelezettségnek és a műsortervüknek. Boaaaa

aszekelyek 2011.06.08. 10:04:02

@iii: Amíg alig párt, addig amit elérnek, az is az lesz. Ez nem a tehetségtelen és tudatlan mszp kormány. Ezért sokkal de sokkal nehezebb farok lenni rajtuk, és csóválni őket , mint ahogy a 6 %-kal a szadisták megoldották. Az az alkotmány koncepció biztosan nagyon szép volt. Megoldotta volna azt, amit meg akart oldani az új alaptörvénnyel a FIDESZ? A vitatott részeket különösen? Nem. Bíróság, sok év, pereskedés állampénzen , valszeg eredménytelenül. Ahogy nálunk m indig. Az nem más politika. JAvíts ki, ha tévedek de anno, amikor leülteka kerekasztalhoz tárgyalni, vajon minden érvényben lévő törvényt maximálisan betartottak? Sztem nem. CSak akkor már a 24.óra utolsó percei voltak. A régi alkotmány szerint és a régi törvényekkel semmiféle rencerváltás nem lett volna végrehajtható,. NAgyon szépen átmentették a felelősségre vonandókat így is. NYilván ez volt az ára. A lusztrációról mi az LMP álláspontja teoretikusan? Sehol a volt szoci országokban nem maradt el. Sehol nem kell imádni a régi rendszer bűneit, csak itt. vélhetően azért nem vagyok liberális létemre lmp szavazó, mert én megengedő vagyok azzal, hogy ha egy rossz törvény felment mindenkit minden alól és azt ráadásul maguknak is alkották az érintettek, akkor azt lehet negligálni. Csak ekkora felhatalmazással és társadalmi elvárás m,ellett. A jogászkodást m eg az LMP-re hagyom. legyen nekik más a véleményük. Demokrata vagyok. Nem tartom bajnak. Hanem demokráciában a többség véleménye releváns. A többség pedig egyenesen elvárta a kormánytól , sőt keveselte ezeket a változtatásokat. Szép napot neked.

aszekelyek 2011.06.08. 10:10:22

@bariga: Ez a feltételezés rád nézve dehonesztáló. Neked nyilván nem kedvez ez a huzat. Anélkül, hogy valakinek tartoznánk, nem megoldható a dolog. Te is tudod. Bebizonyíthatod, ha tudod, miért jobb az IMF-nek tartozni:D CSak a teljes igazság legyen. Minden költséggel és elvárással. Nem ám a fele letagadva. Majd most látjuk, mi lesz Lengyelországban. Ők rájuk szorulnak. ???? érdekes, érdekes... Főleg a Kaczinsky "baleset" fényében. A lengyel népet előre szánom. Rossz világ jön rájuk is.

aszekelyek 2011.06.08. 10:15:52

@panelburzsuj: A magyar emberek nyugdíj célú megtakarítását , forintbefizetéseit magyarosítani?

@lüke: WAS? Nem írtál el valamit?

aszekelyek 2011.06.08. 10:21:55

@a-kis-herceg: Azt tanította nekem a pszichológia prof, hogy ha a fószer úgy kezdi, hogy " nem akarok..." akkor csak azt az egyet akarja de azt nagyon. CSak kekeckedni akarsz. Most írd le szépen, hogy a választáson a megjelentek és érvényesen is szavazók aránya számít, nem is csak simán, mert van lista meg egyéni. :) országos, parlamenti választáson. Tehát én , a kis herceg, csúsztatok. Ahogy szoktam. A legenyhébb kifejezést használtam . ATTÓL NEM LESZ IGAZ, HA SOKAN MONDJÁTOK, ÍRJÁTOK, MINDENFELÉ.

aszekelyek 2011.06.08. 10:25:00

@jjulie: Öntelt vagy de még le is írni? Más tollával ékeskedni.... okosat ???? Veled előfordulhat, ha nem figyelsz oda. Amit belinkeltél, az nem volt olyan, hogy azt hihetném, épp nem figyeltél...

