Facebook oldaldoboz

Olvasottság

A blog indulása óta: 16'157'242 lapletöltés (2020.12.28.)

A legerősebb nap: 188'742 lapletöltés (2010.04.11.)

A lakott sziget

Vélemények

"Igazán elkeserítőnek és érthetetlennek ezt a tudatlanságnak tűnő, vagy annak álcázott, de inkább elszánt képmutatást tartom, amivel magasan képzett értelmiségiek igyekeznek kibújni a felelősség alól." (Mészáros Tamás)

 

"A sértésen túl Török valóban nem ért velem egyet, és mint ilyen persze választ igényelne, ha lennének írásában komolyan vehető szubsztantív érvek." (Halmai Gábor)

 

"Alapvetően érti félre a politikai elemzés tudományát, nagyvonalúan eltekint az eszmék, a politikai gondolatok, a megvalósult tényálladékok jelentőségétől, nem kevesebbtől tehát, mint a politikai cselekvés esszenciájától, így kizárólag formális, technokrata érveléssel legitimálja a kormánypárt ténykedését." (Seres László)

 

"Török Gábor blogpolitológus azon megállapítása, hogy a Fidesz október elején elért a csúcsra, amely után nem sok minden meghódítandó cél marad, a szokásos semmitmondás és elemzői felületesség terméke volt." (Békés Márton)

 

"A hatalom elzárkózása ma már olyannyira nyilvánvaló, hogy a kormány egynémely támogatójának is csípi a szemét, sőt még az Orbán-rezsim „törekvései” iránt feltűnő megértést mutató Török Gábor politológust is felébresztette eddigi magabiztos szunyókálásából." (Zádori Zsolt)

 

"Török, aki az értéksemlegesség jegyében erősen hajlik arra, hogy a politikát döntően hatékonysági szempontból elemezze (ahogy egy kritikusa nem finomkodva megjegyezte: az ő elemzései kb. olyanok, mintha a harmincas évek Németországában azt mondta volna valaki: Hitler ügyesen tematizálja a politikát a zsidókérdés napirendre tűzésével)." (Pető Iván)

 

"A magyar tudásról mint kurrens termékről meg mindent elmond, hogy még Török Gábornak is van diplomája." (Hont András)

 

"Török Gábornak például nagyon jót tett volna, hogyha mélyebben elsüllyed (sic!) mondjuk a magyar alkotmányjogban, és akkor, abban az esetben az elemzései, hogy is mondjam, a felszínességnek kevésbé mutatják a tüneteit." (Hont András)

 

"Ha egy kormánynak az a feladata, hogy megmentse az emberek nyugdíját, akkor nem blogoló politológusok véleményét kell előzetesen kalkulálnia." (Szijjártó Péter)

 

"Török szerint az a politikus viselkedik demokratikusan, aki nem törődik mások véleményével, aki nem akar önkritikusan gondolkodni, és aki képtelen felismerni, hogy zsákutcában van, és végre vissza kellene fordulnia." (Krémer Ferenc)

 

"Egyedül Török Gábor politológus gondolja azt, hogy a Fideszt a jó szándék vezeti, csupán politikai vaksága miatt rohan teljes erejéből a falnak." (Bartus László)

 

"Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról. Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor megkerüli a problémát." (Lánczi András)

 

"Lárifári." (Gyurcsány Ferenc)

 

"Török Gábor minimum téved." (Mráz Ágoston Sámuel)

 

"Török wasn't looking at the speech from the outside but from the inside. Almost as if he had been the speech writer of Viktor Orbán." (Eva S. Balogh)

 

"A Török Gábor-féle, lazának tekinthető, minden jöhet típusú hozzáállással szemben én a gyakorlatban is jól levezethető, szigorú megközelítésben látom a szélsőségekkel szembeni harc esetleges sikerét" (Somogyi Zoltán)

 

"Török Gábor csak egy a kollaboránsok közül" (Krémer Ferenc)

 

"Naná, hiszen a törökgáborok döntik majd el, hogy a cáfolat hitelt érdemlő volt-e" (Lánczos Vera)

  

"Az ezerkezű sms cézár kiismeréséhez azonban nem elégséges Török Gábor köpönyegébe bújni, és úgy előadni a nyilvánvalót, mintha annak bármilyen tudományos értéke volna." (Puzsér Róbert

 

"Régóta figyelem Török Gábor politológusi tevékenységét, és egyre erősödik bennem a viszolygás." (Andor Mihály)

 

"Nos, ha a seggnyalás és a helyezkedés olimpiai szám lenne, most indíthatnánk egy potenciális dobogóst: Török Gábor politikai szakértõt, korábban szabadúszó értelmiségit, ma már inkább Jobbik közeli tanácsadót." (G. Fodor Gábor)

 

"Énszerintem nem jó, ha egy politikai elemző nem elemez. Ez ugyanis benne van a munkakörében, elvileg. Ami pedig nincs benne, az a sunyi hatalombarát cinizmus, a távolságtartás félreértése, az apolitikus elkenés, az alapvető problémák tudomásul nem vétele, az állandó megfelelési kényszer. Ehhez a teljesítményhez képest még a Nézőpont is elemző műhely." (Seres László)

 

"Török Gábor (...) arról lett híres, hogy az összevissza beszélést az egyrészt, másrészt” fordulatokkal marketingeli értelmesnek tűnő gondolatmenetté." (Vizvári Soma)

 

"Nagyszerű Békemenet volt, vidám, erőt adó, lelkesítő! És nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor Török Gábor egy ekkora siker kapcsán a kampány dinamikájáról hohmecol. Ennyi." (Deutsch Tamás)

 

"Török Gábor évek óta azt a játékot játssza a nyilvánosságban, hogy a "függetlenobjektív" elemző szerepében a Jobbik szekerét tolja, de nyíltan soha nem merte bevallani, hogy a Simicska-párt tanácsadója és Vona személyes spindoctora."  (Vizvári Soma)

 

"Az utóbbi időben megfigyeltem: számos sajtószerv rendszeresen beszámol róla, hogy Török Gábor – akiről én sose hallottam tavalyig, és aki sokak szerint politikai elemző – éppen mit gondol. Török Gábor elképesztően nagy rajongótáborral (nem olvasótáborral, hiszen ő nem ír) rendelkezik, és – mint ilyen – fölhívja magára a társadalombírálat figyelmét, hiszen az egyik leghatásosabb közszereplő." (Tamás Gáspár Miklós)

 

"Érdekes módon Török Gábort sosem izgatták a külföldön zajló események. Úgy is mondhatnánk, hogy politikai farkasvakságban szenved (...). (Lánczi Tamás)

 

"Török Gábor nem független politikai elemző, hanem jobbikos propagandista." (Kubatov Gábor)

 

"A sokat sejtető semmitmondását könnyű kézzel gyurcsányista agitációra váltó egykori politológus oly kellemetlenül nyalizik, mintha feledtetni akarná azt a zavarba ejtő tényt, hogy „független” elemző létére Csányi Sándor szárnysegédjeként az MLSZ elnökségében foglal helyet, s így személyében a magyarok az Orbán-rendszer futballbirodalmának egyik befolyásos főurát tisztelhetik." (Puzsér Róbert)

 

"Ugyanis Független Szakértőink Legjéről köztudott, hogy nem beszélni angol" (Megadja Gábor)

 

Az 5 legnépszerűbb

  1. 508. Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2014. április 07. 09:18A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden...
  2. 2018/9 Miért nyert (ennyire) a Fidesz? 2. 2018. április 09. 02:03A politikai számítás tehát szinte hibátlanul bevált – írtam négy évvel ezelőtt a Miért nyert (ennyire) a Fidesz? című blogbejegyzésben. Most ennél többet kell állítanom: a Fidesz ugyanis nagyobb...
  3. 2018/8 Választási előrejelzés 2018. április 05. 10:02Az előző bejegyzésben megindokoltam, hogy az áprilisi választás előtt miért nem lehet igazán komolyan vehető előrejelzést készíteni. Ebben az írásban nem ismétlem meg ezeket az érveket, és nem...
  4. 514. A tét 2014. december 04. 02:11Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai...
  5. 510. Mindenki lehet kőműves 2014. szeptember 26. 00:40Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez...

Korábbi bejegyzések

Címkék

1904 (1) 1912 (1) 1956 (1) 1989 (2) 1990 (2) 1991 (1) 1994 (6) 1994 1998 (1) 1998 (5) 2002 (2) 2004 (1) 2005 (2) 2006 (2) 2007 (1) 2008 (1) 2009 (1) 2010 (3) 2012 (2) 2014 (2) 2014-es parlamenti választás (1) 2014-es választás (1) 29 lépés (1) 4k! (1) 56 nap (1) 800 (1) adatbázis (2) áder jános (9) adócsökkentés (3) adóemelés (1) adópolitika (1) afganisztán (1) ágh attila (5) ajánlószelvény (1) ajánlószelvények (14) akadémia (1) akarat (1) akció (1) aláírás (1) alakuló ülés (3) alapkérdés (1) alaptörvény (1) albertirsa (1) álesemény (1) alkalmazkodás (1) alkotás (4) alkotmány (22) alkotmánybírók (1) alkotmánybíróság (14) alkotmányellenes (1) alkotmánymódosítás (13) alkotmányozás (13) állam (2) államadósság (1) államcsőd (1) államfő (16) államháztartás (1) állami pénz (1) állami számvevőszék (2) állampárt (1) álláspont (1) alsóörsi gyilkosság (1) általános vita (1) alternatíva (3) Ángyán József (1) antidemokratikus (1) antipolitika (1) antiszemitizmus (1) antitézis (1) anti establishment (3) apátia (1) arányosság (4) arend (1) arend lijphart (1) árfolyam (1) árok kornél (1) árvíz (1) aszófő (1) átértelmezés (1) átláthatóság (1) átmenet (1) augusztus 20 (1) Azerbajdzsán (2) b. nagy lászló (1) baja (1) bajnai gordon (15) Bajnai Gordon (2) balogh andrás (3) Balogh József (1) balog zoltán (1) baloldal (17) baloldali (1) baloldali körzetek (3) baló györgy (2) balsai istván (3) bálványos (1) bánó andrás (1) barroso (3) bauer tamás (2) befolyásolás (1) beiktatás (1) belháború (1) belharc (1) belső konfliktus (1) bencsik andrás (1) Benetton-kampány (1) Beppe Grillo (1) beszéd (4) beszédolvasás tilalma (1) bihari mihály (3) bíróság (2) bizalmatlanság (1) bizalom (2) bizonytalanok (2) bizottságok (2) bkv (5) blog (3) blokád (1) bod péter ákos (1) bogdan góralczyk (1) bohács zsolt (1) bőhm andrás (1) bojkott (1) bokros lajos (10) borkai zsolt (1) borókai gábor (1) boross péter (1) borsod (1) botka lászló (6) botrány (7) bozóki andrás (1) brüsszel (2) budapest (7) budapest7 (1) budapesti olajfa (1) bukás (1) bukási spirál (4) buldózer (1) bulgária (1) bulvár (3) ByeAlex (1) célok (1) centrális erőtér (4) centrális pártrendszer (2) centralizáció (1) centrista (2) centrumpárt (1) cieger andrás (1) cigánybűnözés (1) cigányság (2) cinizmus (1) civil mozgalom (3) corvinus (1) család (1) csalódás (3) csapatkivonás (1) csapda (1) csehország (2) cselekvés (1) csépe béla (1) csermely péter (1) cser palkovics andrás (1) csigó péter (1) csodavárás (1) csomag (1) csúcsminisztériumok (2) csurka istván (2) czuczi mihály (1) daher pierre (1) daniel boorstin (1) dan nimmo (1) dávid ibolya (2) debreczeni józsef (3) demagógia (1) demokrácia (5) demokratikus centrum (1) demokratikus koalíció (2) démonizálás (1) demonstráció (1) demszky gábor (2) dessewffy tibor (1) deutsch tamás (1) devizahitelesek (1) de gaulle (1) dhondt (1) diáktüntetések (1) diktátor (2) diktatúra (4) dinamika (2) diplomácia (2) dk (1) döntés (1) duális erőtér (1) duna tv (1) dúró dóra (1) Duverger (1) economist (1) edelény (1) éden hotel (1) egyéni választókerület (2) egyéni választókerületek (24) egykulcsos adó (5) egypárti kormány (1) együtt (1) együttműködés (3) együtt 2014 (2) egy a tábor egy a zászló (2) elek istván (2) elemzés (4) élet és irodalom (1) elfordulás (1) elhatárolódás (1) elitváltás (1) ellenakarat (1) ellenerő (2) ellenfél (1) ellensúly (2) ellenzék (17) elnökjelölt (1) elnökválasztás (6) előrehozott választás (7) előrejelzés (5) előválasztás (6) előzetes regisztráció (3) elrugaszkodás éve (1) első forduló (1) elszámolás (1) elszámoltatás (2) elv (2) elveszett szavazat (1) elvtelenség (1) ep választás 2009 (3) érdek (9) erkölcs (1) erő (1) erőforrások (1) erőpolitika (3) erőszakosság (1) erőtér (1) erózió (1) értékelés (3) értelmezés (2) érv (1) érvek (2) érvrendszer (1) esélyek (5) esettanulmány (1) eszközök (1) eu (3) európai parlament (1) európai parlamenti választás 2014 (1) európai unió (2) évértékelő (2) évértékelő beszéd (4) facebook (2) falunap (1) fék (1) fékek és ellensúlyok (1) felcsút (2) félelem (1) félelnöki rendszer (2) felelős (3) felelősség (2) felelős döntés (1) felező válság (2) felhatalmazás (3) feliratkozás (1) felkérés (1) fellegi tamás (2) felsőoktatás (2) fiatal politikusok (1) fidesz (130) Fidesz (2) fidesz jobbik viszony (13) fidesz kdnp (1) fidesz mdf koalíció (3) fidesz mszp viszony (1) fkgp (2) foci Eb (1) fodor gábor (2) földesi szabó lászló (1) földtörvény (2) főpolgármester (3) főpolgármester jelölt (1) forgatókönyv (1) forgatókönyvek (5) forint (1) forradalom (4) forró ősz (1) forsense (1) frakcióalakítás (1) frakciófegyelem (1) franka tibor (1) frei tamás (1) fricz tamás (2) friderikusz sándor (1) frizbi (1) függetlenség (1) független jelölt (1) fűrész gábor (1) g. fodor gábor (3) gallai sándor (1) gallup (3) garancia (1) gát (1) gátlástalanság (4) gazdaság (5) gazdasági növekedés (1) gazdasági válság (1) gazdaságpolitika (6) GDP (1) gerbeaud liberalizmus (1) gergényi péter (1) gesztus (1) giró-szász andrás (1) giró szász andrás (9) goldenblog (1) göncz árpád (2) gondolatmankó (4) Goodfriend (1) google pártfigyelő (1) görög válság (1) granasztói györgy (1) gulyás gergely (1) gúr nándor (1) guvernamentalista felfogás (1) gy. németh erzsébet (1) gyarmat (1) gyávaság (1) gyenesei istván (1) gyöngyöspata (2) győzelmi stratégia (1) győztes (1) győzteshez húzás (2) gyűjtőpárt (2) gyurcsány ferenc (49) Gyurcsány Ferenc (1) habonyizmus (1) habony árpád (2) Habony Árpád (1) hack péter (1) hagenbach bischoff (1) hagyó miklós (3) hajdú péter (1) halasi endre (1) halmai gábor (2) harc (1) harmadik köztársaság (3) harrach péter (2) hasznos szavazat (1) haszon (1) haszonmaximalizáció (1) hatalmi harc (2) hatalmi kormányzás (2) hatalmi logika (1) hatalom (6) hatalomgyakorlás (1) hatalomkoncentráció (1) határon túli magyarok (1) hatékonyság (1) hatpárti vita (1) háttér (1) háttérvilág (1) havasiné orbán mária (1) hazaszeretet (1) házelnök (1) házmester (1) hegedűs lorántné (1) helyi politika (1) Heti Válasz (1) heti válasz (1) heves (1) híd (1) hideg polgárháború (2) hírblog (1) hír tv (1) hisztéria (1) hit (1) hitel (4) hitelesség (27) hitelszerződés (1) hiteltelenség (1) hit gyülekezete (1) Hódmezővásárhely (2) hoffmann rózsa (2) horn gyula (4) horn orbán vita (1) horthy miklós (1) horváth aladár (1) Horváth András (1) horváth csaba (3) horvátország (1) house of cards (1) hozzáértés (1) húsvét (3) identitás (2) ideológiai kulturális (1) ideologikus (1) időhúzás (1) időközi választás (3) időzítés (1) igazság (1) igazságszolgáltatás (2) ígéret (2) ígéretek (1) illékonyság (1) illiberális demokrácia (2) illúzió (1) imázs (2) imf (12) információ (2) ingatlanadó (1) inkubátor (1) inkumbencia (1) inkumbens hatás (1) instabilitás (1) internet (1) intézet (1) intézmények (2) ipsos (2) irak (1) irány (1) irracionalitás (1) isaura effektus (1) james carville (1) james combs (1) jász nagykun (1) javaslat (1) jávor benedek (3) Jávor Benedek (1) jegybank (1) jelkép (1) jelölés (1) jelöltállítás (3) Jobbik (1) jobbik (76) jobboldal (10) jobboldali (2) jobboldali kétpártrendszer (1) jogállam (1) jogállamiság (1) jóléti állam (1) jóléti rendszerváltás (1) jövő (3) jövőkép (1) juhász ferenc (1) juhász oszkár (1) káli sándor (1) kampány (11) kampánycsend (1) kampánytéma (1) kampánytsratégia (1) kapituláció (1) Karácsony Gergely (1) karácsony gergely (3) karakter (2) karakter (ön)gyilkosság (1) karantén (2) karizma (2) katasztrófa (1) katolikus egyház (1) katona (1) katonai szerepvállalás (1) katona béla (1) katona kálmán (1) kaufer virág (1) kdnp (10) keller lászló (1) kényszerpálya (1) képviseleti demokrácia (1) képviselő (2) képviselői eskü (1) kerekasztal (1) kerekasztal tárgyalások (1) kerék bárczy szabolcs (2) keretezés (1) kéri lászló (1) kétfarkú kutya párt (1) kétfejű ellenzék (1) kétharmad (26) kétharmados törvények (1) kétkamarás parlament (1) kétpártrendszer (2) kettős állampolgárság (3) kettős beszéd (2) kettős mérce (2) kiábrándulás (1) kiadácsökkentés (1) kiadáscsökkentés (1) kihelyezett kormányülés (1) kína (1) kirekesztés (2) kisebb parlament (1) kísérlet (1) kispártiság (1) kiss péter (1) kiss viktor (1) kis pártok (3) kitartás (1) kitiltás (1) kitiltási botrány (1) kitta gergely (1) kiválás (1) klein ödön (1) koalíció (1) koalíciós vita (1) kóczián péter (1) kognitív disszonancia (1) kóka jános (2) Kolláth György (1) kolontár (1) költségvetés (6) költségvetési tanács (1) kommunikáció (15) kommunikációs (1) kommunikációs hiba (1) kommunikációs paradigma (1) kommunista (1) kompetencia (4) konferencia (1) konfliktus (3) kongresszus (1) konrád györgy (1) konstruktív bizalmatlansági indítvány (1) konszolidáció (4) konszolidált gazdaság (1) kónya péter (1) konzervatív liberális (3) koordinált indulás (2) kordonbontás (1) kormány (2) kormányalakítás (8) kormányfő (2) kormányfő csere (1) kormánypárt (1) kormányprogram (4) kormányszóvivő (1) kormányzás (1) kormányzati teljesítmény (2) kormány ellenzék (1) körmend (1) körösényi andrás (2) korrekció (2) korrupció (8) korzenszky richárd (1) kósa lajos (4) kötcsei beszéd (1) kovács árpád (1) kovács lászló (2) kövér lászló (11) következetesség (2) következmény (2) közbiztonság (1) közgép (2) közhangulat (1) közjog (1) közlekedés (2) közösségi média (1) közös jelöltállítás (1) közös lista (3) közpénz (1) közszolgálati televízió (1) köztársasági elnök (3) közvélemény-kutatás (9) közvélemény kutatás (15) közvélemény kutatások (1) közvetlen elérés (1) kremlinológia (1) krizsó szilvia (1) kronen zeitung (1) kubatov gábor (2) kudarc (3) kukorelly endre (1) külpolitika (1) kultúrharc (1) kultusz (1) kumin ferenc (1) kuncze gábor (4) kurzusépítés (1) küszöb (1) kvázi kétpártrendszer (3) l. simon lászló (1) labdarúgás (2) lak (1) lakner zoltán (1) lakoff (1) lamperth mónika (2) lánczi andrás (3) lánczi tamás (1) lánczos vera (1) láthatósági küszöb (3) látogatás (1) latorcai jános (1) latorczai jános (1) lázár