aszekelyek 2011.06.08. 10:32:56

@manyike: Éppen ma éjjel láttam egy magyar filmet, magyar rendőrségről, hogy képesek valakire valamit rákenni és bizonyítékot is hamisítani hozzá, hogy a fejükre ne olvadjon a vaj, azoknak, akiknek valójában rajta van. Szima rabosítva volt már 2006-ban. HA most olyan bizonyíték van hamisítva ellene, amire nem von hatnak vállat, ártatlanság vélelme:D, akkor aki a fülest adta, mit csinált ennyi évig? Sztem ez is csak része a játszmának. HA nem vették volna figyelembe a bejelenetést róla, akkor meg azért arénáznának, akik ezt mozgatják. Tanultak a kalapos nő és a cd esetéből. Nem gurult el senkinek a gyógyszere. Ez is kormány lejáratási célú vádolása egy vélhetően tiszta embernek. A rendvédelem szokásos összezárása, egymás fedezésére és a túl okoskodók elásására. Nem hasra ütve mentek hozzá, hanem bejelentésre. Azon a bejelentésen kell elgondolkodni.

aszekelyek 2011.06.08. 10:37:04

@lüke: Van egy erős, nagyon erős felső középosztály és a vásárlóereje az alsó középosztálynak is erős. Szakmunkásoknak is. Az orvosoknak eddig is elég sok pénzük volt. A kevés saját házzal rendelkezők ők németeknél , akiknek most, mint írod még tesznek a zsebébe pénzt, hogy jobban pörögjön a fogyasztás:) Ezek is Orbánt másolják:) NA de az nem baj... A hartz 4 -esek mit kapnak?

panelburzsuj 2011.06.08. 10:39:15

@aszekelyek:

A "magyar" nem csak egy pogány bűvszó, amivel politikusok a hozzád hasonlatosan beszűkült agyúakból előbb majmot csinálnak, majd pénzt, végül elhasznált mosogatórongyot, hanem egy nyelv is.

Például: francia újságcikket magyarra fordít.

aszekelyek 2011.06.08. 10:48:25

@bariga: Szerintem pedig Orbán haláláról fantáziálni beteges.

2011.06.08. 10:48:29

@aszekelyek: Te is tudod jól, minek az 53%-a, de ha nem, nézz utána a valasztas.hu-n. A lényeg a lényeg: attól, hogy a választási rendszer miatt a parlamentben kétharmadot értek el, nem képviselik a választók kétharmadát, csak 53%-át. Tehát nem illendő emiatt önteltnek lenni. Hasonlóan, az LMP hiába csak 4.15% részesedése van a parlamentben, a valóságban 7.5% szavazót képvisel. Jó lenne visszavenni a nagy arcból és a forradalmi pátoszból.

aszekelyek 2011.06.08. 10:55:20

@panelburzsuj: Igazán erős magyargyalázó vagy. Na nem egy eszterházy de a samesza... Pogány bűvszó.. Ezt elmesélem majd a magyaroknak. Szeretni fognak érte. A francia az milyen bűvszó? A francnyavaja az a szifilisz. Szerintem pedig pontosan ugyanaz a magyar, mint a francia, román , szerb, horvát, osztrák identitás szempontból. Mivel ezt nem lehet kézzel foghatóvá tenni és árusítani is nehéz, neked ez bűvszó. Sajátos gondolkodás.

aszekelyek 2011.06.08. 10:59:53

@iii: Akik nem akarták, hogy valakik képviseljék őket, nem szavaztak , azok nem is számíthatóak bele a választási eredménybe. Tényleg vissza kéne venned a nagy arcból. A választók kétharmada az nem a választásra jogosultak kétharmada. NAaon jó ügyvéd barátom tanított, hogy egy szó a lényeg általában:) A választók a ténylegesen érvényesen szavazókat jelentik. Szemantikailag. Ezzel kissé nehezen boldogulsz majd. Addig megyek a dolgomra. Majd délután leszek újra. HA kell, elmondom lassabban is:D

aszekelyek 2011.06.08. 11:03:52

@Hepci: Szerinted, ha Orbán nem hívná össze a parlamentet és nem intézné a reá bízottakat a kétharmadára hivatkozva, milyen régóta lenne felkoncolva? Erről az esztergomi nőciről jutott ez eszembe... A kétharmad relativizálásokról. Sztem a jobbik már megcsinálta volna a nem fülke forradalmat, hanem a polgárháborút és feri már rég megkaparintotta volna a hatalmat. :) kedvem támadt egy kis Tóta W. karikatúrához:)

2011.06.08. 11:32:02

@aszekelyek: De nehéz eset vagy. Az 53%-ban nincsenek benne azok, akik nem szavaztak. Valahogy nem akarod megérteni a 2x2-t.