jános (23) legalitás (1) legenda (1) legfelsőbb bíróság (1) legitimáció (2) legitimitás (4) leminősítés (1) lemondás (7) lendvai ildikó (5) lengyelország (3) lengyel lászló (2) lengyel minta (1) lengyel választások (1) lettország (2) levél (1) liberális (3) liberalizmus (1) lijphart (1) lista (1) litvánia (1) lmp (69) lmp jobbik csalodas ketpartrendszer uj jobboldal uj baloldal (1) logika (1) lojalitás (1) loppert dániel (1) lottóötös (1) luther (1) machiavelli (1) mádi lászló (2) mádl ferenc (4) magánnyugdíjpénztár (2) magánnyugdíjpénztárak (5) magyar (1) magyar bálint (1) magyar demokratikus charta (1) magyar liberalizmus (1) magyar narancs (1) magyar nemzet (4) magyar olajfa (3) majális (1) makay zsolt (1) makó (1) mandátum (1) mandiner (1) manipuláció (1) március 15 (2) Márki-Zay Péter (1) második forduló (6) második hely (1) matolcsy györgy (10) max weber (1) McCain (1) mdf (49) mdf szdsz (1) mdnp (2) meciar (1) mécs imre (1) medgyessy péter (4) média (7) median (1) medián (9) médiatörvény (2) media hungary (2) megállapodás (4) megbízás (1) meglepetés (2) megoldás (2) megszorítás (7) megújítás (1) megújulás (2) megyei jogú (1) menekültkérdés (1) mensa hungariqa (1) mérsékelt jobboldal (1) Mesterházy Attila (3) mesterházy attila (34) mesterházy ernő (1) mészáros tamás (1) mezőtúr (1) miép (1) miép jobbik (1) migráció (1) miklós árpád (1) milla (1) minisztercsere (1) miniszterelnök (2) miniszterelnök-jelölt (1) miniszterelnök csere (1) miniszterelnök helyettes (1) miniszterelnök jelölt (8) miniszterelnök jelölti vita (6) minőségi sajtó (1) miskolc (1) mkp (1) MNB (1) modell (1) módszer (1) molnár csaba (2) molnár oszkár (1) morál (1) morvai krisztina (2) moszkva (1) mozgalom (1) mráz ágoston sámuel (1) mszdp (1) mszmp (1) mszp (104) MSZP (1) mszp lmp együttműködés (1) mtv (2) munkáspárt (1) nagykoalíció (1) nagypártiság (2) nagy anna (1) nagy kép (1) nagy lászló (1) nagy tamás (1) NATO (1) NAV (1) navracsics tibor (20) negyedik köztársaság (1) németh miklós (1) német lapok (1) nemzetbiztonság (1) nemzeti bank (1) nemzeti egység (1) nemzeti együttműködés rendszere (2) nemzeti érdek (1) nemzeti konzultáció (1) nemzeti szuverenitás (1) nemzetközi (1) nemzetközi környezet (2) nemzetközi kritika (1) nemzetközi státusz (1) neokonzervatív (1) neoliberális (1) népszabadság (2) népszava (2) népszavazás (7) népszerűség (2) népszuverenitás (1) ner (1) nézőpont (5) nógrádi lászló (1) normativitás (1) novák előd (1) nyakó istván (1) nyerges zsolt (3) nyirő józsef (1) nyugat (1) nyugdíj (3) obersovszky péter (1) objektivitás (1) obstrukció (1) ökológiai tévkövetkeztetés (1) ökopárt (1) oktatáspolitika (1) október 23. (1) olajfa (2) oligarcha (1) ómolnár miklós (1) önállóság (1) önkép (1) önkormányzat (1) önkormányzati választás (16) önkormányzati választási rendszer (1) önkormányzati választás 2010 (2) önkritika (1) opera (1) orbán (1) orbán-nastase megállapodás (1) orbán-putyin megállapodás (1) orbánista (1) orbán kormány (4) orbán viktor (114) Orbán Viktor (9) őrkutya (1) Örményország (2) országértékelő (1) országgyűlés (1) országos lista (7) összeesküvés (1) összeférhetetlenség (1) összefogás (1) összefogás párt (2) őszinte (1) oszkó péter (1) őszödi beszéd (8) ötödik köztáraság (1) ovb (1) ózd (2) paczolay péter (1) paks (1) pálffy istván (1) palotaforradalom (4) pályázat (1) pápa (1) papcsák ferenc (1) paraván (1) parlament (14) parlamenti felhatalmazás (1) parlamenti felszólalás (1) parlamenti választás (2) parlamenti választás 2010 (43) parlamenti választás 2014 (6) parlamenti választás 2018 (9) parlamenti választás 2022 (2) pártfinanszírozás (2) pártharcok (1) pártosodás (1) pártosság (1) pártpolitikus (1) pártrendszer (11) pártrendszer koncentrációja (1) pártrendszer változása (1) pártszakadás (2) pénz (1) pénztárca (1) percepció (3) pesti sándor (1) pető iván (1) pintér sándor (4) plágium (5) pluralizálódó pártrendszer (1) pokol béla (2) pokorni zoltán (6) polgári magyarország (1) polgári platform (1) polgármester (2) politika (4) politikai (1) politikai (1) politikai bozótharc (1) politikai elemzés (11) politikai elemző (9) politikai elit (1) politikai erőtér (1) politikai érzék (1) politikai gondolkodás (1) politikai hasznosság (1) politikai haszonszerzés (1) politikai hiba (2) politikai inga (1) politikai innováció (2) politikai kormányzás (2) politikai korrekció (1) politikai közép (2) politikai logika (5) politikai napirend (1) politikai nyilatkozat (3) politikai stratégia (1) politikai szereplő (1) politikai színpad (1) politikai tér (1) politikai tudás (1) politikai vétó (1) politikai vezetés (1) politikai vita (1) politika elemző (1) politika tér (1) politikus (2) politikusi beszéd (2) politikusok (1) politológus (2) politológus védegylet (1) pólus (1) populizmus (1) pörzse sándor (2) poszt politikus (1) pozíciók (1) pozícionálás (1) pozsgay imre (1) po fi (1) pragmatikus (1) predomináns pártrendszer (1) prezidenciális (1) primary colors (1) probléma (1) problémamegoldás (1) prognózis (1) program (1) pszáf (1) pundit (1) punditokrácia (1) racionális (1) racionális választó (1) racionalitás (3) radikalizálódás (1) radikalizmus (1) radiszoci (1) radnóti sándor (1) recesszió (1) reform (4) regionális eltérések (2) regisztráció (2) régi új törésvonal (1) rekrutáció (1) rendőrség (1) rendszerellenes párt (2) rendszerkritikus (1) rendszerváltás (3) rendszerváltás forgatókönyve (1) republic (1) republikon (3) részvétel (2) réthelyi miklós (1) retkes attila (2) rétvári bence (2) rezsicsökkentés (2) rivális (1) riz levente (1) robert denton (1) robert fico (2) rogán antal (8) románia (2) róna dániel (1) röpirat (1) rudi zoltán (1) Safarov (2) sajóbábony (1) sajtó (1) sajtószabadság (2) salamon lászló (2) sávelhúzás (1) schamschula györgy (1) scheiring gábor (1) schiffer andrás (9) Schiffer András (1) schmidt mária (1) schmitt pál (20) schmuck andor (1) selmeci gabriella (1) selmeczi gabriella (1) semjén zsolt (3) seres lászló (1) siker (5) sikerpropaganda (1) Simicska Lajos (2) simicska lajos (3) skorpió (1) slota (1) söjtör (1) sólyom lászló (11) somogyi zoltán (3) sportújságírás (1) stabilitás (1) stabilizáló apátia (1) stadion (2) state capture (1) steiner pál (1) stílus (1) story (1) strabag (1) stratégia (20) stratégiai szavazás (1) strukturáló dimenzió (1) stumpf andrás (1) stumpf istván (6) süveges gergő (2) szabadelvű konzervatív (1) szabolcs (1) szabó albert (1) szájer józsef (2) szakadás (2) szakértő (1) szakkommentátor (1) szakszervezet (1) szalai annamária (1) szanyi tibor (2) szápár (1) szász károly (1) szavazás (2) szavazások (1) szavazatmegosztás (2) szavazatszerzés (1) századvég (11) szdsz (20) szeged (4) szegedi csanád (2) szegénység (1) székely péter (1) székely zoltán (1) szekeres imre (2) szekértábor politika (1) szelekciós pontok (1) szélsőjobboldal (3) szélsőséges (1) személyre szabott kormányzás (1) személyzeti politika (1) szepessy zsolt (1) szerbia (1) szerencs (1) szerep (1) szerepcsere (1) szerepfelfogás (6) szervezet (2) szijjártó péter (6) szíjjártó péter (1) szili katalin (8) szilvásy györgy (1) szimbolikus (1) szimbolikus politika (1) szimbólum (1) szlavofil (1) szlovákia (2) szlovák magyar viszony (1) szlovák választás (1) szlovénia (1) szociális kérdés (1) szociális népszavazás (1) szociálliberális (1) szolidaritás (2) szombathy pál (1) szonda (5) szonda ipsos (1) szövetségi politika (4) sztálingrád (1) sztereotípia (1) sztereotípiák (1) szubjektív vélemény (1) szűrös mátyás (1) szuverenitás (1) tábor (1) taktika (1) taktikai szavazás (2) támogatás (2) támogatottság (3) tanácsadás (1) tanácsadó (1) tandíj (1) tárcatükör (1) tárgyalás (5) tárgyalástechnika (1) tárki (8) tarlós istván (9) társadalmi szerződés (1) társadalmi támogatás (1) tekintély (1) teljesítmény (2) területi lista (6) területi listák (2) tervezés (2) tét (3) tétényi éva (1) tét nélküli választás (2) tévedés (1) tévéostrom (1) tiszavasvári (2) tisztelet társasága (1) titkos (1) többpártrendszer (1) többség (1) többségi demokrácia (4) Tocsik-ügy (1) tocsik márta (1) tojástánc (1) tőkés lászló (1) tőkés rudolf (1) tölgyessy péter (7) toposz (1) töredékszavazat (2) törésvonal (1) torgyán józsef (2) torgyán kisgazda (1) torkos matild (1) törvényjavaslat (1) torzítás (1) trafik (1) trianon (1) tulajdonos (1) túlélési stratégia (1) túlhatalom (1) tüntetés (4) tusnádfürdő (1) tv2 (1) tv3 (1) ügybirtoklás (3) ügyészség (2) ügynökkérdés (1) újfasiszta (1) ujhelyi istván (1) újraválasztás (1) új alkotmány (1) új baloldali párt (1) új párt (2) új pártok (4) uj péter (1) ülésrend (1) ungár klára (2) uniós csúcs (1) ünnepi beszéd (2) ünnepség (1) USA (2) utódlás (1) utólagos normakontroll (1) utópia (1) vágó gábor (1) vagyonadó (1) vákuum (1) választás (2) választási együttműködés (2) választási eredmények (3) választási esélyek (5) választási hibák (1) választási kampány (1) választási műsor (3) választási rendszer (16) választási részvétel (6) választási törvény (1) választás időpontja (1) választó (3) választói reakció (1) választók (1) valence issue (1) valóság (2) valóságértelmezés (2) valóságérzékelés (1) valóságmagyarázat (2) valóságshow (1) válság (7) válságadó (3) válsághelyzet (1) válságkommunkáció (1) váltás (1) váltógazdálkodás (1) váltópárt (3) változás (4) változtatás (1) valutaalap (3) várakozás (1) várakozások (1) varázstalanítás (1) varga mihály (7) városok (1) varsói gyors (2) vastagh pál (1) veiszer alinda (1) véleménykülönbség (1) veszprém (1) Veszprém (1) vétó (3) vezetés (1) vezető (2) videóblog (1) viktor (1) visszalépések (2) visszatérés (1) vitányi iván (1) vízió (1) vizsgálóbizottság (1) voks10 (1) voks2010 (1) volner jános (1) voluntarizmus tere (1) vona gábor (15) vörösiszap (1) vörösiszap katasztrófa (1) warvasovszky tihamér (1) war room (1) wittner mária (1) xiii. kerület (1) zagyva györgy (1) zanzibár trükk (1) zapadnyik (1) záróra (1) zászlóégetés (1) zsákmányelv (1) zsákutca (1) zsinka lászló (1) Címkefelhő
2011
jún 26
09:52

„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni” – mondta Orbán Viktor tegnap a kommunista Kína érdemeit méltatva. Világos: a két mondat nem lehet egyszerre igaz.

(Fotó: Index)

Nem nehezen előbányászott mondatokról van szó: példák sora lenne hozható. Bizonyára sokan emlékeznek még a tibeti zászlót lengető Balog Zoltánra, illetve azokra a lelkes és határozott szavakra, amelyek Kínával kapcsolatban az elmúlt években elhangzottak. Az antikommunizmus a Fidesz politikájának egyik legfontosabb fundamentuma volt – s eddig úgy tűnt, hogy nem korlátozódik a hazai kommunistákra.

Nem veszem a bátorságot, hogy a Kínával való együttműködés gazdasági hatásairól beszéljek. Lehet, hogy az üzlet hasznos Magyarországnak, s ha tényleg így van,  helyesen döntött az Orbán-kormány, amikor belement a tárgyalásokba. A magyar választók többsége minden bizonnyal érti a reálpolitikát, elfogadja azokat az érveket, amelyek ilyen esetekben az ideológiai különbségeket zárójelbe teszik.

Mégis: ugyanazt érzem ebben az ügyben is, mint számos más esetben a Fidesz politikája kapcsán. Valami hiányzik, s ez a valami leginkább egy őszinte és önreflexív mondat. Arról, hogy ilyen és olyan okokból a korábbi álláspont nem volt tartható, hogy két cél találkozásakor fontosabbnak tartotta a kormány az egyiket. Természetesen nem a diplomáciai találkozó kellős közepén kell ezt megtenni, de ügyes politikusok megtalálják a módját annak, hogy miközben - ebben az esetben a diplomácia normális túlzásaihoz képest is - az egekig magasztalják partnerüket, a hazai közvéleménynek elmagyarázzák döntésük valódi mozgatórugóit.

Már hallom is persze, ahogy széplelgéssel és naivitással vádolnak azok, akik szerint a politika „márcsakilyen”, változnak az álláspontok, s ha kell, az érdekek érvényesítéséhez lehazudjuk a csillagokat is az égről. Pedig tévednek. Ez a mondat nem csupán a széplelkek megnyugtatása miatt kellene: igazán a Fidesznek lenne rá szüksége. Jó dolog ugyanis a hitel, de az elmúlt évek megtanították azt is, hogy mennyire fontos a hitelesség is.

A bejegyzés trackback címe:

https://torokgaborelemez.blog.hu/api/trackback/id/tr113015339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nagy Kínai Nagy Izé 2011.06.27. 12:57:56

A kínai pénznél nincs jobb. Mondta a múltkor ez a kis izé, ez a zorbánviktor is, vagy hogy a francba hívják, én is tőle tudom. Mondjuk ez az ember mondjuk folyton beszél mondjuk: én nem tom, lehet, gyerekkorában lehet, súlyos tárgyakkal ütöt...