2011.06.08. 11:43:23

@aszekelyek: "Ez nem a tehetségtelen és tudatlan mszp kormány"

Ugyan már. Ugyanezt mondták a szocik is 2002-ben a Fideszről. Már 1 év alatt egy rakás hibát elkövettek, miközben hihetetlen gőggel forradalmat és második rendszerváltást vizionálnak (ezt Tőkés polgártárs volt képes mondani, majd leestem az ágyról).

Ezzel ellentétben, az angol pártoknál, ahol 51%-kal akár 100%-os parlamenti arányt is el lehet érni, soha nem fordulhat el, hogy azt fantáziálják, hogy jujj de mekkora forradalmárok is ők.

nyünyüge 2011.06.08. 11:45:16

@aszekelyek:
Tényeket írjunk, ne híreszteléseket - írod rendszeresen.

"Főleg a Kaczinsky "baleset" fényében. "

Véleményed szerint ez nem a híresztelés kategória - főleg egy hitelfelvétellel összehozva ????

panelburzsuj 2011.06.08. 12:07:44

@aszekelyek:

Sötétségből kimeríthetelen vagy: mennyi is volt a manyup-vagyon?

És tudod, hogy mennyi szerepelt a francia szövegben, és hogy lett abból a magyar szövegben 2,8 milliárd forint?

lüke 2011.06.08. 13:50:07

@iii:
ne hozd a lordokat,elszédülnének MO-n
az egy meröben más világ

2011.06.08. 14:02:17

@lüke: Az a vicc, hogy a katonai kakaskodást leszámítva nem hülyeség, amiket Kövér mond. Csak érdemes-e tovább cukkolni a szlovákokat?

xsasha 2011.06.08. 14:32:07

@iii:
Ezzel csak azt ismerik be, hogy nem lehet más a politika. Pici szegmensben lehet másképp politizálni, de a társadalmat nem tudják megszólítani.

xsasha 2011.06.08. 15:04:19

@juditka*:
Ha a társadalom a virágos városunk témára ugrana, akkor minden párt tulipánt ültetne. Meg szekfűt.
De a magyar társadalom összességében a lehető legprimitívebb szinten tartózkodik politikai szempontból. Cirkuszt és kenyeret. Újra itt tartunk.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.11. 14:07:28

@Letícia: "Egyébként lehet látni jelzésszerűen. Pl. Csányi is szeretne lassan politikus lenni, ahogy Demján is. Jó, nem éppen a fiatalság, de lesz nekik olyan vezérjelöltjük, aki mellé pénzzel beállnak. "
Nem gondolod, hogy már beálltak? Kérdés , hogy aki mőgött állnak, az meddig szolgálja ki őket? Mert amikor megunja a kiszolgálást, akkor jön el az igazi cikrusz ideje.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.11. 14:25:58

@aszekelyek: "A régi alkotmány szerint és a régi törvényekkel semmiféle rencerváltás nem lett volna végrehajtható,. NAgyon szépen átmentették a felelősségre vonandókat így is. "
Ezt tényekkel tudod alátámasztani, vagy csak a hasadra ütöttél. Ha utóbbi, vigyázz mekkorát csapsz, nehogy eltörjön a gerinced!
Mi a fészkes fenével történt meg a rendszerváltás, ha nem a régi alkotmánnyal és a régi törvényekkel? Tudtommal a régi parlament nem módosította sem a régi alkotmáynt, sem a régi törvényeket, hanem összeült a nemzeti kerekasztal, és megvitatták ki mit szeretne! Ez lett belőle.
Egyébként felelősségre vonni azokat kell, akik szándékosan bűncselekményeket követtek el, akik a legjobb meggyőződésük, és hitük szerint kormányoztak, azokat milyen okból is kellene? A butaság, és a tudatlanság nem bűn, csak szerencsétlenség! Ha így gondolod akkor egyenesen következik, hogy a mai kormányzókat is felelősségre kell majd vonni, ha az utánuk következők szerint nem jól intézték a dolgukat? Mi lenne, ha egy kicsit belegondolnál a dolgokba?
süti beállítások módosítása