Trackback: Pálfordulás Kínában és keleten 2011.06.26. 21:53:18

Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs - mondta Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak adott interjújában 2007-ben. Vizsgála…

Trackback: Free Tibet! Free Magyarország! Free Fehérgyarmat! 2011.06.26. 16:56:36

 Sorra kerülnek elő idézetek, sajtóanyagok, nyilatkozatok, filmrészletek, ahol a mai uralkodó csoport tagjai évekkel ezelőtt felháborodottan nyilatkoztak azokban a témákban, amelyekről most lelkiismeret furdalás nélkül meghozzák azokat a törvények...

Trackback: Matolcsy lepaktált 2011.06.26. 12:05:43

Matolcsy György lepaktált az ellenséggel. Matolcsy György áruló. Matolcsynak mennie kell! Ez egészen egyszerűen nyilvánvaló, miután 735 millió eurós - nagyjából 200 milliárd forintos - hitelfelvételről írt alá szerződést a napokban Luxemburgban.Miután ...

Trackback: 中国人是好人。 2011.06.26. 11:57:43

中国人是好人。匈牙利人喜欢中国人。领袖尤喜欢中国。他不喜欢共产主义。除了在中国访问匈牙利时数天。西藏重要的是在没有中国领导人在这里。匈牙利提出屁眼它的嘴。谢谢你,共产主义的情人维克托。

Trackback: Kísértet járja be Európát? OKÉ, de kettő is? 2011.06.26. 11:09:03

Avagy a katolicizmus és a kommunizmus testvéreszmék volnának és Jézus lenne az első híres komcsi? Nagyon sok erre utaló jel van. Sztálin is papnak tanult 21 éves koráig. Nézzük csak a párhuzamokat:     Kiűzetés a paradicsomból = az őskö...

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.26. 10:02:59

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Trackback: Korporatív kínai depó 2011.06.26. 09:58:24

p { margin-bottom: 0.21cm; }Kína megérkezett. Idelökött egymilliárd eurónyi hitelt (mostani árfolyamon kb. 280 milliárd forintnyit, a teljes államadósság-állomány néhány százalékát, némi aprópénzt), megvett ezt-azt a stratégiai ágazatokon belül, meg me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.29. 20:27:02

@hoplita: vannak olyan megérzéseim, hogy nem a csinos lányok sz*pnak legodaadóbban. Ha ez így van, UK fantasztikusan sz*phatna, ha a fijjukat komázná. :)

fatia-negra 2011.06.29. 20:27:34

@aszekelyek: az kicsit más eset...

tudomásom szerint nem vagyunk a demokratikus népi kína része (még)

viszont ha 1 kicsit büszkébbek lennénk Európára, talán előrébb lennénk 1gyel...

aszekelyek 2011.06.29. 20:32:12

@fatia-negra: Sok az euroszkeptikus ám, Magyarországon kívül is. Az angolok folyvást a kilépésről dumálnak... és recseg, ropog de azért nagggyonjóóóó.... Hihihi, mielőtt bevitt minket a feri, azelőtt ő betyár egy minielnök volt, ez tény. Viselkedni? Ott sem tudott.

nyünyüge 2011.06.29. 20:38:16

@aszekelyek:
Nem egészen tiszta, hogy jön ide már megint Gyurcsány meg mi vihognivaló van éppen.

De hogy Gyurcsány nem zavarta volna le az EU elnökséget az EU zászló provokatív mellőzésével - miközben az EU megerősítéséről papol minden beszédében! - , az tuti.

aszekelyek 2011.06.29. 20:38:43

@nyünyüge: Mozgástér nélkül fogta és ráhúzta magára a kétezersokszáz milliárd adósság tőke és kamatai törlesztését a teljes ciklusára. Szerinted az IMF milyen feltételekkel adná oda a következő részletet? NYygdíj felezés? Mint románoknál? Az de klassz lenne.... Egy családnak egy jövedelempótló, ahogy bajnai csinálta.... az is de jó lenne.... Valami kedvet mégis kéne csinálnotok nekem az IMF kölcsönhöz. Mert az nem igaz, hogy olyan olcsó lenne...HA olcsó, bajnai miért nem vett fel újat és miért a drága:) ? piacival finanszírozott? Amikor ő aztán a legremekebb gazdasági szakember:DDD

lüke 2011.06.29. 20:38:49

@panelburzsuj:
se kesze , se kusza
nyálzó hímek =80 é.
At age 30, 75% will get pregnant within one year, and 91% within four years.
At age 35, 66% will get pregnant within one year, and 84% within four years.
At age 40, 44% will get pregnant within one year, and 64% within four years.
in
en.wikipedia.org/wiki/Fertility

megszűnt 2011.06.29. 20:40:53

@nyünyüge:
Tökéletes a hang már! Nagy utazás.., te meg csak ülsz fáradtnak tűnsz.. Szép! Kár, hogy nincs ott a Pici, Kulka énekli.

lüke 2011.06.29. 20:41:10

@Hepci:
csinos lány volt míg a fiúkat szerette, 98-ig talán?,
megöregedett

fatia-negra 2011.06.29. 20:43:16

@nyünyüge: a fleto hajszolt bele minket az EU ba... hm... az ős bűn...

és vannak emberek aki tényleg eszt gondolják... és komolyan ezen meditálnak...

hogy Európához akarunk e tartozni...
az hogy tudunk e és méltók vagyunk e: abban az én véleményem is megoszlik...

döbbenet... az EU ellenzőket ki kellett volna végezni, mint Vazulékat

1000 évente van történelmi lépés... azt is megkérdőjelezik... döbbenet.

megszűnt 2011.06.29. 20:43:23

@lüke:
Gyere Klubrádiót hallgatni!

Hadd szóljon!
www.klubradio.hu/webcam.html

jjulie 2011.06.29. 20:46:06

@aszekelyek:

te még mindig nem vagy bedobozolva kutyakajának banya?

fatia-negra 2011.06.29. 20:46:14

@aszekelyek: gyors mi? ezer évente egyet lépünk...

hol maradtál le?

megszűnt 2011.06.29. 20:48:07

Geszti de régen énekelt, énekli.. Idehallgass most kishaver!:) A kedvencemet. Nem adom fel!!!

aszekelyek 2011.06.29. 20:48:14

@nyünyüge: ferink vitt az EU-ba. Betyárcsürhét oda...., ahogy fatia negra írta a magyarságról így alles zusammen. Te is, én is, feri is.....betyár egy csürhe.... nem díjazom, ha magyargyalázkodik valaki.

lüke 2011.06.29. 20:53:19

@knausz:
csak nem live közvetitesz?
/13 évesen ,azt hiszem , a legfiatalabb voltam a Kinizsiben/Omega,1965-ben, Gesztinél lemaradtam:)/
www.youtube.com/watch?v=t4jlBWHk4UA

aszekelyek 2011.06.29. 20:58:52

@lüke: Amennyiben a hím egyed meg tudja termékenyíteni. Mondják, azzal sok a gond újabba. Nem elég virgoncok a kis fickók...., meg kevesen is vannak... @fatia-negra: Atanyom, úgy lejáratott minket feri az EU-ban, hogy egy szavunkat el nem hitték. Így kellett kezdenie ennek a kormánynak. Kormánytanácsadó ismerősömtől tudom. Igazuk volt, egyszer sem sikerült igazat mondani vagy betartaniuk, amit ígértek. ezért írtam, betyár egy miniszterelnök volt a feri. Meg a csürhe is vele. Orbán féle elnökségről pedig egészen más visszajelzések jönnek. Fizetünk és átalakítjuk a tarthatatlan jóléti katyvasz örökséget. Elbírhatóra. lehet persze ennek nem örülni. Az hungaricum, boldog emlékezetű amerikás Lili nénitől az info , hogy míg ott azt nézik, hogy kéne utána csinálni ha valaki jól teljesít, itt csak az megy , hogy kell rá uszítani, gáncsolni és sározni. Lili néninek volt egy nagyobbacska élettapasztalata. Ismerte a fél világot is.

megszűnt 2011.06.29. 20:59:17

@lüke:
Micsoda arcok most.. Törőcsik Mari.. nézzed!:)

Nekem tálcán és közben tudok 3-felé, mert Árpádékhoz is odaszóltam!:)

lüke 2011.06.29. 21:02:16

@aszekelyek:
ott több ezerszeres túlbiztosítás van:)
@lüke:
ez volt a nyitó és záró a Kinizsiben(építész-kar)
www.youtube.com/watch?v=IWsBF_DftlE

lüke 2011.06.29. 21:03:20

@knausz: a Kökörcsin utcában minden nap látom:)
@aszekelyek:
ott több ezerszeres túlbiztosítás van:)
@lüke:
ez volt a nyitó és záró a Kinizsiben(építész-kar)
www.youtube.com/watch?v=IWsBF_DftlE

aszekelyek 2011.06.29. 21:03:50

@lüke: A Szombat-ban azt írták, ő volt a "szép nő" a korai FIDESZ-ben. Kép is volt. Az 93-ig tartott. Kinek, mi tetszik. Senki nem lett fiatalabb:)

jjulie 2011.06.29. 21:05:24

@aszekelyek:

téged kinek volt gusztusa banyesz?

aszekelyek 2011.06.29. 21:05:58

@hoplita: mindenki tányérból eszik?

nyünyüge 2011.06.29. 21:10:00

@aszekelyek:

Valahogy én másképpen emlékszem az EU csatlakozás előtti tárgyalásokra. Erősen Orbán idején voltak, és 2003-ban Medgyessy írta alá. Gyurcsány akkor még sportminiszter is alig volt.

hvg.hu/vilag/00000000004B77FB

nyünyüge 2011.06.29. 21:14:59

@knausz:
A tulaj, Arató András portréi az elmúlt 10 év vendégeiről.

fatia-negra 2011.06.29. 21:15:45

@nyünyüge: ez részletkérdés... ettől lehet hibás... visszamenőleg is...

@aszekelyek: a rendszerek tényleg nem fenntarthatók...
de érdemben lóf@szt csinálnak...
lopással töltik a zidejük nagyrészét:) ismerős téma nem?...

jjulie 2011.06.29. 21:16:50

@nyünyüge:

az aszékelyeket csak az elmúltnyolcévezni meg ferizni idomította be a szijjártó

megszűnt 2011.06.29. 21:17:13

@nyünyüge:
Bródy - mostanra nagyon jó lett a hang! Micimackó!!!:)

aszekelyek 2011.06.29. 21:19:03

@fatia-negra: Ami azt illeti a protokollt Ibolyától tanultam. A zászló diplomáciai alap. :) Ibolya a minielnöki hivatalból, ha ez nem lenne világos. A protokollfőnök. @jjulie: megint a szex? inkább csináld, ne csámcsogjál másokén. Olyan vagy, mint a bulvárfaló szépkorú hölgyek. A férjem vitt a 77 éves mamájának kivételesen újságot. A huga szokta vinni de ő elutazott. Sose vett ilyet a kezébe. Döbbenten meséli nekem, Blikk, Bors,.. címoldalán alekosz három nővel, vagy mi és ki kivel, hol mikor és csám, csám... Elmagyaráztam neki, hogy ennek miért az idősebb hölgyek a fogyasztói. Főképp. Azért vicces, mert a mami világ életében prűd volt de persze a pletyit nem vetette meg... Csak a fiacskája ezzel még nem szembesült így. Egészen oda volt, hogy a mamája miket olvas. Kicsit megnyugodott, amikor a királyi esküvőkre tértem át és arra, hogy ez világjelenség, nem az ő mamája az egyetlen.

megszűnt 2011.06.29. 21:19:13

@knausz:
Na milyen filozófikus ezzel a Micimackóval, egészen politikai előadás.:)

megszűnt 2011.06.29. 21:21:28

@knausz:
zikzikkk.. filozofikus. Így. Ő képviseli a Micimackót, a nézők a Malacka a Nemzeti Konzultációban.:):):)

aszekelyek 2011.06.29. 21:21:34

@nyünyüge: Naaa, horn kezdte....,, és a csatlakozási feltételekről elég nagy botrányokkal már megint a szocik döntöttek. Volt is egy -két keresetlen szavuk Orbánéknak. Az időponttal és a körülményekkel kapcsolatban. Orbán akkor már ott forgolódott, tudta, miről beszél. hvg. Az objektív hírforrás... ahaaa:DDD

fatia-negra 2011.06.29. 21:22:27

@aszekelyek: ez a zeu csatlósság pont olyan minta magánnyögdíj, ami

1998ban!!! indult... azaz a fides 4évig hagyta hogy meglopjanak minket a kapcsik...

nyünyüge 2011.06.29. 21:24:26

Hogy ez megint milyen gáz!
Hogy a mai penzum Reagen dícsérete, azt értem.
De hogy ezt mindjárt túl is kelljen teljesíteni néhány övön aluli rugásokkal Gorbacsov irányába...

kuminszerint.blog.hu/2011/06/29/reagan_100

fatia-negra 2011.06.29. 21:24:35

@aszekelyek: a zorrbán már akkor tutta hogy a zunijó az csődbe hajt minket...

basszus és te ezeket tök komolyan nyomatod... haláli vagy;)

megszűnt 2011.06.29. 21:26:25

Bródy: Végülis szabad országban élünk, mindenki olyan állat lehet, amilyen akar.:) A Micimackós meséből. Kanga, Malacka..

megszűnt 2011.06.29. 21:27:25

@lüke:

REPUBLIC!!!!!!!!!!!!!!!

nyünyüge 2011.06.29. 21:30:26

@knausz:
a Cipő tényleg jó - és most épp a hang is elfogadható szerencsére!

nyünyüge 2011.06.29. 21:35:01

@fatia-negra:
Egészen ügyesen titkolta OV. Végülis csak egyszer mondta, hogy nem olyan sürgős az az únió :)!

megszűnt 2011.06.29. 21:38:22

@nyünyüge:
Gerendás aranyos.:) Koncz dal lesz.

megszűnt 2011.06.29. 21:41:33

@knausz:
Gyönyörű! Elbúcsúzom, elbúcsúzom ez a Föld már nem az én otthonom.., de a szívemet örökre itt hagyom.

megszűnt 2011.06.29. 21:43:16

@fatia-negra:
Nem bánod meg! Csodálatos.

Elbúcsúzom, de a szívemet..

fatia-negra 2011.06.29. 21:43:30

@knausz: sose gondoltam volna hogy egy bolgárgyörgyös rohadt büdös komcsi rádió ügyében klikkelek... de hát ilyenek a politikai viharok, dobálnak mindenkit

nyünyüge 2011.06.29. 21:48:35

@fatia-negra:
pedig zenében sok jót hallhatsz ott "békeidőben" is.

megszűnt 2011.06.29. 21:50:32

@fatia-negra:
Bartók országában vagyunk.. ne mondd, hogy ez háború és legyünk mi is katonák!.. ölre mennek, hogy újra lássák délibáb-ősüket.. HATALMAS!

ssi 2011.06.29. 21:52:58

@ulrike:
7 hónapos terhesen nem nagyon adták át a helyet ... 56kg voltam ..
alkat kb. maradt .. a többit úgy látszik, jobban megdolgozza az idő ..
anno új szomszédunk lett .. első élmény a liftben: család ovis kisfia jó napot-tal köszönt .. én huszonéves voltam .. ja, és csokornyakkendő volt rajta és egy kis aktatáska féle (szülei megsúgták: tehetetlenek az ügyben)

@fatia-negra: @jjulie: @nyünyüge: hitelek és a kormány
1. örökölt hitelek - fő gond az ellenőrzés, beleszólás
2. piaci hitelek (kötvény kibocsájtás) - magasabb kamat, de nincs elvárás
3. miért kínai hitel/kötvény?
- nagyobb összeg egy vkitől, egyszerűbb eljárás .. s ő tud adni?
- háttáralkuk ?.. sose tudjuk meg
- csereüzlet!! ha a kínaiak besegítenek az 1mill munkahelyteremtésbe, óriási kommunikációs haszon a kormánynak !!
+ függetlenség kivívása jól hangzik, de ennél többről lehet szó:
-> s nem az a fő gond, hogy IMF, EU figyeli és észrevételezi a gazdasági-pénzügyi folyamatokat - úgy általában
-> hanem, hogy konkrétan a "magyar út" nem csak egyedi, ill. bizonytalan és kockázatos, de legfőképpen olyan elemeket tartalmaz, melyek a közös elvekbe ütköznek (AB-korlátozás, KT megszűnés, visszamenőlegesség stb., stb. ami még jön)

fatia-negra 2011.06.29. 21:53:41

@nyünyüge: @knausz: hm... már mindegy... már vége...

fides ék ledarálták mint az mdf et és a kisgazdikat stb

addig amig szenilitásba csap a zunalmunk, az uj posztot kérjük ma estére....

pl én egy EBRD felmérés posztot kérek:)...
a magyar virtus... kilépni az eu ból... (hogy ne legyünk uccsók)

megszűnt 2011.06.29. 22:03:11

@fatia-negra:
Búcsúkoncert? Hirtelen olyan érzésem lett és hiányzik Bródy, aki megnyugtatna bennünket.

Zöld erdőben sétál egy madár.. micsoda madár! Kék a lába, zöld a szárnya, micsoda madár..

fatia-negra 2011.06.29. 22:05:50

@knausz: a sörényi és Bródy ügy is érdekes... varrás mentén szakadt...

megszűnt 2011.06.29. 22:08:38

@fatia-negra:
Koncz-Bródy maradt, nekem fontosabbak ők ketten.

Radnóti Két karodban.. érdekes feldolgozás.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.29. 22:10:44

@lüke: ezek szerint lemaradtam a jó korszakáról, most ölég rusnya szegény.
Korábban a fiúkat szerette, de utóbb ráunt a sok göcsörtös farokra és a csapodár tulajdonosaikra?

fatia-negra 2011.06.29. 22:10:47

@knausz: azt hittem vissza lehet nézni... Bródy t megnéztem volna. na mind1

ulrike (törölt) 2011.06.29. 22:13:11

@manyike: Nem hinném, hogy az idő, az biztos nem látszik. Udvariasabbak lettek az emberek. A villamoson.
Hitelek, jobban mondva, tartozások.
A mai FT-ben van egy jó cikk. Sajna előfizetéses, de ha valakit így is érdekelne, belinkelem. A címe elmond mindent.
Why austerity alone risks a disaster, By Martin Wolf
(A megszorításnak egyedül miért katasztrófa a kockázta)
www.ft.com/intl/cms/s/0/28e2d3e2-a1b5-11e0-b9f9-00144feabdc0.html#axzz1QhHh9rx6
Persze Martin Wolf ezt globálisan vizsgálja, nem egy adott országra szűkítve. Röviden: azt mondja, hogy mivel országok és gazdaságaik különbözőek, a kezelésnek is különböznie kell. Két csoportra oszt, magas és alacsony bevételű országok.

bóra77 2011.06.29. 22:14:02

nem nagyon szoktam ríni új posztért, de ilyenkor 3 nap után már jönni szokott az új. persze amíg Gábor Torkos Matild díjat alapít és osztogat:)

megszűnt 2011.06.29. 22:14:08

@fatia-negra:
Szól a rádió, most ez is nagyon jó!:)

Bródy valami fantasztikus volt, hagytam itt pár mondatot tőle, feljebb.:) utánozhatatlan és örökké fiatal.
Egyszer, lánykoromban írtam neki szerelmes levelet.:)

megszűnt 2011.06.29. 22:15:09

@nyünyüge:
ITT a VÉGE!! Utolsó dal.

bóra77 2011.06.29. 22:23:00

@Hepci: Hepci, nem csalódtam, valami ilyesmit vártam.
b) verzió: Federer-Tsonga meccs.
Hallod Zsüli? Kiesett Federer, teljesen kivagyok ettől. és ezt mé' éjjel kell olvasnom? (kb. minden 2. ismerősöm helyszíni fotókat lő Wimbledonból)

fatia-negra 2011.06.29. 22:23:50

@knausz: Bródy: rózsa

tessék...

megszűnt 2011.06.29. 22:25:44

@fatia-negra:

Nyílnék én a gyereknek, nyílnék én a lánynak, az igaz szerelemnek és az elmúlásnak..
.. akkor lennék boldog, ha MINDENKI eljött.:)

fatia-negra 2011.06.29. 22:25:57

@knausz: kicsit furcsa hogy 20 év után ugyanugy aktuális minden... döbbenet

hoplita 2011.06.29. 22:27:57

@Hepci:
Maraggyon kettőnk közt....nagyrészt helytállóak a megérzéseid.:))

megszűnt 2011.06.29. 22:29:38

HADD SZÓLJON! HADD SZÓLJON!

megszűnt 2011.06.29. 22:34:12

Félelmetes és fájdalmas csöndben mennek el az emberek, még mutatják, az utolsó kockák..

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.29. 22:36:46

@bóra77: butaságot csinál Federer az utóbbi években. Annyira készül Párizsra, hogy a füves játéka elvesztette az élét.
Legalább mostanság hagyhatná a fenébe, már megnyerte a Garrost, Wimbledont pedig még mindig nyerhetne, ha csak arra koncentrálna (edzés, előversenyek). Máshol már aligha nyer nagy versenyt, sajnos.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.06.29. 22:41:26

És még mondja valaki, hogy az ATV egyoldalúan baloldali adó!

Hát akkor az hogyan lehet, hogy az ATV-ből indult a "baloldal gréczyje" Gréczy, és a "jobboldal gréczyje" Kumin? Mert Kumin sem elfogulatlanabb sajátjaival, mint Gréczy.

Egy különbség azért van: Gréczy magánemberként PR-kodik, míg Kumin a SZÁZADVÉG VEZETŐ ELEMZŐJEKÉNT "mossa a szennyest". Ennyit a Stumpf és Mellár utáni Századvégről...:-(

ssi 2011.06.29. 22:45:38

@ulrike: :-)
- különböző környezet -> különböző megoldások - általában rendben
- hiába tudják elméletben, mik a jó megoldások, ha még se azokhoz nyúlnak

ha nálunk most racionalizálás, hatékonyság, munkaszervezés stb. merült volna fel
-> lenne-e jelentős eredmény?
-> szükséges-e új rendszer is hozzá, amit a csak a kormány határoz meg

- pozitívan meggyőzte az agyamat a kormány sok intézkedése
- negatívan megérintette a lelkemet is új rendszerük, amit építenek

O.V. -nek el kell fordulni, ha beleszólás mentes szabad kezet akar,
s hol van sok pénz, s + egyéb járulékos haszon .. most épp K-en,
tálalás meg az ország függetlenségéről szól, pedig O.V. szükséges

hoplita 2011.06.29. 22:46:47

Na, többek közt ezé' nem hallgatok ilyen szar rádiókat.
Lábvízrádió, vagy bógárgyuri...egyre megy.
Hazudnak, segget nyalnak és tocsogós, nyálas szar a zene.
A klubba a köcsög bródi, a lábvíz rádiót meg átkeresztelhetnék demjén rádióvá.
Fúj......szocibavaló kriptaszökevények, sosem volt nagyságba merengés....meg vonalas nyöszögés, óne zene.. Mondani való elavult 20 éve, önismétlés, egymás seggének a fényesre nyalása.
Dunába velük..pfej.

megszűnt 2011.06.29. 22:48:34

@ulrike:
Miért lesz vége mindennek, ami jó?

ssi 2011.06.29. 22:48:42

@manyike: javítás: pedig O.V.-nek szükséges

ulrike (törölt) 2011.06.29. 22:52:41

@knausz: Másként nem lenne olyan jó.

megszűnt 2011.06.29. 22:57:35

@ulrike:
Nem tudom. Ez a szabadság mindig jó volt és ez volt az igazi szabadság! Hanem most lezárult valami. Valami, ami jó volt.

Sírt mindenki. Nem kéne minden hibát újra és újra elkövetni. A történelemből tanulni illene.

megszűnt 2011.06.29. 22:59:49

@nyünyüge:
Köszönöm, hogy ott lehettem! Mert nagyon ott akartam lenni és végül Te hoztad ide nekem Őket.

Köszönöm.:)

ulrike (törölt) 2011.06.29. 23:01:09

@manyike: Persze, az általam interpretáltnál sokkal összetettebb a cikk.
Hasonlóan vagyok magam is, tudom, sok mindent már sokkal korábban meg kellett volna lépni. Nem is ezzel van gondom. De 'Jót s jól'. Ez utóbbival vannak aggályaim.Komolyak, mert ez az állandó akciózás, módosítgatás, mire te azt mondtad a múltkor, hogy kommunikációs fogás, bizony a jogbiztonságot, üzleti kiszámíthatóságot, és végső soron a bizalmat kezdte ki. Nálam elég alaposan.

fatia-negra 2011.06.29. 23:03:24

@ulrike: érdekes... a normális emberek is radikalizálódnak... én egyéve kezdtem politizálni, azóta a radikalizmusom állandó... most azt látom: lassan sokan utolérnek...

mind1 jobb későn mint soha. jön TG is... (lassan)

megszűnt 2011.06.29. 23:04:11

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

ulrike (törölt) 2011.06.29. 23:04:46

@knausz: Hát nem tudom, hogy tényleg ez volt-e az igazi. De mindezek mellett, nem tartanám fairnek a Klub rádió kinyírását. Ha meg tud élni, had éljen.

fatia-negra 2011.06.29. 23:07:12

@ulrike: fair????? ez a szó a politika (+gazdaság+média) világban ismeretlen

ulrike (törölt) 2011.06.29. 23:12:27

@fatia-negra: Nem kell feltétlenül radikalizálódni. Inkább az kellene, hogy valami hiteles akármi (nem LMP. nem Mszp, nem Jobbik, de akár fideszen belül is) képes lenne összefogni a bizonytalanok jó nagy táborát, és elküldeni a lenin fiúkat. Szép nyugodtan, csendben. Attól tartok, 2014-ben ez még nem fog menni, hacsak belül meg nem hasonlanak.

fatia-negra 2011.06.29. 23:16:35

@ulrike: tudom. ezért netezik az értelmiség 90%a...

nem lesz gond. tul hamar sem lehet... és túl későn sem. időzítés kérdése...

lesz megoldás. a zinternet adja... kollektív okosság...
a zorbán had nyírja magát még kicsit...

2014 fides folytatást kizártnak tartom... a 4év+, még 200 év visszamaradást jelentene...

panelburzsuj 2011.06.29. 23:21:56

@knausz:

Mi félszavakból megértjük egymást!
Apád mi volt? Kommunista?
Apád mi volt? Szocialista?
Apád mi volt? Ébredő magyar?
Itt a legtöbb családnak volt egy ügyeletes szégyenfoltja, akinek a nevét nem volt szabad kiejteni, akit letagadtak, agyonhallgattak.
Ez egy kis ország.
Itt valakit mindig el kellett bujtatni.
Hogy ne találják meg a fehérek, hogy ne találják meg a vörösök.
Itt a legtöbb családban volt hívő és hitetlen.
Baloldali és jobboldali
Katolikus és zsidó.
Ez egy kis ország.
Itt mindenki érdekelve volt valamilyen politikai mozgalomban.
Pro és kontra.
Itt egyszer az életben mindenkinek kihúzták a politikai nyerőszámát.
Itt egyszer az életben mindenki leszámolhatott az ellenségével.
Itt a leszámolóval is leszámoltak.
Ez egy kis ország.
Olyan, mint egy nagy család.

És persze más önként jelentkező híján ezt is "a zsidó" írta el "előlünk":

blog.poet.hu/Marie_Marel/szilagyi-gyorgy-:-hanyas-vagy

ssi 2011.06.29. 23:42:18

@ulrike:
- tök hasonlóan közelítünk, de piszok nehéz gatyába rázni ..
- "kommunikációs fogás" - mi minden van belesűrítve, s nehéz kibontani

távol tart:
* általában: pl.
- nem egyeztet, zsarol .. önkritika semmi, de a sodródó alig átlagokat bűnös koloncként dobja a köznek
- "nincs" világról beszél, mint "van"-ról .. valóság pedig nem akar olyan lenni ..
- övéivel a sajátját simán lelépi .. kifele a kivagyiság hajtja
- könnyed elvváltogató .. bármikor az
- amiről nem beszélnek, az senkinek nem is lehet fontos
- amit mondanak, azt mindenkinek ugyan úgy kell gondolnia
* konkrétan: pl.
- 1-kulcsos "senki nem járhat rosszabbul" álszent beszéd lett
- tehetősek gyerekei több állami támogatást érnek
- manyup-pénzszerzés zsarolási pozícióban
stb.

elemzési síkjaim lettek:
1. kormány közelebb kerül-e e népéhez/többséghez/átlaghoz
2. csökken-e az önfényezés, vállalják-e a hiányosságaikat
3. milyen szimbólumokat tartanak fontosnak az utókornak itt hagyni
4. nemzetközi kivagyiság terepei, arányai, megnyilvánulásai

nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra .. java csak ezután, vagy az már megvan

búcsúzom mára .. néhány óra múlva csörög a vekker .. sűrű lesz a holnap is

hoplita 2011.06.29. 23:44:41

@panelburzsuj:
Igen, a zsidók ilyen ügye, okos fiúk.
Elírnak előlünk, bőgatyás, fütyülős barackos, mucsai parasztok elől mindent.
Becsület és gerinc nélkül könnyű firkálni...nem tudtad?

panelburzsuj 2011.06.29. 23:49:25

@manyike:

"java csak ezután, vagy az már megvan"

Ez kérdés? :)

Az Fideszkormány szándéka szerint az alaptörvény fél év múlva lép életbe. Az irat majd harminc, még eztán megalkotandó törvényre hivatkozik.

És mindemellett néha még kormányozni se árt.

Plusz "nem tervezett" események.

panelburzsuj 2011.06.29. 23:52:38

@hoplita:

Üres locsogással nem tudok mit kezdeni.

Jaffáslibába se, vörösvincébe se, gyökérgerincmagyarba se.

ulrike (törölt) 2011.06.30. 00:06:07

@fatia-negra: Vágyaid beszélnek. Reálisan semmi sem látszik. Blogolni meg szervezni nem egy és ugyanaz. Ha valakiféle hiteles szereplő - aki nincs, ugyebár - most fogna bele, már késő lenne 14-hez. Itt a kérdés az, hogy egyáltalán tudja- e valaki kívülről, s ha igen, mennyire tudja megszorítani Fideszt, illetve meddig tartható belső egységük. Ezért hezitálnak sok mindennel lenin fiúk. Nehéz úgy játszani, ha nem lehetetlen, hogy 2014-18.-es önmaguknak nehogy nagyon befűtsenek.
Jó éjt.

hoplita 2011.06.30. 00:29:13

@panelburzsuj:
Te is locsogsz, baszod...akkor most egy-egy?
Jót mulatok, amikor beépült gátlások lépnek működésbe....:))

panelburzsuj 2011.06.30. 01:37:48

@hoplita:

Biztos voltam abban, hogy a komcsizás/zsidózás valamiképp előkerül Szilágyi nevének láttán. Gondoltam, kipróbálom, hogy lesz-e ellenajánlat: de hiszen ez meg ez is megírta a jelzett nemzedék tehetelen külső hányattatásait, önkéntes belső ellenségeskedését és egymásrautaltságát, a nemzedék egész "sztorijának" szomorúan értelmetlen kicsinyességét, nem csak ez a zsidókomcsi.

Nem lett ellenajánlat. Üres zsidókomcsizás lett.

teevee 2011.06.30. 09:49:17

@aszekelyek:
"Ahogy hepci írta, szemantikailag nem stimmel a dolog." Hol írta ezt egészen pontosan @Hepci: ?

A Te szemantikád szerint van olyan, hogy valaki elkurvul, de nem kurva. Az enyémben nincs.
(Példamondat a szemantikád szerint: Orbán Viktor egy elkurvult fideszes, mert pénzért összefekszik bárkivel, akár a kínai kommunista párttal is. Kedvedre valóan használtam a kifejezést?)

De félre a mellébeszéléssel, arra válaszolj, hogy hazudtál vagy nem! Emlékeztetőnek, ezt írtad:
1) "Volt 2006 őszén a szoci- vagy még inkább szadesz-nek magyar hangja a gyülekezési jog terén? Olyanra nem emlékszem. CSak mártíriuszozásra ... meg pszichikai bűnsegédségre....De ezek mindenre bólogatnak és kussolnak... , ugye? :)"
2) "Ismertem a nyilatkozatot de most újra elolvastam."

aszekelyek 2011.06.30. 10:26:34

@fatia-negra: A pénzt a hallgatottság után kapják:) A reklámozókat is meg kell kínálni azzal, hogy ennek a blognak a közönsége, vásárlóerő, hallgatja.Itt is csinálták a reklámot nekik: ) A reklámfőnök népszavában ír...:) melyiket nem gondoltad? AIDA. Attention, Interest, Desire, Action. Így volt ez itt is szépen felépítve. Marketing édesem. Vagy aszitted nem manipulálnak téged ? esetleg te is benne vagy...:D Nincs pénzük. egy hetilap címoldalán is láttam a jajszegények , mileszvelük...kezdetűt. Tudod, azé lopott szalámit bakáts mert nem tudnak neki rendes pénzt adni. Most benyomták az atv-be csisztu mellé zsűrinek. Legyen szalámira valója.

aszekelyek 2011.06.30. 10:37:52

@teevee: Amint említettem, pont egy kékerest ért a nyilatkozat. Orbán ugyanannyit kapna minielnökként, ha nem tárgyal Kínával. Itt van az eltérés. Orbán Magyarországnak próbál pénzt, mozgásteret, víz tetején maradást összehozni. Ahogy Merkel és az angolok is, akik szintén tárgyaltak komolyan a kínaiakkal. Akkor elkurvult volna Merkel is? HA klára nem ugrik ki és ugrik be az szdsz-be, nem ugyanaz van a zsebében. A hölgy remélem nem a testét árulta pénzért. Ilyet ne is próbálj meg rám fogni , hogy valaha állítottam volna. Ha Orbán zsebre ad el téged/ engem, magát , bármit a kínaiaknak, akkor esetleg lehetne egy lapon említeni klárával. Politikailag elkurvulni mást jelent. Hiába erőlködsz. PS. hepci azt írta, sorolta, milyen tartalmó válaszra számíthatsz. Szemantika inkluzíve. No és abból egy van. Nincs mindenkinek más . Ahogy éppen személyes érdeke kívánja.

teevee 2011.06.30. 15:29:49

@aszekelyek: Ne szórakozz.
1) Hepci nem írta, hogy szemantikailag nem stimmel a dolog. Hazudtál, amikor ezt írtad.
2) A nyilatkozat következményének, vagy annak elmaradásának nincs köze a nyilatkozat meglétéről szóló vitához. És Te a nyilatkozat meglétét tagadtad, úgyhogy hazudtál, megint.

vinczej · http://vinczej.blogspot.com 2011.07.01. 21:52:06

"Nem akar Nagy Testvér lenni a Médiatanács

Továbbra sem vonatkozik a sajtótermékekre a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettsége, és a törvény egyetlen szakasza sem ró tevőleges kötelezettséget a sajtóra, vagy az újságírókra - magyarázza a július elsejétől már az internetes és nyomtatott sajtótermékekre is vonatkozó médiatörvényt a Médiatanács blogja."

hirszerzo.hu/belfold/20110701_mediatanacs_blog_magyarazat

Elég katasztrófa, hogy egy hatóság blogon magyarázkodik, ahelyett, hogy az általa kreált törvényt tenné euro-konformmá. Teljesen egyértelmű, hogy a Médiahatóságnak megvan minden eszköze arra, hogy diktatórikus (egy párt érdekei szerinti) nyomást gyakoroljon a médiára, elsősorban az ellenzékire, másodsorban a renitens "kormányközeli" médiákra.

A Médiahatóság "visszafogott" lesz. CSAK AKKOR FOG ÉLNI TELJHATALMÁVAL, HA ARRA (a Pártnak) SZÜKSÉGE LESZ!
süti beállítások módosítása